Carter Nick : другие произведения.

91-100 Killmaster დეტექტიური ისტორიების კოლექცია

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  კარტერ ნიკ
  
  91-100 Killmaster დეტექტიური მოთხრობების კრებული
  
  
  
  
  
  91-100 Killmaster არის დეტექტიური ისტორიების კრებული ნიკ კარტერის შესახებ.
  
  
  
  
  
  
  91. შეთქმულება N3 http://flibusta.is/b/699347/read
  N3 შეთქმულება
  92. ბეირუთის ინციდენტი http://flibusta.is/b/612227/read
  ბეირუთის ინციდენტი
  93. ფალკონის სიკვდილი http://flibusta.is/b/607566/read
  ფალკონის სიკვდილი
  94. აცტეკების შურისმაძიებელი http://flibusta.is/b/631177/read
  აცტეკების შურისმაძიებელი
  95. იერუსალიმის საქმე http://flibusta.is/b/611066/read
  იერუსალიმის ფაილი
  96. ექიმი სიკვდილი http://flibusta.is/b/607569/read
  Dr. სიკვდილი
  98. ზაფხულის ექვსი სისხლიანი დღე http://flibusta.is/b/609150/read
  ექვსი სისხლიანი ზაფხულის დღე
  99. დოკუმენტი Z http://flibusta.is/b/677844/read
  Z დოკუმენტი
  100. კატმანდუს კონტრაქტი http://flibusta.is/b/701133/read
  კატმანდუს კონტრაქტი
  
  
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  შეთქმულება N3
  
  
  თარგმნა ლევ შკლოვსკიმ გარდაცვლილი შვილის ანტონის ხსოვნისადმი
  
  
  ორიგინალური სათაური: The N3 Conspiracy
  
  
  
  
  პირველი თავი
  
  
  ის იყო კაშკაშა თვალი ახალგაზრდა, რომელსაც დიდი გეგმები ჰქონდა თავისი უდაბნო ქვეყნისთვის და საკუთარი თავისთვის, მაგრამ შეერთებულ შტატებს სჭირდებოდა მოხუცი მეფე, რომლის დამხობაც სურდა, ამიტომ მოვკალი.
  
  
  რა იყო ჩემი სამუშაო: ნიკ კარტერი, Killmaster ჩემი ქვეყნისთვის, AH-სთვის, დევიდ ჰოუკისთვის და მაღალი ხელფასისთვის. მე ვარ აგენტი N3 არმიის კორპუსში, ყველაზე საიდუმლო ორგანიზაცია ვაშინგტონში და შესაძლოა მსოფლიოში.
  
  
  მეამბოხე იდეალისტი, ამაყი და ძლიერი კაცი იყო, მაგრამ ის ჩემთვის არაფრისმთქმელი იყო. მას არ ჰქონდა შანსი. მე მას ვესროლე მისი ქვეყნის შორეულ ნაგავში, სადაც ვერავინ იპოვა და მისი სხეული ძვლებად გადაიქცევა, ულვაში შეჭამეს.
  
  
  მე მივეცი ამ ზედმეტად ამბიციურ ასპირანტს მზეზე ლპობის საშუალება და დავბრუნდი ქალაქში, რათა გამომეგზავნა ჩემი ანგარიში იმ არხებით, რომლებიც ცოტამ იცნობდა და გავწმინდე ჩემი ლუგერ ვილჰელმინა.
  
  
  თუ შენც ჩემსავით ცხოვრობ, კარგად უფრთხილდები იარაღს. ეს საუკეთესო მეგობრები გყავთ. ჯანდაბა, ეს არის ერთადერთი "მეგობრები", რომელთა ნდობაც შეგიძლიათ. ჩემი 9მმ ლუგერი არის ვილჰელმინა. ასევე მაქვს სტილეტო სახელად ჰიუგო და პიერი, რომელიც არის მინიატურული გაზის ბომბი, რომელსაც ყველგან ვმალავ.
  
  
  ლისაბონში რეისიც დავჯავშნე. ამჯერად ჩემი გარეკანი იყო ჯეკ ფინლი, იარაღის დილერი, რომელმაც ახლახან შეასრულა კიდევ ერთი „შეკვეთა“. ახლა თავის დამსახურებულ დასვენებას უბრუნდებოდა. მხოლოდ იქ, სადაც მივდიოდი, არ იყო მთლად მშვიდი.
  
  
  როგორც აგენტი N3 არმიაში, მე ვიყავი სასწრაფო დახმარების ადმირალი. ასე რომ, მე შემეძლო აშშ-ს ნებისმიერ საელჩოში ან სამხედრო ბაზაზე შესვლა, კოდური სიტყვის თქმა და შემდეგ ნებისმიერი ტრანსპორტის მოთხოვნა თვითმფრინავის გადამზიდავამდე. ამჯერად პირად საქმეზე წავედი. ჰოკი, ჩემი უფროსი, არ ეთანხმება მის აგენტებს, რომლებსაც პირადი საქმეები აქვთ. მით უმეტეს, თუ მან იცის ამის შესახებ და თითქმის ყველაფერი იცის.
  
  
  თვითმფრინავი და სახელი სამჯერ შევცვალე ლისაბონში, ფრანკფურტში და ოსლოში. ეს იყო შემოვლითი გზა ლონდონის გარშემო, მაგრამ ამ მოგზაურობისას მე არ მჭირდებოდა მდევარი ან მცველი. მთელი ფრენა ჩემს ადგილზე დავრჩი, ჟურნალების დასტას მიღმა ვიმალებოდი. არც სალონში მივსულვარ ჩვეული სასმელისთვის და არც წითურ გოგონას ღიმილი დავუბრუნე. ჰოკს ყველგან თვალები აქვს. მე ჩვეულებრივ მომწონს; რაც შეეხება ჩემს კანს, მას ძალიან ვაფასებ. და როდესაც მე მჭირდება ჰოკი, ის ჩვეულებრივ ახლოს არის.
  
  
  როცა დავეშვით, ლონდონი ჩვეულებისამებრ დაკეტილი იყო. მისი კლიშე მართალი იყო, როგორც კლიშეების უმეტესობა, მაგრამ ახლა ნისლი უფრო ნათელი იყო. ჩვენ წინ მივდივართ. ჰითროუს აეროპორტი კარგად არის ქალაქგარეთ და მე ვერ ვისარგებლე ჩვენი კომფორტული მანქანით, ამიტომ ტაქსით წავედი. ბნელოდა, როცა ტაქსის მძღოლმა ჩელსის ღარიბ უბნებში დამტოვა დანგრეულ სასტუმროსთან. მე სხვა მეოთხე სახელით დავჯავშნე. შევამოწმე დაბინძურებულ, მტვრიან ოთახში ბომბები, მიკროფონები, კამერები და საყურეები. მაგრამ ის სუფთა იყო. მაგრამ სუფთად თუ არა, მასში დიდი დროის გატარებას არ ვაპირებდი. უფრო ზუსტად: ორი საათი. არც ერთი წამით მეტი, არც ერთი წამით ნაკლები. ასე გადავედი ჩემს ორსაათიან პრაქტიკაზე.
  
  
  სპეციალური აგენტი, განსაკუთრებით კონტრაქტორი და Killmaster, ცხოვრობს ასეთი რუტინით. ასე უნდა იცხოვროს, თორემ დიდხანს არ იცოცხლებს. ჩანერგილი ჩვევები, ისევე როგორც მეორე ბუნება, მისთვის ისეთივე განუყოფელი გახდა, როგორც სუნთქვა სხვისთვის. ის ასუფთავებს გონებას, რათა დაინახოს, იფიქროს და რეაგირება მოახდინოს ნებისმიერ უეცარ ქმედებებზე, ცვლილებებზე ან საფრთხეებზე. ეს ავტომატური პროცედურა შექმნილია იმის უზრუნველსაყოფად, რომ აგენტი მზად არის გამოსაყენებლად ყოველ წამში 100% ეფექტურობით.
  
  
  ორი საათი მქონდა. ოთახის შემოწმების შემდეგ მინიატურული სიგნალიზაცია ავიღე და კარზე მივამაგრე. კარს რომ შევეხე, ხმა ზედმეტად მშვიდი იქნებოდა, რომ ვინმეს არ გაეგო, მაგრამ გამაღვიძებდა. მთლიანად გავიხადე და დავწექი. სხეულმა უნდა ისუნთქოს, ნერვები უნდა მოდუნდეს. გონება დავკარგე და ჩემი ას ოთხმოცი ფუნტი კუნთი და ძვალი დამშვიდდა. ერთი წუთის შემდეგ ჩამეძინა.
  
  
  საათსა და ორმოცდაათი წუთის შემდეგ ისევ გამეღვიძა. სიგარეტს მოვუკიდე, კოლბიდან სასმელი მოვსვი და გაფუჭებულ საწოლზე დავჯექი.
  
  
  ჩავიცვი, კარის სიგნალიზაცია მოვხსენი, მკლავზე შტილეტო შევამოწმე, გაზის ბომბი კეფის ზედა ნაწილზე დავდე, ვილჰელმინა დავტვირთე და ოთახიდან გავვარდი. ჩემი ჩემოდანი დავტოვე. ჰოკმა შეიმუშავა აღჭურვილობა, რომელიც საშუალებას აძლევდა შეემოწმებინა, იყვნენ თუ არა მისი აგენტები თავიანთ პოსტებზე. მაგრამ თუ ამჯერად ჩემ ჩემოდანში ასეთი შუქურა ჩადო, მინდოდა დამეჯერებინა, რომ ჯერ კიდევ უსაფრთხოდ ვიყავი ამ საზიზღარ სასტუმროში.
  
  
  მეორე მსოფლიო ომის ნიშნები კვლავ ეკიდა ფოიეში, რომელიც სტუმრებს ბომბის თავშესაფრებისკენ მიმართავდა. დახლის მიღმა მოხელე დაკავებული იყო ფოსტის კედლის კუპეებში ჩასმით, ხოლო შავკანიანი მამაკაცი დახეულ დივანზე იძინებდა. კლერკი მღელვარე იყო და ზურგი მქონდა. შავკანიანს ძველი ქურთუკი ეცვა, ფართო მხრებისთვის ვიწრო და ახალი, გაპრიალებული ფეხსაცმელი. ერთი თვალი გაახილა, რომ შემომხედა. გულდასმით გამომხედა, მერე ისევ დახუჭა თვალები და უფრო კომფორტულად გადავიდა. კლერკი არ მიყურებდა. არც კი შემობრუნებულა ჩემკენ.
  
  
  გარეთ გამოვბრუნდი და ჩელსის ქუჩის ღამის ჩრდილებიდან ფოიეში შევხედე. შავკანიანმა ღიად შემომხედა, მძვინვარე კლერკმა სადარბაზოში არც კი შემამჩნია. მაგრამ მე დავინახე მისი ბოროტი თვალები. ჩემს ყურადღებას არ გამოეპარა, რომ დახლის უკან სარკეში მიყურებდა.
  
  
  ამიტომ კლერკს ყურადღება არ მივაქციე. დივანზე მდგარ შავკანიანს გავხედე. კლერკი ცდილობდა დაემალა, რომ მიყურებდა, ეს მაშინვე შევნიშნე და ყველაზე იაფფასიანი ჯაშუშური კომპანიაც კი არ გამოიყენებდა ისეთ უსარგებლო ადამიანს, რომლის ამოცნობაც მხოლოდ ერთი შეხედვით შემეძლო. არა, როცა საშიშროება იყო, ის შავკანიანი კაცისგან მოდიოდა. მიმოიხედა, შემისწავლა და მერე მობრუნდა. ღია, გულწრფელი, არა საეჭვო. მაგრამ ქურთუკი მთლად არ ერგებოდა და ფეხსაცმელი ახალი ჰქონდა, თითქოს სადღაც გამოვარდა, სადაც ეს ქურთუკი არ სჭირდებოდა.
  
  
  ხუთ წუთში მივხვდი. თუ შემამჩნია და დაინტერესდა, ძალიან კარგი იყო ამის საჩვენებლად, რადგან იცოდა, რომ სიფრთხილის ზომებს მივიღებდი. დივნიდან არ ადგა და ტაქსი რომ გავაჩერე, ეტყობა არ მომყვებოდა.
  
  
  შეიძლება ვცდებოდე, მაგრამ ასევე ვისწავლე ადამიანების შესახებ ჩემი პირველი ინსტინქტების მიყოლა და ქვეცნობიერში ჩაწერა, სანამ დამავიწყდება.
  
  
  ტაქსიმ დატვირთული სოჰოს ქუჩაზე დამტოვა, გარშემორტყმული ნეონის ნიშნებით, ტურისტებით, ღამის კლუბებითა და მეძავებით. ენერგეტიკული და ფინანსური კრიზისის გამო, წინა წლებში ნაკლები ტურისტი იყო და პიკადილის ცირკშიც კი შუქი ჩაბნელებული ჩანდა. არ მაინტერესებდა. იმ მომენტში ასე არ მაინტერესებდა მსოფლიოში არსებული მდგომარეობა. ორი კვარტალი გავიარე და ხეივანში გადავუხვიე, სადაც ნისლი დამხვდა.
  
  
  პიჯაკის ღილები ლუგერზე გავიხატე და ნელა გავუყევი ნისლის ნამსხვრევებს. ქუჩის განათებიდან ორი კვარტლის მოშორებით ნისლის გირლანდები თითქოს მოძრაობდნენ. ჩემი ნაბიჯები აშკარად ისმოდა და მე ვუსმენდი სხვა ბგერების გამოძახილს. ისინი იქ არ იყვნენ. Მარტო ვიყავი. ნახევარი კვარტლის მოშორებით სახლი დავინახე.
  
  
  ძველი სახლი იყო ამ ნისლიან ქუჩაზე. დიდი ხანი გავიდა მას შემდეგ, რაც ამ კუნძულის ფერმერები ემიგრაციაში წავიდნენ იმ მიწაზე, რომელზეც ახლა მე მივდიოდი. წითელი აგურის ოთხი სართული. სარდაფში შესასვლელი იყო, მეორე სართულზე ჩასასვლელი კიბე, გვერდით კი ვიწრო ხეივანი. იმ ხეივანში ჩავვარდი და ზურგს უკან.
  
  
  ძველ სახლში ერთადერთი შუქი იყო მესამე სართულის უკანა ოთახი. მკრთალი სინათლის მაღალ ოთხკუთხედს ავხედე. მუსიკა და სიცილი ნისლში ტრიალებდა ამ მხიარულ სოჰოს უბანში. ჩემს ზემოთ ოთახში ხმა და მოძრაობა არ ისმოდა.
  
  
  უკანა კარზე საკეტის არჩევა ადვილი იქნებოდა, მაგრამ კარების დაკავშირება შესაძლებელია განგაშის სისტემებთან. ჯიბიდან თხელი ნეილონის თოკი ამოვიღე, ამოვარდნილ რკინის გისოსს გადავაგდე და მეორე სართულის ჩაბნელებულ ფანჯარასთან ავწიე თავი. მინაზე შეწოვის ჭიქა დავდე და მთელი ჭიქა ამოვჭრა. მერე დაბლა ჩავდექი და ჭიქა ფრთხილად დავდე იატაკზე. ფანჯარასთან მიბრუნდა, შიგნით ავედი და ბნელ, ცარიელ საძინებელში აღმოვჩნდი, საძინებლის იქით ვიწრო დერეფანი იყო. ჩრდილებს ნესტისა და სიბერის სუნი ასდიოდა, ასი წლის წინ მიტოვებულ შენობას ჰგავდა. სიბნელე იყო, ცივი და მშვიდი. ზედმეტად მშვიდი. ვირთხები ლონდონის მიტოვებულ სახლებში გადადიან. მაგრამ არ ისმოდა პატარა ბეწვიანი თათების გახეხვის ხმა. ამ სახლში ვიღაც სხვა ცხოვრობდა, ვიღაც ახლა იქ იყო. გავუღიმე.
  
  
  კიბეებზე ავედი მესამე სართულზე. ერთადერთი განათებული ოთახის კარი დაკეტილი იყო. სახელური დამიტრიალდა ხელის ქვეშ. Მე მოვუსმინე. არაფერი განძრეულა.
  
  
  ერთი ჩუმი მოძრაობით გავაღე კარი; მაშინვე ზურგსუკან მიხურა და ჩრდილში დადგა და მკრთალად განათებულ ოთახში მარტო მჯდომ ქალს უყურებდა.
  
  
  ჩემკენ ზურგით იჯდა და მის წინ დადებულ მაგიდაზე რამდენიმე ქაღალდს სწავლობდა. მაგიდის ნათურა აქ სინათლის ერთადერთი წყარო იყო. იყო დიდი ორადგილიანი საწოლი, მაგიდა, ორი სკამი, ანთებული გაზქურა, მეტი არაფერი. უბრალოდ ქალი, თხელი კისერი, მუქი თმა, მოხდენილი ფიგურა მჭიდრო შავ კაბაში, რომელიც ამხელდა მის ყველა მოსახვევს. კარიდან მისკენ ნაბიჯი გადავდგი.
  
  
  უცებ შემობრუნდა, ფერადი სათვალეების მიღმა დამალული შავი თვალები.
  
  
  Მან თქვა. -მაშ აქ ხარ?
  
  
  დავინახე მისი ღიმილი და ამავე დროს ჩახლეჩილი აფეთქების ხმა გავიგე. კვამლის ღრუბელი ამოვარდა ჩვენს შორის არსებულ პატარა სივრცეში, ღრუბელმა, რომელმაც იგი თითქმის მაშინვე დამალა.
  
  
  ხელი გვერდით მივაჭირე და ჩემი სტილეტო ყდის ქვემოდან ამოვარდა და ხელში ჩამაგდო. კვამლში დავინახე, როგორ გადმოვიდა იატაკზე და მკრთალი შუქი ჩაქრა.
  
  
  უეცარ სიბნელეში, სქელი კვამლით ირგვლივ, მეტი ვერაფერი დავინახე. იატაკზე დავჯექი და ვფიქრობდი მის ფერად სათვალეებზე: ალბათ ინფრაწითელ სათვალეებზე. და სადღაც ამ ოთახში იყო ინფრაწითელი სინათლის წყარო. მას შეეძლო ჩემი დანახვა.
  
  
  ახლა მონადირე გახდა ნადირობა, გამოკეტილი პატარა ოთახში, რომელიც მან ჩემზე უკეთ იცნობდა. წყევლა ჩავიძირე და დაძაბული ველოდებოდი სანამ ხმა ან მოძრაობა გავიგე. არაფერი გამიგია. ისევ დავიფიცე. როდესაც ის გადავიდა, ეს იყო კატის მოძრაობა.
  
  
  წვრილი თოკი ყელზე შემომეხვია. გავიგე მისი სუნთქვა ჩემს კისერზე. დარწმუნებული იყო, რომ ამჯერად ხელში მე მეჭირა. ის სწრაფი იყო, მაგრამ მე უფრო სწრაფი. თოკი იმ მომენტში ვიგრძენი, როცა ყელზე შემომხვია და როცა მაგრად მოქაჩა, თითი უკვე შიგნით მქონდა.
  
  
  მეორე ხელი გავწიე და ავიღე. შემოვბრუნდი და იატაკზე დავეშვით. იგი იბრძოდა და იკუმშებოდა სიბნელეში, მისი წვრილი, დაძაბული სხეულის ყველა კუნთი ძლიერად მიჭერდა ჩემზე. გაწვრთნილ სხეულში ძლიერი კუნთები მქონდა, მაგრამ ჭარბი წონა მქონდა. მაგიდის ნათურას მივაღწიე და ჩავრთე. კვამლი დაიშალა. ჩემს ხელში უმწეოდ იწვა ჩემს სიმძიმეზე მიჯაჭვული და თვალები მიყურებდა. ფერადი სათვალეები გაქრა. ვიპოვე ჩემი სტილეტო და მის თხელ კისერზე მივაწექი.
  
  
  თავი უკან გადააგდო და ჩაიცინა.
  
  
  
  
  თავი 2
  
  
  
  
  
  - ნაძირალა, - თქვა მან.
  
  
  წამოხტა და კბილები ჩემს კისერში ჩაიძირა. სტილეტო ჩამოვდე, თავი უკან გადავწიე მის გრძელ შავ თმაზე და ღრმად ვაკოცე. ტუჩზე იკბინა, მაგრამ პირზე მაგრად მოვიჭირე. ის გაწითლდა, ტუჩები ნელ-ნელა გაიხსნა, რბილი და სველი, და ვიგრძენი, როგორ გააღო ფეხები ჩემი ხელისთვის. მისი ენა ძლიერად მოძრაობდა ჩემს პირში, უფრო და უფრო ღრმად, ხოლო ჩემი ხელით ავწიე მისი კაბა დაძაბულ ბარძაყზე. ამ კაბის ქვეშ არაფერი იყო. მისი პირივით რბილი, სველი და ღია.
  
  
  ჩემმა მეორე ხელმა იპოვა მისი მკერდი. ისინი მაღლა იდგნენ, როცა ჩვენ სიბნელეში ვიბრძოდით. ახლა ისინი რბილი და გლუვი იყო, როგორც მისი მუცლის შეშუპება, როცა მის აბრეშუმისებრ თმას შევეხე...
  
  
  კინაღამ ვიგრძენი, რომ გავთავისუფლდი, ვიზრდებოდი და მიჭირდა მასში შეღწევა. მანაც იგრძნო. მან ტუჩები მომაშორა და კისერზე კოცნა დაიწყო, შემდეგ ჩემს მკერდზე, სადაც ჩემი პერანგი გაქრა ბრძოლის დროს, შემდეგ კი ჩემს სახეზე ავიდა. პატარა, მშიერი კოცნა, ბასრი დანებივით. ზურგი და ზურგი სქელი სისხლის რიტმით დამიწყო ცემა და აფეთქებისთვის მზად ვიყავი.
  
  
  - ნიკ, - დაიღრიალა მან.
  
  
  მხრებში მოვკიდე ხელი და მივაცილე. თვალები მაგრად ჰქონდა დახუჭული. სახე ვნებისაგან გაწითლებული ჰქონდა, ტუჩები ისევ ბრმა სურვილით კოცნიდნენ.
  
  
  Ვიკითხე. - "სიგარეტი?"
  
  
  ჩემი ხმა უხეში ჟღერდა. ფეთქებადი სურვილის ციცაბო, მრისხანე კლდეზე ასვლისას თავს ვაიძულებდი უკან დახევა. ვიგრძენი, რომ ჩემი სხეული კანკალებდა, სრულიად მზად ვიყავი სიამოვნების მტანჯველ სრიალში ჩაძირვისთვის, რომელიც გამოგვაგზავნიდა მაღალ, შეჩერებულ მზადყოფნაში შემდეგი ცხელი, მკვეთრი შემობრუნებისთვის. ამ დიდებული ტკივილისგან კბილებში გამოვცერი. ერთი წუთით არ ვიყავი დარწმუნებული, რომ ის ამას მოახერხებდა. ახლა არ ვიცოდი შეეძლო თუ არა ამის გაკეთება და გაჩერება. მაგრამ მან წარმატებას მიაღწია. გრძელი, აკანკალებული კვნესით, მან წარმატებას მიაღწია, თვალები დახუჭა და ხელები აკანკალებულ მუშტებად მოხვია.
  
  
  მერე თვალები გაახილა და ღიმილით შემომხედა. - მომეცი ეს დაწყევლილი სიგარეტი, - თქვა მან. - ღმერთო ჩემო, ნიკ კარტერ. Შესანიშნავი ხარ. მთელი დღე დამაგვიანდა. Მძულხარ.'
  
  
  მისგან მოვშორდი და სიგარეტი მივაწოდე. მის შიშველ სხეულზე ვიღიმებოდი, რადგან მისი შავი კაბა ჩვენს ვნებაზე იყო დაგლეჯილი, სიგარეტს მოვუკიდე.
  
  
  ადგა და საწოლზე დაწვა. სიცხისგან გამთბარი გვერდით მივუჯექი. ნაზად და ნელა დავიწყე მის თეძოებზე მოფერება. ბევრი ადამიანი ვერ უმკლავდება ამას, მაგრამ ჩვენ შევძელით. ჩვენ ეს უკვე ბევრჯერ გავაკეთეთ.
  
  
  "მთელი დღე დამაგვიანდა", - თქვა მან და ეწეოდა. "რატომ?"
  
  
  – ჯობია, არ გკითხო, დეირდრე, – ვუთხარი მე.
  
  
  დეიდრე კაბოტმა და მან უკეთ იცოდა. ჩემი თანამემამულე AX აგენტი. N15, "მოკალი როცა საჭიროა" წოდება, საუკეთესო კონტრაგენტი დამოუკიდებელი ოპერატიული სარდლობის სტატუსით. ის კარგი იყო და ეს კიდევ ერთხელ დაამტკიცა.
  
  
  - ამჯერად კინაღამ მიმიხვდი, - ვუთხარი ღიმილით.
  
  
  - თითქმის, - თქვა მან პირქუშად. მისი თავისუფალი ხელი ჩემი პერანგის ბოლო ღილებს იხსნიდა. "ვფიქრობ, შემიძლია გაგიძლო, ნიკ." თუ მხოლოდ ის იყო რეალური. თამაშში არა. ძალიან რეალური.
  
  
  "ალბათ," ვთქვი მე. ”მაგრამ ეს უნდა იყოს სიცოცხლე და სიკვდილი.”
  
  
  - მაინც დაარტყი, - თქვა მან. ხელმა შარვალი გამიხსნა და მომეფერა. "მაგრამ მე ვერ დაგიშავებდი, არა?" მე არ შემეძლო ამ ყველაფრისთვის ზიანის მიყენება. ღმერთო, ძალიან კარგად მეფერები.
  
  
  დიდი ხანია ვიცნობდი და მიყვარდა. შეტევა და დაცვა ჩვენი მოგზაურობის ნაწილი იყო ყოველ ჯერზე, როცა ვხვდებოდით, ცხელი თამაში პროფესიონალებს შორის; და ალბათ მას შეეძლო ჩემთან გამკლავება, თუ ეს იყო სიცოცხლისა და სიკვდილის საკითხი. მხოლოდ მაშინ ვიბრძოლებ სიკვდილამდე და ეს არ გვინდოდა ერთმანეთისგან. ამ ბიზნესში საღი აზრის შენარჩუნების მრავალი გზა არსებობს და ორივესთვის წლების განმავლობაში, ერთ-ერთი ასეთი გზა იყო ჩვენი ფარული შეხვედრები. ყველაზე ცუდ დროს, ყველა ამ მამაკაცსა და ქალს შორის, გვირაბის ბოლოს ყოველთვის იყო სინათლე. ის ჩემთვის არის და მე ვარ მისთვის.
  
  
  - კარგი წყვილი ვართ, - ვუთხარი მე. „ფიზიკურად და ემოციურად. არავითარი ილუზიები, არა? საქმე ის კი არ არის, რომ ეს სამუდამოდ გაგრძელდება.
  
  
  ახლა ჩემი შარვალი გაიხადა. ის დაიხარა, რომ მუცელზე მეკოცნა.
  
  
  ”ერთ დღეს მე ველოდები და შენ არ მოხვალ”, - თქვა მან. ”ოთახი ბუდაპეშტში, ნიუ-იორკში და მე მარტო ვიქნები. არა, ვერ გავუძელი, ნიკ. შეგიძლია ამის ატანა?'
  
  
  - არა, ამასაც ვერ ვიტან, - ვუთხარი მე და ხელი თეძოზე ჩამოვუშვი იქამდე, სადაც სველი და გამოკვეთილი იყო. ”მაგრამ თქვენ დასვით ეს კითხვა და მეც.” სამუშაო გვაქვს.
  
  
  ო ლა ლა, დიახ, ”- თქვა მან. სიგარეტს მოუკიდა და ორივე ხელით ჩემს სხეულზე მოფერება დაიწყო. „ერთ დღეს ჰოუკი გაიგებს. ასე მთავრდება.
  
  
  ჰოკი რომ გაიგო, იყვირებდა და იასამნისფერი გახდებოდა. მისი ორი აგენტი. ის პარალიზებული იქნებოდა ამით. მის ორ აგენტს ერთმანეთი შეყვარებულია. ამის საშიშროება მას გააგიჟებდა, საშიშროება AH-სთვის და არა ჩვენთვის. ჩვენ ვხარჯავდით, თუნდაც N3, მაგრამ AH იყო წმინდა, სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი და ამქვეყნად ყველაფერზე მაღლა დაყენებული. ამგვარად, ჩვენი შეხვედრა ღრმა საიდუმლოებაში იყო დაცული, მთელი ჩვენი ჭკუა და გამოცდილება გამოვიყენეთ, ისე რბილად ვუკავშირდებოდით ერთმანეთს, თითქოს საქმეზე ვმუშაობდით. ამჯერად მან დაუკავშირდა. მივედი და ის მზად იყო.
  
  
  ჰოკმა ჯერ არ იცის, - ჩაიჩურჩულა მან.
  
  
  ის სრულიად მშვიდად იწვა თბილ საიდუმლო ოთახში დიდ საწოლზე, შავი თვალები გაახილა და ჩემს სახეს მიყურებდა. მუქი თმები აფარებდა მის პატარა ოვალურ სახეს და განიერ მხრებს; სავსე მკერდი ახლა გვერდებზე ეკიდა, ძუძუს დიდი და მუქი. თითქმის შვებით ამოისუნთქა, კითხვა ჩასჩურჩულა. "ახლა?"
  
  
  ერთმანეთის სხეულებს ისე ვუყურებდით, თითქოს პირველად იყო.
  
  
  მის დაკუნთულ თეძოებსა და წვრილ თეძოებზე ცხიმი არ იყო, მუცლის ღრუში არაფერი იყო ვენერას ამაღლებულ მთაზე. ექვსი ფუტის სიმაღლის, მას სპორტსმენის სხეული ჰქონდა და მაღალი და მოხდენილი ჩანდა. ის მე მელოდა.
  
  
  - ახლა, - ვთქვი მე.
  
  
  ქალი იყო. გოგო არა. ოცდათორმეტი წლის ქალი და მისი ასაკის უმეტესობაზე უფროსი. ჯარისკაცი ჩვიდმეტი წლის ასაკიდან. ის ისრაელის კომანდოსების შემადგენლობაში მსახურობდა, ღამით არაბებს კლავდა. ძლიერი ქალი ნაწიბურებით, რომელიც მოწმობს მის გამძლეობაზე: წამების დამწვრობა ზურგზე, წამწამების ნაწიბური მარცხენა მკერდზე, ხვეული კითხვის ნიშანი სოლი ფორმის თმაზე, სადაც არაბმა ექიმმა გამოჭრა მისი დაუბადებელი ბავშვები და ასწავლა სიძულვილი.
  
  
  "ახლა," თქვა მან.
  
  
  მარტივი და პირდაპირი, მორცხვის, პრეტენზიის ან ცრუ მაჩიზმის გარეშე. ჩვენ ერთმანეთს დიდი ხანია ვიცნობთ და კარგად ვიცნობთ ყველა ამ თამაშს, რომელსაც ახალი მოყვარულები თამაშობენ. Ცოტა. ცოლ-ქმარივით. მას უნდოდა მე მასში ვყოფილიყავი, მე მინდოდა მასში ვყოფილიყავი.
  
  
  შავი თვალები გაახილა და ჩემს სახეზე იყო ფოკუსირებული, ღრმა და ცხელი, სადღაც შიგნიდან იყურებოდა. ფეხები გაშალა და მაღლა ასწია. სწორი და ძლიერი, ძალისხმევის გარეშე. უბრალოდ თვალებში ჩავხედე და მასში შევედი.
  
  
  იქაურობის გარდა არსად ვეხებოდით ერთმანეთს. ღრმა და ნელა სრიალებს მისი სხეულის თბილ და თხევად მისასალმებელში. ნელა და გაღიმებულმა ვუყურებდით ერთმანეთს თვალებში. ის კანკალებდა და მე ვიზრდებოდი მის შიგნით, სანამ მისი თვალები არ დახუჭა და ჩემი თითები საწოლში ღრმად არ ჩავვარდი.
  
  
  საოცარი ფეხები უკან გადაიწია და მუხლები ასწია მანამ, სანამ მკერდს არ შეეხო და ქუსლები დუნდულების მრგვალ ხორცს შეეხო. კისერზე ჩამეხუტა და დაიძაბა. პატარა დახურული ბურთივით ხელში ავიყვანე. საწოლიდან ავწიე და მთელი სხეული ხელებში მოვიჭირე, თეძოები მკერდზე მომიჭირა, დუნდულები მუცელზე მომიჭირა და უფრო ღრმად ჩავწექი, დაბალ კვნესას ტუჩებიდან გავუშვი.
  
  
  ჩვენ ვმოძრაობდით თანაბარი, აჩქარებული რიტმით, როგორც ერთი არსების ორი ნაწილი. მრისხანე და სათუთი, ჩაკეტილი ტკივილით და შემდეგ მშვიდობით, როგორც სქელი, ცხელი ტალღა ისეთივე ღრმა და ყოვლისმომცველი, როგორც ოკეანე გადაგვრეცხა და ჩუმ სიბნელეში დაგვამარხა.
  
  
  ღუმელი ცხელი იყო. საიდუმლო ოთახში სიჩუმე იყო. სადღაც ქარი შრიალებდა და თითქოს ქარი სახლს ეხებოდა. სადღაც მუსიკა და სიცილი ისმოდა. შორს. ერთ ხელში სიგარეტი ეჭირა. მეორესთან ერთად უაზროდ მეფერებოდა მუცელზე. "რამდენი დრო გვაქვს?"
  
  
  - ხვალ გნახავ, - ვუთხარი მე. 'Თქვენ ეთანხმებით?'
  
  
  'Ხვალამდე.'
  
  
  Სულ ეს იყო. აღარ არის კითხვები. ამ საიდუმლო ოთახის მიღმა, ამ მოკლე მომენტების მიღმა, სამუშაო გვქონდა გასაკეთებელი. კითხვების დასმა და პასუხის გაცემა ნიშნავს მონაწილეობას, მონაწილეობა კი შეიძლება ნიშნავდეს საფრთხეს და ცხოვრების შეცვლას. ოდნავი ცვლილება კი იმას ნიშნავს, რომ ჰოუკმა იცოდა ამის შესახებ, ან ადრე თუ გვიან გაიგებდა. მკაცრი პრინციპი, რომ ჩვენ არ ვმონაწილეობდით ერთმანეთის მუშაობაში, იყო ერთადერთი დაცვა ჰოუკის გაუთავებელი თვალებისა და ყურებისგან. ეს ასევე არის ვარჯიში მრავალი რთული წლის განმავლობაში: არავის ენდო, თუნდაც იმას, ვინც გიყვარს.
  
  
  - საკმარისად დიდხანს, - თქვა დეირდრემ და მომეფერა.
  
  
  „დღეს საღამოს და ხვალ. ..'
  
  
  - ამაღამ ორჯერ, - ვთქვი მე. ამბიციურმა უფლისწულმა ძალიან დიდი ხანი დამიკავა, ძალიან შორს მსურველი ქალებისგან.
  
  
  იცინოდა. — ყოველწლიურად უფრო და უფრო მომთხოვნი ხდები. რას შეუძლია გაუძლოს ქალს სინამდვილეში?
  
  
  - ყველაფერი რაც მაქვს, - ვუთხარი მე და გავუღიმე. - და იცი რა კარგია.
  
  
  - არც ისე მოკრძალებულად, ნიკ კარტერ, - თქვა დეირდრემ. შენ . ..'
  
  
  ვერასდროს გავიგებ რისი თქმა უნდოდა. მან შეწყვიტა წინადადება შუაში, როცა ვიგრძენი, რომ მხარზე გამწვავდა და მეწვოდა. ეს ჩუმი და საიდუმლო ნიშანი იყო, მაგრამ მან შენიშნა ჩემი ოდნავი კანკალი.
  
  
  ჩემი კანის ქვეშ მოთავსებული პატარა სითბოს სიგნალი გააქტიურდა მხოლოდ ერთი მილის მოშორებით, რაც იმას ნიშნავს, რომ სიგნალი მოდიოდა ადგილობრივი წყაროდან. მხოლოდ ჰოუკმა იცოდა ამის შესახებ და ის გამოიყენება, როგორც გადაუდებელი დახმარების ბოლო საშუალება, როდესაც კომუნიკაციის ყველა სხვა საშუალება წარუმატებელია და როდესაც ჰოკმა არ იცის სად ვარ ან რა სიტუაციაში ვარ. სიგნალი, რომელიც შექმნილია შეუმჩნევლად, მაგრამ დეირდრე კაბოტმა იცოდა მისი პერსონალი. ის ისეთივე სწრაფია, როგორც მე და მან იგრძნო უეცარი კონტაქტი.
  
  
  'ნიკ?'
  
  
  "ბოდიში", ვთქვი მე. "ჩვენ უბრალოდ დავიკარგებით ხვალ და ამაღამ."
  
  
  საწოლიდან ავდექი და შარვალი ავიღე. უძრავად, საწოლზე იწვა, სულ მიყურებდა.
  
  
  ”დღეს არა,” თქვა დეირდრემ. ისევ. ახლა.
  
  
  სითბოს სიგნალი იყო ექსტრემალური ბრძანება, რომელიც გამოიყენება მხოლოდ საგანგებო სიტუაციებში, სადაც სიჩქარე იყო მთავარი. მაგრამ დეირდრემ ისევ მინდოდა მე და შეიძლება შემდეგი დრო არ იყოს ჩვენს საქმიანობაში. და მეც მინდოდა ის, თუნდაც ამისთვის მომიკვდეს.
  
  
  მე წავიყვანე ან მან წამიყვანა. მძიმე და უხეში. ერთად, როგორც ყოველთვის.
  
  
  როგორც ჩვენ ორივე ჩაცმული ვიყავით, დავინახე, როგორ გაქრა მოწიფული, სავსე სხეული პატარა ტრუსებში, მუქ წინდებში, შემდეგ კი მჭიდრო შავ კაბაში. შიგნით სიმსივნე ვიგრძენი, ზურგში კრუნჩხვა, მაგრამ ჩავიცვი; და იარაღის შემოწმებისას ვისაუბრეთ წვრილმანებზე. მან მხიარულად მაკოცა, როდესაც მე მისი პირი ბარძაყის შიდა მხარეს დავადე. ის ამ დანით ბევრად უკეთესი იყო ვიდრე მე. მან თავისი პატარა ბერეტა ბიუსტჰალტერის ჭიქის ქვეშ მიაკრა. სტილეტო თავის ადგილზე დავაბრუნე და ლუგერი შევამოწმე.
  
  
  საიდუმლო ოთახი დავტოვეთ ისე, როგორც იყო და სხვა ფანჯრიდან გავედით. მე მას დავფარე, როცა ის ისევ ხეივანში დადიოდა. მან დამიფარა, როცა ხეივანში ჩავვარდი და სიბნელიდან მიტოვებულ ქუჩაში გავიდა. ჩვეულებისამებრ გამიარა და ქუჩაში გავიდა.
  
  
  ავტომატურმა პროცედურამ და ისევ ამ რეფლექსურმა რუტინამ გადაგვარჩინა.
  
  
  ქუჩის გადაღმა ბნელი კარი დავინახე. ჩრდილი, ღამეზე ბნელი ჩრდილი, ჩემი პირადი რადარების მიერ დაფიქსირებული სუსტი მოძრაობა, რომელიც დახვეწილია წლების მუდმივი დაკვირვებით.
  
  
  Ვიყვირე. "ჩამოდი!"
  
  
  სიბნელიდან ორი გასროლა გაისმა.
  
  
  
  
  თავი 3
  
  
  
  
  
  ჩახლეჩილი კადრები. ისინი ღამეში გადააფურთხეს, როგორც კი ბნელი ჩრდილი დავინახე და დაიყვირეს: "ჩამოდი!"
  
  
  ორი გასროლა და ერთი წამის შემდეგ კივილი, როგორც მყისიერი ექო. დეირდრი იატაკზე იწვა. ის ლონდონის ქუჩის მყარ ქვაზე ჩამოვარდა, როგორც კი გასროლა და ჩემი კივილი გაიგო. მაგრამ რა იყო პირველი: ჩემი ყვირილი თუ სროლები?
  
  
  გაუნძრევლად იწვა.
  
  
  ვილჰელმინა მეჭირა. ვერანდაში ვესროლე, ამავდროულად ვილჰელმინა გამოვიყვანე და დამიზნება ავიღე. სამი გასროლა, სანამ ჩრდილი კვლავ გაისროლა, სანამ დეირრე ადგა, თუ ისევ გადაადგილდებოდა.
  
  
  გრძელი, ჩახლეჩილი ტირილი ჩემი ჯილდო იყო.
  
  
  ველოდი. გასროლა აღარ გასულა. ნისლიდან არავინ გამოსულა გამოსაკვლევად. დეირდრის მარჯვენა ხელზე სისხლი დავინახე, მაგრამ ეს არ გამოვა, თუ წინ გადავდგამ და მოვკლავ. თოფიანი კაცისთვის წუთი დიდი დროა, მით უმეტეს, თუ ის დაჭრილია.
  
  
  უეცრად დეირრე ქუჩაში შემოვიდა, ფეხზე წამოდგა და ჩრდილში გაუჩინარდა: ის კარგად იყო.
  
  
  ჩემი ყვირილი კადრებს თმით ადრე უნდა ყოფილიყო. მთელი ცხოვრება მტრებს შორის ვარჯიშის შემდეგ, წამის მეასედში დაეცა ქუჩაში. უხილავი მსროლელის ტყვიამ დაცემისას მკლავი უნდა გასცხოს. მადლობელი ვიყავი ყოველი საფრთხის მომენტისთვის, რომელიც გვაქცევდა ავტომატურ, სუპერეფექტურ იარაღად.
  
  
  ბნელი კარი ჩუმად, უმოძრაოდ დარჩა. წინ წამოვდექი.
  
  
  ფეხზე ავიწიე ბნელი ვერანდისკენ და ორივე ხელით მივუთითე ლუგერს. Deirdre არის ჩემს უკან ნაბიჯი მისი Beretta.
  
  
  შავკანიანი ზურგზე იწვა. ღამითაც კი ვხედავდი მის მკერდზე ორ ბნელ ლაქას. სამი ტყვიიდან ორს მოვკარი ხარის თვალი. სამი უნდა ყოფილიყო.
  
  
  ”შენ ჩემზე ღელავდი”, - თქვა დეირდრემ. "მე არ ვეტყვი ჰოკს."
  
  
  - ვერასდროს გადავრჩებოდი, - ვთქვი მე. 'Კარგად ხარ?'
  
  
  მან გაიღიმა, მაგრამ ოდნავ ფერმკრთალი იყო ვიდრე რამდენიმე წუთის წინ. ტყვიამ მკლავის ხორციანი ზედა ნაწილი გაჭრა.
  
  
  ”მე კარგად ვარ”, - თქვა მან.
  
  
  თავი დავუქნიე. მის ხელს არ ვუყურებდი. პროფესიონალი იყო, თავს უვლიდა. უფრო მნიშვნელოვანი რამ მქონდა მოსაფიქრებელი. ვინ იყო ეს მკვდარი შავი ბიჭი? Და რატომ? — იცნობ მას? ვკითხე დეირდრეს.
  
  
  "არა," თქვა მან.
  
  
  ეს არ იყო იგივე ნიგა, რომელიც ვნახე იაფი სასტუმრო ჩელსის ფოიეში. გამხდარი და უმცროსი, თითქმის ბიჭი. მაგრამ იმავე ღამეს ლონდონში ჩემს გვერდით ორი შავკანიანი დამთხვევა იყო. უფრო მეტიც, თუ პირველს აშკარად ეჩქარებოდა საიდანღაც, ჭუჭყიან შარვალზე ფერადი საწვიმარი ეცვა, იაფფასიანი შალის პერანგი და რამდენიმე ხელნაკეთი სანდლები. და ეს ყველაფერი ლონდონის ზამთარში.
  
  
  მისი იარაღი ტროტუარიდან ავიღე. ძველი ავტომატური ბრაუნინგი ბელგიაში დამზადებული ახალი მაყუჩით. ის არ ჰგავდა კაცს, რომელსაც შეეძლო ახალი მაყუჩის შეძენა. ჯიბეში რამდენიმე ფუნტი და ვერცხლი ედო, სასტუმროს გასაღები და სათადარიგო ჟურნალი ბრაუნინგისთვის. კისერზე ეკეთა თხელი ოქროს ჯაჭვი, რომელზეც პატარა ამულეტი-ამულეტი იყო. მძინარე ლომი.
  
  
  „ჩაკის ნიშანი“, თქვა დეირდრემ. - "ის მე დამდევდა."
  
  
  -მაგრამ თქვენ მას არ იცნობთ?
  
  
  - არა, მაგრამ ის ალბათ ზულუა ან შეიძლება ზვაზი. ისინი ცოტათი დაუახლოვდნენ ამ ბოლო დროს.
  
  
  - ჩაკა, - ვთქვი მე. შემდეგ კი ჩემს ფოტოგრაფიულ მეხსიერებაში რაღაც დაწკაპუნება: „ზულუს პირველი მეფე, ზულუს იმპერიის დამაარსებელი 1920-იან და 1930-იან წლებში“. ყველაზე დიდი და ყველაზე ძლიერი შავი არმია ისტორიაში. დაამარცხეს ბრიტანელებმა 1879 წელს, მას შემდეგ რაც მათ პირველად სერიოზულად დაამარცხეს რეინეკენი. ზულუები ახლა სამხრეთ აფრიკის ნაწილია. სვაზიებს იქ მეტ-ნაკლებად დამოუკიდებელი ქვეყანა აქვთ. კიდევ რა, დეირდრე?
  
  
  "კიდევ რა სჭირდება ხალხს მონობაში?" - მან თქვა. „იმედია საჭირო, ლეგენდა: ჩაკა, მძინარე ლომი, რომელიც ერთ დღეს დაბრუნდება“.
  
  
  - მითია, - ვთქვი მე. „მითები არ აგზავნიან შავკანიანებს ზულულანდის ჯუნგლებიდან ლონდონში. მძინარე ლომი რაღაც მიწისქვეშა ორგანიზაციის სიმბოლოა. რატომ უნდათ თქვენი სიკვდილი?
  
  
  შეგიძლია გამოიცნო, ნიკ, - თქვა დეირდრემ.
  
  
  "თქვენი დავალება?"
  
  
  თავი დაუქნია, წამიერად შეხედა გარდაცვლილ შავკანიანს, შემდეგ კი ბერეტა მკერდის ქვეშ ჩაიდო. ნისლიანი ქუჩის სიბნელეში იდგა და მკლავს ნელა ეფერებოდა. მერე ღრმად ამოისუნთქა და გამიღიმა. შემდეგ ბედი შემდეგ ჯერზე, ”- თქვა მან. -აქ ვერ ვიქნებით.
  
  
  - ფრთხილად იყავი, - ვუთხარი მე.
  
  
  მე მას ბნელ ქუჩებში გავყევი, სანამ პიკადილის სინათლესა და აურზაურში არ აღმოვჩნდით. მან ხელი აიქნია და სიამოვნების მაძიებელთა ბრბოში გაუჩინარდა. გამვლელი ტაქსი გავაჩერე. იმ სასტუმროში არ დავბრუნებულვარ. ფოიეში დიდი შავკანიანი ბიჭი რომ ყოფილიყო იმავე ჯგუფში, როგორც მსროლელი, ალბათ მათ დეირდრემდე მივიყვანდი. ვერ დავინახე როგორ, დარწმუნებული ვიყავი, რომ არ მომდევდნენ, რაც იმას ნიშნავს, რომ მათ ჰყავდათ ხალხი, უნარები და აღჭურვილობა, რათა გზაზე შემემჩნიონ ისე, რომ არ შემემჩნია. ასე კარგად რომ იყვნენ მოწესრიგებულები, სასტუმროში დაბრუნებას ვერ ვბედავდი.
  
  
  მე არ შემეძლო გარისკო ლონდონის ერთ-ერთი AH სახლი ან დავეკონტაქტო ჩვენს ადგილობრივ კონტაქტებს. მომიწია მობილური ტელეფონის გამოყენება და კომუნიკაციების ცენტრში დარეკვა.
  
  
  — Wilson Research Service, შეგვიძლია დაგეხმაროთ?
  
  
  "შეგიძლიათ მიყვეთ ცულის ისტორიას?"
  
  
  - Ერთი წუთით თუ შეიძლება.
  
  
  სიტყვა „ცული“, AH იყო მთავარი საკონტაქტო სიტყვა, პირველი ნაბიჯი, მაგრამ სიტყვა შეიძლება შემთხვევით გაჩნდეს.
  
  
  მამაკაცის მშვიდი ხმა: „დარწმუნებული ვარ, ყველაფერი, რაც თქვენ გინდათ, გვაქვს ჩვენს ფაილებში, სერ. რომელი საბრძოლო ცული გაინტერესებთ?
  
  
  "მარცხენა ჩრდილოეთიდან, საგის შუა პერიოდიდან". ეს იყო დამადასტურებელი კოდი, რომელიც ამტკიცებდა, რომ მე ვიყავი AX-ის აგენტი და ვუთხარი, რომელი აგენტი: N3. მაგრამ მე შეიძლება მატყუარა ვიყო.
  
  
  - ოჰ, - თქვა მშვიდი ხმა. "რომელი მეფეა პირველი?"
  
  
  - ნახევრად შავი, - ვთქვი მე.
  
  
  ეს ბოლო კოდი მხოლოდ ნამდვილმა N3-მა იცოდა. შეიძლებოდა წამებით გამომეტოვებინა, მაგრამ ყოველ გარიგებაში მიწევდა გარისკვა. თუ თაღლითი ცდილობდა ტელეფონით დაკავშირებას, ყველაზე ცუდი ის იყო, რომ AH-ს შეეძლო დაეკარგა ლონდონის საკომუნიკაციო ცენტრი. შემდეგ საკონტაქტო კოდები უნდა შეიცვალოს.
  
  
  იყო დაწკაპუნების სერია AX ქსელთან დაკავშირებისას. შემდეგ ცივი, მკაცრი ხმა გაისმა: „შენ ლონდონში, N3-ში ხარ. რატომ?
  
  
  გლუვი, ცხვირის ხმა: თავად ქორი. გაბრაზებული ვიყავი, მაგრამ სიბრაზემ თითქმის მყისვე ადგილი დაუთმო მკვეთრ, მშრალ აჩქარებას, რამაც გამაგებინა, რომ ჰოუკს რაღაც სერიოზული, მნიშვნელოვანი და რთული სურდა.
  
  
  'Დაივიწყე. ამის ახსნა შეგიძლიათ მოგვიანებით. თქვენი ზარი აღმოჩენილია. ექვს წუთში მანქანა მოვა შენთან. სასწრაფოდ მოდი.
  
  
  ეს სამუშაო მნიშვნელოვანი უნდა ყოფილიყო. ჰოკმა გამოიყენა ჩემი N3 ნომერი და თავად უპასუხა ზარს სატელეფონო ტელეფონიდან, ჩემი მხრიდან შუამავლებისა და სკრამბლების გარეშე.
  
  
  Ვიკითხე. -სად?
  
  
  უკვე გათიშა. ჰოკი დიდი ხანია არ საუბრობს ღია ხაზზე. ის ზის, დაბალი და გამხდარი, თავის მოკრძალებულ ვაშინგტონში ოფისში და შეუძლია კოსმოსური სადგურის მართვა სიტყვით. მაგრამ მე არ ვიცნობ ხუთ ადამიანს AX-ს გარეთ და საიდუმლო სამსახური მას იცნობს ან იცის მისი არსებობა.
  
  
  ტელეფონის ჯიხურიდან გამოვედი, თვალი ჩავუკარი, რომ ქუჩაში რამე უჩვეულო ხომ არ იყო. სოჰოს ნისლში და კაშკაშა შუქებში არაფერი იყო. საათს დავხედე. კიდევ ორი წუთი. ის იყო, ხუთი წამით ადრე: პატარა ნაცრისფერი მანქანა მშვიდი მძღოლით. Მე შევედი.
  
  
  ერთი საათის შემდეგ მე დავდექი RAF-ის ძველი, სარეველებით დაფარული ბაზის მიტოვებულ ასაფრენ ბილიკზე. მანქანა არ იყო და მე მარტო ვიყავი RAF-ის ბაზაზე, რომელსაც არ ვიცნობდი. შესაძლოა ჰონინგტონი, მის გარშემო არსებული სიბრტყის გათვალისწინებით, ან შესაძლოა ტეტფორდი.
  
  
  თვითმფრინავის მოახლოება გავიგე, სანამ დავინახე. ღამით უკაცრიელ მინდორში თვითმფრინავს არ ველოდი. მაგრამ ის დაეშვა და მხოლოდ საკუთარი სადესანტო განათებით ხელმძღვანელობდა. რეინჯერი რუფისგან. Hawk-ს აქვს კონტაქტები ყველგან.
  
  
  - ბოდიში, - ვუთხარი პილოტს.
  
  
  მას ფართო ულვაშები ჰქონდა, მაგრამ ნაცრისფერი იყო და უფრო მეტი ინტელექტი ჰქონდა თვალებში, ვიდრე საჰაერო ძალების ბიჭების უმეტესობას. ადამიანი, რომელსაც ზოგჯერ შეუძლია თავად დაუსვას გარკვეული კითხვები. ამჯერად მან უბრალოდ მანიშნა ჩავსულიყავი და ტაქსით გამომყვა, სანამ სწორად და ჭეშმარიტად დავჯდებოდი.
  
  
  ”მათ სჭირდებოდათ ადამიანი, რომელიც შეძლებდა დაეშვა აქ მიწის ხაზების ან განათების გარეშე,” - თქვა მან. "ბევრი ჩვენგანი არ დაგვრჩენია."
  
  
  შემობრუნდა და შემომხედა. "თქვენ უნდა შეაჩეროთ მესამე მსოფლიო ომი."
  
  
  - ყოველ შემთხვევაში, - ვთქვი მე.
  
  
  სუსტად გაიღიმა და დროსელი საწყის მდგომარეობაში დააბრუნა. ქვის კედლისკენ ბრმად მირბენილი კაცივით ვგრძნობდი თავს. მაგრამ მოხუცმა რაფმა იცოდა მისი ტერიტორია. მან ეს მარტივად გააკეთა და შემდეგ დასავლეთისკენ გაფრინდა. სიტყვა აღარ უთქვამს და ჩამეძინა.
  
  
  უკვე სინათლე იყო, როცა ვიღაცის ხელებმა გამაღვიძეს. ჩვენ დავეშვით პატარა აეროდრომზე, რომელიც გარშემორტყმული იყო მაღალი, შიშველი ხეებითა და თოვლით დაფარული მინდვრებით. შორს მაღალი შენობები იყო და პეიზაჟი ნაცნობი მეჩვენებოდა.
  
  
  ჩემი მიმართულებით მოძრავი მანქანა კიდევ უფრო ნაცნობი ჩანდა: შავი კადილაკი მერილენდის სანომრე ნიშნით. ამერიკაში დავბრუნდი და ვაშინგტონთან ახლოს ვიყავი. ეს იქნება ძალიან რთული და ძალიან მნიშვნელოვანი სამუშაო.
  
  
  ჰოუკი ხშირად არ მიმყავს სახლში ასე მოულოდნელად და არასდროს ვაშინგტონში, როცა შეუძლია საქმეების გამოსწორება. მე ვარ Killmaster ნომერი პირველი, კარგად გადახდილი და შეუცვლელი, მაგრამ არავის უყვარს იმის აღიარება, რომ მე ვარსებობ, განსაკუთრებით მათ ვაშინგტონში. ჩვეულებრივ, როდესაც მას სურს ჩემთან საუბარი, ჰოუკი ჩემთან მოდის მსოფლიოს რომელიმე კუთხეში. ის იქ დამიკავშირდება ან მოდის ჩემთან, მაგრამ ცდილობს არ გარისკოს ვინმე, ვინც მე დამაკავშირებს AH-თან ან თუნდაც ვაშინგტონთან.
  
  
  ასე რომ, მათ დახურეს ფარდები კადილაკზე, როდესაც ჩვენ დავტოვეთ აეროპორტი და გავემართეთ პოტომაკში. ეს ნორმალური იყო რაც მე შემეხებოდა. მე არ მომწონს ვაშინგტონი ან სხვა დედაქალაქი. პოლიტიკოსები და სახელმწიფო მოღვაწეები ცხოვრობენ ეროვნულ დედაქალაქებში და გარკვეული პერიოდის შემდეგ ყველა პოლიტიკოსს და სახელმწიფო მოღვაწეს სურს მეფის თამაში. მათი უმეტესობა იწყებს ფიქრს, რომ ისინი მეფეები არიან. ისინი თავს ჭრიან ყველას, ვინც მათ არ ეთანხმება, რადგან იციან რა არის საუკეთესო და რა უნდა გაკეთდეს ჩვეულებრივი ხალხის საკეთილდღეოდ.
  
  
  მაგრამ პოლიტიკა არ მაინტერესებდა და ისევ დავფიქრდი, რატომ მომცა ჰოუკმა ვაშინგტონში ჩასვლის უფლება. ამას მხოლოდ საჭიროების შემთხვევაში გააკეთებდა, თუ სადმე შორს ვერ დამხვდებოდა. ეს ნამუშევარი ისეთი მნიშვნელოვანი, ისეთი პრიორიტეტული უნდა ყოფილიყო, რომ ჰოუკსაც კი არ გააჩნდა მასზე აბსოლუტური ავტორიტეტი. რაც არ უნდა ყოფილიყო, ის პირდაპირ კავშირში უნდა ყოფილიყო უფროს ლორდებთან, რათა მეპასუხა ნებისმიერ კითხვაზე, რაც მე დავსვა.
  
  
  ეს სამუშაო ზემოდან დაიწყება.
  
  
  
  
  თავი 4
  
  
  
  
  
  კადილაკიდან გამომიყვანეს ხეივანში და დიდ, ანონიმურ ნაცრისფერ შენობაში. ლიფტმა პირველი სართულიდან მინიმუმ სამი სართულით დაგვწია. იქ დამსვეს პატარა ღია ფურგონში, რომელიც რელსებზე იდგა. და მარტო ამ მანქანაში გავუჩინარდი ვიწრო გვირაბში.
  
  
  არავინ მელაპარაკებოდა და აშკარა იყო, რომ არ უნდა ვიცოდე სად მივდიოდი. მაგრამ მე არ ვიცხოვრებდი როგორც Killmaster ამდენ ხანს ყველა შესაძლო სიფრთხილის გარეშე. არავის ეჭვი არ ეპარებოდა, არც ჰოუკს, რამდენადაც მე ვიცოდი, მაგრამ ეს გვირაბი დიდი ხნის წინ მქონდა შესწავლილი, როდესაც პირველად მომიყვანეს. ვიცოდი სად ვიყავი და სად მივდიოდი. მე ვმოგზაურობდი მსოფლიოს ყველაზე საიდუმლო მინიატურულ რკინიგზაზე და მივდიოდი ბომბის თავშესაფრების სერიისკენ, უზარმაზარი თეთრი სახლის ქვეშ, ფართო გამზირზე.
  
  
  ეტლი მკრთალად განათებულ ვიწრო ბაქანთან გაჩერდა. ჩემს წინ წყნარი ნაცრისფერი კარი იდგა. კარი ვცადე, ჩაკეტილი არ იყო. ნაცრისფერ ოთახში შევედი ფოლადის მაგიდით, სამი სკამი, ორი დივანი და გასასვლელი არ ჩანს. ჰოუკი იჯდა ფოლადის მაგიდასთან: დევიდ ჰოუკი, ნიუ-იორკელი, მეცნიერებათა აკადემიის ხელმძღვანელი, ჩემი უფროსი. და სულ ეს ვიცოდი მის შესახებ. ამ მხრივ მის შესახებ უფრო მეტი ვიცოდი, ვიდრე უმეტესობამ. ჰქონდა თუ არა მას წარსული, სახლი, ოჯახი, ან სამსახურის გარდა რაღაცითაც კი მხიარულობდა, არ ვიცოდი.
  
  
  - მომიყევი ლონდონზე, - მიყვირა მან, მისი ბრტყელი, ცხვირის ხმით ისეთივე მომაკვდინებელი და ბოროტი, როგორც კობრა.
  
  
  ის არის პატარა კაცი, სიცილით, რომელიც ჟღერს იარაღს, როცა იცინის და სარდონიულ ღიმილს, როცა ხითხითებს. ახლა არც ერთი გაუკეთებია და არც მეორე. უაზროდ შემომხედა. როგორც ყოველთვის, ისეთივე ტვიდის ქურთუკი და ნაცრისფერი შარვალი ეცვა. კარადა სავსე აქვს, ყველაფერი იგივეა.
  
  
  მარტო ვიყავით ნაცრისფერ ოთახში, მაგრამ სინამდვილეში ასე არ იყო. წითელი ტელეფონი მისგან რამდენიმე სანტიმეტრის მოშორებით ფოლადის მაგიდაზე იჯდა.
  
  
  „მას შემდეგ რაც დავასრულე ჩემი „ბრძანება“ უდაბნოში, – ვთქვი მე, – მეშინოდა, რომ შემემჩნიონ. ასე რომ, მე ლონდონის მეოთხე მარშრუტით ავიღე მხოლოდ იმისთვის, რომ უსაფრთხო მხარეს ვყოფილიყავი“.
  
  
  ძლივს ჰქონდა აზრი საბაბს, ამიტომ დაველოდე მის აფეთქებას. ასე არ მოხდა. სამაგიეროდ, წითელ ტელეფონს ათამაშებდა და მისმა თვალებმა მითხრეს, რომ ის ნამდვილად არ ფიქრობდა იმაზე, თუ რას ვაკეთებდი ლონდონში. მისი ფიქრები დაკავებული იყო იმ საქმით, რომელიც აპირებდა ჩემთვის მინდობას და მის თვალებში ნაპერწკალი მეუბნებოდა, რომ ეს დიდი სამუშაო იყო. ქორი თავისი საქმისთვის ცხოვრობს. არასოდეს მინახავს მისი მოსვენება, არასოდეს მსმენია მისი დასვენება. ერთადერთი, რაც მას ნამდვილად აქცევს, არის ის, რომ მისი AH ოფისი ღირსია მისი დროისა და მისი „შვილისთვის“.
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან. "გამოაგზავნეთ თქვენი ანგარიში მოგვიანებით."
  
  
  შვებით ამოვისუნთქე. ამჯერად ის შეიძლება იყოს ზღვარზე. ადრე თუ გვიან გაიგებდა, რომ დეირდრე კაბოტი ლონდონში იყო და ეს ყველაფერს ერთმანეთთან დააკავშირებდა. ეს მისთვის მეორე ბუნება იყო. მაგრამ ახლა მან თავისი ბინძური სიგარა აანთო და ისევ წითელ ტელეფონს დაუკრა.
  
  
  - დაჯექი, ნიკ, - თქვა მან.
  
  
  როცა დავჯექი მივხვდი, რომ ამჯერად სულ სხვა იყო. მოუთმენელი იყო. დიახ, თვალები უბრწყინავდა გამოწვევით. მაგრამ ამავე დროს ის იყო დაკავებული, თითქმის გაბრაზებული და არ ფიქრობდა ჩემზე. იყო რაღაც ამ ახალ "შეკვეთაში", რაც მას არ მოეწონა. ერთ-ერთი ოქროს წვეტიანი სიგარეტი მოვუკიდე და დავჯექი.
  
  
  ”თქვენ არასოდეს ყოფილხართ მოზამბიკში”, - თქვა ჰოკმა. - ორ საათში მანდ მიდიხარ.
  
  
  ”მე უნდა გავიგო ჩემი პორტუგალიური და სუაჰილი”, - ვთქვი მე. „შესაძლოა სვაზილენდში და შესაძლოა სამხრეთ აფრიკაშიც კი“, - განაგრძო ჰოუკმა ჩუმად, თითქოს ჩემი კომენტარი არ გაუგია. მაღლა აიხედა და თავისი იაფფასიანი სიგარის ბოლო ღეჭა. "დელიკატური სიტუაცია."
  
  
  "ოდესღაც სხვა რამეს მივიღებთ", - ჩავიცინე მე.
  
  
  - არც ისე სასაცილოა, - მიყვირა მოხუცმა. "ლონდონი ჯერ არ დამვიწყებია."
  
  
  მე გამუდმებით ვიღიმებოდი და მეც.“
  
  
  ჰოკს არ მოსწონს, როცა ატყუებენ. დარტყმას ველოდი. ის არ მოსულა. მალევე შევწყვიტე ღიმილი. ცუდი ნიშანი იყო რომ არ უპასუხა. ჰოუკს ჰქონდა პრობლემა და მას რაღაც კავშირი ჰქონდა თავად AH-თან. სერიოზულობის დრო იყო.
  
  
  "რა უნდა გავაკეთო მოზამბიკში?" - ვკითხე ჩუმად.
  
  
  ჰუკი სიგარას ღეჭავდა და წითელ ტელეფონის კაბელს თამაშობდა. „ლისაბონი და კეიპტაუნი ეჭვობენ, რომ საზღვრის გასწვრივ ზულუს რაიონებში დიდი აჯანყებაა.
  
  
  ხერხემალმა დამიწყო ქავილი. ზულუ! ლონდონში დაღუპულ მსროლელზე და მარკ ჩაკაზე ვფიქრობდი. შეიძლებოდა მსროლელი ჩემს შემდეგ ყოფილიყო და არა დეირდრი? მანამდეც კი, სანამ ვიცოდი, იყო სამუშაო ასოცირებული ზულუსთან. †
  
  
  ”სამხრეთ აფრიკა საკმაოდ დახელოვნებულია აჯანყებების თავიდან აცილებაში,” ვთქვი მე. ”და ჯერ კიდევ ცოტაა მოზამბიკელი მეამბოხეები.”
  
  
  „იმიტომ, რომ კეიპტაუნი ყოველთვის ახერხებდა შავკანიანი უმრავლესობის იზოლირებას და კონტროლის ქვეშ ყოფნას“, - თქვა ჰოუკმა. მაგრამ იმიტომ, რომ მოზამბიკში შავკანიანებს არასდროს ჰქონიათ ფული, მხარდაჭერა ან გამოცდილი ლიდერები. ახლა, როგორც ჩანს, მოზამბიკში ახალი ხელმძღვანელობაა და შესაძლოა კეიპტაუნმა შეცდომა დაუშვა „სამშობლოების“, „ბანტუსტანების“ ან საკონცენტრაციო ბანაკების სხვა ლამაზი სახელების პოლიტიკაში. ზულუს სამშობლო არის მოზამბიკისა და სვაზილენდის საზღვრებთან ან მის მახლობლად.
  
  
  ჰოკი გაჩუმდა და სიგარას წოვდა. ”რაც მათ ნამდვილად აშფოთებს არის ის, რომ ისინი ფიქრობენ, რომ სვაზიელები ჩართულნი არიან. ეს პოტენციურად ფეთქებადს ხდის საერთაშორისო ვითარებას, რაც სწორედ თავისუფლებისთვის მებრძოლებს სურთ. ის ასევე აძლევს მათ თავშესაფარს ვარჯიშის, მობილიზაციისა და თავშესაფრისთვის, რაც შავკანიანებს იქ არასდროს ჰქონიათ“.
  
  
  - სვაზილენდი? - ვუთხარი და თავი დამიქნია. „დამოუკიდებლობის დღიდან სვაზიელები დამოკიდებულნი არიან უცხოურ ინტერესებზე, განსაკუთრებით სამხრეთ აფრიკისა და პორტუგალიის ინტერესებზე. ძველ მეფე სობჰუზას მათთან პრობლემა არ ექნება.
  
  
  ”მან შეიძლება ვერ აკონტროლოს თავისი ხალხი, ნიკ,” თქვა ჰოუკმა მწარედ. „მას ჰყავს სვაზილენდში ბევრი მხიარული ახალგაზრდა მებრძოლი. თუნდაც ორგანიზებული ოპოზიცია. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ბოლოს და ბოლოს ის ბანტუს უფროსია. ახლა მას სურს ლისაბონი და კეიპტაუნი, მაგრამ ის არ იქნება წინააღმდეგი, რომ დამოუკიდებელი მოზამბიკი და ზულულანდი შეუერთდნენ სვაზილენდს. ეს მას უფრო ძლიერ პოზიციაში ჩააყენებდა სამხრეთ აფრიკის წინააღმდეგ და შესაძლოა, საბოლოოდ სამხრეთ აფრიკის იზოლირებაც კი მოახდინა. არსებობს პანბანტუბის მოძრაობა, რომელიც ჩვენ ძალიან კარგად ვიცით. სვაზი და ზულუ კიდევ უფრო ახლოს არიან ერთმანეთთან, რადგან სამხრეთ აფრიკაში სვაზიები არიან. ორასი წელი მხარზე იდგნენ. კარგა ხანს ჩხუბობდნენ, ახლა კი აღარ ჩხუბობენ“.
  
  
  ჰოუკის სიგარა ჩაქრა. ისევ გაჩერდა, რათა ისევ გაენათებინა. მანამდე იწელა მანამ, სანამ სიგარა ისევ არ გასკდა და სქელმა კვამლმა აავსო ოთახი.
  
  
  ”ზულუ, სვაზი, შანგანი და ნდებელების ჯგუფმა საბოლოოდ ჩამოაყალიბეს ორგანიზაცია: მძინარე ლომი”, - თქვა ჰოუკმა და შემომხედა. "ჩაკის ნიშანი. მათ აქვთ დევიზი: United Assegai. ეს სიტყვა ნიშნავს შუბს ზულუს, სისვატისა და ნდებელეს შორის და მიუთითებს მათ საერთო წარმომავლობასა და ინტერესებზე. ახლა კი მათ აქვთ საერთო გეგმა: აჯანყება იმდენად დიდი, რომ მარცხის შემთხვევაშიც კი, თეთრკანიანები იქ ისეთ სისხლისღვრას გამოიწვევენ, რომ გაეროს და დიდი სახელმწიფოების ჩარევა მოუწევთ. ისინი ფიქრობენ, რომ შეუძლიათ უზრუნველყონ მოზამბიკისა და ზულულანდის დამოუკიდებლობა“.
  
  
  ლოგიკური გეგმა იყო. მე დავინახე ჭაობები, მინდვრები, მთები და ჯუნგლები, რომლებიც უკვე ბანტუს სისხლით იწურავდნენ და გაეროში დიდმა სახელმწიფოებმა მხარი დაუჭირეს. სამხრეთ აფრიკა და პორტუგალია მაშინ სულს დაარტყამდნენ. მაგრამ ეს ასევე იყო გეგმა, რომელიც მოითხოვდა ჯოჯოხეთურ ხელმძღვანელობას, რომ ყველა ეს ბანტუსი ერთად ყოფილიყო. კაცები გვერდიგვერდ იღუპებოდნენ დიდი რაოდენობით, მაგრამ მარტო ძნელია იმის განცდა, რომ რაღაც მიზეზით კვდები. ამას ასევე დასჭირდება უნარი და ფული, ორგანიზებულობა და საკმარისი ჯარი, რათა თავისუფლებისთვის მებრძოლები დაუყოვნებლივ არ დათრგუნონ.
  
  
  Ვიკითხე. -იქ რა გავაკეთო?
  
  
  ჰოკმა მაშინვე არ უპასუხა. სიგარაზე ნერვიულად აიღო. რაც მას აწუხებდა, ზედაპირს უახლოვდებოდა.
  
  
  - სევდიანი, უძლური ხალხი მარტო ვერ შეიმუშავებს ასეთ გეგმას, N3, - ნელა თქვა მოხუცმა. „ერთ-ერთი მთავარი ფაქტორია მოზამბიკში მოქმედი თეთრი დაქირავებულთა დიდი ახალი ძალა. ჩვენ არ ვიცით ვინ არის მისი კაპიტანი. მაგრამ ვინც არ უნდა იყოს, ის კარგია. მას ასევე აქვს დამატებითი უპირატესობა, რომ არის მაღალი რანგის კონტაქტი მოზამბიკის მთავრობაში. ”
  
  
  დავიწყე სიტუაციის გაგება.
  
  
  'Რამდენად მაღალი?'
  
  
  ”ძალიან მაღალი”, - თქვა ჰოკმა. ”პირდაპირ კოლონიალური გუბერნატორის ქვეშ. თავისუფლების მებრძოლებმა ყველაფერი იციან, რასაც მოზამბიკის მთავრობა გეგმავს, სანამ განახორციელებს თავის გეგმებს. დაქირავებული მებრძოლები ისევ და ისევ სცემეს კოლონიალურ ჯარებს“.
  
  
  - იციან ვინ არის?
  
  
  „მათ ის სამამდე შეამცირეს“, თქვა ჰოუკმა. "და არა უმეტეს სამი." ეწეოდა. "გაარკვიე და მოკალი ეს კაცი მათთვის."
  
  
  ჯარიმა. ეს არ იყო ახალი სიტუაცია და ეს იყო ჩემი სამუშაოც. ეს ადრეც გამიკეთებია ბევრი მთავრობისთვის, რომლებთანაც ვაშინგტონს სურდა მეგობრობა.
  
  
  მე ვკითხე: „რატომ მოგვიზიდეს? რატომ არ აკეთებენ ამას თვითონ“.
  
  
  „იმიტომ, რომ ისინი ფიქრობენ, რომ ვერ ხვდებიან, ამ სამიდან რომელია“, - თქვა ჰოუკმა. "და რა ვქნათ."
  
  
  მის ლაპარაკში იყო რაღაც, რამაც მაიძულა მისკენ მიმეხედა. მისი სიგარა ისევ ჩაქრა და ისე ღეჭა ისე, რომ არ შემიხედავს, მივხვდი, რომ მივაღწიეთ იმას, რაც მას აწუხებდა. იყო სირთულე და მინდოდა გამეგო რა იყო.
  
  
  "რატომ ფიქრობენ, რომ ჩვენ შეგვიძლია ამის გაკეთება მათზე უკეთესად?"
  
  
  ჰოკმა სიგარა საფერფლეში გაანადგურა და ნარჩენებს გააფთრებული შეხედა. „იმიტომ, რომ მათ იციან, რომ მეამბოხეებთან ვმუშაობდით“.
  
  
  Ამგვარად. მე გავუშვი წინ და ყველაფერი გარკვევით გავუხსენი. მაგრამ მე მთლიანად დავინახე. ვაშინგტონმა ორივე მხარე ითამაშა და ელოდა ვინ მოიგებდა. და ვინც გაიმარჯვებს, ვაშინგტონი დაბადების დღე იქნება. მხოლოდ ახლა მოულოდნელად დადგა სიმართლის მომენტი. ფრთის ხრახნები გამკაცრდა და ვაშინგტონს არჩევანის გაკეთება მოუწია.
  
  
  „მოზამბიკელ თავისუფლების მებრძოლებს და ზულუს ჯგუფ „მძინარე ლომს“ იარაღი და ფული გავუგზავნეთ. მაგიდის ქვეშ, რა თქმა უნდა, საფარის დახმარებით. მაგრამ ჩვენ ეს გავაკეთეთ. სიბჰუზას და სვაზის დავეხმარეთ. ახლა კეიპტაუნმა და პორტუგალიამ გვითხრეს, რომ მათ იციან ამის შესახებ და გვაქირავებენ“.
  
  
  ახლა ყველაფერი ვიცოდი. ასე რომ, ეს იყო AH, რომელიც დაეხმარა აჯანყებულებს ფარულად?
  
  
  ჰოკმა თავი დაუქნია. „ვაშინგტონს ახლა უფრო სჭირდება ლისაბონი და კეიპტაუნი, ვიდრე მეამბოხეებს“.
  
  
  ”და აჯანყებულები წავიდნენ”, - დავამატე მე.
  
  
  ჰოკმა ისევ დაუქნია თავი. ის არ მიყურებდა და ვიცოდი, რაც მას აწუხებდა, იყო მთელი ამ ბინძური ოპერაციის ბუნება.
  
  
  ”ჩვენ შეგვიძლია დავასრულოთ სამუშაო,” ვუთხარი მე, ”და მოვკლათ ეს მეამბოხე”. იმიტომ რომ აჯანყებულებთან ვმუშაობდით. ჩვენ გვაქვს კონტაქტი და გვენდობიან. ლისაბონი და კეიპტაუნი ისარგებლებენ აჯანყებულებისთვის ჩვენი დახმარებით, რაც საშუალებას მოგვცემს გავანადგუროთ ისინი. გემრიელი.'
  
  
  ქორი მიყურებდა.
  
  
  ”აჯანყებულებიც მოვიდნენ AK-ში,” ვთქვი მე. „ამ აღმასრულებელ დირექტორს თუ მოვკლავთ, თავისუფლების მებრძოლებმა გაიგებენ ვინ, როგორ და რატომ.
  
  
  ქორი დაიფიცა. - 'წყევლა. ჩამოიბანეთ ხუთი წლიანი სამუშაო ტუალეტში და წადით ჯოჯოხეთში! კრიმინალური ნარჩენები. წლები დაგვჭირდება, რომ აქედან დავიწყოთ და რაღაც ახალი ავაშენოთ. სულელური და არაეფექტურია.
  
  
  Ვიკითხე. - მაგრამ ჩვენ ამას ვაკეთებთ?
  
  
  'ეს გავაკეთოთ?' ქორი ახამხამდა. "ჩვენ გვაქვს ბრძანებები."
  
  
  ”არ არის ლოიალობა იმ აჯანყებულების მიმართ, რომლებსაც ჩვენ ვამხნევებდით?”
  
  
  "ჩვენ მხოლოდ ერთი ერთგულება გვაქვს, პირველი და უკანასკნელი", - მიყვირა ჰოუკმა.
  
  
  ჩვენი პირადი ინტერესი, რის ირგვლივ ყველაფერი ტრიალებს, ირონიით გავიფიქრე. "შეგვიძლია იქ გადავარჩინოთ ჩვენი აგენტი?"
  
  
  ჰოკმა მხრები აიჩეჩა და სუსტად გაიღიმა. "ეს შენზეა დამოკიდებული, N3."
  
  
  მის სათქმელში იყო რაღაც. შევხედე მის გამხდარ, სარკასტულ სახეს, მაგრამ მისი ბასრი ძველი თვალები უდანაშაულობის სურათს წარმოადგენდა. თავს კომფორტულად არ ვგრძნობდი.
  
  
  Ვიკითხე. - "როგორ გავაკეთო ეს?"
  
  
  "თქვენი თვითმფრინავი გადის საათნახევარში", - თქვა ჰოუკმა მშრალად, ახლა, როცა პრაქტიკული სამუშაო იყო გასაკეთებელი. „აჯანყებულებს ფული უნდა მივაწოდოთ. ტრანსფერი განხორციელდება იქ, სადაც მდინარე ინგვავუმა კვეთს ზვაზილენდის საზღვარს ზულულანდთან. შეთანხმდნენ, რომ ფარული მეამბოხე ჩინოვნიკი წაიღებდა ფულს. თუ ის გამოჩნდება, მოკლავთ.
  
  
  "არსებობს რაიმე კონკრეტული მეთოდი, რომელსაც ამჯობინებთ?" - მშრალად ვკითხე.
  
  
  'რაც გინდა. ამჯერად, დახვეწილობა არ არის საჭირო. როგორც კი ეს გაკეთდება, მთელი ჯოჯოხეთი დაიშლება“, - თქვა მოკლედ მოხუცმა. ”თქვენ მუშაობთ ჩვენს ადგილობრივ აგენტთან, აჯანყებულებთან.” ის წაგიყვანთ საკონტაქტო პუნქტამდე.
  
  
  ის! სინამდვილეში, მე უკვე ვიცოდი და ამით აიხსნებოდა რა იყო უცნაური, როდესაც ჰოკმა მითხრა, რომ ჩემი გადასაწყვეტი იყო ჩვენი აგენტის გადარჩენა. ასე იცოდა ბებერმა მელამ. მან იცოდა ჩემი და დეირდრე კაბოტის შესახებ და ალბათ წლების განმავლობაში იცოდა. ნამდვილად არ გამიკვირდა, ამდენი არ დაკარგა. გავუღიმე. ქორი არა.
  
  
  „შენ იმუშავებ, N3 და არ ითამაშებ. Გასაგებია?
  
  
  "რამდენი ხანია რაც იცით N15-ის და ჩემი შესახებ?"
  
  
  მისმა ტუჩებმა მხიარული, დამცინავი ღიმილი შეიკრა. - თავიდანვე, რა თქმა უნდა.
  
  
  -რატომ არ გაგვაჩერე?
  
  
  ”თქვენ გჭირდებოდათ ყურადღების გადატანა და ძალიან ფრთხილად იყავით”, - გაიცინა მოხუცმა. ”სანამ გეგონებოდათ, რომ მეხუმრებოდით, განაგრძობდით სათანადო საიდუმლოების დაცვას და საფრთხეს არ შექმნიდით”. უკან გადაიხარა და მეორე სიგარა მოუკიდა. "სანამ საკმარისად იშრომე, რომ მომეტყუებინე, სხვა ვერავინ შეგამჩნევს."
  
  
  ასე რომ, მან გვაფიქრებინა, რომ არ იცოდა და პრაქტიკულად მთელი დრო ჩვენს მხარზე იყურებოდა. ძალაუნებურად ვწყევლიდი. მას ალბათ დიდ სიამოვნებას მივანიჭებდი. მისი სარდონიული ღიმილი გაუფართოვდა.
  
  
  "ქალს ჰგავს, არა?"
  
  
  ის ისეთივე ბრწყინვალეა, რამდენადაც ეფექტური და უმეტესად კმაყოფილი ვარ ამით. მინდა ის ჩემს უკან დარჩეს. მაგრამ ჰოუკმაც კი არ იცის ყოველთვის ყველაფერი და ძალიან შეშფოთდა, როცა ლონდონში მსროლელის შესახებ ვუთხარი. მკვეთრად დაიხარა წინ.
  
  
  „ჩაკის ნიშანი? მაშინ ეს ნიშნავს, რომ ისინი თვალყურს ადევნებენ N15-ს და მეამბოხეები ეჭვობენ ჩვენში“.
  
  
  ვიღაცამ მოზამბიკის მთავრობაში შეიძლება დაღვარა ლობიო“. ქორი ფიქრობდა. "თუ ეს ზულუ ორმაგი აგენტი არ იყო." პორტუგალიელები კი ცდილობენ დარწმუნდნენ, რომ ჩვენ დავასრულებთ საქმეს.
  
  
  ალბათ, მე ვთქვი. „შესაძლოა, ისინი არ ენდობიან N15-ს, იმის შიშით, რომ ის ძალიან ლოიალური გახდა ამბოხებულების მიმართ“.
  
  
  - წადი იქ და ფრთხილად იყავი, - დაიყვირა ჰოუკმა. „თუ ფიქრობთ, რომ ისინი ზუსტად ხედავენ N15 თამაშს, არ გამოიყენოთ იგი. მხოლოდ სატყუარას სახით.
  
  
  Მე ვიღვიძებ. ჰოუკმა წითელ ტელეფონს დასწვდა ჩვენი შეხვედრის შესატყობინებლად. გაჩერდა და შემომხედა. ეს ოფიცერი ასე თუ ისე უნდა გაგრილდეს. Გესმის?'
  
  
  Მე მესმის. თუ დეირდს ეჭვი შეეპარება, იქნებ ეს ფაქტი გამოვიყენო და ლომებს მივაგდო. მხოლოდ სამუშაო იყო მნიშვნელოვანი და ის უნდა გაკეთებულიყო ყველანაირი საშუალებით. ჩემს გრძნობებს არავითარი როლის თამაშის უფლება არ მიეცა.
  
  
  
  
  თავი 5
  
  
  
  
  
  მე და მაღალი ქერა ლონდონიდან კეიპტაუნამდე 747-ზე დავეშვით, როცა გავიგეთ, რომ ორივე მბაპეში მივდიოდით. მისი სახელი იყო ესთერ მაშლერი. ის მუშაობდა ბელგიურ სამთო კომპანიაში და ჰქონდა საკმარისი ცოდნა ამის დასამტკიცებლად, ამიტომ მასში ეჭვის შეტანის საფუძველი არ მქონდა. მაგრამ მე თვალები გავახილე, ნაწილობრივ იმიტომ, რომ მას ჰქონდა ერთ-ერთი ყველაზე სავსე და უმაღლესი მკერდი, რაც კი ოდესმე მინახავს. მინდოდა გამეგო, როგორ გამოიყურებოდნენ ისინი ამ ტანსაცმლის გარეშე.
  
  
  ”ვფიქრობ, ორივე ვნახავთ, როგორ წავა,” მითხრა მან კეიპტაუნსა და ლორენგო მარკესს შორის. – მომხიბვლელი კაცი ხარ, ფრედი.
  
  
  იმ დროს მე ვიყავი ფრედ მორსი, სამთო აღჭურვილობის საერთაშორისო დილერი, სპორტსმენი და მოყვარული აზარტული მოთამაშე. სვაზილენდში წასასვლელებისთვის ეს ისეთივე კარგი საფარი იყო. Royal Zwazi Hotel არის ერთ-ერთი უახლესი მიმართულება ხალხის საერთაშორისო შეკრებისთვის.
  
  
  ”ეს არის ის, ვინც ვცდილობ ვიყო,” ვუთხარი მას. ის ძალიან უდანაშაულო ჩანდა, ყოველ შემთხვევაში პოლიტიკურად.
  
  
  ლორენგო მარკესში, მოზამბიკის სანაპიროზე, მსუბუქ თვითმფრინავში ჩავსხედით, რომელმაც მბაბეში წაგვიყვანა. სვაზილენდის დედაქალაქი დაახლოებით 18000 კაციანი „მეტროპოლიაა“, სადაც ხმელეთზე მცხოვრები ევროპელების უმეტესობა მოდის მათი უზარმაზარი ფერმებისა და სამთო ოპერაციების მოსანახულებლად. აქამდე არასდროს მინახავს და წამიერად დამავიწყდა ქერა, როცა სადესანტოზე დავდიოდით.
  
  
  ევროპაში გვიანი ზამთარი იყო, ამიტომ აქ ადრე შემოდგომა იყო და მიკრო-მეტროპოლია ბრწყინავდა პლატოს გრილ, სუფთა ჰაერზე. ეს გამახსენდა კოლორადოს მთების ძირში მდებარე ხმაურიანი ქალაქი. მწვანე, ტალღოვანი სივრცე გადაჭიმული იყო ყველა მიმართულებით, ძირითადად თეთრი სახლების ხუთი ქუჩის გარშემო, ბევრი წითელი სახურავით. იყო რვა თუ ცხრა ექვს-შვიდსართულიანი ცათამბჯენები და თეთრი სახლების მტევანი და დაბალი ბინები, რომლებიც ფერდობებზე იყო ჩასმული მუქ მწვანე ხეებს შორის. არაღრმა, ხეებით მოპირკეთებულ ღია სივრცეში მდებარე პატარა ქალაქი იყოფოდა გადატვირთული ოთხი ზოლიანი მთავარი ქუჩით, რომელიც მიჰყავდა წრიულ პარკამდე ერთი მხრიდან და ჭუჭყიანი გზატკეცილისკენ მეორე მხარეს. თითქოს უდაბნოში იყო მიტოვებული, ისე რომ ყველა ქუჩა გაიხსნა ჭუჭყიან გზებზე, რომლებიც დახვეულები იყვნენ პლატოს გაუთავებელ სივრცეებში.
  
  
  ადგილზე ისევ ავიღე ჰესტერ მაშლერი და ერთად გავიარეთ საბაჟო. წყვილი ყოველთვის უფრო უდანაშაულოდ გამოიყურება, ვიდრე მარტოხელა მამაკაცი. სვაზის ჩვეულება მარტივი იყო და სანერვიულო არაფერი მქონდა. მბაბეს ჩინოვნიკებმა ჩემი ორი ჩემოდანიდან ერთიც კი არ გახსნეს. თითქოს არაფერი იპოვეს. ჩემი პერსონალური ხელსაწყოები კარგად არის დამალული ჩემოდნის გვერდით მდებარე მჭიდრო ტყვიის განყოფილებაში, თუ მე ვფრინავ კომერციულად, და ყველა მძიმე ნივთი ჩამოდის წინასწარ შეთანხმებული მიწოდებით.
  
  
  მომღიმარი მძღოლი იმ მანქანით ელოდა, რომელიც ფრედ მორსმა ლონდონიდან შეუკვეთა. ახალგაზრდა და სასიამოვნო იყო, მაგრამ არა მორჩილი. თავისუფალი ადამიანი თავისუფალ ქვეყანაში. მან მოწონებით, მაგრამ თავაზიანად შეხედა ესთერ მაშლერის ფანტასტიკურ მკერდს, როცა მე დავეხმარე მას მანქანაში ჩასვლაში. ღიმილით მადლობა გადაუხადა, მე კი მკერდზე და ბარძაყზე ნელი შეხებით შესვლისას. ვიმედოვნებდი, რომ მას სხვა გეგმები არ ჰქონდა, გარდა ნელი, გრძელი ღამისა მოგზაურობის კომპანიონთან სახლიდან მოშორებით.
  
  
  Royal Zwazi Hotel მბაბედან დაახლოებით თორმეტ კილომეტრშია და ხმაურიანი ქალაქის გადალახვა მოგვიწია. მანქანებმა აავსო დედაქალაქი თავისი ერთადერთი შუქნიშნით, ერთადერთი მთელ ქვეყანაში და ამ მზიან საღამოს ტროტუარები გამვლელებითა და მყიდველებით გაივსო. აქ იყვნენ ყველა ეროვნების ევროპელები, მაგარი სამხრეთ აფრიკელები, მოზამბიკიდან მხიარული პორტუგალიელები და ასობით სვაზიელი ლომისა და ლეოპარდის ტყავის ჭრელ ნარევში. კაშკაშა ფერის ნაჭრის კალთები დასავლური ქურთუკებით, ნეილონის წინდებითა და მძივებით დაფარული თავსაბურავებით, დასავლური ქუდებითა და წითელი ტურაკოს ბუმბულით, რომელიც აღნიშნავს მაღალ სტატუსს.
  
  
  აქ, მბაბეში, მდიდარი, პროდასავლური და პოლიტიკურად ძლიერი სვაზიელები დაკავებულნი იყვნენ ევროპული მმართველობის საუკუნენახევრის გამოწვევის ამოცანებით. ბუჩქებსა და მინდვრებში უბრალო ხალხი ისევ ისე ცხოვრობდა, როგორც ყოველთვის, მაგრამ იყო განსხვავება, განსაკუთრებით მეზობელ მოზამბიკისა და სამხრეთ აფრიკის შავკანიანებთან. ისინი ჯერ კიდევ ევროპული სტანდარტებით ღარიბები და წერა-კითხვის უცოდინრები იყვნენ, მაგრამ არც ისე ღარიბები, როგორც ადრე და არც ისე უწიგნურნი; გარდა ამისა, დიდად არ აინტერესებდათ ევროპული სტანდარტები. მათი მეფე ხელმძღვანელობდა მათ ორმოცდაათ წელზე მეტი ხნის განმავლობაში და მათ იცოდნენ დასავლური სამყარო და დასავლური წეს-ჩვეულებები. მათ გაიგეს, როგორ უნდა იმუშაონ ევროპელებთან და როგორ გამოიყენონ ისინი. მაგრამ ისინი აღარ იხრებოდნენ და აღარ სჯეროდათ, რომ ევროპას შეეძლო რაიმე უკეთესი შესთავაზოს, ვიდრე საკუთარი ცხოვრების წესი. უყვარდათ მათი ცხოვრების წესი და ამაყად დადიოდნენ. გამახსენდა ჰოუკის სიტყვები: მეფე სობჰუზა ბანტუელი იყო და მას არ სურდა ბანტუსის მეზობლად გათავისუფლება.
  
  
  ჩვენ ვიარეთ მინდორში, რომელიც ანათებდა სიმწვანეს და ტალღავდა შემოდგომის გრილ საღამოს. ქერა ესთერ მაშლერი ჩემსკენ დაიხარა, მე კი ხელი მის კაბაში ჩავუშვი და ელეგანტურ მკერდს ვეფერებოდი. თავს არ იცავდა. დაპირდა, რომ საინტერესო ღამე იქნებოდა, მაგრამ ჩემი გონება ფხიზლად რჩებოდა, როცა ჩემს ირგვლივ პეიზაჟს და ჩემს უკან გზას ვათვალიერებდი. საეჭვო ვერაფერი ვნახე.
  
  
  სამეფო ზვაზი მდებარეობს მთის ფერდობზე დაჩრდილულ ეზოელვინის ველზე, გარშემორტყმული ცხელი წყლებით, საცურაო აუზით და თვრამეტი ზოლიანი გოლფის მოედნებით, რომლებიც მდიდრული საკრუიზო გემივით ანათებს ოკეანეში. მძღოლს გადავიხადე, დავნიშნე და ერთ საათში სალონში ესთერ მაშლერთან დავნიშნე. ჩემს ოთახში შორეული მოგზაურობის მტვერი ჩამოვრეცხე, სმოკინგი ჩავიცვი და ნებისმიერი დავალების შესასრულებლად დავრეკე წინა მაგიდას. ამ დროისთვის არცერთი არ იყო. Მომწონს. კონტაქტი მოვა და ჩემს მსხვერპლს მოვკლავ, მაგრამ არ მეჩქარებოდა.
  
  
  დაბლა ჩავედი ბარისა და თამაშების ოთახებში. ელეგანტური თასმიანი ჭაღების ქვეშ არაფერი ჩანდა უფრო შორს, ვიდრე გარე პლატო და მრგვალი სვაზი ქოხები. სლოტ ავტომატები აწკრიალდა და რულეტის მაგიდებთან საერთაშორისო ელიტის წევრებმა თამაშში ფერადი ჩიპები ჩაყარეს. მე ვიპოვე გამხდარი ესთერ მაშლერი, რომელიც დახლთან მელოდა, თხის სვაზი პრინცის თანხლებით.
  
  
  პრინცი ჩემს ჩამოსვლაზე არც თუ ისე კეთილგანწყობილ რეაგირებდა. მას ჩიფსების დასტა ჰქონდა ისეთი დიდი, რომ ნიანგის დახრჩობა ან ქერაზე შთაბეჭდილების მოხდენა მოახდინა, მაგრამ გარეგნობა შეინარჩუნა. ის წასული იყო, მაგრამ არც ისე შორს, მხოლოდ რამდენიმე სკამით, ბარის მეორე ბოლოში. თვალს ვადევნებდი მას.
  
  
  "შიმშილი თუ წყურვილი?" - ვკითხე ჰესტერს.
  
  
  - წყურვილი, - თქვა მან.
  
  
  ჩვენი სასმელი სწრაფად მიირთვა და მან ჩემს მხარზე გადახედა რულეტის მაგიდებს.
  
  
  ჰკითხა მან. -გაგიმართლა ფრედი?
  
  
  ხანდახან.
  
  
  "ვნახოთ," თქვა მან.
  
  
  რულეტის მაგიდებთან თეთრი და შავი შერეული იყო და სმოკინგიანი კრუპიერები სწრაფად სრიალებდნენ მწვანე ტილოზე. სწრაფმა პორტუგალიელმა მოზამბიკიდან მოხდენილად ითამაშა, პირველყოფილი ინგლისელები გამარჯვებებსა და მარცხებს დაუბრკოლებლად ღებულობდნენ, ხოლო გამხდარი აფრიკელი მშვიდად თამაშობდა პირქუში სახით. ისინი წარმოადგენდნენ აზარტული მოთამაშეების მთელ სპექტრს, დაწყებული აზარტული მოთამაშეებიდან, რომლებიც ასობით ფსონს დებდნენ ერთ ნომერზე დამთავრებული მონდომებული ტურისტებით, რომლებიც რისკავდნენ რამდენიმე რენდს, სვაზიურ მონეტას, წითელ ან შავზე.
  
  
  მე ყოველთვის ერთნაირად ვთამაშობ: ოცდახუთი წითელზე ან შავზე, წყვილზე თუ იმპერიაზე, სანამ არ ვიგრძნობ მაგიდას და საჭეს. საკმარისია ღირდეს ისე, რომ არ გარისკოს ყველაფერი, რაც მაქვს. ველოდები, სანამ არ ვიგრძნობ გარკვეულ მიმართულებას: ვეძებ ნიშანს, ტემპს, რასაც მოთამაშეები ბორბლის „განწყობას“ უწოდებენ. საღამოს ყველა ბორბალს გარკვეული განწყობა აქვს. ისინი დამზადებულია ხისგან, ლითონისა და პლასტმასისგან, რომლებიც იცვლება ტემპერატურის, ტენიანობის, შეზეთვისა და კონკრეტული დილერის მუშაობის სტილიდან გამომდინარე.
  
  
  ამიტომ ვუყურებდი და ველოდი, თავს ვიკავებდი. ესთერი ფანატიკური და ემოციური, ერთგული და თავშეკავებული იყო. Მომეწონა. მან დადო რამდენიმე ჩიპი ზოგიერთ რიცხვზე, ითამაშა იმავე ნომრით გარკვეული პერიოდის განმავლობაში და შემდეგ შემთხვევით შეცვალა ნომრები. მან ბევრი დაკარგა. შევამჩნიე, რომ თხის პრინცი მაგიდასთან მივიდა და მას უყურებდა. როცა თვალი მოჰკრა, დაიწყო დიდად, თამამად თამაში, დიდი მოგება და დიდი წაგება. გამიზნულად ყურადღების მისაპყრობად ხმამაღლა იცინოდა. და ყოველთვის ჰესტერ მაშლერის თვალით.
  
  
  მან თითქოს ვერ შეამჩნია.
  
  
  მე დავინახე, რომ სამხრეთ აფრიკელი მამაკაცი შავკანიან პრინცს ეწინააღმდეგებოდა. შემდეგ ვიგრძენი ბორბლის გარკვეული მიმართულება: ის უპირატესობას ანიჭებდა შავს და უცნაურს. ანტე ავწიე. ერთი საათის შემდეგ ათასი დოლარი მოვიგე. ახლა პერსპექტიული ჩანდა. მზად ვიყავი უფრო მაღალანაზღაურებად ნომრებზე გადასულიყო, მაგრამ შანსი არ მქონდა. ჰესტერმა ბოლო ორი ჩიპი დადო 27-ზე, წააგო და შემომხედა.
  
  
  ”დღეს ეს ყველაფერია”, - თქვა მან. - შენთან ერთად ჩემს ოთახში მინდა დავლიო, ფრედი.
  
  
  აზარტული თამაში კარგია, მაგრამ სექსი უკეთესია. ყოველ შემთხვევაში, ჩემთვის, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ქალი ისეთივე მიმზიდველია, როგორც ესთერ მაშლერი. მე კი არ ვიღებ ბევრ პირდაპირ მიწვევას, თუ ამას გულისხმობდა. არასოდეს დამავიწყდება ვინ ვარ - თუ ასე მოვიქცევი, სწრაფად მომკლავს - და როცა მის ოთახში მივდიოდით, შევამჩნიე, რომ სვაზი პრინცმა ახლახან დაკარგა მარაგი და ასევე ადგა მაგიდიდან. მსუქანი სამხრეთ აფრიკელი რამდენიმე წუთის წინ წავიდა. ზევით ავედით ესთერის მშვენიერი, გაბუტული ხელი ავიღე. პრინცი სვაზიმ ჩვენს წინ გაიარა და ასევე ავიდა.
  
  
  ესთერის ოთახი პატარა იყო და ბოლო სართულზე მდებარეობდა. შეიძლება ის უბრალოდ არც ისე მდიდარი გოგო იყო, რომელიც მხიარულობდა. როცა მის კართან მივედით, პრინცი სვაზი იქ აღარ იყო. შესვლისას თვალი არ მიგრძვნია, როგორ გვიყურებდა. ჯაჭვი კარზე ჩამოკიდა და გამიღიმა.
  
  
  "გამიკეთე ორმაგი ვისკი ყინულით", - თქვა მან.
  
  
  მე მხოლოდ ჩემი გავაკეთე. არ შეცვლილა და ოთახის ბოლოში იჯდა და მიყურებდა როგორ ვადუღებდი მის სასმელს. მე ვესაუბრე სვაზილენდზე, მაინინგსა და აზარტულ თამაშებზე. არაფერი უთქვამს და დავინახე მისი ყელი ნელ-ნელა იზრდებოდა. ის თითქოს აშენებს რიტმს, მზარდ რიტმს, როგორც ქალის თეძოები, როცა მასში შედიხარ. მივხვდი, რომ ეს იყო მისი გზა, ყველაფრის ნაწილი. მან მიიყვანა კულმინაციამდე და როცა ჭიქიდან ბოლო ყლუპი მოსვა, მე მზად ვიყავი.
  
  
  ადგა ადგილიდან და მე უკვე ველოდებოდი. შუა ოთახში შევხვდით. ისე ძლიერად დამიჭირა, რომ ისეთი შეგრძნება ჰქონდა, თითქოს ცდილობდა ჩემს გადაყვანას. ის ჩემს მკლავებში ჩაცუცქდა, მისი მაღალი, რბილი მკერდი გაბრტყელდა. თვალები დახუჭული ჰქონდა. როცა უკან დავიხიე, ის არ გამომყვა. ის უბრალოდ იქ იდგა. თვალები დახუჭული ჰქონდა, სხეული აუცახცახებული ჰქონდა, მკლავები გვერდებზე ეკიდა ვნებიანი კონცენტრაციით.
  
  
  ისევ მისკენ წავედი, კაბის ხიპი გავიხადე და ჩამოვწიე. ბიუსტჰალტერი მოვიხსენი, დიდი ძუძუები თავისუფლად დავარტყი და ტრუსი ჩამოვწიე. მერე ფეხსაცმელი გავიხადე და ავიღე. თავი უკან დაეცა, როცა საწოლთან მივიყვანე. შუქი ჩავაქრე, შარვლიდან გადმოვედი და მის გვერდით დავწექი. დიდი გველივით შემომეხვია. როცა ჩავეხუტებოდით, მან ფრჩხილები ჩემს ზურგში ამოთხარა. მე ხელისგულები მოვუჭირე, რომ დამემაგრებინა და ხელები ისე გავშალე, რამდენადაც ფეხები გავშალე.
  
  
  როცა დასრულდა, მან მთელი კოცნა დამიწყო. მძიმე, მშიერი კოცნა. დახუჭული თვალებით მიჭერდა თავს, თითქოს სულაც არ უნდოდა ჩემი დანახვა, მხოლოდ გონებაში. ქურთუკს და სიგარეტს ავიღე ხელი.
  
  
  ამ დროს დერეფანში მსუბუქი ხმები გაისმა.
  
  
  შარვალი დავიჭირე. სასტუმროს ბნელ ნომერში საწოლზე მჯდომმა ესთერმა არ გაიგონა ისინი. იგი იწვა დახუჭული თვალებით, ხელები მუშტებში მოჭედილი, მუხლები მკერდზე აწეული, მხოლოდ საკუთარ თავზე იყო კონცენტრირებული. იქ დავტოვე, კარისკენ მივიწიე და გავაღე.
  
  
  დერეფანში, რულეტის მაგიდასთან მდგარი ჯიუტი სამხრეთ აფრიკელი შემობრუნდა, როცა გარეთ გავიხედე. ხელში ეჭირა ავტომატური პისტოლეტი მაყუჩით. დერეფანში იატაკზე შავკანიანი მამაკაცი იწვა.
  
  
  სამხრეთ აფრიკელი გადახტა მიდრეკილ ფიგურას და გაუჩინარდა სახანძრო საფრთხის ქვეშ. მან დრო არ დაკარგა ჩემს სროლაში, სწრაფად შეაღო სახანძრო კარი და გაუჩინარდა. გარეთ გავიქეცი.
  
  
  სახანძრო კარი უკვე ჩაკეტილი იყო, მეორე მხარეს ჩაკეტილი.
  
  
  დავარდნილ კაცზე დავიხარე. ეს იყო თხა სვაზი პრინცი, რომელიც ცდილობდა ესთერის შთაბეჭდილებას აზარტული თამაშების მაგიდასთან მოეხდინა. მან მიიღო ოთხი ტყვია: ორჯერ მკერდში და ორჯერ თავში. ის ძალიან მკვდარი იყო.
  
  
  მის კისერზე თხელი ჯაჭვი დავინახე, სადაც მისი ელეგანტური პერანგი იყო დახეული. ყელსაბამს ბოლოში ეკიდა მძინარე ლომის პატარა ოქროს ფიგურა. ისევ ჩაკის ნიშანი.
  
  
  დერეფანში კარი გაიღო. სწრაფად ავდექი და წყნარ დერეფანს გავხედე. დახურული სახანძრო კარით გასასვლელი სხვა გზა არ იყო, გარდა იმისა, რომ მთელი გზა სადარბაზოში ლიფტამდე და მთავარ კიბემდე გაევლო. სხვა კარები გაიღო. ხმები მეუბნებოდნენ, რომ აქ ხალხი მოდიოდა.
  
  
  თუ მკვდარი დამხვდნენ. †
  
  
  ჩემს უკან სახანძრო კარი გაიღო.
  
  
  — ჯანდაბა, იჩქარე.
  
  
  ქალის ხმა, რომელსაც ათასობით ვცნობ.
  
  
  სახანძრო კარიდან გადმოვხტი, როცა დერეფანში ხმები გაძლიერდა. ვიღაცამ მიყვირა.
  
  
  "გაჩერდი!"
  
  
  
  
  თავი 6
  
  
  
  
  
  დეირდემ კარი მიხურა, წინ მიბიძგა.
  
  
  ძირს! Სწრაფი!'
  
  
  მე ცეცხლსასროლი იარაღიდან ერთდროულად სამი ნაბიჯით ჩავედი. დეირრე გამომყვა. მას კარგად მორგებული კომბინეზონი ეცვა, რომელიც ხელთათმანივით ერგებოდა მის სუსტ სხეულს, გარდა მარცხენა მკლავის დიდი გამონაყარისა, სადაც ორი დღის წინ დახვრიტეს ლონდონის ბნელ ქუჩებში. ხელში ბერეტა ეჭირა. ორ სართულზე ქვემოთ მან შემიყვანა სახანძრო კარიდან ქვედა დერეფანში. მიტოვებული იყო.
  
  
  - მარცხნივ, - დაიღრიალა დეირდრემ.
  
  
  მარცხნივ დერეფანში ოთახის კარი გაიღო. მაღალი, გამხდარი შავკანიანი მამაკაცი ჯუნგლების ფერის დამცავ კოსტიუმში გვიჩვენა. დეირდემ ოთახში შემიყვანა, ღია ფანჯრისკენ. უკანა ღობეზე თოკი ეკიდა. დეირდრი დადიოდა პირველი, გლუვი და სწრაფი კატავით. გავყევი და მის გვერდით ჩამოვჯექი სქელ ქვეტყეში ჩაფლულ ლენდ როვერთან. მაღალი შავკანიანი ბოლო ჩამოვიდა. მან თოკი ამოიღო ზემოდან დამაგრებულიდან, სწრაფად შემოახვია და ლენდ როვერს ესროლა. ზემოთ მესმოდა ყვირილი და ყველანაირი ხმები სასტუმროს ირგვლივ, რომელიც უფრო და უფრო ძლიერდებოდა.
  
  
  - იჩქარეთ, - გვიყვირა დეირდრემ.
  
  
  როვერში გადავედით. მაღალმა შავკანიანმა საჭე აიღო, წამით უკან დაიხია და შემდეგ წინ გაიწია. წინ რომ გავვარდით, ბუჩქებში, სასტუმროს ჩრდილში კაცი დავინახე. ის იყო მსუქანი სამხრეთ აფრიკელი. გვერდით მისი ავტომატური პისტოლეტი მაყუჩით ედო და ყელი გამოჭრილი ჰქონდა. დეირდრეს გავხედე, მაგრამ მისმა თვალებმა არაფერი მითხრა და არაფერი მიკითხავს. არ ვიცოდი, რომელი კითხვები შეიძლება იყოს საშიში.
  
  
  ლენდ როვერი ხეებიდან სამხრეთისკენ მიმავალ ბნელ ჭუჭყიან გზაზე გაფრინდა. გზა თეთრად და წითლად ანათებდა ღამით. არც დეირდრემ და არც მაღალმა შავკანიანმა სიტყვა არ თქვეს, როცა გზა დატრიალდა და შემობრუნდა და ლენდ როვერი ატყდა და მხოლოდ გვერდითა შუქები აანთო, რათა თვალი შეგვენახა გზაზე. ჩვენ გავიარეთ მრგვალი სვაზიური ქოხების პატარა პადოკები და რამდენიმე ევროპული შენობა მთის ფერდობებზე. ზოგიერთ ამ შორეულ სახლს შუქი ანთებული ჰქონდა და ძაღლები ყეფდნენ, როცა ჩვენ გავედით.
  
  
  ცოტა ხანში გავიარეთ სოფელი ბევრი ქოხით და ევროპული სტილის შენობით. დიდ წრიულ სივრცეში პირუტყვის ფარა ღრიალებდა. ხმები გამოგვიწვევია და დავინახე გააფთრებული თვალები და შუბების ციმციმები: ასეგაი. შავკანიანმა სვლა არ შეანელა და ასეგაი და მრისხანე თვალები ჩვენს უკან გაქრნენ. სოფლის სიდიდიდან, პირუტყვის ნახირიდან და ერთადერთი ევროპული სახლიდან ვიცოდი, რომ გავიარეთ ლობამბა, სვაზილენდის სულიერი დედაქალაქი, ადგილი, სადაც დედა დედოფალი ცხოვრობდა: ნდლოვოეკაზი, სპილო.
  
  
  ლობამბას შემდეგ გარკვეული დროით ვიარეთ სარწყავი მიწებით. შემდეგ გადავედით ქვიშიან გვერდით ბილიკზე და ათი წუთის შემდეგ გავჩერდით ბნელ სოფელში. ძაღლები არ ყეფდნენ, ქოხები მიტოვებული ჩანდა. დეირრე მანქანიდან გადმოვიდა და ერთ-ერთ მრგვალ ზვაზის ქოხში შევიდა. შიგნით რომ შეაღწია, ტყავი შემოსასვლელიდან ჩამოწია, ნავთის ნათურა აანთო და ერთ-ერთ კედელს მიყრდნობილი გამომხედა.
  
  
  ჰკითხა მან. -კარგი, გაერთე ნიკ?
  
  
  მე გავუღიმე: "ეჭვიანობ?"
  
  
  ”თქვენ შეგეძლოთ გაანადგუროთ მთელი მისია.”
  
  
  გაბრაზებული დაეცა ტილოს სკამზე. გარეთ გავიგე ლენდ როვერის მოძრაობა; ძრავის ხმა შორს გაქრა. ქოხში სიჩუმე იყო და მხოლოდ განათება იყო ჩამქრალი.
  
  
  - არა, არ შემეძლო, - ვუთხარი მე. "მე მასთან ვსვამდი, ბანქოს ვთამაშობდი, ვეცი, მაგრამ არ ვენდობოდი."
  
  
  მან ზიზღით ჩაიბურტყუნა და მე ნება მივეცი ცოტა ხნით ადუღებულიყო. პატარა სალონს არ ჰქონდა ფანჯრები და, გარდა ტილოს სკამისა და ფარნისა, იყო ორი საძილე ტომარა, გაზქურა, ზურგჩანთა საკვებით, ორი M-16 შაშხანა, მაღალი სიმძლავრის რადიო და დიპლომატიური ჩანთა. ზულუს ფული.
  
  
  "მართლა გჭირდებათ ყველა ქალის გაჯავრება, რომელსაც შეხვდებით?" - თქვა ბოლოს დეირდრემ.
  
  
  - თუ შემეძლო, - ვთქვი მე.
  
  
  იმ შავ კომბინეზონში იგი პანტერასავით მოხდენილი და მოქნილი ჩანდა. ლამაზი და ნამდვილი ქალი. შესაძლოა, არ ვისურვო ყველა მიმზიდველი ქალი, ჩვენთვის ნორმალური ცხოვრება რომ ყოფილიყო შესაძლებელი. მაგრამ როგორ იყო ახლა?
  
  
  მან დამინახა, როგორ ვუყურებდი მას და შეისწავლა ჩემი გამომეტყველება. შემდეგ მან გაიღიმა. მკრთალი ღიმილი, თითქოს მასაც უკვირდა, რა მოხდებოდა ჩვენი ცხოვრება სხვანაირად რომ ყოფილიყო.
  
  
  "იქნებ ეჭვიანი ვიყავი," ამოისუნთქა მან. 'Ეს კარგი იყო?'
  
  
  "Უხეშად."
  
  
  "ეს შეიძლება იყოს სახალისო."
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე. "ამჯერად მეორე დღე არ გაგვიღია."
  
  
  "არა," თქვა მან.
  
  
  Სულ ეს იყო. მკერდის ჯიბიდან სიგარეტი ამოიღო, მოუკიდა და ტილოს სავარძელს მიეყრდნო. ერთი ოქროს წვეტიანი სიგარეტი მოვუკიდე და ერთ-ერთ საძილე ტომარაზე დავჯექი. მინდოდა მეორე დღე მასთან გამეტარებინა. ესთერ მაშლერი სწრაფი და ფეთქებადი იყო, მაგრამ მან მხოლოდ ნაწილობრივ კმაყოფილი დამტოვა: ტკბილი ტკბილეული მხოლოდ დროებით აკმაყოფილებს ჩემს შიმშილს. დეირრე სულ სხვა იყო, კაცს ის დიდი ხანია ახსოვს. მაგრამ მისი სახის კონცენტრირებული გამომეტყველებით მესმოდა, რომ დრო იყო საქმეზე გადასულიყო. შეშფოთებული ჩანდა.
  
  
  Ვიკითხე. - კონკრეტულად რა მოხდა? არის თუ არა რაიმე არასწორი იმ „ბრძანებაში“, რომელზეც ამჟამად ვმუშაობთ?
  
  
  ”არა, მაგრამ თუ იქ დაგიჭერდნენ, დაგაკავებდნენ და დრო არ იქნებოდა ხელახლა აეწყოთ”, - თქვა დეირდრემ. ტილოს სავარძელს ისე დაეყრდნო, თითქოს ძალაგამოცლილი იყო. ”ეს სვაზი პრინცი იყო ჩაკა მარკის საიდუმლო წევრი, ადგილობრივი ბოევიკების ლიდერი, რომელსაც სურს გააერთიანოს მთელი ბანტუსი. სამხრეთ აფრიკელი კეიპტაუნის საიდუმლო პოლიციის წევრი იყო. რატომღაც მან პრინცის მეშვეობით დაინახა.
  
  
  ”თქვენმა პრინცმა იცოდა ეს,” ვუთხარი მე. ”ის ცდილობდა მტრის მოტყუებას იმით, თითქოს გაფუჭებული აზარტული მოთამაშე იყო, რომელიც ატყუებდა ქერა ტურისტს.”
  
  
  ”მან იცოდა, ვინ იყო სამხრეთ აფრიკელი,” თქვა დეირდრემ, ”მაგრამ არ იცოდა, რომ ამ კაცს მისი მოკვლა უბრძანეს, ნიკ”. გავიგეთ, მაგრამ უკვე გვიანი იყო. დამბოელამანზის მხოლოდ ამ სამხრეთ აფრიკელის მოკვლა შეეძლო.
  
  
  Ვიკითხე. - "ჩვენ?"
  
  
  თქვენ უკვე იცით, რომ მე ვარ ადგილობრივი AH კონტაქტი ზულუსთან. ორი წლის შემდეგ, ნიკ, შენ უფრო უახლოვდები ხალხს.
  
  
  "მაშინ რატომ სცადეს შენი მოკვლა ლონდონში?"
  
  
  მან თავი გააქნია. -არ გააკეთეს ნიკ. მსროლელი ორმაგი აგენტი იყო, რომელმაც შესაძლოა ჰოუკს დაუმტკიცა, რომ ლისაბონმა და კეიპტაუნმა იცოდნენ, რომ ამბოხებულებს ვეხმარებოდით.
  
  
  „ორი მათგანი იყო“, ვუთხარი მე და ვუთხარი სხვა ნიგერზე, რომელიც ჩელსიმ იაფფასიანი სასტუმროს ფოიეში ნახა.
  
  
  მან ყურადღებით მოისმინა ჩემი აღწერა. მერე ადგა და რადიოსკენ წავიდა. მან გამოიყენა რამდენიმე კოდი სიტყვა ენაზე, რომელიც მე არ ვიცოდი. ზულუ ალბათ. საკმარისად გავიცანი, რომ ვიცოდე, რომ ეს იყო ბანტუ ენა.
  
  
  -რა გჭირს დეირდრე?
  
  
  -მეორე პირს ვახსენებ. მეამბოხეები უნდა გააფრთხილონ მეორე ორმაგი აგენტის შესახებ.
  
  
  მე მას შევხედე. „ძალიან ნუ იდენტიფიცირებ მათთან, დეირდრე. ამ „ბრძანების“ შემდეგ ვეღარ დარჩებით. ჩვენ ვაპირებთ აფეთქებას თქვენი ურთიერთობა მათთან.
  
  
  მან დაასრულა მაუწყებლობა, გამორთო რადიო და ტილოს სკამზე დაბრუნდა. მეორე სიგარეტს მოუკიდა და თავი ქოხის კედელს მიადო.
  
  
  "იქნებ რაღაცის გადარჩენა მოვახერხო, ნიკ." მათთან ორი წელი ვიმუშავე, ვაშინგტონიდან ვამარაგებდი და ვიხდიდი. ჩვენ არ შეგვიძლია უბრალოდ დავნებდეთ და ზურგი შევაქციოთ მათ“.
  
  
  - ვაი, ჩვენ შეგვიძლია, - ვუთხარი მე. — საქმეები ასეა.
  
  
  თვალები დახუჭა და სიგარეტს ღრმად მოკიდა. "იქნებ მე მათ ვუთხრა, რომ შენ მოისყიდეს და გახდი მოღალატე." შეიძლება ტყვიაც ჩამაგდო, რომ კარგად გამოვიყურებოდე“.
  
  
  მან უკეთ იცოდა თავისი საქმე.
  
  
  Მე ვთქვი. ”ისინი აღარ ენდობიან AH-ს, არავის AH-დან, მაშინაც კი, როცა ფიქრობენ, რომ მე მოისყიდეს.” - არა, გაშვების დროა ძვირფასო. ახლა თქვენ უნდა გამოიყენოთ ის ფაქტი, რომ თქვენ მოიპოვეთ ამ მეამბოხეების ნდობა მათი განადგურებისთვის. ეს არის ჩვენი შეკვეთა.
  
  
  მან კარგად იცოდა თავისი საქმე, სამუშაო, რომელზეც ჩვენ დავრეგისტრირდით: ვაკეთებდით იმას, რისი გაკეთებაც AH-ს და ვაშინგტონს სურდათ. მაგრამ მან თვალები არ გაახილა. ის იჯდა და ჩუმად ეწეოდა სვაზის პატარა ქოხში, მკრთალად განათებულ ქოხში.
  
  
  "შესანიშნავი სამუშაოა, არა, ნიკ?" - "Მშვენიერი სამყარო".
  
  
  ”ეს იგივე სამყაროა, როგორც ყოველთვის. არა უარესი და ალბათ ბევრად უკეთესი ვიდრე ასი წლის წინ, - ვუთხარი პირდაპირ. „ვიღაცამ ჩვენი საქმე უნდა გააკეთოს. ჩვენ ამას იმიტომ ვაკეთებთ, რომ გვიყვარს, იმიტომ, რომ კარგად ვართ ამაში, იმიტომ, რომ საინტერესოა და იმიტომ, რომ შეგვიძლია მეტი ფულის გამომუშავება და უკეთესად ცხოვრება. თავს ნუ მოვიტყუებთ N15.
  
  
  თავი დაუქნია თითქოს ყველაფერს უარყო, მაგრამ ბოლოს რომ გაახილა მის თვალებში ნაპერწკალი იყო. დავინახე, რომ მისი ნესტოები თითქმის აფეთქდა, როგორც მონადირე ვეფხვი, რომელიც სინამდვილეში იყო. ორივეს გვჭირდებოდა მღელვარება და საფრთხე. ეს ჩვენი ნაწილი იყო.
  
  
  Მან თქვა. - "რაც ვაშინგტონს სურს, ვაშინგტონი იღებს." - ჯერჯერობით კარგად მანაზღაურებენ, არა? ან იქნებ ამაოდ გავაკეთეთ? მაინტერესებს იცის თუ არა ჰოკმა ამის შესახებ.
  
  
  - მან იცის, - ვთქვი მშრალად.
  
  
  დეირდემ საათს დახედა. ”ჩვენ რომ შეგვენახა, აქამდე ვინმე იქნებოდა.” ვფიქრობ, ჩვენ უსაფრთხოდ ვართ, ნიკ. ჯობია დავიძინოთ, რადგან დილით ადრე გავდივართ.
  
  
  "დაიძინე?" - ვუთხარი ღიმილით. "მე მაინც მინდა ეს მეორე დღე."
  
  
  -იმ ქერა მერეც?
  
  
  "ნება მომეცი მისი დავიწყება."
  
  
  - ჩვენ დასაძინებლად მივდივართ, - თქვა მან და წამოდგა. „დღეს არის ცალკე საძილე ტომრები. ხვალ ვიფიქრებ შენზე.
  
  
  ქალს ზოგჯერ უწევს უარის თქმა. ყველა ქალს. მათ უნდა იგრძნონ, რომ უფლება აქვთ თქვან არა და გონივრული ადამიანი ამას ეცოდინება. „არას“ თქმის უფლება ყველაზე ფუნდამენტური თავისუფლებაა. ეს არის განსხვავება თავისუფალ კაცსა და მონას შორის. პრობლემა ის არის, რომ არცერთ მამაკაცს არ სურს, რომ მისმა ცოლმა ყოველთვის თქვას არა.
  
  
  საძილე ტომრებში ჩავცვივდით და პირველმა დეირდრეს ჩაეძინა. ის ჩემზე ნაკლებად ნერვიულობდა. ორჯერ გამაღვიძა მიტოვებულ სოფელთან ცხოველთა ხმებმა, მაგრამ ისინი არ მიუახლოვდნენ.
  
  
  გამთენიისას საქმეს შევუდექით. მე მოვამზადე საუზმე, სანამ დეირრე ჩაალაგებდა თავის ნივთებს და აჯანყებულებს დაუკავშირდა საბოლოო შეკვეთისთვის. ფული უნდა გადაეცა უცნობ მოზამბიკელ ჩინოვნიკს ორი დღის შემდეგ, გამთენიისას, სადღაც მდინარე ფუგუვუმასთან, საზღვრის ზულუს მხარეს. ორივემ ვიცოდით რეალური გეგმა, გარდა იმისა, რომ ამ თანამდებობის პირის მოკვლას ვაპირებდი, მაგრამ ეს არავის საქმე იყო, გარდა ჩემი.
  
  
  - იცნობ მას, დეირდრე?
  
  
  "მას არავინ იცნობს ჯუნგლების რამდენიმე ლიდერის გარდა."
  
  
  არა რა მნიშვნელობა აქვს, მოვკლავ, ვინც არ უნდა იყოს. ლანჩის შემდეგ შეფუთული და გამზადებული ველოდით მაღალი მძღოლის, დამბულამანზის ცარიელ სოფელში. წმინდა, გრილი, მზიანი დღე იყო ჰაიველდზე. ირგვლივ ირგვლივ მულკერნსის ველის მორწყული მინდვრები იყო და შორიდან ამოდიოდა სვაზილენდის დასავლეთ საზღვრის უხეში მთები. ჩვენ გვქონდა ყველა საჭირო დოკუმენტი. ფრედ მორსს ჰქონდა ნებართვა ეწვია ნსოკოს და დარჩენილიყო ძველ მეგობართან, დეირდრე კაბოტთან, რომელიც ცხოვრობდა ნსოკოს მახლობლად მდებარე პატარა რანჩოზე.
  
  
  დამბულამანზი ბოლოს წითელი მტვრის ღრუბელში გამოჩნდა. ჯიპის ჩატვირთვის შემდეგ გავემართეთ გზის გასწვრივ აღმოსავლეთით, ბაზრის ქალაქ მანზინისკენ. მიუხედავად იმისა, რომ მანზინი მბაბეზე პატარაა, ის უფრო დატვირთულია და მდებარეობს გრძელ ნაყოფიერ სარტყელში, რომელიც კვეთს სვაზილენდს ჩრდილოეთიდან სამხრეთისაკენ. ჩვენ არც კი გავჩერებულვართ, არამედ გავაგრძელეთ მგზავრობა ნაყოფიერი მიწის გასწვრივ. ირგვლივ მიმოფანტული იყო ფერმები და ციტრუსების კორომები. ევროპული და სვაზიური ფერმები გვერდიგვერდ საკუთარ მიწაზე.
  
  
  სიპოფანენთან გზა გაგრძელდა მდინარე დიდი უსუტუს გასწვრივ და ჩვენ გავემართეთ დიდი ბენდისკენ დაბალ, უნაყოფო ბუჩქებსა და მშრალ მიწაზე, სადაც გამხდარი პირუტყვი ძოვდა. მძღოლი თითქოს მზერას უყურებდა ნახირებს.
  
  
  Ვიკითხე. - პირუტყვი არ გიყვარს?
  
  
  მაღალი ზულუ გზას თვალს არ აშორებდა. „ჩვენ ზედმეტად გვიყვარს ჩვენი პირუტყვი, მაგრამ დაგვანადგურებენ, თუ ფრთხილად არ ვიქნებით. ზულუსთვის პირუტყვი ნიშნავს ფულს, სტატუსს, ქორწინებას; ეს არის ყველა ადამიანის და მთელი ტომის სული. როდესაც სამხრეთ აფრიკელებმა გამოგვყარეს ჩვენი ფერმებიდან და გამოგვიგზავნეს ბანტუსტანში, რომელიც მათ შექმნეს ჩვენთვის, მათ მოგვცეს რაციონი, რომლითაც ვერც ერთი ადამიანი ვერ იცხოვრებდა. ჩემს ხალხს არ უნდა სოფლებში ცხოვრება, რადგან არ უნდათ პირუტყვის გაცემა. ასე რომ, ისინი დახეტიალებენ ზულულანდში თავიანთი პირუტყვით, დიდი შავი მიგრაციის ნაწილი, დანიშნულების გარეშე.
  
  
  - დუმბოელამანზი, - ვუთხარი მე, - ასე არ იყო გენერლის სახელი, რომელიც დამარცხდა რორკეს დრიფტში, ზულუს ომში თქვენი დიდი გამარჯვების მეორე დღეს?
  
  
  ”ჩემი წინაპარი, ჩვენი უკანასკნელი ჭეშმარიტი მეფის, ცეტევეიოს ბიძაშვილი”, - თქვა მაღალმა ზულუმ და ჯერ კიდევ არ მიყურებდა. „ღია ბრძოლაში ჩვენ გავანადგურეთ დაახლოებით 1200 მათგანი, მაგრამ დავკარგეთ 4000 ჩვენი. რორკეს დრიფტზე კი 4000 ჩვენგანი 100-მა ადამიანმა გააჩერა. მათ ჰქონდათ იარაღი და საფარი. ჩვენ გვქონდა შუბები და შიშველი მკერდი. მათ ჰქონდათ დისციპლინა, ჩვენ მხოლოდ გამბედაობა გვქონდა“. ახლა მიყურებდა, მისი მუქი თვალები საუკუნის ტკივილითა და სიმწარით იყო სავსე. ”მაგრამ სინამდვილეში მათ ჰქონდათ განათლება, ისეთი განათლება, რომელიც აიძულებს ევროპელ ჯარისკაცს ტყუილად დგას და კვდეს. ევროპელი ჯარისკაცი იბრძვის და კვდება არაფრისთვის, არაფრისთვის, მხოლოდ მოვალეობისთვის და სიამაყისთვის. ეს არის ის, რაც ჯერ კიდევ უნდა ვისწავლოთ."
  
  
  Მე ვთქვი. - "ჩაკის ნიშანი?"
  
  
  დამბულამანზი ცოტა ხანს ჩუმად იარა. - ჩაკამ დააარსა ზულუ ერი, განდევნა ყველა სხვა ტომი და მართავდა მთელ ნატალის და მის ფარგლებს გარეთაც, მისი ჯარისკაცები დაუმარცხებელი იყვნენ აფრიკაში, რადგან მათ არ იბრძოდნენ ჩვენი მეფეები და გენერლები მას შემდეგ, რაც დაივიწყეს ეს ჩაკას სძინავს, მაგრამ ერთ დღეს გაიღვიძებს“.
  
  
  სხვა არაფერი უთქვამს. ვცდილობდი მისგან მეტი მესწავლა აჯანყებულების შესახებ, რომლებსაც ჩაკის მარკა ატარებდნენ, და მესწავლა სამხედრო გენიოსის, ან შესაძლოა გიჟის შესახებ, რომელმაც ნატალის ტომების სუსტი ფედერაცია შავ ერად აქცია. მაგრამ მან გააგრძელა მანქანა, უპასუხოდ და სახის გამომეტყველების გარეშე. იყო რაღაც მასში, რამაც უხერხულობა და შეშფოთება გამოიწვია. იყო ანტაგონიზმი, რომელსაც ვერ მალავდა. ეს განადგურება ყველა თეთრკანიანისკენ იყო მიმართული, რისთვისაც მას ვერ დავადანაშაულებდი, ან განსაკუთრებით მე? ჯერ კიდევ მასზე ვფიქრობდი ნსოკოში რომ მივედით.
  
  
  ”ჩვენ აქ დავრჩებით”, - თქვა დეირდრემ.
  
  
  როდესაც დამბულამანზი საზღვრის მეორე მხარეს თავის ხალხთან სასაუბროდ უკანასკნელად წავიდა, დეირდრემ დაიქირავა ორი სვაზიელი პორტიტი, მე კი აღჭურვილობას ვალაგებდი. სტანდარტული ლუგერის, სტილეტოს და გაზის ბომბის გარდა, მქონდა M-16, ორი ფრაგმენტული ყუმბარა, გადაუდებელი მარაგი მძიმე გზიდან თავის დაღწევის შემთხვევაში, თხელი ნეილონის თოკი და სპეციალური მინიატურული რადიო ჩამალული ზურგჩანთაში.
  
  
  მე ასევე მქონდა ჩემი ძველი სპეციალური Springfield, ტელესკოპური სანახაობით და ინფრაწითელი სნაიპერის სკოპით ღამის მუშაობისთვის. ავიღე იგი - ჩემი განსაკუთრებული დიზაინი - და დავმალე ზურგჩანთის სხვადასხვა ნაწილში. ჯერ ვერ მივხვდი, როგორ მოვკლა ეს უცნობი ჩინოვნიკი. საბოლოო ჯამში, სიტუაციაზე იქნება დამოკიდებული, როცა მას ვნახავ. ასევე იყო შესაძლებლობა, რომ მე დისტანციურად მემუშავა და AH-ს შეეძლო ამის დაშვება. იქნებ სამთავრობო პატრულში მივმართო. ნამდვილად არ არსებობდა დიდი შანსი, რომ მათ ეს მოეშვათ, პარტიზანებმა ეს ჩვეულებრივ იციან საკუთარ ქვეყანაში, როდესაც იქ პატრული არიან.
  
  
  დამბულამანზი დაბრუნდა. „ჩვენი ხალხი იუწყება დამატებით პატრულირებას ტერიტორიაზე. დიდი აქტიურობაა. Არ მომწონს.
  
  
  Ვიკითხე. - როგორ ფიქრობთ, ეჭვობენ კონტაქტში?
  
  
  ალბათ, - აღიარა ზულუმ.
  
  
  ”მაშინ ჩვენ სასწრაფოდ უნდა წავიდეთ,” გადაწყვიტა დეირდრემ. ”ჩვენ უნდა ვიყოთ ფრთხილად და ამას მეტი დრო დასჭირდება.”
  
  
  დამბულამანზიმ სწრაფად დაგვჭამა და წავიდა. გვიანი საღამო იყო და გვინდოდა რაც შეიძლება მეტი მილის გავლა დაღამებამდე, ღამის მგზავრობა ნელი და საშიშია ხუთკაციანი ჯგუფისთვის მტრის ტერიტორიაზე. მსუბუქად ვიმოგზაურეთ: იარაღი, წყალი, საბრძოლო მასალა და დეირდრის ვოკი-ტალკი. სვაზიებმა ყველაფერი მიიტანეს ჩემი ზურგჩანთის და იარაღის გარდა. გასვლიდან ერთი საათის შემდეგ გადავკვეთეთ ზულულანდის საზღვარი.
  
  
  ერთხელ სამხრეთ აფრიკაში, ჩვენ ვიყავით არალეგალები, კრიმინალები, დაგვტოვეს საკუთარი თავისთვის. შეიძლებოდა ადგილზე გვესროლათ და ჰოკი ვერაფერს გააკეთებდა. ის ვერც ჩვენს ვინაობას ამოიცნობს და, საჭიროების შემთხვევაში, ვერც დაგვამარხავს.
  
  
  ჩუმად მივდიოდი დეირდრის უკან და ვფიქრობდი, როგორ მომეკლა ეს მეამბოხე ჩინოვნიკი. თუ შემეძლო მისი მოკვლა, სანამ შეხვედრის პუნქტამდე მივიდოდით, ან მივეცი ფულის აღება და მოგვიანებით ჩასაფრება, იქნებ მე დამეცვა AH. მაგრამ ადრე რომ მოვკალი, დამბულამანზის მოკვლაც მომიწევდა. და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მან თავისი ვინაობა გაამჟღავნოს, სანამ ფულს არ მიიღებს. ფულის აღების შემდეგ მისი მოკვლა იყო გაცურვის რისკი, მისი დაბინდვის რისკი და ჩემი ამოცანა უპირველეს ყოვლისა მისი მოკვლა იყო.
  
  
  არა, მისი მოკვლის ერთადერთი დარწმუნებული გზაა ამის გაკეთება იმ მომენტში, როდესაც მას ფული გადასცემენ, შემდეგ კი ვენდობი, რომ გაოცება და დაბნეულობა დაგვეხმარება თავის დაღწევაში. ცხოვრება ისე მიყვარდა, როგორც არავის.
  
  
  მზე ჩავიდა აფრიკის უეცარ ბინდიში და ჩვენ ვეძებდით ადგილს ბანაკის დასაყენებლად. ვფიქრობდი დასვენებაზე და დეირდრეზე. მინდოდა მეორე ღამის გატარება მასთან. სახეზე სუსტი ღიმილი ეფინებოდა, თითქოს მასზეც ფიქრობდა.
  
  
  მშრალი, გაცვეთილი ნაკადულის კალაპოტები, დონგები, ნაწილებად იწვა გადაზრდილ ვაკეზე. დეირდრემ მარცხნივ ანიშნა, სხვებზე ღრმა და ეკლიანი ბუჩქებით დამალულ საწოლზე. ისტორიის დაწყებამდე დიდი ხნით ადრე, როდესაც ჩვენ დავდიოდით თავშესაფრებში და ვცხოვრობდით გამოქვაბულებში, ადამიანი ცხოვრობდა შიშით და უფრთხილდებოდა საფრთხეს. და მღვიმეების დროიდან მოყოლებული განსაკუთრებული საფრთხის მომენტია: მომენტი, როცა ადამიანი თავის გამოქვაბულს ხედავს მის წინ. ის წამიერად მოდუნდება და თავის დაცვას ძალიან მალე უშვებს. ეს ჩემთანაც კი ხდება.
  
  
  ბუჩქებიდან გამოვიდნენ. ოცამდე თეთრკანიანი ჩექმებითა და გაფუჭებული ფორმებით. ორმა სვაზიელმა გაქცევა სცადა და დახვრიტეს. ჩემს ლუგერს მივაღწიე.
  
  
  - ნიკ, - დაუძახა დეირდრემ.
  
  
  დამბულამანზიმ თოფის კონდახის დარტყმით მკლავი დამბლა დამიშალა და იარაღის მუქარით მომიჭირა. მისი სახე გამოუხატავი იყო. ხელები დაგვიჭირა იარაღი. მოკლე, ძვლოვანი მამაკაცი წვრილი ქერა თმით წინ წამოიწია და პისტოლეტი ჩრდილოეთისკენ გაიშვირა.
  
  
  „ლაუფენი! იჩქარეთ!'
  
  
  ჩემი პირველი აზრი იყო, რომ ეს იყო სამხრეთ აფრიკის პატრული და დამბულამანზი იყო ორმაგი აგენტი, რომელმაც დაგვაბარა. ჩემი მეორე აზრი უფრო დასაბუთებული იყო: ეს ხალხი დადიოდა ზედმეტად ჩუმად, ზედმეტად ფრთხილად და ზედმეტად დატვირთულად: ჯარისკაცებივით არა სახლში, არამედ მტრის ტერიტორიაზე. იარაღი იყო ბრიტანული, ამერიკული და რუსული წარმოების ნაზავი. მათი ლიდერი გერმანელი იყო. ვნახე შვედები, ფრანგები და სხვები, რომლებიც სამხრეთ ამერიკელებს ჰგავდნენ.
  
  
  გამახსენდა ჰოუკის სიტყვები მოზამბიკში ახალი ძალის შესახებ: დაქირავებულები.
  
  
  ორი საათის შემდეგ დავრწმუნდი ამაში. სიბნელეში შენიღბული ფართო ზედაპირული მდინარის გასწვრივ ხეებს შორის კარვების ბანაკი იყო. მდუმარე მცველები უყურებდნენ, როგორ მიმიყვანეს მე და დეირრე დიდ კარავში და შიგნით შეიყვანეს.
  
  
  მაღალი, გამხდარი, სასიკვდილო ფერმკრთალი მამაკაცი თავისი მინდვრის მაგიდის უკნიდან გვიღიმოდა.
  
  
  
  
  თავი 7
  
  
  
  
  
  ”მე ვარ მოზამბიკის განთავისუფლების გაერთიანებული ფრონტის პოლკოვნიკი კარლოს ლისტერი”, - თქვა მაღალმა, გამხდარმა. „თქვენ ხართ ჯაშუშები და მტრის აგენტები. დახვრიტეს.
  
  
  ის საუბრობდა ინგლისურად, რაც იმას ნიშნავდა, რომ მან იმაზე მეტი იცოდა ჩვენს შესახებ, ვიდრე მე მინდოდა. მაგრამ მისი აქცენტი ესპანური იყო. კასტილიური, უფრო ზუსტად. ნამდვილი ესპანელი. მისი ფორმა სხვა დროის იყო. მას ეცვა შეფუთული ბერეტი და თავისუფალი პერანგი, ჩანთა შარვალი და დაბალი ჩექმები და ესპანეთის სამოქალაქო ომის დროს რესპუბლიკური ძალების პოლკოვნიკის ნიშნები. და მაინც, ის არ შეიძლებოდა ყოფილიყო ისეთი მოხუცი, არაუმეტეს ორმოცდათხუთმეტი. მის მაგიდაზე დიპლომატიური ჩემოდანი იყო ფულით. გაბრაზებული წამოვედი წინ.
  
  
  - სულელო იდიოტო, - შევხედე მე მას. „ჩვენ არ ვართ მტრები. ეს ფული არის თქვენი ორგანიზაციისთვის, ზულუს ამბოხებისთვის. დამბულამანზი გატყუებს.
  
  
  ძვლოვანი გერმანელი და დაბალი შავბნელი მამაკაცი წამოხტნენ ჩემს შესაჩერებლად. პოლკოვნიკმა ლისტერმა ისინი თითქმის გაბრაზებულმა აარიდა მათ, თითქოს აღიზიანებდა ჩვენზე სროლა. ”დამბულამანზი არის მიწისქვეშა ზულუ მოძრაობის ლიდერი,” - თქვა მან. ”ის მჭიდროდ თანამშრომლობდა მის კაბოტთან და იცნობს მას.” ის არ იტყუება. ჩვენ ვიცით, ამჯერად რატომ მოხვედით აქ.
  
  
  დეირდრემ დაიფიცა. "ჯანდაბა, პოლკოვნიკო, ეს ძალიან შორს მიდის." ლონდონში მესროლეს, მბაპეში მიღალატეს და ახლა ეს. ჩაკის მთელი მარკა გაჟღენთილია ორმაგი აგენტებით. ახლა დამბულამანზის ჰგავს. ..'
  
  
  დაბალმა, მღელვარე კაცმა, რომელიც ჩემს შესაჩერებლად წამოხტა, მოულოდნელად ესპანურად აგინა. მისი ბნელი სახე სიბრაზისგან იყო შეკრული. სანამ ვინმე რეაგირებას მოახდენდა, მან გრძელი დანა ამოიღო, დეირდრე მის გრძელ მუქი თმაზე აიტაცა და დანა ასწია. „მეძვა. იანკი მეძავი!
  
  
  "ემილიო!" პოლკოვნიკ ლისტერის ხმა მათრახის დარტყმას ჰგავდა. თვალები მძიმე და ცივი ჰქონდა. "Გაუშვი."
  
  
  პატარა კაცი ყოყმანობდა. მან განაგრძო დეირდრე თმებში დაჭერა და თავი უკან გადასწია, კისერი კი დანით გამოამჟღავნა. პოლკოვნიკ ლისტერს ხმა უფრო რბილი გახდა. ესპანურად ლაპარაკობდა.
  
  
  - საკმარისია, ემილიო, - თქვა პოლკოვნიკმა. „ჩვენ ბანდიტები არ ვართ. ეს გაკეთდება წესების მიხედვით. ახლა წადი გაცივდი.
  
  
  ბნელმა კაცმა, ემილიომ, გაათავისუფლა დეირდრი, შებრუნდა და კარვიდან გაუჩინარდა. პოლკოვნიკი ლისტერი უყურებდა მის გაუჩინარებას, თავი გააქნია და ამოისუნთქა, არც დეირდრეს და არც მე.
  
  
  „ემილიო ჩილეელია. მეთაურობით მესამე. კარგი ჯარისკაცი. ის აქ ცხოვრობს დროებით, რათა დაბრუნდეს ჩილეში და იბრძოლოს თავისი ხალხის სამხედრო და ამერიკელი კაპიტალისტებისგან განთავისუფლებისთვის. ამასობაში ის აქ იბრძვის, მაგრამ ამერიკელები უბრალოდ არ არიან მისი საყვარელი ხალხი.
  
  
  Მე ვთქვი. - 'როგორ მოახერხებდი AH-ს გარეშე, პოლკოვნიკო?' მაგრამ AH ამერიკელია. თქვენ იბრძვით ამერიკული დოლარით, ამერიკული დახმარებით.
  
  
  "იმიტომ, რომ ეს ვაშინგტონის ინტერესებშია", - შემომხედა ლისტერმა. ისევ გააქნია თავი. მისი ჩონჩხის თავიდან ღრმად ჩამწკრივებული თვალები უბრწყინავდა. ”როგორც ჩანს, თქვენ ფიქრობთ, რომ ჩვენ ყველანი იდიოტები ვართ.” შენ და შენი ლიდერი, ვინც არ უნდა იყოს ეს. ის ვაშინგტონში რაღაც დიდ მაგიდასთან ზის, ეშმაკობს და ძაფებს სწევს და ფიქრობს, რომ სხვას არავის აქვს საღი აზრი.
  
  
  Მან შემომხედა. AH გთავაზობთ ზულუს გადახდას, სპეციალურ გადახდას? მისი მიღება მხოლოდ ჩვენს საიდუმლო ლიდერს შეუძლია მოზამბიკის მთავრობაში. უცნაურია, არა? არ გეგონა, რატომ გვაინტერესებდა? წვრილად და მწარედ ჩაიცინა. ”წინადადებიდან ხუთი საათის შემდეგ, ჩვენ ვიცოდით, რას აპირებდით. მომაკვდავ კოლონიალურ მთავრობებს რამდენიმე საიდუმლო რჩება. ყველაფრის ყიდვა შეიძლება. როცა ერთი თანამდებობის პირი გელაპარაკება, ყოველთვის იქნება მეორე, ვინც გველაპარაკება, იგივე ფასი გადაიხდის. კორუფცია. თუ კორუმპირებულ მთავრობებთან მუშაობ, შეიძლება გიღალატონ“.
  
  
  შემომხედა, მაგრამ არაფერი მითქვამს. სავარძელში უცებ ზურგი შეგვიქცია.
  
  
  "დიახ". - მან თქვა. "დაიჭირე ისინი."
  
  
  მე დამეჭირა ძვლოვანი გერმანელი და კიდევ ერთი კაცი. დანარჩენმა ორმა დეირდრე დაიჭირა. მან ინსტინქტურად რეაგირება მოახდინა: წვრთნის წლები და გადარჩენის ინსტინქტები დაიწყო. ძიუდოს იდაყვის მკვეთრმა დარტყმამ ერთ-ერთი მამაკაცის გაორმაგება გამოიწვია. მან მეორე ხელისგულით გაჭრა. ძვლოვანი გერმანელი კარვის შუა გზაზე გადავაგდე და მეორე კაცი ძირს დავარტყი. ადგნენ და ისევ დაგვესხნენ. მე ისევ ჩამოვყარე ერთი, ისევე როგორც დეირდმა.
  
  
  პოლკოვნიკმა შემოგვხედა, თითქმის შეაფასა ჩვენი უნარი. მეტი დაქირავებული ჯარისკაცი შევარდა კარავში და დეირდრი მიწაზე მიამაგრეს. ცოტა ხანს ვიბრძოდი. უცებ ჯოხი ჩემს სასულეში მოხვდა და ხელები სწრაფად მომიჭირა ჯოხზე; თავს დავიხრჩობდი, თუ კიდევ ვცდილობდი ბრძოლას.
  
  
  „ბრძოლა, კაცო ახ. - თქვა პოლკოვნიკმა ლისტერმა, - და დაიხრჩობ. გაროტა, ჩვენი უძველესი ესპანური აღსრულების მეთოდი, ძალიან ეფექტურია. მოკვდი როგორც გინდა, მაგრამ დამიჯერე, დახვრეტა ჯობია“.
  
  
  მე შევწყვიტე ბრძოლა. პოლკოვნიკმა ლისტერმა გაიღიმა. მან თავი დაუქნია და თავის კაცებს ანიშნა, წაგვეყვანა.
  
  
  რომ შემოვბრუნდით, დამბულამანზი კარავში შევიდა. შემომხედა, პოლკოვნიკთან მივიდა და ყურში რაღაც ჩასჩურჩულა. პოლკოვნიკმა შემომხედა, მერე დამბულამანზის. მაღალმა შავკანიანმა თავი დაუქნია.
  
  
  - გახსენით ისინი, - თქვა პოლკოვნიკმა. "გაიყვანე ქალი გარეთ."
  
  
  დამბულამანზის გავხედე, მაგრამ შავკანიანის სახე როგორც ყოველთვის გამოუხატავი იყო. ის დეირდრეს გაჰყვა, როცა მას გარეთ გაჰყავდათ.
  
  
  - დაჯექი, - თქვა მან.
  
  
  - თუ მასთან მიდიხარ. .. - Მე დავიწყე.
  
  
  - დაჯექი, - მიყვირა პოლკოვნიკმა.
  
  
  Მე დავჯექი. სავარძელში ნელა მოკალათდა და ერთი წუთითაც არ აშორებდა თვალებს.
  
  
  - ასე რომ, - თქვა მან ბოლოს. - ნიკ კარტერი ხარ. ცნობილი ნიკ კარტერი. შენზე ბევრი მსმენია.
  
  
  Მე არაფერი მითქვამს.
  
  
  'Შესაძლოა . ...“ დაფიქრებულმა შეაჩერა. „მაინტერესებს, კარტერ, რამდენად ღირს შენთვის შენი სიცოცხლე? იქნებ შეთანხმება?
  
  
  "რა გარიგება?"
  
  
  ლისტერი ჩაფიქრდა მინდვრის სავარძელში. - მამამ მითხრა შენზე. დიახ, ნიკ კარტერი AH-დან, Killmaster. ყველას ეშინია და იცის ყველაფერი, რაც ხდება AX-ის შიგნით, ხდება, არა?
  
  
  მე ვუთხარი: „მამაშენი? მე ვიცნობ მას?
  
  
  დროს ვაჩერებდი. ყოველთვის არის შანსი, თუ უკვე გაქვთ უმცირესი იმედიც კი.
  
  
  - დიახ, - თქვა პოლკოვნიკმა, - მამაჩემი. ავარია კუბაში რამდენიმე წლის წინ. იმ სარაკეტო კრიზისის დროს.
  
  
  - გენერალური ლისტერი? ეს მამაშენია?'
  
  
  ამით აიხსნება მისი ესპანეთის სამოქალაქო ომის ფორმა. ცნობილი რესპუბლიკელი გენერალი ლისტერი, მისი მამა, ერთ-ერთი იმ მცირერიცხოვან ლიდერთაგანი იყო, ვინც ამ სისხლიან კონფლიქტში იპოვა თავისი მოწოდება, კარგად იბრძოდა და მარცხის შემდეგაც კი პატივითა და რეპუტაციით გამოირჩეოდა. ეს არ იყო მისი ნამდვილი სახელი. ის იყო უბრალო ესპანელი ახალგაზრდა, რომელიც გახდა "გენერალი ლისტერი". ომის შემდეგ იგი საბჭოთა კავშირში გაემგზავრა გლობალური ბრძოლის გასაგრძელებლად. ეს იყო ადამიანი, რომელიც არაერთხელ გამოჩნდა კუბაში კასტროს ჯარისკაცების გასაწვრთნელად, იქ რევოლუციის დასახმარებლად და რომელიც ერთ ღამეს დამიპირისპირდა და დამარცხდა.
  
  
  ”მახსოვს გენერალი,” ვუთხარი მე. „მე ასევე მახსოვს იმ დროს კუბაში მყოფი ახალგაზრდა. Ეს შენ იყავი?'
  
  
  'Მე იქ ვიყავი.'
  
  
  "ახლა აქ ხარ, ახალი ომია?"
  
  
  პოლკოვნიკმა მხრები აიჩეჩა. „ბევრ ომში ვიბრძოდი, ბევრგან. მამაჩემი იბრძოდა ესპანეთის გასათავისუფლებლად; ის იბრძოდა კუბაში, მთელ მსოფლიოში და მე ვაგრძელებ მის საქმიანობას. ჩემი კაცები ყველა ეროვნების არიან: გერმანელები, ფრანგები, ჩილელები, ბრაზილიელები, შვედები, პორტუგალიელები. ჩვენ გავათავისუფლებთ სამყაროს ამ ნაწილს და შემდეგ გავაგრძელებ“.
  
  
  - სხვა ადგილი, სხვა ომი, - ვთქვი მე. - მოგწონს ჩხუბი, პოლკოვნიკო? მოგწონთ ომი, მოგწონთ მკვლელობა?
  
  
  ”მე მიყვარს ბრძოლა, დიახ. მაგრამ მე ვიბრძვი თავისუფლებისთვის“.
  
  
  "აქ თავისუფლებისთვის თუ საბჭოთა კავშირისთვის?"
  
  
  Მან შემომხედა. 'Წამოდი ჩემთან ერთად.'
  
  
  გავყევი კარვიდან. ღამე იყო ბნელი ხეების ქვეშ, ფართო მდინარის გასწვრივ, მაგრამ მთვარე უკვე ამოსული იყო და ერთხელაც თვალები მომესწორებინა, დავინახე, რომ ბანაკში დიდი აქტივობა იყო. დაქირავებულები ისხდნენ მცირე ჯგუფებად იარაღის გასაწმენდად, ან ისხდნენ პატარა წრეებში და უსმენდნენ იმას, რაც გაკვეთილად ჩანდა. სხვები მუშაობდნენ შავკანიანთა მცირე ჯგუფებთან. "ზულუ მეამბოხეები", - თქვა ლისტერმა. „ჩვენ ვმუშაობთ საზღვრის ორივე მხარეს და როდესაც ზულუს, სვაზიელს ან სხვა შავკანიან ხალხს უწევს გაქცევა თეთრკანიანი მთავრობისგან, ჩვენ ვეხმარებით მათ, ვმალავთ და ვიცავთ მათ უსაფრთხო გზაზე. ჩვენ ვეხმარებით მათ მომზადებაში, ვამხნევებთ მათ“.
  
  
  შავკანიანთა უმეტესობა ახალგაზრდა იყო, ბევრი ქალი. ნახევრად შიმშილი და შეშინებული ჩანდნენ, ღამით თვალები ატრიალებდნენ. ტანსაცმელი დახეული ჰქონდათ და კანკალებდნენ. დაქირავებულებმა მათ საკვები, ტანსაცმელი მისცეს და გაესაუბრეთ.
  
  
  ”ჩვენ გარეშე მათ არ ექნებოდათ არანაირი შანსი, არანაირი იმედი”, - მითხრა გვერდით პოლკოვნიკმა ლისტერმა. „რა მნიშვნელობა აქვს სხვისთვის ვმუშაობთ? თქვენი AH მუშაობს ორივე მხარისთვის, მაგრამ რომელ მხარეს თანაუგრძნობთ ყველაზე მეტად, კარტერ?
  
  
  "პარტია, რომელიც ფულს მაძლევს", - ვთქვი მე.
  
  
  „დაქირავებული ოსტატი მკვლელია? Მეტი არაფერი?'
  
  
  "ამისთვის კარგად ვიღებ ხელფასს."
  
  
  Დროის დაკარგვა. გარეთ ვიყავით. შებოჭილი აღარ ვიყავი. დატვირთული ბანაკი, ბნელი, სქელი ქვეტყით და ღრმა დონგებით და მდინარე ყველა მხრიდან. შესაძლებლობას ველოდი, მაგრამ დეირდრეზეც ვფიქრობდი.
  
  
  - ალბათ, - თქვა ლისტერმა და თვალები სიბნელეში დამალა, - შენ უნდა გადაიხადო.
  
  
  'Როგორ?'
  
  
  „შენ N3 ხარ. თქვენ იცით ყველაფერი, რაც უნდა იცოდეთ AH-ის შესახებ, - თქვა ლისტერმა. „როგორ მუშაობს, აგენტების სახელები, პასუხისმგებელი პირის სახელი. მინდა ვიცოდე ეს ყველაფერი.
  
  
  ”ეს შეგიქმნის უბედურებას,” ვუთხარი მე.
  
  
  "ჩემთვის ეს ჯარია და შენთვის სიმდიდრე".
  
  
  - ბედი გაქვს, ლისტერ? Ვეჭვობ. არამგონია ჩემს წლიურ ხელფასს გაუძლო.
  
  
  - მე ვიცი, სად ვიშოვო ფული, კარტერ, - დაიყვირა მან. მისი თვალები ღამით უბრწყინავდა. ”თქვენ იქნებოდით თავისუფალი, მდიდარი და მე შეიძლება მოგცეთ უფლება, დაასრულოთ თქვენი დავალება.” მე შემიძლია ამის მოწყობა. თქვენ შეგიძლიათ მოკლათ თქვენი სამიზნე და დაბრუნდეთ სახლში თქვენი მისიის შესრულებით."
  
  
  -ანუ ნებას მომცემდი შენი ლიდერის მოკვლას და მერე ველოდები, რომ დაგიჯერებ, - ვუთხარი მე.
  
  
  "მე უფრო მნიშვნელოვანი ვარ, ვიდრე რომელიმე შავკანიანი ლიდერი."
  
  
  და AH-სთვის. ისინი ჩემზე არ იეჭვიანებენ, სანამ ნაჯახები ვირთხებივით კვდებიან. არა, გარიგება არ იქნება, ლისტერ.
  
  
  "მე შემიძლია თქვენი უსაფრთხოების გარანტია."
  
  
  ”თუ მეორე მხარეს მივიღებ.” "ეს არ იმუშავებს."
  
  
  "შენ არ ხარ ჩემთვის, კარტერ." თითქმის მკვდარი ხარ.
  
  
  "ჩვენ ყველანი ვკვდებით".
  
  
  პოლკოვნიკი შებრუნდა და ბრძანება გასცა. არსაიდან გამოჩნდნენ კაცები გერმანელის მეთაურობით, რომელიც თითქოს მეორე მეთაური იყო. მთელი ამ ხნის განმავლობაში ისინი ჩვენს გვერდით იყვნენ სიბნელეში. არ გამიკვირდა. ხელში ამიყვანეს და მიმიყვანეს ბანაკის შორეულ კუთხეში, ფართო, არაღრმა მდინარეში. პოლკოვნიკი გაუჩინარდა. რაღაც გადავიდა მდინარეში. - შეხედე, - თქვა ძვლოვანმა გერმანელმა.
  
  
  ხელი დიდ ვედროში ჩადო და ხორცის უზარმაზარი ნაჭერი ამოიღო. მგელივით დამცინა, ხორცი მდინარეში გადააგდო. ბნელ წყალში ძლიერი ქარიშხალი გაჩნდა და გაციების ხმა გაისმა. მე დავინახე ფართო პირები, გრძელი ნესტოები და მძიმე კუდები, რომლებიც წყალს ქაფად ასხამდნენ: ნიანგები. მდინარე სავსე იყო მათით. ხორცის ნაჭერზე ჩხუბობდნენ.
  
  
  ასე რომ, თქვენ არ გიფიქრიათ გასვლაზე, არა? - თქვა ძვლოვანმა ტრაკმა. - მარტო არა, - ვთქვი მე. „ვინ იყავი? გესტაპო? SS-ში? დაცვის თანამშრომელი დახაუში?
  
  
  გერმანელი გაწითლდა. ”გგონია, რომ მე ვიყავი იმ ღორებიდან?” მე ჯარისკაცი ვარ, გესმის, ამერიკელო? სერჟანტი, სერჟანტი ჰელმუტ კურცი, 1-ლი პანცერგრენადიერი დივიზია. ჯარისკაცი და არა ბინძური ჯაკალი.
  
  
  "ვინ ხარ ახლა?"
  
  
  გერმანელმა ხელი ასწია, რომ ჩემკენ გამოვარდა, მაგრამ მოულოდნელად გაჩერდა. მან გაიღიმა. შევბრუნდი და დავინახე პოლკოვნიკი ლისტერი სინათლის ფართო წრეში მდინარის ნაპირზე. არეალის გასანათებლად ექვსი ბატარეით მომუშავე ნათურა იყო მოწყობილი წრეში. სინათლის წრის ცენტრში სამ დაქირავებულს ეჭირა დეირდრი. მის უკან იდგა დამბულამანზი, რომელსაც ხელში ასეგაი ეჭირა, რომელსაც ხელში უბრწყინავდა ფართო დანა.
  
  
  ”ნიკ,” დაიყვირა დეირდრემ. "Არ დანებდე".
  
  
  მის ირგვლივ შეიკრიბნენ დაქირავებულები, რომლებიც ჩრდილს აყენებდნენ მას. პოლკოვნიკი ჩემსკენ წამოვიდა, სანამ ზუსტად ჩემს წინ არ იყო. პირდაპირ თვალებში ჩამხედა და თავი დამიქნია. მის უკან დამბულამანზი უმიზნებდა დეირდრის მხარზე. მან იყვირა, როდესაც ასეგაი დაარტყა მას.
  
  
  ”ჩვენ ყველანი მოვკვდებით”, - თქვა პოლკოვნიკმა ლისტერმა ისე, რომ არ შემობრუნებულა. მან უბრალოდ შემომხედა. - შეგიძლია მისი გადარჩენა. ჯერ ის, შემდეგ კი საკუთარი თავი.
  
  
  - ნიკ, - დაუძახა დეირდრემ; მისი ხმა დახშული იყო, მაგრამ ნათელი. "ნუ ენდობი მას".
  
  
  ”მე კიდევ უკეთესი მეთოდი მაქვს თქვენთვის”, - თქვა ლისტერმა.
  
  
  „ჯოჯოხეთში წადი, ლისტერ“, ვუთხარი მე.
  
  
  - მაიორი კურცი, - ყეფა ლისტერმა.
  
  
  გერმანელი მაიორი სინათლის წრეს მიუახლოვდა. პოლკოვნიკი ლისტერი თვალს არ მაშორებდა. მის მხარზე დავინახე კურცი, რომელიც მიუთითებდა დაქირავებულ ჯარისკაცებზე, რომლებსაც დეირდრი ეჭირათ. მათ აიძულეს დაეჩოქა ფართოდ გაშლილი ხელებით და თავი წინ მოხრილი. დაქირავებული ჯარისკაცები და რამდენიმე ზულუ შეიკრიბნენ სინათლის წრის გარშემო. მაიორმა კურცმა ისინი განზე გადაიტანა, რათა ნათლად მენახა დეირდრი.
  
  
  ”კიდევ ერთხელ, კარტერ,” თქვა პოლკოვნიკმა ლისტერმა. "სამართლიანი გარიგება".
  
  
  - არა, - ვთქვი მე, მაგრამ ჩემი ხმა ჩახლეჩილი იყო.
  
  
  იქნება ის? ..? Არა მას არ შეუძლია...
  
  
  ლისტერი არც კი შემობრუნებულა, რათა გაეხედა სინათლის წრეს, სადაც დეირდრე თავის დახვეწილ შავ კომბინეზონში დაიჩოქა, თმა ჩამოშლილი და რბილი. პოლკოვნიკმა თავი გადააქნია. დამბულამანზიმ ასეგააი ასწია და სწრაფად ჩამოწია ისევ.
  
  
  მისი სისხლი თითქოს უთავო ტანიდან ნაკადში ამოვარდა. თავი დაეცა და მოშორდა. ბანაკი წყნარი წუწუნით იყო სავსე.
  
  
  წამოვხტი და სახეში პოლკოვნიკ ლისტერის მოედანზე დავარტყი. დაეცა და ხელები მომიჭირა.
  
  
  პოლკოვნიკი წამოხტა და სახეში ხელი დამარტყა. "ნახე", დაიყვირა მან. 'შეხედე!'
  
  
  მათ ხელები, კისერი და თავი მომიჭირეს და მაიძულეს, სიბნელეში განმეგრძო ყურება სინათლის წრეში. შავ კომბინეზონში გამხდარ სხეულს ისევ ისე გრძნობდა სიმწრის შეგრძნება. თავი აწეული ჰქონდა და თითქოს მიყურებდა. სისხლით ჩაბნელებული, მისი თავი თითქოს მიყურებდა სინათლის შუქში, მისი გრძელი თმა მიწას ეხებოდა და მისი მუქი თვალები სიკვდილისგან გაყინული იყო.
  
  
  ლისტერმა ისევ დაუქნია თავი.
  
  
  ვუყურებდი როგორ აიღეს ცხედარი და მდინარეში გადააგდეს.
  
  
  წყალმა დაიწყო ტრიალი, როცა ნიანგები შემოვარდნენ ყველა მხრიდან. ვიწრო ყბები ფართოდ გაიხსნა, რომ ჩამოეჭრა.
  
  
  ძლიერად დავიწყე კანკალი. მთელი მდინარის გასწვრივ, ამაზრზენი ქვეწარმავლები ხორცსა და სისხლს მოდიოდნენ.
  
  
  ეს იყო ჩემი შანსი. †
  
  
  ქვასავით დავეცი, ხელები რომ მომეხსნა. მიწაზე დაცემის მომენტში თავს უფლება მივეცი მდინარის ნაპირზე გადაგორდეს. იქ ისევ ავდექი. ერთი დაქირავებული მებრძოლი დამიდგა წინ. შუაში ჩავარტყი და ცერა ცერა თვალში ჩავკარი. მან ყვიროდა. მე ავიღე მისი იარაღი, შევბრუნდი და სამივეს ვესროლე, როცა ისინი ჩემკენ შემოვარდნენ.
  
  
  იყვირა ლისტერმა. 'გააჩერე იგი. სროლა . ..'
  
  
  მეორეს ავიღე ხელი და ახლო მანძილიდან თავში ვესროლე. მე ავიღე მისი იარაღი და დანა. ლისტერს ვესროლე. მთვრალი და დაწყევლილივით ჩამოვიდა.
  
  
  Ბნელოდა. მათი ნახევარი ფარნის შუქის რგოლმა დააბრმავა. ერთმანეთზე გადადიოდნენ, სროლის ეშინოდათ ერთმანეთის ან პოლკოვნიკის დარტყმის შიშით.
  
  
  ნახევრად გაგიჟებულმა ვესროლე და კიდევ სამი მოვკალი. ერთს ყელზე ხელი მოვკიდე და ფართო, არაღრმა მდინარეში გადავხტი. ეს იყო პატარა შანსი, მაგრამ მაინც შანსი. ნიანგები ჯერ კიდევ დეირდრის სხეულით მიდიოდნენ თავიანთი ქეიფისკენ. მის სიკვდილს შეეძლო ჩემი გადარჩენა.
  
  
  მთვარიან სიბნელეში ჩავედი. თავად მთვარის შუქი თამაშობდა ჩრდილებს მდინარეში. მორები და ბუჩქები ამოცურეს ზედაპირზე და გავიგე, როგორ მომიახლოვდნენ ნიანგები. მე მათ სხვა წვეულებას მოვაწყობდი.
  
  
  დაქირავებულ ჯარისკაცს, რომელიც ხელში მეჭირა, დავჭრა, ყელი გავუღე, რომ სისხლი გამოსულიყო და არაღრმა წყალში ვცურავდი, სანამ ჩემი ფილტვები შეძლებდა ამას. ის მოძრავი საბარგულის ქვეშ გაჩნდა: ნიანგი!
  
  
  მე დავარტყი, რამდენიმე ჭრილობა მივაყენე და ისევ გავიქეცი. ირგვლივ ტყვიები დაფრინავდნენ. რაღაცამ მხარზე დამიკაკუნა, მომაკვდავმა ნიანგმა კი ფეხი დამიქნია.
  
  
  ვცურავდი, მაგრამ ახლა სისხლი მომდიოდა. ნიანგები. .. ოკეანის ლაინერივით მიცურავდა უზარმაზარი მორი. მივაღწიე, ხელიდან გავუშვი და ისევ დავიჭირე.
  
  
  ხელი მოვკიდე და კბილებში გამოვცერი, ზედ ავდექი. მე ვიწექი, სუნთქვაშეკრული, როცა მდინარის გადაღმა გამიყვანა.
  
  
  
  
  თავი 8
  
  
  
  
  
  Გავიღვიძე. არაფერი განძრეულა.
  
  
  პირქვე ვიწექი და არაფერი არ ინძრეოდა, რადგან მდინარის ხმა ირგვლივ ისმოდა. ნელა ავწიე თავი, ძალიან ნელა. ღერო ქვიშაზე იყო ჩარჩენილი, ყველა მხრიდან წყალი იყო და ნაპირზე სქელი ხეები შორს იყო. ორი ნიანგი იწვა ზედაპირებზე და მიყურებდა. სისხლდენა შეწყდა და მდინარის წყალმა მთელი ღამე ჭრილობები გამირეცხა.
  
  
  ნაცრისფერი დილა მოედო მდინარესა და შორეულ სავანებს. შავი ღერო, ჩემზე ორჯერ ფართო, შორს იყო ამოვარდნილი წყალში. საბოლოოდ მან გადამარჩინა ნიანგებისგან. აქ არის სწრაფი დინება, სიბნელე და დეირდრის მკვდარი და სისხლიანი სხეული ნიანგებით სავსე მდინარეში. მან მომცა ჩემი ერთადერთი შანსი: მდინარე. მისი სისხლით, მისი ძვლებით და მისი ცხოვრებით.
  
  
  არაღრმა მდინარეში რომ ვიწექი, ბრმა გაბრაზებამ გადამიარა. დეირდრე. ახლა მეორე ღამე არ იქნება. არა, ხვალინდელი დღე აღარ იქნება ჩვენთვის.
  
  
  დიდი ნიკ კარტერი, Killmaster. და მე მომიწია მისი საშინელი სიკვდილის ყურება, სიკვდილი, რომელიც ასე უაზრო იყო. იძულებული გავხდი მისი სიკვდილი გამომეყენებინა თავის გადასარჩენად. რისხვას გავუშვი ჩემში, ბრმა, მძვინვარე ბრაზი, რომელიც მავსებდა. გაბრაზება, როცა ჩემს სამსახურში მყოფი ადამიანი ყოველთვის კარგავს მას, თუმცა არის შემთხვევები, როცა ამას მნიშვნელობა არ აქვს. ადრეც მძულდა ჩემს ცხოვრებაში, მაგრამ არასდროს მძულდა პოლკოვნიკ ლისტერი ისე, როგორც ახლა. ბრმა, მწარე სიძულვილი.
  
  
  შემოდგომის ცივ დილას მძიმე ხის ტოტზე ვკანკალებდი. უმწეო ბავშვივით. მზე მალე ამოვა და მე ვერ ვიცოდი, რამდენად შორს ვიყავი პოლკოვნიკ ლისტერის ბანაკიდან. ნებისმიერ მომენტში მათ შეუძლიათ ისევ დამინახონ
  
  
  საბარგულზე ავდექი და ფართო მდინარის ნაპირების შესწავლა დავიწყე. არაფერი მინახავს და არ გამიგია. მაგრამ ეს იმას არ ნიშნავს, რომ ისინი იქ არ იყვნენ, იქნებ მე მიყურებდნენ, როცა მე მათ ვეძებდი. ისინიც პროფესიონალები იყვნენ და ესმოდათ მათი საქმე. გამოცდილი და დაუნდობელი, დაქირავებული მკვლელები. Როგორც მე?
  
  
  არა, გაბრაზებამ კინაღამ ისევ დამაბრმავა. არა, ჩემნაირი არა. ესენი იყვნენ მკვლელები, რომლებსაც უყვარდათ მკვლელობა, ცხოვრობდნენ სისხლში... . †
  
  
  სულ ვკანკალებდი, სიბრაზეს ებრძოდა. გაბრაზება მხოლოდ დაუცველს გამხდიდა. დროა ვიფიქროთ, ვიფიქროთ როგორი სიტუაციაა. მდინარე მშვიდი და უკაცრიელი იყო, ნაპირები სუფთა ჩანდა.
  
  
  დანა, რომელიც დაქირავებულს ავიღე, ლოგინში ჩარჩენილ ნიანგებს ვაჭმევდი. ეს უნდა გამეკეთებინა, სანამ არ გავსულიყავი და იმ დაქირავებულზე ფიქრმა მგელივით გამეღიმა. უბრალოდ იმედი მქონდა, რომ ის არ იყო მკვდარი, როცა ნიანგებმა დაიჭირეს.
  
  
  მხარზე მხოლოდ ნაკაწრი მქონდა, ნიანგის კბილებიდან კი ფეხის ჭრილობა არც ისე სერიოზული იყო. წელის ზოლში პისტოლეტი შევნიშნე. ავტომატურად უნდა გამეკეთებინა.
  
  
  ეს იყო 9მმ ლუგერი. რა თქმა უნდა, მათ წაიღეს ჩემი იარაღი და ზურგჩანთა, რომელშიც ყველაფერი იყო. მაგრამ მათ გამოტოვეს ოთხი ბრტყელი ჟურნალი ჩემი ქამრის შიგნით. საბრძოლო მასალა ლუგერისთვის. ასე რომ, მე მქონდა იარაღი: დანა და ლუგერი ოთხი ჟურნალით.
  
  
  საკმაოდ კარგი იყო, იმაზე უკეთესი ვიდრე ვიმედოვნებდი. შეშფოთებული ვუყურებდი ნიანგებს, ლოგინიდან ჩამოვძვერი და მისი გადატანა ვცადე. ჩემი სიმძიმის გარეშე სრიალებდა ზედაპირს. მე შევძელი მისი განთავისუფლება ქვიშის გვერდით უკან გადაგდებით და შემდეგ გვერდზე ცურვით.
  
  
  ვსწავლობდი ამომავალ მზეს. მარცხენა სანაპირო მიმიყვანს უკან სვაზილენდის საზღვართან. ლულა ისევ წყალში ჩავუშვი. ნიანგებს რომ მოვკარი თვალი, ლოგინზე დავწექი და ნაკადულს გავცურე მაღალ ბალახიან ნაპირამდე და მაღალ ხეებამდე.
  
  
  მე დავჯექი ხეების ჩრდილში და ვუყურებდი, რომ ლოგი ნელ-ნელა მიცურავდა დინების ქვემოთ და ქრებოდა იქ, სადაც მზე ამოდიოდა სამყაროს კიდეზე. გავაგრძელე ყურება სანამ არ გაქრა. ამ ჟურნალმა გადამარჩინა ჩემი სიცოცხლე.
  
  
  როდესაც ის მოშორდა, ღრმად ჩავისუნთქე და დავიწყე ფიქრი, რა გამეკეთებინა შემდეგ. ირგვლივ ხმა არ ისმოდა, ხეებს შორის და სავანაში მე მქონდა პისტოლეტი და დანა. დაქირავებული ჯარისკაცები არსად ჩანდნენ და ამომავალი მზე მაჩვენა სვაზილენდისკენ დაბრუნების გზა და გაქცევის გზა. მე ვიყავი Killmaster, N3 AH-დან, მისიაზე. მე მქონდა ჩემი მოვალეობები.
  
  
  ჯანდაბა ამ პასუხისმგებლობებს!
  
  
  ჯოჯოხეთში AH და ეს დავალება. და ასე შემდეგ სვაზილენდთან და გარღვევამდე.
  
  
  ამომავალი მზეც მეუბნებოდა, საიდან მოვედი და სად იყო ბანაკი. მე კი დაქირავებულთა მოკვლა მინდოდა. პოლკოვნიკ კარლოს ლისტერის მოკვლა მინდოდა.
  
  
  ზურგი შევაქციე სვაზილენდს და გავემართე ჩრდილოეთით ზემოთ, სადაც დეირდრე კაბოტი გარდაიცვალა. მივედი პოლკოვნიკ კარლოს ლისტერთან მის მოსაკლავად, მაიორ ჰელმუტ კურცისა და ყველას, ვისაც ხელში მოვხვდი.
  
  
  და მოკალი დამბულამანზი, განსაკუთრებით დამბულამანზი.
  
  
  ჩუმად და ფრთხილად მივდიოდი, მდინარეს მივყვებოდი, მაგრამ ყოველთვის მხედველობის მიღმა ვრჩებოდი. მზე განუწყვეტლივ ამოდიოდა და ამომავალი სიცხე სულ უფრო ართულებდა სიარულს. უყოყმანოდ გავყევი მდინარეს გარკვეული მანძილით, მისი მსვლელობა წარუშლელად იყო მონიშნული ხის ნაპირების გასწვრივ ამ მშრალ მიწაზე. მაგრამ სავანა მკაცრი იყო, გატეხილი და გაუთავებელი დეპრესიებით და მე მომიწია მკვრივ ჭურჭელში დამალვა, რომ მხედველობის გარეშე დავრჩენილიყავი. იმის გამო, რომ კოლბაც ამოიღეს, წვეთი წყალი არ მქონდა თან, ყელი და ტუჩები უმი იყო. მაგრამ როგორც კი დაღამდა, მდინარიდან წყლის ასაღებად წავედი და მთელი დღის განმავლობაში ჩრდილოეთისკენ წავედი.
  
  
  მე არ ვნახე სიცოცხლე, ცხოველები, ადამიანები, მხოლოდ რამდენიმე მიტოვებული ბუდე ქვეტყეში. ეს იყო ზულულანდი, ღარიბი და განზრახ უგულებელყოფილი სამხრეთ აფრიკის თეთრი სამხრეთ აფრიკის მთავრობის მიერ საუკუნეზე მეტი ხნის განმავლობაში. ახლა ის დაუბრუნდება ადამიანებს იქ დასახლების იმედის გარეშე. მე მძულდა კეიპტაუნი და მინდოდა ზულუსებისთვის ღირსეული ცხოვრება. მაგრამ ეს იყო პოლიტიკა, მომავალი. მაგრამ ყველაფერი, რაც ახლა მაინტერესებდა და მინდოდა, იყო დეირდრის შურისძიება.
  
  
  რაც არ უნდა ღარიბი იყო, უნაყოფო მიწაზე რაღაც უნდა ყოფილიყო: პირუტყვის პატარა ნახირი. არაფერი იყო ისეთი, როგორიც დედამიწას ჭამდა კალიების ხროვა. სინამდვილეში, ეს იყო ადამიანური კალიები ორივე მხრიდან. აქ მცხოვრები ხალხი გაურბოდა მჩაგვრელებს და ე.წ მხსნელებს.
  
  
  დაღამებისკენ ვიპოვე ბანაკი მდინარის ნაპირზე, ხეებს შორის, სადაც დეირდრი გარდაიცვალა.
  
  
  იქ ცარიელი იყო, არც კარვები იყო და არც ჯარისკაცები. ვეძებე ტერიტორია და ვერაფერი ვიპოვე. ანუ არაფერი რისი პოვნა მინდოდა. ვიპოვე ის, რისი პოვნაც არ მინდოდა. მთელი ამ ხნის განმავლობაში ჩემში ღრმად იყო სუსტი ეჭვი, სუსტი იმედი იმისა, რომ დეირდრი არ მკვდარი იყო, რომ ჩემმა თვალებმა რატომღაც მომატყუეს, რომ არ მენახა ის, რაც მინახავს. ეს იმედი მოკვდა, როცა მდინარის ნაპირზე ქვიშაზე გამომშრალი შავი სისხლის აუზს გავხედე. ის მკვდარი იყო. მკვდარი, კარტერ. და მაინც მე მქონდა სამსახური. მდინარიდან დავლიე, მათ ნაგვის ორმო გავთხარე, სანამ ბოთლი არ ვიპოვე, წყლით გავავსე და წამოვედი. ოცდაოთხი საათის წინ ნსობოს წასვლის შემდეგ არაფერი მიჭამია, მაგრამ არ მშიოდა. ნახევარი დღით მაინც წინ იყვნენ ჩემზე. ძალიან არ ცდილობდნენ კვალის დაფარვას. ეს იმას ნიშნავდა, რომ ისინი ეყრდნობოდნენ თავიანთ სიჩქარეს მტრისგან შორს დგომაზე. მათი ფეხით გასწრება ადვილი არ იქნება.
  
  
  შემეძლო ჰოკთან დაკავშირება, ვერტმფრენის თხოვნა. გადაუდებელი ზომები ხელმისაწვდომია სადაც არ უნდა ვიყო. მაგრამ ჰოუკი ჯერ არ მაძლევდა უფლებას გამეკეთებინა ის, რაც მხედველობაში მქონდა. შურისძიება უსარგებლო, არაეფექტური, არაპროდუქტიულია. გარდა ამისა, ის იასამნისფერი ხდება ყოველი ვენდეტის შემდეგ. ამიტომ უნდა წავიდე. ბილიკი პირდაპირ ჩრდილოეთით მიდიოდა მოზამბიკში.
  
  
  მთელი ღამე ჯუნგლებში ვიარე. სიძულვილით ამოძრავებული, ძალიან სწრაფად გავიქეცი, შეუმჩნევლად ჩავვარდი და ეკლიან ბუჩქებზე ტანსაცმელი დავხიე. პატრონივით ვერ შევანელებდი სვლას და დილისთვის უკვე ვიცოდი, რომ მათ ვეწიოდი.
  
  
  მე ვიპოვე მათი ბანაკი და ფერფლი მათი სამზარეულოს ცეცხლიდან ჯერ კიდევ თბილი იყო. საჭმელი დატოვეს, მაგრამ მართალია ოცდათექვსმეტ საათზე მეტი არ მიჭამია, ახლაც არ მშიოდა. გაბრაზებამ მთლიანად შემიპყრო. ვაიძულე რაღაც მეჭამა. მიუხედავად ჩემი სიბრაზისა, ვიცოდი, რომ რაღაც უნდა მეჭამა, რომ ძალა შემენარჩუნებინა. ვაიძულე თავი დამალულ ადგილას დავწოლილიყავი და ერთი საათით ჩამეძინა, მეტი არა. მერე ისევ გზას გავუდექი. ღამე რომ მოახლოვდა, დავიწყე სოფლებისა და ხალხის დაბრკოლება. ცოტა უნდა შემენელებინა. მე არ მქონდა საშუალება გამეგო, ეს ხალხი მეგობრები იყვნენ თუ მტრები. ღამის ზოგიერთი შორეული ხმა პორტუგალიურად ლაპარაკობდა. მოზამბიკში ვიყავი. დაქირავებულთა ბილიკი მკვეთრად მიუბრუნდა აღმოსავლეთისკენ.
  
  
  დღის დანარჩენმა დღემ ნისლში ჩაიარა. გადაადგილებისას მიწა, რომლითაც მანქანით მივდიოდი, სავანიდან ჯუნგლებში გადაიზარდა. გზა წყალმა და მანგროს ჭაობებმა გადაკეტეს. სიარული განვაგრძე, დაქირავებულთა კვალი უფრო და უფრო მკაფიო ხდებოდა. ვიცოდი, რომ ნაპირს ვუახლოვდებოდი და ჭამა და დასვენება მჭირდებოდა. კაცს მთელი ძალა სჭირდება მოკვლას.
  
  
  ორჯერ ჩავვარდი სოფელში, მოვიპარე საჭმელი და გადავედი. მოგვიანებით შემიძლია დავისვენო.
  
  
  ჯერ კიდევ არ იყო ბნელოდა, როცა ისინი ვიპოვე. დიდი ადგილობრივი სოფელი, სამი მხრიდან დაცული მანგროს ჭაობებით, ღრმა, ნელა მოძრავი ნაკადის ნაპირებზე, რომელიც მიედინებოდა მაღალ მთაზე ინდოეთის ოკეანისკენ. მაგრამ სოფელში მკვიდრი ვერ ვნახე. ყოველ შემთხვევაში, მამრობითი სქესის მკვიდრი. სქელი მანგროს ჩრდილებიდან დავინახე უამრავი ადგილობრივი ქალი, რომლებიც ტანსაცმელს რეცხავენ, საჭმელს ამზადებდნენ და მწვანეში ჩაცმულ დაქირავებულ მეომრებს თავიანთ ქოხებში მისდევდნენ. ვიპოვე მათი შტაბი. ახლა ცოტა დავისვენე.
  
  
  პირქუში მზერით დავბრუნდი ჭაობში, მანგროში ფოთლებისა და ტოტების პატარა ბაქანი ავაშენე და დავწექი. რამდენიმე წამის შემდეგ ჩამეძინა. ვიპოვე ისინი.
  
  
  სიბნელეში გამეღვიძა და ვიგრძენი, რომ ვიღაც ძალიან ახლოს მიდიოდა. გაუნძრევლად ვიწექი ჩემს იმპროვიზირებულ პლატფორმაზე. ჩემს ქვეშ რაღაც ამოძრავდა. შეხედვის გარეშე ვხვდებოდი რა იყო. გამოცდილი, დახელოვნებული მეთაური ყარაულებს განათავსებს საკვანძო პოზიციებზე; მუდმივი მეზობელი გუშაგის რგოლი, პატრული, რომელიც უფრო შორს მიდიოდა, და ამ რგოლსა და პატრულებს შორის მოხეტიალე მესაზღვრეები, რომლებიც არასდროს არ გასულან ერთსა და იმავე ადგილას ორჯერ ერთდროულად.
  
  
  ხმის ამოუღებლად გამოვყავი ტოტები ჩემს ქვეშ და ქვემოდან დავიხედე. სიბნელეში ერთადერთი სადარაჯო იდგა წყალში მუხლამდე. თოფი მხარზე ჩამოიკიდა და დასასვენებლად გაჩერდა.
  
  
  დანით ხელში ქვასავით დავეცი.
  
  
  ის იყო პირველი. ყელი გამოვკვეთე და ბოლო სისხლი ჭაობის წყალში ჩაეწურა. გზა ბნელ ჭაობში სოფლისკენ გავაგრძელე.
  
  
  მაღალი შვედი ჭალაში მშრალ გორაზე ავტომატის მიღმა დამარხეს. ყელი მეც გამოვჭრი.
  
  
  დაბალ, გამხდარ ფრანგს ესმოდა, როგორ ვცოცავდი და ძლივს მოასწრო ლანძღვა მის მშობლიურ ენაზე, სანამ სამჯერ დავარტყი მკერდში.
  
  
  როცა ისინი სათითაოდ კვდებოდნენ, ვიგრძენი, რომ მკერდში ბრაზი ძლიერდებოდა. თავი უნდა მეკონტროლებინა, თავი გამეკონტროლებინა და მახსოვდეს, რომ უპირველეს ყოვლისა პოლკოვნიკ ლისტერის, გერმანელი სერჟანტის, ახლა მაიორ კურცისა და დამბულამანზის მოკვლა მინდოდა. ახლა მათ შტაბში ვიყავი.
  
  
  გარე პერიმეტრის გალავნით მივდიოდი ქოხების კიდემდე, როცა პატრული წასული დავინახე. ექვსი ადამიანი, რომელსაც თავად მაიორი კურცი ხელმძღვანელობდა და მასთან ერთად დამბულამანზი.
  
  
  ბრაზი გამდნარი ლავავით მოედინებოდა. ორივე ერთად! იმ გზით დავბრუნდი, რომელიც ახლახან მოვდიოდი და პატრულმა ტალახიან ჭაობში რომ გამიარა, მეც მათ შევუერთდი.
  
  
  ისინი წავიდნენ ჩრდილო-დასავლეთით. სოფლიდან სამი კილომეტრის დაშორებით ისინი ჭაობიდან გამოვიდნენ დაბალ კლდოვან ბორცვებში. ვიწრო ხევში შევიდნენ. მე მათ უკან ახლოს ვიყავი.
  
  
  მხოლოდ ქედის ქვემოთ ხევი გაიყო და პატრული ორ ჯგუფად გაიყო. კურციც და დამბულამანზიც დარჩნენ ჯგუფთან, რომელიც მარცხნივ მიუბრუნდა.
  
  
  რასაც მაშინ ვგრძნობდი, თითქმის სიხარულის მოზღვავება იყო. ორივე დავიჭირე. მაგრამ სადღაც ღრმად, ჩემი გამოცდილება გამოჩნდა და მითხრა, რომ ფრთხილად ვიყო. არ გაიტაცე. .. ფხიზლად იყავი. †
  
  
  გავაგრძელე, ქედის გასწვრივ გავყევი და ისევ სხვა ხევში ჩავედი. დაღმართი ბუჩქებითა და ხეებით იყო გადაჭედილი, ღამით კი მხედველობა დავკარგე. მაგრამ ხმებს მივყევი ხევში და მერე ისევ გრძელ წრეში ავედი. და უცებ გამიჩნდა განცდა, რომ ისინი ძალიან წინ წავიდნენ. უფრო სწრაფად ვიარე და მივუახლოვდი. მომინდა ცოტა მომეჭრა, დავინახე, რომ ხევმა დაბალ ბორცვს შემოუარა, თხრილი დავტოვე და მთაზე ავედი.
  
  
  ზევით რომ ავედი, შევამჩნიე, რომ ბორცვი ბუჩქებით იყო დაფარული. ფეხზე წამოვდექი და ირგვლივ მიმოვიხედე.
  
  
  ირგვლივ სახეები ფუტკრების გროვას ჰგავდა, ხელები, რომლებიც მიჭერდა და პირზე მეფარებოდა, სულ შავი იყო. როდესაც კლუბი ჩემს თავში დაარტყა, გამახსენდა, რომ ჰოუკმა თქვა, რომ ჩემი გაბრაზება გამანადგურებდა.
  
  
  
  
  თავი 9
  
  
  
  
  
  ნისლში ვცურავდი. ტკივილმა თავში გამიხვრიტა, გაქრა და ისევ გამიხვრიტა და... †
  
  
  ისეთი შეგრძნება მქონდა, თითქოს ჰაერში ვხტებოდი. ბორბლები იყო, ბორბლები გიჟური კვნესით ტრიალებდნენ. ირგვლივ შავი სახეები ტრიალებდნენ. შავი ხელები პირზე მეფარა. რაღაც შემეხო. ღამურა. ჰოკმა ჩაიცვა თავისი ერთ-ერთი ტვიდის ქურთუკი, დაწყევლა ტვიდის ქურთუკები და თავი დაუქნია. ცივი, ცხვირის ხმა გაღიზიანებული ჟღერდა.
  
  
  „ბოროტება ანადგურებს ჯაშუშს. ბრაზი აგენტს ანადგურებს“.
  
  
  ერთ დღეს მომეჩვენა, რომ გამეღვიძა და დაბალი, ფერმკრთალი, დამსხვრეული ჭერის ქვემოდან შავი სახე მიყურებდა. ხელი ვიგრძენი, როგორ მეყინა მასში სისხლი. როგორი ჭერი არის ფერმკრთალი და დამსხვრეული?
  
  
  უთავბოლო რიტმში ვკანკალებდი: ზევით-ქვევით... ზევით-ქვევით. .. ხელები... ხმა... დაცემა... დაბლა... და ქვემოთ... და ქვევით. .. დეირდემ გამიღიმა... იყვირა... †
  
  
  ტახტზე იჯდა. მაღალზურგიანი ტახტი ჰალოვით მის ცქრიალა თავის გარშემო. ოქროს თავი. ბასრი წვერი... ქორი. .. ქორი სად ხარ...? ქორი... ქორი... ქორი. †
  
  
  „მითხარი ჰოუკზე, კარტერ. რა სჭირს ჰოუკს? Ვინ არის ის? ვისთან ერთად მუშაობ? Მითხარი. ..'
  
  
  ჰოუკმენი, ჰოუკმენი. ქორის გრძელი მოხრილი წვერი.
  
  
  ჩემი უხეში ხმა ნელა ჟღერდა. - ქორი ხარ. კეხიანი წვერი.
  
  
  „ოჰ, სემიტი, ჰა? სემიტების წინააღმდეგი ხარ? ამ ქორსაც სძულს ეს სემიტები?
  
  
  შიგნით ვიბრძოდი. „შენ, შენ ხარ ქორი. ქორი.
  
  
  იქ არავინ იყო. ვიწრო საწოლზე ვიწექი გოფრირებული ტილოს ჭერის ქვეშ. Კარავი? ამიტომ დამაბრუნეს ლისტერის კარავში. ისევ მყავდნენ, მე ვიყავი. †
  
  
  Angry Hawk-მა თქვა: „შენი ტანჯვა იქნება შენი გაუქმება, N3“.
  
  
  ნისლი გაქრა. იქ ვიწექი და მაღლა ვიყურები. არა ტილო, არა. თვალი ჩავუკარი. მწვანე ფორმას ვეძებდი. იქ არავინ იყო. კარავში არ ვიყავი. მხიარული, მზიანი ოთახი თეთრი კედლებით, ფარდული ფანჯრებით, რთული მოზაიკით და ძვირფასი აბრეშუმის ქსოვილებით ჩამოკიდებული ჭერიდან. ოთახი 1001 ღამედან. სპარსეთი. .. ბაღდადი. †
  
  
  "ბაღდადი". -თქვა ნაზი ხმამ. "აჰ, კარტერ, ვისურვებდი, რომ მართალი იყო." ბაღდადში დაბრუნება ოცნებაა“.
  
  
  ის იჯდა იმავე ტახტზე, რომელიც მე ვნახე ჩემს ჰალუცინაციაში. მსხვილი კაცი თეთრ ტანისამოსში, ოქროს მორთულობით. ის ისეთი პატარა იყო, რომ ფეხები მიწას არ ეკარებოდა. რბილი, ძვირფასი ტანსაცმელი, ოქროს ბეჭდები ძვირფასი თვლებით თითოეულ ხელზე და თეთრი ოქროს ქაფტანი, დამაგრებული სქელი ოქროს ბადეებით. არაბეთის პრინცი და თვალისმომჭრელი ოთახის გარეთ მზე კაშკაშა ანათებდა.
  
  
  მზე! და ტახტი იყო ნაქსოვი სკამი მაღალი ზურგით, დიდი წრე, რომელიც ქმნიდა ჰალოს მის მუქი, ცხვირსახოციანი სახისა და შავი თვალების გარშემო. და სქელი შავი წვერი. ანათებს მზის შუქს. სკამი და ოთახი არ არის ილუზია ან ჰალუცინაცია.
  
  
  "სად ჯანდაბა ვარ", ვთქვი მე. 'Ვინ ხარ?'
  
  
  ჩემი ტვინი ციებ-ცხელებით მუშაობდა, პასუხს არ ელოდა. სადაც არ უნდა ვყოფილიყავი, ჭალაში დაქირავებულ სოფელში არ იყო და გარეთ მზეს თუ გავითვალისწინებ, კარგა ხანს ვიყავი უგონო მდგომარეობაში ან ნახევრად გონზე. ამით აიხსნებოდა მცურავი, ბორბლების, კანკალი ჭერის შეგრძნება: სატვირთო მანქანა ტილოს კაპოტით. დაქირავებულთა ბანაკს შორს გავედი და ხელზე დანა შპრიცი იყო: დამამშვიდებელი საშუალება უგონოდ დარჩენისთვის.
  
  
  Ვიკითხე. - "რამდენი ხანია აქ ვარ?" 'სად? Ვინ ხარ?'
  
  
  - აი, აქ, - ნაზად მსაყვედურა პატარამ. - ამდენი კითხვა ასე სწრაფად? ნება მომეცით ამაზე გიპასუხოთ. წესრიგში მაშინ. შენ ჩემს სახლში ხარ. მე ვარ თალილ აბდულა ფეისალ ვაჰბი ალ-ჰუსეინი, ჯაფასა და ჰომსის პრინცი. მირჩევნია ვაჰბი დამიძახონ. დაახლოებით თორმეტი საათია აქ ხარ. შენ აქ იმიტომ ხარ, რომ მეშინოდა, რომ ჯუნგლებში ხეტიალი უფრო საფრთხის წინაშე აღმოჩნდებოდი.
  
  
  ”ის ხალხი, ვინც თავს დაესხა, ეს შავკანიანები, თქვენი ხალხია?”
  
  
  - ჩემო ხალხო, კი.
  
  
  - არც ზულუ მეამბოხეები, არც დაქირავებულები?
  
  
  'არა. ისინი რომ ყოფილიყვნენ, მეეჭვება, რომ ჯერ კიდევ ცოცხალი იქნებოდი“.
  
  
  -რას აკეთებდნენ იქ?
  
  
  "მოდით ვთქვათ, რომ მომწონს პოლკოვნიკ ლისტერზე თვალის დევნება."
  
  
  - ანუ ისევ მოზამბიკში ვართ?
  
  
  პრინცმა ვაჰბიმ თავი დაუქნია. „მტრები მყავს, კარტერ. მირჩევნია ჩემი ადგილმდებარეობა არ გავამჟღავნო.
  
  
  "რატომ ღელავ ჩემზე?"
  
  
  ვაჰბიმ წარბი ასწია. „გინდა საჩუქარ ცხენს პირში ჩახედო? კარტერი? Იქნება მადლიერი. კარგი პოლკოვნიკი დიდი ხნის წინ სათესლე ჯირკვალზე ჩამოგკიდებდა.
  
  
  დაფიქრებულმა შევხედე. - იაფას და ჰომსის პრინცი? არა, ბუნდოვნად მსმენია შენზე. ალ-ჰუსეინი ჰაშიმიტია, ჰომსი და ჯაფა ახლა საუდის არაბეთისა და ისრაელის ნაწილია და არა ჰაშიმიტების მეგობრები“.
  
  
  - გადასახლებული პრინცი, კარტერ, - თქვა პატარამ და სახე დაბნელდა. „განდევნილი და ჩემი ბიძაშვილი მეფობს იორდანიაში. მაგრამ ალაჰი ცნობს ჩემს ქონებას."
  
  
  „საიდან იცი ვინ ვარ მე; Ჩემი სახელი?'
  
  
  "ბევრი ვიცი, კარტერ." მე ვიცი, მაგალითად, რატომ უნდა პოლკოვნიკ ლისტერს შენი სიკვდილი და ვიცი შენი მეგობრის ბედი - საშინელი. პრინცი ვაჰბი წამით შეკრთა. "მაგრამ აქ უსაფრთხოდ ხარ."
  
  
  – სამსახურში უნდა წავიდე, – ვუთხარი მე. "მე უნდა მოვახდინო ანგარიში."
  
  
  „რა თქმა უნდა, შეთანხმებები მიღებულია. მაგრამ ჯერ უნდა ჭამო და დაისვენო. აღიდგინე ძალა.
  
  
  გაიცინა და ფეხზე წამოდგა. თავი დავუქნიე. ის მართალი იყო. Ის წავიდა. მართალი იყო, მაგრამ მე მას საერთოდ არ ვენდობოდი.
  
  
  დივანზე თვალები დავხუჭე, თითქოს დაღლილი ვიყავი. ჩემთან რამე რომ ჰქონოდა მხედველობაში, ვიღაც სადღიდან მიყურებდა. ამიტომ თვალები დავხუჭე, მაგრამ არ ჩამეძინა. მე გადავამოწმე მისი ფაილი ჩემს მეხსიერებაში: პრინცი ვაჰბი, პირველი ჰაშიმიტი ფეისალის ძმისშვილი, რომელიც იბრძოდა თურქების წინააღმდეგ პირველ მსოფლიო ომში. რენეგატი ბიძაშვილი, რომელიც ეხმარებოდა თურქებს. ომის შემდეგ მოხუცი მთვრალი, რომელიც მთელ ევროპაში აზარტულ თამაშებს თამაშობდა, გაკოტრდა და გაუჩინარდა. ასე რომ, ეს "პრინცი" ვაჰბი მისი შვილი იყო და სულაც არ ჩანდა გატეხილი.
  
  
  მათ მომცეს ორი საათი "ძილი". მერე ავურიე, ვიღრიჭე და მაგიდაზე ონიქსით მორთული კოლოფიდან სიგარეტს მოვუკიდე. როდესაც სიგარეტი ნახევრად დაიწვა, კარი გაიღო და ოთახში ოთხი შავკანიანი მამაკაცი შემოვიდა სრულიად თეთრ ტანსაცმელში, საკვების უჯრებით. იყო ხილი, პური, შემწვარი ცხვრის ხორცი, წვენები, რძე, ღვინო და ორთქლზე მოხარშული ბოსტნეულითა და ბრინჯით სავსე თასები. შავკანიანებმა ეს ყველაფერი მაგიდაზე დადეს, ორი მაგიდა გაშალეს, კაშკაშა თეთრი სუფრა გადაშალეს და ისევ თაყვანი სცეს. გულიანად ვიჯექი.
  
  
  მართალი რომ ვყოფილიყავი პრინც ვაჰბიში ეჭვის შეტანაში, საჭმელში რაღაც იქნებოდა.
  
  
  მართალი იყო. სუნი ვიგრძენი. ვიცოდი წამალი, რაღაც დამამშვიდებელი, რომელიც ჩემს ნებას დაამტვრევდა. ეს იმას ნიშნავდა, რომ ვაჰბის სურდა კითხვების დასმა და მხოლოდ ერთი გზა არსებობდა იმის გასარკვევად, თუ რატომ. უბრალოდ უნდა "ჭამა". †
  
  
  დრო არ იყო იმის გასარკვევად, სად მომყვებოდნენ. ოთახი დავათვალიერე და შემდეგ დამსწრეს დავურეკე. ერთი შავკანიანი შემოვიდა. მე მივუთითე გისოსებიანი ფანჯრისაკენ, რომელიც პატარა ხალიჩშია.
  
  
  „მაგიდა იქ დადე. მე მიყვარს გარეთ ყურება, სანამ ვჭამ“.
  
  
  როგორც ჩანს, კლერკს ჰქონდა ბრძანება, რომ კარგად მოქცეულიყავი. მან კიდევ ორ მსახურს დაუძახა. ნიშში მაგიდა გაშალეს, გვერდით ჩემი სკამი მოათავსეს და ისევ დაიხრინეს. ისე ვიჯექი, თითქოს დიდი საჭმელის მოთმინებას ვერ ვიტანდი.
  
  
  ვიწრო ნიშში ფანჯრის პირისპირ ვერავინ ვერაფერს ხედავდა, მხოლოდ ზურგი მქონდა, საიდანაც მიყურებდნენ.
  
  
  ჭამა დავიწყე. გვერდით დავიხარე და ხალისით ვჭამდი, ხელსახოცის თითოეული ჩანგალი კალთაში ჩავყარე. ვღეჭავდი, ვსვამდი და ვტკბებოდი. დროდადრო ფეხზე ვდგებოდი, თითქოს ხედით ვტკბებოდი, მერე კი ვახერხებდი რძის ქილაში ჩავყარო უჭმელი საკვები. ერთი-ორჯერ ნახევრად შემოვბრუნდი და რეალურად ვჭამე ნაჭერი, არც ისე ბევრი.
  
  
  როცა თეფშები თითქმის დაცარიელდა, ვითომ სავსე უკან ვიჯექი და საჭმელთან ერთად მოტანილი სიგარა მოვუკიდე. მასაც ნარკოტიკი ჰქონდა და მე ფრთხილად ვაჩვენე, რომ მას ვეწეოდი. სიგარა ხელში, დივანს მივუბრუნდი, ოდნავ შეკრული. დავჯექი და თავი დავუქნიე. შემდეგ სიგარა ჩამოვუშვი ხელის კოჭლიდან და თავი მკერდზე დავადე.
  
  
  რამდენიმე ხნის შემდეგ კარი გაიღო და სამი კაცი შემოვიდა. ორი დაკუნთული შავკანიანი, წელამდე შიშველი ტანსაცმლით, და ცხვირსახოციანი არაბი მუქი ქამრებით. შავკანიანებმა იარაღი აიღეს და კარს და მარცხენა კედელს მიეყრდნო. არაბს ქამარზე ძვირფასი ხანჯალი ეჭირა და ხელში მაგნიტოფონი. სწრაფად მომიახლოვდა.
  
  
  ხანჯალი გამომიძვრა და კისერში დამარტყა. ავურიე და ვწუწუნებდი. ვიგრძენი, რომ არაბი დაჯდა და მაგნიტოფონი ჩართო.
  
  
  „მოგესალმებით, N3. ველოდები თქვენს ანგარიშს.
  
  
  ვწუწუნებდი და წინააღმდეგობა გავუწიე. -არა...მხოლოდ შტაბში. ..'
  
  
  - ეს შტაბია, კარტერ, ვერ ხედავ? ვაშინგტონში ვართ. დასაკარგი დრო არ არის. მე ვარ, ჰოკ.
  
  
  თავი დავუქნიე. - ჰოკ, დიახ. „ამის შესახებ უფროსს უნდა ვუთხრათ. ..'
  
  
  „ბოსი, N3? Სად არის ის? რა სახელს იყენებს ამ დღეებში?
  
  
  ”მისი სახლი, ტეხასი,” ჩავიჩურჩულე მე. "შენ მას იცნობ, ჰოკ." მანსმენი. ჯონ მანქსმენი. დიახ? სიახლე მაქვს. პორტუგალიის მთავრობა მზად არის. ..'
  
  
  თავი ძირს დავწიე და ხმას გაუგონარ დრტვინვამდე დავწიე. ლანძღვით წამოდგა არაბი, შემდეგ კი ჩემსკენ დაიხარა, ტანსაცმელში შემომახვია. მარცხენა ხელი მის სასუნთქ მილს ჩავჭიდე და რაც შემეძლო ძლიერად მომიჭირა, მარჯვენამ კი მის პირს. ტანზე დაჭერისას დავარტყი. ხმას არ იღებდა. ველოდი, რომ შავკანიანები უკიდურესად მოწესრიგებულები იქნებოდნენ. არაბს მივბაძე.
  
  
  გაჩერდი!'
  
  
  ორივენი ირმებივით დამეხტნენ, ორივე ერთდროულად. მკვდარი არაბი ერთ-ერთს ვესროლე, მეორეს კი დანა ყელში ჩავუყარე. მეორე მოვკალი სანამ არაბისგან თავის დაღწევას მოახერხებდა, რის შემდეგაც დარბაზიდან ოთახში გავიქეცი.
  
  
  
  
  თავი 10
  
  
  
  
  
  დერეფანი ცარიელი იყო. დაველოდე, ხანჯალი მზად იყო. მყისიერი საფრთხე მოდის იმისგან, ვინც ოთახს უყურებდა. Არაფერი მომხდარა.
  
  
  ჩემი მოკლული არაბი ოთახს უნდა უყურებდეს. მომცა ის რაც მჭირდებოდა: დრო. შიგნით შევედი, ერთ-ერთ დაღუპულ შავკანიანს თოფი ავიღე და ყველა ის საბრძოლო მასალა, რაც ორივეს ვიპოვე და დერეფანში გავედი. იქ ჩუმად მივდიოდი ბოლოს ხილული სინათლისკენ.
  
  
  ქვემოდან გადავხედე ქვითკირის ეზოს, რომელიც ანათებდა შუადღის მზეზე და დავინახე მკვრივი ჯუნგლები კედლებზე. შორს დავინახე ლურჯი ოკეანე. უფლისწული ვაჰბის სახლი უდაბნოს ციხესავით იყო აშენებული, თეთრი კედლები, თეთრი გუმბათები და მინარეთები; მთავარ კარიბჭეს ზემოთ მწვანე ისლამური დროშა ფრიალებს. მაგრამ მკვრივი ჯუნგლები არ იყო არაბეთის ან ჩრდილოეთ აფრიკის ნაწილი და ცენტრალურ კოშკზე დროშა პორტუგალიური იყო. ჯერ კიდევ მოზამბიკში ვიყავი.
  
  
  უხეში მოსამსახურეთა ტანსაცმელში ჩაცმული ქალები დადიოდნენ ეზოში და შეიარაღებული არაბები პატრულირებდნენ კედლების ტრანსეპტებს. როგორც ჩანს, პრინც ვაჰბის საკუთარი პირადი ჯარიც ჰყავდა. შიდა კედლის მიღმა, ხეებითა და შადრევნებით სავსე ბაღში, უფრო შეფარებული ქალები დადიოდნენ და ზარმაცობდნენ. ეს ქალები აბრეშუმში იყვნენ გამოწყობილი: ჰარემი. გავაგრძელე კაშკაშა თეთრი დერეფნები, გისოსებით დაჩრდილული და მკაცრი ისლამური სტილის ულამაზესი მოზაიკებით მორთული, რომელიც არ იძლევა ადამიანის ფიგურის გამოსახვის საშუალებას. დერეფნები იყო აყვავებული და მშვიდი; პრინცის პირადი პალატები. არავის შევხვედრივარ, სანამ უკანა კიბე ბოლოში არ ვიპოვე.
  
  
  მცველს შევხვდი, რომელიც ქვის კიბის თავზე იჯდა. ის დაიძინა, მე კი უგონოდ დავტოვე და გვერდით ოთახში თავისივე ბურუსით მივადე. უკანა კარის მეორე დაცვა უფრო ფხიზლად იყო. ღრიალის დრო ჯერ კიდევ ჰქონდა, როცა თოფის კონდახით დავარტყი. მივაჯახუნე და უკან ეზო გამოვიკვლიე.
  
  
  კედლები ზედმეტად მაღალი იყო ასასვლელად, მაგრამ უკანა პატარა კარიბჭე მხოლოდ შიგნიდან იყო დაკეტილი მძიმე ჭანჭიკით. დავბრუნდი, ბოლო მცველისგან დამწვარი ავიღე, ჩავიცვი და ნელა გავიარე ეზოში ჩასული მზის სხივებში. გზაზე არავინ დამდგარა და ოც წამში უკვე ჯუნგლებში ვიყავი.
  
  
  აღმოსავლეთისკენ გავემართე. სანაპიროზე იქნება სოფლები და დროა დაუკავშირდეთ ჰოკს და დაუბრუნდეთ სამუშაოს. შავკანიანების მიერ პრინც ვაჰბის დატყვევების და სამი დაქირავებული ჯარისკაცის მოკვლის შემდეგ, ჩემი ბრაზი ჩაცხრა. არც პოლკოვნიკი ლისტერი დამვიწყებია და არც დამბულამანცი, მაგრამ ახლა ცივი გაბრაზება იყო; მაგარი და ხალისიანად, ტკბება იმ დახვეწილი გეგმებით, რაც მე მქონდა მათთვის.
  
  
  კინაღამ წავაწყდი ჯუნგლების დასახლებას. დიდი გალავანი სოფელი, ზემოდან თითქმის მკვრივი ხეებით დაფარული. კედლები თიხისა და შეუღებავი იყო; საერთო ბილიკები ჭიშკართან მიდიოდა. გაოგნებული მივდიოდი მის გასწვრივ, სანამ არ შემეძლო შიგნიდან შევიხედე გისოსების მთავარი ჭიშკრიდან.
  
  
  მთავარი კარიბჭის გავლით დავინახე დატკეპნილი თიხის ნახევრად წრიული უბანი მის გარშემო ქოხების რამდენიმე ჯგუფით, თითოეული ჯგუფი მეორისგან ორივე მხრიდან გამოყოფილი. და თითოეულ ჯგუფში იყო ათი ქოხი; მათ შორის ღობეები მაღალი იყო. ჩაკეტილი კარიბჭეები გამოყოფდა ქოხების თითოეულ ჯგუფს ადგილიდან, როგორც მინი-სოფლების სერია ნახევარწრიული ცენტრის ირგვლივ, ან როგორც ცხენებისა და პირუტყვის კორალები როდეოს არენის გარშემო.
  
  
  ცოტა მიახლოებას ვაპირებდი, რომ მომესმა ხმების ხმა და ფეხის ნაკვთები, რომელიც ერთ-ერთ განიერ ბილიკზე გალავანი სოფლისკენ მიდიოდა. ჯუნგლების საღამოს ჩრდილში გავუჩინარდი, სველი ფუნჯის ქვეშ ჩავვარდი და გზას ვუყურებდი.
  
  
  სწრაფად მიუახლოვდნენ. სამი შეიარაღებული არაბი სამოსით, ქამრებიანი ბანდოლებით, ფხიზლად ადევნებდა თვალს მათ გარშემო მყოფ ჯუნგლებს. მათ უკან მოდიოდნენ საქონლით დატვირთული ცხენები და ვირები, რომლებსაც შავკანიანები ხელმძღვანელობდნენ, ასევე ყაჩაღებით ჩამოკიდებული. ქარავანი პირდაპირ მთავარი ჭიშკრისკენ გაემართა, რომელიც გაიღო მათ გასასვლელად. მაგრამ ჭიშკარს არ ვუყურებდი.
  
  
  მას შემდეგ, რაც ცხენებმა და ვირებმა გაიარეს, დავინახე კიდევ ოთხი არაბი, რომლებსაც დაახლოებით ათი შავკანიანი ჰყავდათ. ისინი სრულიად შიშველები იყვნენ, რვა ქალი და ორი მამაკაცი. ორი მამაკაცი მაღალი და დაკუნთული იყო, ცეცხლოვანი თვალებით, ხელები ზურგსუკან მიბმული და ფეხები ჯაჭვით მიბმული. კიდევ სამი არაბი ჩამოყალიბდა უკანა მხარეს და მთელი სვეტი სოფელში გაუჩინარდა. ჭიშკარი ისევ დაიხურა.
  
  
  საღამო რომ დაბნელდა, ჯუნგლებში დავიმალე და ყველაფერი, რაც ახლა ვნახე, ჩემს შიგნით გამევლო. ეს ისეთი რამ იყო, რაც ადრე მინახავს, როგორც მოგონება, რომლის დაჯერებაც არ შემეძლო. ზუსტად უნდა მცოდნოდა, რადგან თუ ჩემში არსებული პატარა ხმა მართალი იყო, ჰოკს უნდა სცოდნოდა. ეს იყო ვაშინგტონის გაფრთხილება და სიფრთხილე.
  
  
  ჯუნგლებში დავრჩი დაბნელებამდე და მერე წავედი. ხმები აავსო ღამე თიხის კედლების ქვეშ: გართობა, მთვრალი სიცილი, ქალების ყვირილი, კაცების კივილი. ჭიშკრის მცველი, არაბი, სიცილით უყურებდა რა ხდებოდა სოფელში. ალბათ ყველა მცველი მხოლოდ დასახლების შიგნით ხდებოდა ყურადღებას. ეს იყო ჩემი შანსი.
  
  
  ჯუნგლების ერთ-ერთ დიდ ხეს კედელზე სქელი ტოტები ჰქონდა ჩამოკიდებული. საბარგულზე ავედი და სქელი ტოტის გასწვრივ წინ მივიწიე.
  
  
  სცენა ამ კედლებში ერთ ფანტასტიურ კოშმარს ჰგავდა. შავკანიანები და არაბები ხმაურისა და სიცილის კაკოფონიაში დაცურავდნენ მიწას. შავებმა ღვინის დოქებიდან დალიეს, შიგთავსი მიწაზე დაიღვარა და რამდენიმე არაბმაც დალია; მაგრამ არაბი ჯარისკაცების უმეტესობისთვის მღელვარება სხვაგან იყო. მათ გააღეს ქოხების მცირე ჯგუფების ყველა კარიბჭე და შედიოდნენ და გამოდიოდნენ ქოხების ჯგუფების შემოსავალში. ზოგს მათრახი ჰქონდა, ზოგს ხელკეტები, ზოგს საკვების კალათები და რაიმე სახის ზეთის ვედროები.
  
  
  ჩაკეტილ ოთახებში შავკანიანი ქალები იყვნენ. ახალგაზრდა შავკანიანი ქალები, შიშველები, მათი კანი ბრწყინავს კაშკაშა შუქებში. რამდენიმე შავკანიანი, ახალგაზრდა და ძლიერი, ასევე იმყოფებოდა დახურულ კვარტალში, თითოეული ბორკილებითა და ჯაჭვებით მიბმული. დროდადრო რომელიმე არაბი შავკანიან ახალგაზრდას მუხლებზე ურტყამდა.
  
  
  ისინი ასევე სცემეს შავგვრემანი, გამხდარი ქალები, მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის. ზოგიერთ ქალს აჭმევდნენ და აიძულებდნენ ეჭამათ, როგორც საპრიზო ცხოველების მომზადება ბაზრისთვის. ზოგიერთ ქალს რეცხავდნენ ცხიმიანი სითხით და იზელდნენ მანამ, სანამ მათი მუქი კანი შუქზე არ ანათებდა. უმეტესობას ხელთ აჭიანურებდნენ, აჭიანურებდნენ, ქოხებში ათრევდნენ და ბევრს ქოხში თავშესაფრის გარეშეც კი მიწაზე დააწვნენ.
  
  
  ყველა მათგანი, კაცებიც და ქალებიც, დიდ გაშლილ ადგილას იყო შეყრილი და მდიდარი მთვრალი კაცების თვალწინ, როგორც საქონელი ბაზარში.
  
  
  ისიც ბაზარი იყო, მონების ბაზარი.
  
  
  რაც დავინახე იყო ადამიანების მიზანმიმართული, გათვლილი ტრანსფორმაცია დამონებულ მონებად. მყიდველი არ იყო, ყოველ შემთხვევაში, ჯერჯერობით. მაგრამ ყველაფერი ემზადებოდა იმ მომენტისთვის, როცა მყიდველები მოვიდნენ. მონების ბაზარი - დიახ - მაგრამ ახლა თანამედროვე გაუმჯობესებით, დახაუს, ბუხენვალდის, საიგონის ვეფხვის გალიებისა და გულაგის არქიპელაგის გამოცდილებითა და პრაქტიკით.
  
  
  როგორ ამზადებთ მონებს, განსაკუთრებით მონებს, რომ ისინი უფრო მეტად გაყიდონ ნებისმიერ შემთხვევით მყიდველს. როგორ გავხადოთ თავისუფალი ადამიანი ისეთად, ვისაც აღარ ახსოვს ოდესღაც თავისუფლება, რომელსაც შეუძლია მიიღოს მონობა კურთხევად და არ შეუქმნას უბედურება თავის მჩაგვრელებს.
  
  
  სოფელს უზარმაზარი გონგივით უეცარი სიჩუმე ჩამოვარდა. ხმაური, ქაოსი და მერე სიჩუმე. არც ერთი მოძრაობა და ყველა თვალი მთავარ შესასვლელზე იყო მიპყრობილი. ველოდი.
  
  
  პრინცი ვაჰბი ჭიშკარში გავიდა. ეზოში შემოვიდა პატარა, მძიმე კაცი თავისი ოქროსა და თეთრი სამოსით, ირგვლივ შეიარაღებული არაბები იყვნენ. შავკანიანი ქალები ისევ ჩაკეტილ ოთახებში შეიყვანეს, ჭიშკარი დაკეტილი და ჩაკეტილი იყო. მოულოდნელად გამოფხიზლებულები, არაბები და შავი ჯარისკაცები ორ რიგში დადგნენ, მათ შორის გასასვლელით და დაელოდნენ ვაჰბის გავლას.
  
  
  სამაგიეროდ, თავადი მკვეთრად შებრუნდა, მოშორდა და ზუსტად იმ ტოტის ქვეშ გავიდა, რომელზეც მე ვიწექი და მაღლა ავხედე.
  
  
  – როცა შეგეძლო, უნდა გაქცეულიყავი, კარტერ, – თქვა პატარა არაბმა. " Ძალიან ვწუხვარ".
  
  
  კედელს მიღმა, ჩემს ქვემოთ და უკან, ათი მისი კაცი იდგა ჩემკენ გაშლილი იარაღით. მოპარული თოფი გადავყარე, ტოტზე ავძვერი და მიწაზე დავხტი. არაბმა ჯარისკაცებმა ხელები მომკიდეს და უკან, ბნელი ჯუნგლების გავლით, ვაჰბის ციხემდე წამიყვანეს.
  
  
  იმავე ოთახში შემიყვანეს და იმავე დივანზე დამასვეს. ჯერ კიდევ სველი იყო ჩემს მიერ მოკლული არაბის სისხლით, მაგრამ ცხედრები ოთახიდან გაქრა. პრინცი ვაჰბიმ სევდიანად გააქნია თავი სისხლის ლაქაზე.
  
  
  - ჩემი ერთ-ერთი საუკეთესო ლეიტენანტი, - თქვა მან მხრების აჩეჩვით. "მიუხედავად ამისა, მე არ მოგკლავ ამისთვის." ის დაისაჯა დაუდევრობისთვის, ჯარისკაცის მუშაობის საშიშროებისთვის“.
  
  
  Ვიკითხე. -რატომ გინდა ჩემი მოკვლა?
  
  
  "ახლა იცი, რისი თქმაც არ მინდოდა შენთვის." არასწორად, კარტერ. გრძელი რუსული სიგარეტი აიღო და შემომთავაზა. მისგან ავიღე. მან აანთო ჩემთვის. ”და მეშინია, რადგან მაინც უნდა მოკვდე, რომ ჩემი ხალხი შენთვის მძიმე სიკვდილს ელოდება, დიახ, შურისძიების მიზნითაც კი მოითხოვს ამას.” ვწუხვარ, მაგრამ ლიდერი თავის ხალხს უნდა ემსახუროს და მე ძნელად ცივილიზებული ვარ.
  
  
  - მაგრამ ცივილიზებული ხარ?
  
  
  ”იმედი მაქვს, კარტერ,” თქვა მან. ”მე ვეცდები, რაც შეიძლება ნაკლებად გადადო შენი სიკვდილი ჩემი ხალხის შურისძიების მოთხოვნილების დაკმაყოფილებისას.” ეთანხმებით?
  
  
  „ადამიანი, რომელიც მონობისგან ცხოვრობს. - მონებით მოვაჭრე ხარ, - ვუთხარი ზიზღით. - შენი სიმდიდრის საფუძველი, არა? თქვენ ყიდით შავკანიან მონებს, ვაჰბი.
  
  
  პრინცი ვაჰბიმ ამოისუნთქა. - სამწუხაროდ. მეშინია, რომ ყოველწლიურად კარგ მამაკაცებზე მოთხოვნა მცირდება. Სამწუხაროა. ამ დღეებში ჩემი კლიენტები ჩვეულებრივ ფულს იღებენ ნავთობიდან და ინვესტიციებიდან. და მათ ძალიან ცოტა შრომა სჭირდებათ.
  
  
  - ქალებთან საქმე კარგად მიდის?
  
  
  ”ზოგიერთ სფეროში შესანიშნავი და ძალიან მომგებიანი, როგორც თქვენ წარმოიდგენთ. რა თქმა უნდა, ჩემი კლიენტები ცხოვრობენ შორეულ ადგილებში, თანამედროვე სამყაროსგან შორს, სადაც ისინი მართავენ რკინის მუშტით. ისლამის სამყარო ძირითადად ინდივიდუალური მმართველებისგან შედგება. ყურანი არ კრძალავს მონობას და ხარჭებს და რა შეიძლება იყოს მონაზე უკეთესი? სათანადოდ გაწვრთნილი, იგი მადლიერია ნებისმიერი კეთილი მოპყრობისთვის, გულუხვია მის სასარგებლოდ და მადლიერია, რომ მასზე დაყენებული მოთხოვნები ასე მარტივი და მეგობრულია. განსაკუთრებით უბრალო შავკანიანი გოგონა ჯუნგლების ღარიბი სოფლიდან, სადაც მას მხოლოდ ქორწინება და მონობა მოელოდა თორმეტი წლის ასაკში.
  
  
  ასე რომ, თქვენ იტაცებთ მათ, აწამებთ და ყიდით მდიდარ გარყვნილებებსა და გიჟურ დესპოტებს.
  
  
  "მე მათ "ვასწავლი" მომზადებას", - თქვა ვაჰბიმ. "და მე ჩვეულებრივ არ ვიტაცებ." ღარიბი სოფლების უმეტესობას ქალების ჭარბი რაოდენობა აქვს და სოფლის მეურვეები, თუნდაც მამები, მზად არიან გაყიდონ ეს ქალები. პრაქტიკა, რომელიც მთლად უცნობი არ არის იმ ქვეყნებში, რომლებიც ახლა ცივილიზებულად მიიჩნევა“.
  
  
  - როგორ შეგიძლია ამის გაკეთება დაუსჯელად? პორტუგალიელთა მხარდაჭერის გარეშე ამას ვერ გააკეთებდით. ალბათ ჩუმად მეტი.
  
  
  "სადაც არის ნება, იქ არის გზა, კარტერ." დაარქვით მას თავისუფალი საწარმო. თუ ღარიბი სოფლები იღებენ ფულს და ნაკლები პირი აქვთ შესანახი, ისინი გაცილებით ნაკლებ ტვირთად აქცევენ კოლონიალურ მთავრობას. კარგად ანაზღაურებად ლიდერებს სურთ, რომ ყველაფერი უცვლელი დარჩეს და არ მოსწონთ, რომ რამე არასწორედ მოხდეს. ყველა ოფიციალური პირი ასე ფიქრობს. და კოლონიალურ ჩინოვნიკებს ფული ყოველთვის სურთ. ამიტომაც უმეტესობა მიდის კოლონიებში, როცა სახლში დარჩენას ურჩევნია. ძველი ამბავი, რომელიც ძალიან ცოტა შეიცვალა.
  
  
  - ანუ მოზამბიკის მთავრობას მოსყიდავთ?
  
  
  'არა. მე არ ვმუშაობ მთავრობებთან. ხალხთან ვმუშაობ. მთავრობები არ არის მოსყიდული“.
  
  
  ”მაგრამ ეს გაძლევთ ფსონს იმაზე, თუ როგორ განვითარდება მოვლენები, არა?” მეამბოხე მთავრობის პირობებში შეიძლება ასე კარგად არ გამოგრჩეთ. მეამბოხე ლიდერები, როგორც წესი, არიან იდეალისტები და ძალიან ვიწრო მოაზროვნეები.
  
  
  'Შესაძლოა.' - მხრები აიჩეჩა პრინცმა. ”მაგრამ პოლიტიკა მომბეზრდა.” Არ მჭირდება. ორივე მიზანი და პრინციპი უაზროა. მე ამას სიამოვნებით გადავლახავ, კარტერ. მაგრამ, სამწუხაროდ, არ ხარ.
  
  
  ცოტა ხანს იდგა და ისე მიყურებდა, თითქოს მაინც არ უნდოდა ჩემი მოკვლა. მან თავი დაუქნია.
  
  
  ”ძალიან ცუდი,” თქვა მან. „შეგიძლია მომეცი ეს უპირატესობა. იმდენი რამ შეგიძლია მითხრა. მაგრამ მე არ გაწყენინებთ შესაძლო შეთანხმების შეთავაზებით. ორივე ზრდასრულები ვართ და ვიცით, რომ არასდროს ვენდობით ერთმანეთს. არა, უნდა გაქრე. Ძალიან ვწუხვარ.
  
  
  - მეც, - ვთქვი მშრალად.
  
  
  "ოჰ, შენ რომ გაქცეულიყავი ისე, რომ არ აღმოგეჩინა ჩემი საქმე." მაგრამ შენ გაქვს შენი მოთხოვნილებები, მე კი ჩემი. ჩემი ხალხი ხვალ დილით დაჟინებით მოითხოვს საჯარო სიკვდილით დასჯას. მაგრამ ამაღამ შემიძლია მაინც შემოგთავაზოთ სტუმართმოყვარეობა.
  
  
  პატარა კაცი ღიმილით შებრუნდა და ფრიალო ტანსაცმლის მორევში წავიდა. კარი დაიხურა, მარტო ვიყავი. მაგრამ არა დიდხანს.
  
  
  ჩამოკიდებული გობელენი გვერდითა კედლისკენ დაიძრა და ოთახში გამხდარი შავკანიანი გოგონა გამოჩნდა. შეიძლება თხუთმეტი წლის. იგი გობელენით დამალული კარიდან შევიდა. შიშველი იყო. ამაყად იდგა, მისი მუქი ყავისფერი სხეული აბრეშუმივით ანათებდა. მისი მძიმე მკერდი ღია ყავისფერი იყო და ძალიან დიდი მისი გამხდარი გოგონას სხეულისთვის; ძუძუები თითქმის ვარდისფერი იყო. მისი მძიმე თმა მჭიდროდ ჰქონდა შემოხვეული თავის გარშემო, მისი ბოქვენის თმა აყალიბებდა პატარა სელს ვენერას ბორცვზე. პირი პატარა და მუქი წითელი ჰქონდა, ოდნავ დახრილი თვალები გაბრაზებული ჰქონდა.
  
  
  - გამარჯობა, - ვუთხარი მშვიდად.
  
  
  მან გვერდით მომიარა ტალღოვანი, დინებით დერეფნის გასწვრივ და დივანზე დაწვა. თვალები დახუჭა და ფეხები გაშალა. - არა, მადლობა, - ვუთხარი მე. - უთხარი პრინცს, რომ მადლობას უხდის.
  
  
  თვალები გაახილა და სახე შეეცვალა: ცხელი, ვნებიანი და მგრძნობიარე. ფეხზე წამოდგა, ჩემსკენ წამოვიდა, ხელები კისერზე შემომხვია და ტანის უკან დაიმალა. ჩურჩულით ჩაილაპარაკა.
  
  
  „მათ სურთ იცოდნენ ის, რაც შენ იცი. მე უნდა მოგცეთ დამამშვიდებელი, როცა სიყვარულს ვატარებთ. უნდა დაგღალო, დაგელაპარაკო. უყურებენ. ჩვენ უნდა ვიყოთ სიყვარული.
  
  
  
  
  თავი 11
  
  
  
  
  
  შემეძლო მცოდნოდა. პრინცი არ იყო ის, ვინც ადვილად დათმობდა. მას უნდოდა ჩემგან ის, რაც პოლკოვნიკ ლისტერს სურდა: ყველაფერი რაც დამრჩა. იცოდე ყველაფერი AH-ის შესახებ. ეს ცოდნა ძვირფასია, თუ საჭირო დროს გამოიყენებთ ან გაყიდავთ. მან იცოდა, რომ წამება მას ჩემგან არ აიძულებდა და რომ გაქცევის ან შეწყალების ნებისმიერ შეთავაზებაზე ეჭვი მეპარებოდა. იმედოვნებდა, რომ ჩემი მოკვლის აშკარა მოთხოვნილებით მოწყენილი ჭკუა იმუშავებდა.
  
  
  თუ გოგოზე უარს ვიტყვი, ვაჰბის სხვა გეგმა ექნება. იქნებ ბოლოს სხვა გზა რომ არ ჰქონდეს, მაინც მაწამოს. იქნებ მაშინვე მომკლას. სხვა გზა არ მქონდა. გოგო ჩამომეკიდა. შიმშილით მიიჭირა ტუჩები ჩემსკენ, ტანით ჩემთან ახლოს, თითქოს ეშინოდა არ გაეკეთებინა ის, რაც ეთქვა. ოდესმე გიყვარდათ ბრძანებით, იმის ცოდნა, რომ გითვალთვალებდნენ? ქალთან, რომელსაც იცოდი, რომ შენზე მეტი არ უნდოდა? ქალი კი არა, გოგო. ადვილი არ არის, მაგრამ არჩევანი არ მქონდა.
  
  
  იატაკიდან ავიყვანე და გაყინული და პირდაპირ ჩემზე დაჭერილი დივანზე ავიყვანე. მე ის იქ მოვათავსე და ვაიძულებდი ჩემს გონებას და სხეულს ფოკუსირება მოეხდინა მის სხეულზე, ტუჩებზე და მის თბილ კანზე. გონებიდან ყოველგვარი აზრი განდევნა, სიკვდილსაც კი და ვცდილობდი მეფიქრა მხოლოდ ამ გოგოზე და მის მომხიბვლელ სხეულზე ჩემს თვალწინ.
  
  
  ეს მხოლოდ გოგონა იყო, მაგრამ ჯუნგლებში გოგონები სწრაფად ხდებიან ქალები. ღარიბ, ნახევრად ცივილიზებულ სოფლებში გოგონას აკვანიდან ასწავლიან ქალობას; და მან ყველაფერი გააკეთა ჩემს დასახმარებლად. მან წარმატებას მიაღწია; მისი ხელები იქ ვიპოვე, სადაც მე მჭირდებოდა, ჩახუტება და მასაჟი, ფრჩხილების ღრმად ჩათრევა ჩემს ეროგენულ ზონებში. მთელი ამ ხნის განმავლობაში ის ჩუმად ჩურჩულებდა, წუწუნებდა, ენა ღრმად ჩადიოდა ჩემს ყურებში და კისრისა და ყელის ღრუში. უცებ მივხვდი, რომ ვინც არ უნდა იყო, უბრალოდ ჯუნგლებში არ ცხოვრობდა. ის არ იყო ნახევრად ცივილიზებული სოფლიდან.
  
  
  მან მამხნევებდა, ინგლისურად ჩურჩულებდა გამხნევებას. სუფთა ინგლისური აქცენტის გარეშე. მან იცოდა, სად უნდა შემეხო და ვგრძნობდი ვნების აშენებას. მოვახერხე შარვლიდან და პერანგიდან გამოძვრა. შიშველები ვიწექით ერთმანეთის პირისპირ და აღარ ვეთამაშებოდით. არც ჩემთვის და უცებ არც მისთვის. ვგრძნობდი ლტოლვას ღრმად ვიბრირებდა მის შიგნით.
  
  
  მისი დუნდულები ბიჭის მსგავსი იყო, ფეხები კი თხელი და ვიწრო ჰქონდა, როგორც ახალგაზრდა ირმის. მტკიცე, პატარა დუნდულები, რომელსაც ერთი ხელით ვიჭერდი. მე ავიღე ისინი და ცალი ხელით ზევით-ქვევით გადავიყვანე ჩემს წინააღმდეგ, ხოლო მეორე ხელით მეჭირა ეს დიდი, რხევა მკერდი. დამავიწყდა თვალები, რომლებიც ჩანდა. პრინცი ვაჰბი დამავიწყდა. დამავიწყდა სად ვიყავი ან რას ვაკეთებდი ამ გოგოსთან, რა უნდა მეგონა ჩემი სიკვდილი თუ შესაძლო გაქცევა.
  
  
  მე მინდოდა ის, პატარა, შეკრული და შეკრული, ბიჭივით, მაგრამ არა ბიჭივით, როცა ფეხები გაშალა და შემომხვია. მე მასში ისე სწრაფად და მარტივად შევედი, როგორც დანა, რომელიც რამდენიმე საათის წინ იმავე დივანზე დაარტყა არაბულს. დივანი, ჯერ კიდევ მისი სისხლით სველი, ახლა მისი სხეულის სითხეებში იყო შერეული.
  
  
  მე მას შევეჯახე და მან დაიყვირა: „ოჰ, ოჰ. .. ღმერთო . .. შესახებ!
  
  
  გოგონას თვალები მანამ გაუფართოვდა, სანამ არ აევსო მისი ძალიან პატარა სახე. ძალიან შორს რომ ჩანდა სიღრმიდან მიყურებდნენ. ისინი სხვა სამყაროში იყვნენ და სხვა დროში. ამჯერად ფართოდ გახელილი, ღრმა თვალები გვერდიდან; ამ დროის განმავლობაში, სავსე ღრმა, ძლიერი სურვილი.
  
  
  ოჰ . ..'
  
  
  ვგრძნობდი, როგორ ვუყურებდი მას იმავე სიღრმიდან, იმავე პრეისტორიული ეპოქიდან, იმავე ჭაობიდან, საიდანაც ყველა გამოვედით და რომელიც დღემდე გვახსოვს შიშისა და სიძულვილის წუთებში. მე თითქოს მის შიგნით გავიზარდე, იმაზე მეტი ვიდრე წარმომედგინა, იმაზე მეტი ვიდრე წარმომედგინა და კბილები ჩემს ტუჩებში ჩამეძირა. კბენენ. ... და შემდეგ ეს ყველაფერი დასრულდა გრძელი, თმების ამაღლებული თავისუფალი ვარდნით, მე კი მის ზემოდან მოვხვდი და ხელში ის პატარა დუნდულები მეჭირა. ტუჩებზე საკუთარი სისხლის მარილი ვიგრძენი.
  
  
  გაუთავებელი წუთი დუმილი, ღრმა, დაუჯერებელი თვალებით უყურებენ ერთმანეთს. რაღაც რეალური მოხდა. მის თვალებში დავინახე, ჩემს თვალებში ვიგრძენი. ამ ფერად ოთახში ცოტა ხანი არ ვიყავით. ჩვენ სხვა ადგილას ვიყავით, უხილავი, აღმოჩენის მომენტში მხოლოდ ჩვენ ორნი ვიყავით. მომენტი, როდესაც ცა და დედამიწა დაიწყო მოძრაობა.
  
  
  მისი ჩუმად ჩამჩურჩულა ყურში: „ახლავე მოვლენ, როცა გაძლევ სიგნალს, რომ მოგვეცი შანსი“.
  
  
  ყურში ვაკოცე. "წარმოიდგინე, რომ კიდევ ერთხელ გაიძულებ შენთან სიყვარული."
  
  
  რბილად: "შეგიძლია ამის გაკეთება?"
  
  
  -არა,მაგრამ ეცადე შენში შემინარჩუნო. ვითომ. სად არის ეს შპრიცი?
  
  
  "ჩემს თმებში."
  
  
  ერთადერთი ადგილი, სადაც მას შეეძლო მისი დამალვა. გეგმის ზედმიწევნით ჩამოყალიბება მომიწია. ვითომ ვაგრძელებდი სიყვარულს. რაც შეეძლო ძლიერად მომიჭირა შიგნიდან, ფეხები შემომხვია და პატარა ხელებით წელზე მომიჭირა. ყურში ვიკბინე. "ვინ უყურებს?"
  
  
  მან სახე ჩემს კისერში ჩაიმალა. - მხოლოდ თავადი ვაჰბი. ის . .. იმპოტენტური. მას უყვარს ყურება და სჭირდება მარტო ყოფნა, რომ ისიამოვნოს“.
  
  
  შემეძლო მცოდნოდა. ვუაიერი. ალბათ სადისტიც.
  
  
  "კარს მიღმა ორი კაცი დგას, საიდანაც შევედი", - ჩამჩურჩულა მან და ტუჩები ყელზე მომიჭირა. "ისინი ვერაფერს ხედავენ."
  
  
  ამ დივანზე მოკალათებულები ოფლში ძლიერად ვიწექით. სახე მის მყარ, დიდ მკერდებს შორის მოვათავსე. "რა ხდება, როცა ინექციისგან ვმშვიდდები?"
  
  
  „მაშინ მე ვანიშნე და ვაჰბი შემოდის. შემდეგ დივნის უკან იმალება. მე გეუბნებით, რომ მე მქვია დეირდრი და გისვამთ კითხვებს AH ორგანიზაციის, თქვენი ლიდერისა და თქვენი ოპერაციების შესახებ.
  
  
  ოფლში ვიყავი დაფარული, რადგან მაქსიმალურად უნდა ვეცადე, რომ მასში დავრჩენილიყავი და მეჩვენებინა, რომ ვნება ჯერ არ დამტოვებდა. 'კარგად. ახლა ჩვენ ვითომ ისევ დავამთავრებთ, შენ ვითომ ინექციას გამიკეთებ და დანარჩენს მე მივხედავ“.
  
  
  მან თავი დაუქნია. 'Მეც. აციმციმებული თვალებით შემომხედა. მერე თავი უკან გადააგდო და გაფართოებული თვალებით შემომხედა, რომელიც უცებ თითქოს ღრმად ჩაიძირა მასში. პირი გააღო, თვალები დახუჭა. - მე... ოჰ. .. აუ . ..'
  
  
  ვგრძნობდი რბილ, ამაღელვებელ მოძრაობებს, როგორც თხევადი ცეცხლი. ვიგრძენი, რომ ისევ ვავსებდი მას და უცებ ისევ არ მოგვიწია პრეტენზია. ვგრძნობდი, რომ უზარმაზარი ძალა იკვლევდა მის თვალებს, მის დაძაბულ სახეს და ჩვენ აღარ ვითომდა, აღარ ვთამაშობდით. აღარ მჭირდებოდა ძალისხმევა, რომ დავრჩენილიყავი მასში. მე რომ მინდოდეს ვერ გამოვიდოდი მისგან, შანსი რომ მომეცა. არ მინდოდა მისი დატოვება, მინდოდა ეს არასოდეს დასრულებულიყო. არ ვდარდობდი ვაჰბიზე, გაქცევაზე, გეგმაზე თუ... არ გაჩერდე, არ გაჩერდე. † არა არა...
  
  
  ნელ-ნელა ვბრუნდებოდი ძალიან შორეული ადგილიდან. ვცდილობდი გონების გაკონტროლებას. ის ის. .. ბარძაყზე შპრიცის მსუბუქი შეხება ვიგრძენი. გადავედი და თვალებში ჩავხედე. შპრიცი ხელში გვერდით დამამა, ვითომ ინექცია გამიკეთეს და ჩამოვაგდე. დავჯექი, თავი დავუქნიე, შემდეგ ზურგზე დავწექი გაღიმებული. ვითომ ღრმად ამოვისუნთქე ვნების და წამლის ზემოქმედებისგან. მან ნიშანი დადო. ვუსმენდი და კედლის მიღმა მოძრაობის სუსტი ხმა გავიგე. დაახლოებით ხუთი წამი მქონდა.
  
  
  ფეხზე წამოვხტი, მდიდრული ოთახი გადავკვეთე და კედელს მივაჩერდი, სადაც კარი გაიღო. Მან გააღო. პრინცი ვაჰბი შევიდა, სამი ნაბიჯი გადადგა სკამისაკენ და გაჩერდა. მან შეხედა იმ ადგილს, სადაც ერთი შავკანიანი ქალი იწვა და ამაყი თვალებით შეხედა.
  
  
  რამდენიმე ნაბიჯით უკან დავდექი, გაკვირვებულ პირზე ავიფარე და საკუთარი ნარკოტიკი ჩავუკეთე. წამის მეასედ ის დარტყმისგან პარალიზებული დარჩა. შემდეგ მან დაიწყო ბრძოლა. შპრიცი ჩამოვუშვი და ერთი ხელი მაინც პირზე მეფარა. გოგონა წამოხტა და ფეხებზე დასაჭერად მიწაზე ჩაყვინთა. მთელი ხუთი წუთი ხელში ვიჭერდი, ოფლიანი და ვიბრძოდი ოთახის სიჩუმეში. ნელ-ნელა თვალები დაცარიელდა. სხეული მოდუნდა და ღიმილი დაიწყო. დივანზე მივიყვანეთ და იქ დავაწვით. წყნარი, წყნარი თვალებით შემოგვხედა, მეგობრულად დაგვიკრა თავი, მერე აციმციმდა, თითქოს რაღაცის გახსენებას ცდილობდა. თავი დავუქნიე გოგონას.
  
  
  ”თუ მე გეტყვი, თქვენ აიძულებთ მას დაურეკოს ხალხს იმ საიდუმლო კარის მიღმა.”
  
  
  მან შემომხედა. „მათ შეიძლება საეჭვო გახდნენ. შენ მხოლოდ მისი დანა გაქვს. მე მას გავჩუმდები სანამ შენ არ გაქცევ.
  
  
  "როდესაც გონს მოვა, ცოცხლად დაგჭრის კანი", - ვუთხარი მე. „შეიძლება უარესიც. ჩვენ ერთად გავიქცევით.
  
  
  მან შეხედა გაოგნებულ, მომღიმარ პრინცს. „სიკვდილის არ მეშინია. დაუტოვე მისი დანა და ჯერ მას მოვკლავ.
  
  
  -არა, როგორც გეტყვი ისე მოიქეცი. ჩვენ გვჭირდება ეს ორი მცველი. შეიძლება შემოვიდნენ და ნაადრევად იპოვონ. ჩვენ ერთად წავალთ.'
  
  
  ფარული კარის წინ ხალიჩის გვერდით მაღალი კაბინეტის უკან დავდექი და გოგონას თავი დავუქნიე. იგი რბილად და მკაცრად ესაუბრებოდა ვაჰბის. თავი დაუქნია, წინააღმდეგობის გაწევა არ სურდა.
  
  
  'აჰმედ. ჰარუნი. Მოდი აქ.'
  
  
  გობელენი გვერდით გადააგდეს და საიდუმლო კარი ორმა არაბმა შემოაღო. ვაჰბიმ მათ კარგად ასწავლა. ისინი ძალიან ადრე მოვიდნენ მისი ბრძანებით. ერთს ვაჰბის დანა დავარტყი, სანამ ის სამ ნაბიჯს გადადგამდა, მეორეს კი მანამ ავიღე, სანამ ნახევრად შემობრუნდებოდა. სწრაფად აიღო იარაღი და გოგონას ბურუსი ესროლა. "ადექი და აიღე პისტოლეტი და ხანჯალი!"
  
  
  მან ბურუსში შეიხვია და ისე გააკეთა, რომ მათზე დაჭრილი და პატარა სისხლის ლაქა არ ჩანდა. საბედნიეროდ, არაბი მოკლე იყო. თოფი და ხანჯალი ჰქონდა და მზად იყო.
  
  
  ვაჰბისთან მივედი და ფეხზე წამოვდექი. „თქვენი მონათმფლობელური დასახლებისკენ მიგვიყვანთ“.
  
  
  პრინცმა გაიცინა და ჩუმად დატოვა ოთახი ჩვენ წინ.
  
  
  
  
  თავი 12
  
  
  
  
  
  პირველმა მესაზღვრემ თოფი ასწია, როცა დამინახა. კიბეების თავზე იყო. მან ისევ დაწია თოფი, როცა პრინცი ვაჰბი შენიშნა. პრინცს გვარდიის შეუმჩნევლად ჩავწექი.
  
  
  - კარტერს წავიყვან მონების ბანაკის სანახავად, - თქვა პატარა არაბმა.
  
  
  გუშაგი დაეჭვებით გვიყურებდა, მაგრამ ვაჰბის კითხვებით შეწუხებას არ აპირებდა. ამიტომ გვერდით გადგა სწრაფი მშვილდით. კიბეებით ჩავედით წინა კარამდე. არ მომეწონა როგორ გვიყურებდა მცველი. ჩვენ გვჭირდებოდა უკეთესი ამბავი, რომ დავამარცხოთ ვინმე მეტი ავტორიტეტით.
  
  
  "მე გადავწყვიტე შემოგიერთდე", - ვუთხარი ვაჰბის, როცა ხედიდან გავქრებოდით ქვემოთ მიტოვებულ დერეფანში. - გოგო მაჩუქე, მომწონს. ასე რომ მე შენთან ვარ. მონების ბანაკში წამიყვან, რომ შენი ნამუშევარი მაჩვენო.
  
  
  - აჰ, - თავი დაუქნია პრინცმა. - მიხარია, კარტერ.
  
  
  მე და გოგონას შემომხედა. ეზოში რომ შევედით ღრმად ამოვისუნთქე. პროჟექტორებმა მთელი ადგილი დატბორა სინათლის ზღვით. კედლებზე მცველებმა დაინახეს ვაჰბი და მაშინვე გამოიჩინეს ფრთხილი, პატივმოყვარე დამოკიდებულება. მაღალი არაბი, იმაზე მდიდრული ტანსაცმლით, ვიდრე მე ოდესმე მინახავს, სწრაფად წამოვიდა ჩვენსკენ. მას ჰქონდა მოხუცი ურჩხულის სახე დაჩრდილული შავი თვალებით და მკვეთრი წვეტიანი წვერით. ვაჰბის პატივისცემით ეპყრობოდა, მაგრამ მის წინ არ ცოცავდა.
  
  
  - ხალილ ალ-მანსური, - ჩამჩურჩულა ყურში გოგონამ. „პრინც ვაჰბისა და მისი კაპიტნის მთავარი მრჩეველი“.
  
  
  "ალაჰი შენთანაა", - უთხრა მაღალმა კაცმა ვაჰბის არაბულად. მე ვუთხარი: „შენ ხარ ხალილი. პრინცმა მითხრა შენზე. ვფიქრობ, ჩვენ შეგვიძლია ერთად მოვაგვაროთ ეს.
  
  
  არაბმა სიბრაზის, გაკვირვებისა და შეშფოთების ნარევით შემომხედა. - შეაგროვე, კარტერ? ეს არის სუფთა ინგლისურ ენაზე.
  
  
  მე პრინც ვაჰბის კიდევ ერთი უხილავი ბიძგი მივეცი ზურგში. პატარა კაცმა თავი დაუქნია: „კარტერი ჩვენთანაა, ხალილ“. ძალიან კარგი ამბავია ნამდვილად. ვაჰბიმ ისევ დაუქნია თავი. ”მას მოსწონს გოგონა, რომელიც მე მას ვაჩუქე. ის ახლა ჩვენთანაა. წავიყვან დასახლებაში და ვაჩვენებ ჩემს ნამუშევრებს.
  
  
  ხალილმა შეხედა გოგონას და მერე მე. მან თავი დაუქნია. "ქალი ბევრჯერ ცვლის კაცს აზრს."
  
  
  - ფულის მსგავსად, - ვთქვი მე. „მე მიყვარს ქალები და ფული. საფლავზე მეტი.
  
  
  მაღალმა მოხუცმა არაბმა თავი დაუქნია. "გონივრული გადაწყვეტილება".
  
  
  - და შენთვისაც, - ვუთხარი მე. ”მე მაქვს ბევრი რამ, რაც გასაყიდად ღირს.”
  
  
  არაბს თვალები გაუბრწყინდა. რატომღაც ზედმეტად დამაჯერებლად გამოიყურებოდა. – ასე მგონია, კარტერ, – მიუბრუნდა ის პრინცს, – შენს დაცვას, პრინც ვაჰბი, უნდა დავუძახო?
  
  
  - ჩვენ გვეჩქარება, - ვთქვი მე. "პრინცს უნდა მანქანა."
  
  
  - ოჰ, დიახ, - თქვა უფლისწულმა, როდესაც მე მას ვაკანკალებდი.
  
  
  ხალილ ალ-მანსურმა ჯარისკაცს დაუძახა. დიდი სახლის უკნიდან ჯიპი გამოჩნდა. მძღოლის უკან დავსხედით. ჭიშკარი გაიღო და ჩვენ ჯუნგლებში მონების ბანაკში ჩავუყევით ფართო ჭუჭყიან გზას. ამჯერად არაფერს შევხედავდი. ადრე თუ გვიან ოთახში მკვდარი მცველები იპოვიან.
  
  
  გზა ჯუნგლებში პრინცის სახლიდან ერთი კილომეტრის მანძილზე დაშორდა. მძღოლი მარჯვნივ გადაუხვია სოფლისკენ. პრინც ვაჰბის ყურში სწრაფად ჩავჩურჩულე რაღაც. წინ დაიხარა.
  
  
  "აქ დარჩი, ჯარისკაცო."
  
  
  მძღოლი გაჩერდა და მოვკალი და დამუხრუჭებისას მანქანიდან გადავაგდე. საჭესთან გადავხტი. ჩემს უკან შავკანიანმა გოგონამ გამაფრთხილებლად თქვა: კარტერ.
  
  
  შემოვბრუნდი. პრინცმა თვალი ჩამიკრა, მერე ჯიპის გვერდით მიწაზე მწოლიარე მძღოლს შეხედა. მისი თვალები გაოცებული იყო. ის უკვე თავისუფალი იყო ნარკოტიკის ზემოქმედებისგან. ის ჯერ არ იყო გაღვიძებული, მაგრამ ეფექტი ქრება.
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი გოგონას. ”ჩვენ ჯობია მას მივაკავშიროთ.” †
  
  
  მან უპასუხა. - 'გაბმული?' - არა, მე უკეთესი გზა მაქვს.
  
  
  ხანჯალი ღამით გაბრწყინდა და პრინცი ვაჰბი იყვირა. მან მას გულში ჩაარტყა, ხანჯალი ისევ და ისევ. სისხლმა რომ დაიწყო, უკან გადაიხარა და ჯიპიდან მიწაზე გადმოვარდა. დანა ხელიდან ავიღე.
  
  
  - შე იდიოტო. ჩვენ ის გვჭირდებოდა.
  
  
  - არა, - თქვა მან ჯიუტად, - ჩვენ ის საერთოდ არ გვჭირდება. ის უნდა მომკვდარიყო.
  
  
  დავიფიცე. 'წყევლა! კარგი, სად მიდის ეს გზა? ..'
  
  
  ხმა უკნიდან გაისმა გზაზე. ჩუმად ვიყავი და ვუსმენდი. ვერაფერი დავინახე, მაგრამ გავიგე: ხალხი მოგვყვებოდა გზაზე. პრინც ვაჰბის ცხედარი სადმე დასამალად არ გვქონდა. ჯიპს გავუშვი წინ, შემოვბრუნდი და გზის მარცხენა გასაყარიდან რაც შემეძლო სწრაფად გადავუხვიე.
  
  
  ერთ წუთზეც არ გასულა ყვირილის ხმა ჩვენს უკან. "ჯანდაბა", ვიყვირე მე. „ახლა მოგვყვებიან. რა მანძილზეა პორტუგალიის უახლოესი ბაზა?
  
  
  მან თავი გააქნია. - პორტუგალიელი არ დაგვეხმარება. მე მეამბოხე ვარ და შენ ჯაშუში. პრინცი ვაჰბი პატივსაცემი მოქალაქეა. ზოგიერთ მათგანს ბევრი გადაუხადა.
  
  
  "მაშინ რას მთავაზობ?
  
  
  „სამი კილომეტრის მოშორებით კიდევ ერთი გზაა. ის მიდის სამხრეთით საზღვრამდე. საზღვრის მეორე მხარეს ჩემი მიწაა. ჩვენ იქ უსაფრთხოდ ვიქნებით და თქვენ დაგეხმარებით.
  
  
  კამათის დრო არ მქონდა. და მე არ ვაპირებდი მისთვის მეთქვა, რომ აჯანყებულები ახლა უფრო უკმაყოფილო იყვნენ ჩემით ან აჰ-ით, ვიდრე იქნებოდნენ ხალილ ალ-მანსირთან, თუ ის დაგვიჭერდა. შესაძლოა, მესიჯი ჯერ არ მიუღწევია ყველა აჯანყებულს. მე უნდა მეთამაშა გარემოებების მიხედვით.
  
  
  გზა ვიპოვეთ და სამხრეთისკენ გავემართეთ. შუქის გარეშე მივდიოდი, დევნის ხმებს ვუსმენდი. ერთი წამით მეგონა რაღაც გავიგე, მერე ხმა ჩამქრალა, თითქოს სანაპიროს გზაზე მოძრაობდნენ. მე გავაგრძელე მგზავრობა სამხრეთით, სანამ გზა არ დატოვა ჯუნგლებში და საბოლოოდ დასრულდა, როგორც ბილიკი ღია დაბლობზე. - აქედან უნდა ვიაროთ, - თქვა გოგონამ.
  
  
  Ჩვენ მივდივართ. კიდევ ხუთი მილი ღამით, სინათლის გარეშე და მიტოვებული, გატეხილი მიწით, ბასრი და მკაცრი ბუჩქებით. შარვალი გამიტყდა და შიშველი ფეხები სისხლი მოსდიოდა.
  
  
  "დაძინებამდე საჭმელს მოვიტან", - თქვა გოგონამ.
  
  
  ის ღამით გაუჩინარდა და უცებ მივხვდი, რომ ყველაფერი ვიცოდი მისი სხეულის, გამბედაობისა და ბრაზის შესახებ, მაგრამ მისი სახელი არ ვიცოდი. რაღაცნაირად, მან გადამარჩინა სიცოცხლე და მე არაფერი ვიცოდი მის შესახებ, გარდა იმისა, რომ მინდოდა ისევ მასთან ყოფნა. როცა დაბრუნდა, მისი წიწაკა სავსე იყო კენკრით და ფესვებით, რომლებიც არ ვიცოდი. გემრიელად გასინჯეს და ჭამის დროს გვერდით მომიჯდა.
  
  
  Ვიკითხე. - 'Რა გქვია? Ვინ ხარ?'
  
  
  — ამას აქვს მნიშვნელობა?
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე. 'Შენ იცი ჩემი სახელი. შენ არ ხარ ჩვეულებრივი სოფლელი გოგო. ძალიან ახალგაზრდა ხარ, მაგრამ მოკვლა იცი.
  
  
  მისი სახე სიბნელეში იყო ჩაფლული. „მე მქვია ინდულა. მე ვარ ზულუს უფროსის ქალიშვილი. ჩვენი კრაალი მდებარეობს შორს სამხრეთით დიდ მდინარე ტოგელასთან, ჩვენი ქვეყნის გულში, სადაც ოდესღაც ჩაკა ცხოვრობდა. მამაჩემის ბაბუა კატევეაოს ერთ-ერთი ინდუნა იყო. მან იბრძოდა ჩვენი დიდი გამარჯვება ბრიტანელებზე და დაიღუპა ჩვენი საბოლოო მარცხში. ”
  
  
  - ოელინდთან დამარცხება?
  
  
  მისი თვალები ღამით მიბრწყინდა. - იცით ჩვენი ისტორია, ბატონო? კარტერი?
  
  
  ”მე რაღაც ვიცი ამის შესახებ,” ვთქვი მე. - მე მქვია ნიკა, სხვათა შორის.
  
  
  - ნიკა, - ჩუმად თქვა მან. ალბათ ისიც ფიქრობდა ჩვენს მეორედ დივანზე.
  
  
  - ვაჰბიმ როგორ მოგიყვანა?
  
  
  ”ბაბუაჩემი და მამაჩემი არასოდეს იღებდნენ თეთრკანიანთა მანერებს, არც სამხრეთ აფრიკელებს და არც ინგლისელებს. ჩვენმა კაცებმა ციხეში მრავალი წელი გაატარეს. როდესაც ახალგაზრდები ჩაკის მარკს შეუერთდნენ და მამაჩემს შვილი არ ჰყავდა გასაგზავნად, მე წავედი. მე გავხდი მეამბოხე სამხრეთ აფრიკელების წინააღმდეგ. ორჯერ დამიჭირეს და შემდეგ შემომთავაზეს ჯილდო ჩემი დაჭერისთვის. ოთხი თვის წინ მომიწია გაქცევა. ჩვენი ხალხი დამეხმარა და ზულულანდიდან გამომიგზავნა. დაქირავებულთა რაზმი დამეხმარა მოზამბიკში შეღწევაში.
  
  
  - პოლკოვნიკ ლისტერის ქვედანაყოფი, - ვთქვი მე.
  
  
  ”დიახ, მან დამამალა ბევრ სხვასთან ერთად, გადამიყვანა საზღვარზე და გადამარჩინა თეთრი ჯარისკაცებისგან.”
  
  
  - ვაჰბიმ როგორ მოგიყვანა?
  
  
  „მე მივდიოდი მთავარ დაქირავებულთა ბანაკში პოლკოვნიკ ლისტერის კაცების მცირე რაზმთან ერთად, როცა თავს დაესხნენ ვაჰბი ბანდიტები. გაქცევა მოვახერხე, მაგრამ კვალს მადევნეს და მონების ბანაკში წამიყვანეს. იქ სამი თვე გავატარე. მისი თვალები ცეცხლოვანი იყო. „ჩვენ რომ არ გავქცეულიყავით, იქ ერთ კვირას ვერ გავძლებდი. მეტი არა.
  
  
  "ვაჰბიმ ვერ გაგყიდა ამ სამი თვის განმავლობაში?"
  
  
  მან ჩაიცინა უხეში სიცილით. ”მან ორჯერ სცადა, მაგრამ ყოველ ჯერზე მე გიჟივით ვიბრძოდი და მყიდველი არ მიმიღებდა. მე არ ვიყავი საკმარისად მომზადებული. ასე რომ, ვაჰბიმ მასწავლა ცოტა უფრო წინ. მანამდე ის მაძლევდა ბევრ კაცს, ბევრ მამაკაცს ყოველ ღამე“.
  
  
  "ბოდიში", ვთქვი მე.
  
  
  - არა, - თქვა მან სწრაფად. "ეს დაგემართა..."
  
  
  შეკრთა. მე ვუყურებდი მის შავ ფიგურას მუქ ბურუსებში.
  
  
  "ჩემთვისაც რაღაც განსხვავებული იყო", - ვთქვი მე. შევეხე და ვიბრაცია ვიგრძენი. ისევ მინდოდა ის, აქ და ახლა და ვიცოდი, რომ მასაც უნდოდა.
  
  
  - მიხარია, რომ მოვკალი, - თქვა მან ხმით, რომელიც ტკივილის ტირილში გადაიზარდა. „მას იცავდა ყველა თეთრი, საზღვრის ყველა მხრიდან. შავკანიანებსაც კი აქვთ მსგავსება მასთან. სვაზიებმა, ძველმა უფროსებმა და სოფლის უხუცესებმა მიჰყიდეს თავიანთი გოგოები. ზულუკრაალებშიც კი, ფულისა და ძალაუფლების გულისთვის.
  
  
  მის ხმაში სიძულვილი იგრძნობოდა, მაგრამ რაღაც სხვა. ისე ლაპარაკობდა, რომ არ ეფიქრა, არ ეგრძნო. მან ისაუბრა პრინც ვაჰბიზე, რათა თავიდან აიცილოს საუბარი სხვა რამეზე.
  
  
  - იქ რაღაც მოხდა, - ვთქვი მე. - ინდულა? იქ რაღაც დაგემართა.
  
  
  შევეხე და წავიდა. არც ისე შორს, სულ რამდენიმე ინჩი, შესაძლოა ნაკლები. მან რაღაც თქვა, მაგრამ არც ისე ნათლად.
  
  
  "დიახ," თქვა მან. „იქ ისეთი რაღაც მოხდა, რაც აქამდე არასდროს მიგრძვნია. თეთრი კაცი და მაინც მოხდა. მაგრამ ეს არ შეიძლება განმეორდეს."
  
  
  'Რატომაც არა?'
  
  
  ”იმიტომ, რომ მე ეს ძალიან მინდა”, - თქვა მან. სახე ჩემსკენ მოაბრუნა, როგორც ღამის ბნელი ადგილი. ”მე მოვკალი ის საზიზღარი არაბი, რადგან მან დამამცირა ორმოცდაათი კაცით.” ..და იმიტომ რომ შემიყვარდა. აღმოვაჩინე, რომ სექსი ძალიან მსიამოვნებს, ნიკ. მე მიყვარდა ის, რაც ვაჰბიმ მაიძულა. Მე მრცხვენია.
  
  
  — ყველა კაცთან ერთად?
  
  
  - არა შენნაირი, მაგრამ კაცების უმეტესობა - კი.
  
  
  - დაბნეული ხარ, ინდულა. იქნებ მოგვიანებით ვილაპარაკოთ.
  
  
  "ალბათ," თქვა მან. 'დიახ მოგვიანებით. ახლა ჩვენ უნდა დავისვენოთ.
  
  
  ბურუსში გახვეული დაწვა. მის გვერდით დავწექი. მე მაინც მინდოდა ის. მაგრამ თქვენ გაქვთ ის მომენტები, როდესაც თქვენ უნდა მისცეთ ქალს უფლება მოგვარდეს საქმეები თავისებურად. მას ჰქონდა საკუთარი ბრძოლა. Მეძინა.
  
  
  აფრიკის გათენებამდე ცოტა ხნით ადრე გამეღვიძა. სიცივე და დაბუჟება ვიგრძენი, მაგრამ ყოყმანის დრო არ მქონდა. ინდულამ მაშინვე გაიღვიძა ჩემს შემდეგ. მის მიერ დაკრეფილი ბოლო კენკრა ვჭამეთ და სამხრეთით გავაგრძელეთ.
  
  
  შუადღისას მზე მაღლა იყო, როცა საზღვარი გადავკვეთეთ და ზულულანდამდე მივედით. ინდულამ თითქოს აჩქარდა ნაბიჯი. მან გამიღიმა, თითქოს უცებ ნაკლებად შერცხვებოდა საკუთარი საჭიროებების საკუთარ ქვეყანაში. გავუღიმე, მაგრამ შიგნით დიდი შფოთვა ვიგრძენი და გარემოს დაკვირვება განვაგრძე. ახლა მისი მეგობრები ადვილად გახდებიან ჩემი მტრები. მალე გავარკვევ.
  
  
  ხუთი კაცი მოგვიახლოვდა დაბალი ქვეტყის გავლით, ხევებითა და სხვა საფარით. დანახვა არ უნდოდათ, მაგრამ მე მაინც დავინახე. ინდულამდე ვნახე ისინი, ამ საქმეში უკვე დიდი ხანია ვარ. ისინი იყვნენ მეამბოხეები, პარტიზანები, ამაში ეჭვი არ იყო. რიგითი სოფლელები არ ატარებენ იარაღს და პანგას, ატარებენ უნიფორმებს ძველ ზულუს ომის ტანსაცმელთან ერთად და აშკარა განზრახვით არ სრიალებენ ქვეტყეში.
  
  
  - ინდულა, - ვთქვი მე.
  
  
  მან დაინახა ისინი და გაიღიმა. - "ჩვენი კაცები." წინ გადადგა და დაუძახა. „სოლომონ! ოსებებო! Ეს მე ვარ. ინდულა მისვანე!
  
  
  ერთ-ერთმა მათგანმა ჰკითხა: ვინ არის ის, ვინც მოგზაურობს ინდულა მისვანესთან ერთად?
  
  
  - მეგობარი შორეული ქვეყნიდან, - თქვა გოგონამ. „ამ მეგობრის გარეშე მე მაინც მონათმფლობელ პრინც ვაჰბის ხელში ვიქნებოდი“.
  
  
  ყველა ნელ-ნელა მოგვიახლოვდა. ერთ-ერთმა კაცმა თქვა: ”მთელ ქვეყანაში არის ჭორები, რომ ბოროტი პრინცი ვაჰბი მოკვდა. იცი ამის შესახებ, ინდულა?
  
  
  - ვიცი, - თქვა გოგონამ. - ჩვენ მოვკალით. ერთმა სხვამ თქვა: „ზულულანდისთვის ეს სიხარულის დღეა“.
  
  
  ”მალე დადგება მეორე დღე”, - თქვა მეორემ.
  
  
  ”იმ დღეს, როდესაც ჩაკა იღვიძებს”, - თქვა ინდულამ.
  
  
  პირველმა, ვინც ჩაილაპარაკა და ერთი წუთითაც არ მაშორებდა თვალს, ახლა ინდულას თავი დაუქნია. ის აშკარად იყო ამ მეამბოხე ჯგუფის ლიდერი.
  
  
  ”თქვენ ლაპარაკობთ თქვენი მეგობრის ნაცვლად და ეს კარგია”, - თქვა მან. ის იყო პატარა, გამხდარი ზულუ, მომაკვდინებელი თვალებით. ”მაგრამ ჩვენ მას ჯერ არ ვეძახით მეგობარს.” ამ დროისთვის ის ჩვენთან დარჩება. დავუბრუნდეთ ჩვენს კრაალს. სხვებიც შემოგვიერთდებიან. ინდულამ პროტესტი დაიწყო. "არ ენდობი ჩემს მეგობარს სოლომონ ნდალს?" თითქოს არ კმარა, რომ მის მაგივრად ვლაპარაკობ და რომ მან მოკლა ვაჰბი და გადამარჩინა სიცოცხლე. მაშინ იცოდე, რომ ის არის. ..'
  
  
  შევაწყვეტინე, ღიმილით შევხედე ყველას. "მე თანახმა ვარ ჩაკის შვილებთან დავრჩე." გონივრულია დაარწმუნო საკუთარი თავი, რომ ადამიანი მეგობარია, სანამ მას მეგობრად დაარქმევ“.
  
  
  ოთხივე შთაბეჭდილება მოახდინა. მაგრამ ინდულა გაკვირვებული ჩანდა, თითქოს ხვდებოდა, რომ მე გავწყვიტე. და წინამძღვარმა სოლომონ ნდალმა ეჭვის თვალით შემომხედა. ის არ იყო იდიოტი. ის არავის ენდობოდა. მე უნდა გავრისკო, რომ ინდულა შემაშფოთა, სანამ ის უთხრა, რომ მათთან ვიყავი. წარმოდგენა არ მქონდა რას გულისხმობდნენ AX-ში.
  
  
  მაგრამ ინდულამ თანამდებობა დატოვა და სოლომონ ნდეილმა მანიშნა, რომ შევერთებოდი მათ. ჩვენ გზას ვირჩევთ ქვესკნელში, სანამ არ მივაღწევთ ღრმა ხევს, რომელსაც ქვემოთ პატარა ბუდე აქვს. დაახლოებით თხუთმეტი კაცი და რამდენიმე ქალი დადიოდნენ შვიდ მრგვალ ქოხს შორის ეკლიან ღობეში.
  
  
  ინდულამ და სოლომონ ნდალმა ისაუბრეს უფროს მამაკაცებთან, შემდეგ კი ინდულა დაბრუნდა და თავი დაუქნია ქოხისკენ.
  
  
  „ისინი შეხვედრას ელოდებიან. იქ დაველოდებით.
  
  
  დაბალ ღიობში ჩავძვერი და ინდულასთან ერთად ჩალის საწოლზე ჩამოვჯექი. საწოლი თითქოს ამოძრავდა. ფაქტობრივად მოძრაობდა, ტარაკნებით იყო სავსე. ინდულა თითქოს ვერაფერს ამჩნევდა; აშკარად იყო მიჩვეული ზულუს ქოხის გაჭირვებას. ტარაკნები დამავიწყდა, როცა თვალები სიბნელეს შეეგუა. ჩვენ მარტო არ ვიყავით.
  
  
  ქოხის მეორე მხარეს სამი ადამიანი იჯდა. ერთ-ერთი მათგანი იყო მოხუცი კაცი, რომელსაც თმაში წითელი ტურაკოს ბუმბული ჰქონდა: სვაზის უფროსი. მეორე იყო ზულუ ქალი ფართო აფროებით, რომელსაც მხარზე ოქროს მედალიონით დამაგრებული აბრეშუმის ხალათი ეცვა. მესამე იყო შუახნის მამაკაცი შანგანის უფროსის თანაშემწის ნიშნებით. საშუალო დონის მეამბოხე ძალების შეხვედრას ჰგავდა.
  
  
  მოხუცი ზვაზი ლაპარაკობდა პირველ რიგში, როგორც ამას მისი ასაკი სჭირდებოდა. ”თეთრი კაცი ერთ-ერთი ჩვენგანია, ინდულა?”
  
  
  მან უფრო სუაჰილი გამოიყენა, ვიდრე სისვატი, რამაც საშუალება მომცა მისი გაგება. ის თავაზიანი იყო ჩემთან.
  
  
  ”ის არის ძლიერი მეგობარი, რომელიც შორიდან გვეხმარება”, - თქვა ინდულამ. მან შანგანს შეხედა. - დღე ახლოვდება?
  
  
  ”ახლო ახლოს,” თქვა შანგანმა. "არსებობენ კარგი თეთრი ადამიანები."
  
  
  ”ახლა ჩვენ ველოდებით კარგ თეთრკანიანებს”, - თქვა ქალმა. იყენებდა ინგლისურს. ის ზულუ იყო, მაგრამ უფრო თავაზიანი იყო ჩემ მიმართ, თუმცა აქცენტი ძლიერი იყო. მისი აბრეშუმის მოსასხამი და ოქროს მედალიონი მიუთითებდა, რომ ის მნიშვნელოვანი ადამიანი იყო. მისი ფართო ცხვირის სახე, მუქი თვალები და გლუვი შავი კანი შეიძლებოდა ყოფილიყო ოცდაათი ან ორმოცი წლის ნებისმიერი ადამიანი. მაგრამ ზულუ ქალები ადრე ბერდება და ჩემი შეფასებით ის დაახლოებით ოცდაათი იყო.
  
  
  -შენი ქმარი მოვა? - ჰკითხა ინდულამ.
  
  
  - ის მოდის, - თქვა ქალმა. ”და კიდევ უფრო მნიშვნელოვანი ადამიანი. ვინც პორტუგალიელზე ყველაფერს გვიყვება.
  
  
  ვცდილობდი არ გამომეჩინა ინტერესი, მაგრამ მუცელი დამივარდა - ის ალბათ მოზამბიკის მთავრობაში უცნობ მეამბოხეს გულისხმობდა. Ჩემი მიზანი. ეს შეიძლება იყოს ჩემი შანსი. მე მქონდა ხანჯალი და თოფი, რომელიც მცველ ვაჰბის ავიღე.
  
  
  ვცდილობდი უაზროდ მეთქვა. „გავიგე, რომ მოზამბიკში მაღალი თანამდებობის პირი გეხმარება. ის აქ მოდის?
  
  
  ცოტა ხანს ეჭვის თვალით მიყურებდა. 'Შესაძლოა.'
  
  
  გავუშვი, მაგრამ ქალი აგრძელებდა ჩემს ყურებას. იგი ძლიერად გამოიყურებოდა. ჯერ კიდევ ახალგაზრდა, მაგრამ აღარ არის გოგო; არა ისეთი გოგო, როგორიც ინდულაა, დაკუნთული ხელებით და ბრტყელი მუცლით. მის მზერაში, სახეში, მის გამოხედვაში რაღაც იყო. .. სალონში ცხელოდა. ვგრძნობდი როგორ მოძრაობდნენ ჩემს ქვეშ ტარაკნები და ნერვები მეშლებოდა იმის გაფიქრებაზე, თუ როგორ მომეკლა ის თანამდებობის პირი და მაინც გავქცეულიყავი. იქნებ ეს იყო, ან იქნებ უცებ მივხვდი, რა ხდებოდა ამ ზულუ ქალთან: მან გამახსენა დეირდრე კაბოტი. უცებ ვიგრძენი სისუსტე და გულისრევა. ამ ქოხიდან უნდა გავსულიყავი.
  
  
  საშიში იყო. ჯერ ბოლომდე არ მინდობოდნენ და წასვლა შეურაცხყოფად მიიჩნიეს. მაგრამ რისკზე წასვლა მომიწია. დეირდრეზე ფიქრი, იმ ღამეს კისრიდან მდინარის ნაპირზე სისხლს აფრქვევდა. .. Მე ვიღვიძებ.
  
  
  "სუფთა ჰაერი მჭირდება, ინდულა." უთხარი მათ რამე.
  
  
  პასუხს არ დაველოდე. დაბალ ღიობიდან გამოვძვერი და იქ დავდექი, ღრმად ვსუნთქავდი მზის შუქს. შეიძლება ეს მხოლოდ სიცხე იყო ან ტარაკნები. რაც არ უნდა იყო, მან გადაარჩინა ჩემი სიცოცხლე.
  
  
  მზეზე არავინ შემიმჩნევია. ჩემს გვერდით სოფლიდან არავინ იყო. მე მიმოვიხედე ირგვლივ ზულუსებისთვის და დავინახე ისინი პანდოკის კიდეზე, რომლებიც აკვირდებოდნენ მოახლოებულ კაცთა კოლონას.
  
  
  თეთრების სვეტი მწვანე ტანსაცმელში. დაქირავებულთა რაზმი. სწორედ ამათ ელოდნენ. დაქირავებულები პოლკოვნიკ ლისტერის მეთაურობით. ჩემს წინ ესპანელის ცხედარი დავინახე.
  
  
  ისინი ალბათ იქ იმყოფებოდნენ მოზამბიკის მეამბოხე ჩინოვნიკთან შესახვედრად. მაგრამ ახლა ამაზე ფიქრის დრო არ მქონდა. ამ ქოხის დატოვება მომცა შანსი. გამოვიყენე. წამიერი ყოყმანის გარეშე შევბრუნდი, ქოხი შემოვიარე და უკან ეკლიანი გალავნისკენ გავიქეცი. იქ დანით გადავჭრა გადასასვლელი და ღრმა ხევში გავიქეცი, სანამ მხედველობიდან არ მომიშორებია.
  
  
  
  
  თავი 13
  
  
  
  
  
  არ გავჩერებულვარ, სანამ ხევიდან არ გამოვედი, სქელი ქვეტყის საფარში ღრმად. ჯერ კიდევ ნაშუადღევი იყო და საძირკველი არ იყო საუკეთესო თავშესაფარი ზულუს და დაქირავებულთა თავიდან აცილებისთვის, მაგრამ თუ არსებობდა შანსი.
  
  
  ჩემი ამოცანა მაინც მეამბოხე ჩინოვნიკის მოკვლა იყო.
  
  
  მკვრივი ქვეტყით გადახურული პატარა ბორცვი დამხვდა. იქ რაც შემეძლო ღრმად ჩავიკეცე და ხევში მდებარე პადოკს გავხედე. პოლკოვნიკმა და მისმა პატრულმა პადოკს მიაღწიეს და ზულუსები ხმაურით გამხიარულდნენ. დავინახე ლისტერის გვერდით მდგარი სოლომონ ნდალი და მაღლა ავხედე, დავინახე, რომ ინდულა და ზულუ ქალი გამოვიდნენ ქოხიდან, სადაც მე ვიჯექი. ზულუ ქალი ახლოს მივიდა ლისტერთან. ქმარს ელოდა. გასაკვირი არ არის, რომ მას ეცვა აბრეშუმი და ოქრო. დამავიწყდა მისი.
  
  
  ინდულამ ირგვლივ მიმოიხედა. დავინახე, როგორ ესაუბრებოდა სოლომონს. ორივემ ირგვლივ მიმოიხედა, ორივე ეძებდა. ზულუ ქალმა რაღაც თქვა. პოლკოვნიკი ლისტერი შემობრუნდა. დავინახე, რომ ის გაბრაზებული ესაუბრებოდა თავის კაცებს და შემდეგ კორალი მიმოიხედა. არ მჭირდებოდა იმის მოსმენა რაც მოხდა. ლისტერს ეგონა, რომ მკვდარი ვიყავი, როგორც ნიანგის საჭმელი მდინარეში. ან თუნდაც დაიხრჩო. ახლა მან იცოდა, რომ ცოცხალი ვიყავი და თავის სამ გარდაცვლილს გაიხსენებდა.
  
  
  მე დავინახე სოლომონი და ინდულა, რომლებიც ბრძანებებს აძლევდნენ ზულუ აჯანყებულებს. ლისტერი თავისი პატრულისკენ გაემართა. რამდენიმე წუთში დაინახავენ, სად გავტეხე ღობე. ვყოყმანობდი; მთელი ჩემი გამოცდილება მეუბნებოდა, რაც შეიძლება მალე უნდა წავსულიყავი, მაგრამ ამავე დროს მითხრეს, რომ თუ მოვახერხე მათ თავიდან აცილება, მექნება შანსი მომეკლა ეს თანამდებობის პირი. მე რომ გავქცეულიყავი, ვერასდროს მექნებოდა მისი დახვრეტის შანსი. მე რომ არ გავეშვი, აღარასოდეს გავისროლებდი ვინმეს.
  
  
  მარტო, მწირ მცენარეულობას შორის, მათ ქვეყანაში დიდი შანსი არ მქონდა. გავიქეცი.
  
  
  Ხვალ სხვა დღეა. კიდევ ერთი დღე იყო გასავლელი, თუ ჩემი სიკვდილი არ აქცევდა ჩემს მისიას გარკვეულ წარმატებას. აქ არ იყო გარკვეული წარმატება ჩემი თვითმკვლელობის გასამართლებლად, ამიტომ გავიქეცი.
  
  
  მე კარგი ლიდერობა მქონდა და მანქანები არ ჰყავდათ. მიუხედავად იმისა, რომ ეს მათი ქვეყანა იყო, მე უკეთ ვიყავი გაწვრთნილი. მოგვიანებით შემეძლო პოლკოვნიკ ლისტერსა და დეირდრეზე ფიქრი. მე ვისარგებლე ვარსკვლავებით, ფრთხილად ვმოძრაობდი ღამის ქვეტყეში. სოფლებს ავარიდე და ჯუნგლებისა და მანგროს ჭაობების მიღწევის შემდეგ სანაპიროსკენ გავემართე. გრძელი, ნელი მოგზაურობა იყო.
  
  
  აღჭურვილობის გარეშე, AH-თან კონტაქტის უახლოესი წერტილი ლორენგო მარკესში იყო. ადვილი არ იქნებოდა. პორტუგალიელებისგან დახმარებას არ ველოდი. მე ვიყავი მტრის აგენტი, მათი და სხვისი ჯაშუში.
  
  
  ერთი საათი მეძინა ღრმული ლოგინში, როცა ღამით ზულუსებმა გაიარეს. ათი ადამიანი შავ მოჩვენებას ჰგავდა და მთვარის შუქზეც კი ვიცანი სოლომონ ნდალი. აქამდე მიყვნენ. ისინი კარგი და მტკიცე მკვლევარები იყვნენ. ამჯერად ყველაფერი სერიოზული იყო. გასაკვირი არ არის, რომ თეთრი თავები ლისაბონში და კეიპტაუნში წუხდნენ.
  
  
  როგორც კი ისინი გადიოდნენ, მე ლოგინიდან ჩამოვძვერი და მათ გავყევი. ეს იყო ყველაზე უსაფრთხო ადგილი, სადაც შემეძლო ვიყო. ყოველ შემთხვევაში მე ასე ვფიქრობდი. თითქმის სასიკვდილოდ შევცდი.
  
  
  მთვარე ჩავიდა. მივყევი მათ სუსტი ბგერებისკენ და ეს გერმანელი რომ არ დაძვრებოდა, უფრო შორს ვერ წავიდოდი.
  
  
  "ჰიმელი".
  
  
  ეს იყო კვნესის აფეთქება ოცი იარდის მარცხნივ. წყნარი გერმანული ხმა, საშინელებათა ძახილი, რადგან ხეს შეეჯახა და ფეხის თითი დაარტყა ან რაღაც მსგავსი. ჭაობში ჩავვარდი თვალებამდე, რაც შემეძლო ადვილად ამოვისუნთქე და დაველოდე. ვგრძნობდი მათ ჩემს გარშემო შავ ღამეში. დაქირავებული ჯარისკაცები, დიდი პატრული, თოვლიან არდენებში ჯუნგლებსა და ჭაობებს აფარებენ SS-ის ქვედანაყოფს.
  
  
  ისინი დემონებივით მიცურავდნენ, მათი მწვანე სამოსი ჭუჭყისაგან გათეთრებული. სიჩუმე, მომაკვდინებელი მოჩვენებები, მფრინავი ჰოლანდიელები, ორი მათგანი იმდენად ახლოს, რომ მათ ფეხებს შევეხე. ისე დაძაბულად გამოიყურებოდნენ, რომ არ შემიმჩნევია. ისინი არასოდეს უყურებდნენ ქვემოთ.
  
  
  ნესტოებამდე წყლის ქვეშ ვიდექი. ჭაობში ნელ-ნელა გაუჩინარდნენ, გამიარა.
  
  
  ველოდი. წყალი ყურებში, ცხვირსა და პირში ჩამივარდა, მაგრამ ლოდინი გავაგრძელე.
  
  
  მოჩვენება დაქირავებულთა მეორე რიგი პირველიდან თითქმის ასი იარდის შემდეგ გამოჩნდა. ძველი გერმანული არმიის ტაქტიკა, რომელიც ძირითადად გამოიყენება უღრან ტყეებში. ძველი, მაგრამ ეფექტური მეთოდი. ნადირობა ირემსა თუ კურდღლის მსგავსად, თითქმის შეუძლებელია, რომ ნადირი ადამიანი გაუნძრევლად დარჩეს მას შემდეგ, რაც მტერი გაივლის. დაუძლეველი სურვილი გადახტომისა და სხვა მიმართულებით სირბილისკენ: პირდაპირ მეორე, მტრის ხაზის თოფებისკენ.
  
  
  მოთხოვნილებას გავუწიე და მეორედ გავუწიე წინააღმდეგობა. ჯერ კიდევ მესამე ხაზი იყო დარჩენილი, ჩუმი სნაიპერების ჯგუფი უკანა მხარეს. ნახევარი საათი ველოდი თავშესაფარში. მერე შევბრუნდი და ისევ ნაპირისკენ გავემართე. ძალიან დიდი ხნის ლოდინი ასევე საშიშია;
  
  
  ახლა უფრო სწრაფად დავდიოდი. დაქირავებული ჯარისკაცების რაოდენობის გათვალისწინებით ჩავთვალე, რომ ისინი უნდა დაბრუნებულიყვნენ თავიანთ ტერიტორიაზე. მთავარი სოფელი სადღაც ამ ჭაობში უნდა ყოფილიყო. ხოლო ზულუსთვის უფრო უსაფრთხო ვიქნებოდი, თუ ხმას ვიღებდი, ვიდრე ჩუმად ყოფნას. იმდენი ჯარისკაცი რომ მეძებს, ხმაური მათ ნაკლებად აწუხებს, ვიდრე ნერვიული ღელვის ხმები. არჩევანი გავაკეთე, გავრისკე სიჩქარეზე და იმედი მქონდა, რომ მართალი ვიყავი.
  
  
  Მე ეს გავაკეთე. დავინახე მუქი ფიგურები მანგროს ჭაობში პატარა აწევაზე. ღრმა ხმა ზულუში რაღაცას ყვიროდა. საკმარისად ვიცოდი ბანტუს შესახებ, რომ ვიცოდი, რომ ეს იყო ზარი, კითხვა. გერმანულად გაბრაზებულმა ვუპასუხე:
  
  
  „ღორმა მოკლა ჩვენი ორი კაცი აქედან რამდენიმე მილის დაშორებით. მაიორმა კურცმა ის კინაღამ კუთხეში ჩააგდო. ხელყუმბარებს მოვიტან, ჩქარა! †
  
  
  მეჩქარებოდა, არ ვჩერდებოდი. მათ არ ჰქონდათ შუქები, რომ მომყვებოდნენ და ერთადერთი გერმანელები, რომლებიც მათ იცნობდნენ ამ მხარეში, დაქირავებულები იყვნენ. გავიგონე, როგორ ბრუნდებოდნენ ჭაობში. ჩემს წინ გზა გაწმენდილი უნდა ყოფილიყო.
  
  
  რამდენიმე დღის წინანდელმა რისხვამ - დღეებმა, რომლებიც ახლა კვირებად მეჩვენებოდა - ისევ აღძრა ჩემში. ლისტერის შტაბთან ახლოს ვიყავი. ახლა, ჭაობში, რაღაც უხილავ ნადირზე ნადირობისას, ბევრად მეტს ადვილად ვიღებდი. ერთ დროს. მაგრამ ახლა არავის მოვკლავ. პოლკოვნიკი ლისტერი იმისთვის იყო მომზადებული, რომ სწორედ ეს გამეკეთებინა, მეპოვა და დაარტყა.
  
  
  ამიტომ რაც შემეძლო სწრაფად ავიღე გზა ჭაობში და პირდაპირ ნაპირისკენ გავემართე. ერთხელ იქ მოვძებნე ქალაქი და დავუკავშირდი AH-ს.
  
  
  ჭაობებმა ადგილი დაუთმეს აყვავებულ ჯუნგლებს, შემდეგ კი პალმებს და სანაპირო სავანებს. როცა მზე ამოვიდა, პალმების ქვემოდან ავედი და სუფთა თეთრ სანაპიროზე ავედი. ადგილობრივები ბადეებს ზღვაში აგდებდნენ და ლურჯ წყალში მე დავინახე სათევზაო გემების პატარა ფლოტი, რომელიც მიემართებოდა სათევზაო მოედნებისკენ უფრო შორს. იმდენ ხანს ვიყავი ქვეყნის შიგნით, ჭაობებში, ჯუნგლებსა და მშრალ ბუჩქებში, რომ რაღაც უჩვეულო სასწაულად მეჩვენებოდა. მინდოდა ჩავძირულიყავი და ბანაობა. შეიძლება ოდესმე მექნება დრო სასწაულებისთვის და ცურვის უნარები, მაგრამ ეს დრო ჯერ არ დამდგარა. ჩემს კომპანიაში არა.
  
  
  მსუბუქი თვითმფრინავის ხმა მესმოდა, სანამ ის ჩემს მხედველობას არ მიაღწევდა. მიწიდან დაბლა სრიალით მომიახლოვდა. მკვეთრად შებრუნდა და იმავე მიმართულებით გაფრინდა, საიდანაც მოვიდა. მისი სანომრე ნიშნები დავინახე და მივხვდი, რას ნიშნავდა.
  
  
  პორტუგალიის არმიის სკაუტი. და სხვათაშორის რომ მომიახლოვდა მივხვდი რომ მეძებდა. მე, ალბათ, ხალილ ალ-მანსურს მომახსენებდნენ, მთავრობაში მყოფებს, რომლებსაც მონებით მოვაჭრე იხდიდა და პორტუგალიელი პატრულიც არ ჩამორჩებოდა სკაუტს.
  
  
  პატრული არ იყო ის, რითაც მინდოდა ბრძოლა ღია სანაპიროზე. პალმებს შორის დავიხიე და ფრთხილად გავემართე ჩრდილოეთისკენ. ლორენგო მარკესი სადმე ახლოს უნდა ყოფილიყო.
  
  
  ათი საათისთვის არცერთმა პატრულმა არ მიპოვა, ფერმებისა და პლანტაციების მზარდი რაოდენობა იმაზე მეტყველებდა, რომ დასახლებულ პუნქტში შევედი. ბოლოს მივაღწიე ცივილიზაციას: მოასფალტებულ გზას. დავიწყე თანამედროვე ცივილიზაციის კიდევ ერთი საყრდენის - ტელეფონის ძებნა. ასეთი დაღლილი რომ არ ვყოფილიყავი, ამ სურათზე სიცილი ამიტყდებოდა: ექვს საათზე ნაკლები ხნის წინ ჭაობში ნადირობდნენ, ისეთივე პრიმიტიული და ველური, როგორიც იყო ათასი წელი - ტომის წარმომადგენლები შუბებით ნადირობდნენ. ახლა ასფალტებულ გზაზე მივდიოდი და ტელეფონს ვეძებდი. აფრიკა დღეს!
  
  
  ტელეფონი ვიპოვე შუშის კამერაში, გზის გვერდით, ლისაბონის პატარა ნაჭერივით. ინფორმაციიდან შევიტყვე ლოურენკო მარკესში ამერიკის საკონსულოს ნომერი. რომ დავურეკე, მივეცი კოდური სიტყვა, რომელიც განსაზღვრავდა AH-ს. ორი წამის შემდეგ კონსული უკვე ტელეფონზე იყო.
  
  
  - აჰ, მისტერ მორზე, ბოდიში თქვენს დასთან დაკავშირებით.
  
  
  - გმადლობთ, კონსულო, - ვუთხარი და გავთიშე.
  
  
  - ვწუხვარ შენს დას. ეს იმას ნიშნავდა, რომ მთელი ჯოჯოხეთი საკონსულოში დაიშალა. ზუსტად სამი წუთის შემდეგ მომიწია გათიშვა და ხელახლა დარეკვა, მან კი ტელეფონზე დამირეკა, რომელზეც სკრამბლერი იყო დაკავშირებული. სამი წუთი დავთვალე და ისევ შემოვბრუნდი. მაშინვე ჩავწერეთ.
  
  
  „ღმერთო ჩემო, N3, სად იყავი? არა, არ მითხრა. N15-თან ერთად მივიღეთ თქვენი გარდაცვალების ცნობა; შემდეგ მოხსენება, რომ ისევ ცოცხალი ხარ არაბი ყაჩაღისგან, რომელიც ამბობს, რომ შენ მოკალი ადგილობრივი არაბი პრინცი. მოხსენებები, რომ თქვენ თანამშრომლობდით მეამბოხეებთან სამ ქვეყანაში და თავს დაესხით მეამბოხეებს სამ ქვეყანაში; რომ საკუთარი ჯარი გაზარდე და შენივე ძალით მთვარეზე გაფრინდი.
  
  
  "Დაკავებული ვიყავი". -მშრალად ვუთხარი.
  
  
  - კარგი, აქ ვერ მოხვალ. აქ ტროტუარზე პატრული მყავს. ის არაბი, რომელიც თქვენ მოკალი, მნიშვნელოვანი იყო. ჩვენ უკეთესად შეგვიძლია. ..'
  
  
  - შენს ტროტუარზე? Რამდენია იქ?' - ამოვიოხრე მე.
  
  
  'რა ჩქარობს? კარგი, ერთი-ორი დღე მაინც.
  
  
  Ძალიან გრძელი. პატარა კოლონიალურ ქალაქებში სამხედროებს და პოლიციას შეუზღუდავი ძალაუფლება აქვთ. ისინი საკონსულოს ხაზს აკრავდნენ და, ჩხუბით თუ არა, პირდაპირ სატელეფონო კომპანიის სათაო ოფისის მეშვეობით აკვირდებოდნენ ზარს. ხუთ წუთში, ან კიდევ უფრო ნაკლებს, გაიგებენ, საიდან მოდის საუბარი და მე ჯარისკაცებით ვიქნები გარშემორტყმული.
  
  
  მე ვუთხარი: „ხვალ შუადღისას მოახსენე უფლისწულ ვაჰბის“
  
  
  მე უკვე გამოვედი ჯიხურიდან და სახლების პირველი რიგის ნახევარს გავუყევი, მეორე მხარეს კი კონსული ალბათ ისევ ღრიალებდა. პირველი სახლების თავშესაფარში ახლახან შევედი, როცა პირველი ჯიპი სატელეფონო ჯიხურისკენ დაიძრა. ჯარისკაცები და პოლიციელები გადმოხტნენ და ცარიელი სატელეფონო ჯიხურიდან დაიწყეს დარბევა, როდესაც ოფიცრები გააფთრებული ყვირდნენ თავიანთ ბრძანებებს. ვერ ვიტანდი აღფრთოვანებას მათი ეფექტურობით. რაც შემეძლო სწრაფად გავუწიე გზას. ვიღაც მოზამბიკის მთავრობაში შეშინებული იყო იმით, რაც შეიძლება მეთქვა ვაჰბიმ, ან ჩემს მეამბოხე ჩინოვნიკს ჩემი სიკვდილი დიდი ხნის წინ სურდა. ალბათ ორივე. ყველა მხარე მეძებდა. ამან გამაბრაზა.
  
  
  როცა ოკეანეს მივაღწიე, სამხრეთით სხვა ასფალტირებული გზა წამიყვანა. ჩემი დრო იწურებოდა. ვეძებდი უფრო სწრაფ სატრანსპორტო საშუალებას და ვიპოვე ის სატვირთო მანქანაში, რომელიც გზის პირას იყო გაჩერებული კიოსკის მახლობლად. მძღოლმა გასაღებები თითქმის სავსე ავზით დატოვა. მან ყვიროდა და ყვიროდა, როცა სამხრეთისკენ მივდიოდი. მხოლოდ იმედი მქონდა, რომ პორტუგალიის არმიას ჯერ არ უფიქრია საგზაო ბლოკები და რომ ბოლო ადგილი, სადაც ვინმე მოელოდა, იყო პრინც ვაჰბის ციხე.
  
  
  სატვირთოდან გადმოვედი, როცა დაგებული გზა დასრულდა. მე ვერ ვნახე რაიმე ბარიერი. მათ არც კი უოცნებიათ, რომ სამხრეთით წავიდოდი. როცა დაბნელდა ისევ ჭაობში ვიყავი. იქ თითქმის ძველ მეგობარს დაემსგავსა; ადამიანი ყველაფერს ეჩვევა. მაგრამ ჯერ ვერ გავბედე დასვენება, ყოველ შემთხვევაში ჯერ.
  
  
  ხელისუფლების შიგნით ინტრიგების, მექრთამეობის და პირადი ინტერესების ქსელით, ვაჰბის ხალხმა უკვე იცოდა, რომ ლორენგო მარკესთან ერთად ვიყავი; აჯანყებულებმაც და პოლკოვნიკმა ლისტერმაც ალბათ იცოდნენ ეს. ჩემს აქ დაბრუნებას არ ელოდნენ. რამდენიმე საათი მქონდა თავდასხმა, მაგრამ სატვირთოს იპოვნიდნენ და სათითაოდ დადებდნენ ყველაფერს, დილით კი ტაშს მიკრავდნენ და მიყვიროდნენ.
  
  
  ასე იყო ასე. რამდენიმე საათი მეძინა და შემდეგ დასავლეთისკენ გავემართე ვაჰბის ციხესიმაგრისა და მონების ბანაკისკენ.
  
  
  პირველი დანაყოფი, რომელსაც შევხვდი, იყო პორტუგალიის მობილური პატრული, რომელიც დასავლეთისკენ იმავე გზაზე მიდიოდა, როგორც მე. მე მათი არ მეშინოდა. ისინი არ დატოვებენ გზას და არ შევლენ ჭაობებში, არა აჯანყებულებისთვის, ლისტერისთვის და ირგვლივ არაბებისთვის. ოღონდ ჭალაში შემინარჩუნებს, დანარჩენებს კი კიდევ უფრო სახიფათო გახდის ჩემთვის.
  
  
  პირველ დაქირავებულ პატრულს პრინც ვაჰბის ტერიტორიიდან ოცი მილის დაშორებით შევხვდი. ისინი აღმოსავლეთისკენ დაიძრნენ, მე კი დამპალი მსხალივით ვიკიდე ხეზე, სანამ ისინი არ გავიდნენ. ისინი დაბრუნდებიან.
  
  
  სამხრეთით შემოვიარე, სანამ ზულუ მეამბოხეები არ ვიპოვე. ისინი დაბანაკდნენ გაშლილ მინდორში, ჭაობის ზონის გარეთ.
  
  
  ამან მაიძულა ისევ ჩრდილო-დასავლეთისკენ წავსულიყავი, არაბები კი თვალს ადევნებდნენ, რაც აქ ხდებოდა. ისინი ალბათ ყველაზე დიდ საფრთხეს წარმოადგენდნენ. ხალილ ალ-მანსური ისე გამოიყურებოდა, თითქოს თავისი საქმე იცოდა. ეს იყო მოხუცი მელა და ეს იყო მისი ტერიტორია. ერთადერთი, ვინც არ გამომყვა, სვაზიები იყვნენ. ეს არ მაძლევდა სიმშვიდეს. რამე რომ არ მოხდეს და ამ გზით გაქცევა მომიწია, ალბათ მათ საზღვართან დამელოდებოდნენ.
  
  
  არაბებმა საბოლოოდ იპოვეს ჩემი ბილიკი ქვითკირის ჯუნგლების ციხესიმაგრიდან ხუთი მილის დაშორებით. მას შემდეგ ეს იყო სირბილი. ავუარე და ჩამკეტეს. ალბათ ყველა მხარეს სძულდათ ერთმანეთი და ალბათ არ ელაპარაკებოდნენ ერთმანეთს; მაგრამ ჩუმად ყველამ იცოდა, რომ სიკვდილს და დაკრძალვას ისურვეს. ჯერჯერობით ისინი ერთმანეთს უგულებელყოფენ. ჩავყვინთავდი, გავიქეცი და ვხტებოდი წინ და უკან ამ ჯუნგლებში, როგორც ბილიარდის ბურთი სამ ბალიშში. ბევრი დრო არ მქონდა. მიიღებდა თუ არა ჰოუკ ჩემს შეტყობინებას?
  
  
  მე მომიწია დაქირავებული ჯარისკაცის მოკვლა და ამან ლისტერს მინიშნება მისცა, რომ ჩამეკეტა და ჩრდილოეთიდან ან აღმოსავლეთიდან გაქცევაში ხელი შემიშალა.
  
  
  როდესაც მე მომიწია თოფი ორი არაბის წინააღმდეგ მონების ბანაკიდან დაახლოებით ერთი მილის დაშორებით, იმ მომენტში, როცა გზას ძალიან ახლოს მივადექი, ისინი მოდიოდნენ ექოზე, სანამ ის მოკვდებოდა.
  
  
  მერე მხარმა დამიწყო წვა.
  
  
  უბედურების სიგნალი, მაგრამ გვიანია? ჩემი გადარჩენა ერთ მილზე მეტი იყო, მაგრამ ისინი უკვე ჩემს კუდზე იყვნენ. ცას შევხედე და დავინახე ვერტმფრენი, რომელიც დაბალ წრეებში ტრიალებდა კლდოვან კლდეზე, რომელიც ჯუნგლებს გადაჰყურებს.
  
  
  შევძლებ თუ არა ამას? ჩემმა მდევრებმაც შეძლეს ვერტმფრენის ნახვა.
  
  
  გორაკის ფსკერს მივაღწიე და ასვლა დავიწყე. ხალილ ალ-მანსურმა და მისმა არაბებმა დამინახეს. ტყვიები ჩემს ირგვლივ ტრიალებდნენ, როცა ფარდულისკენ გავიქეცი, სადაც ვერტმფრენმა თოკის კიბე ჩამოუშვა. ერთი ტყვია მხარში მომხვდა, მეორემ კი ფეხზე დამიცურა. Დავეცი. ისევ ფეხზე წამოვხტი, არაბები ორმოცდაათი მეტრის მოშორებით იყვნენ.
  
  
  დავინახე მათი კბილები, როცა მთელი კლდოვანი რაფა აფეთქდა მათ ქვეშ. აფეთქებული ქანების და მტვრის დიდი წრე; უსაფრთხოდ ჩემთან ერთად ამ წრეში, აჰ! შემზარავმა ეფექტურობამ ისევ გამაოგნა. მე კი არ მინახავს ჩვენი აგენტები, რომლებმაც ააფეთქეს ეს კლდის რაფა, მაგრამ კიბე დავინახე. ავიღე და აწევა დავიწყე, რადგან ვერტმფრენმა სწრაფად მოიპოვა სიმაღლე და დაიწყო შემობრუნება.
  
  
  სალონში ავედი და იქ ვიწექი, მძიმედ ვსუნთქავდი. "აბა, N3," თქვა რბილი, ცხვირის ხმა. "მართლა დაანგრიე ყველაფერი, არა?"
  
  
  
  
  თავი 14
  
  
  
  
  
  ქორი პირადად, ტვიდის ქურთუკში, ვერტმფრენის უკანა მხარეს.
  
  
  - გმადლობთ, - ვუთხარი მე. "როგორ მიდის საქმეები?"
  
  
  - კარგად ვარ, - თქვა მან მშრალად. ”პრობლემა ის არის, თუ როგორ უნდა მივაღწიოთ ყველაფერს აქედან მოყოლებული.”
  
  
  Მე ვთქვი. - „ჩვენ გველოდნენ. დაქირავებულები. მათ მოკლეს დეირდრი“.
  
  
  - ვწუხვარ N15-ისთვის, - თქვა მოხუცმა.
  
  
  ”ვიღაცამ მათ რჩევა მისცა,” ვთქვი მე. „ვინმე მოზამბიკის ან შესაძლოა ლისაბონის მთავრობაში“.
  
  
  ”სხვა პასუხს არც მე ვხედავ,” აღიარა ჰოუკმა. - მაგრამ მართლა გჭირდებოდათ ამ არაბი პრინცის მოკვლა? მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა.
  
  
  "მე არ მოვკალი, მაგრამ ვისურვებდი, რომ შემეძლოს."
  
  
  „არა ქადაგება, N3“, - ამოიოხრა ჰოუკმა. მე არ მჭირდება ჯვაროსანი. ამ პრინცის მოკვლა შეცდომა იყო. ამან გააუარესა ჩვენი ურთიერთობა ლისაბონთან“.
  
  
  — მოსწონთ იქ მონებით მოვაჭრე?
  
  
  ”როგორც ჩანს, ის სასარგებლო იყო და მათ არ მოსწონთ, რომ ვიცოდეთ მისი საქმიანობის შესახებ, მით უმეტეს, რომ ის თავის მოგებას უზიარებდა კოლონიალურ ოფიციალურ პირებს. თქვენ აიძულეთ ისინი გაეკეთებინათ დიდი დასუფთავება და ბოლო მოეღოთ ამ პრაქტიკას. ეს მათ აღაშფოთებს იმ დროს, როდესაც ისინი დაუცველნი არიან კრიტიკის მიმართ“.
  
  
  - მშვენიერია, - ვთქვი მე.
  
  
  „ჩვენთან არა. მეამბოხეები ამაზე დიდ ხმაურს გამოიღებენ. ლისაბონს შეიძლება რეალურად მოუწიოს რაღაცის გაკეთება ამის შესახებ, გაანადგუროს მთელი კოლონიური მანქანა და ეს სერიოზულად შეარყიოს მათ სიმპათიას ჩვენს მიმართ.
  
  
  "რა იცით პოლკოვნიკ კარლოს ლისტერზე?"
  
  
  ”კარგი ჯარისკაცი. საბჭოთა სამსახურში, მაგრამ ახლა აქ მუშაობს აჯანყებულებისთვის. მას აქ საუკეთესო ჯარი ჰყავს, ყველას აჯობა, შესაძლოა პორტუგალიელსაც.
  
  
  -შეიძლება მისი მოკვლა?
  
  
  - არა, - მიყეფა მოხუცმა და სასტიკად მიყურებდა. ”ჩვენ უნდა დავაბალანსოთ ყველაფერი აქ და უზრუნველყოთ ბალანსი.”
  
  
  ”მან მოკლა დეირდრი.”
  
  
  - არა, - ცივად თქვა ჰოუკმა, როცა ვერტმფრენი დაბლა დაფრინავდა მთებზე ჩრდილოეთისკენ. „მან თავისი საქმე გააკეთა. ჩვენ მოვკალით ის, N3. ჩვენ შეცდომა დავუშვით ჩვენი გეგმების გათვალისწინებით.
  
  
  მე მას შევხედე. - მართლა გჯერა ამის?
  
  
  - არა, ნიკ, - თქვა მან მშვიდად. 'არ მჯერა. .. Მე ვიცი. და შენც იცი. ჩვენ აქ არ ვთამაშობთ ბავშვთა თამაშებს.
  
  
  ჩვენ აქ ვართ მთელი მსოფლიოს მომავალთან. ყველა ადამიანი იბრძვის როგორც უნდა და აკეთებს იმას, რაც უნდა. დეირდრემაც იცოდა. ახლა ჯობია შეატყობინოთ, ბევრი დრო არ გვაქვს.
  
  
  მე განვაგრძე მისი ყურება, როცა ვერტმფრენი მთებში მაღლა ავარდა. უწოდეთ მას ბოლო დღეების სტრესი. რადგან ვიცოდი, რომ ის მართალი იყო და მან იცოდა, რომ მე ეს ვიცოდი. ჩვენ ორივე ჯარისკაცები ვართ ომში, მარადიულ ომში, რომელიც ყოველთვის არ ჩანს, მაგრამ ყოველთვის იმყოფება. გადარჩენის ომი. მე რომ მოვკალი პოლკოვნიკი ლისტერი, მხოლოდ იმიტომ, რომ ის მტერი იყო და არა იმიტომ, რომ მან მოკლა დეირდრი. და თუ ჩემი ქვეყნის გადარჩენა მოგვიანებით გულისხმობდა პოლკოვნიკ ლისტერთან მუშაობას, მე ამას გავაკეთებდი. მაშინ დეირდრი შეუსაბამო წარსულის საგანი გახდებოდა და მე ეს ვიცოდი. მხოლოდ ხანდახან იყო უსიამოვნო. †
  
  
  "N3?" - მშვიდად თქვა ქორმა. მიუხედავად მისი ეფექტურობისა და საქმის მაგარი, სასიკვდილო ოსტატობისა, ის ასევე ადამიანია.
  
  
  ყველაფერი მოვახსენე. ჰოკმა ეს ყველაფერი ჩაწერა საკუთარ მაგნიტოფონზე. კერძოდ სახელები. არასოდეს იცი, როდის შეიძლება იყოს სახელი სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი, იარაღი, გაცვლის საშუალება, დომინირება.
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან და ჩამწერი გამორთო და ვერტმფრენმა მკვეთრი შემობრუნება მოახდინა მთებზე დასავლეთისკენ. „აბა, მათ მაინც უნდათ, რომ მოღალატე მათთვის მოვკლათ. მათი თქმით, ამის ახალი გეგმა აქვთ. შეხვდებით ადამიანს, რომელიც ყველა დეტალს გეტყვით. ვიღაც ლისაბონიდან, ნიკ. სახელი არ არის, მაგრამ ის განსაკუთრებულია, კოლონიალურ გუბერნატორზე მაღლა.
  
  
  'Როდესაც?'
  
  
  'Ეხლა.'
  
  
  ქვევით გავიხედე და მთაში ციხე დავინახე. ეს შეიძლება ყოფილიყო რაინზე ან ტაგუსზე. ადრეც მინახავს ის, ციხის ასლი ტაგუსზე, კლდოვან ქედზე, რომელიც თარიღდება პორტუგალიის შუა საუკუნეებით. აშენდა რომელიმე კოლონიალურმა ბარონმა ან ეჭვიანმა ბიზნესმანატმა, რომელსაც არასოდეს ექნებოდა ასეთი ციხე პორტუგალიაში. მას კლდოვან მწვერვალზე მაღალი რკინის ღობე აკრავდა და დავინახე ფორმიანი მცველები, რომლებიც ვერტმფრენს უყურებდნენ.
  
  
  "ეს ვიღაც მნიშვნელოვანი უნდა იყოს", - ვუთხარი მე და ვუყურებდი რადარის ანტენას, რომელიც ნელა ბრუნავდა ციხის მოედნის ირგვლივ და გამანადგურებელ თვითმფრინავს, რომელიც ციხის უკან ასაფრენ ბილიკზე იყო გაჩერებული, ასაფრენ ბილიკზე, რომელიც ჯუნგლებში ჩადიოდა.
  
  
  'ის. უბრალოდ დაელაპარაკე მას და მოგვიანებით შემეხმიანე“, - თქვა ჰოუკმა. -წადი.
  
  
  ვერტმფრენი დაცურავდა გავრცელებულ გაზონის ზემოთ, რომელიც კლდოვან მთებში იყო გამოკვეთილი მრავალსაუკუნოვანი შავი მონობის შედეგად. დაბლა ვარ. მაშინვე ჯარისკაცებმა შემომხვიეს. ისინი კარგად გაწვრთნილი დიპლომატებივით თავაზიანი იყვნენ და კომანდოებივით სწრაფები და ენერგიულები. ფორმაზე ვიცანი ნიშანი: პორტუგალიის ინსპექციის ძალები. როცა ციხესთან მიმყავდა, დავინახე, რომ ქორი დაფრინავდა სანაპიროსკენ. მე არ მჭირდებოდა Polaris კრეისერის ან წყალქვეშა ნავის ნახვა, რომ გამეგო სად მიდიოდა.
  
  
  ციხესიმაგრის დერეფნები მაგარი, ელეგანტური და მშვიდი იყო. უკიდეგანო გაპარტახების ჰაერი იყო, თითქოს ციხე განთავისუფლდა და უზარმაზარი ძალა სადღაც ელოდა ამ სივრცეებში. ჯარისკაცებმა მიმიყვანეს დერეფნებში და კარის გავლით ზედა სართულის ოთახში შემიყვანეს, რომელიც ახლა ოფისს ემსახურებოდა. შემდეგ ისინი სწრაფად გავიდნენ ოთახიდან და მე პირისპირ აღმოვჩნდი დაბალ კაცთან, რომელიც თავის მაგიდას ზურგით იყო მიყრდნობილი. ის არ ინძრეოდა და არ იცოდა, რომ ოთახში ვიყავი.
  
  
  Მე ვთქვი. - Გინდა ჩემთან ლაპარაკი?
  
  
  ზურგი დაიძაბა. მაგრამ როდესაც მან ფრთხილად დადო კალამი და საზეიმოდ, თითქმის დიდებულად შებრუნდა, გაიღიმა. მერე ვიცანი. ლისაბონი უნდა ყოფილიყო ძალიან შეშფოთებული შესაძლო აჯანყებით.
  
  
  'Ბატონი. კარტერ, - თქვა მან პორტუგალიურად, თითქოს სხვა ენა იყო მის ქვემოთ, - დაჯექი.
  
  
  ეს არც ბრძანება იყო და არც თხოვნა. მან პატივი მომცა. ჩვენ ასევე ყოველთვის არ უნდა გვიყვარდეს ჩვენი მოკავშირეები. Მე დავჯექი. ხელები ერთმანეთზე შემოაჭდო, როგორც სხვა საუკუნის სახელმწიფო მოხელე და ლაპარაკის დროს ოთახში ნელა დადიოდა. მისი ღრმა ხმა, თავისი სიმაღლით შთამბეჭდავი, მთელ ოთახში გაისმა. ცხადი იყო, რომ არ უნდა შემეშალა, სანამ პრივილეგია არ მომეცემა. ერთი რამ მქონდა მისთვის: ის პირდაპირ საქმეზე მივიდა, აურზაურის გარეშე.
  
  
  'Ბატონი. კარტერ, ჩვენ ახლა გვაქვს აბსოლუტური მტკიცებულება, რომ აჯანყება ოთხ დღეში იგეგმება. ეს მოხდება იმ მომენტში, როდესაც ჩვენი მოღალატე ჩინოვნიკი გამოჩნდება ტელევიზიით, რომელიც გამოაცხადებს თავის თანამშრომლობას და გამოიწვევს აჯანყებას ჩვენს ჯარებს შორის. ის ასევე მოუწოდებს აჯანყებისკენ სამ ქვეყანაში: მოზამბიკს, სვაზილენდსა და ზულულანდს. ამ ეტაპზე, ყველა მეამბოხე ძალის გარდა ერთისა, დაიწყებს თავდასხმებს სამივე ქვეყანაში სამთავრობო ობიექტებზე. როგორც პარალიზებული პრელუდია, პოლკოვნიკ ლისტერის დაქირავებული ჯარისკაცები თავს დაესხმებიან ჩვენს პორტუგალიელ ჯარებს თავიანთ ყაზარმებში მხოლოდ ორი საათით ადრე, სანამ მოღალატე გამოავლენს თავს.
  
  
  მან სიარული შეწყვიტა და პირდაპირ შემომხედა. ”ეს ძალიან კარგი გეგმაა და მას შეუძლია იმუშაოს, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ ლისტერის დაქირავებულები მოახერხებენ ჩვენი საუკეთესო ქვედანაყოფის პარალიზებას.”
  
  
  - მაგრამ თქვენ ელით, რომ შეძლებთ შეტევის მოგერიებას? - სწორედ საჭირო დროს ვთქვი.
  
  
  თავი დაუქნია და დაელოდა.
  
  
  Ვიკითხე. - "რა გეგმა გაქვს?"
  
  
  ”პირველ რიგში, ჩვენ გადავიყვანთ ჩვენს არჩეულ ჯარს ყაზარმებიდან ბანაკში იმბამბადან სამოცდათხუთმეტ კილომეტრში.” გაიცინა და სიგარა მოუკიდა. - ფარულად, რა თქმა უნდა, ღამით. და ჩვენ უკან ვტოვებთ ფიქტიურ არმიას. ჩემი და ოფიცრების გარდა ეს არავინ იცის“.
  
  
  თავი დავუქნიე. მან დაიწყო წინ და უკან სიარული.
  
  
  ”მეორე, ჩვენ გავაფრთხილებთ კეიპტაუნს და მბაპეს.”
  
  
  ამას არ სჭირდებოდა ქნევა.
  
  
  ”მესამე, მოკალი მოღალატე, სანამ ლაპარაკს შეძლებს.” მან შეისწავლა თავისი სიგარა. „არც გაწვევა, არც აჯანყება. ეს არის გასაღები.
  
  
  - ეს ისევ ჩემი საქმეა?
  
  
  "ზუსტად."
  
  
  ”ახლა მან იცის, რომ AH მას ეძებს და მან თავი მოიკლა”, - ვთქვი მე. "ერთხელ გამოგვრჩა ეს და ამჯერად უფრო რთული იქნება."
  
  
  ”თქვენ ჩავარდით, რადგან გიღალატეს”, - თქვა მან. "ეს აღარ განმეორდება, რადგან მხოლოდ მე ვიცი, რომ შენ კიდევ ცდები." თქვენ ის ენატრებოდით, რადგან თქვენი ძალისხმევა დამოკიდებული იყო მისი კარვიდან გამოყვანაზე და მის იდენტიფიცირებაზე.
  
  
  ”ასე რომ, მე აღარ მჭირდება მისი ვინაობის დადგენა?” -იცი ეს ვინ არის?
  
  
  - არა, ეს არ ვიცი.
  
  
  „ჯანდაბა, რა ვქნა? ..'
  
  
  - ძალიან მარტივია, ბატონო. კარტერი. ჩვენ ვიცით, რომ ის სამი კაციდან ერთ-ერთია. თქვენ მოკლავთ მათ ყველას.
  
  
  ხანდახან სამსახურში ცოტა ბინძურსაც კი ვგრძნობ და ვკანკალებ, როცა ვფიქრობ, როგორ მიმდინარეობს ჩვენი ფარული ომი. 'Სამივე? ერთის გასანეიტრალებლად?
  
  
  ”იმისთვის, რომ მოღალატე ვერ შეძლოს, თითქმის გარდაუვალი ხოცვა-ჟლეტის თავიდან ასაცილებლად, სამივე უნდა მოკვდეს. ვწუხვარ, რომ ორი ერთგული ადამიანი დაიღუპება, მაგრამ უკეთესი გზა არ იცით?
  
  
  ”იპოვეთ იგი როგორმე. გზა უნდა არსებობდეს.
  
  
  „შეიძლება რამდენიმე თვეში, რამდენიმე კვირაში. მაგრამ ჩვენ მხოლოდ რამდენიმე დღე გვაქვს. ის ჩვენში მრავალი წელია მუშაობს და მხოლოდ დღეები გვაქვს.
  
  
  მეტი არაფერი მქონდა სათქმელი. ეს იყო მისი მეფობა. რა ვიცი, ერთ-ერთი უდანაშაულო ჩინოვნიკი მაინც მისი მეგობარი იყო. რა ვიცოდი, იქნებ მოღალატეც. ველოდი. ის კიდევ ერთი წუთით ყოყმანობდა. მერე ღრმად ამოისუნთქა.
  
  
  ”ეს სამი არის გენერალი მოლა და სილვა, თავდაცვის მინისტრის მოადგილე, პოლკოვნიკი პედრო ანდრადე, ჩვენი კოლონიალური გუბერნატორის სამხედრო მდივანი და სენიორი მაქსიმილიან პარმა, შინაგანი უსაფრთხოების უფროსის თანაშემწე.”
  
  
  - საიდუმლო პოლიციას გულისხმობ? ბოლო? პარმა?
  
  
  'Მე მეშინია, ასე რომ. მეორე რეიტინგში.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. „სად ვიპოვო ისინი? Და როგორ?'
  
  
  წვრილად გაიღიმა. - როგორც, ვფიქრობ, ეს შენი საქმეა, შენი სპეციალობა. სად, იპოვით მას ამ დოკუმენტში. ეს არის დეტალური სია, სადაც ამ სამიდან თითოეული რეგულარულად შეგიძლიათ ნახოთ.
  
  
  მან მომცა ეს სია, დაასრულა სიგარა და შეშფოთებით მითხრა: „ჩემი პირადი თვითმფრინავი მიგიყვანთ ლორენცო მარკესში, საიდუმლო აეროპორტში, რომელიც ცოტამ თუ იცის ლისაბონში. მიიღებ სასურველ იარაღს და მერე მარტო იქნები. დაიმახსოვრე, თუ ჩვენმა ხალხმა დაიპყრო, სანამ საქმეს დაასრულებ, მე უარვყოფ შენს არსებობას. სამივეს გავლენიანი კავშირები აქვს ლისაბონში.
  
  
  ეს იყო საქმეების ნორმალური მიმდინარეობა. მან უნდა დააჭირა რაიმე დამალულ ღილაკს. ჯარისკაცები შევიდნენ; თავის მაგიდასთან დაბრუნდა და ყურება შეწყვიტა. ჯარისკაცებმა გარეთ გამიყვანეს.
  
  
  მე ჩამძვრეს სამეთაურო მანქანაში, რომელიც ელვასავით შემოვარდა მთაზე. აეროპორტში სასტიკად მიმიყვანეს თვითმფრინავამდე და მაშინვე ავედით. უკვე ბნელოდა, როცა დედაქალაქთან ახლოს საიდუმლო აეროპორტში დავეშვით. ხუთკაციანმა რაზმმა გამიყვანა შენიღბულ ქოხში, სადაც უნდა მიმეღო საჭირო იარაღი. მოწესრიგებულთან მარტო რომ დავრჩი, დავარტყი, ფანჯრიდან გავვარდი და სიბნელეში გავუჩინარდი.
  
  
  ჩემს სამსახურში სასარგებლოა, რაც შეიძლება მალე შევცვალო ნებისმიერი განრიგი, რომელიც შენს გარდა არის ცნობილი. საკუთარ იარაღს ჩემი გზით, თავის დროზე მივიღებდი. ახლა მარტო ვიყავი და არავინ იცოდა როდის დავიწყე ან სად ვიყავი. არავინ.
  
  
  მათ არც კი იცოდნენ დანამდვილებით ვაკეთებ თუ არა საქმეს, თუ მართლა მათ მხარეზე ვიქნებოდი, რაც ზუსტად მინდოდა.
  
  
  ქალაქში ფეხით შევედი ჩვენი საკონსულოს გავლით და ნავსადგურში მდებარე რომელიმე კაფესკენ გავემართე. კაფეში შესვლისთანავე დავინახე ადგილობრივი პორტუგალიელი მეთევზეების ტანსაცმელი, მანერები და სუნი. უკან მაგიდა ავიღე, ძალიან მთვრალი გამოვიყურე და ოფიციანტს დაველოდე.
  
  
  - ვისკი, - ვთქვი მე. - და ქალი, არა? ლულუ როცა აქ არის.
  
  
  მიმტანმა მაგიდა მოიწმინდა. - გიცნობს, სენორო?
  
  
  "როგორ მიცნობენ თევზებმა."
  
  
  ჩვენ მხოლოდ ამერიკული ვისკი გვაქვს.
  
  
  „თუ ბრენდი კარგია. იქნებ H.O.?
  
  
  "ლულუ მას უკანა ოთახში წაიყვანს."
  
  
  Ის წავიდა. ორი წუთი დაველოდე, ავდექი და უკანა ოთახში შევედი. ჩრდილმა იარაღი ზურგზე მომიჭირა. "დაასახელეთ მეფე, რომელიც აღფრთოვანებული ხართ", - თქვა ხმამ.
  
  
  "ნახევარი ვიდრე შავი".
  
  
  იარაღი გაქრა. "რა გინდა, N3?"
  
  
  "პირველ რიგში, დაუკავშირდით ჰოკს."
  
  
  ოფიციანტმა მომიარა, კედელს მიაჩერდა და კარი გაიღო. კედელში გავედით, კიბეებზე ჩავედით და საიდუმლო რადიოს ოთახში აღმოვჩნდით.
  
  
  - ის კრეისერზე ზის სანაპიროზე. აქ არის სიხშირე და ტელეფონის ნომერი.
  
  
  ჩანაწერები გავაკეთე და რადიოსთან დავჯექი. მიმტანმა მარტო დამტოვა. მე მარტო ველაპარაკე ჰოკს. ის პირდაპირ მოწყობილობასთან მივიდა. მე მას დაწვრილებით ვუთხარი აჯანყების ჩახშობის მნიშვნელოვანი ადამიანის გეგმებზე და ჩემს საქმიანობაზე.
  
  
  — სამივე? - თქვა ცივი ხმით. ის შეჩერდა. ”ვხედავ, რომ ისინი სერიოზულები არიან.” შეგიძლიათ დროულად დაასრულოთ?
  
  
  - ვეცდები, - ვთქვი მე.
  
  
  'Გააკეთე. დანარჩენ გეგმებზე ჩვენს ხალხს ვაცნობებ.
  
  
  ის გაუჩინარდა, მე კი მიმტანის საძებნელად წავედი, რომელიც საჭირო იარაღის მიმტანი იქნებოდა.
  
  
  
  
  თავი 15
  
  
  
  
  
  სამი კაციდან ერთი მოღალატე იყო. Მაგრამ ვინ? სამივე უნდა მომკვდარიყო, მაგრამ რა თანმიმდევრობით მოხდა ეს ჩემთვის მნიშვნელოვანი იყო. ჯერ ორი უდანაშაულო რომ მოვკალი, მოღალატე გააფრთხილეს და გაქცეულიყო. ეს იყო რულეტის თამაში, რომელშიც არ იყო გარანტია იმისა, რომ გავიმარჯვებდი.
  
  
  მონეტა ჩემს თავს ვესროლე. გენერალი წააგო. ძალიან ცუდი მისთვის.
  
  
  ჩემი სია მიუთითებდა, რომ გენერალი მოლა და სილვა ჩვეულებრივ გვიან მუშაობდა; სამოცი წლის ქვრივი, მოზრდილ შვილებთან ერთად პორტუგალიაში, ცუდი ჩვევებისა და მანკიერებების გარეშე. სულით ჯარისკაცი, რომელიც მხოლოდ თავისი საქმისთვის ცხოვრობდა. როგორც მოზამბიკის თავდაცვის მინისტრის მოადგილე, და სილვა იყო არმიისა და საზღვაო ძალების წარმომადგენელი. მისი ნამუშევარი აშკარად ჩანდა, რაც მას მარტივ სამიზნედ აქცევდა.
  
  
  თავდაცვის სამინისტრო ლორენგო მარკესში ციხესიმაგრის მსგავს შენობაში იყო განთავსებული. საღამოს რვა საათზე შევედი შეიარაღებულ დარბაზში პორტუგალიის ყველაზე ელიტარული პოლკის მაიორის ფორმაში. თავისუფლად ვლაპარაკობდი, პორტუგალიურად უაქცენტოდ, ფურცლებს ვატრიალებდი იმის ნიშნად, რომ ახლახან ჩამოვედი ლისაბონიდან გენერალ და სილვას პირადი გზავნილით.
  
  
  დაცვა მკაცრი იყო, მაგრამ არ მაინტერესებდა. უბრალოდ მინდოდა ჩემი მიზნის პოვნა. თუ ის თავის კაბინეტში ზეგანაკვეთურად მუშაობდა, მზად ვიყავი იქ მომეკლა და შემდეგ უსაფრთხოდ წავსულიყავი. კაბინეტში არ იყო.
  
  
  - მაპატიეთ, მაიორო, - თქვა კაპიტანმა, რომელიც თავის კაბინეტში აწყობდა შეხვედრებს. ”მაგრამ დღეს საღამოს გენერალი და სილვა სიტყვით გამოდის საგარეო ინტერესების ასოციაციაში. დილამდე აქ არ იქნება.
  
  
  "მაიორი" აენთო. ”შესანიშნავია, ეს მაძლევს დამატებით დღე-ღამეს თქვენს ქალაქში. მაჩვენე მარჯვენა შესახვევი, კარგი? თქვენ იცით, რასაც ვგულისხმობ... გართობა და, უჰ, კომპანია.
  
  
  კაპიტანმა გაიცინა. ”სცადეთ მანუელოსი. მოგეწონებათ.'
  
  
  ცნობისთვის, ტაქსიმ მანუელოსთან მიმიყვანა და მე, უკვე მაიორი, უკანა კარიდან წამოვედი. რიგითი ბიზნესმენივით სხვა ტაქსით წავედი უცხოური ინტერესების ასოციაციის შეხვედრაზე, რომელიც ტარდებოდა ახალ სასტუმროში, კურთხეულ სანაპიროზე.
  
  
  შეხვედრა ჯერ კიდევ გრძელდებოდა და გენერალს ჯერ არ ჰქონდა საუბარი. მცველები არ იყვნენ. კოლონიური მდივნის მოადგილე არც ისე მნიშვნელოვანია. მაგრამ ოთახში ბევრი ხალხი არ იყო და უმეტესობა თითქოს ერთმანეთს იცნობდა. დერეფნიდან შენობის უკანა მხარეს მდებარე პერსონალის გასახდელში ჩავვარდი. ყველა თანამშრომელი, რა თქმა უნდა, შავი იყო, მაგრამ გასახდელების უკანა კარი გადიოდა საკონფერენციო დარბაზში სპიკერის პოდიუმის მიღმა. ნაპრალი გავხსენი და ყურება დავიწყე. უზარმაზარმა აპლოდისმენტებმა აავსო ოთახი, როცა ვუყურებდი. დროზე გავაკეთე. გენერალი ფეხზე წამოდგა და ამბიონს ღიმილით მიუახლოვდა. ის პორტუგალიელისთვის მაღალი იყო, მბზინავი მელოტი თავით, ზედმეტად მსუქანი და ფართო, უხეში ღიმილით, რომელიც თვალამდე არ სწვდებოდა. პატარა თვალები იყო, ცივი და ცოცხალი, ოპორტუნისტის სწრაფი თვალები.
  
  
  მისი გამოსვლა იყო ბრწყინვალე, ცარიელი, ცარიელი განცხადებების კრებული და მე დიდხანს არ მომისმენია. ის მუდმივ მოძრაობაში იყო, ანათებდა ნიშნების რიგებს. მე ვერ ვნახე მცველები, მაგრამ ოთახის უკანა მყოფი ორი მამაკაცი მუდმივად ადევნებდა თვალყურს აუდიტორიას. ასე რომ, კერძო მცველები. ღალატში დამნაშავე ან უდანაშაულო, გენერალ და სილვას ჰქონდა საფუძველი დაეჯერებინა, რომ მას მტრები ჰყავდა.
  
  
  კარი ჩუმად დავხურე და სასტუმროდან გავქრი. გენერლის მანქანა სასტუმროს წინ გზის პირას იდგა. სამხედრო მძღოლს წინ ეძინა. ამან ორი რამ მითხრა. გენერალი დიდხანს არ იქნება აქ, თორემ მძღოლს ექნებოდა დრო, რომ დალიოს ან შეასრულოს საქმე და დაბრუნდეს შეხვედრის დასრულებამდე. შემდეგ გავიგე, რომ გენერალი აპირებდა შეხვედრის დატოვებას რაც შეიძლება სწრაფად მთავარი შესასვლელიდან.
  
  
  ფოიეში განცხადებების დაფამ მაცნობა, რომ შეხვედრა სულ რაღაც საათში დასრულდება.
  
  
  მივედი სასტუმროში ხეივანში, სადაც ლისაბონიდან რელიგიური ნივთების გამყიდველად ვიქირავე ოთახი. ჩემს ოთახში მარტო დარჩენილმა კოსტუმზე შავი კომბინეზონი ჩავიცვი. მე დავამონტაჟე ინფრაწითელი სნაიპერის სკამი თოფზე, რომელიც აღებული იყო პრინც ვაჰბის მცველებისგან და ჩავყარე ის, რაც ძალიან ჰგავდა რუკის გრძელ ჩანთას. როცა მოგვიანებით შეამოწმეს და იარაღი ვაჰბი არაბებს დაუკავშირეს, ეს იყო ლამაზი. მე დავტოვე ჩემი ჩემოდანი და ადვილად მივაკვლიე გერმანიის მოქალაქეს, რომელიც ახლახან ჩამოვიდა კეიპტაუნიდან ბოლო რეისით და დავრწმუნდი, რომ ჩემი შავი კომბინეზონით მიმავალი დამენახა.
  
  
  სასტუმროს მოპირდაპირე ოფისის შენობა, სადაც გენერალი და სილვა საუბრობდა, ბნელი იყო. ისევ დავრწმუნდი, რომ რამდენიმე ტურისტმა და სასტუმროს ფოიეში კარისკაცმა დამინახა შავ კომბინეზონში. ოფისის შენობის უკანა კარის საკეტი ავიღე და მესამე სართულზე ავედი. იქ კიბეების კარი ღია დავტოვე, მერე ავედი ბოლო სართულზე და სახურავის კარი გავაღე. კომბინეზონი გავიხადე და სახურავზე კიბეებზე დავტოვე. მესამე სართულზე დაბრუნებულმა მისაღების საკეტი ავიღე, კარი ზურგსუკან მივხურე, ჩანთიდან თოფი ამოვიღე, ფანჯარასთან დავჯექი და დაველოდე. სადღაც კოშკის საათმა ათს დაარტყა.
  
  
  თოფი ავწიე.
  
  
  სასტუმროს წინ მძღოლი გენერალ და სილვას მანქანიდან გადმოხტა და სასწრაფოდ შემოიარა, რათა უკანა კარი არ დაკეტილიყო.
  
  
  გენერალმა საზეიმოდ დატოვა ლობი. ის წინ მიდიოდა, ასევე მის ორ მცველს წინ, როგორც ეს მის მნიშვნელობას შეეფერებოდა. მძღოლმა მიესალმა.
  
  
  გენერალი და სილვა მანქანაში ჩაჯდომამდე გაჩერდა სალამისთვის.
  
  
  ერთი გასროლა გავისროლე, თოფი ადგილზე დავყარე, ფანჯარა ღია დავტოვე და დერეფანში ვიყავი, სანამ პირველი კივილი არ გაისმოდა.
  
  
  კიბეებით მეორე სართულზე ჩავედი. 'Იქ! მესამე სართული. რომ ღია ფანჯარა. გამოიძახეთ პოლიცია. დააკავეთ იგი.
  
  
  Სწრაფი!'
  
  
  მეორე სართულზე ცარიელ ოფისში ჩამკეტი ავიღე.
  
  
  - მან მოკლა გენერალი. ..!
  
  
  'მესამე სართული. ..! ყველგან პოლიციის ხმაურიანი სასტვენები მესმოდა. .. სირენები შორიდან უახლოვდებიან.
  
  
  კოსტიუმი გავიხადე, მაიორის ფორმა ისევ ქვემოდან იყო.
  
  
  ფეხები დაარტყა მესამე სართულისკენ მიმავალ კიბეებს და იქაურ ოფისს დაარტყა. - აი, თოფი. სნაიპერის ფარგლები. მომესმა გაბრაზებული, გაბრაზებული ხმა. "მას არ შეეძლო ძალიან შორს წასულიყო." იდიოტები. ეს უნდა ყოფილიყო ერთ-ერთი მცველი, ეშინოდა, რომ მის უფროსს ესროლეს.
  
  
  მეორე სართულზე, ბნელ ოფისში, ფანჯარასთან ვიდექი. ცარიელი ჯიპი გაჩერდა. მოჰყვა კიდევ ორი. ოფიცრები სასტუმროდან ქუჩაში გაიქცნენ. პოლიცია ყვიროდა. პოლიცია და ჯარისკაცები ოფისის შენობაში შეიჭრნენ. ჩემ ზემოთ დერეფნებში მძიმე ნაბიჯების ხმა გაისმა. 'Სახურავზე! Იჩქარე.' მათ შენიშნეს სახურავის ღია კარი. რამდენიმე წუთში შავი კომბინეზონი იპოვება. მოწმეებმა მათ უკვე უთხრეს კომბინეზონში გამოწყობილი მამაკაცის შესახებ და ათი სხვადასხვანაირად დამიხასიათეს.
  
  
  მეორე სართულის დერეფანში გავიარე, კიბეებისკენ გავემართე და სახურავისკენ მიმავალ ჯარისკაცთა და ოფიცერთა ნაკადს შევუერთდი. სახურავზე უკვე სამი პოლიციელი მეთაურობდა.
  
  
  „ამ კომბინეზონმა შეიძლება ყურადღების გაფანტვა მოახდინოს. შენ უკვე მოძებნე შენობის სხვა სართულები?
  
  
  - არა, მაიორო, - თქვა ერთმა მათგანმა. - არ გვეგონა. ..'
  
  
  - დაფიქრდი, - წამოვხტი მე. „თითოეული თქვენგანი იკავებს ერთ სართულს. მეორეს ავიღებ.
  
  
  მე მათ გავყევი, თითოეულ მათგანს ცარიელ სართულზე მივაწექი და თავად გამოვედი შესასვლელი კარიდან. ქუჩაში ჯარისკაცებსა და ოფიცრებს ვუყვირე.
  
  
  -მოქალაქეებს ვერ ინახავ?
  
  
  წამით მზერა გავხედე და შემდეგ არეულ ქუჩას გავყევი. რამდენიმე საათში ისინი დამშვიდდებიან, კომბინიზონში გამოწყობილ მამაკაცს ადევნებენ თვალყურს სასტუმროს ხეივანში, ალბათ აღმოაჩენენ თოფის წარმომავლობას და დაახლოებით ერთ თვეში დაიწყებენ ჩემნაირ ვინმეს ძებნას.
  
  
  ერთ ხეივანში გავჩერდი, სადაც ტანსაცმელი დავმალე, გამოვიცვალე, მაიორის ფორმა სანაგვე ურნაში გადავაგდე და ცეცხლი წაუკიდეს. შემდეგ სასტუმროს მეორე ნომერში გავედი და დასაძინებლად მოვემზადე.
  
  
  მაშინვე არ ჩამეძინა. სინდისი არ მაწუხებდა. მე მქონდა ჩემი ბრძანება და არავინ ხდება პორტუგალიელი გენერალი რამდენიმე ადამიანის მოკვლის გარეშე. ეს იყო შფოთვა და დაძაბულობა. ახლა მათ იცოდნენ, რომ მკვლელი იყო და სიფრთხილის ზომებს მიიღებდნენ. ძალიან ცოტა დრო მქონდა.
  
  
  შემდეგი ორის მოკვლა ადვილი არ იქნება.
  
  
  დილის კაშკაშა მზის ქვეშ ვიწექი ბორცვზე და ბინოკლებით ვუყურებდი გუბერნატორის სასახლეს ხუთასი მეტრის მოშორებით. პოლკოვნიკ პედრო ანდრადეს სასახლეში ფართო ბინები ჰქონდა; მაღალი კედლის მიღმა არის რკინის ჭიშკარი, ორი საგუშაგო - ერთი ჭიშკართან და ერთი სასახლის შესასვლელთან - და წინა დერეფნებში მყოფი.
  
  
  რასაც ველოდი, მოხდა. პოლიციის მანქანები, სამხედრო მანქანები და სამოქალაქო ლიმუზინები მოდიოდნენ და მიდიოდნენ მუდმივი, სწრაფი ნაკადით. ყველა მანქანა და სატვირთო მანქანა ჭიშკართან გაჩერდა. შემოსასვლელად გამოსულს აჩერებდნენ და სასახლის კართან ჩხრეკდნენ. ჯარის ბიჭები გაბრაზებულები ჩანდნენ, პოლიცია პირქუშად გამოიყურებოდა, ქალაქელები კი შეშფოთებულნი ჩანდნენ.
  
  
  თერთმეტ საათზე ჩემი ძალიან მნიშვნელოვანი კაცი გამოჩნდა პირადად. ის კი უნდა შეეჩერებინათ, გაჩხრიკეს და საბუთები გადაამოწმეს. არანაირ შანსს არ იღებდნენ, დაცვა ძალიან ფხიზლად, ფორმალურად და ნერვიულობდა. და უსაფრთხოების ზომები იყო უკიდურესად საფუძვლიანი, უკიდურესად საფუძვლიანი. შესაძლოა ძალიან საფუძვლიანი. ორი საათი ვიწექი გორაზე და ვუყურებდი. მანქანაში ორჯერ საეჭვო ნივთი აღმოაჩინეს და სამხედრო პოლიციის კაპიტანი ჯარისკაცების რაზმთან ერთად მირბოდა, რათა მანქანა იარაღით ეჭირა მანამ, სანამ კაპიტანმა არ შეამოწმა ნივთი და არ თქვა, რომ ყველაფერი რიგზე იყო.
  
  
  მთავარ გზას მივუახლოვდი, რომელიც სასახლის წინ გადიოდა. გზა შევისწავლე. იგი ბორცვზე იყო გაჭრილი და კედლის სიმაღლეზე გუბერნატორის სასახლის ირგვლივ ოცდახუთი მეტრით მოხრილი იყო.
  
  
  გზაზე სატვირთო მანქანა გადავიდა. ავტომატური პისტოლეტი ამოვიღე, მაყუჩი დავადე და როცა სატვირთო მანქანამ მთავარ ჭიშკარს გასცდა და ჩემთან ძალიან ახლოს, ერთი წინა ბორბალი ამოვიღე. საბურავი გასკდა და სატვირთო მანქანა გაჩერდა. კაპიტანი თავისი ქვედანაყოფით ჭიშკარიდან შემოვიდა და წამებში სატვირთო მანქანა ალყაში მოექცა.
  
  
  - იქ ხარ, - დაუყვირა მან მძღოლს. „გამოდი და ხელები დაავლო მანქანას. Სწრაფი.'
  
  
  მთავარი ჭიშკრის ყველა მცველი გამოვიდა და ცალ მუხლზე დაჩოქილი დაეხმარა კაპიტანს თოფებით სატვირთო მანქანის დაფარვაში.
  
  
  ხეებსა და ბუჩქებს შორის დავიმალე.
  
  
  ეროვნული უშიშროების შტაბი იყო პირქუში, თითქმის უფანჯრო შენობა ლორენცო მარკესის ცენტრში, აუწერელ გვერდით ქუჩაზე. აქ კიდევ უფრო დატვირთული იყო, როცა ჯარისკაცები, პოლიციელები და მშვიდობიანი მოქალაქეები შევიდნენ. მაგრამ შემდეგ ისევ მხოლოდ პოლიციელები და ჯარისკაცები გამოვიდნენ. პოლიციამ დააკავა ეჭვმიტანილები დაკითხვისთვის და შესაძლოა ქალაქი გამოეკვლია ნებისმიერი ეჭვმიტანილისთვის, ნებისმიერი ცნობილი მეამბოხე, აგიტატორი ან პოლიტიკური ოპონენტი.
  
  
  ჩემს სიაში მითითებული იყო, რომ მაქსიმილიან პარმას ოფისი მეორე სართულზე იყო უკანა მხარეს. შემოვიარე შენობა. მეორე სართულზე უკანა მხარეს ფანჯრები არ იყო: მის მიმდებარედ შენობა ოთხსართულიანი იყო. შინაგან უსაფრთხოების სამსახურის უფროსის მოადგილეს უფანჯრო კაბინეტი ჰქონდა.
  
  
  მეოთხე და მეხუთე სართულების ფანჯრებზე გისოსები იყო. შესასვლელად მხოლოდ ზედა სართულის ფანჯრები იყო შესაძლებელი, შენობის კედელი კი მყარი აგურის იყო ყოველგვარი საყრდენის გარეშე. ცოტა ხანს ვუყურე და დავინახე, რომ კარისკაცი ორჯერ იყურებოდა სახურავის კიდედან, რაც ნიშნავდა, რომ სახურავი დაცული იყო. თოკს ვერავინ შეაკრავდა ასასვლელად ან ქვევით.
  
  
  როცა დაბნელდა, ნავსადგურის კაფეში დავბრუნდი. იქ მივიღე ის, რაც მინდოდა და ერთ საათში ეროვნული უსაფრთხოების სამსახურის შენობის უკან, შენობის სახურავზე ვიყავი. თან მქონდა სპეციალური შეწოვის ჭიქა, ჩემი თხელი ნეილონის კაბელი, რეზინის ჩაქუჩი და კალმები, რომლებსაც მთამსვლელები იყენებენ. Სამსახურში წავედი. შეწოვის ჭიქა სიბნელეში ქვის კედელს მაქსიმალურად მაღლა მივადე, თავი ავწიე ნეილონის თოკზე, რომელიც გადიოდა შეწოვის ჭიქის მძიმე მეტალის ყუნწში, და ცემენტში აგურებს შორის რეზინით ორი ჯოხი ჩავდე. ჩაქუჩი. და დავდე ფეხები კალმებზე, ახლა თითქმის შეწოვის ჭიქის დონეზე, შევუშვი შეწოვის ჭიქა და დავადე დაახლოებით ხუთი ფუტით მაღლა კედელთან.
  
  
  მე გავიმეორე ეს პროცედურა არაერთხელ, კედელზე ასვლა ხუთი ფეხით. ეს იყო დამღლელი, ნელი სამუშაო. იმ ბნელ ღამეს ვედროები დავლიე. რეზინის ჩაქუჩის ქინძისთავების დარტყმის ხმა თითქმის ჩუმად იყო, მაგრამ მაინც არასაკმარისად ჩუმად. ნებისმიერ მომენტში, ვინმეს, რომელიც ფანჯარასთან გადიოდა ან სახურავის კიდეზე იყურებოდა, ჩემი მოსმენა ან დანახვა შეეძლო. შემეძლო გავსრიალდი და კედელს მივეჯახე. ქინძისთავი შეიძლება ჩამოვარდეს და ჩამოფრინდეს ზარის ხმით. შეწოვის ჭიქა შეიძლება გამიშვას და დამეცეს.
  
  
  მაგრამ არცერთი ეს არ მომხდარა. გამიმართლა და ორი საათის შემდეგ ბოლო სართულის ფანჯრების სიმაღლეზე ვიდექი, კედელს ბუზივით მიჭერდა. იღბალმა არ დამაცადა და პირველი ფანჯარა, რომელიც ვცადე, არ დაკეტილიყო. რამდენიმე წამში უკვე ვიყავი ამ წყნარ ზედა სართულზე, პატარა სათავსოში. კარი ფრთხილად გავაღე და გარეთ გავიხედე. ბოლო სართულზე დერეფანი ცარიელი იყო. დერეფანში შევედი.
  
  
  ქვემოდან ხმაური მესმოდა, ხმების და ფეხების კაკუნი და თელვა. შენობაში ვიყავი, მაგრამ არ მჯეროდა, რომ მაქსიმილიან პარმას მოკვლაში ეს დიდად დამეხმარებოდა. მაგრამ, ალბათ, ეს საკმარისი იყო იმისთვის, რომ მათ უსაფრთხოების ზომების სუსტი წერტილი გამოეჩინათ.
  
  
  ღრმად ჩავისუნთქე და ვიწრო სახანძრო ავედი, რომელიც მეხუთე სართულის დერეფნისკენ მიდიოდა. ჯარისკაცებმა ეჭვმიტანილები საკნებში შეიყვანეს. პოლიციელები პერანგიანები გამორბოდნენ წინ, ქაღალდების დასტაებით მკლავებზე და პისტოლეტებით მხრებზე ჩამოკიდებული ან გვერდულად ჩასმული ქამრებში. პანდემონია, მაგრამ მიზანმიმართული და ნებისმიერ მომენტში შეიძლებოდა ჩემი აღმოჩენა. საუკეთესო შემთხვევაში ეჭვმიტანილად ჩამითვლიან და მერე დანარჩენებთან ერთად წამიყვანენ. უარეს შემთხვევაში...
  
  
  კიბეებზე ჩავირბინე, პიჯაკი ავიღე, რომ ჩემი ლუგერი გამომეჩინა, ავიღე ჩემი მსხვერპლთა დეტალების სია - ერთადერთი დოკუმენტი, რაც თან მქონდა - და გავედი. პირდაპირ დატვირთულ დერეფანში შევედი, ჯარისკაცებს, პოლიციელებსა და ეჭვმიტანილებს შორის. არავინ მომიხედა კარგად. მე მქონდა იარაღი, ამიტომ არ ვიყავი ეჭვმიტანილი და მქონდა პირადობის დამადასტურებელი მოწმობა, ამიტომ რაღაც უნდა მეძია. პოლიციელებთან, ჯარისკაცებთან და ოფისის თანამშრომლებთან ბარგის ჩალაგების შემდეგ ლიფტით მეორე სართულზე ავედი. აქ ნაკლები დაბნეულობა იყო. თითოეული ოფისის წინ უსაფრთხოების პუნქტები იყო. ზოგიერთმა შემომხედა, როცა გავიარე - ვინ არის ეს, უცნობი სახე - მაგრამ არაფერი გაუკეთებია. ეს არის პოლიციური სახელმწიფოს სუსტი წერტილი: დისციპლინა იმდენად მკაცრი და იერარქიულია, რომ ადამიანები ძლივს ფიქრობენ ან სვამენ კითხვებს საკუთარ თავზე. თუ თავხედურად დადიხართ და თავს იჩენთ თავს, იშვიათად დაგიძახებენ შეკვეთას, თუ შესამჩნევ შეცდომას არ დაუშვებთ.
  
  
  პოლიციური სახელმწიფოს ძალა არის ის, რომ რუტინა იმდენად გავრცელებულია, რომ თქვენ შეგიძლიათ მარტივად დაუშვათ დიდი შეცდომა. შეცდომის დაშვება შეიძლება ყოველ წამს და ყოველ წამს საშიშროება იზრდება.
  
  
  პარმას ოფისში იყო არა ერთი, არამედ ორი ოთახი: ეს იყო ლუქსი. სენტინელები ყველა კართან იდგნენ. ძნელია შესვლა და კიდევ უფრო რთული გასვლა. ვითომ ჩემს სიას ვსწავლობდი, თვალი პარმას კარებზე მქონდა მიპყრობილი. ერთ დღეს დავინახე ის, დაბალი, შავგვრემანი კაცი, პირისპირ ვიღაც ღარიბ ნაბიჭვართან, რომელიც სავარძელში იწვა, მაშინ როცა პარმა ყვიროდა. ერთხელ ვნახე, რომ ის ყვიროდა მის გარშემო მყოფ მაღალჩინოსნებზე და ჯარისკაცებზე. და ერთ დღეს დავინახე მეორე ოთახში, რომელიც გრძელ მაგიდაზე ნაცნობ საგნებს ათვალიერებდა: ჩემს თოფს, პორტფელს და შავ კომბინეზონს.
  
  
  ამან მომცა იდეა გეგმის შესახებ. საშიში გეგმა, მაგრამ შეზღუდული დრო დიდ რისკებს ქმნის. კაფეში ისევე დავბრუნდი, როგორც მივედი, ყველა კვალი დავფარე. რამდენიმე საჭირო ნივთი მოვამზადე და დასაძინებლად წავედი. ხვალ დატვირთული დღე იქნება.
  
  
  
  
  თავი 16
  
  
  
  
  
  დილა ჩემს ოთახში გავატარე ჩემი ხელსაწყოების მომზადებისთვის. ამან მთელი დილა დამჭირდა. სამუშაოსთვის უამრავი აღჭურვილობა მქონდა და ეს ყველაფერი დამჭირდებოდა, თუ ჩემი გეგმა წარმატებული იქნებოდა. მეორე მცდელობის არც დრო მქონდა და არც საშუალება. რომ არ გამომდიოდა, მეორე ცდასაც არ შევაწუხებდი.
  
  
  შუადღისას პატარა ფურგონი ვიქირავე და გუბერნატორის სასახლეს მივაშურე. მანქანა საძირკველში გავაჩერე და ავუყევი ბორცვს, საიდანაც წინა დღეს ვუყურებდი. იქ დავსახლდი და დაველოდე.
  
  
  მთელი დღე იქ ვიწექი ბუჩქებსა და მზეზე, ვერცხლები კი ჩემზე მაღლა დაფრინავდნენ და უყურებდნენ გუბერნატორის სასახლიდან ჩამოსულ და წასულ სტუმრებს. მოწევა არ შემეძლო, დროდადრო რამდენიმე ყლუპ წყალს ვსვამდი. ლოდინი გავაგრძელე. ვულმებმა დაიწყეს ქვევით წრე, გაურკვეველი, რადგან დიდი ხანია არ ვმოძრაობდი. საღამოს მახლობლად მდებარე აკაციის ხის ზედა ტოტებზე რხევებმა დაიწყეს დაჯდომა. და პოლკოვნიკი ანდრადი სასეირნოდ გამოვიდა სასახლის ბაღებში. ჩხუბები განაგრძობდნენ ჩემს ყურებას. გავაგრძელე ანდრადეს ყურება. მისმა სიარული პრობლემებისგან გადამარჩინა. აღარ მჭირდებოდა იმის დარწმუნება, რომ ის სასახლეში იყო.
  
  
  პოლკოვნიკი შიგნით დაბრუნდა, როგორც კი ფორთოხლისფერი აფრიკული მზე მისი სახიდან მთებში ჩავარდა. როცა გადავედი, რძალები გაფრინდნენ. კიდევ ნახევარი საათი ვიცადე, მერე სატელეფონო ხაზს გავყევი სახლიდან სახლის წინ, გზაზე მდებარე ბოძამდე. ბოძზე ავედი, სატელეფონო აპარატურა შევაერთე და სასახლის საყოფაცხოვრებო განყოფილებაში დავრეკე.
  
  
  "დასუფთავება", - გაისმა ხმა პორტუგალიურად.
  
  
  გამოვიყენე პორტუგალიური ადგილობრივი აქცენტით. „ბოდიშს გიხდით, თქვენო აღმატებულებავ, მაგრამ დღეს საღამოს ჩვენ უნდა შევამოწმოთ სასახლის გაყვანილობა ახალი ტრანსფორმატორისთვის, რომლის დაყენებაც ჩემს უფროსებს სურთ მომავალში. ჩვენ ელექტროკომპანიიდან ვართ.
  
  
  ”კარგი, მაშინ დარწმუნდით, რომ თქვენმა უფროსებმა უზრუნველყონ საჭირო საშვი. - თქვენ უნდა აჩვენოთ ის მთავარ ჭიშკართან, - თქვა ხმამ.
  
  
  ”ჩვენ ისე მოვიქცევით, როგორც თქვენ იტყვით”.
  
  
  გავთიშე და ელექტროენერგიის კომპანიას ავკრიფე. „ეს არის გუბერნატორის რეზიდენცია. მის აღმატებულებას სურს ვინმემ შეამოწმოს გაყვანილობა დღეს საღამოს. მიიღეთ თქვენი საშვი და დარწმუნდით, რომ აქ იქნებით საღამოს 9 საათზე.
  
  
  - ბუნებრივია. მაშინვე.'
  
  
  გაიცემა საშვი, დამლაგებელი დაელოდება ადამიანს, ელექტროკომპანია აგზავნის ადამიანს და შეუსაბამობა მოგვიანებით გაირკვევა.
  
  
  ბოძიდან ჩამოვხტი და ჩემს ნაქირავებ ფურგონში დავბრუნდი. უკვე სრულიად ბნელა, დროა დავიწყოთ. არ მიფიქრია წარუმატებლობის შედეგებზე ან თუნდაც მის შესაძლებლობებზე. თუ Killmaster ან სხვა აგენტი ამას გააკეთებს, ის არასოდეს დაასრულებს თავის პირველ მისიას, ყოველ შემთხვევაში, ცოცხალი.
  
  
  ახალი კომბინიზონი, სნაიპერული შაშხანა, დიდი ჩანთა, ელექტრიკოსის ფორმა და ჩემი მძიმე შავი ჩემოდანი ვანიდან გამოვიტანე მთავარ გზაზე. ზუსტად იმავე ადგილას გავაჩერე, სადაც გუშინ გაჩერდა სატვირთო მანქანა, რომელსაც წინა საბურავი გავხვრიტე. მე გამოვიკვლიე სასახლე, რათა დავრწმუნდე, რომ საუკეთესო მდებარეობა მქონდა. ჯდებოდა.
  
  
  აქ გზა მამულის კედლიდან დაახლოებით რვა მეტრში გადიოდა, თითქმის მისი ზევით. ბერმა გზიდან კედლის ძირამდე ჩამოხტა. კედლის მიღმა თავად სახლი ბაღებიდან ოცდახუთი მეტრის დაშორებით იყო. ეს იყო თეთრი ქვისგან დამზადებული სამსართულიანი შენობა, მუქი ხის მძიმე ორპირიანი სახურავით.
  
  
  გუბერნატორის პირადი ოთახი პირველი სართულის კუთხეში იყო, ბაღსა და კედელს გადაჰყურებდა, პირდაპირ იქ, სადაც მე ველოდი, სიბნელეში მოკალათებული.
  
  
  შავი კომბინეზონი მოვამზადე, ელექტრიკოსის ფორმა ჩავიცვი და შავი პორტფელიდან მასალაზე დავიწყე მუშაობა. მასში შედიოდა ორმოცდაათი იარდი თხელი ნეილონის ხაზი, ასი იარდი უფრო სქელი ნეილონის კაბელი, ბორბალი, ელექტრო თვითმავალი დაჭიმვის ბორბალი სამაგრით და სპეციალური კონექტორი ჩემი სნაიპერული შაშხანისთვის. მას შემდეგ, რაც შავი კომბინეზონი მზად იყო, სამაგრი თოფს მივამაგრე და ორმოცდაათი იარდის მოშორებით სასახლის სახურავზე დავმიზნე.
  
  
  ხმა სხვა არაფერი იყო, თუ არა ნაზი შრიალი ღამით. შავი, დაკბილული წვერი კედელსა და ბაღში გლუვ რკალს აკრავდა და სახლის ხის სახურავზე იყო ჩაფლული. ფოლადის წერტილის ბოლოში მდებარე დიდი თვალის გავლით, უხილავ რკალში ეკიდა ნეილონის ძაფი, საიდანაც მე ვიმალებოდი სახურავამდე, სადაც წერტილი იყო მიმაგრებული.
  
  
  ძაფი თოფის სამაგრს გავხსენი, ერთი ბოლო უფრო სქელ ნეილონის კაბელს მივამაგრე, მეორე ბოლო კი ბორტზე დავამაგრე და ძაფი ავაცილე. ძაფი მშვენივრად შემოეხვია კოჭას, კედელსა და ბაღში უფრო მძიმე კაბელი გადაიწია სახურავზე და შემდეგ უკან დამიბრუნდა ფოლადის წვერის თვალით. წვრილი მავთული გავათავე და სქელი სადენის ორივე ბოლო გზაზე მიწაში ჩაძირულ ძელს მივადე.
  
  
  ახლა მე მქონდა ძლიერი თოკი, რომელიც მიდიოდა გზიდან კედლისა და ბაღის გავლით სასახლეში. მთელი ჩემი აღჭურვილობა ავიღე და სადღაც გზის პირას დავმალე. აღკაზმულობის ბორბალი თოკზე მივამაგრე, დიდი ტომრის შიგთავსით სავსე შავი კომბინეზონი ავდექი და ფეხზე წამოვდექი.
  
  
  შემდეგ პატარა ელექტრონული მართვის პანელი ავიღე და მთავარ გზაზე ავედი იმ ადგილას, სადაც ძალიან ახლოს ვიყავი მთავარ ჭიშკართან. სტუმრების წყალობით ჭიშკარი გაიხსნა. ორი გუშაგი იდგა საგუშაგოში მხოლოდ კედლების შიგნით, ხოლო საგუშაგო იყო განთავსებული შესასვლელის გარეთ.
  
  
  მართვის პანელზე დავაჭირე ღილაკს. ერთ ბნელ საღამოს ჩემმა დატენილმა კომბინეზონმა თოკზე მოძრაობა დაიწყო; გზის გასწვრივ, კედელზე და მაღლა ცაში, ბაღის ზემოთ, სახლის სახურავამდე. დაძაბული ველოდებოდი, გასაქცევად მზად ვიყავი.
  
  
  Არაფერი მომხდარა. არავის უნახავს "კაცი" ბაღის გასწვრივ სახურავზე გაფრენილი. დაველოდე სანამ დავინახე, რომ ბუნაგი თითქმის მიაღწია სახურავზე, შემდეგ დავაჭირე სხვა ღილაკს პანელზე. ეს გამოიწვევს ხმაურს და პანიკას.
  
  
  'გაჩერდი! იქ მაღლა! ყურადღება! ყურადღება! შეტევა!'
  
  
  ყვირილი ხმამაღალი და სასტიკი, საგანგაშო და პანიკური ჟღერდა ჩემს მარჯვნივ კედლებში. ჭიშკართან სამი მცველი სამივე შებრუნდა და ერთი წუთით იქ გაიხედა.
  
  
  'ყურადღება! გაფრთხილება: წითელი განგაში. გუბერნატორის ნომერი!
  
  
  სამი მცველი, დამფრთხალი და დაძაბული დამატებითი მცველების ბრძანებით, განგაში გაიქცა ჭიშკარიდან.
  
  
  გზას გადავირბინე, ბარიერს გადავაბიჯე და წყნარად გავუყევი სასახლისკენ მიმავალ გზას ოცდახუთი მეტრი. არავის უთქვამს გაჩერდი.
  
  
  ჩემს მარჯვნივ, პროჟექტორები ანათებდნენ სასახლის სახურავს, ოფიცრები ყვირიან, ჯარისკაცები გამაფრთხილებელ სროლებს ისროდნენ, სახურავის კიდიდან კი ნამსხვრევები ფრინავდა. ჯარისკაცები სახლიდან გაიქცნენ და ოფიცრები აიძულებდნენ. წინა კარის სადარაჯოც გაუჩინარდა. შევედი და წყნარ, ელეგანტურ დერეფნებში გავიარე. შიგ მცველებიც განგაში დარბოდნენ.
  
  
  იქნებ გამიმართლა. ზედმეტად მკაცრი დაცვა ყოველთვის შეიძლება დაგიჯდეს, ეს ქმნის ზედმეტ ნერვულ დაძაბულობას. მათ აცნობეს შავ კომბინეზონში გამოწყობილი მკვლელის შესახებ, ახლა კი გუბერნატორზე თავდასხმას ახორციელებდნენ შავ კომბინეზონში გამოწყობილი მამაკაცი. შფოთვა ყველა ფრონტზე. ყველას სურდა გუბერნატორის გადარჩენა.
  
  
  ვიპოვე საჭირო დერეფანი, შევედი და პოლკოვნიკ პედრო ანდრადეს ოთახის კარისკენ გავემართე. მისი კარი გაიღო. სანამ ჯერ კიდევ იცვამდა, გარეთ გავიდა. ღია კარიდან მის უკან ქალი დავინახე, რომელიც ასევე სწრაფად იცვამდა. პოლკოვნიკი პირდაპირ ჩემთან მოვიდა.
  
  
  'Ეს ვინ არის?' - მბრძანებლური ტონით ჰკითხა. 'შეტევა? სად?
  
  
  მისკენ რამდენიმე ნაბიჯი გადავდგი, გუბერნატორზე რაღაცას ვჩურჩულებ. სტილეტო, რომელიც კაფეში მკლავზე მქონდა მიბმული, ხელიდან გამივარდა. გულში ჩავარტყი, დაცემამდე დავიჭირე და პატარა ხალიჩთან მივიყვანე. იქ დავჯექი სკამზე, ზურგით კარისკენ. დერეფანში დავბრუნდი, გუბერნატორთან სწორი დერეფანი ვიპოვე და ელექტროგადამცემი ხაზის დემონტაჟი დავიწყე.
  
  
  მუხლებზე მუშაობისას დავინახე, როგორ გამოვიდა გუბერნატორი მისი შემადგენლობიდან და ჯარისკაცები ყველა მხრიდან უახლოვდებოდნენ მას. ორმა გვერდით მიმიწია. კედელთან ვიდექი და შეშინებული და დაბნეული ვუყურებდი, როგორც მუშას უნდა.
  
  
  - მანეკენი? - უთხრა გუბერნატორმა თავის ორ ადამიანს. „სკამის ლიფტის მსგავს რაღაცაზე. ამდენი სპეციალური მასალა მანეკენისთვის? რატომ? Შენ ხარ დარწმუნებული?'
  
  
  "მატყუარა. შევსებულია სქელი ჩალით. რაღაც საეჭვო აღმოვაჩინეთ. ..'
  
  
  ”მაშინ ეს ხრიკი უნდა იყოს”, - წამოიძახა გუბერნატორმა და ირგვლივ მიმოიხედა. 'Მაგრამ რატომ? არავის უცდია ჩემი მოკვლა, არა?
  
  
  ოფიცერმა თავი დაუქნია. ' სია. მოძებნე სახლი. მათ ოცი წუთი დასჭირდათ პოლკოვნიკ პედრო ანდრადეს ცხედრის მოსაძებნად. გუბერნატორმა პირობა დადო, რომ თავის ბინებში დაბრუნდება.
  
  
  „ანდრადე! მკვლელი ვერ გავიდა, არა?
  
  
  - Არა სერ. დარწმუნებული ვარ არა. კართან მცველები სასწრაფოდ გაგზავნეს თავიანთ პოსტებზე.
  
  
  თავი დავხარე, დერეფანი გაბრაზებული ხმებით სავსე საგიჟეთში გადაიქცა. ჩემი ყველაზე ცივილიზებული პორტუგალიის გამოყენებით, მე წამოვიძახე: „აქ ყველა უნდა დავიჭიროთ, ოფიცრებიც კი“.
  
  
  მეეჭვება გუბერნატორმა ან ვინმემ იცოდეს, ვინ ყვიროდა დღემდე. ამ მომენტში მათ არ შეუწყვეტიათ გაკვირვება, მაგრამ მაშინვე შეაჩერეს ყვირილი. მე ვუყურებდი, რომ ყველა, ვინც უშუალოდ არ ეკუთვნოდა გუბერნატორის აპარატს ან პერსონალს, შეიპყრეს და დააპატიმრეს, გაბრაზებული მოხუცი პოლკოვნიკიდან მოკლული პოლკოვნიკ ანდრადეს მოახლე და შეყვარებული.
  
  
  ხუთი წუთის შემდეგ დამიჭირეს, როცა ზუსტად ცხვირქვეშ დამინახეს. ამ დროს მოვიდა ელექტროკომპანიის ნამდვილი მამაკაცი თავისი საშვით და ისიც წაიყვანეს. მანქანაში იძულებით ჩაგვსვეს და დაცვაში წაიყვანეს. დაცვა, როგორც ვიცოდი, ეროვნული უსაფრთხოების სამსახურის ხალხი იყო. ახლა დანარჩენები სენიორ მაქსიმილიან პარმასთან იყვნენ. იმედი მქონდა, არც ის გამიცრუებდა.
  
  
  ამჯერად ეროვნული უშიშროების შენობაში შესასვლელი კარიდან შევედი. გადაგვიყვანეს დაკითხვის ოთახში, გაშიშვლდნენ და გაჩხრიკეს. სასახლეში მოვიშორე სტილეტო და მაჯის მექანიზმი. გარდა ამისა, მე არ მქონია რაიმე იარაღი ან აღჭურვილობა. არ მინდოდა პარმასთვის ზედმეტად ადვილი, ძალიან სწრაფი ან ზედმეტად თავდაჯერებული გავმხდარიყავი.
  
  
  ეროვნული უსაფრთხოების სამსახური რუტინაში ცხოვრობს, როგორც ყველა პოლიტიკური სამსახური; მაგრამ დაცვის პოლიციასთან სიტუაცია კიდევ უფრო მძლავრია. ყველაფერი წიგნს უნდა გაეკეთებინა; გამოცდილებამ ასწავლა მათ, რომ მსგავსი რამ საუკეთესოდ მუშაობს და მათი ტემპერამენტი აიძულებს მათ ამ გზით მუშაობა. თუ ნაკლები ეჭვმიტანილი იქნებოდა, მათ შეეძლოთ უბრალოდ შეემოწმებინათ ელექტროკომპანია და აღმოაჩენდნენ, რომ საერთოდ არ მიცნობდნენ. და მაშინვე დამემართებოდა.
  
  
  სამაგიეროდ, იმის გამო, რომ ამდენი ინტერვიუ იყო, ჩვენ ყველანი ერთსა და იმავე ნაბიჯ-ნაბიჯ გამოძიებას ჩავატარებდით, მათ შორის რამდენიმე ძალიან გაბრაზებული ოფიცერი, და შემოწმდა ჩვენი ისტორიები და ალიბი. ცალ-ცალკე განიხილეს ყველაფერი, რაც ჩვენთან გვქონდა. სულ თან მქონდა ფული, გასაღებები, საფულე, ყალბი მართვის მოწმობა, ყალბი ოჯახის ფოტოები და დიდი მნიშვნელობის პატარა ნივთი. †
  
  
  "ვინ არის მანუელ კეზადა?"
  
  
  ის იყო გამხდარი მამაკაცი ცივი სახით, ჯერ კიდევ პიჯაკი ეცვა, როცა დაკითხვის ოთახის კარებთან იდგა.
  
  
  გამომძიებლები ყურადღების ცენტრში იდგნენ და კინაღამ აცოცდნენ მაგარი კაცის წინ. მათ იპოვეს!
  
  
  - ის, სერ, - თქვა გამომძიებელმა და ჩემზე მანიშნა.
  
  
  გამხდარი პატრონი ნელ-ნელა მიყვებოდა ზემოდან ქვევით. მას მოეწონა და სახეზე ოდნავ ღიმილი მოეფინა. მან თავი დაუქნია.
  
  
  "Მოდი."
  
  
  ჯარისკაცებმა იქ მიბიძგეს. ოთახიდან გავედით დერეფანში სადაც ყველა გაჩერდა ჩემს შესახედაად და კიბეები მეორე სართულზე ავედით. სახეს ვინარჩუნებდი პირდაპირ და ამავდროულად რაც შემეძლო ვნერვიულობდი. არც ისე რთული იყო, საკმაოდ ვნერვიულობდი: ადრენალინი ახლა ჩემში მიდიოდა. მაქსიმილიან პარმას კაბინეტში წამიყვანეს.
  
  
  კარი ჩემს უკან დაიხურა. პატარა მაგიდის უკან ცივი თვალებით გამხდარი მამაკაცი იდგა. ოთახში კიდევ სამი მამაკაცი იყო. ყველა პოლიციელი, არანაირი ჯარისკაცი. მაქსიმილიან პარმა თავის დიდ მაგიდასთან იჯდა და რაღაც ქაღალდებით იყო დაკავებული. ცოტა ხანს არ უყურებდა. ძალიან ძველი ხრიკი.
  
  
  'Ისე. - თქვა მან ისე, რომ ჩემკენ არ შემოუხედავს, - ეს ბატონი კესადაა, არა? ელექტრო კომპანიის თანამშრომელი.
  
  
  მე გადავყლაპე. დიახ . .. ბატონო.
  
  
  -როგორ, - თვალები ასწია მან, - შენზე არასოდეს სმენიათ?
  
  
  "მე მე. ...“ – ჩავიჩურჩულე მე.
  
  
  პარმამ თავი დაუქნია. მამაკაცი ფეხზე წამოდგა და სახეში ძლიერად დამარტყა. დავიბენი, მაგრამ არ დავეცი. პარმამ შემომხედა. ისევ დაუქნია თავი. კიდევ ერთმა კაცმა აიღო იარაღი, მიმითითა ჩემს თავზე და დაძვრა. ტრიგერი უბრალოდ დააწკაპუნა.
  
  
  არავის გაეცინა. არავინ ისაუბრა. პარმა ადგა მაგიდიდან და შემოიარა და ჩემსკენ დაიძრა. გაჩერდა და პირდაპირ თვალებში შემომხედა. მისი თვალები პატარა და ღრმა იყო.
  
  
  ”მაშ,” თქვა მან კვლავ. ”მანუელ კესადა, მატყუარა, მკვლელი. რაც შეეხება ჩვეულებრივ მანეკენს და მკვლელს? არა! კაცი, რომელმაც იცის, რომ დაიჭირეს, მაგრამ დარტყმისგან ძლივს იკაწრება. კაცი, რომელიც ძლივს ახამხამებს, არ ცახცახებს და საერთოდ არ ღრიალებს, როცა იარაღს მიმართავენ. არ გგონია შენი საშუალო მკვლელი?
  
  
  გამოვიყენე ჩემი პორტუგალიური. -მე... მესმის. ...მაგრამ ეს ასე არ არის.
  
  
  "ასე რომ," როგორც ჩანს, იყო პარმას გამონათქვამი. - ჯერ კიდევ პორტუგალიური და მაინც ძალიან კარგი. ძალიან კარგი პორტუგალიურია, მაგრამ ადგილობრივი დიალექტი შესანიშნავია. ყველა ეს ლამაზი რამ და ეს მხოლოდ ყურადღების გაფანტვაა. ძალიან ჭკვიანი და ძალიან ეფექტური.
  
  
  „მიბრძანეს. მომცეს. .. - ვუთხარი პორტუგალიურად.
  
  
  "ისინი?" - თქვა პარმამ. თავი დაუქნია, მაგიდას მიუბრუნდა, პატარა ნივთი აიღო და მაჩვენა. 'იცი ეს რა არის? ჩვენ ვიპოვეთ ის თქვენი გასაღებებით.
  
  
  საპოვნელად დავდე: ორ ადგილას. ეს იყო ჩაკას, ოქროს მძინარე ლომის ამულეტის გატეხილი ნახევარი.
  
  
  "მე მე. ..“ ისევ შევცქეროდი. "ვიღაცამ უნდა ჩამიდო ჯიბეში, თქვენო აღმატებულებავ."
  
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ არ ვიცი რა არის და რას ნიშნავს?" რას მეუბნება ეს?
  
  
  რომ სცოდნოდა, ისეთი ეფექტური არ იქნებოდა, როგორც მე მეგონა და ამაოდ დიდ შრომას დავდებდი. მეც მკვდარი ვიქნებოდი ერთ საათში, რომ არ მცოდნოდა რისი იმედი მქონდა. მაგრამ მაინც არაფერი მითქვამს.
  
  
  "წავიდეთ," თქვა მან.
  
  
  წამიყვანეს მეორე ოთახში, სადაც გრძელი მაგიდა იდგა ყველა მტკიცებულებით. პარმა შეფ-მზარეული იყო, რომელსაც თავად უყვარდა ყველა ინგრედიენტის გამოცდა. ახლა, გენერალ და სილვას მკვლელობის ყველა მასალის გვერდით, მაგიდაზე ჩემი შავი მანეკენი იდო კომბინეზონში. ეს რომ არა, ტყუილად ბევრს ვიმუშავებდი. პარმამ სქელ ჩალას ხელი ჩაავლო, რომელიც კომბინიზონში მქონდა ჩაყრილი და მძინარე ლომის მეორე ნახევარი ამოაძვრინა. მომიბრუნდა და მაჩვენა.
  
  
  ”მათი პატარა შეცდომა,” თქვა მან. და შემდეგ ინგლისურად: "მაგრამ რა ვიცი, ეს ძალიან მნიშვნელოვანი შეცდომაა, არა?"
  
  
  ვუყურე და მერე ინგლისურიც გამოვიყენე. Შეიძლება ვისაუბროთ?'
  
  
  აჰჰ. კინაღამ გაბრწყინდა სიხარულისგან, შემდეგ კი მკვეთრად მიუბრუნდა თავის კაცებს. -ჩემს კაბინეტში დამელოდე. Დაგირეკავ. Შესვენების გარეშე. Გასაგებია? ამ ადამიანთან მარტო დალაპარაკება მინდა“.
  
  
  წავიდნენ და ზურგს უკან კარი მიხურეს. პარმამ სიგარეტს მოუკიდა. ”ჩვენ საბოლოოდ შევხვდებით და ყველა ბარათი ჩემს ხელში იქნება”, - თქვა მან. მან ტუჩები მოილოკა, თვალები უბრწყინავდა იმ პერსპექტივის გამო. „კილმაისტერი პირადად. N3 ჩემს ხელშია, AH ხელში. შენ დაჭერილი მკვლელი ხარ, კარტერ, აჰ-ს მოუწევს ჩვენთან ძვირადღირებული მოლაპარაკება. რა თქმა უნდა ჩემთან.
  
  
  მე მართალი ვიყავი: თუ ის იყო საიდუმლო პოლიციის პატარა უფროსი, მან უნდა იცოდა, რომ N3 მის ტერიტორიაზე იყო და აშკარად თანამშრომლობდა ზულუ მეამბოხეებთან. ერთხელ შეშფოთებული, მან ასევე უნდა იცოდა ჩემი მუშაობის გზა. ასე რომ, როდესაც მან იპოვა მძინარე ლომი, რომელიც მე მოვათავსე ჩემს მატყუარაში, ის გაოცდა და როდესაც მეორე ნახევარი მანუელ კეესადასთან დასრულდა, ის აბსოლუტურად დარწმუნებული იყო, რომ მას ჰქონდა N3 AH-დან. და ასევე AH იყო მეტისმეტად მნიშვნელოვანი ვინმესთვის, მისი გარდა, რომ გაუმკლავდეს მას.
  
  
  - შეცდომაა, - ამოვისუნთქე მე. "რა თქმა უნდა, ძალიან დავბერდი."
  
  
  ”თქვენი სიტუაცია ძალიან დელიკატურია”, - თქვა პარმამ რბილად.
  
  
  „თუ ეჭვი არ მეპარება, რომ მკვლელი ხარ. .. - მხრები აიჩეჩა.
  
  
  - შეიძლება სიგარეტი მოვიტანო? ერთი მომცა და ნება მომცა დავანთებინა. 'მოდით დავიწყოთ იმით, თუ რას აკეთებს აქ რეალურად AH? ვეწეოდი. "არ გჯერა, რომ მე საუბარს ვაპირებ, არა?"
  
  
  ”ვფიქრობ, რაღაც მომენტში სალაპარაკოც კი მოგიწოდებთ”, - თქვა პარმამ.
  
  
  - თუ საკმარისად დიდხანს იცოცხლებ, - ვუთხარი მე.
  
  
  'ᲛᲔ? კარგით, თქვენ მთლიანად გაჩხრიკეთ. ..'
  
  
  მანეკენთან მივედი და ხელი დავავლე. თოფით ხელში გადმოხტა და ნაძალადევად მიმიწია გვერდით. ოთახს წავაწყდი. პარმა მანეკენს დაეყრდნო, რათა ეპოვა ის, რაც მისი აზრით, შიგნით დამალული მქონდა. მას არ მოეწონა.
  
  
  შემობრუნება სცადა და ფეხზე წამოდგა. სახე გალურჯდა. ამოისუნთქა. თვალები საშინლად გაუბრწყინდა და ხუთ წამზე ნაკლებ დროში მკვდარი დაეცა მიწაზე.
  
  
  ოთახის შორეულ კუთხეში დავრჩი. სიგარეტი იმ სითხეში ჩავარდნისას გამოთავისუფლებული გაზი, რომლითაც ჩალა მქონდა გაჟღენთილი, ყველაზე მომაკვდინებელი იარაღი იყო, რაც მე ვიცოდი. ერთხელ ჩასუნთქვა მყისიერ სიკვდილს ნიშნავდა. მეეჭვება, პარმას ოდესმე გაეგო, რამ მოკლა იგი, ან თუნდაც ის, რომ ის კვდებოდა. ეს მანამდე მოხდა, სანამ მისი გონება რაიმეს იტყოდა.
  
  
  პოლიციელი, რომელსაც სურდა საკუთარი მტკიცებულებების შემოწმება, აუცილებლად შემოიყვანდა მანეკენს თავის კაბინეტში. ნამდვილად ოფიცერი, რომელიც პირადად ეხება რაღაც ისეთივე მნიშვნელოვანს, როგორიც არის AH ან N3 და სურდა მოლაპარაკება. მე ამის იმედი მქონდა და იმუშავა. ახლა რაც უნდა გამეკეთებინა, ცოცხალი გამოვსულიყავი.
  
  
  
  
  თავი 17
  
  
  
  
  
  არც ისე რთული უნდა იყოს.
  
  
  როცა გარდაიცვალა, პარმას ხმა არ ამოუღია. მის კაცებს მეორე ოთახში მკაცრად უბრძანეს იქ დარჩენა და კარგად მოწესრიგებულები იყვნენ. კარგა ხანი იქნება უმაღლეს წოდებამდეც კი, ალბათ იმ გამხდარ კაცს, ცივი თვალებით, რომელმაც აქ მომიყვანა, შესვლა რომ უთხრეს, არ შეხვიდეო, დიდი დრო გავა; ან თუნდაც დაიწყო ფიქრი, რამე ხომ არ მოხდა.
  
  
  პარმას ტანსაცმელს ვერ ვიცვამდი. ის ძალიან პატარა იყო ჩემთვის. მაგრამ მისი კაბინეტის მეორე კარი დერეფანში გადიოდა, სადაც კიდევ ერთი მესაზღვრე იყო განთავსებული. ამ დროისთვის მთელმა ოფისმა უნდა სცოდნოდა, რომ მკვლელი დაიჭირეს, რომ ის საიდუმლო ორგანიზაციას ეკუთვნოდა და რომ უფროსს ახლა მასთან ჰქონდა საქმე. ისინი ყველა მიიღებენ საპატიო წოდებას და შესაძლოა დაწინაურებაც კი; ჭორები, როგორც წესი, სწრაფად ვრცელდება ისეთ ორგანიზაციაში, როგორიცაა საიდუმლო პოლიცია. ნებისმიერი იღბლიანი, მცველი მოდუნდება და ახლა ყველა ერთმანეთს უღიმიან ღვინის სმისას.
  
  
  ამ ყველაფერზე ვფიქრობდი იმ რამდენიმე წამში, როცა სუნთქვა შემეკრა, პარმას სხეული გადავხედე, იარაღი ავიღე და დერეფანში გამავალი კარისკენ წავედი. გავხსენი და ცხვირსახოცით პარმას ხმის მიბაძვით ვუთხარი: – ახლავე შემოდი.
  
  
  ჯარისკაცი სწრაფად შევიდა შიგნით. ისევ იგივე ძალიან მკაცრი დისციპლინა პოლიციის სახელმწიფოში. კარი დავხურე და თითქმის იგივე მოძრაობით დავაკაკუნე ფეხზე. ის დაინგრა. ის თითქმის ჩემი სიმაღლე იყო. მის ფორმას მაინც გამოვიყენებდი, მაგრამ ამ იღბალმა ბევრი რისკისგან გადამარჩინა. გავიხადე, ფორმა ჩავიცვი და დერეფანში გავედი.
  
  
  სწრაფად წამოვედი, თითქოს მნიშვნელოვანი დავალება მქონდა პარმასთან. მეორე კარის მცველი დამინახავს შემოსული და წინააღმდეგი არ იქნება, თუ ისევ გამოვვარდი. მანაც ძლივს გაახილა თვალები; ის მხიარულად ესაუბრებოდა ორ სხვა მცველს, რომლებმაც მკვლელის დაკავების მღელვარებით დატოვეს თავიანთი პოსტები. ჭორები აქ მართლაც ისე სწრაფად წავიდა, როგორც ველოდი.
  
  
  მაღალჩინოსნებს, რომლებიც პარმასთან იყვნენ ჩემი დაკითხვის დროს, სხვა ოფისში ლოდინი დაავალეს და იქ, ალბათ, ჯერ კიდევ ელოდნენ. არ მჭირდებოდა ფიქრი, რომ რომელიმე მათგანმა შეამჩნია ჩემი სახე. ხმაურიანი დერეფნები სწრაფად გავიარე, პირველ სართულზე ჩავედი და შესასვლელი კარისკენ გავემართე.
  
  
  მთავარი შესასვლელის დაცვამ ცნობისმოყვარეობით შემომხედა. მე ვანიშნე სასმელი და მესაზღვრემ გაიღიმა. მერე ბნელ ქუჩაზე აღმოვჩნდი.
  
  
  სხვა ხეივანში ფორმა მოვიშორე, იქ დამალული ტანსაცმელი გამოვიცვალე და ჩემს იაფფასიან სასტუმროში დავბრუნდი. იქ ჩავალაგე ნივთები, გადავიხადე და ორი კვარტალი ფეხით გავიარე მესამე ოთახამდე, რომელიც ნაქირავებდი. ზევით ავედი და დასაძინებლად წავედი. კარგად მეძინა, ძალიან გრძელი დღე იყო.
  
  
  პოლიციისა და ჯარის მანქანებმაც კი, რომლებიც მთელი ღამის განმავლობაში ქალაქში სირენების სროლით დადიოდნენ, ძილი არ შემეშალა.
  
  
  მთელი მეორე დღე ჩემს ოთახში ვიჯექი. ტელევიზორს ვუყურე და ჩემს საკონტაქტო პირს დაველოდე. ტელევიზიამ ცოტა რამ თქვა, გარდა მკვლელობის მცდელობისა. პანიკამ მოიცვა ქალაქი; გამოცხადდა საომარი მდგომარეობა და ტერიტორია შემოზღუდეს. ისტერიული ტონით ხელისუფლებამ სიმშვიდისკენ მოუწოდა. ახლა, როცა ლიდერი მოკლეს, ყველაფერი კონტროლის ქვეშ იყო. ასე მიდიოდა ჩვეულებრივად.
  
  
  რამდენიმე კვირაში, როცა არავინ დაღუპულა და სხვა არაფერი მომხდარა, მთავრობა გადაწყვეტს, რომ საშიშროებამ გაიარა და კოლონია ისევ დასახლდება. ყველამ მიულოცა მთავრობას და მთავრობამ მიულოცა საკუთარ თავს გადამწყვეტი ქმედება, რომელმაც გადაარჩინა საქმე და დაამარცხა საზიზღარი მკვლელი. მხოლოდ რამდენიმე ადამიანს, ცინიკოსს, პოეტს, მწერალს და რამდენიმე რეპორტიორს შეეძლო წარმოედგინა, რომ მკვლელს შეეძლო ახლახან დაემთავრებინა თავისი საქმე და წასულიყო სახლში.
  
  
  ჩემი კონტაქტი ლანჩამდე ცოტა ხნით ადრე გაჩნდა ჯარისკაცების რაზმთან არმიის კაპიტნის სახით. კარზე დააკაკუნა და ჩემი დაკავება გამოაცხადა. მე ვაპირებდი მათ კარში აფეთქებას, როდესაც კაპიტანმა დაიყვირა: „არ შეეწინააღმდეგო, სენო. შენი ძმა უკვე დაკავებულია. შენი ნამდვილი ძალა ცნობილია, გაქცევა შეუძლებელია.
  
  
  საკვანძო სიტყვა იყო "ძმა".
  
  
  Ვიკითხე. - "როგორია ჩემი ნამდვილი პიროვნება?"
  
  
  "შენ ხარ სენორი ჰალფდან ზვარტი, დასაქმებული Malmö Saw-სა და AX-ში."
  
  
  კარი გავაღე. კაპიტანმა მხოლოდ ერთხელ გაიღიმა. მან უბრძანა თავის კაცებს ჩემი დაპატიმრება. ქალაქელები ტროტუარზე გავიდნენ. ზოგიერთებმა მიფურთხეს. ჯარისკაცებმა სამეთაურო მანქანაში ჩამიყვანეს, კაპიტანი ჩაჯდა და გავედით.
  
  
  "სად?" - Ვიკითხე.
  
  
  კაპიტანმა უბრალოდ მხრები აიჩეჩა. მე მას შევხედე. მასში იყო რაღაც, რაც არ მომეწონა. კაპიტანი არ ავლენდა ცნობისმოყვარეობას, ღიმილს, კითხვას. რაღაც ბნელი იყო მასში, ის ძალიან ფრთხილი იყო. და საკმარისად არ შემომხედა.
  
  
  ქალაქი დავტოვეთ მეწამულ ბინდიში, სამხრეთით მდებარე უღრან უდაბნოში. უკვე ბნელოდა, როცა სოფლის დიდი ჰაციენდის ეზოში შევედით. ჯარისკაცები ჩვენს ირგვლივ ჩრდილში იდგნენ. ასევე ორი ვერტმფრენი, რომელთაგან ერთს აშშ-ის მარკირება ჰქონდა. თავს უკეთ ვგრძნობდი. კაპიტანმა შიგნით შემიყვანა. - აქ უნდა დაელოდოთ, ბატონო. კარტერი, - თქვა კაპიტანმა.
  
  
  მარტო დამტოვა. ახლა საერთოდ არ მომეწონა. შევისწავლე დიდი მისაღები, სადაც ვიდექი. მას ჰქონდა როგორც მდიდრული, ისე სოფლის ავეჯეულობა, ასევე ძველი ოჯახიდან ძალიან მდიდარი კაცის ქონება. არა აფრიკული ქონება, არამედ პორტუგალიური. კედლებზე სკამები და მაგიდები, ნახატები და იარაღი - ეს ყველაფერი პირდაპირ შუა საუკუნეების პორტუგალიიდან იყო გადმოტანილი.
  
  
  აქ ჯარისკაცები არ იყვნენ, მაგრამ ყველა ფანჯარაში ჩრდილებს ვხედავდი. ხაფანგში ვიგრძენი თავი. მაგრამ მე ჩემი საქმე გავაკეთე. არაფერი გამოუვიდა. ანუ სწორი იყო? მე ჩემი საქმე გავაკეთე და მათ აღარ ვჭირდები?
  
  
  ძალიან ბევრი ვიცოდი? ასე რომ, მნიშვნელოვან ადამიანს ახლა სურს დარწმუნდეს, რომ მას აღარ ვჭირდები? ეს ადრეც მომხდარა. და კაპიტანმა ეს იცოდა.
  
  
  ჩემს მოპირდაპირე კედელში კარი გაიღო. ოთახში მამაკაცი შემოვიდა და ირგვლივ ისეთივე ყურადღებით მიმოიხედა, როგორც ადრე: ქორი.
  
  
  მან დამინახა. 'ნიკა? Აქ რას აკეთებ?'
  
  
  ”არ გამომიგზავნეთ?” - ამოვიოხრე მე.
  
  
  წარბები შეჭმუხნა. - კი, კონტაქტი მოვაწყე, რომ ქვეყნიდან გაგიყვანო, მაგრამ... ... ეს "ორდერი" დახურულია, არა?
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე. 'Მაგრამ რა?'
  
  
  ”მე მეგონა, რომ სვაზილენდში დაგაბრუნებდნენ”, - თქვა მოხუცმა. „მინისტრმა ტელეფონზე მითხრა, რომ მნიშვნელოვანი საქმე ჰქონდა ჩემთან. იქნებ მას სურს მადლობა გადაგიხადოთ.
  
  
  "ალბათ," ვთქვი მე. ”მაგრამ ყველა ფანჯარასთან არის მცველები და კაპიტანმა იცის ჩემი ნამდვილი სახელი.”
  
  
  'Თქვენი სახელი!' ქორი დაიფიცა. „ჯანდაბა, ეს ეწინააღმდეგება მთელ გარიგებას. მინისტრმა იცის. ..'
  
  
  კიდევ ერთი კარი გაიღო. - რა ვიცი, მისტერ ჰოუკ?
  
  
  მისი ღრმა ხმა, იმდენად შთამბეჭდავი მისი პატარა აღნაგობისთვის, მთელ ოთახში ჟღერდა. იქ ის იდგა, პორტუგალიის ერთ-ერთი წამყვანი მამაკაცი, მე და ჰოკს უყურებდა. ჰოუკს არ ეშინოდა. ქორი მსოფლიოში ვერც ერთმა ადამიანმა ვერ შეაშინოს.
  
  
  „არავინ არ იცოდეს N3-ის სახელი მისიის დროს“.
  
  
  "მაგრამ "მისია" დასრულდა, არა? თქვა პატარა კაცმა. „ჩვენი სამი ეჭვმიტანილი გარდაცვლილია, ძალიან პროფესიონალი ბატონი. კარტერი AH-დან ძალიან გამოცდილია.
  
  
  - ჯანდაბა, - იღრიალა ჰოუკმა, - მიდი საქმეზე. თქვენ დარეკეთ მნიშვნელოვან ბიზნეს საკითხზე. თქვენ არ თქვით, რომ N3 აქ იქნებოდა, რომ თქვენი ხალხი მას აქ ჩამოიყვანდა იმ კოდით, რომელიც მე მივეცი კონტაქტს, რათა დავეხმარო გაქცევაში. გინდოდათ, რაც შეიძლება მალე დაეტოვებინა მოზამბიკი. მაშინ რატომ არის ის ისევ აქ?
  
  
  - სამუშაო დასრულებულია, - ნელა ვუთხარი. შესაძლოა, ახლა მინისტრი აპირებს თავისი ჩართულობის დამალვას და მას აღარ სჭირდება სამხატვრო აკადემია.
  
  
  ჰოკმა წვრილი ჩაიცინა. - ამას არ გირჩევ, ბატონო მდივანო.
  
  
  მის ხმაში ოდნავი მუქარა იყო, მაგრამ როცა ჰოკი აფრთხილებს, მას აქვს ძალა, AH მის უკან დგას და ის არასოდეს არის რბილი. AH-ს შეუძლია, საჭიროების შემთხვევაში, გაანადგუროს მთელი ერი. მინისტრს ეს უნდა სცოდნოდა, მაგრამ სახეზე არც ერთი კუნთი არ ამოძრავებდა. დავიწყე ძალიან უხერხული შეგრძნება. რომელი...?
  
  
  სამუშაო დასრულებულია“, - განაცხადა მინისტრმა. - მაგრამ მართლა საჭირო იყო? ჩვენი სამი წამყვანი ფიგურა გარდაცვლილია, მაგრამ მაინტერესებს, იყო თუ არა მათ შორის მოღალატე.
  
  
  სიჩუმე ღრუბელივით ეკიდა მდიდრულ მისაღებში, ისეთივე მომაკვდინებელი, როგორც გაზის ღრუბელი, რომელმაც მოკლა პარმა. ფანჯრებს გავხედე, რომლის მიღმა გუშაგის ჩრდილები მოჩანდა. ჰოუკმა უბრალოდ შეხედა მინისტრს, სახე უცებ დასერიოზულდა.
  
  
  "Რას ნიშნავს?" - ჰკითხა მოხუცმა.
  
  
  „ჩვენ დარწმუნებულები ვიყავით, რომ აჯანყებულებმა იცოდნენ და შეძლებდნენ ამ ყველაფრის გაკეთებას მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ მათ ეყოლებოდათ ლიდერი ხელისუფლების რომელიმე მოხელეს. მოღალატე. ჩვენ ვიცით, რომ მოღალატე უნდა იყოს, მაგრამ ალბათ არასწორ ადგილას ვეძებდით.
  
  
  -სად უნდა გეხედა მაშინ? რბილად ჰკითხა ჰოკმა.
  
  
  'Ბატონი. კარტერმა ჩვენთან ერთად მოკლა მეამბოხე ლიდერი, - თქვა მდივანმა და შემომხედა. „მაგრამ აჯანყება გეგმის მიხედვით მიდის. გავიგეთ, რომ რამდენიმე საათში პოლკოვნიკი ლისტერი გამოჩნდებოდა მიწისქვეშა ტელევიზიით, რათა გამოეცხადებინა მისი დასაწყისი და მოუწოდებდა შავკანიანებს არეულობისა და გაფიცვისკენ. ჩვენი მეზობლებისგან გავიგეთ, რომ აჯანყებულები არ შეჩერდებიან და არ დამარცხდებიან და მათ შეუძლიათ შეასრულონ თავიანთი გეგმები შესამჩნევი პრობლემების გარეშე“.
  
  
  ახლა მან შეხედა ჰოკს. „წუხელ, როგორც კი პარმას გარდაცვალების შესახებ შევიტყვე, გავუბრძანე ჩვენი საუკეთესო ჯარის საიდუმლო გადაყვანა ყაზარმიდან იმბამბაში, აქედან 60 კილომეტრში. ყველაფერი გეგმის მიხედვით. ორივეს შემოგვხედა. ”დილას საღამოს, პოლკოვნიკ ლისტერის დაქირავებულებმა შეუტიეს ჩვენს ჯარებს იმბამბაში. ჩამოსვლისთანავე შეუტია მათ, როცა ისინი ჯერ კიდევ მოუწესრიგებელი და ჩამოუყალიბებელი იყვნენ და კინაღამ გაანადგურა ისინი. ორ კვირაში ისინი ჩვენთვის გამოუსადეგარი იქნება. მათ ელოდა პოლკოვნიკი ლისტერი!
  
  
  ქორი ახამხამდა. ძალაუნებურად წინ ვიყურებოდი. როგორ იყო ეს შესაძლებელი? ..?
  
  
  მაგრამ . .. - შუბლშეკრულობა დაიწყო ქორმა.
  
  
  „სანამ ბრძანებას გავცემდი, ამ ჯარის მოძრაობის შესახებ მხოლოდ ორმა ადამიანმა იცოდა“, - განაცხადა მინისტრმა. „მე და მისტერ კარტერი.
  
  
  - მეც, - ამოიოხრა ჰოუკმა. "N3, რა თქმა უნდა, მომახსენა."
  
  
  - და მერე შენ. - განაცხადა მინისტრმა. ბრაზი ახლა ღრმა იყო მის ხმაში. 'ᲛᲔ . .. და აჰ და არ მითქვამს. მერე დავიწყე ფიქრი. ვის აქვს კონტაქტი ჩვენთან, ისევე როგორც ამბოხებულებთან? ვინ მუშაობს ორივე მხარისთვის? ოჰ! ჩვენი ერთ-ერთი თანამდებობის პირი რომ იყოს მოღალატე, ვის შეეძლო ამ ამბოხებულებს მიეწოდებინა მთელი ინფორმაცია, რაც მათ აქვთ? მხოლოდ ერთი წყარო: ახ.
  
  
  მინისტრმა თითები მოიფშვნიტა. ჯარისკაცები ოთახში ყველა კარიდან შეიჭრნენ. მინისტრმა იღრიალა: „ორივე დააკავეთ“.
  
  
  მე არ ველოდი. წამითაც არ დავაყოვნე. ალბათ, ჩემი ქვეცნობიერი მზად იყო ამისთვის, მზად იყო იმ მომენტიდან, როცა ამ ჰაციენდაში მოვხვდი. ორი ჯარისკაცი ჩამოვყარე და ფანჯარაში ჩავყვინთავდი. შუშის წვიმაში, გარეთ ჯარისკაცის თავზე დავეშვი, გადავტრიალდი და ფეხზე წამოვდექი. ჰაციენდას კედელს გადავეცი.
  
  
  მეორე მხრივ, ფეხზე წამოვხტი და ბნელ ჯუნგლებში ჩავძირე.
  
  
  
  
  თავი 18
  
  
  
  
  
  ისინი მოვიდნენ ჩემთვის. ჯუნგლებიდან ოც მეტრზე ნაკლები ვიყავი, როცა ტყვიებმა ყურებზე მიცურეს, ხეებს ფოთლები და ტოტები ამტვრევდნენ. გავიგე მინისტრის დაბალი, აღშფოთებული ხმა, რომელიც თავის კაცებს მოუწოდებდა. წინასწარ რომ არ დარწმუნდა, ჩემი ფრენა ეჭვებს მოხსნიდა. მაგრამ შანსი არ მქონდა: მე რომ მქონოდა ახსნა-განმარტებებს არ მოუსმენდა. მაგრამ მე არ მქონდა ახსნა და თუ მინდოდა მეპოვა, თავისუფლად უნდა ვყოფილიყავი ამის გაკეთება. ვგრძნობდი, რომ პასუხი ლისტერის ბანაკში იყო.
  
  
  ჰაციენდას ირგვლივ მიწა ჯუნგლებისა და სავანის ნაზავი იყო და ჯარისკაცები ცდილობდნენ გამოეყენებინათ ღია სათიბები, რათა მომეჭრათ და ჯუნგლების უფრო მჭიდრო ზოლებში დამემტეს. მესმოდა ისინი ჩემს ირგვლივ და იქ, ჩემს უკან, ჰაციენდაში, ვერტმფრენის ძრავმა ხველა წამოიწია. დავინახე, როგორ აფრინდა იგი ღამით. და მისმა პროჟექტორებმა დაათვალიერეს მიწა, როცა ის ჩემი მიმართულებით შემობრუნდა. მინისტრი გამოიძახებს დამატებით ჯარს, პოლიციას, ვისაც შეუძლია. თუ სურდა, მას შეეძლო მოზამბიკის მთელი პოლიცია და არმია ჰყოლოდა.
  
  
  ახლა ყველა მომყვება, საზღვრის ორივე მხარეს და აქ, კონფლიქტის ორივე მხარეს. მე არ ვიქნებოდი შემაფერხებელი და ჰოკი, ჩემი ერთადერთი მეგობარი, ახლა თავად პატიმარი იყო. ისინი არ დააზარალებს მას; მას ამისთვის მეტისმეტად დიდი ძალა ჰქონდა, მაგრამ აკავებდნენ და იმ მომენტში აჰ შეზღუდული იყო ქმედებებში. სადღაც უნდა მეპოვა პასუხი რა მოხდა და როგორ მოხდა. მე უნდა მეპოვა პოლკოვნიკი ლისტერი. დრო გახდა მნიშვნელოვანი.
  
  
  მხოლოდ ერთი სწრაფი გზა იყო, საუკეთესო გზა ამ ვითარებაში. ალბათ გაქცევის ერთადერთი გზა. სასტიკი და მოულოდნელი. ამისთვის უკვე წლებია ვემზადები. დავბრუნდი ჰაციენდაში.
  
  
  ჯარისკაცებმა და ვერტმფრენმა განაგრძეს ჩემი დევნა იმ მიმართულებით, სადაც მივდიოდი. მოჩვენებავით გავცურდი მათ გვერდით. მაგრამ მინისტრი სულელი არ იყო. მან მხედველობიდან არ გამოტოვა იმის შესაძლებლობა, რომ შეიძლება დავბრუნდე. ჰაციენდა ჯერ კიდევ ჯარისკაცებით იყო გაჟღენთილი. ღიად არა, მაგრამ ყველგან ჩრდილში იმალებოდნენ და ჩემს მოძრაობას ელოდებოდნენ.
  
  
  მაგრამ მინისტრი შეცდა. მან შეცდომა დაუშვა. მას ჰყავდა ქორი და მან იცოდა ქორის მნიშვნელობა. ამიტომ ის მოელოდა, რომ ჰოუკის გათავისუფლებას ვცდილობდი. მესაზღვრეები კონცენტრირდნენ სახლის ირგვლივ, ფრთხილობდნენ ხელახლა შეჭრისა და ჰოუკის გათავისუფლების მცდელობისგან. მაგრამ არ მიფიქრია, რომ ვცადო.
  
  
  კედელს გავუყევი, სანამ გვერდითი ჭიშკარი არ ვიპოვე, საკეტი ავიღე და შიგნით შევედი. აშშ-ს არმიის ვერტმფრენი კვლავ იმავე ადგილზე იმყოფებოდა. სწორედ ვერტმფრენმა მიიყვანა ჰოკი შეხვედრაზე. პილოტი ალბათ სადმე სახლში იყო ჩარჩენილი, მაგრამ საბედნიეროდ არ დამჭირდა. ვერტმფრენს მხოლოდ ერთი ადამიანი იცავდა. ერთი მიზნობრივი დარტყმით დავარტყი, იქვე დავტოვე, სადაც დაეცა და სალონში გადავხტი. ძრავა ჩავაბარე და სანამ ჯარისკაცები მიხვდებოდნენ რა ხდებოდა.
  
  
  ავედი ისე სწრაფად, როგორც ვერტმფრენს შეეძლო ფრენა. რამდენიმე ტყვია მოხვდა კორპუსსა და შასიზე, მაგრამ არცერთი არ მომხვდა. ირიბად გავფრინდი დიდ წრეში და ღამეში უნათოდ გავქრი. ოკეანისკენ შევტრიალდი, რომ პორტუგალიური ვერტმფრენი თავიდან აეცილებინა. იქიდან სამხრეთისკენ მოვუხვიე მანგროს ჭაობებისა და პოლკოვნიკ ლისტერის სოფლისკენ.
  
  
  ჭაობის პირას იმავე რაფაზე დავეშვი, სადაც თავადი ვაჰბის კაცებმა დამიჭირეს. სიბნელეში ისევ ავიღე გზა ჭაობის გავლით დაქირავებული სოფლისაკენ. პატრულირება არ დავინახე და არც გამიგია და სადარაჯოების გარე რგოლი თითქმის მიტოვებული დამხვდა. თავად სოფელში ჯერ კიდევ რამდენიმე გუშაგი იყო და ქოხები მძინარე ქალებს ეკავათ.
  
  
  ქოხში მძინარე ინდულა და აბრეშუმის მოსასხამიანი ზულუ ქალი დამხვდა, რომელიც ხეობაში აჯანყებულ სოფელში გავიცანი. ის ლისტერის ცოლი უნდა იყოს. ქოხი აშკარად ლისტერის იყო, სხვებზე დიდი და მისი საველე ოფისით, მაგრამ თავად პოლკოვნიკი არ იყო იქ და არც მისი იარაღი იყო.
  
  
  სად იყო? სად იყვნენ დაქირავებულები?
  
  
  ინდულა რომ მეკითხა არ გავაღვიძე. რაც არ უნდა მომხდარიყო ჩვენს შორის ვაჰბის ციხესიმაგრის ოთახში, ის ახლა, რა თქმა უნდა, ფიქრობდა, რომ მტერი ვიყავი და მე არ მქონდა იმის დამტკიცება, რომ ასე არ ვიყავი. მე არ ვიყავი მისი მტერი და, ფაქტობრივად, მე არ ვიყავი ზულუს მტერი. მაგრამ ჩემი დანიშვნა მათთვის ამ დროისთვის არანაირ დახმარებას არ ნიშნავდა.
  
  
  დავიძინე და ისევ ჭაობში ჩავვარდი. იქ, გუშაგის გარე რგოლში, იჯდა მამაკაცი, რომელიც მსუბუქ ავტომატს სძინავს. ის იყო დაბალი და მღელვარე, ინდური შტრიხებითა და ბინტირებული ხელით. შესაძლოა, ეს სამხრეთამერიკელი იმიტომ დარჩა სოფელში, რომ დაჭრილი იყო.
  
  
  ძილიდან ყელზე დანით გაიღვიძა.
  
  
  'Სად არიან?' - ვიჩურჩულე ესპანურად.
  
  
  მაღლა აიხედა და თვალებიდან ძილი ჩამოაშორა. 'Ჯანმო?'
  
  
  -მშვიდად ისუნთქე, ხმის ამოუღებლად, - ჩავიჩურჩულე და დანა ყელზე მივადე. -ლისტერი სად არის?
  
  
  თვალები ბუდეებში ჩაატრიალა: „იმბამბა. შეტევა.'
  
  
  „წუხელ ადრე იყო. ისინი ამ დროისთვის უნდა დაბრუნდნენ.
  
  
  შეშფოთებული ჩანდა. ძალიან ბევრი იცოდა. ან ეშინოდა იმის, რაც იცოდა?
  
  
  ”ისინი ახლავე უნდა დაბრუნდნენ, რათა ხვალ სამხრეთისკენ წავიდნენ”, - ვთქვი მე. "სამხრეთი აჯანყების მიღმა".
  
  
  ახლა ძალიან შეეშინდა. ძალიან ბევრი ვიცოდი. ამდენი რომ ვიცოდე... სხვამ ვინ იცოდა... რა იყო წარმატების შანსი... ფულით. .. ჯილდოები? ის დაქირავებული იყო. სამხრეთ ამერიკა შორს იყო და მან იცოდა, სად იყო მისი პირველი ერთგულება. რა არის ეს ადამიანების უმეტესობისთვის: საკუთარი თავის ერთგული ყოფნა. მძიმედ გადაყლაპა.
  
  
  - გზაში არიან, სერ.
  
  
  "სად?"
  
  
  ”ჩრდილოეთიდან, დაახლოებით ათი მილის დაშორებით.” რკინიგზა სვაზილენდიდან ლორენცო მარკესამდე.
  
  
  'ჩრდილოეთი? მაგრამ . ..'
  
  
  Რკინიგზა? ერთადერთი რკინიგზა სვაზილენდიდან ზღვამდე?
  
  
  ზღვიდან ლორენცო მარკესამდე? სასიცოცხლო და სტრატეგიული მნიშვნელობა და . .. დავიწყე ეჭვი. ჩრდილოეთი!
  
  
  დაქირავებული მებრძოლი დავარტყი. უკვე საკმარისად მოვკალი მეტ-ნაკლებად უდანაშაულო ხალხი და ამ დროისთვის საკმარისი მაქვს. ჩრდილოეთი!
  
  
  სწორედ აქ აღდგებოდნენ მოზამბიკი თავისუფლების მებრძოლები, დიახ. მაგრამ მთელი გეგმა ითვალისწინებდა აფეთქებას სასაზღვრო რაიონებში, კონცენტრირებულ აფეთქებას ლისტერის დაქირავებული ჯარისკაცებით, როგორც მთავარი ძალის მოსაგერიებლად ჩრდილოეთიდან მიმავალი პორტუგალიელი და დასავლეთიდან მიმავალი რეგულარული სამხრეთ აფრიკის ჯარები. თუ ლისტერი და მისი ცეცხლსასროლი ძალა ჩრდილოეთით გადაადგილდებოდნენ, საზღვრიდან მოშორებით, ზულუ, სვაზი აჯანყებულები და მოზამბიკელი შავკანიანების ძირითადი ნაწილი მარტო დარჩებოდა სამხრეთ აფრიკისა და სვაზილენდის რეგულარულ ძალებთან.
  
  
  ან, უარესი, თუ პორტუგალიის ჯარებს შეეძლოთ სამხრეთით გადაადგილება შეუფერხებლად ლისტერის დაქირავებული ჯარისკაცებით - ლისტერი ჩრდილოეთით და პორტუგალიის კოლონიური ძალები სამხრეთით - ზულუს და სხვა შავკანიან აჯანყებულებს შანსი არ ექნებოდათ. ეს იქნება ნამდვილი სისხლის აბანო.
  
  
  ჩემი ეჭვები გაიზარდა. კარლოს ლისტერი რუსებზე მუშაობდა და აჯანყებულების აქ ლომებთან გადაგდებას აპირებდა. სანამ ისინი იღუპებოდნენ პორტუგალიისა და სვაზის ძალებზე თავდასხმის მცდელობისას, ლისტერი ჩრდილოეთით მიიწევდა და აიღო მოზამბიკი. უცებ ზუსტად მივხვდი.
  
  
  მე უნდა გამეფრთხილებინა ზულუები და სხვა შავკანიანები, რომლებსაც უნდა შეებრძოლათ თანამედროვე არმიის ჯარებთან ასეგაითა და ძველი იარაღით. მაგრამ როგორ დავიჯერე მათ? Როგორ?
  
  
  დაქირავებული ჯარისკაცი შევიკავე და უკან დაქირავებული დაქირავებული სოფლისკენ ავიღე გეზი. ის დაბრუნდა ქოხში, სადაც ინდულა და ზულუ ქალი, ლისტერის ბედია, ეძინათ. ჩუმად შევედი ქოხში, ინდულაზე დავიხარე და ერთხელ, ორჯერ ვაკოცე, მერე პირზე ხელი ავიფარე.
  
  
  დაწყებით გაიღვიძა. გადაადგილება სცადა, მაგრამ პირზე აფარებით შევაჩერე. თვალები უაზროდ გადაატრიალა და გაბრაზდა, როცა შემომხედა.
  
  
  - ინდულა, - ჩავიჩურჩულე მე. "შენ გგონია, რომ შენი მტერი ვარ, მაგრამ მე არა." ყველაფრის ახსნა არ შემიძლია, მაგრამ მისია მქონდა და ახლა დასრულდა. ახლა მე მაქვს შესაძლებლობა გავაკეთო რაღაც განსხვავებული: გადავარჩინო შენ და შენი ხალხი.
  
  
  ის იბრძოდა, მზერა მიყურებდა.
  
  
  - მისმინე, - ჩავიჩურჩულე მე. -ახლა ამის დრო არ არის გესმის? ლისტერმა ყველა მოგვატყუა. Შენ და მე მან გამოიყენა შენი ხალხი და შემდეგ ღალატობს. მე უნდა გავაჩერო ის, შენ კი უნდა გააფრთხილო შენი ხალხი. სად არის დამბულამანზი?
  
  
  მან თავი დაუქნია და ჩემი ხელის დაკბენას ცდილობდა, თვალები ველურად უბრწყინავდა.
  
  
  'Მომისმინე. დაქირავებული ჯარისკაცები ჩრდილოეთით მოძრაობენ. Გესმის? ჩრდილოეთით!
  
  
  დამშვიდდა და ახლა ეჭვის თვალით შემომხედა. ეჭვი დავინახე: ჩრდილოეთი და მოგონება, რაც მოხდა ჩვენს შორის იმ ოთახში.
  
  
  „ვაღიარებ, რომ გამომგზავნეს შენს წინააღმდეგ რაღაცის გასაკეთებლად, ეს იყო პოლიტიკური. მაგრამ ახლა მე შენთან ვარ, ესეც პოლიტიკაა, მაგრამ ბევრად მეტი. ახლა ვაკეთებ იმას, რაც მინდა: ლისტერის შეჩერებას ვცდილობ.
  
  
  გაუნძრევლად მიყურებდა. გამოვიყენე შანსი, ხელი მოვიშორე პირიდან და გავუშვი. წამოხტა და მიყურებდა. მაგრამ ის არ ყვიროდა.
  
  
  "ჩრდილოეთზე?" Მან თქვა. - არა, მატყუებ.
  
  
  "თქვენ უნდა გააფრთხილოთ თქვენი ხალხი." იპოვე დამბულამანზი და უთხარი. მე არ წავალ შენთან.
  
  
  -როგორ დავიჯერო ნიკ?
  
  
  "იმიტომ, რომ შენ მე მიცნობ და იმიტომ, რომ ადრე გენდობოდი."
  
  
  'Ნდობა? თეთრკანიან კაცს?
  
  
  - თეთრკანიანი, დიახ. მაგრამ არა მტერი. მე ჩემი საქმე მაქვს და გავაკეთე. მაგრამ ახლა საქმე დასრულებულია და მე შენთან ვარ.
  
  
  "მე..." ყოყმანობდა იგი.
  
  
  უცებ მოძრაობა გავიგე და სწრაფად შევბრუნდი. მოხუცი ზულუ ქალი, ლისტერის ცოლი, გაიღვიძა და დაჯდა აბრეშუმის კაბაში, ოქროს ბალთით, რომელიც ანათებდა მკრთალ შუქზე.
  
  
  - იტყუება, ინდულა. ეს არის თეთრი ჯაშუში. ის აქ მოვიდა ჩვენი ლიდერის მოსაკლავად და აჯანყების შესაჩერებლად. ის პორტუგალიელში მუშაობს.
  
  
  თავი დავუქნიე. - ამისთვის გამომგზავნეს. მაგრამ ახლა ყველაფერი სხვაგვარადაა. არ მჯერა, რომ ოდესმე არსებობდა საიდუმლო პორტუგალიელი ლიდერი. ოდესმე გინახავს ის, ინდულა? არა, ლისტერი ერთადერთი თეთრკანიანი ლიდერია და ის იყენებს ჩაკის ნიშანს თავის სასარგებლოდ“.
  
  
  - ნუ უსმენ მას! - წამოიძახა ქალმა. ახლა ინგლისურად ლაპარაკობდა აქცენტის გარეშე.
  
  
  ინდულამ შემომხედა ქალს, შემდეგ მე და დავინახე, რომ მის სახეზე ეჭვი გაიზარდა. ალბათ ახლა გაახსენდა წარსულის სხვა, უმნიშვნელო ეჭვები.
  
  
  - შიბენა, - თქვა მან ნელა, - შენი ინგლისური ახლა ძალიან კარგი გახდა. სად ისწავლე ეს?
  
  
  ”მე იმაზე უკეთ ვარ გაწვრთნილი, ვიდრე თქვენ გგონიათ”, - უხეშად თქვა მოხუცმა ქალმა. - ჩვენი საქმისთვის. Ეს კაცი . ..'
  
  
  - ეს ლისტერის ცოლია, - ვუთხარი მე. "გისმენთ ლისტერის ცოლს, ინდულას?"
  
  
  ინდულა თითქოს იმაზე ფიქრობდა, რაც ახსოვდა. -შიბენა საიდან ხარ? ოდესმე გიცნობდით პოლკოვნიკ ლისტერის აქ მოსვლამდე? ჩვენთან მისი მოადგილედ მოხვედით. მის წინ ზულუ ქალი იდგა, ამიტომ ვენდობით, მაგრამ...
  
  
  შიბენა საქმეს შეუდგა. სწრაფი, პრაქტიკული შეტევა. გრძელი დანა მუქ ხელში, კუნთები ანათებს შავი კანის ქვეშ. ეს იყო ჩემზე თავდასხმა. მან ისე სწრაფად და ისე კარგად მოახდინა რეაქცია, რომ ინდულა რომ არ ემოქმედა, აუცილებლად მომკლავდა. რეფლექსით მიცავდა. იმიტომ რომ გვიყვარდა ერთმანეთი? რაც არ უნდა იყო, ინდულამ სპონტანურად მოიქცა და შიბენას გზას გაუდგა. თავისუფალი ხელის სწრაფი რხევით შიბენამ განზე გადააგდო, ინდულა კი ბუმბულივით განზე გადააგდო. მაგრამ ეს საკმარისი იყო. ხანჯალი კინაღამ გულში მომხვდა და ტკივილმა ვიგრძენი. სწრაფად გავუშვი და შიბენას ყბის წვერზე დავარტყი. დამარცხებული ხარივით დაეცა. რაც შემეძლო დავარტყი.
  
  
  ინდულას ხელი მოვკიდე. 'Წამოდი ჩემთან ერთად.'
  
  
  მან წინააღმდეგობა აღარ გაუწია და ჩემთან ერთად გამოვიდა კარვიდან თითქმის მიტოვებულ ბანაკში. სვლა შევანელეთ და გავაფრთხილე, გაჩუმებულიყო. ჩვენ გავცურეთ მესაზღვრეების რგოლი პოსტზე, სადაც ჩამოგდებული დაქირავებული ჯარისკაცი ჯერ კიდევ იყო მიბმული. ის არ ცდილობდა ცხოვრება გაგვირთულებინა. ალბათ უხაროდა, რომ დაბმული იყო და აღარ გვაწუხებდა.
  
  
  ვერტმფრენს მივუახლოვდით. სიბნელეში კლდის რაფაზე ავედი და მანქანა ჩრდილოეთისკენ გადავუხვიე. ინდულა სულ შეშფოთებული მიყურებდა, ჯერ არ იყო ბოლომდე დარწმუნებული ჩემში. მე უნდა მეპოვა დაქირავებულები.
  
  
  ვიპოვე ისინი. როგორც კაცმა თქვა, ჩრდილოეთში იყვნენ. მშვიდი ბანაკი ხანძრის გარეშე, რკინიგზის გასწვრივ სვაზილენდიდან ლორენცო მარკესამდე, ორმოცი კილომეტრის ჩრდილოეთით, სადაც ისინი უნდა ყოფილიყვნენ და მხოლოდ რამდენიმე საათის შემდეგ, საიდანაც ორმოცი კილომეტრი უნდა ყოფილიყვნენ მეორე მხარის სოფლებში.
  
  
  ”მათ დღეს შუადღემდე ორმოცდაათი მილი არ დაფარეს”, - ვთქვი მე. -დარწმუნებული ხარ?
  
  
  ინდულამ დაბლა გაიხედა. "შეიძლება ამის მიზეზი იყოს."
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. "მოდი გავარკვიოთ."
  
  
  
  
  თავი 19
  
  
  
  
  
  ნაცრისფერი გარიჟრაჟი მოგვესალმა, როცა პატარა ღია სივრცეში დავეშვით დაქირავებულთა სამხრეთით დაახლოებით ერთი მილის მანძილზე. აქ ჯუნგლები დაბალ ბუჩქებად და სავანად იქცა. სიჩუმე იყო, გარეული ცხოველები იმალებოდნენ. ხალხი აღშფოთებული იყო.
  
  
  ფრთხილად მივდიოდით რკინიგზისკენ და პატარა დაქირავებულთა თავშესაფრები ერთმანეთის მიყოლებით რიგს დებდნენ. ისინი სრულ საბრძოლო მზადყოფნაში იმყოფებოდნენ. მინდორზე მყოფი პატრული მჭიდროდ იცავს ტერიტორიას. როგორც ჩანს, პოლკოვნიკ ლისტერს არ სურდა ვინმეს აღმოეჩინა ისინი, სანამ არ დაასრულებდა. გამვლელი მატარებლიდან ჯარისკაცების კვალს ვერავინ დაიჭერდა. ბანაკში მოხვედრა არც ისე ადვილი იქნება. ლისტერის კარავი დავინახე თითქმის შუაში, უსაფრთხო და კარგად დაცული. სხვა რამე ვნახე, ან რაღაც ვერ ვნახე.
  
  
  Ვიკითხე. - "სად არიან დამბულამანზი და სხვა შავკანიანები?" ინდულამ თავი უხერხულად იგრძნო. - იქნებ პატრულში არიან?
  
  
  "ალბათ," ვთქვი მე.
  
  
  ჩვენ ვიარეთ გუშაგის გარე რგოლში. მიუხედავად იმისა, რომ ბანაკში უსაფრთხო გზა ვერ ვიპოვე, ინდულამ უბრალოდ შესვლა შეძლო.
  
  
  - თუ მართალი ვარ, შეგიძლია შეხვიდე, მაგრამ ვერ გამოხვიდე, - ვუთხარი მას.
  
  
  ”თუ შემეძლო ლისტერთან მისვლა და პირისპირ შეხვედრა, ეს საკმარისი იქნება”, - თქვა მან, ”მაგრამ შენ წაგიყვანენ...”
  
  
  სიჩუმეში ტოტი გატყდა. ინდულა მიწაზე დავდე და ვცდილობდი მაქსიმალურად დამეფარა. კიდევ ერთი ტოტი გატყდა და უფორმო ყავისფერი ფიგურა გამოჩნდა ჯუნგლების კიდეზე, რომელიც შეჩერდა ბუჩქებისა და სავანისკენ. არაბული. პრინც ვაჰბის ერთ-ერთი დაღუპული კაცი! რა უნდა გაეკეთებინა აქ? მე მაშინვე ამოვიღე ეს პრობლემა ჩემი თავიდან. ჯერ-ჯერობით ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. ხალილ ალ-მანსური, ალბათ, დაქირავებულებს უვლიდა თავის პორტუგალიელ "მეგობრებს". მაგრამ ეს იყო ჩემი შანსი.
  
  
  მისკენ დავიძარი. მან არასოდეს იცოდა რა დაემართა მას. კისერზე მარყუჟი მოვკარი და დავხრჩობ. სწრაფად გავიხადე და მისი ყავისფერი დამწვარი და შავი კეფიე ჩავიცვი, სახე მიწით ავიფარე და კეფი სახეზე და ნიკაპზე გადავუსვი.
  
  
  - შენს შემთხვევაში, - ვუთხარი ინდულას, - შეიძლება გაოცდნენ. მაგრამ შენ და არაბს ეს ერთად შეგიძლია. Წავიდეთ.'
  
  
  ჩუმად, მაგრამ ბუნებრივად მივდიოდით ბანაკისკენ. პირველმა გუშაგმა დაგვიძახა. ინდულამ გააცნო თავი და უთხრა მამაკაცს, რომ არაბს სურდა პოლკოვნიკ ლისტერის ნახვა. ხალათის ქვეშ დადებულ პისტოლეტს ხელი დავდე. დავიძაბე.
  
  
  დაცვამ თავი დაუქნია. 'განაგრძეთ გზა. პოლკოვნიკი თავის კარავში. ინდულამ ერთი წამით შემომხედა. სახეზე უცენზურო გამომეტყველება შევინარჩუნე. სადარაჯოს არ გაუკვირდა არაბულის დანახვა. როგორც ჩანს, მას უფრო აწუხებდა ინდოლას აქ ყოფნა. ეჭვი გაქრა თვალებიდან.
  
  
  ჩვენ პირდაპირ ფარული ბანაკში გავიარეთ. მწვანეში დაქირავებულებმა ცნობისმოყვარეობით შემოგვხედეს. მაგრამ მათ არაფერი გაუკეთებიათ ჩვენს წინააღმდეგ. ორმა გუშაგიმ გაგვიშვა და ჯერ ინდულას ვკითხეთ, რას აკეთებდა აქ, რატომ არ იყო სოფელში.
  
  
  ”ჩვენ გვაქვს მნიშვნელოვანი გზავნილი პოლკოვნიკისთვის,” - თქვა მან. არაბულად ვლაპარაკობდი. „მესიჯი შიბენასგან. ის მიგზავნის პოლკოვნიკ ლისტერთან“.
  
  
  ინდულამ თარგმნა ეს და შემდეგ ჰკითხა: "სად არის დამბულამანზი?"
  
  
  ”მისიაში”, - თქვა სადამსჯელო.
  
  
  მან გაგვიშვა. მერე ვნახე გერმანელი მაიორი კურცი. პოლკოვნიკ ლისტერის კარვის წინ იდგა და პირდაპირ ჩვენსკენ იხედებოდა. სახე შეძლებისდაგვარად დავმალე. ჩვენ გადავედით. კურცი ლისტერის კარვის წინ დაგვხვდა. მიყურებდა, მერე უცებ ინდულას მიუბრუნდა.
  
  
  - აქ რატომ ხარ ქალო? - ამოიოხრა მან სუაჰილიზე. -ვინ გითხრა რომ აქ ვართ?
  
  
  სისულელე იყო, საშიში კითხვა. ინდულა არ ცახცახებდა. - შიბენა, - თქვა მან მშვიდად. "მას აქვს მნიშვნელოვანი გზავნილი პოლკოვნიკისთვის."
  
  
  'Კი?' - თქვა კურცმა. მთელი მისი ყურადღება გოგონაზე იყო ორიენტირებული. მას არ აინტერესებდა ჩუმი არაბი. „შიბენა პაროლის გარეშე შეტყობინებას არ გაუგზავნიდა. Ეს რა არის?'
  
  
  "მან პაროლი არ მომცა." - თქვა ინდულამ. სჭირდებათ თუ არა მოკავშირეებს პაროლები? იცნობთ ზულუ მეამბოხე და უფროსის ქალიშვილს, მაიორ კურცს?
  
  
  დაჭყლეტილმა გერმანელმა თვალები მოჭუტა. „შესაძლოა არა, მაგრამ მე მინდა მოვისმინო ეს გზავნილი. მობრძანდით ორივენი.
  
  
  სქელ ხელში ლუგერი ეჭირა. მან მიგვითითა კარვისკენ, რომელიც პოლკოვნიკ ლისტერის კარვის გვერდით იდგა. ჩვენ შევედით და კუნთები დავიძაბე, რომ მასზე დავეშვი. სარისკო იყო, თუ ის აჟიოტაჟს აწყობდა, ჩვენ დაგვარცხვენდნენ და ცოცხლები აღარასოდეს გამოვიდოდით ბანაკიდან. მაგრამ მე მქონდა. †
  
  
  უეცრად ბანაკის მეორე ბოლოში დაბნეულობა მოხდა. კურცი შემობრუნდა. მე ვერ დავინახე რა იყო, მაგრამ ეს იყო ჩემი შანსი, სწრაფად დამეჭირა. გადავედი. ის მოშორდა და მცველს დაუყვირა.
  
  
  "დაიცავით ეს ორი კარავში და იქ შეინახეთ სანამ არ დავბრუნდები."
  
  
  არეულობისკენ წავიდა. გუშაგი მიუახლოვდა გახსნას, თოფით უკანა კედელზე მიგვაწვა და კარვის ფლაკონი დახურა. მისი ჩრდილი მიუთითებდა, რომ დაჟინებით უყურებდა დაბლობს. - ნიკ, - თქვა ინდულამ, - თუ კურცი მესიჯს ითხოვს, რა ვუთხრათ მას?
  
  
  -ახლა დარწმუნდი?
  
  
  მან სხვა მხრიდან გაიხედა. "უცნაურია, რომ კურცი არ მენდობა." კიდევ უფრო უცნაური, შიბენას პაროლი ჰქონდა. ”კურცს არ გაუკვირდა, რომ შიბენამ იცოდა, რომ ისინი აქ ჩრდილოეთით იყვნენ.”
  
  
  - მან მოიტყუა, - ვთქვი მე.
  
  
  ”მაგრამ ამას შეიძლება ჰქონდეს მიზეზი”, - თქვა ინდულამ. ძნელია დაკარგო რწმენა, როცა შენი თავისუფლების ოცნებები კვამლში იქცევა. უნდოდა დაეჯერებინა ლისტერი და შიბენა, ქალი თავისი ხალხიდან.
  
  
  Მე ვთქვი. - "დამბულამანზი აქ უნდა იყოს, ის შენი კონტაქტია და ლისტერის გვერდით უნდა იყოს."
  
  
  - Დიახ, მაგრამ...
  
  
  მას სჭირდებოდა საბოლოო მტკიცებულება. პოლკოვნიკ ლისტერის კარავი იყო ერთადერთი ადგილი, სადაც შეგვეძლო მივიღოთ ის, რაც მას სჭირდებოდა.
  
  
  კურცი არ ჩქარობდა ჩვენს გაჩხრეკას. დანა ავიღე და კარვის უკანა კედელზე ჭრილობა გავაკეთე. ლისტერის კარვის უკან სადარაჯო იდგა. გარდა ამისა, გუშაგის გარე რგოლი პირდაპირ სარკინიგზო სანაპიროს ქვეშ იყო. სადარაჯოზე იდგნენ და მხოლოდ რკინიგზის ლიანდაგს უყურებდნენ. ორი სხვა გუშაგი მარცხნივ იდგა და თითქოს რაღაცას უყურებდნენ ბანაკის ბოლოში, რკინიგზის ლიანდაგს.
  
  
  "ჩვენს უკან მცველი დგას, რომელიც აუცილებლად დაგვინახავს", - ვუთხარი ინდულას. "დიდია ალბათობა იმისა, რომ კურცი არ ესაუბრა მას." მე კარვის უკან ნახვრეტს გავაკეთებ, შენ კი გარეთ გადი და დაელაპარაკე ამ სადარაჯოს. ის აუცილებლად გაგიცნობთ. გადაიტანეთ მას ყურადღება როგორმე, რისი ფიქრიც შეგიძლიათ, და სხვა მხრიდან შეხედეთ.
  
  
  მან თავი დაუქნია. ფრთხილად დავჭრა უკანა კედელი. მესაზღვრემ ეს ვერ დაინახა. ინდულა გამოვარდა და შემთხვევით მიუახლოვდა სადარაჯოს. კარგი მესაზღვრე იყო, მასთან მიახლოებისთანავე შენიშნა. დაუმიზნა, მერე თოფი ნელა დაწია. მან გაიღიმა. უფრო მეტიც, მას გაუმართლა, ის იყო ახალგაზრდა კაცი, რომელსაც ალბათ გოგონა სჭირდებოდა.
  
  
  ველოდი.
  
  
  იგი მიუახლოვდა ახალგაზრდა სადარაჯოს, ესპანელს, როგორც ჩანს, ახალგაზრდა პარტიზანს დიდი პოლკოვნიკ ლისტერის სამსახურში. ისინი ერთმანეთს ესაუბრებოდნენ და ინდულა, ახალგაზრდობის მიუხედავად, საკმაოდ დიდი ხნის განმავლობაში იყო პარტიზანი. მან დაინახა ის, რაც მე დავინახე: მას ქალი უნდოდა. ახლა ძალიან ახლოს იდგა მასთან. დავინახე დაძაბული. სადარაჯოზე ყველა წესს და წვრთნას ეწინააღმდეგებოდა ვინმეს ასე ახლოს ნება. მან დაამშვიდა და დავინახე მისი თაღი ზურგით, რომ მკერდი თითქმის სახესთან მიიტანა. შიშველი მკერდი ჰქონდა, როგორც ზულუ ქალს. ტუჩები მოილოკა და თოფი მიწაზე დადო, ერთი ხელით ეჭირა.
  
  
  მან შემობრუნდა და დავინახე, რომ ის ირგვლივ იყურებოდა, რათა დავრწმუნდე, რომ სხვა მცველები არ უყურებდნენ. მერე თავი დაუქნია.
  
  
  ხვრელიდან გამოვძვერი და სწრაფად წავედი სადარაჯოზე. ჩემი გაგონებისას სწრაფად შებრუნდა და თოფის აწევა სცადა. თვალები უცებ გაუფართოვდა და მერე გაბრწყინდა. მანამდე დავიჭირე, სანამ დაეცემა. ინდულას ხელში პატარა ბასრი ხანჯალი ეჭირა. მან ზუსტად იცოდა სად დაარტყა ვინმეს.
  
  
  სწრაფად მიმოვიხედე ირგვლივ. არც ერთი დაქირავებული ჯარისკაცი არ ჩანდა ჩვენი მიმართულებით. წინ მყოფი ორი მცველი ზედმეტად დაკავებული იყო სხვაგან ძებნით. გარდაცვლილი მესაზღვრე ლისტერის კარვის უკან მივიტანე. ეს იყო ორმაგი კარავი საძილე ადგილით უკან, მაგრამ მე უნდა გამომეყენებინა ჩემი შანსი. უკანა კედელი გავკვეთე და გარდაცვლილი სადარაჯოს შიგნით შევიტანეთ.
  
  
  ერთადერთი ავეჯი იყო სპარტანელი პოლკოვნიკის სკამი, ზარდახშა და ტილოს სკამი. დანარჩენი საძილე ადგილი ცარიელი იყო. დაღუპული კარისკაცი საწოლის ქვეშ დავდეთ. წინ არც არაფერი მოძრაობდა. ნაპრალში ჩავიხედე და დავინახე, რომ ლისტერი მარტო მუშაობდა მინდვრის მაგიდასთან. მას ჰქონდა პისტოლეტი, დანა, თასმა და ზურგჩანთის მხრების თასმები. სასწრაფოდ წასასვლელად მზად იყო. მისი საველე რვეული მაგიდის მარცხნივ იჯდა ღია სახურავით. ინდულას თავი დავუქნიე. ეს ჩანაწერები უნდა გვქონოდა. მოლოდინით შემომხედა. შემეძლო ადგილზე მომეკლა ეს პოლკოვნიკი და იმედი მაქვს, რომ ცოცხალი გამოვიდოდი, მაგრამ თუ მტკიცებულება მექნება მანამ მოვკლავ, ინდულა არასოდეს დამიჯერებს.
  
  
  - მისმინე, - ჩავიჩურჩულე. ”ჩვენ უნდა დაველოდოთ, სანამ ის კარავს დატოვებს.” ან სანამ როგორმე არ გამოვიყვანთ. Შესაძლოა . ..'
  
  
  წინადადება არ დავამთავრე. მანამდე ლისტერი ადგა და კურცი კარავში შევიდა. მოდუნებული არ ჩანდა.
  
  
  - სტუმარო, პოლკოვნიკო, - თქვა გერმანელმა.
  
  
  კარვის ტილო განზე გადავიდა და ხალილ ალ-მანსური კარავში შევიდა, დაიხარა, ზურგი გაისწორა და გაღიმებული მიუახლოვდა პოლკოვნიკს.
  
  
  - სასიამოვნოა, პოლკოვნიკო, - თქვა მან ინგლისურად.
  
  
  ლისტერმა თავი დაუქნია. „ვსამძიმრებ, ალ მანსურ. პრინცის სიკვდილი ყველა ჩვენგანისთვის შოკი იყო.
  
  
  ლისტერი ინგლისურადაც საუბრობდა. ეს იყო ალბათ ერთადერთი ენა, რომელიც მათ ჰქონდათ საერთო. ხალილ ალ-მანსური ღიმილით დაჯდა. იყო ძლიერი მსგავსება ორ კაცს შორის; ორივე ერთმანეთის წრეში შემოვლებულ სეზონურ მგლებს ჰგავდა. ალ-მანსურმა განაგრძო ღიმილი.
  
  
  "შოკი, მაგრამ საბედნიეროდ არა გამოუსწორებელი ტრაგედია", - თქვა არაბმა. - თქვენი გეგმები კარგად მიდის?
  
  
  - მშვენიერია, - თქვა ლისტერმა. - გეგმები გაქვს, ალ-მანსურ?
  
  
  - როგორც ყველა მამაკაცი, - თქვა ხალილმა. ”პრინცმა დიდი სამუშაო გააკეთა, წაართვა თქვენგან მოუსვენარი შავი მეამბოხეები, რომლებიც თქვენთან მოვიდნენ დახმარებისა და მხარდაჭერისთვის. მეგობარს ჰგავდი, ვინც ლტოლვილებს ეხმარებოდა და მერე აურზაურის გარეშე მოიშორა.
  
  
  ”პრინცმა ბრძნულად გაყიდა ისინი მონებად”, - თქვა ლისტერმა. - შავკანიანი ახალგაზრდების არჩევანი, ძლიერი და ცხარე ხასიათი. მის მდიდარ კლიენტებს ეს მოეწონათ. ჩემმა გავლენამ ლიდერებზე გააადვილა სხვა ქალების დამონება. ამ გზით თქვენ შეგიძლიათ დაეხმაროთ ერთმანეთს.
  
  
  ინდულას გავხედე. მისი მუქი სახე თითქმის ნაცრისფერი გახდა. სიძულვილი ჩაეწვა თვალებში. ახლა მან იცოდა, როგორ დაიპყრეს პრინცი ვაჰბის კაცებმა, როდესაც ფიქრობდა, რომ ის "უსაფრთხო" იყო ლისტერის ბანაკში. ლისტერმა ყველა შავკანიანი, რომელიც სავარაუდოდ გადაარჩინა ვაჰბის გადასცა მონებად გასაყიდად, რათა მათ შემთხვევით არ აღმოეჩინათ, რომ ლისტერი გზაში იყო.
  
  
  შემომხედა და თავი დაუქნია: ახლა დამიჯერა. კარვის სხვა ნაწილში ისევ ხალილმა ისაუბრა.
  
  
  - ორმხრივი სარგებელი, - თქვა არაბმა. "არსებობს რაიმე მიზეზი, რატომ არ უნდა გაგრძელდეს ეს ჩემთან პრინცის ნაცვლად?"
  
  
  - მიზეზი არ არის, - დაეთანხმა ლისტერი. "თუ შეგიძლია მისი ადგილის გადარჩენა, ალ მანსურ."
  
  
  - მისი ადგილი და დაპირებები, - თქვა ხალილმა. "ჩვენი მხარდაჭერა თქვენ ლორენცო მარკესში, მბაპესა და კეიპტაუნში თქვენი თანხმობის სანაცვლოდ ჩვენს საქმიან ურთიერთობაზე."
  
  
  ”მჭირდება თქვენი მხარდაჭერა ამ ადგილებში, ალ მანსურ?”
  
  
  ხალილმა ისევ გაიღიმა. - მოდი, პოლკოვნიკო. მე ვიცი შენი გეგმები. მიუხედავად იმისა, რომ თქვენი მხარდაჭერის ნაკლებობა დაამარცხებს ზულუ და სვაზი აჯანყებულებს, როდესაც პორტუგალიის კოლონიური ძალები მიიწევენ სამხრეთით, თქვენ დაარტყით აქ ჩრდილოეთში. თქვენ გინდათ სცადოთ ძალაუფლების ხელში ჩაგდება.
  
  
  ”მოზამბიკის განმათავისუფლებელი ფრონტი ითვისებს ამ ძალას,” - თქვა პოლკოვნიკმა. წესრიგი აღდგება ქაოსისგან.
  
  
  „ქაოსი, რომელსაც თქვენ ქმნით აჯანყებულების მიტოვებით, სამხრეთ აფრიკელების ზულულანდში ჩართულობით და ამბოხებულების მიერ პორტუგალიის ჯარების დაბნევით და განადგურებით. ხოცვა-ჟლეტა, რომლის დასრულებას აპირებთ თქვენი შავი თანამშრომლების გამოძახებით.
  
  
  პოლკოვნიკ ლისტერს თვალები გაუბრწყინდა. „ჩვენ გავხდებით მოზამბიკის განმათავისუფლებელი ფრონტის მთელი ძალა. მსოფლიო იღაღადებს სისხლისღვრის დასასრულს. მაშინ ჩვენ ვიქნებით ერთადერთი ძალა, რომელსაც შეუძლია წესრიგის აღდგენა. ჩვენ მოვილაპარაკებთ ლისაბონთან და შემდეგ ავიღებთ ძალაუფლებას: თავისუფალი ერი, მაგრამ ჩვენს ხელში“. ხალილს შეხედა. ”დიახ, კეიპტაუნის, ლისაბონის, როდეზიის და სვაზილენდის მხარდაჭერაც კი დაგეხმარებათ. შენ შეგიძლია შეინარჩუნო შენი „საქმე“, ხალილ. მცირე ფასი გადაიხადე ძალა.
  
  
  ”თქვენ იღებთ ძალაუფლებას რუსებისთვის. დარწმუნებული ხარ რომ დათანხმდებიან?
  
  
  ”ჩვენ თანახმა ვართ”, - მიაჩერდა მას პოლკოვნიკმა ლისტერმა. ”მე ვიღებ ძალაუფლებას მოზამბიკში ჩემთვის, ჩვენთვის. ფული და ძალა, ეს მდიდარი ქვეყანაა“.
  
  
  ხალილს გაეცინა. - ვხედავ, რომ ორივე საერო ხალხი ვართ. ჩვენ შევთანხმდებით, პოლკოვნიკო.
  
  
  ”მე კი,” თქვა კურცმა, ”ყველა ჩვენგანი”. მაღალი ოფისი, ოქრო, ვილა, მოსამსახურეები, კიდევ რისთვის შეიძლება იბრძოლო?
  
  
  ახლა ყველანი იცინოდნენ, მშრალ ტოტზე ულვაშებივით იღიმებოდნენ ერთმანეთს.
  
  
  ინდულას ჩურჩული თითქმის ძალიან ხმამაღალი იყო. "ჩვენ უნდა მოვკლათ ისინი."
  
  
  - არა, - ჩავიჩურჩულე მე. „პირველ რიგში შენი ხალხი უნდა გადავარჩინოთ. ისინი განადგურდებიან. თუ ლისტერს კიდევ უფრო გავიგებ, ის უფრო მეტს გააკეთებს, ვიდრე უბრალოდ შორს დარჩება. ის გამოავლენს თქვენს გეგმებს და გააფრთხილებს სამხრეთ აფრიკას. ჩვენ უნდა გადავარჩინოთ თქვენი ხალხი და შევაჩეროთ ლისტერი.
  
  
  ”მაგრამ როგორ შეგვიძლია ამის გაკეთება მარტო? ..'
  
  
  - ვფიქრობ, გამოსავალს ვხედავ, - ვთქვი რბილად. 'Შანსი. ალბათ ხალილმა და მისმა კაცებმა მოგვცეს შესაძლებლობა და ჩვენ ახლა უნდა გამოვიყენოთ ეს. გააკეთე როგორც მე ვამბობ. შენ აიღე ხალილი. უხმოდ. Ეხლა!'
  
  
  კარვის წინ მივედით. თვალის დახამხამებაში ინდულას ხანჯალი მიადო ხალილს, სანამ ის სკამიდან ერთი სანტიმეტრით ადგომასაც შეძლებდა.
  
  
  დადუმებული პისტოლეტი ლისტერს თავთან მივადე და კურცს ვუთხარი:
  
  
  -არაფერი არ გააკეთო, გისმენ! არც ერთი ხმა!
  
  
  ისინი არ მოძრაობდნენ. შეშინებული თვალებით შეხედეს ინდულას და ჩემს ყავისფერ ბურუსში მიყურებდნენ. ვინ ვიყავი მე? თავი არ გამაცნო, მაგრამ მგონი კურცმა დაინახა ვინ ვიყავი. გაფითრდა. მე ვიყავი Killmaster, ვგულისხმობდი იმას, რაც ვთქვი.
  
  
  - ახლა ყველანი მივდივართ, - ვუთხარი რბილად. „კურცი წინ არის ინდულასთან. სანამ ამას გაიგებ, მოკვდები, სერჟანტო, ამიტომ ჯობია მის დანას გავუფრთხილდე. პოლკოვნიკი და ხალილი გამომყვებიან, როგორც ამას კარგი არაბული ჩვეულება მოითხოვს. გაიღიმე, ისაუბრე და დაიმახსოვრე, რომ შენი მოკვლით დასაკარგი არაფერი გვაქვს, თუ აღმოვაჩინე. დარწმუნდით, რომ არ გაგვაჩერებენ.
  
  
  მათ თავი დაუქნიეს, მე კი ინდულას. გოგონა პირველი კურცთან ერთად წავიდა, დანა ზურგზე იმ ადგილას იყო ჩასმული, სადაც პირველი დარტყმის შედეგად შეიძლება მომკვდარიყო. ხალილს და ლისტერს გავყევი. ნელა გავიარეთ ბანაკის ცენტრში; პოლკოვნიკი და ხალილი საუბრობენ და იღიმებიან, ხოლო ხალილის არაბი მიმდევარი უკან მიდის. თუ რომელიმე მცველს ან სხვა დაქირავებულს გაახსენდებოდა, რომ ხალილი კარავში თავისი კაცის გარეშე შევიდა, მაინც არ ეკითხებოდა. რატომ უნდა? პოლკოვნიკი არ ინერვიულა და კურცი წინ წავიდა მომღიმარ ზულუ გოგონასთან, რომელსაც ყველა იცნობდა.
  
  
  სანამ კურცი, ლისტერი და ხალილი არ გახდნენ მამაცები ან სულელები, ყველაფერი ძალიან მარტივი იყო. მათ არ ესმოდათ, ასე უფრო ადვილი გახდა. ჩვენ გავიარეთ გუშაგის გარე რგოლი და გავიარეთ ჯუნგლების კიდეზე. ჩვენს წინ ბალახიანი ბორცვი იყო. მე ყველანი ზემოდან ქვემოთ მივიყვანე, გავჩერდი და მერე ჩუმად შევხედე მათ,
  
  
  მზეზე, დაახლოებით ორმოცდაათ მეტრში დავინახე რამდენიმე არაბი, რომელიც ხალილს ელოდა. ცოტა მოშორებით, ბუჩქებში რაღაც მოძრაობამ გამოაცხადა, რომ გარდაცვლილი პრინც ვაჰბის დანარჩენი კაცები იქ იყვნენ.
  
  
  შემოვბრუნდი და დავინახე, რომ დაქირავებულთა რგოლი ჩემგან დაახლოებით ას მეტრში გაჩუმდა. რამდენიმე დაქირავებულმა უხეშად შეხედა მათ მეთაურს და მის ლეიტენანტს. მაღალი დონის კონფერენცია ხალილთან. რომელ ჯარისკაცს აინტერესებდა ასეთი რამ? ეუბნებოდნენ, რა გაეკეთებინათ, ასე მოდუნდებოდნენ.
  
  
  ეს იქნებოდა ყურადღების გადატანა. ღრმად ჩავისუნთქე და ინდულაზე ვანიშნე. მე მას კურცის ბუდედან ლუგერი მივეცი.
  
  
  - მცველი ლისტერი და კურცი, - ვუთხარი ჩურჩულით. „და თუ თითს ამოძრავებენ, შენ ესვრი“.
  
  
  მან თავი დაუქნია. ხალილის ხელში ავიღე, თოფით ზურგზე და მასთან ერთად გავემართე გორაკის მწვერვალზე. როცა დავრწმუნდი, რომ მისმა კაცებმა ის იქ იდგა, მაყუჩი ავიღე, ზურგში ორჯერ ვესროლე და არაბულად დავიწყე ყვირილი.
  
  
  „მათ მოკლეს ხალილ ალ-მანსური. დაქირავებულები. მათ მოკლეს ჩვენი ლიდერი. შეტევა! შეტევა! ალაჰი თუ ალაჰი. შეტევა!'
  
  
  სწრაფად მოვტრიალდი და მხედველობიდან გავქრი. გავიგე არაბები და შავი ვაჰბი ჯარისკაცები. პოლკოვნიკი ლისტერი და კურცი შეშინებულები იდგნენ.
  
  
  ბანაკის კიდეზე ყველა დაქირავებული ჯარისკაცი უკვე ფეხზე იდგა და ოფიცრები წინ გაიქცნენ, რათა დაეთვალიერებინათ. მარცხნივ უკვე არაბები კამათობდნენ.
  
  
  "ესროლეთ მათ", ვუყვირე ინდულას.
  
  
  მან ესროლა კურცს და შემდეგ იარაღი ლისტერს მიანიშნა. პოლკოვნიკი ცოტათი უფრო სწრაფი იყო და კლდის უკან პატარა ღრუში ჩაყვინთა. ინდულას დარტყმული აცდა...
  
  
  დაქირავებულები ყვიროდნენ: „არაბებო! მათ დახვრიტეს მაიორი კურცი და პოლკოვნიკი. შფოთვა! შფოთვა!'
  
  
  ბრძანებები ხუთ ენაზე გადიოდა წინ და უკან ჯარისკაცების რიგებში. ტყვიამფრქვევებმა ჩხუბი დაიწყეს. ყუმბარები აფეთქდა. არაბები წინ გამოვიდნენ საფარველის გამოყენებით. ხალილი იპოვეს.
  
  
  ვუყვირე ინდულას. - 'დატოვე ის. Წამოდი ჩემთან ერთად!'
  
  
  ჩვენს მარჯვნივ ჯუნგლები ჯერ კიდევ ნათელი იყო. ახლა ლისტერმა სიტუაცია ვერ შეცვალა. მას მხოლოდ მათი გაბრაზება შეეძლო. ის გაიმარჯვებს, მაგრამ დაქირავებული ჯარისკაცები საკმაოდ შეურაცხყოფენ და მე მათთვის უფრო მეტიც მოვამზადე.
  
  
  ჩვენ გავიქეცით ჯუნგლებში, ინდოლას მკერდი თავისუფალი ჩიტებივით აფრინდა. მინდოდა მყოლოდა, მაგრამ ვიცოდი, რომ ძალიან ბევრი იყო გასაკეთებელი. ვერტმფრენთან მივედით, როცა ჩვენს უკან არაბები და დაქირავებულები სასტიკ ბრძოლაში იყვნენ ჩართულნი.
  
  
  გასროლის გარეშე ავედით და სამხრეთისკენ მივბრუნდით. რადიო პორტუგალიის არმიის სიხშირეზე დავაყენე. მე გავაცანი თავი, ვუთხარი პოლკოვნიკ ლისტერის გეგმას და ვუთხარი, რომ სამხრეთით არ წასულიყვნენ, არამედ პირდაპირ პოლკოვნიკ ლისტერისკენ. მინისტრის სახელი გამოვიყენე და განვაგრძე მესიჯის გამეორება ზულულანდის საზღვარზე. ვერტმფრენი სოფლის მახლობლად, იმ ხევში, სადაც ადრე ინდულასთან ერთად ვიყავი, ჩამოვწიე.
  
  
  - გააფრთხილე ხალხი, - ვუთხარი როცა ის წავიდა. 'Თქვი! დაგიჯერებენ. გაგზავნეთ კურიერები და დააკავეთ თქვენი ხალხი. ბოდიში, მაგრამ სხვა დღე მოვა.
  
  
  მან თავი დაუქნია. თვალები სველი და ანათებდა. 'ნიკ?' გავუღიმე. სოლომონ ნდალი და მისი კაცები მორბენალთან მივიდნენ. ჩრდილოეთისკენ რომ მოვტრიალდი, დავინახე, როგორ ესაუბრებოდა მათ. ისინი სასწრაფოდ დაბრუნდნენ სოფელში და დავინახე, რომ მესინჯერები ყველა მიმართულებით მიფრინავდნენ. Ჩვენ ეს შევძელით. აჯანყება შეჩერდება. ხოცვა-ჟლეტა არ იქნება. ზულუსთა თავისუფლება მოგვიანებით მოვიდოდა. მაგრამ ეს მოვა და ისინი მაინც იცხოვრებენ იმისთვის, რომ მოიწონონ და გამოიყენონ თავისუფლება.
  
  
  ისევ ჩავრთე რადიო და დავიწყე ჩემი გზავნილის გამეორება პორტუგალიელებისთვის. აჯანყების გარეშე, დაქირავებულთა შეშინებული დაჯგუფება პორტუგალიელ ძალებს არ ემთხვევა. მოზამბიკსაც მოუწია თავის თავისუფლებას ლოდინი, მაგრამ პორტუგალიელებიც კი სჯობდნენ პოლკოვნიკ ლისტერის მწარე თავისუფლებას.
  
  
  მე გავაგრძელე ჩემი გაფრთხილება ლისტერის გეგმის მოხსენებით. ხმა გაისმა.
  
  
  - გავიგეთ, - თქვა ღრმა ხმამ, რომელიც მაშინვე ვიცანი. „ჩვენი ჯარები უკვე გზაში არიან. ამჯერად არ გაგვეპარებიან.
  
  
  - ასე ჯობია, - ვთქვი მე. - რაც შეეხება ჰოკს, მდივანო?
  
  
  "ის თავისუფალია".
  
  
  "მათი სოფლის ირგვლივაც", - ვუთხარი მე და შემდეგ მისი ადგილმდებარეობა მივუთითე.
  
  
  - გმადლობთ, - გაისმა მინისტრის ხმა. ის ყოყმანობდა. „ბოდიშის მოხდა მმართებს, სერ. კარტერი. მაგრამ მაინც მიკვირს.
  
  
  - მოგვიანებით, - ვუთხარი მოკლედ და რადიო გამოვრთე.
  
  
  დასრულდა. აჯანყება შეწყდა, ხოცვა-ჟლეტა აღკვეთეს, დაქირავებულები დროებით ქმედუუნარო გახდნენ. მაგრამ ეს არ არის მთლად დასასრული. ჯერ კიდევ მაქვს დაუმთავრებელი სამუშაოები.
  
  
  
  
  თავი 20
  
  
  
  
  
  რბილად გადავაბიჯე ჭაობის ჩრდილში. მხოლოდ შუადღე იყო და დაქირავებული სოფლის ირგვლივ ჭაობები დუმდა. ყველა გაქრა. სადარაჯო პოსტები ცარიელი და მიტოვებული. მესიჯი აქ გაჩნდა.
  
  
  სოფლის პირას გავჩერდი. ქალებიც კი გაუჩინარდნენ, თითოეული მათგანი. შუადღის მზის ქვეშ არაფერი მოძრაობდა. შავკანიანთა და დაქირავებულთა რამდენიმე ცხედარი იწვა მიმოფანტული, თითქოს ჩხუბი მომხდარა, თითქოს პირადი ანგარიშები გადაწყდა, სანამ დაქირავებულები გაიქცნენ ისეთ უსაფრთხო თავშესაფრებში, რომლებზეც შეეძლოთ მიღწევა. ისინი უსაფრთხოდ იქნებიან. ამქვეყნად ყოველთვის იყო ვინმე, ვისაც ხალხის დაქირავება სურდა; მამაკაცები, რომლებიც მზად იყვნენ ებრძოლათ დაუკითხავად.
  
  
  სოფლის თავზე ურყევები ტრიალებდნენ. ზოგი კიდეზე იყო ხეებზე, მაგრამ არცერთი არ დაეცა მიწაზე. აქ კიდევ ცოცხალი იყო ვიღაც სხვა. ან იქნებ ამ სოფელში კიდევ ცოცხალია ვინმე. ავტომატური პისტოლეტი ამოვიღე და ნელა გავუყევი წყნარ ქოხებს შორის მცხუნვარე მზის ქვეშ, რომელიც ხეებს ფილტრავდა.
  
  
  მე რომ მართალი ვყოფილიყავი, პოლკოვნიკი კარლოს ლისტერი არ დარჩებოდა თავის კაცებთან იმ მომენტში, როცა მიხვდა, რომ მისი თამაში დასრულდა. მას ჰქონდა რადიო, ამიტომ უნდა იცოდეს. ამ დროისთვის პორტუგალიის კოლონიალურმა ჯარებმა ალყა შემოარტყეს მის კაცებს. რკინიგზა ადვილად მისცემდა იმ ადგილს, სადაც ისინი არაბებს ებრძოდნენ. ლისტერი მაშინვე წავიდოდა, როგორც კი დაინახავდა ჯარს, ადრე რომ არ გაქცეულიყო, როცა გაიგო, რომ გავიქცეოდი, რომ ყველაფერი გასაჯაროებულიყო.
  
  
  საკითხავი მხოლოდ ისაა, თავისით გაიქცევა, ჯიპით თუ სამეთაურო მანქანით, ან თუნდაც ვერტმფრენით თუ სადმე დამალავს, რაც არ გამიკვირდება. ან წაიყვანს თავისი ხალხის ჯგუფს? ახლა, როცა კურცი მოკვდა, არ მჯეროდა, რომ ის სხვასთან იყო. საკუთარი თავისგან გაქცევა ბევრად უფრო საშიშია ჯგუფისთვის, ვიდრე ცალკეული ინდივიდისთვის. არასოდეს იცი, სანდო ადამიანებს, რომლებიც შენთან ერთად წამოიყვანე ბრძოლის სიცხეში, შეიძლება მოულოდნელად იფიქრონ, რომ მშიშარა ხარ, როცა გაიქცევი.
  
  
  არა, პოლკოვნიკი ლისტერი თვითონ ჯარისკაცი იყო და მხოლოდ თუ შეეძლო გამოპარულიყო. ერთგული იყო მხოლოდ საკუთარი თავის და მომავალი დამსაქმებლის მიმართ, რომელსაც სჭირდებოდა და შეეძლო მისი გამოყენება. მითუმეტეს, თუ მას გაქცევის გზა ჰქონდა მომზადებული, გაქცევის გეგმა ყოველი შემთხვევისთვის, რაც, რა თქმა უნდა, ასეც იყო.
  
  
  გაქცევის გეგმა და საშუალებები: ფული, შემოსავალი, მნიშვნელოვანი საბუთები, რომლებიც შეიძლება გაიყიდოს ან გამოიყენოს შანტაჟისთვის. რაღაც საგანძური უნდა ჰქონდეს და სხვაგან თუ არა აქ, ამ სოფელში, ალბათ ცოლის მოვლაში. ამიტომაც ვიყავი აქ. ლისტერი აქ რომ არ დაბრუნებულიყო, რაღაც მომენტში სადმე სხვაგან შევხვდებოდი, მაგრამ ველოდი, რომ აქ მოვიდოდა, ახლა კი ურყევებმა მითხრეს, სოფელში ვიღაც ცოცხალიაო.
  
  
  ფრთხილად მივდიოდი ქოხებს შორის, ვუსმენდი ოდნავი ხმას: ტოტის მსხვრევას, კარის ან კედლის ხრაშუნას, თოფის ან პისტოლეტის კაკუნის ხმას, გარსიდან დანის ამოღების ხმას... არაფერი მესმოდა გარდა. რამდენიმე გასროლა მანძილზე. ეს უნდა იყვნენ დაქირავებულები, რომლებიც ახლა დაიჭირეს პორტუგალიის ჯარებმა. თუმცა, დაქირავებულები დიდხანს არ იბრძვიან, თუ ბრძოლა წაგებულია. ქრებიან, ისევე როგორც ამ სოფელში გაუჩინარდნენ.
  
  
  შორიდან მესმოდა სროლის ხმა და შორს და ახლოს თვითმფრინავების ღრიალი. თვითმფრინავები მაღლა დაფრინავდნენ სოფლის ზემოთ და თვითმფრინავები სამხრეთით, საზღვარზე. ეს სამხრეთ აფრიკელები უნდა ყოფილიყვნენ, რომლებიც ახლა, ვიმედოვნებდი, რომ არცერთ სამიზნეზე არ მოხვდნენ. მაგრამ მიზანი მქონდა.
  
  
  ლისტერის ქოხს მივაღწიე და დამბულამანზი დავინახე. მაღალი ზულუ მტვერში იწვა ლისტერის შტაბ-ბინაში. გარდაცვლილი იყო, თავის არეში დაჭრილი. არ მჭირდებოდა უფრო ახლოს მისვლა. მის მკვდარ ხელს შუბს მოეჭიდა. ის ვიღაცასთან ბრძოლაში მოკვდა და მის ხელში ასეგაიმ გამახსენა ის მომენტი, როცა დეირდრე კაბოტს თავი მოჰკვეთა. ამ მკვდარი ზულუს მტვერში დანახვა არ მენანება.
  
  
  მის სხეულს დავხედე, როცა ნაზი სიმღერა გავიგე. ღრმა მელანქოლიური სიმღერა. ლისტერის ქოხიდან მოვიდა. ფრთხილად შევედი, მოხრილი, მაგრამ ავტომატი წინ მეჭირა ორივე ხელით. როცა თვალები სიბნელეს შეეგუა, დავინახე.
  
  
  ეს იყო დიდი ქოხი, ჩამოკიდებული ტყავებით ორ ნაწილად გაყოფილი. ერთ ოთახში ცარიელი ჩალის ლეიბი იყო, მეორეში მაგიდა და რამდენიმე სკამი. ერთ-ერთ სკამზე ზულუ ქალი შიბენა იჯდა. აბრეშუმის ხალათი კინაღამ ჩამოგლიჯა სხეულიდან და სისხლით იყო დაფარული. მის სქელ აფრიკულ თმაშიც სისხლი იყო. ნელ-ნელა, თითქოს დაჭრილი, წინ და უკან ქანაობდა. სიმღერა ყელიდან ამოვარდა.
  
  
  პოლკოვნიკი კარლოს ლისტერი თავის მაგიდასთან იწვა. თავი ერთ ბოლოზე ეკიდა, მეორეზე ჩექმიანი ფეხები. ის მკვდარი იყო. ყელი გამოჭრეს. მას სხეულზე კიდევ ორი ჭრილობა ჰქონდა, თითქოს ყელის ამოჭრამდე დაჭრეს სამუშაოს დასასრულებლად.
  
  
  უფრო ახლოს მივედი. -შიბენა?
  
  
  ნელა ქანაობდა წინ და უკან, აგრძელებდა სიმღერას, თვალები აარიდა სითეთრის გამოსავლენად.
  
  
  -შიბენა? Რა მოხდა?'
  
  
  მისი სხეული რბილ მოძრაობას აკეთებდა, როცა რხევა. გაშლილი თმის ქვეშ მისი სახე იმაზე პატარა იყო ვიდრე წარმომედგინა, ზედმეტად პატარა მისი ფართო ცხვირისთვის. თითქმის შიშველი იყო, კაბა მხოლოდ თეძოზე ეკიდა. მისი მხრები ფართო და რბილი იყო, მკერდი კი მუქი ვარდისფერი ძუძუებით სავსე. მას არ ჰქონდა ცხიმი კუნთოვან თეძოებზე და სუსტ მხარეებზე და მუცელი თითქმის ბრტყელი იყო. ქალი. რაღაც აურიეთ ჩემში.
  
  
  "მე უნდა გამეკეთებინა." - უცებ თქვა მან ინგლისურად, სუფთა ინგლისურად აქცენტის გარეშე, რამაც გააოცა ინდულა.
  
  
  - მოკალი? ლისტერი?
  
  
  ”ის აქ მოვიდა, როდესაც ბრძოლიდან გაიქცა.” მისი თეთრი თვალები გამიფართოვდა და მიყურებდა. ”ის გაიქცა თავისი ხალხისგან. ის მოვიდა ჩემთვის, ფულისა და საბუთებისთვის. მას უნდა ჰქონდეს ფული და საბუთები. თქვა რომ მეც მასთან უნდა ვიყო. მასთან ერთად უნდა წავსულიყავი.
  
  
  მან ხელის სასტიკი ჟესტით გაჭრა სალონის მოსაწყენი ჰაერი, კვლავ გაანადგურა პოლკოვნიკი კარლოს ლისტერი, შესაძლოა ისევ მოკლა იგი. წაშალეთ ის თქვენი საჭიროებიდან, თქვენი სიყვარულიდან, თქვენი საწოლიდან და თქვენი ცხოვრებიდან. და მოკლა იგი.
  
  
  „მას ჰქონდა მანქანა, ფული, იარაღი. მას უნდოდა მე. მან ენერგიულად გააქნია თავი. ”მე არ ვარ ახალგაზრდა. Მე ვარ ქალი. Მე მიყვარდა ის. მაგრამ მთელი ცხოვრება ვმუშაობდი ჩემი ხალხისთვის, ვცხოვრობდი უცხო ქვეყანაში, რათა ჩემი ხალხისთვის განათლება მიმეღო. მე მას ვერ ვუღალატებდი.
  
  
  მან შეხედა, გაბრაზებული და ამაყი. ”მან უღალატა ჩემს ხალხს. მართალი იყავი, თეთრო. Მან მითხრა. Მან მითხრა. მთელი მისი გეგმა, მთელი მისი ოცნება, გახდეს მოზამბიკის ლიდერი, მისი მოლაპარაკებები თეთრკანიანებთან აქ მმართველობისთვის. მან თქვა, რომ მან თითქმის მიაღწია წარმატებას, მაგრამ წარმატებას მიაღწევს სხვა დღეს. ჩემი ხალხის სისხლზე. ამიტომ დავარტყი მას.
  
  
  ფეხზე წამოდგა და მიცვალებულს შეხედა. „მე მას დავარტყი და შემდეგ ყელი გამოვკვეთე. მე მივეცი მისი სისხლი აფრიკის მიწაზე, იმ მიწაზე, რომელიც მას სურდა, რომ აფრიკული სისხლი დაეღვარა“.
  
  
  ”მან მოკლა დამბულამანზი?”
  
  
  მან თავი დაუქნია. - დიახ, დამბულამანზი აქ ელოდა. არ ვიცოდი. მაგრამ კარლოს... პოლკოვნიკო. .. მოკლა. დახვრიტა დამბულამანზი, ადამიანი, რომელსაც მხოლოდ თავისი ხალხის თავისუფლებისთვის ბრძოლა სურდა“.
  
  
  მისი მკერდი მაღლა და ქვევით ცახცახებდა მასში არსებული ძალადობრივი კონფლიქტის გაბრაზებით. უცებ სახეზე მისი შავი თვალები დავინახე. თითქმის მშიერი თვალები. მისი მკერდი თითქოს ადიდდა და ერთდროულად გაიფანტა, დაშორდა სამყაროს მოსახვევად. შემომხედა და თითქმის შიშველ სხეულს დახედა. სიკვდილი, ძალადობა, სისხლი და სიძულვილი ზოგჯერ უცნაურ გავლენას ახდენს. სიყვარული და სიძულვილი ახლოს არის, სიცოცხლე და სიკვდილი, სიხარბე და ძალადობა. მის შიშველ სურვილში ვიგრძენი.
  
  
  ისიც იგივეს გრძნობდა ჩემ მიმართ?
  
  
  -შენ... შენ. .. გაანადგურა იგი, - თქვა მან. 'შენ გააკეთე. მითხრა ინდულამ.
  
  
  ვიგრძენი, რომ ის ჩემს თითებთან ახლოს იყო. ჩემი ხმა უხეში ჟღერდა. - რა გითხრა ინდულამ?
  
  
  'Რა.' მისი ღიმილი სუსტი იყო, "კაცი იყავი".
  
  
  'Აქ?' - ვკითხე და ლისტერს გავხედე, რომელსაც თავი მაგიდიდან ჩამოეკიდა. 'Მასთან?'
  
  
  ”კარგი, მხოლოდ მის გამო.”
  
  
  მან აბრეშუმის ხალათის ბოლო ნამსხვრევები მოისროლა, ტერფამდე დაუშვა და შემდეგ შიშველი გავიდა. მე ვუყურებდი მის მსუქან სხეულს, ქალურ თეძოებს, ვენერას გამოჩენილ ბორცვს და შავი თმის სამკუთხედს მის შავ კანზე.
  
  
  ვუყურე და გადავყლაპე, მაგრამ დიდხანს არა. ჩემთან მოვიდა და ჩემი ტუჩები მისკენ მიიზიდა. მუცელში ვიგრძენი მისი ენა, ცხელი და ბასრი, დანასავით. პოლკოვნიკი ლისტერი დამავიწყდა, ავიღე, საძინებელში შევიყვანე და ჩალაზე დავდე. თვალები დახუჭა და ხელები და ფეხები გამიხსნა.
  
  
  არ მახსოვს, ჩექმებიდან და შარვლიდან როგორ ამოვედი. არ მახსოვს მის გვერდით ვიწექი. არ მახსოვს, როგორ ჩავვარდი მასში, როგორც ბიჭი პირველად მიჰყავს ქალს, სავსე, მძიმე და თითქმის ტკივილებისგან. მახსოვს მისი კვნესა, მისი კოცნა, მისი ფეხები ჩემს ირგვლივ დახურული და მისი თეძოები, რომლებიც გამუდმებით იწევდნენ ჩალისგან, რათა უფრო ღრმად შემეძლო მასში შესვლა.
  
  
  გვერდიგვერდ ვიწექით და მე შევეხე მის სხეულს იმ ადგილას, სადაც სოლივით შავი თმის ქვეშ ქალის ბორცვი ამოდიოდა. ჩემს გვერდით ამოისუნთქა, ისევ დახუჭა თვალები, თითქოს ჩაეძინა; მისი მარცხენა ხელი ჩემს მხარეს და მკერდზე მომეფერა და უცებ მარჯვენა ხელი მაღლა აფრინდა და მკერდისკენ დაიძრა.
  
  
  ორივე ხელით მაჯაში მოვკიდე ხელი, წამის მეასედში ვიმოქმედე, როგორც ის, ხელის მაჯაზე მეჭირა, რომელსაც დანა ეჭირა ჩემგან. გრძელი, ბრტყელივით ბასრი ხანჯალი, რომელიც მან საწოლის ჩალიდან ამოიღო, ალბათ იგივე იყო, რაც გამოიყენა კარლოს ლისტერის მოსაკლავად. დავიძაბე, მთელი ძალით გადმოვყარე და იმავე მოძრაობით გამოვძვერი ხელიდან ხანჯალი.
  
  
  მაჯა მოტყდა კრიჭის ხმა გავიგე. ხანჯალი მიწაზე დაეცა და ქოხის კედელს დაეჯახა. მყისვე ფეხზე წამოდგა და მიწაზე დარტყმის მომენტში გადატრიალდა. შარვალიდან ავიღე ავტომატური პისტოლეტი, რომელიც საწოლის გვერდით იატაკზე ჩამოვუშვი და იარაღი მას ორივე ხელით მივმართე.
  
  
  ის გაჩერდა. იგი კანკალებდა არა შიშისგან ან სიბრაზისგან, არამედ ცდილობდა მშვიდად დარჩენას. მთელი სხეული დაძაბული იყო, რომ თავი დამეყარა. მისი სახე გაუგებარი იყო ტკივილისგან.
  
  
  Ვიკითხე. - 'რატომ?'
  
  
  მან არაფერი თქვა. მან უბრალოდ შემომხედა.
  
  
  - დეიდი, - ვთქვი მე. 'რატომ? Რატომ გააკეთე ეს?'
  
  
  მან მაინც არაფერი თქვა. იგი ფრთხილად იდგა.
  
  
  Მე ვთქვი. - "სკარი" - ის ნაწიბური, რომელსაც კითხვის ნიშანი აქვს, მაშინ დავინახე, როცა შენი ტანსაცმელი ჩამოგდე, იდეალური შენიღბვაა უნდა ვიყენებდი მას წლების განმავლობაში, მაგრამ მე კარგად ვიცოდი შენი სხეული?
  
  
  "ნაწიბუროვანი", - თქვა დეირდრე კაბოტმა. - კი, უკვე მეშინოდა ამ შრამის. ამიტომაც არ ვყოფილვარ მთლად შიშველი, როცა აქ მოხვედი. ვიმედოვნებდი, რომ მკრთალ შუქზე, კარლოსის სიკვდილისა და ვნების გამო, ნაწიბურს გამოტოვებდი და საკმარის დროს მომცემდი, რომ... .. - მხრები აიჩეჩა. „ქალები, - გავიფიქრე, - ნიკის სისუსტეა. თუ საკმარისად ცხელა, ამ ნაწიბურს ვერ დაინახავს და ამჯერად მე მას გავიმარჯვებ. ამჯერად სერიოზული იყო, არა, ნიკ? მე უნდა მოგკლა, არა?
  
  
  თავი დავუქნიე. "ადრე თუ გვიან მაინც გავიგებდი ამას." არავინ იცოდა პორტუგალიელი მინისტრის, ჰოუკისა და ჩემი გარდა ამბამბაში ჯარების გადაცემის შესახებ. თუმცა ლისტერმა იცოდა. ერთადერთი გზა იყო ჩემი მოხსენების მოსმენა ჰოუკისთვის და მხოლოდ AX-ის აგენტს შეეძლო მისი მოსმენა. AX-ის აგენტი, რომელიც მუშაობდა კარლოს ლისტერთან. და ეს შეიძლება იყოს მხოლოდ ერთი AX-ის აგენტი: შენ, დეირდრე კაბოტი, N15, ვინც წლების განმავლობაში აჯანყებულებთან ახლოს იყო. მაგრამ თქვენ არ მუშაობდით აჯანყებულებთან, თქვენ მუშაობდით ლისტერისთვის. და შენ ითამაშე ეს იმიტირებული აღსრულება, რომ შეცდომა დამეშვა.
  
  
  ”ძლიერი სინათლისა და ჩრდილის ეფექტები”, - თქვა დეირდრემ. „სარკეები. ლისტერის ერთ-ერთი კაცი ოდესღაც ჯადოქარი იყო. ზულუ ქალი მოკლეს, რომ ნიანგების შესანახი სხეული გვქონდეს. და ირგვლივ ბევრი მამაკაცი იყო, რომლებიც მზად იყვნენ გაცვალონ იგი ჩემზე სიკვდილით დასჯის დროს. მუშაობდა, მაგრამ შენ ძალიან კარგი იყავი, არა, ნიკ? როგორ გამოიყენე ჩემი სხეული ნიანგებისგან თავის დასაღწევად. კარლოსი გაბრაზდა, მაგრამ ეს არ გამკვირვებია. გამიხარდა, რომ "მკვდარი" ვიყავი, როცა შენ გაიქეცი.
  
  
  - სულ შენ იყავი, - ვუთხარი მე. „მოღალატე საერთოდ არ ყოფილა. ეს ყველაფერი თქვენგან მოვიდა, AH-ში: მთელი პორტუგალიური ინფორმაცია. თქვენ იცოდით, რომ არ იყო თანამდებობის პირი, რომელიც ფულის შესახებ შეატყობინებდა, ამიტომ ლისტერს უნდა გამეჩერებინა. ვფიქრობ, თქვენ და ლისტერს გინდოდათ ეს ფული. რატომ, დეირდრე?
  
  
  ”ძალა, ნიკ. და ფული. მთელი ჩვენი ცხოვრება, ჩემი და კარლოსის, ჩვენ ვმუშაობდით კარგი მიზნისთვის, ვისხედით ჩვენი სიცოცხლე, მაგრამ ამაოდ. თუ ჩვენ ავიღებთ აქ, ჩვენ გვექნებოდა რეალური ძალა და რეალური სიმდიდრე და არა მხოლოდ სხვებისთვის ბინძური სამუშაოს შესრულება. მთელი მსოფლიო კორუმპირებულია. შეხედე რა გააკეთე ახლახან. არ არსებობს მორალი. ეს ყველაფერი ჭუჭყიანია. მინდოდა მქონოდა ძალა საკუთარი თავისთვის, როცა ყველაფერი რაც შეგვეძლო ჭუჭყიანი იყო. თითქმის მქონდა. ..'
  
  
  - თითქმის, - ვთქვი მე. 'Ნამდვილად არ.'
  
  
  - არა, - თქვა მან და შემომხედა. "შენ დაინახე ნაწიბური, როცა ხალათი ჩამოვდე." ეს ადრე გინახავთ. .. და მაინც შენ წამიყვანე. ..'
  
  
  -მეორე ღამეს ვალი გქონდა, - ვუთხარი მე.
  
  
  "იცოდი. და მაინც ჩემთან გეძინა.
  
  
  "Მე მომწონს ქალები."
  
  
  "არა," თქვა მან. მან იპოვა პოლკოვნიკ ლისტერის შარვალი და ჩაიცვა. მერე ერთი მაისური და ღილები შეიკრა. „კარლოსი მიყვარდა, მაგრამ მოვკალი. გაქცევა; ის ძალიან კარგად მიცნობდა. შენ მიყვარხარ, ნიკ. შეგიძლია მომკლა?
  
  
  შარვალი ავწიე. - "ნუ გამომწვევ, დეირდრე."
  
  
  სანამ გადავიდოდი, ცალ ხელში მაისური ეჭირა, კარისკენ გაიქცა. ავტომატური პისტოლეტი ავწიე და დაუმიზნე. ჩემი თვალები მის ზურგზე იყო. მიზანი ავიღე. ᲛᲔ.. . .. წავიდა.
  
  
  Გავჩერდი.
  
  
  გარეთ გასროლის ხმა გაისმა. გასროლა. და მერე კიდევ ერთი. ქოხიდან გამოვედი.
  
  
  იქ ჰოუკი მზის შუქზე იდგა. ხელში პისტოლეტი ეჭირა. დეირრე მიწაზე იწვა. პორტუგალიელი ჯარისკაცები სოფელში შეიჭრნენ. ჰოკმა შემომხედა.
  
  
  'Მე ვიყავი აქ. ”ამ საუბრის უმეტესი ნაწილი მესმოდა”, - თქვა მან თავისი რბილი, ცხვირის ხმით. "თხუთმეტი წელია პისტოლეტით არ გამისროლია." მაგრამ მას არ შეეძლო თავისუფლად სეირნობა და სასამართლოში გამოჩენა. აჰ არ მისცემდა, მოდი ვილაპარაკოთ, კარგი?
  
  
  - არა მგონია, - ვთქვი მე.
  
  
  ჰოკმა იარაღი გადააგდო და შემობრუნდა.
  
  
  
  
  თავი 21
  
  
  
  
  
  ჰოუკს ვთხოვე, რომ ეს ყველაფერი მოგვარებულიყო პორტუგალიელებთან, ყველა სხვა მთავრობასთან და ასევე აჯანყებულებთან, თუ შეეძლო. ის, ალბათ, ამის ექსპერტია და მეამბოხეებს სჭირდებათ ყველანაირი დახმარება, რაც შეუძლიათ მიიღონ, თუნდაც იმ ორგანიზაციისგან, რომელიც მათ იციან, რომ კავშირები აქვს მეორე მხარესთან. მან წამიყვანა იმ თვითმფრინავამდე, რომელიც ლორენცო მარკესს წამიყვანდა.
  
  
  ”ზულულანდი ახლა მშვიდია,” - თქვა მან. "როგორც ყველგან. ლისტერის დაქირავებულებს მაინც იჭერენ, მაინც იპოვიან. მონებით მოვაჭრეებიც გაქცეულები არიან. არავის ხელში არ ჩაუვარდა, მონები თავისუფლდებიან. მე გავაკეთებ მოხსენებას გაეროში ამ მონებით ვაჭრობის შესახებ, იქნებ ამით ბოლო მოეღოს მას“.
  
  
  ”ნუ ითვლი ამას,” ვუთხარი მე. ”ამას დასასრული არ აქვს, სანამ ღარიბ სოფლებში არიან შეიხები, ინდუსტრიის ბოსები და მეკობრეების ლიდერები ფულით და უფროსები, რომლებსაც უყვართ თავიანთი მცირე ძალა და ირგვლივ ძალიან ბევრი გოგონა და ცხარე ახალგაზრდა მამაკაცი.”
  
  
  "შენ ბნელი შეხედულება გაქვს კაცობრიობაზე, ნიკ."
  
  
  ”არა, მხოლოდ იმას, რაც ითვლება თავისუფალ მეწარმეობაზე ამ სამყაროს უმეტესობაში,” ვთქვი მე. „თუ ვინმეს რაიმეს ყიდვა სურს, ყოველთვის არის ვინმე, ვისაც შეუძლია გაყიდოს იგი. ერთხელ ეს არაბმა მითხრა.
  
  
  „მკვდარი არაბი“. მინისტრს უნდა, მოგილოცოთ ყველაფერი. მიუხედავად იმისა, რომ ის ამბობს, რომ მთავარი ის არის, რომ მან სამი თანამშრომელი ტყუილად დაკარგა და რომ მთელი ჯოჯოხეთი დაიშლება სახლში.”
  
  
  -ის იზრუნებს. პოლიტიკოსები და გენერლები რისკზე იღებენ სამუშაოებს. შემდეგ ჯერზე, იყავით უფრო დარწმუნებული თქვენს მიზანში.
  
  
  ”არ იქნება მშვენიერი, თუ ჩვენ არ მოგვიწევს ამის გაკეთება?” - თქვა ჰოკმა. თვითმფრინავებს დახედა. "მან ვერ მოითმინა, ნიკ." Ჩვენი სამუშაო.
  
  
  ეს მას მოუვიდა. ხანდახან გვყავს აგენტი, რომელიც იწყებს ფიქრს, რომ არცერთს არ აქვს მნიშვნელობა და შემდეგ იღებს ყველაფერს, რაც ხელში მოხვდება. ეს არის რისკი, რომელიც უნდა მივიღოთ.
  
  
  - რა თქმა უნდა, - ვთქვი მე.
  
  
  -გიჟია ნიკ. Იფიქრე ამაზე. მან დაიწყო ჩვენი ძალაუფლების დანახვა და დაავიწყდა რატომ გააჩნდა ეს ძალა.
  
  
  - რა თქმა უნდა, - კვლავ ვთქვი მე.
  
  
  "ამჯერად, დაისვენეთ ერთი კვირა."
  
  
  - შეიძლება ორი, - ვთქვი მე.
  
  
  ჰოკმა წარბები შეჭმუხნა. "ნუ აიღე თავისუფლება, N3."
  
  
  მერე მე დავტოვე იგი. თვითმფრინავიდან დავინახე, როგორ ჩაჯდა შავ ლიმუზინში. მაღალი დონის საუბარი. მას მომეწონა. საბოლოო ჯამში, მკვლელობა არის ის, რასაც ვაკეთებ, ის უფრო მაწყობს. და მაინც ორივე ჩვენებურად ვკლავთ იმავე მიზეზით: უფრო უსაფრთხო, უკეთესი სამყარო. მე უბრალოდ უნდა გავაგრძელო ამის რწმენა.
  
  
  ისევე, როგორც ინდულას უნდა გაეგრძელებინა რწმენა, რომ მისი საქმე მას უკეთეს სამყაროს მოუტანდა. როდესაც თვითმფრინავმა ტაქსი დაიწყო მოზამბიკის კაშკაშა მზის ქვეშ, მაინტერესებდა გასულიყო თუ არა ინდოლას საძებნელად. იქ, პრინც ვაჰბის დივანზე რაღაც დაგვხვდა. არაფერი . ..მაგრამ მას ჰქონდა თავისი ცხოვრება და თავისი სამყარო. მას არ ვჭირდებოდი და ეს „რაღაც“ ადრეც დამემართა. სინამდვილეში, მე მჯერა, რომ ეს ყოველთვის მემართება.
  
  
  ეს აღარ განმეორდება საიდუმლო შეხვედრებზე საიდუმლო ქალაქის რომელიმე ქუჩაზე, სადაც ორი აგენტი არ უნდა იყოს. იმ მომენტების დავიწყებას ვაპირებდი იმ დამალულ ოთახებში. შესახებ
  
  
  მაგრამ მე ნამდვილად მენატრება ისინი.
  
  
  Ახლა . .. მაღალი, თითქმის ჭარბწონიანი, წითური ქალი თვითმფრინავის ბილიკზე დადიოდა, როცა თვითმფრინავი ასაფრენად ემზადებოდა. მან უკან გამომხედა. გავუღიმე. სინამდვილეში, ეს საერთოდ არ იყო მძიმე. უბრალოდ დიდი, დიდი ქალი.
  
  
  სასწრაფოდ მივუყვებოდი. ერთ წუთში უნდა დავჯდეთ და ღვედები შევიკრათ. სწორ სავარძელში მომინდა ჯდომა. წითურისკენ დავიხარე, ორივე ხელი აუცილებლად დაკავებული იყო.
  
  
  - გამარჯობა, - ვუთხარი მე. „მეც მიყვარს მარტინი. Მე მქვია . ..'
  
  
  
  
  
  
  წიგნის შესახებ:
  
  
  რასობრივი სიძულვილის თაობებით და წლების სისხლიანი აჯანყებით მოწყვეტილი აფრიკა ნიკ კარტერის უახლესი მისიის ბრძოლის ველია: უსახო მკვლელზე ნადირობა. Killmaster Carter-მა იცის, რომ მისი მსხვერპლის ვინაობა საიდუმლოა, რომ მსხვერპლი არის მოღალატე, მაგრამ ასევე დაუნდობელი მასობრივი მკვლელი...
  
  
  ეჭვმიტანილი სამია. ნიკის ბრძანება: "არ გარისკო, მოკალი სამივე!" მაგრამ ეს არც ისე მარტივია. ის ებრძვის გაჭირვებულ მდგომარეობას, სიძულვილს, მომხმარებელ უდაბნოებს, პრიმიტიულ ბარბაროსობასა და ცივილიზებულ სისასტიკეს დღევანდელ აფრიკაში. რა როლს ასრულებს დეირდრი ამ ამოცანაში?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ბეირუთის ინციდენტი
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  
  ბეირუთის ინციდენტი
  
  
  
  ეძღვნება ამერიკის შეერთებული შტატების საიდუმლო სამსახურების ხალხს
  
  
  
  პირველი თავი
  
  
  
  ცხელმა, მშრალმა ქარმა სახე დამიწვა და ტუჩები დამიწვა საუდის 130 გრადუსიან სიცხეში. მესამედ, თითები დამამშვიდებლად ავიფარე ვილჰელმინას, ჩემი 9მმ-იანი ლუგერის ცეცხლმოკიდებულ კონდახზე. თუ ოდესმე ჰამიდ რაშიდს და ჰოლანდიელს მოვასწრებდი, მსურდა დავრწმუნებულიყავი, რომ ის არ გამომძვრალიყო ზამბარით დატვირთული მხრის სამაგრიდან, რომელიც ქურთუკის ქვეშ ვატარებდი. უდაბნოში დახვეული ნანგრევების ორ ზოლიან ნახვრეტებმა კბილები ამიკანკალა.
  
  
  საჭეს უფრო მაგრად მოვკიდე ხელი და ჯიპის გაზის პედალი იატაკს დავაჭირე. სპიდომეტრის ნემსი უხალისოდ მიუახლოვდა სამოცდაათს.
  
  
  უდაბნოს მოციმციმე სიცხემ მხედველობა დამახინჯა, მაგრამ ვიცოდი, რომ სადღაც გზატკეცილზე ჩემს წინ იდგა დიდი SAMOCO სატვირთო მანქანა, რომელსაც მივდევდი.
  
  
  ჰამიდ რაშიდი იყო ცბიერი საუდელი, პატარა, მუქი ფერის, წვრილი, ჰომოსექსუალი. ის ასევე სადისტი მკვლელი იყო. გამახსენდა ნავთობსადენის ერთ-ერთი მცველის დასახიჩრებული ცხედარი, რომელიც სულ რაღაც სამი დღის წინ უდაბნოში ვიპოვეთ.
  
  
  რა თქმა უნდა, ხანდახან მოგიწევს მოკვლა. მაგრამ ჰამიდ რაშიდს მოეწონა.
  
  
  მზის სათვალეს თვალი ჩავჭყიტე და ჯიპს სისწრაფით მოვშორდი. შორს იყო მაღალი, ქარიანი ქვიშის დიუნების ჯგუფი, რომლებიც მოფენილი იყო საუდის არაბეთის ნარჩენებზე, გადაჭედილი უხეში, მძიმე შეფუთული კლდოვანი ქედებით, რომლებიც არ ჰგავდა არიზონას მეზებს.
  
  
  თუ სატვირთოს არ დავიჭერდი, სანამ დიუნებს მივაღწევდით, სადმე ჩასაფრებული იქნებოდა სადღაც 37 მილის გზის გასწვრივ დაჰრანსა და რას ტანურას შორის. და ჰამიდ რაშიდმა იცოდა, რომ გაწითლდებოდა. სანამ დღე არ დამთავრდება, ერთი ჩვენგანი მოკვდება.
  
  
  ჰოლანდიელი. თავისებურად, მეგობრული, ქერა ჰოლანდიელი ჰარი დე გრუტი ისეთივე მომაკვდინებელი იყო, როგორც რაშიდი. ჰოლანდიის ავარია მოხდა წინა ღამეს ამერიკის ელიტარული კონტრდაზვერვის განყოფილების AX-ის კოდირებულ შეტყობინებაში:
  
  
  დე გრუტი, ჰარი, 57 წლის. ჰოლანდიელი. დირექტორის მოადგილე, ენხიზენი, 1940-44 წწ. აღმოსავლეთ გერმანია, დივერსანტი, 1945-47 წწ. თურქეთი, სირია, იორდანია, საუდის არაბეთი, ჯაშუშობა, 1948-60 წწ. რუმინეთი, დივერსანტი, 1961-66 წწ. სსრკ, ჯაშუშობის ინსტრუქტორი, 1967-72 წწ. განათლება: გიოტინგენის უნივერსიტეტი, გეოლოგია. ოჯახი: არა. რეიტინგი: K-1.
  
  
  K-1 იყო გასაღები. AXE-ს იდუმალებით მოცულ სტილში ის „დაუნდობელ და პროფესიონალს“ ნიშნავდა. Kl ჩემი Killmaster რეიტინგის ექვივალენტური იყო. ჰარი დე გრუტი იყო მაღალკვალიფიციური მკვლელი.
  
  
  გეოლოგიამ, რა თქმა უნდა, ახსნა, რატომ გაგზავნეს იგი ახლო აღმოსავლეთში.
  
  
  რაშიდი ასევე ნავთობის მუშა იყო. თხუთმეტი წლის წინ ის სწავლობდა ბეირუთის ამერიკულ უნივერსიტეტში, ძირითადად ნავთობის ძიებაზე. ეს არის ძალიან პოპულარული ნივთი მსოფლიოს ამ ნაწილში.
  
  
  სწორედ ამან მიმიყვანა საუდის არაბეთში გადაუდებელი პირველი პრიორიტეტის დავალებით AX-ისგან. ყველაფერი უვნებლად დაიწყო 1973 წლის 17 აპრილს, როდესაც, New York Times-ის თანახმად, „უცნობმა დივერსანტებმა სამხრეთ ლიბანში საუდის ამერიკული ნავთობკომპანიის მილსადენის აფეთქება სცადეს“.
  
  
  მილსადენის ქვეშ ზაჰრანის ტერმინალიდან ოთხი მილის დაშორებით ასაფეთქებელი ნივთიერებები იყო ჩადებული, მაგრამ მცირე დაზიანება იყო. დივერსიის ეს წარუმატებელი მცდელობა თავდაპირველად ჩამოიწერა, როგორც PLF-ის მორიგი დარბევა იასარ არაფატზე.
  
  
  მაგრამ ეს იყო მხოლოდ პირველი ინციდენტების ხანგრძლივი სერიიდან. ისინი არ აპირებდნენ ამერიკაში ნავთობის მიწოდების შეფერხებას. 1973 წლის ოქტომბერში ომმა და არაბული ქვეყნების შემდგომი ბოიკოტი უკვე გააკეთა. მიზანი იყო ნავთობის ნაკადის შეწყვეტა დასავლეთ ევროპაში და ამას აშშ ვერ ახერხებდა. ჩვენ გვჭირდებოდა ძლიერი, ეკონომიკურად გაფართოებული დასავლეთ ევროპა საბჭოთა ბლოკის ძალაუფლების გასანეიტრალებლად და ნავთობი, რომელიც ნატოს ქვეყნებს ცოცხლობდა, საუდის არაბეთიდან მოდიოდა. ასე რომ, მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ თვითონ არ მივიღეთ ნავთობი, ამერიკული ნავთობკომპანიები არაბულ ქვეყნებში დაპირდნენ, რომ მიეწოდებათ ჩვენი დასავლელი მოკავშირეები.
  
  
  როდესაც ტერორისტებმა გაანადგურეს სიდი ბერის ნავთობის საცავი, დამირეკა ჩემმა ცელქი AX-ის უფროსმა, დევიდ ჰოუკმა.
  
  
  ჩემი საქმე, ჰოუკმა მითხრა, იყო ლიდერების პოვნა და მცენარის ფესვების მოჭრა. ეს გრძელი გზა იყო, გავიარე ლონდონში, მოსკოვში, ბეირუთში, თეირანსა და რიადში, მაგრამ ახლა მე მყავდა - ისინი წინ მიდიოდნენ რას-ტანურას გზატკეცილზე.
  
  
  სატვირთო მანქანა უახლოვდებოდა, მაგრამ მასთან ერთად იყო ორი მაღალი ქვიშის დიუნა და მარჯვნივ მიმავალი კლდოვანი ქედი. წინ დავიხარე, რათა ჯიპის პატარა საქარე მინას მიღმა დავმალო უდაბნოდან გადამწვარი სახე. მე ვხედავდი დიდი აკვნის მოქნილი ლურჯი ფორმის მიღმა გზატკეცილის მკვეთრ შემობრუნებას, სადაც ის დიუნებს შორის გაუჩინარდა.
  
  
  მე არ ვაპირებდი ამას.
  
  
  სატვირთო მანქანა დიდი სიჩქარით შეეჯახა მოსახვევს და დიუნებს შორის გაუჩინარდა. ჯიპის ანთება გამოვრთე, რომ უდაბნოს ჩუმ სიცხეში ერთადერთი ხმა მესმოდა, სატვირთო მანქანის ძრავის ხმა იყო.
  
  
  ხმა თითქმის მაშინვე გაწყდა და მუხრუჭები დავაკაკუნე, სანახევროდ გადავფრინდი გზიდან სანამ არ გავჩერდებოდი. რაშიდი და ჰოლანდიელი ზუსტად ისე მოიქცნენ, როგორც მე ვეჭვობდი. სატვირთო მანქანა სავარაუდოდ გზაზე გაჩერდა. რაშიდი და ჰოლანდიელი გზის ორივე მხარეს კლდეებისკენ გაიქცნენ, იმ იმედით, რომ მე ჩავჯექი სატვირთო მანქანას.
  
  
  მე არ ვაპირებდი ამის გაკეთებას. გზის მოსახვევის ირგვლივ დამალული, მათსავით, ცოტა ხანს ჯიპში ვიჯექი და მომავალ ნაბიჯებზე ვფიქრობდი. მზე კაშკაშა ეკიდა უღრუბლო ცაზე, დაუოკებელი ცეცხლოვანი ბურთი წვავდა უდაბნოს ცოცხალ ქვიშას. გაუნძრევლად ვიჯექი და ვიგრძენი, რომ მკერდზე ოფლი მიდიოდა.
  
  
  ჩემი აზრი მიიღეს. ჯიპიდან ფეხები ამოვიღე და სწრაფად გადავედი მაღალი ქვიშის დიუნის ძირში. მარცხენა ხელში მე მეჭირა დამატებითი ბენზინის ქილა, რომელიც სტანდარტული აღჭურვილობა იყო SAMOCO-ს ყველა უდაბნო მანქანაზე. მარჯვენა ხელში კოლბა მედო, რომელიც ჩვეულებრივ სამაგრში ეკიდა დაფის ქვეშ.
  
  
  ამ დროისთვის, რაშიდი და ჰოლანდიელი, რომლებიც ელოდნენ დიდ ავარიას - ან ყოველ შემთხვევაში, მისი თავიდან აცილების მცდელობებს - უკვე მიხვდნენ, რომ მე მათ დავეწიე. ახლა მათ ორი არჩევანი ჰქონდათ: ან დამელოდეთ ან გამომყევით.
  
  
  ველოდი, რომ ისინი დაელოდებოდნენ: სატვირთო მანქანა ბუნებრივ ბარიკადს ასრულებდა, ხოლო გზა ორივე მხრიდან დიუნებით მოქმედებდა სასიკვდილო ძაბრის როლში, რომელიც პირდაპირ მიმაყენებდა ორი AK-47 შაშხანის ბუჩქებში, რომლებიც მანქანის სავარძლის ქვეშ იყო მიბმული. . სატვირთო მანქანის სალონი. მარცხნივ დუნის შემოვლას ერთი საათი ან მეტი დასჭირდება. დიუნა მარჯვნივ, რომელიც ეყრდნობა გრძელ კლდეებს, შეუძლებელი იქნებოდა თავიდან აცილება. იგი გადაჭიმული იყო მრავალი კილომეტრის მანძილზე.
  
  
  მხოლოდ ერთი გზა იყო - მაღლა და მაღლა. მაგრამ დარწმუნებული არ ვიყავი, რომ ამას შევძლებდი. ჩემს ზემოთ, შვიდასი ფუტზე მეტი სიმაღლის ქვიშის დიუნა იყო, ციცაბო ფერდობებით, რომლებიც გამოკვეთილი იყო შამაალის მიერ, უდაბნოს ქარების მძვინვარე ქარიშხალი, რომელიც აფრქვევს წითელ-ყავისფერ საუდის არაბეთის უდაბნოებს.
  
  
  სიგარეტი მჭირდებოდა, მაგრამ პირი უკვე გამიშრა. დიუნის ძირში ჩახუნძლული, ხარბად დავლიე კოლბიდან მლაშე წყალი და ყელში ჩამეღვარა. დანარჩენი თავზე დავასხი. სახეზე და კისერზე მირბოდა, პიჯაკის საყელოს ასველებდა და ერთ დიდ წამს ვიგრძენი შვება აუტანელი სიცხისგან.
  
  
  შემდეგ, კასრიდან თავსახური სწრაფად გამოვახურე, კოლბა ბენზინით გავავსე. როგორც კი თავსახური დავაბრუნე ქილაზე, წასასვლელად მზად ვიყავი.
  
  
  ეს წარმოუდგენელი იყო. ორი ნაბიჯით ზევით, ერთი ნაბიჯით უკან. სამი ზევით, ორი უკან, ქვიშა ფეხის ქვემოდან გადმომცურდა და პირქვე დამტოვა დამწვრობის ფერდობზე, ქვიშა ისეთი ცხელია, რომ კანს ბუშტუკებდა. ხელები ციცაბო ფერდობზე დავიჭირე და შემდეგ ცხელი ქვიშა ავწიე. არ გამომივიდა - პირდაპირ დიუნზე ასვლა არ შემეძლო. გაშვებული ქვიშა ხელს არ მაძლევდა. საერთოდ გადასაადგილებლად მომიწევდა ფერდობზე გაჭიმვა მაქსიმალური წევის მისაღებად; მაგრამ ამის გაკეთება ნიშნავდა სახის დამარხვას ქვიშაში და ქვიშა ძალიან ცხელი იყო შეხებისთვის.
  
  
  შემოვბრუნდი და ზურგზე დავწექი. ვგრძნობდი ბუშტუკების წარმოქმნას ჩემს თავზე. მთელი დიუნა თითქოს ჩემი ქურთუკის ქვეშ და შარვლის ქვეშ მოედინებოდა და ჩემს ოფლიან სხეულს ფარავდა. მაგრამ ზურგზე მაინც ჩემი სახე ქვიშისგან იყო გაკეთებული.
  
  
  ამ ქვიშის მთაზე ზურგზე წოლა დავიწყე ნელა ასვლა მთაზე, ფართო მოძრაობებში ხელები ვიყენებდი და ბაყაყის დარტყმებში ფეხები. თითქოს ზურგზე ვზივარ.
  
  
  მზის გაშიშვლებულმა ძალამ განუყრელად მცემა. კაშკაშა მზეს, დაუზუსტებელ ცასა და ქვიშის არეკლილი სითბოს შორის, გორაზე ასვლისას ტემპერატურა დაახლოებით 170 გრადუსი უნდა ყოფილიყო. ლანდსმენის კოეფიციენტის მიხედვით, უდაბნოს ქვიშა ირეკლავს მიმდებარე ჰაერის სითბოს დაახლოებით მესამედს.
  
  
  მთელი ოცი წუთი დამჭირდა, სანამ ქედს მივაღწიე, სუნთქვაშეკრული, გაუწყლოებული, მწყურვალი და ქვიშაში დაფარული. ყურადღებით გადავხედე. ჰოლანდიელი ან ჰამიდ რაშიდი ჩემი მიმართულებით რომ გამოეხედა, მაშინვე შემამჩნიეს, მაგრამ სროლა გაუჭირდებოდათ - ზევით სროლა.
  
  
  ყველაფერი ისე იყო, როგორც ველოდი. სატვირთო მანქანა გზის გადაღმა იყო გაჩერებული, ორივე კარი ღია იყო. ჰამიდ რაშიდი, პატარა ფიგურა თავისი თეთრი გალიბით და წითელი უჯრიანი კაფიით, გზის მხრიდან უკან დაბრუნდა სატვირთო მანქანამდე და ისე მოთავსდა, რომ გზაზე დამიზნება შეძლებოდა კაბინის ღია კარებიდან.
  
  
  ჰოლანდიელმა უკვე დაიკავა თავდაცვითი პოზიცია სატვირთო მანქანის ქვეშ, დაცული დიდი უკანა ბორბალით. მე ვხედავდი მზეს, რომელიც ანათებდა მის სათვალეებს, როდესაც ის ათვალიერებდა ადიდებულმა ქვიშის საბურავის უკნიდან, მისი თეთრი თეთრეულის კოსტუმი და ზოლიანი ბაფთით, რომელიც არ ემთხვეოდა ძველი უდაბნოს სატვირთო მანქანის გაფუჭებულ საწოლს.
  
  
  ორივე მამაკაცი გზატკეცილზე იმყოფებოდა.
  
  
  დუნის თავზე არ მელოდნენ.
  
  
  ქედის დაცვას უკან დავიხარე და მოქმედებისთვის მოვემზადე.
  
  
  პირველ რიგში შევამოწმე Hugo, სტილეტოს ქუსლი, რომელსაც ყოველთვის ვატარებ ზამშის გარსში, რომელიც მარცხენა მხარზე მაქვს მიბმული. ჩემი ხელის ერთი სწრაფი ტრიალი და ჰიუგო ჩემს ხელში იქნებოდა.
  
  
  ვილჰელმინა ამოვიღე ბუდედან და შევამოწმე მოქმედება, რათა დავრწმუნდე, რომ ის ქვიშით არ იყო გადაჭედილი. ფეთქებადი ლუგერი მსროლელს მაჯიდან გამოგლეჯს ხელს. ამის შემდეგ ქურთუკის ჯიბიდან ამოიღე Artemis suppressor და ფრთხილად გავწმინდე ქვიშისგან, სანამ თოფის ლულაზე დავდებდი. დამატებითი სიფრთხილე მჭირდებოდა მაყუჩთან, რათა სამი ან ოთხი გასროლა შემეძლო, სანამ რაშიდი და ჰოლანდიელი მიხვდებოდნენ, საიდან მოდიოდნენ. გაჩუმებული ლუგერის დარტყმა ნაადრევად დათმობდა ჩემს პოზიციას.
  
  
  კიდევ ერთი ოპერაცია გავიკეთე, სანამ მოქმედებისთვის მზად ვიქნებოდი. ტილოთ დაფარული კოლბიდან ქუდი მოვიხსენი, ცხვირსახოცი ექვს დიუმიან თოკზე მოვხვიე და ჩავდე ყელში. პირი და ყელი გამიშრა. ამ უდაბნოს სიცხეში უწყლოდ ხუთ საათს ვერ გავძელი, მაგრამ კარგი მიზეზი მქონდა წყალი ბენზინით გამომეცვალა. მშვენიერი მოლოტოვის კოქტეილი დამზადდა.
  
  
  იმპროვიზირებული ფუნჯი ავანთე და კმაყოფილი ვაკვირდებოდი, როგორ იწყებოდა ბენზინით გაჟღენთილი ცხვირსახოცი. ფერდობზე საკმარისად შორს რომ ჩავვარდე მის სროლამდე, რეალური სროლის უეცარმა მოძრაობამ სასადილოს კისრიდან იმდენი ბენზინი გამოაფრქვია, რომ მთელი ნივთი აფეთქდეს. მაგრამ თუ ჩემი დაღმართი გადაიქცევა შეშლილ ნაკადად მოცურების ქვიშის ფერდობზე, გაზი გაჟონავს ქილადან, სანამ მე ვიჭერ მას და ის აფეთქდება ჩემს ხელში. ჩუმად ლოცვა ვთქვი და ადუღებული ბომბი ჩემს გვერდით ქვიშაზე დავდე.
  
  
  შემდეგ მუცელზე გადავეხვიე აალებულ ქვიშაში და ნელა გადავედი ქედისკენ, შეძლებისდაგვარად სიბრტყეზე შევინარჩუნე. ვილჰელმინა ჩემს წინ გაიჭიმა.
  
  
  მზად ვიყავი.
  
  
  ჰამიდ რაშიდი და ჰოლანდიელი ჯერ კიდევ იქ იყვნენ, მაგრამ მათ უნდა დაიწყოთ წუხილი, აინტერესებდათ, რას ვაკეთებდი. მზე ირეკლავდა რაშიდის იარაღს და გავიდა სალონის ღია კარიდან, მაგრამ მე თვითონ რაშიდზე ვერაფერი დავინახე, გარდა წითელ-თეთრი კარკასული კაფის პატარა ნაწილისა, რომელიც თავზე ეცვა.
  
  
  ჰოლანდიელმა უკეთესი სამიზნე შესთავაზა. დიდი სატვირთო მანქანის უკანა საჭესთან ჩახრილი, ოდნავ დახრილი იყო ჩემსკენ. მისი ზურგის ნაწილი, გვერდი და ბარძაყი იყო გამოკვეთილი. სიცხის მოციმციმე ტალღების მეშვეობით ფერდობის ჩამოგდება არ აქცევდა მას საუკეთესო სამიზნედ მსოფლიოში, მაგრამ ეს იყო ყველაფერი რაც მქონდა.
  
  
  ფრთხილად ავიღე მიზანი. კარგი დარტყმა ხერხემალს გაუტეხავდა, ძალიან კარგი თეძოს. ხერხემალს დავუმიზნე.
  
  
  ჩახმახს ნელა და განზრახ ავკარი.
  
  
  ვილჰელმინა ჩემს ხელში აკანკალდა.
  
  
  ჰოლანდიელს ფეხებში ქვიშა აფრქვევდა.
  
  
  უნებურად უკან დაიხია, ნაწილობრივ გასწორდა. Ეს შეცდომა იყო. ამან ის უკეთეს სამიზნედ აქცია. მეორე გასროლა მას მოხვდა და ნახევრად შემოტრიალდა, სანამ ისევ სატვირთო მანქანის საჭეს მიუჯდებოდა. მესამე დარტყმამ კიდევ უფრო მეტი ქვიშა აწია.
  
  
  დავიწყე და მეოთხე გასროლა სატვირთოს კაბინაში გავუშვი. იღბლიანმა მოხსნამ შეიძლება რაშიდი მცდელობიდან გამოიყვანოს.
  
  
  ახლა ავტირდი და გადავკვეთე გორაკის მწვერვალი, ჩავყვინთავდი, სრიალებდი, თითქმის მუხლამდე მონაცვლე ქვიშაში; ყველანაირად ვცდილობდი არ გადამეგდო წინ საყრდენი საყრდენი, ვილჰელმინამ მარჯვენა ხელში ჩამჭიდა, მეორეში კი ცეცხლმოკიდებული ბომბი, რომელიც ჰაერში ფრთხილად მეჭირა.
  
  
  ჰამიდ რაშიდის თოფიდან სამი გასროლა გაისმა უდაბნოს სიჩუმეში. ისინი ზედიზედ მიაფურთხეს ჩემს თვალწინ ქვიშაში. მანძილი არც ისე ცუდი იყო, მაგრამ ზემოდან ჩამოსული ადამიანი თითქმის შეუძლებელი სამიზნეა. მსოფლიოს საუკეთესო მსროლელებიც კი უცვლელად ისვრიან დაბალ ვითარებაში და ეს რაშიდმა გააკეთა.
  
  
  მაგრამ ახლა უფრო და უფრო ვუახლოვდებოდი გორაკის ძირს. სატვირთო მანქანიდან ოცდაათი იარდი ვიყავი, მაგრამ მაინც ვერ დავინახე რაშიდი, რომელიც ისევ ისროდა ღია კაბინის კარებში. ტყვიამ ქურთუკის ჯიბე მომიჭრა.
  
  
  ახლა ოცი მეტრია. მიწა უცებ გასწორდა და ბევრად უფრო მყარი. ამან გამარტივდა სირბილი, მაგრამ ასევე გამხადა უკეთესი სამიზნე. თოფი ჭექა ჩემს მარჯვნივ, მერე ისევ. ჰოლანდიელი სამსახურს დაუბრუნდა.
  
  
  ახლა სატვირთო მანქანის კაბინიდან თხუთმეტი მეტრის დაშორებით ვიყავი. რაშიდის AK-47-ის მჭიდი წინა სავარძელზე იყო გადაჭიმული და ცეცხლს აფრქვევდა. მე მივვარდი მარჯვნივ და მყარ მიწაზე მხოლოდ ნახევარი წამით, სანამ ტყვია მაღლა არ დაისტვენა.
  
  
  როგორც კი დავიჩოქე, მარცხენა ხელი გრძელ, მარყუჟიან რკალში გადავიტანე და ფრთხილად ჩავყარე ცეცხლგამჩენი ბომბი სატვირთო მანქანის კაბინაში.
  
  
  იგი მშვენივრად დაეშვა სავარძელზე, რაშიდის თოფის ლულაზე გადატრიალდა მძვინვარე საუდის კაცისკენ.
  
  
  სულ რაღაც სანტიმეტრით დაშორებული უნდა ყოფილიყო მისი ბნელი, მაღალი ძვლოვანი სახიდან, როცა ის აფეთქდა ცეცხლის მღელვარე გეიზერში.
  
  
  აგონიის წვრილი ძახილი საშინლად დასრულდა, დამთავრდა მაღალი კრესჩენდოით, რადგან რაშიდის ფილტვები ფერფლად იქცა. მე უკვე ვმოძრაობდი, გადასაფარებლად ვხტებოდი დიდი SAMOCO სატვირთოს კაპოტის ქვეშ.
  
  
  ერთი წუთით ვეყრდნობოდი წინა მძიმე ბამპერს, ჰაერი ამიჩუყდა, შუბლზე სისხლი მიტრიალებდა ზეწოლის გამო და მკერდი მიცემდა.
  
  
  ახლა მე და ჰოლანდიელი ვიყავით. ჩვენ ორნი ვთამაშობთ კატასა და თაგვს ძველი ცისფერი სატვირთო მანქანის ირგვლივ საუდის ცარიელი უდაბნოს შუაგულში. სულ რამდენიმე ფუტის მოშორებით ვიგრძენი დამწვარი ხორცის მძაფრი სუნი. ამ თამაშში ჰამიდ რაშიდი აღარ მონაწილეობდა, მხოლოდ ჰოლანდიელი იყო.
  
  
  სატვირთო მანქანის წინ ვიდექი, დაქანცული, სუნთქვაშეკრული, ქვიშაში დაფარული, საკუთარ ოფლში გამომწვარი. ის კარგად იყო განთავსებული სატვირთო მანქანის უკანა საჭეს მიღმა. ის იყო დაშავებული, მაგრამ არ ვიცოდი რამდენად მძიმედ.
  
  
  თოფით იყო შეიარაღებული. ასევე დიდი შანსი იყო, რომ მას იარაღი ჰქონოდა. მე მყავდა ვილჰელმინა და ჰიუგო.
  
  
  თითოეულ ჩვენგანს მხოლოდ ორი არჩევანი გვქონდა: ან დაედევნა მეორეს, ან დავსხდეთ და დაველოდოთ მტერს პირველი ნაბიჯის გადადგმას.
  
  
  სწრაფად დავიჩოქე, რომ სატვირთოს ქვეშ ჩამეხედა. რომ გადამძვრა, ფეხებს დავინახავდი. ისინი არ ჩანდნენ. მარჯვენა საჭეს მიღმა მოჩანდა შარვლის ფეხის პატარა ნაჭერი, მხოლოდ თეთრი თეთრეულის ნახვით.
  
  
  უფრო მეტი სიზუსტისთვის ვილჰელმინას მაყუჩი ამოვიღე. ერთი ხელით ბამპერზე მიჭერილი და თითქმის თავდახრილი, ფრთხილად ვესროლე თეთრის ნაჭერს.
  
  
  საუკეთესო შემთხვევაში, მე შემეძლო მისი რიკოშეტი გამომეყენებინა, ან შესაძლოა აფეთქებაც კი გამომეწვია, რომელიც საკმარისად შეაშინებს მას, რომ საფარი გატეხოს. უარეს შემთხვევაში, ეს აცნობებს მას ზუსტად სად ვარ და რომ ვიცი სად არის.
  
  
  კადრი ჩუმად გაისმა, თითქოს პატარა ოთახში ვიყოთ და არა მსოფლიოს ერთ-ერთ ყველაზე უკაცრიელ ადგილას. საბურავი ამოისუნთქა და ნელა გაბრტყელდა, დიდი სატვირთო მანქანა უხერხული კუთხით გადაიხარა მარჯვენა უკანაკენ. შედეგად, ჰოლანდიელს ჰქონდა ოდნავ უკეთესი ბარიკადი, ვიდრე ადრე.
  
  
  მძიმე გისოსებთან დავდექი და თვლა დავიწყე. აქამდე ოთხი გასროლა მაქვს გასროლილი. მე მირჩევნია სრული კლიპი რაც არ უნდა იყოს. ქურთუკის ჯიბიდან რამდენიმე ჭურვი ამოვიღე და გადატვირთვა დავიწყე.
  
  
  გასროლის ხმა გაისმა და რაღაცამ ჩექმის ქუსლზე დამიწურა, ქვიშა არსაიდან იღვრებოდა. გაოგნებული შევცქეროდი. თავი დავიწყე უყურადღებობის გამო და ნახევრად მოხრილი გადავხტი სატვირთოს ბამპერზე, თავი კაპოტის დონემდე დაბლა მეჭირა.
  
  
  ჰოლანდიელმა სატვირთო მანქანების ქვეშ სროლაც იცოდა. Იღბლიანი ვარ. ის რომ არ ესროლა ძალიან უხერხული პოზიციიდან - და უნდა ყოფილიყო - მას შეეძლო ესროლა ჩემს ფეხებში.
  
  
  ამ მომენტისთვის უსაფრთხოდ ვიყავი, მაგრამ მხოლოდ ერთი წუთით. და ვეღარ ვიკავებდი იმ აუტანლად ცხელ მეტალის კაპოტს. ჩემს სხეულს უკვე ვგრძნობდი, რომ ნახშირზე შემწვარი იყო.
  
  
  ჩემი ვარიანტები შეზღუდული იყო. მე შემეძლო მიწაზე დავეშვა, სატვირთო მანქანის ქვეშ ჩამეხედა და ჰოლანდიელის სვლას დაველოდე, იმის იმედით, რომ მას შასის ქვემოდან დავესროლე. გარდა მისი თოფისა, მას შეეძლო გვერდის ავლით დამცავი ბორბალი და კარგად შეასხურებინა ნებისმიერი ადგილი, რომელიც მე შემეძლო ავირჩიო ჩემი სხეულის დიდი ნაწილის გამოვლენის გარეშე.
  
  
  ან შემეძლო ამ ბამპერიდან გადახტომა და მარცხნივ ღია სივრცეში გადახტომა, რათა მქონდეს ადამიანის სრული ხედვა. მაგრამ, რაც არ უნდა გადავხტე, გარკვეულწილად წონასწორობიდან ჩამოვჯექი - ჰოლანდიელი კი მუხლებზე იწვა ან დახრილი და სტაბილურად იწვა. მიზანმიმართული გასროლისთვის მას მხოლოდ თოფის ლულის გადაადგილება მოუწია რამდენიმე სანტიმეტრით.
  
  
  სხვა გზით რომ წავსულიყავი, სატვირთო მანქანას შემოვუვლიდი და იმის იმედით, რომ მეორე მხრიდან გაოცება მომიწევდა, ის ფეხებში მესროლა იმ მომენტში, როცა ამ მიმართულებით გადავედი.
  
  
  მე ავირჩიე ჩემთვის ხელმისაწვდომი ერთადერთი გზა. ზევით. მარჯვენა ხელში ლუგერი მეჭირა, მარცხენა გამოვიყენე ბერკეტად და ავედი რადიატორის კაპოტზე, შემდეგ კაბინის სახურავზე, რომ ჩუმად დავეშვი სატვირთო მანქანის საწოლზე. თუ გამიმართლა, ჰოლანდიელი იქნება საკმაოდ დაბლა ქვიშაში გაცვეთილი მარჯვენა საბურავის უკან, მისი ყურადღება სატვირთოს საწოლის ქვეშ მდებარე სივრცეზე იქნება მიპყრობილი და ელოდება ჩემს თვალს.
  
  
  არც გასროლა, არც მოძრაობების აურზაური. როგორც ჩანს, ჩემი ნაბიჯი შეუმჩნევლად გავაკეთე.
  
  
  სატვირთო საწოლის რელსებს შორის სივრცეს გავხედე მისი მაღალი საყრდენებით. შემდეგ ნელა ავედი მანქანის უკანა მარჯვენა კუთხეში.
  
  
  ღრმად ჩავისუნთქე და ფეხზე წამოვდექი ექვს ფუტს ოთხი სანტიმეტრით, რათა კარადების ზედა ზოლს გადავხედე, ვილჰელმინა მზად იყო.
  
  
  იქ იყო, საჭესთან კუთხით გაწელილი, ქვიშაზე გაბრტყელებული მუცელი. ლოყა თოფის კონდახს ეყრდნობოდა - სროლის კლასიკური მიდრეკილი პოზიცია.
  
  
  მას წარმოდგენაც არ ჰქონდა, რომ იქ ვიყავი, მისგან სულ რაღაც სამი ფუტის მაღლა, მის ზურგზე მიყურებდა.
  
  
  ფრთხილად ავწიე ვილჰელმინა ნიკაპამდე, შემდეგ კი სატვირთო მანქანის ზედა ზოლს ავწიე. ჰოლანდიელის ზურგს დავუმიზნე
  
  
  ის გაუნძრევლად დარჩა და ელოდა მოძრაობის პირველ ნიშანს, რომელსაც ხედავდა სატვირთო მანქანის ქვეშ. მაგრამ არასწორ გზას მივდიოდი. თითქმის მკვდარი იყო.
  
  
  ვილჰელმინას ჩახმახი ავწიე.
  
  
  იარაღი გაჭედილია! დაწყევლილი ქვიშა!
  
  
  მყისიერად მარცხენა ფეხიდან მარჯვნივ გადავიტანე წონა და სწრაფად ჩამოვწიე ხელი ჰიუგოს გასათავისუფლებლად. სტილეტო ნაზად ჩამიცურა ჩემს მარცხენა ხელში, მისი მარგალიტის სახელური ცხელი შეხებით.
  
  
  ჰიუგო ვერ გაიჭედა. დანა სახელურზე ავწიე და ხელი ავწიე, თმის სამაგრი ყურის დონეზე მეჭირა. მე ჩვეულებრივ მირჩევნია დანის სროლა, მაგრამ ამ მანძილზე, სტანდარტული გადაბრუნების ინტერვალის გარეშე, ეს იქნება პირდაპირ ქვემოდან სახელურის სროლა, სამი ფუტი, პირდაპირ მხრებს შორის.
  
  
  რაღაც მეექვსე გრძნობამ უნდა გააფრთხილა ჰოლანდიელი. ის უცებ ზურგზე შემოვიდა და მიყურებდა, მისი AK-47 რკალი ჩემსკენ იყო მოქცეული, როცა თითმა დაიწყო ჩახმახის დაჭერა.
  
  
  მარცხენა ხელი წინ და ქვევით გავუშვი.
  
  
  სტილეტოს წვეთმა ჰოლანდიელს თვალის მარჯვენა თვალის კაკლი გაუსვა და მისი სამმხრივი პირი ტვინში ჩაუშვა.
  
  
  სიკვდილმა დივერსანტს თითი დაუქნია და გასროლა უვნებლად გაისმა უდაბნოს ქვიშაზე.
  
  
  ერთი წუთით, ორივე ხელით სატვირთო მანქანის ზედა ლიანდაგს მივაჭირე და შუბლი მაჯას უკან მივაჭირე. მუხლებმა უცებ კანკალი დაიწყო. მე კარგად ვარ, კარგად მომზადებული, არასდროს ვნერვიულობ. მაგრამ მისი დასრულების შემდეგ, ყოველთვის ვგრძნობ გულისრევას.
  
  
  ერთი მხრივ ნორმალური ადამიანი ვარ. არ მინდა მოვკვდე. და ყოველ ჯერზე ვგრძნობდი შვებას და არა პირიქით. ღრმად ჩავისუნთქე და სამსახურს დავუბრუნდი. ახლა უკვე ჩვეულებრივი იყო. სამუშაო დასრულდა.
  
  
  დანა ამოვიღე, მოვიწმინდე და წინამხრის გარსში დავაბრუნე. მერე ჰოლანდიელი გამოვიკვლიე. გორაკის ქვეშ იმ გიჟური სროლით დავარტყი, კარგი. ტყვია მარჯვენა მკერდში მოხვდა. ბევრი სისხლი დაკარგა და მტკივნეული იყო, მაგრამ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მძიმე ჭრილობა ყოფილიყო.
  
  
  ”ამას ნამდვილად არ აქვს მნიშვნელობა,” გავიფიქრე მე. მთავარი ის იყო, რომ ის მკვდარი იყო და საქმე დასრულებულია.
  
  
  ჰოლანდიელს მნიშვნელოვანი არაფერი ეცვა, მაგრამ მისი საფულე ჯიბეში ჩავიდე. ლაბორატორიის ბიჭებმა შეიძლება ამისგან რაიმე საინტერესო ისწავლონ.
  
  
  მერე ყურადღება მივაქციე, რაც ჰამიდ რაშიდს დარჩა. მის ტანსაცმელს ვეძებდი, მაგრამ ვერაფერი ვიპოვე.
  
  
  ფეხზე წამოვდექი, პიჯაკის ჯიბიდან ჩემი ოქროს ფილტრის სიგარეტი ამოვიღე და მოვუკიდე და ვფიქრობდი, რა მექნა. ასე დატოვეთ, ბოლოს გადავწყვიტე, მადლიერებით ჩავისუნთქე კვამლი, პირისა და ყელის სიმშრალის მიუხედავად, შემეძლო საბავშვო ბაღის გუნდი უკან აეღო სატვირთო მანქანა და ორი ცხედარი, როგორც კი დაჰრანში დავბრუნდი.
  
  
  რაშიდის წითელ უჯრიან კაფრას მოჰკრა თვალი და ჩექმის თითი დავარტყი და ქვიშაში გავფრინდი. რაღაცამ ბრჭყვიალა და გვერდით დავიხარე, რომ უფრო კარგად მენახა.
  
  
  ეს იყო გრძელი, თხელი ლითონის მილი, ისეთივე ძვირფასი სიგარების შესაფუთად. ქუდი მოვიხსენი და მას შევხედე. როგორც ჩანს, გრანულირებული შაქარი. პატარა თითის წვერი დავასველე და ფხვნილი ვცადე. ჰეროინი.
  
  
  თავსახური დავხურე და დაფიქრებულად დავაბალანსე მილაკი ხელისგულში. დაახლოებით რვა უნცია. ეს უდავოდ იყო ჰოლანდიელის გადახდა რაშიდისთვის. რვა უნცია სუფთა ჰეროინს შეეძლო დიდი გზა გაეკეთებინა ახლო აღმოსავლეთის ღარიბისაგან ემირის შესაქმნელად. თეძოს ჯიბეში ჩავდე და მაინტერესებდა რამდენი მილი მიიღო არაბულმა წარსულში. AX-ს დავუბრუნებდი. მათ შეეძლოთ გაეკეთებინათ მასთან რაც უნდოდათ.
  
  
  სატვირთო მანქანის წინა სავარძელზე რაშიდის კოლბა ვიპოვე და მშრალად დავლიე, სანამ განზე გადაგდებდი. შემდეგ ჯიპში ჩავჯექი და გზატკეცილზე დავბრუნდი დაჰრანში.
  
  
  * * *
  
  
  დაჰრანი ჰორიზონტზე დაბლა ჩანდა, მუქი მწვანე სილუეტი გზიდან დაახლოებით რვა მილის ქვემოთ. უფრო ძლიერად დავაჭირე ამაჩქარებელს. დაჰრანი გულისხმობდა ცივ შხაპს, სუფთა ტანსაცმელს, მაღალ მაგარი კონიაკის და სოდას.
  
  
  გამომშრალ ტუჩებს გამომშრალი ენით აკოცა. კიდევ ერთი-ორი დღე, რომ ჩემი მოხსენებები მოწესრიგდეს და ამ ჯოჯოხეთიდან გამოვალ. დავუბრუნდეთ შტატებს. ყველაზე სწრაფი მარშრუტი გადის კაიროს, კასაბლანკას, აზორის და ბოლოს ვაშინგტონის გავლით.
  
  
  არცერთი ეს ქალაქი არ მოხვდებოდა მსოფლიოს ბაღებს შორის, მაგრამ მე მქონდა საკმარისი დრო, თუ დევიდ ჰოუკს არ ჰქონდა დავალება მზად და ელოდა. ის ამას ჩვეულებრივ აკეთებდა, მაგრამ თუ სახლისკენ მიმავალ გზაზე ნაწილ-ნაწილ ვისვენებდი, მას ცოტა რამის გაკეთება შეეძლო. უბრალოდ უნდა დავრწმუნებულიყავი, რომ გზაში დეპეშა ან დეპეშა არ მიმიღია.
  
  
  ყოველ შემთხვევაში, ვიფიქრე, აზრი არ აქვს მშრალი და უინტერესო მარშრუტის გავლას. სახლისკენ სხვა გზით მივდიოდი, კარაჩის, ნიუ დელისა და ბანგკოკის გავლით. რა ხდება ბანგკოკის შემდეგ? ძალაუნებურად ავიჩეჩე. კიოტო, ალბათ, რადგან არასდროს მაინტერესებდა ტოკიოს სმოგი ან ხმაური.
  
  
  შემდეგ კაუაი, ბაღის კუნძული ჰავაიში, სან-ფრანცისკო, ნიუ ორლეანი და ბოლოს ვაშინგტონი და უდავოდ გაბრაზებული ჰოუკი.
  
  
  ამ ყველაფერამდე, რა თქმა უნდა, ჯერ კიდევ ამაღამ იყო - და ალბათ ხვალ ღამით - დაჰრანში. კუნთები უნებურად დამეჭიმა და ჩემს თავს ჩავიცინე.
  
  
  * * *
  
  
  მე შევხვდი ბეტი ემერსს სულ რაღაც ერთი კვირის წინ, მის პირველ ღამეს დაჰრანში შტატებში სამთვიანი შვებულების შემდეგ. ერთ დღეს იგი საღამოს ცხრა საათზე შემოვიდა კლუბში, ერთ-ერთი იმ ქალთაგანი, ისეთი სექსუალური აურათ, რომელიც რაღაც განსაკუთრებული, დახვეწილი გზით გზავნიდა ბარში ყველა მამაკაცს. თითქმის ერთხმად, ყველა თავი შებრუნდა, რათა დაენახა, ვინ შევიდა. ქალებიც კი უყურებდნენ, ისეთი იყო.
  
  
  მაშინვე მიმიზიდა და ის ხუთ წუთზე მეტხანს არ იჯდა თავის მაგიდასთან მარტო, სანამ მე მივედი და თავი გავაცანი.
  
  
  მან შემომხედა თავისი მუქი თვალებით მცირე წამით, სანამ შოუში დაბრუნდა და მიმიწვია, რომ შემოგვიერთდე. ერთად ვსვამდით და ვსაუბრობდით. გავიგე, რომ ბეტი ემერსი იყო ერთ-ერთი ამერიკული ნავთობკომპანიის თანამშრომელი და გავიგე, რომ მის დაჰრანში ცხოვრებას აკლდა მნიშვნელოვანი ელემენტი: მამაკაცი. რაც საღამო გადიოდა და მე უფრო მეტად ვიზიდავდი მისკენ, ვიცოდი, რომ ეს მალე გამოსწორდებოდა.
  
  
  ჩვენი საღამო მის პატარა ბინაში გააფთრებული სიყვარულის ღამეთ დასრულდა, ჩვენი სხეულები ერთმანეთს ვერ ახერხებდნენ. მისი გარუჯული კანი შეხებისას ხავერდოვანივით რბილი იყო და მას შემდეგ რაც თავი დავხარჯეთ, ჩუმად ვიწექით, ჩემი ხელი ნაზად მეფერებოდა ამ საოცრად გლუვი კანის ყოველ სანტიმეტრს.
  
  
  მეორე დღეს რომ მომიწია წასვლა, უხალისოდ გავაკეთე, შხაპი და ნელა ჩავიცვი. ბეტიმ თხელი ხალათი გადაიცვა და მისი დამშვიდობება ჰასკი იყო, "კიდევ გნახავ, ნიკ". ეს არ იყო კითხვა.
  
  
  ახლა მე ვფიქრობდი მის სრულყოფილ სხეულზე, ცქრიალა თვალებზე, მის მოკლე შავ თმაზე და ვიგრძენი მისი სავსე ტუჩები ჩემს ქვეშ, როცა მკლავებში მოვხვიე და ახლოს მივაწექი, როცა დიდხანს და ღრმად ვჩერდებოდით გამოსამშვიდობებლად, რომელიც მეტ სიამოვნებას გვპირდებოდა. მოდი…
  
  
  ახლა, როცა რას ტანურას გზაზე ცხელი, მტვრიანი ჯიპით მივდიოდი, ისევ დამეწყო ოფლიანობა. მაგრამ ეს არ იყო. ჩავიცინე ჩემთვის, როცა მანქანით გავდიოდი დაჰრანის კომპლექსის ჭიშკარს. Მალე.
  
  
  უსაფრთხოების ოფისთან გავჩერდი და დეივ ფრენჩს, SAMOCO-ს დაცვის მთავარ ოფიცერს, შეტყობინება დავუტოვე, რომ რაშიდი და ჰოლანდიელი აეყვანა. მისი მილოცვები და დეტალების თხოვნა გავაუქმე. -მოგვიანებით მოგცემ დეივ, ახლავე მინდა სასმელი და აბაზანა ამ თანმიმდევრობით.
  
  
  ”რაც მე ნამდვილად მინდოდა,” ვუთხარი ჩემს თავს, როცა ჯიპში დავბრუნდი, ”ეს იყო სასმელი, აბაზანა და ბეტი ემერსი.” მე ზედმეტად დაკავებული ვიყავი ჰამიდ რაშიდთან და მის ბანდასთან, რომ პირველი ღამის შემდეგ ბეტისთან რამდენიმე სატელეფონო ზარი გამეტარებინა. ცოტა დაჭერა მჭირდებოდა.
  
  
  ჯიპი გავაჩერე ჩემს Quonset ქოხთან და გამოვედი. Რაღაც არასწორად წავიდა.
  
  
  კარის სახელურს რომ მივაღწიე, კარიდან შემოვიდა ბანი ბერიგანის "I Can't Start"-ის ხმები. ეს იყო ჩემი რეკორდი, მაგრამ იმ დილით წასვლისას ნამდვილად არ დავტოვე დასაკრავად.
  
  
  გაბრაზებულმა მივაღე კარი. კონფიდენციალურობა ერთადერთი გამოსავალი იყო საუდის არაბეთის მოწევის ქვაბიდან და მე დაწყევლილი ვიყავი მისი დარღვევის დანახვაზე. ერთ-ერთი საუდელი რომ ყოფილიყო-მეთქი საკუთარ თავს, მისი კანი მექნებოდა, მაგრამ კარგი.
  
  
  ერთი მოძრაობით გავაღე კარი და შევვარდი შიგნით.
  
  
  კომფორტულად იწვა საწოლზე მაღალი, მბზინავი სასმელით ცალ ხელში, მეორეში ნახევრად შებოლილი იაფფასიანი სიგარით, დევიდ ჰოუკი, ჩემი უფროსი AX-ში.
  
  
  თავი 2
  
  
  
  
  =================================================== ===== ========
  
  
  - შუადღე მშვიდობისა, ნიკ, - მშვიდად თქვა ჰოუკმა, მისი მღელვარე ახალი ინგლისის სახე ისეთივე ახლოსაა ღიმილთან, როგორც არასდროს დაუშვებდა. ფეხები მოხვია და საწოლის კიდეზე ჩამოჯდა.
  
  
  "Აქ რა ჯანდაბას აკეთებ?" მის წინ ვიდექი, პატარა ჭაღარა კაცზე მაღლა ავდექი, წვეტით გაშლილი ფეხები, ფეხები ამომიბო. დაივიწყე ყარაჩი. დაივიწყე დელი. დაივიწყეთ ბანგკოკი, კიოტო, კაუაი. დევიდ ჰოუკი არ იყო იქ, რომ შვებულებაში გამომეგზავნა.
  
  
  - ნიკ, - ჩუმად აფრთხილებ. "არ მიყვარს იმის ყურება, რომ საკუთარ თავზე კონტროლს კარგავ."
  
  
  ”ბოდიში, ბატონო. დროებითი გადახრა არის მზე. ” ჯერ კიდევ ვღელავდი, მაგრამ ვნანობდი. ეს იყო დევიდ ჰოუკი, ლეგენდარული კონტრდაზვერვის ფიგურა და ის იყო ჩემი უფროსი. და ის მართალი იყო. ჩემს საქმეში ადგილი არ არის მამაკაცისთვის, რომელიც კარგავს ემოციებზე კონტროლს. თქვენ ან მუდმივად აკონტროლებთ ან მოკვდებით. ეს ასე მარტივია.
  
  
  მეგობრულად დაუქნია თავი და კბილებში მჭიდროდ ეჭირა უსიამოვნო სიგარა. "Მე ვიცი, მე ვიცი." ჩემს შესახედაად დაიხარა, ოდნავ მოჭუტა თვალები. - საშინლად გამოიყურები, - შენიშნა მან. "ვფიქრობ, თქვენ დაასრულეთ SAMOCO-სთან ერთად."
  
  
  ცოდნის საშუალება არ ჰქონდა, მაგრამ რაღაცნაირად იცოდა. მოხუცი ასეთი იყო. მივედი და დავიხარე, რომ სარკეში საკუთარი თავი მენახა.
  
  
  
  
  
  
  ქვიშის კაცს ვგავდი. ჩემი თმა, როგორც წესი, შავი ფერის ნაცრისფერი რამდენიმე ღერით, ქვიშით იყო შეღებილი, ისევე როგორც წარბები. სახის მარცხენა მხარეს მჭრელი ნაკაწრები მქონდა, თითქოს ვიღაცამ გამიჭრა სისხლისა და ქვიშის გამხმარი ნარევით დაფარული უხეში ქაღალდით. ვერც კი მივხვდი, რომ სისხლი მომდიოდა. იმაზე უარესი ნაკაწრები უნდა მივიღე, ვიდრე მეგონა ქვიშის დიუნზე ასვლისას. ასევე პირველად მივხვდი, რომ ჩემი ხელები ნაზი იყო უდაბნოში სატვირთო მანქანის ცხელ ლითონზე დაჭერისგან.
  
  
  ჰოუკის უგულებელყოფით, ქურთუკი გავიხადე და ჩასაჯდომიდან გამოვძვერი, სადაც ვილჰელმინა და ჰიუგო იკავებდნენ. "ვილჰელმინას სჭირდება საფუძვლიანი გაწმენდა", - გავიფიქრე მე. სწრაფად მოვიშორე ფეხსაცმელი და წინდები და მერე ერთი მოძრაობით გავიხადე შარვალი და ხაკისფერი შორტი.
  
  
  კვონსეტის ქოხის უკანა შხაპისკენ წავედი, კონდიციონერის უხეში სიგრილე კანს მწვავდა.
  
  
  ”კარგი,” გამოეხმაურა ჰოკმა, ”შენ ჯერ კიდევ კარგ ფიზიკურ ფორმაში ხარ, ნიკ”.
  
  
  ჰუკის კეთილი სიტყვები მართლაც იშვიათი იყო. მუცლის კუნთები დავიძაბე და თვალი მოვავლე ჩემს ამობურცულ ბიცეფსს და ტრიცეფსს. მარჯვენა მხარზე ნაოჭებიანი, მოწითალო-იისფერი ჩაღრმავება იყო - ძველი ცეცხლსასროლი იარაღით მიყენებული ჭრილობა. ჩემს მკერდზე დიაგონალზე გრძელი, მახინჯი ნაწიბური მიდევს, მრავალი წლის წინ ჰონკონგში დანით ბრძოლის შედეგი. მაგრამ მე მაინც შევძელი ექვსასი ფუნტის მომატება და AX-ის შტაბ-ბინაში ჩემი ჩანაწერები კვლავ შეიცავდა "ტოპ ექსპერტების" კლასიფიკაციას სროლაში, კარატეში, თხილამურებზე, ცხენოსნობაში და ცურვაში.
  
  
  ნახევარი საათი გავატარე შხაპის ქვეშ, ვიბანე, გავრეცხე და წყლის ყინულოვან ნაკვთებს ვუშვებდი ჩემი კანიდან ჭუჭყს. მას შემდეგ, რაც ენერგიულად გავთავისუფლდი, ხაკისფერი შორტი ჩავიცვი და ისევ ჰოუკში დავბრუნდი.
  
  
  ის ჯერ კიდევ აფუჭებდა. შეიძლება მის თვალებში იუმორის ელფერი ეტყობოდა, მაგრამ ხმის სიცივეში არაფერი იყო.
  
  
  "ახლა თავს უკეთ გრძნობ?" ჰკითხა მან.
  
  
  "Დარწმუნებული ვარ!" კურვუაზიეს ჭიქა ნახევრამდე გავავსე, ერთი ყინულის კუბიკი და ცოტა სოდა დავამატე. - კარგი, - ვთქვი მორჩილად, - რა მოხდა?
  
  
  დევიდ ჰოუკმა სიგარა პირიდან ამოიღო და თითებს შორის მოიქცია, ფერფლიდან ამოვარდნილ კვამლს შეხედა. ”ამერიკის შეერთებული შტატების პრეზიდენტი.
  
  
  "Პრეზიდენტი!" მე მქონდა გაკვირვების უფლება. პრეზიდენტი თითქმის ყოველთვის შორდებოდა AX-ის საქმეებს. მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენი ოპერაცია იყო მთავრობის ერთ-ერთი ყველაზე მგრძნობიარე და, რა თქმა უნდა, ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი, ის ასევე ხშირად სცილდებოდა მორალისა და კანონიერების საზღვრებს, რომლებიც ნებისმიერმა მთავრობამ, ყოველ შემთხვევაში, ერთი შეხედვით უნდა დაიცვან. დარწმუნებული ვარ, პრეზიდენტმა იცოდა რა გააკეთა AX-მა და, გარკვეულწილად მაინც, იცოდა, როგორ გავაკეთეთ ეს. და დარწმუნებული ვარ, რომ მან დააფასა ჩვენი შედეგები. მაგრამ ისიც ვიცოდი, რომ ის ამჯობინებდა თავს ისე მოეჩვენებინა, რომ ჩვენ არ ვარსებობდით.
  
  
  ჰოუკმა თავი დაუქნია მჭიდროდ მოჭრილი თავით. მან იცოდა რასაც ვფიქრობდი. ”დიახ, - თქვა მან, - პრეზიდენტმა. მას განსაკუთრებული დავალება აქვს AX-ზე და მინდა, რომ დაასრულოთ იგი“.
  
  
  ჰოუკის აუციმციმებელმა თვალებმა სკამზე მიმაკრა. "ახლავე უნდა დაიწყო... ამაღამ."
  
  
  თავმდაბლად ავიჩეჩე მხრები და ამოვისუნთქე. ნახვამდის ბეტი ემერს! მაგრამ მე მქონდა პატივი, რომ ამირჩიეს. "რა სურს პრეზიდენტს?"
  
  
  დევიდ ჰოუკმა საკუთარ თავს მოჩვენებითი ღიმილის უფლება მისცა. „ეს არის ერთგვარი Lend-Lease გარიგება. თქვენ იმუშავებთ FBI-სთან“.
  
  
  FBI! არა ის, რომ FBI ცუდი იყო. მაგრამ ჩვენ არ უნდა ვებრძოლოთ AX-ს ან სხვა ქვეყნების კონტრდაზვერვის ორგანიზაციებს. ისევე როგორც Ah Fu წითელ ჩინეთში ან N.OJ. Სამხრეთ აფრიკა.
  
  
  ჩემი აზრით, FBI იყო ეფექტური, ერთგული მოყვარულთა ჯგუფი.
  
  
  ჰოკმა ჩემი აზრები წაიკითხა ჩემი გამომეტყველებიდან და ხელი ასწია. ”მარტივი, ნიკ, ადვილი. Ეს არის მნიშვნელოვანი. ეს ძალიან მნიშვნელოვანია და პრეზიდენტმა თავად გკითხა“.
  
  
  დამუნჯდა.
  
  
  ჰოუკმა განაგრძო. ”მან თქვენზე გაიგო ჰაიტის საქმიდან, ვიცი, და, ალბათ, კიდევ რამდენიმე დავალებაზე. ყოველ შემთხვევაში, კონკრეტულად გკითხა“.
  
  
  ფეხზე წამოვდექი და რამდენიმე სწრაფი შემობრუნება მოვახდინე ზევით-ქვევით იმ მცირე ნაწილის, რაც ჩემს მისაღების ფუნქციას ასრულებდა. Შთამბეჭდავი. ჩემს ბიზნესში რამდენიმე ადამიანია არჩეული პირადად საპრეზიდენტო დონეზე.
  
  
  ჰოუკს მივუბრუნდი, ვცდილობდი არ მეჩვენებინა ამაყი სიამოვნება. "კარგი. შეგიძლია დეტალები შეავსო?"
  
  
  ჰოკმა სიგარა უკბინა, როგორც კი ის ჩაქრა, შემდეგ კი გაკვირვებულმა შეხედა მას. რა თქმა უნდა, სიგარა არ უნდა გამოვიდეს სახლიდან, სანამ დევიდ ჰოუკი ეწეოდა მას. ზიზღით შეხედა და წარბები შეჭმუხნა. როცა მზად იყო, ახსნა დაიწყო.
  
  
  ”როგორც თქვენ ალბათ იცით,” თქვა მან, ”მაფია ამ დღეებში აღარ არის სიცილიური განგსტერების უხერხული კოლექცია, რომლებიც კონტრაბანდულად ატარებენ ვისკის და აფინანსებენ მცურავ თამაშებს”.
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  ”ბოლო წლებში - დაწყებული, ვთქვათ, დაახლოებით ოცი წლის წინ - მაფია სულ უფრო და უფრო ერთვება ლეგიტიმურ ბიზნესში.
  
  
  
  
  
  ბუნებრივია, თავს ძალიან კარგად გრძნობს. ჰქონდათ ფული, ჰქონდათ ორგანიზაცია, ჰქონდათ დაუნდობლობა, რაზეც ამერიკული ბიზნესი აქამდე არასდროს უოცნებია“.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "Ისე? ეს ყველაფერი საყოველთაო ცოდნაა“.
  
  
  ჰოკმა დააიგნორა. „თუმცა ახლა მათ უჭირთ. ისინი იმდენად გაფართოვდნენ და გამრავალფეროვნებდნენ, რომ კარგავენ ერთიანობას. უფრო და უფრო მეტი მათი ახალგაზრდა მიდის ლეგიტიმურ საწარმოში და მაფია - ან სინდიკატი, როგორც ახლა საკუთარ თავს უწოდებენ - კარგავს მათზე კონტროლს. ფული, რა თქმა უნდა, აქვთ, მაგრამ ორგანიზაცია ინგრევა და უჭირთ“.
  
  
  "პრობლემები? ბოლო მოხსენებაში, რომელიც წავიკითხე, ნათქვამია, რომ ამერიკაში ორგანიზებულმა დანაშაულმა პიკს მიაღწია, რაც არასდროს მომხდარა“.
  
  
  ჰოკმა თავი დაუქნია. „მათი შემოსავალი იზრდება. მათი გავლენა იზრდება. მაგრამ მათი ორგანიზაცია ინგრევა. როდესაც ახლა საუბრობთ ორგანიზებულ დანაშაულზე, თქვენ არ საუბრობთ მხოლოდ მაფიაზე. თქვენ ასევე საუბრობთ შავკანიანებზე, პუერტო რიკოელებზე, ჩიკანებზე. დასავლეთში და კუბელები ფლორიდაში.
  
  
  „ხედავთ, ჩვენ უკვე დიდი ხანია ვიცით ამ ტენდენციის შესახებ, მაგრამ მაფიის კომისიასაც. მან კიდევ ერთ ფერმკრთალ ღიმილს მისცა საშუალება დაერბილებინა მისი გაფუჭებული სახე. - ვფიქრობ, იცით რა არის კომისია?
  
  
  კბილები დავაჭირე. მოხუცი შეიძლება დაწყევლილი იყოს, როცა ის მფარველ ჰაერს ატარებს. "Რა თქმა უნდა ვიცი!" მე ვუთხარი, ჩემი გაღიზიანება ამ ამოცანის ახსნის მეთოდით ჩემს ხმაში ჩანს. მე კარგად ვიცოდი რა იყო კომისია. შეერთებულ შტატებში შვიდი ყველაზე ძლიერი მაფიის კაპოსი, თითოეული მათგანი ერთ-ერთი მთავარი ოჯახის უფროსია, თანატოლების მიერ დანიშნული მმართველ საბჭოში, სიცილიური სტილის ბოლო კურორტის სასამართლოში. ისინი იშვიათად ხვდებოდნენ, მხოლოდ მაშინ, როდესაც სერიოზული კრიზისი ემუქრებოდა, მაგრამ მათი გადაწყვეტილებები, ყურადღებით გააზრებული, აბსოლუტურად პრაგმატული, წმინდა იყო.
  
  
  კომისია იყო მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი მმართველი ორგანო, თუ გავითვალისწინებთ მის გავლენას დანაშაულზე, ძალადობაზე და, ალბათ, რაც მთავარია, დიდ ბიზნესზე. ჩემი მეხსიერების ბანკი დავასკანირე. წვრილმანებსა და ნაწილებმა ინფორმაციამ თავის ადგილზე დაცემა დაიწყო.
  
  
  კონცენტრირებულმა შუბლი შეკრა, შემდეგ მონოტონურად ვუთხარი: „სახელმწიფო უსაფრთხოების საინფორმაციო ბიულეტენი ნომერი სამი ოცდაშვიდი, 1973 წლის 11 ივნისი“. უახლესი ინფორმაცია მიუთითებს, რომ სინდიკატური კომისია ახლა შედგება შემდეგი შემადგენლობით:
  
  
  „ჯოზეფ ფამლიგოტი, სამოცდათხუთმეტი, ბუფალო, ნიუ-იორკი.
  
  
  „ფრენკი კარბონი, სამოცდაშვიდი, დეტროიტი, მიჩიგანი.
  
  
  „მარიო სალერნო, სამოცდათექვსმეტი წლის, მაიამი, ფლორიდა.
  
  
  "გაეტანო რუჯიერო, ორმოცდასამი, ნიუ-იორკი, ნიუ-იორკი.
  
  
  ალფრედ გიგანტე, სამოცდათერთმეტი, ფენიქსი, არიზონა.
  
  
  „ჯოზეფ ფრანზინი, სამოცდაექვსი, ნიუ-იორკი, ნიუ-იორკი.
  
  
  "ენტონი მუსო, სამოცდათერთმეტი, ლიტლ როკი, არკანზასი."
  
  
  ადვილად. კონდიცირებულ ატმოსფეროში უნებურად ავიქნიე ხელი. "შემიძლია მოგაწოდოთ თითოეულის დეტალი?"
  
  
  ჰოკმა მზერა შემომხედა. - საკმარისია, კარტერ, - ამოიოხრა მან. "ვიცი, რომ ფოტოგრაფიული გონება გაქვს... და იცი, რომ ქვეცნობიერ სარკაზმსაც კი არ მოვითმენ."
  
  
  "Დიახ სერ." ამ ნივთებს მხოლოდ დევიდ ჰოუკისგან ავიღებდი.
  
  
  ოდნავ დარცხვენილი მივედი Hi-Fi აპარატთან და მოვხსენი ის სამი ჯაზის ჩანაწერი, რომელიც მოვისმინე. "Ძალიან ვწუხვარ. გთხოვ გააგრძელე, - ვუთხარი მე, კაპიტნის სავარძელში ჩამოვჯექი, ჰოკის პირისპირ.
  
  
  მან გააგრძელა იქ, სადაც რამდენიმე წუთის წინ შეწყვიტა და ჩემს წინ სიგარას აწვალებდა ხაზგასმისთვის. ”ფაქტია, რომ კომისია ისევე ხედავს, როგორც ჩვენ, რომ წარმატება თანდათან ცვლის სინდიკატის ტრადიციულ სტრუქტურას. ისევე როგორც მოხუცების ყველა სხვა ჯგუფი, კომისიაც ცდილობს დაბლოკოს ცვლილებები და დააბრუნოს ყველაფერი ისე, როგორც გამოიყენეს. ყოფნა."
  
  
  "მაშ რას აპირებენ ისინი?" Ვიკითხე.
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. „უკვე დაიწყეს. მათ შემოაქვთ სრულიად ახალი არმია. ისინი იწვევენ ახალგაზრდა, მკაცრ ბანდიტებს მთელი სიცილიის ბორცვებიდან, ისევე როგორც მაშინ, როცა მათ - ან მათმა მამებმა - დაიწყეს. "
  
  
  გაჩერდა, სიგარის წვერი უკბინა. „თუ ისინი საკმარისად წარმატებას მიაღწევენ, ქვეყანას შეიძლება მოხვდეს ბანდური ძალადობის ტალღა, რომელიც დაემთხვა იმას, რაც ჩვენ გავიარეთ 20-30-იანი წლების დასაწყისში. და ამჯერად რასობრივი ელფერი ექნება. კომისიას უნდა მართოს შავკანიანები და პუერტო თქვენ იცით, რომ რიკანელებმა დატოვეს თავიანთი ტერიტორიები და ისინი არ აპირებენ უბრძოლველად წასვლას.
  
  
  „არასოდეს. მაგრამ როგორ შეჰყავთ ძველი დონები თავიანთ ახალწვეულებს ქვეყანაში? Ვიკითხე. "გვაქვს რაიმე იდეები?"
  
  
  ჰოუკის სახე გამოუხატავი იყო. ”ჩვენ ზუსტად ვიცით - უფრო სწორად, ჩვენ ვიცით მექანიზმი, თუ არა დეტალები.”
  
  
  "Ერთი წუთი." მე ავდექი და ჩვენი ორივე ჭიქა პლასტმასის ზოლთან მივიტანე, რომელიც როგორც ბარის, ისე სასადილო მაგიდის ფუნქციას ასრულებდა SAMOCO-ს აღმასრულებელი დირექტორის კვარტალში. კიდევ ერთი ვისკი და წყალი მოვამზადე, კონიაკი, სოდა და კიდევ ერთი ყინულის კუბიკი მოვსვი და ისევ დავჯექი.
  
  
  "კარგი."
  
  
  "ეს
  
  
  
  
  
  "ისინი მართლაც შესანიშნავები არიან," თქვა მან. „ისინი თავიანთ ახალწვეულებს სიცილიაში კასტელმარის გავლით ატარებენ და შემდეგ ნავით მიჰყავთ კუნძულ ნიქოზიაში - და თქვენ იცით, როგორია ნიქოზია“.
  
  
  Ვიცოდი. ნიქოზია არის ხმელთაშუა ზღვის კანალიზაცია. ევროპიდან ან ახლო აღმოსავლეთიდან გამოჟონილი ლორწოს ყოველი ნატეხი მთავრდება ნიქოზიაში კოაგულაციაში. ნიქოზიაში მეძავები დახვეწილი ადამიანები არიან და ის, რასაც სხვები აკეთებენ დაბალ სოციალურ დონეზე, აღუწერელია. ნიქოზიაში კონტრაბანდა საპატიო პროფესიაა, ქურდობა ეკონომიკური საყრდენია, მკვლელობა კი გართობა.
  
  
  - იქიდან, - განაგრძო ჰოკმა, - ისინი ბეირუთში გადაიყვანეს. ბეირუთში მათ აძლევენ ახალ პირადობას, ახალ პასპორტებს და შემდეგ აგზავნიან შტატებში“.
  
  
  არც ისე რთული ჩანდა, მაგრამ დარწმუნებული ვიყავი, რომ არ ვიცოდი ყველა დეტალი. დეტალები არ იყო ჰოუკის ერთ-ერთი ძლიერი მხარე. ”ძალიან რთული არ უნდა იყოს შეჩერება, არა? უბრალოდ შეუკვეთეთ უსაფრთხოებისა და პირადობის დამატებითი შემოწმება ყველასთვის, ვინც ქვეყანაში შემოდის ლიბანის პასპორტით. ”
  
  
  "ეს ასე მარტივი არ არის, ნიკ."
  
  
  ვიცოდი, რომ ეს არ მოხდებოდა.
  
  
  მათი ყველა პასპორტი ამერიკულია. ისინი ყალბები არიან, ჩვენ ეს ვიცით, მაგრამ ისინი იმდენად კარგები არიან, რომ ჩვენ ვერ განვასხვავებთ ყალბებს და მათ შორის მთავრობას.
  
  
  დავუსტვინე. „ვინც ამას შეძლებდა, დამოუკიდებლად მცირე სიმდიდრის გამომუშავება შეეძლო“.
  
  
  "ალბათ ვინც გააკეთა ეს," დაეთანხმა ჰოკი. ”მაგრამ მაფიას აქვს ბევრი მცირე ქონება, რომელიც მას შეუძლია დახარჯოს ასეთ სერვისებზე.”
  
  
  „თქვენ მაინც შეგიძლიათ დააწესოთ აკრძალვა ყველასთვის, ვინც ბეირუთიდან მოდის. ნამდვილად არ არის საჭირო ზედმეტად დაკითხვა იმის დასადგენად, რომ პასპორტში მყოფი პირი სინამდვილეში სიცილიიდანაა და არა მანჰეტენის ქვედა ისტ-საიდიდან.
  
  
  ჰოკმა თავი მოთმინებით გააქნია. „ასე ადვილი არ არის. ისინი ჩამოტანილია მთელი ევროპიდან და ახლო აღმოსავლეთიდან და არა მხოლოდ ბეირუთიდან. ბეირუთში იწყებენ, სულ ესაა. ახალი საიდენტიფიკაციო დოკუმენტების და პასპორტების მიღების შემდეგ, ისინი ხშირად იგზავნება თვითმფრინავით სხვა ქალაქში, შემდეგ კი თვითმფრინავით აგზავნიან შტატებში. ისინი ძირითადად ჩამოდიოდნენ დაბრუნების ჩარტერული რეისებით, რომლებსაც თავიდანვე არ აქვთ საბაზისო ორგანიზაცია და ძნელად კონტროლირებადი.
  
  
  ”მათ, როგორც წესი, მათი ჯგუფი ჰყავთ დიდ საკრუიზო გემებზე, როდესაც ისინიც დაბრუნდებიან შტატებში,” დასძინა მან.
  
  
  კონიაკი და სოდა დიდხანს მოვსვი და სიტუაციაზე დავფიქრდი. "ამ დროისთვის აგენტი უნდა გყავდეს შიგნით."
  
  
  ”ჩვენ ყოველთვის გვყავდა აგენტები მაფიის შიგნით, ანუ FBI-ში, მაგრამ მათი შენარჩუნება საკმაოდ რთულია. ან მათი საფარი აფეთქებენ როგორმე, ან თვითონ უნდა ააფეთქონ, რომ ჩვენება მისცენ“.
  
  
  "მაგრამ ახლა იქ ვინმე გყავს," დაჟინებით ვუთხარი მე.
  
  
  ”FBI-ს, რა თქმა უნდა, აქვს, მაგრამ ჩვენ არ გვყავს არავინ ამ მილსადენში, რომელიც მოიზიდავს ახალწვეულებს. ეს არის ჩვენი ერთ-ერთი მთავარი საზრუნავი“.
  
  
  ახლა ვხედავდი, რა მიმართულებით მიდიოდა საქმეები. „მაშინ ეს არის ის, რისთვისაც მჭირდები? კონვეიერის ქამარზე დასაჯდომად? ჯანდაბა, ეს არ უნდა იყოს ძალიან რთული. ეს იყო პროექტი, რომელსაც ბევრი ფიქრი დასჭირდა, მაგრამ ეს ნამდვილად შეიძლებოდა საკმაოდ მარტივად განხორციელებულიყო.
  
  
  ”კარგი,” თქვა ჰოკმა, ”დიახ. ვგულისხმობ, ძირითადად ეს ასეა. ხედავთ, - განაგრძო მან ნელა, - თავდაპირველი გეგმა მოგვიწოდებდა, რომ კაცი გადაგვეყვანა კონვეიერის ქამარში და შემდეგ გამოგვეხილა, გატეხილიყო. და ეს უნდა ყოფილიყო ჩვენი ერთ-ერთი ადამიანი. თქვენ იცით, რომ FBI გამორიცხულია, როდესაც საქმე გვაქვს უცხო ქვეყანასთან“.
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  ”რა თქმა უნდა, ეს შეიძლება იყოს CIA, მაგრამ ახლა ის ძალიან დაკავშირებულია არგენტინასთან და, ნებისმიერ შემთხვევაში, პრეზიდენტთან…”
  
  
  მე დავასრულე მისთვის წინადადება. ”და ზოგადად, ამ დღეებში პრეზიდენტი არ არის ძალიან კმაყოფილი CIA-ით, განსაკუთრებით გრეიფით.”
  
  
  ბობ გრეიფი იყო CIA-ს ამჟამინდელი ხელმძღვანელი და მისი უთანხმოება პრეზიდენტთან იყო ვაშინგტონის ყველა "შინაგანი" რუბრიკაში ერთი თვის განმავლობაში.
  
  
  - ზუსტად, - თქვა ჰოუკმა მწარედ. ”ასე რომ, მათ გადაწყვიტეს, რომ ეს იყო სამუშაო AX-ისთვის.”
  
  
  "კარგი." მაგრამ ბევრი დარჩა უთქმელი. რატომ, მაგალითად მე? AX-ში ბევრი კარგი ხალხი იყო. "Კიდევ რაღაც?"
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან. ”მთელი ეს იდეა AX-ის მიერ მილსადენში მყოფი კაცის შეკვეთის შესახებ, რა თქმა უნდა, პრეზიდენტის ყურადღების ცენტრში უნდა ყოფილიყო, რადგან მასში ჩართულია სახელმწიფო დეპარტამენტის თვალსაზრისი.” ვხვდებოდი, რომ ჰოუკი გაჩუმდა და სწორ სიტყვებს ეძებდა. ”მას ეგონა, რომ ეს შესანიშნავი იდეა იყო, მაგრამ შემდეგ მან თქვა, რომ სანამ ჩვენ ვაპირებდით ამის გაკეთებას, შეიძლება კიდევ უფრო შორს წაგვეწია, მთელი გზა მწვერვალამდე.”
  
  
  რატომღაც არ მომეწონა. "რას ნიშნავს "მთელი გზა ზევით"?
  
  
  ”ეს ნიშნავს, რომ თქვენ გაანადგურებთ კომისიას”, - თქვა ჰოუკმა პირდაპირ.
  
  
  ცოტა ხანს გაოგნებული ჩუმად ვიჯექი. „ერთი წუთით, ბატონო! მთავრობა კომისიის მოშორებას 1931 წლიდან ცდილობს, როდესაც პირველად შეიტყვეს მისი არსებობის შესახებ. ახლა გინდა რომ გავაკეთო?”
  
  
  "Მე არა." ჰოკი თვითკმაყოფილი ჩანდა. "Პრეზიდენტი."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე და ისეთი გულგრილობა გამოვხატე, რომელსაც არ ვგრძნობდი. "მაშინ, ვფიქრობ, უნდა ვცადო."
  
  
  საათს დავხედე. „რაშიდზე ანგარიში უნდა გავაკეთო
  
  
  
  
  
  და ჰოლანდიელი, - ვთქვი მე. ”მაშინ, ვფიქრობ, ჯობია დილით პირველივე ფრენა ბეირუთში დავიჭირო.”
  
  
  "წუხელ ერთ ღამეს ბეტი ემერსთან ერთად," გავიფიქრე მე. ბეტი თავისი საოცარი მკერდით და ცხოვრებისადმი მოწესრიგებული, უაზრო მიდგომით.
  
  
  ქორიც წამოდგა. მაისურის ჯიბიდან კონვერტი ამოიღო და გამომიწოდა. ”აი თქვენი ბილეთი ბეირუთში”, - თქვა მან. „ეს არის KLM რეისი ყარაჩიდან. აქ ჩამოვალ დღეს ექვს ოცდასამ საათზე.
  
  
  "Ამ საღამოს?"
  
  
  „ამაღამ. აქ მინდა." საოცრად გამომიწოდა ხელი და ხელი მომკიდა. მერე შებრუნდა და კარიდან გავიდა, ოთახის შუაგულში დამტოვა.
  
  
  სასმელი დავამთავრე, ჭიქა დახლზე დავდე და სააბაზანოში შევედი, იატაკიდან ტანსაცმელი ამეღო და ჩალაგება დავიწყე.
  
  
  როცა ჟილეტი ავიღე, ჰეროინის ალუმინის კონტეინერი, რომელიც ხარაიდ რაშიდის გვამიდან ავიღე, იატაკზე დაეცა.
  
  
  ტელეფონი ავიღე და დავხედე, მაინტერესებდა რა მექნა. ჩაბარებაზე ვფიქრობდი, მაგრამ ახლა სხვა იდეა გამიჩნდა. მივხვდი, რომ მსოფლიოში ერთადერთი ვიყავი, ვინც იცოდა, რომ ეს მქონდა.
  
  
  სულ მჭირდებოდა რამდენიმე სიგარა ასეთ კონტეინერში და ეს იქნებოდა კარნავალზე სამი ნაჭუჭისა და ბარდის ძველი თამაში.
  
  
  ჩემთვის გავუღიმე და ჰეროინი ჯიბეში ჩავიდე.
  
  
  შემდეგ ვილჰელმა ამოვაძვრინე მისი ზამბარის სათავსოდან ჩემს კომოდზე და დავიწყე მისი საფუძვლიანად გაწმენდა, გონება გამიჩქარდა.
  
  
  თავი 3
  
  
  
  
  ბეირუთში ფრენა უპრობლემოდ მიმდინარეობდა. ორი საათი ვცდილობდი ბეტი ემერსზე ფიქრები ამომეგლიჯა, ვცდილობდი შემემუშავებინა გეგმა, თუ რა გამეკეთებინა მას შემდეგ, რაც ლიბანში ჩავედი.
  
  
  ჩემს საქმეში, რა თქმა უნდა, წინასწარ ვერ დაგეგმავ. თუმცა, დასაწყებად საჭიროა გარკვეული მიმართულება. მაშინ ეს უფრო რუსულ რულეტს ჰგავს.
  
  
  პირველი რაც მჭირდება არის ახალი იდენტობა. ეს ნამდვილად არ უნდა იყოს ძალიან რთული. ჩარლი ჰარკინსი ბეირუთში იყო, ან ბოლოს მე ვიყავი, ჩარლი კარგი მწერალი იყო, ძალიან კარგი პასპორტებით, ყალბი ზედნადები და მსგავსი რამ.
  
  
  და ჩარლი ვალდებულია ჩემთვის სიკეთე. მე შემეძლო მისი ჩაბმა, როდესაც დავშალე ეს პალესტინის ჯგუფი, რომელიც ლიბანის მთავრობის დამხობას ცდილობდა, მაგრამ განზრახ დავტოვე მისი სახელი იმ სიიდან, რომელიც ხელისუფლებას მივეცი. ის მაინც პატარა ფრი იყო და ვფიქრობდი, რომ ოდესმე გამოგადგება. ასეთი ადამიანები ყოველთვის აკეთებენ.
  
  
  ჩემი მეორე პრობლემა ბეირუთში ცოტა უფრო სერიოზული იყო. როგორმე მომიწია მაფიის მილსადენში შესვლა.
  
  
  ყველაზე კარგი - ვხვდებოდი, რომ ეს ერთადერთი გზა იყო - იტალიელად პრეტენზია იყო. ისე, ჩემს მუქ ფერსა და ჩარლის ხელწერას შორის შეიძლებოდა დალაგებულიყო.
  
  
  ძვირადღირებული სიგარების ორი იდენტური ტუბის გვერდით აღმოვაჩინე ჰეროინის ლითონის ტუბი. ეს ჰეროინი შეიძლება იყოს ჩემი შესასვლელი მოჯადოებულ წრეში.
  
  
  ჩემი ფიქრები ბეტი ემერსზე დაბრუნდა და ბარძაყის კუნთი გადამეხტა. სიზმარში ჩამეძინა.
  
  
  * * *
  
  
  საღამოს ცხრა საათზეც კი სიცხე და მშრალი იყო ბეირუთის აეროპორტში.
  
  
  ჩემს პასპორტზე გამოსახულმა სტიკერმა „სამთავრობო ბიზნესი“ ლიბანის საბაჟო მოხელეებს შორის წარბები აათამაშა, მაგრამ თეთრხალათიანი არაბებისა და საქმიანი ევროპელების გრძელი რიგების გავლის საშუალება მომცა. რამდენიმე წუთის შემდეგ მე ვიყავი ტერმინალის შენობის გარეთ და ვცდილობდი ფეხის მოჭერას პატარა ფიატის ტაქსის უკანა სავარძელში.
  
  
  ”სასტუმრო სენტ-ჟორჟი,” ვუბრძანე მე, ”და დაისვენე”. ადრე ვიყავი ბეირუთში. ციცაბო გზის მონაკვეთი, რომელიც აეროპორტიდან ქალაქის გარეუბანმდე მიდის ციცაბო კლდეების გასწვრივ, ადამიანის მიერ გამოგონილი ერთ-ერთი ყველაზე ამაღელვებელი მარშრუტია. ტაქსის მძღოლი თავის ადგილზე დაბრუნდა და გამიღიმა. მას ეცვა კაშკაშა ყვითელი ღია ყელიანი სპორტული პერანგი, თავზე კი ბუჩქი, ეგვიპტის კონუსური წითელი ფესი ეცვა.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - გაიცინა მან. — დიახ, ბატონო, ჩვენ დაბლა და ნელა მივფრინავთ!
  
  
  "უბრალოდ ნელა," ვწუწუნებ მე.
  
  
  "Დიახ სერ!" - გაიმეორა სიცილით.
  
  
  აეროპორტიდან მაქსიმალური სიჩქარით ავვარდით, საბურავები ატეხეს და ბეირუთის გზაზე ორ ბორბალზე გადავედით. ამოვისუნთქე, სავარძელს მივეყრდენი და მხრის კუნთები ვაიძულე მოდუნება. თვალები დავხუჭე და ვცადე სხვა რამეზე მეფიქრა. ასეთი დღე იყო.
  
  
  ბეირუთი უძველესი ფინიკიური ქალაქია, რომელიც აშენდა ჩვენს წელთაღრიცხვამდე 1500 წლამდე. ე. ლეგენდის თანახმად, ეს იყო ადგილი, სადაც წმინდა გიორგიმ მოკლა გველეშაპი. ქალაქი მოგვიანებით დაიპყრეს ჯვაროსნებმა ბალდუინის მეთაურობით, მოგვიანებით კი იბრაჰიმ ფაშამ, მაგრამ მან გაუძლო სალადინის ალყის ძრავებს და დაუპირისპირდა ბრიტანელებს და ფრანგებს. ბეირუთის გზაზე ჩავარდნილი სიჩქარით მოძრავი Fiat-ის უკანა მხარეს დავბრუნდი და ვფიქრობდი, რას ნიშნავდა ეს ჩემთვის.
  
  
  სასტუმრო ქ. ჟორჟი მაღლა და ელეგანტური დგას ხმელთაშუა ზღვის პალმებით მოპირკეთებულ ნაპირებზე, გადაჰყურებს ჭუჭყს და წარმოუდგენელ სიღარიბეს ქურდების კვარტალში.
  
  
  
  
  
  სასტუმროდან რამდენიმე ბლოკში.
  
  
  მე ვითხოვე ოთახი მეექვსე სართულის ზემოთ, სამხრეთ-დასავლეთ კუთხეში, ავიღე და ჩავაბარე და ჩემი პასპორტი გადავეცი უზნეო კლერკს, როგორც ამას კანონი ბეირუთში მოითხოვდა. მან დამარწმუნა, რომ რამდენიმე საათში დაბრუნდებოდა. ის გულისხმობდა იმას, რომ რამდენიმე საათი გავიდა მას შემდეგ, რაც ბეირუთის დაცვამ ის შეამოწმა. მაგრამ ეს არ მაწუხებდა; მე არ ვყოფილვარ ისრაელის ჯაშუში, რომ არაბების თაიგული აფეთქებულიყო.
  
  
  ფაქტობრივად, მე ვიყავი ამერიკელი ჯაშუში, რომ აფეთქებულიყო ამერიკელების თაიგული.
  
  
  მას შემდეგ რაც მთვარით განათებული ხმელთაშუა ზღვის ხედს ჩემი აივნიდან დავათვალიერებდი, ჩარლი ჰარკინსს დავურეკე და ვუთხარი, რაც მინდოდა.
  
  
  მან ყოყმანობდა: ”კარგი, იცი, მინდა დაგეხმაროთ, ნიკ”. მის ხმაში ნერვიული კვნესა იდგა. ყოველთვის იყო. ჩარლი ნერვიული, ღრიალი კაცი იყო. მან განაგრძო: "უბრალოდ... კარგი... მე გამოვედი ამ საქმიდან და..."
  
  
  "ხარი!"
  
  
  ”კარგი, ჰო, ვგულისხმობ, არა. ანუ შენ იცი..."
  
  
  არ მაინტერესებდა რა იყო მისი პრობლემა. ხმას რამდენიმე დეციბელი დავარტყი: „შენ ჩემი ვალი ხარ, ჩარლი“.
  
  
  "დიახ, ნიკ, დიახ." მან პაუზა გააკეთა. კინაღამ მესმოდა, როგორ იყურებოდა მხარზე ნერვიულად, თუ ვინმე უსმენდა. ”უბრალოდ, ახლა მე უნდა ვიმუშაო ექსკლუზიურად ერთი სამოსისთვის და არა სხვისთვის და...”
  
  
  "ჩარლი!" გამოვხატე ჩემი მოუთმენლობა და გაღიზიანება.
  
  
  „კარგი, ნიკ, კარგი. მხოლოდ ამჯერად, მხოლოდ შენთვის. იცი სად ვცხოვრობ?"
  
  
  "შეიძლება დამერეკა, თუ არ ვიცოდი სად ცხოვრობ?"
  
  
  "ოჰ დიახ დიახ. ჯარიმა. რა თერთმეტ საათზე... და თან შენი სურათიც მოიტანე“.
  
  
  თავი დავუქნიე ტელეფონში. "Თერთმეტი საათი." ტელეფონის გათიშვის შემდეგ მდიდრულ, თოვლივით თეთრ გიგანტურ საწოლს მივეყრდენი. სულ რამდენიმე საათის წინ ამ გიგანტური ქვიშის დიუნის გავლით გავდიოდი, ვნადირობდი ჰამიდ რაშიდზე და ჰოლანდიელზე. მე უფრო მომეწონა ეს დავალება, თუნდაც ბეტი ემერსის მახლობლად.
  
  
  საათს დავხედე. ათი ოცდაათი. ჩარლის ნახვის დროა. საწოლიდან წამოვხტი, მაშინვე გადავწყვიტე, რომ ღია ყავისფერი კოსტიუმი, რომელიც ჩარლი ჰარკინსს ეცვა, შესაფერისი იქნებოდა ჩარლი ჰარკინსის მსგავსებისთვის და წავედი. ჩარლისთან დამთავრების შემდეგ ვიფიქრე, რომ შემეძლო გამომეცადა შავი კაფე ან ილუსტრიუს არაბი. დიდი ხანია, რაც ბეირუთის ღამის ცხოვრებას არ გავსინჯე. მაგრამ დღეს ძალიან გრძელი დღე იყო. მხრები წინ ავიწიე, კუნთები დამეჭიმა. ჯობია დავიძინო.
  
  
  ჩარლი ცხოვრობდა ალმენდარეს ქუჩაზე, სასტუმროდან დაახლოებით ექვს კვარტალში, ქურდების უბნის აღმოსავლეთ კიდეზე. ნომერი 173. ბინძური, მკრთალად განათებული კიბეები ავიარე. ნესტიანი იყო, უჰაერო სიცხეში, შარდისა და დამპალი ნაგვის სუნით.
  
  
  თითოეულ სადესანტოზე ოთხი კარი, რომელიც ოდესღაც მწვანე იყო, შეჰყავდა მოკლე დერეფანში, ჩამოკიდებული ხის მოაჯირის მოპირდაპირედ, რომელიც სახიფათოდ ეშვებოდა კიბის ზემოთ. დახურულ კარებს მიღმა ისმოდა ჩახლეჩილი ყვირილი, ყვირილი, სიცილის აურზაური, გააფთრებული ლანძღვა ათეულ ენაზე და ხმაურიანი რადიო. მეორე სართულზე, როცა გავედი, ავარიულმა დაარღვია უფუნქციო კარი და ხის პანელის შიგნით ნაჯახის დანა ოთხი ინჩი ამოვარდა. შიგნით ქალი ყვიროდა, გრძელი და ტრიალი, როგორც მაწანწალა კატა ნადირობისას.
  
  
  შემდეგი რეისი გაუჩერებლად გავაკეთე. მე ვიყავი მსოფლიოში ერთ-ერთ ყველაზე დიდ წითელ უბანში. კვარტლის ნაგვით მოფენილ ქუჩებში ათასობით უსახო ბინის კარს მიღმა ათასობით და ათასობით მეძავი ებრძოდა ერთმანეთს ფულადი ჯილდოს მისაღებად კაცობრიობის ნაძირლების სექსუალური მოთხოვნილებების დასაკმაყოფილებლად, გარეცხილი ადიდებულ ღარიბებში. . ბეირუთი.
  
  
  ბეირუთი არის ხმელთაშუა ზღვის მარგალიტიც და ახლო აღმოსავლეთის წყალსაცავი. წინ კარი გაიღო და მსუქანი მსუქანი კაცი გავარდა, შეძრწუნებული. სრულიად შიშველი იყო, თუ არ ჩავთვლით თავზე მჭიდროდ ჩამომჯდარ სასაცილო ბუჩქს. სახე დაამახინჯებული იყო ექსტაზური აგონიის გრიმასში, თვალები დაბინდული ჰქონდა ტკივილისგან თუ სიამოვნებისგან, ვერ ვიტყოდი რისგან. მის უკან მოქნილი, ნახშირის შავგვრემანი გოგონა იდგა, მხოლოდ თეძოებამდე მაღალ ტყავის ჩექმებში გამოწყობილი, ფლეგმატური ნიღაბივით დამძიმებული ტუჩებით, დაუღალავად მიჰყვებოდა მსუქან არაბულს. ორჯერ მოხვია მაჯა, ორჯერ კი სამი წამწამიანი მათრახი, პაწაწინა, მოხდენილი და მტანჯველი, არაბს ტონუს თეძოებზე გადაუსრიალა. ტკივილისგან ამოისუნთქა და სისხლის ექვს პაწაწინა ნაკადულმა აკანკალებულ ხორცს ატკინა.
  
  
  არაბმა გვერდით მომიარა, თავისი მტკივნეული სიხარულის გარდა არაფერს აქცევდა ყურადღებას. გოგონა მას საბანით გაჰყვა. ის 15 წელზე მეტი ვერ იქნებოდა.
  
  
  მუცელზე ვუთხარი დაივიწყე და ბოლო კიბეს ავუყევი. აქ ერთადერთმა კარმა გადაკეტა კიბეები. ზარის ღილაკს დავაჭირე. ჩარლი ჰარკინსმა მთელი მესამე სართული დაიკავა რამდენი ხანია, რაც მას ვიცნობ. რამდენიმე წამით ადრე, სანამ ის უპასუხებდა, გონებაში გამიელვა მისი სხვენის მსგავსი ბინის უზარმაზარი სიბნელის სურათი: მისი კაშკაშა განათებული სკამი კამერებით,
  
  
  
  
  
  კალმები, კალმები და გრავიურა ყოველთვის იქ იყო, სიმშვიდის კუნძულივით ჭუჭყიან წინდებსა და საცვლებს შორის, რომელთაგან ზოგიერთი, გამახსენდა, ისე გამოიყურებოდა, თითქოს კუთხეში დელიკატურად დამუშავებული პატარა პრესის როლიკერის გასაშრობად გამოიყენებოდა.
  
  
  ამჯერად წამი დამჭირდა იმ პატარა კაცის ამოცნობა, რომელმაც კარი გააღო. ჩარლი შეიცვალა. გაქრა ჩაძირული ლოყები და ნაცრისფერი წვერის სამდღიანი ღერო, რომელსაც თითქოს ყოველთვის ინარჩუნებდა. მკვდარი, უიმედო მზერაც კი გაქრა მის თვალებში. ჩარლი ჰარკინსი ახლა ჭკვიანი ჩანდა, შესაძლოა, დამფრთხალი, მაგრამ არა ისე ეშინოდა სიცოცხლის, როგორც იმ წლებში, როცა მას ვიცნობდი.
  
  
  მას ეცვა მსუბუქი პლედი სპორტული ქურთუკი, ლამაზად დაწნული ნაცრისფერი ფლანელის შარვალი და მბზინავი შავი ფეხსაცმელი. ეს არ იყო ჩარლი ჰარკინსი, რომელსაც ვიცნობდი. Გაოცებული ვიყავი.
  
  
  მან ყოყმანით მომხვია ხელი. ყოველ შემთხვევაში, ეს არ შეცვლილა.
  
  
  თუმცა ბინაში. ის, რაც ოდესღაც არეულობის გროვა იყო, ახლა მოწესრიგებული და სუფთაა. სუფთა მწვანე ხალიჩა ფარავდა ძველ, ნაწიბუროვანი იატაკის დაფებს, კედლები კი ლამაზად შეღებილი კრემით. იაფფასიანი, მაგრამ აშკარად ახალი ავეჯი განთავსდა დიდი ოთახის ბეღლის მსგავსი ხაზების გასაწყვეტად... ყავის მაგიდა, რამდენიმე სკამი, ორი დივანი, გრძელი დაბალი მართკუთხა საწოლი ერთ კუთხეში პლატფორმაზე.
  
  
  ის, რაც ოდესღაც უნებურად ემსახურებოდა ჩარლის სამუშაო ადგილს, ახლა გამოყოფილი იყო დაფქული პანელებით და ნათლად განათებული, როგორც მტკიცებულება გაჩნდა დანაყოფების ღიობებიდან.
  
  
  წარბები ავწიე, ირგვლივ მიმოვიხედე. – როგორც ჩანს, კარგად ხარ, ჩარლი.
  
  
  მან ნერვიულად გაიღიმა. -კარგი...უჰ...საქმე კარგად მიდის,ნიკ. თვალები უბრწყინავდა. "ახლა ახალი ასისტენტი მყავს და ყველაფერი ძალიან კარგად მიდის..." მისი ხმა გაისმა.
  
  
  მე მას გავუღიმე. "ამას შენთვის ახალი ასისტენტი არ სჭირდება, ჩარლი." ახალ დეკორზე უარი ვთქვი. ”ჩემს თავში, მე ვიტყოდი, რომ ცხოვრებაში ერთხელ მაინც იპოვე რაღაც მდგრადი.”
  
  
  თავი დაუქნია. "კარგი..."
  
  
  არ იყო გავრცელებული მდგრადი ბიზნესის მქონე ფალსიფიკატორის პოვნა. ამ ტიპის სამუშაოს მიდრეკილება მოჰყვება უეცარი ხრიკები და ხანგრძლივი გაჩერებები. ეს ალბათ იმას ნიშნავდა, რომ ჩარლი რატომღაც გაყალბებულ თამაშში შევიდა. პირადად მე არ მაინტერესებდა რას აკეთებდა მან, სანამ მე მივიღე ის, რისთვისაც მოვედი.
  
  
  მან უნდა წაიკითხა ჩემი აზრები. "აჰ... არ ვარ დარწმუნებული, რომ ამას შევძლებ, ნიკ."
  
  
  მე მას მეგობრული ღიმილი გავუღიმე და ერთ-ერთ ორმხრივ დივანზე ჩამოვჯექი, რომელიც მის ტყუპთან სწორი კუთხით იდგა და მისაღები ოთახის შუაში ცრუ კუთხეს ქმნიდა. - რა თქმა უნდა, შეგიძლია, ჩარლი, - ვუთხარი ადვილად.
  
  
  ვილჰელმინა ამოვაძვრინე საფულედან და ჰაერში უაზროდ ვატრიალებდი. "თუ ამას არ გააკეთებ, მოგკლავ." რა თქმა უნდა, არ ვიქნებოდი. მე არ ვაპირებ ხალხის მოკვლას მსგავსი რაღაცის გამო, განსაკუთრებით პატარებს, როგორიცაა ჩარლი ჰარკინსი. მაგრამ ჩარლიმ ეს არ იცოდა. მხოლოდ ის იცოდა, რომ ხანდახან შემეძლო ადამიანების მოკვლა. ეს აზრი აშკარად გაუჩნდა მას.
  
  
  მან სათხოვარი ხელი გაუწოდა. „კარგი, ნიკ, კარგი. მე უბრალოდ არ... კარგი, მაინც..."
  
  
  "კარგი." ვილჰელმინას ისევ ავიფარე და წინ დავიხარე, იდაყვები მუხლებზე დავადე. "მე სრულიად ახალი ვინაობა მჭირდება, ჩარლი."
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  ”როდესაც აქედან წავალ ამაღამ, მე ვიქნები ნიკ კარტანო, წარმოშობით პალერმოდან და ბოლოს საფრანგეთის უცხოური ლეგიონიდან. დამტოვე ერთი წლის შემდეგ უცხოურ ლეგიონს შორის და ახლა. შემიძლია პრეტენზია“. რაც უფრო ნაკლები ფაქტი უნდა გადაამოწმოს ადამიანმა, მით უკეთესი ვიქნები.
  
  
  ჰარკინსმა წარბები შეჭმუხნა და ნიკაპზე მიიკრა. "ეს ნიშნავს პასპორტს, განცხადებებს... კიდევ რას?"
  
  
  თითები ავიჩეჩე. ”მე დამჭირდება პირადი წერილები ჩემი ოჯახისგან პალერმოში, გოგონა სირაკუზაში, გოგონა სენტ-ლოში. მჭირდება მართვის მოწმობა სენ-ლოდან, ტანსაცმელი საფრანგეთიდან, ძველი ჩემოდანი და ძველი საფულე“.
  
  
  ჩარლი შეშფოთებული ჩანდა. „ეი, ნიკ, ვფიქრობ, რომ შემიძლია ამის გაკეთება, მაგრამ ამას გარკვეული დრო დასჭირდება. ახლა სხვისთვის არაფერი უნდა გავაკეთო და ნელა მომიწევს და... უჰ..."
  
  
  ისევ ისეთი შთაბეჭდილება დამრჩა, რომ ჩარლი ყოველთვის სხვისთვის მუშაობდა. მაგრამ იმ მომენტში არ მაინტერესებდა.
  
  
  - ამაღამ მინდა, ჩარლი, - ვუთხარი მე.
  
  
  გაღიზიანებულმა ამოისუნთქა, რაღაცის თქმა დაიწყო, მაგრამ მერე გადაიფიქრა და ტუჩები მოკუმა, ჩაფიქრებული. ”მე შემიძლია პასპორტის დამუშავება და გაწერა, კარგი,” - თქვა მან ბოლოს. „მათზეა მოთხოვნა, ვისაც ფორმები აქვს, მაგრამ...“
  
  
  - მიიღე ისინი, - შევაწყვეტინე მე.
  
  
  ერთი წუთით პირქუშად შემომხედა, შემდეგ კი მხრები თავმდაბლად აიჩეჩა. "Ვცდი."
  
  
  ზოგიერთი ადამიანი უბრალოდ არაფერს გააკეთებს, თუ მათზე არ დაეყრდნობით. ჩარლის ვეყრდნობოდი და დაახლოებით შუაღამისას ამ პლასტიკური ელეგანტურობიდან გამოვედი კვარტერის საზიზღარ ქუჩებში, როგორც ნიკ კარტანო. ჩვენს საელჩოში სატელეფონო ზარი იზრუნებს ჩემს ძველ პასპორტზე და იმ რამდენიმე ნივთზე, რაც დავტოვე სასტუმრო „სენტ გიორგიში“.
  
  
  
  
  
  იმ მომენტიდან, სანამ ეს სამუშაო დავამთავრე, მე ვიყავი ნიკ კარტანო, უდარდელი სიცილიელი, ბუნდოვანი წარსულით.
  
  
  ქუჩაში გავლისას მსუბუქ იტალიურ მელოდიას ვუსტვენდი.
  
  
  სასტუმრო რომაში გადავედი და დაველოდე. თუ ამერიკაში მიმავალ ბეირუთში გადიოდა სიცილიელების ნაკადი, ისინი ბოშების გავლით გაივლიდნენ. ბეირუთში რომა დაუძლეველი მიმზიდველობაა იტალიელებისთვის, თითქოს მისაღები მაგიდა ნივრის კბილით იყო მორთული. სინამდვილეში, სხვათა შორის, მას სუნი აქვს, შესაძლოა.
  
  
  თუმცა, მიუხედავად ჩემი გეგმისა, მეორე დღეს შემთხვევით შევხვდი ლუი ლაზაროს.
  
  
  ეს იყო ერთ-ერთი იმ ცხელი დღეებიდან, რომელსაც ასე ხშირად შეხვდებით ლიბანის სანაპიროზე. უდაბნოს აფეთქება მცხუნვარეა, ქვიშა მშრალი და ძალიან ცხელია, მაგრამ ხმელთაშუა ზღვის ცივი ლურჯი არბილებს ზემოქმედებას.
  
  
  ჩემს წინ, ტროტუარზე, ქორის სახიანი ბედუინები შავ აბაიაში გამოწყობილი ოქროს ბროკადით გადიოდნენ გლუვი ლევანტინელი ბიზნესმენების წინ; აშკარად ულვაშებიანი ვაჭრები მიცურავდნენ წარსულს და აღელვებული საუბრობდნენ ფრანგულად; აქა-იქ ტარბუჩები ჩნდებოდა, მათი მატარებლები ხან მკაცრად მოჭრილ დასავლურ კოსტიუმებში, ხან გალიბებში, მუდამ ახლანდელ ღამის პერანგებში. ტროტუარზე ქუჩაში დაგროვილ ჭუჭყში იწვა ფეხმოკლული მათხოვარი და ყოველ გამვლელს ტიროდა: „ბაქშეშ, ბაქშეშ“, სათხოვრის ნიშნად აწეული ხელისგულებით, წყლიანი თვალებით ევედრებოდა. გარეთ მოხუცი ფარდაფარული ჰარიდანი მაღლა იჯდა გაფუჭებულ აქლემზე, რომელიც უხერხულად ტრიალებდა ქუჩაში, არ აცნობიერებდა ვიწრო ქუჩაზე გაშმაგებულ ტაქსებს, უხეში რქები კი დისონანსში ღრიალებდნენ.
  
  
  ქუჩის მეორე მხარეს ორი ამერიკელი გოგონა იღებდა არაგების ოჯახის ჯგუფს, რომლებიც ნელა მიდიოდნენ ქუჩაში, ქალებს თავზე უზარმაზარი თიხის დოქები ეჭირათ. ეს ნაზი ადამიანები ასე ხშირად ატარებენ. მათი ხალათები და თათები. შორს, სადაც ალმენდარესის ქუჩა სამხრეთით სენ-ჟორჟისკენ მიიწევს, ულამაზესი თეთრი ქვიშის სანაპირო იყო მოფენილი მზის აბაზანებით. შუშის ლურჯ ზღვაში მოტრიალებული ჭიანჭველების მსგავსად, მე ვხედავდი ორ წყლის მოთხილამურეს, რომლებიც თავიანთ სათამაშოს მსგავს ნავებს უხილავ ძაფებზე ათრევდნენ.
  
  
  ეს მოულოდნელად მოხდა: ტაქსი ბრმად ტრიალებდა კუთხეში, მძღოლი საჭეს ებრძოდა, როცა შუა ქუჩაში გადატრიალდა აქლემის თავიდან აცილების მიზნით, შემდეგ კი უკან დაბრუნდა, რათა მომავალი მანქანა გაეშვა. საბურავები დაიღრიალა და კაბინა უკონტროლოდ დატრიალდა და გვერდით მიტრიალდა გზის პირას მცოცავი მათხოვარისკენ.
  
  
  ინსტინქტურად მისკენ წავედი თავაწეული ჩაყვინთვით, ნახევრად ბიძგით, ნახევრად გადავაგდე არაბი ტაქსის ბილიკიდან და ჩავვარდი მის შემდეგ ღუმელში, როცა ტაქსი ტროტუარს შეეჯახა და შენობის ტუალეტის კედელს დაეჯახა. უბიძგებს შენობას მეტალით დანგრევის ყვირილის აგონიაში.
  
  
  ერთი წუთით ალმენდარეს ქუჩის სამყარო განცვიფრდა ცვილის მუზეუმის მხატვრობით. შემდეგ ქალმა ტირილი დაიწყო, გრძელი, გაწელილი კვნესა, რომელიც შიშს ათავისუფლებდა და თითქოს შვებით ეხმიანებოდა ხალხმრავალ ქუჩას. ცოტა ხანს გაუნძრევლად ვიწექი, ძალაუნებურად ვითვლიდი ხელებს და ფეხებს. თითქოს ყველა იქ იყვნენ, თუმცა ისეთი შეგრძნება მქონდა, თითქოს შუბლზე ძლიერად დამარტყა.
  
  
  ნელა ავდექი, ყველა სამუშაო ნაწილი შევამოწმე. როგორც ჩანს, არც ძვლები იყო გატეხილი, არც სახსრები, ამიტომ სალონის შესასვლელი კარის ფანჯრისკენ მივედი, გროტესკულად ჩაძირული უნაყოფო თაბაშირში.
  
  
  ჩემს უკან მრავალენოვანი ხმაური ისმოდა, როცა კარი გავაღე და მძღოლი საჭესთან რაც შეიძლება ფრთხილად გამოვყავი. სასწაულებრივად უვნებელი ჩანდა, მხოლოდ დაბნეული. მისი ზეთისხილისფერი სახე ფერფლისფერი იყო, როცა კედელს მოუსვენრად ეყრდნობოდა, ერთ თვალზე წარმოუდგენლად მიყრდნობილი ბუჩქი, გაუგებრად უყურებდა მისი არსებობის ნანგრევებს.
  
  
  კმაყოფილია იმით, რომ ის არ განიცდის მყისიერ დისკომფორტს. ყურადღება მივაპყარი მათხოვარს, რომელიც ზურგზე ღრიალებდა ღვარცოფში, ზედმეტად იტანჯებოდა თავის დასახმარებლად, ან შესაძლოა ძალიან სუსტად. ღმერთმა იცის, რომ ის ისეთივე გამხდარი იყო, როგორც ყველა მშიერი კაცი, რაც კი ოდესმე მინახავს. სახეზე საკმაოდ ბევრი სისხლი მოსდიოდა, ძირითადად ლოყაზე მიყენებული ღრმა ჭრილობისგან და საცოდავად ღრიალებდა. თუმცა, როცა დამინახა მისკენ დახრილი, ერთ იდაყვზე აწია და მეორე ხელი გაუწოდა.
  
  
  ”ბაკშიში, საბავშვო ბაღები”, ატირდა მან. "ბაკშეშ! ბაქშეშ!"
  
  
  გავტრიალდი, აღშფოთებული. ნიუ დელისა და ბომბეიში ვნახე ცოცხალი ძვლების გროვა და გაბერილი მუცლები, რომლებიც ქუჩებში ეგდო შიმშილით სიკვდილს, მაგრამ მათაც კი უფრო მეტი ადამიანური ღირსება ჰქონდათ, ვიდრე ბეირუთის მათხოვრები.
  
  
  წამოსვლა დავიწყე, მაგრამ მკლავზე დადებულმა ხელი შემაჩერა. ის ეკუთვნოდა დაბალ, მსუქან კაცს, ქერუბინული სახით და თმასავით შავი თვალებით. მას ეცვა შავი აბრეშუმის კოსტიუმი, თეთრი პერანგი და თეთრი ჰალსტუხი, რომელიც ბეირუთის სიცხეში შეუფერებელი იყო.
  
  
  - მომენტო, - თქვა მან აღელვებულმა, თავი მაღლა-ქვემოთ ატრიალებდა, თითქოს აქცენტისთვის. "მომენტო, ფავორიტად."
  
  
  შემდეგ ის იტალიურიდან ფრანგულზე გადავიდა. "Vous vous êtes fait du mal?" გამარჯობა
  
  
  
  
  
  აქცენტი საშინელი იყო.
  
  
  - Je me suis blessé les genous, je crois, - ვუპასუხე მე და ფრთხილად მოვიხარე მუხლები. თავი დავხარე. „Et quelque-მა აირჩია bien solide m'aogné la tête. Mais ce n'est pas grave“.
  
  
  თავი დაუქნია, წარბები შეჭმუხნა, მაგრამ ამავდროულად იღიმებოდა. ვხვდებოდი, რომ მისი გაგება არ იყო ბევრად უკეთესი, ვიდრე მისი აქცენტი. ის ისევ ხელში მეჭირა. "ილაპარაკეთ ინგლისურად?" - იმედიანად იკითხა.
  
  
  თავი მხიარულად დავუქნიე.
  
  
  "შესანიშნავი შესანიშნავი!" ის საკმაოდ ენთუზიაზმით ადუღდა. „უბრალოდ მინდოდა მეთქვა, რომ ეს იყო ყველაზე მამაცი რამ, რაც კი ოდესმე მინახავს. Ზღაპრული! ისე სწრაფად მოძრაობდი, ასე სწრაფად!” ის ძალიან გატაცებული იყო ამ ყველაფრის მიმართ.
  
  
  Მე გავიცინე. "ვფიქრობ, ეს მხოლოდ რეფლექსური მოქმედებაა." ასე იყო, რა თქმა უნდა.
  
  
  "არა!" - წამოიძახა მან. ”ეს იყო გამბედაობა. ვგულისხმობ, ეს იყო ნამდვილი გამბედაობა, კაცო!” პალტოს შიდა ჯიბიდან ძვირადღირებული სიგარეტის ყუთი ამოიღო, გააღო და გამომიწოდა.
  
  
  სიგარეტი ავიღე და მისკენ დავიხარე, რომ სანთებელა მისი მონდომებული თითებიდან ამომეღო. ვერ მივხვდი რა უნდოდა, მაგრამ სასაცილო იყო.
  
  
  "ეს იყო საუკეთესო რეფლექსები, რაც კი ოდესმე მინახავს." თვალები მღელვარებისგან უბრწყინავდა. „მებრძოლი ხარ თუ რამე? ან აკრობატი? პილოტი?"
  
  
  სიცილი მომიწია. "არა, მე..." ვნახოთ. რა ჯანდაბა ვიყავი? ახლა მე ვიყავი ნიკ კარტანო, პალერმოს ყოფილი მკვიდრი, ბოლო დროს უცხოური ლეგიონის წევრი, ამჟამად... ამჟამად ხელმისაწვდომია.
  
  
  ”არა, მე არ ვარ მათთაგანი,” ვუთხარი მე, გვერდით გავუძელი ბრბოს, რომელიც შეკრებილი იყო დანგრეული ტაქსის და გაოგნებული მძღოლის ირგვლივ და ტროტუარზე გავიარე. პატარა კაცი სასწრაფოდ გაიქცა.
  
  
  შუა გზაზე ხელი გაუწოდა. - მე ვარ ლუი ლაზარო, - თქვა მან. "Რა გქვია?"
  
  
  ხელი ნახევრად ჩავკიდე და სიარული განვაგრძე. „ნიკ კარტანო. Როგორ ხარ?"
  
  
  „კარტანო? ჰეი ძმაო, შენც იტალიელი ხარ?
  
  
  თავი დამიქნია. "სიცილიანო".
  
  
  „ჰეი, მშვენივრად! მეც სიცილიელი ვარ. ან... ვგულისხმობ, ჩემი მშობლები სიცილიიდან იყვნენ. მე ნამდვილად ამერიკელი ვარ."
  
  
  ძნელი გასაგები არ იყო. მერე აზრმა გამიელვა და უცებ უფრო მეგობრული გავხდი. მართალია, ბეირუთში ყველა სიცილიელ-ამერიკელს არ ექნება მაფიის კავშირი, რომელსაც მე ვეძებდი, მაგრამ თანაბრად მართალია, რომ ბეირუთში თითქმის ნებისმიერ სიცილიელს შეეძლო სწორი მიმართულებით მიმანიშნებდეს, შემთხვევით თუ დიზაინით. . გონივრული იყო ვივარაუდოთ, რომ ერთ სიცილიელს შეეძლო მეორეზე მიყვანა.
  
  
  "Არ ვხუმრობ!" ჩემი საუკეთესო ღიმილით ვუპასუხე: "შემომხედე, საოცარი ბიჭი ვარ". ”მე თვითონ ვცხოვრობდი იქ დიდი ხნის განმავლობაში. Ახალი ორლეანი. პრესკოტი, არიზონა. Ლოს ანჯელესი. Ყველგან".
  
  
  "შესანიშნავი შესანიშნავი!"
  
  
  ეს ბიჭი არ შეიძლება იყოს ნამდვილი.
  
  
  "ღმერთო!" Მან თქვა. „ორი სიცილიური ამერიკელი ბეირუთში და ჩვენ ვხვდებით შუა ქუჩაში. ეს პატარა დაწყევლილი სამყაროა, გესმის?”
  
  
  თავი დავუქნიე, გავუღიმე. "Რა თქმა უნდა". მე შევნიშნე Mediterranean, პატარა კაფე ალმენდარესისა და ფუადის კუთხეში და მივუთითე მძივებიანი კარიბჭისკენ. "რას ამბობ, ჩვენ ერთად დავყოთ ერთი ბოთლი ღვინო?"
  
  
  "Დიდი!" - წამოიძახა მან. — ფაქტობრივად, მე ვიყიდი.
  
  
  "კარგი, ძმაო, შენ ხარ," ვუპასუხე დამცინავი ენთუზიაზმით.
  
  
  თავი 4
  
  
  
  
  მთლად დარწმუნებული არ ვარ, როგორ მივუდექით თემას, მაგრამ შემდეგი ოცი წუთი გავატარეთ იერუსალიმის განხილვაში. ლუი ახლახან დაბრუნდა იქიდან და თ.-მ ერთხელ ორი კვირა გაატარა იქ მისტერ ჰოუკის ორგანიზაციის წყალობით.
  
  
  საუბრისას დავათვალიერეთ ქალაქი, დავათვალიერეთ ომარის მეჩეთი და დასავლეთის კედელი, გავჩერდით პილატეს ეზოსთან და რუთის ჭასთან, ავიარეთ ჯვრის სადგურები Via Dolor-ზე და შევედით წმიდა სამარხის ეკლესიაში, რომელსაც დღემდე აქვს მოჩუქურთმებული ინიციალები. ჯვაროსანთა, რომლებმაც 1099 წელს ააშენეს. მიუხედავად ყველა ექსცენტრიულობისა, ლუი კარგად ერკვეოდა ისტორიაში, ჰქონდა საკმაოდ გამჭრიახი გონება და საკმაოდ ამპარტავანი დამოკიდებულება დედაეკლესიის მიმართ. დავიწყე მისი მოწონება.
  
  
  ცოტა ხანი დამჭირდა, რომ საუბარი ისე გამეგრძელებინა, როგორც მინდოდა, მაგრამ საბოლოოდ მოვახერხე. "როდემდე აპირებ ბეირუთში ყოფნას, ლუი?"
  
  
  Მან გაიცინა. დავიწყე იმის გაცნობიერება, რომ ლუისთვის ცხოვრება უბრალოდ გართობა იყო. „ამ კვირის ბოლოს დავბრუნდები. მგონი შაბათს. თუმცა, რა თქმა უნდა, აქ მხიარული იყო. ”
  
  
  "რამდენი ხანია აქ ხარ?"
  
  
  „მხოლოდ სამი კვირა. თქვენ იცით… ცოტა საქმე, ცოტა გართობა.” მან ფართოდ მოიქნია ხელი. "ძირითადად გართობა."
  
  
  თუ მას არ ეწინააღმდეგებოდა კითხვებზე პასუხის გაცემა, მე არ ვაპირებდი მათ კითხვას. "რა ტიპის ბიზნესი?"
  
  
  "Ზეითუნის ზეთი. ზეითუნის ზეთის იმპორტი. ფრანზინის ზეითუნის ზეთი. ოდესმე გსმენიათ მის შესახებ?
  
  
  თავი დამიქნია. „არა. მე თვითონ ვსვამ კონიაკას და სოდას. მე ვერ ვიტან ზეითუნის ზეთს."
  
  
  ჩემს სუსტ ხუმრობაზე ლუის გაეცინა. ის იყო ერთ-ერთი იმ ადამიანთაგანი, ვინც ცუდ ხუმრობაზე ყოველთვის იცინოდა. კარგია ეგოსთვის.
  
  
  მაისურის ჯიბიდან გოლუზის დაქუცმაცებული შეკვრა ამოვიღე და ერთი ავანთე, მაშინ როცა სიამოვნებით დავიწყე მოულოდნელი გეგმების შედგენა დასავლური სამყაროს მოცინარ ბიჭთან ლუი ლაზაროსთან დამეგობრების მიზნით.
  
  
  ფრანზინის ზეითუნის ზეთი კარგად ვიცოდი. ან სულაც
  
  
  
  
  
  რომელიც იყო ჯოზეფ ფრანზინი. ჯოზეფ "პოპაი" ფრანზინი. ბევრმა იცოდა ვინ იყო ის. ამ დღეებში ეს იყო დონ ჯოზეფი, სიდიდით მეორე მაფიის ოჯახი ნიუ-იორკში.
  
  
  სანამ ჯოზეფ ფრანზინი დონ ჯოზეფ გახდებოდა, ის იყო მთელი აღმოსავლეთ სანაპიროს ქვესკნელის „პოპეი“. "პოპაი" მოვიდა მისი ძალიან ლეგიტიმური ბიზნესიდან, ზეითუნის ზეთის იმპორტითა და მარკეტინგით. მას პატივს სცემდნენ დაუნდობელი პატიოსნების, ომერტას მაფიის კანონის რიტუალური დაცვისა და ბიზნესის ეფექტური მეთოდების გამო.
  
  
  როდესაც ის ოცდაათი წლის იყო, პოპაის დაავადდა - ვერ ვიხსენებდი, რა იყო ეს - რამაც აიძულა იგი ქუჩებიდან წასულიყო და ორგანიზებული დანაშაულის ადმინისტრაციაში წასულიყო. იქ მისი შესანიშნავი საქმიანი გონება ფასდაუდებელი აღმოჩნდა და ძალიან მოკლე დროში მან შეძლო რეალური ძალაუფლების მიღწევა აზარტულ თამაშებსა და უზრდელობაში. მან და მისმა ორმა ძმამ თავიანთი ორგანიზაცია გულდასმით და მტკიცედ ააშენეს საქმიანი ჭკუით. ახლა ის იყო დონ ჯოზეფი, ხანდაზმული, მღელვარე, ეჭვიანი უფლებები, რომლის მისაღწევადაც ასე შრომობდა.
  
  
  ეს იყო პოპაი ფრანზინი - დონ ჯოზეფ ფრანზინი - რომელიც იდგა ამერიკული ორგანიზაციის სიცილიიდან ახალგაზრდა სისხლით გაძლიერების მცდელობის უკან.
  
  
  ბეირუთში სიცილიურ წრეებში ვეძებდი გზას და მეჩვენებოდა, რომ ჯეკპოტი მივიღე. რა თქმა უნდა, ბეირუთი ლოგიკური ადგილი იყო ზეითუნის ზეთის ვაჭრისთვის გაჩერებისთვის. მსოფლიო მარაგის დიდი ნაწილი ლიბანიდან და მისი მეზობლებიდან სირიასა და იორდანიაზე მოდის.
  
  
  მაგრამ ლუი ლაზაროს ყოფნა Franzini Olive Oil-ში იმ დროს, როდესაც მაფია თავის ახალწვეულებს ბეირუთში გადაჰყავდა, დამთხვევის კოეფიციენტი ძალიან გაზარდა.
  
  
  მეც სხვა აზრი გამიჩნდა. ლუი ლაზარო შეიძლება იყოს უფრო მეტი, ვიდრე უბრალოდ ბედნიერი ადამიანი, როგორც ჩანს. ნებისმიერი, ვინც პოპაი ფრანზინის წარმომადგენელი იქნებოდა, კომპეტენტური და მკაცრი იქნებოდა, მაშინაც კი, თუ - თუ ვიმსჯელებთ იმ სისწრაფით, რომლითაც ლუიმ ბოთლს შეუტია - ის მიდრეკილი იყო ზედმეტი დალევისკენ.
  
  
  მავთულის პატარა სკამის ქუსლებზე დავეყრდენი, რომელზეც ვიჯექი და ჭიქა ჩემს ახალ ამიკოს ზედ მივადე. „ჰეი ლუი! მოდი კიდევ ერთი ბოთლი ღვინო დავლიოთ"
  
  
  გახარებულმა იღრიალა, ბრტყელი ხელით მაგიდას აკოცა. „რატომაც არა, შეადარეთ! ვაჩვენოთ ამ არაბებს, როგორ აკეთებენ ამას ძველ ქვეყანაში“. კოლუმბიის კლასის ბეჭედი მის მარჯვენა ხელზე უარყოფდა მის ნოსტალგიურ მოგონებებს, როდესაც მან მიანიშნა მიმტანს.
  
  
  * * *
  
  
  სამი დღე ლუი ლაზაროსთან ერთად შეიძლება დამღლელი იყოს. ვნახეთ ფეხბურთის თამაში ამერიკულ უნივერსიტეტში, დღე გავატარეთ ბაალბეკში ძველ რომაულ ნანგრევებში; ჩვენ ძალიან ბევრი დავლიეთ Black Cat Café-ში და Illustrious Arab-ში და მივედით ქალაქის თითქმის ყველა სხვა ბისტროში.
  
  
  ამ სამი დაძაბული დღის განმავლობაში საკმაოდ ბევრი ვისწავლე ლუის შესახებ. მე მეგონა, რომ მასზე მაფია იყო დაწერილი და როდესაც აღმოვაჩინე, რამდენად ღრმად იყო ჩაბეჭდილი, ყველა ზარმა დაიწყო რეკვა. ლუი ლაზარო ბეირუთში იმყოფებოდა და მუშაობდა Franzini-ის ზეითუნის ზეთზე, რომელიც წარმოადგენდა თავის ბიძა პოპაის. როდესაც ლუიმ ბომბი ღვინის მეოთხე ჭურჭელზე ჩამოაგდო, მე ვირბინე ღვინით დაბინდული მეხსიერება მის შესახებ ინფორმაციის მისაღებად. პოპაი ფრანზინიმ გაზარდა ძმის შვილი, გამახსენდა ერთხელ წაკითხული მოხსენებიდან. ეს ძმისშვილი იყო? ის ალბათ იყო და მისი განსხვავებული გვარი, სავარაუდოდ, უმნიშვნელო კოსმეტიკური ცვლილება იყო. მე მასზე არ დავძაბულობდი, რატომ ერქვა ლაზარო და არა ფრანზინი, ვხვდებოდი, რომ თუ ამას მნიშვნელობა ჰქონდა, მალე გავიგებდი.
  
  
  ასე რომ, მე რეალურად მივიღე ბილეთი ფრანზინის მილსადენზე. ჩემი მხიარული, მხიარული თანამოსაუბრე, რომელიც თავდაპირველად კომედიური ოპერიდან მაფიოზად შეგხვდა, ეშმაკურად აღქმული უნდა იყოს ამ ლაპარაკის, ღვინის ქცევის ქვეშ. ან ეს, ან ძია ჯოზეფმა მოახერხა თავისი ძმისშვილის დაცვა ორგანიზებული დანაშაულის მახინჯი რეალობისგან და უსაფრთხოდ გაგზავნა ოჯახის ოპერაციის კანონიერ დასასრულამდე.
  
  
  შუადღისკენ, ჩვენი ქეიფის მესამე დღისთვის, მე შევეცადე დამედგინა, რამდენად იყო ლუი ლაზაროს მონაწილეობა ბიძია ჯოს უკანონო საქმეებში.
  
  
  ჩვენ ვიყავით რედ ფესში, თითოეული მაგიდა ჩასმული იყო თავის პატარა კედლიან ნიშში, რომელიც მოგვაგონებდა ძროხების სადგომს. ლუი სავარძელში იყო გადაჭიმული, შავი თმის ერთი ღერი შუბლიდან ჩამოეკიდა. მე ვიჯექი თავდაყირა, მაგრამ მოდუნებული ხელებით პატარა ხის მაგიდაზე და დავხატე ის, რაც ჩემს ორმოცდამეათე გალუზას ჰგავდა.
  
  
  "Ჰეი ბიჭო!" - ჩაიბურტყუნა ლუიმ. "Კარგად ხარ." ის შეჩერდა, საათს ისე უყურებდა, როგორც ადამიანებს, როცა აცნობიერებენ დროს, მაშინაც კი, როცა ფიქრობენ დღეებში, კვირებში ან თვეებში და არა საათებში, წუთებში ან წამებში. „ჩვენ კვლავ უნდა შევიკრიბოთ შტატებში. Როდის დაბრუნდები?"
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "იცით სად შემიძლია კარგი პასპორტის შოვნა?" - ვკითხე შემთხვევით.
  
  
  წარბები აზიდა, მაგრამ თვალებში გაოცება არ ჩანდა. პასპორტის პრობლემების მქონე ადამიანები ლუი ლაზაროს ცხოვრების წესი იყო. "არ გაქვთ ერთი?"
  
  
  წარბები შევჭმუხნე და ღვინო დავლიე. "Რა თქმა უნდა. მაგრამ..." დაე იყოს
  
  
  
  
  
  გამოიტანე საკუთარი დასკვნები.
  
  
  მან შეგნებულად გაიღიმა და ხელი გაუშვა გათავისუფლების ნიშნად. ”მაგრამ თქვენ ჩამოხვედით პალერმოდან, არა?”
  
  
  "მართალია."
  
  
  "და შენ გაიზარდე ნიუ ორლეანში?"
  
  
  "მართალია."
  
  
  "ოთხი წელი საფრანგეთის უცხოურ ლეგიონში?"
  
  
  "მართალია. რას აკეთებდი, ლუი? ჩანაწერებს იღებდი?"
  
  
  მან განიარაღებულად გაიღიმა. „და შენ იცი. უბრალოდ დარწმუნდით, რომ T-მა სწორად გაიგო. ”
  
  
  ”მართალია,” ვთქვი მე. ვიცოდი, სად მიდიოდა მისი კითხვები - ან სულაც ვიმედოვნებდი, რომ მივიდოდი - მაშინაც კი, თუ მას არ სურდა პირდაპირ აზრზე შესვლა.
  
  
  ჯვარედინი დაკითხვა, როგორც ნებისმიერი კარგი პროკურორი. "და შენ იყავი... ეჰ... ბეირუთში ტრიალდები ბოლო ორი წლის განმავლობაში?"
  
  
  "მართალია." თითოეულ ჩვენს ჭიქაში მეტი ღვინო დავასხი.
  
  
  "კარგი." დაფიქრებული მზერით ამოათრია. ”ალბათ შემიძლია მოვაწყო, თუ მართლა გინდა შტატებში დაბრუნება.”
  
  
  მე მხარზე გადავხედე მხოლოდ ეფექტისთვის: "მე უნდა წავიდე აქედან."
  
  
  მან თავი დაუქნია. "იქნებ დაგეხმარო, მაგრამ..."
  
  
  "Მაგრამ რა?"
  
  
  - კარგი, - გაიცინა მან ისევ, ეს განიარაღებული ღიმილი. "შენზე ბევრი არაფერი ვიცი, გარდა შენი გამბედაობისა."
  
  
  მე კარგად ავწონე სიტუაცია. არ მინდოდა ძალიან სწრაფად მეთამაშა ჩემი კოზირი. მეორეს მხრივ, ეს შეიძლება იყოს ჩემი შესვენების წერტილი და მე ყოველთვის შემეძლო - თუ მოვლენები ამას მოითხოვდნენ - ლუის აღმოფხვრა.
  
  
  პერანგის ჯიბიდან ლითონის სიგარის ტუბი ამოვაძვრინე და უნებურად დავყარე მაგიდაზე. შემოვიდა და გაჩერდა. ფეხზე წამოვდექი და სკამზე წამოვდექი. "ჯონთან უნდა წავიდე, ლუი." მხარზე ხელი მოვკარი. "Მე დავბრუნდები."
  
  
  მე წამოვედი და მაგიდაზე დავტოვე პატარა მილი, რომლის ღირებულება დაახლოებით $65,000 იყო.
  
  
  დრო დავიჭირე, მაგრამ როცა დავბრუნდი, ლუი ლაზარო ისევ იქ იყო. ასე რომ, ეს იყო ჰეროინი.
  
  
  მისი სახის გამომეტყველებით მივხვდი, რომ სწორი ნაბიჯი გადავდგი.
  
  
  თავი 5
  
  
  
  
  შუადღის ხუთ საათზე ლუი ჩემი სასტუმროს ფოიეში დამხვდა. ამჯერად აბრეშუმის კოსტუმი ლურჯი იყო, თითქმის ელექტრო. პერანგი და ჰალსტუხი ახალი იყო, მაგრამ მაინც თეთრი თეთრზე. მისი შეშფოთებული ღიმილი არ შეცვლილა.
  
  
  ქუჩაში ტაქსი გავაჩერეთ. - სენტ-ჟორჟი, - უთხრა ლუიმ მძღოლს, შემდეგ კი თავმომწონედ დაჯდა თავის ადგილზე.
  
  
  სულ ექვსი კორპუსი იყო და ფეხით სიარული შეგვეძლო, მაგრამ ეს არ მაწუხებდა. საქმე ისაა, რომ წმინდა გიორგი ერთადერთი ადგილი იყო ბეირუთში, სადაც ნიკ კარტერის სახელით ვიცნობდი. თუმცა, იმის ალბათობა, რომ კლერკმა ან სართულის მენეჯერმა სახელით მომესალმა, არ იყო მცირე. გადაჭარბებული გაცნობა არ არის ბეირუთში ცხოვრების წესი, თუ აშკარად ამერიკელი ხართ.
  
  
  სანერვიულო არაფერი მაქვს. მჭიდრო ტანსაცმელშიც კი არავის მიუქცევია ოდნავი ყურადღება, რადგან ლუიმ ჯერ სახლის ტელეფონზე სწრაფად დარეკა ფოიეში, შემდეგ კი ლიფტში შემიყვანა და ნერვიულად ლაპარაკობდა.
  
  
  ”ეს მართლაც მშვენიერი ქალბატონია, კაცო! ის... ის ნამდვილად სხვა რამეა. მაგრამ ის ასევე ჭკვიანია. ოჰ დედა! ის ჭკვიანია!" მან ცერა თითი წინა კბილებზე მიადო. ”მაგრამ ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის მხოლოდ უპასუხოთ მის კითხვებს, იცით? უბრალოდ ითამაშე მშვიდად. Დაინახავთ."
  
  
  - რა თქმა უნდა, ლუი, - დავარწმუნე იგი. მან უკვე გაიარა ეს პროცედურა ათჯერ.
  
  
  ძალიან მაღალმა, გამხდარმა კაცმა ცისფერი, გამოხატული თვალებით გამოაღო მეთერთმეტე სართულზე მდებარე ლუქსის კარი და ანიშნა შევსულიყავით. ლუის გავლისას განზე გავიდა, მაგრამ მე რომ გავყევი, უცებ მსგავსი თითებით მარჯვენა იდაყვის შიდა მხარე მომიჭირა და შემოტრიალდა. მე დავბრუნდი. ჩემს მუხლს უკან ფეხი იატაკზე დამამარცხა, როცა ის შემობრუნდა, ისე, რომ სახეზე სქელ ხალიჩას მივაწექი, მკლავი მაღლა მხრებზე მომიტრიალდა და ძვლოვანი მუხლი ზურგზე მომიჭირა.
  
  
  ის კარგი იყო. თუმცა არც ისე კარგი. მე შემეძლო მისი მუხლის ქუდი მომეტეხა ჩემი ქუსლით, როდესაც მან პირველი ნაბიჯი გადადგა, მაგრამ ეს არ იყო ის, რისთვისაც იქ ვიყავი. მე იქ ვიწექი და ნება მივეცი, რომ ვილჰელმინა საფულედან ამოეყვანა.
  
  
  ხელით სწრაფად დაათვალიერა ჩემი სხეული. შემდეგ წელზე ზეწოლა შემცირდა. ”მას ეს ჰქონდა”, - გამოაცხადა მან.
  
  
  უყურადღებო იყო. ჰიუგო კვლავ ისვენებდა ჩემს წინამხრის ზამშის გარსში.
  
  
  მან ფეხის თითით დამაბიჯა და ნელა წამოვდექი ფეხზე. ის მოგვიანებით გადაიხდის.
  
  
  თმა ცალი ხელით უკან დავივარცხნე და სიტუაცია შევაფასე.
  
  
  მე ვიყავი დიდი ლუქსის მისაღებში, სადაც რამდენიმე კარი მიდიოდა. ექსტრავაგანტულად იყო მორთული - ფუფუნებამდე. მძიმე მუქი ლურჯი ხალიჩას ავსებდა ლურჯი ქსოვილის ფარდები. ორი Klees და Modigliani შესანიშნავად ერწყმოდა სუფთა დანიურ არტ ნუვოს ავეჯს.
  
  
  ორ დივანს პატარა ონიქსის ნათურები და ქრომირებული საფერფლეები აკრავდა. მძიმე, დაბალი ყავის მაგიდები იდგა თითოეული დივნის წინ, ნაცრისფერი მარმარილოს დიდი ოთხკუთხედები, რომლებიც მკრთალი კუნძულებივით იჯდნენ ღრმა ცისფერ ზღვაში.
  
  
  ილუმინატორის წინ ელეგანტური ჩინური თოჯინა იდგა, ერთ-ერთი ყველაზე ლამაზი ქალი, რაც კი ოდესმე მინახავს.
  
  
  ჩემს ცხოვრებაში. მისი შავი თმა სწორი და შავი იყო, თითქმის წელამდე სწვდებოდა და ლამაზ, მაღალ მახასიათებლებს აყალიბებდა. ალაბასტრის სახეზე ნუშისებური თვალები შავბნელად მიყურებდა, სკეპტიციზმით სავსე ტუჩები.
  
  
  მე უზომოდ ვაკონტროლებდი ჩემს სახეს, როცა გონება მეხსიერების ფაილს აჭერდა. გასულ წელს AX-ის შტაბ-ბინაში გავატარე ის ათი დღე, რასაც ჩვენ მწარედ ვუწოდებთ "საშინაო დავალებას", ტყუილად არ დავკარგე. მისმა ფოტომ ფაილში B File Room-ში გამაბრაზა, როცა პირველად დავინახე. ხორცში დარტყმა ასი იყო.
  
  
  ნაცრისფერი მაღალსაყელოიანი აბრეშუმის საღამოს კაბით გამოწყობილი ქალი ჩემს წინ იყო სუ ლაო ლინი, ჩუ ჩენის გვერდით, უმაღლესი რანგის დაზვერვის აგენტი, რომელსაც მხარს უჭერენ წითელი ჩინელები ახლო აღმოსავლეთში. ჩუ ჩენს ადრეც შევხვედრივარ მაკაოშიც და ჰონგ კონგშიც; სუ ლაო ლინი, რომლის შესახებაც მხოლოდ მსმენია.
  
  
  რაც მოვისმინე საკმარისი იყო - დაუნდობელი, ბრწყინვალე, სასტიკი, ცხარე, მაგრამ ზედმიწევნით დაგეგმვისას. ვიეტნამის ომის დროს იგი მუშაობდა მილსადენთან, რომელმაც ჰეროინი საიგონში შემოიტანა. უამრავ ამერიკელ სამხედრო პერსონალს შეუძლია თავისი დამოკიდებულება დააბრალოს სუ ლაო ლინის ლამაზ ფეხებს.
  
  
  ახლა, როგორც ჩანს, ის სხვა კონვეიერში იყო - აგზავნიდა მაფიის ახალწვეულებს შტატებში. ეს არ იყო მარტივი ოპერაცია. ძია ლუის და კომისიის სხვა წევრებს რომ შეეძლოთ სუ ლაო ლინის გადახდა, ეს იქნებოდა მრავალმილიონიანი ინვესტიცია, რომელიც შეიძლება ღირდეს, თუ მოიპოვებდნენ - ან დაიბრუნებდნენ - იმ დიდ ძალაუფლებას, რომელსაც ფლობდნენ ქვეყნის დიდ ქალაქებში. . შემდეგში.
  
  
  სუ ლაო ლინს ვუყურებ, უნებურად დამეჭიმა მუცლის კუნთები. ნაცრისფერი აბრეშუმი, გამჭვირვალე იატაკის ნათურის შუქზე მის უკან, მხოლოდ ხაზს უსვამდა ამ პაწაწინა სხეულის სრულყოფილებას: თამამი, სავსე პატარა მკერდი, წვრილი წელი, რომელიც ხაზგასმულია ლამაზად მომრგვალებული თეძოების მოქნილობით, ფეხები საოცრად გრძელია ასეთი პაწაწინა ადამიანისთვის. ხბოები სუსტი და მოქნილი, როგორც ეს ხშირად ხდება კანტონურთან.
  
  
  სენსუალურობა ელვასავით ატყდა ჩვენ ორს შორის. რას აკეთებდა კომუნისტური ჩინეთის მე-2 აგენტი ახლო აღმოსავლეთში ამერიკულ-სიცილიურ მაფიასთან კავშირებით, საიდუმლო იყო, მაგრამ ეს არ იყო ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც მისი დაჭერა მინდოდა.
  
  
  თვალებში ვნება გამოვხატო და დავინახე, რომ მან ეს აღიარა. მაგრამ მან ეს არ აღიარა. იგი ალბათ ხედავდა იმავე ვნებას მისი ცხოვრების ყოველ დღე ნახევარი ათეული მამაკაცის თვალში.
  
  
  "ნიკ კარტანო შენ ხარ?" მისი ხმა რბილი იყო, მაგრამ საქმიანი, მძიმე თანხმოვნების აღმოსავლური სლუკუნი ძლივს ისმოდა.
  
  
  - დიახ, - ვუთხარი და თითები აჩეჩილ თმებში გადავუსვი. მაღალ კაპიუშონს გავხედე, რომელმაც გამომაფხიზლა, როცა კარებში გავედი. ის ჩემს მარცხნივ იდგა, დაახლოებით ერთი ფეხით უკან. ვილჰელმინა მარჯვენა ხელში ეჭირა და იატაკზე მიუთითა.
  
  
  ჟესტიკულაციურად ჟესტიკულაციით აკოცა, მისი მუქი წითელი ლაქური ფრჩხილები ნათურის შუქზე ცქრიალა. „ბოდიშს გიხდით უხერხულობისთვის, გთხოვთ, მაგრამ ჰაროლდი გრძნობს, რომ მას უნდა შეამოწმოს ყველა, განსაკუთრებით თქვენი გვერდით...“ ყოყმანობდა იგი.
  
  
  "ჩემი რეპუტაცია?"
  
  
  თვალები დაბინდული ჰქონდა გაღიზიანებისგან. ”თქვენი რეპუტაციის ნაკლებობა. ჩვენ ვერ ვიპოვეთ ვერავინ, ვისაც ოდესმე სმენია თქვენს შესახებ, ლუის გარდა."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "ვფიქრობ, ეს ნიშნავს, რომ მე არ ვარსებობ?"
  
  
  ოდნავ გადავიდა და მის უკან ფანჯრიდან შუქი ფეხებს შორის მოედო და ხაზს უსვამდა ამ დახვეწილ სილუეტს. "ეს ნიშნავს, რომ ან ყალბი ხარ, ან..."
  
  
  ეს შუა წინადადების ყოყმანი ჩვევად ჩანდა.
  
  
  "ან?"
  
  
  "...ან შენ მართლა ძალიან კარგი ხარ." ღიმილის აჩრდილმა ოდნავ გაბრწყინებულ ტუჩებზე გადაიტანა და მეც გავუღიმე. მას სურდა, რომ მე ვყოფილიყავი "მართლაც, ძალიან კარგი". მას უნდოდა მე, წერტილი. ვიგრძენი. გრძნობა ორმხრივი იყო, მაგრამ ჯერ კიდევ გვქონდა თამაში.
  
  
  "ჩემს ბიზნესში, ჩვენ არ ვაკეთებთ რეკლამას."
  
  
  "რა თქმა უნდა, მაგრამ ჩემს ბიზნესში ჩვენ შეგვიძლია მივიპყროთ ადამიანების უმეტესობის ყურადღება, რომლებიც არიან... შეიძლება ითქვას... მოკავშირე ხაზებში?"
  
  
  მაისურის ჯიბეში ცქრიალა სიგარის მილი ვიგრძენი.
  
  
  მან თავი დაუქნია. - ვიცი, - მითხრა ლუიმ. მაგრამ…"
  
  
  მე მას არ ვადანაშაულებდი. მას ჰქონდა რეპუტაცია, რომ არ უშვებდა შეცდომებს და ჩემი ერთადერთი ფიზიკური მტკიცებულება "ბნელი წარსულის" შესახებ იყო რვა უნცია ჰეროინის ტუბი. ეს და ის ფაქტი, რომ ლუი აშკარად მეუბნებოდა. მაგრამ ლუი იყო იმ ადამიანის ძმისშვილი, რომელიც სავარაუდოდ აფინანსებდა სუ ლაო ლინის საქმიანობას. საბოლოო ჯამში, ეს იქნებოდა გადამწყვეტი ფაქტორი. მას არ სურდა არ მოეწონებინა პოპაის ძმისშვილი ფრანზინი.
  
  
  მას არც საკუთარი თავის გაღიზიანება სურდა. თავხედურად ვუყურებდი მას. თვალები თითქმის შეუმჩნევლად გაუფართოვდა. მან სწორად მიიღო შეტყობინება. მე გადავწყვიტე მისი გაშვება.
  
  
  ჯიბიდან გოლუზის კოლოფი ამოვიღე და ხელზე ხელის გაშლილ ბოლოზე დავაკაკუნე, რომ სიგარეტი ამეღო. ზედმეტად ძლიერად დავაკაკუნე ფარდა, ერთი მთლად ამოფრინდა და იატაკზე დაეცა. დავიხარე ასაღებად.
  
  
  პარალელურად, მარჯვენა მუხლი მოვიხარე და მარცხენა ფეხი პირდაპირ უკან დავარტყი. ჩემს უკან, ჰაროლდმა ყვიროდა, მისი მუხლის ქუდი დაიმსხვრა ჩემი ჩექმის მყარი რეზინის ქუსლის ქვეშ და იმსხვრევა ყოველი უნცია ძალით, რაც შემეძლო შემეგროვებინა.
  
  
  მარცხნივ მოვტრიალდი და დავჯექი. როცა ჰაროლდი წინ დაიხარა, მოტეხილ მუხლს ჩაეჭიდა, მარჯვენა ხელის ორი თითი ღრმად ნიკაპის ქვეშ ჩავდე და ყბის ქვეშ მოვხვიე; მხრებზე გადავხვიე, ფრთხილად გადავაბრუნე.
  
  
  წყლიდან თევზის ამოღებას და წინ და ჩემსკენ გადაგდებას ჰგავდა, ისე რომ ჰაერში მოკლე რკალი გაუკეთა. სანამ ბერკეტს დავკარგავდი, ქვევით ავირბინე და მისი სახე იატაკზე დავარტყი მთელი სხეულის სიმძიმით უკან. კინაღამ გაიგო მისი ცხვირის ძვლების მსხვრევა.
  
  
  მერე გაუნძრევლად იწვა. ის ან კისრის მოტეხილობით იყო მკვდარი, ან უბრალოდ გაქრა გემბანზე დარტყმისა და ძალის გამო.
  
  
  ვილჰელმინა ავიღე და დავაბრუნე მხრის ბუდეში, სადაც ეკუთვნოდა.
  
  
  მხოლოდ მაშინ გავისწორე თმა ერთი ხელით უკან და მიმოვიხედე.
  
  
  არც ლუი და არც ჩინელი ქალი არ განძრეულა, მაგრამ მღელვარებამ სუ ლაპ ლინამდე მიაღწია. მე ამას ვხედავდი მისი ნესტოების ოდნავ გაბრწყინებაში, ვენის დაძაბულობაზე, რომელიც ეშვებოდა მისი ხელის უკან, მისი თვალების სიკაშკაშე. ზოგიერთი ადამიანი განიცდის ინტენსიურ სექსუალურ მხურვალებას ფიზიკური ძალადობის შედეგად. სუ ლაო ლინი მძიმედ სუნთქავდა.
  
  
  მან ზიზღით მიუთითა იმაზე, რაც ჰაროლდს დარჩა იატაკზე. "გთხოვ, წაიღე", უბრძანა მან ლუის. თავის თავს ოდნავი ღიმილის უფლება მისცა. ”ვფიქრობ, იქნებ მართალი ხარ, ლუი. ბიძაშენს შეეძლო აქ ისეთი კაცი გამოეყენებინა, როგორიც მისტერ კარტანო იყო, მაგრამ ვფიქრობ, ჯობია შენი თავი გაგაცნო. ჯობია ორივე მზად იყოთ დილის ფრენისთვის“.
  
  
  მის ტონში დამთრგუნველი ტონი იგრძნობოდა და ლუი ჰაროლდისკენ წავიდა საჭიდაოდ. სუ ლაო ლინი ჩემკენ შემობრუნდა. „გთხოვ, შემოდი ჩემს კაბინეტში“, თქვა მან ცივად.
  
  
  მისი ხმა კონტროლდებოდა, მაგრამ ზედმეტად მოდულირებული ტონი აძლევდა მას. ტუჩებზე მღელვარება აკანკალდა. მაინტერესებს იგრძნო თუ არა ლუიმ?
  
  
  მე მას კარიდან გავყევი კეთილმოწყობილ ოფისში - დიდი თანამედროვე მაგიდა საქმიანი მბრუნავი სკამით, გლუვი ნაცრისფერი ლითონის ჩამწერი, ორი სწორი ლითონის სკამი, ნაცრისფერი კარადა კუთხეში - კარგი ადგილია სამუშაოდ.
  
  
  სუ ლაო ლინი მაგიდისკენ გაემართა, შემდეგ შებრუნდა და უკან კიდეზე დაეყრდნო, ჩემსკენ, მისი პაწაწინა თითები ნახევრად იყო ჩაკიდებული მაგიდის კიდეზე, ტერფები გადაკვეთილი.
  
  
  ტუჩები თანაბარი კბილებით გაიწელა და პაწაწინა ენა ნერვიულად, მაცდურად გამოსცრა.
  
  
  კარი ფეხით დავიჭირე და ზურგს უკან მივაჯახუნე.
  
  
  ორმა გრძელმა ნაბიჯმა მიმიყვანა მისკენ და პატარა კვნესა გაურბოდა მის ტუჩებს, როცა ის ჩემთან ახლოს მივიჭირე, ერთი ხელი ნიკაპის ქვეშ მოვკარი, ზევით დავხარე, როცა ჩემი მშიერი პირი მას აკრა. მისი ხელები მაღლა ასწია, კისერზე შემომხვია, როცა სხეულს ჩემსას აჭერდა.
  
  
  პირზე ენა მივადე, გამოვიკვლიე, გავტეხე. არანაირი დახვეწილობა. სუ ლაო ლინი წარმოუდგენლად პატარა იყო, მაგრამ ველური ქალი, ღრიალებდა, წუწუნებდა, ზურგზე გრძელი ლურსმნები მომიჭედა, ფეხები ჩემსკენ იყო მიბმული.
  
  
  ჩემმა თითებმა იპოვეს სამაგრი მაღალ საყელოზე და გაიხსნა. უხილავი ელვა თითქოს თავისით ჩამოცურდა ქვემოთ. ორივე ხელი მის წვრილ წელზე მოვხვიე და ჰაერში მოვშორდი. იგი უხალისოდ გატყდა, ცდილობდა პირი ჩემსას შეენარჩუნებინა.
  
  
  მაგიდაზე დავდე. ეს ფაიფურის წვრილ ფაიფურთან დამუშავებას ჰგავდა, მაგრამ ფაიფურს შეეძლო ჭყლეტა.
  
  
  უკან დავიხიე, მისი ნაცრისფერი აბრეშუმის კაბა ჩამოვძვერი. მერე გაუნძრევლად იჯდა, ხელებზე მიყრდნობილი, მკერდი აწითლებული, ძუძუს წვერები გამოწეული, პაწაწინა ფეხები მაგიდაზე, მუხლები ფართოდ გაშლილი. მუცელზე ოფლის ნაკადი ჩამოუვიდა.
  
  
  ნაცრისფერი აბრეშუმის კაბის ქვეშ არაფერი ეცვა. მომენტალურად გაოგნებული ვუყურებდი და ვტკბებოდი ალაბასტრის მშვენიერებით, რომელიც ხელოვნების ცოცხალი ნიმუშივით იჯდა შიშველ ლითონის მაგიდაზე. ნელა, დაუკითხავად, ჩემი თითები მაისურის ღილებს აჩეჩს, ფეხსაცმელს და წინდებს ვეფერები, ქამარი გამიხსნა.
  
  
  ნაზად ავწიე დუნდულოებით, წამიერად დავაბალანსე, როგორც თასზე დადებული ფინჯანი და ჩემსკენ წამოვიწიე, როცა ფეხები გაშლილი ვიდექი მაგიდის წინ. პირველი შეღწევისას მან ხმამაღლა ამოისუნთქა, შემდეგ კი წელზე მაკრატელი მომიჭირა ფეხებით ისე, რომ დახრილ თეძოებზე მიჯდა.
  
  
  მაგიდასთან დაჭერილი მხარდასაჭერად, მე უკან დავიხიე სუ ლაო ლინთან ერთად, რომელიც ჩემს თავზე იწვა. სამყარო აფეთქდა დატრიალებული შეგრძნებების მორევში. ვიტრიალებდით, ტრიალებდათ, ვიწექით მწირად მოწყობილ კაბინეტში ციებ-ცხელებით ისტერიულ ცეკვაში. ორსხეულიანი მხეცი გასწორდა, ავეჯს დაეჯახა და კედელს მიეყრდნო. ბოლოს, ძლიერი კანკალის სპაზმით დავეშვით იატაკზე, ვიძვრებოდით, ვჭრიდით, ვიძაბებოდით მთელი ჩვენი დაძაბული კუნთებით, სანამ მოულოდნელად მან ორჯერ იყვირა, ორი მოკლე, მაღალი ყვირილი, ზურგი თაღოვანი, მიუხედავად იმისა, რომ ჩემი წონა აწვა მას.
  
  
  მოვშორდი და იატაკზე ზურგით დავბრუნდი, მკერდი ამიწევდა.
  
  
  . მსოფლიოში ყველა საძინებლით, როგორღაც მოვახერხე ოფისის იატაკზე დასრულება. გავუღიმე და გავწელე. არის უარესი ბედი.
  
  
  მერე წელზე პატარა ხელი შევნიშნე. მოხდენილი თითებით ფეხის შიგნიდან ფილიგრანული ნიმუში იყო დახატული. აშკარა იყო, რომ სუ ლაო ლინი ჯერ არ დასრულებულა.
  
  
  ფაქტობრივად, რამდენიმე საათი დასჭირდა, სანამ ის დაკმაყოფილდა.
  
  
  შემდეგ, მას შემდეგ რაც გავრეცხეთ, ჩავიცვით და ვჭამეთ ჩემი შეკვეთილი ლანჩი, ის საქმეს შეუდგა.
  
  
  "ნება მომეცით ვნახო თქვენი პასპორტი."
  
  
  Მე მივეცი. მან ერთი წუთით დაფიქრებით შეისწავლა. - კარგი, ახალი უნდა გიყიდო, - თქვა მან. ”ჩემი აზრით, სრულიად განსხვავებული სახელით.”
  
  
  მხრები ავიჩეჩე და ძალაუნებურად გავუღიმე. როგორც ჩანს, ჩემი ცხოვრება, როგორც ნიკ კარტანო, მართლაც ძალიან ხანმოკლე იქნება - კვირაზე ნაკლები.
  
  
  ”მინდა, რომ აქედან დილით წახვიდე”, - თქვა მან.
  
  
  „რატომ ასე სწრაფად? რაღაცნაირად მომწონს აქაურობა.” მართალი იყო. მართალია ისიც, რომ შტატებში გამგზავრებამდე მინდოდა რაც შეიძლება მეტი გამეგო ბეირუთში ოპერაციის დასრულების შესახებ.
  
  
  მან უსიტყვოდ შემომხედა და ამან გამახსენა, რომ ეს იყო სუ ლაო ლინი, წითელი ჩინეთის აგენტი, რომელმაც ამდენი ამერიკელი ჯარისკაცი გაგზავნა ჯოჯოხეთში ჰეროინის გზაზე და არა მყიფე პატარა ველური კატა ოფისის იატაკზე.
  
  
  "კარგად? საინტერესო საღამო იყო, დამეთანხმებით“.
  
  
  ”ეს არის ბიზნესი,” თქვა მან ცივად. "სანამ შენ ირგვლივ იქნები, შემიძლია დავივიწყო, რომ ამის საშუალება არ მაქვს..."
  
  
  ”ასე რომ, გინდა, რომ დილის რეისით წავიდე აქედან,” დავასრულე მისთვის. "კარგი. მაგრამ შეგიძლია ასე სწრაფად მომიმზადო საბუთები?”
  
  
  ვიცოდი, რომ ჩარლი ჰარკინსს შეეძლო ამის გაკეთება. მაგრამ მე ეჭვი მეპარებოდა, რომ ჯერ კიდევ ჩარლი იყო ჩამოკიდებული ბეირუთში.
  
  
  სუ ლაო ლინმა საკუთარ თავს ისევ ღიმილის აჩრდილი მისცა. "შევთავაზებდი თუ არ შემეძლო?" ძნელი იყო მისი ლოგიკის დაბრალება. ”მინდა, რომ წახვიდე,” თქვა მან.
  
  
  საათს დავხედე. "უკვე ათი საათია."
  
  
  „ვიცი, მაგრამ ცოტა ხანი გაგრძელდება... წასვლამდე უნდა დაბრუნდე აქ. გესმის?" ისევ ღიმილის აჩრდილი. სუ ლაო ლინმა ხელი მომკიდა და კარისკენ წამიყვანა.
  
  
  გავუღიმე მას. ”შენ უფროსი ხარ,” ვაღიარე მე. "სად მივდივარ?"
  
  
  „ერთი-შვიდი-სამი ალმენდარეზის ქუჩა. ის კვარტალის გარეუბანშია. თქვენ ნახავთ კაცს, სახელად ჩარლზ ჰარკინს. ის იზრუნებს თქვენზე. უბრალოდ უთხარი, რომ გამოგიგზავნე. ის მესამე სართულზეა." მან ნაზად დამიკრა ხელი. ეს ალბათ ყველაზე ახლოს იყო, რაც მას ოდესმე შეეძლო მოსიყვარულე ჟესტისთვის.
  
  
  თავი სულელივით დავიწყე, როცა დერეფანში გავედი და ლიფტში დავრეკე. უნდა მცოდნოდა, რომ მისი აგენტი იყო ჩარლი ჰარკინსი, რაც იმას ნიშნავდა, რომ უბედურება მქონდა. ჩარლიმ არ შეიძლებოდა მომეწოდებინა ახალი საბუთები და არ ეცნობებინა დრაკონ ლედის, რომ ის თამაშობდა საველე აგენტთან #1 AX-თან.
  
  
  რა თქმა უნდა, ერთი გამოსავალი იყო. ლიფტში შესვლისას მკერდზე ვიგრძენი ვილჰელმინას დამამშვიდებელი წონა. საწყალი მოხუცი ჩარლის ისევ დაყრდნობოდა და ამჯერად ის საკმაოდ გამხდარი იქნებოდა.
  
  
  თავი მეექვსე.
  
  
  ნომერი 173 ალმენდარეს ქ. ჩარლიმ კარზე ზარი უპასუხა თითქმის მანამ, სანამ ზარს თითი მოვიშორებდი. თუმცა, ვისაც ის ელოდა, მე არ ვიყავი.
  
  
  "ნიკ...! Აქ რას აკეთებ?"
  
  
  ლეგიტიმური კითხვა იყო. - ჰეი, ჩარლი, - ვუთხარი მხიარულად და ოთახში გავუძელი. ყავის მაგიდის წინ ერთ-ერთ დივანზე ჩამოვჯექი, ჯიბიდან ნახევრად ცარიელი შეფუთვიდან Gauloise ამოვიღე და მორთული მაგიდის სანთებელა გავანათე, რომელიც თითქოს ჰონგ-კონგიდან მოდიოდა.
  
  
  ჩარლი ნერვიულობდა, როცა კარი მიხურა და გარკვეული ყოყმანის შემდეგ ჩემს მოპირდაპირე სკამზე ჩამოჯდა. -რა მოხდა, ნიკ?
  
  
  მე მას გავუღიმე. "მე სხვა სამსახური მაქვს შენთვის, ჩარლი, და მეც მინდა შენთან საუბარი."
  
  
  ოდნავ გაიღიმა. არც ისე კარგად გამოვიდა. - მე... უჰ... ბიზნესზე ბევრს ვერ ვილაპარაკებ, ნიკ, - შეევედრა იგი. "Იცი, რომ."
  
  
  რა თქმა უნდა, ის მართალი იყო. საერთაშორისო ქვესკნელისთვის ჩარლის მნიშვნელოვანი ღირებულების ნახევარი იყო მისი არაჩვეულებრივი ნიჭი: კალამი, ფოტოაპარატი, სტამბა, საჰაერო ფუნჯი და ჭედური ნაკრები. მეორე ნახევარი თავის აბსოლუტურ სიჩუმეში იწვა. თუ ოდესმე რაიმეზე ელაპარაკებოდა, მკვდარი იქნებოდა. ახლო აღმოსავლეთში ძალიან ბევრ ადამიანს შეეშინდება, რომ ისინი იქნებიან შემდეგი ადამიანები, რომელზეც ის საუბრობს. ასე რომ, დუმილი მისი ვაჭრობის ნაწილი იყო და ჩარლის დროდადრო შეხვედრისას არასდროს ვთხოვდი მის დარღვევას.
  
  
  მაგრამ ცხოვრება შეიძლება რთული იყოს, ვფიქრობდი. წამიერად ვინანე, რასაც ვაპირებდი, მაგრამ შევახსენე, რომ ეს იყო პრეზიდენტის მისია. ჩარლი ჰარკინსს ამ სამყაროში ბევრის იმედი არ ჰქონდა.
  
  
  - უნდა გეთქვა, რომ დრაკონ ლედისთან მუშაობ, ჩარლი, - ვუთხარი მშვიდი ტონით.
  
  
  წარბები შეჭმუხნა, თითქოს არ იცოდა ეს რას ნიშნავდა.
  
  
  "რას გულისხმობ... აჰ, დრაკონ ლედი?"
  
  
  „მოდი, ჩარლი. სუ ლაო ლინ“.
  
  
  „სუ ლაო ლინ? ეე... ვინ არის ის?” თვალებში შიში ათამაშდა.
  
  
  "რამდენი ხანია მუშაობთ მასთან?"
  
  
  "მე? ვისთვის მუშაობ?"
  
  
  ამოვისუნთქე. მთელი ღამე არ მქონდა თამაშების თამაში. - ჩარლი, - ვუთხარი გაღიზიანებულმა. ”მან აქ გამომიგზავნა. საბუთების ახალი ნაკრები მჭირდება. დილით შტატებში მივდივარ“.
  
  
  მიყურებდა და ბოლოს გათენდა. მე ვუყურებდი მის თვალებს, როდესაც ის ამას გონებაში ამუშავებდა. მან იცოდა, რომ მე AX-ის აგენტი ვიყავი. თუ სუ ლაო ლინმა გამომიგზავნა ახალი საბუთების მოსაპოვებლად, ეს იმას ნიშნავდა, რომ როგორღაც შევუერთდი მილსადენს. და მე რომ შევუერთდე კონვეიერს, ეს ნიშნავს, რომ ეს კონვეიერი აღარ იმუშავებს. ოთახს ისე მოავლო თვალი, თითქოს მის თვალწინ გაუჩინარდა ახლად შეღებილი კედლები, მწვანე ხალიჩა და ლამაზი ავეჯი.
  
  
  მან სწორად გაიგო.
  
  
  ჰკითხა მან. "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  
  – დარწმუნებული ვარ, ჩარლი.
  
  
  ღრმად ამოისუნთქა. ბედი ჩარლი ჰარკინსის წინააღმდეგ იყო და მან ეს იცოდა. მან უნდა აცნობა სუ ლაო ლინს, რომ AX-ის აგენტმა გატეხა მისი უსაფრთხოების სისტემა. მაგრამ აგენტი ექსი სწორედ იქ იყო მასთან ერთად ოთახში.
  
  
  მე არ მშურდა მისი.
  
  
  ბოლოს გადაწყვეტილება მიიღო და ისევ ამოისუნთქა. ყავის მაგიდაზე დადებულ ტელეფონს დასწვდა.
  
  
  ყავის მაგიდას მივადექი და ხელისგულით ცხვირზე ძლიერად დავარტყი.
  
  
  უკან დახევისას ცრემლები მოადგა თვალებზე. მარცხენა ნესტოდან სისხლის ნაკადი გადმოვიდა. - მე... უნდა დავრეკო, - ამოისუნთქა მან. „უნდა დავადასტურო, რომ მან გამოგიგზავნა. თუ ამას არ გავაკეთებ, ის მიხვდება, რომ რაღაც არასწორია. ეს სტანდარტული პროცედურაა“.
  
  
  რა თქმა უნდა, ის მართალი იყო. უნდა არსებობდეს რაიმე სახის დადასტურების სისტემა და ტელეფონი ისეთივე კარგი იყო, როგორც სხვა. ახლა მე მქონდა საკუთარი დილემა. ჩარლი რომ არ დაერეკა სუ ლაო ლინს, იცოდა, რომ სადღაც პრობლემა იყო. მეორეს მხრივ, ბოლო რაც მინდოდა იმ მომენტში იყო ჩარლის ტელეფონზე საუბარი სუ ლაო ლინთან. ერთი ხელით ვილჰელმინა ამოვიღე კალთადან, მეორეთი კი ჩარლის ტელეფონის მიმღები მივაწოდე. "Აქ. დაურეკე მას ისე, თითქოს მე ვიყო შენი სიცილიური კლიენტი. მართალია?"
  
  
  შეშინებულმა დაუქნია თავი. – რა თქმა უნდა, ნიკ.
  
  
  თოფი ცხვირქვეშ მივატრიალე. „მინდა, რომ ტელეფონი გეჭიროს, რომ მეც გავიგო. და არ მინდა ისეთი რამ თქვა, რასაც მე არ მოვიწონებ. Ნათელია?"
  
  
  ჰარკინსმა მწარედ დაუქნია თავი. ნომერი აკრიფა, შემდეგ ტელეფონი მაგიდის შუაში მიიტანა და ორივენი წინ დავიხარეთ, სანამ თავები თითქმის არ შეხებოდა.
  
  
  დრაკონ ლედის რბილი, არისტოკრატული ტუჩი მიმღებიდან მოდიოდა. "დიახ?"
  
  
  ჰარკინსმა ყელი მოიწმინდა. "აჰ... მისის ლაო?"
  
  
  — დიახ.
  
  
  ”აჰ... ეს არის ჩარლი ჰარკინსი. აქ მე მყავს ბიჭი, რომელიც ამბობს, რომ შენ გამოგზავნე“.
  
  
  "აღწერეთ იგი, გთხოვთ."
  
  
  რამდენიმე სანტიმეტრის მოშორებით ჩარლიმ თვალები გაახილა. ”ისე, ის არის დაახლოებით ექვსი ფუტი ოთხი სანტიმეტრი სიმაღლის, შავი თმები უკან გადაწეული, კვადრატული ყბა და... აჰ, ძალიან განიერი მხრები.”
  
  
  ჩარლის გავუღიმე და ვილჰელმინას წვერი მივაშტერდი.
  
  
  ”მისი სახელია ნიკ კარტანო”, - განაგრძო მან.
  
  
  ”დიახ, მე გავგზავნე იგი.” მე მესმოდა მისი ხმამაღლა და გარკვევით. „დაგვჭირდება ყველაფერი - პირადობის დამადასტურებელი დოკუმენტები, პასპორტები, მოგზაურობის ნებართვა. ის დილით მიდის."
  
  
  - დიახ, ქალბატონო, - უპასუხა ჩარლიმ მორჩილად.
  
  
  "ჩარლი..." ხაზის მეორე ბოლოში პაუზა იყო. ჩარლი, გსმენიათ ოდესმე ამ კარტანოს შესახებ? მისგან ზუსტი ინფორმაცია ვერ მივიღე“.
  
  
  სასოწარკვეთილმა თავი დავუქნიე და ვილჰელმინას მუწუკი ჩარლის ნიკაპის ქვეშ ჩავრგე ჩემი აზრის ხაზგასასმელად.
  
  
  – რა თქმა უნდა, მის ლაო, – თქვა მან. „ვფიქრობ, მის შესახებ ცოტა რამ გავიგე ქალაქში. მე ვფიქრობ, რომ ის ცოტათი ყველაფერს აკეთებდა."
  
  
  "კარგი." იგი კმაყოფილი იყო.
  
  
  ჩარლიმ უაზროდ დახედა ტელეფონს. მან შემომხედა, სასოწარკვეთილი სურდა რაიმე სახის გაფრთხილება გაეკეთებინა.
  
  
  ვილჰელმინასთან ერთად პატარა ნაბიჯი გადავდგი.
  
  
  ”მშვიდობით, მის ლაო”, - თქვა მან. ხელის კანკალით გაუთიშა და მე ისევ ვილჰელმინას ავიფარე.
  
  
  მას შეეძლო გამოეგზავნა რაიმე სახის კოდირებული გაფრთხილება ან გამოტოვებული დადასტურების კოდი, მაგრამ მე ეჭვი მეპარებოდა. სიტუაცია, რომელშიც ის ახლა იმყოფებოდა, ზედმეტად უცნაური იყო იმისთვის, რომ ოპერაციის მისი ნაწილი მოსალოდნელი იყო ასეთი დახვეწილი უსაფრთხოების პირობებში.
  
  
  ბეირუთში ჩასვლიდან მეორედ ჩარლისთან ერთად ჩანაწერების დამუშავების პროცესი გავიარე. ის კარგი იყო, მაგრამ საშინლად ნელი და ამჯერად თითქმის სამი საათი დასჭირდა.
  
  
  დიდხანს ვფიქრობდი, როგორ მოვიშორებდი მას. ეს იყო პრობლემა. როდესაც ჩარლი ცოცხალია, მე ვერასდროს მივაღწევდი აეროპორტში, რომ აღარაფერი ვთქვათ შტატებში დაბრუნებაში. მიბმული და დაბნეულიც რომ დავტოვო, ბოლოს მაინც გაათავისუფლებს თავს და მიმიღებენ, სადაც არ უნდა ვიყო.
  
  
  პასუხი, ცხადია, იყო მისი მოკვლა. მაგრამ ვერ შევძელი. ჩემს კარიერაში ბევრჯერ მომიკვდა და ჩარლი ნამდვილად არ იყო კაცობრიობის ძვირფასი ქვა.
  
  
  მაგრამ მე მოვკალი ხალხი, ვისთანაც ვიბრძოდი, ვედევნე ან ვიდევნიდი. ეს ერთია. მაგრამ ჩარლი ისევ სხვა იყო.
  
  
  როგორც ჩანს, სხვა არჩევანი არ იყო. ჩარლი უნდა წასულიყო. მეორეს მხრივ, თუ ჰარკინსი ჩემი დოკუმენტების შეგროვებისთანავე მკვდარი ან დაკარგული აღმოჩნდება, დრაკონ ლედის ეს მართლაც ძალიან უცნაური იქნება. ცოტა დილემა იყო.
  
  
  თუმცა, ჩარლიმ გადაწყვიტა ეს ჩემთვის.
  
  
  მე ვსწავლობდი დოკუმენტების ჩემს ახალ პაკეტს - ამჯერად ნიკ კანზონერისთვის. ჩარლის ყოველთვის უყვარდა რაც შეიძლება ახლოს ყოფილიყო თავის ნამდვილ სახელთან. ”გიცავს იმისგან, რომ ზოგჯერ არ უპასუხო, როცა უნდა,” - განმარტა მან.
  
  
  ყველა საბუთი კარგ მდგომარეობაში იყო. იყო პასპორტი, რომელშიც ნათქვამია, რომ ნიკ კანცონერი დაიბადა პატარა კალაბრესის სოფელ ფუზიოში, მუშაობის ნებართვა და მართვის მოწმობა მილანიდან, გამორჩეული ახალგაზრდა მამაკაცისა და გოგონას ფოტო რომაული ნანგრევების წინ, და ოთხი წერილი ნიკ კანზონერისგან. დედა ფუზიოში.
  
  
  ჩარლიმ კარგი საქმე გააკეთა.
  
  
  მერე, როცა ყავის მაგიდას მიყრდნობოდი და ჩემს ახალ ქაღალდებს ვათვალიერებდი, მან მაგიდიდან ნათურა აიღო და თავში დამარტყა.
  
  
  დარტყმის ძალამ დივნიდან გადმომაგდო და ყავის მაგიდაზე დავდე. ვიგრძენი, რომ ის ჩემს ქვეშ გაიფანტა, როცა იატაკზე ჩამოვვარდი, სამყარო გამჭოლი ტკივილის წითელი ნისლია. არ გავსულვარ, რადგან ნათურა დამეჯახა. შმიცის კანონი: მოძრავი ობიექტის დაშლა ანაწილებს მის დარტყმის ძალას დაშლის სიჩქარის პირდაპირპროპორციულად.
  
  
  მაგრამ მტკივა.
  
  
  იატაკზე რომ ჩამოვვარდი, ინსტიქტურად ხელისგულებს დავეყრდენი და გვერდით ვეგდე რულონად. როცა ამას გავაკეთებდი, რაღაც სხვა - ალბათ სხვა ნათურა - გამიტყდა ჩემს გვერდით, ვიწრო მომენატრა.
  
  
  ახლა ოთხზე ვიდექი, დაჭრილი ძაღლივით თავს ვაქნევდი და გონების გარკვევას ვცდილობდი. თითქოს მასში პატარა ბომბი აფეთქდა.
  
  
  ნათლად მაინც ვერ დავინახე. მაგრამ ერთ ადგილას ვერ ვჩერდებოდი. ჩარლი შეტევაზე იქნება. ხელები და მუხლები ჩამოვუშვი, თავი მოხრილ მკლავებზე ჩამოვდე და წინ გადავუხვიე. ფეხები იატაკს მოვეხვიე და გადავტრიალდი.
  
  
  კედელს მივეკარი. ბიძგი თითქოს დაეხმარა. როცა ინსტინქტურად გავჩერდი მოძრაობის გასაგრძელებლად, ჩემი ხედვა დაიწყო გარკვევა. ვიგრძენი, როგორ მოედინებოდა სახეზე თბილი სისხლი. განზე გადავხტი. ვერ გავბედე, სანამ მტერი არ ვიპოვე. ნებისმიერი მოძრაობა, რაც შემეძლო, პირდაპირ მისკენ მიმიყვანდა, მაგრამ მაინც ვერ ვჩერდებოდი.
  
  
  მერე დავინახე.
  
  
  დივნის კუთხიდან ჩემს უკან დადიოდა, ერთი ხელი დივანზე ეყრდნობოდა, მეორე კი გვერდიდან იყო გაშლილი. მასში საშინელი გარეგნობის მოხრილი დანა იყო. მან უნდა ამოიღო ის დეკორატიული არაბული კაბიდან, რომელიც კედელზე ჩამოკიდებული დავინახე.
  
  
  ჩარლიმ დანა წელის დონეზე მიიჭირა და ჩემს მუცელს დაუმიზნა. მისი ფეხები ფართოდ იყო გაშლილი წონასწორობისთვის. ნელა მიიწევდა წინ.
  
  
  ჩემმა ყოყმანმა შეიძლება სიცოცხლე გადამარჩინა, მაგრამ მანაც მიმატოვა კუთხეში, ერთ კედელთან დივანი და მეორეზე მუხის მძიმე მაგიდა.
  
  
  ჩარლიმ დაბლოკა ჩემი გაქცევა.
  
  
  მე კედელს მივეჯახე, როცა მან კიდევ ერთი ნაბიჯი გადადგა წინ, ჩემგან მხოლოდ ოთხი ფუტის დაშორებით. მისი თხელი ტუჩები მაგრად დააჭირა ერთმანეთს. საბოლოო შეტევა ახლოვდებოდა.
  
  
  არჩევანი არ მქონდა. ვილჰელმინას ინსტინქტურად ავიღე მხრის ბუდიდან და ვესროლე.
  
  
  ტყვია ჩარლის კვადრატს ყელში მოხვდა და ის წამიერად იდგა, ლუგერის ტყვიის ზემოქმედებით შეჩერდა. სახეზე დაბნეული გაკვირვება ეტყობოდა და თითქოს უცხოს მიყურებდა. მერე თვალები დაბნელდა და ყელის ძირიდან სისხლი გადმოუვიდა. ზურგზე დაეცა, დანა ისევ ხელში ეჭირა.
  
  
  ფრთხილად გადავაბიჯე მის სხეულზე და სააბაზანოში შევედი, რომ მენახა თუ არა ჩემი სახის დაბანა. ცივი წყალი მაინც გამიწმენდდა თავს.
  
  
  ნახევარი საათი დამჭირდა ნიჟარაზე და კიდევ ოცი წუთი ორი ორთქლოვანი ფინჯანი შავი ყავით, რომელიც ჩარლის ღუმელზე მოვამზადე, სანამ წასასვლელად მოვემზადებოდი. შემდეგ ავიღე ჩემი ნიკ კანზონერის საბუთები და დავბრუნდი წმინდა გიორგისკენ. სანამ შემეძლო შტატებში გაფრენა, ჯერ კიდევ იყო „სპეციალური ინსტრუქციები“ სუ ლაო ლინისგან.
  
  
  და მეც მომიწია მისი მოშორება ბეირუთის წასვლამდე. მე არ შემეძლო მისი იქ დატოვება, სიცილიური მაფიოზები ნიუ-იორკში მაფიაში ტრანზიტით მიდიოდნენ. და რადგან მე ვიყავი უკანასკნელი, ვინც მან გამომიგზავნა ჩარლის, მისი სიკვდილი არც ისე კარგად მეჩვენებოდა.
  
  
  შვებით ამოვისუნთქე, როცა მორთულ წმინდა გიორგის ლიფტზე დავრეკე. მე არ მინდოდა დრაკონის ლედის მოკვლა, როგორც ჩარლის მოკვლა, მაგრამ ერთი გაჩერება გავაჩერე მის ბინას კვარტერსა და სასტუმროს შორის და ეს გაჩერება დამეხმარა საქმის ამ ნაწილის შესრულებაში.
  
  
  როდესაც სუ ლაო ლინმა კარი გამიღო, მის თვალებში სირბილე იყო, მაგრამ ეს სწრაფად გადაიზარდა შეშფოთებაში, როდესაც მან შეხედა ჩემს დაზიანებულ თვისებებს. სადინარ ლენტი მქონდა გავლებული ჩემს ტაძარში ერთ თვალზე, სადაც ჰარკინსის ნათურას ჰქონდა მტკივნეული, მაგრამ მართლაც ზედაპირული ჩაღრმავება და ეს თვალი იყო შეშუპებული, ალბათ უკვე გაუფერულებული.
  
  
  "ნიკ!" წამოიძახა მან. "Რა მოხდა."
  
  
  -არა უშავს, - დავრწმუნდი და ჩავეხუტე. მაგრამ ის უკან დაიხია, რომ სახეში შემხედა. გამახსენდა მსუქანი არაბი და იგივე ახალგაზრდა გოგონა, რომელიც ჩარლის ბინაში პირველი მოგზაურობისას ვნახე. ”მე უბრალოდ არაბსა და მის მეძავს შორის მოვხვდი,” ავუხსენი მე. "მან მის ნაცვლად ნათურა დამარტყა".
  
  
  შეშფოთებული ჩანდა. "შენ თავს უნდა მიხედო, ნიკ... ჩემთვის."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "დილით შტატებში მივდივარ."
  
  
  – ვიცი, მაგრამ იქ გნახავ.
  
  
  "ოჰ?" ეს იყო შოკი. არ ვიცოდი, რომ ამერიკაში აპირებდა ჩამოსვლას.
  
  
  მისი ღიმილი თითქმის მოკრძალებული იყო. მან თავი მკერდზე დამადო. „ამ საღამოს გადავწყვიტე, როცა შენ არ იყავი. რამდენიმე კვირაში მანდ ვიქნები. უბრალოდ ეწვიეთ. მე მაინც მინდა ფრანზინის ნახვა და...“ შუა წინადადებაში კიდევ ერთი პაუზა იყო.
  
  
  "და..." ვთხოვე მე.
  
  
  "...და ჩვენ შეგვიძლია კიდევ ცოტა დრო გავატაროთ ერთად." მისი ხელები კისერზე მომიჭირა. "Გინდა ეს? გინდა ჩემთან სიყვარული შეერთებულ შტატებში?“
  
  
  "მე სიამოვნებით შეგიყვარებდი სადმე."
  
  
  უფრო ახლოს მიიწია. — მერე რას ელოდები? რატომღაც გაქრა ის ზურმუხტისფერი მწვანე შიფონი, რომელიც ეცვა, როცა კარი გააღო. მან შიშველი სხეული დამიჭირა.
  
  
  ავიღე და საძინებლისკენ გავემართე. ღამის უმეტესი ნაწილი წინ გვქონდა და ოფისში გატარებას არ ვაპირებდი.
  
  
  მე არ ვუთხარი მას, რომ ვერასოდეს მიაღწევდა შტატებში და მეორე დილას გამუდმებით მომიწია საკუთარი თავის შეხსენება ამერიკელი ჯარისკაცების შესახებ, რომლებიც მისმა ნარკომანიის ქსელმა გაანადგურა, სანამ საკუთარ თავს არ ვაკეთებდი იმას, რაც უნდა გამეკეთებინა.
  
  
  მეორე დილით წასვლისას ტუჩებში ნაზად ვაკოცე.
  
  
  პლასტმასის ბომბი, რომელიც საწოლის ქვედა მხარეს მქონდა მიმაგრებული, კიდევ საათნახევრის განმავლობაში არ იშლებოდა და დარწმუნებული ვიყავი, რომ ამდენ ხანს დაიძინებდა, შესაძლოა უფრო მეტხანს, თუ რაიმე მიზეზით მჟავას მეტი დრო დასჭირდებოდა დეტონატორში შეღწევას. .
  
  
  ბომბი მივიღე სენტ-ჯორჯისკენ მიმავალ გზაზე ჰარკინსის სახლიდან გასვლის შემდეგ. თუ ოდესმე დაგჭირდებათ პლასტმასის ბომბი უცხო ქალაქში, თქვენი საუკეთესო ვარიანტია მიიღოთ ის თქვენს რეგიონში CIA-ს ადგილობრივი აგენტისგან - და თითქმის ყოველთვის შეგიძლიათ იპოვოთ CIA-ს აგენტი თქვენს მხარეში, რომელიც წარმოადგენდა Associated Press-ის ადგილობრივ წარმომადგენელს. ბეირუთში ეს იყო ირვინგ ფეინი, პატარა, მრგვალი მამაკაცი რქიან სათვალეებით, რომელსაც გატაცებული ჰქონდა სწორი ხაზების დახატვა.
  
  
  ახლო აღმოსავლეთში რამდენჯერმე შევეჯახეთ ერთმანეთს, მაგრამ მან უარი თქვა ჩემთვის ასაფეთქებელი ნივთიერებების მოწოდებაზე ისე, რომ არ იცოდა ვისი აფეთქება ვაპირებდი და მის უფროსთან წინასწარ კონსულტაციის გარეშე. ის საბოლოოდ დათანხმდა, როცა დავრწმუნდი, რომ ეს იყო პირდაპირი ბრძანება თეთრი სახლისგან.
  
  
  რა თქმა უნდა, ეს სინამდვილეში ასე არ იყო და შეიძლება მოგვიანებით შევხვდე, მაგრამ როგორც მე მჯეროდა, სუ ლაო ლინი იყო მტრის აგენტი და საჭირო იყო მისი აღმოფხვრა.
  
  
  საწოლშიც ძალიან კარგად იყო. ამიტომაც ვაკოცე წასვლის წინ.
  
  
  
  მეშვიდე თავი.
  
  
  
  ლუი ერთი საათის შემდეგ დამხვდა Trans World Airlines-ის კარიბჭესთან. ის ესაუბრებოდა ორ შავკანიან მამაკაცს იაფფასიან ინგლისურ კოსტიუმებში. ალბათ ზეითუნის ზეთით მოვაჭრეები იყვნენ, მაგრამ რატომღაც ეჭვი მეპარებოდა. როგორც კი ლუიმ შემამჩნია, მისკენ გაშლილი ხელით წავიდა.
  
  
  „მიხარია შენი ნახვა, ნიკ! Მე მიხარია შენი დანახვა!"
  
  
  გულიანად ჩავკიდეთ ხელი. ლუიმ ყველაფერი გულიდან გააკეთა. შემდეგ მან გამაცნო ის კაცები, რომლებსაც ესაუბრებოდა, ჯინო მანიტისა და ფრანკო ლოკლოს. მანიტს დაბალი შუბლი ჰქონდა, რომელიც შუბლზე ეკიდა, თანამედროვე ნეანდერტალელს. ლოკლო მაღალი და გამხდარი იყო და მისი დაძაბული ტუჩებიდან მოყვითალო წყვილი ცუდ კბილს მოვკარი თვალი. არცერთი მათგანი არ ლაპარაკობდა საკმარისად ინგლისურად, რომ შეუკვეთა ჰოთ-დოგი კონი აილენდზე, მაგრამ მათ თვალებში ცხოველური სიმკაცრე იყო და პირის კუთხეებში ბრაზს ვხედავდი.
  
  
  მეტი გრიფი მაფიის წისქვილისთვის.
  
  
  ერთხელ დიდ თვითმფრინავში ჩავჯექი ფანჯარასთან, ლუი კი მეორე ადგილზე იყო. ფრანზინის ოჯახში ორი ახალბედა იჯდა ჩვენს უკან. ბეირუთიდან ნიუ-იორკში მთელი ფრენის განმავლობაში არ გამიგია ვინმეს სიტყვა ეთქვა.
  
  
  ლუისთვის ეს იმაზე მეტი იყო, ვიდრე მე შემეძლო მეთქვა. მან დუღილი დაიწყო იმ მომენტიდან, როცა ღვედები შევიჭერით.
  
  
  - ჰეი ნიკ, - თქვა მან ღიმილით. „რა გააკეთე წუხელ მას შემდეგ რაც მე დავტოვე სუ ლაო ლინი? კაცო! ეს რაღაც წიწილაა, არა?" ბინძურ ხუმრობას რომ ყვებოდა პატარა ბიჭივით იცინოდა. -კარგად გაერთე მასთან, ნიკ?
  
  
  ცივად შევხედე. "ჩემს საბუთებზე უნდა დალაპარაკებოდა ბიჭს."
  
  
  - ოჰ, დამავიწყდა, ასეც იქნებოდა
  
  
  ჩარლი ჰარკინსი, ალბათ. მართლა კარგი ადამიანია. მე ვფიქრობ, რომ ის საუკეთესოა ბიზნესში."
  
  
  იყო, მეგონა. ”მან კარგი საქმე გააკეთა ჩემთვის,” ვთქვი მორიდებით.
  
  
  ლუი კიდევ რამდენიმე წუთს ლაპარაკობდა ჩარლისზე კონკრეტულად და ზოგადად კარგ ადამიანებზე. ბევრს არ მეუბნებოდა, რაც უკვე არ ვიცოდი, მაგრამ ლაპარაკი უყვარდა. შემდეგ მან შეცვალა თემა.
  
  
  „ჰეი ნიკ, შენ იცი, რომ კინაღამ მოკალი ის ბიჭი ჰაროლდი სუ ლაო ლინის ბინაში. ღმერთო! მე არასოდეს მინახავს ვინმეს ასე სწრაფად მოძრაობა!"
  
  
  ჩემს მეგობარს გავუღიმე. შეიძლება მეც მაამებს. - არ მიყვარს ჩართული, - ვუთხარი მკაცრად. "მას ეს არ უნდა გაეკეთებინა."
  
  
  "Დიახ დიახ. აუცილებლად ვეთანხმები. მაგრამ ჯანდაბა, შენ კინაღამ მოკალი ეს ბიჭი!”
  
  
  "თუ ბურთის დარტყმა არ შეგიძლია, ბრძოლაში არ უნდა წახვიდე".
  
  
  ”დიახ, რა თქმა უნდა... კაცო... საავადმყოფოს ექიმმა თქვა, რომ მისი მუხლის ქუდი ძირითადად განადგურებული იყო. თქვა, რომ აღარასოდეს დადის. მას ასევე აქვს ხერხემლის დაზიანება. შესაძლოა სამუდამოდ პარალიზებული იყოს“.
  
  
  თავი დავუქნიე. ალბათ იმ კარატეს გამო მივეცი მას თავში. ხანდახან ასე იქცევა, თუ პირდაპირ არ მოკლავს.
  
  
  ფანჯრიდან გავხედე ლიბანის გაუჩინარებულ სანაპირო ზოლს, მზე ანათებდა ხმელთაშუა ზღვას ჩვენს ქვემოთ. ერთ დღეზე ცოტა მეტს ვიმუშავე და უკვე ორი ადამიანი გარდაიცვალა, ერთი კი სიცოცხლისუნარიანი გახდა.
  
  
  მინიმუმ ორი დაღუპული უნდა იყოს. საათს დავხედე: ათი თხუთმეტი. სუ ლაო ლინის საწოლის ქვეშ პლასტმასის ბომბი ნახევარი საათის წინ უნდა აფეთქებულიყო...
  
  
  ჯერჯერობით ჩემს საქმეს ვასრულებ. ბეირუთში სატრანზიტო პირი განადგურდა. მაგრამ ეს მხოლოდ დასაწყისი იყო. მერე მის სამშობლოში მომიწია მაფიასთან ბრძოლა. საქმე მექნებოდა ღრმად ფესვგადგმულ ორგანიზაციასთან, უზარმაზარ ინდუსტრიასთან, რომელიც მზაკვრული დაავადებავით იყო გავრცელებული მთელ ქვეყანაში.
  
  
  გამახსენდა რამდენიმე თვის წინ ჯეკ გურლისთან საუბარი, სწორედ მანამ, სანამ ჰოლანდიელთან და ჰამიდ რაშიდთან გამკლავების დავალება მომცეს. ლუდს ვსვამდით The Sixish-ში ოთხმოცდამერვე ქუჩაზე და ნიუ-იორკში პირველ ავენიუზე, ჯეკი კი თავის საყვარელ თემაზე, სინდიკატზე საუბრობდა. როგორც ახალი ამბების რეპორტიორი, ის ოცი წლის განმავლობაში აშუქებდა ბრბოს ამბებს.
  
  
  – ძნელი დასაჯერებელია, ნიკ, – თქვა მან. ”მე ვიცნობ ერთ-ერთ ასეთ სასესხო ზვიგენს, რომელსაც მართავს რუჯიეროს ოჯახი, რომელსაც აქვს ოთხმოცი მილიონ დოლარზე მეტი სესხი და ამ სესხების პროცენტი კვირაში სამი პროცენტია. ეს არის ას ორმოცდათექვსმეტი პროცენტი წელიწადში ოთხმოც მილიონზე.
  
  
  ”მაგრამ ეს მხოლოდ საწყისი ფულია”, - განაგრძო მან. "ისინი ყველაფერში არიან."
  
  
  "Როგორც რა?" ბევრი რამ ვიცოდი მაფიის შესახებ, მაგრამ ყოველთვის შეგიძლია ისწავლო ექსპერტებისგან. ამ შემთხვევაში გურლი ექსპერტი იყო.
  
  
  „ალბათ ყველაზე დიდი სატვირთო მანქანებია. ასევე არის ტანსაცმლის ცენტრი. მის სულ მცირე ორ მესამედს მაფია აკონტროლებს. ისინი აფუჭებენ ხორცს, აკონტროლებენ ქალაქში არსებული ავტომატების უმეტესობას, კერძო ნაგვის შეგროვებას, პიცერიებს. , ბარები, დაკრძალვის სახლები, სამშენებლო კომპანიები, უძრავი ქონების ფირმები, კვების კომპანიები, საიუველირო ბიზნესი, სასმელების ჩამოსხმის ბიზნესები - თქვენ დაასახელეთ.
  
  
  ”არ არის ისე, რომ მათ ბევრი დრო აქვთ რეალური დანაშაულებისთვის.”
  
  
  „ნუ მოიტყუებ თავს. მათ კარგად აქვთ გათვითცნობიერებული თვითმფრინავების გატაცება და ყველაფერი, რასაც წაართმევენ, შეიძლება გადაიტანონ ეგრეთ წოდებულ ლეგიტიმურ საშუალებებში. ბიჭი, რომელიც აფართოვებს ტანსაცმლის ბიზნესს მეშვიდე ავენიუზე, ალბათ ამას აკეთებს ნარკოტიკების ფულით, ბიჭი, რომელიც ხსნის სასურსათო მაღაზიების ქსელს ქუინსში, ალბათ აკეთებს ამას მანჰეტენის პორნოგრაფიიდან მოპოვებული ფულით.
  
  
  გურლიმ ცოტა რამ მითხრა რომის პაპ ფრანზინის შესახებაც. ის სამოცდაშვიდი წლის იყო, მაგრამ პენსიაზე შორს იყო. გურლის თქმით, ის ხელმძღვანელობდა ოჯახს, რომელშიც შედიოდა ხუთასზე მეტი ინიცირებული წევრი და დაახლოებით თოთხმეტი ასეული "ასოცირებული" წევრი. „ყველა ძველ ულვაშ პიტებს შორის, - თქვა გურლიმ, - ეს ძუის მოხუცი შვილი ყველაზე მკაცრია. ის ასევე, ალბათ, საუკეთესო ორგანიზებულია."
  
  
  ბეირუთიდან შტატებისაკენ მიმავალ თვითმფრინავში ჩემს კომპანიონს, ფრანზინის ძმისშვილს, ლუის შევხედე. იმ ცხრაასი განგსტერიდან, რომლებიც შეადგენდნენ ფრანზინის ოჯახს, ის ერთადერთი იყო, ვისაც მეგობრად ვუწოდებდი. და ვეჭვობდი, რომ რაიმეს გამოადგება, გარდა უწყვეტი საუბრისა, თუ ყველაფერი ცუდად გახდებოდა.
  
  
  ისევ ფანჯარაში გავიხედე და ამოვისუნთქე. ეს არ იყო დავალება, რომელიც მე მსიამოვნებდა. მე ავიღე რიჩარდ გალაჰერის რომანი და დავიწყე მისი კითხვა, რათა გონება ჩემი უახლოესი მომავლისგან განმეშორებინა.
  
  
  სამი საათის შემდეგ დავამთავრე, ჯერ კიდევ ჰაერში ვიყავით, უახლოესი მომავალი ჯერ კიდევ ბნელი ჩანდა და ლუიმ ისევ ისაუბრა. ეს იყო უბედური ფრენა.
  
  
  აეროპორტში დაგვხვდა ლარი სპელმანი, ფრანზინის პირადი მცველი. როგორც მივხვდი, ლუის ბიძა საკმაოდ დიდ პატივს სცემდა.
  
  
  სპელმანი ჩემს ექვს ფუტ-ოთხზე მინიმუმ ერთი ინჩით მაღალი იყო, მაგრამ ვიწრო და ძვლოვანი. მას ჰქონდა გრძელი, მაღალი ხიდი ცხვირი და გამჭოლი, ფართოდ ჩამწკრივებული ცისფერი თვალები და შავი ლაქებიანი სახე გრძელი ბაიკებით, მაგრამ ის მხოლოდ ოცდათხუთმეტი წლის იყო. მე მას რეპუტაციით ვიცნობდი: ლურსმნებივით მკაცრი, პაპ ფრანცინის ფანატიკურად თავდადებული.
  
  
  მან საოცრად ხმამაღალი სიცილი ამოუშვა, როცა ლუის მხრებზე ნაზად აიტაცა. „მიხარია შენი ნახვა, ლუი! მოხუცმა გამომიგზავნა აქ შენთან შესახვედრად“.
  
  
  ლუიმ მანიტი, ლოკლო და მე გააცნო და ხელი ჩავკიდეთ. სპელმენმა ცნობისმოყვარეობით შემომხედა, მისი ცისფერი თვალები ურყევი იყო. – საიდანღაც არ გიცნობ?
  
  
  მას კარგად შეეძლო ამის გაკეთება. მე ვიფიქრებდი იმ ათეულ დავალებაზე, რომლებშიც მას დამეკისრებოდა. ამ ქვეყანაში ორგანიზებული დანაშაულის წარმატების ერთ-ერთი ფაქტორი იყო მისი შესანიშნავი სადაზვერვო სისტემა. ქვესკნელი ისევე ყურადღებით ადევნებს თვალს სამთავრობო აგენტებს, როგორც მთავრობა უყურებს ქვესკნელის მოღვაწეებს. მე არასოდეს შევხვედრივარ სპელმანს პირადად, მაგრამ სავსებით შესაძლებელია, რომ მან გამიცნოს.
  
  
  წყევლა! სულ რაღაც ხუთი წუთი ვარ აქ და უკვე მიჭირს. მაგრამ მე ეს დაუფიქრებლად ვითამაშე და იმედი მქონდა, რომ საუდის არაბეთში შეძენილი ღრმა რუჯი მას ოდნავ დააბნევდა. შუბლზე ლენტიც უნდა დამეხმარა.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "ნიუ ორლეანში ყოფილხართ ოდესმე?"
  
  
  "არა. არა ნიუ ორლეანში." გაღიზიანებულმა გააქნია თავი. – ტონისთან გაქვს რამე საქმე?
  
  
  ტონი?"
  
  
  "ტონი კანზონერი, მებრძოლი."
  
  
  ჯანდაბა ისევ! დამავიწყდა, ჩემი სახელი იყო კანზონერი, მაშინაც კი, როცა გავიგე, რომ ლუიმ გამაცნო ასე სულ რაღაც ერთი წუთის წინ. კიდევ რამდენიმე ასეთი წარუმატებლობა და მე ნამდვილად გამიჭირდება.
  
  
  – ჩემი ბიძაშვილია, – ვუთხარი მე. "მამაჩემის მხრიდან."
  
  
  "დიდი მებრძოლი!"
  
  
  "დიახ." ვგრძნობდი, რომ ლარი სპელმანი საუბარს აგრძელებდა, რათა ცოტა ხანს შემესწავლა. სახალისო თამაში ვითამაშეთ. მან იცოდა, რომ მე ახლახან ჩამოვედი ბეირუთიდან მადამ სუ ლაო ლინიდან და რომ კანზონერი არ იქნებოდა ჩემი ნამდვილი სახელი.
  
  
  არ მომეწონა ეს თამაში. ადრე თუ გვიან გაიხსენებს ვინ ვარ და მთელი ეს შარა აფეთქდება. მაგრამ ამ მომენტში ცოტა შემეძლო ამის გაკეთება. - ერთ წუთში გნახავ, - ვუთხარი მე. "ტუალეტში უნდა წავიდე."
  
  
  ჩემი ჩანთა თან ავიღე და, მამაკაცის ოთახიდან გაუსვლელად, ვილჰელმინა და ჰიუგო ჩემოდნიდან ჩვეულ ადგილებზე სწრაფად გადავიტანე: ვილჰელმინას მხრის სამაგრი, ჰიუგოსთვის ზამშის ზამშიანი გარსი. ლიბანს აქვს უსაფრთხოების ზომები, ასე რომ თქვენ არ შეგიძლიათ თვითმფრინავებში იარაღით ასვლა. მეორეს მხრივ, ტყვიის ფოლგაში მოპირკეთებული ტუალეტის ნაკრები ძალიან კარგად მოგზაურობს თქვენთან ერთად თქვენს ჩემოდანში და გამოიყურება სრულიად უვნებელია და შეუღწევადია ბარგის რენტგენის აპარატებისთვის. ნებისმიერ საბაჟო ინსპექტორს, რა თქმა უნდა, შეუძლია გადაწყვიტოს მისი აყვანა და დათვალიერება, მაგრამ ცხოვრება სავსეა შანსებით და რატომღაც არასდროს მინახავს, რომ საბაჟო ინსპექტორმა ტუალეტის ნაკრები შეამოწმოს. ისინი დახედავენ თქვენი ჩუსტების თითებს და ამოისუნთქებენ თამბაქოს ჩანთას, რათა დარწმუნდნენ, რომ ეს არ არის მარიხუანა, მაგრამ მე არასოდეს მინახავს ერთი შეხედვა ტუალეტის კომპლექტში.
  
  
  უფრო უსაფრთხოდ დავტოვე მამაკაცის ოთახი.
  
  
  * * *
  
  
  დიდი კრაისლერი, რომელსაც სპელმანი მანქანით აბრუნებდა ქალაქში, სავსე იყო ლუის ჭორებით. ამჯერად დავაფასე მისი გაუთავებელი სიცილის მონოლოგი. ვიმედოვნებდი, რომ ეს სპელმანის ფიქრებს მომაშორებდა.
  
  
  18:00 საათის შემდეგ ცოტა იყო. როდესაც დიდი ლურჯი მანქანა ავიდა დიდ, არააღწერილ ლოფთან პრინცის ქუჩაზე, ბროდვეის მახლობლად. მანქანიდან უკანასკნელი გამოვედი და შენობის წინა მხარეს დახეულ აბრას შევხედე: Franzini Olive Oil.
  
  
  ლარი სპელმანმა მინის პატარა კარიდან და ღია დერეფნის გავლით მიგვიყვანა პატარა ოფისში, სადაც ოთხი ქალი გულმოდგინედ მუშაობდა ბეჭდვის მაგიდებზე, ნაცრისფერ კარადებსა და კედელს შორის. არცერთ მათგანს არ ახედა, როცა ჩვენ გავიარეთ; ზოგიერთ კომპანიაში უმჯობესია არ იცოდეთ ვინ დადის ოფისში.
  
  
  ჩვენ მივუახლოვდით ყინვაგამძლე შუშის კარს, რომელზეც ლამაზად ეწერა ჯოზეფ ფრანზინის ხელმოწერა. თითქოს ჩვენ ყველანი გაწვეულები ვიყავით, რომლებიც ახლახან მივსულიყავით ბანაკში, ჩავჯექით და ჩემოდნები ერთ კედელს მივაყარეთ, შემდეგ ვიდექით ირგვლივ ცხვრებივით. მხოლოდ ლუი იყო იმუნური იმ პოლკის ნიუანსების მიმართ, რომლებსაც ჯგუფი შესთავაზა; ხის პატარა მოაჯირზე გადახტა და თითქოს ხელახლა ჩაეხუტა მთავარ მდივანს, რომელიც მერხიდან ადგა, როცა დაინახა შემოსული.
  
  
  მან ყვირილი. - "ლუი!" "როდის დაბრუნდი?"
  
  
  კოცნით დაახრჩო. ”მხოლოდ ახლა, ფილომინა, მხოლოდ ახლა. ჰეი! შენ ლამაზი ხარ, ტკბილი, უბრალოდ ლამაზი! ის მართალი იყო. როდესაც ის ცდილობდა გათავისუფლებულიყო მისი გორილას მსგავსი ჩახუტებისგან, მე ეს ვიცოდი. მიუხედავად მისი გარეგნობისა - უღელტეხილის სათვალე, შავი თმა გადაწეული მჭიდრო ფუნთუშაში, მაღალყელიანი ბლუზა - ის იყო ნამდვილი იტალიელი ლამაზმანი, მაღალი, მოხდენილი, მაგრამ გემრიელი მკერდით, საოცრად თხელი წელით და სავსე, მომრგვალებული თეძოებით. მისი ოვალური სახე, ხაზგასმული უზარმაზარი ყავისფერი თვალებით და თამამი ნიკაპით, პირდაპირ სიცილიიდან იყო.
  
  
  მისი ზეთისხილის კანი, გამოძერწილი თვისებები და მძიმე, მგრძნობიარე ტუჩები.
  
  
  მორცხვად გაიღიმა ჩვენი მიმართულებით, მაგიდიდან უკან დაიხია და ქვედაკაბა გაისწორა. ერთი წუთით ჩვენი მზერა ოთახის გაღმა ერთმანეთს შეხვდა. ჩვენ შევხვდით და შევიჭერით, შემდეგ ისევ დაჯდა და მომენტი გავიდა.
  
  
  სპელმანი მაგიდასთან მივიდა და ფილომინას მაგიდის უკან და მარჯვნივ ოფისის ღია კარიდან გაუჩინარდა. ლუი მდივნის მაგიდის კუთხეში იჯდა და ჩუმად ესაუბრებოდა მას. დანარჩენებმა კარის გვერდით ვიპოვეთ ადგილები ღია ფერის პლასტმასის სკამებზე.
  
  
  ლარი სპელმანი კვლავ გამოჩნდა და ქრომის ინვალიდის ეტლს უბიძგებდა, რომელშიც უზარმაზარი მოხუცი იჯდა. ამაზრზენი იყო, უზარმაზარ ეტლს ავსებდა და გვერდებზე იღვრებოდა. სამას ფუნტს უნდა იწონიდეს, შეიძლება მეტიც. ცხიმის გროვის ქვეშ, რომელიც მის სახეს აყალიბებდა, ანათებდა ავის მომასწავებელ შავ თვალებს, რომლებიც უცნაურად რგოდნენ მუქი წრეებით, მთვარის სახის სინდრომის კლასიკური მაგალითი, რომელიც ჩვეულებრივ ასოცირდება კორტიზონის მკურნალობასთან.
  
  
  სწორედ მაშინ გამახსენდა ის, რაც წავიკითხე მრავალი წლის წინ: ჯოზეფ ფრანზინი გაფანტული სკლეროზის მსხვერპლი იყო. ის ოცდათხუთმეტი წელი იმ ინვალიდის ეტლში იჯდა - გამჭრიახი, თავხედი, დაუნდობელი, ბრწყინვალე, ძლიერი და დასახიჩრებული უცნაური ნევროლოგიური დაავადებით, რომელიც გავლენას ახდენდა ცენტრალურ ნერვულ სისტემაზე. ის ამახინჯებს ან არღვევს საავტომობილო იმპულსებს, რის გამოც მსხვერპლს შეიძლება განიცადოს მხედველობის დაკარგვა, კოორდინაციის ნაკლებობა, კიდურების დამბლა, ნაწლავისა და შარდის ბუშტის დისფუნქცია და სხვა პრობლემები. გაფანტული სკლეროზი არ კლავს, ის უბრალოდ ტანჯავს.
  
  
  ვიცოდი, რომ არ არსებობდა გაფანტული სკლეროზის განკურნება, არც პროფილაქტიკური ან თუნდაც ეფექტური მკურნალობა. გაფანტული სკლეროზის მქონე პაციენტთა უმეტესობის მსგავსად, ფრანზინიმ დაავადდა ეს დაავადება, როდესაც ის ახალგაზრდა იყო, ოცდაათი წლის ასაკში.
  
  
  მას რომ ვუყურებდი, მაინტერესებდა როგორ გააკეთა ეს. სპონტანური რემისიის რამდენიმე ხანმოკლე პერიოდის გარდა, ფრანზინი იმ დროიდან ამ ინვალიდის ეტლში იყო მიჯაჭვული, გახდა მსუქანი და მსუქანი ვარჯიშის ნაკლებობისა და იტალიური მაკარონის ჭამის სიყვარულის გამო. თუმცა, ის ხელმძღვანელობდა მსოფლიოში ერთ-ერთ ყველაზე ძლიერ მაფიოზურ ოჯახს, საქმიანი ჭკუითა და რეპუტაციით ქვესკნელის წრეებში, მხოლოდ გაეტანო რუჯიეროს შემდეგ.
  
  
  ეს იყო ის ადამიანი, რომლისთვისაც ნიუ-იორკში ჩავედი, რომ ვიმუშაო და, თუ ეს შესაძლებელია, გავანადგურო.
  
  
  "ლუი!" ის ყეფდა გაცხარებული, მაგრამ საოცრად მაღალი ხმით. "კარგია, რომ დაბრუნდი". მან დანარჩენებს გახედა. "Ვინ არის ეს ხალხი?"
  
  
  ლუი ჩქარობდა გაცნობას. მან ჟესტი გააკეთა. "ეს არის ჯინო მანიტი."
  
  
  "ბონ ჯორნო, დონ ჯოზეფ." ნეანდერტალელების ნახევარი თაყვანს სცემდა დამშეულ გიგანტს.
  
  
  "ჯორნო". ფრანზინიმ ფრანკო ლოკლოს შეხედა.
  
  
  ლოკლოს ხმაში შიშის კანკალი იგრძნობოდა. - ფრანკო ლოკლო, - თქვა მან. მერე სახე გაუბრწყინდა. ”კასტელმარიდან”, - დასძინა მან.
  
  
  ფრანზინიმ ჩაიცინა და ჩემკენ შემობრუნდა. მის მზერას შევხვდი, მაგრამ ეს ადვილი არ იყო. იმ შავ თვალებში სიძულვილი იწვა, მაგრამ სიძულვილი ადრეც მქონდა ნანახი. ეს იყო კიდევ რაღაც, რაც პოპაი ფრანზინის სძულდა ისეთი ვნებით, რომელიც აქამდე არასდროს შემხვედრია.
  
  
  უცებ მივხვდი. ფრანზინის სიძულვილი იმდენად სასტიკი იყო, რადგან ის არ იყო მიმართული ერთი ადამიანის ან ადამიანთა ჯგუფის, ან ქვეყნის ან იდეის წინააღმდეგ. ფრანზინის სძულდა საკუთარი თავი. მას სძულდა თავისი ავადმყოფი სხეული და სძულდა საკუთარი თავი, სძულდა ღმერთი, რომელიც მან შექმნა თავის ხატად.
  
  
  ფიქრები ლუის ხმამ შემაწყვეტინა. ”ეს არის ნიკ კანზონერი, ძია ჯო. Ის არის ჩემი მეგობარი. ბეირუთში გავიცანი“.
  
  
  მოხუცს თავი დავუქნიე, მთლად თაყვანისმცემელი კი არა.
  
  
  ერთი თეთრი წარბი ასწია, ან ცდილობდა. შედეგი იყო უფრო მანიაკალური გრიმასი, როდესაც მისი პირის ერთი მხარე ღია დაეცა და თავი გვერდზე გადახარა ძალისხმევისგან. "მეგობარო?" - ამოისუნთქა მან. ”თქვენ გამოგზავნეთ, რომ არ დამეგობრდეთ. ჰა!"
  
  
  ლუიმ მის დამშვიდებას აჩქარდა. „ისიც ჩვენთაგანია, ძია ჯო. მოიცადე, მე გეტყვი რა გააკეთა მან ერთხელ.
  
  
  უცნაურად ჩანდა ზრდასრული მამაკაცის სხვა „ბიძია ჯოს“ გამოძახების მოსმენა, მაგრამ ვფიქრობ, ეს ყველაფერი იყო ლუის ცხოვრებისადმი გარკვეულწილად არასრულწლოვან მიდგომაში. რაც შეეხება იმას, რისი თქმაც შეეძლო იმის შესახებ, რაც მე გავაკეთე, მან ამის ნახევარი არ იცოდა.
  
  
  რაც შემეძლო გულწრფელად გავუღიმე ფრანზინის, მაგრამ მართლა ვერაფერი მოვიფიქრე სათქმელი, ამიტომ მხრები ავიჩეჩე. ეს არის შესანიშნავი იტალიური გამოსავალი ნებისმიერი სიტუაციიდან.
  
  
  მოხუცმა წამით უკან მიიხედა, შემდეგ კი ხელის სწრაფი მოძრაობით ეტლი ნახევრად მოატრიალა ისე, რომ ლუისკენ იყო. ეს შესანიშნავი ნაბიჯი იყო კაცისთვის, რომელსაც ცოტა ხნის წინ წარბის აწევა გაუჭირდა.
  
  
  ”დაჯავშნე ეს ბიჭები მენისთან”, - უბრძანა მან. ხვალ მიეცით და შემდეგ უთხარით, რომ მოვიდნენ რიკოში. მხარზე გადმოგვხედა. "Ჯანდაბა!" Მან თქვა. "დავდებ, რომ ისინი არც კი ლაპარაკობენ ინგლისურად."
  
  
  ლუის შეხედა. „ხვალ საღამოს წვეულებას ვატარებთ Toney Gardens-ში. დღეს შენი ბიძაშვილის ფილომინას დაბადების დღეა. Იყავი მანდ."
  
  
  ლუიმ გახარებულმა გაიღიმა. – რა თქმა უნდა, ძია ჯო.
  
  
  მისი ბიძაშვილი ფილომინა საყვარლად გაწითლდა.
  
  
  მოხუცმა ოსტატურად მოიხსნა ინვალიდის ეტლი და თავისი ძალით დაბრუნდა ოფისში. სპელმანმა ისევ ცივად შემომხედა, შემდეგ კი უფროსს გაჰყვა. ოდესმე თუ იცოდა ვინ ვიყავი, ერთ დღესაც გამახსენდებოდა.
  
  
  როდესაც მე, მანიტი, ლოქლო და მე ლუისს გავყევი ოფისიდან და დერეფანში გავედით, ძალიან ცუდი გრძნობა მქონდა ლარი სპელმენის მიმართ.
  
  
  
  მერვე თავი.
  
  
  
  მანი ფლობდა Chalfont Plaza-ს, ერთ-ერთ დიდ ძველ სასტუმროს მანჰეტენის შუა აღმოსავლეთ მხარეს. თავისი ხანგრძლივი ისტორიის მანძილზე, Chalfont Plaza-ს სტუმრად უმასპინძლა ევროპული სამეფო ოჯახის ერთზე მეტ წევრს. ის ჯერ კიდევ ერთ-ერთი სტანდარტული გაჩერებაა ქალაქგარე ბიზნესმენებისთვის, რომლებიც ნიუ-იორკში სტუმრობენ.
  
  
  რამდენიმე წლის წინ, გამოჩენილმა ბიზნესმენთა ჯგუფმა შეიძინა Chalfont Plaza მისი თავდაპირველი მფლობელებისგან, როგორც ბიზნეს ინვესტიცია და შემდეგ მიჰყიდა ემანუელ პერინის, ახალგაზრდა, ამბიციურ ბიზნესმენს დიდი კაპიტალით.
  
  
  წინა ატრიბუტზე კვლავ წერია "ჩალფონტ პლაზა", მაგრამ მაფია, მარადიული ეგოს გამო, მას "მანის" უწოდებს.
  
  
  "გინდა გაჩერდე და დალიო, ნიკ?" მკითხა ლუიმ, სანამ ლიფტში შევიდოდი შემოწმების შემდეგ.
  
  
  - არა, გმადლობთ, ლუი, - დავიყვირე მე. — დაღლილი ვარ.
  
  
  - კარგი, - დაეთანხმა ის მხიარულად. "ხვალ შუადღისას დაგირეკავ და გეტყვი რა ხდება."
  
  
  "კარგი." ბოლო მეგობრული ღიმილი გავიღიმე და ლიფტის კარი რომ დაიხურა, დავემშვიდობე. დაიღალა? ეს არ იყო მხოლოდ ჯეტ-ლაგი, რამაც დამავიწყა ძილის წინ ვილჰელმინას ბალიშის ქვეშ ჩაცმა. სამაგიეროდ, ჩავყარე იგი ტანსაცმლის გროვაზე, რომელიც დავტოვე იატაკზე, როცა გავიხადე.
  
  
  როცა გავიღვიძე, ის სულ რაღაც ოთხი სანტიმეტრი იყო ჩემი პირიდან და პირდაპირ მარცხენა თვალზე მიუთითებდა.
  
  
  — არ გაინძრე, შვილო, თორემ მოგკლავ.
  
  
  მე მას დავუჯერე. მე სრულიად მშვიდად ვიწექი და ვცდილობდი თვალები მომერგებინა საწოლის გვერდით მდებარე ნათურის წამიერი დამაბრმავებელ შუქზე. ვილჰელმინა მხოლოდ 9 მმ-ია, მაგრამ იმ მომენტში ისეთი შეგრძნება მქონდა, თითქოს თექვსმეტი დიუმიანი საზღვაო თოფის ლულას ვუყურებდი.
  
  
  ჩემს მზერას მივყევი ვილჰელმინას ღერძით ხელზე, რომელიც მას ეჭირა, შემდეგ გრძელ მკლავზე ავწიე, სანამ მისი სახე არ ვიპოვე. როგორც მოსალოდნელი იყო, ეს იყო ძველი ნაცნობი: ლარი სპელმანი.
  
  
  თვალები დაღლილობისგან მეწვოდა და როცა სრულად გამოვფხიზლდი, ტანში ტკივილი ვიგრძენი. წარმოდგენა არ მქონდა რამდენი ხანი მეძინა. დაახლოებით ოცდაათი წამი გავიდა.
  
  
  სპელმანმა ხელი აიქნია და ჩემი პისტოლეტის ფოლადის სახელური სახეში მომხვდა. ტკივილმა ამიწია ყბაზე. მოვახერხე ყვირილისგან თავის შეკავება.
  
  
  სპელმანმა გაიცინა და მოშორდა, ჩემკენ გაშლილი იარაღი ისევ ხელში ეჭირა. ფეხზე წამოდგა, ცალი ხელით მოკიდა უახლოეს სკამს და თავისკენ მიიზიდა, თვალიც არ მოუშორებია.
  
  
  სკამის საზურგეს მიეყრდნო და ვილჰელმინას ანიშნა. "Დაჯექი."
  
  
  ფრთხილად წამოვდექი, უკან ორი ბალიში დავდე. ლამაზი და კომფორტული, გარდა იმ დაწყევლილი იარაღისა. საათს დავხედე საწოლის მაგიდასთან. სამი საათი და რადგან ჟალუზებიდან სინათლე არ გამოდიოდა, დილის სამი საათი უნდა ყოფილიყო. დაახლოებით ოთხი საათი მეძინა.
  
  
  კითხვით შევხედე სპელმანს და ბოლოს, როცა გამოვფხიზლდი, გადავწყვიტე, რომ მთვრალი უნდა ყოფილიყო. მის თვალებში უცნაური მზერა იყო; როგორც ჩანს, ისინი არასწორად აკეთებდნენ ფოკუსირებას. მერე დავინახე, რომ მოსწავლეები შევიწროვდნენ. მთვრალი კი არა, აღელვებული იყო!
  
  
  ყბა მტკიოდა.
  
  
  "შენ გგონია, რომ საკმაოდ ჭკვიანი ძუის შვილი ხარ, არა, კარტერ?"
  
  
  ძალაუნებურად დავიბენი. მან ააფეთქა ჩემი საფარი, კარგი. მაინტერესებს სხვას თუ უთხრა. არა რომ ამას დიდი მნიშვნელობა აქვს. იმ მომენტიდან გამომდინარე, როგორ გამოიყურებოდა ყველაფერი, მას მთელი დრო ჰქონდა მსოფლიოში, რომ ეთქვა ეს ვისაც სურდა.
  
  
  ”ახლა თავს ძალიან ჭკვიანად არ ვგრძნობ,” ვაღიარე მე.
  
  
  თავის თავს ოდნავ ღიმილის უფლება მისცა. ”ბოლოს გამახსენდა, დაახლოებით ერთი საათის წინ. ნიკ კარტერი. თქვენ მუშაობთ AX-ში."
  
  
  ჯანდაბა ჰეროინი! ზოგჯერ ასეც ხდება: დიდი ხნის დავიწყებული მეხსიერების ამოქმედება. ეს ადრეც მინახავს.
  
  
  ”ეს იყო დაახლოებით ოთხი წლის წინ,” განაგრძო მან. "ტომ მერფიმ მიმითითა შენზე ფლორიდაში."
  
  
  "კარგი კომპანია გაქვთ," ჩავიცინე მე. გამორჩეული იურისტის ფასადის მიღმა, ნაცრისფერთმიანი მერფი პორნოგრაფიის ერთ-ერთი ყველაზე წარმატებული მომწოდებელი იყო ქვეყანაში. მერფის შემთხვევაში კი საქმე მხოლოდ სექსსა და ჰეროინს არ ეხება; საქმე ჰქონდა რეალურ ჭუჭყთან.
  
  
  სპელმანმა იარაღი მუქარით გამომიწოდა. "კიდევ ვინ არის ამ საქმეში შენთან?"
  
  
  თავი დამიქნია. "თუ იცით, რომ ნიკ კარტერი ვარ, იცით, რომ ჩვეულებრივ მარტო ვმუშაობ."
  
  
  "Ახლა არა. როგორც კი გამახსენდა ვინ იყავი, ბეირუთს დავურეკე. სუ ლაო ლინი გარდაიცვალა. ჩარლი ჰარკინსი გარდაიცვალა. ჰაროლდი საავადმყოფოშია."
  
  
  "Ისე?" ჩემი გეგმის ამ ნაწილმა მაინც იმუშავა.
  
  
  სპელმანმა გაიცინა. ასე რომ, ამჯერად მარტო ვერ იმუშავებდი, ის ჩინელი გოგონა თითქმის საათნახევრის შემდეგ მოკლეს
  
  
  შენი ფრენა აფრინდა."
  
  
  "ოჰ?" თავი დავიჭირე კარგ ფიქრებში. გამიჩნდა, რომ თუ სპელმანი იფიქრებდა, რომ ჩემთან სხვა ადამიანები მუშაობდნენ, შეიძლება დრო მომიტანოს. შესაძლოა, ფრანზინის ოჯახის რამდენიმე კანონიერი წევრიც კი ჩავრთავ. მათ შეიძლება მალე დაამტკიცონ, რომ ეს სისულელეა, მაგრამ მაინც გამოიწვევს საშინელებას.
  
  
  ეს უკანასკნელი აზრი თავიდან ამოვიგდე. ჩემი პირველი მიზანი არ იყო საშინელებათა გამოწვევა. ეს იყო აქედან ცოცხალი წასვლა. ახლა შანსები არც თუ ისე კარგი იყო.
  
  
  - ჩემთან ვინმე რომ მუშაობდეს, - ვუთხარი აღშფოთებულმა, - რატომ გგონია, რომ გეტყვი?
  
  
  ლუგერის მუწუკმა ჰაერში პატარა წრე გააკეთა. ”პოპაი ფრანზინის მოუნდება მთელი ამბავი,” - თქვა მან. კიდევ ერთი პატარა წრე ჰაერში. "და როცა წავალ და ვეუბნები, მივცემ მას ყოველ ნაწილს."
  
  
  კიდევ ერთი წერტილი ჩემს სასარგებლოდ! სპელმანს ჯერ არავის უთქვამს. მე რომ შემეძლოს მისი მოშორება მანამ, სანამ ის ჩემგან მოიშორებდა, შესაძლოა ყველაფერი უკეთესად დაწყებულიყო. რბილ საწოლზე იარაღის გარეშე დახრილი პოზიციიდან დაწყება არ იყო კარგი დასაწყისი ჩემთვის, მაგრამ რაღაც უნდა გამეკეთებინა.
  
  
  მე მჭირდებოდა საკმარისად ახლოს მიმეყვანა, რომ დამეჭირა და ერთადერთი გზა, რომლის გაკეთებაც შემეძლო, იყო მისი პროვოცირება ჩემზე თავდასხმაში. შეიარაღებული, ნოკაუტირებული ჰეროინზე დამოკიდებული თავდასხმის განზრახ პროვოცირებაზე ფიქრი არ იყო ერთ-ერთი ყველაზე ბედნიერი, რაც კი ოდესმე მქონია. ჩემი შანსები ძალიან მცირე იყო. მეორე მხრივ, მე ვერ ვხედავდი ალტერნატივას.
  
  
  - იდიოტი ხარ, სპელმენ, - ვუთხარი მე.
  
  
  მან იარაღი გამომიწოდა. როგორც ჩანს, ეს მისი საყვარელი ჟესტი იყო.
  
  
  „დაიწყე საუბარი, იმოძრავე, თორემ მოკვდები“.
  
  
  ავფეთქდი. - "ესროლეთ!" „ვერ მომკლავ, სანამ არ გაიგებ ვისთან ვმუშაობ. Შენ იცი ეს. მამას არ მოეწონება, ლარი. გამოიყენეთ თქვენი თავი - თუ თქვენ გაქვთ თავი ჰეროინის იმ დოზით, რომელიც გადის თქვენს ვენებში. "
  
  
  ერთი წუთით დაფიქრდა. ნორმალურ პირობებში, ვფიქრობ, ლარი სპელმანი საკმაოდ ჭკვიანი კაცი იყო. ჰეროინის ღრუბელზე სეირნობისას ფიქრების მიმართულებას ძლივს იცვლიდა.
  
  
  საუბარი გავაგრძელე. რაც მეტს ვლაპარაკობ, მით უფრო დიდხანს ვიცოცხლებ. "როგორ აღმოჩნდა შენნაირი ლამაზი ებრაელი ბიჭი მაფიაში, ლარი?"
  
  
  მან დააიგნორა.
  
  
  მე ვცადე სხვა გამბიტი. „დედაშენმა იცის, რომ ჰეროინზე დამოკიდებული გაზარდა, ლარი? მან უნდა იამაყოს საკუთარი თავით. კიდევ რამდენ დედას შეუძლია თქვას, რომ მათი ვაჟები ნარკომანები აღმოჩნდნენ, რომლებიც ცხოვრების უმეტეს ნაწილს ინვალიდის ეტლში მსუქან მოხუცს ატარებენ? დადებს, რომ ის მუდმივად ლაპარაკობს თქვენზე, თქვენ იცით: "ჩემი შვილი ექიმია, ჩემი შვილი ადვოკატია და შემდეგ გამოჩნდება თქვენი მოხუცი ქალბატონი და ამბობს: "ჩემი შვილი ნარკომანია".
  
  
  ეს იყო ბავშვური და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ის გაბრაზებულიყო. მაგრამ ეს ნამდვილად აღიზიანებდა მას, თუნდაც იმიტომ, რომ ჩემმა ხმამ შეაწყვეტინა მისი ნაგვით დაფარული ფიქრები.
  
  
  "Მოკეტე!" - უბრძანა საკმარისად მშვიდად. ნახევარი ნაბიჯით გადმოდგა სავარძლიდან, რომელზედაც იჯდა და ლუგერის გვერდით თითქმის შემთხვევით დამარტყა.
  
  
  მაგრამ ამჯერად მზად ვიყავი.
  
  
  დარტყმის თავიდან აცილების მიზნით თავი მარჯვნივ მივაბრუნე და ამავდროულად მარცხენა ხელი ავწიე მაღლა და გარეთ, მაჯაში მკვეთრი კარატე ჩოპი დავიჭირე, რომელსაც უნდა დაეტოვებინა იარაღი, მაგრამ ასე არ მოხდა.
  
  
  საწოლზე მარცხნივ შემოვტრიალდი, მაჯაში ავიყვანე და ხელისგულით ზევით მივაწექი თეთრ ფურცლებს, შემდეგ მხარზე ჩამოვდე, რომ მაქსიმალური წნევა განეხორციელებინა. მისი მეორე მკლავი წელზე მომიჭირა და ცდილობდა ჩემი ხელიდან მოშორებას.
  
  
  მან მარჯვენა ხელი ჩემს სხეულზე მიიჭირა. მე სწრაფი კრუნჩხვითი მოძრაობა გავაკეთე, ზურგი ავდექი და ერთი მუხლი ჩემს ქვეშ დავადე ბერკეტისთვის და შევძელი ხელის გათავისუფლება. ახლა ორივე ხელი თავისუფალი მქონდა, რომ მემუშავა მის იარაღზე, მარცხენა ხელი მაჯაზე რაც შეიძლება ძლიერად მეჭირა, მარჯვენა კი თითებს აჭერდა და ცდილობდა თოფის მოშორებას.
  
  
  ერთი თითი გავუშვი და დავიწყე ნელა, აუღელვებლად დახვევა. მისი თითები ფანტასტიკურად ძლიერი იყო. წელის ირგვლივ წნევა უცებ შემცირდა. შემდეგ მისი თავისუფალი მკლავი მხარზე შემომხვია და გრძელი, ძვლოვანი თითები სახეზე მომიჭირა, ყბაზე მომიჭირა და თავი უკან გადამიწია, კისრის მოტეხვას ცდილობდა.
  
  
  ჩუმად ვიბრძოდით, ძალისხმევის ღრიალით. მე ვმუშაობდი პისტოლეტის თითზე, მიზნად ისახავდა ბერკეტის მოპოვებას, ხოლო მთელი ჩემი ნებისყოფა და კუნთი ვიყენებდი, რომ თავი დაბლა შემენარჩუნებინა.
  
  
  თითით მერვე დუიმი მოვიმატე, მაგრამ ამავდროულად ვიგრძენი, რომ თავი უკან დამეწია. სპელმანის თითები ღრმად ჩამეჭრა ყელში, ყბის ქვეშ, პირის ღრუს გროტესკულად დამახინჯდა, მისი პალმა ცხვირს მიჭერდა. ერთ მომენტში, როცა საძილე არტერია მოწყდება, გონებას დავკარგავ.
  
  
  ვარდისფერმა ნისლმა დამიბინდა თვალები და ტკივილის თეთრი ზოლები გამიელვა ტვინში.
  
  
  პირი გავაღე და სპელმენის ერთ-ერთ თითს ძლიერად დავაკბინე, ვიგრძენი, როგორ ჩამეჭრა მასში კბილები, თითქოს მწვადის ნაჭერი ყოფილიყო. კბილების დაჭერისას პირში ცხელი სისხლი ჩამივარდა
  
  
  შეჯახება მის სახსარში, ეძებს სისუსტეს სახსარში, შემდეგ მყესების გაჭრა, ნაზი ძვლის ჩახშობა.
  
  
  იყვირა და ხელი მოშორდა, მაგრამ ჩემი თავი თან წავიდა და თითი კბილებით მომკიდა. ძაღლივით სასტიკად გამოვგლიჯე ძვალში, ტუჩებზე და სახეზე სისხლი ვიგრძენი. პარალელურად თოფით ხელის ზეწოლა გავუმატე. მისი თითი ახლა იყო მოხრილი და მე მხოლოდ ის უნდა გამეკეთებინა უკან დაბრუნება.
  
  
  მაგრამ ჩემი მტკივნეული ყბა შესუსტდა და დავიწყე მის თითზე მოჭერა. მოულოდნელი ხრიკით ის გათავისუფლდა, მაგრამ ამავე დროს მეორე ხელის თითებმა ვილჰელმინას ხელი შეუშალა და ლუგერი საწოლის გვერდით იატაკზე დაეცა.
  
  
  ერთმანეთს ჩავეხუტეთ და საწოლზე ვიწექით საშინელი ტანჯვით. მისი ფრჩხილები ჩემს თვალის კაკლებს ეძებდა, მაგრამ მე თავი მხარში ჩავრგე დასაცავად და საზარდულის წვერში ჩავდე. მან თავის დასაცავად თეძოები შემოიხვია და საწოლიდან იატაკზე გადავედით.
  
  
  თავში რაღაც მკვეთრმა და ურყევმა გამიხვრიტა და მივხვდი, რომ საწოლის მაგიდის კუთხეში დავეჯახე. ახლა სპელმანი ზევით იდგა, მისი ბასრი სახე ჩემგან რამდენიმე მეტრით იყო დაშორებული, მანიაკალური ღიმილით გამოკვეთილი კბილები. ერთი მუშტი სახეში მომხვია, მეორე ხელი კი ყელზე მომიჭირა მისი დახშული თითით მოხსნილ ჩოხში.
  
  
  ნიკაპი კისერზე რაც შემეძლო ძლიერად მივაწებე და გაშლილი თითებით თვალებს ვუჭვრეტდი, მაგრამ ბოლო წუთს თავი გადააქნია მათ დასაცავად და მაგრად დახუჭა.
  
  
  ერთ დიდ ყურს მოვკიდე ხელი და გააფთრებული ჩავუკარი, შემოვბრუნდი. თავი მკვეთრად მოაბრუნა და მის ბასრი ცხვირზე ხელისგულით დავარტყი. ვიგრძენი, რომ დარტყმის ძალისგან ხრტილები მომეშალა და სისხლი სახეზე მომვარდა და დამაბრმავა.
  
  
  სპელმანმა სასოწარკვეთილი ტირილი ამოუშვა, როცა მისი ხელიდან გავთავისუფლდი და გამოვედი. ერთი წუთით ოთხზე ვიდექით, მძიმედ ვსუნთქავდით, სუნთქვაშეკრული, სისხლით ამოსვრილი, როგორც ჩხუბში დაჭრილი ორი ცხოველი.
  
  
  შემდეგ ვილჰელმინა გვერდით და საწოლის მაგიდასთან ახლოს შევნიშნე. ხელები და მუხლები ჩამოვუშვი, სწრაფად ჩავყვინთე, მუცელზე წინ ავდექი, როცა იატაკზე დავეცი, ხელები გაშლილი და თითები თითებს მოვკიდე. ჩემი ფრჩხილი პისტოლეტის სახელურს გამოვფხეკა და ისევ გავვარდი. დიდი აღფრთოვანება ვიგრძენი, როცა ხელი სახელურზე დაეცა და თითები ნაცნობი სახით მომხვია გარშემო.
  
  
  მე მქონდა იარაღი, მაგრამ სპელმანი, როგორც რაღაც დიდი ძვლოვანი კატა, უკვე ზემოდან იყო, მისი დიდი ხელი ჩემს გამოწვდილ ხელს აჭერდა, მეორე მუშტი კი, როგორც დგუში, ჩემს ნეკნებში მიარტყა. ზურგზე შემოვტრიალდი, მხრები მარცხნიდან მარჯვნივ ავწიე და მუხლები მაღლა ავიწიე ისე, რომ ფეხები მკერდზე გაორმაგებული მქონდა.
  
  
  შემდეგ ფეხები მკვეთრად გამოვიწიე გარეთ, როგორც მოხსნილი ზამბარა. ერთი ფეხი სპელმანს მუცელში დაეჭირა, მეორე მკერდში და ის უკან გაფრინდა, ჩემს მაჯაზე მოჭიდება დაკარგა. იგი უკანალზე დაეშვა, იმპულსმა ზურგზე აიტანა. შემდეგ მარჯვნივ შემოვიდა, თავი ქვევით და ქვევით გადააქნია და ოთხზე დადგა, ჩემსკენ.
  
  
  დაიჩოქა, ხელები აწეული, ოდნავ თასიანი, შეტევისთვის მზად იყო. გატეხილი ცხვირიდან სახე სისხლით იყო დაფარული. მაგრამ მისი ღია ცისფერი თვალები მიზანმიმართული დაჟინებით ანათებდნენ.
  
  
  მე მას პირდაპირ სახეში ვესროლე დაახლოებით რვა სანტიმეტრის დაშორებით. მისი ნაკვთები თითქოს შიგნიდან შეიკუმშა, მაგრამ მუხლებზე დარჩა, სხეული კანკალებდა.
  
  
  ის უკვე მკვდარი იყო, მაგრამ ჩემმა თითმა ინსტიქტურად კიდევ ორჯერ გადამიწია სასხლეტიდან და კიდევ ორი ტყვია დაცარიელდა იმ დამახინჯებულ სახეში.
  
  
  შემდეგ სხეული წინ დაეცა და ჩემს წინ ხალიჩაზე გაუნძრევლად იწვა, ერთი უსიცოცხლო ხელი ფეხზე მიარტყა. დავრჩი იქ, სადაც ვიყავი, სუნთქვაშეკრული, მკერდი ამიწევდა. თოფის კონდახიდან ჩემი თავი თრთოდა და ისეთი შეგრძნება მქონდა, თითქოს ორი-სამი ნეკნი მაინც მქონდა მოტეხილი. ხუთი წუთი გავიდა, სანამ საბოლოოდ ფეხზე წამოვდექი, შემდეგ კი საწოლის გვერდით მაგიდას მომიწია დაჭერა, რომ არ დამევარდა.
  
  
  თავიდან მეშინოდა, რომ სამი გასროლის ხმა ვიღაცას აიძულებდა გაქცეულიყო, მაგრამ ჩემს დაბურულ მდგომარეობაში ვერაფრით ვიფიქრებდი, რისი გაკეთებაც ვინმეს შემეძლო, ამიტომ სულელურად ვიდექი და ვცდილობდი დამემშვიდებინა გატეხილი გრძნობები. მოდი ერთად. მსოფლიოს ნებისმიერ სხვა ქალაქში პოლიცია რამდენიმე წუთში ჩემს კარზე დააკაკუნებდა. დამავიწყდა, რომ ნიუ-იორკში ვიყავი, სადაც ცოტა ადამიანი ზრუნავდა და სადაც არავინ ჩარეულა, თუ მათ შეეძლოთ დახმარება.
  
  
  ბოლოს სპელმანის სხეულზე გადავაბიჯე და სააბაზანოში შევედი. ათი წუთი ცხელი შხაპი, რასაც მოჰყვა რამდენიმე წუთი მწარე სიცივე, საოცრება მოახდინა ჩემს მტკივნეულ სხეულზე და დამეხმარა გონების გარკვევაში.
  
  
  სპელმენის ნათქვამიდან გამომდინარე, დარწმუნებული ვიყავი, რომ ის არავის მიუმართავს თავისი ინფორმაციით, როგორც კი მიხვდა, ვინ ვიყავი. ჩემს თავში ვაფასებდი. მან ნაწილობრივ თქვა რაღაც "როდის გაიგებს პოპაი ფრანზინი ამის შესახებ". Საკმარისად კარგი. მაშინ ამაში დარწმუნებული ვიყავი, ყოველ შემთხვევაში, ამ დროისთვის. ან სულაც ამის იმედი მქონდა.
  
  
  ახლა ისევ პრობლემის წინაშე ვარ. ლარი სპელმენის ცხედრებთან ერთად ერთ ოთახში პოვნაზე საუბარი არ ყოფილა. ფრანცინის ოჯახთან ჩემს ურთიერთობაში ეს მდგომარეობა ვერ იქნებოდა უპირატესობა. და მე, რა თქმა უნდა, არ მინდოდა პოლიციის ჩარევა. ჩვენ უნდა მოვიშოროთ იგი.
  
  
  და მომიწევდა მისი მოშორება გარკვეული პერიოდის გარეშე.
  
  
  ფრანსინელები განაწყენდებიან ლარი სპელმანის არყოფნის გამო და ისინი გაბრაზდებიან, თუ ის მკვდარი აღმოჩნდება. და გაბრაზებამ შეიძლება გააკვირვოს ხალხი: ერთ დღეს მე გამოვჩნდი ბეირუთში და ოთხი დღის შემდეგ ახლო აღმოსავლეთში მაფიის მთავარი ფალსიფიკატორი გარდაიცვალა მათ თანამემამულე ჩინელ აგენტთან ერთად. შემდეგ, ნიუ-იორკში ჩემი ჩასვლიდან ოცდაოთხ საათზე ნაკლებ დროში, ფრანზინის ერთ-ერთი მთავარი ლეიტენანტი მოკლეს. არ მინდოდა ფრანცინელები ამ ტენდენციაზე ეფიქრათ. ლარი სპელმანი ჯერ არ არის ნაპოვნი.
  
  
  ამაზე ჩაცმის დროს ვფიქრობდი. რას უზამთ ექვს ფუტიანი დაღუპული და ნაცემი განგსტერს? ფოიეში ვერ მივიყვანე და ტაქსი გავაჩერე.
  
  
  ძალაუნებურად გავიარე ის, რაც ვიცოდი სასტუმროს შესახებ, იმ მომენტიდან, როცა ლუის, მანიტისა და ლოკლაუსთან ერთად სადარბაზოში შევედი, იმ მომენტამდე, როცა გამეღვიძა ვილჰელმინას მუწუკით მიყურებდა. არაფერი განსაკუთრებული, მხოლოდ მძიმე წითელი ხალიჩების ბუნდოვანი შთაბეჭდილება, სარკეები მოოქროვილი ჩარჩოებით, ზარბაზნები წითელ ჟაკეტებში, ღილაკიანი თვითმომსახურების ლიფტები, ანტისეპტიკური დერეფნები, სამრეცხაო ჩემი ოთახიდან რამდენიმე კარიდან.
  
  
  დიდად არაფერი ეშველა. ჩემს ოთახს მიმოვიხედე. მასში საათობით მეძინა, კინაღამ მოვკვდი, მაგრამ რეალურად არ შემიხედავს. ეს იყო საკმაოდ სტანდარტული, ცოტა არეული ამ მომენტში, მაგრამ სტანდარტული. სტანდარტული! ეს იყო გასაღები! ნიუ-იორკში თითქმის ყველა სასტუმროს ნომერს აქვს გონიერი დამაკავშირებელი კარი, რომელიც მიდის შემდეგ ოთახში. კარი ყოველთვის უსაფრთხოდ იყო ჩაკეტილი და არასდროს მოგცემდნენ გასაღებს, თუ არ დაჯავშნიდით მეზობელ ოთახებს. თუმცა ეს კარი ყოველთვის, ან თითქმის ყოველთვის, იქ იყო.
  
  
  როგორც კი გავიფიქრე, მაშინვე ჩემს სახეს დახედა. რა თქმა უნდა, კარი კარადის გვერდით არის. ის უბრალოდ ისე კარგად ჯდება ხის სტრუქტურაში, რომ ვერც კი შეგიმჩნევიათ. მე შემთხვევით ვცადე სახელური, მაგრამ რა თქმა უნდა დახურული იყო.
  
  
  ეს არ იყო პრობლემა. ჩემს ოთახში შუქი ჩავაქრე და იატაკსა და კარის ქვედა კიდეს შორის არსებულ უფსკრულისკენ დავიხედე. მეორე მხარეს შუქი არ იყო. ეს ნიშნავდა, რომ ან ცარიელი იყო, ან ოკუპანტს ეძინა. იმ საათს ალბათ ეძინა, მაგრამ გადამოწმება ღირდა.
  
  
  ჩემი ოთახის ნომერი იყო 634. ავკრიფე 636 და სუნთქვა შემეკრა. Იღბლიანი ვარ. ათჯერ დავურეკე და მერე გავთიშე. ისევ ავანთე შუქი და ექვსკაციანი ნაკრებიდან ავირჩიე ორი ფოლადის ნაჭერი, რომლებსაც ყოველთვის ვატარებ ჩემს ამაოების კომპლექტში. ცოტა ხნის შემდეგ მიმდებარე კარი გაიღო.
  
  
  გავხსენი, სწრაფად მივედი მეორე კედელთან და შუქი ავანთე; ცარიელი იყო.
  
  
  ჩემს ოთახში დავბრუნდი, სპელმენს ტანისამოსი ავხსენი და ლამაზად დავკეცე მისი ტანსაცმელი ჩემოდნის ბოლოში. მერე გვერდით ოთახში გავიყვანე. სრულიად შიშველი, სახეზე სისხლიანი არეულობით, მისი ამოცნობა მაშინვე ვერ მოხერხდა. და რამდენადაც მახსოვს, ის არასოდეს დაუკავებიათ, ამიტომ მისი თითის ანაბეჭდები არ იყო ფაილში და მისი იდენტიფიკაცია კიდევ უფრო გაჭიანურდებოდა.
  
  
  სპელმანის სხეული საშხაპეში დავტოვე დახურული მინის კარებით და ჩემს ოთახში დავბრუნდი ჩასაცმისთვის.
  
  
  წინა მაგიდასთან დაბლა შევაწყვეტინე წითელ ქურთუკში გამოწყობილ ახალგაზრდა კლერკს. არ უყვარდა საბუთებს რომ ართმევდნენ, მაგრამ ცდილობდა ზედმეტად არ ეჩვენებინა. "Დიახ სერ?"
  
  
  ”მე ექვსი ოცდათოთხმეტი ოთახში ვარ და თუ ექვსი ოცდათექვსმეტი, ჩემს გვერდით ცარიელია, მინდა ჩემი მეგობარი იქ წავიყვანო. ის... უჰ... ის მოგვიანებით მოვა."
  
  
  მან შეგნებულად გამიღიმა. ”რა თქმა უნდა, ბატონო. უბრალოდ დარეგისტრირდით აქ თქვენი მეგობრისთვის.” რვეული ჩემკენ მოაბრუნა.
  
  
  ჭკვიანი ბიჭი უკანალით! მე ხელი მოვაწერე ირვინგ ფეინის სახელსა და მისამართს, რომელიც მე მქონდა შედგენილი, და გადავიხადე ოცდასამი დოლარი პირველი ღამის საცხოვრებლად.
  
  
  მერე გასაღები ავიღე და ზევით ავედი. შევედი 636-ში, ავიღე აბრა „არ შემაწუხო“ და კართან დავკიდე. კარზე ამ ნიშნით, მე მივხვდი, რომ შეიძლება სამი ან ოთხი დღე გასულიყო, სანამ ვინმეს ზედმეტ შემოწმებას არ გააკეთებდა.
  
  
  ჩემს ოთახში დავბრუნდი და საათს დავხედე. დილის ოთხი საათი. სულ რაღაც ერთი საათია, რაც სპელრანმა გამაღვიძა. ვიღრიჭე და გავწექი. მერე ისევ გავიხადე ტანსაცმელი და ფრთხილად დავკიდე ერთ-ერთ სკამზე. ამჯერად დავრწმუნდი, რომ ვილჰელმინა ჩემი ბალიშის ქვეშ იყო ჩასვლამდე.
  
  
  მერე შუქი ჩავაქრე. დილის ოთხ საათზე ნიუ-იორკში არაფერი იყო გასაკეთებელი.
  
  
  თითქმის მაშინვე ჩამეძინა.
  
  
  
  მეცხრე თავი.
  
  
  
  მეორე დილით მენის სახლიდან ცხრა საათისთვის დავტოვე. სპელმანის ტანსაცმელი ჩემოდანში იყო ჩალაგებული, ისევე როგორც ერთ-ერთი თეთრეული და ბალიშის კარადა, სისხლით დაფარული.
  
  
  ჩალფონტ პლაზადან ტაქსით წავედი ლექსინგტონის გავლით ჩელსის სასტუმროში ოცდამესამე ქუჩაზე, მეშვიდე ავენიუსთან ახლოს. ამ დღეებში ეს არის რაღაც დანგრეული ძველი სასტუმრო, რომელიც იზიდავს უამრავ უცნაურ პერსონაჟს. თუმცა, მას თავისი დიდების დღეები ჰქონდა. იქ დარჩნენ დილან თომასი, არტურ მილერი და ჯეფ ბერიმანი. ჩემი იქ გადასვლის მთავარი მიზეზი შორს იყო ლიტერატურული ნოსტალგიისგან: ლარი სპელმანის ცხედარი მეზობლად არ იყო.
  
  
  პირველი რაც გავაკეთე, გამომიგზავნა ყავისფერი შესაფუთი ქაღალდი და თოფის ბურთი. შემდეგ სპელმანის ტანსაცმელი, ზეწარი და ბალიშის პირასი ფრთხილად შევახვიე და პაკეტი ფოსტაში მივიტანე.
  
  
  პოპაი ფრანზინის ამანათი გავუგზავნე. დაბრუნების მისამართი ეწერა: "გაეტანო რუჯიერო, 157 ტომპსონის ქუჩა, ნიუ-იორკი, NY 10011". რაც უფრო დიდხანს რჩებოდა სპელმენის ცხედარი აღმოჩენილი, მით უკეთესი, მაგრამ როგორც კი ის იპოვეს, მინდოდა, ეჭვი მომეხსნა. ამ ეტაპზე არ ვიცი რაიმე კონკრეტული ცუდი სისხლი რუჯიეროსა და ფრანზინის შორის, მაგრამ ამ პაკეტის მიტანის შემდეგ იქნება.
  
  
  ამჟამინდელი საფოსტო სისტემა ისეთია, რომ მე შემიძლია დავეყრდნო - გონივრული ნდობით - იმ ფაქტს, რომ მესამე კლასის ამანათს, რომელიც გაგზავნილია ოცდამესამე ქუჩიდან პრინცის ქუჩამდე, დაახლოებით ოცდაათი ბლოკის მანძილზე, მინიმუმ ერთი კვირა დასჭირდება.
  
  
  მე წავედი Angry Squire-ში, ლამაზ პატარა ბარში მეშვიდე ავენიუზე, სასტუმროს კუთხეში, და ვისაუზმე, ორ ჭიქა კარგი Watney's ale-ით გავრეცხე. მერე ლუის დავურეკე მის ბინაში სოფელში.
  
  
  ლუი, როგორც ყოველთვის, აღფრთოვანებული იყო. „ჰეი ნიკ! რა მოხდა, ძმაო? მე ვცადე დამერეკა Manny Place-ში, მაგრამ მათ მითხრეს, რომ თქვენ გამოსულხართ. ”
  
  
  „დიახ. ზედმეტად ელეგანტური ჩემთვის. გადავედი ჩელსიში.
  
  
  "შესანიშნავი! დიდი! მე ვიცი ეს ადგილი. ჰეი, მისმინე, ნიკ. ბიძა ჯოს სურს ჩვენი ნახვა ამ შუადღისას.
  
  
  მაინტერესებდა, მქონდა თუ არა არჩევანი. "რა თქმა უნდა, რატომაც არა."
  
  
  "კარგი. დაახლოებით ორი საათი. ბიძია ჯოს კაბინეტში“.
  
  
  - კარგი, - დავარწმუნე მე. "Იქ გნახავ."
  
  
  სასიამოვნო დღე იყო და მშვიდად მივდიოდი. ნიუ-იორკი მრავალი წელია არ მინახავს. ზოგიერთ ასპექტში ის ძალიან შეიცვალა, ზოგში ზუსტად ისე გამოიყურებოდა, როგორც მახსოვს, ალბათ ზუსტად ისე, როგორც ორმოცდაათი ან ასი წლის წინ.
  
  
  მეექვსე ავენიუზე ფეხით გავედი, შემდეგ ქალაქის ცენტრში გავემართე. მეექვსე გამზირიდან მეთოთხმეტე ქუჩამდე ისევ ისე ჩანდა, მაგრამ ის შეიცვალა და ერთი წუთით ვერ ვცნობდი. მერე გათენდა და ჩემთვის გავუღიმე. ისეთი კოსმოპოლიტი გავხდი, რაღაცეები აღარ შემიმჩნევია. მეექვსე ავენიუ ოცდამესამე ქუჩებიდან მეთოთხმეტე ქუჩებამდე თითქმის მთლიანად პუერტო-რიკანული იყო. ჩემ ირგვლივ მსმენელი საუბრები ძირითადად ესპანურად იყო.
  
  
  ბადეები იმავე ადგილას იდგა, მაგრამ ახლა ესპანურ სახელებს ატარებდა; Grotto EI, El Cerrado, El Portoqueño. როგორც გამახსენდა, ძველი იტალიური დელიკატესები ჯერ კიდევ იყო, ახლა კი ბოდეგები იყვნენ მეტი ხილით და ნაკლები ბოსტნეულით. თუ არაფერი, მეექვსე ავენიუ უფრო სუფთა იყო, ვიდრე ოდესმე, და მრგვალი, ენერგიული ლათინელი გოგონები, რომლებიც მაღალქუსლიანი ფეხსაცმლით აწკაპუნებდნენ, დიდი ნაბიჯი იყო მოხუცი ქალბატონების ნელა მოძრავი ტრიალებისგან, თავიანთი სავაჭრო ჩანთებით, რომლებიც ადრე ავსებდნენ უბანს. .
  
  
  მეთოთხმეტე ქუჩა უფრო ჰგავდა Calle Catorse-ს სან-ხუანში, მაგრამ მოხდა მკვეთრი გადასვლა სამხრეთიდან მესამე ქუჩაზე. აქ ყველაფერი ისე იყო, როგორც ყოველთვის: სოფლის მცირე ნაწილი, ტექნიკის მაღაზიები, აფთიაქები, სასურსათო მაღაზიები, დელიკატესების მაღაზიები, დიმის მაღაზიები, კაფეები. არასოდეს ყოფილა დიდი ეთნიკურობა გამზირის ამ მონაკვეთზე და არც ახლა იყო.
  
  
  ეს იყო პოლიგლოტების ბრბო; მოწესრიგებულად ჩაცმული ბიზნესმენები ატაშეებში, მოხეტიალე ჰიპები მხრებამდე თმით და ლურჯი ჯინსებით, ელეგანტური დიასახლისები, რომლებიც უბიძგებენ შავ პლასტმასის საბავშვო ეტლებს, მოხუცი ქალბატონები დახრილი ნაკვთებით და ცარიელი თვალებით, ბეისბოლის ხელთათმანებით შეიარაღებული ბავშვები, ყავარჯნებით მათხოვრები. იმაზე მეტი შერეული წყვილი იყო ვიდრე მახსოვდა.
  
  
  მესამე ქუჩაზე აღმოსავლეთით მივუბრუნდი მაკდუგალსა და სალივანს, შემდეგ ისევ სამხრეთისკენ გავემართე ტომპსონის ქუჩაზე, მეხსიერების სევდიანი ღიმილი სახეზე. ტომპსონის ქუჩა არასოდეს იცვლება. პრინცის ქუჩამდე, ეს ძველი იტალიური სოფელია: წყნარი ხეებით შემოსილი ქუჩები, რომლებიც შემოსაზღვრულია ყავისფერი ქვის უწყვეტი რიგებით, თითოეული საფეხურით, რომელიც მიდის მძიმე მუხის შესასვლელ კარებამდე, თითოეული შემოსაზღვრულია რკინის მოაჯირებით, რომლებიც შექმნილია გაუფრთხილებელი ხალხის შესანარჩუნებლად. ჩამოვარდება სარდაფისკენ მიმავალი ბეტონის ციცაბო საფეხურებიდან. რატომღაც, როდესაც სოფელი განვითარდა 1880-იანი წლების ბოლოს, სარდაფის კარები ყოველთვის წინა იყო და არა უკანა.
  
  
  ტემპი აქ განსხვავებულია, ვიდრე სხვაგან ქალაქში. ხმაური თითქოს ჩახლეჩილია და მოქმედება ნელდება. მოხუცები დგანან ორ და სამკაციან ჯგუფებად, არასოდეს სხედან ვერანდაზე, უბრალოდ დგანან და საუბრობენ; მსუქანი მკერდი დიასახლისები ზედა ფანჯრებიდან იყურებიან მეზობლებთან სალაპარაკოდ,
  
  
  ქვემოთ ტროტუარზე დგას.
  
  
  წმინდა ტერეზას უმცროსი საშუალო სკოლის შემოღობილ მოედანზე ადგილობრივი ახალგაზრდა იტალიელი ბიჭები, რომლებიც დიდი ხნის განმავლობაში არ სწავლობენ, ერწყმის ბავშვებს მუდმივ სოფტბოლში. შავთვალა, შავთმიანი იტალიელი გოგონები დადიან ტროტუარებზე და პირდაპირ იყურებიან, თუ მარტო არიან. თუ ისინი გოგონების ჯგუფთან არიან, ცახცახებენ და ხუმრობენ, გამუდმებით საუბრობენ, თვალებს ქუჩაში ატრიალებენ და იცინიან.
  
  
  ტომპსონის ქუჩაზე რამდენიმე ბიზნესია, ზოგჯერ ტკბილეულის მაღაზია, აუცილებლად მუქი მწვანე, გაცვეთილი, ნახევრად მოჭრილი ჩარდახით, რომელიც ფარავს გაზეთების გამყიდველს; ერთი-ორი დელიკატესი ფანჯრებში ჩამოკიდებული უზარმაზარი სალამით; აქა-იქ აფთიაქი, თითქმის ყოველთვის კუთხეში. თუმცა, ტომპსონზე არის სამგლოვიარო სახლი - სამი მათგანი. მიდიხარ ერთთან, თუ რუჯეროს მეგობარი ხარ, მეორესთან, თუ ფრენზინის მეგობრობ, მესამესთან, თუ რომელიმე ოჯახთან არ გაქვს კავშირი ან თუ გაქვს, მაგრამ არ გინდა, რომ მათ იცოდნენ.
  
  
  ასევე ტომპსონზე, ჰიუსტონსა და სპრინგს შორის, არის ხუთი რესტორანი, კარგი იტალიური რესტორანი, ლამაზად ნაქარგი სუფრებით, სანთელი ყველა მაგიდაზე, პატარა ბარი მეზობელი ოთახის ერთი კედლის გასწვრივ. მეზობლები ხშირად სვამენ ბარებში, მაგრამ არასდროს ჭამენ მაგიდებთან. ისინი ჭამენ სახლში ყოველ საღამოს, ყოველ საჭმელს. თუმცა, რესტორნები რატომღაც გადაჭედილია ყოველ საღამოს, მიუხედავად იმისა, რომ ისინი არასოდეს რეკლამირდებიან - ისინი უბრალოდ იზიდავენ წყვილებს, რომელთაგან თითოეულმა როგორღაც აღმოაჩინა საკუთარი პატარა იტალიური რესტორანი.
  
  
  სანამ სპრინგ-სტრიტზე მივაღწიე და მარცხნივ შევუხვიე დასავლეთ ბროდვეისკენ, ისე ვიყავი ჩაფლული ძველი იტალიური კვარტალის ატმოსფეროში, რომ კინაღამ დამავიწყდა, რომ ჩემი მონაწილეობა სასიამოვნო იყო. ჰიუსტონის ქუჩის სამხრეთით მცხოვრები დიდი ძველი იტალიური ოჯახები, სამწუხაროდ, ერთმანეთს არ გამორიცხავენ მაფიიდან.
  
  
  ზუსტად შუადღის ორ საათზე მივედი Franzini Olive Oil-ზე. ლუის ბიძაშვილს ფილომინას ეცვა თეთრი სვიტერი, რომელიც მკერდს აჩენდა და ყავისფერი ზამშის ქვედაკაბა, რომელიც მხოლოდ ნაწილობრივ იჭერდა ღილებს წინ ისე, რომ მისი კარგად ფორმის ფეხი აშკარად ჩანდა მოძრაობისას. ეს იმაზე მეტს ველოდი, ვიდრე წინა დღეს კონსერვატიულად ჩაცმული ფილომინისგან ველოდი, მაგრამ მე არ ვწუწუნებდი ძალიან მომხიბვლელ გოგოზე, რომელიც სკიპიერ ტანსაცმელში იყო.
  
  
  მან მიმიყვანა პოპაის კაბინეტში თავაზიანი ღიმილით და უპიროვნო ჰაერით, რომელიც შესაძლოა გამოეყენებინა ფანჯრების დამლაგებლად ან დამლაგებელი ქალბატონისთვის.
  
  
  ლუი უკვე იქ იყო, ზევით-ქვევით ხტუნავდა. პოპაის ესაუბრა. ახლა შემობრუნდა, ხელი თბილად მომხვია, თითქოს თვეებია არ მინახავს და მეორე ხელი მხარზე დამადო. "გამარჯობა ნიკა! Როგორ ხარ? Მე მიხარია შენი დანახვა!"
  
  
  შავი მაგიდის უკან ინვალიდის ეტლში მჯდომმა უზარმაზარმა მოხუცმა მზერა შემომხედა. უხალისოდ დაუქნია თავი და ხელი მოხვია. "Დაჯექი." პირდაპირ საზურგეზე ჩამოვჯექი, დავჯექი და ფეხები გადავაჯვარედინე. ლუიმ მეორე აიღო, მოაბრუნა, შემდეგ კი ფეხით დაჯდა და ხელები ზურგზე გადაიჯვარედინა.
  
  
  პოპაი ფრანზინიმ ოდნავ გააქნია თავი, თითქოს ლუი საიდუმლო იყო, რომელსაც ვერასოდეს ამოხსნიდა. სქელმა თითებმა იპოვეს სიგარის ყუთი მის მაგიდაზე და ცელოფანი ამოიღეს გრძელი შავი სიგარისგან. სიგარა პირში ჩაიდო, მაგიდის სანთებელიდან აანთო და მერე კვამლში შემომხედა.
  
  
  -როგორც ჩანს, ლუისი ფიქრობს, რომ კარგი ხარ.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. ”მე შემიძლია გავუმკლავდე საკუთარ თავს. Მე იქ ვიყავი."
  
  
  მან გარკვეული დროით მიყურებდა და აფასებდა პროდუქტს. შემდეგ მან აშკარად მიიღო გადაწყვეტილება. "კარგი, კარგი," ჩაიბურტყუნა მან. ინვალიდის ეტლის ორივე მხარეს ისე დაცურავდა, თითქოს რაღაცას ეძებდა, მერე თავი ასწია და დაიყვირა:
  
  
  „ფილომინა! ფილომინა! Ჯანდაბა! ჩემი პორტფელი გაქვს?
  
  
  ბიძაშვილი ლუი მაშინვე გამოჩნდა, თუმცა მისი დახვეწილი მადლი ხელს უშლიდა მის მოძრაობებს ნაჩქარევად გამოჩენილიყო. მან მოხუცი ნაცრისფერი ატაშე პოპაის წინ დადო და ჩუმად გავარდა.
  
  
  - გინახავს ის დაწყევლილი ლარი? - წუწუნით მიუგო ლუის და საკინძები შეხსნა. "ის მთელი დღეა წასული."
  
  
  ლუიმ ხელები გაშალა, ხელისგულები მაღლა ასწია. — გუშინდელი დღის შემდეგ აღარ მინახავს, ძია ჯო.
  
  
  - მეც, - დაიღრიალა მოხუცმა.
  
  
  Ღმერთმა დაგლოცოს! ეს იმას ნიშნავდა, რომ სპელმანი არ დაუკავშირდა ფრანზინის, სანამ ის ჩემს გასაღვიძებლად მოვიდოდა. მე ალბათ მადლობა გადავუხადე ჰეროინის ეფექტს ამ შეცდომისთვის.
  
  
  პოპაი ფრანზინიმ აიღო ატაშეს საქმიდან ქაღალდების თაიგულები, წამიერად შეისწავლა პირველი გვერდი და შემდეგ მის წინ დადო საქმეზე. ხმა, მთელი მანერა უცებ შეეცვალა და ახლა ბიზნესმენი გახდა.
  
  
  „გულწრფელად, ნიკ, შენ არ ხარ ის ადამიანი, რომელსაც ამ სამუშაოსთვის ავირჩევდი. ჩვენ კარგად არ გიცნობთ და მირჩევნია ვინმე, ვინც ამ ორგანიზაციაში მუშაობდა. თუმცა, ლუი აქ ამბობს, რომ შენ გინდა, და თუ ფიქრობს, რომ შეუძლია შენი ნდობა, ამას აქვს მნიშვნელობა."
  
  
  - მეეჭვება, - წამოიძახა მისმა მზერამ გამოუხატავად.
  
  
  "როგორც თქვენ ამბობთ, დონ ჯოზეფ."
  
  
  მან თავი დაუქნია. რა თქმა უნდა, რასაც ის ამბობს. ”ფაქტია, - განაგრძო მან, - რომ ამ ორგანიზაციას ბოლო დროს გარკვეული სირთულეები შეექმნა. ჩვენი საქმე შეჩერებულია, ბევრ ჩვენს ხალხს უჭირს პოლიციელები, რუჯიეროები მოძრაობენ მარცხნივ და მარჯვნივ. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, რატომღაც, ჩვენ თითქოს დავკარგეთ კონტროლი საგნებზე. როდესაც ეს ხდება ბიზნეს ორგანიზაციაში, თქვენ იძახით ეფექტურობის სპეციალისტს და შეიტანეთ გარკვეული ცვლილებები. ისე, მე მიმაჩნია ბიზნეს ორგანიზაციად და უბრალოდ ვაპირებ მის გაუმჯობესებას“.
  
  
  პოპაი ფრანზინიმ სიგარიდან დიდხანს აიღო და კვამლში ლუისკენ მიანიშნა. "აქ არის ჩემი ეფექტურობის ექსპერტი."
  
  
  ლუის გავხედე და გამახსენდა, როგორ სწრაფად შეიცვალა მისი წარმოდგენა ბეირუთში. გარეგნულად, მისი ქცევა ეფექტურობის გარდა არაფერს მეტყველებდა. დავიწყე ამ კაცის სიყვარული. მიუხედავად იმისა, რომ დარწმუნებული ვიყავი, რომ ის უფრო ჭკვიანი იყო, ვიდრე თავიდან გამოჩნდა, ეჭვი მეპარებოდა, რომ ის ძალიან მკაცრი იყო.
  
  
  პოპაიმ ისე განაგრძო, თითქოს ჩემს აზრებს კითხულობდა. ”ლუი იმაზე მაგარია, ვიდრე ბევრი ფიქრობს. მე ის ასე გავზარდე. თითქოს ჩემი შვილი იყო“. სახე ღიმილში გადაირია, ძმისშვილს შეხედა, რომელმაც ღიმილით უპასუხა. "ხო, ლუი?"
  
  
  - კარგი, ძია ჯო. ხელები გამოხატულად გაშალა, მუქი სახე უბრწყინავდა.
  
  
  ფრანზინის ამბავი ჩემს თავში მიტრიალებდა, როცა ერთი ყურით ვუსმენდი პოპაის, როგორც ჩანს, ხშირად გამეორებულ ამბავს იმის შესახებ, თუ როგორ გაიზარდა ლუი ისეთად, როგორადაც ის გაზარდა.
  
  
  * * *
  
  
  მეორე მსოფლიო ომამდე სამი ძმა ფრანზინი გუნდი იყო. ლუის მამა, ლუიჯი, მოკლეს 1942 წლის აგვისტოში გუადალკანალზე საზღვაო დესანტის დესანტის დროს; ახალგაზრდა ლუი ჯოზეფმა წაიყვანა.
  
  
  იმ დროისთვის ჯოზეფს ებრძოდა MS-ის გაფუჭება, თუმცა მას ჯერ კიდევ შეეძლო სიარული არათანაბარი სიარულით და მართავდა. მას ასევე მოუწია უფროს ძმა ალფრედოს წინააღმდეგ ბრძოლა; ორი ძმა სტაბილურად შორდებოდა ერთმანეთს და ლუიჯის სიკვდილის შემდეგ მათი ჩხუბი გადაიზარდა სასტიკ ომში ოჯახის ინტერესების კონტროლისთვის.
  
  
  ძმებს შორის განხეთქილება რომ გაგრძელებულიყო, მთელი ფრანზინის ოჯახი, როგორც მაფიის ძალაუფლების ცენტრი, ძირს გამოხდებოდა. ჯოზეფი არ აპირებდა ამის დაშვებას. 1953 წლის თებერვალში მან მოლაპარაკება მოაწყო ალფრედოსთან. შეხვედრის დღეს მან თავისი კადილაკი მარტო წაიყვანა ალფრედოს ასაყვანად და ორი ძმა სოფლიდან აღმოსავლეთით გაიქცა.
  
  
  ეს იყო ბოლო შემთხვევა, როცა ვინმემ ალფრედო ფრანზინი ნახა.
  
  
  ჯოზეფი ამტკიცებდა - და განაგრძობდა მტკიცებას - რომ მას შემდეგ რაც ისინი ეწვივნენ ალფრედოს სახლს ნიუ ჯერსიში, მან თავისი ძმა უკან წაიყვანა ქალაქში და დატოვა იგი სალივანის ქუჩაზე, იმ ადგილას, სადაც ის აიყვანა. საპირისპირო დამტკიცება ჯერ ვერავინ შეძლო. ოფიციალურად, ალფრედო ფრანზინი ნიუ-იორკის ქუჩებში უცნობმა პირებმა გაიტაცეს. არაოფიციალურად, ხელისუფლებამ უკეთ იცოდა.
  
  
  მხოლოდ ჯოზეფ ფრანზინიმ შეძლო მათი ეჭვების დადასტურება და ჯოზეფ ფრანზინი არასოდეს გადაუხვევია თავის ამბავს.
  
  
  იოსებმა დიდი სურვილი გამოავლინა შურისძიების მასზე, ვინც ძმა გაიტაცა. მან ალფრედოს ცოლი, მარია როზა, თავის სახლში წაიყვანა - "დასაცავად", თქვა მან - ქალიშვილ ფილომინასთან ერთად, რომელიც იმ დროს მხოლოდ სამი წლის იყო. მარია როზა ორი წლის შემდეგ გარდაიცვალა კიბოთი, მაგრამ ჯოზეფმა განაგრძო ორი ძმის შვილებზე ზრუნვა, თითქოს ისინი საკუთარი შვილები იყვნენ. ის არასოდეს ყოფილა დაქორწინებული.
  
  
  * * *
  
  
  პოპაი ფრანზინიმ განაგრძო ლაპარაკი, ხორცის მკაფიო მთა ჩასმული ქრომის ტილოს გალიაში, ბორბლებიანი ბორბლებით.
  
  
  „...ამიტომ გავგზავნე ლუი კოლუმბიის უნივერსიტეტში და მან წარჩინებით დაამთავრა. მას შემდეგ ის აწარმოებს Franzini ზეითუნის ზეთის ბიზნესს და ეს არის თითქმის ერთადერთი რაც გვაქვს, რაც შემოსავალს მოაქვს. "
  
  
  -რას სწავლობდი, ლუი? დავინტერესდი.
  
  
  მორცხვად გაიღიმა. "Ბიზნესის ადმინისტრირება. ამიტომ ძია ჯო ფიქრობს, რომ მე შემიძლია გავასწორო ჩვენი ზოგიერთი ოპერაცია“.
  
  
  "რა ოპერაციებზეა საუბარი?" - ვკითხე მოხუცს.
  
  
  Მან შემომხედა.
  
  
  - ნახე, - ვთქვი მე. „თუ გინდა, რომ ლუისთან ვიმუშაო, უნდა ვიცოდე, რაში ჩავვარდებით. დაგავიწყდა, მე ახლახან მოვედი აქ.
  
  
  მან თავი დაუქნია. "კარგი. ჩვენ ახლა ვსაუბრობთ პორნოზე, ფასიან ქაღალდებზე, სატვირთო მანქანებზე, ვაჭრობის მანქანებზე, სამრეცხაოებზე, კვების მაღაზიებსა და ნარკოტიკებზე.
  
  
  "არა პროსტიტუცია?"
  
  
  მან ზიზღით უარყო ეს იდეა. ”ჩვენ ამას შავ სუტენებს ვუტოვებთ.” დაფიქრებული ჩანდა. ”ჩვენ, რა თქმა უნდა, გვაქვს სხვა ოპერაციები, მაგრამ პრობლემები გვაქვს მათთან, რაც მე აღვნიშნე.”
  
  
  ლუის მივბრუნდი. „ამისგან რაიმე დასკვნა გამოიტანეთ?
  
  
  ამოისუნთქა და ცოტა დარცხვენილი ჩანდა. "კარგი..."
  
  
  აუხსნა პოპაიმ. ”ლუისი არასოდეს ყოფილა ჩართული არცერთ ოპერაციაში. ბევრს ვშრომობდი, რომ ყველაფერში არ გამომეყენებინა, გარდა ზეითუნის ზეთისა, და ეს ნორმალურია“.
  
  
  ვცდილობდი არ გამეღიმა. ბეირუთის რედ ფესში, მას შემდეგ რაც ჩემი კოზირი ამოვიღე ჰეროინის ტუბში, ლუი მანერებით
  
  
  გულისხმობდა, რომ ის სწორედ იქ იყო, ბიძის ერთ-ერთი მამაკაცი ფრანზინის ყველა რაკეტის უკან. სინამდვილეში, მან თითქმის არაფერი იცოდა მათი შიდა მუშაობის შესახებ. და ფრანზინის უნდოდა, რომ მას "ოპერაციებთან" შეხებოდა? ჩემი სკეპტიციზმი უნდა გამომჟღავნდეს.
  
  
  „დიახ. მე ვიცი, ”- თქვა პოპაიმ. „ეს შეიძლება გიჟურად ჟღერდეს. მაგრამ როგორც მიდის საქმეები... რაღაც უნდა გაკეთდეს. ვფიქრობ, ლუისს შეუძლია ამის გაკეთება ჩვენი ბიზნეს პრაქტიკის გამარტივებით.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "ეს შენი ბურთის თამაშია. სად უნდა შევიდე?
  
  
  „ლუი ჩემი ეფექტურობის ექსპერტია. მსურს თქვენ - ორგანიზაციაში ახალი ვინმე - დამეხმაროთ. ყველა ეს ბიჭი მუშაობს ჩემთვის და აკეთებს იმას, რასაც მე ვამბობ. მაგრამ ზოგჯერ მათ უფრო პირდაპირ დარწმუნება სჭირდებათ. თუ მათ არ უნდათ, რომ ლუიმ მათ ოპერაციებში ხელი შეუშალოს, რადგან, ალბათ, სადღაც მატყუებენ - მე ეს ვიცი. თუ ლუი მარტო წავა, მის მოტყუებას შეეცდებიან. თუ წახვალ, გაიგებენ, რომ მე გამოგიგზავნე, ასე რომ, გაიგებენ, რომ ეს პირდაპირ ჩემგან მოდის, და არც არაფერი."
  
  
  იმ საქმისთვის, რომელიც ბიძია სემისთვის უნდა გამეკეთებინა, ეს იყო ზეცით გამოგზავნილი შესაძლებლობა. "კარგი. ახლა თქვენ ახსენეთ პორნო, ფასიანი ქაღალდები, სატვირთო მანქანები, ავტომატები, სამრეცხაო საკვები და ნარკოტიკები. რა არის "სატვირთო მანქანები"?
  
  
  მოხუცმა უხეში ხელებით აიტაცა ეტლის ორივე ბორბალი და პასუხის გაცემამდე ერთი ფეხით მოშორდა მაგიდას. "სატვირთო მანქანები" არის ის, რასაც ჩვენ ვუწოდებთ ჩვენს სატვირთო მანქანის ქურდობას, რომელსაც ჯო პოლიტო აწარმოებს. ეს არის ძირითადად პატარა ნივთები ტანსაცმლის ზონიდან, დროდადრო მცირე აღჭურვილობა, როგორიცაა ტელევიზორი ან ღუმელი. მეორე დღეს ბრუკლინიდან სამასი ღუმელი ამოიღეთ. ცუდი გამოვიდა. პოლიციელები, ფედერაციის წარმომადგენლები, თუნდაც რუჯიერო, ყველა გზაში არიან. ”
  
  
  "რუჯერო?" Მე გამიკვირდა. თუ მას ეგონა, რომ ახლა რუჯიეროსთან პრობლემა ჰქონდა, დაელოდე, სანამ ის Larry Spelman-ის ტანსაცმელს მიიღებს!
  
  
  მან ხელის ქნევით გაათავისუფლა რუჯიერო. "Არაფერი განსაკუთრებული. მეორე დღეს ჩვენმა ზოგიერთმა ბიჭმა აიღო სატვირთო მანქანა ტანსაცმლით და შემდეგ რამდენიმე რუჯიერო ბიჭმა მოიპარა ის ჩვენს ბიჭებს“.
  
  
  მე მეგონა, რომ ყველაფერი შეთანხმებული იყო ნიუ-იორკში ოჯახებს შორის.
  
  
  მან თავი დაუქნია მასიური თავით. „ჩვეულებრივ. ამჯერად რუჯიერომ თქვა, რომ შეცდომა იყო, რომ მისმა ბიჭებმა ეს დამოუკიდებლად გააკეთეს.
  
  
  Მე გავიცინე. — გჯერა?
  
  
  მან უკან გამომხედა. უაზრობა არ შედიოდა პოპაი ფრანზინის ცხოვრების წესში. "Დიახ, ვიცი. დროდადრო თქვენ უნდა გაუშვათ ბიჭები დამოუკიდებლად წავიდნენ. როცა ცდილობ მათ ასი პროცენტით აკონტროლო, ბევრი შინაგანი პრობლემა გაქვს“.
  
  
  მე ვხედავდი მის აზრს: "რაც შეიძლება ითქვას სხვა ოპერაციებზე?"
  
  
  "Ზუსტად იგივე. Არაფერი განსაკუთრებული. როგორც ჩანს, საქმე ცუდად მიდის. ვფიქრობ, ეს შეიძლება იყოს იმიტომ, რომ წლების განმავლობაში ჩვენ ძალიან მოდუნებულები ვიყავით და ძალიან ბევრი დრო დავხარჯეთ, რათა ყველაფერი ლეგალურად გაგვეკეთებინა. უფრო მეტი წარმატება გვქონდა, როცა მტკიცედ ვითამაშეთ. ეს არის ის, რასაც მინდა დავუბრუნდე. ითამაშე მაგრად! კარგი ბიზნეს პროცედურები, მაგრამ მკაცრი! "
  
  
  მან პაუზა გააკეთა. „სხვათა შორის, თუ დაგჭირდებათ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ის ორი, ვინც თქვენთან მოვიდა. უბრალოდ მიეცით მათ ერთი-ორი კვირა, რომ შეეგუონ ქალაქს, სულ ეს არის“.
  
  
  "მართალია."
  
  
  "ეს მახსენებს." ინვალიდის ეტლით ნახევრად შემობრუნდა ისე, რომ კარისკენ მიმანიშნეს. "ფილომინა!" იყვირა მან. „ფილომინა! ჩვენ ჯერ მივიღეთ ანგარიში ბეირუთიდან?”
  
  
  მაშინვე კარებთან გამოჩნდა. - არა, - თქვა მან ჩუმად. "Ჯერ არაფერი." ის ისევ გაუჩინარდა.
  
  
  "Ჯანდაბა!" ის აფეთქდა. ”ეს ანგარიში გუშინ უნდა ყოფილიყო და ის ჯერ არ არის აქ! მე ვერ ვიპოვე ლარი! მთელი ეს დაწყევლილი ბიზნესი ინგრევა!
  
  
  ”მან ჯერ არ იცის ამის ნახევარი”, გავიფიქრე მე.
  
  
  გასაოცარი იყო, როგორ შეეძლო ერთი პიროვნებიდან მეორეზე გადასვლა, ცივი, თავმოყვარე ბიზნესმენიდან ფრთხილად სტრუქტურირებული წინადადებებით ყვირილი, გაღიზიანებული იტალიელი ტირანით, გაღიზიანებული, როცა საქმე არ მიდიოდა, და დაღლილი, როცა ასე მოხდა.
  
  
  ახლა მან მუშტი დაარტყა ეტლის საყრდენს. "Ჯანდაბა! თქვენ უნდა შეიმუშაოთ ეს. ახლავე! და იპოვე ლარიც. მას, ალბათ, სადღაც ჯოჯოხეთური ტვირთი ჰეროინი აქვს.
  
  
  ლუი ფეხზე წამოდგა და კარისკენ წავიდა, მაგრამ გაჩერდა, როცა დაინახა, რომ მჯდომარე დავრჩი.
  
  
  მოხუცმა მზერა შეხედა. "კარგად?"
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. „ძალიან ვწუხვარ, დონ ჯოზეფ. მაგრამ უფასოდ ვერ ვიმუშავებ. წინასწარ მჭირდება ფული."
  
  
  მან აკოცა. „ფული! სისულელე! დარჩი ჩემთან, ბევრი ფული გექნება“. ცოტა ხანს ბნელად შემომხედა, მერე კი კარისკენ შებრუნდა. "ფილომინა!" იყვირა მან. „მიეცით ამ ახალ ბიჭს ფული. მიეცით მას დიდი თანხა“. ეტლი ისევ ჩემსკენ მოაბრუნა. „ახლა ჯანდაბა წადი აქედან! საქმეები მაქვს“.
  
  
  "მადლობა." Მე ვიღვიძებ.
  
  
  "და მე მინდა შენი ნახვა ამ საღამოს წვეულებაზე."
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  ის ჯერ კიდევ უყურებდა, როგორ გამოვედით კაბინეტიდან, უზარმაზარი მოხუცი ინვალიდის ეტლში, უმწეობისა და ძალის უცნაური კომბინაცია.
  
  
  მივედი იქ, სადაც მისი მდივანია
  
  
  ჩემს მაგიდაზე რაღაც ფულს ვითვლიდი.
  
  
  "Აქ." მან ფული გამომიწოდა.
  
  
  გადავხედე გადასახადებს. ეს იყო ოციანი და ორმოცდაათიანი.
  
  
  - გმადლობთ, ფილომინა, - ვუთხარი თავაზიანად. — ბიძაშენი ძალიან კარგად იხდის, არა?
  
  
  ”ბიძაჩემი ზოგჯერ ზედმეტს იხდის”, - თქვა მან მკვეთრად და ხაზი გაუსვა ”დასრულებას”.
  
  
  უცებ ღიმილით შემომხედა ლუის. "ამაღამ გნახავ, ლუი. საშინლად მიხარია, რომ დაბრუნდი."
  
  
  - რა თქმა უნდა, ფილ, - უპასუხა ლუიმ მორცხვად.
  
  
  ერთად ვიარეთ ტროტუარზე. „რა სჭირს შენს ბიძაშვილს, ლუის? უნდა შევცვალო თუ არა გაპარსვის შემდეგ თუ რა?”
  
  
  Მან გაიცინა. "ოჰ, ნუ იდარდებ ფილომინას. ის მშვენივრად ახერხებს ზეითუნის ზეთის ბიზნესს, მაგრამ როდესაც ის ჩაერთვება... სხვა ოპერაციებში, ის თავის მაღალ ცხენზე ჯდება. მას არაფერი არ სურს ამით. ნამდვილად."
  
  
  „რას ნიშნავს ეს? ის საკმარისად დიდია, რომ იცოდეს, რომ ორივენაირად არ შეუძლია ამის გაკეთება, არა?
  
  
  მან ნერვიულად ჩაიცინა, ხელები ღრმად ჩაიწყო ჯიბეებში, როცა მივდიოდით. ”კარგი, ფილომინისთვის ეს ორივე არ არის ზუსტად. უბრალოდ, დროდადრო მან უნდა მისცეს ვინმეს ფული ან რაღაც ისეთი, როგორიც ახლა გაგიკეთა. ამ ოფისში ჩვენ საერთოდ არ ვაწარმოებთ ორგანიზაციულ საქმიანობას. ვფიქრობ, ეს მხოლოდ დღეს გავაკეთეთ, რადგან ლარი სადღაც გაუჩინარდა და არ იყო იქ, რომ ბიძია ჯო ანგარიშების ოფისში წაეყვანა. ”
  
  
  "ანგარიშთა პალატა?"
  
  
  „გაზაფხულზე ყველაფერი დასრულდება. ეს არის დიდი ძველი შენობა, სადაც ჩვენ ვინახავთ ჩვენს ჩანაწერებს. ერთგვარი შტაბი“.
  
  
  რამდენიმე წუთი ჩუმად ვიარეთ. მერე ლუიმ ისევ ისაუბრა. "როგორ ფიქრობ, სად ვიპოვოთ ლარი?"
  
  
  "Არ მკითხო. ჯანდაბა, გუშინ მოვედი აქ."
  
  
  „დიახ. Დამავიწყდა". მხარზე ხელი მომხვია. „აჰა, რატომ არ დაბრუნდები სასტუმროში და ცოტა დაისვენე. ამაღამ რესტორანში გნახავ... დაახლოებით ცხრა საათისთვის“.
  
  
  ეს კარგი იდეა მეჩვენა. რა თქმა უნდა, არ მქონდა სურვილი სპელმენის მოსაძებნად. მეტიც, ვიცოდი სად იყო. - მშვენიერია, - ვუპასუხე მე გულწრფელი ენთუზიაზმით.
  
  
  მხიარულად მოშორდა, სტვენით, ჯიბეებში ჩაწყობილი, როგორც მივხვდი, მეტროსკენ გაემართა. ტაქსი დავიჭირე და ჩელსიში დავბრუნდი.
  
  
  სასტუმროში დავბრუნდი, ჯეკ გურლის დავურეკე ნიუსში. უცნაური იყო ტელეფონზე ოპერატორს ჩემი სწორი სახელის თქმა.
  
  
  "ნიკ კარტერი!" - გაიმეორა ჯეკის ნელი ხმა. "როდის დაბრუნდი ქალაქში?"
  
  
  "ცოტა ხნის წინ," თავი შევიკავე. "მისმინე, ჯეკ, მე მინდა სიკეთე."
  
  
  "რა თქმა უნდა, რა შემიძლია შენთვის?"
  
  
  ”მაინტერესებს, შეგიძლიათ სადმე დაწეროთ ამბავი ლარი სპელმანის დაკარგვის შესახებ და ფრანცინისელების აზრით, რომ რუჯიეროს შეიძლება რაიმე კავშირი ჰქონდეს მასთან.”
  
  
  საუკეთესო გზა იმისთვის, რომ ვინმემ რაღაც იფიქროს, არის იმის თქმა, რაზე უნდა იფიქროს.
  
  
  ჯეკმა ხაზის მეორე ბოლოში უსტვენა. ”გადააქციე ეს ამბავი, ჯანდაბა!” მე გავაკეთებ ამბავს! მაგრამ მართალია, ნიკ? ის მართლა დაკარგულია?
  
  
  ”ის ნამდვილად დაკარგულია,” ვთქვი მე.
  
  
  ფრანცისკანელები ფიქრობენ თუ არა...?
  
  
  - არ ვიცი, - ვუპასუხე გულწრფელად. ”მაგრამ ვისურვებდი, რომ ისინი ასე ფიქრობდნენ.”
  
  
  ერთი წუთით გაჩუმდა, შემდეგ კი: „იცით, ასეთმა რაღაცამ შეიძლება მორიგი ბანდების ომი გამოიწვიოს ქალაქში. ეს ორი ოჯახი ამ ბოლო დროს ასე კარგად ვერ ხვდება ერთმანეთს“.
  
  
  "Მე ვიცი."
  
  
  „კარგი, ნიკ. თუ დარწმუნებული ხარ, რომ სპელმანი ნამდვილად დაკარგულია“.
  
  
  "Ის წავიდა. ნამდვილად".
  
  
  „კარგი, კაცო, შენ ხარ. არის კიდევ რამე, რაც უნდა ვიცოდე?”
  
  
  „არა, ჯეკ. მაგრამ მე ნამდვილად ვაფასებ მას. ახლა რაღაცნაირად დაკავებული ვარ; შესაძლოა, ერთ-ერთ საღამოს ერთად ვივახშმოთ ან დავლიოთ, როცა თავისუფალი ვიქნები“.
  
  
  - სიამოვნებით, - თქვა და გათიშა. აიღეთ ჯეკ გურლი, რომ დაიწყოს ამბავი და მას არ მოუნდება ჭკუაზე ლაპარაკი.
  
  
  საწოლზე გავწექი და დავიძინე.
  
  
  
  
  თავი 10
  
  
  
  
  
  
  იმ საღამოს ცხრა საათზე ფილომინას წვეულებაზე ტონი გარდენში მივედი და პირველი შთაბეჭდილება ისეთი იყო, რომ ჯეკ გურლის ნაცვლად FBI-ში უნდა დამერეკა. ადგილი ისე იყო სავსე იტალიელი მაფიოზებით, რომ 1937 წლის მიტინგს ჰგავდა ბენიტო მუსოლინის.
  
  
  Tony's, როგორც წესი, პატარა, წყნარი ბარ-რესტორანია, რომელიც ოდესღაც მწერლების დასასვენებელი ადგილი იყო, მაგრამ ახლა არის მექა ფილოსოფიური, ნაღდი ფულით სავსე ბორცვებიანი ბოჰემებისა და ჰიპებისთვის. უკანა კარზე რკინის გახეხილი ნახვრეტი მიუთითებდა, რომ ეს იყო რესტორანი და ბარი ჯერ კიდევ აკრძალვის დღეებში.
  
  
  ყოველთვის ბნელია, შავი კედლები მორთულია მუქი ყავისფერი და მკრთალი განათებით. სასადილო საკმაოდ დიდია, მაგრამ სავსეა უხეშად თლილი მაგიდებით. როგორც კი გასცდებით მაგიდებს, დაინახავთ ბარის პატარა ოთახს იდაყვის დონის მრიცხველებით და ქურთუკის კაკვების რიგს. მთლიანობაში, ბნელია, ბინძური და დეკორაციის ნაკლებობა, მაგრამ წლების განმავლობაში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ადგილია.
  
  
  ჩემი პირველი სიურპრიზი იყო ამ ადგილას ჩარჩენილი ხალხის რაოდენობა. ყველა მაგიდის გასუფთავება იყო ბუხრის წინ სამი გრძელი მაგიდის გარდა, რომელიც დაგროვილი იყო იტალიური მაკარონის წარმოუდგენელი მრავალფეროვნებით. ეს იყო წვეულება ბუფეტით და ღია ბარით, ყველას ჭიქა ან თეფში ხელში. ბარში მცირე ჯგუფი ენთუზიაზმით უკრავდა იტალიურ სიმღერებს.
  
  
  დონ ჯოზეფ ფრანზინი და მისი საპატიო სტუმრები ისხდნენ ერთადერთნი, რომლებიც ჩამომწკრივდნენ გრძელ ღეროების გროვის უკან, რომელიც კუთხეში დადგმული ერთი გრძელი მაგიდის თავზე ფარავდა. ეს იყო ფილომინას დაბადების დღე, მაგრამ ფრანზინიმ ამაყად დაიკავა ადგილი - ხორცის უზარმაზარი მასა ელეგანტურ სმოკინგში ჩასმული. ფილომინა ფრანზინი მის მარჯვნივ იჯდა, მის გვერდით კი დიდი, კოხტა ქალი, რომელსაც ვერ ვიცნობდი. ლუი ფრანზინის მარცხნივ იჯდა, მის გვერდით კი დაბალი, მომხიბვლელი კაცი იყო ქერუბიზმული სახით და რბილი, თოვლივით თეთრი თმით.
  
  
  სუფრის ირგვლივ იყრიდა გულშემატკივარს, ხელს ართმევდა, პატივს სცემდა, მოხუცს ამა თუ იმ კაცს აცნობდა. მთელი ყურადღება ფრანზინისკენ იყო მიმართული; მისი დისშვილი ტკბილად და მოკრძალებულად იჯდა, სახეზე გაყინული ღიმილით, იშვიათად ამბობდა სიტყვას. მაგრამ რაც უფრო ახლოს მივუახლოვდი, დავინახე ათობით პატარა თეთრი კონვერტი, რომელიც ვარდებს შორის იყო ჩაფლული. როცა ვუყურებდი, კიდევ ორიოდე დააგდეს მაგიდაზე.
  
  
  საგონებელში ვიყავი ამ ფენომენის გამო, როცა ლუიმ ბრბოს პირას დამინახა. მაშინვე წამოხტა ფეხზე და მიუახლოვდა.
  
  
  "გამარჯობა ნიკა! Როგორ ხარ? Მე მიხარია შენი დანახვა!"
  
  
  "გამარჯობა ლუი." იდაყვში ხელი მომკიდა და ბარში შემიყვანა. "Მოდი დავლიოთ. ვგრძნობ კლაუსტროფობიას, როცა ყველა ამ ხალხის გვერდით ვჯდები, რომლებიც ჩემთან იკეტებიან.”
  
  
  კონიაკი და სოდა შევუკვეთე. ლუიმ იგივე დალია, რაც ბეირუთში დალია - წითელი ღვინო.
  
  
  უკანა კედელს ვეყრდნობოდით, რათა არ დაგვეწიათ. "რაღაც წვეულება, ჰა?" ჩაიცინა მან. „დავდებ, რომ აქ ას ორმოცდაათი ადამიანი გვყავს და მათგან ასი მაინც უკვე მთვრალია“.
  
  
  ის მართალი იყო ამაში. ფრთხილად მოვიარე სმოკინგში გამოწყობილი მაღალი ფიგურა, როცა ის ჩვენს გვერდით გადიოდა, ჭიქა ხელში და თმის ღერი შუბლზე. "მარიატერეზა", - შესძახა მან საკმაოდ საცოდავად. "ვინმეს უნახავს მარიტერეზა?"
  
  
  ლუიმ ჩაიცინა და თავი დაუქნია. ”რამდენიმე საათში ეს მართლაც მშვენიერი უნდა იყოს.”
  
  
  ”ეს ნამდვილად სხვანაირად გამოიყურება, ვიდრე მახსოვს,” თვალი მოვავლე ოდესღაც ნაცნობ ოთახს, რომელიც ახლა ხმით იყო სავსე. როცა მრავალი წლის წინ ვიცოდი, ეს იყო წყნარი ლუდის და კიდევ უფრო მშვიდი ჭადრაკის თამაშების ადგილი.
  
  
  - არ ვიცოდი, რომ ეს შენი ადგილი იყო, - ვუთხარი მე.
  
  
  ლუის ბუნებრივად გაეცინა. „ეს არასწორია. „ჩვენ გვაქვს დაახლოებით ჩვიდმეტი რესტორანი ქვედა დასავლეთის რაიონში და კიდევ ათეული არის, ვთქვათ, „შვილობილი“, მაგრამ Tony's არ არის ერთ-ერთი მათგანი“.
  
  
  "მაშინ რატომ უმასპინძლებთ ფილომინას წვეულებას აქ თქვენის ნაცვლად?"
  
  
  მხარზე ხელი მომხვია და ისევ ჩაიცინა. - ადვილია, ნიკ. ხედავთ ყველა ამ ბიჭს აქ? ზოგიერთი მათგანი კარგი, კარგად ჩამოყალიბებული ბიზნესმენია, ოჯახის მეგობრები და ა.
  
  
  თავი დავუქნიე და მან განაგრძო. „მეორე მხრივ, აქ ასევე ბევრი ბიჭია, ვისაც შეიძლება ეწოდოს... მაფიოზები. Ნათელია?"
  
  
  ისევ დავუქნიე თავი. ამაზე უარის თქმა არ შემეძლო. ათობით უხეში ადამიანი ლაპარაკობდა, სვამდა, მღეროდა, ყვიროდა, ან უბრალოდ დაბნეული იდგა კუთხეებში. ისინი ისე გამოიყურებოდნენ, თითქოს ცენტრალური კასტინგიდან იყვნენ დაქირავებული ალ კაპონეს ახალ ფილმში. და თუ ვიმსჯელებთ ამობურცული ქურთუკებით, რაც მე შევნიშნე, ამ ადგილას იმაზე მეტი იარაღი იყო, ვიდრე რუსებს შეეძლოთ შეეკრიბათ ბრიტანელების წინააღმდეგ ბალაკლავაში.
  
  
  ”რა კავშირი აქვს წვეულებას და არა თქვენს ერთ-ერთ ადგილას?”
  
  
  "Უბრალოდ. ჩვენ არ გვინდა, რომ ჩვენს ერთ-ერთ ადგილს ცუდი სახელი ჰქონდეს. თქვენ იცით, თუ პოლიციელებს სურდათ, მათ შეეძლოთ ამაღამ დაარბიონ ადგილი და აირჩიონ ბევრი ის, რასაც ისინი უწოდებენ "არასასურველ პერსონაჟებს". ისინი არ გააკეთებდნენ." რა თქმა უნდა, მათი ბრალი არაფერია და საბოლოოდ მოუწევთ მათი გაშვება. ეს უბრალოდ შევიწროება იქნება, მაგრამ გაზეთებში კარგი სათაურები გახდება. ეს ცუდია ბიზნესისთვის“.
  
  
  ცხვირის ხიდზე ნასვამი წითურა მიდიოდა ხალხმრავალ ოთახში ორი შავთმიანი ავაზაკით. ლუის წინ გაჩერდა, ხელები კისერზე მოხვია და ღრმად აკოცა.
  
  
  "ჰეი ლუი, შენ საყვარელი პატარა მოხუცი ხარ. ვინ არის აქ შენი ლამაზი მეგობარი?” ის საყვარელი იყო, თუნდაც ერთ-ერთი იმ მოდური გოგონადან, თოთხმეტი წლის ბიჭის სხეულით და ძალიან კარგად აცნობიერებდა მის სექსუალურობას. შიმშილით შემომხედა. მისმა ორმა ამხანაგმა გაბრაზებულმა შემომხედა, მაგრამ მე დავუბრუნდი მის მზერას. მისი თვალები ამბობდნენ, რომ არ აინტერესებდა რას ფიქრობდა დანარჩენი სამყარო, მაგრამ ჩემმა თქვა, კარგია, თუ ასე გინდა.
  
  
  ლუიმ თავი გააცნო. მას ერქვა რასტი პოლარდი და მუშაობდა მასწავლებლად წმინდა ტერეზას ეკლესიაში. მასთან ერთ გორილას ჯეკ ბეიტი ერქვა, მეორეს როკო რაღაც... ან სხვა.
  
  
  ბატიმ რამდენიმე უხეში კომენტარი გააკეთა არაპროფესიონალ მასწავლებლებზე, მაგრამ მე და რასტი ძალიან ვხალისობდით ერთმანეთის გახსნით.
  
  
  ის იყო აღმაშფოთებელი ფლირტი.
  
  
  "რას აკეთებს შენნაირი დიდი ბიჭი აქ ყველა ამ პატარა ჩურჩხელა იტალიელთან ერთად?" - ჰკითხა მან, ერთი ხელი თხელ ამობურცულ ბარძაყზე დაადო და თავი უკან გადააგდო.
  
  
  მოჩვენებითი შიშით შევხედე. „დაჯექი პატარა იტალიელებს? გააგრძელე და ხვალ პიცას მიიღებ."
  
  
  მან ხელის ცბიერი ქნევით გაუშვა შესაძლებლობა. "ოჰ, ისინი უვნებელია."
  
  
  რუსტის ყურადღებით დავაკვირდი. "რას აკეთებს აქ ასეთი კარგი გოგო ამ პატარა ჩურჩხელა იტალიელთან ერთად?"
  
  
  რასტიმ გაიცინა. – ჯობია, მისტერ ფრანზინიმ არ გაიგოს, რომ ფილომინას ისე ექცევით, როგორც პატარა იტალიელს, თორემ ვიღაცის პიცის ღვეზელზე მოხვდებით.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე, სიგარეტი მივაწოდე და მოვუკიდე. "ჩემს კითხვაზე პასუხი არ გაგიცია".
  
  
  მან მანიშნა მაგიდაზე, სადაც ფრანზინი და მისი დისშვილი ისხდნენ. "შეიძლება ერთ დღეს მე თვითონ შევაგროვო ეს პატარა თეთრი კონვერტები."
  
  
  დავინახე, რომ ისინი ახლა ლამაზად იყვნენ დაკეცილი ფილომინას წინ და არ იყვნენ მიმოფანტული ვარდების თასებს შორის. "რა ჯანდაბა არიან ისინი?" Ვიკითხე. "ბარათები?"
  
  
  "შენ გქვია ნიკ კანზონერი და არ იცი რა არის ეს?" ჰკითხა მან.
  
  
  - რა თქმა უნდა, ვიცი, - ვუთხარი აღშფოთებულმა, - მაგრამ თქვენ მითხარით, მის საკმაოდ დიდ იტალიელ პოლარდ. უბრალოდ მინდა ვიცოდე, იცი თუ არა“.
  
  
  იცინოდა. "თამაშები, რომლებსაც ხალხი თამაშობს. თითოეული ეს პატარა კონვერტი შეიცავს ბატონ ფრანზინის ერთ-ერთი თანამოაზრის ჩეკს. პატარა ბიჭებმაც კი ამოთხარეს რაც შეეძლოთ. ეს ყველაფერი ფილომინას დაბადების დღისთვის. მას იქ ალბათ შვიდი თუ რვა ათასი დოლარი აქვს. "
  
  
  "და შენც იგივე გინდა?"
  
  
  "შეიძლება ერთ მშვენიერ დღეს ერთ-ერთმა პატარა იტალიელმა შემომთავაზოს სხვა რამე, გარდა შაბათ-კვირის ატლანტიკ სიტიში, და როდესაც ის ამას გააკეთებს, მე მას ავიღებ. და როცა მოვიქცევი, ბოლოს ვარდებით სავსე მაგიდასთან დავჯდები. , გადავხედე ბევრ პატარა თეთრ კონვერტს."
  
  
  "იმ შაბათ-კვირას ატლანტიკაში..." დავიწყე თქმა, მაგრამ ოთახის იქით პოპაი ფრანზინიმ მზერა შემომხედა და ხელი მბრძანებლური ჟესტით ათამაშა, რომელიც ყოყმანის საშუალებას არ აძლევდა.
  
  
  ნახევრად თავი დავუქნიე რუსტის. "Ბოდიში ძვირფასო. კეისარი უხმობს. იქნებ მოგვიანებით დაგახვედრო."
  
  
  ტუჩები აწითლდა. "ვირთხა!" მაგრამ მის თვალებში მაინც იყო გამოწვევა.
  
  
  გადაჭედილ დარბაზში გავუყევი გზას და პატივი მივაგენი ფრანზინის და ფილომინას.
  
  
  სახე ღვინით იყო შეღებილი და ლაპარაკი სქელი. "კარგად გაერთე?"
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  "Კარგი კარგი." ფილომინას მხრებზე შემოხვია. "მინდა, რომ ჩემი განათებული გოგონა სახლში წაიყვანო." მან მხრები აიჩეჩა და თითქოს ოდნავ შეკუმშვა, თვალები დაბლა ჩაეშვა, არცერთს არ გვიყურებდა. „ის თავს კარგად არ გრძნობს, მაგრამ წვეულება უკვე დაიწყო. ასე რომ, თქვენ წაიყვანთ მას სახლში, ჰა?"
  
  
  ფილომინას მიუბრუნდა. "ხო, ძვირფასო?"
  
  
  მან შემომხედა. „დავაფასებდი, ბატონო კანზონერი“.
  
  
  დავიხარე. "Რა თქმა უნდა."
  
  
  "Გმადლობთ." მოკრძალებულად წამოდგა. ”გმადლობთ, ძია ჯო. საოცარი იყო, მაგრამ თავბრუ მეხვევა“. დაიხარა და ბებერ გომბეშოს ლოყაზე აკოცა. მინდოდა მისი შეხება.
  
  
  "Მართალია მართალია!" იღრიალა მან. დაბინდული თვალებით დამიჭირა. – თავს გაუფრთხილდი, ჩემო პატარა გოგო.
  
  
  თავი დავუქნიე. "Დიახ სერ." მე და ფილომინა ხალხში კარისკენ გადავედით. რამდენიმე კარგ ღამეს აქეთ-იქით ყვიროდა, მაგრამ არავინ აქცევდა დიდ ყურადღებას, მიუხედავად იმისა, რომ ეს სავარაუდოდ მისი წვეულება იყო.
  
  
  ბოლოს ბედფორდის ქუჩაზე შევაღწიეთ და გამოვედით. სუფთა ჰაერს კარგი გემო ჰქონდა. მე და ფილომინამ ღრმად ამოვისუნთქეთ და ერთმანეთს გავუღიმეთ. მას ეცვა სუფთა თეთრი, მხრებზე ჩამოშორებული საღამოს კაბა, გარდა ღია წითელი ზოლისა, რომელიც დიაგონალზე გადიოდა წინ. მისი ხელთათმანები და კონცხი წითელ ზოლს ემთხვეოდა. საოცარი.
  
  
  პატივმოყვარე დავრჩი. ”გსურთ ჯერ ყავაზე გაჩერდეთ, მისის ფრანზინი, თუ ჯობია პირდაპირ სახლში წავიდეთ?”
  
  
  "სახლი, გთხოვ." მისის ფრანზინი ისევ გაცივდა. მხრები ავიჩეჩე და წავედით. მეშვიდე ავენიუზე და ბაროუს სტრიტზე ტაქსი მოვახერხე.
  
  
  ფილომინას საცხოვრებელ კორპუსამდე, ლონდონის ტერასამდე, სულ რაღაც ათი წუთი იყო და სამეფო სიჩუმეში ავედით სადარბაზოსკენ.
  
  
  ტაქსი გადავიხადე და გადმოვედი, შემდეგ ფილომინას დავეხმარე. მან ხელი უკან გასწია. ”ეს გამოვა,” თქვა მან ცივად. "Ძალიან დიდი მადლობა."
  
  
  ოდნავ უხეშად მოვკიდე იდაყვი, შემოვბრუნდი და კარისკენ მივმართე. „ძალიან ვწუხვარ, მისის ფრანზინი. როცა პოპაი ფრანზინი მეუბნება, წაგიყვან სახლში, მე წაგიყვან მთელი გზა სახლისკენ“.
  
  
  ვფიქრობ, მას შეეძლო ამის გაგება, მაგრამ გრძნობდა, რომ პასუხის გაცემა არ სჭირდებოდა. ცივ სიჩუმეში ავედით ლიფტით, ხოლო ლიფტის ოპერატორი ცდილობდა გვეჩვენებინა, რომ იქ არ ვიყავით.
  
  
  ჩავედით მეჩვიდმეტე სართულზე და მე მივყევი მის კარამდე, მე-17 ე.
  
  
  გასაღები აიღო და ცივად შემომხედა.
  
  
  "ღამე მშვიდობისა, ბატონო კანზონერი."
  
  
  ნაზად გავუღიმე და მტკიცედ ავიღე გასაღები ხელებიდან. „ბოდიში, ქალბატონო ფრანზინი. Ჯერ არა. შენი ტელეფონის გამოყენება მინდა."
  
  
  ”შეგიძლიათ გამოიყენოთ ის, რომელიც მდებარეობს ბარში, ქუჩის ქვემოთ.”
  
  
  ისევ გავუღიმე, როცა გასაღები საკეტში ჩავდე და კარი გავაღე. "მირჩევნია შენი გამოყენება." ცოტას შეეძლო ამის გაკეთება. მის ზომაზე თითქმის ორჯერ ვიყავი.
  
  
  ფილომინამ პატარა დარბაზში შუქი აანთო, შემდეგ კეთილმოწყობილ მისაღებში შევიდა და ორი სართულიდან ერთ-ერთი ნათურა აანთო, რომელიც კომფორტულ დივანს ეკიდა. დივნის კიდეზე დავჯექი, ტელეფონი ავიღე და ნომერი ავკრიფე.
  
  
  ფილომინამ ბინძური მზერა მომაპყრო, ხელები გადაიჯვარედინა და მოპირდაპირე კედელს მიეყრდნო. მანამ ქურთუკის გაძრობას არ აპირებდა, სანამ იქიდან არ გავედი.
  
  
  უკვე შუაღამე იყო, მაგრამ ტელეფონს დავურეკე. AX-ის ცენტრალურ საინფორმაციო ოფისში ტელეფონის ნომერი ღიაა ოცდაოთხი საათის განმავლობაში. ბოლოს ქალის ხმამ უპასუხა. "ექვს-ცხრა-ოჰ-ოჰ."
  
  
  - გმადლობთ, - ვუთხარი მე. „შეგიძლიათ გადაიხადოთ ეს ზარი ჩემი საკრედიტო ბარათის ნომრით, გთხოვთ? H-281-766-5502." ბოლო ოთხი ნომერი იყო, რა თქმა უნდა, მთავარი, ჩემი სერიული ნომერი, როგორც AX Agent #1.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - გაისმა ხმა ხაზის მეორე ბოლოში.
  
  
  ”მე მჭირდება წითელი ფაილის შემოწმება,” ვთქვი მე. ფილომინას, რა თქმა უნდა, ესმოდა ყველაფერი, რასაც ვამბობდი, მაგრამ მისგან დიდი მნიშვნელობა ვერ გაიგო. წითელი ფაილების შემოწმება იყო FBI-ს საიდუმლო აგენტების უაღრესად გასაიდუმლოებული სიის შემოწმება. თეთრი ფაილი იყო CIA-სთვის, ლურჯი - ეროვნული უსაფრთხოების სააგენტოსთვის, მაგრამ მივხვდი, რომ ეს იყო წითელი, რომელიც მჭირდებოდა.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - თქვა გოგონამ ტელეფონზე.
  
  
  - ნიუ-იორკი, - ვთქვი მე. „ფილომინა ფრანზინი. ფ-რ-ა-ნ-გ-ი-ნ-ი“. შევხედე და ოდნავ გავუღიმე. იდგა წელზე ხელებით, მუშტები წელზე მოკრული, თვალები უციმციმებდა.
  
  
  — ერთი წუთით, ბატონო.
  
  
  ეს იყო ერთ წუთზე მეტი, მაგრამ მე მოთმინებით დაველოდე და ფილომინა უყურებდა.
  
  
  ხმა დაბრუნდა. "ფილომინა ფრანზინი, ბატონო? F-r-a-n-c-i-n-i?"
  
  
  — დიახ.
  
  
  ”ეს დადებითია, სერ. წითელი ფაილი. სტატუსი C-7. Ოთხი წელი. მეთორმეტე კლასი. ფრანზინის ზეითუნის ზეთის კომპანია. გესმით სტატუსი და კლასი, ბატონო?”
  
  
  ის აუხსნიდა მათ, მაგრამ მე ვიცოდი, რომ კარგი იყო. ფილომინა FBI-ის აგენტი იყო ოთხი წლის განმავლობაში. C-7 სტატუსი იმას ნიშნავდა, რომ ის იყო FBI-ის ათასობით ინფორმატორიდან, რომლებიც მოხალისეები არიან და არასდროს ჰქონიათ კონტაქტი სხვა აგენტებთან, გარდა ერთი ადამიანის პასუხისმგებელი პირისა. მე-12 კლასი ნიშნავდა, რომ მას ვერასოდეს მოეთხოვებოდა ზომების მიღება და მას არ ჰქონდა წვდომა ბიუროს შესახებ საიდუმლო ინფორმაციაზე.
  
  
  ჯეკ გურლიმ ერთხელ მითხრა, რომ ათასობით C-7 აგენტი - ინფორმატორი უკეთესი იქნებოდა - მუშაობდნენ ნიუ-იორკში ლეგიტიმურ კომპანიებში და წერდნენ რეგულარულ ყოველთვიურ ანგარიშებს ბიზნეს ტრანზაქციებზე. ოთხმოცდათხუთმეტმა პროცენტმა ვერსად იპოვა რაიმე ღირებული, თქვა მან, მაგრამ დანარჩენმა 5 პროცენტმა ანგარიშების გადახედვაზე მთელი წუწუნი ღირდა.
  
  
  გავთიშე და ფილომინას მივუბრუნდი.
  
  
  ”კარგი, რა იცი?” - Მე ვთქვი. "არ ხარ საყვარელი პატარა გოგო?"
  
  
  "Რას ფიქრობ?"
  
  
  „საკუთარი ბიძაჩემის ჯაშუშობა. ეს უბრალოდ არასწორია, ფილომინა.
  
  
  გათეთრდა. ერთი ხელი პირისკენ მიიდო და მუხლზე უკბინა. "Რას ფიქრობ?"
  
  
  „ზუსტად რაც ვთქვი. თქვენი ბიძას ჯაშუშობა FBI-სთვის“.
  
  
  „ეს სიგიჟეა! Ვერ ვიგებ, რას ამბობ!"
  
  
  შეშინებული ჩანდა და ვერ დავადანაშაულებდი. რამდენადაც მან იცოდა, მე ვიყავი კიდევ ერთი მაფიოზი, რომელიც აპირებდა ფრანზინის ოჯახს. რაც მე ვთქვი შეიძლებოდა მისი გაფუჭება. აზრი არ ჰქონდა მის წამებას. დავიწყე მისი თქმა, მაგრამ გავჩერდი.
  
  
  მან ერთი მსუბუქი მოძრაობა გააკეთა, თითქოს ტირილს იკავებდა, ხელები ცეცხლოვანი წითელი კონცხის ქვეშ ააცურებდა. უცებ ხელში ეჭირა პატარა, მახინჯი პისტოლეტი, შაბათი ღამის მოდელი. პირდაპირ ჩემკენ იყო მიმართული. ლულა უზარმაზარი ჩანდა.
  
  
  სასწრაფოდ მოვხვიე ხელები. "ჰეი, მოიცადე! მოიცადე!"
  
  
  შეშინებული პანიკის მზერა, რომელიც ცოტა ხნის წინ მის გამო სინანულს მაგრძნობინებდა, გაქრა. მის შავ თვალებში ცივი, თითქმის ბოროტი მზერა ეტყობოდა და რბილი, მგრძნობიარე პირი მჭიდრო ხაზში იყო ჩასმული.
  
  
  მან ანიშნა მახინჯი პატარა პისტოლეტით. "Დაჯექი!"
  
  
  "ახლა დაელოდე..."
  
  
  ”მე ვთქვი დაჯექი-მეთქი”.
  
  
  გავტრიალდი, რომ დივანზე დავმჯდარიყავი, ოდნავ მოხრილი ვიყავი, როგორც უმეტესობა აკეთებს, როცა დივანზე ღრმად ჯდომას იწყებენ. შემდეგ, ერთი რხევით, ავიღე მჭიდრო ლურჯი ბალიში, რომელიც დივნის საზურგეს ამშვენებდა და მისკენ მივაგდე, თავით ჩავყვინთე დივნის კიდეზე.
  
  
  იარაღმა ყურში ჩამიკრა და ტყვია კედელს ჩემს თავზე მაღლა მიარტყა.
  
  
  იატაკზე სწრაფად ავდექი და იქით გადავხტი იქ, სადაც ის უნდა მდგარიყო, ჩემი თავი დაბნეული ვერძივით წინ მიფრინავდა და მუცელში ურტყამდა.
  
  
  მაგრამ მან ფრთხილად გადგა გვერდით. დავინახე, რომ იარაღმა ააფეთქა და შემდეგ ჩავედი. თავში რაღაცამ დაარტყა და თავი აფეთქდა წითელი ტკივილისა და შავი სიცარიელის უზარმაზარ აფეთქებაში.
  
  
  გონს რომ მოვედი მისაღების იატაკზე ზურგით ვიწექი. ფილომინა ფრანზინი ჩემს სხეულზე იჯდა. ბუნდოვნად ვიცოდი, რომ მისი ქვედაკაბა წელზე მაღლა იყო აწეული, მაგრამ მხოლოდ უხერხულად. მე ბევრად უფრო ვიცოდი ის ფაქტი, რომ თოფის ლულა პირში ჩამწყდა. ცივი ლითონი მძიმე და უგემოვნო მომეჩვენა.
  
  
  თვალებს ვახამხამებდი, რომ ფილმი გამესუფთავებინა მათგან.
  
  
  მიუხედავად მისი არაკეთილსინდისიერი პოზიციისა, ფილომინას ხმა ცივი და ეფექტური იყო.
  
  
  "კარგი. ისაუბრე. მინდა ვიცოდე ვის დაურეკე და რატომ. მაშინ მე გადავცემ FBI-ს. Ნათელია? და თუ მომიწევს, მოგკლავ”.
  
  
  პირქუშად შევხედე.
  
  
  "ილაპარაკე!" დაიკივლა მან. მან იარაღი უკან გადაიტანა იმდენი, რომ არ დამეხუჭა, მაგრამ მჭიდი ისევ ჩემს ტუჩებს ეხებოდა. ფილომინას, როგორც ჩანს, უაზრო სროლა ამჯობინა.
  
  
  "ილაპარაკე!" მან მოითხოვა.
  
  
  დიდი არჩევანი არ მქონდა. მე-12 კლასში მას არ უნდა მიეღო საიდუმლო ინფორმაცია. და მე, რა თქმა უნდა, კლასიფიცირებული ვიყავი. მეორეს მხრივ, მას ეს დაწყევლილი იარაღი ჩემს სახეზე ჰქონდა მიმართული და ჩემი FBI-ში გადაქცევის შარადის გატარება სულელურად ჩანდა.
  
  
  Მე ვილაპარაკე.
  
  
  ძნელია სერიოზული იყო, როცა ზურგზე იწექი, მკერდზე კარგად შეფუთული და გაბრწყინებული გოგო იჯდა და თოფის ლულა ტუჩებს უბიძგებს. მაგრამ შევეცადე. ძალიან ვეცადე.
  
  
  "Კარგი საყვარელო. შენ იმარჯვებ, მაგრამ დამშვიდდი“.
  
  
  მან შემომხედა.
  
  
  ისევ ვცადე. „აი, ჩვენ ამ საკითხის ერთ მხარეს ვართ. პატიოსნად! როგორ ფიქრობთ, ვის დავურეკე? მე მხოლოდ FBI-ს დავურეკე, რომ შეგემოწმებინა“.
  
  
  "რამ აიძულა ამის გაკეთება?"
  
  
  "Რა თქვი. ისე გძულს ყველაფერი აქ და მაინც აქ რჩები. მიზეზი უნდა არსებობდეს“.
  
  
  მან თავი გააქნია, ტუჩები მოკუმა. "რატომ დაურეკე FBI-ს და არა ბიძია ჯო?"
  
  
  "როგორც ვთქვი, ჩვენ ერთ მხარეს ვართ."
  
  
  შაბათის ღამის ეპიზოდი არ მერყეობდა, მაგრამ მისი აზრები უნდა შეცვლილიყო. "რა არის FBI ნომერი?" - ამოიოხრა მან.
  
  
  Ადვილი იყო. "ორი-ორი-ორი, ექვსი-ექვს-ხუთი-ოთხი."
  
  
  — რა გითხრეს?
  
  
  მე ვუთხარი მას, კლასი და სტატუსი, ეს ყველაფერი. და მე სწრაფად განვაგრძე საუბარი. მე ვერ ვუთხარი მას საიდუმლო დეტალები, მაგრამ ვუთხარი რონ ბრანდენბურგისა და მადლენ ლესტონის შესახებ FBI-ს ოფისში, რათა მეჩვენებინა, რომ ვიცნობდი მას. მე არ მითქვამს, რომ AX-ში ვიყავი ან რა მისია მქონდა, მაგრამ საკმარისად ვუთხარი, რომ მან დაიწყო იდეა. თანდათან იარაღის მჭიდმა სახიდან მოშორება დაიწყო.
  
  
  როცა დავამთავრე, მტკივნეულად ატირდა და იარაღი იატაკზე დამიდო თავის გვერდით. თვალებზე ორივე ხელი აიფარა და ტირილი დაიწყო.
  
  
  ”მარტივი, ძვირფასო. უფრო ადვილია". მხრების დასაჭერად ხელი გავწიე და ჩემსკენ წამოვიწიე, რომ ხელი თავის უკან მოვკიდე. მან წინააღმდეგობა არ გაუწია და მე გადავატრიალე ისე, რომ გვერდიგვერდ დავდექით იატაკზე, მისი თავი ჩემს მკლავზე იყო მიდებული, მეორე მკლავი კი მის გარშემო.
  
  
  "იოლი, ფილომინა, ადვილი." ის ისევ ტიროდა, ახლა უკონტროლოდ. მე შემეძლო გადახდა! მისი მრგვალი მკერდი ჩემს მკერდზე. თითები ნიკაპქვეშ მოვათავსე და სახე მხრიდან მოვიშორე. ლოყებზე ცრემლები ჩამოსდიოდა.
  
  
  კაცს მხოლოდ ერთი გზა აქვს ქალის ტირილისგან თავის დასაცავად. ნაზად, დამამშვიდებლად ვაკოცე, ახლოს მივაწექი და ისევ ვაკოცე.
  
  
  თანდათან ტირილი ჩაცხრა და მისი სხეული უფრო მოქნილი, მოდუნებული გახდა. უემოციო ტუჩები დარბილდა, მერე თანდათან, ნელ-ნელა, გაიფანტა, მერე კიდევ უფრო. მისმა ენამ დამიკრა, შემდეგ კი ხელები კისერზე მომიჭირა.
  
  
  მე ის ჩემთან ახლოს მივიჭირე, ვგრძნობდი, რომ მისი მრგვალი მკერდი ჩემზე მიჭერდა. ნაზად ვაკოცე მის სველ წამწამებს და ისე მოვიშორე სალაპარაკოდ.
  
  
  ”მარტივი, ძვირფასო, ადვილი. დამშვიდდი, - ჩავიჩურჩულე მე.
  
  
  კანკალმა გადაურბინა მის სხეულში და ჩემი პირი მისკენ მიიწია, ახლა კი მისი ენა სწრაფ, ცოცხალ ორგანოდ გადაიქცა, ღრმად შეაღწია, ტუჩები ჩემსას დააჭირა.
  
  
  ჩემმა მარჯვენა ხელი, რომელიც მას ჩემკენ აჭერდა, იპოვა ელვა მის მხრებზე ჩამოკიდებული კაბის უკანა მხარეს და ფრთხილად მოვიშორე, ვიგრძენი, რომ კაბა ჩემს თითების ქვეშ იშლებოდა, სანამ არ მიაღწევდნენ მის ზურგს და შეეხნენ მას. მისი ტრუსის დელიკატური ელასტიური ზოლი.
  
  
  ხელი ტრუსის ქვეშ ჩავიცურე და დუნდულებზე ფრთხილად გადავუსვი, ისე რომ ხელის ზურგი ძირს ჩამოვწიე. მისი თეძოები ოდნავ აწია ისე, რომ იატაკს არ ეხებოდნენ და ცოტა ხანში ტრუსი გავიხადე და გადავაგდე. თითების ერთი მოძრაობით მოვხსენი მისი ბიუსტჰალტერი და, როცა მოვშორდი, რომ ადგილი მქონოდა მის მოსახსნელად, ვიგრძენი, როგორ აფრიალდა ფილომინას თითები ჩემს შარვალში.
  
  
  ერთ წამში ფილომინა და თ. შიშვლები იყვნენ და მისი სახე ჩემს მხარში იყო ჩარგული. საძინებელში ავიყვანე, მკერდზე მისი შიშველი მკერდის შეგრძნებით დავკმაყოფილდი.
  
  
  შემდეგ მან ახლოს მოიქცია, სურვილისგან პულსირება.
  
  
  შემდეგ ფილომინამ მოძრაობა დაიწყო, თავიდან ნელა, ნაზად, მეხებოდა, მეფერებოდა, მისი სველი და ცხელი პირი მეხებოდა. კუნთები დამეჭიმა, მეძახის, მოუთმენლობისგან კანკალებდა.
  
  
  ის ახლა უფრო სწრაფად მოძრაობდა, ინტენსივობა დახვეწილობამ შეცვალა, ალი კვამლს წვავდა. ერთი ძლიერი კრუნჩხვითი მოძრაობით ავტირდი მასზე, მივაწექი საწოლზე, ჩავჯექი, დავეჯახე, გავანადგურე, ჩავყლაპე და გადავყლაპე.
  
  
  მაღლა აიწია, ექსტაზისგან ღრიალებდა, ხელები დუნდულებს მიჭერდა და თავისკენ მიჭერდა. "Ღმერთო ჩემო!" წამოიძახა მან. "Ღმერთო ჩემო!" მისი ფეხები მჭიდროდ შემომხვია წელზე, როცა ის ჩემს წონას აწევდა, მე კი მუხლებზე ავწიე თავი მის მოსათავსებლად, უფრო ღრმად, უფრო დახვეწილად ჩავიცურე, შემდეგ ველურად, გაბრაზებულმა დავიწყე ტუმბო და საბოლოოდ აფეთქდა ხალისის დიდ წყალდიდობაში.
  
  
  
  
  თავი 11
  
  
  
  
  
  
  მოგვიანებით, ჯერ კიდევ იატაკზე იწვა, ძლიერად ჩამეხუტა. „ნუ დამტოვებ, ნიკ. Გთხოვ, არ დამტოვო. მე ასე მარტო ვარ და ძალიან მეშინია."
  
  
  დიდხანს იყო მარტოსული და შეშინებული. მან მითხრა ამის შესახებ, როცა ფანჯარასთან მაგიდასთან ვისხედით, აღმოსავლეთით ზოლიან გარიჟრაჟს ვუყურებდით და შავ ყავას ვსვამდით.
  
  
  წლების განმავლობაში, როდესაც იზრდებოდა ფრანსინის ოჯახში სალივანის ქუჩაზე, როგორც პატარა გოგონა, მას წარმოდგენაც არ ჰქონდა, რომ პოპაი ფრანსინი სხვა ვინმე იყო, გარდა მისი კეთილი და მოსიყვარულე "ბიძია ჯო". ცხრა წლის ასაკიდან ის დიდ სიამოვნებას ანიჭებდა, რომ კვირაობით ინვალიდის ეტლით აეყვანა ვაშინგტონის მოედანზე პარკში, სადაც ციყვების კვება უყვარდა.
  
  
  ფინჯანი ყავა დავლიე და ცხოვრების ერთ-ერთი ყველაზე ცნობისმოყვარე საიდუმლო გამახსენდა. რატომ არ შეუძლია ყველა ქალს, რომელიც საწოლში არაჩვეულებრივად კარგია, ღირსეული ფინჯანი ყავა მოამზადოს? ჩემმა მეგობარმა თქვა, რომ ზედმეტად სექსუალურ ქალს მკლავის უკანა მხარეს გამოკვეთილი ძარღვებით შეარჩევ. მაგრამ ჩემი გამოცდილება ისეთია, რომ მათ ყავის ამაზრზენი ხარისხით შეიძლება გაიგოთ.
  
  
  ფილომინას ყავას ვარდკაჭაჭას გემო ჰქონდა. ფეხზე წამოვდექი და მაგიდის მის მხარეს მივედი. გვერდით დავიხარე და ტუჩებში რბილად ვაკოცე. ჩემი ხელი ლურჯი ხალათის ქვეშ შემიცურა, რომელიც ახლა ეცვა და ნაზად მიიხუტა შიშველ მკერდზე.
  
  
  წამით სავარძელს მიეყრდნო, თვალები დახუჭული ჰქონდა, გრძელი წამწამები ლოყაზე რბილად დაეჭირა. "მმმმმმმმ!" მერე ნაზად მომშორდა. "დაჯექი და დაასრულე ყავა."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "Თუ გინდა".
  
  
  მან ჩაიცინა. ”არა ნამდვილად, მაგრამ მოდი, ყავა მაინც დავასრულოთ.”
  
  
  უარყოფილი მამრობითი შოვინიზმის დამცინავი მზერა მივაპყარი და ისევ დავჯექი. ყავას მაინც ვარდკაჭაჭას გემო ჰქონდა.
  
  
  Ვიკითხე. - "როდის გაიგე?"
  
  
  "ძია ჯოს გულისხმობ?"
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  დაფიქრებულმა დაუქნია თავი. „ვფიქრობ, დაახლოებით ცამეტი წლის ვიყავი. New York Times Magazine-ში დიდი ამბავი იყო ბიძია ჯოზე. ჩვენ არ წაგვიკითხავს Times. სალივანის ქუჩაზე არავინ კითხულობდა. ჩვენ ყველა ვკითხულობთ Daily News-ს, მაგრამ ვიღაცამ დახია. და ფოსტით გამომიგზავნა." მან გაიღიმა. "თავიდან უბრალოდ არ მჯეროდა, რომ ძია ჯო ბრბოს ბოსი იყო, განგსტერი.
  
  
  "დიდი ხნის განმავლობაში საშინლად ვნერვიულობდი, თუმცა ეს ყველაფერი არ მესმოდა." გაჩუმდა, პირი მაგრად მოეჭიდა. „მე კი ვიცი, ვინ გამომიგზავნა. ყოველ შემთხვევაში მე ასე ვფიქრობ“.
  
  
  ჩავისუნთქე. ადამიანები ჩვეულებრივ არ ატარებენ თინეიჯერების წყენას ზრდასრულ ასაკში. "ᲯᲐᲜᲛᲝ?" Ვიკითხე.
  
  
  მან დაიწუწუნა. "ჟანგიანი პოლარდი".
  
  
  "ის გამხდარი წითური გოგონა წვეულებაზე მწვანე კაბაში?"
  
  
  "ეს არის ერთი." ამოისუნთქა და მის ტონს ოდნავ შერბილების საშუალება მისცა. „მე და რასტიმ საშუალო სკოლა ერთად გავიარეთ. ყოველთვის გვძულდა ერთმანეთი. ვფიქრობ, ჩვენ ჯერ კიდევ გვძულს. მიუხედავად იმისა, რომ ახლა ჩვენ ცოტათი მომწიფებული ვართ. ”
  
  
  "რატომ გძულთ ყოველთვის ერთმანეთი?"
  
  
  ფილომინამ მხრები აიჩეჩა. „მდიდარი იტალიელი, ღარიბი ირლანდიელი, მეზობლად მცხოვრები. Რას ელოდები?"
  
  
  "რა მოხდა მას შემდეგ რაც წაიკითხე ამბავი?" Ვიკითხე.
  
  
  „თავიდან არ მჯეროდა, მაგრამ რაღაცნაირად უნდა მჯეროდა. ვგულისხმობ, ბოლოს და ბოლოს, ეს იყო Times-ში. და მე მძულდა! უბრალოდ მძულდა! მე მიყვარდა ჩემი ბიძია ჯო და ძალიან ვწუხდი მას ინვალიდის ეტლში და ყველაფერზე, შემდეგ კი უცებ ვერ გავუძელი მის შეხებას ან ჩემთან ყოფნას.
  
  
  გაოგნებული ვიყავი. – მაგრამ შენ განაგრძე მასთან ცხოვრება.
  
  
  მან დაიწუწუნა. ”მე დავრჩი მასთან, რადგან მომიწია. რას აკეთებდა ცამეტი წლის გოგონა? Გაიქეცი? და ყოველ ჯერზე, როცა ოდნავი დაუმორჩილებლობაც კი გამოვიჩინე, ის მცემდა“. უგონოდ ლოყაზე მოისრისა. მის მეხსიერებაში დიდი ხნის დავიწყებული სისხლჩაქცევა დარჩა. ”ასე რომ, თქვენ ისწავლით ნაჩქარევად.”
  
  
  "ეს არის ის, რამაც აიძულა თქვენ წახვიდეთ FBI-ში?"
  
  
  კიდევ ერთი ფინჯანი მწარე ყავა დაისხა. - რა თქმა უნდა, არა, - თქვა მან ცოტა ხნით დაფიქრების შემდეგ.
  
  
  ”მე მძულდა ყველა ეს საშინელი რამ მკვლელობასთან, ქურდობასთან და მოტყუებასთან დაკავშირებით, მაგრამ გავიგე, რომ ამით ვიცხოვრებდი.
  
  
  Იძულებული ვიყავი. მე უბრალოდ გადავწყვიტე, რომ თვრამეტი წლის რომ გავქცეულიყავი, გავქცეულიყავი მშვიდობის კორპუსში, რამე გავაკეთო“.
  
  
  „ოჯახში ქალების უმეტესობა ასე ფიქრობს?
  
  
  „არა. მათი უმრავლესობა არასოდეს ფიქრობს ამაზე. თავს არ აძლევენ ამაზე ფიქრის უფლებას. მათ ასწავლეს არ გაეკეთებინათ ეს, როდესაც ისინი პატარა გოგოები იყვნენ. ეს არის ძველი სიცილიური გზა: რასაც კაცები აკეთებენ, ქალებს არ ეხება. "
  
  
  "მაგრამ შენ განსხვავებული იყავი?"
  
  
  მან მწარედ დაუქნია თავი. ”მე არ მომხიბლა ამით. საზიზღარი მეჩვენა, მაგრამ შორს ვერ ვიქცეოდი. წავიკითხე ყველაფერი, რაც ბიბლიოთეკაში ვიპოვე მაფიის, ორგანიზაციის, ყველაფრის შესახებ.
  
  
  „ამიტომ დავრჩი და FBI-ში მივედი. ოჯახური კავშირები. Მამაჩემი. ძია ჯომ მოკლა მამაჩემი! იცოდით ამის შესახებ? მან ფაქტობრივად მოკლა საკუთარი ძმა! Მამაჩემი".
  
  
  — ეს ნამდვილად იცი?
  
  
  მან თავი გააქნია. „არა ნამდვილად, მაგრამ როგორც კი წავიკითხე იმის შესახებ, რაც მოხდა, როდესაც სამი წლის ვიყავი - მგონი, მაშინ საშუალო სკოლაში ვიყავი - უბრალოდ მივხვდი, რომ ეს სიმართლე იყო. ეს არის ის, რასაც ძია ჯო გააკეთებდა, მე ეს ვიცი. ადრე, დარწმუნებული ვარ, დედაჩემიც ასე ფიქრობდა. იგი მხოლოდ ბიძია ჯოსთან გადავიდა საცხოვრებლად, რადგან მან აიძულა.
  
  
  ისევ ფეხზე წამოვდექი და ისე გადავედი, რომ მისი თავი მუცელზე დამეჭირა. -ნამდვილი გოგო ხარ, - ვუთხარი რბილად. "დავბრუნდეთ დასაძინებლად."
  
  
  ახედა და გაიღიმა, თვალები უბრწყინავდა. ”კარგი,” ჩაიჩურჩულა მან. მერე კი სიცილი მოასწრო. "რამდენიმე საათში ოფისში უნდა ვიყო."
  
  
  - დროს არ დავკარგავ, - დავპირდი.
  
  
  თვალი არ მოუშორებია, ფეხზე წამოდგა და ქამარი შეიხსნა, რომ ცისფერი ხალათი გაიხსნა. მისკენ მივაწექი, ხელები ღია ხალათის ქვეშ მომეხვია და მის სხეულს მივაწექი, ნელა ვეხუტებოდი, ვიკვლევდი მას. ერთი მკერდი ავწიე და დაჭერილ ძუძუს ვაკოცე, მერე მეორეს.
  
  
  მან ამოიოხრა და ორივე ხელი ჩემს შარვალზე ჩამოიწია, სასტიკად, მაგრამ ნაზად მომიჭირა. ექსტაზისგან ვკანკალებდი და რამდენიმე წუთში იატაკზე დავდექით, ვნებიანად ვკანკალებდით.
  
  
  მისი სიყვარული ისეთივე კარგი იყო, როგორც ყავა ცუდი.
  
  
  მას შემდეგ, რაც ფილომინა სამსახურში წავიდა იმ დილით, რამდენიმე საათი ვიწექი, შხაპი მივიღე, ჩავიცვი და შემდეგ ოცდამესამე ქუჩიდან ჩელსისკენ გავიარე ორი კვარტალი. ჩემს საფოსტო ყუთში იყო ჩანაწერი: „დარეკე მისტერ ფრანზინის“.
  
  
  ასევე დამფრთხალი მზერა ეტყობოდა კლერკის თვალებში. ამ დღეებში ნიუ-იორკში ბევრი ფრანგი არ არის.
  
  
  კლერკს მადლობა გადავუხადე და ჩემს ოთახში ავედი, წიგნში ჩაწერილ ნომერს დავხედე და ავკრიფე.
  
  
  ფილომინამ უპასუხა. "ფრანზინის ზეითუნის ზეთი"
  
  
  "გამარჯობა."
  
  
  - ოჰ, ნიკ, - ჩაისუნთქა მან ტელეფონში.
  
  
  "Რა მოხდა ძვირფასო?"
  
  
  — ოჰ... ოჰ, მისტერ კანზონერი. მისი ხმა უცებ გადამწყვეტი გახდა. ვიღაც უნდა შემოსულიყო ოფისში. ”დიახ,” განაგრძო მან. „ბატონ ფრანზინი მინდა გნახოთ დღეს დღის ორ საათზე“.
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი მე, - მაინც მომცემს შენი ნახვის შანსს.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - თქვა მან მკაცრად.
  
  
  "იცი რომ ვგიჟდები შენზე"
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  "ამაღამ ჩემთან ერთად ივახშმებ?"
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  "...და მერე სახლში წაგიყვან საწოლში."
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  „...და გიყვარდეს“.
  
  
  "Დიახ სერ. Მადლობა ბატონო". მან გათიშა.
  
  
  ლიფტამდე გამეღიმა. გავუღიმე კლერკს, რომელიც თითქოს ანერვიულებდა. მან მაფიის ბოსად "გაქცია" და ეს იდეა მას არ აწყობდა.
  
  
  კუთხეში Angry Squire-ისკენ დავამყარე ფილიალი მას შემდეგ, რაც ავიღე ახალი ამბების ასლი მეშვიდე ავენიუს კუთხეში მდებარე კიოსკში.
  
  
  მალე ახალი ბანდების ომი მაფიის მკვლელობის მისტერიაში
  
  
  პოლიციის კაპიტანი ჰობი მილერის თქმით, ლარი სპელმანის, ბრბოს ბოსის ჯოზეფ ფრანზინის ცნობილი ლეიტენანტის, იდუმალი გაუჩინარება, შესაძლოა ახალი ბანდების ომის დასაწყისი იყოს.
  
  
  მილერმა, რომელიც დეპარტამენტის ორგანიზებული დანაშაულის წინააღმდეგ ბრძოლის სპეციალურ განყოფილებას ხელმძღვანელობს, დღეს მიცემულ ინტერვიუში თქვა, რომ სპელმანი, ფრანზინის ხშირი თანამგზავრი და მცველი, კვირის დასაწყისიდან გაუჩინარდა ჩვეულ თავშესაფარში.
  
  
  კაპიტანმა მილერმა, სიუჟეტის მიხედვით, თქვა, რომ ქვესკნელში ვრცელდებოდა ჭორები იმის შესახებ, რომ სპელმანი ან მოკლეს და მისი ცხედარი გაანადგურეს, ან გაიტაცეს და გამოსასყიდად დააკავეს ოჯახმა, რომელსაც გაეტანო რუჯიერო ხელმძღვანელობდა.
  
  
  ჯეკ გურლიმ შესანიშნავი სამუშაო გააკეთა.
  
  
  ბრანჩი მშვიდად დავასრულე, ფილომინას სასიამოვნო მოგონებებით ვიგრძენი და ვფიქრობდი, რომ ყველაფერი მართლაც კარგად მიდიოდა, როგორც წარმოუდგენლად მეჩვენებოდა, როცა პირველად დავიწყე.
  
  
  ზუსტად ღამის ორ საათზე მივედი ფრანზინის ზეთისხილის კომპანიის ოფისში. მანიტი და ლოკლო ჩემზე წინ იყვნენ და თავს არაკომფორტულად გრძნობდნენ თანამედროვე სკამებში. გავუღიმე ფილომინას, როცა მან პოპაის კაბინეტში გვაჩვენა. გაწითლდა, მაგრამ ჩემს მზერას მოერიდა.
  
  
  პოპაი დღეს ოდნავ უფროსი და მსუქანი გამოიყურებოდა. წინა ღამეს წვეულებამ თავისი გაიტანა. ან იქნებ ეს იყო გურლის ისტორიის ეფექტი. ფრანზინის მაგიდაზე გაზეთის ასლი იდო.
  
  
  ოთახის ბოლოში კედელს მიყრდნობილი ლუი ანერვიულებული ჩანდა, როცა სამივე დავსახლდით ბიძის მაგიდის წინ.
  
  
  პოპაიმ მზერა გვიყურებდა, მის სულში სიძულვილი კი თვალებში ჩამქრალიყო.
  
  
  ის ნაწყენია სპელმანზე, გავიფიქრე ბედნიერად, მაგრამ შევცდი.
  
  
  "შენ, ლოკალო!" - დაიყვირა მან.
  
  
  "Დიახ სერ." მაფიოზი შეშინებული ჩანდა.
  
  
  "რომელმა თქვენგანმა ნახა უკანასკნელი ჩინელი ქალი სუ ლაო ლინი ბეირუთში?"
  
  
  ლოკლომ უმწეოდ გაშალა ხელები. „არ ვიცი. მე და მანიტი ერთად წამოვედით“.
  
  
  "ვფიქრობ, კანზონერი აქ იყო", - თქვა ლუიმ და მანიშნა ჩემი მიმართულებით. „იქ დავტოვე, როცა ჰაროლდი საავადმყოფოში წავიყვანე“. მან მზერა „სიმართლე უნდა ვთქვა“.
  
  
  - ბოლოს იყავი? - დაიყეფა პოპაიმ.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "Მე არ ვიცი. ლუის წასვლის შემდეგ რამდენიმე წუთი ველაპარაკე მას, შემდეგ მან გამომიგზავნა იმ ჰარკინსთან“.
  
  
  "იცით, ელოდა თუ არა ის ვინმეს თქვენი წასვლის შემდეგ?"
  
  
  თავი დამიქნია.
  
  
  თვალები დაფიქრებულმა მომაშტერდა. „ჰმმ! შენც უკანასკნელი უნდა ყოფილიყავი, ვინც ჰარკინსი ნახა“.
  
  
  ის ძალიან ახლოს იყო კომფორტისთვის, თუმცა მე ნამდვილად არ ვგრძნობდი, რომ ახლა დიდ უბედურებაში ვიყავი. - არა, - ვუთხარი უდანაშაულოდ, - ის სხვა ბიჭი იყო. ჩემს წამოსვლამდე შემოვიდა. Მაგრამ მოიცადე! უცებ გამახსენდა მზერა. ”ვფიქრობ, ეს იყო იგივე ბიჭი, რომელიც ვნახე მის ლინის სასტუმროს ფოიეში, როდესაც ის წავიდა.” თითები შუბლზე მივაჭირე. "დიახ, იგივე ბიჭი."
  
  
  პოპაი გასწორდა და მუშტი მაგიდაზე დაარტყა. "რომელი ბიჭი?"
  
  
  "ჯანდაბა, არ ვიცი გამახსენდება თუ არა. ვნახოთ... ჰარკინსმა გამაცნო. ფუჯი, მგონი, ან რაღაც მსგავსი... ფუჯიერო... ზუსტად არ მახსოვს“.
  
  
  "რუჯერო?" გულახდილად მესროლა სიტყვები.
  
  
  თითები მომიჭირა. „დიახ. Სულ ეს არის. რუჯიერო“.
  
  
  "Ჯანდაბა! რა ერქვა მას?"
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. „ღმერთო, არ ვიცი. ბილი, შესაძლოა, ან ჯო, ან რაღაც მსგავსი“.
  
  
  "და შენ ამბობ, რომ ის სასტუმროში ნახე?"
  
  
  ხელები გავშალე, ხელები ზემოთ. „დიახ. როცა გამოვედი, ის სადარბაზოში იყო და ლიფტს ელოდა. ახლა მახსოვს, მოგვიანებით ვიცანი, როცა ჰარკინსის სახლში შევიდა“.
  
  
  "Როგორ გამოიყურებოდა?"
  
  
  „იცი, საშუალოდ. ის შავგვრემანი იყო...“ მე ვაჩვენე კონცენტრირება, ჩაფიქრებული წარბები. მე შეიძლება კარგად გამეკეთებინა, სანამ მასში ვიყავი. ”მე ვფიქრობ დაახლოებით ხუთი ფუტი ათი, როგორც მუქი კანი. ოჰ, მახსოვს. მუქი ლურჯი კოსტუმი ეცვა“.
  
  
  პოპაიმ თავი დაუქნია. "ის არ ჟღერს ნაცნობი, მაგრამ იმდენი დაწყევლილი რუჯიეროა იქ, ძნელი სათქმელია." ისევ მაგიდაზე დაარტყა მუშტი, შემდეგ ეტლი გადაატრიალა ისე პირდაპირ ლუის უყურებდა. - ამ ჩინელმა ქალმა რუჯიეროზე არაფერი გითხრა?
  
  
  ლუიმ თავი დაუქნია. ”არა, ბატონო, არც ერთი სიტყვა.” ის ყოყმანობდა. – რა გჭირს, ძია ჯო?
  
  
  პოპაიმ გაბრაზებული შეხედა მას. „ააფეთქეს! ასეც მოხდა! ვიღაც ძუის შვილი შემოვიდა იქ, როცა თქვენ აფრინდით და ააფეთქეთ დაწყევლილი ადგილი. Ჯანდაბა! ბომბი! ვინიმ ახლახან დარეკა ბეირუთიდან. ამბობს, რომ ეს უკვე ყველა გაზეთშია. იქ."
  
  
  "რას იტყვით სუ ლაო ლინზე?"
  
  
  "მკვდარი, როგორც კარის ფრჩხილი", - ამბობს ვინი.
  
  
  ლუი ახლა ბიძასავით ნაწყენი იყო, ხელები წელზე მოხვია და თავი წინ მიიდო. მაინტერესებს მასაც შეეხო თუ არა.
  
  
  "კიდევ ვინმე დაშავდა?"
  
  
  პოპაიმ თავი გააქნია თითქოს იმედგაცრუებულმა. „არა. გარდა იმ დაწყევლილი ჩარლი ჰარკინსის, რომელსაც ესროლეს.
  
  
  "ისიც მოკვდა?"
  
  
  პოპაიმ თავი დაუქნია. "დიახ."
  
  
  ლუიმ წარბები შეჭმუხნა. "როგორ ფიქრობთ, რუჯიერომ გააკეთა ეს?" -კარგი ბიჭო, ლუი, - ჩუმად დავუკრა ტაში.
  
  
  - რა თქმა უნდა, ვფიქრობ, რომ რუჯიეროებმა გააკეთეს ეს, - იღრიალა პოპაიმ. „რა ჯანდაბას ფიქრობ? კანზონერი აქ ხედავს რუჯიეროს ქალბატონის სასტუმროში, შემდეგ ხვდება მას ჰარკინსის სახლში. მერე ორი გვამია. არ გგონია რომ არის კავშირი? როგორ ფიქრობთ, ეს მხოლოდ დამთხვევაა?
  
  
  - არა, არა, ბიძია ჯო, - დაამშვიდა ლუიმ. „გარდა იმისა, რომ არ ვიცი, რატომ აერიეს ისინი რუჯიეროებმა. ბეირუთის გავლით რამდენიმე ბიჭიც კი ჩამოვიყვანეთ მათთვის. ამას აზრი არ აქვს, თუ ისინი უბრალოდ არ აპირებენ ჩვენს დაჭერას. ”
  
  
  "Ჯანდაბა! რა ჯანდაბა ფიქრობ? პოპაიმ მაგიდიდან გაზეთი აიღო და ააფეთქა: "ამ დილით წაიკითხე ეს გაზეთი?"
  
  
  ლუიმ მხრები აიჩეჩა. „არ ვიცი, ძია ჯო. ლარი ადრეც გაუჩინარდა, როცა ამაღლდა. ეს ამბავი შეიძლება უბრალოდ სისულელე იყოს. თქვენ იცით, როგორია მილერის ჰობი. ამ გურლის ბიჭს შეუძლია აიძულოს ის თქვას რაც უნდა. "
  
  
  მაგრამ მოხუცს დამცირება არ შეეძლო. მან ისევ ააფრიალა ქაღალდი. „რაც შეეხება ბეირუთს, ჭკვიანი ალეკ? Მასზე რას იტყვი?"
  
  
  ლუიმ თავი დაუქნია, ამის გარკვევას ცდილობდა. "Დიახ, ვიცი. ორი ერთად ძალიან ბევრია. ვფიქრობ, ისინი გამოგვისწორებენ, მაგრამ ჯანდაბა, რამდენიმე კვირის წინ ყველაფერი კარგად მიდიოდა."
  
  
  "Ჯანდაბა!" მოხუცმა მუშტი ხელისგულს დაარტყა
  
  
  მისი მეორე ხელი. "ეს არ ჟღერს კარგად ჩემთვის!"
  
  
  ლუიმ თავი დაუქნია. ”ვიცი, ვიცი, ბიძია ჯო. მაგრამ ქუჩის ომს ახლა აზრი არ აქვს. საკმარისი პრობლემები გვაქვს“.
  
  
  „რაღაც უნდა გავაკეთოთ! მე არ ვაპირებ არავისგან ასეთი სისულელეების მიღებას, - დაიყვირა პოპაიმ.
  
  
  - კარგი, კარგი, - თქვა ლუიმ. — მაშ, რა გინდათ, რომ გავაკეთოთ?
  
  
  მოხუცს თვალები მოჭუტა და მაგიდას ნახევარი შემობრუნებით მოშორდა. „მომკალი, ჯანდაბა! იქნებ ცოტა მაინც. არ მინდა რუჯიერო. Ჯერ არა. არ მინდა. ”უბრალოდ მინდა მათ იცოდნენ, რომ ჩვენ არ გავურბივართ.” პოპაის თვალებში სიძულვილი ახლა აღელვებაში გადაიზარდა. მოხუცს სისხლის სუნი ასდიოდა. მისი სქელი ხელი ეტლის თაღს მოეჭიდა. "განაგრძე, ჯანდაბა!" - დაიყვირა მან. "Იმოძრავე!"
  
  
  
  
  თავი 12
  
  
  
  
  
  
  მე და ლუი კაპუჩინოებზე ჩამოხრჩობილი ვისხედით დასავლეთ ბროდვეიზე მდებარე ყავის მაღაზია Decima-ში.
  
  
  კედლები შოკოლადისფერი იყო და ნახმარი ლინოლეუმის იატაკი, შესაძლოა მწვანე მრავალი წლის წინ, ჭუჭყიანი შავი იყო. კედლებზე მოოქროვილი ჩარჩოების ათეული უზარმაზარი ნახატი ეკიდა, მათი ტილოები ბუზებისა და ცხიმის გამო ძლივს ჩანდა. ჭუჭყიან შუშის ვიტრინაში გამოფენილი იყო ნამცხვრების დაღლილი კოლექცია - ნაპოლეონი, ბაბა ალ რომი, მილე ფოგლი, კანოლი, პასტიციოტი. სისუფთავის ერთადერთი მტკიცებულება იყო შესანიშნავი ესპრესო მანქანა დახლის მეორე ბოლოში. კაშკაშა ბრწყინავდა, სულ ვერცხლისფერი და შავი, ბზინვარებამდე გაპრიალებული. მასზე არწივი მძვინვარებდა, გამომწვევად აფარებდა ფრთებს და მეფობდა თუჯის დიდებით.
  
  
  ლუი ცოტა ავად ჩანდა.
  
  
  ყავა მოვურიე. „რა მოხდა, ლუი? Ნაბახუსევი? ან აქამდე არასდროს არავის დახარჯავდი?”
  
  
  მან მწარედ დაუქნია თავი. „არა... კარგი, არა. Შენ იცი…"
  
  
  კარგად ვიცოდი. უცებ ყველაფერი არც ისე სუფთა იყო ბიძია ჯოს პატარა ძმისშვილისთვის, ლუისთვის. მთელი თავისი ცხოვრება იგი განთქმული იყო მაფიის თამაშით მთელი მისი მღელვარებით, რომანტიკით, ფულით და საიდუმლოებით. მაგრამ ის თავად არასოდეს მონაწილეობდა. ლუისთვის ცხოვრება იყო კარგი კერძო სკოლა, კარგი კოლეჯი, კარგი მარტივი სამუშაო, ლეგიტიმური ზეითუნის ზეთის ბიზნესის წარმართვა, კარგი დრო იყო ცნობილ განგსტერებთან, მაგრამ მათგან დაუზიანებელი.
  
  
  ისევ გამახსენდა, რომ მისი სახელიც კი წმინდა იყო. - ლუი, - ვკითხე მე, - რატომ გქვია ლაზარო? მამაშენს ფრანზინი არ ერქვა?”
  
  
  ლუიმ თავი დაუქნია, სევდიანად გაიღიმა. „დიახ. ლუიჯი ფრანზინი. ლაზარო დედაჩემის ქალიშვილობის გვარია. ძია ჯომ ის შემცვალა, როცა მასთან გადავედი. ვფიქრობ, მას სურდა ჩემი ყველა უბედურებისგან თავის დაღწევა. ბავშვს ერქმევა ალ კაპონე უმცროსი."
  
  
  Მე გავიცინე. „დიახ. Ვფიქრობ მართალი ხარ. Ვიკითხე. ”მაშ რას აპირებ ახლა?”
  
  
  ხელები უმწეოდ გაშალა. "Მე არ ვიცი. რეალურად არავის არაფერი გაუკეთებია. ვგულისხმობ, ჯანდაბა, უბრალოდ გამოდი და მოკალი ბიჭი, რადგან ის რუჯიეროს ეკუთვნის...“
  
  
  ”ეს არის ცხოვრების ფაქტები, შვილო,” გავიფიქრე მე. მხარზე მოვხვიე. -რამეს გაარკვევ, ლუი, - ვუთხარი დამამშვიდებლად.
  
  
  დეციმა დავტოვეთ და ლუიმ ერთი წუთით ქუჩას მიმოიხედა, თითქოს გადაწყვეტილების მიღებას ცდილობდა. - ნახე, ნიკ, - თქვა მან მოულოდნელი ღიმილით, - რატომ არ გაჩვენებ ანგარიშთა პალატას?
  
  
  "ანგარიშთა პალატა?"
  
  
  „დიახ. Ეს მაგარია. ერთ-ერთი, მე დავდებ. ” იდაყვში ხელი მომკიდა და რამდენიმე კარიდან ქუჩაში გამიყვანა. ”სწორედ აქ არის, Four Fifteen West Broadway”.
  
  
  ბევრი არ ჰგავდა. კიდევ ერთი იმ დიდი ძველი ლოფტიდან, რომელსაც ხედავთ ნიუ-იორკის ცენტრში სოჰოს რაიონში. ფართო პანდუსის ზემოთ იყო დიდი ლურჯი კარი, რომელიც მე ვივარაუდე, რომ სატვირთო ლიფტი იყო. მის მარჯვნივ იყო ჩვეულებრივი კარი საცხოვრებლის სტილის ფანჯრებით, ბინის შენობის საფოსტო ყუთების სტანდარტული ნაკრებით.
  
  
  ლუიმ კარებში გამიყვანა. ფოიეში ღილაკს დააჭირა.
  
  
  უპასუხა უსხეულო ხმამ. "დიახ? ვინ არის?"
  
  
  "ლუი ლაზარო და ჩემი მეგობარი."
  
  
  "ოჰ, გამარჯობა ლუი. Წავიდეთ". ზუმერი გაისმა, გრძელი და ატეხილი, და ლუიმ გააღო ჩაკეტილი კარი. აქედან ვიწრო კიბეების ხუთი ციცაბო ფრენა იყო. მწვერვალს რომ მივაღწიეთ, სუნთქვა მიჭირდა და ლუი პრაქტიკულად კოლაფსში იყო, სუნთქვა ხანმოკლე სუნთქვა მოდიოდა და სახიდან ოფლი სდიოდა.
  
  
  მეხუთე სართულის დერეფანში მეგობრული კაცი დაგვხვდა და ლუიმ სუნთქვაშეკრული გამაცნო. „ეს არის ნიკ კანზონერი, ჩიკი. ჩიკი რაიტი, ნიკ. ჩიკი მართავს ბიძია ჯოს ბუღალტრულ ოფისს. მე მეგონა ამის ნახვა გსურდა."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "Რა თქმა უნდა."
  
  
  ჩიკი იყო პატარა ჯუჯის ფორმის მამაკაცი, რომელსაც ნაცრისფერი თმის ღერები ეშვებოდა მის მელოტ თავზე და ბუჩქოვანი ნაცრისფერი წარბები, რომლებიც იუმორისტული სახიდან ამოსულიყო. მას ეცვა მუქი ლურჯი აბრეშუმის პერანგი, შავ-თეთრი ჟილეტი და ნაცრისფერი ფლანელის შარვალი. მისმა მკვეთრმა წითელმა ბაფთითა და მკლავებზე წითელი გარსით მას დოღი აზარტული მოთამაშეს პაროდია აქცევდა. მან ფართოდ გაიღიმა და გვერდზე დადგა, რომ დიდი, დაუსაბუთებელი ლურჯი კარიდან გაგვეყვანა.
  
  
  ლუი მის უკან იდგა, ოდნავ გაშლილი.
  
  
  - შემოდი, - თქვა მან ფართოდ. "ეს არის ერთ-ერთი საუკეთესო ოფისი ნიუ-იორკში."
  
  
  ასე იყო. არ ვიცოდი, რას ველოდებოდი მეხუთე სართულის ლოფისგან, რომელსაც ანგარიშთა სასამართლო ჰქვია, მაგრამ ეს ნამდვილად არ არის ის, რაც მე ვიპოვე. ჩიკიმ ნაბიჯ-ნაბიჯ მიგვიყვანა და ახსნა მთელი ოპერაცია.
  
  
  ”რაც ჩვენ გავაკეთეთ,” თქვა მან აშკარა სიამაყით, ”ეს არის ჩვენი ტოტალიზატორის და ნომრების ოპერაციების კომპიუტერიზება”.
  
  
  მთელი ლოფტი გადაკეთდა თანამედროვე, კაშკაშა გაპრიალებულ ბიზნეს ოფისად. წინ, უზარმაზარი კომპიუტერული ბანკი გუგუნებდა და აწკაპუნებდა, დაკომპლექტებული იყო სერიოზული გარეგნობის ახალგაზრდა მამაკაცებით, მოწესრიგებული საქმიანი კოსტიუმებით, რომლებიც ამუშავებდნენ კომპიუტერულ მონაცემებს სრულყოფილი ოსტატობით. ლამაზი მდივნები დაჟინებით მუშაობდნენ მერხების კარგად მოწყობილი რიგების გასწვრივ, მათი ელექტრო საბეჭდი მანქანები ეჯიბრებოდნენ ერთმანეთს. აქ ინახებოდა ნებისმიერი ადმინისტრაციული შენობის ყველა ატრიბუტი.
  
  
  ჩიკიმ ხელი ფართოდ აიქნია. „აქ მუშავდება ყველა ნომრის ფსონი, რომელიც განთავსებულია ჰიუსტონის ქუჩის ქვემოთ და ყველა ცხენის ფსონი. რბოლის ყველა შედეგი მიწოდებულია პირდაპირ ტელეფონით არლინგტონიდან ჩიკაგოს აღმოსავლეთში. ყველა ფულის ფსონი აქ იდება, ყველა ჩანაწერი ინახება, ყველა გადახდა ხდება აქედან“.
  
  
  თავი დავუქნიე, შთაბეჭდილება მოახდინა. „ბუკმეკერის ოფისში მოდის მონაცემთა ელექტრონული დამუშავება. Ძალიან კარგი!"
  
  
  ჩიკის გაეცინა. ”ძალიან ეფექტური. აქ დღეში დაახლოებით ოთხმოცი ათას დოლარს ვამუშავებთ. ჩვენ გვჯერა, რომ ეს ბიზნესივით გვჭირდება. ტკბილეულის მაღაზიაში მყოფი პატარა ბიჭის დღეები, რომელსაც რვეული უკანა ჯიბეში ჰქონდა, დასრულდა“.
  
  
  "როგორ მოქმედებს თქვენზე თამაშგარე ფსონები?" ნიუ-იორკის OTB ოფისები მთელ ქალაქში თავდაპირველად დაამტკიცა ამომრჩევლებმა არა მხოლოდ როგორც ქალაქისთვის ფულის შოვნის საშუალება და როგორც აზარტული მოთამაშეების მოხერხებულობა, არამედ როგორც ტოტალიზატორის ქვესკნელიდან გაძევების საშუალება.
  
  
  ჩიკიმ ისევ გაიცინა. ბედნიერ კაცად ჩანდა. „საერთოდ არ დაგვიშავებია, თუმცა ერთხელ დაწყებისას ამაზე ვნერვიულობდი. ადამიანებს მოსწონთ ურთიერთობა ძველ დაარსებულ ფირმასთან, ვფიქრობ, და ისინი ერთგვარი ეჭვით უყურებენ მთავრობის ფსონების ოპერაციებს.
  
  
  ”და რა თქმა უნდა, ჩვენ გვაქვს ბევრი რიცხვი და მთავრობა არ ეხება ციფრებს.”
  
  
  - ყოველ შემთხვევაში, ჯერ არა, - ჩაერია ლუიმ. ”მაგრამ როგორც მიდის საქმეები, ისინი ალბათ მალე იქნება.” მხარზე ხელი მომხვია. „რას ფიქრობ, ნიკ? საკმაოდ მაგარია, არა? "ბიძია ჯო შეიძლება გამოიყურებოდეს და მოიქცეს როგორც ძველი ულვაშიანი პეტი, მაგრამ ეს უნდა იყოს უახლესი გაჯეტი ბიზნესში."
  
  
  ლუის გამოხტომას მხოლოდ მისი გულუბრყვილობა აჯობა. ანგარიშთა პალატა იყო წინ გადადგმული ნაბიჯი კრიმინალური სამყაროს ორგანიზებაში, მაგრამ შორს იყო ბოლო სიტყვა. მე შემეძლო ლუის მეჩვენებინა ბრბოს მიერ მართული საკომუნიკაციო ცენტრი ინდიანაპოლისის სასტუმროში, რომელიც ნიუ-იორკის ტელეფონს PBX-ს გადამრთველს დაემსგავსებოდა. ქვეყანაში არსებული ყველა აზარტული თამაშების შედეგები - რბოლა, ბეისბოლი, კალათბურთი, ფეხბურთი და ა.შ. - ყოველდღე მოდის ამ სასტუმროში და შემდეგ მიკროწამებში გადაეცემა სპორტულ წიგნებს სანაპიროდან სანაპირომდე.
  
  
  მიუხედავად ამისა, ანგარიშების პალატა იყო საინტერესო სიახლე: ცენტრალიზებული, ორგანიზებული, ეფექტური. Ცუდი არაა. - მშვენიერია, - ვთქვი მე. "საოცარი!" ყურის ბიბილო მივაწექი. "ვფიქრობ, აქაც სატვირთო მანქანებზე მუშაობ, არა?"
  
  
  ლუიმ წარბები შეჭმუხნა. „არა, მაგრამ... არ ვიცი, შეიძლება ეს არ არის ცუდი იდეა. ცენტრალურ სამეთაურო პუნქტს გულისხმობ?”
  
  
  "მართალია."
  
  
  ჩიკი ცოტა შეწუხებული ჩანდა. "კარგი, ჩვენ ნამდვილად არ გვაქვს ბევრი ადგილი, ლუი, რომ აღარაფერი ვთქვათ, რამდენად რთულია ამ დღეებში ვინმეს ნდობის პოვნა."
  
  
  სიცილი მომიწია. ის კისერამდე იყო ქვესკნელის ბიზნესში, მაგრამ მოქმედებდა, როგორც ნებისმიერი ოფისის მენეჯერი ნებისმიერ ლეგიტიმურ ბიზნესში... წუხდა, რომ შეიძლება მეტი სამუშაო ჰქონდეს ან უნდა შეცვალოს თავისი მუშაობის წესი. არა მხოლოდ პატიოსანი ხალხი ეწინააღმდეგება ცვლილებას.
  
  
  ”ნიკი ქალაქში ახალია,” - განმარტა ლუიმ, ”და მე ვიფიქრე, რომ მას ჩვენი დემო ოპერაცია მეჩვენებინა. ყოველ შემთხვევაში, ძია ჯოს ეყოლება ნიკა და მე ყველა ოპერაციას გავუკეთებთ ერთ დღეს, მხოლოდ იმისთვის, რომ შევძლოთ“. ოდნავ გამკაცრდეს. "
  
  
  "დიახ." ჩიკი საეჭვოდ გამოიყურებოდა.
  
  
  ”ჩვენ ძირითადად უსაფრთხოებაზე ვიზრუნებთ”, - ვთქვი მე.
  
  
  Chicky beamed. "Კარგია. იქ დახმარება მჭირდება."
  
  
  Ვიკითხე. - "პრობლემა არ გქონდა?"
  
  
  ამოისუნთქა. „დიახ. იმაზე მეტი ვიდრე მე მინდა. მოდი ჩემს ოფისში და მე გეტყვი ამის შესახებ. ”
  
  
  ყველანი შევედით ლამაზად მოპირკეთებულ ოფისში, დიდი ლოფტის კუთხეში. იატაკზე მოწესრიგებული ხალიჩა ეყარა და მთელ კედელს ფოლადის კარადები ედო. ჩიკას მაგიდის უკან შავ გამოსახულებაზე სქელი სეიფი იდგა. მაგიდაზე მიმზიდველი ნაცრისფერი ქალბატონისა და სხვადასხვა ასაკის ათეული ბავშვის ფოტოები იყო.
  
  
  "დაჯექით, ბიჭებო." ჩიკიმ პირდაპირ სკამზე ანიშნა და მაგიდასთან მბრუნავ სკამზე ჩამოჯდა. "პრობლემა მაქვს, იქნებ დამეხმაროთ."
  
  
  ლუიმ სკამი წამოწია
  
  
  თავდაჯერებულად გავუღიმე. ამ დროისთვის მას დაავიწყდა, რომ პოპაიმ მას საკმაოდ მკაფიო მითითებები მისცა. ძია ჯოს ვიღაცის მოკვლა სურდა.
  
  
  "რა მოხდა, ჩიკი?" - ჰკითხა ლუიმ.
  
  
  ჩიკი უკან გადაიხარა და სიგარეტს მოუკიდა. "ისევ ლიმონის წვეთი Droppo", - თქვა მან. ”ყოველ შემთხვევაში, მე ვფიქრობ, რომ ის არის. მან ისევ ამოგლიჯა ჩვენი მორბენალი. ან თუნდაც ვინმეს“.
  
  
  - ჯანდაბა, თავხედი, - ჩაერია ლუიმ. „ვინმე ყოველთვის ძარცვავს მორბენლებს. რა არის დიდი საქმე?
  
  
  „მთავარი ის არის, რომ ეს ხდება დიდი საქმე! გასულ კვირას თოთხმეტი დამარტყა, ამ კვირაში კი ხუთჯერ. Მე არ მაქვს ამის საშუალება".
  
  
  ლუი ჩემსკენ შემობრუნდა. „ჩვეულებრივ ვფიქრობთ, რომ კვირაში სამიდან ოთხჯერ მივიყვანთ მორბენალს იმისთვის, რასაც ის ატარებს, მაგრამ ეს ჩვეულებრივზე ბევრად მეტია“.
  
  
  Ვიკითხე. - "არ შეგიძლია მათი დაცვა?"
  
  
  ჩიკიმ თავი დაუქნია. „ჩვენ გვყავს ას ორმოცდაშვიდი ბიჭი, რომლებსაც ყოველდღე მოაქვთ ფულს აქ მთელი ქვემო მანჰეტენიდან. ჩვენ არ შეგვიძლია მათი დაცვა ყველას“. მან გაიცინა. „ფაქტობრივად, არც კი მაწუხებს, რომ ზოგიერთ მათგანს დროდადრო გაძარცვეს, რაც სხვებს უფრო ფრთხილს გახდის. მაგრამ ეს ჯოჯოხეთია!”
  
  
  "რას იტყვით ამ ლიმონის წვეთებზე?"
  
  
  ლუის გაეცინა. ”ის დიდი ხანია აქ არის, ნიკ. რუჯიეროს ერთ-ერთი ჯგუფი, მაგრამ ზოგჯერ ის თავისით მიდის. თვითონაც ოდესღაც გაეტანო რუჯიეროს მორბენალი გახლდათ და როგორც ჩანს, ყოველ ჯერზე, როცა ფული აკლია, მორბენალს ირჩევს. მათი პოვნა საკმაოდ მარტივია, ხომ იცი. "
  
  
  "დიახ." მორბენალი კრიმინალური კიბის ბოლოშია. იღებენ ფულს და კუპონებს და აგზავნიან პოლისის ბანკში და ეს არის. ისინი, როგორც წესი, ნახევრად შეშლილი ბებერი ვინოები არიან, რომლებიც ძალიან შორს არიან სიღარიბის ზღვარზე, რომ სხვა არაფერი გააკეთონ, ან პატარა ბავშვები, რომლებიც სწრაფად იძენენ ფულს. ათასობით მათგანია ნიუ-იორკში, საზიზღარი ჭიანჭველები, რომლებიც იკვებებიან კრიმინალების გადაგდებული ლეშით.
  
  
  ”თქვენ გგონიათ, რომ ლიმონის წვეთების პერსონაჟის მოშორება დაგვეხმარება?”
  
  
  ჩიკიმ ისევ გაიცინა. ”ეს არ დააზარალებს. მაშინაც კი, თუ ეს ის არ არის, ამან შეიძლება ვინმე შეაშინოს. ”
  
  
  თავი დავუქნიე და ლუის გავხედე. "შეიძლება ორი ჩიტიც კი მოკლას ერთი ქვით, ლუი."
  
  
  ლუი ლაზაროსთვის ეს რეალობა ადვილი არ იყო. მჟავე ჩანდა. ”დიახ,” თქვა მან.
  
  
  "რატომ ეძახიან ლიმონის წვეთს?" Ვიკითხე.
  
  
  უპასუხა ლუიმ. "ის გატაცებულია ლიმონის წვეთებით, მუდმივად ჭამს მათ. ვფიქრობ, მისი ნამდვილი სახელია გრეგორიო, მაგრამ ისეთი სახელით, როგორიცაა Droppo და მუდმივად ჯიბეში ლიმონის ჩანთა... მეზიზღება, რომ დაარტყა მას. ამან გაანადგურა რამდენიმე მორბენალი.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. როგორც ჩანს, ბევრი რამ გავაკეთე დავალების დროს. "Შენზეა დამოკიდებული. ეს მხოლოდ იდეა იყო."
  
  
  ლუი უკმაყოფილო ჩანდა. „დიახ. ჩვენ ვიფიქრებთ ამაზე."
  
  
  "ეს რა არის, ორი ჩიტი ერთი ქვით?" - იკითხა ჩიკიმ.
  
  
  - არ აქვს მნიშვნელობა, - ამოიოხრა ლუიმ.
  
  
  "Დიახ სერ." ჩიკიმ ჯერ კიდევ კარგად იცოდა, რომ ლუი პოპაი ფრანზინის ძმისშვილი იყო.
  
  
  უხერხული პაუზა მოჰყვა. ხელით ავიქნიე ბრჭყვიალა კარადებისკენ, თითოეული დასტა ჩაკეტილი იყო საფრთხის შემცველი გარეგნობის რკინის ჯოხით, რომელიც იატაკიდან მაღლა ეშვებოდა თითოეული უჯრის სახელურში და ხრახნიანი იყო ფაილის ზევით. "რა გაქვთ იქ, საოჯახო სამკაულები?"
  
  
  ჩიკიმ სიგარეტს მოუკიდა და ატმოსფეროს ცვლილებით კმაყოფილმა გაიღიმა. ”ეს არის ჩვენი ფაილები,” - თქვა მან. "ყველაფრის ჩაწერა A-დან Z-მდე."
  
  
  "ყველა?" ვცდილობდი შთაბეჭდილების მოხდენა. "მთლიან ფსონების ოპერაციას გულისხმობ?"
  
  
  ”მე ვგულისხმობ მთელ ორგანიზაციას,” - თქვა მან. "ყველა."
  
  
  ირგვლივ მიმოვიხედე. "რამდენად კარგია შენი უსაფრთხოება?"
  
  
  "კარგი. ჯარიმა. Ეს მე არ მაწუხებს. აქ მეხუთე სართულზე ვართ. დანარჩენი ოთხი სართული ცარიელია, გარდა რამდენიმე ბინისა, რომლებსაც საგანგებო სიტუაციებში ვიყენებთ. ყოველ ღამე ყველა სართულზე ვდგამთ ფოლადის ჭიშკარს. ისინი პირდაპირ კედელში ჯდება და იქ ფიქსირდება. და მერე არიან ძაღლები, - დაამატა ამაყად.
  
  
  "ძაღლები?"
  
  
  „დიახ. თითოეულ სართულზე გვყავს ორი მცველი ძაღლი, დობერმანი. ჩვენ ვათავისუფლებთ მათ ყოველ ღამე, ორ სართულზე. ვგულისხმობ, კაცო, ამ კიბეებზე ამ ძაღლებთან ერთად არავინ ადის. ისინი საზიზღარი შვილები არიან! მათ გარეშეც ვერავინ შეძლებს ამ კარიბჭის გარღვევას დიდი ჯულისა და რეიმონდის გაფრთხილების გარეშე.
  
  
  "Ვინ არიან?"
  
  
  ”ჩემი ორი მცველი. ისინი აქ ყოველ ღამე ცხოვრობენ. როგორც კი ყველა გადის და ჩაკეტავს ამ ჭიშკარს, ვერავინ შეძლებს შესვლას“.
  
  
  - მომწონს, - ვთქვი მე. "თუ დიდი ჯული და რაიმონდი შეძლებენ საკუთარ თავზე ზრუნვას."
  
  
  ჩიკის გაეცინა. „ნუ ღელავ, კაცო. დიდი ჯული ყველაზე მკაცრი ბიჭია ცირკის ამ მხარეში და რაიმონდი იყო ერთ-ერთი საუკეთესო თოფის სერჟანტი კორეაში. მან იცის რა არის იარაღი“.
  
  
  "საკმარისად კარგია ჩემთვის." ფეხზე წამოვდექი და ლუიმაც იგივე გააკეთა. ”დიდი მადლობა, ჩიკი,” ვუთხარი მე. "ვფიქრობ, შევხვდებით."
  
  
  ”სწორია,” თქვა მან. ხელი ჩავკიდეთ და მე და ლუი კიბეებზე ჩავედით. თვალის დახუჭვისას მე ვხედავდი ფოლადის კარიბჭეებს, რომლებიც ჩაშენებულია ყოველი სადესანტო კედელში. ეს იყო საკმაოდ რთული კონფიგურაცია, მაგრამ მე მქონდა წარმოდგენა იმის შესახებ, თუ როგორ შეიძლებოდა მისი გადალახვა.
  
  
  
  
  თავი 13
  
  
  
  
  
  
  ვახშამი უგემრიელესი იყო, პატარა მაგიდა მინეტას უკანა ღამეში, როცა თითქმის არავინ იყო - მსუბუქი ანტიპასტო, კარგი ოსო ბუკო, ღრმად შემწვარი ყაბაყის ზოლები და ესპრესო. ფილომინა იმ მოსიყვარულე, კაშკაშა გუნებაზე იყო, რომელიც სიცოცხლეში ცოტა მღელვარებას მოაქვს.
  
  
  როცა მის კარებთან ღამემშვიდობისას ვაკოცე, ყველაფერი სიცილიონის საძაგელ გაბრაზებაში გადაიზარდა. მან ფეხი დაარტყა, დამადანაშაულა ექვს გოგოსთან ერთად დასაძინებლად, ცრემლები წამომივიდა და ბოლოს კისერზე მომხვია ხელები და მაკოცა.
  
  
  „ნიკ...გთხოვ, ნიკ. Დიდი ხნით არა."
  
  
  მტკიცედ გავთავისუფლდი. ვიცოდი, რომ შევიდოდი, დიდხანს ვიქნებოდი. იმ ღამეს საქმეები მქონდა. ცხვირის წვერზე ძლიერად ვაკოცე, ისე მივატრიალე, რომ მის კარს იყურებოდა და ზურგზე მკვეთრად დავარტყი. „განაგრძეთ. უბრალოდ დატოვე კარი ღია და მე გნახავ, როცა დავასრულებ იმ საქმეებს, რაზეც უნდა ვიზრუნო. ”
  
  
  მისი ღიმილი მაპატიებდა და ისევ გახარებულმა თქვა: „გპირდები?“
  
  
  "დაპირება". დარბაზში დავბრუნდი, სანამ ჩემი გადაწყვეტილება შესუსტდა.
  
  
  პირველი რაც გავაკეთე, როცა ჩელსიში ჩემს ოთახში მივედი, იყო ლუის დარეკვა. "გამარჯობა, ეს არის ნიკა. მისმინე, როგორ უნდა შემხვდე ამაღამ? დიახ, ვიცი, რომ გვიანია, მაგრამ ეს მნიშვნელოვანია. უფლება! ოჰ, დაახლოებით შუაღამისას. და მოიტანე ლოკლო და მანიტტა. ტონის, მგონი. ეს ისეთივე კარგია, როგორც ეს ხდება. კარგად? კარგი... ოჰ და ლუი, მიიღე Lemon Drop Droppo-ს მისამართი სანამ მოხვალ, კარგი? "
  
  
  სანამ ბოლო თხოვნას გამოეხმაურებოდა, ყურმილი გავთიშე. შემდეგ დაბლა ჩავედი და კუთხეში გაბრაზებული სკვაირისკენ წავედი. ლუდი შევუკვეთე სალის, ლამაზ ინგლისელ ბარმენს, შემდეგ კი ვაშინგტონს დავურეკე ტელეფონზე, რომელიც ბარის ბოლოს კედელზე ეკიდა. ეს იყო რუტინული სიფრთხილე იმ შემთხვევაში, თუ ჩემს სასტუმრო ოთახში ტელეფონს მოსმენდნენ.
  
  
  მე დავურეკე AX Emergency Supply-ს და, მას შემდეგ რაც საკუთარი თავი სწორად დავადგინე, შევუკვეთე 17B მოცილების ნაკრები, რომელიც იმავე ღამეს გამომიგზავნა Greyhound-მა. შემიძლია დილით ავიღო მერვე გამზირზე პორტის ადმინისტრაციის ავტოსადგურიდან.
  
  
  კომპლექტი 17B არის ძალიან მოწესრიგებული, ძალიან დამღუპველი. ექვსი აფეთქების თავსახური, ექვსი ტაიმერი დაუკრავენ, რომელთა დაყენება შესაძლებელია ქუდების გასააქტიურებლად ერთი წუთიდან თხუთმეტ საათამდე ნებისმიერი ინტერვალით, ექვსი ცალი პრაიმერის კაბელი ნაკლებად რთული სამუშაოებისთვის და საკმარისი პლასტიკური თავისუფლების ქანდაკების თავზე გვირგვინის აფეთქებისთვის. .
  
  
  გამიჭირდა ჩემი გაგება ძალიან კარგი, მაგრამ ძალიან ხმამაღალი ჯაზის კომბინაციით, ჩემგან დაახლოებით ექვსი ფუტის დაშორებით, მაგრამ საბოლოოდ მივიღე ჩემი შეტყობინება და გავთიშე.
  
  
  თერთმეტის ოცდაათზე დავტოვე Angry Squire და დავხეტიალობდი მეშვიდე ავენიუზე, გეგმებს ვაწყობდი Lemon-Drop Droppo-ს. კრისტოფერსა და მეშვიდეს კუთხეში კრისტოფერზე მარჯვნივ გავუბრუნდი ყველა ახალ გეი ბარს, შემდეგ ისევ მარცხნივ შევუხვიე ბედფორდის ქუჩაზე და ნახევარი ბლოკის შემდეგ ტონისკენ.
  
  
  ეს იყო სრულიად განსხვავებული სცენა წინა ღამისგან ფილომინას წვეულებაზე. ახლა ისევ მშვიდი და მყუდრო იყო, დაუბრუნდა თავის ჩვეულ დუქნის ატმოსფეროს, მუქ ყავისფერ კედლებზე მკრთალი ნარინჯისფერი განათება ძლივს აწვდიდა ოფიციანტებს იმ მაგიდებს შორის გადასაადგილებლად, რომლებიც დაბრუნდნენ ჩვეულ ადგილებზე მთავარ ოთახში. .
  
  
  ნაცვლად სმოკინგით შემოსილი იტალიელი მაფიოზისა და მათი ქალების გრძელ კაბებში, ადგილი ახლა იშვიათად იყო დასახლებული ნახევარი ათეული გრძელთმიანი ახალგაზრდა ბიჭებით ცისფერ ჯინსებში და ჯინსის ქურთუკებში და თანაბარი რაოდენობის მოკლეთმიანი ახალგაზრდა გოგონებით. ისე ჩაცმული. მაგრამ საუბარი დიდად არ განსხვავდებოდა წინა საღამოსგან. მიუხედავად იმისა, რომ წვეულების საუბარი ძირითადად სექსზე, ფეხბურთსა და ცხენებზე იყო ორიენტირებული, დღევანდელი ბრბო ძირითადად სექსზე, ფეხბურთის თამაშებსა და ფილოსოფიაზე საუბრობდა.
  
  
  ლუი მარტო იჯდა მაგიდასთან, კედელთან სადარბაზოს მარცხნივ, დაღვრემილი მიყრდნობილი ღვინის ჭიქაზე. არც ისე ბედნიერი ჩანდა.
  
  
  მასთან დავჯექი, კონიაკი და სოდა შევუკვეთე და მხარზე ხელი მოვკარი. „მოდი, ლუი, გაერთე. არც ისე ცუდია!”
  
  
  გაღიმება სცადა, მაგრამ არ გამოუვიდა.
  
  
  "ლუის, შენ მართლა არ გინდა ამის გაკეთება, არა?"
  
  
  "Რა უნდა ვქნა?"
  
  
  ვის ხუმრობდა? "იზრუნე Droppo-ზე."
  
  
  მან თავი პათეტიკურად გააქნია, თვალებში არ შემხვედრია. „არა, ვგულისხმობ, უბრალოდ... ოჰ, ჯანდაბა! არა!" მეტი ძალით თქვა, გახარებული იყო, რომ ღიად იყო. „არა! არ მინდა ამის გაკეთება. მე არ ვფიქრობ, რომ ამის გაკეთება შემიძლია. მე უბრალოდ… ჯანდაბა, ამ ბიჭთან ერთად გავიზარდე, ნიკ!”
  
  
  "კარგი! კარგად! ვფიქრობ, მაქვს იდეა, რომელიც იზრუნებს ლიმონის წვეთოვან ბავშვზე, გაახარებს შენს ბიძა ჯოს და დაგიცავს საფრთხისგან. როგორ მოგწონთ ეს პაკეტი?
  
  
  მის თვალებში იმედის ნაპერწკალი იყო და მისი საყვარელი ღიმილი სახეზე მოედო. „პატიოსნად? გამარჯობა ნიკ, კარგი იქნებოდა!
  
  
  "კარგი. ბეირუთში სიკეთე გამიკეთე აქ რომ მომიყვანე. ახლა მე გაგიკეთებ ერთს, არა?”
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  "კარგი. უპირველეს ყოვლისა, ეს მივიღე დღეს ჩელსიში ჩემს ყუთში." მივეცი მას შენიშვნა, რომელიც მე თვითონ დავწერე.
  
  
  კანზონერი: თქვენ იპოვით სპელმანს
  
  
  Chalfont Plaza სასტუმროს 636 ნომერში.
  
  
  ის შიშველი და მკვდარია.
  
  
  ლუი უნდობლად უყურებდა მას. "Ჯანდაბა! ეს რა ჯანდაბაა? როგორ ფიქრობთ, ეს მართალია?
  
  
  ”ალბათ მართალია, კარგი. ეს რომ არა, აზრი არ ექნებოდა ჩემთან გაგზავნას“.
  
  
  „არა, ალბათ არა. მაგრამ რატომ გამოუგზავნეს ჯანდაბა? შენ ახლახან მოხვედი!”
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. „ჯანდაბა მომკლავს. კლერკმა უბრალოდ თქვა, ვიღაც ბიჭი მოვიდა და დატოვა. შესაძლოა, ვინც ეგონა, მე უბრალოდ სასარგებლო ვიყავი და მაინც გადმოგცემთ“.
  
  
  ლუი დაბნეული ჩანდა, როგორც უნდა ყოფილიყო. "მე მაინც არ მესმის." ერთი წუთით დაფიქრდა. „მისმინე, ნიკ. როგორ ფიქრობთ, ეს იყო რუჯიერო?
  
  
  ატა პატარა ლუი! Ვიფიქრე. ”დიახ,” ვთქვი მე. "ასე ვფიქრობ".
  
  
  წარბები შეჭმუხნა. „მაშ, რა შუაშია ეს ამ საღამოს აქ მოსვლასთან? და ლიმონის წვეთი Droppo-სთან ერთად?”
  
  
  ”უბრალოდ იდეა. ლოკლო და მანიტი შენთან არიან?
  
  
  „დიახ. ისინი მანქანაში არიან."
  
  
  "კარგი. სწორედ ამას ვაპირებთ“. მე ავუხსენი ჩემი იდეა და ის აღფრთოვანდა.
  
  
  "მშვენიერია, ნიკ! მშვენიერი!"
  
  
  ჰორაციოს 88 მხოლოდ რამდენიმე ბლოკის მოშორებით იყო, ჰადსონიდან დაახლოებით ერთი ბლოკით. ლოკლოს და მანიტის ავუხსენი, როცა ავწიეთ. „დაიმახსოვრე. ჩვენ გვინდა, რომ ის ცოცხალი იყოს. არაუშავს, თუ ცოტა დაზიანებულია, მაგრამ მე არ მინდა სხეულები. Ნათელია?"
  
  
  საჭესთან ლოკლო მხრები აიჩეჩა. "ეს ჩემთვის გიჟურად ჟღერს."
  
  
  ლუიმ მსუბუქად დაარტყა თავში, რათა გაეგო, ვინ იყო პასუხისმგებელი. „არავის გკითხავთ. ისე მოიქეცი, როგორც ნიკა ამბობს.
  
  
  ჰორაციო ოთხმოცდარვა იყო უფუნქციო ნაცრისფერი შენობა, იდენტური მაღალი საფეხურებითა და რკინის მოაჯირებით. მანიტის დაახლოებით ორმოცდახუთი წამი დასჭირდა გარე კარის საკეტის გასაღებას და კიდევ ოცდაათი წამი შიდა კარის გასაღებას. კიბეები რაც შეიძლება ჩუმად ავიარეთ და ბოლოს მეექვსე სართულზე დაჯდომით გავჩერდით, რომ ასვლისას სუნთქვა შეგვეკრა. მხოლოდ სამნი ვიყავით - ლოკლო, მანიტი და მე - რადგან ლუი მანქანაში დავტოვეთ ქვემოთ.
  
  
  მანიტს არ ჰქონდა პრობლემა 6B ბინის კართან. ის არ იყენებდა პლასტიკურ ბარათს, როგორც ამას აკეთებს ახლა ყველა ჯაშუშური წიგნი. მან უბრალოდ გამოიყენა მოძველებული ბრტყელი დანა, ქირურგიული სკალპელის ფორმისა და პატარა ხელსაწყოს, რომელიც ფოლადის ქსოვის ნემსს ჰგავდა. ოცი წამიც არ იყო გასული, რომ კარი ჩუმად გაიღო და მანიტი განზე გადგა, რომ შემეშვა, ნეანდერტალელ სახეზე თვითკმაყოფილების დიდი მილოცვის ღიმილი გამოესახა.
  
  
  აშკარად მისაღები ოთახში შუქი არ იყო, მაგრამ ოთახის მეორე ბოლოში დახურულ კარს მიღმა შუქი იყო. სწრაფად წავედი წინ, ლოკლო და მანიტი ზუსტად უკან იყვნენ, თითოეულ ჩვენგანს პისტოლეტით ხელში.
  
  
  კართან მივაღწიე, გავაღე და ერთი სწრაფი მოძრაობით შევედი საძინებელში. არ მინდოდა დროპოსთვის იარაღის ასაღებად წასულიყო შანსი.
  
  
  არ მჭირდებოდა ნერვიულობა.
  
  
  გრეგორიო დროპო ძალიან დაკავებული იყო, ყოველ შემთხვევაში, იმ მომენტისთვის, რომ არ ინერვიულო ისეთი მცირე ინციდენტის გამო, როგორიც სამხელიანი მამაკაცი დილის პირველ საათზე შეიჭრა მის საძინებელში. Droppo-ს შიშველი სხეული კრუნჩხვით აკანკალდა, ფურცლებს ატრიალებდა და აფრიალებდა გოგონას ქვეშ, რომელთანაც სიყვარულს უწევდა. მისი ხელები მჭიდროდ შემოეხვია კისერზე, მიიზიდა მისკენ, მათი სახეები ერთმანეთზე იყო მიყრდნობილი, ისე რომ ყველაფერი, რაც ჩვენ დავინახეთ, იყო ცხიმით გაწურული თმა, გოგონას დაჟინებული თითებით აჩეჩილი. მისი წვრილი ფეხები, თხელი და თეთრი სხეულის თმიან სიბნელესთან, წელზე იყო გამოკვეთილი, მიჯაჭვული მოლიპულ ოფლს, რომელიც მას ასხამდა. მისი ხელები და ფეხები იყო ყველაფერი, რასაც ვხედავდით.
  
  
  დიდი ძალისხმევით, Droppo-მ შეასრულა კლასიკური უკანა და მაღლა სპიკის მოძრაობა საბოლოო ყვირილის ნახტომამდე. ერთი ჭიქა ყინულის წყალი არ მქონდა ხელზე, შემდეგი ნაბიჯი გადავდგი და ჩექმის თითი ნეკნებში ჩავარტყი.
  
  
  გაიყინა. მერე თავი შემოირტყა, თვალები გაუფართოვდა უნდობლად. "ვაააა...?"
  
  
  ისევ დავარტყი წიხლი და ტკივილისგან ამოისუნთქა. ის გათავისუფლდა და გოგონა ზურგზე გადააგდო, გვერდით აგონიაში ეჭირა.
  
  
  შეყვარებულის უეცარმა წასვლამ დატოვა გოგონა ზურგზე გაშლილი საშინელებისგან გამობურცული თვალებით. იდაყვებზე დაეყრდნო, პირი გაიღო ყვირილისთვის. მარცხენა ხელი პირზე ავიფარე და ზურგით ფურცელს მივაწექი, შემდეგ ძირს დავიხარე და ვილჰელმინას მივანიშნე, მუჭა თვალებიდან სულ რაღაც სანტიმეტრით დაშორებით.
  
  
  ცოტა ხანი იბრძოდა, ოფლიან სხეულს ჩემი ხელის ზეწოლის ქვეშ ახვევდა, მერე მიხვდა რასაც უყურებდა და გაიყინა, თვალები იარაღს მიაკრა. შუბლზე ოფლის მარცვლები იდგა და წითელ თმის აშლილ ღეროებს ურევდა.
  
  
  მის გვერდით, დროპომ დაიწყო ფეხების ჩამოკიდება საწოლის კიდეზე, მაგრამ ლოკლო იქ იყო. თითქმის შემთხვევით, მან რევოლვერის მჭიდი დაარტყა სახეში Droppo-ს და ის მტკივნეული ტირილით უკან დაბრუნდა, სისხლიანი ცხვირს აჭერდა. ლოკალომ ერთი ხელით ასწია დაქუცმაცებული ბალიში იატაკიდან და დროპოს სახეზე მიაწება, ხმები ჩაახშო. მეორეს დროპოს გაშლილ ფეხებს შორის მოარტყა, ისე, რომ პისტოლეტის კონდახი შიშველ კაცს საზარდულის წიაღში ჩაარტყა.
  
  
  ბალიშის ქვემოდან ცხოველური ხმა ისმოდა და სხეული ჰაერში აკანკალდა, ზურგი თაღოვანი იყო, მთელი სიმძიმე მხრებზე ეყრდნობოდა, შემდეგ კი საწოლზე კოჭლობით დაეშვა.
  
  
  ”ის გაქრა, უფროსო”, - თქვა ლოკლომ ლაკონურად. ვფიქრობ, ის იმედგაცრუებული იყო.
  
  
  - ბალიში მოიხსენი, რომ არ დაიხრჩო, - გავხედე გოგონას და მუქარით ავკარი ვილჰელმინას. „არაფერია ხმაური, არაფერი, როცა ხელს ვიღებ. Ნათელია?"
  
  
  მან თავი დაუქნია, როგორც შეეძლო, საშინლად მიყურებდა. - კარგი, - ვთქვი მე. "დაისვენე. ჩვენ არ დაგიშავებთ." პირიდან ხელი მოვიშორე და უკან დავიხიე.
  
  
  ის გაუნძრევლად იწვა, ჩვენ სამივე ვიდექით პისტოლეტებით ხელში და აღფრთოვანებული ვიყავით მისი სილამაზით. მიუხედავად იმისა, რომ სექსისგან ოფლს ატარებდა, თვალებში საშინელებასა და აჩეჩილ თმას ატარებდა, ის საოცარი იყო. შიშველი მკერდი აუცახცახდა და მწვანე თვალებიდან უცებ ცრემლები წამოუვიდა.
  
  
  "გთხოვ, გთხოვ, არ მატკინო", - დაიღრიალა მან. – კეთილი იყოს შენი მობრძანება, ნიკ.
  
  
  მერე ვიცანი. ეს იყო რასტი პოლარდი, მწვანე კაბაში გამოწყობილი პატარა წითური, რომელსაც ტონის წვეულებაზე ვეფლირტავე, ის, ვინც მთელი იმ წლების წინ ფილომინას ტანჯვას იწყებდა ანონიმური კონვერტით, რომელშიც ამოჭრილი იყო Times.
  
  
  ჩემ გვერდით მდგომმა მანიტიმ მძიმედ დაიწყო სუნთქვა. — ძეო! - წამოიძახა მან. საწოლზე დაიხარა და ცალი ხელი მკერდს მისწვდა.
  
  
  პისტოლეტით თავზე დავარტყი და გაოგნებული უკან დაიხია.
  
  
  რუსტის ლოყებზე ცრემლები ჩამოუგორდა. ზიზღით შევხედე მის შიშველ სხეულს. "თუ ეს არ არის ერთი ჩოჩქოლი იტალიური, ეს მეორეა, არა, რუსტი?"
  
  
  გადაყლაპა, მაგრამ არ უპასუხა.
  
  
  ხელი გავწიე და დროპოს მივაწექი, მაგრამ ის გაუნძრევლად იყო. „მოიყვანე“, ვუთხარი ლოკალოს.
  
  
  რუსტისკენ მივბრუნდი. "ადექი და ჩაიცვი."
  
  
  მან ნელა დაიწყო ჯდომა და საკუთარ შიშველ სხეულს შეხედა, თითქოს ახლახან მიხვდა, რომ სრულიად შიშველი იწვა ოთახში ოთხ მამაკაცთან ერთად, რომელთაგან სამი პრაქტიკულად უცხო იყო.
  
  
  უცებ წამოჯდა, მუხლები ერთმანეთში მოუყარა და მის წინ მოხარა. ხელები მკერდზე გადაიჯვარედინა და გაშტერებული გვიყურებდა. "შენ ცბიერი ძუების შვილებო", შეაფურთხა მან.
  
  
  Მე გავიცინე. „ნუ ხარ ასეთი მოკრძალებული, რასტი. ჩვენ უკვე ვნახეთ, როგორ გაუმკლავდებით ამ იდიოტს. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ უარესად ვიხილოთ“. ხელში ავიყვანე და საწოლიდან იატაკზე წამოვდექი.
  
  
  ვიგრძენი, რომ მისგან მაშინვე ამოვარდა ბრძოლის მცირე ნაპერწკალი. გავუშვი და ნელა წამოდგა ფეხზე და საწოლის გვერდით სკამზე მივიდა, თვალს არიდებდა. მაქმანებიანი შავი ბიუსტჰალტერი აიღო და ჩაცმა დაიწყო, თან კედელს უყურებდა. სრული დამცირება.
  
  
  მანიტიმ ტუჩები დამიკრა და მე მას შევხედე. ლოკლო სამზარეულოდან ოთხი ქილა ცივი ლუდით დაბრუნდა.
  
  
  ყველა უჯრაზე მოათავსა და ფრთხილად გახსნა. ერთი მომცა, მანიტიმ ერთი და თვითონ აიღო. შემდეგ მან აიღო მეოთხე და თანაბრად დაასხა Lemon-Drop Droppo-ს ინერტულ სხეულზე, ლუდი მის ოფლიან ფორმაზე დაიღვარა და ფურცელი ირგვლივ დაასველა.
  
  
  დროპომ კვნესით გაიღვიძა, ხელები ინსტიქტურად მის გაბრაზებულ სასქესო ორგანოსკენ გაიშვირა.
  
  
  ვილჰელმინას დამახინჯებული ცხვირის ხიდზე ისეთი ძალით დავარტყი, რომ ცრემლები წამოუვიდა. "Რა?" მან ამოისუნთქა: "რა...?"
  
  
  "უბრალოდ გააკეთე ზუსტად ის, რასაც მე გეტყვი, მეგობარო, და შეგიძლია გადარჩე."
  
  
  "Რა?" მან ისევ მოახერხა გამოსვლა.
  
  
  კეთილსინდისიერად გავუღიმე. - პოპაი ფრანზინი, - ვთქვი მე. "ახლა ადექი და ჩაიცვი."
  
  
  საშინელება ეტყობოდა მის თვალებში, როცა ნელა წამოდგა საწოლიდან, ერთი ხელი ისევ საზარდულისკენ ეჭირა. ნელა იცვამდა და თანდათან ვიგრძენი მისი დამოკიდებულების შეცვლა. სიტუაციის შეფასებას ცდილობდა, გამოსავალს ეძებდა. მას იმაზე მეტად სძულდა, ვიდრე განიცდიდა და მოძულე ადამიანი საშიშია.
  
  
  დროპომ დაასრულა ჩექმების შეკვრის მტკივნეული პროცესი, დროდადრო კვნესა აშორებდა მის მჭიდროდ დაჭერილ ტუჩებს, შემდეგ ორივე ხელით აიღო საწოლზე, რომ ფეხზე წამომდგარიყო. როგორც კი ფეხზე წამოდგა, მუხლში ჩავდექი. მან იყვირა და მკვდარი სისუსტით დაეცა იატაკზე.
  
  
  ლოკლოზე ვანიშნე. – ისევ აიღე, ფრანკო.
  
  
  ოთახს გადაღმა, სრულიად ჩაცმული, მოულოდნელად გაცოცხლდა ჟანგიანი პოლარდი. თმები ჯერ კიდევ აწეული ჰქონდა და პომადა დაბინძურებული, მაგრამ კელის მწვანე ქვედაკაბა და შავი აბრეშუმის ბლუზა ეცვა.
  
  
  ბიუსტჰალტერსა და ტრუსებზე ჩაცმულმა ისევ გამბედაობა მისცა.
  
  
  ”ეს იყო სასტიკი,” ჩიოდა მან. "მან შენთვის არაფერი დაგიშავებია."
  
  
  ”ამ კლიპის გაგზავნა ფილომინა ფრანზინისთვის მთელი იმ წლების წინ ასევე სასტიკი იყო”, - ვუპასუხე მე. – არც ის გაგიკეთებიათ არაფერი.
  
  
  ამ უკანასკნელმა სისასტიკემ ლიმონ-დროპოს საბრძოლო სულისკვეთების უკანასკნელი კვალი ჩამოართვა და ჩვენთან ერთად კიბეებზე ოდნავ მოხრილი, ორივე ხელი მუცელზე მიჭერილი დაეშვა.
  
  
  რუსტი წინ დავდეთ ლოკლოსთან და მანიტთან ერთად და დროპო ლუის მე და უკანა სავარძელზე მოვათავსეთ. მერე ჩალფონტ პლაზაში წავედით. ლუი, დროპო და მე შევედით მენის სახლის წინა შესასვლელში, დანარჩენი სამი კი ლექსინგტონის გამზირიდან შევედით.
  
  
  636-ე ოთახის წინ შევხვდით. კარებიდან აბრა „არ შემაწუხო“ მოვაცილე და გასაღები გადავიღე. სუნი არც თუ ისე ცუდი იყო, რადგან ორი ღამის წინ წასვლის წინ კონდიციონერი ჩავრთე, მაგრამ შესამჩნევი იყო.
  
  
  "Რისი სუნია?" ჰკითხა რასტიმ და უკან დახევას ცდილობდა. მე ძლიერად მივაწექი და ის ნახევრად გაიფანტა ოთახში და ყველა შევედით. მანიტიმ კარი გვიხურა.
  
  
  მე გავაფრთხილე სხვები, რა უნდა ელოდონ, და Droppo იყო ძალიან ავად, რომ ნამდვილად ზრუნვა. მაგრამ არა ჟანგიანი. ფეხზე წამოდგა, აშკარად გაბრაზებული ჩანდა. "რა ჯანდაბა ხდება აქ?" - დაიკივლა მან. "Რისი სუნია?"
  
  
  აბაზანის კარი გავაღე და ლარი სპელმანის შიშველი სხეული ვაჩვენე.
  
  
  "ღმერთო ჩემო! ღმერთო ჩემო!" რასტიმ ატირდა და სახეზე ხელები აიფარა.
  
  
  - ახლა გაიხადეთ ტანსაცმელი, ორივემ, - ვუბრძანე მე.
  
  
  Droppo, მისი სახე კვლავ დახრილი ტკივილისგან, სულელურად დაიწყო მორჩილება. მას აღარ დაუსვა კითხვები.
  
  
  არა ჟანგიანი. "Რას აპირებ?" მან მიყვირა. "Ღმერთო ჩემო…"
  
  
  - დაივიწყე ღმერთი, - წამოვხტი მე, - და გაიხადე ტანსაცმელი. ან გინდა ჯინომ გაგიკეთოს?“
  
  
  მანიტიმ გაიცინა და რასტიმ ნელა დაიწყო ბლუზის ღილების შეხსნა. ბიუსტჰალტერი და ბიკინის ტრუსი ჩამოიფარა, ისევ ყოყმანობდა, მაგრამ მე ვილჰელმინას მივაშტერდი და მან მოჩვენებითად დაასრულა სამუშაო და ტანსაცმელი იატაკზე დაყარა პატარა გროვად.
  
  
  ლუიმ ტანსაცმლის ორივე ნაკრები აიღო და თან მოტანილ პატარა ჩანთაში ჩაყარა. დროპო საწოლის კიდეზე იჯდა და იატაკს უყურებდა. კომოდმა რასტი კუთხეში მიაგდო ისე, რომ მხოლოდ მისი შიშველი ბარძაყი დავინახეთ. ხელები მკერდზე აიფარა და ოდნავ აკანკალდა. ოთახი ცივდა კონდიციონერისგან.
  
  
  გასვლისას კარებთან ვიდექი. - ახლა მინდა, რომ თქვენ ორი შეყვარებული აქ დარჩეთ, - ვუთხარი მე. „ცოტა ხნის შემდეგ ვიღაც წამოდგება და შენ შეგიძლია გამოასწორო საქმე. ამასობაში მანიტი კარს მიღმა დადგება. თუ ის პატარა ნაპრალს ოდნავ მაინც გახსნის, სანამ ვინმე აქ მოხვდება, მოგკლავს. Გესმით ეს? - შევჩერდი, - ეშმაკი მაინც მოგკლავს, დროპო, არ ვიცი, რას დაუშავებს.
  
  
  კარი დავხურე და ყველანი ლიფტით ჩავედით.
  
  
  ფოიეში ჯეკ გურლის ტელეფონით დავურეკე.
  
  
  — ძეო! - დაიწუწუნა ტელეფონზე. — ღამის ორი საათია.
  
  
  - დაივიწყე, - ვთქვი მე. "მე მაქვს თქვენთვის ამბავი ჩალფონტის მოედანზე 636 ოთახში."
  
  
  "ჯობია ყველაფერი კარგად იყოს."
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. „კარგად ჟღერს, ჯეკ. იქ, 636-ე ოთახში სამი ადამიანია, ყველა შიშველი და ერთი მკვდარია. და ერთ-ერთი მათგანი ქალია“.
  
  
  "Იესო ქრისტე!" ხანგრძლივი პაუზა იყო. "მაფია?"
  
  
  - მაფია, - ვუთხარი და გავთიშე.
  
  
  ყველამ ქუჩაში გავედით Sunrise Cocktail Bar-მდე და დავლიეთ. მერე სახლში წავედით.
  
  
  თავი 14
  
  
  
  
  ფილომინამ ჩემი ხელი მარცხენა მკერდიდან მომიშორა და საწოლში წამოჯდა, ბალიში ზურგს უკან ასწია, რათა ზურგის ქვედა ნაწილი დაეჭირა. დაბნეულმა შუბლი შეკრა.
  
  
  ”მაგრამ არ მესმის, ნიკ. ეს სასაცილოა, ან საშინელი, ან რაღაც მსგავსი. პოლიცია ვერ დაამტკიცებს, რომ რასტიმ და დროპომ მოკლეს ლარი სპელმანი, არა? Მე ვგულისხმობ…"
  
  
  მარჯვენა მკერდს ვაკოცე და საწოლზე გადაწოლილი თავი მუცელზე დავდე.
  
  
  Მე განვმარტე. „ისინი ვერ დაამტკიცებენ, რომ რასტიმ და დროპომ მოკლეს სპელმანი, მაგრამ ამ ორს ჯოჯოხეთური დრო ექნება იმის დასამტკიცებლად, რომ მათ ეს არ გააკეთეს“.
  
  
  "თქვენ გულისხმობთ, რომ პოლიციელები მათ უბრალოდ გაუშვებენ?"
  
  
  "Ნამდვილად არ. გახსოვს, როგორ გითხარი, რომ ის ლითონის სიგარის კონტეინერი კომოდზე დავტოვე, სანამ წავიდე?
  
  
  მან თავი დაუქნია. „ჰეროინით იყო სავსე. ორივეს დაკავების ბრალდებით დააკავებენ“.
  
  
  "ოჰ." წარბები შეჭმუხნა. ”იმედი მაქვს, რასტი არ მოუწევს ციხეში წასვლას. ვგულისხმობ, მძულს იგი, მაგრამ..."
  
  
  მუხლზე ხელი მოვკარი, რომელიც სადღაც მარცხენა ყურის მარცხნივ იყო. „ნუ ღელავ. გაზეთებში ბევრი რამ იქნება და ბევრი ადამიანი თავებს იღრღნის, მაგრამ ეს ისეთი ცუდი წყობაა, რომ ნებისმიერ კარგ ადვოკატს შეუძლია მათი ამოღება“.
  
  
  „მაინც არ მესმის
  
  
  
  
  
  და ეს, ”- თქვა მან. "პოლიცია შენ და ლუის არ გეძებს?"
  
  
  "შანსი არ არის. Droppo-მ იცის, მაგრამ ის არ აპირებს პოლიციელებს უთხრას რა მოხდა. ეს ჯანდაბა დამამცირებელია. ის არასოდეს აღიარებს მათ, რომ კონკურენტ ბანდას შეეძლო თავი დაეღწია. Ruggieros საკმაოდ გაბრაზებული იქნება. მეორეს მხრივ, და ეს არის ზუსტად ის, რაც ჩვენ გვინდა."
  
  
  "რას გააკეთებენ ისინი?"
  
  
  ”კარგი, თუ ისინი რეაგირებენ ისე, როგორც მე იმედი მაქვს, ისინი გამოვლენ სროლაზე.”
  
  
  მეორე დღეს, რა თქმა უნდა, გაზეთები გამოვიდა სროლის შესახებ. მიეცით გაზეთების ბიჭს შიშველი კაცი და შიშველი გოგონა სასტუმროს ნომერში შიშველი გვამით და ის ბედნიერი იქნება. დაამატეთ ორი კონკურენტი ქვესკნელის ფრაქცია და მაღალი ხარისხის ჰეროინის კონტეინერი და ის სიამოვნებას მიიღებს. ჯეკ გურლი მთვარეზე იყო ჟურნალისტიკის შესახებ.
  
  
  მეორე დილით ახალი ამბების სურათები ისეთივე კარგი იყო, როგორიც ოდესმე მინახავს. ფოტოგრაფმა საწოლზე შიშველი მჯდარი Droppo დააფიქსირა შიშველი რუსტის ფონზე და გადაჯვარედინებული ხელებით თავის დაფარვას ცდილობდა. მათ უნდა გაეკეთებინათ ჰაერის დავარცხნა, რომ საკმარისად წესიერი ყოფილიყო დასაბეჭდად. სათაურის ავტორმაც კარგად გაატარა დრო:
  
  
  შიშველი მაფიოზი და გალი ტანითა და დოპით შიშველი დაიჭირეს
  
  
  The New York Times-მა არ მიიჩნია ის წინა გვერდის სიუჟეტად, როგორც ეს News-მა გააკეთა, მაგრამ დააფასა ექვსსვეტიანი, მეთექვსმეტე გვერდიანი ბაინდერი ერთნახევარი სვეტით და გვერდითი ზოლით მაფიის ისტორიაზე ნიუში. იორკი. . ორივე ფრანზინიმ და რუჯიერომ შეასრულეს დიდი როლები, მათ შორის საკმაოდ დეტალური აღწერა პოპაის სავარაუდო ჩხუბის შესახებ ფილომინას მამასთან რამდენიმე წლის წინ.
  
  
  თავად პოპაის არ აინტერესებდა. ის იმდენად ბედნიერი იყო, რომ სამყაროს სიძულვილმა დარჩენის საშუალება მისცა. მას გაეცინა, როდესაც ლუიმ მეორე დღეს ეს ამბავი აჩვენა, სავარძელზე მიყრდნობილი და ყვირილი. ის ფაქტი, რომ ლარი სპელმანი მოკლეს, მას საერთოდ არ აწუხებდა, გარდა იმისა, რომ სპელმანის სიკვდილი ასახავდა რუჯერო ფრანზინის შეურაცხყოფას.
  
  
  რაც შეეხება პოპაის, უხერხულობას და ღირსების დაკარგვას, რაც რუჯიერომ განიცადა მათი ერთ-ერთი ღილაკის ასეთ სასაცილო სიტუაციაში ყოფნის გამო, მკვლელობაზე მეტად. ამ სამყაროს ფრანზინისთვის მკვლელობა ჩვეულებრივი მოვლენაა, აბსურდი კი იშვიათი.
  
  
  ლუისიც აღფრთოვანებული იყო ბიძის თვალში შეძენილი ახალი პოზიციით. მე არ მჭირდებოდა მისთვის დამსახურება. იმ დილით, როცა Franzini Olive Oil-ის ოფისში მივაღწიე, ლუი უკვე ქება-დიდებაში იყო. დარწმუნებული ვარ, ლუიმ არ უთხრა პოპაის, რომ ეს მისი იდეა იყო, მაგრამ არც უთქვამს, რომ ეს ასე არ იყო.
  
  
  დავჯექი და დაველოდე რუჯიეროს პასუხს.
  
  
  არაფერი მომხდარა და გადავხედე ჩემს პოზიციას. აშკარად ვერ შევაფასე რუჯიერო. თავიდანვე უნდა გამეგო, რომ გაეტანო რუჯიერო არ იყო ისეთი ლიდერი, რომელიც შეიძლება პანიკაში ჩავარდნილიყო სისხლიან და ძვირადღირებულ ბანდურ ომში, ჩემი დაწყებული სენანიგანების გამო.
  
  
  პოპაი ფრანზინი ადვილად პროვოცირებულია, მაგრამ არა რუჯიერო. ამ შემთხვევაში ისევ პოპაი ავირჩიე. მისი რეაქციისა და ძლიერი რეაქციის იმედი მაქვს. ადრე მქონდა გეგმა, ამიტომ შევუკვეთე ეს 17B ნაკრები ვაშინგტონიდან და უბრალოდ დამჭირდა პატარა დახმარება ფილომინისგან, რომ აეწყო. ჩემი სამიზნე იყო აუდიტორთა სასამართლო, ფრანზინის მთელი ოპერაციის გული.
  
  
  მე მივიღე ის მხოლოდ ხუთი დღის შემდეგ Lemon-Drop Droppo კაპერიდან.
  
  
  ყველაფერი რაც მჭირდებოდა ფილომინისგან იყო ალიბი იმ შემთხვევაში, თუ ანგარიშების პალატის ერთ-ერთი მცველი მოგვიანებით ჩემს იდენტიფიცირებას შეძლებდა. მე განზრახული მქონდა დავრწმუნებულიყავი, რომ მათ არ შეეძლოთ, მაგრამ ეს იყო საკმაოდ მარტივი სიფრთხილის ზომა.
  
  
  Franzini Olive Oil Com-ისთვის საიდუმლო არ იყო, რომ ფილომინამ „ბევრი დაინახა იმ ახალი ბიჭის, ნიკის, ბიჭი, რომელიც ლუიმ იქიდან ჩამოიყვანა“. ყველაფერი მარტივი იყო. იმ ღამეს ჩვენ უბრალოდ წავედით დევიდ ამრამის კონცერტზე ლინკოლნ ცენტრში. ამ დღეებში ნიუ-იორკში ამრამის სანახავად ბილეთების შოვნა თითქმის შეუძლებელია, ამიტომ ბუნებრივი იყო, რომ ცოტათი ვაჩვენოთ ის, რაც მე მივიღე. მაგრამ არავინ იცოდა, რომ ისინი ჯეკ გურლიდან იყვნენ ახალი ამბებიდან.
  
  
  დაველოდე სანამ სახლში შუქი ჩაქრებოდა და წამოვედი. ამრამი შეიძლება იყოს საუკეთესო თანამედროვე კომპოზიტორი ამერიკაში, მაგრამ მე მქონდა ბევრი სამუშაო და ცოტა დრო ამისთვის. შოუს დასრულებამდე მინდოდა დაბრუნება.
  
  
  თხუთმეტ წუთზე ნაკლები დასჭირდა ტაქსით ლინკოლნის ცენტრიდან სოჰოში, 417 W. Broadway, გრაფის სახლის გვერდით.
  
  
  ეს იყო მსგავსი შენობა, ოთხსართულიანი ბინა, ბოლო სართულზე დიდი სხვენით. მას აკლდა სატვირთო ლიფტი, რომელიც აღნიშნავდა მეზობელ კორპუსს, მაგრამ ასევე აკლდა მცველი ძაღლები ყველა სართულზე, რომ აღარაფერი ვთქვათ ფოლადის გისოსებზე ყველა სადესანტოზე. ანგარიშების პალატის კიბეებზე ასვლას ვერანაირად ვერ ვაპირებდი. თითქმის შეუძლებელია ერთი ხელით ფოლადის საკეტის ამოღება და მეორე ხელით სისხლით გაგიჟებულ დობერმანთან ბრძოლა.
  
  
  417-ზე შევედი კორპუსში და დავასკანი
  
  
  
  
  
  სახელები კარის ზარების გვერდით. შემთხვევით ავარჩიე ერთი - ქენდი გულკო - და ზარი დავრეკე.
  
  
  ერთი წუთი გავიდა, სანამ ჩაშენებული დინამიკიდან ხმა მოისმა. "დიახ?"
  
  
  საბედნიეროდ, ეს იყო ქალის ხმა. - ფრემონტის ყვავილების მაღაზია, - ვუპასუხე მე.
  
  
  პაუზა. "რომელი?"
  
  
  ჩემს ტონს მოუთმენლობის ნოტა დავუმატე. „ფრემონტის ყვავილების მაღაზია, ქალბატონო. კენდი გულკოს ყვავილები მაქვს“.
  
  
  "შესახებ! მოდი, ადექი." ზუმერი გაისმა, შიდა კარის ავტომატური საკეტი გააღო, მე კი ავედი და ავედი ჩემს ახალ ატაშეს ყუთს, როგორც ნებისმიერი პატივცემული ნიუ-იორკელი ბიზნესმენი.
  
  
  მე ნამდვილად არ გავჩერებულვარ კენდი გალკოს იატაკზე. სამაგიეროდ, პირდაპირ ავედი, მეხუთე სართული გავედი და ბოლო პატარა კიბე ავიღე, რომელიც სახურავზე მიდიოდა.
  
  
  სულ რამდენიმე წუთი იყო, სანამ დასავლეთ ბროდვეის 417-ის სახურავზე ვიჯექი, ორ კორპუსს შორის ათი ფუტი ღია ცის ქვეშ დავფიქრდი და ჩემი ფანტაზია უპრობლემოდ დაეცა მიწაზე.
  
  
  ტარით დაფარული სახურავი გადავხედე და აგურის ბუხრის გვერდით მიწოლილი, ბოლოს ვიპოვე რასაც ვეძებდი - გრძელი ვიწრო დაფა. ვისურვებდი, რომ ასე ვიწრო არ ყოფილიყო, მაგრამ ამის იმედი არ მქონდა. ხიდი მჭირდებოდა. როცა კოლეჯში ვსწავლობდი, ოცდაოთხი ფუტი ექვსი სანტიმეტრით გადავხტი, მაგრამ ეს იყო დიდი ხნის წინ, დღის სინათლე იყო, კარგი ასაფრენი ბილიკით, წვეტიანი ფეხსაცმლით და რაც მთავარია, მიწის დონეზე, არ ვაპირებდი შეეცადეთ გადახტეთ ათი ფუტი შენობებს შორის იმ ღამით.
  
  
  დაფა მხოლოდ ექვსი ინჩის სიგანე იყო, საკმარისად ფართო საყიდლად, მაგრამ ზედმეტად ვიწრო დასარწმუნებლად. მე მას ორ კორპუსს შორის არსებული უფსკრული გავუძელი ისე, რომ თითოეულ სახურავზე თანაბრად იწვა. ჩემს წინ ჩემოდანი ორივე ხელით მეჭირა, ფეხი ფრთხილად დავადე ჩემს რაკიან ხიდზე, თავი მოვიწესრიგე და სამი ნაბიჯი გავიქეცი.
  
  
  მომიწია გაქცევა. როგორც წესი, აკროფობია არ მტანჯავს, მაგრამ მის გადატანას რომ ვცდილობდი, ვერასდროს შევძლებდი. შიში მაიძულებდა შეცდომას და ამისთვის ადგილი არ იყო. რამდენიმე წუთი გაუნძრევლად ვიდექი, დავმშვიდდი, ისევ ვკანკალებდი, მაგრამ ოფლში შვებით ვიწექი.
  
  
  როცა დავმშვიდდი, კიბეებისკენ მიმავალი კარისკენ წავედი. შიგნიდან რომ ყოფილიყო ხრახნიანი, მე მომიწევდა ბუღალტრული აღრიცხვის პალატის ოფისებში ჩასასვლელი და ეს გამიჭირდებოდა.
  
  
  კარი არ არის დაკეტილი. მე უბრალოდ უნდა გამეხსნა და გამეყვანა. ეს იყო დაახლოებით ის, რაც ბრიტანელებმა გააკეთეს სინგაპურში: მათი ყველა იარაღი ზღვისკენ იყო მიმართული, რათა მოეგერიებინათ ნებისმიერი საზღვაო თავდასხმა; იაპონელებმა სახმელეთო გზა აიღეს, უკანა კარი შეაღეს და სინგაპური აიღეს. ანალოგიურად, ანგარიშთა სასამართლოს დაცვა გამიზნული იყო ქვემოდან შეღწევის თავიდან ასაცილებლად; მათ არასოდეს უფიქრიათ, რომ ზემოდან დარბევა შეიძლებოდა მოსულიყო.
  
  
  მე ვიფიქრე მეხუთე სართულზე ბუღალტრული აღრიცხვის ოფისის კარზე დაკაკუნებაზე, მხოლოდ იმისთვის, რომ დიდ ჯულისა და რაიმონდს რაიმე ეფიქრათ თავიანთ ბარიკადებულ პატარა ბუდეში, მაგრამ არ შემეძლო მათი გაფრთხილების უფლება, მხოლოდ ჩემი დახვეწილი გრძნობის დასაკმაყოფილებლად. იუმორი.
  
  
  სახეზე შავი ნეილონის წინდა მოვიხვიე, კარი გავაღე და შევედი, ცალ ხელში ჩემი ატაშე მეჭირა, მეორეში კი ვილჰელმინა.
  
  
  ორმა კაცმა გაკვირვებულმა შემომხედა. ისინი ისხდნენ ფოლადით დაფარული მაგიდის ორივე მხარეს, რომელზეც კარტს თამაშობდნენ. მაგიდაზე ჯინის ნახევრად ცარიელი ბოთლი იდო, ორი ჭიქა და რამდენიმე გადასული საფერფლე. ყავისფერი ქაღალდის ჩანთის გვერდზე სენდვიჩის ნაშთები ეყრდნობოდა. დაბალ დაკიდებული მაგიდის შუქის ქვეშ ჰაერში კვამლი ეკიდა. უზარმაზარი ოთახის ჩრდილში უზარმაზარი კომპიუტერი ჩუმად იცავდა უმოძრაო მერხებისა და ჩუმი საბეჭდი მანქანების რიგებს.
  
  
  მაგიდიდან რამდენიმე მეტრში ორი ძველი ჯარის საწოლი იჯდა გვერდიგვერდ.
  
  
  მაგიდასთან ერთ-ერთი მამაკაცი უზარმაზარი იყო, მისი უზარმაზარი, დაკუნთული სხეული შუქზე ბრწყინავდა. მას ეცვა უმკლავო ტანსაცმლის ტოპი და ნაცრისფერი ნაცრისფერი შარვალი, რომელიც თავისუფლად იყო ჩამაგრებული მისი ფართო საფენის ქვეშ. სქელი სიგარის კონდახი მის გაყვითლებულ კბილებს ულვაშის უზარმაზარ ბუჩქს აჭერდა. ეჭვგარეშეა, დიდი ჯული.
  
  
  მისი კომპანიონი საშუალოზე მაღალი სიმაღლის იყო, ნამდვილი ქუჩის ბიჭი, რომელსაც ეხურა ფართოფარფლებიანი მწვანე თექის ქუდი, ღია წითელი აბრეშუმის პერანგი თითქმის წელამდე გახსნილი და Aqueduct-ის გაშლილი შარვალი. რაიმონდის მარცხენა ხელზე ბრწყინავდა ორი უზარმაზარი ბრილიანტის ბეჭედი, რომელიც კონტრასტს ეწინააღმდეგებოდა მისი კანის სიშავეს. მან გამაკვირვა. არ ველოდი, რომ ჩიკი რაიტის ერთ-ერთი ბიჭი შავკანიანი იქნებოდა. თუ დაბალი კლასის იტალიელმა დიდი იდეებით საბოლოოდ დაიწყო თანდაყოლილი ცრურწმენების დაკარგვა, სამყარო ნამდვილად გახდა უკეთესი საცხოვრებლად.
  
  
  გაკვირვების დამბლა მხოლოდ წამს გაგრძელდა. რაიმონდის მარცხენა ხელი უეცრად გვერდით საბეჭდი სკამის საზურგეზე ჩამოკიდებული მხრის სამაგრისკენ გაიქცა.
  
  
  ვილჰელმინამ იყეფა და ტყვია სკამზე დაარტყა და რამდენიმე სანტიმეტრით ესროლა. რაიმონდს ხელი ჰაერში გაეყინა, შემდეგ ნელა დაუბრუნდა მაგიდას.
  
  
  
  
  
  
  - გმადლობთ, - ვუთხარი თავაზიანად. "უბრალოდ დარჩით, ბატონებო."
  
  
  დიდი ჯულის თვალები აბრჭყვიალდა, სიგარის ღვეზელი კრუნჩხვით ამოძრავდა ტუჩის კუთხეში. "რა ჯანდაბა..." დაიყვირა მან ღელვარე ხმით.
  
  
  "Მოკეტე." ვილჰელმინას ხელი ვაქნიე და რეიმონდს ვაკვირდებოდი. ამ ორიდან გადავწყვიტე, რომ „ის უფრო საშიშია. ვცდებოდი, მაგრამ მაშინ ეს არ ვიცოდი.
  
  
  საქმე ჩემს წინ მოწესრიგებულ მაგიდაზე დავდე და მარცხენა ხელით გავხსენი. ორი გრძელი ცალი ნედლი ტყავი ამოვიღე, რომელიც იმ დღეს ფეხსაცმლის სარემონტო მაღაზიაში ავიღე.
  
  
  სადღაც ქვემოთ ძაღლი ყეფდა.
  
  
  ორმა მესაზღვრეებმა ერთმანეთს გადახედეს, შემდეგ კი მე შემომხედეს.
  
  
  - ძაღლები, - დაიღრიალა დიდმა ივნისმა. "როგორ უსურვებ ძაღლებს?"
  
  
  ჩავიცინე. „უბრალოდ ხელი მოვკარი მათ თავზე, როცა მივდიოდი. Მე მიყვარს ძაღლები".
  
  
  მან დაუჯერებლად ჩაიცინა. "კარიბჭეები...?"
  
  
  ისევ ჩავიცინე. "მე ისინი ფერფლად დავწვი ჩემი სუპერ სხივური იარაღით." ერთი ნაბიჯით მივუახლოვდი და პისტოლეტს ისევ დავუქნიე. "შენ. რაიმონდი. დაწექი პირქვე იატაკზე."
  
  
  "ჯანდაბა, კაცო!"
  
  
  გავისროლე. დარტყმა მაგიდის ზედა ნაწილში მოხვდა და რიკოშეტით გავარდა. ძნელი სათქმელია ტყვია სად გადავარდა, მაგრამ სამუშაო მაგიდაზე არსებული ნიშნით თუ ვიმსჯელებთ, რაიმონდის ცხვირს მილიმეტრებით უნდა აცდენილიყო.
  
  
  სკამის საზურგეს მიეყრდნო, ხელები თავზე ასწია. "Დიახ სერ. Იატაკზე. მაშინვე". ნელა წამოდგა ფეხზე მაღლა აწეული ხელებით, შემდეგ კი ფრთხილად დაეშვა პირქვე იატაკზე.
  
  
  "ხელები ზურგს უკან მოათავსე."
  
  
  მაშინვე დაემორჩილა.
  
  
  მერე ჯულის მივუბრუნდი და გამეცინა. ხელში ისევ ბანქოს დასტა ეჭირა. ის უნდა ვაჭრობდა, როცა შევედი.
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი მე და ერთი ნედლი ტყავის თასმა გადავაგდე. "შეაბარე შენი მეგობარი."
  
  
  ტრუსებს დახედა, მერე მე. ბოლოს კარტები დაკეცა და უხერხულად წამოდგა ფეხზე. სულელურად აიღო თასმები და დადგა და უყურებდა მათ.
  
  
  „გადაიტანე! ხელები ზურგსუკან მიამაგრეთ“.
  
  
  დიდი ჯული ისე მოიქცა, როგორც უთხრეს. როცა დაასრულა და უკან დაიხია, კვანძები შევამოწმე. მან საკმაოდ კარგი საქმე გააკეთა.
  
  
  თოფი ისევ მივაკარი: „კარგი. Შენი ჯერია. Იატაკზე".
  
  
  "Რა…"
  
  
  - იატაკზე ვთქვი!
  
  
  ამოისუნთქა, სიგარეტის ნამწვი ფრთხილად ამოიღო პირიდან და მაგიდაზე დადებულ საფერფლეში დადო. შემდეგ ის იატაკზე დაწვა, რაიმონდიდან რამდენიმე ფუტის მოშორებით.
  
  
  „ხელები ზურგსუკან მოათავსე“.
  
  
  ისევ ამოისუნთქა და ხელები ზურგს უკან მიიდო, ლოყა იატაკზე დააჭირა.
  
  
  ვილჰელმინა სკამზე დავდე, რომელზეც დიდი ჯული იჯდა და მუხლებზე დავიჩოქე და სხეულზე აკოცა ხელები.
  
  
  მისი ფეხები მაღლა აიწია, ზურგში ჩამიკრა და მისი გიგანტური სხეული დატრიალდა და უზარმაზარი კრუნჩხვით აკანკალდა ძალისხმევისგან, მაგიდასთან დამაგდო და წონასწორობა დავკარგე. ჩემი სისულელე დავიწყე და თოფისთვის ჩავყვინთე, მაგრამ მან ბლაგვი, ძლიერი თათით მაჯაში მომიჭირა, ტანით ამიწია და თავისი უზარმაზარი წონით იატაკზე დამაწვინა.
  
  
  მისი სახე ჩემს გვერდით იყო და მიჭერდა. ის წამოდგა და თავი ძირს დაარტყა, ცდილობდა ჩემსას დაერტყა. მკვეთრად მოვტრიალდი და მისი თავი იატაკს დაარტყა. ჩარჩენილი ხარივით იღრიალა და ჩემკენ შემობრუნდა.
  
  
  თავისუფალი ხელით მივაჩერდი მის თვალებს, ვებრძოლე ჩემზე დაჭერილ სიმძიმეს, ზურგს უკან მოვკარი, რომ ჩემი სხეული უმწეოდ არ დამტვრეულიყო მის ქვეშ. ჩემმა მაძიებელმა თითებმა იპოვეს მისი თვალები, მაგრამ ისინი მჭიდროდ ჩამჭვრეტდა. შემდეგი საუკეთესო ვარიანტი ავიღე, ორი თითი მის ნესტოებში ჩავრგე და უკან და ზევით ავწიე.
  
  
  ვიგრძენი, რომ ქსოვილი დაეცა და მან იყვირა, მეორე მაჯა გაუშვა, რათა შემტევი მკლავი გამოეწია. თავისუფალი ხელით გავძვერი და იატაკზე დავბრუნდით. მაგიდის ფეხთან დავისვენეთ. ორივე ყური მოვკარი და თავი რკინის ავეჯს მივაჯახუნე.
  
  
  მისი ხელები მოიხსნა და მე გავთავისუფლდი, ჩამოვშორდი მას. ფეხზე სწორედ დროზე წამოვხტი რაიმონდის დასანახად, ხელები ისევ ზურგზე იყო მიბმული და ფეხზე დგომას უჭირდა. მუცელში ფეხსაცმლის წვერით დავარტყი და ჩავყვინთე ვილჰელმინას საიდანაც სკამზე დავტოვე.
  
  
  ლუგერს ავიღე ხელი და ისე დავტრიალდი, როგორც დიდი ჯული იატაკიდან ღრიალებდა, ოფლიანი კატაპულტივით მიფრინავდა. თავი ავარიდე და მივეცი ჩემს გვერდით, როცა პისტოლეტის კონდახი თავში დავარტყი. თავი სკამზე მიადო და უცებ დაწოლილი იწვა, დახეული ცხვირიდან სისხლმა ქვედა ყბაში ჩაასხა და ულვაშები დაუსველა. მის გვერდით იატაკზე, რაიმონდი ღრიალებდა და კვნესოდა, ხელები ჯერ კიდევ ზურგს უკან ჰქონდა შემოჭერილი.
  
  
  ვილჰელმინას ხელახლა მოვათავსე. ეს ისეთი სუფთა ოპერაცია იყო, სანამ დიდი ჯული ჩემთვის გმირი გახდა. დაველოდე სანამ ნორმალურად ვსუნთქავდი, მერე კი ხელები ერთმანეთზე შევაჭე დიდ ჯულის, როგორც რამდენიმე წუთის წინ დავიწყე. მერე ყველა შუქი ავანთე
  
  
  
  
  
  ოფისში და დაიწყო ჩიკა რაიტის ოფისში არსებული ფაილების დიდი ბანკის თვალიერება.
  
  
  ჩაკეტილი იყვნენ, მაგრამ საკეტების ამოღება არ დამჭირვებია. თუმცა, იმის პოვნა, რასაც ვეძებდი, სხვა საკითხი იყო. მაგრამ ბოლოს ვიპოვე. ფრანზინის აქტივების დოლარად განაწილება ქალაქის ბიზნეს ინტერესებს შეესაბამება.
  
  
  დავუსტვინე. პოპაიმ არამარტო გააკეთა ყველაფერი უკანონო ქალაქში, მან არ გამოტოვა მრავალი ლეგალური ოპერაცია: ხორცის შეფუთვა, საბროკერო, მშენებლობა, ტაქსი, სასტუმროები, ელექტრო ტექნიკა, მაკარონის წარმოება, სუპერმარკეტები, თონეები, მასაჟის სალონები, კინოთეატრები, ფარმაცევტული წარმოება.
  
  
  გავხსენი ერთ-ერთი უჯრა და შევნიშნე რამდენიმე დიდი მანილას კონვერტი დაკეცილი უკან. მათ არ ჰქონდათ ეტიკეტები და სარქველები დაკეტილი იყო. მე ისინი დავლეწე და ვიცოდი, რომ ჯეკპოტს მივაღწევდი. ეს კონვერტები შეიცავდა ჩანაწერებს - გაყიდვების თარიღებით, გაყიდვებით, სახელებით და ყველაფერი დანარჩენი - ფრანზინის ჰეროინის ოპერაციის შესახებ, კომპლექსური მილსადენი ახლო აღმოსავლეთიდან ნიუ-იორკამდე.
  
  
  როგორც ჩანს, ჩემი გარდაცვლილი მეგობარი სუ ლაო ლინი არ წასულა ნარკომანიიდან, როდესაც ჩვენმა სამხედრომ ინდოჩინეთი დატოვა. ის ახლახან გადავიდა ბეირუთში, რამდენიმე ათასი მილის მოშორებით. ეს მშვენიერი ქალი ნარკოტიკებს ისევე ყიდდა, როგორც მამაკაცებს. დაკავებული გოგო იყო.
  
  
  მისი დამოკიდებულება ფრანზინის მიმართ ყოველთვის მაწუხებდა. ყოველთვის მაინტერესებდა, რატომ შევხვდი ჩინელ წითელ აგენტს და ყოფილ ნარკოდისტრიბუტორს, რომელიც მუშაობდა ამერიკელი განგსტერის დასაქმების ოფისად. ის უბრალოდ ორმაგ მოვალეობას ასრულებდა და მე მისი მრავალი ორგანიზაციული ნიჭის მხოლოდ ერთ ასპექტში ვიყავი ჩართული. ყველაფერი ნათელი გახდა და ოდნავ გავუღიმე, როცა ვიფიქრე, რომ უნებლიეთ ძირს გამოვთქვი ფრანცინის კავშირები ახლო აღმოსავლეთთან.
  
  
  ნებისმიერი შიში, რომელიც ადრე მქონდა მისი განადგურების შესახებ, მთლიანად გაქრა.
  
  
  ჩემოდნის გვერდით მაგიდაზე დადებული ქაღალდები ლამაზად დავკეცე, შემდეგ უჯრიდან პლასტმასის ასაფეთქებელი ნივთიერებები ამოვიღე და რიგზე დავდე. პლასტიკური არ არის ძალიან სტაბილური და სიფრთხილით უნდა მოიქცეთ. ვაშინგტონიდან ავტობუსით რომ გამომიგზავნეს, ორ შეფუთვაში გამომიგზავნეს - ერთი ასაფეთქებელი ნივთიერებისთვის, მეორე ხუფებისა და დეტონატორებისთვის. ასე რომ, უსაფრთხო იყო.
  
  
  ახლა ფრთხილად ჩავდე ქუდები და ტაიმერი დეტონატორები. მაქსიმუმზე დაყენებისას, დეტონატორები ჩაქრება გააქტიურებიდან ხუთი წუთის შემდეგ. ერთი დავდე იქ, სადაც ის ანადგურებდა კომპიუტერს და შემდეგ გავანაწილე დანარჩენი სამი ოთახში, სადაც მათ შეეძლოთ ყველაზე მეტი ზიანის მიყენება. ძალიან ზუსტი არ უნდა ვყოფილიყავი. ოთხ პლასტმასის ბომბს შეუძლია ადვილად დაანგრიოს ანგარიშების პალატა.
  
  
  – მეგობარო, აქ არ დაგვატოვებ. ეს იატაკზე შავკანიანი კაცის თხოვნა უფრო იყო, ვიდრე კითხვა. ჩემს სანახავად შემობრუნდა. რამდენიმე ხნის წინ მან კვნესა შეწყვიტა.
  
  
  მე მას გავუღიმე. „არა, რაიმონდ. შენ და შენი მსუქანი მეგობარი ჩემთან ერთად წამოხვალთ“. დიდ ჯულის გავხედე, რომელიც იატაკზე წამოჯდა და სისხლიანი თვალებით შემომხედა. "მინდა ვინმემ მომცეს შეტყობინება პოპაი ფრანზინისგან."
  
  
  "რა შეტყობინება?" რაიმონდს სურდა მოეწონებინა.
  
  
  "უბრალოდ უთხარი მას, რომ დღევანდელი ნამუშევარი გაეტანო რუჯიერომ შეასრულა."
  
  
  "კარგი, ჯანდაბა..." ეს იყო დიდი ჯული. გახეხილი ცხვირიდან სისხლი სდიოდა სახეზე.
  
  
  მე ფრთხილად შევფუთე ჩემი ატაშე, დავრწმუნდი, რომ შეიცავს ყველა დამადანაშაულებელ დოკუმენტს, შემდეგ დავხურე და ჩავკეტე. რეიმონდი და დიდი ჯული ფეხზე წამოვაყენე და ოთახის შუაში დავდექი, სანამ მე მივდიოდი და ვააქტიურებდი ქრონომეტრებს თითოეულ დეტონატორზე. შემდეგ სამივე სასწრაფოდ გამოვედით იქიდან, კიბეები ავირბინეთ სახურავზე და უკნიდან სახურავზე კარი მივაჯახუნეთ.
  
  
  რეიმონდსა და დიდ ჯულის ვაიძულე, ისევ სახეზე დაწოლილიყვნენ, შემდეგ ღრმად ამოვისუნთქე და გაშტერებული ფიცრის ხიდზე გავვარდი შემდეგ კორპუსამდე. როგორც კი გადავედი, დაფა გადავწიე, სახურავზე გადავაგდე და კიბეებზე სიარული დავიწყე, მხიარულად ვუსტვინავ ჩემს თავს. კარგი ღამის სამუშაო იყო.
  
  
  კიბეების ნახევარზე, ვიგრძენი, როგორ შეირყა შენობა, როდესაც ოთხი ძლიერი აფეთქება მოვიდა მეზობელი შენობიდან. როცა გარეთ გავედი, დასავლეთ ბროდვეის 415-ის ზედა სართულზე ცეცხლი იყო. კუთხესთან გავჩერდი ხანძრის განგაშის დასაყენებლად, შემდეგ მეექვსე ავენიუზე გავემართე და ტაქსი გავაჩერე, რომელიც ქალაქის ზევით მიდიოდა. ამრამის კონცერტის დასრულებამდე, რომელიც პროგრამის ფინალი იყო, ფილომინას გვერდით ჩემს ადგილს დავბრუნდი.
  
  
  ჩემი ტანსაცმელი ცოტა არეულ-დარეული იყო, მაგრამ სააღრიცხვო პალატის იატაკზე შემოვლილი ჭუჭყის უმეტესი ნაწილი მოვიშორე. არაფორმალური ტანსაცმელი, რომელსაც დღეს ზოგიერთი ადამიანი ატარებს კონცერტებზე, განსაკუთრებით არ არის შესამჩნევი.
  
  
  თავი 15
  
  
  
  
  მეორე დილით, როცა ფილომინა სამსახურში წავიდა, ანგარიშების სასამართლოდან აღებული საბუთები დავკეცე და რონ ბრანდენბურგს გავუგზავნე. იქ საკმარისი იყო FBI-ს, სახაზინო დეპარტამენტისა და სამხრეთ ოლქის ორგანიზებული დანაშაულის სამუშაო ჯგუფის ავტობუსის შესანახად.
  
  
  
  
  
  y მომდევნო ექვსი თვის განმავლობაში.
  
  
  შემდეგ დავურეკე ვაშინგტონს და შევუკვეთე 17B ასაფეთქებელი ნივთიერების კიდევ ერთი ნაკრები. მე ვიწყებდი თავს შეშლილ ბომბდამშენად, მაგრამ მაფიას მარტო პისტოლეტით და სტილეტოთი ვერ გაუმკლავდები.
  
  
  ბოლოს რომ მოვემზადე, ლუის დავურეკე.
  
  
  ის პრაქტიკულად სატელეფონო ხაზის თავზე გადმოხტა. „ღმერთო, ნიკ, ძალიან მიხარია, რომ დაურეკე! მთელი ეს დაწყევლილი ადგილი გაგიჟდა! სასწრაფოდ უნდა მოხვიდე აქ. ჩვენ…"
  
  
  „შეანელე, შეანელე. Რა ხდება?"
  
  
  "ყველა!"
  
  
  "დამშვიდდი, ლუი. Დამშვიდდი. რა ჯანდაბა ხდება?
  
  
  ისეთი აღელვებული იყო, რომ უჭირდა ჩემი თქმა, მაგრამ ბოლოს გამოვიდა.
  
  
  ვიღაცამ რუჯიეროს ბრბოდან ააფეთქეს ანგარიშების პალატა მეხანძრეებმა ძლივს მოასწრეს გადაერჩინათ ორი მცველი, რომლებიც სცემეს, შებოჭეს და სახურავზე დატოვეს.
  
  
  მკვდრად დარჩენილი, ჯანდაბა! მაგრამ მე არაფერი მითქვამს.
  
  
  პოპაი ფრანზინი, განაგრძო ლუიმ, გაბრაზებული იყო, ყვიროდა და ურტყამდა მაგიდას სევდიანი დეპრესიის პერიოდებს შორის, როდესაც ის უბრალოდ იჯდა ინვალიდის ეტლში და იყურებოდა ფანჯარაში. "სააღრიცხვო პალატის განადგურება ბოლო წვეთი იყო", - ჩაილაპარაკა ლუიმ. ფრანზინის ბანდა "ლეიბებზე წავიდა" - მაფიის თვალსაზრისით, ააგეს შიშველი ბინები მთელ ქალაქში, სადაც ექვსიდან ათამდე "ჯარისკაცს" შეეძლო დამალულიყო, ერთმანეთის მიერ დაცული ჩვეულებრივი თავშესაფრებისგან შორს. ბინები, მათში დარჩენილი მაფიოზებისთვის დამატებითი ლეიბებით აღჭურვილი ბინები ემსახურებოდა არა მხოლოდ „თავშესაფრებს“, არამედ საყრდენებსაც, საიდანაც ღილაკების დამჭერებს შეეძლოთ მოწინააღმდეგე ძალებზე დარტყმა.
  
  
  ეს იყო ნიუ-იორკში ყველაზე დიდი ბანდების ომის დასაწყისი მას შემდეგ, რაც გალომ და კოლუმბომ იბრძოდნენ ბრძოლაში, რომელიც დასრულდა კოლუმბოს პარალიზებით და გალოს გარდაცვლილით.
  
  
  ლუი, მე, ლოკალო და მანიტი, ფრანსინის სხვა ავაზაკებთან ერთად, ჰიუსტონის ქუჩაზე მესამე სართულის ბინაში ლეიბებს მივუახლოვდით. მას სამი ფანჯარა ჰქონდა, რომელიც კარგად ხედავდა ქუჩას და - როგორც კი კარი დავხურე სახურავზე - მხოლოდ ერთი იყო მისასვლელი - ვიწრო კიბეზე.
  
  
  შევედით, დავსხედით და დაველოდეთ შემდეგ ნაბიჯს. რუჯიეროს ქუჩაზე რამდენიმე კვარტალში მათ იგივე გააკეთეს. ჩვენ გვქონდა ნახევარი ათეული სხვა ბინა ანალოგიურად დაკავებული, ისევე როგორც ჩვენი კონკურენტები: თითოეულში იყო ნახევარი ათეული ან მეტი მძიმე ჩემოდანი, თითოეული შეიცავს პისტოლეტებს, თოფებს, ავტომატებს და საბრძოლო მასალას, თითოეულს თავისი ადგილობრივი მესინჯერი. მოჰქონდა გაზეთები, ახალი ლუდი და გასატანი საკვები, თითოეულს თავისი მთელი საათის პოკერის თამაში, თითოეულს თავისი გაუთავებელი ტელევიზორი, თითოეულს თავისი აუტანელი მოწყენილობა.
  
  
  ფილომინა ტელეფონს დღეში სამჯერ ურეკავდა, ამიტომ მან ლუის ერთ-ერთი კაპიუშონიანი მეგობრისგან უხამსი გამონათქვამები მიიღო. ორი კბილი გამოვცარი და ამის მერე კომენტარი არავის გაუკეთებია.
  
  
  ეს იყო ფილომინა და ჩვენი მესინჯერის მიერ ყოველდღიურად შემოტანილი გაზეთები, რომლებიც გვაკავშირებდა გარე სამყაროსთან. სინამდვილეში, განსაკუთრებული არაფერი მომხდარა. ფილომინას თქმით, ჭორები იყო, რომ გაეტანო რუჯიერო ამტკიცებდა, რომ მას არაფერი ჰქონდა საერთო არც სპელმანის სიკვდილთან და არც ანგარიშების სასამართლოს აფეთქებებთან. ის სულ ამბობდა, რომ მოლაპარაკება სურდა, მაგრამ პოპაი თავს იკავებდა. ბოლო დროს, როდესაც რუჯიერო მოლაპარაკებას აწარმოებდა, რამდენიმე წლის წინ სან-რემოს არეულობის დროს, ეს იყო ხაფანგი, რომელიც დასრულდა სან-რემოს მოკვლით.
  
  
  მეორეს მხრივ, ფილომინას თქმით, პოპაის სჯეროდა, რომ თუ რუჯიეროს ნამდვილად სურდა მოლაპარაკება, მას არ სურდა მეტი მტრობის შექმნა მისი კონკურენტის მიმართ. ასე რომ, ორი კვირის განმავლობაში ორივე ფრაქცია ეკიდა იმ საშინელ ბინებში და მოჩვენებით ჩრდილებში ხტებოდა.
  
  
  იტალიელ მაფიოზებსაც კი შეუძლიათ დროთა განმავლობაში მოსაწყენი გახდნენ. ჩვენ არავითარი მიზეზით არ უნდა გამოვსულიყავით ბინიდან, მაგრამ ფილომინასთან მომიწია სხვის გარეშე საუბარი. ერთ საღამოს სხვა ბიჭებმა მოიწონეს კიდევ ცივი ლუდის დალევის იდეა - ჩემი წინადადება - და მე მოხალისედ წამოვედი მის მისაღებად. მე მოვახერხე უარვყო სხვების გაფრთხილება ფრანზინის რისხვაზე და იმ საშიშროებაზე, რაზეც თავს ვამხელდი და ისინი საბოლოოდ დათანხმდნენ, თვლიდნენ, რომ მე ვიყავი ყველაზე გიჟი მთელ კომპანიაში.
  
  
  უახლოეს სასურსათო მაღაზიიდან უკან დაბრუნებისას ფილომინას დავურეკე.
  
  
  "ვფიქრობ, ძია ჯო ემზადება ბატონ რუჯიეროსთან შესახვედრად", მითხრა მან.
  
  
  მე არ შემეძლო ამის საშუალება. ჩემი საბრძოლო გეგმის ნახევარი იყო ერთი ბრბოს მეორის წინააღმდეგ დაპირისპირება, ისეთი სიცხის დონის ამაღლება, რომ კომისიის ჩარევა მოუხდებოდა.
  
  
  ცოტა დავფიქრდი. "კარგი. ახლა ყურადღებით მოუსმინე. ჯეკ გურლიმ ათ წუთში დარეკოს ბინაში და ლუი სთხოვოს“. შემდეგ მას დეტალურად ვუთხარი, რაც მინდოდა ჯეკს ეთქვა ლუის.
  
  
  ტელეფონმა დარეკა დაახლოებით ხუთი წუთის შემდეგ, რაც დავბრუნდი და ლუიმ უპასუხა.
  
  
  „დიახ? Არ ვხუმრობ? რა თქმა უნდა... რა თქმა უნდა... კარგი... დიახ, რა თქმა უნდა... მაშინვე...? კარგად".
  
  
  გათიშა ყურმილი აღელვებული სახით. მან მორცხვად დააჭირა მკერდზე მიბმული დიდი .45 მხრის ბუდეში. – ეს ბიძია ჯოს ერთ-ერთი ბიჭია, – თქვა მან.
  
  
  მან თქვა, რომ ჩვენი სამი ბიჭი მოკლეს ბლეკერს ქუჩაზე სულ რამდენიმე წუთის წინ.
  
  
  ვკითხე: „ვინ მოკლეს, ლუი? ვინმეს ვიცნობთ? რამდენად ცუდია?
  
  
  თავი დაუქნია და ხელები გაშალა. „ღმერთო! Მე არ ვიცი. ბიჭმა თქვა, რომ ახლახან გაიგო ეს ამბავი. სხვა დეტალები არ ვიცოდი." ლუი გაჩერდა და შთამბეჭდავად მიმოიხედა ოთახს. ”მან თქვა, ძია ჯოს უნდა, რომ ჩვენ დავარტყით რუჯიეროს ხალხს. მათ კარგად დაარტყეს“.
  
  
  ამჯერად მღელვარებამ გადალახა ნებისმიერი ეჭვი, რომელსაც ლუი ადრე გრძნობდა. საბრძოლო რბოლა ამას ხალხს აკეთებს, ლუიც კი იყო ამ სამყაროდან.
  
  
  * * *
  
  
  იმ ღამეს ჩვენ ვეწვიეთ გარდენ პარკის კაზინოს ნიუ ჯერსიში, რვა კაცი ორ კომფორტულ ლიმუზინში. სასტუმრო „გარდენ პარკის“ ლობის დაცვის თანამშრომელი, რომელიც ლიფტის ოპერატორს ეცვა, პრობლემა არ იყო; არ არსებობდა კერძო ლიფტის ოპერატორი, რომელიც მხოლოდ კაზინოსკენ მიდიოდა, სავარაუდოდ არარსებულ მეცამეტე სართულზე. მცველი ძალით შევიყვანეთ ლიფტში იარაღის მუქარით, ორივე დავარტყით და ლიფტი თავად გავუშვით.
  
  
  ლიფტიდან მზადყოფნაში გამოვედით, წინ ავტომატებით. ბრწყინვალე სცენა იყო. ბროლის ჭაღები ეკიდა მაღალ ჭერზე, პლუშის ფარდები და ღრმა ხალიჩები ხელს უშლიდნენ კრუპიეს სიმღერას, რულეტის ბორბალზე ფოლადის ბურთის დაწკაპუნებას და ჩუმად საუბრის გუგუნს, რომელსაც აწყდებოდა ხოლმე მღელვარების ძახილი. ეს იყო ყველაზე დიდი არკადი აღმოსავლეთ სანაპიროზე.
  
  
  ლამაზად მორგებულ სმოკინგში გამოწყობილი სიმპათიური მამაკაცი ოდნავ ღიმილით შემობრუნდა. ის იყო დაახლოებით 30 წლის, ცოტა გამხდარი, მაგრამ ბრწყინვალე, შავი თმით და ნათელი, ჭკვიანი თვალებით - ენტონი რუჯიერო, დონ გაეტანოს ბიძაშვილი.
  
  
  ერთ მილიწამში მიხვდა ჩვენი შემოსასვლელის მნიშვნელობას, ქუსლზე მოხვია და კედელზე გადამრთველისკენ გადახტა. ლოკლოს ტყვიამფრქვევიდან გაბრაზებული ისროდა - სასტიკი ძალადობა მომხიბვლელ ატმოსფეროში. რუჯიეროს ზურგი ისე მოეკეცა, თითქოს უხილავმა გიგანტურმა ხელმა ორად გაჭრა და კედელს ნაჭრის თოჯინავით დაეცა.
  
  
  ვიღაცამ იყვირა.
  
  
  ბლექჯეკის მაგიდაზე გადავხტი და ჭერს ვესროლე, შემდეგ ბრბოს იარაღით დავემუქრე. ათი ფუტის მოშორებით კრაპის მაგიდასთან მანიტიც იგივეს აკეთებდა. ლუი, თვალის კუთხით დავინახე, ლიფტის გვერდით იდგა და რუჯიეროს სხეულს უყურებდა.
  
  
  - კარგი, - ვიყვირე მე. „ყველანი გაჩუმდით და ნუ მოძრაობთ და არავინ დაშავდება“. მარცხნივ, კრუპიე მოულოდნელად თავის მაგიდის მიღმა ჩაიკეცა. ჩვენს ჯგუფთან ერთად მოსულმა ერთ-ერთმა მაფიოზმა თავში ესროლა.
  
  
  უცებ სასიკვდილო სიჩუმე ჩამოვარდა მოძრაობის გარეშე. ამის შემდეგ ფრანზინის ავაზაკებმა დაიწყეს გადაადგილება ხალხში, აგროვებდნენ ფულს მაგიდებიდან და საფულეებიდან, აიღეს ბეჭდები, საათები და ძვირადღირებული გულსაბნევები. დიდი ბრბო შოკში იყო, ისევე როგორც ლუი.
  
  
  შვიდ წუთზე ნაკლებ დროში გამოვედით იქიდან და ისევ ჩვენი ლიმუზინებით ჰოლანდიის გვირაბისკენ და ჩვენი სამალავი გრინვიჩ-ვილიჯში.
  
  
  ლუი იმეორებდა. - "ღმერთო!" "ღმერთო!"
  
  
  მხარზე ხელი მოვკარი. "დამშვიდდი, ლუი. ეს ყველაფერი თამაშის ნაწილია!" თავს ცოტა ცუდად ვგრძნობდი. მეც არ მიყვარს, როცა ადამიანებს ასე ესვრიან, მაგრამ ამის ჩვენებას აზრი არ ჰქონდა. მაგარი უნდა ვყოფილიყავი. მაგრამ ამჯერად პასუხისმგებლობა მე დამეკისრა, რადგან ეს ყალბი სატელეფონო ზარი მოვაწყე. დიდხანს ვერ დავუშვებდი რომ შემეწუხებინა. როცა ჩემს თამაშს თამაშობ, ვიღაც შეიძლება დაშავდეს.
  
  
  და მეორე დღეს ბევრი ადამიანი დაავადდა.
  
  
  პირველ რიგში, რუჯიეროებმა დაარბიეს ალფრედოს რესტორანი მაკდუგალის ქუჩაზე, სადაც, ბრძანების საწინააღმდეგოდ, Popeye-ს ოთხი სატვირთო გამტაცებელი ფარულად გაემგზავრნენ სადილისთვის. ორი ბოევიკი მოვიდა უკნიდან, ისხდნენ ავტომატებით, როცა ისინი ისხდნენ და სწრაფად წავიდნენ. ოთხივე თავის მაგიდასთან გარდაიცვალა.
  
  
  ფრანზინიმ უპასუხა. ორი დღის შემდეგ, ნიკ მილანი, რუჯიეროს ოჯახის ხანდაზმული ლეიტენანტი, გაიტაცეს ბრუკლინ ჰაითსის სახლიდან. ორი დღის შემდეგ მძიმე მავთულით მიბმული მისი ცხედარი ნაგავსაყრელზე იპოვეს. მას ცეცხლსასროლი იარაღით თავში ესროლეს.
  
  
  Cheeky Wright შემდეგ მოკლეს ექიმის კაბინეტის კიბეებზე, სადაც ის წავიდა თივის ცხელების ტაბლეტების საყიდლად.
  
  
  შემდეგი იყო ფრენკი მარჩეტო, რუჯიეროს დიდი ხნის ქვეშევრდომი - ის იპოვეს მისი მანქანის საჭესთან, მკერდში ოთხჯერ გასროლილი.
  
  
  ფრანზინის ორი მამაკაცის შიშველი ცხედარი იპოვეს იამაიკის ყურეში ნავში. ორივეს ყელი გამოჭრეს.
  
  
  მიკი მონსანო - მიკი მაუსი - რუჯიეროს ბანდის ერთ-ერთი ლიდერი, ტრავმას გადაურჩა, როდესაც ერთ-ერთ ვაჟს გაუგზავნა თავისი მანქანის ავტოფარეხიდან გამოსაყვანად. მანქანა აფეთქდა, როდესაც ბიჭმა ანთება ჩართო, რის შედეგადაც ის მომენტალურად დაიღუპა.
  
  
  ბოლო წვეთი პარასკევს მოვიდა, როდესაც რუჯიეროს ექვსი მამაკაცი თოფითა და ტყვიამფრქვევით შეიარაღებული შეიჭრა Franzini Olive Oil Co-ში.
  
  
  მხოლოდ ავარიამ გადაარჩინა ფრანცონი. ოფისში მყოფი ოთხი მამაკაცი დახვრიტეს, მაგრამ ორი ქალი კლერკი უვნებელი დარჩა.
  
  
  ჩვენ ბოლო შტრიხებს ვაკეთებდით პოპაის უცნაურ გეგმაზე, დარბევა Ruggiero's Garden Park-ის ქონებაზე, როდესაც ის მოულოდნელად გააუქმეს. კომისია, რომელიც შეშფოთებულია მაფიის საქმეებისადმი ყურადღების უეცარი გაზრდით, ისევე როგორც დაღუპულთა რიცხვის ყოველდღიური ზრდით, გავრცელდა ჭორები, რომ მოიწვია შეხვედრა ნიუ-იორკში სიტუაციის განსახილველად.
  
  
  ლუი კვლავ აღელვებული იყო, როდესაც ჩვენ დავტოვეთ ჩვენი ბინა ჰიუსტონის ქუჩაზე და წავედით სახლში, ლუი თავის ბაკალავრიატის დარბაზში სოფელში, მე დავბრუნდი ფილომინაში."
  
  
  „ბიჭო, ნიკ! ხომ იცი, ყველანი უნდა მოვიდნენ! მაგარი ჯოი ფამლიგოტი, ფრენკი კარბონი, პატარა სალერნო, ყველა დიდი ბიჭი! ელი გიგანტეც კი მოდის ფენიქსიდან! ისინი აპირებენ შეხვედრას. შაბათს დილით“.
  
  
  ის ისე ჟღერდა, როგორც ბავშვი, რომელიც საუბრობდა ქალაქში მის საყვარელ ბეისბოლის გმირებზე და არა ამერიკის შვიდ ყველაზე მნიშვნელოვან კრიმინალურ ფიგურაზე.
  
  
  თავი დავხარე უნდობლად, მაგრამ გავუღიმე. "სად იქნება?"
  
  
  "ბანკირების ასოციაციის შეხვედრების ოთახი პარკ ავენიუზე და მეთხუთმეტე ქუჩაზე."
  
  
  "Მეღადავები? ეს არის ყველაზე კონსერვატიული ბანკი ქალაქში“.
  
  
  ლუიმ ამაყად ჩაიცინა. "Ჩვენ ვფლობთ მას! ან სულაც ვგულისხმობ, რომ ჩვენ გვაქვს წილები“.
  
  
  - ფანტასტიკური, - ვთქვი მე. უფრო ყურადღებით უნდა წამეკითხა საბუთები, რომლებიც ანგარიშების პალატიდან ავიღე, მაგრამ ამისთვის დრო თითქმის არ მქონდა. ლუის მხარზე ხელი მოვკარი. „კარგი, პაისანო. დღეს ფილომინასთან მაქვს პაემანი. Გინდივარ?"
  
  
  წარბები შეჭმუხნა. „არა დღეს არა. მაგრამ შაბათს, ყველა კომისარმა უნდა წაიყვანოს ორი ბიჭი ბანკში. გინდა ჩემთან და ბიძია ჯოსთან ერთად წამოხვიდე? ეს შეიძლება იყოს ძალიან სახალისო“.
  
  
  "რა თქმა უნდა," გავიფიქრე მე. აღვირახსნილი სიხარული. - ჩემი იმედი გქონდეს, ლუი, - ვუთხარი მე. "კარგ იდეად ჟღერს." ხელი ავუქნიე და ტაქსში ჩავჯექი, მაგრამ პირდაპირ ფილომინაში წასვლის ნაცვლად, ქალაქის ზევით ავედი ბანკერის ნდობის ასოციაციაში პარკ ავენიუზე. მინდოდა მენახა, როგორ გამოიყურებოდა. საშინლად გამოიყურებოდა.
  
  
  მივედი ავტოსადგურთან, ავიღე ჩემი 17B ნაკრები და დავბრუნდი ჩელსიში, რომ დავფიქრდე ჩემს პრობლემაზე. კომისიის სხდომაზე დასწრების შესაძლებლობა კურთხევა იყო, მაგრამ მე უნდა გამომენახა გზა, რომ მაქსიმალურად გამომეყენებინა ეს. ადვილი არ იქნება. ხვალ ბანკირთა ნდობის ასოციაციის შენობა მაფიოზებით იქნება გაჟღენთილი, თითოეული ფანატიკოსი თავისი უფროსის დაცვაზე.
  
  
  უცნაურად საკმარისია, რომ სწორედ ფილომინამ მომცა იდეა იმ საღამოს სადილის შემდეგ.
  
  
  დივანზე მოკალათდა და ღაღადებდა. "მომეხმარე, როცა ხვალ ბიძია ჯოსა და ლუის შესახვედრად წახვალ, კარგი?"
  
  
  ხელი მკერდზე მივადე: „რა თქმა უნდა“.
  
  
  "ახლა შეაჩერე!" მან ხელი მომხსნა. „ოფისისკენ მიმავალ გზაზე, შეგიძლია გაჩერდე და ძია ჯოსთვის ახალი ცხელი წყლის ბოთლი მიგეღო?
  
  
  "Ცხელი წყლის ბოთლი?"
  
  
  „ასე ნუ გაგიკვირდებათ. იცით... ერთი იმ წითელი რეზინის ნივთებიდან. როდესაც ბიძია ჯო იწყებს ისე ძლიერ კანკალს, რომ ვერ აკონტროლებს, თბილი გამათბობელი, რომელსაც ხელში უჭირავს, ეხმარება. ის ყოველთვის თან ატარებს მას. ამ პატარა თაროში მისი ინვალიდის ეტლის სავარძლის ქვეშ, ასე რომ, ის მოსახერხებელია, როცა მას ეს სურს."
  
  
  ”კარგი, თუ ასე იტყვი. რა დაემართა ძველს?
  
  
  ”მან დაიწყო გაჟონვა”, - თქვა მან. ”მას იგი დიდი ხნის განმავლობაში იყენებდა.”
  
  
  იმ ღამეს მეცხრე გამზირისა და ოცდამესამე ქუჩის კუთხეში მდებარე აფთიაქში მივედი და ვიყიდე. მოგვიანებით, იმ ღამით, როცა დავრწმუნდი, რომ ფილომინას ღრმად ეძინა, ავდექი და ფრთხილად ჩავყარე პლასტმასით.
  
  
  გამიჭირდა ასაფეთქებელი ნივთიერების დაყენება, დეტონატორი ტაიმერით, წყლის გამათბობელში, მაგრამ მაინც მოვახერხე. შეხვედრის დაწყება მეორე დილის ათ საათზე იყო დაგეგმილი, ტაიმერი ათ ოცდაათზე დავაყენე და თითები გადავაჯვარედინე.
  
  
  მე უნდა გამომეკვლია გზა, რომ არ ვიყო იქ, როცა ეს დაწყევლილი ნივთი აფეთქდა, რადგან როდესაც ის რეალურად აფეთქდებოდა, იქნებოდა დიდი აფეთქება. მაგრამ მე მომიწევს ყურით თამაში. ყოველ შემთხვევაში, ვაღიარებ, რომ იმ ღამეს საწოლში საკმაოდ მოუსვენარი ვიყავი.
  
  
  
  
  თავი 16
  
  
  
  
  
  
  ლოკატელომ მე, ლუის და პოპაი ოფისიდან ბანკირების ასოციაციაში წაგვიყვანა და დაგვეხმარა პოპაის მანქანიდან ინვალიდის ეტლში გადმოტვირთვაში. მერე ლუი ეტლს უბიძგებდა და მე მის გვერდით მივდიოდი, დიდ კორპუსში შევედით.
  
  
  შეხვედრების ოთახი ოცდამეათე სართულზე იყო, მაგრამ პირველი სართულის ფოიეში გაგვაჩერა ორმა ძალიან დახელოვნებულმა ავაზაკმა, რომლებიც თავაზიანად გვამოწმებდნენ იარაღზე. პოპაის უთო არ ჰქონდა, მაგრამ ლუის სასაცილოდ პატარა დერინჯერი ჰყავდა და მე ვილჰელმინას და ჰიუგოს უნდა ვაჩუქო. ორმა მაფიოზმა იარაღის დანომრილი ქვითარი მომცა და ლიფტით ავედით. ვერავინ შეამჩნია პოპაის ინვალიდის ეტლის სავარძელში ჩადებული ცხელი წყლის ბოთლი.
  
  
  გაეტანო რუჯიერო უკვე იქ იყო თავის ორ მეგობართან ერთად.
  
  
  როგორც შევედით შეხვედრის ოთახის გარეთ დიდ დერეფანში. ის მაღალი და მკაცრი იდგა ოთახის მეორე ბოლოში, იმაზე ახალგაზრდა, ვიდრე მე წარმოვიდგენდი, მაგრამ ნაცრისფერი ლაქებით მის შავ ბალიშებზე. ქურდობა და აზარტული თამაში იყო მისი მთავარი ინტერესები, ეგრეთ წოდებული წმინდა დანაშაული, მაგრამ ის ასევე იყო ნარკომანი და მკვლელობა იყო მისი ცხოვრების წესი. გაეტანოს ბრძანებით მოკლეს მოხუცი დონ ალფრედო რუჯიერო, მისი ბიძა, რათა ახალგაზრდამ ოჯახზე პასუხისმგებლობა აიღოს.
  
  
  დანარჩენები შემოგვყვნენ, თითოეულს ორი მცველით.
  
  
  ჯოზეფ ფამლიგოტი - მაგარი ჯოი - ბაფალოდან. მოკლე, ტანზე, მუქი, მსუქანი სახით და უზარმაზარი მუცლით, რომელიც წელზე გადადიოდა. სიარულისას ის აკოცა, პიჯაკი გაიხსნა, რომ მუცელზე დაეყრდნო. მან გულთბილად გაუღიმა რუჯიეროს და ფრანზინის, შემდეგ კი პირდაპირ შეხვედრის ოთახში შევიდა. მისი ორი მცველი პატივისცემით დარჩა დერეფანში.
  
  
  ფრენკი კარბონი დეტროიტიდან. ნაცრისფერი თმიანი, გარეგნულად მდიდარი, ნაცრისფერი მატყლის ლამაზად შეკერილი კოსტიუმი, ნაცრისფერი წვეტიანი ფეხსაცმელი, ნაცრისფერი აბრეშუმის პერანგი და თეთრი აბრეშუმის ჰალსტუხიანი ეცვა. მან მემკვიდრეობით მიიღო ძველი დეტროიტის ბანდა და მისი სისხლისმსმელი ტაქტიკა გადაიტანა დაუნდობელ, მაგრამ ეფექტურ ოპერაციაში, რომელიც ყველა ორგანიზებულ დანაშაულს შურდა. მხიარულ ჯენტლმენს ჰგავდა.
  
  
  მარიო სალერნო - პატარა ბურთები სალერნო - მაიამიდან - ჩიტის მსგავსი, დაჭყლეტილი პატარა კაცი, რომლის თავი საეჭვოდ მიტრიალებდა წინ და უკან, ძლიერად გარუჯული კანი გროტესკულად იყო გადაჭიმული მკვეთრად გამოკვეთილ ძვლებზე, დიდ წვერით და წვეტიან ნიკაპზე. ის დაიწყო ჰავანაში აზარტული თამაშების დაწესებულებებში, გადავიდა მაიამიში, შემდეგ გადაჭიმული სისხლიანი საცეცები კარიბის ზღვის სიღრმეში და დასავლეთით ლას-ვეგასამდე. სამოცდათექვსმეტი წლის ასაკში ის იყო ყველაზე ძველი ბანდის ბოსი ამერიკაში, მაგრამ პენსიაზე წასვლას არ აპირებდა. მოსწონდა თავისი პროფესია.
  
  
  ალფრედ გიგანტე ფენიქსიდან. მარიო სალერნოვით გარუჯული, საშუალო სიმაღლის, მოწესრიგებულად ჩაცმული, ჩაცმული, ყოველი მოძრაობა ნელი და მიზანმიმართული, რომელიც აჩვენებდა ყოველ სამოცდათერთმეტ წელს, მაგრამ მისი თვალწარმტაცი ცისფერი თვალები ცივია და უღრღნიან თმას თმას. ამბობდნენ, რომ მისი სექსუალური სიამოვნება პატარა გოგოებისკენ იყო მიმართული. ის ავიდა მაფიის რიგებში, როგორც ერთ-ერთი პირველი მთავარი ჰეროინის იმპორტიორი შეერთებულ შტატებში.
  
  
  ენტონი მუსო - ტონი მღვდელი - ლიტლ როკიდან, არკანზასი. მაღალი, მოხდენილი და მოხდენილი, მდიდარი, მეგობრული გარეგნობით. თითებზე ბრილიანტის ბეჭდები უბრწყინავდა, ჰალსტუხიდან კი ბრილიანტის ქინძისთავით ბრწყინავდა. მას ეკეთა ლურჯი სათვალე, რომელიც მალავდა ნაწიბურებს მის მარცხენა თვალის ირგვლივ, სანამ ის დაკარგავდა 1930-იანი წლების დასაწყისის ბანდების ომებში. სამოცდათერთმეტი წლის ასაკში ის ჯერ კიდევ პროსტიტუციის მეფე იყო, თუმცა ამტკიცებდა, რომ უფრო მეტი ფული იშოვა მოპარული ქონებით, ვიდრე სხვა ოპერაციებიდან.
  
  
  სათითაოდ შევიდნენ შეხვედრის ოთახში. მე მათ ვხედავდი ღია კარიდან, მაგიდაზე ხელის ჩამორთმევით და სასიამოვნო სიამოვნებით ურთიერთობისას. შვიდი ყველაზე საშიში მამაკაცი ამერიკაში. პოპაი ფრანზინი იყო უკანასკნელი, ვინც შემოვიდა, რომელსაც ინვალიდის ეტლით ატარებდა ლუი. როცა შევიდნენ, ეტლის ქვეშ ცხელი წყლით სიზმარი ვნახე.
  
  
  დანარჩენები, დაახლოებით თხუთმეტი, მოუსვენრად ვიდექით დერეფანში და საეჭვოდ ვუყურებდით ერთმანეთს. არავინ ისაუბრა. შემდეგ შეხვედრის ოთახის კარი დაიხურა.
  
  
  მუშტი კრუნჩხვით მომიჭირა. არ ველოდი, რომ ლუი ბიძასთან ერთად გამგეობის დარბაზში დარჩებოდა. Ჯანდაბა! მომეწონა ეს ბიჭი! მაგრამ, რა თქმა უნდა, თქვენ არ შეგიძლიათ ამის საშუალება ჩემს ბიზნესში.
  
  
  გასვლას ვაპირებდი, როცა კარი გაიღო და ლუი გავიდა და მის უკან დახურა. ის ჩემთან მოვიდა.
  
  
  საათს დავხედე. 10:23. დარჩა შვიდი წუთი. -წავიდეთ, - ვუთხარი მოჩვენებითი თავხედობით. "მოდი გავისეირნოთ და ჰაერი მივიღოთ."
  
  
  საათს დახედა და გაიღიმა. "Რა თქმა უნდა! Რატომაც არა? ერთი საათი მაინც იქნებიან იქ, შეიძლება მეტიც. Ჯანდაბა! ეს ფრენკ კარბონი არ არის? ღმერთო, ეს ბიჭი უბრალოდ მდიდრად გამოიყურება. და ტონი მღვდელია! ერთხელ ვნახე, როცა..."
  
  
  ის ჯერ კიდევ ლაპარაკობდა, როცა ლიფტით ავედით მთავარ ფოიეში, სადაც იარაღი მოვაგროვეთ გასახდელიდან და გავედით პარკ ავენიუზე.
  
  
  ჩვენ ახლახან გადავკვეთეთ ქუჩა და ვუყურებდით დიდი საოფისე შენობის მოედანზე მომდინარე შადრევნებს, როცა აფეთქებამ ბანკირების ასოციაციის შენობის ოცდამეათე სართულის უმეტესი ნაწილი გაანადგურა.
  
  
  ლუი შემობრუნდა, ერთი ხელი მხარზე დამადო და შენობის მხრიდან მაღლა ამოსულ შავ კვამლს შეხედა. "Რა იყო ეს?"
  
  
  ”უბრალოდ ვარაუდი,” ვუპასუხე მე, ”მაგრამ მე ვფიქრობ, რომ შენ ახლახან გახდი ნიუ-იორკში სიდიდით მეორე მაფიის ოჯახის უფროსი.”
  
  
  მაგრამ მან არ მომისმინა. ის უკვე დარბოდა, ფეხბურთის მცველივით თავს არიდებდა პარკ ავენიუს მოძრაობას, სასოწარკვეთილი, რომ დაბრუნებულიყო შენობაში, ბიძა ჯოზეფთან და საკუთარი პასუხისმგებლობით.
  
  
  ძალაუნებურად ავიჩეჩე და ტაქსი გავაჩერე. როგორც ვიცოდი, ჩემი საქმე დასრულებულია.
  
  
  ყველაფერი რაც მე უნდა გამეკეთებინა იყო აეყვანა ფილომინა ბინიდან და გავემგზავრე აეროპორტში. ჯიბეში ორი ბილეთი მქონდა და გადავწყვიტე
  
  
  რომ ჩვენ ორს შეგვეძლო კარიბის ზღვის აუზზე დაახლოებით სამი კვირის გატარება უბრალოდ გაციებით, სიყვარულით და დასვენებით. შემდეგ ვაშინგტონს მოვახსენებ.
  
  
  ბინის კარებთან დამხვდა, როცა შიგნით შევედი, ხელები კისერზე მომხვია და მთელი სხეულით მიჭერდა.
  
  
  - გამარჯობა, ძვირფასო, - თქვა მან გახარებულმა. „შედი მისაღებში. Სიურპრიზი მაქვს შენთვის".
  
  
  "სიურპრიზი?"
  
  
  "Შენი მეგობარი." იცინოდა. მისაღებში გავედი და დევიდ ჰოუკმა დივანიდან გამიღიმა. ფეხზე წამოდგა და ხელი გაშლილი მიუახლოვდა. - კარგია შენი ნახვა, ნიკ, - თქვა მან.
  
  
  
  
  
  
  კარტერ ნიკ
  
  
  ფალკონის სიკვდილი
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  ფალკონის სიკვდილი
   Თავი 1
  
  
  
  
  ჩემს ოთახში ტელეფონმა დარეკა ქუჩის მოპირდაპირე სახლში მყოფ მამაკაცს კიდევ ოცდაათი წამი ეცოცხლა. დარწმუნებული ვიყავი, რომ ტელეფონი ისევ დარეკავდა, შემდეგ ოცი წამი გაჩუმდა, სანამ ორჯერ დარეკავდა; ეს იქნებოდა ჰოუკის სპეციალური ორი რგოლის სისტემა, რომელიც მიმანიშნებდა, რომ დაუყონებლივ დამერეკა. წლების განმავლობაში მე განვავითარე თითქმის ინსტინქტური გრძნობა იმის შესახებ, თუ როდის მოდიოდა Hawk სიგნალი პირველი რგოლიდან. და ასიდან ოთხმოცდაცხრაჯერ მართალი ვიყავი. მე ხელახლა გავამახვილე ყურადღება Anschutz 1413 Super Match 54 სკოპზე, როდესაც ზარი მეორედ დარეკა, შემდეგ კი გაჩუმდა. მეორე ორმაგი ზარის დაწყებამდე ჩახმახი დავძარი.
  
  
  დაღმართი იყო სრულყოფილი. ქუჩის მოპირდაპირე მხარეს ნაწილობრივ ღია ფრანგული კარებიდან დავინახე, რომ მესამე თვალი მოულოდნელად გამოჩნდა ჩემი მსხვერპლის შუბლზე. ეს იყო ცოტა მაღლა და ორ სხვას შორის, რომლებიც აღარასდროს სიამოვნებით უყურებდნენ AX-ის აგენტს ინფორმაციისთვის წამების დროს. მათი ბოროტი ციმციმი სამუდამოდ შეწყდა, როდესაც კრიშიკოვი მაგიდაზე დაეცა. მხოლოდ ეს მესამე თვალი ეჩვენა ცოცხალი, როცა მასში სისხლის მცირე შეშუპება გაჩნდა, რომელიც შუქზე ბრწყინავდა, შემდეგ კი ცხვირის ხიდზე გადავიდა.
  
  
  ჩემი გასროლიდან მალევე გაისმა ტელეფონის მეორე ორმაგი ზარი და, ჩემი დაბნეული ყოველდღიური ბინის ღია ფანჯრიდან უკან დახევისას, თოფი საწოლზე დავდე და მიმღები ავიღე. ჰოუკის პირდაპირი ნომერი ავკრიფე და მაშინვე მიპასუხა.
  
  
  ”თქვენ არ ცდებით,” გააფრთხილა მან, როგორც ყოველთვის.
  
  
  მონრეალის ამ პატარა ბინაში არ იყო საჭირო ტელეფონზე სკრამბლერის დაყენება. და ჰოუკის შეხსენება, მაგრამ ის არასოდეს თქვა უარი მასზე და მე ავტომატურად ვუპასუხე: "ვიცი".
  
  
  "უკვე გააკეთე ეს გაყიდვა?"
  
  
  - მისტერ ქეიმ ახლახან იყიდა, - ვუთხარი მას, - ახლა რაც შეიძლება სწრაფად უნდა დავხურო ეს ოფისი.
  
  
  ”ვფიქრობ, დროა დაბრუნდე შენს ოფისში,” თქვა მოხუცმა ნელა. ”ჩვენ გვყავს კლიენტი ქალაქში, რომელსაც სჭირდება თქვენი მომსახურება.” მან ერთი წუთი დაელოდა და შემდეგ დაამატა: ”ეს არის ჩვენი ერთ-ერთი ყველაზე დიდი კლიენტი ვაშინგტონში. Გესმის?"
  
  
  ამან ერთი წამით შემაჩერა. ეს არ იყო ხშირად, რომ Hawk მინდოდა მე ვაშინგტონში; არ უნდოდა გარისკა, რომ რომელიმე კონკურენტმა შემემჩნია - არც მის მხარეს და არც ჩვენს მხარეს; რადგან თუ რამე მოხდება დედაქალაქში, მას და მის N-რეიტინგულ აგენტებს, რომლებიც შეიძლება იმ დროს იქ იყვნენ, ამაში დაადანაშაულებენ. ეს არის N რეიტინგის პრობლემა - მე ვარ N3 - და პრობლემის საბოლოოდ გამოსწორების ნებართვა. ყველა ფიქრობს, რომ ცუდი ბიჭი ხარ; ეს ნამდვილად გრძნობაა მათი მხრიდან და ჩვენი მხრიდანაც - თუ თქვენ არ აკეთებთ პატარა ბინძურ საქმეს, რომელსაც ისინი ვერ უმკლავდებიან. მაშინ Killmaster ხდება გმირი - სანამ სამუშაო არ დასრულდება.
  
  
  გარდა ამისა, ჰოუკს არასდროს გამოუჩენია დიდი ენთუზიაზმი სხვა სააგენტოსთვის სესხის გამო და მისი მითითება „კლიენტზე“ შეიძლება ნიშნავდეს სხვა სადაზვერვო ორგანიზაციას. მინდოდა მეკითხა, რომელი სუპერ-სადაზვერვო სააგენტო აფუჭებდა ისევ და გვჭირდებოდა, რომ აეღო ცალი მათთვის, მაგრამ ჩვენ დაშიფრული სატელეფონო ზარი ვიყავით, ასე რომ, ჩემს კითხვებს უნდა დაველოდოთ, სანამ შტატებში დავბრუნდებოდი.
  
  
  უფრო მეტიც, მივხვდი, რომ ჰოუკის ნელი, მიზანმიმართული ტონი გაცილებით მეტის გადმოცემას ისახავდა მიზნად, ვიდრე უბრალო დაღლილობას კიდევ ერთი გრძელი დღის ბოლოს. ამაზე უკეთ ვიცოდი. კაცისთვის, რომელიც წლების განმავლობაში აყვავდა, მას შეეძლო შეენარჩუნებინა საკუთარი თავი საუკეთესო ჩვენგანთან, როდესაც სამუშაო ამას მოითხოვს. არა, ჰოუკი არ ლაპარაკობდა ამ ტონით, რადგან დაღლილი იყო; ვიღაც მასთან ერთად იყო ოფისში და მისი ხმის ფრთხილმა ტონმა გამაფრთხილა, არ მიმეცა საშუალება მეთქვა რაიმე, რაც ამ ვინმეს რაიმე მინიშნებას მისცემდა, სად ვიყავი ან რას ვაკეთებდი.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - ვუთხარი უბრალოდ.
  
  
  - ჩაალაგე შენი ნივთები და წადი აეროპორტში, - მითხრა მშრალად. ”მე შეგიყიდი თვითმფრინავის ბილეთს შემდეგი რეისით DC-ში... ოჰ, დიახ, არა მგონია, რომ დაგჭირდეთ მთელი თქვენი აღჭურვილობა. ”ვფიქრობ, შეგიძლიათ შეინახოთ ზოგიერთი მათგანი თქვენს ადგილობრივ ოფისში.”
  
  
  ვიცოდი, რომ ჩვენს ოფიცერს არ გაუხარდებოდა იმის გაგება, რომ მისი ერთ-ერთი საყვარელი თოფი დავტოვე მონრეალში; მაგრამ ჰოკს აშკარად სურდა ჩემი სწრაფად დაბრუნება და არ სურდა, რომ აეროპორტში კლირენსი დამეყოლებინა, რაც გარდაუვალი იქნებოდა, თუ ამ იარაღით თვითმფრინავში ასვლას ვცდილობდი. მე მქონდა სპეციალურად შექმნილი ტყვიით დაფარული ჩანთა ჩემი იარაღისთვის, მაგრამ არა ჩემი თოფისთვის.
  
  
  - ხვალ დილით ადრე ვიქნები შენს კაბინეტში, - ვუთხარი მე.
  
  
  მას სხვა იდეები ჰქონდა. - არა, პირდაპირ სასტუმროში უოტერგეიტისკენ წადი. იქ დაგიკავშირდები. დაჯავშნა უკვე გაკეთდა შენს სახელზე." მან დაუცველ ტელეფონზე ჩემი სახელიც კი არ მითხრა, რომ აღარაფერი ვთქვათ ოთახის ნომერი. "მე ავიღე თავისუფლება გამოგგზავნა ვინმეს ტანსაცმლით გონება.
  
  
  - არა, ბატონო, ეს ძალიან გააზრებული იყო თქვენზე.
  
  
  ჰოუკმა ძალიან ფორმალურად ითამაშა თავისი კომპანიის წინაშე და ვიცოდი, რომ ეს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანი უნდა ყოფილიყო; ჩვეულებრივ დან
  
  
  
  
  
  პენტაგონი ან CIA, როდესაც ისინი მოვიდნენ კეთილგანწყობის სათხოვნელად.
  
  
  მას შემდეგ რაც ჩვენც ისეთივე უხეში დავემშვიდობეთ, ტელეფონი დავდე და ცოტა ხანს ვიდექი და ვუყურებდი. დარწმუნებული ვიყავი, რომ პრეზიდენტი არ მოვიდა ჰოუკის ოფისში. მაგრამ იყო მხოლოდ ერთი ადამიანი ვაშინგტონში, რომელსაც მოხუცი ნამდვილად პატივს სცემდა: მისი ძველი სკოლის მეგობარი, რომელმაც მოახერხა ცვლილებების გამოსწორება. როცა ნაჩქარევად ვალაგებდი ჩემს ნივთებს, მაინტერესებდა, რაზე ესაუბრა სახელმწიფო მდივანმა ჰოუკს და როგორ იმოქმედა ჩემზე.
  
  
  მას შემდეგ, რაც ქუჩა შევამოწმე, რომ მისტერ ქეის სამთვალა ცხედარი ჯერ კიდევ არ იყო აღმოჩენილი და ვინმემ ცეცხლის ხაზი გაერკვია, ისევ ავიღე ტელეფონი, რომ დავურეკე ჩვენს ადგილობრივ ოფისს; მჭირდებოდა მოწყობა, რომ აეღო დაქირავებული მანქანა, რომელსაც მივყავდი მონრეალში და თოფი, რომელიც საბარგულში მქონდა ჩაკეტილი. ბოლოს შეფუთული იყო ჩემი ვილჰელმინა ლუგერი მხრის ბუდეში და ჩემი უგო სტილეტო ზამშის წინამხრის გარსში. ისინი შევიდნენ ორიგინალურ განყოფილებაში პორტფელში, რომელიც ლაბორატორიის ტექნიკოსებმა დააპროექტეს აგენტებისთვის, რომლებიც იარაღებით მოგზაურობდნენ კომერციულ ფრენებზე. თვითმფრინავში ასვლისას განგაშის ატეხვას ხელს უშლიდა სპეციალური ტყვიის დაცვა. სამწუხაროა, რომ თოფის გადასატანად მსგავსი ჩემოდანის დამზადების დრო არ იყო; მსურს ის პირადად დავუბრუნო ედი ბლესინგს, ჩვენს მეიარაღეს. მისი სახე მართლაც ანათებს, როდესაც მისი ერთ-ერთი "ჩვილი" სახლში მოდის. ისე, ბედნიერი ვიყავი, რომ ბავშვები ჩემთან წავიყვანე. ისეთი განცდა მქონდა, რომ მალე დამჭირდებოდა.
  
  
  სულ რაღაც ათი წუთის შემდეგ ვნანობდი ჩემს ნაჩქარევ შეფუთვას. კრიშიკოვის ადრე დაცული სახლის მოპირდაპირე დანგრეული პანსიონიდან გამოსვლისას, შევნიშნე ორი მამაკაცი, რომლებიც ისვენებდნენ ნაქირავებ ნოვას გარეთ, რომელიც მე მქონდა გაჩერებული ქუჩის ორ კარზე. ცალ ხელში ჩემოდანი და მეორეში პორტფელი მე არ შემეძლო ძალიან მუქარა გამოვიჩინე, რადგან ჩემს უკან კარის დაკეტვის ხმაზე მხოლოდ მოკლედ ახედეს მაღლა და შემდეგ განაგრძეს საუბარი. გავიგე, რომ რუსული იყო და ქუჩის ნათურების შუქზე მათი სახეების სწრაფმა ყურებამ მითხრა, ვინ იყვნენ ისინი.
  
  
  დავიწყე მათი დარქმევა „ლაურელი და ჰარდი“ იმ მცირე ხანში, როცა ვუყურებდი კრიშიკოვს და მის კვალდაკვალ მიდევნებულ წყვილს. AX-ის ადგილობრივმა ოფისმა მითხრა მათი ნამდვილი ვინაობა და მათი სამუშაო, როგორც ჯაშუშების საყვარელი მკვლელები და მცველები. ერთი საათით ადრე დავინახე, რომ ისინი თავიანთ უფროსთან ერთად მანქანით ავიდნენ და მისი სამალავის წინ ჩამოაგდეს; შემდეგ წავიდნენ. იმ დროს უჩვეულოდ მეჩვენებოდა, რომ შენობაში არ შედიოდნენ ჩვეულებისამებრ და შეცდომით ჩავთვალე, რომ რაღაც მისიით უნდა გაეგზავნა. თუმცა, როგორც ჩანს, მათ უბრძანეს უკან დაბრუნება და გარეთ გასეირნება. ან კრიშჩიკოვს ჰქონდა რაიმე სამუშაო, რომლის შესახებაც არ სურდა მათ სცოდნოდათ, ან ის ელოდა ვინმეს და გაგზავნა გარეთ, რათა აეყვანათ მისი სტუმარი და შეემოწმებინათ სახლში შესვლამდე.
  
  
  იმ მომენტში ჩემთვის არ ჰქონდა მნიშვნელობა რა იყო მათი დღის წესრიგში; მე მომიწია ამ ნოვაში შესვლა და გამოსვლა, სანამ სამი თვალიანი კაცის ერთ-ერთი მსახური კრიშიკოვის ოთახში შევა და ცხედარი აღმოაჩინა. ერთადერთი, რაც ხელს უშლიდა იქიდან გამოსვლას, იყო რამდენიმე მკვლელი. დარწმუნებული ვიყავი, რომ მათ იცოდნენ, როგორ გამოიყურებოდა ჩვენი ხალხის უმეტესობა, მათ შორის მეც. ჩვენი სადაზვერვო ქსელი არ არის ერთადერთი საკმარისად ჭკვიანი, რომ მტერი საიდუმლოდ შეინახოს.
  
  
  მე აღარ შემეძლო კარის ზღურბლზე დგომა მათი ეჭვის გარეშე და Nova იყო ერთადერთი მანქანა, რომლის დატოვებაც მომიწია ტერიტორიიდან, ამიტომ გავემართე მისკენ. ჰარდი - მსუქანი ბიჭი, რომელიც AX-მა გამაფრთხილა, რომ მძიმე კუნთების მომაკვდინებელი გროვა იყო - ზურგი მქონდა. ჭუჭყიანმა - ლორელმა, გადამრთველის ცნობილმა ექსპერტმა, რომელიც სიამოვნებით ჭრიდა ტყვეებს, სანამ ისინი სალაპარაკოდ მზად იქნებოდნენ, პირდაპირ მიყურებდა, როცა მივუახლოვდი, მაგრამ ჩრდილში არ დამინახავს, რადგან საუბარში იყო ჩაფლული. .
  
  
  ვხედავდი, რომ მანქანის საბარგულთან ავედი, ქუჩის ნათურის სინათლის პატარა წრეში ვიდექი და ლორელი ალბათ მიყურებდა, როცა მივუახლოვდებოდი. ბორდიურს მივუბრუნდი ისე, რომ ჰარდის ზურგი ნაწილობრივ დამიბლოკა ხედვა მის კომპანიონზე. ამ ზურგის ზომამ შეიძლება შეაფერხოს M16 ტანკის მიახლოება, გარდა იმისა, რომ ლორელი თავის პარტნიორზე დაახლოებით ერთი თავით მაღალი იყო. ინსტიქტურად ვიცოდი, რომ რაღაცამ მიიპყრო ჩემს შესახებ ლორელის ყურადღება, როცა ტროტუარიდან გადმოვედი და ჩემი ბარგი მანქანის უკან დავდე. თავი ქუჩისკენ მქონდა შებრუნებული, გასაღებები ამოვიღე და საბარგული გავხსენი, როგორც მე ვგრძნობდი, რომ ლაურელმა ლაპარაკი შეწყვიტა და მანქანის უკანა მხარეს მიდიოდა.
  
  
  გადამრთველის დაწკაპუნებამ მითხრა, რომ გამიცნეს. მისკენ მივტრიალდი, როცა ის ჩემკენ მიტრიალდა, რომელსაც წინ უძღოდა ხუთი დუიმი ფოლადი. უკან დავიხიე და მის იმპულსს მივეცი წინ, შემდეგ უკან.
  
  
  
  
  
  
  და დაარტყა კისერზე ნერვულ ცენტრში ყურის ქვემოთ. ის პირქვე დავარდა საბარგულში, მე კი ხელი გავწიე და ზურგის პატარა თავსახური დავახურე. მძიმე მეტალის კიდე მას წელის დონეზე დაარტყა და მე გავიგონე ხმამაღალი ჩხვლეტა, რომელიც უნდა ყოფილიყო მისი ხერხემალი.
  
  
  მკერდის თავსახური ისევ გავაღე და მისი შუქის სუსტ ანარეკლში დავინახე ტკივილისგან დაგრეხილი სახე, პირი ღია ტანჯვის ჩუმი ტირილით, რომელიც არავის გაუგონია.
  
  
  ამ დროისთვის ჰარდი მანქანას ირგვლივ შემოიარა, ერთი ლორისმაგვარი ხელი ჩემსკენ იყო გამოწვდილი, მეორე კი ქამარს იარაღს ეძებდა. ჯეკის სახელური მკერდიდან ამოვიღე და მკლავის გასაგრძელებლად გამოვიყენე, პირდაპირ იმ უზარმაზარ პუდინგის სახეში მივაწექი. ის უკან დაიხია, ნატეხი კბილების ნამსხვრევები გამოაფურთხა და ტკივილისგან ღრიალებდა, როცა ცხვირიდან სისხლი სდიოდა. ხელი, რომელიც ჩემს დაჭერას ცდილობდა, ორ-ოთხსავით ძნელად საქანელ ბოძად იქცა, როცა ჯეკის სახელური გამომტაცა ხელებიდან. ჰაერში გაფრინდა და ქუჩაში გაფრინდა.
  
  
  ჭკუა რომ ყოფილიყო, სულ ცდილობდა თოფის გათავისუფლებას, რომელიც ზედმეტ მუცელსა და მჭიდრო ქამარს შორის იყო ჩარჩენილი. სამაგიეროდ, ტკივილისგან შეშლილი, გაბრაზებული დათვივით წინ მივარდა, ხელები ფართოდ გაშალა, რათა მომეცვა ის, რაც ვიცოდი, რომ სასიკვდილო ჩახუტება იქნებოდა. გამაფრთხილეს, რომ ეს იყო მისთვის სასურველი დაკვლის მეთოდი. სულ მცირე, ორი მამაკაცი, რომელთა შესახებაც ჩვენ ვიცნობდით, იპოვეს თითქმის რბილობისაგან დამსხვრეული, მათი ნეკნები სასიცოცხლო მნიშვნელობის ორგანოებზე გაჭედილი და საშინლად გარდაცვლილი, საკუთარ სისხლში ჩაძირული. ისევ ტროტუარზე გავედი; უყურებს მის გიგანტურ ხელებს.
  
  
  როცა ამ საშინელ ჩახუტებას მოვშორდი, ის მკვდარ დაფნის ფეხებს დაეჯახა და მუხლებზე დაეცა. ხელები ერთმანეთში მოვხვიე, კისერზე მივადე, ის კი მთელ სიმაღლეზე ქუჩაში გაიწელა. დარტყმა მყისიერად მოკლავდა ადამიანთა უმეტესობას, მაგრამ როცა მე გაოცებული ვუყურებდი მას, მან ჩაიცინა, თავი დაუქნია, თითქოს დაბნეული ტვინის გაწმენდას ცდილობდა და მუხლებზე დაჩოქება დაიწყო. ხელები ასწია მხარდაჭერისთვის და ერთ-ერთი მათგანი დაიხურა ლორელის გადამრთველზე, რომელიც ტროტუარზე დაეცა. დანის სახელურზე ძეხვის მსგავსი თითები აწევა დაიწყო. თითქმის ღიმილი გამოჩნდა იმ სისხლიან, ახლა დაკბილულ პირზე და პატარა გოჭისფერი თვალები სასტიკად უბრწყინავდა, როცა ფოკუსირებული იყო ჩემზე. მათაც აღიარება მოჰყვა, როცა მიხვდა, ვინ ვიყავი და ტუჩებიდან სისხლი წამოუვიდა, როცა რუსულად ლანძღავდა და ამბობდა:
  
  
  „ძაღლის შვილო! შუაზე გაგიყოფ, კარტერ, და ღორებს შეგჭამ. კისრის კუნთები დაიძაბა და მძიმე პულსი გროტესკულად ცეკვავდა სქელი კისრის გაწითლებული ხორცის ქვეშ. ორი უხერხული ნაბიჯი გადადგა ჩემსკენ. ვიკინგების თავდაცვითი ხაზისგან მიტოვებული ფეხბურთელის მსგავსად, მე მას ამ მახინჯ სახეში დაჩეხილი გოგრა დავარტყი.
  
  
  ხორცის მძლავრი წვეთი ისევ წინ მივარდა. ხელი, რომელსაც დანა ეჭირა, ჯერ ქუჩაში მოხვდა და პირი ვერტიკალურად ეჭირა, რადგან სქელი კისერი მასზე დაეცა. მისი მოწყვეტილი არტერიიდან მოღრუბლული სისხლის სპრეს ავიცილე და ნოვას უკანა მხარეს მივედი; ლორელის ჯერ კიდევ აკანკალებული სხეული საბარგულიდან ამოვიღე და თავსახური დავახურე.
  
  
  როცა ბარგს უკანა სავარძელზე ვდებდი, მოპირდაპირე სახლიდან კივილი გავიგე. მან მეორე სართულზე ღია ფრანგული კარები გაიარა და ვიცოდი, რომ კრიშიკოვის ცხედარი იპოვეს. ნოვაში შესვლისას სწრაფად გავემართე ჯერ კიდევ წყნარ ქუჩაზე და გავემართე აეროპორტისკენ, პირქუშად ვფიქრობდი, რომ კიდევ უფრო მეტი სიურპრიზები ელოდა კაცს ზემოთ, როდესაც მან დაიწყო კრიშიკოვის მცველების ძებნა.
   თავი 2
  
  
  
  
  ერთი რამ უნდა მეთქვა იმ როლზე, რომელიც Hawk-მა მაიძულა მეთამაშა, იყო ის, რომ კარგი გარემო იყო. გუჩის ბარგის ტეგების მიხედვით, რომელიც მელოდებოდა უოტერგეიტის ოთახში, როცა მივედი, მე ვიყავი ნიკ კარტერი მანჰეტენის ისტ 48-ე ქუჩიდან. მე მივხვდი მისამართს, როგორც ბრაუნ ქვას კუს ყურეში, რომელსაც ჩვენი ბიურო იყენებდა ოფისებად, „უსაფრთხო სახლად“ და რეზიდენციად ნიუ-იორკში. ჩანთებში ტანსაცმელი აშკარად ძვირი იყო, კონსერვატიული ფერით და მოჭრილი იყო დასავლელი ნავთობის მილიონერის გემოვნებაზე. დალასისა და ჰიუსტონის ამ ბიჭებს შეიძლება არ მოსწონთ კაშკაშა ტვიდი და პლედი, მაგრამ მათ მოსწონთ, რომ მათი სამოგზაურო ტანსაცმელი ისეთივე კომფორტული იყოს, როგორც ლევისი, რომელსაც ატარებენ ძველ პადოკში. ფართო მხრების ქურთუკებს გვერდითი ხვრელები აფარებდა ვიწრო შარვალს ლურჯი ჯინსის სტილის წინა ჯიბეებით და ფართო მარყუჟებით ხისტი სპილენძის ბალთიანი ქამრებისთვის, რომლებიც მოჰყვებოდა მათ. ძალიან რბილ თეთრ ბამბის პერანგებს ჰქონდათ ორმაგი ჯიბეები ღილებით წინ. შევამჩნიე, რომ ყველაფერი სწორი ზომის იყო, თუნდაც რამდენიმე წყვილი სამას დოლარიანი ხელნაკეთი ჩექმა.
  
  
  „თუ ჰოუკს უნდა, რომ მდიდარ ნავთობის როლში ვითამაშო“, გავიფიქრე, როცა ჩავალაგე და ნივთები უზარმაზარ გასახდელში მოვათავსე, „სულაც არ მაწუხებს. ოთახიც დაეხმარა. ისეთივე დიდი, როგორც ზოგიერთი სტუდიური ბინა, რომელშიც მე ვცხოვრობდი - ასე იყო ისინი თავდაპირველად შექმნილი, რადგან Watergate იყო შექმნილი როგორც
  
  
  
  
  
  
  როდესაც ის პირველად გაიხსნა, ეს იყო საერთო საცხოვრებელი - მისაღები ოთახი/საძინებელი მისაღები ოთახთან ერთად იყო დაახლოებით ოცდაოთხი ფუტის სიგრძე და თვრამეტი ფუტის სიგანე. მას ჰქონდა სრული ზომის დივანი, რამდენიმე სავარძელი, დიდი ფერადი ტელევიზორი, სრულყოფილად აღჭურვილი სამზარეულო და დიდი ორმაგი საწოლი შიგთავსში.
  
  
  ოთახში სინათლე იღვრება იატაკიდან ჭერამდე ფანჯრებიდან, რომელიც ტერასას გადაჰყურებს. მე გავხედე ათი ჰექტარი უოტერგეიტის კომპლექსს დიდებულ, ისტორიულ მდინარე პოტომაკისკენ და დავინახე, რომ ოთხი თავის ქალა ცურავდა წყალს. რბოლის სეზონი იწყებოდა, მივხვდი, როცა ვუყურებდი კოლეჯის გუნდებს, რომლებიც ნიჩბებს რიტმულად სცემდნენ. ზუსტად შემეძლო გამომეჩინა ის მომენტი, როცა მოწინააღმდეგე მეჭურჭლეებმა ტემპი გაზარდეს, რადგან ჭურვები უეცრად წინ წამოიწია სწრაფ დინებაში. ნიჩბოსნთა მჭიდრო კოორდინაციის ჩემი დაფასება ტელეფონის ზარმა შეწყვიტა. ჰოკს დავდებ, როცა ტელეფონი აიღო. მაგრამ ხმა, რომელმაც თქვა: „ბატონო. კარტერი? მითხრა, რომ ასში ერთხელ ვცდებოდი.
  
  
  – ეს მისტერ კარტერია.
  
  
  „ეს არის კონსიერჟი, მისტერ კარტერ. შენი მანქანა წინა კართან არის.
  
  
  არ ვიცოდი რა მანქანაზე მელაპარაკებოდა, მაგრამ მეორე მხრივ კამათს არ ვაპირებდი. მე უბრალოდ ვუპასუხე: "გმადლობთ, ახლა წავალ."
  
  
  სავარაუდოდ ჰოუკი ერთადერთი იყო, ვინც იცოდა, რომ ნიკ კარტერი უოტერგეიტში იყო, ამიტომ მეგონა, რომ მან მანქანა გამომიგზავნა; ლობისკენ გავემართე.
  
  
  როცა წინა კარისკენ მიმავალ კონსიერჟის მაგიდას გავუყევი, ფრთხილად მივაწოდე დახლის უკან შავ კოსტუმში გამოწყობილ ლამაზ ქალბატონს ხუთდოლარიანი კუპიურა და მხიარულად ვუთხარი: „გმადლობთ, რომ დამირეკეთ ჩემს მანქანაზე“. ჰოუკს რომ უნდოდა გამდიდრება, მდიდრად ვითამაშებდი - AX-ის ფულით.
  
  
  – გმადლობთ, მისტერ კარტერ. მისი დახვეწილი ტონი მომყვა, როცა მინის კარი გავაღე, რომელიც მიმავალი წრიული ბილიკისაკენ, რომელიც სასტუმროს შესასვლელს იცავდა. კარისკაცმა კითხვა დაუწყო, უნდა მისცემდა თუ არა სიგნალი ერთ-ერთ ყველგან მყოფ ტაქსს, რომელიც სამანქანო გზაზე იყო გაჩერებული, შემდეგ გაჩერდა, როცა კონტინენტური ლიმუზინისკენ მივდიოდი, რომელიც ბორდიურთან იყო უმოქმედოდ. ვინაიდან ეს იყო ერთადერთი სახეობა, გადავწყვიტე, რომ ეს ჩემი მანქანა ყოფილიყო. როცა მივუახლოვდი, გვერდით მიყრდნობილი მძღოლი ყურადღების მისაქცევად დაიძაბა და რბილად მითხრა: კარტერ? როცა თავი დავუქნიე, კარი გამიღო.
  
  
  შიგნით არავინ იყო, რამაც ცოტა დამაფრთხო; ინსტინქტურად შევეხე ჩემი ლუგერის კონტურს და ყდას, რათა დავემშვიდებინე, რომ ჩემი საუკეთესო მეგობრები ახლოს იყვნენ, შემდეგ ისევ ხელთათმანივით ტყავის პერანგზე დავჯექი, როცა მძღოლი საჭესთან ადგილის დასაკავებლად მოვიდა. მან დიდი მანქანა შემობრუნდა და გზაზე გადავიდა ვირჯინიის გამზირზე, სადაც მარჯვნივ შეუხვია.
  
  
  შუქნიშანზე რომ გავჩერდით, კარი ვცადე და უპრობლემოდ გაიღო. ამან ცოტა დამამშვიდა, ამიტომ პანელის საფარი ავწიე მკლავის საყრდენში და ჩამრთველს დავაჭირე, რომელიც შუშის ფანჯარას ჩამოშლიდა, რომელიც მძღოლს მაშორებდა. "დარწმუნებული ხარ, რომ გზა იცი?" ვკითხე და ვცდილობდი გამეადვილებინა.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - უპასუხა მძღოლმა. ერთ წუთს ველოდებოდი, ველოდებოდი როდის დაამატებდა რაღაცას, რაც შეიძლება მითხრას სად მივდიოდით, მაგრამ არაფერი გამოვიდა.
  
  
  — ხშირად დადიხართ იქ?
  
  
  "Დიახ სერ." დაარტყი ორი.
  
  
  "Შორია?"
  
  
  ”არა ბატონო, ჩვენ რამდენიმე წუთში ვიქნებით თეთრ სახლში.”
  
  
  გაიქეცი სახლში. ფაქტობრივად, გაასუფთავეთ ბურთის პარკი; თეთრ სახლში ვიზიტები არ იყო ჩემი ჩვეული მარშრუტის ნაწილი. ისე, მე ვუთხარი ჩემს თავს, თქვენ ღამით გადახვედით სახელმწიფო მდივანიდან პრეზიდენტად. Მაგრამ რატომ?
  
  
  მაგრამ ეს იყო ჰოუკმა და არა პრეზიდენტმა, რომელმაც მითხრა, რომ მალე ძიძას ვითამაშებდი ქალისთვის, სახელად ვერცხლის ფალკონი, და ის იყო ყველაზე ფეთქებადი ქალი მსოფლიოში.
  
  
  ვერცხლის ფალკონი.
  
  
  "მისი სახელია ლიზ ჩენლი და ის ხვალ ვაშინგტონში ჩამოვა", - თქვა ჰოკმა. "და თქვენი ამოცანაა დარწმუნდეთ, რომ არაფერი მოხდება მას. მე ვუთხარი პრეზიდენტს და მდივანს, რომ ჩვენ ვიღებთ პასუხისმგებლობას მის უსაფრთხოებაზე, სანამ მას საფრთხე აღარ ემუქრება“.
  
  
  როცა ჰოკმა ჩვენთან ერთად ოთახში მყოფი დანარჩენი ორი ახსენა, მე რიგრიგობით ვუყურებდი თითოეულ მათგანს. ვერ შევძელი. პრეზიდენტმა დამიჭირა და თავი ოდნავ დაუქნია. სახელმწიფო მდივანმაც დამიჭირა ამის კეთება, მაგრამ ის ზედმეტად ჯენტლმენი იყო იმისთვის, რომ ჩემი უხერხულობა დაემატებინა ფაქტის აღიარებით. გადავწყვიტე, რომ ჩემი დაბრუნების ერთადერთი შანსი იყო ჭკვიანად გამოჩენილიყო, ამიტომ დავძახე: „მე ვიცი ვინ არის ლიზ ჩენლი, სერ“.
  
  
  ჰოუკს ისე ჩანდა, რომ მას შეეძლო ჩემი მოკვლა მაშინვე და იქაც კი იმის გარკვევით, რომ მისმა ერთ-ერთმა პრიზიორმა შეიძლება არ იცოდა, ვინ იყო ყველა მნიშვნელოვანი, მაგრამ მე დამშვიდებული ვიყავი, როდესაც, სანამ ის თავის თავში შეინახავდა მას, მოგვიანებით შეჩერდა, სახელმწიფო მდივანმა მოულოდნელად ჰკითხა: "როგორ?"
  
  
  ”მე მქონდა რამდენიმე დავალება ახლო აღმოსავლეთში, სერ, და ჩვენი ფონური ინფორმაცია საკმაოდ საფუძვლიანია.”
  
  
  "რა იცი ლიზ ჩენლის შესახებ?" განაგრძო მდივანმა.
  
  
  „რომ ის შაჰ ადაბის ყოფილი ცოლია. რომ მისი არაბული სახელია შერიმა და რომ მათ დაახლოებით ექვსი წლის წინ ეყოლათ სამეული. და დაახლოებით ექვსი თვის წინ ის და შაჰი განქორწინდნენ. ის ამერიკელია და მისი მამა იყო ტექსი
  
  
  
  
  
  როგორც ნავთობმშრომელი, რომელიც დაეხმარა ადაბში საბურღი ოპერაციების ორგანიზებას და გახდა შაჰის ახლო მეგობარი“.
  
  
  როგორც ჩანს, არავის სურდა ჩემი გამოსვლის შეწყვეტა, ამიტომ თ.-მ განაგრძო: „განქორწინებისთანავე შაჰ ჰასანმა ცოლად შეირთო სირიელი გენერლის ქალიშვილი. ლიზ ჩენლი - შერიმა კვლავ იყენებს თავის ამერიკულ სახელს - დაახლოებით ორ კვირამდე დარჩა სამეფო სასახლეში სიდი ჰასანში, შემდეგ კი ინგლისში წავიდა სტუმრად. სავარაუდოდ, ის ბრუნდება შტატებში, რათა იყიდოს ადგილი ვაშინგტონის რაიონში და დასახლდეს. მას აქ რამდენიმე მეგობარი ჰყავს, რომელთა უმეტესობას შაჰთან დიპლომატიური ვიზიტის დროს შეხვდა.
  
  
  - რაც შეეხება ამ სახელს, - ვუთხარი მე, - არასოდეს მსმენია ამის შესახებ. ვფიქრობ, ის კლასიფიცირებულია."
  
  
  - რაღაცნაირად, დიახ, - თავი დაუქნია მდივანმა და ძლივს შესამჩნევი ღიმილი გამოესახა ტუჩებზე. "ვერცხლის ფალკონი" იყო სახელი, რომელიც შაჰმა მას ქორწილის შემდეგ დაარქვა, რათა მისი ახალი სამეფო პოზიციის სიმბოლო ყოფილიყო. ეს მათი პირადი საიდუმლო იყო, სანამ ეს პრობლემა არ დაწყებულა“.
  
  
  - განმარტა პრეზიდენტმა. ”ჩვენ ვიყენებდით მას, როგორც კოდს, ასე ვთქვათ.”
  
  
  - ვხედავ, - ვუპასუხე მე. ”სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, როდესაც ზოგიერთ სიტუაციაში არ არის გონივრული ამაზე პირდაპირ საუბარი...”
  
  
  "ის ხდება ვერცხლის ფალკონი", - დაასრულა ჰოუკმა mc.
  
  
  პრეზიდენტს მივუბრუნდი. ”ბატონო, დარწმუნებული ვარ, რომ მეტი უნდა ვიცოდე ყოფილი დედოფლის და ადაბის შესახებ.”
  
  
  „თქვენი ნებართვით, ბატონო პრეზიდენტო, მე დავამატებ რამდენიმე დეტალს, რომელიც შესაძლოა ბატონმა კარტერმა არ იცოდეს“, - დაიწყო სახელმწიფო მდივანმა. მოწონების ნიშნის მიღების შემდეგ მან განაგრძო: „ადაბი პატარა, მაგრამ ძლიერი ერია. ძლიერია, რადგან ის არის ერთ-ერთი უმდიდრესი ნავთობის მწარმოებელი ქვეყანა და ასევე იმიტომ, რომ მისი არმია ერთ-ერთი საუკეთესო გაწვრთნილი და აღჭურვილია ახლო აღმოსავლეთში. და ეს ორივე ფაქტი, პირველ რიგში, შეერთებული შტატების დამსახურებაა. შაჰმა განათლება ამ ქვეყანაში მიიღო და სწორედ მაშინ, როცა ის ჰარვარდში სწავლას ამთავრებდა, მამამისი ძვლის კიბოთი გარდაიცვალა. მოხუც შაჰს შეეძლო უფრო დიდხანს ეცხოვრა, ადაბში რომ ყოფილიყო ადეკვატური სამედიცინო დახმარება, მაგრამ არ იყო და მან უარი თქვა ქვეყნის დატოვებაზე.
  
  
  ”როდესაც შაჰ ჰასანი გახდა მმართველი,” განაგრძო მდივანმა, ”მას გადაწყვეტილი ჰქონდა, რომ მის რომელიმე ხალხს აღარ დასჭირდებოდა სამედიცინო დახმარება. მას ასევე სურდა დარწმუნებულიყო, რომ მის სუბიექტებს მიენიჭათ საუკეთესო საგანმანათლებლო შესაძლებლობები, რომლებსაც ფულის ყიდვა შეეძლო. მაგრამ ადაბში ფული არ იყო, რადგან იმ დროს იქ ნავთობი არ იყო აღმოჩენილი.
  
  
  „ჰასანმა გააცნობიერა, რომ მის მიწას არსებითად იგივე გეოლოგიური შემადგენლობა ჰქონდა, როგორც ნავთობის მწარმოებელ სხვა ქვეყნებს, ამიტომ მან ჩვენს მთავრობას დახმარება სთხოვა საძიებო ბურღვის საქმეში. ტეხასის რამდენიმე ნავთობკომპანიამ ჩამოაყალიბა კორპორაცია და გაგზავნა თავისი საბურღი ექსპერტები ადაბში პრეზიდენტ ტრუმენის მოთხოვნის საპასუხოდ. მათ აღმოაჩინეს იმაზე მეტი ნავთობი, ვიდრე ვინმეს შეეძლო წარმოედგინა და ფული დაიწყო სიდი ჰასანის ყუთში“.
  
  
  მდივანმა ასევე განმარტა, რომ ჰასანის ყოფილი ცოლი იყო ტეხასის ნავთობის ერთ-ერთი ექსპერტის ქალიშვილი ადაბში. ლიზ ჩენლი მუსლიმი გახდა, როცა შაჰზე დაქორწინდა. ისინი ძალიან ბედნიერები იყვნენ თავიანთი სამი პატარა ქალიშვილით. მას არასოდეს ჰყოლია ვაჟი, მაგრამ ამას ჰასანისთვის მნიშვნელობა აღარ ჰქონდა. საქორწინო კონტრაქტი ადგენდა, რომ გვირგვინი მის უმცროს ძმას გადასცემდა. "ვისაც, შემიძლია დავამატო, ასევე მოსწონს შეერთებული შტატები, მაგრამ არა ისე, როგორც ჰასანს", - აღნიშნა სახელმწიფო მდივანმა.
  
  
  ”წლების განმავლობაში, განსაკუთრებით 1967 წლის არაბეთ-ისრაელის ომის შემდეგ,” განაგრძო მან, ”შაჰ ჰასანმა მოახერხა ზომიერი ხმის მიღწევა არაბულ საბჭოებში. მაგრამ მასზე ზეწოლა მნიშვნელოვნად გაიზარდა. ბოლო წლებში ფანატიკოსებმა ორჯერ სცადეს ჰასანის მოკვლა. სამწუხაროდ შაჰის წინააღმდეგ შეთქმულთათვის, მკვლელობის მცდელობამ მხოლოდ მის კაცებს მის ზურგს უკან მოაქცია“.
  
  
  ვერ შევიკავე პაუზა და მეკითხა, რატომ გაეყარა ჰასანი შერიმას.
  
  
  სახელმწიფო მდივანმა თავი დაუქნია. „განქორწინება შერიმას იდეა იყო. მან ეს შესთავაზა ჰასანის სიცოცხლის ბოლო მცდელობის შემდეგ, მაგრამ მას ამის შესახებ არ გაუგია. მაგრამ ის განუწყვეტლივ ეუბნებოდა მას, რომ თუ ის მიატოვებდა მას, სხვა არაბულმა ქვეყნებმა შეიძლება მიიჩნიონ ეს იმის ნიშნად, რომ ის ნამდვილად მათ მხარეს იყო და შეაჩერონ მისი დამხობის კამპანია. მან საბოლოოდ დაარწმუნა, რომ ეს უნდა გაეკეთებინა, თუ არა საკუთარი უსაფრთხოებისთვის, მაშინ მისი პატარა გოგონების გულისთვის.
  
  
  „შერიმაც იყო ის, ვინც შესთავაზა მას სასწრაფოდ ხელახლა დაქორწინება და მან დაჟინებით მოითხოვა, რომ მისი ახალი ცოლი არაბი ყოფილიყო. ფაქტობრივად, სწორედ მან აირჩია გოგონა დაზვერვის შემდეგ - ალიანსისთვის, რომელსაც შეეძლო ჰასანს სხვა ქვეყნის ძლიერ სამხედროსთან დაკავშირება“.
  
  
  ”რატომ არის ასეთი შეშფოთება მის უსაფრთხოებაზე?” Ვიკითხე. მეჩვენებოდა, - ავუხსენი მე, - რომ როგორც კი შეწყვეტდა შაჰის ცოლობას, მას საფრთხე არ ემუქრებოდა.
  
  
  პრეზიდენტი მიუბრუნდა ჰოუკს და უთხრა: „ვფიქრობ, აჯობებს, ახსნა-განმარტების ეს ნაწილი პირდაპირ გაიგოთ. თქვენი სააგენტოს წყაროებმა მოგვაწოდეს ინფორმაცია ყოფილი დედოფალ შერიმას მკვლელობის შეთქმულების შესახებ. ის ჰოკიდან ჩემკენ შემობრუნდა, შემდეგ ისევ დაბრუნდა, სანამ თქვა: "და თქვენმა სააგენტომ აღმოაჩინა შეთქმულების ნაწილი"
  
  
  
  
  
  
  დაამტკიცოს, რომ ქორწინების მთელი პერიოდის განმავლობაში იგი მოქმედებდა როგორც შეერთებული შტატების მთავრობის საიდუმლო აგენტი“.
  თავი 3
  
  
  
  
  ”თქვენ, რა თქმა უნდა, იცნობთ Silver Scimitar მექანიზმს”, - დაიწყო ჰოუკმა. ის არ დაელოდა ჩემს აღიარებას - და მე ვერ დავადანაშაულებდი, რომ პრეზიდენტზე შთაბეჭდილების მოხდენა ცდილობდა იმ ვარაუდით, რომ მისი მთავარი აგენტი, რა თქმა უნდა, იცნობდა ყველაფერს, რაც ხდებოდა ახლო აღმოსავლეთში; ბოლოს და ბოლოს, ის იყო ის ადამიანი, როცა საქმე გვქონდა საჭირო საოპერაციო თანხების მოპოვებას CIA-სა და პენტაგონის პროტესტის გამო. მან განაგრძო: ”მას შემდეგ, რაც იგი თავდაპირველად შეიქმნა, როგორც შავი სექტემბრის მოძრაობის აღმასრულებელი იარაღი, მისი წევრების ფანატიზმი თითქმის ყოველდღიურად იზრდებოდა.
  
  
  „ბოლო თვეების განმავლობაში, სკიმიტარების მიერ ჩადენილი სისასტიკეების მასშტაბებმა ალ-ფატაჰიც კი შეაშფოთა. საქმე იქამდე მივიდა, რომ შავი სექტემბერი, რომელიც იატაგანს საოპერაციო სახსრებით ამარაგებს, ეშინია სისხლისღვრის შეჩერების მცდელობას. სექტემბრის ერთ-ერთი ლიდერი, რომელიც მაინც ცდილობდა სადავეების გამკაცრებას, ბაღდადში მოკლული იპოვეს. ერაყის მთავრობამ დამალა, თუ როგორ გარდაიცვალა ის, მაგრამ ჩვენმა ბაღდადის ოფისმა შეიტყო მისი "აღსრულების" დეტალები. მას ელექტროშოკი დაემართა. გაშიშვლების, ცემის და დასახიჩრების შემდეგ სხეულზე ჯაჭვი შემოახვიეს; შემდეგ რკალის შედუღების აპარატის ტერმინალები დაუკავშირეს წრედის ბოლოებს და ჩართული იყო დენი. ყოველი რგოლი დაწვა მის ხორცში. მას შემდეგ სკიმიტარს თავისი გზა ჰქონდა; არანაირი პროტესტი“.
  
  
  ჰოუკმა შეაჩერა სიგარის საღეჭი, შემდეგ განაგრძო: „სკიმიტარის ლიდერი საკუთარ თავს ალაჰის მახვილს უწოდებს და მისი ნამდვილი ვინაობა ცნობილია მხოლოდ სექტემბრის უმაღლესი სარდლობის ორმა ან სამმა წევრმა. მათაც კი ეშინიათ მისი ნამდვილი სახელის თქმა. რატომღაც მას სძულს შაჰ ჰასანი და გადაწყვეტილი აქვს განდევნოს იგი ტახტიდან. ჩვენ ვიცით, რომ ის იდგა უახლესი მკვლელობის მცდელობის უკან და, სავარაუდოდ, პირველი იყო.
  
  
  ”ჩვენმა ოფისმა სიდი ჰასანში შეიპყრო ხმლის ერთ-ერთი მთავარი ლეიტენანტი და დაარწმუნა, რომ გვეთქვა, რა იცოდა Scimitar-ის გეგმების შესახებ...”
  
  
  "Როგორ?" - ჰკითხა პრეზიდენტმა.
  
  
  "ბატონო?"
  
  
  "როგორ დაარწმუნე იგი?"
  
  
  "ჩვენ გამოვიყენეთ რკალის შედუღების ტექნიკა", - აღიარა ჰოკმა. ”მხოლოდ ჩვენ არ დავაჭირეთ გადამრთველს. მამაკაცმა მონაწილეობა მიიღო სექტემბრის ლიდერის სიკვდილით დასჯაში და დაინახა მისი შედეგები. მან ჩაილაპარაკა, როცა ჩვენმა კაცმა ხელი გადამრთველს მიაღწია.
  
  
  ხანმოკლე სიჩუმე ჩამოვარდა, შემდეგ პრეზიდენტმა თქვა: „განაგრძეთ“.
  
  
  „შერიმას სამიზნე ჰასანის მოკვლის მცდელობა იყო“, - თქვა ჰოუკმა. ”როდესაც სვორდმა გაიგო, რომ ის შტატებში ბრუნდებოდა, მან ბრწყინვალე გეგმა შეიმუშავა.
  
  
  „რა იქნებოდა, ის რომ მოკლულიყო ვაშინგტონში ყოფნისას? ამავდროულად, ჰასანს წარუდგინეს მტკიცებულებები - გაყალბებული და ყალბი, რა თქმა უნდა, მაგრამ თითქმის შეუძლებელია იმის უარყოფა, რომ მათი ქორწინების განმავლობაში შერიმა ჩვენი მთავრობის საიდუმლო აგენტი იყო.
  
  
  ”მაგრამ განა პირიქით არ არის?” Ვიკითხე. "ის რომ იყოს შეერთებული შტატების აგენტი, არ იქნებოდა აქ უსაფრთხო?"
  
  
  ”აი, სადაც პატარა მოთამაშე ჩნდება სურათზე,” - თქვა ჰაუკმა. „შერიმასთან დაახლოებული ზოგიერთი წყაროსგან მან მიიღო განცხადება, რომელიც თითქოსდა აღიარებითი ჩვენება იყო. ძირითადად, ნათქვამია, რომ ის მართლაც ჩამოვიდა ვაშინგტონში, რათა ეთქვა თავის კაპიტალისტ უფროსებს, რომ იმედგაცრუებული იყო იმით, რაც გააკეთა იმ კაცთან, რომელიც ყოველთვის უყვარდა და რომ აპირებდა ჰასანს სიმართლე ეთქვა. ხმლის ამბავი იქნება ის, რომ ის მოკლა CIA-მ, სანამ შაჰს ეუბნებოდა, როგორ გამოიყენა იგი. მისი ყალბი „აღიარება“, რა თქმა უნდა, შაჰის ხელში იქნება“.
  
  
  "დაიჯერებს შაჰი ამას?" სახელმწიფო მდივანს სურდა გაეგო.
  
  
  "ჩვენ ვიცით, რამდენად ღრმად არის ემოციურად მიბმული მასზე - ძნელი სათქმელია, როგორი რეაქცია ექნება ასე შეყვარებულ მამაკაცს", - თქვა ჰოუკმა. „თუ იგი დარწმუნდა, რომ შერიმა ითხოვდა განქორწინებას ქვეყნიდან გასვლისთვის, რადგან მას აღარ სურდა მისთვის ზიანის მიყენება, მას ასევე შეეძლო ლოგიკურად მიეღო CIA-სთან მისი მონაწილეობის ყალბი მტკიცებულება.
  
  
  - მისტერ კარტერ, - თქვა მდივანმა, - წარმოგიდგენიათ, რა მოხდებოდა ახლო აღმოსავლეთში, თუ შაჰ ჰასანი ჩვენს წინააღმდეგ შემოტრიალდა? მრავალი წლის განმავლობაში ჰასანი მსოფლიოს ერთ-ერთ საუკეთესო მეგობრად ითვლებოდა. უფრო მეტიც, მისი არმია გახდა ჩვენი საკუთარი აზრებისა და პენტაგონის გეგმების გაფართოება, რადგან ეს ეხება ყოვლისმომცველ საომარ ძალისხმევას, მნიშვნელოვანია, რომ ის დარჩეს შეერთებული შტატების მეგობარი.
  
  
  გზად თეთრი სახლიდან AX-ის შტაბ-ბინაში, სახელმწიფო მდივნის ლიმუზინში, ჰოუკი შეშფოთებული ჩანდა. მან მარტივი კითხვები დამისვა ჩემი დაბრუნების ფრენის შესახებ, როგორ მომეწონა ჩემი ოთახი უოტერგეიტში და მომეწონა თუ არა კარადა, რომელიც მან მიბრძანა, შემეკრა. თითქმის დარწმუნებული ვიყავი, რომ მას სურდა მეტი მეთქვა, მაგრამ არ გარისკა, რომ მძღოლს შეეძლო გაეგონა, მიუხედავად იმისა, რომ მძიმე ტიხარი გვაშორებდა მას. მძღოლს უბრძანეს, წაგვეყვანა იქ, სადაც გვინდოდა და შემდეგ დაბრუნდა მდივნის წასაყვანად, რომელსაც პრეზიდენტთან სხვა რამ ჰქონდა განსახილველი.
  
  
  
  
  
  
  
  როცა ჰოუკის ოფისში ვისხედით - ერთადერთ ოთახში, სადაც ის თავს ნამდვილად დაცულად გრძნობდა, რადგან ელექტრონიკის ექსპერტებს ყოველდღიურად ამოწმებდნენ სათვალთვალო მოწყობილობებზე - ის ღეჭავდა დანჰილს იმდენ ხანს, სანამ თავს ყველაზე კომფორტულად გრძნობდა. მე დავმშვიდდი კაპიტნის ერთ-ერთ მძიმე მუხის სკამზე, რომელიც იდგა მისი მაგიდის წინ, როცა ის ნაჩქარევად ათვალიერებდა უახლეს ამბებს დისპეშების, კოდირებული შეტყობინებების და სიტუაციის შეფასების ანგარიშების გაუთავებელ ნაკადში, რომელიც მიედინებოდა მის ოფისში.
  
  
  საბოლოოდ ქაღალდების დასტა შემცირდა სამ მანილას საქაღალდემდე. მან გადმომცა პირველი, ვრცელი ფაილი შერიმას შესახებ, რომელიც დაბრუნდა მის ბავშვობაში ტეხასში და მოიცავდა თითქმის ყველაფერს, რაც მან გააკეთა მას შემდეგ. მიიპყრო ჩემი ყურადღება ყოფილი დედოფლის შესახებ უახლეს ცნობებზე, მან მოკლედ შეაჯამა ისინი დილამდე ინფორმაციის დამახსოვრების მითითებით. ჰოუკის თქმით, შაჰ ჰასანი უაღრესად გულუხვი იყო იმ ქალის მიმართ, რომელსაც გაეყარა და აღნიშნა, რომ ჩვენმა ციურიხის ოფისმა შეიტყო, რომ მის ანგარიშზე 10 000 000 დოლარი იყო ჩარიცხული სიდი ჰასანიდან წასვლის დღეს.
  
  
  ლონდონის AX-ის ოფისიდან, სადაც შერიმა პირველი წავიდა ადაბიდან შაჰის პირადი ბოინგ 747-ით წასვლის შემდეგ, იყო ჩვენი ბაგეების მიერ გადაღებული რამდენიმე ასეული საათის ფილმის მოკლე შინაარსი. აღმოჩნდა, რომ შერიმა, როგორც უკვე მითხრეს, ვაშინგტონის მახლობლად, სადღაც ქალაქგარეთ გეგმავდა მამულის ყიდვას. სიდი ჰასანის სასახლეში მისი სიყვარულით ზრუნავდნენ არაბული ჯოხები და ძმები, როცა დასახლდებოდა.
  
  
  გავრცელებული ინფორმაციით, შერიმა DC-ში სულ რაღაც ორ დღეში ჩამოვა. აქ ადაბის საელჩოს დაევალა მისთვის და მისი სტუმრებისთვის ოთახის მოწყობა უოტერგეიტის სასტუმროში. ”ყველაფერი მზად არის”, - თქვა ჰოკმა. ”თქვენი ოთახი ამ ლუქსის გვერდით არის. ამის მოწყობა არ იყო რთული. თუმცა, ჩვენ ჯერ ვერ მოვახერხეთ ამ პაკეტის გამოსწორება. ამჟამად მასში მყოფი წყვილი მის ჩამოსვლის დილამდე არ წავა და სამწუხაროდ მასში მყოფი ქალი ვირუსი ორი დღის წინ დაავადდა და მას შემდეგ ოთახიდან არ გასულა. შერიმას წვეულების მოსვლამდე ვეცდებით ვინმეს მივიტანოთ, მაგრამ შეცდომებს ნუ ჩავთვლით ერთი-ორი დღის განმავლობაში“.
  
  
  მე გავფურცლე ფაილებს იმ ადამიანების შესახებ, რომლებიც შერიმასთან ერთად იმოგზაურებდნენ. იყო ორი მათგანი; ა.მცველი და თანამგზავრი. მას შემდეგ რაც ის აირჩევს ქონებას, მისთვის მთელი პერსონალი დაიქირავებს.
  
  
  პირველი საქაღალდე აბდულ ბედავის დაცვას ეხებოდა. ის ომარ შარიფს ჰგავდა, გარდა მისი ცხვირისა, რომელსაც ჰქონდა გამოჩენილი ხიდი, რომელიც მას ჩვეულებრივ არაბულ კაუჭს აძლევდა. ”ის სამუშაოსთვის ჰასანმა აირჩია”, - თქვა ჰოუკმა. „ეს კაცი იყო სასახლის ყოფილი მცველი, რომელმაც სიცოცხლე გადაარჩინა ჰასანს ბოლო მკვლელობის მცდელობის დროს. მასზე ბევრი ინფორმაცია არ გვაქვს, გარდა იმისა, რომ ამის შემდეგ ის გახდა შაჰის პირადი მცველი და თითქოს ძალიან ლოიალურია მისი - და შერიმას მიმართ. გავიგეთ, რომ მან გააპროტესტა, როდესაც ჰასანმა იგი ყოფილ დედოფალს დაავალა და გაუშვა, მაგრამ ბოლოს ის გააკეთა, რაც დაავალეს.
  
  
  „აბდული უნდა იყოს ძლიერი ხარი და ძიუდოსა და კარატეს ექსპერტი, ასევე შესანიშნავი მსროლელი ყველა სახის იარაღით. ეს შეიძლება გამოგადგეს, თუ რთულ სიტუაციაში აღმოჩნდებით. მაგრამ არ ენდო მას. Არ ენდობა არავის ".
  
  
  ჰოკმა ოდნავ ღიმილით გაუწოდა შემდეგი საქაღალდე და თქვა: „ვფიქრობ, მოგეწონება სამუშაოს ეს ნაწილი, ნიკ“.
  
  
  მე მივხვდი რას გულისხმობდა, როგორც კი გადავხედე გარეკანზე მიმაგრებულ ფოტოს. გოგონამ ცხვირი თეთრ ჯიშის ყელში ჩარგო. მისი მოწითალო-ქერა თმები თავისებურად აყალიბებდა მანეას, რადგან ის წვრილი მხრების ქვემოთ ეშვებოდა და მის ლამაზ სახეს მაღალი ლოყებით აფარებდა თავს. მისი ტუჩები სველი და სავსე იყო, მისი დიდი ყავისფერი თვალები კი თითქოს შორიდან იცინოდა ვიღაცაზე ან რაღაცაზე.
  
  
  ამ სახის სხეული კიდევ უფრო დიდებული იყო. მას ეცვა შავი კუსფერი სვიტერი, მაგრამ მისი დიდი ნაწილი ვერ მალავდა მისი მწიფე, სავსე მკერდის მოსახვევებს, მაღალი და თითქმის დაძაბული გასათავისუფლებლად. მორგებული შავი და თეთრი შარვალი შარვალი ჩაეხუტა მის ვიწრო წელზე და აჩვენა მისი ფორმის თეძოები და გრძელი, სუსტი ფეხები.
  
  
  ჰოკმა ყელი გაიწმინდა გრძელი აჰემით. ”როდესაც დაასრულებთ ფოტოს ყურებას, შეგიძლიათ დაათვალიეროთ დანარჩენი ფაილი”, - თქვა მან. მორჩილად გადავედი.
  
  
  თითოეულ თანმხლებ ფურცელს ერქვა Candace (Candy) Knight. პირველი შეიცავდა საფუძვლებს. მიუხედავად იმისა, რომ ის ოცდასამი წლის იყო, სინამდვილეში ის ოცდაათი წლის იყო. ლიზ ჩენლის მსგავსად, ის დაიბადა ტეხასში და მისი დაქვრივებული მამა იყო ნავთობის ერთ-ერთი მუშა, რომელიც ჩანლისთან ერთად წავიდა ადაბში საძიებო ბურღვის ჩასატარებლად. მე ვიწყებდი იმის გაგებას, თუ რა გარდერობი აირჩია ჰოკმა. კენდის ნაითის მამა და ბილ ჩენლი ახლო მეგობრები იყვნენ, კენდისი კი შერიმას დაუმეგობრდა.
  
  
  დოსიეში საუბარი იყო შაჰის მორიგი მცდელობის შესახებ; აბდულის მსგავსად, კენდის მამამ გადაარჩინა შაჰი. მაგრამ აბდულისგან განსხვავებით, მისმა გმირობამ ქენდის მამას სიცოცხლე დაუჯდა. მსროლელის წინ მივარდა. ჰასანს, როგორც ჩანს, ეს არასოდეს დავიწყებია.
  
  
  
  
  
  
  იმის გამო, რომ ახალგაზრდა გოგონას დედა არ ჰყავდა, მან პრაქტიკულად კენდი სამეფო სახლში აიყვანა. მე მჯეროდა, რომ მისმა მეგობრობამ დედოფალთან გააადვილა გადასვლა.
  
  
  ქენდი ნაითს მამის გარდაცვალების შემდეგ ოჯახი აღარ დარჩა. მოხსენების თანახმად, ის გაუთხოვარი იყო და, როგორც ჩანს, შერიმას ერთგული იყო. განქორწინების შემდეგ შაჰმა დაარწმუნა კენდი, რომ მასთან ერთად წასულიყო ვაშინგტონში.
  
  
  მან ციურიხში ნახევარმილიონ დოლარის ანგარიში გახსნა ახალგაზრდა ქალისთვის, ამავე დროს, როდესაც გახსნა შერიმას ანგარიში.
  
  
  შაჰის სახლში დაკვირვებით, ქენდი ყოველთვის ცივად ჩანდა ჰასანის მიმართ, მიუხედავად მისი მატერიალური და ადამიანური სიკეთისა. ჩვენმა სიდი ჰასანმა გამომძიებელმა იტყობინება, რომ ჭორები ვრცელდებოდა, რომ კენდი ერთხელ იყო შეყვარებული ჰასანზე.
  
  
  საქაღალდის დახურვა დავიწყე, სასტუმროს ნომერში ყველაფრის კიდევ უფრო ყურადღებით წაკითხვას ვგეგმავდი.
  
  
  - არა, მოიცადე, - თქვა ჰოკმა. "შეხედე ბოლო ნაწილს."
  
  
  "დაუმოწმებელი განყოფილება?" - ვკითხე და ისევ გავხსენი ფაილი. ”მაგრამ დოსიეების უმეტესობაში დაუდასტურებელი ნაწილები, როგორც წესი, სხვა არაფერია, თუ არა სპეკულაცია...”
  
  
  თავი შევაჩერე, როცა თვალი ქენდის ნაითის პირველ რამდენიმე აბზაცს მოჰკრა: დაუდასტურებელი. ჩანაწერში დეტალურად იყო აღწერილი სამიზნის სექსუალური ცხოვრება.
  
  
  – ცოტათი ნაკლებად ერთფეროვანი, ვიდრე დანარჩენი მოხსენება, არა, ნიკ?
  
  
  "Დიახ სერ." ერთი წუთით დავუბრუნდი იმ ახალგაზრდა ქალის ფოტოს, რომლის პირად ცხოვრებაზეც წავიკითხე.
  
  
  ცხადია, მწერალი არ აპირებდა ამის პირდაპირ თქმას, მაგრამ თუ ვიმსჯელებთ მის მიერ შეგროვებული ჭორებისა და ჭორების კრებულიდან, ჩანდა, რომ ყავისფერი თვალებიანი ახალგაზრდა ქალი, ყოფილი დედოფლის ადაბის რწმუნებული, ნიმფომანი იყო. ჭორები ამბობენ, რომ ქენდიმ გაიარა ადაბის ნავთობკომპანიებში დასაქმებული ამერიკელების ნამდვილი ლეგიონი და ემსახურებოდა სიდი ჰასანში შეერთებული შტატების საელჩოში დანიშნულ ადამიანთა უმეტესობას.
  
  
  გამომძიებელი საკმარისად თავაზიანი იყო და აღნიშნა, რომ ქენდის ზედმეტად აქტიური სექსუალური ცხოვრება დაიწყო მამის გარდაცვალების შემდეგ და შერიმას შაჰთან ქორწინებიდან მალევე, და ვარაუდობდა, რომ შესაძლოა სწორედ ამ მოვლენების შედეგად წავიდა გამოსავლის საძებნელად. მისი გრძნობებისთვის.
  
  
  ბოლო აბზაცში ნათქვამია, რომ გასული წელიწადნახევრის განმავლობაში მან, როგორც ჩანს, შეამცირა სექსუალური აქტივობა, ყოველ შემთხვევაში, რამდენადაც AX-მა იცის.
  
  
  ”საკმაოდ საფუძვლიანი,” ვთქვი მე.
  
  
  "გგონია, შეგიძლია გაუმკლავდე, N3?" - ჰკითხა ჰოკმა.
  
  
  ”ყველაფერს გავაკეთებ, სერ,” ვუპასუხე მე და ვცდილობდი არ გამეღიმა.
   თავი 4
  
  
  
  
  მას შემდეგ, რაც ჩემი საფარი ჰიუსტონის ნავთობკომპანიის პრობლემების გადასაჭრელად იყო მსოფლიო ინტერესი, მეორე დღე გავატარე ბრიფინგზე ნავთობის ბიზნესის შესახებ. დღის პირველი ნახევარი უკანა პლანზე გავიდა; მეორე არის კითხვა, რა ვისწავლე. ჩემი მეხსიერების ბანკები საკმაოდ კარგად მუშაობს და დარწმუნებული ვიყავი, რომ გავიარე, როცა ჰოკმა თავის კაბინეტში იმ ღამის ათ საათზე ღიმილით დამიბარა.
  
  
  - კარგი, ნიკ, - თქვა მან. „ბრიფინგი მეუბნება, რომ კარგად გააკეთე. როგორ გრძნობთ ამას? "
  
  
  - სიმართლე გითხრათ, ბატონო, - ვუთხარი მას, - კიდევ რამდენიმე დღე მინდა. მაგრამ ვფიქრობ, რომ ამას გავუმკლავდები."
  
  
  ”კარგი, რადგან დრო უბრალოდ არ არის. შერიმა და სხვები ხვალ შუადღისას ლონდონიდან ჩამოდიან. ახლა ჩვენ დარწმუნებული ვართ, რომ მას არაფერი დაემართება ერთი დღის განმავლობაში. სვორდის გეგმა, როგორც ჩვენ გვესმის, არის ის, რომ სასტუმროში დაბინავება და კონტაქტების დამყარება; შემდეგ ის მოაწყობს მკვლელობას CIA-ზე ეჭვის გასაჩენად.
  
  
  „სახელმწიფო მდივანმა უკვე ესაუბრა შერიმას ლონდონში. სადილზე სახლში მიიწვიეს. აბდულ ბედავი ალექსანდრიაში მინისტრის სახლში წაიყვანს. ამით ორივეს საღამოს დააკავშირებდა და გოგონა რაინდს მარტო დატოვებდა.
  
  
  ”და მე აქ მოვდივარ”, - ვთქვი მე.
  
  
  "სწორია. საღამოს ადრე დაგიკავშირდებიან. მინდა, რომ თქვენ ორი კარგი მეგობრები იყოთ. საკმარისად კარგი, რომ შერიმას ადვილად შეხვდეთ და ქენდის ნაითის მიმართ აშკარა სიყვარულის გამო, გქონდეთ მათთან ახლოს ყოფნის საბაბი. მართალია?"
  
  
  "დიახ ბატონო, რამდენ ხანს მექნება?"
  
  
  „მდივანი დაინახავს, რომ ლანჩი სასიამოვნოდ გაგრძელდება. შემდეგ, როცა შერიმას დაბრუნების დრო მოვა, მის მანქანას მცირე პრობლემები შეექმნება ქარხანაში. არაფერი განსაკუთრებული და არაფერი, რაც ბედავის ეჭვს გაუჩენდა“.
  
  
  ჩავიცინე. ჩემი სარეზერვო გუნდი შესანიშნავი იყო. - ნახვამდის, სერ, - ვთქვი მე და კარისკენ გავემართე.
  
  
  ”წარმატებებს გისურვებთ”, უპასუხა ჰოკმა.
  
  
  შვიდი წლის განმავლობაში, სასტუმრო უოტერგეიტი ემსახურებოდა საერთაშორისო ცნობილ ადამიანებს და მის თანამშრომლებს ბუნებრივად ჩამოუყალიბდათ ამპარტავნული დამოკიდებულება ცნობილი ადამიანების ყოფნის მიმართ, რომლებიც მოდიან და მიდიან. ცეკვისა და თეატრის მთავარი ვარსკვლავების უმეტესობა ერთ დროს კენედის ცენტრში გამოჩნდნენ, ამიტომ ცენტრის მეზობლად მათთვის დარჩენის ლოგიკური არჩევანია. კინომსახიობები, რომლებიც ოლქში პირადი გამოსვლებისთვის მოდიან, უცვლელად ჩერდებიან უოტერგეიტთან; და ეს არის სახლი მხედრებისთვის სახლიდან მოშორებით. მსოფლიოს პოლიტიკოსების უმეტესობა
  
  
  
  
  
  
  იქ დარჩნენ და რამდენიმე უმაღლესი დონის საერთაშორისო ლიდერებიც კი, რომლებიც დროებით ცხოვრობენ მთავრობის ოფიციალურ სასტუმრო სახლში, ბლერ ჰაუსში, ხშირად საუბრობენ შეხვედრებზე სასტუმროს ერთ-ერთ მდიდრულ საბანკეტო ოთახში.
  
  
  თუმცა, მიუხედავად იმისა, რომ სასტუმროს პერსონალი მიჩვეულია ასეთ საერთაშორისო ცნობილ სახეებს, მსოფლიოს ერთ-ერთი დარჩენილი აბსოლუტური მონარქის ყოფილმა მეუღლემ მათ შეაჩერა. აშკარა იყო, რომ შერიმა განსაკუთრებულ ყურადღებას აქცევდა და დერეფანში ჩემს პოსტს რომ ვუყურებდი, ვხედავდი, რომ ის იღებდა.
  
  
  გადავწყვიტე ფოიეში ვყოფილიყავი იმ დღეს, როცა ვიცოდი, რომ შერიმა ალექსანდრიაში მიემგზავრებოდა. დასაჯდომი ადგილი არ არის, მაგრამ მას შემდეგ, რაც ცოტა ხნით ვიხეტიალე გაზეთების გამყიდველთან, გადავამოწმე ქვეყნის გაზეთები და გავჩერდი Gucci-ს მაღაზიაში, სასტუმროს მთავარ შესასვლელთან, მოვახერხე ერთ-ერთი სკამი. ფოიეში. მოძრაობა გადატვირთული იყო, მაგრამ მე თვალი ვადევნებდი ორ პატარა ლიფტს, რომელიც ემსახურება ზედა სართულებს და კონსიერჟის მაგიდას.
  
  
  დაახლოებით ხუთ საათზე დავინახე მამაკაცი, რომელსაც ბედავიდ ვიცნობდი, ლიფტიდან გავიდა, ავტოფარეხისკენ მიმავალ კიბეზე გადავიდა და გაუჩინარდა. ვივარაუდოთ, რომ ის ლიმუზინის აყვანას აპირებდა, შემთხვევით ავედი სადარბაზომდე; დაახლოებით ათი წუთის შემდეგ, დიდი კადილაკი დიპლომატიური სანომრე ნიშნებით გაიჭრა სამანქანო გზაზე და გაჩერდა. კარისკაცმა მძღოლს უთხრა, რომ წრიულად მოუწევდა სიარული, მაგრამ ხანმოკლე საუბრის შემდეგ ბედავი გადმოვიდა და შიგნით შევიდა, მანქანა კარებთან დატოვა. როგორც ჩანს, კარისკაცი დათანხმდა, რომ ყოფილმა დედოფალმა ეტლამდე რამდენიმე ნაბიჯით მეტი არ უნდა წასულიყო.
  
  
  დავინახე, რომ ბედავი მივიდა კონსიერჟის მაგიდასთან და შემდეგ დაბრუნდა თავის მგზავრს დალოდებოდა. ის უფრო დაბალი იყო ვიდრე ველოდი, დაახლოებით ხუთი ფუტი ათი, მაგრამ ძლიერად აშენებული. მას კარგად მორგებული შავი პიჯაკი ეცვა, რომელიც ხაზს უსვამდა მის მასიურ მხრებს და მკვეთრად ჩამოვარდა თხელ წელზე. მის ვიწრო შავ შარვალში გამოიკვეთა მისი წარმოუდგენლად დაკუნთული თეძოები. მისი აღნაგობა ემსგავსებოდა ადრეულ პროფესიონალ ფეხბურთის მეოთხედს. მძღოლს თმა უფარავდა თავსახურს, რომელიც მისი ფოტოდან ვიცოდი, რომ მოკლე და მელნისფერი შავი იყო. თვალები თმებს ემთხვეოდა და ყველა, ვინც მას გადიოდა, შემოეხვია. გუჩის მაღაზიაში დავბრუნდი, რომ კართან, ფანჯარაში ჩამოკიდებული მამაკაცის ჩანთების უკნიდან მეყურებინა. გადავწყვიტე, რომ მას არაფერი აკლდა.
  
  
  ვიცოდი, რომ იმ მომენტში, როდესაც შერიმა გამოჩნდა მის მხედველობის ველში მოულოდნელმა დაძაბულობამ, რომელიც ავსებდა მამაკაცს. კარებთან ზუსტად იმ დროს მივაღწიე, რომ მენახა მისი გავლა. AX-ის მოხსენებიდან ვიცოდი, რომ ის ხუთი ფუტი ხუთი ინჩის სიმაღლის იყო, მაგრამ პირადად ის გაცილებით პატარა ჩანდა. თუმცა, ყოველი ინჩი დედოფლის ზომა იყო.
  
  
  ბედავმა კარი ღია გაუღია და ლიმუზინში ჩასვლისას კაბა ცოტა ხნით მუხლს მაღლა გადაუსრიალა, სანამ ფეხი შიგ შეიყვანა. რამდენიმე ადამიანი, რომელიც იქვე მდგომი ტაქსის მოლოდინში იყო, შემობრუნდა და ჩურჩულიდან შემეძლო მეთქვა, რომ ზოგიერთმა მათგანმა იცნო იგი, ალბათ იმ ფოტოებიდან, რომლებიც ადგილობრივმა გაზეთებმა იმ დილით გადაიტანეს, სადაც მოთხრობილია მისი დედაქალაქში მოსალოდნელი ჩასვლის შესახებ.
  
  
  გადავწყვიტე სამსახურში წასვლის დრო იყო და ლიფტისკენ გავემართე.
  თავი 5
  
  
  
  
  მისი სხეული ისეთივე თბილი და მისაღები იყო, როგორც მე წარმოვიდგენდი. და სიყვარულისადმი მისი მადა ისეთივე გამოწვევა იყო, როგორც მე ოდესმე შევხვედრივარ. მაგრამ მისი თითების ჩხვლეტა დაპატიჟება, რომელიც ჩემს კისერზე სრიალებდა და ჩემს მკერდს აღვიძებდა ჩემში ვნებას, სანამ ჩვენი მოფერება უფრო მომთხოვნი, უფრო აქტუალური გახდა.
  
  
  არა მგონია, ოდესმე შეხებია ასეთ რბილ, მგრძნობიარე კანს. როცა დაღლილები და დაღლილები ვიწექით დახვეულ ფურცლებზე, მკერდზე აბრეშუმისებრი თმის გრძელი ღერი მოვიშორე და თითები მსუბუქად შეხებოდა მის მხარზე. ხავერდის მოფერებას ჰგავდა და ახლაც შეყვარებულმა კვნესა, წინ მიბიძგა და ჩემი ტუჩები მის ტუჩებთან მიპოვა.
  
  
  - ნიკ, - ჩაიჩურჩულა მან, - ფანტასტიკური ხარ.
  
  
  იდაყვზე ავწიე და იმ დიდ ყავისფერ თვალებში ჩავხედე. მოკლედ მე მქონდა მისი ფოტოს გონებრივი სურათი ფაილში და მივხვდი, რომ ეს საერთოდ არ ასახავდა მისი სენსუალურობის სიღრმეს. დავიხარე, რომ მისი სავსე პირი დამეფარა და ცოტა ხნის შემდეგ აშკარა გახდა, რომ არც ისე დაღლილები ვიყავით, როგორც გვეგონა.
  
  
  მე არასოდეს მიმიჩნია სექსუალურ მშიშარად, მაგრამ იმ ღამეს მე მიმიყვანეს დაღლილობის ზღვარზე ქალთან, რომლის მოთხოვნები ისეთივე ძლიერი და ამაღელვებელი იყო, როგორც ნებისმიერ ქალს, ვისთანაც ოდესმე შეყვარებული მქონდა. მიუხედავად ამისა, ყოველი ველური კულმინაციის შემდეგ, როცა ერთმანეთის მკლავებში ვიწექით, ვგრძნობდი, რომ სურვილი კვლავ მატულობდა, როცა თითებს ზარმაცი აძლევდა ჩემს თეძოზე მოფერებას ან ტუჩებს ჩემს ტუჩებს.
  
  
  თუმცა, ბოლოს დაღლილ ძილს კი არა, ქენდი ნაითი ჩავვარდი. როცა ვუყურებდი მისი მკერდის განუწყვეტლივ აწევას და ვარდნას, ახლა ნახევრად დამალული ფურცლით, რომელიც ჩვენზე დავფარე, ის უფრო უდანაშაულო მოზარდს ჰგავდა, ვიდრე იმ დაუოკებელ ქალს, რომლის კვნესაც ჯერ კიდევ ყურებში მერეკებოდა. იგი ოდნავ აერია, უფრო მომიახლოვდა, როცა ღამის მაგიდას მივადექი და საათი ავიღე.
  
  
  შუაღამე იყო.
  
  
  
  
  
  
  
  
  ნახევრად ღია ფანჯრიდან გრილი ნიავი შემოვიდა, ფარდები ააფრიალა და მაკანკალა. მივადექი და ტელეფონი ავიღე, ვცდილობდი რაც შეიძლება ჩუმად ვყოფილიყავი და "O" ღილაკს დავაჭირე.
  
  
  სასტუმროს ოპერატორმა მაშინვე უპასუხა.
  
  
  კენდის მძინარე ფორმას რბილად შევხედე და ვუთხარი: „შეგიძლია დამირეკო თორმეტის ნახევარზე? შეხვედრა მაქვს და არ მინდა დაგვიანება... მადლობა.
  
  
  ჩემს გვერდით კენდი კვლავ აერია და ფურცელი მჭიდროდ მიიზიდა მხრებზე, როცა შემოვიდა. წვრილი ხმა, თითქმის კვნესის მსგავსი, ყელიდან მოდიოდა, შემდეგ კი ისევ ბავშვურად გამოიყურებოდა, ვიდრე ოდესმე. ფრთხილად დავიხარე, თმის ღერი შუბლიდან მოვიშორე და ნაზად ვაკოცე, თვალების ზემოთ.
  
  
  მერე ზურგზე დავწექი, თვალები დავხუჭე. ოცდაათი წუთი საკმარისი იქნებოდა ჩემთვის და კენდიც. ორივე გავიღვიძებთ სანამ შერიმა სასტუმროში დაბრუნდება.
  
  
  დამშვიდებულმა საკუთარ თავს უფლება მივეცი, გამეხსენებინა ის საათები, როცა შერიმას წასვლის შემდეგ ზევით ავედი. მისი ოთახის კარებთან მივედი და ფეხზე წამოვდექი, გასაღებს ვცდილობდი საკეტში შემეტანა...
  
  
  ბევრი ადამიანის მსგავსად, ქენდიმ დაუშვა შეცდომა და გააღო ყურსასმენის კარის ფლაკონი მის უკან ანთებული შუქით, რათა მეთქვა, რომ ცდილობდა დაენახა, ვინ ცდილობდა ოთახში შესვლას. როგორც ჩანს, ის არ დააყოვნა ნანახმა, რადგან კარი მოულოდნელად გაიღო. მისი მზერა ისეთივე კითხვითი იყო, როგორც მისი ხმა.
  
  
  "დიახ?" Მან თქვა.
  
  
  მოჩვენებითი გაკვირვებით შევხედე მას, ჩემს გასაღებს დავხედე, მის კარზე დადებულ ნომერს, შემდეგ ისევ დარბაზში დავბრუნდი ჩემს კარამდე. ჩემი სტეტსონის გამორთვით, მე ვუთხარი ჩემს საუკეთესო ტეხასის თამაშში: „მაპატიეთ, ქალბატონო. მართლა ვწუხვარ. მგონი რაღაცაზე ვფიქრობდი და ძალიან შორს წავედი. ჩემი ოთახი იქ დაბრუნდა. ბოდიშს გიხდით შეწუხებისთვის."
  
  
  ფართო, გაფრთხილებული ყავისფერი თვალები აგრძელებდნენ ჩემს ზომას, აღნიშნეს ქუდი, კოსტუმი და კვადრატული ჩექმები და ბოლოს ისევ აიღო ჩემი ექვსი ფუტის ჩარჩო და დაინახა ჩემი სახე. თან ნათლად დავინახე. ლუქსის ფოიეს კაშკაშა ჭაღი ხაზს უსვამდა მის გრძელ ფეხებს გამჭვირვალე ნეგლიჟის ქვეშ თითქმის ისე ნათლად, როგორც თხელი ქსოვილი ამჟღავნებდა მისი მტკიცე მკერდის ყველა გემრიელ დეტალს, რომელიც სენსუალურად გამოდიოდა ჩემსკენ. სურვილი ელექტროშოკივით გაჩნდა ჩემში და თითქმის მაშინვე ვიგრძენი, რომ მანაც იგრძნო, როცა მისი მზერა ჩემს წელზე და ქვევით დაეცა, სადაც ვიცოდი, რომ ვიწრო შარვალი მომაშორებდა, თუ დავდგებოდით და ვუყურებდით ერთმანეთს წამით მეტი. იმიტირებული უხერხულობის ჟესტით, ჩემს წინ სტეტსონი გადავიტანე. მაღლა აიხედა და აშკარა იყო, რომ ჩემმა ჟესტმა გააოცა. ბოლოს რომ ჩაილაპარაკა, სახე გაწითლდა.
  
  
  "არაუშავს," თქვა მან. „შენ არ შემაწუხე. მე უბრალოდ აქ ვზივარ და ვტკბები ჩემი მარტოობის პირველი მომენტით ბოლო კვირების განმავლობაში."
  
  
  - მით უმეტეს, რომ ბოდიში უნდა მოვიხადო, ქალბატონო, - ვუპასუხე მე. „მე ვიცი რასაც გრძნობ. თითქმის სამი კვირაა გზაში ვარ, ვაშინგტონში, დალასში, ნიუ-იორკში შეხვედრებიდან გავრბივარ და დავიღალე ხალხთან საუბრით. თავს კაიუზედ ვგრძნობ, რომელიც რაღაც შელოცვისთვის იყო პადოკში, მაგრამ კარგი სირბილის გარეშე. ჩუმად ვიმედოვნებდი, რომ აქცენტით არ გადავდგებოდი.
  
  
  "შენ ტეხასელი ხარ, მისტერ, ჰა...?"
  
  
  „კარტერ, ქალბატონო. ნიკ კარტერი. დიახ, ქალბატონო, დარწმუნებული ვარ. დავიბადე პოტეეტას მახლობლად, ატაკოსას ოლქში. Საიდან იცი?"
  
  
  „კოვბოი, შენ შეგიძლია წაიყვანო ბიჭი ტეხასიდან, მაგრამ ტეხასს ვერ წაართმევ ბიჭს. და მე უნდა ვიცოდე; მეც ტეხასელი ვარ.
  
  
  "კარგი, მე..." ავფეთქდი. "როგორ იტყვით? მაგრამ თქვენ ნამდვილად არ ჰგავხართ ტეხასელ გოგოს, მე დავუშვი თვალები ნაკლებად ფრთხილად აეწია მაღლა და ქვევით მის კოხტად ჩაცმულ სხეულზე, შემდეგ კი შევეცადე აეწია ისინი მის სახეზე დამნაშავის გამომეტყველებით." მისმა კმაყოფილმა ღიმილმა მითხრა, რომ მე მოვახერხე მისი მაამებლობა ისე, როგორც აშკარად უყვარდა მაამებლობა.
  
  
  ”მე დიდი ხნის წინ დავტოვე ტეხასი”, - თქვა მან და თითქმის სევდიანად დაამატა: ”ძალიან დიდი ხნის წინ”.
  
  
  ”კარგი, ქალბატონო, ეს არ არის ძალიან კარგი”, - თანაუგრძნობს მე. „ყოველ შემთხვევაში, საკმაოდ ხშირად მოვდივარ სახლში. თუმცა, არც ისე, როგორც ამ ბოლო დროს ვისურვებდი. როგორც ჩანს, დროის უმეტეს ნაწილს აქეთ-ნიუ-იორკს შორის სირბილით ვატარებ, ვცდილობ ავუხსნა აქაურებს, თუ რატომ არ ვაგროვებთ მეტ ნავთობს და ნიუ-იორკელებს, რატომ ვერ ხვდებიან აქ ხალხი, რომ თქვენ. თქვენ უბრალოდ არ აბრუნებთ ონკანს და უფრო მეტს აძლევთ საშუალებას გამოვიდეს“. ჩემი გაჭიმვა გამიადვილდა ახლა, როცა მშობლიური ტეხასელი დარწმუნდა.
  
  
  – ნავთობის ბიზნესში ხართ, მისტერ კარტერ?
  
  
  "დიახ, ქალბატონო. მაგრამ ნუ დამაბრალებთ, თუ გაზი არ გაქვთ, ეს ყველაფერი იმ არაბების ბრალია, მერე თითქოს უცებ გამახსენდა, სად ვსაუბრობდით, ქალბატონო. ძალიან ვწუხვარ, რომ აქ დგახართ."
  
  
  ვიცი, რომ მოგეწონა მარტო ყოფნა, როცა საქმეს ვაწყვეტინებდი და მე უბრალოდ დავბრუნდები ჩემს...
  
  
  „არაუშავს, მისტერ კარტერ. მსიამოვნებდა მხოლოდ შენი ლაპარაკის მოსმენა. შენნაირი ჭკუა დიდი ხანია არ მომისმენია, მას მერე... დიდი ხანია. ლამაზად ჟღერს
  
  
  
  
  
  
  
  ოჰ და ეს მახსენებს სახლს. სხვათა შორის, - განაგრძო მან და ხელი გაუწოდა, - მე მქვია კენდი, ქენდი. რაინდი.
  
  
  - ეს ნამდვილი სიამოვნებაა, ქალბატონო, - ვუთხარი მე და ხელი მოვკიდე. კანი რბილი იყო, მაგრამ ხელი მტკიცე იყო და მან ხელი ჩამოართვა, როგორც მამაკაცი და არა ის, რასაც ზოგიერთი ქალი გვთავაზობს. თითქოს მოულოდნელმა შთაგონებამ გამაოგნა, გავვარდი. „ქალბატონო, გსურთ ჩემთან ერთად ვახშამი? თუ არ არსებობს მისტერ რაინდი, რომ შეეწინააღმდეგოს.
  
  
  - არა მისტერ რაინდი, - თქვა მან ისევ სევდიანი ხმით. – რას იტყვით ქალბატონ კარტერზე?
  
  
  - ქალბატონი კარტერიც აქ არ არის. უბრალოდ, არასდროს მქონია დრო, რომ თავი ამეღო“.
  
  
  "კარგი, მისტერ კარტერ..."
  
  
  "ნიკ, გთხოვ ქალბატონო."
  
  
  "მხოლოდ თუ დამიძახებ ქენდის და ცოტა ხნით დაივიწყებ ამ ქალბატონს."
  
  
  — დიახ, ქალბატონო... უჰ... ქენდი.
  
  
  -კარგი, ნიკ, მე ნამდვილად არ მინდა სადილზე გასვლა. შემდეგ ჩემს სახეზე აშკარა იმედგაცრუება რომ დაინახა, აჩქარდა. „მაგრამ რატომ არ შეგვეძლო უბრალოდ სასტუმროში ვივახშმოთ? იქნებ სწორედ აქაც? არ მინდა ისე მარტო ვიყო, რომ ხელმეორედ ხელმეორედ ვესაუბრო ნამდვილ ცოცხალ ტეხასელს“.
  
  
  „კარგი, მისის ქენდი... უჰ... ქენდი. Კარგად ჟღერს. შეხედე, რატომ არ მაძლევ ნებას მაგრძნობინო რაღაც საკვების მიტანის სერვისიდან, ეს ყველაფერი ჩემს თხრილებში ჩავდე და გაგაოცო. ასე რომ ჩაცმაც კი არ გჭირდებათ. მან თვალი მოავლო მის ანიმაციურ საუბრისას ფართოდ გახეთქილ ღერს, შემდეგ მორცხვად და ბრალდებულად შემომხედა, რომელიც მის მზერას მივყვებოდი. ”ვგულისხმობ, რომ თქვენ უბრალოდ შეგიძლიათ ჩაიცვათ რაიმე კომფორტული და არ ინერვიულოთ ჩაცმაზე.”
  
  
  "არ გგონია, რომ ეს კომფორტულია, ნიკ?" - ეშმაკურად ჰკითხა მან და ცოტა უფრო მჭიდროდ მიიზიდა პენუარი წინ, თითქოს ამით შეიძლებოდა მისი მკერდის დამალვა გამჭვირვალე ქსოვილის ქვეშ.
  
  
  - ასე მგონია, - დავიწყე მე და შემდეგ ისევ დარცხვენილმა დავამატე, - ანუ, თუ ჩემს ოთახში ჩამოხვალ, შეიძლება არ მოგინდეს ამის გადატანა დარბაზში.
  
  
  მან თავი კარიდან გააღო, ოცი ფუტის გასწვრივ მიხედა ჩემს კარს და თქვა: „მართალი ხარ, ნიკ. ეს გრძელი ფეხით არის და მე არ მინდა ვინმეს შოკში ჩაგდება უოტერგეიტში. შემდეგ მან დაამატა თვალის ჩაკვრით: „აქ უკვე საკმარისი სკანდალია. კარგი, მომეცი ერთი საათი და მე იქ ვიქნები. მის ხმაში სიცილის ელფერი გაისმა და მორცხვად დაამატა: „და ვეცდები ფრთხილად ვიყო, რომ არავინ დამინახოს, რომ შენს ოთახში შევდივარ“.
  
  
  "ოჰ, ქალბატონო, ეს არ არის ის, რაც მე ვგულისხმობდი", - ამოვიოხრე მე, განზრახ უკან დავიხიე და ფეხზე წამოვდექი. "Მე ვგულისხმობ-
  
  
  - მე ვიცი, რასაც გულისხმობდი, დიდო ტეხასელო, - თქვა მან და გულიანად გაეცინა ჩემს აშკარა უხერხულობაზე, როცა მე ვაგრძელებდი უკან დახევას. „ერთ საათში გნახავ. და გაფრთხილებ, მშიერი ვარ.
  
  
  აღმოჩნდა, რომ საკვები არ იყო ერთადერთი, რაც მას სურდა.
  
  
  ძნელი დასაჯერებელი იყო, რომ ასეთი სუსტი ფიგურის მქონე ვინმე ამდენ ნივთს ერთ კვებაში ჩაალაგებდა. და როცა ჭამდა, სიტყვები გადმოიღვარა. ჩვენ ვისაუბრეთ ჩემს სამუშაოზე და ტეხასზე, რამაც ლოგიკურად მიიყვანა იმის ახსნა, თუ როგორ აღმოჩნდა ადაბში და გახდა შერიმის კომპანიონი. მან მხოლოდ ერთხელ შეძრწუნდა, როცა საქმე მამის გარდაცვალებაზე იყო საუბარი. "მაშინ მამაჩემი ავად გახდა..." დაიწყო მან ერთ მომენტში, მაგრამ შეცვალა "და მერე მამა გარდაიცვალა და მე დავრჩი მარტო..."
  
  
  იმ დროისთვის, როცა შოკოლადის მუსი მივირთმევდი, რომელიც ოფიციანტმა მოათავსა სამზარეულოში, თითქმის ცარიელ მაცივარში, რათა გაციებულიყო, კენდიმ საკმაოდ საფუძვლიანი გამოკვლევა ჩაატარა მის წარსულში. ეს ზუსტად ემთხვეოდა იმას, რაც მე უკვე ვიცოდი AX-ის მოხსენებიდან, გარდა იმისა, თუ როგორ ერიდებოდა მამაკაცების ხსენებას თავის ცხოვრებაში. მაგრამ მე არ ვაპირებდი ამაზე საუბარს. თუმცა ძნელი იყო ამაზე არ ეფიქრა, როცა ვუყურებდი სხეულის მძიმე დაძაბვას ყოველ ნაკერზე, ან როცა ის დაიხარა აეღო ხელსახოცი, რომელიც კალთადან ჩამოცურდა და ერთი მშვენივრად ჩამოყალიბებული მკერდი კინაღამ ამოვარდა ღრმადან. მისი პერანგის V.
  
  
  ხელები მაკანკალებდა, რომ მაისურის ქვეშ მოვხვდი და ისეთი შეგრძნება მქონდა, რომ მან ეს იცოდა. ვახშმის ბოლოს, როცა ქენდის უკან ვიდექი, რათა სკამიდან წამომდგარიყო, უცებ მივეყრდენი, რომ სრულად ვაკოცე ტუჩებზე, შემდეგ სწრაფად მოვშორდი. "ბოდიში, უბრალოდ წინააღმდეგობა ვერ გავუწიე... ქალბატონო."
  
  
  მისი დიდი ყავისფერი თვალები ნაზი იყო ლაპარაკის დროს. ”ერთადერთი, რასაც მე ვაპროტესტებ, ნიკ, არის ქალბატონო. დანარჩენი მომეწონა..."
  
  
  -მაშინ კიდევ ვცადოთ. ჩავეხუტე და ტუჩები სავსე პირზე მივაწებე. მოკლედ დაიძაბა, მერე ვიგრძენი, რომ სითბო მოედო მის ტუჩებს, როცა ისინი ერთმანეთს დაშორდნენ. ნელა, მაგრამ ინსტიქტურად გამოეხმაურა ჩემს მოფერებას და ჩემს მკლავებში მოდუნდა. უფრო ახლოს მივაჭირე ჩემკენ, ხელი ოდნავ წინ გადავწიე, სანამ თითები მისი მკერდის მრუდის ქვემოთ იყო. ის ჩემს მკლავებში ისე გადავიდა, რომ ხელი მაღლა ამიწია და ნაზად ჩავეხუტე, შემდეგ კიდევ უფრო მაგრად, რადგან ვიგრძენი მისი ძუძუს შეშუპება და გამკვრივება თითების ქვეშ.
  
  
  კენდი დივანს მიეყრდნო და მე მას გავყევი, ჩემი ტუჩები ჯერ კიდევ მის ტუჩებზე იყო მიბმული კოცნაში, რომელიც გაუთავებელი მეჩვენებოდა. ის განზე გადავიდა, რომ უსიტყვოდ გავწელე მის გვერდით. მას ეს არ სჭირდებოდა, რადგან ვგრძნობდი მის სხეულს ჩემზე დაჭერილს. Მისი თვალები
  
  
  
  
  
  
  
  დაკეტილი იყო, მაგრამ ისინი ფართოდ გაიხსნა, ერთი წუთით შეშინებული ან დაბნეული ჩანდნენ, სანამ ისევ დაიხურებოდნენ.
  
  
  ჩემი ხელი პერანგში ჩამიცურა და მისი აბრეშუმის კანი ჩემი შეხებისას ხავერდოვანი და ცხელი გახდა. კენდი ყელში ღრმად მოისრისა და ხელები უფრო მომთხოვნი გახდა.
  
  
  ჯერ კიდევ სიტყვას არ ამბობდა, რბილ ბალიშებზე ეწეოდა. წამიერად მეგონა, რომ დივნიდან ჩემს გადაგდებას ცდილობდა, მაგრამ ხელები, რომლებიც ეროტიკულად შემაშფოთებელი ნაკაწრებით მხრებზე მიფხიზლდა, წელზე მომიწია და მივხვდი, რომ ცდილობდა ზურგზე დასაწოლად ადგილი დამეტოვებინა. ასე რომ, ის ჩემსკენ დაიძრა. ჩემი დახმარებით მან ეს იოლად გააკეთა, შემდეგ რბილი ხელები მკერდზე მაისურის საყელომდე მიცურდა. მისი დაჟინებული თხოვნით, მე უკვე მოვიხსენი ჰალსტუხი, სანამ საჭმელადაც დავსხდებოდით, რომ არაფერი შემეშალა მის საძიებო თითებში, როცა ისინი ღილების შეხსნას დაიწყებდნენ.
  
  
  სხეულის ზედა ნახევარი ასწია, მაგრამ კოცნის გარეშე, მაისური გამისწორა და შარვლის ბოლოები გამისწორა. ჩემი ხელებიც დაკავებული იყო და თითქმის იგივე მოძრაობებით ავუწიეთ ერთმანეთს მაისურები, შემდეგ დავწექით, ისევ სრულ სიგრძეზე მიბმული ვიყავით, შიშველი მკერდი ეხებოდა და ვეფერებოდით.
  
  
  დიდხანს ვიდექით, სანამ წელზე მოვკიდე ხელი, ოდნავ ავწიე და შემდეგ ხელი ჩვენს შორის გავატარე, რომ ქამრის ბალთა შემეხსნა. ის გვერდით მიბრუნდა, რომ გამეადვილებინა, მე კი ვუპასუხე და სწრაფად გავხსენი ლევის დიდი ღილაკები. მან ისევ ოდნავ ასწია თავი, რომ მე შემეძლო ჯინსი თეძოებზე ჩამოვცურე.
  
  
  ტუჩები მომაშორა და თავი ასწია, ქენდიმ შემომხედა. - ჩემი ჯერია, - თქვა მან რბილად. ჩემი სხეულის გასწვრივ უკან დაიხია, მკერდზე მაკოცა, შემდეგ კი მუხლებზე წამოდგა. მან ჯერ ჯინსისა და ტრუსის ერთი ფეხი მოიხსნა, შემდეგ მეორე, სანამ ისევ ძირს დაიხარა, რომ ქამარი შემეხსნა.
  
  
  ჩახუტებულები გადავედით საწოლისკენ და მეორე მომენტში აღარ ვთამაშობდი...
  
  
  სატელეფონო ზარი ხანმოკლე იყო, მაგრამ მაშინვე გამაღვიძა. ტელეფონი ავიღე, სანამ ისევ დარეკა და ჩუმად ვუთხარი: "გამარჯობა".
  
  
  – მისტერ კარტერ, თორმეტის ნახევარია ოპერატორმაც ავტომატურად რბილად ჩაილაპარაკა და მან ჩქარა, თითქმის ბოდიში მოიხადა, – თქვენ მთხოვეთ დაგერეკათ, რომ შეხვედრა არ გამოგრჩეთ.
  
  
  „დიახ, დიდი მადლობა. მე გამოვიღვიძე." მე მივიღე გონებრივი ჩანაწერი, რომ კიდევ ცოტა ფული გამეკეთებინა ჰოკა და გავუგზავნო რამე კომუტატორის ოპერატორებს. არ იქნება ცუდი, რაც შეიძლება მეტი ხალხი გყავდეს გვერდით.
  
  
  ქენდი დაჯდა და ფურცელი მკერდიდან ჩამოვარდა. "Რომელი საათია?"
  
  
  "1230."
  
  
  "ღმერთო ჩემო, შერიმა სახლში უნდა იყოს." მან საწოლიდან წამოხტომა დაიწყო და მოითხოვა: "როგორ შემეძლო ამდენი ხანი დამეძინა?"
  
  
  - მხოლოდ ნახევარი საათი გეძინა, - ვუთხარი მე. „შუაღამე იყო, როცა ჩამოხვედი“.
  
  
  "ღმერთო, სად წავიდა ღამე?" - თქვა მან, ფეხები იატაკზე დადო და საწოლთან დადგა.
  
  
  თვალები დამაფიქრებლად მივაშტერდი მის შიშველ სხეულს, შემდეგ კი დახშულ საწოლს, არაფრის თქმის გარეშე.
  
  
  -ასე ნუ ამბობ, - ჩაიცინა მან, შემდეგ შებრუნდა და დივანზე გაიქცა ჯინსისა და პერანგის დასაჭერად. წააწყდა მათ და თქვა: ”იმედი მაქვს, შერიმა იქ არ არის. ის აუცილებლად შეშფოთდება და აბდული გაბრაზდება“.
  
  
  მისი სიტყვების ბოლო ნაწილი ოდნავ შიშით იყო ნათქვამი. მე გადავწყვიტე ამის გაყოლა. „აბდულ? რატომ უნდა იყოს გაბრაზებული? ის შენი უფროსი არ არის, არა?
  
  
  წამიერად გაფითრებულმა არ უპასუხა. შემდეგ, ძალა მოიკრიბა, კარისკენ გაემართა, ჩაიცინა და თქვა: „არა, რა თქმა უნდა, არა. მაგრამ მას უყვარს ყოველთვის იცოდე სად ვარ. ვფიქრობ, ის თვლის, რომ ის ჩემი მცველიც უნდა იყოს.
  
  
  ფეხზე წამოვდექი და კარისკენ გავყევი. მისი ბოლო ხანგრძლივი კოცნის დროს მე ვუთხარი, როცა გავათავისუფლე: "ძალიან მიხარია, რომ ის ამაღამ თქვენს სხეულს არ იცავდა, ქალბატონო".
  
  
  შემომხედა და თვალები მორცხვებით ჰქონდა სავსე. "მეც, ნიკ. და მე ნამდვილად ვგულისხმობ ამას. ახლა გთხოვ, უნდა წავიდე.
  
  
  სკამიდან ჩემი სტეტსონი ავიღე და შიშველ თეძოებზე გადავუსვი. — დიახ, ქალბატონო, საუზმეზე გნახავთ.
  
  
  "საუზმე? ოჰ, ნიკს ვცდი, ნამდვილად ვეცდები."
   თავი 6
  
  
  
  
  გუშინ საღამოს სექსის კონკურსზე ვფიქრობდი, როცა ტელეფონმა დარეკა.
  
  
  „ნიკ, ადექი? ეს არის ქენდი.
  
  
  მე ვუთხარი, რომ ახლახან ვიცვამდი, თუმცა სინამდვილეში ხუთის შემდეგ ცოტა ხნით ფეხზე ვიყავი. ვარჯიშისა და შხაპის მიღების შემდეგ, დაახლოებით ოცდაათი წუთი გავატარე ტელეფონზე AX-ის შტაბ-ბინაში. მაინტერესებდა, თუ მიიღეს რაიმე დამატებითი ინფორმაცია ხმლის გეგმების შესახებ, მაგრამ როგორც მითხრეს, არცერთი არ მიმიღია. ჩვენმა ადგილობრივმა აგენტებმა შეიტყვეს, რომ ქვეყნის რაიონში რადიკალური მიწისქვეშა ჯგუფების უმეტესობა, როგორც ჩანს, გააქტიურდა მას შემდეგ, რაც შედარებით ჩუმად დარჩნენ თითქმის ერთი წლის განმავლობაში. ზოგიერთმა მათგანმა, განსაკუთრებით რევოლუციურმა ტერორისტულმა დაჯგუფებამ, რომელიც ცნობილია როგორც არაბული ამერიკული კოალიცია, ატარებდა ფარულ შეხვედრებს, რომლებსაც მხოლოდ ქვედანაყოფების ლიდერები ესწრებოდნენ, თუმცა ყველა წევრი მზადყოფნაში იყო. რატომ არავინ ხედავს
  
  
  
  
  
  
  არ უნდა იცოდეს.
  
  
  - საუზმე, ნიკ, - მოუთმენლად თქვა ქენდიმ.
  
  
  - მშვენიერია, - ვუპასუხე მე. "Ქვემოთ კიბეებზე?"
  
  
  "დიახ. დაახლოებით ნახევარ საათში გნახავ ტერასაზე."
  
  
  - მაშ, თქვენ გაყიდეთ შერიმა გამოსვლით და მის საზოგადოებასთან შეხვედრით?
  
  
  ქენდიმ უპასუხა: "ჩვენ მხოლოდ ორნი ვიქნებით, მე და შერიმა". ჩემს კითხვაზე პასუხის გაცემას დიდი აზრი არ ჰქონდა, მაგრამ შემდეგ მივხვდი, რომ ყოფილი დედოფალი ალბათ ახლოს იყო და კენდი თავისუფლად ვერ ლაპარაკობდა. ასეთ ვითარებაში მისი დაცინვის სურვილი ძალიან ძლიერი იყო წინააღმდეგობის გაწევისთვის, ამიტომ ვთქვი:
  
  
  „კოვბოის ქუდს დავიცვამ და ერექციას ვიცვამ“.
  
  
  მისი სიცილი გამივარდა სანამ ყურმილი გათიშა.
  
  
  თავიდან მხოლოდ რამდენიმე თავი შემობრუნდა და ჩემს მაგიდისკენ მიმავალ ორ მიმზიდველ ქალს შეხედა; მაგრამ როდესაც მთავარმა მიმტანმა, როგორც ჩანს, იცნო შერიმა, გააჩერა ისინი ოთახის შუა გზაზე და დაიწყო მის შესახებ ფორმალური აურზაური, ხალხმა შენიშნა. ხმები ჩურჩულებად გადაიქცა და შემთხვევითი მზერა მზერად გადაიქცა, როცა შერიმა ოფიციანტს ესაუბრებოდა. როდესაც ისინი საბოლოოდ გაიარეს მფარველ მთავარ მიმტანს, დავინახე, რომ ოთახში თითქმის ყველამ იცნო ყოფილი დედოფალი. ჩვეულებრივად დაკავებული მიმტანები და ოფიციანტებიც კი შეიკრიბნენ გრძელი ბუფეტის მაგიდასთან, რათა განეხილათ ცნობილი ჩამოსვლა.
  
  
  ”ნიკ, ვწუხვარ, რომ დავაგვიანეთ,” დაიწყო ქენდიმ, ”მაგრამ მე...”
  
  
  - არ დაიჯეროთ, მისტერ კარტერ, ნიკ, - შეაწყვეტინა შერიმამ. „კენდის ჩვენს დაგვიანებასთან საერთო არაფერი ჰქონდა. Ეს ჩემი ბრალია. დრო მჭირდება იმისთვის, რომ გადავწყვიტო, რომ მზად ვარ მივაღწიო იმას, რაც დარწმუნებული ვარ, ჩვენს უკან ხდება." მან ხელი გაუწოდა და დაამატა: "მე ვარ ლიზ ჩენლი".
  
  
  მისგან შემთხვევითობის მინიშნება რომ მივიღე, ხელი მოვკიდე.
  
  
  "გამარჯობა ლიზ. ქენდი ამბობს, რომ დღეს სანადიროდ წახვედი-მეთქი. "Სად მიდიხარ?"
  
  
  - მერილენდში, - თქვა მან. - პოტომაკის გარშემო და იქიდან ჩრდილოეთით. წუხელ სეკრესთან ვივახშმე... ძველ მეგობართან ერთად და მან მირჩია, რომ შესაძლოა იქ იყოს ზუსტად ის, რასაც მე ვეძებ. მე მინდა სადმე, სადაც ჩემი ცხენები შევძლებ.
  
  
  მომეწონა, როგორ გაჩერდა შერიმა, სანამ სახელმწიფო მდივანს ეუბნებოდა და „ძველ მეგობარად“ აქცია. ამან აჩვენა, რომ იგი საკმარისად დარწმუნებული იყო, რომ არ დათმობდა ცნობილ სახელებს, რათა დაეცვა თავისი პოზიცია. გადავწყვიტე, რომ ამ სიმპათიური სახის უკან ლამაზი ადამიანი იდგა.
  
  
  ოფიციანტი ფრთხილად მიცურდა უკანა პლანზე და მე ვანიშნე, რომ ჩვენი საჭმელი შეუკვეთა. მოხარშული კვერცხი, ტოსტი, ყავა შერიმასთვის; იგივე Candy, მხოლოდ მისი ბურთები იქნება float მეტი მძიმე დახმარებას corned საქონლის ხორცი; ლორი და კვერცხი, ტოსტი და ყავა ჩემთვის.
  
  
  საუბარი შერიმას დღის დღის წესრიგზე გადავიტანე, სიამოვნებით შევთავაზე ჩემი გიდის მომსახურება - რა თქმა უნდა, მისი უდიდებულესობის ნებართვით. მან ასევე კეთილგანწყობით მიიღო სიმპატიური ამერიკელის მომსახურება. კენდის ფეხი ჩემსას ნელა და სენსუალურად შეეხო. როცა მას შევხედე, უდანაშაულოდ გამიღიმა, შემდეგ კი შერიმას ყავა შესთავაზა, ფეხი ერთი წუთითაც არ ჩერდებოდა.
  
  
  მიჭირდა მერილენდის უძრავ ქონებაზე ფოკუსირება.
  
  
  ჰასკის დაცვამ ლიმუზინის კარი როგორც კი დაინახა, სასტუმროს შესასვლელთან შერიმა და ქენდი გამოჩნდნენ. მერე უცებ შეამჩნია, რომ უკან ახლოს მივდიოდი, მარჯვენა ხელი გაუშვა კარი და ავტომატურად მივარდა ქამარზე. შერიმას სიტყვებმა შეაჩერა, სანამ ის იარაღს ამოიღებდა, რომელიც ვიცოდი, რომ იქ დამალული იქნებოდა. მანაც აშკარად მიხვდა რას ნიშნავდა მისი მოულოდნელი ქმედება.
  
  
  – არაუშავს, აბდულ. - ჩუმად თქვა მან, მომიბრუნდა და დაამატა: კარტერი ჩვენთანაა. მე მივედი მისთან და კენდისთან და მან განაგრძო: „ნიკ, მისტერ კარტერ, მინდა, რომ შეხვდეთ აბდულ ბედავის, რომელიც მე და ქენდის მზრუნველობს. აბდულ, მისტერ კარტერი დღეს ჩვენთან მოვა. ის ჩემი მეგობარია და იცის სად მივდივართ“.
  
  
  ვერ გადავწყვიტე აბდულის სახის გამომეტყველება იყო თუ არა ეჭვის შედეგი, ჩემი სახელის ამოცნობა თუ აშკარა მტრობა. მაგრამ ერთ წამში მან ფარა ღიმილით დაფარა, თუმცა მისი თვალები აგრძელებდა ჩემს შეფასებას თავიდან ფეხებამდე, როცა ქედს სცემდა. შერიმასთან საუბრისას ყურადღებით მიყურებდა. — როგორც გინდა, ჩემო ქალბატონო.
  
  
  მე მარჯვენა ხელი გავუწოდე და ვუთხარი: „გამარჯობა, აბდულ. Სასიამოვნოა თქვენი გაცნობა. ვეცდები არ დავიკარგო.
  
  
  ”მეც ვეცდები, რომ არ გავცდეთ,” უპასუხა მან.
  
  
  იყო მისი მხრიდან გარკვეული ყოყმანი, სანამ საბოლოოდ დამიჭირა ხელი. კიდევ ერთი ხანმოკლე მომენტით გავსინჯეთ ერთმანეთის ძალა, მაგრამ არცერთმა არ შეგვამჩნია. მისი ხელები უმტვრევდა და გაკვირვებული ჩანდა, რომ მე არ ვცდილობდი მისგან თავის დაღწევას. თუმცა, ვერავინ აკვირდებოდა ჩვენს პატარა ბრძოლას ჩვენს სახეზე ღიმილით ან მისი გულწრფელობით, როცა საბოლოოდ გაუშვა, თავი დაუქნია და თქვა: „სასიამოვნოა თქვენთან შეხვედრა, მისტერ კარტერ“. მისი ინგლისური იყო ფორმალური, ზუსტი და ტიპიური არაბებისთვის, რომლებიც გაიზარდა იმ ქვეყნებში, სადაც ბრიტანელებს და ამერიკელებს ჰქონდათ ძლიერი გავლენა.
  
  
  ბედავიმ კარები იქამდე მიიჭირა, სანამ მანქანის უკანა სავარძელზე არ ვიჯექით, მერე შემოვიდა და თავის ადგილს დაიკავა.
  
  
  
  
  
  
  შევამჩნიე, რომ პირველი, რაც მან გააკეთა, იყო ფანჯრის დაბლა, რომელიც უკანა კუპეს აშორებდა მძღოლის სავარძელს, როგორც ამას ჩვეულებრივ აკეთებდნენ მგზავრები, როცა მზად იყვნენ მძღოლთან სასაუბროდ. არ გარისკა ნათქვამზე სიტყვაც.
  
  
  როცა წამოვედით, შერიმამ მანქანას მიმოიხედა და თქვა: "დღეს სხვა მანქანაა, აბდულ?"
  
  
  ზიზღი აშკარად იგრძნობოდა მის ხმაში, როცა უპასუხა: „დიახ, ჩემო ქალბატონო. არ ვიცი რა ხდება საელჩოში. როგორც ჩანს, მათ არ ესმით, რომ ჩვენი მანქანა უნდა გვქონდეს. წუხელ დაბრუნების შემდეგ ორი საათი გავატარე სხვა მანქანის შესამოწმებლად, რათა დავრწმუნებულიყავი, რომ დღეს აღარ გვექნებოდა პრობლემა. დღეს დილით საელჩოში რომ მივედი, ეს მანქანა ჩვენთვის მზად იყო. მეორე დაკარგულია“.
  
  
  გავიფიქრე, რომ შესაძლოა ჰოუკი ისევ მანქანით თამაშობდა, მაგრამ დარწმუნებული ვიყავი, რომ ამას მეუბნებოდა. მაინტერესებდა, საელჩოში ვინმე იყო თუ არა ჩართული ხმლის შეთქმულებაში, როცა ბედავი ჯორჯთაუნის გავლით M-ს ქუჩაზე Canal Road-ისკენ მიმართეს. რთული იყო ნავიგატორისა და ტურისტული გიდის თამაში ერთდროულად, მაგრამ მე მოვახერხე რამდენიმე საინტერესო მაღაზიისა და შესანიშნავი რესტორნის აღნიშვნა დედაქალაქის ამ მომხიბვლელ ძველ სექტორში, როცა მანქანით გავიარეთ.
  
  
  ”ეს არის Canal Road, აბდულ,” მე ვუთხარი, როდესაც M Street-ს გადავუხვიეთ და ულამაზესი გზატკეცილისკენ გავემართეთ. „ამ გზაზე გარკვეული დროით დავრჩებით. ის საბოლოოდ ხდება ჯორჯ ვაშინგტონის ბულვარი და მიგვიყვანს ზუსტად იქ, სადაც გვინდა წასვლა.
  
  
  - დიახ, მისტერ კარტერ, - ცივად უპასუხა მძღოლმა. ”ამ დილით გარკვეული დრო გავატარე რუკების შესწავლაში.”
  
  
  "არ გძინავს არასდროს?" Ვიკითხე.
  
  
  - ძალიან ცოტა ძილი მჭირდება, სერ.
  
  
  - შეაწყვეტინა შერიმამ, იგრძნო, როგორც მე ვიგრძენი, ჩვენს შორის მზარდი დაძაბულობა. "რატომ ეძახიან არხის გზას?"
  
  
  - აბა, ხედავთ იმ დიდ თხრილს წყლით სავსე, - ვუთხარი მე და ფანჯარა ვანიშნე. როცა მათ ავტომატურად დაუქნიეს თავი, მე განვაგრძე: „ეს არის ის, რაც შემორჩა ჩესაპიკისა და ოჰაიოს არხის ძველ ბარჟებს. ბარჟები ტვირთითა და მგზავრებით ჯორებით ბუქსირდება. თქვენ ჯერ კიდევ შეგიძლიათ ნახოთ ბილიკი. ეს არის ბალახის შიშველი ზოლი არხთან.
  
  
  „როგორც მახსოვს, ვიღაცამ მითხრა, რომ არხი ადრე მიდიოდა კუმბერლენდამდე, მერილენდის შტატში, რომელიც თითქმის ორასი მილი უნდა ყოფილიყო. ბოლოს და ბოლოს, მას უკავშირდებოდა რაიმე სახის ვიადუკი პოტომაკის გასწვრივ ალექსანდრიასთან. არხს ასი წლის განმავლობაში ბორტები უვლიდნენ, შემდეგ კი ის დაიხურა პირველი მსოფლიო ომის დამთავრებისთანავე.
  
  
  ”რას აკეთებენ ახლა ამით?” - ჰკითხა ქენდიმ.
  
  
  ”ის დაცულია ეროვნული პარკის სამსახურმა, - ავუხსენი მე, - და ხალხი მას მხოლოდ სალაშქროდ ან ველოსიპედით ბილიკზე იყენებს. არ ვიცი, ახლაც აკეთებენ ამას თუ არა, მაგრამ როდესაც მე აქ ვიყავი რამდენიმე წლის წინ, არხზე ჯერ კიდევ ღირშესანიშნაობების ბარჟა გადიოდა. რა თქმა უნდა, ეს არ იყო ერთ-ერთი ორიგინალი, მაგრამ მხოლოდ ასლი. მეუბნებიან, რომ ეს იყო ძალიან სახალისო გასეირნება ჯორთან ერთად, რომელიც ბარჟს ზიდავდა. დიდი დღე უნდა ყოფილიყო.
  
  
  სანამ ქალები ფანჯრიდან იყურებოდნენ და ისევ და ისევ უხმობდნენ არხის მარშრუტის გასწვრივ პეიზაჟების სილამაზეს, მე ვუყურებდი ბედავის, როგორ მართავდა დიდი მანქანა. ის იყო შესანიშნავი მძღოლი, მიუხედავად იმისა, რომ მართავდა უცნობ გზებზე, მჭიდროდ ადევნებდა თვალს ყოველ ნიშანსა და მოსახვევს. რაღაც მომენტში მან შენიშნა, რომ უკანა ხედვის სარკეში ვუყურებდი და სახეზე მჭიდრო ღიმილი გამოესახა.
  
  
  – არ ინერვიულოთ, მისტერ კარტერ, – თქვა მან მშრალად, – მე იქ უვნებლად მიგვიყვანთ.
  
  
  ”მალე ჯორჯ ვაშინგტონის პარკუეზე ვიქნებით,” ვთქვი მე, თითქოს ვცდილობდი ავხსნა ჩემი ყურადღება მისთვის და გზის მიმართ. „ჩვენ ვაგრძელებთ მის მგზავრობას, სანამ მაკარტურის ბულვარი არ გახდება. შემდეგ ჩვენ შეგვიძლია გადმოვიდეთ თითქმის ნებისმიერ წერტილში და წავიდეთ ცხენების ქვეყანაში პოტომაკის გარშემო, მერილენდი.
  
  
  - ჩემო ქალბატონო, - თქვა მან სწრაფად, - არ გსურთ წახვიდეთ და ნახოთ ამ მარშრუტის ღირსშესანიშნაობები?
  
  
  ”ოჰ დიახ,” თქვა მან. ”დიდი ჩანჩქერი. იქ ლამაზი უნდა იყოს. ეს არ გვაწუხებს, ნიკ?
  
  
  "მოგესალმებით. მაკარტურის ბულვარი პირდაპირ მისკენ მიდის. და ეს ნამდვილად სანახავია."
  
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ მანქანა შეუფერხებლად დაეშვა Great Falls Recreation Area-ის ავტოსადგომზე. საოცრად ცოტა მანქანა იყო. უცებ მივხვდი, რომ სამუშაო დღე იყო და ვაშინგტონის უმეტესი ნაწილი სამსახურში იყო.
  
  
  შერიმა, ქენდი და მე ჩანჩქერისკენ გავემართეთ. ბედავი დარჩა. როცა შევბრუნდი, რომ დამენახა, რას აპირებდა, ღია კაპოტზე იყო მიყრდნობილი, როგორც ჩანს, ძრავას ეშლებოდა.
  
  
  როდესაც ჩვენ გზას გავუყევით, ოდესღაც არხის საკეტით, სამი მამაკაცი, რომლებიც იდგნენ პარკ სერვისის ოფისის მიღმა იმ მხარეში, რომელიც ოდესღაც არხის დასასვენებელი გაჩერებისა და სასტუმროს ადგილი იყო, ასევე გადავიდნენ ამ გზით. თუ ვიმსჯელებთ იმით, რომ ისინი თითქმის აკვიატებულად იღებდნენ ერთმანეთს სურათებს მახლობლად მდებარე ნიშნის წინ და კამერების კოლექციით, რომლებიც კისერზე იყო ჩამოკიდებული, ეჭვი მეპარებოდა, რომ ისინი იაპონელები იყვნენ. დავინახე, რომ მართალი ვიყავი, როცა მივუახლოვდით და არხის მეორე მხარეს გადავიდნენ.
  
  
  
  
  
  
  წავიდეთ, - დაუძახა ერთ-ერთმა თანამებრძოლებს და საათს დახედა. ”ჩვენ უნდა ვიჩქაროთ, თუ გვინდა გადავიღოთ ჩანჩქერები და მაინც გავიდეთ ქალაქში კაპიტოლიუმის და ვაშინგტონის ძეგლის გადასაღებად.”
  
  
  ჩემს თავს გავუღიმე, ვფიქრობდი, რამდენად დამახასიათებელი იყო მათი სურვილი, ჩაეწერათ ყველაფერი, რაც ნახეს ფირზე. მერე უცებ გავიგე, რომ ამ სცენაში უჩვეულო იყო ის, რომ ტრიოს აშკარა ლიდერი უფრო ინგლისურად ლაპარაკობდა, ვიდრე იაპონურად. როცა ვუყურებდი მათ, როგორ ჩქარობდნენ არხის ნაპირას და აყვავებულ ხეებსა და ბუჩქებს, ჩემს გონებაში პატარა გამაფრთხილებელი ზარი დარეკა. როცა შერიმა და ქენდიმ გზა გადაკვეთეს არხის ზემოთ, გავჩერდი და უკან გავიხედე, სადაც ბედავი ჯერ კიდევ აწეული ქუდის ქვეშ ტრიალებდა. მივხვდი, რომ ჩვენი მანქანა იყო ერთადერთი მანქანა დიდ ლოტზე, გარდა ბოლოში გაჩერებული დაცუნისა. როგორც ჩანს, ტურისტების ჯგუფი, რომლებიც ჩვენ ჩამოვედით ჩანჩქერიდან დაბრუნებულნი, სხვადასხვა მანქანებით წავიდნენ. ეტყობა შერიმას დაცვასაც ეგონა, რომ პარკის სერვისის შენობაში შევედით, თორემ მოგვყვებოდა.
  
  
  "ნიკ! მოდი!" კენდიმ ხელი დამიკრა, როცა ტყეში შებრუნდა. მე ხელი ვაქნიე და გავყევი მათ, სულ რაღაც წამით შევჩერდი, რომ ისევ შემობრუნებულიყო, რომ გამეგო, ბედავი გაიგო თუ არა და მოგვყვებოდა. ის არ ჩანდა. ”ალბათ ძრავა მუშაობს და ვერაფერი გავიგე,” გადავწყვიტე.
  
  
  როცა შერიმას და ქენდის შევატყვე, ისინი დატვირთულად კითხულობდნენ ჩანჩქერის ბილიკთან მიმავალ უზარმაზარ ლოდზე დამაგრებულ სპილენძის დაფას. იაპონური კამერის ბაგები არსად ჩანდა, რამაც არ გამიკვირდა, მაგრამ ველოდი, რომ გავიგებდი მათ წინ მიხვეულ გზაზე. თუმცა ირგვლივ ტყე დუმდა და ერთადერთი ხმა ისმოდა ქალების ჭკუაზე.
  
  
  მე მათ გვერდით გავუყევი, შემდეგ დაველოდე, სანამ ისინი მიაღწევდნენ ფეხით ხიდს, რომელიც გადის პირველ პატარა, აჩქარებულ ნაკადულს, რომელიც ხმაურიანი მიედინება ტყეში. როცა ჩვენს ქვემოთ ქაფიან წყალს უყურებდნენ, ქენდიმ ჰკითხა: „რატომ არის ასე ქაფიანი? როგორც ჩანს, წყალი საკმარისად სწრაფად არ მოძრაობს, რომ ქაფი შექმნას“.
  
  
  „ეს ბუშტები არ არის შექმნილი ბუნების მიერ. ეს უბრალოდ ძველი ამერიკული დაბინძურებაა, მე ვთქვი. „ეს სუდი ზუსტად ისეთია, როგორსაც ისინი ჰგავს - საპნის ქაფი. სარეცხი საშუალება უფრო ზუსტად. ისინი შედიან მდინარეში ზემოთ, შემდეგ კი, როცა სწრაფმა დენმა შეიყვანა, იწყება ქაფის წარმოქმნა, როგორც სარეცხი მანქანაში“.
  
  
  ჩვენ გადავედით სხვა საფეხმავლო ხიდზე, რომელიც გადაკვეთა უფრო სწრაფ დინებას, რომელმაც კლდეში უფრო ღრმა ხევი გაჭრა. შერიმამ ერთი ადგილი მიგვითითა, სადაც ადიდებულმა წყალმა ორმო გათხარა; ხვრელში პატარა ქვა იყო ჩაჭრილი და ნახვრეტში გამავალი წყალი გააფთრებული ტრიალებდა მას. მან კენდის მოუყვა მყინვარის ბაღის შესახებ, რომელიც მან მოინახულა ლუცერნში, შვეიცარია. მე ვისარგებლე მათი ინტერესით, განვიხილეთ, თუ როგორ შეუძლია წყალს დიდი ქვებისაგან პატარა ქვები გამოუშვას და ბილიკზე გავცურე.
  
  
  დაახლოებით ოცი იარდის მოშორებით, ტოტის უეცარმა ფრქვევამ გვერდზე და ოდნავ წინ გამეყინა. ცოტა ხანს დაველოდე, მერე, აღარაფერი გავიგე, ბილიკს დავტოვე და ფართო წრეში ჩავვარდი ბუჩქებში.
  
  
  "Სად არიან?"
  
  
  ჩურჩული იაპონურად იყო, მარცხნივ, ჩანჩქერისკენ მიმავალ ბილიკთან უფრო ახლოს. როცა წინ მივიწევდი, აღმოვჩნდი, რომ ვუყურებდი ზურგს ორ იაპონელ ტურისტს, რომლებიც იმალებოდნენ უზარმაზარი ლოდის უკან.
  
  
  - გაჩუმდი, - ამოიოხრა მეორე კაცმა ამხანაგის შეშფოთებული კითხვის პასუხად. "მალე აქ იქნებიან."
  
  
  ნერვიული ვერ გაჩუმდა. „რატომ არის სამი მათგანი? გვითხრეს, რომ მხოლოდ ორი ქალი იქნებოდა. ეს კაციც უნდა მოვკლათ? Ვინ არის ის?"
  
  
  ”მე არ ვიცი ვინ არის ის”, - თქვა მეორემ. მე ის ინგლისურენოვან დამკვირვებლად ვიცანი.
  
  
  იაპონური ჩურჩულის თარგმნა რთული იყო და მინდოდა ისევ ინგლისური გამოეყენებინა. „ვინც არ უნდა იყოს, მათსავით უნდა მოკვდეს. მოწმეები არ უნდა იყვნენ. ეს არის ხმლის ბრძანება. ახლა გაჩუმდი; ისინი მოგისმენენ."
  
  
  იაპონელი და მუშაობს მეჩაზე! „მოიცადე, სანამ ჰოკი არ გაიგებს ამას“, გავიფიქრე და ჩემს თავს დავამატე, თუ ოდესმე გაიგებს. დარწმუნებული ვიყავი, რომ შემეძლო ჩემს წინ მყოფ წყვილს გავუმკლავდე, მიუხედავად ჩუმი პისტოლეტებისა, რომლებსაც ისინი ეჭირათ. ეს იყო მესამე ვინც შემაწუხა. ზუსტად არ ვიცოდი სად იყო და ქალები ნებისმიერ მომენტში იქნებოდნენ. ვლოცულობდი, რომ ხვრელი და დატრიალებული კლდე მათ კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში აჰიპნოზირებდნენ, ვილჰელმინა ქამრის სათავსოდან ამოვიღე და ჰიუგო წინამხრის გარსიდან ხელში ჩამივარდა. ორივე მომლოდინე მკვლელი ერთდროულად უნდა მომკვდარიყო, ხმაურის გარეშე. პიჯაკი გავიხადე, მარცხენა მკლავსა და ლუგერს შემოვიხვიე. ეს იყო თვითნაკეთი მაყუჩებელი, მაგრამ უნდა გაეკეთებინა.
  
  
  მე სწრაფად გადავიწიე ოთხი ნაბიჯით წინ, წყვილის უკან დავდექი, სანამ ისინი ჩემს ყოფნას შეამჩნევდნენ. იმ მომენტში, როცა ტილოში გახვეული ლუგერი ნერვიულ იაპონელს კისერზე შეეხო, ჩახმახი ავწიე
  
  
  
  
  
  
  . მე დავრწმუნდი, რომ მჭიდი ზემოთ იყო დახრილი, რათა ტყვია მის ტვინში გასულიყო და თავის ზემოდან გამოსულიყო. როგორც გამოვთვალე, ტყვიამ გზა განაგრძო ცისკენ. მე არ შემეძლო იმ ხმაურის ატანა, რომელიც გარდაუვალი იქნებოდა, თუ იგი კლდეს ან ხეს დაეჯახა, რადგან თავის ქალას ტოვებდა.
  
  
  მაშინაც კი, როცა მისი თავი სასიკვდილო შეკუმშვის შედეგად უკან დაიხია, ჩემი დანა სხვის ხერხემლის დისკებს შორის ჩაცურდა, რამაც გაწყვიტა ლიგატები, რომლებიც აკონტროლებდნენ მის ნერვულ სისტემას. ქურთუკში ხელი მომიწია და მიცვალებულის პირს მიიხუჭა, თუკი ყვიროდა, მაგრამ პირში ჰაერი აღარ დამრჩა. მე თეძო მივაწექი, რომ პირველი მკვდარი ლოდს მივამაგრებდი, მეორე კი ჩუმად დავეცი მიწაზე, შემდეგ კი მის გვერდით ჩუმად ასრიალებდა მის კომპანიონს. როგორც ამას გავაკეთებდი, უკნიდან მომესმა ზარი გზაზე.
  
  
  "ნიკ სად ხარ?" ეს იყო ქენდი. უნდა მიხვდნენ, რომ მე იქ აღარ ვიყავი და ალბათ ტყის დუმილის ეშინოდათ.
  
  
  - აი, - ვუპასუხე მე და გადავწყვიტე, რომ მესამე მკვლელს მიმეპოვებინა. "უბრალოდ განაგრძე ბილიკზე სიარული."
  
  
  ქურთუკი ისე ჩავალაგე, თითქოს უნებურად მკლავზე დავდე, ბილიკზე გავედი და გავაგრძელე. ვიცოდი, რომ ახლოს უნდა ყოფილიყო - ისინი ძალიან შორს არ იქნებოდნენ ერთმანეთისგან - და მართალი ვიყავი. როცა ვამრგვალებდი უზარმაზარ გრანიტის ფილას, რომელიც ეფექტურად ქმნიდა კედელს ბილიკის გვერდით, ის მოულოდნელად ჩანდა და ჩემს გზას გადაკეტა. მუცელზე დამიზნებული პისტოლეტი მაყუჩით
  
  
  "Არ ისროლო; "მე ვარ ხმალი", - ჩავიჩურჩულე იაპონურად. მისი ყოყმანი მიუთითებდა, რომ ის არაპროფესიონალი იყო და მას სიცოცხლე დაუჯდა. ჩემი ლუგერის ტყვია, ქურთუკში გახვეული, მოხვდა გულში და აფრინდა ზევით, წამით ასწია სხეული, სანამ წინ სვლას არ დაიწყებდა. დავიჭირე და გრანიტის ფილის უკან მივათრიე, იქვე გადავაგდე. საშინელმა ღრიალმა გაურბოდა მისი გაპრანჭული პირიდან. ვერ გარისკავდი, რომ შერიმას ან ქენდის ეს გაიგო, როცა ისინი გადიოდნენ, ამიტომ ბალახის თაიგული გამოვყარე და ღრმად ჩავდე ჩემს ისედაც ცისფერ ტუჩებს შორის. ჩემი იმპროვიზირებული ჭიპის ქვემოდან სისხლმა გადმოიღვარა, მაგრამ ხმა არ შეაღწია. შემოვტრიალდი და რამდენიმე ფუტისკენ გავიქეცი იქ, სადაც სხვა მკვდარი იაპონელები იწვნენ, მე მივიყვანე ისინი იმ ლოდის გარშემო, რომელზეც ისინი ჩასაფრებულები იყვნენ და სწრაფად ვიმოქმედე, როცა შერიმას და კენდის ხმები მომესმა. სანამ ჩემამდე მიაღწიეს, მე ისევ ბილიკზე ვიდექი, ქურთუკი ისევ უცნაურად მკლავზე შემოვიფარე ისე, რომ ტყვიების ნახვრეტები არ ჩანდა, საყელო და ჰალსტუხი შეხსნილი მქონდა. იარაღი, ბუდე და საფულე შარვლის ჯიბეებში გადავიტანე.
  
  
  ქენდიმ დაუსვა კითხვა, რომელიც მათ სახეზე იყო. - ძალიან თბილი, ნიკ?
  
  
  - დიახ, ქალბატონო, - დავხატე მე. ”ასეთ თბილ დღეს, ეს ლაშქრობა ნამდვილად ცხელი საქმე იქნება. იმედია, ქალბატონებო, წინააღმდეგი არ იქნებით.
  
  
  ”დარწმუნებით არ ვიცი”, - თქვა შერიმამ. ”ეს კოსტუმი შალის შარვალთან ერთად საკმაოდ არაკომფორტულად გამოიყურება.”
  
  
  -ჩემიც, - დაიძახა ქენდიმ. ”სინამდვილეში, ვფიქრობ, რომ ამ ქურთუკს მხრებზე გადავიყრი.” ქურთუკი გაიხადა და როცა მე დავეხმარე მის მხრებზე მორგებაში, შევამჩნიე, რომ იგი ბიუსტჰალტერზე ჩამოჯდა მამაკაცის მორგებული თეთრი პერანგის ქვეშ. მან ვერ შეიკავა დიდი მკერდი. ის თითქოს გრძნობდა ჩემს კრიტიკას, რადგან ისე შემობრუნდა, რომ ჩემს მარჯვენა მკერდს შეეხო და შემდეგ უდანაშაულოდ შემომხედა. მე ვითამაშე ეს თამაში მასთან, ხელი ავწიე, თითქოს თმიდან წაშლილი ღერი მომეხსნა, მაგრამ ამავდროულად ვცდილობდი, თითები ჩემი პერანგის გამობურცულზე არ მესრიალებდეს. მისმა სწრაფმა, ჩახშულმა კვნესამ მითხრა, რომ მასაც იგივე სურვილი ჰქონდა, რაც მე.
  
  
  ”ვფიქრობ, ჯობია გავაგრძელოთ,” ვუთხარი მე, მოვშორდი მას და ისევ გზას გავუყევი. ”უბრალოდ ცოტა ფეხით არის ჩანჩქერამდე. თუ ყურადღებით მოუსმენთ, გესმით წყალი. ”
  
  
  "ეს უნდა ყოფილიყო ხმაური, რომელიც გავიგე", - თქვა შერიმამ და ქენდის მიუბრუნდა. ”მაგრამ მე მეგონა, რომ შენ იყავი, ნიკ, რომელიც ჩვენს წინ ბუჩქებში მოძრაობდი მას შემდეგ, რაც ჩვენ მოგვენატრეთ იმ ორმოში.”
  
  
  "ეს უნდა ყოფილიყო ჩანჩქერი", დავეთანხმე მე, მადლობელი მზარდი ხმაურისთვის, რომელიც ჩვენთან სიარულისას მოდიოდა. ”მე გადავწყვიტე გავაგრძელო სანამ თქვენ ორივე ციხეებს უყურებთ. მე კამერის ბიჭი ვარ და ვიფიქრე, იმ იაპონელ ტურისტებს მივახვედრებდი და ვნახავდი, როგორი აღჭურვილობა აქვთ. მაგრამ მათ უნდა მოუსმინონ მას, ვინც ასე ღელავდა დროზე, რადგან ისინი არ არიან და ალბათ უკვე ბევრად უსწრებენ ჩვენზე. ჩვენ მათ დავინახავთ ჩანჩქერის სადამკვირვებლო მოედანზე“.
  
  
  იმ დროისთვის წინ ჩანჩქერზე მოვარდნილი წყლის ღრიალი საკმაოდ ხმამაღალი იყო, შემდეგ მოსახვევში რომ დავამრგვალეთ, უზარმაზარი, ციცაბო კასკადის სილამაზემ გაგვაოცა.
  
  
  "ღმერთო ჩემო, ეს ფანტასტიკურია", - წამოიძახა შერიმამ. ”ასეთი საყვარელი და ამავდროულად საშინელი. ყოველთვის ასეთი სასტიკია, ნიკ?
  
  
  - არა, - ვუთხარი მე, როდესაც მივუახლოვდით ლითონის მილს, რომელიც ბუნებისა და პარკ სერვისის მიერ შექმნილი სადამკვირვებლო გემბანის გარშემო ღობე იყო. „წლის ამ დროს გაზაფხულის დათბობასთან ერთად წყალი მაღალია.
  
  
  
  
  
  
  მეუბნებიან, რომ ხანდახან წვეთოვანი ხდება, მაგრამ ახლა ძნელი დასაჯერებელია. და რაც მახსოვს აქ ჩემი ბოლო ვიზიტიდან, როგორც ჩანს, წყალდიდობამ აქაური ნაპირების საკმაოდ დიდი ნაწილი წაიღო“.
  
  
  "არსებობს რაიმე საფრთხე?" - ჰკითხა ქენდიმ მოაჯირს ოდნავ მოშორებით.
  
  
  ”არა, დარწმუნებული ვარ, რომ უსაფრთხოა, ან პარკის სამსახურიდან ვინმე არ შეგვიშვებს”, - ვუთხარი მე. ქურთუკი მოაჯირზე გადავაგდე, მერე მოვტრიალდი, ხელი მოვკიდე და ისევ წინ გავიწიე. ”მისმინე, ხედავ, რომ წყალი ჯერ კიდევ უნდა ადგეს, სანამ აქ მოვა.”
  
  
  როდესაც ის... დარწმუნდა, რომ ჩვენი თვალსაჩინო ადგილი უსაფრთხო იყო, მათი ყურადღება მდინარის მეორე მხარეს გადავიტანე. ”ეს არის ვირჯინიის მხარე,” ავუხსენი მე. „ადგილი იქ უფრო მაღალია. ის ქმნის პალიზადებს, რაღაც ისეთი, როგორიც ჰადსონზე ნიუ-იორკის მოპირდაპირე მხარეს არის, მაგრამ არც ისე ციცაბო. გზატკეცილი გადის იმავე მხარეს და ეს პლატო შესანიშნავი ადგილია რეპიდების დასათვალიერებლად. იქაც მოაწყვეს პატარა კორომი პიკნიკისთვის. იქნებ იქიდან იხილოთ დიდი ჩანჩქერი... ჰეი! გადაწურეთ!"
  
  
  "ოჰ, ნიკ, შენი ქურთუკი!" - წამოიძახა კენდიმ, მოაჯირს მიყრდნობოდა და სევდიანად უყურებდა, როგორ გადაინაცვლა ჩემი ქურთუკი ჰაერში წყლისკენ.
  
  
  მე უბრალოდ ამოვისუნთქე და ის და შერიმა თანაგრძნობით კვნესდნენ, როცა ის წყალში ჩავარდა და ჩვენს ქვემოთ ქაფიანმა ნაკადმა გაიტაცა. მათი ყურადღება მოპირდაპირე ნაპირზე გავამახვილე და მოაჯირზე ქურთუკი გავიხადე. შესაძლოა, ჰოუკს არც ისე გაუხარდა, რომ ძვირადღირებული გარდერობის ნაწილი ასე ადვილად გადააგდეს, მაგრამ მე მაინც ვერ შევძლებდი მის ჩაცმას. ვერავინ დაიჯერებდა, რომ ორი მრგვალი, დამწვარი ხვრელი იყო უახლესი რამ მამაკაცის მოდაში - თუნდაც ტეხასში.
  
  
  - ოჰ, ნიკ, შენი მშვენიერი ქურთუკი, - ისევ დაიღრიალა ქენდიმ. ”იყო მასში რაიმე ღირებული?”
  
  
  „არა. საბედნიეროდ, ჩემი საფულე და ჩემი ქაღალდების უმეტესობა შარვალში მაქვს, - ვუთხარი მე, ვაჩვენე ჩემი საფულე და ვიმედოვნებდი, რომ ისინი იფიქრებდნენ, რომ ლუგერის ამობურცულობა მეორე მხარეს არის ჩემი "ქაღალდები". მე დავამატე: „ეს ჩვევა ავირჩიე ნიუ-იორკში მას შემდეგ, რაც ჯიბის ქურდმა აიღო პრაქტიკულად ყველაფერი, რაც მე მქონდა გადატანილი, როცა ვეუბნებოდი, როგორ მივსულიყავი ტაიმს სკვერში“.
  
  
  ”ნიკ, მე ვგრძნობ პასუხისმგებლობას”, - თქვა შერიმამ. „უნდა ნება მომეცით გამოვცვალო. ბოლოს და ბოლოს, შენ აქ იმიტომ ხარ. ჩანჩქერის ნახვა მინდოდა. ვისურვებდი, რომ აბდულის მეგობარს ეს არასოდეს შესთავაზოს."
  
  
  "აქ იმიტომ ვარ, რომ აქ მინდა ყოფნა," ვუთხარი მას. „და არ ინერვიულოთ მის შეცვლაზე; თქვენ იცით, რამდენ ფულს ვყრით ჩვენ ნავთობის ინდუსტრიის ადამიანები ვაშინგტონში ლობირების ანგარიშებზე."
  
  
  უცნაურად შემომხედა, მერე ის და ქენდის გაეცინათ, როცა ჩემმა ღიმილმა უთხრა, რომ ვხუმრობდი. ”რომ იცოდნენ,” გავიფიქრე მე, ”საიდან მაქვს ანგარიში!”
  
  
  საათს დავხედე და ვუთხარი, ჯობია მანქანაში დავბრუნდეთ და სახლის ნადირობა გავაგრძელოთ. როცა ნაბიჯებს მივუყვებოდით, მე ვუთხარი: „იმედი მქონდა, სადილი სადმე პოტომაკის რაიონში კარგ ადგილას მიგვეღო, მაგრამ მაისურების სახელოებში მე უნდა დავკმაყოფილდეთ Big Mac-ით“.
  
  
  "რა არის Big Mac?" - ჰკითხეს ორივემ ერთბაშად, გაოცება და გართობა აირია ხმებში.
  
  
  - ასეა, - ვუთხარი მე და შუბლზე ხელი დავადე, - დამავიწყდა, რომ თქვენ ორი იმდენი ხანი იყავით ქვეყნიდან, რომ საუკუნის სიკეთეები არასოდეს გქონიათ. ქალბატონებო, გპირდებით, რომ თუ მაკდონალდსს ვიპოვით, ნამდვილი სიურპრიზი გელით.
  
  
  ისინი ცდილობდნენ დამერწმუნებინათ, რომ გამეგო მათ Big Mac-ის საიდუმლო, როცა ჩვენ მივდიოდით, მე კი ჩემს თამაშს დავრჩი და უარი ვთქვი რაიმეს ახსნაზე. მე ჩავრთე ისინი ამ სასაცილო დისკუსიაში, როცა გავიარეთ ტერიტორია, სადაც სამი გვამი იყო ჩაფლული ქვეტყეში, და ისინი ისე გავიდნენ ისე, რომ არ შეუმჩნევიათ რაიმე მინიშნება სისხლისღვრის შესახებ, რომელიც იქ ცოტა ხნის წინ მოხდა. ახლახან მივაღწიეთ ხიდს, სადაც ქალები ორმოში ტრიალ კლდეს უყურებდნენ, როცა აბდული ჩვენკენ გამოიქცა. მაინტერესებდა, რატომ არ გამოჩნდა ადრე, იმის გათვალისწინებით, რომ მისი სავარაუდო ვალდებულება იყო დარაჯის როლი, მაგრამ მას ახსნა მზად ჰქონდა.
  
  
  - ქალბატონო, მაპატიეთ, - შეევედრა იგი და კინაღამ პირქვე დაემხო შერიმას წინ. „მე მეგონა, რომ შენ შედიოდი იმ კორპუსში, სადგომთან ახლოს, ამიტომ დავიწყე მანქანის ძრავის შემოწმება, როგორც მინდოდა გამეკეთებინა სანამ წავსულიყავით. სულ რამდენიმე წუთის წინ აღმოვაჩინე რომ იქ არ იყავი და მაშინვე მოვედი შენს მოსაყვანად. მაპატიე." მისი მშვილდი კინაღამ ისევ მიწას შეეხო.
  
  
  - ოჰ, აბდულ, არა უშავს, - თქვა შერიმამ და ისე აიტაცა ხელი, რომ ფეხზე წამომდგარიყო. ”ჩვენ გავერთეთ. მხოლოდ ჩანჩქერისკენ წავედით და უკან დავბრუნდით. იქ უნდა ყოფილიყავი... როცა დაინახა, რომ არასწორად გაიგო, ეს საყვედურად მიიღო, აუჩქარა ახსნა: „არა, ჩანჩქერის სანახავად უნდა ყოფილიყავი. ისინი შთამბეჭდავია, როგორც შენმა მეგობარმა გითხრა. და დაინახავდით, როგორ გადმოფრინდა მისტერ კარტერის ქურთუკი საპნის ფხვნილში.
  
  
  როგორც ჩანს, ის სრულიად გაოგნებული იყო მისი ბოლო სიტყვებით და იმ დროისთვის, როდესაც მან დაასრულა
  
  
  
  
  
  
  ედმა ამიხსნა ჩემი დაკარგვა და ლიმუზინში დავბრუნდით. მანქანაში ჩასვლისას დაფიქრებულმა შემომხედა და მივხვდი, რომ ალბათ აინტერესებდა როგორი უყურადღებო იდიოტი იქნებოდა, ჩემსავით ძვირფას ქურთუკს რომ დავკარგავდი, მაგრამ მან უბრალოდ თავაზიანად გამოხატა სინანული, შემდეგ დაჯდა და სიარული დაიწყო. დაბრუნდი Falls Road-ში.
  
  
  ჩვენ ახლახან დავიწყეთ პოტომაკის გადაღმა, როცა პატარა ხანჯალი, რომელმაც ჩემი ფიქრები გატყდა, მოულოდნელად გამოავლინა: აბდულის რომელმა მეგობარმა უთხრა მას დიდი ჩანჩქერის შესახებ? ის აქამდე არასოდეს ყოფილა ამ ქვეყანაში. მაშ, როდის შეხვდა თავის მეგობარს აქ? ორჯერ შერიმამ აღნიშნა, რომ ჩანჩქერთან გვერდითი მოგზაურობის წინადადება ამ უცნობმა მეგობარმა გააკეთა და ორჯერ ჩემმა ტვინმა დაარეგისტრირა ეს და შემდეგ სხვა რამეზე გადავიდა. მე კიდევ ერთი გონებრივი ჩანაწერი გავაკეთე, რათა გამერკვია, ან ქენდისგან ან მისი მეშვეობით, სად გაიცნო აბდული ეს ნაცნობი.
  
  
  მომდევნო რამდენიმე საათი უბრალოდ მოძრაობდა ამ ტერიტორიის გარშემო, რაც საშუალებას აძლევდა შერიმას დაენახა საკარმიდამოების ტიპები, რომლებიც მასზე იყო მოფენილი და მოძრავი ბორცვები, რომლებიც მათ თან ახლდა. რამდენჯერმე მოგვიწია გაჩერება, რადგან ის აოცებდა საძოვარზე მძოვრებული ცხენების ნახირს, ან აოცებდა კერძო სტიპლჩეზის გზას, რომელიც თითქმის ბორდიურამდე გრძელდებოდა.
  
  
  ჩვენ ვერასდროს ვიპოვნეთ მაკდონალდსი, ამიტომ თ-ს საბოლოოდ მოუწია მათთვის ბურგერების ქსელისა და მათი მენიუს შესახებ ეთქვა. ჩვენ შევჩერდით პატარა ქვეყნის სასტუმროში ლანჩზე, მას შემდეგ რაც შევამოწმე, რომ დავრწმუნებულიყავი, რომ ქურთუკის გარეშე მომემსახურებიან.
  
  
  ერთ მომენტში თავი ვიმართლე და მამაკაცის ოთახში გავედი, სამაგიეროდ ტელეფონის ჯიხურისკენ გავემართე, რომელიც სალაროსთან შევნიშნე. გამიკვირდა ჩემს წინ აბდული რომ დამხვდა. ჩვენთან სადილზე უარი თქვა; როდესაც ჩვენ შიგნით ვიყავით, შერიმამ ამიხსნა, რომ მას ამჯობინა საკუთარი საჭმლის მომზადება, მკაცრად იცავდა მის რელიგიურ დიეტურ კანონებს.
  
  
  თითქმის იმავე დროს შემამჩნია, როცა ტელეფონის ჯიხურში დავინახე, სწრაფად გათიშა და გავიდა, რომ ადგილი დამეტოვებინა.
  
  
  ”მე გამოვცხადე საელჩოში, სადაც ვიყავით”, - თქვა მან ცივად. „მისმა უდიდებულესობამ შეიძლება ნებისმიერ დროს მოისურვოს ჩემს ქალბატონთან დაკავშირება და მე ბრძანება მაქვს რეგულარულად ვაცნობო ჩვენს ელჩს ჩვენი ადგილსამყოფელის შესახებ“.
  
  
  ეს ლოგიკურ ახსნას ჰგავდა, ამიტომ არაფერი მითქვამს, უბრალოდ გავუშვი და ვუყურე სანამ მანქანამდე არ გამოვიდა. მე მაშინ დავურეკე ჰოკს, რომ მე თვითონ მომეხსენებინა. არ იყო საჭირო ფიქრი სკრამბლერის ნაკლებობაზე გადახდის ტელეფონში. ის ცოტათი შეწუხდა, როცა ვინმეს ვთხოვე დიდი ჩანჩქერის გამწვანების გაწმენდა. მე დავტოვე დეტალები იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა შემეგროვებინა სამი ცხედარი ისე, რომ არ გამეჩინა ეჭვი მის თვალწინ პარკ სერვისის რომელიმე თანამშრომლისთვის, და უბრალოდ მივაწოდე მას ჩვენი დღის განრიგის მოკლე აღწერა, შემდეგ კი ვუთხარი, რომ მივიღებდი. უკან მას. როცა უოტერგეიტში დავბრუნდით.
  
  
  სანამ ყურმილი გავთიშე, ვკითხე, კომუნიკაციების განყოფილებამ შეძლო თუ არა შერიმას კვარტალში შესვლა ჩვენი შეცდომების გასარკვევად. მისმა ზიზღმა მითხრა, რომ მოსასმენი მოწყობილობა არ იყო დაყენებული, შემდეგ კი ამიხსნა რატომ. „როგორც ჩანს, ვიღაცამ დარეკა ადაბიას საელჩოში და შესთავაზა, რომ შერიმა თავს ისე გრძნობდა, როგორც სახლში, თუ ადგილობრივი ნახატები და ხელნაკეთი ნივთები გაუგზავნეს ოთახის გასაფორმებლად, სანამ ის არ იყო. ყოველ შემთხვევაში, პირველი მდივანი ოთახში იმყოფებოდა თითქმის იმ მომენტიდან, როცა ყველა თქვენ წახვედით და მას ხალხი მთელი დღე შემოჰქონდათ და გამოჰქონდათ. ჩვენ მზად ვართ გადავიდეთ, როგორც კი ისინი იქიდან გავიდნენ, მაგრამ მე ვფიქრობ, რომ პირველ მდივანს სურს იყოს იქ, როცა შერიმა დაბრუნდება, რათა მან ჩაიბაროს დასრულების სამუშაოები.
  
  
  "ვინ დარეკა ამ ყველაფრის შესათავაზებლად?"
  
  
  ”ჩვენ ჯერ ვერ გავარკვიეთ,” - თქვა ჰოუკმა. ”ჩვენი კაცი საელჩოში ფიქრობს, რომ ზარი პირდაპირ ელჩთან იყო გაგზავნილი, ამიტომ ის თავად შერიმასგან, თქვენი მისის რაინდისგან ან შესაძლოა იმ ბედავისგან უნდა ყოფილიყო.”
  
  
  ”მასზე საუბრისას,” ვუთხარი მე, ”ნახეთ, შეგიძლიათ თუ არა გაიგოთ, იცნობს თუ არა ის ვინმეს საელჩოში ან ჰქონდა თუ არა საშუალება აქ მეგობარს დაკავშირებოდა”.
  
  
  მე ვუთხარი, თუ როგორ შემოგვთავაზეს ჩვენი გვერდითი მოგზაურობა დიდ ჩანჩქერში. ჰოკმა თქვა, რომ ეცდებოდა პასუხის გაცემას, სანამ დავბრუნდებით.
  
  
  შემდეგ, თითქმის გამაფრთხილებელ ტონზე აუწია ხმას, თქვა: ”მე ვიზრუნებ თქვენს მიერ ნახსენები იაპონური საქონლის სამ შეფუთვაზე, ჩანჩქერთან დატოვებით, მაგრამ გთხოვთ, მომავალში უფრო ფრთხილად იყოთ. ამ კუთხით საკმაოდ რთულია ამ ტიპის შეგროვების სერვისის ორგანიზება. კონკურენცია იმ სააგენტოებს შორის, რომლებსაც შესაძლოა მოუწიონ მონაწილეობა, იმდენად დიდია, რომ ერთ-ერთმა მათგანმა შესაძლოა მომგებიანი აღმოაჩინოს ჩვენ წინააღმდეგ ინფორმაციის გამოყენება ბიზნესის თვალსაზრისით“.
  
  
  ვიცოდი, რომ ის გულისხმობდა, რომ მას მოუწევდა მოლაპარაკება FBI-სთან ან CIA-სთან, რათა დაემალა მკვლელების ტრიო. დახმარების ასეთი თხოვნა ყოველთვის აწუხებდა მას, რადგან დარწმუნებული იყო, რომ მოგვიანებით ათჯერ მოუწევდა კეთილგანწყობის გადახდა. - უკაცრავად, ბატონო, - ვუთხარი მე და ვცდილობდი ისე მეჩვენებინა, როგორც მე ვიყავი. „ეს აღარ განმეორდება. შემდეგ ჯერზე მე დავტოვებ“.
  
  
  - ეს არ იქნება საჭირო, - თქვა მან მკაცრად.
  
  
  
  
  
  შემდეგ გათიშა.
  
  
  შერიმასა და ქენდისთან დაბრუნებისას აღმოვაჩინე, რომ სადილი უკვე მოვიდა. გასეირნების შემდეგ ყველა მშივრები ვიყავით და რადგან სხვებზე ცოტა მეტს ვვარჯიშობდი, მუცელი ყველაფერზე ყვიროდა და საჭმელიც კარგი იყო. ჩვენ სწრაფად დავამთავრეთ, შემდეგ კიდევ ერთი საათი გავატარეთ ნადირობის ქვეყანაში მოგზაურობისას, კენდი დაკავებული იყო ჩანაწერებით, ხოლო შერიმამ უთხრა, თუ რომელი სექციები აინტერესებდა მას განსაკუთრებით. მათ გადაწყვიტეს, რომ ქენდი მეორე დღესვე დაიწყებდა უძრავი ქონების აგენტებთან დაკავშირებას. იმედია, ისინი იპოვიან სახლს მომდევნო ერთი-ორი კვირის განმავლობაში.
  
  
  საღამოს ექვსის მერე ცოტა ხდებოდა. როცა აბდულმა ლიმუზინი დააბრუნა უოტერგეიტის გზაზე. მაშინ გადავწყვიტეთ, ჯორჯთაუნში გვესაუზმა. მე დაჟინებით მოვითხოვდი, რომ ისინი ყოფილიყვნენ ჩემი სტუმრები რესტორანში 1789, შესანიშნავი სასადილო ადგილი, რომელიც მდებარეობს შენობაში, რომელიც აშენდა იმ წელს, როდესაც რესტორანმა მიიღო სახელი. შერიმა ისევ ყოყმანობდა, თავს აიძულებდა, მაგრამ მე დავრწმუნდი, რომ დათანხმდა, რომ მეორე საღამოს მისი მიწვევა მიმეღო.
  
  
  როცა მანქანიდან გადმოვედით, შერიმამ უთხრა აბდულს, რომ დაბრუნდა რვა ოცდაათზე, რომ წაგვეყვანა. მე ვურჩიე, რომ ადვილად შეგვეძლო ტაქსით ჯორჯთაუნში წასვლა და აბდულს კარგი ღამე გაეტარებინა.
  
  
  - გმადლობთ, მისტერ კარტერ, - თქვა მან თავისი ჩვეული ყინულოვანი ნაკრძალით, - მაგრამ დასვენების დღე არ მჭირდება. ჩემი საქმეა ვიყო ჩემი ქალბატონის განკარგულებაში. რვა ოცდაათზე დავბრუნდები“.
  
  
  - კარგი, აბდულ, - თქვა შერიმამ, ალბათ გრძნობდა, რომ მისი სანდო მცველის გრძნობები შეურაცხყოფილი იყო. ”მაგრამ აუცილებლად იპოვით რამეს საჭმელად.”
  
  
  - დიახ, ჩემო ქალბატონო, - თქვა მან და დაიხია. „ამას სასწრაფოდ გავაკეთებ საელჩოში. მე მარტივად შემიძლია იქ წასვლა და აქ დაბრუნება, როგორც შენ თქვი. მან დისკუსია დაასრულა იმით, რომ სწრაფად შემოუარა მანქანას და გაიქცა.
  
  
  - აბდული თავის საქმეს ძალიან სერიოზულად ეკიდება, ნიკ, - თქვა შერიმამ, როცა ლიფტით ავედით ჩვენს სართულზე. „მას არ სურს იყოს თავხედური; ეს მხოლოდ მისი მანერაა."
  
  
  - მესმის, - ვუთხარი მე და ჩემს კარებთან გავჩერდი, როცა ისინი თავიანთ ოთახში განაგრძობდნენ. "დარბაზში შევხვდებით."
  
  
  რამდენიმე წამის შემდეგ ტელეფონზე ვსაუბრობდი ჰოკთან, რომელსაც გარკვეული ინფორმაცია ჰქონდა ჩემთვის.
  
  
  - უპირველეს ყოვლისა, - დაიწყო მან, - იმ სულელმა პირველმა მდივანმა არ თქვა უარი თხუთმეტი წუთის წინ შერიმას მოლოდინში. ჩვენ არასდროს შევსულვართ კომპლექტში, ასე რომ ნუ ითვლით შეცდომებს."
  
  
  დავიწყე რაღაცის თქმა დაშიფრულ ტელეფონზე, მაგრამ მან შეაწყვეტინა და თქვა, რომ ყოველ შემთხვევაში Communications-მა არ დაკარგა დღე უოტერგეიტში. "თქვენს ტელეფონს აქვს დაყენებული სკრამბლერი, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ თავისუფლად ისაუბროთ."
  
  
  "დიდი! რაც შეეხება ჩემს სამ მეგობარს ჩანჩქერთან?"
  
  
  ”ახლაც,” თქვა მან ნელა, ”მათი მთლიანად დამწვარი ცხედრების ამოღება ხდება მათი Datsun-ის ნანგრევებიდან მაკარტურის ბულვარზე, საზღვაო კვლევის ცენტრთან. საბურავი უნდა გაფუჭებულიყო, რადგან უცებ გადაუხვიეს და შეეჯახა საწვავის მანქანას, რომელიც ცენტრში შესვლას ელოდა. ამ დროს საზღვაო დაზვერვის რამდენიმე თანამშრომელი გადიოდა და უბედური შემთხვევა დაინახეს. საბედნიეროდ, ტანკერის მძღოლი აფეთქების წინ გადახტა. საზღვაო ინსტიტუტის თვითმხილველებმა მერილენდის შტატის პოლიციას უთხრეს, სატვირთო მანქანის მძღოლი, როგორც ჩანს, სრულიად უსაფრთხოა. ეს უბრალოდ უბედური შემთხვევა იყო."
  
  
  ”შეძელით თუ არა მათ შესახებ რაიმეს გარკვევა ავარიამდე?”
  
  
  „მათი ფოტოები და ამონაბეჭდები გადაიღეს და დავადგინეთ, რომ ისინი რენგო სეკიგუნის წევრები იყვნენ. ჩვენ გვეგონა, რომ იაპონური წითელი არმიის ფანატიკოსების უმეტესობა ტყვედ ჩავარდა ან მოკლეს, მაგრამ, როგორც ჩანს, ეს სამი გაიქცა ტოკიოდან და გაემართა ლიბანისაკენ; ისინი შავმა სექტემბერმა აიღო.
  
  
  "როგორ მოხვდნენ აქ?"
  
  
  „ჩვენ ჯერ არ დაგვიყენებია, მაგრამ ვმუშაობთ მასზე. ბეირუთის ოფისში აცხადებენ, რომ მას ჰქონდა მოხსენება, რომ შავი სექტემბრის მიერ გაწვრთნილმა ზოგიერთმა იაპონელმა გადაწყვიტა, რომ სექტემბრის ორგანიზაცია მათთვის საკმარისად მებრძოლი არ იყო, ამიტომ მათ დამოუკიდებლად დაამყარეს კონტაქტი ხმლის ვერცხლის სციმიტარებთან. შესაძლოა, მან მოაწყო მათი გაგზავნა აქ შერიმზე ამ სამუშაოს შესასრულებლად.
  
  
  ”ასე რომ, მათ არ მიაჩნდათ შავი სექტემბერი საკმარისად მებრძოლი”, - დავფიქრდი. „რას ფიქრობდნენ იმ პატარა ხოცვაზე, რომელიც მათმა თანამემამულეებმა განახორციელეს თელ-ავივის ლოდის აეროპორტში რამდენიმე წლის წინ - პაციფიზმის აქტი?
  
  
  "რა გეგმები გაქვს საღამოსთვის?" ჰოკს სურდა გაეგო. "გსურთ რაიმე სარეზერვო ასლის მინიჭება?"
  
  
  ვუთხარი ჩვენი ვახშმის შესახებ რესტორანში 1789, შემდეგ დავურეკე. ვითომდა, კარზე კაკუნი გაისმა.
  
  
  ჰალსტუხი გავშალე, კარისკენ წავედი და გავაღე. ქენდი მაშინვე მომიჭირა, სწრაფად მიხურა კარი მის უკან.
  
  
  "არასოდეს შეხვალ ოთახში?" მე მას ვკიცხავდი.
  
  
  - ვერასდროს გეტყვით, ვინ არის იქ, - მიპასუხა მან, შემდეგ ხელები კისერზე მომხვია და ღრმად მაკოცა. ჩვენმა ენებმა ცოტა ხანი ითამაშეს, შემდეგ მან პირი მოიშორა და თქვა: „მმმ. მთელი დღეა ამის გაკეთება მინდოდა, ნიკ. თქვენ ვერც კი წარმოიდგენთ, რამდენად რთული იყო კარგად მოქცევა, სანამ შერიმა იქ იყო.
  
  
  ”თქვენ წარმოდგენა არ გაქვთ, რა რთული იყო ჩემთვის, მაგრამ რაც შეეხება შერიმას?” ვკითხე, მთლად არ გამიფანტა ის ფაქტი, რომ იგი გაიხსნა.
  
  
  
  
  
  
  პერანგის ღილები შეიხსნა, ქამარი შეიხსნა და საწოლისკენ მიმაცილა.
  
  
  ”მან სწრაფად მიიღო შხაპი და შემდეგ თქვა, რომ აპირებდა შვიდ ორმოცდახუთამდე დაიძინოს”, - უპასუხა ქენდიმ, საწოლზე ჩამოჯდა და ანიშნა, რომ შევერთებოდი. ”ეს ნიშნავს, რომ საათზე მეტი დრო გვაქვს, სანამ იქ უნდა დავბრუნდე და თვითონ ჩავიცვა”.
  
  
  მის გვერდით დავჯექი და მისი სახე ხელებში ჩავრგე.
  
  
  – არ გეზარებათ სახიფათო ცხოვრება ჩვენს პატარა საიდუმლოსთან, არა?
  
  
  ჯერ ამაზე გაეღიმა, მაგრამ უცებ სახე დაბნელდა და მისმა დიდმა ყავისფერმა თვალებმა კარისკენ შემომხედეს. მის ხმაში უცნაური სიმწარე იგრძნობოდა, როცა უაზროდ თქვა: „ყველას აქვს საიდუმლო“. ყველა ჩვენგანი, არა? შენ, მე, შერიმა, აბდულ... ბოლო თქვა ბნელი გრიმასით და წამით დავფიქრდი რატომ. "თუნდაც მისი უმაღლესი და ძლევამოსილი უდიდებულესობა ჰასანი..."
  
  
  მიხვდა, რომ ყურადღებით ვაკვირდებოდი მის ლაპარაკს და თითქოს განწყობილებას მოშორდა, წვრილი ხელები კისერზე შემომხვია და ძირს დამიწია.
  
  
  "ოჰ ნიკ, მომიჭირე. ახლა საიდუმლო არ არის - უბრალოდ დამჭირე.
  
  
  მის სავსე პირზე ავიფარე და ვაკოცე. მან თითები ჩემს თმებში გადაიტანა, შემდეგ კისერზე ჩამომიცურა და დიდხანს და ღრმად მაკოცა. გავშიშვლდით ერთმანეთს. საწოლს მიუახლოვდა.
  
  
  ზურგზე იწვა, გრძელი ტალღოვანი თმა თავზე ბალიშზე ჰქონდა გაშლილი. თვალები ნაწილობრივ დახუჭული ჰქონდა და სახე უფრო მოდუნებული ჰქონდა. თითი მის ნიკაპზე გავუშვი, შემდეგ გრძელ, კლასიკურ კისერზე ჩამოვუშვი და მან ღრმა კვნესა გაუშვა ტუჩებიდან, როცა ჩემი მოფერება უფრო ინტიმური გახდა. მისკენ მიბრუნდა და დაჟინებით მაკოცა.
  
  
  რამდენიმე წუთის განმავლობაში გვერდიგვერდ ვიწექით, არ ვლაპარაკობდით, ერთმანეთს ვეხებოდით, თითქოს ყოველი ჩვენგანი ელოდა, რომ სხვა როგორმე წინააღმდეგი იქნებოდა. დავინახე, რომ ფიქრებს დაუბრუნდა. დროდადრო მჭიდროდ დახუჭავდა თვალებს, თითქოს რაღაც აზრს წაშლიდა გონებიდან, შემდეგ ფართოდ ხსნიდა, რომ შემომხედა და მის ტუჩებზე ღიმილი გამოეჩინა.
  
  
  ბოლოს ვკითხე: „რა არის, კენდი? ბევრს ფიქრობ ამა თუ იმ თემაზე“. ვცდილობდი რაც შეიძლება ჩვეულად მელაპარაკა.
  
  
  - არაფერი, მართლა არაფერი, - რბილად უპასუხა მან. "მე... ვისურვებდი, რომ ათი წლის წინ შევხვედროდით..." ისევ ზურგზე შემოიხვია და ხელები თავზე მოისვა. "მაშინ ბევრი რამ არ მოხდებოდა... რომ მიყვარდე..." გაჩუმდა და ჭერს დახედა.
  
  
  იდაყვზე ავდექი და მას შევხედე. არ მინდოდა ეს ლამაზი ქალი შემყვარებოდა. მაგრამ მაშინ მე ასევე არ ვაპირებდი მის მიმართ ისეთივე გრძნობების გაჩენას, როგორიც მე მქონდა.
  
  
  მისი სიტყვების საპასუხოდ ვერაფერი ვერ ვიტყოდი, რაც არ მაძლევდა იმ ფაქტს, რომ მე უფრო მეტი ვიცოდი მისი საიდუმლო წარსულის შესახებ - და რაზეც ის ალბათ ახლა საუბრობდა - ამიტომ სიჩუმე ავავსე ხანგრძლივი კოცნით.
  
  
  ერთ წამში ჩვენმა სხეულმა თქვა ყველაფერი, რისი თქმაც საჭირო იყო იმ დროს. ნელ-ნელა და იოლად ვუყვარდით, როგორც ორი ადამიანი, რომლებიც დიდი ხანია იცნობენ ერთმანეთს, თანაბარ სიამოვნებას ვანიჭებდით და იღებენ.
  
  
  მოგვიანებით, როცა ჩუმად ვიწექით კენდის თავით მხარზე, ვიგრძენი, როგორ მოდუნდა, წინა ფიქრების დაძაბულობა გაქრა. უცებ პირდაპირ დაჯდა.
  
  
  "ღმერთო ჩემო, რომელი საათია?"
  
  
  საათი საწოლის მაგიდიდან ავიღე და გაზვიადებულად ვუთხარი: „ზუსტად შვიდი ორმოცია, ქალბატონო“.
  
  
  იცინოდა. "მე უბრალოდ მიყვარს შენი ლაპარაკი, ნიკ." და შემდეგ: "მაგრამ ახლა უნდა გავიქცე." ტანსაცმელი შეკრიბა და პრაქტიკულად შიგ ჩახტა, როგორც სკოლის მოსწავლე მიუახლოვდა კომენდანტის საათს. "ღმერთო, იმედია ჯერ არ გამოფხიზლებულა... კარგი, უბრალოდ ვიტყვი, რომ რაღაცისთვის მჭირდებოდა ფოიეში ჩასვლა... ან რომ გავისეირნე ან რამე..."
  
  
  ერთხელ ჩაცმული, საწოლს მიუჯდა და ისევ მაკოცა, მერე შებრუნდა და ოთახიდან გავარდა. - ორმოცდახუთ წუთში გნახავ, - დავიყვირე მის შემდეგ.
  
  
  შხაპის მიღებისას მივხვდი, რომ რაც არ უნდა გავამახვილო ჩემი აზრები, ისინი ყოველთვის ბრუნდებიან ქენდის გამოსახულების გარშემო და იმეორებენ მის სიტყვებს. ხალხს ჰქონდა საიდუმლოებები - ეს ფაქტია. და ალბათ ჩემი საიდუმლო მისგან ყველაზე დიდი იყო. მაგრამ მის ტონში რაღაც მაწუხებდა.
  
  
  ეს გადაიქცევა არა მხოლოდ ყოფილი დედოფლის დაცვის ამოცანად. იყო საიდუმლო, რამაც ამ ადამიანების ცხოვრება გამოიწვია და მიუხედავად იმისა, რომ ეს შესაძლოა პირადი საქმე იყო, მაინც დამაინტერესა. თუმცა, როგორც ჩანს, ეს უფრო მეტი იყო, ვიდრე პირადი მოსაზრებები: და ისინი თითქოს აბდულის ირგვლივ ტრიალებდნენ.
  
  
  ბედავის შეეძლო უბრალოდ შეშურდეს იმის გამო, თუ როგორ მოვიპარე მისი როლი. ის, რა თქმა უნდა, დამცირებული ჩანდა იმის გამო, რომ ჩანჩქერის დროს თავი აარიდა თავის მოვალეობებს და მისი სიცივე ჩემს მიმართ მხოლოდ ამის შემდეგ გაიზარდა. თუმცა, ვერ შევძელი განცდა, რომ საფრთხის შემცველი მცველი იმაზე მეტი იყო, ვიდრე თვალი მოჰკრა. AX-ის ისტორია მასზე ძალიან არასრული იყო.
  
  
  იმ იმედით, რომ ჰოუკი მეტ ინფორმაციას მიიღებდა ბედავის მეგობრების შესახებ ვაშინგტონში, მე გამოვედი შხაპიდან ზემოდან ნათურის გამათბობელი სხივების ქვეშ. უნდა დამეყენებინა
  
  
  
  
  
  
  ჩემს თავს ვუთხარი, რომ ჩემი მსჯელობა მომცემდა ცოტა ხნით დასვენების საშუალებას, სანამ უფრო სანდო ინფორმაცია არ მექნებოდა.
  
  
  შევარჩიე სმოკინგი, რომელსაც ტეხასური ელფერი ჰქონდა, ჩაცმა დავიწყე, ჩუმად ვიცინოდი, როგორ არ გამომრჩა ჰოუკს არც ერთი დეტალი ჩემს გარდერობში. ქურთუკს, თუმცა ოფიციალური, ჰქონდა ღილები ჩემი შემოთავაზებული ბიზნესის ლოგოთი.
   თავი 7
  
  
  
  
  "ეს იყო საოცარი, მაგრამ ვფიქრობ, რომ მინიმუმ ათი ფუნტი მოვიმატე", - აღფრთოვანებული იყო ქენდი, როდესაც ის და შერიმა მელოდნენ, როდის გამოვიღებდი მათ ქურთუკებს გასახდელიდან. "წონაში თუ მოიმატებს, ეს არ იქნება შესამჩნევი", - გავიფიქრე მე და ჩეკები გადავეცი. იატაკამდე თეთრკანიანი კაბა, რომელსაც ის ეცვა, ისე გამოიყურებოდა, თითქოს მასზე იყო მორგებული და ნაზი ხელები რბილ მასალას ყველა მოსახვევში აჭერდა. უმკლავო და მუხლებამდე მოჭრილი, გამოჰქონდა მისი გაშლილი თმის მოწითალო ხაზები და ოქროსფერი რუჯი, რომელიც ვიცოდი, მისი სხეულის ყველა გემრიელ სანტიმეტრს ფარავდა. ვეჭვობდი, რომ მან კაბა ამ მიზეზით აირჩია.
  
  
  - მეც, - დაეთანხმა შერიმა. „ნიკ, ვახშამი მშვენიერი იყო. აქაური სამზარეულო ისეთივე კარგია, როგორც ნებისმიერი პარიზში. დიდი მადლობა, რომ მოგვიყვანეთ."
  
  
  - სიამოვნებით ვიქნებოდი, ქალბატონო, - ვუთხარი მე, მოახლეს ავიღე მისი გრძელი ბეწვის ქურთუკი და გადავიფარე მის წვრილ მხრებზე, რადგან მან მიუთითა, რომ ამჯობინებდა კონცხის სტილში ჩაცმას, როგორც ამას აკეთებდა ადრე. მას ეცვა შავი იმპერიის სტილის კაბა, რომელიც ხაზს უსვამდა მის მხრებამდე შავ თმას და მაღალ მკერდს, რომელიც ამშვენებდა მის მოხდენილ ფიგურას. ვამაყობდი, რომ 1789 წელს სასადილო ოთახში შევედი ორ ასეთ ლამაზ ქალთან ერთად და ცივად ვპასუხობდი იქაურ ყველა მამაკაცის შურიან მზერას. მისი ერთი შეხედვით გაუთავებელი კავშირების წყალობით, ჰოუკმა მცირე ხანში მოახერხა ჩვენთვის კერძო მაგიდის მოწყობა, მაგრამ მივხვდი, რომ ყოფილი დედოფლის ყოფნის შესახებ ცნობა სწრაფად გავრცელდა, როცა ხალხის ნაკადმა საბაბების გამოტანა დაიწყო ჩვენთან სადილის დროს. . დარწმუნებული ვიყავი, რომ შერიმამ და ქენდიმაც შეამჩნიეს, მაგრამ არცერთმა გადაწყვიტა ამის თქმა.
  
  
  -აი, - ვუთხარი მე და ქენდის ლეოპარდის პრინტის ქურთუკი მივაწოდე. როდესაც ის მდიდრულ ტანსაცმელში იყო გახვეული, რომელიც ველური ბუნების დაცვის დამცველებს აღაშფოთებდა, ხელი წამით მის მხრებზე შემაჩერა და მის რბილ, მგრძნობიარე კანს შევეხე. მან გამიღიმა სწრაფი, შემეცნებითი ღიმილი. შემდეგ, შერიმასკენ მიბრუნდა, მან ისეთი რამ თქვა, რამაც კინაღამ დამახრჩო.
  
  
  "იცით, ვფიქრობ, ამაღამ ძილის წინ ვარჯიშის გაკეთებას ვაპირებ."
  
  
  - კარგი აზრია, - დაეთანხმა შერიმა, შემდეგ კი ყურადღებით შეხედა კენდის, ალბათ ეჭვი შეიტანა მისი მეგობრის ორმაგ მნიშვნელობაში.
  
  
  როდესაც ქენდიმ მზერა დააბრუნა სახის უდანაშაულო გამომეტყველებით და თქვა: „რა თქმა უნდა, თუ ძალიან დაღლილი არ ვარ. ღამე ჯერ კიდევ ახალგაზრდაა, - შერიმას სახე თბილად გაუღიმა. კენდის ხელს ნაზად შეეხო და კარისკენ გავემართეთ.
  
  
  როცა გარეთ გამოვედით, ორ ქალს შორის გავიარე და თითოეულს ხელი აეღო. კენდის ხელი იდაყვში მოვხვიე და მან ჟესტით დამიბრუნა წინამხრის დაჭერით. შემდეგ ოდნავ კანკალმა, რომელიც ვიცოდი, სექსუალური აღგზნების გამო იყო, სძლია.
  
  
  "Ცივი?" - ვკითხე და გავუღიმე მას.
  
  
  „არა. მშვენიერია ამაღამ. აქ ისეთი თბილია, ზაფხულს უფრო ჰგავს, ვიდრე გაზაფხულს. ნიკ, შერიმა, - სწრაფად დაამატა მან, - რას იტყვი პატარა გასეირნებაზე? ეს ძველი სახლები აქ ისეთი ლამაზია და ვარჯიში ყველას სარგებელს მოგვცემს“.
  
  
  შერიმა მომიბრუნდა და მკითხა: "ეს უსაფრთხო იქნება, ნიკ?"
  
  
  ”ოჰ, მე ასე ვფიქრობ. როგორც ჩანს, ბევრი ადამიანი ტკბება კარგი ამინდით ამ საღამოს. თუ გინდოდათ, შეგვეძლო ჯორჯთაუნის უნივერსიტეტის შემოვლა, შემდეგ შემოვიარეთ და გავიარეთ N სტრიტით ვისკონსინის გამზირამდე, შემდეგ კი M ქუჩის ქვემოთ. სწორედ აქ შენიშნეთ ყველა ეს მაღაზია ამ დილით და მგონი ზოგიერთი მათგანი გვიან არის გახსნილი. თერთმეტის შემდეგ ცოტაა და მაინც შეგეძლოთ პატარა ფანჯრის ყიდვა.
  
  
  - მოდი, შერიმა, - თქვა ქენდიმ. "მხიარულად ჟღერს".
  
  
  მაშინ ჩვენ მივაღწიეთ ლიმუზინს, სადაც აბდული იდგა და კარები ეჭირა. - კარგი, - დაეთანხმა შერიმა. მიუბრუნდა თავის მცველს და უთხრა: "აბდულ, ცოტა სასეირნოდ მივდივართ".
  
  
  ”დიახ, ჩემო ქალბატონო,” თქვა მან და როგორც ყოველთვის დაიხია. "მანქანით გამოგყვები."
  
  
  ”ოჰ, ეს არ იქნება საჭირო, აბდულ”, - თქვა შერიმამ. „ნიკ, შეგვიძლია ავირჩიოთ კუთხე, სადაც აბდული ცოტა ხანში შეგვხვდება? კიდევ უკეთესი, მე მაქვს იდეა. აბდულ, ღამე თავისუფალი დარჩი. დღეს აღარ დაგვჭირდება. შეგვიძლია ტაქსით დავბრუნდეთ სასტუმროში, არა, ნიკ?
  
  
  - ოჰ, რა თქმა უნდა, - ვთქვი მე. "ვისკონსინის გამზირზე ყოველთვის ბევრი ტაქსია."
  
  
  როდესაც მისმა მცველმა დაიწყო პროტესტი, რომ მას არ ექნებოდა პრობლემა მანქანაში ჩვენთან გაყოლებაზე და რომ ეს მისი ადგილი იყო მასთან ერთად, შერიმამ ხელი ასწია მის გასაჩუმებლად. ეს ჟესტი აშკარად იყო მისი, როგორც დედოფალ ადაბისა და აბდულის, გამოცდილი კარისკაცის, რელიქვია, რადგან ის მყისიერად დუმდა.
  
  
  ”ეს არის ბრძანება, აბდულ,” უთხრა მან. ”თქვენ მუდმივად ზრუნავთ ჩვენზე მას შემდეგ, რაც ჩვენ ჩამოვედით ამ ქვეყანაში და დარწმუნებული ვარ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ დანარჩენი. ახლა ისე მოიქეცი, როგორც მე ვამბობ." მისი ტონი კამათისთვის ადგილს არ ტოვებდა.
  
  
  ღრმად იხრება,
  
  
  
  
  
  
  აბდულმა თქვა: „როგორც გინდა, ჩემო ქალბატონო. საელჩოში დავბრუნდები. დილით რომელ საათზე გინდა ვიყო სასტუმროში? »
  
  
  ”ათი საათი ალბათ ადრე იქნება”, - თქვა შერიმამ. "ვფიქრობ, მე და ქენდისაც შეგვიძლია კარგად დავიძინოთ და ეს პატარა გასეირნება სწორედ ის იქნება, რაც ჩვენ გვჭირდება."
  
  
  აბდულმა ისევ დაიხარა, კარი მიხურა და მანქანას შემოუარა და წავიდა! როცა პროსპექტის გამზირზე დავიწყეთ სიარული უნივერსიტეტის მოედნისკენ, სულ რამდენიმე ბლოკის მოშორებით.
  
  
  როცა კამპუსში ძველ შენობებს მივუყვებოდი, გოგოებს ვუთხარი, რაც ცოტა ვიცოდი სკოლის შესახებ. თითქმის ორასი წლისაა, მას ოდესღაც იეზუიტები მართავდნენ, სანამ გადაიქცევა მსოფლიოს ერთ-ერთ ყველაზე ცნობილ ინსტიტუტად საერთაშორისო და უცხოური სერვისების კვლევებისთვის. ”ჩვენი ყველაზე მნიშვნელოვანი სახელმწიფო მოღვაწეები აქ წლების განმავლობაში სწავლობდნენ, - ვთქვი მე, - რაც, ვფიქრობ, ლოგიკურია, რადგან ის დედაქალაქშია.
  
  
  ”ეს მშვენიერია”, - თქვა შერიმამ და აღფრთოვანებული იყო ერთ-ერთი მთავარი შენობის გოთური სიდიადეებით, როდესაც ჩვენ მივდიოდით. „და აქ ისეთი სიჩუმეა; თითქმის ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს დრო უკან დავიხიეთ. ვფიქრობ, გასაოცარია, თუ როგორ არის შემონახული შენობები. ყოველთვის ძალიან სამწუხაროა ქალაქის ძველი უბნების დიდებული არქიტექტურის იგნორირება და დანგრევა. მაგრამ საოცარია."
  
  
  ”კარგი, ქალბატონო, ჩვენი დროში მოგზაურობა დასრულდება, როდესაც ვისკონსინის გამზირზე მივალთ”, - ვუთხარი მე. „ასეთ ღამეს პაბები სავსე იქნებოდა ახალგაზრდებით, რომლებიც ძალიან თანამედროვე სოციალურ რიტუალებში იყვნენ დაკავებულნი! სხვათა შორის, ვაშინგტონს უნდა ჰყავდეს მსოფლიოში ყველაზე ლამაზი ქალები. ჩემი ძველი მეგობარი ჰოლივუდიდან აქ ფილმზე მუშაობდა და დაიფიცა, რომ აქამდე ამდენი მიმზიდველი ქალი ერთ ადგილას არ ენახა. ასე იტყვის ჰოლივუდელი.
  
  
  ”აი რატომ მოგწონთ ვაშინგტონში ამდენი დროის გატარება?” - ხუმრობით იკითხა ქენდიმ.
  
  
  "მხოლოდ ჩემთან საქმეა, ქალბატონო", - დაჟინებით ვუთხარი მე და ყველამ სიცილი დავიწყეთ.
  
  
  მაშინ ჩვენ გადავუხვიეთ N ქუჩაზე და მათ შენიშნეს ძველი სახლები, საგულდაგულოდ შენახული პირვანდელ მდგომარეობაში. მე ავუხსენი, რომ 1949 წლიდან და ძველი ჯორჯთაუნის კანონის მიღებიდან მოყოლებული, არავის მიეცა უფლება აეშენებინა ან დაენგრია შენობა ისტორიულ უბანში სახვითი ხელოვნების კომისიის ნებართვის გარეშე.
  
  
  "ნიკ, მოგზაურობის მეგზურად ჟღერხარ", - იხუმრა ერთ დღეს ქენდიმ.
  
  
  ”ეს იმიტომ, რომ მე მიყვარს ჯორჯთაუნი”, - ვთქვი გულწრფელად. „როდესაც აქ სამოგზაუროდ დროს ვიღებ, ყოველთვის ქუჩებში ვსეირნობ და ვტკბები ამ ტერიტორიის მთელი ატმოსფეროთი. ფაქტობრივად, თუ დრო გვექნება და ლაშქრობით ძალიან არ დაიღალე, გაჩვენებ სახლს, რომელიც მინდა ვიყიდო ოდესმე და უბრალოდ ვიცხოვრო. ეს არის ოცდათორმეტი და პ. ოდესმე - შეიძლება ძალიან მალე - მაგრამ ოდესმე მე მექნება ეს სახლი, ვიფიქრე ხმამაღლა.
  
  
  როდესაც გავაგრძელე ჩემი მოკლე საუბრის ტური, მივხვდი, რომ ჩემი პენსიაზე გასვლის ბოლო თარიღი შესაძლოა არასოდეს დადგეს. ან რომ ეს შეიძლება მოხდეს ძალიან მალე - და ძალადობრივად.
  
  
  თვალის კუთხით შევამჩნიე, რომ 3307 N ქუჩის წინ გავიარეთ ნაცემი ძველი ვაგონი და ავუხსენი, რომ ეს ის სახლი იყო, სადაც პრეზიდენტი კენედი, მაშინდელი სენატორი, ნაყიდი ჰქონდა. ჯეკისთვის საჩუქრად ქალიშვილის ქეროლაინის დაბადების შემდეგ. ”ისინი აქ ცხოვრობდნენ თეთრ სახლში გადასვლამდე”, - ვთქვი მე.
  
  
  სანამ შერიმა და კენდი სახლს უყურებდნენ და ჩუმად საუბრობდნენ, მე გამოვიყენე შესაძლებლობა, გავყევი სადგურის ვაგონს, როცა ის ბლოკში მოძრაობდა. ოცდამესამე ქუჩის კუთხეში გაჩერდა, ორმაგი პარკინგით ბნელ ადგილას ქუჩის განათების ქვეშ. როცა ვუყურებდი, მარჯვენა კარიდან ორი ბნელი ფიგურა გამოვიდა, ქუჩა გადაკვეთა და თითქმის ჩვენს წინ კვეთაზე წავიდა. შევამჩნიე, რომ ვაგონში ოთხი ადამიანი იყო, ამიტომ ორი მათგანი ქუჩის ჩვენს მხარეს დარჩა. შერიმასა და ქენდისთვის აშკარად რომ არ ვყოფილიყავი, ქურთუკი, რომელიც მეცვა მარჯვენა მკლავზე, მეორე მხარეს გადავწიე მას შემდეგ, რაც ჩემი ლუგერი მარცხენა ხელში დავდე ისე, რომ ქურთუკი მასზე გადაიცვა. მერე ისევ გოგოებს მივუბრუნდი, რომლებიც ჯერ კიდევ ჩურჩულით საუბრობდნენ JFK-ის ტრაგედიაზე.
  
  
  ”წადი, თქვენ ორნი,” ვუთხარი მე. ”ეს უნდა ყოფილიყო მხიარული ღამე. ვწუხვარ, რომ აქ გავჩერდი."
  
  
  ისინი მომიახლოვდნენ, ორივე დამორჩილებულები და ცოტა ლაპარაკობდნენ, როცა მივდიოდით. ოცდამესამე ქუჩა გადავკვეთეთ და ისინი ფიქრებზე დავტოვე. ჩემი პერიფერიული ხედვით დავინახე ორი მამაკაცი, რომლებიც ქუჩას კვეთდნენ. ისინი ჩვენს მხარეს დაბრუნდნენ და უკან დაგვყვნენ. დაახლოებით ოცდაათი იარდის წინ, ფურგონის ორივე მძღოლის კარი გაიღო, მაგრამ არავინ გადმოვიდა. მეგონა, რომ ეს მოხდებოდა, როცა მივუახლოვდით იქ, სადაც სიბნელე ყველაზე ღრმა იყო ბლოკზე.
  
  
  ჩემმა ამხანაგებმა აშკარად ვერ შეამჩნიეს ჩვენს უკან სწრაფად მოახლოებული ნაბიჯები, მაგრამ მე იქ ვიყავი. კიდევ რამდენიმე იარდი და ჩვენ აღმოვჩნდებით ორ წყვილ მკვლელს შორის, რომლებიც მზად არიან შერიმის კიდევ ერთი მცდელობისთვის. მე გადავწყვიტე მემოქმედა სანამ ჩვენ ვიყავით
  
  
  
  
  
  
  ადგილი, სადაც ქუჩის ნათურის შუქი იფილტრება ჯერ კიდევ უფოთლო ხეების ტოტებში.
  
  
  უეცრად შემობრუნდი, ორი მაღალი, დაკუნთული შავკანიანი პირისპირ დამხვდა, რომლებიც იმ დროისთვის თითქმის გარბოდნენ ჩვენს დასაჭერად. ისინი გაჩერდნენ, როდესაც მე მკვეთრად მოვითხოვე:
  
  
  — გვატყუებ?
  
  
  ჩემს უკან გავიგე ერთ-ერთი ქალის სუნთქვა, როდესაც ისინი უცებ შებრუნდნენ მუქი ტანსაცმლით გამოწყობილ წყვილს, რომლებიც დაღლილი მიყურებდნენ. უკნიდან ერთი კორპუსიდანაც გავიგე მეტალის ხმაური, რომელმაც მითხრა, რომ ორმაგი გაჩერებული ვაგონის კარი გაიღო და გზის პირას ერთ-ერთ მანქანას დაეჯახა.
  
  
  "არა, რაზე ლაპარაკობ?" ერთ-ერთმა კაცმა გააპროტესტა. თუმცა, მისმა ქმედებებმა უარყო მისი სიტყვები, როდესაც ის წინ მიიწევდა ღია დანით.
  
  
  ჩემმა დაფარულმა ხელმა დანა გვერდზე გადაწია, როცა ლუგერის ჩახმახი ავწიე. ტყვია მკერდში მოხვდა და უკან გადააგდო. მისი ღრიალი გავიგონე, მაგრამ უკვე ჩემს პარტნიორს მივუბრუნდი, რომელიც ქამარზე მიკრულ პისტოლეტს ცახცახებდა. ჩემი სტილეტო მარჯვენა ხელში ჩამივარდა და მე ჩავარტყი მას, წამით მისი ხელი მუცელზე დავაჭირე, სანამ ამოვიყვანდი. შემდეგ ისევ წინ ავიწიე და დანა ღრმად ჩავუშვი ყელში, შემდეგ კი მაშინვე ამოვიღე.
  
  
  ვიღაცამ, მეგონა ქენდის, იყვირა ჩემი გასროლის ხმაზე, შემდეგ კი მეორე ყვირილმა - ამჯერად შერიმასგან - მყისიერად დამაბრუნა მათთან. კიდევ ორი მძიმე შავკანიანი თითქმის ფეხზე იდგა. ერთმა პისტოლეტი ასწია; მეორე, როგორც ჩანს, ცდილობდა ჩამრთველი დანის გახსნას. კიდევ ერთხელ ვესროლე ვილჰელმინას და მსროლელის შუბლის ნაწილი მოულოდნელად გაქრა, მის ნაცვლად სისხლის ნაკადი დაიწყო.
  
  
  მეოთხე თავდამსხმელი ადგილზე გაიყინა, როცა ლუგერი ჩემი საწვიმარი ქურთუკიდან ამოვიღე და მისკენ მივუთითე. ჩვენს გვერდით სახლის კარებში შუქი აინთო და დავინახე, რომ შიშმა შავი სახე ოფლის გაბრწყინებულ ნიღაბად აქცია. მივუახლოვდი და ჩუმად ვუთხარი:
  
  
  „ვინ არის ხმალი? და სად ის? »
  
  
  შეშინებული მამაკაცის ნაკვთები თითქმის პარალიზებული ჩანდა, როცა შემომხედა, შემდეგ კი ნიკაპის ქვეშ ზევით ასახული ლუგერის მუწუკს. „არ ვიცი, კაცო. Ვფიცავ. პატიოსნად ძმაო, არც კი ვიცი რაზე მელაპარაკები. მხოლოდ ის ვიცი, რომ გვითხრეს, დედამიწის პირისაგან მოგაშორეთო.
  
  
  შემეძლო მეთქვა, რომ შერიმა და კენდი მომიახლოვდნენ და ინსტინქტურად დაცვას ეძებდნენ. და ისიც ვიცოდი, რომ ჩემი პატიმარი სიმართლეს ამბობდა. არავინ, ვისაც ასე ეშინოდა სიკვდილის, არ აწუხებდა საიდუმლოების შენახვას.
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი მე, - და უთხარი მას, ვინც გაცივდა, თორემ შენი მეგობრებივით დასრულდება.
  
  
  არც კი უპასუხა; ის უბრალოდ შებრუნდა, ვაგონისკენ გაემართა და ძრავა ჩართო, რომელიც გაშვებული იყო და ისე გაიქცა კარების დაკეტვის გარეშე, რომელიც ქუჩაზე გაჩერებულ ორ მანქანას დაეჯახა.
  
  
  უცებ მივხვდი, რომ თითქმის ყველა მეზობელ სახლს შუქი ანთებდა, შევტრიალდი, რომ შერიმა და კენდი ერთად შეკრებილნი დამხვდნენ, საშინლად მიყურებდნენ და სამი ფიგურა მიწაზე გაფანტულიყვნენ. ბოლოს შერიმამ ისაუბრა:
  
  
  "ნიკ, რა ხდება? ვინ არიან ისინი?" მისი ხმა იყო უხეში ჩურჩული.
  
  
  - მძარცველები, - ვთქვი მე. „ეს ძველი ხრიკია. ისინი ოთხად მუშაობენ და მსხვერპლებს კრიჭავენ, რომ ვერცერთი მიმართულებით ვერ გაიქცნენ“.
  
  
  მივხვდი, რომ ორივე იარაღს და დანას ჩემს ხელში უყურებდა - განსაკუთრებით ჯერ კიდევ სისხლიან სტილეტოს. ჩამოვწიე, ღრმად ჩავდე მიწაში მოკირწყლული ბილიკის გვერდით და სუფთად ამოვიღე. გასწორდა, მე ვუთხარი: „ნუ მისცე უფლება ამან დაგაკარგვინოს. მათ ყოველთვის თან ვატარებ. ჩვევა შევიძინე ნიუ-იორკში, მაგრამ აქამდე არასდროს გამომიყენებია. მე მაქვს ისინი მას შემდეგ, რაც ერთ ღამეს იქ გამქურდეს და საავადმყოფოში ერთი კვირა გავატარე ნაკერების შეტანა-გამოტანა.
  
  
  დარწმუნებულმა, რომ პოლიციაში გამოძახება მოხდა კორპუსის ერთ-ერთი, ახლა განათებული სახლიდან, ლუგერი ისევ ჩავდე ყელში და დანა ისევ ყელში ჩავრგე, შემდეგ გოგოებს ხელში ავიღე და ვუთხარი:
  
  
  „მოდი, წავიდეთ აქედან. თქვენ არ გსურთ ჩაერთოთ მსგავს რაღაცაში. ” ჩემი სიტყვები შერიმასკენ იყო მიმართული და მიუხედავად მისი შოკისა, მან მიხვდა რასაც ვგულისხმობდი.
  
  
  „არა. არა. ყველა გაზეთებში იქნება... რა მათზე? მიწაზე დადებულ სხეულებს შეხედა.
  
  
  „ნუ ღელავ. მათზე პოლიცია იზრუნებს. როცა სასტუმროში დავბრუნდებით, პოლიციაში ჩემს მეგობარს დავურეკავ და ავუხსნი რა მოხდა. მე არ გაგაცნობთ თქვენ ორს, თუ აბსოლუტურად აუცილებელი არ არის. და მაშინაც კი, თუ ეს ასეა, მე ვფიქრობ, რომ DC პოლიცია ისევე შეეცდება, რომ რეალური ამბავი გაზეთებიდან არ დატოვოს, როგორც თქვენ. თქვენზე თავდასხმა კიდევ უფრო დიდ სათაურებს გახდის, ვიდრე სენატორი სტენისის დახვრეტა, და დარწმუნებული ვარ, რაიონს აღარ სურს ეს საჯაროობა.
  
  
  როგორც ჩვენ ვსაუბრობდით, მე სწრაფად გავუძელი ისინი ორ მკვდარს და ერთ მომაკვდავ კაცს, რომელიც მიწაზე იწვა და გავაგრძელე მათი მიყვანა კუთხით ოცდამესამე ქუჩისკენ. ნაჩქარევად მოძრაობდა და პოლიციის მანქანების ნებისმიერ მომენტში მოსვლას ველოდებოდი, სანამ კუთხეს არ მივაღწევდით.
  
  
  
  
  
  
  O-ს ქუჩაზე და შემდეგ მიეცით მათ დაისვენონ ისტორიული ძველი წმინდა იოანეს საეპისკოპოსო ეკლესიის წინ.
  
  
  "ნიკ! ნახე, ტაქსი!"
  
  
  კენდის პირველი სიტყვები თავდასხმის დაწყებიდან ყველაზე ტკბილი იყო, რაც მე მსმენია დიდი ხნის განმავლობაში. ეს არამხოლოდ იმას ნიშნავდა, რომ გამოვიდა შოკიდან, რომელმაც დროებით დაამბლა მისი ვოკალური იოგები და ისევ რაციონალურ ფიქრს იწყებდა, არამედ იმ მომენტში ჩვენთვის ცარიელი ტაქსის მეტი არაფერი იყო. გარეთ გავედი და გავაჩერე. მე დავეხმარე მათ დაჯდომაში, დავჯექი მათ უკან და მშვიდად ვუთხარი მძღოლს: "უოტერგეიტ სასტუმრო, გთხოვ", როცა კარი მივაჯახუნე. როდესაც ის მოშორდა, ქვეყნის პოლიციის მანქანა ღრიალებდა ოცდამესამე ქუჩაზე. როცა ვისკონსინის გამზირსა და M სტრიტზე, ჯორჯთაუნის მთავარ გზაჯვარედინზე მივედით, პოლიციის მანქანები თითქოს ყველა მხრიდან უახლოვდებოდნენ.
  
  
  "რაღაც დიდი უნდა მომხდარიყო", - შენიშნა ტაქსის მძღოლმა და გაჩერდა, რომ ერთ-ერთმა კრეისერმა გაუშვა. "ან ეს, ან ბავშვები ისევ უახლოვდებიან ჯორჯთაუნს და პოლიციელებს არ სურთ გამოტოვონ ეს ამჯერად, თუ გოგონები გადაწყვეტენ შემოერთებას."
  
  
  არცერთს არ გვინდოდა მისთვის პასუხის გაცემა და ჩვენმა დუმილმა უნდა შეურაცხყო მისი იუმორის გრძნობა, რადგან მანამდე სიტყვა არ უთქვამს, სანამ სასტუმროში არ დავბრუნდით და მგზავრობის საფასური არ გამოუცხადა. ორდოლარიანმა წვერი დაუბრუნა მის ღიმილს, მაგრამ ჩემი მცდელობა გავანათო ჩემი თანამგზავრების სახეები, როცა ფოიეში შევედით, მარცხი განიცადა, რადგან არცერთ მათგანს არ უპასუხა ჩემს კითხვას:
  
  
  "ლიფტში წავიდეთ?"
  
  
  როდესაც ჩვენ ავედით ჩვენს სართულზე, უცებ გამიჩნდა, რომ მათ ალბათ არ იცოდნენ ზოლების შესახებ, რადგან ისინი სოფელში არ იყვნენ, როდესაც სიგიჟე მოხდა. მეც ვერ მოვახერხე ახსნა, უბრალოდ მივაბიჯე კარებთან და ვუთხარი: „ღამე მშვიდობისა“. ორივემ უცნაურად შემომხედა, რაღაც აჩურჩულა, მერე კარი სახეში მიხურა. დაველოდე, როდის დააწკაპუნებდა, შემდეგ ჩემს ოთახში ავედი და ისევ ჰოკს დავურეკე.
  
  
  „ორი მათგანი ნიუ-იორკიდანაა, გარდაცვლილი. გულმკერდის არეში გასროლილი კვლავ საავადმყოფოს რეანიმაციულ განყოფილებაშია და არც სიცოცხლეს ელიან და არც გონს მოეგება. ის DC-დანაა. როგორც ჩანს, ისინი ყველა დაკავშირებულია შავი განმათავისუფლებელ არმიასთან. ნიუ-იორკში ნათქვამია, რომ წყვილი იქიდან იძებნება კონექტიკუტში სახელმწიფო ჯარისკაცის მკვლელობისთვის. ადგილობრივი ბანკის ძარცვისთვის გირაოს სანაცვლოდ არის გათავისუფლებული, მაგრამ კვლავ იძებნება სუპერმარკეტის ძარცვისთვის“.
  
  
  თითქმის ღამის ორი იყო, როცა ჰოკი ჩემთან დაბრუნდა. ის არ ჩანდა ისეთი ნაწყენი, როგორც მაშინ, როცა ადრე დავურეკე, რომ მეთქვა, რა მოხდა ჯორჯთაუნში. მაშინ მისი უშუალო საზრუნავი იყო საოლქო პოლიციაში დამაჯერებელი საფარის შექმნა. ქვეყანაში დანაშაულის ერთ-ერთი ყველაზე მაღალი მაჩვენებლით, მათ არ უნდა ველოდოთ, რომ ისინი კეთილგანწყობილნი იქნებიან FBI-ს სტატისტიკურ ანგარიშებში ადგილობრივ საერთო ჯამში კიდევ სამი მკვლელობის დამატებით.
  
  
  "რა იქნება ოფიციალური ვერსია?" Ვიკითხე. ვიცოდი, რომ პოლიციას მოუწევდა გარკვეული ახსნა-განმარტება გაეკეთებინა ქალაქის ერთ-ერთ საუკეთესო საცხოვრებელ უბანში მომხდარ სროლებსა და გვამებს.
  
  
  ”ოთხმა მძარცველმა შეცდომა დაუშვა, როდესაც აირჩია მატყუარა გუნდი, ხოლო ორმა დეტექტივმა ქალის როლი შეასრულა და სროლის შედეგად დამარცხებულ მხარეზე აღმოჩნდნენ.”
  
  
  - გაზეთების ხალხი იყიდის?
  
  
  „შეიძლება არა, მაგრამ ამას მათი რედაქტორები გააკეთებენ. მათი თანამშრომლობის თხოვნა ისეთი მაღალი დონიდან მოვიდა, რომ არ დათანხმდნენ. სიუჟეტი გაზეთებში ჩაივლის, მაგრამ საერთოდ არ გათამაშდება. იგივე ეხება რადიოსა და ტელევიზიას; ისინი, ალბათ, სრულიად უარს იტყვიან“.
  
  
  "ბოდიშს ვიხდი ამხელა უბედურების გამო."
  
  
  ”არა მგონია, რომ ამის გაკეთება შეიძლება, N3.” ჰოუკის ტონი საგრძნობლად უფრო რბილი იყო, ვიდრე რამდენიმე საათის წინ იყო. - ყველაზე მეტად რაც მაწუხებს, - განაგრძო მან, - ის არის, რომ შენ შეიძლება ააფეთქე შენი საფარი შერიმასთან და გოგონასთან ერთად. ახლაც ვერ ვხვდები, რატომ დათანხმდი ამ გასეირნებას. მეჩვენება, რომ გონივრული იქნებოდა სასტუმროში მანქანით დაბრუნება“.
  
  
  ვცდილობდი ამეხსნა, რომ დამიწყდა კითხვა, გამოვჩენილიყავი, როგორც წვეულება და, შესაძლოა, დავკარგო უპირატესობა, როგორც სასიამოვნო კომპანიად მიჩნეული, თუ გარისკა, გავსულიყავი ისეთ ტერიტორიაზე, სადაც შედარებით უსაფრთხო უნდა ყოფილიყო.
  
  
  "არ ველოდი, რომ ეს ოთხი რესტორანში ფსონს დადებდა", - ვაღიარე. „თუმცა, ყოველთვის არის იმის შესაძლებლობა, რომ გადაადგილებისას რომ არ დაგვეჭირათ, მანქანას გამორთავდნენ და მხოლოდ სროლას დაიწყებდნენ“.
  
  
  "ეს შეიძლება უსიამოვნო იყოს", - დაეთანხმა ჰოკი. „ნიუ-იორკიდან ჩვენი ინფორმაციით, ერთ-ერთი მათგანი, როგორც წესი, იყენებს დახრილ თოფს. ასე დაუკავშირეს მას ჯარისკაცის მკვლელობას. მას რომ გაეხსნა ეს სამივე ლიმუზინის უკანა სავარძელთან ერთად, დიდი შანსია, რომ ტერიტორიის პოლიციას ექნებოდა იგივე რაოდენობის მსხვერპლი, უბრალოდ განსხვავებული შემადგენლობა. მაინტერესებს რატომ არ იყენებდა გარეთ. ის, ალბათ, ვაგონში იყო“.
  
  
  "იქნებ ხმალმა დაადგინა ძირითადი წესები", ვთქვი მე. „თუ ის გეგმავს
  
  
  
  
  
  
  დაემუქრეთ CIA-ს შერიმას მოკვლით, რადგან ჩვენ ეჭვი გვაქვს, რომ თოფი შესაძლოა არ ჩანდეს შესაფერის იარაღად საიდუმლო აგენტებისთვის“.
  
  
  "მაინც ვისი იდეა იყო ეს პატარა გასეირნება?" ჰოკს სურდა გაეგო.
  
  
  ეს იყო მომენტი, რომელიც მაწუხებდა იმ მომენტიდან, როცა სამივე ჩვენს შემთხვევით კაბინაში ავედით და უოტერგეიტისკენ დავბრუნდით. მე ძალაუნებურად გავიმეორე საუბარი, რომელმაც ჩვენი თითქმის საბედისწერო სიარული გამოიწვია და ჰოუკს ვუთხარი, რომ ჯერ კიდევ არ მქონდა გადაწყვეტილი მისი წარმოშობის შესახებ.
  
  
  ”დარწმუნებული ვარ, რომ ეს იყო ქენდი, რომელიც აღნიშნავდა ამ მშვენიერ ღამეს და მოულოდნელად წასვლის შთაგონება მიიღო,” ავუხსენი ჩემს უფროსს. ”მაგრამ ეს იდეა მას მხოლოდ მას შემდეგ გაუჩნდა, რაც მან და შერიმა ვარჯიშზე ისაუბრეს. და საუბარი ვარჯიშზე, რამდენადაც მახსოვს, მართლაც მაშინ დაიწყო, როცა ქენდიმ გააკეთა შენიშვნა, რომელიც ჩემთვის იყო განკუთვნილი და სიარულთან არანაირი კავშირი არ ჰქონდა“.
  
  
  "Ამგვარად?"
  
  
  ცდილობდა არ გაეღვიძებინა ჰოუკის მორალური აღშფოთება, თ.-მ რაც შეიძლება მარტივად აუხსნა, რომ მისი სიტყვები თითქოს მიზნად ისახავდა გზავნილის გადმოცემას იმის შესახებ, რომ ის ჩემს ოთახს იმ ღამეს ეწვეოდა. მან ოდნავ ჩაიცინა და შემდეგ გადაწყვიტა, როგორც მე დიდი ხნით ადრე, რომ შეუძლებელი იყო ჯორჯთაუნის სიარული რაიმე ფარული მოტივით დაებრალებინა. ყოველ შემთხვევაში, ჯერჯერობით.
  
  
  თუმცა, ჰოკი არ აპირებდა ჩემი სექსუალური თავგადასავლების თემის მიტოვებას. ”დარწმუნებული ვარ, რომ უახლოეს მომავალში კიდევ ერთი მცდელობა განხორციელდება შერიმას სიცოცხლისთვის,” - თქვა მან. „ალბათ ამაღამაც. იმედია თავს არ მისცემ უფლებას გაფანტოს N3.
  
  
  „ჩემი ბრალდებები უკვე ღრმად უნდა დაიძინოს, სერ. დღეს დიდ ფოლზში, კენდიმ მითხრა, რომ ტრანკვილიზატორები ჰქონდა, ამიტომ მე ვუთხარი მას და შერიმას, რომ ამაღამ ძილის წინ ერთი-ორი მიგვეღო. და ისინი შეთანხმდნენ, რომ ეს კარგი იდეა იყო. ვიმედოვნებ, რომ კარგი ღამის დასვენება დაეხმარება მათ დაივიწყონ საღამოს ზოგიერთი დეტალი და იმედია გააუქმებენ ყოველგვარ ეჭვს, რაც მათ შეიძლება შეექმნათ ჩემი შეიარაღების ახსნასთან დაკავშირებით.
  
  
  ტელეფონის გათიშვამდე ჰოუკმა თქვა, რომ მან შეასრულა შემოთავაზება, რომელიც თავდასხმის შემდეგ ჩვენს თავდაპირველ საუბარში გავაკეთე. „როდესაც ვსაუბრობდით, სასტუმროს მენეჯერის თანაშემწისგან დამირეკა. მას უთხრეს, რომ ზარი იყო ადაბიას საელჩოდან და რომ შერიმას იმ საღამოს ვახშამზე დაჟინებული თავისუფალი ფოტოგრაფი მიუახლოვდა. "ჯენტლმენ ადაბმა" მოითხოვა, რომ ვინმემ ამაღამ უყუროს თქვენს სართულზე არსებულ დერეფანს და უზრუნველყოს, რომ მას არავინ შეაწუხოს. ღამის მენეჯერმა თქვა, რომ მაშინვე იზრუნებდა, ამიტომ იქ ვინმე უნდა იყოს“.
  
  
  - ის იქ არის, - ვუთხარი მე. "ადრე მე თვითონ შევამოწმე დერეფანი და მოხუცი ირლანდიელი ბიჭი, რომელიც უნდა ყოფილიყო სახლის დეტექტივი, თითქოს ჯიბეებში ეძებდა ოთახის გასაღებს, სანამ შიგნით არ შევიდოდი."
  
  
  "მას არ ეპარებოდა ეჭვი, რომ სეტყვაში ჩაგდე თავი?"
  
  
  „არა. უკან დაბრუნებისთანავე ყავა გამომიგზავნეს, ამიტომ უჯრა კარს გარეთ დავაბრუნე. მან ალბათ უბრალოდ ჩათვალა, რომ იქ ვდებდი, რომ ოთახის სერვისში მიმეყვანა.
  
  
  ”კარგი, როდესაც ის იქ არის, შერიმას ოთახში ერთადერთი შესასვლელი არის აივანი და ვფიქრობ, რომ თქვენ დახურავთ მას”, - თქვა ჰოუკმა.
  
  
  „ახლავე ვუყურებ, სერ. საბედნიეროდ, ამ ოთახში მეორე ტელეფონს გრძელი კაბელი აქვს და ახლა აივნის კართან ვარ.
  
  
  ”კარგი, N3. დილით შენგან ზარს ველოდები... ჰა, მგონი იმიტომ, რომ უკვე დილაა, ანუ დღეს დილით.
  
  
  როდესაც ვთქვი, რომ მას დილის რვა საათზე ავიყვანდი, ჰოუკმა თქვა: „მოდი შვიდზე. მანამდე აქ დავბრუნდები.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - ვუთხარი მე და გავთიშე, რადგან ვიცოდი, რომ მოხუცი ნამდვილად არ წავიდოდა სახლში დასაძინებლად, მაგრამ მთელ ღამეს თავის კაბინეტში გაცვეთილ ტყავის დივანზე გაატარებდა. ეს მისი "მორიგე ოთახი" იყო, როცა დიდი ოპერაცია გვქონდა.
  
  
  ჩემს პატარა გემბანზე ორი მუშტი რკინის სკამი გადავაკეთე იმპროვიზირებული მოსასვენებელ სკამად და ჩემი საწვიმარი საბანად. ღამე მაინც სასიამოვნო იყო, მაგრამ პოტომაკის ნესტიანმა საბოლოოდ შეაღწია და ფეხზე წამოვდექი, რომ ოდნავ გადამეტანა და სიცივე ძვლებამდე ჩამომეშორებინა. ჩემი საათის კაშკაშა სახე იკითხებოდა სამის ნახევარი და მე ვაპირებდი რამდენიმე ბიძგ-აპს ვცადო, როცა შერიმას ოთახის გარეთ გვერდით აივანზე რბილმა კაკუნის ხმამ მიიპყრო ჩემი ყურადღება. კარებთან ყველაზე ბნელ კუთხეში ჩახუტებულმა დაბალ კედელს გადავხედე, რომელიც ჩემს აივანს შერიმას აშორებდა.
  
  
  თავიდან იქ ვერაფერი ვნახე. სიბნელეში თვალები დახუჭულმა შევნიშნე სასტუმროს სახურავზე ჩამოკიდებული თოკი და შერიმას აივანთან გამავალი. მე მივხვდი, რომ გავიგე, როგორ დაარტყა თოკი და გადავარდა მრუდე წინა კედელთან. მერე კიდევ ერთი ხმა გავიგე ზემოდან და ავხედე, რომ დავინახე ვიღაც თოკზე ჩამოსული. მისი ფეხები სახიფათოდ გაუცურდა გადახურვის გვერდით, როცა ნელი დაღმართი დაიწყო და ხელები გადაინაცვლა. მისი ფეხსაცმლისა და შარვლის მანჟეტის გარდა ვერაფერი დავინახე, როცა ტიხრზე გადავხტი და მოპირდაპირე კედელს ჩრდილში ღრმად მივეჯახე. აქამდე შეუძლებელი იყო
  
  
  
  
  
  რომ შემიმჩნიოს. ერთი წუთის შემდეგ, როცა სამი ფუტის სიმაღლის აივნის კედელზე დაიჭირა თავი, ათ ფუტზე ნაკლები იყო ჩემგან. დავიძაბე, სუნთქვას ვაკონტროლებდი, სრულიად უძრავად ვიდექი.
  
  
  მთლად შავებში გამოწყობილმა წამიერად თავი შეკრა და შემდეგ ჩუმად დაეცა ტერასის იატაკზე. ისე გაჩერდა თითქოს რაღაცას ელოდა. ვფიქრობდი, რომ შეიძლება ელოდება კომპანიონს, რომელიც თოკზე გაჰყვებოდა, მეც დაველოდე, მაგრამ ზემოდან არავინ გამოჩნდა მის შესაერთებლად. ბოლოს მიუახლოვდა მოცურების მინის კარს და თითქოს რაღაცას უსმენდა, ალბათ იმის გასარკვევად, მოძრაობდა თუ არა ვინმე შიგნით.
  
  
  როდესაც მან კარის გაღება სცადა, გადავწყვიტე, რომ დრო დადგა. მის უკან ავდექი, მხარზე ავიფარე და პირზე ხელი ავიფარე, ამავდროულად მივუშვი, რომ ჩემი ლუგერის მუწუკი თავის გვერდზე ეგრძნო.
  
  
  - არც ერთი სიტყვა, არც ხმა, - ჩავიჩურჩულე მე. "უბრალოდ დაბრუნდი ისე, როგორც მე და მოშორდი კარს."
  
  
  მან თავი დაუქნია და მე სამი ნაბიჯით უკან დავიხიე, ხელი ისევ პირზე მიჭირა, ასე უნდოდა თუ არ უნდოდა ჩემს უკან დახევას მოჰყვა. ჩემსკენ შევბრუნდი, როცა კარებიდან ყველაზე შორს მივედით. რბილ შუქზე, რომელიც უოტერგეიტის ეზოდან ამოდიოდა, დავინახე, რომ ის არაბი იყო. უშიშარიც. იმ დახვეწილ ნათებაშიც კი დავინახე მის თვალებში სიძულვილი; მის გაბრაზებულ სახეზე დაჭერის გამო შიშის კვალი არ ეტყობოდა.
  
  
  ჩემი ლუგერის ლულა პირის წინ მეჭირა და ვკითხე: „კიდევ ვინმე სახურავზე?“
  
  
  როცა არ მიპასუხა, მოვნიშნე, როგორც პროფესიონალი; როგორც ჩანს, მან გააცნობიერა, რომ მე არ ვიყავი მზად მის გადასაღებად და მთელი სასტუმროს გაღვიძების რისკის ქვეშ ვიყავი. იმის შესამოწმებლად, თუ რამდენად შორს წავიდა მისი პროფესიონალიზმი, მე მძიმე პისტოლეტის ლულა მისი ცხვირის ხიდზე გავატარე. ძვლების ხრაშუნა ხმამაღალი იყო, მაგრამ ვიცოდი, რომ ეს მხოლოდ იმიტომ ვიდექი მასთან ასე ახლოს. ისევ ვცადე კითხვის დასმა. ნამდვილი პროფესიონალი იყო, არ უპასუხა და ხელის აწევაც კი არ გაბედა ნიკაპზე ჩამოსული სისხლის გასაწმენდად.
  
  
  თოფი მარცხენა ხელზე გადავიყვანე, სტილეტო მარჯვენა მხარეს ჩავვარდი და ყელქვეშ მოვიტანე, კანის გატეხვამდე გავჩერდი. აკანკალდა, მაგრამ თვალები დაუმორჩილებელი დარჩა და ტუჩები დახუჭული. ნემსის წვეტი ოდნავ ავწიე და კანს აჭრელდა, უფრო მეტი სისხლი ამევსო. ის ისევ დუმდა. მსუბუქმა წნევამ აიძულა ლაქა მის ყელში უფრო ღრმად, ადამის ვაშლის ქვემოთ, რომელმაც ნერვიულად ღრიალი დაიწყო.
  
  
  - კიდევ ერთი სანტიმეტრი და ვეღარასოდეს შეძლებ ლაპარაკს, - გავაფრთხილე იგი. „ახლა კიდევ ვცადოთ. არის კიდევ ვინმე...
  
  
  შერიმას აივნის კარის გაღების ხმამ მოულოდნელად შეაჩერა დაკითხვა. პატიმრის კისერზე სტილეტო მეჭირა, ოდნავ მოვტრიალდი, ჩემი ლუგერი შემოტრიალდა, რათა კარებიდან ამოსული ფიგურა დაეფარა. ეს იყო ქენდი. ერთი წამით, როცა ეს საშინელი სცენა დაინახა, ნაბიჯებში ჩაიკარგა. როდესაც მისი თვალები სიბნელეს შეეგუა, მან გამიცნო; შემდეგ მან გამოუთქმელი შიშით შეხედა სისხლიან კაცს, რომელიც კინაღამ ძელზე მომკიდა პირით ხელში.
  
  
  "ნიკ, რა ხდება?" - მკითხა რბილად, ფრთხილად მომიახლოვდა.
  
  
  - ვერ დავიძინე, - ვუთხარი მას, - აივანზე გავედი ჰაერის მისაღებად და ცოტა დავისვენე. შევამჩნიე ეს ბიჭი, რომელიც შერიმას კართან იდგა, კედელს გადავახტი და ხელი მოვკიდე“.
  
  
  "რას აპირებ მასთან?" ჰკითხა მან. — ყაჩაღია?
  
  
  - სწორედ ამაზე ვსაუბრობდით, - ვთქვი მე. ”მაგრამ მე ყველაფერი გავაკეთე.”
  
  
  "რა დაემართა მის სახეს?"
  
  
  "ვფიქრობ, ის შემთხვევით აივანზე აღმოჩნდა"
  
  
  ვიტყუებოდი.
  
  
  ჩემი პატიმარი არ ინძრეოდა, გარდა თვალებისა, რომელიც საუბრისას სახეზე გვიცურდა. თუმცა, როცა მისი „ავარია“ ვახსენე, ტუჩის კუთხეები ვიწრო ღიმილში აიჭრა.
  
  
  "ის არაბულად გამოიყურება", - ჩასჩურჩულა ქენდიმ. "შეიძლება შერიმას ზიანი მიაყენოს მას?"
  
  
  ”ვფიქრობ, ჩემს გვერდით წავალთ და ცოტას ვისაუბრებთ ამაზე”, - ვუთხარი მე და გამიხარდა, რომ დავინახე, რომ ბოლოს და ბოლოს შიშის კვალი ეტყობოდა ღამის მოგზაურის თვალებში.
  
  
  – პოლიციას ვერ გამოვიძახებთ, ნიკ? - თქვა ქენდიმ და თვალი არ მოუშორებია არაბულს. „საბოლოოდ, თუ ვინმე შერიმას ზიანის მიყენებას ცდილობს, ჩვენ უნდა მივიღოთ დაცვა. იქნებ საელჩოში დავრეკო და აბდული მივიყვანო“.
  
  
  მცველის სახელის ხსენებისას დიდ არაბს ნესტოები შეეჩეხა, როცა სუნთქავდა. სახელი აშკარად რაღაცას ნიშნავდა მისთვის; როცა მას ვუყურებდი, შუბლზე ოფლის წვეთები მოჩანდა და ისეთი შთაბეჭდილება დამრჩა, თითქოს ყოფილი დედოფლის ერთგული მეურვის რისხვის ეშინოდა. თვალები აივანზე გაახილა და მერე ზევით აწია, თითქოს გამოსავალს ეძებდა.
  
  
  ”კარგი იქნებოდა, აბდულს დავურეკე,” დავეთანხმე მე. „იქნებ მან აქ ჩვენი მეგობრისგან მიიღო პასუხი“.
  
  
  არაბს თვალები ისევ ზევით აცეცებდა, მაგრამ არაფერი უთქვამს.
  
  
  - ახლავე წავალ, - თქვა ქენდიმ და მოერიდა. "შერიმი
  
  
  
  
  
  მას ღრმად სძინავს, აბები მუშაობს, ამიტომ აბდულს ვეტყვი... ნიკ, ფრთხილად!
  
  
  მისი ტირილი არ იყო ხმამაღალი, მაგრამ ამავდროულად მან ხელი მომკიდა და მისმა სრულიად მოულოდნელმა ძალამ წინ მიიწია ხელი და დანა ღრმად ჩავრგე ჩემს ტყვეს ყელში. თვალები დაბნეულად გაახილა წამით, შემდეგ კი თითქმის ერთდროულად დახუჭა. სტილეტო უკან დავიხიე. ამის შემდეგ სისხლი წამოვიდა და მაშინვე მივხვდი, რომ ის აღარასდროს არავის ელაპარაკებოდა. ის მკვდარი იყო. თუმცა მაშინ მასზე არ ვნერვიულობდი, რადგან უკან გავიხედე, რომ დამენახა, რა აწუხებდა ქენდის საშინლად.
  
  
  ჯერ კიდევ ხელზე მომხვია, მან ზევით ანიშნა, როგორც ჩანს, ჯერ არ იცოდა ჩემი ხელზე მისი უეცარი ბიძგის შედეგები. "იქ რაღაც მოძრაობს," ჩურჩულებდა იგი. "გველს ჰგავს."
  
  
  - ეს თოკია, - ვთქვი მე და ბრაზი შევიკავე. მოვტრიალდი და ტერასის კუთხეში ჩასრიალებულ არაბს დავხარე. — ასე მოხვდა აქ.
  
  
  "რა დაემართა მას?" - მკითხა მან და ჩემს ფეხებთან ბნელ ნაწილს შეხედა.
  
  
  არ შემეძლო გამეგო, რომ ის იყო მისი სიკვდილის მიზეზი. მას ჰქონდა საკმარისი პრობლემები სხვა ტვირთის ტარების გარეშე. ”ის ცდილობდა გასულიყო, როცა შენ იყვირე, წაიცურე და ჩემს დანაზე დაეცა”, - ავუხსენი მე. "Ის მოკვდა."
  
  
  -ნიკ, რას ვაპირებთ? მის ხმაში ისევ შიში იგრძნობოდა და იმ წამს არ მინდოდა ხელზე ისტერიული ქალი მქონოდა. სწრაფად დავიხარე, გარდაცვლილის ქურთუკზე დანის სისხლი მოვიწმინდე, შემდეგ პირი ყელში ჩავდე და ლუგერი თავის ბუდეში დავაბრუნე.
  
  
  - ჯერ, - ვუთხარი მე, - ცხედარს კედელზე გადავიტან ჩემს ოთახში. ჩვენ არ შეგვიძლია აქ დავრჩეთ და ვისაუბროთ, შეიძლება შერიმა გავაღვიძოთ და უკეთესი იქნება, არაფერი იცოდეს ამის შესახებ იმის შემდეგ, რაც უკვე განვლო ამაღამ. მერე კედელზე ასვლაში დაგეხმარები და ცოტას ვილაპარაკებთ. ახლა, სანამ მე მასზე ვზრუნავ, შენ ისევ შიგნით ჩაყვინთავ და დარწმუნდი, რომ შერიმა ჯერ კიდევ სძინავს. ჩაიცვი ხალათი ან რამე და მერე დაბრუნდი აქ“.
  
  
  მოვლენები ისე სწრაფად განვითარდა, რომ მანამდე ვერ შევამჩნიე, რომ ქენდის ეცვა მხოლოდ თხელი ღია ყვითელი ნეგლიჟი, ღრმა V-მდე მოჭრილი და ძლივს იკავებდა მის დიდსულოვან მკერდს, რომელიც ყოველი ნერვული ამოსუნთქვისას კრუნჩხვით ასდიოდა.
  
  
  როცა ის შებრუნდა და ისე მოიქცა, როგორც მე ვთქვი, მე ავიღე გარდაცვლილი იატაკიდან და უცერემონიოდ გადავაგდე კედელზე, რომელიც ორ აივანს ჰყოფდა. შემდეგ მივედი სავარაუდო მკვლელის თოკთან, რომელიც ჯერ კიდევ შერიმას ტერასის წინა კედელზე იყო ჩამოკიდებული. სრულიად დარწმუნებული ვიყავი, რომ სასტუმროში მარტო არ მისულა; სავარაუდოდ, კიდევ ერთი ამხანაგი მაინც ელოდა სახურავზე ჩვენს ზემოთ იატაკზე.
  
  
  და დარწმუნებული ვიყავი, რომ ვინც იქ იყო, ამოიღო j ამის შემდეგ, არ დაბრუნებულა გონივრული დროის შემდეგ. არაბის თანამზრახველი რომ ყოფილიყო ისეთივე პროფესიონალი, როგორც მისი გარდაცვლილი მეგობარი, მიხვდებოდა, რომ რაღაც არ იყო. მკვლელობა, თუ წარმატებული იყო, მაქსიმუმ ხუთ-ათ წუთში უნდა მომხდარიყო. და ჩემს საათზე გადახედვამ მითხრა, რომ თხუთმეტი წუთი გავიდა მას შემდეგ, რაც მისი ფეხები პირველად თოკზე გამოჩნდა. და მიუხედავად იმისა, რომ შერიმას ოთახის გარეთ მთელი საუბარი ჩურჩულით მიმდინარეობდა და მოძრაობების უმეტესობა ჩახლეჩილი იყო, მაინც არსებობდა შესაძლებლობა, რომ მეორე კაცს ან ხალხს რაღაც გაეგო, რადგან იმ საათში უოტერგეიტის ეზო სიჩუმე იყო. მხოლოდ Potomac-ის მახლობლად მახლობლად მდებარე გზატკეცილზე მიმავალი მანქანის ხანდახან ხმამ დაარღვია ღამის სიჩუმე და ამან ვერ ჩაახშო აივანზე ხმაური.
  
  
  გადავწყვიტე, თოკით სახურავზე არ ავიდოდე; სამაგიეროდ, მე გადავხტი აივნის მოაჯირზე და ნაწილობრივ გავჭრა თოკი, საკმარისად დავასუსტე, რომ თუ ვინმე ისევ ცდილობდა მასზე ასვლას, არ გაუძლო დამრღვევს და ათი სართულით ქვემოთ ეზოში ჩააგდო. მოაჯირიდან გადმოხტომის დროს აივნის კარებთან ისევ კენდი გამოჩნდა. მან ყვირილი ჩაახშო, მერე დაინახა, რომ მე ვიყავი.
  
  
  "ნიკ, რა?"
  
  
  ”უბრალოდ დარწმუნდით, რომ ამ მარშრუტს სხვა არავინ გამოიყენებს ამ საღამოს”, - ვთქვი მე. "როგორ არის შერიმა?"
  
  
  ”ის შუქივით ქრება. ვფიქრობ, მან კიდევ რამდენიმე დამამშვიდებელი საშუალება მიიღო, ნიკ. მე მას ორი მივეცი, სანამ დაიძინებდა, მაგრამ მხოლოდ ახლა ჩემს აბაზანაში შევამჩნიე, რომ ბოთლი ნიჟარაზე იყო. დავთვალე და ორით მაინც ნაკლები იყო ვიდრე უნდა მქონოდა.
  
  
  "დარწმუნებული ხარ, რომ ის კარგადაა?" მე ვნერვიულობდი, რომ ყოფილმა დედოფალმა შესაძლოა უნებლიეთ ზედოზირება მოახდინა.
  
  
  "დიახ. მე შევამოწმე მისი სუნთქვა, ეს ნორმალურია, შეიძლება ცოტა ნელი. დარწმუნებული ვარ, მან მხოლოდ ოთხი აბი დალია და ეს საკმარისია მისი განკურნებისთვის ათი-თორმეტი საათის განმავლობაში."
  
  
  ქენდის გარეგნობიდან მივხვდი, რომ მას ბევრი კითხვა ჰქონდა. ცოტა ხნით გადავდგი პასუხების ძებნა და ვკითხე: „შენ რას იტყვი? რატომ გაიღვიძე? შენც არ წაიღე რამე დაძინებაში?
  
  
  „ვფიქრობ, რომ შერიმას დამშვიდებამ ასე ჩათვალა და
  
  
  
  
  
  
  უბრალოდ დამავიწყდა, ნიკ. ბოლოს საწოლზე დავეშვი და კითხვა დავიწყე. მე უნდა ვიძინებდი დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში დამამშვიდებლების გარეშე. რომ გავიღვიძე წავედი შერიმას შესამოწმებლად და მერე მის აივანზე ხმაური გავიგე... იცი რა მოხდა ამის მერე. იგი შეჩერდა და შემდეგ მკვეთრად ჰკითხა: "ნიკ, ვინ ხარ შენ სინამდვილეში?"
  
  
  „კითხვები არ დაისვა, კენდი. მათ შეუძლიათ დაიცადონ, სანამ ჩემს ოთახში მივალთ. აქ დაელოდე ერთი წუთით.
  
  
  მე ისევ გადავხტი ტიხრზე და მკვდარი არაბი ჩემს ოთახში შევიყვანე, საშხაპეში დავმალე და აბაზანის ფარდა გადავწიე, თუ ქენდი აბაზანაში შევიდოდა. შემდეგ შევბრუნდი შერიმას აივანზე და კენდი ავწიე ტიხრის თავზე, რასაც ვიმედოვნებდი, რომ ჩემი უკანასკნელი თავშესაფარი იქნებოდა ღამის განმავლობაში.
  
  
  კენდი ოთახში შესვლას ყოყმანობდა და მივხვდი, რომ ალბათ იატაკზე მკვდარი კაცის დანახვას ელოდა. შიგნით შევიყვანე და მოცურების კარი ჩვენს უკან დავხურე. შუქი ავანთე, როცა შიგნით ვიყავი, რომ სხეული დამეფარა. ქენდიმ სწრაფად მოავლო თვალი ოთახს, შემდეგ კი შვებით ამოისუნთქა, როცა ის ვერსად დაინახა. ის მომიბრუნდა და მითხრა: "ახლა შეგიძლია მითხრა, ნიკ?"
  
  
  მან პირდაპირ შემომხედა გაფართოებული, აუციმციმებელი თვალებით, როცა მის შესაფერის კაბას გამჭვირვალე ნეგლიჟი ეჭირა. ჩავეხუტე და დივნისკენ მივიყვანე. გვერდით მივუჯექი და ხელები მოვკიდე. მას შემდეგ რაც გონებაში ჩავფიქრდი, რაც იმედი მქონდა, რომ დამაჯერებელი ამბავი იქნებოდა, დავიწყე საუბარი.
  
  
  „მე მქვია ნიკ კარტერი, ქენდი და ვმუშაობ ნავთობკომპანიაში, მაგრამ ნაკლებად ლობისტი ვარ და უფრო კერძო გამომძიებელი. მე ჩვეულებრივ ვაკეთებ პერსონალის უსაფრთხოების შემოწმებას, ან თუ ჩვენს ერთ-ერთ ადამიანს პრობლემები აქვს, ვცდილობ გავასწორო უხეში კიდეები და დავრწმუნდე, რომ არ იყოს რაიმე სათაურები, რომლებიც კომპანიას ცუდად აქცევს. იარაღის ტარების უფლება მაქვს და რამდენჯერმე მომიწია მისი გამოყენება საზღვარგარეთ. მე დავიწყე დანის ტარება მას შემდეგ, რაც ერთ დღეს კაიროში საკმაოდ არეულობაში მოვხვდი - რამდენიმე ავაზაკმა აიღო ჩემი იარაღი და მე საავადმყოფოში გავხდი."
  
  
  „მაგრამ რატომ ხარ ახლა აქ? შერიმას გამო?
  
  
  ”დიახ,” ვაღიარე მე. „საუდის არაბეთში ჩვენი ოფისიდან შეგვატყობინეს, რომ შესაძლოა მისი სიცოცხლის მცდელობა განხორციელდეს. მუქარა არც თუ ისე სერიოზული ჩანდა, მაგრამ ხელისუფლებამ გადაწყვიტა ჩემი აქ გაგზავნა ყოველი შემთხვევისთვის. თუ ვინმე რამეს ცდილობდა და მე შევძელი მისი გადარჩენა, კომპანია ელოდა, რომ შაჰ ჰასანი ძალიან მადლობელი იქნებოდა ჩვენთვის - ჩვენი კომპანია გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ცდილობს მასთან საქმეების მოგვარებას. ადაბში ჯერ კიდევ არის ბევრი პოტენციური ნავთობის მარაგი, რომელიც იჯარით არავის აქვს მიცემული საძიებლად და ჩემს უფროსებს სურთ მათზე მუშაობა“.
  
  
  ის თითქოს ცდილობდა მიეღო ჩემი ახსნა, მაგრამ დაუსვა აშკარა კითხვა: „არ უთხრეს ამერიკის მთავრობას, რომ შერიმას საფრთხე ემუქრებოდა? მისი დაცვა არ არის მათი საქმე?
  
  
  - მეც ასე ვფიქრობდი ცოტა ხნით, - ვუთხარი და ვცდილობდი დარცხვენილი მეჩვენებინა. „მაგრამ იმ ადამიანებს, რომლებიც ჩემს ხელფასს იხდიან, რაც კარგია, უნდათ, რომ კარგ ბიჭებად აღიქვან, თუ რამე მოხდება. მილიარდები იქნება სასწორზე, თუ ისინი მოიპოვებენ ბურღვის უფლებებს ადაბში. და გულწრფელად რომ ვთქვათ, არა მგონია, რომ ვინმემ ეს მუქარა სერიოზულად მიიღო. როგორც ჩანს, არავითარი მიზეზი არ არსებობდა, რომ ვინმეს სურდეს შერიმას მოკვლა. შესაძლოა, ჰასანზე მაინც დაქორწინებული ყოფილიყო, მაგრამ განქორწინების შემდეგ მას საფრთხე არ ემუქრებოდა“.
  
  
  ”მაგრამ ის კაცი აივანზე... როგორ ფიქრობთ, ის ცდილობდა შერიმასთვის ზიანის მიყენებას?”
  
  
  „დარწმუნებით არ ვიცი. ის უბრალოდ შეიძლება იყოს ყაჩაღი, თუმცა მისი არაბულის დამთხვევა ახლა მაკვირვებს“.
  
  
  „რას იტყვით იმ კაცებზე ამაღამ ჯორჯთაუნში? ესეც დამთხვევაა?
  
  
  ”დარწმუნებული ვარ, რომ ეს დამთხვევა იყო. სულ ახლახანს გადავამოწმე ჩემს მეგობართან ქვეყნის პოლიციის განყოფილებაში და მან მითხრა, რომ სამივე მამაკაცს, რომლებიც ქუჩაში იპოვეს, ქურდების ან წვრილმანი ქურდების ჩანაწერები ჰქონდათ. ისინი თითქოს დახეტიალობდნენ და ეძებდნენ შესაძლო მსხვერპლს და შენიშნეს, რომ რესტორნიდან გამოვედით, ნახეს, რომ ლიმუზინი გვქონდა, მაგრამ დავიწყეთ სიარული და გამოგვყვნენ“.
  
  
  „უთხარი, რომ ესროლე? მოგვიწევს კითხვებზე პასუხის გაცემა და პოლიციის გამოძიება? შერიმა უბრალოდ მოკვდება, თუ ის ჩაერევა ასეთ საქმეებში. ის ძალიან ცდილობს ჰასანს არ შეარცხვინოს.
  
  
  მე ავუხსენი, რომ ჩემს სავარაუდო პოლიციელ მეგობარს არ ვუთხარი, რომ არაფერი ვიცოდი ჯორჯთაუნის ინციდენტის შესახებ, გარდა იმისა, რომ უბრალოდ მეთქვა, რომ იმ დროს იმ რაიონში ვიყავი და ვნახე პოლიციის ყველა მანქანა და მაინტერესებდა რა მოხდა. „მე მქონდა განცდა, რომ პოლიციას ეგონა, რომ ამ შავკანიანებმა შეცდომა დაუშვეს, ცდილობდნენ გაქურდეს მსხვილი ნარკორეალიზატორები ან რაღაცეები და დამალეს იგი ხალიჩის ქვეშ. არა მგონია, პოლიცია ძალიან ბევრს ეცდება, გაარკვიოს ვინ მოკლა ისინი. მათ ალბათ ჰგონიათ, რომ ქუჩაში სამი ავაზაკი ნაკლები აქვთ სანერვიულო“.
  
  
  "ოჰ, ნიკ, ეს ყველაფერი ძალიან საშინელია", - ჩამჩურჩულა მან, ჩემზე მიბმული. „რა მოხდება, თუ ვინმე ცდილობს მის ტკივილს?
  
  
  
  
  
  
  თუ მოგკლავენ? ერთი წუთით გაჩუმდა, ღრმა ფიქრებში. მერე უცებ მკვეთრად აკოცა და ანთებული თვალებით შემომხედა. „ნიკ, ჩვენზე რას გვეტყვით? ჩემთან შეხვედრა თქვენი სამუშაოს ნაწილი იყო? მხოლოდ იმიტომ უნდა შემეყვარებინა შერიმასთან ახლოს ყოფნა?
  
  
  ამის დაჯერების უფლებას ვერ ვაძლევდი, თითქმის უხეშად მიმიზიდა ჩემსკენ და ღრმად ვაკოცე, მიუხედავად იმისა, რომ წინააღმდეგობას უწევდა. როცა გავათავისუფლე, ვუთხარი: „ძვირფასო ქალბატონო, მე მიბრძანეს, არც შერიმასთან და არც ვინმესთან შეხება არ დამემყარებინა, თუ საფრთხე არ იქნება. ჩემმა უფროსებმა ეს ოთახი მის გვერდით მომიწყვეს, დიახ, მაგრამ ჩემი შეხვედრა თქვენთან სრულიად შემთხვევითი იყო. ისიც მშვენიერი აღმოჩნდა. მაგრამ როცა კომპანია გაიგებს, რომ მე შენთან და შერიმასთან ერთად ვიქეცი, დიდ უბედურებაში ვარ. მითუმეტეს, თუ ისინი ფიქრობენ, რომ მე შეიძლება გავაკეთო რაღაც, რამაც შეიძლება გააფუჭოს ისინი მოგვიანებით, როდესაც ისინი შეეცდებიან ნავთობის კონტრაქტების მიღებას. ”
  
  
  როგორც ჩანს, მან დამიჯერა, რადგან უცებ სახეზე შეშფოთება გამოეხატა და ჩემსკენ დაიხარა, რომ ეკოცნა და რბილად მითხრა: „ნიკ, მე არავის ვეტყვი. თუნდაც შერიმა. მეშინოდა რომ შენ მეხმარებოდი. არამგონია შევძლო...“ სასჯელი მოწყვიტა, როცა სახე ჩემს მკერდში ჩარგო, მაგრამ ვიცოდი, რის თქმას აპირებდა და მაინტერესებდა, ვინ იყენებდა და აყენებდა ასეთ ტკივილს. მისი შეხებით სახე ავწიე და ისევ ნაზად მივაწებე ტუჩებს. მისი პასუხი უფრო მომთხოვნი იყო, რადგან მისი ენა ჩემს ტუჩებს შეეხო და როცა გავხსენი, ის შემოვარდა, რომ გამხდარიყო გამომძიებელი, დამცინავი დემონი, რამაც მყისიერი რეაქცია გამოიწვია ჩემგან.
  
  
  ბოლოს ჩახუტება დაარღვია და ჰკითხა: "ნიკ, შემიძლია აქ შენთან დავრჩე მთელი ღამე?"
  
  
  მინდოდა AX-ს დამერეკა და სხვა კოლექციის მოწყობა - კაცი აბანოში - ასე ვთქვი გულგრილად: „მეშინია, რომ ღამისთვის ბევრი დრო არ დამრჩა. მზე რამდენიმე საათში ამოვა. რა მოხდება, თუ შერიმა გაიღვიძებს და დაგინახავს წასული?
  
  
  - მე გითხარი, რომ ის რამდენიმე საათით წავა. მან დაიყვირა და თქვა: "არ გინდა რომ დავრჩე... ახლა, როცა ყველაფერი ვიცი შენზე?" პუტკუნა შეურაცხყოფილ გამომეტყველებაში გადაიქცა და ვიცოდი, რომ ფიქრობდა, რომ ისევ გამოიყენებოდა.
  
  
  ხელში ავიყვანე, ფეხზე წამოვდექი და საწოლთან მივიყვანე. - გაიხადე ეს ტანსაცმელი, - ვუბრძანე ღიმილით. "მე გაჩვენებ ვის უნდა რომ დარჩე." როცა ტანსაცმლის გაშიშვლება დავიწყე, ტელეფონი ავიღე და თანამშრომლებს ვუთხარი, რომ გამეღვიძებინათ შვიდის ოცდაათზე.
  
  
  გაღვიძების ზარი რომ დარეკა, ავდექი და ვარჯიშები გავაკეთე. ტელეფონი ავიღე პირველი ზარის შემდეგ, ჩუმად მადლობა გადავუხადე ოპერატორს, რომ ქენდის არ გაეღვიძებინა. კიდევ რამდენიმე წუთი მჭირდებოდა კონფიდენციალურობის დაცვა, სანამ მას შერიმას კვარტალში გავუგზავნიდი.
  
  
  ჯერ უნდა ჩამეცვა და აივანზე გავსულიყავი ხელნაკეთი სიგნალიზაციის ასაღებად. მას შემდეგ რაც კენდი საწოლზე ვესროლე, მან დაჟინებით მოითხოვა აბაზანაში წასვლა, სანამ სიყვარულს დავიწყებდით. მან ამიხსნა, რომ სურდა მაკიაჟის მოცილება, მაგრამ დარწმუნებული ვიყავი, რომ მისმა მძაფრმა ცნობისმოყვარეობამ აიძულა შეემოწმებინა, სად დავმალე მკვდარი.
  
  
  ვისარგებლე შემთხვევით და ამოვიღე შავი ძაფის გრძელი ნაჭერი კოჭიდან, რომელიც ყოველთვის ბარგში მექნება. სამზარეულოს კუთხიდან ჭიქის ერთი ბოლო მივადე და კედლიდან შევვარდი შერიმას აივნის კარამდე, მეორე ბოლო კი სახელურს მივაკრა. ის სიბნელეში არ ჩანდა. ისევ ჩემს გვერდზე გადახტა, ჭიქა დანაყოფის თავზე დავადე. ვინც შერიმას კარის გაღებას ცდილობდა, შუშა ჩამოგლიჯა და აივნის იატაკს დაეჯახა. რადგან გათენებამდე რამდენიმე საათით ადრე არანაირი ავარია არ მომხდარა, ვიცოდი, რომ ამ მარშრუტით შერიმამდე მისვლა არავის უცდია. და დერეფანში სასტუმროს დეტექტივი არ ატყდა აურზაურს.
  
  
  როდესაც ოთახში დავბრუნდი, დავინახე, რომ მოთხოვნები, რომლებიც ერთმანეთს ვაყენებდით ორ საათზე მეტი ვნების მანძილზე, სანამ ქენდის საბოლოოდ ჩაეძინებოდა, აისახა მის სახეზე, დილის მზეზე, რომელიც აივნის კარიბჭეში ანათებდა. მან სიყვარული შეასრულა სრული თავდადებით და დანებდა ისეთი ინტენსივობით, რომელიც აჭარბებდა ჩვენს წინა შეხვედრებს. ისევ და ისევ ვიკრიბებოდით და ყოველი მწვერვალის შემდეგ ის ისევ მზად იყო, მისი მოფერებული ხელები და ცელქი პირი კინაღამ მაიძულებდა ისევ დამემტკიცებინა ჩემი სიყვარული, წამეშალა ნებისმიერი აზრი, რომ მე მას უბრალოდ ვიყენებდი.
  
  
  დავიხარე და რბილ სველ ტუჩებს ვაკოცე. – კენდი, ადგომის დროა. ის არ განძრეულა, ამიტომ ტუჩები მის წვრილ კისერზე გავაცურე და სწრაფი კოცნის კვალი დავტოვე. რბილად დაიღრიალა და სახეზე ხელი გადაუსვა, როცა ბავშვურმა შუბლმა სწრაფად გადაიკრა სახეზე. ხელი ფურცლის ქვეშ მოვხვიე და მკერდზე მივადე, ნაზად ვიმასაჟე, ისევ ტუჩებზე ვაკოცე.
  
  
  "ჰეი, ლამაზო, ადგომის დროა", - გავიმეორე და თავი ავწიე.
  
  
  მან მაცნობა, რომ ფხიზლად იყო, ხელი გამომიწია და ორივე ხელი კისერზე შემომხვია, სანამ ადგომას შევძლებდი. თავისკენ მიმიზიდა და ამჯერად სახეზე და კისერზე დამიწყო კოცნა. დიდხანს ჩავეხუტეთ და გავუშვი
  
  
  
  
  
  
  ბოლოს რომ ვთქვა:
  
  
  „შერიმა მალე გაიღვიძებს. თითქმის რვა საათი.
  
  
  "არ არის სამართლიანი ჩემი ასე გაშვება", - ჩაილაპარაკა მან, ბალიშებს მიეყრდნო და დილის კაშკაშა მზეზე აციმციმდა. ჩემსკენ შემობრუნდა და მორცხვად გაიღიმა, მერე ჩემს შარვალს დახედა.
  
  
  - ჩაცმული ხარ, - თქვა მან. "არც ეს არის სამართლიანი."
  
  
  ”მე საათობით ვდგავარ და ჩაცმული ვარ,” ვცდილობდი მე. „ვივარჯიშე, დავწერე წიგნი, მოვიარე ტერიტორია და მოკლემეტრაჟიანი ფილმის ყურების დრო მქონდა“.
  
  
  დაჯდა და ოთახი სიცილით აავსო. ”მე მჯერა, რომ თქვენ ასევე დაასახელეთ პირუტყვის მთელი ნახირი”, - თქვა მან სიცილს შორის.
  
  
  - კარგი, ქალბატონო, - ვუთხარი მე, - ახლა რომ ახსენეთ...
  
  
  - ოჰ, ნიკ, მიუხედავად იმისა, რაც მოხდა, - ამოისუნთქა მან, სახე რბილი, - არა მგონია, მამაკაცების საზოგადოება ისე მსიამოვნებდა, როგორც შენ - არც ისე დიდი ხნის განმავლობაში.
  
  
  სახიდან ღიმილი გაუქრა და ისევ დასერიოზულდა, შუბლზე დაფიქრებული გამომეტყველება გამოჩნდა. წამით ბალიშებზე იჯდა და უსმენდა რას ეუბნებოდა გონება. შემდეგ, ისევე მოულოდნელად, მან მომიბრუნდა თავისი კაშკაშა ყავისფერი თვალები და დავინახე, რომ ღიმილი ციმციმდა მისი პირის კუთხეებში.
  
  
  - შერიმა ჯერ არ დგება, - ჩაიცინა მან და საწოლზე დაყრდნობა დაიწყო. "სულ ცოტა კიდევ... ოჰ... ნახევარი საათი..."
  
  
  "ოჰ არა, ნუ!" - ვთქვი და წამოვხტი სკამიდან. "ამჯერად ამას ვგულისხმობ!"
  
  
  ამ დილით ძალიან ბევრი მქონდა გასაკეთებელი, რათა ადგილი დამეტოვებინა ქენდის მაცდუნებელ მოსაწვევებს. საწოლს რომ მივუახლოვდი, დავიხარე და საბანი ავწიე, იმავე მოძრაობით მუცელზე გადავაბრუნე და ძირზე დავარტყი.
  
  
  „ოჰ! Მტკივნეულია!"
  
  
  მე ეჭვი მეპარებოდა, რომ რამე დავაშავე, მაგრამ საწოლიდან წამოხტა.
  
  
  -ახლა, - ამოვისუნთქე მე, - შენს ოთახში უნდა წაგიყვანოთ.
  
  
  თავიდან დაბნეული მზერა მომაპყრო, შემდეგ კი სკამზე მწოლიარეს და ნაგლეჯს შეხედა, თქვა: „ოჰ, მართალია. გასაღებები არ მაქვს.
  
  
  ”კარგი, ასე რომ, ამ გზით თქვენ მოხვედით.”
  
  
  როცა პენუარი ჩაიცვა, უცებ გაახსენდა მისი სხვა უზარმაზარი მადა. "ნიკ, საუზმეზე რას იტყვი?"
  
  
  "ცოტა მოგვიანებით, უნდა დავრეკო."
  
  
  - მშვენიერია, როგორ დავბრუნდე ჩემს ოთახში შეუმჩნევლად?
  
  
  "Ამგვარად." ავიყვანე და აივანზე ავიყვანე, შემდეგ გამყოფ კედელზე ავწიე. თუ იმ დილით ადრე ადგნენ სხვა ხალხი უოტერგეიტში, მათ უნდა ეგონათ, რომ რაღაცას ხედავდნენ. იატაკზე რომ ჩამოჯდა, კედელს მიეყრდნო და სწრაფად მაკოცა, შემდეგ შემობრუნდა და... შერიმას ოთახის კარებში გაიქცა.
  
  
  ჩემს ოთახში დაბრუნებულ ტელეფონს მივადექი და ჰოუკის ნომრის აკრეფა დავიწყე. ბოლო ციფრის აკრეფას ვაპირებდი, როცა ჩემმა კარზე ზარი გაგიჟებით დაიწყო და ამავდროულად კარის პანელზე კაკუნი გაისმა. ტელეფონს ძირს დავყრი, კარებთან მივვარდი და გავაღე. ქენდი იდგა, სახე ფერმკრთალი და თვალები ცრემლებით აევსო.
  
  
  - ნიკ, - წამოიძახა მან, - შერიმა წავიდა!
   თავი 8
  
  
  
  
  კენდი შერიმას ოთახში გავაბრუნე და კარი ზურგს უკან მივიჯახუნე. საკმარისად მიჭირდა ცნობისმოყვარე სტუმრების მოწვევა ფოიეში ან არ დავრეკე წინა მაგიდასთან, რათა გამეგო, რატომ ყვიროდა გოგონა ამ საათში. ქენდი შერიმას ოთახის კარებთან იდგა, ხელებს იჭერდა და იმეორებდა: „ჩემი ბრალია. არასოდეს არ უნდა დავტოვო იგი მარტო. რა ვქნათ, ნიკ? Რას გავაკეთებთ?"
  
  
  მე უკვე გავაკეთე რაღაც. ყოფილი დედოფლის მისაღები ოთახის გამოჩენიდან აშკარა იყო, რომ იქ ბრძოლა არ ყოფილა. ფოიეში დავბრუნდი, სადაც კენდი კარებთან იყო მიბმული და კვლავ იმეორებდა სასოწარკვეთილებას. მისი ოთახის სწრაფი მზერა მაჩვენა, რომ არც იქ იყო ბრძოლა. როგორც ჩანს, შერიმა წაიყვანეს, როდესაც ის ჯერ კიდევ დამამშვიდებლების ზემოქმედების ქვეშ იმყოფებოდა. მაგრამ როგორ გამოიყვანეს გამტაცებლებმა ის სასტუმროდან? რა ბედი ეწია უოტერგეიტის მცველს, რომელსაც ღამე დერეფანში უნდა გაეტარებინა? მჭირდებოდა მისი მდებარეობის შემოწმება, მაგრამ ვერ გავრისკე, რომ ქოშინი ქენდი ისევ გამომყვებოდა დარბაზში. მისი დაკავება მომიწია.
  
  
  მხრებში მაგრად მოვკიდე ხელი, მსუბუქად ვაკანკალე, შემდეგ კი უფრო ძლიერად, სანამ ყვირილი არ შეწყვიტა და შემომხედა. „კენდი, მინდა, შერიმას ტანსაცმელი გადახედო და მითხრა, რამე ხომ არ გაკლია. ჩვენ უნდა გავარკვიოთ, რა ეცვა სასტუმროდან გასვლისას. სანამ ამას აკეთებ, მე უნდა დავბრუნდე ჩემს ოთახში ერთი წუთით, კარგი? მინდა, რომ ეს კარი დაკეტილი და ჩაკეტილი გქონდეს. ჩემს გარდა არავის შეუშვა. გისმენთ? გესმით, რა უნდა გააკეთოთ? "
  
  
  თავი დაუქნია, ნიკაპი აკანკალდა და თვალებში ცრემლი მოადგა. ტუჩები აკანკალდა, როცა ჰკითხა: „ნიკ, რას ვაპირებთ? ჩვენ უნდა ვიპოვოთ იგი. პოლიციას ვერ გამოვიძახებთ? ან აბდული? რაც შეეხება ჰასანს? უნდა ვაცნობოთ მას? რაც შეეხება საელჩოს?
  
  
  ”ყველაფერს მივხედავ,” დავარწმუნე იგი.
  
  
  
  
  
  
  ერთი წუთით ჩახუტება დასამშვიდებლად. ”უბრალოდ მოიქეცი, როგორც მე გითხარი და ნახე, თუ შეგიძლია გაარკვიო, რა ეცვა მას. Მე დავბრუნდები მალე. ახლა გაიხსენე, რა ვთქვი იმის შესახებ, რომ არავის შევეშვი. და ახლა არანაირი სატელეფონო ზარი. ტელეფონზე არ ისაუბრო, რომ თუ შერიმა შეეცდება დაგირეკოს, ხაზი არ იყოს დაკავებული. გააკეთებ ამას, ქენდი? "
  
  
  ცხვირზე ამოისუნთქა, ძვირადღირებული ნეგლიჟის ერთი სახელო ასწია და სახეზე ჩამომდინარი ცრემლები მოიწმინდა. „კარგი, ნიკ. რასაც მეტყვი, გავაკეთებ. მაგრამ დაბრუნდი გთხოვ. არ მინდა აქ მარტო ყოფნა. გთხოვთ."
  
  
  - რამდენიმე წუთში დავბრუნდები, - დავპირდი. კარებიდან რომ გამოვედი, მან საკეტი ჩემს უკან ჩაკეტა.
  
  
  დერეფანში სასტუმროს დაცვის თანამშრომელი ჯერ კიდევ არ ჩანდა. ან სამსახურიდან წავიდა, რაც ნაკლებად სავარაუდო ჩანდა, თუ სხვა თანამშრომელი არ ჩაანაცვლებდა, ან... შემობრუნებულმა დავაჭირე ღილაკს, რომელიც შერიმას ოთახის კარზე ზარის რეკავდა. როდესაც ქენდიმ ნერვიულად იკითხა: "ვინ არის ეს?" რბილად წარვუდგინე თავი, მან ბოლტი ჩამოაგდო და შევედი.
  
  
  მან დაიწყო თქვა: "ნიკ, მე ახლახან დავიწყე ყურება..."
  
  
  გვერდით ჩავუარე, მის ოთახში შევედი და აბაზანა შევამოწმე. აქ ცარიელია. შევვარდი შერიმას სალონში და მის აბაზანაში შევედი. შხაპის ფარდა აბაზანაზე გადაიწია და გვერდით გავწიე.
  
  
  როგორც ჩანს, მე არ ვიყავი ერთადერთი, ვინც ცხედარი იმ ღამით დამალა. აბაზანაში სისხლის გაყინულ გუბეში იწვა ხანდაზმული სახლის დეტექტივი, რომელსაც ადრე ვნახე, რომელიც თავის გასაღებებს ეძებდა. სიკვდილი ერთადერთი შვება იყო, ვნახე სად მიედინებოდა სისხლი მკერდში რამდენიმე ნახვრეტისგან. მან ალბათ შეცდომა დაუშვა, რომ ძალიან მიუახლოვდა იმას, ვინც შერიმას ოთახის კართან მივიდა რევოლვერის აწევის გარეშე. აბაზანის ფარდა ჩამოვწიე და სააბაზანოდან გამოვედი, კარი ზურგს უკან დავხურე.
  
  
  ჩემს სახეს რაღაც უნდა ეჩვენებინა, რადგან კენდიმ ხმადაბლა მკითხა: „ნიკ, რა არის ეს? რა არის იქ? უცებ ამოისუნთქა და ხელი პირთან მიიტანა: „ნიკ, ეს შერიმაა? ის იქ არის?
  
  
  - არა, ეს შერიმა არ არის, - ვუთხარი მე. შემდეგ, როცა მან სააბაზანოს კარის სახელურს მიაღწია, მე ხელი მოვკიდე. „იქ არ წახვიდე, კენდი. იქ ვიღაცა... მკვდარია. არ ვიცი ვინ არის, მაგრამ ვფიქრობ, რომ ის შეიძლება იყოს სასტუმროს დაცვის ოფიცერი, რომელიც შერიმას დაცვას ცდილობდა. მისთვის ახლა არაფერი შეგვიძლია გავაკეთოთ, ამიტომ არ მინდა იქ შეხვიდე.
  
  
  ქენდი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს დაღლილობას აპირებდა, ამიტომ ისევ მთავარ მისაღებში შევიყვანე და ერთი წუთით დავჯექი, ლამაზ თმაზე ვეფერებოდი, როცა ტირილს ახშობდა. ბოლოს მან შემომხედა და მითხრა:
  
  
  „პოლიცია უნდა გამოვიძახოთ, ნიკ. და მე უნდა ვაცნობო საელჩოს, რათა ჰასანს დაუკავშირდნენ. ეს ჩემი საქმეა. მე უნდა ვყოფილიყავი მასთან და დამეხმარა მის დაცვაში. ” ისევ ტირილი დაიწყო.
  
  
  ვიცოდი, რომ ძვირფას დროს ვკარგავდი, მაგრამ უნდა შემეკავებინა ის ზარებისგან, რამაც შეიძლება შერიმას გაუჩინარების შესახებ ჭორები გაავრცელა სიდი ჰასანის სასახლეში. დროა ვუთხრა მას სიმართლე - ყოველ შემთხვევაში მისი ვერსია. თავი ავწიე და ისე, რომ თვალი არ მომიშორებია, შევეცადე სრულიად გულწრფელად მეთქვა:
  
  
  „კანდი, რაღაც უნდა გითხრა. ის, რაც წუხელ გითხარით ნავთობკომპანიის გამომძიებლად, სიმართლეს არ შეესაბამება.
  
  
  რაღაცის თქმა უნდოდა, მაგრამ აკანკალებულ ტუჩებზე თითი მივადე და საუბარი გავაგრძელე.
  
  
  „მე გამომძიებელივით ვარ, მაგრამ შეერთებული შტატების მთავრობისთვის. მე ვმუშაობ საიდუმლო სამსახურის აღმასრულებელი დაცვის სამმართველოში. მე დამავალეს შერიმას დაცვა მას შემდეგ რაც მივიღეთ ინფორმაცია უცხოური წყაროებიდან, რომ შესაძლოა ვინმე შერიმას მოკვლას ცდილობდა“.
  
  
  ქენდის თვალები გამიფართოვდა ჩემს სიტყვებზე და მე გავჩერდი, რომ მას კითხვა დაესვა. „რატომ, ნიკ? რატომ დააზარალებს ვინმე შერიმას? ის აღარ არის დედოფალი.
  
  
  ”ამერიკის შერცხვენისთვის,” ავუხსენი მე. „ამაშია მთელი აზრი. ადაბში არიან ადამიანები, რომლებსაც სურთ, რომ შეერთებულმა შტატებმა დაკარგოს თავისი გავლენა შაჰ ჰასანზე. და თუ რამე დაემართება შერიმას აქ, შტატებში, დარწმუნებული ვართ, რომ ეს მოხდება. თქვენ იცით, რომ ის ჯერ კიდევ ძალიან ზრუნავს მასზე, არა?
  
  
  - რა თქმა უნდა, - თქვა ქენდიმ და კიდევ ერთი ცრემლი მოიწმინდა. ”მას უყვარს იგი ყველაზე მეტად, ვიდრე მსოფლიოში. ის ამას ყოველთვის აკეთებდა. მას არ სურდა მისი გაყრა, მაგრამ მან აიძულა ეს გაეკეთებინა. ნიკ, ეს მისი საიდუმლოა; გახსოვს მე გითხარი რომ ყველას აქვს საიდუმლო? აბა, შერიმამ თქვა, რომ ჰასანმა უნდა დათმო მისი სიცოცხლე და ბავშვების გადარჩენა... ო, ნიკ, რა მოუვა მას? რა გაუკეთეს მას?
  
  
  - ნუ ღელავ, - ვუთხარი მე, იმ იმედით, რომ თავდაჯერებულად მეჩვენებოდა. „შერიმას ვიპოვით და უსაფრთხოდ დავაბრუნებთ. მაგრამ შენ უნდა დაეხმარო. არა მარტო შერიმა, არამედ თქვენი ქვეყანაც“. კითხვის საპასუხოდ, რომელიც მის სახეზე გაბრწყინდა, გავაგრძელე: „ხედავთ, თუ ახლავე დაუკავშირდებით ადაბიას საელჩოს, შერიმას გატაცების ამბავი გავრცელდება. -მსოფლიო მაშინვე გაიგებს, რომ შეერთებულმა შტატებმა ვერ შეძლო მისი დაცვა. და სწორედ ის იტაცებს
  
  
  
  
  
  
  გამტაცებლები ითვლიან. ვფიქრობ, აპირებენ მის შენარჩუნებას ცოტა ხნით, შესაძლოა იმდენ ხანს, რომ ყველას ყურადღება გაამახვილოს მასზე ნადირობაზე და შემდეგ...“ მე არ მჭირდებოდა ცხადის თქმა - ქენდის სახის გამომეტყველებამ მითხრა, რომ მიხვდა რაც მქონდა. გონებაში. .
  
  
  - ასე რომ, ხედავ, - განვაგრძე მე, - სანამ ჩვენ შეგვიძლია დავფაროთ მისი გაუჩინარება, ის უსაფრთხოდ იქნება. ხალხს, ვინც მას წაიყვანა, სჭირდება სათაურები. ცოტა ხნით მაინც შევძლებთ მათ შეკავებას. მაგრამ შენი დახმარება მჭირდება. ვითომ შერიმა აქ არის და უსაფრთხოდ? ამან შეიძლება გადაარჩინოს მისი სიცოცხლე და დაეხმაროს თქვენს ქვეყანას."
  
  
  "ნიკ, მე აქედან იმდენი ხნის წინ წამოვედი, რომ ჩემი ქვეყანა აღარ მიმაჩნია. მაგრამ რასაც ფიქრობ, შერიმას დავეხმარები ყველაფერს გავაკეთებ.
  
  
  "ეს ასევე დაეხმარება ჰასანს და ადაბს", - აღვნიშნე მე. „თუ შაჰი დატოვებს შეერთებულ შტატებს, ის დიდხანს არ გაძლებს. ახლო აღმოსავლეთში არიან ადამიანები, რომლებიც უბრალოდ ელიან შესაძლებლობას გადავიდნენ თავის ქვეყანაში. და ეს არ არის მხოლოდ მისი ტახტიდან გაძევება. ეს მის სიცოცხლეს ნიშნავდა."
  
  
  ერთ წამს ქენდის თვალები გაუბრწყინდა და გადააფურთხა: „მე ის არ მაინტერესებს. ის იმსახურებს იმას, რასაც იღებს." ჩემი გაოცება სახეზე უნდა გამომჟღავნებულიყო, რადგან მან ძალიან მოთმინებით განაგრძო: „ოჰ, ნიკ, მე ამას არ ვგულისხმობდი. მხოლოდ შერიმა მაწუხებს ყველაზე მეტად. მას არასოდეს არაფერი გაუკეთებია ვინმესთვის ზიანის მიყენება. ”
  
  
  მე არ მქონდა დრო, დამეკითხა მისი აშკარა ვარაუდის შესახებ, რომ ჰასანმა ატკინა ხალხი, მაგრამ გონებრივი ჩანაწერი გავაკეთე, რომ მოგვიანებით დავბრუნებულიყავი. ამის ნაცვლად მე ვთქვი: "მაშინ შემიძლია თქვენი დახმარების იმედი?" როცა მან თავი დაუქნია, მე ვუთხარი: "აი, რა უნდა გააკეთო..."
  
  
  ”აბდული მალე ჩავა უოტერგეიტში, რათა წაიყვანოს იგი და შერიმა, რათა ისევ სახლში წავიდნენ სანადიროდ,” ავუხსენი მე და დრო აღვნიშნე. მისი ამოცანა იყო ხელი შეეშალა შერიმას გაუჩინარების შესახებ გაეგო, რადგან ის შაჰ ჰასანის მსახური იყო და თავს ვალდებულად თვლიდა დაუყოვნებლივ ეცნობებინა მისი გაუჩინარების შესახებ. ქენდის სურდა გაეგო, როგორ უნდა გაეკეთებინა ეს, ამიტომ ვურჩიე, როცა აბდულმა ფოიიდან დაურეკა, უთხრა, რომ შერიმა თავს კარგად არ გრძნობდა და გადაწყვიტა, ოთახში დარჩენილიყო და მთელი დღე დაესვენა. თუმცა, მას უნდა ეთქვა მცველისთვის, რომ მის ბედიას სურდა, რომ ქენდი მერილენდში დაბრუნებულიყო, რათა მას უძრავი ქონების აგენტებთან დაკავშირება შეეძლო, რადგან შერიმა დასახლდა ამ ტერიტორიაზე ქონების საყიდლად.
  
  
  "რა მოხდება, თუ აბდულს სურს შერიმასთან საუბარი?" - ჰკითხა ქენდიმ.
  
  
  „უბრალოდ უთხარი, რომ ისევ დაიძინა და არ სურს შეწუხება. უთხარით, რომ თუ დაჟინებით მოითხოვს, პასუხისმგებლობის აღება მოუწევს. ვფიქრობ, ის საკმარისად მომზადებული იყო, რომ შერიმას ბრძანებები თქვენი მეშვეობით შეასრულოს, რომ ისე მოიქცეოდა, როგორც უთხრეს. ახლა მინდა, რომ მასთან პაემანზე წახვიდე და რაც შეიძლება დიდხანს გააჩერო პოტომაკში. გააჩერეთ ყველა უძრავი ქონების სააგენტოში, რომელსაც ნახავთ და დააცადეთ ისინი, სანამ განიხილავთ განცხადებებს. მომეცი რაც შეიძლება მეტი დრო ვაშინგტონში დაბრუნებამდე. შემდეგ, როცა მოგიწევთ დაბრუნება, აუხსენით, რომ შერიმასთვის შოპინგი გჭირდებათ და სთხოვეთ, რომ წაგიყვანოთ ქალაქის ცენტრში მდებარე რამდენიმე მაღაზიაში. ეს რამდენიმე საათს მომცემს შერიმას თვალყურის დევნებისთვის და შევძლებთ თუ არა მის დაბრუნებას სანამ დაბრუნდებით. შესანიშნავი?"
  
  
  მან თავი დაუქნია და შემდეგ მოითხოვა: „მაგრამ რა მოხდება, თუ მანამდე ვერ იპოვი, ნიკ? სამუდამოდ ვერ გადავდებ. მას მოუნდება ექიმის გამოძახება ან რაიმე სხვა, თუ შერიმა არ არის ფეხზე, სანამ ჩვენ დავბრუნდებით. რა ვუთხრა მერე აბდულს? »
  
  
  ”ჩვენ უბრალოდ უნდა ვიფიქროთ ამაზე, როდესაც დრო მოვა. ამ დილით აქედან წასვლამდე შეგიძლია უთხარი მენეჯერს, რომ შერიმა თავს კარგად არ გრძნობს და არ უნდა შეაწუხოს... მოახლეებმა ან სატელეფონო ზარებმა. ამ გზით დღეს არავინ შეეცდება ოთახში შესვლას. და კომუტატორი არ მიიღებს ზარებს ოთახში. კიდევ უკეთესი, იქნებ თქვენ უნდა დაავალოთ მენეჯერს, რომ გადამრთველმა აცნობოს ყველას, ვინც შერიმას დაურეკა, რომ იგი სასტუმროდან გასული იყო დღის განმავლობაში. დარწმუნდით, რომ მას ესმის, რომ ეს ყველას უნდა უთხრას, თუნდაც საელჩოდან ვინმე დარეკოს. ხაზი გაუსვით იმ ფაქტს, რომ შერიმა ცუდად არის და არ სურს ზარები და სტუმრები. ის მოგისმენს, რადგან, რაც უკვე მითხარით, თუ ვიმსჯელებთ, ჩამოსვლის დღიდან სასტუმროს პერსონალთან გაქვთ საქმე.
  
  
  „როგორ ფიქრობ, იმუშავებს, ნიკ? შეგიძლიათ იპოვნოთ შერიმა, სანამ ის დაშავდება?
  
  
  „ყველაფერს გავაკეთებ. ახლა მე უნდა წავიდე გვერდით და დავრეკო. არ მინდა ამ ტელეფონის დაკავშირება ახლა, ყოველი შემთხვევისთვის. ჩაიცვი და მოემზადე, როცა აბდული მოვა. და არ დაგავიწყდეთ შერიმას ტანსაცმლის გადახედვა, რათა ნახოთ, რა ეცვა, როცა წაიყვანეს.
  
  
  დავრწმუნდი, რომ ის ადგა და მოძრაობდა, სანამ ოთახში დაბრუნდებოდა და ჰოკს დავურეკავდი. რაც შეიძლება მოკლედ ვუთხარი რაც მოხდა და კენდის შევთანხმდი, რომ ეს ამბავი არ გავრცელდეს. ის არ იყო დარწმუნებული, რომ მე მართალი ვიყავი, როცა საკუთარ თავს აღმასრულებელი დაცვის სამსახურის აგენტი ვუწოდებდი - თუ რამე არასწორედ წარიმართა, შეიძლება სერიოზული შედეგები მოჰყვეს და ჩანდა, რომ ეს იყო ბიურო.
  
  
  
  
  
  
  შენ აპირებდი ამაში დანაშაულის აღებას - მაგრამ ის დათანხმდა, რომ ეს ამბავი სჯობდა მისთვის სიმართლე ეთქვა საკუთარ თავზე და აქსზე.
  
  
  ის ასევე ცოტათი იყო დაბნეული იმის გამო, რომ უნდა მოლაპარაკება მოეწყო უოტერგეიტისთვის ორი ცხედრის მიწოდებაზე, მაგრამ ჩვენ სწრაფად შევიმუშავეთ გეგმა. მისი ორი კაცი ჩემს ოთახში გადასცემდა რამდენიმე სატრანსპორტო ყუთს, რომელიც სავარაუდოდ შეიცავდა ნაქირავებ საპროექციო აღჭურვილობას. სასტუმროს თითოეულ თანამშრომელს, რომელიც გადის ადგილზე მიტანის შესასვლელში, მოეთხოვება, დააყენოს ბიზნეს კონფერენციის აღჭურვილობა ჩემს ოთახში და შემდეგ დაბრუნდეს მასში. გვამები მიდიან შესაფუთ ყუთებთან ერთად.
  
  
  - რაც შეეხება სასტუმროს დაცვას? - ვკითხე ჰოკს. „არის ალბათობა, რომ მალე ვინმე მოვიდეს მის შემცვლელად. როგორც ჩანს, მთელი ღამე მორიგეობდა.
  
  
  ”როგორც კი ტელეფონს გამოვიღებთ,” თქვა ჰოკმა, ”მე მივაღწევ. ვინაიდან ჩვენ გვაქვს ასეთი გავლენა იმ ადამიანებზე, რომლებიც მართავენ სასტუმროს, საკმაოდ კარგ მდგომარეობაში ვართ, მაგრამ ასეც რომ იყოს, ყველა ღონე მოგვიწევს, რომ ეს საიდუმლო შევინარჩუნოთ. ჩვენ შეგვიძლია მხოლოდ გაჩუმება, სანამ არ იქნება ოფიციალური ახსნა მისი გარდაცვალების შესახებ. ”
  
  
  მე მიბრძანეს ჩემს ოთახში დავრჩენილიყავი და ველოდებოდი დამატებით ინფორმაციას ჰოუკისგან. მინდოდა დამეწყო, მაგრამ აღიარა, როდესაც მან აღნიშნა, რომ ამ მომენტში ბევრი რამის გაკეთება არ შემეძლო. მან დამარწმუნა, რომ დაუყოვნებლივ შეატყობინებდა ყველა ოფიციალური არხით, რათა მოეძებნა შერიმას აღწერილობის შესაბამისი ქალი, მისი სახელის ხსენების გარეშე. გარდა ამისა, AX-ის ყველა აგენტს, ვინც შეაღწია ძალადობრივ რადიკალურ ჯგუფებსა და ცნობილ დივერსიულ ორგანიზაციებში, რომლებიც მოქმედებენ ოლქის ტერიტორიაზე, დაევალება გამოიყენონ მათ ხელთ არსებული ნებისმიერი საშუალება ყოფილი დედოფლის მოსაძებნად.
  
  
  ჰოუკის კითხვის პასუხად მე ვუთხარი, რომ დარწმუნებული ვიყავი, რომ ქენდი ნაითი ითანამშრომლებდა შერიმას გაუჩინარების დაფარვის მცდელობაში. - არა იმიტომ, რომ ეს მისი ქვეყნისთვისაა, - ვუთხარი მოხუცს, - არამედ თავად შერიმასთვის. და რა თქმა უნდა, არა ჰასანის გულისთვის, - დავამატე მე და ვუთხარი მას აშკარა სიძულვილის შესახებ იმ კაცის მიმართ, რომელმაც ბევრი რამ გააკეთა მისთვის. ”მინდა ვიცოდე, რა დგას მისი გრძნობების უკან შაჰის მიმართ”, - ვთქვი მე.
  
  
  "მე ვნახავ, შემიძლია თუ არა რაიმე სხვას მივიღო ჩვენი Sidi Hassan ფილიალიდან," თქვა ჰოკმა. ”მაგრამ მე ვფიქრობ, რომ მათ ყველა ინფორმაცია შეიტანეს ამ დოსიეში. ახლა, N3, თუ სხვა არაფერი გაქვს, მინდა ეს ყველაფერი ამოქმედდეს“.
  
  
  ”მართალია, ბატონო. ველოდები შენს ზარს. მე უბრალოდ მინდა გვერდით წავიდე, რომ ვნახო მზად არის თუ არა ქენდი აბდულ ბედავის ყურადღების გადატანას, მაშინ მე დავბრუნდები ჩემს ოთახში, როგორც კი გავიგებ, რომ ისინი მერილენდში მიდიან."
  
  
  სანამ ჩვენს საუბარს მოკლედ შეწყვეტდა, ჰოუკმა შემახსენა, რომ ჩემს კარზე და შერიმას ოთახის კარზე დავკიდე ნიშანი „ნუ შემაწუხებ“. „არ შეიძლება, რომ მოახლე შემოვიდეს რომელიმე ოთახში და დავიწყოთ შხაპის გაწმენდა“, - აღნიშნა მან. მე დავთანხმდი, როგორც ყოველთვის, დამშვიდებული მისი ყურადღება უმცირეს დეტალებზე, რაც არ უნდა რთული იყოს ოპერაცია მთლიანობაში. მერე გათიშა.
  
  
  - აბდული მელოდება ქვემოთ, - თქვა ქენდიმ, როგორც კი კარი გააღო და შერიმას ოთახში შემიშვა.
  
  
  ”როგორ მიიღო მან ის ამბავი, რომ შერიმა დღეს სახლში დარჩა?”
  
  
  „თავიდან ის დაჟინებით მოითხოვდა მასთან საუბარი. მერე აზრმა გამიელვა, რომ იქნებ ძალიან ბევრი ვიზეიმეთ წუხელ მისგან წასვლის შემდეგ - ღმერთო, ეს მხოლოდ გუშინ იყო? ეტყობა ამდენი ხნის წინ იყო - და რომ მოშიშვლებული იყო, არავის ნახვა არ უნდოდა, არ იყო მიჩვეული ამდენ სასმელს... ცოტა ჩაკეტილი იყო - იცი მუსლიმები და ალკოჰოლი. მაგრამ საბოლოოდ დათანხმდა. ნიკა, მე მას შორს დავიკავებ და დაკავებული ვარ, როგორც შემიძლია, მაგრამ შენ ის სწრაფად უნდა იპოვო. აბდული მომკლავს, თუ დაიჯერებს, რომ მის გაუჩინარებასთან რაიმე კავშირი მქონდა, ან თუნდაც ეჭვი შეიტანოს, რომ მე ხელს ვუშლი მის პოვნაში“.
  
  
  - არ ინერვიულო, ქენდი, - ვუთხარი რაც შეიძლება დარწმუნებით. ”ჩვენ ვიპოვით მას. მე ახლახან ავიღე ტელეფონი შტაბთან და უკვე ბევრი ადამიანი ეძებს მას. რა ეცვა?
  
  
  ”ვფიქრობ, რომ მას ჯერ კიდევ ეცვა თავისი ნეგლიჟი. როგორც ვიცი, არც ერთი კაბა არ აკლია, მაგრამ იმდენი აქვს. ოჰ, მისი გრძელი ბურუსიც გაქრა.
  
  
  „ისინი ალბათ მის გარშემო დებდნენ მის გასაყვანად. უგულებელყოფაზე ისე გამოიყურებოდა, თითქოს მას საღამოს კაბა ეცვა. როგორც მივხვდი, სავარაუდოდ, სერვისის ლიფტით ჩამოიყვანეს, შემდეგ კი ავტოფარეხით. თუ ის კვლავ დოპინგი იყო ამ აბებზე, ის შეიძლება დაემსგავსოს გოგონას, რომელსაც ძალიან ბევრი სვამს და მას სახლში რამდენიმე მეგობარი ეხმარება.
  
  
  უცებ ტელეფონმა დარეკა, ორივეს გაგვაოცა. ”არ დარწმუნდი, რომ კომუტატორი არ იღებდა ზარებს?” Ვიკითხე.
  
  
  „დიახ, მენეჯერი ჯერ არ იყო მორიგე, მაგრამ მენეჯერის თანაშემწე ძალიან კეთილგანწყობილი იყო.
  
  
  - მიპასუხე, - ვუთხარი, როცა ბეჭდის ხმა ისევ გაისმა. ”ეს უნდა იყოს, რომ აბდული დარბაზში სახლის ტელეფონზე საუბრობს. გადამრთველი
  
  
  
  
  
  ვერ ვაკონტროლებ, ვინ რეკავს პირდაპირ იქიდან. აუცილებლად უსაყვედურეთ მას დარეკვისა და შერიმას გაღვიძების რისკის გამო“.
  
  
  კენდიმ ტელეფონი აიღო, მოკლედ მოისმინა და თავით დამიქნია, რომ მართალი ვარ ჩემს ვარაუდში, განაგრძო ამბავი! აბდულს, რომ გაბედა ოთახში გამოძახება, როცა უთხრეს, რომ მხოლოდ მას დაელოდე და შერიმას არ შეეშალა. მან კარგად გაართვა თავი და მე გონებრივად მივესალმე მის სამსახიობო უნარებს სტრესის პირობებში.
  
  
  ტელეფონის გათიშვის შემდეგ, ის შებრუნდა და თქვა: „ნიკ, მე უნდა წავიდე. თუ არა, ის აქ იქნება შემდეგში. ის ამბობს, რომ ჯერ კიდევ არ არის დარწმუნებული, რომ უნდა წავიდეს ქალაქგარეთ, როდესაც "ჩემი ქალბატონი" თავს კარგად არ გრძნობს."
  
  
  - კარგი, ქენდი, - დავეთანხმე მე და სწრაფად ვაკოცე, როცა მან მელას ქურთუკი გადაისროლა თეთრ ბლუზაზე. ”უბრალოდ არ მისცეთ მას ეჭვი რაიმეზე. იმოქმედეთ ნორმალურად და მოერიდეთ მას რაც შეიძლება დიდხანს."
  
  
  "მე ამას გავაკეთებ, ნიკ", - დამპირდა მან, როცა კარიდან გავუშვი. "უბრალოდ იპოვე შერიმა." კიდევ ერთი სწრაფი კოცნა და ის წავიდა. მის ზურგს უკან კარი მივხურე, წამიერად ვიდექი და ვუყურებდი საკეტს და ჯაჭვს, კართან - ფოლადის ძლიერ მოწყობილობებს. მაინტერესებდა, როგორ შეიძლებოდა ვინმე ოთახში შეღწევა ჯაჭვის გაწყვეტის გარეშე, იმდენი ხმაურით, რომ იატაკზე მყოფი ყველა გამოეღვიძებინა. როგორც ჩანს, ჯაჭვი უადგილო იყო. ეს არ შეიძლებოდა მომხდარიყო, რადგან კენდი გატაცების დროს ჩემს ოთახში იყო და მანამდე მისი ადგილის დამაგრების საშუალება არ იყო. სანამ სიყვარულს ვაწარმოებდით, ვიღაცამ გამოთავისუფლებული კარი შეაღო და წაიყვანა ყოფილი დედოფალი, რომელიც უნდა დამეცვა. და ამ პროცესში მათ მოკლეს ადამიანი, რომლის კარიერა დაცვის თანამშრომელს არასოდეს დაუპირისპირებია იმაზე უფრო საშიში, ვიდრე ავტოგრაფების ზედმეტად მონდომებული მონადირე ან შინაური წვრილმანი ქურდი. საკუთარი თავისგან ზიზღმა შერიმას ოთახის კარის სახელურზე აბრა „არ შემაწუხო“ და ჩემს ოთახში დავბრუნდი. კარი რომ გავაღე, ტელეფონმა დარეკა და მივარდა პასუხის გასაცემად. ქორმა როგორც კი ჩემი ხმა ამოიცნო, ჩაილაპარაკა:
  
  
  „კაცები თქვენს კინოპროექტორს და სხვა ნივთებს დაახლოებით ერთ საათში მოგაწვდიან. მცველი, რომელიც მათ მოკლეს, ბაკალავრიატი იყო და მისი პირადი ინფორმაციით, ამ ტერიტორიაზე ოჯახი არ ჰყავდა. მაინც შესვენებაა; დღეს დილით მას სახლში არავინ დაელოდება. სასტუმროს მენეჯერი შეატყობინებს უოტერგეიტის დაცვის უფროსს, რომ მას ჰოგანი ჰყავს - ასე ჰქვია კაცს - სპეციალურ დავალებაზე და რომ ის რამდენიმე დღით უნდა გაათავისუფლონ სამსახურიდან. სულ ეს მაქვს შენთვის - ერთი წუთით..."
  
  
  მე მესმოდა ზარის ზუმერი ჰოუკის კიდევ ერთ სამაგიდო ტელეფონზე და მესმოდა, როგორ ესაუბრებოდა ვიღაცას მეორე მხარეს, მაგრამ ვერ გავარკვიე, რას ამბობდა. მერე ჩემს ხაზს დაუბრუნდა.
  
  
  ”ეს იყო კავშირი”, - თქვა მან. „ჩვენი მონიტორები აცხადებენ, რომ სიგნალი, როგორც ჩანს, კოდირებული იყო, ადაბის სადგურზე ათი წუთის წინ გადაცემული იყო. გამგზავნმა იმდენი ხანი არ ყოფილა ონლაინ, რომ აქ მოვაგვაროთ. შეტყობინება მოკლე იყო და სამჯერ გაიმეორა. დეკოდირება ახლა მუშაობს ამაზე - თუ რამეს მოიფიქრებენ, მაშინვე დაგიბრუნდებით.
  
  
  "ჩვენ გვყავს მანქანა, რომელიც ფარავს შერიმას ლიმუზინს?" Ვიკითხე. ეს იყო იმ გეგმის ნაწილი, რომელიც მე და ჰოუკმა ადრე შევიმუშავეთ. ასევე არ გვინდოდა ვინმეს კენდის და შერიმას დაცვა. განზრახ დამავიწყდა ქენდის მეთქვა ამ შესაძლებლობის შესახებ, არ მინდოდა მეთქვა მისთვის, რომ მას შეიძლება პირადად აწუხებდეს.
  
  
  "დიახ. მოიცადე და მე შევამოწმებ მათ ადგილს."
  
  
  მე გავიგე, რომ ჰოუკი ისევ რაღაცას ელაპარაკებოდა. ვივარაუდე, რომ ეს იყო რადიო ოთახი, საიდანაც ადგილობრივი ოპერაციები იყო მიმართული, მერე ისევ მომიბრუნდა:
  
  
  „ახლა მძღოლი და გოგონა ჯორჯთაუნში არიან და ემზადებიან Canal Road-ზე გადასასვლელად; დაახლოებით იმავე მარშრუტით, რაც მეორე დღეს გაიარეთ“.
  
  
  "კარგი. ვფიქრობ, მან მოახერხა მისი დარწმუნება, რომ მათი საქმე იყო შერიმას სახლის პოვნა რაც შეიძლება სწრაფად. ახლა, თუ მას შეუძლია მისი დაკავება მთელი დღის განმავლობაში, ჩვენ გვექნება გარკვეული დრო, სანამ შეტყობინება საელჩოს მიაღწევს. ."
  
  
  - ვიმედოვნებთ, რომ ასეა, - დაეთანხმა ჰოუკმა, შემდეგ დაამატა, - დაგიბრუნდები, როგორც კი სხვა რამეს მივიღებ შენთვის, N3.
  
  
  როცა გათიშა, სააბაზანოში შევედი და გარდაცვლილი არაბი შევამოწმე. ცხედარი აბაზანაში გაყინული იწვა, საბედნიეროდ ისეთ ვიწრო პოზაში, რომ უფრო ადვილი იყო მისი მოთავსება იმ კუბოში, რომელიც მალე ჩემს ოთახში უნდა მიეტანა. გამიხარდა ეს; არ მქონია სურვილი დამეწყო მკვდარი ადამიანის ხელების ან ფეხების დამტვრევა.
   თავი 9
  
  
  
  
  შუადღე იყო, როცა ისევ გავიგე ჰოუკის შესახებ. იმ დროისთვის ცხედრები ამოღებული იყო როგორც ჩემი ოთახიდან, ასევე შერიმას ბინიდან. ბოლო სამუშაო არც ისე ადვილი იყო. ჰოკის კაცები რომ მივიდნენ, მოახლეები უკვე იატაკზე მუშაობდნენ. არაბულის ჩემს ოთახში ერთ-ერთ ტექნიკის ყუთში შეყვანა პრობლემას არ წარმოადგენდა, მაგრამ ჩემს ფრთაში მყოფი მოახლე ცოტა ხნით უნდა მოეშორებინათ, სანამ ისინი გვერდით ოთახში შევიდნენ და საშინელი პაკეტი ამოიღეს.
  
  
  
  
  
  აბაზანიდან იქ. ამისთვის მომიწია დერეფანში გასვლა იმ ოთახში, სადაც მოახლე მუშაობდა და სულელური კითხვებით გამერთო, სანამ ისინი თავიანთ საქმეს აკეთებდნენ.
  
  
  იმ დროისთვის, როცა დამლაგებელმა ამიხსნა, რომ ის ძალიან დაკავებული იყო ჩემს პერანგზე რამდენიმე ღილის შეკერვით და პირადად ჩემთვის სამრეცხაოსთვის - დამლაგებელი ქალბატონი და დამლაგებელი სიამოვნებით იზრუნებდნენ ასეთ დავალებებს, ის არაერთხელ დაჟინებით მოითხოვდა, სანამ მე ვაკეთებდი. როგორც ჩანს, ვერ მივხვდი, რას გულისხმობდა - მას უნდა ეგონა, რომ მე სრული იდიოტი ვიყავი. თუმცა, საბოლოოდ, მე თითქმის შევძელი მისი დალაპარაკება ოცი დოლარის კუპიურის ჩვენებით. ვითომ დავნებდი, როცა დერეფანში ხველა გავიგე - სიგნალი, რომ ჰოუკის კაცები დაასრულეს - და სამსახურის ლიფტისკენ გავემართე, ოცი ისევ ჯიბეში ჩავიდე. თუმცა, მისი იმედგაცრუებული მზერა ნაწილობრივ წაშალა იმ ხუთმა დოლარმა, რომელიც მე მას "ნუგეშის" სახით გადავეცი, ხოლო უფასო ხარჯები - თუ ეს მარტივი იყო - ტეხასელმა კიდევ ერთი მეგობარი მიიზიდა უოტერგეიტის პერსონალში.
  
  
  თუმცა, ჰოუკის ზარმა ვერაფერი შეამსუბუქა იმ ტანჯვისგან, რაც ამ ოთახში დავრჩენილიყავი. ვიცოდი, რომ შერიმა სადღაც ხმლის ან მისი ხალხის ტყვე იყო, მე ვიჯექი უკანალზე და ვერაფერს გავაკეთებდი, სანამ AX-ის საიდუმლო აგენტები და მათი ინფორმატორები არ გამოვიდნენ. და ჰოკის პასუხი ჩემს უშუალო შეკითხვაზე ამ პოტენციური ტყვიის შესახებ არ დაეხმარა:
  
  
  "არაფერი. როგორც ჩანს, არავინ არაფერი იცის. და ეს არ არის ყველაზე უარესი, N3."
  
  
  "Ახლა რა?"
  
  
  „სახელმწიფო დეპარტამენტმა მიიღო მოთხოვნა ადაბიას საელჩოდან შერიმას უსაფრთხოებასთან დაკავშირებით. ელჩი მოქმედებდა შაჰ ჰასანის პირდაპირი თხოვნით. ვიღაც ადაბში - ვინც მიიღო ეს რადიოსიგნალი - შაჰს გადასცა, რომ შერიმას სიცოცხლეს აქ საფრთხე ემუქრება. ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვიცით ვინ გადასცა სიგნალი დღეს დილით ან ვინ მიიღო სიდი ჰასანში. მაგრამ ეს არის მესიჯი, რომელიც დეკოდინგმა გააანალიზა ადაბიას საელჩოს გამოძახებამდე რამდენიმე წუთით ადრე სიგნალის საფუძველზე: „ხმალი მზადაა დარტყმისთვის“.
  
  
  ”როგორც ჩანს, ის ჯერ კიდევ ცოცხალია,” შევაწყვეტინე. "არ გგონია, რომ ის მკვდარი რომ ყოფილიყო, ისეთ რამეს იტყოდა "ხმალი დაარტყა"?
  
  
  ჰოუკიც, როგორც ჩანს, იმავე დასკვნამდე მივიდა, რადგან ის დამეთანხმა, თუმცა, ვფიქრობ, ორივემ ვაღიარეთ, რომ საუკეთესოს იმედი გვქონდა, უარესის გვეშინოდა. - თუმცა, - განაგრძო მან პირქუშად, - არ მგონია, რომ ბევრი დრო გვაქვს. სახელმწიფომ მითხრა, რომ ადაბიას საელჩომ უკვე გაუგზავნა შეკითხვები უოტერგეიტს შერიმას ადგილსამყოფელის შესახებ. მათ უთხრეს, რომ ის დღისთვის წავიდა, რადგან თქვენ სთხოვეთ გოგონას მენეჯერთან შეთანხმება. და ბოლოს, საელჩო პირდაპირ ელაპარაკა მენეჯერს და მან შეასრულა და უთხრა პირველ მდივანს, რომ მიხვდა, რომ შერიმა მერილენდში წავიდა სახლის საძებნელად. ეს მათ აკმაყოფილებდა ჯერჯერობით, მაგრამ ახლა მათზე ზეწოლა იზრდება“.
  
  
  "Ამგვარად?"
  
  
  „როგორც ჩანს, საელჩოში ვიღაცამ უცებ გააცნობიერა, რომ აბდულ ბედავი მთელი დღე არ გამოჩენილა, როგორც ამას აშკარად აკეთებდა.
  
  
  ”მეც უცნაურად მეჩვენება,” ვაღიარე მე. „მაინტერესებს, არ დაურეკავს. ამას ხაზს უსვამდა ხოლმე. სად არის ახლა ლიმუზინი?
  
  
  ჰოუკმა ხაზი დატოვა რადიოს ოთახის შესამოწმებლად, შემდეგ მომცა მოხსენება: „შენი მეგობარი ახლა პოტომაკში უძრავი ქონების ოფისში ზის. ეს არის მეორე კითხვა, რომელზეც ის საუბრობს. მძღოლი მანქანაში ელოდება.
  
  
  - რაღაც არასწორია, - ვთქვი მე. „ჩვეულებრივ, ის გამოიყენებდა შესაძლებლობას სატელეფონო ზარის დასაკავშირებლად ამის შესახებ. თუ მხოლოდ…"
  
  
  "რა მოხდება, თუ N3?"
  
  
  - თუ მან უკვე არ იცოდა, რას გაიგებდა, როცა საელჩოს დაუკავშირდა, სერ. შეგიძლიათ ამიერიდან ჩვენი მანქანა მათ გვერდით შეინახოთ? მე აღარ მომწონს მთელი ეს წყობა." ჩემი გონება ჩემს სიტყვებს წინ მიიჩქაროდა, რადგან ყველაფერი თავის ადგილზე დადგა. "მე მაქვს განცდა, რომ ზუსტად იმას ვაკეთებთ, რაც მათ სურთ, რომ გავაკეთოთ."
  
  
  „ჩვენ უკვე ვრჩებით მათთან რაც შეიძლება ახლოს ისე, რომ ხელები მთლიანად არ მოვიშოროთ. მაგრამ მოითმინე, ნიკ - Communications მეუბნება, რომ ერთ დილას მანქანაში მყოფი ჩვენი ფარული ხალხი ეგონათ, რომ ისინი აუცილებლად მოკლეს. ისინი შერიმას ლიმუზინიდან სამგლოვიარო პროცესიას თანმხლებმა საპატრულო მანქანამ გაწყვიტა. როდესაც მათ საბოლოოდ შეძლეს მართვის გაგრძელება, ლიმუზინი აშკარად შეანელა, რადგან ის მხოლოდ რამდენიმე ბლოკის დაშორებით იყო. ეტყობა, ბედავი შესაძლოა ელოდა მათ დაჭერას“.
  
  
  ჰოკმა სხვა რამის თქმა დაიწყო, შემდეგ მთხოვა დავლოდებოდი, როცა მის კაბინეტში სხვა ტელეფონის რეკვა გავიგე. როცა ეს ბეჭედი ვიცანი, შემცივნებამ შემიპყრო - ორმაგი ბეჭედი. ვიცოდი, რომ ის მოდიოდა წითელი ტელეფონიდან, რომელიც ჰოუკის მარჯვენა იდაყვის მახლობლად მდებარეობდა და ის პირდაპირ იყო დაკავშირებული თეთრი სახლის ოვალურ კაბინეტთან. ერთ დღეს ჰოკთან ვიყავი, როცა დარეკა და მისმა ავტომატურმა პასუხმა - "დიახ, მისტერ პრეზიდენტო" - მითხრა, რომ მე დავრეკე ცხელ ხაზზე. მან არასოდეს დაადასტურა ეს იდეა
  
  
  
  
  
  
  შემეძლო მეთქვა, რომ ის გაღიზიანებული იყო საკუთარ თავზე იმის გამო, რომ ტელეფონს ასე უპასუხა ვინმესთან, ვინც ყურში იყო.
  
  
  მე ველოდი, რა უნდა ყოფილიყო მხოლოდ ხუთი წუთი, რომ ის დაბრუნდა ხაზზე, მაგრამ ეს საათები იყო. არ გამიგია, რა თქვა; წითელ ტელეფონს ჰქონდა სპეციალურად შექმნილი რუპორი, რომელიც ზღუდავდა სიტყვებს გადამცემისთვის. დარწმუნებული ვიყავი, რომ ხაზზე იყო სუპერ სკრამბლერიც.
  
  
  "N3?" ჰოუკი საბოლოოდ დამიბრუნდა ტელეფონზე.
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  "იცოდი ბეჭედი?" მას არასოდეს არაფერი გამომტოვებია, თუმცა როცა მის კაბინეტში ვიყავი იმ დღეს, როცა მან პრეზიდენტის ზარს უპასუხა, ვცდილობდი მეჩვენებინა, რომ არ გამიგია წითელ ტელეფონზე პასუხის გაცემა. თუმცა, მას აშკარად ახსოვდა ეს ინციდენტი.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - ვაღიარე მე.
  
  
  „სახელმწიფო მდივანი არის პრეზიდენტთან. მას ახლახან დაუკავშირდა ელჩი ადაბიანი, რომელიც მოქმედებდა შაჰ ჰასანის სპეციალური ბრძანებით. შეერთებული შტატების მთავრობას სთხოვეს გამოიყენოს ყველა საშუალება ყოფილი დედოფლის შერიმას დაუყოვნებლივ აღმოსაჩენად და მის სამეფო უმაღლესობასთან უშუალო კონტაქტში მისაყვანად. მდივანს სხვა გზა არ ჰქონდა, გარდა იმისა, რომ ეთქვა, რომ ჩვენ ვეცდებით ამის გაკეთებას დაუყოვნებლივ“.
  
  
  "რამდენ მალე" მაშინვე "?" Ვიკითხე.
  
  
  „მდივანმა გვიყიდა ცოტა დრო, N3, მაგრამ ამავდროულად დაგვაბრკოლა. მან უთხრა ელჩ ადაბიას, ეცნობებინა შაჰ ჰასანს, რომ შერიმა იმ საღამოს სადილზე თავის სახლში უნდა დაბრუნებულიყო, არა ალექსანდრიაში, არამედ ქალაქ ჯორჯთაუნში. მან უთხრა ელჩს, დაარწმუნა შაჰი, რომ შერიმა მას პირდაპირ დაუკავშირდა სახელმწიფო დეპარტამენტის რადიო ქსელის მეშვეობით. მას აქვს საერთაშორისო გადამცემი კავშირი მისი ქალაქის სახლიდან და მისი სახლიდან ალექსანდრიაში. ელჩმა აცნობა მდივანს, რომ მე ვესაუბრე მას, რომ შაჰი ექვსსაათიანი დროის სხვაობის მიუხედავად, რადიოსთან დაელოდებოდა“.
  
  
  "რამდენი დრო გვაქვს?"
  
  
  „მდივანმა თქვა, რომ შერიმა ლანჩზე დაახლოებით რვა საათზე უნდა ჩამოსულიყო. სიდი ჰასანში ღამის ორი საათი იქნება. და შეგიძლიათ დადოთ ფსონი, რომ შაჰი დაელოდება. ეს ნიშნავს, რომ ჩვენ გვაქვს დაახლოებით შვიდნახევარი საათი იმისათვის, რომ შერიმა დავბრუნდეთ უოტერგეიტში, ნიკ.
  
  
  მე ვკითხე ჰოკს, დაუკავშირდა თუ არა ის აგენტებს მანქანაში, რომელიც ფარავდა ქენდის და აბდულს და ჰკითხა მათ უძრავი ქონების ოფისის სახელი პოტომაკში, სადაც ლიმუზინი იყო გაჩერებული. მან თქვა, რომ ამ სახელს ერთი წუთით ამომცნობდა, შემდეგ მკითხა, რატომ მჭირდებოდა ეს სახელი.
  
  
  - მე მათ აქ დავაბრუნებ, - ვუთხარი მას. „მე დავურეკავ ქენდის და ვეტყვი, რომ საელჩო ეჭვობს, რომ შერიმას რაღაც დაემართა, ამიტომ აზრი არ აქვს, რომ ის აბდულთან ერთად იყოს. მე ვეტყვი, რომ არ აჩვენოს, რომ დავურეკე, მაგრამ უბრალოდ უთხარი, რომ დროა დაბრუნდეს; მან შეიძლება თქვას, რომ მას ასევე აწუხებს შერიმა მარტო ყოფნა ან მსგავსი რამ. მინდა ვნახო, რა მოხდება, როცა ისინი დაბრუნდებიან. რაღაც ჭირს ამ ყველაფერს, მაგრამ ვერ ვხვდები. ან იქნებ დავიღალე ამ სასტუმროს ნომერში ჯდომით და მგონია, რომ ამ გზით რაიმე ქმედების პროვოცირება შემიძლია. კარგად ხართ ბატონო?
  
  
  "შენ პასუხისმგებელი ხარ, N3," თქვა ჰოუკმა. "კიდევ რამე გჭირდება ჩემგან ახლა?"
  
  
  "არა, სერ. უბრალოდ უთხარით იმ საფარ მანქანას, რომ დარჩეს მათთან ახლოს და მინდა, რომ მათი ადგილმდებარეობის შესახებ ინფორმირებული ვიყო, როდესაც ისინი უბანში დაბრუნდებიან."
  
  
  ”მე ვთხოვ რადიოს ოთახს პირდაპირ დაგიკავშირდეთ ყოველ ათ წუთში, N3,” - თქვა ჰოუკმა. "მე უნდა წავიდე თეთრ სახლში. პრეზიდენტს სურს, რომ მე იქ ვიყო, როდესაც ის და სახელმწიფო მდივანი გადაწყვეტენ, რა უნდა გააკეთონ, თუ შერიმას არ ექნება დრო ჰასანთან სასაუბროდ“.
  
  
  მინდოდა მეთქვა, რომ ყველაფერს გავაკეთებდი, რომ ასეთი შესაძლებლობა არ გაჩენილიყო, მაგრამ უკვე ვიცოდი, რომ მან იცოდა ამის შესახებ.
  
  
  ჰოუკის გათიშვისთანავე, AX-ის რადიოოპერატორმა დაურეკა უძრავი ქონების სააგენტოს სახელს, სადაც ქენდი ატარებდა თავის ნაწილს. ნომერი ინფორმაციადან ავიღე და დავურეკე, გაოგნებული ქალბატონი, რომელმაც უპასუხა, ქალბატონი რაინდის შესახებ მკითხა. როცა კენდი ხაზზე დამინახა, რომ მე ვურეკავდი, ის კიდევ უფრო გაკვირვებული ჩანდა.
  
  
  "ნიკ, საიდან იცოდი სად მეპოვა?"
  
  
  ”ახსნის დრო არ არის, სილამაზე. ყველაფერს მოგვიანებით მოგიყვები. ახალი განვითარება მოხდა და მინდა, რაც შეიძლება მალე დაბრუნდეთ აქ."
  
  
  "რა მოხდა? შერიმაა? იპოვე? ის...
  
  
  მე შევაწყვეტინე მას და ვუთხარი: „არა, ეს არ არის შერიმა და ჩვენ ვერ ვიპოვეთ. მაგრამ ჩვენ მოვისმინეთ ჭორები, რომ შაჰ ჰასანი ცდილობს მასთან დაკავშირებას. რატომღაც, ჩვენ გვჯერა, რომ მას აცნობეს, რომ იგი წავიდა. ახლა არ უთხრათ აბდულს, რომ რაღაც იცით. უბრალოდ თქვით, რომ თქვენ გადაწყვიტეთ დაბრუნება; თქვენ, პირველ რიგში, შერიმაზე ღელავთ და რომ აგენტებს, რომლებსაც თქვენ ეწვიეთ, უკვე აქვთ საკმარისი სახლები, რათა შერიმას გადახედოს ისე, რომ არ წახვიდეთ.
  
  
  „იქნებ ის ჩქარობს ჩემთან დაბრუნებას, ნიკ? თუ ამას გავაკეთებ, მან შეიძლება იფიქროს, რომ რაღაც არასწორია. ”
  
  
  მის მსჯელობას აზრი ჰქონდა, ამიტომ ვურჩიე, არ დაეძალებინა პირდაპირ ქალაქში წასულიყო, არამედ მანქანით გაევლო.
  
  
  
  
  
  მიჰყევით ჩვენს თავდაპირველ გეგმას - გაჩერდით რამდენიმე მაღაზიასთან, თითქოს შერიმში რამდენიმე დავალების შესასრულებლად. ”მაგრამ დრო დაუთმეთ,” გავაფრთხილე მე, ”და ნუ მისცე აბდულს საელჩოში მისვლა, თუ შეგიძლია. წაიყვანეთ იგი თავის ოთახში, როდესაც დაბრუნდებით უოტერგეიტში.
  
  
  "სად ხარ ახლა, ნიკ?"
  
  
  ”დიახ, კენდი. ველოდები შენს დაბრუნებას.
  
  
  ქენდი შეჩერდა, შემდეგ ნელა ჰკითხა: „ნიკ, როგორ ფიქრობთ, აბდული შერიმას გაუჩინარებაში მონაწილეობდა? ამიტომ გინდა რომ დაბრუნდეს?
  
  
  „ამჟამად არ ვიცი რა ვიფიქრო. მაგრამ მე მირჩევნია ის მყავდეს, სადაც თვალი მოვავლე. უბრალოდ შეეცადეთ დაბრუნდეთ აქ რამდენიმე საათში, თუ ამას მოახერხებთ, ნუ იქნებით ამის შესახებ აშკარად.”
  
  
  „კარგი, ნიკ. Მალე გნახავ."
  
  
  ხუთი წუთის შემდეგ, რაც ტელეფონი დავდე და საწოლზე დავწექი, AX-ის რადიოოპერატორმა დარეკა და მითხრა, რომ ქენდი დატოვა უძრავი ქონების ოფისი პოტომაკში და რომ ლიმუზინი ვაშინგტონში ბრუნდებოდა.
  
  
  ”მათი ყოველი ნაბიჯის შესახებ ინფორმირებული გამაცანი”, - ვუთხარი მე სანამ გავთიშე.
  
  
  ათი წუთის შემდეგ ისევ ტელეფონმა დარეკა. მე შემატყობინეს, რომ საფარის მანქანა მიემგზავრებოდა სამხრეთით გზატკეცილზე 190 - მდინარის გზა - დაახლოებით ხუთასი იარდი შერიმას ლიმუზინის უკან და უახლოვდებოდა ჯონ ჯონ პარკვეის კვეთას. ეს იმას ნიშნავდა, რომ აბდული ოლქისკენ უფრო პირდაპირ მარშრუტზე მიდიოდა, ვიდრე ის და ქენდი მერილენდის ცხენოსნების ქვეყანაში მისასვლელად. ის აშკარად კითხულობდა რუკებს ჩვენი წინა ექსპედიციის შემდეგ.
  
  
  „დაავალეთ გადასაფარებელ მანქანას, რომ ისინი ყოველთვის მხედველობაში იყვნენ“, - ვუთხარი რადიოს ოპერატორს. „არ მაინტერესებს ისინი პირდაპირ უკანა ბამპერში შედიან, არ მინდა ამ მანქანის დაკარგვა“.
  
  
  - დიახ, ბატონო, - უპასუხა მან და სანამ ყურმილი გათიშა, გავიგე, როგორ დაიწყო ჩემი ბრძანებების გადაცემა ძლიერი AX გადამცემით.
  
  
  მისი შემდეგი მოხსენების სისწრაფემ გამაოცა. და მისი მოხსენება სულაც არ იყო გამამხნევებელი.
  
  
  „სუბიექტის მანქანა გაჩერდა ავტოგასამართ სადგურზე, რივერ როუდისა და Seven Locks Road-ის კვეთაზე“. ბარათს ვეძებე და მან განაგრძო: „Car C-მა იტყობინება, რომ მძღოლი გაჩერდა ბენზინგასამართ სადგურზე და მომსახურე ლიმუზინს ავსებს. მანქანა "C" გაჩერებულია, სადგურის თვალთახედვის მიღმა, და ერთი აგენტი წინ მიიწევს ფეხით, რათა თვალყური ადევნოს... შემიძლია თუ არა, რომ მისი ანგარიში მივიღო ხაზზე, ბატონო?
  
  
  - დადებითად, - ვუთხარი მას და დაახლოებით ათი წუთი დაველოდე, სანამ ფონზე რადიოს ხრაშუნა მოვისმინე ანგარიშით. რადიოოპერატორი ტელეფონს მიუბრუნდა სიტყვებით, რომლებმაც დაადასტურა ჩემი ერთ-ერთი ყველაზე საშინელი შიში: ქენდიმ ვერ შეაჩერა აბდული ტელეფონთან მისვლაში:
  
  
  ”C Car C-ის აგენტი იტყობინება, რომ ლიმუზინის მძღოლი მანქანაში დაბრუნებამდე რვა წუთით ადრე იმყოფებოდა ავტოგასამართ სადგურზე. ამ დროს აგენტმა მძღოლი სადგურზე ფასიანი ტელეფონზე დააკვირდა დამსწრისგან ცვლის მიღების შემდეგ. მინიმუმ ორი ზარი განხორციელდა მძღოლის და ერთი ქალი მგზავრის მიერ, მაგრამ აგენტი საკმარისად ახლოს არ იყო აკრეფილი ნომრების დასანახად. ლიმუზინი და მგზავრები ახლა სამხრეთით მიემგზავრებიან კაბინის ჯონ ბულვარზე... სულ ერთი წუთით, სერ. მე გავიგე სხვა გადმოცემა, მაგრამ მესიჯი ვერ გავარკვიე. AX-ის ოპერატორმა მალე მითხრა რა ხდებოდა:
  
  
  „სუბიექტის მანქანა შევიდა ჯორჯ ვაშინგტონის მემორიალის პარკში და კვლავ მოძრაობს სამხრეთით. მანქანა C ხუთ წუთში კვლავ მოახსენებს, თუ არ გინდათ, რომ დამიკავშირდეს, სერ.
  
  
  „არა. უბრალოდ შეატყობინეთ C მანქანას, რომ შეინარჩუნოთ ეს მოხსენების გრაფიკი.
  
  
  როცა გავთიშე, მაინტერესებდა, ვის დაუკავშირდა აბდული. ლოგიკური იყო, რომ მისი ერთ-ერთი ზარი იყო საელჩოში, რაც იმას ნიშნავდა, რომ მან ახლა იცოდა რა დაემართა შერიმას ადგილსამყოფელს - თუ მან უკვე არ იცოდა. მაგრამ კიდევ ვის დაურეკა?
  
  
  შემდეგი სამი შეტყობინება, ხუთწუთიანი ინტერვალით, იყო ჩვენი C მანქანიდან, რომელიც მხოლოდ მეუბნებოდა, რომ შერიმას ლიმუზინი აგრძელებდა მოძრაობას ჯორჯ ვაშინგტონის ბულვარზე მდებარე ტერიტორიაზე. როდესაც მე ვთხოვე რადიოს ოპერატორს მანქანის სიჩქარის შემოწმება, მან თხოვნა გაუგზავნა Car C-ს და მალევე შემატყობინა, რომ აბდული, როგორც ჩანს, ინარჩუნებდა იმავე 45-50 კმ/სთ სიჩქარეს, რასაც ინარჩუნებდა პოტომაკში და უკან მოძრაობისას. მე ვთხოვე ამ სიჩქარის დადასტურება და დარწმუნებული ვიყავი, რომ თავდაპირველი ინფორმაცია იყო სწორი.
  
  
  ამან კიდევ უფრო გააჩინა ეჭვი იმის შესახებ, თუ რა მიმართულებით შენდებოდა იგი. თუ აბდულს საელჩოდან აცნობებდნენ, რომ შერიმას შესაძლოა საფრთხე ემუქრებოდა, ის რაც შეიძლება მალე უნდა დაბრუნებულიყო ქალაქში. მე ძალიან მინდოდა, რომ ჰოუკი დაბრუნებულიყო თავის ოფისში, რათა შეემოწმებინა მისი კონტაქტები საელჩოში და დაედგინა, დარეკა თუ არა დაცვის მცველი. თუმცა, რადგან ჰოუკი არ დამიკავშირდა, ჩავთვალე, რომ ის ჯერ კიდევ თეთრ სახლში იყო. ეს ფაქტი რადიოოპერატორმა AX-მა თავის მორიგი რეპორტაჟში დამიდასტურა.
  
  
  "გსურთ Communications-მა გამოაქვეყნოს გადაუდებელი ზარი თავის პეიჯერზე?" - იკითხა რადიოოპერატორმა.
  
  
  - არა, ეს არ იქნება საჭირო, - ვუთხარი მას და დავინახე, რომ ჰოუკის პატარა მილი მოულოდნელად ზუზუნებდა.
  
  
  
  
  
  თუმცა, ახლავე სასარგებლო იქნებოდა იმის ცოდნა, შეეძლო თუ არა ჩვენს მიწისქვეშა კონტაქტებს შერიმას გაუჩინარება. როგორც ოპერაციაზე პასუხისმგებელ აგენტს, მე მქონდა უფლება დაკავშირებოდა ჰოუკის აღმასრულებელ ოფისს და მეთხოვა ნებისმიერი საველე ანგარიშის სტატუსი, მაგრამ გადავწყვიტე, რომ დაველოდო სანამ მოხუცი შტაბ-ბინაში დაბრუნდებოდა. ყოველ შემთხვევაში, დარწმუნებული ვიყავი, რომ მან გასცა ბრძანება, რომ მე ინფორმირებულიყო ყველა მნიშვნელოვანი კომუნიკაცია, რომელიც ეხება საქმეს.
  
  
  ჩემს რუკაზე შერიმას მანქანას თვალყური ადევნე, სანამ მოხსენებები გადამეცა, თვალყურს ვადევნებდი მის შესვლას Canal Road-ზე და მივხვდი, რომ ის დაბრუნდა ამ მხარეში. ვინაიდან ვვარაუდობდი, რომ აბდულმა იცოდა, რომ შერიმას რაღაც ჭირდა, ველოდი, რომ ის და კენდი სასტუმროში მალე დაბრუნდნენ. ვერაფერს შეაწყვეტინებდა მას, თუ გრძნობდა, რომ „მის უმაღლესობას“ საფრთხე ემუქრებოდა.
  
  
  მისი ბოლო მოხსენებიდან სულ რაღაც ორი წუთის შემდეგ, AX-ის რადიოოპერატორი დაბრუნდა ჩემთან ტელეფონზე. ”ბატონო, მოხდა რაღაც, რაც, ვფიქრობ, თქვენ უნდა იცოდეთ. C მანქანამ ადრე დაიწყო გადაცემა, რათა ეთქვა, რომ ლიმუზინი, რომელსაც მიჰყვებოდა, მნიშვნელოვნად შენელდა. შემდეგ C მანქანამ მოულოდნელად დაკარგა კონტაქტი და მე ვერ შევძელი მისი ხელახლა აყვანა.
  
  
  "განაგრძეთ ცდა", ვუბრძანე მე. "მე დავრჩები კონტაქტზე."
  
  
  უსასრულოდ მესმოდა, როგორ რეკავდა C მანქანის ტელეფონის ნომრები. მას არ სჭირდებოდა დამერეკა, რომ მეთქვა, რომ პასუხი არ მიიღო. შემდეგ, მოულოდნელად, ტელეფონზე, გავიგე რაღაც შეტყობინება, რომელიც შევიდა რადიოს ოთახში და დავიწყე იმედი, რომ მანქანა C შესაძლოა გადაცემის გაჩერების ზონაში ყოფილიყო. ისინი სწრაფად დამარცხდნენ, როდესაც რადიოოპერატორი დაბრუნდა ხაზზე:
  
  
  „ბატონო, მეშინია, რომ გაგიჭირდეთ. მონიტორინგმა ახლახან დაიჭირა სროლა ქვეყნის პოლიციისგან, რომელიც უბრძანა საპატრულო კრეისერებს გამოიკვლიონ უბედური შემთხვევა Canal Road-ზე იმ მხარეში, სადაც ჩვენი მანქანა ბოლოს ჩამოვიდა C.-ის რაიონში. გაქვთ რაიმე შეკვეთა? »
  
  
  "დიახ. გამოდით ხაზიდან და სთხოვეთ დამკვირვებელს, რომ პირდაპირ დამირეკოს. მსურს ვიცოდე, რომ ოლქის პოლიციამ უნდა თქვას ამ ზარის შესახებ რადიოოპერატორი საკმარისად გამჭრიახი იყო, რომ მაშინვე გაწყვიტა კავშირი ჩემს მითითებებს არ უპასუხა."
  
  
  ოთხმოცდაათი წამის შემდეგ ჩემმა ტელეფონმა ისევ დარეკა - უოტერგეიტის გადამრთველმა უნდა იფიქრა, რომ ამდენი ზარით ფსონებს ვუკვეთავდი ჩემი ოთახის გარეთ. AX-ის მონიტორინგის განყოფილებაში დამკვირვებელმა დაიწყო მოხსენება, რაც მათ გაიგეს ქვეყნის პოლიციის ხმის მოსმენით. სიახლე არ იყო კარგი. საგრაფო კრეისერი გამოჩნდა მდებარეობის მახლობლად Canal Road-ზე და სწრაფად მივიდა ადგილზე. შტაბში პირველადი შეტყობინება იყო, რომ მანქანა დაეჯახა და ცეცხლი გაუჩნდა და საჭირო იყო სასწრაფო დახმარების მანქანა.
  
  
  - ერთი წუთით, ბატონო, - თქვა ჩემმა ახალმა თანამოსაუბრემ და მე ისევ გავიგონე ჯვარედინი საუბარი რადიოს ფონზე. ის მალევე დაუბრუნდა ხაზს განახლებით. - ცუდად გამოიყურება, სერ, - თქვა მან. „DP კრეისერმა უბრალოდ მოითხოვა, რომ მკვლელობა ტელეფონზე ეპასუხა და ყველა ხელმისაწვდომი სათადარიგო მანქანა გაეგზავნა. ჯარისკაცმა, რომელმაც დარეკა, თქვა, რომ მეორე კრეისერი მოვიდა და ცეცხლის ჩაქრობას ცდილობდნენ, მაგრამ მათ ასევე სჭირდებოდათ სახანძრო მანქანა. გარდა ამისა, მისი თქმით, არსებობს მტკიცებულება ავტომატური იარაღის სროლის შესახებ“.
  
  
  „არ არსებობს მითითება, რომ შემთხვევის ადგილზე მეორე მანქანაა - ლიმუზინი? Ვიკითხე.
  
  
  "ჯერ არაფერი. მოიცადეთ, აქ არის კიდევ ერთი... კრეისერი იტყობინება სამი გარდაცვლილი, სერ. ჩვენ სამი კაცი გვყავდა იმ C მანქანაში; როგორც ჩანს, მათ იყიდეს."
  
  
  მე დავავალე მას გადაეგზავნა შეტყობინება ჩვენს რადიოს ოთახში, რათა შემთხვევის ადგილზე გაეგზავნა უახლოესი ხელმისაწვდომი AX დანადგარი. „მინდა რაც შეიძლება სწრაფად მოხდეს მომხდარის სრული შეჯამება. ვიღაცას უნდა ენახა, თორემ რაიონული პოლიცია ასე სწრაფად ვერ მიხვდებოდა. როცა ჩემი შეკვეთების გადმოცემის შემდეგ ხაზზე დაბრუნდა, კიდევ ერთი რამ მქონდა მისთვის: „აიღე კიდევ ერთი ტელეფონი და გაარკვიე, დაბრუნდა თუ არა მოხუცი... არა, კიდევ უკეთესი, ჩართე სასწრაფოს სიგნალი მის ტელეფონზე. ხმის სიგნალი. მინდა აქ რაც შეიძლება მალე დამიკავშირდეს. ახლავე ტელეფონზე დავალ, რომ დამირეკოს.
  
  
  როგორც კი გავთიშე ისევ დარეკა ტელეფონმა. ტელეფონი ავიღე და ვკითხე: „გსმენიათ, ბატონო?“
  
  
  ხმა, რომელმაც უპასუხა, არ იყო ჰოკი.
  
  
  "ნიკ? მე ვარ, ქენდი."
  
  
  გაოგნებულმა კინაღამ ვიყვირე: "სად ხარ?" მასზე.
  
  
  ”პატარა ბუტიკში ვისკონსინის გამზირზე, ჯორჯთაუნში”, - თქვა მან. "Რატომ? რა მოხდა?"
  
  
  "სად არის აბდული?" - მოვითხოვე და დრო გამოვყავი ახსნისთვის.
  
  
  ”დაჯექი მანქანის წინ. რატომ, ნიკ? Რა მოხდა?"
  
  
  "დარწმუნებული ხარ, რომ ის იქ არის?"
  
  
  ”რა თქმა უნდა, დარწმუნებული ვარ. ახლა მას ფანჯრიდან ვუყურებ. ნიკ, გთხოვ მითხარი რისი ბრალია. მე ისე მოვიქეცი, როგორც შენ მითხარი და ვთხოვე, აქ გაჩერებულიყო, სავარაუდოდ, რომ შემეძლო აეღო ის სვიტერი, რომელიც შერიმამ წუხელ ფანჯარაში დაინახა და მეთქვა, რომ სურდა. ეს არასწორი იყო? თქვენ თქვით, რომ მის სასტუმროში დაბრუნებას გადადებდი, სანამ მე არ შევძლებდი.
  
  
  დარწმუნებული ვიყავი, რომ ჰოუკი ამ დროისთვის ჩემთან დაკავშირებას ცდილობდა, მაგრამ ქენდისგან რაღაც უნდა მცოდნოდა. – ძვირფასო, ახლავე არ მკითხო, საიდან ვიცი, მაგრამ შენ და აბდული გადაწყვიტეთ
  
  
  
  
  
  ბენზინგასამართ სადგურზე და მან რამდენიმე სატელეფონო ზარი განახორციელა. იცი ვინ? »
  
  
  მან დაიწყო კითხვა, საიდან ვიცოდი გზისპირა გაჩერების შესახებ, მაგრამ მე შევაწყვეტინე და მკაცრად ვუთხარი: „ახლა არა, ქენდი. უბრალოდ მითხარი, იცი ვის დაურეკა? »
  
  
  „არა, ნიკ. სადგურში არ შევსულვარ. ვცდილობდი შემეკავებინა იქ გაჩერება, მაგრამ ის ამტკიცებდა, რომ გაზი გვჭირდებოდა და...
  
  
  „იცით, მსურს ყველაფრის მოსმენა, მაგრამ ახლა უნდა გავთიშო. უბრალოდ მომეცი სიკეთე და გაატარე აბდული დაკავებული რაც შეიძლება დიდხანს. დაპირება? »
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან განაწყენებულმა, რადგან მე ვაშორებდი იმას, რაც მისი მხრიდან კარგ ძალისხმევას ჰგავდა. - მხოლოდ ერთი მითხარი, - განაგრძო მან, - არის რამე შერიმის შესახებ?
  
  
  „არა. მაგრამ არ ინერვიულო. ახლა უნდა გავთიშო." გავიგე მისი რაღაცის თქმა, როცა ღილაკს ვაჭერდი, რომელმაც გათიშული იყო, მაგრამ იმ მომენტში არ მაინტერესებდა რა იყო. და ტელეფონმა მაშინვე ისევ დარეკა. ამჯერად დაველოდე, სანამ დავრწმუნდი, რომ ხმა, რომელიც გამოეხმაურა ჩემს მისალმებას, იყო ჰოუკის, სანამ ვკითხავდი: „გსმენიათ რა მოხდა, სერ?“
  
  
  "დიახ. ახლახანს შევდიოდი ოფისში, როცა ჩემმა პეიჯერმა დარეკა. ვცადე შენთან დარეკვა, მაგრამ შენი ხაზი დაკავებული იყო." ეს უკანასკნელი თითქმის საყვედური იყო.
  
  
  - ვგრძნობ, რომ მთელი ცხოვრება ამ ტელეფონთან გავატარე, - ვუთხარი მწარედ, - მაშინ როცა სხვა ადამიანები მოკლეს. შემდეგ დავიწყე იმის ახსნა, თუ რა ვიცოდი ქენდის პოტომაკში მოგზაურობისა და მოვლენების შესახებ, რაც მას მოჰყვა მას შემდეგ, რაც მას იქ დავუკავშირდი და მოვაწყე მისი და აბდულის ქალაქში დაბრუნება. ”დარწმუნებული ვარ, მისი ზარები იყო დაკავშირებული იმასთან, რაც მოგვიანებით მოხდა Canal Road-ზე,” - ვთქვი მე და დავასრულე ჩემი მოხსენება.
  
  
  - ალბათ მართალი ხარ, - დაეთანხმა ჰოკი. "ნება მომეცით გითხრათ, რა გავიგე იმ რამდენიმე წუთში, როცა დავბრუნდი..."
  
  
  ჯერ ერთი, აშკარა იყო, რომ ჩვენი სამი მამაკაცი გარდაცვლილი იყო. ჰოუკი დაუკავშირდა თავის კონტაქტს ქვეყნის პოლიციაში და რამდენიმე ნაჩქარევი რადიო შეკითხვისა და ადგილზე მყოფი ოფიცრების პასუხის შემდეგ, გაირკვა, რომ მანქანა ჩვენი იყო და რომ ცხედრები ან მასში იყო ან საკმარისად ახლოს იყო მგზავრებისთვის. . ”და ის არ ჩამოვარდა,” განაგრძო ჰოუკმა. „თავდაპირველი მოხსენება არასწორი იყო. აფეთქდა - უფრო სწორად, ქვემოდან ყუმბარა ჩააგდეს და აფეთქდა, თხრილში ჩააგდო. შემდეგ, იმ კაცის თქმით, რომელმაც თავდაპირველად შეატყობინა ინციდენტი - ის არის ბუქსირების ოპერატორი, რომელსაც აქვს რადიო თავის სატვირთო მანქანაში, რის გამოც პოლიციამ ეს სიტყვა ასე სწრაფად გაიგო - VW კემპერის გვერდით დადგა ცეცხლმოკიდებული C მანქანის გვერდით. გამოვიდა ბანაკიდან და ცეცხლსასროლი იარაღიდან ესროლა ნანგრევებს"
  
  
  "მიმზიდველის ოპერატორმა მიიღო ლიცენზიის ნომერი ბანაკისთვის?"
  
  
  მოწმე ზედმეტად გაოგნებული იყო ძალადობის მოულოდნელმა აფეთქებამ და ვერ შეამჩნია VW-ის სანომრე ნიშანი, უთხრეს ჰოუკს, მაგრამ შეძლო ჩასაფრებული მანქანის საკმაოდ კარგი აღწერა. ავტოფარეხში მუშაობდა, ის იცნობდა მანქანებისა და სატვირთო მანქანების უმეტესობას და მის მიერ მოწოდებული ინფორმაცია უკვე განთავსებული იყო გენერალურ ბიულეტენში ქვეყნის და მის გარშემო. საგზაო ბლოკები დაიდგა ვაშინგტონის გარეთ ყველა ხიდსა და მთავარ გზატკეცილზე, ხოლო მერილენდისა და ვირჯინიის მიმდებარე შტატის პოლიცია მუდმივ აკონტროლებდა ყველა ძირითად გზას და აგზავნიდა კრეისერებს ნაკლებად გამოყენებულ გზებზე.
  
  
  მე არ მქონდა დრო, რომ ჰოუკს მეთქვა ჯორჯთაუნიდან კენდის ზარის შესახებ და როცა გავაკეთე, მისი დასკვნა იგივე იყო, რაც ჩემი. ”ის იცავს რუტინას,” დაეთანხმა ჰოკი, ”ასე რომ, არ ჩანს, რომ მას რაიმე კავშირი ჰქონდა ჩვენს C მანქანაზე თავდასხმის ორგანიზებასთან, მან, ალბათ, არ იცის, რომ ერთ-ერთი ჩვენი ადამიანი, რომელიც მას მიჰყვებოდა, წავიდა წინ და უყურებდა როგორ რეკავს იმ სერვის სადგურზე. რამდენადაც მან იცის, C მანქანა უბრალოდ მხედველობიდან გაჩერდა და დაელოდა მის დაბრუნებას გზატკეცილზე."
  
  
  რაღაცამ, რაც ჰოუკმა თქვა, გამიელვა გონებაში, მაგრამ დრო არ მქონდა ამაზე ფოკუსირება, რადგან მან რაღაც მითითებები მომცა. "დარჩი შენს ოთახში, ნიკ, სანამ მე კოორდინაციას ვუწევ ნადირობას ამ ფოლკსვაგენზე." მინდა შემეძლოს დაგიკავშირდე, როცა აღმოაჩენენ, მერე მექნება სამსახური შენთან“. მისი თქმით, ეჭვი არ მეპარებოდა იმის შესახებ, თუ როგორი იქნებოდა ეს სამუშაო მკვლელების იდენტიფიცირების შემდეგ. „და მე მინდა დაელოდოთ, სანამ მისის რაინდი და ის მცველი აბდულ ბედავი დაბრუნდებიან სასტუმროში. თუ ის თავის შაბლონს იცავდა, შერიმას ბინაში ავიდოდა, რათა ენახა, როგორ იყო იგი.
  
  
  - მე აქ ვიქნები, სერ, - დავრწმუნდი, როდესაც ჩვენი საუბარი დასრულდა.
  
  
  როდესაც ჰოუკმა აიღო კომუნიკაციების კონტროლი, ველოდი, რომ ჩემი ტელეფონი ცოტა ხნით სტაციონარული იქნებოდა, მაგრამ ვცდებოდი. თითქმის მყისიერად ისევ დარეკა და როცა ვუპასუხე, გამრეკელმა თავი ჯორჯთაუნის ბუტიკის კლერკად წარადგინა - სახელი, რომელიც რაღაც ეშმაკურად ჟღერდა.
  
  
  "ბატონო კარტერ, მე ვცადე დარეკვა, მაგრამ თქვენი ხაზი დაკავებული იყო", - თქვა მან, "ერთმა ქალმა მომცა დაპირება, რომ დაგირეკავდით და მესიჯი გაიქცა". დრო არ მაქვს ჩემს თავს დავურეკო.
  
  
  "Რა მოხდა
  
  
  
  
  
  
  ელექტრონული შეტყობინება? ”ვკითხე, ვიცოდი, ვინ უნდა იყოს ეს ქალბატონი.
  
  
  „უბრალოდ მითხრა, რომ მეთქვა, რომ კენდიმ თქვა, დაგირეკავ და გეუბნები ვიღაცამ - უბრალოდ სახელი არ მახსოვს, ისე ჩქარობდა, რომ ვერ დავიჭირე - მაინც ვიღაც წავიდა და მიდიოდა. შეეცადო გაჰყვე მას და ის მოგვიანებით დაგირეკავს. ეს არაფერს ნიშნავს თქვენთვის, მისტერ კარტერ?
  
  
  - რა თქმა უნდა, - ვუთხარი მას. "ეს ბევრს ნიშნავს. შემთხვევით დაინახე სად წავიდა?"
  
  
  „არა, არ ვიცოდი. ყველაფერი ისე სწრაფად მოხდა, რომ გახედვა არც მიფიქრია. მან უბრალოდ აიღო ფანქარი დახლიდან აქ, რეესტრში, დაწერა თქვენი სახელი და ტელეფონის ნომერი, მომცა ოცი დოლარიანი კუპიურა და წავიდა."
  
  
  - დიდი მადლობა, - ვუთხარი მე, კიდევ ერთხელ ვკითხე მისი სახელი და მისამართი და ჩავწერე. ”ერთ დღეში თქვენ მიიღებთ ფოსტით კიდევ ოცი დოლარს.”
  
  
  მან დაჟინებით მოითხოვა, რომ ეს არ იყო საჭირო და შემდეგ მთხოვა ხაზის გატარება. მე გავიგე, როგორ ესაუბრებოდა ის ვიღაცას, სანამ ტელეფონს მიბრუნებდა და მითხრა: „მისტერ კარტერი, ერთ-ერთი გოგონა, რომელიც აქ მუშაობს, უყურებდა ქალბატონს მაღაზიიდან გასვლისას. ამბობს, რომ დაინახა, როგორ ჩაჯდა ტაქსიში და ის სწრაფად აფრინდა“.
  
  
  კიდევ ერთხელ გადავუხადე მადლობა, შემდეგ გავთიშე და დავურეკე ჰოკს, რათა გაეცნობებინა უახლესი ცვლილებების შესახებ. მან გადაწყვიტა, სთხოვა ქვეყნის პოლიციას რადიოში ყველა მანქანა შერიმას ლიმუზინის დასაკვირვებლად. მე ვურჩიე, თუ მანქანა დაფიქსირდა, არ გაჩერდეთ, მაგრამ შეეცადეთ იყოთ მეთვალყურეობის ქვეშ, სანამ არ გაჩერდება. მან გასცა ბრძანება და შემდეგ თქვა: "რას ფიქრობ ამაზე, N3?"
  
  
  „ვფიქრობ, აბდულს უნდა ენახა კენდი, რომელიც რეკავდა იმ ბუტიკიდან და მიხვდა, რომ მისი გეგმები უნდა შეცვლილიყო. მან უნდა იცოდეს, რომ ის ვიღაცას ეხმარება შერიმას გაუჩინარების დამალვაში და ალბათ ფიქრობს, რომ ეს მე ვარ. ანუ თუ მას რაიმე კავშირი ჰქონდა მის გატაცებასთან.
  
  
  და მისი ამ გზით აღზევება აშკარაა. ვხვდები, რომ ის ალბათ მიდის იქ, სადაც შერიმა უჭირავთ. თუ ის ჯერ კიდევ ცოცხალია. იმედი მაქვს, რაიონული პოლიცია მალე დაიჭერს. რაიმე ინფორმაცია VW კემპერის შესახებ? »
  
  
  - ჯერ არაფერი, - სევდიანად თქვა ჰოუკმა. „თუ რამე გავიგე, დაგირეკავ. ნებისმიერ შემთხვევაში, მის რაინდის დარეკვის შემთხვევაში, იქ მოგიწევთ ლოდინი.
  
  
  - ვიცი, - ვუთხარი შავბნელად და თავი ნებაყოფლობით ვგრძნობდი ჩემს ოთახში სამუდამოდ ლოდინს. ”უბრალოდ, იმედი მაქვს, რომ ის არ შეეცდება დეტექტივის როლს და ძალიან ახლოს მიუახლოვდება მას. ვფიქრობ, უსაფრთხოა ვივარაუდოთ, რომ ის ჯერ კიდევ სადღაც მის კვალზეა. რომ დაკარგა, თვითონ დამიკავშირდებოდა“.
  
  
  მიუხედავად იმისა, რომ ახლახან დამეწყო გაღიზიანება ჩემი ტელეფონის გამუდმებით რეკვით, ახლა იმედი მქონდა, რომ ჰოუკის გათიშვის შემდეგ ისევ დარეკავდა. ეს არ მომხდარა და მე ვიჯექი და ვუყურებდი წამებს, რომლებიც ერთი შეხედვით გაუთავებელ წუთებად იქცევა, ვიცოდი, რომ როგორც კი ისინი საათებად იქცევიან, მალე მოვა დრო, როცა შერიმა სახელმწიფო მდივნის სახლში უნდა დავპატიჟო რადიო საუბარში. შაჰ. ჰასან. და იმის ცოდნაც, რომ თუ ჩვენ არ მივაღწევთ ამ თარიღს, მთელი მსოფლიო შეიძლება დაიწყოს აფეთქებების შედეგად დაშლა, რომელიც გავრცელდება ახლო აღმოსავლეთიდან კოსმოსის გარე მონაკვეთებამდე.
  
  
  იმ დროისთვის, როცა ქენდიმ დარეკა მხოლოდ ოთხის შემდეგ, მე მოკლედ ვიწექი უოტერგეიტის აყვავებულ ხალიჩიდან. ამ ხნის განმავლობაში ჰოკმა ორჯერ დარეკა დამთრგუნველი ინფორმაციით, რომ არც მკვლელების ბანაკი და არც შერიმას ლიმუზინი და მძღოლი არ იპოვეს. მე მესმოდა, რომ ლიმუზინის პოვნა ძნელი იქნებოდა ვაშინგტონში ათასობით საჯარო და კერძო მოქალაქეს შორის, მაგრამ ბანაკი უფრო ადვილი უნდა ყოფილიყო, სადმე რომ არ ყოფილიყო დამალული, სანამ ბიულეტენი პოლიციის ბადეს მოხვდებოდა.
  
  
  ქენდის სიტყვებმა წყალივით ამოიფრქვევა დამტვრეული კაშხლიდან; არც კი დაელოდა ჩემს კითხვებზე პასუხის გაცემას:
  
  
  „ნიკ, ეს კენდია. Მიიღე ჩემი შეტყობინება? აბდული წავიდა, მე ტაქსი ავიღე და გავყევი. ყველგან ვიყავით. თხუთმეტი დოლარი დამიჯდა, რადგან ტაქსის მძღოლმა თქვა, რომ ეს არ უნდა გაეკეთებინა. ყოველ შემთხვევაში, აბდულმა გააჩერა ადაბიის საელჩოდან დაახლოებით ერთ კვარტალში და ცოტა ხანს იჯდა იქ, შემდეგ გამოვიდა მამაკაცი, რომელსაც ვერ ვიცნობდი, ჩაჯდა თავის მანქანაში და წავიდნენ. მე მათ გავყევი და ისინი ცოტა ხანს წრეზე დადიოდნენ და მერე...
  
  
  "კანფეტები!" ბოლოს მოვახერხე ახსნა-განმარტებების ნაკადი გამერღვევა, როცა სუნთქვის შესაჩერებლად გაჩერდა. "Სად ხარ ახლა?"
  
  
  "სენტ ჯონის კოლეჯში", - მიპასუხა მან შემთხვევით და შემდეგ, როდესაც სახელი უნდობლად გავიმეორე, მან განაგრძო: "მე აქ ტელეფონის გამოსაყენებლად მოვედი. ისინი ძალიან კეთილგანწყობილნი იყვნენ და მომცეს საშუალება გამომეყენებინა გადახდის გარეშე, მას შემდეგ რაც ვთქვი, რომ სასწრაფო იყო. ქალბატონმა თქვა...
  
  
  როდესაც მე კვლავ ვიყვირე "კანდი" და მოვითხოვე, მეთქვა სად იყო აბდული, ის კვლავ განაწყენდა და თქვა: "ნიკ, სწორედ ამის თქმას ვცდილობდი შენთვის. ის არის ერთ კვარტალში, სამხედრო გზაზე, სახლში. მისი თქმით, შერიმას დაცვამ ლიმუზინი პირდაპირ სახლის უკან გარაჟისკენ წაიყვანა. „მე ის დავინახე, რადგან ტაქსის მძღოლმა ძალიან ნელა ჩაიარა, როცა დაინახა აბდული, რომელიც სავალი ნაწილისკენ იყო გადაბრუნებული. ვთხოვე, მეორე კუთხეში გამეშვა
  
  
  
  
  
  
  იუტას გამზირზე, შემდეგ სახლს გავუყევი, მაგრამ ვფიქრობ, ის და საელჩოს კაცი უკვე შიგნით შევიდნენ.
  
  
  "ნიკ, როგორ ფიქრობ, შერიმა შეიძლება იქ იყოს?"
  
  
  ”ზუსტად ეს მინდა ვიცოდე,” ვუთხარი მას და მისამართი სამხედრო გზაზე ვკითხე.
  
  
  მან მომცა და შემდეგ მითხრა: "ნიკ, შენ თვითონ გამოდიხარ თუ პოლიციას აპირებ?" როცა ვუთხარი, რომ წავალ, როგორც კი დაბლა ჩავიდოდი და ტაქსიში ჩავჯდებოდი, მან თქვა: „კარგია. შერიმა შეიძლება შერცხვენილი იყოს, თუ პოლიცია მოვა და აურზაური იქნება.
  
  
  გამეცინა, სიტუაცია ასე სერიოზული რომ არ ყოფილიყო; რამდენიმე საათით ადრე ქენდი ჯარში, საზღვაო ფლოტსა და ნებისმიერ სხვას ეძახდა შერიმას პოვნაში, მაგრამ როდესაც გაირკვა, რომ შესაძლოა ყოფილი დედოფალი იპოვონ, ის ზრუნავდა მეგობრისა და დამსაქმებლის რეპუტაციის დაცვაზე. .
  
  
  "ნუ ინერვიულებ", ვუთხარი მას. „ვეცდები შერიმას სახელი გაზეთებიდან არ გამოვიჩინო. ახლა სკოლაში დამელოდე. ისევ რა ქვია? სენტ ჯონის კოლეჯი...“ მე დავაიგნორე მისი პროტესტი იმის გამო, რომ უნდოდა, აეყვანა და ჩემთან სახლში წამეყვანა, ნაცვლად იმისა, რომ დაჟინებით მოვითხოვე: „მოექეცი, როგორც მე ვამბობ. არ ვიცი, რას აპირებენ აბდული და მისი მეგობარი, მაგრამ შეიძლება უბედურება იყოს და არ მინდა, რომ დაშავდე“. აჯობებდა, მან ჯერ არ იცოდა, რამდენი კაცი მოკვდა იმ დღეს და რომ მეტი მოჰყვებოდა. „როგორც კი შევძლებ შენთან მოვალ. ახლა ჩემი დაწყების დროა." მე გავთიშე, სანამ ის მეტ კამათს შეძლებდა.
  
  
  აფრენამდე ისევ დამჭირდა დარეკვა. ჰოკმა მომისმინა, როცა მე ვუთხარი, რაც ქენდიმ უთხრა, შემდეგ თქვა: „ადამიანი, რომელიც საელჩოში აიყვანა, შეიძლება იყოს ხმალი, N3“. როცა დავთანხმდი, მან განაგრძო: „და მე ვიცანი ეს მისამართი სამხედრო გზაზე. ეს არის ის, რასაც CIA ზოგჯერ იყენებს როგორც "უსაფრთხო თავშესაფარს". მე მეგონა, რომ ჩვენ მხოლოდ CIA-ს გარდა ვიცოდით ამის შესახებ, მაგრამ, როგორც ჩანს, მტერსაც აქვს საკმაოდ კარგი სადაზვერვო წყაროები. გესმის, რას აპირებს ხმალი, ნიკ?
  
  
  ”აი, სადაც ვერცხლის ფალკონს მკვდარი იპოვიან”, - ვთქვი მე. „და იქნება უამრავი მტკიცებულება იმისა, რომ იგი მუშაობდა CIA-ში და მოკლეს, როცა დაემუქრა ადაბში თავისი ყოფილი დამსაქმებლის შეთქმულების გამხელით. მაგრამ განა CIA მუდმივად არ ინახავს ვინმეს საკუთარ შენობაში? »
  
  
  "Ასე ვფიქრობ. მაგრამ ხმალი არ ერიდება ყველას მოკვლას, ვინც მის გეგმებს აბრკოლებს. და თუ, როგორც მისის რაინდი ამბობს, ის და ის ბედავი პირდაპირ სახლში შევიდნენ, ალბათ უკვე ჩაიდინეს მკვლელობა.
  
  
  - გზაში ვარ, ბატონო, - ვუთხარი მას. სანამ ვსაუბრობდით, მე გადავამოწმე რუკა და ვივარაუდე, რომ სამხედრო გზაზე მისამართამდე ოცდახუთი წუთი დამჭირდებოდა. ჰოუკმა თქვა, რომ რაც შეიძლება მალე გამომიგზავნის სარეზერვო გუნდს. ადგილობრივი აგენტების უმეტესობა მინდორზე იყო გამოსული, ცდილობდნენ თვალყური ადევნონ VW ბანაკს და მის მომაკვდინებელ ეკიპაჟს, მაგრამ მან თქვა, რომ სასწრაფოდ გამომიგზავნის გუნდს ჩემს დასახმარებლად. თუმცა, ვიცოდი, რომ ეს იყო მკვლელი ოსტატის დავალება და ვთხოვე, დაევალებინა თავის კაცებს თავი შეეკავებინათ, თუ ის აბსოლუტურად დარწმუნებული არ იყო, რომ დახმარება მჭირდებოდა.
  
  
  მან მითხრა, რომ აუცილებელ ბრძანებებს გასცემდა, მერე წარმატებები უსურვა - რასაც ჩვეულებრივ არ აკეთებდა - და დაასრულა ზარი.
   თავი 10
  
  
  
  
  როცა ოთახიდან გავედი, რაღაც ძლიერმა ზურგში ჩამიკრა და ცივმა, თანაბარმა ხმამ რბილად მითხრა: „მოდით, სერვისის ლიფტით ჩამოვიდეთ, მისტერ კარტერ... არა, არ შემობრუნდეთ“. ბრძანება ხერხემალზე მორიგი დარტყმით შესრულდა. ”ეს არის .357 მაგნუმი და თუ მომიწევდა ჩახმახის დაძვრა იქ, სადაც ის მიუთითებდა, შენი ხერხემლის უმეტესი ნაწილი კუჭიდან გამოვა... ასე ჯობია, უბრალოდ გააგრძელე დერეფანი ლიფტისკენ და აუცილებლად ხელები პირდაპირ გვერდებზე დაიჭირე“.
  
  
  მე არ მქონდა საშუალება გამეფრთხილებინა ოპერატორი, როცა მან მომსახურე ლიფტის კარი გააღო. ბლექჯეკმა მაშინვე დაარტყა მას მანქანის იატაკზე. მანამდე ვიგრძენი, რომ ზურგზე წნეხი შემსუბუქდა და ოპერატორის დალურჯებულ შუბლს რომ შევხედე, მივხვდი, რომ ჩემმა დამპყრობელმა მაგნუმი მარცხენა ხელზე გადართო, მარჯვენა კი თავისუფლად დაუტოვა მამაკაცს დაარტყა. .
  
  
  ბრძანების შემდეგ, ლიფტის ოპერატორი ჩავათრიე უახლოეს თეთრეულის კარადაში და კარი მივაჯახუნე, იმ იმედით, რომ დროულად იპოვნიდნენ სამედიცინო დახმარებას. ამ ქმედებამ მომცა საშუალება მენახა, როცა ვმუშაობდი, მამაკაცი, რომელსაც ხელში დიდი იარაღი ეჭირა. ეს იყო სხვა არაბი, უფრო დაბალი და ძლიერი, ვიდრე ის, ვინც აივანზე მოკვდა ჩემი დანა ყელში. მან ხელახლა გადართო იარაღი იმდენ ხანს, რომ აიღო დიასახლისის თეთრეულის კარადის გასაღები, რომელიც საბედნიეროდ მისი მიზნებისთვის - ან შესაძლოა შეთანხმებით - თეთრეულის კარადის საკეტში დარჩა. ის იყო ტყავის წვენის მცოდნე. დარტყმამ გატეხა გასაღები საკეტში, რაც უზრუნველყოფდა, რომ მისი დატეხილი შიგთავსის აღმოჩენა კიდევ უფრო მეტხანს გადაიდო.
  
  
  „ახლა ჩავიდეთ სარდაფში, მისტერ კარტერ.
  
  
  
  
  
  
  - თქვა ჩემმა ჯიუტმა მეგობარმა. „უბრალოდ შედით პირდაპირ ლიფტში, უკანა კედლისკენ... საკმარისია... ახლა მხოლოდ წელიდან წინ გადაიხარე და ხელები კედელს მიაჭირე. თქვენ ნახეთ, როგორ ჩხრეკა პოლიცია პატიმრებს, მისტერ კარტერ, ასე რომ თქვენ იცით, რა უნდა გააკეთოთ... ასეა და არ განძრეთ.
  
  
  ჩუმად ჩავედით უოტერგეიტის ქვედა დონეზე. გაისმა ზუმერი, რომელიც მიანიშნებდა, რომ რამდენიმე სართულზე ღილაკები იყო დაჭერილი პიკაპის სიგნალის მისაღებად, მაგრამ მანქანა ხელით მართავდნენ და არაბი არ გაჩერდა. როდესაც კარები საბოლოოდ გაიღო, უკვე მომცეს გასასვლელის ინსტრუქცია: შემობრუნდი, ხელები გვერდებზე მოხვიე, პირდაპირ გადმოდი მანქანიდან და მოუხვიე მარცხნივ. თუ ვინმე ელოდება, ისე გაიარეთ, თითქოს არაფერი მომხდარა. თუ რამეს გავაკეთებ ეჭვის გასაჩენად, მე და რამდენიმე უდანაშაულო ადამიანი მოვკვდებით.
  
  
  სარდაფში არავინ მელოდა, მაგრამ როცა უოტერგეიტის ავტოფარეხისკენ მიმავალი დერეფნები გავდიოდით, სასტუმროს მომსახურე ფორმებში გამოწყობილი ორი მამაკაცი ცნობისმოყვარეობით გვიყურებდა. მათი სიცოცხლის გადასარჩენად ვითომ მეგობრული საუბარი მქონდა იმ მამაკაცთან, რომელიც ჩემს გვერდით იდგა, მისი იარაღი ახლა ქურთუკის ჯიბიდან ნეკნებში მქონდა ჩარჩენილი. როგორც ჩანს, მათ ვარაუდობდნენ, რომ ჩვენ ვიყავით სასტუმროს მენეჯერები ან სტუმრები, რომლებიც ავტოფარეხის ძებნისას დაიკარგნენ და არაფრის თქმის გარეშე გავიარეთ.
  
  
  ”შესანიშნავია, მისტერ კარტერ,” თქვა ჩემმა თავაზიანმა ტყვედმა ერთხელ, როცა წყვილს ყურს არ ვუგდებდით. მან უკან დაიხია ჩემს უკან და მითითებებს აძლევდა, რამაც საბოლოოდ ავტოფარეხის შორეულ ნაწილამდე მიგვიყვანა. იქ მხოლოდ რამდენიმე მანქანა იყო გაჩერებული, პლუს ფოლკსვაგენის კემპერი. გასაკვირი არ არის, რომ პატრულებმა ის ვერ შენიშნეს. ჩემთან ერთად მყოფმა არაბმა თავისი ამხანაგები სადღაც ჩამოაგდო, მერე პირდაპირ უოტერგეიტის ავტოფარეხისკენ გაემართა და ჩემს კართან მელოდა თითქმის იმ მომენტიდან, როცა მათზე ნადირობა დაიწყო.
  
  
  ავტომატურად გავემართე ბანაკისკენ და არაბმა სწორად გაიგო ჩემი ქმედება. ”ასე რომ თქვენ იცით ამის შესახებ, მისტერ კარტერ. ჩვენ დარწმუნებული ვიყავით, რომ ამას გააკეთებდით. ამიტომ გამომგზავნეს შენთვის. თუმცა, ჩვენ გამოვიყენებთ მანქანას, რომელიც გაჩერებულია ფოლკსვაგენის გვერდით. წუხელ აქ არის. ერთი ჩვენი კაცი აღარ დაბრუნებულა მასთან სახურავის დათვალიერების შემდეგ. დარწმუნებული ვარ, იცი რატომაც.
  
  
  მე არ ვუპასუხე, მაგრამ ჩემი მოლაპარაკე მეგობარი აშკარად არ ელოდა პასუხს, რადგან განაგრძო: „გადით ვეგას უკანა მხარეს, მისტერ კარტერ. თქვენ ნახავთ, რომ საბარგული ღიაა. უბრალოდ აიღე და ნელა აიღე შიგნით. ირგვლივ არავინაა, მაგრამ მაინც არ მინდა ამ თოფს ავტოფარეხში ვესროლო. ხმა საკმაოდ ხმამაღალი იქნება და თუ ვინმე გამოძიების ჩასატარებლად მოვა, ისიც უნდა მოეკლათ“.
  
  
  თითქმის ვეგას საბარგულთან ვიყავი, როცა შეიარაღებული მამაკაცი აშკარად მიხვდა, რომ სერიოზული შეცდომა დაუშვა და მაშინვე გამოასწორა. გაჩერდით, მისტერ კარტერ. ახლა კი საბარგულის სახურავს დაეყრდენი... იარაღს ავიღებ. კარგი, შეგიძლია ისევ ადგე და საბარგული გააღო... თუ უბრალოდ დაჯდები და კომფორტულად იგრძნობ თავს, ჩვენ კარგად წავალთ.
  
  
  ვიწრო სალონში ჩახრილი დავრწმუნდი, რომ ჩემი თავი მაქსიმალურად შორს იყო ტილოების ქვეშ, ხოლო ფეხები ღიობზე მეჭირა. სანამ მე ვიხვეწებოდი, არაბმა განაგრძო მაგნუმის მითითება ჩემს თავზე; მერე, როცა მომეჩვენა, რომ დამშვიდებული ვიყავი, უკან დაიხია და მკერდის თავსახურისკენ მიიწია. როგორც კი დაღმართი დაიწყო, მე მის სხეულს ვადევნებდი თვალი, რომ აღარ გადამძვრალიყო. იმ მომენტში, როცა ვიცოდი, რომ მის ხედვას ჩემზე მთლიანად დახურავდა მკერდის თითქმის დახურული ქუდი, ორივე ფეხი დავარტყი და დახვეული ფეხების მთელი ძალა დარტყმაზე მივაყენე.
  
  
  მკერდის ხუფი წამოხტა, რაღაცას დაეჯახა და მოძრაობა განაგრძო. როცა დავინახე, აღმოვჩნდი, რომ ვუყურებდი გროტესკულად დახშულ სახეს თავზე, რომელიც უკან იყო გადახრილი შეუძლებელი კუთხით. უხილავი თვალები, რომლებიც უკვე გაცვეთილნი იყვნენ, მათი ბუდეების ქვედა კიდეებიდან მიყურებდნენ. ხელი, რომელსაც დიდი მაგნუმი ეჭირა, უნებურად აიქნია მანქანის საბარგულისკენ, მაგრამ ნერვულმა სისტემამ არასოდეს გადასცა სიგნალი იმ გაყინულ თითებს, რომ დაეძვრინა ჩახმახი.
  
  
  როცა ერთი ფეხი მკერდის კიდეზე მოვისროლე და ასვლა დავიწყე, მომაკვდავი არაბი უცებ უკან დაბრუნდა, დაფავით გამაგრებული. თავის ზურგი ჯერ ბეტონის ავტოფარეხის იატაკს მოხვდა და ხმამაღალი ბზარით წინ წამოიწია. მხოლოდ მანამ დავიხარე, რომ ჩემი ლუგერი ამეღო იმ კაცის ქამრიდან, რომელიც ტყვედ მყავდა, მივხვდი, რაც მოხდა, როცა მკერდის თავსახური მაღლა ავიფარე. მისმა დანამ, როგორც გილიოტინის ღრძილმა, ნიკაპის ქვეშ დაიჭირა და თავი უკან ისეთი ძალით გადააგდო, რომ კისერი მოიტეხა.
  
  
  მისი ჯიბეების ჩხრეკის შემდეგ ვიპოვე მანქანის გასაღების ორი ნაკრები. ერთ რგოლს ჰქონდა იგივე ნომერი: VW campervan და მანქანის გაქირავების სააგენტოს სახელი. ვცადე ერთ-ერთი გასაღები ვეგას საბარგულში განსხვავებულ რგოლზე და იმუშავა. ეს იყო საკმაოდ დამაჯერებელი მტკიცებულება იმისა, რომ ეს კაცი იმათთან ერთად იყო, ვინც მე დავჭრა.
  
  
  
  
  
  
  შერიმას აივანზე წუხელ. მაინტერესებდა, კიდევ ვინ შეიძლება ყოფილიყო გვერდით, ყოფილი დედოფლის გატაცების მისია. შეიძლება ხმალიც იყოს სასტუმროს სახურავზე? ის იყო ის, ვინც შემთხვევით მოვკალი, როცა კენდი პანიკაში ჩავარდა და მკლავში დამარტყა, ცდილობდა ეს მეთქვა უსიტყვოდ, როცა თვალებს ზევით ატრიალებდა?
  
  
  დრო არ იყო ფოლკსვაგენის შესამოწმებლად და არ მინდოდა ვინმემ მოულოდნელად მკვდარი ავტოფარეხში მეპოვა. ვეგას საბარგულში ჩავყარე, თავსახური დავახურე, რომელმაც სიცოცხლე წაიღო და მძღოლის სავარძელში ჩავჯექი. რა ჯანდაბა, ეს დაზოგავს AX ტაქსის ტარიფს Military Road-მდე და ერთ ნაკლებ სხეულს ჰოუკს, თუ მას მოუწევს უოტერგეიტიდან გასვლის ორგანიზება.
  
  
  20 წუთის შემდეგ, რაც გადავიხადე ვეგას პარკინგისთვის - ბილეთს 16 საათით ადრე ეკრა ბეჭედი. - სამხედრო გზაზე სასურველ მისამართზე გავიარე. საბედნიეროდ, იმ დღეს ქვეყნის პოლიციის მანქანების უმეტესობა ორიენტირებული იყო VW კემპერის ნადირობაზე, შუქნიშნის დამრღვევებზე ან სიჩქარეზე ფიქრის გარეშე, ამიტომ სწრაფად და გაჩერების გარეშე მივდიოდი. შემდეგ კუთხეს გადავუხვიე და გავჩერდი. გზაჯვარედინზე რომ დავბრუნდი, ქუჩის მოპირდაპირე გორაზე დაბალი შენობების დიდი ჯგუფი შევნიშნე და გადავწყვიტე, რომ ეს ალბათ სენტ-ჯონის კოლეჯის მიწა იყო, სადაც ქენდი უნდა მელოდებოდა. კუთხეს მოვუხვიე და სწრაფად გავყევი უკან სამხედრო გზაზე, არ მინდოდა გარისკვა, ავუხსენი დამხმარე გამვლელს, რომ ვიცოდი, რომ ქუჩის ამ მხარეს პარკინგი არ უნდა ყოფილიყო და მეორე მხარეს ადგილი არ უნდა ყოფილიყო. რომ მეჩქარებოდა.
  
  
  როცა მანქანით მივდიოდი, სწრაფად მოვავლე თვალი სახლს, სადაც კენდიმ თქვა აბდულმა და მამაკაცი, რომელიც ეჭვი მქონდა, რომ ხმალი იყო, შიგნით შევიდა. ის თითქოს ჯდებოდა წითელი აგურის, მრავალ დონის რანჩოების მიმდებარე ტერიტორიაზე. სავარაუდოდ, ოცდახუთი წლის იყო, ზაფხულში ხეებით დაჩრდილული, ის გარშემორტყმული იყო „ღობეით, რომელიც ნებადართული იყო საკმარისად მაღლა ასულიყო შემთხვევით გამვლელების ხედვის დაფარვის გარეშე, კონფიდენციალურობის აშკარა გარანტიის გარეშე. . წინა ღობეზე მსხვრევა მოხდა სავალ ნაწილზე, რომელიც სახლის უკანა მხარეს ორი მანქანის ავტოფარეხამდე მიდიოდა. შესასვლელ კარამდე ქვის ბილიკი მიდიოდა. გარედან ის ზომიერად შეძლებული ოჯახის სახლს ჰგავდა.
  
  
  თუ CIA მართავდა თავის "უსაფრთხო სახლებს" ისევე, როგორც AX, ამ პატივმოყვარეობის იმიჯს საგულდაგულოდ გააშენებდნენ სახლის მუდმივი მაცხოვრებლები. ჰოუკი, როგორც წესი, აძლევდა ორ აგენტს თითოეულ უსაფრთხო სახლებში, რომლებსაც ჩვენ ვიყენებდით საიდუმლო შეხვედრებისთვის, ან მტრის აგენტების დასამალად, რომლებიც „გაბრუნდნენ“, სანამ მათთვის ახალი ვინაობა არ დადგინდებოდა, ან როგორც დაჭრილი პერსონალის აღდგენის პუნქტები. ადგილობრივი აგენტები, როგორც წესი, ქალი და მამაკაცი, რომლებიც თავს დაქორწინებულ წყვილს წარმოადგენენ, უნდა იყვნენ მეგობრული მეზობლების მიმართ, მაგრამ არა ისე გარეული, რომ მეზობელმა ხალხმა მოულოდნელად დაურეკოს. ჰოკს უყვარს თავისი სამალავების განთავსება საცხოვრებელ ადგილებში და არა შორეულ ადგილებში, რომლებიც უფრო ღიაა მოულოდნელი თავდასხმისთვის. და ჩანდა, რომ CIA-მ მიიღო მსგავსი წყობა, ყოველ შემთხვევაში, რაც შეეხება ტერიტორიების შერჩევას.
  
  
  სახლს გავუყევი და მეზობელი სახლის კარებთან მივედი. ის გაიხსნა ჩემი დარეკვის შემდეგ, მაგრამ მხოლოდ რამდენადაც ჯაჭვი იძლეოდა საშუალებას. თეთრთმიანმა ქალმა ცხვირი ნახვრეტში ჩაყო, გერმანული ნაგაზის მუწუკი გამომიწოდა. ქალმა სასიამოვნოდ, ოდნავი ეჭვით ჰკითხა: - დიახ? მწყემსს არაფერი უთქვამს, მაგრამ უფრო მკაფიოდ გამოხატა თავისი ეჭვი ღრმა ღრენით. მან დაამშვიდა: "ჩუმად, არტურ!"
  
  
  - მაპატიეთ, - ვუთხარი მე, - მაგრამ მე დეროზებს ვეძებ. ზუსტი რიცხვი არ ვიცი, მაგრამ ისინი უნდა ცხოვრობდნენ სამხედრო გზაზე, იუტას მახლობლად, და ვიფიქრე, რომ თქვენ მათ იცნობდით.
  
  
  „არა, მე არ ვიცნობ ამ სახელს. მაგრამ ბოლო ორი წლის განმავლობაში მეზობლად ბევრი ახალი ხალხი იყო. ”
  
  
  ”ეს ახალგაზრდა წყვილია,” ავუხსენი მე. „ის ქერაა, დაახლოებით ოცდაათი წლისაა, ოგი კი დაახლოებით იმავე ასაკისაა. ის დიდი ბიჭია; თქვენ აუცილებლად შეამჩნევთ მას, რადგან ის არის დაახლოებით ექვსი ფუტი ოთხი ინჩი და იწონის დაახლოებით ორას ორმოცი ფუნტს. ოჰ, ისინი მართავენ VW კემპერვენს. ”
  
  
  მან თავი დაუქნია მანამ, სანამ ბანაკი არ ვახსენე, შემდეგ სახეზე ამოცნობის ციმციმა გადაურბინა. - კარგი, - თქვა მან ყოყმანით, - მეზობლად ლამაზი ახალგაზრდა წყვილი ცხოვრობს. დაახლოებით ერთი წელია იქ არიან, მაგრამ გამარჯობის გარდა სხვას ვერ ვიცნობ. მაგრამ დარწმუნებული ვარ, რომ ისინი შენი მეგობრები არ არიან. ის არ არის ქერა და არც ის დიდი. შეიძლება ის ცხენის კუდი, მაგრამ წვრილი გვერდით. ერთადერთი ის არის...”
  
  
  "დიახ?" - დაჟინებით ვამბობდი.
  
  
  ”კარგი, როდესაც მე და ჩემი მეუღლე დღეს დილით სამსახურში ავტობუსს ავიღეთ, შევამჩნიე, რომ ფოლკსვაგენის ბანაკი იყო გაჩერებული სადარბაზოში.”
  
  
  "რომელი საათი იყო?"
  
  
  ”ვფიქრობ, უკვე რვის მეოთხედია, რაც ჩვეულებრივ მივდივართ.”
  
  
  - ახლა იქ ვერავის შევამჩნიე, - ვუთხარი მე. „შემთხვევით ხარ
  
  
  
  
  
  
  ნახე მისი წასვლა? "
  
  
  ”რეალურად რომ ვთქვათ, დიახ. დილით გვიან გამოვდიოდი კარიდან - შუადღე უნდა ყოფილიყო ან შესაძლოა, ოცდაათის შუა რიცხვები - როცა დავინახე, როგორ მოშორდა და გავიდა. ლეგაციის ქუჩაზე ვაპირებდი მეგობარს ვესტუმრო და...
  
  
  "დაინახე ვინ იყო იქ?" - შევაწყვეტინე. – იქნებ ჩემი მეგობრები იყვნენ.
  
  
  „არა, არ ვიცოდი. ის უკვე წასული იყო, სანამ მე ტროტუარზე ჩავიდოდი და თითქოს ეჩქარებოდნენ. Ვწუხვარ."
  
  
  დარწმუნებული ვიყავი, სად მიდიოდნენ ფოლკსვაგენი და მისი მკვლელთა გუნდი; მათ პაემანი ჰქონდათ Canal Road-ზე, რომელიც სატელეფონო ზარით სასწრაფოდ მოაწყვეს. მადლობა გადავუხადე ქალს დახმარებისთვის და ვუთხარი, იქნებ მეზობლად ვცადო, თუ ბანაკში მყოფი ხალხი ჩემი მეგობრები იქნებოდნენ, სხვა მეზობელს დავურეკე. მწყემსმა ისევ იღრიალა, როცა მე მივტრიალდი წასასვლელად, და კინაღამ მჭიდროდ მოკიდა ხელი, როცა კარი მიხურა.
  
  
  ჩვეულებისამებრ ფეხით გასეირნება გზაზე CIA-ს სამალავამდე, გავაგრძელე სახლის გარშემო ავტოფარეხამდე. მისი დასაკეცი კარი გახსნილი იყო, ამიტომ კარგად ცხიმწასმულ საკინძებზე ასწიე. შერიმას ლიმუზინი ისევ იქ იყო, მუსტანგის გვერდით, რომელიც მე ვივარაუდე, რომ სახლის მუდმივ მცხოვრებლებს ეკუთვნოდა. კარი მშვიდად მივხურე და რანჩოს პატარა ეზოში გავედი. მწვადის ეტლი იდგა, ჟანგიანი ზამთრის თოვლში გამოსვლისგან.
  
  
  ”ყველაფერი ასე კარგად არ არის, ბიჭებო,” გავიფიქრე მე. ნამდვილი სახლის მეპატრონეები ზამთრისთვის მწვადებს ავტოფარეხში ინახავდნენ.
  
  
  ეკრანის კარი დაკეტილი იყო, მაგრამ სტილეტოს წვეთით ოდნავ გაღებამ აიძულა იგი გააღო. უკანა კარიც ჩაკეტილი იყო. ჩემმა პლასტმასის American Express-ის ბარათმა ამოძრავა ჭანჭიკი და ადგილზე დაჭერისას მე ვცადე სახელურის მობრუნება მეორე ხელით. შებრუნდა და კარი გაიღო. მე დავაბრუნე საკრედიტო ბარათი ჩემს საფულეში, სანამ კარს უფრო ვაწვალებდი და თავი დამშვიდდა, როცა აღმოვაჩინე, რომ ჯაჭვის საკეტი არ იყო.
  
  
  სწრაფად შევედი შიგნით და სამზარეულოში აღმოვჩნდი. ირგვლივ რომ მიმოვიხედე სახლში სიჩუმე იყო. ჭურჭელი, ალბათ საუზმიდან იყო, გარეცხილი და ნიჟარის გვერდით საშრობ თაროში მოათავსეს. ფეხის წვერებზე შევედი სასადილო ოთახში, შემდეგ მისაღებში. ქვევით არსად ბრძოლის ნიშნები არ ჩანდა. შემდეგ, როცა ვაპირებდი ასვლას სანახევროდ კიბეზე, რომელიც, როგორც ჩანს, საძინებლებისკენ მიდიოდა, ჩემი ყურადღება მიიპყრო კიბეების გვერდით კედელზე არსებულ თაბაშირის პატარა ნახვრეტმა. ისევ სტილეტო წერტილის გამოყენებით, ტყვია კედელში ჩავდე. თაბაშირში გაბრტყელებულ .38-ს ჰგავდა. დახრილმა შევხედე იაფფასიან აღმოსავლურ ხალიჩას, რომელიც იატაკს ფარავდა შესასვლელის წინ.
  
  
  ჟოლოსფერი ლაქა თითქმის დაიკარგა ნიმუშში. ვიღაცამ შემოსასვლელი კარი გააღო და დახვრიტეს, გადავწყვიტე. ალბათ .38-დან სუპრესორით. პატარა ფოიეში გარდერობი იდგა. აღმოვაჩინე, რომ კარი დაკეტილი იყო, რაც საკმარისად უჩვეულო იყო იმისთვის, რომ მინდოდა მენახა, რა იყო შიგნით. რამდენიმე ჩემი არჩევანის მცდელობის შემდეგ, აღმოვაჩინე ის, რომელიც უბრალო საკეტად იქცა.
  
  
  ტუალეტის იატაკზე, იქვე ჩამოკიდებული ხალათების ქვეშ, მამაკაცის ცხედარი ეგდო. გვამს ქუდი ეხურა და ქურთუკი ეხურა და მე ვიტყოდი, რომ მაღალი იყო იმით, რომ მუხლები გაორმაგებული ჰქონდა, რათა მჭიდრო სივრცეში გაეჭედა. სახეზე ჩამოხრილი ქუდი უკან გადავწიე, დავინახე, სად შევიდა ტყვია მარცხენა თვალში. ამდენი "მეზობლად მდებარე ლამაზი ახალგაზრდა წყვილის" ნახევარი. როგორც ჩანს, ის აპირებდა სახლიდან გასვლას, როცა ვიღაც შემოსასვლელ კართან მივიდა და მან დაუშვა საბედისწერო შეცდომა, რომ არ გამოიყენა ყურსასმენი, რათა დაენახა, ვინ იყო გარეთ მის გახსნამდე. ვინც იქ იდგა, მზად იყო პისტოლეტი მაყუჩით და კარის გაღებისთანავე ისროლა, შემდეგ დაიჭირა მსხვერპლი და ფრთხილად ჩამოაგდო იატაკზე დადებულ ხალიჩაზე ისე, რომ გარდაცვლილის "ცოლმა" არც კი იცოდა რა მოხდა. .
  
  
  გადავწყვიტე, რომ ისიც სადმე სახლში უნდა იყოს. ხმლის ხალხი არ გარისკავდა გვამის ტარებაზე. ლუგერით ავიღე კიბეები ზედა სართულზე. სახლში გამეფებულ სიჩუმეში ხმამაღალი ჩანდა ხალიჩის საფეხურების ოდნავი ხრაშუნა. ჩემს მარჯვნივ კიბის თავზე, საძინებლის კარი ღია იყო. შევედი და ცარიელი დამხვდა. სწრაფად მივედი კარადასთან. მასში შედიოდა მამაკაცის ტანსაცმელი და სხვა არაფერი. გადასაფარებლები სწრაფად გადავტრიალდი, მივხვდი, რომ საწოლის ქვეშ არაფერი იყო, ჰოლში დავბრუნდი და იმავე მხარეს ნელა გავაღე მეზობელი კარი. აბაზანა იყო - ცარიელი. ნიჟარის ზემოთ წამლების კარადაში მამაკაცის ჰიგიენის ნივთები და საპარსი იყო. ქვევით მიცვალებულს კუჭი უნდა ჰქონოდა; ერთ-ერთ თაროზე ანტაციდების ბოთლები იყო. ისე, ეს მას აღარ აწუხებს.
  
  
  სადარბაზოში გასვლისას მეორე ღია კარით შევედი ოთახში, რომელიც მისი ზომით მივხვდი, რომ სახლის მთავარი საძინებელი იყო. ქალი, რომელსაც ვეძებდი, მოწესრიგებული იყო; მისი ტანსაცმელი საკიდზე იყო დალაგებული, ხოლო ფეხსაცმელი დიდი ორმაგი კარადის იატაკზე დაწყობილ ყუთებში იყო. როგორც ჩანს, მან და მისმა პარტნიორმა შეინარჩუნეს მკაცრად საქმიანი ურთიერთობა, მიუხედავად იმისა, რომ დაახლოებით ერთი წელი ცხოვრობდნენ. ორიდან მხოლოდ ერთი
  
  
  
  
  
  
  საწოლის ბალიშები დანაოჭებული იყო. უცებ გამიჩნდა, რომ საწოლზე ზეწარი მხოლოდ ცალ მხარეს იყო მიყრილი. მან უნდა შეადგინა, როდესაც შეიარაღებული მამაკაცი მეორე სართულზე ავიდა.
  
  
  მუხლებზე დავარდნილი საწოლის ქვეშ გავიხედე. ბრმა თვალებმა მიყურებდნენ ისეთი სახიდან, რომელიც ლამაზი უნდა ყოფილიყო, სანამ ტყვიამ ყბის ნაწილს არ მოკვეთა, სისხლს ასხამდა გრძელ შავ თმას, რომელიც იატაკზე იყო გაშლილი. მას ქვილთოვანი ყვითელი სახლის ქურთუკი ეცვა, წინა ნაწილი კი გამხმარი სისხლით იყო დაფარული, სადაც მეორე გასროლა მოხვდა.
  
  
  პლედი გადავაგდე და ფეხზე წამოვდექი. სწრაფად გავიარე ბოლო სართულის დანარჩენ ნაწილში, შევამოწმე მესამე საძინებელი და სააბაზანო, რაც კიდევ უფრო ვაჩვენე CIA-ს დიასახლისის სისუფთავე. თეთრეულის კარადაში პირსახოცების დასტას მიმალულმა აღმოვაჩინე ძლიერი ორმხრივი რადიო, რომელიც მორგებულია იმ სიხშირეზე, რომელიც მე ვაღიარებდი, რომ ეკუთვნოდა CIA-ს. ის ალბათ მუშაობდა მხოლოდ მაშინ, როდესაც უსაფრთხო სახლი იყენებდა. არ იყო საჭირო პირდაპირი კონტაქტი სადაზვერვო სააგენტოს საიდუმლო შტაბთან ლენგლის, ვირჯინიის მახლობლად, გარდა ასეთი შემთხვევებისა. ჩამრთველი გადავატრიალე, მაგრამ ტელევიზორიდან ხმაური არ ისმოდა. კაბინეტის მიღმა ვიგრძენი თავი, ავიღე რამდენიმე მავთული, რომელიც გამოყვანილი და გაჭრილი იყო.
  
  
  ერთხელ დაბლა ჩავედი, წინა ფოიეში გავჩერდი და ყურადღებით მოვუსმინე ნებისმიერ ხმას, რომელიც შეიძლება მიუთითებდეს ხმალზე და აბდულ ბედავზე, იმედია შერიმა და შესაძლოა ბანაკში სამი მკვლელიდან ორი ჯერ კიდევ სახლში იყვნენ. სიჩუმე მხოლოდ სეთ თომას ფუტკრის ძველი საათის ტიკტიკმა დაარღვია სასადილო ოთახის ბუფეტზე.
  
  
  ისევ სამზარეულოში შევედი და კარი ვიპოვე, რომელიც სარდაფში უნდა გასულიყო. სახელური შევამოწმე და აღმოვაჩინე, რომ გახსნილი იყო, ამიტომ ოდნავ გავხსენი. ნაპრალიდან ოდნავი გუგუნი ისმოდა, მაგრამ კარი ფართოდ რომ გავაღე, კიბის ათ საფეხურზე ადამიანის ხმა არ გამიგია.
  
  
  თუმცა სარდაფში შუქი ანთებული იყო, ქვემოთ კი ლინოლეუმით დაფარული იატაკი დავინახე. როგორც კი ნელა მივუყვებოდი კიბეებს, შორეულ კედელთან სარეცხი მანქანა გამოჩნდა. კიბეებს მიღმა ნავთობის სანთურა და წყლის გამაცხელებელი გამორთული იყო. თითქმის კიბეების ძირში უცებ გავჩერდი, უცებ მივხვდი, რომ სარდაფის მხოლოდ მესამედი იყო ღია; „შეიძლება ნაკლები“, გადავწყვიტე და ზემოდან აჭედილი ოთახები გამახსენდა.
  
  
  დანარჩენი სარდაფი მოწყვეტილია ბეტონის ბლოკის კედლით. კედელი აშკარად დაემატა სახლის აშენებიდან დიდი ხნის შემდეგ, რადგან ნაცრისფერი ბლოკები ბევრად უფრო ახალი იყო, ვიდრე ის, რაც ქმნიდა იმ ტერიტორიის დანარჩენ სამ მხარეს, სადაც მე შევედი. თავად სახლის ზომების სწრაფად შეფასებით, მე შევაფასე, რომ CIA-მ შექმნა საიდუმლო ოთახი ან ოთახები, რომელთა საერთო მოცულობა დაახლოებით თხუთმეტას კვადრატულ ფუტს შეადგენს. ამრიგად, ეს იყო თავშესაფრის ყველაზე უსაფრთხო ნაწილი, სადაც შეძლებდნენ თავშესაფარს მეგობრები ან მტრები, რომლებსაც დაცვა ესაჭიროებოდათ. ვხვდებოდი, რომ ინტერიერიც ალბათ ხმის იზოლაცია იყო, რომ თუ იქ ვინმე იმალებოდა, ხმა არ გამოსულიყო, თუ მეზობლები ადგილობრივ აგენტებს მოულოდნელად სტუმრობდნენ.
  
  
  ჩემმა ვარაუდმა, რომ ხმა არ შეაღწია საიდუმლო სამალავის კედლებსა და ჭერში, დამარწმუნა, რომ შერიმა და მისი დამპყრობლებიც იმყოფებოდნენ შიგნით. ვეჭვობდი, რომ რაღაცას ან ვინმეს ველოდებოდი, მაგრამ არ ვიცოდი რას ან ვის. რა თქმა უნდა, არა ზევით რადიოს რაიმე სიგნალის გამო, რადგან მისი სარგებლობა გააფუჭა, ვინც მავთულები გაჭრა. თუმცა, დიდი შანსი იყო, რომ ადაბის გზავნილი - "ხმალი მზადაა დარტყმისთვის" - აქედან რადიო გამორთვამდე გადასულიყო.
  
  
  ბეტონით მოპირკეთებულ ოთახში შესასვლელი არ ჩანდა, მაგრამ კედელთან მივედი, რომ უფრო ახლოს მენახა. CIA-მ შექმნა ლამაზი ილუზია; ალბათ, როდესაც უჩვეულოდ პატარა სარდაფის ახსნა მოითხოვდა, თუ „ახალგაზრდა წყვილს“ სარდაფში მრიცხველის ამომკითხავები ან ტექნიკური მუშაკების შეშვება მოუწევდა, ალბათ იტყოდნენ, რომ იმ ადამიანებს, ვისგანაც სახლი იყიდეს, ჯერ არ ჰქონდათ დასრულებული მშენებლობა. მარანი უსახსრობის გამო და ახლახან დაიხურა დარჩენილი გათხრები. თითქმის მესმოდა, რომ ლამაზი ყორანიანი ქალი ეუბნებოდა ცნობისმოყვარე ელექტრო კომპანიის წარმომადგენელს: „ოჰ, ჩვენ თვითონ დავასრულებთ ამას ოდესმე, როცა ადვილი იქნება იპოთეკური თანხის მიღება. მაგრამ სახლი ისე კარგად ვიყიდეთ, რადგან სრული სარდაფი არ ჰქონდა“.
  
  
  კიბეებიდან კედლის ყველაზე შორეულ წერტილთან ვიპოვე რასაც ვეძებდი. ბლოკების პატარა ნაპრალი გამოკვეთა ფართობი დაახლოებით შვიდი ფუტის სიმაღლეზე და შესაძლოა ოცდათექვსმეტი ინჩის სიგანეზე. ეს უნდა ყოფილიყო კარი ყველაფრის მიღმა, მაგრამ როგორ გაიღო? დაჩრდილული ნათურების კაშკაშა შუქი უამრავ შუქს აძლევდა, როდესაც ვეძებდი რაიმე გადამრთველს ან ღილაკს, რომელიც გააღებდა ფარულ კარს. როგორც ჩანს, კედელზე ასეთი მოწყობილობა არ იყო, ამიტომ სარდაფის სხვა ნაწილებში დავიწყე თვალიერება. იმ კარის სწრაფად გავლა მომიწია; დრო იწურებოდა.
  
  
  ათი იმედგაცრუებული წუთი ვეძებდი, მაგრამ ვერაფერი ვიპოვე. უბრალოდ ვაპირებდი დაწკაპუნებას
  
  
  
  
  
  
  ჩვეულებრივი ბეტონის ბლოკები კედელში იმ იმედით, რომ ერთ-ერთი მათგანი შეიძლება იყოს გასაღები. საიდუმლო კარისკენ რომ დავბრუნდი, ერთ-ერთ დიდ საყრდენ სხივს გადავავლე და თვალის კუთხით დავინახე ის, რაც მთელი ამ ხნის წინ ჩემს წინ იყო - შუქის ჩამრთველი. მაგრამ რა ჩართო ეს გადამრთველი? სარდაფის კიბეების თავზე, როგორც ჩანს, მხოლოდ ორ ნათურას აკონტროლებდა და ისინი უკვე ჩართული იყო.
  
  
  გადამრთველიდან გამოსულ გაყვანილობას შევამოწმე. მას შეიძლება ჰქონდეს რაიმე კავშირი სარეცხი მოწყობილობასთან ან ზეთის სანთურთან. სამაგიეროდ, მავთული პირდაპირ ჭერისკენ წავიდა და საიდუმლო ოთახის შესასვლელთან მონიშნული ბზარის მახლობლად გადაკვეთა წერტილი. ცალ ხელში ლუგერი მეჭირა, მეორეთი კი ჩამრთველი გადავაქციე. ერთი წუთით არაფერი მომხდარა. შემდეგ ვიგრძენი იატაკის მცირე ვიბრაცია ფეხქვეშ და გავიგონე ჩახლეჩილი ხმაური, როცა კედლის ნაწილმა გარედან დაიწყო რხევა კარგად ზეთიან საკინძებზე, როგორც ჩანს, სადღაც უკან ელექტროძრავით ამოძრავებდა.
  
  
  იარაღით ხელში შევედი სადარბაზოში, როგორც კი საკმარისად ფართო იყო, რომ მიმეღო. სცენა, რომელიც მომესალმა, შეიძლება ეწინააღმდეგებოდეს ერთ-ერთი ძველი საჯარო ჟურნალის გარეკანს.
  
  
  შერიმა ჩემს მოპირდაპირე შორეულ კედელზე იყო მიბმული. ის სრულიად შიშველი იყო, მაგრამ მე არ მქონდა დრო მისი პაწაწინა ფიგურის მრუდე მრუდების დაფასება. ზედმეტად დაკავებული ვიყავი მის გვერდით მდგარი მამაკაცის ყურებით და ოთახში მყოფ დანარჩენებს ჩემი ლუგერით ვფარავდი. აბდული შერიმას გვერდით იდგა და მისი სახის გამომეტყველებით ვხვდებოდი, რომ რაღაც ამაზრზენობას აკეთებდა, რაც ჩემმა ჩამოსვლამ შემაწყვეტინა. იმ დიდ ღია სივრცეში, რომელიც CIA-მ მოაწყო მაგიდასთან იჯდა კარგად ჩაცმული არაბი, რომელიც დარწმუნებული ვიყავი, რომ ის კაცი იყო, რომელიც აბდულმა აიყვანა ადაბიას საელჩოში - ის, ვინც მე და ქორი სვორდი გვეგონა. . როგორც ჩანს, ის რაღაც ნაშრომებზე მუშაობდა; ქაღალდებიდან თავი ასწია და მე და იარაღს შემომხედა.
  
  
  თავშესაფრის მეორე კუთხეში კიდევ ორი არაბი ისვენებდა. ერთი იჯდა საწოლზე, რომელსაც ჩვეულებრივ იყენებდნენ CIA-ს დროებითი სტუმრები. გვერდით ავტომატური თოფი ედო. მისი ტყუპისცალი სამთავრობო თავშესაფრის ამ ჯგუფის ბოლო მაცხოვრებლების ხელში იყო. მან დაიწყო თოფის აწევა, როცა ოთახში შევედი, მაგრამ გაჩერდა, როცა ჩემი პისტოლეტის ლულა მისი მიმართულებით შემობრუნდა. არცერთ მათგანს არ გაუკვირდა ჩემი დანახვა, შერიმას გარდა, რომელსაც ჯერ თვალები გაუფართოვდა გაკვირვებისგან, შემდეგ კი უხერხულობა შენიშნა მისი სიშიშვლის გამო. დარწმუნებული ვიყავი, რომ მელოდნენ, როცა აბდული ლაპარაკობდა:
  
  
  - შემოდით, მისტერ კარტერ, - თქვა მან ჯერ კიდევ თავაზიანი, თუნდაც იმ დაძაბულ სიტუაციაში, რომელშიც აღმოჩნდა. -შენს ჩამოსვლას ველოდით. ახლა ჩემი გეგმა შესრულებულია“.
  
  
  მისი გეგმის დარქმევა წამით შოკში ჩამაგდო. მე და ჰოკი ვცდებოდით. კაცი, რომელიც შერიმას მცველს და ადაბიას საელჩოს ჩინოვნიკის მძღოლს თამაშობდა, იყო ხმალი და არა ის, ვინც მისი მგზავრი იყო. ახლა აბდულს ისე გავხედე, თითქოს პირველად ვუყურებდი. შემდეგ თვალის კუთხით შევნიშნე მოძრაობა ოთახის მიმართულებით, სადაც ორი მამაკაცი ადგილზე იყო გაყინული. ჩახმახი ავწიე, თავი დავუქნიე და ლუგერის ტყვია ტაძარში ავტომატური თოფით მოხვდა არაბულს, როცა ის შემობრუნდა და ცდილობდა ლულის ჩემკენ გამოეგდო. ის მკვდარი იყო, სანამ თოფი ხელიდან ჩამოვარდა იატაკზე.
  
  
  - ნუ ცდილობ, - გავაფრთხილე მისი ამხანაგი, რომელმაც საწოლზე მის გვერდით იარაღის დაჭერა დაიწყო. დარწმუნებული არ ვიყავი, რომ ინგლისური ესმოდა, მაგრამ, როგორც ჩანს, არ უჭირდა ჩემი ხმის ტონის ან ჩემი განზრახვის ინტერპრეტაცია, რადგან მისი ხელები უკან და ჭერისკენ აეწია.
  
  
  - ეს არ იყო საჭირო, მისტერ კარტერ, - ცივად თქვა აბდულმა. „ის არ გესროლათ. ეს არ იყო ჩემი გეგმის ნაწილი“.
  
  
  ”მან არ დააყოვნა ამ ნივთის გამოყენება დღეს,” შევახსენე ხმალი. – ანუ ამ სამი ნაწილის მოკვლა იყო შენი გეგმის?
  
  
  - საჭირო იყო, - უპასუხა აბდულმა. „ჩემი აქ მოსვლის დრო თითქმის მოვიდა - და ისინი ზედმეტად ყურადღებით მაკვირდებოდნენ ისე, რომ არ გაუმჟღავნონ, სად უჭირავთ ჩემი ხალხი მის უმაღლესობას“. ბოლო ნაწილი დამცინავად თქვა, როცა შერიმასკენ ოდნავ შებრუნდა. — კარგი კომპანია იყვნენ, ჩემო ქალბატონო? მან ეს ბოლო სიტყვები ისეთი ტონით თქვა, რომ უფრო ჭუჭყიანი ეჩვენებოდათ, ვიდრე ის, რაც მას ან მის ორ ავაზაკს შეეძლო გაეკეთებინა მშვენიერი შეკრული ტყვესთვის, ხოლო სიწითლე, რომელიც სახიდან მის შიშველ ყელამდე გავრცელდა და მკერდზე აწვა, მითხრა, რომ ის გამოცდა იყო. როგორც გონებრივი, ასევე ფიზიკური.
  
  
  შერიმა ჯერაც არ ლაპარაკობს მას შემდეგ რაც საიდუმლო კარი გავაღე და საიდუმლო ოთახში შევედი. ისეთი შეგრძნება მქონდა, რომ ის შოკში იყო ან უბრალოდ გამოვარდა. ან იქნებ ის ნარკოტიკების მიღმა იყო დალეული კენდის მიცემული დამამშვიდებლებისა და მხოლოდ ახლა იწყებდა გრძნობების სრულად კონტროლს.
  
  
  ”კარგი, აბდულ, თუ უნდა ვთქვა სეიფ ალლაჰი?” Მე ვთქვი. მისი რეაქცია ჩემს მიერ არაბული სიტყვის ალაჰის ხმლის გამოყენებაზე უბრალოდ ოდნავ ქედმაღლობა იყო. - მოაშორე ეს ჯაჭვები მის უდიდებულესობას. Სწრაფი."
  
  
  - ეს არ იქნება საჭირო, აბდულ, - გაისმა ხმა.
  
  
  
  
  
  
  Მე ვთქვი. – დააგდე იარაღი, ნიკ, და ხელები ასწიე.
  
  
  - გამარჯობა, კენდი, - ვუთხარი ისე, რომ არ შემობრუნებულა. „რა გიშლიდა ხელს? მე ველოდები, რომ შემოგვიერთდები აქ. ორიოდე წუთით ადრე რომ ჩამოსულიყავი, შენ შეგიძლია გადაარჩინო შენი ერთ-ერთი მეგობრის სიცოცხლე."
  
  
  მის გადასარჩენად მისულ კაცს იარაღით ხელში მისი დიდი ხნის მეგობარი და თანამგზავრის დანახვამ შერიმას სრული გაღვიძება გამოიწვია. "კანდი! რას აკეთებ? ნიკა ჩემი წასაყვანად მოვიდა აქედან!"
  
  
  როცა ვუთხარი, რომ ქენდი ნაითი იყო ის, ვინც შესაძლებელი გახადა მისი დატყვევება, ყოფილი დედოფლისთვის ეს ძალიან ბევრი იყო. ცრემლები წამოუვიდა. გაქრა სამეფო ღირსება, რომელიც მამაცურად უჭერდა მხარს მას მტანჯველების წინაშე. ის იყო ქალი, რომელსაც უღალატა ვინმემ, რომელიც და-დასავით უყვარდა და უსასრულოდ ტიროდა: „რატომ, კენდი? რატომ?"
   თავი 11
  
  
  
  
  მე ჯერ კიდევ არ მქონდა ჩამოგდებული იარაღი და არც ხელი ავწიე, მაგრამ აბდულმა დატოვა შერიმა და მოვიდა ჩემგან ლუგერის წასაღებად. იმ მომენტში ცოტა შემეძლო გამეკეთებინა, გარდა იმისა, რომ მას აეღო. ქენდიმ რომ გამომძვრალიყო, იმედი აღარ დარჩებოდა ატირებულ ქალს, რომელსაც თავი მკერდზე დაეცა. მისი სამყარო მილიარდ ნაწილად გაიყო და მისთვის ფიზიკური ტკივილი დავიწყებას მიეცა. მაჯის თოკებში მოჭრილი უხეში ნაკეცები და გაშლილი ტერფები აღარ იყო ისეთი სასტიკი, როგორც მისი ცხოვრების დაშლის პროცესი - პროცესი, რომელიც დაიწყო მაშინ, როცა იგი იძულებული გახდა დაეტოვებინა საყვარელი მამაკაცი და შვილები.
  
  
  "ახლა თუ უბრალოდ კედელთან მიდიხართ, მისტერ კარტერ," თქვა აბდულმა და ჩემი იარაღით მანიშნა სად უნდოდა წავსულიყავი.
  
  
  დროის მოსაპოვებლად მას ვკითხე: „რატომ არ აძლევ ნებას კენდის უთხრა შერიმას, რატომ გაყიდა? ახლა დასაკარგი არაფერი გაქვს.
  
  
  ”არაფერი, გარდა დროისა”, - თქვა მან და შებრუნდა, რათა უბრძანა ლოგინზე მყოფ შეიარაღებულს, მოსულიყო და დამეცვა. როცა მამაკაცმა ავტომატი აიღო და ჩემსკენ წამოვიდა, ის გაჩერდა და დაღუპული ამხანაგის შესახედაად გაჩერდა. ფური სახეზე გადაურბინა, თოფი მუქარით ასწია და ჩემკენ მანიშნა.
  
  
  "გაჩერდი!" - ბრძანა აბდულმა და ჯერ კიდევ არაბულად ელაპარაკებოდა. „ამ იარაღით მისი მოკვლა არ შეიძლება. როდესაც ყველაფერი მზად არის, შეგიძლიათ გამოიყენოთ იარაღი, რომელიც მაღლა დგას.
  
  
  შერიმამ თავი ასწია და კითხვით შემომხედა. როგორც ჩანს, ის გარეთ ინახებოდა მანამ, სანამ ხმლის ხალხი არ მოიშორებდა CIA-ს რეზიდენტ აგენტებს. - ზემოთ "ლამაზი ახალგაზრდა წყვილი" გარდაცვლილია", - ვუთხარი მას. ”ყოველ შემთხვევაში, მეზობელმა მათ აღწერა, როგორც კარგი.”
  
  
  "ისინი თქვენი იმპერიალისტური CIA-ს ჯაშუშები იყვნენ", - მიყვირა აბდულმა. „ჩვენ დიდი ხანია ვიცით ამ სახლის შესახებ, მისტერ კარტერ. აქ სელიმი, - განაგრძო მან და თავი დაუქნია მაგიდასთან მდგარ მამაკაცს, რომელიც ჩემს განიარაღების შემდეგ დაუბრუნდა თავის საბუთებს, - ძალიან დამეხმარა ამ მხრივ. ის საელჩოს უსაფრთხოების დეტალებზეა მიმაგრებული და ერთხელ მოუწია აქ შაჰ ჰასანის თანხლება, როდესაც ჩვენი სახელოვანი მონარქი ვაშინგტონში იმყოფებოდა, რათა მიეღო ბრძანებები თავისი CIA-ს ბატონებისგან. ეს შეხვედრა თითქმის ექვს საათს გაგრძელდა და სელიმს საკმაო შესაძლებლობა ჰქონდა, გახსენებოდა სახლის განლაგება. ჯაშუშებისთვის ისინი არც თუ ისე ჭკვიანები იყვნენ; სელიმს უფლებაც კი მიეცა ამ ოთახის საიდუმლო კართან დარაჯად დამდგარიყო და უყურა, თუ როგორ მუშაობდა, სანამ ჰასანს ელოდა“.
  
  
  "შაჰი არასოდეს იღებდა ბრძანებებს არავისგან!" - შერიმამ ყოფილ მცველს დაუყვირა. „მახსოვს, ამ შეხვედრის შესახებ მითხრა, როცა სიდი ჰასანში დაბრუნდა. CIA-მ მას აცნობა რა ხდებოდა დანარჩენ ახლო აღმოსავლეთში, რათა დაეცვა თავი იმ ადამიანებისგან, რომლებიც თავს ჩვენს მეგობრებად თვლიდნენ, სანამ ისინი გეგმავდნენ მისგან ტახტის წაღებას.
  
  
  "ვის და შენს გარდა ვის სჯერა ამ გამოგონების?" - თვითკმაყოფილმა თქვა აბდულმა. „სანამ ჩვენ დავასრულებთ, არაბულ სამყაროში ყველამ გაიგოს მისი ღალატის შესახებ და იმის შესახებ, თუ როგორ დაუშვა მან საკუთარი თავის და ხალხის გამოყენება იმპერიალისტური მეომრების მიერ. და როგორ გახდა ის მათი მორბენალი ძაღლი შენი წყალობით"
  
  
  როდესაც შერიმას მშვენიერ სახეზე დიდი კითხვის ნიშანი გამოჩნდა, აბდულმა გაიხარა. - დიახ, ჩემო ქალბატონო, - თქვა მან და მიუბრუნდა მას, - არ იცოდით? შენ ხარ ის, ვინც ჰასანს გონება ისე დაუბინდა, რომ ვერ დაადგინა, რა იყო საუკეთესო მისი ქვეყნისთვის. შენ გამოიყენე ეს შენი ბოროტი სხეული, რომ მას ვნება აღეძრა, რათა მან ვერ დაინახოს ვინ იყვნენ მისი ნამდვილი მეგობრები“. თავისი აზრის ხაზგასასმელად აბდულმა ხელი გაუწოდა და უხამსად მოეფერა შერიმას მკერდზე და თეძოებზე, როცა იგი ცდილობდა თავის არიდებას მისი მტანჯველი მოფერებით; მისი უხეში ბოჭკოების ტკივილი და მისი ბარბაროსული შეხების გულისრევა ერთდროულად ეტყობოდა სახეზე.
  
  
  „მაშინ, როცა ჰასანი შენი სიყვარულის მონა გახადე, – განაგრძო აბდულმა, – შენ დაიწყე მას შენი ბატონების ბრძანებების გადმოცემა აქ, ვაშინგტონში“.
  
  
  "Ტყუილია!" თქვა შერიმამ, სახე ისევ გაწითლდა, ამჯერად სიბრაზისგან და არა სირცხვილის გამო, რასაც მისი ყოფილი მსახური აკეთებდა მის სხეულზე. „ჰასანი ფიქრობდა მხოლოდ იმაზე, თუ რა იყო საუკეთესო მისი ხალხისთვის. და შენ იცი, რომ ეს მართალია, აბდულ. ის გენდობოდა, როგორც მეგობარს და ხშირად გენდობოდა იმ დღიდან, როცა მისი სიცოცხლე გადაარჩინე“.
  
  
  
  
  
  
  რა თქმა უნდა, მე ვიცი ეს, თქვენო უდიდებულესობავ, - აღიარა აბდულმა. „მაგრამ ვინ დაიჯერებს, რომ როდესაც მსოფლიო დაინახავს მტკიცებულებებს, რომლებსაც სელიმი აქ ამზადებს - მტკიცებულება, რომელიც უკვე ელოდება ძლევამოსილ შაჰს გადაცემას, როდესაც ჩვენ შევატყობინებთ თქვენს სიკვდილს CIA-ს ხელში“.
  
  
  შერიმა ამოისუნთქა. „ჩემ მოკვლას აპირებ და CIA-ს დააბრალებ? რატომ უნდა დაიჯეროს შაჰმა ეს ტყუილი? მით უმეტეს, თუ თქვენ აპირებთ იმის თქმას, რომ მე ვმუშაობდი CIA-ში“.
  
  
  აბდული მომიბრუნდა და მითხრა: „უთხარი მას, მისტერ კარტერ. დარწმუნებული ვარ, თქვენ უკვე გაარკვიეთ ჩემი გეგმა.
  
  
  არ მინდოდა გამემხილა, რამდენად კარგად იცოდა AX-მა ხმლის შეთქმულების შესახებ, ამიტომ უბრალოდ ვთქვი: „კარგი, ისინი შეიძლება ეცადონ შაჰის დარწმუნებას, რომ შენ მოკლეს, რადგან გადაწყვიტე ჰასანსა და დანარჩენებს გაემხილა CIA-ს ოპერაციები ადაბში. სამყარო."
  
  
  – ზუსტად, მისტერ კარტერ! თქვა აბდულმა. „მე ვხედავ, რომ თქვენც, აღმასრულებელი დაცვის სამსახურის თანამშრომლებს, ტვინი გაქვთ. ჩვენ ვივარაუდეთ, რომ თქვენ სხვა არაფერი იყავით, თუ არა განდიდებული მცველები, საელჩოებისა და საკონსულოების გარეთ დგომასა“.
  
  
  ხმალმა არ იცოდა ეს, მაგრამ მან უპასუხა იმ დიდ კითხვას, რომელიც ჩემს თავში იყო მას შემდეგ, რაც მან პირველად მითხრა, რომ მელოდებოდა CIA-ს უსაფრთხო სახლში. მან აშკარად არ იცოდა AX-ის შესახებ ან ვინ ვიყავი სინამდვილეში. კენდის გავხედე, რომელიც ჩუმად იდგა და პატარა პისტოლეტი ეჭირა აბდულსა და შერიმას შორის საუბრის განმავლობაში.
  
  
  ”ვფიქრობ, მადლობა უნდა გადაგიხადო, რომ უთხარი ვინ ვარ, ძვირფასო,” ვუთხარი მე. მისი სახე დაუმორჩილებელი იყო, როცა მე განვაგრძე: „შენ საკმაოდ კარგად იყენებ სხეულს საჭირო ინფორმაციის მისაღებად. მადლობა."
  
  
  მან არ უპასუხა, მაგრამ აბდულმა გაიღიმა და თქვა: "დიახ, მისტერ კარტერ, ის კარგად იყენებს სხეულს". საუბრისას დამცინავიდან მივხვდი, რომ მანაც განიცადა ქენდის სასიყვარულო თამაშების სიამოვნება. ”მაგრამ თქვენს შემთხვევაში,” განაგრძო მან, ”ეს არ იყო უკონტროლო ვნება, რამაც მასზე გავლენა მოახდინა. როგორც სტუმარი, მისი სიამოვნებით გექცეოდნენ - ჩემი მითითებით. მჭირდებოდა მცოდნოდა, სად ერგებოდი სურათს და როგორც კი აღმოაჩინა, რომ შენც კაპიტალისტურ მთავრობაში მუშაობდი, გადავწყვიტე შენც შეგეყვანა ჩემს გეგმებში“.
  
  
  "ჩემი სიამოვნება იყო", - ვუთხარი მე და ქენდის მივმართე, ვიდრე აბდულს. „მითხარი, ქენდი, შერიმას აივანზე მყოფი კაცი - უბედური შემთხვევა იყო, როცა ჩემი დანა ყელში ჩავდე? ან გეშინოდათ, რომ ის აპირებდა საუბარს და მეუბნებოდა, რომ ხმალი ასევე იყო უოტერგეიტის სახურავზე, რომელიც ხელმძღვანელობდა შერიმას გატაცების მცდელობას? »
  
  
  დიდმა ყავისფერმა თვალებმა უარი თქვეს ჩემს შემოხედვაზე, კენდი კი ჩუმად დარჩა. თუმცა აბდული არც ისე თავშეკავებული იყო. კმაყოფილი იმით, რომ შაჰ ჰასანის განადგურების შეთქმულება წარმატებას მიაღწია და არაფერი დაუდგება მის გზას, იგი თითქმის მზად იყო განეხილა ოპერაციის ყველა ასპექტი.
  
  
  – ეს მისი ძალიან ჭკვიანი იყო, არა, მისტერ კარტერ? - თქვა მან დამთმობით. „ამის შესახებ გავიგე, როცა შერიმას ოთახში ჩავედი, რომ მენახა, რა მოხდა. სწორედ მაშინ ვუთხარი მას, რომ მთელი ღამე დაკავებული იყავით, სანამ ჩვენ გავიქეცით მის უდიდებულესობასთან ერთად... ბოდიში, მის ყოფილ უმაღლესობას. წარმოიდგინეთ, სასტუმროს დეტექტივის იმ ბებერ სულელს ეგონა, რომ შეგვეჩერებინა. ის ახლოს მივიდა და უნდოდა გაეგო, რას ვაკეთებდი ამ საათში ოთახის კართან, აფრიალებდა ჩემს სასტუმროს სამკერდე ნიშნით, თითქოს დახეული მეჩვენებოდა. მან არ დაამატა აშკარა - რომ არ მოუწევდა მოხუცის მოკვლა - ბოლოს და ბოლოს, აბდული შერიმას ოფიციალურ მცველად აღიარეს.
  
  
  ”მისი საუბედუროდ, ალბათ ასეც ფიქრობდა”, - ვთქვი მე. „მას ნამდვილად არ ესმოდა რა ხდებოდა, მხოლოდ ის უნდა დაეცვა ქალი შეურაცხყოფისგან“. საკუთარ თავს ვაღიარე, რომ ეს ჩვენი შეცდომა იყო.
  
  
  შერიმამ, შეშინებულმა ყველაფერი, რაც ბოლო წუთებში მოისმინა, კიდევ ერთხელ ჰკითხა თავის ძველ მეგობარს: „რატომ, კენდი? როგორ შეგეძლო ეს გამიკეთო? თქვენ იცით, რომ მე და მისმა უმაღლესობამ გვიყვარხართ. რატომ?"
  
  
  კითხვამ საბოლოოდ მიაღწია კენდის. აციმციმებული თვალებით მან ზიზღით თქვა: „რა თქმა უნდა, ჰასანს მიყვარდა. ამიტომ მოკლა მამაჩემი! "
  
  
  "მამაშენი!" - წამოიძახა შერიმამ. „კენდი, შენ იცი, რომ მამაშენი იმავე კაცმა მოკლა, ვინც შაჰის მოკვლა სცადა. მამაშენმა ჰასანს სიცოცხლე საკუთარი თავის გაწირვით გადაარჩინა. ახლა ამას გააკეთებ მე და მას“.
  
  
  "მამაჩემს სიცოცხლე არ შესწირა!" კენდიმ კინაღამ იკივლა და თან ტიროდა. „ჰასანმა მოკლა! მან მამაჩემი მის წინ გაიყვანა, რათა გადაერჩინა ბოროტი სიცოცხლე, როცა მას მკვლელი დაესხა თავს. დავიფიცე, როცა ამის შესახებ გავიგე, ჰასანს დავუკავშირდებოდი და ახლა ვაპირებ ამის გაკეთებას“.
  
  
  - ეს არ არის მართალი, ქენდი, - უთხრა მას ვნებიანად შერიმამ. „ჰასანს იმდენად გაუკვირდა, როცა ეს კაცი სასახლის მისაღებში შეიჭრა და გაჰყვა, რომ უბრალოდ გაჩერდა. მამაშენი მის წინ გადახტა და დაჭრეს. შემდეგ აბდულმა მოკლა მკვლელი“.
  
  
  "Საიდან იცი?" უპასუხა ქენდიმ. "Შენ იყავი იქ?"
  
  
  - არა, - აღიარა შერიმამ. „იცი, მე იმ დროს შენთან ვიყავი. მაგრამ ჰასანმა ამის შესახებ მოგვიანებით მითხრა. მამაშენის სიკვდილზე პასუხისმგებლობას გრძნობდა და
  
  
  
  
  
  
  რა არის შენზე პასუხისმგებელი"
  
  
  „ის იყო პასუხისმგებელი! ის მშიშარა იყო და მამაჩემი ამის გამო გარდაიცვალა! მან უბრალოდ ვერ მოითმინა შენთვის სიმართლის თქმა, რადგან მაშინ გაიგებდი, რომ ისიც მშიშარა იყო."
  
  
  - კანდი, - შეევედრა მას შერიმა, - მამაჩემმაც იგივე მითხრა. და ის არ მოიტყუებს მსგავს რამეს. ის იყო მამაშენის საუკეთესო მეგობარი და...
  
  
  კენდი არ უსმენდა. შერიმას კვლავ შეაწყვეტინა სიტყვა, მან დაიყვირა: „მამაშენი ჩემი იყო. ჯერ კომპანიის კაცი. და ნავთობკომპანია ვერ აცნობებდა თავის ხალხს, რომ ჰასანი მშიშარა იყო, თორემ მხარს არ დაუჭერდნენ. მაშინ ძვირფას კომპანიას ქვეყნიდან გააგდებდნენ. ჰასანმა იცრუა და ყველა, ვინც ნავთობკომპანიაში მუშაობდა, მხარს უჭერდა მას“.
  
  
  მე ვუყურე ხმალს, როცა ორი გოგო კამათობდნენ და მის სახეზე ღიმილმა გამიჩნდა კითხვა. "კანდი თავის თავს არ ჰგავს", - გავიფიქრე მე. თითქმის თითქოს იმეორებდა ამბავს, რომელიც მას უსასრულოდ უყვებოდა. ჩავერთე ჩემი კითხვის დასმაში. – კენდი, ვინ გითხრა იმ დღეს მომხდარის შესახებ?
  
  
  ისევ ჩემსკენ შემობრუნდა. „აბდულ. და ის ერთადერთი იყო იქ, ვისაც სიმართლის თქმით დასაკარგი არაფერი ჰქონდა. ისიც კინაღამ მოკლა იმ დღეს ამ კაცმა. მაგრამ ის არ იყო მშიშარა. ის მივიდა ამ გიჟურ მკვლელთან და ესროლა. ჰასანს უბრალოდ გაუმართლა, რომ აბდული იქ იყო, თორემ ეს კაცი მას მამაჩემის შემდეგ წაიყვანდა“.
  
  
  "როდის გითხრა ამის შესახებ?" Ვიკითხე.
  
  
  „იმავე ღამეს. ჩემთან მოვიდა და ცდილობდა დამემშვიდებინა. მან უბრალოდ დაუშვა ის, რაც სინამდვილეში მოხდა და მე მას დანარჩენი გამოვტაცე. მან დამპირდა, რომ არავის ვუთხარი, რა გააკეთა შაჰმა. მისი თქმით, მაშინ ქვეყნისთვის ცუდი იქნებოდა, თუ ყველამ იცოდა, რომ შაჰი მშიშარა იყო. ეს იყო ჩვენი საიდუმლო. გითხარი, ყველას აქვს საიდუმლოებები, ნიკ.
  
  
  - კმარა, - თქვა აბდულმა მკაცრად. „ჩვენ ჯერ კიდევ ბევრი გვაქვს გასაკეთებელი. სელიმ საბუთები როგორ ჩამოვა? თითქმის დამთავრებული ხარ? »
  
  
  "კიდევ ხუთი წუთი." ოთახში შესვლის შემდეგ ეს პირველი შემთხვევა იყო, როცა საელჩოს ოფიციალურმა პირმა ისაუბრა. ”მე გამოვიყენე კოდის წიგნი, რომელიც ზემოთ ვიპოვნეთ, მოხსენების მოსამზადებლად, სადაც მითითებულია, რომ მისმა უდიდებულესობამ - ყოფილმა დედოფალმა - უთხრა თავის უფროსებს, რომ მას აღარ სჯეროდა, რომ ის, რაც CIA-მ გააკეთა ადაბში, იყო სწორი და რომ ნანობს მათ დახმარებას. ამჯერად. იგი დაემუქრა, რომ CIA-ს გამოავლენდა მის უმაღლესობას და მსოფლიო პრესას“.
  
  
  "Კიდევ რაღაც?" – პასუხი მოსთხოვა აბდულმა.
  
  
  „ქაღალდი, რომელსაც ამჟამად ვასრულებ, არის კოდირებული შეტყობინება, რომელიც სახლში მყოფებს უბრძანებს, თავი დაეღწია შერიმას, თუ მათ არ შეუძლიათ გადაიფიქრონ. თუ შესაძლებელია, მათ უნდა გამოიყურებოდეს როგორც უბედური შემთხვევა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ის უნდა დახვრიტეს და მისი სხეული ისე განადგურდეს, რომ არასოდეს იპოვონ. ამ შემთხვევაში, ნათქვამია მოხსენებაში, გავრცელდება გარეკანონი, სადაც ნათქვამია, რომ იგი გაუჩინარდა, რადგან ეშინოდა, რომ შავი სექტემბრის მოძრაობა მის სიცოცხლეს დაკარგავდა. მეორე ქაღალდიც მზადაა“.
  
  
  მე უნდა მეღიარებინა, რომ ხმალმა შეიმუშავა სქემა, რომელიც აუცილებლად დააყენებდა CIA-ს და, შესაბამისად, შეერთებული შტატების მთავრობას - შაჰ ჰასანთან და მთელ მსოფლიოში. მე ვფიქრობდი სქემის შესაძლო შედეგებზე, როდესაც კენდიმ მოულოდნელად მკითხა:
  
  
  „ნიკ, შენ თქვი, რომ მელოდებოდი. Საიდან იცი? როგორ დავთმო თავი? »
  
  
  - ორი რამ გამახსენდა აქაურ გზაზე, - ვუთხარი მას. „პირველ რიგში, რა მოახსენა ერთ-ერთმა კაცმა, რომელიც თქვენ და აბდულს გაჰყვა პოტომაკში ამ დილით. ის უყურებდა, როგორ გაჩერდა აბდული ბენზინგასამართ სადგურთან და თქვენ ორივე იყენებდით ტელეფონს. ეს მახსენებს, რომ მე გკითხე, გქონდა თუ არა შესაძლებლობა გესმოდეთ ვის ურეკავდა აბდული, ან გენახათ, რომელ ნომერზე აკრიფეთ, როცა მოგვიანებით დამირეკეთ უოტერგეიტში. თქვენ თქვით, რომ მასთან ერთად პოლიციაში არ წახვედით. მაგრამ შენ გააკეთე, ჩემო ძვირფასო. მხოლოდ შენ არ იცოდი, რომ ვიღაცამ დაინახა, რომ ამას აკეთებდი და შეატყობინა. ”
  
  
  ”ასე რომ, აღმასრულებელი დაცვის სამსახურის ხალხი მოგვდევდა, ბატონო კარტერ”, - თქვა აბდულმა. „ვიფიქრე ამაზე, მაგრამ არ მქონდა საკმარისი გამოცდილება ამ ქვეყანაში, რომ შემეძლო გამეგო ყველა სხვადასხვა ფარული ოპერატორი. მაგრამ არ მეგონა, რომ რომელიმე მათგანი გაბედავდა ისე ახლოს მისვლას, რომ სადგურზე დაგვკვირვებოდა. მე მეგონა, რომ ისინი მოსახვევის ირგვლივ ელოდნენ, სანამ არ დაგვინახავდნენ, რომ ისევ გზაზე ვიყავით."
  
  
  ”სადაც საკმარისად ნელა მოძრაობდით, რომ ფურგონში თქვენი კაცები ჩასაფრების პუნქტამდე მიაღწიეს”, - დავამატე მე.
  
  
  — ზუსტად.
  
  
  - შენ ორი დარეკე, აბდულ, - ვუთხარი მე და თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. „მე ვიცი, როგორი იყო ამ სახლში მყოფი მამაკაცები, რომლებმაც შერიმა დაატყვევეს - მამაკაცისა და ქალის მოკვლის შემდეგ. ვინ იყო მეორე გამრეკელი... სელიმი? »
  
  
  - ისევ სწორად, მისტერ კარტერ. უნდა მეთქვა, რომ მალე ავიყვანდი. მას შემდეგ, რაც მე და მისის რაინდი ვითამაშეთ ჩვენი პატარა შარადი ჯორჯთაუნში თქვენს სასარგებლოდ, რათა სწორედ აქ მოგატყუოთ.
  
  
  ”ასე რომ, თქვენ უნდა დარეკოთ ტაქსის კომპანიაში,” ვუთხარი მე და კენდის შევხედე. „ტაქსი პირდაპირ ბუტიკიდან უნდა შეუკვეთო
  
  
  
  
  
  შეგეძლო სწრაფად გამოხვიდე და დარწმუნდე, რომ წახვალ, სანამ ეს გოგონა გარეთ გამოგყვება რაიმე შეკითხვის დასმისთვის.”
  
  
  - კიდევ ერთხელ, - თქვა აბდულმა და ქენდის არ მისცა პასუხის გაცემა. მას სურდა დარწმუნებულიყო, რომ მან მიიღო სრული კრედიტი მთელი ინსტალაციის დაგეგმვისთვის. ”და ეს მუშაობდა, მისტერ კარტერ. თქვენ აქ ხართ, როგორც დაგეგმეთ."
  
  
  მინდოდა მისგან ჰაერი გამომეშვა, ამიტომ ვთქვი: „სინამდვილეში, სწორედ ამ ტაქსმა დამაფიქრა კენდისზე და ბევრ დამთხვევაზე, რომელშიც ის მონაწილეობდა. მხოლოდ ფილმებში გამოდის ვიღაც შენობიდან და სასწრაფოდ ჯდება ტაქსიში. თითქოს გმირი ყოველთვის პოულობს პარკირების ადგილს ზუსტად იქ, სადაც მას სჭირდება. ყოველ შემთხვევაში, გამახსენდა, რომ კენდის იდეა იყო ჯორჯთაუნის გარშემო პატარა გასეირნება და რომ იგი დაჟინებით მოითხოვდა, რომ გუშინდელი ღამე ჩემთან ერთად გაეტარებინა, სანამ შერიმა გაიტაცეს. მერე ბენზინგასამართ სადგურზე სატელეფონო ზარები გამახსენდა და ყველაფერი თავის ადგილზე დადგა“.
  
  
  - მეშინია, რომ გვიანია, მისტერ კარტერ, - თქვა აბდულმა. ის მიუბრუნდა მერხს მიღმა მყოფ კაცს, რომელმაც დაიწყო საბუთების შეგროვება და რაღაცების ჩასმა - CIA-ს კოდექსის წიგნი, ვფიქრობდი - ჯიბეში. "მზად ხარ, სელიმ?"
  
  
  — დიახ. მან ხმალს გადასცა რამდენიმე ქაღალდი, რომლებზეც მუშაობდა და თქვა: ”ეს არის ის, რაც შეგიძლიათ იპოვოთ სახლში.” მისმა ლიდერმა წაართვა ისინი, შემდეგ ისევ გაუწოდა ხელი. სელიმ წამიერად შეხედა მას, შემდეგ კი მორცხვად ამოიღო ჯიბიდან კოდის წიგნი. ”უბრალოდ მე ვფიქრობდი, რომ უნდა მეზრუნა ამაზე”, - მოიბოდიშა მან. ”ყოველთვის არის შანსი, რომ როცა პოლიცია მოვა, გაჩხრიკეს და არაგონივრული იქნება მათი განკარგულებაში ყოფნა.”
  
  
  - რა თქმა უნდა, ჩემო მეგობარო, - თქვა აბდულმა და მხარზე ხელი შემოხვია. „კარგი იყო ჩემს უსაფრთხოებაზე ფიქრი. მაგრამ მე ვიზრუნებ ამაზე და ამავდროულად მოვიშორებ ყოველგვარ ცდუნებას შენი გზიდან. არიან ისეთებიც, რომლებიც ბევრს გადაიხდიან ამ პატარა წიგნის ხელში ჩასაგდებად და უმჯობესია, ფული პირდაპირ ჩემზე და ჩვენს დიდებულ Silver Scimitar მოძრაობაზე გადავიდეს. ასე არ არის, სელიმ? »
  
  
  საელჩოს პატარა ფალსიფიკატორმა თანხმობის ნიშნად სწრაფად დაუქნია თავი და თითქოს შვება იგრძნო, როცა ხმალმა დათვს ჩახუტება გაუხსნა, რომელიც მამაკაცის მხარზე იყო. "ახლა იცი რა უნდა გააკეთო?"
  
  
  - პირდაპირ საელჩოში წავალ და მერე... - მოულოდნელად გაჩერდა, გაოცებულმა შეხედა და ჰკითხა: - როგორი მანქანა უნდა გამომეყენებინა? და მუჰამედი, ვის უნდა მოეყვანა ეს კარტერი აქ? რა დაემართა მას?
  
  
  აბდული ჩემკენ შემობრუნდა. „ოჰ დიახ, მისტერ კარტერ. მინდოდა მეკითხა მუჰამედზე. ვფიქრობ, მას იგივე ბედი ეწია, როგორც ჩვენს მეგობრებს შავი განმათავისუფლებელი არმიის ჯორჯთაუნში. და ა.შ."
  
  
  ახლახან ვაპირებდი მისთვის პასუხის გაცემას, როცა ქენდის კითხვითი გამომეტყველება დავინახე და გადავწყვიტე, რომ მან არაფერი იცოდა „სხვების“ შესახებ. გავიხსენე იაპონელთა ტრიო, რომლებიც გველოდნენ დიდ ჩანჩქერში, მე კიდევ ერთი გამოცხადება მქონდა და ეს იდეა განზე გადავდე სამომავლო გამოყენებისთვის. „თუ მუჰამედი ის კაცია, რომელიც ჩემი ოთახის გარეთ მელოდა, ის დააკავეს. მთხოვა მეთქვა, რომ აგვიანდება. Გვიანია. ფაქტობრივად, მე არ ვფიქრობ, რომ ის გადარჩება. ”
  
  
  აბდულმა თავი დაუქნია. ”მე ეჭვი მეპარებოდა,” - თქვა მან.
  
  
  „კენდი, უყურებდი, როცა მისტერ კარტერი მოვიდა, როგორც გითხარი? როგორ მოხვდა აქ? »
  
  
  "მე დავინახე, როგორ გადმოვიდა კუთხის გარშემო გაჩერებული მანქანიდან", - თქვა მან. "ეს იყო ვეგა."
  
  
  - ისევ ისე, როგორც ვეჭვობდი, - თქვა აბდულმა და დამიბრუნდა. "როგორც ჩანს, ბევრი გვაქვს გადასახდელი, მისტერ კარტერ, მათ შორის, ჩვენი მანქანის აქ მოყვანა, რათა სელიმი დაბრუნდეს საელჩოში." ხელი გაუწოდა. „შეიძლება მქონდეს გასაღებები? მიაღწიეთ მათ ძალიან ფრთხილად. ” მან ავტომატით ანიშნა მკვლელზე და დავინახე, რომ მისი თითი მსუბუქად დაიხურა ჩახმახზე.
  
  
  ჯიბიდან გასაღების ბეჭედი ამოვიღე და თოფიანი მამაკაცისკენ დავიწყე სროლა. „არა! ჩემთვის, - თქვა აბდულმა სწრაფად და მზად იყო ჩემი მხრიდან ნებისმიერი საეჭვო მოქმედებისთვის. მე გავაკეთე როგორც მან თქვა, შემდეგ მან მანქანის გასაღები გადასცა თავის კაცს სელიმს და უთხრა: „განაგრძე შენი მითითებების შესრულება“.
  
  
  „საელჩოში ველოდები თქვენს ზარს. როცა ეს მოვა, პოლიციას ვურეკავ და ვამბობ, რომ ამ მისამართიდან დამირეკე და მითხარი, რომ მისი უდიდებულესობა მოკლული იპოვე. ამის შემდეგ მის უმაღლესობას ვუგზავნი რა მოხდა.
  
  
  "და როგორ მოვხვდი ამ მისამართზე?"
  
  
  „აქ გამოგიგზავნე, როცა გაირკვა, რომ მისი უდიდებულესობა დაკარგული იყო. გამახსენდა, რომ ერთხელ მისმა სამეფო უმაღლესობამ მთხოვა, ამ სახლში წამეყვანა, რათა შეხვედროდა რამდენიმე ამერიკელს და ვფიქრობდი, რომ შესაძლოა მისი უდიდებულესობა აქ ამერიკელი მეგობრების მოსანახულებლად იყო მოსული. და სხვა არაფერი ვიცი ვისი სახლია ან რამე მსგავსი.
  
  
  "კარგი, ერთი სიტყვა არ დაგავიწყდეს, რაც გითხარი, სელიმ", - უთხრა აბდულმა, "წადი და დაელოდე ჩემს ზარს, რომელიც მოგვიანებით აიღებს მანქანას გააჩერეთ ის საელჩოს მახლობლად და უთხარით მორიგე კაცს, რომ გასაღების სანაცვლოდ აბდულმა გადამრთველი ამოატრიალა, როგორც გარეთ, მძიმე კარი ისევ გაიღო. მან კაცს ბოლო სიტყვა უთხრა მას შემდეგ რაც საათს დახედა.
  
  
  
  
  
  
  საელჩოში ნახევარ საათში და იქამდე აქ უნდა დავასრულოთ. დაელოდე ჩემს ზარს ექვსი ოცდათხუთმეტიდან ექვს ორმოცდახუთამდე. ალაჰი შენთანაა."
  
  
  "და შენთან ერთად, სეიფ ალაჰ", - თქვა ადაბის მოღალატე ჩინოვნიკმა, როდესაც ბეტონის პანელი კვლავ დაიხურა და ხმის იზოლაციის ოთახში დაგვიხურა, როცა მე და შერიმა თვალებში ვუყურებდით უეჭველ სიკვდილს.
   თავი 12
  
  
  
  
  როგორც კი სელიმი წავიდა, აბდულმა დაიწყო თავისი ყალბი CIA-ს მემორანდუმის გამოქვეყნება. მუსტაფა ბეიმ იარაღს ჩემზე გაბრაზებული სახით მიშლიდა, მხოლოდ დროდადრო მზერას წამით ათვალიერებდა თავისი ყოფილი დედოფლის შიშველ სხეულს. რატომღაც ვიცოდი, რომ ის იყო ის, ვინც მას აყენებდა შეურაცხყოფას, როდესაც ის ეკიდა თოკებს, რომლებიც მის ხელებსა და ფეხებს ერთმანეთისგან აშორებდნენ. ასევე დარწმუნებული ვიყავი, რომ ის და მისი ახლა გარდაცვლილი თანამებრძოლი, ალბათ, მახვილის მკაცრი ბრძანების ქვეშ იმყოფებოდნენ, რომ არ გაეუპატიურებინათ მათი ტყვე. ნებისმიერი მსგავსი სექსუალური ძალადობა გაკვეთის დროს გამოვლინდებოდა და არ მეგონა, რომ ხმალს ასეთი გართულება სურდა. მკვლელობა უნდა ყოფილიყო მოწესრიგებული, თითქოს ის CIA-ს პროფესიონალებმა განახორციელეს.
  
  
  მთლად დარწმუნებული არ ვარ, როგორ ხსნის ხმალი სიკვდილის დროში განსხვავებას ზემოთ მყოფ გვამებსა და შერიმას შორის. მერე გავიგე, რომ ეს ცხედრები სახლში ვერ იპოვეს. მხოლოდ ის უნდა ეთქვა, რომ შეიჭრა და საიდუმლო კარი ღია დახვდა და შერიმას ცხედარი საიდუმლო ოთახში ეგდო. ისიც შეიძლება ითქვას, რომ ლიმუზინში ჩასვლისას ერთი-ორი ადამიანი დაინახა როგორ აშორებდა. ან შეიძლებოდა გაეხსნა Mustang-ის საბარგული ავტოფარეხში და შემდეგ ეთქვა პოლიციაში, რომ ვიღაც გაიქცა, როცა ის წამოდგა. ლოგიკური ვარაუდი იქნება, რომ მკვლელი შერიმას ცხედარი წაღებას აპირებდა, როცა მისი დაცვა იქ მივიდა და შეაშინა.
  
  
  მაინტერესებდა სად ჩავდე მის გეგმაში. მაშინ მივხვდი, რომ მე გავხდებოდი ის მკვდარი, რომელიც აბდულის ამბავს კიდევ უფრო შეუღწევად მიიღებდა და მივხვდი, რატომ არ უნდა მომკლა ავტომატური თოფით. უნდა მომკვდარიყო იმავე თოფის ტყვიით, რომელმაც მოკლა შერიმა. აბდულს შეეძლო ეთქვა, რომ მან წამიყვანა სახლამდე მის მოსაძებნად, ხოლო კაცმა, რომელიც გაიქცა ავტოფარეხიდან, როცა ჩვენ მივედით, გაქცევამდე კიდევ ერთი გასროლა გაისროლა, რამაც გამაოგნა. აბდულმა მოაჩვენა, რომ არ იცოდა, რომ მე ვიყავი აღმასრულებელი დაცვის სამსახურიდან (როგორც ახლა ფიქრობდა) და ამიხსნა, რომ მე უბრალოდ ადამიანი ვიყავი, რომელიც მეგობრობდა შერიმასთან, რომელსაც მან დახმარება სთხოვა.
  
  
  მისი ამბავი, რასაკვირველია, ოფიციალურ გამოძიებას არ გაუძლებს. მაგრამ შეძლებს მთავრობა შაჰ ჰასანის დარწმუნებას, რომ ჩვენი ამბავი არ არის მის მკვლელობაში CIA-ს მონაწილეობის დამალვა? და ნებისმიერი გამჟღავნება ჩემი ნამდვილი ვინაობის, როგორც AX-ის აგენტის შესახებ, მთელ სიტუაციას კიდევ უფრო ართულებს და საეჭვოდ გახდის. ბოლოს და ბოლოს, ყოფილ დედოფალთან საკმაოდ ახლოს ვიყავი ვაშინგტონში ჩასვლის შემდეგ. როგორ შეიძლება ეს აიხსნას მამაკაცს, რომელსაც უყვარდა იგი?
  
  
  სანამ სიუჟეტის სირთულეზე ვფიქრობდი, ქენდის ვუყურებდი. საწოლზე იჯდა და თითქოს ჩემს ან შერიმას ყურებას ერიდებოდა. არა მგონია, რომ ის ელოდა, რომ თავისი ყოფილი მეგობრის გაშიშვლებასა და სასტიკად შეკრულს ნახავდა. მივხვდი, რომ თოკის კვალი მის მაჯებზე და ტერფებზე უნდა ყოფილიყო მიცემული, როგორც CIA-ს წამების ნაწილი, რათა ყოფილი დედოფალი აეძულებინა შეეცვალა აზრი ადაბის შესახებ სავარაუდო შეთქმულების შესახებ.
  
  
  ამ დროისთვის აბდულმა დაასრულა ყალბი კუპიურების დამალვა. ის ჩემს დაცვას მიუახლოვდა და არაბულად დაიწყო ბრძანებების გაცემა. „ადით ზევით და მიიტანეთ ორი სხეული გვერდითა კართან. შემდეგ მიდით ლიმუზინთან რაც შეიძლება ახლოს კართან. გახსენით საბარგული და დატვირთეთ ისინი. დარწმუნდით, რომ არავინ ხედავს, რომ ამას აკეთებთ. მაშინ დაბრუნდი აქ კარიმისთვის. სამწუხაროდ, კაპიტალისტურ ღორებთან ერთად უნდა იაროს. კიდევ ერთი მგზავრი იქნება საბარგულში, ასე რომ დარწმუნდით, რომ იქ არის ადგილი."
  
  
  მე მხოლოდ მე მესმოდა რას ეუბნებოდა ხმალი თავის კაცს და მისი სიტყვები გულისხმობდა იმას, რაზეც იმ მომენტამდე არ მიფიქრია. თუ მე და შერიმა შემთხვევის ადგილზე გარდაცვლილი დაგვხვდა, მაშინ საბარგულში ერთადერთი „მგზავრი“ ქენდი უნდა იყოს! და მე გამოვიცანი, რა იყო იმ „სხვა ქაღალდზე“, რომელიც დაასრულა გამყალბებელმა სელიმმა და რომლის შინაარსის ხსენებას თავი აარიდა. დარწმუნებული ვიყავი, რომ ის ასახავდა კენდის, როგორც CIA-ს კავშირს შერიმასთან და, შესაბამისად, შაჰ ჰასანთან. აბდულის გეგმის ეს ნაწილი გაძლიერდა იმით, რომ შერიმას სიკვდილის დროს მისი გაუჩინარება კიდევ უფრო საეჭვოდ გამოიყურებოდა, თუ CIA ვერ შეძლებდა მისი წარმოდგენა სვორდის მიერ შეთხზული მტკიცებულებების უარყოფისთვის.
  
  
  როცა მუსტაფა წავიდა და დიდი კარი ისევ დაიხურა, მე ვუთხარი: „კანდი, მითხარი რამე. როდის აიძულეთ აბდული შემოგიერთდეთ შაჰ ჰასანის წინააღმდეგ შურისძიების მიზნით? »
  
  
  "რატომ? რას ნიშნავს ეს?" პასუხის გასაცემად შემომხედა, მაგრამ ისევ აარიდა მზერა.
  
  
  ”მე მჯერა, რომ ეს იყო იმ დროს, როდესაც შერიმას განქორწინებისა და შტატებში დაბრუნების შესახებ ინფორმაცია გავრცელდა, მართალია?”
  
  
  ყავისფერი თვალები დაჟინებით შემომხედა ჩემს სახეს და ბოლოს თავი დაუქნია და შემდეგ თქვა:
  
  
  
  
  
  
  ეს იყო მაშინ. რატომ?"
  
  
  აბდულს არაფერი უთქვამს, მაგრამ მისი შავი ქორის თვალები მისგან ჩემკენ მოტრიალდა, როცა მე ლაპარაკი გავაგრძელე, იმ იმედით, რომ ის ძალიან დაძაბული იყო და ვერ შეამჩნია, რომ მანქანის გასაღებები მისკენ ვესროლე, ხელი აღარ ამიწევია.
  
  
  "რა თქვა მან?" ვკითხე და მერე საკუთარ კითხვას ვუპასუხე. „დავდებ, რომ რაღაც ისეთი იყო, თითქოს საბოლოოდ მიხვდა, რომ მართალი იყავი. ეს ჰასანი იყო ცუდი ადამიანი, რომელიც ნამდვილად არ ეხმარებოდა თავის ხალხს, მაგრამ მხოლოდ თავისთვის დააგროვა სიმდიდრე და დაუთმო რამდენიმე სკოლა და საავადმყოფო ხალხის გასაჩუმებლად.
  
  
  მისი სახე მეუბნებოდა, რომ მიზანს მივაღწიე, მაგრამ ის მზად არ იყო, თვითონაც ეღიარებინა ეს. „აბდულმა მაჩვენა ამის დამადასტურებელი საბუთი! მან მაჩვენა ჩანაწერები შვეიცარიის ბანკიდან. იცით, რომ ძველმა კარგმა ქველმოქმედმა ჰასანმა იქ ას მილიონ დოლარზე მეტი ჩადო? როგორ შეგიძლია დაეხმარო საკუთარ თავს და არა სამშობლოს? "
  
  
  შერიმა ისევ გაცოცხლდა და ჩვენს საუბარს მოისმინა. მან კიდევ ერთხელ სცადა დაერწმუნებინა ქენდი, რომ ის ცდებოდა ყოფილ ქმარს. ”ეს ასე არ არის, კენდი,” თქვა მან ჩუმად. „ერთადერთი ფული, რომელიც ჰასანმა ოდესმე გამოუგზავნა ადაბიდან, იყო ჩვენი ხალხის საჭირო აღჭურვილობის გადახდა. ეს ის ფულია, რომელიც მან ციურიხში ჩადო ჩემთვის და შენთვის.
  
  
  - აი, რამდენი იცი შენი ძვირფასი ჰასანის შესახებ, - დაუყვირა ქენდიმ. „აბდულმა მაჩვენა ჩანაწერები და შემდეგ შემომთავაზა, როგორ შეგვეძლო მისი განადგურება შენს გამოყენებით“.
  
  
  - ჩანაწერების გაყალბება შეიძლებოდა, ქენდი, - ვუთხარი მე. „ამაღამ ნახეთ, როგორი ექსპერტია სელიმი ასეთ საკითხებში. საბანკო დოკუმენტების შექმნა ბევრად უფრო ადვილი იქნებოდა, ვიდრე CIA კოდირებული ბანკნოტები.
  
  
  კენდიმ ჩემგან აბდულს მიხედა, მაგრამ ვერაფერი შველა იმ ეჭვებისგან, რომლებსაც მას ვუნერგავდი. ”აბდული ამას არ გააკეთებს,” თქვა მან მკაცრად. ”ის დამეხმარა იმიტომ, რომ მიყვარდა, თუ გინდა იცოდე!”
  
  
  თავი დამიქნია. „დაფიქრდი, ქენდი. მამაკაცი, რომელსაც უყვარხარ, გაგიშვებს სხვასთან ერთად დასაძინებლად - გიბრძანებს ამის გაკეთებას - შენსავით? »
  
  
  — საჭირო იყო, არა, აბდულ? თქვა ქენდიმ და თითქმის ტირილით მიმართა მას დახმარებისთვის. „უთხარი მას, როგორ აუხსენი, რომ მას ღამით დაკავება სჭირდებოდა, რათა შერიმა წაეყვანა, რომ მხოლოდ ერთი გზა იყო მისნაირი კაცის დაკავებისთვის. უთხარი მას, აბდულ." ბოლო სამი სიტყვა იყო დახმარების თხოვნა, რომელიც უპასუხოდ დარჩა, რადგან აბდულს არაფერი უთქვამს. სახეზე სასტიკი ღიმილი ეფინებოდა; მან იცოდა, რის გაკეთებას ვცდილობდი და არ აინტერესებდა, რადგან გრძნობდა, რომ უკვე გვიანი იყო რაიმეს შეცვლა.
  
  
  - ვერ ვიყიდი, ქენდი, - ვუთხარი და ისევ ნელა დავუქნიე თავი. „არ დაგავიწყდეს, შენ უკვე იცოდი როგორი ადამიანი ვიყავი. მე და შენ ერთად ვიყავით სანამ აბდული ჩემს შესახებ იცოდა. ის შერიმასთან ერთად ალექსანდრიაში გაემგზავრა, სანამ პირველ ღამეს შეგხვდებოდი. გახსოვს ის ღამე, არა? "
  
  
  ”ეს მხოლოდ იმიტომ, რომ მე ვიყავი ასე მარტოსული!” ახლა ის ატირდა და გაშტერებული უყურებდა აბდულს. როგორც ჩანს, მას ყველაფერი არ უთქვამს ჩემთან პირველი შეხვედრის შესახებ. „მე და აბდულს რამდენიმე თვეა არ გვქონია შესაძლებლობა ერთად ვიყოთ. ძალიან ბევრი იყო გასაკეთებელი სიდი ჰასანის წასასვლელად მოსამზადებლად. შემდეგ კი მთელი დრო, როცა ლონდონში ვიყავით, შერიმასთან უნდა ვყოფილიყავი, რადგან ის ბავშვივით იქცეოდა. აბდულ, იმ პირველ ღამეს მას არაფერი უჭირდა. უნდა დამიჯერო. უბრალოდ ვიღაც მჭირდება. შენ იცი როგორი ვარ."
  
  
  მისკენ გაიქცა, მაგრამ ის უკან დაიხია, რომ თვალი არ მომიშორებია. - იქ დარჩი, ჩემო ძვირფასო, - თქვა მან მკაცრად და შეაჩერა. „ნუ ჩახვალ მისტერ კარტერსა და ჩემს მეგობარს შორის“. პისტოლეტს ააფრიალა. "სწორედ ეს არის ის, რაც მას შენგან სურს."
  
  
  „მაშინ ყველაფერი რიგზეა? გესმის, აბდულ? » აციმციმდა ცრემლები. "მითხარი, რომ ყველაფერი კარგადაა, საყვარელო."
  
  
  ”დიახ, აბდულ,” მივუგე მას, ”მოუყევი მას ყველაფერი.
  
  
  უთხარი მას ყველაფერი ვერცხლის სკიმიტარის შესახებ და რომ შენ ხარ ალაჰის ხმალი, რომელიც ლიდერობს მკვლელთა ყველაზე სასტიკ ჯგუფს მსოფლიოში. უთხარით მას ყველა უდანაშაულო ადამიანის შესახებ-2, რომელიც თქვენ შესწირეთ მთელი ახლო აღმოსავლეთის კონტროლის მცდელობას. და აუცილებლად უთხარით, როგორ იქნება ის შემდეგი მსხვერპლი.
  
  
  - საკმარისია, მისტერ კარტერ, - თქვა მან ცივად, ხოლო კენდიმ ჰკითხა: - რას ლაპარაკობს, აბდულ? რაც შეეხება ვერცხლის სკიმიტარს და რას იტყვით მე, როცა მე გავხდები შემდეგი მსხვერპლი? »
  
  
  - მოგვიანებით, ჩემო ძვირფასო, - თქვა მან და დაჟინებით შემომხედა. „მუსტაფა დაბრუნებისთანავე ყველაფერს აგიხსნით. ჯერ კიდევ ბევრი გვაქვს გასაკეთებელი“.
  
  
  - მართალია, კენდი, - ვუთხარი მკაცრად. ”თქვენ გაიგებთ, როდესაც მუსტაფა დაბრუნდება. ახლა ის იტვირთება კადილაკის საბარგულს ზემოდან ორი ადამიანის სხეულით. შემდეგ ის უნდა დაბრუნდეს კარიმისთვის იატაკზე. და ის ასევე დაზოგავს ადგილს თქვენთვის საბარგულში. არა, აბდულ? ან გირჩევნიათ ალაჰის ხმალი ახლა, როცა თქვენი გამარჯვების მომენტი ასე ახლოსაა? »
  
  
  ”დიახ, მისტერ კარტერ, ვფიქრობ, რომ ასეა”, - თქვა მან. შემდეგ ოდნავ შებრუნდა კენდისკენ, რომლის ხელები საშინლად მომიჭირა სახეზე. მან დაუჯერებლად შეხედა მას, როცა ის მისკენ მიბრუნდა და ყინულოვანი, მკაცრი ტონით განაგრძო: „სამწუხაროდ, ჩემო ძვირფასო, მისტერ კარტერი ძალიან მართალია. Შენია
  
  
  
  
  
  
  ჩემდამი გრძნობა მაშინვე დამთავრდა, როგორც კი მომეცი საშუალება, ყოფილი დედოფალი ჩემი ტყვე გამეხადა და ბატონი კარტერი აქ მოიტყუე. რაც შეეხება თქვენ, მისტერ კარტერ, - განაგრძო მან და ისევ მომიბრუნდა, - ვფიქრობ, საკმარისად თქვით. ახლა გთხოვ გაჩუმდი, თორემ იძულებული ვიქნები გამოვიყენო ეს თოფი, თუნდაც ეს ჩემი გეგმების შეცვლას გულისხმობდეს“.
  
  
  გამოცხადებამ, რომ მართალი ვიყავი სვორდის განზრახვაში, გამოეყენებინა ჩემი ცხედარი, როგორც საუკეთესო მტკიცებულება მისი ამბის გასამყარებლად - რომ მე და ის ვცდილობდით შერიმას გადარჩენას - ცოტა უფრო გამბედავი გამხადა ავტომატური იარაღის წინაშე. ის მხოლოდ ბოლო შემთხვევის სახით მესროლა-მეთქი, გადავწყვიტე და ჯერჯერობით არ ვაიძულე. მინდოდა კენდისთან საუბარი გამეგრძელებინა, მიუხედავად მისი მუქარისა, ამიტომ ვუთხარი:
  
  
  „ხედავ, ქენდი, არიან ადამიანები, რომლებიც სიყვარულს უყვართ ერთმანეთის სიამოვნებისთვის, ისევე როგორც მე და შენ, და არიან ადამიანები, როგორიცაა აბდული, რომლებიც სიყვარულს უყვართ სიძულვილით თავიანთი მიზნების მისაღწევად. აბდული მაშინ გახდა შენი შეყვარებული, როცა მზად იყო გამოგეყენებინა და არა მანამდე, როგორც მე მესმის“.
  
  
  აცრემლებული სახე ასწია და ისე შემომხედა, რომ არ დაინახა. „აქამდე ჩვენ მხოლოდ მეგობრები ვიყავით. ის მოვიდა და ჩვენ ვისაუბრეთ მამაჩემზე და იმაზე, თუ რა საშინელი იყო ჰასანისთვის პასუხისმგებლობა მის სიკვდილზე, რათა გადაერჩინა ხარბი სიცოცხლე. მერე ბოლოს მითხრა, რომ დიდი ხანია მიყვარდა და... და ამდენ ხანს ისე ვფრთხილობდი და... - უცებ მიხვდა, რომ საკუთარ თავზე ლაპარაკობდა და დამნაშავედ შეხედა შერიმას და მერე უკან. . ჩემთვის.
  
  
  ვეჭვობდი, რომ დიდი ხნის წინ მან უამბო ძველ მეგობარს კმაყოფილების ინტენსიური ძიების შესახებ, რამაც ოდესღაც მამაკაციდან კაცამდე მიიყვანა. მაგრამ მან არ იცოდა, რომ მე ვიცოდი მისი ნიმფომანიის შესახებ. ახლა აშკარა იყო, რომ როდესაც მან ამის აღიარება დაიწყო ჩემს თვალწინ, შერცხვა. რაც მთავარია, ვიცოდი, რომ დრო გადიოდა და მუსტაფა მალე დაბრუნდებოდა დამალულ ოთახში. მანამდე უნდა გადავსულიყავი და ქენდის აბდულთან მისი რომანის დისკუსიაში მონაწილეობის მიცემა არაფერს ნიშნავს, გარდა ძვირფასი წუთების დაკარგვას.
  
  
  იმის რისკზე, რომ არაბთა მზაკვრული შეთქმულება წარსულს ჩაბარდა, მე ვკითხე მას: „როდესმე გითხარი აბდულს, რომ ის იყო ის, ვინც დაგეგმა მკვლელობის მცდელობა, რომელმაც მოკლა მამაშენი? ან რომ მკვლელი შაჰთან არასოდეს უნდა მისულიყო. Ეს არ არის? მე მას ვაკანკალებდი მაშინ, როცა კენდი და შერიმა შოკში და უნდობლობით იცქირებოდნენ. ”ის ის ხომ უბრალოდ ადამიანი არ იყო, რომელსაც იყენებდით და აპირებდა მის სროლას, სანამ ის საკმარისად ახლოს იქნებოდა, რომ ჰასანს დაარტყა? თქვენ იცოდით, რომ შაჰის სიცოცხლის გადარჩენა მოიგებდა. მისი ნდობა, უფრო მეტიც, თუ ჰასანი მოკლული იყო, მისი ხალხი გაანადგურებდა ყველას, ვინც რაიმე კავშირში იყო მკვლელობასთან, და ეს ალბათ ნიშნავდა თქვენს მოძრაობას საკმარისად ძლიერი, რომ დახმარება სთხოვოს დანარჩენ არაბულ სამყაროს“.
  
  
  ხმალმა არ უპასუხა, მაგრამ დავინახე, რომ მისი თითი ისევ ჩახმახს მოეჭიდა. დარწმუნებული ვიყავი, რომ ეს სწორად მქონდა, მაგრამ არ ვიცოდი, რამდენად შორს შემეძლო წავსულიყავი, სანამ ეს ტყვიები ჩემკენ დაიწყებდნენ სროლას. მე მომიწია კიდევ ერთი ნაბიჯის გადადგმა, რათა კენდი მოქმედებდა.
  
  
  – ხედავ, რა მშვიდად არის ახლა დიდი კაცი, კენდი? Მე ვთქვი. ”მართალი ვარ და ის ამას არ აღიარებს, მაგრამ სინამდვილეში ის არის დამნაშავე მამის სიკვდილში და უფრო მეტიც…”
  
  
  "ნიკ, მართალი ხარ!" - წამოიძახა შერიმამ და ხელი შემიშალა. აბდულმა წამით მომაშორა თვალები, რომ მისკენ გაეხედა, მაგრამ ცივი მზერა ჩემკენ დაბრუნდა, სანამ მისკენ იქნებოდა მიმართული.
  
  
  მღელვარებით სავსე ხმით შერიმამ განაგრძო თქვა: „უბრალოდ გამახსენდა რა თქვა ჰასანმა, როცა მითხრა სიცოცხლის მცდელობის შესახებ. მაშინ არ იყო დარეგისტრირებული, მაგრამ რაც ახლა თქვი მაგას მოგაგონებს - ლოგიკურად თანმიმდევრულია. მისი თქმით, ძალიან ცუდი იყო, რომ აბდულ ბედავის ეგონა, რომ მისტერ რაინდი მკვლელის წინ უნდა დაეყენებინა, სანამ მას ესროდა. იმ აბდულს უკვე აიღო იარაღი და ალბათ შეეძლო ესროლა ისე, რომ მისტერ რაინდს ხელი არ შეეშალა. სწორედ აბდულმა შესწირა მამაშენი ქენდი და არა მისი უმაღლესობა! »
  
  
  ხმალი სამივეს ვერ გვიყურებდა. გასაგები მიზეზების გამო, მან ყურადღება გაამახვილა შერიმაზე და მის ისტორიაზე, ისევე როგორც მე. ქენდი რომ არ ყვიროდა ტკივილისგან და გაბრაზებისგან, როცა ის საწოლზე იარაღის ასაღებად მოტრიალდა, ის საკმარისად სწრაფად არ დაუმიზნებდა მისკენ. მან ძლივს ასწია პატარა პისტოლეტი წელზე, როდესაც მძიმე ტყვიებმა მის მკერდზე გასვლა დაიწყეს, შემდეგ კი სახეზე, როცა აბდულმა თავისი ტყვიის პისტოლეტის მიმართულება მიუბრუნდა. სისხლის მინიატურული შადრევნები აფრქვევდა მის მშვენიერ მკერდზე უთვალავი ნახვრეტებიდან და აფეთქდა ყავისფერი თვალებიდან, რომლებიც აღარ ვიწროვდებოდა ვნებით, როცა მან შეყვარებულს გაუთავებელ კულმინაციამდე მიიყვანა.
  
  
  აბდულის ერთ-ერთმა პირველმა ტყვიამ კენდის თოფი ხელიდან გამოგლიჯა და იატაკზე ტრიალებდა. მე მისკენ გავეშურე, მან კი თოფის ჩახმახის დაჭერა განაგრძო და გაბრაზებული ტყვიების ნაკადს ისროდა.
  
  
  
  
  
  
  სამიზნე, რომელიც ატყდა და ატყდა დარტყმისგან მაშინაც კი, როცა ოდესღაც ლამაზი წითელი თავი საწოლზე გადააგდო.
  
  
  ახლახან ვაპირებდი აეღო ქენდის პისტოლეტი, .25 კალიბრის Beretta Model 20, როცა ჩემმა მოძრაობებმა აშკარად მიიქცია მისი ყურადღება. მძიმე თოფი ჩემსკენ დაიხარა. მის თვალებში ტრიუმფი გაბრწყინდა და დავინახე, რომ სიგიჟემ და ძალაუფლების ლტოლვამ წაშალა ყველა აზრი მისი საჭიროების შესახებ მოგვიანებით. დადგა დრო და სახეზე ღიმილი გამოესახა, როცა განზრახ მუწუკი ჩემს საზარდულს დაუმიზნა.
  
  
  - აღარასოდეს, მისტერ კარტერ, - თქვა მან, თითი გათეთრებული ზეწოლით, როცა უფრო და უფრო მიიზიდა, სანამ მოძრაობა არ შეწყვეტდა. მისი სახე მოულოდნელად გაფითრდა, როცა საშინლად მიხვდა, იმავე მომენტში, როგორც მე, რომ კლიპი ცარიელი იყო და მისი მომაკვდინებელი შიგთავსი გამოიყენებოდა გვამთან საშინელ კავშირში.
  
  
  მე მომიწია სიცილი მის მიერ საერთაშორისო ებრაული სლოგანის უნებლიე გამოყენებაზე, რომელიც აპროტესტებდა იმას, რომ საშინელება, რომელიც ოდესღაც ევროპელ ებრაელებს შეემთხვათ, აღარასოდეს განმეორდება. - იმის თქმა, რომ შეიძლება არაბთა ლიგიდან გაგაგდოს, - ვუთხარი მას, როცა ბერეტას ავიღე ხელი და მუცელზე ვანიშნე.
  
  
  ქენდის სიკვდილმა აშკარად არ ჩააქრო მისი გაბრაზება; ყველა მიზეზმა დატოვა თავი, როცა აგინა და თოფი მესროლა. ავუარე მას და მივეცი დრო, რომ ჩემი მჭიდრო ქურთუკი გადმოეღო და თოფი ამეღო, რომელიც ამდენი ხნის წინ ვიცოდი, რომ ჩასადები იყო. შემდეგ ჩემი ჯერი დადგა, რომ ჩახმახი გამომეძვრინა. მოდელი 20 ცნობილია თავისი სიზუსტით და ტყვიამ მაჯა მოიტეხა, როგორც ველოდი.
  
  
  ისევ აგინა, თითებს დახედა, რომლებიც იარაღს ვერ იჭერდნენ. ის იატაკზე კუთხით დაეცა და ორივენი ვუყურებდით, მომენტალურად გაუნძრევლად და მოხიბლულები, მოკლედ რომ ტრიალებდა მის ფეხებთან. ის იყო პირველი, ვინც გადავიდა და მე ისევ დაველოდე, როცა მარცხენა ხელი მძიმე ავტომატს მოჰკიდა. როცა თითქმის წელამდე აწია, ბერეტა კენდიმ მეორედ იყეფა და კიდევ ერთი მაჯა მოიტეხა; ავტომატი ისევ იატაკზე დაეცა.
  
  
  მახვილი გაგიჟებული კაცივით მოვიდა ჩემთან, მისი ხელები უაზროდ აფრიალებდა მისი მასიური მკლავების ბოლოებში, როდესაც ისინი გამომიწოდეს ჩემს ჩახუტებაზე, რაც ვიცოდი, რომ გამანადგურებელი დათვის ჩახუტება იქნებოდა. არ ვაპირებდი გარისკავს, რომ ეს ჩემამდე მოხვედროდა. ბერეტას მეორე ბზარი ეხმიანებოდა მკვეთრ პასუხს, რომელიც მას წამით წინ უძღოდა.
  
  
  აბდულმა ორჯერ იყვირა, როცა ტყვიები მის მუხლებზე შევიდა, შემდეგ კიდევ ერთი კივილი ამოვარდა ყელიდან, როცა წინ გადახტა და მუხლებზე დაეშვა, რომლებიც უკვე დანით ძლიერ ტკივილს უგზავნიდა მასში. ტვინი აკონტროლებდა, რომელიც ლოგიკურად აღარ ფუნქციონირებდა, იდაყვებზე დაეყრდნო და ნელა წამოვიდა ჩემსკენ ლინოლეუმის ფილებით. უხამსობა ნაღველივით მოედინებოდა მისი დახვეული ტუჩებიდან მანამ, სანამ ბოლოს ჩემს ფეხებთან არ წამოიწია და არათანმიმდევრულად ღრიალებდა.
  
  
  მოვტრიალდი და შერიმასკენ გავემართე, უცებ მივხვდი, რომ მისი ყვირილი, რომელიც დაიწყო, როცა ხმლის ტყვიებმა ქენდი დაანგრია, ღრმა, ხმელ ტირილად გადაიქცა. იარაღის ხელები გადავაწყვე ისე, რომ მზად ვიყო იმ შემთხვევაში, თუ საიდუმლო კარი გაღებას დაიწყებდა, სტილეტო გავშალე და მისი პირველი ჯაჭვები დავჭრა. როცა უსიცოცხლო ხელი გვერდით ჩამოუვარდა, ჩემი ყოფნა შენიშნა და დახრილი თავი ასწია. მან შემომხედა, შემდეგ ხმალს, რომელიც ტკივილისგან ღრიალებდა იატაკზე და დავინახე, რომ მისი ყელის კუნთები დაძაბული იყო, აკავებდა ღრძილების რეფლექსს.
  
  
  - კარგი გოგო, - ვუთხარი მე, როცა ღებინებას ებრძოდა. "ერთ წუთში გაგიშვებ."
  
  
  შეკრთა და უნებურად საწოლისკენ დაიწყო ყურება. მის წინ გადავწიე, რომ არ დამენახა სისხლიანი ქალი, რომელიც და-დასავით უყვარდა, როცა ჩემი დანა ათავისუფლებდა მის მეორე მკლავს. ის ჩემს მკერდზე დაეცა, ნიკაპზე ძლივს ეხებოდა და ამოისუნთქა: „ოჰ, ნიკ... კენდი... ქენდი... ჩემი ბრალია... ჩემი ბრალია...“
  
  
  - არა, ასე არ არის, - ვუთხარი მე და ვცდილობდი დამემშვიდებინა, ცალი ხელით მაღლა მეჭირა და ძირს ჩავდექი, რომ ტერფების ირგვლივ თოკები მოეჭრა. ბოლო შეურაცხმყოფელი ურთიერთობის გაწყვეტის შემდეგ, უკან დავიხიე და ახლოს მოვუჭირე, დამამშვიდებლად ვუთხარი: „ეს ჩემი ბრალი არ არის. ქენდიმ თავი ვერ შეიკავა. აბდულმა დაარწმუნა, რომ ჰასანი დამნაშავე იყო...
  
  
  „არა! არა! არა! - შენ არ გესმის, - ატირდა მან და ზურგით მიეყრდნო ჩემს მკერდს თავისი პატარა შეკრული მუშტებით. „ჩემი ბრალია, ის მკვდარია. მე რომ არ მეთქვა ის ტყუილი ჰასანის ნათქვამის გახსენებაზე, ის არ ცდილობდა აბდულის მოკვლას და... და ეს არასოდეს მოხდებოდა. აიძულა თავი დაენახა საწოლზე გაშლილ საშინელ სისხლით შეღებილ ფიგურას.
  
  
  — ეს ტყუილი იყო? - ვკითხე უნდობლად. ”მაგრამ დარწმუნებული ვარ, რომ ასეც მოხდა. აბდულმა სწორედ ასე მოიქცა - ბერეტას მივუთითე ხმალზე, რომელიც გაუნძრევლად იწვა. ვერ გავიგე, გონება დაკარგა თუ არა. თუ არა, მაშინ მან არ დააზუსტა, რომ გაიგო, რაც შერიმამ მითხრა. "რამ აიძულა ამის თქმა, თუ ეს არასდროს მომხდარა?"
  
  
  „მე დავინახე, რომ აღზრდას ცდილობდი
  
  
  
  
  
  
  ან გადაიტანოს ყურადღება ისე, რომ მას შეეძლო გადახტეს და აეღო იარაღი. ვიფიქრე, რომ თუ მეთქვა ის, რაც გავაკეთე, ის ჩემს გზას გამოიყურებოდა ან იქნებ გამომყვებოდა და გექნებოდა შანსი. არასოდეს მეგონა, რომ Candy იქნებოდა. მისი სხეული კვლავ აკანკალდა საშინელი ტირილით, მაგრამ მისი დამშვიდების დრო არ მქონდა. მისი ტირილის ხმაზე კიდევ რაღაც გავიგონე, ელექტროძრავის ღრიალი და ჩემი გონებაც დატრიალდა და გამახსენდა ხმაური, რომელიც დარეგისტრირდა CIA-ს სეიფის კარის პირველად გაღებისას.
  
  
  ნაზობის დრო არ იყო. შერიმას მაგიდისკენ მიბიძგა და იმედი მქონდა, რომ ფეხებში საკმარისი ცირკულაცია აღუდგენია მის დასახმარებლად. გახსნისკენ რომ შევტრიალდი, თვალის კუთხით დავინახე, რომ ის ნაწილობრივ იმალებოდა საფარის უკან, რომლის აღებაც მე ვაპირებდი.
  
  
  სწორედ მაშინ აღმოვაჩინე, რომ ხმალი თითქოს უგონოდ იყო. სანამ ბეტონის მასიური ბარიერი გაიხსნებოდა ისე, რომ მისი მამაკაცი ოთახში შესულიყო, ის კვლავ იდაყვებზე დადგა და არაბულად გაფრთხილება წამოიძახა:
  
  
  „მუსტაფა ბეი! საფრთხე! კარტერს იარაღი აქვს! ფრთხილად!"
  
  
  მისი მიმართულებით გავიხედე, როცა ის ისევ ფილებზე ჩამოვარდა. მისი ბანდიტის გაფრთხილების მცდელობამ აიღო მისი ძალა, რამაც ჭრილობები დატოვა, როგორც სისხლი ჟონავდა. დაძაბული ველოდი მკვლელს კარებში გასვლას. თუმცა, ის არ გამოჩენილა და მძიმე პანელის მომუშავე ძრავამ დაასრულა თავისი ციკლი, როდესაც კარმა კვლავ დახურვა დაიწყო. თავშესაფარი დალუქვისას მითხრა ჰაერმა. შიგნით უსაფრთხოდ ვიყავით, მაგრამ ვიცოდი, რომ უნდა გასულიყო. საათს დავხედე. ექვსი ოცი. ძნელი დასაჯერებელია, რომ ამდენი რამ მოხდა ექვსი საათის შემდეგ, როცა ხმალმა თავისი მომხრე სელიმი საელჩოში გაგზავნა. კიდევ უფრო ძნელი დასაჯერებელი იყო, რომ შერიმა იქიდან უნდა გამომეყვანა და სახელმწიფო მდივანს სულ რაღაც ოთხმოცდაათ წუთში მიმეტანა.
  
  
  ვიცოდი, რომ სელიმ ინსტრუქციები მიიღო, არ დაკავშირებოდა სიდი ჰასანში თავის კოჰორტატებს, სანამ არ გაიგებდა ხმალს. მე, რა თქმა უნდა, გეგმის ეს ნაწილი დავაგვიანე, მაგრამ შაჰს ვერ შევაჩერე რადიოში შერიმას ხმის მოლოდინი. და მზად იყო შემეჩერებინა მისი მიღება, იყო პროფესიონალი მკვლელი. მე მქონდა მისი ავტომატური შაშხანა, მაგრამ .38 მაყუჩი მაინც არ იყო, რაც ძალიან ეფექტური იყო CIA-ს ორი აგენტის ჩამოგდებაში კარგად გამიზნული გასროლით. მე მას გადაწონის ცეცხლსასროლი ძალით, ისევე როგორც ჩემს ლუგერს, მაგრამ მას ჰქონდა უპირატესობა, რომ შეეძლო დაელოდებინა ჩემს გამოსვლას საიდუმლო ოთახიდან ერთადერთი გასასვლელით. თანაც მე მქონდა ვადა და ის არა.
  
  
  გარეთ უნდა დავლოდებოდი - ჰოუკის კაცები უკვე უნდა მოსულიყვნენ - მაგრამ მათ ბრძანება მიეცათ არ ჩარეულიყვნენ, თუ აშკარა არ იქნებოდა, რომ დახმარება მჭირდებოდა. და არ იყო მათთან კომუნიკაციის საშუალება ხმის გამაძლიერებელი ოთახიდან.
  
  
  ჩემს წინ არსებულ შანსებზე ფიქრი უცებ შეაწყვეტინა ჩემს უკან აკანკალებულმა ხმამ: "ნიკ, ახლა ყველაფერი კარგადაა?"
  
  
  დამავიწყდა ყოფილი დედოფალი, რომელიც უხეშად დავაგდე იატაკზე. - დიახ, თქვენო უდიდებულესობავ, - ვუთხარი მას სიცილით. „და პიტის გულისთვის იპოვე შენი ტანსაცმელი. საკმარისად მაქვს ფიქრები, რომ შენმა სილამაზემ არ გამიფანტოს ყურადღება.
  
  
  მას შემდეგ რაც ვთქვი, ვინანე, რომ სიტყვა ლამაზი გამოვიყენე.
  
  
  ამან დაამახსოვრა ლამაზი ქალის მოგონებები, რომელიც იცინოდა და მიყვარდა და რომელიც ახლა ტყვიით მოკლული ხორცის ნაჭერი იყო კუთხეში. ჩემი ჯერი იყო, შემეკავებინა ჩემში ამომავალი ხეობა.
  თავი 13
  
  
  
  
  შერიმამ იპოვა ნეგლიჟი, რომელიც ეცვა, როცა წაიყვანეს, მაგრამ არა წაულასი. გადავწყვიტეთ, რომ სარდაფში გადაყვანის შემდეგ ვიღაცას უნდა წაეყვანა. მას არ ახსოვდა ბევრი რამ, რაც მოხდა, ალბათ იმიტომ, რომ კენდის მიცემული დამამშვიდებლები ბევრად უფრო ეფექტური იყო, ვიდრე ხვდებოდა.
  
  
  გამიჭირდა თვალების შეკავება, რომ შერიმას წვრილფეხა ფიგურის ოქროსფერი მოხვევებით არ დამტკბარიყო მისი თხელი საცვლების ქვეშ, რადგან მან სასწრაფოდ მითხრა, რომ ბუნდოვნად ახსოვდა, რომ აბდულმა უეცრად გააღვიძა, რომელმაც უთხრა რაღაც იმის შესახებ, თუ რისი გაკეთება ცდილობდა მის საზიანოებას. და რომ უნდა წაეყვანა, აშკარად არავინ იცოდა ამის შესახებ. მისი ერთ-ერთი მამაკაცი უნდა ყოფილიყო მასთან, რადგან ლიმუზინში ჩასვლისას ახსოვდა, რომ ორი ადამიანი ეჭირა.
  
  
  მას აღარაფერი ახსოვდა, გარდა იმისა, რომ მოგვიანებით გაიღვიძა და კედელზე მიბმული აღმოაჩინა, შიშველი. ის, ვისი სახელიც ახლა ვიცოდით, იყო მუსტაფა, ხელები მის სხეულზე გადაუსვა. მას აშკარად არ სურდა თავისი განსაცდელის ამ ნაწილზე საუბარი და სწრაფად დააიგნორა იგი და განაგრძო იმის ახსნა, რომ აბდული საბოლოოდ სელიმთან ერთად საელჩოდან ჩამოვიდა. მის ყოფილ მცველს კითხვებზე პასუხის გაცემა არ შეუწუხებია და უბრალოდ გაეცინა, როცა მისი გათავისუფლება უბრძანა.
  
  
  ”მან უბრალოდ თქვა, რომ მალე აღარ მომიწევს ფიქრი”, - იხსენებს შერიმა კანკალით, ”და მე ვიცოდი, რასაც გულისხმობდა.”
  
  
  სანამ ის საუბრობდა, მე გამოვიკვლიე ხმალი და აღმოვაჩინე, რომ ჯერ კიდევ ციოდა. ზოლი დავხიე
  
  
  
  
  
  
  შერიმას უგულებელყო და ჭრილობები შეახვია, რათა შეეჩერებინა სისხლი, რომელიც ჯერ კიდევ სდიოდა მათგან. ის ცოცხალი იქნებოდა, თუ შეძლებისდაგვარად სწრაფად გავიყვანე იქიდან და სამედიცინო დახმარებას მივმართავ. მაგრამ აშკარა იყო, რომ ხელებით ბევრის გაკეთებას ვეღარ შეძლებდა, თუნდაც მაჯის შეკეთება. და ვრცელი ოპერაცია დასჭირდებოდა იმ მოტეხილ მუხლზე გადასაქცევად, რაც მას საშუალება მისცემდა, რომ ინვალიდივით მიათრევდა.
  
  
  არ ვიცოდი, რამდენ ხანს დაელოდებოდა მუსტაფა გარეთ, რადგან ვიცოდი, რომ მისი ლიდერი ახლა ჩემი პატიმარი იყო. მე მეგონა, ხმლის უმეტესი ნაწილივით ფანატიკოსი რომ ყოფილიყო, გონივრულად არ მოიქცეოდა და გაქცეულიყო. მისი ერთადერთი ორი ვარიანტია: ან აბდულის გადარჩენა შეეცადოს, ან დაჯდეს და დაელოდო ჩემს გამოსვლას.
  
  
  ქურთუკიდან გამოვძვერი და შერიმას ვუთხარი: - ისევ დაჯექი ამ მაგიდასთან. კარს გავაღებ და ვნახოთ რას აკეთებს ჩვენი მეგობარი. მას შეუძლია უბრალოდ სროლა და თქვენ ახლა დგახართ ცეცხლის ხაზზე.
  
  
  როდესაც ის მხედველობიდან არ იყო, ჩამრთველი გადავატრიალე, რომელმაც ბეტონის პანელი ამოძრავა. რამდენიმე წამი, რაც დასჭირდა გასახსნელად, საათები იყო და მე დავრჩი კედელთან მიმაგრებული, ჩემი ლუგერი მზად იყო. თუმცა არაფერი მომხდარა და მჭირდებოდა გამერკვია მკვლელი ისევ გარე სარდაფში იმალებოდა თუ არა.
  
  
  ჩემი ქურთუკი ცარიელი ავტომატური თოფის ლულაზე გადავაგდე და კარის ჩარჩოსკენ მივეშურე, როცა მან კვლავ დახურვა დაიწყო. ჟაკეტი ვიწრო ხვრელში რომ ჩავდე, დავინახე როგორ გადმოვიდა თოფის ლულა, ამავდროულად გავიგე გარედან ორი პატარა ამოვარდნა. თოფი უკან გავწიე, სანამ მძიმე კარი ისევ ჩაგვიკეტავდა.
  
  
  "ისე, ის ჯერ კიდევ იქ არის და როგორც ჩანს, არ შევა," ვუთხარი ჩემს თავს სხვაზე მეტად. შერიმამ მომისმინა და თავი მაგიდის კიდეზე გადადო.
  
  
  "რას ვაპირებთ, ნიკ?" ჰკითხა მან. "აქ ვერ დავრჩებით, არა?"
  
  
  მან არ იცოდა რამდენად საჭირო იყო იქიდან რაც შეიძლება სწრაფად გასვლა; დრო არ დამჭირვებია სასაუბროდ მის ყოფილ ქმარსა და რადიოში გამოსვლის დროზე.
  
  
  "ჩვენ გამოვალთ, არ ინერვიულოთ", - ვარწმუნებდი მას, არ ვიცოდი, როგორ ვაპირებდით ამას.
  
  
  საღად მოაზროვნე ადამიანი, ის გაჩუმდა, სანამ ჩემს მომავალ ნაბიჯს ვფიქრობდი. მე დავინახე სარდაფის ნაწილი, რომელიც კარს მიღმა დევს. სარეცხი/საშრობის კომბინაცია კარიდან ძალიან შორს იყო იმისთვის, რომ დაფაროს, თუ გატეხვის საფრთხის წინაშე ვდგებოდი. ნავთობის საწვავი იდგა შორეულ კედელთან, კიბეებთან. ჩავთვალე, რომ მუსტაფა ალბათ კიბეების ქვეშ იმალებოდა. იქიდან მას შეეძლო კარი დაკეტილი ყოფილიყო და ზემოდან მოულოდნელი თავდასხმის შემთხვევაში თვალთახედვის მიღმა დარჩენილიყო.
  
  
  მე მიმოვიხედე CIA-ს სამალავი, იმ იმედით, რომ ვიპოვე რამე, რაც დამეხმარებოდა. დიდი ოთახის ერთი კუთხე კედლით იყო გაჭედილი, ქმნიდა პატარა კაბინეტს თავისი კარით. ადრე ვივარაუდე, რომ ეს ალბათ აბაზანა იყო; კარისკენ მიმავალმა გავაღე და აღმოვაჩინე, რომ მართალი ვიყავი. მასში იყო ნიჟარა, ტუალეტი, სარკისებური მედიცინის კარადა და საშხაპე სადგომი პლასტმასის ფარდით. საცხოვრებლები იყო ძირითადი, მაგრამ CIA-ს სტუმრების უმეტესობა მოკლევადიანი იყო და, ალბათ, არ ელოდათ, რომ ბინები კონკურენციას გაუწევდა უოტერგეიტის ბინებს.
  
  
  არ ველოდი, რომ რაიმე ღირებული ვიპოვე, ავტომატურად შევამოწმე პირველადი დახმარების ნაკრები. თუ თავშესაფარს მამაკაცი იყენებდა, ის კარგად იყო აღჭურვილი. სამმაგი თაროები ინახავდა ტუალეტის ნივთებს - უსაფრთხოების საპარსი, საპარსი კრემის აეროზოლური ქილა, Old Spice-ის ბოთლი, ბაფთები და ლენტი, ასევე ცივი ტაბლეტების და ანტაციდების ასორტიმენტი, რომლებიც მსგავსია აბაზანის თაროებზე. იყენებდა გარდაცვლილი აგენტის მიერ ზემოთ. გააკეთეთ ეს გარეთ ლიმუზინის საბარგულში, რადგან ხმლის მემამულე აშკარად ასრულებდა მესაფლავეზე მაღლა თამაშს.
  
  
  სააბაზანოდან გასვლა დავიწყე, მაგრამ უკან გამოვბრუნდი, როცა აზრმა გამიელვა. ვმუშაობდი გაბრაზებული, რამდენჯერმე გავიარე სააბაზანოსა და საიდუმლო კარიბჭეს შორის და ყველაფერი რაც მჭირდებოდა მის გვერდით დავაყარე იატაკზე. როცა მზად ვიყავი, შერიმას დავურეკე მისი სამალავიდან და შევატყობინე, რა უნდა გაეკეთებინა, შემდეგ კი მაგიდა კრამიტის იატაკზე გადავაწყვე იმ ადგილამდე, რომელიც გვერდით იყო ჩამრთველი, რომელიც მუშაობდა კარზე.
  
  
  - კარგი, ასეა, - ვუთხარი მე და ის მაგიდასთან დაჯდა. "იცით როგორ გამოიყენოთ ეს?" ქენდის პატარა პისტოლეტი მივაწოდე.
  
  
  მან თავი დაუქნია. ”ჰასანი დაჟინებით მოითხოვდა, რომ მე ვისწავლო სროლა მის სიცოცხლეზე მეორე თავდასხმის შემდეგ,” - თქვა მან. ”მეც საკმაოდ კარგად გამოვდექი, განსაკუთრებით ჩემი იარაღით.” მისი მზადყოფნა გამოჩნდა, როდესაც მან შეამოწმა, რომ იარაღი იყო დატენილი. „ზუსტად იგივე იყო. ჰასანმა მაჩუქა ერთი და მისი ტყუპისცალი, ეს კენდი. სროლაც ასწავლა. არასოდეს მოელოდა, რომ ოდესმე... თვალები ცრემლებით აევსო და გაჩუმდა.
  
  
  ”ახლა ამის დრო არ არის, შერიმა”, - ვთქვი მე.
  
  
  მან ცრემლები ჩაისუნთქა და თავი დაუქნია, შემდეგ დაიხარა და ასწია ნაგლეჯი, რომ მოეშორებინა ისინი. ნებისმიერ სხვა დროს ვაფასებ
  
  
  
  
  
  
  ირგვლივ მიმოვიხედე, მაგრამ ახლა შევტრიალდი, რომ გაქცევის მცდელობისთვის მოვემზადე.
  
  
  საპარსი ქაფის ქილა ავიღე, ზემოდან მოვხსენი და საქშენი გვერდზე დავაჭირე, რათა დავრწმუნდე, რომ ქილაში დიდი წნევა იყო. ქაფის აფეთქების ხმამ მითხრა, რომ ახალი იყო.
  
  
  შემდეგ საშხაპე ფარდა მოვიდა. საპარსი კრემის კონტეინერის შეფუთვა იაფფასიან პლასტმასის შესაფუთში, გავაკეთე ო? კალათბურთი, შემდეგ მსუბუქად დაამაგრეთ იგი ლენტით, დარწმუნდით, რომ არ იყო ძალიან მჭიდროდ შეფუთული, რადგან მინდოდა ჰაერი მოხვედრილიყო ფარდის ნაკეცებს შორის. მარჯვენა ხელში რომ ავიღე, გადავწყვიტე, რომ ჩემი მიზნებისთვის მისი კონტროლი საკმარისი იყო.
  
  
  - ახლა, - ვუთხარი მე და მარჯვენა ხელი შერიმას გავუწოდე.
  
  
  მან აიღო სააბაზანოს თაროდან ტუალეტის ქაღალდის ორი სათადარიგო რულონიდან ერთ-ერთი და სანამ მე ის ადგილზე ვიჭერდი, მან დაიწყო მასზე წებოვანი ლენტის შემოხვევა, მიმაგრება მარჯვენა მკლავის შიგნით, მაჯის ზემოთ. . როდესაც ის უსაფრთხოდ ჩანდა, მან იგივე გააკეთა მეორე რულონთან ერთად, დამიმაგრა ის ჩემს მკლავზე, მეორის ზემოთ. იმ დროისთვის, როცა ის დაასრულა, მე მქონდა დაახლოებით ოთხი დუიმი იმპროვიზირებული საფენი მკლავის მთელ შიგნით, მაჯიდან იდაყვამდე. მე არ ვიცოდი საკმარისი ტყვიის შესაჩერებლად, მაგრამ იმედია საკმარისი სისქე იმისთვის, რომ ტყვია გადამეგდო ან მნიშვნელოვნად შემემცირებინა მისი ძალა.
  
  
  ”ვფიქრობ, ეს ასეა,” ვუთხარი მას და ირგვლივ მიმოვიხედე, რათა დავრწმუნდე, რომ ჩემი სხვა აღჭურვილობა მოსახერხებელი იყო. უცებ გავჩერდი, გაოგნებული ჩემივე შორსმჭვრეტელობით. - მატჩები, - ვუთხარი მე და უმწეოდ შევხედე მას.
  
  
  ვიცოდი, რომ ჯიბეებში არავინ მედო, მივარდა გარდაცვლილ კარიმს და თავისუფალი მარცხენა ხელით გავჩხრიკე. არანაირი მატჩი. იგივე იყო აბდულის შემთხვევაშიც, რომელიც ღრიალებდა, როცა ჯიბეებს შევეხე.
  
  
  "ნიკ! აქ!"
  
  
  შერიმას მივუბრუნდი, რომელიც მაგიდის უჯრებს ათვალიერებდა. ერთ-ერთი იმ ერთჯერადი სანთებელა ეჭირა. "Მუშაობს?" Ვიკითხე.
  
  
  მან დააჭირა საჭეს; როცა არაფერი მომხდარა, ტკივილის ნაცვლად იმედგაცრუებით კვნესოდა.
  
  
  ”ამავდროულად, თქვენ უნდა დაიჭიროთ ეს პატარა ხრიკი”, - ვუთხარი მე და მივვარდი მისკენ, რადგან მივხვდი, რომ მას ალბათ ბევრი არ უნახავს ამ სანთებელა ადაბში. მან კიდევ ერთხელ სცადა, მაგრამ არაფერი გამოუვიდა. მისგან ავიღე და საჭეს დავაჭირე. ალი გაცოცხლდა და მე ვაკურთხე უცნობი მწეველი, რომელმაც დაივიწყა სანთებელა.
  
  
  შერიმას ლოყაზე ვაკოცე წარმატებას და ვუთხარი: "მოდით, აქედან გავიდეთ". მან კარის ჩამრთველს მიაღწია, როცა მე ჩემს ადგილს დავბრუნდი, მარჯვენა ხელში კალათბურთის ბომბი მეჭირა, მეორეში კი სანთებელა მეჭირა.
  
  
  "ამჟამად!"
  
  
  მან ჩამრთველს დაარტყა, შემდეგ კი მაგიდის უკან იატაკზე დაეცა, იარაღი მუშტში ჩაეჭირა. დაველოდე ძრავის ტრიალს და როცა მოტრიალდა, სანთებელას ავატრიალე. როცა კარმა რხევა დაიწყო, მე ალი პოლიეთილენის პარკს შევეხე ხელში. მაშინვე ცეცხლი წაუკიდა და კარი რომ გაიღო, ხელში უკვე აალებული ბურთი მქონდა. კარის ჩარჩოში მდებარე წერტილს მივუახლოვდი, ღიობი ხელით მოვკარი და აალებული ბურთი მივმართე იმ ადგილისკენ, სადაც მეგონა მუსტაფა უნდა დამალულიყო.
  
  
  სარდაფში განათება ჩააქრო, რომ შიგნიდან შუქმა გაანათოს, ვინც კარებში გადიოდა. სამაგიეროდ, ეს ნაბიჯი მის სასარგებლოდ მუშაობდა; როცა სიბნელეში მოულოდნელად აალებული პლასტმასის ნაჭერი გამოჩნდა, მან დროებით ისე დააბრმავა, რომ დამიზნება ვერ შეძლო, რადგან ესროლა ჩემს ხელში.
  
  
  ერთ-ერთი .38 კალიბრის ტყვია ჩემს მაჯასთან ყველაზე ახლოს ტუალეტის ქაღალდის რულონიდან ჩამოვიდა. მეორე იდაყვთან ახლოს ლულას მოარტყა, ოდნავ გადაიხარა და იქვე მკლავის ხორციან ნაწილში შეაღწია. ხელი მოვიშორე, როცა მკლავზე გაბრაზებული ჭრილობის შედეგად სისხლი დაიწყო.
  
  
  მე ვერ შევიკავე თავი მის შესაჩერებლად. კედელზე მიყრდნობილი ავტომატი ავიღე ხელი, კარის ჩარჩოსა და თავად მასიურ პანელს შორის ჩავწექი. მე მივხვდი, რომ კარი კარგად დაბალანსებული იქნებოდა, ასე რომ, თოფი საკმარისად ძლიერი იქნებოდა, რომ არ დაიხუროს.
  
  
  დრო არ იყო იმის დასანახად, იმუშავებდა თუ არა. მომიწია ჩემი გეგმის შემდეგი ნაწილის განხორციელება. იმის გამო, რომ არ ვაპირებდი ჩემს თავს კარის ჩარჩოში ჩაკეტვას, რათა დამენახა, რამდენად ეფექტური იყო ჩემი ცეცხლსასროლი ბურთი, გამოვიყენე სარკისებური კარი, რომელიც გამოვიღე სააბაზანოში წამლების კარადიდან. ჩარჩოს გარშემო შემოვახვიე და ველოდი, რომ ჩემი იმპროვიზირებული პერისკოპი მუსტაფას შემდეგი ტყვიით დამსხვრევდა, გარე სცენა დავათვალიერე.
  
  
  მე გამომრჩა ჩემი მიზანი - სარდაფის კიბის უკან ნიშა. სამაგიეროდ, ხელნაკეთი ცეცხლსასროლი ბურთი ზეთის სანთურის გვერდით დაეცა. როცა ვუყურებდი, მუსტაფა, როგორც ჩანს, იმის შიშით, რომ დიდი გამათბობელი შეიძლება აფეთქდეს, გადმოხტა სამალავიდან და ჯერ კიდევ ანთებულ შეკვრას ორივე ხელით აიღო ხელის სიგრძეზე, რათა ალი არ აენთო. ეს იმას ნიშნავდა, რომ მან იარაღი ან გადააგდო, ან ისევ ქამარში ჩადო. მეტს აღარ დაველოდე სანახავად. სარკე რომ მოვისროლე, ლუგერი ამოვიღე და გარეთ გავედი, ამას მივხვდი
  
  
  
  
  
  
  მგონი თოფის სოლმა ბეტონის კარის დაკეტვას შეუშალა ხელი.
  
  
  მუსტაფას ჯერ კიდევ ეჭირა ცეცხლსასროლი ბურთი და სასოწარკვეთილი ეძებდა სარდაფს მის გადასაყრელ ადგილს. მერე შეამჩნია, რომ მის წინ ვიდექი იარაღით დამიზნებული და ისედაც შეშინებული თვალები კიდევ უფრო გაუფართოვდა. მე ვიტყოდი, რომ ის აპირებდა ცეცხლმოკიდებული პაკეტის გადაგდებას ჩემკენ, ამიტომ ჩახმახი ავიღე. მე არ მქონდა საშუალება დამენახა, დავარტყი თუ არა.
  
  
  ჩემი ლუგერის ნაპრალი დაიკარგა აფეთქებაში, რომელმაც მახვილის თანამზრახველი მოიცვა. არ ვიცი, ჩემმა ტყვიამ ააფეთქა საპარსი კრემის ზეწოლის ქვეშ მყოფი ქილა თუ ბომბი გადაიხარა ცეცხლმოკიდებული პლასტმასის სითბოს გამო. ალბათ ეს იყო ორივეს კომბინაცია. მუსტაფამ აიღო პაკეტი, რომ გადამეგდო და აფეთქება პირდაპირ სახეში მოხვდა. აფეთქების ძალით მუხლებზე მოყვანილი ვუყურებდი როგორ იშლებოდა მისი თვისებები. როგორც კი სარდაფი ისევ დაბნელდა - აფეთქებამ ცეცხლი ჩააქრო - მომეჩვენა, თითქოს მკვლელის თვალები სითხეში გადაიზარდა და ლოყებზე მოედინებოდა.
  
  
  შოკირებული, მაგრამ უვნებელი, ფეხზე წამოვხტი და შერიმას ყვირილი გავიგონე ოთახში, რომელიც ცოტა ხნის წინ მისი წამების ოთახი იყო.
  
  
  "ნიკ! ნიკ! კარგად ხარ? რა მოხდა?"
  
  
  კარებში შევედი, რათა მან დამენახა.
  
  
  "ჩვენს გუნდს ორი ქულა დაუგროვეთ", - ვთქვი მე. „ახლა დამეხმარე, რომ ეს ხელიდან მოვიშორო. Ყველაფერი კარგად იქნება.
   თავი 14
  
  
  
  
  ლენტი, რომელიც სისხლით გაჟღენთილი ტუალეტის ქაღალდის რულონებს მკლავზე ეჭირა, ასევე ჩემს სტილეტოს ეჭირა. მომიწია შერიმას უჯრაში მაკრატლის მოძებნა, სანამ ჟოლოსფერი ქსოვილის მოჭრას შეძლებდა. მისი გამჭვირვალე ნეგლიჟის მეტი ზოლები ჩემთვის სახვევი გახდა და როცა მან ტყვიის ნაკეციდან სისხლის აფეთქება შეაჩერა, ცოტა დარჩა ის, რაც ოდესღაც ძვირადღირებული საცვლისგან იყო.
  
  
  - ამ საღამოს ვახშამზე ნამდვილად სენსაციური იქნები, - ვუთხარი მე და აღფრთოვანებული ვარ პატარა, მტკიცე მკერდით, რომელიც რბილ ქსოვილს ეჭირა, როცა ის ჩემს ხელს ამუშავებდა. ჩემმა ნაჩქარევმა ახსნამ მისი სახელმწიფო მდივნის სახლში დანიშვნის შესახებ ერთ საათზე ნაკლებ დროში გამოიწვია ის, რაც სიამოვნებით დავინახე, ტიპიური ქალური რეაქცია იყო: „ნიკ“, მან ამოისუნთქა. "ასე ვერ წავალ!"
  
  
  ”მეშინია, რომ ამის გაკეთება მოგიწევთ. უოტერგეიტში დაბრუნების დრო არ არის და რვა საათისთვის მაინც რადიოში გყავს. ახლა წავიდეთ აქედან.
  
  
  მან უკან დაიხია, შებრუნდა და ჯერ კენდის სხეულს შეხედა საწოლზე, შემდეგ კი იატაკზე დაყრილ ხმალს. „ნიკ, რაც შეეხება ქენდის? ჩვენ არ შეგვიძლია მისი ასე დატოვება."
  
  
  „ვიღაცას ვთხოვ, იზრუნოს მასზე, შერიმა. და აბდულიც. მაგრამ დამიჯერეთ, ახლა ყველაზე მნიშვნელოვანი ის არის, რომ მოგცეთ რადიოში საუბრის შესაძლებლობა...
  
  
  „ყურადღება ქვევით. ეს სახლი გარშემორტყმულია! გამოდი აწეული ხელებით! ყურადღება ქვემოთ. ეს სახლი გარშემორტყმულია. გამოდი, ხელები მაღლა.“
  
  
  მეგაფონმა ისევ გაისმა, მერე გაჩუმდა. დახმარება მოვიდა. ჰოუკის კაცები თავს დაესხნენ სახლს, როცა გაიგეს საპარსი კრემის ბომბის აფეთქება და, ალბათ, დაარბიეს ზედა სართულების ოთახები, სანამ გადაწყვეტდნენ ყვირილიანი კაცის სარდაფის კართან მიყვანას. დიდი ალბათობით, ისინი საკმაოდ გაოცებულები იყვნენ, როცა გახსნეს და ჩამქრალი პლასტმასის ცეცხლის აურზაური ნისლი გადავიდა მათზე.
  
  
  ბეტონის კართან მივედი და ვიყვირე: „ეს არის ნიკ კარტერი“, შემდეგ კი თავი გავაცანი, როგორც ნავთობკომპანიის აღმასრულებელი, რომელმაც ვითომ დამიქირავა. ჯერ კიდევ ბევრი რამ არ ავუხსენი შერიმას და არის რაღაცეები, რაც მას არასოდეს ეტყვის. ამ მომენტში, ვიგრძენი, რომ ჯობდა დავუბრუნდე იმას, თუ როგორ მიცნობდა იგი თავდაპირველად.
  
  
  „აქ ვარ მის ლიზ ჩენლისთან ერთად. დახმარება გვჭირდება. და სასწრაფო დახმარების მანქანა. ”
  
  
  "შედი კარში, ხელები მაღლა."
  
  
  მეგაფონის მითითებებს დავემორჩილე. AX-ის ერთ-ერთმა აგენტმა მაღლა მიცნო და სარდაფი სწრაფად აივსო ჰოუკის ხალხით. რამდენიმე ძვირფასი წუთი დამჭირდა, რომ ჯგუფის ლიდერს ვასწავლე, რა უნდა გაეკეთებინა სახლში, შემდეგ კი ვუთხარი: „მანქანა მჭირდება“.
  
  
  გასაღები გადასცა და მითხრა სად იყო მისი მანქანა გაჩერებული. "გჭირდებათ ვინმე, რომ მართოთ?"
  
  
  „არა. Ჩვენ ამას გავაკეთებთ. შერიმას მივუბრუნდი და ხელი გავუწოდე და ვუთხარი: „წავიდეთ თქვენო უმაღლესობავ?“
  
  
  კიდევ ერთხელ დედოფალმა, მიუხედავად იმისა, რომ ეცვა სამეფო კაბა, რომელიც თეძოების შუამდე იყო გახეული და ფანტაზიას ცოტას ტოვებდა, ხელი მომკიდა. – მოხარული ვართ, რომ პენსიაზე გავედით, მისტერ კარტერ.
  
  
  ”დიახ, ქალბატონო,” ვუთხარი მე და წარვუარე AX-ის დაბნეულ აგენტებს, რომლებიც უკვე მუშაობდნენ ხმლებზე. სასწრაფოს მოსვლამდე ცდილობდნენ მის გაცოცხლებას, რათა გადაეყვანათ პატარა კერძო საავადმყოფოში, რომელსაც ჰოუკმა გულუხვად გამოუყო სააგენტოს სახსრები, რათა ჰქონოდა სპეციალური ოთახი მისთვის დაინტერესებული პაციენტებისთვის. შერიმა კარებთან გაჩერდა, როცა მისი კვნესა კიდევ ერთხელ გაიგონა და შებრუნდა, როცა თვალები გაახილა და მზერა მიაშტერდა.
  
  
  - აბდულ, სამსახურიდან გაათავისუფლეს, - თქვა მან გრანდიოზულად, შემდეგ თავშესაფრიდან გაფრინდა და ჩემ წინ ავიდა კიბეებით.
  
  
  როგორც საიდუმლო
  
  
  
  
  
  
  
  სახელმწიფო მდივანი და ჰოუკი გამოჩნდნენ მდიდრულად მოპირკეთებული ბიბლიოთეკის კარის მიღმა, მე კი ფეხზე წამოვდექი. პორტის სკამი კომფორტული იყო და კინაღამ დავიძინე. მდივანი მოკლედ ესაუბრა მოხუცს, შემდეგ დაბრუნდა ოთახში, სადაც მისი ძლიერი გადამცემი იყო განთავსებული. ქორი ჩემთან მოვიდა.
  
  
  ”ჩვენ გვინდოდა, რომ მასთან ერთად რადიოში კონფიდენციალურობის მინიჭება რამდენიმე წუთის განმავლობაში გვექნებოდა,” - თქვა მან. ”მინიმუმ იმდენი კონფიდენციალურობა, რამდენიც შეგიძლიათ მიიღოთ მონიტორინგის აღჭურვილობით, რომელიც დღეს გვაქვს.”
  
  
  "Როგორი იყო?" Ვიკითხე.
  
  
  - ყველაფერი საკმაოდ ფორმალური იყო, - თქვა მან და თავაზიანად ჰკითხა: - როგორ ხარ? და "ყველაფერი კარგადაა?"
  
  
  მაინტერესებდა, რამდენად ოფიციალურად გამოიყურებოდა მისთვის სურათი, დარბაზის კარადა რომ არ გადამემოწმებინა, როცა CIA-ს უსაფრთხო სახლიდან გამოვედით და იქ შერიმას წაულასი ვიპოვნეთ. მდივანმა შესთავაზა დახმარება, როცა მივედით, მაგრამ შერიმას ხელში ეჭირა და აუხსნა, რომ გზაში გაცივდა და ცოტა ხანს გააჩერებდა, შემდეგ კი მდივანს ბიბლიოთეკაში გაჰყვა. ბაბუა. მის სადარბაზოში საათმა რვაჯერ დაარტყა.
  
  
  მას შემდეგ, მე ვუთხარი ჰოკს, რა მოხდა სახლში სამხედრო გზაზე. მან რამდენჯერმე ისაუბრა ტელეფონზე, გასცემდა ინსტრუქციებს და აზუსტებდა მოხსენებებს სხვადასხვა ქვედანაყოფებიდან, რომლებსაც მან სპეციალური დავალებები დაავალა მას შემდეგ, რაც ჩემი ამბავი დავასრულე. მდივანს ჰქონდა დაშიფვრის ხაზი, რომელიც პირდაპირ უკავშირდებოდა ჰოუკის ოფისს და მოხუცის ინსტრუქციები მასზე გადადიოდა ჩვენი საკომუნიკაციო ქსელის საშუალებით.
  
  
  ჰოუკი კიდევ ერთი ზარის დასარეკად წავიდა და მე ჩავჯექი დიდ ანტიკვარულ წნულ სკამზე. როდესაც ის დაბრუნდა, მე ვიტყოდი, რომ კარგი ამბავი იყო, რადგან იყო ოდნავი ღიმილი, რომლითაც ის უკიდურეს სიამოვნებას გამოხატავდა.
  
  
  ”ხმალი კარგად იქნება”, - თქვა ჰოკმა. „ჩვენ ვაპირებთ მას ფეხზე დავაყენოთ და შემდეგ გავუგზავნოთ შაჰ ჰასანს ჩვენი ურთიერთმეგობრობის ნიშნად.
  
  
  "რას მივიღებთ სანაცვლოდ?" - ვკითხე უფროსისგან დაეჭვებულმა ასეთი გულუხვობის გამო.
  
  
  ”კარგი, N3, ჩვენ გადავწყვიტეთ შემოგთავაზოთ, რომ კარგი იქნებოდა, თუ შაჰი უბრალოდ დააბრუნებდა იმ პატარა საჩუქრებს, რომლებსაც პენტაგონის ბიჭები მას უსრიალებდნენ, როცა არავინ ეძებდა.”
  
  
  "დათანხმდება თუ არა ამას?"
  
  
  "მე ასე მგონია. რაც ახლა გავიგე ბიბლიოთეკაში, ვფიქრობ, შაჰი მალე დათმობს ტახტს. ეს ნიშნავს, რომ მისი ძმა დაიკავებს და არა მგონია, რომ ჰასანს სხვა ვინმეს უნდოდეს. ამ სათამაშოებიდან, როგორც მე მესმის, კიდევ ერთი თაღლითობაა და...
  
  
  ბიბლიოთეკის კარის გაღების ხმაზე შებრუნდა. შერიმა გამოვიდა, რასაც მოჰყვა სახელმწიფო მდივანი, რომელმაც თქვა: „კარგი, ჩემო ძვირფასო, ვფიქრობ, საბოლოოდ შეგვიძლია ლანჩზე წასვლა. მათ სასადილო ოთახში გააძლიერეს სითბო, ასე რომ, დარწმუნებული ვარ, ახლა ქურთუკი არ დაგჭირდებათ.
  
  
  როცა ხელი მიიწია წასაღებად, გამეცინა. შერიმამ გამიღიმა და თვალი ჩამიკრა, შემდეგ შემობრუნდა, რომ ხვრელიდან გამოსრიალდა. დარცხვენილმა ჰოკმა მიბიძგა და საყვედურით მითხრა ქუსლქვეშ: „რატომ ღიღინებ, N3? მოგისმენენ.
  
  
  „საიდუმლოა, ბატონო. ყველას აქვს ერთი.
  
  
  როცა შერიმას მხრებიდან გრძელი ქურთუკი ჩამოუგორდა, ისე მოეჩვენა, თითქოს ვერცხლის ფალკონმა ფრთები მოისროლა. როდესაც ის რეგულარულად მიდიოდა სანთლით განათებული სასადილო ოთახისკენ, ჩემი საიდუმლო გამჟღავნდა. და ისიც.
  
  
  
  Დასასრული.
  
  
  
  
  
  
  კარტერ ნიკ
  
  
  აცტეკების შურისმაძიებელი
  
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  აცტეკების შურისმაძიებელი
  
  
  ლევ შკლოვსკის თარგმანი
  
  
  
  პირველი თავი.
  
  
  რამდენიმე თვის წინ განვიცადე რასაც ფსიქოლოგი იდენტობის კრიზისს უწოდებს. სიმპტომების იდენტიფიცირება ადვილი იყო. თავიდან დავიწყე ჩემი საქმისადმი ინტერესის დაკარგვა. შემდეგ ეს გადაიზარდა მტკივნეულ უკმაყოფილებაში და, ბოლოს, აშკარა ზიზღში, რასაც ვაკეთებდი. ხაფანგში ვიგრძენი თავი, რომ კარგ ცხოვრებაში ვიყავი და რა ჯანდაბას მივაღწიე?
  
  
  ჩემს თავს საკვანძო კითხვა დავუსვი.
  
  
  "Ვინ ხარ?"
  
  
  და პასუხი იყო: "მე მკვლელი ვარ".
  
  
  პასუხი არ მომეწონა.
  
  
  ასე რომ, მე დავტოვე AX, დავტოვე Hawk, დავტოვე Dupont Circle ვაშინგტონში, და დავპირდი, რომ არასდროს გავაკეთებ სხვა საქმეს მათთვის, სანამ ცოცხალი ვარ.
  
  
  ვილჰელმინა, კალიბრი 9 მმ. ლუგერი, რომელიც თითქმის ჩემი მარჯვენა მკლავის გაგრძელებას ჰგავდა, სავსე იყო ჰიუგოთი და პიერით. ნაზად გავატარე თითები სტილეტოს მომაკვდინებელ, ბასრი ფოლადის გასწვრივ, სანამ ძირს დავდებდი და თოფი, დანა და პატარა გაზის ბომბი მის ზამშის გარსაცმში მოვახვიე. სამივე ჩემს სეიფში შევიდა. მეორე დღეს წავედი
  
  
  მას შემდეგ ორჯერ მეტი ყალბი სახელით ვიმალებოდი ნახევარ ათეულ ქვეყანაში. სიმშვიდე და სიმშვიდე მინდოდა. მინდოდა მარტო დავრჩენილიყავი, დარწმუნებული ვყოფილიყავი, რომ ყოველი დღე გავივლიდი, რომ მომდევნო სიამოვნება მივიღო.
  
  
  ზუსტად ექვსი თვე და ორი დღე მქონდა, სანამ სასტუმრო ოთახში ტელეფონმა დარეკა. დილის ცხრა ოცდაათზე.
  
  
  ტელეფონს არ ველოდი. მეგონა არავინ იცოდა, რომ ელ პასოში ვიყავი. ზარის დარეკვა ნიშნავდა, რომ ვიღაცამ იცოდა ჩემს შესახებ ისეთი რამ, რაც არ უნდა სცოდნოდა. მე ნამდვილად არ მომეწონა ეს იდეა, რადგან ეს იმას ნიშნავდა, რომ გავხდებოდი უყურადღებოდ და უყურადღებობამ შეიძლება მომკლას.
  
  
  ჩემი საწოლის გვერდით ღამის სკამზე დადებული ტელეფონი დაჟინებით ცახცახებდა. ხელი გავწიე და ტელეფონი ავიღე.
  
  
  "დიახ?"
  
  
  - თქვენი ტაქსი აქ არის, მისტერ სტეფანს, - გაისმა მიმღების ზედმეტად თავაზიანი ხმა.
  
  
  ტაქსი არ შემიკვეთა. ვიღაც მაცნობებდა, რომ მან იცოდა, რომ ქალაქში ვიყავი და ისიც იცოდა მეტსახელი, რომელზეც მე დავრეგისტრირდი.
  
  
  აზრი არ აქვს გამოცნობას ვინ იყო. ამის გასარკვევად მხოლოდ ერთი გზა იყო.
  
  
  - უთხარი, რომ რამდენიმე წუთში იქ ვიქნები, - ვუთხარი და გავთიშე.
  
  
  შეგნებულად დავხარჯე დრო. მეფის ზომის საწოლზე გაწოლილი ვიწექი, თავი დაკეცილ ბალიშებზე დავდე, როცა ტელეფონმა დარეკა. ხელები თავის უკან მოვხვიე და ოთახს გავხედე ჩემს ანარეკლს არასრულწლოვანთა დიდ რიგზე, გრძელ, კაკლისფერი, სამმაგი უჯრის ზემოთ.
  
  
  დავინახე გამხდარი, მოქნილი სხეული გაურკვეველი ასაკის სახით. ამ სახეს უბრალოდ გამოტოვებდა სილამაზე, მაგრამ ეს არ არის მთავარი. ეს იყო სახე, რომელიც სიცივეს ასახავდა ერთ ცხოვრებაში ძალიან ბევრი ნანახი თვალებით. ძალიან ბევრი სიკვდილი. ძალიან ბევრი მკვლელობა. არის მეტისმეტად ბევრი წამება, დასახიჩრება და სისხლისღვრა, ვიდრე ნებისმიერმა ადამიანმა უნდა ნახოს.
  
  
  გამახსენდა, როგორ ერთ დღეს, რამდენიმე წლის წინ, რომის არც თუ ისე ელეგანტურ უბანში მდებარე პატარა პანსიონატში, ერთმა გოგონამ შემომხედა და ამპარტავანი, ცივსისხლიანი ციხის შვილი დამიძახა. .
  
  
  „უბრალოდ არ გაინტერესებს! არც ჩემზე, არც არაფერზე! “-დამიყვირა მან. ”თქვენ არ გაქვთ გრძნობები! მეგონა შენთვის რაღაცას ვგულისხმობდი, მაგრამ ვცდებოდი! შენ უბრალოდ ნაძირალა ხარ! ეს შენთვის არაფერს ნიშნავს - რას ვაკეთებდით ბოლო ერთი საათი? »
  
  
  მე მისთვის პასუხი არ მქონდა. შიშველი ვიწექი გახეხილ საწოლზე და ვუყურებდი როგორ ამთავრებდა ჩაცმას, სახეზე ემოციის გარეშე.
  
  
  ჩანთას აიღო და კარისკენ შებრუნდა.
  
  
  "რა გახდის ისეთს, ვინც ხარ?" თითქმის საცოდავად მკითხა. „რატომ არ შეგვიძლია დაგიკავშირდეთ? Ეს მე ვარ? შენთვის მნიშვნელობა არ მაქვს? მე შენთვის აბსოლუტურად არაფერი ვარ?
  
  
  - დღეს შვიდზე დაგირეკავ, - ვუთხარი მოკლედ, მისი გაბრაზებული მოთხოვნების იგნორირება.
  
  
  იგი მკვეთრად შებრუნდა და კარი გავიდა, ზურგს უკან მივაჯახუნე, ვიცოდი, რომ საღამოს ის მაშინვე გაიგებდა, რომ ჩემთვის ის "აბსოლუტურად არაფერია". ჩემს გრძნობებს მნიშვნელობა არ მივეცი, რადგან ჩვენი ურთიერთობის თავიდანვე ის იყო ერთ-ერთი იმ მრავალთაგან, ვინც როლი ითამაშა ჩემს AX-ის დავალებაში. მისი როლი იმ ღამეს დასრულდა. მან ძალიან ბევრი ისწავლა და საღამოს შვიდ საათზე მისი ბოლო ფარდა ჩამოვიღე ჩემი სტილეტოთი.
  
  
  ახლა, რამდენიმე წლის შემდეგ, ელ-პასოს სასტუმროს ნომერში სხვა საწოლზე ვიწექი და სარკეში ჩემს სახეს შევხედე. ეს სახე მადანაშაულებდა იმაში, რომ ყველაფერი, რაც მან თქვა, ვიყავი - დაღლილი, ცინიკური, ამპარტავანი, ცივი.
  
  
  მივხვდი, რომ ამ საწოლზე საათობით წოლა შემეძლო, მაგრამ ტაქსიში ვიღაც მელოდა, ის კი არსად მიდიოდა. და თუ მინდოდა გამეგო, ვინ შეაღწია ჩემს ანონიმურობაში, ამის მხოლოდ ერთი გზა იყო. ჩადი და შეხედე მას.
  
  
  ასე რომ, ფეხები ლოგინიდან ავდექი, ავდექი, ტანსაცმელი გავისწორე და ოთახიდან გავედი, ვისურვებდი, რომ ვილჰელმინას უსაფრთხოება ჩემს იღლიის ქვეშ ყოფილიყო მოქცეული, ან თუნდაც ფანქრით გამხდარი ჰიუგოს, ამ გამაგრებული ფოლადის ცივი ულუფა. მკლავზე იყო მიმაგრებული.
  
  
  
  
  ფოიეში თავი დავუქნიე კლერკს, როცა გვერდით გავუყევი და მბრუნავი კარიდან გამოვედი. სასტუმროს კონდიცირებული სიცივის შემდეგ, ზაფხულის ადრეული ელ-პასოს დილის ნოტიო სიცხემ ნესტიანი ჩახუტება მომიცვა. ტაქსი გზის პირას იდგა. ნელა მივუახლოვდი სალონს, ავტომატურად მიმოვიხედე ირგვლივ. არაფერი საეჭვო არ ჩანდა არც წყნარ ქუჩაში და არც იმ რამდენიმე ადამიანის სახეზე, რომელიც შემთხვევით მიდიოდა ტროტუარზე. მძღოლმა ტაქსი შორეულ მხარეს შემოიარა. – მისტერ სტეფანს თავი დავუქნიე. ”მე მქვია ხიმენესი,” - თქვა მან. მე დავიჭირე თეთრი კბილების ბზინვარება მუქ, მძიმე სახეზე. კაცი ჯიუტი და მტკიცე იყო. ცისფერ შარვალზე ღია ყელიანი სპორტული პერანგი ეცვა. ხიმენესმა უკანა კარი გამიღო. დავინახე, რომ ტაქსიში სხვა არავინ იყო. მან თვალი ჩამიკრა. "ბედნიერი ხარ?" მე მას არ ვუპასუხე. უკან დავჯექი, ხიმენესმა კარი მიხურა და მძღოლის ადგილისკენ წავიდა. ის წინა სავარძელზე ჩაჯდა და მანქანა მსუბუქ მოძრაობაში გააჩერა. მე უფრო მარცხნივ გადავიწიე, სანამ არ ვიჯექი თითქმის პირდაპირ მხნე მამაკაცის უკან. როგორც ამას გავაკეთებდი, წინ დავიხარე, კუნთები დამეჭიმა, მარჯვენა ხელის თითები ისე მოიხვია, რომ სახსრები დაიძაბა და ჩემი მუშტი სასიკვდილო იარაღად აქცია. ხიმენესმა უკანა ხედვის სარკეში ჩაიხედა. "რატომ არ დაჯდები და არ დაისვენე?" – შესთავაზა ადვილად. "Არაფერი მოხდება. მას უბრალოდ შენთან საუბარი სურს." "Ჯანმო?" ხიმენესმა ძლიერი მხრები აიჩეჩა. "არ ვიცი. მხოლოდ ის უნდა გითხრათ, რომ ჰოკმა თქვა, რომ თქვენ უნდა მიჰყვეთ ინსტრუქციებს. რაც არ უნდა ნიშნავდეს. ეს ბევრს ნიშნავდა. ეს ნიშნავდა, რომ ჰოუკმა ცოტა დავისვენე. ეს იმას ნიშნავდა, რომ ჰოკმა ყოველთვის იცოდა, როგორ დამიკავშირებოდა. ეს იმას ნიშნავდა, რომ მე ჯერ კიდევ ვმუშაობდი "ჰოკ"-ში, "ამერიკული საიდუმლო სადაზვერვო სააგენტოსთვის", "კარგი", "რა არის ინსტრუქცია?" "მე უნდა წაგიყვანო აეროპორტში," თქვა ხიმენესმა, "დაიქირავეთ მსუბუქი თვითმფრინავი. დარწმუნდით, რომ ტანკები სავსეა. როგორც კი გაშორდებით რელიეფს, დააყენეთ თქვენი საკომუნიკაციო რადიო ჰაერში." როგორც ჩანს, ვიღაცას ვაპირებ შეხვედრას, - ვუთხარი და მეტი ინფორმაციის მოპოვება ვცადე, - იცი ვინ არის? ხიმენესმა თავი დაუქნია: „გრეგორიუსმა ეს სახელი ჰაერში ისე გაისროლა, თითქოს ბომბი ჩამოაგდო, მე ვიყავი 6500 ფუტის სიმაღლეზე და 122,8 მეგაჰერცზე იყო დაყენებული“. სიხშირე თვითმფრინავებს შორის საუბრისას ცა მოწმენდილი იყო, ნისლის პატარა ნაჭერი იყო ნელი კრუიზით მე დავინახე კიდევ ერთი თვითმფრინავი, რომელიც მოდიოდა დასაჭერად, როცა ის ჯერ კიდევ ისე შორს იყო, რომ პატარა წერტილივით გამოიყურებოდა, თუნდაც ოპტიკური ილუზია დაბრუნების შემდეგ, მეორე თვითმფრინავი მალევე შემობრუნდა და მიფრინავდა ფრთებიდან ბარიტონი ყურსასმენებში „ხუთი... ცხრა... ალფა. ეს შენ ხარ, კარტერ? ავიღე ჩემი მიკროფონი. "დადებითი". - გამომყევი, - თქვა მან და Bonanza შეუფერხებლად დაიძრა ჩრდილოეთით, სრიალებდა ჩემი თვითმფრინავის წინ, ოდნავ მარცხნივ და ოდნავ ჩემ ზემოთ, სადაც ადვილად შემეძლო მისი დანახვა. ცესნა 210 გადავუხვიე, რომ გავყოლოდი. , დროსელის წინ უბიძგებს სიჩქარის ამაღლებისას, რათა მხედველობაში დარჩეს. თითქმის ერთი საათის შემდეგ, Bonanza-მ შეანელა, ჩამოწია ფლაკონი და სადესანტო მოწყობილობა და ციცაბო ნაპირზე დაჯდა ხეობის ფსკერზე ბულდოზერებულ ასაფრენ ბილიკზე. როდესაც მივყვებოდი Bonanza-ს, დავინახე Learjet გაჩერებული ასაფრენი ბილიკის ბოლოში და ვიცოდი, რომ გრიგორიუსი მელოდებოდა. Learjet-ის მდიდრული ინტერიერის შიგნით მე ვიჯექი გრიგორიუსის მოპირდაპირედ, თითქმის ძვირადღირებული ტყავის სკამით დაფარული. - ვიცი, რომ გაბრაზებული ხარ, - მშვიდად თქვა გრიგორიუსმა, მისი ხმით რბილი და გაპრიალებული. „თუმცა, გთხოვთ, ნუ მისცემთ უფლებას თქვენს ემოციებს ხელი შეგიშალოთ ფიქრში. სულაც არ იქნება შენნაირი. „მე გითხარი, რომ შენთვის სხვა საქმეს აღარასოდეს გავაკეთებდი, გრიგორიუს. ჰოკსაც ვუთხარი. დიდ კაცს ყურადღებით დავაკვირდი. "ასე გააკეთე," აღიარა გრიგორიუსმა. მან თავისი სასმელი მოსვა. "მაგრამ ამქვეყნად არაფერია საბოლოო - გარდა სიკვდილისა." გამიღიმა დიდი რეზინის სახით დიდი ნაკვთებით. მსხვილი პირი, დიდი თვალები ვირთევზავით ამობურცული სქელი ნაცრისფერი წარბების ქვეშ, უზარმაზარი ბოლქვიანი ცხვირი მძიმე ნესტოებით, უხეში ფორები მოყვითალო კანზე - გრიგორიუსის სახე ჰგავდა უხეში თიხის მოქანდაკის თავს, გმირული პროპორციებით გაფორმებული სხეულის დანარჩენ ნაწილზე. უხეში სხეული. - გარდა ამისა, - თქვა მან რბილად, - ჰოკმა ისესხე შენ მე, ასე რომ შენ ნამდვილად მუშაობ მისთვის, ხომ იცი.
  
  
  
  
  
  
  "Დაამტკიცე."
  
  
  გრიგორიუსმა ჯიბიდან თხელი ტყავის დაკეცილი ფურცელი ამოიღო. ხელი გაუწოდა და გამომიწოდა.
  
  
  შეტყობინება იყო კოდით. არც ისე რთული გასაშიფრა. გაშიფრული უბრალოდ ეწერა: „N3 სესხი-იჯარა გრეგორიუსს. AX არ არის გამორთვამდე. ქორი.
  
  
  თავი ავწიე და გრიგორიუსს ცივად გავხედე.
  
  
  ”ეს შეიძლება ყალბი იყოს,” ვთქვი მე.
  
  
  "აი მტკიცებულება იმისა, რომ ის ნამდვილია", - მიპასუხა და პაკეტი მომაწოდა.
  
  
  ხელებში ჩავიხედე. შეფუთვა ქაღალდში იყო გახვეული და როცა დავხიე, ზამშის ქვეშ სხვა შეკვრა აღმოვაჩინე. და არჩვში იყო გახვეული ჩემი 9მმ-იანი ლუგერი, წვრილი დანა, რომელიც მარჯვენა წინამხრის გარსში მქონდა მიბმული, და პიერი, პატარა გაზის ბომბი.
  
  
  მოვხსნიდი მათ - უსაფრთხოდ, - ვიფიქრე, - ექვსი თვის წინ. ვერასდროს გავიგებ როგორ იპოვა ჰოუკმა ჩემი სეიფი ან როგორ მოიპოვა მისი შიგთავსი. მაგრამ შემდეგ ჰოუკმა შეძლო ბევრი რამის გაკეთება, რაც არავინ იცოდა. თავი დავუქნიე.
  
  
  ”თქვენ დაამტკიცეთ თქვენი აზრი,” ვუთხარი გრიგორიუსს. "მესიჯი არის ნამდვილი."
  
  
  "მაშ ახლა მომისმენ?"
  
  
  - მოდი, - ვუთხარი მე. "მე ვუსმენ."
  
  
  თავი მეორე
  
  
  მე უარვყავი გრიგორიუსის ლანჩის შეთავაზება, მაგრამ ყავა დავლიე, სანამ ის დიდ კერძს ტოვებდა. ჭამის დროს არ ლაპარაკობდა, თითქმის სრული თავდადებით ამახვილებდა ყურადღებას საჭმელზე. ამან მომცა საშუალება შემესწავლა, სანამ ვეწეოდი და ყავას ვსვამდი.
  
  
  ალექსანდრე გრიგორიუსი იყო ერთ-ერთი ყველაზე მდიდარი და საიდუმლო ადამიანი მსოფლიოში. ვფიქრობ, მის შესახებ სხვაზე მეტი ვიცოდი, რადგან მე შევქმენი მისი წარმოუდგენელი ქსელი, როდესაც ჰოუკმა მასსესხა.
  
  
  როგორც ჰოუკმა თქვა, „ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ იგი. კაცი თავისი ძალით და ფულით ძალიან დაგვეხმარება. მხოლოდ ერთი რამ უნდა გახსოვდეთ, ნიკ. რაც მან იცის, მეც მინდა ვიცოდე.
  
  
  მე შევქმენი ფანტასტიკური საინფორმაციო სისტემა, რომელიც უნდა ემუშავა გრეგორიუსზე, შემდეგ კი შევამოწმე ის თავად გრიგორიუსზე შეგროვებული ინფორმაციის შეკვეთით. მე გადავეცი ეს ინფორმაცია AX ფაილებში.
  
  
  მცირე სანდო ინფორმაცია იყო მისი ადრეული წლების შესახებ. უმეტესწილად ეს დაუდასტურებელია. დადიოდა ჭორები, რომ ის სადღაც ბალკანეთში ან მცირე აზიაში დაიბადა. გავრცელდა ხმები, რომ ის ნაწილი კვიპროსელი იყო, ნაწილი კი ლიბანელი. ან სირიელი და თურქი. საბოლოო არაფერი ყოფილა.
  
  
  მაგრამ აღმოვაჩინე, რომ მისი ნამდვილი სახელი არ იყო ალექსანდრე გრიგორიუსი, რაც ძალიან ცოტამ იცოდა. მაგრამ ვერც კი მივხვდი, საიდან მოვიდა ის სინამდვილეში ან რას აკეთებდა მისი ცხოვრების პირველი ოცდახუთი წელი.
  
  
  ის არსაიდან გაჩნდა მეორე მსოფლიო ომის შემდეგ. ათენში საიმიგრაციო საქმეში ის იყო ჩამოთვლილი, როგორც ანკარადან ჩამოსული, მაგრამ მისი პასპორტი ლიბანური იყო.
  
  
  50-იანი წლების ბოლოს იგი ღრმად იყო ჩართული ბერძნულ გადაზიდვებში, ქუვეითისა და საუდის არაბეთის ნავთობში, ლიბანის საბანკო საქმეში, საფრანგეთის იმპორტ-ექსპორტში, სამხრეთ ამერიკის სპილენძში, მანგანუმში, ვოლფრამი - თქვენ ამას დაასახელებთ. თითქმის შეუძლებელი იყო მისი ყველა საქმიანობის თვალყურის დევნება, თუნდაც ინსაიდერის პოზიციიდან.
  
  
  ბუღალტერისთვის მისი ზუსტი დეტალების გამხელა კოშმარი იქნებოდა. მან ისინი დამალა ლიხტენშტეინის, ლუქსემბურგის, შვეიცარიისა და პანამის ჩართვით - ქვეყნები, სადაც კორპორატიული საიდუმლოება პრაქტიკულად ხელშეუხებელია. ეს იმიტომ ხდება, რომ SA ევროპისა და სამხრეთ ამერიკის კომპანიების სახელების შემდეგ ნიშნავს ანონიმურ საზოგადოებას. არავინ იცის, ვინ არიან აქციონერები.
  
  
  არა მგონია, თავად გრიგორიუსსაც შეეძლო ზუსტად დაედგინა მისი სიმდიდრე. ის უკვე დოლარებში კი არ ზომავდა, არამედ ძალაუფლებითა და გავლენით – ორივეს უხვად ჰქონდა.
  
  
  რაც მე გავაკეთე მისთვის ამ პირველ დავალებაზე ჰოუკისგან, იყო ინფორმაციის შეგროვების სერვისის შექმნა, რომელიც შედგებოდა სადაზღვევო კომპანიისგან, კრედიტის შემმოწმებელი ორგანიზაციისგან და ახალი ამბების ჟურნალისაგან, სადაც უცხოური ბიუროები ოცდაათზე მეტ ქვეყანაშია. ასობით კორესპონდენტი და სტრინგერი. ამას დაუმატეთ ელექტრონული მონაცემთა დამუშავების ფირმა და ბაზრის კვლევის ბიზნესი. მათი ერთობლივი კვლევითი რესურსები განსაცვიფრებელი იყო.
  
  
  მე ვაჩვენე გრიგორიუსს, როგორ შეგვეძლო ამ ყველა მონაცემის გაერთიანება, რამდენიმე ასეული ათასი ადამიანის შესახებ სრულიად დეტალური დოსიეების შექმნა. განსაკუთრებით ისინი, ვინც მუშაობდა კომპანიებში, რომლებშიც მას ჰქონდა ინტერესი ან რომლებსაც მთლიანად ფლობდა. ან ვინ მუშაობდა თავის კონკურენტებზე.
  
  
  ინფორმაცია მოვიდა კორესპონდენტებისგან, სესხის ოფიცრებისგან, სადაზღვევო ანგარიშებიდან, ბაზრის კვლევის სპეციალისტებისგან, მისი საინფორმაციო ჟურნალის ფაილებიდან. ეს ყველაფერი გაიგზავნა IBM 360 კომპიუტერების ბანკში EDP-დან, რომელიც მდებარეობს დენვერში.
  
  
  სამოცი წამზე ნაკლებ დროში მე შემეძლო რომელიმე ამ ადამიანზე ამონაბეჭდი მქონოდა ისეთი ყოვლისმომცველი ინფორმაციით, რომ ჯოჯოხეთს შეაშინებდა.
  
  
  ეს იქნება სრული იმ მომენტიდან, როდესაც ისინი დაიბადნენ, სკოლები, სადაც ისინი დადიოდნენ, ქულები მიიღეს, ზუსტი ხელფასი ყველა სამუშაოდან, რაც კი ოდესმე ეკავათ, სესხები, რომლებიც ოდესმე აიღეს და გადასახადები, რომლებიც მათ აქვთ. მას შეუძლია გამოთვალოს თქვენი სავარაუდო წლიური საშემოსავლო გადასახადი ოპერაციის ყოველი წლისთვის.
  
  
  მან იცის ის შემთხვევები, რაც მათ აქვთ ან ჰქონდათ. სახელებს სასწრაფოდ დავამატოთ მათი ქალბატონების საზრუნავი. და ის შეიცავს ინფორმაციას მათი სექსუალური მიდრეკილებებისა და გარყვნილების შესახებ
  
  
  
  
  
  .
  
  
  ასევე არსებობს ფილმის ერთი სპეციალური რგოლი, რომელიც შეიცავს დაახლოებით ორ ათას ან მეტ დოსიეს, შეყვანილი და გამომავალი დამუშავებული მხოლოდ რამდენიმე ყურადღებით შერჩეული FBI-ს ყოფილი თანამშრომლის მიერ. ეს იმიტომ ხდება, რომ ინფორმაცია ზედმეტად მგრძნობიარე და ძალიან საშიშია სხვებისთვის დასანახად.
  
  
  ამერიკის შეერთებული შტატების ნებისმიერი საოლქო პროკურორი გაყიდის თავის სულს, რათა ხელში ჩაეგდო მაფიის ოჯახებისა და სინდიკატის წევრების შესახებ შეგროვებული მონაცემები.
  
  
  მხოლოდ მე ან გრიგორიუსს შეგვეძლო ამ სპეციალური რგოლიდან ამობეჭდვის უფლება.
  
  
  * * *
  
  
  გრეგორიუსმა საბოლოოდ დაასრულა სადილი. უჯრა გვერდით გადადო და სავარძელში ჩაჯდა, ტუჩები თეთრეულის ხელსახოცით მოისვა.
  
  
  ”პრობლემა არის კარმინ სტოჩელი”, - თქვა მან მკვეთრად. "იცი ვინ არის?"
  
  
  თავი დავუქნიე. „ეს თითქოს მეკითხები, ვის ეკუთვნის Getty Oil. კარმინი ნიუ-იორკში ყველაზე დიდ მაფიოზურ ოჯახს მართავს. რიცხვები და ნარკოტიკები მისი სპეციალობაა. როგორ შეხვდით მას? "
  
  
  გრიგორიუსმა შუბლი შეჭმუხნა. „სტოჩელი ცდილობს ჩაერთოს ჩემს ერთ-ერთ ახალ საწარმოში. მე არ მინდა მისი იქ ყოფნა“.
  
  
  – დეტალები მითხარი.
  
  
  არაერთი სანატორიუმის მშენებლობა. ექვსი ქვეყნიდან ერთი. წარმოიდგინეთ ანკლავი, რომელიც შედგება ძვირადღირებული სასტუმროსგან, რამდენიმე დაბალი კორპუსის კორპუსისგან, სასტუმროს მიმდებარედ და დაახლოებით 30-40 კერძო ვილისგან, რომელიც მთელ კომპლექსს აკრავს."
  
  
  მე მას გავუღიმე. - "და მხოლოდ მილიონერებს, არა?"
  
  
  "მართალია."
  
  
  სწრაფად გავიაზრე მათემატიკა ჩემს თავში. "ეს არის დაახლოებით რვაასი მილიონი დოლარის ინვესტიცია", - აღვნიშნე. "ვინ აფინანსებს?"
  
  
  - მე, - თქვა გრიგორიუსმა, - მასში ჩადებული ყოველი პენი ჩემი ფულია.
  
  
  „ეს შეცდომაა. თქვენ ყოველთვის იყენებდით ნასესხებ ფულს. რატომ არიან ისინი ამჯერად შენი?
  
  
  „იმიტომ, რომ მე გავაუმჯობესე რამდენიმე ნავთობკომპანია“, თქვა გრეგორიუსმა. ჩრდილოეთ ზღვაში ბურღვა ძალიან ძვირია.
  
  
  "რვაასი მილიონი." ერთი წუთი დავფიქრდი. ”იცოდი, როგორ მუშაობ, გრიგორიუს, მე ვიტყოდი, რომ შენ ხედავ შენი ინვესტიციის ანაზღაურებას დაახლოებით ხუთ-შვიდჯერ, ვიდრე დასრულების შემდეგ.”
  
  
  გრიგორიუსმა დაჟინებით შემომხედა. ”ძალიან ახლოს, კარტერ. ვხედავ, არ დაკარგე კავშირი თემასთან. პრობლემა ისაა, რომ სანამ ეს პროექტები არ დასრულდება, ვერც ერთ გროშს ვერ ვაგროვებ“.
  
  
  - და სტოჩელის თითები შენს ღვეზელში უნდა?
  
  
  ”მოკლედ, დიახ.”
  
  
  "Როგორ?"
  
  
  „Stocelli-ს სურს გახსნას კაზინო თითოეულ ამ კურორტზე. მისი სათამაშო კაზინო. მე ამ საქმეში არ ვიქნებოდი ჩართული“.
  
  
  "უთხარი, რომ ჯოჯოხეთში წავიდეს."
  
  
  გრიგორიუსმა თავი დაუქნია. "შეიძლება ჩემი სიცოცხლე დამიჯდეს."
  
  
  თავი დავხარე და წარბი აწეული ვკითხე.
  
  
  ”მას შეუძლია ამის გაკეთება”, - თქვა გრიგორიუსმა. "მას ჰყავს ხალხი."
  
  
  — მან ეს გითხრა?
  
  
  — დიახ.
  
  
  "Როდესაც?"
  
  
  ”მაშინ მან შემომთავაზა თავისი წინადადება.”
  
  
  ”და თქვენ ელით, რომ სტოჩელისგან გაგათავისუფლებთ?”
  
  
  გრიგორიუსმა თავი დაუქნია. — ზუსტად.
  
  
  "მისი მოკვლით?"
  
  
  მან თავი დაუქნია. ”ეს იქნება მარტივი გზა. მაგრამ სტოჩელიმ პირდაპირ მითხრა, რომ თუ რაიმე ასეთი სისულელე ვცადე, მის კაცებს ბრძანება ექნებოდათ, ნებისმიერ ფასად მიმეღო. სხვა გზა უნდა იყოს“.
  
  
  ცინიკურად გავუღიმე. - "და მე უნდა ვიპოვო ის, არა?"
  
  
  ”თუ ვინმეს შეუძლია, მაშინ მხოლოდ თქვენ შეგიძლიათ”, - თქვა გრიგორიუსმა. – ამიტომ მე ისევ ვკითხე ჰოკს შენზე.
  
  
  ერთი წამით დავფიქრდი, რა შეიძლება აიძულა ჰოუკმა ისესხე. AX არ მუშაობს ფიზიკურ პირებზე. AX მუშაობს მხოლოდ ამერიკის მთავრობისთვის, მაშინაც კი, თუ ამერიკის მთავრობის ოთხმოცდაცხრამეტმა პროცენტმა არ იცოდა მისი არსებობა.
  
  
  Ვიკითხე. - "ნამდვილად ასე დარწმუნებული ხარ ჩემს შესაძლებლობებში?"
  
  
  - ქორი, - თქვა გრიგორიუსმა და ეს იყო დასასრული.
  
  
  Მე ვიღვიძებ. ჩემი თავი კინაღამ ლირჯეტის სალონის ჭერს შეახო.
  
  
  ”ეს ყველაფერია, გრიგორიუს?”
  
  
  გრიგორიუსმა შემომხედა. ”ყველა სხვა ამბობს, რომ ასეა”, - თქვა მან.
  
  
  "Სულ ეს არის?" - ვკითხე ისევ. ქვემოდან ავხედე მას. სიცივე ვიგრძენი, მტრობა გამომივიდა ხმაში.
  
  
  "ვფიქრობ, ეს შენთვისაც საკმარისი იქნება."
  
  
  ავედი Learjet-დან და უდაბნოს იატაკისკენ ავიღე კიბეები, ვიგრძენი დღის უეცარი სიცხე თითქმის ისეთივე მძაფრი, როგორც ბრაზი, რომელიც ჩემში დაიწყო.
  
  
  რა ჯანდაბას აკეთებდა ჰოკი? N3, killmaster, აკრძალულია მკვლელობა? კარტერი უპირისპირდება მაღალი რანგის ბრბოს ბოსს - და როცა მასთან მივედი, არ უნდა შემეხო?
  
  
  იესო, ჰოკი ცდილობდა ჩემს მოკვლას?
  
  
  მესამე თავი.
  
  
  როცა Cessna 210-ით დავბრუნდი EI Paso აეროპორტში, გასაღები ჩავრთე და გადასახადი გადავიხადე, შუადღე იყო. ფრენის ქოხიდან მთავარ ტერმინალის შენობამდე ორასი იარდი უნდა გავიარო.
  
  
  დარბაზში პირდაპირ სატელეფონო ბანკში მივედი. ჯიხურში შევედი, კარი ზურგს უკან დავხურე და მონეტები პატარა უჟანგავი ფოლადის თაროზე გადავყარე. სლოტში ჩავდე დიმი, ავკრიფე ნული და შემდეგ აკრიფე დენვერის დანარჩენი ნომერი.
  
  
  ოპერატორი შემოვიდა.
  
  
  - დარეკე, - ვუთხარი მას. "მე მქვია კარტერი." ამის ახსნა მომიწია მისთვის.
  
  
  მოუთმენლად ველოდებოდი ზარის ხმას ყურში, სანამ ტელეფონის ზარი არ გავიგე.
  
  
  
  
  
  
  მესამე ზარის შემდეგ ვიღაცამ უპასუხა.
  
  
  „საერთაშორისო მონაცემები“.
  
  
  ოპერატორმა თქვა: ”ეს არის ელ პასოს ოპერატორი. მისტერ კარტერი მირეკავს. მიიღებთ? »
  
  
  "Ერთი წუთი თუ შეიძლება." გაისმა ხმა და ცოტა ხნის შემდეგ მამაკაცის ხმა გაისმა.
  
  
  ”კარგი, აიღე,” თქვა მან.
  
  
  — განაგრძეთ, ბატონო. დაველოდე სანამ გავიგე ოპერატორის გათიშვა
  
  
  - კარტერი აქ არის, - ვთქვი მე. - გიგორიუსზე უკვე გსმენიათ?
  
  
  კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება, - თქვა დენვერმა. „სიტყვა მივიღეთ“.
  
  
  "მე ჩართული ვარ?"
  
  
  „ჩართული ხარ და გიწერენ. შეუკვეთე“.
  
  
  ”მე მჭირდება ანაბეჭდი კარმინ სტოჩელის შესახებ,” ვთქვი მე. ”ყველაფერი რაც თქვენ გაქვთ მასზე და მის ორგანიზაციაზე. ჯერ პირადი დეტალები, მათ შორის ტელეფონის ნომერი, სადაც შემიძლია დავუკავშირდე მას. ”
  
  
  - მალე, - თქვა დენვერმა. იყო კიდევ ერთი მოკლე პაუზა. "მზად ხარ კოპირებისთვის?"
  
  
  "მზადაა."
  
  
  დენვერმა ტელეფონის ნომერი მომცა. ”ასევე არის კოდი, რომელიც უნდა გამოიყენოთ, რომ მიხვიდეთ,” თქვა დენვერმა და ამიხსნა.
  
  
  დენვერში გავთიშე, შემდეგ ნიუ-იორკის ნომერი ავკრიფე.
  
  
  ტელეფონმა მხოლოდ ერთხელ დარეკა, სანამ აიღეს.
  
  
  "ჰო?"
  
  
  „მე მქვია კარტერი. სტოჩელისთან საუბარი მინდა“.
  
  
  „არასწორი ნომერი გაქვს, ბიჭო. ამ გვარით აქ არავინაა.
  
  
  - უთხარი, რომ ამ ნომერზე დამიკავშირდებიან, - ვუთხარი მე და ხმის დაიგნორებით. წავიკითხე სატელეფონო ჯიხურის ნომერი ელ-პასოში. „ეს არის სატელეფონო ტელეფონი. მისგან ათ წუთში მინდა გავიგო“.
  
  
  "გაიქეცი, ჩარლი", - გაისმა ხმა. "მე გითხარი, რომ არასწორი ნომერი გაქვს." გათიშა.
  
  
  ტელეფონი კაუჭზე დავდე და უკან მივიწიე, ვცდილობდი კომფორტულად მომეწყო დახშულ სივრცეში. ჩემი ერთი ოქროს წვეტიანი სიგარეტი ამოვიღე და მოვუკიდე. დრო თითქოს გაფრინდა. თაროზე მონეტებს ვთამაშობდი. სიგარეტი თითქმის ფილტრამდე ვეწეოდი, სანამ იატაკზე დავეგდე და ჩექმის ქვეშ დავამტვრიე.
  
  
  ტელეფონმა დარეკა. საათს დავხედე და დავინახე რომ მხოლოდ რვა წუთი იყო გასული რაც გავთიშე. ტელეფონი ავიღე და მაშინვე, უსიტყვოდ, კაუჭზე დავდე. გაბრაზებული ვუყურებდი მაჯის საათის მეორე ხელს ტიკტიკს. ზუსტად ორი წუთი გავიდა, სანამ ტელეფონმა ისევ დარეკა. ათი წუთის შემდეგ ნიუ-იორკში გავთიშე.
  
  
  ტელეფონი ავიღე და ვუთხარი: "კარტერ, აქ".
  
  
  - კარგი, - თქვა მძიმე, უხეში ხმამ, რომელშიც სტოჩელი ვიცანი. "მე მივიღე შენი შეტყობინება."
  
  
  "Შენი იცი მე ვინ ვარ?"
  
  
  „გრეგორიუსმა მითხრა, რომ შენგან ზარს ველოდებოდი. Რა გინდა?"
  
  
  "შენთან შესახვედრად."
  
  
  ხანგრძლივი პაუზა იყო. "დათანხმდება თუ არა გრიგორიუსი ჩემს წინადადებას?" – იკითხა სტოჩელიმ.
  
  
  ”ეს არის ის, რაზეც მინდა გესაუბროთ”, - ვუთხარი მე. "როდის და სად შეიძლება შევხვდეთ?"
  
  
  სტოჩელიმ ჩაიცინა. ”კარგი, ახლა უკვე შუა გზაზე ხარ. ხვალ შევხვდები აკაპულკოში.
  
  
  "აკაპულკო?"
  
  
  "ჰო, ახლა მონრეალში ვარ. აქედან აკაპულკოში მივდივარ. იქ გნახავ. სასტუმრო "მატამოროსში" ჩადიხარ. ეს შენი სახელია? ჩემი ბიჭები დაგიკავშირდებიან და ჩვენ დაგიკავშირდებით. შეხვედრა."
  
  
  "Საკმარისად კარგი."
  
  
  სტოჩელი ყოყმანობდა, შემდეგ იღრიალა: „მისმინე, კარტერ, შენზე რაღაც გავიგე. ასე რომ, მე გაფრთხილებ. ნუ ითამაშებ ჩემთან ერთად! »
  
  
  - აკაპულკოში გნახავ, - ვუთხარი და გავთიშე.
  
  
  კიდევ ათი ცენტი ამოვიღე ჯიბიდან და ისევ დენვერს დავურეკე.
  
  
  - კარტერ, - ვუთხარი მე და თავი წარვუდგინე. ”მე მჭირდება აკაპულკოში ჩატარებული ოპერაციის ამონაბეჭდი. ვინ უკავშირდება იქ სტოჩელს? Რამდენად დიდია? Როგორ მუშაობს? ყველაფერი, რისი ამოღებაც შესაძლებელია მათზე. სახელები, ადგილები, თარიღები."
  
  
  "გასაგებია."
  
  
  "Რამდენი ხანი დასჭირდება?"
  
  
  „აკაპულკოში მისვლისას, თქვენ გექნებათ ინფორმაცია, ისევე როგორც სხვა მასალები, რომლებიც მოითხოვეთ. მალე საკმარისია? Რაიმე სხვა?"
  
  
  ”დიახ, მე ნამდვილად მინდა, რომ ტელეფონი ჩემს სასტუმროში მატამოროსში გადაიტანონ და მინდა რომ დამელოდოს, როცა ჩავალ.
  
  
  დენვერმა პროტესტი დაიწყო, მაგრამ მე შევაწყვეტინე. – ჯანდაბა, თუ მოგიწევთ, იქირავე პატარა თვითმფრინავი, – ვუთხარი მკაცრად. „ნუ ეცდებით პენის დაზოგვას. ეს გრეგორიუსის ფულია და არა შენი!
  
  
  ყურმილი გავთიშე და გარეთ გავედი ტაქსის მოსაწყობად. ჩემი შემდეგი გაჩერება იყო მექსიკის ტურიზმის ბიურო ვიზიტორთა ნებართვის მისაღებად და იქიდან საზღვრის გადაღმა ხუარეესისა და აეროპორტისკენ გავემართე. ძლივს მივაღწიე Aeromexico DC-9-ზე ჩიუჰაუას, ტორეონში, მეხიკოში და აკაპულკოში.
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  დენვერი კარგი ბიჭი იყო. ტელექსეროქსი ჩემს ოთახში მელოდა, როცა სასტუმრო მატამოროსში დავბინავდი. მოხსენების დრო ჯერ არ იყო, ჩავედი ფართო კრამიტით მოპირკეთებულ ტერასაზე, რომელიც ყურეს გადაჰყურებდა, განიერ წნულ სკამზე დავჯექი და ერთი ჭიქა რომი შევუკვეთე. ნელა ვწრუპავ, ყურის გასწვრივ შევხედე ქალაქის განათებას, რომელიც ახლახან აინთო და ბნელ, ბუნდოვან ბორცვებს, რომლებიც ქალაქის თავზე ჩრდილოეთით მაღლა დგებიან.
  
  
  დიდხანს ვიჯექი, ვტკბებოდი საღამოთი, სიჩუმე, ქალაქის განათებები და რომის მაგარი სიტკბო.
  
  
  ბოლოს რომ ავდექი, შიგნით შევედი ხანგრძლივი, მშვიდი ვახშმისთვის, ასე რომ თითქმის შუაღამემდე არ დამირეკეს დენვერიდან. ჩემს ოთახში ავიღე.
  
  
  ტელექსეროქსი ჩავრთე და ტელეფონი ჩავდე. ქაღალდმა დაიწყო მანქანიდან გამომოსვლა.
  
  
  მე ვსკანირებდი, სანამ არ ამომცურდა, სანამ საბოლოოდ ქაღალდის პატარა დასტა მქონდა წინ.
  
  
  
  
  
  მანქანა გაჩერდა. ისევ ავიღე ტელეფონი.
  
  
  - ეს ასეა, - თქვა დენვერმა. ”იმედი მაქვს, რომ ეს დაგეხმარებათ. Რაიმე სხვა?"
  
  
  "Ჯერ არა".
  
  
  ”მაშინ მე მაქვს რაღაც შენთვის. ჩვენ ახლახან მივიღეთ ინფორმაცია ნიუ-იორკში ჩვენი ერთ-ერთი კონტაქტისგან. გუშინ ღამით მებაჟეებმა კენედის აეროპორტში სამი ფრანგი აიყვანეს. ისინი დააკავეს ჰეროინის გადაზიდვის მცდელობაში. მათი სახელებია ანდრე მიშო, მორის ბერტიე და ეტიენ დიუპრე. იცნობ მათ? »
  
  
  ”დიახ,” ვუთხარი მე, ”ისინი დაკავშირებულია სტოჩელისთან მისი ნარკოოპერაციების ფრანგულ ნაწილში”.
  
  
  ”თქვენ უყურებდით მოხსენებას, როგორც ის შემოვიდა”, - დამადანაშაულა დენვერმა.
  
  
  ერთი წუთით დავფიქრდი და შემდეგ ვთქვი: ”ამას აზრი არ აქვს. ეს ხალხი ძალიან დიდია იმისთვის, რომ საქონელი თავად ატაროს. რატომ არ იყენებდნენ კურიერს? "
  
  
  „ჩვენც ამას ვერ გავიგებთ. ჩვენ მიერ მიღებული შეტყობინების მიხედვით, თვითმფრინავი ორლიდან ჩამოვიდა. მიშომ აიღო თავისი ჩანთები მბრუნავ მაგიდაზე და ისე მიიტანა საბაჟო დახლთან, თითქოს დასამალი არაფერი ჰქონდა. სამი ტომარა, მაგრამ ერთში ათი კილოგრამი სუფთა ჰეროინი იყო სავსე“.
  
  
  "რამდენი თქვი?" - შევაწყვეტინე.
  
  
  „სწორად მომისმინე. ათი კილოგრამი. იცი რამდენი ღირს? "
  
  
  „ქუჩის ღირებულება? დაახლოებით ორი მილიონი დოლარი. Საბითუმო? იმპორტიორს ასი ათი ას ოც ათასამდე ეღირება. ამიტომ ძნელი დასაჯერებელია“.
  
  
  „ჯობია დაიჯერო. ახლა მოდის სასაცილო ნაწილი. მიშო ამტკიცებდა, რომ ჰეროინის შესახებ არაფერი იცოდა. მან უარყო, რომ ჩანთა მისი იყო“.
  
  
  "Ის იყო?"
  
  
  ”ისე, ეს იყო ატაშეს კეისი - ერთ-ერთი დიდი - და მასზე მისი ინიციალები იყო დაბეჭდილი. სახელურზე კი მისი სახელი იყო მიმაგრებული“.
  
  
  "რაც შეეხება დანარჩენ ორს?"
  
  
  "იგივე. ბერტიემ ღამის ჩანთით თორმეტი კილოგრამი გადაიტანა, დიუპრემ კი რვა კილოგრამი. საერთო ჯამში დაახლოებით ოცდაათი კილოგრამი ყველაზე სუფთა ჰეროინია, რომელიც ჩვეულებას ოდესმე შეხვედრია."
  
  
  ”და ისინი ყველა ერთსა და იმავეს ამბობენ?”
  
  
  "სწორად გამოიცანით. ყველა დებს თავის ჩანთას გამშვები დახლზე, სპილენძისავით თამამი, თითქოს მასში არაფერია, გარდა პერანგებისა და წინდებისა. ისინი ყვირის, ეს თაღლითობაა."
  
  
  "ალბათ," გავიფიქრე მე, "გარდა ერთისა. ჩარჩოს შესაქმნელად არ არის საჭირო სამას ორმოცდაათი ათასი დოლარის ღირებულების ნარკოტიკების დახარჯვა. ნახევარი კილოგრამი - ჯოჯოხეთი, თუნდაც რამდენიმე უნცია - საკმარისია.
  
  
  ”საბაჟო ასე ფიქრობს.”
  
  
  "იყო რამე რჩევა?"
  
  
  "არც ერთი სიტყვა. მათ გაიარეს სრული ძებნა, რადგან საბაჟოებმა იცოდნენ მარსელში მათი საქმიანობის შესახებ და მათი სახელები შეტანილია სპეციალურ სიაში. და ეს კიდევ უფრო უცნაურს ხდის. მათ იცოდნენ, რომ ამ სიაში იყვნენ. მათ იცოდნენ, რომ იყვნენ საფუძვლიანად. შემოწმებულია საბაჟოზე, მაშ, როგორ უნდა მოელოდნენ, რომ თავი დაეღწია?
  
  
  კომენტარი არ გამიკეთებია. დენვერმა განაგრძო. „ეს კიდევ უფრო საინტერესო აღმოჩნდებით, თუ დააკავშირებთ მას სხვა ინფორმაციას ფაილში, რომელიც ჩვენ ახლახან მოგაწოდეთ. გასულ კვირას სტოჩელი მარსელში იმყოფებოდა. გამოიცანით ვისთან ხვდებოდა იქ ყოფნისას? »
  
  
  - მიშო, ბერტიე და დიუპრე, - ვუთხარი მე. "Ჭკვიანი ბიჭი." ერთი წუთით გავჩუმდი: "როგორ ფიქრობ, ეს დამთხვევაა?" - ჰკითხა დენვერმა. - მე არ მჯერა დამთხვევების, - ვთქვი პირდაპირ. "Ჩვენც".
  
  
  "Სულ ეს არის?" „ვკითხე და დენვერმა თქვა დიახ, წარმატებები მომსურვა და გათიშა. ჩავედი და კიდევ დავლიე.
  
  
  ორი საათის შემდეგ ისევ ჩემს ოთახში დავბრუნდი, ტანსაცმლის გაშიშვლება, ტელეფონმა ისევ დარეკა.
  
  
  - უკვე რამდენიმე საათია ვცდილობ შენთან დაკავშირებას, - თქვა დენვერმა ხმაში გაღიზიანების ელფერით.
  
  
  "Რა ხდება?"
  
  
  "ამან გაანადგურა ფანები", - თქვა დენვერმა. „ჩვენი ხალხისგან მთელი დღის განმავლობაში ვიღებთ ანგარიშებს. ჯერჯერობით, დათუა, ტორრეგროსა, ვინიალი, გამბეტა, მაქსი კლაინი და სოლი ვებერი ანგარიშზე არიან! »
  
  
  გაოგნებულმა ვუსტვინავდი, რომ დენვერმა ახლახან დაასახელა ექვსი ნარკოტიკებით მოვაჭრე, რომლებიც დაკავშირებულია სტოჩელთან მის აღმოსავლეთ სანაპიროზე ოპერაციებში. – დეტალები მითხარი.
  
  
  დენვერმა ღრმად ჩაისუნთქა. „დღეს დილით ლაგუარდიას აეროპორტში FBI-ის დაკავებული რაიმონდ დატუა დატუა მონრეალიდან რეისით ჩამოვიდა. დათუას გაჩხრიკეს და აეროპორტის კარადის გასაღები პალტოს ჯიბეში იპოვეს. კარადაში ჩემოდანში ოცი კილოგრამი სუფთა ჰეროინი იყო“.
  
  
  "განაგრძე."
  
  
  „ვინნი ტორრეგოსამ დღეს დილით ადრე მიიღო ყუთი ვესტჩესტერში საკუთარ სახლში. იგი მიწოდებული იყო ჩვეულებრივი United Parcel Service van-ში. მან ძლივს მოასწრო გახსნა, სანამ მას თავს დაესხნენ ნარკოტიკების და საშიში ნარკოტიკების ბიუროს აგენტები, რომლებიც მოქმედებდნენ წვერით. ყუთში თხუთმეტი კილოგრამი ჰეროინი იყო!
  
  
  ”გამბეტა და ვინალი დააკავეს დღეს საღამოს დაახლოებით საღამოს 7 საათზე ნიუ-იორკის პოლიციამ,” - განაგრძო მან.
  
  
  „ტელეფონით გააფრთხილეს. მათ ორივე აიყვანეს გამბეტას მანქანაში მანჰეტენის შუაგულში და აღმოაჩინეს ოცდაორი კილოგრამი ჰეროინი, რომელიც შეფუთული იყო სათადარიგო საბურავების განყოფილებაში საბარგულში.
  
  
  არაფერი მითქვამს, როცა დენვერი აგრძელებდა კონცერტს.
  
  
  ”დაახლოებით საღამოს ათი საათისთვის, ფედერაციული პირები შევიდნენ სასტუმრო Maxi Klein-ის პენტჰაუსში მაიამის ბიჩში. კლაინმა და მისმა პარტნიორმა ვებბერმა ლანჩი ახლახან დაასრულეს. აგენტებმა თხუთმეტი კილო ჰეროინი აღმოაჩინეს სასადილო მაგიდის განყოფილებაში, რომელიც მიმტანმა ლანჩთან ერთად ერთი საათით ადრე მოიტანა.
  
  
  
  
  
  დენვერი გაჩერდა და ელოდა როდის ვიტყოდი რამეს.
  
  
  ”საკმაოდ აშკარაა, რომ ისინი შეიქმნა,” გავიფიქრე მე.
  
  
  - რა თქმა უნდა, - დაეთანხმა დენვერი. „შეატყობინეს არა მხოლოდ ფედერაციას და ადგილობრივ პოლიციას, არამედ გაზეთებსაც. თითოეულ ამ შეხვედრაზე გვყავდა ჩვენი საინფორმაციო ბიუროს ერთ-ერთი რეპორტიორი. ხვალ ეს ამბავი იქნება ნომერ პირველი ქვეყნის ყველა გაზეთში. უკვე ეთერშია“.
  
  
  „დარჩება თუ არა დაპატიმრებები?
  
  
  - მე ასე ვფიქრობ, - თქვა დენვერმა ცოტა ხნით დაფიქრების შემდეგ. ”ისინი ყველა ყვირიან თაღლითობაზე, მაგრამ ფედერაციის ფედერალური სამსახურის წარმომადგენლები და ადგილობრივი პოლიციელები დიდი ხანია ელოდნენ ამ ბიჭების დაჭერას. დიახ, ვფიქრობ, მათ ამის აღიარებას აიძულებენ“.
  
  
  ჩემს თავში რაღაც მათემატიკა გავაკეთე. – ეს მხოლოდ ას ორ კილოგრამი ჰეროინია, – ვუთხარი მე, – იმის გათვალისწინებით, თუ რა წაართვეს მიშო ბერტიესა და დიუპრეს ორი დღის წინ.
  
  
  - პირდაპირ ცხვირზე, - თქვა დენვერმა. „თუ გავითვალისწინებთ იმას, რომ პროდუქციის ფასი ორასიდან ორას ოცი ათას დოლარს შეადგენს ერთ კილოგრამზე, მთლიანი თანხა ოცდაერთ მილიონ დოლარზე მეტია. ჯანდაბა, თუნდაც ათიდან თორმეტ ათას დოლარად კილოგრამი სტოკელი, როდესაც ის მარსელიდან შემოაქვს, ეს მილიონ ასი ათას დოლარზე მეტია.
  
  
  "ვიღაც დაშავდა", - ვუთხარი მე.
  
  
  "გსურთ დანარჩენის მოსმენა?"
  
  
  — დიახ.
  
  
  "იცოდით, რომ სტოჩელი გუშინ მონრეალში იყო?"
  
  
  "დიახ, იქ ველაპარაკე."
  
  
  ”იცოდით, რომ ის ხვდებოდა რაიმონდ დატუას, როცა იქ იყო?”
  
  
  "არა" მაგრამ დენვერმა ახლახან მომაწოდა ინფორმაცია, არც ისე გასაკვირი მიმაჩნია.
  
  
  "ან რომ დატუას შეხვედრის წინა დღეს, სტოჩელი მაიამის ბიჩში იმყოფებოდა მაქსი კლაინსა და სოლი ვებერს ხვდებოდა?"
  
  
  "არა"
  
  
  ”ან რომ საფრანგეთიდან დაბრუნებიდან ერთი კვირის შემდეგ, იგი შეხვდა ტორეგროსას ვესტჩესტერში და ვინალს და გამბეტას ბრუკლინში?”
  
  
  "Ვიკითხე. "საიდან ჯანდაბაში იცი ეს ყველაფერი სტოჩელის შესახებ?"
  
  
  „გრეგორიუსმა დაახლოებით სამი კვირის წინ გვადევნა თვალყური სტოჩელის“, - განმარტა დენვერმა. ”მას შემდეგ ჩვენ გვყავდა ორი და სამი კაციანი გუნდი, რომელიც მას ოცდაოთხი საათის განმავლობაში აკონტროლებდა.” მან გაიცინა. ”მე შემიძლია გითხრათ დღეში რამდენჯერ მიდიოდა ტუალეტში და რამდენ ფურცელს იყენებდა.”
  
  
  - შეწყვიტე ტრაბახი, - ვუთხარი მას. ”მე ვიცი, რამდენად კარგია საინფორმაციო სერვისი.”
  
  
  - კარგი, - თქვა დენვერმა. „ახლა კიდევ ერთი ფაქტი, რომელიც მე შევინახე თქვენთვის. ცოტა ხნით ადრე, სანამ ის ფედერაციის მიერ დაიპყრო, მაქსი კლეინი ესაუბრებოდა უგო დონატს კლივლენდში. მაქსიმ სთხოვა კომისიას სტოჩელისთვის ხელშეკრულების გაფორმება. მას უთხრეს, რომ ეს უკვე დამუშავების პროცესშია“.
  
  
  "რატომ?"
  
  
  „იმიტომ, რომ მაქსი წუხდა, რომ სტოჩელიმ შექმნა მიშო, ბერტიე და დიუპრე. მან რადიოში მოისმინა ტორრეგოსას, ვინალესა და გამბეტას შესახებ. მას ეგონა, რომ სტოჩელიმ მოაწყო ისინი და ის იყო შემდეგი“.
  
  
  კეთილგანწყობილი სარკაზმით ვუთხარი: ”ვფიქრობ, მაქსი კლაინმა დარეკა და პირადად გითხრა, რაც მან დონატს უთხრა?”
  
  
  - ესე იგი, - თქვა დენვერმა სიცილით. მას შემდეგ, რაც მაქსიმ სტოჩელის გაიცნო, ჩვენ მის ტელეფონებს ვუსმენთ.
  
  
  ”მაქსი არ არის საკმარისად სულელი, რომ სასტუმროს ნომერში ტელეფონები გამოიყენოს ასეთი ზარის დასარეკად,” ვუთხარი მე. ”ის გამოიყენებდა ჯიხურს გარეთ”.
  
  
  - დიახ, - თქვა დენვერმა, - მაგრამ ის საკმარისად უყურადღებოა, რომ ერთი და იგივე ჯიხური არაერთხელ გამოიყენოს. ჩვენ მოვუსმინეთ ნახევარ ათეულ ჯიხურს, რომლებსაც აღმოვაჩინეთ, რომ ის მუდმივად იყენებდა ბოლო რამდენიმე დღის განმავლობაში. ამაღამ შედეგი გამოიღო“.
  
  
  დენვერს ვერ დავაბრალებდი თვითკმაყოფილებაში. მისმა ხალხმა კარგი საქმე გააკეთა.
  
  
  მე ვკითხე: "როგორ გესმით ეს?" "როგორ ფიქრობთ, სტოჩელიმ შექმნა თავისი პარტნიორები?"
  
  
  „ნამდვილად ასე გამოიყურება, არა? და როგორც ჩანს, კომისიაც ასე ფიქრობს, რადგან მას კონტრაქტი გაუფორმეს. სტოჩელი მკვდარია.
  
  
  – შეიძლება, – ვთქვი მორიდებით. „ის ასევე ხელმძღვანელობს ერთ-ერთ ყველაზე დიდ ოჯახს ქვეყანაში. მათთვის ადვილი არ იქნება მასთან მისვლა. Რაიმე სხვა?"
  
  
  — ეს საკმარისი არ არის?
  
  
  ”მე ასე ვფიქრობ,” ვთქვი მე. "თუ კიდევ რამე გაფუჭდა, შემატყობინე."
  
  
  ტელეფონი დაფიქრებულმა გავთიშე და ფანჯრის გარეთ, პატარა აივანზე სკამზე ჩამოვჯექი. სიგარეტს მოვუკიდე, მექსიკური ღამის სიბნელეში გავიხედე და ვკითხულობდი იმ ინფორმაციას, რომელიც ასე მოულოდნელად მომეჩვენა.
  
  
  თუ დენვერის ნათქვამი სიმართლე იყო - სტოჩელი რომ იყო კონტრაქტით - მაშინ მას ხელები სავსე ექნება კიდევ რამდენიმე თვის განმავლობაში. იმდენად, რომ გრიგორიუსის შეწუხების დრო არ ჰქონდა. ამ შემთხვევაში ჩემი საქმე შესრულდა.
  
  
  თუმცა ეს ძალიან მარტივი, ზედმეტად შემთხვევითი გადაწყვეტა ჩანდა გრიგორიუსის პრობლემის გადასაჭრელად.
  
  
  კიდევ ერთხელ გადავხედე ფაქტებს. და ეჭვებმა თავში გამიელვა.
  
  
  თუ სტოჩელს რეალურად მოეწყო ინსტალაცია, ის იცოდა, რომ მის სიცოცხლეს საფრთხე ემუქრებოდა. მან იცოდა, რომ სიცხის ჩაცხრებამდე მოუწევდა დაბლა დაწოლა. რა თქმა უნდა, ასე ღიად არასოდეს მოვიდოდა აკაპულკოში.
  
  
  აზრი არ ჰქონდა.
  
  
  კითხვა: სად წავიდოდა ას ორ კილოგრამის ასაღებად? ეს არის ბევრი ჰეროინი. მას არ მიიღებდა მარსელიელი მეგობრებისგან - თუ აპირებდა მის გამოყენებას მათ დასაყენებლად. და სხვა წყაროებს რომ მიემართა, ამხელა შესყიდვის შესახებ გავიგებდი.
  
  
  
  
  
  კითხვა: საიდან შეეძლო მას მილიონ დოლარზე მეტი ნაღდი ფულის მიღება შესყიდვისთვის? მაფიისა და სინდიკატის ქვესკნელშიც კი, ასეთი ფულის მოპოვება ძნელია ერთჯერადი თანხებით და მცირე, მიუწვდომელ ანგარიშებზე. არავინ იღებს ჩეკებს და არ სთავაზობს კრედიტს!
  
  
  კითხვა: სად ინახავდა ნივთებს? რატომ არ იყო სიტყვა ამ მასალის შესახებ მის დარგვამდე? ინტერპოლი, საფრანგეთის ნარკოტიკების ბიურო - L'Office Central Pour la Suppression du Traffic des Stupefiants - ჩვენივე აშშ-ს ნარკოტიკებისა და საშიში ნარკოტიკების დეპარტამენტი - ყველას წინასწარ უნდა სცოდნოდა ამის შესახებ ფასიანი ინფორმატორების უზარმაზარი ქსელებიდან.
  
  
  კიდევ ერთი აზრი: თუ სტოჩელს შეეძლო ამხელა ოდენობის ჰეროინის ჩამოწერა, ეს იმას ნიშნავდა, რომ მას კიდევ უფრო დიდი ოდენობის ხელში ჩაგდება შეეძლო?
  
  
  სწორედ ამან შეიძლება გამოიწვიოს ადამიანში შემცივნება.
  
  
  ეს კითხვები და მათი მრავალი შესაძლო პასუხი ჩემს თავში ტრიალებდა, როგორც უცხენოსნო კარუსელი, ხის ცხენებით, რომლებიც ფოლადის ბოძებზე მაღლა-ქვევით ტრიალებდნენ, და როგორც კი ერთ იდეას მივაღწევდი, მეორე ჩანდა, რომელიც უფრო ლოგიკური ჩანდა. .
  
  
  საბოლოოდ იმედგაცრუების ლაბირინთში დავიკარგე.
  
  
  ყველაზე დიდი კითხვა იყო, რატომ მომცა ჰოუკმა გრეგორიუსს? გამოსავლის გასაღები მდგომარეობს ფრაზაში "Lend-Lease". მე გამათხოვეს და ჰოუკი აპირებდა რაღაცის მიღებას ჩემი მომსახურების სანაცვლოდ. Რა?
  
  
  და მეტიც. „არა AX“ ნიშნავდა, რომ მე ვერ დავუკავშირდი AX-ის წარმოების ობიექტებს ან პერსონალს. ეს იყო წმინდა კერძო საწარმო. ჰოკმა მითხრა, რომ მარტო ვიყავი!
  
  
  ჯარიმა. ამის გაგება შემეძლო. AX არის აშშ-ს მთავრობის საიდუმლო სააგენტო და ეს ნამდვილად არ იყო სამთავრობო სამუშაო. ასე რომ, არანაირი ზარი ვაშინგტონში. სათადარიგო არ არის. ჩემს არეულობას არავინ ასუფთავებს.
  
  
  მხოლოდ მე, ვილჰელმინა, ჰიუგო და, რა თქმა უნდა, პიერი.
  
  
  ბოლოს ვუთხარი ეს ყველაფერი ჯანდაბას და დაბლა ჩავედი ტერასაზე ბოლო სასიამოვნო სასმელისთვის, სანამ დასაძინებლად წავედი.
  
  
  თავი მეხუთე
  
  
  საფრთხის რაღაც ატავისტური, პირველყოფილი გრძნობისგან ჩემი ოთახის სიბნელეში გამეღვიძა. მსუბუქი საბნისა და ზეწრის ქვეშ შიშველი გაუნძრევლად ვიწექი და ვცდილობდი თვალი არ გამეხილა და არანაირად არ მეჩვენებინა, რომ მეღვიძა. ნელა, რეგულარულ ძილშიც კი გავაგრძელე სუნთქვა. ვიცოდი, რომ რაღაცამ გამაღვიძა, ხმამ, რომელიც ოთახს არ ეკუთვნოდა, ჩემს მძინარე გონებას შეეხო და სიფხიზლის მდგომარეობაში ჩამაგდო.
  
  
  ყურები მოვკარი, რომ აეღო ყველაფერი, რაც განსხვავდებოდა ჩვეულებრივი ღამის ხმებისგან. კონდიციონერიდან ნიავში ფარდების მსუბუქი შრიალი გავიგე. მომესმა პატარა მოგზაურის მაღვიძარას სუსტი ტიკტიკი, რომელიც ჩემი საწოლის გვერდით ღამის სკამზე დავდე. აბაზანის ონკანიდან წყლის წვეთიც კი გავიგე. ამ ხმებიდან არცერთმა არ გამაღვიძა ძილისგან.
  
  
  ყველაფერი, რაც განსხვავებული იყო, საშიში იყო ჩემთვის. უსასრულო წუთი გავიდა, სანამ ისევ გავიგე - ფეხსაცმლის ნელი, ფრთხილად ცურვა ხალიჩის გროვაზე, რასაც მოჰყვა წვრილი ამოსუნთქვა, რომელიც ზედმეტად შეკავებული იყო.
  
  
  ჯერ კიდევ არ ვმოძრაობდი და სუნთქვის რიტმს არ ვცვლიდი, თვალები დიაგონალზე გავახილე და თვალების კუთხიდან ვაკვირდებოდი ოთახში არსებულ ჩრდილებს. სამი უცნობი იყო. ორი მათგანი ჩემს საწოლთან მოვიდა.
  
  
  ყოველი იმპულსის მიუხედავად თავს ვაიძულებდი გაუნძრევლად დავრჩენილიყავი. ვიცოდი, რომ თვალის დახამხამებაში დრო არ დარჩებოდა მიზანმიმართულად დაგეგმილ ქმედებებს. გადარჩენა დამოკიდებული იქნება ჩემი ინსტინქტური ფიზიკური რეაქციის სიჩქარეზე.
  
  
  ჩრდილები უფრო ახლოს მივიდა. ისინი დაშორდნენ, ერთი ჩემი საწოლის თითოეულ მხარეს.
  
  
  როცა ჩემზე დაიხარეს, ავფეთქდი. ჩემი ტანი უეცრად გაისწორა, ხელები მაღლა ავწიე და კისერი მოვკიდე, რომ თავები ერთმანეთს დავემტვრე.
  
  
  მე ძალიან ნელი ვიყავი წამის მეასედში. მარჯვენა ხელი ერთ-ერთ მამაკაცს მოჰკიდა, მეორე კი ხელიდან გაექცა.
  
  
  გაბრაზებული ხმა გამოსცა და ხელი ჩამოწია. დარტყმა კისრის მარცხენა მხარეს მხარში მომხვდა. მან მუშტიზე მეტი დაარტყა; მოულოდნელი ტკივილისგან კინაღამ დავკარგე.
  
  
  ვცდილობდი საწოლიდან გადამეგდო. იატაკზე ავედი, როცა მესამე ჩრდილმა დამიარა და ზურგით საწოლში მიმაჯახა. მუხლით დავარტყი, საზარდულის არეში ძლიერად დავარტყი. იყვირა და გაორმაგდა, მე კი თითები სახეში ჩავრგე, თვალები არ შემიმჩნევია.
  
  
  ერთი წუთით გავთავისუფლდი. მარცხენა მკლავი დამიბუჟდა საფეთქლის დარტყმისგან. ვცდილობდი იგნორირებას გამეკეთებინა, იატაკზე დავეცი ისე, რომ ბერკეტი ჰაერში აეშვა. მარჯვენა ფეხი ჰორიზონტალურად დაარტყა. ერთ-ერთ მამაკაცს მკერდში მაღლა მოხვდა, რის გამოც იგი კედელში ჩაფრინდა. ტკივილისგან ამოისუნთქა.
  
  
  მესამე კაცს მივუბრუნდი და მკლავის კიდე მისკენ ავწიე მოკლე გვერდითი დარტყმით, რომელსაც კისერი უნდა მოეტეხა.
  
  
  მე არ ვიყავი საკმარისად სწრაფი. მახსოვს, მუშტის სროლა დავიწყე და დავინახე, როგორ მიტრიალებდა მისი მკლავი და იმ წამის მეასედში ვიცოდი, რომ დროზე ვერ შევძლებდი მის გადახვევას.
  
  
  
  
  
  
  მართალი ვიყავი. ყველაფერი მაშინვე წავიდა. ჩავვარდი ყველაზე ღრმა, ყველაზე შავ ხვრელში, რომელშიც ოდესმე ვყოფილვარ. სამუდამოდ დამჭირდა დაცემა და იატაკზე დაცემა. შემდეგ კი დიდი ხნის განმავლობაში ცნობიერება არ იყო.
  
  
  * * *
  
  
  გავიღვიძე და საწოლზე ვიწექი. შუქი ენთო. ფანჯარასთან სკამებზე ორი კაცი იჯდა. მესამე კაცი ჩემი საწოლის ძირში იდგა. მას ეჭირა დიდი ესპანური წარმოების Gabilondo Llama .45 ავტომატური პისტოლეტი, რომელიც ჩემზე იყო გაშლილი. სავარძელში ერთ-ერთ მამაკაცს ხელში ეჭირა .38 კოლტი ორ დიუმიანი ლულით. მეორემ მარცხენა ხელის გულზე რეზინის ხელკეტი დაკრა.
  
  
  თავი მტკიოდა. კისერი და მხრები მტკივა. ერთიდან მეორეს ვუყურებდი. ბოლოს ვკითხე: "რა ჯანდაბაა ეს ყველაფერი?"
  
  
  ჩემი საწოლის ძირში დიდმა კაცმა თქვა: „სტოჩელის შენი ნახვა უნდა. გამოგვიგზავნა შენს მოსაყვანად“.
  
  
  "სატელეფონო ზარი ამას გააკეთებს", - ვუპასუხე მჟავე.
  
  
  გულგრილად აიჩეჩა მხრები. — შეგეძლო გაქცევა.
  
  
  „რატომ უნდა გავიქცე? აქ მის შესახვედრად მოვედი“.
  
  
  Პასუხის გარეშე. მხოლოდ ხორციანი მხრის აჩეჩვა.
  
  
  "სად არის ახლა სტოჩელი?"
  
  
  „მაღლა პენტჰაუსში. Ჩაიცვი."
  
  
  დაღლილი წამოვდექი საწოლიდან. ისინი ყურადღებით მიყურებდნენ, როცა ტანსაცმელს ვიცვამდი. ყოველ ჯერზე, როცა მარცხენა მკლავს მივადექი, მხრის კუნთები მტკივა. სუნთქვის ქვეშ ვლანძღავდი. AX-ისგან მოშორებით გატარებულმა ექვსმა თვემ თავისი წვლილი შეიტანა. იოგას ყოველდღიურ ვარჯიშებს ვერ ვაგრძელებდი. ჩემს სხეულს მოდუნების საშუალება მივეცი. არც ისე ბევრი, მაგრამ ცოტა განსხვავება იყო. ჩემი რეაქციები ისეთი სწრაფი აღარ იყო, როგორც ადრე. სტოჩელის სამი ავაზაკისთვის საკმარისი იყო წამის შეფერხება. მანამდე შემეძლო ჩემი საწოლზე მიყრდნობილი ორი მათგანის დაჭერა და თავები ერთმანეთში დამეტეხა. მესამე ვერასდროს ადგებოდა იატაკიდან მას შემდეგ რაც მე დავარტყი.
  
  
  - მოდი, - ვუთხარი მე და ჩემს მტკივნეულ ყელსაბამს ვეფერები. "ჩვენ არ გვინდა კარმინ სტოჩელი დაველოდოთ, არა?"
  
  
  * * *
  
  
  კარმინ სტოჩელი იჯდა დაბალ, ტყავის მოპირკეთებულ სავარძელში თავისი პენტჰაუსის უზარმაზარი მისაღები ოთახის ბოლოში. მისი მომხიბვლელი ფიგურა აბრეშუმის მოსასვენებელ სამოსში იყო გახვეული.
  
  
  ყავას სვამდა რომ შევედით. ჭიქა დადო და ყურადღებით გამომხედა. მისი პატარა თვალები მოჩანდა მრგვალი სახისგან, მუქი ნიკაპით, სავსე მტრობითა და ეჭვით.
  
  
  სტოჩელი ორმოცდაათს უახლოვდებოდა. მისი თავი თითქმის მელოტი იყო, გარდა ბერის ტონუსის, ცხიმიანი შავი თმისა, რომელიც მან ამოსულიყო და მწირი ლუკმებით გადაივარცხნა თავის გაპრიალებულ შიშველ სკალპზე. თავიდან ფეხებამდე რომ მიყურებდა, დაუნდობელი ძალის აურა ისეთი ძლიერი გამოსცემდა, რომ ვგრძნობდი.
  
  
  - დაჯექი, - დაიღრიალა მან. მის მოპირდაპირედ დივანზე ჩამოვჯექი და მტკივნეულ მხარზე ვეფერებოდი.
  
  
  აიხედა და დაინახა, რომ იქვე იდგნენ სამი ბიჭი. სახე შეჭმუხნა.
  
  
  "Გადი გარეთ!" - ამოიოხრა მან და ცერით ანიშნა. "ახლა აღარ მჭირდები."
  
  
  "კარგად იქნები?" ჰკითხა დიდმა.
  
  
  სტოჩელიმ შემომხედა. თავი დავუქნიე.
  
  
  ”დიახ,” თქვა მან. "Კარგად ვიქნები. გაიქეცი."
  
  
  დაგვტოვეს. სტოჩელიმ კიდევ ერთხელ შემომხედა და თავი დამიქნია.
  
  
  "მიკვირს, რომ ასე მარტივად დამარცხდი, კარტერ", - თქვა მან. "გავიგე, რომ შენ უფრო მკაცრი იყავი."
  
  
  მის მზერას შევხვდი. - არ დაიჯერო ყველაფრის, რასაც გესმის, - ვუთხარი მე. "უბრალოდ თავს უფლებას ვაძლევ, ცოტა უყურადღებო გავმხდარიყავი."
  
  
  სტოჩელს არაფერი უთქვამს, დაელოდა როდის გავაგრძელებ. ჯიბეში ხელი ჩავიდე, სიგარეტის კოლოფი ამოვიღე და სიგარეტს მოვუკიდე.
  
  
  - მე აქ მოვედი, - ვუთხარი, - რომ გითხრათ, რომ გრეგორიუსს თქვენი მოშორება სურს. რა უნდა გავაკეთო, რომ დაგარწმუნო, რომ თავს ცუდად გრძნობ, თუ მასთან მიხვალ?
  
  
  სტოჩელის პატარა, ხისტი თვალები სახიდან არ მშორდებოდა. -მგონი უკვე დაიწყე ჩემი დარწმუნება, - ცივად იღრიალა მან. "და მე არ მომწონს რასაც აკეთებ. მიშო, ბერტიე, დიუპრე - შენ კარგად დააყენე ისინი. ძალიან გამიჭირდება მათსავით კარგი წყაროს შექმნა. ”
  
  
  სტოჩელიმ განაგრძო გაბრაზებული, უხეში ხმით.
  
  
  ”კარგი, მე გეტყვით ჩემს ეჭვებზე. ვთქვათ, თქვენ დააინსტალირეთ ისინი სანამ მელაპარაკებოდი, კარგი? თითქოს უნდა მეჩვენებინა, რომ გქონდა ბურთები და შეგეძლო ბევრი ზიანი მომეყენებინა. არ ვბრაზდები ამაზე. მაგრამ როცა მონრეალიდან გესაუბრებოდი, გითხარი, რომ თამაშები აღარ არის. მართალია? აღარ გითხარი თამაშები? Რა ხდება? »
  
  
  თითებზე ითვლიდა.
  
  
  „ტორეგროსა! ვინიალური! გამბეტა! ჩემი სამი ყველაზე დიდი კლიენტი. მათ აქვთ ოჯახები, რომლებთანაც არ მინდა ჩხუბი. შენ მომეცი შენი შეტყობინება, კარგი. Ახლა ჩემი ჯერია. გეუბნები, შენი პატრონი ინანებს, რომ გათავისუფლდი! Გესმის ჩემი?"
  
  
  სტოჩელის სიბრაზისგან სახე გაწითლდა. დავინახე, რამდენი ძალისხმევა დასჭირდა სავარძელში დარჩენას. ადგა და მძიმე მუშტებით დამარტყა.
  
  
  ”მე არაფერი მქონია ამ საქმესთან!” ეს სიტყვები სახეში ვესროლე.
  
  
  ის აფეთქდა. - "სიგიჟე!"
  
  
  "დაფიქრდით, სად მომიწევდა ხელში ას კილოგრამზე მეტი ჰეროინი?"
  
  
  ამის გააზრებას გარკვეული დრო დასჭირდა. სახეზე თანდათან ურწმუნოება ეტყობოდა. "ასი კილოგრამი?"
  
  
  - უფრო ზუსტად, ას ორს. ასე მოხდა, როცა აიყვანეს მაქსი კლაინი და სოლი ვებერი...
  
  
  
  
  
  "...მაქსი წაიყვანეს?" - შეაწყვეტინა მან.
  
  
  „ამაღამ.დაახლოებით ათ საათზე.ამ ყველაფერთან ერთად თხუთმეტი კილოგრამი.
  
  
  სტოჩელს დეტალები არ უკითხავს. გაოგნებულ კაცს ჰგავდა.
  
  
  ”განაგრძეთ საუბარი,” თქვა მან.
  
  
  — შენთან კონტრაქტი დადეს.
  
  
  სიტყვებს მივეცი, მაგრამ ერთადერთი რეაქცია, რაც დავინახე, იყო სტოჩელის კუნთების დაჭიმვა მძიმე ყბების ქვეშ. სხვა არაფერი ჩანდა მის სახეზე.
  
  
  მან მოითხოვა. - "Ჯანმო?" "ვინ დადო კონტრაქტი?"
  
  
  კლივლენდი.
  
  
  „დონატი? უგო დონატმა ხელი მოაწერა კონტრაქტს? Რა ჯანდაბაა? "
  
  
  ”მათ ჰგონიათ, რომ თქვენ ცდილობთ დაიპყროთ მთელი აღმოსავლეთ სანაპირო. მათ ჰგონიათ, რომ თქვენ შექმენით თქვენი მეგობრები."
  
  
  "მოდით!" - გაბრაზებულმა იღრიალა სტოჩელიმ. "ეს რა სისულელეა?" მან მზერა შემომხედა, შემდეგ კი დაინახა, რომ მასთან არ ვხუმრობდი. მისი ტონი შეიცვალა. „სერიოზულად ამბობ, მართლა სერიოზულად ხარ?
  
  
  "Ეს მართალია."
  
  
  სტოჩელიმ სქელი ხელი ნიკაპზე დადებულ უხეშ ღეროზე გადაუსვა.
  
  
  "ჯანდაბა! ამას მაინც არ აქვს აზრი, ვიცი, რომ ეს მე არ ვიყავი.
  
  
  - ასე რომ, ისევ გტკივა, - ვუთხარი უხეშად. "შეიძლება იყოთ სიაში შემდეგი, რომ დაათვალიეროთ."
  
  
  "ჩემთვის?" სტოჩელი დაუჯერებელი იყო.
  
  
  "შენ. რატომაც არა? თუ შენ არ დგახარ იმის უკან, რაც ხდება, მაშინ სხვა ცდილობს ხელში ჩაიგდოს. და ის მოგიშორებს, სტოჩელი. ვინ იქნება ეს?"
  
  
  სტოჩელიმ გაბრაზებული ჟესტით განაგრძო ლოყების მოფერება. მისი პირი გაღიზიანების გრიმასში დატრიალდა. სიგარეტს მოუკიდა. კიდევ ერთი ფინჯანი ყავა დაისხა. ბოლოს მან უხალისოდ თქვა: „კარგი, მაშინ. აქ დავჯდები. პენტჰაუსი ვიქირავე. ოთხივე ლუქსი. ჩემი ბიჭების გარდა არავინ შემოდის და არ გამოდის. ვისაც უნდათ შეუძლიათ გაგზავნონ, მაგრამ სანამ აქ ვიქნები დაცული ვარ. საჭიროების შემთხვევაში შემიძლია რამდენიმე თვე დავრჩე“.
  
  
  Ვიკითხე. - "რა მოხდება ამასობაში?"
  
  
  "Რას უნდა ნიშნავდეს?" - წარბები აზიდა ეჭვმა.
  
  
  „სანამ თქვენ აქ ზიხართ, დონატი შეეცდება დაიკავოს თქვენი ორგანიზაცია ნიუ-იორკში. თქვენ ყოველდღე გაოფლიანდებით და გაინტერესებთ, მოვიდა თუ არა დონატი რომელიმე თქვენსთან, რათა მოამზადოთ ზემოქმედებისთვის. იცხოვრებ იარაღით ხელში. თქვენ არ შეჭამთ, რადგან მათ შეიძლება მოწამლონ თქვენი საკვები. არ დაიძინებ. თქვენ გაიღვიძებთ და გაინტერესებთ ვინმემ დარგა თუ არა დინამიტის ჯოხი თქვენს ქვემოთ ოთახებში. არა, სტოჩელი, აღიარე. აქ უსაფრთხოდ ვერ დარჩები. არც ისე დიდი ხნის განმავლობაში."
  
  
  სტოჩელი უხმოდ მომისმინა. მისი მუქი სახე სერიოზულად დაუცველი იყო. ჩემს პატარა შავ თვალებს არ აშორებდა თვალს. როცა დავამთავრე, მრგვალი თავი პირქუშად დაუქნია.
  
  
  მერე ყავის ფინჯანი დადო და უცებ გამიღიმა. მსუქან რძალს ჰგავდა, რომელიც მას ეღიმებოდა, წვრილი ტუჩები მეგობრობის უაზრო პაროდიად ახვევდა მის მრგვალ სახეზე.
  
  
  - მე შენ დაგიქირავე, - გამოაცხადა მან თავისი თავით კმაყოფილმა.
  
  
  "Რას აკეთებ?"
  
  
  "Რა მოხდა? არ მომისმინე? ”მე ვთქვი, რომ ახლახან დაგიქირავეთ”, - გაიმეორა სტოჩელიმ. „თქვენ, კომისიასთან და დონატთან გამიხსნით, და დაუმტკიცებთ, რომ მე არაფერი მქონია მომხდართან.
  
  
  ერთმანეთს გადავხედეთ.
  
  
  "რატომ უნდა გაგიკეთო ასეთი სიკეთე?"
  
  
  - იმიტომ, რომ, - ისევ გამიღიმა სტოჩელმა, - მე შენთან გარიგებას დავდებ. დონატთან პასუხისმგებლობას გამიხსნი, მე კი გრიგორიუსს მარტო დავტოვებ.
  
  
  ჩემსკენ დაიხარა, სახიდან წვრილი, უიუმორო ღიმილი გადაურჩა.
  
  
  „იცით რამდენი მილიონის გამომუშავება შემიძლია ამ სათამაშო დაწესებულებებიდან გრიგორიუსის პროექტებში? ოდესმე შეჩერებულხარ ამის გასაგებად? მაშ, რა ღირს ჩემთვის, რომ ეს საქმე გააკეთე? "
  
  
  „რა მიშლის ხელს კომისიას თქვენზე ზრუნვის უფლებას? - პირდაპირ ვკითხე. "მაშინ თქვენ არ იქნებით გრიგორიუსის შესაწუხებლად."
  
  
  ”იმიტომ, რომ მე ჩემს ბიჭებს გავუშვებ მის უკან, თუ შენთან გარიგებას არ დავდებ. არამგონია მას მოეწონოს.
  
  
  სტოჩელი გაჩუმდა, მისი პატარა შავი ღილის თვალები მიყურებდა.
  
  
  „შეწყვიტე იყო სულელი, კარტერ. ეს გარიგებაა? »
  
  
  თავი დავუქნიე. — ეს გარიგებაა.
  
  
  - კარგი, - იღრიალა სტოჩელიმ, დივანზე მიყრდნობილი. უხეშად აიქნია ცერა თითი. „გზაზე გავიდეთ. წავიდა.
  
  
  "Ახლა არა". მაგიდასთან მივედი და ვიპოვე ბლოკნოტი სასტუმროს ნივთებით და ბურთულიანი კალამი. ისევ დავჯექი.
  
  
  - ინფორმაცია მჭირდება, - ვუთხარი მე და ჩანაწერების აღება დავიწყე, სანამ სტოჩელი ლაპარაკობდა.
  
  
  * * *
  
  
  ჩემს ოთახში დავბრუნდი, ტელეფონი ავიღე და სასტუმროს ოპერატორთან და შემდეგ საქალაქთაშორისო ოპერატორთან კამათის შემდეგ, ბოლოს დენვერს დავურეკე.
  
  
  პრეამბულის გარეშე ვკითხე: „რამდენად სწრაფად შეგიძლია მომიტანო ავიაკომპანიის მგზავრთა სიის ნახევარი ათეული?“
  
  
  "Რამდენ ხანს?"
  
  
  „არაუმეტეს ორი კვირისა. ზოგიერთი მხოლოდ მეორე დღეს.
  
  
  "შიდა თუ საერთაშორისო ფრენები?"
  
  
  — ორივე.
  
  
  — ერთი-ორი დღე მოგვეცით.
  
  
  ”მე ისინი უფრო ადრე მჭირდება.”
  
  
  გავიგე დენვერის საცოდავი კვნესა. „ჩვენ ყველაფერს გავაკეთებთ, რაც ჩვენს ძალებშია. Რა გჭირდება? »
  
  
  Მე ვუთხარი. „სტოჩელი მომდევნო რეისებზე იყო. Air France JFK-დან ორლიში გასული თვის ოცდამეათე თვეს. Air France ორლიდან მარსელში იმავე დღეს დაფრინავს. TWA ორლიდან JFK-მდე ოცდამეექვსეზე. National Airlines, ნიუ-იორკიდან მაიამიში ოცდამერვე...
  
  
  "Ცოტაც მოითმინე.
  
  
  დღეში რამდენ რეისს ახორციელებენ ხომ არ იცით? »
  
  
  ”მე უბრალოდ მაინტერესებს ის, რომელზეც სტოჩელი იყო. იგივე ეხება Air Canada-ს: ნიუ-იორკში მონრეალში მეოთხეზე, აღმოსავლეთიდან ნიუ-იორკში მეხუთეზე და Aeromexico-მდე აკაპულკოში იმავე დღეს.
  
  
  - მხოლოდ Stocelli-ის რეისებით?
  
  
  ”ეს სწორია. ეს არ უნდა იყოს ძალიან რთული. ასევე მინდა, რომ მიიღოთ სამგზავრო მანიფესტი დათუას ფრენისთვის მონრეალიდან ნიუ-იორკში.”
  
  
  „ფრენის ნომრები რომ გვქონდეს, ბევრი დრო დავზოგეთ“.
  
  
  ”მეტი გექნებათ, თუ თქვენი ხალხი მას თვალს ადევნებს”, - მივუთითე მე.
  
  
  „გსურთ ამ მანიფესტების ასლები გამოგიგზავნოთ?
  
  
  - არა მგონია, - ვთქვი ჩაფიქრებულმა. „თქვენს კომპიუტერებს შეუძლიათ უფრო სწრაფად იმუშაონ, ვიდრე მე. მსურს, რომ სიები შემოწმდეს, რათა დავინახო, არის თუ არა რაიმე სახელი, რომელიც გამოჩნდება ამ ორ ან მეტ ფრენაზე. განსაკუთრებით საერთაშორისო ფრენებზე. მათ სჭირდებათ პასპორტი ან ტურისტული ნებართვა, ამიტომ ყალბი სახელის გამოყენება უფრო რთული იქნება.
  
  
  ნება მომეცით ვნახო, სწორად გავატარე თუ არა ეს ფრენები.
  
  
  - აიღე ლენტიდან, - ვუთხარი მას. დაღლილი და მოუთმენელი ვიყავი. - იმედია ჩამიწერე?
  
  
  ”მართალია,” თქვა დენვერმა.
  
  
  „მე მადლობელი ვიქნები ინფორმაციის მიღებას რაც შეიძლება სწრაფად შეძლებთ. კიდევ ერთი რამ - თუ ხედავთ სახელს, რომელიც არის ნახსენები ერთზე მეტ ფრენაზე Stocelli-თან ერთად, მინდა სრული აღწერა, თუ ვინ არის ეს ადამიანი. ყველაფერი, რაც შეგიძლიათ გაიგოთ მის შესახებ. სრული ინფორმაცია. დააყენეთ მასზე იმდენი მამაკაცი, რამდენიც გჭირდებათ. და გააგრძელე ინფორმაცია, როგორც ეს მოდის. ნუ დაელოდებით ამ ყველაფრის ერთად შეკრებას“.
  
  
  "მოვა", - თქვა დენვერმა. "Რაიმე სხვა?"
  
  
  ცოტა დავფიქრდი. - მგონი არა, - ვუთხარი და გავთიშე. საწოლზე გავწექი და ერთ წამში ღრმად ჩამეძინა, მიუხედავად ჩემი თრთოლვისა და მხრის ტკივილისა.
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  გვიან დავიძინე. როცა გავიღვიძე, წინა ღამეს ჭარბი მოწევისგან პირი გამიშრა. შხაპი მივიღე და საცურაო შარვალი და მსუბუქი პლაჟის პერანგი ჩავიცვი. მზის სათვალე გავიკეთე და აუზში ჩავედი, კამერა კისერზე მომკიდა და ხელსაწყოების ჩანთა მხარზე გადავიფარე.
  
  
  კამერის აღჭურვილობა და მზის სათვალეები, რომლებიც შერწყმულია ფერად, ნიმუშიანი სპორტული პერანგით, კარგ შენიღბვას ქმნის, თუ არ გინდათ, რომ ხალხმა შეგნიშნოთ. თქვენ უბრალოდ კიდევ ერთი ტურისტი ხართ მათით სავსე ქალაქში. სხვა გრიგოს ვინ უყურებს?
  
  
  აუზზე საუზმეზე huevos rancheros შევუკვეთე. აუზის გარშემო სულ რამდენიმე ადამიანი იყო. რამდენიმე საკმაოდ ახალგაზრდა ინგლისელი გოგონა იყო. სუსტი, ქერათმიანი, მაგარი, მკაფიო ინგლისური ხმებით, თითქმის უმოძრაო ტუჩებიდან. ბგერა გლუვი იყო, ხმოვნები წყალივით თხევადი იყო და კვლავ ბრწყინავდნენ მათ გარუჯულ სხეულებზე.
  
  
  აუზში კიდევ ორი ქალი ტრიალებდა დაკუნთული პიროვნებით, რომელიც ოცდაათი წლის ბოლოს იყო. დავინახე ის ბიჭი. მისი ყველა ამობურცული პეკი და ბიცეფსი ზედმეტად არის განვითარებული მუდმივი სიმძიმის აწევისგან.
  
  
  ტკივილივით იქცეოდა. მას არ მოსწონდა ორი გოგონა წყალში. მას ინგლისელი ქალები უნდოდა, მაგრამ განსაკუთრებით უგულებელყოფდნენ.
  
  
  მასზე რაღაცამ გამაღიზიანა. ან იქნებ მინდოდა დამემტკიცებინა, რომ ამის გაკეთება შემეძლო. დაველოდე, სანამ ინგლისელი ქალები ჩემს მიმართულებას გამოიყურებდნენ და გამეღიმა. მათ საპასუხოდ გამიღიმა.
  
  
  "გამარჯობა." გრძელთმიანმა ქერამ ხელი მიკრა.
  
  
  ვანიშნე, რომ მოსულიყვნენ და შემომიერთდნენ და ასეც მოიქცნენ, წვეთოვანი წყალი, თეძოებზე გაშლილი და შემთხვევით.
  
  
  "Როდის ჩამოხვედი?" ჰკითხა მეორემ.
  
  
  "Გასულ ღამეს."
  
  
  ”მე ასე მეგონა”, - თქვა მან. ”ჩვენ აქამდე არ შეგიმჩნევიათ. ბევრი სტუმარი საერთოდ არ არის. იცოდით ამის შესახებ?
  
  
  - მე მქვია მარგარეტი, - თქვა პირველმა გოგონამ.
  
  
  "და მე ვარ ლინდა..."
  
  
  - მე ვარ პოლ სტეფანსი, - ვუთხარი მე და ჩემი საფარი გავუწოდე.
  
  
  როცა მუსკლესი გადმოვიდა, აუზში შხეფები გაისმა.
  
  
  ლინდამ რომ არ შეხედა, თქვა: ”აი, ისევ მოსაწყენი ბიჭი მოდის. ყველა ასეა სან-ფრანცისკოში?
  
  
  "Სან ფრანცისკო?" - დაბნეულმა ჰკითხა მარგარეტმა. „ჰენრიმ დილით საუზმეზე მითხრა, რომ ლას-ვეგასიდან იყო“.
  
  
  - არ აქვს მნიშვნელობა, - თქვა ლინდამ. "სადაც არ უნდა იყოს ის, ვერ ვიტან."
  
  
  გამიღიმა და გრძელ გარუჯულ ფეხებზე შემობრუნდა. მარგარეტმა მათი პირსახოცები შეაგროვა. მე ვუყურებდი, როგორ ავიდნენ ისინი სასტუმროს ტერასისკენ მიმავალ კიბეებზე, მათი მოქნილი, ბრინჯაოს ფეხები ულამაზესი კონტრაპუნქტით მოძრაობდნენ ნახევრად ჩაცმულ, მგრძნობიარე სხეულებთან.
  
  
  ამავდროულად, მაინტერესებდა ჰენრი, რომელიც ჩამოვიდა სან-ფრანცისკოდან ან ლას-ვეგასიდან.
  
  
  დაახლოებით ამ დროს კიბეებიდან ახალგაზრდა წყვილი ჩამოვიდა და გვერდით დამიწყო თავისი ნივთები.
  
  
  მამაკაცი გამხდარი და ბნელი იყო. ძალიან თმიანი ფეხები. ქალი მასთან გამხდარი იყო და ლამაზი ფიგურა ჰქონდა. მისი სახე უფრო თამამი იყო ვიდრე ლამაზი. წყალში შევიდნენ და ბანაობდნენ, მერე გამოვიდნენ. გავიგე, როგორ ელაპარაკებოდნენ ერთმანეთს ფრანგულად.
  
  
  ხელები პირსახოცით შეიმშრალა და გოლუზების შეკვრა ამოიღო. "ასანთი სველია", - შესძახა მან ქალს.
  
  
  შენიშნა რომ ვუყურებდი და მივიდა. მან გულწრფელად თქვა: "ასანთი გაქვს?"
  
  
  სანთებელა ვესროლე. ხელები სახის წინ აიფარა, რომ სიგარეტი მოეხსნა.
  
  
  
  
  
  
  "გმადლობთ. ნება მომეცით წარმოგიდგინოთ ჩემი თავი. ჟან-პოლ სევიე. ახალგაზრდა ქალბატონი სელესტია. და თქვენ?"
  
  
  "პოლ სტეფანსი".
  
  
  ჟან-პოლმა ცინიკურად გამიღიმა.
  
  
  - ვწუხვარ, რომ არ მჯერა, - თქვა მან. "შენ ნიკ კარტერი ხარ."
  
  
  გავიყინე.
  
  
  ჟან-პოლმა ხელი მსუბუქად აიქნია. "Არ იდარდო. მე მხოლოდ შენთან საუბარი მინდა."
  
  
  "ილაპარაკე?"
  
  
  „გაოგნებული ვართ თქვენი კავშირი სტოჩელთან“.
  
  
  "ჩვენ?"
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. „მე წარმოვადგენ ჯგუფს მარსელიდან. სახელი ანდრე მიშო რაიმეს ნიშნავს თქვენთვის? თუ მორის ბერტიე? თუ ეტიენ დიუპრე?
  
  
  "სახელები ვიცი."
  
  
  "მაშინ თქვენ იცით ორგანიზაცია, რომელსაც მე წარმოვადგენ."
  
  
  "Რა გინდა ჩემგან?"
  
  
  ჟან-პოლი ჩემს მაგიდასთან დაჯდა. „სტოჩელი იზოლირებული იყო. ჩვენ ვერ მივაღწევთ მას. აქ ჩვენი მექსიკელი მეგობრებიც ვერ წვდებიან. Შენ შეგიძლია."
  
  
  „არ ვიცი რას ელი ჩემგან. შედი და ესროლე კაცს? "
  
  
  ჟან-პოლმა გაიღიმა. „არა. მეტი უხეში არაფერი. ჩვენ მხოლოდ თქვენი თანამშრომლობა გვინდა - როგორც თქვენ ამბობთ - მის დასაყენებლად. დანარჩენზე ჩვენ ვიზრუნებთ“.
  
  
  თავი დამიქნია. "ეს არ იმუშავებს."
  
  
  ჟან-პოლს ხმა გაუჭირდა. – არჩევანი არ გაქვთ, მისტერ კარტერ. სანამ მე შევწყვეტდი, სწრაფად განაგრძო. „ასე თუ ისე, ჩვენ ვაპირებთ სტოჩელის მოკვლას. ამით ვგულისხმობ, რომ ჩვენი მექსიკური კონტაქტები სიკეთეს გაგვიკეთებენ. ახლა მხოლოდ ისინი ითხოვენ თქვენთან შეხვედრას. ბევრი არაა, არა?
  
  
  "უბრალოდ შეხვედრა?"
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  წამით დავფიქრდი. ეს შეიძლება იყოს ჩემი დაბნევის მცდელობა. მეორე მხრივ, ჩემთვის ეს იყო ყველაზე სწრაფი გზა იმის გასარკვევად, თუ ვინ არიან ეს მექსიკელები. ჩემს საქმეში ტყუილად არაფერს იღებ. თუ რამე გინდა, უნდა გარისკო.
  
  
  ”მე მათ შევხვდები,” დავეთანხმე მე.
  
  
  ჟან-პოლმა ისევ გაიღიმა. ”ამ შემთხვევაში, თქვენ გაქვთ პაემანი დღეს. მისი სახელია სენორა კონსუელა დელგარდო.
  
  
  მითხრეს, რომ ეს ძალიან ლამაზი ქალია. ის დაგირეკავთ აქ, სასტუმროში შვიდის ოცდაათზე.
  
  
  Ის ადგა.
  
  
  -დარწმუნებული ვარ სასიამოვნო საღამოს გაატარებთ, - თავაზიანად თქვა და ისევ აუზიდან გამოსულ სელესტეს მიუბრუნდა.
  
  
  * * *
  
  
  გვიან ნაშუადღევს ტაქსით ჩამოვჯექი გორაკიდან სასტუმროდან El Centro-მდე, საკათედრო ტაძრის, მოედნისა და გმირების ძეგლისკენ. El Centro არის ქალაქის ცენტრი. აქედან ტაქსი და ავტობუსის ყველა საფასური გამოითვლება ზონების მიხედვით.
  
  
  აკაპულკო არის მთავარი ქალაქი გერეროს შტატში. გერერო კი მექსიკის ყველაზე უკანონო შტატია. აკაპულკოს მახლობლად ბორცვები სავსეა ბანდიტებით, რომლებიც რამდენიმე პესოსთვის ყელს მოგჭრიან. პოლიცია ქალაქის საზღვრებს გარეთ კანონის აღსრულებას ვერ ახერხებს. მათთან ჯარსაც კი პრობლემები აქვს.
  
  
  კაშკაშა სპორტული პერანგი, ღია ცისფერი შარვალი და ფეხები ახალ ტყავის შარვალში ჩავიცვი, სანაპიროს გვერდით პარკში გავედი.
  
  
  ყველგან, სადაც მოვტრიალდი, ვხედავდი ლოს ინდეოსს, კაცების ფართო, მუქი სახეებს მოკლე, შავი თმით. გვერდით მათი ქალები სხდებოდნენ. და თითოეულ მათგანს ჰქონდა ობსიდიანის თვალები, მაღალი ლოყები, დაფიქრებული ინდური სახეები.
  
  
  მათ რომ შევხედე, მივხვდი, რომ მათი უძველესი ღმერთების ძველი ქანდაკება უფრო მეტი იყო, ვიდრე უცნობი ღვთაების გამოსახულება; გარდა ამისა, ეს კარგად უნდა ჰგავდეს იმას, თუ როგორ გამოიყურებოდნენ თავად ტოლტეკები იმ დღეებში.
  
  
  და ისინი საუკუნეების განმავლობაში დიდად არ შეცვლილა. ეს ინდიელები ისე გამოიყურებოდნენ, თითქოს ჯერ კიდევ შეეძლოთ თქვენი მკერდის გაჭრა კაჟის დანით და ამოგლეჯოთ სისხლიანი, პულსირებული გული.
  
  
  სანაპიროს უფრო მშვიდი ნაწილისკენ გავემართე, წასვლისას ფოტოებს ვიღებდი. სანაპიროს მრუდის გასწვრივ დავინახე კომერციული თინუსის ნავი, სქელი და ჩამჯდარი. მისი გემბანები სავსე იყო აღჭურვილობით და იგი მიბმული იყო წინ და უკან მძიმე მანილას კაბელებით ბეტონის მალეკონზე შავი რკინის ბოძებით.
  
  
  შორს, ბორცვის მწვერვალზე, ფორტ სან დიეგოს უზარმაზარი ქვის ქვეშ მდებარე დოქებზე, დავინახე საწყობების გვერდით მიმაგრებული სატვირთო გემი.
  
  
  მალეკონის გასწვრივ ვიარე. წყლის პირას მიმავალ ქვის კიბეებთან გავჩერდი და ქვევით ავხედე.
  
  
  იქ ორი მეთევზე იყო. ახალგაზრდა და მოხუცი. დახეული შორტის გარდა ორივე შიშველი იყო. მათ შორის ეჭირათ უზარმაზარი ექვსფუტიანი კუ. კუ ზურგზე იწვა და უძლური იყო.
  
  
  ჭაბუკმა ამოიღო დანა გრძელი, წვრილი პირით, იმდენჯერ მახვილი, რომ ახლა ამოზნექილი ფოლადის თხელი ნახევარმთვარე იყო.
  
  
  მან პირი კუს ნაჭუჭის ძირის ქვეშ ჩასრიალა უკანა ფარფლის მახლობლად. სისხლი პირველივე დარტყმიდან გაწითლდა. მან ჭრიდა სწრაფი, გააფთრებული შტრიხებით, ათრევდა დანა ქვედა ჭურვის კიდეს ქვეშ, აჭრიდა კანს, ხორცს, კუნთებსა და გარსებს კუს გვერდით მაჯის სწრაფი მოძრაობით.
  
  
  კუს თავი გვერდიდან გვერდზე გადააქნია ნელი, ჩუმი აგონიით. მისი დახრილი, ქვეწარმავალი თვალები მზისგან დაღლილი იყო. მისი ფლიპერები რიტმული, ისტერიული უსუსურობით აფრიალებდნენ.
  
  
  მე ვუყურებდი, როგორ ჩავარდა ახალგაზრდა მამაკაცის დანა კუს უფრო ღრმად. ყოველი დარტყმისას ხელები სისხლით უწითლდებოდა, ჯერ თითები, შემდეგ ხელები, შემდეგ მაჯები და ბოლოს წინამხარი იდაყვამდე.
  
  
  
  
  მე ვხედავდი კუს შიგნეულს, რომელიც პულსირებდა ვარდისფერი, სველი ნაწლავების ბურთულებით.
  
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ დაასრულეს. მათ დაასხეს ვედროები ზღვის წყალი დოკის კიბეებზე და კუს ხორცი ბუშელის კალათაში მოათავსეს.
  
  
  მე გადავიღე ფერადი ფილმის სრული რულონი, როდესაც ისინი კუს კლავდნენ. ახლა, როცა ფილმს ვაბრუნებდი და კამერის გადატვირთვას ვიწყებდი, ზურგს უკან ხმა მომესმა.
  
  
  ”ისინი საკმაოდ კარგები არიან, არა? ის დანით, ჰა?
  
  
  შემოვბრუნდი.
  
  
  ის ოცდაათ წელს გადაცილებული იყო, სიმპათიური, სქელი, სპორტული სხეულით, კუნთები ადვილად მოძრაობდა მისი მუქი სპილენძის-წითელი კანის ქვეშ. მას ეცვა ბამბის შარვალი, სანდლები და სპორტული მაისური, რომელიც მთლიანად გაიხსნა, რათა ფართო მკერდი გამოეჩინა. ის ყველას ჰგავდა ასობით პლაჟის ბიჭებიდან, რომლებიც სასტუმროებში ტრიალებენ.
  
  
  "Რა გინდა?"
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. - ეს დამოკიდებულია. გიდი გჭირდება, სენორო?
  
  
  „არა“ მოვტრიალდი და კოსტერა მიგელ ალემანისკენ გავემართე. ბიჭი ჩემს გვერდით წამოვიდა.
  
  
  „რაც შეეხება ქალებს, სენორო? ა? მან თვალი ჩამიკრა. "მე ვიცნობ ძალიან ლამაზ გოგოს, რომელმაც ბევრი ხრიკი იცის..."
  
  
  "Დაკარგვა!" - ვთქვი მისი უჩვეულო დაჟინებით გაღიზიანებულმა. "მე არ მიყვარს სუტენები!"
  
  
  ერთი წუთით ვიფიქრე, რომ ეს ბიჭი თავს დაესხმებოდა. მისი მუქი სახე მოულოდნელად მუქი სისხლით იყო შეღებილი. ხელი ჯიბეში დააბრუნა და გაჩერდა. მის თვალებში სუფთა მკვლელი გაბრაზება დავინახე.
  
  
  დავიძაბე, გადახტომისთვის მზად ვიყავი.
  
  
  ღრმად ამოისუნთქა. შუქი გაუქრა თვალებიდან. მან თქვა, გაღიმება სცადა, მაგრამ არ გამოუვიდა: - სენორო, ასე არ უნდა ილაპარაკო. ოდესღაც ამ სიტყვას ეტყვი ვინმეს და ის შენს ნეკნებში დანას ჩაგდებს.
  
  
  "მე გითხარი, რომ არ მჭირდებოდა შენი დახმარება."
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. ”ძალიან ცუდი, სენო. მე ძალიან შემიძლია დაგეხმაროთ. იქნებ გადაიფიქრო შემდეგ ჯერზე, როცა წინადადებას შემოგთავაზებ, ჰა? მე მქვია ლუი. ლუის აპარისიო. ჯერჯერობით, ნახვამდის.
  
  
  შებრუნდა და მოშორდა, გადაჭარბებული სიარულით, თავისი მამაკაცური ხასიათის დემონსტრირებით.
  
  
  იყო რაღაც უცნაური იმაში, რაც ახლახან მოხდა. შეურაცხყოფა მივაყენე. მე მას ისეთი სახელი ვუწოდე, რომ, როგორც ნებისმიერი სხვა მექსიკელი იტყოდა, მას ყელზე დანა მიჭერდა. თუმცა, მან გადაყლაპა თავისი სიამაყე და განაგრძო პრეტენზია, რომ ის უბრალოდ ტურისტული გიდი იყო.
  
  
  სასტუმროში დაბრუნებამდე ქალაქის ცენტრში სასმელს ვაპირებდი, მაგრამ ახლა გადავიფიქრე. დარწმუნებული ვიყავი, რომ ჩემი მომავალი მეგობრის წინადადებები შემთხვევითი არ იყო. ვიცოდი, რომ ლუის აპარიციოს ისევ ვნახავდი.
  
  
  გარეთ გავედი, ოპტიკურ-ბოჭკოვანი ნიშნით ტაქსს ვაკანკალებდი. როცა შევედი, კოსტერას მეორე მხარეს ნაცნობი ფიგურა დავინახე. ეს იყო ჟან-პოლი. გამხდარი ფრანგი სელესტთან იყო. მან ხელი ასწია მისალმების ნიშნად, როცა ჩემი ტაქსი გავიდა.
  
  
  * * *
  
  
  სენორა კონსუელა დელგარდო ჩქარობდა. ის სასტუმრომდე თითქმის ზუსტად შვიდის ნახევარზე ავიდა პატარა წითელი ფოლკსვაგენით. დავინახე, როგორ შევიდა ფოიეში და მიმოიხედა. მისკენ რომ მივედი, მან დამინახა და ხელი გაუწოდა. კარიდან ერთად გავედით.
  
  
  კონსუელა მოძრაობდა მიხვეულ-მოხვეული გზების გასწვრივ, თითქოს Mille Miglie-ში მონაწილეობდა.
  
  
  სანბორნში ვსვამდით სასმელს, სადაც მხოლოდ ფორტეპიანო ბარის ირგვლივ იყო განათებული ადგილები. შევამჩნიე, რომ მან ამ მაგიდებთან მიგვიყვანა. მე ვერავის ვხედავდი, მაგრამ ნებისმიერს შეეძლო ჩემი დანახვა.
  
  
  მერე ერნანდოსთან წავედით ლანჩზე. ჩვენ შევხვდით მაღალ, წითურ ინგლისელს, ისეთი სქელი ბრიტანული აქცენტით, რომ თითქმის პაროდია იყო. კონსუელამ მითხრა, რომ მისი სახელი იყო კენ ჰობარტი და რომ ის ხელმძღვანელობდა ჩარტერულ ავიაკომპანიას. ცხვირის წვერის ქვეშ ჰქონდა სქელი RAF-ის ტიპის ულვაში. ბოლოს წავიდა, მარტო დაგვტოვა.
  
  
  კონსუელა დელგარდო ლამაზი ქალი იყო. ის იყო ოცდაათი წლის ბოლოს, გაბედული, ლამაზი ქალი ძლიერი სახეებით. გრძელი მუქი ყავისფერი თმა ჰქონდა, რომელიც თითქმის წელამდე ეცვა. მაღალი იყო, ბრწყინვალე ფეხებით, ვიწრო წელით და სავსე მკერდით. მის ინგლისურში აქცენტის კვალი არ იყო.
  
  
  მაწუხებდა ის, რომ ისეთივე თამამად და შემფასებლად მიყურებდა, როგორც მე მას.
  
  
  ყავაზე ვუთხარი: „სენორა, შენ ძალიან კარგი ქალი ხარ“.
  
  
  ”...და თქვენ გინდათ ჩემთან ერთად დაიძინოთ,” დაასრულა მან.
  
  
  Მე გავიცინე.
  
  
  ”თუ ასე ამბობ, რა თქმა უნდა.”
  
  
  ”მე,” თქვა მან, ”მე ვფიქრობ, რომ შენ ძალიან კარგი ადამიანი ხარ. მაგრამ ამაღამ შენთან ერთად არ წავალ."
  
  
  - ამ შემთხვევაში, - ვუთხარი მე და ფეხზე წამოვდექი, - მოდი შენს მეგობრებთან წავიდეთ და გავიგოთ, რისი თქმა სურთ მათ.
  
  
  წავედით ჯონი ბიკფორდთან.
  
  
  * * *
  
  
  ბიკფორდი სამოცი წლის დასაწყისში იყო, ნაცრისფერი თმით, გატეხილი ცხვირით და ღრმა რუჯით. რინგზე მრავალგზის მოტეხვის გამო ორივე ხელის მუჭები ბრტყელი იყო. ფართო მხრები ამობურცული მოკლე სახელოიანი ბამბის ნაქსოვი პულოვერისაგან. გაცვეთილი ტატუ, ლურჯი მუქი ყავისფერი კანის უკან, ორივე წინამხარს ფარავდა.
  
  
  მისი ცოლი დორისი თითქმის ისეთივე გარუჯული იყო, როგორც მას. პლატინისფერი ქერა თმა, მზისგან გათეთრებული წარბები და მკრთალი ქერა ელფერი მის მკლავებზე. გარდა ამისა, ის ბიკფორდზე ბევრად ახალგაზრდა იყო. მე ვიტყოდი, რომ ის ოცდაათი წლის იყო. და მან ჩაიცინა. კაბის ქვეშ ბიუსტჰალტერი არ ჰქონდა და დეკოლტე სავსე და მძიმე იყო.
  
  
  არპეჟის სუნამოს სუნი ასდიოდა. და მე მზად ვარ ფსონი დავდო, რომ უმცროსი იყო, სულ ცოტა ორასი ღამე დადიოდა. თქვენ ყოველთვის შეგიძლიათ ნახოთ ყოფილი ზარის გოგონა. მათში არის რაღაც, რაც მათ გაძლევს.
  
  
  ბიკფორდის ტერასა გადაჰყურებდა წყნარი ოკეანედან ყურისკენ მიმავალ ვიწრო ყურეს. მე ვხედავდი ოკეანის ბნელ სივრცეს, ასევე ლას ბრისასის შუქებს და საზღვაო ბაზას ბორცვების ძირში, ყურის გასწვრივ. მთის ფერდზე შემთხვევით მიმოფანტული იყო სხვა სახლების შუქები, როგორც უმოძრაო ციცინათელები, რომლებიც მოქცეულია მეწამული ღამის ჩრდილების ჟელატინით.
  
  
  ტერასაზე ორივენი მარტო ვიყავით. კონსუელამ თავი იმართლა და შიგნით შევიდა მაკიაჟის გასაახლებლად. დორისი მასთან წავიდა, რათა ქალბატონების ოთახისკენ მიმავალი გზა ეჩვენებინა.
  
  
  მე გამოვიყენე შანსი და მკვეთრად ვუთხარი სიბნელეში: „არ მინდა ვიყო შენი გარიგების ნაწილი, ბიკფორდ“.
  
  
  ბიკფორდს არ გაუკვირდა. მან მარტივად თქვა: „ასე გვითხრეს, მისტერ კარტერ. მაგრამ ადრე თუ გვიან ჩვენ მივიღებთ სტოჩელს. ვინაიდან თქვენთვის უფრო ადვილია მასზე მოხვედრა, ვიდრე ჩვენთვის, თქვენ დაგვიზოგავთ ბევრ დროს."
  
  
  ბიკფორდს მივუბრუნდი და მკვეთრად ვუთხარი: „მინდა, რომ ჩამოხვიდე სტოჩელიდან“.
  
  
  ბიკფორდმა ჩაიცინა. - ახლა წავიდეთ, მისტერ კარტერ. მისი ხმა ყოფილი პრიზიორის მსგავსი იყო. ”თქვენ იცით, რომ ვერ გვეტყვით, რა უნდა გავაკეთოთ.”
  
  
  ”შემიძლია მთელი თქვენი ორგანიზაცია დაშალოს,” ვუთხარი მე. "რა პოზიციაზე ვარ?"
  
  
  ბიკფორდმა ჩაიცინა. "ეს არის მუქარა?"
  
  
  – დაარქვით, როგორც გინდათ, მაგრამ სჯობს, სერიოზულად მიმიღოთ, ბიკფორდ.
  
  
  - კარგი, - თქვა მან, - დაამტკიცე.
  
  
  ”მხოლოდ რამდენიმე ფაქტი,” ვთქვი მე. „თქვენი ხალხი აწვდის ჰეროინს შტატებს. დაახლოებით ერთი წლის წინ თქვენ მხოლოდ მექსიკაში მოყვანილი პროდუქტებით იყავით დაკავებული. მაგრამ ხელისუფლება დევნიდა ყაყაჩოს მწარმოებლებს და ამან მოგაკლდათ მარაგის წყარო, ამიტომ თქვენ მიმართეთ მარსელს. თქვენი ორგანიზაცია გახდა მილსადენის ნაწილი მარსელიდან შტატებამდე. თქვენ აგზავნით შტატებში მატამოროსის გავლით ბრაუნსვილში, ხუარესი ელ პასოში, ნუევო ლარედო ლარედოში, ტიხუანა ლოს ანჯელესში. ბევრი მათგანი აქედან პირდაპირ მიდის სან დიეგოში, სან ფრანცისკოში, სიეტლში, როგორც წესი, ტუნას ნავით ან სატვირთო გემზე. ბევრს კერძო თვითმფრინავით გადაჰყავს საზღვარი ტეხასის, არიზონასა და ნიუ-მექსიკოსკენ. გჭირდებათ ზოგიერთი გემის დასახელება, რომელსაც იყენებთ? მე შემიძლია მოგაწოდოთ ისინი, მისტერ ბიკფორდ. საკმარისად მიბიძგეთ და მე მათ ხელისუფლებას გადავცემ“.
  
  
  "Იესო ქრისტე!" – თქვა ბიკფორდმა ნელა და რბილად, თითქოს შოკში იყო. - რაც იცი, საკმარისია შენი მოსაკლავად, კარტერ!
  
  
  - ბევრი რამ ვიცი, რამაც შეიძლება მომკლას, - ვუპასუხე ცივად. "Ამაზე რას იტყვი? დატოვებთ თუ არა სტოჩელს? »
  
  
  ბიკფორდი ჯერ კიდევ გაოგნებული იყო მოსმენით. მან თავი დაუქნია. ”მე... მე არ შემიძლია ამის გაკეთება, მე არ შემიძლია ასეთი გადაწყვეტილების მიღება.”
  
  
  "რატომ?"
  
  
  იყო პაუზა და შემდეგ მან აღიარა: "იმიტომ, რომ მე მხოლოდ ის ბიჭი ვარ შუაში".
  
  
  "მაშინ სიტყვა გადაიტანე", ვუთხარი მას და ძლიერად დავაჭირე. ”უთხარი შენს უფროსს,” დავინახე, როგორ გაბრაზდა ბიკფორდი ამ სიტყვის გამოყენებისას, ”რომ მსურს, მან მარტო დატოვოს სტოჩელი.”
  
  
  დავინახე, რომ სახლიდან ჩვენსკენ გამოვიდა ორი ქალი. ფეხზე წამოვდექი
  
  
  ”ვფიქრობ, ჩვენ მოგვიწევს გაქცევა,” ვუთხარი მე და კონსუელას ხელი მოვკიდე, როცა ის მომიახლოვდა.
  
  
  ბიკფორდი ფეხზე წამოდგა, მსხვილი, გამხდარი მამაკაცი, მთვარის შუქზე თეთრი თმებით, დაღლილ სახეზე შეშფოთებული გამომეტყველებით და ვიცოდი, რომ სწორად შევაფასე. ის ბრძოლას გამოეთიშა, რადგან არ ეყო გამბედაობა, დიდი დარტყმა მიეღო და დიდი სახით დაბრუნებულიყო. ის სულ გამოფენილი იყო. მისი გამძლეობა გარეგანი იყო.
  
  
  - ისევ მოგიწევს მოსვლა, - მხიარულად თქვა დორისმა და მიყურებდა, დაპატიჟებით სავსე თვალებით. ”თქვენ ორივენი მოხვალთ”, - დაამატა მან.
  
  
  - ჩვენ ამას გავაკეთებთ, - ვუთხარი მე ისე, რომ მას არ გავუღიმე. ბიკფორდს მივუბრუნდი. "Სასიამოვნო იყო თქვენთან საუბარი."
  
  
  "ჩვენგან მალე გაიგებთ," თქვა ბიკფორდმა და არ ცდილობდა პრეტენზიის შენარჩუნებას. დორისმა მკვეთრი გამაფრთხილებელი მზერა მიაპყრო მას.
  
  
  ოთხივე მივედით კონსუელას პატარა მანქანასთან და ღამე მშვიდობისა.
  
  
  ჩემი სასტუმროსკენ მიმავალ გზაზე კონსუელა დუმდა. თითქმის იქ ვიყავით, როცა უცებ ვკითხე: „ვინ არის ლუის აპარისიო? ის თქვენი ერთ-ერთი ადამიანია? "
  
  
  "Ჯანმო?"
  
  
  "ლუის აპარისიო". მე აღვწერე ახალგაზრდა მექსიკელი კაცი, რომელსაც შევხვდი იმ შუადღეს მალეკონზე.
  
  
  პაუზის შემდეგ მან თქვა: ”მე მას არ ვიცნობ. რატომ?"
  
  
  ”უბრალოდ ვფიქრობ. Დარწმუნებული ხარ?"
  
  
  "მე არასოდეს მსმენია მის შესახებ." შემდეგ მან დაამატა: ”მე ყველას არ ვიცნობ ორგანიზაციაში.”
  
  
  "და რაც ნაკლები იცი, მით უკეთესი?"
  
  
  კონსუელამ დიდი ხანი არ უპასუხა. ბოლოს, ყოველგვარი სითბოსგან დაცლილი ხმით თქვა: „ჯერ კიდევ ცოცხალი ვარ, მისტერ კარტერ. და, ჩემი შეხედულებისამებრ, მე კარგად ვარ."
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  კონსუელამ სასტუმროში დამტოვა და გზა განაგრძო, ფოლკსვაგენის გადაცემათა კოლოფის ხმა. ლობი ცარიელი იყო. მე მას გავუყევი ფართო ტერასაზე, რომელიც გადაჰყურებს ქალაქს ყურის გასწვრივ. სკამი ვიპოვე და დავჯექი, ღამის გასასვლელამდე ბოლო სიგარეტის მოწევა მინდოდა.
  
  
  სიგარეტს რომ ვანთებდი, მოაჯირს გადავაბრუნე, ცხელი ნახშირი სიბნელეში წითელ წითელ რკალს ქმნიდა. ფეხზე დგომას ვაპირებდი, გავიგე ვიღაც გამოვიდა ტერასაზე.
  
  
  ჰენრი ჩემკენ წამოვიდა, სიბნელეში მიყურებდა და ჩემს ამოცნობას ცდილობდა.
  
  
  "გამარჯობა, შენ იყავი აუზზე, არა?"
  
  
  — დიახ.
  
  
  მან დაუშვა მისი მძიმე სხეული ჩემს მოპირდაპირე სკამზე ჩაძირულიყო. ”ისინი არასოდეს გამოჩენილან,” ჩიოდა ის, მისი ხმა იმედგაცრუებული იყო.
  
  
  "Რაზე ლაპარაკობ?"
  
  
  - ეს წიწილები, - ზიზღით თქვა ჰენრიმ, - არც ერთი. უკვე ერთი ოცდაათია და არც ერთი ამ სულელი გოგოდან არ მოსულა გამხდარი.
  
  
  ”მართლა გეგონათ, რომ ისინი გამხდარი იყვნენ?”
  
  
  "რა თქმა უნდა. სულ მცირე, იმ ორს, ვისთან ერთადაც ვიყავი. ალბათ მათ მაგივრად იპოვეს რამდენიმე დაწყევლილი მექსიკელი პლაჟის მოყვარული!"
  
  
  მაისურის ჯიბეში ჩაიდო სიგარეტი. ასანთის ნათებამ გაანათა მისი მძიმე, გარუჯული სახე, სანამ ალი არ ჩაქრა.
  
  
  - ეს ინგლისელი წიწილა არის ის, ვისზეც მსურს ხელი მოვკიდო, - თქვა მან დაბნეულად. „გამხდარი. მეორე კარგად არის აშენებული, მაგრამ მარგარეტი იღებს მთელ სილამაზეს. მისი მოხუცი დატვირთულია. ერთადერთი პრობლემა ის არის, რომ ისეთი ცივა, ალბათ მოყინვას მოგცემთ!
  
  
  უგულებელყო ჩემი ზიზღი მისდამი, რაც შეიძლება შემთხვევით ვკითხე: "რას აკეთებ?"
  
  
  - მე არ მესმის შენი, ძმაო.
  
  
  "Რას საქმიანობ, რას გამოიმუშავებ?"
  
  
  ჰენრის გაეცინა. „ჰეი კაცო, ეს ჩემთვის არ არის! Მე ვცხოვრობ! სამუშაოზე არ ვარ მიბმული. მე თავისუფალი ვრჩები, იცი?
  
  
  Მე ვთქვი. - "არა არ მესმის."
  
  
  „კავშირები მაქვს. მე ვიცნობ სწორ ბიჭებს. დროდადრო მათ სიკეთეს ვაკეთებ. მაგალითად, თუ უნდათ, რომ ვინმეს დავეყრდნო. მე საკმაოდ კარგად ვარ ამაში.
  
  
  "შენ კუნთი ხარ?"
  
  
  ”დიახ, შეგიძლიათ ამის თქმა.”
  
  
  „როდესმე ვინმეს სერიოზულად მიუდექით? ოდესმე გაფორმებული გაქვთ კონტრაქტი? "
  
  
  ”კარგი, მე არ ვისურვებდი ასეთ რამეზე ლაპარაკს”, - თქვა ჰენრიმ. — ვგულისხმობ, არ იქნება გონივრული მისი დადუმება, არა? ის შეჩერდა, რათა სიტყვები ჩაძირულიყო და შემდეგ თქვა: „აუცილებლად მინდა ჩავხუტებოდი იმ პატარა ლაიმის წიწილს. მე შემიძლია ვასწავლო მას რამდენიმე ხრიკი! »
  
  
  - და წაიყვანე ლას-ვეგასში?
  
  
  "თქვენ გესმით იდეა."
  
  
  „ანუ ეს იქნება სან ფრანცისკო? Საიდან ხარ? "
  
  
  იყო მცირე პაუზა და შემდეგ ჰენრიმ მკაცრი, არამეგობრული ხმით თქვა: "რა შენი საქმეა?"
  
  
  „მაინტერესებს ადამიანები, რომლებმაც არ იციან საიდან მოდიან. ეს მაწუხებს."
  
  
  - ამოიღე შენი წყეული ცხვირი ჩემი საქმიდან, - იღრიალა ჰენრიმ. "ეს ბევრად უფრო ჯანსაღი იქნება."
  
  
  - შენ ჩემს კითხვას არ უპასუხე, ჰენრი, - დაჟინებით ვამბობდი რბილად და მისი სახელის წარმოთქმით გავაკვირვე.
  
  
  მან დაწყევლა და ფეხზე წამოდგა, სიბნელეში აჩრდილი იყო, მისი დიდი ხელები ქვის მუშტებში იყო შეკრული.
  
  
  "Ადექი!" - თქვა გაბრაზებულმა და ჩემს ადგომას დაელოდა. მუქარის ნაბიჯით მიუახლოვდა. – ადექი, მეთქი!
  
  
  ჯიბეში ხელი ჩავიდე, ოქროსფერი სიგარეტი ამოვიღე და მსუბუქად მოვუკიდე. სანთებელას ხმაურით დავხურე, მე ვუთხარი: "ჰენრი, რატომ არ დაჯდები და ჩემს კითხვას არ პასუხობ?"
  
  
  "ჯანდაბა!" - მუქარით თქვა ანრიმ. — ადექი, შვილო.
  
  
  სიგარეტი პირიდან ამოვიღე და ერთი უწყვეტი მოძრაობით ჩავუშვი სახეში ანრის, ფერფლი იფანტა და თვალებში ნაპერწკლები აფრინდა.
  
  
  ხელები ინსტიქტურად აწია სახის დასაცავად, ქუთუთოები რეფლექსურად დახუჭა; და იმ მომენტში სკამიდან გადმოვხტი, წინამხარი თაღოვანი მქონდა, მთელმა სხეულმა შოკი განიცადა, როცა ჩემი გაყინული, ბრტყელ მუშტი ჰენრის მუცელში ჩაცურდა, მისი ნეკნის ქვემოთ.
  
  
  მან ფეთქებადი ღრიალი ამოუშვა და აგონიაში გაორმაგდა. დაცემისას სახეში დავარტყი, ცხვირის ხიდს დავარტყი, ხრტილი გავტეხე. ჰენრი ღელავდა, მუხლები იკეცებოდა, როცა ქვებისკენ სრიალებდა. ნესტოებიდან სისხლი ნიკაპზე და ფილებზე ასდიოდა.
  
  
  "Ღმერთო ჩემო!" - ტკივილისგან ამოისუნთქა. მტკივა. გატეხილი ცხვირზე ხელი დააჭირა. "Მეტი აღარ!"
  
  
  უკან დავიხიე და ჩემს წინ გაშლილ დიდ, უმწეო ფიგურას შევხედე.
  
  
  – საიდან ხარ, ჰენრი? - ვკითხე ჩუმად.
  
  
  დიდმა კაცმა ღრმად ამოისუნთქა.
  
  
  - ვეგასი, - თქვა მან ხმაში ტკივილით. „ბოლო რამდენიმე წელია ვეგასში ვარ. მანამდე ეს იყო სან-ფრანცისკო“.
  
  
  "რას აკეთებ ვეგასში?"
  
  
  ჰენრიმ თავი დაუქნია.
  
  
  - არაფერი, - თქვა მან. "ადრე კლუბში მატყუარა ვიყავი. გასულ თვეში გამათავისუფლეს“.
  
  
  "Ადექი."
  
  
  ჰენრი ნელა წამოდგა ფეხზე, ერთი ხელი მუცელზე გადაიჯვარედინა, მეორე კი ცხვირზე მიიჭირა, უგულებელყო მაჯაში ჩამოსხმული სისხლი.
  
  
  "ვინ არის თქვენი კავშირები?"
  
  
  ჰენრიმ თავი დაუქნია. ”მე არ მაქვს”, - ჩაილაპარაკა მან. "ეს მხოლოდ საუბარი იყო." მან თვალი ჩამიკრა. „პატიოსნად! მართალს გეუბნები!" ღრმად ამოსუნთქვა სცადა. "ღმერთო, ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ნეკნი გატეხე."
  
  
  ”ვფიქრობ, აქედან უნდა წახვიდე,” შევთავაზე მე.
  
  
  "ა?"
  
  
  - ამაღამ, - ვთქვი თითქმის სასიამოვნოდ. "მგონი შენთვის უკეთესი იქნება."
  
  
  - ჰეი, მისმინე... - დაიწყო ანრიმ, შემდეგ კი გაჩერდა და მიყურებდა, ცდილობდა სიბნელეში ჩემი გამომეტყველების წაკითხვას, მაგრამ უშედეგოდ. მან თავი დაანება.
  
  
  - კარგი, - ამოისუნთქა მან. „ჩემს დროს საკმარისად ვეყრდნობოდი ბიჭებს.
  
  
  გამოიცანით, ახლა ჩემი ჯერია, ჰა? მან თავი დაუქნია. "მე და ჩემი დიდი პირი."
  
  
  ნელა მოშორდა ჩემგან, სანამ ლობის კარებს არ მიაღწია, შემდეგ კი სწრაფად შებრუნდა და შიგნით შევიდა.
  
  
  სავარძელში ჩავჯექი და კიდევ ერთი სიგარეტი ამოვიღე.
  
  
  - ძალიან ბევრს ეწევი, - გაისმა ხმა ტერასის შორეული, ბნელი ბოლოდან. „მიკვირს, რომ ადამიანი, რომელიც შენსავით ეწევა, ასე სწრაფად მოძრაობს. დარწმუნებული ვიყავი, რომ დაშავდებოდი. რა ჰენრი, ის დიდი კაცია, არა? "
  
  
  - გამარჯობა, ჟან-პოლ, - ვუთხარი გაკვირვების გარეშე. "რამდენი ხანია აქ ხარ?"
  
  
  "საკმაოდ დიდხანს. თქვენ თავს ძალიან ბევრ საფრთხეს უქმნით, ჩემო მეგობარო.
  
  
  "ის არ არის საშიში. ის პანკია.
  
  
  ”ის კინაღამ მოკვდა”, - თქვა ჟან-პოლმა. ”მას რომ სცოდნოდა, რამდენად ახლოს იყო, ვფიქრობ, რომ საცვლებს შეღებავდა.”
  
  
  ”მე ვცდებოდი მის მიმართ,” ვუთხარი ფხიზლად. „მე მეგონა, რომ ის სტოჩელის მიჰყვებოდა. Უკეთ უნდა მცოდნოდა. ის არავინაა."
  
  
  "ეს ხდება. ჯობია შეცდე და ბოდიში მოიხადო, თუ მართალი არ ხარ. სხვათა შორის, ვინ იყო ის მექსიკელი, რომელიც დღეს შუადღეს მოგივიდა?
  
  
  მან თქვა, რომ მისი სახელი იყო ლუის აპარისიო. ის ცდილობდა გამყიდა თავისი მომსახურება, როგორც გიდი, თანაშემწე ან სუტენიორი - რაც მინდოდა. მე მეგონა, შესაძლოა შენმა მეგობრებმა გამოგზავნა.
  
  
  "Შესაძლოა. რა გაიძულებს ასე იფიქრო?"
  
  
  - ჩემი საეჭვო ბუნება, - ვთქვი მშრალად. ”მეორეს მხრივ, კონსუელა ამბობს, რომ აქამდე არასოდეს სმენია მის შესახებ.”
  
  
  ჟან-პოლი შეჩერდა. შემდეგ, თითქმის შემდგომი აზრის სახით, მან თქვა: „სხვათა შორის, მესიჯი მაქვს თქვენთვის. როგორც ჩანს, რაც არ უნდა უთხარი მათ ამაღამ, თქვენ მიიღეთ სწრაფი პასუხი. ხვალ შუადღისას, გთხოვთ, დაგეგმოთ ელ კორტიხოში ხარების ბრძოლაზე წასვლა. ოთხ საათზე იწყება“.
  
  
  "როდის მიიღეთ ეს შეტყობინება?" - ვკითხე დაეჭვებულმა.
  
  
  „სასტუმროში დაბრუნებამდე. მიმავალ გზაზე ვიყავი, როცა შენი მეგობარი ჰენრი გამოჩნდა. გადავწყვიტე დავლოდებოდი, სანამ მარტო დავრჩებოდით."
  
  
  "ეს ვისგან არის?"
  
  
  მან თქვა, რომ მისი სახელი იყო ბიკფორდი. მან თქვა, რომ ზარი თავის უფროსს გადასცა. თქვენ ესაუბრებით აღმასრულებლებს. ”
  
  
  "Სულ ეს იყო?"
  
  
  — საკმარისია, არა?
  
  
  ”თუ თქვენ ესაუბრეთ ბიკფორდს,” ვუთხარი მე, ”მაშინ თქვენ იცით, რა ვუთხარი მათ. მინდა, რომ სტოჩელი უკან დატოვო“.
  
  
  ”ეს არის ის, რაც მან თქვა. შენი მუქარის შესახებაც მითხრა.
  
  
  "კარგად?"
  
  
  სიბნელეშიც კი დავინახე ჟან-პოლის სახე დასერიოზულდა. „ჩემს მარსელში სტოჩელის დასჯა სურთ. ჩვენს მექსიკელ მეგობრებს იმაზე მეტს ვერ ვახდენთ, ვიდრე უკვე გვყავს. ეს მათი გადაწყვეტილებაა“.
  
  
  "Და შენ?"
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. „თუ მოგვიწევს, შეგვიძლია დაველოდოთ. სტოჩელი ცოცხალი არასოდეს დატოვებს ამ სასტუმროს. თუმცა, დასძინა მან, თუ ისინი გადაწყვეტენ არ დაეთანხმონ იმას, რასაც თქვენ სთავაზობთ, თუ გადაწყვეტენ სტოჩელის დევნას თქვენი მუქარის მიუხედავად, მაშინ, დიდი ალბათობით, არც თქვენ დიდხანს იცოცხლებთ. გიფიქრია ამაზე?
  
  
  — საფიქრალი ბევრია, არა? - ვუთხარი ადვილად და სადარბაზოში თავად შევედი.
  
  
  * * *
  
  
  ჩემს ოთახში, Xerox Telecopier 400 ამოვიღე ყუთიდან და ტელეფონთან დავდე. ჩემი ზარი დენვერში დიდი შეფერხების გარეშე მოხდა.
  
  
  — რამე მოიფიქრეთ?
  
  
  ”ჩვენ მივაღწიეთ ნიშანს,” თქვა დენვერმა. „ჩვენ ჯერ არ გვაქვს მგზავრთა მანიფესტების ყველა სია, მაგრამ აღმოვაჩინეთ ისინი Air France-ში, Air Canada-სა და Eastern. შეგვიძლია ღიად ვისაუბროთ თუ გინდათ ეს ტელეფონზე იყოს?
  
  
  - მანქანაში, - ვთქვი მე. „აქ არის სირთულეები. მიშოს ორგანიზაცია ჩაერთო. და მათ თავიანთი ადგილობრივი მეგობრები ჩაერთნენ. ”
  
  
  დენვერმა დაუსტვინა. "ხელები სავსე გაქვს, არა?"
  
  
  "ამას გავუმკლავდები."
  
  
  დენვერმა თქვა: „კარგი, ჩვენ მას ტელეფონის ქსეროქსზე დავდებთ. სხვათა შორის, გაგვიმართლა. ჩვენ გვაქვს ამ თემაზე ფაილი. გაიარა ჩვენი საკრედიტო შემოწმების ბიურო. რამდენიმე წლის წინ მათ გააკეთეს ანგარიში მისი კომპანიის შესახებ. ჩვენ შევიტანეთ რამდენიმე მნიშვნელოვანი მომენტი ჩვენს მოხსენებაში. ჩვენ ჯერ არ გვაქვს ყველა ინფორმაცია მის შესახებ, მაგრამ ის ზუსტად არ ჯდება სტოჩელის მეგობრების ჯგუფში, როგორც ვხედავთ“.
  
  
  - მავთულზე დადე, - ვუთხარი დენვერს, ტელეფონი ტელექსეროქსის აკვანში მოვათავსე და აღჭურვილობა ჩავრთე.
  
  
  როცა მანქანამ მუშაობა დაასრულა, ტელეფონი ავიღე და ვუთხარი: „მომეცი რაც შეიძლება მალე ყველაფერი, რასაც გაიგებ“.
  
  
  "წაიკითხეთ მოხსენების ბოლო სტრიქონი?" ჰკითხა დენვერმა.
  
  
  "Ჯერ არა."
  
  
  "წაიკითხე ეს", თქვა დენვერმა. "ჯოჯოხეთი უნდა შეაშინოს სტოჩელს, თუ ის ამას გაიგებს."
  
  
  შევკრიბე ჩემი აღჭურვილობა და დავბრუნდი, რომ წავიკითხო ფაქსით გაგზავნილი ანგარიშის რამდენიმე აბზაცი.
  
  
  მგზავრების შედარება მანიფესტებისთვის? AIR FRANCE, JFK TO ORLY, 20 აპრილი - AIR FRANCE, ORLY TO MARSEILLE, 20 აპრილი - NATIONAL AIRLINES, JFK TO MIAMI INTERNATIONAL, 28 აპრილი - AIR CANADA, ნიუ იორკი მონრეალში, 5/4.
  
  
  პირველი კლასი STOCELLI მგზავრებისთვის ყველა უმაღლესი ფრენის დროს. სხვა პირველი კლასის მგზავრების სახელების დუბლიკატის აკრძალვა. თუმცა, დუბლირება ყველა ზემოაღნიშნულ ფრენაზე - განმეორება - ყველა ზემოთ ჩამოთვლილ ფრენაზე განყოფილებაში "ეკონომიკა" მგზავრები ხელახლა იწერება ჰერბერტ დიტრიხის სახელით.
  
  
  საჰაერო კანადის სამგზავრო მანიფესტის შემოწმება,
  
  
  MONTREAL TO LAGUARDIA, 5/6 - რეიმონდ დატუას და ჰერბერტ დიტრიხის სახელობის სიები.
  
  
  დაბოლოს, შეამოწმეთ AEROMEXICO, JFK TO MEXICO CITY და AC
  
  
  
  
  
  აპულკო, 4/5 - სტოჩელი და დიტრიხი.
  
  
  მგზავრების სხვა მანიფესტების შემოწმების გაგრძელება. ჩვენ შეგატყობინებთ, თუ როგორ მივიღებთ ინფორმაციას.
  
  
  საუკეთესო მითითება: ჰერბერტ დიტრიხი მდებარეობს აკაპულკოში.
  
  
  - ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ -
  
  
  მეორე ფურცელი შევნიშნე:
  
  
  ინფორმაცია მიღებულია DIETRICH CHEMICAL COMPANY, INC-ის საკრედიტო აუდიტის ანგარიშიდან.
  
  
  ჰერბერტ დიტრიხი, პრეზიდენტი. სრული ანგარიში ხელმისაწვდომია. ქვემოთ მოცემულია მხოლოდ პირადი ინფორმაცია: HERBERT DIETRICH, 63, VIDER, ADDRESS 29 FAIRHAVEN, MAMARONECK, NEW YORK. დიტრიხი დაიბადა ლოურენსი, კანზასი. კანზას უნივერსიტეტის კურსდამთავრებული. ქიმიის მაგისტრი, კორნელი. მკვლევარი ქიმიკოსი, UNION CARBIDE, EI DUPONT, მუშაობდა ATBOMB Chemistry-ზე მანჰეტანის პროექტში მსოფლიო ომის დროს მსოფლიო ომის შემდგომი ქიმიური და ქიმიური კვლევის დირექტორი. OPEN OWN R&D LABORATORY, 1956. DIETRICH CHEMICAL CO. ამჟამად ოცდაათი თანამშრომელია. მომგებიანი საქმიანობა კვლევითი პროექტების სპეციალიზაცია
  
  
  ვარჯიში. ზოგიერთი დამოუკიდებელი კვლევა. რამდენიმე ღირებული დაპატენტებული ფორმულის გაყიდვა მოაქვს წლიურ შემოსავალს ქსელში შვიდი ღირებულებით. ჯამური წლიური მოცულობა აღემატება $3,000,000. დიტრიხი მამარონეკში 1948 წლიდან ცხოვრობდა. დიდ პატივს სცემენ. ᲤᲘᲜᲐᲜᲡᲣᲠᲘ ᲣᲡᲐᲤᲠᲗᲮᲝᲔᲑᲐ. აქტიურია საეკლესიო და სათემო ჯგუფებში. ბავშვები: სუზანი, დაბადებული 1952 წელს. ალისა, დაბადებული 1954 წელს. არა ქორწინებაში. ცოლი: შარლოტა, გარდაიცვალა 1965 წელს.
  
  
  ჩვენ დავიწყეთ სრული კვლევა. მე გამოგიგზავნით ანგარიშს დასრულების შემდეგ.
  
  
  - ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ -
  
  
  ორი ფურცელი დავდე, გავიხადე და დასაძინებლად წავედი. როცა სიბნელეში ვიწექი, სანამ დავიძინებდი, ძალაუნებურად გადავხედე მოხსენების პირველი გვერდის ბოლო სტრიქონს:
  
  
  უახლესი ანგარიში: ჰერბერტ დიტრიხი მდებარეობს აკაპულკოში.
  
  
  მაინტერესებდა ვინ ჯანდაბა იყო ჰერბერტ დიტრიხი და რა შესაძლო კავშირი შეიძლება ჰქონოდა მას კრიმინალებთან, როგორებიც არიან სტოჩელი, მიშო, დატუა, ტორრეგროსა, ვინალი, ვებერი და კლიენი?
  
  
  თავი მერვე
  
  
  მეორე დილით აუზთან ვიყავი, როცა კონსუელა დელგარდო კიბეებზე ჩამოვიდა და აუზის გაზონს გადაკვეთა, რომ შემომერთდა. გამიკვირდა, რომ დავინახე, რამდენად მიმზიდველი იყო იგი დღისით. მას ეცვა ფხვიერი, ნაქსოვი, მსუბუქი პლაჟის ქურთუკი, რომელიც მთავრდებოდა მხოლოდ თეძოების ქვემოთ და აჩვენებდა მის მშვენიერ ფეხებს, რომლებიც რიტმულ, ნაკადად ტრიალებდნენ, როცა ის ჩემსკენ მიდიოდა.
  
  
  - დილა მშვიდობისა, - თქვა მან თავისი სასიამოვნო ხმით და გამიღიმა. "დამპატიჟებ დასაჯდომად?"
  
  
  - არ ველოდი შენს ნახვას, - ვუთხარი მე. მისთვის სკამი გამოვწიე. "Გსურთ სასმელი?"
  
  
  "დილით არც ისე ადრე." მან პლაჟის ქურთუკი გაიხადა და სავარძლის საზურგეზე გადაიცვა. ქვემოდან მუქი ლურჯი საცურაო კოსტუმი იყო, მკერდისა და შუაგულის გარდა, თითქმის გამჭვირვალე. ისე ჩანდა, თითქოს საცურაო კოსტუმზე ბადის წინდა ეცვა. მიუხედავად იმისა, რომ ის უფრო მეტად ფარავდა მას, ვიდრე ბიკინი იქნებოდა, ის თითქმის ისეთივე გამოვლენილი იყო და, რა თქმა უნდა, ბევრად უფრო დამაფიქრებელი იყო. კონსუელამ შენიშნა, რომ მე მას ვუყურებდი,
  
  
  "Მომწონს?" ჰკითხა მან.
  
  
  ”ეს ძალიან მიმზიდველია,” ვაღიარე მე. "რამდენიმე ქალს შეუძლია მისი ტარება და შენსავით კარგად გამოიყურებოდეს."
  
  
  კონსუელა სავარძელში ჩაეწვა, რომელიც მე გამოვყავი მისთვის. მზის პირდაპირ შუქზეც კი მისი კანი გლუვი და ელასტიური ჩანდა.
  
  
  - მე ვუთხარი, რომ თქვენი სტუმარი ვიყავი, - შენიშნა კონსუელამ, - იმედი მაქვს, წინააღმდეგი არ იქნებით.
  
  
  "მოგესალმებით. მაგრამ რატომ? დარწმუნებული ვარ, რომ ეს არ არის სოციალური მოწოდება."
  
  
  "მართალი ხარ, შენთვის მესიჯი მაქვს."
  
  
  "დან?"
  
  
  "ბიკფორდი."
  
  
  „ელ კორტიხოში ხარების ბრძოლის შესახებ? მე მივიღე შეტყობინება გუშინ ღამით.
  
  
  - მე შენთან ერთად წამოვალ, - თქვა კონსუელამ.
  
  
  — მაშ, მიცნობენ?
  
  
  ”დიახ, იმედი მაქვს, რომ თქვენ არ გეზარებათ ჩემი სახლიდან გაყვანა”, - დასძინა მან ხმაში მხიარული ტონით.
  
  
  "Ჯანდაბა!" - ვუთხარი გაღიზიანებულმა. „რატომ არ შეუძლიათ უბრალოდ მითხრან დიახ ან არა? რატომ მთელი ეს სისულელე? "
  
  
  - როგორც ჩანს, წუხელ ბიკფორდს რაღაც უთხარი მათ საქმიანობაზე. ამან შოკში ჩააგდო ისინი. არ ეგონათ, რომ ვინმემ ამდენი რამ იცოდა იმ ოპერაციის შესახებ, რასაც აკეთებდნენ. მგონი შენ მოახერხე მათი შეშინება.
  
  
  "სად ჯდები ამ ყველაფერში?" - პირდაპირ ვკითხე.
  
  
  "Ეს შენი საქმე არ არის."
  
  
  "შემეძლო ეს ჩემი საქმე გავხადო."
  
  
  კონსუელა შემობრუნდა და შემომხედა. „არ ვარ მნიშვნელოვანი ოპერაციაში. უბრალოდ მიმიღეთ ნომინალური ღირებულებით."
  
  
  "და რა არის ეს?"
  
  
  "უბრალოდ მიმზიდველი ქალი, რომელიც დროდადრო დადის ქალაქში."
  
  
  - არა, - ვუთხარი მე, - შენ ამაზე მეტი ხარ. დავდებ, რომ შენს პასპორტს გადავხედო, ვიზის შტამპებით შევსებულს ვიპოვი. მინიმუმ რვა-ათი მოგზაურობა ევროპაში. შესვლის მარკების უმეტესობა იქნება შვეიცარია და საფრანგეთი. მართალია?"
  
  
  კონსუელას სახე გაეყინა. - ნაძირალა, - თქვა მან. "Შენ ნახე ის!"
  
  
  - არა, - ვუთხარი და თავი გავაქნიე. "Ნათელია. თქვენს ბიზნესში ბევრი ფულია. მათ არ შეუძლიათ მათ აქ მექსიკაში ან შტატებში ცურვის ნება. მისი დასამალად საუკეთესო ადგილია შვეიცარია ან ბაჰამის კუნძულები - დანომრილი კუპიურებით. ვიღაცამ ფული აქედან იქით უნდა წაიღოს. ვინ არის შენზე უკეთესი? მიმზიდველი, კულტურული, ელეგანტური ქალი. თქვენ დადებთ ფსონს, რომ იყოთ მათთვის კურიერი.
  
  
  
  
  
  ის, ვინც ყველა მშვენიერ მოგზაურობას აკეთებს და ასე სასიამოვნოდ უღიმის მებაჟეებს ქვეყნის გავლისას და რომელსაც იცნობს ნახევარი ათეული ბანკის გამყიდველი ციურიხში, ბერნში და ჟენევაში.
  
  
  "კიდევ რაში ხარ დარწმუნებული?"
  
  
  „რომ არასდროს ატარებ ნარკოტიკს. ისინი არასოდეს გარისკავენ ნარკოტიკების კონტრაბანდის გამო დაჭერას. შემდეგ მათ მოუწევთ სხვა კურიერის პოვნა, რომელსაც დაენდობა ნაღდი ფულით ისევე, როგორც ახლა გენდობიან. და ამის გაკეთება ძნელია."
  
  
  "შენ მართალი ხარ!" კონსუელა აღშფოთდა: ”მათ იციან, რომ მე არასოდეს ავიტან ნარკოტიკს ჩემთან”.
  
  
  "უკეთესია თუ ფიქრობ, რომ მხოლოდ ფულს ატარებ?" - ვკითხე ხმაში ოდნავი სარკაზმით. „ეს ყველაფერი კარგადაა? იცით, ჰეროინი ფულს აკეთებს. თუ თქვენ აპირებთ იყოთ მორალური, სად ავლებთ ზღვარს? "
  
  
  "ვინ ხარ, რომ ასე მელაპარაკები?" - გაბრაზებულმა ჰკითხა კონსუელამ. ”არაფერი, რასაც თქვენ გააკეთებთ, არ დაუდგება კონტროლს.”
  
  
  Მე არაფერი მითქვამს.
  
  
  ”ჩვენ არც ისე განსხვავებულები ვართ,” მითხრა კონსუელამ და გაბრაზებამ ჩაახშო ხმა, როგორც ცისფერ-თეთრი ყინული, რომელიც შუა ზამთარში ქვას ფარავს. „დიდი ხნის წინ მივხვდი, რომ ეს რთული ცხოვრებაა. შენ ყველაზე კარგად იცი რაც შეგიძლია. შენ შენს საქმეს აკეთებ, მე კი ჩემსას. უბრალოდ არ განმსჯი“. ის ჩემგან მოშორდა. "მიიღე ისეთი, როგორიც ვარ, სულ ეს არის."
  
  
  ”მე ძალიან ცოტა განსჯას ვაკეთებ,” ვუთხარი მას. "და შენს შემთხვევაში არაფერი."
  
  
  ხელი გავწიე, ნიკაპზე ხელი მოვკიდე და სახე ჩემსკენ მოვიბრუნე. თვალები ცივი აღშფოთებით გაყინული ჰქონდა. მაგრამ ჩახშობილი სიბრაზის თხელი ფენის ქვეშ ვიგრძენი ემოციების მორევი, რომელსაც იგი ძლივს აკონტროლებდა. შინაგანად ვიგრძენი ძლიერი რეაქცია თითებზე მისი კანის სიგლუვის უეცარ სენსუალურ შეგრძნებაზე და ჩემში დიდი მოთხოვნილება გამიჩნდა, გამომეხსნა არეულობა, რომელიც მძვინვარებდა მასში.
  
  
  დიდხანს, გაუთავებელ წუთს ვაიძულებდი, მეყურებინა. ჩვენ ვიბრძოდით ჩუმად იმ რამდენიმე სანტიმეტრის სივრცეში, რომელიც ჩვენს სახეებს აშორებდა, შემდეგ კი თითებს ნელ-ნელა მის ნიკაპზე ვაცურებდი და ტუჩებზე გადავეცი. ყინული დნება, სიბრაზემ თვალები დაუტოვა. დავინახე მისი სახე დარბილებული, დნება სრულ და სრულ დანებებაში.
  
  
  კონსუელამ ტუჩები ოდნავ გაიწელა, თითებზე ნაზად იკბინა, თვალი არ მოუშორებია. ხელი პირზე მივაჭირე, ვიგრძენი მისი კბილები ჩემს ხორცს ეხებოდა. შემდეგ მან გაუშვა. სახიდან ხელი მოვიშორე.
  
  
  - ჯანდაბა, - თქვა კონსუელამ ჩურჩულით, რომელიც ძლივს მოაღწია ჩემამდე.
  
  
  "Მეც იგივეს ვგრძნობ." ჩემი ხმა მისზე მაღალი არ იყო.
  
  
  "საიდან იცი რას ვგრძნობ?"
  
  
  ახლა ბრაზი მისკენ იყო მიმართული, რომ ასეთი სუსტი იყო და ამის აღმოჩენის საშუალება მომცა.
  
  
  „იმიტომ, რომ შენ მოხვედი ჩემს სანახავად, როცა შეგიძლია დარეკო. შენი სახის გამომეტყველების გამო. იმიტომ, რომ ეს არის ის, რისი ახსნაც არ შემიძლია და არც ვცდილობ ავხსნა“.
  
  
  გავჩუმდი. კონსუელა ადგა და აიღო პლაჟის მოსასხამი. მან ჩაიცვა იგი ერთი მოქნილი მოძრაობით. მის გვერდით დავდექი. მან შემომხედა.
  
  
  "წავიდეთ," ვუთხარი მე და ხელი მოვკიდე. ჩვენ ვიარეთ აუზის კიდეზე და ხრეშის ბილიკზე, რამდენიმე საფეხურით ავიარეთ ტერასისაკენ და ლიფტებისკენ, რომლებიც ჩემს ოთახში მიგვიყვანდნენ.
  
  
  * * *
  
  
  ჩაბნელებულ და გრილ ოთახში ახლოს ვიდექით. ფარდები დავხურე, მაგრამ სინათლე მაინც შემოვიდა.
  
  
  კონსუელა ჩამეხუტა და სახე მხარზე მომიჭირა, კისერთან ახლოს. ვიგრძენი მისი ლოყების რბილობა და ტუჩების სისველე, როცა მისი კბილები ნაზად იკბინა ჩემი კისრის მყესები. უფრო ახლოს მივიწიე, მკერდის მძიმე სისავსე რბილად მიჭერდა ჩემს მკერდს, ხელები მის თეძოზე ავიწრო.
  
  
  ახლა, როცა მან მტკიცედ ასწია სახე ჩემკენ, მისკენ დავიხარე. მისმა პირით დაიწყო ჩემი ტუჩებისა და პირის მანკიერი, დაჟინებული, დაუნდობელი ძებნა. მე გავიხადე მისი პლაჟის ქურთუკი, მხრებიდან საფოსტო თასმები მოვიხსენი და კოსტიუმი თეძოებამდე ჩამოვწიე. მისი მკერდი წარმოუდგენლად რბილი იყო - აბრეშუმისებრი კანი ჩემს შიშველ მკერდზე.
  
  
  - ოჰ, მოიცადე, - თქვა მან სუნთქვაშეკრულმა. "მოიცადე." მან კი ჩემი ხელები საკმარისად დიდხანს დატოვა, რომ კოსტიუმი თეძოდან ჩამოეხსნა და მისგან გადმოსულიყო. მან ერთი მუჭა ბადე გადააგდო სკამზე და ჩემი საცურაო ზოლის ზოლს დასწვდა. გამოვედი მათგან და ისე ინსტინქტურად გადავედით ერთად, თითქოს აქამდე იმდენჯერ გვქონდა ეს ქმედება, რომ ახლა უკვე მეორე ბუნება გახდა ჩვენთვის და აღარ გვიწევს ფიქრი რა გვექნა.
  
  
  საწოლზე გადავედით. მე ისევ მივაღწიე მისკენ და ძალიან ნაზი და დაჟინებული ვიყავი მასთან, სანამ ჩემს მკლავებში არ გაცოცხლდა.
  
  
  ერთ დღეს მან სუნთქვაშეკრულმა თქვა: ”არ მეგონა, რომ ასე იქნებოდა. ღმერთო, რა კარგია.
  
  
  ის ჩემს მკლავებში კანკალებდა. "ღმერთო ჩემო, ეს კარგია!" - წამოიძახა მან და ყურში ჩამისუნთქა თავისი თბილი, სველი სუნთქვა. „მიყვარს ის, რასაც მე მიკეთებ! Არ გაჩერდე! "
  
  
  მისი კანი იყო თხელი და რბილი, გლუვი ოფლის ნატიფი ბზინვარებით, მწიფე ქალის სხეულივით გლუვი, მღელვარებისგან შეშუპებული. მისი ტუჩები თბილი და სველი იყო, სადაც კი მაკოცებდა, სველად მიჭერდა. ის ნელა მოძრაობდა ჩემი თითის დარტყმის საპასუხოდ, სანამ სველი და სავსე იყო და ვერ გაუძლო გადამწყვეტად შემობრუნებას ჩემსკენ.
  
  
  ბოლოს შეშლილი აჩქარებით შევიკრიბეთ, ხელები შემომხვია, ფეხები ჩემზე გადახლართა, რაც შეეძლო, ჩემსკენ მიიჭირა, ხელებით მიმიზიდა, ყელზე ოდნავ გამჭოლი ხმები გადაიზარდა. კატის მსგავსი ღრიალი, უმწეობით სავსე.
  
  
  ბოლო მომენტში თვალები გაახილა და სახეში ჩამხედა მისგან მხოლოდ ხელის მოშორებით და გატეხილი ხმით დაიყვირა: "დაწყევლილი ცხოველი!" როდესაც მისი სხეული აფეთქდა ჩემს წინააღმდეგ, მისი თეძოები ჩემს წინააღმდეგ მიარტყა ბრაზით, რომელსაც ვერ იკავებდა.
  
  
  მოგვიანებით ერთად ვიწექით, მისი თავი ჩემს მხარზე იყო, თითოეული ჩვენგანი სიგარეტს ეწეოდა,
  
  
  - ეს არაფერს ცვლის, - მითხრა კონსუელამ. თვალები ჭერს მიაჩერდა. "ეს იყო ის, რისი გაკეთებაც მინდოდა..."
  
  
  ”...ჩვენ გვინდოდა ამის გაკეთება,” შევუსწორე მე.
  
  
  ”კარგი, ჩვენ ვართ”, - თქვა მან. „მაგრამ ეს არაფერს ცვლის. დაფიქრდი ახლავე."
  
  
  "არ მეგონა, რომ ასე იქნებოდა."
  
  
  - თუმცა კარგი იყო, - თქვა მან, მომიბრუნდა და გაიღიმა. "მიყვარს სიყვარული დღის სინათლეზე."
  
  
  "ძალიან კარგი იყო."
  
  
  ”უფალო,” თქვა მან, ”ძალიან კარგი იყო, რომ კვლავ მყავდა მამაკაცი. არავის აწუხებდა. პირდაპირ, - უფრო მაგრად ჩავეხუტე.
  
  
  "ეს სიგიჟეა", - გაიფიქრა კონსუელამ. "პირველად ასე კარგი არ უნდა იყოს."
  
  
  "ხანდახან ხდება".
  
  
  ”ვფიქრობ, ყოველთვის კარგად იქნები”, - თქვა კონსუელამ. ”უბრალოდ არ იფიქრო ამაზე, არა? ჩვენ არ ვიცით, განმეორდება თუ არა ეს ოდესმე? "
  
  
  ჩემსკენ შემობრუნდა ისე, რომ გვერდზე დაწვა, ერთი ფეხი ზევით დამადო და ჩემს სხეულზე მიიჭირა.
  
  
  - მისმინე, - თქვა მან სასწრაფო ჩურჩულით, - ფრთხილად იყავი, კარგი? დამპირდი რომ ფრთხილად იქნები.
  
  
  ”მე შემიძლია ვიზრუნო საკუთარ თავზე,” ვუთხარი მე.
  
  
  ”ეს არის ის, რასაც ყველა ამბობს”, - თქვა მან. მისი თითები ჩემს მკერდზე არსებულ ნაწიბურებს შეეხო. "ასე ფრთხილად არ იყავი, როცა მიიღე, არა?"
  
  
  — უფრო ფრთხილად ვიქნები.
  
  
  კონსუელა მოშორდა და ზურგზე დაწვა.
  
  
  "სიგიჟე!" - თქვა მან ჩახლეჩილი მომწიფებული ხმით. „ქალად ყოფნა ჯოჯოხეთია. იცი ეს რა არის?"
  
  
  თავი მეცხრე
  
  
  კონსუელა სახლში წავიდა ჩაცმის მიზნით. მან თქვა, რომ დაახლოებით ერთ საათში დაბრუნდებოდა, რომ მოგვიანებით შეხვედრაზე წამიყვანოს. მხიარულად ვიღებდი შხაპს და ვიპარსავდი, როცა ტელეფონმა დარეკა. უხეში ხმა არ აწუხებდა თავის ამოცნობას.
  
  
  „სტოჩელის შენი ნახვა უნდა. Ეხლა. ის ამბობს, რომ ეს მნიშვნელოვანია. ადექი აქ რაც შეიძლება სწრაფად.
  
  
  ტელეფონი ჩუმად ჩამივარდა ხელში.
  
  
  * * *
  
  
  სტოჩელის მუქი, მრგვალი სახე თითქმის იისფერი იყო უძლური სიბრაზისგან.
  
  
  "შეხედე ამას," იღრიალა მან ჩემკენ. „ჯანდაბა! ამას უყურე! ძუის შვილმა რაც არ უნდა მოხდეს, ეს მიიღო.
  
  
  მან სქელი საჩვენებელი თითი ანიშნა ყავისფერ ქაღალდში გახვეულ პაკეტზე, რომელზეც ცისფერი ქაღალდი იყო დამაგრებული.
  
  
  ”თქვენ გგონიათ, რომ ეს ჩემი დაწყევლილი სამრეცხაოა?” სტოჩელიმ დამიყვირა თავისი უხეში ხმით. "Აიღე. მოდი, აიღე! »
  
  
  ჩანთა ყავის მაგიდიდან ავიღე. გაცილებით მძიმე იყო ვიდრე უნდა ყოფილიყო.
  
  
  - ჩვენ გავხსენით, - იღრიალა სტოჩელიმ. "გამოიცანი რა არის შიგნით."
  
  
  "არ უნდა გამოვიცნო."
  
  
  - მართალი ხარ, - თქვა მან გაბრაზებულმა. „ხუთი კილოგრამი ცხენი. Როგორ მოგწონთ ეს?"
  
  
  "როგორ მოხვდა აქ?"
  
  
  „მესინჯერმა მოიტანა. ის ლიფტში ადის, ამიტომ ჩემი ბიჭები მას შესასვლელთან აჩერებენ. ეუბნება, რომ ეს ის სამრეცხაოა, რომელიც გუშინ გავგზავნე, სკამზე დებს და ლიფტით აბრუნებს. მინიშნებსაც კი აძლევენ მას. ეს სულელი ნაბიჭვრები! დაწყევლილი პაკეტი იქ ზის ერთ საათზე მეტი ხნის განმავლობაში, სანამ ისინი არც კი ფიქრობენ, რომ მითხრან ამის შესახებ. Როგორ მოგწონთ ეს? »
  
  
  "ის სასტუმროს თანამშრომელი იყო?"
  
  
  სტოჩელიმ თავი დაუქნია. „დიახ, თანამშრომელია. ჩვენ აქ მოვიყვანეთ... მან მხოლოდ ის იცის, რომ დახლზე ზის, ვეტერინარის ჯიხურში და ელოდება მიწოდებას. სამრეცხაოზე ჩემი სახელი და პენტჰაუსის ნომერი წერია, ამიტომ ის აქ მოაქვს“.
  
  
  Ვიკითხე. - "ვფიქრობ, მან ვერ დაინახა ვინ დატოვა?"
  
  
  სტოჩელიმ მრგვალი, თითქმის მელოტი თავი დაუქნია. „არა, უბრალოდ ასე იყო. ეს შეიძლებოდა გაეკეთებინა სასტუმროს პარკინგის ნებისმიერ თანამშრომელს. მან პირველად ნახა და იფიქრა, რომ სხვა პაკეტი მოიტანდა. ”
  
  
  სტოჩელი ძლიერად დაეშვა ფანჯრისკენ. მან უაზროდ შეხედა პაკეტს, არ დაინახა. შემდეგ მან თავისი სქელი, დაბურული სხეული ჩემსკენ მოაბრუნა.
  
  
  "რა ჯანდაბას აკეთებთ ბოლო დღენახევარი?" - იკითხა გაღიზიანებულმა.
  
  
  - დაგიშალე სიკვდილისგან, - ვუთხარი ისევე მკვეთრად. ”მიშოს ორგანიზაციამ აქ გაგზავნა ადამიანი, რათა ადგილობრივმა ორგანიზაციამ მოგკლას.”
  
  
  ერთი წუთით სტოჩელი უსიტყვოდ დარჩა. იმედგაცრუებულმა მუშტი მეორე ხელის გულში ჩაარტყა.
  
  
  "Რა ჯანდაბაა?" ის აფეთქდა. „წყევლა? ჯერ კომისია და ახლა მიშოს ბანდა? მოკლე გაბრაზებული ხარივით დაუქნია თავი. მან მოითხოვა. - "საიდან იცოდი ამის შესახებ?"
  
  
  "ის დამიკავშირდა."
  
  
  "Რისთვის?" - სტოჩელის პატარა თვალები ჩემზე იყო ფოკუსირებული, მის მრგვალ სახეზე საეჭვოდ ვიწროვდა. ის არ იპარსავდა და შავი ღერი ეწინააღმდეგებოდა თმის რამდენიმე ღეროს შავ ბზინვარებას, რომელიც მან მელოტ ადგილზე გადაივარცხნა.
  
  
  "მათ უნდათ, რომ დავეხმარო თქვენს მოკვლაში."
  
  
  "და შენ მეუბნები ამის შესახებ?" ხელები წელზე მოხვია, ფეხები აწეწილი, ჩემსკენ დაიხარა, თითქოს უჭირდა თავის შეკავება ჩემზე თავდასხმისგან.
  
  
  "რატომაც არა? გინდა იცოდე, არა?"
  
  
  "რა უთხარი მათ?" – იკითხა სტოჩელიმ.
  
  
  "თქვენგან თავის დასაღწევად."
  
  
  სტოჩელიმ კითხვით ასწია წარბი. "მართლა? სხვა რამე? და თუ არა, მაშინ რა?"
  
  
  "მაშინ მე გამოვავლენ მათ ორგანიზაციას."
  
  
  "ეს უთხარი მათ?"
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  სტოჩელიმ დაფიქრებულად მოკუმა პატარა ტუჩები... - უხეშად თამაშობ, არა...
  
  
  "ისინიც".
  
  
  "რა თქვეს, როცა ეს მათ უთხარი?"
  
  
  ”მე უნდა მივიღო მათი პასუხი დღეს შუადღისას.”
  
  
  სტოჩელი ცდილობდა არ გამოეჩინა შეშფოთება. — როგორ ფიქრობთ, რას იტყვიან?
  
  
  „გადაწყვიტე შენთვის. მათ უფრო სჭირდებათ მიშოს ორგანიზაცია, ვიდრე თქვენ. ეს გახარჯავს."
  
  
  სტოჩელი რეალისტი იყო. თუ შეეშინდა, არ აჩვენა. ”დიახ, ასეა, არა?” მან უცებ შეცვალა თემა: ”ვინ არის აქ მარსელი.
  
  
  „ვიღაც ჟან-პოლ სევიე. იცნობ მას?"
  
  
  შუბლი დაფიქრებულმა აიჩეჩა. "სევიერი?" მან თავი დაუქნია. ”არა მგონია, რომ ოდესმე შევხვედრივარ მას.”
  
  
  ჟან-პოლს აღვწერე.
  
  
  სტოჩელიმ ისევ გააქნია თავი. ”მე მას ჯერ კიდევ არ ვიცნობ. მაგრამ ეს არაფერს ნიშნავს. მე არასოდეს მიმიქცევია ყურადღება არცერთზე, გარდა იმ ბიჭებისა, რომლებიც ორგანიზაციას მართავენ. მიშო, ბერტიე, დიუპრე. სხვას ვერავის ვიცნობ."
  
  
  - სახელი დიტრიხი არაფერს ნიშნავს შენთვის?
  
  
  არანაირი რეაქცია. თუ სტოჩელიმ იცოდა სახელი, კარგად მალავდა. ”არასდროს მსმენია მის შესახებ. ვისთან არის ის?
  
  
  „არ ვიცი ვინმესთან არის თუ არა. გქონიათ ოდესმე ვინმესთან შეხება ამ სახელით? "
  
  
  - მისმინე, - დაიღრიალა სტოჩელიმ, - ჩემს ცხოვრებაში რამდენიმე ათასი ბიჭი გავიცანი. როგორ ჯანდაბას ელი, რომ გავიხსენო ყველას, ვისაც შევხვდი? ეს ნამდვილად არის - არავისთან, ვისთანაც არასდროს მქონია საქმე. Ვინ არის ეს ბიჭი?"
  
  
  — არ ვიცი, როცა გავარკვევ, შეგატყობინებთ.
  
  
  ”კარგი,” თქვა სტოჩელიმ და უგულებელყო თემა. „ახლა შენთვის პატარა სამუშაო მაქვს. მინდა, რომ თავი დააღწიო ამ წყეულ პაკეტს. ცერა თითით შეფუთვაზე მიუთითა.
  
  
  "მე არ ვარ შენი დავალებული ბიჭი. სთხოვეთ თქვენს ერთ-ერთ ადამიანს გადააგდოთ იგი.
  
  
  სტოჩელს ხმამაღლა გაეცინა. "Რა დაგემართა? შენ გგონია სულელი ვარ? გგონიათ, საკმარისად სულელი ვარ, რომ რომელიმე ჩემმა ბიჭმა ამ სასტუმროში ხუთი კილო ჰეროინით შემოირბინოს? თუ დაიჭირეს, თითით ჩემკენ გაიშვირა. გარდა ამისა, შენ კარგად იცი, რომ მათ ამის მოშორება არ შემიძლია. იცი რამდენი ღირს? ვისაც არ უნდა ვაჩუქო, პირველი, რასაც გააკეთებს, არის იმის გარკვევა, თუ რა კუთხით შეუძლია გაყიდოს იგი. ხუთი კილოგრამი ქუჩაში მილიონ დოლარზე უკეთესია. ეს ძალიან დიდი ცდუნებაა. არა ბატონო, არც ერთი ჩემი ბიჭი! - გადავიფიქრე, - კარგი, - ვუთხარი, - ავიღებ. სტოჩელს უცებ ეჭვი შეეპარა ჩემს მარტივ შეთანხმებაზე. - ერთი წამით, - დაიღრიალა მან, - არც ისე სწრაფად. რატომ არ მითხარი წამოსვლა? დიდ წყალობას გთხოვ. ამით დაგიჭერენ და მომდევნო ოცდაათი წელი გაატარებ მექსიკის ციხეში, არა? როგორც გავიგე, ოცდაათი წუთიც არ არის გასატარებელი ადგილი. მაშ, რატომ გინდა, რომ კისერი აქამდე გამომწიო? "
  
  
  მე მას გავუღიმე და ვუთხარი: „არ აქვს მნიშვნელობა, სტოჩელი. მე აქ ერთადერთი ვარ, ვისაც შეიძლება ვენდო, რომ ეს შენთვის მოშორება და უკანალი არ გამიბინძურებს. არ ვაპირებდი მისთვის მეთქვა რასაც ვგულისხმობდი. რაც უფრო ნაკლებად იცოდა სტოკლიმ ჩემი გეგმების შესახებ, მით უკეთესი. სტოჩელიმ ნელა დაუქნია თავი. "ჰო. მოდი დაფიქრდი, სასაცილოა, არა? თურმე, ჩემი ბიჭებიდან მხოლოდ შენ ხარ, ვისზეც შემიძლია დავეყრდნო."
  
  
  "Ძალიან სასაცილოა."
  
  
  პაკეტი ავიღე და მკლავის ქვეშ ჩავდე, შემდეგ გადავუხვიე წასასვლელად.
  
  
  – გამაგებინე, რა ხდება, – თქვა სტოჩელმა თითქმის მეგობრული ხმით. ჩემთან ერთად კარისკენ წავიდა. "ვნერვიულობ, აქ ვიჯექი და არ ვიცი რა ხდება."
  
  
  ლიფტით ავედი ჩემს ოთახში ისე, რომ არავის შევხვედრივარ. კარი გასაღებით გავაღე და შევედი. და ის გაჩერდა. ჩემს საწოლზე ეყარა ყავისფერი ქაღალდში გახვეული ჩანთა, რომელზეც მიმაგრებული იყო ლურჯი სამრეცხაო სია, იგივე რაც მე მკლავში მეჭირა, რომელიც ახლახანს ავიღე სტოჩელის პენტჰაუსიდან.
  
  
  * * *
  
  
  ათი წუთი დამჭირდა, რომ ყველაფერი გამომესწორებინა, რომ პოლიცია რომ მოვიდეს, არაფერი ეპოვა. ნიმუში იგივე რომ ყოფილიყო, ვიცოდი, რომ პოლიცია მიიღებდა ცნობას, რომ შესაძლოა სტოჩელის პენტჰაუსში ჰეროინის ერთი ნარჩენი იპოვონ, მეორე კი ჩემს ოთახში. ალბათ უკვე სასტუმროსკენ მიემართებოდნენ.
  
  
  ნახევარი საათიც არ გასულა, სადარბაზოში ველოდებოდი კონსუელას, რომ წამიყვანდა. კამერა კისერზე მომიჭირა, მასზე დამაგრებული 250 მმ ტელეობიექტივი. მხარზე დიდი ძროხის კამერის ჩანთა მედო.
  
  
  კონსუელამ დააგვიანა. დავდე ჩანთა მძიმე კამერით და კამერა ჩავრთე
  
  
  სკამის სავარძელი. - ამას თვალი ადევნე ჩემთვის, კარგი, - ვუთხარი ერთ-ერთ მესინჯერს და ათი პესოს კუპიურა გავუწოდე. მაგიდასთან მივედი.
  
  
  კლერკმა ღიმილით შემომხედა.
  
  
  - სენიორ სტეფანს, არა? Შეიძლება დაგეხმაროთ?"
  
  
  – იმედი მაქვს, – ვუთხარი თავაზიანად. "გყავთ რეგისტრირებული სტუმარი დიტრიხი - ჰერბერტ დიტრიხი?"
  
  
  - მომენტიტო, - თქვა კლერკმა და სტუმრის საქმეების კაბინეტს მიუბრუნდა. მან დაასკანერა და შემდეგ მაღლა აიხედა. ”დიახ, ელ სენორი დიტრიხი გუშინ ჩამოვიდა.
  
  
  Გუშინ? თუ დიტრიხი გუშინ ჩამოვიდა, ხოლო სტოჩელი წინა დღით და ის სტოჩელთან ერთად იმავე თვითმფრინავით გაფრინდა, მაშინ სად იყო დიტრიხი ოცდაოთხი საათის განმავლობაში?
  
  
  ცოტახანს დავფიქრდი და შემდეგ ვკითხე: "იცი რომელ ოთახშია?"
  
  
  ”ის არის ცხრა-სამი ნომერი”, - თქვა კლერკმა და კვლავ შეამოწმა საქაღალდე.
  
  
  ”იცით, როგორ გამოიყურება?” Ვიკითხე. ”შესაძლებელია, რომ ეს ჩემთვის აღწერა?”
  
  
  კლერკმა მხრები აიჩეჩა. „Lo siento mucho, სენიორ სტეფანს. Ეს შეუძლებელია! უკაცრავად, მაგრამ მე არ ვიყავი მორიგეობაში, როცა სენიორ დიტრიხი შემოვიდა.
  
  
  ”არა მნიშვნელოვანი,” ვუთხარი მას. "მიუხედავად ამისა, მადლობა." დაკეცილი კუპიურა მივაწოდე.
  
  
  კლერკმა გამიღიმა. „დე ნადა, სენორო. თუ მომავალში შემიძლია დაგეხმაროთ, გთხოვთ შემატყობინოთ“.
  
  
  ფოიეში დავბრუნდი და აღჭურვილობა ავიღე. კამერა კისერზე ჩამოვკიდე, როცა კონსუელა მომიახლოვდა.
  
  
  - ღმერთო ჩემო, - მითხრა მან და გამეცინა, - შენ ნამდვილად ჰგავხარ ტურისტს, მთელი ამ ფოტოგრაფიული აღჭურვილობით მიბმული.
  
  
  მე მას გავუღიმე. "ჩემი ვაჭრობის იარაღები", - ვუთხარი ადვილად. "მე თავისუფალი ფოტოგრაფი ვარ, გახსოვს?"
  
  
  - მოგვიანებით მომიყევი, - თქვა კონსუელამ, მაჯის საათს დახედა და ხელი მომკიდა. "ჩვენ დავაგვიანებთ, თუ ტრაფიკში დავრჩებით."
  
  
  სასტუმროს წინ რიყის გზიდან გამოვდიოდით, როცა პოლიციის მანქანა შემობრუნდა და სადარბაზოს წინ გაჩერდა თავისი სირენის ხმაურით. ოთხი პოლიციელი გადმოხტა და სწრაფად შევიდა სასტუმროში.
  
  
  "როგორ ფიქრობთ, რა სურთ მათ?" - ჰკითხა კონსუელამ და უკანა ხედვის სარკეში ჩაიხედა.
  
  
  — დაწყევლილი ვიქნები, თუ ვიცოდე.
  
  
  კონსუელამ გვერდულად შემომხედა, მაგრამ მეტი არაფერი უთქვამს. მან კონცენტრირება მოახდინა აჩქარებაზე კოსტერა მიგელ ალემანის გასწვრივ, აკაპულკო ჰილტონის გვერდით დიანას წრემდე, სადაც პასეო დელ ფარალონი კვეთს კოსტერას. ის მართავდა გზატკეცილზე 95 და მიემართებოდა ჩრდილოეთით მეხიკოში.
  
  
  გზიდან დაახლოებით ერთი მილის ქვემოთ, კონსუელა გადაუხვია მთისწინეთში მიმავალ ჭუჭყიან გზას. ბოლოს მანქანებით ნახევრად სავსე ხრეშის სადგომზე გავიდა.
  
  
  ”ელ კორტიხო”, - გამოაცხადა მან. "ფერმის სახლი"
  
  
  დავინახე ხის ნაგებობა, შეღებილი კაშკაშა წითლად და თეთრად, რომელიც სინამდვილეში სხვა არაფერი იყო, თუ არა დიდი წრიული პლატფორმა, რომელიც აშენებულია მიწიდან ექვსი ფუტის სიმაღლეზე, ქვიშით დაფარული პატარა რგოლის გარშემო. ადგილზე აღმართული იყო კრამიტიანი სახურავი, რომლის ცენტრი ღია იყო ცისა და კაშკაშა მზისკენ. თავად პლატფორმა სულ რაღაც ათ ფუტზე მეტი სიგანის იყო, საკმარისად ფართო იმისთვის, რომ მოეწყო პატარა მაგიდები ორი სიღრმის პერიმეტრის გარშემო.
  
  
  მაგიდასთან დავსხედით მოაჯირთან, ჭიშკრის მოპირდაპირედ, რომლითაც ხარები უნდა გაევლოთ. ამ პოზიციიდან ჩვენი ხედვა ჩვენს ქვემოთ რგოლზე სრულიად შეუფერხებელი იყო.
  
  
  ჯგუფმა ნელი მელოდიის დაკვრა დაიწყო. ოთხი კაცი გავიდა რინგის ხისტი ქვიშაზე და მუსიკის რიტმით გამოიჩინა თავი. ხალხმა მათ ტაში დაუკრა.
  
  
  ველოდი, რომ ისინი ჩაცმულნი იქნებოდნენ ტრადიციული trajas de luces-ით, მჭიდროდ მორგებული, ბრწყინვალედ მოქარგული „შუქებით კოსტიუმებით“, რომლებსაც ატარებდნენ მატადორები, რომლებსაც მე ვაკვირდებოდი პამპლონას, ბარსელონას, მადრიდის და მეხიკო სიტის ხარების დარბაზებში. სამაგიეროდ, ოთხს ეცვა მოკლე მუქი ქურთუკები, თეთრი პერანგები და ნაცრისფერი შარვალი ეცვა შავი ტერფის ჩექმებში. ისინი რინგის ბოლოში გაჩერდნენ და თაყვანს სცემდნენ.
  
  
  გაფანტული ტაში გაისმა. მატადორები შებრუნდნენ და უკან წავიდნენ, ჩვენს ქვემოთ ბაქნის ქვეშ გაუჩინარდნენ.
  
  
  ჩვენს გვერდით მაგიდა სავსე იყო. ჯგუფში ექვსი ადამიანი იყო. სამი გოგოდან ორი რინგზე ზურგით იჯდა. ერთი ქერა იყო, მეორე კი წითური. მესამე გოგონა იყო პატარა და მუქი ფერის, ელეგანტური ქვის სახით.
  
  
  მაგიდის თავში მაღალმა, ჭაღარა კაცმა დიდი მუცლით დაიწყო ხუმრობა გოგოებთან. მაღალი, გამხდარი მამაკაცი იჯდა წითურ კაცსა და გამხდარ, ბრინჯაოსფერ მექსიკელს შორის.
  
  
  კონსუელასკენ დავიხარე. "ესენი შენი ხალხია?"
  
  
  "Ორი მათგანი." მისი ხმა ჩურჩულზე ძლივს მაღალი იყო. ის რინგს არ შორდებოდა.
  
  
  "რომელი ორი?"
  
  
  — შეგატყობინებთ.
  
  
  ახლა პიკადორი რინგზე შევიდა ცხენით, მარჯვენა მხარეს მძიმე ბალიშებით და მარჯვენა თვალის გვერდით გრძელი ნაპრალით, რათა არ დაენახა ხარი.
  
  
  ხარმა რქები ჩამოუშვა და ცხენს მივარდა. მანკიერი ბიძგით, პიკადორი დაიხარა და თავისი პიკის წერტილი ხარის მარცხენა მხარში ღრმად ჩასვა, წონა გრძელ სახელურზე დაეყრდნო. იგი მტკიცედ ეწინააღმდეგებოდა ხარის ზეწოლას, რქებს შორს აშორებდა ცხენს. ხარი მტანჯველ ტკივილს გადაურჩა და ბეჭის ირგვლივ მიირბინა, მხარზე ჭრილობისგან ნათელ სისხლს ასხამდა, შავ მტვრიან კანზე ზოლიანი წითელი ლენტი.
  
  
  
  რინგზე პირველი ბანდერილერო შემოვიდა. თითოეულ ხელში ეჭირა შუბი გრძელი ლილვით და, სამკუთხედის სახით გაშალა ხელები და მოხრილი სირბილი გააკეთა ხარისკენ. ხარმა თავი დახარა დასამუხტავად. დახრილმა ბანდერილერომ ხარის თითოეულ მხარზე მახვილი შუბები დაუდო. ბასრი რკინა ცხოველის ხისტ კანში ისე ჩაცურდა, თითქოს ქაღალდისგან ყოფილიყო დამზადებული. გვერდით მაგიდაზე მდგარ ხალხს გავხედე. არცერთ მათგანს ყურადღება არ მიუქცევია. ისინი რინგზე უყურებდნენ მოქმედებას. ისევ გამოვიდა მატადორი, რომელსაც პატარა მულეტა მოჰქონდა. მოკლე ნაბიჯებით მიუახლოვდა ხარს და ცდილობდა დაეჩქარებინა იგი. ხარი ძალიან ცუდი იყო. მაგრამ მატადორთან ერთად ეს კიდევ უფრო უარესი იყო. გვერდით მაგიდასთან ქერა რგოლს მოშორდა. "ჰეი, გარეტ, როდის კლავენ ხარს?" - ერთ-ორ წუთში, - უპასუხა დამძიმებულმა. "შენ ვერ დაინახავ, სანამ არ შემობრუნდები." „არ მინდა ამის ნახვა. არ მიყვარს სისხლის ხილვა." ხარი დაიღალა. მატადორი მზად იყო მოკლას. ხარის გვერდები დაღლილობისგან ცახცახებდა, თავი ქვიშისკენ ჰქონდა მოხრილი. მატადორი დაშვებულ თავთან მივიდა, დაიხარა და. ჩაძირა მახვილი თაიგულამდე. თუ ხერხემალი მოჭრილი იქნება, ეს ხარი მყისიერად დაინგრევა მის კისერში, სისხლი მიედინება მხრებზე ორი შუბიდან და ნახატზე გამოსახული ჭრილობიდან სისხლი სქელი, ბლანტი ნაკადით გადმოვიდა ქერა, რომელიც უნებურად მიუბრუნდა რგოლს: ”ეს არის ისეთი დაწყევლილი, სისხლიანი ქვეყანა!” - უთხრა მან. ფოლადი და სისხლდენა აძლიერებს მამრობითი სქესის გრძნობას ხმალი. მატადორი ხარს დაეყრდნო და ჭრის მოძრაობა გააკეთა. დანამ ზურგის ტვინი გაჭრა და ხარი ქვიშაზე დაეცა. გარეტმა თავი გადააქნია და თვალი ჩამიკრა. Ის ადგა. ”მანქანაში რამდენიმე ბოთლი ვისკი მაქვს”, - თქვა მან ხმამაღლა. "წავიდეთ, მივიღოთ ისინი, კარლოს." დავინახე, როგორ მოიარეს არენის პერიმეტრი და გადაკვეთეს ხის ბაქანი, რომელიც ავტოსადგომისკენ მიდიოდა. კონსუელამ ხელი მომკიდა. "თქვენ შეგიძლიათ შეუერთდეთ მათ ახლა." მე მათ გავყევი გარსიდან. გარეტმა გზა გაჩერებული მანქანების გავლით გაიარა, სანამ ლოტის შორეულ ბოლოს არ მიაღწევდა. გაჩერდა რომ შემობრუნებულიყო და დამელოდა. როცა მივუახლოვდი ცივად შემომხედა. მის წინ გავჩერდი. არ ვიცი რას ელოდა ჩემგან, მაგრამ არც სიტყვა დავკარგე და არც დრო. - თავი დაანებე სტოჩელს, - ვუთხარი მკვეთრად და გარეტის მძიმე, მებრძოლ სახეს შევხედე. შემდეგ ჩემი მზერა კარლოსზე გადაიტანა, რომელიც ჩემს მზერას უზომოდ თავაზიანი გამომეტყველებით შეხვდა. კარლოსს ეცვა ღია მწვანე შარვალი, ნედლი აბრეშუმის პერანგი და პატარა ფეხებზე თეთრი თაიგულები. ის ჯიქურს ჰგავდა, მაგრამ მე მასში ვიგრძენი სიმკაცრის ღრმა ბირთვი, რომელსაც გარეტი არ გააჩნდა. გარეტი ბლეფი და პომპეზური იყო. კარლოსი ყველაზე საშიში იყო. კარლოსმა ხელი გამომიწოდა და მკლავზე შემეხო. მისი ხმა ძალიან მშვიდი და თავაზიანი იყო. ”უფროსო, მე ვფიქრობ, რომ აკაპულკოს კლიმატი ძალიან არაჯანსაღი გახდა თქვენთვის.”
  
  
  "Მე არ მეშინია".
  
  
  კარლოსმა მხრები ოდნავ აიჩეჩა. ”ეს ძალიან ცუდია”, - შენიშნა მან. ”პატარა შიშს ზოგჯერ შეუძლია გადაარჩინოს ადამიანის სიცოცხლე.” რისხვას ვმალავდი მათგან. მაგიდების გავლით რინგზე დავბრუნდი კონსუელასთან. მის ხელს შევეხე. „პრობლემები იქნება. შეგიძლიათ მეგობრებთან ერთად ქალაქში დაბრუნება? "რა თქმა უნდა, რატომ?" „მომეცი შენი მანქანის გასაღები. "მე მათ ჩემს სასტუმროში დავტოვებ." კონსუელამ თავი დაუქნია. „აქ მოგიყვანე. უკან წაგიყვან. "Მაშინ, წავიდეთ." ჩავალაგე ჩემი კამერა და დიდი ჩანთა აღჭურვილობა. კონსუელას მიყოლა ერთი ნაბიჯით უკან, მე დავტოვე შიგთავსი. პატარა ხის ხიდზე გადავდიოდით, გვერდით კონსუელა იდგა, უცებ თვალის კუთხით რაღაც მოძრაობა დავიჭირე. სუფთა, ინსტინქტური რეფლექსით, კონსუელა მოვაშორე მოაჯირს და მივვარდი ხის კედლისკენ, რომელიც ქმნიდა გადასასვლელის ერთ მხარეს. კედელს კუთხით ავდექი, შემოვტრიალდი და ერთ მუხლზე დავეცი. კისერს ცეცხლი წაეკიდა, თითქოს ვიღაცამ ცხელ რკინით დაწვა. ვიგრძენი, რომ საყელოში სისხლის ნაკადი ჩამომივარდა. "რა არის?" - წამოიძახა კონსუელამ და შემდეგ მზერა გრძელსახელიან ბანდერილას გადაეყარა, რომელიც ჯერ კიდევ კანკალებდა ჩვენ შორის კედელში, მისი ბასრი ფოლადის წვეტი ღრმად იყო ჩასმული ხეში. გრძელი სახელური ლენტით, რომელიც მომაკვდინებელი მეტრონომივით წინ და უკან ქანაობს.
  
  
  
  
  გამახსენდა, როგორ ადვილად ხვრიტა ეკლიანი ფოლადი ხარის ტყავის ტყავს. ძნელი წარმოსადგენი არ იყო, რომ ყელზე მომხვრიტეს წიაღმა, ასე სწრაფად რომ არ მემოქმედა.
  
  
  ფეხზე წამოვდექი და შარვლის მუხლებზე მტვერი მოვიშორე.
  
  
  - შენი მეგობრები დროს არ კარგავენ, - ვთქვი გაბრაზებულმა. "ახლა წავიდეთ აქედან."
  
  
  * * *
  
  
  დარბაზში ჟან-პოლი მელოდა. მე რომ შევედი ფეხზე წამოხტა. ფოიეში გავედი ლიფტებისკენ, ის კი ჩემს გვერდით წამოვიდა.
  
  
  "კარგად?"
  
  
  ”მათ მითხრეს, რომ ჯოჯოხეთი აკაპულკოდან გამოვიყვანე”.
  
  
  "და?"
  
  
  „ჩემი მოკვლაც სცადეს“.
  
  
  ლიფტში შევედით. ჟან-პოლმა თქვა: ”ვფიქრობ, ცუდ მდგომარეობაში ხარ, ჩემო მეგობარო”.
  
  
  არ ვუპასუხე. ლიფტი ჩემს სართულზე გაჩერდა. წამოვედით და დერეფანში გავედით. ჩემს ოთახში რომ მივედით, გასაღები ამოვიღე.
  
  
  - მოიცადე, - მკაცრად თქვა ჟან-პოლმა. მან მარცხენა ხელი გაუწოდა გასაღებს: „მომეცი“.
  
  
  ქვევით დავიხედე. ჟან-პოლს მარჯვენა ხელში პისტოლეტი ეჭირა. მე არ ვკამათობ იარაღზე ასე მჭიდროდ. გასაღები მივეცი.
  
  
  "ახლა განზე გადადი."
  
  
  წამოვედი. ჟან-პოლმა გასაღები საკეტში ჩადო და ნელა მოატრიალა. მოულოდნელი მოძრაობით გააღო კარი, ერთ მუხლზე დავარდა, იარაღი ხელში ოთახს დაუმიზნა, მზად იყო ნებისმიერს დაარტყა შიგნით.
  
  
  - იქ არავინ არის, - ვუთხარი მას.
  
  
  ჟან-პოლი ფეხზე წამოდგა.
  
  
  „არასდროს არ მერიდება სიფრთხილე“, - თქვა მან. ოთახში შევედით. კარი ზურგს უკან მივხურე, ტერასის ფანჯარასთან მივედი და გარეთ გავიხედე. ჩემს უკან ჟან-პოლი სასმელებს გვიმზადებდა. ჩანთა აღჭურვილობით სკამზე მოვისროლე და კამერა დავდე.
  
  
  ყურის გადაღმა დავინახე მოტორიანი ნავები, რომლებიც წყლის მოთხილამურეებს ბუქსირებდნენ. იახტკლუბში რამდენიმე საავტომობილო ნავი იდგა. თინუსის ნავი, რომელიც წინა დღეს ვნახე, ჯერ კიდევ ნაპირზე იყო მიბმული. დავფიქრდი.
  
  
  ჟან-პოლმა ჰკითხა: „არ გეშინია ზურგი შემაქცია?“
  
  
  "არა"
  
  
  სასმელებს აურიე. „სანამ შენ არ იყავი, ჩვენ რაღაცნაირი აღელვება გვქონდა. სასტუმროს ადგილობრივი პოლიცია ეწვია. სტოჩელის პენტჰაუსის ბინა გაჩხრიკეს“.
  
  
  "Ისე?"
  
  
  ”მათ ასევე გაჩხრიკეს თქვენი ოთახი.” ჟან-პოლმა დაჟინებით შეხედა ჩემს სახეს და ცდილობდა ოდნავი გაკვირვება დაეჭირა. "ეს გაწუხებს?"
  
  
  "მე ამას ველოდი."
  
  
  შემოვბრუნდი და ისევ ფანჯარაში გავიხედე. საწოლზე ყალბი სამრეცხაო ჩანთის დანახვის მომენტიდან ვიცოდი, რომ პოლიცია დამიძახებდა.
  
  
  ალბათ გააფრთხილეს, სტოჩელის ბინაც და ჩემი ოთახიც ნარკოტიკებისთვის გაეჩხრიკა. ვიღაცამ სცადა სტოჩელის მძიმე ჩარჩოს დადება.
  
  
  მაგრამ ეს არ მაწუხებდა.
  
  
  "რატომ გაჩხრიკეს პოლიცია სტოჩელის პენტჰაუსს?" - ჰკითხა ჟან-პოლმა.
  
  
  ”იმიტომ, რომ დღეს მას მიაწოდეს ხუთი კილოგრამი ჰეროინი, შეფუთული, როგორც სამრეცხაო”, - ვთქვი მე.
  
  
  ჟან-პოლმა გაკვირვებით უსტვენდა.
  
  
  ”როგორც ჩანს, ეს ნიშნავს, რომ მან მოიშორა იგი. ეჰ ბიენ? "
  
  
  ”მე მოვიშორე ეს მისთვის.”
  
  
  "ოჰ?" კიდევ ერთი ხანგრძლივი პაუზა. – ამიტომაც გაჩხრიკეს შენი ოთახი?
  
  
  „არა. კიდევ ერთი ამანათი, თითქოს ჩემს ოთახში მოიტანეს, - ვუთხარი მშვიდად, ჯერ კიდევ ჟან-პოლისკენ ზურგით. ”კიდევ ხუთი კილოგრამი ზუსტად იმავე შეფუთვაში.”
  
  
  ჟან-პოლმა დაფიქრებულად შეითვისა ინფორმაცია. შემდეგ მან თქვა: "რადგან პოლიციამ ვერაფერი იპოვა, შეიძლება გკითხო, რა გააკეთე ჰეროინთან?"
  
  
  — თან წავიყვანე.
  
  
  „და თქვენ მოიშორეთ იგი ამ შუადღისას? რა ჭკვიანი ხარ, მონ ამილ.
  
  
  თავი დამიქნია. „არა, ის ჯერ კიდევ ჩემს აღჭურვილობის ჩანთაშია. ათივე კილოგრამი. მთელი დღე თან ვატარებ“.
  
  
  ჟან-პოლი შებრუნდა და აღჭურვილობის მოცულობით ჩანთას დახედა, რომელიც ფანჯარასთან სკამზე დავდე. სიცილი დაიწყო.
  
  
  „იუმორის კარგი გრძნობა გაქვს, ჩემო მეგობარო. იცით, რა მოხდებოდა, თუ პოლიციამ ეს დაგადგინა? "
  
  
  "დიახ. ოცდაათი წლის მძიმე შრომა. ასე მითხრეს".
  
  
  "ეს არ გაწუხებს?"
  
  
  ”არა იმდენად, რამდენადაც სხვა.”
  
  
  ჟან-პოლმა სასმელი მომიტანა. თავისი აიღო და ერთ-ერთ სკამზე ჩამოჯდა.
  
  
  ჭიქა ასწია. "ვოირ სანტე!" მან ყლუპი მოსვა. "რა გაწუხებს?"
  
  
  მე შემოვბრუნდი. ”თქვენ არ ხართ მიშოს ორგანიზაციიდან.”
  
  
  ჟან-პოლმა რომი მოსვა. მის ნაცრისფერ თვალებში გამოწვევა იყო. "Რატომ ფიქრობ ასე?"
  
  
  ”პირველ რიგში, თქვენ ჩემთან ძალიან მეგობრული ხართ. შენ ჩემს მცველს უფრო ჰგავხარ. მეორეც, თქვენ რეალურად არ უბიძგებთ სტოჩელის განადგურებას. ბოლოს და ბოლოს, მთელი დღე იცოდი, რომ ვიღაც ცდილობდა სტოჩელის ჩარჩოში ჩასმას, ისევე როგორც მიშოს ჩარჩა. ამან უნდა დაგამტკიცოს, რომ სტოჩელს არ დაუყენებია მიშო და ამიტომ ცუდ ბიჭს მისდევ. მაგრამ შენ არაფერი გაგიკეთებია ამისთვის“.
  
  
  ჟან-პოლს არაფერი უთქვამს.
  
  
  გადავედი. „არა მხოლოდ ეს, არამედ მთელი დღე სასტუმროში იყავით ჩარჩენილი, მიუხედავად იმისა, რომ ოთხი პოლიციელი რესტორანში ნარკოტიკებს ეძებდა. მარსელის ორგანიზაციიდან რომ ყოფილიყავი, ჯოჯოხეთივით გაიქცევი პირველად, როცა მათ თვალი მოავლო“.
  
  
  "Ისე?"
  
  
  "მაშ ვინ ჯანდაბა ხარ?"
  
  
  "თქვენი აზრით ვინ ვარ?"
  
  
  "Პოლიციის ოფიცერი."
  
  
  "რა გაფიქრებინებს ეს ასე?"
  
  
  „როგორც თქვენ გაიარეთ კარი რამდენიმე წუთის წინ. ეს
  
  
  მკაცრად პოლიციის აღჭურვილობა. ასე გასწავლეს.
  
  
  ”შენ გამჭრიახი ხარ, mon vieux! დიახ, მე პოლიციელი ვარ.
  
  
  "ნარკოტიკი?"
  
  
  ჟან-პოლმა თავი დაუქნია. “L'Office Central Pour la Suppression du Trafic des Stupifiants. ჩვენ ვმუშაობთ თქვენს ნარკოტიკებისა და საშიში ნარკოტიკების ფედერალურ ბიუროსთან, BNDD“.
  
  
  - რაც შეეხება მექსიკის პოლიციას?
  
  
  ”ამ ოპერაციისთვის, დიახ. ფედს. მათ იციან, რომ მე ფარული ვარ."
  
  
  „მართლა გაგზავნა მიშოს ორგანიზაციამ აქ ვინმე, რათა აიძულოს აკაპულკოს ბანდა სტოჩელის ლიკვიდაცია? ან საფარი იყო? »
  
  
  ”ოჰ, მათ გაგზავნეს კაცი, კარგი. ასე გავიგეთ ამის შესახებ. ჩვენ ვთხოვეთ მექსიკის პოლიციას მისი დაკავება, როდესაც ის მეხიკოში თვითმფრინავიდან გადმოვიდა.
  
  
  ”და მან გითხრათ ყველაფერი მათი გეგმების შესახებ Stocelli-თან დაკავშირებით? მეგონა კორსიკელები არ ლაპარაკობდნენ. ისინი უფრო ჩუმად უნდა იყვნენ ვიდრე სიცილიელები.
  
  
  ჟან-პოლმა გამიღიმა. ”მექსიკური პოლიცია არ არის ისეთი თავშეკავებული, როგორც ჩვენ. განსაკუთრებით უცხოელ კრიმინალებთან. მათ სათესლე ჯირკვლებზე ელექტროდები მიამაგრეს და დენი ჩართო. ხუთი წუთის განმავლობაში ყვიროდა, შემდეგ კი გატყდა. ის არასოდეს იქნება იგივე, მაგრამ მან ყველაფერი გვითხრა“.
  
  
  თემა შევცვალე. "საიდან იცი ჩემ შესახებ?"
  
  
  ჟან-პოლმა მხრები აიჩეჩა. - ვიცი, რომ აქსიდან ხარ, - თქვა მან. მე ვიცი, რომ შენ ხარ N3 - ელიტარული მკვლელი ამ ორგანიზაციაში. ამიტომაც მინდა, რომ ითანამშრომლოთ ჩვენთან“.
  
  
  "Ვინ ვართ ჩვენ'? Და როგორ?"
  
  
  „ამერიკელებს სტოჩელი უნდათ. მექსიკის პოლიცია აკაპულკოს ორგანიზაციის ლიკვიდაციას ითხოვს. ჩვენ ფრანგებს გვსურს გაწყვიტოს კავშირი მიშოს ბანდას, სტოჩელის ბანდასა და აკაპულკოს ბანდას შორის“.
  
  
  "ჩემი ბრძანებები მოდის ვაშინგტონიდან," ვუთხარი მას. "მათთან უნდა შევამოწმო."
  
  
  ჟან-პოლმა გამიღიმა. — თქვენ იმას ნიშნავს, რომ ჰოუკის კონსულტაცია მოგიწევთ.
  
  
  Მე არაფერი მითქვამს. ჟან-პოლს არავითარი კავშირი არ ჰქონდა ჰოკის შესახებ ცოდნის შესახებ - ან რომ მე მე-3 ნომერი ვიყავი, ან რომ მკვლელად დამინიშნეს. ძალიან ბევრი იცოდა.
  
  
  - ჰეი, შეგატყობინებთ, - ვუთხარი მე.
  
  
  ჟან-პოლი ფეხზე წამოდგა და ჭიქა დადო. კარისკენ წავიდა და გააღო. გასვლა დაიწყო და კარებში შებრუნდა.
  
  
  ”მინდა თქვენი პასუხი მქონდეს არა უგვიანეს ამ საღამოს”, - თქვა მან. "ჩვენ ვაპირებთ..."
  
  
  ფონოგრაფის ნემსის მსგავსად, რომელიც მოულოდნელად მოწყვეტილია ჩანაწერს, მისი ხმა წყდება შუა წინადადებაში და სიტყვა მთავრდება გაკვირვების არაფორმული ღრიალით. წაბორძიკდა, აკოცა, ნახევარი ნაბიჯით ოთახში შევიდა და კარი ზურგს უკან მიიჯახუნა. მერე ზურგით მიეყრდნო და იატაკს დაეშვა.
  
  
  ოთახს გადავხტი. ჟან-პოლს ქუთუთოები დაეხუჭა. ქაფიანი ჟოლოსფერი ბუშტი უცებ ამოვარდა ფილტვებიდან. პირიდან სისხლმა წამოიწია. სიკვდილის პროტესტის ნიშნად მისი ფეხები იატაკზე ძლიერად აიწია.
  
  
  კარის სახელურს მივადექი, მაგრამ მისი სხეული ქვედა პანელზე ჩამოვარდა და ხელი შემიშალა მის გახსნაში.
  
  
  გარეთ, დერეფანში სქელი ხალიჩა ახშობდა ყველა შესაძლო ნაბიჯს. სახელური გავუშვი და ფრანგის წვრილი სხეულის წინ დავიჩოქე. პულსი ვიგრძენი. ის არ იყო. ნახევრად მივტრიალდი მისკენ და დავინახე ჟან-პოლის ზურგიდან ამოსული ძვლოვანი დანის სახელური უცნაური, ავთვისებიანი ფორმირებით.
  
  
  თავი მეათე
  
  
  მკვლელის დრო იდეალური იყო. კარების გაღება და დახურვა არ გამიგია. დერეფანში არავინ გამოსულა. ჩემი ოთახის გარეთ დერეფანი მშვიდი იყო. დიდხანს ვიდექი ჟან-პოლის სხეულზე, სანამ ხელი გავიწიე და დერეფნის ხალიჩას ავიღე, ცხედარი ოთახში უფრო ღრმად ჩავიტანე და კარს მოვშორდი. კარი ფრთხილად გავაღე და გარეთ გავიხედე. დერეფანი ცარიელი იყო. კარი დავხურე და მოვკეტე, ფრანგის წვრილი სხეულის წინ დავიჩოქე, სისხლიან ხალიჩაზე გავწექი და დიდხანს ვუყურებდი მის სახეს, სულ ბრაზს ვგრძნობდი ჩემს შიგნით, რადგან შეცდომა დავუშვი. .
  
  
  ადრე ელ კორტიხოში უნდა მივმხვდარიყავი, რომ კარლოსმა უკვე ამოქმედდა ყველა ის გეგმა, რომელიც უნდა მომეშორებინა მანამ, სანამ ის და ბრაიან გარეტიც კი შემხვდებოდნენ. უნდა მცოდნოდა, რომ ის არასოდეს მიშვებდა ცოცხალი აკაპულკოდან, სანამ ვიცოდი, რას გავუკეთებდი მის ორგანიზაციას. ვიფიქრე, რომ ხვალ დილამდე მეტი დრო მექნებოდა, მაგრამ ამ ვარაუდში ვცდებოდი. დრო გავიდა და ახლა ჟან-პოლი ამის გამო მოკვდა. ისიც ვიცოდი, რომ ვერასდროს შევძლებდი მექსიკის პოლიციას, განსაკუთრებით ლეიტენანტ ფუენტესს, დაეჯერებინა, რომ მე არ მიმიღია მონაწილეობა ჟან-პოლის სიკვდილში.
  
  
  ჩემი მოქმედების დრო იყო. ჟან-პოლის ღია, გაშტერებულ თვალებს შევხედე და ქუთუთოების დასახურავად ხელი გავწიე. მისი პიჯაკის ღილები გავიხადე. Smith & Wesson Airweight Model 42 .38 კალიბრის კაკლის სახელურიანი რევოლვერი იყო მოთავსებული მისი შარვლის წელის ზოლში მოკლე ბუდეში. პისტოლეტი საკუთარ თეძოს ჯიბეში გადავიტანე. საათს დავხედე - ტანის მოშორების მცდელობა ძალიან ადრე იყო საღამო. მიუხედავად იმისა, რომ სასტუმროში ბევრი სტუმარი არ იყო, ძალიან ბევრი იქნებოდა ვივარაუდოთ, რომ დერეფნები ახლა ცარიელი იყო.
  
  
  მისი ცხედარი თხელ ხალიჩაში ფრთხილად მოვახვიე. ტერფამდე კი არა, სახე დაფარული ჰქონდა.
  
  
  ქსოვილის ზოლებით, რომელიც ბალიშის კარადიდან დავხიე, ხალიჩა მკერდზე და მუხლებზე მივადე.
  
  
  ოთახში სამალავს ვეძებდი. ტანსაცმლის კარადა ზედმეტად სახიფათო იყო, ამიტომ გადავწყვიტე ხალიჩით დაფარული კორპუსი ორმაგი საწოლის ქვეშ დამეყენებინა, გადასაფარებელი გვერდით ჩამოვართვი ისე, რომ მისი კიდე თითქმის იატაკზე დაეყრდნო.
  
  
  როდესაც ჟან-პოლი ერთი წუთით გზას არ აშორებდა, ყურადღება გავამახვილე მომხდარის მტკიცებულებების გასუფთავებაზე. დარბაზში შუქი ავანთე, კედლები სისხლის ნასვრეტზე შევამოწმე. რამდენიმე ვიპოვე. კარის ქვედა პანელი არეულია. აბაზანაში პირსახოცი ცივ წყალში დავასველე, დარბაზში დავბრუნდი და კარი და კედლები გავრეცხე.
  
  
  ხალიჩა იკავებდა სისხლს იატაკზე.
  
  
  ამის შემდეგ პირსახოცი, როგორც შემეძლო, გავრეცხე, დავტკეპნე და ნიჟარის ქვეშ იატაკზე დავაგდე. სისხლიანი ტანსაცმელი გავიხადე და შხაპი მივიღე.
  
  
  კიდევ ორი პირსახოცი გამოვიყენე, გავიმშრალე, შემოვახვიე და სხვა პირსახოცთან ერთად ნიჟარის ქვეშ მოვისროლე. დაე, მოახლე იფიქროს, რომ მე სლობი ვარ. ყოველ შემთხვევაში, ეს ხელს შეუშლიდა მას, რომ კარგად დაეთვალიერებინა პირველი პირსახოცი.
  
  
  მას შემდეგ რაც გავიპარსე, სუფთა სპორტული პერანგი, შარვალი და მადრასის ქურთუკი გადავიცვი.
  
  
  ვაპირებდი ჰიუგოს ჩაცმას და ვილჰელმინას, ჩემი 9მმ ლუგერის ჩაცმას, მაგრამ ნებისმიერი ზომის 9მმ პისტოლეტი იძლევა საკმაოდ დიდ ამობურცულობას. მსუბუქი ტანსაცმლის ქვეშ მისი დანახვა ძალიან ადვილია, ამიტომ პისტოლეტი და დანა დავტოვე ჩემი ატაშეს ყუთის ძირში.
  
  
  სამაგიეროდ, მსუბუქ ჟან-პოლ .38 რევოლვერზე დავჯექი.
  
  
  ჩვეულებრივ, ქურთუკს არ ვიცვამდი. მაისის საღამოები აკაპულკოში ძალიან თბილია იმისთვის, რომ ქურთუკი ზედმეტი იყოს, მაგრამ მე მქონდა ჟან-პოლის რევოლვერი და მიუხედავად იმისა, რომ პატარა იყო, მაინც ზედმეტად შესამჩნევი იყო, თუ რამე არ მეცვა მის დასაფარად.
  
  
  ჩაცმის დასრულების შემდეგ სააბაზანოში დავბრუნდი. საპარსი ნაკრებიდან ავიღე საძილე აბები ნემბუტალის ბოთლი. ბოთლში ათი-თორმეტი კაფსულა იყო. ხანდახან როცა ვერ ვიძინებ, ერთ-ერთ მათგანს ვიღებ. ახლა მათ სხვა გამოყენება მქონდა. ჯიბეში ჩავიდე პატარა პლასტმასის კონტეინერი, ნახევარი დიუმიანი ლენტით, რომელიც მქონდა პირველადი სამედიცინო დახმარების ნაკრებიდან.
  
  
  საძინებელში დავბრუნდი, კამერა ავიღე და კამერის მოცულობითი ჩანთა მხარზე ჩამოვდე.
  
  
  კარიდან გამოსვლის შემდეგ, გარე კარის სახელურზე დავკიდე ნიშანი DO NOT STURB. ოთახის გასაღები ჯიბეში ჩავიდე. ბევრი სასტუმროს მსგავსად, მატამოროსებმა გასაღებს მძიმე ბრინჯაოს დაფა მიამაგრეს, რათა სტუმრებს არ სურდეთ მისი თან წაღება და გასაღები დახლზე დაეტოვებინათ. არ მიყვარს ამის გაკეთება. მინდა შევძლო ჩემს ოთახში შესვლა და გამოსვლა ყურადღების მიქცევის გარეშე, ყოველ ჯერზე ჩემს მაგიდასთან გაჩერება. გასაღები და სახელწოდება ჩემი შარვლის უკანა ჯიბეში მძიმედ ედო.
  
  
  სადარბაზოში ჩასვლისას არავინ დავინახე არც დერეფანში და არც ლიფტში. წინა მაგიდასთან გავჩერდი, რომ მეკითხა, იყო თუ არა ფოსტა ჩემთვის. არაფერს ველოდი, მაგრამ როცა კლერკი მის უკან დახლებს მიუბრუნდა, შევძელი Suite 903-ის ჭრილის შემოწმება. ორივე გასაღები უჯრაში იყო. როგორც ჩანს, დიტრიხი მაინც არ მოსულა.
  
  
  კლერკი უკან დაბრუნდა, სევდიანად გაიღიმა. ”არა, სენო, შენთვის არაფერია.” ეს არ იყო იგივე კლერკი, რომელსაც ადრე ვესაუბრე,
  
  
  – იცნობთ სენიორ დიტრიხს?
  
  
  "სენორ დიტრიხ?"
  
  
  "სუიტა ცხრა სამი", - ვთხოვე მას.
  
  
  „ოჰ! Რა თქმა უნდა. ის ძალიან კარგი ჯენტლმენია, რომელიც გუშინ ჩამოვიდა. მე თვითონ დავრეგისტრირდი“.
  
  
  "ახლა აქ არ არის, არა?"
  
  
  კლერკმა თავი დაუქნია. „არა. ნახევარი საათის წინ წასვლისას ვნახე.
  
  
  „დარწმუნებული ხარ, რომ სამოცი წლის კაცი - ეს იყო ყველაფერი, რაც ვიცოდი დიტრიხის გარეგნობის შესახებ.
  
  
  „რა თქმა უნდა, ვიცი, როგორ გამოიყურება! საკმაოდ მაღალი. Ძალიან გამხდარი. ძალიან გამორჩეული. ვერცხლისფერი თმა. Ცისფერი თვალები. ოდნავ კოჭლობით დადის, თუმცა ხელჯოხი არ აქვს. მისი ქალიშვილი ძალიან ლამაზია."
  
  
  "Მისი ქალიშვილი?"
  
  
  "დიახ, სენორო, შენ არ შეგიძლია დაივიწყო ისეთ ლამაზ გოგოს, როგორიც ქერა თმაა!" მაგრამ, სენორო, ჩვენ არ ვსვამთ ასეთ კითხვებს.
  
  
  - კარგი, ეს დიტრიხია. კუპიურა კლერკს გადავეცი. "მე მას მოგვიანებით დავუკავშირდები."
  
  
  - შეიძლება მას მესიჯი დავტოვო, სენორო?
  
  
  „არა, არ ვიცი, როდის შევძლებ მის ნახვას. Მადლობა ინფორმაციისთვის."
  
  
  "დე ნადა."
  
  
  * * *
  
  
  მე ვიქირავე სედანი ჰერცის ოფისიდან და წავედი სანბორნში, სადაც ვიყიდე აკაპულკოს დეტალური ქუჩის რუკა. კაფეტერიაში ჯიხურში ვიჯექი, ყავა შევუკვეთე და ჩემს წინ მაგიდაზე რუკა დავდე. ვცდილობდი მეპოვა გზა ბიკფორდის ვილაში, სადაც წუხელ კონსუელამ წამიყვანა. რუკაზე არ იყო ნაჩვენები ყველა პატარა გვერდითი ქუჩა, ამიტომ არ ვიყავი დარწმუნებული, რომ სწორი ქუჩა ავირჩიე. გამახსენდა, რომ ეს იყო მოკლე ჩიხი და მასზე სულ რამდენიმე სახლი იყო. ყველა სახლი გადაჰყურებს ყურეს.
  
  
  
  
  
  დარწმუნებული ვიყავი, ქუჩას რომ ვიპოვიდი, ამოვიცნობდი. ბიკფორდის სახლი ბოლო იყო ჩიხშის ბოლოს, სხვებისგან იზოლირებული.
  
  
  გონებრივად გავდიოდი ყველა შესაძლებლობას, სანამ სამამდე არ შევამცირე. ორი ფინჯანი ყავა და ნახევარი ათეული სიგარეტი დამჭირდა, სანამ ბარათი დავკეცე და წავედი.
  
  
  ქუჩის ბოლო არ იყო ჩიხი, როგორც რუკაზე იყო ნაჩვენები. გაფართოვდა სხვა ზოლის შესაერთებლად, შემოვბრუნდი და მეორე ვცადე. ეს იყო ჩიხი ქუჩა, მაგრამ მასზე ძალიან ბევრი სახლი იყო, რაც შეიძლება მჭიდროდ დაჭერილი.
  
  
  ისევ ვცადე. ეს ასევე არასწორი იყო, ამიტომ მანქანით დავბრუნდი გზატკეცილზე და გადავედი გზიდან. უკვე თითქმის ათი ოცდაათი იყო. შუქი ავანთე და რუკა ისევ გავშალე, ვცდილობ გამეგო სად შევცდი. ბოლოს ვიპოვე. არასწორ გზაჯვარედინზე შევუხვიე. შუქი ჩავაქრე, რუკა გავაბრტყელე და გზას გავუდექი.
  
  
  ამჯერად ქუჩა მეორე ცდაზე ვიპოვე. მის სიგრძეზე ოთხი ფართოდ გამოყოფილი სახლი იყო. ბიკფორდის სახლი ბოლო იყო ყურეში; ტალახის აგურის მაღალი კედელი რკინის ჭიშკრის გისოსებით ქუჩაში გაიხსნა. მე არ მივუახლოვდი მას. მანქანა თვალთახედვის მიღმა დავტოვე კუთხეში და ჭუჭყიანი გზა გავუყევი ჭიშკარს, რომელიც ჯაჭვითა და ბოქლომით იყო დამაგრებული. ზარის ღილაკს დავაჭირე და დაველოდე. სიბნელეში მესმოდა მწერების ჭიკჭიკი და პალმის ფოთლების შრიალი, რომელიც ერთმანეთს ეფერებოდა ნაზი, ნესტიანი ზღვის ნიავიდან.
  
  
  რამდენიმე წუთი გავიდა მანამ, სანამ კარიბჭის მცველი, მოხუცი ნაცრისფერი თმიანი ნახევრად ჯიშიანი ულვაშებით, გამოჩნდა, პერანგს ჩაწყობილი შარვალში, როცა გზას გაუყვა.
  
  
  ფიქრისთვის დრო არ მივეცი.
  
  
  მე ესპანურად გადავჭერი. - "იჩქარე, ვიეჯო!" "სენიორ ბიკფორდი მელოდება!"
  
  
  მოხუცი ჭიშკარიდან ფეხით გაჩერდა და ჩაფიქრებული წარბებით მიყურებდა.
  
  
  "არაფერი არ ვიცი..."
  
  
  "გააღე კარი!"
  
  
  მოხუცმა ჯიბიდან ფანარი ამოიღო. ჩემი სახისკენ მოაბრუნა.
  
  
  „ჩემს თვალში არა, ბებერო სულელო! მიმართე შუქი ჩემი ხელისკენ."
  
  
  მოხუცმა მორჩილად ანიშნა ფანარი ქვემოთ. მან დაინახა ლურჯი ფოლადი Smith & Wesson-დან.38. პისტოლეტს თვალი არ მოუშორებია, კარიბჭის მცველმა გაცვეთილი შარვლის ჯიბიდან გასაღების სქელი თაიგული ამოიღო. თითები აუკანკალდა, როცა გასაღები აირჩია და ჩადო. საკეტი გაიხსნა. მარცხენა ხელით მივიწიე და ჯაჭვი გავხსენი. ჭიშკარი გავაღე, თოფი ჯერ კიდევ მოხუცს მივუთითე და შიგნით შევედი.
  
  
  "დახურეთ ჭიშკარი, მაგრამ არ ჩაკეტოთ."
  
  
  ის მოიქცა, როგორც ვუთხარი.
  
  
  "კიდევ ვინ არის აქ?" პისტოლეტით ვანიშნე, რომ ბილიკიდან გადავსულიყავი.
  
  
  ”მხოლოდ სენიორი და სენორა,” უპასუხა ნერვიულად.
  
  
  "Შენი ცოლი?"
  
  
  „მი მუჯერ ეს მუერტა. ის მკვდარია, მხოლოდ მე დავრჩი.
  
  
  — სხვა მსახურები?
  
  
  "მოდიან, აქ არ სძინავთ, დილამდე არ დაბრუნდებიან".
  
  
  "სენიორ ბიკფორდი უკვე წავიდა დასაძინებლად?"
  
  
  მოხუცმა თავი დაუქნია. ”მე ასე არ ვფიქრობ; ქვემოთ ჯერ კიდევ ანთებულია შუქი.
  
  
  წყლიანი, შეშინებული თვალებით შემომხედა. „გთხოვთ, ბატონო, მე მოხუცი ვარ. არანაირი უბედურება არ მინდა.
  
  
  ”დღეს აქ შეიძლება ბევრი უბედურება იყოს,” ვუთხარი მე და მას ვუყურებდი.
  
  
  ”მე შემიძლია ძალიან შორს ვიყო ძალიან მოკლე დროში,” შეევედრა მოხუცმა. ”განსაკუთრებით, თუ პოლიცია შეიძლება მოვიდეს.”
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. საფულეში ხელი ჩავდე და ოთხასი პესო ამოვიღე - დაახლოებით ოცდათორმეტი დოლარი.
  
  
  ”იმისთვის, რომ გაგიადვილოთ მოგზაურობა. თქვენი უხერხულობისთვის. „ბანკნოტები მეკარის ხელში ჩავდე.
  
  
  მოხუცმა ქვემოდან დაიხედა და კუპიურები ჯიბეში ჩაიდო: "ახლა შემიძლია წავიდე?"
  
  
  თავი დავუქნიე. კაცმა ხელის სიგანით გააღო ჭიშკარი და გაცურდა. მაშინვე გაირბინა ჭუჭყიან გზაზე, ჩექმები ქუსლებზე დაარტყა და ხრეშზე რბილ ხმებს გამოსცემდა. კუთხეს მოუხვია და რამდენიმე წამში მხედველობიდან მოშორდა.
  
  
  ჭიშკარი გავაღე და მოვლილი მოედნის სიბნელეში სახლისკენ გავემართე.
  
  
  სამზარეულოდან სასადილო ოთახისკენ მიმავალი კარიდან ბიკფორდსა და მის მეუღლეს ვუყურებდი. ორივენი ისხდნენ მისაღების იმ ნაწილში, რომელსაც სასადილო ოთახის გადაღმა ვხედავდი.
  
  
  ბიკფორდმა დადო ჟურნალი, რომელიც ხელში ეჭირა და სქელი ჩარჩოებით კითხვის სათვალე მოიხსნა.
  
  
  "გინდა დალევა ძილის წინ?" - ჰკითხა დორისს.
  
  
  დორისი დივანზე იჯდა და დიდი კონცენტრაციით ეფერებოდა ფეხის ფრჩხილებს. მაღლა აწევის გარეშე, მან თქვა: „აიღე“.
  
  
  სასადილო ოთახში შევედი და მისაღებიდან გამოყოფილ თაღთან გავჩერდი. ”მე გირჩევთ დატოვოთ ეს მოგვიანებით”, - ვუთხარი მე.
  
  
  ბიკფორდმა გაკვირვებულმა შეხედა. დორისმა ფრჩხილის ლაქის ბოთლი თეთრ დივანზე დააგდო. "ოჰ ჩიხი!" იყო ყველაფერი, რაც მან თქვა.
  
  
  მისაღებში გავედი და ბიკფორდს საშუალება მივეცი იარაღი ხელში მენახა.
  
  
  მან მოითხოვა. - "რა ჯანდაბაა ეს ყველაფერი?"
  
  
  "თქვენს მეგობრებს არ სურთ, რომ ყველაფერი მარტივი იყოს."
  
  
  ტუჩები მოილოკა, ნერვიულად უყურებდა იარაღს. "რატომ მე? მე გავაკეთე ის, რაც მთხოვე."
  
  
  
  „როგორც ერთხელ თქვი, შენ მხოლოდ ის ბიჭი ხარ შუაში. ვფიქრობ, ეს ნიშნავს, რომ თქვენ ამას ორივე მხრიდან იღებთ. ”
  
  
  "Რა გინდა?"
  
  
  -ცოტა, მე და შენ ერთად ვაპირებთ სასეირნოდ წასვლას.
  
  
  "ჰეი, მოიცადე ერთი წამი!" - დაიყვირა დორისმა.
  
  
  ”ის არ დაშავდება, თუ ის გააკეთებს იმას, რასაც მე ვეუბნები”, - დავარწმუნე იგი.
  
  
  "რაც მის შესახებ?" ბიკფორდი კვლავ ნერვიულობდა იარაღზე.
  
  
  "ის რჩება." ჯიბიდან ბოთლი ამოვიღე და ორი კაფსულა გისოსის ზედა ნაწილზე გადავიტანე.
  
  
  „ქალბატონო ბიკფორდ, მადლობელი ვიქნები, თუ ამ აბებს მიიღებთ...
  
  
  "არა!" - აფეთქდა ბიკფორდი და ფეხზე წამოდგა. - თავი დაანებე!
  
  
  ”ეს არის ის, რასაც მე ვაკეთებ. მე არ ვარ საკმარისად სულელი, რომ მას შევკრავ. მისი განთავისუფლების ძალიან დიდი შანსია. და მე მირჩევნია არ დაარტყა მას თავზე.
  
  
  მან ჰკითხა: "რა არის ეს?"
  
  
  "საძილე აბები. ისინი არ დააზარალებს მას."
  
  
  დორისი დივნიდან წამოდგა და ბარისკენ წავიდა. შევამჩნიე, რომ მას საერთოდ არ ეშინოდა. მან კი სწრაფად გამიღიმა, რაც ბიკფორდმა არ დაინახა. აიღო აბები და დაასხა ჭიქა წყალი.
  
  
  "დარწმუნებული ხარ, რომ ისინი არ დამიშავებენ?" მის ხმაში გართობა იგრძნობოდა და მისი სქელი მწვანე თვალები თამამად მიყურებდნენ. აბები პირში ჩაიდო და ჩამოიბანა, მერე ჩემთან მოვიდა. "სულ მე ვაპირებ, რომ დავიძინო?"
  
  
  – დაჯექით, ქალბატონო ბიკფორდ.
  
  
  - დორის, - ჩაიჩურჩულა მან, ჯერ კიდევ თამამად მიყურებდა ჩემს სახეს, პატარა ღიმილი მის ტუჩებზე.
  
  
  "დაბრუნდი დივანზე." დორისი ნელა მომიბრუნდა და დივანზე დაბრუნდა, განზრახ აკანკალებდა თეძოებს. ბიკფორდი მასთან მივიდა და გვერდით მიუჯდა. ფრთხილად მოკიდა ხელი, მაგრამ ის მოშორდა.
  
  
  „ღვთის გულისთვის, ჯონი. კარგად ვარ, დამშვიდდი, კარგი? თუ მას უნდოდა ჩემი დაშავება, შენ ვერ შეაჩერებდი“. ჩემსკენ შემობრუნდა. "რამდენი დრო სჭირდება?"
  
  
  - ათი-ოცი წუთი, - ვთქვი მე. „შეიძლება უბრალოდ გაჭიმო და დაისვენო. Დაგელოდებით.
  
  
  * * *
  
  
  თხუთმეტი წუთიც არ გასულა, დორისმა თვალები დახუჭა. ძილის მსუბუქ რიტმში მკერდი აწია და დაეცა. კიდევ ხუთი წუთი დაველოდე და ბიკფორდს ხელი ვანიშნე მისგან მოშორებით.
  
  
  "წადი."
  
  
  ბიკფორდი ფეხზე წამოდგა. "სად?"
  
  
  ”ჩვენ ვაპირებთ ტუნას ნავს ვესტუმროთ”, - ვთქვი მე. – ნაპირზე მიბმული...“
  
  
  "Რა ჯანდაბაზე ლაპარაკობ?"
  
  
  ”... და შემდეგ გემზე,” გავაგრძელე მე, თითქოს ბიკფორდს სიტყვა არ უთქვამს, ”თქვენ უნდა შეხვდეთ კაპიტანს და მისცეთ პაკეტი. უთხარით, რომ მას ჩვეული წესით აიყვანენ სან დიეგოში.
  
  
  "Გიჟი ხარ!" - აფეთქდა ბიკფორდი. – ორივეს მოკვლას ცდილობ?
  
  
  - ჯერ არ მომკვდარხარ, - ვუთხარი მე და იარაღი მკერდზე ავწიე.
  
  
  ის იქ იდგა, ძრწოდა, დაბერდა, დამარცხება წლებზე უფროსს ხდიდა. „მაგრამ მომკლავენ, როცა გაიგებენ. შენ ეს იცი, არა? "მან შემომხედა. "საიდან იცოდი ტუნას ნავის შესახებ?" - ჰკითხა სულელურად.
  
  
  „წუხელ გითხარით, რომ მე მაქვს იმ გემების სია, რომლებსაც თქვენი ხალხი იყენებდა ჰეროინის შტატებში კონტრაბანდისთვის. ტუნას ნავი არის მერი ჯეინი სან დიეგოდან. რამდენიმე დღეა ტრიალებს, შემდეგ ამანათს ელოდება“.
  
  
  - შეგიძლიათ გამოიცნოთ, - ყოყმანით თქვა ბიკფორდმა, მაგრამ მე მის სახეზე ციმციმი დავიჭირე და ეს იყო მთელი დადასტურება, რაც მჭირდებოდა.
  
  
  - უკვე არა, - ვთქვი მე. „წავიდეთ, მივიღოთ პაკეტი, რომელსაც ისინი ელოდებათ“.
  
  
  * * *
  
  
  ამანათის მიტანა ტუნას ნავში არ იყო პრობლემა. ბიკფორდის მანქანით მივიყვანეთ სანაპიროზე, ბიკფორდი მართავდა და მე მის გვერდით, .38 ხელში.
  
  
  ერთხელ ნავზე ბიკფორდი პირდაპირ კაპიტნის სალონისკენ გაემართა. სამივემ პატარა ოთახი გავავსეთ. ბიკფორდმა ეს ამბავი უამბო. კაპიტანს სხვა კითხვები არ დაუსვა გარდა იმისა, რომ საეჭვოდ შემომხედა, როცა პაკეტები მივაწოდე.
  
  
  "ის კარგადაა", - დამარწმუნა ბიკფორდმა. „ეს მისი შენაძენია. მას უბრალოდ სურს დარწმუნდეს, რომ ჩვენ მივაწოდებთ. ”
  
  
  ”ჩვენ არასდროს გვქონია პრობლემა”, - დაიჩივლა კაპიტანმა და ამანათი აიღო ჩემგან. შეხედა და ხელებში მოიქცია. "სამრეცხაო? ეს ჩემთვის ახალია.
  
  
  "რამდენ ხანში შეგიძლია გზაზე გახვიდე?"
  
  
  "ნახევარი საათი - შეიძლება ნაკლები."
  
  
  "მაშინ ჯობია წახვიდე."
  
  
  კაპიტანმა კითხვით შეხედა ბიკფორდს. "მოაკეთე როგორც ის ამბობს", - უთხრა მას ბიკფორდმა.
  
  
  "რას იტყვით იმ პაკეტზე, რომელსაც ველოდი?"
  
  
  ბიკფორდი მხრები აიჩეჩა. „გადაიდო. ვერ მოგცემთ უფლებას დიდხანს დარჩეთ აქ.
  
  
  - კარგი, - თქვა კაპიტანმა. "რაც მალე თქვენ ორივე გაასუფთავებთ ჩემს გემბანს, მით უფრო მალე შევძლებ დაწყებას."
  
  
  მე და ბიკფორდმა გამოვედით სალონიდან და ნელ-ნელა ავიღეთ გზა სიბნელეში დაბინძურებული გემბანის გასწვრივ. იქვე გავჩერდი ტილოებით დაფარულ სამაშველო ნავთან და სწრაფად, მისკენ ზურგი ვაქციე, რომ ვერ დაენახა რას ვაკეთებდი, მძიმე ტილოს ქვეშ მეორე პაკეტი ჩავყარე სამაშველო ნავში.
  
  
  როგორც კი ბორცვზე გადავედით, ძრავების ჩართვა გავიგეთ. გემბანზე აქტიურობის აურზაური იყო.
  
  
  ჩვენ ფეხით მივედით იქ, სადაც ბიკფორდმა თავისი მანქანა კოსტერაზე გააჩერა.
  
  
  "Ახლა რა?" - მკითხა ბიკფორდმა, როცა შევედით.
  
  
  - ვფიქრობ, ბრაიან გარეტის სანახავად უნდა წავიდეთ, - ვუთხარი მე. ბიკფორდმა თქვა პროტესტი, მაგრამ გადაიფიქრა.
  
  
  
  მოკლე ცისფერი ფოლადის რევოლვერი მისგან სულ რამდენიმე სანტიმეტრის მოშორებით მეჭირა. მან მანქანა აღმოსავლეთისკენ წაიყვანა კოსტერა მიგელ ალემანზე, დატოვა ქალაქი კონცხის თავზე. ბოლოს მეორე გზაზე გადაუხვია და რამდენიმე წუთის შემდეგ გაჩერდა.
  
  
  -გარეტის სახლი იქვეა. გინდა პირდაპირ მანქანით ჩავიდე? "
  
  
  სახლი თავისთავად გამოირჩეოდა, კლდის კიდეზე მდებარე ქედის ქვემოთ, რომელიც ორას ფუტს ეშვებოდა მის ქვემოთ ზღვამდე. სახლის წინა ჭიშკრისკენ მიმავალი გზიდან დაახლოებით ასი მეტრი ვიყავით.
  
  
  "არა, აქ გაჩერდი."
  
  
  ბიკფორდმა მანქანა გზის პირას მიაბრუნა. გააჩერა და გამორთო ანთება და ფარები. უცებ სიბნელემ შემოგვიცვა და იმ მომენტში პისტოლეტის კონდახით დავარტყი პისტოლეტის კონდახით ბიკფორდს და ყურის უკან დავარტყი. საჭეზე ჩამოვარდა. იარაღი პიჯაკის მარჯვენა ჯიბეში ჩავიდე და მეორე ჯიბიდან ლენტი ამოვიღე. ბიკფორდს ხელები ზურგს უკან მოვხვიე, მაჯაზე ქირურგიული ლენტით ათიოდე შემობრუნება მივაკრა. პირში ცხვირსახოცი ჩავუშვი, ერთი ლოყიდან მეორეზე წებოს ზოლი დავდე, რომ ღრიალი თავის ადგილზე დაეჭირა.
  
  
  სედანის შემოვლისას ორივე მარცხენა კარი გავაღე. ბიკფორდი მძიმე იყო. წლებმა ის მძიმე წონამდე მიიყვანა. მე მომიწია ბრძოლა, რომ მისი ინერტული სხეული სედანის უკანა მხარეს გადამეტანა. დავიხარე და ტერფები და მუხლები შევიფარე. როცა დავამთავრე, ლენტი არ მქონდა, მაგრამ ის საიმედოდ იყო მიბმული. არ მომიწევს ფიქრი მის გათავისუფლებაზე.
  
  
  ათი წუთის შემდეგ სიბნელეში ჩუმად მივდიოდი გზის პირას, სანამ არ მივედი მაღალ კედელთან, რომელიც გარეტის ვილას აკრავდა. კედელი იწყებოდა ჩემს მარჯვნივ მკვეთრი კლდედან, ჭრიდა მინდორს, შემდეგ ქმნიდა ნახევრად წრეს უკიდეგანო სახლის გარშემო შორეულ მხარეს მდებარე კლდის კიდემდე.
  
  
  კედლის უკან შუქი იყო. მესმოდა ხმები, რომლებიც ერთმანეთს ეძახდნენ. კედელს რომ მივუახლოვდი, წყლის შხეფის ხმა გავიგე. ერთ-ერთი გოგონას ხმა ვიცანი, როგორც ქერა ხმა, რომელიც იმავე დღეს ვნახე ელ კორტიხოში.
  
  
  კედლის ძირის გასწვრივ ვიპარე, სანამ არ მივაღწიე გზას, რომელიც გზისკენ მიდიოდა. კარიბჭის წინა მხარე განათებული იყო ორი პროჟექტორით, რომლებიც მაღლა ეკიდა მთავარ საყრდენებზე. სახლთან ასე ახლოს გზას ვერ გადავკვეთდი ისე, რომ არ შემემჩნია, ამიტომ ისევ გზას გავუყევი და გადავკვეთე იქ, სადაც ბიკფორდი და მანქანა დავტოვე. ოცი წუთი დამჭირდა სახლის მეორე მხარეს კლდის კიდიდან გზის სავალი ნაწილის ბოლომდე შესასწავლად, შემდეგ კი უკან დავიხიე და ისევ გზის პირას დავბრუნდი.
  
  
  გზის გადაკვეთას ვაპირებდი, ფეხის კუნთები უკვე დამეჭიმა ნაბიჯის გადასადგმელად, როცა საფრთხის ღრმა გრძნობამ შემაჩერა.
  
  
  ღამის ხმები არ შეცვლილა. კლდის ქვეშ მესმოდა ტალღები, რომლებიც ნელა, არარეგულარული რიტმით ეჯახებოდნენ ლოდებს ვიწრო ქვიშიან სანაპიროზე. დასავლეთიდან ზღვის ნიავი პალმის ფოთლებს აფრქვევდა, თითქოს მშრალ ხელებს ეფერებოდა. ღამის მწერები ღრიალებდნენ და ჭიკჭიკებდნენ, ჩემს ირგვლივ სიბნელეში ჭიკჭიკებდნენ, მაგრამ თითქოს თავდაპირველი განგაში ატეხა ჩემს გონებაში.
  
  
  დიდი ხნის წინ ვისწავლე ჩემი ინსტინქტების სრული ნდობა. მანამდეც კი, სანამ ხმის პირველი სუსტი ჩურჩული ყურამდე მოაღწია, გვერდით გავვარდი და ჩემს უხილავ მეტოქეს ავუარე.
  
  
  თითქმის უვნებელი ვიყავი. ხერხემალზე მიტანილი დარტყმა წინამხრის არეში მომხვდა, როცა მოვტრიალდი, დანის პირი მარჯვენა მკლავში შევიდა იდაყვის ქვემოთ, მაჯაში გამხვრიტა, რის გამოც პისტოლეტი ჩავვარდი ხელში . იმავე მომენტში მძიმე, დაკუნთული სხეული დამეჯახა და წონასწორობა გამომიყვანა.
  
  
  პირქვე დავეცი, ძლივს ავიცილე საპასუხო დარტყმა, როცა დანა შემოიჭრა ჰაერში, სადაც სულ რაღაც წამის წინ ვიყავი. დაუფიქრებლად, მხოლოდ რეფლექსურად მოქმედებით, სწრაფად გავვარდი გზის შორეულ კიდეზე.
  
  
  ავხედე და დავინახე ჩემი თავდამსხმელის კვადრატული ფიგურა, რომელიც იდგა მებრძოლის პოზაში ფართოდ გაშლილი ფეხებით. მთვარის შუქი საპარსივით ირეკლავდა ფოლადის დაფქულ პირს, რომელიც გაწვდილი ხელით ეჭირა და ხელს წინ და უკან მოძრაობდა. მე გავიგონე აზარტული სუნთქვა, როცა მამაკაცი ჩემსკენ მიიწევდა და ნაბიჯ-ნაბიჯ ირხეოდა.
  
  
  ფეხები ჩემს ქვეშ მოვიყარე. ჩემი მარცხენა ხელი გზას აჩეჩა. ვიპოვე და ავიღე მუშტის ზომის ქვა. ვიგრძენი სისხლის სველი სითბო, რომელიც მიედინებოდა მარჯვენა მხარზე და მაჯაზე. მარჯვენა ხელის მოძრაობა ვცადე. დარტყმისგან თითქმის უაზროდ იყო დაბუჟებული.
  
  
  მამაკაცი მანქანის გვერდით ღია მძღოლის სავარძლის ფანჯარას მიუახლოვდა. დავინახე, როგორ გადაუსვა ხელი ფანჯრიდან და უცებ მანქანის ფარები აანთეს, გზას და მინდვრის კიდეს ანათებდნენ და უხეში თეთრი შუქით მჭერდნენ.
  
  
  ნელ-ნელა ფეხზე წამოვდექი, შუქების სიკაშკაშეზე თვალები დავხუჭე.
  
  
  
  მოძრაობა დავიწყე, ფარების ქვეშ გამოსვლას ვცდილობდი.
  
  
  თავდამსხმელი მანქანის წინ გადმოვიდა, მკვეთრი და საშიში სილუეტი სხივების დამაბრმავებელი გამოსხივების ფონზე.
  
  
  ერთი ნაბიჯით წინ წავედი.
  
  
  "არ უნდა გაიქცე."
  
  
  ხელში დანის გრძელმა პირმა ისევ დაიწყო ნელი, გველისებრი ქსოვა.
  
  
  „გაჩერდი, ჰომბრ! მე ამას სწრაფად გავაკეთებ შენთვის.
  
  
  ხმა ვიცანი. ის ეკუთვნოდა მხნე ახალგაზრდას, რომელიც ორი დღით ადრე მომიახლოვდა სანაპიროზე - ლუის აპარიციოს. მოგონებამ სხვების ნაკადი დააბრუნა. რატომღაც თავში კუს კუს გამოსახულება გამიელვა. ჩემს თავში ისევ დავინახე ზურგზე უმწეოდ მწოლიარე კუ, მეთევზის დანის სწრაფი დარტყმა, იდაყვამდე სისხლიანი მკლავი და სველი ნაწლავის გრძელი ნაცრისფერ-ვარდისფერი ბურთულები, რომლებიც იღვრება ბურჯის კიბეებზე.
  
  
  სურათებს გვერდზე გადავდებ, ვცდილობ სიმშვიდე შემენარჩუნებინა. "გამარჯობა ლუი."
  
  
  - მე გითხარი, რომ ისევ შევხვდებით, - თქვა ლუიმ. მან კიდევ ერთი გადარეული ნაბიჯი გადადგა. ”ამაღამ შენი მეგობარი გავგზავნე მეორე სამყაროში სასტუმროში. ახლა მე ვიზრუნებ შენზე“.
  
  
  "მომყვებოდი?"
  
  
  ლუიმ თავი დაუქნია. „არა, მე არ მოგყვები. აქ კარლოს ორტეგას სანახავად მოვედი, რომ მეთქვა, რას ვაკეთებდი სასტუმროში. გზაზე მივდივარ და მანქანას ვხედავ. როგორ ფიქრობთ, შიგნით რა ვიპოვე, შეკრულია, ჰა? ამიტომ ველოდები. როგორ ფიქრობთ, ვინ გამოჩნდება მალე? -გახარებულმა გაიღიმა და კიდევ ერთი ნაბიჯი გადადგა ჩემსკენ. -ჰომბრე ნელ-ნელა მოგჭრი და ვერაფერს გააკეთებ.
  
  
  ჩემი გონება ჩქარობდა, იმის გათვალისწინებით, რომ რამდენიმე ვარიანტი მქონდა. სირბილი მხოლოდ რამდენიმე სასოწარკვეთილი წუთით დააყოვნებს დასასრულს. ერთნაირად უსარგებლო იყო დგომა და ბრძოლა მხოლოდ ქვით იარაღად და უმწეო ხელით. გაწვრთნილ მებრძოლთან დანით უიარაღოდ ბრძოლა წმინდა თვითმკვლელობა იქნებოდა.
  
  
  იმ წამს შევაფასე და უარვყავი ყველა ვარიანტი ერთის გარდა, და მაშინაც ვიცოდი, რომ შანსები დიდად დამიჯდებოდა. ერთი პატარა ფაქტი გამახსენდა. გამახსენდა, როგორ სწრაფად დაკარგა გუნება ლუიმ, როცა მის შეთავაზებაზე უარი ვთქვი ჩემი მეგზურად. მე დავდებ მასზე.
  
  
  "პატარა პანკი შენნაირი?" „გამეცინა მასზე და ჩემს ხმაში დაცინვამ მიაღწია და სახეში დარტყმავით უკბინა. ”მხოლოდ უკნიდან და სიბნელეში - და მაშინაც კი, თქვენ გამოტოვეთ!”
  
  
  ლუიმ წინსვლა შეწყვიტა. ჩვენ ერთმანეთისგან რვა ფუტის დაშორება არ გვქონდა
  
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ მე არ შემიძლია ამის გაკეთება?"
  
  
  "მოდი და სცადე!" მარცხენა ხელი ისე გავუწოდე, რომ ლუის ქვა დაენახა, რომელიც მე მეჭირა. ხელი შეგნებულად მოვხვიე და მიწაზე დავეცი.
  
  
  - შეიძლება კაცისთვის იარაღი დამჭირდეს, - ვუთხარი და რაც შეიძლება მეტი ზიზღი ჩავდე ხმაში. "შენთვის..." მივაფურთხე გზაზე.
  
  
  ლუი ოდნავ ჩემკენ შემობრუნდა. ფარები შეეხო და ანათებდა მის სახეს მკვეთრი შავი და თეთრი სამკუთხედებით. მისი პირი გაბრაზებულ გრიმასში დატრიალდა.
  
  
  ნელ-ნელა მარცხენა ხელი ისევ თეძოს ჯიბეში ჩავიდე და ცხვირსახოცი ამოვიღე. მოჭრილი მარჯვენა წინამხრის გარშემო შემოვიხვიე.
  
  
  "რას გამოიყენებ, როცა მუცელს გაგიღებ?" ლუიმ ჩაიცინა.
  
  
  არ შემიხედავს, მიუხედავად იმისა, რომ სხეულში ყველა ნერვი მიყვიროდა, რომ ლუის მუშტში დატანილ დანას თვალი არ მოვკარი. ისევ მარცხენა ხელით გავწიე, თითები ჯიბეში ჩავიდე და სასტუმროს ოთახის გასაღებზე მიმაგრებულ მძიმე სპილენძის თეფშს მოვხვიე. ჯიბიდან გასაღები და თეფში ამოვიღე ჩემი სხეული ლუისისგან.
  
  
  - არ გაქვს გამბედაობა, რომ ჩემთან პირისპირ გამოხვიდე, - დავცინი მას. „შემიძლია ეს დანა მოგაშორო, ოთხზე დაგიდე და ენით ძაღლივით გალოკა! ნეტავ, არა, პატარა მალადონადა.
  
  
  "Არ თქვა ეგ!" ლუიმ იღრიალა, გაბრაზებისგან კანკალებდა.
  
  
  ისევ მიბიძგა. „მალკრედო, ჩიკო! შენნაირ პატარ-პატარა სუტენიორებს სულაც არ ვცდები! »
  
  
  შეგნებულად მივაქციე ზურგი და ერთი ნაბიჯით მოვშორდი მას. ლუიმ გაბრაზებულმა იყვირა და უკან გამომივარდა.
  
  
  პირველი ნაკაწრის ხმაზე გვერდით გავვარდი და შემოვბრუნდი. ლუის დანა შემომეჭრა და ჰაერი გამიჭრა, სადაც წამის მეასედ ადრე ვიდექი.
  
  
  მისი მრისხანე რხევამ იგი ფართოდ დატოვა. მთელი ძალით, რაც შემეძლო, მარცხენა ხელი შემოვხვიე და სპილენძის ფირფიტა და გასაღები მხოლოდ რამდენიმე სანტიმეტრის დაშორებით ლუის პირდაპირ სახეში მივაწექი. სპილენძის ფირფიტის მძიმე კიდემ ქუთუთოები დაიჭირა.
  
  
  ტკივილისგან ყვიროდა. ერთი ხელი უნებურად აწია დაბრმავებულ თვალებზე, მეორემ სასოწარკვეთილმა გამოსწია დანა, როცა დაბრუნდა, მისი სანდლები გზის ფხვიერ ხრეშზე სრიალებდნენ. ცალ მუხლზე დაეცა, მარცხენა ხელი გაუწოდა დაცემის გასატეხად, მეორე ისევ დანას ეჭირა.
  
  
  გრძელი, ველური ნაბიჯი გადავდგი წინ, მარჯვენა ფეხის მთელი ძალით ვისროლე ძლიერი დარტყმა - ბარძაყის კუნთები, ხბოს კუნთები, ზურგის კუნთები - ეს ყველაფერი ფეთქებად კონცენტრირებული იყო სხეულის მთელი ძალით, ტერფი ჩაკეტილი, ფეხის თითი ძლიერად მიქცეული. .
  
  
  ლუი კი, სასოწარკვეთილად აიძულა თავი, ფეხზე წამოდგა და ჩემი ჩექმის წვერის დარტყმისგან ბრმად აკოცა მის ყელში.
  
  
  პირი ღია დაეცა. მისი დანა დაეცა. ორივე ხელი კისერზე მიიდო. ფეხზე იბრძოდა, შეძრწუნებული, გასწორებული, ბოლოს მოხრილ მუხლებზე იდგა, კანკალებდა, ეხვეოდა, მისი ტირილის ნედლი ცხოველური ხმა ყელში ჩაკეტილი ხორხით ჩაიკეტა.
  
  
  ლუი ჩემკენ შემობრუნდა, ფარების მკვეთრი შუქი ანათებდა მის გამობურცულ თვალებსა და დაქანცულ სახეს. სისხლი სდიოდა ქუთუთოებიდან, სადაც გასაღებმა და დაფამ გახსნა. მისი პირი გააღო და დაიხურა, როცა ცდილობდა ჰაერის შეწოვას ფილტვებში. მკერდი აუკანკალდა უზარმაზარი და ამაო ძალისხმევით. მერე ფეხებმა ააფორიაქა და აკანკალებული ამოისუნთქა და წინ გავარდა, სახე გზის ხრეშს დაარტყა. ტალახში კიბორჩხალავით ტრიალებდა, ამოსუნთქვას ცდილობდა, წამოდგომას ცდილობდა. მისი დაკუნთული სხეული ერთ გიგანტურ ბოლო სპაზმში აიწია, შემდეგ კი გაიყინა.
  
  
  კარგა ხანს სუნთქვა შემეკრა და ყურადღებით ვაკვირდებოდი. შემდეგ მასთან მივედი და დანა სხეულთან ავიღე. ლუის პერანგის პირიდან სისხლი მოვიწმინდე, პირი სახელურში ჩავიკეცე და ჯიბეში ჩავიდე. ვიპოვე სასტუმროს გასაღები და რამდენიმე წუთიანი ძებნის შემდეგ ვიპოვე .38 კალიბრის რევოლვერი, რომელიც მან ხელიდან გამომაგდო თავის პირველ მკვლელურ იმპულსზე.
  
  
  ბოლოს მანქანაში დავბრუნდი და ფარები ჩავაქრე. არ ვიცოდი, რამდენი ხანი იქნებოდა, სანამ ვინმე გამოჩნდებოდა. უეცრად სიბნელეში ვიგრძენი დაღლილობა და დაღლილობა, მკლავი კი მტკიოდა, მაგრამ ღამის დამთავრებამდე მაინც მქონდა საქმე. ჯერ ერთი, ლუის ცხედარი იქ ვერ დავტოვე, სადაც იყო. ჯერ არ მინდოდა მისი აღმოჩენა.
  
  
  მანქანის საბარგული გავხსენი და დაღლილობის მიუხედავად მისი სხეული მანქანამდე მივათრიე და კუპეში ჩავყავი, მერე სახურავი დავახურე.
  
  
  დაღლილი ჩავჯექი წინა სავარძელზე და მანქანა დავძარი. სიბნელეში შევტრიალდი, სანამ ფარებს ავანთებდი და ბიკფორდის სახლამდე დავბრუნდი.
  
  
  * * *
  
  
  ნახევარი საათის შემდეგ მოთმინებით ვიჯექი ბიკფორდის მისაღებში და ველოდებოდი დიდი ბიჭის გონს მოსვლას. ჩემმა ხელმა ჯოჯოხეთი მომცა, განსაკუთრებით მაშინ, როცა ბიკფორდის ინერტული სხეული მანქანიდან სახლში მომიწია, მაგრამ ტკივილის მიუხედავად ეს მოვახერხე. ნაჭერი პეროქსიდით გავწმინდე და მჭიდროდ შემოვიხვიე ბიკფორდის აბაზანაში წამლის კაბინეტში აღმოჩენილი სახვევებით. ჭრილობა არაღრმა იყო, მყესები არ იყო მოჭრილი, მაგრამ ახლა დაბუჟება გავიდა და მტკივნეული იყო. ვცდილობდი ტკივილის იგნორირებას გამეკეთებინა, თითებს ვავარჯიშებდი, რომ არ დაძაბულიყო. დროდადრო პისტოლეტს ვიღებდი დაჭრილ ხელში და კონდახს მაგრად ვიჭერდი. ცოტა ხნის შემდეგ დავრწმუნდი, რომ საჭიროების შემთხვევაში მარჯვენა ხელითაც გამოვიყენებდი.
  
  
  ბიკფორდი ისევ დაკარგული იყო. და მისი ცოლიც. დორისს ალბათ გვიან დილამდე დაიძინებს. სანამ ბიკფორდის გონს მოსვლას ველოდი, ტელეფონს მივუახლოვდი და ინფორმაციისგან ავიღე ნომერი, რომელიც მჭირდებოდა. პოლიციის განყოფილებაში დავრეკე და სწრაფად გავთიშე, რადგან არცერთ კითხვაზე პასუხის გაცემა არ მინდოდა. სკამზე დავბრუნდი და მოთმინებით დაველოდე.
  
  
  დაახლოებით თხუთმეტი წუთის შემდეგ ბიკფორდმა გაიღვიძა. მის სახეზე გაოცება დავინახე, როცა იატაკზე გაშლილი აღმოჩნდა და ჩემს ფეხსაცმელს ათვალიერებდა. მან ძლიერად ჩაიცინა და ზურგზე შემოვიდა. დავხარე და ლენტი პირიდან მოვიშორე. მან ღაწვი გადმოაფურთხა.
  
  
  - შვილო, - თქვა მან ხმადაბლა, - რატომ დამარტყა?
  
  
  კითხვას დავაიგნორე. "მინდა, რომ გარეტს დაურეკო."
  
  
  ბიკფორდმა მზერა შემომხედა. "რა ჯანდაბა უნდა ვუთხრა მას?" - ჰკითხა მჟავე. „რა გავაფუჭე? რატომ ზიხარ აქ, ჩემს სახლში იარაღით ხელში და გინდა მასთან საუბარი?
  
  
  "ზუსტად. ბოლო დეტალამდე."
  
  
  მის გვერდით დავიჩოქე, ჯიბიდან ლუის დანა ამოვიღე და სახელურის გვერდით ღილაკს დავაჭირე. დანა გაფრინდა და ბიკფორდს მოულოდნელი შიშისგან თვალები გაუფართოვდა. უხეშად რომ ვთქვათ, გვერდით მივაბრუნე, ლენტი გავკვეთე, რომელიც მის უკან მაჯას აკრავდა, შემდეგ კი ლენტი ტერფებსა და მუხლებზე მოვუჭერი.
  
  
  ნელა იჯდა და თითებს ახვევდა. ის მოუთმენლად ადგა ფეხზე და აზარტული მოძრაობდა ოთახში. მზერა დივანზე დაეცა, რომელზეც დორისი იწვა.
  
  
  „ის ჯერ კიდევ სძინავს. მე უკვე შევამოწმე.
  
  
  - ჯობია, კარგად იყოს, - იღრიალა ბიკფორდმა.
  
  
  კომენტარი დავაიგნორე: „აიღე ტელეფონი და უთხარი გარეტს, რომ აქ ველოდები და თავისი მეგობარი კარლოსი უნდა წაიყვანოს“.
  
  
  ბიკფორდმა მზერა შემომხედა, მაგრამ ტელეფონს დასწვდა და დარეკა. სხვა გზა არ გვქონდა გარდა იმისა, რომ დაველოდოთ ბრაიან გარეტის და კარლოს ორტეგას მოსვლას.
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  დორისს ჯერ კიდევ დივანზე ეძინა. ბიკფორდი მის გვერდით იჯდა, ცხოველივით უხერხული, დაღლილობისა და შფოთვისგან ფერმკრთალი. კარლოსი ერთ-ერთ სკამზე იჯდა და ფრთხილად გადააჯვარედინა ფეხები წინ, რათა შარვლის ნაკეცები არ გაეფუჭებინა.
  
  
  ჩუმად დახედა სახვევს, რომელიც ჩემს მარჯვენა მკლავს იდაყვიდან მაჯამდე მიფარავდა. ჩემი მადრასის ქურთუკი ჩემს გვერდით იატაკზე ეგდო, მარჯვენა ყდის დახეული. იარაღი მეჭირა მარჯვენა ხელში, რხევის ოდნავი ნიშნის გარეშე, მიუხედავად ტკივილისა. არ შემეძლო იმის საშუალება ეფიქრა, რომ ძალიან დაშავებული ვიყავი. ბრაიან გარეტი მეორე სკამზე იჯდა, წინ გადახრილი, ბრაზისგან გაწითლებული სახე და მზერა მიყურებდა.
  
  
  - მხოლოდ იმიტომ, რომ იცოდე, რაც ბიკფორდმა გითხრა, სიმართლეა, - ვუთხარი მე. ჟურნალებითა და გაზეთებით სავსე ყავის მაგიდას მივუჯექი. კვირას Mexico City News იყო შესანიშნავი. გაზეთის ნაწილი ავიღე. ქვეშ ერთი კილოგრამიანი პლასტმასის ჩანთა იყო სავსე თეთრი ფხვნილით.
  
  
  კარლოსმა და გარეტმა ორივემ ჩანთას დახედეს, თვალები დაუძლევლად მიაპყრეს მას. მარცხენა ხელით ლუის დანა ამოვიღე და პირი დავამარცხე.
  
  
  კარლოსის გამომეტყველება არ შეცვლილა. დანა რომ ამოიცნო, არავითარ ნიშანს არ აძლევდა, მაგრამ შემდეგ ქალაქში ასობით მსგავსი იყო, რომელთაგან ერთი ღრმად იყო ჩასმული ჟან-პოლის ხერხემალში.
  
  
  დანას წვერი ჩანთაში ჩავჭედე, ოდნავ დავხიე. ფხვნილის ნაწილი ვრცელდება მინის მაგიდაზე.
  
  
  "გსურთ ამის შემოწმება?"
  
  
  კარლოსი თითის წვერით შეეხო ფხვნილს. თითის წვერი ენაზე მიიდო. მან თავი დაუქნია.
  
  
  დანა ისევ გავუწოდე და ჭრილი გავადიდე. დანა ისევ ჯიბეში ჩაიდო, იარაღს ისევ ეჭირა. შემდეგ დახეული ჩანთა მარცხენა ხელში ავიღე და ფრანგული კარებისკენ წავედი. ერთ-ერთი კარი ფეხით შევაღე. კარებში იდგა და ისევ მათ უყურებდა, .38 სმიტ და ვესონმა პირდაპირ კარლოსს დაუმიზნა, დახეული ჩანთა ისე გადავაბრუნე, რომ თეთრი ფხვნილი ღამეში გაფრინდა.
  
  
  გარეტი ფეხზე წამოხტა, მან აფეთქდა: "სულელო!" "იცი რა ღირს?"
  
  
  - დაჯექი, ბრაიან, - მშვიდად უთხრა კარლოსმა. "ეს არის მაღალი ფსონების თამაში. ეს ადამიანი გვიჩვენებს, რომ მას შეუძლია ამაში ჩართვა“.
  
  
  ბრაიანი ისევ სავარძელში ჩაეშვა. ჭაღარა თმებში ხორციანი ხელი გადაუსვა. - ჯანდაბა, - მითხრა გაბრაზებულმა. "რა გინდა ჩვენგან?"
  
  
  ”ზუსტად რაც მინდოდა ადრე. დატოვე სტოჩელი. შორს იყავი ჩემგან."
  
  
  "ან?" - მშვიდად ჰკითხა კარლოსმა.
  
  
  „სასიკვდილოდ ცემით. ამის შესახებ ადრეც გითხარით.
  
  
  ”თქვენ ფართოდ საუბრობთ, მისტერ კარტერ. არ მჯერა, რომ ამის გაკეთება შეგიძლია."
  
  
  „გაღებულ ფრანგულ კარებს ვუყურებდი. ახლა მე ვუთხარი: „გამოდი ერთი წუთით. მინდა რაღაც ნახოთ.
  
  
  მათ გაცვალეს მზერა. კარლოსმა მხრები აიჩეჩა, თითქოს თქვა, რომ ვერ მიხვდა, რას ვგულისხმობდი. სამივე ფეხზე წამოდგა და ტერასაზე გავიდნენ.
  
  
  "აი, შეხედეთ საზღვაო ბაზას."
  
  
  ჩვენ შეგვიძლია გამოვყოთ აქტივობის ტალღა, როდესაც მოულოდნელად შუქი აინთო. გემის სასტვენის ღრმა, დაჟინებული ზარი, საბრძოლო სადგურების დაჟინებული, მძაფრი ხმები ყურის გადაღმა მოდიოდა. სულ რამდენიმე წუთში ჩვენ შეგვეძლო გამოვყოთ კორვეტის ბუნდოვანი სილუეტი, რომელიც დოკს შორს დგას და შემდეგ შემობრუნებისას წყალს აფრქვევდა. მან დაიწყო წინსვლის მოპოვება. იმ დროისთვის, როცა კორვეტა ოკეანის ვიწრო შესასვლელს მიაღწია, ის თითქმის გვერდითი სიჩქარით მოძრაობდა, თეთრი სპრეის ხვეულები ქმნიდნენ მამლის ორ კუდს მშვილდზე.
  
  
  "რას ნიშნავს ეს ყველაფერი?" - ჰკითხა გარეტმა.
  
  
  "უთხარი მას რასაც ფიქრობ", ვუთხარი ბიკფორდს. მთვარის შუქზეც კი ვხედავდი მის სახეზე შიშს.
  
  
  ”ისინი ტუნას ნავის შემდეგ მიდიან,” გამოიცანით მან.
  
  
  "Აბსოლუტურად სწორი."
  
  
  "მაგრამ როგორ? როგორ იცოდნენ ამის შესახებ?"
  
  
  - ვუთხარი მათ, - ვუთხარი მოკლედ. "ახლა დავბრუნდეთ შიგნით?"
  
  
  * * *
  
  
  "ნება მომეცით, ეს გავასწორო", - თქვა კარლოსმა. ”თქვენ მისცეს კაპიტანს ხუთი კილოგრამი ჰეროინი და გაუშვით?”
  
  
  ბიკფორდმა საცოდავად დაუქნია თავი. „ის მომკლავდა, კარლოს. არჩევანი არ მქონდა."
  
  
  კარლოსი ჩემსკენ შემობრუნდა. ”და თქვენ შეატყობინე საზღვაო ბაზას?”
  
  
  "ირიბად. პოლიციას დავურეკე. ვფიქრობ, ისინი შენს გემს წაიყვანენ უახლოეს ნახევარ საათში."
  
  
  კარლოსმა თავდაჯერებულად გაიღიმა. ”თქვენ გგონიათ, რომ ჩემი კაპიტანი იქნება ისეთი სულელი, რომ პოლიციას მის გემზე ასვლის უფლებას მისცემდა ისე, რომ ეს ამანათი ნავში არ ჩამოაგდეს?”
  
  
  "რა თქმა უნდა არა," დავეთანხმე მე. ”მაგრამ მან არ იცის დანარჩენი ოთხი კილოგრამის შესახებ, რაც მე დავსვი, როდესაც მე და ბიკფორდმა გემი დავტოვეთ. მეორე პაკეტს იპოვიან, რადგან მე ვუთხარი, სად უნდა მოძებნონ. პირველი მხოლოდ მატყუარა იყო“.
  
  
  კარლოსის სახე ზეთისხილის ნიღაბი იყო, ორი შევიწროებული თვალით ჩემკენ იყო მიმართული.
  
  
  "რატომ?"
  
  
  ”თქვენ მაინც ფიქრობთ, რომ მე არ შემიძლია თქვენი ორგანიზაციის განადგურება?”
  
  
  "Მე ვხედავ." სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო. „უბრალოდ ბევრი დაგვიჯდა, მისტერ კარტერ. ჩვენი კაპიტანი იფიქრებს, რომ ჩვენ მოვატყუეთ. ასე აზროვნებისას ლაპარაკის შეკავება გაუჭირდება.
  
  
  - ეს პირველი ნაბიჯია, - ვთქვი მე.
  
  
  "ვფიქრობ, ჩვენ მას სამუდამოდ უნდა დავასრულოთ", - ჩაიფიქრა კარლოსმა ხმამაღლა. "ჩვენ არ შეგვიძლია გავრისკოთ მისი საუბარი."
  
  
  "ის არ არის დიდი დანაკარგი. დაუმატეთ დარჩენილი ზიანი“.
  
  
  „ჩვენც დავკარგეთ გემი. ამას გულისხმობდი? Მართალია. კიდევ უარესი, ჭორები გავრცელდება. მისთვის შემცვლელის პოვნა გაგვიჭირდება“.
  
  
  "ახლა გესმის".
  
  
  
  
  "და ამისთვის თავი დაანებეთ - ნება მომეცით ვნახო - კიდევ ოთხი და ხუთი, ცხრა კილოგრამი, პლუს ის, რაც ასე დრამატულად გადააგდეთ ჩვენზე შთაბეჭდილების მოხდენის მიზნით - ათი კილოგრამი ჰეროინი?"
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  "ეს ბევრი ფულია გადასაყრელი", - შენიშნა კარლოსმა, როცა მიყურებდა.
  
  
  "Ღირს."
  
  
  "ჩვენ არ შეგიფასეთ." მისი ხმა ისევ მშვიდი იყო. ჩვენ შეიძლება ვიყოთ ორი ბიზნესმენი, რომლებიც განიხილავენ საფონდო ბირჟის რყევებს: „ჩვენ რაღაც უნდა გავაკეთოთ ამის შესახებ“.
  
  
  "Არ სცადო. ეს უკვე დაგიჯდა ორი კაცი.
  
  
  "ორი?" კარლოსმა წარბი ასწია. ”კაპიტანი მარტოა. Სხვა ვინ? "
  
  
  "ლუის აპარისიო".
  
  
  ამჯერად დავინახე, როგორ შოკში ჩააგდო ჩემმა სიტყვებმა კარლოსი, მაგრამ მამაკაცმა თითქმის მაშინვე დაიბრუნა თავი. ხელის სახვევზე ვანიშნე.
  
  
  „კინაღამ წამიყვანა. თუმცა ის საკმარისად კარგი არ იყო“.
  
  
  "ლუი სად არის?"
  
  
  "მკვდარი".
  
  
  ვუყურებდი როგორ იყინებოდა კარლოსი - ყველაფერი მისი თვალების გარდა, რომლებიც დაეჭვებით მიყურებდნენ, თითქოს არ სჯეროდა იმის, რაც გაიგონა.
  
  
  - თქვენ იპოვით მას ბიკფორდის მანქანის საბარგულში, - ვუთხარი მე და ყურადღებით დავაკვირდი, რა გავლენა მოახდინა ჩემმა სიტყვებმა სამივე მათგანზე. ბიკფორდი კინაღამ წამოხტა სკამიდან. კარლოსს მოუწია ხელი გასწვდომოდა მის შესაჩერებლად. გარეტის სახე ჭრელი წითელი გახდა. კარლოსი წინ დაიხარა და მის სახეზე პირველად დავინახე სუფთა სიძულვილი.
  
  
  "ის ჩემი ძმისშვილი იყო", - თქვა კარლოსმა. მისი პირიდან ამოსული სიტყვები დაბუჟდა ჩემი ნათქვამის გაცნობიერებით.
  
  
  - მაშინ ოჯახური მოვალეობა გექნებათ მისი ცხედარი დამარხოთ, - ვუთხარი მე და ხელი ისე გადავხვიე, რომ 38 კალიბრის რევოლვერი პირდაპირ კარლოსის თავზე იყო დამიზნებული. კარლოსი ისევ სკამზე ჩაეშვა.
  
  
  Ვიკითხე. - ჟან-პოლ სევიეზე არ მეკითხები?
  
  
  კარლოსმა თავი დაუქნია. "მე არ მჭირდება. შენი შეკითხვა მეუბნება, რომ ლუისმა წარმატებას მიაღწია."
  
  
  "მაშ ლუი მართალი იყო?"
  
  
  "Ვერ ვხვდები რას გულისხმობ". კარლოსმა ისევ თავი მოიყარა.
  
  
  „ვიფიქრე, რომ ჟან-პოლი შეცდომით მოკლეს, სამიზნე მე ვიყავი. მაგრამ თუ ლუიმ ის განზრახ მოკლა, მაშინ იცოდი, რომ ის პოლიციის აგენტი იყო.
  
  
  კარლოსმა ნელა დაუქნია თავი. — დიახ.
  
  
  "როგორ გაიგე?"
  
  
  კარლოსმა მხრები აიჩეჩა. „წარსულში იყო ჩვენს ორგანიზაციაში შეღწევის მცდელობა. ამ ბოლო დროს ძალიან ფრთხილად გავხდით. გუშინ, ორმაგად რომ დავრწმუნდე, რომ ჟან-პოლი იყო ის, ვინც თქვა, მე დავურეკე ჩვენს მეგობრებს მარსელში. მათ ყველაფერი შეამოწმეს ერთის გარდა. ჟან-პოლ სევიე არ ჯდებოდა მათ მიერ გაგზავნილი კაცის აღწერაში. ამიტომ ლუისს ვუთხარი, რომ თავი დაეღწია“.
  
  
  მისი ხმა მაინც არ ავლენდა შეშფოთებას. მის სახეს დაუბრუნდა ჩვეული სიმშვიდე და მისმა ნაკვთებმა ჩვეული რბილობა შეიძინა.
  
  
  ”ჩვენ მივაღწიეთ დაძაბულობას, სენიორ კარტერ,” - თქვა კარლოსმა. ”როგორც ჩანს, არცერთ ჩვენგანს არ შეუძლია ნაბიჯის გადადგმა სხვის მხრიდან სასტიკი შურისძიების გარეშე.”
  
  
  "Ისე?"
  
  
  – ერთი წამით, კარლოს! გარეტი აპროტესტებდა. – თქვენ ამბობთ, რომ ამ შვილთან ერთად წავალთ?
  
  
  მე შევხედე გაბრაზებულ, აჟიტირებულ სახეს, გარეტის ცხვირზე გატეხილ პაწაწინა ძარღვებს, სქელ ნიკაპზე ჭრილობებს, სადაც მან თავი მოიჭრა გაპარსვის დროს. მივხვდი, რომ ეს იყო ადამიანი, რომლის მოუთმენლობასაც შეეძლო მისი განადგურება ამ აზრის გადაგდებით.
  
  
  კარლოსმა მხრები აიჩეჩა. ”სხვა რა ალტერნატივა გვაქვს, ამიგო?”
  
  
  "ჯანდაბა! მან დაგვიჯდა ორი კაცი და ერთი გემი. თქვენ აპირებთ მას ამის ნებას?"
  
  
  — დიახ. კარლოს არ უყურებდა გარეტს საუბრისას. „ამ ეტაპზე მეტი არაფერი შეგვიძლია.
  
  
  "რას გეგმავ ჩემთვის მოგვიანებით?" - Ვიფიქრე. დარწმუნებული ვიყავი, რომ კარლოსი არ აპირებდა სიცოცხლის გაშვებას, თუ ამაში დახმარებას შეძლებდა, ძალიან საშიში ვიყავი მისთვის. ვიცოდი, რომ კარლოსი ახლა ჩემთან მოვიდოდა, რადგან სხვა გზა არ ჰქონდა. კითხვა იყო რამდენ ხანს გაგრძელდებოდა?
  
  
  Მე ვიღვიძებ. "ვფიქრობ, რომ შეთანხმდით სტოჩელის დატოვებაზე?"
  
  
  კარლოსმა თავი დაუქნია. "შეგიძლიათ უთხრათ, რომ ის ჩვენგან დაცულია."
  
  
  "Მეც?"
  
  
  კარლოსმა ისევ დაუქნია თავი. „ჩვენ ყველა ღონეს გავაკეთებთ იმისათვის, რომ დავიცვათ ჩვენი ორგანიზაცია იმ ზიანისგან, რომელიც თქვენ უკვე მიაყენეთ. გადარჩენა პირველ ადგილზეა, სენორ კარტერ.
  
  
  ნელა წავედი ფრანგული კარებისკენ. კარებთან გავჩერდი და ვუთხარი: „დღეს ერთი შეცდომა დაუშვით. გითხარი ძვირი დაჯდება. აღარ დამიდევნო. ეს კიდევ ერთი შეცდომა იქნებოდა."
  
  
  "ჩვენი შეცდომებით ვსარგებლობთ." თვალს არ მაშორებდა. "დარწმუნებული იყავი, რომ შემდეგ ჯერზე ასეთი სულელები არ ვიქნებით."
  
  
  ეს შენიშვნა შეიძლება ორი გზით იქნას მიღებული. მე მეგონა დარწმუნებული ვიყავი, რომ შემდეგ ჯერზე ვინმეს გამომიგზავნიდა, უფრო ფრთხილად იქნებოდა.
  
  
  -უბრალოდ დაიმახსოვრე ლუი, - გავაფრთხილე მე. „თუ კიდევ იქნება ჩემი სიცოცხლის მცდელობა, მივყვები იმ ადამიანს, ვინც ის გამომგზავნა - შენ! ენტიენდე, სენიორ ორტეგა?
  
  
  — ძალიან კარგად მესმის.
  
  
  სწრაფად შევბრუნდი და ფრანგული კარებიდან გავედი, სამივე მისაღებში დავტოვე: კარლოსი ღრმა სავარძელში იჯდა, სახის სიგლუვეს, უსაზღვრო ნიღაბს მალავდა მისი გრძნობები, როცა მიყურებდა, როგორ ვტოვებდი; ბიკფორდი, ნაცრისფერი სახის სისხლჩაქცევა, დივანზე იჯდა მძინარე ცოლის გვერდით; და ბრაიან გარეტი, ანათებდა ხალიჩაზე თეთრი ფხვნილის მტვერს და ცარიელ, დახეულ პლასტმასის ჩანთას, რომელიც იატაკზე დევს კარის მახლობლად, სადაც მე ჩამოვუშვი.
  
  
  
  
  გემბანი გადავკვეთე და ბეტონის დეკორატიული ბლოკის ბალუსტრადზე ფეხები ეზოს ბალახისკენ გავაქანე. მერე, სიბნელეში ჩაფლული, უკან მივბრუნდი და ტერასის გვერდით ღია ფანჯარასთან დავდექი, ზურგით სახლის კედელს მიჭერდა, პისტოლეტით ხელში, ველოდებოდი, გამომყვებოდნენ თუ არა.
  
  
  თავი დავხარე და მისაღებში დავინახე. არცერთი მათგანი არ განძრეულა.
  
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ ბრაიან გარეტი მივიდა და აიღო ჰეროინის პლასტიკური ტომარა.
  
  
  ”ათი კილოგრამი! სად ჯანდაბაში დაადო ხელები ათი კილოზე, რომ ცენტი არ ღირდეს?
  
  
  "Სულელი ხარ!" კარლოსმა სიტყვები გადააფურთხა. გარეტი მისკენ შებრუნდა. „დაივიწყეთ ჰეროინი. კარტერი მინდა. მისი სიკვდილი მინდა! ვერ ხვდები რას გვიკეთებს?
  
  
  თავი მეთორმეტე
  
  
  სასტუმროში სერვისის შესასვლელიდან შევედი, რადგან არ მინდოდა ჩემი ყოფნის რეკლამირება. ჩემს ოთახში ასვლის ნაცვლად, სამსახურის ლიფტით მეცხრე სართულზე ავედი.
  
  
  ოთახი 903 იყო დერეფნის ბოლოს. საათს დავხედე. დილის სამის ოცდაათის, მაგრამ სინათლის პაწაწინა ზოლი არღვევდა კარსა და ფანჯრის რაფას შორის არსებულ უფსკრულის. მაინტერესებს, რატომ დგება დიტრიხი ასე გვიან. ფრთხილად ჩასვით ლითონის ზონდი საკეტში და წვრილი პლასტიკური ბარათი დააჭირე საკეტის კარს.
  
  
  ჩამკეტი უკან დაბრუნდა, მხოლოდ სუსტი დაწკაპუნება გააკეთა. ველოდებოდი, ვუსმენდი და როცა კარის მეორე მხარეს ხმაური არ ისმოდა, ამოვიოხრე ცხვირსახოცი.38 სმიტ და ვესონი და ჩუმად გავაღე კარი.
  
  
  მისაღებში შევედი. ხმაური გავიგე ერთ-ერთ საძინებელში. თითქმის მაშინვე კარებში მაღალი, ჭაღარა კაცი გამოჩნდა. გამხდარი და ძვლოვანი, ის ისეთივე სუსტი ჩანდა, როგორც მლოცველი, თავისი გრძელი, ძვლოვანი სახით და მწარე ღირსებით. გაკვირვებული გაჩერდა,
  
  
  "Აქ რა ჯანდაბას აკეთებ?" - მოითხოვა იმპერიულად. "იარაღი მოაშორე!"
  
  
  – ჰერბერტ დიტრიხი ხარ?
  
  
  „დიახ, მე დიტრიხი ვარ. Ეს რა არის? ძარცვა? "
  
  
  - მე მქვია პოლ სტეფანსი, - ვუთხარი მე, - და ვფიქრობ, დროა ვილაპარაკოთ, მისტერ დიტრიხ.
  
  
  მის თვალებში ამოცნობა გაუელვა. "შენ სტოჩელის კაცი ხარ!" - თქვა ბრალდებულად.
  
  
  თავი დამიქნია. "როგორ გგონია, რატომ ვარ ჩართული სტოჩელისთან?"
  
  
  – მითხრეს, რომ ჩამოსვლის ღამის სამ საათზე ფარული შეხვედრა გქონდათ მასთან.
  
  
  ამოვისუნთქე. როგორც ჩანს, სასტუმროში ყველამ იცოდა ამ შუაღამის ვიზიტის შესახებ.
  
  
  ”მე არ ვარ სტოჩელი კაცი. ვმუშაობ ალექსანდრე გრიგორიუსისთვის. მან გამომიგზავნა აქ სტოჩელისთან საქმიანი საკითხის მოსაგვარებლად“.
  
  
  დიტრიხს ერთი წუთი დასჭირდა იმის გასააზრებლად, რაც ახლა ვუთხარი.
  
  
  მან წამოიძახა: "ღმერთო ჩემო!" „უბრალოდ საშინელი რამ გავაკეთე. და უკვე გვიანია ამის გამოსწორება! "
  
  
  Ვიკითხე. - ხუთ კილოგრამ ჰეროინს გულისხმობ ჩემს ოთახში?
  
  
  დიტრიხმა თავი დაუქნია - და ეს იყო დადასტურება, რომელიც მჭირდებოდა. მან არანაკლებ აღიარა, რომ სწორედ მან შექმნა სტოჩელის პარტნიორები და ცდილობდა იგივე გაეკეთებინა მე და სტოჩელის.
  
  
  – მოვიშორე, – ვუთხარი მას.
  
  
  დიტრიხმა თავი დაუქნია. „კიდევ უფრო მეტიც, მე გავუგზავნე შენს ოთახში შავი ქსოვილისგან დამზადებული ზარი.
  
  
  - პოლიციას უკვე აცნობე?
  
  
  დიტრიხმა ნელა დაუქნია თავი. "ვემზადებოდი... კარის გაღება რომ გავიგე."
  
  
  ”პოლიცია არ შემაწუხებს ამ საკითხში,” ვუთხარი მას და ვუყურე მის რეაქციას.
  
  
  მის ხმაში შიშის ნოტა იგრძნობოდა.
  
  
  „ვინ ხართ, მისტერ სტეფანს? როგორი ადამიანი ხარ, მარტო რომ გამოგგზავნეს ისეთ ურჩხულთან, როგორიც სტოჩელია? პოლიცია არ გაწუხებს. სულაც არ გაწუხებთ, რომ ოთახში იმდენი ჰეროინია, რომ მთელი ცხოვრება გისოსებს მიღმა გაგაჩეროთ. თქვენ შევარდით სასტუმროს ოთახში დილის თითქმის ოთხ საათზე იარაღით ხელში. ვინ ჯანდაბა ხარ? »
  
  
  "ვინმე, ვინც არ დაგიშავებს", - დავარწმუნე იგი. დავინახე, რომ გატეხვის პირას იყო. "შენგან მხოლოდ ინფორმაცია მინდა."
  
  
  დიტრიხი ყოყმანობდა. ბოლოს ამოისუნთქა. "Კარგი, წავედით."
  
  
  „ამჟამად მე დავთვალე ას ორმოც კილოგრამზე მეტი ჰეროინი, რომელიც თქვენ გაავრცელეთ. მისი საბაზრო ღირებულება ოცდარვადან ოცდათორმეტ მილიონ დოლარამდეა. როგორ ჯანდაბა შეუძლია შენნაირ კაცს ამდენი ჰეროინის ხელში მოხვედრა? ამას სტოჩელიც კი არ შეუძლია მთელი თავისი კონტაქტით. ეს საიდან ჯანდაბა? "
  
  
  დიტრიხი მომიბრუნდა, სახეზე სიჯიუტე გამოესახა.
  
  
  – ეს ერთადერთია, რასაც არ გეტყვით, მისტერ სტეფანს.
  
  
  "ვფიქრობ, უნდა გითხრა."
  
  
  უკნიდან ქალის ხმა მოესმა.
  
  
  შემოვბრუნდი. ის მეორე საძინებლის კარებთან იდგა, ღია გამჭვირვალე ტანსაცმლით გამოწყობილი. ქვემოდან მოკლე, მუხლამდე ნეილონის ღამის პერანგი ეცვა. გრძელი სწორი ქერა თმა თითქმის წელზე ჩამოცვივდა. ის სადღაც ოციან წლებში იყო, მისი სახე დიტრიხის წაგრძელებული თვისებების უფრო რბილი, ქალური ვერსია იყო. ფართო შუბლის ქვეშ მისი გარუჯული სახე წვრილი, გრძელი ცხვირით იყო გაყოფილი, რომელიც თითქმის ძალიან გამხდარი ჩანდა. მისი თვალები ისეთივე რბილი იყო, როგორც მამამისი.
  
  
  ნიკაპი ლოყისა და ყბის ფართო მოსახვევების დელიკატური კომბინაცია იყო.
  
  
  "მე ვარ სიუზან დიტრიხი. გავიგე, რაც შენ უთხარი მამაჩემს. Ბოდიშს გიხდი. Ჩემი ბრალი იყო. მე მოისყიდე მესინჯერი, რომ შენზე ინფორმაცია მიეწოდებინა. მითხრა, მეორე დღეს სტოჩელის პენტჰაუსიდან გასული გნახეო. ამიტომ გვეგონა, რომ მისი დაქირავებული იყავი.
  
  
  მისაღებში შევიდა და მამას ჩაეხუტა გვერდით.
  
  
  „ვფიქრობ, დროა გითხრა რაღაც. წლების განმავლობაში დაგშორდა. უნდა გაჩერდე. ძალიან ღრმად მიდიხარ.
  
  
  დიტრიხმა თავი დაუქნია. „არ გავჩერდები, სუზან. ვერ ვჩერდები! სანამ თითოეულ მათგანს...
  
  
  სუზანმა თითები ტუჩებთან მიიტანა. - "გთხოვ?"
  
  
  დიტრიხმა ხელი მოხსნა. - არ ვეტყვი, - თქვა გამომწვევად, თითქმის ფანატიკური ხმით. „ის ეტყვის პოლიციას და ისინი ყველა გაურბის. Თითოეული მათგანი! არ გესმის? მთელი ჩემი ძალისხმევა - მთელი ეს წლები ფუჭად დაიხარჯება“.
  
  
  - არა, - ვუთხარი მე, - გულწრფელად რომ გითხრათ, არ მადარდებს თქვენ მიერ შექმნილ ადამიანებს ან რამდენ ხანს ლპება ისინი ციხეში. სულ მინდა ვიცოდე, საიდან იღებ ამ ჰეროინს.
  
  
  დიტრიხმა გამხდარი, ფერმკრთალი სახე ჩემკენ ასწია. ვხედავდი ტანჯვის ხაზებს, რომლებიც ღრმად იყო ამოტვიფრული მის კანში. მხოლოდ წლობით ტანჯვას შეეძლო მოხუცის თვალებში მტკივნეული გამოხედვა. მან დაჟინებით შემომხედა და ხმაში რაიმე მინიშნებულის გარეშე თქვა უბრალოდ: ”მე შემიძლია, მისტერ სტეფანს”.
  
  
  * * *
  
  
  დიტრიხმა სუზანს ორივე ხელი მაგრად მოუჭირა, როცა მან თავისი ამბავი მითხრა.
  
  
  „მე მყავდა კიდევ ერთი ქალიშვილი, მისტერ სტეფანსი. მისი სახელი იყო ალისა. ოთხი წლის წინ, იგი ნიუ-იორკის სასტუმროს ამაზრზენ, ბინძურ ნომერში ჰეროინის ჭარბი დოზის შედეგად გარდაცვლილი იპოვეს. მაშინ ის თვრამეტი წლისაც არ იყო. სიკვდილამდე ერთი წლით ადრე მეძავი იყო. როგორც პოლიციელებმა მითხრეს, მან წაიყვანა ყველა, ვისაც შეეძლო მისთვის თუნდაც რამდენიმე დოლარის გადახდა, რადგან საშინლად სჭირდებოდა ფული მისი დამოკიდებულების გადასახდელად. ჰეროინის გარეშე ვერ იცხოვრებდა. ამის გამო ის საბოლოოდ გარდაიცვალა.
  
  
  „მე დავიფიცე შურისძიება. მე პირობა დავდე, რომ ვიპოვნი ხალხს, ვისაც სწამს, ვინც ამას შესაძლებელს ხდის - ზევით! დიდი ადამიანები, რომლებსაც პოლიცია ვერ ეკარება, რადგან ისინი არასოდეს აგვარებენ საკითხებს. ადამიანები, როგორიცაა Stocelli, Torregrossa, Vignale, Gambetta, Klein და Webber. მთელი საზიზღარი თაიგული! განსაკუთრებით მათ, ვინც მათ ამუშავებს. მამაკაცები, როგორიცაა მიშო, ბერტიე და დიუპრე.
  
  
  „თუ რამე იცით ჩემ შესახებ, იცით, რომ მე ქიმიკოსი ვარ. ახლახან ვიპოვე შურისძიების გზა. მე ვიპოვე გზა მათი სიტყვასიტყვით დამარხვა საკუთარ ბინძურ ნაკადში! »
  
  
  გაჩერდა, თვალები სულის სიღრმიდან გამოსული სინათლით უბრწყინავდა.
  
  
  "მე ვიპოვე სინთეზური ჰეროინის დამზადების გზა."
  
  
  დიტრიხმა ჩემს სახეზე გამომეტყველება დაინახა.
  
  
  - არ გჯერათ, მისტერ სტეფანს. Მაგრამ ეს სიმართლეა. მე რეალურად აღმოვაჩინე ჰეროინის ჰიდროქლორიდის წარმოების მეთოდი ოთხმოცდათერთმეტ პროცენტზე მეტი სისუფთავით. ფეხზე წამოდგა. "Წამოდი ჩემთან ერთად."
  
  
  მე მას სამზარეულოში გავყევი.
  
  
  დიტრიხმა შუქი აანთო და აჩვენა. "შეხედე შენს თავს."
  
  
  დახლზე იწვა შუშის რეტორებისა და მინის მილების მარტივი სისტემა. უმეტესობას ჩემთვის აზრი არ ჰქონდა, მაგრამ მე ქიმიკოსი არ ვარ
  
  
  ”მართალია,” თქვა სიუზანმა და გამახსენდა, რომ მოხსენების მეორე გვერდზე დენვერმა გამომიგზავნა Telecopier-ით, ძირითადი ფრაზა Dietrich Chemical Inc-ის შესახებ. იყო „კვლევა და განვითარება“. მართლა იპოვა მოხუცმა ჰეროინის სინთეზური წარმოების გზა?
  
  
  - დიახ, მისტერ სტეფანს, - თქვა დიტრიხმა თითქმის ამაყად, - სინთეზური ჰეროინი. ბევრი აღმოჩენის მსგავსად, კინაღამ წავაწყდი წამლის სინთეზის ტექნიკას, თუმცა მის სრულყოფას დიდი დრო დამჭირდა. შემდეგ კი, - დიტრიხი დახლს მიუახლოვდა და ყავისფერი პლასტმასის ბოთლი აიღო და აიღო, - მაშინ აღმოვაჩინე, როგორ მოვახდინო სინთეტიკური ნივთიერების კონცენტრირება. ეს ბოთლი შეიცავს კონცენტრირებულ სინთეზურ ჰეროინს. ვფიქრობ, კარგი ანალოგი იქნება მისი შედარება კონცენტრირებულ თხევად საქარინთან, რომლის ერთი წვეთი უდრის სრულ ჩაის კოვზ შაქარს. ისე, ეს კიდევ უფრო კონცენტრირებულია. მე ვაზავებ მას ჩვეულებრივი ონკანის წყლით, ნახევარი უნცია თითო გალონზე."
  
  
  ეჭვი მეპარებოდა, რადგან დიტრიხმა ხელი მომკიდა. „უნდა დამიჯეროთ, მისტერ სტეფანს. შენ თვითონ გამოსცადე ეს, არა? "
  
  
  არ ვიცოდი, მაგრამ მახსოვდა კარლოს ორტეგას, როგორ გაუწოდა ხელი და საჩვენებელი თითით შეეხო ფხვნილს, ენას შეეხო, შემდეგ კი თავი დაუქნია და დათანხმდა, რომ ეს ნამდვილად ჰეროინი იყო.
  
  
  "Როგორ მუშაობს?" Ვიკითხე.
  
  
  ”თქვენ იცით, რომ მე არასოდეს გამოვავლენ ფორმულას.”
  
  
  ”მე არ გკითხე ამის შესახებ. უბრალოდ არ მესმის, როგორ მივიღო აქედან კრისტალური ფხვნილი, - მივუთითე ბოთლს, - და უბრალო წყალს.
  
  
  დიტრიხმა ამოიოხრა. "ძალიან მარტივია. კონცენტრატს აქვს წყლის კრისტალიზაციის თვისება. ისევე როგორც სიცივე აქცევს წვიმას ფიფქებად, რომლებიც სხვა არაფერია თუ არა კრისტალური წყალი. ერთი გალონი წყალი დაახლოებით სამ კილოგრამს იწონის. ამ ბოთლში საკმარისი კონცენტრატია თითქმის ორასი. კილოგრამი სინთეზური ჰეროინი, რომელიც არ განსხვავდება ნამდვილი ჰეროინის ჰიდროქლორიდისგან.
  
  
  მე ნამდვილად ვიცოდი, თუნდაც ის არ იცოდა. დიტრიხის ნათქვამის შედეგები უზარმაზარი იყო. ფიქრები ტაიფუნის ნამსხვრევებივით ტრიალებდნენ. ვერ ვიჯერებდი, რომ დიტრიხმა არ იცოდა რა თქვა.
  
  
  მისაღებში დავბრუნდით, დიტრიხი წინ და უკან მიიწევდა, თითქოს მასში ენერგიას სიტყვების გარდა რაღაც განთავისუფლება უნდა ეპოვა. ჩუმად ვიყავი, რადგან მინდოდა გამეგო ჩემს თავში არსებული აზრები.
  
  
  ”მე შემიძლია ამის გაკეთება სადმე. ჰეროინი, რომლის დარგვაც ვცადე შენს ოთახში? გეგონათ, რომ მექსიკაში ამდენი ჰეროინი შემოვიტანე? მე არ მომიწია მისი ტარება. აქაც ისევე მარტივად შემიძლია, როგორც საფრანგეთში, როცა მას იმ ფრანგებზე დავაყენე. ნიუ-იორკში გავაკეთე. მაიამიში გავაკეთე."
  
  
  სუზანი დივანზე ჩამოჯდა. მე ვუყურებდი დიტრიხს, რომელიც წინ და უკან მიდიოდა მისაღები ოთახის საზღვრებში და ვიცოდი, რომ ეს კაცი მთლად საღად არ იყო.
  
  
  მისი ყურადღება მივაქციე. – „ბატონო დიტრიხ“.
  
  
  "დიახ?"
  
  
  „ადრე მკითხე, ვიცოდი თუ არა, რას ნიშნავდა შენი აღმოჩენა? შენ?"
  
  
  დიტრიხი დაბნეული ჩემსკენ შემობრუნდა.
  
  
  „იცით, რამდენად ღირებულია თქვენი აღმოჩენა იმ ადამიანებისთვის, რომელთა განადგურებას ცდილობთ? იცით, რა რისკებს ატარებენ ისინი ახლა ნარკოტიკების შეერთებულ შტატებში შეტანით? ან ნაღდი ფულით რამდენი მილიონი დოლარი უნდა გადაიხადონ? ისინი ამას მხოლოდ ერთი მიზეზის გამო აკეთებენ. ფანტასტიკური მოგება. ასობით მილიონი წელიწადში. ახლა თქვენ იპოვნეთ გზა, რომელიც აღმოფხვრის შტატებში ნარკოტიკების კონტრაბანდის რისკს და ასევე მოუტანს მათ უფრო მეტ მოგებას, ვიდრე ოდესმე შეიძლება იოცნებონ. არ იცით, რა ღირს თქვენი ფორმულა მათთვის? "
  
  
  დიტრიხი უნდობლად მიყურებდა.
  
  
  „არ არსებობს არცერთი ამ ადამიანთაგანი, რომელიც არ ჩაიდენს ათეულ მკვლელობას თქვენი ფორმულის მისაღებად. ან შენ, ამ საკითხში.
  
  
  თითქმის ნახევრად გაჩერდა, სახეზე უეცრად შიშს გამოხატავდა.
  
  
  "მე... მე არასოდეს... არასოდეს მიფიქრია ამაზე", - ჩაილაპარაკა მან.
  
  
  "ჯანდაბა, დაფიქრდი!" ბოლოს მივაღწიე მას. მეტი სათქმელი არაფერია.
  
  
  მოხუცი დივანთან მივიდა და ქალიშვილს გვერდით მიუჯდა და სახეზე ხელები აიფარა. სუზანმა მის თხელ მხრებზე მოხვია სანუგეშებლად. მან შემომხედა ოთახის გასწვრივ ღია ნაცრისფერი თვალებით.
  
  
  – დაგვეხმარებით, მისტერ სტეფანს?
  
  
  „საუკეთესო, რაც ახლა შეგიძლია გააკეთო, არის სახლში წასვლა და პირის ღრუს დახუჭვა. არასოდეს არავის უთხრათ სიტყვა."
  
  
  ”ჩვენ სხვა არავინ გვყავს, ვინც დაგვეხმარება”, - თქვა მან. "გთხოვ?"
  
  
  მე ვუყურებდი მათ, მამა-შვილს, შურისძიების ქსელში ჩავარდნილ. ჩემი მოვალეობა იყო გრიგორიუსის წინაშე და მის დასახმარებლად, სტოჩელისადმი მიცემული პირობა უნდა შემესრულებინა, რომ კომისიის წინაშე განვმარტავდი მას. მე მხოლოდ ეს ორი უნდა გამეკეთებინა მისთვის, მაგრამ იმაზე ფიქრი, თუ რას მოიმოქმედებდა სტოჩელი, თუ დიტრიხი ხელში ჩავარდებოდა, ამაზრზენი იყო. დიტრიხი რომ მივეცი სტოჩელის, იგივე იქნება, რაც მას დიტრიხის ფორმულა მივცე. ერთი წლის განმავლობაში სტოჩელი შტატებში ნარკოტიკებით ვაჭრობას გააკონტროლებს. ვერც ერთი მსხვილი ოპერატორი ვერ გაუწევს მას კონკურენციას. შტატებში ჰეროინის კონტრაბანდის რისკის აღმოფხვრისა და წარმოების დაბალი ხარჯების გამო წარმოუდგენელი მოგების გამო, დრო არ იყო, რომ სტოჩელი ამარაგებდა ყველა ნარკოდილერს ქვეყნის ყველა ქალაქში. მას არ აჩერებს. დიტრიხის მიცემა სტოჩელისთვის ჭირის მოტანას ჰგავს ქვეყანაში.
  
  
  ვიცოდი, რომ დიტრიხის ფორმულა სტოჩელისგან შორს უნდა შემენარჩუნებინა. და რადგან ეს მოხუცის გონებაში იყო ჩაკეტილი, მე მომიწია ორივე მათგანი მექსიკიდან გამეყვანა.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. ”მაგრამ თქვენ უნდა გააკეთოთ ზუსტად ის, რასაც მე გეტყვით.”
  
  
  "Ჩვენ."
  
  
  "რამდენი ჰეროინი გაქვთ იქ?" - ვკითხე დიტრიხს.
  
  
  დიტრიხმა ახედა. "თითქმის ორმოცი კილოგრამი ბროლის სახით."
  
  
  „მოიშორე. და ყველაფერი, რაც თქვენ მოამზადეთ, ასევე. მოიშორეთ ყველა მინის ნაწარმი. თქვენ ვერ გარისკავთ, რომ დამლაგებელი ან ბელჰოპი დაგინახოს. გაასუფთავეთ ეს ტერიტორია საფუძვლიანად."
  
  
  "Რაიმე სხვა?"
  
  
  "დიახ. ხვალ მინდა დაჯავშნოთ თქვენი ფრენა შტატებში პირველი გამოსული თვითმფრინავით."
  
  
  "Და მერე?"
  
  
  "Ჯერ არაფერი. სულ ეს არის, რაც შეგიძლია.
  
  
  უცებ დაღლილობა ვიგრძენი. მკლავი მტკიოდა მოსაწყენი, მღელვარე ტკივილით. დასვენება და ძილი მჭირდებოდა.
  
  
  "რას იტყვით Stocelli?" – ჰკითხა დიტრიხმა, თვალებში ფანატიკურმა ცეცხლმა ისევ აენთო. "რას იტყვით მასზე? ის გადის შოტლანდიის გარეშე? ეს ნიშნავს რომ არ დაისჯება?
  
  
  „ჰეი, მე მივხედავ სტოჩელს. სიტყვას გაძლევ.
  
  
  "Შემიძლია გენდო?"
  
  
  "თქვენ უნდა დაიჯეროთ."
  
  
  ავდექი და ვუთხარი, რომ დაღლილი ვიყავი და მივდიოდი, კარიდან გავედი, ფრთხილად დავხურე უკან. რომ წამოვედი, არცერთს არაფერი უთქვამს. მეტი სათქმელი არაფერი იყო.
  
  
  * * *
  
  
  უკვე დილის ოთხი იყო, როცა დიტრიხი და მისი ქალიშვილი დავტოვე, მაგრამ ჯერ კიდევ ერთი ბოლო საქმე მქონდა, სანამ დავიძინებდი. ჩემს ოთახში დავბრუნდი მაგნიტოფონების ასაღებად - ჯიბის ზომის და ოდნავ დიდი.
  
  
  
  უფრო დიდი ჩამწერი აღჭურვილი იყო მაღალი სიჩქარით დაკვრით. მას შეეძლო მთელი საათის ფირზე დაკვრა ოცდაათ წამზე ნაკლებ დროში. ვინც მას უსმენდა, მის მიერ გამოსული ხმა სხვა არაფერი იყო, თუ არა მაღალი ყვირილი.
  
  
  ორივე მანქანით ჩავედი მიტოვებულ ფოიეში და ერთ-ერთ სატელეფონო ჯიხურში დავჯექი. ვითომ მიკროფონში ვლაპარაკობდი, ჩემი საქმიანობის ანგარიში ჯიბის პატარა ჩამწერში ვკარნახობდი. მე გავაშუქე თითქმის ყველა მოვლენა, რომელიც მოხდა ლუის აპარიციოს მკვლელობის გარდა. ლაპარაკის დასრულებამდე თითქმის თხუთმეტი წუთი დამჭირდა.
  
  
  მერე დენვერს დავურეკე.
  
  
  - დაღლილი გამოიყურები, - თქვა დენვერმა, როცა ხაზისკენ მიდიოდა.
  
  
  - ჰო, - ვუთხარი კაუსურად, - მოდით, ეს დავამთავროთ, კარგი?
  
  
  "ახლა ვიწერ."
  
  
  -მაღალი სისწრაფე, - ვუთხარი დაღლილმა. — მოდი, მთელი ღამე არ ვიმუშაოთ.
  
  
  "როჯერ. მზად არის მისაღებად."
  
  
  ”კარგი, ეს პირადია. გამრავლებისთვის მხოლოდ გრიგორიუსისთვის. გაიმეორეთ - მხოლოდ გრიგორიუსისთვის.
  
  
  კასეტა მაღალსიჩქარიან პლეერში ჩავდე და ტელეფონის მიკროფონს დავაჭირე. თამაშს დავაჭირე და მანქანა შორეული ხერხის მძაფრი ყვირილივით იკივლა. ხმა შვიდ-რვა წამს გაგრძელდა, მერე უეცრად შეწყდა.
  
  
  ტელეფონი ყურთან მივადე და ვკითხე: "როგორ იყო შეხვედრა?"
  
  
  ”ინსტრუმენტები აჩვენებს, რომ ყველაფერი რიგზეა”, - აღიარა დენვერმა.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. ”მინდა, რომ ეს ლენტი გრეგორიუსს გადაცემისთანავე განადგურდეს.”
  
  
  "მე გავაკეთებ. სხვა რამე?"
  
  
  მე ვუთხარი: "არა, ვფიქრობ, ეს ყველაფერია".
  
  
  გავთიშე. ჯიხურიდან გასვლამდე გადავაბრუნე ორიგინალი ფირი, დავადუნე მიკროფონი და „ჩაწერის“ რეჟიმში გავატარე მაღალსიჩქარიანი ფირის აპარატზე, სანამ ლენტი მთლიანად არ წაიშლებოდა.
  
  
  ჩემს ოთახში დაბრუნებული ფარდები მომიწია, რათა მოახლოებული გამთენიის ელვარება თავიდან აეცილებინა. გავიხადე, დავიძინე და დიდხანს ვიწექი, ვფიქრობდი, რადგან ჩემი ფიქრები ფოკუსირებული იყო იმ გზავნილის ბოლო ნაწილზე, რომელიც გრიგორიუსს გავუგზავნე:
  
  
  ”ის, რაც დიტრიხმა აღმოაჩინა, იმდენად საშიშია, რომ მისი ნდობა შეუძლებელია. მამაკაცი უკიდურესად ნევროზული და არასტაბილურია. თუ მისი სინთეზური ჰეროინის ფორმულა ოდესმე არასწორ ხელში ჩავარდება, არ მინდა ვიფიქრო შედეგებზე. ობიექტურად ვურჩევდი მის აღმოფხვრას - რაც შეიძლება მალე“.
  
  
  თავი მეცამეტე
  
  
  გვიან საღამომდე მეძინა, როცა ისტერიულმა და შეშინებულმა სუზანმა გამაღვიძა კარზე მისმა გაოგნებულმა კაკუნით.
  
  
  საწოლიდან წამოვდექი და კარი ყოყმანით გავაღე. სუზანს მხოლოდ ბიკინი და გამჭვირვალე პლაჟის ქურთუკი ეცვა. მისი გრძელი ქერა თმა მკერდზე ჩამოეშვა.
  
  
  მან ყვირილი. "მამაჩემი წავიდა!"
  
  
  სახეზე ფერმკრთალი ჩრდილით ეწერა შიში. მისი თვალები გადაიქცა შოკისმომგვრელ ცარიელ მზერაში, რომელსაც ძლივს აკონტროლებდა.
  
  
  ბოლოს რომ დავამშვიდე, შარვალი, პერანგი და სანდლები ჩავიცვი. მის ოთახში ავედით.
  
  
  დიტრიხ ლუქსის მისაღებში მიმოვიხედე. ეს იყო მარშრუტი. ნათურები ამოტრიალდა და ყავის მაგიდა გვერდზე იყო. სიგარეტის ნამწვი საფერფლედან იატაკზე იყო მიმოფანტული.
  
  
  სამზარეულოსკენ შევბრუნდი. სრულიად ცარიელი იყო. აღარაფერი დამრჩა რეპლიკებიდან, მილებიდან და სხვა ლაბორატორიული აღჭურვილობისგან, რაც იქ ვნახე რამდენიმე საათის წინ.
  
  
  "იქ!" - თქვა სუზანმა. "Შეხედე!"
  
  
  "Მითხარი რა მოხდა."
  
  
  ღრმად ამოისუნთქა თავის დასამშვიდებლად. ”დღეს დილით დაახლოებით ათის ოცდაათზე გავიღვიძე. მამას ჯერ კიდევ ეძინა. შენი წასვლისთანავე დავიძინეთ, მაგრამ ის იმდენად შეშფოთდა, რომ საძილე აბების დალევა ვაიძულებდი. ადგომისთანავე დავურეკე ავიაკომპანიებს და დავჯავშნე წასასვლელად დღეს ნაშუადღევს. ეს იყო ყველაზე ადრეული რეისი, რომლის დაჯავშნაც მოვახერხე. მერე ფინჯანი ყავა დავლიე. მაშინ უკვე თერთმეტი საათი იყო. უფრო მეტხანს მინდოდა გარუჯვა და არ მეგონა უკეთესი იქნებოდა, მამას რაც შეიძლება დიდხანს დამეძინა, ამიტომ აუზზე ჩავედი. სულ რამდენიმე წუთის წინ ვიყავი იქ. დავბრუნდი ჩემი ნივთების დასალაგებლად და - და ეს ვიპოვე! "მან სასოწარკვეთილმა აათამაშა ხელი.
  
  
  "აქ იპოვე შენიშვნა ან რამე?"
  
  
  მან თავი გააქნია. - "არაფერი! როგორც ჩანს, მამამ გაიღვიძა და ჩაიცვა. მან თავად უნდა მოამზადა საუზმე. კერძები ისევ ტერასაზე მაგიდაზეა. ყველაფერი რაც კი ოდესმე მიირთვა იყო წვენი, ყავა და კვერცხი".
  
  
  სამზარეულოს ირგვლივ მიმოვიხედე. -აქ დაასუფთავა?
  
  
  "არ ვიცი. მან ეს არ გააკეთა წუხელ. ძალიან დაღლილი იყო. მან თქვა, რომ ამას დღეს დილით გააკეთებს."
  
  
  "რას გააკეთებს ის ლაბორატორიულ აღჭურვილობასთან?"
  
  
  ”მან მითხრა, რომ დაამტვრევდა და ნაჭრებს ნაგავში გადააგდებდა.”
  
  
  "Და ის?"
  
  
  სიუზანმა ნაგვის ურნის სახურავი ასწია. „არა. აქ კერძები არ არის.
  
  
  „მან მითხრა, რომ კიდევ ორმოცი კილოგრამი ჰეროინი დაამზადა. სად ინახავდა? "
  
  
  "ნიჟარის ზემოთ კაბინეტში."
  
  
  "ეს იქ არის?"
  
  
  მან კარადის კარები გააღო, რათა დავინახე, რომ თაროები ცარიელი იყო. დაბნეული სახე ჩემკენ მოაბრუნა.
  
  
  "მან მიატოვა იგი?"
  
  
  მან თავი გააქნია. „არ ვიცი, არა მგონია, წუხელ დაძინების გარდა არაფერი გაუკეთებია.
  
  
  „რაც შეეხება კონცენტრაციას?
  
  
  სუზანმა ისევ მოათვალიერა სამზარეულო. მან ნაგვის კონტეინერის სახურავი ასწია. - აი, - თქვა მან და აიღო გამოყენებული ქაღალდის პირსახოცები. მან პლასტმასის ბოთლი აიღო. "Ცარიელია."
  
  
  - ყოველ შემთხვევაში, მადლობა ღმერთს.
  
  
  მისაღებში დავბრუნდი.
  
  
  ”ის თამაშობს თავის სხვა თამაშს?” - ვკითხე სუზანს. ”ის სტოჩელის გაჰყვა?”
  
  
  "Ღმერთო ჩემო!" მან შეშინებულმა წამოიძახა: ”ამაზე არასდროს მიფიქრია!”
  
  
  „მე ვუთხარი, რომ მკვლელებთან თამაშობდა! რა ჯანდაბა გააკეთა? "
  
  
  სუზანმა ჩუმად გააქნია თავი. თვალები ცრემლებით აევსო. ის უცებ ჩემს მკლავებში შემოვარდა. გრძელი ქერა თმა ზურგზე ჩამოსცვივდა. მისი თითქმის შიშველი სხეულის სიცხე ჩემს გვერდით ვიგრძენი, მისი პატარა, მყარი მკერდი მკერდზე მიჭერდა.
  
  
  მკერდზე ამოისუნთქა და ნიკაპზე ხელი მოვკიდე, რომ სახე ჩემსკენ მოებრუნებინა. თვალები დახუჭა, ტუჩები ჩემსკენ მიიდო და პირი გააღო.
  
  
  ცოტა ხნის შემდეგ მან პირი მოშორდა, მაგრამ მხოლოდ ინჩის ნაწილს.
  
  
  - ღმერთო, - ჩაიჩურჩულა მან, - დამავიწყე! აღარ შემიძლია გთხოვ, გთხოვ... დამავიწყე! "
  
  
  და მე გავაკეთე. მისაღებში ნანგრევებში. ფანჯრებში გამავალი სინათლის სხივებში. როგორღაც ტანსაცმელი დავხიეთ და ჩავეხუტეთ ერთმანეთს და ორივემ დავიწყებას მივაკვლიეთ და საკუთარი დაძაბულობა გავათავისუფლეთ.
  
  
  მისი მკერდი ისე ერგებოდა ჩემს ხელებს, თითქოს მათი ფორმის მიხედვით იყო გამოძერწილი. მისი თეძოები გაიშალა და შემომეხვია. არავითარი ცელქი. არაფერი, გარდა უეცარი ძალადობრივი ჩხუბისა ერთმანეთთან. მან იმდენი წამიყვანა, რამდენიც მე წავიყვანე.
  
  
  და ბოლოს, ოფლში დაფარული, ოფლში გაჟღენთილი, სექსუალური ენერგიის გააფთრებული ტალღით, ის ჩემს მკლავებში აფეთქდა, მისი ფრჩხილები ზურგში ჩამეჭრა, მისი კბილები მხარში ჩამეჭრა და მისი კვნესა აავსო ოთახი.
  
  
  ახლახან წამოვედით, დაღლილები, მაგრამ გაჯერებულები, როცა ტელეფონმა დარეკა.
  
  
  ერთმანეთს გადავხედეთ.
  
  
  - მიპასუხე, - თქვა დაღლილმა.
  
  
  ოთახს ფანჯარასთან მიმავალ მაგიდასთან მივედი. "გამარჯობა?"
  
  
  - მიხარია შენთვის, კარტერ, - მკვეთრად გაისმა მამაკაცის ხმა. ”სენორ დიტრიხის ცხოვრება თქვენს ხელშია. ქალბატონი, რომელსაც ხვდებით, დღეს საღამოს შეგხვდებათ. Რვა საათი. იმავე ადგილას, სადაც ადრე ივახშმე მასთან. და დარწმუნდით, რომ პოლიცია არ მოგყვებათ.
  
  
  ტელეფონი ყურში ჩამიკრა, მაგრამ მანამდე არ ვიცანი კარლოს ორტეგას ხმა, რბილი, თავაზიანი, თავშეკავებული და ოდნავი ემოციის ან დრამის გარეშე.
  
  
  გავთიშე.
  
  
  "Ეს ვინ იყო?" - ჰკითხა სუზანმა.
  
  
  - არასწორი ნომერი, - ვუთხარი მე და მივუბრუნდი მას.
  
  
  * * *
  
  
  დღე სასიამოვნო ვნებაში გავატარეთ. სიუზანმა ჩემში შეიჭრა, თითქოს სამყაროსგან დამალვას ცდილობდა. მის საძინებელში შევედით, ფარდები ჩამოვშალეთ და სინათლე და პატივი ჩავკეტეთ. და ჩვენ შევიყვარეთ.
  
  
  მოგვიანებით, გაცილებით გვიან, დავტოვე, რომ ჩემს ოთახში წავსულიყავი გამოსაცვლელად.
  
  
  ”მინდა, რომ აქ დარჩე,” ვუთხარი მას. „არ გახვიდე ოთახიდან. კარი არ გააღო. არავინ, არანაირი გამონაკლისი. Გესმის?"
  
  
  მან გამიღიმა. "შენ იპოვი, არა?" - იკითხა მან, მაგრამ ეს უფრო განცხადება იყო, ვიდრე კითხვა. "მამა კარგად იქნება, არა?"
  
  
  მე არ ვუპასუხე მას. ვიცოდი, რომ არ მქონდა საშუალება გამეაზრებინა იმ კაცების საშინელი სისასტიკე, რომელთა შორისაც მე მივდიოდი, ან მათი გულგრილი გულგრილობა სხვისი ტკივილის მიმართ.
  
  
  როგორ შემეძლო მისთვის ავუხსნა სამყარო, რომელშიც ჯაჭვი შემოიხვიე ხელთათმანის მუშტზე და ურტყამ კაცს ნეკნებში, სანამ არ გაიგონე ძვლების მშრალი ხრაშუნა, რომ მსხვრევა და უმოწყალოდ უყურებდი, როგორ დაიწყო მან საკუთარი სისხლის ამოფრქვევა. ? ანუ ხელები დაფაზე დააწყო და ჩოჩქოლი დაამტვრია? და მან ყურადღება არ მიაქცია ცხოველის ტკივილის ყვირილს, რომელიც მოდიოდა მისი დახეული ყელიდან და ყურადღება არ მიუქცევია გამანადგურებელ სპაზმებს, რამაც გამოიწვია მისი სხეული გადაქცეულ კუნთებად და დახეულ ქსოვილად.
  
  
  როგორ შევძლო მისი გაგება ისეთი მამაკაცების, როგორებიც არიან კარლოს ორტეგა, სტოჩელი ან ლუის აპარისიო? ან მე, ამ საკითხში.
  
  
  სიუზანის ამჟამინდელ სულიერ მდგომარეობაში ჯობდა არაფერი ეთქვა. ის არ იყო კონსუელა დელგარდო.
  
  
  ლოყაზე ვაკოცე და ოთახი უკნიდან გამოვკეტე.
  
  
  * * *
  
  
  ჩემს ოთახში მაშინვე შევნიშნე შავი ჩემოდანი, რომელიც ჰერბერტ დიტრიხმა ოცდაათი კილოგრამი სუფთა ჰეროინის შესახებ მითხრა. გაუხსნელად, ჩემოდანი თან დავდე. სხვა რამ არის ჟან-პოლის სხეული. AX-ს რომ დავურეკო, მისი მოშორება ადვილი იქნებოდა. მაგრამ მე მარტო ვიყავი და ეს იყო პრობლემა.
  
  
  უბრალოდ, ამის თავიდან აცილების საშუალება არ იყო და დრო ცოტა იყო, ამიტომ საბოლოოდ გადავწყვიტე რაიმე ქმედების გადადება. ცხედარი შემოვბრუნდი, შემდეგ ავიღე და ტერასაზე გამოვიტანე, ერთ-ერთ მზეზე ფრთხილად დავდე. ნებისმიერ შემთხვევით დამკვირვებელს ის ისე ჰგავდა, თითქოს ძილს იღებდა.
  
  
  შხაპი მივიღე და სწრაფად გამოვიცვალე, შემდეგ ჰიუგო მარცხენა მხარზე მივადე და დაბალ მხრებზე ჩავდე. მე შევამოწმე, როგორ სრიალებს ვილჰელმინა იდაყვის ქვეშ. მე ამოვიღე 9მმ-იანი საბრძოლო მასალის სამაგრი, ხელახლა ჩავტვირთე სამაგრი და დავაწკაპუნე მრგვალი კამერაში უსაფრთხოების დაყენებამდე.
  
  
  სხვა მსუბუქი ქურთუკი ჩავიცვი.
  
  
  
  
  დღის განმავლობაში ვერ გავუძელი. 9მმ-იანი ლუგერი ნებისმიერი წარმოსახვით დიდი იარაღია და ჩემი ქურთუკის ქვეშ ამობურცული მომაშორებდა. მაგრამ ღამით შემეძლო გამკლავება. ანუ ზედმეტად რომ არავინ შემომხედა.
  
  
  როცა მოვემზადე, ოთახი დავტოვე და დერეფანი სერვის ლიფტისკენ გავემართე, უკანა გასასვლელისკენ გავემართე.
  
  
  ხუთ წუთზე ნაკლებ დროში ვიყავი სასტუმროდან გასული, ტაქსის უკან მოკალათებული, ელ-ცენტროსკენ მივდიოდი.
  
  
  როგორც კი რამდენიმე კვარტალი გავიარეთ, სავარძელში ჩავჯექი. კოსტერას გასწვრივ დასავლეთისკენ გავემართეთ. Costera ძალიან ღიაა და ძალიან ბევრი პოლიციის მანქანაა იმისთვის, რომ კომფორტულად ვგრძნობდე თავს, ამიტომ ვთხოვე მძღოლს გადმომხედა, როდესაც მივუახლოვდით Calle Sebastian el Cano-ს. სამი ბლოკის შემდეგ ჩვენ მარცხნივ შევუხვიეთ Avenida Cuauhtemoc-ზე, რომელიც გადის Costera-ს პარალელურად თითქმის მთელი გზა El Centro-მდე. იქ, სადაც Cuauhtémoc უერთდება Avenida Constituyentes-ს, ჩვენ ისევ მარცხნივ შევუხვიეთ. ვთხოვე, გაჩერებულიყო Avenida Cinco de Mayo-ს კუთხეში და გადავიხადე, ვუყურე როგორ აშორებდა მხედველობიდან სანამ გადავიდოდი.
  
  
  საკათედრო ტაძრიდან სულ რაღაც ორ კვარტალში ვიყავი, რომლის მოხდენილი, ლურჯად შეღებილი ხახვისფერი ბუჩქები მას რუსულ მართლმადიდებლურ ეკლესიას ჰგავს. მე კიდევ ერთი ტაქსი ავიღე და მან ერნანდოს სახლიდან რამდენიმე კვარტალში გამიყვანა. ამ მანძილის გავლა შემეძლო, რადგან არც თუ ისე შორს იყო, მაგრამ ტაქსით რომ ჩავჯექი, ნაკლებ ყურადღებას მივიპყრობდი.
  
  
  ზუსტად რვა საათი იყო, როცა ერნანდოსთან შევედი. პიანისტი პიანინოზე რბილ რიტმებს უკრავდა თავისი დიდი შავი ხელებით, დახუჭული თვალებით, სავარძელში ნაზად ქანაობდა წინ და უკან. ირგვლივ მიმოვიხედე. კონსუელა არ იყო ფორტეპიანო ბარში. სასადილო ოთახებში გავიარე. ის არცერთ მათგანში არ იყო.
  
  
  ბართან დავჯექი სასმელის დასალევად სანამ მას ველოდებოდი. საათს დავხედე. რვის ხუთი წუთი. ავდექი, ტელეფონთან მივედი და სასტუმროში დავრეკე. დარეკეს Suite 903. პასუხი არ იყო. როგორც ჩანს, სუზანმა მკაცრად შეასრულა ჩემი მითითებები. სატელეფონო ზარებსაც კი არ პასუხობდა.
  
  
  ტელეფონს რომ მოვშორდი, კონსუელა ჩემს იდაყვთან იდგა. ხელი მომკიდა და ლოყაზე მაკოცა.
  
  
  ”სცადეთ თუ არა სასტუმროში სიუზან დიტრიხთან დაკავშირება?”
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  – მაშინ თქვენ იცით, რომ მისის დიტრიხი თავის ოთახში არ არის, – თქვა მან. ”ის არ იყო იქ მინიმუმ ნახევარი საათის განმავლობაში. ის წავიდა იმ ადამიანთან, ვინც უკვე გაიცანი."
  
  
  "ბრაიან გარეტი?" - ვუთხარი დაუცველად ვიგრძენი.
  
  
  კონსუელამ თავი დაუქნია.
  
  
  ”ვფიქრობ, მან უთხრა მას მამასთან წაყვანის ამბავი?”
  
  
  „როგორ გამოიცანი? ზუსტად ასე მოიქცა. ის საერთოდ არ აწუხებდა."
  
  
  "რატომ?"
  
  
  "სხვა საკითხებთან ერთად, რომ დავრწმუნდე, რომ არ შეგექმნათ პრობლემები, როცა მოგვიანებით კარლოსთან შესახვედრად მიგიყვანთ." სახე დარბილდა. "ძალიან ვწუხვარ, ნიკ. შენ იცი, რომ მათთან ერთად უნდა წავიდე, თუნდაც ეს გატკინოს. რამდენს ნიშნავს შენთვის ეს გოგო? "
  
  
  გაკვირვებულმა გავხედე კონსუელას. ”მე მას გუშინ საღამოს შევხვდი,” ვუთხარი მე. — არ იცოდი?
  
  
  "რატომღაც ისეთი შთაბეჭდილება დამრჩა, რომ ის შენი ძველი მეგობარი იყო."
  
  
  "დაივიწყე. რა არის შემდეგი?"
  
  
  "ლა პერლაში სადილზე დამპატიჟებ." მან გამიღიმა. "ჩვენ ვაპირებთ კარგ საჭმელს ვჭამოთ და მაღალ მყვინთავებს ვუყუროთ."
  
  
  – რაც შეეხება კარლოსს?
  
  
  — იქ დაგვხვდება. ხელი გაუწოდა და თითებით ლოყაზე ნაზად შემეხო. „ღვთის გულისთვის, ნიკ, ნუ გამოიყურები ასე მკაცრად. მე არ ვარ ისეთი ულამაზესი, რომ არ გამიღიმო, არა? "
  
  
  * * *
  
  
  ჩვენ დავეშვით ვიწრო ქვის საფეხურებს, რომლებიც ციცაბო კვეთდნენ კვებრადას კლდეების შიდა ზედაპირს ელ მირადორის სასტუმროს ქვემოთ. ჩვენ გვქონდა მსუბუქი ვახშამი El Gourmet რესტორანში ზედა სართულზე და ახლა მე გავყევი კონსუელას, როდესაც ის სიბნელეში დადიოდა ქვედა დონეზე ლა პერლაში. მან იპოვა ადგილი ერთ-ერთ მაგიდასთან მოაჯირის გვერდით, რომელიც ზღვის ვიწრო რაფაზე გაჰყურებდა და ტალღები კლდის ძირში ტრიალებდა.
  
  
  თითქმის ათი საათი იყო. კონსუელას ლანჩის დროს არ უცდია წვრილმანი საუბარი.
  
  
  "Რამდენად მეტი?" - ვკითხე როცა დავსხედით.
  
  
  "დიდი ხნით არა. ის მალე აქ იქნება. ამასობაში ჩვენ შეგვიძლია ვუყუროთ მაღალ მყვინთავებს."
  
  
  როდესაც ჩვენ დავასრულეთ ჩვენი პირველი სასმელი, მყვინთავებმა მიაღწიეს დაბალ კლდოვან ნაპირს ჩვენს მარცხნივ და დაეშვნენ წყლის ზემოთ მდებარე რაფაზე. სამნი იყვნენ. ერთი მათგანი კლდის ნაპირიდან ყურეში ჩავარდა და მეორე მხარეს გადაცურა. ახლა ყველა შუქი გამორთული იყო რამდენიმე პროჟექტორის გარდა. პირველი მყვინთავი წყლიდან გამოვიდა, მისი სველი სხეული უბრწყინავდა. პროჟექტორები მას მიჰყვნენ, როცა ნელა აძვრა თითქმის მტვრიან კლდეზე, საიდანაც ჩაყვინთვას აპირებდა. საყრდენზე მოჭერილი, თითებით კლდეზე მოჭერილი, ზევით აიღო გეზი. ბოლოს ის გადახტა რაფაზე ას ოცდაათი ფუტის ზემოთ ყურეზე.
  
  
  ახალგაზრდა მყვინთავმა ცოტა ხნით დაიჩოქა რაფის უკან პატარა სალოცავის წინ, თავი დაუქნია და ფეხზე წამოდგომამდე გადაიჯვარედინა.
  
  
  
  მერე კლდის პირას დაბრუნდა.
  
  
  ახლა პროჟექტორები ჩაქრა და ის სიბნელეში იყო. ქვემოთ, ჩვენს ქვემოთ, ძლიერი ტალღა ჩამოვარდა და თეთრი ქაფი მაღლა აიწია კლდეების ძირზე. უფსკრულის მოპირდაპირე მხარეს, დაქუცმაცებული გაზეთის ცეცხლი აინთო, კაშკაშა განათება ანათებდა სცენას. ბიჭმა ისევ გადაიჯვარედინა. ფეხის თითებზე დაიჭიმა.
  
  
  როდესაც დოლები სიჩქარეს აჩქარდა, ის სიბნელეში გადახტა, ხელები გვერდებზე აფრინდა, ფეხები და ზურგი აუკანკალდა მანამ, სანამ ჰაერში მშვილდი გახდა, თავიდან ნელა, შემდეგ უფრო სწრაფად, სიკაშკაშეში ჩაძირული. ცეცხლის შუქი და ბოლოს უზარმაზარი ტალღა - ხელები აწყვეტინებს გედის ნახტომს და ბოლო მომენტში მაღლა ასწევს თავს.
  
  
  სიჩუმე იყო, სანამ მის თავში წყალი არ გატყდა, შემდეგ კი შეძახილები, ტაში და აჟიოტაჟი გაისმა.
  
  
  როცა ჩვენს ირგვლივ ხმაური ჩაქრა, უკნიდან კარლოს ორტეგას საუბარი მომესმა. "ის ერთ-ერთი საუკეთესო მყვინთავია." გვერდით სკამი გამომიწია და დაჯდა.
  
  
  - დროდადრო, - თავაზიანად თქვა კარლოსმა, ჩამოჯდა და სკამი ისწორა, - თავს იკლავენ. ხტუნვისას ფეხი რაფიდან რომ ჩამოცურდა, ან საკმარისად შორს რომ არ გადახტა კლდეების მოსაწმენდად... მხრები აიჩეჩა. ”ან თუ ის არასწორად შეაფასებს ტალღას და ძალიან ციცაბო ჩაყვინთვის, როდესაც წყალი არ არის საკმარისი. ან თუ დაბრუნებით მას ზღვაზე წაიყვანს. მისი გატეხვა შესაძლებელია ტალღით. ქვის წინააღმდეგ. ასე გარდაიცვალა ანგელოზი გარსია, როდესაც ჯუნგლებში ფილმი გადაიღეს აქ 1958 წელს. იცოდით ამის შესახებ?
  
  
  ”შეგიძლიათ გამოტოვოთ მიმოხილვის ლექცია,” ვუთხარი მე. „მოდი საქმეს შევუდგეთ“.
  
  
  "იცით, რომ სენორი დიტრიხი ჩემი სტუმარია?"
  
  
  ”მე თვითონ შევძელი ამის გარკვევა.”
  
  
  ”იცოდით, რომ მისმა ქალიშვილმა გადაწყვიტა მასთან შეერთება?”
  
  
  - ასე რომ, გავარკვიე, - ვუთხარი უზომოდ. "რა ჯანდაბა გინდა ჩემგან?"
  
  
  კონსუელამ ისაუბრა. – ახლა შემიძლია დაგტოვო, კარლოს?
  
  
  "Ახლა არა". პატარა, თხელი სიგარა ამოიღო და ნელა დაანთო. მან შემომხედა და მხიარულად მითხრა: "გსურთ ჩვენთან თანამშრომლობა?"
  
  
  მუქარას ველოდი. თითქმის ყველა მოვლენას ველოდი და ვფიქრობდი ამ ერთის გარდა. შემოთავაზებამ გამიკვირდა. კონსუელას გავხედე. ისიც ჩემს პასუხს ელოდა.
  
  
  კარლოსი კიდევ უფრო მომიახლოვდა. მისი გაპარსვის შემდგომი სუნი ვიგრძენი. - მე ვიცი დიტრიხის ფორმულის შესახებ, - თქვა მან და მისი ხმა ძლივს მიაღწია ჩემს ყურამდე. ”მე ვიცი მისი თქვენთან საუბრის შესახებ და რისი გაკეთება შეუძლია მას.”
  
  
  "ეს არის ნამდვილი სასტუმრო ჯაშუშური სისტემა", - ვუთხარი მე.
  
  
  კარლოსმა ჩემი შენიშვნა დააიგნორა.
  
  
  "ის, რაც დიტრიხმა აღმოაჩინა, შეიძლება ჩვენ ყველა მილიარდერები გავხდეთ."
  
  
  სავარძლის საზურგეს მივეყრდენი.
  
  
  "რატომ მომიყვანე გარიგებაში, ორტეგა?"
  
  
  კარლოსმა გაკვირვებული შეხედა. ”მე მეგონა, რომ ეს თქვენთვის გასაგები იქნებოდა. Ჩვენ გვჭირდები."
  
  
  და მერე მივხვდი ყველაფერს. - სტოჩელი, - ჩავიჩურჩულე მე. ”თქვენ გჭირდებათ ჰეროინის დისტრიბუტორი. Stocelli იქნება თქვენი დისტრიბუტორი. და შენ გჭირდება სტოჩელში მისასვლელად.
  
  
  კარლოსმა გამიღიმა წვრილი, ბოროტი გრიმასით.
  
  
  კონსუელამ ისაუბრა. ორტეგამ გააჩუმა. „იქნებ ახლავე დაგვატოვო, ჩემო ძვირფასო. თქვენ იცით, სად შეგვხვდეთ – თუ მისტერ კარტერი დათანხმდება შემოგვიერთდეს“.
  
  
  კონსუელა ფეხზე წამოდგა. ჩემს გვერდით პატარა მაგიდას შემოუარა და მხარზე ხელი დამადო. ვიგრძენი მისი თხელი თითების მჭიდრო წნევა.
  
  
  - არაფერი გამონაყარი ნუ გააკეთე, ნიკ, - ჩაილაპარაკა მან. „გვერდით მაგიდასთან სამი კაცი შეიარაღებულია. ასე არ არის, კარლოს?
  
  
  "ესვერდადი".
  
  
  კონსუელა კიბეებისკენ დაიძრა. ერთი წუთით ვუყურე მას, სანამ ორტეგას მივუბრუნდი.
  
  
  "ახლა, როცა ის წავიდა, ორტეგა, რა გინდა მითხრა, რომ არ გინდა რომ იცოდეს?"
  
  
  ორტეგას ერთი წუთით არ უპასუხია. ჩვენი ერთი ცარიელი ჭიქა აიღო და ზარმაცი ატრიალა თითებში. ბოლოს დადო და ჩემსკენ დაიხარა.
  
  
  ”თქვენ გგონიათ, რომ მე არ ვიცი, რომ ჯონ ბიკფორდი არის სუსტი ადამიანი, რომელიც შეიძლება ზედმეტი უბედურების გარეშე დაიძრა? ის პენისით ფიქრობს. მისთვის მხოლოდ ცოლია მნიშვნელოვანი, ეს ძვირფასი მეძავი. და ბრაიან გარეტი? გგონია, არ ვიცი, რომ გარეტი ბიკფორდზე ძლიერი არ არის?
  
  
  კარლოსი ახლა ჩურჩულებდა, მისი სახე ჩემგან სულ რაღაც რამდენიმე სანტიმეტრით დაშორდა. სიბნელეშიც კი ვხედავდი მის თვალებს ანათებდნენ მისი შინაგანი ხედვის ძალით.
  
  
  „მე შემიძლია გავხდე მსოფლიოში ერთ-ერთი უმდიდრესი ადამიანი. მაგრამ მე თვითონ არ შემიძლია ამის გაკეთება. აქ მექსიკაში მაქვს გარკვეული გავლენა. კავშირები მაქვს. მაგრამ რა ხდება, როდესაც ჩვენ გადავიტანთ ჩვენს ოპერაციებს შტატებში? ვიქნებოდით მხოლოდ ბიკფორდი, გარეტი და მე. ხედავ ბიკფორდს, რომელიც სტოჩელის წინ დგას? ან გარეტი? შარვალს დაბინძურებდნენ, როცა პირისპირ აღმოჩნდებოდნენ. გესმის რას გეუბნები?
  
  
  "დიახ. თქვენ მოიშორებდით გარეტს და ბიკფორდს, რათა შეგეძლოთ ჩემთან გარიგება."
  
  
  "ზუსტად. რას იტყვი?"
  
  
  "რა გაყოფა?" მე ვუთხარი, რადგან ვიცოდი, რომ ორტეგა მიიღებდა ჩემს კითხვას, როგორც პირველ ნაბიჯს ჩემი თანხმობისკენ, რომ წავსულიყავი, კარლოსმა გაიღიმა. - ათი პროცენტი, - გავიცინე ხმამაღლა. ვიცოდი, რომ ორტეგა დამარწმუნებდა ვაჭრობაში.
  
  
  
  მე რომ არ გამეკეთებინა ეს, ის საეჭვო იქნებოდა. ათი პროცენტი სასაცილოა. "თუ მე შენთან ერთად წამოვალ, ჩვენ თანაბრად დავშორდებით."
  
  
  "ორმოცდაათი პროცენტი? ნამდვილად არა."
  
  
  "მაშინ იპოვე სხვა ბიჭი." სკამის საზურგეს მივეყრდენი და მაგიდაზე დადებული სიგარეტის კოლოფი ავიღე. სანთებელას ცეცხლში დავინახე, რომ ორტეგას სახე დაიბრუნა გლუვი, მაგარი სიმშვიდე.
  
  
  "ვერ ვაჭრობ."
  
  
  „ვინ თქვა ეს? მისმინე, ორტეგა, შენ მჭირდები. შენ მითხარი, რომ ამ გარიგებას უჩემოდ ვერ დადებ. ბიკფორდი და გარეტი? სტოჩელი შეჭამდა მათ, გადააფურთხებდა და გამოგდევნებოდა. ახლა მისმინე. თუ აპირებთ სტაფილოს მოცემას, რათა მერე გავწელო, ჯობია ცხიმიანი და წვნიანი გახადოთ, თორემ არც კი მოვკბი.
  
  
  "ორმოცი პროცენტი?" - ფრთხილად შემომთავაზა კარლოსმა და ყურადღებით მიყურებდა.
  
  
  თავი დამიქნია. "ორმოცდაათი პროცენტი. და თუ ოდესმე დაგიჭერ, რომ ჩემს მოტყუებას ცდილობ - თუნდაც ერთი გროში - შენი დამალვისთვის მოვალ."
  
  
  კარლოსი ყოყმანობდა და ვიცოდი, რომ დავარწმუნე. ბოლოს თავი დაუქნია. ”თქვენ რეალურად ვაჭრობთ,” თქვა მან უხალისოდ. ხელი გაუწოდა. — შევთანხმდით.
  
  
  მის ხელს დავხედე. „მოდი, ორტეგა. ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვართ მეგობრები, ასე რომ ნუ ცდილობ დამაფიქრო, რომ შენი მეგობარი ვარ. ეს არის მხოლოდ საქმიანი გარიგება. ფული მომწონს. Შენც ასევე. ამის საფუძველზე დავტოვოთ.
  
  
  ორტეგამ გაიცინა. — მაინც გულახდილი ხარ. ხელი გვერდზე გაუშვა და ფეხზე წამოდგა. "ახლა, როცა პარტნიორები ვართ, წავიდეთ, სენიორ კარტერ?"
  
  
  "სად?"
  
  
  „მე სტუმარი ვარ გარეტის ჰაციენდაში. მან მთხოვა, დაგპატიჟოთ, რომ შემოგვიერთდეთ - თუ გადაწყვეტთ ჩვენთან გაერთიანებას“. საკუთარ ირონიაზე გაეღიმა.
  
  
  ვიწრო ქვის და ბეტონის კიბეებით, რომელიც ღამის კლუბიდან La Perla-დან მიდიოდა, დავინახე, რომ სამი მამაკაცი მოგვყვებოდა, რომლებიც მთელი საღამო გვერდით მაგიდასთან ისხდნენ.
  
  
  კლდის თავზე, წრიულ ქვაფენილზე მანქანა გველოდა. მძღოლმა კარი გააღო, როგორც კი მივუახლოვდით. ორტეგა იყო პირველი, ვინც უკანა სავარძელზე დაჯდა და მანიშნა შევერთებოდი. როცა მოვწესრიგდი, მძღოლმა კარი მიხურა და წინა სავარძლისკენ წავიდა. მან ჩართო ძრავა და შემდეგ ჩემსკენ შემობრუნდა, მისი სქელი მუშტი ეჭირა დიდი Mauser Parabellum-ის პისტოლეტის კონდახს, მისი მჭიდი პირდაპირ ჩემს სახეზე იყო მიმართული სულ რაღაც რამდენიმე სანტიმეტრიდან.
  
  
  გადაადგილების გარეშე ვკითხე: "რა ჯანდაბაა ეს ყველაფერი, კარლოს?"
  
  
  - შენი იარაღი, - თქვა ორტეგამ და ხელი გაუწოდა. „მთელი საღამო მანერვიულებდა. რატომ არ მომეცი, რომ დავისვენო? »
  
  
  - უთხარი, რომ ფრთხილად იყოს, - ვუთხარი მე. — ახლა ვითხოვ.
  
  
  - სისულელეა, - ამოიოხრა ორტეგამ. "თუ ის როგორმე ამოვა ქურთუკიდან, ისვრის."
  
  
  ფრთხილად ამოვიღე ვილჰელმინა ბუდედან. ორტეგამ ის აიღო.
  
  
  – სხვა იარაღი ხომ არ გაქვს, სენიორ კარტერ?
  
  
  წამის მეასედზე გადასაწყვეტად დამჭირდა. უგო გარსი გავხსენი და თხელი სტილეტო ორტეგას მივაწოდე. - იზრუნე მათზე, - ვუთხარი ადვილად.
  
  
  "ვამანოს, პაკო!" ორტეგამ სიტყვები გააწყვეტინა. მძღოლი შემობრუნდა და მანქანა დაძრა. მან მანქანით გაიარა ცენტრალური კუნძული და ბორცვიდან ქვემოთ.
  
  
  ნელა მივდიოდით კვებრადას კლდეების ქვაფენილ ქუჩებში და აკაპულკოს ძველი ნაწილის ვიწრო ქუჩებში. როცა კოსტერა მიგელ ალემანზე გადავედით და აღმოსავლეთისკენ გავემართეთ, ყურის გადაღმა შემეძლო მატამოროსის სასტუმროს განათება. ორტეგამ თვალი ჩამიკრა.
  
  
  - შენთვის ძალიან ცუდი იქნება, სასტუმროში დაბრუნებაზეც კი იფიქრო, სენიორ კარტერ, - მშრალად თქვა ორტეგამ.
  
  
  "როგორ გამოიცანით ეს?"
  
  
  "შეიძლება გადაეყაროთ ფედერაციის ტენიენტ ფელიქს ფუენტესს", - თქვა კარლოსმა. ”და ეს ორივესთვის ცუდი იქნება, არა?”
  
  
  თავი ჩემსკენ მოაბრუნა, მუქი თვალები ბოროტი გართობით უბრწყინავდა.
  
  
  ”შენ გეგონა, რომ არ ვიცოდი, ტენიენტე ფუენტესი აქ, აკაპულკოში იყო?” ჰკითხა მან. "შენ გგონია სულელი ვარ?"
  
  
  თავი მეთოთხმეტე.
  
  
  გარეტის უზარმაზარი ჰაციენდას პირველ სართულზე ხმაურიანი წვეულება იმართებოდა. მისი ათეული მეგობარი ნიუპორტის ბიჩიდან ოთხმოცი ფუტის მოტორიანი მცურავი ნავით ჩამოვიდა. სტერეო ყვაოდა, სტუმრების ნახევარი უკვე ნასვამი იყო. ორტეგამ და პაკომ მაღლა საძინებლისკენ გამათრიეს. პაკომ ოთახში შემაძრწუნა, ხმაურით მომიჯახუნა და კარი ზურგსუკან მიკეტა.
  
  
  კონსუელა უზარმაზარ დიდ საწოლზე იწვა. ოთახის მოპირდაპირე მხარეს იყო კარადების მთელი კედელი, რომლის კარები სარკეში იყო გამოსახული, რათა ასახულიყო ოთახის ყველა ანარეკლი.
  
  
  მან გამიღიმა და უცებ ჯუნგლებში მოქნილი, მოხრილი კატა გახდა, სენსუალურად გადაჭიმული. ხელები ეჭირა. "Მოდი აქ."
  
  
  სავარძელში გავწექი, საზურგეს მივეყრდენი და ფეხები გადავაჯვარედინე.
  
  
  "მინდა, რომ სიყვარული დამიჭირო", - თქვა კონსუელამ, ნახევრად დახუჭული თვალებით და დახვეწილი, მოქნილი ვეფხვის მსგავსი სხეულით. მშვიდად ვიჯექი და ჩაფიქრებული ვუყურებდი.
  
  
  "რატომ?" Ვიკითხე. „იმიტომ, რომ სახლი სავსეა ხალხით? აგაღელვებს?
  
  
  — დიახ. კონსუელას თვალები ოდნავ გახელილი ჰქონდა.
  
  
  მესაკუთრედ გამიღიმა. ”შენ მე მაცინებ,” თქვა მან. "Მოდი აქ."
  
  
  ფეხზე წამოვდექი და საწოლისკენ წავედი.
  
  
  ზედ ჩამოვჯექი, ტუჩები ყელის სიგლუვეს მივაწექი, მისი გრძელი, მწიფე სხეული ხელებში ჩავდე. ყურში ჩასუნთქვისას ჩემი წონა მასზე დაეცა.
  
  
  "Ნაბიჭვარო!" კონსუელამ თავი ასწია, ორივე ხელში აიღო და თვალებში გამიღიმა.
  
  
  მისგან ავდექი და ოთახს გავუყევი,
  
  
  "Სად მიდიხარ?"
  
  
  -გაიპარსე, - ვუთხარი მე და ლოყაზე ხელი ავიფარე. სააბაზანოში შევედი, ტანსაცმელი გავიხადე, შხაპი გადავიღე და შევედი.
  
  
  პირსახოცი გავიმშრალე და სახეს ვიბანდი, როცა მისი ყვირილი გავიგე: "რა გაგიხანდა?"
  
  
  - შემომიერთდი, - ვუპასუხე მე.
  
  
  ერთი წამის შემდეგ გავიგე, როგორ ამოვიდა ჩემს უკან და ვიგრძენი, რომ მისი შიშველი სხეული მიჭერდა ჩემსკენ, რბილი მკერდი მიჭერდა ზურგზე, გლუვი ხელები წელზე შემომხვია, სველი ტუჩები მხრის პირებს მკოცნიდნენ და ხერხემალზე მირბოდნენ. ჩემს კისერზე.
  
  
  — მაიძულებთ თავი მოვიჭრათ.
  
  
  "მოგვიანებით გაიპარსე", - ჩამჩურჩულა ზურგში.
  
  
  - შხაპი მიიღეთ, სანამ გაპარსვა დავამთავრე, - ვუთხარი მე.
  
  
  წასვლისას სარკეში შევხედე. წყალი გადაუშვა და საშხაპე ფარდების მიღმა გაუჩინარდა. მესმოდა სულის ძლიერი ნაკადი, რომელიც სარწყავიდან გადმოდიოდა. სარკესთან ახლოს თაროები სწრაფად მოვავლე თვალი. დახლზე აღმოვაჩინე ერთი პინტის ზომის ბოთლი გაპარსვის შემდგომი მძიმე ბროლის დეკანტერში.
  
  
  კონსუელამ დამირეკა. "მოდი აქ ჩემთან, ძვირფასო!"
  
  
  - ერთ წამში, - ვუპასუხე მე.
  
  
  დახლიდან ხელის პირსახოცი ავიღე და კარაფს შემოვიხვიე. ცალ ხელში პირსახოცის ორივე ბოლო მეჭირა, წინ და უკან მივატრიალე, შემდეგ იმპროვიზირებული იარაღის მძიმე წონა მარცხენა მკლავში დავარტყი. მან დამამშვიდებელი მტკიცე დარტყმა დაარტყა ჩემს ხელისგულს.
  
  
  სააბაზანოში გავედი და ფარდა ფრთხილად გადავწიე.
  
  
  კონსუელა ჩემსკენ ზურგით იდგა, სახე აწეული და თვალები დახუჭული ჰქონდა წყლის ძლიერი სპრეისგან, რომელიც მის წინააღმდეგ ურტყამდა. ერთი წუთით შევხედე მისი სხეულის მდიდარ, მოხრილ მრუდის სიმკვეთრეს, ზურგის სიგლუვეს და წელის მოხვევას და შემდეგ გაფართოვდა მის მრგვალ თეძოებსა და თეძოს გრძელ ხაზს.
  
  
  სინანულის ხმამაღალი კვნესით, მაჯის მოკლე, სწრაფი მოძრაობით მივაწექი პირსახოცით გახვეულ ჭურჭელს მის უკანა მხარეს. დარტყმა ყურის უკან მოხვდა.
  
  
  როდესაც ის დაეცა, მე მისი წონა მარცხენა ხელში დავიჭირე, ვიგრძენი, რომ მისი რბილი კანი ჩემს კანს ასრიალებდა, ვიგრძენი, რომ მთელი გლუვი, მკვრივი ხორცი უცებ მოდუნდა ჩემს მკლავში. დეკანტერი ჩემს უკან ხალიჩაზე მოვისროლე და მარჯვენა ხელი მის ფეხებს ქვეშ მივადე.
  
  
  აბანოდან გამოვიყვანე და საძინებელში შევიყვანე. საწოლზე ნაზად დავაწვინე, შემდეგ შორს წავედი და გადასაფარებლები უკან გადავწიე. ისევ ავიღე და ფრთხილად დავდე ფურცელზე.
  
  
  მისი გრძელი, ყავისფერი თმა, შხაპისგან სველი, ბალიშზე იყო გაშლილი. მისი ერთი სუსტი, გარუჯული ფეხი ნახევრად მუხლებში იყო მოხრილი, მეორე კი პირდაპირ გარეთ იყო გაშლილი. თავი ოდნავ გვერდზე გადახარა.
  
  
  ვიგრძენი სინანულის მოზღვავება იმის გამო, რაც უნდა გამეკეთებინა, როცა ზედა ფურცელი ზემოდან გადავწიე, რომ მისი ფეხების ლამაზი შეერთება დამეფარა. შემდეგ მისი მარჯვენა ხელი ავწიე და თავის ზემოთ ბალიშზე დავდე. უკან დავიხიე და მას შევხედე. ეფექტი ზუსტად იყო - თითქოს ეძინა.
  
  
  ახლა საწოლის მეორე მხარეს საბანი უკან გადავწიე, განზრახ აფურთხებდა ფურცლებს. ბალიშს ვურტყამ მანამ, სანამ არ გაფუჭდა და უნებურად ვესროლე საწოლის თავთან. ოთახის ყველა შუქი ჩავაქრე, გარდა ერთი პატარა ნათურის ოთახის შორეულ კუთხეში.
  
  
  სააბაზანოში რომ დავბრუნდი, ჩავიცვი და საძინებელი ბოლოჯერ შევამოწმე, სანამ მაღალი ფრანგული კარებიდან ბნელ აივანზე გავცურავდი და კარები ფრთხილად დავხურე ჩემს უკან.
  
  
  წვეულების ხმები ქვემოდან ჩემამდე მოაღწია. მუსიკა ისეთივე ხმამაღალი იყო, როგორც კარლოსთან მისვლისას. აუზი პროჟექტორებით იყო განათებული, რის გამოც მის ირგვლივ ტერიტორია კიდევ უფრო ბნელი ჩანდა. აივანი, რომელზეც ვიდექი, ჩრდილის ყველაზე ბნელ ადგილას იყო.
  
  
  ჩემს უკან ოთახი იყო სახლის ფრთაში, რომელიც აუზს გადაჰყურებდა და დარწმუნებული ვიყავი, რომ დიტრიხის ოჯახი სახლის მეორე ფლიგელში იქნებოდა. ჩუმად მივდიოდი აივანზე და კედელს მივაჭერდი, რომ ჩრდილში დავრჩენილიყავი.
  
  
  პირველი კარი, რომელსაც მივუახლოვდი, ჩაკეტილი იყო. ოდნავ გავხსენი და ოთახში გავიხედე. ცარიელი იყო.
  
  
  გადავედი. გვერდით ოთახი ვცადე. ისევ არაფერი. ავედი ჰაციენდის წინ. საიდანაც აივნის ჩრდილში ჩავიკეცე, წინა ჭიშკრის ორი მცველი დავინახე, რომლებიც სადარბაზოს ზემოთ დამაგრებული პროჟექტორებით მკვეთრად და მკაცრად ანათებდნენ. მის უკან იყო მისასვლელი გზა, რომელიც კლდის პირას მიდიოდა. სავარაუდოდ, სხვა გვარდიელები პატრულირებდნენ ტერიტორიას.
  
  
  დავბრუნდი ფრთაში, სადაც კონსუელა დელგარდოს საძინებელი იყო. იქ ყველა საძინებელი შევამოწმე. ბოლო იყო ის, რომელშიც ორტეგას ეძინა.
  
  
  
  ოთახში შესვლისთანავე ნესტოები შემივსო მისი გაპარსვის შემდეგ. შანსი გამოვიყენე და ნათურა ავანთე. შორეულ კედელთან დიდი გარდერობი იდგა. ორმაგი კარები გავაღე. ორტეგას ლამაზად ჩამოკიდებული შარვლისა და სპორტული მაისურების მიღმა აღმოვაჩინე მუყაოს ყუთი დახურული ფარებით. გავხსენი. შიგნით იყო ჰეროინის ნაცნობი პლასტიკური პარკების მასა. ეს იყო ის ორმოცი კილოგრამი, რაც დიტრიხს ჰქონდა.
  
  
  მუყაოს ყუთის დამაგრების შემდეგ ისევ კარადაში შევაბრუნე და კარები დავხურე, მერე ნათურა გამოვრთე და წამოვედი.
  
  
  ჰოდა, ჰეროინი ვიპოვე, მაგრამ დიტრიხის და მისი ქალიშვილის კვალი მაინც არ იყო. აივნის სიბნელეში მდგომი, სახლის კედელზე მიწებებული, იმედგაცრუების შეგრძნება დავიწყე. მაჯის საათის კაშკაშა ხელებს დავხედე. ათ წუთზე მეტი გავიდა.
  
  
  ქვემოთ მაინც უნდა გადამემოწმებინა, აივნის შორს დავბრუნდი და მსუბუქად დავარდნილი მიწაზე დავეშვი. კლდის კიდე სულ რამდენიმე ფუტის მოშორებით იყო და ციცაბოდ ჩავარდა ზღვაში თითქმის ასი ფუტის ქვემოთ. ბუჩქებში ჩამალული ერთი ოთახიდან მეორეში გადავედი, ქვედა სართული მთლიანად გამოვიკვლიე. დიტრიხების არანაირი ნიშანი.
  
  
  დამლაგებელი? Კი, რა თქმა უნდა. შეიძლებოდა იქ ყოფილიყვნენ. ეს უფრო ლოგიკური იყო, ვიდრე მათ მთავარ სახლში შენახვა, სადაც შეიძლება შემთხვევით წააწყდნენ. მე მივდიოდი ლამაზად მოჭრილი ბალახის გასწვრივ, ერთი პალმის ხიდან მეორეზე გადავედი, მათ ჩრდილში ვიმალებოდი. ორჯერ მომიწია მესაზღვრეების პატრულირება, საბედნიეროდ მათთან ძაღლები არ იყვნენ.
  
  
  მოსამსახურეთა ოთახები იყო გრძელი, დაბალი, ერთსართულიანი ნაგებობა ტალახის აგურისგან. მე შემეძლო ფანჯრებიდან ექვსი ოთახიდან თითოეულში შემეხედა. თითოეული იყო განათებული და თითოეული ცარიელი იყო, გარდა გარეტის მექსიკელი თანაშემწეებისა.
  
  
  ანანასის დაბალ პალმის ფოთლების ქვეშ ჩახრილი კორპუსს მოვშორდი. უკან გადავხედე ჰაციენდას. აშენდა ბეტონის ფილის საძირკველზე სარდაფის გარეშე. სხვენიც არ იყო. სახლი გულდასმით შევამოწმე და დავრწმუნდი, რომ დიტრიხები მასში არ იყვნენ, გარდა იმ შემთხვევისა, როდესაც ისინი მკვდრები იყვნენ და მათი სხეულები ჩავყარე რომელიმე პატარა კარადაში, რომელიც მე არ შემიმჩნევია. მაგრამ ეს ნაკლებად სავარაუდო იყო. კარლოსს ისინი ცოცხლად სჭირდებოდა.
  
  
  ისევ საათს დავხედე. გავიდა ოცდაორი წუთი. სად შეიძლება იყვნენ ისინი? კიდევ ერთხელ გავიარე ჩემთვის დარჩენილი ვარიანტები. შემეძლო დავბრუნებულიყავი ოთახში, სადაც კონსუელა უგონოდ იწვა და კარლოსის გაყოლას ელოდა. როდესაც El Mirador სასტუმროდან გამოვედით, მან თქვა, რომ შტატებში მივდივართ დაახლოებით დილის ოთხ ან ხუთ საათზე. მაგრამ ეს რომ გამეკეთებინა, ამ მომენტს რომ დაველოდე, ინიციატივა და უპირატესობა კარლოსს ექნებოდა.
  
  
  ეს იქნებოდა შეცდომა. ვიცოდი, რომ დამოუკიდებლად მჭირდებოდა შესვენება. ასეა თუ ისე, ვიცოდი, რომ კარლოსს უნდა მოვშორებოდი და ეს სწრაფად უნდა გამეკეთებინა.
  
  
  ფრთხილად ავარიდე პატრულირებას და შემოვუარე ჰაციენდას, შემდეგ კი კლდეების კიდესკენ გავემართე. კიდეზე რომ დავეშვი, დავიწყე დაღმართი.
  
  
  სიბნელეში ძლივს გავარჩიე საყრდენი, როცა კლდეზე ავდექი. კლდე იმაზე ციცაბო აღმოჩნდა ვიდრე ჩანდა. სანტიმეტრით დუიმი, ხელი მეჭირა, თავი დამეუფლა. ერთ დღეს ჩემი ფეხის თითები ჩამოცურდა მოლიპულ, ზღვით სველი ზედაპირიდან და მხოლოდ ფეხის თითების სასოწარკვეთილმა მოჭერამ დამიშალა ასი ფუტი კლდის ლოდებით მოფენილ ძირზე.
  
  
  კლდის კიდეზე სულ რაღაც ათი ფუტის დაბლა ვიყავი, როცა გავიგე, რომ მესაზღვრეები გადიოდნენ თავზე. ტალღების და ქარის ხმაურმა ხელი შეუშალა, რომ ადრე გამეგო მათი მიახლოება. ადგილზე გავიყინე, ხმის ამოღების მეშინოდა.
  
  
  ერთ-ერთმა ასანთი აანთო. იყო ხანმოკლე ციმციმი, შემდეგ კი ისევ სიბნელე. ვიფიქრე, რომ ნებისმიერ წამს შეიძლება რომელიმე მათგანს გადაედგა ნაბიჯი კლდის კიდეზე და მიმოიხედოს ირგვლივ, და პირველი, რაც გავიგებდი, რომ შემამჩნიეს, იქნებოდა ტყვია, რომელიც ჩემი საყრდენი საყრდენებიდან მომაშორებდა. სრულიად დაუცველი ვიყავი, სრულიად უმწეო. მკლავები მტკიოდა უხერხულ მდგომარეობაში შეკავების გამო, როცა პირველად გავიგე მათ ზემოთ.
  
  
  ისინი ქალაქში ჭორაობდნენ გოგონაზე, იცინოდნენ რაღაც ხრიკზე, რომელიც მან ერთ-ერთ მათგანზე გამოიყენა. სიგარეტის ნამწვი კლდეზე ირბინა, მისი წითელი ნახშირი ჩემს გვერდით ჩამოვარდა.
  
  
  "... ვამანოს!" თქვა ბოლოს ერთ-ერთმა.
  
  
  ვაიძულე თავი დავრჩენილიყავი უძრავად თითქმის მთელი წუთი, სანამ გავბედავდი მათ წასვლას. ისევ ქვევით დავიწყე, გონება დაღმართზე იყო ორიენტირებული. ფეხი გავუწოდე, სხვა დასაყრდენი ვიპოვე, ფრთხილად შევამოწმე და კიდევ ექვსი სანტიმეტრით ჩამოვდექი. ამ დროისთვის კუნთები მტკიოდა აგონიისგან. ჩემი მარჯვენა წინამხარი, სადაც ლუიმ მომჭრა, ტკივილმა დაიწყო. ნებისყოფის შეგნებული ძალისხმევით, გონებაში ყველაფერი დავბლოკე, გარდა თანდათანობითი, ნელი დაღმართისა.
  
  
  ერთ დღეს ჩემი ფეხი ნაპრალში ჩამივარდა და მომიწია მისი ამოღება. ქვემოთ ჩამოსვლისას მკვეთრი შემობრუნების გამო ტერფი მტკივა. ხელები დამიგლიჯა, თითებზე და ხელის გულებზე კანი ქვებმა მომიჭრა.
  
  
  ჩემს თავს სულ ვეუბნებოდი, რომ სულ რამდენიმე ფუტი დამრჩა, კიდევ რამდენიმე წუთი, ცოტა უფრო წინ.
  
  
  შემდეგ კი, სუნთქვაშეკრული, თითქმის მთლიანად დაღლილი, ვიწრო სანაპიროზე აღმოვჩნდი, კლდეების ძირას მივდიოდი, ლოდებს ავარიდე თავი, ვაიძულე თავი დაღლილი გავქცეულიყავი კონცხის მრუდის გასწვრივ, ვცდილობდი არ მეფიქრა რამდენი დრო დარჩა. დაიხარჯა ჩემს დაღმართზე.
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  კონცხის ბოლოში აღმოვაჩინე ციცაბო კლდეებს შორის გაჭრილი ნაზი ხევი. წვიმების დროს ეს იქნებოდა წყლის ნაკადი, რომელიც წყალს ბორცვიდან ზღვაში ჩაასხამდა. ახლა მან მომცა გზა კლდის მწვერვალამდე.
  
  
  დაბრკოლებულმა, ფხვიერ ფიქალზე სრიალმა, ხევზე ავედი, სანამ გზიდან ასი მეტრის მანძილზე არ გამოვედი. აღმოსავლეთით, თითქმის ნახევარი მილის დაშორებით, მე ვხედავდი პროჟექტორებს გარეტის ჰაციენდას წინა კარიბჭის ზემოთ.
  
  
  გზის პირას ველოდებოდი, თავს ვაიძულებდი მოთმინებით მელოდა, ვცდილობდი არ მეფიქრა იმაზე, თუ რამდენად სწრაფად გადიოდა დრო ჩემთვის. საათი, რომელიც ჩემს თავს მივეცი, სამ მეოთხედზე მეტი იყო. ბოლოს შორიდან ფარები გამოჩნდა. შუა გზაზე გავედი და ხელები ავიფარე. მანქანა გაჩერდა და მძღოლმა თავი ფანჯრიდან გააღო.
  
  
  "რა კარგი?" - დამიყვირა მან.
  
  
  მანქანისკენ წავედი. მძღოლი მოზარდი იყო, რომელსაც გრძელი შავი თმა ყურებს უკან ჰქონდა გადავარცხნილი.
  
  
  "ტელეფონი. შეგიძლია ტელეფონთან წამიყვანო? El asunto es muy importante!"
  
  
  "შედით!"
  
  
  მანქანის წინ გავიქეცი და სავარძელში ჩავჯექი. მაშინაც კი, როცა ამოვისუნთქე: "Vaya muy de prisa, por Favor!" მან რბოლის დაწყებისას კლატჩი ჩართო. ხრეში ამოფრინდა უკანა ბორბლების ქვემოდან, მანქანა წინ მიიწია, სპიდომეტრის ნემსი აჩვენებდა სამოცი, სამოცდაათი და შემდეგ ას ათი კილომეტრს საათში.
  
  
  ერთი წუთიც არ გასულა, ის შევარდა პემექსის სადგურში და დაწვა რეზინი, როცა გაჩერდა.
  
  
  კარი გავაღე და ტელეფონს მივვარდი. დავრეკე სასტუმრო მატამოროსში და ვფიქრობდი, რა ირონიული იყო, რომ თავად ორტეგამ მითხრა, სად ვიპოვო ტენიენტე ფუენტესი!
  
  
  თითქმის ხუთი წუთი დასჭირდა მის მილთან დაკავშირებას. კიდევ ხუთი წუთი დასჭირდა მის დარწმუნებას, რომ მე ვაპირებდი მას დახმარებას, რომელიც ჟან-პოლმა მთხოვა მკვლელობამდე ერთი წუთით ადრე. მაშინ ფუენტესს ვუთხარი, რა მინდოდა მისგან და სად შემხვედროდა.
  
  
  "რამდენ ხანში შეგიძლია აქ მოხვედრა?" - ვკითხე ბოლოს.
  
  
  — შეიძლება ათი წუთი.
  
  
  - ადრე გააკეთე, თუ შეგიძლია, - ვუთხარი და გავთიშე.
  
  
  * * *
  
  
  ტენიენტ ფელიქს ფუენტესს ყავისფერი ქვისგან გამოკვეთილი ტოლტეკის კერპის მსგავსი სახე ჰქონდა. მოკლე მასიური მკერდი, ძლიერი ხელები.
  
  
  "თოფი მოიტანე?" ვკითხე და მის უმარკო პოლიციის მანქანაში ჩავჯექი.
  
  
  "ის უკანა სავარძელზეა. ეს არის ჩემი პირადი პატარა სანადირო იარაღი. მე ვზრუნავ მასზე. რას გულისხმობთ? "
  
  
  ფუენტესმა პოლიციის მანქანა დაძრა. მე ვუთხარი სად წავსულიყავი. როცა მანქანით მივდიოდით, მე ველაპარაკე მომხდარზე. ფუენტესს ვუთხარი დიტრიხზე და მის ფორმულაზე სინთეზური ჰეროინის წარმოებისთვის. მე ვუთხარი, რომ ორტეგა ახლა დიტრიხს ტყვეობაში ჰყავდა და რას აპირებდა ორტეგა. ფუენტესი ფხიზელი უსმენდა, როცა ყველაფერს ვუთხარი.
  
  
  ”ახლა,” ვუთხარი მე, ”მე უნდა დავბრუნდე იმ სახლში, სანამ გაიგებენ, რომ წავედი. და როგორც კი დავბრუნდები, მინდა შენმა კაცებმა დაარბიონ იგი. ორტეგა უნდა მოვიშოროთ. თუ ჩვენ შეგვიძლია პანიკა გამოვიწვიოთ, დიდი შანსია ორტეგამ დიტრიხთან მიმიყვანა.
  
  
  "რა გამართლება მაქვს გარეტის ჰაციენდაზე თავდასხმისთვის, სენიორ კარტერ?" ძალიან გავლენიანი ადამიანია. ორტეგაც.
  
  
  "ორმოცი კილოგრამი ჰეროინი საკმარისი საბაბია?"
  
  
  ფუენტესმა ხმამაღლა უსტვენდა. "ორმოცი კილოგრამი! ორმოცი კილოგრამი პრეზიდენტის სახლში შევიჭრი!"
  
  
  მე ვუთხარი, სად უნდა ეპოვა ჰეროინი. ფუენტესმა აიღო მიკროფონი და რადიოთი გადასცა შტაბ-ბინა და მოითხოვა გაძლიერება. ის გულწრფელი იყო. არც სირენები, არც მოციმციმე შუქები, არც მოქმედება, სანამ სიგნალს არ მისცემდა.
  
  
  ამ დროს ჩვენ ისევ მივდიოდით იმ გზის გასწვრივ, რომელიც გარეტის ჰაციენდას გადიოდა. თითქმის ზუსტად იქ, სადაც წინა ღამეს გავაჩერე ბიკფორდის მანქანა, ის გაჩერდა, რომ გამომეშვა.
  
  
  უკანა სავარძლიდან თოფი და კაბელი ავიღე. ავწიე იარაღი. "ეს არის სილამაზე", ვუთხარი მას.
  
  
  "ჩემი პრიზი საკუთრებაა", - თქვა ფუენტესმა. ”კიდევ ერთხელ, გთხოვ, ფრთხილად იყოთ ამით.”
  
  
  - თითქოს ჩემი იყოს, - ვუთხარი და მოვტრიალდი, ჩავხტე და მინდორს მივხედე. ფუენტესმა პოლიციის მანქანას ასი იარდის მოშორებით გზა დაუჭირა, რათა დანარჩენები ჩასულიყო.
  
  
  მე ავირჩიე ადგილი ოდნავ აღმართზე, დაახლოებით ორასი ფუტის სავალი ნაწილიდან, რომელიც მის სახლამდე მიდიოდა. ჭიშკართან ოდნავ დახრილი ვიყავი. კაკალი ფეხებთან მოვისროლე და ფრთხილად დავდე მუცელზე, თოფი ხელში მეჭირა.
  
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ პოლიციის ორი მანქანა მოვიდა, მეორე თითქმის მაშინვე ჩამორჩებოდა პირველს. ფუენტესმა ისინი პოზიციებზე მიიყვანა, თითო-თითო გზის თითო მხარეს, რომელიც მიდის სავალი ნაწილისკენ, მანქანებში მყოფი მამაკაცები ელოდნენ ძრავებითა და ფარებით გამორთული.
  
  
  
  მძიმე იარაღი მხარზე ავწიე. ეს იყო ლამაზად დამზადებული Schultz & Larson 61 შაშხანა .22 კალიბრის, ერთი გასროლის ჭანჭიკის სამოქმედო იარაღი 28 დიუმიანი ლულით და ბურთის წინა სამიზნე. ხელის საყრდენი რეგულირებადი იყო ჩემს მარცხენა ხელზე მორგებაზე. თოკი გაიჭრა ცერის ნახვრეტით, რომ მე შემეძლო ნახევრად ჩამოსხმული პისტოლეტის სახელური მარჯვენა ხელით დამეჭირა. თოფი, რომელიც სპეციალურად საერთაშორისო მატჩებისთვის იყო შექმნილი, იმდენად ზუსტი იყო, რომ ასი იარდის მანძილზე სიგარეტის ბოლოში ტყვიის გადატანა შემეძლო. მისმა მძიმე წონამ, თექვსმეტნახევარი ფუნტი, ჩემს მკლავებში სტაბილურად აქცია. მე დავმიზნე ის ორი პროჟექტორიდან ერთ-ერთზე, რომელიც დამონტაჟებულია წინა კარიბჭის მარცხენა მხარეს ზემოთ.
  
  
  მუშტი ნელა მომიჭირა, თითი ჩახმახს აჭერდა. თოფი ოდნავ მომიჭირა ხელში. ყურადღების ცენტრში ყურებში ხმაურის მკვეთრი ბზარი ერთდროულად ჩაქრა. ჭანჭიკი სწრაფად მოვატრიალე, მაღლა ავწიე და უკან დახარჯული ვაზნა აფრინდა. კიდევ ერთი რაუნდი მოვკარი, ჭანჭიკი მივაჯახუნე და ჩავკეტე.
  
  
  ისევ ვესროლე. მეორე პროჟექტორი აფეთქდა. ჰაციენდაში ყვირილი ისმოდა, მაგრამ წინა ჭიშკარი და მის ირგვლივ სიბნელე იყო. ჭურვი ისევ ამოვყარე და თოფი გადავტენე. ჭიშკრის ღია გისოსიდან ვხედავდი მისაღებში მინის ფანჯარას, რომელიც გადაჰყურებდა ჯერ კიდევ განათებულ საცურაო აუზს.
  
  
  მე შევასწორე დიაპაზონი დამატებითი დისტანციისთვის და ისევ ავიღე მიზანი. ჭიქაში ტყვია ჩავყარე, ქსელმა თითქმის ცენტრში მიიკრა. როცა ვიტენიდი, სახლიდან სუსტი ყვირილი მომესმა. მეოთხე ტყვია მე ვესროლე ფირფიტის შუშის ფანჯრიდან არაუმეტეს 30 სმ სხვა ნახვრეტიდან.
  
  
  სახლიდან ყვირილი ისმოდა. უცებ ყველა შუქი ჩაქრა. მუსიკაც. ვიღაცამ საბოლოოდ მიაღწია მთავარ გადამრთველს. თოფი დავდე იქ, სადაც ფუენტესმა ადვილად იპოვა, თოკი ავიღე და მინდორზე გავიქეცი სახლის მიმდებარე კედელთან.
  
  
  ახლა ახლოს რომ ვიყავი, შიგნიდან ხმები და ყვირილი მესმოდა. გავიგონე, როგორ უყვიროდა კარლოსი დაცვას. ერთმა მათგანმა სიბნელეში ისროლა, სანამ პისტოლეტი არ დაცარიელდა. კარლოსმა გააფთრებულმა შესძახა, გაჩერდიო.
  
  
  სწრაფად გადავედი კედელზე. ჭიშკარიდან დაახლოებით ორმოცდაათი ფუტის დაშორებით გავჩერდი და კაუჭი მხრიდან მოვიხსენი. კაუჭი კედელს ავაგდე და კბილები პირველივე სროლაზე დავიჭირე, ლითონი მყარად იყო ჩასმული კედლის აგურის ნაკეთობაში. ხელიხელჩაკიდებული ავწიე თავი კედლის ზევით. კაუჭის ამოხსნით, მეორე მხარეს გადავაგდე და მის გვერდით ჩამოვხტი, ჩემს კალთაზე ჩამოვჯექი.
  
  
  როგორც კი ბუჩქებში გავირბინე სახლის მხარეს აუზიდან მოშორებით, თოკი ისევ მოვხვდი. აივნის ქვემოთ რომ გავჩერდი, კაუჭი ისევ მოვისროლე და მოაჯირს დაეჭირა.
  
  
  თავი მაღლა ავიწიე მანამ, სანამ თითებმა ჭედურ მოაჯირს არ მიჭერდნენ და კიდეზე ავედი. თოკის გაჭიმვას მხოლოდ ერთი წუთი დასჭირდა და აივანზე გავიქეცი იმ ოთახისკენ, რომელიც ერთი საათის წინ დავტოვე.
  
  
  როდესაც კარი გავაღე, რომ შიგნით შემეშვა, პოლიციის მანქანის სირენების პირველი მზარდი გოდება მომესმა. კონსუელა ჯერ კიდევ უგონო მდგომარეობაში იყო. სიბნელეში ორადგილიანი საწოლის ქვეშ დახვეული თოკი ჩავყარე. ტანსაცმელი სწრაფად გავიხადე, იატაკზე გროვად დავარტყი. შიშველი, კონსუელას თბილი შიშველი სხეულის გვერდით გარე ტანსაცმლის ქვეშ ჩავიცვი.
  
  
  მე მესმოდა პოლიციის სირენების მიახლოების დაჟინებული, ამომავალი და დაცემის კვნესა, შემდეგ კივილი ქვემოდან და გარედან. შემდეგ საძინებლის კარზე დააკაკუნეს. ხელი გაბრაზებულმა აიქნია.
  
  
  ვიღაცამ საკეტში გასაღები ჩარგო და ნაძალადევად მოატრიალა. კარი გაიღო და კედელს შეეჯახა. ორტეგა იდგა ცალ ხელში ფანრით, მეორეში პისტოლეტით.
  
  
  "რა ჯანდაბა ხდება?" - მოვითხოვე.
  
  
  "ჩაიცვი! დასაკარგი დრო არ არის! პოლიცია აქ არის!"
  
  
  სასწრაფოდ ავიღე შარვალი და მაისური და ჩავიცვი. ფეხები მოკასინში ჩავიცურე, წინდების ჩაცმა არ შემიწუხებია.
  
  
  "გააღვიძე იგი!" - იღრიალა ორტეგამ და ფანარი კონსუელაზე მიუთითა. იქ იწვა, როცა მე დავტოვე, თმა ბალიშზე აფრინდა, მკლავი მოხრილი ჰქონდა, თავი ცალ მხარეს ჰქონდა გადაბრუნებული.
  
  
  მე მას გავუღიმე. "შანსი არ არის. მან ძალიან ბევრი დალია. მან გათიშა ჩემთან ურთიერთობა, როდესაც ყველაფერი საინტერესო გახდა. ”
  
  
  კარლოსმა იმედგაცრუებულმა დაიფიცა. "მაშინ ჩვენ მას დავტოვებთ," გადაწყვიტა მან. "წავიდა!" - პისტოლეტს ააფრიალა.
  
  
  მე მას წინ წავედი. ისევ გავიგე პოლიციის სირენები.
  
  
  Ვიკითხე. - "რა ჯანდაბას აკეთებს აქ პოლიცია?"
  
  
  - მე თვითონ მინდა ვიცოდე ეს, - გაბრაზებულმა ამოიოხრა კარლოსმა. — მაგრამ მე არ ვაპირებ დარჩენას და გარკვევას.
  
  
  ორტეგას გავყევი დერეფანში კიბეებისკენ. მან თავისი ფანარი აანთო კიბეებზე. ბრაიან გარეტი კიბის ძირში იდგა, შუქზე აციმციმდა და შიშისმომგვრელი გამომეტყველებით უყურებდა თავის ნათელ სახეს. ნახევრად გაიქცა ჩვენსკენ, სიმთვრალემ პანიკა გამორეცხა.
  
  
  
  
  იყვირა მან. - "ღვთის გულისთვის, კარლოს!" "რა ჯანდაბა გავაკეთოთ ახლა?"
  
  
  "Გამეცალე." კარლოსმა კიბეები ჩაუარა გარეტს. გარეტმა ხელი მოკიდა. "რაც შეეხება ორმოცი კილოგრამი ჰეროინს?" - ჰკითხა ხმადაბლა. "ჯანდაბა, ეს ჩემი სახლია, სად შეიძლება გავიქცე?"
  
  
  კარლოსი ნახევრად გაჩერდა. ის გარეტს მიუბრუნდა და მისი ფანრის შუქი საშინლად ანათებდა მათ.
  
  
  - მართალი ხარ, - თქვა კარლოსმა. — გასაქცევი არსად გაქვს, ჰა?
  
  
  გარეტმა შეშინებული თვალებით შეხედა და ჩუმად ეხვეწებოდა.
  
  
  „თუ დაგიჭერენ, ელაპარაკე. "არა მგონია, რომ ასეთი პრობლემები მჭირდებოდეს", - უხეშად თქვა კარლოსმა. მან თოფი ასწია და ჩახმახს ორჯერ დაარტყა. პირველი გასროლა გარეტის მოედანს მკერდის შუაში მოხვდა. მან შოკირებული პირი გააღო, როცა მეორე ტყვიამ სახე დაარღვია.
  
  
  მიუხედავად იმისა, რომ გარეტის სხეული მოაჯირზე სუსტად იყო მიწებებული, კარლოსი უკვე კიბეებზე ჩადიოდა. ის თითქმის მირბოდა, მე კი მხოლოდ ერთი ნაბიჯით ვიყავი უკან.
  
  
  "Აქ!" კარლოსმა მხარზე დაიყვირა, როცა მისაღები ოთახის ბოლოს მივბრუნდით. სადარბაზოში სამზარეულოსკენ გავიდა და სამსახურის კარიდან გავიდა. იქ დიდი სედანი მელოდა, ძრავი უმოქმედოდ და იგივე მძღოლი საჭესთან.
  
  
  კარლოსმა უკანა კარი გააღო. "შედით!" - ამოიკვნესა მან. სასწრაფოდ ჩავჯექი მანქანაში. კარლოსი წინა სავარძლისკენ გაიქცა და კარი გაიჯახუნა.
  
  
  "ვამანოს, პაკო!" იყვირა მან. „პრონტო! პრონტო! »
  
  
  პაკომ მანქანა გადაცემაში ჩადო და გაზის პედალს დააჭირა. მსუქანი საბურავები ხრეშში გათხრილი ფართო საფეხურით. ჩვენ ავაჩქარეთ, როცა სახლის კუთხეს შემოვუვლიდით, შემოსასვლელის წინ მდებარე რგოლის მოსახვევს მივყვებოდით. პაკომ გაბრაზებულმა დატრიალდა ბორბალი, რათა ჭიშკრისკენ გაემართა, გაბრაზებული დაუკრა საყვირი, რაც შეეძლო, იდიოტებს ჭიშკრის გასაღებად.
  
  
  მან წამიერად დაამუხრუჭა, მანქანა შეანელა მანამ, სანამ ერთ-ერთი ჭიშკარი საკმარისად არ გაიღო, რომ შევსულიყავით, შემდეგ კი ისევ გაზის პედალს დაარტყა. ჭიშკარიდან დიდი მანქანა გაფრინდა.
  
  
  პოლიციის პირველი მანქანა სახლიდან ოციოდე მეტრში იყო გაჩერებული და მთავარ გზაზე მისასვლელი ბლოკავდა. პოლიციელები მანქანას უკან დაეხნენ და ჭიშკარს ესროდნენ, როცა ჩვენ გვერდით მივდიოდით.
  
  
  პაკომ არ დააყოვნა. ლანძღვით გადაატრიალა მანქანის საჭე, გადააგდო სავალი ნაწილიდან და მინდვრის უსწორმასწორო ადგილზე გაუშვა, ისევ გაზის პედალს აჭერდა. სიბნელეში, ფარების გარეშე, მძიმე სედანი მოედო მინდორს, ქანაობდა და ირხევოდა, როგორც უეცრად გაგიჟებული ველური მუსტანგი, ამოაგდებდა მამლის კუდს მტვრისა და ჭუჭყის ნატეხებს.
  
  
  სედანის მბრუნავი, მბრუნავი რულონი უმწეოდ გადამაგდო გვერდიდან გვერდზე. გავიგე, როგორ ესროლეს ჩვენსკენ. უკანა სარკმელი დამიმსხვრია, დამტვრეული შუშის ნამსხვრევებით დამასხა.
  
  
  კიდევ გაისმა სროლები და მანქანამ შეწყვიტა ჭექა-ქუხილი, როცა პაკომ უცებ ისევ მოატრიალა საჭე და გზაზე დაგვაბრუნა. დიდი სიჩქარით ავედით.
  
  
  დევნა არ ყოფილა. ერთხელ გზატკეცილზე პაკომ აანთო ფარები და დიდი მანქანა თითქმის სარბოლო სიჩქარემდე მიიყვანა.
  
  
  კარლოსი დაჯდა და წინა სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო. მან გამიღიმა და მითხრა: „ახლა შეგიძლია დაჯდე, სენიორ კარტერ. ახლა ვფიქრობ, რომ ჩვენ უსაფრთხოდ ვართ."
  
  
  "რა ჯანდაბა იყო ეს ყველაფერი?" ავდექი იატაკიდან, სადაც დამაგდეს და სავარძლის ბალიშებს მივეყრდენი. ცხვირსახოცი ამოვიღე და შარვლის ბასრი შუშის ნამსხვრევები ფრთხილად მოვიშორე.
  
  
  ”ვფიქრობ, ეს იმიტომ მოხდა, რომ ჩვენი გემის კაპიტანმა ისაუბრა”, - გამოიცნო კარლოსმა. „მან იცოდა, რომ ტვირთის გაგზავნა გვჭირდებოდა. ვფიქრობ, პოლიციამ გაარკვია, რომ გარეტს ჰქონდა ეს.
  
  
  "Ახლა რა?"
  
  
  „ახლა ჩვენ წავიყვანთ სენორ დიტრიხს და მის ქალიშვილს და წავალთ შტატებში. ჩვენი გეგმები არ შეცვლილა. ისინი მხოლოდ რამდენიმე საათით გადაიყვანეს“.
  
  
  "რაც შეეხება კონსუელას?"
  
  
  კარლოსმა მხრები აიჩეჩა.
  
  
  „თუ ის თავს აკონტროლებს, ყველაფერი კარგად იქნება. გარეტის სტუმრებმა არაფერი იცოდნენ ჩვენი საქმიანობის შესახებ. კონსუელა საკმარისად ჭკვიანია და ამტკიცებს, რომ ისიც მხოლოდ სტუმარი იყო და არაფერი იცის, რას იპოვიან.
  
  
  „რაც შეეხება გარეტის მკვლელობას? მესმის, რომ თქვენ იზრუნეთ ამ პრობლემაზე.
  
  
  ორტეგამ მხრები აიჩეჩა. "ადრე თუ გვიან ეს უნდა გაკეთებულიყო."
  
  
  "Ახლა საით?"
  
  
  - ბიკფორდს, - უპასუხა ორტეგამ. "აქ დიტრიხები იმართება."
  
  
  თავი მეთექვსმეტე
  
  
  რბილი ნაზი გამომეტყველება გაქრა დორის ბიკფორდის სახიდან. ის, რაც ახლა ჟონავდა, იყო ულამაზესი, დაუნდობელი ბირთვი, რომელიც იყო მისი ნამდვილი მე, რომელიც კიდევ უფრო მკაცრი ჩანდა მისი პატარა თოჯინის მსგავსი თვისებების კონტრასტის გამო, რომელიც ჩარჩოში იყო მისი გრძელი პლატინის ქერა თმით. ჯონ ბიკფორდი უზარმაზარი, დაბერებული ლომივით თვალყურს ადევნებდა მისაღებ ოთახს, რომელიც სიცოცხლის ბოლო რამდენიმე თვეს კოჭლობდა ძალების დაკარგვის გაბრაზებული დაბნევით, სიბერით გათეთრებული მანე. სიტყვებს ვერ პოულობდა. მან ვერ გაიგო ის ცვლილებები, რაც მის მეუღლეს შეემთხვა ბოლო რამდენიმე საათის განმავლობაში.
  
  
  ჰერბერტ დიტრიხი დივანზე ჩამოჯდა, სუზანი მის გვერდით.
  
  
  
  დიტრიხი დაღლილი, დაღლილი კაცი იყო, დღის დაძაბულობისგან დაღლილობა სახეზე ეტყობოდა, მოხუცი კაცი დანგრევის პირას იყო, მაგრამ იჯდა თავდაყირა და ჯიუტად უარს ამბობდა ეღიარებინა დაღლილობა, რომელიც მის ძვლებში იყო ჩადებული. მაგრამ მისი თვალები დაფარული იყო მოსაწყენი, უხილავი მზერით, ფარდით, რომლის მიღმაც იგი იმალებოდა სამყაროს.
  
  
  დორისი ჩვენკენ შემობრუნდა, როცა ოთახში მე და კარლოსი შევედით, იარაღი ხელში სწრაფად ანიშნა ჩვენი მიმართულებით, სანამ არ გაგვეცნო.
  
  
  - ღვთის გულისთვის, - თქვა მან სარკასტულად და პისტოლეტი მოაბრუნა, - რატომ დასჭირდა ამდენი დრო?
  
  
  - მხოლოდ სამი საათია, - თქვა კარლოსმა მარტივად. "ჩვენ წასვლას თითქმის ხუთამდე არ ვგეგმავდით."
  
  
  - ანუ მზად ვართ წასასვლელად? არ მგონია, რომ მან, - ანიშნა ქმარს იარაღით, - უფრო დიდხანს გაძლებს. ის ნერვების შეკვრაა. მისი ხმა იყო მკვეთრი და მკვეთრი ზიზღით. ბიკფორდი შემობრუნდა, შეშფოთება მის უხეშ, ნაწიბუროვან სახეზე. - მე არ ვაჭრობდი, კარლოს, - თქვა მან. "შეგიძლია ჩემი იმედი გქონდეს".
  
  
  კარლოსმა თავი დაუქნია და დიდ ყოფილ პრიზიორს შეხედა. — მართლა ამას გულისხმობ?
  
  
  ბიკფორდმა სერიოზულად დაუქნია თავი. ”დარწმუნებული ვარ. არ მინდა რაიმე მონაწილეობა მივიღო გატაცებაში ან მკვლელობაში“.
  
  
  "ვინ თქვა რამე მკვლელობაზე?"
  
  
  "Გაიგე, რას ვგულისხმობ?" - შეაწყვეტინა დორისმა. „ის მთელი დღე ასეა, მას შემდეგ რაც მოხუცი აქ მოიყვანე. და როდესაც ბრაიან გარეტი გოგონასთან ერთად შევიდა, ის სრულიად გარეული გახდა.
  
  
  - მე არ შემიძლია ამით ცხოვრება, კარლოს, - ბოდიში მოიხადა ბიკფორდმა. "Ვწუხვარ."
  
  
  დორისმა ჩემზე მანიშნა. "Მასზე რას იტყვი?" კარლოსმა მას პირველად გაუღიმა. "ის ამიერიდან ჩვენთანაა", - თქვა მან. დორისმა გაკვირვებულმა შემომხედა.
  
  
  სიუზან დიტრიხმა ახედა. შოკი მთელ სახეზე ეწერა. საკუთარი სახე ცარიელი დავტოვე. სუზანი მომიბრუნდა, სასოწარკვეთა და შიში აისახა მის თვალებში.
  
  
  დორისმა ისეთივე ცივად შემიფასა, როგორც შეიძლებოდა დაათვალიერა მისთვის დასამტკიცებლად მიტანილი ძვირადღირებული ბეწვის ქურთუკი. ბოლოს მან თქვა: ”ის გააკეთებს. ჯონიზე ბევრად უკეთესი მგონია.
  
  
  ბიკფორდი შემობრუნდა. "Რას გულისხმობთ?"
  
  
  "შენ გინდოდა წასვლა, არა?"
  
  
  "მართალია. ორივესთვის. შენ ჩემთან ერთად წამოხვალ."
  
  
  დორისმა თავი დაუქნია, მისი გრძელი პლატინის თმა სახეზე აფრიალებდა. - მე არა, საყვარელო, - თქვა მან სარკასტულად. „არ მინდა წასვლა. Ახლა არა. არა მაშინ, როცა დიდი ფული შემოდის“.
  
  
  "Რა დაგემართა?" - დაუჯერებლად იკითხა ბიკფორდმა. მივიდა და მხრებში აიტაცა. "შენ ჩემი ცოლი ხარ! წადი სადაც მე მივდივარ!"
  
  
  "Ჯანდაბა! მე მინდა კაცი და არა გატეხილი ბებერი მოკრივე, რომელიც ვერაფერზე ლაპარაკობს, გარდა იმ კარგ დღეებში, როცა მისგან სისულელეები ამოგდებს. კარგი, ძველი კარგი დღეები ახლა იწყება ჩემთან, ძვირფასო. და შენ არ შემაჩერებ მათგან სიამოვნებაში! "
  
  
  ბიკფორდი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ყბაზე ძლიერად დაეჭირა. თვალები დაბნეულობისგან გაეყინა. - მისმინე, - თქვა მან და უხეშად შეაკანკალა. „მე წაგიყვანე იმ ცხოვრებიდან. ნივთები მოგცა. მე გახდი ქალბატონი და არა ასი დოლარის ზარის გოგო! რა ჯანდაბა მოგივიდა?
  
  
  "მე თავი მოვიშორე იმ ცხოვრებიდან!" - მკაცრად უთხრა დორისმა. „და მე ვარ ის, ვინც გიბიძგა, რომ შეგეძლოს ნივთების მოცემა. ვინ გაგაცნოთ ბრაიან გარეტი? ვინ გაგიხსნა გზა? ნუ ხარ სულელი, ჯონი. მთელი გზა მე ვიყავი. თუ არ გინდა შენთან ერთად წავალ მარტო. არ იფიქრო, რომ შეგიძლია შემაჩერო.
  
  
  ბიკფორდი მოშორდა მას. მან უაზროდ შეხედა დორისს და შემდეგ უმწეოდ მიუბრუნდა კარლოსს. "კარლოს?"
  
  
  "მირჩევნია არ ჩავერიო."
  
  
  - რა ჯანდაბას აკეთებ, - თქვა დორისმა დარწმუნებით და ორტეგას მიუბრუნდა. „მე და შენ უკვე ჩართული ვართ. დროა იმ დიდმა სულელმა იდიოტმა გაიგოს ჩვენ შესახებ, კარლოს.
  
  
  ბიკფორდი რიგრიგობით უყურებდა თითოეულ მათგანს, მამაკაცი ერთი დარტყმით ირხევოდა მეორის მიყოლებით, მაგრამ მაინც იდგა და კვლავ ითხოვდა დასჯას.
  
  
  "თქვენ ორნი?" - ჰკითხა გაოგნებულმა.
  
  
  - დიახ, ჩვენ ორნი ვართ, - გაიმეორა დორისმა. "მთელი ეს დრო. არ იცოდი, ჯონი? შენც არ იყავი ეჭვიანი? რატომ გგონია, რომ ყოველწლიურად ამდენ მოგზაურობას ვაკეთებთ მექსიკაში? როგორ ფიქრობ, რატომ გვსტუმრობდა კარლოსი ასე ხშირად ლოს-ანჯელესში?"
  
  
  ტელეფონმა დარეკა და დაარღვია სიჩუმე, რომელიც მის სიტყვებს მოჰყვა. ორტეგამ სწრაფად აიღო ტელეფონი. „ბუენო!... ოჰ, ეს შენ ხარ, ჰობარტ. სად ჯანდაბა...აეროპორტში?...კარგი! რამდენ ხანში შეგიძლიათ წასვლა? » საათს დახედა. - კი, მაქსიმუმ ოცი წუთი. შეიძლება ნაკლებიც. მინდა, რომ მზად იყო აფრენისთვის, როცა იქ მივალთ. სავსე ტანკები, წავიდეთ ბოლომდე.
  
  
  ორტეგამ გათიშა. "წავიდეთ? ჰობარტი აეროპორტში."
  
  
  ბიკფორდი მის წინ იდგა. - ჯერ არა, - ჯიუტად თქვა მან. „მე და შენ რაღაც გვაქვს სალაპარაკო. ჯერ რაღაცის გარკვევა მინდა“.
  
  
  - მოგვიანებით, - მოუთმენლად თქვა ორტეგამ.
  
  
  "ახლა!" თქვა ბიკფორდმა, როცა გაბრაზებული მიაბიჯებდა მისკენ და შეკრული, გატეხილი მუშტი უკან გასწია ორტეგას სახეში მუშტისთვის.
  
  
  "ჯონი!"
  
  
  ბიკფორდი ცოლს მიუბრუნდა. დორისმა იარაღი ხელში ასწია, მკლავი ისე გაისწორა, რომ მისკენ იყო მიმართული და ჩახმახი დაძვრა.
  
  
  
  გაისმა მკვეთრი გასროლა. სუზანმა იყვირა. ბიკფორდს სახე შეეჩეხა. ფართოდ გაახილა თვალები. ვერ გავიგე, მის სახეზე გაკვირვება მოდიოდა ტყვიის მოხვედრის შედეგად, თუ შოკიდან, როცა მივხვდი, რომ დორისმა ესროლა. პირი გააღო და ნიკაპზე სისხლის ნაკადი ჩაუვარდა. მან აიძულა თავი გადაედგა განსაცვიფრებელი ნაბიჯი დორისისკენ და ორივე ძლიერი ხელი მისკენ გაეშვა. უკან დაიხია და ისევ აწია ჩახმახი. ბიკფორდი იატაკზე დაეცა.
  
  
  სიჩუმეში დორისი მიუბრუნდა კარლოსს და გადამწყვეტად თქვა: "მთელი ღამე აქ ვიქნებით?"
  
  
  * * *
  
  
  ეს იყო პატარა კერძო აეროპორტი, ერთი ჭუჭყიანი ასაფრენი ბილიკი ორი ფარდულით უახლოეს ბოლოს. ჰობარტი გველოდა, როდესაც დიდმა სედანმა დატოვა მთავარი გზა და გაშლილი გზის გასწვრივ გარბოდა მინდვრის შორეულ ბოლოში. მთვარის შუქზე თვითმფრინავი იმაზე დიდი ჩანდა, ვიდრე სინამდვილეში იყო. მე ამოვიცანი თვითმფრინავი, როგორც Piper Aztec Model D, ორი ტურბო ძრავით ბრტყელ ნაცელებში.
  
  
  მანქანიდან გადმოვედით, ყველა პაკოს გარდა. გაუნძრევლად იჯდა, ძრავა მუშაობდა.
  
  
  "გამარჯობა!" - თქვა ჰობარტმა, როცა დამინახა. „შენ ხარ ის ბიჭი, რომელიც გუშინ ღამით გავიცანი. მოხარული ვარ, რომ ასე მალე კვლავ გაგიცანი.
  
  
  "Მზად ხარ წასასვლელად?" - მოუთმენლად იკითხა კარლოსმა.
  
  
  „ტანკები მე თვითონ შევავსე. ჩვენ შეგვიძლია აფრენა, როგორც კი ყველა ბორტზე იქნებით.
  
  
  სიუზანი დაეხმარა მამას თვითმფრინავში ასვლაში და გაჰყვა მას. დორისი მიჰყვა მათ, აძვრა ფრთის ფესვზე, ელოდა როდის დასხდნენ და ღვედი შეიკრან, სანამ ის შემოვიდოდა.
  
  
  ფრთაზე ავედი და გავჩერდი. Bikfor-ში ჩასვლის მომენტიდან დღემდე არ მქონდა დრო, რომ რაიმე მოქმედება განმეხორციელებინა. მარტო რომ ვყოფილიყავი, ყველაფერი სხვაგვარად იქნებოდა, მაგრამ დავინახე, როგორ უმოწყალოდ ჩაურტყა დორის ბიკფორდმა ქმარს ორი ტყვია. ვიცოდი, რომ ის იარაღს სინანულის გარეშე მიმართავდა სუზანს ან დიტრიხს. ერთ-ერთი მათგანის მოკვლაში მას იმაზე მეტი ყოყმანი არ ექნება, ვიდრე ჯონი ბიკფორდის მოკვლას.
  
  
  ეს ასე თუ ისე შესვენების ბოლო შესაძლებლობა იქნებოდა, მაგრამ მე რომ ვიცოდე ეს ფაქტი, კარლოსიც. მან მკაცრად თქვა: ”გთხოვთ, ნუ ცდილობთ ჩვენს დაკავებას. ცოტა დრო გვაქვს“.
  
  
  ვერაფერს გავაკეთებდი, ვერც დორისთან თვითმფრინავში, რომელსაც იარაღი ეჭირა დიტრიხზე და სიუზანზე, ვერც კარლოსთან, რომელსაც რევოლვერი ეჭირა, წამის მეასედში რომ შემეძლო გადამეხვია და მით უმეტეს, რომ პაკო ახლა მანქანის ფანჯრიდან იყურებოდა. ხელში ეჭირა დიდი 9მმ-იანი Mauser Parabellum-ის პისტოლეტი, თითქოს მხოლოდ მისი გამოყენების შესაძლებლობის იმედი ჰქონდა.
  
  
  თვითმფრინავში ჩემი თავის ჩაგდებას ვაპირებდი, როცა ჩვენსკენ ჭუჭყიან გზაზე სიჩქარით მიმავალი მანქანის ხმა გავიგე.
  
  
  "Იჩქარე!" - დამიყვირა ორტეგამ.
  
  
  პოლიციის მანქანამ სირენა და წითელი მოციმციმე შუქი ჩართო. როცა ის ჩვენსკენ მიდიოდა სოფლის გზის გასწვრივ, გასროლის სერია გაისმა. გავიგე მძიმე სედანის გვერდით ტყვიების მოხვედრის ხმა. პაკომ კარი გამოაღო და მანქანის წინ გავარდა. მან პოლიციის მანქანაში სროლა დაიწყო. დიდი პარაბელუმი ყოველ გასროლაზე მის ხელში იძვროდა.
  
  
  გავიგე კენ ჰობარტის ყვირილი, მაგრამ მისი ყვირილი პაკოს მაუზერის აფეთქებამ ჩაახშო.
  
  
  მოულოდნელად პოლიციის მანქანა გზიდან გადავიდა გრძელი სრიალებით, ყვირილის საბურავებში ტრიალებდა, სრულიად უკონტროლო, მისი ფარები სიბნელეში აყალიბებდნენ ბრუნულ რკალებს, როგორც გიგანტი, რომელიც ტრიალებდა წმინდა ეკატერინეს ბორბალს. პაკომ სროლა შეწყვიტა. კარლოსის ხიხინი სუნთქვა გავიგე.
  
  
  სიჩუმე თითქმის სრული იყო და იმ წამს, როცა საშიშროებამ გაიარა, პაკო პანიკაში ჩავარდა. ფეხზე წამოხტა და მძღოლის სავარძელზე დაჯდა. სანამ კარლოსი ვერც კი გაიგებდა რას აკეთებდა, პაკომ მანქანა მანქანაში ჩააყენა და ღამით მინდვრებზე ისე სწრაფად გარბოდა, როგორც მას შეეძლო მანქანის მართვა.
  
  
  კარლოსმა უყვირა, რომ დაბრუნდეო. "იდიოტო! სულელო! არავითარი საშიშროება! სად მიდიხარ? დაბრუნდი!"
  
  
  მანქანის უკანა შუქებს დახედა, რომლებიც ყოველ წამს მცირდებოდა. შემდეგ მან მხრები აიჩეჩა და გადახტა ფრთიდან, ჩაყვინთა მის ქვეშ კენ ჰობარტთან მისასვლელად. ჩახლეჩილი, წითურთმიანი ინგლისელი უწესრიგოდ იწვა მიწაზე მარჯვენა მთავარი სადესანტო მოწყობილობის მახლობლად.
  
  
  კარლოსი ნელა ფეხზე წამოდგა, იარაღი მსუბუქად ეჭირა ხელში, იმედგაცრუება აისახა მისი სხეულის ყველა ხაზში.
  
  
  "Ის მოკვდა." მან ეს სიტყვები მშვიდი გადადგომის ტონით წარმოთქვა. ”და ეს სულელი წავიდა.” სხეულს მოშორდა. ფრთიდან გადმოვხტი და ჰობარტის გვერდით ჩავდექი. ინგლისელს თავი თვითმფრინავის მარჯვენა საბურავზე დაეცა. მისი მკერდი სისხლით იყო დაფარული, რომელიც ჯერ კიდევ ნელ-ნელა გამოდიოდა მისგან.
  
  
  ჰობარტი თვითმფრინავიდან რაც შეიძლება შორს გავწიე. ხელებიდან სისხლი ცხვირსახოცით მოვიწმინდე და ისევ თვითმფრინავის გვერდით მდგარ კარლოსთან დავბრუნდი. ვკითხე უხეშად. - "Რა დაგემართა?"
  
  
  დამარცხება ეწერა სახის ყოველ ხაზზე. - დავასრულეთ, ამიგო, - თქვა მან ჩუმად. „პაკო მანქანით წავიდა. ჰობარტი მოკვდა
  
  
  
  
  ამ ადგილიდან გაქცევის საშუალება არ გვაქვს. როგორ ფიქრობთ, რამდენი ხანი გაგრძელდება აქ მეტი პოლიციის გამოჩენამდე? »
  
  
  მე მას ვღელავდი. - „ჩვენ წასვლამდე არა. ჩაჯექი იმ თვითმფრინავში! "
  
  
  კარლოსმა უაზროდ შემომხედა.
  
  
  "სიგიჟე!" დავიფიცე. იდიოტივით იქ რომ დგახარ, აქედან არასდროს წავალთ! Სწრაფად იმოძრავე! »
  
  
  ფრთაზე ავედი და პილოტის სავარძელზე დავჯექი. კარლოსი გამომყვა, სალონის კარი მიჯახუნა და სავარძელზე ჩამოჯდა.
  
  
  კაბინაში შუქი ჩავრთე და პანელი სწრაფად გადავხედე. სრული სიის გავლის დრო არ იყო. მხოლოდ იმის იმედი მქონდა, რომ ჰობარტი მართალი იყო, როცა თქვა, რომ თვითმფრინავი მზად იყო ასაფრენად და ვლოცულობდი, რომ პოლიციის მიერ გასროლილი არცერთი გასროლა თვითმფრინავის სასიცოცხლო ნაწილს არ მოხვედროდა.
  
  
  თითქმის ავტომატურად, ჩემი ხელი ჩართო მთავარი გადამრთველი, ტურბო დამტენი ამომრთველები, ტურბო ჩამრთველები. ჩავრთე მაგნიტო და ელექტრო საწვავის ტუმბოები, შემდეგ დროსები დაახლოებით ნახევარი დიუმით დავაჭირე და საწვავის ნარევის ბერკეტები სრულ დროს დავაყენე. დაიწყო საწვავის ნაკადის მრიცხველების რეგისტრაცია. მოდით დავუბრუნდეთ უმოქმედო სიჩქარის გამორთვას. სტარტერის მარცხენა ჩამრთველი ჩავრთე და სტარტერის ყვირილი, ამომავალი კივილი გავიგე.
  
  
  მარცხენა პროპელერი ერთხელ, ორჯერ შეტრიალდა და შემდეგ ავარიულად გაჩერდა. კვლავ აურიეთ სანამ მთლიანად არ გაჯერდება. სწორი ძრავა ჩავაბარე.
  
  
  დრო არ არის ყველა მოწყობილობის შესამოწმებლად. საკმარისი დრო იყო ლიფტების, ალერონებისა და საჭის გადასატანად, როცა ელექტროენერგია მივაყენე ტყუპ ძრავებზე და თვითმფრინავი ასაფრენ ბილიკზე გადავიყვანე, მივუბრუნდი მას და ვცდილობდი სიბნელეში მისი ბუნდოვანი მოხაზულობის მოხაზვას. სალონის შუქები ჩავაქრე და სადესანტო შუქები ჩავრთე. მე დავაყენე მეოთხედი ფლაპები და შემდეგ ხელები ავიღე ტყუპის დროსელი, შეუფერხებლად უბიძგებდა მათ წინ, სანამ გაჩერებას არ მიაღწევდნენ. დიდი ტურბოძრავიანი Lycoming იღრიალა, როდესაც თვითმფრინავმა უფრო და უფრო სწრაფად დაიწყო მოძრაობა ასაფრენ ბილიკზე.
  
  
  როცა სიჩქარის ინდიკატორმა საათში ოთხმოცი მილი მიაღწია, საჭეს უკან გავწიე. ცხვირი აიწია, ჭუჭყიან ჭუჭყიან ზოლზე ბორბლების ხმა შეწყდა. შუქი ჩავაქრე. ჰაერში ვიყავით.
  
  
  დანარჩენი ასვლა სრულ სიბნელეში გავაკეთე, გადაცემათა ბერკეტი ავწიე, კვნესის ხმა გავიგონე, შემდეგ კი ბორბლის თაღებში ბოლო დისკის მძიმე დარტყმა ჩაეშვა. საათში ას ოცდაათი მილის სიჩქარით, თვითმფრინავს ვჭრიდი, რომ ასვლის მუდმივი ტემპი შემენარჩუნებინა.
  
  
  იმავე მიზეზით, რის გამოც სადესანტო შუქები ჩავაქრე მიწაზე დაცემისთანავე, არ ჩავრთე წითელ და მწვანე შუქურები ან მბრუნავი შუქურა. მინდოდა, თვითმფრინავი ადგილზე არავინ მენახა. ჩვენ ვფრინავდით სრულ სიბნელეში, არალეგალურად, როგორც ჯოჯოხეთი, მხოლოდ სუსტი ცისფერი ალი ჩვენი გამონაბოლქვიდან გვაძლევდა პოზიციას და როცა ასვლის ძალა შევამცირე, ისინიც კი გაქრნენ.
  
  
  თვრამეტი ფუტის სიმაღლეზე, თვითმფრინავი ჩრდილო-დასავლეთისკენ შევბრუნდი, მთები კი ჩემს მარჯვნივ შევინარჩუნე. კარლოსს მივუბრუნდი. „შეხედეთ ბარათის განყოფილებას. ნახეთ, აქვს თუ არა ჰობარტს იქ თავისი რუკები.
  
  
  ორტეგამ ამოიღო WAC ბარათების დასტა.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. ”ახლა, თუ მეტყვით, სად მივდივართ, ვეცდები იქ მივიყვანოთ.”
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე
  
  
  უკვე სინათლე იყო, როცა ძალა შევამცირე და მთებიდან ჩავედი ყავისფერ შიშველ ბორცვებამდე, სადღაც დურანგოს, ტორინისა და მატამოროსით შემოზღუდულ მხარეში. ჩვენ ხუთას ფუტზე ნაკლებ სიმაღლეზე მივფრინავდით, ორტეგა კი მარჯვენა ფანჯრიდან იყურებოდა და მითითებებს მაძლევდა.
  
  
  მე დავეშვი ასაფრენ ბილიკზე იზოლირებული რანჩოს ჩრდილოეთით. ზოლის ბოლოს მხოლოდ ხის ქოხი იყო. დიდი თვითმფრინავი მისკენ გავაქანე და ძრავები გამოვრთე.
  
  
  ჩვენთან შესახვედრად გამოვიდა მექსიკელი კაცი, მოღუშული სახით და გაცვეთილი ჩინოსანი. თვითმფრინავის მომსახურება, ავზების შევსება და ზეთის შემოწმება რომ დაიწყო, ჩვენთან არ გვისაუბრია.
  
  
  ყველანი თვითმფრინავიდან გადმოვედით. თვითმფრინავის ფრთაზე ნაწილზე დავდე საჰაერო რუქები და კარლოსმა დამიხაზა მარშრუტი, რომელიც უნდა გავყოლოდი, აღნიშნეს წერტილი, სადაც საზღვრებს შევიპარებოდით შტატებში.
  
  
  ”ეს ის ადგილია, სადაც ჩვენ იკვეთება”, - თქვა მან და მიუთითა მდინარე რიო ბრავოზე, ტეხასის სარკინიგზო ქალაქ სიერა ბლანკას სამხრეთით. ”აქედან დაწყებული,” მან კვლავ მიუთითა ადგილი მექსიკაში ას მილზე მეტ მანძილზე, ”თქვენ მოგიწევთ ფრენა რაც შეიძლება დაბლა.” თქვენ გადაკვეთთ მდინარეს ხეების მწვერვალზე არაუმეტეს სიმაღლეზე, მაშინვე მოუხვევთ სიერა ბლანკას ჩრდილოეთით და შემდეგ, ამ დროს, გაემართებით ჩრდილო-აღმოსავლეთით.
  
  
  "და იქიდან?"
  
  
  კარლოსი გასწორდა. „იქიდან ისევ გაგიძღვებით. დაიმახსოვრეთ, მინიმალური სიმაღლე, სანამ საზღვარს არ გადავკვეთთ“.
  
  
  დავკეცე სქემები და დავდე იმ თანმიმდევრობით, როგორიც გამოვიყენე. მექსიკელმა თვითმფრინავის საწვავის შევსება დაასრულა. დორისი სუზანთან და მოხუცთან ერთად დაბრუნდა. თვითმფრინავში ჩასხდნენ, სუზანმა ყურადღება არ მაქცევდა, თითქოს არ ვარსებობდი, დიტრიხი დადიოდა ტრანსში ჩავარდნილი კაცივით. კარლოსი გამომყვა.
  
  
  კარი დახურა და ჩაკეტა და ღვედი შეიკრა. წამით იქ ვიჯექი, ნიკაპზე ბუშტუკებს ვისვამდი, უძილობისგან დაღლილი თვალები, მარჯვენა ხელი მტკიოდა.
  
  
  "Წავიდეთ?" - ამტკიცებდა ორტეგა.
  
  
  ;
  
  
  თავი დავუქნიე და ძრავები ჩავრთე. თვითმფრინავი ქარში გადავაქციე და ძალა გამოვიყენე, როცა ტალახიან მინდორზე და მექსიკის ცისფერ ცაში ვიარეთ.
  
  
  ტორეონ დურანგოდან რიო ბრავოში ფრენას რამდენიმე საათი სჭირდება. ბევრი დრო მქონდა დასაფიქრებლად და გაურკვეველი იდეები, რომლებიც ჩემს თავში წინა ღამეს იწყებდნენ - ველური, თითქმის შეუძლებელი აზრები - კრისტალიზდებოდა რთულ ეჭვში, რომელიც ყოველ წუთს უფრო და უფრო მყარდებოდა.
  
  
  კარლოსის მითითებების შემდეგ, დაბლა დავეშვი და საზღვარი გადავკვეთე სიერა ბლანკას სამხრეთით ხის მწვერვალზე, შემდეგ შემოვუარე ქალაქი საკმარისად შორს, რომ მხედველობიდან არ ვყოფილიყავი. ათი მილის ჩრდილოეთით, თვითმფრინავი ჩრდილო-აღმოსავლეთისკენ შევბრუნდი. წუთები გავიდა, ჩემს თავში ეჭვი გამყარდა და არა მხოლოდ გაურკვეველი, არასასიამოვნო მოძრაობა.
  
  
  ისევ ავიღე საჰაერო მარშრუტის რუკა. ელ-პასო ჩვენგან ჩრდილო-დასავლეთით იყო. მე გამოვხატე წარმოსახვითი ხაზი ელ-პასოდან სამოცი გრადუსიანი კუთხით. ხაზი გაგრძელდა ნიუ მექსიკაში, როსველთან მიახლოებით. თვითმფრინავის პანელზე კომპასს გავხედე. ჩვენი ამჟამინდელი რეისით ამ ხაზს სულ რამდენიმე წუთში გადავკვეთთ. საათს დავხედე.
  
  
  თითქოს ისიც რუკას უყურებდა და წარმოსახვით ხაზს ეძებდა, კარლოსმა სწორედ საჭირო მომენტში თქვა: „გთხოვთ, აიღეთ ეს გზა“ და თითი ანიშნა იმ ადგილისკენ, რომელიც ჩვენგან ჩრდილოეთით მდებარეობდა, ხეობებში. გვადელუპეს მთები.
  
  
  ახლა ეს უკვე აღარ იყო ეჭვი. ეს აზრი თავდაჯერებულობაში გადაიზარდა. მე მივყევი კარლოსის მითითებებს, სანამ საბოლოოდ გადავედით ქედზე და დავინახეთ ხეობა, კარლოსმა მიუთითა მასზე და თქვა: „აი! სწორედ აქ მინდა ჩამოხვიდე.
  
  
  მე ისევ ჩავრთე დროსელები, გადავიყვანე ნარევის მართვის საშუალებები სრულ სიმძლავრეზე, ჩამოვწიე ფლაპები და სადესანტო მოწყობილობა და მოვემზადე დასაფრენად. ორძრავიანი თვითმფრინავი ციცაბო ნაპირად გადავაქციე, ბოლო მომენტში ფლაპებით გავსწორდი.
  
  
  არ გამიკვირდა ასაფრენი ბილიკის შორეულ ბოლოში დიდი ლირის თვითმფრინავის ან მის გვერდით ერთძრავიანი Bonanza-ს დანახვა. თვითმფრინავი ძირს დავდე და ნაზად გავუშვი ჭუჭყიან ასაფრენ ბილიკზე, გამოვიყენე მხოლოდ მცირე სიმძლავრე, რათა გახანგრძლივებულიყო გაშვება, ასე რომ, როდესაც თვითმფრინავი საბოლოოდ გადავუხვიე ასაფრენ ბილიკს, ის გაჩერდა მცირე მანძილზე დანარჩენი ორი თვითმფრინავიდან.
  
  
  კარლოსი ჩემსკენ შემობრუნდა.
  
  
  "Გაოცებული ხარ?" - ჰკითხა თხელ ტუჩებზე ოდნავ ღიმილით და ბნელ თვალებში მხიარულების ელვარებით. იარაღი ისევ ხელში ეჭირა. ამ მცირე მანძილიდან დავინახე, რომ ცილინდრში თითოეული კამერა დატვირთული იყო სპილენძის ქურთუკიანი სქელი ტყვიით.
  
  
  თავი დამიქნია. ”სინამდვილეში, არა იმ ბოლო მიმართულების შემდეგ, რაც თქვენ მომეცით, გამიკვირდება, თუ ყველაფერი სხვაგვარად განვითარდება.
  
  
  ”ვფიქრობ, გრიგორიუსი გველოდება”, - თქვა კარლოსმა. "მოდი აღარ დაველოდოთ მას."
  
  
  * * *
  
  
  ნიუ-მექსიკოს კაშკაშა მზის შუქზე ნელა მივდიოდი გრიგორიუსის მასიური ფიგურის გვერდით. კარლოსი, დორის ბიკფორდი, სიუზან დიტრიხი და მამამისი ლირის კონდიცირებულ თვითმფრინავში იმყოფებოდნენ. აკნეს ნაწიბურებით დაკუნთულმა მებრძოლმა ათეული ნაბიჯი გაიარა ჩვენს უკანა მხარეს და თვალს არ მაშორებდა.
  
  
  გრიგორიუსი მიდიოდა ნელა, მიზანმიმართულად, ხელები ზურგს უკან და თავი აწეული ანათებს უღრუბლო ცისკენ.
  
  
  მან შემთხვევით ჰკითხა: "რამ გაგიჩინათ ეჭვი, რომ შესაძლოა მე ვრეულიყავი?"
  
  
  „კარლოსმა ძალიან მალე ისწავლა. უბრალოდ ვერ ვიჯერებდი, რომ მისი ხალხი მე მყავდა ისეთი მჭიდრო მეთვალყურეობის ქვეშ, რომ იცოდნენ ჩემი ყოველი ნაბიჯი. რა თქმა უნდა, პირველად რომ შევხვდი სტოჩელს, არ ვფრთხილობდი. რასაც ვერ მივიღებ ის იყო, რომ ორტეგას კაცები გამომყვნენ იმ ღამეს, როცა დიტრიხი ვნახე, ან რომ მათ მთელი ჩვენი საუბარი მოისმინეს. ეს ძალიან დიდი დამთხვევა იყო. კარლოსმა დიტრიხი გაიტაცა რამდენიმე საათის შემდეგ, რაც დენვერში მოხსენება გავაკეთე - და ეს მოხსენება მხოლოდ თქვენი ყურისთვის იყო! ჩემს გარდა, შენ იყავი მსოფლიოში ერთადერთი ადამიანი, რომელმაც იცოდა, რა აღმოაჩინა დიტრიხმა და რამდენად ღირებული იყო ეს. ასე რომ ორტეგას ინფორმაცია თქვენგან უნდა მიეღო.
  
  
  ”კარგი,” თქვა გრიგორიუსმა, ”საკითხავია, რას აპირებთ ამის გაკეთება?”
  
  
  მე მას არ ვუპასუხე. ამის ნაცვლად, მე ვთქვი: „ვნახოთ, ჩემი ვარაუდი სწორია, გრიგორიუს. უპირველეს ყოვლისა, მე ვფიქრობ, რომ თქვენი თავდაპირველი ქონება თურქეთიდან მორფინის კონტრაბანდით მოიპოვეთ. მერე სახელი შეიცვალე და კანონიერი მოქალაქე გახდი, მაგრამ ნარკობიზნესი არასდროს წახვედი. მართალია?"
  
  
  გრიგორიუსმა დიდი თავი ჩუმად დაუქნია.
  
  
  „ვფიქრობ, შენ დაეხმარე სტოჩელის დაფინანსებას. ახლა კი ვიცი, რომ შენ ხარ ფულის კაცი ორტეგას უკან.
  
  
  გრიგორიუსმა დაჟინებით შემომხედა და შემდეგ მზერა აარიდა. ხორციანი ტუჩები ისე გაიწელა, თითქოს ღრიალებდა. ”მაგრამ თქვენ ასევე იცოდით, რომ ორტეგა ვერ უმკლავდებოდა სტოჩელის.”
  
  
  ”თქვენ შეგიძლიათ გაუმკლავდეთ სტოჩელს,” მშვიდად თქვა გრიგორიუსმა.
  
  
  "დიახ, შემიძლია. ამიტომ დაავალეთ ორტეგას, რომ გარიგებაში მომეყვანა. თვითონ ამას არასოდეს გააკეთებდა. ძალიან დიდი სიამაყე და სიძულვილია იმის გამო, რომ მისი ძმისშვილი მოვკალი".
  
  
  
  "ძალიან გარკვევით ფიქრობ, ნიკ."
  
  
  თავი დამიქნია. Მე ვიყავი დაღლილი. ძილის ნაკლებობა, სტრესი თვითმფრინავში ამდენი საათის განმავლობაში, მარჯვენა ხელის ჭრილობამ ყველაფერი დამიწყო.
  
  
  „არა, მე ნამდვილად არ დავუშვი შეცდომა, როგორც კი გავიგებდი მის ფორმულას.
  
  
  ”მაგრამ თქვენი თანაგრძნობა მოხუცის მიმართ არ დაუშვებს ამას. ახლა კი გთავაზობ იგივე შესაძლებლობებს, რასაც ორტეგა. დაიმახსოვრე, შენ იქნები ჩემი პარტნიორი და არა მისი, და მე ნამდვილად არ მოგცემთ სრულ ორმოცდაათ პროცენტს. თუმცა, ეს საკმარისი იქნება იმისთვის, რომ ძალიან მდიდარი ადამიანი გახდე.
  
  
  "რაც მე ვიტყვი უარს?"
  
  
  გრიგორიუსმა თავი დაუქნია მორცხვ ბანდიტს, რომელიც რამდენიმე იარდის მოშორებით იდგა და გვაკვირდებოდა. „ის მოგკლავს. ის ვერ ითმენს, რომ აჩვენოს რამდენად კარგია“.
  
  
  „რაც შეეხება AX-ს? და ქორი? არ ვიცი, როგორ მოახერხე მისი მოტყუება, რომ ეფიქრა, რომ ნამდვილი ადამიანი ხარ ამდენი ხნის განმავლობაში, მაგრამ თუ შენთან ერთად წამოვალ, ჰოუკმა გაიგოს რატომ. და ჩემი სიცოცხლე ერთი პენი არ დაჯდება! ქორი არასოდეს ნებდება."
  
  
  გრიგორიუსმა მხარზე მომხვია მკლავი. მან მეგობრული ჟესტით დააწკაპუნა. „ზოგჯერ მიკვირს, ნიკ. მკვლელი ხარ. Killmaster N3. თავიდანვე არ ცდილობდი AX-ისგან თავის დაღწევას? იმიტომ ხომ არა, რომ დაიღალე მკვლელობით მხოლოდ ბუნდოვანი იდეალის გულისთვის? შენ გინდა იყო მდიდარი და მე შემიძლია მოგცე, ნიკ.
  
  
  ხელი მოხსნა და ხმა გაყინული გახდა.
  
  
  ”ან მე შემიძლია მოგცეთ სიკვდილი. Ეხლა. ორტეგა სიამოვნებით მოგიჭრის თავს! »
  
  
  Მე არაფერი მითქვამს.
  
  
  - კარგი, - მკაცრად თქვა გრეგორიუსმა. ”მე მოგცემთ დროს, რომ იფიქროთ თქვენს ეჭვებზე და ფულზე, რომელიც შეიძლება თქვენი იყოს.”
  
  
  მაჯის საათს დახედა. — ოცი წუთი, მერე დაველოდები პასუხს.
  
  
  ის შებრუნდა და ისევ ლირჯეტისკენ წავიდა. ბანდიტი უკან დარჩა და ფრთხილად ინარჩუნებდა დისტანციას ჩემგან.
  
  
  აქამდე დარწმუნებული ვიყავი, რომ გრიგორიუსი არ მომკლავდა. მას სჭირდებოდა ჩემი საქმე სტოჩელთან. მაგრამ არა თუ მე ვუთხარი, რომ ჯოჯოხეთში წავიდეს. არა თუ მასზე უარს ვიტყვი. და მე ვაპირებდი მასზე უარის თქმას.
  
  
  გრეგორიუსზე ფიქრი შევწყვიტე და ამ არეულობიდან ცოცხალი გამოსვლის პრობლემაზე გავამახვილე ყურადღება.
  
  
  მხარზე გადავხედე ავაზაკს, რომელიც მომყვებოდა. მიუხედავად იმისა, რომ მას იარაღი ეჭირა მხრის ბუდეში და არა ხელში, მან თავისი სპორტული ქურთუკი ღიად ეცვა, რათა თოფის დახატვა და სროლა შეეძლო, სანამ მე მივუახლოვდებოდი. ის დადიოდა, როცა მე მივდიოდი და ჩერდებოდა, როცა ვჩერდებოდი, ყოველთვის თხუთმეტი თუ ოცი მეტრით მაინც იშორებდა ჩემგან ისე, რომ მასზე გადახტომის შანსი არ მქონოდა.
  
  
  პრობლემა მხოლოდ ის არ იყო, როგორ შემეძლო გაქცევა. ასეა თუ ისე, ალბათ შემეძლო ამ ავაზაკს თავი დავაღწიო. მაგრამ იყვნენ დიტრიხები. გრეგორიუსს ხელში ვერ დავტოვებდი.
  
  
  რაც გადავწყვიტე, პირველად უნდა მემუშავა, რადგან მეორე შანსი არ იყო.
  
  
  ძალაუნებურად შევამოწმე ის, რაც მქონდა, რაც შემეძლო გამომეყენებინა იარაღად ჩემს უკან მყოფი ბანდიტის წინააღმდეგ. რამდენიმე მექსიკური მონეტა. ცხვირსახოცი და საფულე ერთ ბარძაყის ჯიბეში.
  
  
  მეორეში კი - ლუის აპარიციოს დასაკეცი დანა. ეს საკმარისი უნდა ყოფილიყო, რადგან მხოლოდ ეს მქონდა.
  
  
  ჭუჭყის გრძელ ზოლზე ვიარე თითქმის ორასი იარდი. მერე შევბრუნდი და უკან გავყევი ფართო რკალით, ისე, რომ მის გარეშე შეუმჩნევლად მოვახერხე ლირჯეტს მიმალული ჩვენი თვითმფრინავის უკან.
  
  
  ამ დროისთვის მზე თითქმის პირდაპირ თავზე იყო და დღის სიცხე აფრქვევდა მოციმციმე ტალღებს, რომლებიც ირეკლავდნენ ზევით შიშველი მიწიდან. თვითმფრინავის უკან გავჩერდი და ცხვირსახოცი ამოვიღე, შუბლიდან ოფლი მოვიწმინდე. როცა ისევ გადავედი, შეიარაღებულმა მამაკაცმა დამიძახა. "გამარჯობა, საფულე ჩამოგვარდა.
  
  
  გავჩერდი და შევბრუნდი. ჩემი საფულე მიწაზე ედო, სადაც ცხვირსახოცი ამოვიღე შეგნებულად ჩამოვვარდი.
  
  
  - მე გავაკეთე, - ვუთხარი მე, თითქოს გაოცება მომეჩვენა. "მადლობა." შემთხვევით დავბრუნდი და ავიღე. ბანდიტი არ განძრეულა. ის იდგა თვითმფრინავის ფრთასთან, ლირჯეტში ყველა მხედველობის გარეშე, ახლა კი მისგან მხოლოდ ათი ფუტის დაშორებით ვიყავი. ის ან ზედმეტად თავხედი იყო, ან მეტისმეტად უყურადღებო, რომ უკან დაიხიოს.
  
  
  ჯერ კიდევ მას ვუყურებ, საფულე მეორე თეძოს ჯიბეში ჩავდე და თითები ლუის აპარიციოს დანის სახელურს მოვკარი. ჯიბიდან ხელი ამოვიღე, მსროლელს ჩემი სხეული იცავდა. სახელურზე პატარა ღილაკზე დაჭერით ვიგრძენი, რომ ექვს დიუმიანი დანა ამოვარდა სახელურიდან და თავის ადგილზე დადგა. დანა ხელში მოვხვიე, სროლის მდგომარეობაში ჩავჭერი დანა. მსროლელს მოშორება დავიწყე, შემდეგ კი უცებ უკან დავბრუნდი. ხელი ამიწია და ხელი წინ გავისროლე. დანა ხელიდან გამივარდა მანამ სანამ მიხვდებოდა რა ხდებოდა.
  
  
  პირი ყელში მოხვდა ყელის ძვლების შეერთების ზემოთ. ამოისუნთქა. ორივე ხელი ყელამდე აწია. მივვარდი მისკენ, მუხლებში მოვკიდე და მიწაზე დავაგდე. ხელი მაღლა ავწიე დანის სახელურს მოვკიდე ხელი, მაგრამ ხელები უკვე იქ იყო, ხელები მოვხვიე და მკვეთრად მოვხვიე.
  
  
  
  ;
  
  
  მისი მძიმე კისრის დახეული ხორციდან და ხრტილიდან სისხლი ასდიოდა. მისი ბუჩქნარი სახე ჩემგან სულ რამდენიმე სანტიმეტრით იყო დაშორებული, მისი თვალები ჩუმი, სასოწარკვეთილი სიძულვილით მიყურებდნენ. მერე ხელები ჩამოუშვა და მთელი სხეული მოდუნდა.
  
  
  ჩავჯექი, ხელებზე სისხლი წებოვანი ჟოლოს ლოსიონივით მომდიოდა. ფრთხილად მოვიწმინდე ხელები მისი ქურთუკის ქსოვილით. ავიღე ერთი მუჭა ქვიშა და დავფხეკი რაც დამრჩა.
  
  
  ბოლოს მის ქურთუკს ხელი ჩავდე პისტოლეტისთვის, რომელიც ასე სულელურად ეჭირა მკლავის ქვეშ და არა მუშტში, სროლისთვის მზად.
  
  
  მე ამოვიღე იარაღი - უზარმაზარი სმიტი და ვესონი .44 მაგნუმის რევოლვერი. ეს არის უზარმაზარი პისტოლეტი, რომელიც სპეციალურად შექმნილია სიზუსტისა და დარტყმის სიმძლავრის უზრუნველსაყოფად თუნდაც მანძილზე. ეს მართლაც ზედმეტად ძლიერი იარაღია გადასატანად.
  
  
  პისტოლეტით ხელში ზურგს უკან, ფეხზე წამოვდექი და სწრაფად შემოვიარე თვითმფრინავი Learjet-ისკენ. კიბეები სალონისკენ ავედი.
  
  
  გრიგორიუსმა პირველმა დამინახა.
  
  
  - აჰ, ნიკ, - თქვა მან ცივი ღიმილით სახეზე. "შენ შენი გადაწყვეტილება მიიღე."
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე. მძიმე მაგნუმი ზურგიდან გამოვწიე და მისკენ ვანიშნე. — დიახ.
  
  
  ღიმილი გრიგორიუსს სახიდან ჩამოშორდა. „ცდები, ნიკ. თქვენ არ გაგიქცევთ ამას. Აქ არა."
  
  
  "Შესაძლოა". სიუზან დიტრიხს შევხედე. - გამოდი გარეთ, - ვუბრძანე.
  
  
  დორისმა იარაღი ასწია და სიუზანს თავზე მიანიშნა. ”უბრალოდ დაჯექი, ძვირფასო,” თქვა მან თავისი მკვეთრი, თხელი ხმით. ხელი ოდნავ მომხვია და თითი ჩახმახს დააჭირა. მძიმე 0.44 მაგნუმის ტყვიამ დორისს ისევ დაარტყა ნაყარში, ატყდა მისი ნახევარი თეთრი ძვლის, ნაცრისფერი ტვინისა და წითელი მოღრუბლული სისხლის აფეთქების შედეგად.
  
  
  სუზანმა ხელები პირთან მიიტანა. მისი თვალები ასახავდნენ ავადმყოფობას, რასაც გრძნობდა.
  
  
  "დატოვე!" - მკაცრად ვუთხარი.
  
  
  ფეხზე წამოდგა. — რას იტყვით მამაჩემზე?
  
  
  შევხედე, სად იწვა დიტრიხი გაშლილი ერთ-ერთ დიდ ტყავის სკამზე, რომელიც მთლიანად იყო დახრილი. მოხუცი უგონო მდგომარეობაში იყო.
  
  
  - მე მინდა, რომ ჯერ გარეთ გამოხვიდე, - სიუზანმა ფრთხილად მოიარა გრიგორიუსი. გვერდით გავწიე, რომ ჩემს უკან გადაკვეთა. კარიდან გავიდა.
  
  
  "როგორ აპირებ მის გამოყვანას?" – ჰკითხა გრიგორიუსმა და დიტრიხზე მიუთითა. "მოველით, რომ დაგეხმარებით მის გადატანაში?"
  
  
  არ ვუპასუხე. ერთი წამით იქ ვიდექი და ჯერ გრეგორიუსს გავხედე, შემდეგ კარლოსს და ბოლოს მოხუცს. უსიტყვოდ გამოვედი კარიდან და საფეხურზე დავეშვი.
  
  
  ლირჯეტში მოულოდნელი აქტივობა იყო. კიბეები ავიდა, კარი დაიხურა, გაიჯახუნა, სუზანი ჩემკენ გამოიქცა და ხელი მომკიდა.
  
  
  "შენ იქ დატოვე მამაჩემი!" იყვირა მან.
  
  
  ჩავეხუტე და თვითმფრინავიდან დავბრუნდი. კაბინის პატარა ფანჯრიდან დავინახე, რომ პილოტი სავარძელში ჩასრიალდა. ხელები აწია, გადამრთველებს სწრაფად ატრიალებდა. ერთი წუთის შემდეგ გავიგე, რომ ძრავებმა ყვირილი დაიწყეს, როდესაც როტორის პირები ტრიალებდნენ.
  
  
  სუზანი ხელიდან მომიშორა. „არ მომისმინე? მამაჩემი ისევ შიგნითაა! Წაიყვანეთ! გთხოვ გამოიყვანე იგი! „ახლა ის ყვიროდა ჩემზე, რეაქტიული ძრავების ხმაურის ზემოთ. სასოწარკვეთა ეწერა მთელ სახეზე. "გთხოვ, გააკეთე რამე!"
  
  
  მე დავაიგნორე იგი. მე ვიდექი იქ მძიმე რევოლვერით მარჯვენა ხელში და ვუყურებდი როგორ ლირჯეტს, ორივე ძრავს ახლა ცეცხლი ეკიდა, ხისტი იყო და დაიწყო ჩვენგან გადაგდება.
  
  
  სუზანმა მარცხენა ხელი მომკიდა, აკანკალა და ისტერიულად ყვიროდა: "ნუ მისცემ მათ საშუალებას, გაიქცნენ!"
  
  
  თითქოს ორივესგან განცალკევებით ვიდექი, საკუთარ მარტოსულ სამყაროში ჩაკეტილი. ვიცოდი, რაც უნდა გამეკეთებინა. სხვა გზა არ იყო. ნიუ-მექსიკოს ცხელი მზის მიუხედავად სიცივე ვიგრძენი. სიცივემ ღრმად შეაღწია ჩემში და სულ ბოლომდე შემაშინა.
  
  
  სუზანმა ხელი გამომიწოდა და სახეში ხელი დამარტყა. არაფერს ვგრძნობდი. თითქოს საერთოდ არ შეხებია.
  
  
  მან მიყვირა. "დაეხმარე მას, ღვთის გულისთვის!"
  
  
  ვუყურებდი, როგორ უახლოვდებოდა თვითმფრინავი ასაფრენ ბილიკს.
  
  
  ახლა უკვე რამდენიმე ასეული იარდის დაშორებით იყო, მისი ძრავები მის უკან მტვრის მორევს აფრქვევდნენ. ასაფრენ ბილიკზე შემობრუნდა და აფრენა დაიწყო. ტყუპი ძრავები ახლა ყვიროდა, ხმაურის გამჭოლი ქარიშხალი ყურის ბარტყზე ყრუდ დაარტყა, შემდეგ კი თვითმფრინავმა სიჩქარე აიღო და ჭუჭყიანი ასაფრენი ბილიკის გასწვრივ ჩვენსკენ დაიძრა.
  
  
  მარცხენა ხელი სუზანის ხელიდან ამოვიღე. ავწიე .44 მაგნუმი და მარცხენა ხელი მარჯვენა მაჯაზე მოვხვიე, რევოლვერი თვალის დონეზე ავწიე, წინა სამიზნე ლიანდაგი უკანა სამიზნე ღართან გავასწორე.
  
  
  თვითმფრინავი რომ დაგვეწია, ის თითქმის აფრენის მაქსიმალურ სიჩქარეზე იყო და იმ წუთს, სანამ ცხვირწინ ბორბალი აწევას დაიწყებდა, მე ვისროლე. მარცხენა საბურავი აფეთქდა და მძიმე ტყვიამ ნაწილებად დაიმსხვრა. მარცხენა ფრთა დაეცა. მისმა წვერმა მიწაზე დაიჭირა და თვითმფრინავი ლითონის დამტვრევის ძლიერი, მტანჯველი ყვირილით მოატრიალა. ფრთის ავზები გაიხსნა და საწვავი ჰაერში შავი, ცხიმიანი ნაკადით იფრქვეოდა.
  
  
  
  ნელი მოძრაობით, თვითმფრინავის კუდი მაღლა და მაღლა იზრდებოდა, შემდეგ კი, როდესაც ფრთა ფესვზე ტყდებოდა, თვითმფრინავი ზურგზე მაღლა და ქვევით გადატრიალდა, ასაფრენი ბილიკი ატრიალებდა შავი საწვავის მტვრის და ყავისფერი მტვრის ღრუბელში. ლითონის, რომელიც ველურად დაფრინავს ნათელ ნამსხვრევებში.
  
  
  თვითმფრინავს კიდევ ერთხელ ვესროლე, მერე მესამე და მეოთხე. იყო ცეცხლის სწრაფი აფრქვევა; ნარინჯისფერ-წითელი ცეცხლსასროლი ბურთი გაფართოვდა ფიუზელაჟის გატეხილი, დაქუცმაცებული ლითონისგან. თვითმფრინავი გაჩერდა, მისგან ცეცხლი გაიქცა, როგორც სქელი, ცხიმიანი შავი კვამლი გადმოხტა ცეცხლის ჰოლოკოსტიდან.
  
  
  სახეზე ოდნავი ემოციის გარეშე მაინც ვუყურებდი როგორ ანადგურებდა თვითმფრინავი საკუთარ თავს და მგზავრებს. იარაღი დავწიე და დაღლილი დავდექი ხეობის ფსკერზე; მარტოხელა. სუზანი ჩემს კალთაზე მოცურდა და სახე ფეხზე მომიჭირა. ყელიდან სასოწარკვეთის კვნესა გავიგონე, მარცხენა ხელი ფრთხილად გავუწოდე და ოქროსფერი თმის წვერზე შევეხე, ვერც ველაპარაკებოდი და ვერ ვანუგეშებდი.
  
  
  თავი მეთვრამეტე
  
  
  ჰოუკს ტელეფონით ელ-პასოდან ავუხსენი და ბოლოს ცინიკურად ვუთხარი, რომ გრეგორიუსი წლების განმავლობაში ატყუებდა მას. რომ მან ისესხა AX-დან მსოფლიოს ერთ-ერთ მთავარ კრიმინალში.
  
  
  მე გავიგე ჰოუკის ჩაცინება ხაზის გასწვრივ.
  
  
  „მართლა გჯერა ამის, ნიკ? რატომ გგონია, რომ მე დავარღვიე ყველა წესი და შენ გაგიშვებ მასზე მუშაობა? და შეატყობინეთ, რომ თქვენ ვერ დაუკავშირდით AX-ს დახმარებისთვის? "
  
  
  "იგულისხმობ...?"
  
  
  „გრეგორიუსით მრავალი წელია დაინტერესებული ვარ. როცა გკითხა, ვიფიქრე, რომ კარგი შესაძლებლობა იქნებოდა მისი ღია ცის ქვეშ მოწევა. და შენ გააკეთე ეს. მშვენიერი სამუშაოა, ნიკ.
  
  
  კიდევ ერთხელ, ჰოკი ჩემზე ერთი ნაბიჯით იყო წინ.
  
  
  ”კარგი,” დავიყვირე მე, ”ამ შემთხვევაში, მე ვიშოვე ჩემი შვებულება.”
  
  
  - სამი კვირა, - ამოიოხრა ჰოუკმა. ”და მიესალმე ტენიენტე ფუენტესს.” მან მოულოდნელად გათიშა და დამაინტერესა, საიდან იცოდა, რომ ისევ აკაპულკოში დავბრუნდებოდი?
  
  
  ასე რომ, ახლა კრემისფერი შარვლებით, სანდლებით და ღია სპორტული პერანგით, პატარა მაგიდასთან დავჯექი სეგურიდადის ფედერალური პოლიციის ტენიენტ ფელიქს ფუენტესის გვერდით. მაგიდა სასტუმრო Matamoros-ის ფართო ტერასაზე იდგა. აკაპულკო არასოდეს ყოფილა ასეთი ლამაზი. იგი ბრწყინავდა გვიან შუადღის ტროპიკულ მზეზე, რომელიც ჩამოირეცხა ნაშუადღევის ადრეულმა წვიმამ.
  
  
  ყურის წყლები მდიდარი ცისფერი იყო, ხოლო ქალაქი მოპირდაპირე მხარეს, თითქმის იმალებოდა პალმის ხეების მიღმა, რომლებიც გარშემორტყმული იყო მალეკონსა და პარკს, ნაცრისფერი ბუნდოვანი იყო ყავისფერი ქედის ბორცვების ძირში.
  
  
  "მესმის, რომ ყველაფერი არ გითქვამს", - აღნიშნა ფუენტესმა. ”დარწმუნებული არ ვარ, რომ ყველაფრის ცოდნა მსურს, რადგან მაშინ შეიძლება ოფიციალური ზომების მიღება მომიწიოს და არ მინდა ამის გაკეთება, სენიორ კარტერ. თუმცა ერთი კითხვა მაქვს. სტოჩელი? »
  
  
  ”თქვენ გულისხმობთ, რომ ის დაუსჯელად გაიქცა?”
  
  
  ფუენტესმა თავი დაუქნია.
  
  
  თავი დამიქნია. - არა მგონია, - ვთქვი მე. ”გახსოვს, რა გთხოვე, როცა გუშინ საღამოს ელ-პასოდან დავურეკე?”
  
  
  "რა თქმა უნდა. მე პირადად ვაცნობე სტოჩელის, რომ ჩემი მთავრობა მას პერსონა ნონ გრატად თვლის და ვთხოვე მექსიკა დაეტოვებინა არა უგვიანეს დღეს დილით. რატომ?"
  
  
  „იმიტომ, რომ შენთან საუბრისთანავე დავურეკე მას. მე ვუთხარი, რომ ყველაფერს მოვუვლი და შტატებში დაბრუნდება“.
  
  
  — გაუშვით? ფუენტესმა შუბლი შეჭმუხნა.
  
  
  "ნამდვილად არა. ვთხოვე, სიკეთე გამეკეთებინა და დამთანხმდა."
  
  
  "კეთილგანწყობა?"
  
  
  "დააბრუნე ჩემი ბარგი ჩემთან ერთად."
  
  
  ფუენტესი საგონებელში ჩავარდა. "არ მესმის, რა იყო ამის მიზანი?"
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი მე და საათს დავხედე, - თუ მისი თვითმფრინავი დროულად ჩამოვა, სტოჩელი კენედის აეროპორტში მომდევნო ნახევარ საათში ჩამოვა. მას მოუწევს საბაჟო გავლა. მის ბარგს შორის არის შავი ნაჭრის ჩემოდანი, რომელზეც ნიშნები არ არის, რომ ის ეკუთვნის ვინმეს, გარდა Stocelli. მან შეიძლება თქვას, რომ ეს ჩემი ერთ-ერთი ჩანთაა, მაგრამ ამის დამტკიცების საშუალება არ აქვს. გარდა ამისა, არა მგონია, საბაჟო ყურადღება მიაქციოს მის პროტესტს“.
  
  
  ფუენტესის თვალებში გაგება გაუელვა.
  
  
  - ეს ის ჩემოდანია, რომელიც დიტრიხმა თქვენს ოთახში გამოგზავნა?
  
  
  - ეს არის, - ვუთხარი მე გაღიმებულმა, - და ისევ შეიცავს ოცდაათი კილოგრამ სუფთა ჰეროინს, რომელიც დიტრიხმა ჩაყარა მასში.
  
  
  ფუენტესმა სიცილი დაიწყო.
  
  
  მის გვერდით გავიხედე სასტუმროს ფოიედან გამომავალი კარიბჭეში. კონსუელა დელგარდო ჩვენსკენ მიდიოდა. როცა მიუახლოვდა, დავინახე მისი სახის გამომეტყველება. ეს იყო სიხარულისა და მოლოდინის ნაზავი და მზერა, რომელიც მეუბნებოდა, რომ რატომღაც, სადღაც, როგორღაც ის დამიბრუნდებოდა იმის გამო, რაც მე მას გავუკეთე გარეტის ჰაციენდაზე.
  
  
  ის მაგიდასთან მივიდა, მაღალი, გამორჩეული, მსუქანი ქალი, მისი ოვალური სახე არასოდეს გამოიყურებოდა იმაზე ლამაზად, ვიდრე ახლა. ფუენტესი სავარძელში შებრუნდა, დაინახა და ფეხზე წამოდგა, როცა ის ჩვენ მოგვიახლოვდა.
  
  
  "სენიორა კონსუელა დელგარდო, ლეიტენანტი ფელიქს ფუენტესი."
  
  
  კონსუელამ ხელი გაუწოდა. ფუენტესმა ტუჩებთან მიიტანა.
  
  
  - ჩვენ შევხვდით, - ჩაიჩურჩულა ფუენტესმა. მერე გასწორდა. მან თქვა: „თუ ნებისმიერ დროს აპირებ მექსიკაში ყოფნას, სენიორ კარტერ, მადლობელი ვიქნები, თუ რომელიმე საღამოს ჩემი სადილის სტუმარი იქნები.
  
  
  
  კონსუელამ ხელი პატრონად მომკიდა. ფუენტესმა დაიჭირა ჟესტი.
  
  
  ”ჩვენ ბედნიერები ვიქნებოდით”, - თქვა კონსუელამ ხმადაბლა.
  
  
  ფუენტესმა შეხედა მას. მერე შემომხედა. თვალებში დახვეწილმა გამომეტყველებამ წამიერად გაუბრწყინდა, მაგრამ სახე ისეთივე უმტკივნეულო და მკაცრი დარჩა, როგორც არასდროს - ძველი ტოლტეკების ღმერთის კაკლისფერი გამოსახულება.
  
  
  - გაიხარე, - მშრალად მითხრა ფუენტესმა. შემდეგ კი ერთი თვალი დახუჭა ნელი, ვნებიანი თვალით.
  
  
  Დასასრული.
  
  
  
  
  
  კარტერ ნიკ
  
  
  იერუსალიმის საქმე
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  Killmaster
  
  
  იერუსალიმის საქმე
  
  
  
  
  
  ეძღვნება შეერთებული შტატების საიდუმლო სამსახურის წევრებს
  
  
  
  
  როდესაც შეხვდებით ურწმუნოებს, მოიკვეთეთ მათ თავები, სანამ მათ შორის დიდ ხოცვა-ჟლეტას არ მოახდენთ; და შეკრათ ისინი კვანძებში და შემდეგ ან გაათავისუფლეთ, ან მოითხოვეთ გამოსასყიდი...
  
  
  ყურანი
  
  
  
  
  
  
  Პროლოგი
  
  
  
  
  
  კონდიციონერი მაქსიმალური სიჩქარით მუშაობდა Eden Hotel-ის მოოქროვილ სამეჯლისო დარბაზში, მაგრამ ოთახი ორასი მარტოხელა წვეულებით იყო სავსე და კვამლი, ხორცი და სასოწარკვეთა ჯუნგლებში გაცხელდა. .
  
  
  ოთახის ბოლოში დიდი ორმაგი კარები გადიოდა შორეულ ბოლოში, კლდოვან ბილიკზე, რომელიც მიდიოდა სანაპიროზე, გრილი სუფთა ჰაერისკენ, წყნარ ადგილას, სადაც ლურჯი-შავი ოკეანე ყოველგვარი დახმარების გარეშე ხვდებოდა ქვიშიან ნაპირს. . სონი, შენი მასპინძელი შაბათ-კვირისთვის.
  
  
  საღამო რომ გავიდა, წვეულების ნაწილი წავიდა. იღბლიანები ხელჩაკიდებულები დადიოდნენ, მამაკაცმა პიჯაკი გოგონას ქვიშაზე დაუდო. უბედურები მარტო გავიდნენ. დაფიქრდით, რატომ იყვნენ ისინი ასე უიღბლო; იფიქრეთ დახარჯულ ფულზე და გასული შვებულებაზე, ან დაისვენეთ სუფთა ჰაერი, სანამ ხელახლა შეეცდებით. ზოგი კი უბრალოდ გამოვიდა ვარსკვლავების დასათვალიერებლად, სანამ სახლში გაემგზავრებოდა შტატებში მდებარე ბინებში, ქალაქებში, რომლებსაც ვარსკვლავები აღარ აქვთ.
  
  
  ვერავინ შეამჩნია კარდენის ქურთუკში გამოწყობილი მაღალი მამაკაცი, რომელიც სანაპიროს შორს მიდიოდა. ის სწრაფად დადიოდა ფანრით, თავის ძაღლთან ერთად ბაჰამის კუნძულების ძვირადღირებული სასტუმროდან ქვევით, სადაც პლაჟი ყველაზე ბნელი და მშვიდი იყო. ერთ მშვენიერ დღეს გახედა მარტოხელა ხალხს. მზერა, რომელიც შეიძლება განიმარტოს, როგორც გაღიზიანება. მაგრამ ეს ვერავინ შენიშნა.
  
  
  ვერტმფრენიც არავინ შენიშნა. მხოლოდ მანამ, სანამ ის ასე დაბლა არ დაეცა, გეგონებოდათ, რომ პირდაპირ თქვენკენ მიფრინავდა და თუ სწრაფად არ დაეშვა, დიდი შუშის კარებიდან გაფრინდა და ცქრიალა სამეჯლისო დარბაზის შუაში დაეშვა.
  
  
  ვერტმფრენიდან სამი კაპიუშონიანი მამაკაცი გადმოვარდა. იარაღი ჰქონდათ. კარდენის ქურთუკში გამოწყობილი მამაკაცი, ისევე როგორც ყველა, ჩუმად გაოცებულმა ახედა. მან თქვა: „რა ჯანდაბა! შემდეგ კი ხელში აიტაცეს და სწრაფად, უხეშად უბიძგეს ვერტმფრენისკენ. სანაპიროზე მყოფი ხალხი გაუნძრევლად იდგნენ, როგორც პალმები სანაპიროზე და ფიქრობდნენ, სიზმარი იყო თუ არა ის, რასაც ხედავდნენ, შემდეგ კი ბრუკლინელმა პატარა კაცმა შესძახა: „შეაჩერე ისინი!“ წყნარ ხალხში რაღაც ჩავარდა, დიდი ქალაქების აურზაური დამარცხებულთა ბრბო და ზოგი მათგანი ოცნებებისკენ გაიქცა საბრძოლველად, ალბათ ცხოვრებაში პირველად. კაპიუშონებმა გაიცინეს, ავტომატები ასწიეს და სანაპირო ტყვიებითა და შეძახილებით დაფარეს, თოფის ხმაურზე კი ფოსფორის ყუმბარის სუსტი სტვენა, შემდეგ კი ცეცხლი - სწრაფმავალი ცეცხლი, რომელმაც შეძენილი კაბები შთანთქა. ამ შემთხვევისთვის, პატარა შესატყვისი სვიტერები, დაქირავებული სმოკინგი, პატარა კაცი ბრუკლინიდან და მასწავლებელი ბაიონიდან...
  
  
  თოთხმეტი მოკლული, ოცდაორი დაჭრილი.
  
  
  და კაცი და ძაღლი ვერტმფრენზე გადაიყვანეს.
  
  
  
  
  
  
  პირველი თავი.
  
  
  
  
  
  შიშველი ვიწექი მზეზე. ერთ საათზე მეტი კუნთი არ დამიძვრია. დავიწყე მოწონება. დავიწყე ფიქრი იმაზე, რომ აღარასოდეს ამოძრავებდეს კუნთს. მაინტერესებდა, თუ საკმარისად დიდხანს იწექი უდაბნოს მზეზე, შეიძლება სიცხემ ქანდაკებად აქციოს? თუ ძეგლი? იქნებ ძეგლი გავხდე. ნიკ კარტერი აქ წევს. დავდებ, რომ ტურისტის ქანდაკება გავხდები
  
  
  ატრაქციონი. ოჯახები მესტუმრებოდნენ ოთხდღიან შაბათ-კვირას, ბავშვები კი დგებოდნენ და სახეს იღებდნენ - ისევე როგორც ბუკინგემის სასახლის მცველებს - ცდილობდნენ ჩემს გადაადგილებას. მაგრამ მე არ მინდა. შესაძლოა, გინესის რეკორდების წიგნში შევიტანო: ”კუნთების მოძრაობის არარსებობის რეკორდი არის 48 წელი და თორმეტი წუთი, რომელიც დაამყარა ნიკ კარტერმა ტუსონში, არიზონა.”
  
  
  გრძელ ჰორიზონტს თვალი გავუსწორე, უდაბნოს ირგვლივ ბუნდოვანი ლურჯი მთები და ღრმად ჩავისუნთქე ჰაერი ისე სუფთად, თითქოს ჩემი ფილტვები ნაგავი იყო.
  
  
  ფეხს დავხედე. მან ისევ ჩემს ნაწილს დაემსგავსა. ყოველ შემთხვევაში, ის ისეთივე მუქი ყავისფერი გახდა, როგორც ჩემი სხეულის დანარჩენი ნაწილი, ნაკლებად ჰგავდა მტვერსასრუტის შლანგს და უფრო ნამდვილ ადამიანის ფეხს.
  
  
  კუნთების არმოძრავებაზე საუბრისას, ექვსი კვირის წინ ეს საკამათო თემა იყო. ექვსი კვირის წინ მსახიობი ისევ ჩემს ფეხზე იყო და დოქტორი შილჰაუსი კისკისებდა და ჩემს გამოჯანმრთელებას განიხილავდა „თუ“-ში, „როდის“ ნაცვლად. ტყვიამ, რომლითაც ნაძირალა ჯენინგს გაუმართლა, ძვალი დაიმსხვრა და ნამსხვრევმა კუნთში ან ნერვებში ჩაჭრა ან სხვა რამ აიძულებს ფეხს თავისი საქმე გააკეთოს და ჩვენ არ ვხუმრობდით, როცა აღარ ვმოძრაობდით.
  
  
  ისევ ხედს გავხედე. ქვიშის, სალბის და მზის გაუთავებელ სამყაროში, შორს - მარტოხელა მხედარი ბრინჯაოს კვერნაზე. თვალები დავხუჭე და გავცურე.
  
  
  დაარტყი!
  
  
  მან შემომხვია ქაღალდი და გამაღვიძა რენტგენული სიზმრიდან. მან თქვა: „კარტერ, შენ უიმედო ხარ. ერთი საათით დაგტოვებ და შენ წახვალ."
  
  
  თვალი გავახილე. მილი. Ლამაზი. თუნდაც იმ სულელური თეთრი მედდის ფორმაში. მშვენიერი ქერა თმების დიდი თაიგული, ოქროსფერი პლატინის და ყვითელი ვარდისფერი თმა, დიდი ყავისფერი თვალები, ბრწყინვალე რუჯი და რბილი სავსე პირი, შემდეგ კი ქვევით მოძრაობს და კითხულობს მარცხნიდან მარჯვნივ, ორი ყველაზე ლამაზი მკერდი მსოფლიოში, მდიდარი და მაღალი და მრგვალი და მერე - ჯანდაბა, კუნთი გადავიტანე.
  
  
  დავიყვირე და გადავტრიალდი. "მოდი," თქვა მან. "დაბრუნდი სამსახურში." მუშაობა ნიშნავდა ფიზიოთერაპიას ჩემი ფეხისთვის. მილი ფიზიოთერაპევტი იყო. ჩემი ფეხისთვის. ყველაფერი დანარჩენი არაოფიციალური იყო.
  
  
  პირსახოცი ავიღე და შემოვიხვიე. მე ვიწექი ტილოს ხალიჩაზე მასაჟის მაგიდაზე, კერძო საძინებლის აივანზე, დიდი ესპანური მისიის სტილის სასახლეში, ტუსონიდან სამხრეთ-დასავლეთით ოცდათხუთმეტი მილის მანძილზე. დეიდა ტილის თავშესაფარი ან, როგორც მას ნაკლებად სიყვარულით უწოდებენ, ATR AX თერაპია და რეაბილიტაცია. ცივი ომის ვეტერანთა პანსიონი.
  
  
  მე იქ ჰაროლდ („ბედნიერი“) ჯენინგსის თავაზიანობით ვიყავი, ყოფილი ბუტლეგერი, ყოფილი თაღლითი, პატარა სასტუმროს ემიგრაციაში მყოფი მფლობელი კაიკოსის კუნძულებზე, ჰაიტის მოპირდაპირედ. Happy Hotel აღმოჩნდა საკლირინგო სახლი ფრილანსერების ჯგუფისთვის, სახელწოდებით Blood And Vengeance. მისი აღიარებული მიზანი იყო სისხლის მოპოვება და შურისძიება ამერიკელი მეცნიერების შერჩეულ ჯგუფზე. მოძრაობა დააფინანსა მდიდარმა სამხრეთამერიკელმა ყოფილმა ნაცისტმა, რომელმაც ყველაფერი ბედნიერი გახადა. სისხლი და ანგარიშსწორება წარსულს ჩაბარდა, მაგრამ გამარჯვება ორკვირიანი კომითა და ფეხის მოტეხილობით გადავიხადე. სანაცვლოდ AX-მა მომცა ორთვიანი მზისა და აღდგენის ვარჯიშები და მილი ბარნსი.
  
  
  მილი ბარნსმა მარცხენა ფეხი მომკიდა და ლითონის წონა მიამაგრა. ”და გაიწელე,” თქვა მან, ”და მოხარე... და მოხარე... და გაიწელე, ორი-სამი - ჰეი! Არ არის ცუდი. დავდებ, რომ მომავალ კვირას ყავარჯნების გარეშე იარებ." დაეჭვებით შევხედე. მან მხრები აიჩეჩა. "მე არ მითქვამს გაქცევა."
  
  
  გავუღიმე. „ესეც ნორმალურია. უბრალოდ გადავწყვიტე, რომ დიდად არ მეჩქარებოდა. მე აქ ვიწექი და ვფიქრობდი, რომ ცხოვრება ხანმოკლეა და ძალიან ბევრი დრო იხარჯება სირბილით."
  
  
  წარბები აზიდა. "ეს არ ჰგავს Killmaster-ის რეპლიკას."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. ასე რომ, შესაძლოა, ეს ასე არ არის. ალბათ მე ვფიქრობ AX-ის დატოვებაზე. ირგვლივ იწვა. გააკეთე ის, რასაც ნამდვილი ხალხი აკეთებს." მზერა მისკენ გავაპარე. "რას აკეთებენ ნამდვილი ადამიანები?"
  
  
  "იტყუება, რომ ნიკ კარტერი ყოფილიყვნენ."
  
  
  — მთელი ძალით.
  
  
  "გააგრძელე ფეხის მოძრაობა."
  
  
  "ვინ ისურვებდი იყო?"
  
  
  ღია გოგონას ღიმილი მომცა. "როდესაც შენთან ვარ, ბედნიერი ვარ, რომ მილი ბარნსი ვარ."
  
  
  "როდის წავალ?"
  
  
  „ოჰ! როცა წახვალ, სწორედ ამ ოთახში ვიკეტები ჩემი მოგონებებით, ჩემი ცრემლებითა და ჩემი პოეზიის წიგნებით“. ტუჩები მოკუმა. "ეს არის პასუხი, რომლის მოსმენაც გინდოდა?"
  
  
  "მინდოდა მცოდნოდა რა გინდა ცხოვრებიდან."
  
  
  ის იდგა ჩემს მარცხნივ, აივნის მოაჯირთან, მკერდზე გადაჯვარედინებული ხელებით, მზე ყვითელი ვარსკვლავებივით ანათებდა მის თმაში. მან მხრები აიჩეჩა. "წლებია, არ მიფიქრია რაღაცის სურვილი".
  
  
  “... უთხრა ბებია ბარნსს ოთხმოცდაათ წლის დაბადების დღეს. მოდი პატარავ. ეს არ არის ფიქრი ახალგაზრდა ქალისთვის.
  
  
  მან თვალები გააფართოვა. ოცდარვა წლის ვარ“.
  
  
  "ეს ერთი ძველია, ჰა?"
  
  
  "გააგრძელე ფეხის გაჭიმვა"
  
  
  ფეხი გავუწოდე. ხელი გაუწოდა და კიდევ უფრო მაღლა ასწია ხელი, შეკრთა და მზეს მიესალმა. მან ხელები მოიხსნა და მე ავწიე ისინი, იმაზე ბევრად მაღლა, ვიდრე მეგონა. "შემდეგ ჯერზე აიწიე თავი ასე მაღლა." ვიხრებოდი და ვიხრებოდი და ისე მაღლა ვიწევდი.
  
  
  "მილი... მე რომ წავიდე..."
  
  
  „სისულელეა, ნიკ! რასაც თქვენ განიცდით, ტიპიური მეთორმეტე კვირის აზროვნებაა."
  
  
  "დავკბენი, რა არის?"
  
  
  მან ამოისუნთქა. . ”ეს მხოლოდ პირველი თვეა, რომელსაც ბიჭები აქ გაატარებთ, თქვენ ყველას ჩქარობთ წასვლას. - არ ვიცი - შენი მეტაბოლური ცვლილებები ეჩვევა ყველა ამ ტყუილს. იწყებ ფილოსოფიას, იწყებ ომარ ხაიამის ციტირებას. უოლტონების ყურებისას ნისლიანი თვალები გაქვს." მან თავი გააქნია. "ტიპიური ფიქრი მეთორმეტე კვირაა."
  
  
  "მაშ რა მოხდება შემდეგ?"
  
  
  მან გაიღიმა. "Ნახავ. უბრალოდ გააგრძელე ამ ფეხის მოხრა. შენ დაგჭირდება."
  
  
  ჩემს ოთახში ტელეფონმა დარეკა. მილი საპასუხოდ წავიდა. ვაკვირდებოდი, როგორ მიკანკალებდა ფეხის კუნთები. ყველაფერი უკან ბრუნდებოდა. ის ალბათ მართალი იყო. მომავალ კვირას შეიძლება ყავარჯნები გადავაგდო. სხეულის დანარჩენი ნაწილი ფორმაში შევინარჩუნე ჰანტელებით, ხტომა თოკებით და გრძელი ყოველდღიური ცურვით, და მაინც ვიწონიდი 165-ს. ერთადერთი, რაც დავამატე დეიდა ტილისთან ყოფნისას, იყო მშვენიერი, სასაცილო მეკობრე ულვაშები. მილიმ თქვა, რომ ამან ძალიან გაბრაზებული გამომხედა. მეგონა ომარ შარიფს ვგავარ. მილიმ თქვა, რომ ეს იგივე იყო.
  
  
  აივნის კარს მიუბრუნდა. „შემიძლია ვენდო ამჯერად მუშაობის გაგრძელებას? ახალი ჩამოსვლა…"
  
  
  შევხედე და ვწუწუნებდი. ”მშვენიერი რომანი. ჯერ ლანჩზე დამტოვე, ახლა კი სხვა კაცს. Ვინ არის ეს ბიჭი?"
  
  
  "ვიღაც დანი".
  
  
  — დანი ბერლინიდან?
  
  
  "Იგივე".
  
  
  „ჰმ. ყველაფრის გათვალისწინებით, მე უფრო მშურს ლანჩის“.
  
  
  "აჰ!" - თქვა, წამოვიდა და მაკოცა. მას სურდა, რომ მსუბუქი ყოფილიყო. ხუმრობით პატარა კოცნა. რატომღაც სხვა რამეში გადაიზარდა. ბოლოს ამოიოხრა და მოშორდა.
  
  
  მე ვუთხარი: „მომეცი ეს გაზეთი სანამ წახვალ. ვფიქრობ, დროა ისევ ვივარჯიშო ტვინი. ”
  
  
  გაზეთი მესროლა და გაიქცა. დავკეცე ისევ პირველ გვერდზე.
  
  
  ლეონარდ ფოქსი გაიტაცეს.
  
  
  ან Tucson Sun-ის სიტყვებით:
  
  
  მილიარდერი სასტუმროს მეფე ლეონარდ ფოქსი გაიტაცეს გრანდ ბაჰამის სამალავიდან ტყვიებისა და ყუმბარების სეტყვამ.
  
  
  Fox-ის ჰოლდინგის ხაზინადარმა კარლტონ უორნმა დღეს დილით მიიღო გამოსასყიდის ბარათი 100 მილიონი დოლარის მოთხოვნით. ნოტაზე იყო ხელმოწერილი "ალ-შაიტანი", რაც არაბულად "ეშმაკს" ნიშნავს.
  
  
  ეს არის პირველი ტერორისტული თავდასხმა ჯგუფის მიერ, რომელიც, სავარაუდოდ, შავი სექტემბრის ნამსხვრევად ითვლება, პალესტინის სპეცრაზმი, რომელიც პასუხისმგებელია მიუნხენის ოლიმპიადაზე მკვლელობებზე და რომისა და ათენის აეროპორტებში ხოცვა-ჟლეტაზე.
  
  
  კითხვაზე, თუ როგორ აპირებდა ფულის მოზიდვას, უორნმა თქვა, რომ კომპანიას მოუწევს აქციების გადაყრა და ჰოლდინგის გაყიდვა „მნიშვნელოვანი ზარალით. მაგრამ, დასძინა მან, ახლა ფულზე ფიქრის დრო არ არის. ბოლოს და ბოლოს, ადამიანის სიცოცხლე საფრთხეშია“.
  
  
  იასერ არაფატმა, PLO-ს (პალესტინის განმათავისუფლებელი ორგანიზაცია, ყველა ფედაინის ძალების მმართველი კომიტეტი) მთავარმა სპიკერმა შესთავაზა თავისი ჩვეული "კომენტარი არ არის".
  
  
  
  
  ამაში რაღაც ველური ირონია იყო. ფოქსი ბაჰამის კუნძულებზე წავიდა, ძირითადად, თავისი თავისუფლებისა და სიმდიდრის შესანარჩუნებლად. ფედერაციები ემზადებოდნენ წიგნის გადასასროლად. სპეციალური გამოცემა შეკრული ტყავში ოქროს გრავირებით; ერთი, რომელიც მხოლოდ მილიონობით დოლარის დანაშაულებს ჩამოთვლის - ფასიანი ქაღალდების თაღლითობა, საბანკო თაღლითობა, შეთქმულება, საგადასახადო თაღლითობა. მაგრამ ფოქსმა გაქცევა მოახერხა. დიდი ბაჰამის კუნძულების უსაფრთხო ლეგალურ ნავსადგურში.
  
  
  ახლა მოდის ირონია ნომერი მეორე: თუნდაც ვარნმა გამოსასყიდი გადაიხადა, ფოქსის საუკეთესო იმედი, რომ ცოცხალი დარჩეს, ის იყო, თუ ფედერალური აგენტები მას უკან გაიტაცებდნენ. ეს იყო ძველი იდეის საბოლოო მაგალითი, რომ ეშმაკი, რომელსაც თქვენ იცნობთ, ეშმაკზე უკეთესია - ან ალ-შაიტანი - თქვენ არ იცით.
  
  
  ვაშინგტონი ხელში აიღებს, კარგი. არა ლეონარდ ფოქსის სიყვარულისთვის. მხოლოდ პრინციპის გამო კი არა. ჩვენ ამაზე ვიქნებით თავდაცვის უბრალო მიზეზის გამო, რათა ასობით მილიონი დოლარის ამერიკული ფული ტერორისტების ხელში არ მოხვდეს.
  
  
  დავიწყე ფიქრი, იყო თუ არა AX ჩართული. და ვინ არის AX-ში. და რა იყო გეგმა. მზისგან განათებულ პეიზაჟს გავხედე და უცებ ვიგრძენი მოყინული ტროტუარების საჭიროება, მაგარი ფიქრები და ცივი იარაღი ხელში.
  
  
  მილი მართალი იყო.
  
  
  მეთორმეტე კვირა დასრულდა.
  
  
  
  
  
  
  მეორე თავი.
  
  
  
  
  
  ლეონარდ ფოქსი მკვდარი იყო.
  
  
  მკვდარი, მაგრამ არა მოკლული ალ-შაიტანის მიერ. ის უბრალოდ გარდაიცვალა. ან როგორც ჩემი მეგობარი ამბობს, "მისი გული უცემდა".
  
  
  „ტერორისტულ ბანაკში ორი კვირის გატარების შემდეგ, ლუკაიას აეროპორტში უსაფრთხოდ დაჯდომის შემდეგ, სატელევიზიო კამერებთან მისალმების შემდეგ, სიცოცხლისთვის ასი მილიონი დოლარის გადახდის შემდეგ - ლეონარდ ფოქსი გარდაიცვალა. სამი საათი სახლში და პფფთ!
  
  
  თუ არსებობს ისეთი რამ, როგორიცაა ბედი, უნდა დაეთანხმოთ, რომ მას აქვს ბნელი იუმორის გრძნობა.
  
  
  იენსმა თავის ბარათებს დახედა. "მე ვარ პენისთვის."
  
  
  კემპბელმა ერთი ამოიღო და უკბინა. ფერელიმ თქვა: "ჯოხი". ერთი ცალი ჩავაგდე და ნიკელი ავიღე. ჩვენ შევქმენით მოთამაშეთა დიდი ჯგუფი. საავადმყოფოს საწოლის გარშემო შეიკრიბნენ. იენსი ფეხებით ჭერზე მიმაგრებული ამ დიდსულოვანი წამებით, რომელიც ცნობილია როგორც მკვდარი აწევა, კემპბელი ცალ თვალზე ლაქით და ფერელი სქელი შავი წვერით, რომელიც ოთხი თვის განმავლობაში იჯდა ინვალიდის ეტლში და მკურნალობდა იმ ყველაფრისგან, რაც ხდება, როდესაც ბანდის ტყვიები მოხვდება თქვენში. ნაწლავი. ჩემთვის დილით ერთი მილი გავიარე და სხვებთან შედარებით თავს ჯანმრთელად ვგრძნობდი.
  
  
  ჯენსს მივუბრუნდი. ჩვენი კაცი დამასკოში. ერთი კვირის წინ მაინც. ის ახალი იყო AX-ში, მაგრამ იცოდა ახლო აღმოსავლეთი. "მაშ როგორ ფიქრობთ, რას გააკეთებენ ისინი ფულთან?"
  
  
  "შეესაბამება თქვენ იმ ნიკელს." ნიკელი საწოლზე დაყარა. „ჯანდაბა, არ ვიცი. შენი ვარაუდი ისეთივე კარგია, როგორც ჩემი." მან ბარათებიდან აიხედა. "როგორია შენი ვარაუდი?"
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "Მე არ ვიცი. მაგრამ მეეჭვება, რომ ისინი გამოიყენებენ მას დაკონსერვებული საქონლის შესანახად, ამიტომ ვფიქრობ, რომ ჩვენ უბრალოდ ვიყიდეთ საშინელებათა თაიგული.
  
  
  კემპბელი ფიქრობდა, რომ ეთამაშა პენი. „იქნებ იყიდონ კიდევ რამდენიმე SAM-7 რაკეტა. დაეჯახება რამდენიმე თვითმფრინავს, რომლებიც ჩამოდიან. ჰეი, როდის არის 747 ნადირობის სეზონი?
  
  
  ფერელიმ თქვა: "ნებისმიერი თვე B-ით"
  
  
  - სასაცილოა, - ვთქვი მე. "კარტს ვთამაშობთ?"
  
  
  კემპბელმა გადაწყვიტა პენის დახარჯვა. იცნობდა კემპბელს, მას კარგი მკლავი ჰქონდა. ”ყველაზე ცუდი ის არის,” უთხრა მან ფერელს, ”რისი ტერორის ყიდვაც გადაწყვიტეს, ისინი მას ძველი ამერიკული ფულით იყიდიან.”
  
  
  „შესწორება. ლეონარდ ფოქსის ფულით“. ფერელიმ ჩაიცინა და წვერზე მოეფერა. "ლეონარდ ფოქსის მემორიალური ტერორი".
  
  
  კემპბელმა თავი დაუქნია. "და არა მგონია, რომ ფოქსი დიდ ძილს კარგავს."
  
  
  "Მეღადავები?" ფერელი დაკეცა. „სადაც ახლა ფოქსია, მათ არ სძინავთ. ცეცხლი და გოგირდი გაღვიძებს. კაცო, გავიგე, რომ ეს ერთი ცუდი სულია."
  
  
  იენსმა ფერელის შეხედა. ჯინსს ბრიტანელი ოფიცრის სახე ჰქონდა. უდაბნოს რუჯი, მზისგან გათეთრებული ქერა თმა; იდეალური ფოლგა ცისფერი თვალებისთვის. ჯენსმა გაიღიმა. ”ვფიქრობ, ვხვდები ეჭვიანობის მწვანე ხმას.”
  
  
  წარბები შევჭმუხნე. „ვინ შეიძლება შეშურდეს გარდაცვლილ ლეონარდ ფოქსზე? ვგულისხმობ, ვის სჭირდება რამდენიმე მილიარდი დოლარი, ციხე ესპანეთში, ვილა საბერძნეთში, კერძო თვითმფრინავი, ასი მეტრიანი იახტა და მსოფლიოში ცნობილი კინოვარსკვლავების რამდენიმე მეგობარი გოგონა? სისულელე! ფერელს აქვს საუკეთესო ღირებულებები, არა, ფერელი? "
  
  
  ფერელიმ თავი დაუქნია. "Რა თქმა უნდა. ასეთმა რაღაცეებმა შეიძლება გაანადგუროს შენი სული."
  
  
  ”მართალია,” ვთქვი მე. ცხოვრებაში საუკეთესო რამ არის მზე და მთვარე და ორეოს ნამცხვრები."
  
  
  "და ჩემი ჯანმრთელობა", - თქვა ფერელმა. "მე მივიღე ჩემი ჯანმრთელობა."
  
  
  ”ამას ვერ მიიღებთ, თუ საწოლში არ დაბრუნდებით.” მილი კარებთან იდგა. ფანჯარასთან მივიდა და ფართოდ გააღო. - ღმერთო ჩემო, - თქვა მან, - რას ეწეოდი? ნამდვილ კვამლით სავსე ოთახს ჰგავს“. ის ჩემკენ შემობრუნდა. – დოქტორ შილჰაუსს შენი ნახვა უნდა თხუთმეტ წუთში, ნიკ. მან ყელი გაიწმინდა. მას ასევე სურს ფერელის საწოლში და კემპბელის ყურება სპორტდარბაზში.
  
  
  - რაც შეეხება ჯენსს? თქვა ფერელმა. "რას ისურვებდა იენსის ჩაცმას?"
  
  
  „გათავებული“, შესთავაზა კემპბელმა.
  
  
  "ვალში", - თქვა ფერელმა.
  
  
  - გიჟი, - თქვა კემპბელმა.
  
  
  "IN..."
  
  
  "წადი!" - თქვა მილიმ.
  
  
  Ისინი წავიდნენ.
  
  
  მილი შავ პლასტმასის სკამზე ჩამოჯდა. ”ეს საკმაოდ საინტერესო ამბავია ლეონარდ ფოქსის შესახებ. არ დავიჯერე, როცა ეს ამბავი გავიგე. რა ველური დასასრულია."
  
  
  თავი დამიქნია. ”ეს შორს არის, პატარავ. ეს შეიძლება იყოს ლეონარდ ფოქსის დასასრული, მაგრამ ეს მხოლოდ რაღაცის დასაწყისია. რა ხრიკებსაც გეგმავენ ფულით“.
  
  
  მილიმ ამოისუნთქა. ”მე ვიცი, როგორი კაპერები გავაკეთებდი. აბა, მკითხეთ ბიჭებო, წაულასი კაპერები“.
  
  
  ჯენსი შებრუნდა და ყინულოვანი მზერა მიაპყრო. "ნეტავ მართლა?" ის უცებ ძალიან დასერიოზულდა. შუბლი ღრმა ნაოჭებით იყო გამოკვეთილი. "ვგულისხმობ - ეს შენთვის მნიშვნელოვანია?"
  
  
  წამით გაჩერდა და თვალები შეეცვალა. თითქოს რაღაც წაიკითხა სტრიქონებს შორის. - არა, - უპასუხა მან ნელა. „არა, ტედ. Არაფერს". მან უცებ შეცვალა ტონი. ასე რომ, თქვენ ფიქრობთ, რომ ალ-შაიტანი ფულს ტერორზე დახარჯავს.
  
  
  ჯენსიც გადავიდა. "თუ ჩვენ ჯერ არ ვიპოვით მათ."
  
  
  მილიმ სწრაფად გამოიხედა ჯენსიდან ჩემკენ ისევ ჯენსისკენ. "სხვათა შორის" ჩვენ "ვვარაუდობ
  
  
  AX-ს გულისხმობ? "
  
  
  ჭერისკენ მიმავალ ფეხს დახედა. „კარგი, მოდი ასე ვთქვათ - მე არ ვგულისხმობ. იმ სულელი მთვრალი იდიოტის წყალობით. იცით, ერთხელ ერთმა არაბმა ბოშამ მითხრა, რომ სამშაბათი ჩემი უიღბლო დღე იყო. ასე რომ, ყოველ ორშაბათს ღამით იარაღს ვდებ და სამშაბათს არასდროს არაფერს ვაკეთებ. Რა ხდება? ქუჩაში უდანაშაულო საქმეზე მივდივარ და ქვით ჩაქოლული ტურისტი თავისი მანქანით მეცემა. Როდესაც? "
  
  
  "Პარასკევს?"
  
  
  ჯენსმა დააიგნორა. "და მე მივცემდი ჩემს მარჯვენა ფეხს, რომ ახლა სირიაში ვიყო."
  
  
  მის ფეხს დავხედე. მე ვუთხარი: "ამას არავინ მიიღებს".
  
  
  მან განაგრძო ჩემი იგნორირება და მილის შეხედა. ”ყოველ შემთხვევაში, თქვენს კითხვაზე პასუხის გასაცემად, საყვარელო, შეგიძლიათ დადოთ ფსონი, რომ ბევრი ბიჭი ეძებს შაიტანს ახლა.” ახლა ჩემკენ შემობრუნდა. "ღმერთო, მათ ორ კვირაზე მეტი ჰქონდათ - მთელი სამყარო ცხელი აგენტებით - და მათ ვერ შეძლეს რაღაცის გამოგონება."
  
  
  ”და შემდეგ ფოქსი ტოვებს და კვდება, სანამ ლაპარაკს შეძლებს. ვდებ ვაშინგტონს ნამდვილად შეშლილი. ” გვერდულად გავხედე ჯენსს. "გგონია AX იქ იყო?" მხრების აჩეჩვა დაიწყო.
  
  
  მილიმ სწრაფად თქვა: „ალ-შაიტანის შესახებ - როგორ ფიქრობთ, რა ქმედებებს გეგმავენ ისინი? ვგულისხმობ, ვის წინააღმდეგ?”
  
  
  ჯენსმა ისევ აიჩეჩა მხრები. „ეს დამოკიდებულია იმაზე, თუ ვინ არის ალ შაიტანი. ფედაიანებში ათობით ფრაქციაა და მათ ყველას ოდნავ განსხვავებული მიზნები და ოდნავ განსხვავებული მტრების სია აქვთ“.
  
  
  მილიმ წარბები შეჭმუხნა. "შეგიძლია ამიხსნა?"
  
  
  თვალი ჩაუკრა მას. ”მე მიყვარს ახსნა. ჭკვიანად ვგრძნობ თავს. მოუსმინეთ: თქვენ გყავთ რამდენიმე ექსტრემისტული ჯგუფი, რომლებსაც არამარტო უნდათ ისრაელის პირიდან მოსპობა, არამედ უნდათ არაბული რეჟიმების დამხობა - დაიწყეთ მთელი რევოლუცია. და თუ ალ შაიტანი ამ ბანდის ნაწილია, "წინააღმდეგების" სია შეიძლება საკმაოდ გრძელი იყოს. მეორე მხრივ, არის ალ-ფატაჰი, ყველაზე დიდი ჯგუფი. ისინი მეტ-ნაკლებად ინარჩუნებენ კომპრომისს, რაც შეიძლება სისულელე იყოს. იმიტომ, რომ შავი სექტემბერი - ყველაზე სისხლიანი ბიჭები მთელ PLO-ში - უნდა გახდეს ფათაჰის ნაწილი. ხელები მოხვია. ”ასე რომ, თქვენ ცდილობთ ამის გარკვევას.”
  
  
  ”მაგრამ გაზეთმა თქვა, რომ შაიტანი შეიძლება იყოს შავი სექტემბრის ნაწილი.” მილიმ შემომხედა. "რას ამბობს ეს მათზე?"
  
  
  თავი დამიქნია. "Სრულიად არაფერი. შეხედე, ამდენი ფრაქცია აქვთ, რადგან ყველას თავისი იდეები აქვს. ასე რომ, ისინი ქმნიან ჯგუფს, და ძალიან მალე ჯგუფი იწყებს ჯგუფებად დაშლას, და ძალიან მალე ნაწილებად იშლება, და როგორც ვიცით, შაიტანი შეიძლება ყოფილიყო ექვსი სულელი ბიჭი, რომლებსაც არ მოსწონთ ის, რასაც იღებენ. სადილად." ჯენსს მივუბრუნდი. „როგორ არის ეს თეორიისთვის? ძალაუფლებით შეშლილი ვეგეტარიანელების თაიგული?”
  
  
  ჯენსმა ძალიან უცნაურად შემომხედა.
  
  
  წარბები შევჭმუხნე. "ეს - თუ ვერ გაიგე - ხუმრობა იყო."
  
  
  ძალიან უცნაურად მიყურებდა. — იქნებ მართალი ხარ.
  
  
  მილისკენ მივბრუნდი. "ვფიქრობ, მას დარტყმა სჭირდება."
  
  
  "Კარგად ვარ". ის მაინც უცნაურად გამოიყურებოდა. „რაც მე ვცდილობ გითხრა არის ის, რომ შესაძლოა მართალი ხარ. ალ-შაიტანი შეიძლება იყოს ნებისმიერი. ეს შეიძლება იყოს საერთოდ არაფერი. ვივარაუდოთ, რომ მხოლოდ ექვსი ბიჭი იყო, მეტი არ დაგჭირდებათ ფოქსის დარბევისთვის..."
  
  
  "Ისე?"
  
  
  „მაშ ასე, იქნებ ისინი საკუთარ თავზე არიან. შესაძლოა, მათ ნამდვილად აქვთ საკუთარი გიჟური სქემა. ”
  
  
  "იქნებ მათ სურთ სტაფილოს ლეგალიზება?"
  
  
  ან იქნებ მათ უნდათ სამყაროს აფეთქება.
  
  
  ჩვენ მოულოდნელად გავცვალეთ გრძელი, მშვიდი მზერა. ერთი ჭუჭყიანი იდეა მოგვივიდა. შაიტანი მარტო ექვსჯერ გიჟი რომ ყოფილიყო, მათი გამოცნობის გადახედვა ბევრად უფრო რთული იქნებოდა. მათი ნაბიჯები და გეგმები შეიძლება იყოს ნებისმიერი. აბსოლუტურად არაფერი.
  
  
  ამაზე რამდენიმე წუთის შემდეგ ვფიქრობდი, როცა შილჰაუსმა გამომცადა, ფეხი მომაწოდა და ჩემზე უკეთ ისაუბრა. „ბევრად უკეთესი, N3. თითქმის ასი პროცენტით, - გაიღიმა მან.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  მილიმ გაიცინა. "Ბევრად უკეთესი."
  
  
  მის შიშველ მშვენიერ უკანალზე დავარტყი. ”არარომანტიული ძუ,” ვთქვი მე. "ჩემს ფეხზე ვლაპარაკობ ასეთ დროს..."
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან ეშმაკურად, ”მე ვერ შევამჩნიე…”
  
  
  „საერთოდ არაფერი უნდა შეამჩნიო. თქვენ ძალიან დაკავებული უნდა იყოთ ფერადი განათების ყურებით."
  
  
  - ოჰ, ესენი, - თქვა მან და ძალიან ნელა გადაუსვა თითი ჩემს ზურგზე, მთელ ჩემს ზურგზე. ”თქვენ გულისხმობთ იმ წითელ და ცისფერ ციმციმებს, რომლებიც ხდება ზარების რეკვისას...?”
  
  
  მე მას შევხედე. - უბრალოდ გაგიმართლა, - ვუთხარი მე და ჩემსკენ მიმიზიდა, - რომ J-ს ჭკვიანი ქალები მოსწონს. ხელები მის მკერდზე მომხვია და ჩემი ფინჯანი მისი ხალისიანი ქალურობით იყო სავსე.
  
  
  "ძვირია?" მან ძალიან რბილად მითხრა: „ცნობისთვის“, ყურზე მაკოცა, „შენ საკმაოდ სანახაობრივი ხმოვანი და მსუბუქი შოუ ხარ“.
  
  
  "და შენ გააკეთებდი...
  
  
  - მკერდზე ვაკოცე: - გინდა კიდევ ამ ჩანაწერის დაკვრა?
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  მილის არ ეძინა. ვიგრძენი მისი წამწამები მხარზე გადამიცურდა. მას თითქოს ეძინა, მე კი მას სიკეთე გავუკეთე იმით, რომ ვითომ დავიჯერე. როდესაც ქალი თამაშობს ამ თამაშს, მას ჩვეულებრივ აქვს საკმაოდ კარგი მიზეზი. და მილი არ თამაშობდა უაზრო თამაშებს.
  
  
  ოთახი მდუმარე და ბნელი იყო, გარდა მთვარის შუქისა, რომელიც ჟალუზებში იფილტრებოდა და ჭერზე ზოლიან ნიმუშს ქმნიდა. ღამე გრილი იყო და კოხტა ყავისფერ სხეულს, რომელიც ჩემს ირგვლივ იყო შემოხვეული, მუქი ლურჯი საბანი იყო დაფარული, არ მჭირდებოდა მისი ნახვა. ის ჩემს თავში მიცურავდა, ჭერზე მთვარის ზოლებს შორის ცეკვავდა.
  
  
  მილი პარადოქსი იყო. რთული უბრალო გოგო. მას ჰქონდა ურყევი ეფექტურობა. მილის არაფერი აწუხებდა. მას შეეძლო შენს თვალებში ჩახედვა, მაშინაც კი, თუ შენი სახის ნახევარი გაფუჭებული იყო. და ამ გამოხედვაში არ იყო არც სიბრალული და არც შიში. და თქვენ იცით, რომ ის არ თამაშობდა.
  
  
  მილისთან ყველაფერი ჩვეულებრივი იყო, მათ შორის ჩვენც. ეს იყო კარგი, ღრმა მეგობრობა, რომელიც მოიცავდა სექსს, მაგრამ არა რომანტიკას. მილის ერთხელ ჰქონდა ერთი სასიყვარულო ურთიერთობა სემთან, მაგრამ სემი გარდაიცვალა.
  
  
  მხოლოდ სურათი იყო არასწორი. არავის არასოდეს "უყვარს ისევ". ჯულიეტას მოთმინება რომ არ დაეკარგა, ოთხი წლის შემდეგ სხვაზე დაქორწინდებოდა, ხუთზე კი ათს იღებ, სიყვარულით გათხოვდებოდა. შეიძლება არა ზუსტად იგივე სიყვარული, მაგრამ სიყვარული ზუსტად იგივეა. რადგან სიყვარული სხვა ნიჭს ჰგავს. თუ რამეს კარგად აკეთებ, ისევ უნდა გააკეთო. მილის ნიჭი ჰქონდა. მას უბრალოდ ეშინოდა მისი გამოყენების.
  
  
  ის ჩემს მხრის უკან გადავიდა. "Რომელი საათია?" ჰკითხა მან.
  
  
  თერთმეტი საათი იყო.
  
  
  ფეხი გავუწოდე და თითებით ტელევიზორი ჩავრთე. მან თქვა: „შეწყვიტე თავის ჩვენება“ და ფრთხილად იღრიალა.
  
  
  ტელევიზორი ჩართო და ქალმა მძინარე ამერიკას გამოუცხადა, რომ მკლავის სუნი არ აწუხებდა. მილიმ სახეზე ბალიში აიფარა. „ფილმს თუ უყურებთ, გეტყვით როგორ მთავრდება. ამერიკელები, კოვბოები და პოლიციელები ყოველთვის იმარჯვებენ."
  
  
  მე ვუთხარი: „არ მინდა გითხრათ, მაგრამ ვაპირებ სიახლეების ყურებას“.
  
  
  "იგივე დასასრული. ამერიკელები, კოვბოები და პოლიციელები ყოველთვის იმარჯვებენ."
  
  
  დიქტორმა თქვა: ”ტერორი ისევ სათაურში დაბრუნდა”. პირდაპირ დავჯექი. მილი ჩემს მკლავებში შემოვიდა.
  
  
  ”ლეონარდ ფოქსის გარდაცვალებიდან სამი დღის შემდეგ, გაბედულის მორიგი გატაცება. ამჯერად იტალიის რივიერაზე, როდესაც ამერიკელი მილიონერი ჰარლოუ უილტსი მისი კერძო აგარაკიდან გაიტაცეს. უილტსი, რომელიც ფლობს უმრავლესობის წილს Cottage motel-ის ქსელში, ახლახან ჩავიდა იტალიაში, რათა განიხილოს რონალდის სასტუმროს შეძენის გეგმები. (ჯერ კიდევ გადაღებულია უილტსის იტალიაში ჩასვლისას.) "კრის უოკერი მინესოტადან ესაუბრებოდა თავის მეუღლეს..."
  
  
  კამერა მინესოტას, Somewhere-ის მილიონერ გარეუბანში მდებარე მდიდრულ მისაღები ოთახში, სადაც ცრემლმორეულმა ქალბატონმა უილტსმა იგივე ცივი ამბავი უამბო. გამტაცებლებს ასი მილიონი დოლარი სურდათ. Ორი კვირით. ნაღდი ფული. ისინი საკუთარ თავს ალ-შაიტანს უწოდებდნენ. ეშმაკი.
  
  
  რისი ყიდვასაც აპირებდნენ ამ ფულით, ფასმა ახლა ორას მილიონს მიაღწია. და თუ ვინმე არ გადაარჩენს ვილტსს, ეშმაკს მოუწევს გადახდა.
  
  
  თვალები დავხუჭე. ზუსტად ის, რაც ახლა მსოფლიოს სჭირდება. ორასი მილიონი დოლარის ტერორი.
  
  
  მილი მიიწია და ტელევიზორი გამორთო. "დამიჭირე", თქვა მან. "უბრალოდ მომიჭირე, კარგი?"
  
  
  ჩავეხუტე. ის მართლაც აკანკალებული იყო. მე ვუთხარი: „ძვირფასო, ჰეი! რა არის ეს? მისმინე, არავინ გდევს."
  
  
  „მმმ, ვიცი. მაგრამ საშინელი განცდა მაქვს, რომ ვიღაც გდევნის. რომ ეს ბოლო ღამეა, ჩვენ ერთად ვიქნებით“.
  
  
  წარბები შევჭმუხნე. "მოდით. ვინ მომყვება? ვინ იცის, რომ აქ ვარ?”
  
  
  "AXE," თქვა მან ჩუმად. "აქსმა იცის, რომ აქ ხარ."
  
  
  ძალიან დიდხანს ვუყურებდით ერთმანეთს. და უცებ შეწყდა ცარიელი ფრაზა. მოულოდნელად ეს გახდა ბევრად მეტი, ვიდრე უბრალოდ მეგობრობა.
  
  
  "იცი..." დაიწყო მან.
  
  
  ვაკოცე. "Მე ვიცი.'"
  
  
  რაც შემეძლო ახლოს მივიწიე და არაფერი შეცვლილა.
  
  
  ფაქტობრივად, ამან გამოიწვია განსხვავება.
  
  
  მეორე დილით ჰოუკმა დარეკა ვაშინგტონში AX-დან და საღამოს მე მივდიოდი რეისს ახლო აღმოსავლეთში. მისია: იპოვეთ და შეაჩერეთ ეშმაკი.
  
  
  
  
  
  
  მესამე თავი.
  
  
  
  
  
  Rechov Dizengoff არის თელ-ავივის ბროდვეი. ან, უფრო ზუსტად რომ ვთქვათ, ეს არის პიკადილის ცირკი, სანსეტ სტრიპი და მაიამის კოლინზის გამზირი. აქ არის კაფეები, მაღაზიები, ბარები, ბარები, ბრილიანტები, ჯინსები, მუსიკა, თეატრები, განათებები, ხმაური, მანქანები, ხალხმრავლობა და ახალი პლასტმასის პიცის სტენდი.
  
  
  მე ვიჯექი მაგიდასთან
  
  
  ღია კაფე, სადაც ვსვავ ჩემს მესამე Gold Star ლუდს და ვუყურებ მზის ჩასვლას ქალაქში. ჩანდა, რომ პლაჟის მსუქანი წითელი ბურთი ნელ-ნელა ცვივა ნარინჯისფერ ცაზე.
  
  
  მე აქ იმიტომ ვიყავი, რომ ჯექსონ რობი გარდაიცვალა. რობი თელ-ავივში ცხოვრობდა. მაგრამ ის შეცდა. მისმა ვიზამ ის იდენტიფიცირა, როგორც ამერიკელი ჟურნალისტი, ჟურნალ World-ის ახლო აღმოსავლეთის კორესპონდენტი. სათაურმა მას საშუალება მისცა დაესვა სხვადასხვა კითხვები და გაუგზავნა დეპეშები, იდუმალი და სხვა, Amalgamated Press and Wire Service-ს. ეს ისე ხდება, რომ ვაშინგტონი აკესი. მისი ნამდვილი ოკუპაცია იყო ცულის დამკვირვებელი.
  
  
  დამკვირვებლის მუშაობა ძალიან ჰგავს იმას, რაც ჟღერს. დააკვირდი. რომ იცოდეს რა ხდება სამყაროს მის ნაწილში. ეს ნიშნავს, სხვა საკითხებთან ერთად, იცოდეთ ვინ არიან ინფორმატორები, დაქირავებული კუნთები და ადგილობრივი განგსტერები, ასევე იმის გარკვევა, თუ ვინ არიან ის ბიჭები, რომლებსაც შეუძლიათ გასესხონ ნავი, მოგცენ საფარს ან ტყვიის მოჭრას. რობი კარგი იყო. კარგზე უკეთესი. რობი მოაზროვნე იყო. მას ჭადრაკის ოსტატის ერთ-ერთი ანალიტიკური გონება ჰქონდა. ის ამ სამსახურში სამ წელზე მეტია მუშაობს და ჯერ არ უწოდებს ჩვენ არასწორი მსროლელი. ასე რომ, როდესაც რობიმ ოთხვარსკვლავიანი კოდით ტელეგრაფი გამოაქვეყნა: „იპოვე ეშმაკი. გაგზავნეთ ჯარები,“ დარჩა მხოლოდ ერთი კითხვა: არის თუ არა ადგილი რაშმორის მთაზე რობის სახისთვის?
  
  
  სულ რაღაც ერთი საათის შემდეგ რობი გარდაიცვალა. ის იერუსალიმის ხეივანში ზურგში დაჭრეს. ფოქსი ჯერ კიდევ პატიმარი იყო, როცა ეს მოხდა, მაგრამ თუ რობიმ მართლა იცოდა სად იყო მილიონერი, მას არ ჰქონდა დრო სხვას ეთქვა. ყოველ შემთხვევაში, მას არ ჰქონდა დრო, ეთქვა აქსისთვის ამის შესახებ.
  
  
  ჩემი ამოცანა იყო დისკუსიის ხელახლა დაწყების მცდელობა. მიჰყევით რობის კვალს ალ-შაიტანის სამალავამდე და გადაარჩინე ახალი მსხვერპლი, ჰარლოუ უილტსი. გადავწყვიტე თელ-ავივში დამეწყო, რადგან სწორედ აქედან დაიწყო ჯექსონ რობი. ის, რაც მან თელ-ავივში შეიტყო, იერუსალიმის გზაზე დაადგა.
  
  
  Შესაძლოა.
  
  
  იქნებ ეს არის საუკეთესო რაც გაქვთ. აგენტის სამუშაო შედგება ალბათობების მთისგან, ალბათობების გიგანტური ჯგუფისგან. თქვენ ყოველთვის თამაშობთ "იპოვე ნემსი" და ყოველთვის თამაშობთ დროის წინააღმდეგ.
  
  
  საათს დავხედე. წასვლის დრო იყო. მე გავაჩერე ოფიციანტი და მოვითხოვე ჩეკი, რადგან ცა ვარდებს ქმნიდა, შემდეგ კი წითლად გადაიზარდა ღრმა მეწამულ-ვარდისფრად, თითქოს ყველა კამერის დაწკაპუნება მოისმინა და თავი აწუხებდა ამ ყველაფერს.
  
  
  ხალხში ავიღე გეზი ალენბის ქუჩისკენ, ვაკვირდებოდი გოგოებს დაბალ ჯინსებში და რბილ, ფხვიერ ნაქარგ პერანგებში, რომლებიც მიანიშნებდნენ მრგვალ, უბერო სიმდიდრეზე. მე ვუყურებდი, როგორ უყურებდნენ ბიჭები გოგონებს, ხოლო ტურისტები ბამბის კაბებით უყურებდნენ კაფეებში ურიკებზე ცომეულის გამოფენას.
  
  
  ვიპოვე ტაქსი და არასწორი მისამართი მივაწოდე იაფაში, ძველ არაბულ ქალაქში რამდენიმე მილის სამხრეთით და რამდენიმე საუკუნის წინ. დაუბრუნდით ვიწრო დახვეულ ქუჩებს, თაღოვანი ქვის ჩიხებს და კასბას სტილის ლაბირინთებს. დავუბრუნდეთ რეალურ ახლო აღმოსავლეთს და დავშორდეთ უნივერსალურ თანამედროვეობას, რომელიც თითქოს აქცევს მსოფლიოს ყველა ქალაქს მსოფლიოს ყველა სხვა ქალაქად.
  
  
  მძღოლს გადავიხადე და ოთხი კვარტალი გავემართე რეხოვის შიშიმამდე, სქელი კედლებით და წითელი სახურავით დახრილ შენობამდე. ქვის ეზოს გავლით და ერთი კიბეზე ასვლა.
  
  
  მძიმე ხის კარზე სამჯერ დავაკაკუნე.
  
  
  "ა?" თქვა ხმამ. მკვეთრი და ღრმა იყო.
  
  
  "გლიდატ ვანილი", - ვუპასუხე ფალსეტით.
  
  
  "ჰაიომ ჰარი?" სიცილი დაიწყო.
  
  
  - აი, - ვუთხარი სოპრანოს. „იორად გეშემ“.
  
  
  ამის ერთი თარგმანი იქნება: "რა?" "Ვანილის ნაყინი." "Ცივი?" "არა, თოვს." კიდევ ერთი თარგმანი იყო, რომ მე არ მომყვებოდნენ.
  
  
  კარი გაიღო. ბენჯამინმა გაიღიმა. მან მიმითითა ოთახის ბნელი, მყუდრო არეულობისკენ. „ყოველ ჯერზე, როცა მიწევს ამ კოდის გამოყენება, თავს ვგრძნობ, როგორც კომიქსების აგენტი. კონიაკი გინდა?
  
  
  მე ვთქვი რაც მინდა.
  
  
  სამზარეულოში გავიდა და ორი ჭიქა მოსვა. დევიდ ბენჯამინი იყო ისრაელის სადაზვერვო სამსახურის შიმ ბეტის პირველი რანგის აგენტი. მე მასთან ვმუშაობდი დაახლოებით ათი წლის წინ და აქ ვიყავი, რადგან რობისაც შეეძლო მასთან მუშაობა. AX-ის მარტოხელა დამკვირვებელი მეგობარ ქვეყანაში ვალდებულია ითანამშრომლოს ადგილობრივ აგენტებთან. და ის რომ არ ყოფილიყო ბენჯამინთან შეხება, მაშინ ალბათ ბენჯამინი იცოდა ვისთან ჰქონდა შეხება.
  
  
  ის ჭიქებითა და ბოთლით დაბრუნდა და თავისი ბანჯგვლიანი ექვსფუტიანი ჩარჩო გაცვეთილ ყავისფერ ტყავის დივანზე დადო. ჭიქა ასწია და თქვა: „Le Chaim. მიხარია შენი ნახვა, კარტერ." ნაწიბურიან მაგიდაზე ფეხები დადო.
  
  
  ბენჯამინი შეიცვალა. მან დაკარგა ახალგაზრდა მეომრის ბრწყინვალე მზერა უკვდავების მაგარი ვარაუდით. ახლა ის ნამდვილ მეომრად გამოიყურებოდა. უფრო მკაცრიც და რბილიც, ვიდრე ის ბიჭი იყო. სახე ძირითად კუთხით იყო ჩამოჭრილი, ცისფერი თვალები კი დახრილი ხაზებით იყო ჩასმული. ქავილიანი სვიტერი ეცვა
  
  
  და ჯინსი.
  
  
  სიგარეტს მოვუკიდე. „ვადიმს ვუთხარი, რატომ მინდოდა შენი ნახვა. ასე რომ, ვფიქრობ, არ უნდა დავიწყო ზემოდან."
  
  
  მან თავი დაუქნია. „არა. მე მესმის რა პრობლემაა. პრობლემა ის არის, რომ ჩვენს საერთო მეგობარს თანამშრომლობის სული აკლდა. ოჰ, რა თქმა უნდა, - აიჩეჩა მხრები და უკან გადაიხარა, - თუ ინფორმაცია მჭირდება, თუ აქვს, მეტყვის. მე რომ მეკითხა. ის ნამდვილად არ იყო მოხალისე."
  
  
  მე მას შევხედე და გავუღიმე. - მითხარი, - ვუთხარი მე, - რომ იცოდე, სად იმალებოდა შაიტანი, შევარდებოდი ტელეფონის ჯიხურში და დაურეკავდი აქსს?
  
  
  ბენიამინს გაეცინა. ”კარგი,” თქვა მან. "ასე რომ, ეს გვაწონასწორებს. მე რომ მცოდნოდა, წავიდოდი იქ ჩემს ხალხთან ერთად და მივიღებდი მათ ისრაელის უფრო დიდ სადიდებლად. მაგრამ რომ მცოდნოდა და შენ მეკითხებოდი, ვალდებული ვიქნებოდი, გეთქვა. და რადგან მე ასე ვარ, მესმის, რომ მეკითხებით - არა, მან არაფერი მითხრა იმის შესახებ, თუ სად შეიძლება იყოს ალ-შაიტანი.
  
  
  "სხვას იცით, რა შეიძლება თქვან?"
  
  
  „შინ ბეტში? არა. ვინმეს რომ ეთქვა, მე ვიქნებოდი. მე შენთვის ვთხარი. გამოვიდა ისეთი რამ, რაც შეიძლება არაფერს ნიშნავდეს, ან შეიძლება იყოს დასაწყისი. სანამ რობი თელ-ავივი იერუსალიმში გაემგზავრებოდა, მან დაახლოებით თორმეტი ათასი ფუნტი მიიღო თავისი ფონდიდან“.
  
  
  "სამი ათასი დოლარი."
  
  
  — დიახ.
  
  
  "გადახდა ვინმესთვის?"
  
  
  ”ამიტომ წარმოგიდგენთ. და რაღაც ვიცი ჯექსონ რობის შესახებ. მან არ გადაიხადა, სანამ არ გადაამოწმებდა ინფორმაციას. ასე რომ, თქვენ უნდა გაარკვიოთ, რომ სამ ათას დოლარად ვიღაცამ მას დიდი სიმართლე უთხრა“.
  
  
  „საკითხავი რჩება: იყო ფული ვინმესთვის აქ თელ-ავივში თუ ვინმესთვის, ვისი შეხვედრაც იერუსალიმში აპირებდა?
  
  
  ბენჯამინმა გაიღიმა. "ეს ტოვებს კითხვას." ოდნავ ტკბილი კონიაკის კიდევ ერთი ნაწილი დაასხა. „კიდევ - პასუხი რომ ვიცოდე, გეტყვით. და კიდევ - არ ვიცი, - სწრაფად მოსვა და გრიმას გაუწია. - მისმინე, - თქვა მან, - ეს ეშმაკი ბანდაც გვაწუხებს. ღმერთო ჩემო, ჩვენ ის ვართ, ვინც მათ ნამდვილად ეძებენ. ამ ოთხას მილიონზე რომ მოხვდნენ...“
  
  
  "Მოიცა! ოთხი? საიდანაც მე ვარ, ერთს პლუს ერთი არის ორი. მელა და ვილტსი. ორასი მილიონი."
  
  
  „და ჯეფერსონი და მაილსი. ოთხასი მილიონი“. მან გადაკვეთა ოთახი და აიღო Jerusalem Post. "Აქ.".
  
  
  გაზეთი მესროლა. წავიკითხე National Motors-ის საბჭოს თავმჯდომარის როჯერ რ. ჯეფერსონის ანგარიში. Thurgood Miles, მრავალმილიონ დოლარიანი ძაღლის საკვების მემკვიდრე. ორივე გაიტაცეს წინა ღამეს, გაიტაცეს შტატებში უსაფრთხო სახლებიდან. ახლა სამი ბიჭის გადარჩენა მომიწია. გაზეთი დავდე.
  
  
  "ეს შაიტანი ზედმეტად ეშმაკურად ჟღერს, რომ სიმართლე იყოს."
  
  
  ბენჟამინმა თავი დაუქნია. "მაგრამ არა ისინი." მან მწარედ გაიღიმა. „და არაბთა არაეფექტურობის მითი იშლება“.
  
  
  შევისწავლე და ამოვისუნთქე. ”თქვენ თქვით, რომ შინ ბეტიც აწუხებს...”
  
  
  "Რა თქმა უნდა. ვიღაც მუშაობს ამაზე“. მან თავი დაუქნია. "Მაგრამ ვინ? სად? შენსავით უცოდინარი ვარ. ერთადერთი, რაც შეგვიძლია დარწმუნებით ვივარაუდოთ, არის ის, რომ შაიტანის ბაზა ისრაელში არ არის. ეს ბევრ სხვა ვარიანტს ტოვებს. ლიბია? ლიბანი? სირია? ერაყი? პარტიზანები იზრდებიან“.
  
  
  "კარგი, ასე რომ, ჩვენ ვიცით, რომ ეს არის ახლო აღმოსავლეთი - და რობის პირველი ლიდერი თელ-ავივიდან მოვიდა."
  
  
  „ან იერუსალიმი. მისმინე, ვადიმ იცის, რატომ ხარ აქ. თქვენ მას დღეს ესაუბრეთ. ვადიმ ჩემი უფროსია, შენი ქორივით. ასე რომ, თუ არაფერი გითქვამს, შეიძლება იფიქროთ, რომ არაფერი არ იცის... ან რაღაც იცის და არ უნდა გითხრათ. მე აქ სხვა საკითხზე ვარ. ყველაზე კარგი, რაც შემიძლია გავაკეთო არის სწორი მიმართულებით მიგიყვანოთ და გითხრათ, რომ თუ ოდესმე კედელზე ზურგით და მუცელზე ექვსი იარაღით გამოგიყვანენ ხეივანში - თუ შეგიძლიათ ტელეფონის ჯიხურთან მისვლა, დარეკეთ. და მოვალ."
  
  
  „გმადლობთ, დავით. ნამდვილი ატამი ხარ."
  
  
  მან გაიღიმა. „ისინი ჩემზე უკეთ არ არიან. გჭირდებათ რაიმე წამყვანები?
  
  
  — უნდა ვუპასუხო?
  
  
  ”მე მოგიწოდებთ, მოძებნოთ სარა ლავი. ალენბის ქუჩა აქ თელ-ავივში. ამერიკელი რეპატრიანტი. მგონი მასწავლებელია. ის და რობი... კანკალებდნენ. Ეს სიტყვა?"
  
  
  – კანკალებს, – გამეცინა. ”მაგრამ ეს იგივეა”.
  
  
  ერთი წუთით დაფიქრდა და გაიღიმა. მერე სიცილი დაიწყო. დაბალი, სავსე, მოძრავი ხმა. ძველი საღამოები გამახსენდა. დავითი და მისი შეყვარებული. ვკითხე როგორ იყო.
  
  
  თვალები ნაცრისფერი გახდა. "დაფნე მოკვდა." სიგარეტს დასწვდა, სახე ქვიშიანი ჰქონდა. საკმარისად ვიცოდი, რომ არ მეთქვა უმნიშვნელო „ბოდიში“. თანაბრად განაგრძო. "მე მაქვს კიდევ ერთი ვარაუდი, რომლის გაყოლაც გსურთ." მისი თვალები მთხოვდნენ, არ გამეგრძნო.
  
  
  - ესროლე, - ვთქვი მე.
  
  
  "რესტორანი მდებარეობს ელ ჯაზარის ქუჩაზე. და თუ გსურთ მინიშნება მისცეთ ტერიტორიის შესახებ, El Jazzar არის არაბული სიტყვა, რაც ნიშნავს ყაჩაღს. ყოველ შემთხვევაში, ჩვენ
  
  
  თვალი ადევნა ადგილს და ერთ დღეს დაინახა, რომ რობი შევიდა. შესაძლოა მას იქ ჰქონოდა კონტაქტი“.
  
  
  შეიძლება კიდევ ორმოცი ერთი.
  
  
  მან ფართოდ აიჩეჩა მხრები. "ვიცი, რომ ეს ბევრი არ არის, მაგრამ მხოლოდ ამაზე შემიძლია ვიფიქრო." უკან გადაიხარა და ჩემს მზერას შეხვდა. ”ჩემმა წყაროებმა არ იციან რაიმე სასარგებლო.”
  
  
  — თუ გააკეთებდნენ?
  
  
  მან ყელი გაიწმინდა: "მე გეტყვი."
  
  
  "პატიოსნად?"
  
  
  "Ჯოჯოხეთში წადი."
  
  
  Მე ვიღვიძებ. "Მე არა. სამოთხეში მივდივარ. ჩემი სუფთა აზრებისა და კეთილი საქმეებისთვის“. ბოლო ყლუპი კონიაკი დავლიე.
  
  
  ხელი გაუწოდა. ”წარმატებებს გისურვებთ”, - თქვა მან. ”და მე ამას ვგულისხმობ, ნიკ. თუ დახმარება გჭირდებათ, შეგიძლიათ ჩემი იმედი გქონდეთ."
  
  
  - ვიცი, - გავუღიმე. "სანამ ტელეფონისთვის ათი ცენტი მაქვს."
  
  
  
  
  
  
  თავი მეოთხე.
  
  
  
  
  
  მოდით ვისაუბროთ ჯოჯოხეთზე. შიგნით კლუბი ელ ჯაზარი დანტეს მეშვიდე წრეს ჰგავდა. ადგილი, რომელსაც ისინი ტოვებენ მკვლელებისთვის. ეს იყო მხოლოდ მამაკაცების ბრბო და კაცს ეჩვენა, რომ ისინი შენს მოკვლას ურჩევნიათ დალევა.
  
  
  ოთახი იყო პატარა, ხალხმრავალი და ბნელი, შეღებილი ღრმა იისფერი. თაიგულები ეკიდა თასმებს და კვამლის გველები აძვრნენ კედლებზე დაბალი, დაბნეული ჭერისკენ, სადაც მოტრიალებული ვენტილატორის შავი ფრთები მათ ისევ უაზრო ღრუბლებში სცემდნენ. სადღაც სიღრმიდან უდის ხმა და ტამბურის ზარის ხმა ისმოდა.
  
  
  კარებში რომ გავედი, ყველაფერი გაჩერდა. ორმოცმა წყვილმა თვალმა ჰაერი მოიცვა; ოთხმოცმა თვალმა ერთსა და იმავე წამს გაახილა. თითქმის გესმოდათ, როგორ ტრიალებდნენ ისინი. მერე ისევ დაიწყო საუბარი. Ქვევით. წუწუნი. და ტამბური.
  
  
  პატარა, მუქი ფერის მამაკაცი ოფლით დასველებულ პერანგში წამოვიდა და ოდნავ პირქუში გამომხედა. ხელები გადაიჯვარედინა და მზერა შემომხედა, ისე მოკლედ, რომ მისი მაჩო გამომეტყველება კარგად არ მუშაობდეს. იატაკზე გადააფურთხა. ჩემი ჩექმიდან ნახევარი სანტიმეტრით.
  
  
  გავუღიმე. "საღამო მშვიდობისა შენც."
  
  
  თავი დაუქნია. "ამერიკელი?"
  
  
  „მართალია. ამერიკელი. მშიერი ამერიკელი. ჩემმა მეგობარმა მირადან გირჩია ადგილი“. ხმამაღლა ვთქვი.
  
  
  მან გადაიტანა წონა; წაშალა და შემდეგ ისევ შეჭმუხნა. "საჭმელად მოხვედი?"
  
  
  თავი დავუქნიე. "და დალიე."
  
  
  მან თავი დაუქნია. „შესული ვარ. ჩვენ მოგცემთ უფლებას“. მისი სუნთქვის სუნიდან უკვე გულძმარვა მტკიოდა და თუ ვიმსჯელებ, როგორ თქვა: „ჩვენ მოგცემთ ღილაკს“, გადავწყვიტე, რომ კარგი იდეა იყო და გადავწყვიტე ნახშირის ყიდვა. გააქტიურებული ნახშირი არის კარგი ანტიდოტი თითქმის ნებისმიერი შხამის ან წამლის მიმართ, რომელიც შეიძლება ვინმემ ჩაასხას თქვენს სასმელში. ან ჩაყარეთ ჩაშუშულში. ჩაასხით სუფრის კოვზი ჭიქა წყალში და ალბათ იცოცხლებთ ამ ზღაპრის მოყოლაზე.
  
  
  ხალხმრავალ ოთახში შემიყვანა, მსტვენიანი თვალების გუნდას უკან, მეორე ოთახში შემიყვანა. მიმიყვანეს ღვინის ფერის პლასტმასის ჯიხურთან, რომელიც პატარა სცენის რინგთან იყო. ორი ახალგაზრდა ხულიგანი შავ ატლასის პერანგებში იდგა სცენასთან და მუსიკას უკრავდნენ, ხოლო მესამე, თეთრად გაჟღენთილი ბურუსით, უყურადღებოდ აკანკალებდა ტამბურს.
  
  
  წარმოდგენა არ მქონდა ჯოჯოხეთში სად ვიყავი. სხვის ტერიტორიაზე შევედი. ბანდიტური ბუნაგი. მაგრამ რომელი ბანდა?
  
  
  მაგიდას დიდი, ფართო ბიჭი მიუახლოვდა. ის იყო ბნელი, ენერგიული არაბი. ჩემი სიგარეტის კოლოფი აიღო, ერთი აიღო, აანთო, მოწია, დაჯდა და სიგარეტის ყდის წვერზე ოქრო დაათვალიერა. "ამერიკელი?" ოდნავი აქცენტით ჩაილაპარაკა.
  
  
  ”მე ვარ დიახ. სიგარეტი - არა“.
  
  
  "თურქული?"
  
  
  „დიახ. უფლება. თურქული“. ველოდი, როდის მივიდოდა საქმეზე. ან სულაც ეს ის იყო, რისი იმედიც მქონდა, რომ იყო ამის არსი. ჩემი გეგმა მარტივი იყო. სულელური, მაგრამ მარტივი. ორი შესაძლოა შუაში ვითამაშე. შესაძლოა ნომერ პირველი იყო ორმაგი შანსი იმისა, რომ შესაძლოა რობის ინფორმატორი აქ იყო და შესაძლოა ის ცდილობდა კონტაქტის დამყარებას, იმ იმედით, რომ კიდევ სამი ათასი სწრაფად დაამყარებდა. შესაძლოა მეორე ნომერი იყო, რომ შესაძლოა რობის მკვლელი აქ იყო. ამან ასევე შეიძლება დამიზოგოს ბევრი დრო. ყველაზე სწრაფი გზა იმის გასარკვევად, თუ ვინ არის შენი მტერი, არის შესვლა ხეივანში და დაინახო ვინ ცდილობს შენს მოკვლას.
  
  
  მაგიდის გადაღმა მამაკაცს შევისწავლე. ის იყო ხისტი, კვადრატული ყბა და კუნთოვანი. მჭიდრო ბამბის მწვანე მაისურის ქვეშ. ამობურცული ჯინსის ქვეშ გაცვეთილი იყო. მიმტანი მოვიდა. არაკი შევუკვეთე. ბოთლი. ორი ჭიქა.
  
  
  მაგიდის მიღმა კაცმა თქვა: "ჯდები?"
  
  
  "სლამი?"
  
  
  გამომწვევის ნიშნად თვალები მოჭუტა. „თუ არ შეგიმჩნევიათ, ეს ღარიბია. არ არის დიდი სასტუმროები, რომლებიც გადაჰყურებს ოკეანეს. არ არის მზის ოთახები კერძო სველი წერტილებით. ”
  
  
  მძიმედ ამოვისუნთქე. „მაშ სად მიგვიყვანს ეს? რიტორიკისკენ თუ ჩხუბის ხეივანში?” თავი დამიქნია. „მისმინე, ჩემო მეგობარო, ყველაფერი გავიგე. მე ვაფარებ სცენებს World Magazine-სთვის." გავაგრძელებ, რომ ჩაძირულიყო. "და მე მოვისმინე ყველა სიტყვა, მე ვნახე ყველა ომი და ახლა მხოლოდ მინდა
  
  
  დაჯექი და დალიე და არავითარ ცხელ უბედურებაში არ ჩავარდე."
  
  
  ”მსოფლიო ჟურნალი”, - თქვა მან მშვიდად.
  
  
  ვუთხარი: „კი“ და სიგარეტს მოვუკიდე. არაკი ჩამოვიდა.
  
  
  მან თქვა: "რა გქვია?"
  
  
  მე ვუთხარი: „მაკენზი“.
  
  
  "Ვეჭვობ."
  
  
  მე ვუთხარი: "რა გაქვს?"
  
  
  - იუსეფ, - მითხრა მან. "აბუ აბდელჰირ შუკაირ იუსეფი".
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. "ამაში ეჭვი არ მეპარება"
  
  
  კაშკაშა შუქმა კვამლი აიღო სცენაზე და ტამბურმა შესძახა: „ნაამ! ნაამ! და პარალიზებულ ჯანგლის სიგიჟეში შევიდა. სასტვენი მის წასვლამდეც დაიწყო; შავგვრემანი გოგონა, რომელიც მოციმციმე ვერცხლისფერი ნაჭერითა და კალთით მოედინება, როგორც მძივებიანი ფარდა ლენტიდან, რომელიც წელის ქვემოთ იწყებოდა. მუქი თმის ნაკადები ზურგზე ჩამოცვივდა, რბილ, ლამაზ სახეს, თითქმის სრულიად მოკლებული მაკიაჟის ჩარჩოებს.
  
  
  მუსიკამ დაკვრა დაიწყო, უგემოვნო, თითქმის ჰიპნოზური ერთფეროვნებით. და გოგონამ ნელა დაიწყო. ტალღოვანი, გლუვი, სანამ მისი სხეული თითქოს სითხისგან იყო შექმნილი და შუქები ასახული იყო მისი კაბის ვერცხლისგან, როგორც ვარსკვლავები ტალღოვან ფანტასტიკურ ცაზე და მისი სხეული განაგრძობდა დნობას, ეს წარმოუდგენელი სხეული.
  
  
  ნება მომეცით გითხრათ მუცლის ცეკვის შესახებ. ისინი, როგორც წესი, მსუქანი ქალები არიან, ოთხი ტონა მაკიაჟით და ოთხი მუცლით. და როდესაც ასეთი ქალბატონები იწყებენ მის სროლას, თქვენ იქ ზიხართ და იმედოვნებთ, რომ ის არ დარჩება. ეს გოგო სულ სხვა იყო. თქვენ არასოდეს გიოცნებიათ უკეთესი. შენს ყველაზე ველურ და გიჟურ ოცნებებშიც კი.
  
  
  ცეკვა, ასე ვთქვათ, დასრულდა. იუსეფს მივუბრუნდი. Ის წავიდა. სამაგიეროდ, ოფლიანი პატრონი ჯიხურს დაეყრდნო, სახეზე ჟანგიანი ღიმილი დაამახინჯა. გადავწყვიტე, რომ ის უფრო მომწონდა, როცა წარბები შეჭმუხნა. - საჭმელი, - თქვა მან. "შენ ამბობ, რომ საჭმელი გინდა?" მე ვთქვი, რომ გავაკეთე. მისი ღიმილი უფრო ფართოვდებოდა. „ჩვენ გაძლევთ უფლებას“. შედეგი არის დაღმავალი ნოტების მასშტაბი. ტამბურმა დარეკა.
  
  
  Ის წავიდა. ჩემი არაკი დავლიე, ისეთი პიკანტური სასმელი, როგორც უზოს ან თურქული რაკიას. სამი ბარის განგსტერი მიდიოდა მაგიდასთან, პრინტიანი ნეილონის პერანგების ტრიო წელამდე იყო გახსნილი, ამჟღავნებდა კუნთებს და ლამაზად მორთულ მედალიონებს. ჩახლეჩილი მიმტანი საჭმლით მოვიდა. სწრაფი თვალები მიყურებენ. საჭმელი მშვენივრად გამოიყურებოდა, რაც იმას ნიშნავდა, რომ არ დამჭირდებოდა რაიმე სასწაული წამალი. ბრომო, დიახ. ქვანახშირი, არა. ჭამა დავიწყე.
  
  
  ტრიო დაბრუნდა და მიმიღო, გამოთვალა ჩემი სიმაღლე, წონა და ძალა. ისინი დაბრუნდნენ ბარში და შეატყობინეს თავიანთი დასკვნები სხვებს. ბანდას.
  
  
  რა ბანდა?
  
  
  როგორიც არ უნდა ყოფილიყო მათი შესრულება, ის არ იყო დახვეწილი. ბარიდან კიდევ სამი ბიჭი გაისეირნეს. ა-ერთი, ა-ორი, ა-სამი და ა არის ჯანგლინგური რიტმის დროული ნაბიჯები. გამიარეს, შემობრუნდნენ და უკან გაცურდნენ. საშუალო სიმაღლე: ხუთი ფუტი ათი ინჩი; საშუალო ასაკი: ოცდაერთი წელი. ჩემს მაგიდასთან მივიდნენ და ჩემს ირგვლივ ჯიხურში დასხდნენ. გავაგრძელე ჭამა. უყურებდნენ. იასამნისფერი და ნარინჯისფერი პერანგი ეცვა მაგიდაზე წინ. მას გრძელი თმა და ხორციანი, ჯიუტი, მკაცრი ბიჭის სახე ჰქონდა. - მაშ, - თქვა მან ინგლისურად, - მოგწონს ქაბაბი?
  
  
  წავიდეთ, გავიფიქრე. ასეთი სცენა იქნება. 1950-იანი წლების კაპოტის სტილის დაპირისპირება, მოძველებული „ჭკვიანი დუბასი“.
  
  
  „არა, მე ვუბრძანე კოღოებს, მე ვისწავლე, რომ მივიღო, როგორც თქვენ, მაგალითად.
  
  
  მეწამულ-ნარინჯისფერი გადაიქცა წითელ ზოლებად. ”ჭკვიანური”, - თქვა მან. ამერიკელი ჭკვიანია.
  
  
  - ჭკვიანი, - თქვა რედ სტრაიპმა, რომელიც საკმარისად ჭკვიანი არ იყო სხვა რამეზე ეფიქრა.
  
  
  "მაშ, არ ვიცი..." ეს იყო მწვანე ყვავილები ფართო ღიმილით. "მე არ ვფიქრობ, რომ ის ასეთი ჭკვიანია."
  
  
  გილოცავთ ახალ 53 წელს, ვუთხარი ჩემს თავს. ვიცოდი, რომ შეიარაღებული არ იყვნენ. ვიწრო, მბზინავი პერანგები და ვიწრო, მბზინავი შარვლები ისე იყო შეკერილი მათ ნერვულ სხეულებთან, რომ კუტიკულის მაკრატელსაც კი ვერ მალავდნენ. შემეძლო ყველა ჩამეცვა და გაღიმებული წავსულიყავი. მაგრამ მათ ეს არ იცოდნენ, ან არ აინტერესებდათ. ახალგაზრდები იყვნენ, გაბრაზებულები და ჩხუბს ითხოვდნენ.
  
  
  - არც ისე ჭკვიანი, - თქვა მეწამულ-ნარინჯისფერმა. მე მივხვდი, რომ ის იყო ჯგუფის ლიდერი. (რა პაკეტი?) „არც ისე ჭკვიანია ელ ჯაზარში მისვლა. იცი რას ნიშნავს El Jazzar?”
  
  
  ამოვისუნთქე. "მისმინეთ, ბიჭებო. ვფიქრობ, კარგია, რომ აქ მოდიხართ. ვგულისხმობ, რომ ბევრი ადამიანი არ ატარებს დროს მხოლოდ მარტოხელა უცხო ადამიანის გასახარად. ამიტომ მინდა იცოდეთ, რომ ამას დიდი მადლიერებითა და მადლიერებით ვამბობ. ახლა წასული ხარ."
  
  
  იყო პატარა კონფერენცია სიტყვა „მოშორებით“ მნიშვნელობის შესახებ. მარჯვენა ხელი კალთაში ჩავდე იმ შემთხვევისთვის, თუ ჩემი ლუგერისკენ მომიწევდა ხელი. ვილჰელმინას გამოხტომა შეაშინებს მათ. მარტო მათთან პრობლემა არ მექნება, მაგრამ როგორც კი აქ მუშტის ჩხუბი დაიწყება, მთელ კლიენტურას ვიჩხუბებ. და სამოცი ერთი არ არის ჩემი საუკეთესო შანსი.
  
  
  ამოიწერეს „მოშორება“ და პირველი ნაბიჯი მუქარის სახეებით, ფეხზე წამოდგომით გააკეთეს
  
  
  პისტოლეტის კონდახზე ხელი დავდე, მაგრამ ეს არ იყო ვილჰელმინას კონდახი, რომელიც გადამაშველა. მუცლის მოცეკვავე სცენაზე დაბრუნდა. - ბატონებო, - თქვა მან არაბულად, - დახმარება მინდა სპეციალური ცეკვით. ვინ მეხმარება? მან ოთახს მიმოიხედა. "შენ!" მან სწრაფად უთხრა მეწამულ-ნარინჯისფერს. მისალმების ნიშნად თითი მოხვია. "წავიდეთ," დაარწმუნა მან.
  
  
  ის ყოყმანობდა. ნახევრად გაღიზიანებული, ნახევრად მაამებელი. "წავიდეთ," თქვა მან კვლავ. „ანუ მორცხვი ხარ? ოჰ, მორცხვი ხარ? ოჰ, რა ცუდია! ” ტუჩები მოკუმა და თეძოები გადაიძრო. "დიდ კაცს ეშინია ასეთი პატარა გოგოს?"
  
  
  ოთახს გაეცინა. ასე რომ, მეწამულ-ნარინჯისფერი გადახტა სცენაზე. ხელი მის გრძელ შავ თმაზე გადაუსვა. „შეიძლება დაგჭირდეთ მეგობრები თქვენი დასაცავად. წავიდეთ, მეგობრებო." შუქზე გაიხედა და თითი ანიშნა. "მოდი, დაიცავი იგი."
  
  
  მან მუწუკი გააკეთა. ისევ ცხელი სიცილი შებოლილი ოთახიდან. რამდენიმე წამის შემდეგ კი სცენაზე წითელი ზოლები და მწვანე ყვავილები გამოჩნდა.
  
  
  მუსიკა დაიწყო. მისი სხეული შეირყა. ქსოვა და ცურვა სამი კაცის გარშემო. ხელები დაბლა, ტალღა, ცელქი; ზურგის დაჭიმვა, თეძოების გასწორება. ახლო აღმოსავლეთის სტანდარტებით ის გამხდარი იყო. ძლიერი და მოქნილი, ოდნავ შებერილობით. წვრილი წელის. მრგვალი, მშვენიერი, ნესვის ფორმის მკერდი.
  
  
  მან შემომხედა.
  
  
  ის ჯერ კიდევ ეძებდა.
  
  
  მკვეთრად გააქნია თავი. წამის შემდეგ ისევ გააკეთა, თვალებში ჩამხედა და თავი დამიქნია; მზერა კარისკენ გადაიტანა. საერთაშორისო ენა Scram-ისთვის.
  
  
  მივყევი მის რჩევას. მან ბავშვები ზურგიდან მომიშორა. ან იქნებ ეს არ არის შემთხვევითი. თანაც El Jazzar-ში მოვხვდი. სახე ვაჩვენე და სატყუარა შევთავაზე. გავრცელდება სიტყვა. ვინმეს რომ უნდოდა ჩემი პოვნა, ამას გააკეთებდა. და შეიძლება ახლა წასვლის მიზეზი იყოს. იქნებ ვინმეს სურდა ჩემთან შეხვედრა. ან იქნებ ვინმეს უნდოდა ჩემი მოკვლა. ფული გადავყარე და წამოვედი.
  
  
  ბარიდან გასვლის პრობლემა არ არის. არავის თვალებიც კი არ უსტვენდა. ეს უნდა ყოფილიყო ჩემი პირველი მინიშნება.
  
  
  გარეთ გავედი. კლუბის წინ სიგარეტს მოვუკიდე. მე ვუსმენდი ხმებს, რომლებიც შესაძლოა იყო გატეხილი ქვის ქუჩის გასწვრივ ჩექმების გახეხვა, ნაჭუჭიდან ამოვარდნილი დანის დანა ან გადახტომამდე ამოღებული ხანგრძლივი სუნთქვა. მაგრამ არაფერი გამიგია.
  
  
  Წავედი. ქუჩის სიგანე თორმეტ ფუტს არ აღემატებოდა; კედელიდან კედელამდე თორმეტი ფუტის სიგანე. შენობები დაიხარა. ჩემი ნაბიჯები ეხმიანებოდა. ჯერ კიდევ არ არის ხმები, მხოლოდ ვიწრო დახვეული ქუჩები, კატის ტირილი, მთვარის შუქი.
  
  
  ბლამ! ის თაღოვანი ფანჯრიდან გადმოხტა, მამაკაცის უმეტესი ნაწილი დამეჯახა, მხრის შუაში, თან წამიყვანა გრძელ სპირალურ გზაზე უკან. ზემოქმედებამ ჰაერშიც გაგვატარა და ხეივნის გასასვლელისკენ შემოვიდა.
  
  
  დაელოდნენ, ექვსი მათგანი, გასასვლელისკენ გაეშურნენ. და ეს არ იყვნენ მოუთმენელი, დაუდევარი ბავშვები. ესენი მოზრდილები იყვნენ და იცოდნენ თავიანთი საქმეები. ლულა გამივარდა და მე წამოვხტი, ხელისგულში ჩავდე უგო, ჩემი სტილეტო. მაგრამ უიმედო იყო. უკნიდან კიდევ ორი ბიჭი გადმოხტა, ხელები მომკიდა და კისერი მომხვია.
  
  
  პირველი ამოვარდნილი საზარდულის წიხლი დავარტყი და ძიუდოს ციხიდან გაქცევა ვცადე. არასოდეს. ერთადერთი, რისთვისაც ბოლო თოთხმეტი კვირის განმავლობაში ვიბრძოდი, დეიდა ტილის ტომარაა. და დარტყმის ტომრები პასუხს არ იძლევა. ჩემი დრო სუნიდა. ისინი სულ ჩემზე იყვნენ, მუცელში მეხვეოდნენ, ყბა მიფეთქებდნენ და ვიღაცის ჩექმამ წვივი დამხვრიტა, ახლად მოჭრილი მარცხენა წვივი და თუ გინდა გაიგო, რა მოხდა ამის შემდეგ, ჯობია ჰკითხო. მე იქ არ ვიყავი.
  
  
  
  
  
  
  მეხუთე თავი.
  
  
  
  
  
  პირველი რაც დავინახე შავი ზღვა იყო. მერე ნელ-ნელა გამოჩნდნენ ვარსკვლავები. და ნახევარმთვარე. მე მივხვდი, რომ არ მოვკვდი და სამოთხეში წავედი, რადგან ვხვდები, როცა მკვდარი ხარ, შენი ყბა არ ჰგავს ჩალურჯებულ ნესვს და შენი ფეხი არ გიგზავნის მორზეს კოდის შეტყობინებებს ტკივილისგან.
  
  
  თვალები მოწესრიგდა. დიდი ოთახის დივანზე მწოლიარე ფანქრიდან გავიხედე. სტუდია. მხატვრის სახელოსნო. ის სანთლებით იყო განათებული მაღალ სტენდებზე, რომლებიც მკვეთრ ჩრდილებს ქმნიდნენ შიშველ ხის იატაკზე და ბილიკზე დაწყობილ ტილოებზე.
  
  
  ოთახის ბოლოს, ჩემგან ოცდაათი ფუტის დაშორებით, აბუ აბდელჰირ შუკაირ იუსეფი სკამზე იჯდა და ჩემს პისტოლეტს ათვალიერებდა.
  
  
  თვალები დავხუჭე და დავფიქრდი. კარგი, წავედი ელ ჯაზარში, უტვინო და დაჟანგული, უბედურებას ვთხოვდი და ლამაზმა ჯინმა შემისრულა სურვილი. სამი სულელური ნაბიჯი ერთ მოკლე საღამოს. დაამყარეთ მსოფლიო რეკორდი სისულელეში. Სწრაფი. დაურეკე გინესს. ვიცოდი, რომ ადრე თუ გვიან მის ჩანაწერთა წიგნში მოვხვდებოდი.
  
  
  ჯერ ერთი, მომატყუა მუცელზე მოცეკვავე დამპალი ქალი; მეორე, მე სცემეს ავაზაკთა ბანდა ხეივანში; მესამე, ყველაზე სულელური, მე მეგონა ჭკვიანი, თავხედი, ეს არის სიტყვა. მეტი გამბედაობა, ვიდრე საღი აზრი.
  
  
  ახლა კი თამაშში ვარ ჩარჩენილი.
  
  
  წამოდგომა ვცადე. ჩემს სხეულს არ ეგონა, რომ ეს ასე კარგი იდეა იყო. ფაქტობრივად, ამან ჩემი თავი მაღლა ასწია. ჩემი თავი დაემორჩილა - მრგვალი და მრგვალი.
  
  
  იუსეფმა ოთახის გადაკვეთა დაიწყო. ხელში პისტოლეტი არის Luger Wilhelmina.
  
  
  მან თქვა: ”როგორც ჩანს, თქვენ ორს ცოტა ჩხუბი გქონდათ”.
  
  
  ის არც ისე პატარა ჩანდა."
  
  
  უიუმორად ჩაიცინა. „აი - თუ ბრძოლას გადაურჩები, ამას უმნიშვნელოდ მივიჩნევთ“. იატაკზე ჩაიძირა და იარაღი მომაწოდა. "მგონი დაკარგავ." მან ჩემი სტილეტო ამოიღო. "და ასევე ეს."
  
  
  — კარგი, დაწყევლილი ვიქნები. ავიღე ლუგერი, ქამარში ჩავდე და სტილეტო ისევ გარსში ჩავდე. იუსეფს გავხედე. ბნელი, დაუნდობელი მზერა დაკარგა და მშვიდი შეფასებით შემომხედა.
  
  
  "Როგორ მოვხვდი აქ?"
  
  
  „მეგონა მკითხავდი. ხეივანში გიპოვე."
  
  
  ამ ფრაზაზე ვკანკალებდი. ფორთოხლის ქერქის ან ყავის ნალექის ტომარას ვგრძნობდი. რამ, რაც შეგიძლიათ იპოვოთ ხეივნებში.
  
  
  "მეც ვიპოვე შენი იარაღი სვეტის უკან. მათ შენთან კარგი საქმე გააკეთეს“.
  
  
  "კარგი" დამოკიდებულია იმაზე, თუ სად ზიხარ." მის მზერას შევხვდი. "Სად ზიხარ?"
  
  
  „შეიძლება ითქვას, რომ ბანდის ცუდი მეგობარი ვარ“.
  
  
  ახლა. ბოლოს და ბოლოს. "რომელი ბანდა?"
  
  
  "Გწყურია?"
  
  
  "რომელი ბანდა?"
  
  
  ადგა და არაყის ბოთლი იპოვა. ”დაწყებისთვის,” თქვა მან ოთახში, ”ისინი საკუთარ თავს ბ’ნაი მეგიდოს ეძახიან. ინგლისურად: Sons of Armageddon. და თუ გახსოვს შენი ბიბლია..."
  
  
  "არმაგედონი არის სამყაროს დასასრული."
  
  
  „ახლო ხარ. აქ ისინი ებრძვიან ბოლო ომს“.
  
  
  „ჩემი თავი არის იქ, სადაც ისინი იბრძოდნენ ბოლო ომში. ვინ არიან ეს ბიჭები? და რა აქვთ ჩემს თავთან?
  
  
  მან ბოთლი გამომიწოდა. საცობი ამოვიღე და ყურადღებით შევისწავლე მისი სახე. დიდი, ძვლოვანი სახე მოხრილი ცხვირით. მოკლედ შეჭრილი თმა. ჭკვიანი-სევდიანი თვალები. ახლა ისინი ბზინავდნენ მსუბუქი გართობით. "იქნებ მათ უბრალოდ შენი გაძარცვა სურდათ... ან იქნებ მიხვდნენ, ვინ ხარ."
  
  
  "Ჯანმო? ᲛᲔ? მაკენზი მირადან?
  
  
  მან თავი დაუქნია. „მე კი მეფე ფეისალი ვარ. მგონი მეგიდომ არ იცის ვინ ხარ, მაგრამ მე ვიცი. შენ მუშაობდი რობისთან და მეც. და რეპორტიორებს არ აცვიათ ლუგერები და სტილეტო ქუსლები. ახლა გინდა ბიზნესზე ვისაუბროთ თუ არა? "
  
  
  "Რა ღირს?"
  
  
  "ხუთასი დოლარი შენი ფულით."
  
  
  "რა გადაიხადა რობიმ?"
  
  
  „დიახ. Აბსოლუტურად სწორი. მე ვაძლევ ხსნას შენს სიცოცხლეს."
  
  
  კიდევ ერთი ყლუპი მოვსვი. „რაც შეეხება არაყს? სახლშია?
  
  
  უკან გადაიხარა და ცივად მიყურებდა. "Კი. განაწყენებული ხარ ჩემზე ბრალის გამო. წმინდა მოაზროვნე, პრინციპული ამერიკელი და საზიზღარი, უზნეო, უზნეო არაბი“.
  
  
  თავი დამიქნია. "უჰ. არასწორი. და სანამ ჩვენ ვიცავთ სტერეოტიპებს, ვწუწუნებ, როცა წმინდა გონებად მიმაჩნია“. ბოთლი მივაწოდე. "მაგრამ ერთ რამეში მართალი ხარ. მე ეჭვი მეპარება ბიჭებზე, რომლებიც ყიდიან ახალ ამბებს, რადგან ახალი ამბები ორჯერ იყიდება. ერთხელ ყოველი მიმართულებით. სუფთა ორმაგი მოგება."
  
  
  ხელი ბოთლს მიაჭირა. მისი თვალები ჩემს თვალებში ჩაეჭრა. "ეს არ ეხება."
  
  
  ჩვენი თვალები კიდევ რამდენიმე წამს იბრძოდა. - კარგი, - ვთქვი მე, - ვფიქრობ, ვიყიდი. ჯერ მითხარი - როგორ მოხვდი საგაზეთო თამაშში?
  
  
  ”დამწყებთათვის,” გაიმეორა მან და დაწერა ფრაზა, ”მე ვარ მეგობარი. Გესმის?"
  
  
  Მე მესმის. დრუზები მცირე ისლამური სექტაა, რომელსაც დევნიან არაბულ ქვეყნებში. მათგან დაახლოებით 40 000 ცხოვრობს ისრაელში და ბევრად უკეთ ცხოვრობენ, ვიდრე არაბების დროს. მე მას გავაგრძელე.
  
  
  „მე გოლანის სიმაღლეებიდან მოვდივარ. მიწა, რომელიც ისრაელმა დაიპყრო 1967 წელს. მაგრამ მე არ ვარ ბოსტნეულის მწარმოებელი. და მე არ ვარ კალათის მქსოველი“. სწრაფად გადავავლე თვალი ტილოს დასტას. ძლიერი, კლდოვანი, შავი პეიზაჟები. ”ასე რომ,” თქვა მან უბრალოდ, ”მე ჩამოვედი თელ-ავივში.”
  
  
  "როგორც მესმის, სირიელების სიყვარულის გარეშე."
  
  
  ”სრულიად სიყვარულის გარეშე. მე კი სირიელი ვარ." ბოთლს მიაშტერდა, რომელიც ხელში ეჭირა. ”მაგრამ ჯერ მე ვარ კაცი. და მეორეც, დრუზი. მან დაიწყო ღიმილი. „სასაცილოა, როგორ ამაგრებენ ადამიანები თავიანთ ეტიკეტებს. სიმართლე რომ ვთქვა, მჯერა, რომ ათეისტი ვარ, მაგრამ დრუზს მეძახიან. მეგობარივით მომყვებიან. და ამიტომაც ამაყად ვამბობ, რომ მეგობარი ვარ“.
  
  
  დიდხანს მოსვა და ბოთლი დადო. "და ეს ამბავი ასევე "სახლშია". ახლა ჩვენ განვიხილავთ ბ’ნაი მეგიდოს“.
  
  
  იუსეფმა მითხრა, რომ B'nai Megiddo იყო შთაგონებული ჯგუფის მიერ, სახელად Matzpen. თარგმანი: კომპასი. ისინი ფიქრობენ, რომ სწორ მიმართულებას მიუთითებენ. ისინი მიუთითებენ შორს მარცხენა მიმართულებით.
  
  
  მაცპენს ჰყავს ოთხმოცამდე წევრი, როგორც არაბები, ასევე ებრაელები და მათი უმრავლესობა სტუდენტია. მათ სურთ ისრაელის სახელმწიფოს დაშლა და კომუნისტურით ჩანაცვლება.
  
  
  მმართველობის ეს ფორმა. ამ იდეიდან გამომდინარე, წარადგინეს ბიჭი პარლამენტში და ამას არაფერი გამოუვიდა. ის ფაქტი, რომ მათი კანდიდატი იმ დროს ციხეში იმყოფებოდა, სირიის დაზვერვისთვის ჯაშუშობაში იყო ბრალდებული, დიდად არ აუმჯობესებდა მათ შანსებს.
  
  
  თუმცა, ტერორი არ არის მათი სტილი. Არც ისე შორს. ისინი ძირითადად აქვეყნებენ პალესტინის გაზეთებში, უერთდებიან „ყოველგან კომუნისტებს“, მათ შორის პალესტინელ კომანდოსებს. სანამ ისინი იბრძოდნენ თანამდებობისთვის და ცდილობდნენ თავიანთი კანდიდატის გათავისუფლებას, ისინი წავიდნენ ადგილობრივ ბარებში და მოხვდნენ ისეთ ადგილებში, როგორიცაა El Jazzar Street, სადაც ცხოვრება რთულია და მათი მანიფესტის სირენის სიმღერა შეიძლება ჟღერდეს Pied Piper-ის სატყუარას. .
  
  
  და შემდეგი რაც იცით, ეს არის ბ'ნაი მეგიდო. იმედგაცრუებული, გაბრაზებული ბავშვების თაიგული, რომლებიც ფიქრობენ, რომ „კომუნიზმი“ ნიშნავს „რაღაც არაფერს“. და არა მარტო ეს. ეს ასევე არის ორთქლის აფეთქების, რამდენიმე ფანჯრის გატეხვის, რამდენიმე ყბის გატეხვის და ამით უკეთესი ბილიკის დამყარების გზა.
  
  
  სანამ ამ თემაზე ვართ, მოდით განვიხილოთ საუკეთესო გზა. ერთი უნდა იყოს. უნდა არსებობდეს გზა, რათა აღმოიფხვრას სიღარიბე და ჩიხი ღარიბები, სიძულვილი, ცრურწმენა და ყველა სხვა საუკუნოვანი ბოროტება. მაგრამ კომუნისტური სისტემები - მათი წმენდებით, შრომითი ბანაკებითა და პოლკებით, საკუთარი ალოგიკური ყვითელი აგურის გზა, მათი სასტიკი ჩახშობა და სამეფო სახელმწიფოები - არ არის, მე თუ მკითხავთ, საუკეთესო გზა.
  
  
  "როგორ უკავშირდებიან ისინი ალ-შაიტანს?"
  
  
  იუსეფმა თავი დაუქნია. „ბნაი მეგიდო? დარწმუნებული არ ვარ, რომ ისინი არიან. ყოველ შემთხვევაში, ჯერჯერობით. მოდი თავიდან დავიწყებ. მე ვცხოვრობ ელ ჯაზარიდან რამდენიმე კვარტალში, ამიტომ ჩემთვის ადვილია იქ ხშირად წასვლა. მე ვარ სირიელი, მხატვარი. სავარაუდოა, რომ მეც რევოლუციონერი ვიქნები. ამიტომ მე ვესაუბრები პარტიულ ხაზს და ისინიც მელაპარაკებიან. ყოველ შემთხვევაში, ფოქსის გატაცებამდე რამდენიმე დღით ადრე, იქ ერთ-ერთი ბიჭი ხმამაღლა საუბრობდა. მას უნდოდა მეგიდოს ბევრი იარაღი ეყიდა, თქვა, რომ თორმეტას ფუნტად შეიძლებოდა კალაშნიკოვის ყიდვა. სამასი დოლარია. ყველა ძალიან ბედნიერი იყო.
  
  
  „საქმე ის არის, რომ ეს ბიჭი ჰაშიშსაც უბიძგებს. ნახევარ დროს ის ღრუბლებზე მაღლა დგას, ამიტომ მეგონა, რომ ეს შეიძლება მისი ერთ-ერთი ოცნება ყოფილიყო. მე ვუთხარი, ეს ფული ხეებიდან ჩამოვარდება? ან აპირებთ ჰილტონის სასტუმროს სარდაფების გაძარცვას? ”მან მითხრა, რომ არა, მას აქვს დიდი ფულის წყარო.”
  
  
  "და მან ეს გააკეთა?"
  
  
  "Ვინ იცის? ცაში ღვეზელის დიდ ნაჭერს ჰგავდა. მან დაიწყო საუბარი ძმაზე, რომელსაც ჰყავდა მეგობარი, რომელიც მოულოდნელად გამდიდრდა. მისი თქმით, ძმამ მეგობარს ჰკითხა, სად მიიღო ფული და მან თქვა, რომ მისი სამუშაო შეთანხმებული იყო. სამუშაო მოიცავდა გატაცების გეგმას და მან თქვა, რომ ანაზღაურება უზარმაზარი იქნება. ”
  
  
  "და მეგიდო იყო ჩართული?"
  
  
  "ნუ ჩქარობ დასკვნებს. რამდენადაც ვიცი, არავინ იყო ჩართული. არავის უნახავს ძმა ან მისი მეგობარი. ისინი სირიაში ცხოვრობენ. სოფელში, რომელსაც ბეიტ ნამა ჰქვია. სულ რაღაც რამდენიმე მილის დაშორებით გამორჩეული. როცა გეუბნები, რომ ეს ცაში ღვეზელსავით ჟღერდა, ვგულისხმობდი, რომ ეს ყველაფერი „თუ-ების“ კიბე იყო.
  
  
  "და?"
  
  
  ”მე არ მინახავს ფული, მე არ მინახავს იარაღი და მეგიდოში არავინ ტრაბახობდა გატაცებით.”
  
  
  "და ის ბიჭი, რომელმაც გითხრა ამის შესახებ?"
  
  
  „დიახ. ბიჭი მოკლეს“.
  
  
  ერთი წუთით ორივე ჩუმად ვიყავით, გარდა ბორბლებისა ჩვენს თავში დაწკაპუნებით.
  
  
  "და შენ უთხარი ეს ამბავი რობის გატაცების შესახებ."
  
  
  მან თავი დაუქნია. „დიახ. როგორც კი გავიგე“.
  
  
  "როდის მოკლეს დიდი პირი?"
  
  
  იუსეფმა გვერდულად გახედა ჰაერის წერტილს. – მოიცადე და ზუსტად გეტყვი. საჰაერო კალენდარი გადავიდა თარიღზე. მან თითები მოიფშვნიტა. "Ოცდამეხუთე. რობის მკვლელობამდე ორი დღით ადრე. ლეონარდ ფოქსის დაბრუნებამდე ოთხი დღით ადრე. მაგრამ არა - შემდეგ კითხვაზე რომ გიპასუხო - არ ვიცი, იყო თუ არა კავშირი. არ ვიცი, რობი ამას მოჰყვა თუ არა. "
  
  
  გამახსენდა ბენჯამინის ნათქვამი რობიზე. რომ მანამდე არ გადაიხადა სანამ ინფორმაცია არ გადაამოწმა. "მაგრამ მან გადაგიხადა?"
  
  
  "Რა თქმა უნდა. იმ დღეს, როდესაც მან დატოვა ქალაქი."
  
  
  "თუმცა, თქვენი ინფორმაციით, არ არსებობდა გარანტია, რომ ჩართული ჯგუფი იყო ალ-შაიტანი ან რომ გატაცების მსხვერპლი ლეონარდ ფოქსი უნდა ყოფილიყო."
  
  
  მან თავი დაუქნია. „რობის სიმართლეს ვეუბნები. სასარგებლოა თუ არა ეს სიმართლე მისი საქმეა და არა ჩემი“.
  
  
  ასე რომ, რობის შეეძლო მისთვის გადახდა მაინც. მთლიანობა. გუდვილი.
  
  
  — იცით, რატომ წავიდა რობი იერუსალიმში?
  
  
  იუსეფს გაეღიმა. "Თქვენ არ გესმით. რობის მივაწოდე ინფორმაცია. არა პირიქით“.
  
  
  მე გავუღიმე. "ღირდა ცდა." რაღაც მაწუხებდა. "ძმის მეგობარი, რომელმაც ფული გაუშვა..."
  
  
  „დიახ, რა სჭირს მას?
  
  
  ”ის გატაცებამდე ფულს აფრქვევდა.”
  
  
  იუსეფმა თვალები მოჭუტა. "Ისე?"
  
  
  „ასე რომ, დაქირავებულ ყაჩაღს ანაზღაურება არ უხდება მოქმედების დაწყებამდე. ყოველ შემთხვევაში, არაფერი განსაკუთრებული“.
  
  
  ახლა ორივენი ჰაერიდან გამოსულ წერტილებს ვუყურებდით.
  
  
  იუსეფს მივუბრუნდი. "რა ერქვა იმ ბიჭს, რომელიც მოკლეს?"
  
  
  - მანსური, - უპასუხა მან. „ჰალი მანსური. ჩემი ძმის სახელი, ვფიქრობ, არის ალი. ”
  
  
  "შენი ძმა ისევ ბეიტ ნამში ცხოვრობს?"
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "თუ ძმა ცოცხალია".
  
  
  - დიახ, - ვუთხარი მე, - მესმის, რასაც გულისხმობ. ზოგჯერ სიკვდილი შეიძლება გადამდები იყოს“.
  
  
  ფულის გამოგზავნა მოვაწყვეთ და იუსეფმა დაურეკა მეგობარს, რომელსაც გაფუჭებული სატვირთო მანქანა ჰქონდა, რომ მოსულიყო და წამეყვანა.
  
  
  მეგობარი სირიელი იყო, მაგრამ არა მხატვარი. უფრო სწორად, ის იყო ერთგვარი უსარგებლო დილერი - მეცხრამეტე საუკუნის სიტყვის "ნაგავი" - და სატვირთო მანქანა სავსე იყო ძველი ტანსაცმლით, დახშული ქოთნებით და დიდი, შეღებილი ლურჯი ზოლიანი ლეიბით, რომელიც მუდმივად ტრიალებდა. ადგილზე. მხრებზე, როცა მანქანას მართავდა. შემობრუნდა, აგინა, შეებრძოლა და მეორე ხელით განაგრძო მოძრაობა. რაფი ერქვა და როცა ჩემს მითითებულ მისამართზე გამიშვეს, მეშვიდე შვილს წარმატებები ვუსურვე.
  
  
  ამოისუნთქა და მითხრა, რომ რვა ქალიშვილი ჰყავდა.
  
  
  
  
  
  
  თავი მეექვსე.
  
  
  
  
  
  "ყავა გინდა?" გრძელი ღამე იყო. ყავა ალბათ კარგი იდეა იყო. მე ვუთხარი, რომ გავაკეთებდი და ის გაქრა, მარტო დამტოვა საერთო Universal Modern მისაღებში. ყავისფერი ზოლიანი დივანი, მინის მაგიდები, ბარსელონას სკამის ასლი.
  
  
  შუაღამისას სარა ლავიმ კარზე უნაკლოდ დარეკა. სინამდვილეში, მე მქონდა განცდა, რომ იგი მიესალმა შეჭრას. ის არ ცდილობდა დაძინებას იმ ღამეებში. მთელ ბინაში შუქები ანთებული იყო და დიდი დაუმთავრებელი ბალიშის წინდა ნემსის წვეტით ეყარა სკამის ძირში, ნათელი ფერის შალის ბურთულებთან ერთად. მუსიკა უკრავდა, პულსირებდა ბოსა ნოვა.
  
  
  ქოთნით და ჭიქებით დაბრუნდა. "მე არ მიკითხავს - ყავასთან ერთად კრემს და შაქარს იღებთ?"
  
  
  „შაქარი თუ გაქვს“.
  
  
  ის კალთების მორევში გაუჩინარდა. ფერადკანიანი სარა ლავი. ყველა გლეხის კალთაში და გლეხის ბლუზაში, გიგანტური ოქროს რგოლებით ყურებში. ამ ჩაცმულობამ გამახსენა საღებავების მაღაზია სიეტლში. ის, რომელსაც ფანჯარაში ნეონის აბრა აქვს: „ფერი თუ არ გვაქვს, ის არ არსებობს“. მუქი, თითქმის შავი თმა ჰქონდა, ძლიერად გადავარცხნილი უკან, რაც კარგად უხდებოდა - ეს მის მსუბუქ სახეს აჩენდა მაღალი ლოყებითა და უზარმაზარი, წამწამებით, თითქმის შავი თვალებით. ის დაახლოებით ოცდაათი იყო და ახლოს იყო იმასთან, რასაც ნამდვილ ქალს ეძახიან.
  
  
  "ასე რომ მსოფლიომ გამოგგზავნა ჯეკის ადგილის დასაკავებლად." მან მომაწოდა ჭიქა შაქარი და კოვზი.
  
  
  ”ეს არ არის პატარა სამუშაო, რამდენადაც ვიცი, გავიგე, რომ ის კარგი იყო.”
  
  
  ცოტა სიჩუმე.
  
  
  - კიდევ ერთი მიზეზია, რომ გამომიგზავნეს, - ვუთხარი მე, - ჩვენ გვსურს მეტი ვიცოდეთ... რატომ გარდაიცვალა.
  
  
  თვალები ჩუმად მომშორდა. უმწეოდ აიჩეჩა მხრები და ისევ შორეულ სიჩუმეში ჩავარდა.
  
  
  მე ვუთხარი: „მინდა დაგისვათ რამდენიმე შეკითხვა. მე... ძალიან ვწუხვარ."
  
  
  მან ისევ თვალებში ჩამხედა. ”მე ნამდვილად ვწუხვარ,” - თქვა მან. „არ მინდოდა დელიკატური ყვავილივით ვქცეულიყავი. განაგრძეთ. დასვით თქვენი კითხვები."
  
  
  "კარგი. პირველ რიგში, იცით, რა ამბავზე მუშაობდა?” რობის გარეკანთან ერთად უნდა მეთამაშა. გოგონამ სიმართლე ან იცოდა ან არ იცოდა. დიდი ალბათობით, ორივე. იცოდა და არ იცოდა. ქალები არიან პროფესიონალები ასეთ საკითხებში. იციან და არ იციან როდის ღალატობენ ქმრები. იციან და არ იციან როდის იტყუები.
  
  
  მან თავი გააქნია. ”ის არასოდეს მითქვამს თავისი მუშაობის შესახებ...” წინადადების ბოლოს ოდნავ აწევა, რაც მას გაუცნობიერებელ კითხვად აქცევს: მომიყევი მისი მუშაობის შესახებ.
  
  
  ქვეტექსტი დავაიგნორე. „შეგიძლიათ მითხრათ რამე იმის შესახებ, რაც მან გააკეთა. Საერთო ჯამში. ვთქვათ წასვლამდე ერთი კვირით ადრე“.
  
  
  ისევ ცარიელი ჩანდა. „ორი ღამე იყო, როცა სადილზე მარტო დარჩა. არ დაბრუნდა... ისე, შეიძლება შუაღამემდე. ამას გულისხმობ?
  
  
  მე ვთქვი, რომ ეს იყო. ვკითხე, იცოდა თუ არა სად წავიდა იმ ღამეებში. მან არ გააკეთა. მან თქვა, რომ არასოდეს იცოდა. არასოდეს უკითხავს. ოდნავ გაწითლდა და მეგონა ვიცოდი რატომაც.
  
  
  ”მეეჭვება, რომ ეს სხვა ქალი იყო,” ვუთხარი მას.
  
  
  მან მახინჯი გამომეტყველებით შემომხედა. "არ აქვს მნიშვნელობა," თქვა მან. — მართლა. მას თვალების მოშორება მოუწია "ნამდვილად".
  
  
  ყავა მოსვა და ფინჯანი ძირს დადო. „ვშიშობ, რომ ინფორმაციის საკმაოდ იმედგაცრუებულ წყაროს მიპოვნი. მე ძალიან ცოტა ვიცოდი ჯეკის დარჩენილი ცხოვრების შესახებ. და ეს იყო ჩვენი... „გარიგების“ ნაწილი, რომლის გარკვევა არასდროს მიცდია“. მან თითი ჭიქის დიზაინზე გადაიტანა.
  
  
  მან ეს კიდევ ერთხელ გააკეთა და შემდეგ ნელა თქვა: ”ვფიქრობ, ყოველთვის ვიცოდი, რომ ეს არ გაგრძელდებოდა.”
  
  
  ეს უკანასკნელი სასაუბროდ მოწვევა იყო.
  
  
  ვკითხე, რას გულისხმობდა.
  
  
  ”ვგულისხმობ, მე არ ვიყავი ძალიან კარგი ამაში. ვიცოდი მისი წესები და ვიცავდი მის წესებს, მაგრამ ყოველთვის მაინტერესებდა რატომ არსებობს წესები? მისი თვალები ჩემს სახეზე ბრწყინვალე პროჟექტორების მსგავსი იყო. არაფერი აღმოჩნდა. ისინი უკან დაიხიეს თასში. მან მხრები აიჩეჩა, გამოცდილი და მოხდენილი მარცხი. ”მე არასოდეს ვიყავი დარწმუნებული. არასოდეს არაფერში ვიყავი დარწმუნებული. ჯეკი კი ძალიან თავდაჯერებული იყო“. საყურე ამოაძვრინა და ისევ ეშმაკურად გაიღიმა. "ქალი ვერასოდეს იქნება დარწმუნებული მამაკაცში, რომელიც დარწმუნებულია საკუთარ თავში."
  
  
  "დედაშენმა გასწავლა ეს?"
  
  
  „არა. მე თვითონ გავარკვიე ყველაფერი. მაგრამ დარწმუნებული ვარ, თქვენ არ ხართ აქ იმისთვის, რომ გაიგოთ ის, რაც მე ვისწავლე მამაკაცების შესახებ. ასე რომ, დასვით თქვენი შეკითხვები, მისტერ მაკკენზი.
  
  
  სიგარეტის მოსაწევად გავჩერდი. გარდაცვლილი აგენტის შეყვარებულის გარკვევა პირველი იყო, რაც გავიგე. არის ის საკმარისად ჭკვიანი, რომ იყოს მტრის აგენტი? საკმარისად ამბიციურია მისი გაყიდვისთვის? საკმარისად სულელი რომ გაჩუქო? ან საკმარისია ბოროტება? ეჭვი მეპარებოდა, რომ სარა იყო რომელიმე ასეთი, მაგრამ ის არ იყო დარწმუნებული მასში. და ეს აინტერესებდა, მიუხედავად საკუთარი თავისა. და თუ ქალი ცნობისმოყვარეა, ის ასევე შეიძლება იყოს უყურადღებო. საკუთარი თავის მიუხედავად.
  
  
  „აქ მის გასულ კვირაზე ვისაუბრეთ. იცით თუ არა რაიმე მან გააკეთა - ვის ესაუბრა?
  
  
  მან დაიწყო უარის თქმა. „კარგი... მოიცადე. მან რეალურად ბევრი დისტანციური ზარი დარეკა. მე ვიცი, რადგან ჩვენ... იმიტომ, რომ მე ახლახან მივიღე ანგარიში“.
  
  
  "Შეიძლება შევხედო?"
  
  
  მაგიდასთან მივიდა, დაათვალიერა და ტელეფონის ანგარიშით დაბრუნდა. სწრაფად შევხედე მას. ზარები იყო დეტალური. ბეირუთი. დამასკო. ნომრები იყო ჩამოთვლილი. ვუთხარი, რომ შენახვა მინდოდა და ჯიბეში ჩავიდე. - მისი ტელეფონის წიგნი, - ვთქვი მე. "Მიიღე?" ეს იყო ერთ-ერთი რამ, რისთვისაც მოვედი. წიგნმა შეიძლება მომცეს ხაზი მის კონტაქტებზე. ამ ხაზის გარეშე სიბნელეში ვიმუშავებდი.
  
  
  - არა, - თქვა მან. ”ეს იყო ყუთში სხვა ნივთებით.”
  
  
  "რომელი ყუთი?" Მე ვთქვი. "რა სხვა რამეებით."
  
  
  „ჩემი შენიშვნებითა და საბუთებით. კარადაში ინახავდა ჩაკეტილ უჯრაში“.
  
  
  "რა დაემართა ყუთს?" - ნელა ვუთხარი.
  
  
  — ოჰ, სხვა ამერიკელმა აიღო.
  
  
  "კიდევ ერთი ამერიკელი?"
  
  
  "კიდევ ერთი რეპორტიორი."
  
  
  "მსოფლიიდან?"
  
  
  "მსოფლიიდან".
  
  
  გაყინული გრძნობით დავიწყე ეს რაუნდი. გრძნობა ახლა სარდაფში იყო.
  
  
  "თქვენ ხომ არ იცით მისი სახელი?"
  
  
  მან დაჟინებით შემომხედა. "Რა თქმა უნდა. ჯეკის ნივთებს არ მივცემდი უცნობს“.
  
  
  "მაშ რა ერქვა მას?"
  
  
  "ჯენსი," თქვა მან. "ტედ იანსი."
  
  
  სიგარეტს ბოლო წვეთი ავიღე და საფერფლეში ნელა, ნელა ჩავაქრო. "როდის იყო... ტედ ჯენსი აქ?"
  
  
  კითხვით შემომხედა. "სამი-ოთხი დღის წინ, რატომ?"
  
  
  - მიზეზი არ არის, - ვუთხარი სწრაფად. „უბრალოდ მაინტერესებდა. თუ ჯენსი ისევ მოვა, გამაგებინე, კარგი? რაღაც მინდა ვკითხო."
  
  
  მისი სახე დამშვიდდა. "Რა თქმა უნდა. მაგრამ მეეჭვება, ჯანდაბა. ის დამასკოში ოფისშია, ხომ იცი“.
  
  
  მე ვუთხარი: "ვიცი".
  
  
  გადავწყვიტე სხვა გზით წავსულიყავი. „გარდა იმ საბუთებისა, რომლებიც იენსმა აიღო, არის კიდევ რამე ჯეკისგან, რომელიც ჯერ კიდევ აქ არის? რაც შეეხება იმას, რაც მას ჰქონდა იერუსალიმში?
  
  
  „იყო. ფაქტიურად დღეს ჩამოვიდნენ. სასტუმრომ გაგზავნა ისინი. ახლა ჩემოდანი მაქვს საძინებელში. მე არ გავხსენი. მე... არ ვიყავი მზად. მაგრამ თუ ფიქრობთ, რომ ეს დაგეხმარებათ..."
  
  
  საძინებელში გავყევი. ეს იყო დიდი ფართო ოთახი მიტოვებული საწოლით. მან საწოლის გასწორება დაიწყო. - იქით, - ნიკაპით ანიშნა გაცვეთილ ტყავის ჩემოდანიზე.
  
  
  Მე ვთქვი. "Გასაღებები?"
  
  
  მან თავი გააქნია. " კომბინაცია. ნომრები 4-11. Ჩემი დაბადების დღე".
  
  
  "Თქვენი დაბადების დღე?"
  
  
  „ეს არის ჩემი ჩემოდანი. ჯეკს ჩემოდანი დაიშალა“.
  
  
  კომბინაცია დავამუშავე და ჩანთა გავხსენი. დაასრულა საწოლით. "აქ ჩადე."
  
  
  ჩემოდანი ავიღე და საწოლზე დავდე. მის გვერდით დაჯდა. ვისურვებდი, რომ მეთქვა, რომ ოთახიდან გასულიყო. არა მხოლოდ იმიტომ, რომ ის ჩემს მხრებზე არ გადამჯდარიყო, არამედ იმიტომ, რომ ის იყო ჯოჯოხეთური მიმზიდველი ქალი. ახლა კი, ქალი, რომელიც უნდა დაიჭიროს. დავიწყე რობის საქმეების გავლა.
  
  
  არავითარი საბუთები. არავითარი იარაღი. ჩანთის უგულებელყოფაზე არაფერი გაცურდა. ვინც ტანსაცმელი დატოვა. ჯინსი. ჩინოსები. რამდენიმე მაისური. მუქი ყავისფერი კოსტუმი. ბლეიზერი. Ფეხსაცმელი.
  
  
  Ფეხსაცმელი. მძიმე ჩექმები. ქალაქ იერუსალიმისთვის? ერთი ავიღე და ყურადღებით დავათვალიერე, გადავაბრუნე. ნარინჯისფერი მტვერი ეწებებოდა ძირს. თითით გავიხეხე. ფორთოხლის მტვერი.
  
  
  ჩინოსის ძირზე კი ფორთოხლის მტვერი. რობი ქალაქში კი არა, სხვაგან იყო. ის იყო ვაკეზე. დაბლობი ჟანგიანი ცარცის კლდეებით.
  
  
  სარა დაბნეული სიფრთხილით მიყურებდა.
  
  
  „გსმენიათ ჯეკის შესახებ, როცა ის არ იყო? იცი სადმე თუ დატოვა იერუსალიმი?“
  
  
  ”დიახ, დიახ,” თქვა მან. "Საიდან იცი? პირდაპირ აქედან წავიდა იერუსალიმში. ის სასტუმრო American Colony-ში დარჩა. ვიცი, რომ ის ჯერ იქ წავიდა, რადგან იმ ღამეს დამირეკა. შემდეგ კი ორი ღამის შემდეგ... არა, სამი, ოცდახუთი იყო. მეხუთე. მან კიდევ ერთხელ დამირეკა და მითხრა, რომ რამდენიმე დღით მიდის და არ ინერვიულო, თუ მას ვერ დავუკავშირდები“. მისმა განცხადებებმა კვლავ გააჩინა კითხვები. არ მიკითხავს, იცოდა თუ არა სად წავიდა.
  
  
  ასე რომ, მხოლოდ ის ვიცოდი, რომ რობიმ დატოვა იერუსალიმი X-ში და დაბრუნდა იერუსალიმში. სადაც არ უნდა წავიდოდა, ცოცხალი ბრუნდებოდა. იერუსალიმში მოკლეს. Ოცდაშვიდი.
  
  
  გავაგრძელე რობის ტანსაცმლის შესწავლა. სარას თვალწინ ვგრძნობდი თავს, როგორც ვლადიმირ. რჩება ცივსისხლიანი ფრინველი, რომელიც იკვებება. პიჯაკის ჯიბეში ასანთის ყუთი ვიპოვე. ჯიბეში ჩავიდე. შემიძლია მოგვიანებით ვნახო.
  
  
  და ეს იყო ჯექსონ რობის ბოლო ეფექტები.
  
  
  „რაც შეეხება მანქანას? ის ისევ იერუსალიმშია?
  
  
  მან თავი გააქნია. „მანქანა არ წაუღია. მან დამიტოვა“.
  
  
  "საფულე, გასაღებები, ფული?"
  
  
  ისევ გააქნია თავი. „ვინც ის მოკლა, ყველაფერი წაიღო. მისი საათიც. ამიტომაც დავრწმუნდი, რომ ეს იყო... ისე, როგორც პოლიციამ თქვა, ეს იყო ყაჩაღობა. ყოველ შემთხვევაში... ამაღამამდე დარწმუნებული ვიყავი“.
  
  
  მე მას პასუხი გავეცი. საპასუხოდ დაიჯერებდა და არ დაიჯერებდა. ”ეს ალბათ ძარცვა იყო,” ვთქვი მე.
  
  
  ჩემოდანი დავხურე.
  
  
  საწოლზე დარჩა.
  
  
  მუსიკა სხვა ოთახიდან მოდიოდა. სექსუალური ბოსა ნოვა ცემა.
  
  
  "კარგი," თქვა მან. "თუ დაასრულე..." მაგრამ ის არ განძრეულა. გაუკვირდა, რომ არ ინძრეოდა. მაგრამ ის მაინც არ განძრეულა. Მეც. მის მხრებს შევხედე. გლუვი მოსახვევები კისერზე მიედინებოდა და მისი გრძელი, აბრეშუმისებრი კისერი გახდა პატარა ამობრუნებული ნიკაპი და ნიკაპი მიედინებოდა რბილ, დაბნეულ ტუჩებზე.
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე. "მგონი დავასრულე."
  
  
  ერთი კვირის შემდეგ, რაც ვიღაცამ დაჭრა ხეივანში, არ მინდა სხვა ბიჭი ჩემს შეყვარებულს ერეოდეს. ვიფიქრე, შესაძლოა რობიც იგივეს გრძნობდა.
  
  
  ღამე მშვიდობის ვუთხარი და წამოვედი.
  
  
  
  
  
  
  მეშვიდე თავი.
  
  
  
  
  
  ეს იყო დიდი ოთხკურსიანი საკვირაო საუზმე და ოთახის სერვისით გაშლილი მაგიდა აივანზე. გვიანი იყო, 10:30. ღრმა, ობობისმაგვარ ძილში მეძინა და მისი ძაფები ისევ ტვინს მტანჯავდა.
  
  
  რბილი ამინდი იყო, მზე ანათებდა და აივანი ხმელთაშუა ზღვას გადაჰყურებდა. ზღვის ფრინველების ხმა. ტალღების შხეფები. დღე ტკბილი მომღიმარი მატა ჰარივით იყო, რომელიც ცდილობდა ჩემი მოვალეობისგან განმეშორებინა.
  
  
  მეტი ყავა მოვსვი, სიგარეტს მოვუკიდე და საუზმით შეკვეთილი გაზეთს მივაღწიე. მოკლე სტატიამ ცუდი ამბავი მომცა.
  
  
  ჰარისონ სტოლი, პოპულარული ყოველთვიური ჟურნალის Public Report-ის მფლობელი და რედაქტორი, გაიტაცეს. ისევ ალ შაიტანი. ისევ ას მილიონ დოლარად.
  
  
  და ოთხი და ერთი - ხუთასი მილიონი. ნახევარი მილიარდი დოლარი.
  
  
  Რისთვის?
  
  
  სხვა რაღაცეები ვცადე. გატაცების მსხვერპლთა სიას გადავხედე. ჩემმა გონებამ ავტომატურად იპოვა ნიმუში. ნიმუშის არსებობის მიზეზი არ არსებობდა, მაგრამ ჩემი გონება მიბმულია შაბლონების მოსაძებნად.
  
  
  ლეონარდ ფოქსი, სასტუმროების მეფე. შუშის დიდი სასტუმროები მსოფლიოს ყველა ქალაქში. კოკა-კოლას გიგანტური ბოთლები ჰორიზონტს ფარავს. ფოქსს პრობლემები ჰქონდა. დიდი პრობლემა. სხვა საკითხებთან ერთად, იყო ფულის პრობლემები. კერძო სარჩელი ორასი მილიონიანი ზიანის ანაზღაურებისთვის; ახლა დაამატეთ ის, რისი მიღებაც მთავრობას შეეძლო. რამდენიმე მილიონი გადაუხდელი გადასახადები, პლუს ჯარიმები თაღლითობის მინიმუმ ათეული შემთხვევისთვის. ფოქსი ბაჰამის კუნძულებზე ცხოვრობდა, მაგრამ Foxx Hotels Inc. მდგომარეობა გაურკვეველი იყო.
  
  
  როჯერ რ. ჯეფერსონი: National Motors. მცირე ლიგის მანქანის ბიზნესი, დიდი ლიგის თავის ტკივილი. მანქანების გაყიდვები ინდუსტრიაში სხვადასხვა მიზეზის გამო იკლებს - ენერგეტიკული კრიზისი, ფასების ზრდა და რვა მილიგრამიანი მანქანის გამოგონება. National Motors-მა ორი ქარხანა დახურა და ამჟამად მესამეზეა გათვლილი. ჯეფერსონი ჩვეულებრივი კაცი იყო, ხელფასით (200 000 დოლარი წელიწადში). როგორც არ უნდა იყოს, გამოსასყიდი ვერ გაზარდა. მოთხოვნა იყო თავად ნაციონალის წინააღმდეგ.
  
  
  ჰარლოუ უილტსი: კოტეჯის მოტელები. სამხრეთ-დასავლეთის ერთი ღამის ტურის ქსელი. მოტელის ბიზნესიც ბენზინზე მუშაობს და ხალხი ორჯერ ფიქრობს შვებულებაზე, როცა ჰამბურგერი ფუნტი ორმოცდაათი დოლარი ღირს. და უილტსი უკვე ზედმეტად იყო გადაჭიმული იტალიური სასტუმროს ყიდვის გეგმებში.
  
  
  ჰარის
  
  
  შტოჰლის შესახებ: რასაც მათ უწოდეს "ჯვაროსნული რედაქტორი". საფოსტო და ბეჭდვითმა საქმიანობამ ისეთ მაღალ დონეს მიაღწია, რომ მან მხარი დაუჭირა „საჯარო ჩანაწერს“ დამატებითი შენატანების მოთხოვნით.
  
  
  ასე რომ, აქამდე იყო ნიმუში. ყველას ჰქონდა ფულის პრობლემა. რას ნიშნავდა ეს? ეს იმას ნიშნავდა, რომ ბანკები ასობით მილიონი დოლარის სესხებს არ გასცემდნენ. ეს ნიშნავდა, რომ კომპანიებს უნდა გაეყიდათ თავიანთი აქტივები და ისინი გაკოტრდნენ. რას ნიშნავდა ეს ყველაფერი? არაფერი. რატომ უნდა ზრუნავდეს ალ-შაიტანი გაკოტრებაზე?
  
  
  შემდეგ კი იყო Thurgood Miles-ის ინციდენტი, რათა გაართულა სქემა. მილები Doggie Bag Dog Food-დან პლუს პანსიონებიდან, სილამაზის სალონებიდან, ტანსაცმლის მაღაზიებიდან, საჩუქრების მაღაზიებიდან, საავადმყოფოებიდან, სასტუმროებიდან და დაკრძალვის სამლოცველოებიდან - ყველაფერი ძაღლებისთვის. და ამ ყველაფერს მოაქვს მოგება, რომელსაც შეუძლია ფანტაზიის დაძაბვა. Thurgood Miles: შაბლონის ამომრთველი.
  
  
  და ნიმუშის არსებობის მიზეზი არ იყო.
  
  
  ტელეფონმა დარეკა. აივანზე გაფართოებას ვუპასუხე. დევიდ ბენჯამინმა უპასუხა ჩემს ზარს.
  
  
  ვკითხე, გადაამოწმებდა თუ არა ტელეფონის ნომრებს. გაიგეთ, ვის დაურეკა რობიმ ბეირუთსა და დამასკოში სიკვდილამდე ერთი კვირით ადრე.
  
  
  მან დაწერა ნომრები. "სხვა რამე მნიშვნელოვანი ისწავლე?" ის მორიდებით ჩანდა. თითქოს იცოდა, რომ რაღაც ვიცოდი.
  
  
  "Არაფერი განსაკუთრებული".
  
  
  "ჰმმ. დარწმუნებული ხარ?"
  
  
  — რა თქმა უნდა, დარწმუნებული ვარ. პლაჟს ვუყურებდი, უფრო სწორად, სანაპიროზე კონკრეტულ წითელ ბიკინს.
  
  
  „მაშ რა გეგმები გაქვთ? დარჩები ქალაქში?
  
  
  ბიკინიდან ავხედე. - არა, - ვუთხარი მას. "მე მივდივარ იერუსალიმში."
  
  
  ”კარგი, თუ მანქანის დაქირავებას გეგმავთ, სცადეთ კოპელი იარკონის ქუჩაზე. შეგიძლიათ აიღოთ Fiat 124 და გადაცვალოთ იერუსალიმში ჯიპში... თუ დაგჭირდებათ“.
  
  
  გავჩერდი. "რატომ მჭირდება ჯიპი იერუსალიმში?"
  
  
  - იერუსალიმში ჯიპი არ დაგჭირდებათ, - თქვა მან.
  
  
  "არის თუ არა რაიმე სხვა სასარგებლო შემოთავაზება?"
  
  
  მიირთვით ფოთლოვანი ბოსტნეული და დაისვენეთ ბევრი.
  
  
  მე მას ვურჩიე რამე გაეკეთებინა.
  
  
  იარკონის ქუჩაზე Kopel Rent-A-Car-დან ვიქირავე Fiat 124. ცხრა დოლარი დღეში პლუს ათი ცენტი მილზე. მათ თქვეს, რომ შემეძლო იერუსალიმში ჯიპში გავცვალოო.
  
  
  სამხრეთ-აღმოსავლეთით გავემართე ოთხზოლიანი გზატკეცილის გასწვრივ, რომელიც გადაჭიმული იყო სამოცდაათ კილომეტრზე. დაახლოებით ორმოცდაოთხი მილი. რადიო ჩავრთე. ამერიკული როკ პანელი დისკუსია სასუქების შესახებ. რადიო გამოვრთე.
  
  
  ბენჯამინს მთლად არ ვატყუებდი, როცა ვუთხარი, რომ მნიშვნელოვანი ვერაფერი აღმოვაჩინე. სინამდვილეში, ეს ალბათ მტკივნეულად სიმართლე იყო. ხუთას დოლარად მიყიდეს ბეიტ ნამში გვამის ძმის სახელი. სულ ესაა და ალბათ არაფერი.
  
  
  რაც შეეხება ხუთას დოლარს, სულ ეს რომ იყო რობიმ იუსეფს გადაუხადა, კიდევ ორი ათას ხუთასი დოლარი იყო დარჩენილი. სადღაც ქვემოთ, მან მიაღწია მეტს.
  
  
  ვის გადაუხადა?
  
  
  მისი საკონტაქტო სიის გარეშე, წარმოდგენა არ მქონდა.
  
  
  და ყოველგვარი წარმოშობის გარეშე, ხუთ ბიჭს შეეძლო დაეკარგა ხუთასი მილიონი. ან იქნებ მათი ცხოვრება.
  
  
  ეს მაძლევს კითხვას: ვის ჰქონდა მინიშნებები? ვინ წაიღო რობის ნივთები? Ადვილი იყო. ჯეიმსი. მაგრამ ის არიზონაში საწოლზე იყო მიბმული. დასაწყისამდე. „ამერიკელმა“ წაიყვანა. აგენტი? Ჯაშუში? მეგობარი? მტერი?
  
  
  რადიო ისევ ჩავრთე და სიგარეტისკენ ვიდექი, რომ გამახსენდა.
  
  
  ასანთის ყუთი. ის რობის ქურთუკიდან.
  
  
  შანდას აბანოები
  
  
  ომარის ქუჩა 78
  
  
  იერუსალიმი
  
  
  
  
  შიდა ყდაზე ხელით არის დაწერილი სახელი Chaim.
  
  
  მერე ისევ, იქნებ ეს არაფერს ნიშნავდა.
  
  
  
  
  
  
  მერვე თავი.
  
  
  
  
  
  ისრაელის რუკა იკითხება, როგორც ბიბლიის მანიშნებელი ნიშანი. შეგიძლიათ დაიწყოთ დაბადებიდან და გაიაროთ სოლომონის მაღაროები, დავითის საფლავი, ბეთლემი და ნაზარეთი და დაასრულოთ არმაგედონით. თუ გსურთ მოკლე ვერსია, მობრძანდით იერუსალიმში.
  
  
  ქალაქი ყოველ ნაბიჯზე სუნთქავს. იმიტომ, რომ დგახარ იქ, სადაც სოლომონი ინახავდა თავის ცხენებს, ახლა კი მიდიხარ ვია დოლოროსას გასწვრივ, ქუჩაზე, სადაც ქრისტე ჯვრით დადიოდა. და იქ მუჰამედი ამაღლდა სამოთხეში. და აბესალომის საფლავი. და მარიამის საფლავი. ცრემლების კედელი. ომარის მეჩეთის ოქროს გუმბათი; ბოლო ვახშმის ვიტრაჟის ოთახი. ეს ყველაფერი იქ არის. და ყველაფერი ისე გამოიყურება, როგორც მაშინ.
  
  
  იერუსალიმში ცხოვრობს 200 000 ებრაელი, 75 000 მუსლიმი და 15 000 ქრისტიანი; ასევე არის დაძაბულობა, მაგრამ არა უმეტეს ახლა, როდესაც ქალაქი გაიყო და არაბები არაბთა მმართველობის ქვეშ ცხოვრობდნენ წყლისა და კანალიზაციის გარეშე.
  
  
  ქალაქის ნაწილი სახელწოდებით „აღმოსავლეთ იერუსალიმი“ 1967 წლის ომამდე იორდანიას ეკუთვნოდა. ასეა მთა სკოპუსი და ზეთისხილის მთა.
  
  
  ამრიგად, „აღმოსავლეთ იერუსალიმს“ არაბული ხასიათი აქვს.
  
  
  „არაბული ხასიათით“ შეიძლება არასწორად გავიგოთ. იმის გამო, რომ არაბული პერსონაჟი არასწორად არის გაგებული, ყოველ შემთხვევაში, უმეტესი ჩვენგანი დასავლელი არაბები, ის დასავლურ გონებაში რჩება უკანასკნელ ნამდვილ ეგზოტიკურ ბარბაროსად. შეიხები ოთხი ცოლით, შარიათის კანონი, საეჭვო მორალი და ცუდი კბილები. გაქცეული ვაჭრები, რომლებიც მოგყიდიან „ნამდვილ ანტიკვარულ ხალიჩას“ და ორ პიასტერს მეტს მოსთხოვენ თავიანთი ქალიშვილისთვის. ცუდი ბიჭები, რომლებიც აწამებენ კარგ ბიჭებს ფილმებში და რუდოლფ ვალენტინოს გარდაცვალების დღიდან დღემდე არ არიან კარგი. ტერორისტებმა გამოსახულება არ უშველეს. ფაქტობრივად, ისინი იმიჯადაც კი იქცნენ. და საკმაოდ სულელურია.
  
  
  ყველა არაბი არ არის უფრო მოძალადე ტერორისტები, ვიდრე ყველა არაბი შეიხი. არაბების შესახებ განზოგადების გაკეთება რომ მომიწიოს - და ზოგადად მე მძულს განზოგადება - ვიტყოდი, რომ მათ აქვთ შესანიშნავი გონება, ფართო იუმორი, შესანიშნავი მანერები და მეგობრული დამოკიდებულება, რომელიც ხშირად ზედმეტს ესაზღვრება.
  
  
  ამერიკული კოლონია მდებარეობს აღმოსავლეთ იერუსალიმში. ეს იყო ოდესღაც ფაშას სასახლე. მოოქროვილი კრამიტით მოპირკეთებული სიამოვნების გუმბათი. ახლა ოთახები დღეში ოცი დოლარი ღირს. უზარმაზარი ოთახები სხივიანი ჭერით და კედლებზე აღმოსავლური ნიმუშებით.
  
  
  შევედი, როგორც მაკენზი მაირადან და მზისგან განათებულ ეზოში გავედი სასადილოდ. საკვები არის ფრანგული და ასევე ახლო აღმოსავლური. შევუკვეთე ფრანგული კერძები და ისრაელური ღვინო. შუადღე იყო და კრამიტით მოპირკეთებული მაგიდების უმეტესობა ცარიელი იყო. ოთხ ადგილობრივ ბიზნესმენს ყვავილოვანი გერანიუმების საწოლში ქვები დაუშინეს. ჩემს გვერდით გარუჯული, ძვირადღირებული წყვილი ვერცხლისფერი ესპრესოს ქვაბს უყურებდა და ელოდებოდა ყავის ჩაბნელებას მათი გემოვნებით. კაცმა ამოიოხრა. მას არ სურდა ლოდინი.
  
  
  ჩემი ღვინო მოვიდა და კაცმა კისერი აიკრა ეტიკეტის სანახავად. მე მივეცი მას ცდა. ვიფიქრე, რომ მეთქვა, მომდევნო ნახევარ საათში ღვინის ნიმუშებს გავაკეთებდით. შემდეგ მას სურს ისაუბროს საფრანგეთის რესტორნებზე და საუკეთესო მაისურების მწარმოებელზე Saville Row-ზე. ასე რომ დალევის საშუალება მივეცი.
  
  
  ყელი გაიწმინდა. ”ბოდიში,” თქვა მან. ამერიკელი. "უბრალოდ მაინტერესებს..."
  
  
  "მიკვე ისრაელი"
  
  
  "Ვწუხვარ?"
  
  
  "Ღვინო." ბოთლი დავტრიალდი. "მიკვე ისრაელი"
  
  
  "ოჰ." მან წაიკითხა ეტიკეტი. "მიკვე ისრაელი"
  
  
  მას ეცვა ექვსას დოლარიანი კოსტიუმი - ყავისფერი კოსტიუმი, მუქი პერანგი, მუქი კანი და ყავისფერი თმა. რასაც შეიძლება ეწოდოს ხელშესახები წარმატება. მზერა გვერდით მყოფმა ქალბატონმა დაასრულა. ქერა გრეის კელი ღია ცისფერ აბრეშუმში.
  
  
  "ადრე მეგონა, რომ ნაცნობი გეჩვენებოდა." მელოდიებით ლაპარაკობდა. აქცენტი, ფრანგული. "მაგრამ ახლა ვიცი, ვის მახსენებ." მზერა ეფლირტავებოდა. მაგარია, მაგრამ ცხელი. მან მიმართა მზისგან დამცავი ლოსიონის რეკლამას. "შენ ვინ გგონივარ, ბობ?"
  
  
  ბობი დუმდა. ჩემი საჭმელი მოვიდა. მიმტანისკენ დაიხარა და ხელი მომკიდა. "ომარ შარიფი!" მიმტანმა თვალი ჩამიკრა და წავიდა. ის წინ დაიხარა. "შენ არა... არა?"
  
  
  „ომარ შარიფი. უჰ. Ბოდიში." სიგარეტს მოვუკიდე და ლანჩის ჭამა დავიწყე. ბობმა ჩემს სიგარეტს დახედა. ერთ წუთში ის შეკვრის ნახვას ითხოვს. ყელი გაიწმინდა.
  
  
  ”მე ვარ ბობ ლამოტი. და ეს არის ჟაკლინ რეინი."
  
  
  დავნებდი. "მაკენზი." ყველამ ხელი ჩავკიდეთ.
  
  
  "Აქ ხარ შვებულებაში?" - ჰკითხა ბობმა.
  
  
  მე ვუთხარი, რომ ვმუშაობ World Magazine-ში. ამას ისე ხშირად ვამბობდი, რომ დავიწყე დაჯერება.
  
  
  მან მითხრა, რომ მუშაობდა Fresco Oil-ში. "ოჰ" ვუთხარი და ჭამა გავაგრძელე. არა "ოჰ?" უბრალოდ "ოჰ". მას არ უნდა ეშინოდა.
  
  
  "როგორც კიში?"
  
  
  "ჰმ?"
  
  
  მან მანიშნა ჩემს თეფშზე. "კიშ. როგორ არის?"
  
  
  "დიდი."
  
  
  ”არც ისეთი კარგი, როგორც მადამ დიტის, დადებს”. ყოფილხართ ოდესმე პარიზში მადამ დიტში? საუკეთესო კიში მსოფლიოში, არცერთი."
  
  
  "მე დავიმახსოვრებ"
  
  
  "აქ მარტო ხარ?"
  
  
  "მმმ. ჰო."
  
  
  - კარგი, - თქვა ჟაკლინმა. ”ამ შემთხვევაში, ალბათ…” მზერა, რომელიც მან ბობს მიაპყრო, ტელეპრომპტერული ბარათებივით წაიკითხა. ბობს ესმოდა მისი შენიშვნა.
  
  
  "ოჰ ჰო. იქნებ გინდოდეს ბილეთი ამაღამ კონცერტზე? მე მაქვს შეხვედრა, საქმიანი შეხვედრა და, კარგი, ჟაკლინს უნდა აქ მოსვლა, მაგრამ ის, კარგი, მისთვის უხერხულია მარტო წასვლა. ასე რომ აჰ. ..."
  
  
  ჟაკლინი დიდხანს და ნელა მიყურებდა. რატომ-მე-კატა-შორს-რა-მან-არ-იცო-არ ავნებს მზერა. მისი თვალები მწვანე იყო და ოქროთი გაბრწყინებული.
  
  
  მე ვუთხარი: „უფალო, ბოდიში, მაგრამ მე სხვა გეგმები მაქვს“.
  
  
  ლამოტის მსგავსი ადამიანები მაიძულებენ მეთქვა ისეთი რაღაცეები, როგორიცაა "ჯანდაბა". ჟაკლინის მსგავსი ქალები კი სულისთვის საზიანოა. გესმით მათი ბორბლების დაწკაპუნება, როდესაც ისინი აპირებენ თქვენს დამაგრებას, მაგრამ დახვეწილი სურნელი, აბრეშუმისებრი თმა, მსუბუქი ხელი მკლავზე, შემდეგ გაცურება... და შემდეგი რაც იცით, თქვენ გადახტეთ კაუჭზე. და შემდეგი რაც იცით, ისევ ოკეანეში ხართ.
  
  
  "იქნებ შემდეგ ჯერზე?" ერთად თქვეს და მერე ორივეს გაეცინა.
  
  
  - ალბათ, - ვთქვი მე, როცა იცინოდნენ.
  
  
  ჩეკი ვითხოვე, გადავიხადე და წამოვედი.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  არის თურქული აბანოები და არის თურქული აბანოები.
  
  
  შემდეგ კი შანდა.
  
  
  ავთენტური თურქული და ავთენტური აბანოები. არავითარი სისულელე. აირჩიეთ ორთქლის გათბობა ან მშრალი სითბო, ცხელი აუზი, ცივი აუზი ან საშუალო თბილი. შანდა სხვა ყოფილ სასახლეშია განთავსებული. ვიტრაჟები, მოზაიკის იატაკი, მაღალი მოოქროვილი გუმბათოვანი ჭერი.
  
  
  და ვინ იყო ალაჰის სახელით ჩაიმი? ჩეიმი შეიძლება აქ მუშაობდეს ან უბრალოდ ტრიალებდა. ჩეიმს შეეძლო ერთხელ მაინც მოსულიყო რობის შესახვედრად. ჩეიმი აქ საერთოდ ვერ იქნებოდა. ან რობიც. შესაძლოა მან მხოლოდ ასანთის ყუთი იპოვა. მაპატიეთ ქალბატონო, შუქი გაქვთ? Რა თქმა უნდა. Აქ. Ყველაფერი კარგადაა. შეინახეთ ისინი.
  
  
  მაგიდასთან მივედი. 1910 წლის საოფისე სტილის დანგრეული მაგიდა ფაშას სტილის ლობის შუაში. აბრა ეწერა: "Admission IL 5. $1.15." მე გადავიხადე მოლარე. მსგავსი იყო ჩემი მოგონებები ს.ზ. Sackell არის ინდაური კარაქის ბურთულებით, სათვალეებით.
  
  
  ჩემი ცვილი დავკეცე და ერთი წუთით დავფიქრდი.
  
  
  "Ისე?" მან ინგლისურად თქვა: "რა არის საქმე?"
  
  
  მე ვუთხარი: "მეჩვენება, რომ რაღაც მოხდა?"
  
  
  „როდესმე გინახავს ვინმეს რამე დაემართოს? ყველას აქვს რაღაც განსხვავებული. მაშ რატომ ხარ განსხვავებული?
  
  
  გავუღიმე. "Მე არა."
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "Ისე?"
  
  
  რატომაც არა. მე ვუთხარი: "ჩაიმი აქ არის?"
  
  
  მან თქვა: "ვინ არის ხაიმი?"
  
  
  "Მე არ ვიცი. ვინ გყავს?"
  
  
  მან ნიკაპი აიქნია. "ჩაიმი აქ არ არის." თავი დაუქნია. "მაშ რატომ მეკითხები?"
  
  
  „ვიღაცამ მითხრა, ხაიმს ვთხოვო“.
  
  
  ისევ ნიკაპი აიქნია. "ჩაიმი აქ არ არის."
  
  
  "კარგი. კარგი. სად არის მბრძანებელი?"
  
  
  — თუ თქვი, რომ ხაიმ გამოგიგზავნა, ეს სხვა რამეა.
  
  
  "Რაიმე სხვა?"
  
  
  „თუ ამბობდი, რომ ჩაიმ გამოგგზავნა, მე უფროსს დავურეკავ. თუ უფროსს დავურეკავ, განსაკუთრებული მოპყრობა გექნებათ“.
  
  
  თავი დავუქნიე. "შეგიძლია დარეკო უფროსს?"
  
  
  „უფროსთან დარეკვა გამახარებდა და გამახარებდა. მხოლოდ ერთი პრობლემაა. ხაიმ არ გამოგიგზავნა.
  
  
  „აი, ვთქვათ, თავიდან ვიწყებთ. გამარჯობა. Კარგი დღე. ჰეიმ გამომიგზავნა“.
  
  
  მან გაიღიმა. "დიახ?"
  
  
  გავუღიმე. "დიახ, უფროსს დაურეკავ?"
  
  
  „უფროსს რომ დავურეკავ, ბედნიერი და ბედნიერი ვიქნებოდი. მხოლოდ ერთი პრობლემაა. ბოსი აქ არ არის"
  
  
  თვალები დავხუჭე.
  
  
  მან თქვა: მითხარი, რომ ორთქლის ოთახში მიდიხარ. უფროსს მოგვიანებით გამოვგზავნი“.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ფელინის ჰქონდა ორთქლის ოთახის კომპლექტი. მრგვალი და მაღალი, პატარა კოლიზეუმივით, გარშემორტყმული მრგვალი თეთრი ქვის ფილებით, რომლებიც, როგორც მათეთრებელი, მაღლა ადიოდა ფერადი მინის მაღალ გუმბათოვან ჭერამდე. ორთქლთან ერთად ეს სიურრეალისტების ოცნებას ჰგავდა პომპეის. ქვის კიბეებზე გაშლილი სხეულები ჰაერში გამოჩნდნენ, ოღონდ დროულად, შეჯახების თავიდან ასაცილებლად. ხილვადობა თითქმის ნულის ტოლი იყო.
  
  
  ვიპოვე მბრძანებელი და ვიქირავე დიდი სპარსული ნიმუშის პირსახოცი და ბოჭკოვანი საფხეკი, რომელსაც სარეცხის ტილოს უწოდებენ. არ ვიცოდი, როგორ მიპოვა უფროსმა. ფეხზეც ვერ წამოვდექი.
  
  
  დაახლოებით ოცი ფუტის სიმაღლეზე ავედი ფილაზე. ორთქლი ამოდის. სასიამოვნო და ცხელი იყო. მეგონა, წინა ღამის ნაკბენების მოშუშებას შევძლებდი. დაისვენეთ მტკივნეული კუნთები. თვალები დავხუჭე. შესაძლოა ჯექსონ რობი აქ მხოლოდ დასასვენებლად მოვიდა. შესაძლოა ის ორთქლზე, აუზზე და სპეციალურ მოპყრობაზე მოვიდა, რომელიც ჩაიმ გამომიგზავნა.
  
  
  უნდა ვაღიარო, რომ მკურნალობა განსაკუთრებული იყო. სადღაც პომპეის ნისლიდან წყვილი ხელი სწრაფად შემოფრინდა. ჩაქუჩით დამიჭირეს და წონასწორობა გამომიყვანეს. ისე ცხელოდა, რომ ვერ დავინახე. მაგრამ მე ვიცი ჩაქუჩის ჩამოგდება. მე შემიძლია ამის გაკეთება, როგორც ამბობენ, ხელები უკან მაქვს.
  
  
  მე ძიუდოს დარტყმით ვუპასუხე და ის ბიჭი ისევ და ისევ მომშორდა და ორთქლის კვამლში გაუჩინარდა.
  
  
  Დიდი ხნით არა.
  
  
  თოფის კონდახით დამარტყა ნეკნებში (იქ საბრძოლველად რადარი გჭირდება) და კლდეზე გადავვარდი. პირსახოცი აფრინდა და მე შიშველი ვიყავი, შემდეგ კი ის ისევ ჩემთან იყო, დიდი უსახური ბლომად, რომელიც მკვლელობისთვის ბომბის ჩაძირვას იწყებდა.
  
  
  დაველოდე მეორე ფეხი მიწას დატოვებდა და გადაბრუნდებოდა! საფეხურზე ჩამოვცურე და მისი სხეული ცარიელ ქვას დაეჯახა. მე მასზე ვიყავი, სანამ ის იტყოდა "უფ"! ყელში ხელის გვერდით მოვკარი, მაგრამ ხის ტოტივით სქელი მკლავით მომიკეტა. ის კინგ კონგივით იყო აშენებული და მისი სახის დათვალიერება არ შემიცვლია. ჩვენ პრაქტიკულად ინდურ ჭიდაობას ვაწარმოებდით, სანამ მან არ დაიღრინა და არ აკოცა, ორივე ისევ და ისევ ვტრიალდით და უცებ მე დავეცი საფეხურზე.
  
  
  და თავი ქვას დაარტყა.
  
  
  დაახლოებით მაშინ შემეძლო გამომეყენებინა ვილჰელმინას დახმარება. მაგრამ, რა თქმა უნდა, მე არ წავიღე ჩემი ლუგერი ორთქლის ოთახში, მაგრამ მე ავიღე ჰიუგო, ჩემი სანდო სტილეტო. სამწუხაროდ, პირსახოცის წელზე დავმალე და პირსახოცის გაფრენისას ის გაფრინდა და სადღაც წყვილში დავკარგე.
  
  
  მაგრამ, როგორც ვიღაცამ თქვა, ეძებე და იპოვი. ვიგრძენი, რაღაც მკვეთრი ჩხვლეტა ჩემს ზურგში. ამ ბლოკბასტერში, ბუზივით ვიყავი მიმაგრებული და ვცდილობდი, თავი დაჩემებული ღვიძლი ამეღო, მაშინ როცა ჩემმა დანამ ზურგში დამიწყო დარტყმა.
  
  
  მე მქონდა საკმარისი ბერკეტი ნაბიჯის გადასადგმელად. ჩემს ზემოთ საფეხურს ავწიე და მივაბიჯე, ორივენი წინ და უკან, ქვემოთ დავბრუნდით - ახლა კი სტილეტო მქონდა. ოღონდ ახლა დანას ჩემი ხელი მოჰკიდა და ისევ გადავბრუნდით, დანას მივაწექით, მხოლოდ ახლა ზევით იყო და ხელებს მჭერდა. მუხლი ავწიე და თვალების გამობურცვა დაიწყო და ისევ მისკენ წავედით. რაღაც ხრაშუნა გავიგე, სუნთქვა სასტვენი გახდა და ხელი მოდუნდა. მივუახლოვდი და მივხვდი, რომ დანას ცხედს ვაწვდი.
  
  
  ნელა წამოვდექი და ჩემს თავდამსხმელს გავხედე. კისერი მოტეხილი ჰქონდა საფეხურის კუთხეში და თავი კიდეზე ეკიდა. ფეხზე წამოვდექი, მძიმედ ვსუნთქავდი. მისი სხეული ჩამოინგრა. მან დაიწყო გორვა. მაღლა და ქვევით თეთრი ქვის საფეხურების სადგამებით, ქვემოთ ჯოჯოხეთური ორთქლის ამომავალი ღრუბლებით.
  
  
  როტონდას შემოვიარე და კიბეები ჩავედი. კარებიდან ნახევრად გავედი, როცა გავიგე, რომ ვიღაცამ თქვა: "როგორ ფიქრობთ, რა იყო ეს ხმაური?"
  
  
  მისმა კომპანიონმა უპასუხა: "რა ხმაურია?"
  
  
  გადავწყვიტე პატრონის მონახულება. ჩავიცვი და კარისკენ გავემართე, რომელსაც წარწერით "დირექტორი". მისმა მდივანმა მითხრა, რომ ის იქ არ იყო. მის მაგიდასთან და მის პროტესტთან ერთად გავიარე და ბოსის კაბინეტის კარი გავაღე. ის არ იყო. მდივანი ჩემს იდაყვთან იდგა; მსუქანი, გადაჯვარედინებული, შუახნის ქალი, ხელები მკერდზე გადაჯვარედინებული. "არის რაიმე შეტყობინება?" Მან თქვა. სარკასტული.
  
  
  ”დიახ,” ვთქვი მე. „უთხარი, რომ ქეიმი აქ იყო. და ეს ბოლო შემთხვევაა, როცა მის ადგილს ვურჩევ.”
  
  
  მისაღებთან გავჩერდი.
  
  
  "ჰაიმმა ბევრი მეგობარი გამოგზავნა?"
  
  
  - არა, - თქვა მან. „პირველი შენ ხარ. უფროსმა მითხრა სულ რაღაც ორი დღის წინ: „ფრთხილად იყავი, როცა ვინმე ამბობს ჩეიმს“.
  
  
  ორი დღის წინ. მან დაიწყო საკუთარი მნიშვნელობის მიწის შექმნა.
  
  
  Შესაძლოა.
  
  
  "Ისე?" მკითხა მან. "Რაღაც მოხდა?"
  
  
  - არა, - ვუთხარი ნელა. "Ყველაფერი კარგადაა. Უბრალოდ მშვენიერია."
  
  
  
  
  
  
  მეცხრე თავი.
  
  
  
  
  
  Kopel Rent-A-Car არ დამეხმარა. და ავისიც. მე გამიმართლა ჰერცში. დიახ, მისტერ რობიმ მანქანა იქირავა. Ოცდამეხუთე. დილის შვიდი. მან სპეციალურად შეუკვეთა Land Rover. წინა დღეს დავრეკე დასაჯავშნად.
  
  
  "როდის დააბრუნა იგი?"
  
  
  წარდგენილ ქვითარს თითები გადაუსვა. მახინჯი გოგო ცუდი კანით. მან გამიღიმა, რომელიც დაქირავებულს ჰგავდა. "Ოცდაშვიდი. თერთმეტის ოცდაათზე."
  
  
  ოცი წუთის შემდეგ მან AX-ს მიამაგრა. ერთი საათის შემდეგ ის გარდაიცვალა ხეივანში.
  
  
  მან ფაილის უჯრის დახურვა დაიწყო.
  
  
  — შეგიძლია სხვა რამე მითხრა?
  
  
  დახლზე აწერია, რომ მისი სახელი იყო მისის მანგელი.
  
  
  "შეგიძლია მითხრათ რამდენი მილი გაიარა მან როვერზე?"
  
  
  მან შუბის ფორმის ქლიავის ლურსმნები უკან გადააგდო R-ში, სანამ რობის არ მიაღწევდა. ”ხუთას ორმოცი კილომეტრი, სერ.”
  
  
  დახლზე ორმოცდაათ ფუნტ კუპიურს ვათავსებ. "რა არის ეს, რისთვის არის?" - იკითხა დაეჭვებულმა.
  
  
  – ეს იმიტომ, რომ თქვენ არასოდეს გსმენიათ მისტერ რობის შესახებ და აქ არავის უკითხავს მის შესახებ.
  
  
  "ვისზე?" - თქვა და კუპიურა აიღო.
  
  
  დახლიდან ბარათი ავიღე და წამოვედი.
  
  
  მზის ჩასვლა იყო და ცოტა ხნით ვიარე, ვცდილობდი გონება დამეწყნარებინა და მოვემზადე მომავალი დიდი შეტაკებისთვის. ქალაქი ვარდის ოქროს ფერი იყო, გორაკებს შორის გადაყრილი გიგანტური სამაჯურივით. რეკდნენ ეკლესიის ზარები და მოოქროვილი მინარეთებიდან ქვეყნის მუეზინის ხმა ისმოდა. ლა ილაჰა ილლა ალაჰი. მუსულმანური მოწოდება ლოცვისაკენ.
  
  
  თავად ქალაქი ლოცვას ჰგავდა. არაბი ქალები, ეგზოტიკები ფარდაში, კალათებში ბალანსირებულები, მოჭრილი ჯინსებით შემოსილი ტურისტები და მართლმადიდებელი მღვდლები თავიანთი გრძელი შავი ტანსაცმლითა და გრძელი შავი თმით, და კაცები კაფიეში, რომლებიც მიდიან მეჩეთისა და ჰასიდიმისკენ. ებრაელები კედელთან მიდიან. მაინტერესებდა ოდესმე თუ ღმერთის მიერ სამი სახელით წოდებული ქალაქი ციდან სარკეში გაბრწყინდებოდა და იტყოდა: „აჰა, ბიჭებო, ასე უნდა იყოს. ყველა ერთად ცხოვრობს მშვიდად“. შალომ ალეიჩემი, სალამ ალეიკუმი. მშვიდობა შენდა.
  
  
  ჩემს ოთახში დავბრუნდი და არაყი შევუკვეთე, შემდეგ ცხელი წყალი ჩავასხი
  
  
  დაიბანა და არაყი თან წაიღო აბაზანაში. გარდა იმ ადგილისა, რომელიც ჩემს თავსა უკანა მხარეს იყო, სადაც თმის ვარცხნა მტკიოდა, ჩემს სხეულს დღე დაავიწყდა. არა პატიება, უბრალოდ დავიწყება.
  
  
  ტელეფონმა დარეკა. ვწუწუნებდი. ჩემს სამსახურში არ არსებობს ისეთი ფუფუნება, როგორიცაა ტელეფონების დარეკვა ან კარზე ზარის დარეკვა. ან ვიღაც აპირებს შენს ხელში ჩაგდებას, ან ვიღაცამ უნდა დაგიჭიროს. და არასოდეს იცი რა, სანამ არ უპასუხებ.
  
  
  დავიწყე და აბანოდან გამოვედი, ტელეფონზე წვეთები და კვალი დავტოვე აღმოსავლურ ხალიჩაზე.
  
  
  - მაკენზი?
  
  
  ბენიამინი. მე ვუთხარი დაელოდე. მე ვთქვი, რომ ვანილის ნაყინი ვჭამე. მინდოდა მიმეღო. მეგონა დნებოდა. კომიქსების კოდი: შესაძლოა, ჩვენ გვაწუხებენ. ოთახი შევამოწმე, რა თქმა უნდა, მაგრამ გადამრთველი ტელეფონის მონიტორინგი ყველგან შეიძლება. და ვიღაც იერუსალიმში დამდევდა. გავთიშე და დავთვალე ოცი და როცა ავიღე, მან თქვა, რომ უნდა წასულიყო; მისი კარზე ზარი გაისმა. მე ვუთხარი, რომ დავურეკავ. მითხრა, ათზე დარეკე.
  
  
  ვიფიქრე აბანოში დაბრუნება, მაგრამ ეს სადღეგრძელოს გაცხელებას ჰგავს - იმაზე მეტი შრომა, ვიდრე ღირს. პირსახოცი, სასმელი და რუკა ავიღე და მეფე ზომის საწოლზე გავწექი.
  
  
  რობიმ ორმხრივი 540 კილომეტრი გაიარა. ორას სამოცდათერთმეტი ერთი გზა. იერუსალიმიდან დაწყებული. მე შევამოწმე მასშტაბი რუკის ბოლოში. ორმოცი კილომეტრი ინჩამდე. გავზომე 6 ინჩი და დავხატე წრე იერუსალიმის გარშემო; 270 კილომეტრი თითოეული მიმართულებით. სულ დაახლოებით 168 მილი.
  
  
  წრე ჩრდილოეთით მიდიოდა და ლიბანის უმეტეს ნაწილს მოიცავდა; აღმოსავლეთ-ჩრდილო-აღმოსავლეთით, სირიაში შევიდა; სამხრეთ-აღმოსავლეთით გადაადგილებისას მან დაიპყრო იორდანიის უმეტესი ნაწილი და საუდის არაბეთის ორმოცდაათი მილის ნაწილი. სამხრეთით იგი მოიცავდა სინას ნახევარს, ხოლო სამხრეთ-დასავლეთით იგი დაეშვა პორტ-საიდის ვერანდაზე.
  
  
  სადღაც ამ წრეში რობიმ იპოვა შაიტანი.
  
  
  სადღაც ამ წრეში ვიპოვი შაიტანს.
  
  
  სადღაც ნარინჯისფერი მტვრის მქონე ვაკეზე.
  
  
  პირველ რიგში. იორდანია კომანდოსების მტრის ტერიტორიაა და ეგვიპტე სწრაფად ხდება არასანდო. სინაის ნახევარკუნძული კარგი ადგილია დასამალად, მაგრამ სავსეა ისრაელებითა და გაეროს დამკვირვებლებით, ასევე სადათის ეგვიპტელებით, რომლებიც საკმაოდ კომფორტულად გრძნობენ თავს შეერთებულ შტატებთან. მონიშნეთ ეს, როგორც "შეიძლება", მაგრამ არა როგორც პირველი ვარიანტი. ასევე არ არსებობდა არაბეთი, რომელმაც დატოვა სირიის ნაწილი და ლიბანის უმეტესი ნაწილი, ქვეყანა დიდი პალესტინის კონტიგენტით. სირია, რომლის არმია ჯერ კიდევ ისრაელს ებრძოდა, სამშვიდობო მოლაპარაკებების მიუხედავად მაინც იმედოვნებს ფეხის მოკიდებას. ლიბანი, ცნობილი სპეცრაზმის ბაზა.
  
  
  ასე რომ, შაიტანის ფიგურა იყო ლიბანში ან სირიაში.
  
  
  მაგრამ ისინი ისევ იქ იყვნენ, როცა რობიმ იპოვა ისინი? თუ მათ გადაწყვიტეს, რომ საკმარისად უსაფრთხოდ იყვნენ დარჩენილები მკვლელობის შემდეგ?
  
  
  ლიბანი თუ სირია. რობიმ დაურეკა დამასკოს, ბეირუთს, სირიასა და ლიბანს.
  
  
  შემდეგ ჩემს თავში ჭორები დაიწყო.
  
  
  შესაძლოა, ბენჯამინმა ზარებს მიაკვლია.
  
  
  ალბათ საოცარი ინფორმაცია ჰქონდა.
  
  
  იქნებ ჩავიცვა და წავიდე ვისადილოთ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  რესტორანს „არაბი რაინდები“ ერქვა, კედლები და ჭერი ქსოვილით იყო დაფარული; იასამნისფერი, წითელი, ყვითელი და თავბრუდამხვევი. გიგანტური ჩიტის გალია ავსებდა ოთახის ცენტრს და მეწამული, წითელი და ყვითელი ჩიტი მრისხანედ შეჰყურებდა სანთლით განათებულ სტუმრებს.
  
  
  ავიღე მაგიდა და შევუკვეთე არაყი და ცხვრის კერძი, თხილი, წიწილა, ბრინჯი, სანელებლები და სეზამი. მე ვუთხარი: "მინდა სეზამის მარცვლების გახსნა". ოფიციანტმა კეთილგანწყობა დაუქნია თავი და უკან დაიხია.
  
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ სასმელით დაბრუნდა, რამდენიმე წუთის შემდეგ კი ჟაკლინ რეინთან ერთად დაბრუნდა.
  
  
  "მე მეგონა, კუთხეში შენ იყავი, გინდა მარტო იყო, თუ...
  
  
  „ან“-ზე დავჯექით და ის დაჯდა. პარიზში იყო ჩაცმული და პარიზის სუნი ასდიოდა, ქერა თმა თავზე ჰქონდა შეკრული და პატარა კულულებში ჩამოყრილი კისერზე. ალმასები ეშმაკურად უბრწყინავდა ყურებში და რაღაც სხვა ეშმაკურად უბრწყინავდა თვალებში.
  
  
  მან დაწია ისინი და თქვა: "არ მოგწონვარ, არა?"
  
  
  მე ვუთხარი: „არ გიცნობ“.
  
  
  ცოტა უხეშად ჩაიცინა. „არსებობს თუ არა გამოთქმა „კითხვის დასმას ვთხოვ? „ვფიქრობ, ახლახან დაგისვი ეს კითხვა. კიდევ ვეკითხები. რატომ არ მოგწონვარ?
  
  
  "რატომ გინდა, რომ ეს გავაკეთო?"
  
  
  წითელი ტუჩები მოკუმა და თავი დაუქნია. "ასეთი მიმზიდველი კაცისთვის ეს საკმაოდ გულუბრყვილოა"
  
  
  ”ასეთი მიმზიდველი ქალისთვის,” ვცდილობდი წამეკითხა ეს ბზინვარება მის თვალებში, ”თქვენ არ გჭირდებათ კაცების დევნა, რომლებიც არ მოგწონთ.”
  
  
  მან თავი დაუქნია და გაიღიმა. „შეხება. ახლა სასმელს მიყიდი თუ სადილის გარეშე სახლში დამაძინებ?
  
  
  მიმტანს ვაჩვენე და შევუკვეთე
  
  
  მან უნდა დალიოს წითელი. მან ჩიტს შეხედა. „იმედი მქონდა, რომ ერთმანეთის მიმართ კარგად ვიქნებოდით. იმედი მქონდა... - ხმა გაყინულიყო და გაჩუმდა.
  
  
  "იმედები გქონდა?"
  
  
  მან მაჩვენა თავისი მწვანე-ოქროსფერი თვალები. „იმედი მქონდა, რომ წახვალ, შენთან წამიყვანდი. შორს აქედან."
  
  
  "Ვისგან?"
  
  
  ამოიოხრა და თითი გადაუსვა. "არ მომწონს ის, რასაც ის მეკეთებს." მე ვუყურებდი მის ყურებზე ბრილიანტებს და ვფიქრობდი, რომ მოსწონდა ის, რასაც ის აკეთებდა. მან შენიშნა ჩემი მზერა. "ოჰ ჰო. Ფულის ქონა. ბევრი ფულია. მაგრამ ფული, ვფიქრობ, ყველაფერი არ არის. არის სინაზე და სითამამე... და...“ - გრძელი, გამდნარი მზერით შემომხედა. "და მრავალი სხვა". ტუჩები გაშალა.
  
  
  წაიღეთ და დაბეჭდეთ. ცუდი სცენა იყო ცუდი ფილმიდან. კლასი ჰქონდა, მაგრამ თამაში არ შეეძლო. და მიუხედავად იმისა, რომ ვაღიარებ, რომ მამაცი და ნაზი ვიყავი და ომარ შარიფს ვგავდი და ეს ყველაფერი, ყველაფერი, რაც მის თვალებში ანათებდა, სიყვარული არ იყო. ეს არ იყო კარგი სუფთა ვნება. სხვა რაღაც იყო, მაგრამ ვერ წავიკითხე.
  
  
  თავი დამიქნია. „არასწორი პეტსი. მაგრამ არ დანებდე. რას იტყვით იმ მაღალ ბიჭზე?” სიმპათიური არაბი მიმტანი ვანიშნე. "ბევრი ფული არ არის, მაგრამ ვდებ, რომ მას ბევრი მეტი აქვს."
  
  
  ჭიქა დადო და უცებ წამოდგა. თვალებზე ცრემლი მოადგა. ნამდვილი ცრემლები. ”მე ნამდვილად ვწუხვარ,” - თქვა მან. „ჩემი სისულელე მოვიქეცი. ვფიქრობდი, არ აქვს მნიშვნელობა რას ვფიქრობდი. ” ნამდვილმა ცრემლებმა სახეზე ჩამოუგორდა და თითების კანკალით მოიწმინდა. "უბრალოდ მე... ძალიან სასოწარკვეთილი ვარ, მე-ოჰ!" შეკრთა. "ღამე მშვიდობისა, მისტერ კარტერ."
  
  
  შებრუნდა და ნახევრად გავარდა ოთახიდან. იქვე ვიჯექი გაოგნებული. არ ველოდი ამ დასასრულს.
  
  
  ასევე არ მითქვამს, რომ კარტერი მქვია.
  
  
  ათამდე ყავა დავამთავრე, ტელეფონის ჯიხურთან მივედი და ბენიამინს დავურეკე.
  
  
  "ვიღაც სიცხეს აძლიერებს, ჰა?"
  
  
  პასუხად ორთქლის ოთახში მოვუყევი ამბავი.
  
  
  "საინტერესო."
  
  
  "Ეს არ არის? როგორ ფიქრობთ, გაქვთ დრო, რომ შეამოწმოთ ეს ადგილი? განსაკუთრებით ბოსი? ჩეიმი, ვფიქრობ, მხოლოდ მინიშნება იყო“.
  
  
  "ჩაიმი ნიშნავს სიცოცხლეს."
  
  
  "Დიახ, ვიცი. ჩემი ცხოვრება ბევრ უცნაურ ადგილას მიმყავს“.
  
  
  პაუზა. გავიგე, როგორ დაარტყა ასანთი და ამოიღო სიგარეტიდან. – როგორ ფიქრობთ, რას აკეთებდა რობი ასანთის კოლოფთან?
  
  
  მე ვუთხარი: „მოდი, დავით. Ეს რა არის? დაზვერვის ტესტი პირველ წელს? ასანთის ყუთი მხოლოდ ჩემი თვალებისთვის მცენარე იყო. ვიღაცამ რობის ბარგში ჩადო, იცოდა, რომ ვინმე ჩემნაირი იპოვის. და მიჰყევი მას. რაც ყველაზე მეტად მეზიზღება ამ იდეაში არის ის, რომ ყველაფერი, რასაც ახლა ვპოულობ, შეიძლება იყოს მცენარე“.
  
  
  Მან გაიცინა. "დიდი."
  
  
  "ჰმ?"
  
  
  ”ტესტის დროს. ან მაინც მივედი იგივე პასუხამდე. კიდევ არის რამე, რისი გაზიარებაც გსურთ?”
  
  
  „ამჟამად არა. მაგრამ შენ დამირეკე."
  
  
  „რობის სატელეფონო ზარები. ნომრებს მივაკვლიე“.
  
  
  წიგნი და ფანქარი ამოვიღე. "ილაპარაკე."
  
  
  "ოთახი ბეირუთში არის Fox Hotel." რობი ურეკავდა სადგურიდან სადგურამდე, ამიტომ არ არის ჩანაწერი, თუ ვის დაურეკა.
  
  
  — რაც შეეხება დამასკოს?
  
  
  "დიახ. ვხედავ. ტელეფონი, არ არის ჩამოთვლილი. კერძო სახლი. თეოდორ იენსი. რამეს ნიშნავს?"
  
  
  Ოჰ ოჰ. თან სარას ტელეფონის ანგარიში მქონდა. რობის ზარების თარიღები გადავამოწმე. ჯენსთან ერთად პოკერს ვთამაშობდი არიზონაში, როცა ის სავარაუდოდ რობის ესაუბრებოდა.
  
  
  რას ნიშნავდა?
  
  
  რომ უბედური შემთხვევა, რომელიც დეიდა ტილისთან ჯენსთან დასრულდა, მოეწყო. ეს რობი ესაუბრებოდა ჯენსას მატყუარას. რომ ვიღაც უცხო პირი შეიჭრა AX-ში. და იმავე უცნობს შეეძლო რობის შეხება. Ჯერ არა...
  
  
  - არა-მეთქი, - ეს ჩემთვის არაფერს ნიშნავს.
  
  
  "გინდა შევამოწმო?"
  
  
  — შეგატყობინებთ.
  
  
  კიდევ ერთი პაუზა. "დამპალი კიბუცნიკი გახდებოდი, გესმის?"
  
  
  "მნიშვნელობა?"
  
  
  "თანამშრომლობის სული არ არის - რობივით."
  
  
  „დიახ. Მართალი ხარ. სკოლაში ფეხბურთის თამაშის ნაცვლად ტრასაზე დავდიოდი. და ერთადერთი, რაც ოდესმე ვნანობ, იყო ტრასაზე გულშემატკივრების მოხვედრა. და თანაგუნდელები."
  
  
  "სხვათა შორის, მე გამოგიგზავნე თანაგუნდელი."
  
  
  "რა გამომიგზავნე?"
  
  
  „ნუ ღელავ. ეს არ იყო ჩემი იდეა. მე, როგორც იტყვიან, დავემორჩილე“.
  
  
  "ვადიმ?"
  
  
  „ჰოკი. თქვენი უფროსიდან ჩემს უფროსამდე. Ჩემგან შენ."
  
  
  "Რა ჯანდაბაა?"
  
  
  "სირიაში წასვლისთვის - ან ლიბანში - ან სადმე სხვაგან, რომელზეც არ მეტყვით."
  
  
  "რა გაფიქრებინებს, რომ მოვალ?"
  
  
  "მოდი, კარტერ. მე უბრალოდ მივაკვლიე ამ ნომრებს დამასკოსა და ბეირუთში. გარდა ამისა, არა მგონია.
  
  
  შაიტანი ისრაელის ცენტრში ხუთ ამერიკელს მალავს. უცებ გგონია რომ სულელი ვარ? "
  
  
  „რა მოხდება, თუ მეგობარი მჭირდება? ეს რა ჯანდაბაა?
  
  
  „ჰეი, გაჩუმდი. შეკვეთები შეკვეთაა. ეს „მეგობარი“, რომელიც გამოგიგზავნე, არაბია. არა ზუსტად აგენტი, არამედ ის, ვინც დაგეხმარა. და სანამ ცხვირს აწევ, ვფიქრობ, დახმარება დაგჭირდება. და არაბი საბუთებით. მეც გამოგიგზავნე. შეეცადეთ გადალახოთ ეს საზღვრები, როგორც ახლად გამოჩენილი ამერიკელი ჟურნალისტი და შეიძლება უბრალოდ უთხრათ, რომ ჯაშუში ხართ“.
  
  
  ამოვისუნთქე. "კარგი. მე მოხდენილი დამარცხებული ვარ."
  
  
  „ჯოჯოხეთის მსგავსად. მესმის შენი წვა."
  
  
  "Ისე?"
  
  
  "ასე რომ ეს შენი ნაბიჯია."
  
  
  "კარგი. ერთ-ორ დღეში დაგირეკავ. საიდანაც არ უნდა ვარ. რომ ნახოთ, რა ისწავლეთ შანდის აბანოების შესახებ“. გავჩერდი. ”მე მჯერა, რომ თქვენი სანდო არასაკმარისი აგენტი გაგაცნობთ ჩემს შესახებ.”
  
  
  Მან გაიცინა. "და შენ თქვი, რომ მოხდენილი მარცხი ხარ".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ჩეკი გადავიხადე, ბევრი ფული ავიღე და სასტუმრო ინტერკონტინენტალში წავედი. ტელეფონის ჯიხური ვიპოვე და დავბინავდი.
  
  
  პირველ რიგში. ფრთხილად. ეს წინა ღამეს უნდა გამეკეთებინა, მაგრამ მაღვიძარას დაყენება არ მინდოდა.
  
  
  "გამარჯობა?" მეორე ბოსა ნოვა ფონზე.
  
  
  "სარა? ეს მაკენზია."
  
  
  "მაკენზი!" Მან თქვა. – დიდი ხანია, შენზე ვფიქრობ.
  
  
  "Შენ გაქვს?"
  
  
  "Მე მაქვს."
  
  
  ორი ზოლით გაჩერდა დასასვენებლად. "ვფიქრობ, სულელი ვიყავი."
  
  
  კიდევ ორი ბოსა ნოვა ბარი.
  
  
  „წინა ღამეს, როცა შენ წახვედი, ფანჯარასთან მივედი და შენს წამოსვლას ვუყურე. არ აქვს მნიშვნელობა რატომ. ყოველ შემთხვევაში, ცუდი ჩვევა, როცა თქვენი ტაქსი გავიდა, გზის გადაღმა მანქანა სავალი ნაწილიდან გადმოვიდა. შავი რენო, და უცებ მივხვდი, რომ ეს მანქანა იქ იყო ორი დღე და ყოველთვის ვიღაცასთან იყო. ორი დღე - გესმის, მაკენზი? "
  
  
  -გისმენ, სარა.
  
  
  ”მანქანა წავიდა მას შემდეგ, რაც თქვენ წახვედით. და ის იქ არ იყო."
  
  
  რაც არ უნდა იყვნენ, სულელები არ იყვნენ. იცოდნენ, რომ რობის ვიღაც AX-დან მოჰყვებოდა და მის ადგილს დაიჭირეს, რათა გაეგოთ ვინ. ეს იმას ნიშნავდა, რომ მათ არ იცოდნენ ვინ ვიყავი, სანამ სარას სანახავად არ წავედი. ასე რომ, მათ არ იცოდნენ, რომ მე შევხვდი იუსეფს ან ვნახე ბენჯამინი.
  
  
  Შესაძლოა.
  
  
  "დაინახე ბიჭი შიგნით?" Ვიკითხე.
  
  
  „ორი მათგანი იყო. მე მხოლოდ მძღოლი ვნახე. ჯეკ არმსტრონგის მსგავსად. სრულიად ამერიკელი ბიჭი."
  
  
  "დიდს და ქერას გულისხმობ?"
  
  
  "სხვა სახეობა არსებობს?"
  
  
  "მაშ, ახლა მითხარი, რატომ გხდის ეს ყველაფერი სულელად."
  
  
  ისევ გაჩერდა. „ვფიქრობ, ამ ყველაფერმა ჭკუა გამხადა. სულელი ვარ მთელი ამ ხნის განმავლობაში. ახლა ვიცი, მაკენზი. ჯეკის მუშაობის შესახებ. და... და შენი, ალბათ. ყოველთვის ვიცოდი, რომ ეს სიმართლე იყო. Ვიცოდი. და უბრალოდ არ მინდოდა მცოდნოდა. ზედმეტად საშინელი იყო იმის გასაგებად. რომ მცოდნოდა, ყოველ ჯერზე მომიწევდა ფიქრი, როცა ის სახლიდან გადიოდა“. მის ხმაში გაბრაზებული თვითდანაშაული იგრძნობოდა. „გესმის, მაკენზი? უფრო ადვილი იყო „სხვა ქალებზე“ ან საკუთარ თავზე ფიქრი. ტკბილი პატარა, უსაფრთხო პატარა, გოგონას საზრუნავი. ”
  
  
  "ადვილად, სარა."
  
  
  მან აიღო ჩემი სიტყვები და დაატრიალა. „ეს ადვილი არ იყო. ორივესთვის რთული იყო“. მისი ხმა მწარე იყო. "ო, რა თქმა უნდა. მე არასოდეს შევაწუხებდი მას. მე მას არასდროს ვუსვამდი კითხვებს. მე უბრალოდ გავხადე ჩემი თავი ჰეროინად „ხედავ როგორ არ დაგისვამ კითხვებს? ”და ხანდახან უბრალოდ ვბრუნდებოდი. იგი სიჩუმეში ჩაყვინთა. ოჰ, ამან ის ძალიან გაახარა“. ჩემი ხმა თანაბარი იყო. ”დარწმუნებული ვარ, რომ თქვენ ის ძალიან გაახარეთ. რაც შეეხება დანარჩენს, მიხვდა. ის უნდა ყოფილიყო. გგონიათ მან არ იცოდა რას განიცდიდით? ვიცით, სარა. და ის, თუ როგორ ითამაშე, მისი თამაშის ერთადერთი გზაა."
  
  
  ის გარკვეული პერიოდი დუმდა. ძვირფასო, შორი მანძილის სიჩუმე.
  
  
  სიჩუმე დავარღვიე. "დამირეკე კითხვის დასმა."
  
  
  ის მხოლოდ იმდენი გამოვიდა, რომ საკუთარ თავზე გაეცინა. – ანუ, ჩემი პრობლემების მოსასმენად არ დარეკე?
  
  
  „არ ინერვიულო ამაზე. მიხარია რომ მელაპარაკე. ახლა მინდა ვისაუბრო ტედ ჯენსზე."
  
  
  "კაცი სამყაროდან?"
  
  
  არ ვუპასუხე. მან ნელა, ყოყმანით, მტკივნეულად თქვა: "ოოჰ".
  
  
  "Როგორ გამოიყურება?"
  
  
  "ღმერთო ჩემო, მე..."
  
  
  „როგორ შეიძლებოდა იცოდე? მოდით. Მითხარი. როგორი გამოიყურებოდა“.
  
  
  ”აბა, ქვიშიანი თმა, ცისფერი თვალები. მას საკმაოდ რუჯი ჰქონდა“.
  
  
  "სიმაღლე?"
  
  
  ”საშუალო, საშუალო აღნაგობა.”
  
  
  აქამდე იგი აღწერდა ტედ ჯენსს.
  
  
  "Რაიმე სხვა?"
  
  
  „მმმ... სიმპათიური, მე ვიტყოდი. და კარგად ჩაცმული."
  
  
  - მან გაჩვენა რაიმე პირადობის დამადასტურებელი მოწმობა?
  
  
  „დიახ. პრეს ბარათი World Magazine-დან“.
  
  
  World Magazine არა?
  
  
  ჯინსის საფარი.
  
  
  ამოვისუნთქე. „დაგისვამთ რაიმე შეკითხვას? და შენ უპასუხე მას?
  
  
  ”ისე, მან იგივე მკითხა, რაც შენ. სხვანაირად. მაგრამ ძირითადად მას სურდა სცოდნოდა რა ვიცოდი ჯეკის შემოქმედებისა და მისი მეგობრების შესახებ. და მე ვუთხარი მას სიმართლე. რაც გითხარი. ეს არ ვიცოდი. არაფერი."
  
  
  მე ვუთხარი, რომ ფრთხილად იყო, მაგრამ არ დაიძინოს. მეეჭვებოდა, რომ აღარ შეაწუხებდნენ. მან შეასრულა თავისი ფუნქცია - ჩემთან ურთიერთობა.
  
  
  ცალი ცალი ამომეწურა და კიდევ ერთი ზარი მჭირდებოდა.
  
  
  სარა ლავის ღამე მშვიდობისა ვუსურვე.
  
  
  მანქანას კიდევ რამდენიმე მონეტა მივაწოდე და სახლში, ბეირუთში, ჟაკ კელის ნომერი ავკრიფე. "ჟაკ კელი" აღწერს ჟაკ კელს. ველური ფრანგულ-ირლანდიური. ბელმონდო ბაძავს ეროლ ფლინს. კელიც ჩვენი კაცი იყო ბეირუთში.
  
  
  ისიც საწოლში იწვა რომ დავურეკე. თუ ვიმსჯელებთ მის ხმაში შემაძრწუნებელი სიტყვებით, მე არ ვაბრკოლებდი კარგ ძილს ან ლიბანის გვიან შოუს.
  
  
  მე ვუთხარი, რომ ამას სწრაფად გავაკეთებდი და ძალიან ვეცადე. ვთხოვე, გაჩერებულიყო Fox Beirut-თან, რათა მიეღო სტუმრების სია იმ დღეებისთვის, სადაც რობი დარეკავდა. მე ასევე ვუთხარი, რომ ტედ ჯენსს ჰყავს დოპელგანგერი. მე ვუთხარი, რომ ეს ამბავი ჰოკს ტელევიზიით გადაეგზავნა და დარწმუნდი, რომ დამასკოს არავის გვერდი აუარა. AX გამოუგზავნიდა შემცვლელს იენსს, მაგრამ მე არ ავიღე რისკი, რომ შემცვლელს ვენდო. არა თუ არ ვიცოდი ვინ იყო, რაც არ ვიცოდი.
  
  
  "რაც შეეხება თავად ჯენსს?" მან ურჩია. „შესაძლოა, ჩვენ უნდა გავაკეთოთ რაიმე ფონური კვლევა მასზე. გაარკვიე, მიედინება თუ არა წყალი მისი ნავის მშვილდზე“.
  
  
  „დიახ. ეს არის შემდეგი რამ. და უთხარი ჰოკს, რომ მას ვურჩევ გამოიყენოს მილი ბარნსი.
  
  
  "Რა?"
  
  
  "მილი ბარნსი. გოგონა, რომელსაც შეუძლია ჯენსის კითხვები დაუსვას.
  
  
  კელიმ სიტყვით დაწერა, რომელიც არ უნდა განმეორდეს.
  
  
  გავთიშე და ჯიხურში დავჯექი. მივხვდი, რომ გაბრაზებული ვიყავი. სიგარეტს მოვუკიდე და გაბრაზებულმა ავიღე. უცებ სიცილი დავიწყე. ორ დღეში მომატყუეს, დამიჭირეს, ორჯერ სცემეს, თვალყურს ადევნებდნენ, უფრო სავარაუდოა, რომ მატყუებდნენ და, ზოგადად, სატელეფონო სადგურად ვიყავი ცუდი ამბების შემოსვლისა და გამოსვლისთვის. მაგრამ ბოლოს რა გამაბრაზა?
  
  
  კელის სექსუალური სიტყვა მილის შესახებ.
  
  
  შეეცადეთ გაიგოთ ეს.
  
  
  
  
  
  
  თავი მეათე.
  
  
  
  
  
  ისლამური კულტურა.
  
  
  ხვალ 14:00 საათზე სამეჯლისო დარბაზში
  
  
  მოწვეული ლექტორი: დოქტორი ჯამილ რაადი
  
  
  
  
  "Თქვენი ცვლილება?"
  
  
  აბრაზე ქვემოდან ავხედე და სიგარეტის დახლის უკან გოგონას მივუბრუნდი. მან მომცა ორმოცდაათი აგროტის მონეტა და ჩემი ექსცენტრიული სიგარეტის კოლოფი. მხოლოდ ახლო აღმოსავლეთში და პარიზის ნაწილებში იყიდება ჩემი გიჟური ოქროსფერი ბრენდი სასტუმროს თამბაქოს დახლებზე. ოქროს წვერის გარეშე შემეძლო. მე არამარტო მომმართავენ შუახნის მატრონები დიზაინერულ ტანსაცმელში და ახალგაზრდა ჰიპი გოგონები მწვანედ შეღებილი ფრჩხილებით („სად იშოვე ეს საყვარელი/მაგარი სიგარეტები?“), არამედ უნდა ვუყურო, რას ვაკეთებ ჩემი სიგარეტის ნამწვით. . . ისინი კითხულობენ აბრას, რომელშიც ნათქვამია: "კარტერი აქ იყო".
  
  
  მაგიდასთან გავჩერდი ჩემი შეტყობინებების შესამოწმებლად. კლერკმა ჩაიცინა. მორცხვად და შეგნებულად აგრძელებდა ჩემს ყურებას. როდესაც ვთხოვე გამეღვიძებინა დილის შვიდ საათზე, რომ „სწრაფად დამეწყო“, შეიძლება გეგონებოდათ, რომ რობერტ ბენჩლი ვანგრევდი ერთ-ერთ საუკეთესო სცენას. თავი დავუქნიე და ლიფტში დავრეკე.
  
  
  ლიფტის ოპერატორიც მაღალ განწყობაზე იყო. მე ვიღრიჭე და ვუთხარი: „დაძინებას ვერ ვიტან“ და ღიღილის მრიცხველმა დაარეგისტრირა მსუქანი 1000.
  
  
  გასაღების გამოყენებამდე კარი შევამოწმე და - ჰო ჰო - კარი გაიღო, სანამ წავედი. ვიღაცამ ჩემს სპეციალურ კარის მატყუარას მიამაგრა და ჩემს ზურგს უკან მოვიდა.
  
  
  ჩემი სტუმარი ისევ მესტუმრა?
  
  
  მე ამოვიღე იარაღი, დავაჭირე უსაფრთხოებას და კარი გავაღე იმდენი ძალით, რომ მის უკან იმალებოდა ვინმეს გატეხვა.
  
  
  ამოისუნთქა და საწოლიდან წამოდგა.
  
  
  შუქი ავანთე.
  
  
  Მუცლით მოცეკვავე?
  
  
  დიახ, მუცლის მოცეკვავე.
  
  
  "კარს თუ არ დახურავ, გავცივდები." ის ხითხითებდა. არა, მეცინება. Ჩემზე. შავი თმა აჩეჩილი ჰქონდა. მე ისევ კარებში ვიდექი იარაღით. კარი დავხურე. იარაღს დავხედე, მერე გოგონას. ის არ იყო შეიარაღებული. გარდა ამ სხეულისა. და ეს თმა. და ეს თვალები.
  
  
  მის მზერას შევხვდი. "მე უკვე მქონდა ჩემი დღის ბრძოლა, ასე რომ, თუ ჩემს დაყენებას გეგმავთ, ძალიან დაგაგვიანდებათ."
  
  
  მან ნამდვილი გაკვირვებით შემომხედა. "მე არ მესმის ეს..." პარამეტრი "?"
  
  
  იარაღი დავდე და საწოლისკენ წავედი. Მე დავჯექი. "Მეც. ასე რომ, დავუშვათ, რომ მითხარით. ” საბანი დაიფარა, შეშინებული და დარცხვენილი ჩანდა. დიდი ტოპაზის თვალები ჩემს სახეს სკანირებენ.
  
  
  სახეზე ხელი ავიფარე. "ბ'ნაი მეგიდოში მუშაობ, არა?"
  
  
  "არა. რა გაიძულებს სალაპარაკო?"
  
  
  ამოვისუნთქე. „ყბის დარტყმა, წვივის დარტყმა და მუცელზე ქამარი სულ რამდენიმეა. ვთქვათ, ყველაფერი თავიდან ვიწყებთ. ვისთან მუშაობ და რატომ ხარ აქ? და ჯობია გაგაფრთხილო. მეც მყავდა ჩემი ვილჰელმინა. დღევანდელი ვამპირი, ასე რომ ნუ ცდილობ ჩემს მოხიბვლას შენი ნაზი ახალგაზრდა სხეულით."
  
  
  მან გრძელი, ცნობისმოყვარე მზერა მომაპყრო; თავი ცალ მხარეს, გრძელი ფრჩხილის კბენით. - ბევრს ლაპარაკობ, - თქვა მან ნელა. და შემდეგ კიდევ ერთი ღიმილი, მხიარული, დამაჯერებელი.
  
  
  Მე ვიღვიძებ. "კარგი, მაღლა!" ხელები შემოვკარი. "ლიკეტი-გაყოფა. ჩაიცვი ტანსაცმელში. გამოდი კარიდან. გარეთ!"
  
  
  გადასაფარებლები მაღლა ასწია და უფრო ფართოდ გაიღიმა. „ვფიქრობ, არ გესმის. დავითმა არ გითხრა, დამელოდე?
  
  
  "დავით?"
  
  
  "ბენჯამინი."
  
  
  შეაერთეთ ეს და მიიღებთ დევიდ ბენჯამინს. დავითი - თანაგუნდელად გიგზავნი - ბენჯამინი.
  
  
  თანაგუნდელი, ჯანდაბა. ეს იყო გულშემატკივარი.
  
  
  შევისწავლე. "ვფიქრობ, ჯობია დაამტკიცო."
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "Რა თქმა უნდა." და ის წამოდგა.
  
  
  არა შიშველი. ვიწრო კაბა ეცვა დაბალ ყელით. ფირუზისფერი ლურჯი. დაივიწყე კაბა. სხეული... ძვირფასო უფალო!
  
  
  "Აქ." მან კონვერტი გამომიწოდა. შენიშვნა ბენიამინისგან. ის იდგა არაუმეტეს ექვსი სანტიმეტრის მოშორებით. ჩემი სისხლი მისკენ აგრძელებდა დინებას. წერილი ავიღე. პირველი ნაწილი იყო ის, რაც მან მითხრა ტელეფონზე. Და დანარჩენი:
  
  
  თქვენ უდავოდ გახსოვთ მისის კალუდი, ჩვენი საიდუმლო აგენტი ელ ჯაზარში (თუ უნდა ვთქვათ ჩვენი „გამოვლენილი აგენტი“?). მან მითხრა, რომ უკვე დაგეხმარა. კლუბში შენი სუფრა კარზე იყო გაშლილი და მას შემდეგ რაც ბოლო ლუკმა გადაყლაპე, იატაკი აპირებდა შენს გადაყლაპვას.
  
  
  
  
  ამიტომ მან მომცა სიგნალი გაქცევის. ჩემს წინ მყოფ ქალს გავხედე და გავუღიმე. "თუ გსურთ შეცვალოთ აზრი თქვენი სხეულის შეთავაზებაზე..."
  
  
  იგი უცებ აღშფოთდა. ჩემს საწოლში დაბრუნდა, გადასაფარებლის ქვეშ ჩაცურდა, მაგრამ მაინც აღშფოთებული ჩანდა. - მისტერ კარტერ, - თქვა მან და მაშინვე მივხვდი, რომ შეთავაზება გაუქმდა, - მე აქ ქალბატონი მაკენზი ვარ, რადგან ეს ჩემი ბრძანებებია. მე ვიღებ ამ ბრძანებებს, რადგან, როგორც არაბი, მე ზიზღი ვარ მათ, ვინც ტერორისტია. და იმიტომ, რომ მე მინდა, როგორც ქალს, გავთავისუფლდე ფარდისა და პურდას ტირანიისგან. ეს არის ჩემი მიზეზები. მხოლოდ პოლიტიკური. თქვენ კეთილსინდისიერად შეინარჩუნებთ ჩვენს ურთიერთობას პოლიტიკურად“.
  
  
  ბალიშები აიფშვინა და საბანი მაღლა ასწია. - ახლა კი, - თქვა მან, - მე მინდა დავიძინო. თვალები დახუჭა და ისევ გაახილა. გთხოვთ, გამორთეთ შუქი გასვლისას"
  
  
  შევხედე მას, რომ მე ვიტოვებ მარსიანელებს და რამდენიმე ბუნდოვან კუბისტურ ნახატს. - ვფიქრობ, - ვთქვი ნელა, - ჯობია ისევ მივიღოთ. Ეს ჩემი ოთახია. და ის, რომელზეც თქვენ წევთ, ჩემი საწოლია, ქალბატონო მაკენზი. და კიდევ რომ შემეძლოს სხვა ოთახის დაქირავება, ის ჩემი არ იქნებოდა. კარგად ჩანს, ქალბატონო მაკენზი, ჩვენი გადასაფარებლის თვალსაზრისით, ქალბატონო მაკენზი, თუ მე ავწიე და შენნაირ კერძზე გადავიქცევი“.
  
  
  დაჯდა, იდაყვს დაეყრდნო და გაიფიქრა: „კარგი... მართალი ხარ“. ბალიში იატაკზე დააგდო და საწოლიდან საბნის ამოღება დაიწყო.
  
  
  ბალიში უკან გადავაგდე. "როგორც არ უნდა ვითამაშოთ, ეს იქნება თინეიჯერი, მაგრამ დაწყევლილი ვარ, თუ ღამე იატაკზე გავატარე." სასწრაფოდ დავიწყე ჰალსტუხის გახსნა. გაფართოებული თვალებით შემომხედა და ახალგაზრდად გამოიყურებოდა. - მე... გაფრთხილებ, - თქვა მან და ცდილობდა გამაფრთხილებელი ტონი შეენარჩუნებინა, - მე... არ... მე არ... ქალწული ვარ."
  
  
  ხელი ჰალსტუხის კვანძზე გამიყინა. საქმე იმაშია, რომ მე მჯეროდა მისი. ოცდახუთი წლის, ლაღი, სექსუალური, მუცლის მოცეკვავე, ჯაშუში... ქალწული.
  
  
  საცვლები ჩავიცვი და გამოვრთე ჩხუბი. საწოლზე ჩამოვჯექი და სიგარეტს მოვუკიდე. "Რა გქვია?" - ვკითხე რბილად.
  
  
  - ლეილა, - თქვა მან.
  
  
  ”კარგი, ლეილა. ჩვენ შევინარჩუნებთ ჩვენს ურთიერთობას მკაცრად პოლიტიკურად“.
  
  
  საბნის ქვეშ ჩავიცვი და სწრაფად შევხედე. ჩემკენ ზურგით იდგა და თვალები დახუჭული ჰქონდა.
  
  
  პოლიტიკა უცნაურ საწოლებს ქმნის.
  
  
  
  
  
  
  მეთერთმეტე თავი.
  
  
  
  
  
  თითქმის გათენდა, მაგრამ ჯერ კიდევ არა, გათენდა. სასტუმროს ფოიეში ისევ ანთებული იყო შუქები და ღამის მუშაკს მძიმე დღე-ღამის გამომეტყველება ჰქონდა. მუქ მწვანე კომბინიზონში მოსულმა მტვერსასრუტი ხალიჩაზე გადაიტანა. მისი ღრიალი ცარიელ დარბაზში გაისმა. შესწორება: ლობი მთლად ცარიელი არ არის.
  
  
  ჯარის გაწვევის პლაკატის მსგავსი სახე ჰქონდა. ყველა არის ქერა, ცისფერთვალება, ახალგაზრდა და მაგარი. ძვირადღირებული ამერიკული კოსტუმი. ოღონდ მკლავის ქვეშ ცოტა ნამტვრევია. დაახლოებით იქ, სადაც ბუდე კიდია. და ცოტა მაგარი თვალების ირგვლივ. და კონკრეტულად რას აკეთებდა ის დარბაზში, კითხულობდა გაზეთს დილის ხუთ საათზე. ქალწული ქალღმერთი ჩემს საწოლში იყო და არა მისი.
  
  
  ვიცოდი ვინ იყო. ჯეკ არმსტრონგი, ა
  
  
  სრულიად ამერიკული სიმბოლო.
  
  
  ერთადერთი, რაც მხედველობაში მქონდა, ოთახიდან გასვლისას, უძილობის გამო კორპუსში გასეირნება იყო. ახლა გადავწყვიტე მანქანა ამეღო და უკანა ხედვის სარკეში ჩამეხედა.
  
  
  და, რა თქმა უნდა, შავი რენო. სასტუმროს წინ ადგილი დატოვა. ყველაფერი რაც მე მივიღე იყო მისი გარეგნობის სწრაფი შთაბეჭდილება. შავგვრემანი და სქელი. მაგრამ ის არც არაბს ჰგავდა. ვინ იყვნენ ეს ბიჭები? და რა შუაშია ალ-შაიტანი?
  
  
  მარჯვნივ მოვუხვიე ჰეიესოდის ქუჩაზე.
  
  
  რენომ მარჯვნივ შეუხვია ჰეიესოდის ქუჩაზე.
  
  
  რატომ მომყვებოდნენ ახლა უცებ? თელავივიდან გზაში არავინ გამომყვა. გუშინ კი ჩემს უკან გზა ნათელი იყო. მაშ რატომ ახლა?
  
  
  რადგან აქამდე იცოდნენ სად მივდიოდი. ამერიკული კოლონია. შანდას აბანოები. მათ დარწმუნდნენ, რომ შანდის აბანოში მივდიოდი და გადაწყვიტეს, რომ იქიდან მორგში წავსულიყავი. ახლა მათ არ იცოდნენ რას ელოდნენ. ასე იყო ჩემზე ჩრდილი.
  
  
  ან იყო ჩემზე მკვლელი?
  
  
  ისევ შემოვბრუნდი. ისევ შებრუნდა.
  
  
  რამბონის ქუჩის ბოლოში გავჩერდი, ჯერ კიდევ მძინარე ქალაქს გადაჰყურებდა. ძრავა ჩართული დავტოვე და იარაღი ამოვიღე.
  
  
  რენომ გაიარა.
  
  
  არა მკვლელი.
  
  
  Არ არის საჭირო.
  
  
  აგრონის ქუჩიდან მანქანა გადმოვიდა. ახალგაზრდა მოყვარულები მოდიან მზის ამოსვლის აღტაცებაში.
  
  
  ალბათ იერუსალიმის დატოვების დრო იყო.
  
  
  რობის კონტაქტი ჯერ კიდევ აქ რომ ყოფილიყო (რობის თავიდან აქ კონტაქტი ჰქონოდა), ის ბიჭი დაინახავდა ჩრდილებს და ჭირივით მოერიდებოდა. ჩრდილის ჩრდილი? Არაფერია სანერვიულო. ესენი იყვნენ ტიპიური მცირე დაქირავებულები. შანდა? შინ ბეტი ამას შეამოწმებს. მაგრამ, სავარაუდოდ, ეს იყო მცირე შეთქმულება. არაბ ტერორისტებს ვეძებდი. და მე ჯერ არაბიც კი არ მინახავს.
  
  
  იერუსალიმის დატოვების დრო დადგა.
  
  
  ზუსტად ვიცოდი სად მინდოდა წასვლა.
  
  
  კითხვა იყო, იცოდნენ თუ არა ჩრდილებმა?
  
  
  სიგარეტს მოვუკიდე, მუსიკა ჩავრთე და ფანჯრიდან სახეზე მზეს ავაცილე. თვალები დავხუჭე.
  
  
  და ჟაკლინ რეინმა ცეკვა ჩემს თავში.
  
  
  სად ჯდება ჟაკლინ რეინი?
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  აცეტატის ნაჭერი გამოვიყენე და საკეტი ადგილზე დავაჭირე.
  
  
  მას არ ეძინა.
  
  
  მისი სახე, როცა კარი გავაღე, მშვიდი საშინელების პარადოქსი იყო. როცა დაინახა, რომ მე ვიყავი, ამოისუნთქა და ბალიშებს მიეყრდნო.
  
  
  მე ვუთხარი: "შენ გინდოდა საუბარი".
  
  
  მან თქვა: "ოჰ, მადლობა ღმერთს".
  
  
  მაქმანებიანი პენუარი სკამიდან მოვისროლე და დავჯექი. ჟაკლინმა თითი ტუჩებთან მიიტანა. ”ფრთხილად,” ჩაიჩურჩულა მან, ”ბობ - ის მოპირდაპირე ოთახში რჩება.”
  
  
  მე ვუთხარი, რომ ვიცოდი, რომ ვამოწმებდი, ერთად იყვნენ თუ არა დარეგისტრირებული. მან სიგარეტი სთხოვა. ზურგჩანთა ვესროლე. ქერა თმა სახიდან გადაიწია, ხელი ოდნავ აუკანკალდა. სახე ოდნავ შეშუპებულია.
  
  
  მან ასანთი ჩააქრო. "შენთან წამიყვან?"
  
  
  - მეეჭვება, - ვთქვი მე. — მაგრამ შეგიძლია სცადო ჩემი დარწმუნება.
  
  
  ჩემს მზერას შეხვდა და ოდნავ წინ გადაიხარა, მკერდი ამოსცვივდა მწვანე მაქმანებიანი კაბის ქვემოდან...
  
  
  - ლოგიკით, - დავამატე მე. ”ასე რომ, დააბრუნეთ თქვენი ლამაზი საყრდენი იქ, სადაც ის ეკუთვნის.”
  
  
  საბანი ასწია და ცბიერად გაიღიმა. "შენ მთელი ჩემი გული გაქვს."
  
  
  ”მე სულ ყურები ვარ. გინდა საუბარი - თუ გინდა რომ წავიდე?"
  
  
  მან შემომხედა და ამოისუნთქა. "Საიდან დავიწყო?"
  
  
  "ვინ არის ლამოტი?"
  
  
  — მე... არ ვიცი.
  
  
  ”მშვიდობით, ჟაკლინ. სასიამოვნო საუბარი იყო."
  
  
  "არა!" - მკვეთრად თქვა მან. "Მე არ ვიცი. მე მხოლოდ ვიცი, ვინ ამბობს, რომ არის. ”
  
  
  "რამდენი ხანია იცნობ მას?"
  
  
  "დაახლოებით ორი თვე."
  
  
  "კარგი, ვიყიდი, სად გაიცანით?"
  
  
  "დამასკოში".
  
  
  "Როგორ?"
  
  
  "წვეულებაზე."
  
  
  "ვისი სახლი?"
  
  
  „სახლში არა. Რესტორანში"
  
  
  "პირადი წვეულება თუ საქმიანი წვეულება?"
  
  
  "არ მესმის".
  
  
  "პირადი წვეულება თუ საქმიანი წვეულება?"
  
  
  "არ მესმის, რატომ მეკითხები ამ დეტალებს."
  
  
  იმიტომ, რომ საუკეთესო გზა იმის გასარკვევად, იტყუება თუ არა ვინმე, არის ისეთი კითხვების დასმა, როგორიცაა ავტომატის ტყვიები. არ აქვს მნიშვნელობა რა კითხვებია. სიჩქარე მნიშვნელოვანია. მხოლოდ პროფესიონალს შეუძლია ამის გაკეთება სწრაფად. და მხოლოდ პროფესიონალი, რომელიც კარგად გაიარეს რეპეტიცია. ჟაკლინ რეინი, ვინც არ უნდა ყოფილიყო, სულაც არ იყო პროფესიონალი.
  
  
  "პირადი წვეულება თუ საქმიანი წვეულება?"
  
  
  "ბიზნესი",
  
  
  "ვისი?"
  
  
  „ნავთობის კონფერენცია“.
  
  
  "დაასახელეთ კომპანიები, რომლებიც ესწრებოდნენ კონფერენციას."
  
  
  "ტრანს-კომი, ფრესკო, ს-სტანდარტი, მგონი. მე..."
  
  
  "Როგორ მოხვდი მანდ?"
  
  
  "მე... მეგობართან ვარ."
  
  
  "Რა მეგობარი?"
  
  
  „კაცი. ეს მართლაც მნიშვნელოვანია? ᲛᲔ…"
  
  
  "Რა მეგობარი?"
  
  
  "მისი სახელია - მისი სახელია ჟან მანტო".
  
  
  ტყუილი.
  
  
  "განაგრძე."
  
  
  "Რითი?"
  
  
  „მანტო. მეგობარი? ან შენი შეყვარებული იყო?
  
  
  "Შეყვარებული". თქვა მან მშვიდი ხმით.
  
  
  "განაგრძე."
  
  
  "რა? ღმერთო ჩემო! რა?"
  
  
  „ლამოტი. მანტო დატოვე ლამოტში. რა იცით ბობ ლამოტას შესახებ?
  
  
  "Მე შენ გითხარი. Არაფერი განსაკუთრებული. მე... უბრალოდ ვიცი, რომ ის რაღაც ცუდშია ჩართული. ეს მეშინია. გაქცევა მინდა“.
  
  
  "Ისე? რა გიშლის ხელს“.
  
  
  — მან... იცის.
  
  
  "Როგორ?"
  
  
  სიჩუმე. მერე: „ის... ორი კაცი მიყურებს. ვითომ არ ვიცი. Მაგრამ მე ვიცი. უყურებენ. მგონი მომკლავენ, თუ გაქცევას ვცდილობ. ვფიქრობ, მომკლავენ, თუ გაიგებენ, რას ვამბობთ“.
  
  
  სიჩუმე.
  
  
  "განაგრძე."
  
  
  "Რა გინდა?"
  
  
  "Მართალია. დაიწყეთ ზემოდან. ვისთან ერთად იყავი ნავთობის კონფერენციაზე?
  
  
  ერთი წუთით ვიფიქრე, რომ ის გაქრებოდა. მისი სხეული დაეცა და ქუთუთოების კანკალი დაიწყო.
  
  
  „თქვენც შეგიძლიათ მითხრათ. Მე უკვე ვიცი".
  
  
  ის არ გაქრა. იგი უბრალოდ ახრჩობდა ტირილით. დაიღრინა და კედლისკენ შებრუნდა.
  
  
  „ტედ ჯენსი. მართალია? ის მუშაობს Trans-Com Oil-ში დამასკოში. ყოველ შემთხვევაში, ეს მისი საქმის ნაწილია. შენ კი ბრილიანტის საყურეებზე გაყიდე“. ვფიქრობდი, როგორ დაკითხა ჯენსამ მილი. მილის ფული აინტერესებს? ახლა ამ ყველაფერს აზრი აქვს, ჯანდაბა. "და შენ ის კინაღამ მოკალი, იცი."
  
  
  "ნუ გააკეთებ ამას, გთხოვ!"
  
  
  „არ ხარ ზედმეტად რბილი, რომ გაიგო ასეთი რაღაცეების შესახებ. როგორ ფიქრობთ, რა ხდება?
  
  
  უხმოდ დაჯდა. „ბობს მხოლოდ ბინის გასაღები სჭირდებოდა. მან თქვა, რომ მას უბრალოდ სჭირდებოდა ტედის ბინით სარგებლობა, რაც ვერავინ იცოდა. რომ მდიდრები ვიქნებით“.
  
  
  "რას აკეთებდა ტედის ბინაში?"
  
  
  მან თავი გააქნია. "Მე იქ არ ვიყავი".
  
  
  "სად იყო ტედი?"
  
  
  "ის...იყო ბეირუთში"
  
  
  "როდის წავიდა?"
  
  
  „არ ვიცი. ვფიქრობ ოთხშაბათს."
  
  
  — მეთორმეტე?
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "Შესაძლოა. Მე ვფიქრობ".
  
  
  მე გავარკვიე. იენსმა დამასკო მეთორმეტე ოთხშაბათს დატოვა. ბეირუთში წავიდა და მანქანა დაეჯახა. ”სამშაბათი,” თქვა მან. ასე იყო სამშაბათი მეთვრამეტე. ეს დრო დაემთხვა იმ დროს, როდესაც ის გამოჩნდა არიზონაში. როგორც თქვა, არ ეგონა, რომ ეს AX-თან იყო დაკავშირებული.
  
  
  მხოლოდ ასე უნდა ყოფილიყო.
  
  
  შესაძლოა ფოქსთანაც იყოს დაკავშირებული.
  
  
  ფოქსი მეთხუთმეტეზე გაიტაცეს. დაახლოებით როდის დაიწყო ლამოტმა ჯინსების აპარტამენტის გამოყენება.
  
  
  და რობიმ დაიწყო აღელვება ამ საკითხით.
  
  
  და ვიღაცამ იცოდა, რომ ცხელოდა. "როდის დარეკა ჯექსონ რობიმ პირველად?"
  
  
  დიდხანს არც კი ყოყმანობდა. „ერთ საღამოს გვიან. შესაძლოა, ღამის პირველ საათზე“.
  
  
  "და ტედი იქ არ იყო."
  
  
  მან თავი გააქნია.
  
  
  "და ლამოტი იყო."
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  „და შენ მას ტელეფონი მიეცი. თქვენ თქვით: "ერთი წუთით, ტედს დავურეკავ". შენ კი ტელეფონზე დადე ლამოტა და რობი“.
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  "და ამის შემდეგ მან სთხოვა გასაღები."
  
  
  კიდევ ერთი თავი.
  
  
  და ამის შემდეგ ჯენსი ჩამოაგდეს.
  
  
  ლამოტი კი უკან დარჩა და რობის ზარებს პასუხობდა. რობი იუწყება გამოძიების მიმდინარეობის შესახებ.
  
  
  ასე რომ, როდესაც რობიმ შაიტანი იპოვა, ლამოტმა იცოდა ამის შესახებ და ვიღაცას უთხრა. და მან მოკლა რობი.
  
  
  „კიდევ ერთი შეკითხვა. პირველ დღეს მოვედი აქ. ეს არის მოწვევა კონცერტზე წასაყვანად. ნუთუ ლამოტს მართლა ეგონა, რომ შენს მკლავებში ჩავვარდებოდი და სახელმწიფო საიდუმლოების ყურებში ჩურჩულს დავიწყებდი?“
  
  
  - არა, - უპასუხა მან ნელა. „ეს ჩემი იდეა იყო. მე ვუთხარი, რომ ვფიქრობდი, რომ შემეძლო დაგელაპარაკები შენს საქმეზე. მაგრამ სულ მინდოდა შენთან მარტო ყოფნა... დახმარება გთხოვა“.
  
  
  „და შენ გეგმავდი ხულიგნობის შესახებ რაღაც ამბის მოყოლას. გოგონას უჭირს“.
  
  
  მან თვალები დახუჭა. "Შარში ვარ."
  
  
  Მე ვიღვიძებ.
  
  
  თვალები გაახილა და პანიკა აუტყდა. "გთხოვ!" შეევედრა იგი. ”თქვენ არ შეგიძლიათ უბრალოდ მიმატოვოთ. ტედი ცოცხალია და ღმერთმა იცის, რომ ძალიან ვწუხვარ. ყველაფერს გამოვასწორებ. მე დაგეხმარები“.
  
  
  "ტოკიო როზმა იგივე თქვა."
  
  
  „ნამდვილად! Მე ვიზამ. მე... რაღაცას ვისწავლი ბობისგან და გეტყვი.
  
  
  სიგარეტი საწოლიდან ავიღე. ერთი ავანთე და ზურგჩანთა ჯიბეში ჩავიდე. როგორც ჩანს, მე მის წინადადებას დავფიქრდი. - ხედავ, - ვუთხარი მე, - თუ შენმა მეგობარმა ლამოტმა გაიგო, რომ მე აქ ვიყავი და უცებ კითხვებს სვამდი, ის საკმარისად გამჭრიახი იქნებოდა, რომ ეს ყველაფერი ერთმანეთში გააერთიანოს. ეს ნიშნავს, რომ შენ მკვდარი ხარ"
  
  
  კარისკენ წავედი და ჩუმად გავაღე. დარბაზში არავინ არის. თვალები არ უყურებს. ლამოტის ოთახიდან ხვრინვის ხმები. შევედი და კარი მივხურე. სიგარეტს სკამზე მდგარ საფერფლეში მოვუკიდე.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. „ინფორმაცია მჭირდება და დღეს საღამოს მინდა“.
  
  
  მძიმედ გადაყლაპა. "დარწმუნებული ხარ, რომ ბობ არ გაიგებს, რომ აქ იყავი?"
  
  
  წარბი ავწიე. "არასდროს გეტყვი."
  
  
  ამოისუნთქა და თავი დაუქნია.
  
  
  გავუღიმე და წამოვედი.
  
  
  ნებისმიერ შემთხვევაში, ეს მუშაობდა და კმაყოფილი ვიყავი ამით. იქნებ მან მიიღო რაიმე ინფორმაცია. ძალიან მეპარებოდა ეჭვი, მაგრამ იქნებ შეეძლო. მეორეს მხრივ - და უფრო სავარაუდოა - ლამოტი ჭკვიანი რომ ყოფილიყო, იცოდა, რომ იქ ვიყავი.
  
  
  ჟაკლინის ოთახში ორი სიგარეტის ღერი იდო.
  
  
  ოქროსფერი ოკულები, იკითხება როგორც ნიშანი. აბრა, რომელზეც წერია "კარტერი აქ იყო".
  
  
  ზევით ავედი და დასაძინებლად წავედი. ლეილა იქ იყო, ჯერ კიდევ ღრმად ეძინა.
  
  
  დაღლილი ვიყავი, არ მაინტერესებდა.
  
  
  
  
  
  
  თავი მეთორმეტე.
  
  
  
  
  
  ვოცნებობდი, რომ ვიწექი სადღაც უდაბნოში, გარშემორტყმული უზარმაზარი ნარინჯისფერი ქვებით და ქვები ეშმაკის ფორმაში გადაიქცა და დაიწყო ცეცხლისა და კვამლის სუნთქვა. ვგრძნობდი სიცხეს და საკუთარ ოფლს, მაგრამ რატომღაც ვეღარ ვმოძრაობდი. მეორე მიმართულებით იასამნისფერი მთები იყო, გრილი და დაჩრდილული, შორიდან კი მარტოხელა მხედარი ბრინჯაოს კვერნაზე. ჩემს წინ მიწიდან გლუვი ქვა ამოვიდა. ქვაზე ეწერა. თვალი ჩამიკრა, რომ წავიკითხე: „აქ დევს ნიკ კარტერი“. თავზე რაღაც სიცივე ვიგრძენი. თავი დამიქნია. არ განძრეულა, თვალები გავახილე.
  
  
  ბობ ლამოტი დამიდგა. "რაღაც ცივი" იყო თოფის ლულა. მარცხნივ გავიხედე. საწოლი ცარიელი იყო. ლეილა იქ არ იყო.
  
  
  ჩემი ფიქრები წინა სცენას დაუბრუნდა. დღეს დილით დერეფანში ვდგავარ. ლამოტის კარის წინ იდგა. შეჭრის ღირებულების აწონვა. მე დავანებე თავი. მე გავიარე ყველაზე სავარაუდო სცენარი და გადავწყვიტე, რომ დიალოგი არ გამართულიყო.
  
  
  მე (იარაღი პირდაპირ მისკენ მიმანიშნა): კარგი, ლამოტ. მითხარი, ვისთან მუშაობ და სად ვიპოვო ისინი.
  
  
  ლამოტი: მომკლავ თუ არა, არა?
  
  
  მე: სულ ესაა.
  
  
  ლამოტი: და ხუთს მომცემ, თუ ამას გავაკეთებ? მიჭირს დაჯერება, მისტერ მაკკენზი.
  
  
  მე: გარისკე.
  
  
  ლამოტი (დანა არსაიდან გამომაქვს და უხერხულად მცემს გვერდში): უჰ! ოჰ!
  
  
  მე: ბამ!
  
  
  ეს არ არის ის, რომ მე ვფიქრობ, რომ ლამოტი გმირია. მამაკაცებს, რომლებიც ორმოცდაათი დოლარის ჰალსტუხებს ატარებენ, მოსწონთ კისრის დაცვა. უბრალოდ ვფიქრობდი, რომ ის დააფასებდა შანსებს. რომ არ ელაპარაკა, მომიწევდა მისი მოკვლა. რომ ისაუბრა, მომიწევდა მისი მოკვლა. Მე რა შემეძლო? დატოვე ის ცოცხალი, რომ გააფრთხილო ალ-შაიტანი? ისინი გადაიტანენ თავიანთ სამალავს, სანამ მე იქ მივიდოდი და რასაც დავარტყი, მახე იქნება. და ლამოტი საკმარისად ჭკვიანი იყო, რომ ეს დაუშვა. ამიტომ, იმის ნაცვლად, რომ რაიმე პასუხი გამეცეს - გარდა შესაძლოა არასწორი პასუხისა - მან სცადა ჩემი მოკვლა და მე მომიწევდა მისი მოკვლა. (ეს იყო სცენარი ბედნიერი დასასრულით.) ნებისმიერ შემთხვევაში, მე ვერ მივიღებდი რეალურ ინფორმაციას და, ალბათ, მოვკლავდი ღირებულ მინიშნებას.
  
  
  ამიტომ ლამოტის კარს მოვშორდი, ვფიქრობდი, რომ მასთან სხვა რამეს გავაკეთებდი.
  
  
  Სულ ეს არის.
  
  
  ”კარგი, თქვენ საბოლოოდ გაიღვიძეთ,” თქვა მან. "Ხელები მაღლა."
  
  
  ლამოთი ათასი დოლარივით იყო ჩაცმული და სახიდან ზიზანის ტალღები მოედინებოდა. სარამ თქვა, რომ ის იყო "საკმაოდ სიმპათიური" - კაცი, რომელიც მოვიდა და თავს იენსად წარმოაჩენდა - მაგრამ ის გაფუჭებულ ბავშვად მეჩვენებოდა. ტუჩები ძალიან რბილია. პირქუში თვალები.
  
  
  ”დიახ,” ვთქვი მე. „გმადლობთ მომსახურებისთვის. ჯოჯოხეთურია გაღვიძება ზარის ზარზე. ახლა, როცა ფეხზე ვარ, რა შემიძლია შემოგთავაზო?"
  
  
  მან გაიღიმა. „შეიძლება მოკვდე. ვფიქრობ, ეს მომეწონება“.
  
  
  Მე გავიცინე. ”ეს არაგონივრული იქნებოდა, ლამოტ. პირველი, თქვენი ხმა ჩაიწერება ფირზე. როცა კარი გააღე, მანქანა დაძრა“. მან დაიწყო ოთახის თვალიერება. "აჰ", ვთქვი მე. "მეეჭვება იპოვო, თუ მთელი დღე ეძებ." ტუჩი ვიკბინე. ”თუ გაქვთ დრო, რომ ამდენი ხანი ეძებოთ.”
  
  
  მან ვერ იპოვა, რადგან იქ არ იყო. ვიცი, რომ უსიამოვნოა, მაგრამ ხანდახან ვიტყუები.
  
  
  - ახლა საქმე იმაშია, - განვაგრძე მშვიდად, - ჩემმა მეგობრებმა იციან რამდენიმე ფაქტი, რაც აქამდე მოვაგროვე. მათ შორის: „მე მას ვუყურებდი“, თქვენი ყოფნის ფაქტი. თუ მომკლავ, მკვდარი ხარ. თუ მაცოცხლებ, მოგცემენ სიცოცხლეს, თუ შეცდომა დაუშვი და შაიტანამდე მიგვიყვანს“.
  
  
  თვალები დახუჭა, ჩემს წაკითხვას ცდილობდა. იარაღი გაუნძრევლად დარჩა, ახლა მკერდზე მიმანიშნა. ჩემს გარკვეულ ნაწილს სიცილი უნდოდა. იარაღი იყო 25 კალიბრის ბერეტა. ჯეიმს ბონდის პისტოლეტი. რა თქმა უნდა, ლამოტს ექნება ჯეიმს ბონდის იარაღი.
  
  
  მან თავი დაუქნია. "არამგონია შენი მჯერა."
  
  
  "მაშინ რატომ არ მომკლავ?"
  
  
  "სრულად ვაპირებ ამის გაკეთებას."
  
  
  „მაგრამ მანამდე არა... რა? მკვლელობა რომ გქონდეს გონებაში, მე მესროლე სანამ გავიღვიძებდი."
  
  
  გაბრაზდა. "არ მიყვარს მფარველობა." გაღიზიანებული ხმით გაისმა. ”ყველაზე ნაკლებად, ეს ხდება მაშინ, როდესაც ამას პოტენციური გვამები აკეთებენ. მინდა მითხრა რამდენი იცი. და ვის, თუ ვინმეს, უთხარი“.
  
  
  მე: და მომკლავ თუ არა, არა?
  
  
  ლამოტი: ეს ასეა.
  
  
  მე: და მაცოცხლებ თუ ამას გავაკეთებ? არ მჯერა, მისტერ ლამოტ.
  
  
  ლამოტი: სნიკი...
  
  
  მე (ხელი მძლავრი დარტყმით ავფრინდები წინ, რომელიც ბერეტას ხელიდან აშორებს, ფეხები წინ მიტრიალდება და იატაკზე ვეშვები, მუხლი მაღლა ადგება მის მუცელზე მისასალმებლად და ჩემი ხელი სასხლეტივით არის მის ზურგზე. კისერი ჯერ კიდევ წინ დაეცა მუცელში დარტყმისგან): ახლა კი - რას ამბობ, რისი გაგება გინდოდა?
  
  
  ლამოტი (ჩამოდის, მაგრამ მერე თან წამიყვანს, ახლა ზევით, ხელები კისერზე მომხვია და ქამრის ბალთა მუცელში ნახვრეტს აკეთებს): უჰ! ოჰ!
  
  
  მე: ბამ!
  
  
  იმ სულელმა ნაბიჭვარმა ჩემი იარაღი ბალიშის ქვეშ ამოიღო და ქურთუკის ჯიბეში ჩაიდო. ესე იგი, მივხვდი, როცა მის ჯიბეებს ვკრეფდი.
  
  
  პირიდან სისხლი სდიოდა და პიჯაკის გვერდზე ლაქა უჩნდებოდა. ცოცხალი რომ ყოფილიყო, ჯოჯოხეთზე გიჟი იქნებოდა. ასეთი კარგი კოსტიუმი გაფუჭებულია.
  
  
  მის სხეულს მივაწექი, ჯიბეები გავჩხრიკე და გასაღებები ვიპოვე. სხვას არაფერი ჰქონდა მისთვის მნიშვნელოვანი. წაიკითხე მისი პირადობის მოწმობა, როგორც მე მეგონა. "რობერტ ლამოტი ფრესკოს ზეთიდან". სახლის მისამართი იყო დამასკოს ქუჩა.
  
  
  ჩაცმა დავიწყე.
  
  
  კარი გაიღო.
  
  
  ლეილა ბამბის კალთაში და ბლუზაში. თმა შეკრული აქვს. წებოვანი მარწყვის მურაბის პატარა ნაჭერი ბედნიერად ისვენებდა მის პირთან. "შენ ადექი," თქვა მან. "არ მინდოდა შენი გაღვიძება, ამიტომ სასაუზმოდ წავედი..."
  
  
  "Რა მოხდა?" Მე ვთქვი. - "არასდროს გინახავს ცხედარი?"
  
  
  მან კარი მიხურა და მას მიეყრდნო, შემეძლო ვთქვა, რომ ბოდიში შეისვენა...
  
  
  "Ვინ არის ის?" Მან თქვა.
  
  
  „კაცი, რომელიც საწოლში უნდა დარჩენილიყო. ამას მოგვიანებით შევეხებით. ამასობაში მინდა სიკეთე გამიკეთო“.
  
  
  მე ვუთხარი მას სიკეთის შესახებ. იგი წავიდა ამის გასაკეთებლად.
  
  
  კარზე „არ შემაწუხო“ ნიშანი დავკიდე და ლამოტის ოთახისკენ წავედი.
  
  
  ორი ათასი დოლარი ამერიკული ფული. თოთხმეტი კოსტიუმი, სამი ათეული პერანგი და ამდენივე ჰალსტუხი. ფუნტი და ნახევარი მაღალი ხარისხის ჰეროინი და პატარა გუჩის ტყავის ყუთი იარაღის ბრძოლის ყველა ატრიბუტით. არა ზუსტად ის, რაც გუჩის ჰქონდა მხედველობაში.
  
  
  Მეტი არაფერი. არანაირი შემოწმებები. არანაირი ასო. არ არის შავი წიგნი ტელეფონის ნომრებით. მის ტელეფონთან მივედი.
  
  
  "Დიახ სერ?" ოპერატორის ხმა მხიარული იყო.
  
  
  ეს არის მისტერ ლამოტი 628-დან. მაინტერესებს, გთხოვთ, თუ მაქვს რაიმე შეტყობინება? "
  
  
  - არა, ბატონო, - თქვა მან. "მხოლოდ ის, რაც დღეს დილით გაქვს."
  
  
  – მისტერ პირსონის?
  
  
  - არა, ბატონო, - თქვა მან, - ბატონი ელ-იამარუნისგან.
  
  
  "ოჰ ჰო. ეს. Გავიგე. ოპერატორო, მინდა ვიცოდე, რომ - შეიძლება დღეს საღამოს ვამოწმებ და ხარჯის ანგარიში უნდა დავწერო - მაქვს თუ არა ბევრი დისტანციური ზარი?
  
  
  მან თქვა, რომ სხვასთან მომიწევს საუბარი. ასე რომ, ერთი წამით, ბატონო. დააწკაპუნეთ, დააწკაპუნეთ, დარეკეთ.
  
  
  მხოლოდ ის ზარი დავრეკე ჟენევაში. ნომერი ჩავწერე.
  
  
  ვთხოვე დაკავშირება გარე ოპერატორთან და დავურეკე კელის თანხის დასაბრუნებლად.
  
  
  მე ვუთხარი რაც ვისწავლე ჟაკლინისგან. კელიმ უსტვენდა. "თითქმის საკმარისია, რომ მარტო დავიძინო". ის შეჩერდა და დაამატა: „თითქმის, მე ვთქვი“.
  
  
  "გქონდათ თუ არა საშუალება სასტუმროს დათვალიერება?"
  
  
  "Კი და არა. ეს ადგილი ხმაურიანია. გარკვეული ნავთობის შეიხი აბუ დაბიდან მუდმივად იკავებს იატაკს. გაის ჰყავს ოთხი ცოლი, ათეული თანაშემწე და პირადი მოსამსახურეები. საკუთარი შეფ."
  
  
  "მაშ, რა შუაშია ეს ჩვენთან?"
  
  
  ”უბრალოდ ვიფიქრე, რომ გსურდათ იცოდეთ, რატომ არის თქვენი გაზისა და ელექტროენერგიის გადასახადი ასე მაღალი. ნუ ხარ ასეთი მოუთმენელი, კარტერ. ეს ჩვენთან არის ის, რომ მათ ყველგან უსაფრთხოება აქვთ იმის გამო, რომ შეიხი მათ სარდაფშია. და რადგან ინფორმაციის მათხოვრობა და ყიდვა არ შემიძლია, უნდა ვცადო მისი მოპარვა, გესმის? რობიმ დარეკილი კვირის სტუმრების სიის მოპარვა ისეთივე რთულია, როგორც მილიონი დოლარის ძარცვა. ყველაფერი, რაც მე შემიძლია გითხრათ გარშემო კითხვით არის ის, რომ იმ კვირაში ნავთობის კონვენცია იყო. სასტუმრო გადაჭედილი იყო ამერიკელი ტიპაჟებით და ბევრი ყურის სანაპიროს არაბთა შეიხებით“.
  
  
  - რაც შეეხება სასტუმროს პერსონალს?
  
  
  "Არაფერი საინტერესო. მაგრამ სრულ პრეზენტაციას რამდენიმე დღე დასჭირდება. და სხვათა შორის, რას ვეძებ? მეგობარი თუ მტერი? რობიმ დამირეკა.
  
  
  მე ვიყავი ამხანაგი ინფორმაციის მისაღებად თუ მან დაურეკა ეჭვმიტანილს საქმეზე?
  
  
  "Დიახ, ზუსტად."
  
  
  "დიახ, კონკრეტულად რა?"
  
  
  "სწორედ ეს არის კითხვა."
  
  
  "საყვარელი ხარ, კარტერ, იცი ეს?"
  
  
  „ასე მითხრეს, კელი. ასე მითხრეს“.
  
  
  გავთიშე და ლამოტის კარადისკენ წავედი. ვიტონის დიდი ჩემოდანი დავინახე. ორი ათასი დოლარის ბარგი. შენთვის უფრო ძვირი კუბოს ვერ იყიდი. ოცი წუთის შემდეგ ლამოტი შიგნით იყო. პანაშვიდი იყო მარტივი, მაგრამ გემოვნებიანი. მე ვთქვი "Bon Voyage" და დავამატე "ამინ".
  
  
  ლეილა სავაჭრო მოგზაურობიდან დაბრუნდა. მას დრუზის დიდი კალათა ეჭირა.
  
  
  "პრობლემები გაქვს?"
  
  
  მან თავი გააქნია.
  
  
  საათს დავხედე. ოცდაათი იყო. - კარგი, - ვთქვი მე. "მაშინ ჯობია წავიდეთ."
  
  
  
  
  
  
  მეცამეტე თავი.
  
  
  
  
  
  ორასზე მეტი ადამიანი შეიკრიბა სამეჯლისო დარბაზში დოქტორ რაადის ისლამურ კულტურაზე ლექციაზე, აავსო დასაკეცი სკამების მწკრივები, რომლებიც მოპირკეთებული პლატფორმისკენ იყო მიმართული მიკროფონებით, ავსებდა ჰაერს თავაზიანი ხველებითა და სუნამოს რბილი სურნელით.
  
  
  გულშემატკივარი ძირითადად ტურისტებისაგან შედგებოდა, ძირითადად ამერიკელები და ძირითადად ქალები. ლექცია უნდა ყოფილიყო პაკეტის ნაწილი, უფასო აეროპორტის ტრანსფერთან ერთად, ქალაქის ავტობუსით ტური და სპეციალური ღამის ღირსშესანიშნაობების დათვალიერება. ასევე იყო საშუალო სკოლის მოსწავლეების კლასი და ოცამდე არაბი, ზოგს ეცვა კოსტუმები და თეთრი კეფიეები, ტიპიური არაბი მამაკაცის თავსაბურავი. დანარჩენები ჩამალულ ხალათებში, უფრო სავსე თავსაბურავებსა და მუქ სათვალეებში იმალებოდნენ.
  
  
  შემდეგ კი მაკენზი ვიყავით - მე და ლეილა. მხოლოდ ლეილას არ სჭირდებოდა მუქი სათვალე შენიღბვისთვის. ნაცრისფერი და შავი ფარდა და კარვის მსგავსი მოსასხამი, იგი პრაქტიკულად გადაცმული იყო ქსოვილის ჭანჭიკით.
  
  
  ეს იყო საუკეთესო, რისი გაკეთებაც შემეძლო და ცუდი არ იყო. ფოიეში ლექციის აბრა გამახსენდა და ლეილა გავგზავნე ჩვენთვის სამოსი ეყიდა და არაბების ბანდა გადაეყვანა საფარად.
  
  
  გზა, რომ დატოვო ქალაქი ისე, რომ არავინ მოგყვება.
  
  
  დოქტორმა ჯამილ რაადმა უპასუხა აუდიტორიის შეკითხვებს. რაად პატარა, მჟავე კაცი იყო, ლოყებჩავარდნილი და ახლომხედველი თვალებით. ჰაფიამ მის მოჭუტულ სახეს ჩარჩოში მოაქცია და აიძულა ფარდადახურული ფანჯრიდან გაეხედა.
  
  
  ისლამური კულტურა იყო დასავლური?
  
  
  არა. იგი მოდერნიზებულია. პასუხი გაგრძელდა. ქალბატონებმა სკამებზე ჩხუბი დაიწყეს. ოთხი საათი იყო.
  
  
  ოთახის უკან გამოჩნდნენ ოფიციანტები, ყავის და ნამცხვრების უჯრები მოიტანეს და ბუფეტის მაგიდაზე დადეს.
  
  
  სტუდენტი ფეხზე წამოდგა. რაადს აქვს კომენტარი დღევანდელ გატაცებებზე?
  
  
  ხმაური ოთახში. ლეილას მივუბრუნდი. მხრები აიჩეჩა ფარდის ნაკეცებთან.
  
  
  „ვგულისხმობ, მე ვფიქრობ, რომ ხუთი ამერიკელი. სამწუხაროა“, - თქვა რაადმა. "სამწუხარო. შემდეგი?"
  
  
  ჰუმ-ჰუმ. ადამიანების უმეტესობას საღამომდე არ ესმის ახალი ამბები. ბრბოსაც არ სმენია გატაცების შესახებ.
  
  
  "როგორი ამერიკელები?" - დაიყვირა ქალმა.
  
  
  "Გთხოვთ ჩუმად!" რაადი პლატფორმაზე მოხვდა. „ეს არის თემა, რისთვისაც ჩვენ აქ არ ვართ. ახლა დავუბრუნდეთ კულტურულ საკითხებს“. მან აუდიტორიის სკანირება მოახდინა კულტურისთვის. უმეტესწილად, ეს თავიდანვე ასე არ იყო.
  
  
  გიმნაზიელი ისევ იდგა. აშკარად წააგო ბრძოლა აკნესთან, არ აპირებდა რაიმე შემდგომი დამარცხების განცდას. ”ამერიკელები, - თქვა მან, - კიდევ ხუთი ამერიკელი მილიონერი. ისინი ყოველწლიურ სანადიროდ იმყოფებოდნენ. ისინი მარტონი არიან ტყეში, კერძო კაბინაში. და ალ-შაიტანმა მიიღო ისინი. რაადს შეხედა. "ან მე უნდა ვთქვა, რომ ალ-შაიტანმა გაათავისუფლა ისინი."
  
  
  ჰუმ-ჰუმ.
  
  
  ბავშვი გადავიდა. „ისინი ისევ ას მილიონ დოლარს ითხოვენ. ასი მილიონი დოლარი თითოეულ ადამიანზე. და ამჯერად ვადა ათი დღეა“.
  
  
  ჰმ. ოჰ. ჩაქუჩის დარტყმა.
  
  
  "მათ კიდევ ჰყავთ ის ოთხი სხვა კაცი, არა?" ეს იყო შუახნის ქალის ხმა ბრბოდან. უცებ შეეშინდა.
  
  
  Მეც. ცხრა ამერიკელი იყო გამიზნული და წმინდა მოგება იყო ცხრაასი მილიონი. შესწორება. ახლა ეს იყო მსუქანი მილიარდი. ცხრა ნული წამყვანით. მათ უკვე ჰქონდათ ფოქსის ფული.
  
  
  და ათი დღე მქონდა.
  
  
  გიმნაზიელმა დაიწყო პასუხი.
  
  
  რაადმა ხელისგულები ბაქანზე დაარტყა, თითქოს ცდილობდა დაემშვიდებინა ოთახში მცოცავი და ზუზუნი ემოციები. „ვფიქრობ, ჩვენი შეხვედრა აქ დასრულდა. ქალბატონებო. ბატონებო. გეპატიჟებით დარჩით და ისიამოვნეთ გამაგრილებელი კერძებით. ” რაადმა მოულოდნელად დატოვა სცენა.
  
  
  ჯოჯოხეთის გაყვანა მინდოდა იქიდან. Სწრაფი. ლეილას ხელი მოვკიდე და ერთ ჩვენს არაბს გავხედე. მან, ისევე როგორც დანარჩენებმა, დაიწყო თავისი გზის გავლა
  
  
  კარის გარეთ. როგორც ყველა ჩვენგანი, ისიც შორს არ წასულა.
  
  
  ამერიკელი ქალები ჩვენს ირგვლივ ტრიალებდნენ. ჩვენ ხომ ნამდვილი არაბები ვიყავით. ნამდვილი ეგზოტიკურ-ბარბაროსული რამ. ამჟამად ასევე არიან ბოროტმოქმედები. ხვეული ნაცრისფერი თმით და მის სვიტერზე მიკრული პლასტიკური წარწერით „გამარჯობა, მე ვარ ირმა“ შემომჭრელი გამაფრთხილებელი მზერა მომაპყრო. რაადაც ჩვენი მიმართულებით მიდიოდა. ლეილას ჩავჩურჩულე, რომ ყურადღება გამეფანტა. რაადისთვის არაბის როლს ვერ გავუძელი. სადარბაზოს კარები ფართოდ იყო ღია და ორივე ნაცნობი ჩრდილი იყურებოდა შიგნით. ლეილამ მოახერხა რაადში შეჯახება. სანამ მან ათასი შეწყალება სთხოვა - თითო-თითო - რაადა ტურისტების წრემ გადაყლაპა.
  
  
  გამარჯობა, მე... ჩემსკენ ვიღებდი გზას. მისი სრული სახელი იყო გამარჯობა, მე ვარ მართა.
  
  
  ოთახში საუბარი იყო ძალადობასა და საშინელებაზე. მე მოვემზადე რაიმე სახის ფარული შეტევისთვის.
  
  
  ”მინდა, რაღაც მითხრათ,” დაიწყო მან. მან ჩანთაში ჩააქროლა და ამოიღო ბროშურა სათაურით "ისლამის დიდი საქმეები, ლიბერთის ბიუჯეტის ტურების თავაზიანობა". "ეს არის ლექსი ლალის იახტაზე...?"
  
  
  - რუბაი, - ვთქვი მე.
  
  
  "რუბი იახტა. მინდოდა გამეგო - ვინ არის ავტორი?
  
  
  თავი დავუქნიე და თავაზიანად გავუღიმე: „ხაიამ“.
  
  
  "შენ!" ის გაწითლდა. "Ღმერთო ჩემო! ფრენსის - ვერასდროს გამოიცნობ, ვინ ვარ აქ! ფრენსისმა გაიცინა და ჩვენსკენ წამოვიდა. ფრენსისმა მეჯი და ადა მოიყვანა.
  
  
  - ნი გონჰალა მეზოტ, - ვუთხარი მართას. "არ ლაპარაკობ ინგლისურად." უკან დავიხიე.
  
  
  "ოჰ!" მართა ცოტათი დარცხვენილი ჩანდა. ”კარგი, ამ შემთხვევაში, გვითხარი რამე არაბული.”
  
  
  ლეილამ მოაწყო ჩვენი გამოსვლის წვეულება. კარებთან ჯგუფურად მელოდნენ.
  
  
  „ნი გონჰალა მეზოტ“. მე გავიმეორე ჭკუა. მართა მოემზადა და ხელი მომკიდა.
  
  
  "ნე გონ-ჰოლერ მეზოო. რას ნიშნავს ეს ახლა?"
  
  
  - აჰ, სალუდ, - გავუღიმე. "აჰ სალუდ ბიულ ჟეტ."
  
  
  გავთავისუფლდი და კარისკენ წავედი.
  
  
  ფოიეში გავიარეთ სათვალთვალო ადგილის გვერდით; შვიდი არაბი, ფარდაგადაფარებული, ხმამაღლა და გახურებული მსჯელობს. "ნი გონჰალა მეზოტ", - ვუთხარი, როცა მანქანით გავიარეთ და ყველანი მტვრიან როვერში ჩავჯექით, რომელიც კარის წინ გველოდა.
  
  
  ქალაქი კუდის მინიშნების გარეშე დავტოვეთ.
  
  
  ცოტა ხანს თავს ძალიან ჭკვიანად ვგრძნობდი.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "სად მივდივართ ახლა?"
  
  
  მე და ლეილა ყველგან მარტო ვიყავით. ჯერ კიდევ არაბებივით ვიყავით ჩაცმული. ჩრდილოეთისკენ მივდიოდით. რადიო ჩავრთე და ახლო აღმოსავლური მუსიკა აღმოვაჩინე.
  
  
  "მალე გნახავ."
  
  
  მას არ მოეწონა პასუხი. ტუჩები მოკუმა და პირდაპირ გაიხედა.
  
  
  შევბრუნდი და ჩემს გვერდით მჯდომს შევხედე. მან უკან გადაიწია ფარდა, რომელიც მის სახეს ფარავდა. მისი პროფილი იდეალური იყო. პირდაპირი და სამეფო. ძალიან დიდხანს ვუყურე და მან გაწითლება დაიწყო. ”თქვენ მოგვკლავთ, თუ გზას არ უყურებთ”, - გააფრთხილა მან.
  
  
  გავუღიმე და გზას გავხედე. მე მივმართე რადიოსადგურის შესაცვლელად და მან თქვა: „არა, მე ამას ვაკეთებ. Რა მოგწონს?"
  
  
  მე ვუთხარი მას ყველაფერი, რაც არ ღელავდა. მან იპოვა ფორტეპიანოს მუსიკა. მე ვუთხარი, რომ არაუშავს.
  
  
  ჩვენ გავიარეთ კილომეტრები ფორთოხლის კორომებში, როცა ჩრდილოეთისკენ გავემართეთ ოკუპირებული იორდანიის გავლით, დასავლეთ სანაპიროს სახელით ცნობილი ტერიტორია. აქ პალესტინელები ცხოვრობენ. და იორდანელები. და ისრაელები. ვის ეკუთვნის მიწა და ვის უნდა ეკუთვნოდეს ეს არის კითხვები, რომლებსაც ისინი ოცდახუთი წლის განმავლობაში სვამდნენ საკონფერენციო დარბაზებში, ბარებში და ზოგჯერ ომის ოთახებში, მაგრამ მიწა აგრძელებს ნაყოფს ისევე, როგორც რამდენიმე წლის წინ. . ათასი წელი, იცის, ალბათ, როგორც დედამიწა ყოველთვის აკეთებს, რომ ის გადარჩება ყველა თავის მეტოქეს. რომ საბოლოოდ მიწა დაეპატრონება მათ.
  
  
  მიიწია და რადიო გამორთო. "იქნებ ვილაპარაკოთ?"
  
  
  — რა თქმა უნდა, რა გგონია?
  
  
  "არა. ვგულისხმობ, იქნებ არაბულად ვილაპარაკოთ."
  
  
  ”მმ,” ვუთხარი მე, ”მე მასზე ცოტა ჟანგიანი ვარ.”
  
  
  - ნი გონჰალა მეზოტ, - გაიცინა მან. "Არ ვხუმრობ."
  
  
  "მოდით. Იყავი გულწრფელი. უბრალოდ პრეტენზია იყო. ფაქტობრივად, არაბულად ვლაპარაკობ, როგორც ჩემი მშობლიური ენა“. შევხედე და გავუღიმე. "ძირძველი ამერიკელი"
  
  
  ასე რომ, მომდევნო ნახევარი საათი გავატარეთ ჩვენი არაბულის პრაქტიკაში და შემდეგ კაფეში გავჩერდით ლანჩზე.
  
  
  ეს იყო არაბული კაფე - ეს არის ქაჰვა - და სუფრაგადან აკელი შევუკვეთე საკმაოდ დამაჯერებელ არაბულ ენაზე, ვფიქრობდი. თუ ჩემი აქცენტი გამორთული იყო, შეიძლება დიალექტზე გადავიდეს. როგორ ჟღერს სამხრეთის გათამაშება იანკი. იგივე დასკვნამდე მივიდა ლეილაც. ”ეს კარგია,” თქვა მან, როდესაც მიმტანი წავიდა. ”და შენ გამოიყურები, ვფიქრობ, საკმაოდ... ავთენტურად.” მან შეისწავლა ჩემი სახე.
  
  
  მეც ვსწავლობდი მას პატარა მაგიდასთან სანთლის შუქზე. თვალები, როგორც შებოლილი ტოპაზის ნაჭრები, დიდი და მრგვალი, თვალები; კანი, როგორც ცოცხალი ატლასი,
  
  
  და ტუჩები, რომლებიც გინდოდა შენი თითებით დაგენახა, რათა დარწმუნდე, რომ უბრალოდ არ წარმოიდგენდი მათ მოსახვევებს.
  
  
  შემდეგ კი მას ისევ მოუწევს ყველაფრის დამალვა ამ შავი ფარდის ნაკეცების ქვეშ.
  
  
  ”შენი ფერი,” თქვა მან, ”ასევე ცუდი არ არის. გარდა ამისა, ეს არის შეშფოთების მიზეზი, - ანიშნა მან ჩემი სხეულის სიგრძეზე.
  
  
  Მე ვთქვი; ქალწულებმა არ უნდა შეამჩნიონ ასეთი რამ.
  
  
  სახე გაწითლდა. ”მაგრამ აგენტებმა უნდა.”
  
  
  მიმტანმა კარგი თეთრი ღვინო მოიტანა მკვეთრი არომატით. დავიწყე ბედზე ფიქრი. მაინტერესებდა იყო თუ არა ეს ყველაფერი მათი გეგმის ნაწილი. შიშველი ვწევარ არიზონას მზეზე. მართლა მამზადებდნენ, რომ არაბად გამცნობდნენ? მაშინაც კი, როცა მოწევაზე თავის დანებებაზე ვფიქრობდი და - რა თქვა მილიმ - დავიწყე ფილოსოფოსობა, ომარ ხაიამის ციტირება?
  
  
  ჭიქა ავუწიე ლეილას. „დალიე - იმიტომ, რომ არ იცი საიდან მოდიხარ ან რატომ; დალიე - შენ იცი რატომ მიდიხარ და სად. ჩემი ჭიქა დავლიე.
  
  
  მან თავაზიანად გაიღიმა. "გიყვარს ხაიამის ციტირება?"
  
  
  "კარგი, ეს უფრო მაგარია, ვიდრე ყურში "ძველი შავი მაგიის" სიმღერა. მას არ ესმოდა. მე ვუთხარი: "არა უშავს". მეტი ღვინო დავასხი. „იყო კარი, რომლის გასაღები ვერ ვიპოვე; იყო ფარდა, რომლის მეშვეობითაც ვერ ვხედავდი; ცოტა ილაპარაკე ჩემზე და შენზე - და მერე აღარ ვიყავით მე და შენ. ბოთლი. „დიახ. მე მომწონს ხაიამი. საკმაოდ ლამაზია."
  
  
  ტუჩები მოკუმა. „ეს ასევე ძალიან კარგი იდეაა. მე და შენზე აღარ ვილაპარაკოთ." მან ღვინო მოსვა.
  
  
  სიგარეტს მოვუკიდე. ”ეს იყო გამიზნული, როგორც მედიტაცია მოკვდავებაზე, ლეილა. ჩემი ვარაუდი უფრო პირდაპირია. ყოველ შემთხვევაში, შენზე მინდა ვისაუბრო. Საიდან ხარ? როგორ მოხვდი აქ?"
  
  
  მან გაიღიმა. "კარგი. მე რიადიდან ვარ."
  
  
  "არაბია".
  
  
  „დიახ. მამაჩემი ვაჭარია. მას ბევრი ფული აქვს“.
  
  
  "განაგრძე."
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. ”მე ვსწავლობ ჯედას უნივერსიტეტში. მერე პარიზში სწავლის სტიპენდიას ვიღებ და დიდი გაჭირვების შემდეგ მამა მიშვებს. მხოლოდ ექვსი თვის შემდეგ მირეკავს სახლში. დაბრუნება არაბეთში." ის გაჩერდა.
  
  
  "და?"
  
  
  ”და მე მაინც ველოდები, რომ ჩავიცვა. ისევ უკანონოდ ვატარებ. ლიცენზიის აღების ნებართვა არ მაქვს“. თვალები დახარა. „დაქორწინებული ვარ შუახნის ვაჭარზე. ამ კაცს უკვე სამი ცოლი ჰყავს“.
  
  
  ორივე ჩუმად ვიყავით. მან აიხედა, მე თვალებში ჩავხედე და ორივე ჩუმად ვიყავით.
  
  
  ბოლოს მე ვთქვი: „და შინ ბეტი. როგორ დაუკავშირდით მათ?
  
  
  თვალები ისევ დაბლა. პატარა მხრების აჩეჩვა. „სახლიდან გავრბივარ. პარიზში ვბრუნდები. მაგრამ ამჯერად ყველაფერი სხვაგვარადაა. მე ნამდვილად არ მყავს სკოლა და მეგობრები. ვცდილობ ვიყო დასავლელი, მაგრამ მარტო ვარ. მერე სულეიმონებს ვხვდები. ისრაელის ოჯახი. ისინი მშვენიერია ჩემთვის. ამბობენ ჩვენთან მოდიო. იერუსალიმში დაბრუნება. ჩვენ დაგეხმარებით მოწესრიგებაში“. გაჩერდა და თვალები გაუბრწყინდა. „უნდა გაიგო. ისინი ჩემს ოჯახს ჰგავდნენ. ან ისეთი ოჯახი, რომელზეც ყოველთვის ვოცნებობდი. ისინი თბილები, კეთილები და ერთმანეთთან ახლოს იყვნენ. ბევრს იცინიან. მე მათ ვეუბნები, რომ მოვალ. ისინი სახლში მიფრინავენ და მე მათ ვეუბნები, რომ მომავალ კვირას შევუერთდები. მხოლოდ მათ კლავენ ლოდის აეროპორტში“.
  
  
  "Ტერორისტული თავდასხმა."
  
  
  — დიახ.
  
  
  მორიგი სიჩუმე.
  
  
  ”ასე რომ, მე მაინც მოვდივარ. მივდივარ მთავრობაში და ვთავაზობ ჩემს მომსახურებას“.
  
  
  — და მუცლის მოცეკვავედ გაქცევენ?
  
  
  ოდნავ გაიღიმა. "არა. მე ბევრ სხვა რამეს ვაკეთებ. მაგრამ მუცლის ცეკვა ჩემი იდეა იყო."
  
  
  საფიქრალი ბევრი იყო.
  
  
  საჭმელი მოვიდა და თეფშს მიუბრუნდა, გაჩუმდა და გაწითლდა მე რომ შევხედე. უცნაური ქალბატონი. Მხიარული გოგო. ნახევრად აღმოსავლეთი, ნახევრად დასავლეთი და ისინი აღმოჩნდნენ წინააღმდეგობის ზღვარზე.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  სავსე მთვარე გამოვიდა. შეყვარებულის მთვარე თუ სნაიპერის მთვარე, იმისდა მიხედვით, თუ როგორ უყურებ ნივთებს. ჩვენ ჩუმად გავიარეთ ბოლო მილები და გავჩერდით მოშავთან, კოლმეურნეობასთან, რომელსაც ეინ გედანი ერქვა. ათი წლის განმავლობაში ადგილი შეიცვალა, მაგრამ მე ვიპოვე სწორი გზა, სწორი მიწის ნაკვეთი და ხის ფერმა, რომელსაც აწერია „ლამპეკი“.
  
  
  ქედს ვიხრი იმ კაცს, რომელმაც კარი გამიღო. - ბოდიშს გიხდით, ბატონო, - ვუთხარი არაბულად. სწრაფად დაუქნია თავი და დამფრთხალი შეხედა. ისევ დავიხარე და შარფი გავიძრე. წარბები ასწია.
  
  
  "ნიკ კარტერი?"
  
  
  – ალბათ ელოდით, ქალბატონო ნუსბაუმ?
  
  
  ური ლამპეკი ჩამეხუტა და ფართო ღიმილი დაიწყო. „შენ მაცნე ხარ! შემოდი“. ლეილას შეხედა და მერე ისევ მე შემომხედა. ”მე ვხედავ, რომ თქვენ კვლავ ასრულებთ რთულ დავალებებს.”
  
  
  პატარა სპარტანულ ოთახში შეგვიყვანა, ჩაი, კონიაკი, საჭმელი გაგვამასპინძლა; გვითხრა, რომ რაისა, მისი ცოლი, ეძინა; იყვირა და თქვა, რამე სასწრაფო მჭირდება თუ უბრალოდ საწოლი მჭირდება?
  
  
  ლეილას გავხედე. - ორი საწოლი, - ვთქვი მე.
  
  
  ფილოსოფიურად აიჩეჩა მხრები. "გაგიმართლა, სულ ეს მაქვს."
  
  
  მან შეგვიყვანა ოთახში ორსართულიანი საწოლებით, თქვა "შალომ, ბიჭო" და მარტო დაგვტოვა.
  
  
  ზედა სათავსო ავიღე.
  
  
  თვალები დავხუჭე.
  
  
  გამუდმებით მესმოდა ლეილას მოძრაობა ჩემს ქვეშ.
  
  
  გამაგიჟა, რომ მისი დანახვა არ შემეძლო.
  
  
  რომ დავინახე გავგიჟდებოდი.
  
  
  
  
  
  
  თავი მეთოთხმეტე.
  
  
  
  
  
  გამორჩეული სირიის ნაწილია, რომელიც ისრაელმა ოქტომბრის ომში დაიპყრო. დაახლოებით ათი მილის სიღრმე და თხუთმეტი მილის სიგანე, ის ვრცელდება გოლანის სიმაღლეებიდან აღმოსავლეთით. რაფის კიდე იყო ცეცხლის შეწყვეტის ხაზი. მხოლოდ ცეცხლი ჯერ არ ჩამქრალია. ეს იყო "ომის დასრულებიდან" მრავალი თვის შემდეგ და სირიის არტილერია ისევ ისროდა და ხალხი ორივე მხრიდან იღუპებოდა, მხოლოდ ომს არ უწოდებდნენ.
  
  
  ბეიტ ნამა იყო ხაზის აღმოსავლეთით ოთხი მილი. ოთხი მილის სიღრმეში სირიის მხარეში. ბეიტ ნამაში მინდოდა წასვლა. ჩემი საუკეთესო იყო იუსეფის მთავარი როლი, ხოლო იუსეფის მთავარი როლი იყო ბეიტ ნამა. სად ცხოვრობს ალი მანსური, რომელიც შეიძლება იყოს ან არ იყოს ჩართული გატაცებაში, რომელიც შეიძლება ან არ იყოს დაკავშირებული ლეონარდ ფოქსთან.
  
  
  და ეს იყო ჩემი საუკეთესო იდეა.
  
  
  იქ მოხვედრაც საკმაოდ საეჭვო იყო.
  
  
  ამ თემაზე მთელი დილა ვსაუბრობდით. ური, რაისა, ლეილა და მე ფინჯან ყავას ვსვამთ ლამპეკის სამზარეულოში. ჩემი რუკა ხის მაგიდაზე იყო გაშლილი, სუვენირებზე ყავის ლაქები და მურაბა აგროვებდა.
  
  
  ერთი გზაა სამხრეთით დაბრუნება და იორდანიაში გადასვლა. Არაა პრობლემა. საზღვარი იორდანესთან ნორმალური იყო. იქიდან გავალთ ჩრდილოეთით, გადავალთ სირიაში - იქ დიდი პრობლემაა - და უკანა კარიდან ბეიტ ნამაში ჩავალთ. ამოცანა შეუძლებელია. იმ შემთხვევაშიც კი, თუ ჩვენმა დოკუმენტებმა სირიაში მიგვიყვანს, ცეცხლის შეწყვეტის ხაზი შემოიფარგლება ჯარით და ზონაში შესვლა შეიზღუდება. ციხეში რომ არ გაგვეგდო, ისევ გზაზე დაგვაბრუნებდნენ.
  
  
  კიდევ ერთი გზაა მაღლობების გადაკვეთა და ისრაელის მხარეზე შესვლა. არც იხვის წვნიანი ზუსტად. მოძრაობას ისრაელელებიც უყურებდნენ. და არ არსებობდა გარანტია, რომ მსოფლიო კორესპონდენტი ან თუნდაც ამერიკელი აგენტი შეძლებდა გავლას. და ფრონტზეც რომ მოვხვდე, როგორ გადალახავ ცეცხლის ხაზს?
  
  
  - ძალიან ფრთხილად, - გაიცინა ურიმ.
  
  
  "Ძალიან დამხმარე." მე დავიბენი.
  
  
  ”მე ვამბობ, რომ ჩვენ შორს მივდივართ. ჩვენ გავდივართ იორდანეს გავლით“. ლეილა ქვემოდან ფეხები მოკეცილი იჯდა და ხის სკამზე იოგას სტილს აწყობდა. ჯინსი, ლენტები და სერიოზული სახე. „როგორც კი სირიაში მივალთ, მე ვისაუბრებ“.
  
  
  ”მშვენიერია, ძვირფასო. მაგრამ რას იტყვი? და რას ეტყვით სირიის არმიას, როცა ბეიტ ნამას გზაზე გაგვაჩერებენ? ბორცვები?"
  
  
  მან მზერა მომაპყრო, რომელსაც ზოგიერთი ჭუჭყიანად ჩათვლიდა. ბოლოს მხრები აიჩეჩა. ”კარგი, შენ გაიმარჯვე. ასე რომ, ჩვენ ვუბრუნდებით თქვენს თავდაპირველ კითხვას. როგორ გადავკვეთოთ გზა ჯარის წინ?“
  
  
  ამ წინადადების ყველაზე ცუდი ნაწილი იყო „ჩვენ“. როგორ მოვახერხე სირიის იარაღს გადალახვა და როგორ გავაკეთო ეს ორი განსხვავებული საკითხია.
  
  
  ურიმ ჩაილაპარაკა. ურის შეეძლო ეციო პინცას ნაცვლად გაორმაგება. დიდი, ძლიერი მამაკაცი დიდი, ძლიერი სახით, ძირითადად თეთრი თმით და გამოჩენილი ცხვირით. ”მე ვხედავ, რომ აქედან უახლოვდებით ხაზს. ვგულისხმობ, ამ მხრიდან. თუ ეს ეხმარება." მელაპარაკა, მაგრამ ცოლს შეხედა.
  
  
  რაისამ უბრალოდ წარბი ოდნავ ასწია. რაისა ერთ-ერთი იშვიათი სახეა. გამოფიტული და გაფორმებული, და ყოველი ხაზი მას უფრო ლამაზად ხდის. ეს არის მშვენიერი სახე, თხელი, მაგრამ ქალური სხეული და წითელი, მაგრამ ნაცრისფერი თმა წელამდე, შეკრული სამაგრით თავის უკანა მხარეს. თუ ბედი მომცემს სიბერემდე, რაისა მინდა შემოდგომის თვეებისთვის.
  
  
  - გავიგებ, - თქვა მან და ადგომა დაიწყო. ურიმ მიატოვა.
  
  
  ”დაიჭირე დრო,” თქვა მან. "დაე, ნიკმა მიიღოს პირველი გადაწყვეტილება"
  
  
  მე ვუთხარი: „რამე გამომრჩა? რა არის?"
  
  
  ური ამოისუნთქა. ”დრო არის”, - თქვა მან. ”სახლში ჯერ კიდევ ისმის კითხვა, როგორ გადაკვეთო ხაზი.”
  
  
  "ჯანდაბა ეს," ვთქვი მე. "ხაზს გადავკვეთ". Არ ვიცი როგორ. უბრალოდ უნდა გავაკეთო. მისმინე – მოსემ გაყო ზღვა, იქნებ ჯოჯოხეთმა დაყო სირიელები“.
  
  
  ური რაისას მიუბრუნდა. ”ეს კაცი ყოველთვის ასეთ საშინელ სიტყვებს აკეთებს?”
  
  
  ”მე ასე ვფიქრობ,” თქვა მან. ”მაგრამ ჩვენ მაშინ უფრო ახალგაზრდები ვიყავით”.
  
  
  ურიმ ჩაიცინა და ისევ ჩემსკენ შემობრუნდა. "მაშინ ეს შენი გადაწყვეტილებაა?"
  
  
  „ეს ჩემი გადაწყვეტილებაა. ნებისმიერ შემთხვევაში, ჩიხში პრობლემები მექნება, მაგრამ შესაძლოა მეგობრული იარაღიც უკან მქონდეს“. ლეილას მივუბრუნდი. „როგორ გინდა
  
  
  ფერმაში დარჩენა? დარწმუნებული ვარ, რაისა და ური...“
  
  
  მტკიცე უარყოფის ნიშნად თავი დაუქნია.
  
  
  „მაშინ ნება მომეცით სხვანაირად განვაცხადო. თქვენ აპირებთ რამდენიმე დღის გატარებას ფერმაში. ”
  
  
  ისევ კანკალებდა. „ჩემი დავალება მომცეს. იქ უნდა წავიდე შენთან ერთად ან შენს გარეშე. შენთან ერთად რომ წავიდე, ჩემთვის უკეთესია“. სერიოზულად შემომხედა. „და შენთვის უკეთესი იქნება, თუ ჩემთან ერთად წამოხვალ.
  
  
  ოთახში სიჩუმე სუფევდა. რაისა უყურებდა ური რომ უყურებდა მე ლეილას ვუყურებდი. ნაწილი მისივე დავალების შესახებ იყო სიახლე. მაგრამ უცებ ძალიან კარგი აზრი მიიღო. სწრაფი გარიგება იასტრებსა და ვადიმს შორის. უფროსები ერთმანეთს ზურგს უჭრიან, მე კი ბადრაგად ვმუშაობ.
  
  
  ურიმ ყელი მოიწმინდა. „და შენ, ლეილა? ეთანხმებით ნიკის გეგმას?"
  
  
  მან ნელა გაიღიმა. "რაც არ უნდა თქვას, სწორი იქნება." შევხედე და თვალები დავხუჭე. მან შემომხედა და მხრები აიჩეჩა.
  
  
  ურიმ და რაისამ ერთმანეთს გადახედეს. ორმოცდაშვიდი მესიჯი წინ და უკან ამ ცოლ-ქმრის შეხედვის ორ წამში. ორივე ფეხზე წამოდგა და ოთახიდან გავიდა. "ის" მისაღებად.
  
  
  ლეილას მივუბრუნდი. ყავის ჭიქების წმენდით იყო დაკავებული და ცდილობდა ჩემს მზერას არ შეხვედროდა. როცა იდაყვთან იდო თასი, ხელი მსუბუქად შეეხო ჩემს მკლავს.
  
  
  ური დაბრუნდა, ხელი მაგრად მოუჭირა "მას". "ეს" აშკარად პატარა იყო, ვიდრე პურის ყუთი. ურის სახის გამომეტყველებით თუ ვიმსჯელებთ, „ეს“ არც ხუმრობა იყო. "შენ დაიცავ ამას შენი სიცოცხლე და დამიბრუნებ." მუშტი ჯერაც არ შეუშლია. „ეს დაგეხმარება გადალახო ნებისმიერი გზა ისრაელში, მაგრამ მე გაფრთხილებ, რომ თუ არაბები აღმოაჩენენ, რომ ეს გაქვს, ჯობია შენს თავს ესროლო, ვიდრე მისცე უფლება წაიყვანონ“. ხელი გაშალა.
  
  
  დავითის ვარსკვლავი.
  
  
  მე ვუთხარი: "მე ვაფასებ ამ ჟესტს", ური. მაგრამ რელიგიური მედლები..."
  
  
  მან სიცილი შემაჩერა. დიდი დიდი სიცილი. მან მედლის ზევით მარყუჟი დაატრიალა, რომელიც დისკს ჯაჭვს აკავშირებდა. ვარსკვლავის ზედა სამკუთხედი ამოიჭრა და ქვემოთ იყო ამოტვიფრული:
  
  
  '/'
  
  
  
  
  ა ალეფი. ებრაული ანბანის პირველი ასო. ა ალეფი. ისრაელის ანტიტერორისტული ჯგუფი.
  
  
  ასე რომ, ური ლამპეკი ისევ მასზეა. ის იყო ირგუნის ნაწილი 46 წელს. დანგრევის ექსპერტი. კაცი, რომელსაც დამოუკიდებელი ისრაელი სურდა და ზურგს უკან ხიდების დაწვის სჯეროდა. როცა მას 1964 წელს შევხვდი, ბომბის აღმომჩენ ჯგუფთან ერთად მუშაობდა. ახლა, როცა ორმოცდაათი წლის იყო, ღამით ისევ აწყობდა რაღაცეებს.
  
  
  "აქ," თქვა მან. "ამას ჩაიცვამ."
  
  
  მედალი ავიღე და ჩავიცვი.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ღამით წამოვედით. სანამ კოსტიუმების გარეშე ვიყავით, მე მქონდა არაბული ქაღალდები, ბრწყინვალედ გაყალბებული და გაფუჭებული, და ურიის დავითის ვარსკვლავი ჩემს კისერზე მქონდა.
  
  
  თქვენ ასევე შეგიძლიათ იმოგზაუროთ სიმაღლეებზე ღამით. აქ სანახავი არაფერია. ბრტყელი, ბაზალტის შავი პლატო, რომელიც მოფენილია სამი ომის ნამსხვრევებით. დაგრეხილი, დაჟანგული, დამწვარი ტანკები და კლდოვან მინდვრებზე საფლავის ქვებივით მიმოფანტული ჯავშანტექნიკის ნამსხვრევები, დანგრეული უსახურავი სახლებით, დაჟანგული მავთულხლართებით და წარწერებით „საფრთხე!“ მაღაროები!
  
  
  თუმცა, თვრამეტი ისრაელის ფერმა არსებობს გზების მიღმა, და არაბი გლეხები უვლიან მინდვრებს, ზრდიან ცხვრებს და გარბიან ან არც კი აწუხებენ, როცა დაბომბვა იწყება. ისინი ყველა ან გიჟები არიან ან უბრალოდ ადამიანები. ან იქნებ ეს იგივეა.
  
  
  გაგვაჩერა ბიჭმა M-16-ით. მე ვაჩვენე ჩემი მსოფლიო ჩემპიონატის პრეს-პასი და მან საშუალება მოგვცა, გაგვეგრძელებინა. სულ რაღაც ოცი იარდის შემდეგ, მოსახვევის გარშემო, გზას მთელი ბლოკადა ელოდა. სამფეხზე დამაგრებულმა 30 კალიბრის ტყვიამფრქვევმა გაბრაზებული თითი როვერისკენ გაიშვირა.
  
  
  ისრაელი ლეიტენანტი თავაზიანი, მაგრამ მტკიცე იყო. თავიდან მითხრა, რომ ჩემს თავში არ ვიყავი ფრონტზე არსად წასასვლელი, რომ ეს ომია, რაც არ უნდა ეძახდნენ და ვერავინ გარანტიას მისცემს ჩემს უსაფრთხოებას. მე ვუთხარი, რომ პიკნიკზე არ მოვსულვარ. მან მაინც თქვა არა. Აბსოლუტურად არა. აჰა. განზე გავიყვანე და მედალი ვაჩვენე.
  
  
  როვერთან დავბრუნდი და გავყევი.
  
  
  ჩვენ გავჩერდით ისრაელის პოზიციაზე დაბალ ადგილზე, სირიის ხაზიდან რამდენიმე ასეულ მეტრში. ეს ადგილი ოდესღაც არაბული სოფელი იყო. ახლა ეს მხოლოდ ნანგრევების შეგროვება იყო. არა სამხედრო დაზიანება. ომის შემდგომი ზიანი. სირიის ყოველდღიური საარტილერიო ცეცხლის შედეგი ხაზის გასწვრივ.
  
  
  "ეს ჰგავს ამინდის პროგნოზს მათი პრეზიდენტის განწყობაზე," მითხრა ისრაელის ჯარისკაცმა. მისი სახელი იყო ჩაკ კოენი. ის ჩიკაგოდან ჩამოვიდა. სამი ფუტის სიმაღლის ქვის ღობეზე ვისხედით, რომელიც ოდესღაც სახლის კედელს წარმოადგენდა, სენდვიჩებს და რაისას ყავას ვუზიარებდით. ”ათი წუთი ცეცხლი - ის უბრალოდ მიესალმება. ერთი საათი და ის ეუბნება მთელ არაბულ სამყაროს, რომ მათ შეუძლიათ შეთანხმდნენ რაზეც სურთ, გარდა სირიისა.
  
  
  სირიას ბოლომდე ბრძოლა სურს“.
  
  
  — გჯერა ამის?
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. ”თუ ისინი ამას გააკეთებენ, ჩვენ მათ დავასრულებთ.”
  
  
  ისრაელის კაპიტანი მიუახლოვდა. ვინც მედალს დახედა და მითხრა, რომ ყველაფერს გააკეთებდა დასახმარებლად. კაპიტანი ჰარვი ჯეიკობსი ოცდაათი წლის იყო. ძლიერმა, დაღლილმა, მღელვარე ქერა კაცმა, რომელიც ასწავლიდა სახვით ხელოვნებას უნივერსიტეტში, როცა მას ომში არ იწვევდნენ, ლეილამ მას ყავა თერმოსიდან მოსვა.
  
  
  ჯეიკობსმა მკითხა, როგორ გადავკვეთო ხაზი. გეგმა არ მქონდა, მაგრამ როცა მქონდა, აუცილებლად ვუთხარი. ორივე მხრიდან სროლას აზრი არ აქვს.
  
  
  ჯეიკობსის დამოკიდებულება ჩემს მიმართ ფრთხილი იყო. კისერზე ალეფი უდავო სტატუსს მაძლევდა, მაგრამ მისი გადმოსახედიდან უბედურებასაც ნიშნავდა. ვაპირებდი მისთვის მორალური მხარდაჭერის თხოვნას თუ სახანძრო დახმარების თხოვნას? ჯეიკობს საკმარისი პრობლემები ჰქონდა ჩემს გარეშე. მე ვკითხე, მაჩვენებდა თუ არა რუკაზე, სად იყო სირიული იარაღი. - ყველგან, - თქვა მან. "მაგრამ შენ გინდა რუკაზე, მე გაჩვენებ რუკაზე."
  
  
  გავისეირნეთ დანგრეული ბაზარი და მთვარის შუქზე მივედით ქვის დიდ კორპუსამდე, ქალაქში ყველაზე მაღალი, ძველი პოლიციის განყოფილებამდე. ეს იყო დიდი დაკვირვება და შემდეგ დიდი გოლი. შესასვლელში იყო ყველაფერი, რაც ღირდა. სქელი ორმაგი კარი ქვის დაფის ქვეშ, წარწერით Gendarmerie de L'Etat de Syrie და თარიღით 1929 წელი, როდესაც სირია საფრანგეთის მმართველობის ქვეშ იყო.
  
  
  კარის მაგივრად შემოვიარეთ და ნანგრევებით მოფენილი კიბეებით სარდაფში ჩავედით. კაპიტან ჯეიკობსის იმპროვიზირებული ომის ოთახში. მაგიდა, რამდენიმე ფაილი, ერთი შიშველი ნათურა, ტელეფონი, რომელიც სასწაულებრივად მუშაობდა. მე ამოვიღე ბარათი და მან ნელ-ნელა შეავსო X-ებით და O-ებით; ფორპოსტები, საგუშაგოები, სამეთაურო პუნქტები, ტანკები. თამაში tic-tac-toe სიცოცხლისთვის.
  
  
  თვალებზე ხელი ავიფარე.
  
  
  "ვფიქრობ, გოგონა საბრძოლოდ არის გაწვრთნილი?" ის იდგა მაგიდაზე მიყრდნობილი, ზედა შუქი ორმოც ვატიან ჩრდილებს აფრქვევდა მის თვალქვეშ დახატულ ჩრდილებს.
  
  
  პასუხის მაგივრად სიგარეტი მოვუკიდე და მივაწოდე. პასუხად ჩემი სიგარეტი აიღო. მან თავი დაუქნია. ”მაშინ მართლა გიჟი ხარ”, - თქვა მან.
  
  
  კართან ჯარისკაცი გამოჩნდა; გაჩერდა როცა დამინახა. ჯეიკობსმა ბოდიში მოიხადა და თქვა, რომ დაბრუნდებოდა. ვკითხე, შემეძლო თუ არა მისი ტელეფონის გამოყენება, სანამ ის არ იყო. ვცადე ბენიამინთან დაკავშირება ლამპეკის ფერმაში, მაგრამ ვერ მოვახერხე მისი კვალი. ეს შეიძლება იყოს ჩემი ბოლო შანსი.
  
  
  ჯეიკობსი დაბრუნდა და ტელეფონი აიღო. მან სამჯერ ან ოთხჯერ შეარხია მიმღები და შემდეგ თქვა: „ბლუმ? ჯეიკობსი. მისმინე. მინდა ეს ზარი გადაიტანო...“ შემომხედა. "სად?"
  
  
  თელ-ავივისკენ.
  
  
  "Თელავივი. მთავარი პრიორიტეტი. ჩემი ნებართვა." მან დამიბრუნა ტელეფონი და დაამტკიცა, რომ მე ვიყავი VIP და ის ძალიან VIP იყო. ის თავის ჯარისკაცთან ერთად წავიდა.
  
  
  ბენიამინის წითელი ტელეფონის ნომერი მივეცი და ათი თუ თხუთმეტი წუთის შემდეგ სატელეფონო ხაზზე სტატიკური ელექტროენერგიის ხარისხი შეიცვალა და მისი მეშვეობით გავიგე ბენჯამინის ნათქვამი: "დიახ?"
  
  
  - შანდის აბანოები, - ვთქვი მე. "რა გაარკვიე?"
  
  
  "ადგილი არის... ნაწიბური".
  
  
  „რა არის ადგილი? ყველაფერი რაც მქონდა სტატიკური იყო.”
  
  
  „ფრონტი ნარკოტრეფიკისთვის. გამოიყენებოდა ოპიუმის გადაზიდვის საწყობად. მაგრამ მას შემდეგ, რაც თურქული ყაყაჩოს მინდვრები დაიხურა - bwupriprip - უფროსმა მის ნაცვლად დაიწყო ჰეშის ვაჭრობა. მხოლოდ ადგილობრივი ვაჭრობა.
  
  
  "ვინ არის აქ უფროსი?"
  
  
  "Bwoop-crack-bwwoop-st-crack-t-bwoop."
  
  
  
  
  
  
  "ისევ?"
  
  
  "Ყველაფერი ეს?"
  
  
  — დიახ.
  
  
  "Terhan Kal-rrip-ccrackle. არ ფლობს ამ ადგილს, უბრალოდ მართავს მას"
  
  
  "ეს მისი იდეაა თუ მისი მიმართულება?"
  
  
  ”ალბათ მას. სახლი ეკუთვნის Regal, Inc. Regal, Inc. - შვეიცარიული კორპორაცია - bwup. ასე რომ, ჩვენ ვერ ვხვდებით, ვინ არის ნამდვილი მფლობელი. Და შენ რას იტყვი შენს შესახებ? სად არის ხრაშუნა?
  
  
  
  
  
  
  "ᲛᲔ…"
  
  
  "Bwoop-crack-sttt-poppp-buzz-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"
  
  
  
  
  
  
  ვადა.
  
  
  ბოდიში, დავით. და მე კი სიმართლეს ვიტყოდი.
  
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ ჯეიკობსი დაბრუნდა. "Ისე?" Მან თქვა.
  
  
  თავი დამიქნია. "გეგმის შედგენას რამდენიმე საათი დამჭირდება."
  
  
  "მმმ", თქვა მან. „უბრალოდ მინდა გაგაფრთხილო. ისინი ისვრიან ყველაფერზე, რაც მოძრაობს. შემიძლია დაგიფარო იქიდან, სადაც ჩემი იარაღია, მაგრამ ვერ გავრისკავ, ვინც შენთან მოდის. არა რა უნდა იყოს თვითმკვლელობის მოგზაურობა. "
  
  
  — მე გკითხე? წარბი ავწიე.
  
  
  - არა, - უპასუხა მან. "მაგრამ ახლა არ უნდა ვიფიქრო შენზე."
  
  
  როვერში დავბრუნდი და თვალები დავხუჭე.
  
  
  ეს არ იმუშავებს. სკარლეტ ო'ჰარას საბრძოლო გეგმა, მე საკუთარ თავზე ვიდარდებ
  
  
  ხვალ აქ იყო. და მაინც არ მქონდა კარგი იდეები.
  
  
  გეგმა პირველი: დატოვე ლეილა კაპიტანთან. გამოიყენე ჩემი შანსი, რომ ეს მარტომ გააკეთო. ჯანდაბა იასტრებისა და ვადიმის გარიგება. მე რომ მიმეტოვებინა, მაინც ცოცხალი იქნებოდა. რაც იმაზე მეტი იყო, ვიდრე ის ჩემთან ერთად მოვიდოდა გარანტიას ვიძლევი.
  
  
  გეგმა მეორე: შემობრუნდი. დაბრუნდით იორდანიის გავლით ან ადით ლიბანში და სცადეთ მისი გაყალბება სირიის საზღვარზე. მაგრამ მეორე გეგმა არ გაჩერდა იმავე ადგილას, როგორც ადრე. ბეიტ ნამასთან ახლოსაც არ წავიდოდა. რატომ იყო ეს ადგილი ასე ახლოს ხაზთან?
  
  
  გეგმა მესამე: გადაიტანეთ ბეიტ ნამა. Ძალიან სასაცილოა.
  
  
  გეგმა მეოთხე - მოდი, ოთხი უნდა იყოს.
  
  
  დავიწყე ღიმილი.
  
  
  გეგმა მეოთხე.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ტყვიები დაფრინავდნენ. ჩვენი თავები აკლია, მაგრამ არა საკმარისი. გათენდა და ჩვენ ადვილი მტაცებელი ვიყავით; მინდორზე ორი არაბი მოღვაწე დარბის. ქვის უკან გადავხტი და ვისროლე, ფრთხილად ავიღე მიზანი: კრაკი!
  
  
  ლეილას ვანიშნე, რომ მეტი კადრები გამოეცადა. ვიზი! ბოინგი! ტყვიები მიმოიფანტა კლდეზე, რომლის უკან ვიმალებოდი. Ძალიან ახლოს. ამან გამაბრაზა. თოფი ავწიე და დაუმიზნე; ბზარი! გასროლა ჯეიკობსის თავზე გადაისვა. რათ-ა-ტატ-ტატი. მან მიიღო შეტყობინება. მომდევნო რაუნდში მან დამიმიზნა, ეზოში მომენატრა.
  
  
  სირიული იარაღი ჯერ არ დაწყებულა. ალბათ დოპინგით იყვნენ დაკავებული. ისრაელის ცეცხლი მათკენ არ იყო მიმართული. დამიზნებული იყო - ჰო! - ორი არაბი ფიგურა დარბოდა მოედანზე. იდიოტები! რას აკეთებდნენ? ცდილობთ გაქცევას ისრაელის საზღვრებით? რათ-ა-ტატ-ტატი. ჯეიკობსი ისევ ურტყამს. ბზარი! ჩემი დარტყმა ფაქტობრივად წავიდა. ლეილა წაიქცა და ქვაზე დაეცა.
  
  
  "Კარგად ხარ?" ჩავიჩურჩულე.
  
  
  "წყევლა!" Მან თქვა.
  
  
  "Კარგად ხარ. Გავაგრძელოთ".
  
  
  კიდევ ხუთი იარდი ვცადეთ. ჯეიკობსის დარტყმები ეზოში დარჩა.
  
  
  ასე რომ, სირიელებმა ცეცხლი გახსნეს. მაგრამ ჩვენთვის არა. გეგმამ იმუშავა. ისრაელის იარაღი ახლა ისროდა სირიელებს და სადღაც ქვემოთ მძიმე გასროლა გაისმა, როდესაც სატანკო იარაღმა საბჭოთა წარმოების T-54 105 მილიმეტრით დააბნია. ჯარები ერთმანეთს თავაზიანად იცავდნენ და ჩაერთნენ, როცა მე და ლეილამ ხაზები გადაკვეთა.
  
  
  მოულოდნელად სირიელ ჯარისკაცს გადავეყარეთ.
  
  
  "მან!" დაუპირისპირდა მან. (მისმინე, ვინ მოდის?)
  
  
  - ბასემ ალადინი, - გავუღიმე. Ჩემი სახელი. ქედს ვიხრი: „სალამ“. წარბები შეჭმუხნა. "იმრაა?" (ქალი?) მხრები ავიჩეჩე და ვუთხარი, რომ ეს ჩემი ბარგი იყო. მითხრა, გავყოლოდი, ავტომატი კი ჩემკენ იყო მიმართული. ლეილას ვანიშნე. მან უარი თქვა ჟესტით. "დატოვე ქალი."
  
  
  ახლა სირიის ომის ოთახში შევედი. კიდევ ერთი ქვის ნაგებობა. კიდევ ერთი ნანგრევი. კიდევ ერთი მაგიდა სხვა შიშველი ნათურით. კიდევ ერთი კაპიტანი, დაღლილი და გაბრაზებული. მე ვლოცულობდი ბერლიცის მრავალენოვან ღმერთს, რომ ჩემი კარგი არაბული დამეხმარებოდა გადალახვაში.
  
  
  მე ავირჩიე ვინაობა. თავმდაბალი, მოუთმენელი, ცოტა სულელი. სულელის გარდა ვინ გააკეთებს იმას რასაც მე გავაკეთე? ჯაშუშია, აი ვინ. ან ჯაშუში უნდა ვყოფილიყავი ან სულელი. მე ვიმედოვნებდი თითქმის სრულყოფილ ალოგიკურობას, რომელიც ყოველთვის სწირავს სიკვდილს ყველაზე ლოგიკურ გონებას. საზღვარი უხეშად, ღიად გადავკვეთე; ისროდნენ უკნიდან ისრაელის ჯარებმა. ეს იყო ჯაშუშის გაგზავნის ისეთი აშკარა გზა, რომ ვერავინ დაიჯერებდა, რომ მისი მტერი ამას გააკეთებს. რაც აშკარად არ შეიძლება იყოს სიმართლე. ეს არის ომის ალოგიკური ლოგიკა.
  
  
  კარებთან ჯარისკაცმა ჩემი თოფი აიღო. გავუღიმე, თავი დავუქნიე და პრაქტიკულად მადლობა გადავუხადე. სირიელ კაპიტანს ისევ დავუქნიე თავი და ღიმილიანი, აღელვებული დავიწყე საუბარი, სიტყვები ერთმანეთზე ტრიალებდა. ალფ შუქური - ათასი მადლობა; მტრები მატარებდნენ (ადუვე, გამახსენდა), ჩემს ქარიაში, ჩემს სოფელში დამინახეს. ილა რუკა ალ-ან - აქამდე მიჭერდნენ, მაგრამ თმები დავარტყი და მუსადი ავიღე - თოფზე ვანიშნე, რომ მოვიპარე - და მერე, მინ ფადლაქ, კარგი კაპიტანო, ვიპოვე ჩემი იმრა და შევარდა ჯაბალში. გავაგრძელე ქედმაღლობა, ღიმილი და დაღლილობა.
  
  
  სირიელმა კაპიტანმა ნელა დაუქნია თავი. საბუთები მთხოვა და ისევ თავი დამიქნია. მან შეხედა თავის თანაშემწეს და თქვა: "რას ფიქრობ?"
  
  
  ასისტენტმა თქვა, რომ ფიქრობდა, რომ მე სულელი ვიყავი საფუძვლებით. იღბლიანი სულელი. სულელივით ვიღიმოდი.
  
  
  მკითხეს, სად მივდიოდი აქედან. მე ვთქვი, რომ საბავშვო ბაღი მქონდა ბეიტ ნამში. მეგობარი, რომელიც დამეხმარება.
  
  
  კაპიტანმა ზიზღით აიქნია ხელი. „მაშინ წადი, სულელო. და არ დაბრუნდე."
  
  
  ისევ გავუღიმე და გარეთ გასვლისას თავი დავუქნიე: „შუკრან, შუკრან. ილა-ალ-ლაკა“. გმადლობთ, კაპიტანო; Მადლობა და ნახვამდის.
  
  
  დანგრეული შენობიდან გამოვედი, ლეილა ვიპოვე და თავი დავუქნიე. ათი ნაბიჯით უკან მომყვა.
  
  
  ჩვენ გავიარეთ სირიის ჯარების პირველი რგოლი და გავიგე მისი ხმაური: "ჯიდ ჯიდანი". ძალიან კარგი იყავი.
  
  
  - არა, - ვუთხარი ინგლისურად. "ᲛᲔ
  
  
  იღბლიანი სულელი."
  
  
  
  
  
  
  თავი მეთხუთმეტე.
  
  
  
  
  
  სულელი და მისი იღბალი მალე გაიყოფა. მე ახლახან მოვიფიქრე, მაგრამ თუ გინდა, შეგიძლია მომიყვანე.
  
  
  ერთი მილის შემდეგ ჩვენ გაგვაჩერა ტრაფიკის დაცვამ. ქედმაღალი, სასტიკი ბიჭი, ისეთი ბიჭი, რომელიც საკმარისად ცუდია, როგორც მშვიდობიანი მოქალაქე, მაგრამ მიეცი მას იარაღი და ჯარისკაცის კოსტუმი და შენ გყავს გაქცეული სადისტი. ის იყო მოწყენილი და დაღლილი და სურდა გასართობი: ტომი და ჯერის სტილი.
  
  
  მან გზა გადაკეტა.
  
  
  დავიხარე, გავუღიმე და ვუთხარი: "გთხოვ..."
  
  
  მან გაიცინა. "არ მომწონს". მან შეხედა ლეილას და გაიცინა, შავი და მწვანე კბილებით სავსე. "Მოგწონს ის? ქალი? Მოგწონს ის?" გვერდით მომიჭირა. "ვფიქრობ, ვნახავ, მომწონს თუ არა იგი."
  
  
  მე ვუთხარი: "არა, ნაკელი ნაყარი!" მხოლოდ მე ვთქვი ინგლისურად. ჩემი სტილეტო ამოვიღე და გავშალე. "აბდელ!" იყვირა მან. "მე დავიჭირე ჯაშუში!" ყელი გამოვკვეთე, მაგრამ უკვე გვიანი იყო. აბდელი ჩამოვიდა. სამ სხვასთან ერთად.
  
  
  "დანა დააგდე!"
  
  
  მათ ეჭირათ ავტომატები.
  
  
  დანა დავყარე.
  
  
  ერთი ჯარისკაცი ჩემსკენ წამოვიდა. მუქი და მუქი თვალები; მისი თავი ტურბანშია. ყბაზე დამარტყა, ისეთი სიტყვა მითხრა, რომელიც ლეილამ არ მასწავლა. ხელში ავიყვანე და ჩემს წინ დავტრიალდი, ხელები ზურგს უკან გადავაჯვარედინე. ამ თანამდებობაზე ის ფარად იქცა. იარაღი ისევ ხალათში მქონდა დამალული. უბრალოდ რომ შემეძლოს...
  
  
  Დაივიწყე. ტყვიამფრქვევები ლეილაზე გადავიდა. — გაუშვით.
  
  
  მე გავუშვი. შემობრუნდა და ყელში დამარტყა. ბრაზისგან ძლიერი იყო და მე ვერ გავექცეოდი. ჩემი წონა გამოვიყენე იმისთვის, რომ ორივე მიწაზე დაგვეწია. კლდოვან მტვერში გავცურეთ, მაგრამ ხელები ფოლადივით იყო. კისერზე დარჩნენ.
  
  
  "Საკმარისი!" - თქვა მსროლელმა. "აბდელ! გაუშვი!" აბდელი შეჩერდა. საკმარისად დიდხანს. ყელში დარტყმით დავარტყი. მან მტვერი შეკრა, სუნთქვა შეეკრა. ინსტრუმენტი! - თქვა მოკლემ. - პრობლემები გვექნება. პოლკოვნიკს ყველა ჯაშუშის დაკითხვა სურს. მას არ უნდა, რომ გვამები მივიყვანოთ“.
  
  
  ადგილზე დავჯექი და კისერზე ვიმასაჟე. აბდელი ფეხზე წამოდგა და ისევ ცდილობდა სუნთქვა შეეკრა. გადააფურთხა და ღორის ნაწლავები დამიძახა. მაღალმა ჯარისკაცმა თანაგრძნობით დაიკივლა. ”აჰ, საწყალი აბდელ, არ დაიდარდოთ. როცა პოლკოვნიკი თავის სპეციალურ მეთოდებს გამოიყენებს, ჯაშუშს მოუნდება, რომ ახლავე მოკლა“. ფართო შავ-მწვანე ღიმილით გაიღიმა.
  
  
  ოჰ ჰო. საოცარი. "სპეციალური მეთოდები". კისერზე მედალზე ვფიქრობდი. არავინ გამიჩხრიკა. არავინ გამიჩხრიკა. მე კიდევ მქონდა იარაღი - და მე მაინც მქონდა მედალი. უპირველეს ყოვლისა, ჩააგდე მედალი. საკინძს მივაღწიე.
  
  
  "მაღლა!" შეკვეთა მოვიდა. "Ხელები მაღლა!" მე ვერ ვიპოვე წყეული სამაგრი! "მაღლა!" გმირობის დრო არ იყო. ხელები ავწიე. ერთ-ერთმა ბიჭმა ქვას იარაღი დაუდო, მოვიდა და ხელები ზურგს უკან მომხვია. თოკები გამოსწია და ფეხზე წამომაყენა. ბიჭს თეფშის მსგავსი სახე ჰქონდა. გაბზარული მზისგან, ქარისგან და სიბრაზისგან. "ახლა," თქვა მან. ”ჩვენ მას პოლკოვნიკთან მივყავართ.” სწორედ მაშინ დაიწყო ლეილამ მოქმედება. კლდესავით ჩუმად მდგარი ლეილა. უცებ მან დაიყვირა: „ლა! ლა“ და ჩემკენ გამოვარდა, ფეხზე წამოდგა და დაეცა. ახლა ის იწვა მტვერში, ტიროდა და ყვიროდა: „არა! არა! გთხოვთ! არა!" ჯარისკაცებმა თავიანთი ტარტანი ღიმილით გაიღიმეს. თოკზე მყოფმა ბიჭმა უკან დახევა დაიწყო. ლეილა ადგა და გაიქცა; ტირილი, ველური, გიჟი, ბოლოს და ბოლოს ფეხებთან მომისროლა, კოჭებში მომიჭირა, ფეხსაცმელებს მაკოცა. რა ჯანდაბას აკეთებდა ის იქ? აბდელმა ხელში აიყვანა და გაიყვანა. შემდეგ მან თოფის ცხვირზე დაარტყა.
  
  
  "გადაიტანე!" Მან თქვა. ”ჩვენ მივდივართ პოლკოვნიკთან. ბეიტ ნამში პოლკოვნიკთან წავიდეთ“.
  
  
  ჰოდა, ვიფიქრე, ეს არის იქ მისასვლელი ერთი გზა.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  პოლკოვნიკის კაბინეტი მდებარეობდა ქალაქის სასტუმროს ფოიეს გვერდით. მან და მისმა ადამიანებმა აიღეს იგი და სასტუმრო „ნამამ“ ყველაზე უარესი გააერთიანა: ბორდელი, ყაზარმები და დაკითხვის ცენტრი.
  
  
  მუსიკა დარბაზიდან ქვემოთ მოდიოდა. ხმამაღალი სიცილი. სასმელის სუნი. ლობი სავსე იყო ადგილობრივი არაბებით, რომელთაგან ზოგიერთი პატიმრობაში იმყოფებოდა, უმეტესად საკუთარ თავზე, ხოლო ჯარისკაცები პატრულირებდნენ ბრწყინვალე თოფებით. ლეილა სადარბაზოში ადგილისკენ მიიყვანეს. პოლკოვნიკ კაფირთან მიმიყვანეს.
  
  
  პირველად რომ მომიყვანეს, არ მინახავს. პოლკოვნიკი კარისკენ ზურგით იდგა. ის პატარა სარკეს დაეყრდნო და მუწუკს დაჟინებით გამოაძრო. მან მცველებს ხელი დაუქნია და საქმე განაგრძო. შლამი! სახე სარკეში ჩაეღვარა. თითქმის სექსუალური სიამოვნებით ამოისუნთქა. თვალის კუთხით ვუყურებდი მას. ოთახის მოპირდაპირე მხარეს სკამზე ვიჯექი, ხელები ისევ ზურგზე მქონდა შეკრული. სარკეში ისევ ისე შეისწავლა სახე, თითქოს
  
  
  ეს იყო მტრის ბანაკების რუკა; პოლკოვნიკს აინტერესებდა, სად დაარტყა შემდეგ.
  
  
  ირგვლივ მიმოვიხედე. ოფისი საგულდაგულოდ იყო მორთული არაბული სიბნელის დიდი ტრადიციებით. კედლები დაფარული იყო მუქი ყვითელი ბათქაშით, ეკიდა პირქუში, მტვრიანი ხალიჩებით. მძიმე ავეჯი, მოჩუქურთმებული ხის კარები და პატარა, მაღალი ვიტრაჟები. გისოსები ფანჯრებზე. Გასასვლელი არ არის. ოთახში მტვრის, შარდისა და ჰაშიშის სუნი იდგა. ოფისის კარი ოდნავ ღია იყო. ამან გამოიწვია შიშველი შელესილი კამერა. ერთადერთი სკამი. და რაღაც თავისუფლად მდგარი ლითონის ნივთი. რაღაც გიგანტური ფოლადის ქურთუკის საკიდივით, სქელი რკინის ღეროთი ზედა მარჯვენა კუთხით. კინაღამ თორმეტ ფუტიან ჭერს შეეხო. წამების მანქანა. "სპეციალური მეთოდები". ამით აიხსნება მჟავე ბიოლოგიური სუნი.
  
  
  პოლკოვნიკმა ბოლო არჩევანი გააკეთა. ორი ჭუჭყიანი თითით დაეშვა და დაარტყა. Ხარის თვალები! Მისია შესრულებულია. პიჯაკის მანჟეტზე ნიკაპი მოიწმინდა. შემობრუნდა. ზეთისხილისფერი მამაკაცი ფართო ულვაშებითა და ავადმყოფური, მუწუკებიანი, ბუსუსიანი სახით.
  
  
  ის ფეხზე წამოდგა და ისე შემომხედა, როგორც პოლკოვნიკი გახდებოდა. ღორის ნაწლავებიც მეძახდა.
  
  
  ჩემი გამოსვლა ისევ მზად იყო. იგივე გამოვიყენე სროლის ხაზზე. ერთადერთი ბიჭი, რომელმაც ჩემი ინგლისური საუბარი გაიგო, ის ბიჭი იყო, რომელიც გზაზე მოვკალი. იმიტომ მოვკალი, რომ ჩემს ქალს დაესხა თავს. მე ისევ ბასემ ალადინი ვიყავი, სულელი, თავმდაბალი, საყვარელი იდიოტი.
  
  
  რასაც ვაჭრობაში უწოდებენ "მსუქან შანსს"!
  
  
  ჩემი შესრულება იყო ბრწყინვალე და უნაკლო, როგორც ყოველთვის, ერთი განსხვავებით. პოლკოვნიკი კაფირი. კაფირი სიამოვნებდა წამებით და არ აპირებდა მოტყუებას. ომმა მას უბრალოდ ლეგიტიმური საბაბი მისცა. მშვიდობის დროს ის ალბათ ხეივნებში დადიოდა და ქუჩის მეძავებს ამაღელვებელ სიკვდილამდე აცდუნა.
  
  
  კაფირი სულ მეუბნებოდა, რომ ვუთხარი მას ჩემი მისიის შესახებ.
  
  
  კაფირს სულ ვეუბნებოდი, რომ მისია არ მქონდა. მე ვიყავი ბასემ ალადინი და არ მქონდა მისია. მას მოეწონა პასუხი. ის თაროს დახედა, როგორც მსუქანი ქალბატონი, რომელიც გაყოფილ ბანანს უყურებს. დაღლილობის დაბუჟება დამეუფლა. ადრე მაწამებდნენ.
  
  
  კაფირი ადგა და თავის მცველებს დაუძახა. მან გარე ოფისის კარი გააღო და მე გავიგონე მუსიკა და სიცილი და დავინახე ლეილა, რომელიც ფოიეში იჯდა საათის პისტოლეტებს შორის.
  
  
  მესაზღვრეები შემოვიდნენ და კარი მიხურეს. საქონლის ხორცის ორი საზიზღარი ნაჭერი, ფორმაში ჩაცმული და ტურბანი, ლუდის სუნი. ახლა გამიჩხრიკეს. სწრაფი, მაგრამ საკმარისი. ჩემი ძველი მეგობარი ვილჰელმინა წავიდა იქ. მაგიდაზე დაჯდა რამდენიმე საქაღალდის თავზე, ჩუმად და უსარგებლო, როგორც ქაღალდის წონა.
  
  
  გასაკეთებელი არაფერი იყო. ხელები, როგორც იტყვიან, შეკრული მქონდა. ეს ვიყიდე. Რა ჯანდაბა იყო ეს? და ეს მედალი ისევ ჩემს კისერზე იყო. იქნებ კაფირმა გაარკვიოს რა არის. იქნებ მან არ გადაუგრიხა მარყუჟი. შესაძლო ლულის ბოლოში ვიყავი.
  
  
  Შესაძლოა…
  
  
  იქნებ უბრალოდ კარგი იდეა მქონდა.
  
  
  კაფირის სათამაშო ოთახში დამაბრუნეს.
  
  
  იატაკზე დამაგდეს და ხელები გამიხსნა. პოლკოვნიკმა თოკი მესროლა. მითხრა, ტერფები ერთიანად შემეკრაო. "მჭიდრო", თქვა მან. „გაამაგრე, თორემ გავუსწორებ“. კოჭები ერთმანეთზე შევაჭე. Შემოტკეცილი. მე ისევ მეცვა ჩემი მაღალი ტყავის უდაბნოს ჩექმები. პოლკოვნიკსაც უყვარდა ჩემი ჩექმები. ნამდვილი, ავადმყოფი იდიოტი. მის თვალებში ვარსკვლავები იყო, როცა მიყურებდა თოკების გადახვევას. საკუთარი გამომეტყველება შევინარჩუნე.
  
  
  ოფლიანობა დაიწყო. მან გაათავისუფლა ბერკეტი გიგანტურ ქურთუკზე და ზედა ზოლი მიწაზე დაეშვა. მცველებს თავი დაუქნია. ხელები იგივე თოკით შემიკავეს, რომლითაც ფეხებს მიკრავდნენ. დავიხარე და ფეხის თითებს შევეხე.
  
  
  თოკები გადაყარეს ძელზე და ზოლი ჭერამდე ასწიეს. მე დავრჩი იქ ჩამოკიდებული, როგორც მძინარე ზარმაცი, როგორც ძროხის ნაჭერი ჯალათის ფანჯარაში.
  
  
  შემდეგ კი მედალი ქვევით ჩამოცურდა, შემობრუნდა და აჩვენა მისი წინა მხარე ზურგის შუაში.
  
  
  ეს დაინახა პოლკოვნიკმა. მას არ შეეძლო გამოტოვება. „დიახ! Ნათელია. ბასემ ალადინი დავითის ვარსკვლავთან ერთად. ძალიან საინტერესოა, ბასემ ალადინ.
  
  
  ჯერ კიდევ იყო შანსი. თუ მან ვერ იპოვა ფარული ასო "A", მაშინ მედლის ძებნა შეიძლება რეალურად დაეხმარა. საკმაოდ შეესაბამება ჩემს კარგ იდეას.
  
  
  ”ასე რომ ეს არის”, - თქვა ბასემ ალადინმა. "დავითის ვარსკვლავი!"
  
  
  კაფირმა ისეთი ხმა გამოსცა, რომელიც ღრიალსა და ღრიალს ჰგავდა. „მალე ბევრს არ ხუმრობ. მალე გევედრები, რომ დაგელაპარაკო. სერიოზულ რამეებზე. მაგალითად, თქვენი მისიის შესახებ“.
  
  
  გრძელი ტყავის მათრახი ამოიღო. მცველებს მიუბრუნდა. უთხრა მათ წასულიყვნენ.
  
  
  მესაზღვრეები წავიდნენ.
  
  
  კარი დაიხურა.
  
  
  მე მოვემზადე იმისთვის, რაც მოხდებოდა.
  
  
  ხალათი უკნიდან გამოგლიჯა.
  
  
  შემდეგ კი წამწამები გამოჩნდა.
  
  
  ერთი.
  
  
  ორი.
  
  
  ჭრის. ცისკრის. წვა. ცრემლდენა. იწყება ჩემი ხორცით და ფეთქდება ჩემს ტვინში.
  
  
  20.
  
  
  ოცდაათი.
  
  
  თვლა შევწყვიტე.
  
  
  ვიგრძენი, როგორ დამეღვარა ზურგზე სისხლი. დავინახე, რომ მაჯაზე სისხლი ჩამომდიოდა.
  
  
  მეგონა, პოლკოვნიკი უარესს გულისხმობდა.
  
  
  მეგონა ჩემი კარგი იდეა არც ისე კარგი იყო.
  
  
  მეგონა დასვენება მჭირდებოდა.
  
  
  დავიბნე.
  
  
  როცა გავიღვიძე, რამდენიმე საათის შემდეგ იყო და არ იყო ნაზი, ნელი გათენება. ჩემი ზურგი იყო ჩიკაგოს პატარა ცეცხლი. იმ ნაბიჭვარმა მარილი შემასხა ჭრილობებში. მშვენიერი ძველი ბიბლიური წამება.
  
  
  გადავწყვიტე, რომ საკმარისი მქონდა. საკმარისია ქვეყნისთვის, სიამაყე და მოვალეობა.
  
  
  გატეხილი ვარ.
  
  
  დავიწყე ყვირილი "გაჩერდი!"
  
  
  მან თქვა: ”თქვენი მისია. გინდა მომიყვე შენი მისიის შესახებ?”
  
  
  "Დიახ დიახ".
  
  
  "უთხარი." ის იმედგაცრუებული იყო. ჯერ კიდევ მარცვლოვან ცეცხლში იწვა. "აქ რატომ გამოგგზავნეს?"
  
  
  „დამყარება კონტაქტი. გთხოვთ! გაჩერდი!”
  
  
  ის არ ჩერდებოდა. "ვის დაუკავშირდით?"
  
  
  ღმერთო ჩემო, რა მტკივნეულია!
  
  
  "ვის დაუკავშირდით?"
  
  
  - M-Mansoor, - ვთქვი მე. "ალი მანსური"
  
  
  და სად არის ეს კაცი? "
  
  
  „H-აქ. ბეიტ-ნამა“.
  
  
  ”საინტერესოა”, - თქვა მან.
  
  
  ხანძარი დაიწვა, მაგრამ არ გაცხელებულა.
  
  
  გავიგე, როგორ მიდიოდა თავის კაბინეტში.
  
  
  კარის გაღება გავიგე. მან თავის დაცვას დაუძახა. გავიგე, როგორ თქვა ალი მანსური.
  
  
  გარე კარი დაიხურა. მისი ნაბიჯები უფრო ახლოს მივიდა. სათამაშო ოთახის კარი მის უკან დაიხურა.
  
  
  „ვფიქრობ, ახლა მთელ ამბავს მომიყვები. მაგრამ ჯერ ცოტა მეტ მოტივაციას მოგცემთ. ცოტა მოტივაცია დაგარწმუნოთ, რომ სიმართლეს ამბობთ“. პოლკოვნიკი ჩემთან მოვიდა და წინ დამიდგა, შუბლი უცემდა, თვალები უბრწყინავდა. "და ამჯერად, ვფიქრობ, ჩვენ ზეწოლას სადღაც ... სახლთან ახლოს."
  
  
  მან ესროლა ხელი მათრახით და დაუწყო დამიზნება.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  როცა მცველებმა ალი მანსური კაბინეტში შეიყვანეს, პოლკოვნიკი კარისკენ ზურგით იდგა. ისევ სარკეს მიუჯდა. მან მცველებს ხელი დაუქნია და საქმე განაგრძო. ბოლოს შებრუნდა და მანსურს შეხედა.
  
  
  მანსურს ხელები ზურგსუკან ჰქონდა მიბმული, მაგრამ ცდილობდა სახეზე დაბნეული გამომეტყველება შეენარჩუნებინა. მანსურს მრგვალი, თითქმის ბიჭური სახე ჰქონდა. სქელი ბრტყელი ცხვირი. მსუქანი, აკანკალებული ტუჩები. გამოწვევის ამსახველი შიშის სახე.
  
  
  კაფირი არ აპირებდა დაუმორჩილებლობის მოთმენას.
  
  
  მანსურს მათრახით მიესალმა. ”მაშ ასე,” თქვა მან. „თქვენ თანამშრომლობთ ჯაშუშებთან“.
  
  
  "არა!" მანსურმა კარისკენ გაიხედა. უყურებს უმი ხორცის უზარმაზარ ნაჭერს, რომელიც ბარიდან გიგანტურ საკიდზე იყო ჩამოკიდებული.
  
  
  კაფირი მამაკაცის მზერას მოჰყვა. "ახლა გინდა ლაპარაკი თუ გინდა დარწმუნდე?"
  
  
  „არა! Მე ვიგულისხმე კი. ანუ არაფერი არ ვიცი. სათქმელი არაფერი მაქვს. მე სირიის ერთგული ვარ. მე პალესტინელებთან ვარ. მე მჯერა ფედაინების. მე არ... მე არა... პოლკოვნიკო, მე..."
  
  
  „შენ! ღორის ჯიუტი ხარ! თქვენ ესაუბრეთ ისრაელებს. ამერიკელ აგენტებთან ერთად. თქვენ საფრთხეში ჩააგდეთ გარკვეული გეგმა. გატაცების გეგმა. შენ და შენი ნაძირალა ღორის ძმა“. კაფირმა მათრახი ჰაერში აატრიალა. დაიღრიალა მანსურმა და თავი გააქნია, თვალები ტარაკნებივით წინ და უკან ატრიალებდა. "არა!" Მან თქვა. "Ჩემი ძმა. Მე არა. და ჩემი ძმა მოკვდა. ა! შაიტანმა მოკლა იგი. ახლა. Ხედავ. ეს უნდა დაამტკიცოს. მე მათ რომ ვუღალატე, მეც მკვდარი ვიქნებოდი“.
  
  
  "მაშინ რატომ მითხრა იმ ხორცის ნაჭერმა, რომელიც ოდესღაც აგენტი იყო, რომ მისი მისია იყო თქვენთან დაკავშირება?"
  
  
  მანსური აგონიაში იყო. გვერდიდან გვერდზე თავის ქნევას განაგრძობდა. ”ჩემი... ჩემი ძმა, ის ესაუბრებოდა ამერიკელ აგენტს. იქნებ ჰგონიათ, რომ მეც ვლაპარაკობ. Მე არ. ჯერ მოვკვდები. Ვფიცავ. Მე არა".
  
  
  "მაშინ მითხარი რა იცი შენი ძმის შესახებ."
  
  
  „ჩემი ძმა სულელი იყო. ეს არ ვიცოდი, როცა გეგმის შესახებ ვუთხარი. მე ვთქვი, რომ შეიძლება ბევრი ფული იყოს. ჩემს ძმას იარაღის საყიდლად ფული უნდა. როცა გეგმა ჩავარდება, ჩემი ძმა ბრაზდება. Ის ამბობს. ის აპირებს თავისთვის რაღაც ფულს. შემდეგი რაც ვიცი, ხალი მკვდარია. ამბობენ, ამერიკელ ჯაშუშს ესაუბრა. ის იერუსალიმში ელოდა ჯაშუშს, რომ გადაეხადა მისთვის“.
  
  
  ისტორია თავის ადგილს იკავებს. ტკივილისგან კბილებში გამოვცერი. ზურგზე კაფირის ფორმა გამკრა. მე ნამდვილად იმედი მქონდა, რომ ჯერ კიდევ არ მომდიოდა სისხლი. თუმცა მანსურს შესაძლოა ეგონა, რომ ეს სხვისი სისხლი იყო. სათამაშო ოთახში ადამიანის სისხლი კიდია. ნამდვილი პოლკოვნიკის კაფირის სისხლი.
  
  
  „რას გულისხმობ, როცა გეგმა ჩაიშალა? გეგმა, რომლის შესახებაც ვიცი, უკვე განხორციელდა“.
  
  
  ”გეგმა, დიახ. ჩვენი მონაწილეობა მასში არ არის. ”
  
  
  მე ვრჩები
  
  
  ალის მეგობარი იყო ჩართული. თავად ალი კი არა. - შენი მეგობარი, - ვუთხარი მე. "ვინც გითხარი გეგმის შესახებ..."
  
  
  "აჰმედ რაფადი?"
  
  
  "Სად არის ის ახლა?"
  
  
  „ვფიქრობ რამაზში. თუ შაიტანი ისევ იქ არის, ვფიქრობ, ის მათთანაა“.
  
  
  "ახლა შენ მეტყვი, რაც შენმა ძმამ იცოდა."
  
  
  მანსურმა შემომხედა. "მან იცოდა სიმართლე."
  
  
  მათრახით ვითამაშე. "ნუ მეტყვი სიმართლეს." მე ზუსტად უნდა ვიცოდე ის ამბავი, რაც შენ მას უთხარი, ასე რომ, მე ვიცი ამბავი, რომელიც მან უთხრა ჯაშუშს. და რით ამაყობთ ემირით, რომ გგონიათ სიმართლე გითხრათ? ა! შენ? სიმართლე გითხრა? ჰმ!"
  
  
  თვალები იატაკს მიაშტერდა. ”ალბათ ეს ხსნის”, - უთხრა მან ხალიჩას.
  
  
  "ა? Რა? ილაპარაკე, ჭია”.
  
  
  თვალები ასწია და მათთან ერთად ხმაც. ”ალბათ, როგორც თქვენ ამბობთ, რაფადმა მომატყუა. ალბათ ამიტომაა, რომ მას შემდეგ არ მინახავს."
  
  
  გეგმა, როგორც მან თქვა, ფოქსის გატაცება იყო. დაიჭირეთ იგი სირიის სოფელ რამაზში. არა, არ იცოდა რამაზში რომელი სახლი იყო. სამუშაოზე ოთხი ადამიანი დაიქირავეს. თვითმფრინავით მისი მეგობარი რაფადი უნდა გამართულიყო. ”არა, არა თვითმფრინავი. და...“ მანსურს უნდოდა ხელით ეთქვა. ხელები შეკრული ჰქონდა.
  
  
  "ვერტმფრენი".
  
  
  ”ვერტმფრენი”, - თქვა მან. „იგივე, არა? რაფადმა თქვა, რომ ისინი მას დიდ ფულს უხდიან. ზოგი წინასწარ, ზოგი მოგვიანებით. ეუბნებიან, რომ სხვა კარგი მუშები მოძებნოს. არ დაიქირაოთ, უბრალოდ უყურეთ." მანსური ისევ შეშინებული ჩანდა. „ეს ყველაფერი ვიცი. Სულ რაც ვიცი."
  
  
  "და გეგმა ჩაიშალა?"
  
  
  „რაფადმა თქვა, რომ მათ გადაიფიქრეს დაქირავებაზე. მათ არ სურდათ სხვები სამსახურში. ”
  
  
  "და ვინ არიან ისინი?"
  
  
  მანსურმა თავი დაუქნია. „არა მგონია, რაფადმაც კი იცოდეს ამის შესახებ. მას მხოლოდ ტელეფონით ესაუბრა. მათი თქმით, მათ მიაჩნდათ, რომ ეს სახიფათო იყო. მათ იცოდნენ, რომ ის ვერტმფრენებით დაფრინავდა. მათ იცოდნენ, რომ ის ერთგული იყო. მათ თქვეს, რომ მხოლოდ ეს სჭირდებოდათ დანარჩენს – მათ გაუგზავნეს ბევრი ფული და რაფადს ეს ყველაფერი სჭირდებოდა“.
  
  
  თვალი ჩავჭყიტე საზიზღარ ნაპრალებში. "Შენი არ მჯერა. თქვენ იცით, ვინ არიან ისინი. თუ არ გითხრეს, იქნებ გამოიცანით“. უცებ საყელოში მოვხვიე. "რა იყო თქვენი ვარაუდები?"
  
  
  "მე... წარმოდგენა არ მქონდა."
  
  
  "ყველას აქვს გამოცნობა. რა იყო შენი?"
  
  
  „აჰ... საიკასავით. მე მეგონა ას საიქიოში იყვნენ. მაგრამ გაზეთები ამბობენ, რომ ისინი "შავი სექტემბერია". მე... ვფიქრობ, შეიძლება ასეც იყოს“.
  
  
  საყელო გავუშვი და თვალებით შევხედე. "C-პოლკოვნიკო, გთხოვ, ჩემმა ძმამ ამერიკელებს ბევრი რამ ვერ უთხრა. მან მხოლოდ ის იცოდა, რაც მე ვუთხარი. და ეს ყველაფერი - უბრალოდ გითხარი. და - და - ჩემს ძმას რომ ვუთხარი, არაფერი გამიკეთებია. არასწორად შაიტანმა უთხრა რაფადს დაკომპლექტდეს და რაფადმა თქვა, მე შემიძლია დაველაპარაკო ჩემს ძმას, გთხოვ, პოლკოვნიკო.
  
  
  "ახლა გაგიშვებ... სხვა ოთახში."
  
  
  თვალები გაეყინა. სხვა ოთახში წავიყვანე. სკამზე დავჯექი, მივაჯახუნე და ჩავიკეცე. ორივემ კაფირის სხეულს შევხედეთ. თავი წინ იყო გადახრილი და კედლისკენ იყო. ცოტა ხანი გავიდოდა, სანამ ვინმე შეამჩნევდა მას - სანამ შეწუხდნენ მისი სახის ყურება.
  
  
  და როცა გააკეთებენ, მე შორს ვიქნები.
  
  
  Შესაძლოა.
  
  
  
  
  
  
  მეთექვსმეტე თავი.
  
  
  
  
  
  შეიძლება გინდოდეთ იცოდეთ როგორ გავაკეთე ეს.
  
  
  თქვენ უნდა დაბრუნდეთ გორაზე მდებარე სცენაზე, იმ ადგილიდან, სადაც მსროლელებმა თქვეს: „დანა ჩამოაგდეთ“, იმ ადგილას, სადაც ლეილა ჩემს ფეხებთან იწვა. ასე დავიბრუნე ჰიუგო. ლეილამ ის აიღო, როცა "გაიძრო და დაეცა" და შემდეგ სტილეტო ჩემს ჩექმაში ჩაიცურა.
  
  
  არ ვიცოდი როგორ გამომეყენებინა. ან თუნდაც მე მქონოდა ამის გამოყენების საშუალება. არც ვიცოდი როდის ვიყავი პოლკოვნიკის კაბინეტში. როცა მცველები შემოვიდნენ, მხოლოდ ის მეგონა, რომ ალი მანსურის სანახავად ვერ წავალ. შემდეგ მოვიდა ისლამური ანდაზა: „თუ მუჰამედი მთაზე ვერ მოვა, მთა მოვა მუჰამედთან“. ამიტომ გადავწყვიტე, რომ მანსური ჩემთან მოვიდოდა. პოლკოვნიკს თავის საქმეს რომ დავუშვებ, რომ ცოტა ხანში ვითომ დავიმტვრიო და მანსური მოვიხსენიო და მომიყვანოს.
  
  
  დანარჩენი ამბავი წმინდა იღბალი იყო. დანარჩენი ყოველთვის იღბალია. იღბალი არის ის, თუ როგორ რჩება ადამიანების უმეტესობა ცოცხალი. ტვინი, ტვინი, იარაღი და ნაწლავები მხოლოდ ორმოცდაათ პროცენტს შეადგენს. დანარჩენი იღბალია. ბედი ის იყო, რომ არავინ გამიჩხრიკა იარაღს, რომ კაფირს მოსწონდა ბიჭის ყურება, რომელიც თავს იჭერდა და შემდეგი ნაბიჯი იყო ჩემი ხელების კოჭებზე მიბმა. როდესაც კაფირი ოთახიდან გავიდა მანსურის დასაჭერად, მე ავიღე დანა, თავი მოვიკვეთე, ჩამოვკიდე (ან ზემოთ), თითქოს მიბმული ვიყავი, ხოლო როცა კაფირი დაბრუნდა, მასზე გადავხტი, ლასო ვესროლე, ვცემე და მოვკალი. მას. და დავამატებ, ცემა მხოლოდ იმისთვის იყო გაკეთებული, რომ სხეულის გაცვლა ლეგალური გამოჩენილიყო.
  
  
  მას შემდეგ რაც ალი მანსური ჩავკეტე, კარებთან მივედი და "ქალი" გამოვიძახე. სახეზე ხელი ავიფარე და სულ უნდა მეყვირა, "იმრაა!" ქალი]
  
  
  როცა შემოიყვანეს, ისევ სარკესთან ვიყავი. გამეღიმა კიდეც. მე ვფიქრობდი სტატიებზე სამედიცინო ჟურნალებში. მე აღმოვაჩინე მსოფლიოში ერთადერთი წამალი აკნეს წინააღმდეგ. სიკვდილი.
  
  
  მესაზღვრეები წავიდნენ. შემოვბრუნდი. მე ლეილას შევხედე, მან შემომხედა და მისი თვალები ყინულის ნაჭრებიდან მდინარეებად გადაიქცა და ამის შემდეგ ის ჩემს მკლავებში იყო და ფარდა ჩამოვარდა და კედლები ჩამოინგრა და ქალბატონი ქალწულივით არ კოცნიდა.
  
  
  ის იმდენ ხანს გაჩერდა, რომ თვალებში ჩამეხედა. "ვფიქრობდი - ანუ იქ ლაპარაკობდნენ - კაფირზე - იმაზე - რას აკეთებდა..."
  
  
  თავი დავუქნიე. „იცის... მაგრამ მხოლოდ ჩემს ზურგს მიაღწია. სხვათა შორის, სხვათაშორის...“ ხელი შევუშვი.
  
  
  მან უკან დაიხია, მოულოდნელად კლარა ბარტონს თამაშობს. "Მაჩვენე."
  
  
  თავი დამიქნია. "უჰ. დანახვა არ არის ის, რაც მას სჭირდება. რაც მას სჭირდება არის ნოვოკაინი და აურეომიცინი, ალბათ ნაკერი და ძალიან კარგი ბინტი. მაგრამ დანახვა არის ის, რაც მას არ სჭირდება. წავიდა. ჯერ კიდევ გვაქვს სამუშაო“.
  
  
  ირგვლივ მიმოიხედა. "როგორ გავიდეთ?"
  
  
  „ეს არის სამუშაო, რომელიც უნდა გავაკეთოთ. დაფიქრდი, როგორ გამოხვიდე და მერე გააკეთე ეს“.
  
  
  მან თქვა: ”წინ ჯიპებია გაჩერებული”.
  
  
  „მაშინ ყველაფერი რაც უნდა გავაკეთოთ არის ჯიპებთან მისვლა. ანუ, მე მხოლოდ ის უნდა გავაკეთო, რომ პოლკოვნიკ კაფირს მივაწოდო მთელი მისი დაწყევლილი ოცეულის წინ. რამდენი ბიჭია დარბაზში?
  
  
  „შეიძლება ათი. თხუთმეტზე მეტი არა, - თავი დაუქნია მან. "კაფირს ჰგავხარ?"
  
  
  ”უბრალოდ ცოტათი ულვაშის გარშემო.” მე ავუხსენი კაფირის გამორჩეული თვისებები. „გაზაფხულზე პარკზე უფრო აყვავებული იყო. და ეს არ არის ის, რაც ყველას ენატრება. საკმარისია ერთი ბიჭი თქვას, რომ კაფირი არ ვარ და ისინი სწრაფად მიხვდებიან, რომ კაფირი მოკვდა. და მერე....., ჩვენც. "
  
  
  ლეილა გაჩერდა და ცოტა დაფიქრდა. "სანამ არავინ გიყურებს."
  
  
  "ყოველთვის შემიძლია ატაროს ნიშანი, რომელიც ამბობს "ნუ უყურებ".
  
  
  "ან მე შემიძლია ჩავიცვა ნიშანი, რომელიც ამბობს "შემომხედე".
  
  
  შევხედე და წარბები შევჭმუხნე. მცირე სიჩუმეში მუსიკა მომესმა. მუსიკა მოდის დარბაზიდან.
  
  
  "ლეილა - შენ იმაზე ფიქრობ, რაზეც მე ვფიქრობ?"
  
  
  "როგორ ფიქრობ, მე რას ვფიქრობ?"
  
  
  მსუბუქად გადავუსვი ხელი მის ხალათით დაფარულ სხეულს. "როგორ გააკეთებ ამას?"
  
  
  „მაინტერესებს როგორ. თქვენ უბრალოდ მოუსმინეთ შესაფერის მომენტს. მერე გადმოხვალ და ჯიპში ჯდები. იარეთ სასტუმროს უკანა მხარეს."
  
  
  ეჭვი მეპარებოდა.
  
  
  მან თქვა: ”თქვენ მე არ მაფასებთ. დაიმახსოვრეთ, ეს მამაკაცები თითქმის არასოდეს ხედავენ ქალებს. ისინი ხედავენ მხოლოდ მოსიარულე ტანსაცმლის შეკვრას“.
  
  
  უცებ კიდევ უფრო საეჭვოდ გავხედე. მე ვუთხარი, რომ საერთოდ არ ვაფასებდი მას, მაგრამ მეგონა, რომ ის აფასებდა ამ ბიჭებს, თუ ფიქრობდა, რომ შეეძლო შერყევა და შერყევა და უბრალოდ წავიდა თითქოს არაფერი მომხდარა.
  
  
  მან გაიღიმა. "ჯერ არაფერი მომხდარა." შემდეგ კი უცებ გავიდა კარიდან.
  
  
  დავიწყე პოლკოვნიკის მაგიდის ძებნა. მისი საბუთები ვიპოვე და ჯიბეში ჩავიდე. მე უკვე ავიღე მისი პისტოლეტი და ბუდე, დანა მკლავზე მქონდა მიბმული, ვილჰელმინა გადავარჩინე და ჩექმაში ჩავდე. მე ასევე მქონდა ჰერცის რუკა ყავის ლაქებით, ჯემი, X-ები, O-ები და წრე, რომელიც დავხატე რობის მოგზაურობის შესატყვისად.
  
  
  რუკას დავხედე. სირიის პატარა ქალაქი რამაზი წრეში ოცი მილის მანძილზე დაეცა. ღიმილი დავიწყე. მიუხედავად ყველა შანსებისა, რაც ჩემს წინააღმდეგ იყო, მე შემეძლო მილიარდი დოლარის მოგება. ალ-შაიტანის ბანაკი. ეშმაკის სახელოსნო.
  
  
  სადარბაზოში ხმის ეფექტები შეიცვალა. მუსიკა უფრო ხმამაღალი იყო, მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის. კვნესა, წუწუნი, სტვენა, წუწუნი, სამოცდაათი სტვენის თვალის ხმა. ლეილამ პომპეზურად შეასრულა თავისი El Jazzar მუცლის ცეკვა. ველოდებოდი, სანამ ხმები კრესჩენდოს არ მიაღწევდნენ; მერე პოლკოვნიკის კარი გავაღე და ხალხმრავალ ფოიეში გავიარე, მალიბუს სანაპიროზე მსუქანი გოგონავით უხილავი.
  
  
  წინ ჯიპები უყურადღებო იყო, ერთ-ერთს გავყევი და დაველოდე, პალმის ბუჩქის უკან გაჩერებული.
  
  
  Ხუთი წუთი.
  
  
  არაფერი.
  
  
  მისმა გეგმამ არ გაამართლა.
  
  
  იქ უნდა წავიდე და ლეილას გადავარჩინო.
  
  
  კიდევ ხუთი წუთი.
  
  
  და შემდეგ ის გამოჩნდა. ჩემკენ გარბის. მის ვერცხლისფერ კოსტიუმში გამოწყობილი.
  
  
  ჯიპში გადახტა. Მან თქვა. "მოდით!"
  
  
  მოვშორდი და სწრაფად გავედით.
  
  
  ნახევარი მილის შემდეგ მან დაიწყო ახსნა. ”მე ბაღის კარებიდან გავედი და სულ უფრო ნაკლები ტანსაცმლით ვბრუნდებოდი.”
  
  
  
  ”და ისინი ფიქრობდნენ, ბოლოს როდის გამოხვედით...?”
  
  
  ეშმაკურად შემომხედა და ჩაიცინა, თავი მაღლა ასწია და ქარს თმაზე აუშვა. თვალი ძალით გავუსწორე გზას და ჯიპს რაც შემეძლო სწრაფად დავძარი.
  
  
  ლეილა კალუდი. ფროიდის ოქროს მაღარო. სექსის ზღვარზე თამაში და რეალურთან არასოდეს მიახლოება. ისიც ისევე როგორც ყველა სხვა საკუთარ თავს. მე ვუთხარი: „კარგი, მაგრამ ახლა დაფარე. ჩვენ არ გვინდა ათასი თვალი ამ ჯიპისკენ.
  
  
  ტომრისმაგვარი ხალათი ჩაეჭიდა და სახე ფარდაში მოიქცია. "მაშ სად წავიდეთ ახლა?" ოდნავ განაწყენებული ჩანდა.
  
  
  „ადგილი სახელად რამაზ. აქედან სამხრეთ-აღმოსავლეთით“.
  
  
  მან ბარათი ჩემს გვერდით მდებარე ადგილიდან აიღო. მან შეხედა და თქვა: ”ჩვენ ილფიდრისთან გავჩერდებით”.
  
  
  Მე ვუთხარი არა".
  
  
  მან თქვა: „სისხლი გდის. მე ვიცნობ ექიმს, რომელიც ცხოვრობს ილფიდრში. ის გზაშია."
  
  
  "შეგიძლია ენდო ამ ბიჭს?"
  
  
  მან თავი დაუქნია. "ოჰ ჰო."
  
  
  ილფიდრი იყო პატარა, მაგრამ მკვრივი სოფელი დაბალ, მოღუშული ქვის სახლებით. მოსახლეობა შეიძლება იყოს ორასი. შებინდებისას მივედით. მოასფალტებულ ქუჩებზე არავინ იყო, მაგრამ ჯიპის ხმა დიდი იყო. ცნობისმოყვარე სახეები იყურებოდა ფანჯრებიდან, ქვის კედლებისა და ჩიხების მიღმა.
  
  
  - აი, - თქვა ლეილამ. "ექიმ ნასრის სახლი". თეთრი ქვის ყუთის წინ გავჩერდი. "მარტო დავდივარ და ვამბობ, რატომ ვართ აქ."
  
  
  "მგონი შენთან ერთად წამოვალ."
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "Ყველაფერი კარგადაა."
  
  
  ექიმმა დაუდ ნასრმა უპასუხა კაკუნს. დაბალი, გამხდარი მამაკაცი, ნაოჭებიანი და ჩაცმული. მან შენიშნა, როგორ ჩაცმული იყო ჩემი სირიელი პოლკოვნიკი და თვალები უციმციმებდა სიფხიზლისგან.
  
  
  – სალამ, ჩემო პოლკოვნიკო. ოდნავ დაიხარა.
  
  
  ლეილამ ყელი მოიწმინდა და ფარდა გადაწია. "და არა სალამი შენს ლეილას?"
  
  
  "ოჰ!" ნასრი ჩაეხუტა. მერე მოშორდა და თითი ტუჩებთან მიიტანა. „სტუმრები შიგნით არიან. მეტი არაფერი თქვა. პოლკოვნიკი? შემფასებლად შემომხედა. "ვიფიქრე იქნებ ჩემს კაბინეტში მოხვედი?"
  
  
  ნასრმა მკლავი ზურგზე მომიჭირა, ხალათი ჩემს სისხლიან ქურთუკს ფარავდა. მან შეგვიყვანა პატარა ოთახში. გაცვეთილი ხალიჩა ბეტონის იატაკს ფარავდა, სადაც ორი მამაკაცი იჯდა ნაქარგ ბალიშებზე. დანარჩენი ორი იჯდა ბალიშებით დაფარულ სკამზე, რომელიც ქვის კედლის გარშემო იყო აშენებული. ოთახს ნავთის ფარნები ანათებდა.
  
  
  - ჩემო მეგობრებო, - გამოაცხადა მან, - წარმოგიდგენთ ჩემს კარგ მეგობარს, პოლკოვნიკო... - შეჩერდა, მაგრამ მხოლოდ წამით, - ჰადურა. მან სხვა სტუმრების სახელები გააწყვეტინა. საფადი, ნუსაფა, ტუვეინი, ხატიბი. ყველა შუახნის, გამჭრიახი მამაკაცია. მაგრამ არცერთი მათგანი არ შემომხედა იმ განგაშით, რომლითაც ნასრმა შემომხედა კარებთან.
  
  
  მან უთხრა მათ, რომ "პირადი ბიზნესი" გვქონდა და, ჯერ კიდევ მკლავებში შემომხვია, სახლის უკანა ოთახში შემიყვანა. ლეილა სამზარეულოში გაუჩინარდა. შეუმჩნევლად.
  
  
  ოთახი იყო პრიმიტიული ექიმის კაბინეტი. ერთ კარადაში მოთავსებული იყო მისი მარაგი. ოთახში მოთავსებული იყო ნიჟარა, რომელსაც წყალი არ ჰქონდა და ერთგვარი თვითნაკეთი საგამოცდო მაგიდა; ხის ბლოკი დაფქული ლეიბით. პიჯაკი და სისხლით გაჟღენთილი პერანგი გავიხადე. დაჭერილი კბილებით ამოისუნთქა. - კაფირი, - თქვა მან და საქმეს შეუდგა.
  
  
  მან გამოიყენა ღრუბელი სითხით და რამდენიმე ნაკერი დაუდო ანესთეზიის გარეშე. რბილად ვიწუწუნე. ზურგი ვერ გაარჩევდა კარგს ცუდს. რაც შეეხება ჩემს ნერვებს, ნასრი და კაფირი ბოროტმოქმედები იყვნენ.
  
  
  მან დაასრულა თავისი საქმე მარლის ზოლზე ღვეზელის გაშლით და შუაზე ისე შემოახვია, თითქოს მუმიას ახვევდა. ოდნავ უკან იდგა და აღფრთოვანებული იყო მისი შრომით. - ახლა, - თქვა მან, - შენ რომ ვიყო, ვცდილობ მართლა დავლიო. საუკეთესო ტკივილგამაყუჩებელი საშუალება, რაც შემიძლია მოგცეთ, არის ასპირინი."
  
  
  - ავიღებ, - ვთქვი მე. — ავიღებ.
  
  
  მან მომცა აბები და ერთი ბოთლი ღვინო. ოთახიდან რამდენიმე წუთით გავიდა, დაბრუნდა და სუფთა პერანგი მესროლა. "მე არ ვუსვამ კითხვებს ლეილას მეგობარს და შენ ჯობია არ დამიკითხო." სითხე ჩემს ქურთუკს დაასხა და სისხლის ლაქებმა გაქრობა დაიწყო. „სამედიცინო თვალსაზრისით, გირჩევთ, აქ დარჩეთ. დალიე. დაიძინე. ნება მომეცი დილით ტანსაცმელი გამოვიცვალო“. მან სწრაფად აიხედა ქიმწმენდების სამუშაოდან. „პოლიტიკურად ძალიან დამეხმარებით თუ დარჩებით. პოლიტიკურად საკმაოდ რთულ თამაშს ვთამაშობ“. მან ფრანგულად თქვა: Un jeu complqué. "ჩემს მაგიდასთან შენი ყოფნა დიდად დამეხმარება... სხვების თვალწინ."
  
  
  ”დანარჩენი, როგორც მე მესმის, მეორე მხარესაა.”
  
  
  - დანარჩენი, - თქვა მან, - მეორე მხარეა.
  
  
  თუ სწორად წავიკითხე, ჩემი ახალი მეგობარი ნასრი ორმაგი აგენტი იყო. წარბი ავწიე. "Un jeu d'addresse, წინ". უნარების თამაში.
  
  
  მან თავი დაუქნია. "შენ რჩები?"
  
  
  თავი დავუქნიე. "ჰეი, მე ვრჩები."
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  სადილი ზეიმი იყო. იატაკზე დავსხედით ნაქარგ ბალიშებზე და ვჭამეთ ნაჭერი, რომელიც ხალიჩაზე დავდეთ. ლობიოს წვნიანი თასები, შემწვარი ქათამი, უზარმაზარი თასები ორთქლზე მოხარშული ბრინჯით. საუბარი პოლიტიკური იყო. პირდაპირი რამ. ჩვენ ისრაელს ზღვაში ვაყენებთ. გოლანის მაღლობების დაბრუნება. ღაზას და დასავლეთ სანაპიროს დაბრუნება, რათა გახდეს ღარიბი პალესტინელების სახლი.
  
  
  მე არ ვამტკიცებ, რომ პალესტინელები ღარიბები არიან და არ ვამტკიცებ, რომ მათ დაარტყეს. რაც მამხიარულებს არის არაბების ღვთისმოსაობა, იმის გათვალისწინებით, რომ მათ უდიდესი წვლილი აქვთ პალესტინის პრობლემის ზოგად გადაწყვეტაში. დაფიქრდით: ღაზა და დასავლეთ სანაპირო თავიდან პალესტინის სახელმწიფოებისთვის იყო დაცული. მაგრამ იორდანიამ მოიპარა დასავლეთ სანაპირო 48 წელს და ეგვიპტემ შთანთქა ღაზას სექტორი და მათ პალესტინელები გადაყარეს ლტოლვილთა ბანაკებში. ეს არაბებმა გააკეთეს და არა ისრაელებმა. მაგრამ არაბები მათ არ უშვებენ.
  
  
  არაბები ბანაკების ფულსაც კი არ იხდიან. საკვები, საცხოვრებელი, განათლება, მედიკამენტები - ყველაფერი, რაც საჭიროა ლტოლვილების სიცოცხლის გადასარჩენად - ეს ყველაფერი გაეროსკენ მიდის. აშშ ყოველწლიურად 25 მილიონ დოლარს იძლევა, დანარჩენის უმეტესი ნაწილი ევროპიდან და იაპონიიდან მოდის. არაბულმა ქვეყნებმა მთელი თავისი ლაპარაკით და ნავთობის მილიარდობით, სულ ორი მილიონი დოლარი დახარჯეს. რუსეთი და ჩინეთი, მიუწვდომელი მასების ეს დიდი დამცველები, აბსოლუტურად არაფერს აკეთებენ.
  
  
  არაბთა იდეა პალესტინელების დასახმარებლად არის მათთვის იარაღის ყიდვა და ისრაელისკენ მიმართვა.
  
  
  მაგრამ მე ვთქვი: "აი, აქ!" და დიახ!“ და „გამარჯვებისკენ“ მან დალია სადღეგრძელო ჯარისა და პრეზიდენტის ასადის.
  
  
  შემდეგ კი ალ-შაიტანის სადღეგრძელო გამოვხატე.
  
  
  ცოტამ თუ იცოდა ალ-შაიტანის შესახებ. ჯგუფი, ვისთან ერთადაც ვიყავი, იყო As Saiqa. PLO სირიის ფილიალი რადგან Sayqa ნიშნავს "ელვას" სირიულად. მაგიდასთან მყოფ ბიჭებს არ ესვრით. ბევრს ლაპარაკობდნენ, მაგრამ მებრძოლები არ იყვნენ. შესაძლოა დამგეგმავები. სტრატეგიები. ბომბდამშენები. მაინტერესებდა რას ნიშნავს ჭექა-ქუხილი სირიულად.
  
  
  კაცმა სახელად საფადი - პატარა, სუფთა ულვაში, კანი ყავისფერი ქაღალდის ჩანთის ფერით - თქვა, რომ დარწმუნებული იყო, რომ ალ-შაიტანი ჯაბრილის გენერალური სარდლობის ნაწილი იყო, ლიბანელი თავდამსხმელები, რომლებმაც დაარტყეს ისრაელები კირიათ შმონაში.
  
  
  ნუსაფამ შუბლი შეჭმუხნა და თავი დაუქნია. „ოჰ! მე გთხოვ განსხვავდებოდეს, ამი. ეს ზედმეტად დახვეწილია ჯებრილის გონებისთვის. მე მჯერა, რომ ეს არის ნიშანი Hawatme-დან. ” დადასტურებისთვის მომიბრუნდა. ჰავათმე ხელმძღვანელობს სხვა ფედაიანთა ჯგუფს, სახალხო დემოკრატიულ ფრონტს.
  
  
  მე-ვიცი-მაგრამ-ვერ ვთქვა-ღიმილით გავუღიმე. სიგარეტს მოვუკიდე. „მაინტერესებს, ბატონებო. ფული რომ შენი იყოს, როგორ დახარჯავდი?
  
  
  მაგიდის გარშემო ჩურჩული და ღიმილი ისმოდა. ნასრის ცოლი შემოვიდა ყავის ჭურჭლით. თავსაბურავი - ერთგვარი სრულმეტრაჟიანი შარვალი - ჩამოიფარა და სახეზე მჭიდროდ მოეხვია. მან ყავა დაასხა, იგნორირება გაუკეთა მის ყოფნას. ალბათ ის იყო მსახური ან რობოტი სამოსელში.
  
  
  ტუვაინი უკან გადაიხარა, წვერში წიწაკა და მარილი ეთამაშა. თავი დაუქნია და ხაზებით შემოსაზღვრული თვალები მოჭუტა. ”ვფიქრობ,” თქვა მან მაღალი, ცხვირის ხმით, ”ვფიქრობ, რომ ფული საუკეთესოდ დაიხარჯება ურანის დიფუზიური ქარხნის აშენებაზე.”
  
  
  რა თქმა უნდა, ეს ბიჭები დამგეგმავები იყვნენ.
  
  
  "დიახ, მე ვფიქრობ, რომ ეს ძალიან კარგია, არა?" კოლეგებს მიუბრუნდა. „მსგავსი ქარხნის აშენება შეიძლება მილიარდი დოლარი დაჯდეს და მისი არსებობა ძალიან სასარგებლო იქნება“.
  
  
  წვრილმანი ბირთვული ნაკრები.
  
  
  - ოჰ, ჩემო ძვირფასო და პატივცემულ მეგობარო, - პირი დააღო საფადი, - ეს ძალიან გრძელვადიანი გეგმაა. სად შეიძლება მივიღოთ ტექნიკური დახმარება? რუსები ჩვენს ხელისუფლებას დაეხმარებიან, დიახ, მაგრამ ფედაინები არა. – ყოველ შემთხვევაში პირდაპირ არა“.
  
  
  "სად მივიღოთ ურანი, ჩემო მეგობარო?" მეოთხე კაცმა, ხატიბმა, ხმა დაუმატა. მან ფინჯანი აიღო, ნასრა ქალმა ყავით აავსო და შემდეგ სამზარეულოში დაბრუნდა. - არა, არა, არა, - თქვა ხატიბმა. „ჩვენ გვჭირდება უფრო გადაუდებელი გეგმა. ფული ჩემი რომ ყოფილიყო, მსოფლიოს ყველა დიდ ქალაქში ფედაინების კადრების შესაქმნელად გამოვიყენებდი. ნებისმიერი ქვეყანა, რომელიც არ გვეხმარება - ჩვენ ავაფეთქებთ მათ შენობებს, ვიტაცებთ ლიდერებს. ეს არის სამართლიანობის მიღწევის ერთადერთი გზა, - მიუბრუნდა თავის ბატონს, - ანუ არ მეთანხმები, ჩემო კონსერვატორ მეგობარო?
  
  
  ხატიბი სიამოვნებით უყურებდა ნასრს. და გართობის ქვეშ თვალები წერდა უსიამოვნებებს. ამიტომაც უნდოდა ნასრს ჩემი გარშემო. მისი „კონსერვატიზმი“ იყო ეჭვის ქვეშ.
  
  
  ნასრმა ნელა დადო ჭიქა. დაღლილი ჩანდა და მით უმეტეს, დაღლილი. „ჩემო ძვირფასო ხატიბ. კონსერვატიული არ არის სხვა სიტყვა არალოიალობის აღსანიშნავად. მე ახლა მჯერა, როგორც ყოველთვის მჯეროდა, რომ ჩვენ ვხდებით საკუთარი თავის ყველაზე უარესი მტრები, როდესაც ვცდილობთ მთელი მსოფლიოს დატერორებას. ჩვენ გვჭირდება დახმარება დანარჩენი მსოფლიოსგან. შიში და მტრობა მხოლოდ ტერორმა შეიძლება გამოიწვიოს“. ჩემკენ შემობრუნდა. ”მაგრამ ვფიქრობ, ჩემი მეგობარი პოლკოვნიკი დაიღალა. ის ახლახან დაბრუნდა ფრონტიდან“.
  
  
  "Არ თქვა მეტი."
  
  
  ხუვაინი წამოდგა. დანარჩენებიც მას მიჰყვნენ. „ჩვენ პატივს ვცემთ თქვენს ძალისხმევას, პოლკოვნიკ ხადურა. ჩვენი მცირე ბიზნესი ჩვენი საკუთარი წვლილია“. მან თავი დაუქნია. „ალლაჰი იყოს შენთან. Სალამი."
  
  
  ჩვენ გავცვალეთ სალამები და ვა-ალაიკუმ ალ-სალაამები და ოთხი თავაზიანი, შუახნის ტერორისტი მტვრიან ღამეს უკან დაიხია.
  
  
  ნასრმა ერთადერთ საძინებელში შემიყვანა. დიდი სქელი ლეიბი ქვის ფილაზე, დაფარული ბალიშებით და ძალიან სუფთა ფურცლებით. მან არ მიიღო პროტესტი. მისი სახლი ჩემი იყო. მისი საწოლი ჩემი იყო. მას და მის მეუღლეს ვარსკვლავების ქვეშ დაიძინებენ. დღეს თბილი იყო, არა? არა, ის სხვა გეგმის შესახებ არ გაიგებს. განაწყენებული იქნებოდა. ხალხი დალაპარაკებოდა, რომ სცოდნოდა, რომ პოლკოვნიკს სახლი არ დაუთმო.
  
  
  "ლეილა?" Მე ვთქვი.
  
  
  ნასრმა მხრები აიჩეჩა. "მას მეორე ოთახში იატაკზე სძინავს." ხელი ასწია. „არა, ნუ მეუბნები შენი დასავლური სისულელე. დღეს არ სცემეს და ხვალ არც მოუწევს ჩხუბი.
  
  
  ნება მივეცი დამერწმუნებინა. უფრო მეტიც, მას პოეტური სამართლიანობის შეხება ჰქონდა. იერუსალიმში მან მითხრა, იატაკზე დამეძინა. თავი ნელა დამიქნია და ვფიქრობდი, რამდენად არაპრაქტიკული იყო ქალიშვილობა.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ნახევარი საათი უნდა მეძინა. საძინებლის კარებთან ხმა გავიგე. თოფი ავიღე. იქნებ ნასრმა დამიყენა. ("დაიძინე", თქვა მან. "დაიძინე. დალიე.") ან იქნებ მისმა ერთ-ერთმა მეგობარმა გაიგო. ("ეს პოლკოვნიკი ჰადურა უცნაური ბიჭია, არა?")
  
  
  კარი ნელა გაიღო.
  
  
  ფუჭი გავთიშე.
  
  
  "ნიკ?" ჩაიჩურჩულა მან. უსაფრთხოების ჩამრთველს დავაჭირე.
  
  
  იგი ბნელ ოთახში მიცურავდა. საბანივით ფარდაში იყო გახვეული. - ლეილა, - ვთქვი მე. „ნუ ხარ სულელი. მე ავადმყოფი ვარ."
  
  
  მივიდა და საწოლის კიდეზე დაჯდა.
  
  
  ფარდა გაიხსნა. თვალები დავხუჭე, მაგრამ უკვე გვიანი იყო. ჩემმა სხეულმა უკვე დაინახა მისი სხეული. - ლეილა, - ვთქვი მე. "შენ ზედმეტად მენდობი."
  
  
  „დიახ. ”მე გენდობი,” თქვა მან, ”საკმარისია”.
  
  
  თვალები გავახილე. "Საკმარისი?"
  
  
  "Საკმარისი."
  
  
  მან თითები ჩემს სახეზე, კისერზე, მკერდზე, სადაც თმები აიწია და დაიწყო ცეკვა. ”საკმარისად განვსაზღვროთ,” ვთქვი მტკიცედ.
  
  
  ახლა მისი ჯერი იყო თვალების დახუჭვის. "შეწყვიტე სურვილი... ჩემთან სიყვარული."
  
  
  ჩემს ხელს თითქოს საკუთარი სურვილი ჰქონდა. მან მის მკერდს მიიფარა და ორივეს ჩვენგან წყვილი ჩირქი გამოგლიჯა. - ძვირფასო, - ამოვისუნთქე, - არ ვაპირებ შენთან ძლიერ ბრძოლას. დარწმუნებული ხართ, რომ ეს არის ის, რაც ნამდვილად გსურთ?
  
  
  კისერი თაღოვანი ჰქონდა და თვალები ისევ დახუჭული ჰქონდა. "მე არასოდეს... არაფერში არ ვყოფილვარ დარწმუნებული... არასდროს."
  
  
  ის გადავიდა და ფარდა იატაკზე დაეცა.
  
  
  ვფიქრობ, ეს ყველას ოცნებაა. რომ იყოს პირველი. ან, როგორც Star Trek-ში თქვეს, „წასვლა იქ, სადაც აქამდე არავინ წასულა“. მაგრამ ღმერთო ჩემო, საყვარელი იყო. ეს გლუვი, მწიფე, წარმოუდგენელი სხეული, ნელ-ნელა იხსნება ჩემი ხელების ქვეშ, აკეთებს მოძრაობებს, რომლებიც იყო არა მხოლოდ მოძრაობები, არამედ აღფრთოვანებული, გაოცებული იყო პირველი შეგრძნებები, რეფლექსური პულსაციები, მოუთმენელი, ინტუიციური თითების მოჭერა, თეძოებში რხევა, სუნთქვის შეკავება. ბოლო მომენტში, კლდის კიდეზე, მან რაღაც ლირიკული ხმა გამოსცა. შემდეგ კი შეკრთა და თქვა: „ისინი ყველა ზრდასრულია“.
  
  
  ერთად ვიწექით და მე ვუყურებდი მის სახეს და პულსს, რომელიც ყელში პულსირებდა, მის სხეულს გავყევი და თითი ტუჩების მრუდის გასწვრივ მივაშტერდი, სანამ მან თითი ენით არ გააჩერა. მან თვალები გაახილა და მათ შემომხედეს გაბრწყინებულმა. ხელი გაუწოდა და თმებში გადაისვა ხელი.
  
  
  შემდეგ კი ერთი სიტყვა ჩასჩურჩულა, რომელიც ამბობდა, რომ ახლა განთავისუფლებული ქალი იყო.
  
  
  "მეტი," თქვა მან.
  
  
  
  
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე.
  
  
  
  
  
  იდიში არის გამოთქმა: drhrd offfen dec. ეს ნიშნავს, მეუბნება ური, დედამიწის ბოლოებში; გაუგებარია სად; ჯოჯოხეთში წავიდა. რამაზი იყო. დამასკოს სამხრეთით ასი მილის დაშორებით და ისრაელის ფრონტიდან ასი მილის დაშორებით. ბოლო ოცდაათი მილი გადიოდა არსად. უქალაქო, უხეო, ლავაში მოფენილი არაფერი, ნისლიანი ცა და მშვიდი მტვერი. ლანდშაფტი გზის გასწვრივ იყო მოფენილი მკვდარი ტანკების ჟანგიანი კორპუსებით და, ერთ მომენტში, ძველი ბიზანტიური ციტადელის ნანგრევებით.
  
  
  ლეილა თავისი არაბი ქალბატონის ეზოში იყო შემოსილი, რომელსაც ახლა მაინც პრაქტიკული დანიშნულება ჰქონდა; მტვრისა და მზის გადარჩენა. ჯერ არ იყო ზაფხულის მზე, არც ის ქინძისთავის ბალიში ცაში, რომელიც სითბოს ნემსებს აგდებს კანზე. მაგრამ საკმაოდ ცხელოდა და მტვერმა და ნისლმა თვალები პოლკოვნიკ კაფირის მუქი სათვალეების მიღმაც დამიკრა.
  
  
  ლეილამ წყლის კოლბა გამომიწოდა. ავიღე, დავლიე და დავაბრუნე. მან ყლუპი მოსვა, შემდეგ ფრთხილად დაისველა თითები და ცივი თითები კისერზე მომიცვა. მე მას შევხედე
  
  
  და გაიღიმა. ქალებს ყოველთვის სურთ იცოდნენ, „შეიცვალნენ“ თუ არა. ლეილა შეიცვალა. მან გაათავისუფლა როგორც სახამებლის ხისტი პატინა, ასევე რიტა-ჰეივორტის პიესები-სედი-ტომპსონის რუტინა. მან შეწყვიტა თამაში და უბრალოდ ითამაშა. კისრიდან ხელი ავიღე და ვაკოცე. ჩვენს ქვემოთ მიწა მტვრევადი თიხასავით იყო და ჩვენმა ბორბლებმა დაამსხვრია იგი და მტვერს ასხამდა. ფორთოხლის მტვერი.
  
  
  პედალს დავაჭირე და სიჩქარეს მოვუმატე.
  
  
  ქალაქი რამაზი ძნელად ქალაქი იყო. უფრო ჰგავს შენობების მცირე ჯგუფს. ტიპიური ტალახის აგურის ქოხები ბრტყელი სახურავით, ზოგიერთი ლურჯად შეღებილი ბოროტების თავიდან ასაცილებლად.
  
  
  რამაზის პირველი მცხოვრები, რომელმაც გზაზე შეგვამჩნია, დაახლოებით ას ოთხმოცი წლის კაცი იყო. ჯიპის დანახვისას მან ხელჯოხზე დაძვრა და ჩუმად დაიხარა, მე კი მეგონა მისი გადარჩენა მომიწევდა.
  
  
  Გავჩერდი. გაკვირვებული ჩანდა. ”მოგესალმებით,” თქვა მან, ”ოჰ, პატივცემულო პოლკოვნიკო”.
  
  
  ლეილას ხელი გავუწოდე და კარი გავაღე. „დაჯექი, მოხუცო. მე მოგცემ მგზავრობას“.
  
  
  მან გაიღიმა დიდი კბილის ღიმილით. ”პოლკოვნიკი პატივს მცემს”.
  
  
  თავი დავუქნიე. "იღბლიანი ვარ, რომ შემიძლია დახმარება."
  
  
  "ალლაჰმა გამოგიგზავნოთ კურთხევა." ნელ-ნელა შეხტა ჯიპში. მოვემზადე და ქალაქისკენ გავემართე.
  
  
  „სახლს ვეძებ რამაზში, მოხუცო. იქნებ შენ ამოიცნო ის სახლი, რომელსაც მე ვეძებ."
  
  
  - ინშალაჰ, - თქვა მან. თუ ღმერთი ინებებს.
  
  
  „სახლში, რომელსაც ვეძებ, ბევრი მამაკაცი იქნება. ზოგიერთი მათგანი ამერიკელი იქნება. დანარჩენები არაბები არიან“.
  
  
  მან შეარხია მისი მოკლე სახე. რამაზში ასეთი სახლი არ არის, - თქვა მან.
  
  
  „დარწმუნებული ხარ, მოხუცი? Ეს ძალიან მნიშვნელოვანია".
  
  
  ”არ სურდა პოლკოვნიკის შეურაცხყოფა, ალაჰმა მიზანშეწონილად მიიჩნია დამეტოვებინა ჩემი გრძნობები. ბრმა არ იქნება ადამიანი, ასეთი სახლი რომ არ იცოდეს, რამაზში ასეთი სახლი რომ იყოს?”
  
  
  მე ვუთხარი, რომ თაყვანს ვცემ მის სიბრძნეს და ალაჰის სიბრძნეს. მაგრამ მე არ დავნებდი. აქ უნდა ყოფილიყო შაიტანის შტაბი. იმიტომ, რომ არსად შუა იყო იდეალური ადგილი. და რადგან ეს იყო ერთადერთი ადგილი, რომლის შესახებაც ვიცოდი. ვკითხე, იქნებ სხვა სახლიც იყო - სადაც რაღაც უჩვეულო ხდებოდა.
  
  
  მოხუცმა ძირტკბილას თვალებით შემომხედა. ”არაფერია უჩვეულო მზის ქვეშ. ყველაფერი, რაც ხდება, ადრეც მოხდა. ომები და მშვიდობის დრო, სწავლა და დავიწყება. ყველაფერი მეორდება ისევ და ისევ, შეცდომიდან განმანათლებლობამდე და უკან შეცდომამდე. მან ძვლოვანი თითი გამომიწოდა და გაშლილი, დახეული ხალათის ქვეშ მაჯაზე რაღაც ვერცხლისფერი მოელვარე: „ერთადერთი უჩვეულო რამ დედამიწაზე არის ადამიანი მხიარული გულით“.
  
  
  ოჰ! არაბული გონების სილამაზე! ყელი მოვიწმინდე. „მე ვიტან შენთან წინააღმდეგობას, მოხუცო, მაგრამ ასეთი სიხარული ყოველდღე ხდება. თქვენ მხოლოდ უნდა გკითხოთ, რათა გაიგოთ, რომ ეს ასეა. ”
  
  
  საჭეზე დადებულ ჩემს ხელს დახედა. „პოლკოვნიკს სჯერა, რომ რასაც ისინი კაცობრიობას უწოდებენ, ფაქტიურად კარგი ადამიანებისგან შედგება. მაგრამ როგორც მზის ზეციური შუქი აისახება პოლკოვნიკის ბეჭდის სამკაულში, მე ვეუბნები პოლკოვნიკს, რომ ეს ასე არ არის. ”
  
  
  თითიდან კაფირის ბეჭედი მოვიხსენი. „არ მიყვარს, როცა ხალხი მეწინააღმდეგება, მოხუცო. გირჩევ, ჩემი დიდი უკმაყოფილების ტკივილის გამო, მიიღო ეს ბეჭედი - მათხოვარის ნიშანი, მაგრამ სიხარულით მინიჭებული - და შემდეგ აღიარო, რომ არ აფასებ შენს თანამემამულეებს." ლეილას ხელი გავუწოდე და ბეჭედი გავუწოდე. ისევ დავინახე მის მაჯაზე ვერცხლისფერი ციმციმი.
  
  
  მან უხალისოდ მიიღო ბეჭედი. ”მე ამას ვაკეთებ მხოლოდ იმისთვის, რომ არ გამომწვევი შეურაცხყოფა, მაგრამ, შესაძლოა, ჩემი განსჯა საბოლოოდ მცდარი იყო.”
  
  
  პატარა ცისფერ სახლთან მიახლოება დავიწყეთ. მოხუცმა მაპატია და თქვა, რომ ეს მისი სახლია. წინ გავწიე და ჯიპი გავაჩერე. ნელა გავიდა გარეთ და შემდეგ ჩემსკენ შემობრუნდა.
  
  
  ”ალბათ, სანამ პოლკოვნიკი რამაზში გადის, მას შეუძლია გაჩერდეს კალურის სახლში.” მან მიუთითა კლდოვან სივრცეზე. „შაფტეკისა და სერჰან კალორისის სახლი ერთადერთი ყვითელი სახლია ბჰამაზში. ამ მხრივ ის ყველაზე... უჩვეულოა“.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  სულაც არ იყო ყვითელი. ვიღაცამ სცადა მისი ყვითლად დახატვა, მაგრამ მათ უნდა გამოეყენებინათ არასწორი საღებავი. საღებავის უზარმაზარი ნაჭრები ამოვარდა და ქვის შემთხვევითი ლაქები გამოავლინა.
  
  
  და თავად სახლი არ იყო განათებული. კიდევ ერთი ორსართულიანი ქვიშისფერი მოედანი პირდაპირ ქუჩის გადაღმა იყო. მიტოვებულ ლანდშაფტში ერთადერთი სხვა ობიექტი იყო ნარინჯისფერი კლდეების დაკბილული გროვა ორ სახლს შორის შუა გზაზე.
  
  
  ჩემი გეგმა იყო მხოლოდ ადგილის გატანა, მე არ მქონდა განზრახული მარტო შემოსულიყო პისტოლეტით და მსგავსი ხაზით. "Თქვენ დაკავებული ხართ." თუმცა, ლეილა გზიდან დაახლოებით ნახევარი მილის მოშორებით გაჩერებულ ჯიპში დავტოვე. დანარჩენ გზას ფეხით გავივლიდი.
  
  
  მოპირდაპირე სახლი სრულიად მიტოვებული ჩანდა; ფანჯრები არ არის დახურული, კარი ღიაა.
  
  
  ნახევრად ყვითელი სახლის ირგვლივ ფართო წრე დავხატე. მისი ფანჯრები დაკეტილი იყო და მათ უკან მუქი ჟალუზები იყო. უკან იყო პატარა ვიწრო შესასვლელი, რაღაც მინიატურული ქვის ეზოს მსგავსი, შესაძლოა ხუთი ფუტის სიღრმე და ხუთი ფუტის სიგანე, სახლის მეორე სართულის სახურავის ქვეშ. ეზოს ბოლოში ხის დახრილი კარი იყო. ყური მოვკარი, მაგრამ ვერაფერი გავიგე. ძლიერად დავაკაკუნე. სირიელ პოლკოვნიკს ინფორმაცია სჭირდება.
  
  
  არაფერი.
  
  
  Პასუხის გარეშე. ხმაური არ არის. Იქ არაფერია. იარაღი ამოვიღე და კარი გავაღე.
  
  
  კედელს დაეჯახა და მერე წინ და უკან ირხეოდა. კრეკი, კრეკი.
  
  
  Მეტი არაფერი.
  
  
  Მე შევედი.
  
  
  შიშველი იატაკები, შიშველი ქვის კედლები და შიშველი ქვის სკამები მათ გარშემო. შავი ჭუჭყიანი ქვაბიანი ღუმელი. ნავთის ნათურა. ლუდის ოთხი ცარიელი ქილა იატაკზეა მიმოფანტული. მათში ათიოდე სიგარეტის ნამწვია ჩაყრილი. დანახშირებული ქაღალდის ასანთი იატაკზე.
  
  
  მეორე ოთახი, თითქმის იგივე. თითქმის, ერთი რამის გარდა. შიშველი ქვის სკამი წითელი ლაქებით იყო დაფარული. დიდი სისხლის ლაქა მკვდარი ადამიანის ზომით.
  
  
  კიდევ ერთი ოთახი პირველ სართულზე. ლუდის ნაგვის კიდევ ერთი გროვა. კიდევ ერთი მახინჯი, სასიკვდილო სკამი.
  
  
  ვიწრო საფეხურებზე მაღლა. კიდევ ორი ოთახი. სისხლიანი მკვლელობის კიდევ ორი სცენა.
  
  
  და მხოლოდ ფანჯრიდან ქარის ხმა და ქვედა სართულის კარის ღრიალი, ღრიალი.
  
  
  Ჯანდაბა. Წავიდა. ეს იყო სამალავი ალ-შაიტანში და ჯექსონ რობიც აქ იყო. და ეს არ იყო მხოლოდ ფორთოხლის მტვერი, რომელიც ამტკიცებდა ამას. ეს ვერცხლისფერი ნათება მოხუცის მაჯაზე იყო სტანდარტული AX-ის ქრონომეტრის საათი.
  
  
  საკაცე გვერდით გადავაგდე და დავჯექი. სკამის წინ ლუდის ქილების რგოლებით დაფარული პატარა ლაქური მაგიდა იდგა. ასევე სიგარეტის კოლოფი. სირიული ბრენდი. და ასანთის ყუთი, რომელზეც ეწერა: ყოველთვის ფუფუნება - Foxx hotels - კონვენციები, არდადეგები.
  
  
  დავიფიცე და ასანთის ყუთი ისევ მაგიდაზე გადავაგდე. Დავასრულე. Სულ ეს არის. Გზის დასასრული. და პასუხების ნაცვლად მხოლოდ კითხვები იყო.
  
  
  სიგარეტს მოვუკიდე და ლუდის ქილა დავკარი. გადაბრუნდა და ნახვრეტები აჩვენა. Ნატყვიარი. თითო თითოეულ მხარეს. ერთის მხრივ და მეორეს მხრივ. ავიღე და მაგიდაზე დავდე. ერთმანეთს ვუყურებდით.
  
  
  ალბათ არავითარი მნიშვნელობა არ ჰქონდა, მაგრამ თუ ქილაში გასროლა გაშვებული გასროლა იყო...
  
  
  ავდექი და დავიწყე ტრაექტორიების გამოთვლა.
  
  
  ხოცვა-ჟლეტა მოხდა შუაღამისას. აქ ყველა სკამზე უნდა იყოს მოკლული. ჩვენ დავიჭირეთ ისინი ძილში. პისტოლეტიდან მაყუჩით. მაშ, წარმოიდგინე, რომ მძინარე ბიჭის თავს ვუმიზნებ, სადაც სისხლის ლაქაა. მაგიდაზე ლუდის ქილა დგას. მე ბიჭს ვუმიზნებ, მაგრამ სანაცვლოდ ქილაში ვხვდები. მაშ, ვდგავარ... სად? მე აქ ვდგავარ და ტყვია ქილაში გაივლიდა და დაეშვა – და აი. რბილი ქვიდან ამოვიღე. მცირე კალიბრის .25 ტყვია. პატარა დავითის მსგავსად. პატარაა, მაგრამ ჩემო.
  
  
  სახლიდან შემოსასვლელი კარიდან გავედი. გზაზე კი ჯიპი იყო გაჩერებული. ლეილა კი გვერდით დაუდგა.
  
  
  მისკენ წავედი, ჯოჯოხეთივით გაბრაზებული. "ლეილა, რა..."
  
  
  "ნიკ! დაბრუნდი!"
  
  
  ბზარი! სისულელე!
  
  
  ისრები სახურავებზე. "ქვემოთ!" ვუყვირე მას. სისულელე! Გვიანია. ტყვიამ მის ფეხს ასწია, როცა მტრედს აფარებდა თავს. "ჯიპის ქვეშ ჩადი!" ქვებისკენ გავიქეცი. ბზარი! სისულელე! იქ ოთხი ბიჭი იყო, თითო სახურავზე ორი. გზის გადაღმა მსროლელს დაუმიზნე. Ხარის თვალები! შეკრთა და მტვერში ჩავარდა. სახურავიდან ორი ტყვია გადმოვარდა. მეორე ბიჭს დავუმიზნე და ვანგს გავუშვი! მან ფეხზე ნაკლები აკლდა. მათ ყველას ჰქონდათ სიმაღლის უპირატესობა, ვანგ! დაკეტილი სადარბაზოსკენ გავვარდი, ტყვიები ფეხებთან მტვერს მიყრიდნენ. შიგ ჩავჯექი და ვიდექი, მძიმედ ვსუნთქავდი, მათგან მიუწვდომელი. გარკვეული დროის განმავლობაში.
  
  
  ველოდი რა მოდიოდა.
  
  
  Მკვდარი სიჩუმე.
  
  
  კარები ჭკნება.
  
  
  არანაირი ნაბიჯი. სხვა ხმა არ არის. მე მხოლოდ ჩემს წარმოსახვაში გავიგე. ახლა ვთქვი დროისა და ადგილის რუკა ჩემს თავში. ახლა კლდემდე მივიდნენ, ახლა სახლთან არიან, ახლა ისინი... ადგილზე დავჯექი და მოვემზადე. ერთი, ორი, სამი, ახლა. გარეთ გავიხედე და ერთდროულად ვისროლე. მე ის მისი სუფთა თეთრი ხალათის ცენტრში მოვათავსე და დროში დავბრუნდი, რომ ბიჭის კიდევ ერთი დარტყმა, კიდევ ერთი იარაღი გამოგრჩეს. მეორე მხრიდან მოძრაობდა. "ინალ აბუკ!" - იყვირა მსროლელმა. მამაჩემის ლანძღვა. ისევ ვესროლე და ისევ ჩემს პაწაწინა გროტოში ჩავვარდი.
  
  
  "იალაჰ!" - დაიყვირა მან. Იჩქარე! ისევ დავინახე, რომ ეს ჩემს თავში თამაშობდა, სანამ ეს მოხდებოდა. კიდევ ერთი გასროლა პირდაპირ კარებში გავუშვი. სახურავზე მყოფმა ბიჭმა ნახტომის დრო დანიშნა, რომ დაეჭირა. შუა გზაზე, ნახტომიდან დაცემამდე.
  
  
  მიწას რომ დაეჯახა, ნაწლავებიდან სისხლი სდიოდა. მე დავასრულე ის სწრაფი მეორე დარტყმით. ახლა ერთი ერთზე იყო. ერთი მსროლელი დარჩა. მაშ სად ჯანდაბა იყო? ჩემს თავში ზოლი ცარიელ კადრებს აჩვენებდა. მე რომ ბოლო ბიჭი ვიყო, რას გავაკეთებდი?
  
  
  კუთხეში გავიხედე და დავინახე. დააწკაპუნეთ! ჩემი იარაღი ცარიელი იყო. უცებ გათამამდა. ხმა გაიგონა და წინ წავიდა. უკან დავიხიე და ხმამაღლა ვილანძღე, მერე უსარგებლო პისტოლეტი კარებთან მოვისროლე. ოთხის დათვლა მოვიდა და ოფლიან სახეზე გამარჯვებული ღიმილით გაიხედა კუთხეში. ტაში! მე მას პირდაპირ ღიმილით ვესროლე.
  
  
  კაფირის იარაღი ცარიელი იყო, ვილჰელმინას კი არა.
  
  
  
  
  
  
  მეთვრამეტე თავი.
  
  
  
  
  
  ცხედრები შევამოწმე. სახის გარეშე ბიჭს ასევე არ ჰქონდა საბუთები. არაბული არაბი, სულ ეს ვიცოდი. სახე არაბული ჰქონდა, საუდელს ჰგავდა.
  
  
  სხეული ნომერი ორი: სახურავის მყვინთავი. კიდევ ერთი უსახელო არაბი.
  
  
  სხეული ნომერი სამი: დავარტყი. ჩექმიანი თავსაბურავი ჩამოვარდა. რბილად ვუსტვინავ. ეს იყო ჯეკ არმსტრონგი. დიდი ქერა ბიჭი სასტუმროს ლობიდან. მან კანი გარუჯა, მაგრამ თმა არ შეიღება. უბრალოდ თავის ქნევით წამოვედი.
  
  
  სხეული ნომერი ოთხი: სახლის წინ. ჩემმა პირველმა იღბლიანმა გასროლამ ის სახურავიდან ჩამოაგდო. თავსაბურავი გავიხადე. ის ბიჭი, რომელიც გამომყვა რენოში.
  
  
  ნელი ნაბიჯით წავედი ჯიპისკენ. ლეილა უკვე წინ იჯდა, მე მძღოლის ადგილზე დავჯექი და კარი მივხურე.
  
  
  "როგორ გაქვს ფეხი?" - ვუთხარი სულელურად.
  
  
  მან ცნობისმოყვარეობით შემომხედა. "მტკივა, მაგრამ არც ისე ცუდია."
  
  
  წინ გავხედე ნისლიან ჰორიზონტს.
  
  
  "ნიკ?" მისი ტონი ფრთხილი იყო. "Რა დაგემართა? გამოიყურები... თითქოს რაღაც ტრანსში ხარ“.
  
  
  ავანთებ და ვეწეოდი ყველაფერს, სანამ ვიტყოდი: „დაბნეული ვარ, ეს არის საქმე. მილიონი მინიშნება და არაფერი ემატება. ისევ ნულზე ვარ."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე და ძრავა ჩავრთე. ლეილას მივუბრუნდი. „სჯობს ნასრს მივცეთ საშუალება შეხედოს ამ ფეხს. მაგრამ ჯერ უნდა გავჩერდე..."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  დრო არ დავკარგე თავაზიან არაპირდაპირ მიმართვაზე. თოფით ხელში კარი შევაღე და მოხუცი იატაკიდან ავწიე. "მოდი ვისაუბროთ," ვუთხარი მე.
  
  
  მისი ამბავი ასეთი იყო:
  
  
  რამდენიმე კვირის წინ, გვიან ღამით, მოხუცმა ცაში ხმა გაიგო. ამან გააღვიძა და ფანჯარასთან მივარდა. გიგანტური მწერი, ურჩხული კოღო უზარმაზარი მბრუნავი ფრთებით. მან დაინახა, რომ პირდაპირ ციდან ჩამოვარდა კალორისის ყვითელი სახლის გვერდით. მოხუცს ეს არსება ადრეც ენახა. ის ზეციდანაც ასე ჩამოვარდა. უთხრეს, რომ მუცელში ატარებდა ადამიანებს და ეს, მისი აზრით, უდავოდ სიმართლე იყო. იმის გამო, რომ სახლში გამოჩნდნენ შაფტეკის და სერჰან კალორისის ძმა და მათი ორი ბიძაშვილი.
  
  
  და ამერიკელი?
  
  
  არა, არა ამერიკელი.
  
  
  Რა მოხდა შემდეგ?
  
  
  Არაფერი განსაკუთრებული. ძმა წავიდა. ბიძაშვილები დარჩნენ.
  
  
  რაც შეეხება მწერს?
  
  
  ისევ იქ იყო. ცხოვრობს დაბლობზე, ქალაქიდან ორი მილის აღმოსავლეთით.
  
  
  რაც შეეხება მეორე მწერს? ის, ვინც შუაღამისას გამოჩნდა?
  
  
  ერთი საათის შემდეგ წავიდა.
  
  
  კიდევ რა მოხდა?
  
  
  მეორე დღეს კიდევ ერთი უცნობი მოვიდა. შესაძლოა ამერიკელი.
  
  
  მწერზე?
  
  
  Მანქანით.
  
  
  ისიც ყვითელ სახლში წავიდა. მოხუცი მას მიჰყვა, ცნობისმოყვარეობამ გაბედა. ყვითელი სახლის ფანჯრიდან გაიხედა. სკამზე შაფტექ კალურისი იწვა. მკვდარი. მერე ოთახში შესული უცნობი დაინახა. უცნობმა ისიც დაინახა - ფანჯარაში. მოხუცს შეეშინდა. უცნობმა აიღო ვერცხლის სამაჯური და უთხრა მოხუცს, არ შეგეშინდეთო. მოხუცმა აიღო სამაჯური და არ შეშინდა. ის და უცნობი ზევით ავიდნენ. ზევით აღმოაჩინეს კიდევ სამი ცხედარი. სერბი კალორისები და ბიძაშვილები.
  
  
  Და მერე?
  
  
  შემდეგ უცნობმა რამდენიმე კითხვა დაუსვა. მოხუცმა უთხრა მას მწერების შესახებ. Სულ ეს არის.
  
  
  "Სულ ეს იყო?" მე მაინც ვინახავდი მისკენ მიდებულ იარაღს.
  
  
  "ვფიცავ მოწყალე ალლაჰს, ეს საკმარისი არ არის?"
  
  
  არა, ეს არ იყო საკმარისი. საკმარისი არ არის რობის გაგზავნა იერუსალიმში, რათა ტელეგრამა აიქსოს, რომ მან იპოვა შაიტანი. ოთხი გვამი და არა ლეონარდ ფოქსი? არა. ეს არ იყო საკმარისი.
  
  
  მაგრამ სულ ეს იყო. რობიმ დახედა სხეულებს და ლუდის ქილებს; სიგარეტი და ასანთი აიღო. Სულ ეს არის. Სულ ეს იყო. სახლიდან გაბრაზებული და დაბნეული გავიდა. - ახლა რას ჰგავხარ, - შენიშნა მოხუცმა. მაგრამ სულ ესაა.
  
  
  "ვინ დამარხა ცხედრები?"
  
  
  თვალებზე შიშის მძიმე ფარდა დაეფარა.
  
  
  
  - სიტყვას გაძლევ, არაფერს დაგიშავებენ.
  
  
  მან ჩემი იარაღიდან ჩემს სახეს მიხედა და ისევ უკან. „კიდევ ოთხი მოვიდა. Მომდევნო დღეს. ისევ იქ არიან, კალორისის სახლში რჩებიან“.
  
  
  - იქ გაჩერდნენ, - ვუთხარი მოხუცს.
  
  
  ის მიხვდა.
  
  
  - ალჰამდულილა, - თქვა მან. Ღმერთმა დაგლოცოს.
  
  
  საოცარი. მე მოვკალი ჩემი ბოლო ოთხი მინიშნება.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ვერტმფრენი ვაკეზე იყო. აშკარად ჩანს. ღიად. პატარა ალუმინის კიბეზე ავედი. მანქანა არის ძველი, მაგრამ კარგად შენახული. გაზის მრიცხველმა აჩვენა, რომ კიდევ ას ორმოცდაათი მილი გაძლებდა.
  
  
  ლეილა სალონში შევიყვანე და კიბე ისევ შიგნით შევიყვანე.
  
  
  "შეგიძლია ამის ფრენა?" ცოტა შეშინებული ჩანდა.
  
  
  გაღიზიანებული შევხედე. "უკანა მფრინავი გახდები?"
  
  
  "Ვერ გავიგე ეს". მისი ხმა შეურაცხყოფილი იყო.
  
  
  არ ვუპასუხე. ჩემი თავი ზედმეტად გადატვირთული იყო, რომ სიტყვებისთვის ადგილი მენახა. ფეხებთან საჭის პედლები ვიგრძენი. ჯობია ჯერ ძრავი შეამოწმო. ბორბლის მუხრუჭები დავკეტე და მოედნის მართვის ბერკეტს დავაჭირე. საწვავი ჩავრთე და სტარტერს დავაჭირე. ძრავმა ფორთოხლის მტვერი ამოიღო. იღრიალა და ბოლოს გუგუნი დაიწყო. მე გავათავისუფლე როტორის მუხრუჭი, მოვატრიალე დროსელი და გიგანტურმა როტორის პირებმა დაიწყეს ტრიალი, როგორც გიგანტური ბუზების ჭურვი. დაველოდე, სანამ 200 ბრ/წთ-ზე დატრიალდნენ, შემდეგ ბორბლების მუხრუჭები გავათავისუფლე და სიჩქარეს მოვუმატე. ახლა ცოტა გაზი და დავიწყეთ ასვლა. ზევით და გვერდით.
  
  
  მარჯვენასაჭიანი.
  
  
  გააგრძელე წინ.
  
  
  პირველი გაჩერება, ილფიდრი.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ლეილას ნასროვის საწოლზე ეძინა.
  
  
  მას ეძინა ღია ცისფერ ბამბის ღამის პერანგში, გარშემორტყმული ნათელი ნაქარგი ბალიშებით და საკუთარი შავი თმის ცქრიალა ტალღებით. მან თვალები გაახილა. საწოლზე ჩამოვჯექი. ხელები გაშალა და მე ჩემსკენ მოვიწიე.
  
  
  - ძალიან ვწუხვარ, - ჩავიჩურჩულე.
  
  
  "Რისთვის?" Მან თქვა.
  
  
  "სხვაგან ყოფნის გამო. მე..."
  
  
  "Არ არის საჭიროება". თითი ტუჩებთან მიიტანა. „თავიდანვე ვიცოდი, რომ არ გიყვარდი. და მე ვიცოდი, რას ფიქრობდი შენს საქმიანობაზე. და ყველაფერი კარგადაა. ყველაფერი მართლაც რიგზეა. მე - მინდოდა შენ ყოფილიყავი პირველი. ან იქნებ ბოლო. დიდი ხანის განმვლობაში. მაგრამ ეს ჩემი საზრუნავია და არა შენი." მან რბილად გაიღიმა. "მგონი მალე დავშორდებით, ჰა?"
  
  
  მე მას შევხედე. "Სად მიდიხარ?"
  
  
  მან ამოისუნთქა. „რამდენიმე დღე აქ დავრჩები. მე არ შემიძლია ცეკვა შეკრული ფეხით“.
  
  
  "ცეკვა?"
  
  
  მან თავი დაუქნია. „აქ ჩამოვედი სირიის ღამის კლუბში სამუშაოდ. ადგილი, სადაც ჯარის ოფიცრები იკრიბებიან“.
  
  
  მკვეთრად შევჭმუხნე შუბლი. "ლეილა ქალუდი - იცი რას აკეთებ?"
  
  
  ისევ გაიღიმა. ფართო გაგებით. "ვერც ერთი ქალი ვერ დაიცავს თავის სათნოებას, ვიდრე ის, ვინც ამას აკეთებს ოცდახუთი წლის განმავლობაში." მან განაგრძო ღიმილი. "მე შენც კი არ გაიძულებდი დისტანციის დაცვას?"
  
  
  "Და შენ?"
  
  
  – ვგულისხმობ, როცა მინდოდა შენ.
  
  
  მეც გავუღიმე. მე ვუთხარი: "მაშ რა არის ჩემი მანძილი ახლა?"
  
  
  მან არ გაიღიმა. "უფრო ახლოს კარგი იქნებოდა."
  
  
  სასიამოვნო იყო უფრო ახლოს ყოფნა.
  
  
  ბამბის თავისუფალი ცისფერი კაბა ავიღე და ნაზად ჩავწექი, სანამ არ გაქრა.
  
  
  დიდი.
  
  
  უფრო სასიამოვნო.
  
  
  ყველაზე სასიამოვნო.
  
  
  მისი მრგვალი მკერდი ჩემს მკერდზე მიიკრა და მისი სხეული მდინარის ქვეშ მოედინებოდა; მუდმივი, ნაზი, მიედინება მდინარე. შემდეგ კი მისი სუნთქვა აჩქარდა და გახშირდა, მდინარე იღრიალა და შემდეგ ჩაქრა. ვიგრძენი მისი ცრემლები ჩემს კანზე.
  
  
  "Კარგად ბრძანდებით?"
  
  
  მან თავი გააქნია.
  
  
  "არა?"
  
  
  „არა. Არ ვარ კარგად. სევდიანი ვარ, ბედნიერი ვარ, მეშინია, ცოცხალი ვარ, ვიხრჩობ და... და ყველაფერი კარგია. ”
  
  
  ცხვირზე ხელი ავიფარე და მისი აყვავებული ტუჩების მოხვევებზე. გადავიდა და თავი მკერდზე დამადო. ცოტა ხანს ასე ვიწექით.
  
  
  "ლეილა, რატომ ელოდე ამდენ ხანს?"
  
  
  "სიყვარულის გასაკეთებლად?"
  
  
  — დიახ.
  
  
  მან გადმომხედა. "შენ ჩემი საერთოდ არ გესმის, არა?"
  
  
  თმაზე ვეფერებოდი. "Არ არის ძალიან კარგი."
  
  
  იდაყვზე შემოვიდა. ”ეს რეალურად საკმაოდ მარტივია. მე გავიზარდე კარგ მუსულმანად. ვიყო ყველაფერი, რაც ვიცოდი, რომ არ ვიყავი. თვინიერი, მორჩილი, პატივმოყვარე, სათნო, შვილების მატარებელი, ხალხის მსახური. დავიწყე ყველა მამაკაცის სიძულვილი. მაშინ უბრალოდ შემეშინდა. რადგან დათმობა ნიშნავს, ხომ იცი... დათმობა. იმიტომ რომ ქალი ნიშნავს... იყო ქალი. Გესმის? »
  
  
  ცოტას დაველოდე. "Ცოტა. შეიძლება, ვფიქრობ. Მე არ ვიცი. ყველა მამაკაცი არ ითხოვს სრულ დანებებას“.
  
  
  ”მე ვიცი,” თქვა მან, ”და ეს,
  
  
  ასევე პრობლემა."
  
  
  მე მას შევხედე. "არ მესმის".
  
  
  - ვიცი, - თქვა მან. "Თქვენ არ გესმით".
  
  
  ვიცოდი, რომ პრობლემა ის იყო, რომ ზედმეტად მსუბუქად ვიმოგზაურე, რომ ქალის ჩაბარება თან წამეტანა. უბრალოდ გავჩუმდი.
  
  
  სანამ ისევ მომინდა ლაპარაკი, მას ეძინა, ჩემს მკლავებში მოხრილი. უნდა დავიძინო. ორმოცდახუთი წუთი. შემდეგ კი ჩემს თავში პინბოლის მანქანა დაიწყო: დაწკაპუნება, ბუმი, დაწკაპუნება; იდეები ერთმანეთს დაეჯახა, კედლებს დაეჯახა, ლამოტი უკან გადააგდო.
  
  
  ამ ყველაფერმა რატომღაც მიიყვანა ლამოტამდე. ლამოტი, რომელიც თავს იენსად იჩენდა; რომელიც რობის ელაპარაკა. ლამოტი, რომელიც იერუსალიმში მელოდა.
  
  
  კიდევ რა ვიცოდი ბობ ლამოტას შესახებ?
  
  
  ნარკომანი გახდა და სადღაც ჟენევაში დარეკა.
  
  
  ჟენევა.
  
  
  შანდის აბანოები შვეიცარიულ კორპორაციას ეკუთვნოდა.
  
  
  და ბენჯამინმა თქვა, რომ შანდა ნარკოტიკების ფრონტი იყო. ოპიუმი თურქეთის ველების დახურვამდე. ახლა ეს იყო ჰაშიშის მწარმოებელი მცირე ბიზნესი.
  
  
  იუსეფმა თქვა, რომ ხალი მანსურმა წამოაყენა ჰაში. ჰალი მანსური, რომელიც ესაუბრა რობის. ვისი ძმაც ალიმ მომიყვანა რამაზთან. შანდას აბანოების ბოსი ხალისთან იყო დაკავშირებული?
  
  
  Შესაძლოა.
  
  
  ალბათ არა.
  
  
  ბოსი შანდაში. ტერჰან კალი ერქვა - ჭკუა-ჭყივილი. სტატიკამ დაარღვია ბენიამინის განაჩენი. ტერჰან კალ - ორისი? მესამე ძმა?
  
  
  Შესაძლოა.
  
  
  ან იქნებ არა.
  
  
  ავაზაკები, რომლებსაც რამაზში სახურავებზე ვესროლე, იგივე ბიჭები იყვნენ, ვინც იერუსალიმში დამიჭირეს თელ-ავივში სარას სახლის ყურებისას. რაღაც მითხრა, რომ ისინი მუშაობდნენ LaMotte-ში, ბიჭების ჟაკლინს ეშინოდა.
  
  
  ლამოტი. ამ ყველაფერმა ლამოტამდე მიიყვანა. რობერტ ლამოტი ფრესკოს ზეთიდან. თავისი .25 ჯეიმს ბონდის პისტოლეტით. ჯეიმს ბონდის .25 ტყვიის მსგავსად, რომელიც მე ვიპოვე ყვითელი სახლის იატაკზე.
  
  
  შეაერთეთ ეს ყველაფერი და რა გაქვთ?
  
  
  Უაზრობა. ქაოსი. ნაჭრები ჯდება ერთმანეთთან და არ ქმნის სურათს. Ჩამეძინა.
  
  
  მცენარეთა მაღაზიაში ვიყავი. აქ იზრდებოდა კაქტუსები, სურო, ფილოდენდრონი და ლიმონის ხეები. და ფორთოხლის ხეები.
  
  
  გამყიდველი მომიახლოვდა. არაბივით იყო ჩაცმული, თავსაბურავი და სათვალე ფარავდა სახეზე. მან ლიმონის ხის გაყიდვა სცადა და მითხრა, გარდა ამისა, სუროს სამი ქოთანი იყო. მძიმედ გაყიდა. ”თქვენ ნამდვილად უნდა იყიდოთ”, - ამტკიცებდა ის. „უკანასკნელი წიგნი წაიკითხე? ახლა გვეუბნებიან, რომ მცენარეებს შეუძლიათ ლაპარაკი. დიახ, დიახ, - დამარწმუნა მან. "ეს აბსოლუტურად მართალია." მწვანედ გაიღიმა. მისი პირიდან მცენარეები ამოიზარდა.
  
  
  ფორთოხლის ხეები მაღაზიის უკან იყო. მე ვუთხარი, რომ ფორთოხლის ხეს ვეძებდი. ბედნიერი ჩანდა. ”შესანიშნავი არჩევანია”, - თქვა მან. "ფორთოხალი, ლიმონი - ეს ყველაფერი ერთი და იგივეა." უკან მომყვა, სადაც ფორთოხალი იზრდებოდა. ხესთან მივედი და გავბზარი! სისულელე! გზის გადაღმა სახურავიდან ტყვიები დაფრინავდა. კალურიების სახლის წინ ვიყავი. პოლკოვნიკივით ვიყავი ჩაცმული. მე ვესროლე. ოთხი არაბი ბოევიკი სახურავიდან გადმოვარდა ნელი მოძრაობით, კოშმარული სტილით. შემოვბრუნდი. არაბი გამყიდველი ისევ იქ იყო. ფორთოხლის ხესთან იდგა და ფართოდ გაიღიმა. ხელში პისტოლეტი ეჭირა. ეს იყო ბობ ლამოტი.
  
  
  ოფლიანობამ გაიღვიძა.
  
  
  პირდაპირ საწოლში იჯდა და კედელს უყურებდა.
  
  
  და მერე ჩემთან მოვიდა. რა უნდა ყოფილიყო პასუხი? ის სულ იქ იყო. მე თვითონ ვთქვი. - ასანთის ყუთი მცენარე იყო, - ვუთხარი ბენჯამინს და დავამატე, - ყველაზე მეტად ის, რაც მე არ მომწონს, არის ის, რომ ყველაფერი, რასაც ახლა ვიპოვი, შეიძლება იყოს მცენარე.
  
  
  Სულ ეს არის. ეს ყველაფერი მცენარე იყო. საგულდაგულოდ დამუშავებული მცენარე. ყოველი დეტალი. ჰალი მანსურის ზღაპრებიდან ელ ჯაზარში - მცენარეებს შეუძლიათ ლაპარაკი - რამაზში მდებარე სახლამდე. რამაზში სახლში არაფერი მომხდარა. გარდა იმისა, რომ იქ ოთხი მცენარე დაიხოცა. სახლი მცენარე იყო. მთელი ბილიკი მცენარეული იყო. კვამლის ეკრანი, ფარდა, სატყუარა.
  
  
  ახლა ყველა ფხვიერი ბოლოები თავის ადგილზე დაეცა. ყველაფერი რაც ვერ გავიგე. რატომ ქირაობს ტერორისტული ჯგუფი ადამიანებს? რატომ ამხნევებდნენ ცარიელ ლაპარაკს. იმიტომ, რომ ისინი ქმნიდნენ ცრუ ტყვიას და სურდათ, რომ ამბავი გამოსულიყო.
  
  
  მანსურები და კალორები უდანაშაულო მატყუარები იყვნენ. მათ სჯეროდათ, რომ ყველაფერი, რასაც აკეთებდნენ, რეალური იყო. მაგრამ ისინი გამოიყენეს. ხალხი იმდენად ჭკვიანები არიან, უბრალოდ გასაოცარია. ადამიანებმა, რომლებმაც იცოდნენ, რომ საქმე ჰქონდათ ცხელ თათებთან და ჰოპებთან და იცოდნენ, რას ელოდნენ. მათ სჯეროდათ, რომ ხალი მანსური გაიყიდებოდა და ისინი აგრძელებდნენ კავშირს რობისთან მათი თეორიის შესამოწმებლად. შემდეგ ორივე მოკლეს, რომ სიუჟეტს წონასწორობა მისცეს.
  
  
  მხოლოდ ჯექსონ რობიმ გაიგო სიმართლე. ბჰამაზიდან დაბრუნებისას მიხვდა ამას. იგივეა რაც ჩემი. შეიძლება ყველა დეტალი არ შემივსო, მაგრამ გამართლების შემთხვევაში ყველა პასუხი მექნება. მალე.
  
  
  და რაც შეეხება ბენჯამინს?
  
  
  რა იცოდა? მან რაღაც უნდა იცოდა. მან ძალიან მაგრად და ცოტა მორცხვი ითამაშა. და ჩემ გვერდით დაჯდა ლეილა კალუდი.
  
  
  მე ის გავაღვიძე.
  
  
  მე ვთქვი: "ვირთხის სუნი მაქვს". ვირთხა აღვწერე.
  
  
  სერიოზულად შემომხედა და თავი დამიქნია. „დიახ. Მართალი ხარ. შინ ბეტი იგივე კვალს გაჰყვა, როგორც რობი. მათ ასევე აღმოაჩინეს ცხედრები ბჰამაზში მდებარე სახლში. მათაც გადაწყვიტეს, რომ ნაკვალევი იყო... რას ამბობთ... მცენარე“.
  
  
  ”ასე რომ, მათ შემაჩერეს, გამომიყენეს ალ-შაიტანის ოკუპაციაში, რათა მათ - შინ ბეტის ოსტატებმა - გამოსულიყვნენ და ეპოვათ რეალური გზა. დიდი მადლობა, ლეილა. მე მიყვარს გამოყენება."
  
  
  მან ჩუმად გააქნია თავი. "Თქვენ არ გესმით."
  
  
  "რა ჯანდაბას ვაკეთებ."
  
  
  ”კარგი, ნაწილობრივ არასწორად გაიგე. მათ ასევე იციან, რომ რობი სადენიანი AX. ასე რომ, ისინი ფიქრობენ, რომ მან შეიძლება იპოვა სიმართლე სიცრუეს შორის. სიმართლე გამოტოვეს. იფიქრეს, რობის კვალს რომ გაჰყვე, შეიძლება გაიგო... რაც არ უნდა იყოს. შინ ბეტი ამაზე ბევრს მუშაობს, ნიკ. თითქმის ყველა აგენტი..."
  
  
  "Დიახ დიახ. ჯარიმა. მე რომ ბენიამინი ვიყო, მეც ასე მოვიქცეოდი. საქმე იმაშია, რომ იმუშავა“.
  
  
  "რას გულისხმობ, რომ მუშაობდა?"
  
  
  ”ვგულისხმობ, მე ვიცი სად არის ალ-შაიტანი.”
  
  
  გაფართოებული თვალებით შემომხედა. "აკეთებ? სად?"
  
  
  "უჰ, ძვირფასო. შემდეგი რაუნდი ჩემია“.
  
  
  
  
  
  
  მეცხრამეტე თავი.
  
  
  
  
  
  ვისაუზმეთ იოგურტით, ხილით და ტკბილი ჩაით. ნასრი და მე. მისი სახლის წესით, კაცები მარტო ჭამდნენ. ჩვენ განვიხილავდით ას საიკას, კომანდოს ჯგუფს, რომელშიც ნასრი შეაღწია. ბოლო დროს მათი საქმიანობა ფოკუსირებული იყო ძირძველ სირიელ ებრაელებზე. ებრაელები გეტოში. ისინი კანონით იძულებულნი არიან იცხოვრონ გეტოში, ვერ მუშაობენ და ქუჩაში კომენდანტის საათი აქვთ. არც პასპორტები, არც თავისუფლებები, არც ტელეფონები. თავს დაესხნენ ქუჩაში, დანით დაჭრეს ახირება. თუ გსურთ იცოდეთ რა დაემართა ანტისემიტიზმს, ის ცოცხალი და კარგად არის ახლო აღმოსავლეთის ზოგიერთ ნაწილში. ებრაელები ვერ შედიან საუდის არაბეთში და ვერ გადიან სირიიდან. მე ადვილად მესმოდა ბევრი რამ ისრაელების შესახებ, თუ წარმოვიდგენდი მათ რამდენიმე ათასი წლის წინ.
  
  
  ნასრს ვკითხე, რატომ გახდა დუბლი.
  
  
  გაკვირვებულმა შეხედა. ”თქვენ მეკითხებით, რატომ ვმუშაობ ორმაგ აგენტად-მე მეგონა, რომ მხოლოდ ამაზე ვმსჯელობდით”. მან ყურძნის პატარა მტევანი აიღო. „მსოფლიოს ეს ნაწილი ძალიან უძველესია. და ჩვენი მიწა ყოველთვის სისხლით იკვებებოდა. წაიკითხეთ ბიბლია. სისხლით წერია. ებრაელი, ეგვიპტელი, ფილისტიმელი, ხეთელი, სირიელი, ქრისტიანი, რომაელი. და შემდეგ იყო ბიბლია. დაწერილი. მუსულმანები. თურქები. ჯვაროსნები. აჰ, ჯვაროსნებმა ბევრი სისხლი დაღვარეს. მშვიდობისმოყვარე ქრისტეს სახელით დაღვარეს იგი“. ყურძენს ჰაერში ატრიალებდა. დავიღალე სისხლში მოყვანილი საკვების ჭამით. დავიღალე ხალხის გაუთავებელი სიგიჟით, რომლებიც კამათობენ სიკეთესა და ბოროტებაზე, თითქოს მათ ეს ნამდვილად იცოდნენ. თქვენ გგონიათ, რომ ისრაელები მართლები არიან. არა. უბრალოდ მგონია, რომ მათი განადგურება ცდება. - ყურძენი დაყარა და ღიმილი დაიწყო. - და ალბათ ასეთი განსჯით საკუთარ სისულელეს ვაკეთებ.
  
  
  მე ვთქვი, რომ მჯერა, რომ კაცმა უნდა განსაჯოს. ხალხი ამაყობს იმით, რომ მე არ ვიმსჯელებ, „მაგრამ ზოგიერთი რამ უნდა განსაჯოს. ხანდახან, თუ არ ხარ განსჯი, შენი დუმილი პატიებაა. ან როგორც სხვამ თქვა, ვინც ერთხელ იბრძოდა თავისი რწმენისთვის: „თუ არ ხარ გადაწყვეტის ნაწილი, შენ ხარ პრობლემის ნაწილი“.
  
  
  ნასრმა მხრები აიჩეჩა. „და გამოსავალი ქმნის პრობლემების ახალ წყებას. ყოველი რევოლუცია არის თესლი - რომელი? შემდეგი რევოლუცია! მაგრამ, - აიქნია მან ჰაეროვანი ხელი, - ჩვენ ყველამ უნდა გავაკეთოთ ჩვენი ფსონები სრულყოფილ სამყაროზე, არა? და ბედი ზოგჯერ შეთქმულებს, არა? მე დაგეხმარე და შენ დამეხმარე. როცა გაგვიმართლა, გვჯერა, რომ ღმერთმა ჩვენი მხარე აირჩია“.
  
  
  "როდის გაგვიმართლა?"
  
  
  „ოჰ! მაშინ გავიგებთ, ავირჩიეთ თუ არა ღმერთის მხარე. ამასობაში თქვენმა მეორე ვიზიტმა ჩემთან ამ საქმიანი ვერტმფრენიდან უდავოდ დამამატა ბედი. მაინტერესებს მეტი შემიძლია გავაკეთო თქვენთვის? "
  
  
  „დიახ. შეგიძლიათ ლეილას თვალი ადევნოთ“.
  
  
  "შენ არ გჭირდება ამის კითხვა, ჩემო მეგობარო. აჰ!" ნასრმა მხარზე გადმომხედა. შევბრუნდი და კარებში მდგარი ლეილა დავინახე. ნასრი ფეხზე წამოდგა. „ვფიქრობ, კიდევ ერთი რამ შემიძლია გავაკეთო. ახლა შემიძლია დაგტოვო, რომ დაგემშვიდობო“.
  
  
  ნასრი წავიდა. ლეილა ჩემსკენ დაიძრა, ოდნავ კოჭლობით. მე ვუთხარი გაჩერდა. ავიღე და სკამამდე მივიყვანე. მომენტი თითქოს რაღაც ჰოლივუდურ დიალოგს ითხოვდა. მე ვუთხარი: ”ერთ დღეს, ტანია, როდესაც ომი დასრულდება, ჩვენ შევხვდებით ლენინგრადის კიბეებზე”.
  
  
  მან თქვა ეს?"
  
  
  გავუღიმე. "არ აქვს მნიშვნელობა." სკამზე დავჯექი და გვერდით მივუჯექი. სასაცილო მომენტია, როცა სათქმელი არაფერი გაქვს. Რას ამბობ?
  
  
  მან თქვა: ”ფრანგებს კარგი სიტყვა აქვთ.
  
  
  ამბობენ à bientôt. შემდეგ ჯერამდე."
  
  
  ხელში ავიყვანე. მე ვუთხარი: „შემდეგ ჯერამდე“.
  
  
  ხელზე მაკოცა. შემდეგ მან სწრაფად თქვა: "უბრალოდ წადი, კარგი?"
  
  
  იყო ის მომენტი, როდესაც ჩემი ფეხები არ მოძრაობდა. მერე მათ ვუბრძანე. Ადგა. საუბარი დავიწყე. მან თავი გააქნია. "არა, უბრალოდ დატოვე."
  
  
  თითქმის კართან ვიყავი.
  
  
  "ნიკ?"
  
  
  შემოვბრუნდი.
  
  
  "არ მეტყვი სად მიდიხარ?"
  
  
  Მე გავიცინე. „შენ წარმატებას მიაღწევ, როგორც Shin Bet-ის აგენტი. რა თქმა უნდა გეტყვი სად მივდივარ. ვერტმფრენს ვიღებ და მივფრინავ“.
  
  
  სად?"
  
  
  „სხვაგან სად? იერუსალიმში, რა თქმა უნდა“.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  მე გადავფრინდი იორდანეს თავზე და დავეშვი იერუსალიმის გარეთ მდებარე აეროდრომზე. არც ისე ადვილი იყო. ბევრი და ძალიან სწრაფად მომიწია ლაპარაკი. რადიოს კონტროლიდან აეროპორტის კოშკამდე. მაშინაც, როცა კარი გავაღე, იარაღის წინაშე დავდექი. სირიელი პოლკოვნიკის კოსტუმიდან გამომდინარე, მე მაინც გავივლიდი დაკითხვას, რომ არა ჯადოსნური ალეფ ური. ებრაულად წმინდა ქრისტეფორეს მედალივით მუშაობდა.
  
  
  ამერიკულ კოლონიაში ჩემს ოთახში დავბრუნდი, შხაპი მივიღე, გავიპარსე, შებოლილი ორაგული და ერთი ბოთლი არაყი შევუკვეთე და საქმეს შევუდექი.
  
  
  თვითმფრინავი დაჯავშნილი მაქვს.
  
  
  სასტუმროს ნომერი მაქვს დაჯავშნილი.
  
  
  მესამე სატელეფონო ზარი დავრეკე. მე ვუთხარი, რა წაეღო, სად და როდის შემხვდა. მეოთხე სატელეფონო ზარი დავრეკე. მე ვუთხარი, რა წაეღო, სად და როდის შემხვდა.
  
  
  საათს დავხედე.
  
  
  ულვაშები გავიპარსე.
  
  
  ვილჰელმინა გავასუფთავე და დავტენე.
  
  
  Ტანსაცმელს ვიცვამ.
  
  
  საათს დავხედე. მხოლოდ ორმოცი წუთი გავატარე.
  
  
  მოვემზადე და კიდევ ნახევარი საათი დაველოდე.
  
  
  ეზოში გავედი და სასმელი შევუკვეთე. მე კიდევ ორი საათი მქონდა მოსაკლავად.
  
  
  სასმელმა არაფერი გამოუვიდა. მოქმედების ხასიათზე ვიყავი. უკვე იქ ვიყავი და კარები დავაკაკუნე. ისინი ყველა იქ იყვნენ. ცხრა მილიონერი. და ალ-შაიტანი. კარგი ძველი Al S. მე უნდა ვყოფილიყავი მართალი. იმიტომ რომ შეცდომის უფლება აღარ მქონდა. სულ ვცდებოდი.
  
  
  ახლა ჩემი შანსი იყო სრულიად მართალი ვყოფილიყავი.
  
  
  ამისთვის დავლიე.
  
  
  და აი ის არის. ჟაკლინ რეინი. პოლიციის სიმპათიური ლეიტენანტით ხელში. ოფიციანტმა ისინი ტერასის გასწვრივ მიიყვანა ჩემი მაგიდის გვერდით. ჟაკლინი გაჩერდა.
  
  
  ”კარგი, გამარჯობა, მისტერ... მაკენზი, ასეა?” მას ეცვა იგივე ლურჯი აბრეშუმის კაბა, იგივე ქერა აბრეშუმის თმა, იგივე აბრეშუმის გამომეტყველება. მაინტერესებს, როგორ გამოიყურება მისი ფოტო სხვენში?
  
  
  "მის... თოვლი..." თითები დავტკეპნი. — არა, ეს მისის რეინია.
  
  
  მან გაიღიმა. ”და ეს არის ლეიტენანტი იაბლონი.”
  
  
  ჩვენ გავცვალეთ მილოცვები.
  
  
  ჟაკლინმა თქვა: ”ლეიტენანტი იაბლონი ისეთი კეთილი იყო. ჩემმა მეგობარმა... თავი მოიკლა. დიდი შოკი." იაბლონს მიუბრუნდა. "არამგონია შენს გარეშე გადავრჩებოდი." მან მას კაშკაშა ღიმილი აჩუქა.
  
  
  "თვითმკვლელობა?" მე ვთქვი და მაინტერესებდა, ფიქრობდნენ, რომ ლამოთმა ესროლა თავს და შემდეგ საბარგულში შევიდა, თუ საბარგულში შევიდა და მერე თვითონ ესროლა.
  
  
  „დიახ. მისი ცხედარი საწოლზე იპოვეს“.
  
  
  და ზუსტად ვიცოდი, ვინ იყო მისი რეჟისორი. მადლობის ნიშნად თავი დავუქნიე. მოუსვენარი ხდებოდა. თავის ლეიტენანტს მიუბრუნდა. "კარგი..." თქვა მან. მიმტანმა მეორე სასმელი მომიტანა. ჭიქა ავწიე. - Le Chaim, - ვთქვი მე.
  
  
  "ლე შაიმი?" - გაიმეორა მან.
  
  
  - თვითმკვლელობისთვის, - ვთქვი მე.
  
  
  ლეიტენანტი გაკვირვებული უყურებდა.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ხუთ საათზე ბეირუთში ჩავედი.
  
  
  ური აეროპორტში მელოდა, მუქ საქმიან კოსტიუმში გამოწყობილი, მძიმე ბარგი და დახეული პლასტმასის Air France-ის ჩანთა. ცალკე ტაქსი გავაჩერეთ.
  
  
  ქალაქში მანქანით გასვლისას მუხლებზე დავარტყი. ბეირუთს ახლო აღმოსავლეთის პარიზს უწოდებენ. მას პარაზიტსაც უწოდებენ. სავაჭრო ცენტრი, დიდი ბუტიკი; ის ცხოვრობს სხვა ქვეყნების პროდუქციით, მოქმედებს როგორც გიგანტური გადაზიდვის პუნქტი, გიგანტური იმპორტ-ექსპორტის ოფისი. ზოლები, კლიპები, მარტივი ფული; შემდეგ, მეორე მხრივ, პალესტინელების არასტაბილური ყოფნა, ყოფნა, რომელიც იწვევს საზღვრისპირა რეიდებს, აღელვებულ, აჟიტირებულ მემარცხენე პრესას, „ინციდენტებს“ მმართველი რეჟიმის წინააღმდეგ, რომელიც გადარჩა პალესტინის შანტაჟის ქვეშ.
  
  
  ჩემი მანქანა Fox Beirut-მდე ავიდა. მე გამოვედი და გადავიხადე, სანამ კარისკაცმა ზარის ზარი აიღო ბარგის ჩასაბარებლად. დავინახე, რომ ური მოოქროვილი კარებით გადიოდა. კიდევ ერთი წუთი მოვკალი და გავყევი.
  
  
  მაგიდასთან მივედი. - მაკენზი, - ვთქვი მე. "დაჯავშნა მაქვს."
  
  
  – მისტერ მაკკენზი. კლერკი ბნელი და სიმპათიური იყო
  
  
  ახალგაზრდა კაცი. ის ახარისხებდა ვარდისფერი ფორმების დასტას. ”აჰ, აქ ვართ. მისტერ მაკენზი. მარტოხელა აბანოთი“. ხელი მოვაწერე რეესტრს. მითხრა დაელოდეო. პორტიორი მოვიდა და ჩემი ოთახი მაჩვენა. ურიც ელოდა. სიგარეტს მოვუკიდე და ფოიეში მიმოვიხედე. თეთრი მარმარილო ყველგან იშლება. თეთრი ხალიჩები წითელი საზღვრებით. თეთრი დივანები და წითელი სკამები. თეთრი ლაქირებული მაგიდები და ნათურები წითელი ყვავილებით. ორი მცველი შავი ფერის ფორმაში, თეძოებიდან ამობურცული .38 კალიბრის ბუდეებით. ორი და არა სამი, სამოქალაქო ტანსაცმელში.
  
  
  აქ მოდის კელი. ათი წუთის დაგვიანებით. კელი და ნახმარი ტყავის ჩემოდანი.
  
  
  მესინჯერს ურიის ჩანთები ეტლზე ედო. ის ჩემს ჩანთას ავსებდა, წასასვლელად მზად იყო.
  
  
  კელის მივუახლოვდი.
  
  
  "მითხარი, შენ..."
  
  
  "რა თქმა უნდა, შენ რა..."
  
  
  "მაკენზი."
  
  
  „მაკენზი. Რა თქმა უნდა. აქ ხარ ამისთვის..."
  
  
  "დიახ. ზუსტად. შენც?"
  
  
  — ზუსტად.
  
  
  კლერკმა კელის კალამი გადასცა. დავინახე, რომ ის შესული იყო: ტომ მაიერსი.
  
  
  "როგორ არის მორინი?"
  
  
  "ის კარგადაა."
  
  
  "და პატარა ტომი?"
  
  
  ”ის ყოველდღე უფრო მეტ ფსონებს დებს.”
  
  
  "ოჰ, ისინი ნამდვილად იზრდებიან."
  
  
  "Კი, რა თქმა უნდა".
  
  
  ამ დროისთვის პორტერმა გამოიძახა პორტიორი და კელის ბარგი ჩვენთან ერთად ტროლეიზე იყო. კარისკაცმა თქვა: ბატონებო?
  
  
  გავიცინეთ და წინ წავედით. ლიფტი გაიხსნა. ბელჰოპი ჩაჯდა დატვირთულ ეტლში. კარისკაცი მას გაჰყვა. მაშინ ჩვენ სამნი ვართ. ლიფტის ოპერატორმა კარის დაკეტვა დაიწყო. დაბალი, მსუქანი, შუახნის ქალი ბრილიანტებით დაფარული და გიგანტური მკერდით ჩაკეტილი კარებიდან შიგნით.
  
  
  - ათი, - თქვა მან ინგლისურად, მთელი თითები მაღლა ასწია და ათიდან ხუთზე ბრილიანტები გამოყო.
  
  
  მანქანა დაიძრა.
  
  
  - ექვსი, - თქვა კარისკაცმა და ჩვენს გასაღებს დახედა. "ექვსი და მერე შვიდი."
  
  
  - თერთმეტი, - თქვა კელიმ.
  
  
  ოპერატორმა გაკვირვებულმა შეხედა. „შეუძლებელია, ბატონო. თერთმეტი არის კერძო სართული. Ძალიან ვწუხვარ".
  
  
  - მართლა ვწუხვარ, - ვუთხარი მე და იარაღი ამოვიღე. კელიმ ოპერატორს ხელები უკნიდან მოჰკიდა, სანამ განგაშის რომელიმე ღილაკს დააჭერდა, ურიმ კი მატრონას პირის ღრუს ირგვლივ მოჰკიდა ხელი, სანამ ალმასებით მოჭედილ კივილს გამოსცემდა.
  
  
  პორტიე და მრგვალთვალა მაცნე შეშინდნენ.
  
  
  Stop ღილაკს დავაჭირე. ლიფტი გაჩერდა. კელიმ ლიფტის ოპერატორს ხელბორკილები დაადო და მის პოლიციას .38 კალიბრის ააფეთქა. ურიმ ქალის პირზე ხელი მაინც დადო. - ქალბატონო, - ვუთხარი მე, - თქვენ ყვირიხართ და მკვდარი ხართ. Გესმის?"
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  ურიმ გაუშვა.
  
  
  ექვსს დავაჭირე. ლიფტი დაიწყო. ისევე როგორც ქალის პირი. მილი წუთში.
  
  
  „თუ გგონიათ, რომ შეძლებთ ამისგან თავის დაღწევას, თქვენ... თქვენ... ცდებით, როგორც წვიმა. მინდა იცოდე, რომ ჩემი ქმარი მნიშვნელოვანი ადამიანია. ჩემი ქმარი დედამიწის კიდემდე გიყურებს. Ჩემი ქმარი…"
  
  
  ურიმ ისევ პირზე ხელი აიფარა.
  
  
  მეექვსე სართულამდე მივედით.
  
  
  კელიმ სამი კომპლექტი გასაღები აიღო მიმღებს. ”კარგი,” თქვა მან. „ახლა ყველანი მივდივართ. სწრაფი და მშვიდი. ერთი ხმა, ერთი ჟესტი, ვესროლე. Ნათელია?"
  
  
  ოთხივემ თავი დაუქნია. ბელმენს ვუთხარი, ბარგი დაეტოვებინა. ურიმ ხელი პირიდან გაუშვა. მან ნელა ჩაილაპარაკა: „დედამიწის კიდეებამდე“.
  
  
  კარი გავაღე. არანაირი მოძრაობა არ არის. კელიმ გასაღებები შეარხია და თავი დაუქნია. „მეექვსე თორმეტი ოთახი? სწორედ აქ, ქალბატონო."
  
  
  დარბაზში დადიოდნენ. ლიფტის კარი დავხურე. მე და ური ჩავყვინთეთ ბარგისთვის. კელის ჩემოდანში ორი კოსტუმი იყო. მუქი ლურჯი მაისურები, შარვალი და შესაბამისი Mae Wests. რბილი ხელთათმანები. თუნუქის ჩაფხუტები. ორი ოფიციალური პირადობის დამადასტურებელი დოკუმენტი. ღია ბარათები. გავიხადეთ და ახალი ტანსაცმლის გამოცვლა დავიწყეთ. მე ურის ტერორისტული მედალი მივეცი. - როგორც დაგპირდი, - ვთქვი მე.
  
  
  "ეს დაეხმარა?"
  
  
  "ამან დაეხმარა. ნივთები მოიტანე?"
  
  
  ”საქმეები სწორია. დიდი შეკვეთა გასცა, ბიჭო. ოთხ საათს მაძლევ საზღვრის გადასასვლელად და მეუბნები, რომ გინდა ბომბდამშენის რაზმად გამოდგე“.
  
  
  "Ისე?"
  
  
  „ასე რომ... ჯერ არ მინდა ვიჩქარო. საზღვარი მოხუცში გადაცმული გადავკვეთე. და რაც თან მოვიყვანე, ძვირფასო, ნაგავია“. თმიანი მკერდითა და შორტით იდგა და მუქი ლურჯი პერანგი ეცვა.
  
  
  მე ვუთხარი _ "რა ნაგავი?" .
  
  
  "ნაგავი. ტელევიზორის ანტენა. საბეჭდი მანქანის როლიკერი. მაგრამ ნუ იცინი. გაუშვით ეს ანტენა კედელზე და ისინი იფიქრებენ, რომ ეს რაღაც უცნაური მკითხავია.
  
  
  „არ მინდა ამაზე ჩემი ცხოვრება დავდო. კიდევ რა მოიტანე?
  
  
  „არც კი მახსოვს. ასე რომ ცოტა მოითმინეთ. გაგიკვირდებათ“.
  
  
  "კარგი. უბრალოდ სიურპრიზები მიყვარს."
  
  
  წარბი ასწია. — წუწუნებ? Მან თქვა. მან ესროლა თავისი
  
  
  ქურთუკი ჩემოდანში. "გარდა შენი პირისა და შენი დიდი იდეებისა, რა მოუტანე ამ წვეულებას?"
  
  
  "Კარტოფილის სალათი".
  
  
  "სასაცილოა," თქვა მან.
  
  
  ლიფტის კარზე კაკუნი ისმის.
  
  
  "რა პაროლი?"
  
  
  "გაგიჟდი."
  
  
  კარი გავაღე.
  
  
  კელი ლიფტის ოპერატორს ეცვა. სწრაფად შევიდა და კარი მიხურა. ბოლოს, ოფიციალურად გავაცანი ური, როცა მძიმე იზოლირებულ ჟილეტს ვიჭერდი.
  
  
  "როგორ არიან ჩვენი მეგობრები?" კელის ვუთხარი. "აბა მათ დაკავებული?"
  
  
  „დიახ. შეიძლება ითქვას, რომ ისინი ყველა დაკავშირებულია. ”
  
  
  - საწყალი ქალბატონო, - ვთქვი მე.
  
  
  — საწყალი ქმარი, თქვენ გულისხმობთ.
  
  
  "დედამიწის კიდეებამდე", - თქვა ურიმ.
  
  
  კელიმ პლასტიკური ჩანთა აიღო ფრენისთვის. "რადიო აქ არის?"
  
  
  ურიმ თქვა: „რვა. დაჯექი ფოიეში და დაელოდე სიგნალს. ამის შემდეგ, თქვენ იცით, რა უნდა გააკეთოთ. ”
  
  
  კელიმ თავი დაუქნია. "უბრალოდ არ შეგექმნათ პრობლემები პირველ ათ წუთში. მომეცი დრო, რომ გამოვიცვალო და მივიდე ფოიეში“.
  
  
  მე ვუთხარი: "ვფიქრობ, ისეთი ლამაზი ხარ, როგორიც ხარ".
  
  
  მან უხამსი ჟესტი გააკეთა.
  
  
  ურისკენ მივბრუნდი. ”ვფიქრობ, ჯობია მითხრა, როგორ მივცე სიგნალი კელის.”
  
  
  "Დიახ დიახ. Რა თქმა უნდა. თქვენს ყუთში არის ის, რაც სენსორს ჰგავს. არის ორი ღილაკი. დააჭირე ზევით და კელის სიგნალს მიიღებ."
  
  
  "რას იტყვით ქვედაზე?"
  
  
  მან გაიღიმა. "თქვენ გაუგზავნით სიგნალს მსოფლიოს."
  
  
  ური ორ მეტალის ყუთს ხსნიდა. ისინი ლანჩის უზარმაზარ ხაკისფერ თაიგულებს ჰგავდნენ.
  
  
  კელიმ თავი დაუქნია. "Გიჟი ხარ. Თქვენ ორივე".
  
  
  ურიმ მას შეხედა. „თქვენ ბატონო სანე ხართ? მაშ, რას აკეთებთ, ბატონო სანე?“
  
  
  კელის გაეღიმა ბელმონდოს ღიმილს. „ზედმეტად კარგად ჟღერდა, რომ არ გამეშვა. Მაინც. თუ კარტერი მართალია, ეს არის ყველაზე დიდი გატაცების შეთქმულება ეიმ სემპლ მაკფერსონის გაუჩინარების შემდეგ. და თუ ის ცდება - და მე ვფიქრობ, რომ ის არის - კარგი, ეს თავისთავად ღირს დაშვების ფასი. ”
  
  
  ურიმ თავისი ყუთის შიგთავსი გაცრა. - ამერიკელები, - ამოისუნთქა მან. "თქვენი კონკურენტული სულისკვეთებით, სასწაულია, რომ თქვენ ბიჭებმა ომი მოიგეთ."
  
  
  "Ახლა ახლა. ნუ აგვირევთ კონკურენციის სულისკვეთებას. ბოლოს და ბოლოს, მან აწარმოა ედსელი და დიეტური კოლა.
  
  
  ურიმ ლითონის ყუთი გამომიწოდა. "და უოტერგეიტი".
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. "და მისი წამალი." კელის მივუბრუნდი. „მაშ რას უნდა ველოდოთ? ვგულისხმობ, იქ მაღლა."
  
  
  კელიმ მხრები აიჩეჩა. "უბედურება."
  
  
  ურიმ მხრები აიჩეჩა. "მაშ რა არის აქ ახალი?"
  
  
  - მცველები, - თქვა კელიმ. „ვფიქრობ, კარს რომ გავაღებთ, მცველებს დავინახავთ. თითოეულ სართულზე ოცდაათი ოთახია“. მან თითოეულ ჩვენგანს გადასცა სამაგისტრო წვდომის გასაღები.
  
  
  ურის გავხედე. "შენ აიღე მარჯვენა მხარე, მე ავიღებ მარცხენა."
  
  
  მან თქვა: "ვფიქრობ, ჩვენ ერთად უნდა წავიდეთ".
  
  
  "აჰ-უჰ. ჩემი გზის უმეტეს ნაწილს ფეხით გავივლით. თანაც, ჩემო გზა, თუ ერთ-ერთი ჩვენგანი დაიჭირეს, მეორეს ჯერ კიდევ აქვს სიგნალის გაცემის შანსი“.
  
  
  ურიმ სათვალე სახეზე ჩამოუსვა. ”და დავუშვათ, რომ ისინი დაგვიჭერენ, მაგრამ ისინი არ არიან ალ-შაიტანი. დავუშვათ, რომ ისინი ზუსტად ის არიან, რასაც ამბობენ. შეიხების ჯგუფი... - მიუბრუნდა კელის, - ეს საიდან თქვი?
  
  
  „აბუ დაბიდან. და ეს ერთი შეიხია. აჰმედ სულთან ელ-იამარუნი. დანარჩენი ბიჭები ლაკეები, მოსამსახურეები და ცოლები არიან“.
  
  
  "მისი ცოლები ბიჭები არიან?"
  
  
  "საოცარია", ვთქვი მე. „რა ჯანდაბაა ეს? ებოტი და კოსტელო ხვდებიან ალ-შაიტანს? წადი მარჯვნივ და მე წავალ მარცხნივ, მაგრამ ღვთის გულისთვის წავიდეთ. ღილაკს დავაჭირე.
  
  
  წამოვედით.
  
  
  მე-11 სართული
  
  
  კელიმ კარი გააღო.
  
  
  დარბაზში ორი ფორმიანი დაცვა იდგა. ოფიციალური სახე. მაგრამ მაშინ ჩვენ ვიყავით.
  
  
  - ბომბების რაზმი, - ვუთხარი მე და ბარათი ვაჩვენე. კარიდან გავედი. გზა დაცვამ გადაკეტა.
  
  
  "მოითმინე," თქვა მან. "Რის შესახებაა?"
  
  
  "ბომბები!" საკმაოდ ხმამაღლა ვთქვი. "გზიდან". ურისკენ მივბრუნდი და თავი დავუქნიე. ორივემ საპირისპირო მიმართულებით დავიწყეთ მოძრაობა. მესაზღვრეებმა მზერა გაცვალეს. კელიმ ლიფტის კარი დახურა. ერთ-ერთმა მცველმა დაიწყო ჩემი ფეხების დევნა, ”ბ-ბ-მაგრამ”, - თქვა მან. "ჩვენ ბრძანების სიტყვა არ მიგვიღია."
  
  
  - ეს ჩვენი პრობლემა არ არის, - ვუთხარი ხმადაბლა. „ვიღაცამ ამ სასტუმროში ბომბი დადო. თუ გინდათ დაგვეხმაროთ, დარწმუნდით, რომ ყველა თავის ოთახში დარჩეს“. იქამდე მივედი, სადაც მოსახვევი იყო და დაცვას გავხედე. - ეს არის ბრძანება, - ვთქვი მე. ცხვირზე აკოცა და უკან დაიხია.
  
  
  წითელ-თეთრ ხალიჩაზე ბოლომდე გავიარე. კარი მონიშნული "კიბე" იყო კარგად ჩაკეტილი, შიგნიდან ჩაკეტილი. რიგის ბოლო კარზე დავაკაკუნე. Პასუხის გარეშე. მისასვლელი გასაღები ამოვიღე და კარი გავაღე.
  
  
  კაცს საწოლზე ღრმად ეძინა. მის გვერდით მაგიდაზე პირველადი დახმარების ნაკრები იდო. ნიშნები და სიმბოლოები. . ჰიპოდერმული ნემსი. მართალი უნდა ვყოფილიყავი.
  
  
  ვინც ამერიკელები გაიტაცა, აქ უნდა იყოს. საწოლთან მივედი და მამაკაცი გადმოვბრუნდი.
  
  
  ჰარლოუ უილტსი. კოტეჯების მოტელების მილიონერი მფლობელი. მისი სახე სატელევიზიო კადრებიდან გამახსენდა.
  
  
  მეზობელი ოთახის კარი ოდნავ ღია იყო. მის უკან ტელევიზორში ფეხბურთის მატჩის მოწოდებები მესმოდა. რომლის მიღმა ისმის შხაპის გაშვების ხმები და პორნოგრაფიული სიმღერების ბარიტონული ზოლები. Guardian Wilta ისვენებს. ნაპრალში გავიხედე. საწოლზე არაბული ბურუსი იჯდა, ჩექმიანი თავსაბურავი და 38 კალიბრის პისტოლეტი.
  
  
  Ის იყო. ოქროს მაღარო. ალ-შაიტანის თავშესაფარი. დიდი, ალ. Შესანიშნავი იდეა. კერძო სართული დატვირთულ სასტუმროში. ზეთით მდიდარი შეიხის საფარის გამოყენება. კერძო მოსამსახურეები, კერძო შეფ. ეს ყველაფერი მიზნად ისახავდა აუტსაიდერებს არ მოეხსნათ. ხელმძღვანელობაც კი არ იცის სიმართლე. მაგრამ რობიმ ისიც იცნო და მეც. იმის გამო, რომ მას შემდეგ რაც გაარკვიე, ვინ იყო ალ შაიტანი, თავისუფლად შეგეძლო გაეგო ვინ იყო ალ შაიტანი.
  
  
  ჯარიმა. Რა არის შემდეგი? იპოვე ური, იპოვე ოსტატი და დაასრულე ყველაფერი.
  
  
  ეს არ მომხდარა ამ თანმიმდევრობით.
  
  
  დარბაზში გავედი და დაცვის თანამშრომელს დავარტყი.
  
  
  „შეიხს შენი ნახვა უნდა“.
  
  
  შეიხთან შესახვედრად მზად არ ვიყავი. კიდევ ვცადე Bomb Squad-ის თამაში. - უკაცრავად, - ვუთხარი მე, - დრო არ მაქვს. დარბაზის კარზე დავაკაკუნე. - პოლიცია, - ვიყვირე მე. "გახსენი."
  
  
  "Რა?" დაბნეული ქალის ხმა.
  
  
  - პოლიცია, - გავიმეორე მე.
  
  
  მცველმა იარაღი ამოიღო.
  
  
  ლითონის ყუთი ხელში მოვიქციე და მისი კუთხიდან ლოყის ნაჭერი ამოვიღე, როცა ყუთის შიგთავსი იატაკზე დაიღვარა. მცველი კედელს ზურგით დაეცა, თოფმა გაშმაგებული სროლა და ეშმაკი ამაღლდა - მაინც ეშმაკის ხელმწიფეები. ოთხი კარი გაიღო, ოთხი იარაღი დაუმიზნეს და ოთხი ავაზაკი წამოვიდა ჩემსკენ, მათ შორის ერთი სველი, შხაპისგან სუფთა. სროლის მცდელობის შანსი დაბალი იყო. დარბაზის ვიწრო ჩიხში გამომწყვდეული აღმოვჩნდი.
  
  
  "Ჯანმო?" - გაიმეორა ქალის ხმამ.
  
  
  - დაივიწყე, - ვთქვი მე. "სულელის დღე".
  
  
  მივედი, როგორც კაცმა თქვა, შეიხთან. თავად ბატონი ალ-შაიტანი.
  
  
  ეს იყო სამეფო ლუქსი. ყოველ შემთხვევაში იმავე ოთახში. ორმოცი ფუტის ოთახი მოოქროვილი ავეჯით, დამასკის პერანგით, სპარსული ფარდაგებით და ჩინური ნათურებით. უპირატესი ფერი იყო ფირუზისფერი ლურჯი. ური ფირუზისფერ სკამზე იჯდა, ფლანგზე შეიარაღებული არაბი მცველები. ორი სხვა მცველი იდგა ორმაგ კარებთან. ისინი მუქი ლურჯებში იყვნენ გამოწყობილი ფირუზისფერი თავსაბურავებით. კი ბატონო, მდიდრებს გემოვნება აქვთ. კიდევ ვის ეყოლება გუგების ფერთა კოორდინირებული რაზმი?
  
  
  ჩემმა ჯგუფმა სწრაფად მომიძებნა ვილჰელმინა და შემდეგ ჰიუგო. მე იმდენად ხშირად ვიყავი განიარაღებული ბოლო ერთი კვირის განმავლობაში, რომ მე დავიწყე თავი მილოს ვენერად. ფირუზისფერ სავარძელში დამაწვინეს და ჩემი „ბომბი“ ურის გვერდით, ჩემგან ათი ფუტის მოშორებით მაგიდაზე დადეს. მათ შიგთავსი იატაკიდან შეაგროვეს და ნაჩქარევად ჩაყარეს ყუთში. სახურავი ღია იყო, გამოაჩინა მოლის ხრახნები და საბეჭდი მანქანის ლილვაკები, რომლებიც ზუსტად ჰგავდა მოლის ხრახნებსა და საბეჭდი მანქანის ლილვაკებს. რაღაც მითხრა, რომ კონცერტი დასრულდა.
  
  
  მე და ურიმ მხრები ავიჩეჩეთ. ყუთებს გადავხედე და მერე მას შევხედე. მან თავი დაუქნია. არა, არც მან ანიშნა კელის.
  
  
  ოთახის ბოლოში ორმაგი კარები გაიღო. მცველები ყურადღებას აქცევდნენ. ერთი ხალათიანი, ორი ფორმაში და ერთი საშხაპედან ქამარზე პირსახოცით.
  
  
  კარიდან, აბრეშუმის ხალათში, აბრეშუმის ბინტი ოქროს აგალით, შავი პუდელით მკლავის ქვეშ, შევიდა ოზის ჯადოქარი, ტერორისტების ლიდერი ალ-შაიტანი, შეიხი ელ-იამარუნი:
  
  
  ლეონარდ ფოქსი.
  
  
  მაგიდას მიუჯდა, ძაღლი ფეხებთან დადო იატაკზე და თხელ ტუჩებზე ტრიუმფალური ღიმილით დამიწყო ყურება, მერე ურიზე, მერე მე, მერე მის მცველებს.
  
  
  მან მცველებს მიმართა, ოთხი ცისფერი შეიარაღებული კაცის გარდა ყველა დაითხოვა. კარებთან ურის გვერდით მყოფი ორი დარბაზისკენ გადაიყვანა. ფოქსი ორმოცდახუთი წლის იყო და ბოლო ოცი წლის განმავლობაში მილიონერი იყო; ბოლო ათეული, როგორც მილიარდერი. შევისწავლე ფერმკრთალი, თითქმის ცაცხვისფრად მომწვანო თვალები, თხელი, ბასრი, კარგად დავარცხნილი სახე. ერთმანეთში არ ჯდებოდა. ორი განსხვავებული მხატვრის მიერ დახატული პორტრეტის მსგავსად, სახე რაღაცნაირად ეწინააღმდეგებოდა თავის თავს. მშიერი გაკვირვება გაუელვა თვალებში; მისი პირი მუდმივ ირონიაში იყო ჩასმული. მხიარული და აშკარა სიამოვნების ომი. მისი ბავშვობის ოცნება უთვალავ სიმდიდრეზე ბავშვურ რეალობად იქცა და სადღაც იცოდა, მაგრამ ვეფხვზე ამხედრებული კაცივით მიჯაჭვული სიზმარი და ახლა, მთის წვერზე, მისი ტყვე იყო. ურის შეხედა და მერე მომიბრუნდა.
  
  
  ”კარგი, მისტერ კარტერ. მე მეგონა მარტო მოდიოდი“.
  
  
  ამოვისუნთქე. "ასე რომ გეგონა მოდიოდი. კარგი,
  
  
  იცოდი რომ მოდიოდი? წუხელამდე არც ვიცოდი. და მე არ მომყვებოდა, რამდენადაც ვიცი“.
  
  
  მაგიდაზე მყარი ოქროს ყუთი აიღო და სიგარეტი ამოიღო. ჩემი ბრენდი. მან შემომთავაზა ერთი. თავი დამიქნია. მხრები აიჩეჩა და ოქროს ასანთი აანთო. „მოდი, კარტერ. არ უნდა გაყოლოდი. ჩემს მცველებს ახსოვს შენი სახე. შენი ფოტო მქონდა თელ-ავივიდან. და შენი გამორჩეული ნიჭის შესახებ იზმირის დროიდან ვიცოდი“.
  
  
  "იზმირი".
  
  
  თვალი ჩაუკრა და კვამლის ღრუბელი ამოაფრქვევა. "Ხუთი წლის წინ. თქვენ დახურეთ თურქული ოპიუმის ქსელი“.
  
  
  "Შენია?"
  
  
  „სამწუხაროდ. ძალიან ჭკვიანი იყავი. ძალიან ჭკვიანი. თითქმის ისეთივე ჭკვიანი, როგორც მე." ღიმილი ტუჩების ტიკივით უციმციმებდა. „როდესაც გავიგე, რომ გამოგიგზავნეს რობის გასაყოლებლად, ნამდვილი შფოთვის მომენტი მქონდა. მერე დავიწყე სიამოვნება. ნამდვილი მოწინააღმდეგის ყოლის იდეა. ჩემი გონების ნამდვილი გამოცდა. ალ შაიტანი ნიკ კარტერის წინააღმდეგ, ერთადერთი კაცი, საკმარისად ჭკვიანი, რომ სიმართლის გარკვევაც კი დაიწყო“.
  
  
  ურიმ აღტაცებით შემომხედა. სავარძელში გადავწექი. - რაღაც დაგავიწყდა, მელა. ჯექსონ რობიმ პირველმა შეგიმჩნია. ან არ იცოდი ეს?”
  
  
  თავი უკან გადააგდო და გაეცინა, ჰა! "Ისე. შენ მართლა გჯეროდა. არა, მისტერ კარტერ, ან შემიძლია დაგირეკო ნიკ? არა. ესეც სატყუარას ნაწილი იყო. ჩვენ ვიყავით, ვინც AX-ს დავუკავშირდით. არა რობი."
  
  
  შევისვენე. "ჩემი კომპლიმენტები, მელა, თუ შემიძლია დაგირეკო ალ?"
  
  
  ტუჩები ისევ მოკუმა. „იხუმრე რამდენიც გინდა, ნიკ. ხუმრობა შენზე იყო. ზარი გეგმის ნაწილი იყო. AX-ის არასწორ გზაზე შენარჩუნების გეგმა. ო, არა მხოლოდ AX. ბევრი აგენტის მოტყუება მოვახერხე. შინ ბეტი, ინტერპოლი, CIA. ყველა ძალიან ჭკვიანურად მიუახლოვდა რამაზს. ზოგმა სხეულები დაინახა, ზოგმა უბრალოდ სისხლი. მაგრამ ყველანი დარწმუნებულები წავიდნენ, რომ სწორ გზაზე იყვნენ. რომ მათ უბრალოდ ხელიდან გაუშვეს ალ-შაიტანის პოვნის შესაძლებლობა. მაშინ დროა კვალის დაფარვა“.
  
  
  "მოკალი ბატები, რომლებმაც ოქროს ბატის კვერცხები დადეს."
  
  
  — დიახ.
  
  
  „ხალი მანსურის მსგავსად“.
  
  
  „როგორც ხალი მანსური და მისი კოლეგები. ადამიანები, რომლებსაც პირველი მინიშნებებისთვის გამოვიყენე. და, რა თქმა უნდა, ერთ-ერთი აგენტის მოკვლა მოგვიწია. შექმენით შთაბეჭდილება, რომ რამაზის შესახებ იცოდა, ძალიან ბევრი იცოდა“.
  
  
  "რატომ რობი?"
  
  
  მან სიგარეტი ჩაყარა ნეფრიტის ბეჭდების თასში. ”მოდით ვთქვათ, რომ მე მაქვს ნაჯახი, რომელსაც დაფქვა სჭირდება. ვაშინგტონის დამცირების კიდევ ერთი გზა. კიდევ ერთი გზა, რომ შეანელოთ ყველაფერი. რობი რომ მკვდარი ყოფილიყო, სხვას გამოგიგზავნიდით. ყველაფრის თავიდან დაწყება არასწორი გზაა.”
  
  
  ”ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ ორმაგად გაგვაბრიყვოთ.”
  
  
  „ორმაგი სულელები? არა. ორჯერ მეტი, კარტერ. პირველი, რაც ვაშინგტონმა გააკეთა, იყო ლეონარდ ფოქსის გაყოლა.
  
  
  ურიმ აწეული წარბით შემომხედა.
  
  
  ვუპასუხე ურის. "დაიმახსოვრე რა დაემართა ედსელს", - ჩავიჩურჩულე მე.
  
  
  ფოქსმა გაიცინა. შეაჩერე. „თუ ჩემთან ანალოგიის გაკეთებას ცდილობთ, ცდებით. სრულიად ყალბი. ჩემი ოცნებები არც ისე დიდია და არც ძალიან როკოკო. რაც შეეხება ჩემს შეთავაზებას, ყველა ყიდულობს. ლეონარდ ფოქსი მოკვდა. და არაბი ტერორისტები დაიღუპნენ. გატაცება“.
  
  
  ურიმ ყელი მოიწმინდა. ”როდესაც ჩვენ ამაზე ვსაუბრობთ, რაზე ოცნებობთ?”
  
  
  ფოქსმა უკმაყოფილოდ შეხედა ურის. „ალბათ სიზმრები სიტყვების ცუდი არჩევანი იყო. და ჩემი გეგმები სწრაფად სრულდება. გამოსასყიდის ნახევარი უკვე ავიღე. და თუ თქვენ არ წაიკითხეთ საბუთები, მე გავუგზავნე ცნობა მონაწილეებს, რომ არცერთი დაზარალებული არ გათავისუფლდება, სანამ თანხა ჩემს ხელში არ იქნება. Ბოდიში. ალ-შაიტანის ხელში“.
  
  
  "და როგორ დახარჯავთ?"
  
  
  „როგორ ვატარებდი ამას ყოველთვის. კარგი ცხოვრების ძიებაში. დაფიქრდით, ბატონებო, მილიარდი დოლარი. არ იბეგრება. მე თვითონ ავაშენებ სასახლეს, ალბათ არაბეთში. ვიღებ თუ არა ოთხ ცოლს და ხუთს დასავლეთის ძალაუფლებისთვის უცნობი ბრწყინვალებით? მე მივიღებ. შეუზღუდავი ძალა. ფეოდალური ძალაუფლება. ძალა, რომელსაც მხოლოდ აღმოსავლელი მთავრები ფლობენ. დემოკრატია ასეთი უხეში გამოგონება იყო."
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. „ამის გარეშე მაინც იქნებოდი... რა? ვინ იყავით, როცა დაიწყეთ? სატვირთო მანქანის მძღოლი, არა?”
  
  
  თავის დროზე რამდენიმე მეგობრული სახე მივიღე. „შენ აირევ დემოკრატიას კაპიტალიზმთან, ნიკ. ჩემი ბედნიერება თავისუფალი მეწარმეობის დამსახურებაა. დემოკრატია არის ის, რასაც უნდა ჩემი ციხეში ჩასმა. ეს ადასტურებს, რომ დემოკრატიას აქვს თავისი საზღვრები“. უცებ წარბები შეჭმუხნა. „მაგრამ ჩვენ ბევრი გვაქვს სალაპარაკო და დარწმუნებული ვარ, ბატონებო, სასმელი მოგეწონებათ. ვიცი, რომ გავაკეთებდი."
  
  
  ზარის ღილაკს დააჭირა და მსახური გამოჩნდა. ფეხშიშველი კაცი.
  
  
  "Გაიგე, რას ვგულისხმობ?" ფოქსმა იატაკზე ანიშნა. „დემოკრატიას აქვს თავისი შეზღუდვები. თქვენ ვერ იპოვით ასეთ მსახურებს შტატებში. ” სწრაფად უბრძანა და გაათავისუფლა მამაკაცი, რომელმაც ჩვენი ლითონის ყუთები ამოიღო და მაგიდის ქვეშ იატაკზე დადო. მიუწვდომელია და ახლა
  
  
  ხილვადობა.
  
  
  არც ური და არც მე არ ვდარდობდით განსაკუთრებულად. ფოქსი ნაწლავების დაღვრით იყო დაკავებული, ჩვენ ორივე ცოცხლები ვიყავით და ჯერ კიდევ კარგ ფორმაში ვიყავით და ვიცოდით, რომ კელის დაკავშირების გზას ვიპოვით. და როგორ შეიძლება დავკარგოთ? ფოქსმა არც კი იცოდა კელის შესახებ. რომ აღარაფერი ვთქვათ ჩვენს სულელურ სქემაზე.
  
  
  
  
  
  
  თავი ოცი.
  
  
  
  
  
  მსახურმა მას გადასცა უზარმაზარი სპილენძის უჯრა პოლონური არყითა და ბაკარას ჭიქებით, ფეხბურთის ზომის ბელუგა ხიზილალის, ხახვი, დაჭრილი კვერცხები და ტოსტის ნაჭრები. ფოქსმა ყინულივით ცივი არაყი დაასხა. შეიარაღებული დაცვა მოვიდა და ჭიქები მოგვაწოდა.
  
  
  ფოქსმა ყელი მოიწმინდა და სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო. "დაგეგმვა დაიწყო თვით ადრე..." მან სწრაფად შემომხედა. ”ვვარაუდობ, რომ გსურთ ამ ამბის მოსმენა. ვიცი, რომ ძალიან მინდა შენი მოსმენა. Ისე. როგორც ვთქვი, დაგეგმვა თვით ადრე დაიწყო. მოწყენილი ვიყავი ბერმუდაში. უსაფრთხო, მაგრამ მოსაწყენი. მე ვარ ადამიანი მიჩვეული მსოფლიოს გარშემო მოგზაურობას. მოგზაურობა, თავგადასავალი, გარიგებები. Ეს ჩემი ცხოვრებაა. მაგრამ უცებ ძალიან ცოტა ადგილას აღმოვჩნდი შეზღუდული. და ჩემი სახსრები შეზღუდული იყო. ჩემი ფული სამართალწარმოებაში იყო მიბმული, ინვესტიცია ჩადო ქონებაში, დამეკარგა, ნამდვილად. ჩემი თავისუფლება მინდოდა. და ჩემი ფული მჭირდებოდა. ვკითხულობდი პალესტინელ ტერორისტებზე და უცებ გავიფიქრე: რატომაც არა? რატომ არ აწყობთ ჩემს მოტაცებას და არაბებმა გააკეთეს ეს? ახლო აღმოსავლეთში ბევრი კონტაქტი მქონდა. მე შემეძლო ხალხის დაქირავება, რათა ის კანონიერად გამოიყურებოდეს. და იმდენი არაბული ექსტრემისტული ჯგუფია, რომ არავინ იცის, საიდან გაჩნდა. მაშ ასე - მე გამოვიგონე ალ-შაიტანი“.
  
  
  შეჩერდა და არაყი დიდხანს მოსვა. „ჩემი საუკეთესო ბაზა აქ იყო შანდას აბანოები. იმედი მაქვს, თქვენ იცით ჩემი მათთან კავშირი. ოპიუმის ქსელის ნაწილი, რომელსაც მე ვმართავდი, ფული გაფილტრული იყო შვეიცარიული კორპორაციების მეშვეობით. შანდა იყო ჩემი... ვთქვათ, „გაწვევის სააგენტო“. კალურისოვმა, ფრონტმენებმა, ადვილად მიყიდეს ავაზაკების არმია. ბიძგები, რომლებიც ყველაფერს გააკეთებენ საფასურის სანაცვლოდ. და ნარკომანები, რომლებიც ყველაფერს გააკეთებენ თავიანთი ნაგავისთვის“.
  
  
  ”არც ისე საიმედო ჯარი”.
  
  
  „ოჰ! ზუსტად. მაგრამ მე ეს ვალდებულება აქტივად ვაქციე. ნება მომეცით გავაგრძელო. პირველ რიგში, კალორისს ვთხოვე, კაცებისთვის რეკომენდაცია გამეცა. იმ მომენტში საქმე მხოლოდ ჩემი გატაცების დადგმა იყო. სახელთა სია გავიარეთ და მან მოიფიქრა სახელი ხალი მანსური. კალურისმა იცოდა, რომ ხალი ქუჩის ბანდასთან იყო დაკავშირებული, ასევე ძმასთან, რომელიც სირიაში ცხოვრობდა. მას ეგონა, რომ ეს კარგი ბრმა წერტილი იქნებოდა, თუ ვინმე დაგვიწყებდა თვალყურს. მაგრამ შემდეგ მან თქვა არა. ხალი მანსური არასანდოა. ის გვყიდდა, თუ ფული სწორი იყო. შემდეგ კი რეალური იდეა გამიჩნდა. მანსურმა გაგვაყიდოს. ვიცოდი, რომ საქმეზე აგენტები იქნებოდნენ და მანსურის მსგავსი არასანდო ადამიანების არსებობის შემთხვევაში, დარწმუნებული ვიყავი, რომ აგენტები არასწორი გზით მიდიოდნენ.
  
  
  მანსურის საქმე ძალიან მგრძნობიარე იყო. მისი პროვოცირება მინდოდა. ღალატამდე გააცინეთ. მიჰყევით მას და შემდეგ გაუცრუეთ იმედები. მაგრამ მე მომიწია დიდი სიფრთხილით მოქცევა, რომ მას სიმართლის კვალიც კი არ გაეგო. ამიტომ უკანა კარით გავედი. ჩვენ დავიწყეთ კაცი, სახელად აჰმედ რაფადი, ხალის ძმის მეგობარი ბეიტ ნამადან. რაფადი იმ ვერტმფრენზე იყო, რომელმაც ბერმუდიდან ჩამომიყვანა. მაგრამ ეს მოგვიანებით იყო. ჯერ რაფადს და კიდევ რამდენიმე კაცს ვუთხარით, რომ დაგვეხმარებოდნენ სხვა მუშების დაქირავებაში. დაქირავებით მათ ხელი შეუწყეს ჭორების ტალღის გავრცელებას. ჭორებმა ყურამდე მიაღწია. ინფორმატორების ყურები. ისიც ვიცოდით, რომ რაფადი თავის მეგობარ ალის აიყვანდა. ალი კი თავის მხრივ თავის ძმას ხალის აიყვანს“.
  
  
  "და ეს ხალი, როცა პროვოკაციას მოაწყობენ, მოგყიდის."
  
  
  — ზუსტად.
  
  
  თავი დავუქნიე და გავუღიმე. მე ვფიქრობ, რომ ლოურენს არაბელმა თქვა: ”აღმოსავლეთში ისინი ფიცდებიან, რომ უმჯობესია მოედანი სამი მხრიდან გადაკვეთოთ”. ამ შემთხვევაში ფოქსს ჰქონდა ჭეშმარიტად აღმოსავლური გონება, რამაც გამოიწვია ირიბი კავშირი მაღალ ხელოვნებასთან“.
  
  
  სიგარეტს მოვუკიდე. „ახლა მითხარი, როგორ ჯდება ლამოტი. და იენსი."
  
  
  ფოქსმა აიღო ჩოგბურთის უზარმაზარი ბურთი ხიზილალა და დაიწყო მისი გავრცელება სადღეგრძელოზე.
  
  
  ამ ორივე კითხვაზე ერთად რომ უპასუხა, "მან იკბინა და გატეხილი ყელსაბამიდან მძივებივით მაგიდაზე მიმოფანტული ხიზილალის წვეთები. მან არყის ყლუპი მოსვა სასის გასაწმენდად". შუაში ოპიუმის გამოყენება არ შეიძლება. აღმოსავლეთი, არ იცოდა ვინ იყო აშშ-ს აგენტი, ლამოტი მუშაობდა ჩემს ორგანიზაციაში. დამასკოს ფილიალი. მან იცოდა იენსის შესახებ. და ლამოტი აიყვანეს, ჩემზე დამოკიდებული. არა მარტო ჰეროინისთვის, არამედ დიდი ფულისთვისაც. მას ფული სჭირდება სხვა ჩვევის გამოსაკვებად"
  
  
  „დიახ. ისიც დენდი იყო“.
  
  
  ფოქსმა გაიცინა. „დიახ. Აბსოლუტურად სწორი. როდესაც ჩვენი ოპიუმის ბიზნესი ჩაიშალა, ლამოტი შეშინდა. ვერ ახერხებდა თავის ქიმიურ ჩვევას და ასევე... ასე ვთქვათ, მოდის გრძნობას. თუნდაც Fresco Oil-ში მის ხელფასზე, რომელიც გარწმუნებთ საკმაოდ დიდი იყო. ასე რომ, ჯენს. ჩვენ გვქონდა გარკვეული ფონური ინფორმაცია ჯენსის შესახებ. ვიცოდით, რომ მას უჭირდა.
  
  
  და სტრესი. ქალი, რომელსაც ასევე ჰქონდა მოდის გრძნობა. რა ადვილი იყო ლამოტისთვის მისი წაყვანა. საწყალ ბობს სინამდვილეში დიდი სიამოვნება არ ჰქონია ამით. მისი გემოვნება მდედრობითი სქესის არ აღწევდა. მაგრამ მამაკაცები ჰეროინსა და ფულზე უარესად აკეთებდნენ, ამიტომ ბობმა შეაცდინა ეს ჟაკლინი - და აიძულა, ეღალატა მისი ყოფილი საყვარელი. თავიდან ჯინსის მოტყუებად გამოყენებაზე ვიფიქრეთ. მაგრამ იყო დაბნეულობა. ჭორი, რომელიც ჩვენ შევთანხმდით დამასკოში გავრცელებაზე, ამის ნაცვლად აღმოჩნდა CIA-ს ოფიცრისკენ. მაგრამ მერე - რა ბედი. თქვენმა რობიმ გაიგო ჭორები თელ-ავივში“.
  
  
  "ჭორები, რომლებიც მანსურმა თქვა ელ ჯაზარში..."
  
  
  „დიახ. რობიმ გაიგონა ისინი და მანსურს შეხვდა. შემდეგ მან სცადა იენსის დარეკვა დამასკოში. იქიდან, ვფიქრობ, თქვენ იცით, რაც მოხდა. მაგრამ რობი დაეჭვდა. არა მანსური, არამედ იენსი/ლამოტა. მან მოუწოდა აქ ფოქსს წასულიყო ბეირუთში, სადაც ნამდვილი იენსი იმყოფებოდა თავის ნავთობის კონფერენციაზე...“
  
  
  ”და სადაც შავი რენო მოხვდა მას ქუჩაში.”
  
  
  "მმმ. არ მოკლა, მაგრამ არაუშავს. ყოველ შემთხვევაში, მას არასოდეს მიუღია საუბარი რობისთან.
  
  
  "და შენ მთელი დრო აქ იყავი სასტუმროში."
  
  
  "Მუდმივად. მაშინაც, ნავთობის შეიხად გადაცმული. მაგრამ აქამდე რაღაც უნდა გქონდეს გააზრებული“.
  
  
  "დიახ. ცნობა აცოცხლებს მესაზღვრეებს. გავიგე, რომ ისინი აქ იყვნენ შეხის ფულის დასაცავად. ფული დამალული იყო სასტუმროს სარდაფში. ეს ძალიან ექსცენტრიული იყო, რომ სიმართლე ყოფილიყო. ყურის შეიხებს ფული ლიბანში მოაქვთ, მაგრამ ისინი ბანკებში დებენ. , როგორც ყველას, ასე რომ, უცებ გამიჩნდა.
  
  
  „მაგრამ რატომ მე, ნიკ? ბოლოს მკვდარი ვიყავი“.
  
  
  "Არ არის საჭირო. ბერმუდაში ცოცხალი ჩახვედით, თვითმფრინავით. ეს ტელეკამერებმა აჩვენეს. მაგრამ თქვენ დატოვეთ ბერმუდა დახურულ კუბოში. ცხედარი არავის უნახავს თქვენი „ახლო თანამოაზრეების“ გარდა. და დახურული კუბო კარგი გზაა ცოცხალი ადამიანის კუნძულიდან გასაყვანად. ახლა კითხვა მაქვს. როდის გადაწყვიტე სხვების გატაცება? ეს არ იყო თავდაპირველი გეგმის ნაწილი“.
  
  
  ფოქსმა მხრები აიჩეჩა. „დიახ. ისევ მართალი ხარ. იდეა მომივიდა... ტყვეობაში. ამ ორ კვირაში ვიჯექი ამ ოთახში და ვფიქრობდი ყველა იმ ადამიანზე, ვინც არ მომწონდა. და მე ვიფიქრე - აჰ! თუ სქემა ერთხელ მუშაობს, რატომ არ იმუშავებს ისევ და ისევ. ვოილა! ალ-შაიტანი გახდა დიდი ბიზნესი. მაგრამ ახლა მგონი დროა მითხრა...“
  
  
  "საიდან ვიცოდი"
  
  
  ”საიდან იცოდი, რომ იმედი მაქვს, რომ არ შეწუხდები, მითხარი, ნიკ?”
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. – შენ მე მიცნობ, ალ. ხალიჩას გავხედე და მერე ურის. ფოქსი და მისი მაგიდა ძალიან შორს იყვნენ. მან ორივე უსაფრთხო დისტანციაზე და ორმაგი სროლის საფრთხის ქვეშ დაგვანახა. ყუთებთან მისვლის იმედს ვკარგავდი. მეორე გეგმა რჩება. მე შემეძლო ფოქსზე სიკვდილზე საუბარი. კიდევ ერთი საათის შემდეგ კელი რომ არ მიეღო სიგნალს, ის მაინც წავიდოდა და თავის საქმეს გააკეთებდა.
  
  
  ყელი მოვიწმინდე: „საიდან ვიცოდი. არ ვიცი, მელა. ბევრი წვრილმანი. როგორც კი მივხვდი, რომ რამაზი ჩიხში იყო, რომ ყველაფერი თავიდან ბოლომდე ყალბი იყო, დანარჩენმა ნაწილებმა იშლება. ადგილი. ან სულაც მე ვხედავდი რა იყო სხვა ნაწილები. მაგალითად, ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც თქვენ უჭირთ ფედერაციას, არის გადასახადებისგან თავის არიდება. ჭორები თქვენი შვეიცარიული კორპორაციებისა და მზაკვრული გარიგებების შესახებ ბინძური ფულის გასასუფთავებლად. მაშ, საიდან გაქვთ მთელი თქვენი ბინძური ფული? არა სასტუმროებიდან. რაღაც უკანონო უნდა იყოს. რაღაც წამლის მსგავსი. და რა იცი? ჩემი ალ-შაიტანის თავსატეხის სამი ნაწილი ნარკოტიკებთან იყო დაკავშირებული. მანსურ ლამოტი ნარკომანი იყო. შანდის აბანოები კი ბეჭდის საფარი იყო. Shand Baths - ეკუთვნოდა შვეიცარიულ კორპორაციას. თქვენი შვეიცარიული კორპორაცია. და ლამოტმა დაურეკა შვეიცარიას. იდეალური წრე. Პირველი რაუნდი.
  
  
  „ახლა ლამოტას შესახებ. ის კისერამდე იყო ალ-შაიტანში. მეც მეგონა რამაზში ესროლა ბიჭებს. არც თუ ისე ბევრი ტერორისტი ატარებს 0,25 მმ საბრძოლო მასალებს. მაგრამ ეს ასე არ იყო. მუშაობდა თუ არა ლამოტი OOP-თან? აზრი. მაგრამ მაშინ ბევრ რამეს აზრი არ ჰქონდა. აჰ, ამერიკელები, რომლებიც აგრძელებდნენ გამოჩენას. და მთელი ფული ირგვლივ გაბრწყინდა. კომანდოს ჯარები არ არიან დაქირავებული ავაზაკები. ისინი თავდადებული კამიკაძეების მოძულეები არიან. ცალი არ ჯდებოდა - თავსატეხი ალ-შაიტანი რომ ამოხსნა. მაგრამ შეცვალე სახელი ლეონარდ ფოქსით..."
  
  
  ფოქსმა ნელა დაუქნია თავი. "მართალი ვიყავი, როცა მეგონა, რომ ნამდვილი მტერი იყავი."
  
  
  მეტ დროს ვთამაშობდი. „ერთი რამ არ მესმის. ლამოტს ელაპარაკე დილით, როცა ის გარდაიცვალა. შეიხ ელ-იამარუნმა დაურეკა. რატომ უთხარი, რომ მხარი დამიჭირე?”
  
  
  ფოქსმა წარბი ასწია. ”მე საკმაოდ დავიღალე მისტერ ლამოტით. და მან მითხრა, რომ ფიქრობდა, რომ მას რაღაცაში ეჭვი ეპარებოდა. და ვფიქრობდი, რა ჯობია შენს სიბნელეში შენახვას, ვიდრე შენი ერთადერთი ნამდვილი ლიდერის მოკვლა."
  
  
  — იცოდი, რომ მოვკლავდი?
  
  
  "კარგი, მე ნამდვილად არ მეგონა, რომ ის მოახერხებდა შენს მოკვლას. მაგრამ კიდევ ერთხელ, თუ მოახდენდა... კარგი,
  
  
  - ისევ აზიდა წარბები. - შენი ამბავი დამთავრდება თუ კიდევ არის რამე?
  
  
  "Კიდევ რაღაც. გატაცების მსხვერპლი. თავიდან ამან გამაგიჟა. ვცდილობ გავიგო რატომ ეს ბიჭები. მერე გავიფიქრე: კარგი... უმიზეზოდ. უცნაურობები. მაგრამ როგორც კი დავიწყე შენზე ეჭვი, მუშტი ჩამოყალიბდა ნიმუში. უილტსი, რომელიც იტალიურ სასტუმროში აჯობებს. სტოლი, რომელმაც გამოგაჩინა თავის ჟურნალში, ტურგუდ მაილსი, ძაღლის საკვები ბიჭი, შენი მეზობელია ლონგ აილენდზე. მაშინ წარმოიდგინეთ ხუთი მონადირე. სალონის მდებარეობა ღრმა, ბნელი საიდუმლო იყო. ცოლებმა არ იცოდნენ სად იყო. არაბმა ტერორისტებმა არ იცოდნენ. მაგრამ გამახსენდა, წავიკითხე, რომ შენი ჰობი ნადირობა იყო. რომ ოდესღაც პატარა, ექსკლუზიურ სანადირო ჯგუფს ეკუთვნოდი“.
  
  
  ”ძალიან კარგი, ნიკ. Მართლა კარგია. ეს სტატია ჩემი ნადირობისადმი ინტერესის შესახებ როდის უნდა გაჩნდა - ათი წლის წინ? მაგრამ არის ერთი ადამიანი, რომელიც მოგენატრა. როჯერ ჯეფერსონი."
  
  
  „ნაციონალური მანქანები“.
  
  
  "მმმ. ჩემი წყენა მის მიმართ ოცი წლის წინ დაიწყო. მეტიც. Ოცდახუთი. როგორც შენ ამბობ, ერთხელ სატვირთო მანქანას ვატარებდი. ეროვნული სატვირთო მანქანა. და მე მქონდა იდეა. წავედი დეტროიტში და შევხვდი როჯერ ჯეფერსონს. იმ დროს სატვირთო განყოფილების უფროსი იყო. მე მას ახალი სატვირთო მანქანის დიზაინი წარვუდგინე. დიზაინი, რომელიც რევოლუციას მოახდენს ბიზნესში. მან უარი მითხრა. Ცივი. უხეში. სახეში გამეცინა. სინამდვილეში, მე ვფიქრობ, რომ ის უბრალოდ დათანხმდა. დამინახე, რომ ისიამოვნო ჩემს სახეში სიცილით."
  
  
  „დიახ. რა თქმა უნდა, ბოლო გაგეცინა."
  
  
  მან გაიღიმა. ”და ისინი მართლები არიან. ეს საუკეთესო ვარიანტია. და ცნობისთვის, ტურგუდ მაილსი, ძაღლების საკვების გამყიდველი, ჩემს სიაშია არა იმიტომ, რომ ის ჩემი მეზობელი იყო, არამედ იმის გამო, რომ მისი კლინიკები ეპყრობიან ძაღლებს. ისინი უბრალოდ ევთანაზიას ახდენენ ავადმყოფ ცხოველებს და ყიდიან კოლეჯებში ვივისექციისთვის. ბარბაროსობა! არაადამიანური! ის უნდა შეჩერდეს! "
  
  
  - მმმ, - ვუთხარი მე, იატაკზე მიყრუებულ მსახურზე ვფიქრობდი, ვფიქრობდი რამაზზე მოკლულ მატყუარებზე და სანაპიროზე დახოცილ უდანაშაულო ადამიანებზე. ფოქსს სურდა, რომ ძაღლებს ისე მოეპყრათ, როგორც ადამიანებს, მაგრამ მას არ ადარდებდა ადამიანებს ძაღლებად მოქცევა. მაგრამ, როგორც ალისამ თქვა: „ახლა ვერ გეტყვით, რა არის ამის მორალი, მაგრამ ცოტა ხნის შემდეგ გავიხსენებ“.
  
  
  რამდენიმე წუთი ჩუმად ვისხედით. ურიმ თქვა: ”მე ვიწყებ თავს ჰარპო მარქსად. არ გინდა რამე მკითხო? მაგალითად, ჩემნაირი ჭკვიანი გენიოსი როგორ მოხვდა ასეთ უბედურებაში? ან იქნებ მიპასუხოთ რამე. გეგმავთ ახლა ჩვენთან შემოერთებას? "
  
  
  "კარგი კითხვაა, ბატონო...?"
  
  
  „ბატონო მოტო. მაგრამ შეგიძლია დამიძახო კვაზი“.
  
  
  ფოქსმა გაიცინა. "შესანიშნავი," თქვა მან. ”ნამდვილად შესანიშნავი. ალბათ ორივე სასამართლოში უნდა დაგრჩეთ, როგორც სასამართლო ხუმრობები. მითხარი, - ისევ უყურებდა ურის, - კიდევ რა ნიჭს შეგიძლია მირჩიო?
  
  
  "ნიჭი?" ურიმ მხრები აიჩეჩა. ”პატარა სიმღერა, პატარა ცეკვა. კარგ ომლეტს ვამზადებ“.
  
  
  ფოქსს თვალები გაეყინა. „საკმარისი იქნებოდა! მე ვკითხე, რას აკეთებდი“.
  
  
  - ბომბები, - თქვა ურიმ. „ბომბებს ვაკეთებ. როგორც ის, რომელიც შენს ფეხებთან ყუთში დევს“.
  
  
  ფოქსს თვალები გაუფართოვდა შევიწროვებამდე. – ბლეფს აკეთებ, – თქვა მან.
  
  
  ურიმ მხრები აიჩეჩა. "Გამსინჯე." საათს დახედა. „ნახევარი საათი გაქვს იმისთვის, რომ დარწმუნდე, რომ ვიტყუები. შენ გგონია აქ შევალთ, ორი გიჟი, მარტო, ტუზების გარეშე ჯემის გამოსაყვანად? თქვენ ფიქრობთ, რომ ეს დასრულდა, მისტერ ლეონარდ ფოქს.
  
  
  ფოქსმა ჩათვალა ეს. მაგიდის ქვეშ გაიხედა. მისი ძაღლიც მაგიდის ქვეშ იყო. მან თითები მოიფშვნიტა და ძაღლი გარეთ გაიქცა, ფოქსს მუხლზე მივარდა, წამოხტა და ძაღლური სიყვარულით უყურებდა მას. ფოქსმა აიყვანა და კალთაში დაადო.
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან. „შენს ბლეფს დავარქმევ. ხომ ხედავ, ამ სასტუმროს ოთახებში არაფერი მაკავებს. მე ვარ შეიხ აჰმედ სულთან ელ-იამარუნი, შემიძლია მოვიდე და წავიდე. მაგრამ შენ კი...“ დაუყვირა მან მცველებს. „შეაბეთ ისინი სკამებზე“, უბრძანა მან არაბულად. ისევ ჩვენკენ შემობრუნდა. „და გარწმუნებთ, ბატონებო, თუ ბომბი არ მოგკლავთ ნახევარ საათში, მე მოგკლავთ“.
  
  
  ურიმ ყუთების ჩაძირვა დაიწყო. ავდექი და სულელურად დავარტყი მუშტი ყბაში, როცა სამი პისტოლეტი ავარდა, კრაკ-კრაკ-ბზარი - მომენატრა მხოლოდ იმიტომ, რომ მიმართულება შევცვალე.
  
  
  სულელური ნაბიჯი. ის ამას არასოდეს გააკეთებს. ყუთები ათ ფუტზე მეტი იყო. და ყოველ შემთხვევაში, არ ღირს ამისთვის სიკვდილი. მათში ბომბი არ იყო, მხოლოდ დისტანციური მართვის პულტი იყო. ეს არ არის ის, რომ მე არ მჯერა გმირობის. უბრალოდ მჯერა, რომ ორიდან ერთ შემთხვევაში გადავარჩენ მათ. როცა არ შეგიძლია წაგება. და როცა დასაკარგი არაფერი გაქვს. ეს არც მე მესმის - ჯერ.
  
  
  მეგონა ფოქსი თავის მცველს წაიყვანდა და წავიდოდა. და რატომღაც, თუნდაც სკამებზე მიბმული, ჩვენ ორმა შევძელით უჯრებს მივაღწიოთ და ორ ღილაკს დავაჭიროთ. პირველმა უნდა გააფრთხილოს ფოიეში მჯდომი კელი, ხოლო მეორე, რომელიც ორი წუთის შემდეგ გამოიწვევს ფრენის ჩანთაში ხმაურიან აფეთქებას. არ არის ნამდვილი ბომბი. უბრალოდ დიდი აფეთქება. საკმარისია პლასტიკური ჩანთის დასახიჩრებლად. Საკმარისი
  
  
  გააგზავნეთ შავი კვამლი ჰაერში. და საკმარისია ბეირუთის პოლიცია გამოძახება, რომელსაც კელი მეთერთმეტე სართულზე გააგზავნის. დამოუკიდებელი პოლიციის დარბევა.
  
  
  გეგმა მეორე, გეგმა „თუ-ჩვენგან-ერთ-საათში-თქვენ-მიიღებთ-პოლიციელებს-მაინც“ ძლივს იმუშავა. არა, თუ ფოქსმა სიტყვა შეასრულა. ბომბი რომ არ დაგვეღუპა ნახევარ საათში, ის მოგვკლავდა. პოლიციელები მაინც მოვლენ, მაგრამ ჩვენს გვამებს იპოვიან. პიროსის გამარჯვების შესანიშნავი ილუსტრაცია. მაგრამ ნახევარ საათში ბევრი რამ შეიძლება მოხდეს. და გმირობისთვის საკმარისი დრო იყო.
  
  
  სკამებზე ვიყავით მიბმული, ხელები სკამის მკლავებზე, ფეხები მის ფეხებზე. ურიმ გაიღვიძა სწორედ მაშინ, როცა ფოქსი და მისი ავაზაკები მიდიოდნენ. ფოქსმა თავი კარებში შეაღო.
  
  
  „ოჰ, ერთი რამ არ მიხსენებია, ბატონო. შენი მეგობარი დარბაზში მჯდომი ვიპოვეთ“.
  
  
  კარი ოდნავ ფართოდ გააღო. მათ კელი სპარსულ ხალიჩაზე გადააგდეს. ხელ-ფეხი ჰქონდა შეკრული, ხელები ზურგს უკან ჰქონდა, სახე კი ლურჯი და ლურჯი სისხლჩაქცევებით ჰქონდა დაფარული.
  
  
  - ახლა ის გვეუბნება, - ვუთხარი ურის.
  
  
  ფოქსმა კარი დახურა. გავიგეთ, როგორ ჩაკეტა იგი.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. "აი გეგმა..."
  
  
  ორივემ ისე მიყურებდა, თითქოს მართლა მქონდა.
  
  
  "ბოდიში", ვთქვი მე. „გადასული იუმორი. სად არის ჩანთა, კელი?
  
  
  კელი გაჭირვებით შემოვიდა. ”კარგი, პოლიანა. აი შენი კარგი ამბავი. ისინი ჯერ კიდევ ფოიეში არიან."
  
  
  - აი, თქვენი ცუდი ამბავი, მისტერ დიდო, - გაბრაზებულმა შემომხედა ურიმ. „თუნდაც მოვახერხოთ მისი აფეთქება, პოლიციელები აქ მოსვლას არ იცოდნენ. რატო დამარტყა, სულელო იდიოტო? ჩვენ გვქონდა საუკეთესო შანსები, როდესაც არ ვიყავით შეზღუდვები."
  
  
  - უპირველეს ყოვლისა, - გავბრაზდი მეც, - რა შეიძლება იყოს უკეთესი? იმის გათვალისწინებით, რომ კელი წავიდა."
  
  
  "კარგი. მაგრამ შენ ეს მაშინ არ იცოდი."
  
  
  "კარგი. მე ეს არ ვიცოდი, მაგრამ მაინც გადავარჩინე შენი სიცოცხლე.”
  
  
  "ნახევარი საათის განმავლობაში ძნელად ღირდა ძალისხმევა."
  
  
  „გინდა ბოლო წუთები ჩემს დასუფთავებაში გაატარო?
  
  
  ან გსურს რაიმე გააკეთო, როცა ცდილობ ცხოვრებას“.
  
  
  ”ვფიქრობ, ყოველთვის შემიძლია გაგატარო მოგვიანებით.”
  
  
  "მაშინ წადი ყუთთან და ააფეთქე ბომბი."
  
  
  ური სკამზე დადებული უჯრებისკენ გაემართა. დუიმ-დიუმზე იყო "ფავუსი?" Მან თქვა. „რატომ ვაკეთებ ამას? ასე რომ, ბეირუთის პოლიციას შეუძლია ცოტათი გათიშოს?
  
  
  სავარძელში კელისკენ წავედი, რომელიც გაჭირვებით მომიახლოვდა. - არ ვიცი რატომ, - ვუთხარი ურის. „გარდა იმისა, რომ ლეონარდ ფოქსი და მისი ცისფერი ავაზაკების ჯგუფი ლობიზე შორს არ წავლენ. იქ დასხდებიან და ნახევარ საათს ითვლიან. იქნებ შეშინდნენ, როცა პოლიციელებს დაინახავენ. გაიქეცი მისკენ. დატოვე სასტუმრო. ან იქნებ მოიყვანონ პოლიციელები აქ როგორმე. ან იქნებ იფიქრონ, რომ ყველგან ბომბი გვაქვს“.
  
  
  ”პოლიციელები იფიქრებენ თუ ფოქსი?” ური ჯერ კიდევ ოთხი ფუტის იყო ყუთებიდან.
  
  
  „ჯანდაბა, არ ვიცი. მე უბრალოდ ვამბობ, რომ შემიძლია“.
  
  
  - ერთი რამ დაგავიწყდა, - თქვა კელიმ ფეხის მოშორებით. "იქნებ ეს უბრალოდ ცუდი სიზმარია."
  
  
  - ეს მომწონს, - ვუთხარი მე და სკამი ისე დავხარე, რომ იატაკზე დაეცა. "ახლა, იქნებ გინდა სცადო ჩემი გამოხსნა?"
  
  
  კელი ნელა ადგა, სანამ ხელები ჩემს გვერდით არ იყო. მან უხერხულად დაიწყო ჩემი თოკების დაჭერა. ური მაგიდის გვერდით მივიდა და სკამი იატაკზე დააგდო. გაშლილ ყუთს ნიკაპით უბიძგა. წინ დაიხარა, შიგთავსი დაღვარა. პულტი გადმოვარდა და გვერდით დაეშვა. "არა!" - თქვა უცებ. "Ჯერ არა. ბომბის ასამოქმედებლად ოცდასამი წუთი გვაქვს. და შესაძლოა, როგორც ჩვენს მასპინძელს უყვარს თქმა, შესაძლოა, აფეთქებამ ფოქსი აქ გამოაგზავნოს. ჯობია ჯერ ცოტა დავისვენოთ.”
  
  
  კელიმ უფრო სუსტი არაფერი მომცა. ურიმ იატაკზე მოწესრიგებულ ნაგავს შეხედა. - მესმის, - თქვა მან. "მესმის, მესმის."
  
  
  "Რას გულისხმობ?"
  
  
  „ნიპერები. მახსოვს, მავთულის საჭრელები ჩავყარე. მხოლოდ ერთი პრობლემაა. მავთულის საჭრელები მეორე უჯრაშია. და დაწყევლილი უჯრა ძალიან შორს არის მაგიდის ქვეშ. და მე არ შემიძლია იქ ჩამოსვლა, მასზე მიბმული. სკამი.“ მან თავი მოაბრუნა ჩვენი მიმართულებით. „იჩქარე, კელი, მგონი, ირლანდიელების იღბალი მჭირდება.
  
  
  კელი მაგიდისკენ დაიძრა. ფეხბურთის მოედანს ჰგავდა. ბოლოს იქ მივიდა. მან თავისი შეკრული ფეხები ზონდივით გამოიყენა და ყუთი სუფთა სივრცეში გადააგდო.
  
  
  ური უყურებდა. "Ღმერთო ჩემო. Ჩაკეტილია."
  
  
  მე ნელა ვთქვი: "სად არის გასაღებები?"
  
  
  "Დაივიწყე. გასაღებები ჩემს კისერზე ჯაჭვზეა“.
  
  
  საშინელი დუმილის ხანგრძლივი წუთი. "ნუ ინერვიულებ", ვუთხარი მე. "იქნებ ეს უბრალოდ ცუდი სიზმარია."
  
  
  მორიგი სიჩუმე. ათი წუთი გვქონდა.
  
  
  - მოიცადე, - თქვა ურიმ. „შენი ყუთიც დაკეტილი იყო
  
  
  . როგორ გახსენი? "
  
  
  – არა, – ვთქვი მე. "მე ვესროლე მცველს და ის თავისით გაიხსნა."
  
  
  - დაივიწყე, - თქვა მან ისევ. ”ჩვენ არასოდეს გვექნება ბერკეტი, რომ გადავაგდოთ ეს ნივთი.”
  
  
  "კარგი. ანტენა“.
  
  
  "Ამაზე რას იტყვი?"
  
  
  "Აიღე."
  
  
  მან ჩაიცინა. "ვხედავ, ახლა რა?"
  
  
  „თევზი ყუთისთვის. ხელში აიყვანე. შემდეგ შეეცადეთ გადაატრიალოთ იგი რაც შეიძლება მეტი. ”
  
  
  "Ჯანდაბა. არ შეიძლება ასეთი სულელი იყო."
  
  
  Მან ეს შეძლო. იმუშავა. ყუთი მაგიდის კიდეს მოხვდა, გაიხსნა და მთელი ნაგავი იატაკზე დაეცა.
  
  
  "ეს მართლაც საოცარი ციხეა, ური."
  
  
  — წუწუნებ? ჰკითხა მან.
  
  
  კელიმ ის უკვე გაათავისუფლა.
  
  
  "ოჰ!" Მან თქვა.
  
  
  — წუწუნებ? - იკითხა კელიმ.
  
  
  თითქმის ხუთი წუთი გვქონდა დარჩენილი. Იდეალური დრო. ჩვენ ვაგზავნით ჩანთას ფრენაზე. პოლიციელები ხუთ წუთზე ნაკლებ დროში მოვლენ. კარისკენ გავემართეთ. დაგვავიწყდა, რომ დაკეტილი იყო.
  
  
  სხვა კარები არ იყო ის, რაც ოთახის დანარჩენ ნაწილამდე მიდიოდა. ვილჰელმინა კომოდზე ვიპოვე და ჩემი სტილეტო ური კელის ვესროლე, რომელმაც სამზარეულოს უჯრიდან დანა ამოიღო.
  
  
  "ტელეფონი!" Მე ვთქვი. "ღმერთო ჩემო, ტელეფონი!" ტელეფონისთვის ჩავყვინთე და ოპერატორს ვუთხარი, გამოგზავნა უფ. როგორც მან თქვა: "დიახ, ბატონო", გავიგე აფეთქების ხმა.
  
  
  დარბაზის ყველა კარი ჩაკეტილი იყო. და ისინი ყველა დამზადებული იყო შეუვალი ლითონისგან. Ყველაფერი კარგადაა. ასე რომ, ჩვენ დაველოდებით, ახლა ვერ დავკარგავთ. მისაღებში დავბრუნდით, იქ, სადაც დავიწყეთ. ურიმ შემომხედა. "გსურთ დაშორდეთ თუ ერთად დარჩეთ?"
  
  
  ჩვენ არასდროს გვიწევდა გადაწყვეტილების მიღება.
  
  
  კარი გაიღო და ტყვიები გაფრინდა. ავტომატი ატრიალებს ოთახს. მაგიდის უკან დავდექი, მაგრამ ვიგრძენი, რომ ტყვიებმა ფეხი დამწვა. მე ვესროლე და მსროლელს ლურჯებში ჩაცმული გულში ჩავურტყი, მაგრამ კარში ორი მსროლელი გავიდა, ყველგან ტყვიებს აფურთხებდნენ. ერთხელ გავისროლე და ორივე წაიქცა.
  
  
  Მოიცა.
  
  
  კარგად ვარ, მაგრამ არც ისე კარგი.
  
  
  საშინელი დუმილის ხანგრძლივი წუთი. ოთახს მიმოვიხედე. ური ხალიჩის შუაში იწვა, ტყვიის ნახვრეტი აჭრელებულ ჟილეტში. კელის მარჯვენა ხელი სულ წითელი იყო, მაგრამ დივანის უკან დაიფარა.
  
  
  ერთმანეთს გადავხედეთ, შემდეგ კი კარს.
  
  
  და იქ იყო ჩემი ძველი მეგობარი დევიდ ბენჯამინი.
  
  
  მან დაწყევლილი ღიმილით გაიღიმა. „ნუ ღელავთ, ქალბატონებო. კავალერია აქ არის“.
  
  
  "ჯოჯოხეთში წადი, დავით."
  
  
  ურის სხეულთან მივეცი. ფეხზე სისხლი მომდიოდა. ვიგრძენი მისი პულსი. ის ისევ იქ იყო. ჟილეტი გავიხადე. ამან გადაარჩინა მისი სიცოცხლე. კელის სისხლიანი ხელი ეჭირა. ”ვფიქრობ, სანამ მტკივა, ექიმს ვიპოვი.” კელი ნელა გავიდა ოთახიდან.
  
  
  შინ ბეტის ბიჭები ახლა მთელ დარბაზში იყვნენ. მათ და ლიბანელმა პოლიციელებმა საკმაოდ საინტერესო კომბინაცია გააკეთეს, აიყვანეს ტყვეები. შემდეგ კი პოლიციელები მოვიდნენ. ბეირუთის პოლიცია. მოდით ვისაუბროთ უცნაურ საწოლებზე, შინ ბიტაჰონზე.
  
  
  „ლიბანი გამოიყენებს ამ ამბავს წლების განმავლობაში. ისინი იტყვიან: "როგორ შეგიძლიათ დაგვაბრალოთ პალესტინელების დახმარება?" ერთხელ შინ ბეტთან არ ვმუშაობდით? - სხვათა შორის, - დაამატა ბენჯამინმა, - ჩვენ გვყავს ლეონარდ ფოქსი. ბეირუთი სიამოვნებით გასცემს მას. და ჩვენ სიამოვნებით დავუბრუნებთ მას ამერიკას“.
  
  
  - ერთი კითხვა, დავით.
  
  
  "Როგორ მოვხვდი აქ?"
  
  
  "მართალია."
  
  
  „ლეილამ მითხრა, რომ იერუსალიმში მიდიხარ. მე გავაფრთხილე ასაფრენი ბილიკი, რომ შემეტყობინებინა, როცა ჩამოხვალ. მერე გამოგყვე. კარგად, არა ზუსტად მეთვალყურეობა. სამხედრო მანქანა, რომელმაც სასტუმრომდე მიგიყვანა, ჩვენი იყო. ტაქსი, რომელმაც აეროპორტამდე მიგიყვანა. მძღოლმა დაინახა, რომ ბეირუთში მიმავალ თვითმფრინავში ჩახვედით. ამის შემდეგ არც ისე რთული იყო. დაიმახსოვრე - რობის ტელეფონის ჩანაწერები გადავამოწმე შენთვის. და ერთ-ერთი ნომერი იყო Fox Beirut. ვერასდროს გავიაზრე, რომ ალ შაიტანი იყო ლეონარდ ფოქსი, მაგრამ მივხვდი, რომ შენ გაჩერდი და ვფიქრობდი, რომ შეიძლება დაგჭირდე მეგობრების მცირე დახმარება. ბეირუთის აეროპორტში ბიჭი გვყავს - კარგი, ბიჭი გვყავდა - ახლა მისი საფარი ააფეთქეს. შენ მწვანე ხარ, კარტერ. ვეცდები სწრაფად დავამთავრო, რომ გაგიცრუო. სად ვიყავი? Კი. დარბაზში ველოდებოდი. ჩემთან სამი ბიჭია. ჩვენ აღმოვაჩინეთ, რომ მაკენზი თავის ოთახში არ იყო „მაშ სად იყო მაკენზი? ერთი ბიჭი წავიდა და გეძებდა ბარში. წავედი ოპერატორის შესამოწმებლად. შესაძლოა მაკკენზიმ სხვა როუმინგულ სერვისს დაურეკა“.
  
  
  "კარგი. Არ მითხრა. თქვენ ოპერატორს ესაუბრებოდით, როცა პოლიციას დავურეკე“.
  
  
  „კარგი, არ გეტყვი. მაგრამ ასე იყო. შენ ძალიან მწვანე ხარ, კარტერ. ნაწილობრივ მწვანე და თეთრი. მე ვფიქრობ, რომ თქვენ გაგივდებით."
  
  
  - მკვდარი, - ვთქვი მე. და ის გავიდა.
  
  
  
  
  
  
  ოცდამეერთე თავი.
  
  
  
  
  
  შიშველი ვიწექი მზეზე.
  
  
  აივანზე. მაინტერესებდა რას გავაკეთებდი მილიარდ დოლარს. ალბათ სხვანაირად ვერაფერს გავაკეთებდი. რა არის გასაკეთებელი? ბობ ლამოტას მსგავსი თოთხმეტი კოსტიუმი გაქვთ? არის სასახლე არაბეთში? არა. მოსაწყენი. მოგზაურობა? ეს არის სხვა რამ, რასაც ხალხი აკეთებს ფულით. ყოველ შემთხვევაში, მოგზაურობა არის ის, რაც მე გატაცებული ვარ. მოგზაურობა და თავგადასავალი. უამრავი თავგადასავალი. ნება მომეცით მოგიყვეთ თავგადასავალზე - ეს არის გასროლა მკლავში. ან ფეხი.
  
  
  მე ყოველთვის წარმომიდგენია ეს ფული. ნახევარი მილიარდი დოლარი. ხუთასი მილიონი. ფული წაიღეს ლეონარდ ფოქსის სარდაფიდან. ფული გამოსასყიდისთვის. ორმოცდაათიან წლებში ხუთასი მილიონი დოლარი. იცი რამდენია ეს? ათი მილიონი. ათი მილიონი ორმოცდაათი დოლარის კუპიურები. ექვსი ინჩი თითო კანონპროექტზე. ხუთი მილიონი ფუტი ფული. სულ რაღაც ათას მილზე ნაკლები. მორალი კი ასეთია: მას არ შეუძლია ბედნიერების ყიდვა. ფოქსისთვის მაინც. მას დეპოზიტსაც ვერ იყიდის. პირველ რიგში იმიტომ, რომ ფული დაუბრუნეს. და მეორეც, მოსამართლემ, იურიდიული ფარსის გამო, ფოქსს გირაო ერთი მილიარდი დოლარი დაუწესა.
  
  
  მიმღებები არ იყვნენ.
  
  
  ტელეფონმა დარეკა. აივანზე ჩემს გვერდით იწვა. საათს დავხედე. შუადღე. ერთი ჭიქა პოლონური არაყი მოვსვი. ტელეფონს დავურეკე.
  
  
  ის სულ ურეკავდა.
  
  
  ავიღე.
  
  
  ქორი.
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  "Მოგწონს?"
  
  
  ”აჰ, დიახ, ბატონო... დარეკეთ, რომ გეკითხათ, კარგად ვარ?”
  
  
  "არა მართლა. ფეხი როგორ გაქვს?"
  
  
  გავჩერდი. „არ შემიძლია ტყუილი, ბატონო. რამდენიმე დღეში ყველაფერი კარგად იქნება“.
  
  
  „კარგი, მიხარია, რომ ვერ მომატყუებ. ზოგი ფიქრობს, რომ შენ ხარ კრიტიკოსთა სიაში“.
  
  
  მე ვუთხარი: „ვერ წარმომიდგენია, როგორ დაიწყო ეს ჭორები“.
  
  
  „არც მე შემიძლია, კარტერ. მეც არ შემიძლია. მოდით ვისაუბროთ თქვენს მომავალ დავალებაზე. თქვენ დაასრულეთ ფოქსის საქმე გუშინ, ასე რომ, ახლა მზად უნდა იყოთ შემდეგისთვის."
  
  
  - დიახ, ბატონო, - ვუთხარი მე. ნობელის პრემიას არ ველოდი, მაგრამ შაბათ-კვირას... „გააგრძელეთ, ბატონო“, ვუთხარი მე.
  
  
  ”თქვენ ახლა კვიპროსში ხართ. მინდა იქ დარჩე მომდევნო ორი კვირა. ამ დროის გასვლის შემდეგ, მსურს სრული ანგარიში კვიპროსის ხეების ზუსტი რაოდენობის შესახებ. ”
  
  
  "ორი კვირა, შენ თქვი?"
  
  
  „დიახ. Ორი კვირა. მე არ მჭირდება უაზრო სწრაფი დათვლა."
  
  
  მე ვუთხარი, რომ მას ნამდვილად შეეძლო ჩემი იმედი ჰქონდეს.
  
  
  გავთიშე და კიდევ ერთი კოვზი ხიზილალა ავიღე. Სად ვიყავი? ოჰ ჰო. ვის სჭირდება ფული?
  
  
  კარებში გასაღების ხმა გავიგე. პირსახოცი ავიღე და გადავტრიალდი. და აი ის არის. აივნის კარის ზღურბლზე დგას. გაფართოებული თვალებით შემომხედა და ჩემკენ გამოიქცა.
  
  
  ხალიჩაზე დაიჩოქა და შემომხედა. „მოგკლავ, ნიკ კარტერ! მართლა მგონია რომ მოგკლავ!"
  
  
  „ჰეი. Რა მოხდა? არ გიხარია ჩემი დანახვა?
  
  
  "Მიხარია შენი ნახვა? ნახევრად სიკვდილის მეშინოდა. მეგონა კვდებოდი. მათ გამაღვიძეს შუაღამისას და მითხრეს: „კარტერი დაშავდა. თქვენ უნდა გაფრინდეთ კვიპროსში."
  
  
  მის ყვითელ და ვარდისფერ თმებში ხელი გადავუსვი. "ჰეი მილი... გამარჯობა."
  
  
  ერთი წუთით მან გაიღიმა ლამაზი ღიმილით; მერე ისევ გაუბრწყინდა თვალები.
  
  
  ”კარგი,” ვუთხარი მე, ”თუ ეს გაგრძნობინებთ თავს, მე მტკივა. შეხედე სახვევის ქვეშ. იქ ყველაფერი უხეშია. და ასე ფიქრობთ დაჭრილ გმირზე - თავისი ქვეყნის თავდაცვის ხაზზე დაჭრილი? ან ნება მომეცით სხვანაირად ვთქვა. ასე გრძნობთ იმ კაცს, რომელმაც კვიპროსზე ორკვირიანი შვებულება მოაწყო? "
  
  
  "შვებულება?" Მან თქვა. "Ორი კვირა?" შემდეგ იგი დაიწუწუნა. "რა იყო პირველი ფასი?"
  
  
  უფრო ახლოს მივიწიე. „მომენატრე, მილი. ძალიან მომენატრა შენი ჯიუტი პირი. ”
  
  
  მე ვაცნობე, როგორ მომენატრა იგი.
  
  
  "Შენ იცი?" - თქვა რბილად. "მგონი მჯერა შენი."
  
  
  მომდევნო საათნახევარი ვკოცნიდით.
  
  
  ბოლოს შემობრუნდა და ჩემს მკერდზე დაწვა. მისი თმის ღერი ტუჩებზე ავწიე, მათი სუნამო ჩავისუნთქე და ხმელთაშუა ზღვას გავხედე, ვფიქრობდი, რომ როგორღაც სრულ წრეში მოვხვდით.
  
  
  მილი მიყურებდა, როგორ ვუყურებდი ზღვას. "კიდევ ფიქრობთ AX-ის დატოვებაზე?"
  
  
  "უჰ. ვფიქრობ, ეს არის ჩემი ბედი“.
  
  
  "Სამწუხაროა. მე მეგონა კარგი იქნებოდა შენთვის სახლში დაბრუნება“.
  
  
  მის ტკბილ ყვითელ თავის თავზე ვაკოცე. „საყვარელო, მე გავხდებოდი საზიზღარი სამოქალაქო პირი, მაგრამ დავდებ, რომ წელიწადში ერთხელ მაინც შემეძლო სერიოზული ტრავმის მოწყობა. ამაზე რას იტყვით?
  
  
  შემობრუნდა და ყურში უკბინა.
  
  
  "ჰმ", თქვა მან. „დაპირებები, დაპირებები“.
  
  
  
  
  
  
  კარტერ ნიკ
  
  
  ექიმი სიკვდილი
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  ექიმი სიკვდილი
  
  
  ეძღვნება ამერიკის შეერთებული შტატების საიდუმლო სამსახურების ხალხს
  
  
  
  
  პირველი თავი
  
  
  ტაქსი უეცრად გაჩერდა Rue Malouche-ს შესასვლელთან. მძღოლმა გაპარსული თავი ჩემსკენ მოაბრუნა და ჩასისხლიანებული თვალები ახამხამებდა. ძალიან ბევრ კიფს ეწეოდა.
  
  
  "ცუდი ქუჩა", - იღრიალა მან დაღლილად. ”მე არ შევალ. გინდა შეხვიდე, წადი“.
  
  
  ჩავიცინე. ტანგიერის გაჭირვებული არაბი მაცხოვრებლებიც კი ერიდებოდნენ Rue Malouche-ს, ვიწრო, მიხვეულ-მოხვეულ, ცუდად განათებულ და უსიამოვნო ჩიხს მედინას შუაგულში, ტანჟერის კასბას ვერსია. მაგრამ უარესიც მინახავს. და იქ საქმე მქონდა. მძღოლს გადავიხადე, ხუთი დირჰემის წვერი მივეცი და წამოვედი. მან მანქანა გადაცემაში ჩადო და ასი იარდის მოშორებით იყო, სანამ სიგარეტის მოწევის საშუალება მომეცა.
  
  
  "ამერიკელი ხარ? გსურს კარგი დრო გაატარო?
  
  
  ბავშვები არსაიდან გამოჩნდნენ და მიყვებოდნენ, როცა მივდიოდი. ისინი არაუმეტეს რვა-ცხრა წლისა იყვნენ, ჭუჭყიან, დახეულ ჟელაბაში გამოწყობილი და ჰგავდნენ ყველა სხვა გამხდარ ბავშვებს, რომლებიც არსაიდან ჩნდებიან ტანჟერში, კასაბლანკაში, დამასკოში და ათეულ სხვა არაბულ ქალაქში.
  
  
  "Რა მოგწონს? მოგწონთ ბიჭები? გოგოები? ორი გოგო ერთდროულად? გსიამოვნებთ შოუს ყურება? გოგო და ვირი? ძალიან პატარა ბიჭები მოგწონს. Რა მოგწონს?"
  
  
  - რაც მომწონს, - მტკიცედ ვუთხარი, - მარტო დარჩენაა. ახლა დაიკარგე."
  
  
  „გინდა კიფი? ჰაშიში გინდა? Რა გინდა?" - დაჟინებით შესძახეს. ისინი ჯერ კიდევ ჩემს ქუსლებზე იყვნენ, როდესაც მე გავჩერდი უსახელო ქვის კარის წინ და ოთხჯერ დავაკაკუნე. კარებში პანელი გაიღო, ულვაშებიანი სახე გამოხედა და ბავშვები გაიქცნენ.
  
  
  "ძველი?" თქვა სახემ გამოხატვის გარეშე.
  
  
  - კარტერ, - ვუთხარი მოკლედ. "ნიკ კარტერი. Გელოდები".
  
  
  პანელი მყისიერად მოშორდა, საკეტები დააჭირა და კარი გაიღო. შევედი დიდ ოთახში დაბალი ჭერით, რომელიც თავიდან ქუჩაზე უფრო ბნელიც კი მეჩვენებოდა. დამწვარი ჰაშიშის მძაფრმა სურნელმა შემივსო ნესტოები. არაბული მუსიკის მძაფრმა ყვირილმა ყურები გამიჭრა. ოთახის გვერდებზე, ხალიჩებზე ფეხები გადაჯვარედინებული ან ბალიშებზე მიყრდნობილი, რამდენიმე ათეული მუქი ფიგურა იდგა. ზოგი პიტნის ჩაის წრუპავდა, ზოგი ჩილიმიდან ჰაშიშს ეწეოდა. მათი ყურადღება ოთახის ცენტრში იყო და მივხვდი რატომაც. გოგონა ცეკვავდა საცეკვაო მოედანზე ცენტრში, რომელიც განათებული იყო მუქი მეწამული პროჟექტორებით. მას მხოლოდ მოკლე ბიუსტჰალტერი ეცვა, გამჭვირვალე ბლუმერები და ფარდა ეცვა. კოხტა სხეული, სავსე მკერდი და გლუვი თეძოები ჰქონდა. მისი მოძრაობები იყო ნელი, აბრეშუმისებრი და ეროტიკული. სუფთა სექსის სუნი ასდიოდა.
  
  
  "დაჯდები, ბატონო?" - ჰკითხა ულვაშიანმა. მისი ხმა ჯერ კიდევ გამოუხატავი იყო და ლაპარაკის დროს თვალები არ აცლიდა. უხალისოდ ავარიდე გოგონას მზერა და კედელთან, კარის მოპირდაპირე ადგილისკენ ვანიშნე. Სტანდარტული საოპერაციო პროცედურა.
  
  
  - აი, - ვთქვი მე. „და მომიტანე პიტნის ჩაი. მდუღარე“.
  
  
  ბინდიში გაუჩინარდა. კედელთან მიდებულ ბალიშზე ჩამოვჯექი, დაველოდე სანამ თვალები ბოლომდე არ მოერგო სიბნელეს და ყურადღებით დავათვალიერე ადგილი. მე გადავწყვიტე, რომ ადამიანი, ვისაც უნდა შევხვედროდი, კარგი არჩევანი იყო. ოთახი საკმარისად ბნელი იყო და მუსიკა საკმაოდ ხმამაღალი იყო, რომ გარკვეული კონფიდენციალურობა გვქონდეს. ამ კაცს რომ ვიცნობდე ისე კარგად, როგორც მე მეგონა, დაგვჭირდებოდა. შეიძლება ასევე დაგვჭირდეს რამდენიმე გასასვლელიდან, რომელიც მაშინვე შევნიშნე. ვიცოდი, რომ სხვებიც იყვნენ და ვხვდებოდი სად. არცერთი კლუბი ტანჟერში დიდხანს არ გაძლებს რამდენიმე გონიერი გასასვლელის გარეშე პოლიციის ან თუნდაც ნაკლებად სასურველი სტუმრების ვიზიტის შემთხვევაში.
  
  
  რაც შეეხება გართობას - კარგი, არც ამაზე მქონია პრეტენზია. უხეშ თიხის კედელს მივეყრდენი და გოგონას გავხედე. თმა შავი იყო და წელამდე აღწევდა. ნელა, ნელა, ბნელ შუქზე, მუცელში დაჟინებული ცემის ფონზე ირხევა. თავი უკან დაეცა, შემდეგ წინ, თითქოს არ აკონტროლებდა მის სხეულს რა სურდა, რა სჭირდებოდა ან აკეთებდა. ქვანახშირისფერი თმა ერთ მკერდს შეეხო, მერე მეორეზე. დაფარეს და შემდეგ გამოაჩინეს მუცლის კუნთები, რომლებიც სველად ბრწყინავდნენ ოფლით. ისინი ცეკვავდნენ მის მწიფე თეძოებზე, როგორც მამაკაცის ხელები, რომლებიც ნელ-ნელა აყრიან მას ეროტიკულ სიცხეში. ხელები აწია, ულამაზესი მკერდი წინ მიიწია, თითქოს მათ სთავაზობდა, მთელ კაცთა ოთახში შესთავაზა.
  
  
  "ნიკ. ნიკ კარტერი."
  
  
  ავხედე. თავიდან ვერ ვიცანი ჯინსის შავგვრემანი ფიგურა, რომელიც ჩემს თავზე იდგა. მერე დავინახე ღრმად ჩამწკრივებული თვალები და ბრტყელივით ბასრი ყბა. ერთად ისინი უტყუარი იყვნენ. რემი სენტ-პიერი, ჩვენი CIA-ს ფრანგული ეკვივალენტის ბიურო დექსიემის ხუთი უფროსი წევრიდან ერთ-ერთი. და მეგობარი. ერთი წამით ჩვენი თვალები ერთმანეთს შეხვდა, შემდეგ ორივეს გავუღიმეთ. გვერდით ბალიშზე ჩამოჯდა
  
  
  
  
  
  - მხოლოდ ერთი კითხვა მაქვს, - ვუთხარი დაბალი ხმით. „ვინ არის შენი მკერავი? მითხარი, რომ თავიდან ავიცილო“.
  
  
  დაძაბულ სახეზე კიდევ ერთი ღიმილი გადაურბინა.
  
  
  ”ყოველთვის გონიერი, მონ ამი,” უპასუხა მან ისევე ჩუმად. ”ამდენი წელი გავიდა მას შემდეგ, რაც ბოლოს გნახე, მაგრამ მაშინვე ხვდები ამ მტკივნეულობას, როდესაც საბოლოოდ კვლავ შევხვდებით.”
  
  
  Ეს მართალია. Ეს იყო დიდი ხნის წინ. სინამდვილეში, მე არ მინახავს რემი მას შემდეგ, რაც დევიდ ჰოუკმა, ჩემმა უფროსმა და AX-ის ოპერაციების ხელმძღვანელმა, დამეხმარა ბიურო Deuxieme-ს პრეზიდენტ დე გოლის მკვლელობის თავიდან ასაცილებლად. მე არ გამიკეთებია ცუდი საქმე, თუ ამას თავად ვამბობ. ორი სავარაუდო მკვლელი აღმოიფხვრა, პრეზიდენტი დე გოლი რამდენიმე წლის შემდეგ საკუთარ საწოლში ბუნებრივი და მშვიდობიანი სიკვდილით გარდაიცვალა, მე და რემი ურთიერთპატივისცემით დავშორდით ერთმანეთს.
  
  
  "სხვანაირად როგორ გავერთო, რემი?" - ვუთხარი, სიგარეტი ამოვიღე და ერთი მივაწოდე.
  
  
  ძლიერმა ყბა მწარედ დაეჭირა.
  
  
  „ვფიქრობ, ძვირფასო, რომ მე მაქვს რაღაც გასართობი, თუნდაც შენ, ყველაზე ეფექტური და მომაკვდინებელი ჯაშუში, რაც კი ოდესმე მიცნობია. სამწუხაროდ, ეს საერთოდ არ მამხიარულებს. ”
  
  
  სიგარეტი აიღო, პირში ჩასვლამდე ოქროს წვერს დახედა და თავი ოდნავ დაუქნია.
  
  
  „მე ვხედავ, ჯერ კიდევ შეკვეთით დამზადებული მონოგრამიანი სიგარეტები. შენი ერთადერთი ნამდვილი სიამოვნება."
  
  
  მის სიგარეტს მოვუკიდე, მერე ჩემი და მოცეკვავეს გავხედე.
  
  
  "ოჰ, კიდევ რამდენიმე ადამიანს გადავეყარე. მკაცრად მოვალეობის შემსრულებელი, რა თქმა უნდა. მაგრამ თქვენ არ გაუგზავნეთ ეს მაღალი პრიორიტეტული გადაუდებელი ზარი Hawk-ის მეშვეობით - და, შეიძლება დავამატო, შეწყვიტე სასიამოვნო პატარა შვებულება - ჩემს სიგარეტზე სასაუბროდ. mon ami." მეეჭვება, რომ აქ არც კი დამპატიჟე, რომ მენახა, როგორ ცდილობდა ამ გოგოს ოთახში ყველა მამაკაცის სიყვარულის დადება.
  
  
  ფრანგმა თავი დაუქნია.
  
  
  "ვწუხვარ, რომ ჩვენი შეხვედრის შემთხვევა არ არის უფრო სასიამოვნო, მაგრამ..."
  
  
  ოფიციანტი მიუახლოვდა პიტნის ჩაის ორი ორთქლილი ჭიქით და რემიმ სახეზე ჯელაბას კაპიუშონი აიფარა. მისი თვისებები თითქმის გაქრა ჩრდილში. საცეკვაო მოედანზე მძიმე მუსიკის ტემპი ოდნავ გაიზარდა. გოგონას მოძრაობები უფრო მძიმე და დაჟინებული გახდა. დაველოდე სანამ ოფიციანტი დემატერიალიზდებოდა, როგორც ამას მაროკოელი ოფიციანტები აკეთებენ, შემდეგ ჩუმად ველაპარაკე.
  
  
  - კარგი, რემი, - ვუთხარი მე. "Მოდი გავაკეთოთ ეს."
  
  
  რემიმ სიგარეტი აიღო.
  
  
  - როგორც ხედავთ, - დაიწყო მან ნელა, - მე შეღებილი მაქვს კანი და ჩავიცვი მაროკოს ტანსაცმელი. ეს არ არის სულელური მასკარადი, როგორც ჩანს. ამ ადგილასაც კი, რომელსაც უსაფრთხოდ ვთვლი, შეიძლება ჩვენს ირგვლივ ჩვენი მტრები იყვნენ. . და ჩვენ არ ვიცით, ჩვენ არ ვართ დარწმუნებული ვინ არიან ისინი. ეს არის ამ სიტუაციის ყველაზე საშინელი ასპექტი. ჩვენ არ ვიცით ვინ არიან ისინი და არ ვიცით მათი მოტივები. მხოლოდ გამოცნობა შეგვიძლია“.
  
  
  მან პაუზა გააკეთა. ქურთუკიდან ვერცხლის კოლბა ამოვიღე და ჩვენს ორივე ჭიქში ფრთხილად ჩავასხი 151 მტკიცებულება ბარბადოსის რომი. მუსულმანები არ სვამენ - ან არ უნდა - და მე არ მიფიქრია მათ რწმენაზე გადასვლაზე. რემიმ მადლობის ნიშნად თავი დაუქნია, ჩაი მოსვა და განაგრძო.
  
  
  - პირდაპირ საქმეზე გადავალ, - თქვა მან. „ვიღაც გაუჩინარდა. უსაფრთხოების სასიცოცხლო მნიშვნელობის მქონე ადამიანი არა მხოლოდ საფრანგეთისთვის, არამედ მთელი ევროპის, დიდი ბრიტანეთისა და აშშ-სთვის. მოკლედ, დასავლური სამყაროსთვის საინტერესო ვინმე“.
  
  
  "მეცნიერი". ეს იყო განცხადება და არა კითხვა. ერთი მეცნიერის უეცარმა გაუჩინარებამ უფრო მეტი პანიკა გამოიწვია, ვიდრე ათეული ბიუროკრატის დეზერტირება, არ აქვს მნიშვნელობა რომელ ქვეყანაში მოხდა ეს.
  
  
  რემიმ თავი დაუქნია.
  
  
  "როდესმე გსმენიათ ფერნანდ დიუროხის შესახებ?"
  
  
  დაფიქრებულმა ავიღე სიგარეტი და გონებრივად გადავხედე AX-ის ბიო ფაილებს ფრანგი მეცნიერების ლიდერების შესახებ. თხუთმეტი ფუტის მოშორებით, მოცეკვავე ყველაფერს აკეთებდა, რომ ყურადღება მიმეფანტა. მუსიკა სტაბილურად იმატებდა. მუცელში ქავილი ვიგრძენი. გოგონა კანკალებდა, მუსიკის რიტმზე მუცლის კუნთები იკუმშებოდა, თეძოები პულსირებდა.
  
  
  "დოქტორი ფერნანდ დიუროხი, საპატიო ლეგიონის დოქტორი. დაიბადა ელზასში 1914 წელს. დაამთავრა პარიზის პოლიტექნიკური სკოლა, 1934 წელს. საფრანგეთის საზღვაო ძალების წყალქვეშა საავტომობილო სისტემების კვლევა გერმანიის შეჭრამდე. ფრანგები განთავისუფლებამდე დე გოლის ხელმძღვანელობით: 1969 წლიდან საფრანგეთის საზღვაო ძალების საიდუმლო პროექტი კომპიუტერიზაციისთვის ცნობილი იყო კოდური სახელით "დოქტორი სიკვდილი" ფეთქებადი ნივთიერებების გამოცდილებით.
  
  
  რემიმ ისევ დაუქნია თავი. ახლა მისი თვალებიც გოგონასკენ იყო მიმართული. აკანკალებული მკერდი სველად უბრწყინავდა კვამლის შუქზე. ცეკვისას თვალები დახუჭული ჰქონდა.
  
  
  "თქვენ შეასრულეთ თქვენი ნაწილი
  
  
  
  
  საშინაო დავალება. AX კარგად აგროვებს ინფორმაციას. ალბათ ძალიან კარგია ჩემთვის, როგორც RENARD-ის უსაფრთხოების დირექტორისთვის. თუმცა, სწორედ ამ ადამიანზეა საუბარი“.
  
  
  "და მთავარი სიტყვა მის დოსიეში არის, რა თქმა უნდა, "ბირთვული", - ვთქვი მე.
  
  
  "Შესაძლოა".
  
  
  წარბი ავწიე.
  
  
  "Შესაძლოა?"
  
  
  „არის სხვა საკვანძო სიტყვები. მაგალითად, "კომპიუტერიზაცია" და "წყალქვეშა მამოძრავებელი სისტემები". რომელია სწორი, ჩვენ არ ვიცით. ”
  
  
  "ალბათ ყველა?" Ვიკითხე.
  
  
  "ისევ, შესაძლოა." რემი ოდნავ აურიეთ. Მეც. ოთახში მცირე უხერხულობა შემოიჭრა, მზარდი და თითქმის საგრძნობი დაძაბულობა. ეს იყო წმინდა სექსუალური დაძაბულობა, რომელიც ცენტრში მყოფი გოგონასგან მოდიოდა. მისი ფარდა ახლა ჩამოწეული იყო. მხოლოდ ბლუმერისა და ბიუსტჰალტერის თხელი გამჭვირვალე ქსოვილი ფარავდა მის დიდ მკერდს წვნიანი ძუძუს და წვნიანი თეძოებით. ამ მასალის საშუალებით ოთახში ყველა მამაკაცს შეეძლო დაენახა მისი სქესის შავი სამკუთხედი. იგი ჰიპნოზურად მოძრაობდა, ხელებით ჟესტიკულაციით, ეპატიჟებოდა, ევედრებოდა ყურადღებას.
  
  
  რემიმ ყელი გაიწმინდა და რომის ჩაი კიდევ ერთხელ მოსვა.
  
  
  ”ნება მომეცით დავიწყოთ თავიდან,” - თქვა მან. „დაახლოებით სამი თვის წინ ექიმმა დიუროხმა დატოვა RENARD-ის სათაო ოფისი კასისში ყოველწლიური სამკვირიანი შვებულებისთვის. კოლეგების თქმით, ის მაღალ განწყობაზე იყო. პროექტი სწრაფად მიუახლოვდა წარმატებულ დასრულებას და, ფაქტობრივად, მხოლოდ რამდენიმე დეტალი რჩებოდა გასარკვევი. დიუროხი შვეიცარიაში, ლუცერნის ტბისკენ მიემართებოდა, სადაც პოლიტექნიკურ უნივერსიტეტში მცხოვრებ ძველ მეგობართან ნავით დასვენებას აპირებდა. ჩაალაგა ჩანთები და 20 ნოემბრის დილით აკოცა თავის ქალიშვილს დაემშვიდობა...“
  
  
  "Მისი ქალიშვილი?"
  
  
  „დუროში ქვრივია. მასთან ერთად ცხოვრობს მისი ოცდასამი წლის ქალიშვილი მიშელი და მუშაობს ბიბლიოთეკარად RENARD-ში. მაგრამ მოგვიანებით დავუბრუნდები. როგორც ვთქვი, დიუროხმა ქალიშვილს მარსელის აეროპორტში აკოცა. , ჩაჯდა მილანის თვითმფრინავში, რომელიც დაფრინავს ლუცერნში. სამწუხაროდ..."
  
  
  "ის არასოდეს გამოჩენილა," დავასრულე მისთვის.
  
  
  რემიმ თავი დაუქნია. ოდნავ შებრუნდა, რათა მოცეკვავე თვალთახედვის ზონას არ მოეშორებინა. მივხვდი რატომაც. ეს არ უშველა კონცენტრაციას. მან დარბაზის ცენტრი დატოვა და ახლა მაყურებლებს შორის ღრიალებდა, მკერდსა და თეძოებს ეხებოდა ერთ მონდომებულ მამაკაცს, შემდეგ მეორეს.
  
  
  ”ის თვითმფრინავში ჩაჯდა,” განაგრძო რემიმ. „ჩვენ ვიცით ეს. ეს მისმა ქალიშვილმა დაინახა. მაგრამ მან არ გაიარა ლუცერნში საბაჟო და იმიგრაცია. სინამდვილეში, ის არ არის ჩამოთვლილი თვითმფრინავში მილანიდან ლუცერნში.
  
  
  ”ასე რომ, გატაცება, თუ ეს არის გატაცება, მოხდა მილანში. ან მარსელიდან თვითმფრინავში, - ვთქვი დაფიქრებულმა.
  
  
  ”როგორც ჩანს, ასეა”, - თქვა რემიმ. ყოველ შემთხვევაში, ქალიშვილმა მისგან წერილი ორი დღის შემდეგ მიიღო. მადმუაზელ დიუროკიც და ჩვენი საუკეთესო ხელწერის ექსპერტებიც თანხმდებიან, რომ ის მართლაც თავად დიუროშია დაწერილი. განმარტოების უეცარი მოთხოვნილება და მან მიიღო სპონტანური გადაწყვეტილება, იზოლირებულიყო სადმე, რათა „დაეფიქრებინა“.
  
  
  "შტამპი?" - ვკითხე და თავი ვაიძულე, რომ მოცეკვავეს არ შემეხედა. ის უფრო უახლოვდებოდა. დაბალი წუწუნი ახლა ყელიდან გამოურბოდა; მისი ტანის მოძრაობები გაბრაზებული გახდა.
  
  
  „წერილზე საფოსტო მარკა იყო რომი. მაგრამ ეს, რა თქმა უნდა, არაფერს ნიშნავს.”
  
  
  ”არაფერზე ნაკლები. ვინც ის გაიტაცა, შეეძლო დაეძალებინა, დაეწერა წერილი და შემდეგ ფოსტით გამოეგზავნა ნებისმიერი ადგილიდან“. რომი და ჩაი ერთი მსუბუქად დავამთავრე. „თუ, ესე იგი, გაიტაცეს“.
  
  
  „ზუსტად. რა თქმა უნდა, მიუხედავად მისი ბრწყინვალე პატრიოტიზმისა, ჩვენ უნდა ვაღიაროთ დიუროხის დეზერტირების შესაძლებლობა. თუ მისი ასოების სიტყვებსა და ტონს ნომინალურად ავიღებთ, ეს დიდი ალბათობით არის“.
  
  
  — ერთზე მეტი ასო იყო?
  
  
  ”მისი გაუჩინარებიდან სამი კვირის შემდეგ მიშელ დიუროხმა კიდევ ერთი წერილი მიიღო. მასში, ისევ ხელნაწერი, დუროჩერი აცხადებდა, რომ სულ უფრო მეტად აწუხებდა RENARD-ში სამუშაოს ბუნება და გადაწყვიტა კიდევ ექვსი თვე გაეტარებინა მარტო, რათა „დაეფიქრებინა“, სურდა თუ არა მისი გაგრძელება. მხოლოდ მაშინ შეაშფოთა მისი ქალიშვილი - მან არ მიუთითა წერილში სად იმყოფებოდა და არ მიუთითა, როდის დაუკავშირდა ისევ მასთან - და გადაწყვიტა, რომ ეს იყო მისი, როგორც RENARD-ის თანამშრომელი, ისევე როგორც მისი ქალიშვილი. , დაუკავშირდით ხელისუფლებას. მე მაშინვე შემიყვანეს საქმეზე, მაგრამ მას შემდეგ ჩვენი გამოძიების შედეგად პრაქტიკულად არაფერი ღირებული არ აღმოჩნდა“.
  
  
  "რუსები? ჩინელები?" გოგონა ჩვენთან ახლოს იყო. მისი გაბრწყინებული სხეულის სუნამოსა და მუშკის სუნი ვიგრძენი. მის უზარმაზარ მკერდებს შორის ოფლის წვეთები დავინახე. კაცები მის შეხებას, დასაჭერად სწვდნენ.
  
  
  
  
  
  ”ჩვენი ყველა აგენტი უარყოფითად არის განწყობილი ამის შესახებ”, - თქვა რემიმ. ”ასე რომ, ხედავ, ამი, ჩვენ ნამდვილად ვდგავართ ცარიელი კედლის წინაშე. ჩვენ არ ვიცით ვისთან არის, თავისი ნებით არის თუ არა მათთან და რაც მთავარია, არ ვიცით სად არის. ჩვენ ვიცით, რომ ფერნანდ დიუროხის თავში არსებული ინფორმაციით, RENARD-ის პროექტი მსოფლიოს ნებისმიერ წერტილში შეიძლება იყოს დუბლირებული, მხოლოდ რამდენიმე მილიონ დოლარად.
  
  
  "რამდენად სასიკვდილოა?"
  
  
  - სასიკვდილო, - თქვა რემიმ მწარედ. "არა წყალბადის ბომბი ან ბაქტერიოლოგიური ომი, არამედ სასიკვდილო საფრთხე არასწორ ხელში."
  
  
  ახლა გოგონა ისე ახლოს იყო, რომ სახეზე მის ცხელ სუნთქვას ვგრძნობდი. მისი კვნესა გახდა გუტურული, მომთხოვნი, მენჯი გაგიჟებული მოძრაობდა წინ და უკან, ხელები ზევით აწვებოდა თითქოს უხილავი საყვარლისკენ, რომელიც მის ხორცში ექსტაზურ აგონიას აწარმოებდა; შემდეგ მისი თეძოები გავრცელდა მის მისაღებად. სხვა მამაკაცები მისკენ მიიწიეს, მათი თვალები შიმშილით ანათებდნენ. ის გაურბოდა მათ, არასოდეს კარგავდა ყურადღებას საკუთარ შინაგან კრუნჩხვებზე.
  
  
  „რას იტყვით თქვენს ქალიშვილზე? ის მართლა ფიქრობს, რომ დიუროხი მართლაც დამოუკიდებლად წავიდა, რათა „მოეფიქრებინა საქმეები“?”
  
  
  ”თქვენ თვითონ ესაუბრეთ თქვენს ქალიშვილს”, - თქვა რემიმ. "ის იმალება და მე მიგიყვან მისკენ. ეს არის ერთ-ერთი მიზეზი, მონ ამი, მე გთხოვე, რომ აქ ტანგიერში ჩასულიყავი. მეორე მიზეზი და მიზეზი, რის გამოც თქვენ და AX ჩავრთეთ, არის ჩემი ეჭვები. დაასახელე, როგორც შენ ამბობ, მაგრამ ვინ იყო საუკეთესოდ განლაგებული, რომ შეაღწიოს RENARD-ის პროექტში, გაარკვიე, თუ როგორ შეიძლება მისი გამოყენება, ან ვის წასასვლელად. .
  
  
  უფრო ახლოს მივედი და ვცდილობდი რემის სიტყვების გაგონებას. მუსიკა მკვეთრად ყვიროდა, როდესაც ჩვენ წინ მყოფმა გოგონამ, პირით გაღებულმა ექსტაზის ჩუმი კივილით, დაიწყო სხეულის თაღები საბოლოო სპაზმისკენ. თვალის კუთხით დავინახე ორი მამაკაცი, რომლებიც მიზანმიმართულად მოძრაობდნენ ოთახში. ბოუნსერები? დამთვალიერებლების კონტროლის ქვეშ მყოფი და სცენის მასობრივი გაუპატიურების სცენად გადაქცევის თავიდან აცილება? მე მათ ყურადღებით დავაკვირდი.
  
  
  "...ისევ ძველი მეგობრები - აგენტის მოხსენება - ვულკანი..." გავიგე რემის საუბრების ფრაგმენტები. როცა ორი მამაკაცის მიახლოებას დავაკვირდი, ხელი გავწიე და ხელი მოვკიდე. რამდენიმე სანტიმეტრის მოშორებით გოგონას სხეული აუკანკალდა და ბოლოს შეკრთა.
  
  
  - რემი, - ვუთხარი მე, - დააკვირდი...
  
  
  შემობრუნება დაიწყო. ამ დროს ორივე კაცმა გადააგდო თავისი ჯელაბა.
  
  
  "რემი!" Ვიყვირე. "ქვემოთ!"
  
  
  უკვე გვიანი იყო. ოთახში დაბალი ჭერით ისმის სტენის ტყვიამფრქვევის სროლების ყრუ ღრიალი. რემის სხეული წინ მიიჭრა, თითქოს გიგანტური ჩაქუჩით გაამტვრიეს ხერხემალზე. ზურგზე სისხლიანი ხვრელების ხაზი გაჩნდა, თითქოს იქ ტატუ ჰქონდათ გაკეთებული. თავი აფეთქდა. თავის ქალა გაიყო წითელი სისხლის, ნაცრისფერი ტვინისა და ძვლის თეთრი ნატეხების ამოფრქვევით. სახე მისი სისხლით იყო გაჟღენთილი, ხელები და პერანგი გამიფრქვევდა.
  
  
  ახლა ვერაფერს ვაკეთებდი რემისთვის. და მე არ მქონდა მისი გლოვის დრო. პირველი ტყვიების მოხვედრიდან წამის მეასედში დავეცი და გორება დავიწყე. ვილჰელმინა, ჩემი 9მმ ლუგერი და მუდმივი თანამგზავრი, უკვე ხელში მეჭირა. მუცელზე ვიწექი, აგურის სვეტის უკან ავედი და ცეცხლს ვუპასუხე. ჩემი პირველი ტყვია მიზანში მოხვდა. დავინახე, რომ ორი კაციდან ერთ-ერთმა ავტომატი ჩამოაგდო და თავი უკან ჩამოიწია, კისერზე მოეჭირა და ყვიროდა. საძილე არტერიიდან სისხლმა გადმოიღვარა, თითქოს მაღალი წნევის შლანგიდან. დაეცა, ისევ თავისთვის იყო მიჯაჭვული. ის იყო მკვდარი, რომელიც უყურებდა თავის სიკვდილს. მაგრამ მეორე კაცი ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო. მაშინაც კი, როცა ჩემმა მეორე ტყვიამ სახეზე დაიჭრა, ის იატაკზე დაეცა და ჯერ კიდევ ცოცხალი მეგობრის ცხედარი მის წინ გადააგდო. ფარად იყენებდა და აგრძელებდა სროლას. ტყვიებმა სახიდან მტვერი და ნამსხვრევები თიხის იატაკიდან რამდენიმე სანტიმეტრით ასწიეს. მე არ დავკარგე დრო და საბრძოლო მასალა მსროლელის თავის ქალაში დარტყმის მცდელობაში, რასაც ვხედავდი. ვილჰელმინა შევბრუნდი და დავხედე სამ მკრთალ ნათურას, რომლებიც ოთახში სინათლის ერთადერთი წყარო იყო. პირველად გამომრჩა, ვილანძღე, მერე ნათურები გავტეხე. ოთახი ღრმა სიბნელეში ჩაიძირა.
  
  
  "დახმარება! გთხოვთ! Დამეხმარე!"
  
  
  ყვირილის, ყვირილისა და სროლის ყრუ ქაოსიდან ჩემს გვერდით ქალის ხმა გაისმა. თავი დავხარე. მოცეკვავე იყო. ის ჩემგან რამდენიმე ფუტის მოშორებით იყო, სასოწარკვეთილი იყო იატაკზე მიჯაჭვული თავშესაფრისთვის, რომელიც იქ არ იყო, სახე საშინელებისგან შეჭმუხნული ჰქონდა. დაბნეულობისას ბიუსტჰალტერი მოიგლიჯა და შიშველი მკერდი სისხლის კაშკაშა ღვარცოფში დაეფარა. რემი სენ-პიერის სისხლი. ხელი გავწიე, უხეშად ჩავჭიდე მის გრძელ, სქელ შავ თმებში და ძელს უკან გავწიე.
  
  
  - არ ჩამოხვიდე, - დავიყვირე მე. "Არ გაინძრე".
  
  
  ის "მიმეკრა. პისტოლეტით ვიგრძენი მისი სხეულის რბილი მოხვევები ხელზე. ერთი წუთით ცეცხლს ვიკავებდი, კონცენტრირებული ვიყავი მსროლელის იარაღის ციმციმებზე. ახლა მან გაისროლა მთელი ოთახი, დადო ცეცხლის ხაზი, რომელიც შემიპყრო – თავშესაფარი რომ არ მქონდეს.
  
  
  
  ოთახი გადაიქცა ჯოჯოხეთად, სიკვდილის კოშმარულ ორმოდ, გვამებით მოფენილ, რომლებშიც ჯერ კიდევ ცოცხალი, ყვირილით, ფეხქვეშ თელავდნენ მომაკვდავთა მღელვარე სხეულებს, სრიალებდნენ სისხლის გუბეებში, ცურავდნენ გატეხილ და დასახიჩრებულ ხორცს, ტყვიებივით ცვივდნენ. სასტიკად დაარტყა მათ ზურგზე ან სახეზე. რამდენიმე ფუტის მოშორებით მამაკაცი განუწყვეტლივ ყვიროდა, ხელები მუცელზე ეჭირა. ტყვიებმა მუცელი გაუხეთქა და ნაწლავები იატაკზე დაიღვარა.
  
  
  "გთხოვ!" დაიყვირა ჩემ გვერდით მყოფმა გოგონამ. „გთხოვ! გაგვაშორეთ აქედან!”
  
  
  -მალე, - წამოვხტი მე. თუ იყო ამ ბანდიტის დაჭერის და ცოცხალი წაყვანის შანსი, მე ეს მინდოდა. ძელს ხელი დავავლე, ფრთხილად დავიმიზნე და ვესროლე. უბრალოდ იმის გასაგებად, რომ მას ჯერ კიდევ იქ ვარ. თუ შემეძლო დაეტოვებინა ცეცხლის დაწყობის ტაქტიკა იმ იმედით, რომ შემთხვევით დამიჭერდა და აიძულებდა სიბნელეში მომეძებნა - ვგრძნობდი ჰიუგოს, ჩემს ფანქრით თხელი სტილეტო კომფორტულად მოკალათებული მის არჩვის მკლავში.
  
  
  "მისმინე!" - უცებ თქვა გვერდით მყოფმა გოგონამ.
  
  
  მე დავაიგნორე მისი და კიდევ ერთი კადრი გადავიღე. სროლა ცოტა ხნით შეჩერდა, შემდეგ განახლდა. ბანდიტი გადაიტვირთა. და ის მაინც შემთხვევით ისროდა.
  
  
  "მისმინე!" - ისევ მითხრა გოგონამ, უფრო დაჟინებით, ხელი მომკიდა.
  
  
  თავი დავხარე. სადღაც შორს, სტენის პისტოლეტის მკვეთრი კაკუნის გამო გავიგონე პოლიციის მანქანის დამახასიათებელი ყვირილი.
  
  
  "პოლიცია!" თქვა გოგონამ. "ახლავე უნდა წავიდეთ! ჩვენ უნდა!"
  
  
  მსროლელს ხმაც უნდა გაეგონა. ბოლო გასროლა ისმოდა, როდესაც აგური იშლებოდა სვეტის გასწვრივ და თიხა იატაკიდან უხერხულად ამოვიდა იქ, სადაც ვიწექით, შემდეგ კი სიჩუმე ჩამოვარდა. თუ შეიძლება ამ ყვირილის, კვნესის და კანკალის შეკრებას სიჩუმე უწოდოთ. გოგონას ხელი მოვკიდე და ვაიძულე ის და მეც წამოვმდგარიყავით. თავშესაფარში ტრიალს აზრი არ ჰქონდა. ბანდიტი დიდი ხანია გაქრა.
  
  
  - უკან გასასვლელი, - ვუთხარი გოგონას. „ის, რომელიც არცერთ ქუჩაზე არ გამოდის. Სწრაფი!"
  
  
  - იქით, - თქვა მან მაშინვე. "კედელს მიღმა გობელენია".
  
  
  სიბნელეში ვერ დავინახე რაზე მიუთითებდა, მაგრამ მის სიტყვაზე ავიღე. მისი ხელის ჩამორთმევით კედელზე გავუყევი გზას მკვდარი და მომაკვდავი ადამიანთა სხეულების ჭურჭელში. ხელები მომხვია ფეხებზე, წელზე. მე ისინი განზე გავწიე, ყვირილის იგნორირებას არ ვადევნებდი. დრო არ მქონდა ფლორენს ნაითინგეილის სათამაშოდ. მაროკოს პოლიციაში დაკითხვის დრო არ მქონდა.
  
  
  - გობელენის ქვეშ, - მომესმა გოგონას ჩურჩული ჩემს უკან, - ხის ჯოხია. თქვენ უნდა გაანადგუროთ იგი. ძლიერად“.
  
  
  ჩემმა ხელებმა მაროკოს გობელენის უხეში მატყლი იპოვეს. დავხიე და ვიგრძენი, რომ მის ქვეშ ჯოხი იყო. ხელები სველი და მოლიპულ მქონდა, რაც ვიცოდი, რომ სისხლი იყო. პოლიციის მანქანის ყვირილი ახლა უფრო ახლოს იყო. უცებ გაჩერდა.
  
  
  "Იჩქარე!" შეევედრა გოგონა. "ისინი გარეთ არიან!"
  
  
  ვიპოვე უხეშად ფორმის ჯოხი და ავწიე - თითქოს სადღაც გრილ, გონების შორეულ ნაწილში შევამჩნიე ის ფაქტი, რომ უდანაშაულო დამკვირვებელს გოგონა ზედმეტად შეშფოთებული ჩანდა, რომ პოლიციას თავი აარიდო.
  
  
  "Იჩქარე!" შეევედრა იგი. "გთხოვ!"
  
  
  უფრო ძლიერად გავწიე. უცებ ტიმ იგრძნო, რომ თიხის კედლის ნაჭერი დაეცა. მან უკან დაიხია და ღამის გრილი ჰაერი ოთახის მომაკვდინებელ სურნელს შეუშვა. გოგონა ღიობაში შევიყვანე და გავყევი. უკნიდან ვიღაცის ხელი სასოწარკვეთილმა მომკიდა მხარზე და რაღაც სხეული ცდილობდა ჩემს წინ ნახვრეტში გამეჩხერა. მარჯვენა ხელი მაღლა აწია და შემდეგ ნახევრად მკვლელი კარატეში ჩამოვიდა. მტკივნეული წუწუნი გავიგე და სხეული დაეცა. მე ის ერთი ფეხით გამოვძვერი ნახვრიდან და ნახვრეტში გავიარე, კედლის მონაკვეთი უკან დამიბრუნდა. გავჩერდი. სადაც არ უნდა ვიყოთ, ის შავი იყო.
  
  
  - ამ გზით, - მომესმა გვერდით გოგონას ჩურჩული. მისი ხელი გაუწოდა და ჩემი იპოვა. -შენს მარჯვნივ. Ფრთხილად იყავი. ".
  
  
  მის ხელს მივეცი კიბეებიდან და ვიწრო გვირაბის გავლით. თავი უნდა დამეწია. ღამის ჰაერს მტვრის, ლპობისა და სისუსტის სუნი ასდიოდა.
  
  
  - ამ გასასვლელს იშვიათად იყენებენ, - მიჩურჩულა გოგონამ სიბნელეში. ამის შესახებ მხოლოდ მფლობელმა და მისმა რამდენიმე მეგობარმა იციან.
  
  
  "როგორც ორი კაცი სტენის იარაღით?" შევთავაზე.
  
  
  „იარაღიანი ადამიანები მეგობრები არ იყვნენ. მაგრამ... ახლა უნდა ვიცოცოთ. Ფრთხილად იყავი. ხვრელი პატარაა“.
  
  
  მე აღმოვჩნდი მუცელზე და ვიბრძოდი ჩემი სხეულისთვის ძლივს საკმარისად დიდ გასასვლელში. ნესტიანი იყო და სუნიანი იყო. დიდი ფიქრი არ დამჭირვებია, რომ მივმხვდარიყავი, რომ კანალიზაციის სისტემის ძველ, გამოუყენებელ მონაკვეთს ვაჭერდით. მაგრამ ხუთი დაძაბული წუთის შემდეგ სუფთა ჰაერის ნაკადი გაიზარდა.
  
  
  
  ჩემს წინ გოგონა უცებ გაჩერდა.
  
  
  "აი," თქვა მან. „ახლა უნდა აწიო. აწიეთ ზოლები“.
  
  
  ხელი გავწიე და ჟანგიანი რკინის გისოსები ვიგრძენი. მუხლებში ხელი მოვკიდე და ზურგით ავდექი. ის ხრაშუნა, შემდეგ დიუმი-დიუმი მაღლა იზრდებოდა. როდესაც ხვრელი საკმარისად დიდი გახდა, გოგონას ვანიშნე, რომ გამეძრო. მის უკან წავედი. ცხაური თავის ადგილზე დაბრუნდა ჩახლეჩილი ყვირილით. ირგვლივ მიმოვიხედე: დიდი ბეღელი, გარეთ მთვარის შუქისგან სუსტად განათებული, მანქანების ჩრდილები.
  
  
  "Სად ვართ ჩვენ?"
  
  
  "კლუბიდან რამდენიმე კვარტალში", - თქვა გოგონამ. მძიმედ სუნთქავდა. „მიტოვებული ავტოფარეხი პორტისთვის. ჩვენ აქ უსაფრთხოდ ვართ. გთხოვ, მომეცი ცოტა ხნით დასვენება“.
  
  
  შესვენების გამოყენება მე თვითონ შემეძლო. მაგრამ მე უფრო მნიშვნელოვანი რამ მქონდა თავში.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. „ისვენებ. სანამ ისვენებთ, დავუშვათ, რომ პასუხობთ რამდენიმე კითხვას. ჯერ ერთი, რატომ ხარ დარწმუნებული, რომ ეს შეიარაღებული პირები არ იყვნენ მეპატრონის მეგობრები? იმიტომ რომ პოლიცია მოვიდა? "
  
  
  ერთი წუთით მან განაგრძო ბრძოლა სუნთქვისთვის. ველოდი.
  
  
  ”თქვენს პირველ კითხვაზე პასუხი, - თქვა მან ბოლოს, მისი ხმა ჯერ კიდევ გატეხილი იყო, - არის ის, რომ შეიარაღებულმა პირებმა მოკლეს რემი სენტ-პიერი. წმინდა პიერი მეპატრონეების მეგობარი იყო და ამიტომ ცეცხლსასროლი იარაღი მფლობელების მეგობრები ვერ იქნებოდნენ“.
  
  
  მხარზე მოვკიდე ხელი.
  
  
  "რა იცით რემი სენტ-პიერის შესახებ?"
  
  
  "გთხოვ!" - წამოიძახა მან და შემოტრიალდა. "Მტკენ!"
  
  
  "Მიპასუხე! რა იცით რემი სენტ-პიერის შესახებ?
  
  
  – მე... მისტერ კარტერ, მეგონა იცოდით.
  
  
  "Მე ვიცი?" მხარზე ხელი მოვავლე. "Ვიცი?"
  
  
  – მე... მე ვარ მიშელ დიუროხი.
  
  
  
  თავი მეორე
  
  
  მე მას შევხედე, ჯერ კიდევ მხარზე მეჭირა. მან დაჟინებით შემომხედა.
  
  
  - ანუ სენ-პიერმა არ გითხრა?
  
  
  - სენ-პიერს არ ჰქონდა დრო, რომ მეთქვა, - ვთქვი მე. „თავი აფეთქდა სწორედ მაშინ, როცა ამბავი საინტერესო ხდებოდა“.
  
  
  შეკრთა და მოშორდა.
  
  
  - დავინახე, - ჩურჩულებდა მან. „ეს მოხდა ჩემი სახიდან სანტიმეტრით. Საშინელი იყო. კოშმარები მესიზმრება მთელი ცხოვრება. და ის ისეთი კეთილი იყო, ისეთი დამამშვიდებელი. მას შემდეგ რაც მამაჩემი გაუჩინარდა..."
  
  
  - მამაშენი რომ ყოფილიყო, - ვუთხარი მე. — თუ მიშელ დიუროხი ხარ.
  
  
  ”ოჰ, ვხედავ,” თქვა მან სწრაფად. „ძნელი წარმოსადგენია ფერნანდ დიუროხის, გამოჩენილი მეცნიერის ქალიშვილი, მაროკოს ჰაშიშის კლუბში ცეკვის დუ ვენტრეს შესრულება. მაგრამ…"
  
  
  - არა, სულაც არა, - ვთქვი მე. ”სინამდვილეში, ეს არის ზუსტად ის, რასაც რემი სენტ-პიერი მოაწყობს. რომელია საუკეთესო ადგილი შენი დასამალად? მაგრამ ეს არ მამტკიცებს, რომ შენ ხარ მიშელ დიუროხი“.
  
  
  "და რა მამტკიცებს, რომ შენ ხარ ნიკ კარტერი, ადამიანი, რომელიც წმინდა პიერმა მომწერა, როგორც ყველაზე ბრწყინვალე და მომაკვდინებელ ჯაშუშად ოთხ კონტინენტზე?" ჰკითხა მან და ხმა უფრო მკაცრი გახდა.
  
  
  დაფიქრებულმა შევხედე.
  
  
  ”მე შემეძლო ამის დამტკიცება,” ვთქვი მე. "რა მტკიცებულება გჭირდებათ?"
  
  
  "Très bien," თქვა მან. „გინდა იცოდე, ვიცი თუ არა შენი იდენტიფიკაციის მეთოდების შესახებ. Ძალიან კარგი. მაჩვენე შენი მარჯვენა იდაყვის შიდა მხარე“.
  
  
  პიჯაკისა და პერანგის სახელოები უკან გადავწიე. ის წინ დაიხარა, რომ წაეკითხა ჩემს იდაყვის შიდა მხარეს გაკეთებული ცულის იდენტიფიკაცია, შემდეგ თავი ასწია და თავი დაუქნია.
  
  
  ”მე ასევე ვიცი თქვენი კოდის სახელი: N3 და თქვენი სათაური: Killmaster”, - თქვა მან. „სენტ-პიერმა ასევე ამიხსნა, მისტერ კარტერ, რომ ეს ცული, რომელშიც თქვენ მუშაობთ, არის ყველაზე საიდუმლო სააგენტო შეერთებული შტატების სამთავრობო დაზვერვის სისტემაში და რომ სამუშაო, რომელსაც ის აკეთებს, ძალიან რთული და ძალიან ბინძურია CIA-სთვისაც კი“.
  
  
  - მშვენიერია, - ვუთხარი მე და ხელები ავიჩეჩე. ”შენ ყველაფერი იცი ჩემზე. და რაც მე ვიცი შენზე..."
  
  
  ”მე ვარ არა მხოლოდ ფერნანდ დიუროხის ქალიშვილი,” თქვა მან სწრაფად, ”არამედ ასევე RENARD პროექტის ბიბლიოთეკარი. მე მაქვს 2 კლასის უსაფრთხოების კლირენსი, რომელიც მოითხოვს ამ ტიპის სამუშაოს. თუ დარეკავ RENARD-ის სათაო ოფისში, ისინი მოგცემენ ჩემს იდენტიფიკაციის საშუალებას: სამი პირადი კითხვა, რომლებზეც მხოლოდ მე და RENARD-მა ვიცით პასუხი.
  
  
  "დედაშენს რას იტყვი?" - Ვიკითხე. "ნუთუ არ იცოდა ამ კითხვებზე პასუხები?"
  
  
  - უეჭველად, - ცივად უპასუხა გოგონამ. – თუ, როგორც თქვენ უეჭველად იცით, ის თექვსმეტი წლის წინ არ გარდაიცვალა.
  
  
  ოდნავ ჩავიცინე.
  
  
  – თქვენ ძალიან საეჭვო ადამიანი ხართ, მისტერ კარტერ, – თქვა მან. "მაგრამ თქვენც კი უნდა გესმოდეთ, რომ ტატუებით გაფორმების გარდა, რაც მე საერთოდ არ მომწონს, პირადობის დამალვის რამდენიმე ადგილი მქონდა კოსტიუმში, რომელიც მე..."
  
  
  იგი ამოისუნთქა
  
  
  
  
  უცებ და ორივე ხელი შიშველ მკერდზე აიფარა.
  
  
  „Mon Dieu! სულ დამავიწყდა..."
  
  
  ისევ ჩავიცინე.
  
  
  – არ ვიცოდი, – ვთქვი მე. პიჯაკი გავიხადე და მივაწოდე. ”ჩვენ უნდა გავიდეთ აქედან და თქვენ საკმარის ყურადღებას მიიპყრობთ ქუჩაში, როგორც არის. არ ვისურვებდი ბუნტის დაწყებას“.
  
  
  მკრთალ მთვარის შუქზეც კი, რომელიც ჭუჭყიან ფანჯრებში იფილტრებოდა, დავინახე მისი სიწითლე, როცა ქურთუკს იცვამდა.
  
  
  "მაგრამ სად შეგვიძლია წავიდეთ?" ჰკითხა მან. ”მე მეძინა პატარა ოთახში, იატაკზე, კლუბის ზემოთ, რომელიც რემიმ მომიწყო თავის მეგობრებთან, მფლობელებთან ერთად. მას ეშინოდა..."
  
  
  „...რა იქნებოდა, მამაშენი რომ გაიტაცეს და ის არ ითანამშრომლოს მის გამტაცებლებთან, შენ იქნები შემდეგი სიაში. მამაშენის თანამშრომლობის მძევალი“. მე დავამთავრე მისთვის.
  
  
  მან თავი დაუქნია. „ზუსტად. მაგრამ ახლა ჩვენ არ შეგვიძლია კლუბში დაბრუნება. პოლიცია იქ იქნება და შესაძლოა გაქცეული მსროლელი კვლავ გამოჩნდეს“.
  
  
  მხარზე ხელი დავადე და კარისკენ წავიყვანე.
  
  
  "ჩვენ კლუბთან არსად მივდივართ", - დავარწმუნე იგი. "Მე მყავს მეგობარი. მას ჰქვია აჰმედი და ფლობს ბარს. მე მას რამდენიმე სიკეთე გავაკეთე. ” შემეძლო დამემატებინა, როგორ გადავარჩინე იგი საფრანგეთის ციხეში სამუდამო პატიმრობისგან, მაგრამ არ გავაკეთე. "ახლა ის დამიბრუნებს სიკეთეს."
  
  
  – მაშ, შენ მართლა გჯერა, რომ მე ვარ მიშელ დიუროხი? ჰკითხა მან. მისი ხმა ევედრებოდა.
  
  
  - თუ არა, - ვუთხარი მე და ქვემოდან გადავხედე ჩემი ქურთუკის ლაფსებს შორის მდებარე ხედს, რომელიც საგრძნობლად გაუმჯობესდა იმ პერანგთან შედარებით, რომელიც ახლა აცვია, - შენ საინტერესო შემცვლელი ხარ.
  
  
  მან გამიღიმა, როცა კარი გავაღე და შევედით.
  
  
  "თავს უკეთ ვგრძნობ", - თქვა მან. "Მეშინოდა…"
  
  
  ისევ ამოისუნთქა. ეს უფრო ჩახლეჩილი კივილი იყო.
  
  
  "შენი სახე... შენი სახე..."
  
  
  პირი დამეჭიმა. მთვარის კაშკაშა შუქზე წარმოვიდგენდი, როგორი უნდა ყოფილიყო ჩემი სახე, ხელები და პერანგი, რემი სენტ-პიერის სისხლით დაფარული. შარვლის ჯიბიდან სუფთა ცხვირსახოცი ამოვიღე, კოლბიდან რომით დავასველე და მაქსიმალურად გავაკეთე. როცა დავამთავრე, მის სახეზე კონტროლირებადი საშინელების გამომეტყველებით ვხვდებოდი, რომ მე მაინც რაღაც კოშმარს ვგავარ.
  
  
  - მოდი, - ვუთხარი მე და ხელი მოვკიდე. „ორივეს გვჭირდება ცხელი შხაპი, მაგრამ ეს შეიძლება მოითმინოს. რამდენიმე საათში აქ პოლიციის არმია იქნება“.
  
  
  პორტიდან წავიყვანე, კლუბიდან მოშორებით. რამდენიმე ბლოკი დამჭირდა, სანამ ზუსტად ვიცოდი სად ვიყავი. შემდეგ ვიპოვე გირანას ქუჩა და მარჯვნივ მივუბრუნდი აჰმედის ბარისკენ მიმავალ გრძელ დახვეულ ხეივანში. მას, როგორც ტანჟერის ნებისმიერ სხვა ხეივანში, შარდის, სველი თიხისა და ნახევრად დამპალი ბოსტნეულის სუნი ასდიოდა. დამპალი ტალახის სახლები, რომლებიც ჩვენს ორივე მხარეს იყო გამოსული, ბნელი და ჩუმი იყო. Გვიანი იყო. სულ რამდენიმე ადამიანმა ჩაგვიარა, მაგრამ ვინც გავიდა, ერთი სწრაფი მზერა შეავლო და თავი დახარა, ჩუმად გაიქცა. შემაშფოთებელი სურათი უნდა გვქონდეს: ლამაზი და კოხტა გრძელთმიანი გოგონა, მხოლოდ გამჭვირვალე ყვავილებში და მამაკაცის ქურთუკში გამოწყობილი, პირქუში მამაკაცის თანხლებით, რომლის კანი ადამიანის სისხლით იყო შეღებილი. გამვლელები ინსტიქტურად გვერიდებოდნენ: უბედურების სუნი გვქონდა.
  
  
  აჰმედის ბარმაც იგივე გააკეთა.
  
  
  Marrakesh Lounge იყო ყველაზე მდიდრული, ძვირადღირებული და მომხიბვლელი ბარი მედინაში. ეს მიმართა მდიდარ და დახვეწილ მაროკოელ ბიზნესმენს, ასევე მცოდნე ტურისტს, რომელსაც არც ჰაშიში სურდა და არც მოგონილი ტურისტული ხაფანგი. ახმედი დიდი ხნის განმავლობაში აგროვებდა ფულს მის შესაძენად და ახლა ძალიან ფრთხილად იყენებდა. მან, რა თქმა უნდა, გადაიხადა პოლიციის დაცვის ფული, ისევე როგორც გადაუხადა სხვა ძლიერ ელემენტებს კანონის მეორე მხარეს. მაგრამ მან ასევე თავიდან აიცილა პრობლემები კანონთან დაკავშირებით, რადგან დარწმუნდა, რომ ბარი არ გამხდარიყო თავშესაფარი ნარკოდილერებისთვის, ნარკომანებისთვის, კონტრაბანდისტებისა და დამნაშავეებისთვის. მისი პოზიციის უზრუნველყოფის ნაწილი მისი წყობა იყო: ბარი ეზოს ბოლოში იყო. ეზოში იყო მაღალი კედელი, თავზე ბეტონში გატეხილი მინა და მძიმე ხის კარი. კარებთან ზუმერი და დომოფონი იყო. კლიენტები ხმაურობდნენ, ასახელებდნენ თავიანთ სახელებს და მიიღეს მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ახმედი იცნობდა მათ ან იმ პირს, ვინც მათ მიმართა. ეზოში რომ შევიდნენ, ახმედის ფხიზლად მყოფმა მათ შემდგომი დაკვირვება მოახდინა. თუ არ სურდათ, რეკორდულ დროში აღმოჩნდნენ ქუჩაში. როდესაც ბარი დილით დაიხურა, ორივე ეზოს კარი და თავად ბარის კარი ორმაგად ჩაკეტილი იყო.
  
  
  ბარი დაკეტილი იყო. მაგრამ ეზოს კარი რამდენიმე სანტიმეტრი იყო ღია.
  
  
  მე არ მინახავს მსგავსი არაფერი ექვსი წლის განმავლობაში, რაც აჰმედი ფლობდა ამ ადგილს.
  
  
  "Რა მოხდა?" - დაიჩურჩულა გოგონამ, როცა კარებთან ყოყმანი დამინახა.
  
  
  - არ ვიცი, - ვუპასუხე მე. „შეიძლება არაფერი. შესაძლოა აჰმედი წარმატებით იქცევა უყურადღებოდ და შემთხვევით. მაგრამ ამ კარის გაღება შეუძლებელია“.
  
  
  
  
  
  
  ფრთხილად შევხედე კარის ნაპრალიდან ეზოში. ბარი ბნელოდა. მოძრაობის არანაირი ნიშანი.
  
  
  — უნდა შევიდეთ? - გაურკვევლად იკითხა გოგონამ.
  
  
  "წავიდეთ," ვუთხარი მე. ”ოღონდ არა ეზოს გადაღმა. არა იქ, სადაც ჩვენ იდეალური სამიზნე ვართ მათთვის, ვინც შეიძლება იყოს სიბნელეში დამალულ ბარში, სანამ ჩვენ ვართ მთვარის კაშკაშა შუქზე. ”
  
  
  "Ხოლო?"
  
  
  უსიტყვოდ, მხრით გავუძღვე ქუჩას. აჰმედს ასევე ჰქონდა გაქცევის გზა, თუნდაც არ მქონოდა განზრახვა გამომეყენებინა გასასვლელად. ყოველ შემთხვევაში, ეს არ გულისხმობს გამოუყენებელი კანალიზაციის ადიდებას. კუთხეს მივუახლოვდით, გოგოს წამით მოვუჭირე სანამ არ დავრწმუნდი რომ ქუჩა ცარიელი იყო, მერე მარჯვნივ მოვუხვიეთ და ჩუმად გავემართეთ ქუჩის მესამე კორპუსისკენ. კარის ზემოთ გაცვეთილ, აქერცლილ აბრაზე არაბული შრიფტით იყო დაწერილი სიტყვები „მუჰამედ ფრანცი“ და „სანელებლები და საკმეველი“. თავად მძიმე, ჟანგიანი ლითონისგან დამზადებული კარი ჩაკეტილი იყო. მაგრამ გასაღები მე მქონდა. ბოლო ექვსი წელია რაც მაქვს. ეს იყო აჰმედის საჩუქარი ჩემთვის პრემიერაზე: გარანტია იმისა, რომ ყოველთვის მექნებოდა უსაფრთხო სახლი ტანჟერში ყოფნისას. გასაღები გამოვიყენე, კარები გავაღე მის კარგად ცხიმიან, ჩუმ ანჯამებზე და ზურგს უკან დავხურე. ჩემს გვერდით გოგონა გაჩერდა და ამოისუნთქა.
  
  
  - ეს სუნი, - თქვა მან. "რა არის ეს უცნაური სუნი?"
  
  
  - სანელებლები, - ვთქვი მე. „არაბული სანელებლები. მირო, საკმეველი, შენადნობი, ყველაფერი, რასაც ბიბლიაში კითხულობთ. და ვსაუბრობთ ბიბლიაზე..."
  
  
  წვრილად დაფქული სანელებლების კასრებს და საკმევლის პარკებს კედელში მდებარე ნიშამდე გავუსწორე გზა. იქ, დახვეწილ მორთულ ქსოვილზე, ყურანის, ისლამის წმინდა წიგნის ასლი იყო. მუსლიმი შემოჭრილს შეუძლია ამ ადგილას ყველაფერი გაძარცვას, მაგრამ ის არ შეეხება იმას, რასაც მე შევეხე. გაიხსნა კონკრეტულ გვერდზე, ცვლის წონის ბალანსს ნიშში. მის ქვემოთ და მის წინ იატაკის ნაწილი უკან შემოვიდა.
  
  
  "რაც შეეხება საიდუმლო გადასასვლელებს", - ვუთხარი გოგონას და ხელი მოვკიდე, "ეს ბევრად უკეთესია, ვიდრე ის, რაც ახლახან დავტოვეთ."
  
  
  - ბოდიში, - თქვა გოგონამ. "ღმერთმა ქნას, ნიკ კარტერმა წააწყდეს ტურისტების კლასის საიდუმლო გადასასვლელში."
  
  
  ძალაუნებურად გავუღიმე. ფერნანდ დიუროშეს ქალიშვილი იყო თუ არა, ამ გოგოს გამბედაობა ჰქონდა. ის უკვე ნახევრად გამოჯანმრთელდა იმ გამოცდილებიდან, რომელიც ბევრ ადამიანს თვეების განმავლობაში შოკში დატოვებდა.
  
  
  "Სად მივდივართ?" მიჩურჩულა მან ჩემს უკან.
  
  
  „გადასასვლელი მიდის ორი სახლისა და ხეივნის ქვეშ“, - ვთქვი მე და ფანქრის ფანრით გავანათე ჩვენი ბილიკი ვიწრო ქვის ლილვის გასწვრივ. "ეს არის შესაფერისი ..."
  
  
  ორივე მოულოდნელად გავჩერდით. წინ ისმოდა ხმაურიანი ხმა, რასაც მოჰყვა უხერხული ხმები.
  
  
  "რა არის?" - დაჟინებით ჩურჩულებდა გოგონა და თბილ სხეულს ისევ ჩემზე აჭერდა.
  
  
  ცოტა ხანს კიდევ მოვუსმინე და მერე ვეხვეწე.
  
  
  - სანერვიულო არაფერია, - ვთქვი მე. "უბრალოდ ვირთხები."
  
  
  "ვირთხები!" მან მაიძულა გამეჩერებინა. "არ შემიძლია..."
  
  
  წინ გავწიე.
  
  
  - ახლა დელიკატესებისთვის დრო არ გვაქვს, - ვთქვი მე. ”თუ რამე, მათ უფრო ეშინიათ ჩვენი, ვიდრე ჩვენ მათი.”
  
  
  "Ვეჭვობ რომ."
  
  
  არ ვუპასუხე. გადასასვლელი დასრულდა. მოკლე, ციცაბო ქვის კიბეზე ავედით. წინ, კედელში, ხუთი ფუტის დიამეტრის ღვინის კასრის ბოლო იყო. მე მივუთითე მასზე პროჟექტირების შუქი, წვრილი სხივი საათის ისრის საწინააღმდეგოდ შემოვუარე საბარგულს და ზემოდან მეოთხე ჯოხი ვიპოვე. მე მას მივაწექი. ღია ბოლო გაიღო. კასრი ცარიელი იყო, გარდა მცირე კუპესა ზედა ბოლოში, რომელშიც რამდენიმე ლიტრი ღვინო იყო, რომელიც შეიძლება გამოეყენებინათ ვინმეს ეჭვი, რომ კასრი ცარიელი იყო.
  
  
  გოგონასკენ მივბრუნდი. იგი ნესტიან კედელს მიაჩერდა, ახლა კი კანკალებდა თავის გაცვეთილ კოსტიუმში.
  
  
  - აქ დარჩი, - ვუთხარი მე. ”მე შენთვის დავბრუნდები. თუ არ დავბრუნდები წადი ამერიკის საელჩოში. უთხარით, რომ უნდა დაუკავშირდეთ დევიდ ჰოუკს AX-ში. უთხარი მათ, მაგრამ მეტი არაფერი. არავის ელაპარაკები ჰოუკის გარდა. Გესმის ? "
  
  
  - არა, - თქვა მან სწრაფად. "Მე წამოვალ შენთან ერთად. არ მინდა აქ მარტო ყოფნა."
  
  
  - დაივიწყე, - ვუთხარი მოკლედ. "მხოლოდ ფილმებში შეგიძლია თავი დააღწიო ჩემთან ერთად." თუ რაიმე პრობლემაა, თქვენ უბრალოდ ჩაერევით. ყოველ შემთხვევაში, - თითი ნიკაპსა და კისერზე გავატარე. "ზედმეტად ლამაზი ხარ იმისთვის, რომ თავი მოწყვეტილი იარო."
  
  
  სანამ ის კვლავ პროტესტს შეძლებდა, ლულის ბოლოში ჩავდექი და თავსახური ზურგს უკან დავახურე. მაშინვე ცხადი გახდა, რომ კასრი ფაქტობრივად გამოიყენებოდა ღვინის შესანახად დიდი ხნით ადრე, სანამ მას გამოიყენებდნენ მანეკენად. ნარჩენი სუნი მაწუხებდა და თავბრუ დამეხვა. ცოტა ხანს დაველოდე, დავმშვიდდი, მერე შორეულ ბოლომდე ჩავცვივდი და ვუსმენდი.
  
  
  
  
  თავიდან არაფერი გამიგია. სიჩუმე. მერე რაღაც მანძილზე ისმის ხმები. ან თუნდაც ხმები, რომლებიც შეიძლება იყოს ხმები. გარდა იმისა, რომ ისინი დამახინჯებული იყო და თითქმის არაადამიანურმა ხარისხმა მითხრა, რომ დამახინჯება უბრალოდ მანძილით არ იყო გამოწვეული.
  
  
  ცოტა ხანს ვიყოყმანობდი, მერე გადავწყვიტე გარისკვა. ნელა, ფრთხილად დავაჭირე ლულის ბოლოზე. ჩუმად გაიხსნა. ვილჰელმინას ხელში ჩავჯექი მზადყოფნაში.
  
  
  არაფერი. Ბნელი. სიჩუმე. მაგრამ მთვარის მკრთალ შუქზე, რომელიც კედელში მაღლა მდებარე პაწაწინა კვადრატული ფანჯრიდან გამოდიოდა, შემეძლო გამომერჩია ღვინის კასრების დიდი ფორმები და ღვინის ბოთლებისთვის განკუთვნილი თაროების ხის იარუსები. აჰმედის ღვინის მარანი, სადაც განთავსებულია საუკეთესო ღვინოების კოლექცია ჩრდილოეთ აფრიკაში, დილის ამ საათში სრულიად ნორმალური ჩანდა.
  
  
  მერე ისევ გავიგე ხმები.
  
  
  ისინი არ იყვნენ ლამაზები.
  
  
  კასრიდან გამოვძვერი, ფრთხილად დავხურე ზურგსუკან და ქვის იატაკზე გავეშურე ლითონის გისოსებისკენ, რომლებიც მარნის შესასვლელს აკრავენ. გასაღებიც მქონდა მათთვის და გავჩუმდი. ბარის კიბეებისკენ მიმავალი სადარბაზო ბნელი იყო. მაგრამ დერეფნის მიღმა ოთახიდან შუქის მუქი ყვითელი ოთხკუთხედი მოვიდა.
  
  
  და ხმები.
  
  
  სამნი იყვნენ. მეორეც, ახლა ვიცანი ადამიანი. იმ ენასაც კი ვცნობდი, რომელზეც ისინი საუბრობდნენ - ფრანგული. მესამე - კარგი, მისი ხმები ცხოველური იყო. აგონიაში მყოფი ცხოველის ხმები.
  
  
  სხეული კედელს მიჭერით და სინათლის მართკუთხედისკენ წავედი. ხმები გაძლიერდა, ცხოველი უფრო მტკივნეულად ჟღერს. როცა კარებიდან რამდენიმე სანტიმეტრით ვიყავი, თავი წინ დავხარე და კარსა და ჩარჩოს შორის არსებული უფსკრული გადავხედე.
  
  
  რაც დავინახე მუცელი მომიბრუნდა. შემდეგ კი გაბრაზებულმა კბილებში გამომკრა.
  
  
  აჰმედი შიშველი იყო, მაჯები ხორცის კაუჭით ჰქონდა შეკრული, საიდანაც ჩამოკიდებული იყო. მისი ტანი იყო გაშავებული კანის, კუნთების და ნერვების გაშავებული ნამსხვრევები. პირიდან და თვალის ბუდეების ჩაღრმავებული კრატერებიდან სისხლი მოედინებოდა. როცა ვუყურებდი, ორი კაციდან ერთმა სიგარა შეისუნთქა მანამ, სანამ წვერი არ გაწითლდა, შემდეგ სასტიკად დააჭირა აჰმედის მხარეს, მკლავის ქვეშ არსებულ ნაზი ხორცს.
  
  
  აჰმედმა იყვირა. მხოლოდ მას აღარ შეეძლო ნამდვილი კივილი. მხოლოდ ტკივილის ეს ღრიალი არაადამიანური ხმები.
  
  
  მის მეუღლეს უფრო გაუმართლა. ჩემგან რამდენიმე ფუტის მოშორებით იწვა. ყელი ისე ღრმად და ფართოდ ჰქონდა გამოჭრილი, რომ თავი კინაღამ კისრიდან გამოეკვეთა.
  
  
  სიგარის წვერი ისევ აჰმედის ხორცს მიაწება. სხეული კრუნჩხვით აუკანკალდა. ვცდილობდი არ მესმოდა მისი პირიდან გამოსული ხმები და არ მენახა ადუღებული სისხლი, რომელიც ერთდროულად ამოდიოდა.
  
  
  - ისევ სულელი ხარ, აჰმედ, - თქვა სიგარით კაცმა. „შენ გგონია, რომ თუ მაინც უარს იტყვი ლაპარაკზე, მოგცემ საშუალებას მოკვდე. მაგრამ გარწმუნებთ, რომ თქვენ დარჩებით ცოცხალი - და ვინანებ, რომ ცოცხალი ხართ - სანამ ჩვენ გვსურს - სანამ არ გვეტყვით, მინდა ვიცოდე."
  
  
  ახმედს არაფერი უთქვამს. ეჭვი მეპარება, რომ გაიგო კიდეც მამაკაცის სიტყვები. ის ბევრად უფრო ახლოს იყო სიკვდილთან, ვიდრე ეს ხალხი ფიქრობდა.
  
  
  - ალორს, ანრი, - თქვა მეორემ ეფექტური ფრანგულად მარსელიელი, - შეიძლება ამ საზიზღრობას კასტრაცია?
  
  
  საკმარისად ვნახე. ერთი ნაბიჯით უკან დავიხიე, მთელი ენერგია გავამახვილე და დავარტყი. კარმა საკინძები გატეხა და ოთახში შევარდა. სწორედ ამისთვის გავფრინდი. და როცა ორი მამაკაცი შემობრუნდა, ჩემმა თითმა ნაზად დააჭირა ვილჰელმინას ჩახმახს. სიგარით მყოფ მამაკაცს შუბლზე კაშკაშა წითელი წრე გამოჩნდა. შემობრუნდა და წინ გაიქცა. იატაკზე მოხვედრამდე გვამი იყო. მე შემეძლო მეორე ტყვიით წამში მომეშორებინა მეორე კაცი, მაგრამ მე სხვა გეგმები მქონდა მისთვის. სანამ მისი ხელი მარცხენა მკლავის ქვეშ მოთავსებულ 38 კალიბრის რევოლვერს მიაღწევდა, ვილჰელმინა გაუჩინარდა და ჰიუგო ჩემს ხელში ჩამივარდა. ჰაერში ფოლადის დანის კაშკაშა ციმციმა აფრინდა და ჰიუგოს წვერი ლამაზად მოჭრილი იყო მეორე კაცის მკლავის მყესებში. ყვიროდა, ხელი მოჰკიდა. მაგრამ ის არ იყო მშიშარა. მართალია მარჯვენა ხელი სისხლიანი და გამოუსადეგარი იყო, ჩემკენ გამოვარდა. მე განზრახ ველოდი, სანამ ის მხოლოდ რამდენიმე სანტიმეტრით იყო დაშორებული, სანამ გვერდზე გადავიდოდი. მე მას იდაყვი მოვკარი თავის ქალაში, როდესაც მისი სხეული, ახლა სრულიად უკონტროლო, მიფრინავდა ჩემს გვერდით. თავი მაღლა აიწია, როცა სხეულის დანარჩენი ნაწილი იატაკს დაეჯახა. როგორც კი დავარდა, სახე ზევით მივაბრუნე და სისხლიანი ხელის გამოკვეთილ საჯდომის ნერვზე ორი თითი დავაჭირე. ყელიდან გავარდნილმა კივილმა კინაღამ დამაყრუა.
  
  
  "ვისზე მუშაობ?" ვიკივლე. "ვინ გამოგგზავნა?"
  
  
  ტკივილისგან გაფართოებული თვალებით მიყურებდა.
  
  
  "ვინ გამოგგზავნა?" - ისევ მოვითხოვე.
  
  
  მის თვალებში საშინელება იყო, მაგრამ არაფერი უთქვამს. კიდევ ერთხელ დავაჭირე საჯდომის ნერვს. იყვირა და თვალები ისევ თავში ჩაატრიალა.
  
  
  
  
  
  - ილაპარაკე, ჯანდაბა, - გავბრაზდი მე. „ის, რასაც აჰმედი გრძნობდა, სიამოვნება იყო იმასთან შედარებით, რაც დაგემართება, თუ ხმას არ იტყვი. და დაიმახსოვრე, აჰმედი ჩემი მეგობარი იყო.
  
  
  ერთი წუთით მან მხოლოდ შემომხედა. მერე, სანამ გავიგებდი რას აკეთებდა, ყბები სწრაფად და გააფთრებული მოძრაობდა. სუსტი ხრაშუნის ხმა გავიგე. მამაკაცის სხეული დაიძაბა და პირი ღიმილით დაეჭიმა. შემდეგ სხეული დაეცა, გაუნძრევლად. ცხვირწინ მწარე ნუშის სუნი ასდიოდა.
  
  
  კბილებში ჩამალული თვითმკვლელობის კაფსულა. "მოკვდი სანამ ილაპარაკებო", - უთხრეს - ვინც არ უნდა იყვნენ - და ასეც მოიქცა.
  
  
  მის სხეულს მოვშორდი. სუსტი კვნესა, რომელიც ჯერ კიდევ მესმოდა აჰმედისგან, შიგნიდან გარბოდა. ჰიუგო იატაკიდან ავწიე და მისი სხეული მარცხენა ხელში ავიღე და ჩემს მეგობარს ბორკილები გავტეხე. რაც შეიძლება ნაზად დავაწვინე იატაკზე. მისი სუნთქვა ზედაპირული და სუსტი იყო.
  
  
  - აჰმედ, - ვუთხარი რბილად. "აჰმედ, ჩემო მეგობარო."
  
  
  ის აურიეთ. ერთი ხელი მკლავზე მომხვია. წარმოუდგენლად რაღაც ღიმილის მსგავსი გაჩნდა დაქანცულ, სისხლიან პირზე.
  
  
  - კარტერი, - თქვა მან. "Ჩემი მეგობარი."
  
  
  "აჰმედ, ვინ არიან ისინი?"
  
  
  „სენ-პიერის მიერ გაგზავნილმა ფიქრმა... ბარის დახურვის შემდეგ გააღო მათთვის კარიბჭე. კარტერ... მისმინე..."
  
  
  მისი ხმა უფრო სუსტი გახდა. თავი პირთან მივადე.
  
  
  „ორი კვირაა ვცდილობ შენთან დაკავშირებას... აქ რაღაც ხდება... ჩვენი ძველი მეგობრები...“
  
  
  ხველა აუტყდა. ტუჩებიდან სისხლის ნაკადი სდიოდა.
  
  
  - აჰმედ, - ვთქვი მე. "Მითხარი."
  
  
  - ჩემი ცოლი, - ჩაიჩურჩულა მან. "ის კარგად არის?"
  
  
  აზრი არ ჰქონდა მის თქმას.
  
  
  "ის კარგად არის," ვუთხარი მე. ”მე უბრალოდ დავკარგე გონება.”
  
  
  - კარგი... ქალი, - ჩაიჩურჩულა მან. „ჯოჯოხეთივით ვიბრძოდი. კარტერ... მისმინე..."
  
  
  უფრო ახლოს მივიწიე.
  
  
  „... ცდილობდა... თქვენთან დაკავშირებას, შემდეგ წმ. ჩვენმა ძველმა მეგობრებმა... ნაბიჭვრებმა... გაიგეს, რომ ვიღაც გაიტაცეს..."
  
  
  "ვინ გაიტაცეს?"
  
  
  "არ ვიცი... მაგრამ... ჯერ აქ ჩამოვიყვანე, ტანჟე, მერე..."
  
  
  სიტყვებს ძლივს გავარჩიე.
  
  
  – მერე სად, აჰმედ? - ვკითხე სასწრაფოდ. "სად წაიყვანეს ტანჟერის შემდეგ?"
  
  
  სხეულში სპაზმმა მოიცვა. მისი ხელი ჩემს მკლავზე გადაიცურა. დასახიჩრებულმა ლაპარაკის ბოლო სასოწარკვეთილი მცდელობა გააკეთა.
  
  
  „...ლეოპარდები...“ თითქოს ამბობდა. -...ლეოპარდები...მარგალიტები..."
  
  
  შემდეგ: "ვულკანი, კარტერი... ვულკანი..."
  
  
  თავი გვერდზე დაეცა და სხეული მოდუნდა.
  
  
  ჩემი მეგობარი აჰმედ ჯულიბი გარდაიცვალა.
  
  
  მან გადამიხადა ჩემი მომსახურება. და მერე ცოტა მეტი.
  
  
  და მან მემკვიდრეობა დამიტოვა. სიტყვების იდუმალი ნაკრები.
  
  
  ლეოპარდები.
  
  
  Მარგალიტი.
  
  
  და იგივე სიტყვა, რაც რემი სენ-პიერმა თქვა უკანასკნელად ამ დედამიწაზე:
  
  
  Ვულკანის.
  
  
  
  მესამე თავი.
  
  
  როცა გოგონა ცარიელი ღვინის კასრიდან სარდაფში შევიყვანე, კანკალებდა. მისი თვალებიდან ვხვდებოდი, რომ ეს სიცივისგან კი არ იყო, რამდენადაც შიშისგან.
  
  
  "Რა მოხდა?" - ეხვეწა და ხელი მომკიდა. „გასროლის ხმა გავიგე. არის ვინმე დაშავებული?
  
  
  - ოთხი, - ვთქვი მე. „ყველა მკვდარია. ორი ჩემი მეგობარი იყო. დანარჩენები ნაძირლები იყვნენ. გარკვეული სახის ნაძირალა“.
  
  
  "განსაკუთრებული სახეობა?"
  
  
  მე იგი დერეფანში ჩავიყვანე იმ ოთახში, სადაც აჰმედი და მისი ცოლი იწვნენ მკვდარი მტანჯველების, მათი მკვლელების გვერდით. მინდოდა ენახა, რა ადამიანებთან გვქონდა საქმე, იმ შემთხვევაში, თუ კლუბის ხოცვა-ჟლეტის შემდეგ საკმარისი განათლება არ ჰქონდა მიღებული.
  
  
  - ნახე, - ვუთხარი პირქუშად.
  
  
  მან შიგნით ჩაიხედა. პირი გააღო და გაფითრდა. ერთი წამის შემდეგ იგი სადარბაზოს ნახევარში იყო, მოხრილი და ჰაერი უცქერდა.
  
  
  Მე ვთქვი. "ხედავ რას ვგულისხმობდი?"
  
  
  „ვინ... ვინ არიან ისინი? რატომ…"
  
  
  „ორი მაროკოელი ჩემი მეგობარია, აჰმედი და მისი ცოლი. დანარჩენი ორი ის ხალხია, ვინც აწამა და მოკლეს“.
  
  
  "Მაგრამ რატომ?" ჰკითხა მან, შოკისგან ჯერ კიდევ გათეთრებული სახე. "Ვინ არიან? რა უნდოდათ?
  
  
  „სიკვდილამდე ცოტა ხნით ადრე აჰმედმა მითხრა, რომ რამდენიმე კვირა ცდილობდა ჩემთან დაკავშირებას. მან შეიტყო, რომ რაღაც ხდებოდა აქ ტანჟერში. ვიღაც მოიტაცეს და აქ მოიყვანეს. დარეკეთ ნებისმიერი ზარი. ? "
  
  
  თვალები გაუფართოვდა.
  
  
  „გატაცებული? ანუ, შეიძლება ეს მამაჩემი იყოს?
  
  
  „რემი სენტ-პიერი ასე უნდა ფიქრობდა. რადგან როცა ახმედმა ვერ დამიკავშირდა, სენ-პიერს დაუკავშირდა. ეჭვგარეშეა, ამიტომაც მოგიყვანა რემიმ მე და შენ აქ.
  
  
  "ახმედს რომ დაელაპარაკო?"
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  ”მაგრამ სანამ ახმედი ვინმეს დაელაპარაკებოდა, ორი კაცი მასთან მივიდა. მათ თავი გააცნეს, როგორც სენ-პიერის ემისრები, რაც იმას ნიშნავს, რომ მათ იცოდნენ, რომ ახმედი ცდილობდა რემის დაკავშირებას. მათ სურდათ გაეგოთ, რა იცოდა აჰმედმა და რა გადმოსცა სინამდვილეში“.
  
  
  
  .
  
  
  "მაგრამ ვინ იყვნენ ისინი?"
  
  
  ხელი მოვკიდე და დერეფანში გავიყვანე. ბარისკენ მიმავალი კიბეებით დავიწყეთ ასვლა.
  
  
  – აჰმედმა მათ „ჩვენი ძველი მეგობრები“ უწოდა, – ვუთხარი მე. ”მაგრამ ის არ გულისხმობდა მეგობრულ მეგობრებს. მკვლელობამდე ცოტა ხნით ადრე რემი სენტ-პიერმა იგივე სიტყვები გამოიყენა იმ ადამიანების მიმართ, რომლებიც შესაძლოა მამის გაუჩინარების უკან იდგნენ. მან ასევე თქვა რაღაც იმის შესახებ, რომ ამ ადამიანებს შეეძლოთ შეაღწიონ RENARD და გაიგოთ საკმარისი მამის შესახებ, რათა საჭირო მომენტში გაიტაცეს იგი. ”
  
  
  გოგონა გაჩერდა. ”მათ ასევე შეძლეს წმინდა პიერის პოვნა და მოკვლა”, - თქვა მან ნელა. "მოკალი ის, როცა შეძლებდნენ ჩვენი ორის მოკვლას."
  
  
  თავი დავუქნიე. „შიდა ინფორმაცია საფრანგეთის მთავრობის მრავალი წყაროდან. რას და ვინ გვთავაზობს?
  
  
  ჩვენი თვალები ერთმანეთს შეხვდა.
  
  
  "OAS," თქვა მან უბრალოდ.
  
  
  "ეს ასეა. საიდუმლო არმიის ორგანიზაცია, რომელიც ხელმძღვანელობდა აჯანყებას პრეზიდენტ დე გოლის წინააღმდეგ და რამდენჯერმე სცადა მისი მოკვლა. მე და რემი ერთად ვმუშაობდით მათ წინააღმდეგ. აჰმედს ჰყავდა ვაჟი, რომელიც მუშაობდა დე გოლის მცველად, ვაჟი, რომელიც ერთმა მოკლა. მკვლელობის მცდელობების შესახებ ჩვენ აღვკვეთეთ ეს მცდელობები, ჩვენ ყოველთვის ვიცოდით.
  
  
  ”და ჯერ კიდევ ჰყავს მაღალი რანგის მხარდამჭერები,” დაასრულა მან ფორმა.
  
  
  "ისევ სწორი."
  
  
  — მაგრამ რა უნდათ მამაჩემისგან?
  
  
  – ეს, – ვუთხარი მე, – ერთ-ერთი საკითხია, რის გარკვევას ვაპირებთ.
  
  
  დანარჩენი კიბეები ბარში ჩავიარე და სახლის უკანა მხარეს აჰმედის საცხოვრებელი სახლის კარი გავაღე.
  
  
  "Მაგრამ როგორ?" თქვა ჩემს უკან გოგონამ. „რა ინფორმაცია გვაქვს? შენმა მეგობარმა სიკვდილამდე არაფერი გითხრა?”
  
  
  საძინებლის წინ გავჩერდი.
  
  
  „მან რამდენიმე რამ მითხრა. არც ერთი მათგანის თქმას არ ვაპირებ. ყოველ შემთხვევაში, ჯერჯერობით“.
  
  
  "რა? მაგრამ რატომ?" ის იყო აღშფოთებული. ”ეს იყო მამაჩემი, რომელიც გაიტაცეს, არა? აუცილებლად უნდა ვიფიქრო..."
  
  
  - მე არ მინახავს რაიმე რეალური მტკიცებულება იმისა, რომ შენ დიუროხის ქალიშვილი ხარ. საძინებლის კარი გავაღე. ”დარწმუნებული ვარ, თქვენც ისევე გჭირდებათ შხაპის მიღება და გამოცვლა, როგორც მე. აჰმედს ჰყავს ქალიშვილი, რომელიც პარიზში სწავლობს. თქვენ უნდა იპოვოთ მისი ტანსაცმელი კარადაში. ის შეიძლება მოვიდეს კიდეც. არ მომწონს ის, რასაც ახლა ატარებ."
  
  
  გაწითლდა.
  
  
  - წყალი უნდა იყოს ცხელი, - ვთქვი მე. „აჰმედს აქვს ერთადერთი თანამედროვე სანტექნიკა მედინაში. ასე რომ გაერთეთ. რამდენიმე წუთში დავბრუნდები".
  
  
  შიგნით შევიდა და კარი უსიტყვოდ მიხურა. მე დაარტყა იქ, სადაც ცხოვრობდა - მისი ქალური ამაოება. ბარში დავბრუნდი და ტელეფონი ავიღე. ხუთი წუთის შემდეგ სამი ზარი განვახორციელე: ერთი საფრანგეთში, ერთი ავიაკომპანიაში და ერთი ჰოკუში. საძინებელში რომ დავბრუნდი აბაზანის კარი ისევ დაკეტილი იყო და შხაპის ხმა მესმოდა. აჰმედის ერთ-ერთი ხალათი ავიღე და ფეხსაცმელი და წინდები გავიხადე, როცა დერეფანში მეორე სააბაზანოსკენ გავემართე. ცხელმა შხაპმა კინაღამ თავი ისევ ადამიანად გამიჩინა. ამჯერად საძინებელში რომ დავბრუნდი, სააბაზანოს კარი ღია იყო. გოგონამ იპოვა ახმედის ქალიშვილის ერთ-ერთი ხალათი და ჩაიცვა. ჩასაცმელი არაფერი იყო და რაც იყო იქ უბრალოდ ხაზს უსვამდა იმას, რაც არ იყო დაფარული. რაც არ იყო დაფარული, კარგი იყო.
  
  
  - ნიკ, - თქვა მან, - ახლა რა ვქნათ? არ უნდა გავიდეთ აქედან სანამ ვინმე მოვა და ამ გვამებს იპოვის?”
  
  
  საწოლზე დაჯდა და გრძელ სქელ შავ თმას ივარცხნიდა. მის გვერდით დავჯექი.
  
  
  - ჯერ არა, - ვთქვი მე. — რაღაცას ველოდები.
  
  
  "როდემდე მოგვიწევს ლოდინი?"
  
  
  "Დიდი ხნით არა."
  
  
  მან გვერდულად შემომხედა. "მეზიზღება ლოდინი", - თქვა მან. ”ალბათ ჩვენ ვიპოვით დროის დაჩქარების გზას”, - თქვა მან. მის ხმაში განსაკუთრებული ტონი იგრძნობოდა, უხეში, დაღლილი ტონი. სუფთა სენსუალურობის ტონი. ვიგრძენი მისი თეთრი რბილი ხორცის სიახლე.
  
  
  "როგორ გსურთ დროის გატარება?" Ვიკითხე.
  
  
  ხელები თავზე მაღლა ასწია, მკერდის ფართო კონტურები გაშალა.
  
  
  არაფერი უთქვამს, დაწეული ქუთუთოებიდან შემომხედა. შემდეგ, ერთი გლუვი მოძრაობით, ხალათი უკან გადაიწია და ნელა ხელისგულები ბარძაყის შიდა ხავერდოვანი კანის გასწვრივ მუხლამდე მიიტანა. თვალები დახარა და ხელს მიჰყვა და მოძრაობა გაიმეორა. - ნიკ კარტერი, - თქვა მან რბილად. "რა თქმა უნდა, შენნაირი ადამიანი საკუთარ თავს ცხოვრების სიამოვნების უფლებას აძლევს."
  
  
  "როგორიცაა?" Ვიკითხე. თითი მის უკანა მხარეს გავატარე. შეკრთა.
  
  
  "მაგალითად..." მისი ხმა ახლა ჩახლეჩილი იყო, თვალები დახუჭა, როცა ძლიერად დაეყრდნო ჩემსკენ და ჩემსკენ შემობრუნდა. "როგორიცაა ეს..."
  
  
  
  
  ნელ-ნელა, მტანჯველი სენსუალურობით, მისმა ბასრმა ფრჩხილებმა მსუბუქად დაკაწრა ჩემი ფეხების კანი. მისი პირი წინ აწია და მისმა თეთრმა კბილებმა ტუჩები დამიკბინა. მერე მისი ენა ჩემსკენ დაიძრა. მისი სუნთქვა ცხელი და ხშირი იყო. საწოლზე მივაწექი და მისი სხეულის მძიმე, სავსე მრუდები ჩემსას შეერწყა, როცა ჩემს ქვეშ ტრიალებდა. მან მოუთმენლად მოისროლა თავისი ხალათი, როცა მე ჩამოვძვერი და ჩვენი სხეულები ერთმანეთს დაუკავშირდა.
  
  
  "ოჰ, ნიკ!" იგი ამოისუნთქა. "ღმერთო ჩემო! ნიკ!"
  
  
  მისი სხეულის საიდუმლო ქალური კუთხეები გამიმხილეს. გავსინჯე მისი ხორცი, ავდექი მისი ქერქი. სულ სველი იყო. მისი პირი ხორცივით ცხელი იყო. ის ყველგან იწვა - ჩემთან შერწყმა. გრიგალივით გავერთიანდით, მისი სხეული თაღლითა და ჩემს რიტმზე თრთოდა. თუ მისი ცეკვა ცხელი იყო, მისი სიყვარული საკმარისი იყო ტანჟერის უმეტესი ნაწილის დასაწვავად. მე არ მაწუხებდა ასეთი დაწვა. ხანძრის ჩაქრობიდან რამდენიმე წუთში კი ისევ აინთო. Და ისევ. ის იყო სრულყოფილი ქალი და სრულიად მიტოვებული. ყვირილი სურვილით და მერე კმაყოფილებით.
  
  
  ყველაფრის გათვალისწინებით, ეს იყო კარგი გზა ტელეფონის დარეკვის მოლოდინში.
  
  
  * * *
  
  
  ზარი გამთენიისას მოვიდა. მოთმინების, ჯერ კიდევ მომთხოვნი კიდურებისგან გავთავისუფლდი და ცივი ქვის იატაკი ბარისკენ გავემართე. საუბარი ორ წუთზე ნაკლებს გაგრძელდა. მერე საძინებელში დავბრუნდი. ნამძინარევი, მაგრამ მაინც მშიერი თვალებით შემომხედა. მან ხელები გამომიწოდა, მისი ტკბილი სხეული მეპატიჟებოდა ქეიფის გასაგრძელებლად.
  
  
  "მე ვუთხარი არა. "თამაში დამთავრდა, რომლებზეც თქვენ უნდა მიპასუხოთ სწორად და მე ვიცი, რომ თქვენ ხართ მიშელ დიუროხი."
  
  
  თვალი ჩაუკრა, შემდეგ პირდაპირ დაჯდა.
  
  
  - იკითხე, - თქვა მან, მოულოდნელად საქმიანი ტონით.
  
  
  "პირველი: რა ფერის იყო თქვენი პირველი შინაური ცხოველი ბავშვობაში?"
  
  
  "ყავისფერი". - თქვა მაშინვე. "ეს იყო ზაზუნა."
  
  
  "ორი: რა საჩუქარი გაჩუქა მამაშენმა მეთხუთმეტე დაბადების დღეზე?"
  
  
  „არა. Მას დაავიწყდა. მეორე დღეს მოტოციკლი მომიტანა დაკარგული დროის ასანაზღაურებლად“.
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  „ჯერჯერობით მართალია. სხვა. რა ერქვა შენს საუკეთესო მეგობარს სკოლა-ინტერნატში, როცა თორმეტი წლის იყავი?”
  
  
  - თე, - თქვა მან მაშინვე. ”იმიტომ, რომ ის ინგლისელი იყო და ყოველთვის სურდა ჩაი სადილის შემდეგ.”
  
  
  საწოლის კიდეზე ჩამოვჯექი.
  
  
  "კარგად?" Მან თქვა. "ახლა გჯერა ჩემი?"
  
  
  „რენარდის თქმით, ეს გაიძულებს მიშელ დიუროჩს ყოველგვარი გონივრული ეჭვის მიღმა. და რაც საკმარისად კარგია რენარდისთვის, ჩემთვისაც საკმარისია.”
  
  
  გაიცინა, მერე იღრიალა და ხელები თავზე ასწია.
  
  
  - ჩაცმის დროა, - ვთქვი მე. „მე და შენ ვაპირებთ თვითმფრინავით გასეირნებას. კაცს, სახელად დევიდ ჰოუკს, სურს თქვენთან საუბარი. და ჩემთან ერთად."
  
  
  თვალები ისევ საქმიანი გახდა. ჩუმად დაუქნია თავი და საწოლიდან წამოვარდა. კარადაში ტანსაცმლის თვალიერება დაიწყო. ნერწყვი მძიმედ გადავყლაპე, როცა მის მშვენიერ შიშველ სხეულს შევხედე. არის დრო, როცა საიდუმლო აგენტად ყოფნა ადვილი არ არის.
  
  
  -კიდევ ერთი შეკითხვა, - ვუთხარი მე.
  
  
  იგი გარდაიქმნა. ისევ გადავყლაპე.
  
  
  – როგორ ისწავლა, – ვკითხე მე, – ფერნანდ დუროიფის ქალიშვილმა ყველაზე ეროტიკული მუცლის ცეკვის შესრულება, რაც კი ოდესმე მინახავს ცხოვრებაში? გაკვეთილები?"
  
  
  მან გაიღიმა. მისი ხმა ოთხი ოქტავა დაეცა.
  
  
  "ოჰ არა," თქვა მან. ”უბრალოდ ნიჭი. ბუნებრივი ნიჭი“.
  
  
  უნდა დავეთანხმო.
  
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  Air Maroc-ს აქვს სწრაფი, კომფორტული და მოსახერხებელი დილის ფრენა ტანჟერიდან, რომელიც მადრიდში დროულად ჩადის ლანჩზე, სანამ ნიუ-იორკში ნიუ-იორკში იბერიის გავლით თანაბრად სწრაფ, კომფორტულ და მოსახერხებელ ფრენას დაუკავშირდება.
  
  
  ტურისტებისთვის ძვირია. შესანიშნავია ბიზნესმენებისთვის. შესანიშნავია დიპლომატებისთვის.
  
  
  ცუდია საიდუმლო აგენტებისთვის.
  
  
  ჩვენ ავიარეთ ნელი, ძველი და გაფუჭებული რეისი მალაგაში, სადაც სამი საათის განმავლობაში ვიჯექით ცხელ აეროპორტის გარეთ, სანამ სხვა ნელი, ძველი და აშკარად გაფუჭებული თვითმფრინავი ჩავჯექით სევილიაში. საოცარი ფრენა ნიცაში. იქ საკვები გაუმჯობესდა და თვითმფრინავი, რომელიც პარიზში წავედით, იყო Air France DC-8. საჭმელი პარიზში კიდევ უკეთესი იყო, თუ ორივე ძალიან დაღლილი არ ვიქნებოდით, რომ ნამდვილად მიირთვათ იგი; და ნიუ-იორკში მიმავალი Air France 747, რომელიც დილის შვიდ საათზე ჩავსხედით, კომფორტული და პუნქტუალური იყო. თუმცა, იმ დროისთვის, როცა JFK-ზე ჩამოვედით, ჩემი საყვარელი, ცხელი მუცლის მოცეკვავე გადაქცეული იყო დაქანცულ და გაღიზიანებულ პატარა გოგონად, რომელსაც არ შეეძლო ეფიქრა - ან ლაპარაკი - სუფთა საწოლისა და ძილის გარდა სხვა რამეზე, ამაზე მოძრაობა არ იყო.
  
  
  "შენ გეძინა", - ბრალდებულად ჩაილაპარაკა მან, როცა თვითმფრინავიდან ტერმინალამდე პანდუსზე ჩამოვდიოდით.
  
  
  
  
  
  
  "ყოველ ჯერზე, როცა თვითმფრინავი აფრინდა, ისე გეძინა, როგორც ჩამრთველის გამორთვა და ბავშვივით იძინებდი, სანამ ჩვენ დავეშვით. ეს ძალიან ეფექტურია. შენ კაცი არ ხარ, შენ მანქანა ხარ."
  
  
  - შეძენილი ნიჭი, - ვთქვი მე. „გადარჩენისთვის აუცილებელია. კომფორტულ საწოლზე რომ ვიყო დამოკიდებული დასასვენებლად, დიდი ხნის წინ დავკარგავდი“.
  
  
  ”კარგი, მე სამუდამოდ დავკარგავ გონებას,” თქვა მან, ”თუ საწოლში ვერ ჩავჯდები. არ შეგვიძლია..."
  
  
  - არა, - ვუთხარი მტკიცედ. "Ჩვენ არ შეგვიძლია. ჯერ ბარგს უნდა მივხედოთ“.
  
  
  - ოჰ, - ამოიოხრა მან, - წაიღე ჩვენი ბარგი. Რა თქმა უნდა".
  
  
  - ტელეფონს ნუ უპასუხებ, - ვუთხარი მე. „გაათავისუფლე ზედმეტი ბარგი. ადამიანის ბარგი. არასასურველი მეგობრები, რომლებიც ზედმეტად შემაშფოთებელია ჩვენზე.”
  
  
  გაოგნებულმა შემომხედა, მაგრამ ახსნის დრო არ მქონდა და ბრბო მაინც არსად იყო იმიგრაციის გზით. ჩვენ გავხდით ხალხის ნაწილი, მივიღეთ ჩვენი რეალისტური გარეგნობის, მაგრამ ყალბი პასპორტების ბეჭედი და შემდეგ გავიარეთ საბაჟო ბარგის შესამოწმებლად. რამდენიმე წუთის შემდეგ სატელეფონო ჯიხურში ვიყავი კოდირებული ზარით AX-ის შტაბ-ბინაში Dupont Circle, ვაშინგტონი, DC. როცა სკრამბლერის დარეკვას ველოდი, თვალი გადავავლე ჯიხურის შუშის კედლებს.
  
  
  ისინი ისევ ჩვენთან იყვნენ.
  
  
  ჩინელი გოგონა, რომელიც ვიეტნამურ დაოში ძალიან ეგზოტიკურად და მომხიბვლელად გამოიყურებოდა, აშკარად იყო გატაცებული ფრანგული მოდის ჟურნალის ყიდვით ხალხმრავალი გაზეთების ჯიხურიდან. ფრანგი, მორგებულ კოსტიუმში ძალიან თავაზიანი, თმებში გამოკვეთილი ვერცხლისფერი ზოლებით, დაღლილად იყურებოდა შორს, თითქოს მძღოლთან ერთად მანქანას ელოდა.
  
  
  რა თქმა უნდა, ეს არ იყო იგივე ფრანგი, რომელიც ჩვენთან ერთად წავიდა სამოგზაუროდ. ის, ვინც ტანჟერის აეროპორტში დაგვხვდა, იყო მელოტი, დაჭყლეტილი პატარა მამაკაცი ცუდ სპორტულ პერანგში და შარვალში, რომელიც იმალებოდა პარიზის მატჩის ასლის უკან. მალაგაში ის შეცვალა ყაჩაღმა, რომლის სახე ადასტურებდა უკიდურესად წარუმატებელ კარიერას რინგზე ან რამდენიმე უხეში ბარებში. ის ჩვენთან დარჩა სევილიის გავლით, პირდაპირ ნიცაში, სადაც ის შეცვალა დიპლომატიური პერსონაჟით, რომელსაც ახლა ვაკვირდებოდი.
  
  
  ერთმა ჩინელმა გოგონამ ტანჟერის აეროპორტში დაგვიტოვა და ყოველ ნაბიჯზე ჩვენთან რჩებოდა და არ ცდილობდა დაემალა, რომ მოგვყვებოდა. ის კი ძალიან შეგნებულად დამეჯახა პარიზიდან ფრენისას და საუბრის დაწყება სცადა. Ინგლისურად. ეს მან ვერ გაიგო. და მართალი გითხრათ, მან შემაწუხა.
  
  
  მაგრამ ტანჟერიდან ნიუ-იორკამდე სასაცილოდ მომიჯნავე მარშრუტმა მომცა ის, რაც მინდოდა: გამეგო, ვინ მოგვყვებოდა თუ არა. მე ეს ინფორმაცია ჰოუკს მივაწოდე, როცა ტელეგრაფის ოფისს მიუახლოვდა. როცა დავამთავრე, პაუზა იყო.
  
  
  "ბატონო?" - ბოლოს ვუთხარი.
  
  
  "ჰაკ ჰაკ ჰარურმუნმრნფ!" ჰოკმა ყელი გაიწმინდა და ფიქრობდა. თითქმის ვიგრძენი მისი ერთ-ერთი იაფფასიანი სიგარის საშინელი სუნი. მე სრულ პატივს ვცემდი ჰოკს, მაგრამ ჩემი აღფრთოვანება არ ვრცელდებოდა მის არჩევან სიგარებზე.
  
  
  "ჩინური. გსმენიათ რეგიონალური დიალექტი?” - ჰკითხა ბოლოს.
  
  
  "კანტონური. სუფთა და კლასიკური. Ინგლისურად…"
  
  
  გავჩერდი.
  
  
  "კარგად?" - პასუხი მოსთხოვა ჰოკმა. "აქცენტი ჰქონდა თუ არა მას, როცა ინგლისურად ლაპარაკობდა?"
  
  
  - მოტის ქუჩა, - ვთქვი მშრალად. — შესაძლოა პელი.
  
  
  "ჰაკ ჰაკ ჰაკ", გაისმა ხმები. ქორი ფიქრობდა. „ჰარუმპი. ასე რომ, ის აქ დაიბადა. ნიუ-იორკი, ჩინეთში“.
  
  
  - აუცილებლად, - ვთქვი მე. მეტი სიჩუმე. მაგრამ ახლა დარწმუნებული ვიყავი, რომ ერთ ტალღის სიგრძეზე ვფიქრობდით. ჩინელი კომუნისტების აგენტობა ამერიკაში დაბადებული ეთნიკური ჩინელებისთვის თითქმის გაუგონარი იყო. მაშ, ვისთვის მუშაობდა? - ვკითხე ჰოკს.
  
  
  ”დარწმუნებით ვერ ვიტყვით,” თქვა მან ნელა. „არის არაერთი საინტერესო შესაძლებლობა. მაგრამ ჩვენ არ გვაქვს დრო ამის შესამოწმებლად. უბრალოდ შეანჯღრიეთ. და შეანჯღრიეთ ფრანგი. შუაღამისას ვაშინგტონში მინდა. გოგოსთან ერთად. და ნიკ..."
  
  
  - აი, ბატონო, - ვუთხარი გაჭირვებით. ჯიხურის გარეთ მიშელმა, მისკენ მიყრდნობილმა, თვალები დახუჭა და წვიმის წვეთივით მშვიდად დაიწყო სრიალება მინის ზედაპირზე. შეშფოთებულმა ერთი ხელი გავწიე და ავწიე. თვალები გაახილა და საერთოდ არ ჩანდა მადლიერი.
  
  
  – ნიკ, შეანჯღრიე ფრანგი, ოღონდ არ ავნო.
  
  
  "ნუ..." დავიღალე. დავიწყე გაღიზიანება. ”ბატონო, ის უნდა იყოს OAS.”
  
  
  ქორი ახლა გაღიზიანებულად ჟღერდა.
  
  
  ”რა თქმა უნდა, ის არის SLA. ჩვენმა იმიგრაციელმა ბიჭმა JFK-ში დაადასტურა ეს რამდენიმე წუთის წინ. ის ასევე არის საფრანგეთის დიპლომატიური თანამდებობის პირი. Მეორე კლასი. გაზეთები. საჯაროობა ზუსტად ის არ არის, რაზეც AX აყვავდება, არა, ნიკ? ასე რომ, უბრალოდ გააძვრეთ ის და გოგონა სათანადოდ არაძალადობრივი და საზიზღარი გზით და გაემგზავრეთ ვაშინგტონში.
  
  
  
  
  
  
  - ვხედავ, ბატონო, - ვუთხარი რაც შეიძლება მხიარულად.
  
  
  გაისმა დაწკაპუნება და ხაზი გაქრა. ჰოკს არ მოეწონა დამშვიდობება. მე კიდევ ერთხელ დავრეკე - სააგენტოში, რომელიც სპეციალიზირებულია უცხოური მანქანების დაქირავებაზე, გარკვეულწილად უჩვეულო საჭიროებების მქონე ადამიანებისთვის - შემდეგ დავტოვე ჯიხური და მივხვდი, რომ მიშელმა აღმოაჩინა, რომ შესაძლებელი იყო კომფორტულად ფეხზე დგომა ეძინა. მე ის შევძვერი.
  
  
  - შენ, - ვუთხარი მე, - გაიღვიძე.
  
  
  - არა, - თქვა მან მტკიცედ, მაგრამ ძილიანად. "შეუძლებელი".
  
  
  ”ოჰ დიახ,” ვთქვი მე. "Შესაძლებელია. უბრალოდ საკმარისად არ ცდილობ“.
  
  
  და მე გავარტყი მას. თვალები გაახილა, სიბრაზისგან სახე დაჭყიტა და ხელი მომიჭირა, რომ თვალები დამეჭირა. ხელები მოვუჭირე. გრძელ ახსნაზე დროის დაკარგვის დრო არ მქონდა და პირდაპირ ვუთხარი.
  
  
  „დაინახე რა დაემართა ახმედს და მის მეუღლეს? გინდათ ეს ჩვენთან მოხდეს? თამამად შეიძლება ითქვას, რომ ეს მოხდება, თუ ჩვენ ვერ მოვაშორებთ ამ ორ პერსონაჟს, რომლებიც გვადევნებს. და ჩვენ ვერ შევძელი, თუ ჩემი დროის ნაწილი უნდა გავატარო მძინარე მზეთუნახავის გადათრევაზე ერთი ადგილიდან მეორეზე.
  
  
  ზოგიერთი ბრაზი მის თვალებში ჩაკვდა. აღშფოთება რჩებოდა, მაგრამ კონტროლდებოდა.
  
  
  - ახლა კი, - ვუთხარი მე, - ყავა.
  
  
  უახლოეს აეროპორტის კაფეში მივედით და ყავა დავლიეთ. და მეტი ყავა. და მეტი ყავა. შავი, ბევრი შაქრით სწრაფი ენერგიისთვის. იმ დროისთვის, როცა ჩემი სახელი - ანუ ჩემი პასპორტის სახელი - პეიჯინგის სისტემით დარეკეს, თითოეულს ხუთი ჭიქა გვქონდა. ამის მიუხედავად, წასვლისას კიდევ ოთხის წაყვანა უბრძანა.
  
  
  ავტოსადგომზე BMW გველოდა. ეს არის საკმაოდ პატარა მანქანა და არ აქვს ჯაგის ან ფერარის მოციმციმე, სპორტული სახე. მაგრამ მისი აჩქარების სიჩქარე პორშეს ტოლია და გზას უმკლავდება როგორც მერსედესის სედანი. გარდა ამისა, როდესაც სწორად მუშაობს, მას შეუძლია დაუყოვნებლივ მიაღწიოს 135 მილს/სთ-ს. ამაზე სათანადოდ იმუშავა. Ვიცოდი. ადრე ვზივარ. ჩვენი ჩანთები საბარგულში ჩავყარე და წითურ ბიჭს, რომელმაც მანქანას მიაწოდა, ხუთი დოლარი მივეცი, რათა აენაზღაურებინა ის იმედგაცრუება, როცა ისეთ გადატვირთულ ტრაფიკში მართავდა აქ მანქანას, რომ არასოდეს მართავდა მანქანას 70 მილ/სთ-ზე მეტს.
  
  
  აეროპორტის სადგომიდან რომ გამოვდიოდით, აშკარად დავინახე ფრანგი. ის იყო ყავისფერ და თეთრ 74 წლის Lincoln Continental-ში, რომელსაც ამოძრავებდა საზიზღარი გარეგნობის პატარა პერსონაჟი შუბლიდან გადავარცხნილი შავი თმით. უკნიდან მოგვიახლოვდნენ, უკან რამდენიმე მანქანა.
  
  
  ამას ველოდი. რამაც დამაბნია, ჩინელი ქალი იყო. როცა მანქანით მივდიოდით, ის ჩაჯდა პარკინგის წითელ პორშეში და ისე იქცეოდა, როგორც მთელ მსოფლიოში ჰქონდა. არც კი გვიხედავს, როცა გავიარეთ. მან მართლა სხვა კუდს გადაგვაბარა?
  
  
  ახლა შესანიშნავი დროა ამის გასარკვევად.
  
  
  "ღვედი გაქვს შეკრული?" - ვკითხე მიშელს.
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  ”მაშინ გთხოვთ, დააკვირდეთ მოწევის აკრძალვის ნიშანს, სანამ ფრენა არ მიაღწევს საკრუიზო სიმაღლეს.”
  
  
  მიშელმა დაბნეულმა შემომხედა, მაგრამ მეტი არაფერი მითქვამს, მეხსიერების განახლებაზე გავამახვილე ყურადღება მანქანისა და მისი სამართავი მართვის შესახებ. როცა ვან უიკის ჩქაროსნული გზის შესასვლელთან ვიყავით, ვგრძნობდი, რომ მასზე ვმოძრაობდი ბოლო რვა საათის განმავლობაში. მე შევანელე, შემდეგ გავჩერდი და ველოდებოდი საკმარისად დიდ შესვენებას ჩქაროსნულ მოძრაობაში. დაახლოებით ერთი წუთის შემდეგ ჩვენს უკან რამდენიმე მანქანამ ჩაგვიარა და ჩქაროსნულ გზაზე შევიდნენ. არა ფრანგი და მისი ვირთხა მეგობარი, რომლებიც ახლა იძულებულნი იყვნენ ჩვენს უკან გაევლო.
  
  
  "რას ველოდებით?" - ჰკითხა მიშელმა.
  
  
  ”ჩვენ ველოდებით,” ვუთხარი მე, ”ამას!”
  
  
  ფეხი ამაჩქარებელს ავკარი და ჩქაროსნულ გზაზე გადავტრიალდი. რამდენიმე წამის შემდეგ ოდომეტრმა 70 აჩვენა. ფრანგი ჩვენს უკან მიდიოდა და ასევე აჩქარებდა. ის უნდა ყოფილიყო. მოძრაობა საკმარისად დიდი იყო ორი მანქანისთვის. რომ ელოდა, დაგვკარგავდა.
  
  
  "Mon Dieu!" მიშელი ამოისუნთქა. "Რას საქმიანობ, რას გამოიმუშავებ…"
  
  
  ”უბრალოდ დარჩით და ისიამოვნეთ”, - ვთქვი მე. ახლა 70-ზე მეტი გვქონდა, ფრანგი სწორედ ჩვენს კუდზე იყო. და კიდევ რამდენიმე წამში ჩვენ წინ მდებარე მანქანის სახურავზე ავალთ. მაგრამ მე არ ვაპირებდი ამ წამების მოლოდინს. ჩემმა თვალებმა გულდასმით შეისწავლა მოახლოებული მოძრაობა და ვიპოვე ის, რაც მჭირდებოდა. ჩემი ფეხი მუხრუჭს დაარტყა, შემდეგ გაუშვა, როცა საჭე დავატრიალე, მანქანა კი ორბორბლიან შემობრუნებას გადასცდა შუაგულში და შემხვედრ შესახვევში. საკმარისად დიდ სივრცეში მხოლოდ ერთი მანქანის განთავსებაზე.
  
  
  "Mon Dieu!" მიშელმა ისევ ამოისუნთქა. თვალის კუთხით დავინახე, რომ მისი სახე თეთრი იყო. — მოგკლავთ!
  
  
  ფრანგი გაფრინდა და კვლავ ნიუ-იორკისკენ მიემართებოდა. მას კიდევ ერთი წუთი დასჭირდება იმისათვის, რომ გამონახოს ადგილი, რომ შემობრუნდეს, განსაკუთრებით მანქანაში, რომელიც შექმნილია კომფორტისთვის
  
  
  
  
  ხანგრძლივი მოგზაურობის დროს კონტროლის სიმარტივე და არა მანევრირების მიზნით.
  
  
  ”უბრალოდ, ყველაფერს გავაკეთებ იმისათვის, რომ არ გფხიზლდე,” ვუთხარი მიშელს, შემდეგ ისევ მოვატრიალე საჭე, ამჯერად სიჩქარის შენელება ან გადართვა არ შემიწუხებია, მანქანა სამხრეთ შტატის ბულვარზე გავაგზავნე.
  
  
  - გეფიცები, - თქვა მიშელმა, - აღარასოდეს დავიძინებ. უბრალოდ შეანელე."
  
  
  - მალე, - ვთქვი მე. მერე უკანა ხედვის სარკეში ჩაიხედა და ჩუმად აგინა. ფრანგი იქ იყო. ოცი მანქანა უკან, მაგრამ ჩვენს უკან. მისი პატარა ვირთხა მეგობარი უკეთესი მძღოლი იყო, ვიდრე მე მას ვაძლევდი კრედიტს.
  
  
  - მოიცადე, - ვუთხარი მიშელს. "დროა დასერიოზულდე."
  
  
  საჭე ძლიერად მოვხვიე, მარცხენა შორეულ ზოლში ჩავდექი, ტრაქტორის მისაბმელისგან რამდენიმე სანტიმეტრით მოშორებით, შემდეგ კი მისი მძღოლის კიდევ უფრო გაბრაზება განვაგრძე, 30 მილი/სთ სიჩქარის შენელებით. მარჯვნიდან წავიდა, საყვირის აღშფოთებული ხმით. სხვა მანქანებმაც იგივე გააკეთეს. ახლა ფრანგი მხოლოდ ორი მანქანით იყო უკან, ისიც მარცხენა ზოლში. მე ყურადღებით შევისწავლე მოძრაობის სქემა, მონაცვლეობით ვაჩქარებდი და ვანელებდი, როცა მივუახლოვდით შუქნიშანს, რომელიც მიემართებოდა ბეისლის პონდ პარკისკენ. მარცხენა შესახვევში შევედი, 20 მილ/სთ-მდე შევანელე, როცა შუქი აინთო და დავინახე, რომ წითელი იყო.
  
  
  200 მეტრიანი გზა პირდაპირ ჩემს წინ იყო მოწმენდილი ჩემს შესახვევში. შუქი მწვანედ აინთო და ფეხი გაზზე დავაჭირე. გზაჯვარედინზე რომ მივედით, BMW 60-ს მიდიოდა. ლინკოლნი ზუსტად ჩვენს უკან იყო, თითქმის იგივე სიჩქარით. BMW-ს გზაგასაყარზე ორი მესამედი ავუშვი შენელების გარეშე, შემდეგ საჭე ძლიერად მარცხნივ ავწიე, დამუხრუჭების გარეშე ჩამოვწიე. BMW ტოპივით ტრიალებს თითქმის ერთ ადგილას. მე და მიშელი ძლიერად დაგვაგდეს, მაგრამ ღვედები შემოვყარეთ. ნახევარ წამზე ნაკლებ დროში, ჩემი ფეხი ამაჩქარებელზე დავბრუნდი და BMW-ს ლინკოლნის გზაზე, რადიატორიდან ინჩზე ნაკლები, გზაჯვარედინზე გავუშვი. მუხრუჭები დავამუხრუჭე, ვიგრძენი, რომ BMW უცებ გაჩერდა ზუსტად იმ დროს, რომ ერთ-ერთ მოახლოებულ მანქანას გაევლო, შემდეგ გაზის პედალს დაარტყამ და გზაჯვარედინზე ზუსტად დროულად გავვარდი, რომ მეორე შორეულ ზოლში გამევლო. შეიძლებოდა სხვა მანქანას დაეჯახა ან გამოეწვია კონტროლიდან და გაჩერებულიყო, მაგრამ BMW-მ ისევ შეუფერხებლად აჩქარდა, როცა მე მივუთითე იგი პარკის პერიმეტრულ გზაზე.
  
  
  "Კარგად ხარ?" - ვკითხე მიშელს.
  
  
  პირი გააღო, მაგრამ ლაპარაკი არ შეეძლო. ვიგრძენი მისი კანკალი.
  
  
  -დამშვიდდი, - ვუთხარი მე, საჭიდან ერთი ხელი მოვიშორე და თეძოზე მოვეფერე. "ახლა უფრო ადვილი ხდება."
  
  
  შემდეგ ისევ ვნახე ლინკოლნი. თითქმის მეოთხედი მილის უკან იყო ცარიელი სწორი გზის გასწვრივ, მაგრამ შეკრულ შებინდებისასაც კი შევძელი მისი გამორჩეული დაბალი სილუეტის გარჩევა.
  
  
  ამჯერად არც კი დავიფიცე. ვირთხა კაცი აშკარად დაბადებული მძღოლი იყო. მას საკმაოდ დიდი ხნით შეეძლო გაბედული ტრიუკების შედარება - ფაქტობრივად, იმდენი ხანი, რომ პოლიციამ აუცილებლად გაგვაჩერა. რაც მე არ შემეძლო, თუნდაც ის, დიპლომატიური ნომრებით, ალბათ.
  
  
  - დროა, - ვუთხარი ჩემს თავს, ისევე როგორც მიშელმა, - ტემპის შეცვლა.
  
  
  BMW-ს ნება მივეცი კომფორტულ, ლეგალურ 40 კმ/სთ-მდე შენელება. ლინკოლნი ჩამოვიდა. უკანა ხედვის სარკეში დავინახე, რომ ერთი წინა ფარა ცუდად იყო დამსხვრეული, ფარები გამორთული იყო და გვერდითი შუშა ჩამტვრეული იყო. ფრანგი გაოგნებული ჩანდა. მის მძღოლს დაბნეული, ველური თვალები ჰქონდა.
  
  
  მათ უკან რამდენიმე მანქანა გაიყვანეს და დისტანცია შეინარჩუნეს. იმავე სიჩქარით გავემართე ნიუ-იორკის ბულვარში. Ისინი დარჩნენ. უკნიდან სხვა მანქანები დაძვრნენ, ხუთი, ათი, თხუთმეტი. ფრანგს არ უცდია გადაცემა.
  
  
  შესაძლოა, ისინი უბრალოდ ცდილობენ ჩვენს დანიშნულებამდე გამოგვყვნენ. მეორეს მხრივ, მათ შეუძლიათ თავი შეიკავონ და დაელოდონ, სანამ წყნარ, ბნელ ადგილას მივალთ.
  
  
  რაც დრო გადიოდა. ღირებული დრო.
  
  
  გადავწყვიტე მათთვის ხელი გამეწია.
  
  
  კიდევ ორი მილი გავიარე და მარჯვნივ ლინდენის ბულვარზე მივუბრუნდი, საზღვაო ჰოსპიტალისკენ გავემართე. შუა გზაზე, ავეჯის საწყობი, ღამით გამოუყენებელი, თითქმის ერთი კორპუსი ეკავა. მის წინ გავჩერდი და დაველოდე. იდეალური ადგილი იყო ჩასაფრებისთვის.
  
  
  ლინკოლნი ორმოცდაათი ფუტის მანძილზე მოვიდა.
  
  
  ველოდი.
  
  
  არავინ გამოვიდა.
  
  
  კიდევ ერთი წუთი დაველოდე და, როცა ფრანგი და მისი მძღოლი ჯერ კიდევ არ მოძრაობდნენ, მიშელს მითითებები მივეცი. მისდა საპატიოდ, მიუხედავად იმისა, რომ ჯერ კიდევ კანკალებდა, უბრალოდ თავი დაუქნია, მზაობისგან თვალები დახუჭა.
  
  
  მერე BMW-დან გადმოვედი და ლინკოლნისკენ დავბრუნდი. როგორც კი საკმარისად მივუახლოვდი, რომ დარჩენილი ფარები გადავხედე და მანქანაში ჩავჯექი, დავინახე, რომ ფრანგის სახეზე შოკი თანდათან გადაიზარდა ფრთხილი სიფხიზლის გამოხატულებად, როცა მივუახლოვდი. მისი მძღოლი, ტრიუკებით დაღლილი, უბრალოდ გაკვირვებული და სულელი ჩანდა.
  
  
  
  
  
  ლინკოლნის კაპოტს მივადექი და საქარე მინას ფრანგის სახის წინ დავაკაკუნე.
  
  
  - საღამო მშვიდობისა, - ვუთხარი თავაზიანად.
  
  
  მძღოლმა შეშფოთებით შეხედა ფრანგს. ფრანგი აგრძელებდა პირდაპირ ყურებას, შეშფოთებული, დამფრთხალი, არაფერი უთქვამს.
  
  
  მიშელს ახლა მძღოლის სავარძელში ჯდომა მოუწია, რადგან ჩემი თავი და სხეული ლინკოლნის ხედს ბლოკავდა.
  
  
  - მშვენიერი ორმხრივი რადიო ანტენა გაქვს, - ვუთხარი მე და ისევ თავაზიანად გავუღიმე.
  
  
  მიშელს ახლა ჯერ კიდევ მოქმედი BMW-ს უნდა ჩაეყენებინა, სანამ ჩემს შემდეგ სვლას ელოდება.
  
  
  "მაგრამ ზოგან ცოტა ჟანგიანია", - განვაგრძე მე. "თქვენ ნამდვილად გჭირდებათ მისი გამოცვლა."
  
  
  წამის მეასედში კი ვილჰელმინა ხელში მეჭირა და ისროდა. პირველმა ტყვიამ მანქანას რადიო ანტენა გამოგლიჯა და ჰაერში ტრიალებდა, მეორემ ააფეთქა დარჩენილი ფარი და მიშელმა BMW-ს მკვეთრი შემობრუნება მოაქცია და აანთო მაღალი სხივები, როცა ლინკოლნისკენ აგრძელებდა. ბრმა ორივე ფრანგი და მძღოლი, ჩემი მესამე და მეოთხე ტყვია ორი საბურავი იყო ნახვრეტა დიდი სედანის მარჯვენა მხარეს.
  
  
  ეს იყო შემდეგი მანევრი, რაზეც ვნერვიულობდი, მაგრამ მიშელმა მშვენივრად გაართვა თავი მას. ლინკოლნიდან რამდენიმე იარდის დაშორებით მან იმდენი შეანელა, რომ ფრენის შუალედში ნახტომი მომეცა, რომ გვერდით ღია ფანჯარა დამეჭირა და კარს მივაჭირე. შემდეგ მან ისევ აიღო სიჩქარე, ახლა შუქები გაქრა, ლინკოლნის გარშემო და ტროტუარზე, სადაც ის გაჩერებული იყო, ჩემი დახუნძლული სხეული BMW-ს შორეულ მხარეს მალავდა, სანამ ტროტუარზე ქუჩის ბოლოს არ მივაღწევდით. . შემდეგ კიდევ ერთი მღელვარე მოტრიალება მარჯვნივ, ჩემი სხეული სრულიად დაფარული იყო ხედვისგან და ნიუ-იორკის ბულვარში ვირბინეთ, ხელები ორი ლეკვივით მიჭერდა კარს.
  
  
  მეოთხედი მილის შემდეგ ის გაჩერდა. ერთი თხევადი მოძრაობით მე მძღოლის სავარძელზე ვიჯექი, ის მგზავრის სავარძელში, არცერთს არ გვითქვამს სიტყვა.
  
  
  კიდევ ერთი მილი გავიდა, სანამ ის ლაპარაკობდა.
  
  
  ”ეს იყო... ძალიან სარისკო”, - თქვა მან. „შეიძლებოდა მოგკლათ, როცა მათ მანქანას მიუახლოვდით. გარდა იმისა, რომ თქვენი აკრობატული ნახტომი ამ მანქანაზეა.”
  
  
  ”ეს იყო გათვლილი რისკი,” ვთქვი მე. „ჩვენზე თავდასხმა რომ უნდოდათ, უბრალოდ იქ არ დაჯდებოდნენ, როცა გზის პირას ავდექით. რაც შეეხება ჩემს აკრობატობას რას ეძახით - ასეთი რისკების სურვილი რომ არ მქონდეს, პენსიაზე გასასვლელად მზად ვიქნებოდი. მე ჯერ ასე არ ვარ“.
  
  
  მიშელმა უბრალოდ თავი დაუქნია. ის მაინც შოკირებული ჩანდა. ჩუმად მოვატრიალე საჭე და გავემართე მანჰეტენისკენ, ადგილობრივი ქუჩების გასწვრივ, სადაც ადვილი იქნებოდა სხვა კუდის დანახვა. მაგრამ თითქმის დარწმუნებული ვიყავი, რომ ფრანგი და მისი მეგობრები დავკარგეთ. მათი ორმხრივი რადიოს ანტენის მოშორება ნიშნავდა, რომ მათ არ შეეძლოთ ვინმეს გაგზავნა მათი ადგილის დასაკავებლად. რაც შეეხება ჩინელ გოგონას, დარწმუნებული ვიყავი, რომ სხვა კუდს ვაკანკალებდი.
  
  
  თავიდანვე მოვშორდი. ადვილად.
  
  
  Ძალიან ადვილი.
  
  
  რატომ მოუწიათ ასე სწრაფად დანებება?
  
  
  ამან შემაწუხა. მაგრამ ახლა ვერაფერს ვაკეთებდი. მე უბრალოდ ვინახავდი ჩემს შფოთვას ჩემი გონების რაღაც ნაწილში, მზად ვიყავი ნებისმიერ მომენტში აფეთებულიყო.
  
  
  მანჰეტენზე გავჩერდი დატვირთულ ხეივანში და დავურეკე. თხუთმეტი წუთის შემდეგ მანქანის სააგენტოს კაცი სრულიად გამორჩეული და ძალიან ანონიმური Ford Galaxy-ით ჩავიდა. სრულიად შეუმჩნეველი, გარდა რამდენიმე ცვლილებისა კაპოტის ქვეშ, რაც საშუალებას აძლევს მას ადვილად ავიდეს 110-მდე. მან აიღო BMW, არ გამოხატა ინტერესი ან გაკვირვება ჩემი უეცარი მანქანის გამოცვლის გამო და წავიდა და კარგი მგზავრობა გვსურდა.
  
  
  როდესაც საჭესთან ზიხარ და ორმოცდარვა საათზე მეტი არ გძინავს, ეს ისეთივე კარგი იყო, როგორც ნებისმიერი მოგზაურობა შეიძლება. მიშელს გაუმართლა. ჩემს მხარზე თავით იძინებდა. ფორდს ზუსტად 5 მილის სიჩქარით ვაჩერებდი საათში დაწესებულ სიჩქარეზე და ვსვამდი შავ ყავას კონტეინერებიდან, სანამ არ მომინდა გაჩუმება.
  
  
  ჩვენ არ მოგვყვებოდნენ.
  
  
  შუაღამემდე ათი წუთი გავაჩერე ჩემი მანქანა Amalgamated Press and Wire Services-ის შტაბ-ბინიდან რამდენიმე ფუტის მოშორებით, საკმაოდ ავარიული, დანგრეული შენობა Dupont Circle-ზე, რომელიც შენიღბული იყო AX-ის შტაბ-ბინაში.
  
  
  ქორი თავის კაბინეტში მელოდა.
  
  
  
  მეხუთე თავი.
  
  
  - ეს ასეა, სერ, - დავხურე ჩემი ანგარიში ერთი საათის შემდეგ. „SLA-ს თითქმის ნამდვილად ჰყავს დუროში. ნებაყოფლობით არის თუ არა მათთან, ეს სულ სხვა საკითხია“.
  
  
  ”სად არის ის SLA-სთან ერთად, ეს სხვა ამბავია”, - დაამატა ჰოუკმა პირქუშად.
  
  
  თავი დავუქნიე. მე მას უკვე ვუთხარი ჩემი მინიშნებების შესახებ, სამი სიტყვა: ლეოპარდები, მარგალიტები, ვულკანი. ჯერ კიდევ მქონდა ფიქრები ამ სიტყვების მნიშვნელობაზე, მაგრამ ჰოუკს აშკარად არ ჰქონდა მათი მოსმენის განწყობა. მან პირქუში აიღო თავისი ამაზრზენი სიგარა, სადღაც მარცხენა მხარზე მიიხედა. მის მკვეთრ სახეს გამაგრებული ძველი კანით და საოცრად ნაზი ცისფერი თვალებით ჰქონდა ისეთი გამომეტყველება, როგორიც მას ჰქონდა, როცა მძიმედ ფიქრობდა - და შეშფოთებული. თუ ის ღელავდა, მეც.
  
  
  უცებ, თითქოს რაღაც გადაიფიქრა, ჰოუკმა წინ დაიხარა და თავისი ოცდახუთცენტიანი სიგარა დაბზარულ საფერფლეში ჩაყარა.
  
  
  ”ხუთი დღე”, - თქვა მან.
  
  
  "ბატონო?" Მე ვთქვი.
  
  
  - ზუსტად ხუთი დღე გაქვთ, - თქვა მან ცივად და გარკვევით, - რომ იპოვოთ ფერნანდ დიუროხი და წაიყვანოთ იგი OAS-დან.
  
  
  Მე ვუყურე. მან უკან მიიხედა და თავისი ლურჯი თვალებით შემომჭრა, ახლა უკვე გამაგრებული ფოლადივით მძიმე.
  
  
  "Ხუთი დღე!" Მე ვთქვი. ”ბატონო, მე ვარ აგენტი და არა ჯადოქარი. თუ ვიმსჯელებთ იმაზე, თუ რასთან მაქვს მუშაობა, შეიძლება ხუთი კვირა დამჭირდეს, წინააღმდეგ შემთხვევაში...
  
  
  - ხუთი დღე, - თქვა მან ისევ. მისი ხმის ტემბრი „არა დისკუსიას“ ნიშნავდა. მბრუნავ სკამს მკვეთრად მიაწვა და ისე შემოტრიალდა, რომ ჩემსკენ იყო და ჭუჭყიანი ფანჯრიდან იყურებოდა. მერე მითხრა.
  
  
  „ნიუ-იორკში ჩასვლამდე რამდენიმე საათით ადრე მივიღეთ შეტყობინება. პოლკოვნიკ რემბოსგან. ვფიქრობ, გახსოვთ იგი."
  
  
  გამახსენდა. ის დე გოლზე მკვლელობის მცდელობის შემდეგ ხელიდან გაგვივარდა და გადასახლებაში წავიდა. ესპანეთში მას ეჭვობდნენ. მაგრამ ის მაინც მაღალი რანგის პიროვნებაა SLA-ში.
  
  
  „რუმბომ გვითხრა, რომ OAS-ს ახლა შეუძლია აშშ-ს ენერგეტიკული კრიზისი გადააქციოს უფრო მეტს, ვიდრე კრიზისს. Კატასტროფა. და თუ ის სიმართლეს გვეუბნება, კატასტროფა მისი გადმოცემის ნაზი გზა იქნება. ”
  
  
  ჰოკის ტონი მშრალი და ცივი იყო. ყოველთვის ასე იყო, როცა პრობლემები სერიოზული იყო.
  
  
  "და რა არის ეს ძალაუფლება, ბატონო?" Ვიკითხე.
  
  
  "რამბოს პირობებში", - თქვა ჰოუკმა, უფრო მშრალი და ცივი, ვიდრე ოდესმე, "SLA-ს შეუძლია მთლიანად გაანადგუროს ყველა ნავთობგადამამუშავებელი ქარხანა და საბურღი პლატფორმა დასავლეთ ნახევარსფეროში."
  
  
  ყბა ჩამომივარდა, უნებურად.
  
  
  - როგორც ჩანს, შეუძლებელია, - ვთქვი მე.
  
  
  ქორი ისევ ჩემსკენ შემობრუნდა.
  
  
  - შეუძლებელი არაფერია, - თქვა მან პირქუშად.
  
  
  რამდენიმე წამი ჩუმად ვუყურებდით ერთმანეთს მის მაგიდის მიღმა, თითოეული უხერხულად ვხვდებოდით, თუ რას ნიშნავდა ეს მუქარა რეალური რომ ყოფილიყო. საკმარისად ცუდი იქნება, თუ ნავთობის პლატფორმები განადგურდება; ეს გამორთავს ნავთობის მნიშვნელოვან რაოდენობას სწორედ აქ. მაგრამ ნავთობგადამამუშავებელი ქარხნების განადგურებამ, რომლებიც ამუშავებდნენ ზეთს არა მხოლოდ დასავლეთ ნახევარსფეროდან, არამედ არაბული ქვეყნებიდანაც, შეიძლება შეამციროს ნავთობის მიწოდება შეერთებულ შტატებში ოთხმოცი პროცენტით.
  
  
  ზეთი ძირითადი მრეწველობისთვის, ბენზინისთვის, გათბობისთვის, ენერგიის სხვა ფორმებზე გადასაყვანად, როგორიცაა ელექტროენერგია.
  
  
  შეერთებული შტატები, როგორც ვიცოდით, შეჩერდება. ჩვენი ქვეყანა პრაქტიკულად პარალიზდება.
  
  
  "იქნებ ეს ბლეფია?" Ვიკითხე. "მათ აქვთ მტკიცებულება, რომ შეუძლიათ ამის გაკეთება?"
  
  
  ჰოკმა ნელა დაუქნია თავი.
  
  
  „ამბობენ, რომ მტკიცებულებებს ხუთ დღეში მიაწვდიან. მტკიცებულება იმისა, რომ არა მხოლოდ მათ შეუძლიათ ამის გაკეთება, არამედ წინასწარი გაფრთხილებითაც კი ვერ შევაჩერებთ მათ."
  
  
  "და მტკიცებულება?"
  
  
  „ხუთ დღეში SLA ააფეთქებს და მთლიანად გაანადგურებს Shell-ის ნავთობგადამამუშავებელ ქარხანას კურაკაოს სანაპიროსთან. თუ, რა თქმა უნდა, ჩვენ ვერ შევაჩერებთ მათ. და გაათავისუფლეთ ისინი ბიზნესიდან. ”
  
  
  „რა მოხდება, თუ ამას არ გავაკეთებთ? რა არის მათი ფასი იმისა, რომ ყველაფერი არ ააფეთქეს?”
  
  
  ჰოკმა ნელა ამოიღო კიდევ ერთი სიგარა თავისი დაბურული ყავისფერი კოსტუმის მკერდის ჯიბიდან.
  
  
  „მათ ამის შესახებ არ გვითხრეს. მიუხედავად ამისა. ისინი აცხადებენ, რომ შემდგომი კომუნიკაცია გაგრძელდება მას შემდეგ, რაც დაამტკიცებენ, რისი გაკეთება შეუძლიათ“.
  
  
  მას აღარ მოუწია წასვლა. თუ SLA რეალურად დაამტკიცა, რომ მას შეუძლია შეასრულოს თავისი საფრთხე, მოთხოვნები, რომლებიც მას შეეძლო შეექმნა შეერთებულ შტატებზე, იქნება შემაძრწუნებელი, ფინანსურად, პოლიტიკურად და ყველა სხვა თვალსაზრისით.
  
  
  ეს იყო შანტაჟი, გამოძალვა, წარმოუდგენელი მასშტაბის.
  
  
  მე და ჰოკმა ერთმანეთს გადავხედეთ მისი მაგიდის მიღმა. ჯერ მე ველაპარაკე. Ერთი სიტყვა.
  
  
  - დუროში, - ვთქვი მე.
  
  
  ჰოკმა თავი დაუქნია.
  
  
  ”კავშირი ძალიან ძლიერია შემთხვევითობისთვის. OAS-ს ჰყავს Durosh. დიუროხი არის სპეციალისტი - გენიოსი - წყალქვეშა მამოძრავებელი სისტემების, ამ მოწყობილობების კომპიუტერიზაციისა და ბირთვული ქობინით გამოყენებისას. ამ ნახევარსფეროს ხმელეთზე ნავთობის პლატფორმებისა და გადამამუშავებელი ქარხნების წინააღმდეგ. Ამიტომაც… "
  
  
  ”ასე რომ დიუროხმა მათ ეს უნარი მისცა,” დავასრულე მისთვის.
  
  
  ჰოკმა სიგარა კბილებს შორის მოიჭირა და მოკლე, გააფთრებული ფხუკებით აანთო, სანამ ისევ ილაპარაკებდა.
  
  
  ”სწორია,” თქვა მან. "Და, შესაბამისად…"
  
  
  ”ამიტომ, მე მაქვს ხუთი დღე იმისათვის, რომ დიუროჩი წავიყვანო OAS-დან”, - დავასრულე ისევ.
  
  
  "ხუთი დღე გაქვთ
  
  
  
  
  წაართვით დიუროჩი SLA-ს და გაანადგურეთ ყველა მოწყობილობა, რომელიც მან შექმნა მათთვის. და ნახატები მათგან“.
  
  
  ასე რომ, ეს არის. Ხუთი დღე.
  
  
  "და კარტერი," ჰოუკის ხმა ჯერ კიდევ მშრალი და ცივი იყო, "ეს არის სოლო. SLA-მ გააფრთხილა, რომ თუ ჩვენ მივმართავთ დახმარებას უცხოელი პოლიციისა თუ ოფიციალური პირებისგან, ისინი დაუყოვნებლივ გაანადგურებენ ყველა ოფშორულ ნავთობის პლატფორმას და გადამამუშავებელ ქარხანას. კარაკასიდან მაიამიმდე“.
  
  
  თავი დავუქნიე. მე გავარკვიე.
  
  
  "გოგონა მოგიწევთ თან წაიყვანოთ," განაგრძო მან და ავტომატურად აფუჭა სიგარა. „მას შეუძლია მოგცეთ მამის დადებითი იდენტიფიკაცია. ჩვენ არ შეგვიძლია თქვენ გამოიყვანოთ არასწორი ადამიანი. არ მიყვარს მისი ჩარევა, მაგრამ..."
  
  
  "რა მოხდება, თუ დიუროჩი ნებით არ წავა?"
  
  
  ჰოუკს თვალები მოჭუტა. პასუხი უკვე ვიცოდი.
  
  
  "გააცილეთ დიუროჩი!" - ამოიკვნესა მან. „ნებით თუ უნებლიეთ. და თუ არ შეგიძლია მისი გამოყვანა..."
  
  
  მას არ სჭირდებოდა დასრულება. ვიცოდი, რომ თუ რაიმე მიზეზით დიუროჩის გამოყვანა არ შემეძლო, მომიწევდა მისი მოკვლა.
  
  
  იმედი მქონდა მიშელი ამას ვერ ხვდებოდა.
  
  
  ფეხზე წამოვდექი, მერე რაღაც გამახსენდა.
  
  
  - ჩინელი გოგო, - ვთქვი მე. "კომპიუტერმა იპოვა რამე მის შესახებ?"
  
  
  ჰოუკს წარბები აწია.
  
  
  ”საინტერესოა”, - თქვა მან. „საინტერესოა, რადგან ამაში განსაკუთრებული საინტერესო არაფერია. ინტერპოლის ჩანაწერები არ არის. არ არსებობს ცნობები რაიმე სახის ჯაშუშობაში მონაწილეობის შესახებ. მისი სახელია ლი ჩინი. ოცდაორი წელი. დაამთავრა Vassar ძალიან ადრე, მისი კლასის საუკეთესო. დაამთავრა მასაჩუსეტსის ტექნოლოგიის ინსტიტუტში. შემდეგ იგი გაემგზავრა ჰონგ კონგში და იქ ერთი წელი გაატარა საოჯახო ბიზნესში, იმპორტ-ექსპორტში. რამდენიმე თვის წინ დაბრუნდა ნიუ-იორკში. ძნელი წარმოსადგენია, როგორ ჯდება იგი სურათში ამ ეტაპზე."
  
  
  Საინტერესო იყო. სწორედ ეს მაწუხებდა. მაგრამ ახლა ვერაფერს ვაკეთებდი. ლი ჩინი თავის სპეციალურ პატარა კუპეში დავაბრუნე ჩემს თავში.
  
  
  "არსებობს იდეა, საიდან დავიწყოთ?" - ჰკითხა ჰოკმა.
  
  
  Მე ვუთხარი. მან თავი დაუქნია. სიგარის ნაცარი დაეცა მის ქურთუკს, მოხერხებულად შეუერთდა სხვა ნაცხისა და ლაქების სერიას. ჰოუკის ბრწყინვალება არ ვრცელდებოდა მის გარდერობზე და მის მოვლაზე.
  
  
  „მე დაგიკავშირდები გონსალესისთვის, თუ შეგიძლია მისი გამოყენება. ის არ არის საუკეთესო, მაგრამ მცოდნეა ამ ტერიტორიის შესახებ. ”
  
  
  მადლობა გადავუხადე და კარისკენ გავემართე. როცა ვაპირებდი მის ზურგსუკან დახურვას, გავიგონე, რომ ჰოუკმა თქვა:
  
  
  "და, კარტერ..." მივბრუნდი. გაიღიმა და ხმა დაიმშვიდა. "თუ არ შეგიძლია ფრთხილად იყავი, კარგად იყავი."
  
  
  ჩავიცინე. ეს ჩვენს შორის პირადი ხუმრობა იყო. მხოლოდ ყურადღებიან აგენტს ჰქონდა გადარჩენის შანსი. გადარჩა მხოლოდ კარგი აგენტი. თავის დროზე ჰოკი კარგზე მეტი იყო. ის საუკეთესო იყო. მაშინვე არ უთქვამს, რადგან ეს მისი სტილი არ იყო, მაგრამ იცოდა, რაც ჩემს წინ იყო. და ის ზრუნავდა.
  
  
  - კარგი, ბატონო, - ვუთხარი უბრალოდ და კარი დავხურე.
  
  
  მივხვდი, რომ მიშელი იჯდა - უფრო სწორად, ჩახლეჩილი - სკამზე იმ მომაბეზრებელი პატარა ოთახის გარეთ, რომელშიც მაკლაფლინი, N5, ატარებდა დროს ბრიფინგს მასთან. მას უკვე ჩაწერილი ჰქონდა ყველაფერი, რაც მან თქვა ფირზე, ახლა კი ამ ფირს გულდასმით განიხილავს რამდენიმე სხვა აგენტი და შემდეგ ჩაიტვირთება კომპიუტერში ნებისმიერი ინფორმაციისთვის, რომელიც შეიძლება გამომრჩა. მაგრამ შედეგის მოლოდინში დრო არ მქონდა. მივეყრდენი და ყურში ჩავუყევი. რხევით გაიღვიძა.
  
  
  - ისევ მოგზაურობის დროა, - ვთქვი მე. "კარგი თვითმფრინავით მგზავრობის დროა."
  
  
  "ოჰ არა," დაიღრიალა მან. "ჩვენ უნდა?"
  
  
  "ჩვენ უნდა," ვუთხარი მე და დავეხმარე მას წამოდგომაში.
  
  
  „სად მივდივართ ახლა? ჩრდილოეთ პოლუსამდე“.
  
  
  "არა, მე ვუთხარი. "ჯერ ჩვენ ავალთ სპეციალური ეფექტების განყოფილებაში, რათა მივიღოთ ჩვენი ახალი გარეკანები, მათ შორის პასპორტები და პირადობის მოწმობები. შემდეგ წავალთ პუერტო რიკოში."
  
  
  "Პუერტო რიკო? ყოველ შემთხვევაში, იქ თბილი და მზიანია. ”
  
  
  თავი დავუქნიე, დერეფანში ლიფტისკენ მივიყვანე.
  
  
  "Მაგრამ რატომ?"
  
  
  - იმიტომ, რომ, - ვუთხარი მე, ლიფტის ღილაკს დავაჭირე და ჯიბიდან სიგარეტის ახალი კოლოფი ამოვიღე, - მივხვდი აჰმედის ამ ბოლო სიტყვების მნიშვნელობას.
  
  
  კითხვით შემომხედა. სიგარეტი პირში ჩავდე.
  
  
  "მე მეგონა აჰმედმა თქვა "ლეოპარდი". არ უთქვამს. ის, რაც მან თქვა, იყო "კეთროვანი". როგორც კეთრის შემთხვევაში“.
  
  
  შეკრთა. "მაგრამ როგორ შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ?"
  
  
  „შემდეგი სიტყვის გამო. მე მეგონა მან თქვა "მარგალიტი". მაგრამ სინამდვილეში ეს იყო "La Perla".
  
  
  ასანთი დავანთე და სიგარეტთან მივიტანე.
  
  
  - არ მესმის, - თქვა მიშელმა.
  
  
  - ეს ორი სიტყვა ერთად მიდის, - ვთქვი მე. „ლა პერლა პუერტო რიკოში, ძველ სან-ხუანში ღარიბი ზონაა. ლა პერლაში არის კეთროვანთა კოლონია. მამაშენი ტანჟერიდან უნდა იყოს წაყვანილი და კეთროვანთა კოლონიაში დამალული“.
  
  
  მიშელს თვალები საშინლად გაუფართოვდა.
  
  
  "მამაჩემი კეთროვანთა კოლონიაშია?"
  
  
  სიგარეტიდან ღერი ამოვიღე. გამოვიდა. კიდევ ერთი ასანთი ავანთე და წვერამდე მივიტანე.
  
  
  
  
  
  "მე ვიტყოდი, რომ იდეალური ადგილია მის დასამალად."
  
  
  მიშელი თეთრი იყო.
  
  
  "და ჩვენ მივდივართ ამ კეთროვანთა კოლონიაში?"
  
  
  თავი დავუქნიე, შემდეგ კი გაღიზიანებულმა წარბები შევჭმუხნე. სიგარეტი უბრალოდ არ ანთებდა. ზარმაცად შევხედე წვერს.
  
  
  "თუ ჩვენ გაგვიმართლა და ის ისევ აქ არის, შეიძლება..."
  
  
  შუა წინადადება შევწყვიტე. ცივი კანკალი დამეუფლა. ცერა თითით და საჩვენებელი თითით მოვკბინე სიგარეტის ბოლო და დავარცხნე ქაღალდი და თამბაქო.
  
  
  "რა არის?" - ჰკითხა მიშელმა.
  
  
  - ეს არის, - ვუთხარი კატეგორიულად და ხელი გავშალე. მასში იყო პატარა ლითონის ნივთი. ის ღეროს ფორმის იყო, არაუმეტეს ნახევარი ინჩის სიგრძისა და დიამეტრით უფრო მცირე ვიდრე სიგარეტი, რომელშიც ის იმალებოდა.
  
  
  მიშელი მისკენ დაიხარა.
  
  
  ”შეცდომა, პოპულარული ტერმინოლოგიის გამოყენება,” ვთქვი მე და ჩემს ხმაში უნდა ასახავდეს ზიზღს ჩემი დაუდევრობის გამო. „სათვალთვალო მოწყობილობა. და ეს არის ერთ-ერთი ყველაზე თანამედროვე. Corbon-Dodds 438-U გადამცემი. ის არა მხოლოდ იღებს და გადასცემს ჩვენს ხმებს ერთი მილის მანძილზე, არამედ ასხივებს ელექტრონულ სიგნალსაც. რომელიც ნებისმიერს, რომელსაც აქვს შესაბამისი მიმღები მოწყობილობა, შეუძლია გამოიყენოს ჩვენი მდებარეობის დასადგენად რამდენიმე ფუტის მანძილზე."
  
  
  – ანუ, – გასწორდა მიშელი, გაკვირვებული სახით, – ვინც ეს დარგო, არამარტო იცის სად ვართ, არამედ გაიგო ყველაფერი, რაც ჩვენ ვთქვით?
  
  
  - ზუსტად, - ვუპასუხე მე. და ვიცოდი, რომ ჩინელი ქალი არ აწუხებდა ჩვენს თვალყურს. ყოველ შემთხვევაში არა მხედველობაში. მას შეეძლო ამის გაკეთება თავისუფალ დროს, დაახლოებით ნახევარი მილის მოშორებით, მთელი ჩვენი საუბრის მოსმენისას.
  
  
  მათ შორის ჩემი დეტალური განცხადება მიშელთან, სად მივდივართ და რატომ.
  
  
  მიშელმა შემომხედა.
  
  
  "OAS," ჩაიჩურჩულა მან.
  
  
  "არა." თავი დამიქნია. „არა მგონია. ძალიან ლამაზი ჩინელი ქალი მოგვყვებოდა მთელი გზა ტანჟედან ნიუ-იორკამდე. ის პარიზიდან თვითმფრინავში შემემთხვა. პერანგში ნახევრად ცარიელი სიგარეტის კოლოფი მქონდა. ჯიბე და ჩემი ქურთუკის ჯიბეში გაუხსნელი. მან მოახერხა ჩემი სიგარეტის სრული კოლოფის შეცვლა თავისით“.
  
  
  და იმის გათვალისწინებით, რომ მე ვეწევი მხოლოდ ჩემს მიერ დამზადებულ სიგარეტს, ფილტრზე დაბეჭდილი NC ეტიკეტით, მან დიდი ძალისხმევა გასწია ამის განსახორციელებლად. და მან ისარგებლა საკმაოდ ფართო შესაძლებლობებით.
  
  
  "Რა უნდა გავაკეთოთ ახლა?" - ჰკითხა მიშელმა.
  
  
  მე ყურადღებით შევისწავლე მოსმენა. წინა ნახევარი ჩემი მატჩის სიცხისგან დნება. რთული მიკროსქემები განადგურდა და შეცდომამ აშკარად შეწყვიტა გადაცემა. კითხვა იყო, რომელი მანქანის მოსმენა ხდებოდა, პირველი თუ მეორე? თუ ეს პირველი იყო, მაშინ დიდი ალბათობა იყო, რომ ჩინელ ქალს არ მიეღო საკმარისი ინფორმაცია, რომ იცოდეს სად მივდიოდით. მეორე რომ იყოს...
  
  
  გავუღიმე, მერე ამოვისუნთქე და ბუზი იატაკზე ქუსლით დავაჭირე. რაღაც ემოციური კმაყოფილება მომცა, მაგრამ სხვა არაფერი.
  
  
  - რასაც ახლა ვაკეთებთ, - ვუთხარი მიშელს, როცა ლიფტის კარი გაიღო და შიგნით შევედით, - პუერტო რიკოში მივდივართ. Სწრაფი".
  
  
  მეტი არაფერი შემეძლო. გონებაში ჩინელი გოგონა საკუთარ კუპეში დავაბრუნე. Კიდევ ერთხელ.
  
  
  კუპე საკმაოდ დიდი აღმოჩნდა.
  
  
  მინდოდა მასში დარჩენილიყო.
  
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  მისტერ თომას ს. დობსმა Dobbs Plumbing Supplies, Inc., Grand Rapids, Michigan, და მისმა ფრანგულ-კანადელმა მეუღლემ, მარიმ, სახლი დატოვეს. სან-ხუანის აეროპორტის მთავარი ტერმინალი; ისინი დატვირთული იყვნენ კამერებით, სნორკელის ხელსაწყოებით და ყველა სხვა აღჭურვილობით, რომელიც საჭირო იყო კარიბის ზღვის აუზში დასასვენებლად, მათ შორის პუერტო-რიკოს ნაქსოვი ჩალის ქუდი, რომელიც მისტერ დობსმა ტერმინალში ჩასვლისთანავე შეიძინა. ისინი აპირებდნენ, როგორც მისტერ დობსმა უთხრა ყველას, ვინც მოუსმენდა, „ღრიალის დრო“. ისინი აპირებდნენ „ამ პატარა ძველი კუნძულის წითლად შეღებვას“. ისინი აპირებდნენ „ძველი სან ხუანის შემობრუნებას, კაზინოს ჩათვლით“.
  
  
  როგორც შეიძლება გამოიცნოთ, ისინი რამდენიმე ტიპიური, ზომიერად უსიამოვნო ამერიკელი ტურისტი იყო.
  
  
  "ტაქსი! ტაქსი!" - იღრიალა მისტერ დობსმა და ხელები სიგიჟემდე აიქნია.
  
  
  ქალბატონი დობსი უფრო ჩუმად იყო. ცოტა დაღლილი ჩანდა. მაგრამ მას აშკარად სიამოვნებდა მზე და სითბო.
  
  
  -მმმმ, - უთხრა მან ქმარს და მშვენიერი სახე მაღლა აატრიალა. „ეს მშვენიერი მზე არ არის? და ამდენი ყვავილის სუნი გაქვს. ოჰ, ნიკ..."
  
  
  ხელი ისე მოვკიდე, თითქოს ჩვენს წინ გაჩერებულ ტაქსში ჩათრევას ვაპირებდი.
  
  
  - ტომ, - ჩავიჩურჩულე მე, ტუჩების გაუნძრევლად. "არა ნიკა. მოცულობა".
  
  
  - ტომ, - გაიმეორა მან მორჩილად. „ლამაზი არ არის? უბრალოდ მინდა საცურაო კოსტიუმი ჩავიცვა, სადმე მზეზე დავწოლილიყავი სანაპიროზე და მოვუსმინო ოკეანეს“. შემდეგ ის დაიწუწუნა. - გარდა ამისა, მე მჯერა, რომ სხვა საქმეები გაქვს და გჭირდება შენთან ერთად მოსვლა.
  
  
  "ჯანდაბა, ძვირფასო," ვიყვირე მე. ”სწორედ ეს არის ის, რის გაკეთებასაც ვაპირებთ. ჩამოხვედით იმ სანაპიროზე და მიიღეთ ლამაზი რუჯი. ჩვენ საკმარისს ვიხდით ამაში“.
  
  
  პორტერმა დაასრულა ჩვენი ჩანთების ჩატვირთვა სალონის საბარგულში. მე აღმაშფოთებლად ვაფასებდი მას, ავანაზღაურე ეს ზურგზე სასტიკი, გულიანი დარტყმით და შეძახილით: "ნუ დატოვებ ყველაფერს ერთ ადგილზე, მეგობარო!" და მიშელის გვერდით კაბინაში გადახტა, კარები ისეთი ძალით მიაჯახუნა, რომ მანქანის კაბინა ტყდება. მძღოლმა გაღიზიანებულმა შემომხედა.
  
  
  "სასტუმრო სან ჯერონიმო, მეგობარო." აი სად მივდიოდით. მხოლოდ საუკეთესო თომას კ.დობსისა და მისი პატარა მეუღლისთვის, - ვთქვი მე. შემდეგ მკვეთრად და საეჭვოდ: ”ეს არის საუკეთესო, არა? ზოგჯერ ეს ტურისტული აგენტები..."
  
  
  - დიახ, სენორო, - ჩუმად თქვა მძღოლმა, - ეს საუკეთესოა. იქ მოგეწონება."
  
  
  დარწმუნებული ვიყავი, რომ თუ მას საზოგადოებრივ ტუალეტში მივმართავდი, იტყოდა, რომ ეს ასევე საუკეთესო ვარიანტია.
  
  
  ”კარგი, მეგობარო. თქვენ სწრაფად მიგვიყვანთ და ამაში კარგი რჩევაა თქვენთვის, - ვთქვი ფართოდ.
  
  
  "Si," უპასუხა მძღოლმა. "სწრაფად მიგიყვან."
  
  
  სავარძლის ბალიშებს მივეყრდენი და ქურთუკის ჯიბიდან სიგარა ამოვიღე, რომელიც ოდნავ ნაკლებად უსიამოვნო იყო, ვიდრე ის, რაც ჰუკს მოსწონდა. დავინახე, რომ მძღოლი მსუბუქად ტრიალებდა, როცა ავანთე.
  
  
  მე, რა თქმა უნდა, გადავაჭარბე. ძალიან ბევრი პრეტენზია. დარწმუნებული ვარ, რომ დამამახსოვრდა.
  
  
  და ამას აზრი ჰქონდა. კარგი აგენტი არ უნდა გადალახოს ზღვარზე და არ უნდა ითამაშოს ძალიან ბევრი რამ, რათა დაიმახსოვროს. რამაც მე გამხადა ან ძალიან ცუდ აგენტად ან ძალიან ჭკვიან კარგ აგენტად, რომელიც საერთოდ არ მიმაჩნია აგენტად.
  
  
  - ტომ, - ჩუმად თქვა მიშელმა, - მართლა იგულისხმე ის, რაც თქვი სანაპიროზე წასვლაზე?
  
  
  - რა თქმა უნდა, ძვირფასო, - ვუთხარი ზომიერი ტონით. "ჯერ ძველ სანაპიროზე მივდივართ. მერე ჩავიცმულობთ, მოგვაქვთ რამდენიმე პენი კოლაცა ან სხვა, შემდეგ კბილებს ჩავძირავთ ყველაზე დიდ სტეიკში, რომელიც შეგიძლიათ იპოვოთ ამ კუნძულზე, შემდეგ მივდივართ კაზინოებში და ვჭამთ. გართობა როგორ ჟღერს პირველი დღე და ღამე, ჰა?
  
  
  "Ნამდვილად?" - იგივე დაბალი ხმით თქვა მიშელმა. "მაგრამ მე მეგონა შენ..."
  
  
  „შენ ფიქრობდი, რომ შენმა ძველმა ქმარმა არ იცოდა კარგი დროის გატარება. მე მეგონა, სანტექნიკის მომარაგების გარდა ვერაფერზე იფიქრებდა. კარგი, დაიჭირე შენი ქუდი, საყვარელო. სანაპირო და სასმელები, ვახშამი და კამათელი, მოვედით! "
  
  
  ასე რომ, მიშელის სასიხარულო სიურპრიზად, ჩვენ წავედით. ჯერ ერთი, ამას გააკეთებდნენ ბ-ნი თომას ს.დობსი და მისი მეუღლე. მეორეც, თვითმკვლელობა იქნებოდა ჩემი სერიოზული საქმეების გატარება სან-ხუანში გვიან ღამემდე. თეთრ ქვიშის სანაპიროზე წოლა, მზემ სხეულზე დამიკრა და კარიბის ზღვის აუზის სერფინგი, რომელიც ყურებს ამშვიდებდა, საკმაოდ კარგი საშუალება იყო ლოდინის დროის გასატარებლად.
  
  
  "ტომი."
  
  
  შემოვტრიალდი და მიშელს გავხედე. და მე გადავწყვიტე, რომ ეს არ იყო მხოლოდ კარგი, ეს იყო ... კარგი, დაასახელეთ თქვენი ზედმეტობა. ყველაფერი ან ყველაფერი გამოგვადგება: მიშელის დიდი მკერდი უფრო მეტად ავსებდა პატარა, თითქმის გამჭვირვალე ბიკინის ბიუსტჰალტერს, რომელიც ეცვა, მუცლის აბრეშუმისებრი კანი ბიკინის ქვედაბოლომდე იკუმშებოდა, რომელიც ორ პატარა სამკუთხედზე ცოტა მეტი იყო და მაქმანის ნაჭერი. გრძელი წვრილი ფეხები, რომლებიც გულმოდგინედ მოძრაობენ ქვიშაზე.
  
  
  - ტომ, - დაიღრიალა მან, თვალები დახუჭა და სახე მზისკენ ასწია, - გთხოვ, მზის ზეთი დაასხი.
  
  
  "Სიამოვნებით."
  
  
  თბილი ზეთი მის კისერზე, გლუვ მხრებზე, მუცელსა და თეძოებზე წავუსვი. მისი ხორცი ნაზად მიტრიალებდა ხელების ქვეშ. მისი კანი გახდა უფრო თბილი, რბილი. ის მუცელზე შემოვიდა და მე ისევ მხრებზე წავუსვი ზეთი, ბიუსტჰალტერი მოვიხსენი და ზურგზე გადავუსვი, ხელები გვერდებზე ჩამოვცურე, მკერდზე შევეხე. ამოისუნთქა, ხმა კვნესას უფრო ჰგავს, ვიდრე კვნესას. როცა დავამთავრე, გვერდით დავწექით, ერთმანეთს ვეხებოდით. ორივეს თვალები დახუჭული გვქონდა და ჩვენს შორის სექსის აურა სქელი, ცხელი და მზარდი იყო. კაშკაშა მზე თითქოს განუყრელად გვაახლოვებს ერთმანეთთან, მაგნიტი და რკინავით.
  
  
  - ტომ, - ჩაიჩურჩულა მან ბოლოს, - ამას აღარ შემიძლია. მოდით დავბრუნდეთ ჩვენს ოთახში."
  
  
  მისი ხმა იყო რბილი, მაგრამ დაჟინებული. მეც იგივე საჭიროება ვიგრძენი. უსიტყვოდ, ბიუსტჰალტერი ფეხზე ავწიე და ისევ სასტუმროსკენ წავიყვანე. ოთახში რომ შევედით ცოტა მოშორდა ჩემგან.
  
  
  - ნელა, ნიკ, - თქვა მან დაბალ, ხახიანი ხმით და მისი მუქი თვალები ჩემსკენ იყურებოდა. „ამჯერად მინდა ნელა მივიღო. დაე, ეს სამუდამოდ გაგრძელდეს."
  
  
  ჩემი ხელი მისკენ გაიშვირა. მან დაიჭირა იგი და ჭიქით მიამაგრა მისი სრული მრუდის წინააღმდეგ.
  
  
  ”გააკეთე ეს სამუდამოდ, ძვირფასო. მე ყველაფერი მინდა, ახლა, ყველაფერი. ”
  
  
  
  
  ჩემი ხელის ქვეშ მისი მზისგან გახურებული ხორცი დაიძაბა. ვიგრძენი სისხლის პულსი. პულსი აუჩქარდა. მე ის ჩემსკენ გავიწიე და გაშლილმა პირმა დაფარა მისი, ენა გამომძიებელი, მკაცრი და მომთხოვნი. იგი ეროტიკულად, მაგრამ ნელა იღრიალა, თითქოს გაუგონარი დრამის ხმაზე, რომლის ტემპი აუტანლად კონტროლირებადი სიჩქარით მატულობდა.
  
  
  "შეუძლია წყალს ამ ცეცხლის ჩაქრობა?" - მკვეთრად ჩავიჩურჩულე.
  
  
  ”უბრალოდ გაზარდე ალი, ძვირფასო”, - თქვა მან და მაშინვე მიხვდა, რასაც ვგულისხმობდი.
  
  
  ერთი სწრაფი მოძრაობით მოვხსენი მისი ბიუსტჰალტერი, შემდეგ კი ბიკინის ქვედაბოლო. მგრძნობიარე ღიმილმა მოკუმა ტუჩები. მისმა ხელმა ხელები მომაშორა და თვალები ამაყად და აღტაცებით მიყურებდა.
  
  
  ვიგრძენი, რომ ჩემმა ინსტინქტებმა მთლიანად მოიცვა, როცა ავიღე და აბაზანაში მივიყვანე. ერთი წუთის შემდეგ ჩვენ ვიდექით შხაპის მდუღარე წყლის ქვეშ, ჩვენი სველი, ორთქლმოყრილი სხეულები ერთმანეთზე იყო დაჭერილი და გააფთრებით ვკვებდით ერთმანეთს. ის ჯერ კიდევ ნელი იყო, მაგრამ სუფთა სენსუალური ექსტაზის სისხლიანი ტემპით, აუტანელი, სრული და სრულუფლებიანი საკუთრება მამაკაცის ქალის და ქალის მამაკაცის მიერ.
  
  
  როდესაც ეს საბოლოოდ მოხდა, ორივემ ვიყვირეთ, უსიტყვო, როგორც სუფთა ინსტინქტები, რომლებიც მოკლედ გავხდით.
  
  
  "დამაკმაყოფილებლად?" - ჩაიბურტყუნა მან, როცა ორივე ოდნავ გამოვჯანმრთელდით.
  
  
  - ზუსტად, - ვუთხარი მე, მაგრამ მაინც ვცდილობდი თვალების ფოკუსირებას და სუნთქვის შეკავებას.
  
  
  * * *
  
  
  საღამოს დარჩენილი ნაწილიც სრული და დამაკმაყოფილებელი იყო - ან სულაც ასე იქნებოდა, მე რომ მართლა ვიყო თომას კ.დობსი. ჩვენ ვსვამდით piña coladas-ს გარე ტერასაზე, სადაც მღელვარე მიმტანების არმია იდგა, ხოლო კარიბის ზღვის მზის ჩასვლა შემატებდა ფერს, თითქოს მოთხოვნით. შიგნით რომ შევედით საჭმელად, ოფიციანტების არმია პოლკად იქცა, მენიუ სამი ფუტის სიგრძისა იყო და მთელ ადგილს ფუჭი ფულის სუნი ასდიოდა. ყველაფერი, რისი ყიდვაც შეიძლებოდა ფულით, იყო ხელმისაწვდომი და დიდი რაოდენობით შეძენილი.
  
  
  სამწუხაროდ, ტროპიკული სასმელების მიქსერები ჩემი იდეაა კარგი რომის გასაფუჭებლად და მე სრულიად ვეთანხმები ალბერტ აინშტაინს, რომ ოცდაოთხი უნცია სტეიკი შესანიშნავი საკვებია ლომებისთვის და მხოლოდ ლომებისთვის. უფრო ნორმალურ ვითარებაში - რომლის წარმოდგენაც ზოგჯერ მიჭირს - მივირთმევდი ახლად დაჭერილ "კონკს" ან ზღვის ზღარბს, შემწვარი ნიორით და კარიბის ზღვის სუნელებით. მაგრამ თომას ს.დობსი რომელიმე მათგანის გაფიქრებაზე გამწვანდებოდა და იმ მომენტში მე დობსი ვიყავი. ამიტომ, ჯიუტად გამოვხატე მისი საღამო მიშელის ნახვით გამხიარულებული გამჭვირვალე კაბაში, რომელიც ჩემს ადგილას ყველა მამაკაცს დიდ სიამოვნებას მიანიჭებდა.
  
  
  მოგვიანებით, როდესაც ტაქსით წავედით Caribe Hilton კაზინოში, მე ნუგეში ვიპოვე რამდენიმე ასეული დოლარი AX-ის ფულის დაკარგვით რულეტის ბორბალზე, რასაც თომას ს. დობსი ნამდვილად გააკეთებდა. ნიკ კარტერი ამას გააკეთებდა ბლექჯეკის მაგიდასთან და მოიგებდა. არ არის გიგანტური თანხა, მაგრამ კარტერის სისტემის მიხედვით, რამდენიმე ათასი არ არის აზარტული თამაში.
  
  
  რაც მიშელმა გააკეთა.
  
  
  "Რამდენი?" - მოვითხოვე, ტაქსით სასტუმროში დავბრუნდი.
  
  
  „თოთხმეტი ასეული. ფაქტიურად თხუთმეტი იყო, მაგრამ დილერს ასი დოლარის ჩიპი მივეცი, როგორც წვერი“.
  
  
  "მაგრამ მე მხოლოდ ორმოცდაათი დოლარი მოგეცით სათამაშოდ!"
  
  
  - რა თქმა უნდა, - უპასუხა მან მხიარულად, - მაგრამ ეს არის ყველაფერი, რაც მე მჭირდება. ხედავ, მე მაქვს ეს სისტემა..."
  
  
  - კარგი, კარგი, - ვუთხარი პირქუშად. იყო შემთხვევები, როდესაც თომას კ.დობსს ჰქონდა მკაფიო ტკივილი უკანა მხარეს.
  
  
  მაგრამ იყო შემთხვევებიც, როცა ვფიქრობდი ჩვენს ოთახზე სან-ჯერონიმოში, როცა ვუყურებდი, როგორ გამოდიოდა მიშელი სააბაზანოდან შიშველი, როცა ნიკ კარტერთან დაბრუნებას თავისი უარყოფითი მხარეებიც ჰქონდა.
  
  
  დროა დავუბრუნდეთ ნიკ კარტერს.
  
  
  ტელევიზორი ჩავრთე, რომ ხმა ჩამეხშო, თუ ოთახში შეწუხებული იყო და მიშელი ჩემსკენ გავიწიე.
  
  
  - სამუშაოს დროა, - ვუთხარი მე და ყველანაირად ვცდილობდი მის კისერზე მენახა. „ოთხ-ხუთ საათში უნდა დავბრუნდე, დილამდე მაინც. ამასობაში დარჩით ოთახში დაკეტილი კარით და არავის შეუშვებთ რაიმე მიზეზით. შენ იცი რა უნდა გააკეთო, თუ მე ამას არ გავაკეთებ." დილით დავბრუნდები."
  
  
  მან თავი დაუქნია. ეს ყველაფერი ვაშინგტონიდან წასვლამდე ვისაუბრეთ. ჩვენ ასევე ვისაუბრეთ, უნდა ჰქონოდა თუ არა მას იარაღი. მას არასოდეს გაუსროლია რაიმე ტიპის იარაღი. ამიტომაც არ აიღო იარაღი. ეს მას მაინცდამაინც კარგს არ მოუტანს და მე არ მჯერა იარაღის მიცემის იმ ადამიანებისთვის, რომლებმაც არ იციან როგორ - და როდის - გამოიყენონ ისინი. რაც მან მიიღო, იყო ყალბი ბრილიანტის ბეჭედი. ბრილიანტი უვნებელი იყო. პარამეტრს ჰქონდა ოთხი ღერი, რომლებიც თასმზე დაჭერისას ალმასის ფარგლებს სცილდებოდა. თუ ამ კბილთაგან ერთ-ერთი მტრის კანს გახვრეტდა, შედეგი ის იყო, რომ ის მყისიერად დაკარგავდა ცნობიერებას. პრობლემა ის იყო, რომ მტერს საკმარისად მიუახლოვდა, რომ მიშელს ბეჭედი გამოეყენებინა. იმედი მქონდა, რომ არ მოუწევდა მისი გამოყენება.
  
  
  
  
  იმედი მქონდა, რომ არ მოუწევდა მისი გამოყენება.
  
  
  ეს ვუთხარი, შემდეგ ცდუნებას გავუძელი ჩემი სიტყვების ხანგრძლივი კოცნით პუნქტუალური და წამოვედი.
  
  
  სასტუმროდან, როგორც ფილმებში ამბობენ, „უკანა გზასთან“ დავტოვე. გარდა იმისა, რომ არც ისე ადვილია რომელიმე სასტუმროს დატოვება „დაბრუნების მარშრუტზე“. პირველ რიგში, თქვენ უნდა იპოვოთ თქვენი გზა უკან. ამ შემთხვევაში, ის იყო წინ და წარმოადგენდა სახანძრო გაქცევის ვიწრო ფრენას. იმის გამო, რომ ჩვენი ოთახი მეთოთხმეტე სართულზე იყო და გონებით არავინ ადიოდა თოთხმეტი რეისით, მაგრამ მე თოთხმეტი რეისით გავიარე. შემდეგ, AX-ის ფიტნესის ინსტრუქტორ უოლტ ჰორნსბისთან ერთად სპორტდარბაზში ვარჯიშისთვის მადლობელი ვიყავი, კიდევ ორი ფრენა სარდაფში ჩავედი. იქ მომიწია კიბეების მიღმა დამალვა მანამ, სანამ სასტუმროს ორმა თანამშრომელმა, კომბინიზონებში ჩაცმული, ესპანურად ბინძურ ხუმრობებს რომ ყვებოდა, რამდენიმე ათეული სანაგვე ურნა არ გაიტანა. ზევით რომ გაუჩინარდნენ, გარეთ გავედი. ეს იყო ხეივანი, ცოტა მეტი ვიდრე ხეივანი კონდადოს ზოლიდან. და გონსალესი, რომელიც მართავდა მოკრძალებულ წითელ ტოიოტას, გაჩერებული იყო ორმოცდაათი ფუტის მოშორებით. როცა მის გვერდით მგზავრის სავარძელზე ავედი, არავინ ჩანდა.
  
  
  "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება საუკეთესო ტაქსის სერვისში კუნძულ პუერტო რიკოზე", - თქვა მან მხიარულად. "Ჩვენ გთავაზობთ…"
  
  
  ”შეთავაზეთ სწრაფი მოგზაურობა ლა პერლაში”, - ვუთხარი მე, ვილჰელმინას ხელში ჩავდე და საბრძოლო მასალა შევამოწმე. "და სანამ მართავთ, მითხარით, როგორ მივიდე ლაპერლაში კეთროვანის კოლონიაში."
  
  
  გონსალესის მხიარულება მაშინვე აორთქლდა. მანქანა სიჩქარეში ჩააყენა და წავიდა, მაგრამ ბედნიერი არ ჩანდა. ულვაშებმა ნერვიულად დაიწყო კვნეტა.
  
  
  - ეს, - თქვა მან ნელა რამდენიმე წუთიანი დუმილის შემდეგ, - სიგიჟეა. ღამის ამ საათზე ლა პერლაში წასვლა სიგიჟეა. ნებისმიერ დროს კეთროვანთა კოლონიაში წასვლა უგუნურია, მაგრამ ღამის ამ დროს წასვლა არა მხოლოდ სიგიჟეა, არამედ შესაძლოა თვითმკვლელობაც“.
  
  
  „ალბათ,“ დავეთანხმე მე, ვილჰელმინა გადავაწყვე და შევამოწმე, ჰიუგო მჭიდროდ ერგებოდა თუ არა ზამშის გარსს.
  
  
  ”იცით, რომ კეთროვანი კოლონიის საავადმყოფოს უმეტესობა მდებარეობს ინვაზიის ფრთაში?”
  
  
  ”მე ვიცი,” ვთქვი მე.
  
  
  „იცით, რომ არაინფექციური ფრთის კეთროვანიც კი საშიშია, რადგან ისინი სასოწარკვეთილად ღარიბები არიან და ფულის შოვნის კანონიერი საშუალება არ აქვთ?
  
  
  - მეც ვიცი, - ვუთხარი მე და პიერს ბარძაყზე მივაჭირე.
  
  
  გონსალესმა საჭე შეატრიალა და ტოიოტა კონდადოდან ძველი სან-ხუანისკენ გაუშვა.
  
  
  ”და ჩემს ცისფერ ჯვარს ვადა გაუვიდა”, - თქვა მან მწარედ.
  
  
  - შენ მხოლოდ მეგზური ხარ, - ვუთხარი მას. "მარტო მივდივარ."
  
  
  "მაგრამ ეს კიდევ უფრო უარესია!" - თქვა მან განგაშით. „მარტო შემოსვლის უფლებას არ მოგცემთ. ერთ კაცს შანსი არ ექნება, ნიკ კარტერსაც კი. Მე დაჟინებით მოვითხოვ…"
  
  
  - დაივიწყე, - ვუთხარი მოკლედ.
  
  
  "მაგრამ..."
  
  
  „გონსალეს, შენი წოდებაა N7. იცი რომელი მაქვს. მე გაძლევ ბრძანებას“.
  
  
  ის გარდაიცვალა და დარჩენილი მგზავრობა ჩუმად გავატარეთ. გონსალესმა ულვაშები დაღეჭა. უკანა ხედვის სარკეში ჩავიხედე შესაძლო კუდებისთვის. არცერთი არ იყო. პატარა, ვიწრო ქუჩებში მიხვეულ-მოხვეულმა ათ წუთმა გადაგვიყვანა ძველი გუბერნატორის სასახლე და ავედით ბორცვზე, ლა პერლას ზღვისპირა ღარიბულის გარეუბანში. კარიბის ზღვის ნიავმა შეარყია თუნუქის სახურავები, როცა ჩვენ მანქანით გავდიოდით. გესმოდათ ზღვის კედელთან შეჯახების ხმა და დაშლილი თევზის სუნი, ნაგვისა და პატარა დაბინძურებული ოთახების სუნი, წყლის გარეშე. გონსალესმა შემოუარა პატარა მოედანს, მანევრირება მოახდინა ტოიოტას ხეივანში, რომელიც მას თითო დუიმის ადგილს აძლევდა თითოეულ მხარეს და გააჩერა კუთხეში. ბნელი ქუჩა უკაცრიელი იყო. ჩვენს ზემოთ ფანჯრიდან ლათინური მუსიკა სუსტად გადმოცვივდა.
  
  
  "გადაწყვეტილი გაქვს ამ სისულელე? - ჰკითხა გონსალესმა შფოთვით სავსე ხმით.
  
  
  ”სხვა გამოსავალი არ არის”, - ვუპასუხე კატეგორიულად.
  
  
  გონსალესმა ამოისუნთქა.
  
  
  "კეთროვნების კოლონია არის ქუჩის ბოლოს. ეს არის სინამდვილეში კეთროვანი, რომელიც აერთიანებს საავადმყოფოსა და კეთროვნების ჰოსტელს. ის მოიცავს ქალაქის ბლოკის ტოლფას ტერიტორიას და არის ციხესიმაგრის ფორმა, რომელიც შედგება ერთი დიდი შენობისგან. ცენტრალური ეზოთი არის მხოლოდ ერთი შესასვლელი და გასასვლელი კეთრის ოფისისკენ ფრთა, რომელიც არის საერთო საცხოვრებლი კეთროვნებისთვის, რომელთა მდგომარეობაც დასტაბილურდა, და სამხ.
  
  
  გონსალესი შემობრუნდა და დაჟინებით შემომხედა.
  
  
  ”სამხრეთ ფრთაში, - თქვა მან, - არიან ის კეთროვანი, რომლებიც გადამდები არიან და რომელთაც არ აქვთ უფლება დატოვონ კეთრი.
  
  
  თავი დავუქნიე. საშინაო დავალება გავაკეთე კეთრის მახინჯ თემაზე. ეს არის ქრონიკული ინფექციური დაავადება, რომელიც
  
  
  
  
  თავს ესხმის კანს, სხეულის ქსოვილებსა და ნერვებს. ადრეულ სტადიაზე ის წარმოქმნის თეთრ ლაქებს კანზე, რასაც მოჰყვება თეთრი ქერცლიანი ნაწიბურები, გაფუჭებული წყლულები და კვანძები. საბოლოოდ, სხეულის ნაწილები ფაქტიურად ხმება და ცვივა, რაც საზარელ დეფორმაციას იწვევს. მეორე მსოფლიო ომის შემდეგ შემუშავებული ანტიბიოტიკების წყალობით ახლა უკვე შესაძლებელია დაავადების შეჩერება გარკვეულ მომენტში. მაგრამ ადრეულ ეტაპზე ის ჯერ კიდევ ძალიან გადამდებია.
  
  
  – გაქვს ის, რისი მოტანა გთხოვე?
  
  
  უსიტყვოდ, გონსალესმა უკანა სავარძელზე მიწვა და ექიმის ჩანთა და ორი კომპლექტი პირადობის მოწმობა გამომიწოდა. ბარათები. ერთი ეკუთვნოდა M.D. Jonathan Miller-ს, მეორე ეკუთვნოდა სან-ხუანის საბაჟო დეპარტამენტის ინსპექტორ მილერს.
  
  
  ”შპრიცები სავსეა”, - თქვა გონსალესმა. „ერთ-ერთმა მათგანმა წამებში უნდა დააკაუტოს ზრდასრული მამაკაცი და რვა საათის განმავლობაში მაინც უგონო მდგომარეობაში იყოს. კარტერი..."
  
  
  მან პაუზა გააკეთა. მე მას შევხედე.
  
  
  "კეთროვნები, რომელთა წყლული განიკურნა, ისეთივე საშიშია, როგორც გადამდები. აქ უფასოდ სძინავთ და ჭამენ და წამლებს აძლევენ. მაგრამ ფული არ აქვთ სხვა რამეზე - სიგარეტზე, რომში, აზარტულ თამაშებზე - და მათგან ცოტას შეუძლია სამსახურში სიარული. ასე რომ, ცნობილია, რომ ისინი ბევრ საეჭვო საქმეში არიან ჩართული.
  
  
  მანქანის კარი გავაღე და გადმოვედი.
  
  
  ”ეს არის ის, რისი იმედიც მაქვს,” ვუთხარი მე. იმ პატარა მოედანზე, რომელიც დილამდე გავიარეთ, შენზეც ვიმედოვნებ. თუ მანამდე გარეთ არ ვარ, წადი. . შენ იცი რა უნდა გააკეთო“.
  
  
  გონსალესმა თავი დაუქნია. მოვტრიალდი და მანამდე წავედი, სანამ ის მანქანას გადააყენა.
  
  
  "Buena suerte," გავიგე მისი მშვიდი ხმა ჩემს უკან.
  
  
  Წარმატებები.
  
  
  Მე ეს მჭირდება.
  
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  კეთრი იყო დანგრეული თაბაშირის დახრილი, მძიმე, მახინჯი ნაგებობა, რომელიც ვიღაცამ ღია წითლად შეღება და კიდევ უფრო მახინჯი გახადა. ის ორსართულიანი იყო და თითოეულ სართულზე ფანჯრები დაფარული იყო მძიმე ხის ჟალუზებით, მჭიდროდ დახურული კარიბის ზღვის სიცხეშიც კი. ხის კარის გვერდზე ზარი დამხვდა და ძლიერად გამოვწიე. შიგნით ხმამაღალი მეტალიკის ხმა გავიგე, შემდეგ სიჩუმე. ისევ გავწიე. ისევ ზარბაზნები. შემდეგ ნაბიჯები. კარი ოდნავ გაიღო და გამხდარი, მძინარე ქალის სახე ჩანდა.
  
  
  "Რა გინდა?" - ჰკითხა გაღიზიანებულმა ესპანურად.
  
  
  - მე ვარ დოქტორი ჯონათან მილერი, - ვუპასუხე გადამწყვეტად ჩემი გარკვეულწილად ჟანგიანი, მაგრამ საკმაოდ თავისუფლად გამართული ესპანურით. "მე აქ დიაზის პაციენტის სანახავად ვარ."
  
  
  კეთრიანში უნდა ყოფილიყო პაციენტი, სახელად დიაზი. ეს იყო ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული სახელი პუერტო რიკოში.
  
  
  "ამ საათში მოდიხართ პაციენტის სანახავად?" - კიდევ უფრო გაღიზიანებულმა თქვა ქალმა.
  
  
  ”მე ნიუ-იორკიდან ვარ,” ვუთხარი მე. „მხოლოდ რამდენიმე დღეა აქ ვარ. დიაზების ოჯახს სიკეთეს ვაკეთებ. სხვა დრო არ მაქვს. გთხოვ შემეშვი, სენორა. ხვალამდე ჩემს კლინიკაში უნდა დავბრუნდე.
  
  
  ქალი ყოყმანობდა.
  
  
  - სენორა, - ვუთხარი მე და ხმას მოუთმენლობის მკვეთრი ნოტა მივეცი, - შენ ჩემს დროს კარგავ. თუ არ შემიშვებთ, დაურეკეთ ვინმე ავტორიტეტს“.
  
  
  - ღამით აქ სხვა არავინაა, - თქვა მან ხმაში გაურკვევლობის ელფერით. მან ჩემი ექიმის ჩანთას დახედა. „საავადმყოფოში მორიგე მხოლოდ ორი მედდაა. ძალიან ცოტა პერსონალი გვყავს“.
  
  
  - კარი, სენორა, - ვუთხარი მკაცრად.
  
  
  ნელა, უხალისოდ გააღო კარი და განზე გადგა, რომ შემეშვა, შემდეგ დახურა და ზურგს უკან ჩაკეტა.
  
  
  „როგორი დიასი გინდა? ფელიპე თუ ესტებანი?
  
  
  - ფელიპე, - ვუთხარი მე და თვალი მოვავლე დიდ ოთახს, რომელიც გაფორმებულია უძველესი კარადებით და აღჭურვილია ორი გაფუჭებული ლითონის მაგიდით და რამდენიმე სკამით. სადეზინფექციო საშუალების მძაფრი სუნი და დაშლილი ადამიანის ხორცის სუსტი, მაგრამ მკაფიო სუნი.
  
  
  „ფელიპე დიასი დასავლეთ ფრთაში სტაბილიზირებული ბოქსებით იმყოფება. მაგრამ იქ ვერ წაგიყვან. კართან უნდა დავრჩე, - თქვა ქალმა. მაგიდასთან მივიდა, უჯრა გახსნა და რამდენიმე გასაღები ამოიღო. "თუ გინდა წასვლა, მარტო უნდა წახვიდე."
  
  
  - ბუენო, - ვუთხარი მე, - მე თვითონ წავალ.
  
  
  გასაღებს ხელი გავუწოდე. ქალმა მათ ხელი გაუწოდა. მის ხელს დავხედე და კვნესა შევაჩერე. მხოლოდ ცერა თითი და საჩვენებელი თითის ერთი სანტიმეტრია გაშლილი ხელისგულიდან.
  
  
  ქალმა თვალი ჩამიკრა და გამიღიმა.
  
  
  - არაფერი მსგავსი, სენო, - თქვა მან. „ჩემი შემთხვევა დასტაბილურდა და არ ვარ გადამდები. მე ვარ ერთ-ერთი იღბლიანი. მხოლოდ რამდენიმე თითი დავკარგე. ფელიპეს მსგავს სხვებთან ერთად..."
  
  
  თავს ვაიძულე ამ ხელიდან გასაღებები ამეღო და შორს კედლის კარისკენ წავედი.
  
  
  "დიაზი თორმეტი საწოლშია, ზუსტად კარის წინ," თქვა ჩემს უკან ქალმა, როცა კარი გავაღე. ”და, სენორო, ფრთხილად იყავით, რომ სამხრეთ ფრთაში არ შეხვიდეთ. იქ შემთხვევები ძალიან გადამდებია“.
  
  
  თავი დავუქნიე და ეზოში გავედი, ზურგს უკან კარი მივხურე. მკრთალი ელექტრო შუქი ძლივს ანათებდა შიშველ, ჭუჭყიან ეზოს რამდენიმე გამხდარი პალმის ხეებითა და რამდენიმე რიგის სკამებით.
  
  
  
  ამ მხარეს ფანჯრები ღია იყო, ბნელი და მესმოდა ხვრინვა, კვნესა, ხველა და რამდენიმე კვნესა. სწრაფად გადავკვეთე ეზო დასავლეთის ფრთისკენ, შემდეგ კი კარი დიდი რკინის გასაღებით გავაღე.
  
  
  სუნი ჩაქუჩივით დამარტყა. სქელი და მძიმე იყო, ადამიანის დამპალი ხორცის სუნი ასდიოდა, სიცხეში გახრწნილი გვამის სუნი. მსოფლიოში ვერც ერთი სადეზინფექციო საშუალება ვერ მალავდა სუნს და მე მომიწია გულისრევის ტალღასთან ბრძოლა, რომელიც დამეუფლა. ერთხელ დავრწმუნდი, რომ ავად არ გავხდებოდი, ჯიბიდან ფანქრის ფანარი ამოვიღე და სხივი ჩაბნელებულ ოთახს გადავავლე. საწოლებზე დაწოლილი სხეულების რიგები, უხერხულ საძილე პოზიციებში ჩახუტებული. აქეთ-იქით თვალი გაახილა და ფრთხილად შემომხედა. სხივი პირდაპირ კარის მოპირდაპირე საწოლს დავუმიზნე და ჩუმად გავუყევი ოთახში. ლოგინზე მყოფმა ფიგურამ ფურცელი თავზე გადაიწია. სადღაც ფურცლების ქვემოდან გარგარული ხვრინვის ხმა ისმოდა. ხელი გავწიე და ერთი მხრები ავიჩეჩე.
  
  
  "დიაზი!" - მკვეთრად ჩავიჩურჩულე. "გაიღვიძე, დიაზ!"
  
  
  ფიგურა გადავიდა. ნელ-ნელა ერთი ხელი გამოჩნდა და ფურცლები გადააძრო. თავი შებრუნდა და სახე დაენახა.
  
  
  მძიმედ გადავყლაპე. ეს იყო კოშმარის სახე. ცხვირი არ ჰქონდა და ერთი ყური ხორცის დამპალ ნაწილებად ქცეულიყო. შავი ღრძილები შემომხედა, სადაც ზედა HP იყო გამოფიტული. მარცხენა ხელი იდაყვის ქვემოთ ნაოჭიანი იყო.
  
  
  "კომო?" - ჩახლეჩილი ჰკითხა დიაზმა და ნაძინარევი მიყურებდა. "რა კითხვა?"
  
  
  ქურთუკში ხელი ჩავიცვი და პირადობის დამადასტურებელი მოწმობა ავიღე.
  
  
  - ინსპექტორი მილერი, სან-ხუანის საბაჟო დეპარტამენტი, - ვთქვი მე. "დაკითხვისთვის იძებნები."
  
  
  დაბინდული სახე გაუგებრად მიყურებდა.
  
  
  - ჩაიცვი და გამოდი, - ვუთხარი მკაცრად. "არ არის საჭირო აქ ყველას გაღვიძება."
  
  
  მაინც დაბნეული ჩანდა, მაგრამ ნელა მოიშორა ფურცელი და ფეხზე წამოდგა. მას არ სჭირდებოდა ტანსაცმლის ჩაცმა. მასში ეძინა. იატაკის გასწვრივ გამომყვა და კარიდან ეზოში გავიდა, სადაც იდგა და ნახევრად სიბნელეში თვალებს მიკრავდა.
  
  
  - დროს არ დავკარგავ, დიაზ, - ვუთხარი მე. „ჩვენ მივიღეთ ინფორმაცია, რომ კეთრიანში კონტრაბანდისტების ქსელი მოქმედებს. ერთი მხრივ, აქ კონტრაბანდული საქონელი ინახება. ნარკოტიკები. და, ჩვენი ინფორმაციით, ყველაფერში ყურამდე ხარ“.
  
  
  "კომო?" - თქვა დიაზმა და მისმა შეშინებულმა მზერამ ადგილი დაუთმო მძინარეს. „კონტრაბანდა? არ მესმის, რაზე ლაპარაკობ."
  
  
  "სულელად პრეტენზიას აზრი არ აქვს", - ჩავუღიმე მე. „ჩვენ ვიცით, რა ხდება და ვიცით, რომ თქვენ ჩართული ხართ. ახლა აპირებ თანამშრომლობას თუ არა?“
  
  
  ”მაგრამ მე გეუბნები, მე არაფერი ვიცი”, - მიუგო დიაზმა. ”მე არაფერი ვიცი ნარკოტიკების ან კონტრაბანდის შესახებ აქ და სხვაგან”.
  
  
  მზერა გავხედე მას. არ მომწონდა იმის კეთება, რაც შემდეგ უნდა გამეკეთებინა, მაგრამ გავაკეთე.
  
  
  - დიაზ, - ვუთხარი ნელა, - არჩევანი გაქვს. შეგიძლია ან ითანამშრომლო ჩვენთან და თავისუფლად წახვიდე, ან მე დაგიჭირო აქ და ახლა. ეს ნიშნავს, რომ ციხეში გაგიშვებ. რა თქმა უნდა, სამარტოო საკანში, რადგან სხვა პატიმრებს შორის კეთროვანი არ შეიძლება იყოს. და ალბათ დიდი ხანი, ვინაიდან შეიძლება დიდი დრო დაგვჭირდეს ამ საქმის უშენოდ მოგვარებას. და ამ დროის განმავლობაში ჩვენ, ალბათ, ვერ მოგაწოდებთ იმ მედიკამენტს, რომელიც გჭირდებათ თქვენი ავადმყოფობის შესაჩერებლად“.
  
  
  დიაზს თვალებში საშინელება გაუელვა.
  
  
  "არა!" მან ამოისუნთქა: ”თქვენ არ შეგიძლიათ ამის გაკეთება! მოვკვდები! საშინელებაა! დედაჩემის საფლავზე გეფიცებით, არაფერი ვიცი...“
  
  
  - შენი არჩევანია, დიაზ, - ვუთხარი მწარედ. "და ჯობია ახლავე გააკეთო."
  
  
  დიაზის დასახიჩრებულ სახეზე ოფლიანობა დაიწყო. ის კანკალებდა.
  
  
  "მაგრამ მე არაფერი ვიცი!" - შეევედრა. "როგორ შემიძლია დაგეხმაროთ, თუ..."
  
  
  მან პაუზა გააკეთა. ნერვები მეშლებოდა. ეს შეიძლება იყოს ის, რაც მე ვიჭერდი.
  
  
  - მოიცადე, - თქვა მან ნელა. „მოიცადე. Შესაძლოა…"
  
  
  ველოდი.
  
  
  ”რამდენიმე თვის წინ, - თქვა მან, - ეს რამდენიმე თვის წინ მოხდა. აქ უცნობები იყვნენ. არა კეთროვანი. არა ექიმები. მაგრამ ისინი რაღაცას მალავდნენ, ან იქნებ ვინმეს“.
  
  
  "ამას მალავს, ან ის სად?" - მოვითხოვე.
  
  
  „სადაც არავინ გამოიყურებოდა. ინფექციურ განყოფილებაში“.
  
  
  - მოდი, - ვუთხარი მე.
  
  
  „დაახლოებით ერთი თვის შემდეგ წავიდნენ. თან წაიღეს ყველაფერი, რასაც მალავდნენ. ეს ყველაფერი ვიცი, გეფიცებით დედის პატივსაცემად“.
  
  
  - მეტი ინფორმაცია მჭირდება, დიაზ, - მტკიცედ ვუთხარი. ”საიდან მიიღეს ის, რასაც მალავდნენ?”
  
  
  „არ ვიცი, ვფიცავ, რომ ვიცოდე, გეტყოდი. მაგრამ…"
  
  
  მან პაუზა გააკეთა. მის თვალებში შეშფოთება გამოჩნდა.
  
  
  "განაგრძეთ," მოვითხოვე მე.
  
  
  "ხორხე. ხორხემ უნდა იცოდეს. კეთროვანია, პატიმარი."
  
  
  
  
  , რომელიც მუშაობს ინფექციურ ფრთაში მედდად. ის ყველაფერს დაინახავდა, იქნებ შენთვის რაიმე ღირებული გაიგო. მაგრამ…"
  
  
  "Მაგრამ რა?"
  
  
  „მასთან სასაუბროდ მოგვიწევს გადამდები ფრთაში წასვლა. ჩემთვის ეს არაფერია. მაგრამ შენთვის..."
  
  
  მას არ სჭირდებოდა წინადადების დასრულება. ვიცოდი საშიშროება. მაგრამ ისიც ვიცოდი, რაც უნდა გამეკეთებინა.
  
  
  "შეგიძლია მომიტანო სტერილური კაბა, ხელთათმანები, ქუდი, მთელი ტანსაცმელი?"
  
  
  დიაზმა თავი დაუქნია.
  
  
  "გააკეთე", მოკლედ ვუთხარი მე. "და სწრაფად".
  
  
  ის შენობაში გაუჩინარდა და რამდენიმე წუთში ისევ გამოჩნდა, თან რასაც ვითხოვდი. როცა ჩავიცვი ხალათი, ქუდი, ქირურგის ნიღაბი და ხელთათმანები, მან წყვილი ფეხსაცმელი ჩემსკენ მიბიძგა.
  
  
  „ფეხსაცმელი კარებთან უნდა დატოვო. ყველა ეს ნივთი სტერილიზაციას მოახდენს, როცა ხელახლა ამოიღებთ“.
  
  
  როგორც მან თქვა, ისე მოვიქეცი, შემდეგ ეზოში გავიარე, ჩექმები ხელში მეჭირა.
  
  
  "შეგიძლიათ მიიღოთ სამხრეთი ფრთის გასაღები?" Ვიკითხე.
  
  
  დიაზმა ოდნავ გაიღიმა, მისი დაკარგული ზედა ტუჩი საშინელ გრიმაში გადაიზარდა.
  
  
  ”ის მხოლოდ გარედან არის ჩაკეტილი, სენორო”, - თქვა მან. „კეთროვნების მოშორება. ძნელი არ არის სხვების შენარჩუნება."
  
  
  დიაზმა კიდევ ერთი მძიმე ხის კარის ხრახნი გამოაღო და განზე გადგა, რომ ჯერ მე გამიშვა. უცებ ვანიშნე, წინ წასულიყო. ისევ ბნელი ოთახი, ოღონდ ამჯერად განათებით ერთ ბოლოში, სადაც თეთრად ჩაცმული მამაკაცი მაგიდასთან იჯდა, თავი ხელებში ედო და ეძინა. ისევ საწოლების რიგები, უხერხული ფიგურები. მაგრამ აქ ზოგი ტკივილისგან ტრიალებდა. აქეთ-იქიდან მკვეთრი კვნესა ისმოდა. სუნი უარესი იყო ვიდრე დასავლეთის ფრთაში. დიაზი თეთრად ჩაცმული მამაკაცისკენ გაემართა, ყურადღებით შეხედა, შემდეგ კი თავი თმებში ასწია.
  
  
  - ხორხე, - თქვა მან უხეში. „ხორხე. Გაიღვიძე. სენსორს უნდა შენთან საუბარი“.
  
  
  ხორხეს თვალები ოდნავ გაახილა, ფოკუსირებული სახით შემომხედა, მერე თავი ხელებში ჩაუვარდა. მარცხენა ლოყის ნაწილი გაუჩინარდა და თეთრი ძვალი გამოაჩინა.
  
  
  "აი", - ჩაიჩურჩულა მან. "Ძალიან ლამაზი. და ასე გაბედული მუშაობა კეთროვანებთან. Ძალიან ლამაზი".
  
  
  დიაზმა შემომხედა და გაფითრდა.
  
  
  - მთვრალი, - თქვა მან. „ხელფასს ყოველ ღამე მთვრალი იყენებს“.
  
  
  ისევ ასწია ხორხეს თავი და დამპალ ლოყაზე უხეშად დაარტყა. ხორხე ტკივილისგან ამოისუნთქა. თვალები გაუფართოვდა და ყურადღება გაამახვილა.
  
  
  - უფროსს უნდა დაელაპარაკო, ხორხე, - თქვა დიასმა. ”ის პოლიციიდან, საბაჟო პოლიციისგანაა”.
  
  
  ხორხე მიყურებდა და აშკარა ძალისხმევით თავი ასწია.
  
  
  "პოლიცია? რატომ?"
  
  
  დიაზის გარეთ გავედი და პირადობის დამადასტურებელი დოკუმენტი გადავაბრუნე. ხორხესთან.
  
  
  - ინფორმაციისთვის, - ვთქვი მე. „ინფორმაცია იმის შესახებ, თუ ვინ იმალებოდა აქ, ვინ იყვნენ და სად წავიდნენ, როცა აქედან წავიდნენ“.
  
  
  მიუხედავად იმისა, რომ მთვრალი იყო, ხორხეს თვალებში ეშმაკური მზერა ჰქონდა.
  
  
  „აქ არავინ იმალება. აქ მხოლოდ კეთროვნები არიან. Გადამდები. Ძალიან სახიფათო. აქ არ უნდა იყო."
  
  
  მე გადავწყვიტე ხორხესთან ცოტა განსხვავებულად მოვქცეულიყავი, ვიდრე დიაზთან.
  
  
  - ინფორმაციისთვის ჯილდოა, - ვთქვი ნელა და გარკვევით და საფულე ამოვიღე. დავინახე, რომ ხორხეს თვალები ოდნავ გაუფართოვდა, როცა ხუთი ოცი დოლარიანი კუპიურა ამოვიღე. "Ასი დოლარი. სასწრაფოდ გადაიხადეს“.
  
  
  - აი, - თქვა ხორხემ. "იმდენი ფული მინდა, მაგრამ..."
  
  
  „არაფრის შეშინება არ არის. დიაზის გარდა ვერავინ გაიგებს რა მითხარი. დიაზმა კი ლაპარაკზე უკეთ იცის“.
  
  
  ხორხეს მზერა ჩემს ხელში ფულზე იყო მიპყრობილი. მაგიდაზე გადავუსვი. ხორხემ ტუჩები მოიკვნიტა, მერე უცებ ფული აიღო.
  
  
  ”მე არ ვიცი ვინ არიან ისინი”, - თქვა მან სწრაფად, ”მაგრამ ისინი არ იყვნენ ესპანელები. სამნი იყვნენ. ისინი ღამით მივიდნენ და ფრთის უკანა ცარიელ ოთახში ჩაიკეტნენ. ორზე მეტი. ისინი კვირების განმავლობაში არ ჩანდნენ. დაპატიმრებულ პაციენტს კეთროვანი მათ დღეში ორჯერ მოუტანდა საჭმელს. სწორედ ამ კეთროვანმა მოახდინა ოთახის სტერილიზება მათ მოსვლის წინა ღამეს. შემდეგ ერთ ღამეს წავიდნენ ისე მოულოდნელად, როგორც მოვიდნენ. კეთროვანიც გაუჩინარდა, მაგრამ მოგვიანებით გავიგეთ, რომ მისი ცხედარი რამდენიმე კვარტალში იპოვეს. ის დაახრჩვეს“.
  
  
  — წარმოდგენა გქონდა საიდან წავიდნენ აქედან? - მოვითხოვე.
  
  
  ხორხე ყოყმანობდა.
  
  
  "დარწმუნებული არ ვარ, მაგრამ ვფიქრობ - ორჯერ, როცა კეთროვანი ოთახში საჭმლით შემოვიდა, მგონი გავიგონე, რომ ერთ-ერთმა კაცმა რაღაც თქვა მარტინიკაზე".
  
  
  ტვინში რაღაც ჩამიკრა.
  
  
  მარტინიკი. Ვულკანის.
  
  
  უცებ ხორხეს უკან კედელში კარი გაიღო. მასში ფიგურა დადიოდა, ჩემნაირი ჩაცმული, სტერილურ კაბაში, ნიღაბში, კეპში და სხვა ყველაფერში. ხორხე ნახევრად შებრუნდა, შეხედა, შემდეგ გაიღიმა.
  
  
  ”ბუენოს ნოჩე, სენორიტა”, - თქვა მან. მერე მგონი რაღაც სიმთვრალე ისევ ხმას დაუბრუნდა. ”ისეთი ლამაზი, ასეთი საყვარელი პატარა ჩინიტაა და ის მოდის კეთროვნების დასახმარებლად. ახლახან ჩამოვიდა."
  
  
  
  
  
  ჩინიტა. ჩინური.
  
  
  ქირურგიული ნიღბის თავზე ორი ქუთუთოთი აღმოსავლური თვალები პირდაპირ მიყურებდნენ.
  
  
  ზედმეტად ნაცნობი აღმოსავლური ორმაგი ქუთუთო თვალები.
  
  
  "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება წვეულებაზე, კარტერ", - თქვა მან.
  
  
  პირქუშად შევხედე.
  
  
  - შენთვის, ლი ჩინ, - ვუთხარი მე, - წვეულება დასრულდა.
  
  
  მისკენ დავიძარი. მან ხელი ასწია.
  
  
  ”ნუ დაუშვით შეცდომებს, რომლებსაც ინანებთ”, - თქვა მან. "Ჩვენ გვაქვს…"
  
  
  მისი ხმა სასჯელის შუა რიცხვებში ჩაკვდა და დავინახე, როგორ გაუფართოვდა თვალები შიშისგან.
  
  
  "კარტერი!" იყვირა მან. "Შენს უკან!"
  
  
  შემოვბრუნდი. ხორხეს ბოთლს ჩემი თავის ქალა სანტიმეტრით აკლდა და მაგიდაზე ხელში დაიმსხვრა. წამის მეასედზე, ჩემი კარატე ჩოპი კისრის ძირში მოხვდა და აცდა. ჩამოგლეჯილი მორივით დაეცა იატაკზე. დაცემისას ისევ გავიგე ლი ჩინის ხმა. ამჯერად ის გლუვი, მტკიცე და სასიკვდილო მშვიდი იყო.
  
  
  - კარი, - თქვა მან. "და შენს მარცხნივ."
  
  
  კარებთან სამი იყო. მკრთალ დაჩრდილულ შუქზე ვხედავდი გროტესკულ, გაუფორმებელ კიდურებს, სახეებს ორმოიანი ნაკვთებით, ცარიელი თვალის გუგებით, დაჭყლეტილი მკლავებით. ასევე დავინახე ორი დანის ბრჭყვიალა და ტყვიის მილის მომაკვდინებელი ნაჭერი, როცა ისინი ნელა მიიწევდნენ ჩემსკენ.
  
  
  მაგრამ ეს იყო მარცხენა ფიგურები, რამაც შემცივნება გამოიწვია ჩემს ხერხემალში. იყვნენ ხუთი, ექვსი, შეიძლება მეტიც და ყველანი წამოდგნენ ლოგინიდან, რათა ფრთხილად სრიალდნენ ჩემსკენ.
  
  
  ესენი იყვნენ ინფექციური დაავადებებით დაავადებული კეთროვანი. და მათი ნახევრად შიშველი სხეულები სულ უფრო და უფრო უახლოვდებოდა, დაფარული თეთრი წყლულოვანი სიმსივნეებით, რომლებიც საშინლად გამოირჩეოდა დაავადებული ხორციდან.
  
  
  ლი ჩინი ჩემს გვერდით მოვიდა.
  
  
  ”ერთმა თქვენმა დასავლელმა ფილოსოფოსმა ერთხელ აღნიშნა,” თქვა მან მშვიდად, თითქმის საუბრისას, ”რომ ჩემი მტრის მტერი ჩემი მეგობარია. Მეთანხმები?"
  
  
  - ამ ეტაპზე, - ვუთხარი მე, - აბსოლუტურად.
  
  
  ”მაშინ, დავიცვათ თავი”, - თქვა მან და სხეული ოდნავ მოხრილი, ხელები წინ სრიალდა, რაც მაშინვე მივხვდი, როგორც კლასიკური კუნგ-ფუს მზა პოზა.
  
  
  რაც შემდეგ მოხდა ისე სწრაფად მოხდა, რომ ძლივს მივყვებოდი. კართან კეთროვნების ჯგუფში უეცარი მოძრაობა გაისმა და ჰაერში დანის პირის კაშკაშა ციმციმა აირბინა. გვერდზე გადავუხვიე. ლი ჩინი არ ინძრეოდა. მისი ერთი ხელი მაღლა აიწია, შემობრუნდა, სწრაფად პარაბოლა ჩამოაყალიბა და დანა ისევ დაიწყო მოძრაობა - კაცისკენ, რომელმაც ესროლა. მან ყვირილი ამოუშვა, რომელიც სუნთქვით დასრულდა, როცა დანა კისერს გაუხვრიტა.
  
  
  მეორე მომენტში ოთახი არეული მოძრაობით აფეთქდა. კეთროვნები ჯგუფურად წინ დაიძრნენ და ჩვენკენ შემოვარდნენ. მარჯვენა ფეხი გამომიფრინდა და ერთი თავდამსხმელის მუცელში კვალი აღმოვაჩინე, როცა ჩემი ხისტი თითები მეორის მზის წნულში შევიჭერი. ტყვიის მილი მხარზე უსტვენდა. ჰიუგო ხელში მეჭირა და ტყვიის მილით კაცმა ის ჩამოაგდო, როცა სასიკვდილო დანა კისერში ჩავარდა. საძილე არტერიიდან შადრევანივით სისხლი იღვრებოდა. ჩემს გვერდით, ლი ჩინის სხეული თხევადი, მკვეთრი მოძრაობით მოძრაობდა, მისი ხელები ტრიალებდა და ცვიოდა, როცა მისი სხეული გროტესკულად ტრიალებდა ჰაერში და დაჭყლეტილი დაეცა თავთან შეუძლებელი კუთხით.
  
  
  "არაფერია, კარტერ", - გავიგონე დიაზის ხმა, რომელიც სადღაც სიბნელეში ღრიალებდა. „კარი გარედან არის ჩაკეტილი. ახლა ვერასდროს გამოხვალ. ჩვენნაირი კეთროვანი გახდები“.
  
  
  ჰიუგო ჩემს თვალწინ ჰაერში მოვწყვიტე, ორ ნახევრად შიშველ კეთროვანს ხელებით უკან ვუბიძგე.
  
  
  - შენი ტანსაცმელი, - ვუთხარი ლი ჩინს. „ნუ მისცემ მათ უფლებას, რომ შენი ტანსაცმელი დაგიშალონ ან შეგეხონ. ისინი ცდილობენ ჩვენს დაინფიცირებას“.
  
  
  "შენც ისევე გახრწნი, როგორც ჩვენ, კარტერ", - ისევ გაისმა ხმელი ყვირილი. „შენ და პატარას გამოასწორებთ. შენი ხორცი ჩამოვარდება...“
  
  
  ყვირილი სუნთქვით დასრულდა, როცა ლი ჩინი დაიხარა, შემოტრიალდა, უკან დაეცა, სვლებს აეჭიდა და კატაპულტის ძალით მიაბრუნა დიაზის სხეული კედლისკენ. დაცემისას თვალები გაუთეთრდა და მერე დახუჭა. იმავე წამს ვიგრძენი ვიღაცის ხელი ზურგზე მომიჭირა და ღებინების ხმა გავიგე. მე შემოვტრიალდი, კეთროვანის ერთი ხელთათმანიანი ხელით ზურგზე დავიჭირე, როცა ჰიუგო თავის მზის წნულს ზევით კუთხით შეეჯახა. დაიჭყაპუნა, პირიდან სისხლი მოედინებოდა. ჩემი სტერილური კაბის ნაჭერი ისევ ხელში ეჭირა. შემობრუნებულმა შევამჩნიე, რომ ლი ჩინი სხვა კატის ჩაჯდომიდან გამოდიოდა და კეთროვანის სხეული კედელთან დაეცა. კაბაც დახეული ჰქონდა. წამის მეასედში ჩვენი თვალები ერთმანეთს შეხვდა და ერთი და იგივე აზრი ერთდროულად უნდა გაგვიჩნდეს.
  
  
  - კარი, - ვთქვი მე.
  
  
  ოდნავ დაუქნია თავი და სხეული ისევ კატას დაემსგავსა. დავინახე, როგორ გადახტა მაგიდაზე, რომელსაც ხორხე იყენებდა.
  
  
  
  
  შემდეგ შეუძლებელი ფრენა შეასრულა სამი თავდამსხმელის თავზე და კართან დაეშვა. მე მის უკან მივდიოდი, ჰიუგოს ვიყენებდი გზის გასაწმენდად. კარებთან ერთად ვიდექით, სულ რამდენიმე წამი გვქონდა დარჩენილი, სანამ კეთროვანი კვლავ შემოგვეტევა.
  
  
  "ერთად!" - დავიყვირე. ახლა!"
  
  
  ჩვენმა ფეხებმა ერთდროულად ისროდნენ, როგორც ორი ცახცახი ვერძი. იყო ავარია, მაგრამ საკინძები გამართული იყო. ისევ. ავარია უფრო ხმამაღალი იყო. ისევ. კარი საკინძებიდან გადმოხტა და ეზოში შემოვვარდით, დასახიჩრებული ხელები ჩვენკენ მოგვიწია, ტანსაცმელს გვიჭერდა, ნესტოებში მომაკვდავი ხორცის სუნი შემოვიდა.
  
  
  "კარი ოფისში!" გავიგე ლი ჩინის ყვირილი. "გახსენი!"
  
  
  ეზოში გაშლილ მიწაზე ფეხების სირბილის ხმა გავიგე, როცა კეთროვნები ჯგუფურად დაგვედევნენ. ქირურგების სკრაბი გზაში იყო და ისინი სწრაფად მოგვიახლოვდნენ. სიჩქარის ბოლო ადიდებულმა ენერგიამ ჩავდე, დავინახე, რომ ლი ჩინი იგივე გააკეთა ჩემს უკან და ღია კარიდან ოფისში შევედი. ჩემს უკან, ლი ჩინის ფიგურა სიჩქარის ბუნდოვანი გახდა, როცა კარი ძლიერად მივხურე და სასტიკად ავიტანდი მოახლოებული სხეულების სიმძიმეს. ერთი წამით ვიგრძენი, რომ კარი ისევ გაიღო. მერე უცებ დაიხურა და საკეტს ვესროლე. კარის მეორე მხარეს ხმების ხმა გაისმა, მერე სიჩუმე.
  
  
  ლი ჩინი გვერდით დამიდგა.
  
  
  - შეხედე, - თქვა მან და ოთახის ერთ-ერთ კუთხეზე მიუთითა.
  
  
  ქალი, რომელმაც შემიშვა, გროვაში იწვა, გაუნძრევლად. ადვილი მისახვედრი იყო რატომ. ყელი ყურიდან ყურამდე ჰქონდა გამოჭრილი. მის გვერდით ტელეფონი ედო, კედლიდან ამოღებული მავთული.
  
  
  ”კეთროვნები, რომლებიც თავს დაესხნენ ჩვენ, უნდა გადაიხადონ SLA-მ”, - ვთქვი მე. ”ამ ქალს აშკარად არ ჰქონდა გადახდილი. მან ალბათ არაფერი იცოდა ამის შესახებ. როცა ინფექციურ ფრთაში ხელჩართული ჩხუბი მოისმინა, უნდა სცადა პოლიციის გამოძახება და...“
  
  
  ”და მან შეცდომა დაუშვა, როცა ეზოს კარი ღია დატოვა”, - დაასრულა ჩემთვის ლი ჩინმა.
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  ”მაგრამ არ არსებობს გარანტია, რომ ერთ-ერთმა კეთროვანმა არ გამოიყენა ტელეფონი SLA-ს გასაძლიერებლად. და მე არ ვაპირებ აქ ყოფნას, როცა ისინი ჩამოვლენ. ჩვენ ახლა ვაპირებთ აქედან წასვლას. და ერთად. თქვენ გაქვთ გარკვეული ახსნა გასაკეთებელი."
  
  
  - რა თქმა უნდა, - მშვიდად თქვა ლი ჩინმა. "მაგრამ რაც შეეხება ჩვენს ტანსაცმელს?"
  
  
  ორივე ქირურგს ქურთუკი დახეული ჰქონდა. საცვლები ჭუჭყიანი იყო. სავსებით ცხადი იყო, რა უნდა გაეკეთებინა.
  
  
  - სტრიპტიზი, - ვუბრძანე და ჩემი ქმედებები ჩემს სიტყვებს შევადარე.
  
  
  "ყველა?" - ეჭვით იკითხა ლი ჩინმა.
  
  
  - ეს არის, - ვთქვი მე. "თუ არ გინდა, რომ ერთ დღეს გაიღვიძო და თითები ჩამოგცვივდეს."
  
  
  „მაგრამ სად წავიდეთ? ტანსაცმლის გარეშე…”
  
  
  „მანქანაში ვიღაც მელოდება. სულ რამდენიმე კვარტალი აქედან, - დავარწმუნე იგი.
  
  
  ლი ჩინმა ბიუსჰალტერის ამოხსნის შემდეგ ახედა.
  
  
  "რამდენიმე ბლოკი!" Მან თქვა. "თქვენ არ გულისხმობთ, რომ ჩვენ ვაპირებთ..."
  
  
  თავი დავუქნიე, შორტიდან გადმოვდექი და შესასვლელი კარისკენ დავიძარი.
  
  
  "მზად?"
  
  
  ლი ჩინმა, ტრუსის ნაჭერი გვერდით გადააგდო, საეჭვოდ გამოიყურებოდა, მაგრამ თავი დაუქნია. ხელი მოვკიდე და შემოსასვლელი კარი გავაღე.
  
  
  "Მოდი გავიქცეთ!"
  
  
  მე მინდა ვიფიქრო, რომ ჩვენ ვიყავით სან ხუანის პირველი მოთამაშეები.
  
  
  
  თავი მერვე
  
  
  გონსალესი ძილში იყო. როდესაც მან გაიღვიძა ფანჯარაზე ჩემი დაკაკუნების შედეგად, მან იპოვა შიშველი ნიკ კარტერი, რომელიც მკლავებში იდგა ლამაზ და უკიდურესად შიშველ ჩინელ ქალთან ერთად, ყბა ფეხსაცმელზე დაეცა. ცოტა ხანს ყურების გარდა არაფერს აკეთებდა. და არა ჩემზე. მე მას ვერ დავაბრალებდი. ლი ჩინი პატარა იყო, თითქმის პაწაწინა, მაგრამ მისი სხეულის ყოველი სანტიმეტრი იდეალურად იყო პროპორციული. შავი თმა ჩამოეშვა მის პატარა, მტკიცე მკერდზე დიდი გვირგვინით და აღმართული ძუძუს. თეძოები და ფეხები გლუვი ჰქონდა, მუცელი ჩაწეული და მოხრილი ჰქონდა. მის სახეზე ხაზგასმული იყო თოჯინის იდეალური ცხვირი და როცა კარგად გამოკვეთილი ტუჩები განზე გასწია, კბილები გაუბრწყინდა. ძნელი დასაჯერებელი იყო, რომ ეს გოგონა იყო კუნგ-ფუს ოსტატი - ან უნდა ვთქვა, შეყვარებული - რომელსაც შეეძლო ხელჩართულ ბრძოლაში ნებისმიერი რაოდენობის მამაკაცის დაპყრობა. არა ის, რომ დავიწყებას ვაპირებდი.
  
  
  ისევ ფანჯარაზე დავაკაკუნე და გონსალესი ტრანსის მსგავსი მზერას გამოვყავი.
  
  
  - გონსალეს, - ვუთხარი მე, - თუ წინააღმდეგი არ ხარ ფიზიკური აღზრდის სწავლის შეწყვეტა, მადლობელი ვიქნები, თუ კარს გამიღებ. და ვფიქრობ, ქალბატონი დააფასებს თქვენს ქურთუკს. ”
  
  
  გონსალესი კარის სახელურთან მივარდა.
  
  
  - კარი, - თქვა მან. „დიახ. Რა თქმა უნდა. კარი. ბლეიზერი. Რა თქმა უნდა. დიდი სიამოვნებით მივცემდი ქალბატონს ჩემს კარს. ჩემს ქურთუკს ვგულისხმობ."
  
  
  დაბნეულობას რამდენიმე წამი დასჭირდა, მაგრამ ბოლოს კარი გაიღო და ლი ჩინი მხრებიდან მუხლებამდე გონსალესის ქურთუკმა მოიცვა. მე მივიღე
  
  
  
  
  მოსასხამი, რომელიც გონსალესის დაბალი სიმაღლის გათვალისწინებით, ძლივს აღწევდა ჩემს წელზე.
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი მე, ლი ჩინთან ერთად უკანა სავარძელზე ჩავჯექი, ვილჰელმინა და ჰიუგო დროებით ჩავდე გონსალესის ქურთუკის ჯიბეებში და დავაიგნორე მისი გამოუთქმელი, მაგრამ აშკარად სასოწარკვეთილი სურვილი, გაეგო რა მოხდა. „მოდით, ჯოჯოხეთი გავიდეთ აქედან. მაგრამ ჩვენ ჯერ არ ვბრუნდებით სასტუმროში. უბრალოდ იმოძრავეთ ცოტათი. ამ პატარა ქალბატონს რაღაც აქვს სათქმელი“.
  
  
  - რა თქმა უნდა, - მშვიდად თქვა ლი ჩინმა. მან გონსალესის ქურთუკის ჯიბეები იჩხუბა მანამ, სანამ სიგარეტის კოლოფი არ იპოვა, ერთი შემომთავაზა და როცა უარი ვუთხარი, ერთი თავისთვის აანთო და ღრმად აიღო. "Საიდან დავიწყო?"
  
  
  "Პირველად. საფუძვლებიდან მაგალითად, კონკრეტულად რის გაკეთებას ცდილობთ და რატომ?”
  
  
  "კარგი. მაგრამ არ ფიქრობთ, რომ მძღოლი უფრო ხშირად უნდა იყურებოდეს მის წინ, ვიდრე უკანა ხედვის სარკეში?”
  
  
  - გონსალესი, - ვუთხარი გამაფრთხილებლად.
  
  
  გონსალესმა დამნაშავედ გახედა გზას და განაგრძო მგზავრობა საათში დაახლოებით ოცი მილის სიჩქარით.
  
  
  "იცით რამე Chinatown-ის შესახებ?" - ჰკითხა ლი ჩინმა.
  
  
  "ვინმემ იცის რამე Chinatown-ის შესახებ, თუ ისინი ეთნიკურად ჩინელები არ არიან?"
  
  
  ”კარგი,” გაიღიმა ლი ჩინმა. ”ყოველ შემთხვევაში, მე ვარ ფილტვის ჩინის ქალიშვილი. მეც მისი ერთადერთი შვილი ვარ. ფილტვის ჩინი არის ჩინების ოჯახის უფროსი, ან თუ გნებავთ ჩინების კლანის. ეს არის დიდი კლანი და არ მაწუხებს, რომ ძალიან მდიდარია. მას აქვს მრავალი განსხვავებული ბიზნეს ინტერესი, არა მხოლოდ ნიუ-იორკის Chinatown-ში, ჰონგ კონგსა და სინგაპურში, არამედ მთელ მსოფლიოში. მას შემდეგ, რაც მამაჩემს სხვა შვილები არ ჰყავდა, განსაკუთრებით ვაჟები, მე გავიზარდე და განათლებული ვიყავი ჩინების კლანის ინტერესებზე, სადაც არ უნდა იყვნენ ისინი და როგორიც არ უნდა იყვნენ ისინი. ნებისმიერ შემთხვევაში, მე შემეძლო ამის გაკეთება. ”
  
  
  ”მათ შორის, საბრძოლო ხელოვნების ნიჭის გონივრული გამოყენება?”
  
  
  - დიახ, - თავი დაუქნია ლი ჩინმა. ”და ჰუმანიტარული მეცნიერებების შესწავლა ვასარში. და ზოგადად ტექნოლოგიის შესწავლა MIT-ში“.
  
  
  ”ფართოდ განათლებული ახალგაზრდა ქალბატონი,” შევნიშნე მე.
  
  
  "მე ასე უნდა ვიყო. ჩემი სამუშაო ამ მომენტში არის, კარგი, შეიძლება დავარქვათ მას კლანის პრობლემების მოგვარების საშუალება. როდესაც რაღაც არასწორედ ხდება ან საფრთხე ემუქრება კლანის ინტერესებს, სადაც არ უნდა იყოს ეს, ჩემი ამოცანაა ჩარევა და სიტუაციის გამოსწორება“.
  
  
  ”რაც ამჟამად არ მუშაობს შეუფერხებლად ან არის საფრთხის ქვეშ?” - ვკითხე უკვე პასუხში დარწმუნებულმა.
  
  
  - მოდი, კარტერ, - თქვა მან. "შეიძლება ამ დროისთვის გამოიცანით. კლანს სერიოზული ინტერესები აქვს ვენესუელის ნავთობით. და ნავთობის რამდენიმე სხვა ადგილას სამხრეთ ამერიკაშიც. და SLA იმუქრება ოფშორული ნავთობის პლატფორმებისა და გადამამუშავებელი ქარხნების განადგურებით სანაპიროზე. არა? "
  
  
  - ძალიან კარგი, - ვუთხარი პირქუშად. „ძალიან კარგად ინფორმირებული. მგონი არ გინდა მითხრა, რატომ ხარ ასე კარგად ინფორმირებული?”
  
  
  - რა თქმა უნდა, არა, - უპასუხა მან მხიარულად. "მეტი, ვიდრე შემიძლია გითხრათ, არის ის, თუ როგორ გავარკვიე, რომ თქვენ შეხვდით მიშელ დიუროჩს ტანჟერში და დროულად ვისწავლე, რომ იქიდან თვალყური ადევნოთ. მოდით ვთქვათ, რომ ჩინების კლანი დიდია და მას ბევრი ყური აქვს ბევრი ადგილი ".
  
  
  „სიგარეტში ჩასმული ელექტრონული ყურების ჩათვლით“, შევახსენე მას.
  
  
  - დიახ, - უპასუხა მან მშრალად. „შენ იყავი ჩემი ერთადერთი მინიშნება დიუროხის ადგილსამყოფელის შესახებ. შენს დაკარგვას ვერ გავრისკავდი. და ჩვენ ორივემ კარგად ვიცით, რომ ფერნანდ დიუროხი არის მთელი SLA საფრთხის გასაღები. ყოველ შემთხვევაში, ახლა, როცა ორივემ ვიცით, სად არის ჩვენი საყვარელი ექიმი. სიკვდილი გაიტაცეს კეთრიანში დამალვის შემდეგ...“
  
  
  - მოიცადე, - მკვეთრად შევაწყვეტინე. "თქვენი აზრით, სად არის გადაღებული?"
  
  
  „მოდი, კარტერ. თქვენ ისევ ჩემთან თამაშობთ, - თქვა მან მოუთმენლად. „მეც გავიგე, რაც თქვა ხორხემ, ისევე როგორც შენ. როგორ გგონიათ, რატომ გავფრინდი აქ და გამოვჩნდი როგორც ექთანი, როგორც კი ჩემმა ბაგმა გაიგო თქვენი საუბარი დიუროხის ქალიშვილთან - სწორედ მანამ, სანამ მას მოქმედების გარეშე მოწევდით. როგორი გემო ჰქონდა? "
  
  
  - უხეში, - ვთქვი მე. "მაგრამ თქვენ არ უპასუხეთ ჩემს კითხვას."
  
  
  ხორხემ თქვა: „მარტინიკე. შენი მეგობრის აჰმედის ბოლო სიტყვა იყო "ვულკანი". შემიძლია ციტირება მოგცეთ სახელმძღვანელო?” საფრანგეთის კარიბის ზღვის კუნძულ მარტინიკაში არის მიძინებული, სავარაუდოდ ჩამქრალი ვულკანი, მონ პელე. დასკვნა: დიუროჩი და OAS-ის შტაბ-ბინა მდებარეობს მარტინიკის მონ პელეს კრატერში ან მის მახლობლად.
  
  
  ჩუმად ვწყევლიდი. ეს გოგო კარგი იყო.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. ”თქვენი დეტექტიური მუშაობა საფუძვლიანია. და თქვენ კარგად უმკლავდებით რთულ პრობლემებს. მაგრამ ახლა, პატარა ბალახო, დროა მიატოვო დიდი სურათი. თქვენ შეგიძლიათ წარმოადგინოთ საზოგადოების ინტერესები. კლან ჩინი, მაგრამ მე წარმოვადგენ შეერთებული შტატების ინტერესებს, რომ აღარაფერი ვთქვათ ნავთობის ყველა სხვა მწარმოებელ ქვეყანაზე ამ ნახევარსფეროში. პრიორიტეტული საკითხია.
  
  
  
  Ნათელია? "
  
  
  - მაგრამ ეს ყველაფერია, - თქვა ლი ჩინმა და სიგარეტის ნამწვი ფანჯრიდან გადააგდო. „ინტერესები, რომელსაც მე ვემსახურები და ის, რასაც თქვენ ემსახურებით, არ ეწინააღმდეგება ერთმანეთს. ორივეს ერთი და იგივე გვინდა - OAS სქემის გამორთვა. ჩვენ ორივემ ვიცით, რომ დიუროხის გასათავისუფლებლად ერთნაირად უნდა ვიმოქმედოთ. დასკვნა: გაერთიანების დროა“.
  
  
  - დაივიწყე, - ვთქვი მე. "თქვენ უბრალოდ გაართულებთ საქმეს."
  
  
  "როგორც მე გავაკეთე კეთრიანში?" - ჰკითხა ლი ჩინმა და ეშმაკურად შემომხედა. „მისმინე, კარტერ, მე შემიძლია დაგეხმაროთ ამ საკითხში და თქვენ ეს იცით. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ ვერ შემაკავებთ ამის გაკეთებას. მე უფრო მეტი ვარ, ვიდრე ვინმესთვის, ვისი სცადაც ჩემი ტყვეობაში იყო და თუ დამაპატიმრებდი, ეს უბრალოდ გაგიჭირდება."
  
  
  ერთი წუთით ფანჯარაში გავიხედე და დავფიქრდი. რაც მან თქვა სიმართლე იყო. მე ალბათ ვერ შევძელი მისი შეკავება. ის, ალბათ, ახლა იქ იჯდა და ფიქრობდა რაღაც უცნაურ ხერხზე ჩემი ფეხის ფრჩხილების დასაზიანებლად, თუ გადავწყვეტდი. მეორეს მხრივ, შესაძლოა, ის ოპოზიციაში მუშაობდა, მიუხედავად მისი საკმაოდ დამაჯერებელი ამბისა და კეთროვანის კოლონიაში დამეხმარა, რათა ჩემი კეთილგანწყობა მოეპოვებინა. მაგრამ ასეც რომ იყოს, სჯობდა სადმე მყოლოდა, სადაც თვალს ვადევნებდი, ვიდრე სადმე მხედველობის მიღმა დაცოცულიყო.
  
  
  - მოდი, კარტერ, - თქვა მან. „შეწყვიტე იქ ჯდომა, რათა გაუგებრად გამოიყურებოდე. ეს გარიგებაა?
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. ჩათვალეთ თავი დროებით დასაქმებულად AX-ში. ოღონდ მხოლოდ მანამ, სანამ საკუთარ წონას იზიდავ“.
  
  
  ლი ჩინმა წამწამები აათამაშა და გვერდულად შემომხედა.
  
  
  „შეხედე ძველ ჩინურ ანდაზას“, - თქვა მან ყველაზე მღელვარე აქცენტით, რაც მე მომისმენია ჩარლი ჩანის შემდეგ.
  
  
  "რა არის?" - Მე ვთქვი.
  
  
  "კარგ კაცს ვერ დააკავებ, რადგან როცა საქმე რთულდება, მაშინ ისინი მიდიან და მე ახლა ვიწყებ ბრძოლას."
  
  
  "ჰმმ", ვთქვი მე. — კონფუცი?
  
  
  "No. Chinatown High, კლასი 67."
  
  
  მოწონების ნიშნად თავი დავუქნიე.
  
  
  ”ყოველ შემთხვევაში, ძალიან ღრმა. მაგრამ ახლა, როცა გვაქვს ჩვენი დღევანდელი კულტურა, მსურს განვიხილო, როგორ ვაპირებთ წასვლას მარტინიკაში“.
  
  
  მთელი მისი გამომეტყველება შეიცვალა. ის სულ საქმიანი იყო.
  
  
  ”თუ კარგად წაიკითხავ სახელმძღვანელოს,” ვუთხარი მას, ”თქვენ იცით, რომ მარტინიკა არის საფრანგეთის საზღვარგარეთის დეპარტამენტი, ისევე როგორც ჰავაი არის შტატი აშშ-ში. ეს ნიშნავს, რომ კანონები და ადმინისტრაცია ფრანგულია...“
  
  
  ”ეს ნიშნავს,” დაასრულა ჩემთვის ლი ჩინმა, ”რომ მათში შეიძლება შეაღწიონ SLA-ს წევრები.”
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  ”ეს ნიშნავს, რომ ჩვენ უნდა შევიდეთ მარტინიკაში ჩვენი ჩასვლის შესახებ მათი ცოდნის გარეშე. ეს იწვევს ტრანსპორტირების პრობლემას. მე და მიშელი ფარულად ვმოგზაურობთ, მაგრამ ვერ გავრისკავთ, რომ ის იქ არ იყოს, განსაკუთრებით კეთრიანში მომხდარი ინციდენტის შემდეგ.
  
  
  ლი ჩინი დაფიქრებულად მოეფერა სახის ერთ მხარეს.
  
  
  ”ასე რომ, არა საჰაერო გზით,” თქვა მან.
  
  
  "არა," დავეთანხმე მე. „ეს მთიანი კუნძულია. ერთადერთი ადგილი, სადაც დაშვება შეგვიძლია, არის აეროპორტი და მოგვიწევს საბაჟო და იმიგრაციის გავლა. მეორეს მხრივ, მიუხედავად იმისა, რომ თვითმფრინავის დასაფრენად მხოლოდ ერთი ადგილია, არის ასობით ადგილი, რომლებიც შედარებით მცირე ზომისაა. ნავს შეუძლია დააგდოს წამყვანმა და შეუმჩნეველი დარჩეს რამდენიმე დღის განმავლობაში."
  
  
  „გარდა იმისა, რომ ნავის დაქირავება კარგი საშუალება იქნება იმისათვის, რომ ამ კუნძულზე უზარმაზარმა ადამიანმა იცოდეს, რომ მოგზაურობას ვგეგმავთ“, - თქვა ლი ჩინმა დაუსწრებლად და კიდევ ერთი გონსალესის სიგარეტი აანთო.
  
  
  - თანახმა ვარ, - ვთქვი მე. ”ასე რომ, ჩვენ ვფიქრობთ ნავის დაქირავებაზე და არა ნავის დაქირავებაზე.”
  
  
  ”რა თქმა უნდა, მფლობელის ცოდნის გარეშე.”
  
  
  "არა მანამ, სანამ არ დავაბრუნებთ მას მისი გამოყენების საფასურით."
  
  
  ლი ჩინმა სიგარეტის ნაცარი ფანჯრიდან გადააგდო და საქმიანი სახე მიიღო.
  
  
  ”ჩვენ უნდა ვიმსჯელოთ გადახდის ამ საკითხზე, კარტერ”, - თქვა მან. ”ამ ბოლო დროს ცოტა გადამეტებული ვარ ჩემი ხარჯებით.”
  
  
  - ბუღალტერს დაველაპარაკები, - დავპირდი მას. „ამავდროულად, ორივეს უნდა დავიძინოთ. ამაღამ. იცით, სად არის იახტის ბურჯი?”
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  "აღმოსავლეთ ბოლოში არის კაფე, რომელსაც პუერტო რეალი ჰქვია." ხვალ შუაღამისას იქ შეგხვდები. იქამდე სადღა გაქვს?“
  
  
  ”რა თქმა უნდა,” თქვა მან. "ჩინის კლანი..."
  
  
  "Მე ვიცი, მე ვიცი. ჩინების კლანი ძალიან დიდი კლანია. კარგი, გონსალესს შეუძლია ჩემი სასტუმროს მახლობლად ჩამომიგდოს, მერე ტანსაცმელი გიყიდო და სადაც გინდა, წაგიყვან“.
  
  
  - კარგი, - თქვა მან და სიგარეტის ღერი ფანჯრიდან გადააგდო. „მაგრამ. კარტერ, ამ ტანსაცმლის შესახებ ..."
  
  
  ”ეს ჩემს ანგარიშზე გადავა,” დავარწმუნე იგი.
  
  
  მან გაიღიმა.
  
  
  Რა ჯანდაბაა. ღირს ერთი ტანსაცმლის ყიდვა, რათა ნახოთ, როგორ იზიდავს ის სხვებს.
  
  
  
  
  როცა ხელახლა შევედი San Geronimo Apartments-ში, გათენდა და მიშელს ჯერ კიდევ ღრმად ეძინა. ის ასევე არ იყო ზედმეტად ჩაცმული ძილისთვისაც კი. ფაქტობრივად, მხოლოდ ის ეცვა ფურცლის კუთხე, რომელიც მოკრძალებულად ფარავდა მის ბარძაყის დაახლოებით ოთხ სანტიმეტრს. ჩუმად, მაგრამ საფუძვლიანად მივიღე შხაპი, კარბოლის საპონი გამოვიყენე, რომელიც სპეციალურად ამ მიზნით მქონდა თან მოტანილი და მის გვერდით დავწექი საწოლში. Მე ვიყავი დაღლილი. მეძინებოდა. სულ მინდოდა თვალების დახუჭვა და გულიანად ხვრინვა. ყოველ შემთხვევაში ასე მეგონა, სანამ მიშელი არ გადავიდა, ერთი თვალი გაახილა, დამინახა და მოტრიალდა, რომ მისი ფართო მკერდი - ლი ჩინის პატარა, მტკიცე, აყვავებული მკერდისგან განსხვავებით - ჩემს შიშველ მკერდზე დააჭირა.
  
  
  "Როგორი იყო?" - ამოილუღლუღა მან, ცალი ხელი ზურგზე დამიწყო კისრის ძირამდე.
  
  
  „გარდა დანებითა და ჯოხებით შეიარაღებულ ინფექციურ კეთროვანთა პოლკთან ბრძოლისა, არაფერი იყო“, - ვუპასუხე მე და საკუთარი ხელით დავიწყე რამდენიმე საინტერესო ადგილის შესწავლა.
  
  
  - შენ უნდა მითხრა ამის შესახებ, - ხმით თქვა მიშელმა, ახლა მთელი მისი სხეული ჩემზე იყო დაჭერილი და ჩემზე მიჭერდა.
  
  
  - მე გავაკეთებ, - ვთქვი მე. შემდეგ კი ცოტა ხანი სხვა არაფერი მითქვამს, ტუჩები სხვანაირად იყო დაკავებული.
  
  
  "როდის მეტყვი?" - ამოიოხრა მიშელმა ერთი წუთის შემდეგ.
  
  
  - მოგვიანებით, - ვთქვი მე. "ბევრად მოგვიანებით."
  
  
  და ეს იყო ბევრად მოგვიანებით. ფაქტობრივად, იმ დღეს ჩვენ ისევ ვიწექით თეთრ ქვიშიან პლაჟზე და კიდევ ერთხელ ვიღებდით კარიბის ზღვის მცხუნვარე მზეს.
  
  
  "მაგრამ შენ მართლა ენდობი ამ ჩინელ გოგონას?" მკითხა მიშელმა, როცა ზურგზე თბილ სათრიმლავ ზეთს მისვამდა და მხრების კუნთები მომეფერა.
  
  
  - რა თქმა უნდა, არა, - ვთქვი მე. "ეს არის ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც მირჩევნია მისი ყოლა, რათა თვალი გავადევნო მას."
  
  
  - არ მომწონს, - თქვა მიშელმა. "ის საშიში ჩანს."
  
  
  ”ეს ის არის,” ვთქვი მე.
  
  
  მიშელი ცოტა ხანს გაჩუმდა.
  
  
  "და შენ ამბობ, რომ ის შენს წინაშე გაშიშვლდა?" - ჰკითხა უცებ.
  
  
  ”მკაცრად მოვალეობაა”, დავარწმუნე იგი.
  
  
  "დიახ!" ჩაიბურტყუნა მან. "ვფიქრობ, რომ ის კუნგ ფუს გარდა რამდენიმე საკითხშია ექსპერტი."
  
  
  ჩავიცინე. "საინტერესო იქნებოდა ვიცოდეთ."
  
  
  "არა, სანამ მე ვიქნები, შენ არ იქნები!" - დაიყვირა მიშელმა. "არ მომწონს მისი ჩვენთან ყოფნის იდეა."
  
  
  - ეს უკვე მითხარი, - ვუთხარი მე.
  
  
  ”კარგი, კიდევ ერთხელ გეუბნები,” უპასუხა მან დაბნეულად.
  
  
  და ისევ მითხრა. როცა ვახშმის წინ იმ დაწყევლილ პინა კოლადებს ვჭამდით. და როცა ლანჩის დროს ლომებად ვიქცევით. და როცა ლანჩის შემდეგ ტაქსიში ვიყავით, კაზინოში მივდიოდით.
  
  
  - ნახე, - ვთქვი ბოლოს. ”ის ჩვენთან ერთად მოდის და ეს არის ის. ამის შესახებ აღარ მინდა გავიგო“.
  
  
  მიშელი ჩავარდა საძაგელ სიჩუმეში, რომელიც კიდევ უფრო დაბნეული გახდა, როცა კაზინოდან გამოვედით და ჩემს მიერ მიწოდებულ დაქირავებულ მანქანაში ჩავჯექით. მე ვაიგნორებდი მას და მთელი ძალით კონცენტრირებულს ვაკეთებდი მანქანაზე, გავლასა და სან-ხუანის გარშემო, სანამ არ დავრწმუნდი, რომ დავკარგე ვინმე, ვინც შეიძლება დაგვედევნა. თითქმის შუაღამე იყო, როცა მანქანა გავაჩერე იახტის ნავსადგურიდან რამდენიმე კვარტალში და ჩავიცვით კომბინეზონები და სვიტერები, რომლებიც ჩემთან ერთად მოვიყვანე პორტფელში.
  
  
  "სად შევხვდებით ამ შენს კუნგ ფუ ჩემპიონს?" - მკითხა მიშელმა, როცა ხელი მოვკიდე და ბნელ წყნარ ქუჩებში საცურაო აუზისკენ წავიყვანე იახტთან ერთად.
  
  
  ”ბინძურ, ბნელ, სრულიად საპატიო ღარიბში,” ვუთხარი მას მხიარულად. "ეს მოგეწონება."
  
  
  პუერტო რეალი ნამდვილი ღარიბი იყო. და ეს იყო ბინძური, ბნელი და სრულიად საზიზღარი. ის ასევე იყო ადგილი, სადაც ადამიანები თავიანთ საქმეებს ასრულებდნენ და ცდილობდნენ, არ დაეთვალიერებინათ უცნობი ადამიანები. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, ეს იყო საუკეთესო შეხვედრის ადგილი, რაზეც ვფიქრობდი. შემოსასვლელზე ჩამოკიდებული მძივებიანი ფარდები გადავწიე და ბნელ, კვამლიან ინტერიერს შევხედე. ოთახში გაბზარული ფილების გრძელი ზოლი იყო გადაჭიმული, მის უკან ნახევარი ათეული დამთრგუნველი პერსონაჟი სვამდა, ზოგი დომინოს თამაშობდა ბარმენთან, ზოგი კი მხოლოდ კოსმოსს უყურებდა. ბარის მოპირდაპირედ, დანგრეული თაბაშირის კედელთან, რამდენიმე გაფუჭებულ მაგიდასთან კამათლის ხმაურიანი თამაში იყო, რამდენიმე მარტოხელა მსმელი და ერთი მთვრალი, რომელიც ფაქტიურად ტიროდა ლუდში. ყველაფერში შემორჩენილი ლუდის, დაძველებული სიგარეტის კვამლის და რომის სუნი ასდიოდა. მიშელმა ზიზღით გაიღიმა, როცა მაგიდისკენ მივიყვანე.
  
  
  ”ეს ტანჟერზე უარესია”, - მითხრა მან. "როდემდე უნდა ველოდოთ ამ გოგოს?"
  
  
  - სანამ ის არ გამოჩნდება, - ვთქვი მე. ბარში წასასვლელად ვემზადებოდი დასალევად, როცა ერთ-ერთი მარტოხელა მსმელი ადგა ოთახის მეორე ბოლოში მდებარე მაგიდიდან და ჩვენსკენ წამოვიდა, ბოთლი და რამდენიმე ჭიქა აიღო. ის აშკარად მთვრალი იყო და იღბლიანი იყო თავისი წარმოუდგენლად ჭუჭყიანი, საღებავით დაფენილი კომბინეზონით, დახეული შალის სვიტერით და მატყლის ქუდი ნახევრად უფარავდა სახეს.
  
  
  
  .
  
  
  ”ჰეი, ამხანაგებო,” თქვა მთვრალმა და ჩვენს მაგიდას მიუჯდა, ”მოდით ერთად დავლიოთ. მეზიზღება მარტო სასმელი."
  
  
  „დამანებე თავი, მეგობარო. ჩვენ…"
  
  
  შუა წინადადება შევწყვიტე. ქუდის ქვეშ ნაცნობი აღმოსავლური თვალი ჩამიკრა. სკამი გამოვწიე.
  
  
  - ლი ჩინი, - ვუთხარი მე, - გაიცანით მიშელ დიუროხი.
  
  
  - გამარჯობა, - თქვა ლი ჩინმა და გაიღიმა, როცა სავარძელში ჩაჯდა.
  
  
  - საღამო მშვიდობისა, - თქვა მიშელმა. შემდეგ კი ტკბილი ხმით: "რა ლამაზი სამოსი გაქვს."
  
  
  - მიხარია, რომ მოგეწონა, - უპასუხა ლი ჩინმა. ”მაგრამ თქვენ უნდა გენახათ ის, რაც მე მქონდა წუხელ. კარტერს შეუძლია გითხრათ."
  
  
  მიშელს თვალები სახიფათოდ გაუბრწყინდა. "მიკვირს, რომ მანაც კი შენიშნა", - ამოიოხრა მან.
  
  
  ლი ჩინმა უბრალოდ გაიღიმა.
  
  
  - თქვა კონფუციუსმა, - თქვა მან და ისევ დაადო ჰოკეის აქცენტი, - კარგი რამ პატარა პაკეტებში მოდის.
  
  
  - კარგი, ქალბატონებო, - ჩავრთე მე. - მეგობრული საუბარი სხვა დროისთვის შეინახე. ჩვენ გვაქვს სამუშაო და ეს ერთად უნდა გავაკეთოთ“.
  
  
  ლი ჩინგმა მაშინვე დაუქნია თავი. მიშელმა მზერა ჩაახშო. ავიღე ბოთლი, რომელიც ლი ჩინმა მოიტანა და ყველაფერი ჭიქებში ჩავასხი. ლი ჩინმა ერთი მსუბუქი ყლუპით დალია სასმელი, შემდეგ დაჯდა, მიყურებდა, მელოდა. ყლუპი მოვსვი და კინაღამ ავფეთქდი.
  
  
  "ღმერთო!" ამოვისუნთქე. "რა სახის მასალაა ეს?"
  
  
  - ახალი რომი, - თქვა ლი ჩინმა შემთხვევით. "ცოტა ძლიერი, არა?"
  
  
  "ძლიერი!" Მე ვთქვი. ”ყველაფერი... კარგი, შეხედე. მოდი საქმეს შევუდგეთ. ჩვენ გვჭირდება საკმარისად დიდი ნავი ოთხივესთვის, საკმარისი სიმძლავრით, რომ სწრაფად მივიღოთ მარტინიკამდე, მაგრამ არც ისე დიდი, რომ ყურადღება მიიპყროს და საჭირო გახდეს ღრმა ჩაყვინთვის წყლის ნავსადგურში.
  
  
  "ქალბატონის დღე", - თქვა ლი ჩინმა.
  
  
  კითხვით შევხედე.
  
  
  ”ის დგას ნავსადგურიდან დაახლოებით მეოთხედი მილის მანძილზე,” - თქვა მან. ”მეკუთვნის ამერიკელი მილიონერი, სახელად ჰანტერი. დაახლოებით სამი თვე არ იყო მის გვერდით. ბორტზე მხოლოდ ერთი ადამიანი ზრუნავს და ქალაქში მთვრალია“.
  
  
  - დაკავებული იყავი, - ვუთხარი მოწონებით.
  
  
  ”მე მომბეზრდა ირგვლივ ჯდომა”, - თქვა ლი ჩინმა. „ღამეში მხოლოდ ოთხი საათი მძინავს, ამიტომ რაღაცის გაკეთება მჭირდებოდა და მაინც მიყვარს ნავები. ეს სილამაზე, კარტერ, განსაკუთრებით იმისთვისაა, რაც ჩვენ მხედველობაში გვაქვს. ეს არის ოთხმოცი ფუტი ბრიგანტინი. გამაგრებული კორპუსითა და გაყალბებით, ღია წყალში და ძლიერ ქარებში სიძლიერისთვის აშენებული სამი ანძა. როგორც ჩანს, მას შეეძლო დაეძინა მინიმუმ ოთხი, შესაძლოა მეტი. ნავსადგურში შესვლა და გამოსვლა ღია წყალზე, თუნდაც იალქნის ქვეშ. ეს სილამაზეა, ნამდვილი ოცნება."
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  "Კარგად ჟღერს".
  
  
  "მხოლოდ ერთი პრობლემაა", - დასძინა ლი ჩინმა. „კარიერა. როდესაც ის დაბრუნდება და აღმოაჩენს, რომ ნავი დაკარგულია, ის აუცილებლად დაუკავშირდება პოლიციას“.
  
  
  ”ის ვერ იპოვის ნავს დაკარგულს,” ვთქვი მე. „ჩვენ საკმარისად კეთილი ვიქნებით და დაველოდოთ მას. როცა ჩამოვა, მოკლე მოგზაურობას შევთავაზებთ. სალონში ჩაკეტილი, რა თქმა უნდა.”
  
  
  - კიდევ ერთი ადამიანის დამატება, რომელსაც ვერ ვენდობით, - თქვა მიშელმა გაღიზიანებულმა. მისი თვალები ლი ჩინს შეხედა.
  
  
  - არ შეიძლება, - ვთქვი მე. „და ჩვენ ტყუილად ვსხედვართ აქ. მოდით შევხედოთ ქალბატონის დღეს."
  
  
  Მე ვიღვიძებ. მიშელმა სკამი უკან გადააგდო, ფეხზე წამოდგა და ბარიდან გავიდა ისე, რომ ლი ჩინს არ შეუხედავს. ჩვენ მას გავყევით. ბარის ამაზრზენი ატმოსფეროს შემდეგ კარიბის ზღვის თბილ ჰაერს უჩვეულოდ კარგი სუნი ასდიოდა. ნავები მიცურავდნენ იახტის აუზის გასწვრივ, ანათებდნენ შუქებს. მშვიდი, სასიამოვნო სცენა იყო. ვიმედოვნებდი, რომ ასე დარჩებოდა მანამ, სანამ ლედი დეის "ნასესხებდით".
  
  
  - შეხედე, - თქვა ლი ჩინმა და სვიტერის ქვემოდან პატარა ბინოკლები ამოიღო. "იქ."
  
  
  ბინოკლები ავიღე და მივუთითე მითითებული მიმართულებით. გარკვეული ბუნდოვანებისა და გარკვეული ადაპტაციის შემდეგ, "ქალბატონის დღე" გამოჩნდა. აღტაცებულმა რბილად ვუსტვინავდი. როგორც ლი ჩინმა თქვა, ისეთი ლამაზი იყო. მისი გრძელი, დახვეწილი ხაზები უდავოდ ოკეანე იყო, ხოლო მისი მაღალი ანძა გემების შუაგულში მეტ ძალას ნიშნავდა აფრების ქვეშ. მისი სიარულიდან მივხვდი, რომ მას ადვილად შეეძლო ზედაპირულ წყალში დამაგრება. ცოტა უფრო მეტად შევისწავლე, ვიდრე ბინოკლი თვალებს მოვშორდი.
  
  
  ”მხოლოდ ერთი რამ არ მომწონს ამაში,” ვთქვი მე.
  
  
  "რა არის?" - იკითხა დაბნეულმა ლი ჩინმა. მე შემიძლია ვთქვა, რომ მას ერთი ნახვით შეუყვარდა ნავი. - ნავია ნავი მიბმული, - ვთქვი მე.
  
  
  "რომელი?" - თქვა ლი ჩინმა და ბინოკლს ხელი დაავლო. მან ძალიან კარგად იცოდა, რას ვაპირებდი: თუ ნავი ნავთან იყო, დარაჯი უკვე დაბრუნებული უნდა ყოფილიყო. ლი ჩინმა ერთი წუთით შეისწავლა ლედის დღე, შემდეგ ბინოკლები დაწია და თავი დაუქნია.
  
  
  
  
  ”ჩემი ბიძაშვილი ჰონგ ფატი ამის გამო რამდენიმე ჯოხს დაკარგავს”, - თქვა მან. „უნდა თვალყური ადევნო ამ დარაჯს და გამეგო, როდის დაბრუნდებოდა. ის აქამდე არასდროს მიღალატებდა."
  
  
  ”შეიძლება ეს არ იყოს დარაჯი,” შევახსენე მას. ”ეს შეიძლება იყოს ეკიპაჟის სხვა წევრი, რომელიც ჩამოვა მისი მოგზაურობისთვის მოსამზადებლად. ან თუნდაც ვინმეს პატარა ქურდობა მხედველობაში. ვინც შენსავით ისწავლა დარაჯის ჩვევები. ნებისმიერ შემთხვევაში, ქალბატონის დღე ასევე კარგია ჩვენი მიზნებისთვის, რომ დავთმოთ. ჩვენ უბრალოდ უნდა მოვემზადოთ მოგზაურობის ახალი სტუმრისთვის“.
  
  
  ლი ჩინმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. ჩვენი თვალები ერთმანეთს შეხვდა. ჩვენ ორივე ერთსა და იმავეს ვფიქრობდით - თუ ვინმე იყო იქ ქალბატონის დღეს, ჩვენ ვერ დავუშვებდით, რომ ნავზე მოახლოებული ვიყავით - რადგან შემდეგი რაც მან თქვა უბრალოდ იყო:
  
  
  "სკუბა აღჭურვილობა?"
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი და მიშელს მივუბრუნდი. "სკუბა დაივინგით ხომ არ წახვედი?"
  
  
  მიშელმა ლი ჩინს შეხედა.
  
  
  "Რას მეტყვი შენს შესახებ?" Მან თქვა.
  
  
  - კარგად ვარ, - უპასუხა ლი ჩინმა.
  
  
  ”კარგი, მე თვითონ არ ვარ ცუდი”, - თქვა მიშელმა.
  
  
  ეჭვი მეპარებოდა. ლი ჩინი რომ ეთქვა, რომ წარმატებული მთამსვლელია, მეეჭვება, რომ მიშელი ამტკიცებდა, რომ ევერესტზე ავიდა. მაგრამ მე დავთანხმდი.
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი ლი ჩინს. „სკუბა ხელსაწყოები სამისთვის. და წყალგაუმტარი იარაღის ჩანთა.”
  
  
  ”რა თქმა უნდა,” თქვა მან. "Ოცი წუთი."
  
  
  და წავიდა, მოძრავი ჩრდილივით გაუჩინარდა სიბნელეში.
  
  
  „მას ჰყავს ბიძაშვილი, რომელსაც შეუძლია მომვლელის მოვლა. მას შეუძლია სკუბას აღჭურვილობის მიღება მოთხოვნის შემთხვევაში, - თქვა მიშელმა გაღიზიანებულმა. "სად პოულობს ის ამ ყველაფერს?"
  
  
  "ჩინის კლანი", - ვთქვი მე სერიოზული სახით, "ძალიან დიდი კლანია".
  
  
  და ჩინის კლანის ჩვენი კონკრეტული ფილიალი ოც წუთზე ნაკლებ დროში დაბრუნდა. მას თან ახლდა დაახლოებით ცხრამეტი წლის საკმაოდ მსუქანი ჩინელი მამაკაცი, რომელიც მძიმედ სუნთქავდა, როცა აწყობდა აღჭურვილობას.
  
  
  ”ცილინდრები სავსეა”, - თქვა ლი ჩინმა. „მე მხოლოდ ერთი სიღრმის ლიანდაგის მიღება მოვახერხე, მაგრამ ყველას შეგვიძლია მივყვეთ, ვინც მას ატარებს. ეს ჩემი ბიძაშვილი ჰონგ ფატია“.
  
  
  "ჯიმ დამიძახე", - თქვა ჰონგ ფატმა. „მისმინე, მე არასოდეს დავტოვე ამ დარაჯის გვერდი. ნახევრად მთვრალი ვარ მხოლოდ ათი ფუტის დაშორებით მისი სუნთქვის სუნით. და მას სძინავს მაგიდაზე დადებული თავით, მთვრალი ბავშვივით სძინავს, სწორედ ამ წუთში.
  
  
  ”ჩვენ უბრალოდ უნდა გამოვიყენოთ შანსი, ვინც არ უნდა იყოს ეს ქალბატონის დღეს”, - ვთქვი მე. "Წავიდეთ. ჩვენ ჩავიცვამთ იქ, ნაპირზე, ამ ციხის ბლოკების უკან.
  
  
  ჩვენ ავიღეთ ჩვენი ხელსაწყოები დოკზე, გავშიშვლდით და დავიწყეთ სველი კოსტუმების ჩაცმა. ახალი იყო და რეზინის სუნი ასდიოდა. ფარფლები ჩავიცვი, მერე სხვებივით შევამოწმე ნიღაბი და ჟანგბადი. ჰიუგო და ვილჰელმინა წყალგაუმტარ ჩანთაში ჩასვეს სასიკვდილო პატარა დერინგერთან ერთად, რომელიც ლი ჩინმა მოიტანა. პიერი აგრძელებდა თავს კომფორტულად ჩემი ბარძაყის შიდა მხარეს სველი კოსტუმის ქვეშ.
  
  
  "ვაი," თქვა ჰონგ ფატმა. "შავი ლაგუნის არსებები ისევ თავს ესხმიან."
  
  
  - მისმინე, ბიძაშვილო, - თქვა ლი ჩინმა, - დაბრუნდი იმ ბარში და დააკვირდი იმ დარაჯს, თორემ მე შენს ჰონდას წავიღებ. თუ ის დაიწყებს დაბრუნებას ლედი დეიზე, მომეცი ხმაური.”
  
  
  ჰუნ ფატმა პატივისცემის ნიშნად თავი დაუქნია და სიბნელეში გაიქცა.
  
  
  "ნეტარება?" Მე ვთქვი.
  
  
  - ჩემი საყურე, - თქვა მოკლედ ლი ჩინმა. „ელექტრონული მიმღები. ზოგჯერ ეს მოსახერხებელია. ”
  
  
  - უეჭველად, - ვთქვი მშრალად. შევამოწმე, რომ სამივე მზად ვიყავით, შემდეგ ლი ჩინს და მიშელს ანიშნა სანაპიროს კიდეზე. მთვარის კაშკაშა ღამე იყო, მაგრამ ვერავინ მინახავს ჩვენსკენ.
  
  
  - გამომყევი, - ვუთხარი მე. „V-ფორმაცია. დარჩი ჩემს სიღრმეში."
  
  
  ორივემ თავი დაუქნია. ნიღაბი სახეზე გავიკეთე, ჟანგბადი ჩავრთე და წყალში ჩავედი. ერთი წამის შემდეგ, ჩვენ სამივე შეუფერხებლად მივცურავდით ფარფლებით ნავსადგურის მომწვანო-შავ სიღრმეში ლედი დეისკენ.
  
  
  
  მეცხრე თავი.
  
  
  კარიბის ზღვის დიდი ნაწილი სავსეა ზვიგენებით და სან-ხუან ჰარბორის მიმდებარე ტერიტორია არ არის გამონაკლისი, ამიტომ მე მზად ვიყავი ლი ჩინის იარაღი. მხარზე შემთხვევითმა გადახედვამ დამამშვიდა მიშელზე. იგი წყალში ადვილად და შეუფერხებლად მოძრაობდა, რაც მიანიშნებს მყვინთავებთან მრავალწლიან ცნობადობაზე. თუ არაფერი, ის ლი ჩინის ტოლი იყო და მისი ნიღბის ჭიქიდან ვფიქრობდი, რომ ამით კმაყოფილების ღიმილი დამეუფლა. თუმცა, უკან ხშირად არ ვიხსენებდი. ნავსადგური გადაჭედილი იყო ნავებით და გვიწევდა მათ შორის და ხანდახან ქვევით ქსოვა, მჭიდროდ ვადევნებდით თვალს ხაზებს, წამყვანებს და ზოგჯერ ღამის სათევზაო ხაზსაც კი. და, რა თქმა უნდა, ზვიგენები. წყალი ღამიდან მომწვანო-შავი და მოღრუბლული იყო, მაგრამ ვამჩნევდი, რომ დროდადრო პაწაწინა თევზის ჭურვები მოფრინავდნენ შავი ზღვის ზღარბის ბურთულებით.
  
  
  
  
  ზღვის ფსკერზე და ერთ დღეს კალმარის საოცრად მოხდენილი და სწრაფი უკანდახევა. ერთხელ გამოვდექი, მოკლედ, მიმართულების დასადგენად, შემდეგ ისევ ჩავყვინთავდი და ფსკერზე გადავედი. შემდეგ ჯერზე მე გამოვჩნდი ლედი დღის წამყვანის დასაჭერად. წამის შემდეგ მიშელის თავი რამდენიმე სანტიმეტრით მოშორებით გამოჩნდა, შემდეგ კი ლი ჩინის. ჩვენ ყველამ გამოვრთეთ ჟანგბადი და სახიდან ნიღბები მოვიშორეთ, შემდეგ კი ერთმანეთში შევიჯექით და ვუსმენდით.
  
  
  ქალბატონის დღის შემდეგ ხმა არ ამოუღია.
  
  
  სიჩუმესთვის თითი ტუჩებთან მივადე, მერე ვითომ ჯერ წამოვდექი და სიგნალის მიცემამდე უნდა დალოდებოდნენ. ორივემ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. ფარფლები ავიღე, ლი ჩინს მივაწოდე და დავიწყე წამყვანმა თოკის აწევა, წყალგაუმტარი ჩანთა ხელში, რხევა, როცა ნავი ტალღებში ქანაობდა.
  
  
  გემბანზე არავინ იყო. სამაგრის ფარანი გამუდმებით ანათებდა მწვერვალზე, მაგრამ სალონი ბნელოდა. მოაჯირზე ავედი, წყალგაუმტარი ჩანთიდან ვილჰელმინა ამოვიღე და ერთი წუთით ჩუმად ვიჯექი გემბანზე და ვუსმენდი.
  
  
  მიუხედავად ამისა, არ არის ხმა.
  
  
  მოაჯირს დავეყრდენი და ლი ჩინს და მიშელს ვანიშნე, რომ შემომერთდნენ. პირველი გამოვიდა ლი ჩინი, აკრობატივით სწრაფი და მოქნილი. მიშელი მას უფრო ნელა მიჰყვებოდა, მაგრამ საოცარი თავდაჯერებულობითა და მარტივად. როცა ჟანგბადის ავზი და ნიღაბი გემბანზე ჩამოვწიე, ორი ქალი დამიდგა გვერდით, წვეთოვანი, თითებით ღვედები ამუშავეს.
  
  
  - აქ დარჩი, - ვუჩურჩულე მიშელს. "მე და ლი ჩინი ვაპირებთ მივესალმოთ ყველას, ვინც სალონშია."
  
  
  და, იმედია, ჩაეძინა, ძალაუნებურად დავამატე.
  
  
  მიშელმა გაბრაზებულმა გააქნია თავი.
  
  
  "მე მივდივარ..."
  
  
  სახეზე ორივე ხელით მოვკიდე და მზერა შევხედე.
  
  
  "ჩვენ ეს ადრეც გამოვიარეთ", - ჩავიჩურჩულე კბილებში ჩამწკრივებული. "მე ვთქვი აქ დარჩი".
  
  
  წამით გამომწვევად მიყურებდა უკან. მერე თვალები ჩაუკრა და ოდნავ დაუქნია თავი. სახე გავუშვი, ლი ჩინს თავი დავუქნიე და ჩუმად გავძვერი გემბანზე. სალონის კართან გავჩერდი და გაუნძრევლად დავჯექი და ვუსმენდი.
  
  
  არაფერი. არც კი ხვრინავს. მძიმე სუნთქვაც კი.
  
  
  ლი ჩინმა წარბები კითხვით ასწია. თავი დავუქნიე. მან თავი მიიჭირა კარის ერთ მხარეს, როცა მე ნაზად შევეხე კარის სახელურს.
  
  
  აღმოჩნდა.
  
  
  ნელა გავაღე კარი. მთვარის შუქზე, რომელიც ილუმინატორიდან შემოდიოდა, დავინახე ორი სათავსო, სათავსოები, მაგიდა და სკამი.
  
  
  ბუჩქები და სკამი ცარიელი იყო. საწოლები მოწესრიგებული იყო.
  
  
  ადამიანის ყოფნის კვალი არ იყო.
  
  
  ისევ ანიშნა ლი ჩინს და ფრთხილად, ჩუმად გავცურე კარის ნაპრალში, ვტრიალდი, რათა თავიდან აეცილებინა ვინმე, ვინც მის უკან იქნებოდა.
  
  
  Არავინ. არავინ.
  
  
  ლი ჩინი ჩემს უკან დგას, კარი გალეისკენ გავაღე.
  
  
  ცარიელი.
  
  
  და სალონში და გალერეაში დასამალი ადგილი არ იყო. ერთი წამით იქ ვიდექი და ვფიქრობდი. სამაშველო ნავი ნიშნავდა, რომ ბორტზე ვიღაც იყო. თუ არა სალონში ან გალერეაში, მაშინ სად? ერთი ლუქი მჭიდროდ იყო დახურული.
  
  
  ერთი და იგივე უნდა მომხდარიყო ორივეს ერთდროულად, რადგან ლი ჩინმა უცებ ხელი მომკიდა და ლოგინებისკენ მანიშნა. შემდეგ ორი თითი ასწია და წარბები კითხვის ნიშნის ქვეშ აზიდა.
  
  
  ის მართალი იყო. ძალიან დიდი ნავი იყო ორი ადამიანისთვის. თვალებს ნელ-ნელა ვაძლევ სალონის კედლის ყველა სანტიმეტრზე გადაადგილებას.
  
  
  ისინი გაჩერდნენ პანელთან ბოლოში, გალეის უკან.
  
  
  ლი ჩინს ვანიშნე, რომ უკნიდან დამეფარა, ჩუმად მივუახლოვდი პანელს და დავიწყე მისი კიდეების შეგრძნება. თუ სახიფათო საკეტს ან ზამბარას მალავდნენ, კარგად მალავდნენ. მე ფრთხილად დავაჭირე ჩამოსხმა პანელის ირგვლივ, ფრთხილად ვმუშაობდი ერთ მხარეს ზემოთ და მეორე მხარეს ზევით-ქვევით. ძირის ჩამოსხმაზე ახლახან დავიწყე მუშაობა, როცა ზურგს უკან ჭიხვინი გავიგე. შემოვბრუნდი და ძალაუნებურად ვილანძღე.
  
  
  არასწორ პანელზე ვმუშაობდი. პანელი, რომელზეც უნდა მემუშავა, კართან იყო განთავსებული, საიდანაც სალონში შევედით. ეს პანელი მოშორდა.
  
  
  მის უკან კი მაღალი, გამხდარი შავი მამაკაცი იდგა. ყვავილებიანი პიჟამა ეცვა. თოფს უმიზნებდა. Ჩემზე.
  
  
  მის ტუჩებს გაუღიმა. მისი თვალები არ იყო.
  
  
  - ღმერთო, - რბილად დაუქნია თავი. „ბიჭებო გაჩუმდით. არც კი ვიცოდი, რომ სტუმრები მყავდა“.
  
  
  ლი ჩინს გავხედე. ის ძალიან შორს იდგა თოფისაგან, რომ აეღო იგი, სანამ რომელიმე ჩვენგანს არ ესვროდა მასთან მისასვლელად. და მისი პატარა დერინგერი არსად ჩანდა. დამინახა როგორ ვუყურებდი და მხრები ისე აიჩეჩა, თითქოს სინანულით.
  
  
  - უკაცრავად, კარტერ, - თქვა მან. „მე... კარგი... შენ იცი, დაწყევლილი სიმართლე ისაა, რომ დამავიწყდა მისი აღება
  
  
  
  
  ჩანთიდან“.
  
  
  - მშვენიერია, - ვუთხარი პირქუშად.
  
  
  "დაგავიწყდა ჩანთიდან ამოღება?" - მოჩვენებითი გაკვირვებით თქვა შავკანიანმა. „დაგავიწყდა ჩანთიდან რაღაცის ამოღება? Კატა? ისევ გააქნია თავი. ”თქვენ, ბიჭებო, მაწუხებთ.
  
  
  მისი მარცხენა ხელი - ის, რომელსაც იარაღი არ ეჭირა - ტრიუკის პანელის უკან სალონში მის გვერდით მაგიდასთან დაეცა. პირში რაღაც ჩაიდო და მშვიდად ღეჭა, წამითაც არ გვაშორებდა თვალს.
  
  
  "ახლა ველოდები სტუმრებს, მეგობრულად ვიქცევი. და მე ნამდვილად ვაფასებ, რომ ცოტათი გამამხიარულე, რადგან თავი ცოტათი მარტოსულად ვიგრძენი, გაათავისუფლე ჩემი დარაჯი იმის გამო, რომ უფრო მეტად იყო ერთგული ღვინისადმი, ვიდრე ლედი დეი რაღაც საეჭვოდ ჩანდა შოკოლადის ნაჭერი, მაგრამ, როგორც წესი, ცნობისმოყვარე კატას ვიტყოდი, თუ რა არის ეს აქ ხდება?
  
  
  ლი ჩინს გავხედე და თავი ოდნავ დამიქნია. ორივე ჩუმად ვიყავით.
  
  
  კაცმა ისევ გააქნია თავი. მეორე შოკოლადი - ეს ნამდვილად იყო - ძლიერმა კბილებმა შეჭამეს.
  
  
  ”კარგი, ვწუხვარ ამის გაგონებაზე”, - თქვა მან. „გულწრფელად მჯერა. იმიტომ, რომ ეს ნიშნავს, რომ მე მომიწევს პატარა ვიზიტი ნაპირზე, გესმის? ცოტა ხანი მოგვიწევს ადგილობრივ პოლიციასთან საუბარი“.
  
  
  მე ჯერ კიდევ არაფერი მითქვამს. ნელა შევიდა სალონში სადაც ჩვენ ვიდექით. მან ანიშნა ლი ჩინს კიდევ უფრო უკან დაეხია.
  
  
  "მეორადი ფიქრები?" ჰკითხა მან. "სხვა აზრები მესმის?"
  
  
  ჩემი აზრების მოსმენა რომ შეეძლო, არ გველაპარაკებოდა. ის ცდილობდა მიშელთან გამკლავებას - რომელიც კატის თათებით ჩამოდიოდა სალონში საფეხურებით, ლი ჩინის დამჭერი სწორედ შავკანიანის თავის უკან იყო დამიზნებული.
  
  
  - რა სამწუხაროა, - თქვა მან. "ნამდვილად..."
  
  
  "Არ გაინძრე!" - მკაცრად თქვა მიშელმა. მან მამაკაცის თავის ქალა ძლიერად დაარტყა დარინგერის მუწუკს. გაიყინა. "დააგდე თოფი!"
  
  
  ის ერთი სანტიმეტრითაც არ განძრეულა. თვალის კაკლებიც კი არ გაძვრა. მაგრამ მისმა ხელებმა თოფი არ მოიხსნა.
  
  
  ”კარგი, ახლა,” თქვა მან ნელა. „არ მჯერა, რომ ამას გავაკეთებ. შეიძლება ითქვას, ამ იარაღზე რაღაცნაირად ვარ მიჯაჭვული. და როგორც ჩანს, ჩემი თითი მტკიცედ არის მიბმული ჩახმახზე, შეიძლება ითქვას. ჩემს თავში ტყვია რომ გამევლო, ეს თითი რეფლექსურად დაჭერდა ჩახმას და შენი ორი მეგობარი კედელს დაამშვენებდა."
  
  
  ჩვენ ყველანი გაყინულები ვიყავით სიჩუმეში, თოფები, დაძაბულობა და გულების ცემა.
  
  
  უცებ, ასეთი მაღალი და გამხდარი კაცისთვის წარმოუდგენელი სისწრაფით, მამაკაცი დაეცა და შემობრუნდა. თოფის კონდახი მიშელს მუცელში მოხვდა. დაიჭყაპუნა და ამოისუნთქა. დერინჯერი დაეცა და ნახევარ წამში შავკანიანს ის მარცხენა ხელში ეჭირა. მაგრამ ლი ჩინი უკვე მოძრაობაში იყო. მარჯვენა ფეხი წინ აწია და მთელი სხეული წინ გადაიწია. თოფი შავკანიანს ხელიდან გაუვარდა და კედელზე დაეცა. რამდენიმე წამის შემდეგ ის ჩემს ხელში იყო, პირდაპირ მასზე ვანიშნე.
  
  
  მაგრამ დამღუპველი, რომელიც ახლა ხელში ეჭირა, მიშელის კისერზე მიიჭირა და თავის ქალას ზემოთ ანიშნა. მან მიშელის ცხედარი ჩემსა და მას შორის დაიჭირა - თოფი და ვილჰელმინა.
  
  
  მან გაიცინა.
  
  
  "მე მჯერა, რომ ეს არის მექსიკის დაპირისპირება. ან აფრო-ამერიკელთა მეტოქეობა ამ შემთხვევაში. თუ პატარა ქალბატონის უგულებელყოფა, ჩინურ-ამერიკული დაპირისპირება?
  
  
  ის მართალი იყო. მან შეძლო ჩვენი გაჩერება, იყენებდა მიშელის სხეულს ფარად, სანამ დგომა შეეძლო. მაგრამ ისიც უმოძრაო იყო. გემიდან ნაპირამდე რადიოს გამოსაყენებლად მას მოუწევდა მიშელის გათავისუფლება, რაც არ შეიძლებოდა ჩვენ ამის შესახებ ინფორმაციის გარეშე.
  
  
  მე არ ვაპირებდი გარისკოს მიშელის თავის ქალას გამოგლეჯვა.
  
  
  და არ შემეძლო გარისკა სან-ხუანის პოლიციაში დარეკვა.
  
  
  და მე ნამდვილად არ უნდა მესროლა უდანაშაულო ამერიკელი იახტების მფლობელები.
  
  
  მე მივიღე გადაწყვეტილება.
  
  
  - მოდი ვილაპარაკოთ, - ვუთხარი პირქუშად.
  
  
  - მშვენიერია, კაცო, - თქვა მან. დერინჯერი ერთი სანტიმეტრითაც არ განძრეულა.
  
  
  - მესმის, რომ შენ ხარ ჰანტერი, ამ იახტის მფლობელი, - ვუთხარი მე.
  
  
  – მე ვარ, – თქვა მან. „რობერტ ფ. ჰანტერი. Robert F. Hunter Enterprises-ისგან. მაგრამ ჩემი მეგობრები მეძახიან ტკბილეულს. იმიტომ რომ ცოტა ტკბილი კბილი მაქვს“.
  
  
  - კარგი, ჰანტერ, - ვუთხარი ნელა და მიზანმიმართულად. „მე დაგეთანხმებით, რადგან თქვენი თანამშრომლობა გვჭირდება. მე მქვია ნიკ კარტერი და ვმუშაობ შეერთებული შტატების მთავრობის სააგენტოში."
  
  
  მახვილი თვალები ოდნავ უბრწყინავდა.
  
  
  – ახლა ხომ არ დამიყენებდი? - დაიღრიალა ჰანტერმა. „იმიტომ, რომ არა მგონია, მისტერ ჰოუკი დააფასოს ის, ვინც თავს ნომერ პირველზე ავლენს“. „ახლა არ გააკეთებ
  
  
  
  
  
  ამჯერად თვალები გამიბრწყინდა.
  
  
  — მომიყევი ჰოკზე. - მოვითხოვე.
  
  
  „აბა, ხედავ, მეგობარო, მე მაქვს მცირე იმპორტ-ექსპორტის ბიზნესი. მცირე უძრავი ქონების ბიზნესთან ერთად, მცირე სარეკლამო ბიზნესთან და კიდევ რამდენიმე ბიზნესთან ერთად. ისინი კარგ საქმეს აკეთებენ. შეიძლება ითქვას, რომ მილიონერი ვარ, რაც, ჩემი აზრით, ძალიან მაგარია. მაგრამ არ დამავიწყდა, რომ ეს იყო ა.-ს ძველი კარგი აშშ ყველა თავისი ნაკლოვანებით. მომცა საშუალება გამომეცხო ჩემი საკუთარი პური. ასე რომ, როდესაც მოხუცი მისტერ ჰოუკი დამიკავშირდა რამდენიმე წლის წინ და მთხოვა გამომეყენებინა ჩემი ექსპორტის/იმპორტის ოფისი განაში, რათა მას და AX-ს რამდენიმე სერვისი მიმეწოდებინა. ყველა. მე კი წინააღმდეგი არ გავხდი, როცა ბატონი ნიკ კარტერი, აგენტი ჰოუკი, რომელმაც თავდაპირველად მითხრა, რომ სამუშაოს დაწყებას აპირებდნენ, გამოიძახეს სადღაც სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიაში საგანგებო სიტუაციის გამო და იქ გაგზავნეს მეორე დონის ადამიანი“.
  
  
  სამუშაოზე გამახსენდა. განა მნიშვნელოვანი იყო. სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზია უფრო მნიშვნელოვანი იყო. მე არასოდეს ვყოფილვარ განაში. ჩემს ადგილას მაკდონალდი N5 გამოგზავნა.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. "Იცი მე ვინ ვარ. ახლა გეტყვით რა მჭირდება“.
  
  
  მიშელმა, რომელიც შუშის თვალებით იდგა და პარალიზებული იყო საშინელებათა და ჰანტერის ხელიდან, უცებ ამოიოხრა.
  
  
  "გთხოვ, გთხოვ... იარაღი..."
  
  
  ჰანტერმა შეხედა მას და მსუბუქად ასწია დამჭერი თავიდან.
  
  
  "სანამ მეტყვი რა გჭირდება," მითხრა მან, "როგორ ნება მომეცით, ცოტაოდენი იდენტიფიკაცია გადავხედო?"
  
  
  ჩუმად გავიხადე სველი კოსტიუმი და ვაჩვენე ტატუ მკლავის შიგნით. მან ყურადღებით შეხედა მას. მერე ფართო ღიმილი გაუღიმა. დერრინგერი დაუდევრად გადააგდეს ლოგინზე. მიშელი იატაკზე დაეცა და შვების ღრმა კვნესა გავიგე.
  
  
  "კილმასტერ", - თქვა ჰანტერმა მღელვარე, "ეს ნამდვილი სიამოვნებაა. მზაკვარი და ქალბატონის დღე თქვენს განკარგულებაშია."
  
  
  - გმადლობთ, - ვუთხარი მოკლედ. "გაიცანი ჩემი ამხანაგები, ლი ჩინი, ჩინების კლანის პრობლემების გადამჭრელი მსოფლიო ინტერესებით, და მიშელ დიუროკი, ფრანგი მეცნიერის ფერნანდ დიუროშის ქალიშვილს."
  
  
  - სასიამოვნოა, ქალბატონებო, - თქვა ჰანტერმა და ყველასთვის დაიხია, შემდეგ პიჟამის ჯიბეში ჩაიდო და პატარა ყუთით ამოვიდა, რომელიც ტრიუმფალურად გაუწოდა. „სცადე ცოტა შოკოლადი. ფორთოხლის არომატით. დამზადებულია ჩემი შეკვეთით პერუჯაში, იტალიაში.”
  
  
  მიშელმა ჩუმად გააქნია თავი. ლი ჩინმა ყუთიდან შოკოლადის ფილა ამოიღო და პირში ჩაიდო.
  
  
  "ჰეი," თქვა მან. "Ცუდი არაა."
  
  
  "ნება მომეცით შემოგთავაზოთ ბიჭებო, ცოტათი განახლდით", - თქვა ჰანტერმა, როცა გალეისკენ მიდიოდა. „აქ მაქვს სავსე სოდიანი შადრევანი. რას იტყვით სასიამოვნო ნაყინის სოდაზე ან ცხელ ნაყინზე?”
  
  
  მე და მიშელმა თავი დავუქნიეთ.
  
  
  "მე დავლევ სოდას", თქვა ლი ჩინმა. — ჟოლო, თუ გაქვს, ჰანტერ.
  
  
  - დამიძახე ქენდი, - თქვა მან. ”ერთი ახალი ჟოლოს სოდა გამოდგება.”
  
  
  სოდიანი შადრევანთან ტკბილეული ტრიალებდა. მიშელს გავხედე. შოკირებული ჩანდა, მაგრამ თანდათან ფერი დაუბრუნდა სახეს. ლი ჩინი, როგორც ველოდი, არ განძრეულა.
  
  
  - ჰეი, ძმაო, - თქვა სვიტსმა, - შენ არ უნდა მომაწოდო მეტი ინფორმაცია, ვიდრე გინდა, მაგრამ მე ალბათ ცოტა უფრო დაგეხმარები, თუ ცოტა უფრო მცოდნე ვიყო მონაცემების საკითხში. "
  
  
  ამის შესახებ გადაწყვეტილება უკვე მივიღე. ჩემმა გულმა - და თუ აგენტი ხშირად ვერ იღებს უცებ გადაწყვეტილებებს მისი გონების საფუძველზე, ის მკვდარი აგენტია - მითხრა, რომ ჰანტერი მართალი იყო.
  
  
  "ჩათვალე შენი თავი გუნდის ნაწილად", - ვუთხარი მე. ”და რადგან დრო არ გვაქვს დასაკარგი, აი ეს ამბავი.”
  
  
  მე მივეცი მას, გამოვტოვე ის დეტალები, რომლებიც მან არ უნდა სცოდნოდა, ლი ჩინმა კი კმაყოფილმა მოსვა სოდა და ტკბილეული ამოთხარა მართლაც საშინელი გარეგნობის ბანანში.
  
  
  ”ასე რომ ეს ყველაფერია,” დავასრულე მე. ”ჩვენ გვჭირდება თქვენი ნავი მარტინიკაში სწრაფი მოგზაურობისთვის.”
  
  
  - შენ ეს მიიღე, - თქვა სვიტსმა სწრაფად და შოკოლადის სიროფი ერთი თითიდან მოიწმინდა. "როდის მივდივართ?"
  
  
  - ახლა, - ვთქვი მე. „რამდენი ადამიანი გჭირდებათ გუნდში ლედი დღისთვის?
  
  
  - ჰმ, - თქვა სვიტსმა, - რომელიმე თქვენგანს გიმუშავიათ ოდესმე გუნდში?
  
  
  "მე შემიძლია გავუმკლავდე ამას," ვთქვი მე.
  
  
  ”მე ცოტა გავერთე ჰონგ კონგის იახტ კლუბში,” - თქვა ლი ჩინმა შემთხვევით, ალბათ იმას ნიშნავს, რომ ის იყო რეგატას გამარჯვებულის კაპიტანი.
  
  
  ”მე გავიზარდე ზაფხულობით მამაჩემის ნავზე ლუცერნის ტბაზე”, - თქვა მიშელმა მაშინვე.
  
  
  ”კარგი, კარიბის ზღვის აუზი არ არის ზუსტად ლუცერნის ტბა”, - თქვა სვიტსმა, ”მაგრამ ვფიქრობ, რომ ჩვენ ოთხივეს კარგად გავუმკლავდებით მას”.
  
  
  "ბარათები?" - ჰკითხა ლი ჩინმა და სოდა დაასრულა.
  
  
  ”სხვა სალონში,” თქვა სვიტსმა. ”სხვა სალონში,” თქვა სვიტსმა. უჯრაში ჩასწია ხელი. „ვინმეს პიტნის სოდის შემდეგ?
  
  
  
  
  თავი დამიქნია.
  
  
  „ლი ჩინ, აიღე გზა კუნძულის ჩრდილოეთით, სადღაც სენტ-პიერის მიღმა სანაპიროზე“, - ვთქვი მე. შემდეგ ტკბილეულს: "რამდენად ჩუმია შენი ძრავა?"
  
  
  გაიცინა და ფეხზე წამოდგა.
  
  
  "გააგრილე, კაცო", თქვა მან. „თევზებმაც კი არ იციან, რომ მოვალთ. მოდი გავიდეთ ამ თავშესაფრიდან, სანამ „ბუ“-ს იტყვით. ახლა ნება მომეცით მოგიტანოთ რამდენიმე სპეცტანსაცმელი. ეს სველი კოსტიუმები არც თუ ისე კარგია წყლისთვის“.
  
  
  ნახევარ საათზე ნაკლებ დროში დავტოვეთ სან-ხუანის ნავსადგური და გავემართეთ სამხრეთით, ახლა აფრების ქვეშ და გამორთული ძრავით, მარტინიკისკენ.
  
  
  ვულკანისკენ.
  
  
  
  თავი მეათე
  
  
  სან-ხუან-ჰარბორიდან მარტინიკამდე არის დაახლოებით 400 საზღვაო მილი. დილისთვის ორმოც მილზე მეტი დავტოვეთ ჩვენს უკან, შემოვუარეთ პუერტო რიკოს დასავლეთ სანაპიროს და გამოვედით კარიბის ზღვაში. ლი ჩინის ვარაუდით, კიდევ ოცდაოთხი საათი იქნება, სანამ სენტ-პიერის ჩრდილოეთით სადმე ღერძს დავდებთ. ეს იმას ნიშნავდა, რომ ჩვენ მხოლოდ ორი დღე გვექნებოდა, რათა SLA-ს არ გაენადგურებინა კურასაოს გადამამუშავებელი ქარხანა. რთული იქნება. დროის უმეტეს ნაწილს ვატარებდი ჩემს თავში არსებული ინფორმაციის ყველა დეტალზე და დეტალური გეგმის შემუშავებაზე.
  
  
  დანარჩენ დროს მე და მიშელი უკანა სალონში ვყოფილვართ. ორი ლოგინი იყო, მაგრამ მხოლოდ ერთი გვჭირდებოდა. ჩვენ მას კარგად გამოვიყენებთ. მე თვითონ საკმაოდ წარმოსახვითი ვარ, როცა საქმე ეხება ამ საკითხებს, მაგრამ მიშელმა აჩვენა ის, რაც უნდა ვაღიარო, რომ შემოქმედებითი გენიოსი იყო. ბორტზე ყოფნის პირველი თვრამეტი საათის დასრულებამდე, მე თითქმის ისევე ვიცნობდი და აღფრთოვანებული ვიყავი მიშელის სხეულის ყველა მრუდის შესახებ, ვიდრე ვილჰელმინას ნამუშევრებით. მხოლოდ გვიან შუადღეს მოვახერხე მისი ჯერ კიდევ სასურველი მკლავებისგან განთავისუფლება, შხაპი მივიღე და კომბინეზონი ჩავიცვი, რომელიც სვიტსმა გვასესხა.
  
  
  "Სად მიდიხარ?" - ჰკითხა მიშელმა და საწოლში ვნებამორეული მოძრაობდა.
  
  
  - გემბანზე, - ვთქვი მე. „მინდა დაველაპარაკო სვიტსს და ლი ჩინს. და მინდა შენც იქ იყო."
  
  
  „ნუ ღელავ. ახლა არ ვიფიქრებდი, რომ მხედველობიდან გაგიშვა, - თქვა მიშელმა, მაშინვე წამოდგა საწოლიდან და ხელი გაუწოდა კომბინეზონს და მაისურს, რომელიც ჩაცმისას მას უფრო ნაკლებად ჩაცმული ჩანდა, ვიდრე მაშინ. შიშველი იყო.
  
  
  გავუღიმე და გემბანზე კიბეებზე ასვლა დავიწყე.
  
  
  "ჰაი!" Გავიგე. შემდეგ კაკუნის ხმები, ღრიალი და ისევ "ჰაი!"
  
  
  უკანა მხარეს, მაგისტრალის ქვეშ, ლი ჩინი და სვიტსი იყვნენ დაკავებულნი იმით, რაც იმპროვიზირებული ზღვის დოჯოს ჰგავდა. ტკბილეული წელამდე იყო გაშიშვლებული, მისი შავი კანი ოფლით ანათებდა კარიბის ზღვის ნათელ მზეზე. ლი ჩინს ეცვა კოსტიუმი, რომელიც შესაძლოა მის მფლობელს არ მოეწონა: ბიკინი ისეთი მჭიდრო იყო, თითქოს თოკისაგან იყო გაკეთებული. მაგრამ საინტერესო ის იყო, რომ ლი ჩინის ოსტატობას კუნგ ფუში უპირისპირდებოდა სვიტის აშკარად თანაბარი ოსტატობა კარატეში. კარატე არის კუთხოვანი, მკვეთრი, იყენებს ძალის კონცენტრირებულ აფეთქებებს. კუნგ ფუ არის ხაზოვანი ისე, რომ მტერმა ვერ გაარკვიოს, საიდან ხართ. აღტაცებული ვუყურებდი, როგორ იბრძოდნენ ლი ჩინი და სვიტსი, მანევრირებას ახდენდნენ და აჯობებდნენ ერთმანეთს. ამ ორიდან მე ლი ჩინს ოდნავ უპირატესობა მივეცი. მაგრამ მხოლოდ უმნიშვნელო. გადავწყვიტე, რომ Sweets Hunter გუნდის ღირებული წევრი იქნებოდა როგორც ხმელეთზე, ასევე ზღვაზე.
  
  
  "ჰეი კარტერ", თქვა ლი ჩინმა მას შემდეგ, რაც მან და სვიტსმა საზეიმოდ თაყვანი სცეს ერთმანეთს. "ჰაერი მივიღო?"
  
  
  "მაუწყებლობისა და კონფერენციის გულისთვის", - ვთქვი მე. „და ეს შენც მოიცავს. ტკბილეული".
  
  
  - რა თქმა უნდა, მეგობარო, - თქვა სვიტსმა და მკერდი დიდი პირსახოცით შეიმშრალა. "უბრალოდ ნება მომეცით შევამოწმო ავტოპილოტი."
  
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ ჩვენ ყველანი შევიკრიბეთ ჭის საფარზე, დახრილი ვიყავით მარტინიკის რუკაზე, რომელიც ლი ჩინმა იპოვა კარგად მოწყობილ რუქის სკივრად. მე მივუთითე ზღვისპირა ქალაქ სენ-პიერზე.
  
  
  ”ახლა უბრალოდ მძინარე მეთევზეთა სოფელია”, - ვუთხარი მათ სამს. „მწირად დასახლებული. არაფერი ხდება. მაგრამ მის უკან, რამდენიმე მილის მოშორებით არის ჩვენი ვულკანი, მონ პელე.
  
  
  "ძალიან ახლოს კომფორტისთვის, თუ ის აქტიური იყო", - აღნიშნა სვიტსმა; შოკოლადის კარამელის შეფუთვა.
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  დაახლოებით საუკუნის ბოლოს ის აქტიური იყო. იმ დროს სენ-პიერი უბრალოდ მძინარე სოფელი არ იყო. ეს იყო ყველაზე დიდი ქალაქი კუნძულზე. და კარიბის ზღვის ერთ-ერთი ყველაზე ცოცხალი და თანამედროვე ქალაქი. ფაქტობრივად, მათ დასავლეთ ინდოეთის პარიზს უწოდეს. შემდეგ მონტპელე აფეთქდა. სენ-პიერი მთლიანად განადგურდა. დაიღუპა ორმოცი ათასზე მეტი ადამიანი - ქალაქის მთელი მოსახლეობა, მიწისქვეშა ციხეში მყოფი ერთი მსჯავრდებულის გარდა. დღესაც შეგიძლიათ ნახოთ ლავით სავსე შენობების ნანგრევები.
  
  
  — მაგრამ ახლა სიჩუმეა, არა? - თქვა მიშელმა.
  
  
  ”ალბათ მშვიდი, შესაძლოა უბრალოდ უმოქმედო”, - ვუპასუხე მე. "მძინავს. გარემოებების გათვალისწინებით, შესაძლოა ისევ აფეთქდეს."
  
  
  
  
  ვულკანებთან, რაც არასოდეს იცი. საქმე იმაშია, რომ თუ თქვენ აპირებთ ასაფეთქებელი მოწყობილობების დამზადებას და შენახვას, მონ პელეს კრატერი, რომელიც უზარმაზარია, კარგი ადგილი იქნება ამის გასაკეთებლად. რადგან ვინც ფიქრობს შენზე თავდასხმაზე, ყოყმანობს ვულკანის გამოწვევის შიშით“.
  
  
  ”და თუ ეს ასაფეთქებელი მოწყობილობები დატვირთული იქნება ნავებზე, სენ-პიერის მსგავსი მძინარე პატარა მეთევზეთა სოფელი მისთვის კარგი, შეუმჩნეველი ადგილი იქნებოდა”, - აღნიშნა ლი ჩინმა.
  
  
  ”კარგი,” დავეთანხმე მე. „ასე რომ, ჩვენ ვეძებთ უჩვეულო აქტივობის ნიშნებს როგორც ვულკანში, ასევე სენ-პიერზე და მე ვიქნები ვითომ ტურისტები და ვიკვლევ მონ პელეს.
  
  
  ”არც ისე კარგი”, - თქვა ლი ჩინმა. „ფრანგულად საკმაოდ თავისუფლად ვლაპარაკობ, მაგრამ აქცენტი სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიურია. სჯობს, ესპანურს მივყვეთ და თქვათ, რომ კუბიდან ემიგრანტი ვარ. იქ ბევრი ჩინელია“.
  
  
  "და ბევრი შავკანიანი", - აღნიშნა სვიტსმა და კიდევ ერთი კანფეტი ამოშალა. „ჩვენ შეგვეძლო ჩავსულიყავით მარტინიკაში, როგორც პლანტაციების მუშები. სადღაც ლამაზი პატარა მაჩეტე მაქვს.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. "მაშინ თქვენ ორი წადით სენტ-პიერში."
  
  
  "რა უნდა გავაკეთოთ, თუ რამეს ვიპოვით?" - ჰკითხა მიშელმა.
  
  
  „დედაქალაქში არის რესტორანი. Fort-de-France, რომელსაც La Reine de la Caribe ჰქვია. იქ შევხვდებით და დღის ბოლოს გავაერთიანებთ ძალებს სამოქმედოდ“.
  
  
  ტკბილეული ცოტა შეშფოთებული ჩანდა.
  
  
  – როგორი რესტორანია, ძმაო? ჰკითხა მან. "ცოტა რჩეული ვარ ჩემს საჭმელში."
  
  
  ”მარტინიკას საუკეთესო საკვები აქვს კარიბის ზღვის აუზში”, - თქვა მიშელმა. "სხვას რას უნდა ელოდო საფრანგეთის კუნძულისგან?"
  
  
  "კარგი დესერტები?" ტკბილეული მოითხოვა.
  
  
  ”საუკეთესო”, - უპასუხა მიშელმა შოვინიზმის აშკარა მინიშნებით.
  
  
  ”მე არ ვიცი ამის შესახებ”, - თქვა ლი ჩინმა, ფეხზე წამოდგა და შეუძლებელ პოზებს აკრა. ”რაც მსმენია ფრანგული სამზარეულოს შესახებ, თქვენ კვლავ მშიერი იქნებით ჭამიდან ნახევარი საათის შემდეგ.”
  
  
  მიშელმა მკვეთრი მზერა მიაპყრო მას, რაღაცის თქმა დაიწყო, შემდეგ, როგორც ჩანს, მიხვდა ლი ჩინის შენიშვნის ირონიას, ტუჩები მოკუმა და მოშორდა.
  
  
  - შეხედე, - ვუთხარი მკვეთრად, - თქვენ ორივე ერთად იმუშავებთ ამ გუნდში, ასე რომ, ითანამშრომლებთ და არ იქნებით ერთმანეთის მიმართ მტრულად, გინდა თუ არა. აღარ ვაპირებ ამის თქმას. ახლა ვჭამოთ და მერე ცოტა დავიძინოთ. პირველ საათს ავიღებ“.
  
  
  - და მე, - თქვა მიშელმა, ფრთხილად არ შეხედა ლი ჩინს, - მოვამზადებ. ყველა ჩვენგანის საკეთილდღეოდ“.
  
  
  მიშელის საჭმელი კარგი იყო. კარგზე უკეთესი. ლი ჩინიც კი დაეთანხმა ამას. მაგრამ არა მგონია, რომ არცერთ ჩვენგანს არ ეძინა ძლიერად, როცა მოვალეობის გარეშე ვიყავით. როდესაც გათენდა, ჩვენ ოთხივე დავდექით მოაჯირთან და ვუყურებდით აღმოსავლეთ ცისკენ გამოკვეთილ კუნძულ მარტინიკის კლდოვან, მთიან, მაგრამ აყვავებულ მწვანე პროფილს. კუნძულის ჩრდილოეთ წვერთან ახლოს, მონ პელეს მთა ციცაბო და ავისმომასწავებლად აღმართულიყო მისი კრატერის ფართო, ბლაგვი კიდეებისკენ.
  
  
  - საზიზღარი ჭიანჭველა გარეგნობაა, არა, - შენიშნა სვიტსმა და საჭე ლი ჩინს გადასცა.
  
  
  ”არც ისეთი საშინელი, როგორც შიგნით,” ვუპასუხე მე. "გაქვთ ცეცხლის ძალა, რომლის ტარებაც შეგიძლიათ?"
  
  
  ტკბილმა გაიღიმა. მაისურის ჯიბიდან ფოლგაში გახვეული შოკოლადის ალუბალი ამოაძვრინა, ამოახვნეშა და მთელი პირში ჩაიკრა.
  
  
  "გინდა შეხედო საჭურველს?" ჰკითხა მან.
  
  
  ნახევარი საათის შემდეგ ჩვენ გემბანზე ავედით, სწორედ მაშინ, როცა ლი ჩინმა დააგდო წამყვანმა იზოლირებულ ყურეში, ზღვიდან დამალული შამფურით და გარშემორტყმული მკვრივი ჯუნგლების მცენარეულობით, რომელიც დაუმალავდა ლედი დეის სახმელეთო გზებისგან. შთამბეჭდავი იარაღის გულმკერდიდან სვიტსმა შეარჩია 50 მმ-იანი უოლტერი, საპარსივით ბასრი გრავიტაციული დანა, რომელიც ინახავდა წელის ზოლში ზურგის პატარა ნაწილში და თხუთმეტი მძლავრი მინი ყუმბარა, გადაცმული მძივებით, რომლებიც მას კისერზე ჯაჭვზე ეკეთა. გახეხილი შარვალით, მოქცეული პერანგით და დახეული ჩალის ქუდით და გაცვეთილი, მაგრამ ბასრი მაჩეტეთ, რომელიც ტყავის თასმებით ატარებდა, ვერავინ შეატყუებდა მას შაქრის პლანტაციის მუშის გარდა. ჩვეულებრივ, მაგრამ ძვირადღირებულ სპორტულ პერანგებში და შარვალში, რომელიც მან მე და მიშელს მოაწყო, შეგვეძლო შეგვეძლოს მდიდარი ტურისტები. სპეცტანსაცმელი, ძაფიანი მაისური, ჩალის ქუდი, ლანჩის კალათა და საკმაოდ თავმდაბალი გარეგნობა ეცვა, ლი ჩინი მორჩილ ცოლს ჰგავდა, რომელსაც მუშა ქმრის ლანჩი მიჰქონდა.
  
  
  ტკბილეულმა კიდევ რაღაც მოიფიქრა: Honda-ს ორტაქტიანი მინი ველოსიპედი, რომელიც ძლივს საკმარისი იყო ორი ადამიანისთვის. ჩუმად, თითოეული ჩვენგანი საკუთარ ფიქრებზე ფიქრით, ნავში გვერდიდან გადავაგდეთ. ჯერ კიდევ ჩუმად, გვესმის ჩვენს ირგვლივ ჯუნგლების ჩიტების ხმაურიანი კივილი და დილის მზის დასაწყისის შეგრძნება.
  
  
  
  
  შუადღის მცხუნვარე აფეთქებამდე გასათბობად ნაპირისკენ გავეშურეთ. ჯუნგლები ჩვენამდე გაიზარდა, როგორც გაუვალი კედელი, მაგრამ მას შემდეგ, რაც ნავი პლანტაციის ხეზე მტკიცედ მივამაგრეთ და ჰონდას ნაპირზე ავწიეთ, სვიტსმა მაჩეტე ამოიღო და საქმეს შეუდგა. ნელა მივყვებოდით, როცა გზას გვიხსნიდა. თითქმის ნახევარი საათის შემდეგ გაწმენდის პირას დავდექით. მინდორს გადაღმა, რამდენიმე ათასი იარდის მოშორებით, შეუფერხებლად მოკირწყლული გზა სამხრეთით სენტ-პიერამდე გადიოდა, ჩრდილო-აღმოსავლეთით კი მონ პელე იდგა.
  
  
  - შეხედე, - თქვა მიშელმა. „ხედავთ ასობით ფუტის სიგანის ხევებს, რომლებიც მიემართებიან ვულკანის კრატერიდან სამხრეთით, სადაც არაფერი იზრდება? ეს იყო ლავის ბილიკები, რომლებიც მიჰყავდა სენ-პიერამდე“.
  
  
  საოცარი სანახაობა იყო. და სანახაობა, რომელიც მან მოიგონა, კიდევ უფრო შემზარავი იყო - ათასობით ტონა კლდე ააფეთქეს ცაში, ლავის მცხუნვარე მდინარეები შთანთქავს ყველაფერს გზაზე, ვულკანური ფერფლის უეცარი წვიმა, რომელიც ადამიანებსა და ცხოველებს ნამარხებად აქცევს. მაგრამ არ მქონდა დრო, რომ ნამდვილად ტურისტი მეთამაშა.
  
  
  ”შეინახეთ ღირშესანიშნაობები მოგვიანებით”, - ვთქვი მე. „აქ ჩვენ დავშორდით. მე და მიშელი ვისრიალებთ ჰონდაში ვულკანის კრატერისა და მისკენ მიდგომების შესასწავლად. სლადს, თქვენ და ლი ჩინს მოგიწევთ სენტ-პიერამდე გასეირნება. მაგრამ ეს პატარა კუნძულია და ორიოდე მილის მეტი არ დაგრჩენია“.
  
  
  - მშვენიერია, - თქვა ტკბილეულმა მარტივად. "მე მაინც შემეძლო ამ ვარჯიშის გამოყენება."
  
  
  ”მე ყოველთვის შემიძლია მისი ტარება, თუ ის დაიღალა”, - თქვა ლი ჩინმა.
  
  
  ტკბილეული ჩაიცინა, როცა უოლტერს და გრავიტაციულ დანას ასწორებდა.
  
  
  მიშელს ანიშნა, ჰონდას საჭეს ავიღე და მინდორზე დავიწყე მოძრაობა.
  
  
  - დღეს შვიდ საათზე, რაინ-დე-ლა კარიბის ზღვის აუზის კუნძულზე, ფორტ-დე-ფრანსის მთავარ მოედანთან ახლოს, - წამოვიძახე მხარზე.
  
  
  სვიტსმა და ლი ჩინმა თავი დაუქნია, ხელი დაუქნია და საპირისპირო მიმართულებით წავიდნენ. რამდენიმე წუთის შემდეგ მიშელი ჩემს უკან იჯდა ჰონდაში, როცა ნელა მივდიოდით მონ პელეს კრატერთან მისასვლელად.
  
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  შვიდი საათის შემდეგ ორი რამ ვისწავლეთ. ეს იყო შვიდი საათი მგზავრობა მტვრიან ჭუჭყიან გზებზე კაშკაშა მზეში, ოფლი ასველებდა ჩვენს სხეულს, მტვერი ავსებდა ჩვენს პირს, მზე გვაბრმავებს თვალებს. შვიდსაათიანი კამათი პოლიციასთან, მიზანმიმართული ცრუ მითითებები საველე მუშაკების მხრიდან, საზიზღარი უარი ქალაქის ხელისუფლებისგან. შვიდი საათი ვიარეთ ბუჩქებსა და ვულკანურ მინდვრებში, შემდეგ კი მუცელზე ვიწექით იმავე კლდოვან მინდვრებში, ვცდილობდით გვენახა, რა ხდებოდა რამდენიმე ასეულ იარდის მოშორებით.
  
  
  ღირდა ეს ყველაფერი.
  
  
  როგორც შევიტყვეთ, ვულკანის კრატერი დაკეტილი იყო საზოგადოებისთვის. ორი ოფიციალურად განსაზღვრული ბილიკი ძირიდან კრატერამდე, რომლებიც რეკომენდირებულია ლაშქრობებისთვის სასიამოვნო ორსაათიანი ლაშქრობის გასატარებლად, გადაკეტილი იყო მაღალი ხის ბარიერებით. თითოეულ ბარიერს ჰქონდა კარიბჭე, რომლის უკან იდგა ფორმიანი მცველი, რომელიც თავაზიანად, მაგრამ მტკიცედ უარს ამბობდა შესვლაზე და ამბობდა, რომ კრატერის მარშრუტები "დაკეტილი იყო რემონტისთვის".
  
  
  კრატერისკენ მიმავალი დანარჩენი ორი მარშრუტი ასევე დაკეტილი იყო საზოგადოებისთვის. და ეს არ იყო ბილიკები. ეს იყო კარგად დაფარული გზები, რომლებიც აშკარად გაფუჭდა ბოლო ექვსი თვის განმავლობაში. ისინი ვულკანის აღმოსავლეთ მხარეს იყვნენ და კარგად იმალებოდნენ ვულკანის ძირის ირგვლივ არსებული საზოგადოებრივი გზებისგან, რომლებიც დაკავშირებულია ამ გზებთან ჭუჭყიანი გზებით, თითოეული დაკეტილი მძიმე ხის კარიბჭით - ისევ უნიფორმირებული მცველებით.
  
  
  თუ შორს გაივლით, ჯუნგლებში გაივლით ვულკანის ძირის ირგვლივ, შემდეგ ბუჩქებსა და ვულკანურ ქანებს, ხედავთ, რა გადავიდა ამ გზების გასწვრივ კრატერამდე.
  
  
  სატვირთო მანქანები. ყოველ თხუთმეტ წუთში ერთხელ მაინც. მძიმე დახრილი სატვირთო მანქანები ამწე კარიბჭეებით. ცარიელი. ისინი მოვიდნენ სამხრეთიდან, კუნძულის ატლანტის მხარეს და სწრაფად უახლოვდებოდნენ. ისინი გამოვიდნენ კრატერიდან, უკან სამხრეთით, მძიმე, ნელი, დაბალი.
  
  
  თითოეული სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს ორი მცველი ჩანდა. ისინი სრულ საბრძოლო ფორმაში იყვნენ ჩაცმული და ავტომატური იარაღი ჰქონდათ.
  
  
  "შემიძლია ეს აგიხსნა?" სვიტსს და ლი ჩინს ვკითხე და იმ საღამოს მთელი ამბავი მოვუყევი.
  
  
  ”თქვენ არ გჭირდებათ ამის ახსნა ამ ბიჭს”, - თქვა სვიტსმა. „ასოები არის SLA, ერთი მილის სიმაღლე. და მილიტარიზებულ ოპერაციაში მილის სიგანის. და ისეთივე აშკარა. ”
  
  
  ”ეს არის ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც მათ მარტინიკა თავიანთი ოპერაციების ბაზად აქციეს”, - თქვა ლი ჩინმა. მათ ჰყავთ მეგობრები საფრანგეთის ადმინისტრაციიდან, რომლებიც მზად არიან დახუჭონ თვალი ამ ყველაფერზე.
  
  
  გარდა ამისა, - დასძინა მიშელმა, - ეს, რა თქმა უნდა, იდეალური ადგილია კურაკაოს მახლობლად ნავთობგადამამუშავებელ ქარხანაზე თავდასხმისთვის.
  
  
  თანხმობის ნიშნად თავი დავუქნიე და ჩემი სასმელის კიდევ ერთი ყლუპი მოვსვი.
  
  
  
  ჩვენ ვისხედით მაგიდასთან Reine de la Caribe რესტორანში და ვსვამდით ადგილობრივ რომს მაღალ ყინვაგამძლე ჭიქებში. კარგი იყო და ვიმედოვნებდი, რომ ლობსტერი, კარიბის ზღვის ვერსია, რომელიც მოგვიანებით შევუკვეთეთ, ისეთივე კარგი იქნებოდა. და დამაკმაყოფილებელი. ისეთი განცდა მქონდა, რომ უახლოეს ოცდაოთხ საათში დაგვჭირდებოდა ბევრი ენერგიის მარაგი. ტკბილეული და ლი ჩინი, რომლებმაც უფრო პატივსაცემი ტანსაცმლის პოვნა მოახერხეს ბაზარში, მე და მიშელივით დაღლილები ჩანდნენ.
  
  
  ”კარგი,” თქვა სვიტსმა და კიდევ ორი კოვზი შაქარი დაუმატა პანჩს, ”თქვენ დატვირთული დღე გქონდათ, კარტერ. მაგრამ მე და ჩემმა აქაურმა მეგობარმა, აფრო-აზიურმა ალიანსმა, როგორც თქვენ შეიძლება უწოდოთ, მოვახერხეთ ცოტაოდენი გაგება, თუ რა ხდება ჩვენს შიგნით“.
  
  
  "როგორიცაა?" - მოვითხოვე.
  
  
  „მაგალითად, წმინდა პიერი უფრო მკვდარია, ვიდრე ისტ პეორია თებერვლის კვირას ღამით თოვლის ქარიშხლის შემდეგ“, - თქვა ლი ჩინმა. ”თევზი, თევზი და მეტი თევზი. და მეთევზეები. თევზაობა. Სულ ეს არის".
  
  
  "ჩვენ ახლა არაფერი გვაქვს თევზის საწინააღმდეგოდ", - თქვა სვიტსმა. ”ჩვენ ნამდვილად გვქონდა ძალიან გემრიელი ტკბილი და მჟავე სადილი. მაგრამ…"
  
  
  "ის ნიშნავს ტკბილს და ტკბილს", - თქვა ლი ჩინმა. „ეს იყო პირველად დესერტი, როგორც მთავარი კერძი. და ასევე სკუმბრია."
  
  
  - ყოველ შემთხვევაში, - განაგრძო სვიტსმა ღიმილით, - ჩვენ გადავწყვიტეთ, რომ, როგორც თქვენ თქვით, ეს პატარა კუნძული იყო, ამიტომ ერთ-ერთი ამ მარშრუტით, ამ საზოგადოებრივი ტაქსით ავიარეთ და კუნძულის მცირე ტური სამხრეთით ავიღეთ. Სანაპირო."
  
  
  - სად, - შეაწყვეტინა ლი ჩინმა, რის გამოც ორივე ძალიან დაემსგავსა მუტისა და ჯეფის მოქმედებას, - ჩვენ ვიპოვეთ მოქმედება. თუ მოქმედება გინდა, სცადე ლორენი და მარიგო.
  
  
  ”მეთევზეთა სოფლები სამხრეთ სანაპიროზე,” ვთქვი მე.
  
  
  ”სადაც ხდება წყეული თევზაობა”, - თქვა სვიტსმა და შეაგროვა შაქარი დაწურული შუშის ძირიდან. ”ჩემს ცხოვრებაში არასდროს მინახავს ამდენი სათევზაო ნავი, დიდი და პატარა, უსაქმოდ მჯდომარე და არ თევზაობდნენ კარგ სათევზაო ამინდში და ნავსადგურში ჩასული სატვირთო მანქანები მათთვის რაიმე სახის აღჭურვილობის მოსატანად, როცა მეჩვენება, რომ არცერთი მათგანი მათ ძრავებიც კი აქვთ."
  
  
  "იახტები?" Ვიკითხე.
  
  
  „იახტები, კატერები, სლოუპები, ბრიგანტინები, იახტები - ყველაფერი ნავიდან დაწყებული შუნერამდე“, - თქვა ლი ჩინმა.
  
  
  ცოტა ხანს ყველანი ჩუმად ვისხედით. მიმტანი მოვიდა და პურის კალათები და რულონები დადო. გარეთ მთავარ მოედანზე მუსიკა, სიცილი და ადგილობრივი ხმების შეძახილები ისმოდა. ხალხმრავლობა. ცოტა ხნის წინ დაიწყო და ჩუმად გამწვავდა, როცა ვისხედით და ვსვამდით. დავინახე, როგორ მივარდა ტკბილეული ფანჯარასთან.
  
  
  "რა ხდება იქ?" - ჰკითხა ზარმაცი ოფიციანტს. ჩემდა გასაკვირად, ის ლაპარაკობდა არა ფრანგულად ან ინგლისურად, არამედ თავისუფლად კრეოლურად, მშობლიური ფრანგული ანტილიდან.
  
  
  - კარნავალი, ბატონო, - თქვა მიმტანმა ფართოდ გაიღიმა. „ეს არის მარდი გრა, მარხვის წინა დღესასწაულის ბოლო დღე. გვაქვს აღლუმები, კოსტიუმები, ცეკვები. აქ ბევრი გართობაა“.
  
  
  ”მხიარულად ჟღერს”, - თქვა სვიტსმა. "სამწუხაროა, რომ ჩვენ..."
  
  
  ”ჩემთვის სასაცილო არაფერია მამაჩემთან, სადაც ის არის”, - მკვეთრად ჩაერია მიშელმა. ის ჩემკენ შემობრუნდა. -ნიკ, რას ვაპირებთ?
  
  
  ჩემი სასმელი დავლიე. ხალხის ხმაური უფრო და უფრო მატულობდა. მე მესმოდა ფოლადის დრამის თხევადი რხევა, რომელიც სავარაუდოდ ტრინიდადიდან იყო შემოტანილი, და რქებზე უკრავდა ადგილობრივი მარტინიკული ბეგინეას შემზარავი რიტმი.
  
  
  ”ძირითადი დაყენება აშკარაა,” ვთქვი ნელა. „SLA-ს აქვს ერთგვარი შტაბი მონ პელეს კრატერში. ადვილი იქნებოდა ვულკანური ქანებისგან გვირაბებისა და კამერების ქსელის გამოკვეთა - თუ არ გაითვალისწინებდით ვულკანის ხელახლა აფეთქების საშიშროებას. და მე ვფიქრობ, რომ SLA მზად არის ისარგებლოს თუნდაც ამ შანსით მათთან გარიგების დადების გზით. ”
  
  
  – და შენ გგონია, მამაჩემი იქ არის დაკავებული? - შეშფოთებულმა იკითხა მიშელმა.
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  „ვფიქრობ, რომ წყალქვეშა ფეთქებადი მოწყობილობები, რომელსაც SLA აწარმოებს, იქ იწარმოება. შემდეგ იგი სატვირთო მანქანებით გადაიგზავნება ორ პორტში ნავებზე ჩასატვირთად“.
  
  
  "პატარა ნავები?" თქვა ტკბილეულმა მცირეოდენი უნდობლობით. „პატარა ნავები? ჩვეულებრივი სათევზაო ნავები?
  
  
  ”ეს არის ის, რაც ჯერ არ მესმის,” ვაღიარე მე. მივხვდი, რომ მჭირდებოდა უფრო ხმამაღლა საუბარი, რომ კარნავალის ქუჩის ხმები გამეგო. აღლუმი ახლა რესტორანთან ძალიან ახლოს უნდა იყოს. „როგორ შეიძლება წყალქვეშა მოწყობილობის გაშვება წყალქვეშა ძრავით პატარა ნავიდან? და თუ ის არ ამოქმედდა, როგორ შეიძლება თუნდაც უდანაშაულო გარეგნობის სათევზაო ნავი მოხვდეს ზღვაზე დამონტაჟებულ უსაფრთხოების კორდონში, რომელიც ამ დროისთვის დამონტაჟდება კურაკაოს გარშემო. გადამამუშავებელი ქარხანა? მაგრამ ჩვენ ვიცით, რომ SLA რაღაცას იტვირთება ამ ნავებზე და უნდა ვივარაუდოთ, რომ ისინი ასაფეთქებელი მოწყობილობებია. რაც ჩვენს პრობლემამდე მიგვიყვანს“.
  
  
  ფანჯრის მიღმა ხმაურიანი რქა გაისმა. თვალი მოვავლე ღიმილის, ყვირილის, მომღერალ სახეებს, რომლებიც მიდიოდნენ, რაღაც ბანერი ეჭირათ.
  
  
  
  
  ”პრობლემა,” განვაგრძე მე, ”ის არის ის, რომ თუ სათევზაო ნავებს დავეჯახებით და მოვახერხებთ ასაფეთქებელი მოწყობილობების გამორთვას, ვულკანის შიგნით არსებული შტაბი დროულად გაფრთხილდება ევაკუაციისთვის. მაშინაც კი, თუ არა ყველა აღჭურვილობა, მაინც პერსონალს სჭირდებოდა მისი აშენება სხვა დროს და სხვა ადგილას. და ეს მოიცავს მიშელის მამას, რომელიც არის მთელი ოპერაციის გასაღები“.
  
  
  გარეთ ხმაური ღრიალში გადაიზარდა. ფანჯრის მეორე მხარეს ქუჩები ჩაკეტილი იყო. მე დავინახე ფერის ნათება და მერე მეორე. უზარმაზარი პაპიე-მაშეს ნიღბები ჩიტებით, თევზებით, კარიბის ზღვის ლეგენდებიდან უცნაური არსებებით, ადამიანთა კარიკატურებით, ყველა კაშკაშა ფერადოვანი და გაზვიადებული მახასიათებლებით, წარსულში გავლილი, გვერდიდან მეორეზე რხევით. ზოგიერთი ფიგურა ნატურალური ზომის იყო და მათში მყოფი ადამიანები მხედველობისგან სრულიად დაფარული იყო. და როდესაც ისინი არ მიდიოდნენ, ისინი ცეკვავდნენ ბეგინის დამაფიქრებელ რიტმზე.
  
  
  - მეორეს მხრივ, - განვაგრძე მე, დახრილი მაგიდაზე ისე, რომ სხვებმაც მომესმინათ, - თუ ჯერ ვულკანს მოვხვდებით, შტაბი შეძლებს ნავების გაცურვის ბრძანებას. ნავსადგური, ეს სათევზაო ნავები დაიკარგება კარიბის ზღვის აუზში ათიათასობით სხვა ნავებს შორის. ასაფეთქებელი მოწყობილობებით უკვე ბორტზე“.
  
  
  "და მე საკმაოდ კარგ გამოცნობას ვიტყოდი", - თქვა ლი ჩინმა, "რომ კურაკაოზე თავდასხმის ათვლასთან ახლოს, ისინი ალბათ უკვე შეიარაღებულები არიან."
  
  
  ”ჩვენ უნდა ვივარაუდოთ, რომ ასეა”, დავეთანხმე მე. ”ასე რომ, ჩვენ მხოლოდ ერთი რამ გვრჩება გასაკეთებელი. ეს არ არის დიდი შანსი, მაგრამ ეს ჩვენი ერთადერთი შანსია."
  
  
  გარეთ უფრო ხმამაღალი მუსიკაც ისმოდა. შემოსასვლელი კარის ფანჯრის ერთ-ერთი მინა გატყდა. მომესმა მიმტანის ლანძღვა გაღიზიანებული და შემოსასვლელი კარისკენ მივარდა. მან გახსნა და დაიწყო აღლუმის მონაწილეების წინააღმდეგი. ქუჩიდან სიცილი და ყვირილი ისმოდა.
  
  
  - თუ სწორად ამოთხარე, მეგობარო, - თქვა სვიტსმა ნელა, - ჩვენ ერთდროულად მოგიწევთ შეტევა ნავებზე და ვულკანზე.
  
  
  "შეუძლებელია!" - ამოისუნთქა მიშელმა.
  
  
  - დაუჯერებელია, - ვთქვი მშრალად, - მაგრამ არა შეუძლებელი. და, როგორც უკვე ვთქვი, ჩვენი ერთადერთი შანსია. ტკბილეული და ლი ჩინი ნავებს პილოტირებენ. მიშელ, მე და შენ მოკლედ ვეწვევით მონ პელეს.
  
  
  კარებთან უეცრად ფერის ელვარება გაისმა. ერთ-ერთმა აღლუმმა, მთელი სხეულით დაფარული კაშკაშა მწვანე და წითელი თევზის კოსტიუმში, მიმტანი გააძევა და ახლა კარებში იდგა. მან ფარფლებით დაფარული ხელი ქუჩაში მყოფ მეგობრებს დაუქნია და აღშფოთებული მიმტანის პროტესტის გამო მათ ანიშნა.
  
  
  "ჰეი, მეგობარო", თქვა სვიტსმა. ”მე მაქვს კიდევ ერთი პატარა იდეა. რატომ..."
  
  
  "შეხედე!" - თქვა ლი ჩინმა. "Ისინი მოდიან! Ვაუ! რა გიჟური სცენაა!”
  
  
  აღლუმებმა უცებ მოქცევის ტალღასავით დაფარეს მიმტანი, თავებში მწვანე და წითელი თევზი. იყო გიგანტური თუთიყუში, ზვიგენები ღიმილიანი პირებითა და მბზინავი კბილებით, გიგანტური შავგვრემანი გროტესკული ნახევრად კაცი, ნახევრად ჩიტის ფიგურა კარიბის ვუდუს ლეგენდიდან, ცხელი ვარდისფერი ღორი უზარმაზარი სნეულით და ათობით მბზინავი თევზივით. ფოლგაში დაფარული თავები. ახლა რესტორნის ირგვლივ გაშმაგებული ცეკვავდნენ, ყვიროდნენ, გვერდიდან გვერდზე ქანაობდნენ. იქ, სადაც ოდესღაც ოთახი წყნარი და წყნარი იყო, ახლა ხალხის ქაოსი, მოძრაობა და მძაფრი ხმაური იყო.
  
  
  "Შენ რაღაც იცი. კარტერ, - მითხრა ლი ჩინმა, როცა მოცეკვავეები ჩვენს მაგიდას მიუახლოვდნენ, - ეს შეიძლება ძალიან სახალისო იყოს. და იქნებ ეს არის. მაგრამ რატომღაც არ მომწონს. "
  
  
  Მეც. მე ვერ ვთქვი რატომ და არც ლი ჩინი. ეს არის მეექვსე გრძნობა, რომელიც აფრთხილებს ნებისმიერ კარგ აგენტს საფრთხის შესახებ, სადაც სხვა არაფერი შეუძლია. მინდოდა სასწრაფოდ გამოგვეყვანა ოთხივე ამ ოთახიდან და ხალხისგან მოშორებით. მაგრამ ეს შეუძლებელი იყო. ახლა ჩვენს მაგიდას გარს აკრავდა პაპიე-მაშეს ფიგურები, რომლებიც სიგიჟემდე ცეკვავდნენ ქუჩების მუსიკაზე.
  
  
  "ცეკვა!" დაიწყეს ტირილი. "ცეკვა!"
  
  
  უცებ ხელები გაუწოდა და ლი ჩინი და მიშელი ფეხზე წამოდგნენ, როცა ხმები მათ ცეკვაში შეერთებისკენ მოუწოდებდნენ. დავინახე, რომ ლი ჩინმა დაიწყო მკლავის მოტრიალება და წონის რეგულირება ინსტინქტური კუნგ-ფუს რეაქციის სახით, შემდეგ, ელვის მსგავსად, სვიტსის მკლავი მის დასაჭერად გაისროლა.
  
  
  "გააგრილეთ ისინი!" - ბრძანა მან. "ეს ხალხი ბუნებით ნაზი, თავაზიანი და მეგობრულია, მაგრამ მათი სტუმართმოყვარეობის შეურაცხყოფა - მათ შორის ცეკვაზე მოწვევა - შეიძლება მახინჯი გახდეს!"
  
  
  მიშელმა, რომელიც ჯერ კიდევ ეწინააღმდეგებოდა მისკენ გაწეულ ხელებს, მოქაჩა და შიშით შემომხედა.
  
  
  "კანდი მართალია." Მე ვთქვი. "ისინი ბევრად მეტია, ვიდრე ჩვენ ვართ და ბოლო რაც გვინდა, არის ჩხუბი, რომელშიც პოლიციაა ჩართული."
  
  
  ერთი წუთის შემდეგ ორი ქალი ფეხზე წამოდგა და სირბილი დაიწყო.
  
  
  
  „მიყევით ლი ჩინს“, ვუთხარი სვიტსს. „ნუ გაუშვებ მას შენი მხედველობიდან. მიშელს წავიყვან“.
  
  
  ორივე ფეხზე წამოვხტით და ხალხში ჩავჯექით, რომელმაც ორი ქალი სწრაფად წაიყვანა მაგიდიდან. ორ ტიფოლას თევზს შორის ჩავიცურე და შავ, თეთრ და წითელ მამალს იდაყვით მოვკარი ფრთები მუსიკაზე, ისე რომ მიშელთან მისულიყო. ვარდისფერმა ღორმა მას თავბრუდამხვევ წრეებში ატრიალებდა, უზარმაზარი ნესტო სახეზე ეხებოდა.
  
  
  "ბუვესი!" - წამოიძახა უცებ ხმამ. დალიე! და ყვირილი მთელ ოთახში გავრცელდა. "ბუვეზ! ბუვეს!"
  
  
  გადავწყვიტე, მიშელთან ახლოს დავრჩენილიყავი, დავინახე, რომ ფულს იყრიდნენ დახლზე და ბოთლებს ართმევდნენ. ოთახს გადააგდეს ჰაერში, შტეფსელები გამოართვეს და ხელიდან ხელში გადასცეს.
  
  
  "ბუვესი!" - ყურში ჩამყვირა ხმა ნახევრად დამაყრუებულმა. "ვოისი! ბუვესი!"
  
  
  სანამ ამას გავიგებდი, ბოთლი ხელზე დამადო და პირზე დამადო. მოსაგვარებლად ტუჩებთან მივიტანე და სწრაფად მოვსვი. ეს იყო სუფთა ახალი რომი ლერწმის მინდვრებიდან, მდიდარი და ტკბილი, და გოგირდმჟავასავით მიწვა ყელი. გაყუჩების სურვილს გავეწინააღმდეგე, ღიმილი მოვახერხე და ბოთლი მის პატრონს, ვერცხლისფერ-ნაცრისფერ თოლიას მივაწოდე, გრძელი, წვეტიანი კაუჭით. ხელებში დამაბრუნა. პირთან მივიტანე, ვითომ კიდევ ერთი ყლუპი მოვსვი და მომცინარ, დაკბილულ ზვიგენს მონდომებულ ხელებში ჩავაბარე.
  
  
  მერე მიშელის მიმართულებით გავიხედე და ის წავიდა.
  
  
  გააფთრებული შევედი ბრბოში, მხრებითა და იდაყვებით ცხოველის, ფრინველისა და თევზის ფიგურების კოშმარული მასივის გასავლელად.
  
  
  "მიშელ!" Დავრეკე. „მიშელ! Მიპასუხე!"
  
  
  "Აქ!" გავიგე მისი სუსტი ხმა. "Აქ!"
  
  
  უცებ დავინახე. ის კარებთან იდგა, ამჯერად გიგანტური მამლის მკლავებში. და კარიდან გამოათრია. შემდეგ, ისევე მოულოდნელად, ვიგრძენი, რომ კარისკენ მიბიძგა. ბრბოს მთელი მიმართულება შეიცვალა. როგორც მოქცევის ტალღასავით შემოვარდნენ რესტორანში, ახლა ისევ აოხრებენ. თავს უფლება მივეცი, აძრწუნებულ სხეულებს შორის გამეტარებინა, ოფლის სქელი სუნი ვიგრძენი, ყურები ჩამეხრჩო ხმიანი ტირილით, სიცილის კივილით და სპილენძის რქები. წინ მე ვხედავდი მიშელის გრძელ შავ თმას, როცა მას გვერდიდან გვერდით აკანკალებდა მისი პარტნიორი, შესაძლოა ცხოველი, შესაძლოა ჩიტი, შესაძლოა თევზი.
  
  
  "ბუვესი!" - ყურში ჩამყვირა ხმამ. "ბუვესი!"
  
  
  ამჯერად ბოთლი გვერდით გადავწიე. ახლა გარეთ ვიყავით და ვერ გავრისკავდი, რომ მიშელის მხედველობა ერთი წუთითაც დამეკარგა. ტკბილეული და ლი ჩინი არსად ჩანდა.
  
  
  აფეთქებების მოულოდნელმა ზალპმა გაისმა მუსიკაში. დავიძაბე. შემდეგ ცა განათდა ციმციმებითა და სინათლის ზოლებით. წითელი, თეთრი, მწვანე, ლურჯი - სინათლის შადრევნები, ფერის ჩანჩქერები. ფეიერვერკი. დიდად. წამით დამაბრმავდნენ. შემდეგ მხედველობა გამიწმინდა და განგაშის ზარები მთელ სხეულში დარეკეს.
  
  
  ბრბო გაიყო. უმეტესობა პირდაპირ მიდიოდა, მაგრამ ტოტმა კუთხე ჩიხად აქცია. და მიშელი იყო ამ შტოში.
  
  
  გზას გავუყევი ხალხში, როგორც ხარი გრძელ ბალახებში. როდესაც კუთხეს მოვუხვიე, ვიწრო ქუჩაზე აღმოვჩნდი, რომელიც ხეივანზე ცოტა მეტი იყო. მიშელი ჯგუფის ცენტრში იყო ბოლოს და როცა ვუყურებდი, ლანძღავდა, დავინახე, რომ მას სხვა კუთხეში ატარებდნენ. იდაყვი მოვკარი და მხრებში გავუსწორე გზა ქეიფის მოყვარულთა ბრბოს შორის, რომელთაგან ბევრი ბოთლებიდან სვამდა? ბოთლების ამტვრევა ქვაფენილზე. როცა მივდიოდი, ქუჩა სულ უფრო ბნელდებოდა და ვიწროვდებოდა, სანამ საბოლოოდ სინათლის ერთადერთი წყარო ცაში სინათლის გამანადგურებელი აფეთქება იყო. ისინი საზარელ ჩრდილებს აყენებენ შენობების ჩუჩის კედლებსა და ფანჯრების ჭრელ რკინის გისოსებს. კუთხეს მივაღწიე და მოვტრიალდი, მაგრამ კიდევ ერთ ბნელ ქუჩაზე აღმოვჩნდი, როგორც ხეივანი.
  
  
  შოკში ჩავარდნილი მივხვდი, რომ ცარიელი იყო.
  
  
  მიშელი არსად ჩანდა.
  
  
  მერე უცებ ცარიელი აღარ იყო. იყო სხეულების ნაკადი, უცნაური ნიღბები და მე გარშემორტყმული ვიყავი ფოლგის თევზის თავების წრეში.
  
  
  აბსოლუტური დუმილის მომენტი მოულოდნელად დასრულდა ცაზე ნაპერწკლების ბორბალით აფეთქებული.
  
  
  ჩემს ირგვლივ მყოფი ფიგურების ხელში დავინახე მაჩეტეს პირების მოსაწყენი ბზინვარება, რომელიც საპარსის პირამდე იყო გამახვილებული.
  
  
  - აჰ, ბატონო, - თქვა ერთ-ერთმა პერსონაჟმა, - როგორც ჩანს, თევზმა მეთევზე დაიჭირა.
  
  
  - თევზი, - ვთქვი ნელა და დაჟინებით, - მისი ჭამა შეიძლება ლანჩზე, თუ მეთევზეს შორს არ დგას.
  
  
  "თევზი, - ღრიალებდა ფიგურა, - აპირებს მეთევზეს გაანადგუროს".
  
  
  მაჩეტეს პირი ხელში ააფეთქეს და ხელი წინ აწია. მაგრამ ის ჩემზე ნელი იყო, ვილჰელმინასთან ერთად. ტყვიის ნაპრალი ხეივანში თითქმის გადაადგილებისთანავე გაიჟღერა და დაეცა, ფოლგაში გახვეული გულმკერდის ნახვრეტიდან სისხლი ამოვარდა და პირიდან ჟონავდა.
  
  
  
  მის უკან ორი მამაკაცი ჩემს ორივე მხარეს გადავიდა. ვილჰელმინას მეორე ტყვია ჩემს მარცხნივ მუცელში მოხვდა და მან ყვიროდა ტკივილისა და საშინელებისგან, როცა ჩემი მარჯვენა ფეხი მეორის საზარდულს დაარტყა, რის გამოც ის მყისიერად ჩავარდა ნაყოფის მდგომარეობაში.
  
  
  ძლივს მოვახერხე შემობრუნება, რომ დამენახა, რომაული სანთლის გროტესკული შუქის შუქზე ჰაერში ჟრიამული მაჩეტეს კაშკაშა ციმციმი. მოვტრიალდი და გვერდზე გადავდექი, ის უვნებლად მიეჯაჭვა ჩემს უკან რიყის ქვებს. ვილჰელმინამ კვლავ გადააფურთხა და კიდევ ერთი თევზის ფიგურა დაეცა, მისი თავის ქალა მყისიერად ამოიფრქვევა წითელი სისხლის, ტვინის ნაცრისფერი ნივთიერების და თეთრი ძვლის ფრაგმენტების ამოფრქვევით.
  
  
  მაგრამ ჩემმა ქმედებებმა სხვა რამ გამოავლინა. ხეივნის მეორე ბოლოში ნელა მომიახლოვდა თევზის ფიგურების მეორე ჯგუფი. ორივე მხრიდან თავს დაესხნენ და გაქცევის ყველა გზა გადაკეტილი იყო.
  
  
  ასევე, უცებ მივხვდი, რომ კიდევ ერთი რომაული სანთელი აფეთქდა ცაში და აანთო ხეივანი ერთ მხარეს. ზევით.
  
  
  სამი თევზის ფიგურა გამოეყო ჩემს წინ მყოფ ბრბოს, ფრთხილად მომიახლოვდა, ერთმანეთისგან დაშორებული, რამდენადაც ხეივანი საშუალებას მისცემს. მხარზე გადახედა, მივხვდი, რომ ჩემს უკან სამი ფიგურა იგივეს აკეთებდა. მოძრაობდნენ ნელა, რაღაც რიტმში, თითქოს რაღაც მომაკვდინებელ რიტუალურ ცეკვას ასრულებდნენ. მათ უკან ბრბოდან ხმაურიანი გალობა მოვიდა. მას ჰქონდა მკვლელობის ღრმა, შემცივნელი ტონი.
  
  
  "ტუეტ... თუეტ... ტუეტ... ტუეტ..."
  
  
  მოკალი... მოკალი... მოკალი... მოკალი...
  
  
  მე ველოდებოდი, წინ მივიწევდი და ცოტა გვერდით, ვაფასებდი მათ პროგრესს. ახლა საკმარისად ახლოს იყვნენ, რომ დავინახე თვალები, რომლებიც ცქრიალა თევზის თავებს მიღმა. თვალები არაბუნებრივად გაფართოებული, მოტრიალებული, აღელვებული. ცხელი მოკვლა. მაინც ველოდი.
  
  
  "ტუეტ... თუეტ... ტუეტ... ტუეტ..."
  
  
  მკვლელობის ცეკვა ახლოვდებოდა. სახეზე სიკვდილის სუნთქვას თითქმის ვგრძნობდი. მაჩეტებმა ამოსვლა დაიწყეს. ველოდებოდი, ვილჰელმინას ვეფარებოდი, კუნთები მზადყოფნაში დამეჭიმა.
  
  
  "ტუეტ... თუეტ... ტუეტ... ტუეტ..."
  
  
  ამჟამად!
  
  
  მაღლა ავხტი მთელი ძალით. ჩემმა გაშლილმა ხელებმა აიტაცეს აივნის ზედ აჭრელებული მოაჯირი, ხოლო ჩემი ფეხები, ორი ჯოხივით შეკრული, ავისმომასწავებელი ქანქარის რკალში ატრიალებდა. სველი ხმაური გაისმა, როცა ფეხსაცმელი თავის ქალაში შემომეხვია, შემდეგ კი მეორე, როცა ისინი უკან იხევდნენ.
  
  
  მერე მოაჯირზე ავედი აივანზე. მოაჯირს მაჩეტეს პირი მიეჯაჭვა, გადამეტებულმა, იმედგაცრუებულმა ხელებმა ესროლა, შემდეგ კი მეორე. რამდენიმე წამში უგო ხელში მომიჭირა და ძირს დამარტყა და აივანზე ასვლას ცდილობდა მამაკაცის ხელიდან ოთხი თითი მომიშორა. მისი ყვირილი ყურისმომგვრელი იყო.
  
  
  მერე ისევ წამოვხტი, აივნის მოაჯირს ავიღე ჩემს ზემოთ. ქვემოთ სიმღერა გადაიქცა მრისხანე ყვირილის ქაოსში, რომელიც შერეული იყო იმ ადამიანების კვნესასთან და კივილთან, ვინც მე მქონდა დაშავებული. თევზის კოსტიუმები გვერდით იყო გადახეული, რათა თავდამსხმელები აივანზე ასულიყვნენ, როგორც მე. მაგრამ სახურავზე რომ მივედი, მხოლოდ ერთმა მოახერხა ყველაზე დაბალ აივანზე გასვლა. რაფაზე გადავხტი და ჩავიკეცე, ჩემს ირგვლივ სახურავების ბნელ სიბნელეში ჩავვარდი.
  
  
  მერე ამოვისუნთქე.
  
  
  ჩემს ორივე მხარეს ყველა სახლი ერთ დონეზე სახურავებით იყო დაკავშირებული. და ყველაზე შორეული სახლის სახურავზე კოსტუმირებული ფიგურების ბრბო შეიკრიბა.
  
  
  ბრბოს შუაში, სხეულებით მჭიდროდ გარშემორტყმული, მიშელი იყო.
  
  
  და ვერტმფრენი ბრბოსკენ დაეშვა ცეცხლსასროლი იარაღით განათებული ციდან.
  
  
  ვილჰელმინა ხელში ჩამივარდა, მე კი წინ გამოვვარდი, სწრაფად ავდექი. პირველი პარაპეტი გავწმინდე, გვერდით სახურავზე გადავხტი და გადაღებაზე გავჩერდი. გიგანტური ვარდისფერი ღორი უზარმაზარი მუწუკით შემობრუნდა, ხელები სახეზე მიიჭირა და, დაცემით, იყვირა, სისხლი ყელში ჩაასხა.
  
  
  "ნიკ!" მე რომ დამინახა მიშელის ყვირილი გავიგე. შემდეგ: „დაბრუნდი, ნიკ! უკან! მოგკლავენ! მათ აქვთ ავტომატი...“
  
  
  ზუსტად დროზე ავედი სახურავზე. სტენის თოფის სასტიკმა ხმამ ღამით გაჭრა და ტყვიებმა აგურის ნატეხები ბუხრიდან ზუსტად ჩემს უკან გამოაგდეს. თავი ავწიე და ვესროლე. კიდევ ერთი ფიგურა დაეცა, მაგრამ სტენის თოფის ხმა გაგრძელდა. ვერტმფრენი პირდაპირ სახურავზე იყო და ნელ-ნელა დაეშვა. კბილებში გამოვცერი და გადავწყვიტე გარისკვა. ერთ წუთში უკვე გვიანი იქნებოდა; მიშელს ვერტმფრენზე გადაიყვანენ.
  
  
  კუნთები დამეჭიმა და წინ წამოვხტი.
  
  
  
  
  სასოწარკვეთილი ზიგზაგებით ვირბინე, სახურავის პარაპეტები გადავლახე, როგორც ვარსკვლავი. ჩემს წინ დავინახე სტენის იარაღიდან გასროლის მომაკვდინებელი ციმციმები და ვერტმფრენი, რომელიც სახურავზე ეშვებოდა, კარი შიგნიდან იხსნება.
  
  
  მერე თავის ქალა აფეთქდა, როგორც თავად მონ პელეს მსგავსად, ტვინს ცეცხლი წაეკიდა და ვიგრძენი, რომ წინ მივარდა.
  
  
  შავი.
  
  
  სიჩუმე.
  
  
  არაფერი.
  
  
  
  თავი მეთორმეტე.
  
  
  სადღაც რაღაც აზრმა მიბიძგა. ეს არ იყო ნათელი იდეა, მაგრამ ვიცოდი, რომ ძალიან უსიამოვნო იყო. შეძლებისდაგვარად ვცდილობდი თავიდან აეცილებინა. მაგრამ ის აგრძელებდა კვნესას. საბოლოოდ, უნდა მეღიარებინა, რომ ვიცოდი, რაც იყო.
  
  
  - თვალები, - თქვა მან. თვალები უნდა გაახილო.
  
  
  Მე გავაკეთე. არ მინდოდა, მაგრამ მინდოდა.
  
  
  ნაცნობ აღმოსავლურ სახეზე ნაცნობი ორხუთხა თვალები ქვემოდან შემომხედა. ისინი აციმციმდნენ, შემდეგ კი ტუჩები შვების ცქრიალა ღიმილში მოეფინა. ჩემს თვალწინ კიდევ ერთი, ამჯერად შავი და ერთნაირად ნაცნობი სახე გამოჩნდა. ისიც იღიმება.
  
  
  - გამარჯობა, კარტერ, - თქვა აღმოსავლურმა სახემ, - ყოველთვის ასე ადრე იძინებ საღამოს? ვგულისხმობ, ჯერ არც კი ვსადილობთ. ”
  
  
  თავი ავწიე და ვიწუწუნე. ტკივილმა თავის ქალაში გამიარა, სანამ არ მეგონა, რომ თვალის კაკლები ამოვარდებოდა. ფრთხილად, ყოყმანით შევეხე ხელი თავის ქალას. მან აღმოაჩინა დიდი სახვევი.
  
  
  – ვგრძნობ, – ვუთხარი გაჭირვებით, – კაცს, რომელსაც სკალპი სტენის პისტოლეტის ტყვიამ მოაჭრა.
  
  
  "ალბათ იმიტომ, რომ შენ ხარ ადამიანი, რომელსაც ახლახანს სტენის თოფის ტყვიამ თავი ჩამოაშორა", - შესთავაზა ლი ჩინმა.
  
  
  - ჰეი, მეგობარო, - თქვა სვიტსმა რბილად, - არავის უთქვამს შენთვის, რომ ვინმეს ავტომატური იარაღით თავდასხმა შეიძლება დახვრიტეს?
  
  
  - მათ მიშელი ჩასვეს ვერტმფრენში, - ვუთხარი, როცა დავჯექი. "მე უნდა ვცადო მათი შეჩერება."
  
  
  ”კარგი, ეს იყო კარგი მცდელობა”, - თქვა ლი ჩინმა. ”ვგულისხმობ, მე არასოდეს მინახავს ერთი ადამიანი, რომელიც ცდილობდა ჯარზე თავდასხმას. განსაკუთრებით ღორებში, მამლებსა და თევზებში გამოწყობილი ჯარი. და სტენმა პისტოლეტიდან გაისროლა. როდესაც მე და სვიტსმა დავინახეთ, რომ ვერტმფრენი დაეშვა და ავფრინდი ამ სახურავზე და დავინახე, როგორ აკრიფეთ მსუბუქი ბრიგადა, თავიდან თვალებს არ დავუჯერე."
  
  
  „მას შემდეგ, რაც მან თვალებს ენდო, - თქვა სვიტსმა, - ის საკმაოდ სწრაფი წიწილა გახდა თავსაბურავით.
  
  
  "ეს უბრალოდ მუწუკია, ნიკ", - თქვა ლი ჩინმა. "ყველაფერი კარგად იქნება, გარდა ჩინეთის დიდი კედლის ზომის თავის ტკივილისა."
  
  
  - ამასობაში, - ვუთხარი მე, - მათ მიშელი დაიჭირეს. და წავიდნენ."
  
  
  - არასასიამოვნო, - ამოისუნთქა ტკბილმა. ”ამისთვის ნამდვილად უხერხული დროა.”
  
  
  ”ყველაზე ცუდი,” დავეთანხმე მე. და ეს იყო ყველაზე ცუდი. Სინამდვილეში…
  
  
  სადღაც ჩემი სულის სიღრმეში ბორბლებმა ტრიალი დაიწყეს.
  
  
  ”თქვენ ჯერ კიდევ არ ფიქრობთ, რომ სცადოთ გემებსა და ვულკანზე ერთდროულად შეტევა, არა?” - ჰკითხა ლი ჩინმა. „იმიტომ, რომ, ყველაფრის გათვალისწინებით, მსურს ცოტა ხანს ვიცხოვრო. Და თუ…"
  
  
  მე ვანიშნე, რომ გაჩუმებულიყო. იდაყვზე მიყრდნობილი მაისურის ჯიბეში ჩავდე სიგარეტი, დაჭმუჭნული ამოვაძრე და ჩავუკიდე. ცოტა ხანი ჩუმად ვეწეოდი. და ვიფიქრე. და რაც უფრო დიდხანს ვფიქრობდი, მით უფრო ვრწმუნდებოდი, რომ პირველი მელოდიის ნათლად დავინახე ყველაფერი.
  
  
  არ მომეწონა მათი გარეგნობა.
  
  
  მაგრამ ერთი უპირატესობა მქონდა. თითქმის დარწმუნებული ვიყავი, რომ მტრებმა არ იცოდნენ, რომ მე ვიცოდი.
  
  
  ვაპირებდი ამ უპირატესობის გამოყენებას რაც შემეძლო.
  
  
  ლი ჩინსა და სვიტსს მივუბრუნდი, როცა ვილჰელმინას გამოვყავდი ხელახლა ჩასატვირთად.
  
  
  - გეგმა, - ვუთხარი მათ, - შეიცვალა. ჩვენ ყველანი ვულკანში აღმოვჩნდებით."
  
  
  მათ თავი დაუქნია.
  
  
  ”ეს მათი შტაბია”, - თქვა მან. ”ვფიქრობ, მიშელი სწორედ იქ წაიყვანეს.”
  
  
  - ვფიქრობ, ისინიც ასე ფიქრობდნენ, - ჩაერია ლი ჩინი.
  
  
  - ზუსტად, - ვთქვი მე. ”და მე, რა თქმა უნდა, არ მინდა მათი იმედი გავუცრუო. მაგრამ, როგორც დამატებითი ბონუსი, ჩვენ დავამატებთ პატარა ინგრედიენტს, რომელსაც ისინი არ ელოდნენ. ”
  
  
  ტკბილეული და ლი ჩინის წარბები ერთდროულად აიწია. ისევ ვილჰელმინას ავაფარე, თავბრუდამხვევი ტკივილის იგნორირებას ვცდილობდი და ლაპარაკი დავიწყე. როცა დავამთავრე, ორივემ ცოტა ხანს ჩუმად მიყურებდა. შემდეგ ტკბილეულმა ნელა ჩაიცინა. ჯიბიდან შოკოლადის კანფეტი ამოიღო, ამოიხვნეშა და პირში ჩაიდო.
  
  
  ”ვფიქრობ,” თქვა მან. „ეს ნამდვილი ცოცხალი დრამაა. მე ყოველთვის მინდოდა შემსრულებელი ვყოფილიყავი."
  
  
  "დიახ, მაგრამ ყოველთვის გინდოდათ დასრულება პატარა ნაჭრებით?" - ჰკითხა ლი ჩინმა. შემდეგ მე: „აჰა, კარტერ, მე ყველანაირად მომხრე ვარ გაბედული მოქმედებისა და დრამის მომხრე, მაგრამ ვფიქრობ, რომ შეიძლება იყოს გარკვეული გართულებები, თუ საბოლოოდ ავფეთქდებით მთელი კუნძულის ცაზე, შეიძლება რამდენიმე წინააღმდეგობა გვქონდეს. და საკმაოდ კარგი შანსია, რომ ჩვენ ამას გავაკეთებთ. რომ აღარაფერი ვთქვათ, ჩვენ ცაში ავიდებდით“.
  
  
  
  "
  
  
  - რა თქმა უნდა, ეს თამაშია, - ვთქვი მე. "მაგრამ ჩვენ მხოლოდ რამდენიმე საათი გვაქვს დარჩენილი და ეს ჩვენი ერთადერთი შანსია."
  
  
  ლი ჩინი ჩუმად ფიქრობდა.
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან ბოლოს, ”მე ყოველთვის მაინტერესებდა როგორი იქნებოდა მაჯონგის თამაში TNT-ით. და ამაღამ კიდევ არაფერი მაქვს გასაკეთებელი. Მეც მიმათვალე."
  
  
  ”მართალია,” ვთქვი მე. "Წავიდეთ. დასაკარგი დრო არ არის."
  
  
  ქუჩაში დაბრუნებულმა, მხიარული კარნავალების მღელვარე ხალხის გზაზე, ჩვენ ვიპოვეთ საზოგადოებრივი ტაქსი, რომელიც ფორტ-დე-ფრანსიდან სენ-პიერის გავლით და მორნ-რუჟისკენ, ვულკანთან ყველაზე ახლოს მდებარე ქალაქში მიდიოდა. გულუხვი წვერით დავარწმუნე მძღოლი მორნ რუჟში წასულიყო და მხოლოდ სამივე მგზავრი დავრჩით. ჩუმად მივდიოდით, თითოეული ჩვენგანი საკუთარ ფიქრებში ჩაძირული.
  
  
  წავედით მორნ რუჟში. მე და ლი ჩინმა ჩუმად ჩამოვართვით ხელი სვიტსს, ჩვენი თვალები ერთმანეთს შეხვდა და ჩაკეტა. შემდეგ გავემართეთ გზაზე, სადაც ლედი დეი იმალებოდა. მან სხვა გზა აიღო. მონ პელესკენ.
  
  
  ახლა ლი ჩინს მხოლოდ ერთი საყურე ჰქონდა.
  
  
  ტკბილეულს სხვანაირი ეცვა.
  
  
  ლედი დღის რადიო ოთახში მე დავუკავშირდი გონსალესს და მივეცი მას ჩემი მითითებები, ხაზგასმით აღვნიშნე მათი გადაუდებლობა. შემდეგ ორი საათი ველოდით. ეს იყო ყველაზე რთული ორი საათი მთელი ოპერაციის განმავლობაში. მაგრამ ჩვენ გვჭირდებოდა ტკბილეულისთვის მუშაობისთვის დრო მივცეთ. და მჭირდებოდა გონსალესის მოსმენა. როცა ეს გავაკეთე და გავიგე მისი ნათქვამი, ადრენალინმა სხეულში შემომიარა. რადიო გამოვრთე და ლი ჩინს მივუბრუნდი.
  
  
  - ნულოვანი საათი, - ვთქვი მე. "წადი."
  
  
  ნახევარი საათის შემდეგ უკვე მუცელზე ვიწექით და დაბალ ბუჩქებს ავუყევით, რომლებიც ესაზღვრებოდნენ მონ პელეს კრატერის მისადგომებს. გარდა ჩემი ჩვეულებრივი ოჯახის ვილჰელმინას, ჰიუგოსა და პიერისა, მე მყავდა ისრაელის MKR Sten. ეს არის ერთ-ერთი ყველაზე გამორჩეული ავტომატური იარაღი, მაგრამ დამზადებულია მისი მაღალი სიზუსტით, მსხვრევის დაბალი სიჩქარით და, რაც მთავარია, ჩახშობისთვის, რომელიც არ ამცირებს ცეცხლის სიზუსტეს ან სიჩქარეს რაიმე შესამჩნევად. ლი ჩინი ატარებდა თავის ტყუპს, ორივეს Sweets-ის შთამბეჭდავი იარაღის ყუთიდან.
  
  
  - მოიცადე, - უცებ ჩავიჩურჩულე და ლი ჩინზე ვანიშნე.
  
  
  ასი იარდის მოშორებით, მონ პელეს კრატერის კიდე გამოირჩეოდა ღამის ცის ფონზე. Sweets-ის ბინოკლები თვალებთან მივიტანე და გადავხედე. იმ დღეს ჩვენი საველე მოგზაურობიდან უკვე ვიცოდი, რომ ელექტრიფიცირებული მავთულის შვიდი ფუტის სიმაღლის რგოლი გადის ბეჭდის მთელ დიამეტრზე. რასაც ახლა ვეძებდი სულ სხვა იყო. როცა ვიპოვე, ბინოკლები ლი ჩინს მივაწოდე და ვანიშნე, რომ მენახა.
  
  
  ”პროჟექტორები,” ვთქვი მოკლედ. "დამონტაჟებულია ორად, საპირისპირო მიმართულებით, თითოეულ ღობეზე."
  
  
  - უჰ, - თქვა ლი ჩინმა და თვალებზე ბინოკლები აიფარა, - და თუ რამე ღობეს ეხება, ისინი აგრძელებენ.
  
  
  ”მართალია,” ვთქვი მე. — ახლა ცოტა მეტი გავიგოთ.
  
  
  ბუჩქის ირგვლივ ვიგრძენი და მძიმე ჯოხი ვიპოვე, შემდეგ კიდევ ორმოცდაათი იარდი გავცურე, ლი ჩინი ჩემს უკან. მერე ჯოხი ესროლა. მავთულს შეხებისას გაისმა ჭექა-ქუხილის ხმა, დენის ჭექა-ქუხილი, როდესაც დენი მიედინებოდა მასში ნამში და ორი პროჟექტორი აანთო. Მხოლოდ ორი.
  
  
  - უჰ-ჰჰ, - თქვა ლი ჩინმა. ”პროჟექტორები არა მხოლოდ ანათებენ, არამედ განსაზღვრავენ ღობეზე ჩარევის წყაროს.”
  
  
  ”რაც მოჰყვა,” ვუთხარი მე და ლი ჩინივით გავბრტყელდი, ”იარაღი მცველები გამოჩნდნენ.”
  
  
  ვითომ ცაზე ორი თოფიანი მცველი გამოჩნდა. ჩვენ თავდახრილი ვუყურებდით, როგორ ანათებდნენ თავიანთ ფანრებს ფერდობზე და ღობის გარშემო, შემდეგ კი, როგორც ჩანს, გადავწყვიტეთ, რომ არეულობა ცხოველმა გამოიწვია, გაქრა.
  
  
  ლი ჩინს მივუბრუნდი.
  
  
  "როგორ ხარ ამაღამ აკრობატებზე?"
  
  
  კითხვით შემომხედა. ზუსტად ვუთხარი, რის გაკეთებას ვაპირებდით. მან დაუფიქრებლად დაუქნია თავი და ჩვენ კიდევ ხუთი წუთი გავატარეთ ღობეზე ცოცვით, რათა მოვშორებოდით იმ ტერიტორიას, რომლის ყურებაც ახლა უკვე მცველებმა შეძლეს, სანამ ჩვენ შევბრუნდით და პირდაპირ მისკენ მივიწევდით. როცა რამდენიმე ფუტის მოშორებით ვიყავით, მოვტრიალდი და თავი დავუქნიე მისკენ. სწრაფად და ამავდროულად ავდექით.
  
  
  "ჰუპ-ლა!" - მკვეთრად ჩავიჩურჩულე.
  
  
  მისი მარჯვენა ფეხი ჩემს დახურულ მკლავებში იყო, მისი სხეული მათგან ამოვარდა, ჰაერში ავარდა და ღობეს აფრინდა, როგორც სწრაფი, თითქმის უხილავი ჩრდილი. ის ისევე სწრაფად შემოვიდა მიწაზე შიგნიდან, როგორც მე მეორე მხარეს მუცელზე. ამ ყველაფერს სამ წამზე მეტი არ დასჭირდა. მეოთხეზე უკვე მახლობლად სხვა ჯოხს ვგრძნობდი. რომ ვიპოვე, საათს დავხედე და დაველოდე დარჩენილი ოცდაათი წამი, რაზეც შევთანხმდით. მერე დატოვა.
  
  
  პროჟექტორები აანთო.
  
  
  სტენი მხარზე ავწიე, ერთჯერად მოქმედებაზე გადავედი და ჩახმახი ორჯერ ავწიე.
  
  
  მინაზე ორი სუსტი ბზარი გაისმა, მერე ისევ კრახი და სიბნელე.
  
  
  როცა მესაზღვრეების სილუეტები გამოჩნდა, ისინი გაჩერდნენ, ფანრები ანათებდნენ პროჟექტორებს, რომლებიც ასე აუხსნელად ანათებდნენ და შემდეგ გამოვიდნენ.
  
  
  ჩახმახი ისევ სტენს მოვკარი.
  
  
  მარცხენა მცველი დაეცა, ტყვია თავში. და რადგან მე გამოვიყენე ერთი ცეცხლი, ვიდრე უწყვეტი ცეცხლი, ის წინ დაეცა ღობეზე. თითქმის - ჩემი იარაღიდან ხმის ამოღების გამო - თითქოს უცებ დაიხარა მის შესამოწმებლად. მაგრამ მარჯვენა მცველმა უკეთ იცოდა და მისი თოფი უკვე მხარზე ასწია და ტყვიის წყაროს საპოვნელად შებრუნდა, როცა სიბნელიდან ლი ჩინის მკაცრი ჩურჩული გაისმა.
  
  
  "Ერთი წუთი მაცადე!" - თქვა მან ფრანგულად. "Არ გაინძრე! მე შენს უკან ვარ, შენს წინ კი მამაკაცი. ორივეს გვაქვს ავტომატური იარაღი. თუ გინდა იცხოვრო, გააკეთე ის, რასაც მე ვამბობ."
  
  
  მკრთალ შუქზეც კი ვხედავდი საშინელებას მამაკაცის სახეზე. თოფი დადო და აშკარად კანკალებდა დაელოდა.
  
  
  "დაუძახე მამაკაცს საკონტროლო ოთახში", - თქვა ლი ჩინმა. „უთხარი, რომ შენი პარტნიორი ღობეზე დაეცა. უთხარი, რომ გამორთოს დენი. და თქვენ დამაჯერებლად ნერვიულობთ!”
  
  
  მამაკაცი მაშინვე დაემორჩილა.
  
  
  "არმან!" - წამოიძახა მან, შებრუნდა და კრატერში შეჰყვირა. „ღვთის გულისთვის, ღობეზე დენი გამორთე! მარსელი დაეცა!
  
  
  მისი საშინელი ტონი ჩემთვისაც კი დამაჯერებელი იყო, ალბათ იმიტომ, რომ გულწრფელად ეშინოდა. რამდენიმე წამის შემდეგ, ელექტრიფიცირებული მავთულიდან გამოსული სუსტი გუგუნი შეწყდა. ღამე ჩუმად იყო, გარდა მწერების ხმისა და კრატერიდან შორეული ტირილისა.
  
  
  ”დენი გამორთულია”, - თქვა მცველმა. ისევ კანკალებდა.
  
  
  "შენი გულისთვის, იმედი მაქვს ასეა," გავიგე ლი ჩინის ჩურჩული. ”იმიტომ, რომ ახლა თქვენ აპირებთ მას შეეხოთ. ჯერ ქვედა ძაფი. მთელი ხელით დაიჭირე ზუსტად ბოძის გვერდით“.
  
  
  "არა!" - თქვა კაცმა. „გთხოვ! შესაძლო შეცდომა..."
  
  
  "Გააკეთე!" - ამოიოხრა ლი ჩინმა.
  
  
  უკონტროლოდ კანკალებდა, სუნთქვა ისე გაძნელდა, რომ გარკვევით მესმოდა, მამაკაცი ღობემდე მივიდა. იარაღი მისკენ დავიჭირე, მაგრამ მიუხედავად იმისა, რომ ის ახლა ჩემგან სულ რამდენიმე ფუტის მოშორებით იყო, ძლივს შეამჩნია, როგორ ნელა, შიშის დამახინჯებულ ტანჯვაში დახუნძლული სახე, ყველაზე დაბალ მავთულამდე ჩავიდა.
  
  
  "Აიღე!" - მუქარის ბრძანება გაისმა ლი ჩინისგან.
  
  
  კაცმა ცოტა ხანს ყოყმანობდა, მერე, როგორც ცივ წყალში ჩაძირული მოცურავე, მავთულს აიღო ხელი.
  
  
  Არაფერი მომხდარა. მცველს სახე ოდნავ მოდუნდა. დავინახე, რომ ნიკაპიდან ოფლი სდიოდა!
  
  
  "გააჩერე მანამ, სანამ არ გეტყვი გაჩერდი", - ვუბრძანე მას.
  
  
  დაბუჟებული გამომეტყველებით დაუქნია თავი. კიდევ რამდენიმე ფუტი ვიარე, სანამ მავთულს არ მივაღწიე და უკანა ჯიბიდან მავთულის საჭრელი ამოვიღე. შემდეგ, მცველის ხელიდან რამდენიმე სანტიმეტრით მოშორებით, ისე, რომ თუ დენი ისევ ჩართულია, სანამ მე ვმუშაობდი, ის დამიწებს მას თავისი სხეულით - და მისი სიცოცხლე - მე დავჭრა ქვედა ღერი.
  
  
  "ახლა ჩაეხუტე მომდევნო ღეროს", ვუბრძანე მას.
  
  
  ის დაემორჩილა. შემდეგი ძაფი მოვწყვიტე და ვუთხარი, ხელი მეორეზე გადაეტანა. გავიმეორე ეს პროცედურა მანამ, სანამ ყველა ძაფი არ გაჭრიდა, შემდეგ მცველს ვუთხარი, რომ მოშორებულიყო და ღობეს გადავაბიჯე, მცველის სხეულით დამეცვა კრატერიდან მაღლა მყოფი მზერისგან.
  
  
  - არავინ ჩანს, - ჩუმად თქვა ლი ჩინმა.
  
  
  ფრთხილად გადავხედე მცველის მხარზე კრატერში. ეს იყო, რბილად რომ ვთქვათ, ციხე. ცემენტის ბლოკის შენობების ლაბირინთი, რომლის კედლები სულ მცირე ოთხი ფუტის სისქის ჩანდა, არსად ფანჯრების გარეშე. ისეთივე ძლიერი, როგორც ცნობილი Furhrerbunker, რომელშიც ადოლფ ჰიტლერმა გაატარა თავისი ბოლო დღეები თვითმკვლელობამდე. ორ წერტილში შენობები აშენდა თავად ვულკანის კრატერში. სამი გასასვლელი იყო, ორი მათგანი იყო კაცის ზომის კარი, რომელიც მიდიოდა გარე კრატერის საპირისპირო მხარეს, ერთი მათგანი სატვირთო მანქანისთვის საკმარისად დიდი იყო. კრატერის კიდედან მიმავალი დიდი გზა ამ კარამდე მიდიოდა.
  
  
  ლი ჩინი მართალი იყო. ხილვაში არავინ იყო.
  
  
  მცველს პისტოლეტით მუცელში ჩავარტყი.
  
  
  "სად არიან დანარჩენი მცველები?" - მკვეთრად მოვითხოვე.
  
  
  - შიგნით, - თქვა მან და მიუთითა ორ ფრთაზე კაცის ზომის გასასვლელებით. ”CCTV სისტემა სკანირებს მთელ კრატერს.”
  
  
  "როგორ შეუძლია ის მიაღწიოს იმ ზღვარს, სადაც ჩვენ ვართ?" - მოვითხოვე.
  
  
  ”აქ სხვა გზაა,” თქვა მან და დამარწმუნა, რომ სიმართლეს ამბობდა თვალებში საშინელებით. "სკანერები არის საძიებო შუქები და აქტიურდებიან, როდესაც ისინი ჩართულია."
  
  
  
  ასე რომ, ახლა ჩვენ სურათს გარეთ ვიყავით. მაგრამ როგორც კი კრატერში დაღმართს დავიწყებთ, უკვე ძალიან ნათლად დავინახავთ. ცოტახანი დავფიქრდი, მერე მოვტრიალდი და რამდენიმე მოკლე სიტყვა ვუჩურჩულე ლი ჩინგს, რომელიც მუცელზე იწვა ჩემს გვერდით. რამდენიმე წუთის შემდეგ გარდაცვლილ მცველს ქუდი და ქურთუკი მოვიხსენი და ჩავიცვი.
  
  
  "დაუძახე საკონტროლო ოთახში მყოფ კაცს," ვუთხარი მე. დაცვის თანამშრომელს. "უთხარი მას, რომ შენი პარტნიორი დაშავებულია და შენ მიიყვან."
  
  
  მცველი შებრუნდა და კრატერში შესძახა. ახლა დავინახე, რომ ერთ-ერთი გასასვლელი კარი გაიღო და შიგნიდან შუქით შემოფარგლული ფიგურა გამოდიოდა. ხელი აიქნია და თანხმობის ნიშნად რაღაც დაუყვირა.
  
  
  - კარგი, მეგობარო, - ვუთხარი მცველს. „ახლა შენ მიმიყვან ამ საკონტროლო ოთახში. და ნელ-ნელა. მთელი მოგზაურობის განმავლობაში რამდენიმე ფუტის დაშორებით თქვენს უკან იქნება იარაღი.
  
  
  მესმის დაცვის მერცხალი. მერე, თვალებიდან ოფლი მოიწმინდა, თოფი დააგდო, დაიხარა და ამიყვანა. ისე მოვტრიალდი, რომ ჩემი ისრაელის მდუმარე სტენი მზად იყო და თითი ისევ სასხლეტზე მედო. მაგრამ ამჯერად მე ავტომატურად ვიღებდი.
  
  
  - კარგი, მაშველო, - ვუთხარი მცველს. „წავიდა. და როცა გეტყვი, რომ მიმატოვო, გააკეთე ეს სწრაფად“.
  
  
  ნელ-ნელა დაიწყო კრატერის შიგნით ფერდობზე სიარული. გავიგე ლი ჩინი როგორ ცოცავდა მუცელზე ჩვენს უკან. ქვემოთ, ღია კარიდან, საკონტროლო ოთახში მოძრავი ფიგურები დავინახე. ათეული მაინც დავთვალე. მეც ვნახე რაღაც საინტერესო. აღმოჩნდა, რომ საკონტროლო ოთახიდან შენობის კომპლექსის ინტერიერში მხოლოდ ერთი კარი გადიოდა.
  
  
  „კარტერ! შეხედე! გზა!"
  
  
  იმ მიმართულებით გავიხედე, სადაც ლი ჩინი მიუთითებდა. ვულკანის კიდეზე მძიმე სატვირთო მანქანა მიდიოდა გზის გასწვრივ, რომელიც მიდიოდა ავტოფარეხის მასიური ფოლადის კარისკენ, მისი გადაცემათა კოლოფი ღრიალებდა ფერდობზე გადაადგილებისას. კარებთან გაჩერდა. ცოტა ხნის შემდეგ კარები ჩუმად გაიღო და სატვირთო მანქანა შემოვიდა. როგორც ამას გავაკეთებდი, თვალი მოვავლე ღია კარს. ორი შეიარაღებული მცველი, ორივე თეთრი, ორივე ტყვიამფრქვევით და ორი ადგილობრივი მუშა, უეჭველად დაქირავებული აღჭურვილობის გადასატანად.
  
  
  არა. ერთი ადგილობრივი თანამშრომელი.
  
  
  და ერთი ტკბილი მონადირე, გამოწყობილი, ალბათ, ყველაზე საშინელ ტანსაცმელში, რაც კი ოდესმე ეცვა მის ცხოვრებაში. თავისუფლად ლაპარაკობდა და იცინოდა მარტინიკის გვერდით და მთელ სამყაროს ეძებდა, როგორც ბედნიერი კაცი, რომ ახლახან იშოვა კარგად ანაზღაურებადი სამსახური.
  
  
  დაგეგმეთ აქტივობები გრაფიკის მიხედვით.
  
  
  Შემდეგი ნაბიჯი.
  
  
  ახლა ასი მეტრზე ნაკლები ვიყავით საკონტროლო ოთახის ღია კარიდან. მცველი, რომელიც მატარებდა, მძიმედ სუნთქავდა და დაღლილობისგან დაბრკოლება დაიწყო. ჯარიმა.
  
  
  "მზად ხარ, ლი ჩინ?" - ვკითხე და ხელები კედელზე მოვხვიე.
  
  
  - მზადაა, - გაისმა მისი მოკლე ჩურჩული.
  
  
  "მცველი, დაურეკე შენს მეგობრებს, რომ დამეხმარონ ტარებაში", - ვუთხარი მას. „მაშინ მოემზადე, რომ დამტოვო. და არანაირი ხრიკი. დაიმახსოვრე ზურგზე გაშვებული იარაღი."
  
  
  შეუმჩნევლად დაუქნია თავი და ისევ მძიმედ გადაყლაპა.
  
  
  "ჰეი მეგობრებო, ცოტა დახმარებაზე რას იტყვით?" - იღრიალა მან შთამბეჭდავად. "მარსელი დაიჭრა!"
  
  
  სამი-ოთხი ფიგურა შემოვიდა კარებში და ჩვენსკენ წამოვიდა. კართან კიდევ რამდენიმე ადამიანი შეიკრიბა და ცნობისმოყვარეობით იყურებოდა. ჩემს უკან, ოდნავი დაწკაპუნება მომესმა, როცა ლი ჩინმა იარაღი გადართო ავტომატურ სროლაზე. კუნთები მზადყოფნით დამეჭიმა. ველოდი. რიცხვები გაიზარდა. ისინი ახლა მხოლოდ ოცდაათი იარდის დაშორებით იყვნენ. 20.10.
  
  
  ამჟამად!
  
  
  "Მესროლე!" - ვუთხარი დაცვას. და რამდენიმე წუთში მიწაზე ვტრიალდი ლი ჩინის ცეცხლის ხაზიდან, სტენის კონდახი ეყრდნობოდა ჩემს ნიკაპს, მისი მხედველობა ავარჯიშებდა ჩემს წინ მყოფ ადამიანთა ჯგუფს, როდესაც ისინი დაიწყეს ლი ჩინის ცეცხლის ქვეშ მოხვედრა. მეორე დაეცა, ტყვიების ძალისგან ტრიალებდა, როცა ჩემმა იარაღმა ცეცხლის სროლა დაიწყო. ეს იყო მყისიერი ხოცვა-ჟლეტა: თავის ქალა გადაიქცა ტვინებისა და ძვლების სისხლიან მასებად, სახეები მოიკვეთა, კიდურები სხეულიდან ამოხეთქა და ჰაერში დაეცა. კედლებზე დადებული მაყუჩების გამო ყველაფერი საზარელ სიჩუმეში ხდებოდა, ისევე როგორც დასახიჩრებისა და სიკვდილის უსახელო ბალეტში, მსხვერპლს ძალიან სწრაფად სცემდნენ და ისე ძლიერად ურტყამდნენ, რომ კივილი ან ტირილიც კი არ შეეძლოთ. საწყისი
  
  
  "კარი!" - წამოვიყვირე უცებ. "გაისროლეთ კარი!"
  
  
  თოფი ჩვენს წინ მყოფი კაცების სხეულებს დავუმიზნე და კარისკენ ვისროლე. დახურვა იყო. მერე დავიფიცე. კედელი ცარიელი იყო. ცარიელი სამაგრი ამოვიღე და ჯიბიდან კიდევ ერთი სავსე ამოვიღე იარაღში, როცა ლი ჩინი აგრძელებდა სროლას ჩემს უკან. ერთი წუთით კარმა მოძრაობა შეწყვიტა და მერე ნელა დაიწყო ისევ დაკეტვა, თითქოს ვიღაც დაიჭრა მის უკან, მაგრამ სასოწარკვეთილი ცდილობდა თავდაცვის ხაზის დაკეტვას. კიდევ ვესროლე და ფეხზე წამოვხტი.
  
  
  
  
  
  "Დამაზღვიე!" მე ვუყვირე ლი ჩინს და ერთდროულად ვესროლე ტყვიების სერია ერთ-ერთ მამაკაცს ჩემს წინ, რომელიც ადგომას ცდილობდა.
  
  
  მერე გავიქეცი, ჩახრილი, სტენმა წინ მიაფურთხა თავისი წყნარი, მაგრამ მომაკვდინებელი ცეცხლით. კარი მთელი სისწრაფით მივაჯახუნე, შემდეგ შემოვტრიალდი და ოთახში ვესროლე. იყო ყრუ აფეთქება შუშის ჩამსხვრევის შედეგად და ტელეეკრანების მთელი კედელი არაფრად იქცა; შემდეგ ჩემს მარცხნივ ერთი გასროლა პისტოლეტიდან მაყუჩის გარეშე. ისევ შემოვბრუნდი, სტენმა ჩუმად აფეთქდა. კარის უკნიდან ერთი ფიგურა ავარდა მაღლა ტყვიის ძალით მკერდში და შემდეგ ნელა დაეცა წინ.
  
  
  "კარტერი!" ლი ჩინის ყვირილი გავიგე გარეთ. „კიდევ ერთი კარი! მეტი მცველი!”
  
  
  კარისკენ გადავხტი უსიცოცხლო სხეულებზე, რომლებიც ოთახის ერთადერთი ბინადარი იყვნენ. ჩემი ხელი იპოვა და ჩამრთველი ჩამრთველი, ოთახი სიბნელეში ჩავარდა. მესაზღვრეების უზარმაზარი ჯგუფი გამოვიდა შენობის კომპლექსის კუთხიდან, კრატერის მეორე მხარეს მდებარე კარიდან, მათი ავტომატური იარაღები უკვე ხმაურობდა. ტელევიზიის მონიტორებმა მათ უთხრეს ყველაფერი, რაც სჭირდებოდათ - ვულკანის შეტევა!
  
  
  "შიგნით!" მე ვუყვირე ლი ჩინს, როცა მესაზღვრეების ცეცხლს ვუპასუხე. "Იჩქარე!"
  
  
  ტყვიებმა კარის გვერდით ცემენტის ბლოკს ააფეთქეს, ლი ჩინის ქუსლების მიღმა მტვრის სასიკვდილო კვალი აღმართა, როცა ის გააფთრებული გამოვარდა ჩემსკენ. მხარში მძაფრი ტკივილი ვიგრძენი და ერთი ნაბიჯით უკან დავიხიე, შემდეგ დავინახე, რომ ლი ჩინი გადახტა კარებიდან, შემობრუნდა და უკან მიიჯახუნა რკინის კარი, ჩაკეტა მძიმე ჭანჭიკები. მხრის ტკივილისგან მომაბეზრებულმა გადამრთველმა ვიგრძენი. წამის შემდეგ ვიპოვე და ოთახი შუქით აივსო. ლი ჩინი მწეველი იარაღით წამოდგა და შეშფოთებით შემომხედა.
  
  
  - ჯობია, მაჩვენო ეს ჭრილობა, კარტერ, - თქვა მან.
  
  
  მაგრამ მე თვითონ უკვე ვნახე. ტყვიამ მხოლოდ ზემო ბიცეფსი მომჭრა. მტკიოდა, მაგრამ მკლავის გამოყენება მაინც შემეძლო და ბევრი სისხლი არ მდიოდა.
  
  
  - დრო არ არის, - ამოვიოხრე მე. "მოდით!"
  
  
  მე გადავედი შენობის კარისკენ, ამავდროულად, სტენიდან ცარიელი სამი მეოთხედის კლიპი ამოვიღე და მეორე სავსე ჩავკეტე. თოფის ლულა ცხელი იყო და ეწეოდა და მხოლოდ იმედი მქონდა, რომ გააგრძელებდა მუშაობას.
  
  
  "სად წავალთ?" გავიგე ლი ჩინის ნათქვამი ჩემს უკან.
  
  
  „კრატერში გასასვლელით ორივე ფრთა გაერთიანდა ერთ ცენტრალურ ფრთაში, სადაც ის პირდაპირ ვულკანური კლდის სხეულში იყო აგებული. იქ ინახავდნენ ყველაზე ძვირფას იარაღს და ათავსებდნენ სახელოსნოებს“.
  
  
  ”და სწორედ აქ ელოდნენ, რომ წავიდოდით”, - იხსენებს ლი ჩინი.
  
  
  - კარგი, - ვუთხარი მე, მისკენ მივბრუნდი და გავუღიმე. "და ჩვენ არ გვინდა მათი იმედი გავუცრუოთ, არა?"
  
  
  - ოჰ, არა, - თქვა ლი ჩინმა და თავი საზეიმოდ გააქნია. "სამოთხე ბეტსი, არა."
  
  
  მარცხენა ხელით ნელა გავაღე შიდა კარი, მარჯვენაში კი სტენი მზად იყო. იგი მიდიოდა გრძელ ვიწრო დერეფანში, შიშველი გარდა ჭერის გასწვრივ ფლუორესცენტური მილებისა. სქელი ცემენტის ბლოკის კედლები ახშობდა ყველა ხმას გარედან, მაგრამ კომპლექსის შიგნიდან ხმებისთვის იგი მოქმედებდა როგორც გიგანტური ექო კამერა. და ის ხმები, რაც მაშინ გავიგე, ზუსტად ის იყო, რასაც ველოდი. შორიდან ისმის მძიმე საბრძოლო ჩექმებში ფეხების დარტყმა. ორივე მხრიდან ბევრი ხალხი მოდის.
  
  
  შევბრუნდი და ლი ჩინს თვალი მოვკარი. ეს უნდა ყოფილიყო მთელი ოპერაციის ყველაზე რთული ნაწილი.
  
  
  Მე ვთქვი. "ახლა"
  
  
  დერეფანში გვერდიგვერდ გავირბინეთ, სირბილით. ფეხის სირბილის ხმა უფრო ხმამაღალი იყო, უფრო ახლოს. როგორც დერეფნის ბოლოს, ისე მარცხნივ მიმავალი დერეფნიდან მოდიოდა. კიბეებიდან ოც ფუტზე ნაკლები ვიყავით, როცა ორი თავი გამოჩნდა, რომლებიც სწრაფად ავიდნენ კიბეებზე.
  
  
  Ვიყვირე. "ქვემოთ!"
  
  
  ჩვენ ერთდროულად დავეშვით იატაკზე, ჩვენი კედლები ამავდროულად ჩვენს მხრებზე დაეშვა და ტყვიების სასიკვდილო ხაზი ამოფრინდა მათი პირიდან. ორი ცხედარი უკან გადააგდეს, თითქოს გიგანტურმა მუშტებმა დაარტყეს, სისხლმა მაღლა ასხამდა, როცა კიბეებზე გაუჩინარდნენ. ქვემოთ მოყვანილ მამაკაცებს ეს იდეა უნდა გაეგოთ. სხვა თავები არ იყო. მაგრამ მე მესმოდა ხმები, რომლებიც კიბეებიდან მოდიოდა, თვალთახედვის გარეშე. ბევრი ხმა.
  
  
  მარცხნივ დერეფნიდან ხმებიც მესმოდა.
  
  
  ”მოდით წავიდეთ პატარა სათევზაოდ”, - ვუთხარი ლი ჩინს.
  
  
  მან თავი დაუქნია. გვერდიგვერდ დერეფანში მუცელზე დავცოცავდით, თითები კვლავ კედლების სასხლეტებზე. როდესაც დერეფნის მოსახვევს მივაღწიეთ, ჩვენამდე კიბეებიდან სულ რამდენიმე ფუტის დაშორებით, ქუდი მოვიხსენი, რომელიც გარდაცვლილ მცველს ავიღე და ჩემს წინ, მოსახვევის ირგვლივ ამოვიღე.
  
  
  ისმოდა ყრუ სროლები. ქუდი ლენტებად იყო გახეული.
  
  
  
  
  "ჯეი," თქვა ლი ჩინმა. ”ჯარები ჩვენს მარცხენა მხარეს არიან. ჯარები ჩვენს წინ არიან. ჯარები ჩვენს უკან არიან. მე ვიწყებ კლაუსტროფობიის გრძნობას."
  
  
  - დიდხანს არ იქნება, - ვთქვი მე. "მათ იციან, რომ ხაფანგში გვყავს."
  
  
  და ეს დიდხანს არ გაგრძელებულა. ხმა რომ გაისმა, გაბრაზდა, გაბრაზდა. ჩვენ მოკლეს მინიმუმ 20 SLA ჯარისკაცი. მაგრამ ხმაც კონტროლდებოდა.
  
  
  "კარტერი!" დაიყვირა მან, ხმა გაისმა ცემენტის კორპუსის დერეფანში. "Გესმის ჩემი?"
  
  
  "არა!" - ვუყვირე მე. „ტუჩები წავიკითხე. შენ უნდა გამოხვიდე იქ, სადაც მე გნახავ."
  
  
  ლი ჩინი ჩემს გვერდით ჩაიცინა.
  
  
  "შეაჩერე სისულელე!" - იღრიალა ხმამ, როგორც არასდროს. „ჩვენ შემოგერტყით! რაც არ უნდა იყო, ჩვენ შეგვიძლია დაგგლიჯოთ! მოგიწოდებთ თქვენ და გოგოს დანებდეთ! ახლა!"
  
  
  - ანუ, თუ გადავალთ, დაგვატეხავთ, მაგრამ თუ დავნებდებით, ცოცხლად მხოლოდ ზეთში დაგვადუღებთ? - ვუყვირე მე.
  
  
  თუ ვიმსჯელებთ ჩახლეჩილი ღრიალის მიხედვით, რომელიც მოჰყვა, დარწმუნებული ვიყავი, რომ ეს იყო ზუსტად ის, რისი გაკეთებაც მას სურდა. Და მეტი. მაგრამ მოლაპარაკე ისევ თავს იკავებდა.
  
  
  "არა", დაიყვირა მან. „თქვენი უსაფრთხოება გარანტირებულია თქვენთვის და გოგონასთვის. მაგრამ მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ახლავე დანებდებით. თქვენ ტყუილად კარგავთ ჩვენს დროს."
  
  
  "დროს კარგავ?" - ჩაიბურტყუნა ლი ჩინმა.
  
  
  ისევ დავიყვირე: "როგორ შემიძლია ვენდო?"
  
  
  ”მე გეუბნებით სიტყვას, როგორც ოფიცერი და ჯენტლმენი!” ხმა მიუბრუნდა. ”გარდა ამისა, ნება მომეცით შეგახსენოთ, რომ თქვენ გაქვთ პატარა არჩევანი.”
  
  
  - კარგი, ლი ჩინ, - ვთქვი რბილად, - მივიღოთ მისი სიტყვა, როგორც ოფიცერი და ჯენტლმენი?
  
  
  - კარგი, კარტერ, - თქვა ლი ჩინმა, - ბუნდოვანი ეჭვი მაქვს, რომ ის კერძო და ნაძირალაა. მაგრამ რა ჯანდაბა. ყოველთვის ვფიქრობდი, როგორი იქნებოდა ზეთში ცოცხლად მოხარშვა“.
  
  
  "რა ჯანდაბა," დავეთანხმე მე. შემდეგ ყვირილი: „კარგი, შენს სიტყვას ვიღებ. ჩვენს ავტომატურ იარაღს დერეფანში ჩავყრით“.
  
  
  Ჩვენ ეს შევძელით. არც ისე კარგი, მაგრამ ჩვენ შევძელით.
  
  
  - Très bien, - გაისმა ხმა. „ახლა გამოდი, სადაც ჩვენ გნახავთ. ნელ-ნელა. ხელები თავზე აწეული“.
  
  
  ჩვენც არ მოგვწონდა. მაგრამ ჩვენ ეს გავაკეთეთ. იმ წუთმა, როცა დაუცველები, მხედველობაში და მიუწვდომელად ვიძვრით, მარადისობავით გავიდა, მარადისობა, რომელშიც ველოდით, გაგვაგლეჯდა თუ არა ტყვიები, თუ ცოტა ხანს გვაცოცხლებდა.
  
  
  შემდეგ გავიდა მომენტი და ჩვენ ცოცხლები დავრჩით, გარშემორტყმული ხალხით ფრანგი მედესანტეების ფორმაში. თუმცა ამ მამაკაცებს ჰქონდათ სამკლაური ინიციალები OAS. და სასიკვდილო ავტომატური ზოლები მიმართულია ჩვენს სხეულებზე რამდენიმე ფუტის დაშორებით. ორმა მათგანმა სწრაფად და სასტიკად გაჩხრიკა თითოეულ ჩვენგანს, წაართვეს ლი ჩინის დამჭერი, ვილჰელმინა და ჰიუგო, მაგრამ არა მისი სამალავის, პიერის წყალობით.
  
  
  ”კარგი,” თქვა კაცმა, რომელიც აშკარად მათი ლიდერი იყო და რომლის ხმაც აწარმოებდა მოლაპარაკებებს. ”მე ვარ ლეიტენანტი რენე დორსონი და სულაც არ მიხარია თქვენთან შეხვედრა. მაგრამ შეკვეთა მაქვს. ჩემთან ერთად წამოხვალ“.
  
  
  ჩვენ თვალწინ კიბეებზე ანიშნა .45 კალიბრის პისტოლეტით ხელში. უკნიდან თოფის ლულები დაგვცქეროდა და ჩვენ დავიწყეთ კიბეებზე ასვლა, ლეიტენანტი კი ჩვენს წინ მიდიოდა. ქვედა სართულზე იყო კიდევ ერთი შიშველი დერეფანი ჭერზე ფლუორესცენტური განათებით. ჩვენ მივდიოდით მკვდარი სიჩუმეში, გატეხილი მხოლოდ ცემენტზე სამხედრო ჩექმების მაწანწალა. დერეფნის ბოლოს ორი კარი იყო. დორსონმა მარცხნივზე ანიშნა.
  
  
  - შემოდი, - თქვა მან. ”და დაიმახსოვრე, ყოველთვის იქნება შენსკენ მიმართული ავტომატები.”
  
  
  შევედით. ეს იყო დიდი ოთახი, გაპრიალებული კაკლის პანელები ცემენტის ბლოკის კედლებზე. იატაკი სქელი ირანული ხალიჩებით იყო დაფარული. ავეჯი იყო ორიგინალური Louis Quatorze. დივანების წინ პატარა მაგიდებზე ბროლის ჭიქები იდგა ოქროს რგოლებით. სუსტი შუქი მაგიდებზე დადებული ნათურებიდან მოდიოდა და პანელებში იყო ჩასმული. მეჩვიდმეტე საუკუნის დახვეწილ მაგიდასთან სხვა მამაკაცი იჯდა SLA ფორმაში. ის დორსონზე უფროსი იყო, თეთრი თმით, ფანქრით თხელი თეთრი ულვაშებით და გამხდარი, არისტოკრატული სახით. როცა მე და ლი ჩინი ოთახში შევედით, მშვიდად ახედა და ფეხზე წამოდგა.
  
  
  "აჰ," თქვა მან. – მისტერ კარტერ. მისის ჩინი. Სასიამოვნოა თქვენი გაცნობა".
  
  
  მაგრამ მე თითქმის არ გამიგია და არც მინახავს. ჩემი მზერა ოთახში კიდევ ერთმა ფიგურამ მიიპყრო, რომელიც დივანზე იჯდა და ბროლის ჭიქიდან კონიაკის წრუპავდა.
  
  
  - ნება მომეცით წარმოგიდგინოთ ჩემი თავი, - თქვა კაცმა მაგიდასთან. ”მე ვარ გენერალი რაულ დესტინი, საიდუმლო არმიის ორგანიზაციის დასავლური ძალების მეთაური. რაც შეეხება ჩემს მომხიბვლელ ამხანაგს, მგონი თქვენ უკვე იცნობთ ერთმანეთს“.
  
  
  ჩემი მზერა ქალის დივანზე არასდროს ტოვებდა.
  
  
  - დიახ, - ვთქვი ნელა. „ვფიქრობ, კი. გამარჯობა მიშელ."
  
  
  გაიცინა და კონიაკი მოსვა.
  
  
  
  
  ”კარგი, ნიკ,” თქვა მან რბილად. "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება ჩვენს შტაბში."
  
  
  
  
  მეცამეტე თავი.
  
  
  ხანგრძლივი სიჩუმე მოჰყვა. ბოლოს ლი ჩინმა გატეხა.
  
  
  "ხედავ, კარტერ?" Მან თქვა. „უნდა გვცოდნოდა. არასოდეს ენდოთ ქალს, რომელმაც ძალიან ბევრი იცის ფრანგული სამზარეულოს შესახებ."
  
  
  მიშელს თვალები გაუბრწყინდა. მან გენერალს თავი დაუქნია.
  
  
  "მინდა მოვიშორო ეს გოგო!" - თქვა გაბრაზებულმა. "ახლა! და მტკივა!"
  
  
  გენერალმა ხელი ასწია და საყვედურიანი ხმა ამოიღო.
  
  
  ”ახლა, ჩემო ძვირფასო,” თქვა მან ოქსფორდის აქცენტით ინგლისურად, ”ეს ძნელად სტუმართმოყვარეა. არა. ფაქტობრივად, ვფიქრობ, ძალიან გაგვიმართლა, რომ მის ჩინი სტუმარი იყო. ბოლოს და ბოლოს, ის არის დიდი და გავლენიანი კომერციული კონცერნის წარმომადგენელი. შეშფოთება ნავთობის სექტორში მრავალი ინტერესით. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მათ სურთ ამ ინტერესების განადგურება. ასე რომ, დარწმუნებული ვარ, რომ ის სასარგებლო იქნება ჩვენთან თანამშრომლობით. ”
  
  
  "კაცისთვის, რომელმაც ახლახან დაკარგა ოცი ჯარისკაცი, შენ საკმაოდ კეთილი ხარ", - ვუთხარი მე.
  
  
  ”არ ინერვიულოთ ამაზე,” თქვა გენერალმა მშვიდად. „არაკომპეტენტურები იყვნენ, ამიტომ დაიღუპნენ. ეს არის ჯარისკაცების ერთ-ერთი რისკი ნებისმიერ არმიაში“.
  
  
  ლეიტენანტს მიუბრუნდა.
  
  
  "ვფიქრობ, თქვენ გადაამოწმეთ, რომ ისინი უიარაღო არიან?"
  
  
  ლეიტენანტი ჭკვიანურად მიესალმა.
  
  
  „უი, გენერალო. ისინი საფუძვლიანად გაჩხრიკეს“.
  
  
  გენერალმა ხელი კარისკენ გაიშვირა.
  
  
  „ამ შემთხვევაში, დაგვტოვეთ. ჩვენ უნდა ვისაუბროთ საკითხებზე."
  
  
  ლეიტენანტი მკვეთრად შემობრუნდა და კარში შეაღო თავისი კაცები თან წაიყვანა. კარი ჩუმად დაიხურა.
  
  
  - გთხოვთ, მისტერ კარტერ, მისის ჩინ, - თქვა გენერალმა, - დაჯექით. გსურთ შემოგვიერთდეთ კონიაკისთვის? Არ არის ცუდი. ორმოცი წელი კასრში. ჩემი პირადი მარაგი“.
  
  
  "პრუსიკის მჟავით არომატიზებული?" - თქვა ლი ჩინმა.
  
  
  გენერალმა გაიღიმა.
  
  
  ”თქვენ ორივე ბევრად უფრო ღირებული ხართ ჩემთვის, ვიდრე ცოცხალი, ვიდრე მკვდარი”, - თქვა მან, კონიაკი ჩაასხა ორ ბროლის ჭიქაში და მოგვცა, როცა მიშელის მოპირდაპირე დივანზე ჩამოვჯექით. ”მაგრამ იქნებ დროა, რაღაც აგიხსნა.”
  
  
  - მე სულ ყურები ვარ, - ვთქვი მშრალად.
  
  
  გენერალი სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო და ნელა მოსვა კონიაკი.
  
  
  ”როგორც თქვენ ალბათ უკვე მიხვდით,” თქვა მან, ”ვერც პრეზიდენტმა დე გოლმა და ვერც მისმა მემკვიდრეებმა ვერ მოახერხეს OAS-ის სრული განადგურება, თუნდაც მისი მოკვლის ჩვენი მცდელობების წარუმატებლობისა და ჩვენი სამხედრო ლიდერების უმეტესობის იძულებითი გადასახლების შემდეგ. მართლაც, ამ იძულებით გაძევებამ უბრალოდ გამოიწვია ჩვენი ტაქტიკის სრული ცვლილება. ჩვენ გადავწყვიტეთ ჩვენი ორგანიზაციის დაარსება მატერიკული საფრანგეთის გარეთ და როცა კვლავ ვიმოქმედეთ, გარედან შევუტიეთ. იმავდროულად, ჩვენ ვაგრძელებდით მთავრობაში მიწისქვეშა სიმპათიების რაოდენობის გაზრდას და საფრანგეთის ფარგლებს გარეთ აქტიური წევრების რაოდენობის გაზრდას. ამ ქმედებებმა კულმინაციას მიაღწია რამდენიმე ხნის წინ მონ პელეს, როგორც ჩვენი ბაზის შეძენით და ფერნანდ დიუროხის შეძენით - მოდით ასე ვთქვათ. ტექნიკური კონსულტანტი?"
  
  
  "ფერნანდ დიუროხის შეძენა?" - მშრალად გავიმეორე.
  
  
  გენერალმა მიშელს შეხედა. მან მხრები აიჩეჩა.
  
  
  - უთხარი მას, - თქვა მან შემთხვევით. — ახლა ამას არ აქვს მნიშვნელობა.
  
  
  ”მეშინია, რომ M’sieur Duroch გაიტაცეს”, - თქვა გენერალმა. მიშელი დიდი ხანია ჩვენი საქმის ფარული მხარდამჭერია. M'sieur Duroch კატეგორიული წინააღმდეგი იყო. საჭირო იყო მისი მომსახურების რეკვიზიცია იძულებით. . "
  
  
  ”და ის წერილები, რომლებიც მან მოგწერა, რომელიც აჩვენე რემი სენ-პიერს, ყალბია”, - ვთქვი მე, ვიდრე მეკითხა.
  
  
  - დიახ, - თქვა მიშელმა. „ისევე როგორც მამაჩემმა ჩემგან მიღებული წერილები, როცა ტყვეობაში იყო. წერილები, რომლებშიც მე ვთქვი, რომ მეც მომტაცეს და წამებით მოვკვდებოდი, თუ ისე არ მოიქცეოდა, როგორც მთხოვდნენ“.
  
  
  "ვაი", თქვა ლი ჩინმა, "ეს ბავშვი მოსიყვარულე ქალიშვილია."
  
  
  - ოჯახურ კავშირებზე უფრო მნიშვნელოვანი რამ არის, - ცივად თქვა მიშელმა.
  
  
  ”ნამდვილად, არსებობს,” დაეთანხმა გენერალი. „და ფერნანდ დიუროხის უხალისო დახმარებით ჩვენ ვაპირებთ ამ მიზნების მიღწევას. მაგრამ დავუშვათ, მე ნებას მივცემ M’sieur Duroch-ს პირადად ახსნას, თუ როგორ მივაღწევთ ამას“.
  
  
  გენერალმა მაგიდაზე ტელეფონი აიღო, ღილაკს დააჭირა და ბრძანება გასცა. ჭიქა დადო და კონიაკი მოსვა. არავინ ისაუბრა. საათს ერთი მზერა მოვპარე. ცოტა ხნის შემდეგ კარი გაიღო და ოთახში მამაკაცი შემოვიდა. მე ვამბობ, რომ გადადგა. მე ვიტყოდი, რომ თავი დავიწიე. მთლად დამარცხებულივით დაეცა, თვალები იატაკს უყურებდა. არ შემეძლო არ მეფიქრა, რამდენად ირონიული იყო მისი ძველი სახელი, დოქტორი სიკვდილი.
  
  
  – დუროშ, – თქვა გენერალმა, თითქოს უფრო დაბალი კლასის მოსამსახურეებს მიმართა, – ეს არის ნიკ კარტერი, ამერიკული დაზვერვის აგენტი და მისის ლი ჩინი, დიდი ფინანსური კონცერნის მრჩეველი. მოდი აქ და უთხარი, როგორ მუშაობს." მათ აინტერესებთ, რა შექმენით ჩვენთვის და როგორ მუშაობს. მოდი აქ და უთხარი."
  
  
  დიუროხი უსიტყვოდ წავიდა წინ და ჩვენსკენ დადგა შუა ოთახში.
  
  
  "ილაპარაკე!" - ბრძანა გენერალმა.
  
  
  დიუროხმა თავი ასწია. მისი თვალები მიშელს შეხვდა. ცივად შეხედა მას. სახეზე ტკივილის გამომეტყველებამ გადაურბინა, შემდეგ გაქრა. მხრები ოდნავ გაისწორა.
  
  
  „მადლობა იმ ქალს, რომელიც მე მეგონა ჩემი ქალიშვილი იყო“, - თქვა მან, ხმა კანკალებდა, მაგრამ გარკვევით ყვებოდა თავის ამბავს, „მაგრამ, რომელიც სამაგიეროდ მამის და ქვეყნის მოღალატეა, მე დამაშანტაჟეს და მაიძულებდნენ მემუშავა ამ ნაძირალებისთვის. სირცხვილით ვაღიარებ, რომ მათთვის უნიკალური წყალქვეშა მამოძრავებელი მოწყობილობა გააკეთეს. მისი სიგრძე არ აღემატება ხუთ ფუტს და დიამეტრს ერთი ფუტისა და შეიცავს ოცდაათ ფუნტზე მეტ ტროტილს. მას არ სჭირდება გაშვება მილებიდან, მაგრამ შეიძლება დაიკავოს ნებისმიერი გემის გვერდით და ხდება თვითმავალი, როგორც კი მიაღწევს 100 ფუტის სიღრმეს. ამ დროს სამიზნისთვის დაპროგრამებული ავტონომიური კომპიუტერი მას შემთხვევით კურსზე აგზავნის სამიზნისკენ. მისი კურსი დაპროგრამებულია არა მხოლოდ შემთხვევითი, არამედ დაბრკოლებებისა და დევნის მოწყობილობების თავიდან ასაცილებლად.
  
  
  დიუროჩმა შემომხედა.
  
  
  ”როდესაც ეს მოწყობილობა ჩართულია,” - თქვა მან, ”მისი შეჩერება შეუძლებელია. ვინაიდან მისი კურსი შემთხვევითია, მისი პროგნოზირება შეუძლებელია. იმის გამო, რომ მას შეუძლია თავიდან აიცილოს დაბრკოლებები და დევნილები, მასზე წარმატებით შეტევა შეუძლებელია. კომპიუტერი აგზავნის მას თავის კომპიუტერში. გოლი ყოველ ჯერზე. "
  
  
  ”ეს გადამოწმებულია”, - თქვა გენერალმა. "ბევრჯერ შემოწმდა."
  
  
  დიუროჩერმა უკმაყოფილოდ დაუქნია თავი.
  
  
  - მაშ, ხედავ, კარტერ, - თქვა გენერალმა და კონიაკის ჭიქა ფართოდ ააფრიალა, - ვერაფერს გააკეთებ ჩვენს შეჩერებას. ორ საათზე ნაკლებ დროში მარტინიკიდან ყველა ზომისა და ტიპის რამდენიმე ათეული ნავი დატოვებს. ისინი მიატოვებენ მას. მიმოფანტული იქნება კარიბის და სამხრეთ ატლანტიკის ოკეანეში. ზოგიერთ შემთხვევაში ისინი ჩვენს იარაღს სხვა ნავებზე გადააქვთ. შემდეგ ისინი დაიკარგებიან ზღვების უზარმაზარ მოსახლეობაში, რომლებიც ცხოვრობენ პატარა ნავებში. თქვენ ვერ იპოვით მათ მეტს ერთ წელიწადში, მითუმეტეს ერთი კვირის განმავლობაში, მითუმეტეს, თუ რვა საათში კურასაოში მოხვდებით, ვიდრე ქვიშის რამდენიმე ათეული კონკრეტული მარცვლის პოვნა დიდ სანაპიროზე.
  
  
  ეფექტისთვის შეჩერდა.
  
  
  - მოერიდე დრამას, გენერალო, - ვუთხარი მე. "თქვი შენი აზრი."
  
  
  ოდნავ გაწითლდა, მერე თავი შეისწორა.
  
  
  ”რას ვამბობ, - თქვა მან, - არის ის, რომ კურასაოს გადამამუშავებელი ქარხანა, ყველა პრაქტიკული მიზნისთვის, დანგრეულია. ეს არის იმის დასანახად, თუ რისი გაკეთება შეგვიძლია. და რას ვიზამთ, თუ შეერთებული შტატები, ასე ვთქვათ, არ ითანამშრომლებს?
  
  
  - საქმე ისაა, გენერალო, - ვუთხარი მე. "მიუახლოვდით არსს, რა შანტაჟია ეს?"
  
  
  ისევ გაწითლდა.
  
  
  „შანტაჟი არ არის სიტყვა, რომელიც შეიძლება გამოყენებულ იქნას ჯარისკაცების წინააღმდეგ, რომლებიც იბრძვიან თავიანთი საქმისთვის. მიუხედავად ამისა. პირობები ასეთია: აშშ ორ დღეში აღიარებს მარტინიკას არა საფრანგეთის ნაწილად, არამედ დამოუკიდებელ რესპუბლიკად.
  
  
  "შენთან და შენთან ერთად, უეჭველია."
  
  
  „კიდევ ერთხელ ვაპროტესტებ თქვენს ტერმინოლოგიას. მაგრამ არა უშავს. დიახ, SLA მარტინიკას მართავს. მას დაიცავს როგორც შეერთებული შტატები, ასევე მისი, როგორც დამოუკიდებელი ქვეყნის პოზიცია გაეროში“.
  
  
  ”და, რა თქმა უნდა, კმაყოფილი დარჩებით მარტინიკით”, - ვთქვი სარკასტულად.
  
  
  გენერალმა გაიღიმა.
  
  
  „როგორც დამოუკიდებელი ქვეყანა, მარტინიკა გაგზავნის დიპლომატიურ წარმომადგენელს საფრანგეთში. პირველად, ჩვენი სამშობლო იძულებული გახდება, თანაბარ პირობებში გაუმკლავდეს SLA-ს. და მალე - ამის შემდეგ მალე დადგება გენერალისიმო ფრანკოს აჯანყების მსგავსი სიტუაცია. ესპანეთის რესპუბლიკის წინააღმდეგ“.
  
  
  ”საფრანგეთის სამხედროები გადავლენ SLA-ში, რომლის შტაბ-ბინა მარტინიკაშია და დაიკავებს საფრანგეთს”, - ვთქვი მე.
  
  
  „ზუსტად. და ამის შემდეგ - კარგი, არა მხოლოდ ფრანგები თანაუგრძნობენ ჩვენს საქმეს და ჩვენს ფილოსოფიას. ზოგი სხვა…"
  
  
  ”ეჭვგარეშეა, რომ რამდენიმე ნაცისტი დარჩა მეორე მსოფლიო ომის შემდეგ?”
  
  
  და ისევ გენერალმა გაიღიმა.
  
  
  „ბევრი შეურაცხმყოფელი ადამიანი იზიარებს ჩვენს სურვილს დისციპლინირებული სამყაროსკენ, სამყაროს უპრობლემოდ, სამყაროში, სადაც ბუნებრივად ზემდგომები იკავებენ თავიანთ ბუნებრივ ადგილს, როგორც ლიდერებს.
  
  
  ”დღეს მარტინიკა, ხვალ მთელი მსოფლიო”, - ზიზღით თქვა ლი ჩინმა.
  
  
  "დიახ!" - გაბრაზებულმა წამოიძახა მიშელმა. "სამყაროს მართავენ ბუნების არისტოკრატები, ჭეშმარიტად ჭკვიანები, რომლებიც ეტყვიან სულელ მასებს, რა არის მათთვის კარგი და აღმოფხვრის მათ, ვინც პრობლემებს უქმნის!"
  
  
  - Sieg Heil, - ვუთხარი რბილად.
  
  
  გენერალმა დააიგნორა. ან იქნებ უბრალოდ მოსწონდა სიტყვების ხმა.
  
  
  ასე რომ, მისტერ კარტერ, მივდივართ ჩვენი გეგმის თქვენს პირად ნაწილზე. იმ ნაწილზე, რისთვისაც აქამდე გიცავდით“.
  
  
  
  "სასაცილოა", - თქვა ლი ჩინმა. "ყოველთვის მეგონა, რომ შენ გადაარჩინე მისი სიცოცხლე, რადგან არ შეგეძლო მისი მოკვლა."
  
  
  გენერალი ისევ გაწითლდა. ისეთი ღია კანი ჰქონდა, რომ ძალიან სწრაფად და შესამჩნევად წითლდება. ამან უნდა დააბნია და მე მომეწონა.
  
  
  "რამდენჯერმე ძალიან ახლოს მიხვედი, ძალიან სწრაფად. ეს იყო მიშელის ცუდი იღბალი. მას უნდა დაენახა, რომ ეს არ მოხდა შესაფერის მომენტამდე. ”
  
  
  მიშელის ჯერი იყო, რომ დარცხვენილი გამოიყურებოდა, მაგრამ მან ეს თავის ქნევით გააკეთა.
  
  
  "Მე შენ გითხარი. ამ იდიოტმა კეთროვნებმა ვერ შეასრულეს თავიანთი დავალება. როცა გავიგე რა მოხდა, ის ჩინელ ქალთან მუშაობდა და კარნავალამდე მათი შეკრების შანსი არ მქონდა. როცა არ მუშაობდა..."
  
  
  გენერალმა ხელი აიქნია.
  
  
  "ამას აღარ აქვს მნიშვნელობა. მთავარი ის არის, რომ ჩვენ მოვახერხეთ, რომ მოგატყუეთ ვულკანზე თავდასხმა მიშელის გადარჩენის იმედით, ახლა კი დაგატყვევეთ და გაგანეიტრალეთ. ჩვენ აქ დაგიცავთ, სანამ კურაკაოს ნავთობგადამამუშავებელი ქარხანა არ განადგურდება და ჩვენი იარაღი არის ღია. თქვენ ჩამოხვალთ, როცა ჩვენ გვსურს, და არა მაშინ, როცა თქვენ.
  
  
  ვიგრძენი, რომ სიბრაზე დუღდა ჩემში. მოელოდნენ ეს ნაცისტი ხულიგნები, რომ მათი მაცნე ვიქნებოდი? ხმას ძლივს ვიკავებდი.
  
  
  - მხოლოდ ერთი პრობლემაა, გენერალო, - ვუთხარი მე. „აქ ჩემით მოვედი. და ჩემი პირადი პირობებით."
  
  
  ხელებს აქნევდა.
  
  
  „რა თქმა უნდა, შენი ჩამოსვლა იმაზე სასტიკი იყო, ვიდრე მე მინდოდა. მაგრამ, როგორც ვთქვი, ამას უკვე აღარ აქვს მნიშვნელობა."
  
  
  ”მე ასე ვფიქრობ,” ვთქვი მე. შემდეგ მოტრიალდა: „ლი ჩინი? როგორ მუშაობს ტელეფონი?
  
  
  ლი ჩინმა ჩაიცინა.
  
  
  „ზარები რეკავს. ბოლო სამი წუთია ურეკავენ“.
  
  
  "ტელეფონი?" თქვა გენერალმა.
  
  
  მიშელი ამოისუნთქა.
  
  
  "მისი საყურე!" Მან თქვა. ”ეს არის გადამცემი! და მას მხოლოდ ერთი აქვს!”
  
  
  გენერალი წამოხტა და მისი ასაკის კაცისთვის საოცარი სისწრაფით გადალახა ოთახი. მან ხელი აიქნია და ლი ჩინს ყურის ბიბილოდან ყურმილი გამოგლიჯა. მე დავიბენი. ყურები გაუხვრიტა და სიტყვასიტყვით გამოგლიჯა საყურე სხეულიდან. ყურის ბიბილოზე მაშინვე გაჩნდა სისხლის ფართო ლაქა.
  
  
  - ოჰ, - თქვა მან მშვიდად.
  
  
  "სად არის მეორე საყურე?" მოითხოვა გენერალმა. კეთილგანწყობილი სტუმართმოყვარეობის ტონი მთლიანად გაქრა მის ხმაში.
  
  
  "მე ესესხე ჩემს მეგობარს", - თქვა ლი ჩინმა. „ბიჭი სახელად სვიტსი. ჩვენ გვიყვარს კონტაქტის შენარჩუნება."
  
  
  ამჯერად მიშელმა კიდევ უფრო მკვეთრად ამოისუნთქა.
  
  
  "Შავი კაცი!" Მან თქვა. „მონადირე! ვულკანში ცალკე უნდა შესულიყო!“
  
  
  გენერალმა შეხედა მას, შემდეგ კი საყურეების გადამცემს გადახედა.
  
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა," თქვა მან. „თუ ის კრატერშია, ჩვენი ტელევიზიის მონიტორები იპოვიან მას. ახლა კი მე გავანადგურებ ამ მომხიბვლელ პატარა ინსტრუმენტს, რათა გაწყვიტო შენი კონტაქტი მასთან“.
  
  
  - ამას არ გავაკეთებდი, გენერალო, - ვუთხარი მე. "გავაწყვეტინეთ მასთან კომუნიკაცია და შესაძლოა მთელი კუნძული საფრანგეთში შუა გზაზე გადაისროლოს."
  
  
  გენერალმა შემომხედა, შემდეგ კი აშკარა ძალისხმევით დაამშვიდა სახე დაუჯერებელ ღიმილში.
  
  
  – მე მგონი, ბლეფს აკეთებთ, მისტერ კარტერ, – თქვა მან.
  
  
  საათს დავხედე.
  
  
  "თუ ტკბილეულის მონადირე არ მიიღებს სიგნალს თავის გადამცემზე ზუსტად ორ წუთსა და ოცდათერთ წამში, ჩვენ ყველას გვაქვს ამის გარკვევის შანსი", - ვუთხარი მშვიდად.
  
  
  ”ამ დროის განმავლობაში ბევრი რამ შეიძლება მოხდეს”, - თქვა გენერალმა. თავის მაგიდასთან მივიდა, ტელეფონი აიღო და რამდენიმე ბრძანება გასცა. Გლობალური დათბობა. იპოვე მონადირე. სასწრაფოდ მოიყვანე აქ.
  
  
  "Ეს უსარგებლოა. გენერალო-მეთქი. ”ეს სიგნალი ნიშნავდა, რომ სვიტსმა უკვე იპოვა ის, რასაც ეძებდა.”
  
  
  "Რა?" ჰკითხა გენერალმა.
  
  
  - ორიდან ერთი, - ვთქვი მე. "ან იარაღი თქვენი იარაღისთვის ან მათი კომპიუტერებისთვის."
  
  
  - კომპიუტერები, - თქვა ფერნანდ დიუროხმა, სანამ გენერალი მის გაჩუმებას შეძლებდა.
  
  
  - დუროშ, - თქვა გენერალმა და გაბრაზებული კბილებში გამოსცრა, - კიდევ ერთი სიტყვა და მე გამოვიყენებ პისტოლეტს, რომ სამუდამოდ დაგხურო პირი.
  
  
  - არ აქვს მნიშვნელობა, გენერალო, ეს უნდა იყოს ერთი ან მეორე, - ვუთხარი მე. „ვიცოდი, რომ ბოლო წუთს დაელოდებოდი, რომ შენს იარაღს ერთი სასიცოცხლო ელემენტი მაინც დაემატებინა, რათა დარწმუნდე, რომ ის ხელუხლებელი არ დაფიქსირებულიყო გემებზე მოულოდნელი დარბევის დროს. და კომპიუტერები, როგორც ყველაზე მნიშვნელოვანი ელემენტი, სავარაუდოდ, უნდა იყოს. დარჩა ბოლოს"
  
  
  გენერალს არაფერი უთქვამს, მაგრამ თვალები დახუჭა. ვიცოდი, რომ მიზანში ვიყავი.
  
  
  - ხედავ, გენერალო, - ვუთხარი მე, - მიშელის "გატაცება" ამ საღამოს ძალიან მოსახერხებელ დროს მოხდა. მისთვის და თქვენთვის მოსახერხებელია, თუ ერთად მუშაობდით.
  
  
  
  . მისთვისაც და თქვენთვისაც მოსახერხებელი იქნება, თუ ერთად იმუშავებთ. თქვენ რომ იცოდეთ, რომ აქ მარტინიკაში ვიყავით, იცოდით, რომ ჩვენ პუერტო რიკოში ვართ და მისი გატაცება ბევრად ადრე შეიძლებოდა. თუ ის შენთვის არ მუშაობდა, რა თქმა უნდა. ვინაიდან ის შენთან მუშაობდა, მოსახერხებელი იყო მისი ჩვენთან გაყოლა, სანამ არ გაიგებდა, რომ ჩვენი გეგმები იყო შენზე თავდასხმა. შემდეგ ის მოხერხებულად "გაიტაცეს", რათა დრო ჰქონოდა შენთვის ყველაფერი გითხრათ."
  
  
  ჯიბეში ხელი ჩავიდე, სიგარეტი ვიპოვე და სიგარეტს მოვუკიდე.
  
  
  - როგორც კი მივხვდი, - განვაგრძე მე, - შევცვალე ჩვენი გეგმები. მე და ლი ჩინი აქ იმისთვის მოვედით, რომ ცოტა გესტუმროთ. ვიცოდით, რომ ეს არ იქნებოდა სიურპრიზი, მაგრამ არ გვინდოდა, რომ გეცოდინებათ, რომ ეს ვიცოდით. სწორედ ამიტომ, ჩვენ შენი ვიზიტი შევიფარეთ თავდასხმის სახით და შემდეგ მოგცეთ საშუალება, დაგვეტყვევა“.
  
  
  ახლა გენერლის მზერა სახეზე მომეკრა. მან უარი თქვა ნებისმიერ პრეტენზიაზე, რომ ჩვენ ბლეფს ვაკეთებდით.
  
  
  „ხედავთ, ჩვენ რომ შევსულიყავით და გვეთქვა, რომ თქვენთან საუბარი გვინდოდა, კანდი მონადირე სხვაგვარად ვერ შეძლებდა თავის პატარა ვიზიტს. ვინაიდან უაზრო იქნებოდა მარტო ერთი ადამიანი გარედან კრატერში შეტევის მცდელობა, ის შიგნით უნდა იყოს. შიგნით, თქვენი კომპიუტერის საცავში. Სად არის ის ახლა ".
  
  
  "პატუა!" - უცებ თქვა მიშელმა. „ის პორტუგალიურად ლაპარაკობს! ის შეიძლებოდა დაქირავებულიყო ერთ-ერთ ადგილობრივ სატვირთო მუშად!“
  
  
  გენერალს თვალები გაუქვავდა. ხელი ტელეფონისკენ გაიშვირა. მაგრამ სანამ ტელეფონს აიღებდა, დარეკა. ხელი წამიერად გაიყინა და ტელეფონს აიღო.
  
  
  "კუი?" - თქვა მოკლედ. შემდეგ ინსტრუმენტზე ხელები გათეთრდა და რამდენიმე წამი ჩუმად უსმენდა.
  
  
  ”არაფერი გააკეთო,” თქვა მან ბოლოს. "მე ვიღებ პასუხისმგებლობას."
  
  
  გათიშა და ჩემსკენ შემობრუნდა.
  
  
  „ჩვენი მესაზღვრეები ამბობენ, რომ მაღალმა, გამხდარმა შავკანიანმა ორი მათგანი მოკლა, ავტომატური იარაღი აიღო და კომპიუტერის სარდაფში ბარიკადირდება. ის იმუქრება, რომ კომპიუტერებს აფეთქებით, თუ ჩვენ თავს დაესხმებით“.
  
  
  ”ეს არის ზოგადი იდეა,” ვთქვი მე.
  
  
  - შეუძლებელია, - თქვა გენერალმა და ჩემს სახეს სწავლობდა რეაქციაზე. „შეგიძლია შენიღბვა მუშად, რომ შეხვიდე, მაგრამ ასაფეთქებელი ნივთიერებების კონტრაბანდა არ შეგიძლია. ყველა თანამშრომელი იძებნება“.
  
  
  "რა მოხდება, თუ ასაფეთქებელი ნივთიერებები არის მაღალი ზემოქმედების ყუმბარა, რომელიც გადაცმულია მძივის ყელსაბამში?" Ვიკითხე.
  
  
  - არ მჯერა შენი, - კატეგორიულად თქვა გენერალმა.
  
  
  - შენ ამას გააკეთებ, - ვუთხარი მე და საათს დავხედე, - ზუსტად სამ წამში.
  
  
  "უკუთვლა", - თქვა ლი ჩინმა. "სამი... ორი... ერთი... ნული!"
  
  
  აფეთქება განრიგში მოხდა, ზუსტად ისე, როგორც ჩვენ შევთანხმდით Sweets-თან. ეს არ იყო არც ერთი ფუნტი ტროტილი ან თუნდაც ისეთი დიდი, როგორც სტანდარტული ყუმბარა, მაგრამ ცემენტის ბლოკის ბუნკერის საზღვრებში, რომელიც შეიცავდა აფეთქების მთელ ძალას, ის გიგანტურად ჟღერდა. ხმაური ყრუ იყო. და ამ შორსაც კი ჩვენ ვგრძნობდით დარტყმის ტალღებს. მაგრამ ყველაზე მეტად შოკში ჩამაგდო გენერლის სახე.
  
  
  "Mon Dieu!" ამოისუნთქა მან. "ეს სიგიჟეა..."
  
  
  - ეს მხოლოდ დასაწყისია, გენერალო, - ვუთხარი მშვიდად. „თუ სვიტსი კიდევ ორ წუთში არ მიიღებს სიგნალს ჩვენგან თავის გადამცემზე, ის სხვა მინი-ყუმბარას გაისროლებს. ისინი არ არიან დიდი, მაგრამ საკმარისად დიდია თქვენი რამდენიმე კომპიუტერის აფეთქებისთვის“.
  
  
  "Შენ არ შეგიძლია!" - წამოიძახა მიშელმა. მისი სახე თეთრი იყო. „აკრძალულია! არა ვულკანის შიგნით! ეს…"
  
  
  "ეს სიგიჟეა!" თქვა გენერალმა. „აქ ნებისმიერმა აფეთქებამ შეიძლება გამოიწვიოს დარტყმითი ტალღები, რომლებიც აცოცხლებენ ვულკანს! შეიძლება იყოს მასიური ამოფრქვევა, რომელიც გაანადგურებს მთელ კუნძულს! მაშინაც კი, როდესაც ვულკანურ კლდეში ვთხარით ჩვენი შტაბი, ჩვენ არ გამოვიყენეთ ასაფეთქებელი ნივთიერებები, ვიყენებდით სპეციალურად რბილ წვრთნებს“.
  
  
  – ორ წუთში ერთი გასროლა, გენერალო, თუ...
  
  
  "თუ მხოლოდ?"
  
  
  „თუ თქვენ და მთელი თქვენი ხალხი არ დადებთ იარაღს, დატოვეთ ვულკანი და დანებდით ფორტ-დე-ფრანსის ხელისუფლებას. მე შემიძლია დავამატო ხელისუფლება, რომელიც სპეციალურად აირჩია Deuxieme Bureau-მ, რათა არ თანაუგრძნობდნენ OAS-ს“.
  
  
  გენერალმა ღიმილით მოკუმა ტუჩები.
  
  
  "აბსურდი!" Მან თქვა. „რატომ უნდა დავთმოთ? მაშინაც კი, თუ აქ ყველა კომპიუტერი გაანადგურე, საიდან გეცოდინებათ, რომ ჩვენ უკვე არ გვქონდა აღჭურვა ზოგიერთი იარაღი ნავებზე გასასვლელად?”
  
  
  - არ ვიცი, - ვთქვი მე. "ამიტომ ამერიკული თვითმფრინავების სპეციალური ესკადრონი პუერტო რიკოს ბაზიდან ტრიალებს ლოთარინგიისა და მარიგოტის ნავსადგურებს. თუ ამ ნავსადგურში მყოფი ნავიც კი ცდილობს წყალში გადავიდეს საკმარისად ღრმად, რომ გაისროლოს თქვენი იარაღი, ეს თვითმფრინავები. ააფეთქებს მათ." წყალში".
  
  
  "არ მჯერა!" - თქვა გენერალმა. ეს იქნება შეერთებული შტატების მტრული ქმედება საფრანგეთის მიმართ.
  
  
  
  „ეს იქნება საფრანგეთის პრეზიდენტის მიერ პირადად დამტკიცებული აქტი, როგორც გადაუდებელი ღონისძიება.
  
  
  გენერალი დუმდა. ტუჩზე იკბინა და უკბინა.
  
  
  - დაასრულე, გენერალო, - ვუთხარი მე. „შენ და SLA. Დანებება. თუ არა, ყოველ ორ წუთში ერთი აფეთქება მოხდება, სანამ ყველა ეს კომპიუტერი არ განადგურდება - და შესაძლოა ყველა ჩვენთან ერთად. ეს არის რისკი, რომელიც ჩვენ მზად ვართ მივიღოთ. შენ?"
  
  
  – მისტერ კარტერ?
  
  
  შემოვბრუნდი. ფერნანდ დიუროხი შეშფოთებული ჩანდა.
  
  
  - მისტერ კარტერ, - თქვა მან, - უნდა გესმოდეთ, რომ ერთ-ერთი...
  
  
  გენერალი სწრაფი იყო, მაგრამ მე უფრო სწრაფი. ხელი არ მისწვდა თეძოზე დადებულ ბუდეს, სანამ სირბილით დავიწყებდი მისკენ. ჩემი მარცხენა მხარზე ძლიერად მიარტყა მკერდში, რის გამოც ის უკან აფრინდა სავარძელში. როდესაც მისი თავი იატაკს დაეჯახა, ჩემი მუშტი ნიკაპს შეეხო. თვალის კუთხით დავინახე, რომ მიშელი ადგა, ხელში უცებ დანა აეკრა. გენერალს ისევ ნიკაპზე დავარტყი მუშტი, ვიგრძენი, რომ კოჭლობდა და თეძოზე ვიგრძენი 45 კალიბრის ვაზნა.
  
  
  "გაჩერდი!" მიშელმა იყვირა. "გაჩერდი თორემ ყელს გამოვჭრი!"
  
  
  ერთ მუხლზე ჩამოვდექი, მარჯვენა ხელში .45 პისტოლეტი მეჭირა და დავინახე ეს მოსიყვარულე ქალიშვილი დანის პირით დაჭერილი მამის ყელზე საუღლე ვენაზე. ლი ჩინი მათგან რამდენიმე ფუტის მოშორებით იდგა, ფრთხილად ქანაობდა და ღიობას ეძებდა.
  
  
  "Დააგდე!" - იღრიალა მიშელმა. "დააგდე იარაღი თორემ მოვკლავ შენს ძვირფას დოქტორ სიკვდილს!"
  
  
  შემდეგ კი შუქები ჩაქრა.
  
  
  
  თავი მეთოთხმეტე.
  
  
  სიბნელე იყო აბსოლუტური, აბსოლუტური. ცემენტის ბლოკის შენობის კომპლექსის უფანჯრო სივრცეში გარედან შუქის ერთი სხივიც კი შუადღესაც ვერ შეაღწია. მაშინვე ჩემი სმენა უფრო მკვეთრი, ზუსტი გახდა. მე მესმოდა მიშელის თითქმის ნაღდად სუნთქვა, მამის შეშინებული ჩახშობის ხმები და ნახევრად სრიალის ხმაური, როცა ლი ჩინი მიუახლოვდა. და უცებ ლი ჩინის ხმა:
  
  
  „კარტერ! ის კარებთან მოდის!
  
  
  თოფით მაგიდას შემოვტრიალდი და კარისკენ გავემართე. თითქმის იქ ვიყავი, როცა ხელი მკლავზე შემეხო.
  
  
  "მოშორდი!" მიშელმა ჩაისისინა, ჩემი ყურიდან რამდენიმე სანტიმეტრით. "არ მიხვიდე, თორემ..."
  
  
  კარი გაფრთხილების გარეშე გაიღო და ფანრის სხივი ოთახში შევარდა.
  
  
  "გენერალ!" - წამოიძახა მამაკაცის მახვილმა ხმამ. "Კარგად ბრძანდებით? Იყო…"
  
  
  ორმოცდახუთზე ჩახმახი ავწიე. ხმამაღალი გასროლა გაისმა და ფანარი იატაკზე დაეცა. ავიღე და სხივი დერეფანში გავუშვი. მიშელი უკვე კარებში იყო და გარბოდა. ავწიე .45 კალიბრი და დავიმიზნე, როცა დარბაზის მეორე ბოლოდან ავტომატების ყრუ გასროლა გაისმა. ტყვიები ჩემს სახესთან ცემენტის ბლოკს მოხვდა. ოთახში დავბრუნდი, ახლახან მოკლული ჯარისკაცის ცხედარი გადავაგდე და კარი დავხურე და ჩავკეტე.
  
  
  "დუროშ!" - დავიყვირე. "Მანდ ხარ?"
  
  
  - ის აქ არის, - გაისმა ლი ჩინის ხმა. „ის კარგადაა. მე მას დანა ხელიდან გამოვგლიჯე“.
  
  
  ფანარი ლი ჩინისა და დიუროშერის ფიგურებზე მივუთითე. დიუროხი კანკალებდა; მისი ვიწრო სახე თეთრი იყო, მაგრამ თვალები ფხიზლად ჰქონდა.
  
  
  "შეგიძლიათ გვითხრათ სად არის კომპიუტერის საცავი?" Ვიკითხე.
  
  
  ”რა თქმა უნდა,” თქვა მან. „მაგრამ შეგიმჩნევიათ, რომ აქ ჰაერი უკვე ცუდად ხდება? სავენტილაციო სისტემა გამორთულია. ვიღაცას უნდა გამორთოთ დენის მთავარი ჩამრთველი. თუ შენობით კომპლექსს მალე არ დავტოვებთ...“
  
  
  ის მართალი იყო. ოთახი უკვე დაბინძურებული იყო. ხდებოდა ჭუჭყიანი, ჭუჭყიანი.
  
  
  - ჯერ არა, - ვთქვი მე. "რა არის გზა კომპიუტერის შესანახი ოთახისკენ?"
  
  
  ”აქედან არის პირდაპირი გასასვლელი ლაბორატორიაში, შემდეგ კი სათავსოებში”, - თქვა დუროჩერმა და ოთახის ბოლოში მდებარე კარზე მიუთითა. ”მას მხოლოდ გენერალი და მისი უფროსი პერსონალი იყენებს.”
  
  
  დავიხარე, გარდაცვლილ ჯარისკაცს .45 ავიღე და ლი ჩინს მივაწოდე.
  
  
  "წავიდეთ," ვუთხარი მე.
  
  
  ფრთხილად გავაღე კარი, რომელზეც დუროშმა მანიშნა. იქით დერეფანი ოთახი და გარე დარბაზივით შავი იყო. ფანრის სხივი მთელ სიგრძეზე მივმართე. უკაცრიელი იყო.
  
  
  "კარტერი!" - თქვა ლი ჩინმა. "მისმინე!"
  
  
  ხმამაღალი აფეთქებების სერია სხვა დერეფნიდან. ისინი ცდილობდნენ ოთახის კარის გატეხვას. პარალელურად კომპიუტერის სათავსოდან მორიგი აფეთქების ხმა გაისმა. მის უკან ისევ ქენდი იდგა. ლი ჩინს და დიუროჩს ვანიშნე, რომ გამომყოლოდნენ, და ჩვენ ვიარეთ გზაზე, ცალ ხელში ფანრები, ხოლო მეორეში 45. ახლომდებარე დარბაზებიდან და ოთახებიდან ყვირილი, გასროლა და სირბილი გავიგე.
  
  
  "შენმა მეგობარმა უნდა შეაჩეროს აფეთქებები!" ზურგს უკან დიუროხის ყვირილი გავიგონე. "საშიშროება ყველასთან ერთად იზრდება!"
  
  
  
  
  – იყვირა ჩემს უკან არდ დუროჩერმა. "საშიშროება ყველასთან ერთად იზრდება!"
  
  
  მორიგი აფეთქება. მეგონა ამჯერად ვიგრძენი შენობის რყევა. მაგრამ ჰაერი უარესი იყო: მკვრივი, შევიწროებული. სუნთქვა უფრო უჭირდა.
  
  
  "Რამდენად მეტი?" - ვუყვირე დირუჩს.
  
  
  "აი! დერეფნის ბოლოს!"
  
  
  როგორც კი ეს თქვა, დერეფნის ბოლოს კარი გაიღო და მაღალი ფიგურა ჩაყვინთა. მას ჰქონდა ავტომატური თოფი და სწრაფად ისროდა იმ მიმართულებით, საიდანაც მოვიდა. ხელში .45 ვაზნა ავტომატურად აწია და მერე დაეცა.
  
  
  "ტკბილეული!" Ვიყვირე.
  
  
  ფიგურის თავი მოკლედ შემობრუნდა ჩვენი მიმართულებით.
  
  
  "ჰეი, მეგობარო", გავიგე სვიტსის ყვირილი მაშინაც კი, როცა მან სროლა განაახლა, "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება წვეულებაზე!"
  
  
  დანარჩენი დერეფანი გავიქეცით და ტკბილეულის გვერდით ჩამოვჯექით. მან გადაატრიალა მძიმე ლაბორატორიის მაგიდა მის წინ და გაისროლა ჯარისკაცების ჯგუფს, რომლებიც იმალებოდნენ ლაბორატორიის ბოლოში, მეორე მაგიდის უკან.
  
  
  - კომპიუტერები, - ვთქვი მე და ვსუნთქავდი და ვცდილობდი ამომესუნთქა.
  
  
  „ჯანდაბა დავამარცხე და წავიდა“, - თქვა სვიტსმა და შეაჩერა ცარიელი კლიპის ამოღება და სრული ჩასმა. ”ბოლო აფეთქებამ, რომელიც თქვენ გაიგეთ, დაასრულა ისინი. მე შევძელი მთავარი დენის გადამრთველი ამ ხელსაყრელი პატარა ბარის გამოყენებით, რომელიც ვისესხე ვინმესგან, რომელსაც აღარ სჭირდებოდა. იმ სათავსოში და გადავწყვიტე დაშორება“.
  
  
  დუროხმა მხარზე მომკიდა და დერეფნის ბოლოში მდებარე ოთახისკენ მიმანიშნა, ოთახი საიდანაც მოვედით. ორი ფანრის სხივი კვეთს სიბნელეს. კარი უნდა გაიღო.
  
  
  ”ვფიქრობ,” ვუთხარი პირქუშად, ”დროა ყველანი გავშორდეთ ერთმანეთს”.
  
  
  ტკბილეულმა ლაბორატორიაში მორიგი აფეთქება გამოიწვია.
  
  
  "გაქვთ რაიმე იდეა როგორ?" - თითქმის შემთხვევით იკითხა.
  
  
  ფანრის სხივები ჭრიან გადასასვლელს. ტკბილეულის ერთ-ერთი მინი ყუმბარა ამოვიღე მისი ყელსაბამიდან და პირდაპირ დერეფანში მოვისროლე. ის ოთახში გაფრინდა და ცოტა ხნის შემდეგ კიდევ ერთმა აფეთქებამ შეარყია შენობა, კინაღამ ფეხზე დაგვადგა. ფარნის სხივები აღარ იყო.
  
  
  "Mon Dieu!" ამოისუნთქა დიუროჩერმა. "Ვულკანის…"
  
  
  მე მას დავაიგნორე და ფანარი ზევით მივაპყარი.
  
  
  "ეს არის მაღარო", ვთქვი მე. "Ეს რა არის? სად მივყავართ ამას?
  
  
  "ვენტილაციური ლილვი", - თქვა დიუროხმა. „ეს მიდის სახურავზე. ჩვენ რომ შეგვეძლო..."
  
  
  ”ჩვენ ვემზადებით,” ამოვიოხრე მე. "ლი ჩინი?"
  
  
  – ისევ აკრობატების დროა, ჰა? ახლა ის მძიმედ სუნთქავდა, როგორც დანარჩენები.
  
  
  უსიტყვოდ დავიკავე პოზიცია სავენტილაციო ლილვის გახსნის ქვეშ. ცოტა ხნის შემდეგ, ლი ჩინი დამიდგა მხრებზე და ღერო ამოიღო ლილვიდან. მე მას ჩემი ფანარი მივაწოდე და დავინახე, როგორ ანათებდა ზევით. რამდენიმე ფუტის მოშორებით ტკბილეული განაგრძობდა ლაბორატორიაში სროლას.
  
  
  "ეს არის მიდრეკილების კარგი დონე", - თქვა ლი ჩინმა. "ვფიქრობ, ჩვენ შეგვიძლია ამის გაკეთება."
  
  
  "შეგიძლიათ დახუროთ გისოსები, როცა შიგნით შევალთ?" Ვიკითხე.
  
  
  "Რა თქმა უნდა."
  
  
  "მაშინ წადი."
  
  
  ხელებით კიდევ ერთი ბიძგი მივეცი და ლი ჩინი ლილვში გაუჩინარდა.
  
  
  - კარგი, დიუროხ, - ვთქვი სუნთქვაშეკრულმა, - ახლა შენ.
  
  
  დიუროჩერი გაჭირვებით ავიდა ჯერ ჩემს ხელებზე, შემდეგ კი მხრებზე. ლი ჩინს ხელი ლილვიდან გამოეყო და ნელ-ნელა დუროშმა, ძალისხმევის წუწუნით, შეძლო შიგნით ასვლა.
  
  
  - ტკბილეული, - ვთქვი მე და ჰაერი ამიჩუყდა, - მზად ხარ?
  
  
  "Რატომაც არა?" Მან თქვა.
  
  
  მან უკანასკნელი გასროლა გაისროლა ლაბორატორიაში, სწრაფად გავიდა კარებიდან და ჩემკენ გამოიქცა, როდესაც მოვიდა, ბარს დააჭირა. მოვემზადე. ის დიდი კატავით გადახტა ჩემს მხრებზე და შემდეგ სწრაფად აძვრა ლილვზე. მე დავუმიზნე ბარი ლაბორატორიის კარს და ჩახმახი ავიღე, როცა ორი მამაკაცი შემოვიდა. მათი ცხედრები ლაბორატორიაში შეიყვანეს. ერთი მათგანის ყვირილი გავიგე. ავხედე და ბარი სვიტსის მომლოდინე მკლავებში ჩავდე, როცა ფანრის სხივი ანათებდა დერეფანს იმ ოთახიდან, რომელშიც ჩვენ ვიყავით.
  
  
  "იჩქარე!" ის დაჟინებით მოითხოვდა ტკბილეულს. — მოდი, კაცო!
  
  
  მუხლებში დავიხარე, ჰაერი ამიჩუყდა, თავი დამიწყო და მთელი ძალით წამოვხტი. ვიგრძენი, რომ სვიტსის ორივე ხელი მომიჭირა და მიმწია, ზუსტად მაშინ, როცა ფანრის სხივმა გაანათა ჩემი ფეხები. მთელი ძალით ავდექი ფეხზე, ტანის ყველა კუნთი ძალისხმევით ყვიროდა. გაისმა BAR-ის ცეცხლის სასიკვდილო ღრიალი და ვიგრძენი, რომ შარვალში ლითონის ჭრილობა მქონდა. მერე მაღაროში აღმოვჩნდი.
  
  
  - გრილი, - მაშინვე ამოვისუნთქე. "Მომეცი!"
  
  
  ვიღაცის ხელებმა გისოსები ჩემში მოათავსა. ჩარჩოში ჩავდე, ერთი მხარე ღია დავტოვე, ღვედის შეხსნისას.
  
  
  დანარჩენებს ვუთხარი. "დაიწყე ასვლა!"
  
  
  "რა გაქვს იქ?" იკითხა ტკბილეულმა, როცა შემობრუნდა.
  
  
  
  პიერი მისი სამალავიდან გავიყვანე და ხუთ წამიანი უსაფრთხოება ჩავრთე.
  
  
  ”უბრალოდ პატარა საჩუქარი ჩვენს მეგობრებს ქვემოთ,” ვუთხარი მე და პიერი დერეფანში გადავაგდე, მაშინვე მოათავსე ღვეზელი და მჭიდროდ დავხურე ჟალუზები. ვიმედოვნებთ, რომ ისინი მჭიდროდ არიან, გავიფიქრე მწარედ, როცა მოვტრიალდი და სხვების შემდეგ ლილვზე ასვლა დავიწყე.
  
  
  როცა პიერი წავიდა, დაახლოებით ხუთი ფუტი ავდექი. აფეთქება არ იყო ისეთი ძლიერი, როგორც Sweets-ის მინი-ყუმბარები, მაგრამ ერთი წამის შემდეგ მე მესმოდა ყვირილი, რომელიც გადაიზარდა ახრჩობელ ხველაში, ყელის ღრიალი, ადამიანის საზარელი ხმები ადამიანის სიკვდილის შემდეგ, მოკლული პიერის მომაკვდინებელი გაზით.
  
  
  ღობეზე ჟალუზები ისეთივე მჭიდრო უნდა ყოფილიყო, როგორც ველოდი, რადგან შახტში ჰაერი სულ უფრო და უფრო უკეთესი ხდებოდა, როგორც ჩვენ ავედით და მასში ჰიუგოს გაზების არც ერთი ნაწილაკი არ შედიოდა.
  
  
  სამი წუთის შემდეგ ყველა ვიწექით ცემენტის ბლოკის სახურავზე და ფილტვებში ვიწოვებდით სუფთა, ლამაზ, სუფთა ღამის ჰაერს.
  
  
  "ჰეი, შეხედე," უცებ თქვა ლი ჩინმა. მან ქვემოთ მიუთითა. „გადის. მათ არავინ იყენებს“.
  
  
  დიუროხმა თავი დაუქნია.
  
  
  „როდესაც გენერალმა გააფრთხილა, რომ თქვენი მეგობარი აქ იყო დაკავებული, გასასვლელები ელექტრონულად გადაკეტეს, რათა არ გაქცეულიყო. მას შემდეგ, რაც მისტერ კარტერის გაზის ბომბი აფეთქდა...“
  
  
  მწარე გაგებით ვუყურებდით ერთმანეთს. კარები, რომლებიც ელექტრონულად იყო ჩაკეტილი ტკბილეულის გაქცევის თავიდან ასაცილებლად, ხელი შეუშალა OAS ძალებს პიერს გაქცევაში. ვინაიდან ვენტილატორები არ მუშაობდნენ, პიერის გაზი ახლა მთელ შენობის კომპლექსში ვრცელდებოდა ლეტალური ეფექტურობით.
  
  
  OAS-ის შტაბ-ბინა გადაიქცა საძვალედ, კოშმარული სიკვდილის ხაფანგად, ისეთივე ეფექტური და საიმედო, როგორც გაზის კამერები, რომლებსაც ნაცისტები იყენებდნენ თავიანთ საკონცენტრაციო ბანაკებში.
  
  
  „მათ უნდა დაუძახეს ყველას შენობებში ტკბილთან საბრძოლველად“, - თქვა ლი ჩინმა. ”მე ვერავის ვხედავ გარეთ კრატერში”.
  
  
  ქვევით დავიხედე, კრატერისა და მისი რგოლის შიგნიდან დათვალიერებით. არავინ. ავტოფარეხში შესვლის გარდა...
  
  
  მე ის იმავე წამს დავინახე დიუროში.
  
  
  "მიშელ!" ამოისუნთქა მან. „შეხედე! იქ! ავტოფარეხის შესასვლელთან!
  
  
  ავტოფარეხის შესასვლელთან ორი სატვირთო მანქანა გაჩერდა. მისი კარები მჭიდროდ იყო დაკეტილი, მაგრამ ვეჭვობდი, რომ მიშელს არ სურდა ავტოფარეხში წასვლა. იგი ერთ-ერთი სატვირთო მანქანის ორ შეიარაღებულ მცველს ესაუბრა, რომლებიც მას თან ახლდნენ კრატერისკენ მიმავალ გზაზე, ჟესტიკულაციით, თითქმის ისტერიულად.
  
  
  "როგორ შეძლო მან გამოსვლა?" ტკბილეული მოითხოვა.
  
  
  "გადაუდებელი გასასვლელი", - თქვა დიუროხმა და ყურადღებით შეხედა ქალიშვილს, მისი გამომეტყველება მოწყვეტილი იყო აშკარა სიხარულს შორის, რომ ის ცოცხალი იყო და იმის ცოდნას, რომ მან უღალატა მას და თავის ქვეყანას. ”საიდუმლო გასასვლელი ცნობილია მხოლოდ გენერალისთვის და რამდენიმე უფროსი პერსონალისთვის. მანაც უნდა იცოდა. ”
  
  
  - ის არასოდეს დატოვებს კუნძულს, - ვუთხარი მე. "მაშინაც კი, თუ ის ამას აკეთებს, თქვენ მიერ შემუშავებული იარაღის ან მათთვის გეგმების გარეშე, SLA დასრულდება."
  
  
  დიუროჩი ჩემკენ შემობრუნდა და მხარზე ხელი მომკიდა.
  
  
  – თქვენ არ გესმით, მისტერ კარტერ, – თქვა მან აღელვებულმა. „ამის თქმას ვაპირებდი, როცა გენერალმა ჩემი დახვრეტა სცადა. ყველა კომპიუტერი არ განადგურდა“.
  
  
  "რომელი?" - ამოვიოხრე მე. "Რას ფიქრობ?"
  
  
  „ერთ-ერთი მოწყობილობა უკვე აღჭურვილია კომპიუტერით და მზად არის გასაშვებად. გადაუდებელი შემთხვევა იყო. ახლა კი ის პატარა ნავზეა სენ-პიერის ნავსადგურში. არა ლოთარინგიაში ან მარიგოტში, სადაც თქვენი თვითმფრინავები ფხიზლად არიან. . მაგრამ სენ-პიერში“.
  
  
  ბოლო სიტყვები რომ თქვა, მიშელი და ორი შეიარაღებული დაცვა სატვირთო მანქანის კაბინაში შევიდნენ. ის შემობრუნდა და შემდეგ დაიწყო შემობრუნება კრატერიდან გასასვლელად. ჩუმად ავიღე ბარი Sweets-ს, მივუთითე სატვირთო მანქანის კაბინაზე და ჩახმახი ავიღე.
  
  
  არაფერი.
  
  
  ცარიელი კლიპი ამოვიღე და ტკბილეულს შევხედე. სევდიანად გააქნია თავი.
  
  
  „აღარ, კაცო. Სულ ეს არის".
  
  
  მე ავდექი BAR და ფეხზე წამოვდექი, როცა სატვირთო მანქანა მიშელთან ერთად აჩქარდა კრატერიდან და გაუჩინარდა რგოლზე. პირი დამეჭიმა.
  
  
  - ტკბილეული, - ვუთხარი მე, - იმედი მაქვს, ქალბატონის დღე ისე სწრაფად გაივლის, როგორც შენ ამბობ. იმიტომ, რომ თუ სენტ-პიერ ნავსადგურის შესართავთან მიშელს ვერ გავუსწრებთ, კურაკაოს ერთი ქარხანა ნაკლები ექნება. . "
  
  
  "მოდით ვცადოთ", - თქვა სვიტსმა.
  
  
  ამის შემდეგ ჩვენ გადავედით სახურავზე ავტოფარეხისკენ და მის წინ დარჩენილი სატვირთო მანქანისაკენ, ორი გაოგნებული მცველი ზუსტად დროულად იყურებოდა ზევით, რათა მარჯვენა ხელის სროლის შედეგად მკერდი სისხლიან კრატერებად გადაიქცა.
  
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  ლედის დღემ შემომრგვალა სენტ-პიერის ნავსადგურის პირი. ჩემს გვერდით მშვილდზე მდგომი, როცა მე ვიბრძოდი სკუბას ხელსაწყოებით, ლი ჩინმა შემოუარა ნავსადგურს Sweets-ის ძლიერი ბინოკლებით.
  
  
  
  
  
  "შეხედე!" - თქვა უცებ და ანიშნა.
  
  
  ბინოკლები ავიღე და თვალი მოვავლე. ნავსადგურში მხოლოდ ერთი ნავი მოძრაობდა. პატარა იალქნიანი ნავი, არაუმეტეს თხუთმეტი ფუტის სიმაღლისა და, როგორც ჩანს, ძრავით აღჭურვილი, ის ნელა მოძრაობდა მსუბუქი ნიავით ნავსადგურის შესასვლელისკენ.
  
  
  ”ისინი ვერასდროს მიაღწევენ წარმატებას”, - თქვა ლი ჩინმა. ”ჩვენ მათ ერთ წუთში მოვასწრებთ”.
  
  
  - ეს ძალიან ადვილია, - ჩავიჩურჩულე მე და ნავს თვალი არ ვაშორებდი. „მას უნდა ესმოდეს, რომ ჩვენ მათ მივაღწევთ. მას სხვა იდეა უნდა ჰქონდეს."
  
  
  მაშინ საკმარისად ახლოს ვიყავით, რომ ნავის გემბანზე მოძრავი ფიგურების გარჩევა შემეძლო. ერთ-ერთი ფიგურა იყო მიშელი. მას სკუბას აღჭურვილობა ეცვა და დავინახე, როგორ ჟესტიკულაციას უწევდა გაბრაზებული ორ მცველს. მათ გემბანზე გრძელი თხელი მილი გადაიტანეს.
  
  
  "Რა ხდება?" - ცნობისმოყვარეობით იკითხა ლი ჩინმა.
  
  
  ფერნანდ დიუროხის დაძაბულ, მტკივნეულ ფიგურას მივუბრუნდი.
  
  
  "რამდენად მძიმეა თქვენი წყალქვეშა იარაღი?"
  
  
  ”დაახლოებით ორმოცდაათი ფუნტი”, - თქვა მან. „მაგრამ რა მნიშვნელობა აქვს? მათ არ შეუძლიათ აქედან გაშვება. ის მხოლოდ ბოლოში დაეცემა და იქ დარჩება. მათ უნდა გასულიყვნენ ნავსადგურიდან, რომ ჩამოაგდეს იგი მინიმუმ ასი ფუტის სიღრმეში, სანამ ის თვითგააქტიურდება და დაიწყებს თავის მოძრაობას. "
  
  
  ”და ჩვენ მათთან დიდი ხნით ადრე მივაღწევთ ნავსადგურის შესასვლელს”, - თქვა ლი ჩინმა.
  
  
  - მიშელს ეს ესმის, - ვუთხარი მე. „ამიტომ ის სკუბაშია. ის შეეცდება იარაღის დაწევას ასი ფუტის სიღრმეზე.”
  
  
  ლი ჩინს ყბა ჩამოუვარდა.
  
  
  ”ეს ისეთი შეუძლებელი არ არის, როგორც ერთი შეხედვით ჩანს,” ვთქვი მე და ზურგზე დარჩენილი ორი საჰაერო ავზი მოვაწესრიგე. „ის კარგად არის წყალქვეშ, გახსოვს? და ორმოცდაათი ფუნტი წყლის ქვეშ არ არის იგივე, რაც ორმოცდაათი ფუნტი წყლიდან. მე მივხვდი, რომ მან შეიძლება სცადო მსგავსი რამ. ”
  
  
  ქამარზე დანა მოვირგე, სვიტსის იარაღი ავიღე და შევტრიალდი, რომ ინსტრუქცია მიმეცი. მაგრამ მან დაინახა, რაც ხდებოდა და მცემდა. მან გამორთო ლედი დეის ძრავები და მშვილდს არაუმეტეს ორმოცდაათი ფუტის მანძილზე გადასცდა.
  
  
  გვერდიდან ისე ავწიე, როგორც მიშელმა, დუროშეს ტორპედოს ხელში.
  
  
  წყალი შავი და ტალახიანი იყო. ერთი წამით ვერაფერი დავინახე. შემდეგ, გამუდმებით ფარფლებით ვმუშაობდი, წყალს ვჭრიდი, შევნიშნე იალქანი ნავის ზედაპირული კილი. შემოვბრუნდი და მიშელს ვეძებდი, იმის იმედით, რომ მისი ნიღბიდან დამახასიათებელი ბუშტების ნიშნები დავინახე. არსად.
  
  
  მერე, თხუთმეტი ფუტის ქვემოთ და ცოტა წინ, ძირზე, დუროშერის ტორპედო დავინახე. მარტო. მიშელი არსად არის.
  
  
  სასოწარკვეთილი მოვტრიალდი და მივტრიალდი, უცებ მივხვდი, რა მელოდა. და მოვიდა - გრძელმა, მომაკვდინებელმა შუბმა წყალში გაჭრა ჩემი სახიდან რამდენიმე სანტიმეტრით. ჩემს უკან დავინახე მიშელი, რომელიც მიცურავდა უძველესი მცურავი გემის ნამსხვრევებს.
  
  
  ის აპირებდა ჩემს მოშორებას, სანამ ტორპედოსთან ერთად უფრო დიდ სიღრმეში ჩაცურავდა. თუ ჯერ არ მოვიშორებ მას.
  
  
  არჩევანი არ მქონდა. მე მას გავყევი.
  
  
  იარაღი მზად იყო, ნელა შემოვუარე ნანგრევს. დამპალი გვერდებიდან სახიფათოდ გამოდიოდა დაკბილული ხის შპრიცები. ჩემს გზაზე თევზის სკოლა გაფრინდა. გავჩერდი, გატეხილი ანძაზე მეჭირა, შემდეგ რამდენიმე ფუტი ავდექი და ქვევით დავიხედე.
  
  
  ამჯერად ის ქვემოდან მოვიდა, ხელში დანა ძლიერად მომჭრა მუცელი, შემდეგ კი, როცა გვერდზე გადავედი, სახეზე. დამპალი ჭის საფარი დანით დავჭრა, იარაღი გავასწორე და ერთი მოძრაობით ვისროლე. ისარი წინ აწია და მიშელის მხრის კანი მოჭრა. მისი ნიღბის მეშვეობით დავინახე მისი პირის მტკივნეული ტრიალი. ასევე დავინახე მისი მხრიდან სისხლის წვრილი ნაკადი, რომელიც წყალს აფერადებდა.
  
  
  ახლა ეს სწრაფად უნდა დასრულებულიყო. ზვიგენებს შეუძლიათ ნებისმიერ მომენტში შეგვესხას, სისხლის სუნი და შიმშილი.
  
  
  დანა გარსიდან ამოვიღე და ნელა გავცურე წინ. მიშელმა ჩაძირული გემის შუბი დანა დაარტყა და ჩემკენ გამოვარდა. მისმა დანამ სასტიკად მომჭრა თავში. ის ცდილობდა ჩემი ჟანგბადის მილის გაჭრას. ჩავიცურე ქვემოთ, მერე უცებ შევბრუნდი და უკან გადავიხვიე. მე უცებ ზევით დავდექი და მარცხენა ხელი რკინის სახელურით ავიღე მისი დანა. იგი იბრძოდა თავის გასათავისუფლებლად და რამდენიმე წამის განმავლობაში ჩვენ ვქაჩავდით წინ და უკან, ზევით და ქვევით, სასიკვდილო წყალქვეშა ბალეტში. ნიღაბამდე ვიყავით, სახეები ერთმანეთისგან მხოლოდ ერთი ფეხით იყო დაშორებული. დავინახე, რომ მისი პირი იხვევდა ძალისხმევით და დაძაბულობით.
  
  
  და როცა ჩემმა დანამ მას ზევით, მუცელში და მკერდში ჩაარტყა, დავინახე სახე, რომელსაც ასე ხშირად ვკოცნიდი აგონიისგან დახშული.
  
  
  
  
  და სხეული, რომლითაც ამდენჯერ შევიყვარე, კრუნჩხვით იკრიჭება, კანკალებს და სიკვდილის დაწყებისთანავე მოულოდნელად კოჭლდება.
  
  
  დანა დავიფარე, მისი სხეული ხელების ქვეშ მოვიქციე და ნელა ზევით ცურვა დავიწყე. როცა წყლიდან გამოვედი, ლედი დეი სულ რამდენიმე იარდის მოშორებით იყო და დავინახე, ლი ჩინი თოკის კიბეს ჩამოჰყვა, ჟესტიკულაციას ახდენდა და გაბრაზებული ყვიროდა.
  
  
  შემდეგ გავიგე მისი ყვირილი: „ზვიგენები, კარტერ! ზვიგენები!
  
  
  არჩევანი არ მქონდა. მიშელის სხეული გავუშვი, ზურგიდან ჟანგბადის ბალიშის თასმები მოვიხიე და ოლიმპიური ვარსკვლავივით გავცურე „ქალბატონის დღისკენ“. თოკის კიბეს ავიღე ხელი და წყლიდან წამით ამოვყავი თავი, სანამ საპარსების მკვეთრი კბილების რიგმა ერთი ფარფლის ნახევარი მომიჭრა.
  
  
  შემდეგ გემბანზე ვიჯექი და დავინახე, რომ იალქნიდან ორი მცველი იჯდა სვიტის გვერდით, ხელ-ფეხი შეკრული, დამარცხების პირქუში სახეებით. და დაინახო ფერნანდ დიუროკი მოაჯირს, საშინლად გაფართოებული თვალებით უყურებდა წითელ მღელვარებას, რომელშიც ზვიგენები ანადგურებდნენ მიშელის სხეულს.
  
  
  დაღლილი ფარფლები მოვიხსენი და მისკენ წავედი.
  
  
  – ვიცი, რომ ეს არც ისე მოსახერხებელია, – ვუთხარი მე, – მაგრამ ის მკვდარი იყო, სანამ ზვიგენები დაარტყამდნენ.
  
  
  დიუროხი ნელა მოშორდა. მხრები კიდევ უფრო აიჩეჩა. მან თავი დაუქნია.
  
  
  ”ალბათ,” თქვა მან უხერხულად, ”ასე ჯობია. მოღალატედ გამოაცხადებდნენ - გაასამართლეს - ციხეში ჩასვეს..."
  
  
  ჩუმად დავუქნიე თავი.
  
  
  - კარტერ, - თქვა ლი ჩინმა რბილად, - უნდა იცოდნენ ხელისუფლებამ მიშელის შესახებ? ვგულისხმობ, ვის აინტერესებს ახლა?"
  
  
  დავფიქრდი.
  
  
  - კარგი, დიუროხ, - ბოლოს ვუთხარი, - ეს ერთადერთია, რისი გაკეთებაც შემიძლია შენთვის. რამდენადაც მსოფლიომ იცის, თქვენი ქალიშვილი გარდაიცვალა ჰეროინი, იბრძოდა თავისი თავისუფლებისთვის და თავისი ქვეყნისთვის SLA-ს წინააღმდეგ. . "
  
  
  დიუროჩმა აიხედა. მადლიერება სახეზე თითქმის მტკივნეული იყო.
  
  
  - გმადლობთ, - ჩაიჩურჩულა მან. "Გმადლობთ."
  
  
  ნელა, მობეზრებულად, მაგრამ გარკვეული დაღლილი ღირსებით მოშორდა და მჭიდროდ გაჩერდა.
  
  
  - ჰეი კარტერ, - თქვა სვიტსმა საჭესთან, - ახლახანს მივიღე შენთვის პატარა შეტყობინება რადიოში. კატისგან, სახელად გონსალესი. ის ამბობს, რომ მოხუცი მისტერ ჰოუკი მიფრინავს ვაშინგტონიდან თქვენს დაკითხვაზე. საფრანგეთის მთავრობა გაფრინდა არმიის პოლკთან ერთად, რათა დაეპყრო ეს გემები ლოთარინგიისა და მარიგოს ნავსადგურებში და მოეშორებინა OAS-ის მხარდამჭერები მარტინიკის ადმინისტრაციაში.
  
  
  ”დიახ,” თქვა ლი ჩინმა. ”მან რაღაც თქვა საფრანგეთის მთავრობის მადლობის წერილზეც კი, რომ დაარღვია SLA-ს ზურგი და მათი აღების გეგმა.”
  
  
  ტკბილეულმა გაიღიმა და ორ შეკრულ მცველზე ანიშნა.
  
  
  „ამ SLA ადამიანებს არ აქვთ საბრძოლველად ბევრი ნება. ისინი გადმოგვცეს იმ წუთში, როცა მიშელი ნავიდან გადმოხტა“.
  
  
  "რა დაემართა ტორპედოს?" - ჰკითხა ლი ჩინმა.
  
  
  ”ის იქ არის, დაახლოებით ოცი იარდის მოშორებით,” ვუთხარი მე. „მოგვიანებით, როცა ზვიგენები დატოვებენ ტერიტორიას, ჩვენ შეგვიძლია მისი აყვანა. იმავდროულად, ჩვენ აქ ვრჩებით, რათა დავრწმუნდეთ, რომ ამას სხვა არავინ გააკეთებს. ”
  
  
  ”აჰა, კაცო,” თქვა სვიტსმა, ”მაგარი იყო, მაგრამ მე თითქმის აღარ ვარ ფუჟი. თუ წინააღმდეგი არ ხართ, ქალაქში გავრბივარ. "
  
  
  - იალქნიანი აიღე, - ვუთხარი მე. "და სანამ შენ ხარ, გადაეცი ეს ორი SLA პანკი ხელისუფლებას."
  
  
  – მისტერ კარტერ? - თქვა ფერნანდ დიურომ.
  
  
  შემოვბრუნდი.
  
  
  "მადლობელი ვარ, რომ გადამარჩინე და..."
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  „მაგრამ ახლა მე უნდა დავუბრუნდე ჩემს ხალხს. ბიურო დექსიმეს სურს ჩემთან საუბარი“.
  
  
  "მოდი წავიდეთ ტკბილეულით," ვუთხარი მე. ”ის დარწმუნდება, რომ თქვენ სწორ ხალხთან მოხვდებით.”
  
  
  თავი დაუქნია, მერე ხელი გაუწოდა. მე შევძვერი, ის შებრუნდა და წავიდა იქ, სადაც სვიტსი იალქნიანი ნავს მიჰყავდა.
  
  
  "მოგვიანებით გნახავ, მეგობარო", დაიყვირა სვიტსმა მას შემდეგ, რაც ორი SLA კაცი, დუროში და თვითონ გადახტნენ გემზე. "იქნებ ცოტას დაველოდო და მოხუცი მისტერ ჰოუკი მოვიყვანო."
  
  
  "გააკეთე," შესთავაზა ლი ჩინმა. "Ნუ აჩქარდები. მე და კარტერს ბევრი საქმე გვაქვს."
  
  
  "ზუსტად რას გულისხმობ?" - ვკითხე, როცა იალქნიანი მოშორდა.
  
  
  ლი ჩინი უფრო მომიახლოვდა. ბევრად უფრო ახლოს.
  
  
  – ხედავ, კარტერ, – თქვა მან, – არის ძველი ჩინური ანდაზა: „არის მუშაობის დრო და თამაშის დრო“.
  
  
  "დიახ?"
  
  
  "დიახ". ახლა ისე ახლოს იყო, რომ მისი პატარა, მტკიცე მკერდი ჩემს მკერდზე იყო მიჭერილი. "ახლა თამაშის დროა."
  
  
  "დიახ?" Მე ვთქვი. სულ ეს იყო რისი თქმაც შემეძლო.
  
  
  – ანუ, თქვენ არ გჯერათ ამ სისულელეების შესახებ, რომ ფრანგი ქალები საუკეთესო საყვარლები არიან, არა?
  
  
  — არის რამე უკეთესი?
  
  
  "უჰ-ჰა. ბევრად უკეთესი. გინდა იცოდე
  
  
  
  
  Მე ვთქვი. "Რატომაც არა?"
  
  
  Გავარკვიე. ის მართალი იყო. ვგულისხმობ, ის მართალი იყო!
  
  
  Დასასრული.
  
  
  
  
  
  
  კარტერ ნიკ
  
  
  ზაფხულის ექვსი სისხლიანი დღე
  
  
  
  
  ანოტაციები
  
  
  
  უდაბნოს სიკვდილის ხაფანგი.
  
  
  ამერიკელი ელჩი მოკლეს. პრეზიდენტი მენდანიკე "შემთხვევით" ავიაკატასტროფაში დაიღუპა. მისი მშვენიერი ქვრივი შეიპყრეს. დაუნდობელი და მოღალატე კაცი, სახელად აბუ ოსმანი, გეგმავს ახალი ხელისუფლების დამხობას. და პოლკოვნიკი მოჰამედ დუზა, საიდუმლო პოლიციის უფროსი, თავისი მკვლელობის გეგმებით...
  
  
  AX-ს შეეძლო ჩრდილოეთ აფრიკის პატარა რესპუბლიკას დაეწვა საკუთარ ხოცვა-ჟლეტაში, რომ არა კოკაი, მოპარული რაკეტა, რომელიც ნატოს ბირთვულ არსენალში ყველაზე მომაკვდინებელი იარაღია. Killmaster-ის მისია: მარტო შედით ამ უდაბნოს ჯოჯოხეთში, იპოვეთ რაკეტა და გაანადგურეთ იგი.
  
  
  მას ბევრი დრო არ ჰქონდა. მას ჰქონდა ზაფხულის ზუსტად ექვსი სისხლიანი დღე!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  
  Თავი 1
  
  
  
  
  
  
  თავი 2
  
  
  
  
  
  
  თავი 3
  
  
  
  
  
  
  თავი 4
  
  
  
  
  
  
  თავი 5
  
  
  
  
  
  
  თავი 7
  
  
  
  
  
  
  თავი 8
  
  
  
  
  
  
  თავი 9
  
  
  
  
  
  
  თავი 10
  
  
  
  
  
  
  თავი 11
  
  
  
  
  
  
  თავი 12
  
  
  
  
  
  
  თავი 13
  
  
  
  
  
  
  თავი 14
  
  
  
  
  
  
  თავი 15
  
  
  
  
  
  
  თავი 16
  
  
  
  
  
  
  თავი 17
  
  
  
  
  
  
  თავი 18
  
  
  
  
  
  
  თავი 19
  
  
  
  
  
  
  თავი 20
  
  
  
  
  
  
  თავი 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  Killmaster
  
  
  ზაფხულის ექვსი სისხლიანი დღე
  
  
  
  
  
  ეძღვნება შეერთებული შტატების საიდუმლო სამსახურის წევრებს
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Თავი 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  ნავში ჩავჯექი და სიჩუმეს მოვუსმინე. წყალი მზეზე ოქროსფრად ანათებდა. თვალი გავუსწორე მის სიკაშკაშეს და ტბის სანაპიროზე გნომის მსგავს კონკლავებში შეკრებილ წიწვოვან ხეებს შევხედე. ნაძვისა და არყის ხეები ავიდა ქედებზე. მაგრამ კოღოს მეტი არაფერი მოძრაობდა ჩემს მხედველობაში. ეს არაბუნებრივი იყო; ასეთი ფაქტორების ერთობლიობა. მე შემეძლო ველოდები ან მოქმედება. არ მიყვარს ლოდინი. რასაც ვეძებდი, შეიძლება ასევე არ იყოს ის, რასაც ველოდი. მარჯვენა ხელი შეუფერხებლად დაბრუნდა, მარცხენა ხელი მოდუნებული და მოდუნებული მქონდა, შემდეგ კი წინ, პირდაპირ წინ და ფრთხილად მაჯაზე.
  
  
  სიჩუმე სუფევდა. მარცხენა ხელმა დაიწყო თავისი დელიკატური დავალება. კისერზე და შუბლზე ოფლი ვიგრძენი. ამინდი არ იყო შესაფერისი. ეს უნდა ყოფილიყო მკვეთრი და გრილი, ქარი აფრქვევდა წყალს. ამის ნაცვლად, დავინახე პატარა ტალღა და დავიჭირე ფერის ცვლილება მის ქვეშ.
  
  
  მეტოქემ თავისი ნაბიჯი გადადგა. სასიკვდილოდ სწრაფი და პირდაპირ მიზანში, მან დაარტყა... და გაიქცა. ის იწონიდა სამ ფუნტს, თუ უნცია იყო, არქტიკული ნახშირით გაჟღენთილი და ენერგიით სავსე. ვიდექი საბრძოლველად. ორი დღე ვედევნე. ვიცოდი, რომ მაშინ, როცა სხვა კალმახები წყალში ღრმად ჩაყვინთავდნენ არასასიამოვნო სიცხის გამო, ამ მარტოხელა თევზს უყვარდა თავისი გზით წასვლა, ლერწმებს შორის ზედაპირულში კვება. Მე დავინახე ის. მე მას დავიდევნე და მის დამოუკიდებლობაში რაღაც მომეწონა. შესაძლოა მან გამახსენა მე, ნიკ კარტერი, რომელიც კვებეკში, უდაბნოში, ტბაზე ძალიან საჭირო გაქცევით ვტკბებოდი.
  
  
  ვიცოდი, რომ მებრძოლი იქნებოდა, მაგრამ დიდი იყო; იგი სავსე იყო მოტყუებით. „შეიძლება ჰუკს უფრო ჰგავდეს, ვიდრე კარტერს“, გავიფიქრე, როცა ის ნავის ქვეშ გადახტა და ხაზის გარღვევას ცდილობდა. - ასეთი იღბალი არ არის, მეგობარო, - ვუთხარი მე. ერთი წუთით ჩანდა, რომ ცარიელ სამყაროში მხოლოდ ჩვენ ორნი ვთამაშობდით. მაგრამ ეს დიდხანს ვერ გაგრძელდა, ისევე როგორც სიჩუმე ვერ გაგრძელდა.
  
  
  კოღოს ზუზუნი, მაგრამ შემდეგ უფრო ხმამაღალი, ჩივილი ნაცნობ სისულელეში გადაიზარდა. ცაში ლაქა პირდაპირ ჩემსკენ მიდიოდა და მე არ მჭირდებოდა წყალში ჯადოსნური ასახვა, რომ მეთქვა, ეს ნიშნავდა დამშვიდობებას R&R-თან და კიდევ ხუთ დღეს თევზაობას კლოს ტბაზე. საიდუმლო აგენტის ცხოვრება არასოდეს წყდება ისე, როგორც მაშინ, როდესაც ის გამოჯანმრთელდება თავისი პროფესიის საფრთხისგან.
  
  
  მაგრამ ახლა არა, ჯანდაბა! მე ვამტკიცებდი, რომ თევზაობის ყველა ისტორია არ არის ფეხის სიგრძე და ზვიგენის მუცელი ფართო. მე ვეშაპი მყავდა ხაზზე და სხვა ყველაფერს ლოდინი შეეძლო. მაგრამ ასე არ მოხდა.
  
  
  დიდი RCAF AB 206A ჩემკენ დაიძრა და მისმა გულშემატკივრებმა არამარტო წყალი აადუღეს, არამედ კინაღამ ფეხზე წამომაგდეს. არ ვხალისობდი. სისხლიანი არსება გვერდით მივატრიალე და ის გვერდულად შემოვიდა, როგორც გადაზრდილი ჭრიჭინა.
  
  
  ჩემი მოწინააღმდეგე გაურკვევლობაში ჩავარდა. ახლა ზედაპირზე ამოხტა და წყალი გატეხა, თრიერივით კანკალებდა, რომელიც კაუჭის გადაგდებას ცდილობდა. იმედი მქონდა, რომ ეს სანახაობა ვერტმფრენში მსხდომებზე შთაბეჭდილებას მოახდენდა. ეს იმიტომ უნდა ყოფილიყო, რომ ისინი გაუნძრევლად ისხდნენ ჰაერში და ხმამაღლა ჩხუბობდნენ, როცა მე მეგობართან ერთად ხაზში ვთამაშობდი. ათჯერ გადახტა წყალზე
  
  
  მანამდეც კი, სანამ ნავთან ახლოს მივიდოდი. შემდეგ იყო რთული დავალება იყო ხაზის დაჭიმვა მარჯვენა ხელით, ხოლო ბადის ქვემოდან მარცხენა ხელით აწევა. თევზაობისას, თუ თევზი გინდა, არასოდეს იჩქარო. თქვენ რჩებით მშვიდი და მშვიდი, კოორდინირებული; რაღაცეებში კარგად ვარ.
  
  
  შეიძლება ფეხზე გრძელი არ ყოფილიყო, მაგრამ ასე ჰგავდა. და მისი ფერი არის ღრმა რუჯი, სავსე წითელ-ყავისფერი ტონებით, ლამაზი ლაქებიანი მუცლით. დაღლილი იყო, მაგრამ არ დანებდა. მაშინაც კი, როდესაც მე მას მხარი დავუჭირე ჩემი საჰაერო აუდიტორიის წინაშე, ის ცდილობდა თავის განთავისუფლებას. ის ზედმეტად თავისუფალი და სულით სავსე იყო, რომ დანებებოდა და გარდა ამისა, ვიცოდი, რომ მივდიოდი. ლორწოვან თავზე ვაკოცე და ისევ წყალში გადავაგდე. . მადლობის ნიშნად კი არა, პროტესტის ნიშნად კუდს დაარტყა წყალს და შემდეგ წავიდა.
  
  
  ნაპირისკენ გავცურე, ნავი ნავსაყუდელზე მივაბარე და სალონიდან ჩემი აღჭურვილობა ავიღე. შემდეგ ნავსაყუდელის ბოლომდე გავედი, ვერტმფრენმა ჩამოაგდო საბაგირო კიბე და ავედი, ბალზამი და ფიჭვი ჩავისუნთქე, მშვიდობასა და სიმშვიდეს დავემშვიდობე.
  
  
  როდესაც R&R დრო მეძლევა მე ან სხვა AX აგენტს, ჩვენ ვიცით, რომ ის ნასესხებია, ისევე როგორც ყველა სხვა დროს. ჩემს შემთხვევაში, მე ასევე ვიცოდი, რომ თუ საჭირო იქნებოდა ჩემთან დაკავშირება, RCAF გამოიყენებოდა შეტყობინების გადასაცემად, ამიტომ გასაკვირი არ იყო, რომ ვერტმფრენმა გადაფრინდა ხეების ტოტებზე. რაც ძალიან გამიკვირდა, ის იყო, რომ ჰოუკი მელოდა შიგნით.
  
  
  დევიდ ჰოუკი ჩემი უფროსი, დირექტორი და ოპერაციების უფროსია AX-ში, აშშ-ს მთავრობის ყველაზე პატარა სააგენტოში და ყველაზე მომაკვდინებელი. ჩვენი ბიზნესი გლობალური ჯაშუშობაა. როდესაც საქმე ეხება რთულ საკითხებს, ჩვენ ვირჩევთ იქ, სადაც CIA და დანარჩენი დაზვერვის ბიჭები ტოვებენ. პრეზიდენტის გარდა, მთელი ბიუროკრატიის ათზე ნაკლებმა თანამდებობის პირმა იცის ჩვენი არსებობის შესახებ. ასე უნდა იყოს ინტელექტი. AX ჰგავს ბენ ფრანკლინის აქსიომას: სამ ადამიანს შეუძლია საიდუმლო შეინახოს, თუ ორი მათგანი მკვდარია. ჩვენ მხოლოდ ცოცხლები დავრჩით და ჰოუკი ხელმძღვანელობს. ერთი შეხედვით შეიძლება იფიქროთ, რომ ის ხანდაზმული და არც თუ ისე წარმატებული მეორადი მანქანების გამყიდველია. კარგი საფარი იმ კაცისთვის, რომელსაც ყველაზე ჭკვიან ოპერატორად ვთვლი ყველაზე მომაკვდინებელ თამაშში.
  
  
  როცა თავი ლუქში ჩავრგე და ეკიპაჟის ერთ-ერთმა ჩანთას ხელი გაუწოდა, დავინახე, რომ ჰოუკი დახრილი იყო მის თასებზე დადებულ ხელებზე და ცდილობდა აენთებინა თავისი მუდამ არსებული სიგარა დრაფტში. როცა ავდექი და შევედი, ლუქი დაიხურა, ის იჯდა უკან გადაგდებული და კმაყოფილი იწოვდა კვამლსა და გოგირდს უსიამოვნო სუნიანი სიგარისგან.
  
  
  - კარგი დაჭერაა, - თქვა მან და სარდონიულად შემომხედა. "დაჯექი და აწიე, რომ ამ უდაბნოს სამოთხიდან გავიდეთ."
  
  
  - რომ მცოდნოდა, რომ მოხვალ, ორს დავიჭერდი, ბატონო, - ვუთხარი მე და მის გვერდით დავჯექი.
  
  
  მისი დახუნძლული კოსტიუმი მას გადაგდებული ტომარასავით ერგებოდა და ეჭვგარეშეა, რომ მოწესრიგებულად ჩაცმული ეკიპაჟის წევრი ვერ ხვდებოდა, რატომ იყო ასეთი VIP მოპყრობა მოუწესრიგებელი მოხუცი კოდექსისა და მეთევზე ლამაზი კალმახით.
  
  
  - შვილო, - გაისმა ჰოუკის ხიხინი ვერტმფრენის ძლიერ ხვრინვაზე, - ნახე, შეგიძლია დაეხმარო პილოტს.
  
  
  მეთაურმა, კაპრალმა, მხოლოდ ერთი წამით ყოყმანობდა. შემდეგ, თავზარი სცემდა, სალონისკენ დაიძრა. ჰოუკის სახეზე სირბილე მასთან ერთად გაქრა. გამხდარმა სახემ ახლა ისეთი სახე მიიღო, რომელიც ხშირად მაფიქრებინებდა, რომ ჰოკის ოჯახის ხეზე ვინმე სიუს ან ჩეენის ომის მეთაური იყო. გამოთქმა იყო ჩაკეტილი ძალა, სავსე გამჭრიახობითა და აღქმით, მზად იყო მოქმედებისთვის.
  
  
  „ბოდიშს გიხდით შეფერხებისთვის. ჩვენ გვაქვს DEFCON გაფრთხილება." ჰოუკმა ფორმალური ენა ისე გამოიყენა, თითქოს შოტლანდიელი ფულს ხარჯავდა.
  
  
  "გლობალური, ბატონო?" თავის ზურგში ოდნავ ჩხვლეტა ვიგრძენი.
  
  
  "არა, უარესი." როცა ლაპარაკობდა, ატაშეს ჩემოდანი კალთაზე ედო. "ეს მოგცემთ ფონს." მან მომაწოდა AX-ის საინფორმაციო საქაღალდე ყდაზე წითელი ზოლით მხოლოდ პრეზიდენტის თვალებისთვის. ეს იყო მეორე ეგზემპლარი. იყო მოკლე რეზიუმე. ეს ჟღერდა მე და ჰოუკის საუბრის გაფართოებულ სცენარს ერთი კვირის წინ. ეს არ ნიშნავს, რომ AX-ის Dupont Circle-ის შტაბ-ბინა ქვეყნის დედაქალაქში იყო გატეხილი. Amalgamated Press and Wire Services-ის გაფუჭებული ყდის მიღმა, ჩვენ არ ვუშვებთ შეცდომებს. ეს ასევე არ ნიშნავს, რომ ჩვენ ნათელმხილველები ვიყავით, თუმცა არის შემთხვევები, როდესაც დარწმუნებული ვარ, რომ ჰოუკს აქვს საჩუქარი. ეს უბრალოდ იმას ნიშნავდა, რომ არსებული პირობებიდან კომპიუტერის გამოყენების გარეშე შეიძლება დავასკვნათ, რომ გარკვეული შედეგები მოხდებოდა. ამ შემთხვევაში შედეგი დაგვიანებული იყო - ბირთვული ქურდობა. ეს ასევე იყო ახალი ზესაიდუმლო ტაქტიკური იარაღის ბირთვული ქურდობა, რაც ნიშნავდა პრეზიდენტის მხრიდან დელიკატური დიპლომატიური გადაწყვეტილებების მიღებას.
  
  
  Cockeye ეკუთვნის SRAM კლასს - მოკლე დისტანციის თავდასხმის რაკეტა. ეს არის რაკეტის ტიპი, რომელიც ჩვენ მივაწოდეთ ისრაელელებს იომ კიპურის ომის დროს. აქ მთავრდება მსგავსებები. მამალი არის ბირთვული ბომბი
  
  
  და სხვა მცირე მოქმედების ტაქტიკური ბირთვული იარაღისგან განსხვავებით, ის ოთხმოცდაათი პროცენტით ეფექტურია. ეს ნიშნავს, რომ მაშინ, როცა სხვა იგივე ზომისა და ტიპის ბირთვულ იარაღს - იქნება ეს ვარშავის პაქტის არსენალებში, პეკინის ბუნკერებში თუ ჩვენს საკუთარში - შეუძლია გაანადგუროს ქალაქის ბლოკი, Cockeye-ს შეუძლია გაანადგუროს ქალაქი. უკიდურესად მოძრავი ცილინდრული ობიექტი, ზუსტად თექვსმეტი ფუტი სიგრძით, წონა ნახევარ ტონაზე ნაკლები და 150 მილის მანძილით, Cockeye არის ძლიერი აქტივი თქვენს თავდაცვით გემბანზე. და მან წაშალა ზოგიერთი შემაშფოთებელი მახასიათებელი ჩვენი გეგმებისა და პოლიტიკის შემქმნელების სახეებიდან SHAPE-ში და პენტაგონში.
  
  
  მამლის დაკარგვის დეტალების წაკითხვისას ერთი ფაქტორი აშკარა იყო; იმ პირთა გამოკვლევა, ვინც ოპერაცია ჩაატარა. ეს იყო დახვეწილი, ელეგანტური ნამუშევარი და აჩვენებდა ზუსტ ცოდნას ბუნკერების ადგილმდებარეობის შესახებ Katzweiler-ში, Kaiserslauten-ის ჩრდილოეთით, Rhineland Platz-ზე, სადაც ინახებოდა რაკეტების ესკადრა.
  
  
  სქელი ნისლი იყო, რაც ხშირი იყო წლის ამ დროს ანუ 03:00 საათზე. ორმოცდაათკაციანი უსაფრთხოების დეტალებში არ იყო გადარჩენილი, ხოლო დროისა და გადაადგილების დეტალები CID-მ შეაგროვა ფაქტის შემდეგ. ისინი მივიდნენ სატვირთო მანქანით, რომელიც მოგვიანებით აღმოაჩინეს აშშ-ს არმიაში გადაცმული ექვსი რვაზე. ითვლებოდა, რომ თუ მათ არ ეცვათ GI ტანსაცმელი, ისინი მაინც შეხვდებოდნენ წინააღმდეგობას. დანები გამოიყენეს ჭიშკართან მორიგე სამ ჯარისკაცზე და ბუნკერის მცველებზე. ამ უკანასკნელის გვამებით თუ ვიმსჯელებთ, ისინი ფიქრობდნენ, რომ მათი მკვლელები მათი მაშველები იყვნენ. ორი ოფიცერი და დანარჩენი გაზით მოწამვლისგან საწოლში დაიღუპნენ.
  
  
  მოიპარეს მხოლოდ ერთი რაკეტა ბირთვული ქობინით. დაუყოვნებელი ეჭვი გამახვილდება KGB-ზე ან SEPO Chicom-ზე კავკასიელი მაოისტების გუნდის გამოყენებით.
  
  
  მაგრამ არა დიდხანს. იმავდროულად, როდესაც Cockerel-ის ამოღება მოხდა, კიდევ ერთი ქურდობა ხდებოდა სამხრეთით რამდენიმე კილომეტრში, ოტერბახის საწყობში. ეს არ იყო იგივე ჯგუფი, რომელმაც მოიპარა Cockerel, მაგრამ იგივე მეთოდები გამოიყენეს. ამ შემთხვევაში, დატყვევებული ობიექტი იყო ჩვენი უახლესი მოდელი RPV - დისტანციურად პილოტირებადი მანქანა - შავი ყუთი და ყველაფერი.
  
  
  RPV არ არის ბევრად გრძელი ვიდრე Cockeye. მას აქვს მოკლე ფრთები და შეუძლია ფრენა 2 მახზე. მისი მთავარი დანიშნულებაა ფოტო დაზვერვა. მაგრამ დააწყვილეთ Cockeye თვითმფრინავთან და გექნებათ ბირთვული რაკეტა 4200 მილის მოქმედებით და მილიონი ადამიანის მოკვლის უნარით.
  
  
  ”ბირთვული შანტაჟი, აქ ვართ”, - ვთქვი მე.
  
  
  ჰოკმა ჩაიცინა და მე ერთ-ერთ ჩემს შეკვეთილ სიგარეტს მივაღწიე, რათა მისი სიგარის სუნი ჩამეხშო.
  
  
  იყო ერთი აბზაცი მიძღვნილი რასაც შეიძლება ეწოდოს მწარე აბი:
  
  
  ამინდისა და დროის პირობების გამო და იმის გამო, რომ ჩართული პერსონალი აღმოიფხვრა, ქურდობა კაცვეილში მხოლოდ 05:40 საათზე აღმოაჩინეს, ხოლო ოტერბახში 05:55 საათამდე. მიუხედავად იმისა, რომ USECOM-მა ჰაიდელბერგში და SHAPE-მა კასტოში მაშინვე იცოდნენ ოტერბახზე თავდასხმის შესახებ, აშშ-სა და ნატოს შტაბ-ბინა არ იყო ინფორმირებული, ამჟამად გამოძიების მიზეზების გამო, კოკეის გაუჩინარების შესახებ 07:30 საათამდე.
  
  
  
  
  "რატომ ეს არეულობა?" - ვუთხარი მაღლა ავხედე.
  
  
  „ზოგიერთი ბრიგადის მეთაური უკმაყოფილო იყო თავისი წოდებით, რომელიც ფიქრობდა, რომ ყველაფერს თავად მოაგვარებდა, რადგან სატვირთო მანქანა იპოვა. მას შეუძლია სხვაობა მოახდინოს."
  
  
  შემდეგი შეფასება განმარტავს რატომ. AX, ისევე როგორც ყველა მოკავშირეთა სადაზვერვო სააგენტო, ყველა ღონეს ხმარობდა მკვლელების დასაკვირვებლად და მოპარული ნივთების დასაბრუნებლად. კაიზერლაუტენიდან 1500 კილომეტრის რადიუსში არ იყო არც ერთი სატვირთო მანქანა, მატარებელი, ავტობუსი ან თვითმფრინავი, რომელიც არ გააჩერეს და არ გაჩხრიკეს. დასავლეთ ევროპისა და რკინის ფარდის საზღვრებს ყველა სახმელეთო ტრანსპორტი ექვემდებარებოდა ორმაგ შემოწმებას. საჰაერო მეთვალყურეობამ სპეციალური გამოვლენის მოწყობილობების გამოყენებით დაფარა დედამიწა. ადგილზე მყოფ ყველა აგენტს კირკენესიდან ხარტუმამდე ჰქონდა ერთი მისია - ეპოვა მამალი. ზუმერი რომ ჩართულიყო ძალისხმევის გაზრდის მიზნით გახსნის დროს და არა თითქმის ორი საათის შემდეგ, შესაძლოა მაინც დამეჭირა თევზი.
  
  
  AX-მა გააკეთა სამუშაო ვარაუდი ოთხ კრიტერიუმზე დაყრდნობით: 1. არცერთ მთავარ მოწინააღმდეგე ძალას არ განუხორციელებია ეს ოპერაცია. მათ ჰქონდათ საკუთარი RPV და დივერსიის სახით მოპარვა ძალიან სარისკო იქნებოდა. 2. ამრიგად, RPV-ის ქურდობა ისეთივე მნიშვნელოვანი იყო ოპერაციისთვის, როგორც Cockeye-ის ქურდობა. 3. ქურდობის შემდეგ დრო იყო მთავარი. ვინც ორმაგი ოპერაცია გაიკეთა, ვერ იცოდნენ რამდენი დრო ჰქონდათ. ეს ნიშნავდა თავშესაფრის ან ტერიტორიის გარეთ ტრანსპორტირების აუცილებლობას.
  
  
  თუ ისინი დარჩებიან ტერიტორიაზე, მფლობელები იქნებიან გამჟღავნების მუდმივი ზეწოლის ქვეშ და მათი მოქმედების უნარი სასტიკად შეიზღუდება. 4. Cockeye და RPV, დიდი ალბათობით, ტრანსპორტირებულ იქნა ტერიტორიის განზრახული წერტილიდან ტერიტორიის გარეთ დანიშნულ წერტილამდე.
  
  
  ქურდობის შემდეგ ტერიტორიის ყველა საჰაერო მიმოსვლის გადაადგილების შემოწმება მხოლოდ მინიშნებას იძლევა. იმავე დღეს, 05:00 საათზე, კაიზერლაუტენის მახლობლად, ქალაქ Rentstuhl Flügzeugtrager-იდან ჩრდილოეთ აფრიკის სახალხო რესპუბლიკის კუთვნილი პროპელური სატვირთო თვითმფრინავი DC-7 აფრინდა.
  
  
  თვითმფრინავი ძრავის შეკეთებისთვის ერთი კვირით ადრე ჩამოვიდა;
  
  
  ნისლში DC-7 მინიმალური შემოწმებით აფრინდა. წინა ღამით საბაჟოზე გადამოწმებული მისი მანიფესტი აჩვენებდა, რომ მას ძრავის სათადარიგო ნაწილები ეჭირა. პანდუსის ბოლოში გაჩერებული, თვითმფრინავი იზოლირებულ მდგომარეობაში იყო და ნისლში არ ჩანდა კოშკიდან ან ოფისის შენობიდან კრიტიკულ პერიოდში.
  
  
  სამი კაციანი ეკიპაჟი, რომლებიც, როგორც ჩანს, სამხედრო NAPR-ის პილოტები იყვნენ, ოპერაციისთვის 04:00 საათზე მივიდა. მათ შეიტანეს ფრენის გეგმა ათენის ჰერაკლიონის აეროპორტში. 07:20 საათზე Civitavecchia საჰაერო მოძრაობის კონტროლს აცნობეს, რომ ფრენის გეგმა შეიცვალა Lamana direct-ით, NAGR-ის დედაქალაქში.
  
  
  შესაძლო დასკვნა: კოკი და უპილოტო საფრენი აპარატი DC-7-ზე იმყოფებოდნენ.
  
  
  - ეს საკმაოდ დახვეწილია, სერ, - ვთქვი მე და საქაღალდე დავხურე.
  
  
  „გუშინ იყო. მას შემდეგ ეს უფრო მსუქანი გახდა და მე ვიცი, რასაც ფიქრობთ - რომ ბენ დ'ოკო მენდანიკე ჩრდილოეთ აფრიკის სახალხო რესპუბლიკიდან არასოდეს ჩაერთვებოდა მსგავს რამეში.
  
  
  სწორედ ამას ვფიქრობდი.
  
  
  ”ისე, ის აღარ არის ამ საქმეში ჩართული. Ის მკვდარია". ჰოკმა სიგარის ღერი შეანჯღრია და პორტში ჩასული მზეს თვალი ჩაუკრა." ასევე კარლ პეტერსენი, ჩვენი ელჩი NAPR-ში. ორივე მათგანი მოკლულია საიდუმლო შეხვედრაში შეხვედრის შემდეგ. პეტერსენს დაეჯახა სატვირთო მანქანა და მენდანიკე ავიაკატასტროფაში ბუდანში დაახლოებით სამი საათის შემდეგ, ყველა იმავე დროს, როდესაც კოკერები დაეჯახა.
  
  
  "შეიძლება დამთხვევა ყოფილიყო."
  
  
  "შეიძლება, მაგრამ უკეთესი იდეები გაქვთ?" - თქვა წუწუნით.
  
  
  ”არა, ბატონო, მაგრამ გარდა იმისა, რომ მენდანიკეს არ შეუძლია ბირთვული მასალების ქურდობის დაგეგმვა, მას არავინ ჰყავს თავის ვირთხებში, ვინც ყულაბის გაძარცვას შეძლებდა. და, როგორც ორივემ ვიცით, NAGR-ში სიტუაციაა. დიდი ხანია მზადაა პოლკოვნიკების გადატრიალება“.
  
  
  დაჟინებით შემომხედა. „არამგონია ხელახლა გაგიშვებ სათევზაოდ. ერთი!" მან ცერი აწია. "ატომური ბომბი და უპილოტო საფრენი აპარატი გადავიდა A წერტილიდან მეორე!" საჩვენებელი თითი აწია. „სანამ რამე უკეთესი არ გამოვა, ეს DC-7 არის ერთადერთი დაწყევლილი ტყვია, რომელიც ჩვენ გვაქვს. სამი!" დანარჩენი თითები მაღლა აიწია - და შევამჩნიე, რომ მას გრძელი მაშველი ჰქონდა - "ნიკ კარტერი მიდის B წერტილში, რათა ნახოს, იპოვის თუ არა ის, რაც ამოიღეს A წერტილიდან. გაიგე?"
  
  
  "Მეტი ან ნაკლები." მე მას გავუღიმე, მჟავე მზერამ ადგილი დაუთმო, რასაც შეიძლება ეწოდოს მისი კეთილგანწყობილი წარბები.
  
  
  - გამოწვევაა, შვილო, - ჩუმად თქვა მან. ”ვიცი, რომ ეს დახვეწილია, მაგრამ დრო არ არის. გაუგებარია რას ნიშნავს ეს ნაძირლები. მათ ხელში ჩაიგდეს იარაღი, რომლის შესახებაც მათ არაფერი იციან და ის შეიძლება დამიზნებული ყოფილიყო მათ ერთ-ერთ ქალაქზე“.
  
  
  ჰოუკი არ არის მათთაგანი, ვისაც არაფერზე არ აწუხებს. არც ერთი ჩვენგანი. თორემ არც ის იჯდებოდა მის ადგილას და არც მე ვიჯდებოდი მის გვერდით. მაგრამ შუადღის ჩამქრალ შუქზე მის სახეზე ხაზები უფრო ღრმა ჩანდა და მისი ღია ცისფერი თვალების სიჩუმეს მიღმა შეშფოთების შუქი იმალებოდა. პრობლემა გვქონდა.
  
  
  ჩემთვის ასე ჰქვია თამაშს, რაშიც დამადანაშაულეს. გაათავისუფლე ყველა და, თუკი და მაგრამ, მოიშორე ოფიციალური ჟარგონი და ეს მხოლოდ იმაზეა, თუ როგორ მიდიხარ ამას.
  
  
  ჰოკმა მაცნობა, რომ მონრეალის გარეთ, დორვალის აეროპორტში მივდიოდით. იქ ჩავჯდები Air Canada-ს რეისზე პირდაპირ რომში და შემდეგ NAA Caravel-ში ლამანაში. მე ვმოქმედებდი როგორც ნედ კოული, Amalgamated Press and Wire Services - AP&WS-ის მთავარი კორესპონდენტი. ჩემი დავალებაა, მოვახსენებო პრემიერ მინისტრ ბენ დ'ოკო მენდანიკეს უეცარი და ტრაგიკული გარდაცვალების შესახებ. სახურავი საკმაოდ ძლიერი იყო. მაგრამ, როგორც უსაფრთხოების ბადე, მე მქონდა მეორე პასპორტი, ფრანგული, ჟაკ დ'ავინიონის სახელით, ჰიდროლოგი და წყლის ინჟინერი ევროპული კონცერნი RAPCO-დან. NAPR-ისთვის მტკნარი წყალი ნავთობის თანაბარი იყო. ორივეს ძალიან ცოტა ჰქონდათ.
  
  
  AX-ის თანამშრომლები არ გვყავდა, რომ დამხმარებოდნენ. მე ვიტყოდი, რომ პატარები ვართ. ჩემი ერთადერთი ოფიციალური კონტაქტი იქნება ჰენრი სატონი, CIA-ს რეზიდენტი და კომერციული ატაშე აშშ-ს საელჩოში. ის მე მელოდა ელჩის გარდაცვალებასთან დაკავშირებით, მაგრამ არ იცოდა ჩემი რეალური მისიის შესახებ. ასეთ ვითარებაშიც კი, AX-ის პოლიტიკა არის ოპერატიული გეგმების გამჟღავნება თანამშრომლობის სადაზვერვო სააგენტოებისთვის მხოლოდ საველე აგენტის შეხედულებისამებრ.
  
  
  თავიდან ორი მიდგომა მქონდა: მენდანიკეს პაკისტანელი ქვრივი, შემა და DC-7 ეკიპაჟი. ქვრივი, რადგან მან შესაძლოა იცოდა ელჩი პეტერსენის გარდაცვლილ ქმართან ფარული შეხვედრის თემა და ბუდანში მოულოდნელი გაფრენის მიზეზი. რაც შეეხება DC-7 ეკიპაჟს, გასაგებია, რომ მსურდა მათთან ფრენის გეგმების განხილვა.
  
  
  როგორც ვთქვი ნორმალური პროცედურა იყო. სწორედ ჰოუკმა თქვა: ”თქვენ არ გაქვთ დრო, რომ გაარკვიოთ არის თუ არა Cockeye და უპილოტო საფრენი აპარატი”.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 2
  
  
  
  
  
  
  
  
  სათევზაო ბანაკიდან დარჩენილი მოგზაურობის დროს მე დამახსოვდა საცნობარო მასალის უმეტესი ნაწილი, რომელიც Hawk-მა მომცა. ეს ძირითადად ჩრდილოეთ აფრიკის სახალხო რესპუბლიკას ეხებოდა.
  
  
  AX-ის თითოეულ აგენტს აქვს მსოფლიოს გეოპოლიტიკური სახის განახლებული სურათი. როგორც Killmaster N3, ჩემი ცოდნა, რა თქმა უნდა, ფართო და ღრმაა. ასეც უნდა იყოს, რომ დეტალებზე ფოკუსირებით უკვე შუა გზაზე ვარ.
  
  
  მეგრების ყველა ქვეყნიდან NAGR ყველაზე ღარიბია. იგი შეიქმნა გაეროს მიერ 50-იანი წლების ბოლოს ყოფილი საფრანგეთის საკუთრების მშრალი ნაწილიდან. როგორც „ახლად წარმოქმნილი მესამე სამყაროს ერი“, მისი გაჩენა წმინდა პოლიტიკური იყო.
  
  
  მისი დედაქალაქი ლამანა ღრმაწყლოვანი პორტია, სტრატეგიულად განლაგებული და დიდი ხნის ნანატრი საბჭოთა კავშირისთვის. ადმირალი ს.გ. გორშკოვმა, რუსეთის საზღვაო ძალების მთავარმა სარდალმა, პოლიტბიუროს ცენტრალური კომიტეტის წინაშე საიდუმლო ჩვენებით განაცხადა, რომ ლამანა იყო დასავლეთ ხმელთაშუა ზღვის კონტროლის გასაღები. სამხედრო გენიოსი არ სჭირდებოდა იმის გასაგებად, თუ რატომ.
  
  
  ამ კონტროლს ხელი შეუშალა NARN-ის პრეზიდენტ ბენ დ'ოკო მენდანიკესა და ვაშინგტონს შორის ურთიერთობამ. ეს არ იყო კარგი ურთიერთობის ურთიერთობა. ერთადერთი, რაც მენდანიკას მოეწონა შეერთებულ შტატებში, დახმარების მუდმივი ნაკადი იყო. ცალი ხელით აიღო და ყოველი შემთხვევისთვის სიტყვიერად ურტყამდა თავის ქველმოქმედს სახეზე. მაგრამ დახმარების სანაცვლოდ, მან არ მისცა საბჭოთა კავშირის ბუნკერის უფლება ლამანზე და ასევე საკმარისად ჭკვიანი იყო, რომ სიფრთხილით მოეკიდოს მათ არსებობას მის ტერიტორიაზე.
  
  
  გარკვეული პარალელები არსებობდა ტიტოსთან და საბჭოთა იერიშთან დაკავშირებით ადრიატიკის პორტებზე. სახელი მენდანიკე ხშირად უკავშირდებოდა იუგოსლავიის ლიდერის სახელს. სინამდვილეში, მონრეალის ვარსკვლავის ბანერზე სქელი სათაური ეწერა: „მენდანიკე, ჩრდილოეთ აფრიკის ტიტო მოკვდა“.
  
  
  ცეილონში დაბადებულმა, ოქსფორდში განათლებულმა კაცმა, მენდანიკემ ძალაუფლება 1964 წელს ხელში ჩაიგდო, სისხლიანი გადატრიალების შედეგად ჩამოაგდო და მოკლა მოხუცი მეფე ფაკი. ფაკის ნათესავს, შიკ ჰასან აბუ ოსმანს, გადაცემა დიდად არ გაუხარდა და როცა ვაშინგტონმა იარაღის მიწოდებაზე უარი თქვა, პეკინში გაემგზავრა. მისი ათწლიანი პარტიზანული კამპანია ბუდანის ირგვლივ NAPR-ის ქვიშის ბორცვის სამხრეთ სექტორში დროდადრო იყო ნახსენები პრესაში. ოსმანის გავლენა მცირე იყო, მაგრამ მუსტაფა ბარზანის მსგავსად ერაყში, მას წასვლას არ აპირებდა და მისი ჩინელი მომწოდებლები მოთმინებით გამოირჩეოდნენ.
  
  
  მენდანიკეს კატასტროფამ დაიღუპა მისი ექვსი უახლოესი მრჩეველი. ფაქტობრივად, მისი მმართველი წრის ერთადერთი დარჩენილი წევრი იყო გენერალი სალემ აზიზ ტასაჰმედი. ჯერ კიდევ გაურკვეველი მიზეზების გამო, ის არ გამოათრიეს საწოლიდან ექვს სხვასთან ერთად, რათა მოულოდნელი მოგზაურობა გაეკეთებინა ცალმხრივი ბილეთით ნეკროლოგის სვეტში.
  
  
  კატასტროფის შესახებ ცნობის შემდეგ, ტასახმედმა თავი მარშალად გამოაცხადა და განაცხადა, რომ დროებით მთავრობას უხელმძღვანელებდა. გენერალი ორმოცი წლის იყო, გაწვრთნილი იყო სენ-სირში, საფრანგეთის ყოფილ ვესტ პოინტში და იყო პოლკოვნიკი 1964 წლის გადატრიალების დროს. მას ჰყავდა ცოლი, მენდანიკეს და და ის და ბენი სიკვდილამდე სწრაფი მეგობრები იყვნენ. ამ თემაზე AX Inform-მა განაცხადა:
  
  
  თასხმედი, როგორც ცნობილია, 1974 წლის ივნისიდან აწარმოებს ხელმძღვანელობას მალტის სადგურის უფროსს, სუკ-ის აგენტს A.V. იქვე იყო შავი ზღვის ფლოტი, რომელსაც მეთაურობდა ვიცე-ადმირალი ვ. სისოევი.
  
  
  ;
  
  
  როგორც Star-მა გააფრთხილა, მენდანიკეს „ტრაგიკულმა სიკვდილმა“ გამოიწვია აღშფოთებული მოთხოვნები მესამე და მეოთხე მსოფლიო ლიდერებისგან გაეროს უშიშროების საბჭოს საგანგებო სხდომაზე. შემთხვევით გარდაცვალება მხედველობაში არ მიიღეს. დაჩაგრული CIA კვლავ გახლდათ მათრახიანი ბიჭი და მიუხედავად იმისა, რომ აზრი არ ჰქონდა, რომ უშიშროების საბჭოს შეეძლო „გამორჩეული სახელმწიფო მოღვაწის და ხალხთა უფლებების დამცველის“ აღდგომა მოეხდინა, შეხვედრა საკმაო შესაძლებლობას მისცემდა გამოეხატა რისხვა აშშ-ს წინააღმდეგ. იმპერიალისტური ომი.
  
  
  მთელი დამატებითი გამოცდილებით, რაც Hawk-მა მომცა, ჩემი თავდაპირველი შეფასება არ შეცვლილა. საქმე იმაშია, რომ გაძლიერდა. ამ სიტუაციას ჰქონდა კლასიკური საბჭოთა შთაგონებული კონტრგადატრიალების ყველა კომპონენტი. და კაცვეილერსა და ლამანას შორის ერთადერთი დამაკავშირებელი იყო ის DC-7 თვითმფრინავი, რომელიც, როგორც ჩანს, აფრინდა რუტინული ფრენით, მისი ერთადერთი საეჭვო მოქმედება იყო დანიშნულების ადგილის შუა გზაზე შეცვლა.
  
  
  იმ დროისთვის, როცა დორვალში RCAF-ის ანგარში ჩავედით, ი
  
  
  გადაიცვა საქმიანი სარჩელი და მიიღო AP&WS-ის ნედ კოულის ვინაობა. როდესაც მე არ ვარ მორიგე, სრულად შეფუთული სამგზავრო ჩანთა და სპეციალური AX ატაშე ქეისი ტოვებენ შტაბ-ბინაში სწრაფი ასაღებად და Hawk აიღებს მათ. მოვალეობის გარეშე ან მოვალეობის შესრულებისას, ჩემი სტანდარტული ჩაცმულობა შედგება ვილჰელმინასგან, ჩემი 9მმ-იანი ლუგერისაგან, ჰიუგოსგან, მაჯაზე დამაგრებული სტილეტო და პიერი, კაკლის ზომის გაზის ბომბი, რომელსაც ჩვეულებრივ ვიცვამ ჟოკეის შორტებში. საფუძვლიანად უფრო მეტჯერ ვეძებე, ვიდრე დათვლა შემიძლია და ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც მინდა ამაზე ვისაუბრო, არის ის, რომ არავის უფიქრია ადგილის ძებნა.
  
  
  მე ვიდექი ფრენის ხაზზე ადრე საღამოს სიბნელეში ჰოკთან ერთად, როდესაც ის ემზადებოდა აღმასრულებელ თვითმფრინავში ჩასასვლელად, რომელიც მას დედაქალაქში დააბრუნებდა. აღარ იყო საჭირო ამბის დეტალების მოყოლა.
  
  
  „ბუნებრივია, პრეზიდენტს ძალიან უნდა, რომ ეს საქმე საჯაროდ გამოცხადდეს“, - თქვა ჰოუკმა, ხელები მოიხვია და კიდევ ერთი სიგარა აანთო.
  
  
  ”მე მჯერა, რომ ისინი ჩუმად არიან ორიდან ერთი მიზეზის გამო, ან შესაძლოა ორივეს გამო. სადაც არ უნდა დამალონ Cockeye-ს, მათ დრო სჭირდებათ მისი დროონზე დასაყენებლად და ავიონიკასთან მუშაობისთვის. შეიძლება ეს მათთვის ძალიან რთული იყოს“.
  
  
  "სხვა რა მიზეზი?"
  
  
  „ლოგისტიკა. თუ ეს შანტაჟია, მოთხოვნები უნდა დაკმაყოფილდეს, პირობები დაკმაყოფილდეს. ასეთი გეგმის ამოქმედებას დრო სჭირდება“.
  
  
  "ვიმედოვნებთ, რომ საკმარისია, რომ საკმარისი მოგცეთ... თავს კარგად გრძნობთ?" მან პირველად ახსენა მიზეზი, თუ რატომ ვთევზაობდი კვებეკის ტბაზე.
  
  
  "მე მძულს ხანგრძლივი არდადეგები."
  
  
  "როგორ გაქვს ფეხი?"
  
  
  "Უკეთესი. ყოველ შემთხვევაში მე მაქვს და ის ნაძირალა ტუპამარო უფრო მოკლეა“.
  
  
  "ჰმმ." სიგარის ბოლო ცივ ბინდიში წითლად ანათებდა.
  
  
  - კარგი, ბატონო, - გაისმა ხმა თვითმფრინავიდან.
  
  
  - ბოდიში, რომ ჩემი სათევზაო ხელსაწყო დაგტოვე, - ვუთხარი მე.
  
  
  „პოტომაკში ბედს ვცდი. მშვიდობით, შვილო. იყავი დაკავშირებული".
  
  
  „ხელი რკინასავით იყო“.
  
  
  მანქანით წამიყვანეს აეროპორტის ტერმინალში. ხანმოკლე მგზავრობისას აღკაზმულობა უკან გადავწიე. რეგისტრაცია მაშინვე მოხდა. დაცვის სამსახურს მიეცა სიგნალი, რომ გამევლო, მოკლედ შეისწავლა ჩემი ატაშეს საქმე და ჩემი სხეული ნამცხვარივით გაჩხრიკა. 747-ს თითქმის არ ჰქონდა დატვირთვა. მიუხედავად იმისა, რომ მე ვმოგზაურობდი ეკონომ კლასში, ისევე როგორც ნებისმიერი კარგი ამბების მომხსენებელი, მქონდა სამი ადგილი, რომლებიც კარგი იყო დასასვენებლად და დასაძინებლად.
  
  
  სასმელისა და ვახშმის დროს დავმშვიდდი, მაგრამ როგორც ჰოკმა თქვა, ყველაფერი ერთ რამეზე მოვიდა. მოპარული საქონელი შეიძლება ყოფილიყო სადმე NARR-ში. თუ ისინი იქ იყვნენ, ჩემი საქმე მხოლოდ მათი პოვნა კი არ იყო, არამედ იმის მოშორებაც, ვინც მათ იქ დააყენებდა. ზემოდან დამეხმარება სატელიტი და დაზვერვა SR-71 თვითმფრინავიდან.
  
  
  წარსულში სიმართლე უფრო ძლიერი იყო, ვიდრე ფიქცია. ახლა მისი ძალადობა ბევრად უსწრებს მის ფიქციას. ტელევიზია, ფილმები და წიგნები არ ინარჩუნებს. ეს გახდა უპირატესობის საკითხი. და აჩქარების მთავარი მიზეზი ის არის, რომ დღეს ლოს-ანჯელესში, მიუნხენში, რომში ან ათენში ისინი, ვინც თანამემამულეებს ძალიან ხშირად კლავენ, თავს ართმევენ თავს. ძველ კარგ შეერთებულ შტატებში ფილანტროპები ზრუნავენ თავდამსხმელებზე და არა მსხვერპლებზე. AX სხვაგვარად მუშაობს. თორემ საერთოდ ვერ იმუშავებდა. ჩვენ გვაქვს ძველი კოდი. მოკალი ან მოკლა. დაიცავით ის, რაც უნდა იყოს დაცული. დააბრუნეთ ყველაფერი, რაც მტრის ხელში ჩავარდა. წესები ნამდვილად არ არსებობს. მხოლოდ შედეგები.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 3
  
  
  
  
  
  
  
  
  ლეონარდო და ვინჩის აეროპორტის ტერმინალის შენობა რომში არის გრძელი, შუშით დახურული, ჩაზნექილი დერეფანი, რომელიც გაფორმებულია ავიახაზების დახლებით, ექსპრეს ბარებით და გაზეთების ჯიხურებით. მინა ფრენის ხაზს უყურებს და მრავალი შესასვლელი კარიბჭიდან ჩამოდის პანდუსები, სადაც ერთად იკრიბებიან ძირითადი ავიახაზების თვითმფრინავები. ნაკლებად პრესტიჟული მატარებლები, რომლებიც მიემართებიან ჩრდილოეთ აფრიკაში და სამხრეთ და აღმოსავლეთში იტვირთება ტერმინალის უკანა ფრთებიდან, რაც ადასტურებს, რომ რომში მაინც, მიუხედავად არაბული ნავთობის მწარმოებელი ქვეყნების ახლად აღმოჩენილი გავლენისა, არსებობს გარკვეული განსხვავებები. ჯერ კიდევ შეინიშნება.
  
  
  ფართო, მჭიდროდ დასახლებულ დერეფანში სიარული კარგი იყო ორი რამისთვის - გამოჯანმრთელების ფეხის დაკვირვებისა და ვარჯიშისთვის. დაკვირვება უფრო მნიშვნელოვანი იყო. Air Canada-ს რეისზე აფრენის მომენტიდან ვიცოდი, რომ მეთვალყურეობის ქვეშ ვიყავი. ეს არის შინაგანი განცდა, რომელიც დაფუძნებულია ხანგრძლივ გამოცდილებაზე. ამაზე არასდროს ვკამათობ. ეს იყო იქ, როცა გადმოვედი პანდუსის გასწვრივ და გავიზარდე კაპუჩინოსთან ერთად, რომელიც შეკვეთილი მქონდა ექსპრეს ბარში. ის მყარად დარჩა, როცა გაზეთების ჯიხურთან მივედი და Rome Corriere Delia Sera ვიყიდე, შემდეგ გვერდით სკამზე ჩამოვჯექი სათაურების დასათვალიერებლად. მენდანიკე ჯერ კიდევ პირველი გვერდი იყო. გავრცელდა ინფორმაცია ქვეყანაში დაძაბულობის შესახებ, მაგრამ მკაცრი კონტროლის ქვეშ. გადავწყვიტე, რომ დროა წავსულიყავი მამაკაცის ოთახში ჰალსტუხის გასასწორებლად.
  
  
  ლამანას ამბების შესწავლისას შევამჩნიე.
  
  
  ის იყო დაბალი და მოღრუბლული, ფერმკრთალი სახის და უბრალო ტანსაცმლით. ის შეიძლება იყოს ნებისმიერი ადგილიდან, ტიპიური სახე ბრბოში. მე მაინტერესებდა მისი განზრახვა და არა მისი ანონიმურობა. მხოლოდ Hawk-მა და AX Central Control-მა იცოდნენ, რომ რომში ვიყავი... სავარაუდოდ.
  
  
  მამაკაცის ოთახის სარკეში ჩემი სახე გაბრწყინდა. ჩანაწერი გავაკეთე, რომ შევახსენო, რომ მეტი გაღიმება. ფრთხილად რომ არ ვიყო, საიდუმლო აგენტად შექმნილ ვიღაცას დამემსგავსებოდა.
  
  
  ოთახიდან საკმაოდ მუდმივი მოძრაობა იყო, მაგრამ ჩემი პატარა დამკვირვებელი არ შემოსულა. ალბათ ძალიან გამოცდილი პროფესიონალი. როცა წამოვედი და კიბეებით მთავარ დერეფანში ჩავედი, ის გაუჩინარდა.
  
  
  ფრენამდე დიდი დრო იყო, მაგრამ შორეულ სარეგისტრაციო პუნქტამდე მივედი, რომ შემეძლო მისი შეშინება. ის არ გამოჩნდა. დავჯექი მოსაფიქრებლად. ის იყო ნამდვილი ჯაშუში. მისი მიზანი ალბათ ჩემი ჩასვლის დადასტურება და ამის შესახებ მოხსენება იყო. Ვის? პასუხი არ მქონდა, მაგრამ მისი კონტროლი რომ გაფრთხილებული იყო, მეც. მტერს შეიძლება ჰქონდა უპირატესობა, მაგრამ სერიოზული შეცდომა დაუშვა. მათი ინტერესი მიუთითებდა, რომ რაღაც არასწორედ წარიმართა ჰოუკის გრძელვადიან გეგმაში.
  
  
  დავუბრუნდი კორიერეს კითხვას. იგი სავსე იყო სპეკულაციებით მენდანიკეს გარდაცვალების და მისი მნიშვნელობის შესახებ NAR-ისთვის. ავარიის დეტალები დაემთხვა Hawk-ის მიერ მოწოდებულ დეტალებს. თვითმფრინავი რუტინული ADF-ით უახლოვდებოდა ასაფრენ ბილიკს ბუდანის ოაზისის კიდეზე. ნორმალურია ყველა თვალსაზრისით, გარდა იმისა, რომ ის მიწას დაეჯახა ასაფრენი ბილიკის ბოლოდან რვა მილის დაშორებით. თვითმფრინავი შეჯახებისას აფეთქდა. ეს კატასტროფა დივერსიული იყო, მაგრამ აქამდე ვერავინ აეხსნა, როგორ ჩაფრინდა DC-6 უდაბნოს ქვიშაში, გაშლილი ბორბლებით და დაღმართის სტანდარტული სიჩქარით, იმ დროს, როდესაც ამინდი იყო „წმინდა“ დღის სინათლესა და სიბნელეს შორის. ეს გამორიცხავდა ბორტზე აფეთქებას ან სხვა თვითმფრინავს, რომელმაც ჩამოაგდო მენდანიკე. გენერალმა ტაშაჰმედმა თქვა, რომ სრული გამოძიება ჩატარდება.
  
  
  ჩემმა თანამგზავრებმა შეკრება დაიწყეს. შერეული ბრბო, ძირითადად არაბი, ზოგს დასავლური ტანსაცმელი ეცვა, ზოგს არა. იყო რამდენიმე არაარაბი. სამი, საუბრის მიხედვით, იყო ფრანგი ინჟინერი, ორი ბრიტანელი მძიმე ტექნიკის გამყიდველი. გარემოებების გათვალისწინებით, არ მეგონა მათი ბიზნესის კეთების დრო კარგი იყო. მაგრამ, როგორც ჩანს, ასეთი რამ არ აწუხებს ბრიტანელებს.
  
  
  შეკრებილი ჯგუფი ერთმანეთს ნაკლებად აქცევდა ყურადღებას, დროდადრო ამოწმებდნენ საათებს და ელოდნენ თვითმფრინავის მოსვლას, რათა დაეწყოთ შემოწმებისა და შემოწმების რიტუალი. რომის აეროპორტში ბოლო ხოცვა-ჟლეტის შემდეგ, Arab Airlines-მაც კი დაიწყო უსაფრთხოების სერიოზულად აღქმა. ვილჰელმინა და ჰიუგო თავიანთ ჩაკეტილ საკნებში იმყოფებოდნენ ატაშეს საქმეში. ეს არ იყო პრობლემა, მაგრამ როდესაც მხოლოდ ერთი მამაკაცი მოვიდა NAA-ს თანამშრომელი, ოცი წუთის დაგვიანებით, ბუფერთან ერთად, მივხვდი, რომ პრობლემა სხვაგან მოდიოდა.
  
  
  ის ჯერ არაბულად ლაპარაკობდა, შემდეგ ცუდ ინგლისურად, ცხვირის ხმით ბრტყელი და უპატივცემულო.
  
  
  მომლოდინე ხალხის ნაწილი კვნესოდა. დანარჩენებმა კითხვები დაუსვეს. ზოგიერთმა პროტესტი და კამათი დაიწყო მინისტრთან, რომელიც მაშინვე თავდაცვაში გადავიდა.
  
  
  - მე ვამბობ, - როგორც ჩანს, ორმა ინგლისელმა უცებ გააცნობიერა ჩემი ყოფნა, - რა არის პრობლემა? დაგვიანებით?"
  
  
  "Მე მეშინია, ასე რომ. ის გვთავაზობს დაბრუნებას დღის პირველ საათზე“.
  
  
  „საათი! მაგრამ მანამდე არა..."
  
  
  - ერთი საათი, - ამოიოხრა მისმა თანამგზავრმა სევდიანი თვალებით.
  
  
  სანამ ისინი ცუდ ამბებს ამუშავებდნენ, მე ვფიქრობდი რომის ნომერზე დამერეკა და თვითმფრინავი ჩემს განკარგულებაში დამეყენებინა. უპირველეს ყოვლისა, ეს იყო კითხვა, ღირდა თუ არა დროის დაკარგვა განსაკუთრებული ჩამოსვლის რისკის ფასად, რომელიც ყურადღებას მიიპყრობდა იმ დროს, როდესაც ლამანზე ეჭვი ჩვეულებრივზე უფრო პარანოიდული ხდებოდა. და მეორეც, იყო კითხვა, იყო თუ არა მე შექმნილ მოკვლაზე. გადავწყვიტე, როგორმე დამეწია. ამასობაში ცოტა დასვენება მინდა. მე დავტოვე ორი ბრიტანელი, სადაც მსჯელობდნენ, მიირთმევდნენ მეორედ სისხლიანი სტეიკებით, სანამ ჯავშანს გააუქმებდნენ, თუ ამის შემდეგ.
  
  
  ტერმინალის მეორე სართულზე არის ეგრეთ წოდებული დროებითი სასტუმრო, სადაც შეგიძლიათ იქირაოთ საკნის ოთახი ორსართულიანი საწოლით. დახატეთ მძიმე ფარდები ფანჯრებზე და შეგიძლიათ დაბლოკოთ შუქი, თუ გსურთ დაისვენოთ.
  
  
  ქვედა იარუსზე ორივე ბალიში საბნის ქვეშ დავდე და ფარდა ჩამოვიკიდე. შემდეგ ის ავიდა ზედა საფეხურზე და დაწვა და დაელოდებინა მოვლენების განვითარებას.
  
  
  NAA-ს კლერკმა განაცხადა, რომ სამსაათიანი შეფერხება მექანიკური პრობლემის გამო იყო. ჰოლდინგის ზონაში ჩემი ადგილიდან დავინახე ჩვენი კარაველი ქვემოთ ფრენის ხაზზე. ბარგი ჩასვეს თვითმფრინავის მუცელში და საწვავის ტანკერის თანამშრომელმა JP-4-ის ავზები შეავსო. თუ თვითმფრინავს ჰქონდა მექანიკა
  
  
  არ არსებობდა მექანიკოსი პრობლემის დანახვა და არანაირი მტკიცებულება იმისა, რომ ვინმემ რამე გააკეთა მის გამოსასწორებლად. ბუნდოვანი სიტუაცია იყო. გადავწყვიტე პირადად მიმეღო. ჩემს ბიზნესში გადარჩენა პირდაპირ დამოკიდებულებას მოითხოვს. ჯობია არასწორად დაიჭირო, ვიდრე მკვდარი. სასტუმროს რეესტრში ჩემი სახელი დავწერე დიდი და მკაფიო შრიფტით.
  
  
  საათსა და თხუთმეტ წუთში მივიდა. შემეძლო გასაღები დამეტოვებინა საკეტში და გამეჭირვებინა მისთვის, მაგრამ არ მინდოდა ეს გამიჭირვებია. მასთან საუბარი მინდოდა. გავიგე გადამრთველის სუსტი დაწკაპუნება, როცა მისი გასაღები ბრუნდებოდა.
  
  
  საწოლიდან ჩამოვხტი და ჩუმად ჩამოვჯექი ცივ მარმარილოს იატაკზე. როგორც კი კარი შიგნით გაიღო, მე კიდეზე გავიარე. გაჩნდა უფსკრული. გახსნა გაფართოვდა. ბერეტას მუწუკი მოცულობითი მაყუჩით გამოჩნდა. ვიცანი ძვლოვანი მაჯა, მბზინავი ლურჯი ქურთუკი.
  
  
  პისტოლეტმა ორჯერ ჩაახველა და ნახევრად სიბნელეში საპასუხოდ ბალიშები დამაჯერებლად ახტა. მისი გაგრძელების უფლება იყო საბრძოლო მასალის დაკარგვა. მაჯა მოვჭრა და როცა ბერეტა იატაკს დაეჯახა, ოთახში კატაპულტირება მოვახერხე, ორსართულიან საწოლში ჩავწექი და კარი წიხლით მივხურე.
  
  
  პატარა იყო, მაგრამ სწრაფად გამოჯანმრთელდა და შხამიანი გველივით სწრაფი იყო. საწოლის ბოძებს შორის მოტრიალდა, შემოტრიალდა და მარცხენა ხელში დანით მოვიდა, პატარა მაჩეტეს ჰგავდა. სახეზე არამეგობრული გამომეტყველებით დაჯდა. მე წინ გავწიე, უკან გავწიე, ჰიუგოს სტილეტო ტრიალებდა.
  
  
  მიაფურთხა, მუცელში მიბიძგებით ცდილობდა ყურადღების გადატანას, შემდეგ კი ყელში დამარტყა. სუნთქვა გაუხშირდა, მოყვითალო თვალები უბრწყინავდა. ჰიუგოს თავს ვაჩვენებდი და როცა დაუპირისპირდა, წიხლი ჩავარტყი შუაგულში. მან თავი აარიდა დარტყმის დიდ ნაწილს, მაგრამ ახლა მე ის კედელთან მივამაგრე. მან სცადა მოშორება, აპირებდა ჩემი თავის გაყოფას. მანამდე დავიჭირე მისი მაჯა, სანამ თმას დამიშორებდა. მერე ვაიძულებდი შემობრუნებულიყო, სახე კედელს მიარტყა, მკლავი კისრისკენ მიტრიალდა, ჰიუგო ყელში დაარტყა. მის იარაღს იატაკზე მოხვედრისას დამაკმაყოფილებელი ჭექა-ქუხილის ხმა გამოსცა. სუნთქვა აუჩქარდა, თითქოს ძალიან გრძელი გზა გაიქცა და რბოლა წააგო.
  
  
  ”თქვენ არ გაქვთ დრო სინანულისთვის. ვინ გამოგგზავნა? ოთხ ენაზე ვცადე და მერე ავწიე ხელი ზღვარზე. დაიღრიალა და ამოისუნთქა. უგოსთან ერთად სისხლი დავღვარე.
  
  
  - კიდევ ხუთი წამი და მოკვდი, - ვუთხარი იტალიურად.
  
  
  არცერთ ენაზე ვცდებოდი. ის ოთხ წამში გარდაიცვალა. ტირილის ხმა გამოსცა და მერე ვიგრძენი, როგორ აკანკალდა მისი სხეული, კუნთები ისე მეჭიმებოდა, თითქოს შიგნიდან გაქცევას ცდილობდა. ის დაინგრა და მომიწია დაჭერა. ამპულას ნორმალურად უკბინა, მხოლოდ ციანიდით იყო სავსე. საწოლზე რომ დავაწვინე მწარე ნუშის სუნი ვიგრძენი.
  
  
  სიკვდილის რიტუალში ის არ გამოიყურებოდა იმაზე უკეთ, ვიდრე ცოცხალი იყო. მას არანაირი საბუთი არ ჰქონდა, რაც გასაკვირი არ არის. ის, რომ მან თავი მოიკლა იმისთვის, რომ არ დამეძალებინა საუბარი, ადასტურებდა ან ფანატიკურ ერთგულებას ან უფრო მტკივნეული სიკვდილის შიშს მისი ლაპარაკის შემდეგ - ან ორივე ერთად.
  
  
  საწოლზე ჩამოვჯექი და სიგარეტს მოვუკიდე. არასდროს ვკარგავ დროს იმაზე ფიქრზე, თუ რა შეიძლებოდა მომხდარიყო, თუ რამე სხვანაირად გამეკეთებინა. თვითდადანაშაულების ფუფუნებას ფილოსოფოსს ვუტოვებ. აქ მე მქონდა პატარა მკვლელის ნეშტი, რომელმაც ჯერ შეამოწმა ჩემი ჩამოსვლა და შემდეგ ყველანაირად ცდილობდა ჩემი წასვლის თავიდან ასაცილებლად.
  
  
  სადღაც მის დაკვირვებასა და მის საბოლოო საქციელს შორის, ვიღაცას მნიშვნელოვანი გავლენის მქონე სურდა ჩემი მოტყუება მკვლელობისთვის ციხეში დაგეგმილი ფრენის ხანგრძლივი გადადების ბრძანებით. ჩემი სავარაუდო მკვლელის მითითებები იმის შესახებ, თუ რა მეთოდით შეეძლო ჩემი განკარგვა, მოქნილი უნდა ყოფილიყო. მან ვერ იცოდა, რომ გადავწყვეტდი ცოტა დავისვენო. დროის გასატარებლად კიდევ ნახევარი ათეული რამის გაკეთება შემეძლო, ეს ყველაფერი ხილული იქნებოდა. ეს გაართულებდა მკვლელს საქმეს და გაზრდიდა მისი დატყვევების ალბათობას. ეს ყველაფერი გარკვეულ სასოწარკვეთაზე მიუთითებდა.
  
  
  მცდელობამ ასევე გააჩინა სერიოზული კითხვები: ვინმემ იცოდა, რომ მე ვიყავი ნიკ კარტერი და არა ნედ კოული? Ჯანმო? თუ ეს ვინმე დაკავშირებული იყო NAPR-თან, რატომ მომკლა რომში? რატომ არ მაძლევს უფლებას ლამანასთან მივიდე და იქ მომკლას რისკის გარეშე? ერთი პასუხი შეიძლება იყოს ის, რომ ვინც მიმართა ჩემს ახალ მეზობელს, არ იყო ასოცირებული NAPR-თან, არამედ ჩრდილოეთ აფრიკის ავიახაზებთან. ვინაიდან ორივე მათგანი ერთი და იგივე სტრუქტურის ნაწილი იყო, მკვლელობის ბრძანებები მოდიოდა გარედან, მაგრამ მნიშვნელოვანი გავლენა იქონია ავიახაზებში.
  
  
  უცნობია, ჰყავდა თუ არა ჩემს ლოგინზე მყოფ ცხედარს ფრთოსანი. ნებისმიერ შემთხვევაში, ვინმე დაელოდება მოხსენებას მისიის წარმატების შესახებ. საინტერესო იქნებოდა იმის დანახვა, თუ რას გამოიწვევდა სიჩუმე. საბნის ქვეშ დავტოვე ბერეტა ბალიშის ქვეშ. კარაბინიერები სიამოვნებით შეეცდებოდნენ ამის გარკვევას.
  
  
  ჰოუკიც. მე
  
  
  გაუგზავნა მას კოდირებული დეპეშა ქალბატონ ჰელენ კოლის მისამართით DC მისამართზე. მასში ვთხოვე სრული ინფორმაცია ჩრდილოეთ აფრიკის ავიახაზების მფლობელობისა და კონტროლის შესახებ. მე ისიც აღვნიშნე, რომ თითქოს ჩემი საფარი ააფეთქეს. შემდეგ პენსიაზე გავედი აეროპორტის რესტორანში, რათა ვცადო რამდენიმე კარგი კატალონიელი და ბარდოლინოს ფიასკო. ყურადღება მხოლოდ მიმტანმა მომიქცია.
  
  
  ერთის ათი წუთი იყო, როცა სადესანტო ზონაში დავბრუნდი. მგზავრებს უკვე ჩაუტარდათ სკრინინგი და მოგვარებულია მექანიკური პრობლემა. ორი ბრიტანელი, უფრო წითელი, მაგრამ არავითარ შემთხვევაში უარესი დაგვიანებისთვის, მირბოდნენ ერთმანეთის შემდეგ, როცა მკაცრი არაბი წითელი ფესით ეძებდა მათ იარაღს.
  
  
  ჩემი კლირენსი რუტინული იყო. სამი ასისტენტიდან არცერთმა არ მომიქცია ჩემზე მეტი ყურადღება, ვიდრე ვინმე სხვა. ჭიშკარს გავუყევი და პანდუსიდან შუადღის მზის შუქზე ჩავედი, ვცდილობდი ვყოფილიყავი მგზავრთა ნაკადის ცენტრში. არ მეგონა, რომ ამ თვალთახედვიდან ვინმე მესროლა, მაგრამ მაშინ არც მიმღებ კომიტეტს ველოდი.
  
  
  Caravelle-ს ინტერიერი ვიწრო იყო და ორმხრივი სავარძლები განკუთვნილი იყო დატვირთვისთვის და არა კომფორტისთვის. ქვედა სართულზე იყო ადგილი ხელბარგისთვის, ხოლო ზედა თაროები, რომლებიც განკუთვნილი იყო მხოლოდ ქურთუკებისა და ქუდებისთვის, სავსე იყო ყველანაირი საქონლით. ორი ბორტგამცილებელი მუქი ლურჯი ფორმაში მოკლე ქვედაკაბით არ ცდილობდა წესების დაწესებას, რადგან იცოდნენ, რომ ეს უსარგებლო იყო. საღებავები იშლებოდა, ისევე როგორც კრემისფერი დეკორი ჩემს თავზე. იმედი მქონდა, რომ თვითმფრინავის მოვლა უფრო პროფესიონალური იქნებოდა. უკანა სავარძელი ავირჩიე. ამ გზით შემეძლო გადამემოწმებინა ახალჩამოსულები და ზურგი არავისკენ მქონოდა.
  
  
  13.20 საათზე მგზავრების ჩასხდომა შეწყდა. ადგილების უმეტესობა დაკავებული იყო. თუმცა, კუდის პანდუსი დაბლა დარჩა და პილოტმა ძრავები არ ჩართო. არაბული მუზაკი გაგვიმასპინძლდა. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ჩვენ ველოდით სხვა განცხადებას მექანიკური შეფერხების შესახებ. ჩვენ არ ვიყავით მზად ამისთვის. ბოლო მგზავრის მოსვლას ველოდით.
  
  
  ის ჩახლეჩილი და ფაფუკით ჩამოვიდა, ძლიერად დაეშვა კიბეებზე და დაეხმარა მის მისალმებას ელოდა ორი სტიუარდესადან უფრო მაღალი.
  
  
  გავიგე მისი ხიხინი ფრანგულად: „ჩქარა, ჩქარა, ჩქარა. ყველაფერი მეჩქარება... მე კი ყოველთვის ვაგვიანებ!“ შემდეგ მან დაინახა ბორტგამცილებელი და გადავიდა არაბულზე: „ას სალამ ალიკუმ, ბინტი“.
  
  
  "ვა ალიკუმ ას სალამ, აბუი", - უპასუხა მან ღიმილით და ხელი გაუწოდა მისკენ. შემდეგ კი ფრანგულად: "არ არის ჩქარობა, ექიმო".
  
  
  "აჰჰ, უთხარი ეს შენს დაჯავშნის მაგიდას!" მას ჩატვირთეს ღვინის ბოთლებით სავსე პლასტმასის ჩანთა და დიდი, გაფუჭებული ჩემოდანი.
  
  
  ბორტგამცილებელმა მასზე იცინოდა, როცა ის ნივთებისგან ათავისუფლებდა, ხოლო ის სუნთქავდა და აპროტესტებდა გამგზავრების დროის არაბუნებრიობას. მისი ტაქსი რომაულ ტრაფიკში იყო ჩარჩენილი. ყველაზე ცოტა FAO-ს შეუძლია მისთვის მანქანის მიწოდება და ა.შ.
  
  
  ექიმი დიდი კაცი იყო დამძიმებული სახით. მას ხუჭუჭა, მოკლედ შეჭრილი ნაცრისფერი თმები ჰქონდა. ეს, მის ირისის კანთან ერთად, მიუთითებდა შავკანიან წარმომავლობაზე. მისი მუქი ლურჯი თვალები საინტერესო კონტრასტს წარმოადგენდა. როცა ბორტგამცილებელი ნივთებს ალაგებდა, ჩემს გვერდით სავარძელზე ჩამოჯდა, პირსახოცით მოიწმინდა სახე და ბოდიში მოიხადა, სუნთქვა შეეკრა.
  
  
  მე მას ინგლისურად ველაპარაკე, როცა კუდის კიბე აწია და ადგილზე ჩაიკეტა. "საკმაოდ რთული რბოლა, ჰა?"
  
  
  ახლა ინტერესით შემომხედა. ”აჰ, ინგლისური,” თქვა მან.
  
  
  „ფრენა რამდენჯერმე გადავიღეთ. ამერიკული".
  
  
  მან ფართოდ გაშალა ხორციანი ხელები: "ამერიკელი!" როგორც ჩანს, მან საინტერესო აღმოჩენა გააკეთა. "კარგი, მოგესალმებით! მოგესალმებით!" ხელი გაუწოდა. ”მე ვარ დოქტორი ოტო ვან დერ მეერი გაეროს სურსათისა და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაციიდან.” მისი აქცენტი უფრო ფრანგული იყო, ვიდრე ჰოლანდიური.
  
  
  - უსაფრთხოების ღვედი, ექიმო, - თქვა ბორტგამცილებელმა.
  
  
  "Უკაცრავად, რა!" ხმამაღალი ხმა ქონდა და შევამჩნიე, რომ რამდენიმე მგზავრმა გადახედა და ან იღიმებოდა, ან ხელს უკრავდა.
  
  
  ქამარი მის ბოლქვიან შუაზე შეიკრა და მან ყურადღება ისევ ჩემკენ მოაქცია, როცა კარაველი ბალიშს მოშორდა და მართვა დაიწყო. "ასე - ამერიკელი. RAPKO?"
  
  
  „არა, მე ჟურნალისტი ვარ. მე მქვია კოული."
  
  
  „აჰ, მესმის, ჟურნალისტო. როგორ ხართ, მისტერ კოულ, ძალიან კარგი“. მისმა ხელის ჩამორთმევამ აჩვენა, რომ სარტყლის ქვეშ რაღაც უფრო რთული იყო. „ნიუ იორკ თაიმსს ვისთან ერთად ხარ?
  
  
  "No. AP და WS."
  
  
  "ოჰ დიახ დიახ. Ძალიან კარგი". მან არ იცოდა AP&W AT&T-დან და არ აინტერესებდა. „მჯერა, რომ პრემიერ-მინისტრის გარდაცვალების გამო მიდიხართ ლამანაში“.
  
  
  ”ეს არის ის, რაც შემოგვთავაზა ჩემმა რედაქტორმა.”
  
  
  "საშინელი რამ. აქ რომში ვიყავი, როცა გავიგე“.
  
  
  მან თავი დაუქნია. "სევდიანი შოკი."
  
  
  — კარგად იცნობდი?
  
  
  "Კი, რა თქმა უნდა."
  
  
  - წინააღმდეგი არ ხარ, ბიზნესი სიამოვნებასთან ერთად გავაერთიანო და მის შესახებ რამდენიმე კითხვა დაგისვა?
  
  
  თვალი ჩამიკრა. მისი შუბლი ფართო და გრძელი იყო, რის გამოც სახის ქვედა ნაწილი უცნაურად მოკლე ჩანდა. „არა, არა, სულაც არა. მკითხე, რა მოგწონს და გეტყვი ყველაფერს, რაც შემიძლია."
  
  
  რვეული ამოვიღე და მომდევნო ერთი საათის განმავლობაში ის პასუხობდა კითხვებს და ა. ბევრი გვერდი შევავსე იმ ინფორმაციით, რაც უკვე მქონდა.
  
  
  ექიმი იყო გავრცელებული აზრის, რომ თუნდაც მენდანიკეს სიკვდილი შემთხვევითი ყოფილიყო, რაშიც მას ეჭვი ეპარებოდა, პოლკოვნიკის გადატრიალება სადღაც პროცესში იყო.
  
  
  "პოლკოვნიკი - გენერალი ტაშახმედი?"
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "ის იქნება ყველაზე აშკარა არჩევანი."
  
  
  „მაგრამ სად არის ამაში რევოლუცია? მენდანიკე აღარ არის. მემკვიდრეობა გენერალს არ გადაეცემა?
  
  
  „პოლკოვნიკი შეიძლებოდა ყოფილიყო ჩართული. პოლკოვნიკი მუჰამედ დუზა უსაფრთხოების სამსახურის უფროსია. ამბობენ, რომ მან თავისი ორგანიზაცია ეგვიპტური მუხაბარატის მოდელზე შექმნა“.
  
  
  რომელიც საბჭოთა მრჩევლების დახმარებით სუკ-ის მოდელზე იყო მოდელირებული. დუზას შესახებ ჩემს საინფორმაციო მასალებში წავიკითხე. მიუთითებდნენ, რომ ის ტაშაჰმედის კაცი იყო. "რა ქნას, თუ ჯარი ეკუთვნის ტასაჰმედს?"
  
  
  "ჯარი არ არის მუხაბარატი", - ჩაილაპარაკა მან. შემდეგ ამოისუნთქა, ხორციანი ხელები მკერდზე გადაიჯვარედინა და წინ სავარძლის საზურგეს შეხედა. „რაღაც უნდა გაიგოთ, მისტერ კოულ. ჩემი ცხოვრების უმეტესი ნაწილი აფრიკაში გავატარე. ადრე მინახავს მსგავსი რამ. მაგრამ მე საერთაშორისო საჯარო მოხელე ვარ. პოლიტიკა არ მაინტერესებს, მეზიზღება. ჯაყელები იბრძვიან, ვინ შეიძლება იყოს ტოპ ტურა. მენდანიკე შეიძლება გარედან ქარიშხალს ჰგავდა, მაგრამ სამშობლოში სულელი არ ყოფილა. მან ისე იზრუნა თავის ხალხზე, როგორც შეეძლო და ძნელი სათქმელია, როგორ დამთავრდება ახლა, როცა ის წავიდა, მაგრამ თუ ყველაფერი ისე წავიდა, როგორც უნდა, სისხლიანი იქნება“.
  
  
  ექიმს კბილებში ჩაეჭდო და აზრი ვერ გაიგო. "თქვენ ამბობთ, რომ დუზა გარე დახმარებას იღებს?"
  
  
  ”კარგი, არ მინდა ციტირება მომცეს, მაგრამ ჩემი სამუშაოს ფარგლებში ბევრს მიწევს ქვეყნის გარშემო მოგზაურობა და ბრმა არ ვარ”.
  
  
  "თქვენ გულისხმობთ, რომ აბუ ოსმანი ჯდება ამაში?"
  
  
  — ოსმან! გაფართოებული თვალებით შემომხედა. „ოსმანი ძველი რეაქციული სულელია, ქვიშაში დარბის, წმინდა ომისკენ მოუწოდებს, როგორც წყალს ტირის აქლემი. არა, არა, ეს სხვა რამეა“.
  
  
  – გამოცნობის თამაშს არ ვაპირებ, ექიმო.
  
  
  „აჰა, მე უკვე ძალიან ბევრს ვლაპარაკობ. კარგი ამერიკელი ჟურნალისტი ხარ, მაგრამ მე ნამდვილად არ გიცნობ. არ ვიცი, რას გააკეთებ ჩემს სიტყვებთან.
  
  
  „მე ვუსმენ და არა ციტირებას. ეს არის ფონური ინფორმაცია. რასაც გულისხმობ, მე მაინც უნდა შევამოწმო."
  
  
  „რას ვგულისხმობ, მისტერ ქოულ, არის ის, რომ შესაძლოა რაიმეს შემოწმება გაგიჭირდეთ. შეიძლება ქვეყანაში შესვლის უფლებაც არ მოგცეთ“. ცოტა უხეში ხდებოდა.
  
  
  „ეს არის შანსი, რომელიც ნებისმიერმა ჟურნალისტმა უნდა გამოიყენოს, როცა მათი რედაქტორი ამბობს, წადი“.
  
  
  „ძველი. დარწმუნებული ვარ ასეა. მაგრამ ახლა არ იქნება მეგობრული დამოკიდებულება ამერიკელების მიმართ, განსაკუთრებით მათ, ვინც კითხვებს სვამს. ”
  
  
  ”კარგი, თუ მე ვაპირებ, რომ საეჭვო პატივი მქონდეს ამ ადგილიდან, სანამ ჩავალ, ვეცდები, რბილად ვილაპარაკო”, - ვუთხარი მე. "თქვენ იცით, რა თქმა უნდა, ჩვენი ელჩის გარდაცვალების შესახებ?"
  
  
  „რა თქმა უნდა, მაგრამ ეს არაფერს ნიშნავს ხალხისთვის. ისინი მხოლოდ ლიდერის სიკვდილზე ფიქრობენ. ხედავთ მათ შორის კავშირს? კარგი, - ღრმად ჩაისუნთქა და ამოისუნთქა, კაცმა, რომელმაც უხალისოდ მიიღო გადაწყვეტილება, - აი, კიდევ ერთ რამეს ვიტყვი და საკმარისია ეს ინტერვიუ. ბოლო თვეებში ქვეყანას რამდენიმე ადამიანი ეწვია. მათი გარეგნობა ვიცი, რადგან სხვაგან მინახავს. პარტიზანები, დაქირავებულები, კომანდოები - რაც არ უნდა იყოს - რამდენიმე ადამიანი ერთდროულად ჩამოდის, ლამანში არ ჩერდებიან, წადით სოფელში. მათ სოფლებში ვხედავ. რატომ უნდა მოვიდნენ ამ ადგილას ასეთი ხალხი? ვეკითხები ჩემს თავს. აქ არაფერია. ვინ უხდის მათ? მენდანიკე კი არა. ასე რომ, შესაძლოა ისინი შვებულებაში მყოფი ტურისტები არიან, კაფეში სხედან და აღფრთოვანებული არიან ხედით. გესმით, მისტერ ნიუსბოი. დასრულება“. ბოლო მოუღო და ხელები გაშალა. „ახლა მაპატიებ. Მე მჭირდება დასვენება". თავი უკან გადააგდო, სკამზე დაჯდა და დაიძინა.
  
  
  მისი პოზიცია იყო, რომ კაცს სურდა საუბარი, მაგრამ არ სურდა ამის გაკეთება, სულ უფრო და უფრო უხალისოდ აგრძელებდა მანამ, სანამ არ მიაღწია ისეთ წერტილს, როდესაც ის იყო ნაწყენი და უკმაყოფილო მისი გულწრფელობით უცნობი ჟურნალისტის მიმართ. ან ძალიან ბევრს ლაპარაკობდა, ან კარგი მსახიობი იყო.
  
  
  სულაც არ იყო საჭირო შემოდინებაზე მეთქვა, თუ ასე არ ფიქრობდა. კომანდოსებმა მოიპარეს ატომური იარაღი და მიუხედავად იმისა, რომ ახლო აღმოსავლეთი კასაბლანკადან სამხრეთ იემენამდე იყო სავსე, ეს შეიძლება იყოს მინიშნება.
  
  
  როცა კარგმა ექიმმა გაიღვიძა, მაშინ
  
  
  ძილის შემდეგ ის უკეთეს ხასიათზე იყო. დაახლოებით ერთი საათი გვქონდა დარჩენილი და ვურჩიე, სოფლის მეურნეობის პროექტებზე მელაპარაკა. მან თავისი ცხოვრების უმეტესი ნაწილი აფრიკაში გაატარა. მას ბელგიელი მამა ჰყავდა - ჰოლანდიელი კი არა - სწავლობდა ლუვენის უნივერსიტეტში, მაგრამ ამის შემდეგ მისი ცხოვრება ბნელი კონტინენტის კვების პრობლემებს მიუძღვნა.
  
  
  როდესაც პილოტმა დაღმართი დაიწყო, ვან დერ მეერი გადავიდა ჩემთვის გავრცელებული გვალვის გლობალური კატასტროფის შესახებ მოთხრობიდან უსაფრთხოების ღვედის შეკვრაზე. - ვაიმე, მეგობარო, - თქვა მან, - აქ საბაჟო არასოდეს არის ადვილი. ეს შეიძლება ძალიან რთული იყოს თქვენთვის ამ დროს. Დარჩი ჩემთან. მე გახდი FAO-ს მწერლად, როგორ არის ეს?”
  
  
  "არ მინდა შენს უბედურებაში შეგიყვანო."
  
  
  მან აკოცა. "Ჩემთვის არ არის პრობლემა. ისინი კარგად მიცნობენ“.
  
  
  როგორც ჩანს, ეს შესაძლებლობა იყო. სხვა რომ ყოფილიყო, გავიგებდი რატომაც. ”მე ვაფასებ შემოთავაზებას,” ვთქვი მე. "Მე შენ გამოგყვები."
  
  
  "ვფიქრობ, არაბულად არ ლაპარაკობ?"
  
  
  ყოველთვის არის უპირატესობა მტრულად განწყობილი ქვეყნის ენის დუმილში. - ეს არ არის ჩემი ნიჭი, - ვთქვი მე.
  
  
  "ჰმმ." მან პონტიფიკურად დაუქნია თავი. — რაც შეეხება ფრანგულს?
  
  
  "უნ პეუ."
  
  
  ”კარგი, საუკეთესოდ გამოიყენე, თუ გკითხავენ და დაგაკითხავენ.” თვალები აატრიალა.
  
  
  „ვეცდები,“ ვთქვი მე და მაინტერესებდა, შემეძლო თუ არა დამეწერა ჟურნალისტი, თუ რატომ ამჯობინა ყოფილი ფრანგული საკუთრების „განთავისუფლებულმა“ ელიტამ ფრანგულად ისაუბრა, როგორც სტატუსის სიმბოლო და არა მშობლიურ ენაზე.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  ქალაქი ლამანა დგას უძველესი ნახევარმთვარის ფორმის ნავსადგურის კიდეზე, რომელიც აშენდა რომაელების კართაგენელების განდევნამდე. ჩვენ გადავფრინდით მასზე და ქვემოთ მტვრიან მეტროპოლიაზე. ჩემი ბოლო გაჩერების შემდეგ ის დიდად არ გაიზარდა.
  
  
  "აქ ადრე იყავი?" - ჰკითხა ექიმმა.
  
  
  ”მე ველოდი, რომ მეტი ლამანი იქნებოდა.” მე ვთქვი, არა-მეთქი.
  
  
  „მას უნდა ჰქონდეს მიზეზი, რომ გაიზარდოს. რომაული ნანგრევები პორტარიოსში ოდესღაც ტურისტული ატრაქციონი იყო. იქნებ ნავთობს თუ აღმოვაჩენთ, ვინ იცის“.
  
  
  ლამანას აეროპორტის ტერმინალი იყო ტიპიური კვადრატული შენობა, მოყვითალო ფერის, მიმდებარე ფრთებით. მისგან ცალკე იდგა ერთი დიდი ფარდული მაღალი თაღოვანი სახურავით. ფრენის ხაზზე ჩვენი გარდა სხვა თვითმფრინავი არ იყო. ფრენის ხაზზე იყო ქვეითთა ​​ოცეული, რომლებსაც თავსაბურავები ეცვათ ლურჯი და თეთრი კეფიები. ისინი აღჭურვილი იყო ბელგიური FN 7.65 ტყვიამფრქვევებით და მხარდაჭერილი იყო ნახევარი ათეული სტრატეგიულად განლაგებული ფრანგული Panhard AML საბრძოლო მანქანებით.
  
  
  ოცეულის რაზმი მზისგან გახურებულ ასფალტზე იყო გადაჭიმული. ჩვენ მათ გვერდით გავიარეთ, ტერმინალის საბაჟო ფრთისკენ გავემართეთ. ერთი ბორტგამცილებელი ხელმძღვანელობდა აღლუმს, მეორემ აწია უკანა მხარე. დავეხმარე ექიმს გადატვირთვასთან გამკლავებაში, შევამჩნიე, რომ რაზმი გამოიყურებოდა დაუდევარი, ტარების გარეშე, მხოლოდ პირქუში.
  
  
  - ეს არ მომწონს, - ჩაიჩურჩულა ექიმმა. "იქნებ უკვე არის რევოლუცია."
  
  
  დუანი - "ჩვეულება" - მსოფლიოს ნებისმიერ მესამე ან მეოთხე სახელმწიფოში გაჭიანურებული საკითხია. ეს არის ერთ-ერთი გზა თანაბარი. ეს ასევე ამცირებს უმუშევრობას. მიეცით კაცს ფორმა, უთხარით, რომ ის უფროსია და არ მოგიწევთ ბევრი გადაიხადოთ სამსახურში შესანარჩუნებლად. მაგრამ აქ ორი ახალი ფაქტორი დაემატა - ლიდერის დაკარგვის გამო აღშფოთება და გაურკვევლობა. შედეგი იყო დაძაბულობა და შიშის გრძნობა ახალჩამოსულებს შორის. მე ვიგრძენი მისი სუნი სევდიან, უჰაერო ბეღელში, რომელიც მისალმებას ემსახურებოდა.
  
  
  ხაზი მოძრაობდა წინასწარ განსაზღვრული ნელი ტემპით, მოგზაურს სჭირდებოდა შეჩერების ბარათის, პასპორტისა და იმუნიზაციის ბარათის წარდგენა ცალკეულ სადგურებზე, სადაც ინსპექტორები იყვნენ განლაგებული, რომლებსაც სურდათ პრობლემების გამოწვევა და შეფერხება. წინ გაისმა გაბრაზებული ხმა, რომელიც კამათობდა სამ ფრანგსა და გამომძიებლებს შორის. პარიზიდან ტრიო არ იყო მორცხვი; ისინი ჭკვიანები იყვნენ თამაშში.
  
  
  როდესაც ვან დერ მეერის ჯერი დადგა, ის მიესალმა ოფიცერს დახლის უკან არაბულად - დიდი ხნის დაკარგული ძმავით. ძმამ საპასუხოდ მორიდებით ჩაიცინა და მძიმე ხელი აიქნია.
  
  
  დახლს რომ მივუახლოვდი, ექიმი ჩემთვის ფრანგულზე გადავიდა. „ეს კაცი მეგობარია. ის რომიდან ჩამოვიდა ექსპერიმენტულ ფერმებზე დასაწერად“.
  
  
  სქელყელიანი, კვადრატული ჩინოვნიკი ექიმისკენ ანიშნა და ყურადღება ჩემს საბუთებზე გაამახვილა. პასპორტი რომ დაინახა თავი ასწია და გაბრაზებული კმაყოფილებით მიყურებდა. "ამერიკელი!" მან გადმოაფურთხა ინგლისურად, ბინძური სიტყვა. შემდეგ მან არაბულად დაიღრიალა: "რატომ მოხვედი აქ?"
  
  
  ”ეს არის დომი, M'sieu. Je ne comprend pas, - ვუთხარი მე და მის ბინძურ თვალებში ჩავხედე.
  
  
  "რაიზონი! - იყვირა მან და ყურადღება მიიქცია. "Porquoi êtes-vous ici?" შემდეგ კი არაბულად "ნაღლის მჭამელი შვილი".
  
  
  „თქვენი ცნობილი ექიმის მსგავსად
  
  
  ვან დერ მეერმა თქვა: "მე დავრჩი ფრანგებთან". მე აქ ვარ, რათა მოგახსენოთ, თუ რას მიაღწიეთ უდაბნოს ნაყოფიერ მიწად გადაქცევით. ეს არის კარგი ამბავი, რომელიც ყველგან უნდა იყოს მოხსენებული. არ მეთანხმებით, ბატონო მაიორ? "
  
  
  ამან ის ოდნავ უკან დააბრუნა. უმცროსი ლეიტენანტის დაწინაურებამ არ დააზარალა. ამან კვნესა გამოიწვია.
  
  
  "ეს არის რაღაც საამაყო." სიგარეტის ყუთი ამოვიღე და მივაწოდე. "გაგიმართლა, რომ ასეთი ადამიანი გყავს ექიმი." გავუღიმე ვან დერ მეერს, რომელიც გვერდით დახლთან რიგში იდგა და შეშფოთებული გვიყურებდა მხარზე.
  
  
  ახლად დაწინაურებულმა მაიორმა ოქროს ინიციალებით აღფრთოვანებულმა სიგარეტს აიღო ისევ ღრიალი. სანთებელა მეჭირა. "რამდენ ხანს გეგმავთ აქ დარჩენას?" - იღრიალა მან, სწავლობს ჩემს, აქსის მიერ გაყალბებულ ვიზას.
  
  
  "კვირა, შალაში".
  
  
  "არა, არა ალაჰის ნებით, არამედ მუსტაფას ნებით." კვამლის ღრუბელი ამოისუნთქა და თავისკენ მიუთითა.
  
  
  „თუ გინდა, ჩაგაგდებ სტატიაში, რომლის დაწერასაც ვაპირებ. მაიორმა მუსტაფამ, რომელმაც მომესალმა და მომცა საშუალება, სხვებს ვუთხრა იმ დიდებულ საქმეებზე, რასაც თქვენ აქ აკეთებთ“. დიდი ჟესტი გავაკეთე.
  
  
  თუ იცოდა, რომ ეს მოტყუება იყო, უკეთ იცოდა, ვიდრე ეჩვენებინა. საკმარისად ხმამაღლა ველაპარაკე, რომ ყველა სხვა ინსპექტორმა მომესმინა. არაბებს აქვთ მშრალი იუმორის გრძნობა. მათ არაფერი უყვართ იმაზე უკეთ, რომ ნახონ ხმამაღალი ხმა, რომელზეც იცინოდნენ. ვგრძნობდი, რომ ზოგს მაინც არ მოსწონდა მუსტაფა.
  
  
  სინამდვილეში, კალმახთან შედარებით ბევრად უფრო ადვილი იყო თამაში. მას შემდეგ რაც გავიდა, შემოწმება და შტამპი უფრო რუტინული გახდა. ბარგის ჩხრეკა საფუძვლიანი იყო, მაგრამ არც ისე საფუძვლიანი, რომ ვილჰელმინას და ჰიუგოს ხელი შეეშალა. მე მხოლოდ ორჯერ მომისმენია ჩემს თავს „ბინძური ამერიკელი ჯაშუშის“ წოდება. იმ დროისთვის, როცა ჩემოდანს და ჩანთას თეთრი ცარცი გადაეცა, თავს ისე ვგრძნობდი, როგორც სახლში.
  
  
  ვან დერ მეერი მე მელოდა და როცა დახშული ბეღლიდან გამოვედით, ორი ბრიტანელი, რომლებიც არც ფრანგულად და არც არაბულად ლაპარაკობდნენ, კამათობდნენ მუსტაფასთან.
  
  
  მეკარემ ჩვენი ბარგი ანტიკვარული შევროლეტის საბარგულში ჩააგდო. ექიმმა ბაქშიში დაურიგა და ალლაჰის ლოცვა-კურთხევით ჩავსხედით.
  
  
  — ლამანის სასახლეში რჩები? ჩემს ბატონს ბევრი ოფლი მოსდიოდა.
  
  
  — დიახ.
  
  
  სცენას მიმოვიხედე. ტერმინალი წინა მხრიდან უფრო ადამიანურად გამოიყურებოდა. ეს იყო წრიული გზა საკიდის გადასაადგილებლად გამომავალი ბუმით და ხრეშიანი გზა, რომელიც მიემართებოდა ჯებლის გავლით ტბების მირაჟამდე. სამხრეთით ცხელ ნისლში, გატეხილი ბორცვები უფრო მაღლა იყო, ქარიანი, მზისგან დამწვარებული. ცისფერი ცისფერი ცა იყო მზის დაუნდობელი რადიატორი.
  
  
  "თქვენ ვერ იპოვით მას, რომ შეესაბამებოდეს მის სახელს... სასახლეს." ექიმმა შვებით ამოისუნთქა, სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო, როცა მძღოლს მითითებებს აძლევდა. ”მაგრამ ეს არის საუკეთესო შემოთავაზება ლამანამ.”
  
  
  "მინდა მადლობა გადაგიხადოთ დახმარებისთვის." მეც იქ ვიჯექი, ხოლო მძღოლი ცდილობდა ამაჩქარებლის პედლის გაძვრას იატაკზე, სანამ შემოხვევას დაასრულებდა გზიდან გადასასვლელად.
  
  
  ექიმს ეს მოთმინება არ ჰქონდა. "ნელა, აქლემების მეექვსე შვილო!" ის არაბულად ყვიროდა. "შეანელეთ თორემ დაცვას შეგატყობინებთ!"
  
  
  მძღოლი გაკვირვებულმა ჩაიხედა სარკეში, ფეხი ასწია და ამოისუნთქა.
  
  
  ”ოჰ, ეს ძალიან ბევრია.” ვან დერ მეერმა პირსახოცით მოიწმინდა სახე. ”ეს ყველაფერი ისეთი სისულელეა, ასეთი მფლანგველობაა. მე შენ გაქებ იმ გზისთვის, რომლითაც თავს ატარებდი. შენი ფრანგული კარგი იყო."
  
  
  "შეიძლება იყოს უარესი. მათ შეეძლოთ ჩემი პასპორტის აღება“.
  
  
  „სასტუმროში აიღებენ და ღმერთმა იცის, როდის დაგიბრუნებთ“.
  
  
  ”იცი, იქნებ გამოვიდე და დავწერო სტატია თქვენს საქმიანობაზე. სად ვიპოვო?
  
  
  ”მე პატივი ვიქნებოდი”. ის თითქოს სერიოზული იყო. „ქალაქში რომ დავრჩე, სტუმრად დაგპატიჟებდი. მაგრამ პაკარში უნდა წავიდე. იქ გვაქვს სადგური, სადაც სოიას და ბამბას ვაშენებთ. ხვალ უნდა დავბრუნდე. რატომ არ იღებთ ჩემს ბარათს? თუ ისევ აქ ხარ, დამირეკე. მე გადაგიყვანთ ჩვენი მუშაობის მთავარ ხაზზე და შეგიძლიათ მკითხოთ, რა მოგწონთ“.
  
  
  „თუ ციხეში არ ვიქნები ან არ გამომაგდეს, ვეცდებით, ექიმო. როგორ ფიქრობთ, უკვე მოხდა სახელმწიფო გადატრიალება?”
  
  
  ვან დერ მეერმა მძღოლს უთხრა: "ქალაქში ყველაფერი მშვიდია?"
  
  
  "ჯარისკაცები და ტანკები, მაგრამ ყველაფერი მშვიდია."
  
  
  „დაელოდეთ, სანამ დაკრძალვას ექნებათ. თქვენ რომ ვყოფილიყავი, მისტერ კოულ, იმ დროს ქუჩიდან არ გავიდოდი. ფაქტობრივად, ახლა რატომ არ მოდიხარ ჩემთან? სანამ ყველაფერი არ დამშვიდდება“.
  
  
  ”გმადლობთ, მაგრამ მეშინია, რომ პრესა არ დაელოდება, თუნდაც დაკრძალვაზე.”
  
  
  ცუდად ნახმარი ძრავის შესახებ ჩივილების გამო ახალი ხმა გავიგე. უკან გავიხედე. ჩვენი მტვრის ნაცრისფერი ეკრანიდან კიდევ ერთი მანქანა სწრაფად უახლოვდებოდა. ორზოლიანი გზა იყო. მე
  
  
  იცოდა, რომ თუ მომავალ მძღოლს სურდა გავლა, უკვე გადაუხვევდა გასწრების ზოლს. მითითებების დრო არ იყო. სავარძელზე ავდექი, მძღოლი საჭიდან ჩამოვყარე და შევროლე მძიმედ გადავწიე მარჯვნივ და მერე მარცხნივ. გზაზე დარჩენა ვიბრძოდი, რადგან ხრეში ჩამოვარდა და საბურავები აჩუმდა. მეტალზე ლითონის ერთი ჭრიალი გაისმა, როცა სხვა მანქანა გაფრინდა. ზედმეტად ჩქარა მიდიოდა, რომ დამუხრუჭდა და გასულიყო.
  
  
  თვალი არ ჰქონდა და გვერდით რომ გადიოდა, სვლას არ ანელებდა. მძღოლმა გაბრაზებულმა დაიწყო ყვირილი, თითქოს მორწმუნეებს ლოცვისკენ მოუწოდებდა. ვან დერ მეერის საუნდტრეკი თითქოს ღარში იყო ჩარჩენილი. "ჩემი სიტყვა! ჩემი სიტყვა!" ეს იყო ყველაფერი, რაც გამოვიდა. საჭე მძღოლს დავუბრუნდი, თავს უკეთ ვგრძნობდი, იმ იმედით, რომ ახლომახლო მენატრება რაღაც უფრო დიდის ნიშანი იყო, ვიდრე ვიღაც მკვლელი ჩქარობს.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  ექიმი შეშფოთებული დამემშვიდობა სასტუმროს შესასვლელთან. პაკარიდან დაბრუნებისთანავე შეტყობინებას გაუგზავნის. სატელეფონო ზარების განხორციელება შეუძლებელი იქნებოდა. იმედოვნებდა, რომ ფრთხილად ვიქნებოდი და ა.შ.
  
  
  როცა ადრიან პელტის გასწვრივ მივდიოდით, ნავსადგურის შემოვლით, ბევრი მტკიცებულება იყო, რომ გენერალ ტასაჰმედს თავისი ჯარები გამოფენილი ჰქონდა. სასტუმროს ჭუჭყიან თეთრ ფასადს რომ მივუახლოვდით, ჯარი სარეველავით იყო მიმოფანტული პალმებსა და კვიპაროსებს შორის. მათი ყოფნა მხოლოდ აძლიერებდა ვან დერ მეერის შეშფოთებას ჩემზე. - Je vous remercie beaucoup, ექიმო, - ვთქვი მე და ტაქსიდან გადმოვედი. "A la prochaine fois. Bon Chance en Pakar."
  
  
  "ვაი! ვაი!" მან თავი ფანჯრიდან გამოყო, კინაღამ ქუდი დაკარგა. "Mon plaisir, a bientôt, a bientôt!"
  
  
  "შენ ფსონს დებ." მძღოლი არასოდეს აპირებდა მაპატიოს მისი სიცოცხლის გადარჩენა, მაგრამ ბაკშიში ჩავაბარე, მან ჩემი ბარგი მომიტანა და ქვის კიბეები სწრაფად ავედი სასტუმროს ფოიეში ბნელ ალყში.
  
  
  ორმოცი წლის წინ, ლამანის სასახლე იყო საუკეთესო, რისი შეთავაზებაც ფრანგ კოლონისტებს შეეძლოთ. ძველი პატინა დარჩა, სიგრილე დარჩა. მაგრამ სუნი უფრო სუფთა იყო და კონსიერჟიც.
  
  
  დროის ზეწოლა აღარ იძლეოდა თამაშის ფუფუნებას. როდესაც მან აღმოაჩინა, რომ ფრანგულად ვსაუბრობდი, ჩვევა მიიღო დაჯავშნის მოთხოვნა არ მიეღო. სამწუხაროდ, ყველა ოთახი დაჯავშნილია. მას ჰქონდა მთვარის სახე, შავი თმით და ნათელი შავი თვალებით. სუნამო, რომლითაც დაიბანა, ემთხვეოდა მის ჟესტებს, ისევე როგორც რუჯის ჟილეტი.
  
  
  იმ მომენტში მხოლოდ მე ჩამოვედი, ფოიე კი იმდენად დიდი იყო, რომ ყურადღება არავინ მოგვაქცია. მარცხენა ხელით ჩემი დამადასტურებელი ტელექსი მოვიტანე, როცა მარჯვენა ჟილეტს ვიკრავდი. შემდეგ მივაახლოვე ისინი დახლთან ნაწილობრივ გადმოთრევით.
  
  
  - არჩევანი გაქვს, - ვუთხარი ჩუმად. ”შეგიძლიათ მიირთვათ ჩემი ჯავშნის ეს დასტური ან მომეცი ჩემი ოთახის გასაღები ახლავე.”
  
  
  ალბათ ეს იყო მისი გამობურცული თვალების მზერა ჩემი. მან მიუთითა, რომ არ იყო მშიერი. მე გავუშვი. გახეხილი ბუმბულის გაწმენდის შემდეგ გასაღები ამოიღო.
  
  
  "Merci, bien." სასიამოვნოდ გავუღიმე.
  
  
  - პირადობის დამადასტურებელი მოწმობა უნდა შეავსო და პასპორტი დატოვო, - დაიღრიალა მან და მკერდზე მიიხუტა.
  
  
  - მოგვიანებით, - ვუთხარი მე და ბარათი ავიღე. "როცა ცოტა დავიძინებ."
  
  
  "მაგრამ ბატონო...!"
  
  
  წავედი და ბიჭს ვანიშნე, რომ ჩემი ჩანთა აეღო.
  
  
  როცა ქალაქში ინფორმაცია ან სერვისი მჭირდება, ორი წყარო მაქვს: ტაქსის მძღოლები და მოსამსახურეები. ამ შემთხვევაში ეს უკანასკნელი იყო. ალი ერქვა. სასიამოვნო სახე და ცისფერი თვალები ჰქონდა. ჩინებულად ლაპარაკობდა ფრანგულად. მაშინვე მივხვდი, რომ მეგობარი მყავდა.
  
  
  მან შემეცნებითი მზერა მომაპყრო, როცა ბაროკოს ლიფტისკენ მივდიოდით. "ოსტატმა ცუდი ადამიანი მტრად აქცია." სახე ფართო ღიმილით გაუბრწყინდა.
  
  
  "მისი მანერები ცუდი მეჩვენა."
  
  
  „დედამისი ღორი იყო, მამა თხა. ის გიბიძგებს უბედურებაში." მისი ხმა მუცლიდან ამოვიდა.
  
  
  საჯინიბოს ზომის ლიფტში ავიდა, ალიმ მითხრა მისი სახელი და შემატყობინა, რომ კონსიერჟი, არეფ ლაკუტე, პოლიციის ჯაშუში იყო, სუტენიორი, ფაგოტი და მზაკვრული ნაძირალა.
  
  
  - ოსტატი შორს მოვიდა, - თქვა ალიმ და ჩემი ოთახის კარი გააღო.
  
  
  ”და კიდევ უფრო შორს, ალი.” მის გვერდით გავუყევი იმ მკრთალად განათებულ ოთახში, რომელიც ლაკუტმა დამინიშნა. ალიმ შუქი აანთო, რამაც დიდად არ უშველა. ”თუ მანქანა მჭირდება, იცით სად ვიპოვო?”
  
  
  მან გაიცინა. "რაც ოსტატს მოუნდება, ალი იპოვის... და ფასი ზედმეტად არ გამაკრიტიკებს."
  
  
  ”მე მინდა მანქანა, რომელიც ძველ აქლემს უკეთ მართავს.”
  
  
  - ან ახალი, - გაიცინა მან. "რამდენ მალე?"
  
  
  ”ახლა კარგი დრო იქნება.”
  
  
  "ათ წუთში ის შენია."
  
  
  "არის"
  
  
  არის აქ უკანა გასასვლელი? "
  
  
  კრიტიკულად შემომხედა. "პატრონი უბედურებას არ აპირებს?"
  
  
  "Დღეს არა. რატომ არის ამდენი ჯარისკაცი გარშემო? მისი კონცენტრაცია მაშინ შევნიშნე, როცა საფულედან რიალებით სავსე მუშტი ამოვიღე.
  
  
  „ეს არის გენერლის ნამუშევარი. ახლა, როცა ბოსი მოკვდა. ის იქნება ბოსი."
  
  
  "მკვდარი ბოსი კარგი ადამიანი იყო?"
  
  
  "როგორც ნებისმიერი ბოსი", - აიჩეჩა მან მხრები.
  
  
  "იქნება პრობლემა?"
  
  
  „მხოლოდ მათთვის, ვინც გენერლის წინააღმდეგია“.
  
  
  — ბევრია?
  
  
  „არის ჭორები, რომ ისინი არსებობენ. ზოგს სურს, რომ გარდაცვლილი ბატონის მშვენიერი ქალბატონი გამეფდეს მის ადგილას“.
  
  
  "Რას ამბობ?"
  
  
  "Არ ვსაუბრობ. მე ვუსმენ".
  
  
  "ამისგან რამდენი გჭირდებათ?" ბანკნოტებს ვეკარი მისკენ.
  
  
  მან გვერდულად შემომხედა. ”ოსტატი არ არის ძალიან ჭკვიანი. მე შემეძლო გაძარცვა."
  
  
  "არა." მე მას გავუღიმე. „მინდა შენი დაქირავება. თუ მომატყუებ, კარგი, ინ-ულა“.
  
  
  აიღო ის, რაც სჭირდებოდა, მერე მითხრა, როგორ მივსულიყავი სასტუმროს უკანა გასასვლელში. -ათი წუთი, - თქვა მან, თვალი ჩამიკრა და წავიდა.
  
  
  კარი ჩავკეტე და ოთახის ერთადერთ ფანჯარაზე ჟალუზები დავხურე. სინამდვილეში ეს იყო კარი, რომელიც იხსნებოდა პატარა აივანზე. მას ჰქონდა ხედი ბრტყელ სახურავებსა და ნავსადგურზე. ის ასევე უშვებს სუფთა ჰაერს. როცა ვილჰელმინა ჩემს მხრის ყელში მოვათავსე და ჰიუგო წინამხრზე მივამაგრე, ჰენრი სატონზე ვფიქრობდი, CIA-ს განყოფილების თანამშრომელს. თუ ჩვენი პოზიციები შებრუნებული იქნებოდა, მე მეყოლებოდა აეროპორტში ვინმე, რომელიც შეამოწმებდა ჩემს ჩამოსვლას, მძღოლი, რომელიც გაფრთხილებული იქნებოდა და კონტაქტი აქ სასტუმროში, რათა ხელი შეუწყოს ჩემს შესვლას. იქნება შეტყობინება მანქანის ხელმისაწვდომობის შესახებ. ჰენრიმ ბევრი არ მაჩვენა.
  
  
  სასტუმროს უკანა შესასვლელი სუნიან ჩიხში გაიღო. ის საკმარისად განიერი იყო Fiat 1100-ისთვის. ალი და მანქანის პატრონი მე მელოდნენ, პირველი მიიღებდა ჩემს კურთხევას და მეორეს იმის სანახავად, თუ რამდენად გავმდიდრდებოდი მას.
  
  
  "მოგწონს ეს, ოსტატო?" ალიმ მტვრის ფილა ფრთაზე დაადო.
  
  
  როცა შევედი და დავიწყე უფრო მომეწონა. ოთხივე ცილინდრი მაინც მუშაობდა. მეპატრონის დღე გამიფუჭდა, როცა ვაჭრობაზე უარი ვთქვი, ოთხდღიანი ქირის სანაცვლოდ მივეცი ნახევარი და გამოვედი ჯამიდან და მოვუწოდე ალაჰს დალოცოს ორივე.
  
  
  ლამანა უფრო დიდ პარკს ჰგავდა, ვიდრე ქალაქს. ფრანგებმა ააგეს თავისი ქუჩები გულშემატკივართა ფორმაში და გადაჰყვეს მათ მრავალი ყვავილების პარკს, იმ შეძენის წყალობით, რომელზედაც მდებარეობდა ტერიტორია. მავრიტანული არქიტექტურისა და ფრანგული დაგეგმარების ნაზავმა ლამანას ძველი სამყაროს ხიბლი მისცა, რომლის წაშლაც მისმა განმათავისუფლებლებმაც კი ვერ შეძლეს.
  
  
  მე დავიმახსოვრე მისი ქუჩები ვერტმფრენით მგზავრობისას მონრეალში, ვიწრო ტრაფიკში, რომელიც მიემართებოდა გარეუბანში და აშშ-ს საელჩოსკენ, Rue Pepin-ზე. მთავარ კვეთაზე ჯავშანმანქანები და ეკიპაჟები ისვენებდნენ. მე სპეციალურად პრეზიდენტის სასახლეს ავუარე. მისი მორთული კარიბჭეები შავი კრეპით იყო შემოსილი. ოქროს ზოლებიდან დავინახე პალმებით დაფარული გრძელი გზა. განლაგება, ექსტერიერი და ინტერიერიც დამრჩა მეხსიერებაში. სასახლის დაცვა არ იყო უკეთესი, ვიდრე ნებისმიერ სხვა მომენტში. შესაძლოა, ტასახმედმა თავისი ჯარი შთაბეჭდილების მოხდენის მიზნით გაგზავნა და არა იმიტომ, რომ უბედურებას ელოდა.
  
  
  საელჩო, პატარა თეთრი ვილა, მდებარეობდა გრძელი, მაღალი თეთრი კედლის მიღმა. მის სახურავზე დროშა ნახევრად იდგა. გამიხარდა ჭიშკართან საზღვაო ქვეითების დარაჯად მდგარი და კიდევ უფრო გამეხარდა მათი სერიოზული ქცევა. ჩემი პასპორტი შემოწმდა. ფიატი შემოწმდა კაპოტიდან საბარგულამდე. სატონმა დარეკა. პასუხი მოვიდა და მითხრეს სად უნდა გავჩერებულიყავი და საელჩოს შესასვლელთან სერჟანტთან მოხსენება. ამ ყველაფერს დაახლოებით ორი წუთი დასჭირდა, ძალიან თავაზიანად, მაგრამ არავის აკლდა ტრიუკი.
  
  
  კარს მიღმა სერჟანტი დამხვდა. ძნელი იქნებოდა მისი არ შემჩნევა. გამიხარდა, რომ ერთ მხარეს ვიყავით. მან ორმაგად გადაამოწმა და შემდეგ მირჩია, მარცხენა ხელი ორი ტოტიანი ფართო კიბეზე აეყვანა. ოთახი 204 იყო ჩემი დანიშნულება.
  
  
  ხალიჩიანი კიბეები ყვავილების სურნელის, დაკრძალვის სიჩუმეს ფონზე ავედი. სიჩუმე იყო არა მხოლოდ მოვლენის საზომი, არამედ საათიც. უკვე ხუთი იყო.
  
  
  204 ნომერზე დავაკაკუნე და პასუხის მოლოდინის გარეშე გავაღე კარი და შევარდი შიგნით. ეს იყო მიღება და წითურმა ქალმა, რომელიც მე მელოდა, რაღაც გააკეთა იმისათვის, რომ შეარბილა ორთქლის ნაკადი, რომელიც სატონისკენ მქონდა მიმართული. „ელეგანტური“ ჩემი პირველი რეაქცია იყო; არა ჩვეულებრივი მდივანი, ჩემი მეორე შთაბეჭდილება იყო.
  
  
  ორივე კუთხით მართალი ვიყავი.
  
  
  - მისტერ კოულმა, - მითხრა მან და მომიახლოვდა, - ჩვენ გელოდებით.
  
  
  არ ველოდი მის ნახვას, მაგრამ ჩვენმა მოკლე ხელის ჩამორთმევამ რაღაც კარგი თქვა მოულოდნელობის შემთხვევაში. "რაც შემეძლო სწრაფად მოვედი."
  
  
  "ოჰ". ის ჩემს სარკაზმზე შეკრთა, მისი ღია მწვანე თვალები ცქრიალა. მისი ღიმილი ისეთივე დახვეწილი იყო, როგორც მისი სურნელი, მისი თმის ფერი იყო რაღაც განსაკუთრებული, იეტსი და კეტლინ ჰულიჰანი ყველა ერთში შემოვიდა. ამის ნაცვლად, ის იყო პაულა მეთიუსი, დაკარგული ჰენრი სატონის თანაშემწე და მდივანი. "Სად არის ის?" ვუთხარი და ოფისში გავყევი.
  
  
  მან არ უპასუხა, სანამ არ დავსხედით. "ჰენრი - მისტერ სატონი - მუშაობს მზადებაზე... ელჩის გარდაცვალებასთან დაკავშირებით."
  
  
  "რას გადაწყვეტს ეს?"
  
  
  ”მე... ნამდვილად არ ვიცი... მხოლოდ ამით შეიძლება პასუხი გასცეს, რატომ მოკლეს.”
  
  
  "იქ არაფერია?"
  
  
  "არა." მან თავი გააქნია.
  
  
  "როდის დაბრუნდება სატონი?"
  
  
  "ის შვიდზე ფიქრობს."
  
  
  "რამე მომივიდა?"
  
  
  ”ოჰ, კინაღამ დამავიწყდა.” მან თავისი მაგიდიდან კონვერტი გამომიწოდა.
  
  
  "Უკაცრავად." ჰოუკის კოდირებული პასუხი ჩემს რომაულ შეკითხვაზე იყო მოკლე და არ აძლევდა რაიმე რეალურ პასუხს: NAA-ს საკუთრება 60% მენდანიკე, 30% ტასაჰმედი, 10% შემა. თუ ტასახმედს ან შემას უნდოდა ჩემი მოკვლა, ეს რათქმაუნდა აქ უფრო მარტივად შეიძლებოდა, ვიდრე რომში.
  
  
  პაულას თვალი გავუსწორე და ავღნიშნე, რომ მისი მკერდი ბლუზაზე ადიდებულიყო. "მე მჭირდება თქვენი სამეკავშირეო ოფისი."
  
  
  "რა შეგვიძლია გავაკეთოთ დასახმარებლად?" მისი ჟესტი მოხდენილი იყო.
  
  
  "მოდით ვისაუბროთ კავშირზე."
  
  
  კომუნიკაციების განყოფილებამ და მისმა მთავარმა ოპერატორმა ჩარლი ნილმა ცოტა რამ დაამშვიდა. აღჭურვილობა უახლესი იყო და ნილმა იცოდა მისი საქმეები. სხვა მოჩვენებითი მისამართის გამოყენებით, მე დავაშინე AX-Sp. Hawk-ისთვის: მჭირდება ყველაფერი FAO-ს შესახებ, დოქტორი ოტო ვან დერ მეერი.
  
  
  – ნახევარ საათში პასუხი უნდა მქონდეს, ჩარლი. Მე ვთქვი. — შეგატყობინებთ.
  
  
  - ჩვენ ვიქნებით ჩემს კაბინეტში, - გაგვანათლა პაულამ ორივე.
  
  
  იყო რამდენიმე პატარა ბუნგალო პერსონალისთვის საელჩოს კედელში. პაულამ მაცნობა, რომ ბოლო დრომდე ასეთ სახლში ცხოვრება არასავალდებულო იყო, მაგრამ აშშ-ს პერსონალის წინააღმდეგ განხორციელებული ტერორისტული თავდასხმები სავალდებულო გახადა ყველა ქალისთვის, განსაკუთრებით NAPR-ში დავალებული მარტოხელა ქალებისთვის, მათში ცხოვრება.
  
  
  ”ცუდი იდეა არ არის,” ვთქვი მე, როცა მისი კოტეჯისკენ მიმავალ გზას მივუყვებოდით.
  
  
  ”მას აქვს თავისი სარგებელი, მაგრამ ის ზღუდავს.”
  
  
  ირგვლივ კვიპაროსები აქაურობას სასიამოვნო განცალკევებას ანიჭებდნენ, თუმცა იქვე იყო მსგავსი კოტეჯი. წითელი ბუგენვილია თეთრი მოპირკეთების წინააღმდეგ სიმშვიდის ატმოსფეროს მატებდა, რომელიც ისევე მოჩვენებითი იყო, როგორც ყველაფერი.
  
  
  „ჩვეულებრივ, ჩემს ქონებას ვიზიარებდი ვინმესთან, ვისაც ალბათ ვერ ვიტანდი, მაგრამ ამჯერად ხალხის ნაკლებობამ გაამართლა. მომეწონა, როგორ გააქნია თავი.
  
  
  კიდევ უფრო პატარა სამზარეულოს უკან პატარა ეზო იყო, ვისხედით და ჯინი და ტონიკი გვქონდა. ”მე მეგონა, რომ აქ უფრო კომფორტული იქნებოდა,” - თქვა მან.
  
  
  "მომწონს შენი განსჯა. ნება მიბოძეთ გაგიმასპინძლოთ ჩემი ერთ-ერთი ინდულგენციით“. სიგარეტი შევთავაზე.
  
  
  ”ჰმ... ოქროს ასოები, რა ლამაზია.”
  
  
  ”თქვენ მოგეწონებათ თამბაქო. შენც იმავე საქმეში ხარ, როგორც ჰენრი?”
  
  
  მან თავი დაუქნია, როცა სანთებელა გავწიე.
  
  
  "როდის აფუჭებს სახურავს?"
  
  
  „ხვალ დაკრძალვაზე პრობლემები იქნება. მაგრამ გენერალ ტასახმედს არ ჰყავს რეალური ოპოზიცია.
  
  
  "რა მოხდა აქ მენდანიკესა და ელჩის სიკვდილამდე?"
  
  
  მან ფრთხილი, სპეკულაციური მზერა მომაპყრო. „ალბათ უნდა დაელოდოთ და მისტერ სატონს ესაუბროთ ამაზე“.
  
  
  „ლოდინის დრო არ მაქვს. რაც თქვენ იცით, მოდით გავაკეთოთ ახლა. ”
  
  
  მას არ მოეწონა ჩემი ტონი. "მისმინე, მისტერ კოულ..."
  
  
  „არა, მისმინე. თქვენ მიიღეთ თანამშრომლობის მითითებები. მომწონს შენი თანამშრომლობა, მაგრამ ჩემზე ოფიციალურად ნუ ლაპარაკობ. უნდა ვიცოდე და ახლავე." შევხედე და ნაპერწკლები ვიგრძენი.
  
  
  ის მოშორდა. ვერ ვხვდებოდი ლოყებზე სიწითლე იმიტომ უნდოდა მეთქვა, რომ ჯოჯოხეთში წავიდე თუ ჩვენ ერთმანეთზე ვმოქმედებდით. ცოტა ხნის შემდეგ მისი თვალები ჩემსკენ დაბრუნდა, ცივი და ოდნავ მტრულად განწყობილი.
  
  
  „ორი რამ არის. ჯერ ერთი, მიკვირს, რომ ჯერ არ იცი. აგვისტოდან ჩვენ ლენგლის ვუგზავნით ინფორმაციას სხვადასხვა ადგილიდან პროფესიონალი ტერორისტების ჩამოსვლის შესახებ...“
  
  
  "ჩამოსვლა მარტოხელებში, წყვილებში და სამებში." მე დავამთავრე მისთვის. "საკითხავია - სად არიან ისინი?"
  
  
  „დარწმუნებულები არ ვართ. ისინი უბრალოდ მოდიან და ქრებიან. გვეგონა, ამის უკან პრემიერ-მინისტრი იდგა. ელჩ პეტერსენს სურდა ამის განხილვა მასთან“.
  
  
  მეწყინა, რომ ვან დერ მეერს ამ ხალხზე მეტი პასუხი ჰქონდა. "ისინი ისევ შემოდიან?"
  
  
  ”ორივე ჩამოვიდა ოცდამეოთხეზე დჰოფარიდან”.
  
  
  — ფიქრობთ, რომ მენდანიკემ ისინი მოიყვანა ოსმანზე თავისი შეტევის გასაძლიერებლად?
  
  
  
  ”ჩვენ ვცდილობდით გამოგვემოწმებინა ეს შესაძლებლობა.”
  
  
  – როგორი ურთიერთობა ჰქონდა ბენ დ’ოკოს გენერალთან?
  
  
  "კოცნის ბიძაშვილები"
  
  
  მას ყველა სტანდარტული პასუხი ჰქონდა. "არსებობს იმის მტკიცებულება, რომ მათ შეიძლება შეწყვიტონ კოცნა, რომ ტასაჰმედმა მოიშორა მენდანიკე?"
  
  
  „ბუნებრივია, ეს მახსენდება. მაგრამ ჩვენ არ გვაქვს არანაირი მტკიცებულება. თუ ჰენრიმ გაარკვია მძღოლის ვინაობა, რომელმაც ელჩი პეტერსენი მოკლა, იქნებ ჩვენც გავარკვიოთ“.
  
  
  ჭიქაში ჩავწექი. „სად ჯდება პოლკოვნიკი დუზა?
  
  
  „გენერალის ჯიბეში. ის აკეთებს ბინძურ საქმეს და უყვარს. როცა უყურებ, გველის სასწორს ხედავ“.
  
  
  ცარიელი ჭიქა დავდე. "რა არის მეორე პუნქტი, რომელიც თქვენ ახსენეთ?"
  
  
  „შეიძლება არაფერი იყოს. არის კაცი, სახელად ჰანს გეიერი, რომელსაც სურს დაამყაროს კონტაქტი მისტერ სატონთან“.
  
  
  "Ვინ არის ის?"
  
  
  ”ის არის ჩრდილოეთ აფრიკის ავიახაზების მთავარი მექანიკოსი.”
  
  
  ყურები ამიკანკალდა. ”მან რაიმე მითითება მისცა, რა სურდა?”
  
  
  „არა. მოსვლა უნდოდა. მე ვუთხარი, რომ დავურეკავ-მეთქი.
  
  
  ჩემი სექსუალური ლტოლვის კუთხით, პაულა მეთიუსი იყო დიდი წარმატება. როგორც CIA-ს ოპერატიულმა ან თანაშემწემ, ან რაც არ უნდა ყოფილიყო, მან გამახსენა მისი დაკარგული უფროსი. — იცით, სად არის გაიერი?
  
  
  „აეროპორტში მხოლოდ ერთი ანგარია. მან თქვა, რომ იქ რვამდე იქნებოდა.
  
  
  Მე ვიღვიძებ. „პაულა, ძალიან ვწუხვარ, რომ დრო არ მაქვს შენი თმის ფერზე და ჟასმინის სურნელზე ვისაუბრო. მინდა შევამოწმო წვიმის წინააღმდეგ. ამასობაში, შეგიძლიათ ჰენრის სთხოვოთ, რომ რვა საათზე ლამანა პალასში, ბარში შემხვედროდა ჩემს ტელეგრამაზე პასუხით? "
  
  
  ფეხზე რომ წამოდგა, ლოყები ისევ გაწითლდა. "მისტერ სატონს შეიძლება შეხვედრა ჰქონდეს."
  
  
  "უთხარი მას გააუქმოს." ხელები მხრებზე მოვხვიე. "და მადლობა სასმელისთვის." შუბლზე ჩუმად ვაკოცე და მის დაბნეულ მზერაზე გავუღიმე.
  
  
  
  თავი 6
  
  
  
  
  
  აეროპორტს რომ მივუახლოვდი, მზისგან დამწვარ ცაზე შუქი ქრებოდა. მინდვრის ნათურები იწვოდა და კოშკზე შუქურები ასახავდნენ მძიმე წითელ ბინდის. ახლა შესასვლელთან ორის ნაცვლად სამი ჯავშანმანქანა იდგა. ვიცოდი, რომ აეროპორტის შესასვლელსაც იცავდნენ. ქალაქიდან არ მომყვებოდნენ და არავინ აკონტროლებდა ჩემს შესვლას ან მის საელჩოში. წინ ბლოკადა ცოტა უფრო რთული იქნება.
  
  
  მთავარ მისასვლელ გზას გადავუხვიე ანგარებისკენ მიმავალი გზის მოკლე მონაკვეთზე. გზის ბოლოს იყო სადარაჯო პუნქტები და იქვე იყო ფრანგული AMX სარდლობის ჯიპი და TT 6 ჯავშანტრანსპორტიორი, სანამ არ დამინახეს. მერე ისე დაცვივდნენ, თითქოს მე ვიყავი დამპყრობელი ძალა, რომელსაც ისინი ელოდნენ. მანიშნა, ჭიშკარიდან კარგა ორმოცდაათი ფუტის მანძილზე გავჩერებულიყავი.
  
  
  სერჟანტმა ოთხკაციანი რაზმი გამოიყვანა, საბრძოლო ძალებით მზადყოფნაში. მისალმება მოულოდნელი იყო და არაბულად. აკრძალულ ტერიტორიაზე ვიყავი. რა ჯანდაბა მეგონა რომ ვაკეთებდი!
  
  
  ჩემი პასუხი ფრანგულად იყო. მე ვიყავი პარიზის საავიაციო საზოგადოების წარმომადგენელი. მე მქონდა საქმე M'sieur Guyer-თან, Mecanicien des Avions Africque Nord-ის მთავარ მექანიკოსთან. ეს არასწორი ადგილი იყო შესასვლელად? ამ კითხვით წარვადგინე ჩემი ოფიციალური ფრანგული პასპორტი შესაბამისი ბეჭდით.
  
  
  სერჟანტმა დოკუმენტი აიღო და მასთან ერთად უკან დაიხია დაცვის ჯიხურში, სადაც ორი ოფიცერი კონცენტრირებული იყო ფურცლების გადახვევაზე. ჩემმა ოთხმა მცველმა უსიყვარულოდ შემომხედა. შემდეგ ნაბიჯს ველოდი, კარგად ვიცოდი რა იქნებოდა.
  
  
  სერჟანტს ამჯერად ლეიტენანტი ახლდა. ცოტათი ნაკლებად არამეგობრული იყო და ფრანგულად მომმართა. რა იყო ჩემი ვიზიტის მიზანი? რატომ მინდოდა M'sieur Geyer-ის ნახვა?
  
  
  მე ავუხსენი, რომ NAA-ს ჰქონდა პრობლემები ავიონიკასთან დაკავშირებით მის ახალ Fourberge 724C-ზე და მე გამომგზავნეს პარიზიდან პრობლემის მოსაგვარებლად. მერე ლეიტენანტს ვენდობი და ტექნიკური დეტალებით ჟესტებით აღვწერე ყველაფერი რაც მოხდა. შთაგონებული ვიყავი. ბოლოს კმარა, პასპორტი დამიბრუნა და ხელი დამიქნია და ბრძანება გამიშვეს.
  
  
  "ალაჰ მააქ!" ვიყვირე და მივესალმე, როცა ჭიშკარს გავდიოდი. სალამი დაუბრუნდა. ყველა ერთ მხარეს ვიყავით. დაე, ალლაჰმა დალოცოს და სუსტი უსაფრთხოება.
  
  
  ანგარის სადგომზე მხოლოდ ორი მანქანა იყო. ველოდი დამატებით დაცვას, მაგრამ არ იყო. პერიმეტრის გავლის შემდეგ შიგნით აღმოჩნდით. ფრენის ხაზზე იყო რამდენიმე ძველი DC-3. ფარდულის შიგნით იყო კიდევ ერთი გაფუჭებული ძრავებით. Caravel-ისა და რამდენიმე პატარა ორძრავიანი თვითმფრინავის გარდა, იყო ასევე განსაცვიფრებელი ახალი Gulfstream თვითმფრინავი. NAPR-ის ემბლემა მდებარეობდა კაბინის ფანჯრის ქვეშ. ეჭვგარეშეა, ეს იყო მენდანიკეს Air Force One-ის ვერსია. რატომ უნდა მართოთ DC-6 ბუდანში?
  
  
  ასეთი მდიდრული თვითმფრინავი რომ გქონდეთ?
  
  
  ანგარის შიგნიდან გავლისას სხვადასხვა თვითმფრინავს ყურადღება მივაქციე, ვერ შევამჩნიე მოძრავი სხეულები. ეს იყო სამსახურიდან გათავისუფლების დროს, რა თქმა უნდა. ანგარის უკანა მხარეს იყო მინით დახურული ოფისი. მისი ფანჯრებიდან სინათლე დავინახე და მისკენ გავემართე.
  
  
  ჰანს გეიერს ცელქი სახე ჰქონდა ღილებივით ეშმაკური თვალებით. მისი მელოტი გუმბათი დამუშავებული ტყავის ფერი იყო. ის იყო დაბალი და გამხდარი, დიდი წინამხრებით და დიდი ხელებით დაფარული მსუქანი ორმოებით. მას ქონდა თავის დახრის უნარი, როგორც ჭიაყელას მოსმენა რობინი. მან შემომხედა, როცა კარებში გავედი.
  
  
  – მისტერ გიე?
  
  
  "Ეს მე ვარ." მისი ხმა ქაღალდი იყო.
  
  
  როცა ხელი გავწიე, მან ჭუჭყიანი თეთრი კომბინეზონი მოიწმინდა, სანამ გამოწვებოდა. — გინდოდა მისტერ სატონის ნახვა?
  
  
  უცებ ფხიზლად გახდა და შუშის ტიხრით გაიხედა, შემდეგ კი ჩემსკენ დაბრუნდა. "შენ არ ხარ სატონი."
  
  
  „მართალია. მე მქვია კოული. მე და მისტერ სატონი ერთმანეთს ვიცნობთ“.
  
  
  "ჰმმ." მე მესმოდა ბორბლების დაწკაპუნება მისი ღრმად შეკრული წარბის უკან. „როგორ მოხვდი აქ? მათ ეს ადგილი უფრო მჭიდროდ აქვთ შეკრული, ვიდრე ძროხის კონდახი რძის დროს“.
  
  
  "მე არ მოვსულვარ რძეზე."
  
  
  წამით შემომხედა და მერე გაეცინა. "Საკმაოდ კარგი. დაჯექი, მისტერ კოულ“. მან ანიშნა სკამზე, რომელიც მისი გადატვირთული მაგიდის მეორე მხარეს იყო. "არა მგონია, რომ ვინმე შეგვაწუხოს."
  
  
  ჩვენ დავსხედით, მან უჯრა გახსნა და ამოიღო შეკრული ბურბონის ბოთლი და რამდენიმე ქაღალდის ჭიქა. „კარგად გრძნობ თავს? ყინული არ არის?
  
  
  -შენც კარგად ხარ, - ვუთხარი მე და ბოთლს თავი დავუქნიე.
  
  
  ”ოჰ, მე ცოტა ვიმოგზაურებ. მითხარი როდის".
  
  
  - ვუთხარი მე და მას შემდეგ რაც ტაში გავატარეთ და საკუთარი ბრენდები გავანათეთ, ჰანსმა თავი დამიქნია და საქმეზე მივიდა. "რა შემიძლია გაგიკეთო, მისტერ კოულ?"
  
  
  ”მე ვფიქრობ, რომ ეს პირიქითაა. გინდოდა ჩვენი ნახვა“.
  
  
  „რას აკეთებთ საელჩოში, მისტერ კოულ? მეგონა იქ ყველას ვიცნობდი“.
  
  
  „დღეს შუადღისას ჩამოვედი. ანრიმ მთხოვა მისი შეცვლა. ადამიანებმა, ვისთანაც ვმუშაობ, მითითებებს მაძლევენ - ნუ დაკარგავთ დროს. ვაპირებთ ამის გაკეთებას?
  
  
  ჭიქიდან ყლუპი მოსვა და თავი უკან გადასწია. „მე მაქვს გარკვეული ინფორმაცია. მაგრამ აღმოვაჩინე, რომ ამ სამყაროში არაფერია ადვილი და იაფი.
  
  
  „არგუმენტები არ არის. რა ინფორმაცია? Რა ფასი?"
  
  
  Მან გაიცინა. „უფალო, შენ ნამდვილად არ ხარ არაბი! დიახ, ვიცი, რომ დასაკარგი დრო არ გაქვს“. წინ დაიხარა, ხელები მაგიდაზე დადო. ზედა შუქიდან მის გუმბათზე ოფლი ბრწყინავდა. „კარგი, რადგან გულით პატრიოტი ვარ, გროშებში მოგცემ. ათასი დოლარი ამერიკულ დოლარში ანგარიშზე და ხუთი ათასი, თუ შემიძლია მტკიცებულება მოგაწოდოთ.
  
  
  "რა სარგებლობა მოაქვს პირველ ნაწილს, თუ მეორეს ვერ ამზადებ?"
  
  
  ”ოჰ, მაგრამ მე შემიძლია. ამას შეიძლება ცოტა დრო დასჭირდეს, რადგან აქ ყველაფერი საშინელ მდგომარეობაშია ახლა. გსურთ თქვენი მარაგის შევსება?
  
  
  "Არა გმადლობთ. ასე ვთქვათ. სამასს მოგცემ დეპოზიტად. თუ პირველი ნაწილი კარგია, დანარჩენ შვიდს მიიღებ და გარანტიას ხუთი ათასი თუ აწარმოებ“.
  
  
  დარჩენილი სასმელი დალია ჩემთვის, გადაყლაპა და მეორე დაასხა. ”მე გონივრული ვარ”, - თქვა მან. — ვნახოთ სამასი.
  
  
  "მხოლოდ ერთი რამ არის." საფულე ამოვიღე. ”თუ არ ვფიქრობ, რომ ის, რაც თქვენ გაქვთ, არ ღირს დეპოზიტზე, მე მომიწევს მისი დაბრუნება.”
  
  
  "რა თქმა უნდა, ნუ ოფლი, ნახავთ."
  
  
  "მე ასევე მინდა პასუხი ჩემს რამდენიმე კითხვაზე."
  
  
  "რაც შემიძლია გავაკეთო დასახმარებლად." მან გაბრწყინდა, როდესაც დათვალა ექვსი ორმოცდაათიანი და ჩასვა ისინი კომბინეზონის მკერდის ჯიბეში. - კარგი, - შეამოწმა ტიხარი, თავი დაუქნია და ხმა დაუწია. „მენდანიკეს ავიაკატასტროფა არ იყო უბედური შემთხვევა. ვიცი როგორ მოხდა. მტკიცებულებები ბუდანში ნანგრევებშია“.
  
  
  "იცით ვინ გააკეთა ეს?"
  
  
  ”არა, მაგრამ ნებისმიერ სულელს შეუძლია საკმაოდ კარგი გამოცნობა. ახლა ტასხმედი ნომერ პირველია“.
  
  
  „ჩემი ხალხი არ იხდის ვარაუდებს. სად არის DC-7?
  
  
  "DC-7! სწორედ ექვსეულში გაფრინდნენ მენდანიკე და მისი ბანდა“. ხმა აუწია. ”და ისინი კარგად უნდა დაფრინავდნენ გოლფსტრიმზე.” ეს იყო პირველი რამ, რაც გამაფრთხილა. მაგრამ ეს იყო დესანტი..."
  
  
  – ჰანს, – ავწიე ხელი. "შვიდი, სად არის NAA-ს DC-7?"
  
  
  ის დააკავეს. გაუმართავი იყო. „რუფაში, სამხედრო ბაზაზე. რატომ ჯანდაბა გჭირდებათ ამის გაკეთება..."
  
  
  „რატომ არის რუფაში? ის ჩვეულებრივ იქ არის დაფუძნებული? ”
  
  
  ”ის ჯარში წაიყვანეს რამდენიმე თვით”.
  
  
  "რას იტყვით მის გუნდზე?"
  
  
  ”მკაცრად სამხედრო. შეხედე, არ გაინტერესებს, როგორ მიიღეს მენდანიკე?
  
  
  
  ეს ერთი ჯოჯოხეთური ამბავია. ეს ადრეც მომხდარა. თარგი იგივე იყო, მიდგომა იგივე. ეს იყო სრულყოფილი დაყენება. ეს…"
  
  
  – მორიგე იყავი, როცა მენდანიკე აფრინდა?
  
  
  "Ჯანდაბა, არა! მე რომ ვყოფილიყავი, დღეს ცოცხალი იქნებოდა... ან იქნებ მეც მკვდარი ვიყო. ხალიდი მორიგე იყო. ის ღამის ბოსი იყო. მხოლოდ ის აღარ არის, დღე და ღამე. მითხრეს, რომ ავად ვიყავი. ამიტომ ვცდილობ რაღაც გითხრათ სანამ ავად გავხდები, მხოლოდ თქვენ გინდათ იმ დაწყევლილ DC-7-ზე საუბარი. აქედან რომ წაიყვანეს, კარგი განთავისუფლება-მეთქი! "
  
  
  სანამ ჭექა-ქუხილი ჩავატარე ჩვეულებრივი შემოწმება შუშის ტიხრით. საკიდში შუქი არ იყო ანთებული, მაგრამ სიბნელეში საკმარისი სიბნელე იყო, რომ ახალჩამოსულთა სილუეტები გამოეჩინა. სულ ხუთი იყო. გაშლილ ფარდულში გაფართოებული წესით მოძრაობდნენ. შუქის გადამრთველი ჰანსის უკან კედელზე იყო.
  
  
  "ჩართეთ შუქები, სწრაფად!" - ჩავერიე.
  
  
  მან მიიღო მესიჯი ჩემი ტონიდან და იმ ფაქტიდან, რომ საკმარისად დიდხანს იყო გარშემო, რომ იცოდა, როდის გაჩუმებულიყო და მოქცეულიყო ისე, როგორც უთხრეს.
  
  
  უსიამოვნო ბრონქული ხველა ვიგრძენი, რომელიც შუშის მსხვრევის ხმას ერევა, როცა სავარძელს მივეყრდენი და მუხლებზე დავიდე. ვილჰელმინა ხელში. სიბნელეში მესმოდა ჰანსის მძიმე სუნთქვა.
  
  
  "უკანა კარია?"
  
  
  "დამაკავშირებელ ოფისში." ხმა აუკანკალდა.
  
  
  „შედი იქ და დაელოდე. აქ ყველაფერს მე მივხედავ“.
  
  
  ჩემი სიტყვები კიდევ რამდენიმე ტყვიამ და რამდენიმე რიკოშეტმა გააწყვეტინა. არ მინდოდა 9მმ-იანი ტყვიამფრქვევით გამეხსნა ცეცხლი და ქვეითი ჯარის გამოძახება. შეტევა სრულიად უშედეგო იყო. არ იყო საჭირო შუშის ფანჯრების გატეხვა, რათა ხუთ გმირს შეეძლო დაეჭირა ერთი უიარაღო მექანიკოსი. ჩამკეტები იმას ნიშნავდა, რომ ისინი აეროპორტის დაცვის კომპანიას არ ეკუთვნოდნენ. შესაძლოა მათი იდეა იყო ჰანსის სიკვდილით დაშინება.
  
  
  გავიგე, რომ ჰანსი შემდეგ კაბინეტში შევიდა. კარებთან დავჯექი და დაველოდე. Დიდი ხნით არა. თავდამსხმელთაგან პირველი შემოფრინდა ფეხების კაკუნით. დაბლა დავარტყი და დაბრკოლებისას ვილჰელმინას კონდახი დავარტყი. როგორც კი იატაკს დაეჯახა, მეორე ნომერი მას გაჰყვა. მე ავწიე და მან ჰიუგო მაქსიმუმამდე მიიყვანა. მან უსიტყვო ტირილი ამოუშვა და ჩემს მხარზე ჩამოვარდა. წინ წავედი, ფარად ვიყენებდი და მესამე ნომერს წავაწყდით.
  
  
  როდესაც შეხება მოხდა, დანით მოჭრილი სხეული მხრიდან მოვისროლე. ის უფრო სწრაფი და ჭკვიანი იყო. მკვდარი სიმძიმიდან გადმოვარდა და სასროლად მზად პისტოლეტით მოვიდა ჩემსკენ. გასროლის წინ ჩავყვინთავდი, მკლავის ქვეშ ჩავედი და ფარდულის იატაკზე დავეშვით. დიდი და ძლიერი იყო და უდაბნოს ოფლის სუნი ასდიოდა. იარაღით მაჯა მოვუჭირე. მან თავი აარიდა ჩემს მუხლზე დარტყმას, მარცხენა ხელი ცდილობდა ყელზე დაჭერას. მისი კიდევ ორი მეგობარი რომ ესწრებოდა, ბერძნულ-რომაული ჭიდაობის ხელოვნებაზე დასაკარგი დრო არ მქონდა. მის თავისუფალ ხელს ჩემს ყელს მოვძებნიდი და ჰიუგო მკლავის ქვეშ დავადე. ის შეკრთა და დაიწყო თრთოლვა, მე კი სწრაფად გადმოვხტი მისგან, მზად ვიყავი დანარჩენი ორისთვის. გავიგე ვიღაცის სირბილი. მე ვფიქრობდი, რომ ეს კარგი იდეა იყო და ოფისის კარიდან უკან გავედი, ჩახრილი.
  
  
  "ჰანს!" - ჩავიჩურჩულე.
  
  
  "კოლი!"
  
  
  "გააღე კარი, მაგრამ დარჩი იქ."
  
  
  "ნუ ღელავ!"
  
  
  ანგარის უკანა მხრიდან კარი გამოვიდა. გაშვებული ფეხები შეიძლება ნიშნავდეს იმას, რომ ჩვენმა სტუმრებმა გადაწყვიტეს იქ დაგვხვდნენ. რაც შეეხება აეროპორტის განათებებს, უსაფრთხოების განათებებს და ადრეული საღამოს სიბნელის სიცხადეს, არ იყო პრობლემა, გვენახა თუ არა რაიმე არასასურველი კომპანია. ჩვენ ეს ამ დროისთვის არ აღმოვაჩინეთ.
  
  
  ”ჩემი მანქანა ბორდიურთან არის”, - ვთქვი მე. "Გამომყევი. უყურე ჩვენს ზურგს. Წავიდეთ".
  
  
  ეს იყო საკმაოდ შიშველი ფეხით ანგარის უკნიდან ვაკანტურ პარკირების ზონამდე. Fiat გამოირჩეოდა როგორც ვაშინგტონის ძეგლი.
  
  
  "სად არის შენი მანქანა, ჰანს?" Ვიკითხე.
  
  
  — ანგარის მეორე მხარეს. ჩემთან შესანარჩუნებლად უნდა გაიქცე და სუნთქვაც კი არა მხოლოდ დაღლილი იყო. "იქ გავაჩერე, რადგან უფრო დაჩრდილულია და..."
  
  
  "კარგი. ზიხარ უკან, დაწექი იატაკზე და არც ერთი სანტიმეტრი არ იძვრება“.
  
  
  ის არ კამათობდა. დავიწყე ფიატი, თანხების გამოთვლა ორ პუნქტზე. თუ სტუმრები გამომყვებოდნენ, იცოდნენ, სად იყო ჩემი მანქანა გაჩერებული. აეროპორტის მცველ გუნდში რომ არ იყვნენ, დაზვერვის ოფიცრები იყვნენ, რაც პარტიზანებისთვის პრობლემას არ წარმოადგენს. ყოველ შემთხვევაში, ისინი ჰანსისთვის მოვიდნენ და არა ჩემთვის.
  
  
  დაცვის პუნქტს მივუახლოვდი, მანქანა გავაჩერე, ფარები ჩამქრალიყო, რათა მეჩვენებინა, რომ ყურადღებიანი ვიყავი და გადმოვედი. ლეიტენანტმა და მისმა ბიჭებმა რომ იცოდნენ მკვლელთა რაზმის შესახებ, ახლავე გავიგებდი.
  
  
  თავდაპირველი ოთხეული, სერჟანტის მეთაურობით, მომიახლოვდა. "Vive la NAPR, სერჟანტო", ვიმღერე და მათკენ მივიწევდი.
  
  
  - ოჰ, შენ, - თქვა სერჟანტმა.
  
  
  .
  
  
  ”დილით დავბრუნდები. ჩემს პასპორტში ბეჭედი გინდა?“
  
  
  "ხვალ ლოცვისა და გლოვის დღეა", - დაიღრიალა მან. "აქ არ მოხვიდე."
  
  
  "Კი. Მე მესმის".
  
  
  "წადი აქედან", ანიშნა სერჟანტმა.
  
  
  ნელა დავბრუნდი მანქანისკენ და თვალი ჩავუკარი ანგარის მოხრილ სილუეტს. ჯერჯერობით კარგია. გავუღიმე, დაცვას ხელი დავუქნიე და გაქცევა დავიწყე.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  აეროპორტიდან რომ დავტოვე და დავრწმუნდი, რომ არავინ მოგვყვებოდა, ჩემს დამალულ მგზავრს მივუბრუნდი.
  
  
  ”კარგი, მეგობარო. მოდი და შემომიერთდი“.
  
  
  უკანა სავარძლისკენ წავიდა და, მოსვა, კომბინეზონიდან ბურბონის ბოთლი ამოაძვრინა. "იესო!" - თქვა და დიდხანს მოსვა. "Გინდა ერთი?" - ამოისუნთქა და ბოთლი გაუწოდა.
  
  
  "არასდროს ვეხები, როცა მანქანით ვმოძრაობ."
  
  
  „ღმერთო ჩემო, შენ რაღაცნაირი მეგობარი ხარ. აი... - მკერდის ჯიბეს დასწვდა, - უკან წაიღე. შენ უბრალოდ გადამარჩინე ჩემი სიცოცხლე. ყველაფერი, რაც მე მივიღე, რაც შენ გინდა, უფასოა.”
  
  
  – იქ ადვილია, ჰანს. სიცილს ვერ ვიკავებდი. „ყველა მორიგეობს. შეინახეთ ფული თქვენთვის. თქვენ გამოიმუშავებთ მათ."
  
  
  ”მაგრამ ჯანდაბა! სად ისწავლე ასე მოქცევა!”
  
  
  "ა? რატომ, მთელი ცხოვრება. ოცი წელი აფრიკაში და "რამდენი ხანია თვითმფრინავებში ხარ?" »
  
  
  "ა? რატომ, მთელი ცხოვრება. ოცი წელი აფრიკაში და მანამდე...“
  
  
  ”ვფიქრობ, თქვენ იცით, რომ საპილოტე მილი განსხვავდება ტურბინისგან. პროფესიონალი ხარ შენს სფეროში“. მარტო ვარ ჩემში. სად შემიძლია წაგიყვანო, სადაც უსაფრთხოდ იქნები? "
  
  
  "Ჩემი ადგილი. მას აქვს მაღალი კედელი და ძლიერი კარიბჭე და მოხუცი თორი თუ ვუთხარი თუნუქის ბატს უკანალს დაკბენს“.
  
  
  „შენ ნავიგატორი ხარ. წარმოდგენა გაქვთ ვინ არიან ეს არამეგობრული ხალხი?”
  
  
  „უფალო, არა! მე ჯერ კიდევ არ მინახავს ისინი. ”
  
  
  "არსებობს კომანდოს ნაწილები ტაშამედის ჯარში?"
  
  
  "Მომკალი. ერთადერთი, რაც ვიცი, არის ის, რომ მათ ყველა აცვია ლურჯი კარკასული თავსაბურავი“.
  
  
  ეს იყო ადგილზე. ერთ-ერთ თავდამსხმელს ბერეტი ეცვა, დანარჩენ ორს თავსაბურავის გარეშე.
  
  
  ”დარწმუნებული ხარ, რომ არ გინდა ეს? ყველაფერს დავლევ და მერე ავდგები“.
  
  
  ”უბრალოდ ისე ნუ დაიკარგებით მასში, რომ ყურადღება არ მიაქციოთ ჩემს ნათქვამს. მოგეხსენებათ, მენდანიკეს სიკვდილი უბედური შემთხვევა არ იყო. კიდევ ვის უთხარი ეს?”
  
  
  "Არავინ. Მხოლოდ შენთვის."
  
  
  "არის კიდევ ერთი მიზეზი, რის გამოც ვინმეს უნდა შენი სკალპი?"
  
  
  — მომკლავენ?
  
  
  მუხრუჭს მოვკარი და ფიატი გავაჩერე. ჰანსი წინ გადააგდეს დაფასთან, მისი ბოთლი სახიფათო ზარის ხმას გამოსცემდა. კომბინეზონს მოვკიდე ხელი და სახისკენ მივიწიე. „ახლავე მინდა პასუხი, თორემ სახლში ბოთლით პირში წახვალ. Ნათელია?"
  
  
  ამჯერად უსიტყვოდ მიყურებდა, თვალები გაფართოებული, პირი ღია და დუმდა. გავუშვი და ისევ გზას გავუდექით. დაველოდე სანამ გაიღვიძებდა, მერე ჩუმად მოვწიე სიგარეტი. ისევე ჩუმად მიიღო.
  
  
  "მაშ, ვის უთხარით კატასტროფის შესახებ თქვენი თეორიის შესახებ?"
  
  
  „ხალიდი... ის ფარდულში იყო, როცა მე მორიგე ვიყავი. უკვე გავრცელდა ჭორები კატასტროფის შესახებ. როდესაც ვკითხე, რატომ აიღეს DC-6 გულფსტრიმის ნაცვლად, მან თქვა, რომ თვითმფრინავს გენერატორი არ ჰქონდა. ვიცოდი, რომ იტყუებოდა. წინა დღით გალფსტრიმზე ყველაფერი გადავამოწმე. ისიც ვიცოდი, რომ ჯოჯოხეთის ეშინოდა. მისი კიდევ უფრო დასაშინებლად და სალაპარაკოდ, ვუთხარი, რომ ვიცოდი, როგორ განხორციელდა DC-6-ის დივერსია“.
  
  
  "და მან ისაუბრა?"
  
  
  "არა."
  
  
  "საიდან იცოდი, რომ ეს დივერსია იყო?"
  
  
  ”როგორც ვთქვი, ეს იყო მორიგი უბედური შემთხვევა, რომელიც მოხდა აფრიკაში. Იგივე. ყველამ იცოდა, რომ ეს იყო დივერსია, მაგრამ ვერავინ დაამტკიცებდა. მერე დავამტკიცე. თუ შევძლებ ბუდანში მოხვედრას, ამის დამტკიცება შემიძლია. ამაზეც."
  
  
  შორიახლოს ტირილმა სირენამ ორაზროვანი პასუხი გასცა. ”ეს შეიძლება იყოს სასწრაფო დახმარების მანქანა. ვნახოთ, რა სახის დუნეა ეს. ” წამით გადავინაცვლე და ფიატში ჩავჯექი, რომელიც ვიმედოვნებდი, რომ მკაცრი იყო.
  
  
  "ჩვენ აუცილებლად დავრჩებით." ჰანსი ზევით-ქვევით ხტუნავდა, წინ და უკან იყურებოდა.
  
  
  ბორბლებმა იპოვეს გარკვეული წევა, როდესაც მე დახრილი ვიყავი დაბალი კლდის საფარისკენ.
  
  
  "ისინი საშინლად სწრაფად მიდიან!"
  
  
  ვიმედოვნებდი, რომ გზიდან საკმარისად შორს გავდგებოდი, რომ მოახლოებული ფარების დიაპაზონს არ გავსულიყავი, ანუ კლდის უკან. ბორბლებმა დაიწყეს თხრა და გადაგდება. ამაზე ბრძოლა უსარგებლო იყო. - მოიცადე, - ვუთხარი მე, ძრავა გამოვრთე და გვერდით გავფრინდი.
  
  
  Fiat-ის მოთეთრო ფერი მშვენივრად ჯდება უდაბნოში. საკმარისად, როცა დიდი სამეთაურო მანქანა გავიდა, სასწრაფოს მოჰყვა, არ შეგვემჩნია. ღამის ცივ ჰაერში სირენა ყვიროდა. შემდეგ ისინი წავიდნენ და ჩვენ ავდექით და უკან დავბრუნდით მანქანისკენ, ჰანსით კი ჩურჩულით ამბობდა: „რა გზაა დღის დასრულება“.
  
  
  . შემდეგ ისინი წავიდნენ და ჩვენ ავდექით და უკან დავბრუნდით მანქანისკენ, ჰანსით კი ჩურჩულით ამბობდა: „რა გზაა დღის დასრულება“.
  
  
  "შეგიძლიათ მადლობა გადაუხადოთ ალაჰს, რომ სამუდამოდ არ დაასრულეთ ეს."
  
  
  — დიახ, ახლა როგორ გავიდეთ აქედან?
  
  
  „ჩვენ გავწმენდთ შენს ბოთლს და იქნებ იდეა მოგივიდეს. თუ არა, დარწმუნებული ვარ, რომ თქვენ კარგად ხართ მანქანების დაძაბვაში. ”
  
  
  სულ რაღაც ორიოდე გაჩერებით ათ წუთში ისევ გზაში დავბრუნდით და ოც წუთში ჰანსის ვილაში მივედით.
  
  
  ლამანას უცხო კვარტალი იყო თეთრკედლიანი მავრის სტილის სახლების მონაკვეთი, რომელიც კონცენტრირებული იყო პარკის გარშემო, სახელად ლაფაიეტი. ჩვენ ჩავატარეთ დაზვერვა ჰანსის სამფლობელოში შესვლამდე. მისი სახლი პარკის გვერდით ხეივანში იყო. ორჯერ შემოვიარეთ. ქუჩაში არც მანქანები იყო და არც განათება.
  
  
  - და შენ უთხარი ხალიდს ეს ყველაფერი?
  
  
  "დიახ."
  
  
  "სხვას უთხარი?"
  
  
  – ერიკა, ჩემი ქალიშვილი, მაგრამ არაფერი უთქვამს.
  
  
  "ახლა მითხარი, კიდევ რას აკეთებდი, რამაც ვიღაცას ისე გააღიზიანა, რომ შენი მოკვლა სურდა?"
  
  
  „დაწყევლილი ვიქნები, თუ ვიცოდე. გულწრფელად!" ხელი გამომიწოდა, რომ დამეჭირა. „მე ვაკეთებ პატარა კონტრაბანდას, ყველა აკეთებს. მაგრამ ეს ბიჭის მოკვლის მიზეზი არ არის."
  
  
  „არა, ისინი მხოლოდ მარჯვენა ხელს მოგართმევენ. მე მჯერა, რომ თვითმფრინავში ამ DC-7-ის ჩანაწერებია.
  
  
  „დიახ. თუ ეს დაგეხმარებათ, შეიძლება გქონდეთ ძველი ძრავის ჟურნალები. რუფაში ვერ შეხვალ“.
  
  
  "უსაფრთხოება უფრო მკაცრია ვიდრე აქ?"
  
  
  "ჯოჯოხეთი დიახ."
  
  
  „თქვენ ამბობთ, რომ თვითმფრინავი სამხედროებს გადაეცათ. Იცი რატომ?
  
  
  "Რა თქმა უნდა. პარაშუტისტების ვარჯიში. შეგიძლია მითხრა რატომ..."
  
  
  "სად გააკეთეთ ტექნიკური სამუშაოები, კაპიტალური რემონტი, მსგავსი რამ?"
  
  
  „ჩვენ ყველაფერი გავაკეთეთ, გარდა ძირითადისა. ამისთვის გამოვიყენე ათენის ოლიმპიადა“.
  
  
  "როდის იყო მისი ბოლო შემოწმება?"
  
  
  „ოჰ, ეს უნდა ყოფილიყო, როცა წაიყვანეს. მათ თქვეს, რომ მოაგვარებენ“.
  
  
  - კიდევ ერთი კითხვა, - ვუთხარი მე და ფარები ჩავრთე, - ამ გზაზე შემოხვევია?
  
  
  მკვეთრად შეაძრწუნა და მერე თავი გადააქნია, მესიჯის გაგებით. ”არ არის საწყალი! ღმერთო, შენ გგონია, რომ მოგვყვებიან“.
  
  
  მე წამოვედი, ის კი გადმოვიდა და კედლის კართან მივიდა, რომელშიც იუდას ფანჯარა იყო. გავიგე თორის ღრიალი მისასალმებლად. ჰანსმა დარეკა ზარი, დარეკა ორი მოკლე და გრძელი. ზედა შუქი აინთო.
  
  
  ”ის ალბათ ჩემზე წუხდა,” ჩაიცინა მან. - ერიკა, მე ვარ, ძვირფასო, - დაუძახა მან. ”მე მყავს მეგობარი, ასე რომ შეინარჩუნე თორი.”
  
  
  ჯაჭვი გაიწელა. კარი გაიღო და ეზოში გავყევი. მკრთალ შუქზე მომეჩვენა, რომ ის მაღალი იყო. რაღაც თეთრი ეცვა და ხელში ღრიალი ძაღლი ეჭირა. "თორ, შეაჩერე!" - თქვა მან უხეში ხმით.
  
  
  ჰანსმა დაიჩოქა და ტორს თავზე ხელი დაადო. „თორ, ეს ჩემი მეგობარია. შენ მას მეგობრად ექცევი!”
  
  
  ძაღლის გვერდით მივუჯექი და ხელი ჩამესუნთქა. ”ჰეი თორ,” ვუთხარი მე, ”შენ ისეთი ბიჭი ხარ, რომელთანაც დაცვაა საჭირო.”
  
  
  ჩაიფხუკუნა და კუდის ქნევა დაიწყო. ავდექი და დავინახე, რომ ერიკა მიყურებდა. „მე მქვია ნედ კოული. მამაშენს სახლამდე მივეცი.”
  
  
  მისი სურნელით თუ ვიმსჯელებთ, დარწმუნებული ვარ, რომ მას ეს სჭირდებოდა. იუმორის ელფერი იყო ამ უხეშობაში.
  
  
  — კარგად ნათქვამია. ჰანსმა ბოთლი ამოიღო. "აჰა, გამიჭირდა ამის წყლიდან ამოღება."
  
  
  ჩვენ ყველა ვიცინეთ და მომეწონა როგორი მშვიდად ჟღერდა. „შედით, მისტერ კოულ. რა დაემართა შენს მანქანას, მამა?
  
  
  „ის... აჰ... გატყდა. არ მინდოდა დრო დამეხარჯა ამის გამოსწორებისთვის, ძირითადად იმიტომ, რომ მისტერ კოული აქ არის...“
  
  
  "საავიაციო ბიზნესში ხარ?" მან კარი გააღო და ანიშნა, რომ გავედით. შუქზე მას უკეთ ვხედავდი.
  
  
  მას ჰქონდა მამის წინა თხილამურებით ხტომის ცხვირის მინიატურული ვერსია. გარდა ამისა, მას დედაზე დადებითი შეხედულება უნდა ჰქონოდა. აფროდიტე თეთრ შორტებში. ცივ ამინდში მას ეცვა ლურჯი კუსფერი სვიტერი, რომელიც ძნელად ჩანდა, რომ შიგნით ყველაფერი შეენარჩუნებინა. მისი დანარჩენი ზომები თანაბარი იყო და როცა კარი დახურა და წინ გაიარა, ისე კარგად გამოიყურებოდა, როგორც წინ წავიდა. სინამდვილეში, ფეხშიშველი ან ცხენზე ამხედრებული, ერიკა გაიერი, გრძელი და ბუნებრივი მუქი თმით, სწორი და გამჭოლი ცისფერი თვალებით, ყველაზე სასურველი სანახაობა იყო ნებისმიერი ხედვისთვის.
  
  
  "შემიძლია რამე მოგიტანო?" სუსტმა ღიმილმა დამცინა.
  
  
  "ახლა არა, გმადლობთ." სიკეთე დავუბრუნე.
  
  
  „მისმინე, ძვირფასო, იყო ვინმე აქ? ვინმემ დარეკა?
  
  
  „არა... კლინიკიდან რომ მოვედი კაზა სახლში გავუშვი. რატომ ელოდებით კომპანიას?”
  
  
  „იმედი მაქვს, არა. ვგულისხმობ, არა. მაგრამ ახლა ყველაფერი არც ისე კარგად არის და..."
  
  
  "ექიმმა რაბულმა თქვა, რომ უკეთესი იქნებოდა, ხვალ არ მოვიდეო, ვფიქრობ, რომ ის სულელია
  
  
  და შენც. ეთანხმებით, მისტერ კოულ? „ჩვენ ისევ ვუყურებდით ერთმანეთს.
  
  
  „აქ უბრალოდ უცხო ვარ, მის გაიერ. მაგრამ მე მჯერა, რომ ყველაფერი შეიძლება კონტროლიდან გამოვიდეს. ასეა თუ ისე, ეს კარგი მიზეზია, რომ დასვენების დღე გქონდეს, არა?”
  
  
  ”დოკუსი მართალია. ჰეი, ცივ ლუდზე და საჭმელზე რას იტყვით?” არ ვიცოდი, ჰანსი მეკითხებოდა თუ მეუბნებოდა.
  
  
  - მართლა ვწუხვარ, - ვთქვი მე. — ვერ დავრჩები. ჩემი სინანული გულწრფელი იყო. "ალბათ შეგიძლია დაისვენო, ჰანს."
  
  
  "Რა მოხდა?" - თქვა ერიკამ და ჩემგან მამას შეხედა.
  
  
  -ახლა ასე ნუ მიყურებ, - დაიღრიალა მან. "არაფერი გამიკეთებია, არა?"
  
  
  "Ის არ არის, რაც ვიცი." თვალი ჩავუკარი მას. „დილით შევამოწმებ ორივეს. არ მინდა ამ მანქანის დიდი ხნით დატოვება იქ. მას შეუძლია დაკარგოს ყველაფერი, რაც მას სჭირდება."
  
  
  "მე გავაღებ ჭიშკარს და შენ მას ეზოში ჩასვამ." ჰანსსაც არ უნდოდა ჩემი წამოსვლა.
  
  
  — სასაუზმოდ მოვალ, თუ დამპატიჟებ. თავი დავუქნიე ერიკას.
  
  
  "როგორ მოგწონთ თქვენი კვერცხები?" ისევ დახარა თავი ჩემსკენ, მამის მიერ გადაწერილი ჟესტით.
  
  
  "სახლი განსაკუთრებული მექნება. რომელ საათზე?"
  
  
  "როცა მოხვალ, მე მზად ვიქნები."
  
  
  - Bientôt, - გავუწოდე ხელი. ნამდვილად არ მინდოდა ამ ხელის ჩამორთმევა.
  
  
  "ბიენტოტი". ორივეს გაგვეცინა და ჰანსი გაკვირვებული ჩანდა.
  
  
  ”მე თქვენთან ერთად წავალ,” თქვა მან.
  
  
  მანქანაში მივეცი რჩევა. „ჯობია ყველაფერი გითხრა. თუ გყავთ მეგობრები, სადაც შეგიძლიათ ღამის გატარება, ეს კარგი იდეა იქნება. თუ აქ დარჩები, უთხარი თორს, რომ კბილები გაკვეთოს. იარაღი გაქვს?
  
  
  „დიახ. ვინც ამ კედელზე გადალახვას შეეცდება, სიგნალიზაციას გამოაღვიძებს, რომელიც მკვდრებს გააღვიძებს. მე თვითონ დავაყენე“.
  
  
  – დილით გნახავ, ჰანს.
  
  
  "Რა თქმა უნდა. და ჰეი, მადლობა ყველაფრისთვის, მაგრამ ეს ფული ჯერ არ მიმიღია."
  
  
  "დარჩი თავისუფალი და იქნები."
  
  
  წავედი დარჩენის სურვილით. დრო არ მქონდა მათი დასაცავად და დიდი შანსი იყო, რომ ავაზაკები ისევ სანადიროდ მოვიდოდნენ.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  ქალაქის ცენტრში დავბრუნდი, გრძელი და არც თუ ისე პროდუქტიული დღე მქონდა. რომში ჩემი დახვრეტის აშკარა მცდელობის მიუხედავად, ცოტა მეტის გაკეთება შემეძლო, ვიდრე მაშინ, როცა ჰოუკმა ტბის პირას იდილიური განმარტოებიდან გამომაგდო.
  
  
  თითქმის ყველაფერი, რაც მას შემდეგ მოხდა, მიუთითებს NARN-ის შიდა პრობლემებზე, მაგრამ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ის იქცა უსაფრთხო თავშესაფარად ბირთვული იარაღისთვის. მანქანა, რომელიც კინაღამ მე და ვან დერ მეერს დაეჯახა, შეიძლება ყოფილიყო საზიზღარი მძღოლი ან მისასალმებელი კომიტეტი არასასურველი ამერიკელისთვის. აქამდე სატონმა მხოლოდ გოგონა შესთავაზა, სახელად პაულა, რაც არ იყო ცუდი შემოთავაზება, თუ უკეთესი არაფერი გქონდა გასაკეთებელი.
  
  
  ჰანსზე თავდასხმის ერთადერთი საეჭვო კუთხე იყო რატომ ნომრები და რატომ მდებარეობა? პასუხი შეიძლება იყოს ის, რომ მათ სურდათ ყველაფრის მზადყოფნა და რა სჯობს სამხედრო კონტროლის ქვეშ მყოფ ველს. ეს რიცხვები შეიძლება ნიშნავდეს, რომ ისინი არ აპირებდნენ მის მოკვლას, სანამ არ შეაშინებდნენ მას საუბრისას. დაქირავებულთა შემოდინება ერთადერთი სუსტი ტყვია იყო. ვიღაცის მიერ მოყვანილი პარტიზანები და სადღაც გაწვრთნილი მკვლელობების ჩასადენად. აშკარა იყო ტასაჰმედი, მაგრამ მისი ჯარისკაცების გარეგნობა და მანერები მხოლოდ აძლიერებდა იმას, რასაც AX ფაილები პროფესიონალიზმის ნაკლებობაზე მიუთითებდნენ. რა თქმა უნდა, რუფაში ყველაფერი შეიძლება სხვაგვარად იყოს. ათეულ საბჭოთა ინსტრუქტორს შეეძლო ეს სხვაგვარად გაეკეთებინა. როგორც ჩანს, რუფას მონახულება პრიორიტეტი იყო. ერთადერთი დადებითი რამ DC-7-ის შესახებ ის იყო, რომ მის შენარჩუნებას იმაზე მეტი დრო დასჭირდა, ვიდრე საჭირო იყო. დაამატეთ ეს ყველაფერი და გექნებათ საიდუმლოებების კარგი გროვა.
  
  
  Fiat-ის გაჩერება ხეივანში, სადაც ავიღე, აზრი არ ჰქონდა. მისი ქუჩაში დატოვება ასევე არ იყო კარგი; ეს იყო მისი დაკარგვის კარგი გზა.
  
  
  ქალაქში ყველაფერი დაკეტილი იყო, ფეხით მოსიარულეთა მოძრაობა თითქმის ისეთივე შემცირებული იყო, როგორც მანქანებისა და ცხენების მოძრაობა. ცენტრალურ მოედანზე გავემართე. პოლიციის კომისარიატი ცენტრალური ფოსტის გვერდით იყო განთავსებული. მისი გაცვეთილი ფასადის წინ ნახევარი ათეული მანქანა იყო გაჩერებული. მე ავწიე ერთი, ფოლკსვაგენის შეცდომა, რომელიც არ გამოიყურებოდა უფრო ოფიციალურად, ვიდრე ჩემი საკუთარი მანქანა. შენობის შესასვლელში მყოფმა ორმა ჟანდარმმა მოკლედ შემომხედა. როგორც ჩანს, ეს კარგი ადგილი იყო პარკინგისთვის, სანამ ალი უკეთესს არ დააყენებდა. უძველესი ლამანიტური ანდაზა ამბობს: „თუ არ გინდა, რომ შენიშვნა არ გქონდეს, გააჩერე აქლემი შენი მტრების ნახირში“.
  
  
  სასტუმროს ბარს ერქვა Green Room. მწვანე, რადგან ის გარშემორტყმული იყო ვინტაჟური მწვანე ფარდებით. ბარი არ იყო, მაგრამ ხის მაგიდების გარშემო თანაბრად დაძველებული მაროკოს სკამები იყო. ნახევარი საუკუნის წინ, ეს იყო ელეგანტური ფრანგული სალონი, სადაც ჯენტლმენები კოკაინს ყრუპავდნენ ან სვამდნენ Courvoisier კონიაკს.
  
  
  
  ახლა ეს იყო გვერდითი ჯიბე, სადაც ურწმუნო ადამიანს შეეძლო დალევა, რადგან მუსლიმურ კანონს უნდა მიეღო ეკონომიკური რეალობა. რეალობა ოთხჯერ აღემატებოდა ჩვეულებრივ სასმელს. ყოველ შემთხვევაში, ეს იყო ჰენრი სატონის ერთ-ერთი საჩივარი.
  
  
  მე შემეძლო მისი დანახვა გრანდ ცენტრალურ სადგურზე პარასკევს შუადღის ხუთ საათზე. ეს იყო ტაფტი, იელი და ალბათ ჰარვარდის ბიზნეს სკოლა. კარგად აღზრდილი სახე, მაღალი, კუთხოვანი, ტანსაცმელში, საათში, სამაჯურში, კლასიკურ ბეჭედში და ამ გაურკვეველი მოწყენილი თავდაჯერებულობის, თვითკმაყოფილი ჰაერის მოსაზღვრე, სიმდიდრის გარეგნობა ვლინდება. მას სახელმწიფო დეპარტამენტის ბეჭედი ჰქონდა. რატომ დააფიქსირა ის CIA-მ, ეს არის ის, რასაც ექსპერტებს დავტოვებ.
  
  
  მწვანე ოთახი სავსე იყო სიგარის კვამლით და ბიზნესმენების პატარა გროვით, რომლებიც ერთმანეთს უახლეს ჭორებს აჭმევდნენ. მათ შორის რამდენიმე ბრიტანელი შევნიშნე. სატონი, რომლის ნამდვილი სახელი უდავოდ დუნკან კოლდრიხ ეშფორტ მესამეს ჰგავდა, მარტო იჯდა კუთხეში და დროს ყოფდა ლუდის დალევასა და საათს შორის.
  
  
  გვერდით მივუჯექი და ხელი გავუწოდე. „მისტერ სატონ, მე ნედ კოული ვარ. უკაცრავად, დამაგვიანდა, საცობები“.
  
  
  წამიერმა გაოცებამ სწრაფ შეფასებას მისცა ადგილი. „ოჰ, როგორ ხარ? გავიგეთ, რომ მოდიოდი“. ის იყო საკუთარი სისულელეებით. ხმის დონე ხმამაღალი იყო ბრბოსთვის, მაგრამ ბრბო საკმარისად იყო დაკავებული, რომ შეგვეძლო სრული კონფიდენციალურობის პირობებში საუბარი.
  
  
  - რამდენიმე მნიშვნელოვან ჩანაწერს ავიღებ, - ვუთხარი ღიმილით, როცა ჯიბის რვეული ამოვიღე. "თქვენ გიპასუხებთ რამდენიმე კითხვაზე."
  
  
  „ვფიქრობ, საელჩოში რომ წავსულიყავით, უფრო აზრიანი იქნებოდა“. ადენოიდური ხმა ჰქონდა, რომელიც მის მაღალ ცხვირს ემთხვეოდა.
  
  
  ”მე უკვე ვიყავი საელჩოში, ჰენრი. გავიგე რომ დაკავებული იყავი. მოგიტანეთ პასუხი ჩემს პრიორიტეტზე AZ-დან?
  
  
  "ჯიბეში მაქვს, მაგრამ ნახე აქ..."
  
  
  „შეგიძლია მომეცი, როცა წავალთ. გაქვთ რამე მენდანიკესა და პეტერსენის შეხვედრის შესახებ?
  
  
  მან შემომხედა ნაწყენი, მოყინული. „მე არ გპასუხობ, კოულ. ᲛᲔ…"
  
  
  "შენ ამას აკეთებ ახლა და ჯობია სწრაფად მიხვიდე." გავუღიმე და თავი დავუქნიე, გვერდზე ჩანაწერი გავაკეთე. ”თქვენი ინსტრუქციები მოვიდა თეთრ სახლში, ასე რომ, მოდით, თავი დავაღწიოთ ამ სისულელეს. რაც შეეხება პეტერსენს?
  
  
  ”ელჩი პეტერსენი, - ხაზი გაუსვა მან პირველ სიტყვას, - ჩემი პირადი მეგობარი იყო. მე პირადად ვგრძნობ პასუხისმგებლობას მის სიკვდილზე. ᲛᲔ…"
  
  
  "არ მაინტერესებს". მიმტანს ვანიშნე სატონის ლუდის ბოთლზე და ორი თითი ავწიე. "გადაარჩინე შენი დაჭრილი გრძნობები და მითხარი ფაქტები." ჩემს ბლოკნოტზე კიდევ ერთი ცარიელი დავწერე, რაც მას საშუალებას აძლევდა სუნთქვა შეეკრა.
  
  
  „სატვირთო მანქანა, რომელიც ელჩის მანქანას დაეჯახა, უმარკო სატვირთო მანქანა იყო. ისე თქვა, თითქოს კბილებს აფურთხებდა. "მე ვიპოვე ეს".
  
  
  მე მას შევხედე. მან იმედგაცრუებული დაიყვირა, სწრაფად გადაიზარდა გაბრაზებაში.
  
  
  ”მთვრალი მძღოლი შენთვის. იპოვე ვის ეკუთვნის?
  
  
  მან თავი დაუქნია. "Ჯერ არა."
  
  
  ”ეს არის თქვენი ერთადერთი მითითება შუაღამის შეხვედრის მიზანზე?” ჩემი ტონი კიდევ უფრო ღრმად აისახა მის გარუჯულ სახეზე.
  
  
  „შეხვედრა 01:00 საათზე შედგა. ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვიცით მისი მიზანი“.
  
  
  „თავიდანვე რომ გეთქვა, ერთი წუთის დაზოგვა შეგვეძლო. რამდენადაც მე მესმის, მენდანიკე პატივს არ სცემდა ელჩს“.
  
  
  „მას არ ესმოდა ელჩის. ელჩი ცდილობდა და ცდილობდა...“
  
  
  ”ასე რომ, მენდანიკა პეტერსენთან ზარის ბუნება უჩვეულო იყო.”
  
  
  ”დიახ, შეგიძლიათ ამის თქმა.”
  
  
  „ზუსტად ვის ესაუბრა პეტერსენი პრეზიდენტის სასახლეში გამგზავრებამდე?
  
  
  „მხოლოდ მეუღლესთან და საზღვაო ქვეითთან ერთად. მან უბრალოდ უთხრა ცოლს, სად მიდიოდა და საზღვაო ქვეითებსაც უთხრა. მას მძღოლი უნდა აეყვანა. თუ დამირეკა..."
  
  
  "სასახლეში კონტაქტები არ გაქვთ?"
  
  
  — როგორ ფიქრობთ, ადვილია?
  
  
  ოფიციანტმა ლუდი მოიტანა და ვიფიქრე, რა არეულობაა ეს ბიჭი. ერთი AX Section R რეზერვის აგენტი განლაგებულია ლამანში და მე მექნებოდა ჩემი პასუხები.
  
  
  არის რაღაც, რაც ჯობია ახლავე იცოდე, - თქვა მან, როცა მიმტანი წავიდა. - გვაქვს ინფორმაცია, რომ ხვალ აქ პრობლემები იქნება. გონივრული იქნება დღე საელჩოში გაატაროთ. ყველაფერი შეიძლება ძალიან მახინჯი გახდეს."
  
  
  ჩემი ლუდი დავლიე. "აქ მოსულ პარტიზანებს ვის ეკუთვნიან?"
  
  
  ”ვეჭვობ, რომ ისინი მენდანიკემ შემოიტანა სამხრეთში ოსმანის წინააღმდეგ გამოსაყენებლად”.
  
  
  "გამოცნობით მიდიხართ, ჰა?"
  
  
  ვაი რომ ასე იყო. თვალები მოჭუტა და ჩემსკენ დაიხარა. „მისტერ კოულ, თქვენ არ ხართ ჩემი სააგენტოს ოფიცერი. DVD-დან ხარ თუ სხვა ოპერაციიდან. შეიძლება სახლში მნიშვნელოვანი ხარ, მაგრამ მე აქ ვმართავ სადგურს და მაქვს ყველა ინფორმაცია..."
  
  
  ფეხზე წამოვდექი, შენთან ერთად წამოვალ, - ვუთხარი, გავუღიმე და რვეული ჯიბეში ჩავიდე.
  
  
  რვეული. ოთახიდან გამომყვა და ლობის დერეფანში შევიდა.
  
  
  - მხოლოდ ერთი რამ, - დავამატე, როცა ის უხერხულად მიდიოდა ჩემს გვერდით. "ალბათ ხვალ დაგიკავშირდებით. მჭირდება წერილობითი დასკვნა ელჩის გარდაცვალების შესახებ ყველა დეტალით; არა ვარაუდები, მხოლოდ ფაქტები. მინდა ყველაფერი რაც თქვენ გაქვთ დაქირავებულებზე. მინდა ვიცოდე რა კონტაქტები გაქვთ ამ ქალაქში და მე მინდა ვიცოდე, რას აპირებს ოსმანი და...
  
  
  Ის გაჩერდა. "ახლა ხედავ აქ...!"
  
  
  – ჰენრი, ბიჭო, – და ღიმილით დავასრულე, – რასაც გეტყვი, გააკეთებ, თორემ ისე სწრაფად გამოგიშვებ აქედან, რომ დრო არ გექნება საცეკვაო ფეხსაცმლის ჩალაგება. ჩვენ შევდივართ სახლის სალონში და შეგიძლიათ მომცეთ ჩემი პრიორიტეტი A-დან Z-მდე. თქვენ ახლახან მიიღეთ თქვენი.”
  
  
  ის მთელი სისწრაფით წავიდა და მე ლიფტისკენ წავედი, ვფიქრობდი, რომ სააგენტო უკეთესად ახერხებდა ასეთ ბაღშიც კი.
  
  
  ადრე აღვნიშნე, რომ კონსიერჟ ლაკუტა შეცვალა ღამის კაცმა. თავი დავუქნიე და ცივი ღიმილი გამიღიმა მე-ვიცი-რაღაც-შენ არ იცოდი. თვალის კუთხით დავინახე, რომ ალის თავი ამოვარდა ქოთნის პალმის ხის უკნიდან. მან სწრაფი სიგნალი მომცა და გაშენებულ ხეს გვერდით გავუყევი, სიამოვნებით დამიკავშირდა. იქნებ ჩემმა ალადინმა მოიწვიოს სუფრის საჭმელი.
  
  
  "ოსტატი!" - დაიღრინა მან, როცა ფეხსაცმლის თასმის შესაკრავად გავჩერდი, - შენს ოთახში არ წახვიდე. იქ პოლიციის ღორები არიან. უფროსი და მისი მკაცრი ბიჭები.
  
  
  - ჩემო ძველ მეგობრებო, აჰ, - ვუთხარი მე, - მაგრამ გმადლობთ. მე მინდა ადგილი, სადაც ცოტა ხნით მარტო ვიქნები“.
  
  
  „მეორე სართულზე გამოდით ლიფტიდან“.
  
  
  პირდაპირ ვიჯექი და მაინტერესებდა, რას მოიმოქმედებდა ალი ჰენრი სატონის ნამუშევრებთან. იქნებ მე მივიღო მას იელის სტიპენდია.
  
  
  მეორე სართულზე დამხვდა და ორი სართულის ზემოთ ჩემი ოთახის მსგავს ოთახში შემიყვანა. ”აქ უსაფრთხოდ იქნებით, ოსტატო”, - თქვა მან.
  
  
  ”მე მირჩევნია სავსე კუჭი. შეგიძლია მომიტანო რამე საჭმელად?”
  
  
  "კუსკუსი?"
  
  
  ”დიახ, და ყავა. სხვათა შორის, სად არის საუკეთესო ადგილი მანქანის გასაჩერებლად?”
  
  
  მკერდამდე ჩაიცინა. – იქნებ პოლიციის განყოფილების წინ?
  
  
  "Გადი აქედან". ჩექმა მის უკანა მხარეს მივადე.
  
  
  ის მოშორდა. "ოსტატი არც ისე სულელია."
  
  
  მის უკან კარი ჩავკეტე და აქსის პასუხის წასაკითხად დავჯექი. სულ ორი ნული იყო. დოქტორი ოტო ვან დერ მეერი იყო ზუსტად ის, ვინც თქვა, რომ იყო და მას ასევე დიდ პატივს სცემდნენ. დედამისი ზულუ იყო. აფრიკა იყო მისი სასოფლო-სამეურნეო ცენტრი. NAGR-ზე სატელიტურმა და აერო გადაღებამ არაფერი გამოიღო.
  
  
  მე არ მქონდა ჩოპერი AZ-ის პასუხის გასანადგურებლად, მაგრამ მე მქონდა მატჩი. დავწვი, მერე გავრეცხე და ვფიქრობდი ჩემს სტუმრებზე, რომლებიც ზემოთ მელოდნენ. მათი ჩამოსვლა არ გამკვირვებია. დაურეკა თუ არა ლაკუტემ მათ. საბაჟო მისცემდა სიტყვას. თუ მინდოდა, მათ თავიდან ავიცილებდი. მე არ ავირჩიე, მაგრამ მათ მოუწევთ ლოდინი, სანამ ჩემი შინაგანი მამაკაცი აღდგება.
  
  
  აჰ, ასეა, კუსკუსიც კარგი იყო და სქელი შავი ყავაც. "პატრონს სურს მანქანა აქ მოიყვანოს?" ჰკითხა მან.
  
  
  "თქვენ ფიქრობთ, რომ იქ უსაფრთხოა?"
  
  
  „არა მგონია, რომ მოპარული იყოს“. მან პირდაპირ ითამაშა.
  
  
  "შეგიძლიათ შემოგთავაზოთ უფრო კერძო ადგილი?"
  
  
  ”დიახ, როცა მასწავლებელი მოიტანს, მე მას ვაჩვენებ.”
  
  
  "ეს შეიძლება მოხდეს ბევრად მოგვიანებით."
  
  
  „ამაღამ დარჩი ამ ოთახში, ბატონო, და მშვიდად დაიძინებ. ზევით მყოფები დაიღლებიან და წავლენ. ის ღორის ბუშტი, ლაკუტე, მან მოიტანა“.
  
  
  "მადლობა რჩევისთვის, ალი." რამდენიმე კუპიურა მოვიტანე. „თვალები დახუჭე და აიღე კვერი“.
  
  
  ”ოსტატმა ბევრი რამ არ იცის ფულის შესახებ.”
  
  
  „ეს უფრო მეტია ვიდრე მინიშნება. ეს არის ინფორმაცია. თქვენ იცით, რომ მოკლეს ამერიკის ელჩი. მინდა ვიცოდე ვინ მოკლა“.
  
  
  თვალები გაუფართოვდა. „შეგიძლია ხელი ათჯერ მეტით აევსო, ვიდრე გეჭირა და მე ვერ გიპასუხებდი“.
  
  
  ”ახლა არა, მაგრამ ყურები ღია გქონდეთ და არ გეტყვით იმას, რასაც მოისმენთ.”
  
  
  მან თავი დაუქნია. „არ მინდა, რომ გაწყდეს“.
  
  
  "ჩუმად მისმინე."
  
  
  თუ რამე გავიგე, გადამიხადე. Ახლა არა. უკვე ორჯერ მეტი გადამიხადე. ეს არ არის სახალისო. უნდა გარიგებო“.
  
  
  როცა ის წავიდა, ვილჰელმინას, ჰიუგოს და ფრანგული პასპორტი ჩამოვტვირთე. ლუგერი ლეიბის ქვეშ შევიდა, ჰიუგო კარადაში შევიდა, პასპორტი კი კარადის თაროს უკან იყო. ოპოზიციის გაცნობის დრო იყო და, როგორც ამბობენ, სისუფთავე მინდოდა.
  
  
  ჩემს ოთახში შევედი, მისაღებში სათანადო სიურპრიზი დავაფიქსირე. ოთახი სამი კაცით გაივსებოდა. ხუთით ეს თითქმის SRO იყო.
  
  
  
  კარი გაიჯახუნა და ჩაკეტა, მე კი ერთ-ერთმა ფორმიანმა შემოჭრილმა გაჩხრიკა.
  
  
  სანამ ჯარის ბიჭები ხაკისფერში იყვნენ გამოწყობილი, ჩემი სტუმრები ზეთისხილის მწვანეში იყვნენ გამოწყობილნი. ჩემს წინ სავარძელში მჯდომმა პოლკოვნიკმა ჩემი პასპორტი საძიებო სისტემიდან მიიღო, თვალი არ მოუშორებია.
  
  
  "Რა ხდება აქ!" მოვახერხე გამოსვლა. "ვ-ვინ ხარ?"
  
  
  - გაჩუმდი, - თქვა მან მისაღები ინგლისურად. -დაველაპარაკები შენ მიპასუხებ. Სად იყავი?" თითქმის სავსე საფერფლედან აშკარა იყო, რომ ეს მოუთმენელი მიმტანი იყო.
  
  
  "რას გულისხმობ, სად ვიყავი?"
  
  
  მოკლე ბრძანება გასცა და მარცხნივ მყოფი ხარი პირში მომხვდა. გოგირდი და სისხლი გავსინჯე. ამოვისუნთქე და გაოგნებული ვეცადე მემოქმედა.
  
  
  ”მე ვთქვი, რომ თქვენ გიპასუხებთ, არა სულელურ ხმებს.” პოლკოვნიკმა ახალი სიგარეტი დაკრა ვერცხლის კოლოფზე. სნეული თითები ჰქონდა. წავიდნენ დანარჩენებთან ერთად; დახვეული ბლექჯეკი გველი. დამაჯერებელი სახე დამანგრეველად ლამაზი იყო - თხელი ტუჩები, თხელი ცხვირი, თხელი თვალები. ობსიდიანის თვალები; დაუნდობელი, ინტელექტუალური, უიუმორო. მისი მოწესრიგებული უნიფორმით თუ ვიმსჯელებთ, ის იყო მოწესრიგებული, კარგად ორგანიზებული, განსხვავებით იმ სამხედროებისგან, რომლებიც აქამდე მინახავს. უდაბნოს ტანისამოსში მას შეეძლო ეთამაშა აბდ ელ კრიმი თავის საუკეთესო პერიოდში.
  
  
  "ახლა, სად იყავი?" - გაიმეორა მან.
  
  
  "ამერიკის საელჩოში..." ტუჩებზე ცხვირსახოცი ავიფარე. „მე... მე ვიყავი იქ ჩემი პატივისცემისათვის. მე გაზეთების მუშაკი ვარ“.
  
  
  ”ჩვენ ყველაფერი ვიცით შენზე. ვინ დაგპატიჟა აქ?
  
  
  "თავი დამიქნია სულელურად." ნ-არავინ დამპატიჟა. მე ახლახან მოვედი... რომ... დავწერო შენს სასოფლო-სამეურნეო პროექტებზე“.
  
  
  - ჩვენ მაამებელი ვართ, - ამოისუნთქა მან კვამლის ღრუბელი, - მაგრამ შენ მატყუარა ხარ. მან თავი დაუქნია ჩემს მარჯვნივ მდებარე ხორცის გროვისკენ. საკმარისი დრო მქონდა, რომ დამეჭიმა მუცლის კუნთები და დარტყმა მიმეღო. მაგრამ ასეც რომ იყოს, მტანჯველი ხველა და გაორება მხოლოდ თამაში არ იყო. მუცელზე დავეცი, მუცელზე ხელი მომიჭირა. თმით ფეხზე წამომაყენეს. ვტიროდი, მძიმედ ვსუნთქავდი, სკალპის ქვეშ ჩავვარდი.
  
  
  "Რა ჯანდაბაა!" სუსტად ამოვისუნთქე.
  
  
  - მართლა რა ჯანდაბა. რატომ მოხვედი აქ?
  
  
  „დაწერეთ პრემიერის გარდაცვალებაზე“. ამოვაძვრინე, ვითომ დამეხმარა ყლუპი მოვსვი.
  
  
  ”და რა შეგიძლიათ დაწეროთ ამაზე გარდა იმისა, რომ თქვენმა სუნიანმა CIA-მ მოკლა იგი?” მისი ხმა გაბრაზებულმა გაისმა. „იქნებ CIA-დან ხარ! როგორ გავიგო, რომ ეს სიმართლე არ არის?
  
  
  "არა, არა CIA!" ხელი გავუწოდე.
  
  
  მე ვერ დავინახე გავლენა მესამე პირისგან, რომელიც ჩემს უკან იყო. ეს კისერზე დარტყმა იყო და ამჯერად ფაქტობრივად დავეცი. მთელი ძალით მომიწია ბრძოლა, რომ თვალში სპარსული ფარდაგი არ ჩამევლო. უმარტივესი გზაა უგონო მდგომარეობაში მოჩვენება. გავიყინე.
  
  
  "სულელი!" - არაბულად იღრიალა პოლკოვნიკმა. – თქვენ ალბათ კისერი მოიტეხეთ.
  
  
  — ეს მხოლოდ მსუბუქი დარტყმა იყო, სერ!
  
  
  ”ეს ამერიკელები ბევრს ვერ იტანენ,” - ჩაილაპარაკა მან.
  
  
  "გახსენი შენი სახე და დალიე წყალი."
  
  
  წყალი სასიამოვნო იყო. ავურიე და ვწუწუნებდი. ისევ ფეხზე წამოვდექი, ცალი ხელით კისრის მოფერება ვცადე, მეორეთი კი მუცელი.
  
  
  - მომისმინე, ტყუილების დაუპატიჟებელო, - თმებში ჩავლებულმა თავი ამიწია, რომ პოლკოვნიკს დამსახურებული ყურადღება მივაპყრო, - ლამანას 07:00 საათზე კაიროსკენ მიმავალი რეისია. აეროპორტში 05:00 საათზე იქნებით, ამიტომ იქ ყოფნისთვის საკმარისი დრო გექნებათ. თუ მასზე არ იქნები, შენი აქ ყოფნა მუდმივი იქნება“.
  
  
  ფეხზე წამოდგა და მისი მზერა საპარსზე უფრო მკვეთრი იყო. ცხვირწინ შემაძრწუნა პასპორტი. „მე შევინარჩუნებ ამას და შეგიძლიათ დააბრუნოთ, როცა განბაჟდებით. ეს თქვენთვის გასაგებია?”
  
  
  ჩუმად დავუქნიე თავი.
  
  
  ”და თუ გინდათ დაწეროთ ამბავი თქვენი სასიამოვნო აქ ყოფნის შესახებ, თქვით, რომ პოლკოვნიკი მუჰამედ დუზა იყო ის ადამიანი, ვინც ყველაზე მეტად გაერთობით.”
  
  
  მან ჩემს გვერდით გამიარა და დენდი, რომელმაც კურდღლის მუშტი დამარტყა, უკანალში ჩექმით დამარტყა და ოთახის გასწვრივ საწოლზე დამაწვინა.
  
  
  თქვა დუზამ კარებთან. ”მე დავტოვებ აშადს აქ თქვენი დაცვის უზრუნველსაყოფად. ჩვენ გვიყვარს სტუმართმოყვარეობა დაუპატიჟებელი სტუმრების მიმართაც კი“.
  
  
  კისრის და მტკივნეული კუჭის გარდა, არაფერი მქონდა საჩვენებელი უდაბნოს ლომებისკენ სწრაფვით. გავიცანი დუზა და გავიგე, რომ ის არ იცნობდა ნიკ კარტერს, მხოლოდ ნედ კოულს, რაც იმას ნიშნავდა, რომ მას არანაირი როლი არ ჰქონდა ჩემი მკვლელობის შეკვეთაში. ის არ თვლიდა ჩემს პრობლემას და ეს იყო ჩემი აზრი. მანამდე არ შემაწუხებს, სანამ ჩემს რეისს არ მივაღწევ. მხოლოდ 21:00 საათი იყო, რაც იმას ნიშნავდა, რომ ცხრა საათი მქონდა დარჩენილი. დღის წესრიგში კიდევ რამდენიმე გაჩერება მქონდა და წასვლის დრო იყო. თუ ისინი ისეთივე მშრალი აღმოჩნდებიან, როგორც სხვები, შეიძლება ჩემი გადატრიალება მოვაწყო.
  
  
  აშადი, რომელიც ჩემზე დამრჩა, ყველაზე მეტი ზიანი მომიყენა, უკნიდან. სანამ ის სავარძელში იჯდა, რომელიც დუზამ გაათავისუფლა, მე შევედი ჯიხურში, სადაც მონიშნული იყო Salle de Bain და ნამსხვრევები ამოვიღე. ჩალურჯებული ტუჩის გარდა, ჩვეულებრივზე უარესად არ გამოვიყურებოდი.
  
  
  .
  
  
  აშადმა ღიმილით მიყურებდა, როცა ცხვირსახოცი აეღო. "დედაშენმა ნაგავი შეჭამა", - ვუთხარი არაბულად.
  
  
  ვერ იჯერებდა, რომ სწორად მომისმინა. ის სკამიდან ადგა ფართოდ გაღებული პირით და გაბრაზებული თვალებით, მე კი ავტირდი და კარატეს ფეხზე დავარტყი. ფეხმა კისრისა და ყბის ზევით მომიჭირა და ვიგრძენი ძვლების ნამსხვრევები, როცა თავი კინაღამ მომეჭრა. სკამის საზურგეზე გადავიდა, კედელს დაეჯახა და იატაკს დაეჯახა, რამაც ჭურჭელი ატეხა.
  
  
  მეორედ იმ დღეს გვამი საწოლში დავაწვინე. მერე შავი კოსტუმი და შესაბამისი კუსფერი პერანგი ჩავიცვი. არა, რომ გლოვაში ვიყავი, მაგრამ ფერი შეეფერებოდა შემთხვევას.
  
  
  რომ წამოვედი მეორე სართულზე ჩემს ოთახში ჩავედი. იქ შევაგროვე ჩემი აღჭურვილობა და ჩანთა და ჩანთა შევამოწმე. ჩემოდნიდან ყველაზე საჭირო ნივთები ამოვიღე - ორი დამატებითი კლიპი ლუგერისთვის, მათგან ერთი ცეცხლგამჩენი. მუხლზე მივამაგრე სპეციალური საშინაო მოწყობილობა, დაახლოებით AX ღილაკის ზომის. საჭიროების შემთხვევაში, მისი სიგნალი გამოიძახებს მეექვსე ფლოტის 600 რეინჯერის ბატალიონს. სათადარიგო პიერი შიდა ჯიბეში შევიდა. დაბოლოს, ოცდაათი ფუტი აკურატულად შეკუმშული ნეილონის თოკი, თავისი საიმედო მიმაგრებით, მეორე სამაგრივით შემომხვია შუაზე.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  სასტუმროდან გვერდითი ქუჩის გასწვრივ დავტოვე და იმავე გვერდით ქუჩების გაყოლებით მივაღწიე პრეზიდენტის სასახლეს ჩრდილოეთ კედელთან. კედელი ნახევარი მილის სიგრძის იყო, დამცავი ყუთებით ორივე ბოლოში და ორი შუაში.
  
  
  მესაზღვრეები მუდმივ პატრულირებას არ აწარმოებდნენ. დაახლოებით ყოველ ათ წუთში ორკაციანი გუნდი საპირისპირო მიმართულებით მიდიოდა, ხვდებოდა თანამემამულეებს და ბრუნდებოდა ბაზაზე. მიუხედავად იმისა, რომ კედლის პარალელურად მიმავალ ქუჩას ჰქონდა ზედა განათება, ვხედავდი, რომ პერიმეტრის გავლა დიდ პრობლემას არ წარმოადგენდა. ეს უბრალოდ დროის საკითხი იყო. ქუჩის ნათურები უზრუნველყოფდნენ კედლის მცირე განათებას. თუმცა, კედელი ოცი ფუტის სიმაღლისა და თეთრი იყო. შავებში ჩაცმული მას ვაპირებდი ტარანტულას დამსგავსებოდა.
  
  
  დაველოდე, სანამ ცენტრალური გუნდი დაასრულებდა ნახევრად პატრულირებას, შემდეგ მოვშორდი თხრილს, სადაც დავიფარე და სწრაფად გავიქეცი თავად კედლისკენ. მის გასწვრივ დაბალი ბუჩქები იყო და მათში ჩავჯექი თოკის მოსამზადებლად.
  
  
  მას შემდეგ, რაც დაყენებული ვიყავი, გადავედი პუნქტზე, რომელიც მდებარეობს ცენტრალური დაცვის პოსტის უკან. მის წინ ორი მგზავრი იჯდა და საუბრობდა. ვხედავდი მათი სიგარეტის სიკაშკაშეს და მესმოდა მათი ჩახლეჩილი ხმები. მხოლოდ თუ შემობრუნდებიან დამინახავენ.
  
  
  ავდექი, შევამოწმე და სროლა გავაკეთე. თოკი ისევ მაღლა ადიოდა. გაისმა სუსტი ზარის ხმა, როდესაც მისი სპეციალური მოწყობილობა ავტომატურად ჭრიდა შორეულ მხარეს. ხმა არ აწუხებდა მწეველებს. თოკი გავწიე და გადავედი. მე გავაკეთე შენიშვნა, რომ მადლობა გადავუხადო AX Supply-ს საველე ჩექმებისთვის. ძირები მაგნიტებივით იყო.
  
  
  აღმოსავლური ჩვეულების თანახმად, კედლის ზემოდან მოფენილი იყო გატეხილი შუშის ნატეხები. ფრთხილად ჩამოვჯექი, პოზიცია შევიცვალე და თოკი გავტეხე, პრეზიდენტის ეზოს პარკის ტერიტორიაზე გადავედი.
  
  
  ქვეყანას ისტორიაში პრეზიდენტი არასოდეს ჰყოლია, მაგრამ მას შემდეგ რაც გახდა NAPR, პოლიტიკური აგიტპროპის უაზრობის გამო, სახელი სამეფო სასახლიდან პრეზიდენტის სასახლედ შეიცვალა. მიუხედავად ამისა, ეს იყო უძრავი ქონება. სიბნელეში თითქოს ვერსალის ტოლფასი იყო.
  
  
  ცაში მკრთალი შუქისკენ გავემართე, რომელიც სასახლის მდებარეობას მიუთითებდა. ღამის ჩიტები იყვნენ, მაგრამ მცველები და ძაღლები არ იყვნენ. ამან გააძლიერა ჩემი განცდა, რომ ტასაჰმედი ნამდვილად არ ელოდა არავის წინააღმდეგობას.
  
  
  თითქმის გამიხარდა იმის დანახვა, რომ თავად სასახლე იყო ერთგვარი დაცვის ქვეშ. ეს იყო იმ ბიჭების თანაბარი, რომლებიც გარე კედელს იცავდნენ. ვისკივით გავდიოდი მათ შორის გაბზარულ ყინულზე. ჩემი შესვლის წერტილი სხვა კედელში გადიოდა, სულ რაღაც ათი ფუტის სიმაღლეზე. მალავდა ეზოს, რომელიც ყველასთვის დაკეტილი იყო, გარდა შემა მენდანიკესა და მისი ქალბატონებისა, ერთგვარი ქალის გარყვნილება საპირისპიროდ. ვიმედოვნებდი, რომ არცერთი მათგანი არ დაელოდებოდა, სანამ მის დამცავ მკლავზე ავდექი. ეზოს ერთი მხარე სასახლის კედელი იყო და ცულის ნახატები მიუთითებდნენ, რომ ამ ფრთაში შემას ბინები იყო.
  
  
  ეზოში ჟასმინის სუნი იდგა. მას ჰქონდა დახურული გადასასვლელები და ცენტრალური შადრევანი. მას ასევე ჰქონდა ვაზით დაფარული, კიბეების მსგავსი ღერო, რომელიც გადიოდა სასახლის კედლის მაღალ მხარეს ფანჯრის ქვემოთ იმ წერტილამდე, სადაც სუსტი შუქი ანათებდა. როგორ შეიძლება მოგზაურმა აგენტმა ამის უგულებელყოფა?
  
  
  მასზე ფოკუსირებით, თითქმის დავასრულე ნიკ კარტერისა და დუგლას ფეირბენქსის საღამო.
  
  
  
  ეს ყველაფერი ზედმეტად ადვილი იყო და მე არ მინახავს იგი მარტოხელა სიარულის სიბნელეში. ჩემი შესვენება ის იყო, რომ მან არ დამინახა, სანამ ყვავილნარში არ ჩავვარდი.
  
  
  ჭკუა რომ ყოფილიყო, ადგილზე დაელოდებოდა, სანამ უკნიდან არ დამარტყა. ან სპილენძის გონგს სცემდა და დიდ დახმარებას ითხოვდა. სამაგიეროდ, ის გავარდა ბილიკიდან, ზღარბივით ყეფდა, ნაწილობრივ გაკვირვებული, ნაწილობრივ გაბრაზებული.
  
  
  მის ხელში დანის ელვარება დავინახე და მშიშარას წამოსვლაში დავეხმარე. დრო იყო მთავარი და მე არ მინდოდა მის მეგობრებთან შეხვედრა. ჰიუგოს ფრენა იყო ხანმოკლე და ზუსტი, შეაღწია ხელამდე დაუცველ ადგილზე, სადაც ყელი ხვდება მკერდის ზედა ნაწილს.
  
  
  ის დაეცა, სისხლით იხრჩობოდა, ყვავილებს ამტვრევდა. როდესაც ის ბოლო კრუნჩხვით ტრიალებდა, მე ორჯერ შევამოწმე ეზო, რომ დავრწმუნდე, რომ მარტო ვიყავით. როცა დავბრუნდი, მან მოახერხა ჰიუგოს ყელიდან ამოღება. ეს იყო მისი მოძრაობის ბოლო ნაწილი. პერანგზე სტილეტო მოვიწმინდე და გისოსებით გადავედი ღობეზე.
  
  
  საკმარისად ძლიერი იყო ჩემი წონის შესანარჩუნებლად. თოკი ვაზებში დავტოვე და, როგორც ჯეკი ლობიოში, გადავედი.
  
  
  სანამ ფანჯარას მივუახლოვდებოდი, ხმები მომესმა: ქალისა და კაცის. ფანჯარასთან მისასვლელად დავინახე, რომ მე მომიწევდა წონასწორობა გისოსებზე, კედელზე მიჭერილი სხეული, ხელები თავზე მაღლა, ზღურბლზე ასწია. ეს იყო ერთ-ერთი ღრმად ჩაღრმავებული დაწესებულება, გრძელი დახრილი ფანჯრის რაფითა და წვეტიანი თაღით. დასაჭერი არაფერი იყო. ტვირთი თითებსა და ფეხის თითებში უნდა გაევლო. ხმების ხმამ დამარწმუნა, რომ თოკის გამოყენებას ალტერნატივა არ ჰქონდა. თუ საქშენი მინაზე მოხვდა ან რაღაცას დაეჯახა, ეს იქნებოდა. გამიჭირდებოდა.
  
  
  ფეხის თითებზე ვიდექი და ჰიუგო კბილებს შორის ვიდექი, თითები კიდეზე შემეკრა. შემდეგ მომიწია ნიკაპი შემეწია, ფეხის თითები კედელზე მიმეკრა, ქვედა ტანის გარეთ გაწევის გარეშე. როცა ნიკაპი რაფაზე მივადე, ნება მივეცი, რომ გარკვეული წონა აეღო, მარჯვენა ხელი გავუშვი და ფანჯრის რაფაზე შიგნიდან ავიჭერი.
  
  
  დანარჩენი იყო ოთახში შესვლა ხმაურის გარეშე. ეს იყო კარის ფანჯარა, რომელიც შიგნით იხსნებოდა და მე მასში მაჩვივით გავდიოდი, რომელიც ვცდილობდი მოლის გვირაბში გამეღწია. ბოლოს დავინახე, რომ სინათლე იმ ოთახიდან კი არ მოდიოდა, სადაც შევსულიყავი, არამედ მეორედან. აი საიდანაც ისმოდა ხმები.
  
  
  მივხვდი, რომ ეს იყო საძინებელი და თუ ვიმსჯელებთ საწოლის ზომით და სუნამოს სუნით, ეს იყო ქალის ბუდუარი. სარკემ, რომელიც მთელ კედელს ფარავდა, ჩემი ანარეკლი დაიჭირა და წამით გამიმეორა.
  
  
  ღია კარიდან ბევრად უფრო დიდი ოთახი დავინახე, ნამდვილი სამეფო სალონი. თუმცა, მისი ზომა და ავეჯეულობა უბრალოდ დარეგისტრირდა, როდესაც დავინახე მისი ბინადარი, განსაკუთრებით ქალი.
  
  
  ის იყო ელფი, შავთმიანი, შავგვრემანი და ალბათ კოლიბრთან ნათესაური. მას ეცვა მყარი ოქროს ლამის ქაფტანი, რომელიც კისერზე იყო დამაგრებული. თუმცა, მისი გაბრაზება ხაზს უსვამდა მის მკერდს და მისი სწრაფი ტრიალითა და ისრების მოძრაობა ხაზს უსვამდა მის მშვენივრად გამოძერწილ სხეულს. „დაწყევლილი მატყუარა ხარ, ტასახმედ“; - დაიყვირა მან ფრანგულად.
  
  
  ზოგადი AX ფაილი უნდა განახლდეს. ის გამოჯანმრთელდა. მისი სახე ზედმეტად მსუქანი იყო, ორმაგი ნიკაპი კარგად იწყებოდა და ის იწყებდა გამობურცვას თავისი ფორმისგან, სადაც უნდა ყოფილიყო ჩასმული. ის მაინც სიმპათიური კაცი იყო; მაღალი, ფეხზე მსუბუქად, მძიმე ნაკვთებითა და დაბურული ულვაშებით. მისი სახის ფერი ზეთისხილისფერი იყო, ტაძრებზე კი ნაცრისფერი თმა გამოირჩეოდა.
  
  
  მას აშკარად არ აწუხებდა შემა მენდანიკეს მანერები და სიტყვები. ფაქტობრივად, გაკვირვებული იყო და სიამოვნებდა მისი მოძრაობები. - ჩემო ძვირფასო ქალბატონო, - გაიცინა მან, - თქვენ უბრალოდ არ გესმით სიტუაციის ბუნება.
  
  
  "ეს საკმაოდ კარგად მესმის." მის წინ დაჯდა და მაღლა აიხედა. "აქ მიჭერ ტყვეობაში, სანამ არ დარწმუნდები, რომ ყველაფერი კონტროლის ქვეშაა!"
  
  
  ”თქვენ ამას რაღაც მელოდრამას აგონებთ,” ჩაიცინა მან. „რა თქმა უნდა, მე უნდა ავიღო კონტროლი. კიდევ ვის შეეძლო?
  
  
  „ნამდვილად, სხვა ვის შეეძლო! მტრედის ძველი ბუმბული მოიშორეთ და...!“
  
  
  გაეცინა და ხელების მხრებზე მოკიდება სცადა. „ქალბატონო, ასე არ არის ლაპარაკი თქვენს გარდაცვლილ ქმარზე ან ჩემზე. როგორც არაერთხელ გითხარით, არაფერი ვიცოდი მისი ფრენის შესახებ, სანამ არ შემატყობინეს მისი დაცემის შესახებ. მისი სიკვდილი ალლაჰის ნებით არის“.
  
  
  "თუნდაც დაგიჯერო, რა შუაშია ეს ჩემს ამ ადგილას ყოფნასთან?"
  
  
  "შემა!" ხელების დადება სცადა ისევ. „არანაირად არ დაგაკავებთ. მაგრამ ახლა წასვლა საშიშია, ხვალ კი დაკრძალვაა.
  
  
  
  „დღეს შუადღისას მინდოდა პაკისტანის საელჩოში წავსულიყავი მამაჩემისთვის ამბის გადასაცემად. შენ შემეშალა წასვლა. რატომ?"
  
  
  ”როგორც ვთქვი,” ამოისუნთქა მან, კაცმა, რომელიც არასწორად გამოიყენეს, ”თქვენი დაცვისთვის. ჩვენ გვაქვს საფუძველი ვიფიქროთ, რომ ბენ დ'ოკო გარე ძალებმა მოკლეს. ჩვენ არ გვაქვს საშუალება ვიცოდეთ, რომ ისინი არც თქვენს მოკვლას შეეცდებიან. გგონია ამ დროს შენი ძვირფასი თავიდან თმას გავრისკავ? „ხელი გაუწოდა, რომ მოეფერებინა, მაგრამ ის გაიქცა. დევნა დაიწყო.
  
  
  "რა გარე ძალები?" გაიცინა მან.
  
  
  ”მაგალითად, CIA. მათ დიდი ხანია სურდათ ბენ დ’ოკოს მოხსნა. სევდიანად გააქნია თავი.
  
  
  ”მათ ისიც ისე უნდოდათ, როგორც თქვენ?”
  
  
  „რატომ ხარ ჩემ მიმართ ასეთი არაკეთილსინდისიერი? მე ყველაფერს გავაკეთებ შენთვის."
  
  
  "გინდა ვიყო შენი მეორე, მესამე თუ მეოთხე ცოლი?"
  
  
  ამან მისი სახე გაწითლდა. "რა შემიძლია გავაკეთო იმისათვის, რომ დაგარწმუნო, რომ შენი საუკეთესო ინტერესები გულში მაქვს?"
  
  
  — მართლა გინდა იცოდე? ისევ მის წინ დადგა.
  
  
  — დიახ. თავი დაუქნია, მას უყურებდა.
  
  
  „შეგიძლია შეუკვეთო მანქანა, რომ მიმიყვანო პაკისტანის საელჩოში“.
  
  
  „ამ დროს, ჩემო ძვირფასო? ეს გამორიცხულია“. ახლა კი ხელები მხრებზე ედო. მან სცადა დაშორება, მაგრამ მან ხელში აიყვანა.
  
  
  "გამიშვი, ნაგლის ხოჭო!" - იღრიალა მან და ცდილობდა თავის დაღწევას.
  
  
  როდესაც მან ხელები გაამკაცრა, იგი ცდილობდა მუხლზე დაეჩოქა, სახეში შეაფურთხა და თავი დახარა. ის არ აპირებდა დანებებას უბრძოლველად, თუნდაც ის მისთვის ძალიან ძლიერი ყოფილიყო.
  
  
  ტასაჰმედმა იატაკიდან აიღო და სანამ ის იბრძოდა, წიხლებს და ლანძღავდა, საძინებელში შევიდა. კართან კედელს მივეჯახე. მაგრამ ის ახლა ვერ დამინახავს, მეხანძრე მანქანაში რომ ვიყო წითელ ტანსაცმელში ჩაცმული და ნეონის განათებით განათებული.
  
  
  საწოლზე დააგდო და კბილებში გამოსცრა რაღაცა გაგების საჭიროებაზე. ეს მისთვის საკმარისი იყო. მან ხელი გაათავისუფლა და დაიჭირა, როდესაც ის მის დაჭერას ცდილობდა. დაიფიცა და ხელი გააქნია. იყვირა და ყოველი შემთხვევისთვის კიდევ ორი მისცა. მან დაიწყო ტირილი არა დამარცხებისგან, არამედ გაბრაზებისა და იმედგაცრუებისგან. ქაფტანის ჟრუანტელი გავიგე, როცა ის აიღო, ახლა კი გააფთრებული დრტვინავდა არაბულად. სამოთხისკენ მიმავალი გზა მოწინააღმდეგე ხურიებმა აიღეს.
  
  
  ფიზიკურმა ძალამ და წონამ საბოლოოდ დაამარცხა სული და განსაზღვრა. მუხლს ფეხებს შორის დააჭირა და თეძოები გაშალა. მარცხენა ხელით მაჯები თავის ზემოთ ეჭირა, მარჯვენა ხელით კი ტანსაცმელი გაიხადა. ერთადერთი იარაღი, რომელიც მას დარჩა, თეძოები იყო. იგი აგრძელებდა მათ მისკენ უბიძგებას, ზურგს უკან რომ ეცადა დაეშორებინა იგი. ამ მოძრაობამ მხოლოდ აღაფრთოვანა. ის ლანძღავდა და ტიროდა, ის კი მის ფეხებს შორის იყო დაჩოქილი, როცა მე მოვიტეხე.
  
  
  მან არასოდეს იცოდა რა დაარტყა მას და სწორედ ეს მინდოდა. ყურებზე ხელების დარტყმით გავაოცე. როდესაც ის შოკში იძაბებოდა, მე თითები მის კისერზე წნევის წერტილებზე დავაჭირე. მერე მისი გაძევება და შემა კონტროლის ქვეშ იყო საქმე.
  
  
  "ღამის ყვავილი", - ვუთხარი ურდუში და ტასაჰმედი გამოვყავი. "დამიჯერე, მე მეგობარი ვარ."
  
  
  ბინდიში მისი სხეულის სითეთრე ვერცხლისწყალს ჰგავდა. ამ დროს მას მხოლოდ ჰაერის შეწოვა შეეძლო და მიყურებდა.
  
  
  "მე აქ ვარ, რომ დაგეხმაროთ." ქაფტანის ნამსხვრევები ავიღე და მივაყარე. თითქოს არ ჩქარობდა ჩაცმას. ის იჯდა და მაჯებს ეფერებოდა და მე შემეძლო გენერლის განზრახვას თანაგრძნობა.
  
  
  ბოლოს მან იპოვა ენა და ბრიტანულ ინგლისურად თქვა: „ჯანდაბა ძუის შვილი! ჯანდაბა ღორი! ძაღლი!"
  
  
  ”ის არ იყო ძალიან თავაზიანი, განსაკუთრებით გენერლის მიმართ”. ინგლისურად ვთქვი.
  
  
  მან გაბრაზებულმა გადააგდო თავისი ქაფტანი თავზე. "Ვინ ხარ? საიდან ხარ და რა გინდა?
  
  
  „მე მეგობარი ვარ. და მე მინდა შენთან საუბარი."
  
  
  საწოლის კიდეს გადახედა. — ნაძირალა მოკალი?
  
  
  - არა, ცოტა ხნით გადავარჩინე ტანჯვისგან.
  
  
  საწოლიდან გადმოხტა. "უბედურება! მე მას რაღაც უბედურებას ვაჩვენებ!"
  
  
  გავიგე მისი დარტყმა. გენერლის სხეული კრუნჩხვით აუკანკალდა. არ იცოდა რა გაუმართლა სხვაგან ყოფნა. თავისი გასახდელის ნაპირისკენ გაეშურა. ”წადი აქედან, სანამ რამეს ჩავიცვამ”, - თქვა მან.
  
  
  მე ვიზრუნე თასხმედზე, ის კი საფარზე. მის ყელსაბამს ვიყენებდი თვალდახუჭვისთვის, ცხვირსახოცი ბუნგისთვის და ქამარი მაჯების შესაკრავად. კარგად შეფუთული გახდა.
  
  
  როცა დავამთავრე, მან აანთო შუქი და ისევ გადავხედეთ ერთმანეთს უზარმაზარ საწოლზე. მან ჩაიცვა ღია ცისფერი ნეგლიჟი. არ მალავდა რა იყო ქვეშ. ის უბრალოდ დარწმუნდა, რომ იცოდი, რომ ეს ყველაფერი იქ იყო.
  
  
  
  მისი ნიკ კარტერის გამოკვლევა ერთნაირად საფუძვლიანი იყო.
  
  
  "შენ პირველი ამერიკელი ხარ, ვისაც ოდესმე შევხვედრივარ, რომელიც კაცს ჰგავდა", - თქვა მან. "სად ისწავლე ურდუ საუბარი?"
  
  
  მე წავედი ისლამაბადის ტექნოლოგიურ ინსტიტუტში ასპირანტურაში. სად ისწავლეთ ინგლისური საუბარი? "
  
  
  „მამაჩემი იყო ინგლისელი გუბერნატორი, რომელიც დაქორწინებული იყო პაკისტანელ ქალზე, ან არავის უთქვამს თქვენთვის იმპერიის შესახებ? თქვენ ჯერ კიდევ არ უპასუხეთ ჩემს კითხვებს - ვინ ხართ? დაცვას რომ დავუძახებ, ყელს გამოგჭრიან!"
  
  
  ”მაშინ მე ვერ გეტყვით ვინ ვარ”.
  
  
  მან ჩაიცინა, როგორც ყალბი, ასევე მორცხვი. ”და მე არ შემიძლია საკმარისი მადლობა გადაგიხადოთ ამ ღორის ზურგიდან მოშორებისთვის.”
  
  
  — მაშ, რატომ არ დავსხდეთ და თავიდან დავიწყოთ საუბარი.
  
  
  „უნდა ვთქვა, რომ ჩემს საძინებელში მამაკაცი არასოდეს შემხვედრია. მაგრამ მას შემდეგ რაც აქ დავიწყეთ. ” ის საწოლის გვერდზე იჯდა და მანიშნა, ჩემზე დავმჯდარიყავი. "ახლა დაიწყე."
  
  
  - ამ ფანჯარაში გავიარე, - ვუთხარი მე, - იმ იმედით, რომ სახლში დაგხვდები.
  
  
  "რა გააკეთე, გაფრინდი შენს ჯადოსნურ ხალიჩაზე?" - ამოიოხრა მან. "ნუ ცდილობ ჩემს მოტყუებას."
  
  
  ”მე არ გავფრინდი, მე ავედი და არ მაქვს დრო, რომ მოგატყუო.”
  
  
  - შენ ხარ ერთ-ერთი იმ დაწყევლილ აგენტთაგანი, რომელზეც გენერალი ლაპარაკობდა.
  
  
  „მე ვარ ის, ვისაც მინდა დაგისვათ რამდენიმე შეკითხვა. მერე ჩემს ხალიჩაზე ჩამოვალ და მივფრინავ“.
  
  
  ადგა, ფანჯარასთან მივიდა და გარეთ გადაიხარა. მისი მოძრაობები ხაზს უსვამდა იმ აზრს, რომ ნებისმიერ პოეტს შეეძლო სონეტის დაწერა.
  
  
  - დადებს, ნანგა პარბატზე კარგად იქნები, - თქვა მან და საწოლთან დაბრუნდა. „ეს უცნაური ინციდენტია, მაგრამ რაღაც მმართებს. Რა გინდა რომ იცოდე?"
  
  
  "რატომ ჩქარობდა შენი ქმარი ბუდანში შუაღამისას?"
  
  
  "ჰა! ეს უცნაური! არასდროს მითქვამს, რატომ მიდიოდა სადმე. როგორც წესი, ის მხოლოდ სიტყვით გამომიგზავნიდა მისვლას. მას მოსწონდა ჩემი წარმოჩენა, რათა ყველას ეფიქრა, რომ მან იცოდა ცოლის არჩევა, სექსუალური, მდიდარი პაკისტანელი, რომელიც ლონდონის სკოლაში დადიოდა. პატარა ბიჭები იყვნენ ის, რაც მას მოსწონდა."
  
  
  – ანუ შენ მასთან დიდი შეხება არ გქონია და გაფრენამდე არ გინახავს?
  
  
  ფეხზე წამოდგა, ხელები იდაყვებში მოხვია და კოლიბრივით დაიწყო სიმღერა. „დიახ, ფაქტობრივად, მე ის ვნახე. მან გამაღვიძა. შეშინებული იყო. რა თქმა უნდა, მოხუც ქალს ჰგავდა, მაგრამ, ალბათ, მაშინ მასზე მეტი ყურადღება უნდა მიმექცია“.
  
  
  "გახსოვს რა თქვა?"
  
  
  „რა თქმა უნდა შეიძლება! შენ გგონია სულელი ვარ! მან თქვა, რომ თუ რამე დაემართება, უნდა წავიდე ჩემი ქვეყნის საელჩოში და ვთხოვო ელჩს აბდულ ხანს ჩემი დაცვა. მე ვუთხარი: "რატომ, სად მიდიხარ?" მან თქვა: ბუდანში მივდივარ აბუ ოსმანთან შესახვედრად. მივხვდი, რატომ ეშინოდა. ჩიკი მას კასტრაციით დაემუქრა, თუმცა არ ვიცი ეს შესაძლებელი იყო თუ არა. მე ვუთხარი: „რატომ აპირებ ამ პატარა ნივთის ნახვას? პასუხი არ გამცა. მან უბრალოდ თქვა რაღაც იმის შესახებ, რომ ეს იყო ალაჰის ნება. ჯერ კიდევ ნახევრად მეძინა და არც ისე მიხარია, რომ გამეღვიძა. იქნებ მეტი ყურადღება უნდა მიმექცია მისთვის.“ ამოისუნთქა მან. „საწყალი მოხუცი ბენ დ'ოკო, ნეტავ საწოლში ნახევრად ისეთი კარგი იყო, როგორც გაეროს პოდიუმზე მაღლა-ქვევით ხტუნავდა. წარმოიდგინეთ, რომ ის ქორეპის ბიჭებს დასდევს, როცა ქვეყანაში ნებისმიერი ქალის ყოლა შეიძლებოდა!”
  
  
  ”პატიოსნად, მე არ მაქვს ასეთი ფანტაზია, შემა.”
  
  
  საწოლის ჩემს მხარეს იჯდა. ”იცი, ოთხი წელი მარტო მეძინა ამ საწოლში!” მან თქვა, რომ ეს ჩემი ბრალი არ იყო, მიყურებდა, მკერდის ძუძუები ცდილობდნენ მისი ნეგლიჟის ქსელის გარღვევას. "Რა გქვია?"
  
  
  "ნედ კოული."
  
  
  - კარგი, ედვარდ, - ხელები მხრებზე დამადო. „ახლა ჩემი ჯერია და თუ ოთხწლიან არარაობას წერტილი არ დავუსვით, მე დავურეკავ დაცვას და დავეხმარები, დაასრულოს შენი სიცოცხლე“.
  
  
  თქვენ გსმენიათ ძველი გამონათქვამი ქალზე, რომელიც საწოლში ვეფხვი იყო. შემა კატას დამსგავსებოდა. ჩვენ ვაკოცე და მან ენა მომიჭირა, ნაზი ბუქსირით მწოვდა. როცა ხელებმა მისი მკერდი იპოვეს, ხელები ისე გამომყვა, თითქოს ჩემი ტანსაცმლით გაბრაზებულიყო. უქორწინებლობის ოთხი წლის განმავლობაში მას არ დავიწყებია, როგორ გაეხსნა ქამარი და ელვა გაეხსნა. როცა საპასუხო მოქმედება დავიწყე, მან თავი უკან გადააგდო.
  
  
  თვალები გაფართოებული და კაშკაშა ჰქონდა, ტუჩები კი დაბურული. "შენ ჩემი სტუმარი ხარ!" - ამოისუნთქა ურდუში. ”აღმოსავლეთში ჩვეულებრივია თქვენი სტუმრის გართობა. ეს ჩემი საწოლია და შენ აქ ხარ ჩემი მოწვევით“.
  
  
  მან ზურგზე მიმადო და ტუჩებით ჩემს სხეულზე სველი რუკების დახატვა დაიწყო. მერე უცებ მომიჭირა. ზურგით თაღოვანი, მკერდი გაშლილი, მუხლები წელზე შემოხვეული, ხელები მომკიდა და თქვა: „მე ვიცეკვებ შენთვის“.
  
  
  
  მე ვუყურებდი მის სახეს, როგორ ნელ-ნელა იძირებოდა თავის ადგილზე, სანტიმეტრი ინჩი. თვალები აუციმციმდა და გაფართოვდა, ტუჩები გაშალა და ამოისუნთქა. შემდეგ მან დაიწყო ცეკვა და ყველა მოძრაობა თეძოზე და მენჯზე იყო. მოვეფერე. თავი დაიკარგა, როცა ოთხი წლის განმავლობაში უსიყვარულოდ ანაზღაურებას ცდილობდა.
  
  
  როდესაც ის მაღლა ავიდა, მე შევწყვიტე მისი ცეკვა და დავიწყე ჩემი ცეკვა. თავზე ავწიე, ჰაერში მოვკარი. შემდეგ, როდესაც მან დაიწყო ბრძოლა, გაბრაზებული, რომ მე შევაჩერე მისი სენსუალური გავოტი, დავარტყი ძირს და გავტრიალდი ჩვენი პოზიციის შესაცვლელად.
  
  
  "არა!" - თქვა მან და ბრძოლა დაიწყო. "არა არა არა!"
  
  
  ბოლოს და ბოლოს, მე ვიყავი მისი სტუმარი. უკან დავიხიე, იოლად ავიწიე ზემოდან. ჩვენი ბიძგები უფრო სწრაფი, უფრო ძალადობრივი გახდა. ჩვენ ახლა ერთნაირებივით გადავედით და თვალები დახუჭა, როცა წინ დაეცა და ჩვენი ბოლო ტალღის ღერს აკავებდა.
  
  
  ფრთხილად გამოვედი მისი ქვემოდან და ორივეს გადავბრუნდით. შემდეგ მას შევხედე, ვიგრძენი, რომ მისი ფეხები ჩემს გარშემო იყო. მისი თითები ჩემს ზურგში ამოთხარა, კბილები მხარში ჩამივარდა, როცა აკოცა: „გთხოვ!“ ახლა შეკავება არ იყო. ერთად მოვედით, ექსტაზური კანკალი გადავიდა ჩემი სხეულიდან მისზე.
  
  
  დარჩენილი ღამის ერთად გატარება რომ შეგვეძლო, კამა სუტრას ახალი გამოცემა დამეწერა. როგორც არ უნდა იყოს, თასხმედი რეალურ სამყაროში ბრუნდებოდა.
  
  
  "რატომ არ მოკალი?" - თქვა მან, როცა ერთი სიგარეტი მოვუკიდე მისთვის.
  
  
  "ეს რომ გამეკეთებინა, სად იქნებოდი?" ჩავიმუხლე მის შესამოწმებლად.
  
  
  "არაფერი იმაზე უარესი, ვიდრე ახლა ვარ, ედვარდ."
  
  
  ”ოჰ, ბევრად უარესი, შემა. მას არ სურს, რომ რამე დაგემართოს. მაგრამ თუ მას აქ თქვენს ოთახებში რამე დაემართება, არ ღირს ამის გარისკვა.
  
  
  სხვა მიზეზის გამო არ ღირდა. მკვდარი ტასახმედი არაფრის მომტანია. შესაძლოა ცოცხალი. თან, შემას წინ რომ მეკითხა, არ ვიცოდი, რას მივიღებდი. ეს იქნება ეტლი აქლემის წინ. აქლემი ოსმანი იყო.
  
  
  ის იყო მენდანიკეს მოსისხლე მტერი და მაინც ბენ დ'ოკო დიდ ძალისხმევას იღებდა მასთან შესახვედრად. ლოგიკური ჩანდა, რომ ოსმანი უარს იტყოდა დასწრებაზე, თუ მას არ ჰქონდა რაიმე წინასწარი მითითება პაუვაუს მიზნის შესახებ. ასევე ლოგიკური ჩანდა, რომ ნიკ კარტერი ჯობია ოსმანს დაუყოვნებლივ შეხვედროდა, სანამ ტასაჰმედს კითხვებს დაუსვამდა. ამდენი ლოგიკით.
  
  
  „შემა, ბიჭებს რატომ არ დაურეკავთ და გენერალს დასაძინებლად არ აწვებით. უთხარი, რომ მღელვარებისგან გონება დაკარგა“. ჭიპის მოხსნა დავიწყე.
  
  
  მან ჩაიცინა. „თითქმის ისე კარგად აზროვნებ, როგორც სიყვარულს. როგორც კი ის წავა, შეგვიძლია დარჩენილი ღამე გავატაროთ.
  
  
  მე მისთვის ცუდი ამბავი არ მიმიცია. გასახდელში დავიმალე, ხოლო ორმა მცველმა, გარკვეულწილად დაბნეულმა, მაგრამ გაღიმებულმა, დასუსტებული არაბი რაინდი სახლში წაიყვანა.
  
  
  – ახლა, – შევიდა საძინებელში და განზე გადააგდო ხალათი, რომელიც გენერლის წასვლამდე ჩაიცვა, – ამჯერად სარკე გვექნება, რომელიც გვაჩვენებს, რა გვიყვარს. ხელები ფართოდ გაშალა და პირუტი შიშველი შემომხვია, ისევ კოლიბრი.
  
  
  ჩავეხუტე, ვიცოდი, რომ დილით ალბათ საკუთარი თავი შემძულდა. მან უპასუხა. ზეწოლას ვახორციელებდი იქ, სადაც ყველაზე ნაკლებად იყო მოსალოდნელი ან სასურველი. ერთი წუთით გაიყინა და მერე დაკოჭლდა. ავიღე და საწოლში წავიყვანე. დავწექი და ვაკოცე ღამე მშვიდობისა. მერე შუქი ჩააქრო და ფანჯრიდან ეზოს მიმოიხედა, ფრთხილად გავიდა.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  ჰოკი იტყოდა, რომ შემასთან გატარებული დრო სახიფათო ფუჭი იყო. Შესაძლოა. მაგრამ სიამოვნების მიღმა, მე მჭირდებოდა აღმოსავლეთისა და დასავლეთის ეს ველური ნაზავი, როგორც მოკავშირე, ვინმე, ვისაც შემეძლო მხარი დავუჭირე ტასაჰმედის წინააღმდეგ, თუ ამის შესაძლებლობა გაჩნდებოდა. თუმცა, ბევრი დრო დაიკარგა. აღარ დავხარჯე, პოლიციის კომისარიატის წინ ფიატი ავიღე და საელჩოსკენ გავემართე. მის ჭიშკართან რომ მივედი, თამაშები უკვე დაწყებული მქონდა.
  
  
  ჭიშკარი დაკეტილი იყო. იყო ზარი და სალაპარაკო ჯიხური. ზარი რამდენიმე ხანგრძლივად დავრეკე. როცა დაკვრა არ მქონდა, ისევ უფრო ძლიერად დავრეკე.
  
  
  ამჯერად, ხმა გაისმა კედლის დინამიკიდან, როგორც ჩაწერილი შეტყობინება. „საელჩო დაკეტილია 8:00 საათამდე, ბატონო“.
  
  
  ”ეს საზღვაო ქვეითთა დაცვის თანამშრომელია?” - ვკითხე ჯიხურში.
  
  
  — დიახ, ბატონო, ეს კაპრალი სიმსი არის.
  
  
  – კაპრალო, იცით, რა არის შვიდი-ხუთი-სამი?
  
  
  ხანმოკლე პაუზა იყო. "Დიახ სერ." უფრო მეტი კავშირი იყო მასთან.
  
  
  ”კარგი, შვიდი-ხუთი-სამია და მადლობელი ვიქნები, თუ მაშინვე შემიშვებ.”
  
  
  "ვინ ხართ ბატონო?"
  
  
  - მისტერ სატონს შეუძლია გითხრათ. ეს არის შვიდი, ხუთი, სამი. მე მინდა სასწრაფო მოქმედება, კაპრალო.
  
  
  
  კიდევ ერთი წუთით პაუზა და შემდეგ: „მოიცადეთ, ბატონო“.
  
  
  მე დავბრუნდი მანქანაში, კმაყოფილი რომ AX-ის მიერ გაკეთებული წინადადება გახდა SOP აშშ-ს საელჩოებსა და სააგენტოებში მთელს მსოფლიოში. იდეა იყო, რომ ტერორიზმისა და გატაცებების მატებასთან ერთად, აუცილებელი იყო მარტივი იდენტიფიკაციის უზრუნველყოფა სასწრაფოდ, საგანგებო სიტუაციის შემთხვევაში. ყოველი დღისთვის ვაშინგტონიდან ნომრების განსხვავებული თანმიმდევრობა იგზავნებოდა. ვინაიდან AX იყო მომწოდებელი, მე ყოველთვის ვმუშაობდი სიაზე, რომელსაც ვიმახსოვრებდი ზედიზედ ორი კვირის განმავლობაში.
  
  
  ჭიშკარი გაიღო და განათებულ შესასვლელში შევედი. მისასალმებელი კომიტეტისთვის სამი საზღვაო ქვეითი იყო M16-ით და კაპრალი სიმსი .45-ით.
  
  
  - უკაცრავად, ბატონო, თქვენ უნდა გადმოხვიდეთ მანქანიდან, - მითხრა მან და შემომხედა. "შეიძლება ვნახო თქვენი პირადობის მოწმობა, გთხოვთ".
  
  
  - მისტერ სატონი მოგაწვდის, - ვუთხარი მე და მანქანიდან გადმოვედი. ”გთხოვ, წაიღე მისგან.”
  
  
  ”ისინი მას უკავშირდებიან.” კაპრალმა სწრაფად დაათვალიერა მანქანა. მკერდის გასაღებები მივეცი. საუბარი იქ დასრულდა. საზღვაო ქვეითები უყურებდნენ, როგორ ვანთებდი სიგარეტს და ველოდებოდი, სანამ სატონი უკანალს აკანკალებდა. ეს ტრაკი ბევრად უკეთესი იყო ვიდრე სატონი, მაგრამ ამან გამაბრაზა.
  
  
  პაულა მეთიუსს ეცვა მორგებული ტვიდის შარვალი და ბეწვით შემოსილი ფრენის ქურთუკი სიცივის საწინააღმდეგოდ. ირლანდიური სეტერის თმა ფუნთუშში გადაწეული და კრემისებური ატმის სახის ფერით ჯერ კიდევ ოდნავ შეღებილი ძილისგან, ის მისასალმებელი იქნებოდა თითქმის ნებისმიერი შეკრებისთვის. მიუხედავად იმისა, რომ სამი საზღვაო ქვეითმა თვალი მომიჭირა, ისინი დათანხმდებოდნენ.
  
  
  – იცნობთ ამ კაცს, მის მეთიუს? ჰკითხა კაპრალმა სიმსმა.
  
  
  — დიახ, კაპრალო. ცოტათი სუნთქვა შეეკრა და არ იცოდა, არ უნდა ყოფილიყო თუ არა. – რა პრობლემაა, მისტერ კოულ?
  
  
  "სად არის სატონი?"
  
  
  ”ის ძალიან დაღლილი იყო და მკითხა…”
  
  
  — შენი ტელეფონი მინდა გამოვიყენო, კაპრალო.
  
  
  კაპრალი ცოტა არ იყოს დარწმუნებული იყო. დასადასტურებლად პაულას შეხედა.
  
  
  ამის ნაცვლად ჩავიცვი. — ეს ბრძანებაა, კაპრალო, ახლავე! ჩემი ტონი მიიღებდა ბუტბანკის ინსტრუქტორის მოწონებას.
  
  
  "Დიახ სერ!" სამივე ჩუმად მივუახლოვდით დაცვის პუნქტს. პატარა შიდა ოთახში ტელეფონზე ანიშნა.
  
  
  ის მოშორდა და დავინახე, როგორ ანათებდა პაულას თმები. „შეხედე! როგორ ფიქრობთ…”
  
  
  "რა არის მისი ნომერი და ნუ დაკარგავთ დროს ფეხსაცმლის სროლაში."
  
  
  შეკრული მუშტებითა და ცქრიალა თვალებით ის საკმარისად კარგად გამოიყურებოდა გადასაღებად. "ხუთი, ორი ნული, სამი", - დაიღრიალა მან.
  
  
  შევბრუნდი და ნომერი ავკრიფე. ძალიან დიდხანს რეკავდა, სანამ სატონმა წუწუნი დაიწყო: „პაულა, გითხარი...“
  
  
  „სატონ, ახლავე უნდა ვისარგებლო საელჩოს თვითმფრინავით. შეანჯღრიეთ უკანალი და გააფრთხილეთ გუნდი. შემდეგ ჩამოდით აქ ჭიშკართან, რათა მის მეთიუსს შეეძლოს დაბრუნდეს საწოლში, სადაც ის ეკუთვნის.
  
  
  კბილების აკრეფისას მავთულხლართების ხმა მესმოდა. როცა ისაუბრა, გადმომცა.- „საელჩოს თვითმფრინავი ჯერ კიდევ ტუნისშია. ვფიქრობ, მას ეკიპაჟი ჰყავს. ახლა თუ ფიქრობ..."
  
  
  „ვფიქრობ, ეს წერილობით იქნება დაწერილი და გაეგზავნება თქვენს დირექტორს ლენგლიში. ამასობაში არის სათადარიგო თვითმფრინავი?
  
  
  "არა. არსებობს მხოლოდ Convair."
  
  
  "გაქვთ პირობები ქარტიისთვის?"
  
  
  სარკასტულად ამოიოხრა. "Ვისგან! არ არსებობს პირადი წყაროები. ჩვენ საელჩო ვართ. ჩვენ არ ვფლობთ ქვეყანას“.
  
  
  „ვვარაუდობ, რომ სხვა საელჩოებს აქვთ თვითმფრინავები. არის თუ არა რაიმე ურთიერთშეთანხმება საგანგებო სიტუაციის შემთხვევაში?”
  
  
  ”ამას სჭირდება ელჩის მოქმედება და მოგეხსენებათ... ჩვენ არ გვყავს ელჩი.” თვითკმაყოფილად გაიღიმა.
  
  
  „მოდით სხვანაირად ვთქვათ. ეს არის Red One-ის პრიორიტეტი. მჭირდება თვითმფრინავი. მე ის ახლა მჭირდება. Შენ შეგიძლია დახმარება?"
  
  
  მავთულები ისევ გუგუნებდნენ. ”ეს ძალიან მცირე დროა და შუაღამეა. Შევხედავ, რა შემიძლია. ერთ საათში დამირეკე." გათიშა.
  
  
  შემოვბრუნდი და დავინახე, წარბებშეჭმუხნული პაულა, რომელიც მსწავლობდა. "Შემიძლია დაგეხმაროთ?" Მან თქვა.
  
  
  "დიახ." ფანქარი და ქაღალდი ამოვიღე და წერა დავიწყე. ”ეს არის UHF გადაცემის სიხშირეები. გააფრთხილეთ თქვენი სიგნალიზაცია, რომ მათ ზედამხედველობა გაუწიონ. შემიძლია დარეკვა. ჩემი კოდის სახელი იქნება პაიპერი. ჩარლის დავურეკავ. გასაგებია?"
  
  
  "კარგი, სად მიდიხარ?"
  
  
  "ერთ დღეს ჩვენ შენს ეზოში დავჯდებით და ყველაფერს გეტყვი."
  
  
  ის ჩემთან ერთად მანქანისკენ წავიდა. შიგნით ავედი. "ჰენრი დახმარება?" Მან თქვა.
  
  
  მე მას შევხედე. – დაიძინე, პაულა. კაპრალს ვანიშნე, რომ ჭიშკრის ჩამრთველი ჩართო.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  ზოგიერთ მისიაში შესვენებები თქვენთან ერთად მიემგზავრება. სხვებზე, თქვენ აითვისებთ რამდენიმე გზაზე. ზოგიერთზე თქვენ ვერ მიიღებთ მათ.
  
  
  როგორც კი კუთხეს მოვუხვიე ჰანს გეიერის ქუჩაზე. მე ვფიქრობდი, რომ მას შეიძლება ჰქონდეს გარკვეული იდეები, თუ როგორ უნდა მივიდეს ბუდანში თვითმფრინავით.
  
  
  ვიწრო ქუჩას ფარები ანათებდნენ. მასზე ერთი მანქანა იდგა, გეიერის ჭიშკრის მიღმა. ეს იყო ბინძური, ოფიციალური გარეგნობის მერსედესი. მანქანით გავიარე. ცარიელი იყო ან მძღოლს სავარძელში ეძინა. ეს უკანასკნელი ნაკლებად სავარაუდო იყო. სიჩქარე ავიღე და კუთხეში გავიარე. ჩემი გონების თვალში ერიკას ვხედავდი იმ შორტებსა და კუსფერი სვიტერში.
  
  
  ფიატი პარკში დავტოვე. არ იყო ფეხით მოსიარულეები, არც ერთი მაწანწალა ძაღლი, რომ მენახა, როგორ გავვარდი ქუჩაზე, რომელიც გაიერის პარალელურად გადიოდა. მე მქონდა თოკი, რომ გადავსულიყავი შუალედურ კედლებზე და ვილის ტერიტორიაზე, რომელიც იდგა ორსართულიანი მავრიული სტილის ხანის ამბის უკან. მას ჰქონდა ვერანდა თაღებითა და კრამიტით. პირველი სართულის ფანჯრიდან სინათლე ცვიოდა. რამდენიც მინდოდა სახლში მისვლა, ჯერ სახლში შემოვიარე.
  
  
  გარე დაცვა არ იყო. იქ მხოლოდ მკვდარი თორი იყო. მას რამდენჯერმე ესროლეს. მის შეკრულ კბილებს შორის ზეთისხილისფერი ნაჭერი იყო. ფანჯრიდან ბრძოლაში შევვარდი.
  
  
  იყო რაღაც ამ სცენაში, რაც წინა სცენას მოგაგონებდათ, რომელშიც მე ვთამაშობდი დაუეჭველ ტომს. ამას რაღაც კომიკური ელფერი ჰქონდა. ამაში სასაცილო არაფერი იყო. ჰანს გეიერი, სახე შეშუპებული და სისხლიანი, იბრძოდა გაქცეულიყო ზეთისხილის მწვანე ფორმაში გამოწყობილი მძიმე მამაკაცის ხელიდან, რომელიც ნახევრად ახრჩობდა მას ერთი ხელით და დანის წვერი მექანიკოსს ყელზე აჭერდა.
  
  
  ჰანსის ძალისხმევა იყო არა იმდენად, რომ გაქცეულიყო მტაცებელი, რამდენადაც მისი ქალიშვილი გადაერჩინა. ერიკას ტანსაცმელი მოიხსნა და სასადილო მაგიდაზე იწვა. მის უკან იდგა, მაჯებში ეჭირა, ზეთისხილის მწვანე კიდევ ერთი ცნობადი კულტივატორი. ერიკას ფეხები მაგიდის ორივე მხარეს ეკიდა, ტერფები თოკით იყო მიმაგრებული. სუფრის ბოლოში მახინჯი ბიჭი იდგა. ისიც ზეთისხილის მწვანეში იქნებოდა გამოწყობილი. პატარა სახლის სცენას ხელმძღვანელობდა და ხელმძღვანელობდა პოლკოვნიკი მოჰამედ დუზა. ის სკამის საზურგეს პირისპირ იჯდა და ნიკაპი კედელზე ედო.
  
  
  ფილოსოფიას ფილოსოფოსებს ვუტოვებ, მაგრამ ყოველთვის მჯეროდა, რომ მოძალადესთან გამკლავების ერთადერთი გზა არის გაუპატიურების უნარის წართმევა. შემას შემთხვევაში, არ მეგონა, რომ ეს ოდესმე გაუპატიურება იქნებოდა, ყოველ შემთხვევაში, იმ გაგებით, რომ ეს აქ მოხდებოდა. ერიკა გაბრწყინებული იყო და მისი სხეულის ყველა კუნთი დაძაბული და თაღოვანი იყო, ყვიროდა გათავისუფლებას.
  
  
  დავინახე, დუსამ თავი დაუქნია ყაჩაღს, გავიგონე ჰანსის ყვირილი: „ღვთის გულისთვის ყველაფერი გითხარი!“
  
  
  შემდეგ ვილჰელმინამ ისაუბრა. ერთხელ სავარაუდო მოძალადისთვის, რომელიც ყვირილით დაეცა. ერთხელ მესამე თვალი მოვკარი თავში მტანჯველ ჰანსს. კიდევ ერთხელ გადაეხადა მესამე პირი, რომელსაც ერიკას მაჯები ეჭირა. აძლევს მას შესაძლებლობას წავიდეს იარაღის საძიებლად.
  
  
  დუზა ფეხზე იდგა, ერთი ხელი .45. "გაყინე თორემ მოკვდი!" მე მას ფრანგულად შევუკვეთე. "უბრალოდ მომეცი საბაბი, დუშა!" გადაიფიქრა. „აწიე ხელები თავზე! შეხედე კედელს! ის დაემორჩილა.
  
  
  ჰანსი და ერიკა შოკში იყვნენ. "ჰანს!" ინგლისურზე გადავედი. "Გამოდი! აიღე იარაღი! თუ კი ახამხამებს, ესროლე!“
  
  
  ჰანსი ძილში მოსეირნე კაცივით მოძრაობდა. ვილჰელმინას კონდახით დავამტვრიე შუშის დარჩენილი ნაწილი, შიგნით შეღწევის სურვილი. როცა ეს გავაკეთე, ერიკამ თავი გაათავისუფლა და გაუჩინარდა. მღელვარე ფიგურა იატაკზე იწვა, დაქუცმაცებული და ჯერ კიდევ საკუთარი სისხლით დაფარული, უგონო თუ მკვდარი.
  
  
  ჰანსი ფეხზე წამოხტა, თვალები უბრწყინავდა, მთლად დარწმუნებული არ იყო, რომ კოშმარი დასრულდა. გავათავისუფლე ის FN-დან და მხარზე ხელი მოვკარი. „აიღე ამ ბურბონის ქამარი. აქ ყველაფერს მე მივხედავ“.
  
  
  დუმდა თავი დაუქნია და სამზარეულოში გავიდა.
  
  
  ვუთხარი დუსეს. "Შემობრუნდი."
  
  
  მომიახლოვდა, უნდოდა ენახა თუ არა ის, ვინც მას ეგონა. მან დაიწყო ღიმილი, როგორც თქვა: "Vous serez..."
  
  
  ჩემმა ბექჰენდმა მის ჯოხს არა მხოლოდ ღიმილი მოუშორა და სიტყვები შეაჩერა, არამედ თავი კედელს მიაჯახუნა, რის გამოც ტუჩებიდან წითელი ნაკადი გადმოვიდა.
  
  
  - გაჩუმდები, - ვთქვი მე, როცა მისი წამიერი შოკი ჩახშობილ გაბრაზებაში გადაიზარდა. „როცა დაგელაპარაკებიან ისე უპასუხებ, როგორც მითხარი. ნუ მაცდუნებ. შენს გაძარცვის ზღვარზე ვარ. რა გინდა ამ ხალხისგან?
  
  
  "იმ წყეულ ნაბიჭვარს სურდა გაეგო, რა ვიცოდი კატასტროფის შესახებ." ჰანსმა სახე დაიბანა, ბოთლი ხელში ეჭირა და მიუხედავად იმისა, რომ ჯერ კიდევ ძალიან შორს გაქცეული კაცივით სუნთქავდა, მისი უხეში ხმა ისევ ჰარმონიას დაუბრუნდა და თვალების სიპრიალე გაქრა. „მხოლოდ მან არ დამიჯერა, როცა ვუთხარი. ნება მომეცი ეს ბოთლი თავის ქალას დავამტვრიო!” წინ გადადგა და დაძაბულობა ეწერა მთელ მის ჩალურჯებულ სახეზე.
  
  
  "წადი ნახე როგორ არის ერიკა." ხელი მოვკიდე.
  
  
  უცებ გაახსენდა ერიკა და გაიქცა და მისი სახელი დაუძახა.
  
  
  "რატომ გაინტერესებთ რა იცის მან კატასტროფის შესახებ?"
  
  
  დუზამ მხრები აიჩეჩა. „ჩემი საქმეა ზრუნვა. თუ მან იცის, როგორ მოხდა ეს, მაშინ უნდა იცოდეს, ვინ გააკეთა ეს. კარგად იქნებით ინფორმირებული..."
  
  
  ჩემი მუშტი შორს არ გასულა. ეს მას ატკინა. დაველოდე, სანამ ჯიუტი გაჩერდა და ის დაბრუნდა, შემდეგ მას საკუთარი ჩანაწერი დავუკარი: „მე ვუთხარი, რომ გიპასუხებ, არა სულელურ ხმებს. ცხადია, არ იცის ვინ, თუნდაც იცოდეს როგორ. ან როგორ ფიქრობთ, ის უარს იტყვის პასუხის გაცემაზე, სანამ შენს მაიმუნს მისცემთ უფლებას, გააუპატიუროს მისი ქალიშვილი? "
  
  
  დუზას ხმამ ყელში უსტვენდა. "ჩემი საქმეა ამის გარკვევა."
  
  
  "Ჩემიც." ლუგერი მუცელში ჩავრგე და ჰიუგოს წერტილი ნიკაპის ქვეშ ჩავრგე. ”ძალიან ცოტა დრო მაქვს, პოლკოვნიკო. კიდევ ნაკლები გექნებათ, თუ არ ითანამშრომლებთ“. კედელს მივაჭირე, კისერი უკან, ნიკაპი სტილეტოს წერტილიდან მოშორებით. "რატომ უნდოდა მენდანიკეს აბუ ოსმანის ნახვა?"
  
  
  კბილებში დაჭერილი, თავის ქნევით, ის ახრჩობდა: "ალაჰს ვფიცავ, არ ვიცი!"
  
  
  ჰიუგომ სისხლი დაღვარა. დუზა კედელში უკან დახევას ცდილობდა. „ყურანს ვფიცავ! დედაჩემის საფლავზე!"
  
  
  ცოტა შევუმსუბუქე წნევა. "რატომ სურდა მენდანიკეს ელჩი პეტერსენის ნახვა?"
  
  
  მან თავი დაუქნია. „მე მხოლოდ დაცვის უფროსი ვარ! მე ამას არ ვიცოდი!”
  
  
  ამჯერად ჰიუგო არ იყო უბრალოდ ტიკტიკი. დუზამ თავი კედელს მიარტყა და იკივლა. „ისევ. მე ვთქვი რატომ? ეს ერთადერთი შემთხვევაა, როცა ამას მიიღებ."
  
  
  ის დაეცა და დაიწყო ყვირილი, ტირილი: „იმიტომ! იმიტომ რომ! მას ეშინოდა გადატრიალების! რადგან ეშინოდა, რომ გენერალი თაშაჰმედი მის მოკვლას აპირებდა!“
  
  
  "და თქვენ მოკალი ჩვენი ელჩი."
  
  
  "Ეს უბედური შემთხვევა იყო!"
  
  
  „თითქოს თვითმფრინავის დივერსია უბედური შემთხვევა იყო. ტაშაჰმედს ეშინოდა, რომ მენდანიკე ოსმანთან გარიგების დადებას შეეცდებოდა“.
  
  
  "Არა არა!" თავი გვერდიდან გვერდზე გადააქნია. „სწორედ ამიტომ მოვედი აქ გეიერის დასაკითხად. ჩვენ უნდა ვისაუბროთ იმაზე, თუ როგორ იცოდა მან უბედური შემთხვევა და...“
  
  
  "და თქვენი დრო ამოიწურა." მე უკან დავიხიე და მან ვილჰელმინას კასრს დახედა, მისი ლულის მსგავსი თვალები გაფართოებული და შავი. მუხლებზე დაეცა, თითქოს მუეზინმა მორწმუნეებს ლოცვისკენ მოუწოდა. რატომღაც მან არ მოახდინა ჩემზე შთაბეჭდილება თავისი რბილობით ცეცხლის ქვეშ, მაგრამ მაშინ ვერასოდეს გაიგებ რამდენს ღირდა სიტყვა შენს მეტყველებაში.
  
  
  თუ მისი ნათქვამი სიმართლე იყო, ან თუნდაც ნახევრად სიმართლე, მაშინ არა მხოლოდ მისი დრო ამოიწურა, არამედ ჩემიც ამოიწურა. წყობაში არ იყო მოპარული ბირთვული იარაღი, მხოლოდ მესამე დონის მესამე სამყაროს გადატრიალების შემქმნელები. თამაში საკმაოდ ნათელი იყო. ტასახმედმა გარიგება დადო საბჭოთა კავშირთან. ლამანა იყო პრიზი, მენდანიკე კი სამსხვერპლო თხა. მენდანიკე მიხვდა, რომ არ აქვს მნიშვნელობა ვინ და როგორ ჩამოვარდა მისი თვითმფრინავი... და მაინც - და მაინც - "შემეძლო ეს ყველაფერი ერთობოდი და შემეტყობინა ჰოუკს, რომ სხვაგან დაეწყო ძებნა, ან გამოვიყენო შენი ძვირფასი დრო და მეთამაშა. მწარე დასასრული.
  
  
  ”უბრალოდ დარჩი მუხლებზე,” ვთქვი მე, როდესაც ჰანსი და ერიკა ოთახში დაბრუნდნენ. შარვალი და კიდევ ერთი კუსფერი ეცვა. ფერმკრთალი იყო, მაგრამ თვალები ნათელი და კონტროლირებადი ჰქონდა.
  
  
  "Როგორ ხარ?"
  
  
  სუსტი ღიმილი ჰქონდა. "კარგად ვარ... შენი მადლობა."
  
  
  "Სიამოვნებით. რატომ არ მიდიხარ მეორე ოთახში, სანამ ჩვენ ვიზრუნებთ ყველაფერზე?”
  
  
  იატაკზე დადებული სხეულები, ცოცხალი და მკვდარი, ჰამლეტის ბოლო სცენას ჰგავდა. როგორც მედდა მსოფლიოს ამ კუთხეში, მან უდავოდ დაინახა თავისი წილი გორი და ვერ გრძნობდა დიდ წყალობას ნარჩენების მიმართ. ”მე მოგიტან საუზმეს, რომელზეც აპირებდი”, - თქვა მან და ოთახიდან გავიდა.
  
  
  "რას აპირებ ამით?" - თქვა ჰანსმა და დამარცხებულ უშიშროების უფროსს შეხედა.
  
  
  „ჯერ არ გადამიწყვეტია, ვესროლო მას თავში თუ ყელი მოვჭრა“.
  
  
  ჰანსმა თავი ჩემსკენ დახარა, არ იცოდა, ამას ვგულისხმობდი თუ არა. ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც ეს არ გავაკეთე, იყო იმის გამო, რომ დუზა ცოცხალი შეიძლება იყოს უფრო სასარგებლო ვიდრე დუზა სამოთხეში. ”მე დავბრუნდი აქ, რომ დაგისვათ კითხვა”, - ვუთხარი მე.
  
  
  - მათე, - თავი დაუქნია ჰანსმა, - თქვენ გაქვთ მუდმივი მოწვევა, მობრძანდეთ აქ დღის ან ღამის ნებისმიერ დროს და რაიმე მკითხოთ!
  
  
  "კარგი. კარგად მიპასუხე. თვითმფრინავი მჭირდება, რომ ახლა ბუდანში წამიყვანოს. სად ვიპოვო ის?
  
  
  შემომხედა, თვალი ჩამიკრა, ნიკაპი მოისვა, მერე კი ჩეშირის კატასავით გაიღიმა და ბოთლი დუზასკენ მიმანიშნა. „ამ ძუის შვილს შეეძლო დაგვიკვეთა. ეს არის ორი NAA დაკოტა, რომლებიც ზის ხაზზე, გამოცდილი და მზად არიან წასასვლელად. ერთი მათგანი უნდა წავიდეს..."
  
  
  ”მე არ მჭირდება მათი ფრენის ისტორია. სად მივიღოთ გუნდი?
  
  
  „მას შეუძლია შეუკვეთოს ეკიპაჟი.
  
  
  ყველაფერი რაც მან უნდა გააკეთოს არის მომხმარებელთა სერვისის დარეკვა. ცუდი სატელეფონო კავშირი, მაგრამ ამ საათში...“
  
  
  — ადექი, დუშა.
  
  
  მას ორჯერ თქმა არ დასჭირვებია, მაგრამ ვხედავდი, რომ ცოტათი სიმშვიდე დაიბრუნა. ნაპერწკალი დაუბრუნდა თვალებში. მან დაიწყო უნიფორმის ჩამორთმევა.
  
  
  ტელეფონი სადარბაზოში იყო. თეთრი კედლები და პარკეტის იატაკი ჰქონდა. სასადილო ოთახში ყველაფერი ჩაბნელებული იყო, მაგრამ აქ, ანთებული განათებით, ყველანი აშკარად გამოვრჩით. დუზამ ისე შემომხედა, თითქოს ჩემი სახის გახსენება სურდა, მაგრამ ამავდროულად დავიწყება.
  
  
  - მითითებებს მოგცემ, - ვუთხარი მე. „შენ მათ თვალი ადევნე, თორემ გვამი და ნაგვის შემგროვებელს დაგტოვებთ. თქვენ უბრძანებთ თვითმფრინავს, თქვენ უბრძანებთ გუნდს. ისინი დაელოდებიან შენს ჩამოსვლას." მე ვუთხარი მას დეტალები, სანამ ჰანსი ფრენებს დაუკავშირდა.
  
  
  სახლიდან რომ გამოვედით, მე და ჰანსი დუსას ორი კაცის სახით ვიყავით. ერთი წუთით ვიფიქრე, რომ ჰანსი შოუს გააფუჭებს. დაინახა რა დაუშავეს მის ძაღლს და გაჰყვა დუზს. პოლკოვნიკი ორჯერ იყო მისი სიმაღლის, მაგრამ გააფთრებულ მექანიკოსს არ შეესაბამებოდა. ეს ყველაფერი მე შემეძლო გამეკეთებინა, სანამ ერიკა დაამშვიდებდა მას. მერე დუზა ფეხზე წამოვდე და მარშის ბრძანების მსგავსება შევქმენი. არ მინდოდა, ისეთი დაღლილი გამოჩენილიყო, რომ გამოცდას არ ჩააბარებდა.
  
  
  ჰანსი მის გვერდით დუზასთან ერთად მიირბინა. პოლკოვნიკის უკან დავჯექი, ერიკა კი ჩემს გვერდით. ის უმეტესწილად ჩუმად იდგა და დროდადრო მზერას მიყურებდა. ხელი გავწიე და ხელი მოვკიდე. იგი მჭიდროდ ეჭირა, მისი ხელები თბილი და მადლიერი იყო.
  
  
  "თავს კარგად გრძნობ?"
  
  
  "ახლა კარგად ვარ."
  
  
  "არაფერი იყო შენი მიტოვება."
  
  
  — შენ ვერ მიმატოვებდი.
  
  
  — ადრე იყავი ბუდანში?
  
  
  „ხშირად. ვმუშაობ ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციაში. რეგულარულად ვსტუმრობ იქაურ კლინიკას“.
  
  
  "კარგი. მაშინ მოგზაურობა არ დაგეკარგებათ“.
  
  
  ”ეს არც ერთ შემთხვევაში არ დაიხარჯება”. მან აიღო თერმოსი. "კიდევ ერთი ჭიქა გინდა?"
  
  
  "ახლა არა, გმადლობთ."
  
  
  ჰანსს მანქანა არ აშორებდა და თვალს არ ვაშორებდი დუზას. მინდოდა ის ჩემთან ერთად თავში ჩამეყენებინა, მაგრამ ეს ერიკას წინ დააყენებდა. ამ საათში კომპანიის მანქანის წინ მიმავალი ქალი ყურადღებას მიიპყრობს. დუზამ იცოდა, რომ სიკვდილს თითი აშორებდა. ან მშიშარა იყო ან კარგი მსახიობი. მარტო რომ ვიყოთ და დრო გვქონდეს, სწრაფად გავარკვევდი ვინ იყო. მაგრამ აქამდე მე უნდა მეთამაშა გრძნობის მიხედვით და ნამდვილად არ მომწონდა ის, რაც იყო.
  
  
  დუზამ ტელეფონით მითითება მისცა, რომ საგუშაგოს ჭიშკართან დაახლოებით 02:30 საათზე მივიდოდა. მორიგე ოფიცრებს აცნობეს, რომ შეფერხებები არ უნდა ყოფილიყო. ეს არ იყო ბრძანება, რომელზეც შემეძლო დამოკიდებული ვიყო. „მოდი დავრწმუნდეთ, რომ იცოდე შენი სტრიქონები, მეგობარო. როცა გაგვაჩერებენ, როგორ გაუმკლავდებით ამას?”
  
  
  "მე ვაცხადებ ვინ ვარ..."
  
  
  „ფრანგული და არა არაბული“.
  
  
  ”და მე ვეტყვი მათ, რომ შეგვიშვან, თუ ისინი ამას ავტომატურად არ გააკეთებენ.”
  
  
  — დავუშვათ, რომ გთხოვენ მანქანიდან გადმოსვლას?
  
  
  ”მე დავრჩები იქ, სადაც ვარ და ვთხოვ მეთაურის ნახვას.”
  
  
  ”ჰანს, თუ რამე არასწორედ მოხდება და მე ვესროლე პოლკოვნიკს, რას გააკეთებ?”
  
  
  ”მე კიდევ დავლევ და თვითმფრინავს შევამოწმებ. არა, ჯერ ანგარში წავალ. ჩვენ გადმოვხტებით ამ ნივთიდან გვერდითა შესასვლელთან, გავივლით ფარდულში და ავიღებთ ჩემს ბაგს, სადაც დავტოვე მეორე მხარეს. ამის შემდეგ შენს საქმეს გტოვებ“.
  
  
  ამის შემდეგ ჩვენ ვითამაშებთ მკაცრად ყურით. იმედი მქონდა, რომ არ იქნებოდა საჭირო, მაგრამ დუზას შიშის ან მსახიობის ფარული ნიჭის გამო, ასე არ მოხდა.
  
  
  როცა ანგარის საგუშაგოს ჭიშკარს მივუახლოვდით, დამაბრმავებელი შუქი მოგვვარდა. ჰანსი გაჩერდა, დუსამ თავი ფანჯრიდან გააღო და გაბრაზებულმა დაიყვირა.
  
  
  ჭიშკარს გავუყევით და დაცვის მისალმებას ვუპასუხეთ. უფრო გლუვი არ შეიძლებოდა ყოფილიყო. ვიგრძენი, რომ ერიკა მოდუნდა, მისი სუნთქვა ხანგრძლივ კვნესაში გადაიზარდა. მუხლზე მოვეფერე.
  
  
  ”როდესაც თვითმფრინავში მივალთ, ერიკა, შენ გამოხვალ ჩემი მხრიდან, გამივლის და ჩახვალ. არავისთან სათქმელი არაფერი გაქვს. დუზა, შენ გაჰყევი მას. მე პირდაპირ უკან ვიქნები. მიდიხარ უკანა მხარეს. პილოტს სურს იცოდეს სად მივდივართ. უთხარით, რომ ეს ბუდანაშია და რომ მას შეუძლია ფრენის გეგმა გააგზავნოს ჩვენი აფრენის შემდეგ.
  
  
  ჩვენი თვითმფრინავის პოვნა რთული არ იყო. საველე განათებამ გაანათა ფრენის ხაზი და ჩვენ დავინახეთ ეკიპაჟის ორი წევრი, რომლებიც ამოწმებდნენ ძველ DC-3 Dakota-ს. ჰანსი მივიდა მისკენ, მაგრამ მანქანიდან არ გადმოსულა, როგორც მითითება იყო. გავაცნობიერე ჩემი გეგმა
  
  
  რატომ. პილოტების გარდა, იყო ორი NAA ტექნიკური ტექნიკოსი, რომლებმაც შეასრულეს ინსპექტირება ბოლო წუთებში. უხერხულ ფორმაშიც კი ჰანსმა გადაწყვიტა, რომ ეცნო.
  
  
  ერიკა სწრაფად ავიდა გემზე. პილოტები დუზას წინ იდგნენ და ესალმებოდნენ. მან მითითებები მისცა და ისინი განზე იდგნენ და ელოდნენ როდის ავიდოდა კიბეებზე.
  
  
  არ შემეძლო გარისკა ჰანსის დატოვება და რა თქმა უნდა დუზას თვალს ვერ ვაშორებდი. ვიცოდი, რომ სახმელეთო მებრძოლების მოკვლა არ შეიძლებოდა. როდესაც თვითმფრინავი აფრინდა, მათ ცეცხლმაქრებით მოუწიათ დგომა. ისინი თვითმფრინავის შესასვლელთან წყვილი თოფებივით დაცურავდნენ.
  
  
  - პოლკოვნიკო, ბატონო, - ვუთხარი მე, - თქვენ გინდოდათ შეამოწმოთ, შესრულდა თუ არა ეს ზარი. განა ამ ადამიანთაგან ერთს არ შეეძლო ამის გაკეთება? წყვილს თავი დავუქნიე. ”და კიდევ ერთმა შეიძლება გადახედოს ჩვენს უკანა ღერძს.”
  
  
  დუზამ სწრაფად ისწავლა. ერთი წამით უაზროდ შემომხედა მხარზე, შემდეგ კი ბრძანება გასცა.
  
  
  ”ბატონო,” თქვა პილოტმა, ”ჩვენ შეგვიძლია დავუკავშირდეთ ბაზის ოპერაციებს რადიოთი და ვიკითხოთ თქვენი ზარის შესახებ.”
  
  
  "Არ არის საჭირო. მას შეუძლია ამ თვითმფრინავით სარგებლობა“. მან ანიშნა ორიდან დამრგვალებულზე და შემდეგ ბორტზე ავიდა. მე მას გავყევი, მაინტერესებდა რა მექნა შემდეგ. ძალიან სარისკო იყო. მაგრამ რაც არ უნდა ყოფილიყო, მან მიმიყვანა იქ, სადაც მინდოდა წასვლა და დუზა ცოცხალი შემენარჩუნებინა და ის იყო ნომერ პირველი სიაში.
  
  
  პილოტები გამოგვყვნენ და რამდენიმე წამის შემდეგ ჰანსი შემოვიდა. მან გაააქტიურა კაბინის კარების დახურვის მექანიზმი. დაიჭირა და მობეზრებულად მიეყრდნო მას. "ღმერთო, ეს ორივე პერსონაჟი ჩემთვის მუშაობს!"
  
  
  - პილოტები გიცნობენ?
  
  
  „არა. ისინი რუფადან სამხედროები არიან. როცა ასეთი ნაძირალა დაფრინავს, ისინი სამხედრო ბრძანებებს იყენებენ“.
  
  
  დაკოტა იყო აღმასრულებელი ტიპი VIP-ებისთვის. მას ჰქონდა რამდენიმე ფართო დერეფანი, რომელიც გადიოდა გვერდებზე, ბარი, მაგიდა, დასაყრდენი სკამი და ხალიჩა.
  
  
  მეორე პილოტმა თავი გამოყო კაბინის კარიდან და თქვა: „თქვენთვის არავითარი შეტყობინება, სერ. ღვედებს შეიკრავ? ჩვენ მაშინვე გაფრინდებით."
  
  
  რამდენიმე წამის შემდეგ გავიგე, რომ ძრავმა გუგუნი დაიწყო, შემდეგ ძრავა ჩაახველა, ხველა და ძლიერი ციმციმის გამო გაცოცხლდა. ”ყველანი ბუდანზე,” თქვა ჰანსმა და ბარს შეხედა.
  
  
  პოლკოვნიკი ჩემს წინ დაჯდა, ღვედი შეიკრა და მოდუნდა. მისი გამომეტყველება საკმაოდ ცარიელი იყო, მაგრამ მის თვალებში თვითკმაყოფილების ელფერი დავინახე.
  
  
  "დუზა, შენ რომ არ გაუკეთე დივერსია მენდანიკეს თვითმფრინავს, შენი აზრით ვინ გააკეთა?"
  
  
  "ალბათ მისტერ გაიერი გეტყვით ამას," თქვა მან და ცდილობდა თამაშის გზაზე დაბრუნებას.
  
  
  ”მაინტერესებს თქვენი თეორიების მოსმენა,” ვუთხარი მე. ”ეს იქნება არა მხოლოდ გრძელი მოგზაურობა ბუდანამდე, ეს იქნება გრძელი მოგზაურობა იმ სიმაღლიდან, რომელზეც ჩვენ მივფრინავთ მიწამდე. თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ ეს მარშრუტი, ჩვენ კი სხვა. ”
  
  
  ერთი წუთით იფიქრა, როცა თვითმფრინავი გაჩერდა და აფრენამდე ძრავის შემოწმება დაიწყო. - დაფიქრდი, სანამ ჰაერში არ გავალთ, - ვუთხარი მე.
  
  
  სხვა განცდა იყო, როცა ძველი ორძრავიანი თვითმფრინავით ავედით. თქვენ გაინტერესებთ, მოიპოვებდა თუ არა ეს ნივთი საკმარის სიჩქარეს ფრენისთვის, და შემდეგ მიხვდით, რომ დაფრინავდით.
  
  
  მას შემდეგ, რაც ძრავები გააჩერეს, ჰანსს ვუთხარი, რომ წინ წასულიყო და მფრინავს სთხოვა შუქების ჩაქრობა. ”თქვენ წადით მათთან ერთად. როდესაც დაშვებიდან დაახლოებით ერთი საათი ვართ, მინდა მათ დაუკავშირდნენ ბუდანს, რათა უსაფრთხოების შტაბს აცნობონ, რომ მათი უფროსი ჩამოდის. მას სჭირდება უახლესი ინფორმაცია ოსმანის ადგილსამყოფელის შესახებ, ასევე აეროპორტში მომლოდინე მანქანის შესახებ“.
  
  
  "შენ ფსონს დებ." ჰანსი ბოთლით ხელში ადგა.
  
  
  „და ჯობია აქ დატოვო. თქვენ არ გსურთ ეჭვის გაჩენა და არც რაიმე ცუდი ჩვევების დაწყება“.
  
  
  წარბები შეჭმუხნა, ბოთლს დახედა და თავის ადგილზე დააბრუნა. - კარგი მეგობარო, რასაც ამბობ.
  
  
  - ერიკა, - ვუთხარი მე, - რატომ არ წევხარ იქ და არ მიმალავ?
  
  
  გამიღიმა და ფეხზე წამოდგა. "Დიახ სერ."
  
  
  მთავარი შუქი რომ ჩავრთე და რამდენიმე გვერდითი შუქი ჩავრთე, მე და პოლკოვნიკი ჩრდილში ვიჯექით. სიგარეტი არ შევთავაზე. „ახლა ხმამაღლა და გარკვევით მოვისმინოთ. ყურანზე დაიფიცებ, რომ შენმა უფროსმა არ დაასრულა მენდანიკე. ვინ გააკეთა?"
  
  
  ”ჩვენ ეჭვი გვაქვს გარე ძალებზე.
  
  
  "ნუ მეუბნები სისულელეებს CIA-ს შესახებ."
  
  
  „ჩვენ არ ვიცით ვინ. საბჭოელები, ჩინელები, ისრაელები“.
  
  
  ვიცოდი, რომ სსრკ-ზე იტყუებოდა, რაც იმას ნიშნავდა, რომ იტყუებოდა, წერტილი. "რა არის თქვენი მიზეზები?"
  
  
  ”რადგან ჩვენ არ გავაკეთეთ ეს, ვიღაცამ გააკეთა. ოსმანს მხარს უჭერენ ჩინელები“.
  
  
  "Რა თქმა უნდა. ამიტომ მენდანიკე მირბის ოსმანის სანახავად და ჩამოაგდებენ მას, სანამ ის მათ არ ეტყვის რატომ“.
  
  
  დუზამ მხრები აიჩეჩა. ”თქვენ მკითხეთ ვინ. Არაფერი განსაკუთრებული. ავარია ჩვეულებრივ ავარიას ჰგავდა. შენმა მეგობარმა თქვა, რომ სხვაგვარად იცოდა
  
  
  
  ბუნებრივია, გვინდოდა გაგვეგო, ჩვენ...“
  
  
  „რას იტყვით თქვენ მიერ ჩამოყვანილ დაქირავებულებზე, ლამაზ ბიჭებზე სამხრეთ იემენიდან და სხვა პუნქტებზე?
  
  
  ამან წამიერი დუმილი მოიტანა. „ეს ხალხი ქვეყანაში მენდანიკეს ბრძანებით შემოვიდა. არასოდეს უთქვამს რატომ. ჩვენ უბრალოდ გვქონდა ინსტრუქციები, რომ შეგვეშვა ისინი. ამან გენერალი ტასაჰმედი შეაშფოთა. ჩვენ…"
  
  
  "სად დაკიდებდნენ ეს დაქირავებულები?"
  
  
  "ძირითადად პაკარში."
  
  
  "რა არის იქ?"
  
  
  „ეს არის ჩვენი სიდიდით მეორე ქალაქი. ის ლიბიის საზღვართან ახლოსაა“.
  
  
  ”რაც მათ გააკეთეს აღფრთოვანებისთვის.”
  
  
  „არაფერი. ჩვენ უბრალოდ ვზივართ“.
  
  
  ეს იყო გველების ქილა და ტყუილის ქილა. ამ ყველაფერს დაემატა აშკარა. ნაბიჭვარი იყო NAPR-ის აღსრულების განყოფილების უფროსი, მაგრამ ტაშაჰმედის მსგავსად, ის მაინც უფრო ღირებული იყო ჩემთვის ცოცხალი და საკმაოდ კარგ ფორმაში, ვიდრე მკვდარი - ყოველ შემთხვევაში, სანამ ოსმანთან საუბრის საშუალება მომეცა.
  
  
  თვითმფრინავის უკან პატარა ტუალეტი იყო. პოლკოვნიკი იქ დავაყენე. იმისთვის, რომ არ განძრეულა, ხელ-ფეხი თოკით შევაბარე იმ ფორმის შარვლიდან, რომელიც ეცვა. შარვლის ზოლები საკმაოდ მსუბუქ თოკს ქმნიდა. მე ის დავტოვე ტახტზე მჯდომარე, უსაფრთხოებისთვის საკუთარი შარვალი კოჭებამდე ჩამოშლილი. მერე ერიკას მოპირდაპირედ მისაღებში გავწექი და ორ წუთში ჩამეძინა.
  
  
  რაღაც მომენტში სამოთხეში წავიდა არა დუზა, არამედ ნიკ კარტერი. თბილმა და ნაზმა ხელმა ქამარი გამიხსნა. მან დამიწყო მოფერება და მოფერება. მან გაიხსნა ღილაკები და გაიხსნა ელვა. მთელ სხეულზე გავრცელდა და მეორე ხელიც შეუერთდა. ჩემი მკერდი, ჩემი მუცელი, მთელი ჩემი შეხება ღამის მუსიკის ყველაზე დახვეწილი შეხება იყო.
  
  
  გამეღვიძა როცა მისი ტუჩები და სხეული ჩემსას შეეხო. ჩავეხუტე, გაკვირვებულმა აღმოვაჩინე, რომ სვიტერი კი არა, მხოლოდ მრგვალი მკერდი ეცვა. რბილად გამოვიკვლიე ჩვენი ენები, გვერდებზე გადმოვცურე და ხელი ქვევით ავწიე, რათა აღმოვაჩინე, რომ ის, რაც ზემოთ იყო შიშველი, ქვემოთ იყო შიშველი. მე დავიწყე მისი სიამოვნების დაბრუნება და მან კვნესა, თავი დაუქნია, შემდეგ კი ტუჩებთან ჩამჩურჩულა: „ოჰ, დიახ! დიახ!"
  
  
  მისი სიტყვები პირით ჩავიხნე და მეორე ხელი მის მკერდზე ფოკუსირებული მივეცი. ტუჩებიც მათ მშიოდა.
  
  
  "გთხოვ!" მან ამოისუნთქა, როცა ჩემს ქვეშ მოდუნდა, გრძნობდა, რომ თეძოები საერთო რიტმს ეძებს.
  
  
  ნელა შევედი მასში, მის თითებს ძალიან უნდოდათ ჩემს შიგნით შემეყვანა. "მშვენიერია!" იგი ამოისუნთქა.
  
  
  მისთვის ეს იყო ნაწილობრივ ემოციური რეაქცია იმაზე, რაც თითქმის მოხდა და ნაწილობრივ გამოუთქმელი, მაგრამ სწრაფად ცნობადი მიზიდულობა ჩვენს შორის. მე ეს ვიცოდი, როცა მასთან შეყვარებული ვიყავი და ამიტომ არ იყო დაღლილობა. სამაგიეროდ იყო ღრმა გაცემა და მიღება, დარტყმისა და კონტრდარტყმის სწრაფი ურთიერთშეთანხმება.
  
  
  ეს ძალიან კარგი იყო იმისთვის, რომ გაგრძელებულიყო და ზედმეტად გადაუდებელი იყო ორივესთვის გამოსავლის პოვნა. მივედით, ორგაზმისგან აღფრთოვანებული ტიროდა, ვიცოდი სამოთხეს ვერ იპოვი თუ დაიძინებ.
  
  
  მისაღებში ვიწექით, ვისვენებთ და სიგარეტს ვეწევით. ძრავების გამუდმებულმა ხმაურმა ისევ დამაძინა. - იცი, - თქვა მან დაფიქრებულმა, - არ ვიცი ვინ ხარ.
  
  
  "მე მივდივარ ბუდანში, ვიმოგზაურებ პირველი კლასის ჯადოსნურ ხალიჩაზე."
  
  
  ”მაგრამ ამას ნამდვილად არ აქვს მნიშვნელობა,” მან დააიგნორა ჩემი პასუხი, ”ყოველ შემთხვევაში, ახლა არა.”
  
  
  "შემახსენეთ, რომ ერთ დღეს ფორმალურად წარმოგიდგინოთ თავი."
  
  
  თმები აიჩეჩა და ჩემსკენ დაიხარა, რომ მეკოცნა. „ვფიქრობ, უფრო მეტად მომწონხარ არაფორმალურ გარემოში. მომწონს, რომ მახსნით მამრობითი სქესის მოძალადეებისგან და მომწონს აქ, ცაში, სადაც არავინ შეგვაწუხებს“.
  
  
  ჩემსკენ გავიწიე. "ალბათ გსურს სპექტაკლის გამეორება."
  
  
  "მსურს გავიმეორო სპექტაკლი." ხელი ასწია სიგარეტის ჩასაქრობად.
  
  
  "ერთი კარგი შემობრუნება იმსახურებს მეორეს", - ვთქვი მე.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  გამაღვიძა ძრავების სიმაღლის შეცვლის ხმამ. დილის შუქმა დატბორა ქოხი. ერიკა ჩემს მოპირდაპირედ მისაღებში იწვა, ძილში ჩახრილი. დავჯექი, ვიღრიჭე და პორტში გავიხედე. ჩვენ ვიყავით არიდულ, მშრალ რელიეფზე, გადაჰყურებდა მოწმენდილ ცას თერმული ნისლის გარეშე, რომელიც მოგვიანებით განვითარდა. მთები შიშველი იყო და მათ შორის დიდი სიმწვანე არ იყო. ვიცოდი, რომ ბუდანი გამონაკლისი იყო. ის იწვა ხეობაში, რომელიც იკვებება მიწისქვეშა რეზერვუარებით, წყლის ერთადერთი რეალური წყარო ათი ათასი კვადრატული მილის მანძილზე.
  
  
  ჰანსმა სალონი დატოვა. მიუხედავად მისი მოღუშული გარეგნობისა, მას ჰქონდა ნათელი თვალები და ბუჩქოვანი კუდი წინ პერსპექტივის ზემოთ. ”ჩვენ მოვდივართ,” თქვა მან, ”ჩვენ პირდაპირ მივდივართ ავარიის ადგილზე. მოდი წინ და გაჩვენებ რაც მოხდა“.
  
  
  - ერთი წუთით დაჯექი, - ვუთხარი მე. ”აცნობეს ბუდანს ჩვენი ჩამოსვლის სავარაუდო დრო?”
  
  
  "რა თქმა უნდა, როგორც შენ თქვი."
  
  
  "კარგი. ახლა გაიხადე ეს ფორმა და დარჩი აქ ჩვენთან“.
  
  
  "მაგრამ მე უნდა..."
  
  
  „შენ ხედავ და უსმენ. ეს არ არის ჰანს გეიერის სიამოვნების ექსკურსია“.
  
  
  ”დიახ, ვიცი, მაგრამ უბედური შემთხვევა…”
  
  
  ”თქვენ შეგიძლიათ შეისწავლოთ ეს რამდენჯერაც გსურთ, როგორც კი დავინახავ როგორ არის საქმეები. დუზა ჩემთან იქნება“.
  
  
  "ჰეი, სად არის?"
  
  
  „ცხვირი გავიფხვნილე. აქამდე ყოფილხართ, როგორი მდგომარეობაა აეროპორტში - დაცვა, კეთილმოწყობა და ა.შ.?“
  
  
  ერიკამ გაიღვიძა, როცა ყველაფერი მითხრა. იყო ერთი აღმოსავლეთ-დასავლეთის ასაფრენი ბილიკი, ანგარი და ტერმინალის შენობა. ვინაიდან ეს იყო ოფიციალური ფრენა, არ იყო ნებართვის შემოწმება და დაცვა ყოველთვის მხოლოდ ტერმინალის დაცვას შეადგენდა. ყველაფერი ისე იყო, როგორც ველოდი.
  
  
  "ვვარაუდობ, რომ აქ არის სასტუმრო სახლი ან სასტუმრო ვიზიტორებისთვის."
  
  
  — რა თქმა უნდა, აშბალ.
  
  
  "შენ და ერიკა იქ დარჩებით მანამ, სანამ შენთვის არ მოვალ."
  
  
  – ერთი წუთით, მეგობარო, რას გულისხმობ, დარჩი?
  
  
  „როცა ნანგრევებს არ თხრიხარ ან ციხეში არ მიდიხარ და ერიკა კლინიკას არ სტუმრობს, იქ დარჩები. არ ვიცი, რამდენი ხანი დასჭირდება. Ნათელია?"
  
  
  ”დიახ, დიახ, რა თქმა უნდა, კარგი. მე მესმოდა შენი“. ისევ ბედნიერი იყო.
  
  
  გადაცემათა კოლოფის ხმა გავიგე. "და თუ არ გამოხვალ ამ ფორმისგან, მე ჩამოგიხსნი."
  
  
  ერიკასთან დავიწყე საუბარი, ვცდილობდი მისი მზერის დაიგნორება. „შეიძლება ერთი დღე დამჭირდეს, შეიძლება მეტიც, მაგრამ კარგად იქნები, თუ კლინიკასთან ახლოს დარჩები. აქ მენდანიკაზე ყვირილი ისეთივე ძლიერი იქნება, როგორც ლამანში?”
  
  
  - არა, - თქვა ჰანსმა და გაიძრო ზეთისხილისფერი შარვალი. "აქ ბევრი ოსმანის მომხრეა."
  
  
  მე ავდექი და გადავწყვიტე, რომ დრო იყო ჩვენი მასპინძელი შეუერთდეს ბრბოს. „კიდევ ერთი რამ: არ წაიღოთ იარაღი. დამალე რაც გაქვს." იგივეს ვაპირებდი .45 დუზას და პიერს გამოკლებული.
  
  
  დაცვის უფროსი არ იყო საუკეთესო ფორმაში. მის მუქ სახეს ქოლერიული ელფერი ჰქონდა. მისი სისხლიანი თვალები უბრწყინავდა. მისი ქვედა ნახევარი ამოისუნთქა. ზედმეტად დიდხანს იჯდა ქოთანზე.
  
  
  ხელები და ფეხები გავათავისუფლე და იქვე იჯდა და გაბრაზებული მაჯებს ეფერებოდა. - შენ შეგიძლია შარვალი აწიო, - ვუთხარი მე. "მაშინ შეგიძლია შემოგვიერთდე ყავაზე."
  
  
  ყავა იყო. ერიკამ ამაზე იზრუნა წინ, პატარა გალეაში. იგი თამაშობდა ბორტგამცილებელს და ემსახურებოდა ეკიპაჟს. ჰანსს გამოჯანმრთელების დრო არ ჰქონდა, მისი სახე ფანჯარას მიაჩერდა.
  
  
  „ჰეი, მოდი აქ და ნახე! ვხედავ სად წავიდნენ! ზუსტად პენიზე, როგორც ვთქვი! შესანიშნავი!"
  
  
  ფანჯარაში გავიხედე და დავინახე, რომ ხეობის კიდეს პარალელურად მივფრინავდით. აყვავებულად გამოიყურებოდა, მაგრამ ჩვენს ორივე მხარეს მთები სულ სხვა იყო. იმედი მქონდა, რომ ოსმანი შორს არ იყო ან გამოქვაბულში იყო ჩაფლული. ჰოუკს არ ჰქონდა განსაზღვრული ფიქსირებული ვადა ჩემი ძიებისთვის, მაგრამ ყოველი წუთი პასუხის გარეშე იყო ერთი წუთი ძალიან გრძელი.
  
  
  "ხედავთ ნანგრევებს?" ჰანსმა ჩაიცინა.
  
  
  ნანგრევები დავინახე. ჩანდა, რომ პატარა ნაგავსაყრელი იყო გადაჭიმული ბრტყელ ადგილზე, ასაფრენი ბილიკიდან რამდენიმე მილის დაშორებით, გრძელი შავი ზოლი, რომელიც სავსე იყო თვითმფრინავის დამწვარი და გატეხილი ნაწილებით. აშკარა იყო, რომ ისინი არავის შეუგროვებია გამოძიებისთვის. ეს ფაქტი ჩემთვის უფრო მეტს უნდა ნიშნავდეს, მაგრამ დუზა ჯიხურიდან კოჭლობით გამოვიდა, ჯერ კიდევ მაჯებს ასველებდა და ყურადღებას მაქცევდა.
  
  
  - აქ დაჯექი, - ვანიშნე მე და ის მკაცრად დაჯდა.
  
  
  „ერიკა, მოიტანე ყავა და შემოგვიერთდი. მე უნდა მივცე კურთხევა. ჰანს, შენც."
  
  
  მას შემდეგ რაც დავეშვით, დუსეს ვუთხარი, გუნდს ბაზაზე დარჩენის ბრძანებას გასცემ. ჰანს, შენ და ერიკა გემზე დარჩებით სანამ მე და პოლკოვნიკი არ წავალთ. არცერთი ჩვენგანი არ გადმოვა თვითმფრინავიდან, სანამ ეკიპაჟი იქ არ იქნება. ჰანს, რაც შეეხება ტრანსპორტირებას თქვენ ორისთვის? "
  
  
  „ტაქსი უნდა იყოს, მაგრამ თუ არ არის, შემიძლია სადგურის ოსტატის ჯიპი ვისესხო. ერიკას კლინიკაში წავიყვან და შემდეგ ხაზზე გავალ“.
  
  
  "თუ არ ხარ აშბალში, ან არ დაბრუნდები ბორტზე, როცა მე მზად ვიქნები, უკან დაგრჩები."
  
  
  "აბა, ჯანდაბა უნდა ვიცოდე როდის იქნება!"
  
  
  „როცა მზად ვიქნები, ჯერ აშბალს შევამოწმებ, მერე კლინიკაში და მერე აქ. ეს არის საუკეთესო, რაც შემიძლია გავაკეთო თქვენთვის."
  
  
  "Რა გჭირდება?" ჰკითხა ერიკამ, როცა თვითმფრინავი დაღმართში შენელდა, დაბლა ცურავდა, ბორბლები გაჭიმული იყო კონტაქტის დასამყარებლად. — იქნებ დამეხმარო.
  
  
  ”ნეტავ შეგეძლოს, მაგრამ პოლკოვნიკი ნებაყოფლობით გამოვიდა ჩემი მეგზურად.” პოლკოვნიკმა ყავის ყლუპი მოსვა და სახურავები დაწია.
  
  
  თვლები შეეხო, ატყდა და ბუდანში აღმოვჩნდით. აეროპორტი დატვირთული არ ჩანდა. თუმცა, როცა ტაქსით დავდიოდით, შევამჩნიე, რომ ტერმინალის წინ დგანან ნახევარი პარტიზანი და თვალს ადევნებდნენ ჩვენს მიახლოებას. მათ ეცვათ ბაფთები და კალაშნიკოვის A-47 ავტომატები. ფრენის ხაზზე სამსახურებრივი მანქანაც იყო გაჩერებული.
  
  
  
  "ეს საპატიო ყარაულია თუ ჩვეულებრივი მცველი?" - ვუთხარი ჰანსს.
  
  
  "ჩვეულებრივად გამოიყურება."
  
  
  პილოტმა შეატრიალა თვითმფრინავი, ძრავები გაჩერდა და პროპელერები გაჩერდნენ. ჰანსმა კარი გააღო და პანდუსი ჩამოწია მანამ, სანამ პილოტები კაბინას დატოვებდნენ. დუზამ მათ თავისი მითითებები მისცა. ვხედავდი, რომ მეორე პილოტი გაოგნებული იყო იმით, რომ მე და ჰანსს ზეთისხილისფერი აღარ გვეცვა. - ფორმის შეცვლა, - ვუთხარი და თვალი ჩავუკარი. შეტყობინება მიიღო, გამიღიმა და წავიდნენ.
  
  
  გამთენიისას ჩუმად ჩავსხედით თვითმფრინავში. დუზას ქცევაში დახვეწილი ცვლილება შევნიშნე. შესაძლოა ყავამ განკურნა, ან ეგონა, რომ დაინახა ტყვეობის დასასრული. მან გაიხედა ჩემს მიღმა, ჩემს მხრებზე, პორტის გადაღმა და უყურებდა მისი საპატიო დაცვის წევრების ფრენის გზას.
  
  
  „Les règlec de jeu - თამაშის წესები - დუზა, ისე ითამაშებ, როგორც მე გიბრძანებ, თორემ თამაში დასრულდება. ნუ იქნები კეთილი. მე და შენ ახლა მივდივართ. ორი ნაბიჯით წინ ხარ. პირდაპირ მანქანასთან მიდი და ჩაჯექი. სულ ამას აკეთებ. ახლავე წავიდეთ.“ ფეხზე წამოვდექი მისი 45-ით ხელში.
  
  
  ნება მივეცი, მეყურებინა, რომ ჩემი ქურთუკი მკლავზე გადამეხვია, რომ დამემალა. "აპრესვუს, მონ პოლკოვნიკო." ეცადეთ, რომ თქვენ ორი უბედურებისგან თავი აარიდოთ, - ვუთხარი, როცა გარეთ გამოვედით.
  
  
  საპატიო დაცვა არ იყო სათანადო სამხედრო ფორმირებაში, როცა მივუახლოვდით მანქანას, სიტროენს, რომელსაც სჭირდებოდა ფეისლიფტინგი. იდგნენ, უყურებდნენ თვითმფრინავს, გვიყურებდნენ და საერთოდ ტოვებდნენ განცალკევებულ შთაბეჭდილებას. მათი ფორმები არათანმიმდევრული იყო, მხოლოდ აღჭურვილობა ემთხვეოდა. დაქირავებულები, რა თქმა უნდა, არ იყვნენ, მაგრამ განგაშის ზარები ისმოდა, როცა დუზას მანქანის უკანა მხარეს გავყევი. მორიგე არ იყვნენ მისთვის, აბა რას აკეთებდნენ, ცარიელ აეროპორტს იცავდნენ? პასუხი შეიძლება იყოს უბრალოდ სიფრთხილის ზომა იმის გათვალისწინებით, რაც ხდება. ბოდიში ეს არასწორი პასუხი იყო.
  
  
  "ალონები". მძღოლს, შემდეგ კი დუსს ინგლისურად ვუთხარი: „ჰკითხე, მოიტანა თუ არა მოთხოვნილი ინფორმაცია“.
  
  
  მძღოლმა თავი დაუქნია, როცა აეროპორტისკენ მიმავალ მრგვალ გასაღების ხვრელზე გაიყვანა. ”კონტაქტი დამყარდა, სერ,” თქვა მან ფრანგულად. ”მე წაგიყვან მის შესახვედრად. მან იცის, სად არის შიკ ჰასან აბუ ოსმანი“.
  
  
  დუზა უკან დაიხარა, ხელები მკერდზე გადაიჯვარედინა. ისევ ქუთუთოები ჩამოწია ისე, რომ რეაქცია არ აჩვენა.
  
  
  — ჰკითხეთ, რამდენად შორს უნდა წავიდეთ?
  
  
  მძღოლმა მთებისკენ მიუთითა. ”მხოლოდ ოცი მილი”, - თქვა მან.
  
  
  ჩვენ მანქანით მივდიოდით ხეობაში და არა ბუდანში. გზაჯვარედინები ფართოდ იყო მიმოფანტული ხორბლის, ბამბის და სოიოს მინდვრებს შორის. გზაჯვარედინებზე აეროპორტის მსგავსი მანქანები იყო. ჯარის ნაწილი შეიარაღებული იყო AK-47-ებით. სხვებს ჰქონდათ FN და მათი მძიმე აღჭურვილობა იყო თანაბრად შერეული ტომარა. ისინი არ იშურებდნენ ჩვენს შეჩერებას და მე მზად ვიყავი მეღიარებინა, რომ აეროპორტში ძმებივით ფეხზე დგნენ, რადგან მენდანიკეს დაკრძალვის დღე იყო და ტასაჰმედმა დაარწმუნა, რომ მისი ხელისუფლებაში მოსვლა სათანადოდ იყო ორგანიზებული. მოგვიანებით, როცა დრო მქონდა დაფიქრებულიყავი ჩემს დასკვნაზე, მაინტერესებდა რას იტყოდა ჰოკი ჩემს გვერდით რომ მჯდარიყო.
  
  
  "ოსმანი მოგკლავს", - დაარღვია დუმილი პოლკოვნიკმა ინგლისურად საუბრისას.
  
  
  "შეწუხებული ვარ, რომ შეშფოთებული ხარ."
  
  
  მას სძულს ამერიკელები.
  
  
  — ბუნებრივია, რას დაგიშავებს?
  
  
  - გარდა ამისა, შენ დროს კარგავ.
  
  
  ”თუ ასეა, მე საჩივარს გამოვტან თქვენი ოფისის წინააღმდეგ.”
  
  
  „ვიცნობ ამ ადამიანს, რომლის ნახვასაც ვაპირებთ. ის არასანდოა."
  
  
  „პოლკოვნიკო... ჩუმად იყავი. დარწმუნებული ვარ, რომ ჩვენი კონტაქტები საუკეთესოა თქვენი სერვისებით. ეჭვგარეშეა, მოხუცი ჰასანი დაკიდებს ბურთებზე გასაშრობად, მაგრამ ეს შენი პრობლემაა.
  
  
  ვიწრო ხეობა გადავკვეთეთ და ხრეშისებური ბილიკით დავიწყეთ ასვლა, სიმწვანე სწრაფად გაიფანტა. სიცხე შემოვიდა, მაგრამ ჩვენ დავტოვეთ გარკვეული ტენიანობა, რომელიც მტვრის ღრუბელში ავიდა. ასვლა ხანმოკლე იყო. ჩვენ მივედით გადასახვევამდე პლატოზე, რომელსაც კლდის სტრუქტურა აქვს კიდეზე. მას ჰქონდა მაღალი მიმდებარე კედელი და მე-19 საუკუნის ციხესიმაგრის იერსახე კვადრატული ცენტრით და ორი მასიური ფრთით.
  
  
  მძღოლი გზიდან გადავიდა აქლემის ბილიკზე და კედელს დავეჯახეთ. ხილვაში არავინ იყო.
  
  
  მძღოლი არაბულად ლაპარაკობდა და სარკეში იყურებოდა. — გელოდებიან, ბატონო.
  
  
  მანქანიდან დუზას გავყევი, მასში ცხელი ქარი და მტვრის გემო ვიგრძენი. "განაგრძეთ," ვუთხარი მე და ნება მისცეს მოესმინა .45 კალიბრის ტრიგერის დაწკაპუნებას.
  
  
  თაღოვანი შესასვლელი კარიბჭით გავედით ფართო ქვის ეზოში, სადაც არაფერი გაიზარდა. აქაურობას ჩაჭრილი ფანჯრები და მოდი-გავიღოთ-აქეთ გრძნობა ჰქონდა.
  
  
  "რა ჰქვია ჩვენს კონტაქტს?"
  
  
  "
  
  
  "სეიფი". პოლკოვნიკმა ქვაფენილს დახედა. ის გრძელი, ხისტი და ფერმკრთალი ჩანდა.
  
  
  "უთხარი, რომ უკანალი ამოიღოს".
  
  
  "საფეტ, უბედური აქლემის ქურდი", - თქვა პოლკოვნიკმა, "გამოდი!"
  
  
  ცელქი ბავშვივით საფედს არაფერი უთქვამს, არაფერი გაუკეთებია. კარი, ორმაგი რკინის კარი, დაკეტილი დარჩა. ირგვლივ ქარი ქროდა.
  
  
  "Კიდევ სცადე." Მე ვთქვი. მეორე მცდელობამ არ გამოიწვია მეტი რეაქცია, ვიდრე პირველი.
  
  
  "ნახე ღიაა თუ არა." მე ვუყურებდი მის მოახლოებას, ვიცოდი, რომ ეს ყველაფერი სტკიოდა. ქარი დასცინოდა.
  
  
  მის ზემოთ მესმოდა უცხო ხმის ჩურჩული. როცა მისკენ შევბრუნდი, პასუხი ვიცოდი. მძღოლის გაყინულ სახეს მოვავლე თვალი და ოთხი ადამიანი კალაშნიკოვის თოფებით მათკენ მიმანიშნა.
  
  
  ორი გასროლა მანამდე გავისროლე, სანამ ჩემს თავში ყველაფერი ცეცხლის მძვინვარე ტალღაში აფეთქდა და არსად მიმაქცია.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  რაღაც გაურკვეველ მომენტში და ადგილას ჩემი თავი გამდნარი იყო და ზარად გადაიქცა. ორივე ღონისძიებას დავესწარი. არც ერთი არ მომეწონა. ჩუმად გავუძელი მათ. კონდიცირების საკითხია. მაგრამ როდესაც რომელიმე ყოვლისშემძლე ნაბიჭვარმა დაიწყო გონგის ცემა ჩემს ახალ გუმბათზე, მე გადავწყვიტე წინააღმდეგი გავმხდარიყავი, განსაკუთრებით მაშინ, როცა რაოდენობამ თორმეტს გადააჭარბა.
  
  
  სამყაროს ურდუში მივმართე, რადგან შემა ღამის დედოფალი იყო და ეს საკმაოდ შესაფერისი მეჩვენებოდა. ვერასდროს გავიგებ, ჩემი უხამსობის ტონმა, გონგის ხმამ თუ ორივეს ერთობლიობამ გამოიწვია ჩემი ღებინება სიბნელიდან რაღაც ადგილის სიბნელეში. ამ მომენტში მხოლოდ ის ვიცოდი, რომ მზად ვიყავი რაღაცის არაფრად გაცვლა. მერე გავიდა მომენტი და ჩემმა ტვინმა ნელ-ნელა ძალა მოიკრიბა და მიღებული დარტყმების განდევნა დაიწყო.
  
  
  სუნიანი ჩალის ხალიჩაზე ვიწექი. ხელები და ფეხები შეკრული მქონდა. თავი ჯანდაბასავით მტკიოდა, თრთოდა, თითქოს რაღაც უნდოდა ატყდა. ფრთხილად ვატრიალე, რის გამოც ბევრი თეთრი შუქი გამოჩნდა ჩემს წინ, სადაც შუქი არ იყო. კიდევ რამდენიმე მსგავსი ექსპერიმენტის შემდეგ, გადავწყვიტე, რომ ყველაზე უარესი რაც განვიცდი, მსუბუქი ტვინის შერყევა იყო. მძღოლმა არ მესროლა, მხოლოდ გამაოგნა. ტანსაცმელი არ მომხსნეს. პიერი იქ იყო. ნიკ კარტერის ცხოვრებაში და დროში ყველაფერი კიდევ უფრო უარესი იყო.
  
  
  ფეხებზე რაღაც ჩამცურდა და ვიცოდი, რომ კომპანია მქონდა. საკნის კარიდან მცირე ჩხუბი მოდიოდა. მაგრამ მის გარეშეც ჩემი მდებარეობა არ მოითხოვდა არქიტექტურის შესწავლას. ჰაერს მძაფრი სუნი ასდიოდა. ვირთხებს წინა ბინადარი ჰყავდათ.
  
  
  რამდენიმე მცდელობის შემდეგ მოვახერხე დაჯდომა. ქუსლებით იატაკს ვიკამათებდი, სანამ ჩემს უკან ქვის კედელი იყო. როდესაც თეთრმა ნათურებმა შეწყვიტეს ციმციმა და თავის ქალაში თრთოლვა შენელდა საკონტროლო დონემდე, მე შევამოწმე თოკები, რომლებიც მაჯაში მეჭირა.
  
  
  დარჩენილი იყო მხოლოდ დასვენება და ლოდინი. ოსმანის სანახავად მოვედი. ახლა გადავწყვიტე, რომ მისი ნახვის ძალიან კარგი შანსი მქონდა. მესიჯი ცოტა გვიან მივიღე. ადრე რომ მიმეღო, ბევრი თავის ტკივილი გადამარჩენდა. აეროპორტის ბიჭები, ისევე როგორც ბიჭები გზაჯვარედინზე და აქაური მისასალმებელი კომიტეტი, არ იყვნენ მენდანიკეს ან ტასაჰმედის ჯარები, ისინი შიეკს ეკუთვნოდნენ. ოსმანმა დაიკავა ბუდანა, რომელიც შეწუხებული იყო ბენ დ'ოკოს სიკვდილით. ჩინელები ამზადებენ Ak-47-ს ისევე, როგორც საბჭოთა.
  
  
  დუზას ჩამოსვლა შევატყობინე და მიმღებს გავაფრთხილე. ჩვენ არ წაგვიყვანეს ბუდანის ცენტრში, რადგან აშკარად დავინახავდით ნიშნებს, რომ ბრძოლა გაგრძელდა. სამაგიეროდ აქ მოგვიყვანეს. კითხვა იყო, რატომ არ იცნო დუზამ ოსმანის ხალხი აეროპორტში? მეც მეგონა პასუხი ვიცოდი. თუ რამე იყო, ჩემი ვერ ვაღიარებდი ბუდანში მცველის შეცვლას მანამ, სანამ ხაფანგში არ მოვხვდებოდი, შესაძლოა უკეთესი ყოფილიყო, ვიდრე ოსმანის მთებში დევნება მისთვის კითხვის დასმის მიზნით.
  
  
  საკეტში გასაღების ზარმა და კარის გაღებამ გამაღვიძა. ძილი დაეხმარა. ხელებსა და მაჯებში დაბუჟება უფრო არასასიამოვნო იყო, ვიდრე თავში თრთოლვა. კაშკაშა შუქზე თვალები დავხუჭე, ფეხებზე ხელები ვიგრძენი და ტერფებზე თოკები მომჭრა დანით.
  
  
  ფეხზე წამოვდექი. სამყარო ტრიალებს. თეთრი ციმციმები გადაიქცა ნათელ ნეონად. ამოვისუნთქე და ნება მივეცი რამდენიმე დამრიგებელს დამეჭირა.
  
  
  მთელი გზა ქვის დერეფანში მე ვთამაშობდი რეკლამას, ვსწავლობდი ოთახის განლაგებას. ეს არ იყო ბევრი - ნახევარი ათეული საკანი თითოეულ მხარეს და უსაფრთხოების ოთახი მარცხნივ. მაინტერესებდა ერიკას და ჰანსს მიეცათ თუ არა ბინადრობის ნებართვა. კედლის ფრჩხილებში ოთხი მკრთალი შუქი იყო და ერთადერთი გასასვლელი იყო ქვის კიბე, რომელიც მარჯვენა კუთხით მაღლა მიდიოდა.
  
  
  სწორი კუთხის დასასრულმა მიგვიყვანა სუსტად განათებულ ფოიეში.
  
  
  ერთადერთი შუქი გაჭრილი ფანჯრებიდან შემოდიოდა. ყველაზე კარგი რაც შეიძლებოდა ამ ადგილის შესახებ ეთქვა ის იყო, რომ მაგარი იყო. ფოიეს უკან რამდენიმე კარი იყო. ყველაზე დიდისკენ ვიყავი მიდრეკილი. იქ ჩემმა მარჯვენა მცველმა - და მას შეეძლო რამდენიმე გამოეყენებინა - თმიანი მუშტით დააკაკუნა კარზე და გამოწვევა მიიღო.
  
  
  მათ გამისროლეს იმ განზრახვით, რომ პირქვე დამეყენებინათ ხალხის წინაშე. მოვახერხე თავდაყირა დარჩენა. ოთახი ფოიეზე უკეთ იყო განათებული, მაგრამ არც ისე დიდად. ჩემს წინ მაგიდა იდგა, რომლის უკან უდაბნოს სამი ვაჟი იდგა, რომლებსაც შავ-თეთრი კეფი ეცვათ. ცენტრში მყოფს მოხუცის სახე ჰქონდა, დახრილი ცხვირი, დახუჭული შავი თვალები, თხელი მყარი პირი და ბასრი ნიკაპი. მის ორივე მხარეს წყვილს შორის ძლიერი მსგავსება იყო. საოჯახო პორტრეტი - ოსმანი და მისი ბიჭები. მათ შემისწავლეს დარტყმის მოახლოებული კობრების მთელი ხიბლით.
  
  
  "აუფ!" სიჩუმე ჰასანმა დაარღვია. "როგორც ყველა იანკის ძაღლი, ის სუნს!"
  
  
  "გაშვებული იმპერიალისტური ძაღლი", - დაუძახა ვაჟმა მარცხნივ.
  
  
  "მოდით ვასწავლოთ მას რაიმე სააზროვნო რეფორმა", - შესთავაზა მეორემ.
  
  
  — ლაპარაკი რომ შეეძლოს, რას იტყოდა? ოსმანს თვალებში ზიზღი გაუელვა.
  
  
  მე მას არაბულად ვუპასუხე: „აიშ, ია კდიშ, თა იუნბუტ ალ-ჰაშიშ - „იცოცხლე, ჯორებო, სანამ ბალახი არ გაიზრდება“. "
  
  
  ამან ჩაახშო ყვირილი და ერთი წუთით გაჩუმდნენ. ”ასე რომ,” ჩიკმა ხელები მაგიდაზე დაადო, ”თქვენ მორწმუნეების ენაზე საუბრობთ”.
  
  
  „ალლაჰის სახელით, მოწყალე, მოწყალე“, - მოვიყვანე ციტირება, „მე თავს ვიკავებ ადამიანთა უფალს, ადამიანთა მეფეს, ადამიანთა ღმერთს მზაკვრული ჩურჩულის ბოროტებისგან, რომელიც ჩურჩულებს კაცის მკერდში. ან ჯინი და კაცი“.
  
  
  მათ მიყურებდნენ, შემდეგ ვაჟებმა შეხედეს მამას, რათა დაენახათ მათი რეაქცია. „თქვენ კითხულობთ ყურანს. შენ ერთ-ერთი ჩვენგანი ხარ? მის ქაღალდის ხმაში ახალი საინტერესო ტონი გაისმა.
  
  
  „მე შევისწავლე წინასწარმეტყველ მუჰამედის შენი წიგნი. გაჭირვების დროს მისი სიტყვები ძალას მატებს“.
  
  
  "მოდი მოვუსმინოთ ამ სიტყვებს." ოსმანმა იფიქრა, რომ მე მყავდა, რომ რამდენიმე ლექსის კარგად დაწერა შემეძლო და სულ ეს იყო.
  
  
  დავიწყე გახსნით: „დიდება ალლაჰს, ყველაფრის უფალს“. შემდეგ გადავედი რამდენიმე ლექსზე "ძროხა", "იმრანის სახლი", "ნადარევი" და "ღამის მოგზაურობა".
  
  
  ოსმანმა გამაჩერა და მარიამისა და თა ჰას წიგნიდან სტრიქონების გადაყრა დაიწყო, რომ მომერგებინა. ჩემი რეაგირების უნარი მოდის ფოტოგრაფიულ მეხსიერებასთან ერთად. ცოტა ხანში დათმო და ჩემს შესასწავლად დაჯდა.
  
  
  „რაც შეეხება აქლემის ნაგვის მჭამელის ბინძურ დამპალ იმპერიალისტ შვილს, თქვენ კარგად იცით ჩვენი წიგნი. ეს თქვენი დამსახურებაა. შეიძლება სამოთხეში წაგიყვანოს, მაგრამ აქედან არ წაგიყვანს. შენ ჯაშუში ხარ და ჩვენ ჯაშუშებს თავები მოვჭრით. Რატომ მოხვედი აქ? "
  
  
  "შენ რომ გიპოვო, თუ ხარ ჰასან აბუ ოსმანი".
  
  
  ვაჟებმა გაკვირვებულები შეხედეს მას. ცდილობდა ღიმილის დამალვას და ყველას გაეცინა. - დიახ, - თქვა მან, - დიდება ალლაჰს, მე ვარ ჰასან აბუ ოსმანი. Რა გინდა ჩემგან?
  
  
  "ეს ყველას პირადი საქმეა."
  
  
  „ოჰ! არაფერი პირადული ამ ორი ნაბიჭვრისგან. ისინი ჩემს ძვლებზე იბრძვიან, როცა მოვკვდები. რატომ უნდა იანკის ჯაშუშს ჩემი ნახვა? ლამანში გინდა ტახტზე დამაყენო? ალაჰის დახმარებით მე თვითონ გავაკეთებ ამას“.
  
  
  – მე მეგონა, მაოს დახმარება გქონდა.
  
  
  თავს არ იკავებდა, ჩაიცინა და ბიჭებიც შეუერთდნენ. „ოჰ, მე მივიღებ იმას, რასაც ეს ურწმუნო მთავაზობს, ისევე როგორც მივიღებ იმას, რასაც თქვენ მთავაზობ, თუ ვთვლი, რომ ღირს. გაქვთ რაიმე შეთავაზება, იანკის ჯაშუშო? „მხიარულობდა.
  
  
  ”იმედი მქონდა, რომ რაიმეს შემომთავაზებდი”.
  
  
  ”ოჰ, ნუ გეშინია ამის. სანამ საჯაროდ აღსრულებთ, მე გთავაზობთ ელ-ფედანს. ის გაიძულებს, რომ ალაჰს მოუწოდო, რომ მალე დაასრულო“.
  
  
  "მე ვსაუბრობ რაღაც მნიშვნელოვანზე."
  
  
  შემომხედა და ისევ გაიღიმა. ”მნიშვნელოვანია, გამარჯობა! გეთანხმები, შენს სიცოცხლეს მნიშვნელობა არ აქვს. მაგიდაზე დააკაკუნა და დაიყვირა: „ელ ფედანი მინდა! უთხარი, რომ სასწრაფოდ მოვიდეს!”
  
  
  ჩემს უკან ვიღაც სწრაფად წავიდა. ”დავუშვათ, მე შემიძლია გარანტია, რომ თქვენ დაიკავებთ დანარჩენ ქვეყანას,” ვუთხარი მე.
  
  
  ”ეს იქნება გარანტია, რომ მე დავფურთხებ.” დააფურთხა.
  
  
  ”ასე რომ, მას შემდეგ რაც მას გადაფურთხავთ, კითხვა კვლავ რჩება. ბუდანი გყავს. შეძლებ თუ არა მის შენარჩუნებას, სხვა საქმეა, მაგრამ ვერასდროს მიიღებ ლამანას აქედან და პაკარს. ტასხმედი არ არის მენდანიკი. მენდანიკე მაინც. მზად იყო გარიგებისთვის“.
  
  
  ოსმანს თვალები გაუბრწყინდა. ”ასე რომ, მე მართალი ვიყავი. თქვენ დაწყევლილი იმპერიალისტები იდგნენ მის უკან. ცოცხალი რომ ყოფილიყო, თავს მოედანზე დავდებდი!“
  
  
  – ანუ, არ გითქვამს! მე თითქოს გაოცებული ვიყავი, კარგად ვიცოდი რა იქნებოდა პასუხი.
  
  
  ჩიკმა და მისმა შვილმა მზერა გაცვალეს, მერე შემომხედეს.
  
  
  - შენ მითხარი, - თქვა მან.
  
  
  „თასახმედმა რუსების მხარდაჭერით გადატრიალება დაგეგმა. ჩემმა მთავრობამ დაარწმუნა მენდანიკე, რომ თქვენთან შერიგება უნდა ეცადოს და...“
  
  
  ოსმანმა დამცინავი ყვირილი ამოუშვა და მაგიდას მიაჯახუნა: „ამიტომ უნდოდა ამ გუდას ჩემი ნახვა, გარიგების დადება! მე ვთქვი, რომ არის! სწორედ ამან მაიძულა აეღო ბუდანა. თუ ის იმდენად ცუდად იყო, რომ უნდა მენახა, ვიცოდი, რომ ამას გავუმკლავდი. დამპალი ქოქოსივით დაეცა! „ისევ გადააფურთხა.
  
  
  მინდოდა მასთან შეერთება. Სულ ეს არის. პასუხი, რომელიც დარწმუნებული ვიყავი, რომ მივიღებდი. რაც შეეხება ბირთვული იარაღის ქურდობას, ეს მთელი ბრბო ხარტუმის ბრძოლის დროს სხვაგან იმყოფებოდა. უბედურება ისაა, რომ ჩინელ გორდონს სპექტაკლიდან დავემსგავსე და ის პაიკზე აღმოჩნდა.
  
  
  ზურგს უკან კარი გაიღო და ოსმანის მზერა მხარზე გადაიტანა. - ელ ფედანი, - ანიშნა მან, - გაიცანით თქვენი იანკის ჯაშუში.
  
  
  El Feddan, რაც ნიშნავს ხარს, იყო ეს ყველაფერი. ის ჩემზე მაღალი არ იყო, მაგრამ ისევ ჩემი ზომის ნახევარი უნდა ყოფილიყო და სულ კუნთი იყო. ის უფრო მონღოლურად გამოიყურებოდა, ვიდრე არაბულად. უსიამოვნო სახე იყო, სადაც არ უნდა დაბადებულიყო. მოყვითალო თვალები, გაბრტყელებული ცხვირი, რეზინისფერი ტუჩები. კისერი არ იყო, მხოლოდ დაკუნთული კვარცხლბეკი იყო, რომელზეც მისი გაპარსული თავის გოგრა ეყრდნობოდა. ღია პიჯაკი ეცვა, მაგრამ არავის უნდა გამოეცნო, რა ედო ქვემოთ. მან დააიგნორა, თავის უფროსს მიყურებდა და ელოდა სიტყვას, რომ იოიოდ გადამექცია.
  
  
  იყო შეფერხება გარე აქტივობის გამო. კარი ისევ გაიღო და შევბრუნდი, რომ დავინახე ერიკა და ჰანსი, რომლებიც პრეტორიანული გვარდიის რამდენიმე წევრმა შემოათრია ოთახში. მათ უკან ჩემი ძველი მეგობარი მოჰამედ დუზა შემოვიდა. სწორად ვიფიქრე. პოლკოვნიკი ან ოსმანი იყო მტრის ბანაკში, ან ტაშაჰმედის კაცი ოსმანის კარავში... ან ორივე. დრო არ მქონდა დაწვრილებით გამეკეთებინა, მაგრამ მინდოდა რაღაც მეკითხა, რამდენადაც შემეძლო თავის დაქნევა.
  
  
  ერიკას მარცხენა თვალის ქვეშ აბრაზია ჰქონდა. ფერმკრთალი იყო და მძიმედ სუნთქავდა. მონატრების და იმედის ნაზავით შემომხედა.
  
  
  "მოითმინე, შვილო", - ვუთხარი ინგლისურად. თავი დახარა და გააქნია, პასუხის გაცემა არ შეეძლო.
  
  
  ჰანსს ხელბორკილი ჰქონდა და ძლივს იდგა. როცა დამრიგებელმა გაათავისუფლა, ის მუხლებზე დაეცა.
  
  
  "რომელ თქვენგანს უნდა ის?" – ჰკითხა ოსმანმა მწყურვალ ვაჟებს.
  
  
  ორივემ ერთსა და იმავე დროს გადაყლაპა, პრაქტიკულად ნაღვლიანად. ცბიერი მოხუცი ნაბიჭვარი სიხარულისგან ყვიროდა და მაგიდას აკოცა. "შენ შეგიძლია იბრძოლო მისი ძვლებისთვის, როგორც შენ შეგიძლია იბრძოლო ჩემისთვის... როცა დავამთავრებ მასთან!"
  
  
  ორივე გაჩუმდნენ, მაგიდას მიშტერებოდნენ და აინტერესებდათ, როგორ მოეფიქრებინათ ის ავადმყოფურ მდგომარეობაში.
  
  
  "მაშ, პოლკოვნიკო, ყველაფერი კარგადაა?" ოსმანმა დუზას ცხიმიანი ღიმილი გაუსწორა.
  
  
  "როგორც ალლაჰს სურს", - მისალმების ნიშნად შუბლზე ხელი შეახო დუზამ და მაგიდას მიუახლოვდა. "შემიძლია ვთხოვო დახმარება?"
  
  
  ”მაგრამ ჰკითხეთ ამის შესახებ”, - თქვა ოსმანმა.
  
  
  „მსურს მისი დაკითხვა სიკვდილით დასჯამდე“.
  
  
  "ჰმმ." ოსმანმა ნიკაპი დაუკრა. ”მე ვაპირებ მის მიცემას ელ-ფედანისთვის. როცა დაამთავრებს, არა მგონია, ამან ვერაფერი გიპასუხოს. რა შეიძლება ითქვას აქლემის ნარჩენების გროვაზე იატაკზე, არა?
  
  
  ”ოჰ, მეც მინდა მისი დაკითხვა.”
  
  
  ”კარგი, თქვენ უნდა შეასრულოთ ის, რაც მე მაქვს შემოთავაზება, პოლკოვნიკო. ელ ფედანს ვარჯიში სჭირდება. წინააღმდეგ შემთხვევაში ის უკმაყოფილო გახდება“. ამან გამოიწვია სიცილი და ხარის მოწონების ტირილიც კი.
  
  
  მე ვუთხარი: "თუ მე მომიწევს ბრძოლა ამ ძროხის ძროხთან, თქვენ მაინც გექნებათ იმდენი პატივი, რომ ჩემი ხელების გამოყენება მომეცი".
  
  
  დუზამ პირველად მოისმინა ჩემი არაბული საუბარი. ამან წაშალა ღიმილი და ჩემმა სიტყვებმა ელ-ფედანის იუმორის გრძნობა არ შეაფერხა.
  
  
  - ოჰ, შენ ხელში ჩაგიგდებ, - ჩაიცინა ოსმანმა. „შეგიძლიათ გამოიყენოთ ისინი ლოცვისთვის. მე კი დავინახავ, რომ იარაღი გაქვს“.
  
  
  - ფსონებს დებ, შიკ ჰასან აბუ ოსმან? - ვთქვი მე, რადგან ვიცოდი, რომ არასოდეს ყოფილა არაბი, რომელიც მღელვარების სიყვარულის გარეშე არ დაბადებულა. „გინდა ამ ხარმა მომკლას. რატომ არ გადაიქცევა ჩვენი ბრძოლა მკვლელობად? თუ გავიმარჯვე, მე და ჩემს მეგობრებს უსაფრთხო გადასასვლელი გვექნება ლამანაში“.
  
  
  ამან გამოიწვია ის, რასაც ორსული სიჩუმე ჰქვია. ყველა თვალი იმ მამაკაცის თავზე იყო მიპყრობილი, რომელიც მიყურებდა. ”იცი, იანკების ჯაშუში”, - თქვა მან და ნიკაპი მოქაჩა. ”ვფიქრობ, რომ თქვენ უნდა იყოთ მამაკაცი. მე აღფრთოვანებული ვარ კაცით, თუნდაც ის სუნიანი იმპერიალისტი იყოს. შეიძლება ბრძოლაში მოკვდე."
  
  
  "რა მოხდება, თუ გავიმარჯვებ?"
  
  
  „შენ არ გაიმარჯვებ, მაგრამ მე შენთან გარიგება არ მაქვს. თუ ალაჰი, რაიმე უხილავი დარტყმით, ელ-ფედანას ცუდ ბედს დატოვებს, - მან თვალები გაახილა ხარისკენ, - მაშინ ჩვენ დავინახავთ. ფეხზე წამოდგა და დავინახე როგორი მოხუცი მამალი იყო. - შემოიტანეთ ისინი, - უბრძანა მან.
  
  
  ბრძოლის ადგილი იყო კედლის მიღმა პლატოზე, საიდანაც ჩვენ დავტოვეთ Citroen.
  
  
  
  იქვე რამდენიმე ფრანგული ჯიპი იდგა. მის სახურავებზე შეკრებილი იყო ოსმანის რაზმი რაც შეიძლება მეტი, დანარჩენები კი, სულ ოცამდე ადამიანი, ნახევარწრიულად იდგნენ გართობის საყურებლად. სუფრა მოიტანეს და ოსმანი, მისი ვაჟები და დუშა დაჯდნენ. ერიკა და მისი მამა აიძულეს მიწაზე დამჯდარიყვნენ.
  
  
  საათი არ მქონდა, მაგრამ შუადღისას მზე იყო და ძლიერი სიცხე იყო. ქვემოთ, იმ დაბლობზე, სადაც სიმწვანე მთავრდებოდა, მტვრის ეშმაკები იყვნენ. შიშველი მთის გვერდი აწია და დავინახე თერმალში ზარმაცი ტრიალი ქორი. კარგი ნიშანია. მე ეს მჭირდებოდა, როცა მაჯებს ვიხეხავდი, თითებს ვახვევდი და მათ ძალას ვუბრუნებდი.
  
  
  მე ვუყურებდი, როგორ გაიხადა ელ-ფედანი პიჯაკი და ამხილა მისი ტანი. შემდეგ შეკრებილი ჯგუფის გამხიარულების ფონზე კალეკონები ამოიღო. არაბი ნუდისტი, არანაკლებ. ის, რაც მას ქვემოთ ჰქონდა, თითქმის ისეთივე საშინელი იყო, როგორც ზემოთ. ეს არ არის ზუსტად აქილევსის ქუსლი, მაგრამ მე მივხვდი, რომ მასაც ისევე კარგს მოუტანდა, თუ შემეძლო ახლოს მივუახლოვდე სიკვდილის გარეშე.
  
  
  კივილის ფონზე წელამდე გავიშიშვლდი. დავითი და გოლიათი, მაგრამ სლინგის გარეშე. მიუხედავად ამისა, ოსმანი არ ხუმრობდა იარაღზე. მე მეგონა, რომ ეს იქნებოდა მკაცრად კანთან კონტაქტი. ალბათ ასეც მოვიდოდა, მაგრამ მანამდე, პალმის ბოჭკოს თხელი ბადე დამიყარეს და რვა დიუმიანი დანა შემომახვიეს.
  
  
  როგორც ძიუდოს ან კარატეს მოყვარული გეტყვით, ზომას არ აქვს მნიშვნელობა. ეს არის სიჩქარე, კოორდინაცია და დრო. ეჭვი არ მეპარებოდა, რომ ჩემს მეტოქეს სამივე ჰქონდა. რაც შეეხება ნიკ კარტერს, მოდით ვთქვათ, რომ მისი მახვილის უნარი არ იყო პიკზე. ბოლო შეხვედრის შემდეგ მარჯვენა ფეხი ბოლომდე არ მქონდა აღდგენილი. ჩემი თავი, მიუხედავად იმისა, რომ სუფთაა, სუფთა ჰაერით თრთოდა. მზის ნათება კონდიცირებას მოითხოვდა, რაც არ ხდებოდა ქუთუთოების რამდენიმე დახამხამებით. მისი გავლენის გარეშე მანევრირება შეუძლებელი იყო. ჩემს ხელში დანა საკმარისად ნაცნობი იყო, მაგრამ ბადე არა. ჩემ წინ შიშველი მაიმუნი როგორ უვლიდა თავის ნივთებს, გამახსენდა რა იყო ხარის მეორე ბოლოზე - ხარი.
  
  
  ჩემი ცხოვრების დაყენება ჩემი საქმის ნაწილია. უმეტეს შემთხვევაში, საქმე ეხება დაუყოვნებლივ მოქმედებას. უეცარი კონტაქტი, დაუნდობელი პასუხი და დრო არ არის დასაფიქრებლად. მსგავსი გამოწვევა ისევ სხვა რამეა. იმის შეფასება, რისი წინააღმდეგი ვარ, თამაშს გარკვეულ სტიმულაციას მატებს. ორი რამ ვიცოდი: თუ გამარჯვებას ვაპირებდი, ეს სწრაფად უნდა გამეკეთებინა. ჩემი საუკეთესო იარაღი იყო ეშმაკობა. მე უნდა დამერწმუნებინა ხარი და ყველა დანარჩენი, რომ ისინი არა ჩხუბის, არამედ ხოცვა-ჟლეტის მომსწრენი იყვნენ.
  
  
  მე მოუხერხებლად ავიღე ბადე: "მე არ შემიძლია ამის გამოყენება!" ოსმანს დავურეკე. "მეგონა სამართლიანი ბრძოლა იქნებოდა!"
  
  
  ოსმანმა დაცინვა და ყვირილი ჩაახშო. „ეს თქვენ გთხოვეთ ელ-ფედანთან შეხვედრა. თქვენ გაქვთ იგივე იარაღი, რაც მას. შეჯიბრი სამართლიანია ალლაჰის წინაშე!”
  
  
  მე დავიწყე გაბრაზებული ყურება გარშემო გასაქცევად. ნახევარწრე გადაიქცა წრედ. "მაგრამ - მაგრამ მე არ შემიძლია ბრძოლა!" დანა და ბადე გავუწოდე ხმაში ვედრებისა და შიშის ნოტა.
  
  
  მიუხედავად გუნდის შეურაცხყოფისა, ოსმანმა გაბრაზებულმა წამოიძახა: „მაშინ მოკვდი მათთან ერთად, იანკის ჯაშუშო! და მე შენ ადამიანად მიგიღე!”
  
  
  უკან დავიხიე, ფეხქვეშ უხეშ ქვას ვგრძნობდი, გამიხარდა, რომ მეტოქევით ფეხშიშველი არ ვიყავი, რომელსაც მჟავე ღრიალის გარდა არაფერი ჰქონდა. დავინახე, რომ ერიკამ სახეზე ხელები აიფარა. ჰანსი ჩაეხუტა და შემომხედა ფერმკრთალი და უმწეო.
  
  
  "დაასრულე, ელ-ფედან!" – ბრძანა ოსმანმა.
  
  
  ბრბოს მოულოდნელი დუმილის გამო ჩემი ტირილი: „არა! გთხოვ!" წინა საღამოს დუზას გამოსვლასთან ტოლი იყო. დრო არ მქონდა მისი რეაქციის დასაფიქსირებლად. დაკავებული ვიყავი რინგიდან გაშლილი ხელებით გასვლის მცდელობით, წარუმატებლად ვცდილობდი შემეკავებინა გარდაუვალი.
  
  
  ხარი მომიახლოვდა, ფეხზე მდგარი, რაღაც იაპონური სუმოისტივით. მარცხენა ხელში ბადეს ეკიდა; მარჯვნიდან დანა თეძოზე მიაჭირა. მისი გეგმა საკმარისად მარტივი იყო: ჩამეჭედა ქსელში და შემდეგ ჩემს სისხლში დამამარინა.
  
  
  ბრბომ კვლავ წამოიძახა: „მოკალი! Მოკალი!" მე შევწყვიტე უკან დახევა და დავიწყე მოძრაობა მის წინა მხარეს. ვიგრძენი, რომ ნერწყვი ზურგში მომხვდა. ლურსმნები მას მოეჭიდა. ვცდილობდი უკან აღარ დავიხიე. არ მინდოდა გარისკო, რომ უკნიდან მიმეგდო და წონასწორობა გამომეშალა. მზე ანათებდა, ოფლი ასდიოდა.
  
  
  ელ-ფედანი თავდაჯერებულად გამომყვა და მაყურებლის წინაშე აჩვენა. თანდათან მიუახლოვდა, ღიმილი გაეყინა და ყვითელი თვალები გაუჩერდა. ველოდი მისი თავდასხმის ნიშნებს. ყოველთვის არის რაღაც, რაც არ უნდა დახვეწილი იყოს. იმის გამო, რომ დარწმუნებული იყო, მან ტელეგრაფი დაწერა. და იმ მომენტში გადავედი.
  
  
  როცა უკან შევბრუნდი და შემოვუარე, ბადე მჭიდროდ მოვქაჩე. როგორც კი მისი ბადის ხელის მოძრაობა დაიწყო, ჩემი სახეზე ვესროლე. რეფლექსურად აწია ხელი მის დასაბლოკად და ამავდროულად თავი აიქნია და პოზიცია შეცვალა. მის მოძრაობას მივყევი, წონასწორობის დაკარგვით ვისარგებლე.
  
  
  
  მის ბადეს ქვეშ ჩავცვივდი და დაბლა ვიწექი. დანა ნახევარი სანტიმეტრით ჩავუშვი მასში. შემდეგ მან ხელი გადაატრიალა, რომ ჩემი შეტევა შეეშალა. ეს ისე სწრაფად მოხდა, რომ ოსმანი და მისი კომპანია ჯერ კიდევ ცდილობდნენ ამის გარკვევას, როდესაც ის შემობრუნდა და ჩემკენ წამოიჭრა.
  
  
  მას ჩემს ლანგში ჩავუარე, რინგის ცენტრში ჩავვარდი და როცა ის ჩემკენ მოვიდა, მისი შემოტევის ქვეშ გადმოვხტი და ზურგში დავარტყი, როცა ის გადიოდა.
  
  
  მკვდარი სიჩუმე ჩამოწვა. ეს იყო მათი ჩემპიონი, სისხლი სდიოდა მუცელში, წითელი წვეთები ეშვებოდა ქვებზე და, რა თქმა უნდა, მშიშარა იანკის ჯაშუშმა ზურგში წიხლი დაარტყა. მათ მიიღეს შეტყობინება და გაისმა ხმამაღალი სიცილის შეძახილები. ახლა კატის ტირილი ელ-ფედანზე იყო. რა არის ის, ხარის ნაცვლად ქათამი?
  
  
  არაბებს უყვართ ხუმრობა. ბრბო მიხვდა, რომ მე ვითამაშე ჩემი თამაში. მათ დააფასეს. ხარი არ გააკეთა, რაც მინდოდა. მისი დაჭერა ვერ მოვახერხე იმით, რომ დავარწმუნე, რომ მისი დრო არ ვიღირს. ახლა ჩემი ერთადერთი უპირატესობა ის იყო, რომ მან ისე ითამაშა, რომ გონება დაკარგა.
  
  
  ჩემსკენ რომ შემობრუნდა, ღიმილი გაქრა და ყვითელი თვალები გაუბრწყინდა. მკერდზე ჩამოწოლილი ოფლი მზეზე ბრწყინავდა. გაჩერდა და დანა კბილებში ჩარგო. შემდეგ მან დანის ხელი გამოიყენა ჭრილობის სისხლით მთელ მკერდზე და სახეზე. აზრი გამექცა, მაგრამ მისი ტუალეტი წიხლის დარტყმით დავამთავრე. ბარძაყზე მოხვდა და ისეთი შეგრძნება იყო, თითქოს გუთანი ქვის კედელს დავეჯახე.
  
  
  გულშემატკივარი ძალიან აღელვებული იყო. იცოდნენ, რომ საინტერესო იქნებოდა. მე გავიგონე ჰანსის ყვირილი: „თავი მოაშორე, ნედ!“ შემდეგ ხმებს ვთიშავ, გადარჩენაზე ვარ კონცენტრირებული.
  
  
  ჩვენ შემოვუარეთ, ვითომ მან, ხვრელს ეძებდა. ბადე ავიღე და ისევ მარცხენა ხელში ვიჭირე. ახლა, ფართოდ გაშლილი პოზიციის ნაცვლად, მე მას შევხედე ხმლის მკლავში, ნახევრად გაშლილი დანის მკლავი, ბადე მაღლა და ჩამოკიდებული. თავს ვერ ვანებებდი შვებას, მაგრამ დაცინვა დავიწყე.
  
  
  „ხარი! ხარი არ ხარ, ძროხა კი არ ხარ - ღორის ექსკრემენტებით გაჟღენთილი აქლემის ტყავი!
  
  
  ამან განარისხა იგი. მან ბადე მაღლა ასწია და დაბლა ესროლა. მე არასოდეს მინახავს უფრო სწრაფი მოძრაობა. მიუხედავად იმისა, რომ უკან გადავხტი, ბადეს მარჯვენა ფეხზე მომიჭირა, კინაღამ დამატყდა. ამავდროულად, მე მხოლოდ ნახევრად ავარიდე მის გაგრძელებას, რადგან ის ცდილობდა ჩემი დანის ხელის დაჭერას მაჯაში დაჭერით. სამაგიეროდ მან მხრები მომიჭირა. საკუთარი დანა მომივიდა, ზევით მოჭრა. ვიგრძენი, როგორ დამარტყა ნეკნებში, როცა მარჯვნივ შემობრუნდა და ყელი გამოარტყა, მკერდზე დაარტყა. მერე შევბრუნდი და ბადე სახეში მივაჯახუნე, მხრები გავთავისუფლდი. მისმა ხელმა ყელზე მომკიდა. ჩვენი დანები აწკრიალდა და ბზინავდა. მან ერთი ნაბიჯით უკან დაიხია, რომ მოშორებულიყო ჩემი ქსელიდან ზუსტად მისი სახის წინ და მე გავთავისუფლდი მისი ქსელიდან. მერე შეტევაზე გადავედი, ის კი უკან გადახტა.
  
  
  ჩვენ ამას ვაკეთებდით მცირე ხნით, მაგრამ ძალიან დიდი დრო ჩანდა. ჩემი პირი მშრალი წყლის ორმო იყო. სუნთქვა ცხელი და წყვეტილი იყო. მარჯვენა ფეხის ტკივილი ჩემს თავში დოლის ცემას ჰგავს. მე მასზე მეტი სისხლი დავღვარე, მაგრამ მას კიდევ მეტი. კიდევ ერთი ნაბიჯი გადავდგი წინ და ღიმილით შევხედე, დანას ვაქნევ.
  
  
  სიამაყე იყო ეს, ბრბოს ღრიალი თუ გაბრაზება ცემის ფიქრით, ბრალი დასდო მან. ზურგზე დავეცი, ფეხზე ავწიე და თავზე კატაპულტირება მოვასწარი. ის პირქვე დაეცა ოსმანის წინ, წამიერად გაოგნებული.
  
  
  ხალხმა შეჭამა. მან თავი აწია მიწიდან, დაბლა დაიხარა, ფეხებზე მომიჭირა. მე გადავახტე მის დანას, მაგრამ ის ზუსტად მის უკან იდგა და დრო არ მქონდა, რომ ავუცილებოდი მის სწრაფ დარტყმას. მისი ბადე გაქრა, მაგრამ არა ის ხელი, რომელიც მას ეჭირა. მაჯაში დანით დამარტყა. მისი დანა დაბრუნდა მკვლელობისთვის. როცა დრო ამოიწურა, მე ყველაფერი დავხარჯე დამატებითი ქულის მოსაპოვებლად.
  
  
  სხეულის ბევრი მგრძნობიარე ნაწილია. მაგრამ დაიმახსოვრე ეს: თუ ოდესმე აღმოჩნდები ახლოს ხაფანგში, არ არსებობს უფრო მოსახერხებელი შეხების წერტილი, ვიდრე შენი მტრის წვივი. არაფერია იქ ძვლებისა და ნერვების გარდა. ჩემი ფეხსაცმლის წინა მხარე სწორედ ასეთი შემთხვევისთვის გამყარებული იყო ლითონის თხელი ზოლით.
  
  
  ელ-ფედანმა თავი უკან გადააგდო და ალაჰს ღრიალებდა, დანის ხელი შუაზე ეკიდა. კარატეს მაჯა მოვუჭერი, დანით ხელი ამოვიღე და ზურგით ყელი ყურიდან ყურამდე გამოვკვეთე.
  
  
  მუხლებზე დაეცა, ჰაერი უცქერდა, ხელებით ცდილობდა დაზიანების გამოსწორებას. თითებს შორის არტერიული სისხლი ჩაუვარდა. ელ-ფედანი დაეცა, მისი სხეული კანკალებდა, ქუსლებმა დაუწყო თელვა. გარდა მისი სიკვდილის ხმებისა, აბსოლუტური სიჩუმე იყო. ოსმანი ყურადღებით ადევნებდა თვალს, როგორ მიდიოდა მისი ჩემპიონი სამოთხეში.
  
  
  როგორც წესი, ხარების ბრძოლის დროს ხარების მებრძოლი, რომელიც ხარს სასიკვდილოდ სცემს, ჯილდოვდება ყურებით. ვფიქრობდი ამაზე, მაგრამ შემდეგ გადავწყვიტე, რომ ბედი საკმარისად დავძლიე. სამაგიეროდ, მაგიდასთან მივედი, თვალებიდან ოფლი მოვიწმინდე და სისხლიანი დანა დავდე. ”დაე, ათასი საათი მიიყვანოს მას დასასვენებლად”, - ვთქვი მე.
  
  
  .
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  ბრძოლის შედეგმა შოკში ჩააგდო მოხუცი ოსმანი. მისი ვაჟები ყველანი მომხრენი იყვნენ ჩემი დასრულება იქვე. მან დახურა ისინი. ელ-ფედანი საკუთარი სისხლის უზარმაზარ აუზში იწვა, ბუზები თავს დაესხნენ, ბუზები უკვე ტრიალებდნენ. ჯარისკაცების გაფუჭებული ასეული ჩუმად იდგა და ელოდა ლიდერის ბრძანებას. ჰანსმა მკვდარს თვალი ვერ მოაშორა, ერიკა კი მე.
  
  
  შეიხი ფეხზე წამოდგა და შემომხედა. „ინ-ლაჰ, შენ ხარ კაცი, იანკის ჯაშუში, დიდი კაცი. თუ ყველაფერი სხვაგვარად იქნებოდა, შემეძლო გამოგეყენებინა. სანამ გადავწყვეტ, რა გავაკეთო, დავფიქრდები. ” ის მიუბრუნდა მაგიდის ბოლოს ხელებგადაჯვარედინებულ ოფიცერს. "ჩადეთ ისინი საკნებში!"
  
  
  "რაც მის შესახებ?" მარჯვენა ვაჟმა აღნიშნა.
  
  
  მამამ მას ყურადღება არ მიაქცია. "ორი მამაკაცი ერთ საკანში, ქალი ცალკე."
  
  
  მსუბუქად ამოვისუნთქე. მისი რეაქცია სხვანაირი რომ ყოფილიყო, ყელზე დანით ჩემი მძევალი იქნებოდა. ელ-ფედანის პირი დავაჭირე და ის უკანა ჯიბეში ჩამწყდა.
  
  
  ჯარებმა უკან დახევა დაიწყეს. ცხედრის ამოღების ბრძანება გაცემული იყო. დუზა განზე იდგა და ცდილობდა პირის ღრუს დაკეტვას. როცა პერანგის ჩაცმის უფლება მომცეს, კუდები ჩამოვკიდე, დანის სახელური დავმალე.
  
  
  ექვსკაციანი დაცვის თანამშრომელმა სამივე შემოგვხვია და ისევ შენობაში შეგვიყვანა.
  
  
  „ღმერთო, თუ ასი წელი ვიცოცხლებ, - ამოისუნთქა ჰანსმა, - არ ველოდები, რომ მსგავსი რამის გამეორებას ვიხილავ.
  
  
  "Მოკეტე!" - არაბულად თქვა რაზმის მეთაურმა.
  
  
  მათ ერიკა პირველ საკანში მოათავსეს დაცვის ოთახის პირდაპირ. - მალე გნახავ, შვილო, - ვუთხარი მე. "შეინარჩუნე სული."
  
  
  "ვეცდები", ჩურჩულებდა მან.
  
  
  იმ საკანში ჩაგვსვეს, რომელიც ადრე მქონდა დაკავებული. როგორც ველოდი, ხელ-ფეხი დაგვიკავეს და სუნიან სიბნელეში დაგვტოვეს.
  
  
  ჰანსმა წუწუნი დაიწყო.
  
  
  მე შევაწყვეტინე მას. ”როგორც მეორემ თქვა, გაჩუმდი, მოხუცო”.
  
  
  მან შეწყვიტა შუა ყვირილი.
  
  
  „ახლა უპასუხე ამ კითხვას: შეგიძლია ფრენა DC-3 ჩემთან ერთად, როგორც შენი მეორე პილოტი?
  
  
  „დაკოტა? რა თქმა უნდა, მაგრამ..."
  
  
  "კარგი. საქმეები გვაქვს“. მე ვუთხარი დანაზე და მანევრირებას ვახდენდით, სანამ ზურგი უკან დავბრუნდით. მექანიკოსის მსგავსად, მისი თითები მოხერხებული და დარწმუნებული იყო. მან პირველივე ცდაზე ჯიბიდან პირი ამოიღო და ხელისგულზე პალმის ბოჭკოების თოკები რამდენიმე წუთში დაინახა. რამდენიმე მიზეზის გამო სწრაფად მოგვიწია მუშაობა. თუ ვინმე მოულოდნელად მიხვდებოდა, რომ ელ-ფედანის დანა აკლდა, ჩვენ მალე გვექნებოდა კომპანია.
  
  
  "ვვარაუდობ, რომ შენც გაქვს ციხის გასაღები." - დაიღრიალა ჰანსმა.
  
  
  „არა, გაქვს. მინდა, რომ ყვირილი დაიწყო“.
  
  
  "გველი?"
  
  
  „ეს ჩემი ბიჭია. რასაც ოსმანმა გამოიტანს ვერდიქტი, მას უნდა, რომ კარგ ფორმაში ვიყოთ, როცა გამოსცემს. თუ გველის ნაკბენით დავიღუპებით, ჩვენი ზედამხედველებიც დაიხოცებიან. ორი მათგანი მაინც გამოვა. მინდა, კუთხეში იჯდე კედელთან ზურგით, ხელები ზურგს უკან, თოკი ტერფებზე. იწყებ ყვირილს და არ ჩერდები სანამ არ შემოვლენ. ამის მერე არ გადამრიო და არაფერი გააკეთო სანამ არ გეტყვი. გასაგებია?"
  
  
  — დიახ, რა თქმა უნდა, მეგობარო, რაც გინდა.
  
  
  "კივილს დავიწყებ."
  
  
  - თქვა ჰანსმა და იმ გზიდან, რომელიც მან გააგრძელა, დავიწყე ფიქრი, გველების გროვაში ხომ არ ვიყავით. მისი ყვირილის გამო მესმის, როგორ მიუახლოვდნენ დაცვას.
  
  
  გასაღები საკეტში იყო, ბოლტი გამოაღო, კარი გაიღო. ნომერ პირველი დატვირთული AK-47 მზადაა, მის უკან შუქი ავსებს კამერას. ამ დროს ელ-ფედანის დანამ მოკლა. მის მსხვერპლს ჯერ არ დაეცა იატაკზე, სანამ მეორეს ზურგზე არ მოვკიდე. თავი კედელს მივაჯახუნე, შემოვტრიალდი და კისერი კარატეს ჩოპით მოვიტეხე.
  
  
  "ამოიღეთ მათი ჯელაბა და ჩაიცვით ერთი, კეფიეჰეც", - ვუბრძანე და დერეფანს სწრაფად მივხედე.
  
  
  არავინ ჩანდა და სირბილით ავედი. ცალ ხელში პიერი მეჭირა, მეორეში აკ. არ მინდოდა მისი გამოყენება გასაგები მიზეზების გამო. ეს იყო პიერის შოუ. მისი სუნამოს ერთი სუნი - და ეს იყო ბოლო სუნი.
  
  
  დაცვის სახლთან რომ მივედი, ერთ-ერთმა ციხის მცველმა გამოძახება დაიწყო. პირის გაღების დრო ჰქონდა. კალაშნიკოვის ცეცხლსასროლი იარაღის ლულა უკან დააგდო და ყოველგვარი ვოკალური პასუხი გაწყვიტა. პიერი მაგიდაზე დაეშვა ღია ფლაკონი, სადაც დანარჩენი სამი ისხდნენ. კარი დავხურე. მეორე მხრიდან სუსტი ნაკაწრის ხმა ისმოდა. Სულ ეს იყო.
  
  
  ათამდე დავთვალე, ფილტვებიდან ჰაერი გამოვუშვი და მერე ყლუპი მოვსვი. შევედი და ზურგს უკან რკინის კარი მივხურე. პიერი იატაკზე იწვა და შეხედა
  
  
  
  როგორც კაკალი. მისი მსხვერპლი უფრო დიდი იყო. მეორე მე ვეძებე გასაღებები ჰქონდა.
  
  
  ბევრი რამ მომეწონა ერიკში. უპირველეს ყოვლისა, მას შეეძლო მისი მიღება და წონასწორობის შენარჩუნება. იმ დროისთვის, როცა ის საკნიდან გამოვიყვანე და ჩვენს საკანში გამოვიყვანე, გეგმა მივეცი და ის მზად იყო გადასასვლელად.
  
  
  - ვიცოდი, რომ მოხვალ, - სულ თქვა მან. შემდეგ მან გაიხედა დერეფანში, სანამ მე ჩავიცვი ჩემი djellaba და keffiyeh, და ჩვენ მზად ვიყავით წასასვლელად.
  
  
  გეგმა მარტივი იყო. არ ვიცოდი სად იყო ოსმანი, მაგრამ მე და ჰანსი ისე ვაპირებდით ერიკას ამ ადგილიდან გაყვანას, თითქოს ეს გავაკეთეთ. დერეფანში ჩავედით და კიბეებზე ავედით, ნამდვილი სამხედრო ესკორტი. ჰანსს ვაჩვენე, როგორ აესროლა AK-ს ჩართული უსაფრთხოებით და როგორ აესროლა ავტომატურად. როგორც თავდასხმის თოფი, კალაშნიკოვი რეალურად არის ავტომატი.
  
  
  სადარბაზოს რომ მივუახლოვდით, შევამჩნიე, რომ აქამდე გაცილებით ბნელოდა. კარი ბზარით რომ გავაღე, მივხვდი რატომაც. ცისფერი ცა გაშავდა. მოღრუბლული ცა გველოდა. ალაჰი მართლაც მოწყალე იყო. მე დავინახე ნახევარი ათეული ჯარისკაცი, რომელიც შენობის მარცხენა ფრთაში მიდიოდა საფარისკენ.
  
  
  ”ჩვენ ჩავდივართ კიბეებზე და პირდაპირ ჭიშკარს გავდივართ”, - ვთქვი მე. „თუ სიტროენი არ წავა, ჩვენ ერთ-ერთ ჯიპს გავსინჯავთ.
  
  
  თუ ტრანსპორტი არ იქნება, მთიდან გავცურავთ“.
  
  
  ჭექა-ქუხილის ძლიერმა ტაშმა აიძულა ერიკა გადახტა.
  
  
  - ბოდიში, ქოლგა არ ავიღეთ, - გავუღიმე მას. "წავიდეთ, სანამ სეტყვა არ მოგვეცემა."
  
  
  კარიდან რომ გავედით, ქარმა შემოგვხვია. ხედით აღტაცების დრო არ იყო, მაგრამ დავინახე, რომ ქარიშხალი გვიახლოვდებოდა ხეობაში. ქვემოთ ცა ღია ყვითელი იყო და მელანის ზემოთ * ელვისებური ზოლებით იყო მიმოფანტული.
  
  
  ჭიშკარს რომ გავდიოდით, უფრო მეტი ხალხი დარბოდა შიგნით. მათ ცნობისმოყვარე მზერა შემოგვყარეს, მაგრამ ძალიან ჩქარობდნენ მოსალოდნელი წყალდიდობის თავიდან აცილებას.
  
  
  სიტროენი გაქრა, ისევე როგორც ჯიპები, რაც იმას ნიშნავდა, რომ ოსმანი და კომპანია სხვა ადგილას გადავიდნენ. ეს კარგი ამბავი იყო.
  
  
  ჰანსმა ცუდი სიტყვები თქვა. "როგორ ჯანდაბას ვაპირებთ აქედან გამოსვლას?"
  
  
  "ეს სატვირთო მანქანა." მთის გზაზე ჩამომავალ დიდ მანქანაზე ვანიშნე. იმ დროისთვის, როცა სეტყვამდე ვიყავი, დავინახე, რომ მძღოლი აპირებდა გაჩერებას და ქარიშხლის მოლოდინში. სალბი. მისი სატვირთო მანქანა ღია პლატფორმა იყო. დაქანცული და ჩალურჯებული ვერ უმკლავდებოდა იმ უზარმაზარ ლოდებს, რომლებსაც ატარებდა.
  
  
  ჭექა-ქუხილის დაწყებისას ხელი ვაქნიე, რომ გაჩერებულიყო. რიტუალს რომ გავდიოდით, ნერვიულად გამიღიმა. - მეგობარო, - ვუთხარი მე, - შენ წაგვიყვან ბუდანში.
  
  
  – რა თქმა უნდა, კაპიტანო, როცა ქარიშხალი გაივლის.
  
  
  "Ახლა არა. ეს ძალიან სასწრაფოა“. ერიკას ვანიშნე, ტაქსი შემოეხვია და მანქანაში ჩაჯდა. "ეს არის ბრძანება".
  
  
  ”მაგრამ თქვენ გაქვთ ჯიპები, იქ, კედლის უკან!” ანიშნა მან.
  
  
  "არ არის საკმარისი ბენზინი." გზაზე ჩემი თვალთახედვიდან დავინახე, რომ ჯიპები გამოგვრჩა, რადგან ისინი შიგნით შეიყვანეს და შენობის ბოლოში გააჩერეს. ისინი გულისხმობდნენ შესაძლო დევნას.
  
  
  "მაგრამ... მაგრამ ქარიშხალი!" - აღშფოთდა მძღოლი. "და ადგილი არ არის!" მან ხელები აიქნია.
  
  
  "შიექ ჰასან აბუ ოსმანთან ხარ?" AK-ის ლულა ავწიე და ღიმილი გამქრალიყო.
  
  
  "დიახ, დიახ! ყოველთვის!"
  
  
  ჭექა-ქუხილი იყო და ქარი ჩაქრა. ვიგრძენი პირველი ძლიერი დაცემა. ჰანს, წადი ერიკას სანახავად. მთაზე რომ ჩავალთ, პირველივე გზაჯვარედინზე შეუხვიოს“.
  
  
  "სად აპირებთ ყოფნას?"
  
  
  ”მე მივიღებ აბაზანას კლდის გროვაში. Ახლა წადი!"
  
  
  როცა უკანა კარში ავედი, წვიმა დაიწყო. კლდეებს შორის დავჯექი, როცა სატვირთო მანქანამ ჩააყენა და გზაზე გავედი. ვიცოდი, რომ რამდენიმე წუთში ხილვადობა ორმოცდაათ ფუტს ან ნაკლებს დაეცემა. არ მეშინოდა, რომ ყინულის წყალმა მომკვდარიყო, მაგრამ, მიუხედავად უკანა დაცვის შანსისა, მზად ვიყავი სასჯელის მიღება.
  
  
  ჩვენს გაქცევას ხუთ წუთზე მეტი არ დასჭირდა. ამინდისა და იმ სატვირთო მანქანის წყალობით ყველაფერი შეუფერხებლად ჩაიარა. თუმცა არ მეგონა ასე მარტივად რომ წავსულიყავით და მართალიც ვიყავი.
  
  
  სატვირთო მანქანამ ახლახან გაიარა პლატოს პირველი ფართო გადასახვევი, როცა ჭექა-ქუხილის ტაშისა და წყალდიდობის ღრიალის შემდეგ სირენის კვნესა მომესმა.
  
  
  წვიმა გადაიქცა დამაბრმავებელ ნიაღვარად, გაჟღენთილი ელვის დამაბრმავებელი ციმციმებით. მათ, ვინც მისდევდნენ ფრანგულ ჯიპს, უპირატესობა ჰქონდათ, რომ დაფარულები იყვნენ. სიურპრიზის უპირატესობა მქონდა.
  
  
  ჩვენი მძღოლი დაბალ სიჩქარეში იყო, ნელა მოძრაობდა გორაკზე და პანჰარდ ჯიპი სწრაფად დაძვრა. მე დაველოდე, სანამ ის აპირებდა შემობრუნებას, რათა წინ გაგვეწია, სანამ ცეცხლის ორი აფეთქება მის წინა ბორბლებს არ დავარტყი. ტალახში ჩავვარდი.
  
  
  მძღოლის სახეზე ბუნდოვანება შევნიშნე, რომელიც სასოწარკვეთილი ცდილობდა გამოესწორებინა
  
  
  მანქანის დატრიალებული სრიალი. შემდეგ ის გზიდან გადავარდა და წვიმით სავსე თხრილში გადავარდა. ელვის კაშკაშა შუქზე დავინახე კიდევ ორი ადამიანი, რომლებიც ჩვენსკენ ჯიპებს ჰგავდნენ. ლიდერმა დაამონტაჟა 50 კალიბრის ტყვიამფრქვევი.
  
  
  ავტომატი ჩემთან ერთად გაიხსნა. უკანა კარი აწკრიალდა და ჩემს ირგვლივ კლდეები რიკოშეტირდნენ და მღეროდნენ. ჩემი მიზანი უფრო პირდაპირი იყო. ავტომატი გაჩერდა, მაგრამ წვიმის ფარდის მიღმა დავინახე მეორე მამაკაცი, რომელიც ადგა თოფის ასაღებად. მძღოლს გავყევი და კალაშნიკოვის ავტომატი ცარიელი დაწკაპუნება. სათადარიგო ვაზნები არ მქონდა.
  
  
  მეორე მსროლელმა საბურავებს მიაღწია, რამაც საშუალება მომცა, ქვა უკანა ჭიშკარზე გადამეგდო. დიდი მხეცი იყო და ისე რომ არ ყოფილიყო განლაგებული, რომ თოფით გამომეყენებინა, ვერასდროს ავიღებდი.
  
  
  ჯიპი ძალიან ახლოს იყო და მსროლელი ტყვიას ისროდა მთელს პეიზაჟზე, რადგან მძღოლი ცდილობდა თავიდან აეცილებინა ის, რაც უნდა ენახა. მისი მიზანი არ იყო უკეთესი, ვიდრე იარაღიანი კაცი. მან ლოდს დაარტყა და პანჰარდი ფაქტიურად შუაზე გაიყო და მხედრები ნაჭრის თოჯინებივით გამოაგდო.
  
  
  არც ისე კარგ ფორმაში ვიყავით. მთელი თავისი სროლით, მსროლელმა მოახერხა რაღაცის დარტყმა და როგორც კი დავინახე, როგორ მიფრინავდა, ვიგრძენი, რომ სატვირთო მანქანის უკანა ნაწილი ქანაობდა. მძღოლმაც იგრძნო და სრიალს შეებრძოლა. ვიცოდი, ტვირთიდან რომ გადმოვვარდებოდი, დამარხვა არ დამჭირდებოდა. წონასწორობა დავკარგე, მაგრამ უკანა კარის კიდეზე გადავხტი. მე ავიღე მასზე, როცა სატვირთო მანქანის უკანა ნაწილი გადატრიალდა და გვერდულად წავედი გზაზე. რაც არ უნდა ნელა მივდიოდით, ტვირთის წონა მოძრაობას ინერციას აძლევდა. მხოლოდ ერთი შედეგი შეიძლება იყოს.
  
  
  ერთი ფეხი მქონდა ნაპირზე, როცა გადახტომა დაიწყო. დახრილობამ მომცა ბერკეტი, რომელიც მჭირდებოდა დასაშორებლად. უკუღმა ნახტომში გადავედი და რბილი მხრის ჭუჭყში ჩავვარდი. მაშინაც კი, როცა დავარტყი, დავინახე, რომ ფურგონი გადატრიალდა. მის მიერ გამოშვებული ხმა სიმძიმის თანაბარი იყო. დაღმართზე დასუსტებული ტვირთი ზვავში ჩამოვარდა. მთავარი იყო მხოლოდ სატვირთო მანქანის კაბინა. ტვირთისაგან გაათავისუფლეს. ან ალლაჰმა ან მძღოლმა ხელი შეუშალა მას კონტროლიდან გამოსვლაში. ის გზის მოპირდაპირე მხარეს გაჩერდა სადრენაჟო თხრილში, ნაკადულიდან წყალი მის წინა საბურავებზე გადმოდიოდა.
  
  
  ტალახიდან გადმოვედი და მისკენ გავიქეცი. თვალის კუთხით დავინახე მესამე ჯიპი, რომელიც ნელა მოძრაობდა თავისი ტყუპის ნამსხვრევებით. სალონში მივედი და კარი გავაღე. სამივემ უაზროდ შემომხედა. საუბრის დრო არ იყო. ჰანსის კალთაზე AK-ს ავიღე ხელი.
  
  
  "გამარჯობა!" სულ ეს იყო მან და მივხვდი, როცა სწრაფად შევტრიალდი, არ მცნობდა.
  
  
  ხილვადობა ორმოცდაათი ფუტი? ოცზე მეტი არ იყო. წვიმა ჩემი მოკავშირე იყო. ბოლო პანჰარდმა ფრთხილად გაიარა. იქ მყოფებმა დაინახეს მეორე ჯიპის დანგრევა და სატვირთო მანქანის ავარია - ყოველ შემთხვევაში, იმ ზომით, რომ დეტალურად ვერაფერს ხედავდნენ. თხრილთან გუბეში მწოლიარე არ დამინახეს. წარსულს გასცვივდნენ. ავდექი და ბრმა მხარეს ჯიპის კვალს გავყევი. სალონიდან არც თუ ისე შორს გაჩერდა.
  
  
  სულ ორი იყო. ისინი მზადყოფნაში გამოვიდნენ AK-ებით. მე დაველოდე, სანამ ისინი ტაქსისა და ჯიპს შორის იყვნენ, სანამ მათ ვუყვირე.
  
  
  „დააგდე იარაღი! იმოძრავე და მოკვდი!" დატბორილ ნატურმორტში ელვის ელვა გვანათებდა. მე ველოდი სანამ ჭექა-ქუხილი ჩაქრებოდა, რომ მეტი მეთქვა. "იარაღი გადააგდე წინ!"
  
  
  მარცხნივმა ეს სწრაფად გააკეთა, იმ იმედით, რომ შემობრუნდებოდა და დამამაგრებდა. სამაგიეროდ, მე მივამაგრე და ის იარაღის თავზე აღმოჩნდა. მარჯვე კაცმა ისე მოიქცა, როგორც უთხრეს.
  
  
  "გადაკვეთეთ გზა და განაგრძეთ სიარული, სანამ ხეობას არ მიაღწევთ." შევუკვეთე.
  
  
  მას არ სურდა ამის გაკეთება. ”მაგრამ მე წყალში გადავიყვან!”
  
  
  "Გააკეთე შენი არჩევანი. Სწრაფი!"
  
  
  Მას უნდა. ვიცოდი, რომ შორს არ წავიდოდა, მაგრამ საკმარისად შორს წავიდოდა. წვიმაში გაუჩინარებამდე ვუყურებდი. მერე ისევ ტაქსში ჩავჯექი.
  
  
  თხრილში წყალი ავიდა და მისმა ძალამ მშვილდი შეარყია. კარი გავაღე და ვუთხარი: „მოდი, წადი იქიდან, სანამ ნიაგრას ჩანჩქერს გადაკვეთ“.
  
  
  „ჩემი სატვირთო მანქანა! და ჩემი სატვირთო! ტიროდა მძღოლი.
  
  
  „უთხარი შენს ქველმოქმედს, ჰასან აბუ ოსმანს, რომ გიყიდოს ახალი. მობრძანდით, თქვენ ორნი, - ვუთხარი ინგლისურად, - არ გვინდა ჩვენი ფრენის გამოტოვება.
  
  
  მთაზე რომ ჩავედით, ყველაზე საშინელი ქარიშხალი უკვე გავიდა. პანჰარდმა ოფიციალურად დაგვაფარა მანამ, სანამ საგუშაგოზე არ გაგვაჩერებდნენ. ჩვენ გაგვიმართლა, რადგან წვიმამ ყველა შიგნით შეიყვანა. ვნერვიულობდი გზის დატბორვის გამო, მაგრამ ის ამის გათვალისწინებით აშენდა. სადრენაჟო ვადები ორივე მხრიდან ფართო და უხეში იყო.
  
  
  ერიკაც და მამამისიც ჩემზე ჩუმად იყვნენ. დაგვიანებული შოკი ერთი დარტყმით მეორეზე. თუ ამის გაკეთებას არ გაწვრთნიან, შეიძლება გოგრად გადაგაქციოთ.
  
  
  – დატვირთული დღე იყო, – ვთქვი მე. "შენ მშვენივრად გააკეთე - კიდევ ერთი მდინარეა გადასალახი."
  
  
  "როგორ გავიტანოთ ეს თვითმფრინავი აქედან?" თავის გალაბიაში ჰანსი რაღაც ბუ ჩესტისგან გამოიყურებოდა, მე კი სველი სარეცხის გროვის მიმზიდველობა მქონდა.
  
  
  ”ძალიან დიდი პრობლემები არ უნდა გვქონდეს,” ვუთხარი მე და არ მინდოდა, რომ ისინი კვლავ დაძაბულობდნენ. „პილოტები ტყვედ ჩავარდა. (მე არ დავამატე და ალბათ დახვრიტეს). ეს მანქანა არის კომპანიის მანქანა“. საჭეს ხელი მოვკარი. "საეჭვოდ არ გამოიყურება, როცა მინდორზე მივალ და თვითმფრინავის გვერდით ვჩერდები. შენ შედიხარ კაბინაში და იწყებ მგზავრობას. ერიკა, ჩაჯექი ბორტზე და დაისვენე. მე ამოვიღებ საცობს და დანარჩენზე ვიზრუნებ. ."
  
  
  "მიიღე, რისთვისაც აქ მოხვედი?" მან ეს თქვა ძალიან ჩუმად, პირდაპირ წინ გაიხედა.
  
  
  პირდაპირი პასუხი იყო არა. ეს ყველაფერი ქაღალდის დევნა იყო. აქედან მხოლოდ ერთი ხელშესახები ფაქტი გამოიკვეთა. დუზა. როგორც ორმაგი ან სამმაგი აგენტი, ზედმეტად აშკარა იყო მისი ინტერესი ჰანს გეიერის შესაძლო ცოდნის შესახებ კატასტროფის შესახებ. დიახ, მიიყვანეთ დაკითხვაზე. ესროლეთ მას, დიახ. მაგრამ მისი გამოცდა ისე, როგორც თქვა, სულ სხვა იყო.
  
  
  - ჰანს, - ვუთხარი მე, - შენ რა, მიიღე ის, რისთვისაც მოხვედი?
  
  
  პირდაპირ იჯდა, სიცოცხლეს უბრუნდებოდა. „ღმერთო, დიახ! Დამავიწყდა! მართალი ვიყავი, ვიპოვე! ᲛᲔ…"
  
  
  - კარგი, კარგი, - გამეცინა. "მითხარი ამის შესახებ, როცა ამ ბაღიდან გამოვალთ."
  
  
  ”მაგრამ მე ყოველთვის მართალი ვიყავი! მე კარგად ვიცოდი, როგორ აკეთებენ ამას! ”
  
  
  "კარგი. აეროპორტი წინ არის. ახლა მიაქციე ყურადღება. თუ სხვაგვარად არ გეტყვით, მაშინაც კი, თუ ჩვენ შეჩერებული ვართ, გეგმა ძალაში რჩება. ავიდეთ ბორტზე და ჩართოთ ძრავები. როგორ ფიქრობთ, შეგიძლიათ ამის გაკეთება? ”
  
  
  "Დიახ, რა თქმა უნდა".
  
  
  ”კიდევ ერთი კითხვა, შეუძლია თუ არა ოსმანს რაიმე ჩადოს ჩვენთვის?”
  
  
  „არა, აქ მებრძოლები არ არიან. საუკეთესო, რაც მათ აქვთ, არის სუსტი უსაფრთხოება."
  
  
  "თუ საქმე ცუდად წავიდა, არ დაიწყო ადგომა, სანამ მე არ გავაკეთებ."
  
  
  ფანჯარა გავაღე. წვიმა იკლებს, მაგრამ მაინც რაღაც უფრო ძლიერი იყო, ვიდრე შუადღის წვიმა. "რომელი თქვენგანი დაიბადა წყლის ნიშნის ქვეშ?" Მე ვთქვი. "ვფიქრობ, ის ჩვენს მხარესაა."
  
  
  - მეც ასე ვფიქრობ, - თქვა ერიკამ. "Ვინ ხარ?"
  
  
  "მორიელი".
  
  
  "არა მერწყულის ხანა". სუსტად გაიღიმა.
  
  
  "შენი ღიმილი საუკეთესო ნიშანია... კარგი, წავიდეთ."
  
  
  წრეში ვიარეთ, საბურავებს წყალი ასხურებდა, ასფალტზე ჩურჩულებდა. ტერმინალის გარეთ არავინ იყო. ჭიშკრისკენ მიმავალ გზას გავუყევი. მის გასწვრივ იყო რგოლების ჯაჭვი. მისი დაწკაპუნება მოკვდა ჭექა-ქუხილის ტაშის დროს.
  
  
  ტერმინალზე აეროპორტის კოშკი იყო. მისი მბრუნავი შუქურა მოქმედებდა. ალბათ რამდენიმე ოპერატორი მორიგეა. პანდუსს მივუბრუნდი და ნელა გავუარე შენობის წინა მხარეს, ჩავეხუტე მის რაფაზე, რომ ზემოდან არ დამენახა.
  
  
  ტერმინალის მინის ფანჯრები წვიმის შუშით იყო დაფარული, მაგრამ მათ უკან მოძრაობას ვხედავდი. "ადგილი სავსეა ჯარისკაცებით!" ჰანსმა ამოისუნთქა.
  
  
  „არაა პრობლემა, ისინი შორს არიან ნესტისაგან. დაიმახსოვრე, ჩვენ ისე გამოვიყურებით, თითქოს მათ მხარეს ვართ“.
  
  
  შენობის ბოლომდე მივედი და შემობრუნდი. წვიმის გამო თვითმფრინავს დაცვა არ ექვემდებარებოდა, რაც ჩვენთვის კიდევ ერთი შესვენება იყო. მარტო იდგა და ელოდა.
  
  
  „ჰანს, თუ სროლა დაიწყო, ძრავები ჩართო და წადი აქედან. წინააღმდეგ შემთხვევაში, დაელოდეთ სანამ მე შემოგიერთდებით კაბინაში“.
  
  
  - მომეცი იარაღი ჯიპიდან, - თქვა ერიკამ, - მე შემიძლია დაგეხმაროთ.
  
  
  ”თქვენ შეგიძლიათ დამეხმაროთ სალონში”, - თქვა ჰანსმა.
  
  
  ”სალონის კარი დაკეტილია, ასე რომ დაკეტილია?”
  
  
  ”არა, გარე საკეტი არ არის.” ჰანსმა ამოისუნთქა.
  
  
  შენობის გვერდიდან გადმოვხტი და ფიუზელაჟის პარალელურად ავდექი, მაგრამ საკმარისად შორს, რომ კუდი ჯიპის გვერდით ასრიალებდა.
  
  
  - კარგი, მეგობრებო, - გავუღიმე მათ. „დავბრუნდეთ ლამანაში. ჰანს, გააღე კარი და შემოდი. გამონახეთ დრო, იმოქმედეთ ბუნებრივად. როდის გეტყვი, ერიკა." ძრავა უმოქმედოდ გავუშვი.
  
  
  ერთი წუთით, როცა ჰანსს ვუყურებდი, ვიფიქრე, რომ ის ცდებოდა, როცა თქვა, რომ სალონის კარი არ იყო ჩაკეტილი. მან ვერ გახსნა. ერიკას სუნთქვა შეეკრა. მერე დატრიალდა და ამოათრია, ამოაძვრინა. შიგნით რომ შეაღო კარი შეაბრუნა და ცერა თითი აწია.
  
  
  ”კარგი, ერიკა, ისე იარე, თითქოს ნაშუადღევს წვიმაში გასეირნება.”
  
  
  როდესაც ის ბორტზე მოვიდა, მე ველოდებოდი და ვაკვირდებოდი ტერმინალის რეაქციას. თუ ეს სროლაში გადაიზარდა, ჯიპს გამოვიყენებდი დევნაში. ჩრდილოეთისა და დასავლეთის მთებზე ცა მოიწმინდა და წვიმა გადაიზარდა.
  
  
  
  ბიჭები მალე გამოვლენ ჰაერზე.
  
  
  ყველა თვითმფრინავს აქვს გარე საკეტები საკონტროლო ზედაპირებისთვის, რათა ისეთი ქარის დროს, როგორიც ახლა გვქონდა, სიგნალიზაცია, ლიფტი და კუდი არ ჩამოვარდეს და არ გამოიწვიოს თვითმფრინავის გადაბრუნება. მათ უწოდებენ ქინძისთავებს, სამი კუდზე და ერთი თითოეულ ფრთაზე. მე ახლახან გამოვუშვი პირველი ჩემს კუდზე, როდესაც კომპანია ჩამოვიდა.
  
  
  სამნი იყვნენ და AK-ები მზად ჰქონდათ.
  
  
  - ძმებო, - წამოვიყვირე და ხელი ავიღე, - შეგიძლიათ დამეხმაროთ?
  
  
  "ჩვენ არ შეგვიძლია ფრენა", - უპასუხა ერთ-ერთმა და ... სხვებმა იცინეს.
  
  
  ”არა, მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ დაეხმაროთ მათ, ვისაც ეს სჭირდება. პოლკოვნიკი ჩქარობს“.
  
  
  როცა ისინი გავიდნენ, თითები კუდის ბოლოდან მქონდა მოშორებული. „ფრთა იქ არის“, ავწიე საკეტი, „უბრალოდ გადაიტანე“.
  
  
  როცა ამისთვის შეიკრიბნენ, მეორე ფრთაზე გადავედი და განგაში ავიღე. როცა კუდს შემოვიარე, ხელში საკეტი ჰქონდათ. "ალლაჰმა გაგადიდოს," ვუთხარი მე და მივიღე იგი.
  
  
  "იმ ქარიშხალში რომ ჩაფრენილიყავი, ალაჰის ქებაზე მეტი დაგჭირდებოდა", - თქვა მათგან ყველაზე დიდმა და ჩემს სველ მდგომარეობას შეხედა.
  
  
  ”მე მასში გავფრინდი, მაგრამ ფრთების გარეშე.” ხელიდან წყალი ამოვიღე და ყველას სიცილით მოვშორდი მათ და ჯიპისკენ გავემართე. ტვირთი ზურგზე ჩამოვუშვი. მე მქონდა ერთი AK მხრის მარყუჟი. მის ტყუპთანაც ასე მოვიქეცი და მესამე ხელში ავიყვანე. ჩემი ბოლო ნაბიჯი ჯიპში იყო გადამრთველის გათიშვა და გასაღები ჯიბეში ჩადება.
  
  
  ტრიო ჯერ კიდევ ფლანგზე იყო და ცნობისმოყვარეობით აკვირდებოდა ჩემს მიდგომას, მაგრამ არა მთლად საეჭვოდ.
  
  
  – ძმებო, – ვუთხარი მე, – შეიძლება თუ არა რომელიმე თქვენგანმა სთხოვოს ანგარში მყოფ მექანიკოსს, მოიტანოს ცეცხლის ბოთლი, რომ არ გავფრინდეთ სანამ მზად არ ვართ?
  
  
  არც თვითმფრინავებში და არც მოლოტოვის კოქტეილებში არ იყვნენ დარწმუნებულები და როცა ერთ-ერთმა გამგზავრება დაიწყო, ყველამ გადაწყვიტა წასვლა.
  
  
  "ათი ათასი მადლობა!" - წამოვიძახე გემზე ასვლისას.
  
  
  ჰანსმა თავისი არაბული კოსტიუმები გადაიწია და პილოტის სავარძელზე ჩახუნძლული იჯდა, კაბინის საბოლოო შემოწმებას გადიოდა. ერიკა მეორე პილოტის სავარძელზე იჯდა და ხელი ასწია დენის ჩამრთველის გასააქტიურებლად.
  
  
  "ყველაფერი მზადაა?"
  
  
  "Როდესაც შენ." მან თავი დაუქნია.
  
  
  "კოშკის სიხშირეზე ხართ დაყენებული?"
  
  
  "დიახ."
  
  
  -მომეცი მიკროფონი და წავიდეთ აქედან.
  
  
  უკან დააბრუნა. „დამუხტე“, უთხრა მან ერიკას და სალონი აქტივატორის მზარდი კვნესით გაივსო.
  
  
  მისი მარჯვენა საყრდენი ბრუნავდა, მარცხენა კი კოშკის გაცოცხლებამდე დაიწყო ბრუნვა. „NAA-ოთხი - ერთი - ხუთი! დაუყოვნებლივ შეატყობინეთ ვინ არის ბორტზე!
  
  
  "ბუდან თაუერი, ეს არის პოლკოვნიკ დუზის ფრენა." ამან ის წამით შეაჩერა და როცა დაბრუნდა, ჰანსი უკვე საჭეს მართავდა.
  
  
  „ოთხი-ერთი-ხუთი, პოლკოვნიკ დუზას ფრენის ნებართვა არ გვაქვს. Ვინ ხარ? როგორია თქვენი ფრენის გეგმა?"
  
  
  "ბუდანის კოშკი, ვიმეორებ, არ მესმის შენი."
  
  
  "ოთხი-ერთი-ხუთი!" მისი ხმა აღინიშნა: "დაბრუნდი ფრენის ხაზზე და შეატყობინე აეროპორტის გუნდს!" მე მივხვდი, რომ ოსმანს არ ეყოლებოდა საკონტროლო კოშკის ოპერატორები მის მენეჯეაში. საკონტროლო პირმა ან ნებაყოფლობით შეცვალა მხარე ან გადაარჩინა კისერი. ყოველ შემთხვევაში, ის არ იყო საუკეთესო ფორმაში. მან კივილი დაიწყო. - "დაბრუნდი! დაბრუნდი!"
  
  
  ასაფრენი ბილიკის პარალელურად მივდიოდით ქარში. – ჰანს, – ვუთხარი მე, როცა სირენის ხმა მომესმა ძრავების ხმაში, – თუ შეძლებ ამ ჩიტის არასწორი მიმართულებით ფრენას, მე არ ვიდარდებ ჰაერის წესებზე.
  
  
  ის მოქმედებდა დროსელებს ბოლომდე უბიძგებდა, წინ იყო გადახრილი, თითქოს მის მოძრაობას შეეძლო მიწიდან გადმოგვეყვანა. კოშკში გაისმა ხმა: ”ჩვენ გესვრით! ჩვენ გესროლეთ!
  
  
  დავიწყე ფიქრი, საჭირო იქნებოდა თუ არა ეს. დროსელებს სხვაგან წასასვლელი არსად ჰქონდათ. პროპელერები დაბალ სიმაღლეზე იყო, ნარევი იყო გადაუდებელი და ძრავები მუშაობდნენ სრული სიმძლავრით. მაგრამ ჩვენ არ გავფრინდით. მინდვრის კიდეზე მდებარე პალმები წარმოუდგენელ სიმაღლეებამდე გაიზარდა. ერიკა გვერდით დაიხარა და გადაცემათა კოლოფის გადამრთველს ხელი დაადო. მან შეხედა მამას, რომელიც ადგილზე გაყინული ჩანდა. მე მათ უკან ვიდექი, ჩავხრჩობდი კოშკის ოპერატორის სასოწარკვეთილ ხმას, ვერ გავიგე სროლის ხმა პრატ-უიტნის ღრიალზე.
  
  
  "Მოემზადე!" - დაიყვირა ჰანსმა. დარწმუნებული ვიყავი, რომ მიწას არ დავტოვებდით, მაგრამ ერიკას არ ეკამათებოდა და სანამ ის მოძრაობდა, ჰანსმა უღელი დააბრუნა და ჩვენ დავიწყეთ ხეების წვერებზე მიჯაჭვულობა. ძრავების ხმაურის გამო თვითმფრინავის მუცელზე მათი ნაკაწრი გავიგე.
  
  
  ჰაერში ყოფნის შემდეგ მან ჩანგალი წინ გადაიწია, დაარეგულირა დროსელი, საყრდენი და ნარევი. მერე ამოისუნთქა. "ადამიანო, არასოდეს მთხოვ, რომ ეს კიდევ ერთხელ სცადო!"
  
  
  მიკროფონში ვუთხარი: „ბუდან თაუერი, ეს არის NAA, ოთხი-ერთი-ხუთი. Ისევ და ისევ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 15
  
  
  
  
  
  
  
  
  ათი ათასი ფუტის სიმაღლეზე ნისლის საბანში ვიყავით გამომწყვდეული. მეორე პილოტის სავარძელი უკან გადავწიე და სიგარეტი ამოვიღე. - აი, მეგობარო, - ვუთხარი მე, - შენი ხელფასი დაიმსახურე.
  
  
  ავტოპილოტის დაყენებით დაკავებული, მან გამიღიმა და მითხრა: „ეს რაღაც დღე იყო.
  
  
  „ერიკას ყავა უნდა დაგეხმაროს. ლამანას გარდა სხვა ადგილია დასაფრენად?”
  
  
  "ვიფიქრე ამაზე". მან სიგარეტი აიღო და მე სანთებელა დავიჭირე. „ქალაქის აღმოსავლეთით არის ძველი ზოლი. ვარჯიშისთვის იყენებდნენ. იქნებ იქ დაგვაყენო, მაგრამ მერე რა?"
  
  
  „როცა მივუახლოვდებით, ტრანსპორტს მოვაწყობ“.
  
  
  თავი ჩემსკენ დახარა, თვალები მოჭუტა. „არასდროს დავიჯერებდი. მაინც, რას ეძებ?"
  
  
  „დიდი ხანია გინდოდათ მეთქვა მენდანიკას კატასტროფის შესახებ. ახლა კარგი დროა. Როგორ მოხდა ეს?
  
  
  ამან ის გააკვირვა. ”კარგი, ახლა მე გეტყვით, ნელ-ნელა... DC-6B-ის ცხვირბორბლის განყოფილებაში არის ექვსი CO-2 ცილინდრი, სამი თითოეულ მხარეს, თერთმეტი წერტილი ექვსი გალონი მასალა თითოეულში. ისე, ძრავის, ტვირთის ან საბარგო განყოფილების ხანძარი რომ გაქვს, კაბინიდან ჩართავ და ექვსივე სამსახურში მიდის და ცეცხლს აქრობს. ახლა სისტემა ავტომატურად მუშაობს. ცილინდრებიდან გამომავალი შლანგებით გაზი, CO-2 წნევის ქვეშ, გადადის პილოტის მიერ მითითებულ ნებისმიერ წერტილში. CO-2-ის შესახებ იცით? "
  
  
  „უსუნოა. მათ სუნთქვა უჭირთ. მისი კვალი სისხლის მიმოქცევაში შეუძლებელია“.
  
  
  „მართალია. საკმარისად ისუნთქე, ეს მოგკლავს. ახლა, თუ ვინმე დარწმუნდა, რომ CO-2-ის გაზი სალონში მოხვდა და ეკიპაჟმა არ იცოდა ამის შესახებ, ეკიპაჟს საკმაოდ სწრაფად დაიძინებდა. Გესმის ჩემი? "
  
  
  "სუნთქვა მეკვრის."
  
  
  „კარგი, ახლა ამას გარკვეული ქმედება სჭირდება, რადგან, როგორც ვთქვი, სისტემა ავტომატურად მუშაობს და თუ ვინმე შეცდომას დაუშვებს და ამ CO-2-ის ნაწილს გამოყოფს, სალონი მოწყვეტილი იქნება კვამლისგან. კარგი, არის ოცდარვა ვოლტიანი მიკროგადამრთველი ცხვირის ბორბლის განყოფილებაში, ის აწვდის დენს სალონში არსებულ ინდიკატორ შუქს, რომელიც აჩვენებს, როდის არის ჩართული მექანიზმი. ახლა, თუ მავთულს ამ გადამრთველიდან ელექტრულ სოლენოიდამდე გავუშვებდი ნომერ პირველ ცილინდრის თითოეულ ნაპირზე, როდესაც ჩამრთველი გააქტიურებულია, ის გამოყოფს CO ორს ორივეში, რაც ავტომატურად აწვება დანარჩენ ოთხ ცილინდრის. ასე მუშაობს სისტემა, ნომერ პირველი მიდის, ყველა მიდის. ისევ მომყვები? "
  
  
  "როგორ შეიძლება გამოიწვიოს ეს?"
  
  
  "ოჰ, ეს არის მისი მშვენიერება. სოლენოიდების მავთული მიმაგრებულია გადამრთველზე ორი ტერმინალით და ტრიგერით. ნებისმიერ მექანიკოსს შეუძლია შექმნას იგი. თქვენ მიამაგრებთ მას რეზინის ცხვირზე ბორბლის ბალიშზე ისე, რომ როდესაც გადაცემათა კოლოფი ამაღლდება და ცხვირის ბორბალი იხრება კორპუსში, ის ეხება გადამრთველს და ახვევს მას.”
  
  
  ”და როდესაც გადაცემათა კოლოფი იშლება, ის ირთვება.”
  
  
  „გაიგე! მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის. როდესაც ეს გადამრთველი დაყენებულია, ყველა კავშირი კაბინადან ხანძრის ჩაქრობის სისტემამდე, გარდა სატვირთო განყოფილებასთან კავშირისა, უნდა გათიშული იყოს.
  
  
  "ეს ბევრი სამუშაოა?"
  
  
  „არა. ათი წუთი ქლიბით და დაასრულეთ. წინა ბორბალზე მყოფ ერთ ადამიანს შეუძლია მთელი სამუშაო ოც წუთზე ნაკლებ დროში გააკეთოს“.
  
  
  "და როცა დაასრულა, რა გქონდა?"
  
  
  ”თქვენ გაქვთ უტყუარი გზა, რათა დაასრულოთ ყველა ფრენის გემბანზე დაშვებისას. თვითმფრინავი აფრინდება, სადესანტო მექანიზმი ირთვება, ცხვირის ბორბალი ატრიალებს ჩახმას. თვითმფრინავი ემზადება დასაფრენად და სადაც არ უნდა იყოს, გადაცემათა კოლოფი ჩამოწეულია და როდესაც წინა ბორბალი დაეცემა, ჩახმახი იხსნება.
  
  
  ელექტრული მუხტი გამოყოფს CO-2-ს ნომერ პირველ ცილინდრში და დანარჩენები ავტომატურად ანთდებიან. ეს ათავსებს დაახლოებით რვა გალონ CO-2-ს მშვილდის სატვირთო ზოლში. ის მდებარეობს კაბინის ქვეშ. ის გამოდის სავენტილაციო ხვრელებიდან, რომლებიც მოკლედ არის გამოყვანილი, რათა ისინი ავტომატურად არ იკეტება. როგორც გითხარი, სუნი არ შეგიძლია. გადაცემის ჩაშლის შემდეგ სამი წუთის შემდეგ, ეკიპაჟი მზად არის.
  
  
  "როგორც ჩანს, ეს უკვე სცადე."
  
  
  ჩაიცინა, თავი დაუქნია. ”მართალია, ჩვენ ეს ვცადეთ. ეს მხოლოდ ავარიის შემდეგ მოხდა. ვცადეთ დაგვემტკიცებინა, როგორ მოხდა მორიგი ავარია, მაგრამ არავინ მოგვისმინა და ნამსხვრევები ვერ მივიღეთ. დამარხეს და წაიყვანეს. დაცვის ქვეშ. მე რომ შემეძლოს ხელში..."
  
  
  "DC-6-ში ხანძარსაწინააღმდეგო სისტემა არის ამისთვის სპეციალური?"
  
  
  ”არსებობს სხვა, საკმაოდ მსგავსი, მაგრამ ორივე თვითმფრინავი იყო DC-6B და როდესაც მაშინვე გავიგე დეტალები, ვფიქრობდი, რომ ეს შეიძლება განმეორდეს. ეს რეისიც საიდუმლო იყო; ამინდი ნათელი იყო, ყველაფერი კარგად იყო, თვითმფრინავმა კი სტანდარტული მიახლოება გააკეთა და პირდაპირ მიწაში ჩაფრინდა.
  
  
  
  გამომძიებელთა სამი გუნდი იყო და საუკეთესო, რაც მათ შეეძლოთ, იყო ის, რომ შესაძლოა გუნდს ჩაეძინა. ჩვენ ვიცნობდით გუნდს და ვიცოდით, რომ ისინი არ იყვნენ ისეთები, ვინც ამას აკეთებდა, ამიტომ რამდენიმე ჩვენგანმა დავიწყეთ საკუთარი გამოძიების გაკეთება და ეს არის ის, რაც გამოვედით."
  
  
  "იპოვე მტკიცებულება იმისა, რომ ასე ჩამოვარდა მენდანიკე?"
  
  
  „ჯოჯოხეთი დიახ! მე მქონდა სასტიკი მტკიცებულება! დუზამ და იმ ნაბიჭვრებმა წაიყვანეს ჩემგან. სისტემას აქვს ოთხი მიმართულების სარქველი. თითოეულ მათგანს აქვს გამშვები სარქველი, იცით? ის ხელს უშლის ნივთებს მანამ, სანამ არ იქნებით მზად, რომ CO-2 გადინება. ამოიღეთ გამშვები სარქველი და მთელი გაზი მიედინება ხაზში. ვიპოვე სახელმძღვანელო სარქველი წინა განყოფილებისთვის. გამშვები სარქველი მისგან გაქრა, დანარჩენ სამს კი არა. ეს სარქველები...“ ხელები მოხვია.
  
  
  უკან დავიხიე, მოწითალო ნისლს შევხედე. რა თქმა უნდა, ეს იყო დივერსიის გულუბრყვილო მეთოდი. ”როდესაც დუსამ დაგაკითხა, აღიარე, რომ იცოდი, როგორ შესრულდა სამუშაო?”
  
  
  "Კი, რა თქმა უნდა. სხვა რა მექნა? ერიკა იყო..."
  
  
  ”მაგრამ ეს არ აკმაყოფილებდა მას.”
  
  
  „არა. მას სურდა გაეგო, ვინ გააკეთა ეს. როგორ ჯანდაბაში უნდა ვიცოდე ეს?”
  
  
  ”მან ეს კიდევ გკითხა დღეს, როცა წაიყვანეს?”
  
  
  „არა. მე ის არ მინახავს მანამ, სანამ მისმა ავაზაკებმა მთაზე არ აიყვანეს. ”
  
  
  ”ეს არის პირველი ავარია, რომელიც ადრე გამოიძიეთ, აქ მოხდა?”
  
  
  "არა." ისევ გაიღიმა. „ეს იყო ამაზე დიდი სიახლე. ეს იყო მაშინ, როცა კონგოში ვიყავი, სანამ ის ზაირი გახდებოდა. ლეოპოლდვილში ვმუშაობდი ტანსაირში. ამ თვითმფრინავს ერქვა ალბერტინა, ხოლო ბიჭს, სახელად დაგ ჰამერსკიოლდი, მისი ნომერ პირველი მგზავრი იყო. რა თქმა უნდა, ეს თქვენს დროზე ადრე უნდა ყოფილიყო. "
  
  
  რეაქცია არ მქონდა. მივეცი მას სირბილის საშუალება. ჩემი ბრალი იყო, რომ მისგან ინფორმაცია ადრე ვერ გავიგე. ხელი გავწიე და დავიწყე სიხშირის სკალის რეგულირება. "უთხარი დუზეს ჰამერსკიოლდის კატასტროფის შესახებ?"
  
  
  — არა... არა, არა მგონია.
  
  
  თვალები დავხუჭე და გამახსენდა: კატანგა, კონგოს სეპარატისტული პროვინცია. მოშე ცომბე, მისი ლიდერი, იბრძვის გაეროს ჯარების წინააღმდეგ. ბრიტანული დაავადება. საბჭოთა ხელისუფლება წუხს, რომ მათმა ბიჭმა ლუმუმბამ ისინი ჩამოაგდო. ხრუშჩოვი ადრეც იყო მისული გაეროში და გააფრთხილა ჰამარშოლდი, რომ ჯობდა გადამდგარიყო. Hammerskjöld წავიდა კონგოში ხანძრის ჩასაქრობად. მიფრინავს ნდოლაში ცომბესთან საიდუმლო შეხვედრაზე. მენდანიკეს მსგავსად, რომელიც ოსმანში გაფრინდა. თვითმფრინავი ჩამოვარდა დაშვებისას. ვერდიქტი - ვერდიქტი. ავარიის მიზეზი ვერასოდეს მოიძებნა. პილოტის შეცდომა საუკეთესო იყო, რაც მათ შეეძლოთ... სანამ ჰანს გეიერი არ გამოჩნდა. კითხვა: რა კავშირი აქვს ძველ ისტორიას მოპარულ ატომურ ბომბთან? პასუხი: ჯერ არაფერი.
  
  
  "ჩვენ საკმარისად ახლოს ვართ, რომ დავუკავშირდეთ ჩვენს მეგობრებს ლამანში?" ვუთხარი ყურსასმენების მორგება.
  
  
  "Სცადე. მაგრამ რას ფიქრობ ჩემს ამბავზე?
  
  
  "შეგიძლია გაყიდო ის მილიონ დოლარად, მაგრამ მე დაველოდები, სანამ ჰობოკენში დავბრუნდები. ახლა მომეცი ETA და ვფიქრობ, რომ შენ და ერიკა ჯობია გარკვეული დროის გატარებას საელჩოში, სანამ ჯანსაღ კლიმატში გადაგიყვანთ. ."
  
  
  – ჰო, მგონი დროა გადავიდეთ, მაგრამ ჯანდაბა, ის ნაძირალა დუზა მეორე მხარესაა.
  
  
  „ნუ ითვლი მას. აქვს თუ არა ამ ასაფრენ ბილიკს, რომელზედაც ჩვენ ვაპირებთ დაშვებას?
  
  
  "ადრე ეძახდნენ Kilo-Forty, რადგან ორმოცი კილომეტრია რუფადან."
  
  
  ”კარგი, ETA.”
  
  
  „თქვით 18.30. ვის დაურეკავთ, ელჩო?”
  
  
  — არა, მისი უფროსი. მიკროფონი ავიღე. ჩარლი, ჩარლი, ეს არის პაიპერი, ეს არის პაიპერი. ზარი სამჯერ გავიმეორე, სანამ სტატიკური პასუხი მოვიდა.
  
  
  ღორის ლათინური მოძველებული საბავშვო ენაა, სადაც სიტყვის ბოლო ნაწილს დებ წინ და შემდეგ უმატებ ay, like, ilkay umbay - მოკალი ბუმი. ის მშვენივრად მუშაობს იქ, სადაც მისი გამოყენება უცნობია. თქვენ ღიად საუბრობთ - და თქვენი მესიჯი მოკლეა. დარწმუნებული ვიყავი, რომ საელჩოდან ჩარლი შეძლებდა თარგმნას.
  
  
  ორჯერ მივეცი და სასურველი პასუხი მივიღე.
  
  
  ”ილოკაი ორტიტაი - თვრამეტი თვრამეტი,” ვთქვი მე, ”ორმოცი, თვრამეტი ოცდაათი კილოგრამი”.
  
  
  პასუხი იყო: "იადინგრეი, ოია, ოუდლი და ყურის თიხა - წაიკითხეთ ხმამაღლა და გარკვევით."
  
  
  "ასე არ ხარ ლამაზი?" - გაიცინა ჰანსმა. "იკერსნში ყოფნის შემდეგ არ გამომიყენებია."
  
  
  "მოდით ვიმედოვნებთ, რომ არც სხვა ამას გააკეთებს."
  
  
  რისი გაგზავნა მინდოდა სად და როდის სიგნალის ნაცვლად იყო მოწოდება AX-ისთვის, გადაეცა თავისი ფაილი ჰამერსკიოლდის კატასტროფის შესახებ 1961 წლის სექტემბერში. დიდი ხნის წინ იყო, მაგრამ ერთხელ ვნახე ფაილი და ვიცოდი, რომ სიაში იყო. სპეციალური მწვანე ბარათის ქვეშ, რომელიც ნიშნავს "სავარაუდო მკვლელობას". მაგრამ Pig Latin-შიც კი ვერ გავრისკე. დუზას სურდა გაეგო, ჰანსმა იცოდა თუ არა, ვინ ააფეთქა მენდანიკეს თვითმფრინავი. თუ არსებობდა კავშირი ამ ავარიასა და ავარიას შორის თითქმის თხუთმეტი წლის წინ,
  
  
  მაშინ სახელის Hammerskjöld გამოჩენა ღია რადიო სიხშირეზე ნებისმიერი ფორმით არ შეიძლება იყოს შემთხვევითი. არაფერი იყო მესამე სამყაროს ან უბრალო მოაზროვნე ტექნიკა, რომელიც გამოყენებული იყო ორივე თვითმფრინავის განადგურებისთვის. ეს იყო პირველი მითითება იმისა, რომ NAPR-ს შეიძლება ჰყავდეს ვინმე ტექნიკური ექსპერტიზის მქონე - მაგალითად ის, რაც იყო ჩართული Cockeye-ისა და RPV-ის ქურდობაში.
  
  
  ჰანს, ჰამერსკიოლდის დაშლის დროს, გქონდა წარმოდგენა, ვინ იდგა ამის უკან?
  
  
  „არა. უამრავი პერსონაჟი იყო, ვისაც სურდა ძველი დუგის მოშორება. თვითმფრინავი აფრენამდე დიდი ხნის განმავლობაში დაუცველი იყო. ნებისმიერი მექანიკოსი..."
  
  
  „ნებისმიერ მექანიკოსს შეეძლო ამის გაკეთება, მაგრამ ვინმემ ჯერ უნდა გაერკვია. გინახავთ ვინმე ლამანში, ვისაც იცნობთ კონგოს დროიდან?
  
  
  ”თუ არიან, მე არ მინახავს ისინი. რა თქმა უნდა, ეს იყო დიდი ხნის წინ. ჰეი სად მიდიხარ?
  
  
  "კიდევ ცოტა ყავა დალიე და შეამოწმე ერიკა."
  
  
  „ღმერთო, შემიძლია დავლიო! მაგრამ მე ყავას მოვაგვარებ."
  
  
  ერიკა დივანზე იჯდა საბანზე მოხრილი. დავიწყე მოშორება იქიდან, სადაც ის იწვა, როცა მისი მკლავი ფეხზე შემომხვია. თვალები გაახილა და გაიცინა. "მინდოდა შენი მოსვლა."
  
  
  "თქვენ უნდა დააჭიროთ ზარის ღილაკს."
  
  
  მან საბანი გადააგდო. ბიუსტჰალტერში და ბიკინის ქვედაბოლოში ის ნებისმიერს კურნავდა თვალის ტკივილს - მხოლოდ დასაწყისისთვის. "მინდა რომ სიკეთე გამიკეთო..."
  
  
  დავდექი და ვუყურებდი. ღიმილი გაქრა, მისი ხმა ყელში გაისმა. ”ვფიქრობ, ბევრი დრო არ გვაქვს,” თქვა მან და ხელი ფეხზე ასწია.
  
  
  ორივეს სიკეთე გავაკეთე. ბოლოს და ბოლოს, დრო ცოტა იყო. მე საკუთარი ტანსაცმლიდან გამოვცურდი, ის კი პატარადან გამოვარდა, რომელსაც ეცვა. მე ნაზად დავწექი მის თავზე დივანზე და ერთ წამში ჩვენი სხეულები ერთობოდა, როცა ერთად ვმოძრაობდით, ჯერ ნელა, შემდეგ უფრო დაჟინებით, სანამ ორივე ერთიანობაში აკანკალებული, ერთად მოხრილი ვიყავით...
  
  
  მას შემდეგ რაც ისევ დავწექი, დუნე თვალი გაახილა და ხელი კეფაზე დამადო. "გგონია ოდესმე გავარკვევ ვინ ხარ?"
  
  
  "როცა შესაძლებლობა გვექნება, გეტყვით." Მე ვთქვი. "ყავა გინდა?"
  
  
  "ეს კარგი იქნება". გაიცინა, ტუჩები დაბრიცა და თვალები დახუჭა.
  
  
  ყავა მოვამზადე.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 16
  
  
  
  
  
  
  
  
  როგორც კილო-ორმოცი მივუახლოვდით, ჰანსმა სიმაღლე დაკარგა და კურსი შეიცვალა. ჩვენ შევედით ღობეზე, დიუნების მწვერვალების იმედით, არა მხოლოდ რუფას რადარის კონტროლის თავიდან ასაცილებლად, არამედ შესაძლო ვიზუალური დაკვირვების დასამალად.
  
  
  ჰანსი ისეთივე კარგი იყო, როგორც მტრედი, როგორც მექანიკოსი, რადგან უეცრად ჩვენ ქვიშით დაფარული ბეტონის ზოლზე დავფრინავდით. ზოლი მას შემდეგ შევამჩნიე, რაც იქვე ახლოს გაჩერებული Land Rover დავინახე. ძრავის სამაგრიდან ამერიკის დროშა ფრიალებს. მის გვერდით ორი ადამიანი გვიყურებდა.
  
  
  მე ვუყურებდი საჰაერო მოძრაობის კონტროლერ რუფას და როცა ჰანსი გვერდით მიფრინავდა ასაფრენი ბილიკის მდგომარეობის შესამოწმებლად, ნაცნობი ხმა მომესმა. დუზა იყო, ძლივს გასაგონი ხმა. მან დაასახელა საკუთარი თავი და მისი სატელეფონო წერილები, როგორც Beach Twin. მან გააფრთხილა რუფა, რომ დაგვედევნა და ჩამოგვესროლა, თუ არ დავემორჩილებით ბრძანებას დაჯდომის შესახებ. თუ ცოცხლად წაგვიყვანენ, მის მოსვლამდე დაგვაკავებენ.
  
  
  ”შეიძლება ცოტა უხეში იყოს”, - თქვა ჰანსმა. "იქნებ დაბრუნდე და დაჯდე ერიკასთან ერთად, თუ ეს ბზარები იმაზე დიდია, ვიდრე აქედან ჩანს."
  
  
  "უბრალოდ დადე, მეგობარო, მე შენი ბრძანებით ვიმუშავებ გადაცემათა კოლოფზე და ფლაპებზე." მას ჰქონდა საკმარისი ფიქრი ისე, რომ არ მეთქვა მისთვის, რომ შეგვეძლო კომპანია გვქონდეს.
  
  
  მან მიიყვანა მოხუცი ჩიტი სადესანტო ზოლისკენ საკმარისი ძალით, რათა სწრაფად აფრენილიყო, თუ ასაფრენი ბილიკი ზედმეტად დახეული ან არასწორად იყო განლაგებული.
  
  
  გარეცხილი ასაფრენი ბილიკის ნახევრად დაბურულ გაჩერებასთან მივედით, მე ვუთხარი: „ჰანს, შენ ნამდვილი პროფესიონალი ხარ. ახლა გამორთე ჩამრთველები და წავიდეთ აქედან“.
  
  
  ერიკა უკვე სალონის კართან იდგა და საკეტი გამიღო, როცა გზას გავუყევი. - არ დატოვო არაფერი, რაც შენია, ძვირფასო, - ვუთხარი მე.
  
  
  — ბევრი არ მომიტანა. მან გამიღიმა. "Ახლა რა?"
  
  
  ”ახლა ჩვენ ვმოძრაობთ და არა ვფრინავთ.”
  
  
  - სადმე შენთან ერთად, - თქვა მან და კარი გავაღეთ.
  
  
  სატონი ქვემოთ იდგა და გვიყურებდა, რომელსაც კაპრალი სიმსი მოჰყვა.
  
  
  - მიხარია, რომ ამის გაკეთება შეგიძლია, - ვთქვი მე და ძირს გადავხტი. ერიკას ხელი მოვკიდე.
  
  
  ”ჩვენ ჯობია გადავიდეთ,” თქვა მან და შეხედა მას.
  
  
  შუქი სწრაფად აინთო, როდესაც ლენდ როვერში ჩავჯექით, რომელიც უდაბნოს ბინდის ერთ-ერთი კარგი რამ იყო.
  
  
  — არა მგონია, შეგიმჩნიეს. სატონი ჩვენსკენ შემობრუნდა, რათა ერიკას კიდევ ერთხელ შეემოწმებინა.
  
  
  "ეს არის მისის გაიერი და მისტერ გაიერი", - გავაცანი თავი. „ამ დროისთვის მათ საელჩოში დაბინავება დასჭირდებათ.
  
  
  
  მათ შეიძლება მოისურვონ აქედან სწრაფად გასვლა. მოგვიანებით აგიხსნით. რა მდგომარეობაა ლამანში? "
  
  
  „როგორც ველოდით, დაკრძალვაზე დიდი ხმაური იყო, ხალხმრავლობა საელჩოში. ახლა ყველაფერი უფრო მშვიდია. ვფიქრობ, თქვენ იცით, რომ ოსმანმა აიღო ბუდანი. ტასხმედი მის დაბრუნებას გეგმავს. როგორც ჩანს, ის მტკიცედ აკონტროლებს აქ. ”
  
  
  "გარეთ ხდება რამე?"
  
  
  ერიკას თვალი აარიდა. - არაფერია ცნობილი, - მტკიცედ თქვა მან. აშკარა იყო, რომ მისმა შტაბმა შეატყობინა მას, ალბათ, იმ სუნიდან გამომდინარე, რომელიც ჩემს ადგილზე ყოფნის შესახებ. მაგრამ რაც იცოდა და რასაც ფიქრობდა, მე მხოლოდ ერთი მომენტი მაინტერესებდა. ვინც მოიპარა Cockerel და უპილოტო საფრენი აპარატი ჯერ არ გამოუცხადებია საჯაროდ.
  
  
  ჩვენ მივდიოდით ოდესღაც მისასვლელი გზის გასწვრივ. შებინდებისას კაპრალმა ყველგანმავალი მანქანა ციცაბო ფერდობზე და უკეთეს გზაზე გაიყვანა. Ვიკითხე. - "კაპრალო, შეგიძლია რუფუს მოუსმინო ამ საკითხზე?"
  
  
  "Დიახ სერ. ჩვენ მათ ვუყურეთ, - თქვა მან და ხელი კვარცხლბეკზე დადებულ მიმღებზე დაყენებულ ციფერბლატებს მიაშურა. გაისმა ხმა, რომელიც ფრანგულად ლაპარაკობდა, შემდეგ კი არაბულად იმეორებდა, მებრძოლებს აფრთხილებდა, რომ ლამანას სამხრეთით დაგვედევნებინათ.
  
  
  "როგორც ჩანს, დროულად მოხვედი," სატონის მცდელობა გაშრობა ოდნავ ნესტიანი იყო.
  
  
  საელჩოში სწორედ პაულამ მიიყვანა ერიკა და მამამისი სადღაც, სადაც ცხელი წყალი და საჭმელი იყო. მან ასევე მაცნობა, რომ ხვალ დღის ოთხ საათზე პრეზიდენტის სასახლეში მადამ მენდანიკეს გასაუბრებაზე სპეციალური მიწვევა მივიღე. თურმე შემა საპასუხო შეხვედრას ეძებდა.
  
  
  მერე მარტო დავრჩი სატონთან. - შეგეძლო მეთქვა, - თქვა მან და მისი ტონი იმაზე მეტყველებდა, რომ მე რომ მეთქვა, ყველაფერი სხვაგვარად იქნებოდა. ”რა თქმა უნდა, მე ვფიქრობ, რომ კოკერის პოვნა აქედან ათასი მილის მანძილზე, სისულელეა.”
  
  
  — მერე რა აზრი აქვს შენს თქმას?
  
  
  ”აბსოლუტურად არანაირი კავშირი არ არის ელჩი პეტერსენის სიკვდილსა და ქურდობას შორის,” - თქვა მან. „ჩვენ გვყავს სატვირთო მანქანა და პოლიციამ იპოვა მძღოლი. მან ყველაფერი აღიარა. ეს იყო სულელური უბედური შემთხვევა."
  
  
  „ცხოვრება სავსეა მათით, არა. გმადლობთ, რომ აგვიყვანეთ." მოვტრიალდი და კიბეებს ავუყევი, კომუნიკაციების ოთახისკენ გავემართე.
  
  
  ჩარლი ნილმა მარტო დამტოვა ხმაგაუმტარი კაბინაში სკრამბლერთან ერთად, სანამ ის სწორი კავშირის დასამყარებლად წავიდა. Scrambler არის დიდი გამოგონება. ის მუშაობს ელექტრონულად, აქცევს თქვენს სიტყვებს გაუგებარ სიტყვებად და შემდეგ აფურთხებს მათ მეორე ბოლოში, როგორც ახალი. სკრამბლერს აქვს ერთი ნაკლი. თუ მესამე მხარე თვალს ადევნებს, სიტყვების გაშიფვრა შესაძლებელია ტრანზიტის დროს კიდევ უფრო მარტივი ელექტრონული მოწყობილობის გამოყენებით. ამრიგად, ბევრი სახელმწიფო საიდუმლო გახდა ცნობილი მრავალი ადამიანისთვის. ამის საპირისპირო ღონისძიებაა სკრამბლერის შიგნით მუდმივად ცვალებადი კოდის არსებობა. ეს შეუძლებელს ხდის კონტროლირებად თარგმნას. ყოველ შემთხვევაში, ჯერჯერობით.
  
  
  AX-ს ჰქონდა ასეთი კოდი და ჩარლი ნილს სპეციალური აკრეფის თანმიმდევრობის მინიჭებით, ვიცოდი, რომ მე და ჰოკი პირადად ვისაუბრებდით, თუმცა დიდი ხნით, რბოლისთვის საჭირო ხანგრძლივი პაუზების გამო.
  
  
  დრო არ დავკარგე მისალმებაზე. "ჰამარშოლდის კატასტროფა". Მე ვთქვი. „შედეგები მოტივაციასა და ინდივიდუალურ მონაწილეობასთან დაკავშირებით“.
  
  
  სკრამბლერის მეშვეობითაც კი, ჰოუკის ხმას იგივე მამოძრავებელი ხარისხი ჰქონდა. „მოთხოვნის შემოწმება მიმდინარეობს. იმავდროულად, არცერთი წყაროდან არ არსებობს დადებითი მითითება დაკარგული ტექნიკის ადგილსამყოფელთან დაკავშირებით. გერმანული პრესა გავრცელდა ჭორები გაუჩინარების შესახებ. ბუნდესვერმა და SHAPE-მა ეს უარყვეს. კრემლი იმუქრება, რომ ხვალ GMT 1200 საათზე გამოაქვეყნებს განცხადებას, თუ პრობლემა შენარჩუნდება. გადაწყვიტა."
  
  
  მან შეწყვიტა საუბარი; და მე იქ ვიჯექი, არაფერი მითქვამს, ველოდებოდი როდის უპასუხებდა ჩემს კითხვებს. ბევრი დაიწერა ბირთვული მასალების ქურდობაზე - მის მზარდ პოტენციალზე. ასევე დაიწერა, რომ ჩვენ დასავლეთში ისე შევეჩვიეთ ტერორისტულ აქტებს, რომ ბირთვული შანტაჟის საფრთხე უბრალოდ განიხილება, როგორც ძალადობის მზარდი მასშტაბის შემდეგი ნაბიჯი. მე არ მიყიდია.
  
  
  კრემლის განცხადება ნატოსა და შეერთებული შტატებისთვის ფატალური ფსიქოპოლიტიკური დარტყმა იქნება. ეს გამოიწვევს ფართო აღშფოთებას. და ერთადერთი, რაც გადაწყვიტა, იყო კითხვა, ვის ჰყავდა მამალი და სად გაგზავნეს. შედეგი შეიძლება იყოს ბირთვული დაპირისპირება, რომელიც ყველაფერს უმნიშვნელოდ აქცევს.
  
  
  ჰოუკის ხმამ შეაწყვეტინა ჩემი ფიქრებით გამოწვეული ფიქრები. AX-ის დასკვნა იმის შესახებ, რომ ჰამარსკიოლდის კატასტროფა იყო შესაძლო დივერსია, რომელიც გამოუცნობი გაზის გამოყენებით იყო. მექანიკური მტკიცებულება არ იქნა ნაპოვნი. ეჭვები ეძღვნება ბელგიის მოქალაქე დოქტორ კორნელიუს მერტენსს. მერტენსი, KGB-ს დიდი ხნის ოფიცერი, სპეციალიზირებული ტექნიკურ დარგებში, ასევე იყო გაეროს უსაფრთხოების ოფიცერი. მერტენსი არ არის დისციპლინარი.
  
  
  ის შესაძლოა კონგოში დამოუკიდებლად მოღვაწეობდა. გავრცელებული ინფორმაციით, ის მოკლეს ეგვიპტეში 67 წლის ომის დროს.
  
  
  როდესაც ჰოუკმა მოხსენება წარადგინა, ჩემი იმედები გაიხსნა. ისევ დაიხურა. მე ვიჯექი დახუჭული თვალებით: "რამდენად ზუსტია მისი გარდაცვალების ცნობა?"
  
  
  ველოდი. „ცნობილია, რომ ის იმყოფებოდა მუხაბარათის შტაბ-ბინაში პორტ-საიდში. შენობა ააფეთქეს, გადარჩენილი არავინ იყო. მას შემდეგ მერტენსი აღარ მინახავს“.
  
  
  ჩიხს ჰგავდა. ბოლო ტუზი მქონდა. იყო თუ არა ექიმი ოტო ვან დერ მეერი ეგვიპტეში 67 წლის ომის დროს?
  
  
  ეს იყო ყველაზე გრძელი ლოდინი. როდესაც ჰოუკმა კვლავ ისაუბრა, თუნდაც სკრამბლერის თავზე, ქვიშის ქაღალდი უფრო ღია ფერის იყო. ”დადებითად ვან დერ მეერთან დაკავშირებით. ის იქ იყო ივნისში. გავრცელდა ინფორმაცია, რომ ის ავად იყო. ომის შემდეგ ის არავის უნახავს, სანამ სექტემბერში ალჟირში არ გამოჩნდა“.
  
  
  ”მე გავაგრძელებ კავშირს,” ვთქვი მე.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 17
  
  
  
  
  
  
  
  
  სანამ სატონის ბინაში შხაპს ვიღებდი და ვიპარსავდი, საელჩოს მძღოლმა ჩემი ფიატი მშვიდად და მშვიდად დააბრუნა. მას ყველა კითხვაზე სწორი პასუხი გასცეს, მაგრამ არავინ იყო მათთვის, ვინც კითხულობდა.
  
  
  სატონს ძალიან სურდა ყველაფრის გარკვევა და წარსული ცოდვებისგან განწმენდა. მისგან მხოლოდ ქალაქის რუკა მინდოდა. როცა ვსწავლობდი, ტელეფონმა დარეკა. ეს პაულა იყო. ვახშამი მზად იქნებოდა, რომ მშივრები ვიყოთ. სიამოვნებაზე უარის თქმა არ მინდოდა. სატონს ვუთხარი, ბოდიში მოეხადა. მერე ადგილი დავტოვე. დავიღალე იმით, რომ ხალხი ჩემს გზას უშვებს, ოფიციალური თუ სხვა. როცა საქმე მაქვს, მირჩევნია მარტო გავაკეთო.
  
  
  ვან დერ მეერის ვილა მდებარეობდა ფლაგეის ქუჩაზე, ცენტრალური მოედნიდან რამდენიმე კვარტალში. ისევ პოლიციის შენობის წინ გავაჩერე. დიდი დაკრძალვის მეორე დღეს მინდოდა განმეგრძნო ლამანას ატმოსფერო. სიჩუმე სწორი სიტყვა იყო. ჯარები წავიდნენ. პოლიციის მცველები თაღში იჯდნენ, სიგარეტს ეწეოდნენ და საუბრობდნენ. მათ მხოლოდ მზერა შემომხედეს. როგორც ჩანს, ტასახმედს მხოლოდ შემას რისხვა აწუხებდა, ბუდანში კი - ოსმანის ოკუპაცია. პირველის მოთვინიერება უნდოდა, მეორეს კი როცა მზად იქნებოდა, დაეჭირა.
  
  
  მკრთალად განათებულ სიბნელეში გადავკვეთე პარკი, ვიცოდი, რომ თუ ეს ჰობი მხოლოდ სოიოსა და ბამბას მოჰყვებოდა, მარცხის ნიშანი მომიწევდა ჰოუკს და წავსულიყავი. სავსებით შესაძლებელი იყო, რომ მერტენსი ვან დერ მეერის დუბლი ყოფილიყო. ტყავის ნიღაბი და შეღებვა პროფესიონალისთვის პრობლემას არ წარმოადგენს. ასევე შეგიძლიათ მიიღოთ გამოცდილება სოფლის მეურნეობაში. ვინაიდან აფრიკა და გაერო მათი ერთობლივი ოპერაციების ზონა იყო, მერტენსმა შესაძლოა მიბაძა ვან დერ მეერს და თუ ვან დერ მეერი შემთხვევით ან ბრძანებით მოკვდა ექვსდღიანი ომის დროს, ვივარაუდოთ, რომ მისი ვინაობა იქნებოდა მერტენსზე გადატრიალება. "ნაწილი. უკეთეს საფარზე ვერავინ იოცნებებდა.
  
  
  ფლაგის ქუჩა სიბნელეში იყო და ვან დერ მერის კარიბჭესთან შუქი არ იყო. ისევ კედელზე მომიწია ასვლა. მაგრამ ჯერ ხელები დამტვრეული მინისგან რომ დავიცვა, ქურთუკი მოვისროლე. კარგი დაჭერა გავაკეთე. გამორთვის შემდეგ, მე შევამოწმე ვილჰელმინა და ჰიუგო, გამიხარდა, რომ სახლში პიერის ტყუპისცალი ცხოვრობდა. მერე ავხტი ჩემს ქუჩებზე.
  
  
  კედლის მეორე მხარეც ისეთივე ბნელი იყო. ვილაში სინათლე არ იყო. ადრე იყო დასაძინებლად. ექიმი სახლში არ იყო. სხვა არავინ იყო. ადგილი დაკეტილი და დახურული იყო, როგორც ეგვიპტური საფლავი, ფანჯრები დახურული იყო ზემოთ, ისევე როგორც ქვემოთ. ხელის შიდა ჯიბეში დამალული მაყუჩი მჭიდროდ ერგებოდა ვილჰელმინას. ერთი უკანა კარის საკეტს ესროლა და შიგნით ვიყავი.
  
  
  ჰაერი სიბნელესავით მძიმე იყო. როგორც ჩანს, გარკვეული პერიოდი სახლში არავინ იყო. ჩემი ფლეშის თხელმა სხივმა დაიჭირა ავეჯი, ფარდაგები, გობელენები, ნივთები. ეს იყო პუფებით მორთული დიდი ცენტრალური ოთახი. მის გვერდით იყო სასადილო ოთახი, შემდეგ დარბაზი და იქით ექიმის კაბინეტი. აი სად ჩავვარდი ტალახში.
  
  
  კედლები წიგნებით იყო მოპირკეთებული, მაგრამ ოთახის ცენტრში მდებარე მასიურმა მაგიდამ გამაჩერა. ჩემი ფლეშის სხივი უკრავდა პაპიე-მაშეს მინიატურებზე. ეს იყო არა სასოფლო-სამეურნეო ექსპერიმენტული სადგურის მოდელი, არამედ პორტარიუსის ნანგრევების ფართომასშტაბიანი გამოფენა.
  
  
  საინფორმაციო მასალებში, რომელიც ჰოუკმა მომცა შესასწავლად, ნანგრევები იყო ნახსენები. მენდანიკემ ისინი საზოგადოებისთვის ოთხი წლის წინ დახურა მას შემდეგ, რაც ავარია მოხდა სინათლისა და ხმის შოუს დროს, როდესაც სვეტი დაეცა და აუდიტორიაში წყვილი დაიღუპა. ამ აბზაცის წაკითხვის დროს გამაოგნებული აზრმა, რომ ინციდენტი ძნელად მნიშვნელოვანი ჩანდა ნანგრევების დასაკეტად და ამით ლამანას რამდენიმე ტურისტული ატრაქციონიდან ერთის გაწყვეტისთვის. ახლა შემეძლო საკუთარი თავის დადანაშაულება, რომ გაუგებარ მომენტზე არ ვჩერდებოდი. უცნობია, როგორ ჩატარდა რომაული ეტლების რბოლა ცხელ შაბათს შუადღისას.
  
  
  შანსი გამოვიყენე და ნათურა ჩავრთე. პორტარიუსი თავისი სიკაშკაშით გავრცელდა მთელი თავისი დრომოჭმული ბრწყინვალებით. ეს იყო დიდი ურბანული კოლონია, რომელიც დაარსდა კართაგენის დაცემის შემდეგ.
  
  
  თავის მწვერვალზე ქალაქში ოცდაათი ათასი რომაელი და მათი მონები ცხოვრობდნენ. ახლა ჩემს თვალწინ იდგა მისი მოდელი - გატეხილი კედლების, სვეტების და ვიწრო ქუჩების ჩვენება - ადგილი, რომელიც სავსეა უძველესი მოჩვენებებით და, ალბათ, ერთი ძალიან თანამედროვე ბირთვული იარაღით და მისი გამშვები მანქანით. რა კეთილშობილური ადგილია მისი დამალვა, ასვლა და გაშვება! ის ადვილად შეიძლება შენიღბული იყოს სხვა სვეტად ან თაღად. სატელიტური კამერები ვერ შეძლებდნენ მის აღმოჩენას.
  
  
  ოთახში, წიგნებს შორის ან მდიდრულად მორთულ მაგიდაზე არაფერი იყო, რაც იმაზე მიუთითებდა, რომ არქეოლოგია დოქტორ ვან დერ მეერის, ძე მერტენსის ჰობი იყო. კედელზე კარგი რუკა იყო, სადაც ნაჩვენები იყო, რომ პორტარიუსი იწვა 30 კილომეტრში - დაახლოებით 18 მილის მანძილზე ლამანადან აღმოსავლეთით და რომ პორტარიუსიდან სამხრეთით კიდევ 60 კილომეტრში იყო პაკარი. მას შემდეგ, რაც ამდენი რამ არ ჯდებოდა, ყველაფერი მშვენივრად ერგებოდა: ექიმის ხელით შერჩეული კომანდოს გუნდი მივიდა ლამანასთან ერთდროულად ორი და სამი, გაემართა პაკარისა და შემდეგ პორტარიუსისკენ. ჩემს ფიქრთა ჯაჭვში გამაფრთხილებელი ზარი გაისმა.
  
  
  ნათურა ჩავაქრე და სიბნელეში დავდექი, ღრიალს ვუსმენდი - ოთხფეხა და არა ორფეხა. მაგრამ მას შემდეგ რაც ბუნაგში მივედი, სირბილი არ ყოფილა. შესვლისთანავე ოფისის კარი დავხურე. მის გვერდით ვიდექი ვილჰელმინით ხელში. ოთახში ორი ჩაკეტილი ფანჯრიდან არანაირი ბრძოლა არ ჩანდა. სანამ უკნიდან შევიდოდი, სიგნალიზაციის გაყვანილობა არ შემიმჩნევია. თუმცა, ისეთ პროფესიონალთან, როგორიც მერტენსია, მე შეიძლება წავაწყდე რაღაცას, რამაც შეიძლება ხელი შეუშალოს ვარშავის პაქტს.
  
  
  ფეხზე დგომის, მტვრის და გადახურებული ჰაერის ჩასუნთქვის ხასიათზე არ ვიყავი, პასუხის მოლოდინში. უახლოეს ფანჯარასთან მივედი. ჟალუზები იყო ლითონის ჩამოსაფარებელი ბალიშებით. ისინი ორივე მხრიდან რგოლებზე უბრალო ჩამკეტით იყო მიმაგრებული. ლუგერი ჯიბეში ჩავიდე და ღილები გავხსენი. ჭანჭიკს ავუშვი აწევა, დაჭერით მის ზამბარაზე, რათა არ დატრიალდეს. ზურგით კარისკენ, ნამდვილად არ მომეწონა სიტუაცია; მე გავხდი იდეალური სილუეტი სამიზნე პრაქტიკისთვის. ფანჯარასთან სახელური ედო და თითქმის როგორც კი ჟალუზები ავწიე მივატრიალე. მერე ყველაფერი დასრულდა.
  
  
  მე არ გამოვიყენებდი Killmaster N3-ს მგრძნობელობის ნაკლებობის გამო. სწორედ ამ ფარულმა მგრძნობელობამ – მეხუთე, მეექვსე თუ მეშვიდე გრძნობამ შემინარჩუნა ცოცხალი. კედლისკენ რომ მივვარდი, მთელი გრძნობა წითლად გამიელვა. მათ ვერ გადამარჩინეს, მაგრამ გაფრთხილება საკმარისად მკაფიო იყო და როდესაც მოულოდნელად მთელი ადგილი კენედის სტადიონს დაემსგავსა დაწყების დროს, ვიცოდი, რომ ჩემი ინსტინქტები კარგ ფორმაში იყო, მაშინაც კი, თუ ჩემი მომავალი საეჭვო იყო.
  
  
  შემოვბრუნდი და ერთადერთ ხელმისაწვდომ საფარს - დიდებული პალმის ხის მიღმა ჩავიკეცე. ზურგზე კედელზე ორი უახლოესი ნათურა ვესროლე და შემდეგ სახურავზე ყველაზე ახლოს ჩავაქრო. ჩემი სროლის უნარი ისე ჩანდა, რომ ის შუქს ბლოკავდა კოვზებით. ძალიან ბევრი იყო.
  
  
  ხმა გაისმა მეგაფონიდან ფრანგულად. "გადააგდე იარაღი და შეხედე კედელს!"
  
  
  ავტომატურმა სროლამ შეაწყვეტინა ბრძანება, რამაც პალმის ტოტი გაიყო ჩემს თავზე რამდენიმე ფუტის ზემოთ. სროლა აგარაკის სამაგრებიდან განხორციელდა. მას სახლის წინ ბუჩქებიდან ცეცხლის მეორე ხაზი მოჰყვა. პალმის უმეტესი ნაწილი დაზიანდა. მესამემ, ეს სახლის უკანა მხარეს, სცადა. თუ ასე სროლას დაიწყებენ, ხეს მოკლავენ.
  
  
  ყუთში ჩამსვეს. კედელზე ასვლა რომც შემეძლოს, იქ ვიღაც მელოდებოდა. ხაფანგი ფრთხილად იყო დაყენებული. ერთადერთი კითხვა იყო, იცოდნენ ჩემს სახლში შესვლამდე თუ მის შემდეგ, რომ დავრეკო.
  
  
  საკმაოდ სწრაფად მივიღე ჩემი პასუხი. - ბატონო კარტერ, ერთ წუთში მოკვდებით, თუ არ დაემორჩილებით!
  
  
  ამან ნამდვილად დამამორჩილა. არა იმ მუქარის გამო, რომ მოვკვდებოდი, თუ არა, არამედ იმიტომ, რომ ვიღაცამ იცოდა ვინ ვიყავი. და ერთადერთი ადამიანი მთელ NAPR-ში, ვისაც ამის შესახებ უნდა სცოდნოდა, იყო ნიკ კარტერი.
  
  
  უხალისოდ გადავაგდე ვილჰელმინა ცივ შუქზე და კედელთან მივედი, როგორც ადამიანი, რომელიც დარწმუნებული იყო, რომ მას შეჯახებას აპირებდა.
  
  
  "ხელები კედელს დაადე და მოხარე!" გუნდი მოვიდა.
  
  
  დიდხანს ვიცადე, სავარაუდოდ, ფსიქოლოგიური ეფექტის გამო ჩემზე, სანამ ნაბიჯების მოახლოება გავიგე. ვიღაცის ხელი თმაზე მომკიდა და თავი დამაჩეჩა. თვალი მოვავლე საბრძოლო ჩექმებს და ზეთისხილისფერი მწვანე ყდის, სანამ თვალდახუჭულმა მომაკვდა თვალი. ვიღაცის ხელი ოსტატურად მეფერებოდა სხეულს დამალული იარაღის საძებნელად. მან ვერ იპოვა ჰიუგო ან პიერი, მაგრამ მე დავკარგე ბრძოლის შესაძლებლობა. ხელები უკან მომხვია და მაჯები შემეკრა. მერე, ყოველი მხრიდან ხელი ჩამკიდეს, წინ მიბიძგეს. როგორც ჩანს, იდეა იმაში მდგომარეობდა, რომ დამეყენებინა ნებისმიერი რამის გზაზე, რაც გამომწვეს და ჩემს წვივებს მტკივა. დაბრკოლებები დასრულდა ისე, როგორც ველოდი, მე ვიჯექი მანქანის უკანა სავარძელზე, ორივე მხარეს ჩემი ორი მტერი.
  
  
  მერე ყველაფერი გაჩერდა.
  
  
  თავი უკან გადავაგდე, ღამის ჰაერი ჩავისუნთქე.
  
  
  მერე ვკითხე. - "რამდენი მილია პორტარიუსამდე?"
  
  
  - გაჩუმდი, - თქვა ერთ-ერთმა მცველმა.
  
  
  "საკმარისია ცალმხრივი მოგზაურობისთვის", - იყო პასუხი ფრონტიდან.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 18
  
  
  
  
  
  
  
  
  ცალმხრივი მოგზაურობა საერთოდ არ მაწუხებდა. ფანჯარა დაბლა იყო, ზღვიდან ნიავი უბერავდა და სადღაც იქ ავიამზიდი პატრულირებდა. რაც მე უნდა გამეკეთებინა, იყო გამეაქტიურებინა ღილაკი, რომელიც დამაგრებული იყო ჩემს მარჯვენა ფეხზე მუხლის უკან და შემეძლო ექვსასი საზღვაო ქვეითი საკმარისად სწრაფად შემოყვანა. მაგრამ ახლა კმაყოფილი ვიყავი თამაშით.
  
  
  თავიდანვე აშკარა იყო, რომ ქურდობა ერთ ღამეში არ იყო დაგეგმილი. ოთხწლიანი მუშაობის მსგავსი - მას შემდეგ, რაც მენდანიკემ დახურა Portarius ინციდენტის გამო, რომელიც არ იყო უბედური შემთხვევა. შესაძლებელია, რომ მერტენსმა, რომელიც თავს ვან დერ მეერად წარმოაჩენდა, დაარწმუნა მენდანიკე, რომ მას სურდა ნანგრევების გამოყენება სხვა მიზნისთვის, ვიდრე დღევანდელი. იმ მომენტიდან მოყოლებული, მერტენსი ემზადებოდა თავისი პიროვნების, ნანგრევებისა და უიმედო მდგომარეობის სამმაგი საფარის მიღმა.
  
  
  მის რგოლში შედიოდა აგენტები კასტოსა და ჰაიდელბერგში. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მას არ შეეძლო გაეგო, რომ მიუხედავად იმისა, რომ მამლის თვალი ნატოს არსენალში ყველაზე მომაკვდინებელი ტაქტიკური ბირთვული იარაღია, ის ასევე ყველაზე დაუცველია. ყველა სხვა ბირთვულ იარაღს აქვს ორმაგი გასაღების სისტემა, რომელიც იცავს ასეთი ქურდობისგან.
  
  
  1970 წელს ბერძნული არმიის მეამბოხე ელემენტებმა სცადეს თესალონიკთან ახლოს ბუნკერების ხელში ჩაგდება, სადაც ტაქტიკური ბირთვული იარაღი ინახებოდა. ისინი გააჩერა საბერძნეთის საჰაერო ძალების მებრძოლთა ესკადრილიამ. ბირთვული იარაღიც რომ შეეძინათ, მათთვის გამოუსადეგარი იქნებოდა და არავის დაემუქრებოდა. მეორე გასაღები არ ექნებოდათ.
  
  
  Cockeye-სთან ერთად ყველაფერი სხვაგვარადაა. მისი ინტეგრირებული წრე და ავიონიკა ისეთია, რომ ვინც აიღებს მის შავ ყუთს და გაიგებს მის მუშაობას, შეუძლია ააფეთქოს იგი. ამ მიზეზით, "Cockerel" იყო სპეციალური დაცვის ქვეშ. ის, რომ მერტენსმა შეძლო მცველებზე დარტყმა, აჩვენა, თუ რამდენად სწრაფი იყო ის და მისი თანამოაზრეები.
  
  
  საწყალ მოხუცი მენდანიკემ ან შეიტყო მწარე სიმართლე, ან გაცივდა, როცა მამალი მშობლიურ მიწაზე მოხვდა. სასოწარკვეთილმა გააფრთხილა ელჩი პეტერსენი. მართალია ყველა დეტალი არ მქონდა, მაგრამ დავინახე, რომ გარიგებაში დუზა და ტასაჰმედი მონაწილეობდნენ. მათი ამოცანა იყო ფრონტის შენარჩუნება და საზოგადოების ყურადღების მიპყრობა. შემა არ წარმოადგენდა საფრთხეს. იგი იდეალურად შეეფერებოდა კონტრ-გადატრიალების მითის შექმნას. მხოლოდ ჰანს გეიერი იყო საშიშროება და სწორედ მისი წყალობით ვიჯექი მანქანის უკან, ქათამივით შებოჭილი, იმ დიდებისკენ მიმავალ გზაზე, რომელიც ოდესღაც რომს ეკუთვნოდა.
  
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეს იყო რამდენიმე დღე. გადავწყვიტე, რომ ცოტა დაძინება მჭირდებოდა. გამაღვიძა უსწორმასწორო მიწამ და ღამის სიცივემ.
  
  
  მანქანა გაჩერდა. ხმები სწრაფად, ჩურჩულით საუბრობდნენ. ჩვენ გადავედით. დარტყმები შეწყდა და მივხვდი, რომ დაბლა ჩავდიოდით. ჩაქრა ნიავი და ზღვის ხმა. მანქანის გამოძახილმა თქვა, რომ დახურულ ოთახში ვიყავით. ისევ გავჩერდით. ამჯერად ძრავა გამორთული იყო. კარები გაიღო. უფრო დამთრგუნველი ხმები, ორი ლაპარაკობს გერმანულად, ერთი ამბობს: „ნუ დაკარგავ დროს“.
  
  
  ჩემს მარჯვნივ მცველმა მარცხნივ მიბიძგა. მარცხნივ საყელოში მიჭერდა. მოვახერხე თავი დახრჩობისგან. გენერატორმა დაიღრიალა. რკინის კარი დაიჯახუნა. გემის ხმა ჰქონდა. იყო გასეირნებაც. ვგრძნობდი გრილი ჰაერის ცირკულაციას. განახლებები დაინსტალირებულია Portarius-ზე.
  
  
  სწრაფი ბრძანება გაისმა და დავჯექი. საყელოზე ხელი თვალდახუჭულს დაეყრდნო. უცებ შუქზე ვაციმებდი და ვცდილობდი თვალებზე ფოკუსირება მომეტანა.
  
  
  ჩემს მოპირდაპირე მაგიდასთან სამი იჯდა. უფროსის ორივე მხარეს მყოფი წყვილი უცნობი ჩანდა და ბუნდოვან შუქზე ისინი უფრო ჩრდილში იყვნენ, ვიდრე უფროსები. ასევე მათ უკან ჩრდილში იყო DC-7-ის მაღალი კუდის მონაკვეთი. ეს იყო მიწისქვეშა ანგარი და გამიხარდა, რომ რუფაში თვითმფრინავზე სანადიროდ არ წავედი. ორივე მხრიდან კედლები ლითონის იყო, ზემოდან კი ტილო იყო შენიღბული. ეჭვგარეშეა, რომ მის უკან შენიღბული ასაფრენი ბილიკი უნდა იყოს, მაგრამ მაინტერესებდა, რატომ არ აიღეს ის სატელიტურმა სენსორებმა.
  
  
  "თქვენ ეს შთამბეჭდავია?" - ჰკითხა ჩემმა ბატონმა.
  
  
  "რას ეძახით, გვიანდელ რომაელებს თუ ბარბაროს ძმებს?"
  
  
  ”უნდა ვთქვა, რომ ადრე გელოდებოდი,” მან უგულებელყო ჩემი კომენტარი.
  
  
  – როგორც კი შემეძლო, ჩამოვედი, მაგრამ ვფიქრობ, დაგვიანების შესახებ პოლკოვნიკთან უნდა განიხილო.
  
  
  მანაც დააიგნორა. „იცით, რომ ჩემთან ფსონი კინაღამ წააგე. მეზიზღება ფსონების წაგება. ასე არ არის, დოქტორ შრედერ?
  
  
  მის მარცხნივ იყო დოქტორი შრედერი, მრგვალი, მყარი სახით და ნაცრისფერი მოკლე თმით. "დიახ," იყო მისი პასუხი.
  
  
  
  "მითხარი, რა გქვია, ვან დერ მეერი თუ მერტენსი?"
  
  
  
  "ჰა!" მან ხელი მაგიდაზე დაარტყა. "კარგი! გითხარი, გითხარი!" - უთხრა აღელვებულმა მეგობრებს. „და ეს არის ერთ-ერთი ფსონი, რომელსაც მოვიგებ, დოქტორ ვილა. მე ვთქვი, რომ ის გაარკვევდა“.
  
  
  ექიმი ვილა, ულვაშებით გამხდარი ბიჭი, ჩაიცინა.
  
  
  - აზარტული მოთამაშევით ჟღერთ, - ვუთხარი მე.
  
  
  „ოჰ არა, მე არასდროს ვთამაშობ აზარტს. მე მხოლოდ რაღაცეებზე ვდებ ფსონს. ისევე, როგორც მე თქვენზე ვდებ ფსონს, მისტერ კარტერ. მე ნამდვილად მეგონა, რომ აქ აპირებდი საუზმეს“.
  
  
  ”კარგი, თქვენ გქონდათ საშუალება დამპატიჟოთ.”
  
  
  „მინდოდა, მაგრამ გუშინ ძალიან ადრე იყო. შენ გამიფუჭე დღე და ბევრი რამ იყო გასაკეთებელი“.
  
  
  "უმჯობესია იყო საფუძვლიანი."
  
  
  "ზუსტად!" თვალი ჩაუკრა და ცხვირი აიწია. ”როგორც ერთი პროფესიონალი მეორესთვის, დარწმუნებული ვარ, დამეთანხმებით, რომ ეს არის თვისება, რომელიც განასხვავებს. მე ვიცნობ ჩემს კოლეგებს და შემიძლია შევაჯამოთ ჩვენი საქმიანობის წარმატება - ჩვენი მისია, - გაუწოდა ხელი კურთხევის ნიშნად. "საფუძვლიანობის გზით. ასე არ არის, ბატონებო?"
  
  
  საპასუხოდ ჩურჩულებდნენ. ”დიახ, სიზუსტე. იცით, მისტერ კარტერ, რატომ მთავრდება ბანკების ძარცვის უმეტესობა, რაც არ უნდა კარგად დაგეგმილი იყოს? ყაჩაღობა შესანიშნავად შეიძლება განხორციელდეს, მაგრამ ფაქტის შემდეგ - ფაქტის შემდეგ!“. მან თითი ასწია და ლექციებს კითხულობდა „სადაც ყველაფერი იშლება. და მიზეზი, რა თქმა უნდა, არის მთლიანი დაგეგმვის უკმარისობა – როგორც ფაქტის შემდეგ, ასევე მანამდე“. ტკბილად გაიღიმა. ”იცით რამდენ ხანს გვქონდა ეს ოპერაცია დაგეგმვის ეტაპებზე?”
  
  
  "დაახლოებით ოთხი წელი, მიეცით ან აიღეთ რამდენიმე თვე."
  
  
  "შესანიშნავი! დიდი! გესმის რაზე ვლაპარაკობ?" თავის ჩუმ პარტნიორებს მიუბრუნდა და მერე ჩემკენ შემობრუნდა. „როდესაც პირველი ეტაპი დასრულდა, ვიცოდით, რომ კრიტიკულ სამოცდათორმეტ საათში ვიყავით. გამოშვებული მასალა აქ აღმოჩენის გარეშე უნდა შემოტანილიყო. და ერთხელ აქ, ჩვენ უნდა დავრწმუნდეთ, რომ ის არ აღმოჩენილიყო. საფუძვლიანად, მისტერ კარტერ."
  
  
  ”ვიცოდი, რომ სადღაც ჩემთვის ადგილი უნდა ყოფილიყო.”
  
  
  „ვიცოდით, რომ დასავლეთში არსებობდა ერთი ორგანიზაცია, რომლისგანაც შეიძლება ველოდოთ უბედურებას. AX, ხოლო AX-დან - ნიკ კარტერი. რატომ, ჩვენ გვაქვს ომი და მშვიდობავით სქელი საქმე შენზე“.
  
  
  ”იმედი მაქვს, ესეც წაიკითხება.”
  
  
  "ოჰ, უკეთესია გარკვეული თვალსაზრისით." მან თითები გამოიყენა. ”დასავლეთ გერმანიის BND არის სიცილი. CIA-მ დაკარგა ოპერატიული შესაძლებლობები მათ მიერ გაგზავნილი იდიოტების გამოვლენისა და ექსპლუატაციის გამო. MI6 დაკავებულია ულსტერსა და კვიპროსში. ფრანგული და იტალიური SID დაკავშირებულია ადგილობრივ ტერორისტებთან და ასე შემდეგ და ა.შ. მხოლოდ AX-დან და თქვენ თვითონ ვკითხულობთ მას და ჩვენ არ გვჭირდებოდა კომპიუტერი ამის სათქმელად“.
  
  
  "შეიძლება ავდგე და მადლობა გადაგიხადოთ თქვენი ქება?"
  
  
  "Არაა აუცილებელი. რამდენადაც თქვენი ორგანიზაცია ამაყობს თავისი ბრწყინვალებით, ჩვენც, მისტერ კარტერ, ვამაყობთ საკუთარი თავით. როგორც ვთქვი, გელოდებოდით“.
  
  
  „თუ მელოდი, რატომ სცადე რომში ჩემი მოკვლა?
  
  
  მერტენსმა წარბები შეჭმუხნა: „ეს შეცდომა იყო და ბოდიშს ვიხდი. ჩვენი სადგურის ოსტატი რომში გააფრთხილეს, რომ თვალყური ადევნოთ თქვენ. გადაჭარბებული გულმოდგინების გამო მან არასწორი ინტერპრეტაცია გაუკეთა მის მითითებებს. მას არ შეეძლო სცოდნოდა, რომ თქვენ თამაშობდით ჩვენს ორგანიზაციულ გეგმაში. მიუხედავად ამისა, მისი ქმედება უპატიებელი იყო და ის ჩვენთან აღარ არის. ლამანიდან ჩამოვედი, რომ შემოგიერთდე შენს დაბრუნებაზე. ასე რომ, ახლა გესმით."
  
  
  "Არა არ ვიცი. დუზას თავისი გზა რომ ჰქონოდა, კაიროს გავლით რომში დავბრუნდებოდი“.
  
  
  „დუზა ხანდახან სულელია. მან ვერ შეაფასა შენი შესაძლებლობები, მაგრამ დამიჯერე, კაიროში არ წავიდოდი, აქ მოვიდოდი. სამაგიეროდ, ბუდანში წახვედი ველური ბატის დევნაში“.
  
  
  "შენ შეესაბამება აღწერილობას", ვუთხარი მე და ვუყურე, როგორ გაქრა გაყინული ღიმილი.
  
  
  „საკმაოდ. კარგი, დროა გადავიდეთ“. მან ჩემს უკან მცველებს თავი დაუქნია.
  
  
  როგორც მან განაგრძო, მე ვფიქრობდი ფეხის უკანა მხარეს სკამზე დაჭერით და სახლის სიგნალიზაციის ჩართვაზე. გადავწყვიტე დავლოდებოდი ორი მიზეზის გამო. ის ელოდა ჩემს გამოყენებას, რაც იმას ნიშნავდა, რომ შესრულება არ იყო ახლა გეგმის ნაწილი და მე მზად ვიყავი მეთამაშა მანამ, სანამ სხეულში "მამალი" არ დავინახე.
  
  
  დაცვამ ფეხზე წამომაყენა. მერტენსი და მისი თანამემამულე ექიმებიც ლამაზად მწვანე საბრძოლო ფორმაში იყვნენ გამოწყობილნი. მათი ჩექმები გაპრიალებული იყო ბზინვარებამდე. ჩანდა, თითქოს მერტენსი და კომპანია არა მხოლოდ ბირთვულ იარაღში იყვნენ ჩართულნი.
  
  
  შრედერი თავ-მხრებზე მაღლა იდგა დანარჩენ ორზე. ლოყებზე ნაწიბურების გაჩენა, ბრტყელი პრუსიული სახე - გამოაკლეთ ოცდაათი წელი და თქვენ ტყვედ ჩავარდით SS-მ აღმოსავლეთ ფრონტზე, რესტრუქტურიზაცია მოახდინეს, დაბრუნდით აღმოსავლეთ გერმანიის დემოკრატიულ რესპუბლიკაში MBS ტერორისტების რაზმის სათავეში, შემდეგ კი აფრიკაში. როგორც ვთქვი, ჩემი მოლაპარაკე ოსტატი იქნება, „და ასე შემდეგ და ასე შემდეგ“.
  
  
  მეორე, უილი, იგივე ადგილიდანაა
  
  
  ნაოჭებიანი, ვიწრო, დახურული სახე მბზინავი შავი თვალებით. მას უხეში ინკვიზიტორის გარეგნობა ჰქონდა, ისეთი ტიპი, რომელიც შენს დასაწვავად თავს დაწვავდა.
  
  
  ”ჩემი მაჯები,” ვუთხარი მე, ”უკეთესი იქნებოდა, რომ შემეხსნა”.
  
  
  - ვწუხვარ ამის გამო, მისტერ კარტერ, - სევდიანად ჟღერდა მერტენსი, - მაგრამ, როგორც ვთქვი, ჩვენ ყურადღებით ვგეგმავთ და ვგეგმავთ მაქსიმალურად უსაფრთხოდ შეგინარჩუნოთ. ჩვენ არ ვაფასებთ თქვენს შესაძლებლობებს“.
  
  
  მან ანიშნა, როცა ერთ-ერთმა დაცვამ მომშორდა რკინის კარისკენ და მრგვალი სახელური მოაბრუნა. კარი გაიღო და დავინახე სივრცე, რომელიც ფეხბურთის მოედნის შთაბეჭდილებას ტოვებდა სტადიონთან ერთად. მაყურებელს ღორის ტყავზე უფრო თხელი სურდა. ეს იყო ქალაქის კოლიზეუმი. ჩვენ აღმოვჩნდით ოდესღაც დუნდულებში და გალიებში ამფითეატრის იატაკის ქვეშ. უძველესი ქვისგან შემორჩენილია მხოლოდ ქვის იატაკი და მიმდებარე კედლები.
  
  
  იყო მთვარე და მის შუქზე მე ვხედავდი ქსელურ შენიღბვის ქსელს თავზე და მის ზემოთ თავად კოლიზეუმის მრგვალ ნანგრევებს. გასუფთავებული დუნდულის ტერიტორიის ცენტრში დაკარგული "მამალი" იყო. ის დამონტაჟდა დრონზე. ორივე იჯდა გაშვების პანდუსზე, რომელიც ძალიან დაბალი კუთხით იყო დახრილი.
  
  
  სასტარტო პანდუსისკენ გავემართეთ. ეს იყო იდეალური თავშესაფარი. ვერც თანამგზავრი და ვერც SR-71-ის კამერები კოსმოსში ვერასოდეს შეამჩნევენ მას - ყოველ შემთხვევაში, სანამ ის არ იქნება გაშვებული. ეს, რა თქმა უნდა, ირონიული იყო - აქ, ნანგრევებში, ნანგრევების შესაქმნელად შესანიშნავი მოწყობილობა იყო.
  
  
  – კარგი, მისტერ კარტერ, რას ფიქრობთ? - თქვა მერტენსმა.
  
  
  "დაბნეული ვარ."
  
  
  Ის გაჩერდა. "ოჰ, როგორ არის ეს?"
  
  
  ”თქვენ ისაუბრეთ საფუძვლიანობაზე. სიბნელეშიც კი ვხედავ ჩემს ირგვლივ, თუნდაც შენ მიერ დაყენებული სნაიპერები. აზრი არ აქვს“.
  
  
  "Მართალია? გესმის რას ეუბნება თანამებრძოლებს? რას არ აქვს აზრი?
  
  
  ”რასაც თქვენ ამბობდით იმაზე, რომ ადამიანები გეგმავდნენ ძარცვას და შემდეგ ვერ გაიქცნენ, მე ვიტყოდი, რომ თქვენც იგივე შეცდომა დაუშვით”.
  
  
  "ხომ? ჰორსტ, ხოსე, სად დავაშავეთ?"
  
  
  ”პირველი შეცდომა, - თქვა შროდერმა გერმანულად, - ის აქ მოყვანა იყო.
  
  
  - ოჰ, ნუ დაიწყებ ამას, - ამოიოხრა ვილამ, - მხოლოდ იმიტომ, რომ ძალიან სულელი ხარ ამის გასაგებად...
  
  
  „კი! საკმარისად კარგად მესმის. ჩემი გუნდი რომ არა, ეს რაკეტა იქ არ დაჯდებოდა. თუ…"
  
  
  „თქვენი კომანდო! ეს არის ის, რაც მე დავგეგმე, რომ ..."
  
  
  „ბატონებო! ბატონებო! მერტენსის ხმამ ჩაახშო ჩხუბი. „რაც ჩვენს წინაშეა, ჩვენი ერთობლივი ძალისხმევის შედეგია. არც კამათია საჭირო და არც დრო. მაგრამ ჩვენი სტუმარი ამბობს, რომ ჩვენ შეცდომა დავუშვით და მე მინდა ვიცოდე, სად დავაშავეთ. გვითხარით, მისტერ კარტერ.
  
  
  მიუხედავად იმისა, რომ იმ მომენტში ეს ვერ მოვახერხე, მზად ვიყავი ფეხის უკანა მხარეს დამეჭირა სახლის ღილაკი. ვიპოვე ის, რის საპოვნელადაც გამომიგზავნეს, მაგრამ ერთადერთი, რისი გაკეთებაც შემეძლო ამ ეტაპზე, იყო გამოსავლის ძებნა. "სანამ არ დაფრინავ იმ ჩიტს", ვუთხარი მე, "ის კარგად იმალება. როგორც კი ამას გააკეთებთ, NAJ ან მეექვსე ფლოტი ჩამოაგდებს მას. ჩანთაში იქნები, სანამ მიზანს მიაღწევ. "
  
  
  ”ეს არასდროს არის კარგი, არა? Ო არა. კარგი, კარგად დააკვირდით, მისტერ კარტერ. მინდოდა გენახათ, რის დაწყებაში დაგეხმარებით. ამასობაში ჯერ კიდევ ბევრია გასაკეთებელი“.
  
  
  მათ დამაბრუნეს შიგნით, არა DC-7 შიგთავსში, არამედ ოთახში, რომელიც მდებარეობს გაშვების ბალიშის მოპირდაპირე მხარეს. მე ვიყავი რამდენიმე მისიის კონტროლის ცენტრში. ვნახე ელექტრონული კონსოლები და მათი სამიზნე სისტემები, მათი სათვალთვალო ტელემეტრია. მე ვერაფერი მინახავს იმაზე დახვეწილი, რაც მერტენსმა და ჯგუფმა პორტარიუსის წიაღში მოაწყვეს.
  
  
  ოთახში ნახევარი ათეული ტექნიკოსი იყო, ყველა ერთნაირ ჭკვიან ფორმაში იყო გამოწყობილი, როგორც მათი უფროსები. ორივენი ისხდნენ საკონტროლო მოდულთან და გაიარეს სია. რომ შევედით, ყველამ ყურადღება მიაქციეს და შრედერმა დაამშვიდა.
  
  
  "მე მინდოდა შენც გენახა." მერტენსმა გაანათა. „ახლა ჩვენ მოგვიწია საკუთარი კონტროლის ადაპტაცია მამლის თვალის შავ ყუთთან. ადვილი საქმე არ არის, ჩემო მეგობარო, მაგრამ ნიჭის წყალობით, რომელიც აქ დავაგროვეთ, უკუთვლას ვუახლოვდებით“.
  
  
  – ანდრე, შეიძლება ერთი წუთით შემაწყვეტინო. ვფიქრობ, ჩვენს სტუმარს შეუძლია გამოიყენოს მოკლე ბრიფინგი. შეგვიძლია შევხედოთ მიზანს, გთხოვთ?”
  
  
  ანდრეს უფერო თვალები და გრძელი მოქნილი თითები ჰქონდა. ერთმა მათგანმა მარცხნივ პანელზე ორი ღილაკი დააჭირა. ERX Mark 7 ჩამკეტი სკანირების ეკრანი კედელს ფარავდა. განსაკუთრებული სიცხადით აჩვენა შავი ზღვის ხედი. მასში არსებული კვანძი იყო ალმასის ფორმის ყირიმის ნახევარკუნძული. სარკინიგზო ხაზი დნეპროპეტროვსკიდან იყო კაბელი, რომელიც გადიოდა ჟანკოის ქუსით სევასტოპოლამდე.
  
  
  სევასტოპოლი უფრო მეტია, ვიდრე საბჭოთა შავი ზღვის ფლოტის შტაბი, ის მდებარეობს სსრკ-ს სამხრეთ საზღვაო საზღვარზე, ისევე როგორც მურმანსკი ჩრდილოეთით.
  
  
  ადმირალ ეგოროვს შეიძლება ჰყავდეს ასობით მეტი ხომალდი თავის ჩრდილოეთ ფლოტში, ვიდრე ადმირალ სისოევს შავი ზღვის სარდლობაში, რომელსაც ის აწვდის ხმელთაშუა ზღვას, მაგრამ კრესტის კლასის ექვსი სარაკეტო კრეისერი, 50 კაშინის გამანადგურებელი და თითქმის ამდენივე წყალქვეშა ნავი კლასის Y. არ დააყოვნო.
  
  
  სკანერმა ახლოდან შეხედა სევასტოპოლს. მე არ მჭირდება. Მე იქ ვიყავი. ეს ნამდვილად იყო ბირთვული ამბიციების მქონე ადამიანის სამიზნე.
  
  
  "ამას ცნობთ?" მერტენსმა ამოიოხრა.
  
  
  "ნუ გარკვევით. ვიღაცამ მითხრა, რომ მისი რადარი გაუვალი იყო“.
  
  
  „ვიღაცამ არასწორად გითხრა. ასე არ არის, ანდრე?
  
  
  "Დიახ სერ."
  
  
  ”ანდრე, აჩვენე ჩვენს სტუმარს დაგეგმილი კურსი.”
  
  
  ანდრემ დააჭირა კიდევ რამდენიმე ღილაკს და ჩვენ ვუყურებდით მთელ ხმელთაშუა ზღვის რეგიონს ლამანიდან აღმოსავლეთით, მათ შორის იტალია, საბერძნეთი, თურქეთი და შავი ზღვა. მწვანე ხაზი გადაჭიმულია თითქმის პირდაპირ იონიის ზღვამდე კითერასა და ანტიკითერას შორის, პელოპონესსა და კრეტას შორის. იქ ხაზი ეგეოსის ზღვაში მდებარე კიკლადების კუნძულებზე გადიოდა. გადიოდა ლემნოსის ჩრდილოეთით და სამოტრაკის აღმოსავლეთით. მან გადალახა ვიწრო უღელტეხილი დარდენელის გავლით და, გაივლის ხმელეთზე ალექსანდროპალისის სამხრეთით, გადაკვეთა თურქეთის ტერიტორია, გაემართა ჰაიაბოლუს ჩრდილოეთით, დაღლარის მახლობლად შავ ზღვაში ჩავიდა. იქიდან იგი პირდაპირ სევასტოპოლში წავიდა.
  
  
  ”ძალიან პირდაპირი და ზუსტი”, - თქვა მერტენსმა. ”ოჰ, მე ვიცი, რასაც ფიქრობ. რადარი შეარჩევს იმას, რასაც სატელიტური კამერები ვერ ამჩნევენ. RPV ასე სწრაფად არ მოძრაობს და ეს მთელ საქმეს დროის ფუჭად კარგავს გახდის. ასე არ არის? "
  
  
  - შენ გაქვს სიტყვა, - ვუთხარი მე და ყველაფერი მინდოდა.
  
  
  „რათქმაუნდა, რადარი აიღებდა ჩვენს მცირე ძალისხმევას... თუ რაიმეს აკრეფა ჰქონოდა. სიმაღლე, მისტერ კარტერ, სიმაღლე. როგორც ხედავთ, ჩვენი რაკეტა წყალზე გადავა მისგან მცირე მანძილზე. ჩვენ დავაპროგრამეთ ის ოცდაათი ფუტის მუდმივ სიმაღლეზე. მიწაზე გადაკვეთისას მიჰყვება მიწის კონტურს, ხეებს, ხევებს, რაც არ უნდა იყოს და მისი სიმაღლე არ შეიცვლება. და, როგორც მოგეხსენებათ, რადარი არ დაასკანირებს მას ასეთ დაბალ ტრაექტორიაზე“.
  
  
  მე ვნახე სევასტოპოლი თავისი ვიწრო შესართავებით, მიმდებარე კლდეებით, რომლებიც მოჭრილი იყო ვენტილატორებით. წყევლა იყო ის, რომ ნებისმიერ რაკეტას უნდა ჰქონდეს კუთხე თავის ტრაექტორიაზე. დრონზე დაყენებულ „Cockerel“-ს ეს არ სჭირდებოდა. ეს იყო მისი ქურდობის მიზანი. მას შეეძლო თითქმის ნულოვან წერტილში შესვლა, ისევე როგორც ისარი.
  
  
  "ყველა თქვენს კითხვას ვუპასუხე?" ისევ ანათებდა.
  
  
  "Ყველა მაგრამ ერთი. რატომ ხართ ყველას ასე მოწადინებული მესამე მსოფლიო ომის დაწყება?
  
  
  „ამიტომ ხართ აქ, მისტერ კარტერ, ამის თავიდან ასაცილებლად! იფიქრეთ მსხვერპლზე, რომელსაც გასდებთ კაცობრიობისთვის. მოდი, კიდევ მაქვს რაღაც, რაც მინდა გაჩვენო პროგრამის დაწყებამდე. გმადლობთ, ანდრე. "
  
  
  საკონტროლო ოთახსაც დაკეტილი ჰქონდა კარები. იგი აშენდა აფეთქებისგან დაცვის გათვალისწინებით. მცირე საჭიროება იქნებოდა უპილოტო საფრენი აპარატის გაშვება JP-4 დატვირთვით. მერტენს შესაძლოა თავდაპირველად გეგმავდა კონტინენტთაშორისი ბალისტიკური რაკეტის გაშვება.
  
  
  მათ გამიყვანეს მისიის კონტროლიდან გაუნათებელ ქვის დერეფანში ფანრების გამოყენებით. უძველეს კიბეებზე ავედით და ნანგრევებს შორის აღმოვჩნდით. იქ მთვარე გახდა ჩვენი მეგზური. ჩვენ ვიარეთ მთავარი ქუჩაზე, სანამ არ მივედით თანამედროვე მშენებლობის ერთსართულიან კომპლექსთან. სიარულისას სიმაღლეზე მცველები შევნიშნე.
  
  
  - კარგი, - თქვა მერტენსმა, - დარწმუნებული ვარ, ექიმ შრედერს და დოქტორ ვილას გაამართლებთ. თქვენ მათ მოგვიანებით ნახავთ, მაგრამ ახლა მათ აქვთ გასაკეთებელი და ჩვენც“.
  
  
  ერთი მიზეზის გამო ვერ ვიტანდი დაჯდომას. ჩემი სკამის საზურგე ფეხზე დაჭერით შემეძლო პორტარიუსის მოსახლეობა ექვსასი კაცით გამეზარდა. როგორც წესი, მე ვაკეთებ ჩემს საქმეს და არ არის გაძლიერება. მაგრამ ეს უჩვეულო იყო და ჰოკმა ბრძანება მომცა. პრობლემა ის იყო, რომ ვერ დავჯდებოდი.
  
  
  კომპლექსის შიგნით არ იყო შუქი ანთებული, ეს კიდევ ერთი გეგმის ნიშანია. ჩვენი სამოსის ბილიკის კამერები საკმარისად ძლიერია გოლფის ბურთზე რწყილის დასაჭერად რამდენიმე ასეული მილის დაშორებით. ნორმალურ რეჟიმში სატელიტმა ნანგრევებში განათება აიღო. ამ არასტანდარტულ სიტუაციაში ფოტო თარჯიმანი მიიღებს შენიშვნას და გადასცემს ინფორმაციას.
  
  
  მერტენსი დერეფანში თავისი კაბინეტისკენ გაემართა. მაგიდა და რამდენიმე სკამი იდგა, მაგრამ მთელი ოთახი იყო აურაცხელი ნაწილები და ელექტრონული მოწყობილობები.
  
  
  ”ბოდიში უნდა მოვუხადო არეულობის გამო,” - თქვა მან.
  
  
  „შენ უფრო ფრთხილად უნდა ყოფილიყავი ჰამარშოლდთან მიმართებაში“. - ვთქვი და ცარიელ სკამს ვეძებდი, მაგრამ ვერ დავინახე.
  
  
  წამით შემომხედა და მერე ჩაიცინა. ის თავის მაგიდასთან იჯდა და თავის ქაღალდებს ეშლებოდა.
  
  
  "რამდენი ხართ ამ საქმეში?" - ვკითხე, მაგიდას მივუახლოვდი, რომ დავჯდე. "ანუ ეს არის სახელმწიფო საიდუმლოება?"
  
  
  
  – თქვენგან არაფერია საიდუმლო, მისტერ კარტერ. მან აიღო რამდენიმე საბუთი. ”მე და შენ ზუსტად ორმოცდათერთმეტი ვართ. ჩვენ ყველანი მზად ვართ გასაშვებად. როგორც კი მტვერი ჩამოვა, ასე ვთქვათ, შემდეგ ეტაპზე გადავალთ. ახლა მე წაგიკითხავთ თქვენს მონაწილეობას პროგრამაში. თქვენ მიიღებთ მას ფირზე და ჩვენ დავინახავთ, რომ ის კარგ ხელშია მსოფლიო მაუწყებლობისთვის. გახდები ცნობილი." მან გაიცინა. მისი სახის გამომეტყველებამ გამახსენა ჰიენა, რომელიც სხვის ნადირს აშორებდა.
  
  
  "მსოფლიოს ხალხო!" მან წაიკითხა, როგორც მესამე დონის ახალი ამბების წამყვანი: „ორგანიზაციას, რომელიც პასუხისმგებელია რუსეთის სევასტოპოლის პორტის ბირთვულ განადგურებაზე, ჰქვია AX. AX არის აშშ-ს მთავრობის სპეციალური ჯაშუშური სააგენტო, რომელიც ეძღვნება მკვლელობას და მთავრობების დამხობას. მისი დირექტორი და ოპერაციების ხელმძღვანელია დევიდ ჰოუკი. კოკაის რაკეტისა და მისი გამშვები მანქანის ქურდობა, ისევე როგორც მათი ხელმძღვანელობა, განხორციელდა Hawk-ის მიერ. მე, ნიკ კარტერი, ვეხმარებოდი მისიაში. ეს პროტესტის ნიშნად გავაკეთე. მე მკვდარი ვიქნები ამ სიტყვების ტრანსლირებამდე. მე ვარ პასუხისმგებელი აქსის მკვლელობაზე.
  
  
  "ატომური გენოციდის ამ აქტის უკან დაგეგმილი გეგმა ორმხრივია. სევასტოპოლის განადგურება ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკას დააბრალებს. შესაძლო ბირთვული ომის და შემდგომი მსოფლიო აჯანყების შემთხვევაში, ჰოუკი, პენტაგონის მხარდაჭერით, გეგმავს აიღეთ ძალაუფლება შეერთებულ შტატებში. ჩემი ბოლო იმედი ის არის, რომ ჩემი სიტყვები ყველგან ისმის.
  
  
  - კარგი, - აიხედა მან, კაცმა, რომელმაც ახლახან წარმოთქვა მთავარი სიტყვა, - როგორ ჟღერს?
  
  
  „ინსულტები. სინტაქსი ასევე არ არის ძალიან ზუსტი. ”
  
  
  ”აჰ, მაგრამ იფიქრე გავლენაზე.”
  
  
  - გატეხილ კვერცხს ჰგავს, - ვთქვი მე.
  
  
  – უფრო ათქვეფილ კვერცხს ჰგავს, მისტერ კარტერ, ან იქნებ მოხარშული ბატი?
  
  
  "როგორც არ უნდა წარადგინო, არავინ იყიდის."
  
  
  "ჰა! სევასტოპოლი განადგურებულია. სამყარო განადგურების პირასაა. უბრალოდ იფიქრეთ თქვენი აღიარების შედეგებზე შეერთებულ შტატებში. პირველი, ის გამოავლენს, რომ თქვენი მთავრობის საიდუმლო დაზვერვის განყოფილება პასუხისმგებელია ამ საშინელებაზე. ის ამერიკის საზოგადოებას აცნობებს ჯაშუშურ სააგენტოს, რომლის შესახებაც არავინ იცოდა. მესამე, საზოგადოებრივი მხარდაჭერის მზარდი ნაკლებობის გამო, ის თქვენს სისტემას დაანგრევს! – მუშტი დაარტყა მაგიდას და წამიერად სიგიჟე გაუელვა მის გამობურცულ თვალებში.
  
  
  „ოჰ, გარწმუნებთ, მისტერ კარტერ, ჩვენ ყველაფერი მოფიქრებული გვაქვს, ეს მომენტი დიდი ხანია დავგეგმეთ. ხედავთ, ამ ორგანიზაციაში ჩვენ ყველა ვალდებულია ერთი და იგივე მიზნისკენ ვისწრაფოდეთ. შეგიძლიათ გამოიცნოთ რა არის?
  
  
  "დაესწრე შენს აღსრულებას."
  
  
  ამაზრზენად გაიღიმა. „თქვენს ქვეყანას არ აქვს ძალა, რომ ვინმეს სიკვდილით დასჯა. ჩვენი მიზანია გავანადგუროთ თქვენი აუტანელი სისტემა. დათესეთ ანარქია... და შემდეგ სწორი მხარდაჭერით აიღეთ ნაჭრები და სწორად ჩამოაყალიბეთ“. მუშტი შეკრა და შუქი დაბრუნდა.
  
  
  "გამარჯობა კეისარს". უკან დავიხიე და მაგიდაზე დავჯექი, მაგრამ ერთ-ერთმა დაცვამ დამაშორა.
  
  
  ისე იქცეოდა, თითქოს არ მომისმინა. „რას ამბობენ თქვენი საზღვაო ქვეითები - რამდენიმე კარგი ადამიანი? ისე, ჩვენი რამდენიმე სხვაზე უკეთესია. თითოეული ადამიანი თავისი დარგის პროფესიონალია, იცის რა უნდა გააკეთოს, როგორ გააკეთოს და კონკრეტული მიზნისთვის. მიზანი, რომელიც საბოლოო ჯამში მნიშვნელოვანია. მე გაჩვენებ, რასაც ვგულისხმობ."
  
  
  "მითხარი, არის თუ არა თასხმედი თქვენი ორმოცდაათი პროფესიონალიდან?"
  
  
  „გენერალი მოკავშირეა. მისი თანამშრომლობის სანაცვლოდ მენდანიკე მოვიშორეთ. მისი ჯილდოა NAPR და ჩვენია ჩუმად წასვლა საჭირო დროს. ” სანამ ადუღდა, მან მოაწყო კინოპროექტორი და ჩაყარა ფილმი. მაგიდაზე დადო და კედელს დაუმიზნა.
  
  
  „თქვენ წარმოდგენა არ გაქვთ რამდენი ხანი გელოდებით, მისტერ კარტერ, თქვენც პროფესიონალი ხართ, მაგრამ რომც არ იყოთ, დარწმუნებული ვარ, გაინტერესებთ, როგორ მივაღწიეთ ამდენ ცოდნას. ცულისა და საკუთარი თავის შესახებ, თქვენ ნახავთ.
  
  
  ვნახე, მაგრამ ჯერ მეტი უნდა მომესმინა. „დღევანდელი სამედიცინო ტექნოლოგიების სამყაროში არ არსებობს ადამიანი, რომელსაც არ შეუძლია იმუშაოს ისე, როგორც საჭიროა. თუმცა რაღაცეებში ძველმოდური ვარ. ჰიპერდერმიის ნემსი ძალიან მარტივია. ფსიქოლოგიური მიზნების მისაღწევად ფიზიკური საშუალებების გამოყენება მირჩევნია“.
  
  
  "კინოსთვის ადგილებს აძლევთ?"
  
  
  „ამ შემთხვევაში არა. მირჩევნია ადგომა. შენი კომფორტი ჩემს ინტერესებში არ შედის“. მან ჟესტით აიღო და დაცვამ ისე შემომაქცია, რომ კედელს ვუყურებდი, რომელიც ეკრანის ფუნქციას ასრულებდა.
  
  
  მან გადამრთველი გადაატრიალა. ”დარწმუნებული ვარ, თქვენ იცნობთ ძველ მეგობარს,” - დაიღრიალა პროექტორმა.
  
  
  ის მართალი იყო. ჯო ბენკსს ამოვიცნობდი, გორილად რომ იყო გადაცმული. მე ვარ N-3 იერარქიაში. ის N-6 იყო მანამ, სანამ ტრიპოლში არ გაუჩინარდა დაახლოებით ოთხი წლის წინ. ჰოკმა მითხრა, რომ ჯომ რაღაც შემთხვევით ისწავლა. ავარია სიკვდილით დასრულდა.
  
  
  ერთ საღამოს რწყილის ჩანთებით დატოვა სასტუმრო, სადაც ცხოვრობდა და გაუჩინარდა. არანაირი კვალი. ახლა კი ვიცოდი, სად წაიყვანა ქარმა.
  
  
  სანამ არ ვნახე მერტენის ფილმი, რომელშიც ის იყო ნაჩვენები, ჩემი დამოკიდებულება მის მიმართ უბრალოდ ცივსისხლიანი იყო. როგორც კი შევძლებ მას მოვკლავ. მისი დაყენების შუა გზაზე კბილები ისე მჭიდროდ დაიხურა, რომ ყბის კუნთები აფეთქებისთვის მზად იყო. კისერზე ოფლი ვიგრძენი, ყელში ნაღვლის გემო და ყველა ფორაში ჩამწვარი თეთრი ცეცხლი.
  
  
  მე არასოდეს მინახავს ვინმეს მოკლული ცოცხალი გადაღებისას. მე ვუყურე, როგორ დაემართა ჯო ბენკსს, რომელიც პეპელავით იყო მიმაგრებული დაფაზე. მე ვუყურებდი, როგორ მართავდა მერტენსი ორ ავაზაკს, ტყავი დანით რომ აჭრიდნენ მას სისხლიანი ყურძენივით. მე დავინახე მერტენსი, რომელიც ჯოს აგონიის გამო თითქმის ნერვიულობდა.
  
  
  ფილმი დაიწყო, მაგრამ თვალები დავხუჭე. მე მომიწია ფიქრი და ამას ვერ ვახერხებდი, როცა ვუყურებდი როგორ იშლებოდა და იშლებოდა ჩემი ძველი მეგობარი. ფეხზე მდგომი თუ მწოლიარე, შეკრული ხელებით სახლის ღილაკს ვერ ვაჭერდი. იმის მცდელობა, რომ ჰიუგო ჩემი მაჯები გაეხსნა, ძალიან დიდი დრო დასჭირდებოდა და ჩემი დამკვირვებლების ყურადღებას მიიპყრობდა. მჭირდებოდა რაიმე მყარი აეღო.
  
  
  გავიგე, მერტენსი აგრძელებდა რბოლას. „იცი, ბოლოს დაგვთანხმდა, ყველაფერი გვეთქვა - თუ დავესროლეთ. უმი ხორცს მარილს ასხამ და ტკივილი ძალიან ძლიერია“.
  
  
  დავიყვირე და ვცადე მაგიდისკენ გამეშვა. მე არ მქონდა ექვსი დუიმი, სანამ ჩემმა თანაშემწეებმა არ დამაბრუნეს ადგილი.
  
  
  "ოჰ, ეს სამარცხვინოა, დიახ." მერტენსმა ამოისუნთქა. „და, რა თქმა უნდა, ჩვენ შევასრულეთ ჩვენი სიტყვა. მაგრამ სანამ მას გაჭირვებიდან გამოვიყვანთ, მან საკმარისად გვითხრა AX-სა და ნიკ კარტერზე, რომ დროთა განმავლობაში ჩვენ შევძელით შეგვეყარა ის, რაც უნდა ვიცოდეთ. რა თქმა უნდა, ეს ასე არ იყო." გაცილებით გვიან ჩვენ გადავწყვიტეთ თქვენი და AX-ის დაპროგრამება ჩვენს საქმიანობაში. ასე რომ ხედავ. „მანქანა გამორთო და შუქი აანთო.
  
  
  ღვარძლი პირიდან გამოვუშვი და იატაკზე დავეშვი, მხარზე დარტყმა მივიღე. როდესაც ხელები ჩემზე იყო მოთავსებული, სწრაფად წამოვედი, დავგეგმე უკანა გადახვევა, რომელიც მაგიდაზე დამიდგებოდა, სადაც შემეძლო ფეხის კიდეზე დაყრა.
  
  
  არასოდეს. ყველა მოძრაობას ბლოკავდნენ, მაგრად მიჭერდნენ. საკმაოდ კარგები იყვნენ. ერთი კორეელი იყო, მეორე კი ესპანური. გეოგრაფიის მიუხედავად, ისინი სწავლობდნენ ერთსა და იმავე ტექსტს. -
  
  
  - ღმერთო ჩემო, - დაიყვირა მერტენსმა, - მე მეგონა, რომ უფრო მკაცრი ნივთებისგან იყავი შექმნილი. გაწუხებთ, რომ შეიძლება თქვენც იგივენაირად მოექცნენ? ნუ გეშინია, ჩვენ არ დაგვჭირდება ასეთ უსახურ მდგომარეობაში. ჩვენ გვინდა, რომ კარგი ხმა გქონდეს“.
  
  
  ის კარისკენ წავიდა და მე ნება მივეცი ჩემს მცველებს გაეკეთებინათ სამუშაო, თითქოს გონს მომეშალა და ნება მივეცი, რომ ნახევრად წამეყვანათ მათთან ერთად.
  
  
  დერეფნის ბოლოს ისევ მივედით ნანგრევებთან და ქვის საფეხურებთან. მერტენსმა ჩამრთველს დააჭირა და სინათლე ქვემოდან გადმოვიდა, რაც სიკვდილისკენ მტვრიან გზას აჩვენებდა.
  
  
  მან გააკეთა ის, რისი იმედიც მქონდა. ის პირველი წავიდა. ჩემს საქმეში თქვენ არ განიცდით რაიმე სირთულეს, თქვენ მიიღებთ მას. დავბრუნდი და იმის შეგრძნებით, რომ ჩემზე მოჭერა გამძაფრდა, ფეხები ავწიე, შიგ ჩავდე და გარეთ გამოვყარე. მერტენის ზურგს დავუკავშირდი. კიბეებიდან ყვირილით ჩამოვარდა. ჩემმა დარტყმის ძალამ წონასწორობა ამოაგდო და ვარდნასაც არ ჩამოვრჩებოდით.
  
  
  ვცადე თავი ჩამეტანა, მაგრამ ხელები მაინც არ მქონდა. მე არასოდეს ჩავედი ბოლოში. სადღაც მასა და გაშვების პუნქტს შორის შევედი ღრმა სივრცეში, სადაც ბნელი, ცივი და ცარიელი იყო.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 19
  
  
  
  
  
  
  
  
  ვიღაც ჩემს სახელს მეძახდა, მაგრამ ეს ჩემი სახელი ნამდვილად არ იყო. - ცდებით, - ვუთხარი მე, - ყველაფერი თავიდან უნდა დაიწყოთ.
  
  
  „ნედ! ნედ კოული! Გთხოვ გთხოვ!"
  
  
  "Არ შეგეშინდეს. ეცადე ღრმად ამოისუნთქო“. მე მესმოდა ჩემი ხმა, მაგრამ განსხვავება იყო ჩემს აზრსა და ნათქვამში. თვალის გახელით ვიბრძოდი რომ გამომესწორებინა. ნათელ შუქზე ისევ დავხურე. "უბრალოდ აიღე დანა", - ჩავიჩურჩულე მე.
  
  
  „ნედ! ნედ, მე ვარ, პაულა მეთიუსი!
  
  
  შემდეგ ჯერზე, როცა ვცადე, დავრწმუნდი, რომ ის მართალი იყო. მან შემომხედა და არასდროს გამოიყურებოდა ასეთი საყვარელი. მაკიაჟის გარდა არაფერი ეცვა და ძლივს. იგი მოათავსეს უძველეს ქვის ფილაზე - მსხვერპლშეწირვის საკურთხეველზე. ეს ოდესღაც წამების ოთახი იყო. ერთადერთი თანამედროვე დამატება იყო ნათელი და ძლიერი განათება.
  
  
  ნებისმიერი თვალსაზრისით, პაულა მშვენიერი არსება იყო. ხელები უკან გადაწეული, მკერდი გარეთ გაშლილი, ძუძუები აღმართული არა ვნებისგან, არამედ შიშისგან, ხაზგასმულია მისი სხეულის მოსახვევებითა და არტიკულაციებით, სწრაფად გავარკვიე ეს ყველაფერი.
  
  
  "ოჰ, მადლობა ღმერთს!" - თქვა მან, როცა დამინახა, როგორ ვუყურებდი.
  
  
  "რამდენი ხანია აქ ვარ?" ოთახის ცენტრში ქვის სვეტი იდგა. მე მასზე ვიყავი მიბმული არა მარტო ხელ-ფეხის გასწვრივ, არამედ მკერდზეც.
  
  
  „მე... არ ვიცი. რომ გავიღვიძე, შენ... სისხლით იყო გაჟღენთილი. Ვიფიქრე ..."
  
  
  მესიჯი ტყავი დანის ჭრილს ჰგავდა. ისინი იგივეს გააკეთებდნენ მისთვის, რაც გააკეთეს ჯო ბენკსთან, თუ მე არ ვითამაშე ბურთი. "როგორ მიგიღეს?"
  
  
  „იყო ზარი. მათ თქვეს, რომ ავარია მოგივიდათ და...
  
  
  "რატომ არ მოვიდა სატონი?"
  
  
  „ის... გენერალ ტაშაჰმედთან სასახლეში შეხვედრაზე დაიბარეს“.
  
  
  ბუნდოვანების მოსაშორებლად თავი გავაქნიე და მომინდა რომ მქონოდა. - პაულა, - დავიწყე მე.
  
  
  "აბა, რა გვაქვს აქ?" პოლკოვნიკ დუზეს შესვლისთვის უნდა დახრილიყო. მას ახალი ფორმა ეცვა მხრებზე გენერლის ვარსკვლავით. "ოჰ, რა საყვარელია". წამოვიდა და დიდხანს და მტკივნეულად შეხედა პაულას. ხელი გაუწოდა და მკერდზე მოეფერა. გავიგე მისი სუნთქვა ეწეოდა.
  
  
  ”შესანიშნავი, მართლაც შესანიშნავი.” ხელები ფეხებზე გადაუსვა. ”ნამდვილი სუფთა ჯიში. მე შესანიშნავი ჯიშის მხედარი ვარ. ” ღრიალებდა, როცა თათს თეძოებს შორის ასრიალებდა. - სუფთა ოქრო, - ამოისუნთქა მან.
  
  
  "არ ხარ იმდენი ადამიანი, რომ თხას იარო და ძროხა კალმიდან გაგაგდებს", - ვუთხარი მე, იმ იმედით, რომ ჩემსკენ წავიყვანდი.
  
  
  იმუშავა. ზეთოვანი ღიმილით წამოვიდა ჩემკენ. "მიხარია, რომ კიდევ გნახავ."
  
  
  ძლივს მოვახერხე დაძაბულობა, სანამ მისი მარცხენა მხარე მას და მარჯვენა მხარეს ჩემს ყბაში მიარტყა. სისხლი გადავაფურთხე და ჩემზე დაიწყო მუშაობა.
  
  
  სულაც არ ვიქცეოდი, თითქოს მან წამიყვანა. მაგრამ ტკივილისა და დაბუჟების გამო ვაგრძელებდი გაჭიანურებას. ძნელი იყო ყიდვა, მაგრამ სხვა გზა არ მქონდა.
  
  
  როცა გაჩერდა, მძიმედ სუნთქავდა. ”ექიმმა თქვა, რომ ძალიან არ დაგიშავებთ, მაგრამ ჩვენ კიდევ ვეცდებით, როცა უფრო მზად იქნებით”. მომიბრუნდა და პაულასთან დაბრუნდა.
  
  
  ისეთი შეგრძნება მქონდა, თითქოს მაჯები ძალიან დიდხანს ვიწექი, მაგრამ თითების მოძრაობა მაინც შემეძლო. ამ ვარჯიშს მრავალი საათის განმავლობაში ვვარჯიშობდი AX-ის დარბაზში პიტერ ანდრუსთან ერთად. პიტერი არ იყო ჰუდინი. თავს უკეთ გრძნობდა. მისი მოვალეობა იყო დაევალებინა და გაწვრთნა N სექციაში, თუ როგორ უნდა გაეკეთებინა ის, რისი გაკეთებაც სხვას არ შეეძლო, მიბმული, ხელბორკილი ან ცემენტის კასრში ჩაყრილი მდინარეში. ჩემმა თითებმა ჰიუგოს პერანგის ქვეშ ნახევრამდე მიაღწიეს.
  
  
  მერე დრო ამოიწურა და მერტენსი და ვილა შევიდნენ.
  
  
  "პოლკოვნიკო, ხელები მოაშორე ამ გოგოს!" მერტენსს თავი შეხვეული ჰქონდა და დაბლაც კი შემეძლო მეთქვა, რომ ის ბევრად უკეთესი არ იყო. კოჭლობით შევარდა შუქზე და დამინახა - სისხლი სდიოდა, აშკარად ცივი.
  
  
  "რატომ ჯანდაბა!" - იღრიალა მან. "რა გააკეთე მასთან?"
  
  
  თმებში ხელი მომკიდა და მაღლა ამიწია. მე რომ დამინახა სუნთქვა შემეკრა. „ექიმო ვილა, მოიტანეთ წყალი, მიიღეთ მასტიმულირებელი! დუზა თუ...“
  
  
  "უბრალოდ ცოტა შევამსუბუქე, რათა ის უფრო თანამშრომლური იყოს."
  
  
  "წადი აქედან! გამოდი, გადი!"
  
  
  მერტენსმა ისევ გამომხედა, გული გამისკდა. შემდეგ ის აკანკალებული მიუახლოვდა პაულას: ”იმედი მაქვს, რომ აპატიებთ მას მის საქციელს”.
  
  
  "მეც მინდა აქედან წავიდე, დოქტორ ვან დერ მეერ." პაულას ხმა აუკანკალდა, მაგრამ ისტერიკა არ იყო.
  
  
  "და შენ, ჩემო ძვირფასო... იმ პირობით, რომ ამ ჯენტლმენის დახმარებას შევძლებთ."
  
  
  ის იყო კეთილი, ეს ჯადოქარი - ზრუნავდა მის კეთილდღეობაზე, ემზადებოდა ცოცხლად ტყავს.
  
  
  მოხუცი ჩე დაბრუნდა და მტკივნეული თავისთვის ვედრო წყალი მოუტანა. რეაქცია არ მქონდა. უილამ დამიარა, ქუთუთო დამიწია, თავის ქალა შეამოწმა. „შეიძლება მას ძალიან დიდი ზიანი მიაყენოს“, - თქვა მან. "მის ყურში და თავის ზურგზე სისხლია, სადაც ქვას დაეჯახა."
  
  
  "მაგრამ ეს არ შეიძლება!" მერტენსი ფაქტობრივად ატირდა.
  
  
  "ან შეიძლება ბლეფი იყოს."
  
  
  "დიახ!" ახლა ორივე დამიდგა წინ. გავიგე ასანთის დანთება.
  
  
  "Რას აპირებ?"
  
  
  "ტესტი".
  
  
  ცეცხლმა ლოყა დამიწვა და თმა გამიფუჭა. მთელი კონტროლი დამჭირდა იმისთვის, რომ კოჭლობით დავრჩენილიყავი. აგონია ვერ გაიზომა. ცეცხლმა შემჭამა ხორცი. წვის სუნი ვიგრძენი.
  
  
  - საკმარისია, - თქვა მერტენსმა. „ის ნამდვილად უგონო მდგომარეობაშია. მე არ მაქვს მისი აქ კრემაციის სურვილი“.
  
  
  „ჯერ კიდევ არ ვარ დარწმუნებული. ჩვენ შეგვიძლია ვცადოთ სხვა გზა, ჩვენ შეგვიძლია დავიწყოთ მისით. ”
  
  
  მე არ მინახავს შრედერი ოთახში შესული. უცებ გაისმა მისი გუგუნი ხმა. ”ექიმო, ჩვენ გვაქვს თხუთმეტი წუთი, რომ დავიწყოთ ათვლა. Შენ გჭირდება".
  
  
  ”გაშვება არ მოხდება მანამ, სანამ არ მივიღებთ იმას, რაც აქ გვინდა”, - თქვა მერტენსმა.
  
  
  ”მაგრამ პროგრამირება დაყენებულია, ყველა მონაცემი შეყვანილია.”
  
  
  "Მე ვიცი, მე ვიცი. ჩემ მოსვლამდე მოგიწევს ლოდინი."
  
  
  "ეს არ შეიძლება დიდხანს გაგრძელდეს. არ არსებობს დებულება გაშვების დადგენილ დროზე მეტი დაგვიანების შესახებ."
  
  
  "როგორც კი შევძლებ, მოვალ!"
  
  
  „კი! მე ვთქვი, რომ თქვენი გეგმა არ იმუშავებს მასთან და ის არ იმუშავებს. ჩურჩულით მოშორდა.
  
  
  "ის ტრაკია", - ამოისუნთქა მერტენსმა, - მხოლოდ ის უნდა, რომ სევასტოპოლი ააფეთქოს.
  
  
  „დაე ის სადისტი დუზა დანით დაესხას მას და ვნახოთ, ეშველება თუ არა მას“. ვილა ჯერ კიდევ გერმანულად ლაპარაკობდა და იმედი მქონდა, რომ პაულა არ წაიკითხავდა.
  
  
  თითებში ცოტა ძალა და ნაკლები შეგრძნება მქონდა, მაგრამ ჰიუგოს სახელურზე სიმსივნის ამოცნობა შევძელი. ხელის მოხვევით მოვახერხე მასზე სამი თითის დადება. დავიწყე მცდელობა ხელისგულში შემეტანა. ზეწოლა სტრუქტურირებული იყო იმისთვის, რომ გაეთავისუფლებინა ის ზოლი, რომელიც დანა ჩემს წინამხარს ეჭირა. მაგრამ ის არ გამოუშვეს იმ დროისთვის, როდესაც ვილა დუზეში დაბრუნდა.
  
  
  - არ ვიცი, თქვენ ის ინვალიდი გატეხეთ, პოლკოვნიკო, - ამოიოხრა მერტენსმა. „თუ კი, მაშინ დაისაჯებით. დოქტორი ვილა ფიქრობს, რომ ის შეიძლება ბლეფს აკეთებს. თუ ასეა, ცოცხალი ხარ. ძალიან მოგწონს გოგონა, შეგიძლია მისით დაიწყო“.
  
  
  "არ მესმის". დუზას ხმა დაბალი და დუღილი ჰქონდა.
  
  
  ”ეს სრულიად მარტივია. გამოცდილება გაქვს. დაიწყეთ მისი მკლავით ან მკერდით ან სადმე. ოღონდ ახლავე იმუშავე!”
  
  
  "ვ-რას აპირებ!" პაულას ხმა მაღალი იყო, თითქმის პიკს. ჩემი თითები საკმარისად ძლიერი არ იყო ჰიუგოს გასათავისუფლებლად.
  
  
  "ეს არასდროს გამიკეთებია ქალთან," დუზას ხმა აუკანკალდა.
  
  
  "ახლა იქნები, ან მოკვდები." მერტენსის ხმა გაფუჭებულ მავთულს ჰგავდა, მზად იყო გასატეხად.
  
  
  თავი დაბლა დავწიე, თითები დამეჭიმა. მხოლოდ მძიმე სუნთქვა გავიგე. პაულამ ატირდა: "გთხოვ, არა!" შემდეგ კი ყვირილი დაიწყო.
  
  
  სამაჯური გაიხსნა და ჰიუგოს ხელი ხელზე მომიჭირა. გადავწიე და პირმა მაისური გამიჭრა. ახლა საჭირო იყო შტილეტის მიმაგრება სადენებზე ჩამოვარდნის გარეშე. პაულას ყვირილი ჩავახშო და კონცენტრირება მოვახდინე. სისხლი ოფლიანდებოდა და სისხლი თითებს მაწებებდა, როცა საბოლოოდ დავრწმუნდი, რომ ბორკილები გამიხსნა.
  
  
  ამოვისუნთქე. - "მოიცადე, გაჩერდი!"
  
  
  ამან ისინი გაქცევისკენ აიძულა.
  
  
  – მართალი იყავი, ექიმო ვილა, მართალი იყავი! მერტენსმა ამოიოხრა.
  
  
  - თავი დაანებე, - ჩავიჩურჩულე მე.
  
  
  „რა თქმა უნდა, რა თქმა უნდა! ჩვენ არ შევეხებით მის თავზე არცერთ თმას, თუ თქვენ ითამაშებთ თქვენს როლს. ”
  
  
  პაულამ გონება დაკარგა. მარცხენა ხელიდან სისხლი სდიოდა. სინამდვილეში, თუ მას მსხვერპლად უნდა შეეწირათ გაშვების თავიდან აცილება, მე გავჩუმდები, რაც არ უნდა საშინელი იყოს სცენა.
  
  
  დუზამ რომ მომიგო, დრო მოვიგე. პაულამ კიდევ მიყიდა. ერთი ბიძგი და ხელები თავისუფალი იქნება. ფეხები თავისუფალი რომ მქონდეს, არ დაველოდები. ყოველ შემთხვევაში, სამ მათგანთან ერთად მომიწია თამაში.
  
  
  – დოქტორ ვილა, მაგნიტოფონი გთხოვ.
  
  
  "წყალი!" - ამოვისუნთქე.
  
  
  „სენორი კარტერი შეწყვეტს პრეტენზიას, ან პოლკოვნიკი გოგონას დაუბრუნდება“. ვილამ სონის ლეპტოპი შეამოწმა, როცა მერტენსმა ჩემი აღიარება წარმოადგინა.
  
  
  - ბოლომდე წაიკითხე, - მითხრა მან და ქაღალდი თვალწინ მომიჭირა.
  
  
  "მე ვერაფერს წავიკითხავ წყლის გარეშე."
  
  
  ვედროში ცოტა დარჩა და დუზამ მიიჭირა, მე კი ვხრჩობდი და ვყლაპავდი.
  
  
  ”ახლა წაიკითხეთ და არავითარი ხრიკები”, - უბრძანა მერტენსმა. ის შოკირებული იყო ამ მღელვარებით.
  
  
  "რას იტყვი გოგო?"
  
  
  ”მე ვაძლევ სიტყვას, რომ ისინი აღარ შეხებიან მას.” გულზე მიიდო ხელი.
  
  
  არ შეეხება, დახვრიტეს, როგორც კი გზას გავუვლი.
  
  
  "წაიკითხე კარტერი! წაიკითხე!" ქაღალდი აკანკალდა ჩემს სახეზე, როცა ვილამ მიკროფონი პირთან მიიტანა.
  
  
  როგორც კი აღიარების ფირზე ჩაიწერება, მომკლავენ. როცა ორივე ახლოს იქნებიან, მე შემიძლია მათი პოვნა ჰიუგოსთან ერთად. ამან მიატოვა დუზა, რომელიც მიუწვდომელი იყო. საკუთარი .45 კალიბრის ბუდესთან ერთად, მან მოახერხა ვილჰელმინას კონფისკაცია და ის ქამარში იყო ჩასმული. მასთან დაახლოება რომ შემეძლო, ლუგერს ავიღებდი და ყველა დავხვრეტდი.
  
  
  სამჯერ მოვახერხე აღსარების გაფუჭება, სანამ ვილა გამაფრთხილებდა, რომ თუ სწორად არ დამეპროექტებინა, დუსა კვლავ დაიწყებდა პაულას ჩხუბს.
  
  
  მეოთხე მიღებისთვის მზად ვიყავი. როცა მივედი სტრიქონზე „არ მაქვს დრო დეტალების განსახილველად“, ვაპირებდი რამდენიმე ჩემის მოწოდებას. შანსი არ მქონდა. როცა წავიკითხე: „ატომური გენოციდის ამ აქტის უკან ორმაგი გეგმა დგას“, შრედერმა თავი დერეფანში ჩაყო და ჩემი გამოსვლა გააფუჭა.
  
  
  "მერტენსი!" - იღრიალა მან გერმანულად. ”ჩვენ ვერ შევაკავებთ ათვლას. ახლავე უნდა წახვიდე!”
  
  
  - ერთ წუთში, - შესძახა მერტენსმა. "ახლა ყველაფერი გააფუჭე!"
  
  
  „კამათის დრო არ არის. ჩვენ ორივე გვჭირდება სასწრაფოდ, თორემ მოგვიწევს აბორტი“.
  
  
  მან წავიდა მანამ, სანამ მერტენსი ფეხს დაარტყამდა.
  
  
  „პოლკოვნიკს შეუძლია
  
  
  - დავიწყოთ ჩაწერა, ექიმო, - შესთავაზა ვილამ, ჩამწერი და მიკროფონი დუსეს გადასცა და კარების გარეშე შესასვლელისკენ გაემართა.
  
  
  "Კარგი კარგი! პოლკოვნიკო, დაიწყეთ ჩაწერა თავიდან. მინდა რომ ის ცოცხალი იყოს, როცა დავბრუნდები. როდესაც მის ცხედარს შტუტგარტში იპოვიან, მინდა, რომ ის ცნობადი იყოს“. Ის გაიქცა.
  
  
  პაულა ისევ გონზე იყო, მაგრამ თვალები შოკისგან აელვარებული ჰქონდა. თავი ტრიალებდა, თითქოს ვერ ხვდებოდა რა ხდებოდა. დუზამ მომიახლოვდა, ცალ ხელში ქაღალდი ეჭირა, მეორეში მიკროფონი.
  
  
  მის ახალ ფორმას ვაფურთხებ. როდესაც მან რეაგირება მოახდინა ქვემოდან ყურებით, მე გავტეხე ბოლო ღერი, რომელიც მაჯაზე მეჭირა. ბოძიდან გათავისუფლებულმა ხელებმა ზამბარებივით დამიწყეს ტრიალი. მარცხენა ხელით მოვკიდე მის კისერზე და როგორც იქნა ახლოს მივაჭირე, მარჯვენამ დაბალი და ჩამჯდარი მოძრაობით უგო.
  
  
  მისი ტირილი მტანჯველი ურწმუნოების ძახილი იყო. ის ცდილობდა მომაკვდინებელი დანადან მოშორება, მაგრამ ახლა ჩემი ხელი მის ზურგზე იყო. კისერი თაღოვანი ჰქონდა, თავი უკან იყო გადაგდებული, თვალები და პირი ღია ჰქონდა ალაჰისთვის, ხელები ცდილობდა ჩემს მაჯაში დაჭერას.
  
  
  მე მას არ ვწყალობდი. ის არაფერს იმსახურებდა. თევზივით გამოვაცურე მუცლიდან მკერდამდე და გადავაგდე. მიახით ჩამოვიდა, ფეხები აწეული ნაყოფის მდგომარეობაში. სანამ ის ურტყამდა, ქუსლებს ურტყამდა, უშედეგოდ ცდილობდა მის წიაღში დაჭერას, მე თოკი გავუჭრი მათ, ვისაც ფეხები ეჭირა. ბოლოს ხელი დამადო სახლის ღილაკს. მეექვსე ფლოტის მონიტორები იღებენ ჩემს სიგნალს.
  
  
  პაულამ არ იცოდა რა ხდებოდა და დრო არ მქონდა მისთვის მეთქვა. მისი თვალები აქატივით იყო, როცა უყურებდა პოლკოვნიკს, რომელიც სამოთხისკენ ცდილობდა. ის ჯერ კიდევ თხრიდა საკუთარი სისხლისა და ნაწლავების ზღვას, როცა მე გავთავისუფლდი. დავინახე, რომ ის კვლავ დაკარგა, რაც ამ გარემოებებში ცუდი იდეა არ იყო.
  
  
  ვილჰელმინა იატაკიდან ავიღე, რომელსაც დოოსას დანს მაკაბრით ვუმკურნალე. მისი 45 კალიბრის პისტოლეტიც ამოვიღე და ჯიბეში ჩემი ცეცხლგამჩენი სამაგრი ვიპოვე.
  
  
  "სადაც არ უნდა წახვიდე, შეგიძლია მსუბუქად იმოგზაურო", - ვუთხარი მას. მან არ მომისმინა. ის უკვე გზაში იყო.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 20
  
  
  
  
  
  
  
  
  მერტენსის საოფისე კომპლექსში ვერავინ ვიპოვე და არც ველოდი. მოქმედება იყო გაშვების ბალიშზე. უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად ორმოცდაათი ადამიანი განთავსდება მისიის საკონტროლო ცენტრში ან დაკომპლექტდება კედლებზე. საკონტროლო ოთახში მყოფები ჩაკეტილი იქნებიან. იქიდან გაშვების შეჩერების შანსი არ იქნება. თავად მამალი მჭირდებოდა.
  
  
  კომპლექსის იქით ათი ფუტიც არ მქონდა გასული, მთავარ ქუჩას გავყევი, როცა ნანგრევების რაფაზე პროჟექტორი აინთო და ხმა მომიყვირა, გაჩერდიო. დაბალ კედელს მიღმა ჩავჯექი და გავიქეცი. სინათლე ცდილობდა გამომყოლოდა. ავტომატი ჭექა, აფეთქდა უძველესი აგური.
  
  
  კუთხეს მოვუხვიე, კლდეში მოფენილი ხეივანი მოვწყვიტე. შუქი ჩაქრა, მაგრამ ფეხის სირბილის სასტვენი და ზარბაზანი გავიგე. მთვარის სიბნელეში თაღი შევნიშნე. მე მასში გავიარე და მიწას დავეჯახე დორიკულ სვეტს. წყვილი მდევარი გავარდა. შემდეგ უკანა კედელზე ავძვერი და ისევ ვცდილობდი გადამებრუნებინა მთავარი ქუჩისკენ. ნანგრევების ლაბირინთში ზედმეტად ნელა ვმოძრაობდი. ჩემს წინ სხვებზე მაღალი კედელი იდგა. სირბილით ნახტომი ავიღე და უსწორმასწორო წვერზე დაწოლილი გორაკი დავინახე. როგორც კი იქ ჩავალ, უფრო კომფორტულად ვიქნები კოლიზეუმზე ფოკუსირება.
  
  
  მონაკვეთების გადაკვეთისას სხვა პროჟექტორს წავაწყდი. ამჯერად ავტომატური სროლისგან მხოლოდ ყუმბარა შემორჩა. მე მივულოცო რომაელებს კედლების ძლიერი აგება. ერთ-ერთს უკან გავვარდი და ხმაურს და დაბნეულობას ავიცილე.
  
  
  ეს გადამალვის ჯოჯოხეთად გადაიქცა. საპასუხო ცეცხლის გარისკვა არ შემეძლო; ის მხოლოდ განსაზღვრავს მე. სანამ მათ შუქებში არ დამიჭერდნენ და არ დამინახავდნენ, ვერ დარწმუნდნენ სად ვიყავი ან სად მივდიოდი. როდესაც ბოლოს დავინახე კეხი კოლიზეუმის ერთ მხარეს ცისკენ, ასევე დავინახე შუქები, რომლებიც ციმციმებდნენ მის თავზე. დევნა ან წინ მომიწია, ან ვინც მეთაურობდა, საკმარისად ჭკვიანი იყო იმის გასაგებად, რომ ნანგრევებში ჩემი გამოდევნა უსარგებლო იყო, როცა ერთადერთი, რისი დაცვაც უხდებოდათ, იყო მამალი და დრონი.
  
  
  ვიცოდი, რომ გაშვებამდე მხოლოდ რამდენიმე წუთი იყო დარჩენილი, და მე მომიწია ძალიან ბევრი მათგანის გატარება კოლიზეუმის ამფითეატრში შეუმჩნევლად. საბოლოოდ ჩასაფრებული დამხვდა. კედელზე ასვლისას მათ ქვის ჩამოვარდნამ გააფრთხილა. მაგრამ ლოდინის ნაცვლად სროლა დაიწყეს. ყვირილი ამოვისუნთქე და შემდეგ, იხვის ჭუკით და სირბილით მივაღწიე შესასვლელ პორტალს და ჩავვარდი მის გვირაბში.
  
  
  სამი მათგანი გამომყვა. მჭიდის დაწევით, დუზას პისტოლეტს ვაძლევ ნებას, დაასრულოს თავისი სირბილი. გვირაბი გაისმა სროლის ხმაურით,
  
  
  
  
  და სანამ ხმა ჩამქრალიყო, დერეფანში ამფითეატრის შესასვლელთან ვიყავი და შოუს ვარსკვლავს ვეძებდი.
  
  
  კამუფლაჟმა დამალა. ხალხით სავსე კიბეებზე დავიწყე სიარული. თითქმის მაშინვე გამაფრთხილებელი ძახილი გაისმა. სინათლე შემოვიდა ზემოდან. ავტომატური სროლა დაიწყო და ექო ჩემს უკან და სამი მხრიდან. ყვირილი ამოვიღე და რბოლაში ავედი. სამი ნახტომის შემდეგ შევანელე და მოვახერხე დაღმართის შეჩერება, სანამ ის ძალიან რეალური გახდებოდა. ოთხივე ფეხაკრეფით მივდიოდი შემდეგ გადასასვლელამდე. მერე ისევ ავდექი და ისევ დაბლა გავვარდი.
  
  
  შემამჩნიეს და მათმა ცეცხლმა მიპოვა. ტყვია ფეხში მომხვდა. კიდევ ერთი დამემართა, ნატეხის დარტყმა დამიტრიალდა, კინაღამ დამივარდა. ქვემოთ შავი გუბე იყო. მისი წაგრძელებული ფორმა აღნიშნავდა ოდესღაც კოლიზეუმის იატაკის საზღვარს. შავი იყო შენიღბული ბადე. მე მტრედი, თაღოვანი მასზე, შემდეგ პირდაპირ დავეცი.
  
  
  ხელები ბადეს შეეხო. ვიგრძენი, რომ ჩემი ნახტომის სიმძიმის ქვეშ მოხრილიყო და მერე მსხვრევა დაიწყო. ფეხები ჩამომიცვივდა, მზად ვიყავი დარტყმისთვის. არ ველოდი, რომ ბადე შემაკავებდა, მხოლოდ დაცემის წინ შემეკავებინა. ვვარდები სტანდარტული პარაშუტის სტილში, ვეშვები ოთხზე და ვტრიალებ. შენიღბვამ დამალა ის, რაც ქვეშ იყო, მაგრამ მასში გამავალი სინათლე ვერ დაფარა, განსაკუთრებით ახლა, როცა მასში ნახვრეტი გავუკეთე. ზემოდან სამი ძლიერი სხივი მომყვებოდა. ისმოდა შეძახილი ბრძანებები და ისმოდა ჯარისკაცების ხმები, რომლებიც სროლისთვის ემზადებოდნენ. ისინი მოვიდნენ არა კეისრის, არამედ ნიკ კარტერის დასამარხად. და მე მოვედი არა შიშველი ხელებით ლომებთან საბრძოლველად, არამედ "მამლის" და მისი დრონების საბრძოლველად. ეს უკანასკნელი იყო ჩემი მიზანი. მე მყავდა „ვილჰელმინა“ დატვირთული ცეცხლგამჩენი ვაზნებით.
  
  
  ჩვეულებრივ, მე არ ვიტანდი ასეთ ეგზოტიკურ საბრძოლო მასალას. ტყვია შეასრულებს სამუშაოს დამატებითი ფეიერვერკის გარეშე. გარდა იმ შემთხვევებისა, როდესაც სამიზნე არის უპილოტო საფრენი აპარატი, სრული JP-4. სტანდარტული ლუგერის ჭურვი არ ანთებს თვითმფრინავის საწვავს.
  
  
  არ მიფიქრია ამ ფაქტზე ან იმაზე, თუ როგორ ისწავლი ჩემს პროფესიაში შეფასებას და მოემზადო მოულოდნელობისთვის, სანამ ის შენზე გადაგდება. მე ვიყავი დაკავებული იმისთვის, რომ მეპოვა საკმარისი საფარი, რათა დამემტკიცებინა, რომ კარგად ვიყავი მომზადებული, სანამ ზემოთ მსროლელები აღმოაჩენდნენ დიაპაზონს და სამიზნეს.
  
  
  ჩემს წინ იდგა სასტარტო ხაზზე უპილოტო საფრენი აპარატის შავი სილუეტი, რომელსაც ზურგზე „მამალი“ ჰქონდა. ის მიზნად ისახავდა შექმნას უფრო დიდი გლობალური ჯოჯოხეთი, ვიდრე მისი შემქმნელები ოდესმე ოცნებობდნენ. ამ სასიკვდილო ნატურმორტის მიღმა, გალავნის შორეულ კიდეზე, მოლურჯო შუქის ჭრილი იყო, რომელიც მერტენსის მისიის კონტროლის ცენტრის დაკვირვების ფანჯარას აღნიშნავდა.
  
  
  საიდანაც პირდაპირ მისიის კონტროლის წინ ვიწექი, ის ძალიან შორს იყო ლუგერით ზუსტი სროლისთვის. ვიცოდი, როგორც კი სროლას დავიწყებდი, ცეცხლს გადავეყრებოდი. არჩევანი არ მქონდა, დრო არ მქონდა. საფარიდან გამოვვარდი და პირდაპირ დრონისკენ გავეშურე. სამი გასროლა გავისროლე, სანამ შუქი არ დამჭერდა და ტყვიები ირგვლივ ფრენა დაიწყეს. ჩავვარდი მხრებში და მეოთხე და მეხუთედ ვესროლე მიწაზე და ზურგით, როცა პირდაპირ ავდექი.
  
  
  მერე გადაღება აღარ მომიწია. RPV მოულოდნელად ატყდა ცეცხლი. იგი ძლიერად ააფეთქეს, გაბრაზებული ხვრინვის ხმას გამოსცემდა. ისევ მიწას დავეჯახე და ამჯერად, როგორც კი მივუახლოვდი, სასტარტო ხაზის უკან გამოვვარდი და ლურჯი შუქისკენ გავემართე.
  
  
  პროჟექტორის სხივები ცეცხლმოკიდებულ უპილოტო საფრენ აპარატს დაეჯახა და შეფერხდა. სროლა შეწყდა. სამაგიეროდ იყო მრავალენოვანი ყვირილი. ყველამ დაამატა: ჯოჯოხეთივით გაიქეცი! გავიგე მოქმედებების განხორციელება. ზემოხსენებული ბანდა, გამოცდილი ტერორისტები, იყვნენ ძლიერი და კარგად გაწვრთნილი, იდეალური იყო თვითმფრინავის გატაცებისთვის, მძევლების მკვლელობისთვის ან თუნდაც ბირთვული იარაღის მოსაპარად. მაგრამ სწორედ აქ დასრულდა მათი სამეცნიერო განათლება. ისინი ისე მუშაობდნენ, როგორც არასდროს, რადგან პირადი ატომიზაცია არ იყო კონტრაქტის ნაწილი.
  
  
  შემდეგი ორი ხმა მექანიკური იყო. ისმოდა უპილოტო საფრენი აპარატის ტურბინის დაბალი ყვირილი, რომელიც იწყებდა ბრუნვას და რკინის კარის საკეტის ხმაური. კარი ფანჯრის ლურჯი შუქის გვერდით იყო და ექიმი კორნელიუს მერტენსი გამოვიდა. გაბრაზებული მაიმუნივით იღრიალა. ცეცხლის და დრონის განათების მზარდ შუქზე ის ერთნაირს გამოიყურებოდა, როცა გაშვების ბალიშისკენ მიისწრაფოდა. თვალები აბრჭყვიალდა, ხელები აფრიალდა, ჩემს გვერდით გამიარა, რაკეტის გარდა, ყურადღებას არაფერს აქცევდა. მან ხალათი შეუტია ცეცხლს, ცდილობდა დაემხობა, კაცი გაგიჟდა.
  
  
  უკნიდან წინსვლას ვერ ახერხებდა, გაიქცა ტრასის წინ და ავიდა მასზე, კანკალებდა და ღრიალებდა. შემდეგ მისი ყვირილი წამით შეწყდა და როცა ისევ იყვირა, ეს იყო საშინელების გამჭოლი კივილი.
  
  
  არ დამჭირვებია გადაადგილება, რომ გავიგო რა მოხდა. დავინახე, როგორ გადააგდო თავი უკან, ხელები აღარ ცვიოდა, არამედ პირდაპირ ეყრდნობოდა RPV-ს ჰაერის მიმღებს და ცდილობდა გაექცეოდა სიამაყისა და სიხარულის კლანჭებს.
  
  
  მაგრამ ამან არ გაუშვა. მას უნდოდა და როგორც იბრძოდა, ევედრებოდა და ყვიროდა, ნელა
  
  
  მან ჩასვა თავის ტურბინაში, სანამ არ დაახრჩო იმით, რასაც, ვფიქრობ, მერტენსბურგერს ეძახიან. ეს მისთვის შესაფერისი გზა ჩანდა წასასვლელად.
  
  
  მანამდეც კი, სანამ ის უკანასკნელად ღრიალებდა, რაღაც საკითხების მოგვარებას ვაპირებდი. რკინის კარი ღია იყო. საკონტროლო ოთახის მთავარი კარის შესასვლელთან მიდიოდა. ისიც ღია იყო. მისი მეშვეობით დავინახე ოთახი და მისი მაცხოვრებლები. ათი იყო, მათ შორის ვილა და შრედერი. ყველამ უყურებდა საწყის ეკრანს და უყურებდა ლიდერს გაყინული გაკვირვებით მიმავალს. ისინი აგრძელებდნენ მას, მე კი დრო არ გამოვნახე მათთვის სასიამოვნო მგზავრობისთვის.
  
  
  პიერი მათ შუაში ჩავყარე. მერე კარი დავხურე და საკეტი საჭე მოვატრიალე.
  
  
  
  
  
  
  
  თავი 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  RPV-ს ცეცხლმა რაღაც აალებადი აანთო შენიღბვის ბადეში და მთელი საგანი მყისიერად, მაგრამ შთამბეჭდავად აალდა. ამან Ranger Team Huey-ის პილოტებს უფრო მეტი მისცა, ვიდრე უბრალოდ ელექტრონული საყვირი.
  
  
  ლამანას გადმოსახედიდან, ამან ასევე გამოიწვია ტასაჰმედის ფრენა. მან იცოდა დაწყების დრო. უეცარმა პიროტექნიკამ მიანიშნა, რომ რაღაც არასწორედ იყო და თავის პოზიციაზე ამას იგნორირება არ შეეძლო. და ასეთ ვითარებაში სხვას არ გაუგზავნიდა გამოძიებისთვის.
  
  
  ის ჩავიდა ოცი კაცისგან შემდგარი ძალით, რომლებიც სწრაფად განიარაღებეს რეინჯერებმა, მაგრამ გენერლის მოსვლამ ჯგუფის მეთაური, პოლკოვნიკი ბილ მური ჩააყენა, რასაც ის პოლიტიკურ პოზიციად თვლიდა. მისი ბრძანება იყო მოპარული ნივთების დაბრუნება და ჯოჯოხეთის გაყვანა. მისი ძალა შემოიჭრებოდა სუვერენულ ტერიტორიაზე. საერთაშორისო ინციდენტის თავიდან აცილება ყველა ფასად უნდა მომხდარიყო. თუ მას უნდა იბრძოლოს მამლის დასაბრუნებლად, ეს ერთია, მაგრამ ამის მიღმა, თუნდაც თავს დაესხნენ, მას არ უნდა უპასუხოს.
  
  
  სამეთაურო ვერტმფრენის გულშემატკივართან ჩვენი შეხვედრის პირველ წუთებში გავაფრთხილე და ვუთხარი, რომ გენერლის ჩამოსვლისთვის მზად უნდა ყოფილიყო. ვიცოდი, თუ ტასაჰმედი არ გამოჩენილიყო, ლამანასთან წავიდოდი მის საპოვნელად. როგორც არ უნდა იყოს, გაწმენდის ოპერაციას მოსალოდნელზე მეტი დრო დასჭირდა. ფიზიკური მიზანი იყო პაულასთან მიხედვა - რომელსაც რამდენიმე მედიკოსი ფრთხილად ამუშავებდა - და იმის უზრუნველყოფა, რომ მერტენსის კომანდოსები ან დანებებულიყვნენ ან უდაბნოში გაგრძელებულიყვნენ. დრო მოითხოვდა ტექნიკურ ნაწილს. მერტენსის ყველა ულამაზესი ელექტრონული თამაშით, მურის ტექნიკოსებს უნდა დარწმუნდნენ, რომ Cockeye იყო მშვიდი და უსაფრთხო.
  
  
  მური სოლიდური, შეუპოვარი ტიპი იყო, ცოტა სიტყვის კაცი, პირდაპირ ბრძანებით - ისეთი ბიჭი, რომლის კაცები მას სადმე მიჰყვებოდნენ. გენერალი თითქმის მთლიანად იყო მოწესრიგებული, როდესაც ის პოლკოვნიკის წინაშე მიიყვანეს გაშვების ბალიშზე.
  
  
  „ვინ ხართ ბატონო? რას აკეთებენ აქ თქვენი ჯარები? - ფრანგულად ჩაილაპარაკა ტასახმედმა.
  
  
  "პოლკოვნიკი უილიამ ჯ. მური, შეერთებული შტატების არმია"! უპასუხა მან ინგლისურად. „ამ ატომურ რაკეტას აქედან ვიღებთ. ის ჩვენ გვეკუთვნის."
  
  
  „შენ შემოჭრილი ხარ! თქვენ ხართ იმპერიალისტური შემოჭრის ძალა! შენ...!" ინგლისურზე გადაერთო.
  
  
  „გენერალო, განიხილეთ ეს ჩემს მთავრობასთან. ახლა გთხოვ, მოშორდი."
  
  
  ”და ჩემი თანამემამულეები, რომლებიც თქვენ დახოცეს,” მან მიუთითა ცხედრების მოწესრიგებულ რიგზე, რომელიც შეგროვდა და დაასვენა მერტენსის მისიის კონტროლის ცენტრის წინ, ”მე ამას თან წავიღებ არამარტო თქვენს მთავრობასთან ერთად!” მან თავად მოამზადა ქაფში.
  
  
  ჩრდილებიდან გამოვედი. – რომელი საათია, პოლკოვნიკო?
  
  
  "შვიდი წუთი და ჩვენ ჰაერში ვართ."
  
  
  „მე და გენერალი გალავანში ვიქნებით. Მე წამოვალ შენთან ერთად".
  
  
  - შვიდი წუთი, - გაიმეორა პოლკოვნიკმა და წავიდა, რათა დაენახა მისი კაცები ნელ-ნელა ამოიღეს Cockerel დამწვარი უპილოტო საფრენი აპარატიდან.
  
  
  "Ვინ ხარ?" თასხმედი რკალის შუქზე ჩემს დანგრეულ სახეს სწავლობდა.
  
  
  „იარაღიანი კაცი“, ვუთხარი მე და ვილჰელმინას სახე ეგრძნო. „ახლავე იქ მივდივართ DC-7-ით“.
  
  
  ის არ კამათობდა. მე ის სკამზე დავჯექი, რომელიც ადრე დავდე და მაგიდასთან დავჯექი, ლუგერს მიყრდნობილი.
  
  
  - ორი ვარიანტი გაქვს, - ვუთხარი მე. ”ან შეგიძლიათ შეუერთდეთ თქვენი მეგობრების რიგებს… ან შეგიძლიათ მოითხოვოთ თავშესაფარი.”
  
  
  ამან გაასწორა, შავი თვალები უბრწყინავდა. "თავშესაფარი!"
  
  
  „გენერალო, მე არ ვაპირებ დროს ტყუილად დავკარგო შენთან საუბრისას. ვერტმფრენის აწევა მჭირდება. თქვენ ისევე ხართ პასუხისმგებელი იმაზე, რაც აქ თითქმის მოხდა, როგორც ნებისმიერი თქვენი გარდაცვლილი მეგობარი. სანამ მერტენსი და მისი ბიჭები გაგიჟდნენ, შენ არ ხარ. თქვენ გაქვთ ყველა თქვენი ღილაკი. თქვენ თამაშობდით იმისთვის, რომ მიიღოთ ის, რაც გინდოდათ. კარგი, არის რაღაც ჩვენ გვინდა. შეგიძლია მოგვცეს ან სულ ეს არის. ” მე ავიღე ვილჰელმინა.
  
  
  ტუჩებს აკოცა. "რა... რა გინდა?"
  
  
  "Ორი რამ. შემა მენდანიკე, როგორც ახალი პრემიერ-მინისტრი, და თქვენი გეგმები, მისცეთ საბჭოთა ფლოტს ლამანის დაჭერის უფლება. ან შენ გაიქცევი და ამას ვაშინგტონი გააკეთებს“.
  
  
  ოფიციალური განცხადება, წინააღმდეგ შემთხვევაში მადამ მენდანიკამ უნდა გამოაცხადოს თქვენი გარდაცვალება.
  
  
  "მე... დრო მჭირდება მოსაფიქრებლად."
  
  
  "ერთი არ გაქვს." Მე ვიღვიძებ. "კარიდან ერთად გავდივართ, ან მე გამოვდივარ მარტო."
  
  
  ჩვენ ერთად გამოვედით, როცა სარდლობის შვეულმფრენის გულშემატკივარმა ტრიალი დაიწყო.
  
  
  პაულასთან ერთად ვმოგზაურობდი. ის დამამშვიდებელი და ლეთარგიული იყო, მაგრამ ბედნიერი იყო ჩემი დანახვით. მე ვიჯექი, მისი კარგი ხელი მეჭირა, საკაცის გვერდით, რომელზეც ის იყო მიმაგრებული. ”იცით,” თქვა მან, ”დაახლოებით ასი წლის წინ თქვენ თქვით, რომ მოხვალ და დაჯდები ჩემს ეზოში, დალევ ჯინი და ტონიკი და მომიყვები რა ხდება. არა მგონია, ახლა ამის გაკეთება შეგვიძლია. "
  
  
  "Აქ არა. Ძალიან ხმამაღალი. მაგრამ მე ვიცი ადგილი ათენის გარეთ, ვულაღმინში, ვარდებით სავსე ზღვის პირას, სადაც ღვინო მშრალია და ამბავი კარგია“.
  
  
  მან გაურკვევლად ამოისუნთქა: ”ოჰ, ეს კარგად ჟღერს. მე ეს ვისურვებდი“. შემდეგ მან გაიცინა: "მაინტერესებს რას იფიქრებს ჰენრი?"
  
  
  ”ჩვენ მას საფოსტო ბარათს გავუგზავნით,” ვუთხარი მე. ვიფიქრე, ჰოკსაც გავუგზავნი.
  
  
  
  
  
  
  კარტერ ნიკ
  
  
  დოკუმენტი ზ
  
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  დოკუმენტი ზ
  
  
  თარგმნა ლევ შკლოვსკიმ გარდაცვლილი შვილის ანტონის ხსოვნისადმი
  
  
  ორიგინალური სათაური: The Z Document
  
  
  
  
  
  
  Თავი 1
  
  
  
  
  
  მე გავაგრძელე ბრძოლა ჩემს ახალ იდენტობასთან. ეს არის ის, რასაც გრძნობთ, როგორც აგენტი, მით უმეტეს, თუ არ გქონიათ საშუალება იფიქროთ თქვენს ახალ ქავერზე. მე ნიკ კარტერს ვგრძნობდი, რომ მძულდა Greyhound-ის ავტობუსები, განსაკუთრებით შუაღამის შემდეგ. და ნახევრად ცარიელი Greyhound ავტობუსი არის იდეალური გარემო იდენტურობის კრიზისისთვის.
  
  
  თუმცა, ფრედ გუდრუმი მიჩვეული იყო ავტობუსებზე. მან საკმარისად მოიარა მთელი ქვეყანა ამ ავტობუსებით, მისი გაფუჭებული ჩემოდანი და ჭუჭყიანი სპორტული ჩანთა სადღაც საბარგულშია, ყელში იაფფასიანი ბურბონის ყლუპი, სახეზე ნამწვები და ოცდახუთი იაფი სადილის ნაშთები ზურგზე. დანაოჭებული კოსტუმი. საკმარისად მესმოდა ჩემი საფარი, რომ ვიცოდე, რას იყო შეჩვეული ეს ფრედი, იაფფასიან პარაზიტს, რომელიც რეალურ უბედურებაში იყო მას შემდეგ, რაც მან არ გადაიხადა თავისი მიმწოდებელი. მაგრამ მე ჯერ კიდევ არ ვარ მიჩვეული, რომ ვიყო კარგი ძველი ფრედი.
  
  
  მიუხედავად იმისა, რომ ვერ დავიძინე, შუქი არ მქონდა ჩართული, რადგან შუქი არავის ჰქონდა. მგზავრები შედგებოდნენ შვიდი მეზღვაურისგან, რომლებიც დაბრუნდნენ თავიანთ ქვედანაყოფში ნორფოლკში და რვა მშვიდობიანი მოქალაქისგან, რომელთაგან ორი ჯარისკაცის ცოლი იყო სუნიანი, ყვირილით ჩვილებით, რომლებსაც ახლა ეძინათ.
  
  
  იაფფასიანმა კოსტუმმა, რომელიც AH-მ მომცა, მაიძულებდა შევერეოდი ჩემს გარემოცვას და ასევე აფარებდა ვილჰელმინას, ჩემს ლუგერს, პიერს, პატარა გაზის ბომბს და ჰიუგოს, ჩემს სტილეტოს. ერთადერთი, რაც მკერავმა გამოტოვა, იყო ჩემი დუნდულის ბალიშები, იმის გათვალისწინებით, რომ ავტობუსი ხტუნავდა.
  
  
  დევიდ ჰოუკმა გამომიგზავნა ბევრ უცნაურ მისიებში ჩემი კარიერის განმავლობაში, როგორც Killmaster N3, და დარწმუნებული ვიყავი, რომ მან გამომიგზავნა ჩემი მოკვლა. არ მახსოვდა, რომ ოდესმე გამომიგზავნა მისიაში ასეთი მწირი სანდო ინფორმაციით და ასეთი ბოდიშის მოხდით. ჯანდაბა, ჰოუკმა თქვა, რომ არც კი იცოდა, იყო თუ არა ეს სამუშაო Killmaster-ისთვის. და მე უფრო ნაკლები ვიცოდი.
  
  
  მე უფრო მეტის ცოდნას ველოდი მასავაში ყოფნის შემდეგ და ეთიოპიის მთავრობა დამიკავშირდა. მაგრამ ვაშინგტონსა და მასავას შორის მე უმეცრად მოვიქეცი.
  
  
  ეს დაიწყო თორმეტი დღის წინ, სწორედ მაშინ, როდესაც მე ვაპირებდი ჩემი ბინიდან გამოსვლას კოლუმბის წრეზე. ჩემი წასვლის მიზეზი იყო ქერა, სახელად სინტია, ვახშამი და იტალიური ფილმი. უკვე მომეწონა სინტია და რესტორანი და მზად ვიყავი დავეთანხმო კინოკრიტიკოსის აზრს, რომ ფილმი კარგი იყო. მაგრამ შემდეგ ტელეფონმა დარეკა და ჰოკმა დაიწყო ჩემი საღამოს გაფუჭება. ჩვენ ვისაუბრეთ სკრამბლერზე და მან მითხრა, სად უნდა აეღო მანქანის გასაღებები ბალტიმორი-ვაშინგტონის საერთაშორისო აეროპორტში ორი დღის შემდეგ. ფილმი გაფუჭდა, რესტორანს ახალი მფლობელი ჰყავდა და სინტია გაცივდა.
  
  
  ჰოკმა აირჩია Mourdock-ის რესტორანი შეხვედრის ადგილად, ლანჩის დრო ჩემი ფრენის გამგზავრებასთან ერთად და იმ წუთების რაოდენობა, რაც დამჭირდებოდა, რომ ძრავი ძრავით გაშვებული ძრავით ვაშინგტონის გარეუბანში, მონტგომერის ოლქში, მერილენდის გარეუბანში გადამეყვანა.
  
  
  გარედან Mordock's ისე გამოიყურებოდა, როგორც სავაჭრო ცენტრის ყველა სხვა რესტორანი. გვერდით სუპერმარკეტიც კი იყო, ცოტა მოშორებით კი აფთიაქი. ველოდი უღიმღამო საჭმელს, ცუდ გაფორმებას და ენით აუწერლად ცუდ მომსახურებას. შესასვლელმა იმედი არ გაუცრუა.
  
  
  უკრავდა მშვიდი ფონური მუსიკა, თაფლიანი სიმები უკრავს ძველ მელოდიებს. სალარო კანფეტებითა და სიგარეტებით სავსე მინის დახლზე იჯდა. ნიშნები მიუთითებდა, თუ რომელი საკრედიტო ბარათები მიიღეს. მარჯვნივ გასახდელი იყო, მარცხნივ კარი სასადილოში გადიოდა. კედლებზე რაღაც ყალბი იაპონური ყვავილების ნიმუში იყო, ავადმყოფური ვარდისფერი ფერი. ლურჯი ხალიჩა ძაფიანი იყო და მხოლოდ იმდენი შუქი იყო, რომ ოფიციანტებს ფული დაეთვალათ.
  
  
  დიასახლისი სიტუაციას არ შეეფერებოდა. ოფიციანტს ველოდი, რადგან სავაჭრო ცენტრებში ამ ტიპის რესტორნებს არ შეუძლიათ უფროსი მიმტანი. მე კი წინასწარ გავაცანი - ყოფილი მიმტანი, რომელმაც ყველა თავაზიანი ფრაზა იცოდა, მაგრამ აბსოლუტურად არავითარი სტილი არ ჰქონდა. ქერა, რომელიც ფოიეში შესვლისთანავე მომიახლოვდა, ოცდაათამდე იყო, მაღალი და გამხდარი, მაგრამ არა გამხდარი და აშკარად განვითარებული. ღია მწვანე კაბაში თხევადი მადლით გადავიდა.
  
  
  ჰკითხა მან. - მარტო შეჭამთ ბატონო?
  
  
  - მე მქვია კარტერი, - ვთქვი მე. - მე მაქვს შეხვედრა მისტერ ჰოუკთან.
  
  
  მან მარცხენა ხელში რვეულს დახედა, შემდეგ დახლზე დადო. - ოჰ, მისტერ კარტერ. მისტერ ჰოუკი მეოთხე ოთახშია. შეიძლება თქვენი ქურთუკი მქონდეს, სერ?
  
  
  ქალთა გაძლიერების დაწყების შემდეგ, ერთ-ერთი ყველაზე სასაცილო რამ იყო ქალები, რომლებიც ცდილობენ თავიანთი იდენტობის დამტკიცებას ყველა იმ მცირე სიკეთის გავრცელებით, რასაც მამაკაცები ტრადიციულად ავლენენ ქალებზე. მინახავს გოგოები, რომლებიც პალტოს ხსნისას კინაღამ იხევენ ხელებს, ან სიგარეტის დანთებისას კინაღამ ცხვირს იწვებიან. თუმცა ამ ქალმა თავისი საქმე იცოდა - დამეხმარა ქურთუკიდან ამოსვლაში და ეს ძალიან ოსტატურად გააკეთა. როცა მან კარი მომიჭირა, მაინტერესებდა, საჭმელი ისეთივე ცუდი იქნებოდა, როგორც ფონი, თუ ისეთივე კარგი, როგორც დიასახლისი.
  
  
  მაგრამ ჰოუკმა Mourdock-ის რესტორანი რომ აერჩია, ცუდ საკვებთან გამკლავება მომიწევდა. ჰოკმა ბევრი რამ იცოდა, მაგრამ საჭმელი და სასმელი მის ლექსიკაში არ იყო.
  
  
  ჩვენ პირდაპირ მივდიოდით, სანამ არ მივაღწიეთ დახურულ ოთახებს. არავის ლაპარაკი არ გამიგია, ამიტომ ჰოუკს უნდა ეპოვა საკმარისად უსაფრთხო ადგილი შესახვედრად. გოგონამ დაუკაკუნებლად გააღო მარჯვნივ მეორე კარი. სიგარის კვამლმა შემაძრწუნა. ის სწორ ოთახში აღმოჩნდა. დიასახლისმა ჩვენი სასმელის შეკვეთა მიიღო, ჰოკმა გამოწვდილი ხელი დამიბრუნა და შევნიშნე, რომ საჭმელი უკვე შეკვეთილი იყო. - მენიუ არ არის? - ვკითხე, როცა დიასახლისი წავიდა.
  
  
  ”მენიუში მხოლოდ ერთი რამ არის”, - თქვა ჰოკმა. "სტეიკი".
  
  
  - ოჰ, ამიტომ. ვფიქრობ, ამიტომაც აირჩიე ეს რესტორანი.
  
  
  ”ეს ადგილი ავირჩიე, რადგან ის ეკუთვნის AX-ს, რაც არ უნდა იყოს.” მეტი არაფერი ახსნა.
  
  
  ჰოკი ყოველთვის მშვიდი ადამიანი იყო, რაც ერთ-ერთი მიზეზია, რის გამოც ის ხელმძღვანელობს აშშ-ს მთავრობის სააგენტო AX-ს. მოლაპარაკე ხალხი არ არის კარგი საიდუმლო სამსახურისთვის. ჰოუკმა არც კი მითხრა, რატომ არის AX-ის მფლობელი ეს რესტორანი და მე ვარ მისი ერთ-ერთი საუკეთესო ადამიანი. მან დაელოდა სანამ ჩვენ არ ვჭამდით ჩვენს სტეიკებს, გემრიელ, დაძველებულ ხორცს და დავამთავრებდით ჭიქა ღვინოს, სანამ სიტყვას დაიწყებდა.
  
  
  „N3, აქ გვაქვს შემთხვევა, რომელიც შეიძლება არ არსებობდეს. ყველაფერს გეტყვით, რაც ვიცი ამის შესახებ, მაგრამ ჭკვიანური გადაწყვეტილების მისაღებად ეს საკმარისი არ არის.
  
  
  "ეს Killmaster-ის ნამუშევარია?"
  
  
  - ეს შენი საქმეა, - მითხრა ჰოუკმა. ახალი სიგარა ამოიღო - თუ ის სუნიანი ჩხირები, რომელსაც ეწეოდა, ახალიც კი იქნებოდა - ამოიღო შეფუთვა და გააგრძელა სანამ გააგრძელებდა.
  
  
  ”ტექნიკურად ეს არ არის სამუშაო AX-ისთვის. ჩვენ ვეხმარებით გარკვეულ ელემენტებს მეგობრულ, ნეიტრალურ მთავრობაში“.
  
  
  'Ეს ვინ არის?'
  
  
  "ეთიოპელები".
  
  
  მე დავლიე ღვინო - კალიფორნიის შინდისფერი, რომელიც არც კარგი იყო და არც ცუდი - შემდეგ ვუთხარი: "არ მესმის, სერ". მეგონა, ეთიოპელებს არ მოსწონდათ ამერიკის საიდუმლო სამსახური მათ ძვირფას უდაბნოში.
  
  
  ”ჩვეულებრივ, არა. მაგრამ მათ ჩვენი დახმარება სჭირდებათ, რომ იპოვონ კაცი, სახელად ჩეზარე ბორჯია.
  
  
  "მე მეგონა, რომ ის საუკუნეების წინ გარდაიცვალა."
  
  
  - ამ ბიჭის ნამდვილი სახელია კარლო ბორჯია. ცეზარეს ზედმეტსახელი არის მიზანმიმართული ხრიკი, გზა იმისა, რომ მსოფლიოს გააცნობიეროს, რომ ის დაუნდობელი ნაძირალაა. ჩვენ არც კი ვართ დარწმუნებული, რომ ის ეთიოპიაშია. ალბათ ის სხვა ადგილასაა. და ახლავე უნდა გაარკვიო.
  
  
  - ეთიოპელებმა არ იციან სად არის?
  
  
  ”არა, თუ ისინი ჩვენთან გულწრფელები არიან”, - თქვა ჰოუკმა. „და ასევე CIA. მე ვფიქრობ, რომ CIA და ეთიოპელებიც ისევე დაბნეულები არიან, როგორც მე. ეს არის ის, რაც ჩვენ გვაქვს ამ ბორჯიაზე.
  
  
  ჰოკმა პორტფელიდან ამოიღო მოხსენებებით სავსე საქაღალდე, წარწერით "საიდუმლო". ერთ-ერთი ფურცლის თავზე ეწერა ასო Z, ანბანის ბოლო ასო და AX, რაც მხოლოდ ერთ რამეს ნიშნავდა: რასაც ეს ქაღალდი შეიცავდა, ის შეიძლება ნიშნავდეს სამყაროს დასასრულს. ეს იყო გადაუდებელი შემთხვევა კაპიტალით E. საუბრის წინ ჰოკმა დოკუმენტს დახედა.
  
  
  „1950-იანი წლების ბოლოს ბორჯია ნეოფაშისტი იყო იტალიაში. სანამ ის პოლიტიკურ საქმიანობასა და ლეგალურ ორგანიზაციებს ეწეოდა, ძალიან სასარგებლო იყო. მისმა ჯგუფმა აიტაცა ამ გარე კომუნისტების ნაწილი, რათა უფრო ზომიერმა პარტიებმა გააგრძელონ ნორმალურად მოქმედება. მაგრამ შემდეგ მან აღმოაჩინა პოლიტიკური ძალადობის ღირებულება. ის ლივორნოდან მანამდე გაუჩინარდა, სანამ იტალიის პოლიცია მის დაჭერას ცდილობდა. მათ მიადევნეს თვალი მასავას და შემდეგ ასმარას. 1960 წლისთვის ის გაუჩინარდა“.
  
  
  "მაშ რა გააკეთა მან ამ ბოლო დროს ჩვენი ინტერესის გასაღვივებლად?"
  
  
  „შეიძლება არაფერი. შესაძლოა, რაღაც ისეთი დიდი, რომ შემაშინოს“, - თქვა ჰოუკმა. „ეგვიპტელებმა დაკარგეს 14 მოკლე და საშუალო რადიუსის რაკეტა, რომლებიც დაუმიზნეს ისრაელს. და ისრაელელებმა დაკარგეს ცხრა, რომლებიც განკუთვნილი იყო ეგვიპტესა და სირიისთვის. ორივე მხარე ფიქრობს, რომ მეორე მხარემ მოიპარა...“
  
  
  — ასე არ არის?
  
  
  „ჩვენ ამის მტკიცებულება ვერ ვიპოვნეთ. როგორც ჩანს, რუსებიც. ისინი პირველებმა გაარკვიეს ეს ბორჯია, მაგრამ მათმა სიჩქარემ და ეფექტურობამ ვერაფერი გამოიწვია. მათი აგენტი ორი თვის წინ გაუჩინარდა.
  
  
  - როგორ ფიქრობთ, შეიძლება ჩინელებს რაიმე კავშირი ჰქონდეთ ამასთან?
  
  
  "არ გამოვრიცხავ, ნიკ." მაგრამ ჯერ კიდევ არსებობს შესაძლებლობა, რომ ბორჯიამ დამოუკიდებლად იმუშაოს. არც ერთი ეს იდეა არ მომწონს.
  
  
  ”დარწმუნებული ხარ, რომ ის არ არის რუსეთის აგენტი?”
  
  
  -კი ნიკ დარწმუნებული ვარ. მათ ისე არ უნდათ ახლო აღმოსავლეთში უბედურება, როგორც ჩვენ. მაგრამ უბედურება ისაა, როგორია ეს რაკეტები. ოცდასამივეს აქვს ბირთვული ქობინი.
  
  
  ჰოკმა ისევ აანთო სიგარა. მსგავსი სიტუაციები გარდაუვალი იყო 1956 წლიდან, როდესაც სუეცის კრიზისი დაიწყო და ამერიკამ ფართო უნდობლობა მოიპოვა. თუ ისრაელებს და არაბებს უნდათ, ყოველწლიურად ესროლონ ერთმანეთს ჩვეულებრივი იარაღით, ეს კარგია ჩვენთვის და რუსებისთვის. ჩვენ ყოველთვის შეგვეძლო ხელახლა ჩარევა მას შემდეგ, რაც ჩვენი ტანკები და ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი საფუძვლიანი საველე გამოცდის ჩატარდა. მაგრამ ბირთვული ქობინი ახალ განზომილებას მატებს, რომელიც რუსებსაც კი აშინებს“.
  
  
  Ვიკითხე. - ეთიოპიის რომელ ნაწილში შეიძლებოდა მოქმედებდეს ეს ბორჯია?
  
  
  "ეთიოპელები თავად ფიქრობენ დანაკილზე", - თქვა ჰოუკმა.
  
  
  "ეს უდაბნოა."
  
  
  „უდაბნო სინას ჰგავს. ეს არის უდაბნო, სადაც თითქმის არაფერია და ეთიოპელები არ აკონტროლებენ მას. იქ მცხოვრებნი არ ერიდებიან უცნობების მოკვლას. დანაკილი გარშემორტყმულია ეთიოპიის ტერიტორიით, მაგრამ იქ მმართველი ამჰარა ტომები არ გეგმავენ ექსპედიციის აღჭურვას ტერიტორიის შესასწავლად. ეს ჯოჯოხეთური ადგილია.
  
  
  ჰოუკისთვის ეს იშვიათი განცხადება იყო და ამან მანერვიულა. უფრო მეტიც, ის, რისი გაგებაც შევძელი დანაკილის შესახებ მომდევნო დღეებში, არ დამამშვიდა. ჩემი საფარი მეც მაწუხებდა. ფრედ გუდრუმი ცნობილი იყო როგორც საზოგადოებრივი სამუშაოების ინჟინერი, მაგრამ გადახდის პრობლემების გამო ამერიკის ყველა პროფკავშირის შავ სიაში მოხვდა. ახლა კი მან შეუკვეთა ნორვეგიული სატვირთო გემი მასავაში. ეთიოპიის მთავრობას სჭირდებოდა ადამიანები, რომლებსაც შეეძლოთ გზების აშენება.
  
  
  გრეიჰაუნდი ნორფოლკში ჩავიდა. ვიპოვე ჩემი დუფლის ჩანთა და დაზიანებული ჩემოდანი, რომლის საიდუმლო განყოფილებაში იყო ვილჰელმინას უამრავი საბრძოლო მასალა და გადამცემი. მერე ტაქსი ვიპოვე. მძღოლმა ყურადღებით შეხედა ჩემს გარეგნობას და მკითხა: "რვა დოლარი გაქვს?"
  
  
  'დიახ. ოღონდ შენ ფრთხილად მართავ მანქანას, თორემ მე ვიჩივლებ ყველაფერს, რაც დაგრჩება.
  
  
  მან გაიგო ჩემი ხუმრობა. შესაძლოა, ნიკ კარტერს ჩემს ფრედ გუდრუმის პერსონაში ზედმეტად მოხვედრის საშუალება მივეცი, რადგან ხმას არ იღებდა.
  
  
  საბაჟოზე გამიყვანა და გავლის პრობლემა არ მქონია. სატვირთო მანქანის მძღოლმა გამიყვანა ჰანს სკეილმანისკენ.
  
  
  ბორტგამცილებელს, მაღალ კაცს, ქვიშიანი თმით, სახელად ლარსენს, ჩემი დანახვა დიდად არ გაუხარდა. ეს იყო იმის გამო, რომ ღამის ორი საათი იყო და ჩემი გარეგნობის გამო. მან მიმიყვანა ჩემს სალონში. მივეცი მას წვერი.
  
  
  ”საუზმე შვიდიდან ცხრამდე”, - თქვა მან. „სასადილო ოთახს კიბეებზე უკანა მხარეს და ერთი გემბანის ქვემოთ ნახავთ“.
  
  
  "Სად არის ტუალეტი ?"
  
  
  - ზუსტად კაბინების უკან. შხაპიც. ფრთხილად იყავით, რომ არ შოკში ჩააგდოთ ქალბატონები.
  
  
  Ის წავიდა. იარაღი საბარგულში ჩავდე, კარი ჩავკეტე და პატარა სალონს მიმოვიხედე. ერთადერთი ნავმისადგომი მდებარეობდა პორტის ფანჯრის გვერდით, რომელიც გადაჰყურებდა პორტის მხარეს მთავარ გემბანს. ესეც სანაპიროს მხარე იყო და თხელი ფარდა არ უშლიდა ხელს კაშკაშა შუქს შიგნით შეღწევაში. ერთ კედელზე ნიჟარა იყო, მეორეზე კი კომბინირებული კედლის კარადა და კარადა. მეორე დილით გადავწყვიტე ჩემი ნივთების ამოლაგება.
  
  
  AX-მა მითხრა, რომ მგზავრთა სია კარგად გამოიყურებოდა. ახალგაზრდამ, რომელმაც ინსტრუქციები მომცა, ამიხსნა: „არავითარ შემთხვევაში, ბორტზე არ არიან ცნობილი რუსი ან ჩინური აგენტები. ჩვენ არ გვქონდა დრო, რომ ეკიპაჟის გულდასმით შეგვემოწმებინა. ასე რომ, ფრთხილად, N3. ”
  
  
  ყველა მეუბნებოდა, რომ ფრთხილად იყავი, ჰოუკმაც კი. სირთულე ის იყო, რომ ვერავინ მეუბნებოდა, ვის ან რას გავუფრთხილდე. შუქი ჩავაქრე და საწოლში ჩავწექი. ძალიან კარგად არ მეძინა.
  
  
  
  
  თავი 2
  
  
  
  
  
  გემის გამგზავრება ხმაურიანია, მაგრამ ჰანს სკეჯელმანის ეკიპაჟმა მართლაც ყველაფერი გააკეთა მგზავრების გასაღვიძებლად. საათს დავხედე. შვიდი საათი გადაწყვეტილების მიღების დროა. ავიღებდი თუ არა ჰიუგოს, თუ ფრედი გუდრუმს სტილეტო არ ეცვა? ასე რომ, გამოსავალი საერთოდ არ არის.
  
  
  ჰიუგო ვილჰელმინას და პიერს ჩემოდნის საიდუმლო განყოფილებაში ინახავდა. ადამიანები, რომლებსაც შევხვდი, ბევრად უფრო დაკვირვებულები იყვნენ, ვიდრე ის ბორტგამცილებელი ამ დილით.
  
  
  წინ წავედი და შხაპი მივიღე. მერე ჩემს სალონში დავბრუნდი და ტანსაცმელი შევარჩიე. ჩავიცვი ფლანელის პერანგი, სამუშაო შარვალი და წყალგაუმტარი პიჯაკი.
  
  
  მერე საუზმე იყო.
  
  
  სასადილო ღია იყო. ათ კაცზე იყო ადგილი. ეს იმას ნიშნავდა, რომ გემს ბევრი მგზავრი არ ჰყავდა. ბორტგამცილებელმა ლარსენმა მომიტანა ფორთოხლის წვენი, ათქვეფილი კვერცხი, ბეკონი და ყავა. თითქმის დამთავრებული ვიყავი, როცა მოხუცი წყვილი შემოვიდა.
  
  
  ესენი იყვნენ ინგლისელები - ჰაროლდ და აგათა ბლოკი. წვრილი აღნაგობა და ბუღალტერის ფერმკრთალი სახე ჰქონდა. მითხრა, რომ ფეხბურთის აუზზე ორი იღბლიანი გოლის გატანა მოახერხა და გონივრული ინვესტიცია ჩადო. მას მარადიული დიასახლისის ლავანდის სურნელოვანი სტილი ჰქონდა, ისეთი ქალი, რომლის ქმარი ღობეს აშენებს, რომ დაეყრდნოს. ისინი ორმოცდაათ წელს გადაცილებულები ჩანდნენ და მათმა მოულოდნელმა ბედნიერებამ ისინი შუახნის წვეულებად აქცია. ორივე ლაპარაკობდა. -ნორფოლკიდან ხართ, მისტერ გუდრუმ? - ჰკითხა ბლოკმა.
  
  
  „არა-მეთქი.
  
  
  ”ჩვენ გვიყვარს სამხრეთ შეერთებული შტატები,” - განმარტა მან.
  
  
  ”ჩვენ ძალიან გვიყვარს ამერიკა,” ჩაერია ქალბატონმა ბლოკმა. „სამწუხაროა, რომ თქვენი მთავრობა უკეთესად არ აქვეყნებს თავის ტურისტულ ატრაქციონებს. ორი წლის წინ ჩვენ ვიმოგზაურეთ დასავლეთში და დიდი შთაბეჭდილება მოახდინა ისეთმა ადგილებმა, როგორიცაა გრანდ კანიონი და კლდოვანი მთები. მაგრამ ღირებულება საკმაოდ მაღალია. და...'
  
  
  ნაწილობრივ შევაწყვეტინე მისი ლექცია. ფრედ გუდრუმის მსგავსად, მე უნდა მომესმინა, მაგრამ ჩემი ერთადერთი წვლილი საუბარში იყო დროდადრო წუწუნი.
  
  
  ფრედ გუდრუმი უსმენდა, რადგან მოგზაურობის დროს ამ ხალხის ხარჯზე შეეძლო დალევა. ფრედს თითქმის ისევე უყვარდა სასმელების მოხმარება, როგორც დოლარის მიღება. ბოლოს მან დაუსვა გარდაუვალი კითხვა. - რას აკეთებთ ამ გემზე, მისტერ გუდრუმ?
  
  
  "მე მივდივარ ეთიოპიაში."
  
  
  "Რისთვის?"
  
  
  'სამსახურისთვის. მე ვარ ტექნიკოსი. ვაშენებ გზებს და სანიაღვრე სისტემებს. Რაღაც მაგდაგვარი.
  
  
  - მე ეს საინტერესოა.
  
  
  „რაღაც უნდა ვიშოვოთ“, ვუთხარი მას.
  
  
  ბუღალტერმა და დიასახლისმა არ შეიძლებოდა ძალიან ბევრი იცოდნენ გზის მშენებლობის შესახებ, ასე რომ, თუ ისინი იყვნენ ის, რაც მათ თქვეს, მე კარგად ვიყავი. მირჩევნია AX-ს ადის-აბებაში ფრენა მოეწყოს, მაგრამ კაგებეს აგენტები აეროპორტებს უყურებენ. და ეს იაფი ტრანსპორტი უფრო შესაფერისი იყო ჩემი საფარისთვის.
  
  
  ქალბატონი ბლოკის დაკითხვა და მონოლოგი შეწყდა, როდესაც ოთახში კიდევ ერთი სატვირთო გემის მგზავრი შემოვიდა. იმ მომენტში, როცა მან კარი გააღო, მან მაიძულა გადამეხედა ჩემს ყველა ფსიქიკურ ფაილში. გრძელი მუქი თმა, სრული ფიგურა, სასიამოვნო, თუ ლამაზი სახე - უფრო მეტი მახსოვს, ვიდრე უბრალოდ პოლიციის ფოტო. სადღაც სრულიად შიშველი დავინახე. Მაგრამ სად?
  
  
  ”მე ვარ ჯინ ფელინი”, - თქვა მან.
  
  
  როდესაც მან ეს თქვა, მე შევძელი მისი გახსენება.
  
  
  ბლოკებმა თავი გააცნეს. გამაცნეს - ჯინას მტკიცე, მაგარი ხელის ჩამორთმევა ჰქონდა. მინდოდა სალონიდან გასულიყო, რადიოს ოთახში წავსულიყავი და გაბრაზებული კოდის შეტყობინება გამომეგზავნა ჰოკისთვის. გარდა იმისა, რომ ჰოუკი შესაძლოა უდანაშაულო ყოფილიყო - CIA-ს ყოველთვის შეეძლო ამ გემზე აგენტი დაეყენებინა მისთვის უთქვამს. ეს არ იქნება პირველი შემთხვევა, როდესაც ისინი გაგზავნიან ვინმე AX-ის მისიის თვალყურის დევნებისთვის.
  
  
  ქალბატონი ბლოკი დაუბრუნდა თავის თამაშს ფეხბურთი-აუზი-გვიყვარს მოგზაურობა. ჟანი თავაზიანად უსმენდა, მაგრამ ფსონზე მეტი არ დავდე. შემდეგ ქალბატონმა ბლოკმა კითხვების დასმა დაიწყო.
  
  
  'Რას აკეთებ?' - ჰკითხა მხიარულად.
  
  
  ”მე თავისუფალი ჟურნალისტი ვარ”, - თქვა ჟანმა.
  
  
  "შენნაირი ახალგაზრდა არსება?"
  
  
  "დიახ." - ყავა დაასრულა. „მამაჩემს ბიჭი უნდოდა. და ის არ აპირებდა რამდენიმე ბიოლოგიურ ფაქტორს აეტყუებინა მისი შვილი, როგორ გადარჩეს კაცთა სამყაროში. ასე რომ, როდესაც ჟურნალისტიკის სკოლა დავამთავრე, გადავხედე ქალების ხელმისაწვდომ სამუშაოებს და გადავწყვიტე, რომ არცერთი მათგანი არ იყო ჩემთვის შესაფერისი“.
  
  
  — ქალების ემანსიპაციის მომხრე ხართ? - ჰკითხა მისტერ ბლოკმა.
  
  
  'არა. მხოლოდ თავგადასავლებისთვის.
  
  
  მისმა სიმშვიდემ ისე შეძრა ისინი, რომ წამით შეწყვიტეს მისი ტანჯვა. მან შემომხედა. გადავწყვიტე, რომ პირველი დარტყმა თალერის ღირსი იქნებოდა.
  
  
  - ნაცნობი ხართ, მის ფელინი, - ვუთხარი მე. "მიუხედავად იმისა, რომ ბევრს არ ვკითხულობ."
  
  
  ”თქვენ ალბათ კითხულობთ მამაკაცთა ჟურნალებს, მისტერ გუდრუმ”, - თქვა მან.
  
  
  "დიახ."
  
  
  -ანუ იქ დამინახე. გამომცემლები ვარაუდობენ, რომ მამაკაცებს მოეწონებათ ქალის მიერ დაწერილი სტატია სოლო თავგადასავლების შესახებ. და რამდენიმე ფოტოს დამატებით შევძელი რამდენიმე ისტორიის გაყიდვა. შეიძლება იქ მენახა.
  
  
  - შეიძლება, - ვთქვი მე.
  
  
  - ჟურნალები? - თქვა ქალბატონმა ბლოკმა. 'ფოტო?'
  
  
  'დიახ. იცით - კორესპონდენტი ჯაკარტაში იბანავებს. ჰეროინი შიშველი უკანალით რიოში. Რაღაც მაგდაგვარი.
  
  
  ახლა, როცა მთელი მისი ფაილი გამახსენდა, AX-მა მაინც ვერ გადაწყვიტა, იყო თუ არა ჟან ფელინი კარგი აგენტი. ახლა, როცა ეს მოქმედებაში დავინახე, წარმომედგინა ოფიციალური დაბნეულობა.
  
  
  ბლოკები მას აუცილებლად დაიმახსოვრებენ მას შემდეგ, რაც ამ შოკს გადალახავენ. მაგრამ გოგონაც დარწმუნდა, რომ ისინი მარტო დატოვეს. ეს იყო ან ძალიან ჭკვიანი ან ძალიან სულელური ნაბიჯი. ზუსტად ვერ მივხვდი რა იყო.
  
  
  – ალბათ, თქვენ ისტორიკოსი ხართ, მისტერ გუდრუმ, – თქვა ჟანმა. "რატომ ხარ ამ სატვირთო გემზე?"
  
  
  ”მე ვარ ტექნიკოსი და მჭირდება გზების აშენება ეთიოპიაში.”
  
  
  - იქ სამსახური გაქვს?
  
  
  'დიახ. ვიღაც წამიყვანს, როცა მასავაში მივალთ.
  
  
  "ცუდი ქვეყანა. ეთიოპია. ფრთხილად, ყელს გამოგჭრიან.
  
  
  - ფრთხილად ვიქნები, - ვუთხარი მე.
  
  
  ორივეს ძალიან გავერთეთ ამ თამაშის თამაშით. იქნებ ჩვენ მოვატყუოთ ბლოკები და ვისაც ბორტზე შევხვდებით - შესაძლოა; ვერაფერი გამახარებდა ფრედ გუდრუმზე და მასავასკენ ამ ნელი მგზავრობით, მაგრამ ერთი წამითაც არ მოვატყუეთ ერთმანეთი. ჟანმა პირი დახუჭა და მეც კარგად მოვიქეცი. მინდოდა ბევრი მცოდნოდა მისი მისიის შესახებ და ეჭვი მეპარებოდა მისგან ნებაყოფლობით ამ ინფორმაციის მიღებაში. ჩვენი დაპირისპირება უკეთეს მომენტებს უნდა დაელოდოს.
  
  
  ამიტომ თავი ვიმართლე, გემის ბიბლიოთეკიდან რამდენიმე ქაღალდი ავიღე და ჩემს სალონში დავბრუნდი.
  
  
  მე და ჰაროლდ ბლოკი ვცადეთ ჭადრაკის თამაში პირველი ორი ღამე ზღვაზე. მას როკისა და ეპისკოპოსის თავდასხმის მიცემით, მე მოვახერხე თამაშის გაგრძელება ორმოცდახუთი სვლით, სანამ ის შეცდომაში შედიოდა და მე მათი ჩავდე. ასე რომ, ჩვენ შევწყვიტეთ ჭადრაკის თამაში და ვითამაშეთ რამდენიმე პარტია ბრიჯი, თამაში, რომელიც ძალიან არ მომწონს. დრო გავატარე რაღაცის გაგების მცდელობაში. ბლოკები სულ უფრო და უფრო ჰგავდნენ მოლაპარაკე ინგლისელ წყვილს, უდანაშაულო და უწყინარი, რომელთაც სურთ იმოგზაურონ სამყაროში, სანამ საბოლოოდ დასახლდნენ და მოიწყინეს თავიანთი ნაკლებად იღბლიანი მეგობრები, რომლებიც ბრაიტონში ვერასოდეს მოხვდნენ. ჟანი უფრო საიდუმლო იყო.
  
  
  დაუფიქრებლად თამაშობდა კარტს. ან მძიმედ გავიმარჯვეთ - ისევ და ისევ პარტნიორობა დავასრულეთ - ან მან გამანადგურებელი დამარცხებამდე მიგვიყვანა. ყოველ ჯერზე, როცა ის ხრიკს იღებდა, ის თამაშობდა თავის კარტს მაჯის მოძრაობით, რის გამოც იგი ტრიალებდა სტეკის თავზე. და ის ყოველთვის საზიზღრად მიღიმოდა, თავი უკან მიბრუნებდა, რომ შავი გრძელი თმა მოეშორებინა მბრწყინავი ყავისფერი თვალებიდან. მისი ფორმა თითქოს შედგებოდა მუქი შარვლისა და ჩანთა სვიტერისგან და მაინტერესებდა რას ჩაიცვამდა, როგორც კი ტროპიკულ და ეკვატორულ წყლებს მივაღწევდით.
  
  
  მესამე დილით ტროპიკულმა სიცხემ გაგვაღვიძა. სასადილო ოთახში რუქის მიხედვით ვიმსჯელებთ, ქარის საწინააღმდეგო არხში ვიყავით. სიჩქარის რეკორდი არ მოვახერხეთ. ჰანს სკეილმანი აღარ ცურავდა ნაცრისფერ-მწვანე ზღვებზე, რომლებიც იყო ჰატერასისა და შეერთებული შტატების სანაპიროებზე, მაგრამ ნაზად შემოვიდა კუბის ირგვლივ ზღვის მუქ ლურჯ წყლებში. საღამოს ჯორჯთაუნში უნდა ჩავსულიყავით. შვიდამდე ავდექი და სასადილო ოთახში მორიგე ოფიცრებთან ერთად ვისაუზმე. კონდიციონერი საკმარისად არ მუშაობდა, რომ ჩემი სალონი კომფორტული ყოფილიყო.
  
  
  ბლოკები და ჯინი ჯერ არ დასრულებულა. ასე რომ, ლაუნჯის სკამი გემბანის სამგზავრო მხარეს გადავათრიე და მზე ჩამესვა და პორტის მხარეს დამწვა. როცა გახეხვის ხმა გავიგე, ავხედე და დავინახე, როგორ მიათრევდა ჯინი სხვა სავარძელს ფოლადის გემბანის ფილებზე.
  
  
  ”მე ვფიქრობ, რომ ჩვენს ინგლისურს არ მოსწონს დილის მზე”, - თქვა მან.
  
  
  - შუადღემდე მელოდებიან და მერე გამოდიან, - ვუთხარი მას.
  
  
  მას ეცვა შეჭრილი ჯინსი, რომელიც ძლივს მალავდა მის უკანალს და ბიკინის ზედა ნაწილი, რომელიც მაჩვენებდა, რამდენად დიდი და მკვეთრი იყო მისი მკერდი. მისი კანი, სადაც არ იყო დაფარული, თანაბრად გარუჯული იყო. გრძელი ფეხები მზეზე გაშალა, სანდლები გაიძრო და სიგარეტს მოუკიდა. ”ნიკ კარტერი, დროა ვისაუბროთ”, - თქვა მან.
  
  
  ”მაინტერესებდა, როდის დაადგენდი ოფიციალურად, რომ მიცნობდი.”
  
  
  "ბევრია, რაც დევიდ ჰოუკმა არ გითქვამს."
  
  
  - Ბევრი რამე?
  
  
  „ინფორმაცია ჩეზარე ბორჯიას შესახებ. ჰოკმა არ გითხრა, რადგან არ იცოდა. გარდაცვალებამდე კგბ-ს ოფიცერმა დაწერა შეტყობინება. ჩვენ მოვახერხეთ მისი ჩაჭრა. ახლა კი ელიან, რომ ვიმუშავებ კაგებეს ახალ ოფიცერთან. მაგრამ მე და ის არ ვიცნობთ ერთმანეთს, სანამ ეთიოპიაში არ ჩავალთ. მთლად დარწმუნებული არ ვარ, რომ დაბრუნდები.
  
  
  Ვიკითხე. - "შეგიძლია მითხრა ვინ არის?"
  
  
  მან სიგარეტი ზღვაზე გადააგდო. ”იყავი აბსოლუტურად მშვიდი, ფრედ გუდრუმ – დარწმუნდით, რომ გამოვიყენო შენი კოდის სახელი, გთხოვთ.” ეს არის ბორტგამცილებელი.
  
  
  „არ მჯეროდა, რომ კგბ რაიმე ბლოკს გამოიყენებდა“.
  
  
  ”ისინი უვნებელია, თუ არ მოგვბეზრებენ სიკვდილამდე.” გესმით, რომ ეს შეიძლება იყოს ჩემი ბოლო მისია მრავალი წლის განმავლობაში?
  
  
  'დიახ. თუ არ მოკლავ შენს კოლეგას, როცა დაასრულებ.
  
  
  "მე არ ვარ Killmaster. მაგრამ თუ გაინტერესებთ თავისუფალი სამუშაო, შემატყობინეთ. წარმოიდგინე, რომ ძია სემი უდანაშაულოა“.
  
  
  -ეს ბორგია კონკრეტულად რას აკეთებს?
  
  
  - მოგვიანებით, ფრედ. შემდეგ. ჩვენ ვცდებოდით მზისგან მოშიშ ინგლისელებთან დაკავშირებით.
  
  
  ბლოკები გამოვიდნენ და შეზლონგები უკან მიათრევდნენ. თან წიგნი მქონდა, მაგრამ პრეტენზია არ მქონდა წაკითხული. ჟანმა პლაჟის პატარა ჩანთაში ხელი ჩადო, რომელშიც ინახავდა თავის ფოტომასალას. მან 35მმ-იან კამერას გადააბარა ტელეობიექტივი და გვითხრა, რომ შეეცდებოდა მფრინავი თევზის ფერადი ფოტოების გადაღებას მოქმედებაში. ეს მოიცავდა მოაჯირზე დახრილობას, რათა კამერა მყარად დაეჭირა, მოქმედების შედეგად მისი მოჭრილი შარვალი მჭიდროდ გადაეჭიმა მის უკანალზე ისე, რომ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მას ეცვა რაიმე მეტი, ვიდრე უბრალოდ კანი. ჰაროლდ ბლოკიც კი დაუპირისპირდა ცოლის დაბნეულობას და უყურებდა.
  
  
  მიუხედავად ჩემი მზერის მიმართულებისა, ჩემი ფიქრები სხვა რამეებით იყო დაკავებული, გარდა იმისა, რაც ჟანმა გვაჩვენა. ლარსენი, ბორტგამცილებელი, კგბ-დან იყო. ჩვენი ჩანაწერების განყოფილების ადამიანებმა ეს საქმე კიბოს სიმსივნედ აქციეს. მათ შეამოწმეს მგზავრები და ვერ დაადგინეს, რომ მათ წინ მყოფი CIA-ს აგენტი იყო, რომლის ფოტოები და ინფორმაცია უნდა გვქონოდა ჩვენს საქმეებში. როგორც ჩანს, CIA საკმაოდ გასაიდუმლოებული იყო - ჯინმა ბორჯიაზე მეტი იცოდა, ვიდრე მე, ალბათ საკმარისია მეთქვა, გვინდოდა მისი სიკვდილი თუ ცოცხალი.
  
  
  იმ დროისთვის, როცა გემი ჯორჯთაუნს მიაღწია ნაპირზე ღამის გასათევად და სანამ ისევ აფრიკის კონცხს შემოვუვლიდით, გადავწყვიტე, რომ ფრედ გუდრუმი ძალიან მოწყენილი იყო და ნაპირზე გასასვლელად გატეხა. კგბ-ს ჰქონდა ფაილი ჩემზე - მე არასოდეს მინახავს, მაგრამ ვესაუბრე ხალხს, ვინც ამას აკეთებდა - და შესაძლოა ლარსენი გამეცნო. გაიანა მისთვის კარგი ადგილი იყო სხვა აგენტთან დასაკავშირებლად და ამერიკელი ტურისტის სახელად გუდრუმის გაუჩინარება არანაირად არ შეუშლის ხელს ჰანს სკეილმანს შემდგომი მოგზაურობის დაწყებაში.
  
  
  "ირგვლივ მიხედვას არ აპირებ?" - მკითხა აგატა ბლოკმა.
  
  
  - არა, ქალბატონო ბლოკი, - ვუთხარი მე. ”მართალი გითხრათ, არ მიყვარს მოგზაურობა. და ფინანსურად ბოლო ფეხებზე ვარ. მე მივდივარ ეთიოპიაში, რათა ვნახო, შემიძლია თუ არა ფულის გამომუშავება. ეს არ არის სასიამოვნო მოგზაურობა.
  
  
  სასწრაფოდ წავიდა და ქმარი თან წაიყვანა. მე საკმაოდ კმაყოფილი ვიყავი იმით, რომ მოწყენილი ვიყავი ჭამის დროს და ხიდის დროს, მაგრამ მან არ დაკარგა დრო, რათა დაეყოლიებინა ნაპირზე გასვლა. ჟანი, რა თქმა უნდა, ნაპირზე გავიდა. ეს იყო ისევე მისი საფარის ნაწილი, როგორც ბორტზე ყოფნა ჩემი ნაწილი. ჯერ არ გვქონდა ბორჯიაზე ლაპარაკის საშუალება და მაინტერესებდა ზუსტად როდის გვექნებოდა შანსი. ლანჩის დროს ყველა იყო ნაპირზე კაპიტნისა და მეორე თანამებრძოლის გარდა და ყველაფერი იმით დასრულდა, რომ მე ორ ოფიცერს ავუხსენი მანქანებისადმი ამერიკის სიყვარული.
  
  
  ყავისა და კონიაკის დროს ლარსენმა კაპიტანს ნაპირზე გასვლის ნებართვა სთხოვა.
  
  
  -არ ვიცი, ლარსენ, მგზავრი გყავს...
  
  
  ”მე კარგად ვარ ამით,” ვთქვი მე. "საუზმის წინ არაფერი მჭირდება."
  
  
  "არ გადიხართ ნაპირზე, მისტერ გუდრუმ?" - ჰკითხა ლარსენმა.
  
  
  Მე ვთქვი. - არა, პატიოსნად, მე არ შემიძლია ამის საშუალება.
  
  
  ”ჯორჯთაუნი ძალიან დინამიური ადგილია,” - თქვა მან.
  
  
  მისი განცხადება იქნება სიახლე ადგილობრივი ხელისუფლებისთვის, რადგან სვინგერი ტურისტები უბრალოდ არ არიან ძალიან მაღალი ადგილი გაიანას პრიორიტეტთა სიაში. ლარსენს უნდოდა ჩემი ნაპირზე გასვლა, მაგრამ ძალა ვერ გაბედა. იმ ღამეს ვილჰელმინას და ჰიუგოს გვერდით მეძინა.
  
  
  მეორე დღეს მეც არავის თვალისგან შორს დავრჩი. სიფრთხილე ალბათ უსარგებლო იყო. ლარსენი ჩამოვიდა, რათა მოსკოვს ეცნობებინა, რომ ნიკ კარტერი მასავასკენ მიემართებოდა. თუ არ მითხრა, ეს მხოლოდ იმიტომ, რომ არ მიცნო. თუ მან ამოიცნო, მე ვერაფერს შევცვლიდი.
  
  
  "იპოვე რაიმე კარგი ამბავი ჯორჯთაუნში?" იმ ღამეს ვახშმის დროს ჟანს ვკითხე.
  
  
  ”ეს გაჩერება დროის ფლანგვა იყო,” - თქვა მან.
  
  
  იმ საღამოს ველოდი მის რბილ კაკუნს ჩემს კარზე. ათი საათის შემდეგ ცოტა იყო. კორპუსები ადრე დაიძინეს, როგორც ჩანს ჯერ კიდევ დაღლილები გუშინდელი სიარულისგან. ჟანს შევუშვი. თეთრი შარვალი ეცვა და თეთრი ბადე პერანგი ეცვა, რომელსაც საცვლები აკლდა.
  
  
  ”მე მჯერა, რომ ლარსენმა ამოიცნო შენი ვინაობა,” - თქვა მან.
  
  
  - ალბათ, - ვთქვი მე.
  
  
  „მას სურს შემხვდეს უკანა გემბანზე, ზედნაშენის უკან. Ერთ საათში.'
  
  
  "და გინდა, რომ დაგიფარო?"
  
  
  „სწორედ ამიტომ ვიცვამ თეთრს. ჩვენს ფაილებში ნათქვამია, რომ შენ კარგად ხარ დანით, ფრედ.
  
  
  'Მოვალ. ნუ მეძებ. თუ დამინახავ, ყველაფერს გააფუჭებ.
  
  
  'კარგად'.
  
  
  მან ჩუმად გააღო კარი და ფეხშიშველი გაიპარა დერეფანში. უგო ჩემოდნიდან ამოვიღე. შემდეგ ჩემს სალონში შუქი ჩავაქრე და შუაღამემდე დაველოდე. შემდეგ დერეფანში გაუჩინარდა, უკანა გემბანისკენ გავემართე. დერეფნის უკანა მხარეს, კარი ღია იყო, რომელიც მიდიოდა მთავარი გემბანის პორტის მხარეს. არავის ჰქონდა დაკეტილი, რადგან წყალი მშვიდი იყო და გადატვირთული ჰანს სკეიელმანის კონდიციონერს შეეძლო მთელი ღამის გრილი ქარის დახმარება.
  
  
  როგორც სატვირთო გემების უმეტესობა, რომლებიც ნავიგაციას უკეთებენ აურზაურ ზღვას, ჰანს სკეჯელმანიც არეულობა იყო. ბრეზენტი იწვა მთელს უკანა გემბანზე, ზედაშენის უკან. რამდენიმე ცალი შევარჩიე და ისრის გარშემო დავკეცე.
  
  
  შემდეგ მასში ჩავვარდი. იმედი მქონდა ლარსენი არ გადაწყვეტდა მათ ბალიშებად გამოყენებას. ზოგიერთ გემს ბორტზე მცველები ჰყავდა. "ჰანს სკეილმანის" გუნდს ეს არ ადარდებდა. შიგნით იყო გადასასვლელები, რომლებიც ეკიპაჟის კვარტლიდან ხიდამდე, რადიო ოთახის, ძრავის ოთახისა და გალეისკენ მიდიოდა. მე მივხვდი, რომ ყველა შანსი იყო, რომ დამკვირვებელს ეძინა და ჩვენ ავტოპილოტით ვცურავდით. მაგრამ მე არ გამოვჩნდი. ლარსენი ზუსტად ღამის პირველ საათზე გამოჩნდა. მას ჯერ კიდევ ეცვა ბორტგამცილებელის ქურთუკი, რომელიც ღამით თეთრად იყო დაბურული. დავინახე, როგორ ეპარებოდა მარცხენა ყდის და ვივარაუდე, რომ იქ დანას მალავდა. ეს კარგი ადგილი იყო ამისთვის, თუმცა მე მირჩევნია ადგილი, სადაც ჰიუგო მყავდა. სტილეტო ხელში მეჭირა. შემდეგ ჟანი გამოჩნდა.
  
  
  მათი საუბრის მხოლოდ ფრაგმენტებს ვადევნებდი თვალყურს.
  
  
  ”თქვენ ორმაგ როლს თამაშობთ”, - თქვა მან.
  
  
  პასუხი გაუგონარი იყო.
  
  
  ”მე ის ვიცანი, როდესაც ბორტზე მოვიდა. მოსკოვს არ აინტერესებს, მოხვდება თუ არა მასავაში.
  
  
  'Მე გავაკეთებ.'
  
  
  პასუხი ისევ გაურკვეველი იყო.
  
  
  "არა, ეს არ არის სექსი."
  
  
  მათი ჩხუბი უფრო და უფრო სასტიკი ხდებოდა, ხმა კი უფრო ჩუმდებოდა. ლარსენმა ზურგი შემაბრუნა და მე ვუყურებდი, როგორ მიჰყავდა ის ჟანს ფოლადის კონსტრუქციისკენ და ხიდზე ყველასგან იმალებოდა. ბრეზენტი ფრთხილად ავწიე და ქვემოდან ამოვიცურე. თითქმის ოთხზე, ხელზე მზად ჰიუგოს ავდექი მათკენ.
  
  
  ”მე შენთან არ ვმუშაობ,” თქვა ლარსენმა.
  
  
  'Რას გულისხმობთ?'
  
  
  ”თქვენ მომატყუეთ მე ან თქვენი უფროსი. ჯერ მე მოგიშორებ. შემდეგ კარტერისგან. ვნახოთ, რას ფიქრობს Killmaster ოკეანის გადაღმა ნაოსნობაზე.
  
  
  ხელი მკლავზე ასწია. მივვარდი მისკენ და მარცხენა ხელით ყელზე მოვკიდე, ყვირილი ჩავხტი. მე მას სხეულში ურტყამ ჰიუგოს სტილეტო და ვაგრძელებდი მას ურტყამს, სანამ ის არ მომიკვდა მკლავებში. მისი სხეული ხელებში მოაჯირთან მივათრიე და მაღლა ავწიე. ხმაური გავიგე. და დაძაბული ველოდი.
  
  
  ხიდიდან ყვირილი არ ისმოდა. ძრავები ჩემს ფეხქვეშ მიტრიალებდა, როცა აფრიკისკენ მივდიოდით.
  
  
  შარვალზე ფრთხილად მოვიწმინდე ჰიუგო და ზედნაშენს მიყრდნობილ ჟანთან მივედი.
  
  
  "მადლობა, ნიკ... ვგულისხმობ, ფრედ."
  
  
  - ეს ყველაფერი ვერ გავიგე, - ვუთხარი მას. - მან გამოაცხადა, რომ აფრიკაში არ წავალ?
  
  
  ”მან ეს არ თქვა”, - თქვა მან.
  
  
  „ვგრძნობდი, რომ მოსკოვს არ აინტერესებდა, მოვედი თუ არა მასავაში“.
  
  
  — დიახ, მაგრამ შესაძლოა მან არ დაწერა ანგარიში.
  
  
  'Შესაძლოა. მას ყელში დანა ეჭირა.
  
  
  -კარგი ხარ ნიკ. მოდით წავიდეთ თქვენს სალონში.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე.
  
  
  სალონის კარი გავაღე და ჟანს შევხედე. მე მაინც ველოდი, რომ ის შეკრთა, რეაგირებდა იმაზე, რომ ლარსენმა კინაღამ მოკლა, მაგრამ არ მოიქცა. სახეზე მხურვალე ღიმილი გამოესახა, როცა შარვალი გაიხსნა და გაიხადა. მისი თეთრი მაისური არაფერს მალავდა, ძუძუები გაუმაგრდა, როცა დაიხარა და მაისური თავზე გადაიწია.
  
  
  „ვნახოთ, საწოლშიც ისეთივე კარგი ხარ, როგორც დანით“, - თქვა მან.
  
  
  სწრაფად გავიხადე, მის დიდ მკერდს და კოხტ ფეხებს შევხედე. მისი თეძოები ნელა მოძრაობდა, როცა ფეხებს იცვლიდა. სწრაფად მივედი მისკენ და ხელში ავიყვანე და ჩავეხუტეთ. მისი კანი ცხელი იყო, თითქოს ღამის გრილი ჰაერი არ გამოსულიყო.
  
  
  "გამორთეთ შუქი", - ჩაიჩურჩულა მან.
  
  
  როგორც თქვა, ისე მოვიქეცი და ვიწრო გალიაში მის გვერდით დავწექი. მისი ენა პირში ჩამივარდა, როცა ვკოცნიდით.
  
  
  - იჩქარე, - ამოიოხრა მან.
  
  
  ის სველი იყო და მზად იყო და ველურ სიგიჟეში იფეთქა, როცა მასში შევედი. მისმა ფრჩხილებმა კანს დამიკაწრა და უცნაურ ხმებს გამოსცემდა, როცა მასში ჩემი ვნება ავფეთქდი. ჩვენ ერთმანეთში ჩავეხუტეთ, სრულიად დაღლილები და ჩვენს სალონში ერთადერთი ხმები ისმოდა ჩვენი ღრმა, კმაყოფილი სუნთქვა და გემის ხრაშუნა, როცა მოვშორდით იმ ადგილს, სადაც ლარსენი ზღვაში გადავაგდე.
  
  
  
  
  თავი 3
  
  
  
  
  
  სამ საათზე საბოლოოდ დავიწყეთ საუბარი. ჩვენი სხეულები ოფლიანი იყო და ვიწრო სალონში ვიწექით. ჟანმა ჩემი მკერდი ბალიშად გამოიყენა და თითები ჩემს სხეულზე ათამაშა.
  
  
  ”რაღაც არასწორია ამ გემთან,” - თქვა მან.
  
  
  — ძალიან ნელა დადის, კონდიციონერი არ მუშაობს. და ლარსენმა ამაზრზენი ყავა მოამზადა. Ესაა რასაც გულისხმობ?
  
  
  'არა.'
  
  
  მე ველოდი მის ახსნას.
  
  
  - ნიკ, - თქვა მან, - შეგიძლია მითხრა, რა თქვა AH-მ "ჰანს სკეილმანზე"?
  
  
  - რომ საჭირო დროს ჩავა მასავაში. და რომ მგზავრები კარგად არიან.
  
  
  'დიახ. რაც შეეხება გუნდს?
  
  
  ”არ ვიცოდი ლარსენის შესახებ,” ვუთხარი მე. „CIA-მ ეს თავისთვის შეინახა“.
  
  
  -ვიცი რატომ ხარ ასეთი ჩაკეტილი და ფარული. სალონში შემობრუნდა. -შენ გგონია რომ გატყუებ. მაგრამ ეს ასე არ არის. ვიპოვე სამი დაკარგული რაკეტა.
  
  
  "სრული რაკეტები?"
  
  
  - არა, მაგრამ მათი ასაწყობი ნაწილები. ბირთვული ქობინებით.
  
  
  - Სად არიან?
  
  
  - კონტეინერებში ხიდის უკან გემბანზე.
  
  
  Ვიკითხე. -'Დარწმუნებული ხარ?'
  
  
  'Საკმარისი.'
  
  
  - და ბორგიასკენ მიემართებიან?
  
  
  'დიახ. ლარსენმა ზედმეტად დიდი ავტორიტეტი აიღო. ეჭვი მაქვს, რომ კგბ-ს ურჩევნია გაანადგუროს ეს რაკეტები, ვიდრე მოკლას ნიკ კარტერი.
  
  
  ”ასე რომ, ჩვენ შეგვიძლია მოვახერხოთ საქმე რუსეთის დახმარების გარეშე”, - ვთქვი მე. - ჯობია ღამე აქ გაატარო.
  
  
  -და ჩემი რეპუტაცია დამინგრია?
  
  
  „თორემ უკვე ანგელოზი იქნებოდი და ღმერთს ეხმარებოდი“.
  
  
  ჩაიცინა და ხელები ისევ ჩემს სხეულზე შემომხვია. მის მოფერებას ვუპასუხე. ამჯერად სიყვარული იყო რბილი და ნელი, განსხვავებული კომფორტი, ვიდრე ჩვენი პირველი ჩახუტება. ჟანის შიშები ნახევრად რომ ყოფილიყო, კარგ ფორმაში ვიქნებოდით. მაგრამ ახლა მე უარი ვთქვი ამაზე ფიქრზე.
  
  
  ჟანს ეძინა. Მაგრამ არა მე. მე მაწუხებდა მისი კითხვა, თუ რა ინფორმაცია ჰქონდა AH-ს ეკიპაჟის შესახებ. ჩვენმა ხალხმა ჩათვალა, რომ ჰანს სკეილმანი უდანაშაულო სატვირთო გემი იყო რამდენიმე მგზავრით. მაგრამ ზოგჯერ არის ინტრიგა ინტრიგაში, შეთქმულება შეთქმულების შიგნით და საცდელი ბუშტები გამოშვებული უდანაშაულო, უეჭველი მგზავრით ბორტზე. ალბათ ექსს ჰქონდა ეჭვი „ჰანს სკილმანზე“ და დამპატიჟა კატალიზატორად. ჰოუკის სტილი იყო, რომ რაღაცეები დამოუკიდებლად მომხდარიყო. მე მხოლოდ ეკიპაჟის რამდენიმე წევრს შევხვდი. მგზავრებთან კომუნიკაცია არ ყოფილა. ლანჩზე მე და კაპიტანი ერგენსენი მანქანებზე ვისაუბრეთ. ბატონი. გაარდი, მეორე მეგობარი, უსმენდა. უფროსი ამხანაგი, მისტერ თულე, დროდადრო წუწუნებდა და მეტ კარტოფილს სთხოვდა, მაგრამ როგორც ჩანს, არ აინტერესებდა, მგზავრები ცოცხლები იყვნენ თუ მკვდარი. სტიუარდმა, მისტერ სკიორნმა, დატოვა ლარსენი ჩვენზე და ჩვენს საკვებზე და, როგორც ჩანს, ამჯობინებდა დღიური კალორიების მიღებას მშვიდად და მშვიდად. რადიოოპერატორი, მაღალი, გამხდარი ქერა, სახელად ბირგიტ არონსენი, იყო შვედი და ჩუმად, როგორც პირველი ოფიცერი. როდესაც ის სასადილო ოთახში შევიდა, ეს არ იყო სოციალური ვიზიტისთვის.
  
  
  ბოლოს მსუბუქად ჩამეძინა, ველოდებოდი ყვირილს ან ვინმეს ლარსენის საძებნელად. გამეღვიძა, როცა დილის პირველმა შუქმა ააფეთქა ილუმინატორი. ჟანი აჟრჟოლა და რაღაცას იწუწუნა.
  
  
  Მე ვთქვი. - "ჯერ კიდევ შემზარავი ეჭვები?"
  
  
  "დიახ." მან მსუბუქი საბანი გადააგდო და ჩემზე გადაიძრო.
  
  
  "მოდით, შხაპი მივიღოთ", - თქვა მან.
  
  
  -ასე შესამჩნევი უნდა ვიყოთ ერთად?
  
  
  'კონკრეტულად. ეს საფარი მჭირდება. შესაძლოა ლარსენი ცნობილი ქალის მკვლელი იყო.
  
  
  - მეეჭვება, - ვთქვი მე.
  
  
  ჟანს რომ უნდოდა ეფიქრა, რომ მე მას ყოველგვარი ეჭვის მოშორება შემეძლო, წინააღმდეგი არ ვიქნებოდი. თავის დროზე, ეს მისია მიაღწევს იქამდე, სადაც ის გახდება სერიოზული დაბრკოლება. მაშინ გავათავისუფლებდი მას. დანაკილში ქალის ადგილი არ არის, მით უმეტეს, ვინც თვითმკვლელობა არ შეუძლია. მაგრამ სანამ ეთიოპიაში არ მივიდოდით, მინდოდა გამეგრძელებინა სიამოვნება მისი კომპანიაში.
  
  
  საწოლში ოსტატი იყო. და მან კარგად იცოდა, რა გავლენას ახდენდა მისი ბრწყინვალე სხეული მამაკაცებზე. ის ბოლო ხუთი წლის განმავლობაში ყიდის უღიმღამო ისტორიებს, მათ შორის შიშველ ფოტოებს. მე ვუყურე, როგორ შემოიხვია პირსახოცი და გრძელი მაისურით ხელში შევიდა საშხაპეში. როდესაც საბოლოოდ დავასრულეთ ერთმანეთის ახურება და ჩამობანა, ხანგრძლივი შხაპი მივიღეთ.
  
  
  როცა ისევ დერეფანში გავედით, მე შარვალში და ჟანი მხოლოდ მის გრძელ მაისურში, რომელიც ბევრს არ მალავდა, კინაღამ ბირგიტ არონსენს დავეჯახეთ.
  
  
  -ლარსენი გინახავს? - მკითხა მან.
  
  
  "არა ლანჩის შემდეგ," ვუპასუხე მე.
  
  
  - მეც, - თქვა ჟანმა, ჩემსკენ დაიხარა და გაიცინა. მისის არონსენმა ცოტა თავდაჯერებულად შეგვხედა და ჩვენს გვერდით გავიდა. მე და ჯინმა მზერა გავცვალეთ და ჩემს სალონში დავბრუნდით.
  
  
  - ათ წუთში წამიყვანე სალონიდან, - თქვა მან. "ვფიქრობ, ერთად უნდა ვისაუზმოთ."
  
  
  'კარგად'.
  
  
  ჩავიცვი და ისევ ვცადე იარაღის ტარება გადამეწყვიტა. ჟანის თეორია, რომ ჰანს სკეილმანი ატარებდა ნაწილებს, რომლებიც საჭირო იყო სამი კონტინენტთაშორისი ბალისტიკური რაკეტის დასამზადებლად, ვარაუდობდა, რომ მე გონივრული ვიყავი, არ გამოვიყენო რადიოთი კოდის გაგზავნისთვის. შესაძლოა, ეკიპაჟმა არ იცოდა, რა ატარებდნენ, რადგან კონტეინერების გემზე არავის არ აქვს რაიმე მიზეზი კონტეინერების გასახსნელად.
  
  
  მაგრამ რა ვიცოდე? უნდა ვიყო შეიარაღებული? სამწუხაროდ, ჰიუგო და ვილჰელმინა პიერთან ერთად ჩავსვი ჩემი ჩემოდნის საიდუმლო განყოფილებაში, სადაც ჩემი პატარა გადამცემი იყო და დავხურე. ამ გემზე პატიოსანი მოგზაურობა გავაკეთე ეთიოპიაში, თორემ გაცილებით მეტ სისულელეში ვიყავი, ვიდრე მარტო ლუგერთან მოვაგვარებდი. ალტერნატიული იარაღი უკიდურესად შეზღუდული იყო.
  
  
  ისიც მაწუხებდა, რომ არცერთი მძღოლი არ მინახავს. კაფეტერიაში მაინც უნდა შემხვედროდა. მაგრამ ლარსენმა უკვე პირველივე დღეს გვიხსნა ზღვაზე: „ჩვენს არცერთ მგზავრს არ უნახავს მძღოლები, ქალბატონო ბლოკი. მათ ურჩევნიათ ქვემოთ დარჩენა. ეს მათი... როგორ შემიძლია ვთქვა ეს ინგლისურად... მათი თავისებურება. რა თქმა უნდა, აგატა ბლოკმა დაუსვა ეს კითხვა. მე მივიღე ლარსენის განცხადება რწმენაზე. ახლა მაინტერესებდა, სულელი ხომ არ ვიყავი. ჩემს ცხოვრების წესში ადამიანი ყოველთვის ემუქრება სისულელის მოკვლის რისკს, მაგრამ მე არ ვაპირებდი ისეთი სისულელის მოწოდებას, რომელიც ჩემს სიკვდილს მოჰყვებოდა. ისევ ჩემოდანს დავხედე. თან ქურთუკები მქონდა, რომლებშიც ვილჰელმინას დამალვა შეეძლო. თქვენ უნდა გეცვათ მინიმუმ ქურთუკი, თუ გინდოდათ, რომ ლუგერი თქვენთან შეუმჩნევლად გქონდეთ. მაგრამ ეკვატორის მახლობლად ცხელ დღეს ჩვეულებრივ სატვირთო გემზე ქურთუკის ტარება ნებისმიერ პატიოსან ეკიპაჟში ეჭვს გამოიწვევს. და მე არ ვიყავი დარწმუნებული ამ გუნდის პატიოსნებაში.
  
  
  უიარაღოდ შევედი დერეფანში, ზურგს უკან ჩემი სალონის კარი მივხურე და რამდენიმე იარდი გავიარე ჟანის სალონამდე. რბილად დავაკაკუნე. "შემოდი," დაუძახა მან.
  
  
  ველოდი რაღაც ქალურ არეულობას, მაგრამ მოწესრიგებული ადგილი ვიპოვე, ბარგი აკურატულად იყო მოთავსებული ლოგინის ქვეშ და მისი კამერის ჩანთა ღია გარდერობში. მაინტერესებდა მის კამერას ერთ-ერთ ლინზაში ჰქონდა თუ არა .22 პისტოლეტი.
  
  
  ჟანს ლურჯი მაისური და ჯინსის შარვალი ეცვა. დღეს სანდლების ნაცვლად ფეხსაცმელი ეცვა. ერთი რამ იყო დარწმუნებული, რომ მას იარაღი არ ჰქონდა.
  
  
  ჰკითხა მან. - "მზად ხარ დიდი საუზმისთვის?"
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე.
  
  
  თუმცა, სასადილო ოთახში ვრცელი საუზმე არ იყო. ბატონი. სკიორნმა, სტიუარდმა, მოამზადა ათქვეფილი კვერცხი და სადღეგრძელო.
  
  
  მისი ყავა ლარსენზე უარესი არ იყო, მაგრამ არც უკეთესი.
  
  
  სხვა ოფიცრები არ იმყოფებოდნენ. ბლოკები, რომლებიც ძალიან უკმაყოფილო გამოიყურებოდნენ, უკვე მაგიდასთან ისხდნენ. მე და ჟანს ცივად მივესალმეთ, იმის ცოდნით, რომ ჩვენ, როგორც თანამგზავრები, ცუდი ზნეობის მიუხედავად, მაინც ვარსებობდით.
  
  
  ”ჩვენ ვერ ვიპოვით ლარსენს”, - თქვა სკიორნმა. "არ ვიცი რა დაემართა მას."
  
  
  „იქნებ მან ძალიან ბევრი ბურბონი დალია“, ვცადე ჩარევა.
  
  
  ”ის ზღვაში დაეცა,” - თქვა აგატა ბლოკმა.
  
  
  "მაშინ ვინმეს ეს უნდა გაეგო", - შევეწინააღმდეგე მე. „გუშინ ცუდი ამინდი არ იყო. და ზღვა ჯერ კიდევ ძალიან მშვიდია.
  
  
  "მხედველს უნდა ეძინა", - ამტკიცებდა ქალბატონი ბლოკი. - ოჰ, არა, ქალბატონო ბლოკი, - თქვა სკიორნმა სწრაფად, - ეს არ შეიძლება მოხდეს გემზე კაპიტან ერგენსენის მეთაურობით. განსაკუთრებით მაშინ, როცა გაარდი და ტულე მორიგეობენ.
  
  
  - შეამოწმეთ თქვენი ვისკის მარაგი, - ვუთხარი ისევ. მე გამიღიმა მხოლოდ ჟანმა.
  
  
  - შევამოწმებ, მისტერ გუდრუმ, - თქვა სკიორნმა.
  
  
  მისმა სწრაფმა პასუხმა ქალბატონ ბლოკს მძინარე მეთვალყურეზე თითქოს დაადასტურა ჩემი წინა ღამის ეჭვები. ეკიპაჟმა ჩართო ავტოპილოტი და დაიძინა, როცა ამინდი და პოზიცია დაუშვებდა. ეს ხდება ბევრ სავაჭრო გემზე, რაც განმარტავს, თუ რატომ შორდებიან გემები ხანდახან კურსს ან ეჯახებიან ერთმანეთს ყოველგვარი ნავიგაციის ახსნა-განმარტების გარეშე.
  
  
  "აქ არის მასალა სტატიისთვის", - თქვა ჟანმა.
  
  
  ”მე ასე ვფიქრობ, მისის ფელინი”, - თქვა სკიორნმა. - დამავიწყდა, რომ ჟურნალისტი ხარ.
  
  
  ”ის ზღვაში დაეცა,” თქვა ქალბატონმა ბლოკმა პირდაპირ. "საწყალი ქალი".
  
  
  ლარსენის საქმეზე მის საბოლოო ვერდიქტსა და სექსის მოყვარული ადამიანების მიმართ ცივ დამოკიდებულებას შორის, ქალბატონი ბლოკის მასტიმულირებელი კომპანია არ რჩებოდა. მის ქმარს, რომელიც მზერას აპარებდა ჟანის მძიმე მკერდს, რომელიც თხელი ქსოვილის ქვეშ ქანაობდა, უფრო ჰუმანური პასუხის ეშინოდა.
  
  
  ჭამის შემდეგ მე და ჯინი მის სალონში დავბრუნდით. ”დარწმუნებული ვარ, თქვენ იცით, როგორ გამოიყენოთ კამერა,” - თქვა მან.
  
  
  "დიახ."
  
  
  ”მაშინ, ფრედ გუდრუმ, ჩემო ძველო ალი, მოგეწონება ეს წინადადება.” ჩემს კამერას დავდებ 28 მმ-იან ლინზას, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ გადამიღოთ ფოტო ამ სალონში.
  
  
  ჟანმა მითხრა, რა ჩამკეტის სიჩქარე და დიაფრაგმა აერჩია და ერთი კუთხიდან მეორეში წამიყვანა. სრულიად შიშველმა სალონის სხვადასხვა ადგილას მომიპოზიორა, სახის უკიდურესად სენსუალური გამომეტყველებით. ყველაფერი რაც მე უნდა გამეკეთებინა იყო დამიზნება, ფოკუსირება და ჩახმახის დაძვრა. ფილმის გადაღება რომ დავასრულეთ, ისევ საწოლში ვიყავით. დავიწყე მისი სექსუალური შიმშილის გამო ფიქრი. რამდენადაც მიყვარდა მისი აკანკალებული, პულსირებული სხეული, გამუდმებით უნდა შემეხსენებინა, რომ ჰანს სკეილმანზე უფრო სერიოზული საქმისთვის ვიყავი.
  
  
  ”დღეს მე ვაპირებ დავსვა რამდენიმე შეკითხვა ლარსენის შესახებ,” - თქვა მან. „ჩემი როლი არის დაკითხვის ჟურნალისტი. Რას აპირებ?'
  
  
  "გემბანზე გავალ და ვეცდები დავისვენო."
  
  
  სავარძელზე გადაწოლილი ვიყავი, სახე ჩრდილში მქონდა, როცა მოძრაობა და მამაკაცის ხმა მომესმა: „არ განძრე, მისტერ კარტერ“.
  
  
  ვითომ არ მესმოდა.
  
  
  ”მაშინ, თუ გნებავთ, მისტერ გუდრუმ, არ გადახვიდეთ.”
  
  
  "თუ მირჩევნია რა?" - ვუთხარი მეორე ასისტენტის გაარდის ხმას.
  
  
  -თუ გირჩევნია ცოცხალი დარჩე.
  
  
  ჩემს წინ ორი მეზღვაური იდგა, ორივე პისტოლეტით. შემდეგ გაარდი ჩემს ხედვაში მოვიდა, თან პისტოლეტიც ჰქონდა.
  
  
  ”გენერალ ბორჯიას უნდა, რომ იცოცხლოთ,” - თქვა მან.
  
  
  "ვინ ჯანდაბაა გენერალი ბორჯია?"
  
  
  "კაცი, რომელზეც უნდა ნადირობდე ეთიოპიის მთავრობაზე."
  
  
  „გარდ, ეთიოპიის მთავრობაც კი არ დაიქირავებს გენერალ ბორჯიას და გენერალ გრანტს“.
  
  
  - საკმარისია, კარტერ. ასე რომ, თქვენ ხართ მკვლელი. შენ მართლა იზრუნე ლარსენზე. საწყალი მეძავი, რუსებმა ის იაფად უნდა აიყვანათ“.
  
  
  ”ვფიქრობ, თქვენ უნდა შეამოწმოთ თქვენი ვისკის მარაგი,” ვუთხარი მე. "სკიორნმა არ მოგცა ეს მესიჯი?" მან სალაპარაკო ტონით მიპასუხა: „საოცარია, როგორ შეუძლია ხანდახან სიმართლის თქმა ასეთ მოლაპარაკე ადამიანს, როგორიც ეს ქალბატონი ბლოკია. დარაჯს წუხელ მართლა ეძინა. დარაჯს თითქმის ყოველ ღამე სძინავს. Მე არა. მაგრამ მე მხოლოდ ლარსენის გამო მერჩივნა გემი არ გადამებრუნებინა. რისთვის გვჭირდება კგბ-ს აგენტები?
  
  
  "რუსები დაიღუპებიან."
  
  
  -ძალიან მშვიდი ხარ კარტერ. Ძალიან ძლიერი. თქვენი ნერვები და თქვენი სხეული მთლიანად კონტროლდება. მაგრამ ჩვენ შეიარაღებულები ვართ, თქვენ კი არა. ეს ეკიპაჟი ბორჯიას აგენტია, ტექნიკური ეკიპაჟის გარდა. ისინი გამოკეტილნი არიან საკუთარ ძრავის ოთახში. და, რა თქმა უნდა, არა ლარსენი, რომელიც თქვენ კეთილსინდისიერად გაანადგურეთ წუხელ. სად არის ის დანა, რომელიც გამოიყენე?
  
  
  „დარსენის სხეულში დარჩა“.
  
  
  ”მახსოვს, რომ ამოიღე და სისხლი მოიწმინდე.”
  
  
  - შენი ღამის ხედვა ცუდია, გარდ, - ვუთხარი მე. „ჰალუცინაციები იწვევს“.
  
  
  'არ აქვს მნიშვნელობა. ახლა ეს დანა არ გაქვს. ძალიან კარგი ხარ კარტერ. შენ ყველა ჩვენგანზე უკეთესი ხარ. მაგრამ შენ ჩვენ სამზე უკეთესი არ ხარ იარაღით. და იარაღი კარგად ვიცით, კარტერ?
  
  
  - მართლაც, - ვთქვი მე.
  
  
  "მაშინ ადექი ნელა და იარე წინ." უკან არ მოიხედო. ნუ ცდილობ ბრძოლას. მიუხედავად იმისა, რომ გენერალ ბორჯიას შენი სიცოცხლე სურს, შენი სიკვდილი ნაკლებად სავარაუდოა, რომ შეაფერხოს მას. ჩემი საქმე იყო ბორჯიას მოძებნა და დანახვა, რას აპირებდა. მირჩევნია ეს ჩემი თავდაპირველი გეგმის მიხედვით გავაკეთო, მაგრამ მაინც მივაღწევ. გარდა ამისა, გაარდი აბსოლუტურად მართალი იყო, როცა თქვა, რომ მან და მისმა ორმა კაცმა იცოდნენ იარაღის შესახებ. ერთი მათგანი თოფით ჩემთვის ძალიან ბევრი იქნებოდა. და პატივს მცემდნენ, რაც მათ ორმაგად ფრთხილობდა.
  
  
  ცხელი ტროპიკული მზე წყალში აისახა. წინ წავედით, მიბმული კონტეინერების გვერდით. ზურგში პისტოლეტებით ხალხი იყო. არ მომეწონა. გამოსვლა რომ მოვახერხე, იარაღთან მისასვლელად ბევრი სირბილი მომიწევდა. ზედნაშენის კარიბჭის შესვლამდე ბოლო შევხედე ოკეანეს. სატვირთო გემების უმეტესობას აქვს ხიდი უკანა მხარეს და მე მაინტერესებდა, ჰანს სკეჯელმანი ნაწილობრივ ხომ არ იყო გადაკეთებული სამხედრო გემად, რაღაც მეორე მსოფლიო ომის გერმანულ Q-ნავებს.
  
  
  - გაჩერდი, - უბრძანა გარდმა.
  
  
  რადიოს ოთახიდან დაახლოებით ათი ფუტის დაშორებით ვიყავი. ბირგიტ არონსენი გამოვიდა და იარაღი მუცელზე მიმანიშნა.
  
  
  ”კაპიტანი ამბობს, რომ ჩვენ უნდა გამოვიყენოთ სათავსო გემის კარადის ქვეშ,” - თქვა მან.
  
  
  ”ეს ყველაფერი მოსალოდნელია”, - თქვა გაარმა.
  
  
  "კარგად?"
  
  
  „ორი ინგლისელი მგზავრი გვინახავს. დაბოლოს, კარტერი ახლა პაციენტია ლაზარეთში. საშინელი ტროპიკული ცხელება. მის ფელინისთან ერთ ღამეში დაინფიცირდა.
  
  
  ”პაციენტები შეყვანილია კლინიკაში,” - თქვა მან.
  
  
  ვიცოდი, რაც მოხდებოდა, მაგრამ ვერაფერს გავუკეთებდი მის იარაღს, რომელიც პირდაპირ ჩემს მუცელზე იყო მიმართული. და მაშინაც კი, თუ ის არ იყო კარგი დარტყმა, ძნელი იქნებოდა ჩემი გამოტოვება ამ დიაპაზონში. ის ასევე დახვრიტეს გარდს და ორ სხვას, მაგრამ მე მეგონა, რომ ჩამოწერდა მათ, როგორც აუცილებელ დანაკარგებს. ჩემს უკან ნაბიჯების ხმა გაისმა. ვცადე თავი გამეყვანა და მივხვდი, რომ უსარგებლო იყო. შემდეგ დავინახე, რომ სინათლე აფეთქდა ჩემს წინ, ვიგრძენი, რომ ტკივილმა გამიარა და სიბნელეში ჩავფრინდი.
  
  
  
  
  თავი 4
  
  
  
  
  
  გამეღვიძა თავის ტკივილმა, რომელიც აღარ იყო ახალი და გამიჩნდა აზრი, რომ ჩემი სხეულის რხევად ნაწილებს გარკვეული დრო დასჭირდებოდა, სანამ ისევ დამშვიდდებოდა. ის შიშველი ნათურა, რომელიც პირდაპირ ჩემს თვალებში ანათებდა, ნაკლებად უშლიდა ხელს ამ გრძნობას. თვალები დავხუჭე, ვწუწუნებდი, ვცდილობდი გამეგო ვინ და სად ვიყავი.
  
  
  'ნიკ?' ქალის ხმა.
  
  
  - რა, - დავიყვირე მე.
  
  
  'ნიკ?' ისევ ის დაჟინებული ხმა.
  
  
  ტკივილის მიუხედავად თვალები გავახილე. მაშინვე ჩემი მზერა ეკრანის კარზე დაეცა. ვიხსენებდი...ბირგიტ არონსენს. მისი იარაღი. ვიღაცამ ახსენა საწყობი ნავის კარადის ქვეშ. ჯინიც აიღეს. მარცხენა მხარეს გადავტრიალდი და დავინახე, რომ ის გემის გვერდით ეხვეოდა. მარცხენა თვალის ქვეშ სისხლჩაქცევამ დააზიანა სახე.
  
  
  Ვიკითხე. - ვინ გაარტყა სახეში?
  
  
  "გარდი". - ის ნაბიჭვარი ძალიან სწრაფი იყო ჩემთვის. გადახტა და მანამ დამიგო, სანამ ამას გავიგებდი. მერე ჩამიკრა. საოცრებაა, რომ მან ჩემი კამერა არ დამიმტვრია, ის ჩემს კისერზე იყო.”
  
  
  - უკნიდან დარტყმით დამარტყა, ჯინ. მაშინ როცა რადიოს ოპერატორმა იარაღი მუცელზე მიმანიშნა.
  
  
  მისი ისტორიის ორი ნაწილი არ ჟღერდა კარგად. ჟანმა ეს შენიშვნა თავის კამერაზე ზედმეტად შემთხვევით თქვა, თითქოს რაიმე ეჭვის თავიდან ასაცილებლად. და როგორც აგენტი, მას უნდა ჰქონოდა მინიმალური საბრძოლო უნარები. გაარდი დიდი უხეში იყო და, ალბათ, მუშტებსაც კარგად ართმევდა თავს, მაგრამ მას მაინც შეეძლო რაიმე ზიანი მიეყენებინა და ფრთხილი უნდა ყოფილიყო.
  
  
  - წინააღმდეგ შემთხვევაში, შენი შავი თვალი საკმაოდ დამაჯერებელია, - ვუთხარი მე. - დამაჯერებელი? სახის მარცხენა მხარეს ხელი მოისვა და აკოცა.
  
  
  არ მინდოდა მასთან კამათი მისი სრული კეთილსინდისიერების შესახებ შეერთებული შტატების მიმართ - ის უდავოდ დაიფიცებდა ამას და მე ვერ დავამტკიცებდი ჩემს ეჭვს - ფეხზე წამოვდექი. პატარა სივრცე უფრო ძლიერად და სწრაფად ირხეოდა, ვიდრე გემის მოძრაობას იწინასწარმეტყველებდა. კინაღამ ავდექი. წყევლა. რატომ არ გამოიყენა გარდმა წამალი? ინექცია დროთა განმავლობაში ქრება, მაგრამ თავის უკანა დარტყმამ შეიძლება გამოიწვიოს ტვინის შერყევა, რომელიც შეიძლება განიცადოთ დღეების, კვირების ან თვეების განმავლობაში. იმედი მქონდა, რომ ტრავმა დროებითი იქნებოდა.
  
  
  -ნიკ კარგად ხარ?
  
  
  ჟანს ხელი წელზე მომიჭირა. იგი დამეხმარა ფოლადის ქვედა ფირფიტებზე დაჯდომაში და ზურგით გემის კორპუსს მიეყრდნო. 'Კარგად ხარ?' - გაიმეორა მან.
  
  
  ”ეს დაწყევლილი გემი აგრძელებს ტრიალს,” ვთქვი მე. "გარდმა საშინელი დარტყმა მომიტანა."
  
  
  ჩემს წინ დაიჩოქა და თვალებში ჩამხედა. მან იგრძნო ჩემი პულსი. შემდეგ მან ძალიან ფრთხილად მიმოიხედა ჩემს თავში. ვწუწუნებდი, როცა მუწუკს შეეხო.
  
  
  "მყარად დაიჭირე", თქვა მან.
  
  
  უბრალოდ იმედი მქონდა, რომ მან იქ გატეხილი ვერაფერი იპოვა.
  
  
  ჟანი ფეხზე წამოდგა და თქვა: „პირველ დახმარებაში ძალიან კარგად არ ვარ, ნიკ. მაგრამ არ მჯერა, რომ ტვინის შერყევა ან მოტეხილობა გაქვს. თქვენ მხოლოდ რამდენიმე დღე მოგიწევთ ლოდინი.
  
  
  საათს დავხედე. სამის შემდეგ იყო.
  
  
  Ვიკითხე. - "დღეს ეს ყველაფერია?"
  
  
  ”თუ გულისხმობთ, თუ ამ დღეს დაგვიჭირეს, მაშინ დიახ.”
  
  
  'კარგად'.
  
  
  'Რა უნდა გავაკეთოთ ახლა?'
  
  
  ”მე ძალიან ფრთხილად გადავალ, თუ საერთოდ შემიძლია გადაადგილება და იმედი მაქვს, რომ არაფერი არ მოხდება იქ ზემოთ.”
  
  
  ”მე ვსაუბრობ აქედან წასვლაზე”, - თქვა მან.
  
  
  Ვიკითხე. - "გაქვს რაიმე ნათელი იდეები?"
  
  
  "ჩემი კამერა არის ხელსაწყოების ყუთი."
  
  
  "დიდი იარაღები იქ არ ჯდება."
  
  
  "არაფერზე უკეთესი."
  
  
  Ვიკითხე. - "ლანჩი მოგვიტანეს?"
  
  
  გაკვირვებული უყურებდა. - 'არა.'
  
  
  „ვნახოთ, ჩვენამდე გვაჭმევენ თუ არა...“.
  
  
  'კარგი'.
  
  
  რამდენჯერმე სცადა საუბრის დაწყება, მაგრამ დანებდა, როცა შენიშნა, რომ უარს ვამბობდი პასუხზე. ვიჯექი, ლითონის ჩარჩოს მიყრდნობილი და ვითომ ვისვენებდი. ან იქნებ მე არ ვაპირებდი პრეტენზიას, რადგან ის, რისი ფიქრისაც ვცდილობდი, არ მეშველებოდა ჩემს თავის ტკივილს. ჯერ-ჯერობით გადავწყვიტე არ განმეხილა ჩემი მდგომარეობა ჟანთან. თავბრუსხვევამ და თავის ტკივილმა ხელი არ შემიშალა ჩვენი სივრცის შესწავლაში და საჭირო ნივთების ნაკლებობამ მაინტერესებდა რამდენ ხანს ვიქნებოდით აქ.
  
  
  მაგალითად, ჩვენს ციხეში ტუალეტი არ იყო. მიუხედავად იმისა, რომ არ მჯეროდა, რომ წყალმომარაგება წყალსადენზე ასე ქვევით იყო, მე მჯეროდა, რომ დროებითი თავშესაფარი თაიგულით უნდა ყოფილიყო აღჭურვილი. ეს არამარტო გაგვიადვილდებოდა, არამედ თავად გემისთვის გონივრული სანიტარული ღონისძიებაც იქნებოდა. და მიუხედავად იმისა, რომ ეკიპაჟი იცავდა სავაჭრო გემების საერთაშორისოდ დაუდევარი წეს-ჩვეულებებს, ისინი მაინც ინარჩუნებდნენ ჰანს სკეილმანს გონივრულად სუფთად.
  
  
  ისიც დავინახე, რომ სასმელი წყალი გვაკლდა. და თუ წყალი და ვედრო აქ შუაღამემდე არ გამოჩენილიყო, ორი უსიამოვნო შესაძლებლობიდან ერთ-ერთის არჩევა შემეძლო: ან კაპიტანი და მისი ეკიპაჟი არ აპირებდნენ ჩემი და ჟანის ბორჯიას გადაცემას, ან ჟანის დატყვევება იყო მოჩვენებითი. გამუდმებით ვფიქრობდი, რომ ლარსენის მკვლელობამ ჩემი საფარი ააფეთქა, რაც მისი წაქეზებით გავაკეთე. იქნებ ამ ჟანს შეეძლო რაიმე ზეწოლა გამოეყენებინა.
  
  
  ზუსტად ოთხის შემდეგ ვკითხე: "როგორ ფიქრობთ, არიან ვირთხები ჰანს სკეილმანზე?"
  
  
  ჰკითხა მან. - "ვირთხები?"
  
  
  მის ხმაში რაღაც შიში დავინახე. სხვა არაფერი მითქვამს. მინდოდა, რომ ეს აზრი მის ფანტაზიაში ცოტა ხნით გაევლო.
  
  
  ”მე არ მინახავს ვირთხები”, - თქვა მან.
  
  
  ”ისინი ალბათ ასე არ არიან”, - ვუთხარი დამამშვიდებლად. „მე შევამჩნიე, რომ ჰანს სკეილმანი უჩვეულოდ სუფთა გემია. მაგრამ თუ ვირთხები არიან, ისინი აქ ცხოვრობენ, გემის ბოლოში.
  
  
  - საიდან იცი, რომ ბოლოში ვართ?
  
  
  - სხეულის გამრუდება, - ვთქვი მე და ხელი გავუშვი მაგარი ლითონის ფირფიტაზე. „წყლის მოძრაობა. ხმა.
  
  
  „ისეთი შეგრძნება მქონდა, თითქოს ძალიან შორს მიმიყვანეს“, - თქვა მან.
  
  
  ათი წუთის განმავლობაში არც ერთი არ ვლაპარაკობდით.
  
  
  - ვირთხებზე რატომ ფიქრობდი? – იკითხა უცებ ჟანმა.
  
  
  ”მე გავაანალიზე პოტენციური პრობლემები, რომლებთანაც აქ გვაქვს საქმე,” ვუთხარი მას. „ვირთხებიც მისი ნაწილია. თუ ისინი აგრესიულები გახდებიან, ჩვენ შეგვიძლია რიგრიგობით დავდგეთ დაცვაში, სანამ მეორეს სძინავს. დაკბენას ყოველთვის ჯობია“.
  
  
  ჟანი შეკრთა. მაინტერესებდა, ადარებდა თუ არა თავის შორტს და მაისურს ჩემს გრძელ შარვალსა და შალის პერანგს. მას ბევრი ხორცი ჰქონდა დასაკბენი. და ნებისმიერი ინტელექტუალური ვირთხა აიღებდა მის ხავერდოვან კანს, იმის ნაცვლად, რომ ეცადოს ჩემი სქელი ტყავის გახეხვა.
  
  
  - ნიკ, - თქვა მან ჩუმად, - მეტი არაფერი თქვა ვირთხებზე. გთხოვთ. ისინი მეშინია.
  
  
  დაჯდა და ჩემს გვერდით დაჯდა. ალბათ მალე გავიგებ ვის მხარეზეა.
  
  
  დილის 5:30 საათზე, იმ პირობით, რომ საათი არ გამიფუჭეს, საჭმელი მომიტანეს. ბატონი. ტულე, პირველი მეგობარი, ხელმძღვანელობდა. გაარდი მის გვერდით იყო.
  
  
  მისი ერთადერთი სიტყვა იყო: "თქვენ ორივეს კედელზე გაქვთ ზურგი, თუ არ გინდათ სიკვდილი."
  
  
  მასთან ერთად ოთხი მეზღვაური იყო. ერთ-ერთმა მათგანმა იარაღი დაგვიშვა ქვედა ტანებზე. სხვებმა საბნები და ვედრო ისროლეს. მერე საჭმელს და წყალს ასხამენ. Ბატონი. ტულემ დახურა ეკრანის კარი, ჩასვა სამაგრი და ბოქლომი დაკეტა.
  
  
  ”იყოს წყალი იმდენი, რომ მთელი ღამე გაგრძელდეს”, - თქვა მან. - დილით ამ ვედროს დავცლით.
  
  
  ის არ დაელოდა ჩვენს მადლიერებას. სანამ ის იქ იყო, მე არაფერი მითქვამს, მაგრამ კედელს მტკიცედ მივეყრდენი. არ ვიცოდი, რა დამემართებოდა, ჩემს ძალას შეაფასებდა თუ არა, მაგრამ არ შემეძლო რაიმე შანსების ხელიდან გაშვება. ჟანმა ორი თეფში აიღო და თქვა: „სასტუმრო ყველანაირი კომფორტით. უდარდელები ხდებიან“.
  
  
  - ან თავდაჯერებული. ნუ შევაფასებთ მათ. გარდმა მითხრა, რომ ბორჯიამ დაიქირავა მთელი ეკიპაჟი, გარდა მექანიკოსებისა.
  
  
  Მან თქვა. - "ძრავის მექანიკა?"
  
  
  ”ამიტომ ჩვენ არასოდეს გვინახავს ისინი ჭამა. არ შემეძლო არ მეგონა, რომ რაღაც უცნაური იყო ამ გემში, მაგრამ ვერ გავერკვიე, რა იყო ეს“.
  
  
  "არც მე ვიყავი ძალიან ჭკვიანი, ნიკ."
  
  
  ჭამის შემდეგ, ფოლადის იატაკზე საბნები გავშალეთ, რომ ერთგვარი საწოლი გაგვეკეთებინა. ვედრო სადღაც წინ, კუთხეში დავდეთ.
  
  
  "აქ ყოფნა მაიძულებს ვაფასებ კაბინებს", - ვთქვი მე. ”მაინტერესებს, როგორ მუშაობს ეს ბლოკები.”
  
  
  ჟანმა წარბები შეჭმუხნა. - 'Შენ ფიქრობ...'
  
  
  'არა. აქსმა მგზავრები შეამოწმა, თუმცა არავინ მითხრა, რომ CIA-დან ხარო. ეს ბლოკები არის ზუსტად ის, რასაც ამბობენ, რომ არიან - წყვილი შემაშფოთებელი ინგლისელი, რომელსაც გაუმართლა ფეხბურთის აუზში. მაშინაც კი, თუ მათ ეჭვი ეპარებოდათ, რომ ჰანს სკეიელმანზე რაღაც ხდებოდა, კეიპტაუნში ჩამოსვლისას მაინც არ გაიღებდნენ პირს. ჩვენ მარტო ვართ, ჟან.
  
  
  - და ეს მექანიკა?
  
  
  ”ჩვენ არ შეგვიძლია მათი იმედი ვიყოთ,” ვუთხარი მას. „ამ ბრიგადაში ოცდაათი თუ ორმოცი ბორჯია კაცია. და მათ გვყავს. მათ იციან ვინ ვარ მე, ჩემი ოსტატი მკვლელის წოდებამდე. გარდს ეს ენატრებოდა, როცა ასე მხიარულად მოუწია ჩემი გათიშვა. და ვფიქრობ, ისინი ერთნაირად იცნობენ თქვენს კარიერას. ერთადერთი, რაც არ მესმის, არის ის, თუ რატომ გვაძლევენ სიცოცხლეს.
  
  
  "მაშინ ჩემი კამერა..."
  
  
  „ახლა დაივიწყე ეს კამერა. ჩვენი პირველი საზრუნავია გავარკვიოთ, როგორია მათი ყოველდღიური რუტინა. ჯერ კიდევ სამი-ოთხი დღე გვაქვს კეიპტაუნამდე.
  
  
  საჭმელი საკვები იყო: დაჭრილი სტეიკი ტოსტზე კარტოფილით. ცხადია, გუნდთან ერთად ერთსა და იმავე რაციონზე ვიყავით. სკიორნმა, სტიუარდმა, დაუპირისპირდა სხვისი სურვილები - ალბათ საკუთარი - იმით, რომ არ მოგვაწოდა საკვები, რომელიც ჩვენ, როგორც მგზავრებს, გვქონდა უფლება და გადავიხადეთ. ჟანი ძლივს ჭამდა. მე არ ვამხნევებდი მას. როგორც ჩანს, მას არ ესმოდა, რა უსარგებლო მეგონა, მიუხედავად იმისა, რომ კამერა ინსტრუმენტთა კოლოფად აქცია. მე ვჭამე ჩემი წილი და ყველაფერი, რაც მას არ სურდა. ძალების აღდგენა მომიწია. მერე საბანზე დავწექი, რომ ჩამეძინა. ჟანი გვერდით მომიწია, მაგრამ კომფორტული პოზიცია ვერ იპოვა. ”სინათლე მაწუხებს”, - თქვა მან.
  
  
  ”გამრთველი არის კარის მეორე მხარეს, საკეტიდან დაახლოებით სამი ფუტის დაშორებით,” ვთქვი მე.
  
  
  - გამოვრთე?
  
  
  "თუ შეგიძლია მიაღწიო".
  
  
  მან თავისი წვრილი თითები ქსელში ჩაყო, იპოვა ჩამრთველი და ჩვენი სივრცე სიბნელეში ჩაეფლო. ვედრო გამოიყენა და ისევ ჩემს გვერდით დაწვა და საბანში ჩაიცვა. მიუხედავად იმისა, რომ გემის ფსკერზე არც ისე ციოდა, ტენიანობამ სწრაფად გააცივა ჩვენი კანი. და საყრდენის სუნი არც ჩვენს მდგომარეობას აუმჯობესებდა.
  
  
  ”სირცხვილია, რომ ბალიშები არ მოგვცეს,” - თქვა მან.
  
  
  "ხვალ იკითხე", ვთავაზობ მე.
  
  
  "ეს ნაძირლები უბრალოდ დამცინიან."
  
  
  'Შესაძლოა. ან იქნებ ბალიშებს მოგვცეს. არა მგონია, ასე ცუდად გვექცეოდნენ, ჯინ. ეკიპაჟს რომ სურდა, ბევრად უარესად გვექცეოდა.
  
  
  ჰკითხა მან. - აქედან წასვლაზე ფიქრობ? „ერთადერთი გზა, რითიც აქედან გავიქცევით, არის თუ ვინმე იარაღს გამოგვიგდებს და გვეტყვის „წადი“. უბრალოდ იმედი მაქვს აღარ დამარტყავენ. ჯერ კიდევ მესმის ჩემს თავში ზარების ხმა“.
  
  
  - საწყალი ნიკ, - თქვა მან და სახეზე ნაზად გადამისვა ხელი.
  
  
  ჟანი სიბნელეში მომიჭირა. მისი თეძოები ნაზად შემოვიდა და ხელზე მისი სავსე მკერდის მხურვალე სითბო ვიგრძენი. მე ის მინდოდა. მამაკაცს არ შეუძლია ჟანის გვერდით დაწოლა მის მაცდუნებელ სხეულზე ფიქრის გარეშე. მაგრამ ვიცოდი, რომ ძილი მჭირდებოდა. მაშინაც კი, როდესაც შუქი გამორთულია, მე ვაგრძელებდი ჩემს თვალწინ მოციმციმე სინათლის ციმციმებს. ჟანი რომ მართალი ყოფილიყო და ტვინის შერყევა არ მქონოდა, დილამდე საკმაოდ კარგ ფორმაში ვიქნებოდი.
  
  
  მან თავისი იმედგაცრუება ხმამაღალი კვნესით გამოუშვა. მერე გაუნძრევლად იწვა.
  
  
  ჰკითხა მან. - "როცა ბნელდება ვირთხები მოდიან, ნიკ?"
  
  
  „ამიტომ არ ჩავრთე შუქი“.
  
  
  "ოჰ."
  
  
  - თუ იქ არ არიან?
  
  
  "ჩვენ არ ვიცით, სანამ ერთ-ერთი მათგანი არ გამოჩნდება."
  
  
  ჟანი მოუსვენარი დარჩა. მაინტერესებდა რეალური იყო თუ არა მისი შიში ვირთხების მიმართ. მან განაგრძო ჩემი დაბნეულობა. ან ძალიან წარმატებული აგენტი იყო, ან გიჟი და ვერ ვხვდებოდი, ვინ იყო სინამდვილეში.
  
  
  "ჯანდაბა, მე მირჩევნია ვიფიქრო ვირთხებზე, რომლებიც არ არსებობენ, ვიდრე დავიძინო თვალების შუქით", - თქვა მან. -ღამე მშვიდობისა ნიკ.
  
  
  -ღამე მშვიდობისა ჯინ.
  
  
  მე მხოლოდ რამდენიმე წუთი ვიყავი გაღვიძებული. ძალიან მსუბუქად ვაპირებდი დაძინებას, მაგრამ თავში ამ დარტყმამ ხელი შეუშალა საჭირო სიმშვიდის მოპოვებას. ღრმა ძილში ჩავვარდი და მხოლოდ მაშინ გამოვფხიზლდი, როცა ჟანმა შუქი აანთო, მეორე დილის ექვსი საათის შემდეგ.
  
  
  
  
  თავი 5
  
  
  
  
  
  სამი დღე დამჭირდა გონივრული გეგმის შესამუშავებლად. ამ დროისთვის ჩემი თავი საკმარისად გამოჯანმრთელდა, რომ ძალიან არ მაწუხებს, თუ ვინმე არ გადაწყვეტს ჩემს დარტყმას ზუსტად იმავე ადგილას. გადავწყვიტე ჟანს მივენდო. მან დიდი დრო დახარჯა გაქცევის გეგმის შედგენაში, მაგრამ უშედეგოდ.
  
  
  მიჩვეულები ვიყავით, რომ ჩვენი მცველები დღეში სამჯერ გამოჩნდნენ ჭუჭყიანი ჭურჭლის მოსაგროვებლად, ვედრო ახლით გამოცვლა და სავსე ქილა წყლის მოსატანად. როგორც კი ვახშამი მოიტანეს, დარწმუნებულები ვიყავით, რომ მთელი საღამო მარტო ვიქნებოდით. მე განსაკუთრებით მაინტერესებდა კარის საკინძები ბადეებით. ორივე მყარად იყო მიმაგრებული ლითონის ღეროზე სამი ჭანჭიკით და კიდევ სამი ჭანჭიკი მყარად უჭერდა მას ფოლადის კარს. ეჭვი მეპარებოდა, რომ შემეძლო ძალა მომეყვანა ამ ჭანჭიკების გასახსნელად. მაგრამ თავად საკინძები ისეთივე იყო, როგორიც შეიძლება აღმოჩნდეთ თქვენს სახლში, დამაგრებული ლითონის ქინძისთავით, რომელიც ვერტიკალურად არის ჩასმული ფოლადის რგოლებში.
  
  
  Ვიკითხე. - "შენს საკანში არის პატარა, ძლიერი ხრახნიანი, ჯინ?"
  
  
  'დიახ. და შემდგომ…"
  
  
  - არა, - ვუთხარი მას. "ჩვენ არ ვაპირებთ გაქცევას."
  
  
  'Რატომაც არა?'
  
  
  „თუ ჩვენ ორნი რაიმე სასწაულით დავიპყროთ ეს ხომალდი და გავაჩეროთ იგი იქამდე, სანამ ფლოტი არ წამოგვიყვანს, ჩვენ არ ვიქნებით უფრო ახლოს ბორჯიასთან და მის ოცდასამ რაკეტასთან, ვიდრე ახლა ვართ“. არც კი ვეცდები იარაღის დაბრუნებას, ჯინ. იგი ფეხზე წამოხტა, როცა ჰანს სკეილმანი ტალღებს ხვნავდა. "მაშინ რატომ გჭირდება ხრახნიანი, ნიკ?"
  
  
  ”მე ვაპირებ AX-ს შეტყობინებას და შემდეგ ისევ შენთან ჩაკეტვა. როგორც კი ვაშინგტონი გაიგებს, სად ვართ, ეცოდინებათ როგორ მოიქცნენ და რა უთხრან ეთიოპიის მთავრობას“.
  
  
  გემი ისევ ჩაყვინთა. ”თქვენ შეარჩიეთ შესანიშნავი ღამე ამის გასაკეთებლად”, - თქვა ჟანმა.
  
  
  "ეს არის ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც ის ავირჩიე." ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ახლა ვინმე მოვა ნავის კარადაში რაღაცეებისთვის. და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ რაიმე ხმაური გავიგოთ.
  
  
  "ჩვენ ხომ არ გვემუქრება ზღვაზე გარეცხვის საფრთხე?"
  
  
  - არა. Მე გავაკეთებ.'
  
  
  "სად ვიქნები მაშინ?"
  
  
  - აი, - ვთქვი მე.
  
  
  ცოტა ხანს მიყურებდა. მერე ხელი გამომიწოდა და მხარზე ხელი მომკიდა.
  
  
  - შენ არ გენდობი, ნიკ, - თქვა მან.
  
  
  ”ყველაფერში არა,” ვაღიარე მე. – შენ არ მოკალი ლარსენი, ჟან. Მე ვიყავი. გარდმა იარაღი გამომიწოდა, მაგრამ მანამდე დაგაგდო, სანამ მას შეხებოდი. თუ ვინმემ დამინახა ამაღამ, უნდა მოკვდეს. სწრაფი და მშვიდი. ეს არის ჩვენი სპეციალობა?
  
  
  'არა.' - ხელი გამიშვა. „მე უბრალოდ ვაგროვებ ინფორმაციას. როგორ შემიძლია დაგეხმაროთ?'
  
  
  "თქვენი ინფორმაციის გაზიარებით."
  
  
  'Რის შესახებ?'
  
  
  „აქ რომ მომიყვანეს, უგონო მდგომარეობაში ვიყავი; საკაცეზე შეკრული და გაბმული. მაგრამ თქვენ უნდა გენახათ, სად არის ამ გემბანის ლუქი.
  
  
  ”ჩვენ ოთხი გემბანის ქვეშ ვართ მთავარი გემბანის ქვემოთ,” - თქვა მან. „მშვილდში, სადაც ზედნაშენი გემბანზეა, არის ლუქი. დიდი ლუქი და კიბე მიდის მეორე დონეზე. ვერტიკალური კიბეები სავენტილაციო შახტების გვერდით მიდის სამ ქვედა სართულზე.
  
  
  Ვიკითხე. - "მთავარი ლუქი ხიდამდე იხსნება?"
  
  
  "დიახ."
  
  
  ”ეს ზრდის დაჭერის შანსს.”
  
  
  მან კამერის დაშლა დაიწყო. ფილმის რგოლში ხრახნიანი პატარა იყო, ამიტომ მე მომიწია ძალის გამოყენება საკინძების გასახსნელად. გემი სიგიჟემდე მტრედს სცემდა და ის კუთხე, რომლითაც ის მტრედს სცემდა, ძალიან მკვეთრი იყო, რადგან ჩვენ ძალიან წინ ვიყავით. როდესაც ქინძისთავები ჩამოცვივდა, ჯინმა კარი ადგილზე შეიკავა, ხოლო მე გავხსენი ისინი.
  
  
  როდესაც ისინი წავიდნენ, მე ისინი ჩვენს საბნებზე დავდე და ერთად გავაღეთ ეკრანის კარი. საკინძები გაიბზარა და მერე დაიშალა. კარები საკმარისად შორს გავწიეთ, რომ გამეშვა.
  
  
  'Ახლა რა?' - ჰკითხა ჯინმა.
  
  
  საათს დავხედე. სულ ცხრა საათი იყო.
  
  
  - ველოდებით, - ვუთხარი მე და კარი თავის ადგილზე დავაბრუნე. 'Რამდენი?'
  
  
  — დაახლოებით ათ საათამდე, როცა საათი უკვე ნახევრად დასრულდა და მცველი და მორიგე აღარ არის ისეთი ფხიზლად. თუ არ ვცდები, თულე ხიდზეა. მას შემდეგ, რაც გარდმა დამინახა, რომ ლარსენი საზღვაო ზღვაში გადავაგდე, შესაძლოა უკეთესი შანსი მქონდეს ტულესთან ერთად.
  
  
  - თერთმეტამდე მოდი რადიოს ჯიხურთან, - თქვა ჟანმა. ლარსენის თქმით, ბირგიტ არონსენი ყოველ ღამე ამ დროს კეტავს მას და შემდეგ მიდის კაპიტნის ოთახში.
  
  
  - სხვა სასარგებლო ინფორმაცია ხომ არ გაქვთ?
  
  
  წამით დაფიქრდა. "არა," თქვა მან.
  
  
  ჟალუზები ზურგს უკან ისე დავხურე, რომ სწრაფმა შემოწმებამ ძლივს გამოავლინა მათი პოზიცია. მაგრამ თუ უკანა გზაზე მათთან მივსულიყავი, სულ ცოტათი უნდა მომექცია, რომ ისევ გამეხსნა. მეორე გემბანი ვეძებე, მაგრამ ამინდის ტანსაცმელი ვერ ვიპოვე. ამიტომ გავცურე ლუქის ცენტრში არსებულ ხვრელში, რომელიც მიდიოდა მთავარ გემბანზე და გამოვიკვლიე ნავის უბნის ნაწილი. ერთ-ერთმა მეზღვაურმა კასრში ძველი შარვალი და საწვიმარი დატოვა. შარვალი და ფეხსაცმელი გავიხადე და ვიწრო შარვალი და პიჯაკი ჩავიცვი.
  
  
  „ჰანს სკეჯელმანმა“ ცუდ ამინდში გაცურა. ყოველ წუთს მშვილდი ქანაობდა ტალღებში და მესმოდა, რომ წყალი ეჯახებოდა პროგნოზს. სათავსოში გამოვძვერი მანამ, სანამ ბრეზენტის ნაჭერი ვიპოვე, რომელიც ლუქის გვერდით დავდე გემბანზე და ორი პატარა ნაჭერი, რომელიც პირსახოცად გამოდგება. მეც ვიპოვე საწვიმარი, რომელიც მომეწონა. პიჯაკი გავიხადე, პერანგი გავიხადე და შარვალსა და ფეხსაცმელში ჩავრგე. მერე პიჯაკი ისევ ჩავიცვი.
  
  
  შუქი ჩავაქრე. სიბნელეში ხელი ბერკეტს დავადე, რომელიც ყველა ლუქის საკეტს მართავდა და დაველოდე ჰანს სკეილმანს ტალღას გაერღვია და ისევ ზედაპირზე ამოვიდოდა. მერე ლუქი გავხსენი და შიგნით შევედი. რაც შემეძლო სწრაფად გავიქეცი სველ გემბანზე მშვილდის ზედა კონსტრუქციისკენ.
  
  
  გემის მშვილდი ისევ ჩაიძირა და ვიგრძენი, რომ ჩემს უკან წყლის კედელი ამოვიდა. ზედნაშენს ავდექი და მოაჯირს ავიღე, როცა ტალღა დამეჯახა. მან ლითონს დამიჯახუნა და ფილტვებიდან ჰაერი გამომიწურა. ირგვლივ წყალი ღრიალებდა, მიზიდავდა და ცდილობდა ბნელ ატლანტიკაში ჩამეყვანა. სასოწარკვეთილად მივეყუდე მოაჯირს, ჰაერი ამიჩუყდა და თავბრუხვევის ტალღას ვებრძოლე.
  
  
  როდესაც წყალი ჩემს კოჭებს მიაღწია, მე გავაგრძელე მოძრაობა გემის ნავსადგურის გასწვრივ. მოაჯირს მოვკიდე ხელი და ზედნაშენთან რაც შეიძლება ახლოს მივიჭირე. ხიდი სამი გემბანის სიმაღლეზე იყო და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ იქ ოფიცრები ან საგუშაგოები იყვნენ. საჭესთან იქნებიან, საჭესთან ერთად. და რომ არ დამენახა გემბანზე გასეირნება, ახლა არ დამინახავდნენ.
  
  
  მომდევნო ტალღამ გადამასწრო, როცა პორტის მხარეს პანდუსს მივაღწიე. ბარს ხელებით მოვკიდე და ჩამოვკიდე. ტალღის ძალა აქ არც ისე ძლიერი იყო, მაგრამ იმის გამო, რომ გემზე ვიჯექი, უფრო დიდი ალბათობა იყო, რომ გემზე გამეყვანა. მესამე ტალღა გემბანზე ზუსტად მაშინ მოხვდა, როცა ზედნაშენთან ახლოს ვიყავი და მხოლოდ მცირეოდენი წყალი ჩამივარდა კოჭებზე.
  
  
  ზედნაშენის უკანა კედელს მივეყრდენი და სუნთქვა ნორმალურად დამებრუნებინა. ჩვენ ახლოს ვიყავით ეკვატორთან, ამიტომ წყალი არც ისე ცივი იყო, რომ ფეხები დაგვებუჟა. პირველი ტური მოვიგე ზღვის პირას. მაგრამ შემდეგ იყო მეორე ბრძოლა - გზა დაბრუნებული გემის ოთახისკენ. ამისათვის ჯერ რადიოს ოთახში უნდა შევსულიყავი, ბირგიტ არონსენი გამომეყენებინა და ჩემი მესიჯი გადამეტანა.
  
  
  მე შევამოწმე მთავარი გემბანი ორ ზედნაშენს შორის. უმეტესობა სიბნელეში იყო, თუმცა შუქი უკანა ფანჯრებიდან შემოდიოდა. იმედი მქონდა, რომ თუ ვინმე დამინახავდა, იფიქრებდა, რომ ეკიპაჟის წევრი ვიყავი, რომელიც ჩემს საქმეს ვაკეთებდი. გემის ცენტრისკენ გავემართე და სწრაფად გავხსენი ლუქი, რომელიც მიდიოდა დერეფნისკენ, რომელიც გადიოდა მშვილდის ზედა კონსტრუქციის მთელ სიგრძეზე. ლუქი დიდ ხმას არ იღებდა გახსნისა და დახურვისას და ჰანს სკეილმანის კვნესა და წუწუნი უნდა ჩაეხშო ჩემი ხმები და მოძრაობები. ჩუმად წინ გავწიე და რადიოს ოთახის ღია კარს ვუსმენდი. არაფერი გამიგია. თუ ოპერატორი უსმენდა ჩანაწერებს, ისინი ან დაბალ ხმაზე იყო დაყენებული ან ყურსასმენები ეკეთა. შიგნით ჩავიხედე. ის მარტო იყო. ისე შევედი, თითქოს რადიოს ოთახში რაღაცის ძებნა მჭირდებოდა.
  
  
  ბირგიტ არონსენი ჩემს მარცხნივ დაფის უკან იჯდა. მან მაღლა აიხედა, როცა ჩემი ხელი კისრისკენ მიიწია. ის მოკვდა, სანამ ყვირილს შეძლებდა. სხეული სწრაფად დავიჭირე და მის წინ მდგარ გასაღებს მოვშორდი. ძლიერ ხმაურს მნიშვნელობა არ ჰქონდა, თუ სისტემა არ იყო დაკავშირებული კაპიტნის კვარტალთან.
  
  
  შევბრუნდი და კარი ფრთხილად მივხურე. ბირგიტას პულსი და თვალები შევამოწმე რომ მკვდარი იყო. შემდეგ ჩემი სხეული ჩავდე დაფის ქვეშ, რომ არ გადამეშალა. დიდი გადამცემი იყო მარჯვენა კედელთან. მისი დანახვისას ძლივს შევიკავე ტრიუმფის ძახილი. მას იმაზე მეტი ძალა ქონდა ვიდრე მე მეგონა.
  
  
  სიხშირე დავაყენე, გასაღები ავიღე და პირდაპირ გადამცემს მივაერთე. დრო არ მქონდა გამეგო, როგორ მუშაობდა დაფა. ვიმედოვნებდი, რომ ტუნინგის ღილაკები შედარებით კარგად მუშაობდნენ და ვინც მორიგე იყო ბრაზილიაში ან დასავლეთ აფრიკაში - არ ვიცოდი სად ვიყავით, მაგრამ ჩვენ ნამდვილად ვიყავით ერთ-ერთი მოსმენის სადგურის ფარგლებში - არ ეძინა მორიგეობას. .
  
  
  კოდი იყო უბრალო სიტუაციის ანგარიში, უაზრო, როგორც ჯოჯოხეთი მტრის ზოგიერთი აგენტისთვის, რომ შემთხვევით გატეხა იგი. იგი შეიცავდა ორმოცამდე ფრაზას, რომელთაგან თითოეული დაყვანილი იყო ოთხი ასოს რამდენიმე ჯგუფად. ჩემმა შეტყობინებამ, რომელსაც წინ უძღოდა და დაიხურა საიდენტიფიკაციო სიგნალი, მომცა გასაგზავნად ხუთი ჯგუფი. ვიმედოვნებდი, რომ ადამიანები, ვინც ეს დაწერეს, დაუყოვნებლივ გადასცემდნენ მას ჰოუკს, რადგან ის ერთადერთი იყო, ვისაც ესმოდა ჩემს მიერ არჩეული ფრაზების კომბინაცია.
  
  
  'N3. მტერმა დაიჭირა. ვაგრძელებ მისიას. მე სხვა აგენტთან ვმუშაობ. N3.'
  
  
  მან ორჯერ გაგზავნა შეტყობინება. შემდეგ გასაღები ისევ საკონტროლო პანელში ჩავდე, გადამცემი ეთერიდან გამოვიღე და ტალღის საწყის სიგრძეზე დავაბრუნე. ნიკამ კარის წვერებზე აიწია.
  
  
  დერეფანში ხმა გაისმა. "რატომ არის დაკეტილი რადიო ოთახი?"
  
  
  "იქნებ ცოტა ადრე წავიდა მოხუცის კაბინაში." სიცილი. ლუქის დარტყმა, შესაძლოა, მთავარი გემბანისკენ მიმავალი ლუქი. კაცები იტალიურად საუბრობდნენ.
  
  
  მათ სულ მცირე ორი წუთი დასჭირდებათ, რათა მიაღწიონ მკაცრ ზედამხედველობას. სანამ რადიოს ოთახში ვიყავი ჩაკეტილი, შემეძლო რაღაც შეცდომაში შემყვანი მინიშნებების იმპროვიზაცია. ბირიგიტის სხეული მართვის პანელის ქვემოდან ამოვიღე და ზურგზე გავუწოდე. სვიტერი თავზე გადავიფარე და ბიუსტჰალტერი მოვიშორე. შემდეგ მისი შარვალი ჩამოვწიე, ქსოვილი დავხიე ელვის გარშემო და ტრუსი დავხიე. შარვალი ერთი ფეხიდან ჩამოვწიე, მაგრამ ნაწილობრივ მეორეზე ჩამოვკიდე. ბოლოს მისი ფეხები გავშალე. მის გამხდარ სხეულს რომ ვუყურებდი, მაინტერესებდა რა დაინახა მასში კაპიტანმა. ალბათ მხოლოდ ის იყო ხელმისაწვდომი.
  
  
  ეფექტური გამოძიება სწრაფად აჩვენებს, რომ ბირგიტი არ მოკლა რომელიმე მოძალადემ. პროფესიული შრომისმოყვარეობა ასევე გამოავლენდა ნიკ კარტერის კვალს, როგორიცაა თითის ანაბეჭდები და შესაძლოა თმა. მაგრამ როდესაც კარიდან გამოვვარდი და სწრაფად ავიღე გეზი ლუქისკენ, გადავწყვიტე, რომ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ჰანს სკეილმანი აღჭურვილი ყოფილიყო ასეთი გამოკვლევისთვის. მე მივხვდი, რომ კაპიტანი იმდენად განაწყენებული იქნებოდა იმის გამო, რაც მის ბედიას შეემთხვა, რომ ის არ შეამოწმებდა ჩემს მოძრაობებს ერთი შეხედვით. და ეს აჩვენებდა, რომ ჩემს გალიაში ვიყავი ჩაკეტილი.
  
  
  როცა მთავარ გემბანზე გამოვჩნდი, არავინ მიყვირა და არ დამესხა. მე ავიღე გეზი ზედნაშენის გვერდისკენ და გავზომე წინ სპრინტი, რომ მივსულიყავი კომპანიონგზე, თუ წყალი მშვილდს გადაუსწრებდა და უკან მიიწევდა. უბრალოდ გავაკეთე. ჩემმა მეორე მცდელობამ პირდაპირ ზედნაშენის წინა მხარეს მიმიყვანა და ისევ ტალღამ მეტალს დამიკრა და მოაჯირზე დამიჭირა.
  
  
  კარგ ფორმაში ვარ, სხეული ძლიერი და დაკუნთულია. იმის გამო, რომ ძალა და გამძლეობა ღირებული იარაღია ჩემს ხელნაკეთობაში, მე მათ წინა პლანზე ვინახავდი. მაგრამ მარტო ბლაგვი ძალით ვერავინ დაიპყრობს ზღვას. შემეძლო დავჯდე იქ, სადაც მთელი ღამე ვიქნებოდი, მაგრამ მზე ამოსულიყო სანამ ზღვა არ დაწყნარდებოდა. თუმცა იმ მომენტში წინ წასვლის ძალა არ მეყო. ველოდებოდი კიდევ ორი ტალღა, რომელიც ზედნაშენს დამარტყა. როდესაც ვცდილობდი მათი დროით დათვლას, მივხვდი, რომ მე შემეძლო მიახლოებით მიმეღო მანძილი წყლის ორ კედელს შორის, რომელიც მოიცავს გემბანზე.
  
  
  აქამდე ცუდი ამინდი ჩემი მოკავშირე იყო. ახლა, თუ წინ არ გავიქცევი და ლუკმას არ გავუვლი, შეიძლება ზღვაზე გადავაგდო. და ჩანდა, რომ ის ზღვარზე იქნებოდა. ვცდილობდი გამეპარა ისრის გვერდით, რომელიც მხოლოდ მკრთალი შავი ფიგურის სახით ჩანდა, შემდეგ მაინც შემეძლო მისი დაჭერა, თუ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ამას ერთი ნაბიჯით გავაკეთებდი.
  
  
  წყალი ისევ აწია, ტალღა ისეთივე ძლიერი და მაღალი, როგორც წინა. მშვილდი ახლახან იწყებოდა ამოსვლას და წყალი ცურავდა, როცა წინ დავიწყე სიარული, კინაღამ მოლიპულ გემბანზე დავეცი. წყალი დამივარდა მუხლებზე. მერე ტერფამდე. ფეხები ავწიე და რაც შემეძლო სწრაფად გავიქეცი წინ. ჩატვირთვის ბუმი გავიარე. გემის მშვილდი დაეცა - ძალიან სწრაფად - მაგრამ მე ვერ შევიკავე ჩემი შეშლილი იმპულსი და ანძას ავიღე.
  
  
  მე გავიგონე წყლის წოვის ხმა, რომელიც ცხვირზე ტრიალებდა. ავიხედე და მაღლა თეთრი ქაფი დავინახე და ჩემს გზაზე ზედნაშენი აღარ ჩანდა.
  
  
  წინ გავწიე და ვლოცულობდი, რომ არ დამეშვა შეცდომა და არ დამეჯახა ლუქი ან ლითონის რაფა, რომლის ქვეშაც მჭირდებოდა გავლა. ვიცოდი, რომ ტონობით წყალი ჩამომდიოდა.
  
  
  ახლა ჩემი სხეული თითქმის გასწორებული იყო და მეჩვენებოდა, რომ მხოლოდ ჩემი ფეხის თითები ეხებოდა გემბანს. ვიგრძენი, როგორ შემეხო ხელები ფოლადის ლუქის კარს და ავიღე ბერკეტი, რომელიც სამაგრებს ხურავდა. წყალი სხეულის ქვედა ნაწილზე დამიდგა, გემბანზე მიმაკრა და ცდილობდა უკან გადამეყვანა ზედნაშენისკენ, რომ გემზე გადამეგდო. ჩემი თითები ბერკეტს შეეხო. მარცხენა ხელი გამივარდა, მაგრამ მარჯვენა ხელი მომიჭირა, როცა მაჯა დატრიალდა და მტანჯველმა ტკივილმა მკლავში გამიარა. ერთი წუთით ვიფიქრე, რომ მხრის სახსრები მოდუნდება.
  
  
  სამაგრი, რომელიც ჩემს შარვლის წელის ზოლს ფარავდა, გაუქმდა. ტალღამ ნაწილობრივ შარვალი მომიშალა. წყალი ტილოების ქვეშ ტრიალებდა, თვალებში მარილი მომდიოდა და მაიძულებდა შემეკავებინა ის, რაც დამრჩა. თავი მტკივა იქ, სადაც გაარმა იმ საღამოს პირველად დამარტყა. ჰანს სკეილმანს რომ სწრაფად არ ამოეღო მშვილდი წყლიდან, მე მხოლოდ რამდენიმე ნატეხი ვიქნებოდი, რომელიც მცურავი ვიქნებოდი ციხის ზემოთ.
  
  
  წარმოუდგენელი ნელი ტემპით, სატვირთო გემის მშვილდმა კვლავ აწევა დაიწყო. წყალი სახიდან გადმომცვივდა და ტანიდან ჩამომცურდა. ჩემი სველი შარვალი ტერფებზე იყო ჩახლართული, ამიტომ ლუქის სახელურით მომიწია წინ წამოწევა. სასოწარკვეთილმა გადავაგდე სველი ქსოვილი. გემი ახლა სწრაფად აღწევდა, სწრაფად მიაღწია ყურეს და ემზადებოდა წყლის სხვა კედელში ჩაძირვისთვის.
  
  
  ბერკეტის აწევა ვცადე. Არაფერი მომხდარა. მივხვდი რისი ბრალია. ბერკეტზე ჩემმა წონამ მას უფრო მჭიდროდ უბიძგა, ვიდრე საჭიროა წყალგაუმტარი ნაყარის დახურვისთვის. მაგრამ იმის ცოდნა, თუ რატომ არ მოძრაობს ბერკეტი, დიდად არ დამეხმარება, როცა შემდეგი ტალღა მოვა; მე არ მქონდა ძალა გაუძლო მორიგ ტორნადოს.
  
  
  Hansa Skeielman ჯერ კიდევ ყვინთავდა. ნახევარი შემობრუნებით მოვტრიალდი და ბერკეტს მარცხენა მხარზე დავარტყი. მაღლა ავიდა. ლუქი უცებ გავხსენი, კიდეზე ავიღე და შიგნით შევედი. მარცხენა ხელი შიგადაშიგ ბერკეტს მოკიდა. როცა დავეცი, მოვახერხე ამ ბერკეტის დაჭერა. ლუქი ზურგს უკან მომიჯახუნა. წყალი შემოვარდა ჩემს ზემოთ გემბანზე, როცა უშედეგოდ ჩავკეტე ლუქი. ჩემი ხელი ძალიან ახლოს მქონდა ლუქის ცენტრთან.
  
  
  უკან დავიხიე და შემოვტრიალდი, მარჯვენა ხელი ბერკეტს ძლიერად ურტყამდა. წყალი წვეთობდა შიგნით, როცა დამჭერები დავხურე. ჩემი თავი ფოლადის ლუკს მოხვდა. ვკვნესე, როცა ტკივილმა თავის ქალაში გაისროლა. კაშკაშა შუქები აანთო და მძიმედ დავეცი გემბანზე გაშლილ ბრეზენტზე. სამყარო ჩემს თვალწინ თავდაყირა დატრიალდა - ან გემის მოძრაობისგან, ან თავში მორიგი დარტყმისგან. ვერ ვიტყოდი.
  
  
  სანამ ჰანს სკეილმანი წყალს ხნავდა, მე ნახევრად დავიჩოქე, ნახევრად ვიწექი ტილოს ბრეზენზე და ვცდილობდი არ მეღებინებინა. ფილტვები მტკიოდა ჰაერის შეწოვისას. მარცხენა მუხლი მქონდა დაზიანებული და თავი ისეთი შეგრძნება მქონდა, თითქოს დამაბრმავებელი, ძლიერი აფეთქების შედეგად აფეთქდა.
  
  
  
  
  თავი 6
  
  
  
  
  
  ორ-სამ წუთზე მეტს არ ვისვენებდი, თუმცა ნახევარი საათი მეჩვენებოდა. ჩემმა საათმა თქვა 10.35, მაგრამ შეიძლება იყოს 9.35 ან 11.35. მხოლოდ დროის სარტყელის ცვლილებაზე გამომეცნო.
  
  
  ჩამრთველი ვიპოვე და შუქი ავანთე. ძალიან ფრთხილად მოვიშორე მოსასხამი, რომელიც ამ ოთახიდან გასვლამდე ძლიერად ავიწიე თავზე. მას შემდეგ რაც ტილოზე ხელები მოვიწმინდე, თმაზე ნაზად შევეხე. ისინი ჯერ კიდევ სველი იყვნენ კიდეების გარშემო, მაგრამ ზემოდან მშრალი. სველი ლაქების დასამალად ისინი ერთმანეთში ავურიე. მერე ზეთის ტილო მოვიხსენი. ტილოზე მოვისროლე და სხეულის წმენდა დავიწყე. დავრწმუნდი, რომ გამშრალი ვიყავი, შემდეგ ტილოსა და ზეთის ქსოვილის პატარა ნაჭერი დიდ ნაჭერად გავახვიე და შეფუთვა ნავსაყუდელში გავატარე. კარადაში ჩავდე სხვა ნივთებისა და ტილოს უკან.
  
  
  უცებ ბიპი გავიგონე. ლითონის მილის ნაჭერი ავიღე და სწრაფად შევბრუნდი. ქვედა გემბანის ლუქი გაიხსნა. გადახტომისკენ დავიხარე, როცა გრძელი თმა და მუქი თვალები დავინახე.
  
  
  'ნიკ?' - თქვა ჟანმა.
  
  
  "ჯობია იქ იყო," ვუთხარი მას.
  
  
  „დაბლა დარჩენა და იმ ორმოში ლოდინი გამაგიჟებდა. მესიჯი გამოგიგზავნეთ?
  
  
  "დიახ." მე ვანიშნე გემბანზე, სადაც რამდენიმე სანტიმეტრი წყალი ასხამდა ირგვლივ.
  
  
  "აღარ მოხვიდე", ვუთხარი მას. „თუ იქ წყლის კვალს არ დავტოვებთ, არ იქნება მტკიცებულება იმისა, რომ ჩვენ ოდესმე დავტოვეთ ჩვენი ციხე წუხელ“. ცოტა ხნით მოშორდი ამ კიბეებს.
  
  
  ჯერ კიდევ შიშველმა მოვაგროვე ფეხსაცმელი, წინდები, პერანგი და სველი ტრუსი. მე დავხარე და მათ ქვედა გემბანზე მდებარე ლუქის მეშვეობით გავუშვი. შემდეგ სახე საკმარისად შორს გადავწიე, რომ ჟანს დაენახა.
  
  
  „აიღე ნაჭერი ფეხების გასაწმენდად. მე მათ ხვრელში ჩავუშვებ.
  
  
  დაველოდე სანამ კიბეებზე გავიგე. მერე ლუქის კიდეზე ჩამოვჯექი და ფეხები ფრთხილად ჩავრგე ხვრელში. ვიგრძენი, რომ უხეშმა ქსოვილმა მოიწმინდა ისინი.
  
  
  "კარგი," თქვა მან.
  
  
  სწრაფად ჩავედი კიბეზე, ლუქი ზურგსუკან დავხურე და სახელური მივატრიალე. გემბანზე რომ მივედი, ჟანს გავხედე. გვერდით დამიდგა და ხელში შორტები ეჭირა.
  
  
  ”ეს არის ყველაფერი, რაც მე ვიპოვე”, - თქვა მან.
  
  
  - იჩქარე, - ვუბრძანე მე. — ჩვენს გალიაში დავბრუნდეთ.
  
  
  შარვალი ჩავიცვი, მაგრამ დანარჩენ ტანსაცმელს ყურადღება არ მივაქციე. ჟანმა სველი შარვლის ჩაცმა შეწყვიტა. ციხეში რომ მივედით, ტანსაცმელი საბანზე გადავყარეთ. სანამ ეკრანის კარს ვეჩხუბებოდი, რომ ის თავის ადგილზე დამებრუნებინა, ჟანი გადასაფარებლებს შორის ჩაცურდა და საკინძები გამოაღო. ათი წუთი დაგვჭირდა მათ ადგილზე დასაბრუნებლად.
  
  
  უკანა კედელი ხელით მოვიწმინდე და თითები დავიბინძურე. სანამ ქინძისთავებსა და საკინძებზე ტალახს ვსვამდი, ჟანმა კამერა ისევ დაამაგრა. შემდეგი პრობლემაა როგორ ავხსნათ ჟანის სველი საცვალი და სველი ჯინსი?
  
  
  Ვიკითხე. დალიე მთელი ის წყალი, რაც გინდოდა ამაღამ? ჩემი ტრუსი და ჯინსი სველ ადგილზე.
  
  
  „ამ ყველაფრის მორალი ასეთია: ცუდ ამინდში არ იყვარო, ფეხებით წყლის დოქის გვერდით“, - ვუთხარი მე.
  
  
  მისი სიცილი ფოლადის კედლებს აუვარდა. - ნიკ, - თქვა მან, - საოცარი ხარ. რამდენი დრო გვაქვს?
  
  
  საათს დავხედე. „ამაღამ თუ მოვლენ, ნახევარ საათში აქ იქნებიან“.
  
  
  ჟანს ხელი წელზე მომიჭირა. ტუჩები ჩემს მკერდზე აწეული თმებში ჩამალა. მერე შემომხედა და მის დასაკოცნად ჩავიხარე. ტუჩები შიშველი ზურგის კანივით თბილი იყო.
  
  
  ”მე ვიცი, როგორ შევაგროვო მტკიცებულებები, რომ ჩვენ ძალიან დაკავებულები ვიყავით გალიის დატოვების მიზნით,” - თქვა მან ხმამაღლა. ”პლედებზე ბევრი კვალი იქნება.”
  
  
  მისი ტანსაცმლის ბოლო ამოვიცვი და ხელები სხეულზე ავწიე და მის დიდ მკერდს მოვკარი. ამას კიდევ ერთი სარგებელი მოჰყვა, თუ ვივარაუდებთ, რომ ჩვენმა ციხის თანამშრომლებმა იპოვეს ბირგიტა და ჩაატარეს გამოძიება დაგეგმილის მიხედვით. როცა მე და ჟანი სიყვარულს ვაწარმოებდით, ისინი არ გვაწუხებდნენ კითხვებით, თუ რა ხდებოდა კონკრეტულად რადიოს ოთახში. მე მაინც არ მჯეროდა მისი. მას სურდა, რომ ეს სწრაფი და მრისხანე ყოფილიყო. მე ეს განზრახ გავაკეთე ნელა და მშვიდად, ხელებითა და პირით, რომ მას სიცხეში ორგაზმამდე მივიყვანო. "იჩქარე, ნიკ, სანამ ისინი მოვიდნენ", - ამბობდა იგი. ხუთ წუთზეც არ იყო გასული და ჩვენ გვერდიგვერდ ვიწექით გადასაფარებლებზე, როცა ჩვენი გემბანისკენ მიმავალი ლუქი გაიხსნა და შეიარაღებული მეზღვაური გამოჩნდა.
  
  
  - ნება მომეცი, მოვაგვარო ეს, ნიკ, - ჩაიჩურჩულა ჟანმა.
  
  
  ჩემი შეთანხმება დავიყვირე. ჩემს ჩაბარებას რომ აპირებდა, გზას იპოვიდა.
  
  
  - ისინი აქ არიან, - უთხრა მეზღვაურმა გარდს. "Მე უკვე გითხარი..."
  
  
  - ხომალდი იძირება? - დაიყვირა ჟანმა, ფეხზე წამოხტა და ბადეს აიღო.
  
  
  სევდიანი მის შიშველ სხეულს შეხედა და ყბა ჩამოუვარდა. ”ჩვენ ვიხრჩობთ, ნიკ,” იყვირა მან და ჩემსკენ შემობრუნდა. ”ჩვენ არ ვიძირებით,” თქვა გაარმა.
  
  
  მან ბადე გამოაღო. "გამიშვი აქედან," თქვა მან. მისი გააფთრებული შეტევის ძალით კარი შეირყა. "არ მინდა დავიხრჩო თუ გემი იძირება."
  
  
  - გაჩუმდი, - დაიყვირა გაარმა. მან დახედა ჩემს შიშველ სხეულს, ნაწილობრივ დაფარული საბანით და გაეცინა. ”როგორც ჩანს, თქვენ ცდილობდით ქალბატონის დამშვიდებას, კარტერ”, - თქვა მან. - ვცადე მისი დამშვიდება, - ვუპასუხე მშრალად. „სამწუხაროდ, ამ გადახვევის გამო ჩვენი წყლის დოქი დაეცა. ახლა თუ იქნები ასეთი კეთილი...
  
  
  "ჯოჯოხეთში წადი", დაიყვირა მან.
  
  
  "ჩვენ ვიხრჩობთ", - ისტერიულად დაიყვირა ჟანმა, როცა თვალებზე ცრემლები წამოუვიდა. - გამიშვით, ბატონო გარდ. ყველაფერს გავაკეთებ შენთვის. ყველა. გამიშვი.'
  
  
  "ის რაც ამაღამ მოხდა ჯერ არ არის შენთვის საკმარისი?"
  
  
  "ჯანდაბა საყვარელი", თქვა ჟანმა და კიდევ უფრო ხმამაღლა ატირდა. - ფელინი, თუ არ გაჩუმდები, მეზღვაურს ვთხოვ ყელში ესროლოს, - ცივად თქვა გაარმა. Მან შემომხედა. - რამდენი ხანია ეს გრძელდება, კარტერ?
  
  
  'Მთელი ღამე. ის კარგად იქნებოდა, შენ რომ არ ჩარეულიყავი. მე ნამდვილად ვფიქრობ, რომ თქვენ უნდა გამოგზავნოთ სტიუარდი ჯინისთვის ვისკით.
  
  
  „გაგზავნა სტიუარდი? გაქვთ წარმოდგენა როგორია გემბანზე, კარტერ?
  
  
  - Როგორ უნდა ვიცოდე?
  
  
  "Მე ვფიქრობ." - ირგვლივ მიმოიხედა. ”მე ვუთხარი კაპიტან ერგენსენს, რომ აქ უსაფრთხოდ ხარ”. მაგრამ თუ ვინმემ მოკლა მოხუცის ბედია, შეგიძლიათ მოელოდოთ, რომ ის ცოტა ხნით გაბრაზდება.
  
  
  Მე ვთქვი. - მისი ბედია?
  
  
  "ბირგიტი, სიგნალისტი."
  
  
  - გამხდარი ქალი იარაღით, - ვთქვი მე.
  
  
  'დიახ. და ვიღაცამ გააუპატიურა და მოკლა იგი გუშინ ღამით. კაპიტანს ვუთხარი, რომ შენ არ იყავი. უნდა გიხაროდეს, რომ ასეა.
  
  
  გაარდი და მეზღვაური წავიდნენ. ჟანი კედელთან მიიხუტა, სანამ ლუქი არ დახურეს, მისი ტირილი პატარა სივრცეში გაისმა. როცა მეტალს მოშორდა და ღიღინი დაიწყო, მოჭუტული თვალებით შევხედე.
  
  
  "ჯობია კიდევ უფრო ხმამაღლა იტირო", - ჩავიჩურჩულე. „იქნებ უსმენენ. ეს შესანიშნავია, მაგრამ ჩვენ უნდა გავაგრძელოთ კიდევ ხუთი წუთი. ”
  
  
  მან კიდევ ოთხი წუთი გააჩერა. ეს ისეთი კარგი შოუ იყო, რომ გადავწყვიტე, ვენდობოდი ამ გიჟურ CIA-ს.
  
  
  არაფერი იყო სათქმელი იმაზე, თუ რა მოხდებოდა და მე არ მომეწონა AX-ის გზიდან გამოსვლა, მაგრამ სანამ ერთ-ერთი ჩვენგანი მონაცემებს დააბრუნებდა შეერთებულ შტატებში, შეგვეძლო ბორჯიას დარტყმა.
  
  
  ჟანი საბანზე დაჯდა და მიყურებდა. - გაუპატიურება თქვა, ნიკ?
  
  
  - გეტყვი რა მოხდა, ჟან, - ვუთხარი მე.
  
  
  მე ვუთხარი მას მთელი ამბავი, მათ შორის ჩემი გაგზავნილი შეტყობინების შინაარსი.
  
  
  - არ მეგონა, რომ ქალის გაუპატიურება გჭირდებოდა, ნიკ, - თქვა მან და ხელი ფეხზე ჩამომისვა.
  
  
  კეიპტაუნში ამდენ ხანს არ დავრჩენილვართ. მე და ჯინს ამის განსახილველად შესანიშნავ მდგომარეობაში ვიყავით. წამყვან განყოფილებაში ვიყავით. რისი განტვირთვაც ჰანს სკეილმანს მოუწია კეიპტაუნში, არ სჭირდებოდა პორტის საშუალებები. ასე რომ, ნავსადგურში ექვს საათსა და ცამეტ წუთს ვიჯექით.
  
  
  თუმცა, მათ შორის, ვინც გემი დატოვა, იყო ბლოკი. ეს გამახსენდა მეორე დღეს, როცა ბატონი ტულე და ოთხი მეზღვაური მოვიდნენ მე და ჟანს. კარგი იმედის კონცხთან ამინდი არც თუ ისე სასიამოვნო იყო, მაგრამ კაპიტანმა, როგორც ჩანს, გადაწყვიტა, რომ გემბანზე დასვენება გვჭირდებოდა.
  
  
  - შხაპსა და სუფთა ტანსაცმელზე რას იტყვით? - ვუთხარი ტულას.
  
  
  - თუ გინდა, - თქვა მან.
  
  
  შხაპის მიღებისას მხოლოდ ერთი მეზღვაური იყო მეთვალყურეობის ქვეშ და ცხადი იყო, რომ თულე ჟანს ბევრად უფრო საშიშ ადამიანად თვლიდა, რადგან შხაპის მიღების დროს ადევნებდა თვალს. მაგრამ როცა ტანსაცმელი გამოვიცვალე, არ მქონდა საშუალება, ბარგიდან ამეღო ჰიუგო, ვილჰელმინა ან პიერი; გემზე მყოფი ადამიანები პროფესიონალები იყვნენ.
  
  
  დღის ბოლოს კაპიტანმა ერგენსენმა დაკითხვაზე ხიდამდე გაგვაცილა. - მეშინია, რომ საშინელ დანაშაულში მეეჭვება, მისტერ კარტერ, - თქვა კაპიტანმა.
  
  
  'Ბატონი. გარდმა წუხელ მსგავსი რამ მითხრა, - ვთქვი მე.
  
  
  ”თქვენ ხართ მტრის აგენტი ბორტზე,” - თქვა მან. "მხოლოდ აზრი აქვს, რომ მე ეჭვი მაქვს შენზე."
  
  
  'Რა მოხდა?' მე ვკითხე.
  
  
  მან ჟანიდან ჩემკენ გამოიხედა, შემდეგ კი ისევ ჟანს. -ეს შენ იცი არა?
  
  
  კაპიტან ერგენსენს სურდა ესაუბრებოდა თავის მწუხარებას. ბირგიტ არონსენი მის ქვეშ რამდენიმე წლის განმავლობაში მიცურავდა და მათი ურთიერთობა უკვე ხუმრობის საგანი გახდა ეკიპაჟში. მე და ჟანი უცხოები ვიყავით, რომლებსაც შეეძლო ეთქვა მისი მშვიდი სიყვარული მისდამი. ნორფოლკში მან თავიდან აიცილა მეზღვაურის წინსვლა და სწორედ ეს კაცი იყო ეჭვმიტანილი ერგენსენის მიერ მკვლელობასა და გაუპატიურებაში. ”მე ის კეიპტაუნში ჩავაგდე”, - თქვა კაპიტანმა და დაასრულა თავისი ამბავი.
  
  
  ”ასე რომ, ის გაიქცა სხვის გასაუპატიურებლად”, - თქვა ჟანმა. 'Ნამდვილად არ.' კაპიტნის სიცილში იუმორის წვეთიც არ ჩანდა. „გენერალ ბორჯიას კავშირები აქვს მთელ აფრიკაში. და რა ღირს ნორვეგიელი მეზღვაურის სიცოცხლე ამ საშიშ კონტინენტზე?
  
  
  ჩვენს ციხეში დაბრუნებულმა ჟანმა მითხრა: „ახლა ჩვენს გამო უდანაშაულო კაცი მოკლეს“.
  
  
  "უდანაშაულო?" - მხრები ავიჩეჩე. ”გენი, არავინ, ვინც მუშაობს ბორჯიაში, არ არის უდანაშაულო. ვეცდები ყველანაირად გავანადგურო ჩემი მტრები“.
  
  
  ”ამაზე ადრე არ მიფიქრია”, - თქვა მან.
  
  
  ჟანი იყო უდანაშაულობისა და გამჭრიახობის უცნაური კომბინაცია. მიუხედავად იმისა, რომ ის უკვე რამდენიმე წელი იყო აგენტი იყო, ხშირად არ ექნებოდა დრო, რომ ყველაფერი კარგად მოეფიქრებინა. მაინტერესებდა, დამხმარე იქნებოდა თუ ტვირთი, როცა ამ ბორჯიას შევხვდით. ჩვენი გემბანის პრაქტიკა ყოველდღიურ რუტინად იქცა. ერთი დღის შემდეგ შხაპის მიღების უფლება მოგვცეს. და ჭადრაკის თამაში დავიწყე კაპიტანთან.
  
  
  ერთ ღამეს, როცა ისევ ტროპიკულ წყლებში ვიყავით, გამომიგზავნა. ჟანი ნავსაყუდელის სალონის ქვეშ სათავსოზე დარჩა. მან მიბრძანა, მარტო მასთან ერთად ჩამეკეტა სალონში.
  
  
  Მე მას ვკითხე. - "არ რისკავთ?"
  
  
  ”მე ჩემს სიცოცხლეს რისკავს თქვენი ინტელექტის წინააღმდეგ, მისტერ კარტერ,” თქვა მან თავისი ცუდი ინგლისურით. მან ყუთიდან ჭადრაკის ფიგურები და დაფა ამოიღო. "გენერალ ბორჯიას ნამდვილად სურს თქვენთან შეხვედრა." რას აპირებთ, ბატონო? კარტერი?
  
  
  'Რა?'
  
  
  „ამერიკელებს აქამდე არასდროს გაუგზავნიათ აგენტი გენერლის უკან. მან იცის თქვენი Killmaster წოდების შესახებ. დარწმუნებული ვარ, ის გირჩევნია შენი გადაბირება, ვიდრე სიკვდილით დასჯა.
  
  
  "საინტერესო არჩევანი."
  
  
  - თქვენ ჩემთან ერთად თამაშობთ, ბატონო. კარტერი. გენერალ ბორჯიასთან თამაშისთვის დრო არ გექნებათ. დაფიქრდი, ვის გინდა ემსახურო“.
  
  
  მეორე საღამოს ჩვენ წითელ ზღვაში გავჩერდით, როცა ჰანს სკეილმანის გვერდით მანევრირებდა საფორლიფტი. წინა ჩატვირთვის ბუმმა რაკეტები გადაიტანა მტვირთველის შიგნით. მე და ჟანი გადავედით მის სატვირთო ნაწილში, რომელსაც უკნიდან იარაღზე ეჭირათ ნორვეგიელი მეზღვაურები, წინიდან კი არაბები თოფებით ბორბალზე დგანან. ბატონი. გაარდი გვახლდა.
  
  
  ხის მოაჯირს მივეყრდენი და ვუყურებდი როგორ მიცურავდა ჰანს სკეილმანი. თავიდან მხოლოდ პორტის შუქი დავინახე, მაგრამ შემდეგ კლირენსი გაიზარდა და უკანა მხარეს თეთრი შუქი დავინახე.
  
  
  "არ მეგონა, რომ გამოვტოვებდი ამ ტრასას, მაგრამ უკვე მენატრება", - ვთქვი მე.
  
  
  ჩემს უკან ბრძანებებს არაბულად იძლეოდა. მე არ ვაჩვენე რომ მესმოდა.
  
  
  ”თქვენი ბილეთის ფული მიდის კარგ საქმეზე”, - თქვა გაარმა.
  
  
  -ბორგია? - ჰკითხა ჟანმა.
  
  
  'დიახ. შენც მასთან წახვალ.
  
  
  მისი იტალიური იყო საშინელი, მაგრამ გუნდს ესმოდა. გემბანის ქვემოთ გაგვყვნენ და სალონში ჩავკეტეთ. ბოლოს რაც დავინახე იყო სამკუთხა იალქანი, რომელიც მაღლა ამოდიოდა. ჩვენი გემის მოძრაობამ გვითხრა, რომ სვლა ზღვის გადაღმა ეთიოპიის სანაპიროსკენ.
  
  
  ხის კედლებიდან მე მოვისმინე საუბრის ამოღებიდან, დავასკვენი, რომ სადღაც ასაბის ჩრდილოეთით და მასავას სამხრეთით ვიყავით. ჩვენ დავყარეთ წამყვანი. გემზე მამაკაცის ჯგუფი ავიდა. რაკეტები გემბანზე გადაიტანეს. რამდენჯერმე მომესმა შეფუთვის ყუთების გახსნის ხმა.
  
  
  "რამდენად უსაფრთხოა ეს რაკეტები?" – ვკითხე ჩურჩულით ჟანს.
  
  
  'Მე არ ვიცი. მე მითხრეს, რომ Borgia-ს არ გამოჰპარვია დეტონატორები ბირთვული ქობინებისთვის და ვიცი, რომ ისინი არ შეიცავს საწვავს.
  
  
  თუ ის ხმები, რომელსაც მე მესმოდა, ისეთი იყო, როგორიც მე მეგონა, მაშინ ბორგია საკმაოდ კომპეტენტურ ორგანიზაციას შექმნიდა. ადამიანების უმეტესობა ფიქრობს რაკეტებზე, როგორც მხოლოდ ცილინდრული მკვლელობის მანქანაზე, რომელიც შედგება ორი ან სამი ნაწილისგან. მაგრამ სინამდვილეში ისინი უთვალავი ნაწილისგან შედგება და მხოლოდ კარგ, ძალიან დიდ გუნდს რაკეტის სპეციალისტის ხელმძღვანელობით შეეძლო სამის დაშლა ერთ ღამეში. ჩვენს ზემოთ ისე ჟღერდა, თითქოს იქ რეალურად მუშაობდა საჭირო ცოცხალი ძალა.
  
  
  სალონი დაბინძურდა. ეთიოპიის ერიტრეის სანაპირო ერთ-ერთი ყველაზე ცხელი რეგიონია მსოფლიოში და მზე სწრაფად ამოდიოდა. რამდენიმე წუთის შემდეგ სალონის კარი გააღეს და გააღეს. კარებთან გაარი გამოჩნდა რუსული ავტომატით ხელში. მის უკან იდგა ორი მეზღვაური იარაღით. მესამე მეზღვაურმა ტანსაცმლის შეკვრა მოიტანა. - შენ იცოდი, სად მიდიოდი, კარტერ, - თქვა გარდმა. "თუ შენი ჩექმები მომერგება, ჩუსტებით უდაბნოში გატარების უფლებას მოგცემ."
  
  
  ”მე ვიცოდი დანაკილის შესახებ,” ვაღიარე. "ჩემი სპორტული დარბაზის ჩანთიდან მთელი უდაბნოს აღჭურვილობა აიღე?"
  
  
  - არა, მხოლოდ ჩექმები და სქელი წინდები. მისის ფელინის შემთხვევაშიც ასეა. შენც მშობლიურივით ჩაიცვამ.
  
  
  ტანსაცმლიან კაცს თავი დაუქნია. კაცმა ხის გემბანზე დააგდო. გაარდის კიდევ ერთი თავი. სალონიდან უკან გავიდა. გაარდი კარისკენ წავიდა. ავტომატი უპრობლემოდ ჩვენკენ იყო მიმართული.
  
  
  "შეცვალეთ," თქვა მან. „თეთრკანიანს არ შეუძლია კანის ფერის შეცვლა. მაგრამ თუ ვინმე იპოვის ლომებსა და ჰიენებს, რომლებიც მოგკლავენ, არ მინდა შენი ტანსაცმლით აღიარო. ყველაფერი ადგილობრივი იქნება, თქვენი ფეხსაცმლისა და საათების გარდა. გავიდა, კარი გაიჯახუნა და ჩაკეტა.
  
  
  ”ჩვენ ვაკეთებთ იმას, რასაც ის ამბობს, ნიკ?” - ჰკითხა ჯინმა.
  
  
  ”იცით ალტერნატივა, სადაც მაშინვე არ გვესროლა?”
  
  
  დავიწყეთ გაშიშვლება. ეს არ იყო პირველი შემთხვევა, როცა არაბული ტანსაცმელი ჩავიცვი და ვიცოდი, რომ ეს უხერხული სამოსი ბევრად უფრო პრაქტიკული იყო, ვიდრე ყველაფერი, რასაც დასავლურ სამყაროში ვხედავთ. ყავისფერი ქსოვილი შეხებაზე უხეში იყო, ჟანგბადით დაცლილი სალონი კი არასასიამოვნოდ ცხელდა. ერთი წუთით თავსაბურავი გავიხადე.
  
  
  -რა ვუყო ამ ფარდას? - ჰკითხა ჯინმა.
  
  
  - გაჩუმდი, - ვურჩიე მას. "და შეინახეთ გარეთა ტანსაცმელი ტანზე მჭიდროდ." აქ მამაკაცების უმეტესობა მუსლიმია. ისინი სერიოზულად აღიქვამენ ქალის სიწმინდის სიმბოლოებს“.
  
  
  გაარდი დაბრუნდა და ნავიდან გადმოსვლა ბრძანა. ქუდი დავიხურე და ზემოთ ავედით. მზე ანათებდა იმ პატარა ყურის ცისფერ წყლებს, სადაც ჩვენ ლანგარს დავყრით, ხოლო უდაბნოს ქვიშა დასავლეთისკენ იყო გადაჭიმული. თოკის კიბის გამოყენებით პატარა ნავში ჩავედით. და მალე ნაპირზე გაგვიყვანეს.
  
  
  ჯინმა მანქანა მიმოიხედა. ეს არ მომხდარა. "წავიდეთ," თქვა გარდმა.
  
  
  სამი კილომეტრის სიღრმეში ვიარეთ. ორჯერ გავიარეთ გზები, ნანგრევები ქვიშაზე და დიდი სატვირთო მანქანების კლდეები. ისინი ძალიან დატვირთულები არ ჩანდნენ, მაგრამ როცა ახლოს მივიდოდით, გაარდი გვაძლევდა ბრძანებას, გავჩერებულიყავით და ბინოკლებით გამოგზავნოთ კაცები, რათა ეძიათ ნებისმიერი მოახლოებული მოძრაობა. რელიეფი ძირითადად შიშველი ქვიშა იყო, მაგრამ უდაბნო იყო გაჟღენთილი მთებითა და ხევებით გარშემორტყმული კლდეებით. მეორე გზა რომ გავიარეთ ჩრდილოეთისკენ მოვუხვიეთ და ერთ ვიწრო ხეობაში შევედით. იქ აქლემების ქარავანს შევუერთდით.
  
  
  კლდეებს შორის სამოცდათხუთმეტამდე აქლემი იყო დამალული. თითოეულს ჰყავდა მხედარი. მამაკაცები ენების ერთობლიობას ლაპარაკობდნენ. ერთადერთი ენა, რომელიც ვისწავლე, იყო არაბული. მე ასევე მოვისმინე არაბულთან დაკავშირებული რამდენიმე ენა, შესაძლოა სომალური დიალექტები. პასუხისმგებელი კაცების დანახვა არ იყო რთული. სხვანაირად იყვნენ ჩაცმული. და ბევრი იჯდა ქუდების გარეშე კლდეების ჩრდილში. მათი კანი ღია ყავისფერი იყო. ისინი საშუალო სიმაღლის იყვნენ და მაღალ ტალღოვან ვარცხნილობებს ატარებდნენ. უმეტესობას ჰქონდა ჩანგალი ყურის ბიბილოები და სამაჯურების კოლექცია. მე არ მქონდა ბევრი ინფორმაცია ამ დავალების შესახებ, მაგრამ AX-ის ხალხმა გამაფრთხილა დანაკილის შესახებ, ხალხის სახელი, რომელსაც ისინი მართავდნენ უდაბნოში. გაყოფილი ყურის ბიბილოები იყო პირველი მტრის მოგონება, რომელიც მათ მოკლეს; სამაჯურები არის ტროფები იმდენი მოწინააღმდეგისთვის, რომლებიც მეომრმა დაამარცხა.
  
  
  ”ასზე მეტი აქლემი უკვე მიემართება შიდა მხარეს”, - თქვა გაარმა.
  
  
  "თქვენ მიაღწიეთ გარკვეულ პროგრესს," იყო ჩემი კომენტარი. "დაიჭირე ჭირი", იყო მისი პასუხი.
  
  
  მისმა რეაქციამ გამაკვირვა. ცოტა ხანი შევისწავლე ეს სცენა და მერე მივხვდი, რატომ რეაგირებდა ნორვეგიელი ასისტენტი ასე გაღიზიანებული. გაარდი იყო ამ მოგზაურობის დამატებითი წევრი, მეზღვაური, რომელიც უადგილო იყო უდაბნოში. ის ადგა კლდიდან, რომელზედაც იჯდა, როცა მოღუშული, ღიმილი დანაკილი მიუახლოვდა. "ეს არის ლუიჯი", - თქვა გაარმა იტალიურად. "მისი ნამდვილი სახელი არ არის ლუიჯი, მაგრამ მის ნამდვილ სახელს ვერ იტყვი."
  
  
  თუ გაარდი ამას გამოწვევად მიიჩნევდა, პასუხის გაცემას არ ვაპირებდი. მე მაქვს ენების ნიჭი, რომელიც შერწყმულია საკმარისად საღი აზროვნებასთან, რომ ვიცოდე, როდის უნდა ვიფიქრო, რომ რაღაც არ მესმის.
  
  
  დანაკილმა გარდს გაუნძრევლად შეხედა. მან მარცხენა ხელით ანიშნა გარდს, რომ იარაღი გადაეღო. დიდ მეზღვაურს სურდა პროტესტის გამოხატვა, მაგრამ შემდეგ გადაიფიქრა. დანაკილი ჩვენკენ შემობრუნდა.
  
  
  - კარტერ, - თქვა მან და ჩემზე მანიშნა. "ფელინი". ჟანს შეხედა.
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე.
  
  
  მისი იტალიური არ იყო გაარზე უკეთესი. მაგრამ არც ბევრად უარესია.
  
  
  - მე ვარ თქვენი ქარავნის მეთაური. სამი ქარავნით მივდივართ. Რა გინდა რომ იკითხო?'
  
  
  Ვიკითხე. - 'Რამდენად შორს?'
  
  
  "Რამდენიმე დღის. აქლემები ატარებენ ჩვენს წყალს და ტვირთს გენერალ ბორჯისთვის. ყველა კაცი და ქალი მიდის. არაფერია ამ უდაბნოში ჩემი ხალხისა და სიკვდილის გარდა. წყალი არ არის, თუ შენ ხარ დანაკილი. გაიგე ეს?'
  
  
  "დიახ."
  
  
  'კარგად'.
  
  
  ”ლუიჯი, ეს კაცი საშიშია”, - თქვა გაარმა. „ის პროფესიონალი მკვლელია. თუ ჩვენ არ ...
  
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ ბევრი ადამიანი არ მომიკვდა?" ლუიჯი მაჯაზე სამაჯურებს შეეხო. ის დარჩა უიმედო და მიყურებდა. "მოწინააღმდეგეებს პისტოლეტით კლავ, კარტერ?"
  
  
  'დიახ. თანაც დანით. და შენი ხელებით.
  
  
  ლუიჯიმ გაიცინა. "მე და შენ შეგვეძლო ამ მოგზაურობაში ერთმანეთი მოვკლათ, კარტერ." მაგრამ ეს არ არის სწორი. გენერალ ბორჯიას თქვენთან შეხვედრა სურს. და თქვენ გარშემორტყმული ხართ ხალხით, რომლებიც დაგიცავთ დანაკილის მტრებისგან. იცით რამე ამ უდაბნოს შესახებ?
  
  
  - მე რაღაც ვიცი ამის შესახებ.
  
  
  'კარგად'.
  
  
  Ის წავიდა. დავთვალე მისი სამაჯურები. ერთი რომ არ გამომეტოვებინა, თოთხმეტი იქნებოდა. ეჭვი მეპარებოდა, რომ ეს ადგილობრივი ჩანაწერი იყო, მაგრამ ეს იმაზე უკეთესი გაფრთხილება იყო, ვიდრე ლუიჯის შეეძლო რაიმე სიტყვით გამოეთქვა.
  
  
  გვიან დილით, ჯგუფის მესამედმა შეადგინა ქარავანი და დაიძრა. როცა მათ წასვლას ვუყურებდი, აღფრთოვანებული ვიყავი ორგანიზაციით. დანაკილები ეფექტური იყო. სწრაფად მოაწყვეს აქლემები მხედრებთან, ტყვეები და ჭარბი კაცები შუაში მოიყვანეს და უკან დაიხიეს, თვალით დაათვალიერეს ტერიტორია, თუმცა ჯერ კიდევ ხეობის თავშესაფარში იყვნენ. აქლემების მემანქანეებსაც ესმოდათ წყობის სამხედრო სიზუსტე. ისინი არ კამათობენ იმაზე, თუ სად აყენებენ მათ ლიდერებმა. პატიმრებს მცველები არ ყვიროდნენ და არ სცემდნენ, მაგრამ ჩუმად აძლევდნენ ბრძანებებს, რომლებიც სწრაფად სრულდებოდა. თავად პატიმრები ძალიან დაინტერესდნენ ჩემით.
  
  
  ზოგს ჯაჭვები ჰქონდა, თუმცა უფრო მძიმე ნაწილები ამოღებული იყო. ზოგი ქალი იყო, უმეტესობა ისევ შავგვრემანი. ეთიოპია, როგორც ცივილიზებული ქვეყანა, რომელიც ეძებს მეოცე საუკუნის მსოფლიოს მოწონებას, ოფიციალურად არ მოითმენს მონობას. სამწუხაროდ, ახალმა ტრადიციებმა ჯერ კიდევ ვერ შეაღწია უზარმაზარი აფრიკის ქვეყნის ზოგიერთ მაცხოვრებელს. დროდადრო ინდოეთის ოკეანის ირგვლივ აღმოსავლეთ აფრიკისა და აზიის ქვეყნების მთავრობები ურტყამს მონებით მოვაჭრეებს, მაგრამ არც ერთი ხელისუფლების წარმომადგენელი არ იფიქრებდა მათ გაბრაზებაზე ან მათ გზაზე დადგომაზე. ადამიანური ხორცით ვაჭრები ინარჩუნებენ კერძო ჯარს და მრავალი საუკუნე იქნება გასული, სანამ ერთი კაცის დამონების ჩვეულება აღმოიფხვრება.
  
  
  - ეს გოგოები მონები არიან? - ჩუმად იკითხა ჯინმა.
  
  
  "დიახ."
  
  
  მწარედ გაიღიმა. „ერთ დღეს, როცა თინეიჯერი ვიყავი, გოგოები წავედით მუნჯი ფილმის საყურებლად. მასზე ნაჩვენები იყო მწირად ჩაცმული ქალების ბრბო, რომლებიც აუქციონზე იყიდება. ჩვენ ყველანი ვღიღინებდით და ვსაუბრობდით იმაზე, თუ რა საშინელება იყო ასეთ აუქციონზე ყოფნა. მაგრამ თითოეულ ჩვენგანს ჰქონდა საკუთარი ფანტაზიები საკუთარ თავზე ამ სიტუაციაში. როგორ ფიქრობ, მე ნამდვილად ვაპირებ ამ ფანტაზიით ცხოვრებას, ნიკ?
  
  
  - მეეჭვება, - ვთქვი მე.
  
  
  'Რატომაც არა?'
  
  
  - იმიტომ რომ პროფესიონალი აგენტი ხარ. არამგონია გაგიმართლოს რომელიმე ლიდერის ცოლობა. ბორჯიას უნდა იცოდეს ის, რაც ჩვენ ორივემ ვიცით და ნაძირალა ალბათ დაუნდობელია.
  
  
  "გმადლობთ," თქვა მან. "შენ ნამდვილად იცი როგორ გააცინო ვინმე."
  
  
  "რატომ არ ჩუმდებით?" - თქვა გაარმა.
  
  
  – აქლემის ჩლიქის ქვეშ სახეს რატომ არ აყოლებ, – უპასუხა ჟანმა.
  
  
  სწორედ ეს მიყვარდა ჟანში – მისი საბრძოლო ინსტინქტები ემთხვეოდა საღი აზრის ნაკლებობას. გაარმა აღშფოთებული ღრიალი ამოუშვა, რომელმაც უნდა შეაშინა ყველა აქლემი ამ მიდამოში, ფეხზე წამოხტა და მუშტი მოიქნია იმ კლდიდან, რომელზეც ჩვენ ვიჯექით.
  
  
  მკლავში ხელი მოვკიდე, წონა წინ გადავაგდე, თეძო და მხარზე მოვხვიე და ზურგზე დავაგდე.
  
  
  - ახლა მართლა ყველაფერი გააფუჭე, - ვუთხარი ჟანს. რამდენიმე დანაკილი გამოგვივარდა. როცა დაინახეს იატაკზე მწოლიარე გაარდი, ზოგს გაეცინა. სწრაფმა ჩატმა მაცნობა, რომ იმ რამდენიმემ, ვინც დაინახა, რომ გაარდი მიწაზე დავაგდე, ამას სხვებს აცნობებდა.
  
  
  გაარდი ნელა წამოდგა. - კარტერ, - თქვა მან, - მოგკლავ.
  
  
  დავინახე ლუიჯი, რომელიც ჩვენს ირგვლივ წრეში იდგა. მაინტერესებდა რას იზამდნენ ეს დანაკილები. გაარს შეიძლება ჩემი მოკვლა სურდა, მაგრამ მე არ მქონდა მისი მოკვლა განზრახული. ვერ გავბედავდი. და ეს შეზღუდვა არ გააადვილებს ბრძოლას.
  
  
  ის იყო მაღალი, მინიმუმ ხუთი ფუტი და ჩემზე ოცდაათი ფუნტი მძიმე. თუ მან მოახერხა ჩემი უზარმაზარი მუშტებით დარტყმა ან დამიჭირა, სრულიად დაბნეული ვიყავი. აწეული ხელებით მომიახლოვდა. გაარდი იყო ტრაბახი, საკმარისად ძლიერი იმისთვის, რომ მუშტი დაარტყა მეზღვაურს, როცა უბრძანებდნენ, მაგრამ ადვილი მსხვერპლი იყო AH-ის აგენტისთვის, თუ ის სწორად გამოიყენებდა თავის ვარჯიშს.
  
  
  გაარდი შეუტია. გვერდზე გადავდექი და მაშინვე დავარტყი მარჯვენა ფეხით, როცა პოზიცია ვიცვალე. გრძელი უდაბნოს მოსასხამი ჩემს გზაზე იყო, ამიტომ ჩემმა ლანგამ არ დაარტყა იგი. ტანსაცმლის შენელებულმა ფეხმა გაარდი მხოლოდ ზედაპირულად დაიჭირა დიაფრაგმაში, რამაც მხოლოდ ღრიალი გამოიწვია, როცა ის ოდნავ შეირყევა. ძირს დავეცი და ზურგზე ბასრი ქვები გამხვრიტეს. როცა ისევ წამოვდექი, ავწიე და ვიგრძენი, რომ ხელები უკან მიბიძგა წრის ცენტრში, მდგარი დანაკილის წინ.
  
  
  ისევ შეუტია. მე მარჯვენა წინამხრით დავბლოკე მისი ველური მარჯვენა შეტევა, შევბრუნდი ისე, რომ მისმა დარტყმამ გამომრჩა და მარცხენა დარტყმით თვალებს შორის დავიჭირე. იღრიალა მან, თავი გააქნია. მისმა მარცხენა დარტყმამ ნეკნებში მომიჭირა და ტანში ტკივილმა ამოვისუნთქე.
  
  
  გაარდი ისევ შეუტია, მუშტებს ატრიალებდა. მკლავებში ჩავდექი და ორივე ხელი მუცელზე და მკერდზე დავადე. ვიგრძენი მისი დიდი მუშტები ჩემს ზურგზე დაეშვა. უკან რომ დავიხიე, მისი კიდევ ერთი მარცხნივ ავდექი და მარცხენა მუშტით ნიკაპის დაჭერა მოვახერხე. დარტყმამ ადგა, მაგრამ დაცემა არ უნდოდა. მთელი ჩემი სიმძიმე მარჯვენა ხელზე დავაყარე, რომელიც ზუსტად გულის ქვეშ მოხვდა. გაარდი დაეცა.
  
  
  უკნიდან არაბული ხმა მოისმა: „მოკალი ეს ნაძირალა“.
  
  
  გაარდი ნელა შემოვიდა და ერთ მუხლზე ჩამოჯდა. გადავედი, რომ ჩემი მძიმე უდაბნოს ჩექმა ნიკაპის ქვეშ დავამიზნე. ქამარზე დადებულ პისტოლეტს დასწვდა. ახლოს უნდა ყოფილიყო, მაგრამ მეგონა სროლას აპირებდა, სანამ მივაღწევდი.
  
  
  ყავისფერი ფიგურა მარცხნივ აციმციმდა. კონდახის ხმამ ავტომატი გაარდი ხელიდან. თოფი ისევ აწია და გაარდის მკერდზე დაეჯახა, მიწაზე მიაკრა.
  
  
  - გაჩერდი, - უბრძანა ლუიჯიმ. თოფი მოაბრუნა და მიდრეკილ გარდს დაუმიზნა.
  
  
  ძლიერმა მკლავებმა უკნიდან მომიჭირა და სხეულზე მიმადო. წინააღმდეგობა არ გამიწია.
  
  
  "ის..." დაიწყო გარდმა.
  
  
  - ვნახე, - თქვა ლუიჯიმ. "ჩემმა ხალხმა დაინახა."
  
  
  მან გაარდი თოფის ლულით დაარტყა. 'Ადექი. მიდიხარ შემდეგი ქარავნით.
  
  
  გაარდი დაემორჩილა. მან პისტოლეტი ასწია. დანაკილები ისევ ჩვენს ირგვლივ იყვნენ. გაბრაზებული მზერა ჩემი მიმართულებით ესროლა და იარაღი კალთაში ჩადო. ოთხი დანაკილი თან ახლდა, როცა მოუხერხებელი ნაბიჯებით მიდიოდა.
  
  
  ლუიჯიმ თავი დაუქნია. კაცებმა, რომლებიც მიჭერდნენ, გამიშვა. ლუიჯიმ თოფი მიანიშნა კლდეზე, რომელზეც ჯინი იჯდა და მე დავჯექი. "შენ ამბობ, რომ შენი ხელით მოკალი ხალხი, კარტერ", - თქვა მან. -გაარდი რატომ არ მოკალი?
  
  
  "მეშინოდა, რომ არ მოგეწონებოდა."
  
  
  „მე მიყვარს. ვინც ზღვას მეთაურობს, უდაბნოში არ მბრძანებს. კარტერ, შენ ჩემს მოკვლას არ ეცდები.
  
  
  ძალიან დამაჯერებლად ჟღერდა და მეც დავეთანხმე.
  
  
  მეორე ქარავანი შუადღისას წავიდა. იმ ღამეს კანიონში გვეძინა. ორჯერ გამეღვიძა და დავინახე, რომ ადგილობრივები სადარაჯოზე იდგნენ.
  
  
  მეორე დღეს დასავლეთისკენ გავემართეთ.
  
  
  
  
  
  თავი 7
  
  
  
  
  
  მე არასოდეს მინახავს ლუიჯი კომპასით, თუმცა ხშირად მინახავს, როგორ სწავლობს ვარსკვლავებს ღამით. ეტყობა უხეში სექსტანტიც კი არ ჰყოლია. როგორც ჩანს, ის იმდენად იცნობდა ვარსკვლავურ ცას, რომ მისგან ჩვენი პოზიციის დადგენა შეეძლო. ან იქნებ ის მიჰყვებოდა კვალს, რომლის წაკითხვაც შეეძლო. თუ ეს ასე იყო, მას შეეძლო დაუყოვნებლივ წასულიყო და მიეღო ოსტატის ხარისხი. აღმოსავლეთ დანაკილის დიდი ნაწილი არის ქვიშის უზარმაზარი სივრცე და იმდენად მტრულია სიცოცხლის მიმართ, რომ მთელი მდინარეები ქრება და აორთქლდება მარილიან ქვაბებში.
  
  
  ჩვენ კარგ წინსვლას მივაღწიეთ, მიუხედავად ძლიერი სიცხისა და ხანდახან ქვიშის ქარიშხლისა, რომელიც გვაიძულებდა სახეზე უხეში ტანსაცმელი დაგვეფარა და ერთმანეთში ჩავხუტებოდით. მიუხედავად იმისა, რომ მე მხოლოდ პატიმარი ვიყავი და ამიტომ არ ვიცოდი ქარავნის რეალური წინსვლის შესახებ, მივხვდი, რატომ გვაიძულებდა ლუიჯი გვეჩქარა. ხალხი ცოტა წყალს სვამდა, აქლემები კი საერთოდ არ სვამდნენ.
  
  
  ჩვენი მოგზაურობის მეოთხე დღეს, როდესაც ჩვენ გავდიოდით მთლიანად ქვიშით დაფარულ უდაბნოში, კლდოვანი წარმონაქმნებით შეუფერხებლად, ყვირილი და ყვირილი დანაკილების ბრბო გამოჩნდა ქვიშის სანაპიროზე ჩვენს მარჯვნივ და დაიწყო ჩვენზე სროლა.
  
  
  ჩემს უკან მძღოლმა ხმამაღლა დაიფიცა და თავისი ცხოველი მიწაზე დააგდო. სწრაფად დავრწმუნდი, რომ აქლემი ჩემსა და თავდამსხმელებს შორის დარჩა. მე მშურდა ამ კაპრიზული მხეცების, არა მხოლოდ იმიტომ, რომ მათ ძალიან ცუდი სუნი ასდიოდათ, არამედ იმიტომაც, რომ სიამოვნებით კბენდნენ მათ, ვინც ძალიან ახლოს მიდიოდა. მაგრამ ახლა აქლემის ნაკბენი თოფის ტყვიაზე ნაკლებად სერიოზულად მივიჩნიე.
  
  
  ყველა მხედარს აქლემები უკვე დაეშვა მიწაზე და მხრებიდან იარაღის ჩამოხსნა დაიწყო. ქვიშაში ჩამალულმა აქლემის წვერთან, შემტევი ძალა თხუთმეტი თუ ოცი კაცი შევაფასე. გვყავდა ოცდახუთი მძღოლი და ექვსი მცველი, ასევე ოთხი ქალი და ორი მამაკაცი პატიმარი. ტყვიებმა სახეში ქვიშა ჩამიყარა და უკან დავიხიე. საკმაოდ მსუქანი აქლემის უკან ვიდექი და ტყვიები ასე მარტივად არ გავიდოდა. ვიფიქრე ვილჰელმინაზე სადღაც ჰანს სკეილმანზე და ვისურვებდი, რომ ჩემთან ყოფილიყო. რამდენიმე თავდამსხმელი მოვიდა ლუგერის დისტანციაზე.
  
  
  სულ მცირე ორი ჩვენი დანაკილის მცველი დაეცა რამდენიმე მაჰუტთან ერთად. მოულოდნელმა შეტევამ გააუქმა ჩვენი უპირატესობა რიცხვებში. თუ ლუიჯი და მისი ბიჭები ვერ ახერხებენ ზიანის მიყენებას სწრაფად, ჩვენ დიდ უბედურებაში ვართ. საბედნიეროდ, ქვიშის ქედი სწორედ ჩვენს მარჯვნივ იყო. ვინმე მეორე მხარეს რომ ყოფილიყო, ჯვარედინი სროლით დავიღუპებოდით.
  
  
  იქვე მდებარე აქლემი აგონიით ყვიროდა, რადგან მას ტყვია მოხვდა. მისმა გაფცქვნილმა ჩლიქებმა მძღოლს თავის ქალა გაუხეთქა. მე დავიწყე ეჭვი საკუთარი თავშესაფრის უსაფრთხოებაში. მერე ჩემი აქლემი იღრიალა, ან შიშისგან ან დაჭრილ აქლემის თანაგრძნობისგან. მძღოლი ფეხზე წამოდგა. ლანძღვით ისროდა ძველი M1 თოფიდან, რომელიც ჰქონდა. უცებ ხელები ფართოდ გაშალა, უკან დაიხია და მიწაზე დაეცა.
  
  
  მისკენ დავიძარი. ყელის ნახვრეტიდან სისხლი სდიოდა. გავიგონე ქალების ხმაურიანი ყვირილი და კიდევ ორი მამაკაცი დაეცა ჩემს მარჯვნივ... ტყვიამ ერთი სანტიმეტრით გაუშვა ჩემი მუხლი.
  
  
  ”ჩვენ უნდა ჩავერიოთ,” ჩავიჩურჩულე მე. მე ავიღე მძღოლის M1 შაშხანა და უკან დავბრუნდი აქლემის წიაღში. როცა იქ ვიწექი, მე ვესროლე დანაკილს, რომელიც გორაკზე დაეშვა. მან წინ მიიწია. მეორე თავდამსხმელს დაუმიზნე. იარაღმა დააწკაპუნა. ტყვიამ თავზე დამისვა.
  
  
  მაშინვე რეაგირება მოვახდინე და სწრაფად დავბრუნდი უკან, გარდაცვლილი მძღოლისკენ, ქვიშა ტანსაცმელში ჩაცმული. მისი საბრძოლო ქამარი ყავისფერ ტანსაცმელში ჩახლართა და ორჯერ მომიწია მისი გადახვევა, რომ გამეხსნა. ამ დროს არც ერთი ტყვია არ მომიახლოვდა. სწრაფად ვიპოვე საბრძოლო მასალის ახალი ჟურნალი და შევბრუნდი, რომ მეყურებინა ცეცხლსასროლი იარაღი.
  
  
  თავდამსხმელთაგან დაახლოებით ათეული ჯერ კიდევ იდგა, მაგრამ მაინც იმდენი ტყვია გვესროლა, რომ მათი პირველი შეტევა შეგვეჩერებინა. ქვიშიან ფერდობზე მდგომი თუ მუხლმოდრეკილი გვესროლეს. დავიჩოქე და სამიზნე ავირჩიე. ერთხელ გავისროლე. დავინახე, რომ მამაკაცი შეკრთა, მაგრამ, როგორც ჩანს, მე არ მოვკალი. ვლანძღავ ML-ს, როგორც ყველაზე უარეს სამხედრო იარაღს, რაც კი ოდესმე შექმნილა, მისი დამიზნება ოდნავ მარჯვნივ მივმართე და ისევ ვისროლე.
  
  
  თოფი ჩამოწია. ძალიან შორს ვიყავი მისი გამომეტყველების დასანახად, მაგრამ მეგონა დაბნეული ჩანდა. ფრთხილი მიზნის მისაღწევად, ისევ ვესროლე. ქვიშაში თავით ჩავარდა, ფეხი რამდენჯერმე აიქნია და გაიყინა.
  
  
  თავდამსხმელთა ხაზის მარცხნივ მდებარე მაღალი მეომარი ფეხზე წამოხტა და ჩემი მიმართულებით დაიწყო სროლა. ვფიქრობდი, რომ მისი მიზანი საშინელი უნდა ყოფილიყო, არც ერთი ტყვია არ მომიახლოვდა, მაგრამ შემდეგ ჩემმა აქლემმა იყვირა. ფეხზე წამოდგომა სცადა, როცა ტყვიამ ზურგზე სიმძიმის ნაწილი დაიმსხვრა. შეშინებული ცხოველის გზაზე რომ არ მოვსულიყავი ქარვასლის სათავეში გადავედი. ტყვიებმა შემდეგი აქლემის გარშემო ქვიშა დაარტყა და ქარავნის ორივე მხრიდან მოულოდნელმა შეძახილებმა მითხრეს, რომ თავდამსხმელი მეომრები ცდილობდნენ აიძულონ ჩვენი აქლემები გაქცეულიყვნენ. შვიდი თუ რვა აქლემი უკვე ფეხზე იდგა, წინ და უკან მირბოდნენ და თელავდნენ დამცველებს. ავაზაკებმა იარაღი ჩამოაგდეს და მათკენ გაიქცნენ. ორი კაცი ისევ დაეცა, დახვრიტეს ბანდიტებმა.
  
  
  წინ გავიქეცი ქარავნისკენ, სანამ პატიმრებს არ მივაღწიე, სადაც სროლისთვის ღია ადგილი დამხვდა. თავდამსხმელები ახლა უფრო ახლოს იყვნენ და, როცა მუცელზე ვიდექი, რომ მიზნად დამემიზნა, ვიცოდი, რომ წავაგებდით. მტრის ხაზის მარცხნივ მაღალი მეომარი თითქოს მათი ლიდერი იყო. მის ჩამოგდებას ორი გასროლა დამჭირდა.
  
  
  ჩემს მარცხნივ მყოფმა დანაკილის მცველმა რაღაც დაიყვირა, ფეხზე წამოდგა და მოახლოებულ ხაზში გაისროლა. კიდევ ერთი ბანდიტი დაეცა. მერე მცველიც დაეცა. სამი გასროლა დამრჩა. მე ვესროლე ერთ-ერთ თავდამსხმელს.
  
  
  ირგვლივ მიმოვიხედე. ვერ გავიხსენე სად ჩამოვყარე M1 საბრძოლო მასალა. მაგრამ სადღაც, აქლემებს გვერდის ავლით, აუცილებლად ჩამოვვარდი. დაცემულ მცველს თოფი ავიღე. ეს იყო ლი-ენფილდი, კარგი იარაღი, მაგრამ ძველი. იმ იმედით, რომ ეს მაინც კარგი დარტყმა იქნებოდა, მე ის მივმართე მოახლოებულ თავდამსხმელებს, რომლებიც ჩვენთან ახლოს იყვნენ. მეორე დაეცა, სროლა მუცელში ახლო მანძილიდან.
  
  
  სროლების სერია მარცხნივ მომივიდა და კიდევ ორი თავდამსხმელი დაეცა. რიგში მხოლოდ ოთხი-ხუთი დარჩა, მაგრამ ისინი სწრაფად უახლოვდებოდნენ. ჩემმა იარაღმა დააწკაპუნა. ცარიელი. "ჯანდაბა", ვიყვირე მე.
  
  
  დანაკილმა მესროლა ათი ფუტის შორიდან. და მაინც მან ვერ დამარტყა. იარაღი სწრაფად გადავატრიალე და კონდახი სახეში დავარტყი. როდესაც ის დაეცა, მე ისევ დავარტყი, ხის ღეროც და მისი თავის ქალაც დავიმსხვრე.
  
  
  მას ქამარზე დანა ეჭირა. მისი თოფი ზედმეტად შორს დაეცა, რომ მისწვდომოდა, როცა მოახლოებული იყო ყავისფერში ჩაცმული შემდეგი თავდამსხმელი. მე ავიღე დანა და ძირს ჩავდექი, რომ თავდამსხმელ ბანდიტს დავუპირისპირდე. მან იარაღი მაღლა ასწია, მე კი მისი გააფთრებული დარტყმის ქვეშ დავრჩი. ქვიშა ცუდი საყრდენი იყო, ამიტომ დანის დარტყმა მუცელში მხოლოდ ნეკნებს ასველებდა.
  
  
  მან იყვირა, როცა ჩემს გვერდით მიფრინავდა. სწრაფად მოვტრიალდი, რომ მისკენ გავიქეცი. კიდევ რამდენიმე გასროლა გაისმა ჩვენს ირგვლივ, რასაც მოჰყვა მეომრების კივილი და ღრიალი ხელჩართულ ბრძოლაში. ჩემმა მოწინააღმდეგემ თოფი დააგდო და დანა ამოიღო.
  
  
  სახეზე ღიმილმა გაიჭმუხნა, როცა მიხვდა, რომ დანაკილი არ ვიყავი. მისი სამაჯურები მზეზე ბრწყინავდნენ. ყოვლისმომცველი ომი მძვინვარებდა ჩვენს ირგვლივ, მაგრამ სამყარო ჩვენ ორივეს შემცირდა.
  
  
  წინ დაუფიქრებლად წავიდა, დანა წინ ეჭირა. ავდექი და უკან დავიხიე. კეხიანი დანა შემაწუხა. სახელური არასწორი ჩანდა. ჰიუგო ჩემთან რომ ყოფილიყო, თავდაჯერებულად თავს დაესხმებოდი მამაკაცს, მაგრამ სტილეტო დარჩა იმ დაწყევლილ ნორვეგიულ სატვირთო გემზე.
  
  
  მე განვაგრძე უკან დახევა, შიშისა და დაბნეულობის მოჩვენება და თითქოს ნაწილობრივ ჰიპნოზირებული ვიყავი მოძრავი პირით. დანაკილი ახლა სრულიად გახარებული იყო და ყურადღებას არ აქცევდა, რას ვაკეთებდი ხელებით. ის მთლიანად იყო ორიენტირებული დანის მუცელში ჩაგდებაზე. უფრო და უფრო ღრმად ვიჯექი, უკან დავიხიე და ჩემს მუხლებს საშუალება მივეცი, გაუძლო ჩემი დახრილი პოზიციის დაძაბვას. როცა ჩვენს შორის მანძილი სწორი იყო, მარცხენა ხელი სწრაფად ჩამოვწიე მიწაზე, ქვიშა ავიღე და თვალებში ვესროლე.
  
  
  მან რა თქმა უნდა იცოდა ეს ძველი ხრიკი, მაგრამ ალბათ არ ეგონა, რომ მე ვიცოდი. მისი პირის წვერი გზიდან ჩამოცურდა, როცა სახეზე დამიკაწრა. სწრაფად წამოვხტი წინ, მარცხენა ხელი მისი მარჯვენა ხელის ქვეშ ავწიე, რომ დანა გადამეგდო და საკუთარი პირით დავჭყიტე. მუცელი მთლიანად დაიშალა. მან ყვიროდა.
  
  
  დანაკილი უკან გაბრუნდა, დახეული კუჭიდან სისხლი სდიოდა. გაშლილი მარცხენა ხელით დანით დავჭერი მისი ხელი. მან იარაღი დააგდო და მე ისევ ავედი და გულში ჩავდე. ჩემი იარაღი შეიძლება მოუხერხებელი იყო, მაგრამ მისი გარდაცვლილი პატრონი ყველა ღონეს ხმარობდა, რომ წვეტი ძალიან მკვეთრი ყოფილიყო.
  
  
  ჩემი მოწინააღმდეგე მიწაზე დაეცა. მე მას მივაშტერდი და დანა მკერდში ვატრიალე, სანამ არ გაჩერდა. წამოვხტი და ირგვლივ მიმოვიხედე. ჩემ ირგვლივ ყავისფერ ხალათებში გამოწყობილი მამაკაცის ჯგუფი იდგა. ჩვენი? თუ თავდამსხმელი ჯგუფი?
  
  
  - დააგდე ეს დანა, კარტერ, - თქვა ლუიჯიმ და სხვა კაცები განზე გაწია.
  
  
  იარაღი დავყარე.
  
  
  დაიხარა, აიღო და თქვა: „დანაკილის მოკვლა ასე მარტივად ბევრს არ შეუძლია, კარტერ“.
  
  
  Მე ვთქვი. - ვინ თქვა, რომ ადვილია, ლუიჯი? - ჩვენ მოვიგეთ ბრძოლა?
  
  
  "ისინი მკვდრები არიან." გაისმა გასროლა. - ან თითქმის. დაეხმარეთ მათ წყლის შეგროვებაში.
  
  
  ჩვენ მივდიოდით კაციდან ადამიანზე და ვიღებთ თითოეულ კოლბას. ჯერ კიდევ სუნთქვაშეკრულ მტრებს თავში ესროლა ლუიჯის სიცილი დანაკილი. მეჩვენებოდა, რომ ზოგიერთის განკურნება მაინც შეიძლებოდა, რათა მონებად ემსახურათ, მაგრამ ეს აზრი ჩემს მცველებს არ მივუტანე.
  
  
  როცა ვაგონში დავბრუნდით და წყლის ბოთლები დავყარეთ, რომელთაგან ბევრი ცხოველის ტყავისგან იყო დამზადებული, ერთ-ერთმა მძღოლმა რაღაც თქვა და წინ მანიშნა. მე მას გავყევი იქ, სადაც სხვა პატიმრები იყვნენ შეკრებილი.
  
  
  ”მინდა, რომ მისი ნახვა, კარტერ,” თქვა ლუიჯიმ. ”შეგიძლიათ უთხრათ ბორჯიას, როგორ მოხდა ეს.”
  
  
  ჟანი საკუთარ უხეშ ტანსაცმელზე იწვა. ვიღაცამ საცვალი მოჭრა და სხეული გამოაჩინა. მისი მარცხენა მკერდის ქვემოთ პატარა ხვრელი ჯერ კიდევ სისხლდენდა.
  
  
  "ეს იყო ბრძოლის დასაწყისში", - თქვა ქალმა არაბულად.
  
  
  მეც იმავე ენაზე ვუპასუხე. "ტყვია ვისგან?"
  
  
  ”უდაბნოდან”, - თქვა მან.
  
  
  ვიგრძენი ჟანის პულსი. ის მკვდარი იყო. თვალები დავხუჭე და ტანსაცმელი ჩავიცვი. ირონიული იყო, მაგრამ მაინც არ ვიცოდი, კარგი აგენტი იყო თუ არა. მხოლოდ ის ვიცოდი, რომ ეს შეიძლება ყოფილიყო მისი საუკეთესო მოგზაურობის წიგნი „მე ვარ როგორც მონა ეთიოპიის უდაბნოში“, თუ საკმარისად ეცოცხლა მის დასაწერად. Მე ვიღვიძებ.
  
  
  ლუიჯიმ არაბულად მითხრა: „გარდი ამტკიცებდა, რომ ის შენი ცოლი იყო. Ეს მართალია?'
  
  
  "დიახ."
  
  
  "შენი შურისძიებისთვის ცოცხალი არავინ დარჩენილა." ის, ვინც ის მოკლა, ახლა ისევე მკვდარია, როგორც ის, კარტერი.
  
  
  - დიახ, - ვუთხარი ისევ.
  
  
  მაინტერესებდა რა დაემართა მის კამერას.
  
  
  - არაბულად ლაპარაკობ, - ჩუმად თქვა ლუიჯიმ. ”მაგრამ ეს არ დაგეხმარებათ აფარებთან დამეგობრებაში.”
  
  
  - აფარსი?
  
  
  'Ჩემი ხალხი. დანაკილის ხალხი.
  
  
  – ახლავე, ლუიჯი, – ვუთხარი მე, – შენი ხალხი ისე არ მჭირდება, როგორც ჩემი მეგობრები.
  
  
  'Მე მესმის. შეგიძლიათ მისი დაკრძალვა. ჩემს ხალხს დავმარხავ“.
  
  
  ქარავანი ხელახლა შეიკრიბა, მაგრამ მთელი დღე დამარხავს მიცვალებულებს, მათ შორის ჟანს, და იმის გარკვევაში, თუ რომელი აქლემები შეძლებდა ბორჯიას ბანაკამდე დარჩენილი გზის გავლას. ოთხი აქლემი კონტროლიდან გამოვიდა და უდაბნოში გაუჩინარდა, ცხრა ან მეტი დაღუპული ან ძალიან მძიმედ დაშავდა გასაგრძელებლად. თორმეტი აქლემი და ათი მძღოლი გვყავს დარჩენილი. ოთხი გადარჩენილი დანაკილიდან ორი მძღოლად მოქმედებდა, ლუიჯი და კიდევ ერთი მეომარი მცველებად დატოვეს. თავდამსხმელთა აქლემები ვერ ვიპოვეთ.
  
  
  ლუიჯისა და მძღოლების დისკუსიის მოსმენისას შევამჩნიე, რომ თავდამსხმელებმა სიკეთე გამიკეთეს. ჰკითხა მან. - "რას ატარებდნენ დაკარგული აქლემები?"
  
  
  „ორი მათგანი წყალს ატარებდა. მაგრამ ბევრი ჩვენი დოქები გატეხილია. იმ წყლით, რომელიც მტერს ავიღეთ და იმ რამდენიმე ქილითა და ტყავით, რაც დაგვრჩენია, ცოტანი უნდა მივიდეთ ჭასთან ცოცხლად“.
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან. "ჩატვირთეთ წყალი და საკვები პირველ აქლემზე."
  
  
  მე ვიჯექი ჩვენი ერთ-ერთი ჯანმრთელი აქლემის ჩრდილში და ვცდილობდი გამეგო, როგორ მეპოვა ჟანის კამერა. მე რომ მეპოვნა, ალბათ მაინც არ უნდა შემენარჩუნებინა, მაგრამ რატომღაც იმედი მქონდა, რომ ლუიჯი სენტიმენტალური მიზეზების გამო ნებას მომცემდა. როგორც მორწმუნე მუსულმანი, ის დარწმუნებული იყო ქალების არასრულფასოვნებაში, მაგრამ როგორც ადამიანი, რომელიც ცხოვრობდა სასტიკ სამყაროში, სადაც სიკვდილი ყოველთვის შეიძლებოდა დამალულიყო შემდეგი ქვიშის დიუნის მიღმა, მას შეეძლო შეეფასებინა გრძნობა, რომელიც მამაკაცს ჰქონდა თავისი ძალიან ნიჭიერი პარტნიორის მიმართ. .
  
  
  რამდენად ღირებული იყო კამერაში არსებული ინსტრუმენტები? მე ჯერ კიდევ დარწმუნებული ვიყავი, რომ ჟანს სადღაც ერთი გასროლის ლინზა ჰქონდა .22 პისტოლეტი. მან არ მითხრა ყველაფერი მისი მისიის შესახებ, ისევე როგორც მე არ მითქვამს ჩემი მისიის შესახებ. რა თქმა უნდა, ეს ობიექტივი, სავარაუდოდ, ჯერ კიდევ ჰანს სკეილმანზე იყო. მერე დავინახე ერთ-ერთი მძღოლი, რომელიც ამ კამერით დადიოდა. დაივიწყე ეს იდეა, გადავწყვიტე. არ ღირდა ლუიჯის ეჭვების რისკი.
  
  
  კაცებმა მძიმედ იმუშავეს ტვირთის გადასატანად და დაახლოებით ერთი საათის შემდეგ ლუიჯიმ ანიშნა ჩემი დახმარება. ცხენივით ვმუშაობდი და სამჯერ მაინც, როცა არავინ მიყურებდა, მოვახერხე ქვიშის ქვეშ დაბზარული ყუთებიდან ამოვარდნილი ელექტრონული ნაწილები. გადატვირთვისას რამდენიმე ზარდახშაც მოვახერხე. და ნაკლებად სავარაუდო ჩანდა, რომ ცეზარე ბორჯიამ სამივე მინი რაკეტა მოამზადა, როგორც იმედოვნებდა.
  
  
  
  
  თავი 8
  
  
  
  
  
  სამი დღის შემდეგ, თითქმის უწყლოდ, სრულიად სხვა ქვეყანაში აღმოვჩნდით. იქ ბევრი კლდოვანი ბორცვი იყო. გაიზარდა დაბალი მცენარეები. მაჰუტებისა და მცველების სახეზე ღიმილი მეუბნებოდა, რომ წყალთან ახლოს ვიყავით. ეს არ იყო ადვილი მოგზაურობა. კიდევ ორი აქლემი დავკარგეთ. ქვიშაზე დააწვინეს და ადგომაზე უარი თქვეს, განტვირთვის შემდეგაც კი.
  
  
  ”ნუ დახარჯავთ თქვენს ტყვიებს მათზე”, - თქვა ლუიჯიმ. "უბრალოდ გადაეცით წყალი სხვა ცხოველებს."
  
  
  აუზი პატარაა და წყალი მოღრუბლული. ეს სხვა არაფერი იყო, თუ არა კლდეებში ნახვრეტი, გარშემო პატარა ბუჩქებით. წყალს ტუტე გემო ჰქონდა. თუმცა, მძღოლების უდაბნო სიბრძნემ თქვა, რომ ის უვნებელია და, როგორც ვიცი, ყველაზე გემრიელი წყალია მსოფლიოში. მოგზაურობის პირველი ნაწილი მკაცრ რაციონზე ვიყავით, ბოლო სამი დღე კი კიდევ უფრო ნაკლებ წყალს გვაძლევდნენ, რის გამოც პრაქტიკულად გამომშრალი ვიყავით.
  
  
  ჩვენი აქლემები ხარბად სვამდნენ და აუზის დონეს სწრაფად აკლებდნენ. როგორც ჩანს, იყო მიწისქვეშა წყარო, რომელიც აორთქლების ტემპს აგრძელებდა და მიმდებარე მიწაში ჩადიოდა. მწყურვალმა აქლემებმა მომხიბლა და მივხვდი, რომ უდაბნოს ტომები მათთან ერთგვარ სიმბიოზში ცხოვრობდნენ. თითქმის შეუძლებელი ჩანდა, რომ რომელიმე მიწის ცხოველს შეეძლო ამდენი წყლის გადაყლაპვა ისე, რომ არ შეშუპებულიყო და არ მოკვდეს. მძღოლები კვებავდნენ მათ და დარწმუნდნენ, რომ ტვირთი მათთვის კომფორტული და მჭიდროდ იყო მიბმული.
  
  
  "ამაღამ აქ მოვაწყობთ ბანაკს, კარტერ", მითხრა ლუიჯიმ. „ხვალ დილით, როცა ჭა ისევ აივსება, წყალს ავავსებთ წყალს“.
  
  
  Ვიკითხე. - "რა მოხდება, თუ ვინმეს უნდა წყალი?"
  
  
  Მან გაიცინა. ლომები?
  
  
  "ან ხალხი."
  
  
  იარაღს დაკრა ხელი. "თუ ბევრი მათგანია, კარტერ, ჩვენ მოგცემთ სხვა იარაღს."
  
  
  იმ ღამეს ორი ცეცხლი დავანთეთ: ერთი მძარცველებისთვის, დანაკილის მცველებისთვის და პატიმრებისთვის, მეორე ლუიჯისთვის და ვისაც სურდა დაპატიჟება. მან დამპატიჟა.
  
  
  ”ორ დღეში ვიქნებით Borgias-ში, კარტერ”, - თქვა მან.
  
  
  Ვიკითხე. - "ვინ არის ბორგია?"
  
  
  - ეს არ იცი?
  
  
  "უბრალოდ ჭორები."
  
  
  "ჭორი". ცეცხლში შეაფურთხა. ეს ჭორები, ეს ისტორიები, რომლებსაც ქარავნები ყვებიან გენერალ ბორჯიაზე, არ არის კარგი. ის ჩვენს ქვეყანაში მრავალი წლის წინ ჩამოვიდა. ჩვენ შეგვეძლო მისი მოკვლა, მაგრამ მისმა ზოგიერთმა ტომმა გვთხოვა, მეგობრად გვენახა და ასე მოვეპყრო. ბორჯია დაგვპირდა სიმდიდრეს და მონებს, თუ დავეხმარებით. ასე რომ, ჩვენ დავეხმარეთ მას.
  
  
  Ვიკითხე. - "ახლა გაქვს სიმდიდრე?"
  
  
  'დიახ. ასეთი სიმდიდრე. ქარავანზე მიუთითა. ქალების ყვირილი სხვა ცეცხლიდან მოვიდა ჩვენამდე. ჩავიხედე სიბნელეში, რომელიც გვაშორებდა. სამი მონა ქალი აიძულეს გაეხადათ ტანსაცმელი და კაცებმა ხელში აიტაცეს. რამდენიმე ჩხუბი დაიწყო. ლუიჯის გადავხედე. მან უგულებელყო ის, რაც იქ ხდებოდა.
  
  
  ”ისინი მონები არიან”, - თქვა მან. ”ამიტომ გვყავს ისინი.” გენერალმა ბორჯიამ აქ ბევრი ხალხი მოიყვანა, ზოგი შენზე თეთრიც კი. და მათ სჭირდებათ ქალები. ეს არის ბორგიას სიმდიდრე.
  
  
  -და არ მოგწონს?
  
  
  „მეომარს უყვარს ცოლები, იარაღი და აქლემები. ჩემმა ხალხმა ამ მიწაზე იმაზე დიდხანს იცოცხლა, ვიდრე ვინმემ შეიძლება თქვას. ვიცით, რომ ბორჯიამ თან წაიყვანა ბევრი ადამიანის ადგილი. და მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ ყოველთვის ვიცავდით ჩვენს ქვეყანას ჩრდილოეთიდან ამჰარა ქრისტიანებისგან, ჩვენ არ გვინდა ბრძოლა მათ წინააღმდეგ, ვისაც აქვს ის უცნაური იარაღი, რომელსაც ბორჯიები აშენებენ. რატომ ჩახვედით გაარდის გემზე?
  
  
  „რომ გავიგოთ ვინ არის ბორჯია“.
  
  
  "ეს არის ის, რაც ხდება." - სევდიანად ჩაიცინა ლუიჯიმ. „სხვა მამაკაცები ცდილობდნენ ამის გარკვევას. ზოგი გენერალს შეუერთდა. დანარჩენები მკვდარი არიან. იმედი მაქვს, თქვენ მას შეუერთდებით.
  
  
  არ ვუპასუხე.
  
  
  "Ეს არ არის?"
  
  
  - არა, ლუიჯი, - ვუთხარი მე. ”თქვენ მართალი ხართ, რომ უფრთხილდეთ მის გეგმებს.” რაღაც მომენტში ბორჯიას მტრები იპოვიან მას და გაანადგურებენ. ასევე მოკლავენ მათ, ვინც ბორჯიასთან იბრძვის“.
  
  
  'Ჩემი ხალხი?'
  
  
  "დიახ."
  
  
  ისევ შეაფურთხა ცეცხლში. „მამაჩემის დროს აქ მოდიოდნენ ადამიანები, რომლებიც თავს იტალიელებს უწოდებდნენ. მათ თან ჰქონდათ უცნაური იარაღი, მათ შორის თვითმფრინავები და ბომბები. ამჰარა ქრისტიანები მეფობდნენ მთებში, გალები - სამხრეთში. მაგრამ აფარებმა წინააღმდეგობა გაუწიეს. იტალიელები უდაბნოში შევიდნენ და დაიღუპნენ. ყოველთვის ასე იყო. თუ უცხოები შემოიჭრებიან დანაკილს, ისინი დაიღუპებიან.
  
  
  მეორე ხანძრის დროს სამი ქალი მიწაში ჯოხებით იყო მიბმული და დანაკილები გაუპატიურების პროცედურაზე შეთანხმდნენ. ლუიჯი მანიშნა მომშორდა. მივედი დანიშნულ ადგილას, სხვა მონის გვერდით, რომელსაც ვერ მივხვდი, და გარე ტანსაცმელში ჩავიკეცე. იმ ღამეს სამჯერ გამეღვიძა. ერთხელ, როცა ორი ქალი ერთდროულად ყვიროდა, ერთხელ ლომმა ხველა და ერთხელ უმიზეზოდ. და ლუიჯი ყოველთვის ფხიზლობდა.
  
  
  ბორჯიას მთავარ ბანაკს ოთხი მონების უბანი ჰქონდა, ერთი ქალებისთვის და სამი მამაკაცებისთვის. ისინი გარშემორტყმული იყვნენ მავთულხლართებით და კლდოვან ბორცვებს შორის ვიწრო ხეობებში იწვნენ. ბუჩქებთან და წყაროებთან განთავსებული კარვები განკუთვნილი იყო ლიდერებისა და თავისუფალი ადამიანებისთვის. ჩვენი ქარავნისკენ დარბოდნენ დანაკილების ჯგუფი. ლუიჯისთან დაიწყეს საუბარი. მათმა ენამ უსიტყვოდ დამტოვა. მაგრამ ლუიჯის ჟესტებითა და დროდადრო ჩემკენ გამოხედული მზერით თუ ვიმსჯელებ, ვვარაუდობდი, რომ ის ჩხუბს აღწერდა. მცველთა ჯგუფმა სწრაფად წამიყვანა მონათა ერთ-ერთ ბანაკში. გააღეს ჭიშკარი და მიბრძანეს შესვლა.
  
  
  - შენ უნდა იყო ის ამერიკელი, - გაისმა ბრიტანელების ხმა ჩემ მარჯვნივ. შემოვბრუნდი. ერთი ფეხი ყავარჯნებით მომიახლოვდა კაცი. ხელი გაუწოდა.
  
  
  - ნიკ კარტერი, - ვთქვი მე.
  
  
  - ედვარდ სმიტი, - თქვა მან. „ჭორები ვრცელდება, რომ თქვენ იყავით CIA-ში ან რაიმე სახის ჯაშუშურ განყოფილებაში. რა დაემართა იმ ქალს, რომელიც შენთან იყო?
  
  
  "ის მოკვდა", - ვთქვი მე და ავხსენი ბანაკზე თავდასხმა. "სისხლისმსმელი ნაბიჭვრები, ეს დანაკილები", თქვა მან. „ხუთი წლის წინ დავიჭირე. მაშინ მე ვიყავი ეთიოპიის არმიის პატრულის კონსულტანტი, როცა ბორჯიას მამაკაცების ჯგუფს შევხვდით. სწორედ მაშინ დავკარგე ფეხი. მე ვარ ერთადერთი გადარჩენილი. როგორც ჩანს, ბორჯია მხიარულობს ჩემი სიცოცხლის შენარჩუნებით და ნებას მაძლევს გავაკეთო ყველა ბინძური საქმე.
  
  
  ედვარდ სმიტი უკიდურესად ყალბი მეჩვენა. ყველაფერი, რაც მან თქვა, შეიძლება მართალი იყოს, მაგრამ მისი ყალბი ინგლისური ტური ძალიან სტკიოდა. მიუხედავად ამისა, ის შეიძლება იყოს ძალიან სასარგებლო.
  
  
  ”მე არ ვფიქრობ, რომ რაიმე საზიანოა იმის აღიარება, რომ მე ჯაშუში ვარ”, - ვთქვი მე. „ისინი ელიან, რომ გავარკვევ, რას აპირებს ეს ბორჯია ბიჭი“.
  
  
  ”ის გეგმავს დაიპყროს მთელი სამყარო,” გაიცინა სმიტმა. - ამის შესახებ მალე მოგიყვება. როგორ მიგიღეს?
  
  
  „მე ვიჯექი რაღაც ველურ ბარზე, რომელიც მიდიოდა ნორფოლკიდან მასავაში. სანამ გემბანზე ვიჯექი, ვტკბებოდი და თავს ვულოცავდი გარეკანს, გამოჩნდნენ მეორე მეგობარი და მეზღვაურთა ჯგუფი იარაღით. წინააღმდეგობის გაწევის საშუალება არ მქონდა. მას შემდეგ პატიმარი ვარ.
  
  
  - წარმოდგენა გაქვს, როგორ აღმოგაჩინეს?
  
  
  "დიახ." ვითომ წამით ვფიქრობდი, რომ გადამეწყვიტა, რამდენად შემეძლო სმითის ნდობა. „ბორტზე კგბ-ს აგენტი იყო. მე ის მოვკალი, მაგრამ მხოლოდ მას შემდეგ, რაც მან გუნდში ვინმეს უთხრა, ვინ ვიყავი. მეორე მეწყვილე ამტკიცებს, რომ მან დაინახა ჩემი მოკვლა, მაგრამ მე მეეჭვება.
  
  
  ”ეს უნდა იყოს გაარდი, ეს ტრაბახი ნორვეგიელი”, - თქვა სმიტმა. — სხვათა შორის, კარტერ, ეს არ არის კგბ-ს ოპერაცია. რუსებმა რომ სცოდნოდათ ამ ადგილის შესახებ, ისევე სიამოვნებით წაშლიდნენ მას დედამიწის პირიდან, როგორც თქვენი მთავრობა. რამდენიმე კვირის წინ რუსი ჯაშუში გვყავდა, სანამ გენერალი ბორჯია არ გააბედნიერა. სმიტმა გამიყვანა ბანაკში და გამაცნო რამდენიმე ამჰარა პატიმარი და სხვა ევროპელი - ორი გერმანელი, შვედი და ჩეხი. ყველანი მივიდნენ დანაკილთან იმ რწმენით, რომ ისინი ბორჯიამ დაიქირავა და მონებად იქცნენ.
  
  
  - გემრიელად ჟღერს, - ვუთხარი სმითს.
  
  
  ”დიახ, სანამ შენ დარჩები ერთგული მსახური, რომელიც არც ერთ ბრძანებას არ დაარღვევს.”
  
  
  ლანჩის შემდეგ მქონდა შესაძლებლობა შევხვედროდი ბორჯიას. მის შესახებ განზრახ წარმოდგენა არ მქონდა. ერთადერთი ფოტო, რომელიც ვნახე, რამდენიმე წლის წინ არის გადაღებული და აჩვენა გამხდარი, ცარიელ-თვალა პოლიტიკური აგიტატორი. დიდ კარავში სქელ ხალიჩაზე მჯდომი არც გამხდარი იყო და არც ჩაძირული თვალები. მზისგან გარუჯული იყო და თვალები თითქმის უსიცოცხლო ჩანდა.
  
  
  - დაჯექი, კარტერ, - თქვა მან დაპატიჟებით. დაბალი მაგიდის მეორე მხარეს დავჯექი სადაც ის იჯდა. მან გაათავისუფლა ორი შეიარაღებული დანაკილი, რომლებიც აქ მომიყვანეს ბანაკიდან. და ამავე დროს ქამარზე ჩამოკიდებული პისტოლეტი ადვილად მისადგომ ადგილას დადო. ”მე მოვისმინე შენზე საინტერესო ისტორიები”, - თქვა მან.
  
  
  — მართალია ისინი?
  
  
  "ყოველთვის შეგიძლიათ ენდოთ ლუიჯის, კარტერ." მან დამარწმუნა, რომ ჩვენი ბოლო ქარავნის უსაფრთხო ჩამოსვლაში შენ ითამაშე. ასე რომ, იქნებ მე შენი ვალი მაქვს.
  
  
  "მე გადავარჩინე ჩემი სიცოცხლე", - ვთქვი მე. "ეს ბანდიტები არ იყვნენ დაინტერესებული ჩემი გადარჩენით."
  
  
  - Აბსოლუტურად სწორი. Ღვინო?'
  
  
  ”გთხოვ,” ვუთხარი მე. ვცდილობდი არ გამეცინა, როცა მან მარცხენა ხელით ფრთხილად დაასხა ღვინო და ჭიქა მაგიდას გადაუსვა. წითელი სითხე კინაღამ დაღვარა, რადგან ასე დაჟინებით მიყურებდა.
  
  
  გაარდის თქმით, თქვენ ძალიან საშიში ხართ, თუმცა ის ამტკიცებს, რომ თქვენ არ მოკალით მეგზური. ეს მართალია, კარტერ?
  
  
  'არა.'
  
  
  'Მეც ასე ვფიქრობ.' მხრები ასწია. - მაგრამ ეს არ არის მნიშვნელოვანი. Რატომ მოხვედი აქ?'
  
  
  ”ეთიოპიის მთავრობამ დახმარება გვთხოვა”, - ვთქვი მე.
  
  
  — კგბ-სთან ერთად მუშაობთ?
  
  
  'არა. მიუხედავად იმისა, რომ მესმის, რომ ისინი ერთნაირად დაინტერესებულნი არიან შენით.
  
  
  ”სწორია,” თქვა მან. - ისევე როგორც ჩინელები. რა არის ამ ინტერესის მიზეზი, კარტერ?
  
  
  "ოცდასამი რაკეტა."
  
  
  - კარგი, რა ლაპარაკი ხარ. თქვენმა რუსმა კოლეგამ უარი მითხრა რაიმეზე“.
  
  
  Მე გავიცინე. „ვფიქრობ, თქვენ იცით, სად არის ეს რაკეტები. ისიც კი მინდა გითხრათ, რატომ გამომიგზავნეს აქ - რისთვის გჭირდებათ ისინი? რატომ დაამატეთ სამი Minuteman რაკეტა თქვენს სავაჭრო სიაში?
  
  
  ”დაივიწყეთ ეს წუთიერი”, - უბრძანა მან.
  
  
  ბორგიამ ღვინო დამისხა და თვითონ კიდევ ერთი ჭიქა დაისხა. ჰკითხა მან. - "როდესმე გსმენიათ პრესტერ ჯონის შესახებ?"
  
  
  "ეს ლეგენდარული იმპერატორი, რომელიც მართავდა ეთიოპიას შუა საუკუნეებში."
  
  
  "შენ უფრო უახლოვდები სიმართლეს, კარტერ." მაგრამ პრესტერი ჯონი არ არის ლეგენდა და არც შება დედოფალი. ამ ორმა ეთიოპელებს მიაწოდა საკმარისი მითები, რათა დაერწმუნებინათ, რომ ისინი იყვნენ საუკეთესო ხალხი მთელ აფრიკაში. ისინი სიამოვნებით გეტყვიან, რომ ეს არის ერთადერთი აფრიკული ქვეყანა, რომელსაც არასოდეს უცნობია ევროპის ბატონობა. რა თქმა უნდა, გასული საუკუნის ბოლოს აქ ბრიტანელები ცოტათი გაერთნენ, იტალიელები კი 1930-იან წლებში იყვნენ, მაგრამ ასეთი უსიამოვნო ფაქტები მოხერხებულად ავიწყდებათ. და მათ სურთ ახალი პრესვიტერი იოანეს დაგვირგვინება“.
  
  
  Მე ვთქვი. - "შენ?"
  
  
  'Დიახ მე.'
  
  
  თუ ბორჯია გიჟი იყო, მთლად სულელი არ იყო. გარდა ამისა, მას ჰქონდა ბირთვული რაკეტები. ამიტომ გადავწყვიტე, მას ისე მოვეპყრო, როგორც საღ აზროვნებას.
  
  
  Მე მას ვკითხე. - არ ფიქრობთ, რომ ეთიოპიის მთავრობა გააპროტესტებს?
  
  
  'დიახ. მაგრამ დანაკილს ვერ აკონტროლებენ. და ამიტომ წავიდნენ ამერიკაში. შემდეგ მოდის N3, ნიკ კარტერი. Killmaster AX-დან. და სად ხარ ახლა, კარტერ?
  
  
  „ჩემს საქმეს ვაკეთებ. უნდა გამეგო, რას აპირებდი.
  
  
  ”მაშინ მე გაგიადვილებ დავალებას, კარტერ”, - თქვა მან. ”მე მსურს აღმოსავლეთ აფრიკის მართვა. პრესტერი ჯონი ლეგენდად იქცა, რადგან იგი გარშემორტყმული იყო საუკეთესო ჯარით მთელ ჩრდილო-აღმოსავლეთ აფრიკაში და შეაჩერა ისლამის ხელყოფა. მე გარშემორტყმული ვიყავი თანამედროვე სამყაროს საუკეთესო მეომრებით. ჩემი ხალხი გინახავს?
  
  
  – დანაკილს, – ვთქვი მე.
  
  
  „მათ არ აქვთ შიში. მათ უბრალოდ ლიდერი და თანამედროვე იარაღი სჭირდებათ“.
  
  
  „ის ბანდიტები, რომლებიც თავს დაესხნენ ქარავანს და ხელი შეგიშალეთ ამ სამი წუთის აღება, ასევე დანაკილები არიან?
  
  
  - რენეგატები, - თქვა მან გაბრაზებულმა. ”და ეს სამი წუთიერი ახლა იკრიბება, კარტერ.” მე მყავს მსოფლიოში საუკეთესო რაკეტების მეცნიერები, რომლებიც მუშაობენ ჩემთან. და მალე ჩეზარე ბორჯიას სახელი გახდება ცნობილი მთელ მსოფლიოში.
  
  
  "მე მეგონა, რომ შენი სახელი იყო კარლო ბორჯია."
  
  
  „კარლო ბორჯია გააძევეს იტალიიდან, დეკადენტური დემოკრატიიდან, რომლის მომხრეც თანაბრად დეკადენტური კომუნისტები ცდილობდნენ. კარლო ბორჯია იყო ახალგაზრდა სულელი, რომელიც ცდილობდა მუშათა კლასს მიეღო ხმა მის სიდიადეს და ცდილობდა დაემარცხებინა კრიმინალური პოლიტიკოსები ამომრჩევლების საკუთარი მანიპულირებით. იტალიამ კარლო ბორჯია გააძევა. ასე რომ, იტალია იქნება პირველ ქვეყნებს შორის, ვინც გაგზავნის ელჩებს ჩეზარე ბორჯიაში.
  
  
  - ნამდვილი ცეზარეს მამის უკან ეკლესია იდგა, - ვთქვი მე.
  
  
  "აღარ თქვა ორიგინალი Cesare შესახებ," განაცხადა მან. „სკოლაში იცინოდნენ და ხუმრობდნენ. - "მამაშენი გათხოვილია დედაშენზე, ცეზარე"? . „სად არის ლუკრეცია? »
  
  
  დავინახე დაჯდა. "აი ლუკრეცია", - თქვა მან და ზარი დარეკა.
  
  
  კარვის ფლაკონი გაიღო და ახალგაზრდა ამჰარა ქალი შემოვიდა შიგნით. ის თითქმის ხუთი ფუტის სიმაღლე იყო და მისი ტანსაცმელი მხოლოდ მისი ამაყი სხეულის გამოსახატავად იყო განკუთვნილი. ისლამური დანაკილის ქვეშ მას ფარდა ეცვა, ახლა კი მხოლოდ გრძელი ქვედაკაბა ეცვა. მისი ყავისფერი მკერდი დიდი და მყარი იყო, ხოლო თხელ ქვედაკაბას გვერდებზე გრძელი ნაპრალები ჰქონდა, რაც მის დაკუნთულ ფეხებს აჩენდა.
  
  
  ”ეს მარიამია”, - თქვა მან. -მარიამ, კიდევ ღვინო მოგვიტანე.
  
  
  ”დიახ, გენერალ ბორჯია”, - უპასუხა მან უცვლელი იტალიურით.
  
  
  როდესაც ის წავიდა, ბორჯიამ თქვა: ”მისი მამა და ბიძა კოპტური ეკლესიის ლიდერები არიან. ისინი გავლენას ახდენენ მთავრობაზე. ასე რომ, სანამ ის ჩემი მძევალია, ეთიოპელები ჩემს წინააღმდეგ არაფერს გააკეთებენ.
  
  
  მარიამი დაბრუნდა და ბორჯიას წითელი ღვინის ახალი ღია ბოთლი გაუწოდა.
  
  
  - მარიამ, - თქვა მან, - მისტერ კარტერი ამერიკელია. ის აქ ეთიოპიის მთავრობის თხოვნით მოვიდა.
  
  
  'Ეს მართალია?' - ჰკითხა მან ინგლისურად.
  
  
  "დიახ."
  
  
  "ილაპარაკოთ იტალიურად", - დაიყვირა ბორჯიამ. 'Ბატონი. კარტერი რამდენიმე დღით ჩვენი სტუმარი იქნება“, - უთხრა მან მარიამს. "იქნებ იმდენ ხანს იცოცხლოს, რომ მამაშენმა და ბიძამ ჩვენი ქორწილი დაინახოს."
  
  
  ”მე უკვე გითხარით, რომ მათ ეს არ სურთ.”
  
  
  ”ისინი გააკეთებენ, თუ მათ სურთ, რომ კვლავ ცოცხალი გნახონ.”
  
  
  "მე უკვე მკვდარი ვარ მათთვის."
  
  
  - ბუნებრივია. ამიტომ გამოჩნდა კარტერი, ჩვენი შრომისმოყვარე ამერიკელი. ამიტომაც არ გვაწუხებს ეთიოპიის ჯარები“.
  
  
  მან მარიამი გაუშვა. მაინტერესებდა, რატომ აწუხებდა ის ჩემთვის ამის ჩვენებას.
  
  
  ”მე სულელი არ ვარ, კარტერ,” თქვა მან. სანამ ჩემი იმპერია არ გახდება ეთიოპიის აღიარებული მთავრობა, ამერიკელები დარჩებიან ჩემს მტრებად. ისევე როგორც რუსები. ამიტომ არ გამოვრიცხავ.
  
  
  - დავრჩები შენი პატიმარი?
  
  
  'Ახლა. დანაკილები თვალყურს ადევნებენ ყველაფერს, რაც უდაბნოში მოძრაობს. რამდენიმე დღეში ისევ ვისაუბრებთ. არის კიდევ რამდენიმე დეტალი, რაც არ გითქვამს.
  
  
  მან ხელები დაარტყა. ორმა მცველმა დამაბრუნა მონების ბანაკში.
  
  
  
  
  თავი 9
  
  
  
  
  
  მომდევნო ორი დღე გავატარე ბანაკში ცხოვრების შესწავლაში. მზის ამოსვლისთანავე მონებს საუზმობდნენ და შემდეგ გაუჩინარდნენ სამუშაო წვეულებებზე, რომლებსაც დანაკილი მეომრები იცავდნენ. ბანაკში კიდევ რამდენიმე კაცთან ერთად დავრჩი. შემდეგ დავინახე თავისუფალი ამჰარა კაცები, რომლებიც მიდიოდნენ მტვრიან კლდოვან ხეობაში. თუ ბორჯიამ მოისყიდა ეთიოპიის შესაბამისი ჩინოვნიკები, მას შეეძლო მოეპოვებინა ინფორმაცია ჩემს შესახებ ლარსენის მესიჯის მიღებით. ვიცოდი, რომ სტიუარდესა იდენტიფიცირებული იყო და ვვარაუდობდი, რომ მისმა შეტყობინებამ ჯორჯთაუნიდან რუსეთში მიღალატა, მაგრამ ახლა მივხვდი, რომ მათ იცოდნენ, რომ მე AX-ის აგენტი ვიყავი, სანამ ჰანს სკეილმანზე ავიდოდი. ეს ყველაფერი დამოკიდებული იყო იმაზე, თუ რას უთხრა ჰოუკმა ეთიოპიის მთავრობას და რამდენად უზრუნველყოფილი იყო უსაფრთხოება.
  
  
  ჩემს პირველ სრულ დღეს ბანაკში ედვარდ სმიტი მოვიდა ჩემთან ლანჩის წინ. მასთან ერთად იყო დანაკილი ავტომატით და შავკანიანი მონა, რომელსაც ტანსაცმლის შეკვრა ეჭირა.
  
  
  - მოდი, კარტერ, - თქვა სმიტმა. „გენერალ ბორჯიას უნდა, რომ პირი დაიბანოთ და დასავლური ტანსაცმელი ჩაიცვათ“.
  
  
  ჟანგიანი ლითონის ავზს მივუახლოვდით. წყალი არ იყო სუფთა, მაგრამ მე მოვახერხე უდაბნოს ჭუჭყის დიდი ნაწილის ჩამორეცხვა. მერე ხაკისფერი შარვალი და პერანგი ჩავიცვი, თავზე ნაქსოვი ჩაფხუტი ჩავიცვი.
  
  
  - თავს ბევრად უკეთ ვგრძნობ, - ვუთხარი სმითს.
  
  
  -ბორგიას შეუერთდები? ჰკითხა სმიტმა.
  
  
  ის ამბობს, რომ ამის შანსს ვერ მომცემს.
  
  
  - ძალიან ცუდი, კარტერ. ბორგია შეიძლება გიჟი იტალიელია, მაგრამ ასევე ძალიან ჭკვიანი. მისი გეგმა საკმარისად ჭკვიანია წარმატებისთვის.
  
  
  "მასთან ხარ?"
  
  
  -ალბათ-შანს რომ მომცემს.
  
  
  ტანკიდან უკან დაბრუნებამ ახალი პერსპექტივა მომცა ბანაკზე. მოკლე დროში მათ მოახერხეს ჰაერიდან თითქმის სრულიად უხილავი. და ერთი პატარა დეტალი აკლდა, უფრო სწორად ოცდასამი დეტალი. სად იყო ეს დაწყევლილი რაკეტები? ტოპოგრაფიულად ცუდად ვიყავი ორიენტირებული, მაგრამ, როგორც ჩანს, მაღალ პლატოზე ვიყავით, გაცილებით მაღლა ვიდრე თვით დანაკილის უდაბნო. შესაძლოა ეს რაკეტები სადღაც ბორცვებში იყო დამალული.
  
  
  თუ ამ ბანაკიდან გაქცევა მსურს, მანამდე უნდა გავაკეთო, სანამ ბორჯია დაკითხვას დაიწყებს. ისეთი განცდა მქონდა, რომ ეს კგბ-ს აგენტი წამებას დაემორჩილა. მაგრამ ახლა ვერ ვხვდებოდი, როგორ გადამეტანა ჩემი ნაბიჯი. დღისით ბანაკს დანაკილი მეომრები იცავდნენ, ღამით კი გაქცევის ერთადერთი გზა მხოლოდ საერთო ქაოსის დროს იყო. მონები მაშინვე არ ჩანდნენ, რომ მათ საბრძოლო სული ჰქონდათ აჯანყების დასაწყებად. რა მოხდება, თუ ბანაკს გავქცეულიყავი? არც კი ვიცოდი სად ვიყავი. მე შემეძლო ჩრდილო-აღმოსავლეთით ეთიოპიის მაღალმთიანეთში გამგზავრება და ცივილიზაციასთან შეხვედრის იმედი. მაგრამ უფრო სავარაუდოა, რომ სოფელ დანაკილს შევხვდებოდი, უდაბნო ჯერ რომ არ დამეცა. მეგზურის გარეშე, რომელიც უდაბნოში გამიძღვებოდა, ბრმა და მწყურვალი მივდიოდი.
  
  
  ჯერ კიდევ მინიმალურ გაქცევის გეგმას ვფიქრობდი, როცა ჩეხი ვასილი პაჩეკი გვერდით მომიჯდა მეორე საღამოს.
  
  
  "დაუჩი ლაპარაკობ?" - ჰკითხა ამ ენაზე.
  
  
  "დიახ."
  
  
  "კარგი". ირგვლივ მიმოიხედა. ”ეს დაწყევლილი სმიტი სხვას ჯაშუშობს ცვლილებისთვის.” ხვალ უნდა გაჩვენო რაკეტები.
  
  
  "ხვალ?"
  
  
  'დიახ. გენერალ ბორჯიასთან და მარიამთან ერთად. და ჩემს დამხმარე გუნდთან ერთად, დანაკილები და სომალელები. თქვენ CIA-დან ხართ, მისტერ კარტერ?
  
  
  - არა, მაგრამ ახლოს ხარ, - ვუთხარი მე.
  
  
  „კარგია, რომ კგბ-დან არ ხარ. რაც შემეხება მე, მირჩევნია ვიყო ბორგიასთან, ვიდრე კგბ-სთან. გაქცევა მოვახერხე, როცა იმ რუსებმა თავიანთი ტანკებით პრაღა დაიპყრეს. მე მეგონა, რომ ბორგია თავის რაკეტებს მოსკოვს უმიზნებდა. მაგრამ შემდეგ აღმოვაჩინე, რომ ის მთელ სამყაროს უმიზნებდა. და ნაცვლად იმისა, რომ ვიყო მისი ლეიტენანტი, ახლა მისი მონა ვარ.
  
  
  ფეხზე წამოდგა და ფეხებს ისე მოასრიალა, თითქოს კუნთები დაჭიმული ჰქონდა. როდესაც მან ეს დაასრულა, მან გულდასმით დაათვალიერა თავისი გარემო მტრის თვალში.
  
  
  როცა ისევ დაჯდა, ჩუმად ვუთხარი: „თქვენს ფრთხილად შემოწმებას მიზეზი უნდა ჰქონდეს. Წასასვლელად მზად ვარ.'
  
  
  „იქნებ ხვალ არ იყოს შესაძლებლობა. დღეს მაინც არა. თუ საიდუმლო აგენტი ხარ, იარაღს კარგად უნდა მოეპყრო. დიახ?
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე.
  
  
  მან თავი დაუქნია. ”როდესაც დილა მოვა და მცველები ცოტანი არიან, თქვენ დამეხმარებით, როცა ბრძოლა დაიწყება. იცოდით, რომ დანაკილები მხოლოდ მკვლელობისთვის იბრძვიან?
  
  
  „დაესხნენ ქარავანს, რომლითაც მე მოვედი“.
  
  
  „ქარავანი შეიცავდა კონტროლს სამი Minuteman რაკეტისთვის. იქნებ ხვალ ბანაკში არ დავიძინოთ. Აიღე.'
  
  
  ის წავიდა მანამ, სანამ ჩემს ტანსაცმელს შორის წვრილ, მოხრილ დანას დავმალავდი. ვასილ პაჩეკმა კი იფიქრა იარაღის კანზე ლენტით დამაგრებაზე.
  
  
  ბორჯიამ აქლემზე აირბინა. და ასევე ოთხი მცველი, რომლებიც თან გვახლდნენ. მე მარიამი, პაჩეკა, მისი ორი თანაშემწე და მე ფეხით წავედით. მთელი დილა და შუადღის ნაწილი დაგვჭირდა დაბალ ბორცვებზე მისასვლელად.
  
  
  მის უკან პატარა მდინარე ანათებდა. სოფელი დანაკილი წყალთან ქვიშასა და ქვებზე იწვა. ადგილობრივი დიდებულები ჩვენკენ გამოვიდნენ და მათ და ბორჯიას გულუხვი მოკითხვები გაცვალეს მშობლიურ ენაზე.
  
  
  - ვინ არის ლიდერი? - ვკითხე მარიამს.
  
  
  „ის აკონტროლებს ადამიანებს, რომლებიც მუშაობენ ბორჯიაში. ფიქრობს, რომ ბორჯიას ახალ სასამართლოში ძალიან წარმომადგენელი გახდება.
  
  
  მე არ ვუთხარი მას, რომ უფროსს დიდი შანსი ჰქონდა მისი სურვილი აესრულებინა. მაშინაც კი, თუ დღეს ან ამაღამ მოვახერხეთ გაქცევა, უდაბნოში შანსი არ მომეწონა. და თავისი ბირთვული რაკეტებით ბორჯიას უბრალოდ შეეძლო გაეტარებინა თავისი საერთაშორისო შანტაჟი.
  
  
  Მე ვკითხე მას. - "რატომ ხარ ჩემთან?"
  
  
  ”მე უნდა გავხდე ბორჯიას ცოლი, თუმცა ახლა მისი მონა ვარ. ჩემი ოჯახის გამო ჩემი აქ ყოფნა დიდ შთაბეჭდილებას ახდენს ამ პატარა სოფელზე. დღეს კი მთვრალი წვეულება იქნება.
  
  
  -შენც მონაწილეობ?
  
  
  "არა," თქვა მან. „როგორც მონას, მე შემეძლო გართობა, მაგრამ ბორჯიას არ შეუძლია ჩემი მომავლის დანგრევა ამ ადამიანების თვალში.
  
  
  ბორჯიამ და წინამძღოლმა სარიტუალო სასმელი ჭიქით გაცვალეს. სანამ ბორჯია ჩვენს ჯგუფში დაბრუნდებოდა, ხმაურიანი სიცილი ატყდა.
  
  
  - რაკეტები, პაჩეკ, - თქვა მან. "რაკეტები".
  
  
  პაჩეკის დავალებით დანაკილებმა და სომალელებმა გამოქვაბულის წინ რამდენიმე ქვა და ლოდი ამოიღეს.
  
  
  ”ეს არის ოცდაექვსიდან ერთი გამოქვაბული”, მითხრა ბორგიამ. "მალე სამი ყველაზე დიდიც შეივსება."
  
  
  დავფიქრდი. რაკეტა, რომელიც მან გვაჩვენა, სატვირთო მანქანაზე იყო მოთავსებული, გამოსატანად მზად იყო. ეს იყო რუსული მოდელი, რომლის სიმძლავრის რეზერვი იყო რვა-თერთმეტას კილომეტრზე. მისი გაშვების ადგილი და ყველაფერი მის გარშემო დაიწვება გაშვებისთანავე.
  
  
  „აჩვენეთ მისტერ კარტერს, როგორ არის კონფიგურირებული მისი ოპერაციული სისტემა, პაჩეკ“, უბრძანა ბორჯიამ.
  
  
  ჩეხი ექსპერტი დაიკარგა დეტალურ აღწერაში, მიუთითა სხვადასხვა გადამრთველებზე და ღილაკებზე მართვის პანელზე. ის ამას ძალიან სერიოზულად ეკიდებოდა და ხანდახან თავს იკარგებოდა ხმამაღალი ლანძღვით, როცა მისი ორი თანაშემწე რაღაც სისულელეს აკეთებდა. და ეს ხშირად ხდებოდა. ძალიან ხშირად ვფიქრობდი. გაუნათლებელ ტომის წევრებსაც კი შეუძლიათ ისწავლონ ბრძანებების შესრულება და ბრძანების ჩართვა.
  
  
  ყველანაირად ვცდილობდი შთაბეჭდილებით გამოჩენილიყო. მე ხმამაღლა ვიყვირე, რომ ბორჯიას გეგმები იყო ამაზრზენი და გიჟური, როდესაც პაჩეკმა მითხრა, რომ ეს რაკეტა ისრაელის ნავთობგადამამუშავებელ ქარხნებს დაარტყამდა.
  
  
  ბორჯიას ჩემს საშინელებაზე გაეცინა.
  
  
  "უთხარი მას კიდევ რაზე მიზნად ისახავს, პაჩეკ," თქვა მან. 'კაირო. ათენი. ბაღდადი. დამასკო. Მთავარი ქალაქები. ახლო აღმოსავლეთი, ბატონო კარტერ, თუ მსოფლიო უარყოფს გენერალ ბორჯიას მის ტერიტორიას.
  
  
  „და მე ერთი რაკეტა გავუმიზნე ადის-აბებას, თუ ეთიოპელები უარს იტყვიან კაპიტულაციაზე“, - დასძინა ბორჯიამ.
  
  
  მარიამი შიშისგან ან სიბრაზისგან გაფართოებული თვალებით უყურებდა მას. "იქნებ შეაჩერო ეს რაკეტა გაშვებაში, მარიამ," თქვა მან. "პაჩეკ, ისევ დახურე."
  
  
  მე ვიჯექი კლდეზე და ვცდილობდი სათანადოდ სასოწარკვეთილი გამოჩენილიყო, ხოლო პაჩეკი თავის თანაშემწეებს მიჰყავდა სარაკეტო თავშესაფრის შენიღბვისკენ. მაინტერესებდა მართლა უსარგებლო იყო თუ არა ყველა ეს რაკეტა.
  
  
  -რას ფიქრობ კარტერ? - ჰკითხა ბორჯიამ.
  
  
  - რომ ჯოჯოხეთის დიდი გავლენა უნდა გქონდეს ამ ნივთების დასაუფლებლად. ჩვენი ინფორმაციით, ისინი მოიპარეს და არც ეგვიპტის და არც ისრაელის მთავრობამ არ იცოდა რა მოხდა“.
  
  
  ”მე მინდოდა თქვენც ასე გეფიქრათ,” თქვა მან.
  
  
  - ასე რომ თქვენ გაქვთ კავშირები ორივე ქვეყანაში.
  
  
  - ეს ჭკვიანური დასკვნაა, ბატონო. კარტერი.
  
  
  Ვიკითხე. - "როგორ იღებთ საჭირო თანხებს?"
  
  
  "ეს რა სახის კითხვაა?"
  
  
  ”ძალიან ლოგიკურია. აბსოლუტურად მართალი ხარ, ბორჯია, როცა ფიქრობ, რომ შენზე ძალიან ცოტა ვიცით. მაგრამ ჩვენ ვიცოდით, რომ თქვენი პოლიტიკური შეტაკებები იტალიაში არ იყო თქვენთვის სრულიად წამგებიანი საწარმო. მაგრამ მალე მოგიწია ლივორნოდან გაქრობა, ამიტომ ფული დიდი ხნის წინ დაგრჩათ. ახლა თქვენ გაქვთ ფული და ხალხი, რომელიც საჭიროა ეთიოპიის უდაბნოს შუაგულში საკუთარი სარაკეტო ბაზის ასაშენებლად.
  
  
  "დამეკარგე?"
  
  
  - გავიგეთ, რომ აფრიკაში იყავით.
  
  
  ”მაგრამ მე არ უნდა გამომეკვლია?”
  
  
  ”ეს არასწორი იყო და ჩვენ აღარ დავუშვებთ ამ შეცდომას”, - ვთქვი მე.
  
  
  "ძალიან გვიანია, ბატონო. კარტერ. ხვალ ჩვენ ვისაუბრებთ თქვენს მომავალზე. თქვენ რომ არ ყოფილიყავით ასეთი სახიფათო, ბევრ მთავარს სურდა თეთრი მონა ჰყოლოდა."
  
  
  პაჩეკმა და მისმა ორმა ადამიანმა დაასრულეს რაკეტის შენიღბვა. დაცვამ შემოგვეხვია და სოფელთან პატარა ქოხში წაგვიყვანეს. იქ შეგვიყვანეს და გვითხრეს, რომ პრობლემა არ შეგვექმნა. მარიამი კარებთან ჩვენს საჭმელს ელოდა. მოგვცეს დიდი თასები ცხელი საჭმლით.
  
  
  ”ჩვენ ხელებით ვჭამთ”, - თქვა მან.
  
  
  Მე ვკითხე მას. - 'Რა ხდება?'
  
  
  „ბორგია წვეულებაზე მიდის. და აქ მხოლოდ ორი მეომარი დარჩება.
  
  
  მას შემდეგ რაც ვჭამეთ, მარიამმა თასები ისევ ერთ მცველს გაუწოდა. რაღაცას იღრიალა და გარეთ გავიდა. სოფლიდან ხმამაღალი ხმები, ხანდახან გასროლა და ხან ზალპის ხმა გვესმოდა.
  
  
  -აქლემები გინახავს? იტალიურად ჰკითხა არფატ დე სომალიამ. "დიახ," ვუთხარი მე.
  
  
  ჩვენ უნდა გვყავდეს ქალები, - გვითხრა მან.
  
  
  "რატომ?"
  
  
  - იმიტომ რომ ქალები არიან. აქლემები ვიცი.
  
  
  "დაე, აქლემები მოგვპაროს", - შევთავაზე პაჩეკს. საიფა დანაკილი გაბრაზებული ჩანდა. პაჩეკმა განაგრძო მისი კითხვა, რა მოხდა, მაგრამ მან მხოლოდ აგინა.
  
  
  მარიამმა თქვა: „თქვენ სომალელი საფრთხისა და ნდობის მდგომარეობაში დააყენეთ. მაშინ რატომ არ უნდა აპროტესტებდეს ამას დანაკილი?
  
  
  ”ვფიქრობ, ისინი არ დაივიწყებენ ტომობრივ მტრობას, როდესაც ჩვენ ვცდილობთ გაქცევას”, - ვთქვი მე.
  
  
  'Რათქმაუნდა არა. სომალელები და დანაკილები ერთმანეთს თანასწორად არ თვლიან. და ორივეს სძულს ჩემი ხალხი, რომელიც მართავს ეთიოპიას უძველესი დამპყრობლების კანონის მიხედვით.
  
  
  ”მხოლოდ დანაკილების მეგზურს შეუძლია უდაბნოში გაყვანა”, - თქვა პაჩეკმა.
  
  
  "ღვთის გულისთვის, უთხარი საიფას, სანამ გაბრაზდება და მთელ გეგმას ჩაგვიშლის", - ვუთხარი მე. პაჩეკი საიფას გვერდით დაჯდა. დანაკილი თითქმის არ ლაპარაკობდა იტალიურად და ჩეხს დიდი დრო დასჭირდა აზრის გასაგებად. ბოლოს საიფა მიხვდა. ჩემკენ შემობრუნდა.
  
  
  ”მე ვიქნები შენი მეგზური, რაც არ უნდა ბოროტი იყოს ეს აქლემები, რომლებსაც ეს სომალელი მოიპარავს”, - თქვა მან.
  
  
  -რამდენი ხანი უნდა ველოდოთ? - ჰკითხა პაჩეკმა.
  
  
  - შუაღამემდე, - თქვა მარიამმა. როცა ისინი სავსეა საჭმლითა და სასმელით. მაშინ მათი მოკვლა ადვილია. გავიგე, რომ მეომარი ხართ, მისტერ კარტერ?
  
  
  - თუ ერთად გავიქცევით, ნიკ დამიძახე, - შევთავაზე მე.
  
  
  - ვასილი მეომარი არ არის, ნიკ. ჩვენ შენზე ვართ დამოკიდებული. სანამ ველოდით, ვცდილობდი ცოტა მეტი გამეგო. ვასილ პაჩეკს ქოხის უკანა კედელზე წყნარი ადგილი მივუთითე. ერთმანეთს დამტვრეული გერმანული ენით ვესაუბრეთ.
  
  
  Მე მას ვკითხე. - "ყველა რაკეტა ისეთივე უსარგებლოა, როგორიც შენ მაჩვენე?"
  
  
  ”ამ მოკლე მანძილის ოთხ რაკეტას აქვს საკუთარი გადასატანი ადამიანისთვის განკუთვნილი გამშვები მოწყობილობა,” - თქვა მან. ”მე ორი მათგანი მყავს კონტროლის ქვეშ, ასე რომ ისინი უვნებლად აღმოჩნდებიან ზღვაში.”
  
  
  "რაც შეეხება სხვებს?"
  
  
  - ისინი გერმანელებს ეკუთვნიან. უკაცრავად, კარტერ, მაგრამ მე არ ვენდობი გერმანელებს. მე ჩეხი ვარ. მაგრამ სხვა რაკეტები - არ აქვს მნიშვნელობა ვინ აკონტროლებს მათ, არ აქვს მნიშვნელობა - გაშვებისთანავე თვითგანადგურება და მცირე ზიანს მიაყენებს.
  
  
  - მაშ, ბორჯიას დიდი საფრთხე ამ რაკეტებით რეალური არ არის?
  
  
  - იმედი მქონდა, რომ ამას ნახავდით, მისტერ კარტერ.
  
  
  წონა გადავიტანე და ვიგრძენი, როგორ გამკაცრდა ზოლი, რომელსაც პირი ეჭირა ბარძაყის შიგნით. „შეიძლება ყველამ ცოცხლად ვერ გავიდეთ“, ვთქვი მე.
  
  
  ”შეიძლება არავინ”, - თქვა პაჩეკმა.
  
  
  ”კარგი, მისმინე. თუ მოახერხებთ აშშ-ს საელჩოში მისვლას, შედით შიგნით. იპოვნეთ იქ პასუხისმგებელი პირი. უთხარით, რომ თქვენ გაქვთ შეტყობინება N3-დან AX-ისთვის. N3. ოჰ. Გახსოვს ეს?
  
  
  მან გაიმეორა ჩემი კოდი და ჩემი საიდუმლო სამსახურის სახელი. - რა უნდა ვუთხრა მათ?
  
  
  - რაც ახლა მითხარი.
  
  
  დროის გასატარებლად უკეთესი ვერაფერი მოვიფიქრე, იატაკზე დავწექი, რომ ცოტა მეძინა. თუ ღამის უმეტესი ნაწილი აქლემების მოპარვას ვაპირებდით და სოფლიდან მთვრალი დანაკილებით ვიბრძოლებდით, მაშინ შეიძლება ცოტა დავისვენო.
  
  
  დასაძინებლად თხუთმეტ წუთში ისევ გამეღვიძა. მარიამი გვერდით მომიწია.
  
  
  ჰკითხა მან. - 'Კარგია?'
  
  
  - დიახ, - ვუთხარი მე და ვცდილობდი არ შემეხო.
  
  
  ისევ ჩამეძინა.
  
  
  
  
  თავი 10
  
  
  
  
  
  დაახლოებით შუაღამისას ისევ გამეღვიძა. მარიამი ისევ ჩემს გვერდით იწვა გახელილი თვალებით.
  
  
  ჰკითხა მან. - "დროა?"
  
  
  "დიახ."
  
  
  საიფა გასწორდა, როცა დანა ამოვიღე. ხალათის ნაკეცებიდან იგივე იარაღი ამოაძვრინა და ქოხის სიბნელეში ჩაიღიმა. ერთი მხრივ ჩვენ ავირჩიეთ უბედური ღამე გაქცევისთვის, რადგან მთვარე მაღალი და სავსე იყო.
  
  
  მე საიფას გავუშვი წინ. მან ფრთხილად გამოყო ტოტები, რომლებიც ეკრანის ფუნქციას ასრულებდნენ. იქამდე ვიდექი, სანამ ხელი არ მომიბრუნდა და წინ არ გამიყვანა.
  
  
  ფარდას ჩუმად გადაიძრო. გავყევი, ტოტები ფრთხილად მოვათავსე, რომ არ შრიალდნენ. კარიბჭის დამცველი ორი გუშაგი ჩვენკენ ზურგით იჯდა, თავები ქვემოთ. მათ გვერდით სამი დიდი თასი იდგა. დანა მათკენ მივაპყარი.
  
  
  საიფაჰი მარცხნივ წავიდა, როცა წინ მივიწევდით. ის ჩემს სიარულისას დაემთხვა, როცა ისინი ფრთხილად დადიოდნენ დატკეპნილ მიწაზე, რომელიც გვაშორებდა ორ მცველს. სანამ მათ მივაღწევდით, ჩექმის ქვეშ უხეშმა მიწამ გაიბზარა და მარჯვენა მცველი გადავიდა. წინ ჩავყვინთე, მარცხენა ხელი ყელზე მოვხვიე მისი კივილის ჩასახშობად და დავარტყი. იარაღი სხეულში ჩავატრიალე, მის გულს ვეძებდი. ის წინ დაეცა. თოფი ამოვიღე, შევბრუნდი და დავინახე, რომ საიფა იგივეს აკეთებდა სხვა მცველთან. - იარაღს ავიღებ, - ჩაიჩურჩულა საიფამ და სიბნელეში გაუჩინარდა, სანამ რამეს ვიტყოდი.
  
  
  მერე ქოხის კართან არფატი გამოჩნდა და ჩუმად გაიქცა აქლემების ჯოგისკენ. ეტყობა იცოდა სად მიდიოდა და მე არ ვცდილობდი გავყოლოდი.
  
  
  ორი დაღუპული მცველის წინ დავიჩოქე. ერთს ჰქონდა ისრაელის ავტომატი. მეორეს ჰყავდა ლი-ენფილდი და ძველი სმიტ და ვესონი. 38. ვაზნები ავიღე და მინდოდა თოფი პაჩეკს მიმეცა.
  
  
  ”მე არასდროს მიჭირავს იარაღი აქამდე”, - თქვა მან.
  
  
  "მარიამ?" ჩავიჩურჩულე.
  
  
  - მომეცი იარაღი, - თქვა მან. ”მე შემიძლია გადაღება, თუ ვიცი, როგორ დავტვირთო.”
  
  
  მე სწრაფად ვაჩვენე, როგორ და სად უნდა ჩატვირთოს ლი-ენფილდი. .Smith & Wesson 38 მივეცი პაჩეკს. – არ არის რთული, – ვთქვი მე. ”მაგრამ როდესაც მიუახლოვდებით თქვენს სამიზნეს, უბრალოდ დაუმიზნეთ კუჭს და მოწიეთ ჩახმახი.”
  
  
  დავინახე მოძრაობა ჩრდილში მარცხნივ. სწრაფად შევბრუნდი, ავტომატი ავწიე, მაგრამ მარიამმა თქვა: „ეს ჩვენი თანამებრძოლია დანაკილიდან“.
  
  
  ერთი წუთის შემდეგ საიფაჰი ჩვენს გვერდით იყო, თოფი ხელში და პისტოლეტი ქამარზე.
  
  
  "ბევრის მოკვლა შემიძლია", - დაიკვეხნა ის.
  
  
  - არა, - თქვა პასეკმა. "მოდით გავიქცეთ თქვენს ხალხთან."
  
  
  -მხოლოდ უფროსის სახლს ჰყავს სადამსჯელო, - თქვა დანიკილმა. -წავიდეთ, - ჩავიჩურჩულე და აქლემის კალმისკენ წავედი.
  
  
  საიფას ინფორმაციამ გადაჭრა ჩემი პრობლემა. თუ შემიძლია ბორჯიას მოკვლა, არის შანსი, რომ მისი ორგანიზაცია დაინგრევა. მაგრამ მე არ ვიყავი მასთან საკმარისად ახლოს, რომ ამაში სრულიად დარწმუნებული ვიყო. არ ვიცოდი, რა პოზიციებს იკავებდნენ თავისუფალი ევროპელები მის ბანაკში. ასევე არ ვიცოდი რამდენად ძლიერი იყო მისი ეთიოპიური ორგანიზაცია. ერთადერთი გზა, რომლის მოკვლაც შემეძლო, ის იყო, თუ გავქცეულიყავი გაბრაზებული, მოშიშვლებული დანაკილებით სავსე სოფლიდან, მაგრამ ეს ნაკლებად სავარაუდო ჩანდა.
  
  
  და მე მივხვდი, რომ ვინმე ისეთი მნიშვნელოვანისთვის, როგორიც ბორჯია, ისეთი მიღება მიეღო, როგორც იმ დღეს, დაიძინებდა უფროსის სახლში ან სადმე ახლოს, სასტუმრო სახლში. და საიფამ თქვა, რომ იქ მცველები იყვნენ. ასე რომ, მიუხედავად იმისა, რომ ბორჯიას მკვლელობამ შეიძლება დასრულებულიყო ჩემი მისია, მე უარვყავი ეს შესაძლებლობა.
  
  
  ინფორმაცია, რომელიც მივიღე, უფრო მნიშვნელოვანი იყო. ან პაჩეკი ან მე უნდა მივსულიყავით აშშ-ს საელჩოში. მას შემდეგ, რაც AX გაიგებს, სად მალავს ბორჯიამ თავისი რაკეტების უმეტესობა, რომ მათი უმეტესობა გამოუსადეგარია და სად მდებარეობს ბანაკი, ყოველთვის იქნება გზა მისი ბირთვული შანტაჟის დასასრულებლად. შესაძლოა, ჩვენი ინფორმაცია რუსებსაც გავუზიაროთ, რომლებიც ისევე შეშფოთებულნი იყვნენ ახლო აღმოსავლეთით, როგორც ჩვენ.
  
  
  მივდივართ აქლემის კალამამდე. ხვრელის გვერდით, რომელიც არფატმა რკინის სქელი მავთულით დახურა, მკვდარი დანაკილი ეგდო. ხუთი აქლემი იდგა პატარა ქოხის მიღმა და სომალელი კაცი აქლემების ჩალაგებით იყო დაკავებული.
  
  
  "დაეხმარე მას", - უთხრა პაჩეკმა საიფას.
  
  
  ”ისინი ცუდი აქლემები არიან”, - დაიღრიალა მან. „სომალელებმა აქლემების შესახებ არაფერი იციან.
  
  
  მერიამი, პაჩეკი და მე ვეძებდით ქოხს წყლის ყველა ხელმისაწვდომ კანს და დაკონსერვებულ საკვებს. ბევრად უფრო ბედნიერი ვიქნებოდი, მეტი რომ გვეპოვა, მაგრამ დრო არ გვქონდა საკვების მოსაძებნად.
  
  
  ”ჩვენ მზად ვართ”, - თქვა არაფატმა. "ეს აქლემები არიან".
  
  
  მაშინ გადავწყვიტე მეკითხა სომალეელს რატომ დაჟინებით მოითხოვდა აქლემების აღებას. ამ მხეცებთან ჩემი გამოცდილება შეზღუდული იყო, მაგრამ აქამდე არასდროს შემიმჩნევია, რომ ერთ სქესს მეორეზე ანიჭებდნენ უპირატესობას. აქლემებსაც და აქლემებსაც განსაკუთრებული გამძლეობა და წარმოუდგენლად ცუდი ტემპერამენტი ჰქონდათ.
  
  
  თითქმის ქალაქგარეთ ვიყავით, როცა შეიარაღებულმა მამაკაცმა სროლა დაიწყო. როცა ტყვიებმა უსტვენდნენ, ავტომატი ავიღე და მაღალ უნაგირზე შევტრიალდი. მე დავინახე გასროლის ციმციმი და ფრენბურთით ვუპასუხე. არაფრის დარტყმას არ ველოდი, რადგან აქლემის სიარული ამას სრულიად შეუძლებელს ხდის, მაგრამ სროლა შეწყდა.
  
  
  - იჩქარე, - თქვა პაჩეკმა.
  
  
  - ეს არ უნდა მითხრა, - ვუთხარი მე. "უთხარი იმ დაწყევლილ მხეცებს, უფრო სწრაფად ირბინონ."
  
  
  არფატმა აირჩია კარგი ცხოველები, არ აქვს მნიშვნელობა რას ფიქრობდა საიფა სომალელების ინტელექტის დონეზე. აქლემი მთლად ყველაზე სწრაფი ცხოველი არ არის მსოფლიოში და სოფელში ცხენები რომ ყოფილიყვნენ, აუცილებლად დაგვესწრებოდნენ. მაგრამ აქლემები ინარჩუნებენ სტაბილურ ტემპს, ისევე როგორც გემი, რომელიც გაურბის ქარიშხლის პირველ ტალღებს, და თუ არ დაგეზარებათ ან არ დაეჯახებით, ისინი მიგიყვანთ იქ, სადაც უნდა წახვიდეთ საჭირო დროს. სოფლიდან გასვლიდან ორი საათის შემდეგ, მდინარის გასწვრივ დაბალ ბორცვებზე და ქვიშიან ზოლებზე ვიარეთ. შემდეგ საიფამ ანიშნა წყლისკენ.
  
  
  - აქლემებმა დალიონ, რამდენიც უნდათ, - თქვა მან. „აავსე ყოველი ჭურჭელი წყლით და შენ თვითონ დალიე ბევრი“.
  
  
  "რატომ არ წავიდეთ უფრო შორს მდინარის გასწვრივ?" - ჰკითხა პაჩეკმა. ”ჩვენ მხოლოდ დინების ზემოთ მივდივართ და ეს არის ზუსტად ის მიმართულება, რისკენაც გვინდა წასვლა.”
  
  
  ”მდინარის ხალხი იქ მათი მეგობრები არიან.” - ანიშნა საიფამ ჩვენს უკან სოფელზე და იმაზე, რომ ახლახან გავიქეცით. „ისინი ჩემი მეგობრები არ არიან. მდინარის პირას გვეძებენ. ჩვენ მივდივართ უდაბნოში.
  
  
  - მართალია, - ვუთხარი პაჩეკს. ჩვენს მეგზურ დანაკილს მივუბრუნდი. - წყალი და საჭმელი საკმარისი გვაქვს?
  
  
  "არა," თქვა მან. ”მაგრამ იქნებ რამე ვიპოვოთ.” ან ადამიანები, რომლებსაც ეს აქვთ. იარაღს დაკრა ხელი.
  
  
  ”როდესაც აქ მოვედი, მდინარე ჯოხით გადავკვეთეთ,” - თქვა პაჩეკმა. "ეს არ არის გრძელი მოგზაურობა და ..."
  
  
  - უდაბნო, - ვთქვი მე და დავასრულე დისკუსია. - ვასილი, დაიწყე წიპწების შევსება. თუ ბორჯიამ ღიად წაგიყვანა მდინარის გასწვრივ, მაშინ მისი კავშირები მდინარის გასწვრივ მისთვის საკმაოდ უსაფრთხოა.
  
  
  ”ამაზე ადრე არ მიფიქრია”, - თქვა მან.
  
  
  - უდაბნო, - თქვა არფატმა, - უდაბნო ძალიან კარგი ადგილია საცხოვრებლად.
  
  
  ის და საიფა ცდილობდნენ ერთმანეთს აჯობებდნენ აქლემებთან და უდაბნოს ცოდნით. მე კარგად ვიყავი მათი ტომობრივი განსხვავებები ასე გამოხატული, რადგან ჩვენ ყველამ ვისარგებლეთ ამით. მაგრამ მაინტერესებდა, რამდენად ფეთქებადი გახდებოდა დანაკილ-სომალიური კომბინაცია, როცა საჭმელი და სასმელი გვაკლდა. და მე მაწუხებდა საიფაჰის დამოკიდებულება, როცა მისი ტომის ტერიტორიაზე შევედით. შესაძლოა ის განაგრძობს ჩვენს ამხანაგებად მიჩნევას, მაგრამ შესაძლოა ისიც გადაწყვეტს, რომ დამპყრობლებად, სრულყოფილ მსხვერპლად მიგვაჩნიოს რამდენიმე ახალი სამაჯურის მოპოვება.
  
  
  მდინარე გადავკვეთეთ და ღამეს გავვარდით. დავინახე, რომ ჩრდილო-აღმოსავლეთით მივდიოდით, რადგან ღამის დაცემისას ბნელმა ბორცვებმა დასავლეთით დაიწყო გაქრობა. ერთი წუთით ეჭვი შემეპარა საიფას სიბრძნეში. უდაბნო მტრულ გარემოდ არ მიიჩნია, დანარჩენები კი იქ უმწეოები ვიქნებოდით.
  
  
  მერე საკუთარ თავს ვუთხარი, რომ გეგმას აზრი ჰქონდა. უდაბნოს ყველაზე უარესი ადგილის არჩევით, ჩვენ თავიდან ავიცილეთ სოფლები ან დასახლებები მცირე ან ფართო კომუნიკაციებით, რამაც საშუალება მოგვცა მიგვეღწია ჩრდილოეთით მდებარე ტიგრეის პროვინციაში და ამით გავქცეულიყავით ბორჯიას გავლენის სფეროდან. გასაკვირი არ არის, რომ საიფამ თქვა, რომ ბევრი წყალი მიეღო. სანამ დასავლეთისკენ არ წავალთ, ჩვენ დავრჩებით უნაყოფო, ანთებულ უდაბნოში.
  
  
  უკვე შუადღე იყო, როცა საიფამ საბოლოოდ გასცა ბრძანება გაჩერების შესახებ. მტვრიანი ქვიშა უდაბნოში აუზის მსგავსი იყო, რომლის შესასვლელი მხოლოდ აღმოსავლეთით ვიწრო ხეობაში იყო. საკმარისად დიდი იყო ათი აქლემი და ჩვენც. ფეხები გავშალე და ცოტა წყალი დავლიე. კიდევ ერთ საათში დიუნები ჩრდილს მისცემს. Ჩრდილი. ჩუმად ვწყევლიდი ედვარდ სმიტს და მის დასავლურ ტანსაცმელს. სიამოვნებით გავცვლიდი ჩაფხუტს მშობლიურ ტანსაცმელში. ჩვენი მოგზაურობის ბოლო ეტაპზე მე მოვედი სანახავად რესურსები, ადამიანები და ცხოველები, რომლებიც აქ არ იყო. კიდევ დავლიე წყალი და ვფიქრობდი, როგორ გადავრჩებოდით ამ მოგზაურობას. -იქნებ მცველი დავაყენოთ? – ვკითხე საიფას.
  
  
  'დიახ. აფარ ბორგია გვდევნის. ჰყავთ ძლიერი აქლემები და ბევრი ხალხი. ქარმა ერთ დღეში არ წაშალა ჩვენი კვალი. მე და სომალელი დღის განმავლობაში მორიგე ვართ. შენ და პაჩეკს უჭირთ მზეზე ხედვა.
  
  
  ”მაშინ ღამით მორიგე ვიქნებით”, - ვთქვი მე.
  
  
  'კარგად'.
  
  
  ზედმეტად დაღლილი საჭმელად, მე ვუყურებდი, როგორ ავიდა საიფა ყველაზე მაღალი დიუნის მწვერვალზე და ქვიშაში ჩაეფლო, რათა შეუმჩნევლად მოენახა ტერიტორია. ჩემი აქლემის ჩრდილში დავწექი და ჩამეძინა. გამეღვიძა არფატმა მხრის ქნევა გვერდიდან გვერდზე. მზე ჩავიდა.
  
  
  "დაელოდე ახლა," თქვა მან. "ჭამე საჭმელი."
  
  
  ის საუბრობდა სომალის დიალექტზე, რომელიც ახლოსაა იმ არაბულ ენასთან, რომელსაც მე მას ვესაუბრე. - დაიძინე, არფატ, - ვუთხარი მე. "რამეს მივიღებ საჭმელად, სანამ ფხიზლად ვიქნები."
  
  
  ძროხის ქილა ვიპოვე. საჭმელთან მისასვლელად მძინარე პაჩეკს უნდა გადაედგა. ჩეხი ორმოცდაათამდე იყო და ცუდ ფიზიკურ მდგომარეობაში იყო. მაინტერესებდა რამდენ დღეს გაუძლებდა, როგორ იცხოვრებდა. მთელი უფსკრული იყო მისი ლაბორატორიიდან პრაღაში ეთიოპიის უდაბნომდე. პაჩეკს ძალიან კარგი მიზეზი უნდა ჰქონოდა რუსებისგან გასაქცევად. ამის შესახებ მეტი უნდა გამეგო.
  
  
  როცა მივხვდი, რომ პაჩეკის შესახებ ცოტა რამ, რაც ვიცოდი, კინაღამ ძველი მეგობარი გახადა, კინაღამ გამეცინა. მარიამი იყო ამჰარიელი ქალი, მშვენიერი ქალიშვილი და კოპტი მაღალჩინოსნების დისშვილი. სულ ეს ვიცოდი მის შესახებ. სომალელი არფატი კარგი აქლემის ქურდი იყო. მე ვენდობოდი საიფას ჩემს სიცოცხლეს მხოლოდ იმიტომ, რომ ის იყო დანაკილი. ქილა გავხსენი და დიუნზე დავჯექი. საიფამ და არფატმა მწვერვალზე ნაზი ასვლა გააკეთეს და მე ვიბრძოდი წონასწორობის შესანარჩუნებლად ქვემოთ სახიფათოდ ცვალებად ქვიშიან ფერდობზე. ვარსკვლავები ცაზე იყო და ნათელი უდაბნოს ღამე თითქმის ცივი ჩანდა დღის საშინელი სიცხის შემდეგ.
  
  
  ზედ დავჯექი და ჭამა დავიწყე. ხორცი მარილიანი იყო. ცეცხლი არ გვქონდა. ჩვენგან დასავლეთით მდებარე ბორცვებში იყო კიდევ ერთი ჯგუფი, რომლებიც ჩვენზე მეტად დარწმუნებულნი იყვნენ თავიანთ გადარჩენაში და აშკარად არ ელოდნენ თავდასხმას. მათი ცეცხლი მცირე იყო. მაგრამ ის იქ იწვა, როგორც ნათელი შუქურა სიბნელეში. და იმედი მქონდა, რომ ეს ბორჯიას ხალხს შეცდომაში შეჰყავდა.
  
  
  ზემოდან რეაქტიული თვითმფრინავის ხმა მოესმა. დავინახე თვითმფრინავის მოციმციმე შუქები და შევაფასე მისი სიმაღლე დაახლოებით ორნახევარი ათასი მეტრი. ყოველ შემთხვევაში ბორჯიას არ ჰყავდა თვითმფრინავები და ვერტმფრენები. მე მეგონა, რომ ეთიოპელებმა ვერ შეძლეს ბორჯიას ჰაერიდან ამოცნობა. და ეს აზრი თავში ჩამრჩა, როცა ვუყურებდი.
  
  
  როცა პაჩეკმა დამშვიდდა და აღმოვაჩინე, რომ მარიამი ჯერ კიდევ ფხიზლობდა, ამის შესახებ ვკითხე.
  
  
  "მას აქვს ფული", - თქვა მან. „როდესაც დავბრუნდები, ზოგს დიდი პრობლემები შეექმნება. მათი სახელები ვიცი. ბორჯია ის ტიპია, რომელიც გამოიჩენს თავს, როცა ქალზე შთაბეჭდილების მოხდენა სურს.
  
  
  — როგორია პოლიტიკური ვითარება ეთიოპიაში, მარიამ? ”მე მეგონა, რომ გყავდათ სტაბილური მთავრობა.”
  
  
  ის ჩემსკენ დაიხარა. - „იუდას ლომი მოხუცი, ამაყი კაცია, ნიკ. ახალგაზრდებმა, მისმა ვაჟებმა და შვილიშვილებმა შეიძლება იღრინონ და დაემუქრონ, მაგრამ მოხუცი ლომი რჩება ჯოგის ლიდერად. ზოგჯერ წარმოიქმნება შეთქმულებები, მაგრამ იუდას ლომი რჩება ძალაუფლებაში. ვინც მას ერთგულად არ ემსახურება, გრძნობს მის შურისძიებას“.
  
  
  "რა ხდება, როცა ლომი კვდება?"
  
  
  „შემდეგ მოდის ახალი ლეო, ამჰარას უფროსი. „შეიძლება მისი რასის ვინმე, შეიძლება არა. ეს არ არის წინასწარი დასკვნა. არც ამას ჰქონდა მნიშვნელობა. ყველაფერი, რაც ვიცოდი ეთიოპიის შესახებ, შეესაბამებოდა ეროვნულ ხასიათს, რომელიც ბორჯიამ მომცა მასზე. ისინი ამაყობდნენ, რომ იყვნენ ერთადერთი აფრიკული ქვეყანა, რომელიც არ იყო კოლონიზებული ევროპის მიერ. ერთხელ მათ მოკლე ომი წააგეს ბრიტანელებთან, რის შედეგადაც იმპერატორმა თავი მოიკლა. მეორე მსოფლიო ომამდე ისინი იტანჯებოდნენ იტალიელების ხელში, როდესაც ძალიან გვიან გაიგეს, რომ ერთა ლიგის უფლებამოსილებები არ ვრცელდებოდა იმდენად, რამდენადაც ისინი აცხადებდნენ. მაგრამ ისინი არასოდეს ყოფილან კლიენტური სახელმწიფო. რაც არ უნდა გააკეთოს ბორჯიამ უდაბნოში დასასახლებლად, ეთიოპიის შიდა პრობლემა იყო. და ნებისმიერი ევროპელი ან ამერიკელი, ვინც ამ საქმეში ჩაერთო, დიდი იდიოტი იყო. მარიამმა ხელი ზურგზე დამადო და მაისურის ქვეშ კუნთები დამიჭიმა.
  
  
  ”თქვენ ისეთივე მაღალი ხართ, როგორც ჩემი ხალხის კაცები”, - თქვა მან.
  
  
  - შენც დიდი ხარ, მარიამ, - ვუთხარი მე.
  
  
  "ზედმეტად დიდი რომ იყო ლამაზი?"
  
  
  ჩუმად ამოვისუნთქე. "შეიძლება დააშინოთ დაბალი მამაკაცი, მაგრამ გონიერმა კაცმა იცის, რომ თქვენი სიმაღლე თქვენი სილამაზის ნაწილია", - ვუთხარი მე. "მაშინაც კი, თუ შენი თვისებები ფარდის ქვეშ იმალება."
  
  
  მან ხელი ასწია და ფარდა ჩამოგლიჯა.
  
  
  ”სახლში,” თქვა მან, ”მე ვიცვამ დასავლეთში. მაგრამ დანაკილებს შორის, რომლებიც არიან წინასწარმეტყველის მიმდევრები, მე ვიცვამ ფარდას ჩემი სიწმინდის ნიშნად. პატარა სომალელიც კი, რომლის ქათმის ძვლებს ერთი ხელით ვტეხავ, შეიძლება იფიქროს, რომ ჩემი სახე გაუპატიურების მოწვევაა“.
  
  
  - საწყალი არფატი, - ვთქვი მე. „საიფა თვლის, რომ მან არაფერი იცის აქლემების შესახებ. პაჩეკი მას ყველა მიმართულებით უბრძანებს. და დასცინი მის სიმაღლეს. რატომ არავის მოსწონს ის?
  
  
  - სომალეელია. ის ქურდია.
  
  
  ”მან ჩვენთვის კარგი აქლემები აირჩია.”
  
  
  - რა თქმა უნდა, - თქვა მან. "მე არ მითქვამს, რომ ის ცუდი ქურდი იყო." მე უბრალოდ ვთქვი, რომ ყველა სომალელი ქურდია“.
  
  
  სიბნელეში გავუღიმე. არსებობდა სიძულვილის უამრავი ისტორიული მტკიცებულება, რამაც ეთიოპია გადააქცია ტომების ფხვიერ ფედერაციად და არა შეკრულ ერად. მარიამი ეკუთვნოდა ქრისტიან მეომრების ტრადიციულ მმართველ კასტას, რომლებმაც შეაჩერეს მაჰმადიანური ურდოების აჯანყება შუა საუკუნეებში, რომელიც გაგრძელდა უფრო მეტ ხანს, ვიდრე ევროპის ბნელი საუკუნეები. ევროპის ბოლოდროინდელმა მოგონებებმა ცოტა უფრო შემწყნარებელი გამხადა ჩვენს ჯგუფში ეთიოპელებს შორის დაძაბულობის მიმართ.
  
  
  ჩეხმა პაჩეკმა უარი თქვა რომელიმე გერმანელზე ნდობაზე, ამიტომ ჩვენ არ გვქონდა სანდო მონაცემები ოცდასამივე რაკეტის სამუშაო მდგომარეობის შესახებ.
  
  
  ”ბორგიაც პატარა ადამიანია”, - თქვა მარიამმა. „მას ჩემზე დაქორწინება სურდა. მე მეგონა თქვი რომ ყველა პატარა ადამიანს ჩემი ეშინოდა?
  
  
  - რატომ უნდოდა შენზე დაქორწინება?
  
  
  - მამაჩემი გავლენიანია. ძალა, რომელიც შემეძლო მისთვის მიმეცა. ის შეჩერდა. „ნიკ, ეს სახიფათო მოგზაურობაა. ჩვენ ყველა არ გადავრჩებით.
  
  
  – გაქვთ რაიმე განსაკუთრებული ნიჭი, რომ იცოდეთ ასეთი რამ?
  
  
  'Მე ვარ ქალი. მამაჩემის და ბიძაჩემის თქმით, ასეთი ნიჭი მხოლოდ მამაკაცებს აქვთ.
  
  
  -სად ბრუნდები მარიამ?
  
  
  ”ჩემს მშობლებს, მე მრცხვენია. მაგრამ ბორჯიაზე ყოველთვის უკეთესია. ჯობია იყო ცუდი ამჰარიელი ქალი, ვიდრე გათხოვილი მუსლიმი ქალი. უდაბნოში პატივი არ დავკარგე. მაგრამ ვინ დამიჯერებს?
  
  
  - მე ვარ, - ვთქვი მე.
  
  
  მან თავი მხარზე დამადო. -დაკარგავს ნიკ. Მაგრამ დღეს არა. არა სხვებთან, ვინც ფრთხილი, თვალყურს ადევნებს და ეჭვიანობს. "მე არ დავბრუნდები არც ქორწინებაში და არც მამაკაცში, ნიკ."
  
  
  ჩვენ დავყარეთ ჩვენი საწოლები, სომალელების მიერ მოპარული უხეში საბნები, რათა აქლემების უნაგირებზე გადააგდოთ, გვერდიგვერდ. მარიამს ჩემს მხარზე თავით ჩაეძინა.
  
  
  
  
  თავი 11
  
  
  
  
  
  ბორჯიას კაცები თავს დაესხნენ მაშინ, როცა პაჩეკი მორიგე იყო. მისმა გამაფრთხილებელმა ტირილმა გამაღვიძა. მაშინ გავიგე მოკლე .38 კალიბრის გასროლა. პასუხი იყო ზალვო, მინიმუმ ორი ავტომატი და რამდენიმე თოფი. ავტომატი ავიღე.
  
  
  სამი თავდამსხმელი დიუნიდან გაიქცა, ისროლეს და დაბრკოლდნენ. თოფი ავწიე და სროლა დავიწყე. რომ ჩამოვიდნენ, არც ერთი არ წამოდგა.
  
  
  მარიამს იარაღი გვერდით მომვარდა. ტყვიამ თავზე დამისვა. არფატი და საიფაჰი შეუერთდნენ და ერთდროულად ცეცხლი გაუხსნეს. ჩვენი თავდამსხმელთა მთავარმა ტალღამ ქვიშის დიუნების უფსკრული გაიარა. რადგან ისინი ასე ახლოს იყვნენ ერთმანეთთან, ეს შეცდომა იყო. ჩვენ ისინი მარტივად ჩამოვართვით.
  
  
  როგორც სწრაფად დაიწყო, ხმაური ისევ შეწყდა. გარშემო სხვა მიზნებს ვეძებდი. ჩვენი ერთი აქლემი მიწაზე იწვა და ბუტბუტებდა. დანარჩენები ხმაურობდნენ და ცდილობდნენ თოკებიდან გათავისუფლებულიყვნენ.
  
  
  - აქლემები! - Ვიყვირე. "აქლემებს, არფატ."
  
  
  სომალელები მათკენ გაიქცნენ.
  
  
  ”მე შემიძლია იქ ვუყურო”, - თქვა საიფამ და მიუთითა უფსკრულისკენ, საიდანაც მთავარი შეტევა მოვიდა. ”თქვენ დაეძებთ პაჩეკს.”
  
  
  დანაკილი დაუფიქრებლად გაიქცა მთვარის შუქზე იქ მიმოფანტული სხეულებისკენ. სამს უფრო ფრთხილად მივუახლოვდი. ხეობის მხრიდან შიშისა და ტკივილის ძახილი მოესმა. ირგვლივ მიმოვიხედე. საიფამ თოფი დაარტყა მოქნეულ სხეულს.
  
  
  იარაღის გაშვებამდე ისევ მოვტრიალდი. დავიწყე იმ სამის შემოწმება, რომელიც დავდე. ერთი მათგანი გარდაცვლილი იყო, დანარჩენი ორი კი, თუმცა მძიმედ დაშავდა, მაინც სუნთქავდა.
  
  
  მათ იარაღი ავიღე და ბანაკისკენ გადავაგდე. მერე დიუნზე ავედი.
  
  
  ჩემს უკან გასროლა გაისმა. სწრაფად მოვტრიალდი, თოფი ავწიე. მარიამი მამაკაცის თავზე იდგა. სანამ მე ვუყურებდი, ის მეორესთან მივიდა, რომელიც ჯერ კიდევ სუნთქავდა და თოფის ტყვია ჩაუსვა თავში. მერე ფერდობზე შემომიერთდა.
  
  
  Მან თქვა. - "რა სარგებლობა აქვთ პატიმრებს?"
  
  
  ”მე ვაპირებდი მათ იქ დატოვებას.”
  
  
  - ბორგიას რომ უთხრეს როდის და სად წავედით? Მან გაიცინა. ”ისინი ჩვენს მოსაკლავად მოვიდნენ, ნიკ.” რომ არ დაგვიპყრო.
  
  
  ქვიშის დიუნზე უფრო ავუყევი მარიამს ჩემს უკან. ვასილი თითქმის ზევით იყო. გადავაბრუნე და სახიდან ქვიშა მოვიწმინდე. პირიდან სისხლი სდიოდა. მისი მკერდი და მუცელი ტყვიის ნახვრეტებით იყო გაჟღენთილი. ისევ ქვიშაში ჩავაგდე და ავედი; ქვემოდან ფრთხილად დავიხედე. პირველი, რაც დავინახე, იყო სხეულის ნახევარი ფერდობზე. ასე რომ, პაჩეკმა მოახერხა მინიმუმ ერთი ადამიანის დახვრეტა. მე მაინტერესებდა, მას სათვალთვალოდ ჩაეძინა თუ უბრალოდ ვერ შეამჩნია მათი მიდგომა. მთვარით განათებულ უდაბნოში მათ აქლემებს გადავხედე. მე არ მინახავს ისინი.
  
  
  აქლემებით უნდა იყვნენ მოსული. მანქანა, გავიგებდი. მე გავაგრძელე ტერიტორიის სკანირება, ისე, რომ ჩემი სილუეტი არ გამოჩენილიყო მთვარის შუქზე. შემდეგ აქლემები დავინახე ერთ-ერთი ქვიშის დიუნის ბნელ ჩრდილში. იქვე ორი კაცი იდგა; მათი აჟიტირებული მოძრაობები იმაზე მეტყველებდა, რომ ისინი იწყებდნენ შეშფოთებას იმით, რაც მოხდა მეორე მხარეს თასში. ისინი ჩემსა და აუზისკენ მიმავალ უფსკრულს შორის იყვნენ, ამიტომ ეს ადგილი მათ არ აძლევდა საშუალებას დაენახათ, როგორ უმოწყალოდ ანადგურებდა საიფა მათ მოკავშირეებს.
  
  
  ძალიან ფრთხილად დავიკავე სროლის პოზიცია და დავმიზნე. მაგრამ საკმარისად ფრთხილად არ ვიყავი. ერთ-ერთმა კაცმა იყვირა და დამიმიზნა. სწრაფად ვისროლე და ავარიდე, მაგრამ მისი მიზანი იმდენად დამახინჯებული იყო, რომ მისი ტყვია მხოლოდ ქვიშას ასწია. რამდენიმე აქლემმა შეშფოთება დაიწყო. მეორე კაცი აქლემზე გადახტა. ამჯერად მეტი დრო მქონდა სწორად დამიზნებისთვის. მე მას ვესროლე, შემდეგ კი ცხოველი უდაბნოში გაუჩინარდა. უფსკრულიდან ბნელი ფიგურა გამოჩნდა, ტყვია ქვიშას აწევდა ჩემს სახესთან. პანიკაში ჩავარდნილ აქლემებს ვერ ვესროლე. და მცირე ხნის შემდეგ ყველანი უდაბნოში წავიდნენ მხედრების გარეშე. ლითონის ციმციმი დავინახე და ყვირილი გავიგე.
  
  
  მამაკაცი ფეხზე წამოდგა. მეორე ადგილზე დარჩა. მარიამი ჩემს გვერდით მიიწია დიუნის თავზე. ავტომატი მზადყოფნაში მქონდა.
  
  
  ”ეს არის საიფა”, - თქვა მან.
  
  
  'Დარწმუნებული ხარ?'
  
  
  "დიახ."
  
  
  "კარგი თვალები გაქვს."
  
  
  ავდექით. დანაკილმა ხელი მოგვმართა.
  
  
  "წადი უთხარი არფატს, რომ არავის ესროლოს", - ვუთხარი მარიამს.
  
  
  - Არაა აუცილებელი. ნამდვილი სომალელი აქლემებთან იმალება“. დიუნზე ჩამოვცურე და საიფას შევუერთდი.
  
  
  ”კარგი სამუშაოა ამ დანაზე,” ვთქვი მე.
  
  
  - ჩვენ მოვკალით, - თქვა მან და ამხანაგურად მომხვია მხარზე ხელი. „მათ ხელში აიღეს, როცა ერთ-ერთი მათგანი უკნიდან დამესხა და თავში დამარტყა. მაგრამ ეს აფარები მეომრები არ არიან. ქალმაც კი რამდენიმე მოკლა. მან მხიარულად ჩაიცინა.
  
  
  - და არფატი? მანაც არ მოკლა რამდენიმე?
  
  
  "სომალი? იქნებ შიშით მოკლა. სიბნელეში მიმოიხედა. -ახლა რომ ჰქონოდათ რადიო? იქნებ ბორჯიებს დაურეკეს, სანამ ჩვენ მოვკლავდით. მამაკაცის ზურგზე რაღაც ვიპოვე. მგონი რადიოა.
  
  
  - ვნახავთ, - ვთქვი მე.
  
  
  მიცვალებულთან მიმიყვანა. გაშლილ ზურგჩანთაში ჩავიხედე, რომელიც მამაკაცს ეჭირა. მასში შედიოდა საველე რადიო საკმაოდ დიდი დიაპაზონით.
  
  
  - ეს რადიოა, - ვთქვი მე.
  
  
  მან ესროლა გადამცემს. მე ვუყურებდი, როგორ იშლებოდნენ ნაჭრები, როცა ტყვიები მის შიგნეულს ჭრიდნენ. შევბრუნდი და საიფაჰს ვუყვირე, გაჩერდი, მაგრამ სანამ რამეს ვიტყოდი, მისი იარაღი ცარიელი იყო. გადააგდო.
  
  
  ”ახლა ისინი ვერ გვპოულობენ”, - თქვა მან. "არავინ გამოიყენებს ამ რადიოს ჩვენს საპოვნელად."
  
  
  "არავინ," ვაღიარე მე. მერე გვამებით ჩვენი აქლემებისკენ ავიღე გეზი.
  
  
  ახლა, როცა პაჩეკი მოკვდა, ამ სომალისა და ამ დანაკილს შორის აღმოვჩნდი. სიმშვიდე დავკარგე. მე უნდა მეთქვა იმ სულელ უდაბნოს ბანდიტს, რაც მან გააკეთა, მაგრამ ეს არ უშველა. Ჩემი ბრალი იყო. საიფს ჯერ რომ ავუხსნა, რომ ამ რადიოთი შემეძლო გამომეძახებინა ვინმე ჩვენს გადასარჩენად, ის არ გაანადგურებდა მას. ამ უდაბნოს ხალხივით უნდა მეფიქრა, თუ გადარჩენა მინდოდა.
  
  
  - ცუდი ამბავი, ნიკ, - თქვა მარიამმა, როცა ბანაკში დავბრუნდით. „აქლემი, რომელიც ყველაზე მეტ საკვებს ატარებდა, მკვდარია. მისი ტვირთი, მათ შორის ბევრი წყალი, დაზიანდა. წყალი მიედინება ქვიშაში. სომალელი ცდილობს გადაარჩინოს ის, რაც შეუძლია. ”
  
  
  'Რა?' - თქვა საიფამ.
  
  
  ნელა აუხსნა მას იტალიურად.
  
  
  „შეიძლება ბორჯიელებს წყალი ჰქონოდათ“.
  
  
  სულ ათი იყო. პასეკმა მოკლა ერთი. გორაკიდან ჩამომავალ სამ ადამიანს ვესროლე. და კიდევ ოთხი კანიონში. დანარჩენი ორი იყო აქლემებთან დარჩენილი მკვდარი მამაკაცი. ჩვენ კარგად გავუმკლავდებოდით ასეთ ფორსმაჟორს, თუმცა მათმა უგუნურმა შეტევამ ჩვენი ამოცანა ბევრად გააადვილა. მეგონა, რომ რაღაცის გაგება დავიწყე დანაკილის გონების შესახებ. ყოველ შემთხვევაში, თუ საიფა და ლუიჯი ამის ტიპიური მაგალითები იყვნენ. მათ არაფერი ჰქონდათ გარდა ზიზღისა, ვინც არ ეკუთვნოდა მათ ტომს.
  
  
  ჩვენი ჯგუფი შედგებოდა ორი თეთრისგან, ამჰარიელი ქალის, სომალიელი და დანაკილი მტრის ტომისგან. ბორჯიას კაცები საჭიროდ არ თვლიდნენ ჩვენს შემორტყმას და ალყაში მოქცევას, სანამ რადიოთი უგზავნიდნენ დახმარებას.
  
  
  მხოლოდ სამ მათგანს ჰქონდა კოლბები თან. და ისინი ნახევრად ცარიელი იყვნენ. როგორც ჩანს, მათი წყლის უმეტესი ნაწილი აქლემებზე დარჩა - აქლემები, რომლებიც ახლა თავისუფლად დადიოდნენ სადღაც უდაბნოში.
  
  
  "აქედან უნდა გავიდეთ", მითხრა საიფამ.
  
  
  'დიახ. შესაძლოა, რადიოს იყენებდნენ, სანამ თავს დაესხმებოდნენ. არფატში წავედი. "სხვა აქლემები როგორ არიან?"
  
  
  ”კარგი,” თქვა მან.
  
  
  შევედით და ღამით გავედით. საიფამ და არფატმა თვალი ადევნეს უდაბნოს და მზის ამოსვლისას ისინი ჩვენს უკან ჰორიზონტს ეძებდნენ დევნის ნიშნებისთვის. მეც გავიხედე, თუმცა არ ველოდი ისეთი რამის დანახვას, რაც უდაბნოს ხალხს არ ენახა. ჩვენი გაქცევა თითქოს შეუმჩნეველი დარჩა.
  
  
  "რამდენად ვრცელდება ბორჯიას გავლენა?" - ვკითხე მარიამს. „დღეს ან ხვალ უნდა გავიდეთ. თუ უფროსი გახდება ძალიან ძლიერი ან მისი დომენი ძალიან დიდი გახდება, ეს გახდება ცნობილი ადის აბაბაში. მაგრამ მათ არ იციან ბორჯიას შესახებ. ყოველ შემთხვევაში მე ასე არ ვფიქრობ.
  
  
  ჩვენი წყლის რაოდენობის მდგომარეობა მაწუხებდა. ძლიერმა სიცხემ დაგვაშრა. წყალი ისე გავუნაწილეთ, რომ ყელში გამუდმებით ქვიშას ვგრძნობდი. თავბრუსხვევა და სიცხე ვიგრძენი. იმ დღეს რომ გავჩერდით, საიფას ვკითხე პრობლემის შესახებ.
  
  
  „წყალი კიდევ ოთხი დღე გვჭირდება“, - თქვა მან. ”მაგრამ ორ დღეში ჩვენ შეგვიძლია წავიდეთ მთებში და ვცადოთ მისი პოვნა.” შესაძლოა, იარაღიანი ადამიანებიც ვიპოვოთ.
  
  
  ”ჩვენი წყალი არ არის პრობლემა”, - თქვა არფატმა.
  
  
  დანაკილმა დააიგნორა.
  
  
  Მე მას ვკითხე. - იცი სად ვიპოვოთ წყალი?
  
  
  'არა. მაგრამ მე ვიცი სად არის რძე. შეხედე.
  
  
  არფატი აქლემთან მივიდა და უნაგირიდან ცარიელი ტყავი ამოიღო. მან ყურადღებით დაათვალიერა ჩანთა, რათა დარწმუნდა, რომ ის ჯერ კიდევ ხელუხლებელი იყო. შემდეგ რამდენიმე ნაბიჯით უკან დაიხია და აქლემების შესწავლა დაიწყო. ერთ-ერთ მათგანს მიუახლოვდა და მასთან საუბარი დაიწყო. მხეცი უკუიქცა მისგან.
  
  
  ”თუ ის ურჩხულს გაქცევს, ის უნდა გაიქცეს”, - თქვა საიფამ.
  
  
  არფატმა განაგრძო საუბარი. აქლემი თითქოს თითქმის ესმოდა მას. მან კიდევ რამდენიმე ნაბიჯი გადადგა და გაურკვევლად გაჩერდა; დიდი მანკიერი მხეცი, თითქმის გაოგნებული მისკენ მიმავალი პატარა ფიგურით. კისერი გამოუვიდა და მეგონა დაკბენას ან გაფურთხებას აპირებდა. ჩვენი გაქცევის დღიდან გამუდმებით ვიბრძოდი ჩემს ჯოხთან და ფეხზე ოთხი ნაკბენი გამახსენდა, რომ მხეცი იმარჯვებდა.
  
  
  არფატმა მშვიდად განაგრძო საუბარი. აქლემი მივიდა მასთან, ყნოსა და დაელოდა როდის მოეფერებოდა. ნელა მოეხვია მას და გვერდით მიაბრუნა თავისკენ. ლაპარაკი განაგრძო, დიდი მხეცის ქვეშ ჩასწია და ყელზე ხელი მოკიდა. აქლემმა წონა გადაიწია.
  
  
  - ეს დანაკილის ცხოველებია, - თქვა მარიამმა. ”მათ ალბათ არასოდეს აწველეს.”
  
  
  "ეს იქნება მისი სიკვდილი", - თქვა საიფამ.
  
  
  "ღმერთმა ქნას, რომ ასე არ იყოს", - ვთქვი მე, მოულოდნელად გაბრაზებული მუდმივი ეთნიკური შეურაცხყოფის გამო. "თუ ის არ გამოდგება, ჩვენ ყველა მოვკვდებით."
  
  
  დანაკილს პირი ეჭირა. არფატს გავხედე. ძალიან ნელა მოქმედებდა და ცდილობდა აქლემი დაეყოლიებინა მისთვის რძე. დავინახე, რომ მისი ხელი ძუძუს ირგვლივ ასრიალებდა, როცა მეორე ხელით ჩანთა თავის ადგილზე დააბრუნა. აქლემი გატყდა და წავიდა.
  
  
  ერთი წუთით არფატი სრულიად გაუნძრევლად იდგა და იცოდა, რომ ნებისმიერი უეცარი მოძრაობა ურჩხულს ქვიშაზე გადაფრინავდა და უდაბნოში ერთი ჩვენგანი მაინც მოკვდებოდა.
  
  
  მარიამი, საიფა და მე ვცდილობდით ცოტა ხნით გაუნძრევლად დავრჩენილიყავით. აქლემს რომ შევხედე, მივხვდი, რომ ბუნებამ ის არ შექმნა ადამიანის რძეზე ადვილად მისასვლელად. შეგიძლიათ უბრალოდ დაჯდეთ ძროხასთან და ერისკაციც კი მაინც იპოვის იქ დაკიდებულ დიდ ჩანთას. თხის რძე უფრო რთულია, მაგრამ აქლემთან შედარებით ეს არაფერია. კიდევ ერთი აქლემი - ან სომალი - ისეთი გიჟი, რომ ასეთ რამეზეც კი იფიქროს.
  
  
  ისევ მიუახლოვდა აქლემს და ჩანთა გვერდზე მიადო. ეს პროცესი კვლავ განმეორდა, რათა აიძულო მახინჯი მხეცი გვერდით მოებრუნებინა, რათა მუცელქვეშ დაეჭირა. მან კიდევ ერთხელ დააჭირა ძუძუს თავი. აქლემმა წყნარი, მელოდიური ხმა გამოსცა, მერე გაჩუმდა. არფატი სწრაფად რძავდა, ხანდახან უშვებდა ნაკადულს, რომელიც შემდეგ ქვიშაში ქრებოდა. ბოლოს აქლემიდან გადმოვიდა, ტანზე ნაზად დაჰკრა და ღიმილით შემობრუნდა ჩვენსკენ.
  
  
  ტყავის კანი რძით არის შეშუპებული. არფატმა ბევრი დალია და ხარბად მოვიდა ჩემთან.
  
  
  "კარგი რძე," თქვა მან. 'სცადე.'
  
  
  ტყავი ავიღე და ტუჩებთან მივიტანე.
  
  
  „სომალელები აქლემის რძეზე იზრდებიან“, - ამბობს საიფა. „აქლემის მუცლიდან გამოდიან“.
  
  
  არფატმა გაბრაზებულმა იყვირა და ქამარზე დადებულ დანას დასწვდა. სწრაფად მივაწოდე ჩანთა მარიამს და ორივე კაცს ხელი მოვკიდე. მათ შორის ჩადგმის აზრი არ მქონდა, მაგრამ გაკვირვებით მოვახერხე ორივეს ხელით მიწაზე დაყრა. ავტომატი მათკენ მივაპყარი, მათზე მდგომი.
  
  
  "საკმარისია", ვთქვი მე.
  
  
  გაბრაზებულმა გადახედეს ერთმანეთს.
  
  
  "რას ფიქრობთ ჩვენთვის საჭმელზე და სასმელზე ამ აქლემის რძის გარდა?" – ვკითხე საიფას.
  
  
  მან არ უპასუხა.
  
  
  და მე ვუთხარი არფატს: "შეგიძლია მშვიდობა დაამყარო?"
  
  
  ”მან შეურაცხყოფა მომცა”, - თქვა არფატმა.
  
  
  - ორივემ მეწყინა, - ვიყვირე მე.
  
  
  ჩემს იარაღს მიყურებდნენ.
  
  
  სიტყვებს ფრთხილად ვარჩევდი და ნელა ვლაპარაკობდი იტალიურად, რომ ორივემ გამიგოს. - თუ თქვენ ორს ერთმანეთის მოკვლა გინდათ, მე ვერ შეგაჩერებთ, - ვუთხარი მე. ”მე არ შემიძლია თქვენი დაცვა დღე და ღამე თოფით, სანამ უსაფრთხოდ არ ვიქნებით”. ვიცი, რომ ტრადიციულად ერთმანეთის მტრები ხართ. მაგრამ დაიმახსოვრე ერთი რამ: თუ რომელიმე თქვენგანი მოკვდება, თუ რომელიმე ჩვენგანი მოკვდება, ყველანი მოვკვდებით.
  
  
  "რატომ?" - თქვა საიფამ.
  
  
  „მხოლოდ არფატს შეუძლია მოგვაწოდოს საკვები. მხოლოდ შენ შეგიძლია გამოგვიყვანო უდაბნოდან.
  
  
  'Და შენ?' - ჰკითხა არფატმა.
  
  
  „თუ მოვკვდები, ბორჯია მალე მთელ უდაბნოსა და ბევრად უფრო დიდ მიწას განაგებს. ის განსაკუთრებით გულმოდგინედ დაგეძებს, რადგან მისი მტრები და მონები იყავით. და მხოლოდ მარიამს შეუძლია დროულად გააფრთხილოს თავისი ხალხი, რათა მის მოკვლას იარაღი მიაწოდონ“.
  
  
  ისინი ჩუმად იყვნენ. შემდეგ საიფამ წონა გადაიტანა და დანა შეიფარა. მომშორდა და ფეხზე წამოდგა. ”თქვენ ხართ მეომრების ლიდერი. თუ ამბობ, რომ ეს მართალია, მაშინ მე მჯერა შენი. ამ სომალელის შეურაცხყოფას აღარ მივაყენებ“.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე. არფატს გავხედე. "დაივიწყე წყენა და გადააგდე დანა."
  
  
  დანა მოშორდა და ნელა წამოდგა. არ მომეწონა მისი სახის გამომეტყველება, მაგრამ ვერ გავბედე სროლა. არ ვიცოდი, როგორ ჯანდაბა მომეტანა აქლემი.
  
  
  - ეს არ არის ძალიან გემრიელი, ნიკ, - თქვა მარიამმა და ჩანთა გამომიწოდა. ”მაგრამ ეს მკვებავია”.
  
  
  ღრმად ჩავისუნთქე და ჩანთა ისევ ტუჩებთან მივიტანე. სუნიდან კინაღამ წამოვვარდი. შედარებისთვის, თხის რძეს თაფლის სასმელის გემო ჰქონდა. მას მჟავე სუნი ასდიოდა და ეჭვი მეპარებოდა, რომ მისი ჰომოგენიზაცია, პასტერიზაცია და გაცივება უფრო გემრიელობას გახდის მას. მასში რამდენიმე გროვა მიცურავდა და არ ვიცოდი, ნაღები იყო, ცხიმი თუ ნამსხვრევები თავად ჩანთიდან. რძეც უგემოვნოა. წყლის ტყავი საიფას მივაწოდე და ისევ სუფთა ჰაერი ჩავისუნთქე. დალია, ზიზღით გადმოგვხედა და სომალელებს დაუბრუნა. არფატი დალია და გაეცინა.
  
  
  ”ადამიანს შეუძლია მარადიულად იცხოვროს აქლემის რძეზე”, - თქვა მან. "ხანგრძლივი სიცოცხლე არ ღირს", - ვუთხარი მას.
  
  
  - პირველად დავლიე აქლემის რძე, - მითხრა მარიამმა.
  
  
  "ეთიოპიაში არ სვამ?"
  
  
  "შენ შენი ხალხის ერთ-ერთი ლიდერი ხარ, ნიკ." განა თქვენს შორის ღარიბებს არ აქვთ საჭმელი, რომელსაც არასოდეს შეჭამთ?
  
  
  არ მახსოვდა ოდესმე ღორის თავი და მარცვლები მეჭამა ჩემს Columbus Circle-ის ბინაში. და არც ჩემი საყვარელი რესტორნის მენიუში იყო ქატო.
  
  
  - მართლაც, - ვთქვი მე.
  
  
  ისევ უნაგირებში ჩავჯექით და დარჩენილი დღე ვიარეთ. მზის ჩასვლამდე მივედით უზარმაზარ დაბლობზე, როგორც მარილიანი ჭაობი. საიფამ ცხენიდან ჩამოიწია და კვანძები ამოიღო უნაგირებიდან.
  
  
  „თუ ვუყურებთ, აქ ვერავინ გაგვაკვირვებს“, - თქვა მან.
  
  
  შუაღამის შემდეგ, როცა არფატს და საიფას ეძინათ და მე მათგან შორს პატარა კუნძულზე ვთვალთვალობდი, მარიამი ჩემთან მოვიდა. მან გადახედა ქვიშის უზარმაზარ სივრცეს, რომელიც თითქმის მშვენიერი იყო მთვარის რბილ შუქზე.
  
  
  - მე შენ მინდა, ნიკ, - თქვა მან.
  
  
  მან უკვე მოიხსნა ფარდა. ახლა მან მოიშორა თავისი გრძელი ქვედაკაბა და გაშალა ქვიშაზე, მისი გლუვი ყავისფერი კანი მთვარის შუქზე ანათებდა. მისი სხეული შედგებოდა მოსახვევებისა და ნაოჭებისგან, დეპრესიებისგან და ჩრდილებისგან.
  
  
  ის თბილი და სურვილებით სავსე იყო, როცა ჩავეხუტეთ და ნელა ვეშვით მის კალთაზე. ვკოცნიდით - ჯერ ნაზად, მერე უფრო ვნებიანად.
  
  
  ხელები მის ფანტასტიკურ სხეულზე ავიფარე და მის გემრიელ მკერდს მივაჩერდი. მისი ძუძუსები გამიჭირდა ჩემი თითების ქვეშ. უხერხულად უპასუხა, თითქოს არ იცოდა როგორ მოეწონებინა. თავიდან მან უბრალოდ ხელები ჩემს შიშველ ზურგზე გადამისვა. შემდეგ, როცა ხელები მისი მკერდიდან მის ბრტყელ, მტკიცე მუცელზე სველ ბუდეზე თეძოებს შორის ჩავცურე, მან მთელი ტანით ჩემი ხელებით მოფერება დაიწყო.
  
  
  ნელ-ნელა შემოვტრიალდი მასზე და ცოტა ხანს ჩემი წონა დამეკიდა.
  
  
  "დიახ," თქვა მან. ახლა.
  
  
  მე მასში შევედი და წინააღმდეგობის მომენტს წავაწყდი. მან პატარა ტირილი ამოუშვა და შემდეგ ენერგიულად დაიწყო თეძოების მოძრაობა.
  
  
  ჩემი მოძრაობების საპასუხოდ მან ნელ-ნელა გაზარდა რიტმი. არ მეგონა, რომ ის მაინც ქალწული იქნებოდა.
  
  
  
  
  თავი 12
  
  
  
  
  
  სამი დღის შემდეგ, როცა ჩვენი წყალი თითქმის ამოწურული იყო და საჭმელი მთლიანად გაქრა, დასავლეთისკენ გავემართეთ ტიგრეის პროვინციის დაბალ, კლდოვან ბორცვებში. მზის ჩასვლამდე ცოტა ხნით ადრე საიფამ აღმოაჩინა პატარა ჭა. ფრთხილად ვსვამდით და შემდეგ ავავსეთ ჭურჭელი წყლით. აქლემებმა ჩვეული წყურვილი გამოავლინეს, სანამ მწირ სიმწვანეს შორის ძოვებას დაიწყებდნენ.
  
  
  ”ეს ცუდი ადგილია”, - თქვა საფაიმ.
  
  
  "რატომ?"
  
  
  "ჩემი ხალხი იქ ცხოვრობს." მან მიუთითა უდაბნოს უზარმაზარ სივრცეზე. — ორ დღეში ჩავალთ ქალაქამდე. მაშინ ჩვენ უსაფრთხოდ ვართ. ბევრი წყალია, მაგრამ ცუდი ხალხია ამ მხარეში. ”
  
  
  იქიდან გამომდინარე, რომ ბოლო დღეებში აქლემის რძის გარდა ბევრი საკვები არ გვქონდა, სწრაფად დავიღალეთ. იმ ღამეს მე პირველი საათი გავმართე, როცა სხვებს ეძინათ. საიფამ დაახლოებით ათ საათზე გაიღვიძა და ჩემს გვერდით ჩამოჯდა დიდ ლოდზე. -Დასაძინებლად მიდიხარ? - მან თქვა. "რამდენიმე საათის განმავლობაში ვუყურებ და შემდეგ გავაღვიძებ ამ სომალელს."
  
  
  გავეშურე ჩვენს ბანაკში. მარიამი მშვიდად იწვა აქლემის გვერდით და გადავწყვიტე არ შემეშალა. ჭასთან ბალახი ვიპოვე და ადგილზე გავწექი. სამყარო ერთი წუთით თითქოს დატრიალდა ჩემს გარშემო, მაგრამ შემდეგ ჩამეძინა.
  
  
  აქლემებს შორის ნერვიულმა მოძრაობამ გამაღვიძა. რაღაც უცნაურს ვგრძნობდი, მაგრამ ვერ განვსაზღვრე. იმდენ ხანს მომიწია აქლემებთან და საკუთარ დაუბანელ სხეულთან ცხოვრება, რომ ყნოსვა გამიელვა. მერე ხველა და ღრიალი გავიგე.
  
  
  თავი მარჯვნივ მივაბრუნე. მუქი ფორმა მომშორდა. ჰაერმა უფრო ძლიერი სუნი დაიწყო, როცა ხმა ნორმალურ სუნთქვად დავადგინე. გამახსენდა, სადმე წავიკითხე, რომ ლომების სუნთქვა საშინლად სუნავს, მაგრამ არ მეგონა, რომ ახლოდან განვიცდიდი ამ ტკბილ სურნელს.
  
  
  ავტომატი მარცხნივ ეგდო. ვერ მოვახერხე მობრუნება და ხელში აყვანა და სხეულიდან ლომის დასამიზნებლად. ან შემეძლო გადავტრიალდე, გადავხტე, აეღო იარაღი და ერთი მოძრაობით გავუშვა უსაფრთხოება. მაგრამ ლომს მაინც ჰქონდა უპირატესობა. მას შეეძლო ჩემზე გადახტომა და კბენა დაწყებულიყო, სანამ სწორ მიზანს ავიღებდი.
  
  
  -ნიკ, როცა გაიღვიძებ, ჩუმად იწექი, - ჩუმად თქვა მარიამმა.
  
  
  ლეომ თავი ასწია და მისი მიმართულებით გაიხედა.
  
  
  "მას აქვს მრგვალი მუცელი", - თქვა საიფამ.
  
  
  "Რას ნიშნავს?"
  
  
  - რომ არ მშია. ბრტყელი კუჭის მქონე ლომს სურს ჭამა და თავს ესხმის. მაგრამ ეს უბრალოდ შეჭამა.
  
  
  ჩემი თვალთახედვით, დანაკილმა ვერ გადავამოწმე ის, რაც დაინახა, მაგრამ დავინახე, რომ ჩემი ახლად ნაცნობი მამაკაცი იყო გრძელი, დაბურული მანეჟით. ვცდილობდი გამეხსენებინა ყველაფერი რაც ვიცოდი ლომების შესახებ. ეს არ იყო ძალიან ბევრი. მე, რა თქმა უნდა, არასდროს მსმენია საიფაჰის თეორიის შესახებ, რომ ლომის მუცელს უნდა შეხედო, რომ დაინახო, ბრტყელია თუ არა. მეჩვენებოდა, რომ ვინც საკმარისად ახლოს იყო ლომთან, რათა გამოეკვლია მისი მუცელი, ალბათ შეძლებდა მისი საჭმლის მომნელებელი პროცესების შიგნიდან დაკვირვებას.
  
  
  მარიამმა თქვა, რომ მშვიდად იწვაო. ლომიც გაუნძრევლად იდგა და მხოლოდ კუდს აქნევდა. ამ დეტალმა შემაწუხა. ბევრი კატა მინახავს მოთმინებით ელოდება ჩიტს ან თაგვს, მათი განზრახვა მხოლოდ კუდის უნებლიე მოძრაობით ვლინდება. მაინტერესებდა, აპირებდა თუ არა ამ დიდ კატას თათი გამოეყო და ჩემი მხრიდან ოდნავი მოძრაობისას დამერტყმა. მარიამის რჩევა ძალიან გამართლებული მომეჩვენა.
  
  
  მერე კიდევ რაღაც გამახსენდა - ლომები მტაცებლები არიან. მაგალითად, ისინი აშორებენ ურჩხულებს დამპალი კარკასისგან მარტივი საჭმლის მისაღებად. თუ მშვიდად ვიწექი, ამ ლომმა შეიძლება გადაწყვიტოს ჩემი წაყვანა უდაბნოში მის შემდეგ სადილზე.
  
  
  აირია და ხველა აუტყდა. ცუდი სუნის ტალღამ დამიარა. ნერვები მეშლებოდა და ავტომატის ხელში ჩაგდების სურვილს ვებრძოდი.
  
  
  ლომმა ძალიან ნელა მოაბრუნა სხეული ისე, რომ ჩემის პარალელურად იყო. მუცელზე დავხედე. საკმაოდ მრგვალი ჩანდა, თუ ეს მართლაც რაიმეს ნიშნავდა. ლეო ისევ შემომხედა. მერე ნელი ნაბიჯით წავიდა ჭისკენ. თავიდან თვალები დავხუჭე, როცა მან თავი გადამიარა. ლომი ძალიან ნელა დადიოდა, ან არ იცოდა ეჭამა თუ დალევა. დაველოდე, სანამ ის თითქმის წყალთან იყო, სანამ გადავწყვიტე, რომ ავტომატის აღების დრო იყო. მთელი ჩემი ნებისყოფით, კიდევ ერთ წუთს დაველოდე, სანამ ლომი ფაქტობრივად წყალს არ დაეყრდნო. იქ მან ისევ მიმოიხედა ბანაკის გარშემო. მარიამისგან და საიფასგან არანაირი ხმა და მოძრაობა არ გამიგია. კმაყოფილმა, რომ საფრთხე არ ემუქრებოდა, ლომმა თავი დახარა და ხმაურიანი სმა დაიწყო. მაინტერესებდა, როგორ მოვიქცეოდი შემდეგ ჯერზე, როცა დავინახე კნუტი, რომელიც რძის თეფშში იღვრებოდა. ნელ-ნელა მარცხენა ხელი გავუწოდე და მიწაში ჩავიძირე, სანამ ავტომატის ცივი იარაღი არ ვიპოვე. მაშინვე ავიღე. ამისთვის ლომს თვალი უნდა მომეშორებინა, მაგრამ მაინც მესმოდა, როგორ სვამდა.
  
  
  იარაღი ისე დავიჭირე, რომ შემეძლო მარცხნივ გადახვევა, უსაფრთხოების გათიშვა და კლასიკური მიდრეკილების დაკავება ერთი თხევადი მოძრაობით. შეუძლებელი იყო ამ მანევრის ჩატარება ლომის შეწუხების გარეშე, მაგრამ ვგრძნობდი, რომ ეს იყო უპირატესობა მოპოვების შანსი. იარაღს სავსე ჟურნალი ჰქონდა, ამიტომ ლომს კუდიც რომ მოეძრო, აფეთქებას გავუშვებდი. მდგრადი ზალვო აუცილებლად დაარტყამდა რაღაც სასიცოცხლო მნიშვნელობას.
  
  
  შემოვტრიალდი და მიზანში ავიღე. მარიამმა ხმამაღლა ამოისუნთქა, როცა ლომმა თავი ასწია.
  
  
  "ნუ ისვრი", - თქვა საიფამ.
  
  
  არ ვუპასუხე. გადაღება თუ არა, ეს თავად ცხოველზე იყო დამოკიდებული. ისევ დალევა რომ დაეწყო, არ ვესროლე. მარიამთან და საიფასთან რომ არ წასულიყო, აქლემებისთვის კი არა, როცა ბანაკი დატოვა, მე არ ვესროლე მას. და ის რომ არ შემობრუნებულიყო, რომ კიდევ ერთხელ შემომხედა, მე არ ვესროლე. იმდენად, რამდენადაც მე მზად ვიყავი ამ კომპრომისის მიღება.
  
  
  სულ მცირე ორი კარგი მიზეზი არსებობდა, რის გამოც საიფამ თქვა, არ ესროლათ. ის არ ენდობოდა იმ ხალხს, ვინც ქვეყნის ამ მხარეში ცხოვრობდა და შესაძლოა სროლამ მიიპყრო მათი ყურადღება. კიდევ ერთი მიზეზი უფრო ახლოს იყო: დარტყმებმა შეიძლება ლომის გაბრაზება. რაც არ უნდა კარგად ესროლოს ადამიანმა, ყოველთვის არის შანსი, რომ ხელიდან გაუშვას, თუნდაც ყველაზე ხელსაყრელ პირობებში. და დღევანდელი პირობები არ იყო ძალიან კარგი.
  
  
  შუქი მატყუარაა. მთვარე, თუმცა სავსე იყო, თითქმის ჩასულიყო. ლომი კი ლამაზად ერგებოდა მის გარემოცვას. ერთხელ დახრილ მდგომარეობაში ვიყავი, ამ პოზაში დავრჩი და ველოდი, რას მოიმოქმედებდა ლომი.
  
  
  ლეომ კიდევ ცოტა წყალი დალია. კმაყოფილმა ასწია თავი და იღრიალა. აქლემები შიშით ყვიროდნენ.
  
  
  - ლომი, - დაიყვირა არფატმა პოსტიდან. "ბანაკში ლომია."
  
  
  - დიდი ხანი გავიდა, - თქვა მარიამმა.
  
  
  ამ ხმამაღალმა საუბარმა თითქოს ლომი გააღიზიანა. შეხედა მარიამს, აქლემებს, შემდეგ კი იმ ადგილს, სადაც არფატი უნდა მდგარიყო. ავტომატს უფრო მაგრად მოვკიდე ხელი და მარჯვენა ხელის საჩვენებელი თითით წნევა გავზარდე. ცოტა კიდევ და გადავიღებ.
  
  
  ლომი ნელა წავიდა მარცხნივ, ჩვენგან მოშორებით. ის თითქოს ღამით გაუჩინარდა და მე სწრაფად დავკარგე მხედველობა.
  
  
  ორი წუთის შემდეგ საიფამ თქვა: "ის წავიდა".
  
  
  Მე ვიღვიძებ. ”ახლა მინდა ვიცოდე, როგორ ჯანდაბაში მოხვდა ის ამ ბანაკში,” ვიყვირე მე.
  
  
  არფატი დამხვდა ჩვენი ბანაკისა და მისი ლოდის შუა გზაზე.
  
  
  ”ლომი მოვიდა იმ მიმართულებით, რომელსაც მე არ ვუყურებდი”, - თქვა მან.
  
  
  - ანუ გეძინა?
  
  
  'არა. მე უბრალოდ არ მინახავს ეს ლომი.
  
  
  - წადი ბანაკში და დაიძინე, - ვუთხარი მე. „არ მეძინება. ეს მხეცი დიდი ხანია სუნთქავს ჩემს სახეში.
  
  
  ”ასე რომ, ის არ იყო მშიერი”, - თქვა მან.
  
  
  მინდოდა შევბრუნებულიყავი და არფატს ჩექმით დავარტყი. მაგრამ მე მოვახერხე თავის შეკავება. სომალელს რომ არ დაეძინა, ეს ლომის არშემჩნევა მისი მხრიდან სუფთა დაუდევრობა იყო. ან ეს "გამოტოვება" იყო განზრახ. არ დამვიწყებია მისი სახის გამომეტყველება, როცა საიფაჰს დავშორდი.
  
  
  მეორე დღის შუადღის შემდეგ ცოტა ხნით დასვენებისთვის სხვა ჭასთან გავჩერდით. წყლის არსებობამ ბევრად უკეთესად მაგრძნობინა თავი, თუმცა ისეთი მშიერი ვიყავი, რომ ჩვენივე აქლემიდან ამოჭრილ ხორცის ნაჭერს ხარბად გადავყლაპავდი. უდაბნოში ჩვენი მოგზაურობისას დაახლოებით თხუთმეტი ფუნტი დავკარგე და ქამარი ბოლო ხვრელამდე მომიწია. მაგრამ ამის გარდა თავს საკმაოდ ძლიერად ვგრძნობდი. მე, რა თქმა უნდა, შევძელი იმ დღის გადარჩენა, რომელიც ქალაქს გვაშორებდა.
  
  
  — როგორ ფიქრობთ, არის ქალაქში პოლიციის განყოფილება? - ვკითხე მარიამს. „ის იქ უნდა იყოს. ნება მომეცით დაველაპარაკო მათ, ნიკ. მე ვიცი მათთან საუბარი.
  
  
  'კარგად. რაც შეიძლება მალე უნდა მივიდე ადის-აბებაში ან ასმარაში“.
  
  
  ჭადან ახლახან გამოვედით, როცა ფერდობის მწვერვალს მივადექით და სამი დანაკილის ჯგუფი წავაწყდით. თუმცა ისინიც გაკვირვებულები იყვნენ, მაგრამ ჩვენზე სწრაფად რეაგირებდნენ. დაიწყეს სროლა. არფატმა იყვირა და აქლემიდან გადმოვარდა.
  
  
  იმ დროისთვის უკვე მქონდა ავტომატი. საიფამ და მარიამმაც დაიწყეს სროლა. და ერთ წუთში ჩვენი სამი მეტოქე ადგილზე იყო. მარიამს გავხედე. იცინოდა. შემდეგ საიფა ნელა ჩამოცურდა უნაგირიდან.
  
  
  აქლემიდან გადმოვხტი და მისკენ გავიქეცი. მას მხარში ესროლეს, მაგრამ როგორც მივხვდი, ჭრილობა არც ისე ღრმა იყო, რომ ტყვიამ რაიმე სასიცოცხლო ორგანო დააზიანა. ნახვრეტი წყლით გავწმინდე და დავაბანივე. მარიამი არფატის წინაშე დაიჩოქა.
  
  
  - ის მოკვდა, - თქვა მან, დაბრუნდა და გვერდით დამიდგა.
  
  
  ”ეს ძალიან ცუდია,” ვთქვი მე. — თავისი აქლემის რძით გადაგვარჩინა.
  
  
  ”და მან კინაღამ მოგვკლა, განსაკუთრებით შენ, რადგან დროულად არ გაგვაფრთხილა ამ ლომის შესახებ.”
  
  
  „არფატს ჩაეძინა. ის იყო მამაცი, მაგრამ არა საკმარისად ძლიერი ამ მოგზაურობისთვის.
  
  
  - Მას ეძინა? მარიამმა ჩუმად ჩაიცინა. „ნიკ, მე გითხარი, არასოდეს ენდობოდე სომალელებს. მას სძულდა, რომ არ მისცე უფლება იმ დანაკილს შეებრძოლა.
  
  
  "ალბათ," ვთქვი მე. ”მაგრამ ამას უკვე აღარ აქვს მნიშვნელობა.”
  
  
  საიფამ თვალი ჩაუკრა, ნელ-ნელა გონს მოეგო. ველოდი, რომ ღრიალებდა, მაგრამ მზერა ჩემკენ მოაბრუნა და სტოიკურად მშვიდი დარჩა.
  
  
  ჰკითხა მან. - "რამდენად ტრავმირებული ვარ?"
  
  
  -იქნებ მხრები გატეხილია. შიგნით არაფერი მოხვდა, მაგრამ ტყვია ისევ იქ არის“.
  
  
  - აქედან უნდა გავიდეთ, - თქვა მან და გასწორდა.
  
  
  - მანამ, სანამ სლინგს არ დაგისვამ, - ვუთხარი მას.
  
  
  სამი თავდამსხმელისა და არფატის ცხედარი დავტოვეთ. იმედი მქონდა, რომ მშიერი ლომების დიდი ხროვა გაივლიდა იქამდე, სანამ მათი ყოფნა ეჭვს არ იწვევდა.
  
  
  დაბნელებამდე ვიარეთ. დანაკილმა, რომელიც დიდ ტკივილს განიცდიდა, მაგრამ ჯერ კიდევ ფხიზლად იყო, გვითხრა, რომ ბანაკი ვადიში დაგვეწყო.
  
  
  ”ჩვენ ალბათ ორი საათის მანძილზე ვართ ქალაქიდან,” - თქვა მან. -ხვალ იქ მივდივართ. დღეს ხანძარი არ იქნება.
  
  
  - დაიძინებ, - ვუთხარი მას.
  
  
  -შენ უნდა დაგვიცვა.
  
  
  'Მე გავაკეთებ.'
  
  
  აქლემები რამდენიმე იშვიათ ბუჩქებს მივაბარე, რათა ეჭამათ. როგორც ჩანს, მათ თითქმის ყველაფრის ჭამა შეეძლოთ და მე მაინტერესებდა, შეეძლოთ თუ არა ქვების მონელება. ძალიან ვამაყობდი საკუთარი თავით - საკმაოდ დახელოვნებული გავხდი ამ მხეცებთან და ჰოკს ვუყვებოდი ჩემი ახლად აღმოჩენილი ნიჭის შესახებ და ვთხოვდი, მოეტანა ის ჩემს საქმეში.
  
  
  დაბალ ბორცვზე კარგი ადგილი ავარჩიე და ყურება დავიწყე. მარიამი მოვიდა და გვერდით მომიჯდა.
  
  
  ”ვფიქრობ, ჩვენ მივაღწევთ ჩემს ხალხს, ნიკ,” - თქვა მან.
  
  
  ”სხვანაირად ფიქრობდი, როცა ჩვენ წავედით?”
  
  
  'დიახ. მაგრამ მე მირჩევნია მოვკვდე, ვიდრე ბორჯიას ცოლი გავხდე.
  
  
  ჩავეხუტე და მის დიდ მკერდს ვეფერებოდი. ”ამაღამ არ შეგვიძლია”, - თქვა მან. „საიფაჰს თვალი უნდა ვადევნოთ“.
  
  
  - ვიცი, - ვთქვი მე.
  
  
  „მოიცადე, სანამ ქრისტიანად ჩაცმას შევძლებ. ისლამის ქალებმა სახეები უნდა დაიმალონ, მაგრამ მკერდის გაშიშვლების უფლება აქვთ. მათი ადათ-წესები უცნაურია.
  
  
  "მე მომწონს, როცა შენი მკერდი გაშიშვლებულია", - ვუთხარი მე.
  
  
  "მიხარია, რომ განათლება მივიღე", - თქვა მან.
  
  
  ვცადე მისი კომენტარი ჩვენს საუბართან დამეკავშირებინა, მაგრამ ვერ მოვახერხე. "რატომ?"
  
  
  „ეთიოპია შეიცვალა, ნიკ. წლების წინ, ჩემი მშობლების ბავშვობაში, ჩემნაირ გატაცებულ გოგონას მოუწევდა სირცხვილით ეცხოვრა, რომ ქალიშვილობა ვერ დაემტკიცებინა. ახლა უკვე აღარ არის საჭირო შეთანხმებული ქორწინება. ჩემი განვითარება გარანტიას მაძლევს დასაქმების მთავრობაში. მამაჩემმა და ბიძაჩემმა შეიძლება ეს მომიწყონ უხერხულობის გარეშე. მაშინ ცხოვრება ისეთივე იქნება, როგორც დასავლეთის ქვეყნებში“.
  
  
  - შენ შეგეძლო ქალწული დაბრუნებულიყავი, ჩემთან რომ არ გეძინა, - ვუთხარი მე.
  
  
  - არ მინდოდა ქალწული დავბრუნებულიყავი, ნიკ. ფეხზე წამოდგა. -გამაღვიძე როცა დაიღალე. ეცადეთ, მთელი ღამე იღვიძოთ. ღამით ისე კარგად ვხედავ, როგორც შენ შეგიძლია, და მიუხედავად იმისა, რომ არ ვარ ძალიან კარგი კადრი, ყოველთვის შემიძლია გამოვიძახო, როცა საფრთხე ემუქრება“.
  
  
  - კარგი, - ვთქვი მე.
  
  
  თავსატეხის კიდევ ერთი ნაწილი თავის ადგილზე დადგა, როცა ვუყურებდი როგორ უჩინარდებოდა სიბნელეში თეთრ კალთაში. მარიამმა ახსენა მისი ქალწულობის მნიშვნელობა, როცა პირველად შევიყვარეთ და მე წამიერად შემეშინდა, რომ ჩემთან ერთად დაძინებას ვინანებდა, როგორც კი ამჰარას მთიანეთში მივაღწევდით. თუმცა, ის წინასწარ ფიქრობდა. მარიამი მამაცი ქალი იყო და იმსახურებდა იმ ბედნიერებას, რაც შეეძლო. არ ვისურვებდი, რომ მისი ხალხი რაიმე მიზეზით ცუდად მოექცნენ მას. მეც გამიხარდა ასეთი გავლენიანი ბედია. დანაკილის გაქცევა ველური ვარაუდი იყო და არ დავიჯერებდი ამას მანამ, სანამ არ დავინახე სატვირთო მანქანები, ფორმიანი მამაკაცები და უიარაღო მშვიდობიანი მოქალაქეები, რომლებიც მშვიდობიანად დადიოდნენ ქუჩებში.
  
  
  მაგრამ ბორგიადან გაქცევა არ იყო ჩემი მისიის დასასრული. ეს მხოლოდ ახალი პრობლემების შეხვედრის შანსი იყო. პირადობის დამადასტურებელი დოკუმენტები თან არ მქონდა. გარდმა ჩემი საბუთები აიღო. როგორც კი საელჩოში მივედი ადის-აბებაში ან ასმარაში, შემეძლო საკუთარი თავის იდენტიფიცირება იმით, რომ პასუხისმგებელ პირს მეჩვენებინა ჩემი ცულის ტატუ. მას ყველაფერი უნდა სცოდნოდა. მაგრამ რა მოხდება, თუ ეს ასე არ არის? მაშინ ის რეალურად ჩათვლის?
  
  
  რაც შეეხება ეთიოპიის მთავრობას? მათი თხოვნით ბორჯიას უკან გავყევი. ახლა დაახლოებით ვიცოდი სად იყო და რას აკეთებდა. უფრო მეტიც, მე არ მქონდა მტკიცებულება იმისა, რომ მისი დაუცველობა დეაქტივირებული რაკეტებში იყო. იმ დანაყილ სოფელში რომ მოვკალი, აქსისთვის ჩემი საქმე დასრულებული იქნებოდა. მაგრამ მე არ მოვკალი. და წარმოდგენა არ მქონდა რა უნდოდათ ეთიოპელებს.
  
  
  მარიამს კარგი კავშირები ჰქონდა. ის ჩემთვის უსაფრთხოების გარანტიას იძლევა. წონა გადავწიე და ვაიძულე, რომ ფხიზლად ვყოფილიყავი. თუ დავიძინებ, შეიძლება ცივილიზაციას ვეღარასდროს მივაღწიოთ.
  
  
  
  
  თავი 13
  
  
  
  
  
  მზის ამოსვლიდან ორი საათის შემდეგ საიფამ მიგვიყვანა მკაფიოდ მონიშნულ ბილიკზე, რომელიც მიდის სოფელში, რომელსაც შორიდან ნათლად ვხედავდით. სუსტი და ციებ-ცხელებული იყო და დროდადრო ვხედავდი, როგორ ქანაობდა უნაგირში. ბანაკიდან გასვლამდე მისი ჭრილობა შევამოწმე და დავინახე, რომ ანთებული იყო. ტყვია, ძვლის ფრაგმენტები და ნამსხვრევები სწრაფად უნდა მოიხსნას.
  
  
  Ვიკითხე. - "შეგიძლია უნაგირში დარჩე - მე წაგიყვან?"
  
  
  ”თქვენ უკვე გადაარჩინე ჩემი სიცოცხლე”, - თქვა მან. -ნიკა მხოლოდ ერთი რამის იმედი მქონდა.
  
  
  'Რისთვის?'
  
  
  "ასე რომ ნება მომეცით მოვკლა ეს სომალი."
  
  
  "სანამ მოკვდები, ბევრ მტერს მოკლავ", - ვუთხარი მას.
  
  
  -კი ნიკ. მაგრამ ასეთ მოგზაურობას აღარასდროს გავაკეთებ. ხალხი დაიწყებს ისტორიების მოყოლას იმის შესახებ, თუ რა გავაკეთეთ მე და შენ. პაჩეკი ჩვენს პირველ ბანაკში გარდაიცვალა. სომალელი არ იყო მეომარი. და ერთადერთი სხვა ადამიანი იყო ქალი. რამდენი მოვკალით?
  
  
  - მე დავკარგე რაოდენობა, - ვთქვი მე. - მგონი ცამეტი.
  
  
  „ახლა ჩვენ უნდა ვიპოვოთ ადგილი, რომ მოვიშოროთ იარაღი. ქალაქში არ გვჭირდება.
  
  
  აქლემები გზას გაუყვნენ ბილიკზე. როდესაც მივაღწიეთ იმ ადგილს, სადაც დიდი ლოდები იყო, აქლემი გავაჩერე. "მოდით, იარაღი ქვებს შორის დავიმალოთ", - ვთქვი მე. - კარგი, - თქვა საიფამ.
  
  
  მე და მარიამმა ავიღეთ მისი პისტოლეტი, ვაზნები, რომლებიც მას ეჭირა და პისტოლეტი ქამრიდან გავხსენი. ლოდებზე ავძვერი, სანამ ნაპრალი არ ვიპოვე. თოფიც და პისტოლეტიც იქ დავდე, მერე ავტომატს გავხედე.
  
  
  თავს შიშველად ვიგრძნობდი, ეს რომ აღარ მქონოდა, მაგრამ ჩვენ არ შეგვეძლო იარაღის ქნევით ქალაქში ჩასვლის საშუალება. ჩვენ ვეძებდით მეგობრებს და არა მორიგ ხოცვა-ჟლეტას. მარიამი მის ცალ მხარეს აჯდა, მე მეორეზე. მას არ სურდა პოლიციის განყოფილებაში წაყვანა და მხოლოდ სიამაყე განაგრძო.
  
  
  - მარიამ, - ვუთხარი ინგლისურად, - შეგიძლია დაარწმუნო პოლიცია, რომ ამ კაცზე იზრუნოს?
  
  
  'Მე არ ვიცი. მამაჩემის სახელით ვეხვეწები, სასწრაფოდ გამოიძახონ ექიმი. მე ვიტყვი, რომ ის არის ვარსკვლავური მოწმე კაპიტალურ დანაშაულში.
  
  
  ყველაფრის შემდეგ, რაც საიფამ გააკეთა ჩვენთვის, არ მინდოდა, რომ მას ხელი დაეკარგა.
  
  
  - მესმის, ნიკ, - თქვა მან. ”მაგრამ გარკვეული ძალისხმევა დასჭირდება პოლიციის დასარწმუნებლად, ვინ ვარ მე. მათ უნდა მოამზადონ ანგარიში. ხელისუფლებას ჩვენი სახელები უნდა უთხრან. მაგრამ ისინი უარს იტყვიან თავიანთი მოქმედების დაჩქარებაზე, თუ დაინახავენ ამჰარა ქალს მუსლიმანში გამოწყობილ ქალს“.
  
  
  ტანსაცმლის მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, ეს მუსულმანური ქალაქი იყო, მეგონა. პირდაპირ პოლიციის განყოფილებაში წავედით. ხაკის ფორმაში გამოწყობილი ორი მამაკაცი გავარდა ღია ბუდეებით. მარიამმა დაიწყო ამჰარული საუბარი და გავიგე, რომ ჩემი სახელი თავისუფლად გამოიყენეს. გამიხარდა იმის დანახვა, რომ ისინი ფრთხილად იყვნენ დაშავებულ საიფასთან. ერთ-ერთმა საკანში შემიყვანა, შიგნით შემიყვანა და კარი მიხურა.
  
  
  "ამერიკელი ხარ?" - ჰკითხა ცუდად ინგლისურად.
  
  
  'დიახ. მე მქვია ნიკ კარტერი.
  
  
  - დოკუმენტები გაქვთ?
  
  
  'არა.'
  
  
  'Აქ დამელოდე.'
  
  
  მისი შეურაცხყოფის მეშინოდა, სიცილი შევიკავე. მაინტერესებდა სად წავიდოდი.
  
  
  საკნის კუთხეში გაცვეთილი ჯარის პლედი ეგდო. იმედი მქონდა, რომ იქ ძალიან ბევრი მავნებელი არ იყო. ბოლო რამდენიმე დღეა ძალიან მსუბუქად მეძინა, გამუდმებით ვაკვირდები საფრთხის ოდნავი ნიშანს. მაგრამ რადგან მხოლოდ სხვების მოქმედებას დაველოდე, გადავწყვიტე დამეძინა. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მძარცველმა დანაკილს ციხეში შტურმი შეუტიოს. ბორჯიას ძალაუფლება არც ისე შორს ვრცელდებოდა ჩრდილოეთით. საწოლზე დავეცი და ერთ წუთში ჩამეძინა.
  
  
  დაჟინებული ხმის გაგონებაზე გამეღვიძა. 'Ბატონი. კარტერი. ბატონი. კარტერ, მისტერ კარტერ.
  
  
  თვალები გავახილე და საათს დავხედე. ორ საათზე ცოტა მეტს მეძინა. თავს ბევრად უკეთ ვგრძნობდი, თუმცა საკმარისად მშიერი ვიყავი, რომ ჯერ კიდევ ცხოველზე მიმაგრებული აქლემის სტეიკი მეჭამა.
  
  
  'Ბატონი. კარტერ, გთხოვთ მობრძანდეთ ჩემთან, - თქვა პოლიციელმა, რომელმაც საკანში მიმიყვანა.
  
  
  - მე მივდივარ, - ვთქვი მე, ფეხზე წამოვდექი და თავი მოვიქნიე.
  
  
  მან დერეფანში შემიყვანა ციხის შემოღობილი ეზოში. პატიმარმა შეშა ჩაყარა ცეცხლში, რომლის ზემოთ იყო ცხელი წყლის ტუბსაწინააღმდეგო. პოლიციელმა ბრძანება გასძახა. პატიმარმა აბაზანაში ცხელი წყალი ჩაასხა და ცივი წყალი დაუმატა.
  
  
  "არის საპონი, მისტერ კარტერ", მითხრა პოლიციელმა, "და ჩვენ ვიპოვნეთ თქვენთვის ტანსაცმელი".
  
  
  ჭუჭყიანი ხაკები გავიხადე და კარგად დავიბანე. მსიამოვნებდა ცხელი წყალი და საპნის შეგრძნება ჩემს კანზე. პატიმარმა დიდი ბამბის პირსახოცი გამომიწოდა და მე ზარმაცად ვიმშრალე, შიშველ კანზე მცხუნვარე მზეით ვტკბებოდი. დივანზე დადებულ ტანსაცმლის გროვაში სუფთა შარვალი დამხვდა, ფეხებში სულ რამდენიმე სანტიმეტრი მოკლე, სუფთა წინდები და სუფთა პერანგი.
  
  
  პოლიციელმა ჯიბეში საპარსის დანა იჩხუბა. პატიმარმა წყალი მოიტანა და სკამზე პატარა სარკე დადო. სარკეში ჩემი სახის დასანახად მომიწია ჩაჯდომა, მაგრამ გაპარსვის შემდეგ სულ სხვა ადამიანად ვიგრძენი თავი. - გთხოვთ, მობრძანდეთ ჩემთან, ბატონო. კარტერი, ”- თქვა ოფიცერმა.
  
  
  უკან წამიყვანა ციხეში და შემიყვანა ცალკე ოთახში, სადღაც დერეფანში, დაცვასთან. მარიამი და ჩინოვნიკი იქ ისხდნენ. მათ წინ მაგიდაზე ორთქლმოყრილი საკვების თასი იდგა. ახლა მარიამს გრძელი კაბა ეცვა, რომელიც სხეულის უმეტეს ნაწილს ფარავდა.
  
  
  'Ბატონი. კარტერ, მე ვარ ამ ციხის მცველი, - თქვა კაცმა არაბულად, წამოდგა და ხელი გაუწოდა. "შენ რომ ჭამე, ჩვენ ასმარაში წავალთ."
  
  
  მარიამის გვერდით ადგილი მიმითითა და პატარა მსუქანი გოგონასთვის ბრძანებების მიცემა დაიწყო. მან სწრაფად მომიტანა პური და თასი საჭმელი. მის შემადგენლობაზე კითხვები არ დამისვამს და ჭამა დავიწყე. თბილი იყო და სავსე ხორცის გულიანი ნაჭრებით - ბატკნის, ოპტიმისტურად ვივარაუდე - ცხიმში ცურავდა.
  
  
  პური ახალი და გემრიელი იყო. საჭმელი მწარე ჩაით გავრეცხე.
  
  
  - ვფიქრობ, შენ ხარ მნიშვნელოვანი ადამიანი, - რბილად ვუთხარი მარიამს.
  
  
  - არა, შენ ხარ, - მითხრა მან. ”ეს ყველაფერი დაიწყო, როდესაც პოლიციამ შენი სახელი დარეკა რადიოში.”
  
  
  მეთაურს მივუბრუნდი. - დანაკილის მსგავსად ვინ იყო ჩვენთან?
  
  
  - ახლა ადგილობრივ კლინიკაშია. ექიმმა მას ანტიბიოტიკები დაუნიშნა. ის გადარჩება.'
  
  
  'კარგი'.
  
  
  მეთაურმა ყელი მოიწმინდა. 'Ბატონი. კარტერ, სად დატოვე იარაღი?
  
  
  Მე ვთქვი. - "რა იარაღი?"
  
  
  მან გაიღიმა. „დანაკილში იარაღის გარეშე არც ერთი ადამიანი არ გადის. შენი მეგობარი დახვრიტეს. სროლა აშკარად მოხდა ჩემი იურისდიქციის მიღმა და მე მესმის, რომ თქვენ მუშაობდით მთავრობის სახელით. მე ვსვამ ჩემს კითხვას მხოლოდ იმისთვის, რომ იარაღი არ მოხვდეს იმ ტომის წევრების ხელში, რომელიც თქვენ გაქვთ მიზეზი, რომ არ მოგწონდეთ.
  
  
  დავფიქრდი. ”არ ვიცი, შემიძლია თუ არა ზუსტად აღვწერო ეს თავშესაფარი.” აქედან ქალაქამდე დაახლოებით ოც წუთში მივედით, რადგან აქლემები ნელა დადიოდნენ. ქვები იყო...
  
  
  'კარგად'. Მან გაიცინა. ”თქვენ კარგად უყურებთ პეიზაჟებს, ბატონო.” კარტერი. ქალაქში ჩასული ყველა დანაკილი იარაღს იქ ინახავს. ეს შეიძლება იყოს მხოლოდ ერთ ადგილას.
  
  
  ვახშმის შემდეგ მეთაურმა ჯიპამდე მიგვიყვანა და ხელი ჩამოართვა. მადლობა გადავუხადე სიკეთისთვის. ”ეს ჩემი მოვალეობაა”, - თქვა მან.
  
  
  ”ეთიოპიას სჭირდება ადამიანები, რომლებმაც იციან თავიანთი მოვალეობა ისევე როგორც შენ”, - უთხრა მას მარიამმა.
  
  
  ცოტა ბანალურად ჟღერდა, როგორც ფილმის კომენტარი. მაგრამ მეთაურის პასუხმა საკმარისად მითხრა მარიამის სტატუსზე. გასწორდა და გაიღიმა - ერთგული მსახურივით, რომელიც სახლის ბედია კომპლიმენტით დააჯილდოვა. მივხვდი, რომ მისი თანამდებობა დაცული იყო მისი ოჯახის მიერ და მხოლოდ იმედი მქონდა, რომ მისი მამრობითი სქესის წევრები არ იგრძნობდნენ, რომ ჩემთან ურთიერთობა ამ ოჯახს შეურაცხყოფდა.
  
  
  ორმა პოლიციელმა ჯიპის კარი გააღო და უკანა სავარძელზე დაგვეხმარა. შემდეგ ჩვენ ჩავუყევით ჭუჭყიან გზას, რომელიც თითქოს დეპრესიას მოჰყვა ორ პატარა მთას შორის. პირველი ათი მილის მანძილზე მხოლოდ ერთ მანქანას შევხვდით, ძველ ლენდ როვერს, რომელიც თითქოს საკმაოდ ცნობისმოყვარე კურსს მიჰყვებოდა. ჩვენმა მძღოლმა დაიფიცა და საყვირი დაუკრა. ისე ახლოს გავიარეთ, რომ მარცხნივ მჯდომი მარიამი ადვილად შეხებოდა.
  
  
  სამი კილომეტრის მოშორებით გზა აქლემების ქარავანში ავიღეთ. არ ვიცი, მძღოლმა ეს როგორ გააკეთა, რადგან თვალები დახუჭული მქონდა. ოცი კილომეტრი რომ გავიარეთ, ჭუჭყიანი გზა ცოტა გართულდა და მძღოლმა ჯიპიდან დამატებითი ათი კილომეტრი სისწრაფე გამოიყვანა. სხვა მანქანებს გადავუსწარით. სანამ საკმაოდ დიდ ქალაქს მივაღწევდით, ძველი იტალიური ვერტმფრენის წინ მკვეთრი შემობრუნება გავაკეთეთ. მისმა მძღოლმა ხმამაღლა დაიყვირა. მინდორში გავედით და ვერტმფრენის გვერდით გავჩერდით.
  
  
  პილოტი, ჯარის ოფიცერი, გადმოხტა და მიესალმა.
  
  
  Მან თქვა. - 'Ბატონი. კარტერი?
  
  
  "დიახ."
  
  
  - რაც შეიძლება მალე უნდა წაგიყვანო ასმარაში.
  
  
  ხუთი წუთის შემდეგ ჰაერში ვიყავით. მოწყობილობამ ისეთი ხმაური გამოსცა, რომ ნებისმიერი საუბარი შეუძლებელი იყო. მარიამმა თავი მხარზე დამადო და თვალები დახუჭა. ვვარაუდობდი, რომ როგორც კი ასმარაში მივედით, გავარკვევდი, ვინ იყო პასუხისმგებელი ამ ჩქარობის გამო.
  
  
  ვერტმფრენი სამთავრობო აეროპორტში დაეშვა. ყავისფერი ფურგონი, რომელსაც გვერდზე ოფიციალური წარწერები ჰქონდა, ჩვენსკენ მიისწრაფოდა ჯერ კიდევ მანამ, სანამ პროპელერის პირები მთლიანად გაჩერდებოდა. დავინახე უკანა კარიდან გამოვიდა ჯარის უფროსი ოფიცერი. მზის კაშკაშა შუქს შევხედე. Თუ არ ვცდები...
  
  
  ჰოუკი ჩემკენ გამოიქცა, როცა ვერტმფრენიდან ჩამოვედი და მარიამს დასახმარებლად შევბრუნდი. მისი ხელი მჭიდროდ იყო და წამიერად მეგონა, რომ მის თვალებში შვება დავინახე, როცა ერთმანეთს მივესალმეთ.
  
  
  Ვიკითხე. – ასმარაში რას აკეთებთ, ბატონო? — თუ ეს ასმარაა.
  
  
  ”ჰანს სკეილმანის კაპიტანმა მოახსენა, რომ შენ მოგკლავენ, N3”. - თქვა ჰოკმა. "მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა."
  
  
  ”კაპიტანი ერგენსენი ალბათ მეგონა, რომ მკვდარი ვიყავი”, - ვთქვი მე. ”მისი მთელი ეკიპაჟი, ძრავის ოთახში მყოფი ადამიანების გარდა, ეკუთვნის ბორჯიას ბანდას.” ავიღო გემი მასავაში აღარ არის?
  
  
  'არა. ადგილობრივ ხელისუფლებას მისი დაკავების საფუძველი არ ჰქონდა. დანარჩენი ორი როგორაა?
  
  
  - კიდევ რა ორი?
  
  
  - ჯინ ფელინი, - თქვა ჰოუკმა. "CIA-ს აგენტი. ვიცოდი, რომ ის ბორტზე იყო, მაგრამ ჯერ არ ვიყავი დარწმუნებული, რომ თქვენთან ერთად მუშაობა მინდოდა.
  
  
  „ჩვენ გავერთიანდით კგბ-ს აგენტის მოსაკლავად, სახელად ლარსენისთვის. ის იყო სტიუარდი ჰანს სკეჯელმანზე. ჩვენ ერთად წაგვიყვანეს ტყვედ. მოგვიანებით ჯინას წითელი ზღვიდან ბორჯიას შტაბ-ბინაში მიმავალი ტყვია მკერდში ესროლეს.
  
  
  - და მეორე?
  
  
  -მეორე ვინ არის?
  
  
  "მისი სახელია გაარდი..."
  
  
  ”მეორე მეგობარო. ეს ნაძირალა ბორჯიას ბანაკშია. ყოველ შემთხვევაში, ეს იყო, როცა წავედით. მაგრამ რა ამბავია, რომ ჩვენ მოვკვდით?
  
  
  "გზა იმის ასახსნელად, თუ რატომ არ მიხვედი მასავაში", - თქვა ჰოუკმა. ”კაპიტანმა თქვა, რომ თქვენ სამივე მოკვდით ბუბონური ჭირისგან”. უსაფრთხოების მიზნით მან სამივე ზღვაზე დამარხა. ეს იყო ამბავი, რომელიც ეთიოპიის ხელისუფლებამ ვერ მოიწონა. ამიტომ მათ კვლავ მიეცათ ნავსადგურის დატოვების უფლება. ნიკ, შენ იქნები AX-ის პირველი აგენტი, რომელიც მოკვდება ბუბონური ჭირისგან.
  
  
  ცოტა იმედგაცრუებული ჩანდა, რომ შტაბში მბეჭდავებისთვის ახალი პრობლემა არ შემიქმნია და შეიძლება რამე სარკასტული მეთქვა, იმ დროს მარიამი და ეთიოპიელი გენერალი რომ არ დაგვემართა. ისინი ლაპარაკობდნენ ამჰარულ ენაზე და ისეთი შთაბეჭდილება დამრჩა, რომ ეს კაცი ჩემი ძველი მეგობარი იყო.
  
  
  ”გენერალ საჰელე, ეს არის ნიკ კარტერი”, - თქვა ჰოუკმა.
  
  
  მე და გენერალმა ხელი ჩამოვართვით. ის იყო კეთილშობილური წარმოშობის ამჰარას შესანიშნავი მაგალითი, დაახლოებით ხუთი ფუტის სიმაღლის, სქელი შავი თმით, რომელიც ახლახან იწყებოდა ნაცრისფერი.
  
  
  'Ბატონი. კარტერ, მე მარიამს მისი დაბადებიდან ვიცნობ. გმადლობთ, რომ მშვიდად დააბრუნე და ოჯახის სახელითაც მადლობას გიხდით“.
  
  
  მის ინგლისურს ჰქონდა შესანიშნავი სკოლის მოსწავლეების აქცენტი და ვფიქრობდი, რომ მან განათლება ინგლისში მიიღო.
  
  
  - გენერალო სახელე, - ვუთხარი მე, - მე არ შემიძლია მისი დაბრუნება. ერთად დავბრუნდით. იდგა დარაჯობდა, აქლემზე აჯდა და კარგად გაწვრთნილი ჯარისკაცივით ისროლა თოფი. ორივეს სიცოცხლე ჩვენთან ერთად გაქცეული საიფას, დანაკილის ვალი გვაქვს.
  
  
  „ბორჯიას რომ გაექცე, შეიძლება სირბილი გააგრძელო“. საჰელი ჰოუკს მიუბრუნდა. „მარიამმა მომცა რამდენიმე გვარი მისი მოკავშირეების, რომლებიც მსახურობენ ჩვენს მთავრობაში. ვისურვებდი, რომ ეს რამდენიმე დღით ადრე მცოდნოდა.
  
  
  'Რა მოხდა?' ვკითხე ჰოკს.
  
  
  "როგორც კი გაქცევა, თუ სწორად გავიგე თანმიმდევრობა, ბორჯიამ თავისი ნაბიჯი გადადგა", - თქვა ჰოუკმა. მისი ულტიმატუმი ოთხი დღის წინ დადგა.
  
  
  ”ჩვენს გაქცევის შემდეგ არ იყო სწორი,” ვთქვი მე. „უნდა ელოდა თავის პატრულს, რომ დაგვაბრუნებდა“.
  
  
  - პატრული ჩვენ მოვკალით? - ჰკითხა მარიამმა.
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე.
  
  
  - იცით მისი მოთხოვნები? ჰკითხა გენერალმა საჰელემ.
  
  
  ”მას, როგორც ჩანს, სურს აღმოსავლეთ აფრიკის ნახევარი”, - ვთქვი მე. - ის ხომ არ დაემუქრა რაკეტების გამოყენებით?
  
  
  ”მათ შორის სამი წუთიანი”, - თქვა ჰოკმა. - ისინი ჰანს სკილმენის ბორტზე იმყოფებოდნენ. ამის შემდეგ იყო ჟან ფელინი.
  
  
  Ვიკითხე. - "როდის დაიწყებს სროლას?"
  
  
  'ხვალ ღამით. და ადრე თუ გვინდა მასზე თავდასხმა.
  
  
  ”ვფიქრობ, თქვენ უნდა დაარწმუნოთ ის გამოიყენოს ეს რაკეტები, სერ,” ვუთხარი მე ჰოკს. ”განსაკუთრებით ის Minutemen”. გენერალ საჰელეს პირი ღია დაეცა. მიყურებდა. ჰოუკმა ერთი წუთით გაოგნებული ჩანდა, შემდეგ კი სახეზე სუსტი ღიმილი გამოესახა. - "რა იცი, რაც ჩვენ არ ვიცით, N3?"
  
  
  „ბორჯიას რაკეტების ნახევარი მაინც საშიშია მხოლოდ იმ ადამიანებისთვის, ვინც მათ გაუშვებს. მეეჭვება, რომ მან ქვიშიდან ამოიღო Minuteman ოპერაციული სისტემა ან იცის, რომ ის აკლია. მან კარგად დამალა თავისი რაკეტები, რადგან არ აქვს სათანადო გამშვები. მისი ერთ-ერთი მეჯვარე და ალბათ ერთადერთი ტექნიკოსი, რომელიც ჰყავდა, ჩვენთან ერთად გაიქცა. ვასილი პაჩეკს შეუძლია მოგაწოდოთ სრული ტექნიკური ანგარიში. მაგრამ, სამწუხაროდ, ის ბორჯიას პატრულმა მოკლა, როცა გაქცევის შემდეგ ღამით თავს დაესხნენ. ბორჯიას მხარეს არის ავტომატური იარაღით შეიარაღებული ჯარიმა დანაკილი მეომრების თაიგული. ეს არის მთელი მისი მუქარა.
  
  
  -დარწმუნებული ხართ ბატონო? კარტერი? ჰკითხა გენერალმა საჰელემ.
  
  
  'დიახ. პაჩეკი მუშაობდა ამ რაკეტებზე. ბორჯიამ ის მოატყუა, ამიტომ პაჩეკი ყველანაირად ცდილობდა მთელი გეგმის საბოტაჟს. ბორჯიას უნდა ჰქონოდა იმედი უდაბნოზე, რომ მოგვკლავდა, რადგან ერთხელაც პაჩეკი ან მე გავივლით მასში ფაქტების გამოსავლენად, ყველამ იცოდა, რომ მისი მთელი საფრთხე სხვა არაფერი იყო, თუ არა ბუშტი.
  
  
  ”მან არ იცის რა იცოდა პაჩეკმა”, - თქვა მარიამმა. "ის ნამდვილად ფიქრობს, რომ ეს რაკეტები იმუშავებს."
  
  
  - მით უარესი მისთვის, - თქვა გენერალმა სახელემ. ისევ ჩემკენ შემობრუნდა და დიდი ხელი მხარზე დამადო.
  
  
  „როგორ გსურთ ამაღამ სასტუმროში ღამის გათევა და შემდეგ ბორჯიას შტაბ-ბინაში დაბრუნება, მისტერ კარტერ?
  
  
  Ვიკითხე. - "როგორ მივიდეთ იქ?"
  
  
  -ჩემი ვერტმფრენით. თქვენ უბრძანებთ ას ორმოცდაათ აფრიკის საუკეთესო მეომარს.
  
  
  „უკეთეს გზას ვერ წარმოვიდგენდი. უბრალოდ ვიმედოვნებ, რომ კვლავ ვიპოვი ამ ადგილს.”
  
  
  - მაჩვენე რუკა, - ჩუმად თქვა მარიამმა. "ზუსტად ვიცი სად ვიყავით."
  
  
  გენერალმა სახელემ თავისი საშტატო მანქანისკენ მიგვიყვანა და სამხედრო ბანაკში წავედით. მან ორჯერ მოიხადა ბოდიში მანქანაში კონდიციონერის არქონის გამო. ვერ დავარწმუნე, რომ მთის სუფთა ჰაერის სუნთქვა მიყვარდა.
  
  
  სანამ მარიამი და გენერალი რუკაზე იყვნენ ჩახლეჩილნი, მე და ჰოუკმა გავცვალეთ ინფორმაცია.
  
  
  Მე მას ვკითხე. - "აქსმა არ მიიღო ჩემი შეტყობინება?"
  
  
  ”დიახ, მაგრამ თქვენს მიერ გამოყენებული კოდი მოითხოვს ფრთხილად ინტერპრეტაციას. როდესაც ჰანს სკეილმანმა მასავაზე დააგდო წამყვანმა და ცრუ სიკვდილის მოწმობები წარადგინა, ჩვენ დავრწმუნდით, რომ თქვენი შეტყობინება ნიშნავდა, რომ გემი ეკუთვნოდა ბორჯიას. ყოველთვის რამდენიმე დღე სჭირდება, სანამ მიხვდები, რომ საქმე გაქვს ყალბ ჰოლდინგთან, თუნდაც ის დაფუძნებული იყოს ისეთ მეგობარ ქვეყანაში, როგორიცაა ნორვეგია. გარდა ამისა, ჩვენ არ ვიცოდით, ცოცხლები იყავით თუ არა თქვენ და მისის ფელინი და ვერ გავიგეთ, როგორ გაგზავნეთ თქვენი შეტყობინება.
  
  
  ის შეჩერდა, ელოდა. მე ვუთხარი ჩემი გაქცევის შესახებ გემის სალონის ქვეშ გალიიდან და იმის შესახებ, რომ ამის შემდეგ ისევ ჩავიკეტე. მან ჩუმად ჩაიცინა.
  
  
  ”კარგი, ნიკ,” თქვა მან რბილად. „თქვენმა მესიჯმა მოგვცა დრო, რომელიც გვჭირდებოდა. სწორედ ახლა, ეთიოპელები და მათი აფრიკელი მოკავშირეები ნადირობენ "ჰანს სკილმანზე". ამ საკითხმა ასევე გააუმჯობესა თანამშრომლობა ჩვენსა და რუსეთს შორის, ასევე ორ მსოფლიო ძალასა და მესამე სამყაროს შორის. ყოველ შემთხვევაში, იმაზე მეტია, ვიდრე მე მეგონა. მაგრამ თუ ეს ბარგი ატლანტის ოკეანეში მოხვდება, ის ნატოს ქვეყნების საზღვაო ძალების მტაცებელი გახდება“.
  
  
  'Ბატონი. კარტერ, იქნებ დაგვეხმარო ერთი წუთით? ჰკითხა გენერალმა საჰელემ.
  
  
  ოთახში გავიარე და დანაკილის ტოპოგრაფიული რუკა შევისწავლე. მარიამმა უკვე იპოვა ბორჯიას შტაბი.
  
  
  "ეს ტერიტორია ვარგისია ვერტმფრენის თავდასხმისთვის?" ჰკითხა გენერალმა საჰელემ.
  
  
  ”ეს დამოკიდებულია ხალხის რაოდენობაზე და თქვენს ცეცხლსასროლი ძალაზე.” მე მივუთითე წერტილი ზემოთ, მეორე წერტილი ქვემოთ და მესამე წერტილი დაბალ ბორცვებზე. - თუ ხალხს ამ სამ წერტილში დააყენებ, - ვუთხარი მე, - მაშინ შეგიძლია წაშალო ეს სოფელი დანაკილი რუკიდან.
  
  
  „ჩვენც გვაქვს ორი თოფის ნავი“, - თქვა სახელემ.
  
  
  ”ერთი დადეთ ბორჯიას ბანაკთან,” შევთავაზე მე. "მაშინ იგი თავის ხალხს ჩააგდებს თქვენს ჯარებს მკლავებში." მას არ ჰყავს დიდი საბრძოლო ძალები, უმეტესწილად ეს დამოკიდებულია მონების შრომაზე.
  
  
  ეს კონსულტაცია მხოლოდ თავაზიანობა იყო, რადგან გენერალმა სახელემ უკვე იცოდა როგორ გამოეყენებინა თავისი ჯარი. ნიკ კარტერი აპირებდა მოგზაურობას შეუერთდეს და თუ ამერიკელ აგენტზე შთაბეჭდილება მოახდინა ეთიოპიის ჯარების საბრძოლო თვისებებით, მით უკეთესი.
  
  
  ადრე არავის უხსენებია რაკეტები და მე და ჰოუკს პრობლემის გადაჭრის გზა არ გვქონდა. მაგრამ ეს იყო მთავარი მიზეზი, რის გამოც მე დავთანხმდი სამთავრობო ჯარებს თან ახლდე მათ მისიაში, თუ ისინი თავს დაესხნენ ბორჯიას შტაბ-ბინას. მე მინდოდა დავრწმუნებულიყავი, რომ ეს ბირთვული რაკეტები არასწორ ხელში არ მოხვდებოდა.
  
  
  "ნიკ, გძინავს ამ ბოლო დროს?" - ჰკითხა ჰოკმა.
  
  
  "დღეს დილით, რამდენიმე საათი ციხეში."
  
  
  "დღეს ძილის დროც არ იქნება", - განაცხადა გენერალმა სახელემ. „დილის სამ საათზე გავდივართ და მზის ამოსვლის შემდეგ ვეტევით ბორჯიას ბანაკს. სიბნელეში მთებში ფრენა სახიფათოა, მაგრამ ბორჯიას უნდა გავუმკლავდეთ, სანამ ვინმე მას გააფრთხილებს.
  
  
  - ადრე დავიძინებ, - დავპირდი.
  
  
  ”ახლა შეგიძლიათ სასტუმროში წასვლა”, - თქვა ჰოუკმა. „სხვათა შორის, ადგილობრივმა ხელისუფლებამ „ჰანს სკეილმანს“ უბრძანა, დაეტოვებინა თქვენი ყველა ნივთი. თქვენ ნახავთ მათ თქვენს ოთახში.
  
  
  'მე ვიგრძნობ თავს VIP-ად.'
  
  
  ”თქვენ მიერ მოტანილი სიახლეები მნიშვნელოვანია ეთიოპიის მთავრობისთვის”, - თქვა გენერალმა საჰელემ.
  
  
  ატმოსფერო ოფიციალური გახდა, გენერალმა ხელი მომკიდა და მძღოლს უბრძანა, ძალიან კარგად მოეპყრო ჩემზე. ჰოუკი, როგორც ჩანს, აპირებდა გენერალთან გარკვეული დროით დარჩენას, ამიტომ მან, რა თქმა უნდა, ხაზი გაუსვა, რომ ჩემი ნივთები სასტუმროში იყო. იმის გამო, რომ ჰანს სკეილმანის ეკიპაჟს ჩემს ჩემოდანში საიდუმლო კუპე რომ არ ეპოვა, ხვალ ვილჰელმინა გამომყვებოდა.
  
  
  ვიფიქრე, რა კარგი იქნებოდა მისი გაარდი ან ბორჯიას გაცნობა.
  
  
  მიუხედავად ფორმალობებისა, მარიამმა მოახერხა ჩემთან დაახლოება და ჩურჩულით: „მოგვიანებით გნახავ ნიკ. რაღაც ინტრიგა დამიჯდება, მაგრამ შენს სასტუმროში დავრჩები.
  
  
  Ვიკითხე. "რას იტყვით, რომ ამაღამ ერთად ვივახშმოთ?"
  
  
  - შვიდზე შენს ოთახში მოვალ.
  
  
  
  
  თავი 14
  
  
  
  
  
  ვახშმის ჩაცმისას, აღმოვაჩინე ხარვეზი: ტანსაცმელი, რომელიც ჰოუკმა გამოგზავნა სასტუმროში, მიზნად ისახავდა ჩემს დაფარვას, როგორც ფრედ გუდრუმს, მთვრალს და ზარმაცს, რომელიც წავიდა ეთიოპიაში წარსული ცოდვებისგან თავის დასაღწევად. ერთი წამით ვნერვიულობდი, როგორები ვიქნებოდით მე და მარიამი, როცა რესტორანში შევიდოდით, მაგრამ მერე ვუთხარი, რომ ეს ყველაფერი ჯოჯოხეთში წასულიყო. ეთიოპია სავსე იყო ევროპელებით და ბევრი მათგანი დიდ ფულს შოულობდა. სანამ მერიამ ჩემს ოთახში შესვლას ველოდებოდი, ვფიქრობდი რა გაიგო გენერალმა ჩემგან და რა გაიგო ჰოუკმა. როდესაც ორი ადამიანი მუშაობდა ერთად, სანამ მე და ჰოკი ვმუშაობთ, მათ სულაც არ სჭირდებათ სიტყვები იდეის ან გაფრთხილების გადმოსაცემად. სახის გამომეტყველება, სიჩუმე, ტონის შეცვლა - ამ ყველაფერს არანაკლებ გრძელი ლაპარაკის თქმა შეუძლია. მე ზუსტად ის მოვახსენე, რაც პაჩეკმა მითხრა დანაკილში. ჩეჩმა მითხრა, რომ ის აბსოლუტურად დარწმუნებულია, რომ ბორგიას რაკეტების ნახევარი გამართულად არ მუშაობს. გენერალმა სახელემ მაშინვე ჩათვალა, რომ ეს ყველაფერი რაკეტები იყო. ქორი არა. დარწმუნებული არ ვიყავი, რომ ჰოუკს ესმოდა ბორჯიაზე თავდასხმის რისკი, მაგრამ მაინც დარწმუნებული ვიყავი, რომ ის მიხვდა.
  
  
  ვინაიდან ეთიოპიის ჯარებთან ერთად მივდიოდი, იმედი მქონდა, რომ მათი თავდასხმის გეგმა ითვალისწინებდა ბირთვული ქობინების განიარაღებას. გენერალ საჰელს ისე სწრაფად მოუწია თავდასხმა თავისი ჯარით, რომ ბორჯიას კაცები ვერ შეძლებდნენ გამოქვაბულებიდან რაკეტების ამოღებას და გაშვების ადგილზე განთავსებას. პაჩეკმა საბოტაჟი მოახდინა მხოლოდ ნახევარზე და პაჩეკი არ ენდობოდა გერმანელ ინჟინრებს, რომლებიც მუშაობდნენ მეორე ნახევარზე. ახლა არ არის დრო, დავუჯერო ადამიანებს, რომლებსაც არ ვიცნობ.
  
  
  კარზე მარიამის ჩუმი კაკუნი გავიგე. დასავლურ ტანსაცმელში იყო ჩაცმული, რაც მე ნამდვილად არ მომეწონა. მაგრამ როგორც არ უნდა შეხედო, მაინც ლამაზი იყო. მისი ღია ცისფერი კაბა სხეულს ეხუტებოდა და ხაზს უსვამდა მის ზეთისხილისფერ-ყავისფერ კანს. მაღალი ქუსლები მას ას ოთხმოცდახუთზე აჭარბებდა. მისი სამკაულები ძვირი და მოკრძალებული იყო - ოქროს ჯვარი მძიმე ჯაჭვზე და ძვირფასი ოქროსგან დამზადებული სამაჯური. რადგან ასმარას საერთოდ არ ვიცნობდი, ვთხოვე რესტორნის არჩევა. ის, რომ მათხოვარსავით ჩაცმული, სულაც არ იყო მინუსი. წყნარ კუთხეში თავად მეპატრონე გვემსახურებოდა. სტეიკი მკაცრი იყო, მაგრამ მშვენივრად დამუშავებული და ღვინო იტალიური. როცა მსურდა პატრონისთვის კომპლიმენტი მეთქვა, ის აღნიშნავდა იმ პატივისცემას, რასაც მეუფის ასულს ემსახურებოდა. მარიამის ოჯახის ყოველი ახალი ხსენება მაინტერესებდა, რამდენად რთული იქნებოდა ეთიოპიის დატოვება. თითქოს ჩემი აზრები გამოიცნო, მარიამმა თქვა: „გენერალ საჰელს ვუთხარი, რომ ბორჯიას ბანაკში რამდენიმე კაცმა გააუპატიურა, ძირითადად დანაკილები და სომალელები“.
  
  
  "რატომ?" – ვკითხე, თუმცა პასუხი უკვე ვიცოდი.
  
  
  "მაშინ ის არ ინერვიულებს, რომ შენთან წავიდე, ნიკ."
  
  
  კიდევ ბევრი კითხვა შემეძლო დავსვა, მაგრამ პირი დავხურე. მარიამს ძალიან ძლიერი წარმოდგენები ჰქონდა მის მომავალზე, როგორც უკვე უდაბნოში ვნახე. მას არ სურდა სახლში დაბრუნება და მამამისისა და ბიძების მოლოდინში ქორწინების მოწყობა, რათა გათეთრებულიყო შერცხვენილი ქალი, რომელსაც მაღალი თანამდებობა ეკავა კოპტურ ეკლესიაში. და აშკარად არ სურდა რომელიმე მდიდარი ამჰარა კაცის ბედია გამხდარიყო. როცა ღვინოს ვწრუპავდით და ვამთავრებდით სადილს ძლიერი ეთიოპიური ყავით, მე ვუსმენდი მის საუბრებს სამუშაოს შოვნის გეგმებზე. შეიძლება მას ჰქონდა ზედმეტად რომანტიული წარმოდგენა მშრომელ ქალზე, მაგრამ მისი სურვილი, რომ ეს თავად გაეკეთებინა, ვიდრე დაბრუნებულიყო პურდას ადგილობრივ ფორმაში, რომელშიც ცხოვრობდა ყველა მდიდარი ამჰარა ქალი, ჩემთვის საკმაოდ გონივრული აღმოჩნდა. მაშინაც კი, მე რომ არ მენახა იგი უდაბნოში მოქმედებაში, მისი სურვილი, რომ ყოფილიყო ინდივიდი, უკვე დაიმსახურებდა ჩემს პატივისცემას.
  
  
  სასტუმროში დავბრუნდით და გასაღები ავიღეთ. კლერკმა ფრთხილად მოატრიალა თავი, როცა ერთად მივდიოდით ლიფტისკენ. მარიამმა ჩემი იატაკის ღილაკს დააჭირა.
  
  
  როცა ლიფტი ნელა ადიოდა, მან მკითხა: „ნიკ, რა შეიძლება ითქვას იმ რაკეტებზე, რომლებსაც პაჩეკმა არ გაუკეთა დივერსია. იმუშავებენ ისინი?
  
  
  - არავინ იცის, - ვთქვი მე.
  
  
  - მაშ, ხვალ საფრთხეში ხარ?
  
  
  'დიახ. გენერალ სახელელთან ერთად.
  
  
  მის პასუხს ველოდი. მან არ გააკეთა. სანამ ჩემს ოთახში არ მივედით. კარი გავაღე და ჩვეულებისამებრ სააბაზანო შევამოწმე, სანამ პიჯაკი გავიხადე. მარიამმა ვილჰელმინა და ჰიუგო რომ დაინახა, ამოისუნთქა.
  
  
  ”გგონია, რომ ამაღამ საფრთხეში ვიყავით?” ჰკითხა მან.
  
  
  - არ ვიცოდი, - ვთქვი მე. "შენ არ მოგიტაცეს დანაკილის შუაგულში." მაგრამ ქალაქში გიპოვეს. თქვენც და საჰელემაც ისაუბრეთ ხელისუფლებაში მოღალატეებზე. ძალიან გვიან გავიგე, რომ „ჰანს სკეილმანი“ ბორჯიას ეკუთვნის.
  
  
  "იმედი მაქვს ხვალ მოკლავ, ნიკ."
  
  
  ”ეს ბევრ პრობლემას გადაჭრის,” ვაღიარე მე.
  
  
  ჩემი ლუგერი და სტილეტო ღამის სკამზე დავდე, მარიამი კი ოთახში ერთადერთ სკამზე ჩამოჯდა. სასტუმრო იყო ფუნქციონალური, ძალიან სტერილური. არსად მინახავს აბრა ან ფლაერი, რომელიც რეკლამებს "რუმ სერვისს". იყო საწოლი, სკამი, პატარა კომოდი, ღამისთევა და აბაზანა. ვერ ვხვდებოდი, მარიამი, რომელიც გაუნძრევლად იჯდა სავარძელში და ცდილობდა გადაჯვარედინებულ ფეხებზე ცისფერი კაბის გადაწევას, რეაგირებდა თუ არა ცარიელ ოთახზე, ჩემს იარაღზე თუ რა მოხდებოდა მეორე დღეს.
  
  
  - ნიკა, - ჩუმად თქვა მან. "მე არ გამოგიყენებია."
  
  
  'Ვიცი.'
  
  
  „როდესაც შენთან მოვედი უდაბნოში, ეს მინდოდა. და ამაღამ დავრჩები შენს ოთახში ჩვენი სიამოვნებისთვის - ორივესთვის. გენერალ საჰელს მოვატყუე, რადგან მეშინოდა, რომ შენს განადგურებას შეეცდებოდა. ის ძლიერი ადამიანია, ნიკ. და მას სძულს ყველა დასავლელი, ევროპელი და ამერიკელი. მან ისწავლა მათი სიძულვილი სანჰჰერსტში.
  
  
  ”მე გავიგონე მისი ბრიტანული აქცენტი,” ვთქვი მე.
  
  
  "როგორც ჩანს, ის არ იყო ძალიან კმაყოფილი ინგლისში."
  
  
  "მინდა შემეძლოს უდაბნოში დაბრუნება, მარიამ."
  
  
  მან ჩუმად გაიცინა, განწყობის უეცარი ცვლილება. ”მაგრამ ეს ასე არ არის, ნიკ,” თქვა მან და ფეხზე წამოდგა. - და თუ ასეა, მაშინ ისევ მონა ვიქნებოდი. ამაღამ მაინც აქ ვიქნებით. კაბის ღილები გაიხადა და სწრაფად გავიდა. შემდეგ ოთახში გავიდა და საწოლზე ჩამოჯდა. მეორე მხარეს გადავიხარე და ჩავეხუტე. ჩვენი კოცნა ნელა და რბილად დაიწყო ცელქი ძიებით. მაგრამ როცა ჩვენი ტუჩები ერთმანეთს შეხვდა, თავისკენ მიმიზიდა და ხელები მხრებზე მომიჭირა.
  
  
  ”ამაღამ ქვიშის დიუნებს არ უნდა ვუყუროთ”, – ჩავიჩურჩულე მე.
  
  
  მარიამი ისევ საწოლზე დაეცა. როცა ისევ ვკოცნიდით, ხელები მკერდზე დავადე. ტრუსი ტანიდან თბილი იყო.
  
  
  უდაბნოში ის მორცხვი ქალწული იყო. მაგრამ დღეს ის იყო ქალი, რომელმაც ზუსტად იცოდა რა სურდა და აპირებდა ყოველი წამით დატკბა, მათ შორის დახურული ოთახის უსაფრთხოებით. როცა ორივე შიშველი ვიყავით, უკვე მზად ვიყავი. არცერთი ჩვენგანი არ გვიბრუნებია შუქის ჩასაქრობად და თითქოს სიამოვნებდა ჩემი სხეულის ჩვენება, როგორც მე მისით აღფრთოვანებული.
  
  
  საწოლზე გაწოლილი მისი გარუჯული კანი ისეთივე გლუვი ჩანდა, როგორც გრძნობდა. მისი დიდი მკერდი ფართოდ ედო ტანზე. ნელა გაშალა ფეხები. მან თეძოები მოაბრუნა და მის თბილ სხეულში შესვლის საშუალება მისცა. ვცდილობდით ნელ-ნელა დაგვეწყო და კულმინაციისკენ მიგვეღო გზა, მაგრამ ეს ორივესთვის უშედეგო ძალისხმევა იყო. ის ცახცახებდა და თავს დამეჭირა, ახლა კი, როცა მარტო ვიყავით, თავისუფლად კვნესოდა და ყვიროდა, როცა ერთად ავედით.
  
  
  
  
  თავი 15
  
  
  
  
  
  გენერალმა სახელემ მიმიწვია თავისი ჯარის შესამოწმებლად პატარა სამხედრო აეროდრომზე. ისინი მეომარი და მკაცრი ჩანდნენ. მათი უმეტესობა ამჰარას ტომებიდან იყო და მე ვივარაუდე, რომ ისინი აირჩიეს ეთიოპიაში კონკრეტული პრობლემის გადასაჭრელად. ისინი წარმოადგენდნენ გაბატონებულ კოპტურ ქრისტიანულ კულტურას და სიამოვნებით თავს დაესხნენ დანაკილის დასახლებას.
  
  
  თავად სამხედრო ოპერაცია აბსურდულად მარტივი იყო. გენერლის შვეულმფრენში ჰაერიდან ვუყურებდი, როგორ იყო მისი დესანტის სამი ნაწილი სოფელ დანაკილს ალყაში. შემდეგ გავემართეთ ბორჯიას შტაბ-ბინისკენ და ოცი წუთის ფრენის შემდეგ ბანაკზე ვიყავით.
  
  
  რადიოში ამჰარული ნაკადი მოვიდა. გენერალმა სახელემ მიკროფონი აიღო და ბრძანებების სერია გასცა.
  
  
  ”ისინი აყენებენ რაკეტებს,” - თქვა მან. - მათ უსიამოვნო სიურპრიზს მოვაწყობთ.
  
  
  სამი მებრძოლი ზეციდან დაესხა თავს მტრებს რაკეტებითა და ნაპალმებით. მათ ექვსი ბომბდამშენი მოჰყვა. მე ვუყურებდი, როგორ ამოდიოდა კვამლის ნალექი ბორჯიას ორი სარაკეტო ბაზიდან, ერთი ჩრდილოეთით ბანაკსა და სოფელ დანაკილს შორის, მეორე კი მისი ბანაკის სამხრეთით. ნაპალმის შეტევების სერიამ მიმოფანტა ბანაკის მებრძოლები, რომლებმაც დაიწყეს სროლა ჩვენს ვერტმფრენებზე. სადღაც სამხრეთით ძლიერმა აფეთქებამ გამოიწვია ჩვენი ვერტმფრენის ძლიერად რხევა.
  
  
  ”იმედი მაქვს, რომ ეს იდიოტები არ გაიგებენ ამას,” ვთქვი მე.
  
  
  "ატომური აფეთქება რა თქმა უნდა მოგვკლავს", - თქვა გენერალმა საჰელმა მრისხანე სიცილით, "მაგრამ ყოველთვის უკეთესია აფეთქება აქ, სადაც არაფერია ქვიშის, აქლემებისა და დანაკილების გარდა, ვიდრე სადმე ახლო აღმოსავლეთის მნიშვნელოვან ქალაქში. .
  
  
  ეს არ იყო ბირთვული აფეთქება. გენერალმა ბრძანა, ბორჯიას ბანაკში დაგვეყენებინა. ერთ-ერთმა თოფმა ბოლო წინააღმდეგობაზე გაისროლა, რომელიც სხვა ადგილას კლდოვან თხრილში იყო ჩასმული.
  
  
  „უფრთხილდით მკვლელებს“, გააფრთხილა მან, როცა თოფი ამოიღო საფულედან.
  
  
  პიჯაკი გავიხადე და ვილჰელმინას ავიღე ხელი. გენერალმა ჩემს ხელში ლუგერს დახედა და გაიღიმა. მან მანიშნა სტილეტოზე ყდის გარსში.
  
  
  ”თქვენ ყოველთვის მზად ხართ ბრძოლისთვის, ბატონო.” კარტერი“, - თქვა მან. და ჩვენ წარმატებული ბრძოლა გვქონდა. როცა ბორჯიას კარვისკენ მივდიოდით, ქალების ბანაკთან ახლოს კლდეებში ჩახვეული პატარა ჯგუფი გვესროლა. ჩავყვინთეთ მიწაზე და ვუპასუხეთ ცეცხლი.
  
  
  – რაღაც დაუყვირა გენერალმა სახელემ თავის რადიოს. რამდენიმე წუთის შემდეგ, მისი ჯარის მცირე რაზმი ხეობის სამხრეთ მხრიდან შემოვიდა და კლდეებზე ხელყუმბარების სროლა დაიწყო. ერთ-ერთი მტერი შემოგვვარდა. პისტოლეტით ვესროლე. ეს იყო ჩემი ერთადერთი გასროლა იმ დღეს. ჯარისკაცებმა კიდევ რამდენიმე ხელყუმბარა ისროლეს კლდეებთან და შემდეგ იმ მიმართულებით გაიქცნენ. რამდენიმე წამში ბრძოლა დასრულდა.
  
  
  - მარტივი ოპერაცია, - თქვა გენერალმა სახელემ, ფეხზე წამოდგა და ფორმა გაიხადა. - ეს თვითგამოცხადებული გენერალი ბორჯია მოვძებნოთ, მისტერ კარტერ.
  
  
  კარავი შევამოწმეთ. მთელი ბანაკი გავჩხრიკეთ. და მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი მკვდარი დანაკილი და რამდენიმე მკვდარი ევროპელი ვიპოვეთ, გენერალ ბორჯიას არანაირი კვალი არ ეტყობოდა. ის არ იყო რამდენიმე პატიმარს შორის.
  
  
  "დანაკილების სალაპარაკოდ რამდენიმე საათი მაინც დაგვჭირდება", - თქვა გენერალმა სახელემ.
  
  
  სანამ სამთავრობო ჯარები ცდილობდნენ დაერწმუნებინათ ბორჯიელები, რომ სჯობდა დანებება, მე ვიხეტიალე რეგიონში. მონები გაათავისუფლეს და შემდეგ დააბრუნეს ათამდე ჯარისკაცის მეთვალყურეობის ქვეშ. ორი გერმანელის დანახვისას, რომლებთან ერთადაც ბანაკში ვიყავი, მორიგე ოფიცერს ვთხოვე მათთან საუბრის ნებართვა.
  
  
  'Მე არ ვიცი ..
  
  
  – გენერალ სახელს ელაპარაკე, – ვუთხარი მე.
  
  
  მან გენერალს მაცნე გაუგზავნა, რომელმაც კიდევ თხუთმეტი წუთი დაკარგა. გენერალმა ნება მომცა გერმანელებთან დალაპარაკება.
  
  
  -ბორგია სად არის? - ვკითხე მათ.
  
  
  "ის შენგან რამდენიმე დღეში წავიდა", - თქვა ერთ-ერთმა. -პაჩეკი როგორ არის?
  
  
  'Ის მკვდარია. სად წავიდა ბორგია?
  
  
  'Მე არ ვიცი. მან და ლუიჯიმ აქლემების ქარავანი შექმნეს. გაარდი მათთან წავიდა.
  
  
  სულ ეს მინდოდა გამეგო, მაგრამ გენერალმა სახელემ მთელი დღე დანაკილების წამებაში და მათგან დასტურის მიღებით გაატარა.
  
  
  ”ასე რომ, ბორჯია ზღვაზეა”, - თქვა გენერალმა. "ის აღარ არის ეთიოპიის მიწაზე."
  
  
  ”ეს არ ნიშნავს, რომ ის აღარ არის ეთიოპიის პრობლემა,” ვთქვი მე.
  
  
  „ჩვენ ვართ ნეიტრალური ქვეყანა, რომელსაც დიდი ფლოტი არ ჰყავს. - როგორ ფიქრობთ, რა შეგვიძლია გავაკეთოთ?
  
  
  - არაფერი, - ვთქვი მე. „თქვენმა ხალხმა და თქვენი ქვეყნის საჰაერო ძალებმა შესანიშნავი სამუშაო შეასრულეს. ვერც შენ და ვერც მე არ შეგვიძლია ბორჯიას ხომალდზე ცურვა და მარტო ჩაძირვა. და მე ეჭვი მაქვს, რომ ჰანს სკეილმანი ახლა ეთიოპიელი მებრძოლების მოქმედების ფარგლებს გარეთაა. ასმარაში დაბრუნებისას ეს ჩვენს უფროსებს უნდა მივატოვოთ.
  
  
  გარეგნულად მშვიდად ვიყავი, თუმცა ჩუმად ვწყევლიდი გენერალ საჰელესის სიამაყით გამოწვეულ დაგვიანებას. რაც უფრო მალე შევძლებ ჰოუკს ბორჯიას გაქცევის შესახებ ცნობას, მით უფრო მალე დაიწყებს ის ჰანს სკილმანის განადგურების გეგმებს. მაგრამ მე ვერ განვიხილავდი ამ პრობლემას ღია რადიოს საშუალებით. კოდის გამოყენება კი გენერალ საჰელესის სიამაყეს დააზარალებს. ფაქტობრივად, ჩემი მხრიდან ნებისმიერი ქმედება მას გააბრაზებდა. ის აქ ბოსი იყო და თანამდებობით სარგებლობდა.
  
  
  ”ჩვენი საღი აზრისთვის,” თქვა ჰოუკმა, როდესაც მე დავბრუნდი ასმარაში იმ საღამოს, ”დავუშვათ, რომ ბორჯიას არ აქვს თავისი დაწყევლილი ფლოტი და რომ ისინი ჰანს სკულმანზე იმყოფებიან”. ის მდებარეობს ატლანტის ოკეანეში, ღია ზღვაზე და სავაჭრო გზებისგან შორს. მას მოსდევს ავიამზიდი და ოთხი გამანადგურებელი. ორი რუსული წყალქვეშა ნავი ფარავს აფრიკის სანაპიროს.
  
  
  ”მე მაქვს განცდა, რომ ჰანს სკეილმანი შეიარაღებულია”, - ვთქვი მე. და მე ვუთხარი ჰოუკს ორი ცალკეული ზედნაშენის შესახებ და აღვნიშნე, რომ გემბანის ქვემოთ ბევრი სივრცე იყო, რომლის ახსნა არ მქონდა.
  
  
  "75 მმ იარაღი." მან თავი დაუქნია: "AX დაკავებულია მონაცემების შეგროვებით მას შემდეგ, რაც თქვენ წახვედით ნორფოლკიდან."
  
  
  "როგორ შეგვიძლია დავრწმუნდეთ, რომ ბორჯია ბორტზეა?"
  
  
  ”შეგიძლიათ ჰკითხოთ გადარჩენილებს, არიან თუ არა ისინი”, - თქვა მან.
  
  
  
  
  თავი 16
  
  
  
  
  
  ველოდი, რომ ჰოუკი გამომიგზავნიდა ვაშინგტონში და გამოაცხადებდა, რომ მისია შესრულებულია. ბორჯიას შტაბი სხვა არაფერი იყო, თუ არა ნანგრევები და მრავალი გვამი, და მიუხედავად იმისა, რომ გენერალ საჰელის არმიას არ ჰქონდა შანსი, მოეკლა თავად ბორჯია, მათ ეგონათ, რომ იცოდნენ სად იყო. ერთადერთი, რასაც ნიკ კარტერმა მნიშვნელოვნად მიაღწია ეთიოპიაში, იყო მარიამის გადარჩენა, რამაც დიდი პირადი კმაყოფილება მომცა, მაგრამ არ იყო მიზეზი, რომ ეთიოპიის მთავრობა იქ დამრჩენოდა. ამიტომ ძალიან გამიკვირდა, როცა ჰოკმა ბინა მიპოვა და მითხრა, უკეთესი ტანსაცმელი მეყიდა ასმარაში.
  
  
  "მაშინ აქ რა უნდა გავაკეთო?"
  
  
  - დარწმუნებული ხარ, რომ ბორჯია ჰანს სკეილმანზეა?
  
  
  'არა.'
  
  
  'Არც მე. ეს ძალიან მარტივია, ძალიან მარტივი ამ გუნდისთვის. არ არის სწორი. მაშინ ჩვენ გვაქვს პრობლემა ამ რაკეტებთან დაკავშირებით. მოკავშირე ქვეყანაც რომ იყოს, მაინც გვექნებოდა პრობლემები მათ დაბრუნებასთან დაკავშირებით, მაგრამ ეთიოპია ნეიტრალური ქვეყანა აღმოჩნდა. როგორ ფიქრობთ, რატომ არ მოგცა გენერალმა საჰელმა უდაბნოში უფრო შორს გახედვის უფლება?
  
  
  ”ორი მიზეზი – მას სძულს თეთრკანიანები ზოგადად და მე კონკრეტულად და ფიქრობდა, რომ შესაძლოა იქ რაღაცას მალავდა.”
  
  
  „ეთიოპია ჯოჯოხეთური სენსიტიური საკითხია“, - თქვა ჰოუკმა. „ამ რაკეტებიდან ზოგიერთი ოფიციალურად ეგვიპტურია, ზოგი კი ისრაელის. მუსლიმების შიდა ზეწოლის გამო ეთიოპია იხრება ეგვიპტისკენ. მაგრამ ეთიოპელები საერთოდ არ არიან დაინტერესებული ორივე ქვეყნის შეიარაღების გაზრდით. შედეგად, მათ არ იციან რა გააკეთონ ამ რაკეტებთან. ასე რომ, ასმარაში ხარ ჩარჩენილი. ყველა მისიაზე ქალების პოვნის თქვენი ჩვევა, AX საბოლოოდ იწყებს ანაზღაურებას."
  
  
  -აქ დარჩენის საბაბს მაძლევ?
  
  
  'დიახ. და კიდევ ერთ ოფიციალურ მიზეზს გეტყვით - ის სამი Minuteman რაკეტა, რომლებიც ასე გულმოდგინედ აწარმოეთ.
  
  
  ჰოკი ვაშინგტონში დაბრუნდა და ასმარაში დამტოვა. ლოდინი ჩემი საქმის ნაწილია და ხშირად არ იცი რას ელოდები. თუმცა, ამ შემთხვევაში, საერთოდ არ ვიცოდი, ამ ლოდინის ბოლოს რამე მოხდებოდა თუ არა.
  
  
  გენერალმა სახელემ სრულიად დააიგნორა და მარიამი რომ არა, ძალიან მომბეზრდებოდა. ასმარა არც ისე საინტერესო ქალაქია.
  
  
  ჩემი კონტაქტი იყო ამერიკის საკონსულოს ოფიცერი. ჰოკის წასვლიდან ათი დღის შემდეგ ის გამოჩნდა და გრძელი ანგარიში მომცა. ორი საათი დამჭირდა მის გაშიფვრას და როცა დავამთავრე, მივხვდი, რომ ვიღაცამ სერიოზული ტაქტიკური შეცდომა დაუშვა.
  
  
  საზღვაო ძალებმა იპოვეს ჰანს სკეილმანი სადღაც ატლანტის ოკეანეში, გადაზიდვის ხაზების მიღმა, სადღაც აფრიკასა და სამხრეთ ამერიკას შორის, ეკვატორის ზემოთ. მიუახლოვდა ავიამზიდის და ოთხი გამანადგურებლის დამრტყმელი ჯგუფი, ხოლო ჰანს სკეილმანი იცავდა. მისმა 75მმ-იანმა იარაღმა მცირე წინააღმდეგობა გაუწია და არავინ იყო გადარჩენილი და დაწყევლილი პატარა ნამსხვრევები. ამ ტერიტორიაზე ბევრი ზვიგენი იყო, ამიტომ მათ ვერც ერთი გვამი ვერ იპოვეს. ეს იმას ნიშნავდა, რომ ჯერ კიდევ არ ვიცოდით, ბორჯია ცოცხალი იყო თუ მკვდარი.
  
  
  გენერალი სახელი მეორე დღეს მესტუმრა. მან მიიღო ანგარიშის საკუთარი ასლი. სასმელზე უარი თქვა, დივანზე ჩამოჯდა და საუბარი დაიწყო.
  
  
  ”ჩვენი ერთი სამიზნე მაინც არ იყო ამ გემზე,” - თქვა მან.
  
  
  -ბორგია? მოხსენება, რომელიც მე მივიღე, ამაში დარწმუნებული არ იყო“.
  
  
  - ბორჯიას არ ვიცი, ბატონო. კარტერი. მარიამმა მისი სავარაუდო მეგობრების რამდენიმე გვარი დამისახელა, როცა დანაკილი წახვედი.
  
  
  დაზვერვა არ არის ჩემი სპეციალობა. და მე არ შემიძლია ვენდო ჩვენი სადაზვერვო აპარატის უმეტესობას. მაგრამ მე მჯერა ზოგიერთი აგენტის ანგარიშების. შეუმჩნევლად დააკვირდნენ რამდენიმე გენერალს და პოლიტიკოსს. და მათ დაინახეს, რომ ერთ-ერთი ამ ოფიცერს ჰქონდა ფარული შეხვედრები დიდ თეთრკანიანთან.
  
  
  ”როგორც ცოტა დავინახე ბორჯიას ბანაკში, მხოლოდ ერთი მაღალი თეთრკანიანი კაცი იყო,” ვუთხარი მე, ”დავარაუდეთ, რომ თქვენი აგენტი ჩემზე მაღალზე საუბრობდა.” და ეს გაარდია. თქვენ ამბობთ, რომ ის არ იყო ჰანს სკილმანზე?
  
  
  -შენმა ფლოტმა ვერ შეასრულა მისია, - მითხრა სახელემ.
  
  
  'Შესაძლოა. მაგრამ ამ 75 მმ-იანმა იარაღმა აშკარად შეუძლებელი გახადა ჩასხდომა.
  
  
  - ახლა რას გააკეთებთ, ბატონო? კარტერი?
  
  
  ”რას ვაპირებ, თქვენს მთავრობაზეა დამოკიდებული, გენერალო.” მე ბრძანება მაქვს დავრჩე ასმარაში მანამ, სანამ არ გაერკვევით, როგორ უნდა დაშალოთ ეს რაკეტები, რათა თავიდან აიცილოთ ბორჯიას მათი გამოყენება, თუ ის ჯერ კიდევ ცოცხალია. როგორც ცნობილია, სამი მათგანი ამერიკიდან მოიპარეს. დარწმუნებული ვარ, რომ ამ სამიდან არცერთი არ მუშაობს, მაგრამ მე მაინც მსურს მათი ნაწილები სახლში წავიღო."
  
  
  ”ეს დაწყევლილი რაკეტები”, - თქვა გენერალმა საჰელმა ცხარედ.
  
  
  მის იმპულსს ახსნას ველოდი. მე და გენერალი სახელე არასდროს ვიმეგობრებთ. Sandhurst-ში მისმა გამოცდილებამ ის დაუპირისპირა ყველა ინგლისურენოვან თეთრკანიან ადამიანს. ახლა მარიამთან პრობლემა გვქონდა. ვვარაუდობდი, რომ ის ჩემზე ძალიან ცუდ გავლენას თვლიდა მასზე. მიუხედავად ამისა, მე ვენდობოდი მის პატივისცემას. მან ფიცი დადო ეთიოპიის ინტერესების ერთგულებაზე და სანამ ეს ინტერესები ემთხვევა AX-ის ინტერესებს, ის საიმედო მოკავშირე იქნება.
  
  
  'Ბატონი. კარტერის თქმით, ეთიოპია არ არის დაინტერესებული გახდეს ბირთვული ძალა. ჩვენ ვერ გავუძლებთ პრობლემებს, რაც მას თან ახლავს“.
  
  
  ”ეს არის საკითხი, რომელიც მხოლოდ ეთიოპელებმა უნდა გადაწყვიტონ, გენერალო,” ვთქვი მე. „მე არ ვარ აქ იმისათვის, რომ ხელი შევუშალო თქვენს სუვერენიტეტს. მაგრამ თუ გსურთ ბირთვული შესაძლებლობები, შეგიძლიათ დაიწყოთ ამ რაკეტებით. თუმცა, მომიწევს გთხოვოთ, რომ დაბრუნდეს ეს სამი წუთი.
  
  
  'Ბატონი. კარტერი, - თქვა მან, - "ბოლო დღეებში ძალიან ხშირად მესმოდა არგუმენტები, რომ ჩვენი ბირთვული ძალა გავხდეთ. როდესაც თქვენ გაქვთ რაკეტები, თქვენ ასევე გჭირდებათ სამიზნე, რომ გამოიყენოთ ისინი. ისრაელები და ეგვიპტელები ერთმანეთს რაკეტებს უმიზნებენ. ემუქრებით რუსებს და პირიქით. ეთიოპიაში არის ტომები, რომლებსაც შეუძლიათ ამ რაკეტების დამიზნება ერთმანეთისკენ. მაგრამ მე ამის წინააღმდეგი ვრჩები, მაშინაც კი, თუ მხარდამჭერები წარსულში არ იყვნენ ასოცირებულნი ბორგიასთან“.
  
  
  „ალბათ საუკეთესო გამოსავალი არის რაკეტების დაბრუნება იმ ქვეყნებში, საიდანაც ისინი მოიპარეს, გენერალო.
  
  
  'Ნამდვილად არ. ეგვიპტელები სიამოვნებით აიღებდნენ მათ, მაგრამ გაუფრთხილდებოდნენ ისეთ მტრულ ქმედებას, როგორიც არის ისრაელებისთვის რაკეტების დაბრუნება. თქვენმა მთავრობამ შემოგთავაზათ მოგცეთ ისინი. მაგრამ ეგვიპტელებსაც არ მოეწონებათ.
  
  
  ”როგორც ჩანს, თქვენ არ შეგიძლიათ ყველას მოეწონოთ, გენერალო.” შეხედეთ ამ რაკეტების გადარჩენის ნათელ მხარეს. ოცი წლის შემდეგ ისინი მოძველდებიან.
  
  
  - ვიცი, - თქვა მან. ”რადგან თქვენ გეგმავთ ასმარაში გარკვეული ხნით დარჩენას, შემიძლია კიდევ გესტუმროთ, რათა განვიხილო, თუ როგორ შეიძლება ეს საკითხი საიდუმლოდ იქცეს.”
  
  
  Ის წავიდა. მივედი საკონსულოში და დაშიფრული დეპეშა მოვაწერე ჰოკს. მინდოდა მცოდნოდა რამდენი დრო დასჭირდებოდა რაკეტის ექსპერტების ეთიოპიაში ჩასვლას. გენერალ სახელს არ უთქვამს, რომ რაკეტები საშიში არ არის, მაგრამ ასე არ ადარდებს უსაფრთხო რაკეტებს.
  
  
  ორი ღამის შემდეგ მარიამმა შესთავაზა მათ ერთად წასულიყვნენ ასმარაში ღამის კლუბში. მან სამსახური მიიღო სამთავრობო უწყებაში - მისი სამსახური რატომღაც დაკავშირებული იყო არქივებთან და საჰელემ იქ მიიყვანა - და ქალმა კოლეგამ მას ეს ადგილი ურჩია. არანაირ უბედურებას არ ველოდი, მაგრამ მაინც ჩემთან იყვნენ ვილჰელმინა, ჰიუგო და პიერი.
  
  
  კლუბმა აჩვენა დასავლური კულტურის ყველა ცუდი მხარე. იქ იყო როკ ჯგუფი, რომელიც არც თუ ისე კარგი იყო და სასმელები, რომლებსაც ისინი მიირთმევდნენ, ძალიან ძვირი ღირდა. ზოგჯერ ვფიქრობ, რომ როკ-ენ-როლი გახდა ამერიკის უდიდესი ექსპორტი. თუ მხოლოდ მისი იდეებიდან და სტილით მივიღებთ ყველა ჰონორარს, აღარასოდეს გვექნებოდა საგადასახდელო ბალანსის დეფიციტი. მე და მარიამი ორსაათიანი ხმაურის შემდეგ წამოვედით.
  
  
  მაგარი საღამო იყო, ტიპიური მთის ღამე. კლუბიდან რომ გამოვედით, ამაოდ ვეძებდი ტაქსს. კარისკაცი, რომელსაც შეეძლო დაერეკა, უკვე სახლში წავიდა. მაგრამ საბედნიეროდ, კლუბის წინ ცხენი და ეტლი იდგა, ერთმანეთის მოპირდაპირედ ხის სკამებით. მე და მარიამი შევედით და მძღოლს ჩემი ბინის მისამართი მივეცი. ბორბალმა უაზროდ შემომხედა. მისამართი იტალიურად გავიმეორე.
  
  
  Მან თქვა. - "სი, ბატონო."
  
  
  მარიამი მარცხნივ ჩემსკენ დაიხარა, როცა ეტლი დაიძრა. საღამო ორმაგად მშვიდი მეჩვენა კლუბის ხმაურის შემდეგ და ქუჩაში ჩლიქების ხმა ისეთი სტაბილური იყო, რომ კინაღამ ჩამეძინა. მარიამი აშკარად დამშვიდდა. Მაგრამ არა მე. ვცდილობდი ამომეხსნა პატარა გამოცანა.
  
  
  ინგლისური არის ძალიან გავრცელებული მეორე ენა ეთიოპიის სკოლებში. ასმარა საკმაოდ კოსმოპოლიტური ქალაქია, სადაც ტაქსის მძღოლები, სასტუმროს პერსონალი, მაღაზიის მეპატრონეები, მიმტანები, ბარმენები, მეძავები და სხვა სერვისული კომპანიის თანამშრომლები, როგორც წესი, ორენოვანი არიან. არაფერი იყო სამარცხვინო იმაში, რომ ჩვენი მძღოლი არ ლაპარაკობდა ინგლისურად, მაგრამ ეს საკმაოდ უჩვეულო იყო, რომ დამფრთხალი გამიჩინა.
  
  
  ზოგჯერ არათანმიმდევრული მოვლენებისა და გარემოებების სერია, რომელიც თავისთავად შეიძლება საკმაოდ უვნებელი ჩანდეს, შეიძლება ფარული საფრთხის გაფრთხილება იყოს. იმ ფაქტმა, რომ ჰანს სკილმანის ბორტზე ასეთი ნიმუში შეუმჩნეველი მქონდა, თავში დარტყმა მომიტანა. და არ ვაპირებდი იგივე შეცდომის გამეორებას. მალევე აღმოვაჩინე მეორე არასწორი ნაწილი. ასმარაში ყოფნის დროს, მე შევისწავლე ეს ტერიტორია, ნაწილობრივ მარიამთან და დანარჩენთან ერთად, ლოდინის დროის შესამცირებლად. და მიუხედავად იმისა, რომ ქალაქს კარგად არ ვიცნობდი, დამეწყო ეჭვი, რომ კოჭა არასწორი მიმართულებით მიდიოდა ჩემს ბინაში მისასვლელად.
  
  
  -არამგონია სახლში მიგვიყვანოს, - ჩუმად ვუთხარი მარიამს. "იქნებ მას იტალიური არ ესმის."
  
  
  მან თქვა რაღაც ადგილობრივ დიალექტზე. მძღოლმა უპასუხა და ხელის ჟესტით შებრუნდა. ისევ ჩაილაპარაკა. მან მეორე ახსნა მისცა და კვლავ იმედი გამოთქვა, რომ გააგრძელებდა მოძრაობას.
  
  
  ”ის ამბობს, რომ მალსახმობს”, - მითხრა მარიამმა. ”ეს ადრეც მსმენია,” ვუთხარი მე და ვილჰელმინას მხრის სამაგრიდან მოვხსნა.
  
  
  ჩემი დაუჯერებელი ტონი მძღოლს ეტყობოდა, თუმცა, როგორც ჩანს, ინგლისური არ ესმოდა - თუ გაიგებდა - და სწრაფად შებრუნდა და ჯიბეში ჩაიძირა.
  
  
  თავში ვესროლე. ნახევრად გადმოვარდა ადგილიდან. პისტოლეტი, რომლის ამოღებასაც აპირებდა, ქუჩაში გავარდა. ჩემმა ლუგერმა შეაშფოთა ცხენი და სადავეებზე ზეწოლის დაკარგვამ გამოიწვია ის.
  
  
  - მოიცადე, - ვუთხარი მარიამს.
  
  
  პისტოლეტი ისევ ბუდეში დავაბრუნე, წინ გადავხტი და ბორბალი სკამიდან გავაგდე. ის ქუჩაში აღმოჩნდა და მარცხენა ბორბალი მოხვდა. ავიღე სადავეები და ვცდილობდი ძალიან ძლიერად არ ამეწია, რომ ცხენი ასულიყო და ეტლი გადააგდო, მაგრამ ისე ძლიერად, რომ ცხოველს ნაჭრის წნევა ეგრძნო. ჩვენ არამყარად ვკანკალებდით, ჯერ კიდევ არ იყო წონასწორობა გარდაცვლილი კოჭის სხეულზე გადახტომისგან.
  
  
  სადავეები ჩახლართული იყო და მე ვცდილობდი მათ ამოხსნას, როცა ქუჩაში ვსეირნობდით. რამდენიმე ფეხით მოსიარულემ გვერდით გაუშვა და მე ვლოცულობდი, რომ არც ერთი მანქანა არ გვენახა. ქალაქის ის ნაწილი, რომელშიც ჩვენ ვიყავით, სრულიად უკაცრიელი ჩანდა, გზის პირას მხოლოდ რამდენიმე მანქანა იყო გაჩერებული. ცხენი ზედმეტად სუსტი ჩანდა იმისთვის, რომ აჩქარებულიყო, მაგრამ ამ მომენტში ჩანდა, რომ მას შეეძლო დიდი ნაციონალის მოგება.
  
  
  ბოლოს სადავეები გავშალე და ცოტა უფრო ძლიერად დავიწყე დაჭერა. დავრწმუნდი, რომ წნევა ორივე მხარეს თანაბარი იყო.
  
  
  ეტლს მაღალი სიმძიმის ცენტრი ჰქონდა და თუ ცხენი უცებ ატყდა, მე და მარიამი ეტლიდან გავფრინდებით. ნელ-ნელა წნევას ვამატებდი. ცხენმა ნელა დაიწყო სიარული. მე ველაპარაკე მას.
  
  
  - დამშვიდდი, ბიჭო, - ვუთხარი მე. "ჩუმად წადი."
  
  
  ეჭვი მეპარებოდა, რომ ინგლისური ესმოდა, მძღოლი ადგილობრივ დიალექტზე ლაპარაკობდა, მაგრამ ალბათ ჩემი მშვიდი, რბილი ტონი დაამშვიდებდა მას. ვერ დავინახე, ცხოველი ცხენოსანი იყო თუ კვერნა. ეს ასევე არ იყო შემოწმების დრო.
  
  
  ცხენს თითქმის ემორჩილებოდა მარიამის ყვირილი რომ გავიგე. 'ნიკ. მანქანა ძალიან სწრაფად მოგვყვება.
  
  
  "რამდენად ახლოს?"
  
  
  „რამდენიმე ბლოკის მოშორებით. მაგრამ ის ძალიან სწრაფად უახლოვდება.
  
  
  სადავეები ავწიე. ცხენი წამოდგა და ეტლი რხევას იწყებდა. შემდეგ ცხენი ისევ ჩამოჯდა და ისევ სცადა სირბილი. ისევ ავიწიე, მხრის კუნთები დამეჭიმა ცხოველის შესაჩერებლად. ისევ აწია, რის გამოც ვაგონი უკან გადაიხარა.
  
  
  - გადახტე, - ვუყვირე მარიამს.
  
  
  სადავეები გავუშვი და წინა ბორბალს გადავახტი. გზას გავუყევი, მუხლი მოვიხარე და ქურთუკი დავხიე. ფეხზე წამოვდექი, შენობას მიყრდნობილი და უკან გავიხედე, რომ მარიამმა გააკეთა ეს. ის ჩემგან ათი ფუტის მოშორებით იდგა.
  
  
  სადავეებისაგან განთავისუფლებულმა ცხენმა ისევ სირბილი დაიწყო. ეტლი ამობრუნდა და ცხოველი დაეცა. დაარტყა და სასოწარკვეთილი ღრიალებდა. მანქანა ჩვენსკენ ისწრაფოდა; ის ძალიან სწრაფად მიდიოდა ეთიოპიელი მძღოლისთვისაც კი, რომელსაც სიკვდილის სურვილი ჰქონდა.
  
  
  მარიამი მომიახლოვდა და მითხრა: "ნიკ, მანქანა..."
  
  
  - იპოვე ვერანდა, - ვთქვი მე.
  
  
  ქუჩაში გავიქეცით, ვცდილობდით სახლებს შორის უფსკრული გვეპოვა, რომლებიც საწყობები აღმოჩნდა. მაგრამ არ იყო ისეთი, რისი გაძვრასაც შეეძლო ადამიანი. მერე სარდაფის შესასვლელთან მივედით. მარიამი კიბეებზე ჩავიყვანე. ქვევით ჩვენ თავს ვიჭერდით შენობაზე. ჩვენ მხოლოდ ქუჩის დონეს ქვემოთ ვიყავით. მანქანის ფარებმა დაიწყეს ტერიტორიის განათება. დამუხრუჭებისას საბურავების ჭიხვინი გავიგე.
  
  
  "ჩუმად", ჩავიჩურჩულე და ვცდილობდი ნორმალური სუნთქვის აღდგენას.
  
  
  მარიამმა მარცხენა ხელი მომხვია და უკან დაიხია, რომ იარაღის დასაჭერად ადგილი დამეთმო.
  
  
  მანქანის კარი გაიჯახუნა. მეორე. მესამე. ძრავა განაგრძობდა მუშაობას. მინიმუმ სამი და შესაძლოა ოთხზე მეტი მგზავრი.
  
  
  "იპოვეთ ისინი", უბრძანა კაცმა ცუდი იტალიურით.
  
  
  იმ ამაზრზენი აქცენტის გარეშეც გარდის ხმას ვიცნობდი. მე მას ველოდი იმ მომენტიდან, როცა მძღოლმა პისტოლეტი ამოიღო და იმედი მქონდა, რომ შევხვდებოდი მას იმ მომენტიდან, როცა საჰელმა მითხრა, რომ ეთიოპიაში იყო. ამჯერად იარაღი ხელში მეჭირა.
  
  
  - ეტლში არ არიან. ეს აქცენტი ეკუთვნოდა ეთიოპიის მკვიდრს.
  
  
  ”ისინი სადმე აქ უნდა იყვნენ”, - თქვა გაარმა. "უთხარი ჯოს, რომ გამორთოს წყეული ძრავა, რომ გავიგოთ." მარიამმა ხელი მომკიდა. მან სცადა კარი ჩვენს უკან და ის ღია იყო. ამ გზით სირბილის ცდუნება მომივიდა, მაგრამ ვერ გავბედე. მათმა საუბარმა აჩვენა, რომ ჩვენს მდევრებს ჩვენ დაჭრილები ეგონათ, ამიტომ, ალბათ, მოვახერხე მათი გაკვირვება და შანსი ჩვენს სასარგებლოდ შევცვალე. ვისურვებდი, რომ მარიამს იარაღი ჰქონოდა. დანაკილში უკვე დავინახე, რამდენად კარგად შეუძლია ბრძოლა.
  
  
  შემოვბრუნდი, რომ შარვალში ხელი ჩავიდე და პიერი თეძოდან მოვიშორე. ბომბი შეიცავდა საკმაოდ ახალი ტიპის ნერვულ აგენტს, რომელსაც შეუძლია რამდენიმე საათის განმავლობაში შეაჩეროს ადამიანი. მონაცემები, რომლებიც მიაწოდეს AX-ის აგენტებს ამ ახალი გაზის ბომბების გამოშვების დროს, გვაფრთხილებს, რომ ისინი ძალიან საშიშია. შედეგს არ ვანიჭებდი უპირატესობას, როცა კიბეებზე ავდიოდი, რომელიც თითქმის შუაზე იყო დაკეცილი.
  
  
  მეტი ხმა. ძრავის ხმა მოულოდნელად შეწყდა. მერე კარის გაღების ხმა გაისმა. ვერტიკალურ მდგომარეობაში პიერს მარცხენა ხელით ვესროლე, ბოლო მომენტში მანძილის დარეგულირება.
  
  
  ბომბი მიზანში მოხვდა და მანქანის მარცხენა მხარეს აფეთქდა. უკან, ფარებით განათებულ სივრცეში გავიხედე. ვესროლე და დავინახე კაცი დაეცა. შემდეგ ვიღაცამ ცეცხლი გახსნა, შესაძლოა გაარდი, ავტომატიდან.
  
  
  მე ავდექი, როცა ტყვიები ჩვენს ზემოთ ქვის კედელს ატყდა.
  
  
  - შენობაში, - ვუთხარი მარიამს.
  
  
  სარდაფში სწრაფად შევედით. სიბნელეში ყუთების მაღალი გროვა შემოგვეხვია. სრულ სიბნელეში კიდევ ვიარეთ. ქუჩაში ავტომატის მორიგი აფეთქება გაისმა და შუშა დაიმსხვრა. ზევით, ფეხის ნაბიჯები ატყდა იატაკზე. - ღამის დარაჯი, - ვუთხარი მე მარიამს. ”იმედი მაქვს, რომ ის პოლიციას დაურეკავს.
  
  
  "ალბათ ჩვენ უფრო უსაფრთხოდ ვიქნებით, თუ ის ამას არ გააკეთებს," თქვა მან რბილად. ”ჩვენ არასოდეს ვიცით, რომელ მხარეს დაიჭერენ ისინი.” კიბეებზე ნაბიჯების ხმა ჩაუვარდა. მარიამი ორ კოლოფს შორის გავიდა და ჩვენ დავსხედით.
  
  
  მერე გარეთ ტროტუარზე მძიმე ჩექმების ხმა გავიგეთ.
  
  
  გაარდი?
  
  
  ორი კაცი ყუთების რიგებს შორის შეხვდა. ორივემ გაისროლა. გარდი მხოლოდ კარი გავიდა. ჩვენსა და მას შორის ღამის დარაჯი იყო. ღამის დარაჯმა პირველი გასროლა დაუშვა, მაგრამ საბედისწერო შეცდომა დაუშვა. გარდმა ცეცხლი გახსნა თავისი ავტომატით და მე თითქმის დავინახე, რომ ტყვიები ჭრიდნენ ღამის დარაჯის სხეულს, როცა მან ფარანი ჩამოაგდო და მიწაზე დაეცა.
  
  
  გარდმა სროლა შეწყვიტა. გადასასვლელში ჩავხტი, ვილჰელმინა მუცელამდე ჩამოვწიე და ერთხელ გავსროლე. მერე მიწაზე დავეცი.
  
  
  უპასუხა გაარმა. მისმა ავტომატმა კიდევ ერთი აფეთქება მოახდინა, შემდეგ ცარიელი დააწკაპუნა. ტყვიებმა თავზე გადამიარა. ისევ ვესროლე მისი ფანარი და გავიგონე გაარდი მიწაზე დაცემა.
  
  
  ვილჰელმინა მარცხენა ხელზე გადავიტანე და უგო ავიყვანე მარჯვნივ, შემდეგ გაარდისკენ გავიქეცი. კარებთან იწვა. ისევ სუნთქავდა, მაგრამ სუნთქვა სუსტი და არათანაბარი იყო.
  
  
  მე ვუთხარი: „მარიამი გამოდი. ის არ არის საშიში. კარი გამოვედით და კიბეები ქუჩაში ავედით. ჩვენ ვნახეთ ცნობისმოყვარე ადამიანების ფიგურები, რომლებიც გულმოდგინედ ჩერდებოდნენ ცოტა მოშორებით. თვალსაჩინო ადგილას ვინახავდი ვილჰელმინას. არავინ დაესხმებოდა ადამიანს იარაღით, განსაკუთრებით სროლის შემდეგ.
  
  
  "მზად ხართ გასაშვებად?" - ვკითხე მარიამს.
  
  
  "დიახ," თქვა მან. ”ჩვენ უნდა ვიპოვოთ ტელეფონი და შევატყობინოთ გენერალ საჰელს.”
  
  
  ვირბინეთ ბნელ ჩიხებსა და მიხვეულ-მოხვეულ ქუჩებში. ცოტა ხანში პისტოლეტი და სტილეტო დავდე და კონცენტრირება მოვახდინე მარიამთან ასვლაზე. ბოლოს ვიპოვეთ ქუჩა, სადაც ბევრი კაფე იყო. გავჩერდით და ტანსაცმელი გავუსწორეთ. მერე შიგნით შევედით.
  
  
  
  
  თავი 17
  
  
  
  
  
  ჩვენ არ ავირჩიეთ საუკეთესო ადგილი. ჩვენი ფრენის დროს, საიდანაც გაარდი და მისი კაცები ჩასაფრებული დაგვესხა, საკმაოდ უხეში მხარეში აღმოვჩნდით. ახლა კი კაფეში ვიყავით, რომელიც ალბათ მეძავების თავშეყრის ადგილი იყო. გოგონები, რომელთა უმეტესობა მსუბუქ საზაფხულო კაბებში იყო გამოწყობილი, რომელიც საღამოს სიცივეს გაუძლებდა, ოთახში ატრიალებდნენ და თავიანთ ხიბლს აჩვენებდნენ. რომ შევედით მარიამს შეხედეს. იმ ქალებმაც კი, რომლებიც ოთახში რამდენიმე მამრობითი ვიზიტორით იყვნენ დაკავებულნი, შეწყვიტეს საუბარი და მზერა გაუსწორეს მათ ტერიტორიაზე შემოსულ უცნობებს.
  
  
  ასევე იყო ნაკლებად აშკარა ფაქტორი მათი მტრობის უკან, რაღაც ტიპიური ეთიოპიური. გენერალმა სახელემ ყველაფერი მშვენივრად ამიხსნა. უცხოეთში მტრების ნაცვლად, ეთიოპელებს ჰყავდათ ტომები, რომლებსაც სურდათ ერთმანეთის ყელის გამოჭრა.
  
  
  მარიამი ამჰარიელი ქალი იყო, ტრადიციული მმართველი კლასის წარმომადგენელი. ამ ბარში მეძავები სხვა ტომებიდან იყვნენ. ამრიგად, მარიამმა ისინი ორგვარად გააბრაზა. ის შეიძლება ყოფილიყო კიდევ ერთი მეძავი, რომელიც ტრიალებდა მათ ტერიტორიაზე და შეახსენებდა მათ ვინ არ იყვნენ და ვინ ვერ გახდებოდნენ თავიანთი წარმომავლობის გამო. პიჯაკის ღილები გავიხადე. თუ ამ კაფეს პატრონებმა დაინახეს ვილჰელმინა მხრის ბუდეში, შეიძლება დაიმახსოვრონ მტრობის ჩახშობა. მარიამმა ჩემსავით სწრაფად შეაფასა სიტუაცია და ჩუმად მითხრა: „უკნიდან მიხედე, ნიკ. და მზად იყავი ბრძოლისთვის. - კარგი, - ვთქვი მე. ბარს მივეყრდენი და ბარმენს ვკითხე: "შემიძლია შენი ტელეფონი გამოვიყენო?"
  
  
  ”რამდენიმე ბლოკის მოშორებით არის ტელეფონი”, - თქვა მან.
  
  
  ქურთუკი ოდნავ ფართოდ გავხსენი.
  
  
  "არ მინდა რამდენიმე კვარტალი ფეხით გავიარო და ანაზღაურებადი ტელეფონი ვეძებო", - ვუთხარი მე.
  
  
  მარიამმა ადგილობრივ დიალექტზე რაღაც გაბრაზებულმა თქვა. რაც არ უნდა თქვა, ბარიდან ორი სკამით დაშორებული მამაკაცი აშკარად ვერ მიხვდა. შარვლის ჯიბეში ჩაიდო და დანა ამოიღო. ვილჰელმინას და მის სახეს მივაშტერდი. მიწაზე დაეცა და კვნესოდა, პირიდან სისხლი სდიოდა.
  
  
  - ტელეფონი, - შევახსენე ბარმენს.
  
  
  "ის ჩემს უკან დგას."
  
  
  ბარზე ჩემმა გადახტომამ გააოცა. ამან ასევე ხელი შეუშალა მას პისტოლეტი აეღო, რომელიც ლუდის ტუმბოს გვერდით ინახებოდა. მარჯვენა ხელი მაგრად მოვკიდე მარცხენა ხელით და ბარის უკანაკენ დავიწყე ბიძგი.
  
  
  ”არაფერი სისულელე არ გააკეთო,” ვუთხარი მე. „იარაღს თუ აიღე, მოგკლავ“.
  
  
  მარიამიც დახლს მიღმა ჩაყვინთა, ქვედაკაბა ასწია და გრძელი ფეხები მოჩანდა. მან აიღო ბარმენის იარაღი და აწია ზოლზე, რათა მეძავებსა და სუტენიორებს დაენახათ. მან ისაუბრა მოკლედ და მტკიცედ, და მე არ მჭირდებოდა ოფიციალური თარგმანი იმის გასაგებად, რომ ის შთამაგონებელ ქადაგებას კითხულობდა ჩუმად დაჯდომის, მშვიდად დალევის სათნოების შესახებ, ვიდრე ჩარევის ნაცვლად.
  
  
  ბარმენმა ტელეფონთან მიგვიყვანა. მე გავმართე, სანამ მარიამი გენერალ საჰელს დაურეკა. მან უთხრა, სად ვიყავით და რა მოხდა. შემდეგ მან ტელეფონი ბარმენს გადასცა. ვერასოდეს გავიგე, რა უთხრა საჰელემ ბიზნესმენს, მაგრამ ამან ის უფრო მეტად შეაშინა, ვიდრე მარიამს და მე მოვახერხე გამოფხიზლება ჩვენი ექსპლოიტეებით. სანამ ჩვენ ველოდით, არც ერთი მომხმარებელი არ მიუახლოვდა ბარს და ბარმენი სიტყვასიტყვით კოცნიდა იატაკს, როდესაც თხუთმეტი წუთის შემდეგ საჰელი შემოვიდა ყველაზე საშინელი და მაღალი ჯარისკაცებით.
  
  
  - საღამო მშვიდობისა, ბატონო. კარტერი, ”- თქვა გენერალმა. „მარიამმა მომცა მოკლე ანგარიში თქვენი საქმიანობის შესახებ. როგორც ჩანს, ჩემი აგენტი აბსოლუტურად მართალი იყო გაარდის იდენტიფიცირებაში.
  
  
  ”ამაში ერთი წუთითაც არ შემპარვია ეჭვი,” ვთქვი მე. „არაეფექტური კაცები დიდხანს ვერ გაძლებენ შენი მეთაურობით.
  
  
  "გთავაზობ შენთან და მარიამთან ერთად წახვიდე." მე დავუკავშირდები შესაბამის ადამიანებს, რათა ამ საღამოს მოვლენები გამოუქვეყნებელი დარჩეს. ნება მომეცით დაველაპარაკო ამ კრიმინალებს.
  
  
  გენერალ საჰელის მუქარა ალბათ ზედმეტი იყო. ბარი და მისი კლიენტურა წარმოადგენდნენ კრიმინალურ ელემენტს, რომელიც იშვიათად, თუ ოდესმე ჩაერთო ჯაშუშურ საქმიანობაში. როდესაც ეს პატარა ჯიუტი რაიმე მიზეზით ერთვება, ავაზაკები ყოველთვის იღებენ ძირს. ბარმენი, მომხმარებლები და მეძავები საკმარისად ჭკვიანები უნდა იყვნენ, რომ აღარასოდეს ისაუბრონ ამაზე, თუნდაც ერთმანეთში. საჰელემ მიგვიყვანა თავის პირად საცხოვრებელში, ასმარას მახლობლად მდებარე სამხედრო ბაზაზე. მე და მარიამი ვისხედით მყუდრო მისაღებში და ველოდებოდით როდის დაასრულებდა ტელეფონების სერიას მეორე ოთახში. სხვა გზა არ გვქონდა წვრილმანებზე საუბრისა და სასმელის გარდა. წვევამდელი, რომელიც სასმელებით გვამარაგებდა, ასევე ძალიან ეფექტურად მოქმედებდა როგორც მეკარე. და მეც ვეჭვობდი, რომ გენერალმა მისაღებში ამ მიზეზით მოათავსა. როდესაც გენერალი საბოლოოდ მოვა ჩვენს დასაკითხად, მე არ უნდა დავუშვა, რომ ის მტრული მტრობა, რომელიც მან დატოვა სანდრუსტში ყოფნის შემდეგ, დამეუფლოს.
  
  
  მხოლოდ ოთხი საათის შემდეგ, დაახლოებით ღამის სამ საათზე, ოთახში გენერალი სახელე შევიდა და წვევამდელი გაათავისუფლა. მას შემდეგ რაც დარწმუნდა, რომ ყველა მსახური დასაძინებლად წავიდა, სასმელი დაისხა და პირდაპირ საზურგეზე ჩამოჯდა. ზურგი სრულიად სწორი დარჩა.
  
  
  ”ჯერ კიდევ გჯერათ, რომ ბორჯია არ იმყოფებოდა გემზე, რომელმაც ჩაძირა თქვენი ფლოტი, ბატონო?” კარტერი? - ჰკითხა მან.
  
  
  მხრები ავიჩეჩე. - ჩვენ უბრალოდ ვხვდებით. სწორი კითხვაა, ვფიქრობ, რომ გაარდი საკუთარი ინიციატივით მოქმედებდა. რადგან მე გარდს არაფერზე ვხედავ, როგორც არც ისე ჭკვიან ბოროტმოქმედს, ამ კითხვაზე პასუხი არის არა. ორივე აქ დარჩა.
  
  
  -მაშინ ბორგია სად არის?
  
  
  - სადღაც ეთიოპიაში, - ვთქვი მე. ”გარემოებიდან გამომდინარე, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მისი ძებნა მსურს.” და არა მგონია, რომ ასეთი ჩხრეკა ხელგაშლილი იქნება“.
  
  
  - რა თქმა უნდა, არა, - თქვა სახელემ. 'Ბატონი. კარტერ, სულ უფრო ნაკლებად მისასალმებელი ხდები ამ ქვეყანაში. გაარდი საოპერაციო მაგიდაზე გონს არ მოსვლის გარეშე გარდაიცვალა. ეს ნიშნავს კიდევ ერთ ხელიდან გაშვებულ შესაძლებლობას იმის გასარკვევად, სად იმალება ამჟამად ბორჯია.
  
  
  ”შენ რაღაც უნდა გააკეთო ამ რაკეტებთან დაკავშირებით, გენერალო.” ეს არის ის, რაც იზიდავს არახელსაყრელ ელემენტებს თქვენს ქვეყნებში“.
  
  
  - არა, ბატონო. კარტერ, შენ ხარ ის, ვინც აპირებს რაიმეს გაკეთებას ამის შესახებ. ამ წუთებში საკმაოდ დელიკატური მოლაპარაკებები მიმდინარეობს. ჩვენ გაძლევთ მათ მოპარვის უფლებას. რა თქმა უნდა, ასეთი არაკეთილსინდისიერი ქმედება ეთიოპიაში პერსონა ნონ გრატად გხდით, მაგრამ ეს მცირე ფასია, რათა დასრულდეს საფრთხე, რომელიც მათ წარმოადგენენ.
  
  
  საჰელეს სახეზე ზვიგენის მსგავსი ღიმილი ჰქონდა.
  
  
  თქვენს ქვეყანას ჰყავს ან ექნება ავიამზიდი ეთიოპიის სანაპიროებთან. ტექნიკოსებს ქვეყანაში ვერტმფრენები გადაიყვანენ. რაკეტები რჩება უდაბნოში, მაგრამ ბირთვული ქობინი ამერიკას მიეწოდება. რაკეტების შექმნას საკმაოდ მარტივი ტექნოლოგია სჭირდება, მხოლოდ ბირთვული ქობინი ხდის მათ საშიშს. ეს გეგმა მოითხოვს ჩემი მხრიდან ღალატს, მაგრამ არავინ გაიგებს ამ ქურდობის შესახებ, სანამ ის არ გაკეთდება და მთელ ბრალს ამერიკელებს დავაბრალებ“.
  
  
  ”თქვენ აკონტროლებთ ჯარებს, რომლებიც მათ იცავენ?”
  
  
  "დიახ," თქვა მან. ”ისინი გადაიყვანეს შორს უდაბნოში. ჭკვიანი იდეაა, არა?
  
  
  ძალიან ჭკვიანურად ვთქვი და ხმას ვაკონტროლებდი, რომ ემოცია არ გამომეჩინა. ”თქვენი გეგმა ითვალისწინებს უამრავ საჭიროებას, რომელიც სარგებლობს ყველა ჩართული. და თუ ფიქრობთ, რომ ეთიოპიაში დაბრუნება ჩემთვის მცირე ფასია, მაშინ ასეც იყოს.
  
  
  – გენერალო... – დაიწყო მარიამმა.
  
  
  ”შეინახე შენი სიტყვები, მარიამ”, - თქვა გენერალმა საჰელმა. „ვფიქრობ, თქვენ იცით, რომ მისტერ კარტერის პირველი ერთგულება მისი ქვეყნისადმია და არა თქვენ.
  
  
  'Ვიცი. და ამიტომ პატივს ვცემ მას, - თქვა მან გაბრაზებულმა.
  
  
  საჰელემ წარბები შეჭმუხნა. მაინტერესებდა, იყო თუ არა ის საკმარისად ამაო, რომ ამ გეგმის საბოტაჟი მოახდინა და თავისი ქვეყნის უსაფრთხოება ახირებულად დათმო. მერე პირდაპირ ადგა და გაგვიშვა.
  
  
  „საბოლოო დეტალები უახლოეს დღეებში გაირკვევა. ახლა ისიამოვნეთ ეთიოპიის სტუმართმოყვარეობით, მისტერ კარტერ.
  
  
  Მე ვიღვიძებ. "მე ვსარგებლობ უდიდესი სტუმართმოყვარეობით, რომელსაც ეთიოპია გვთავაზობს, გენერალო."
  
  
  მძღოლმა დაგვიბრუნდა ჩემს ბინაში. იქ, როცა ისევ მარტო დავრჩით, მარიამმა გაბრაზება გამოხატა.
  
  
  - ნიკა, - თქვა მან. "როგორ შეიძლება საჰელი იყოს ასეთი სასტიკი?"
  
  
  "მას აღარ სურს, რომ მისი ბედია იყო?"
  
  
  'Უკვე აღარ.'
  
  
  ”ის დარწმუნებულია, რომ სწორად აკეთებს საქმეს. ადამიანები კი ყველაზე სასტიკნი არიან, როცა სათნოებას თავისებურად ესმით.
  
  
  ხუთი დღის შემდეგ ჩვენ ყველა დეტალზე ვიზრუნეთ, გარდა იმისა, თუ როგორ გამომეტანა ტანსაცმელი ასმარადან, როცა წავედი. და ეს პრობლემა არ მაწუხებდა. ჰოუკს შეეძლო მისი ჩანაცვლება ან აყვანა როგორც კი გადამზიდავზე ჩავჯდები.
  
  
  გენერალმა საჰელემ შემატყობინა, რომ მეორე დილის ექვს საათზე პირადად გამიყვანდა ასმარიდან. ამან მე და მარიამმა ერთად გატარებული ღამე გავატარეთ. სამუშაოს დასრულების შემდეგ დავურეკე და ვკითხე სად უნდოდა წასვლა. ”ჩვენ წასასვლელი არსად გვაქვს”, - თქვა მან. -ჩემს სახლში მოდი ნიკ.
  
  
  მან მსუბუქად მიირთვა და შეგნებულად არ გადააქცია საუბარი ჩემს მომავალ დამშვიდობებაზე. სადილის შემდეგ თეფშები ნიჟარაში ჩადო და მისაღებში პლუშუს დივანისკენ მიმითითა.
  
  
  - ნიკ, - თქვა მან, - არ უნდა გითხრა, მაგრამ გენერალმა მომიწყო მუშაობა ჩვენს სადაზვერვო სააგენტოში. ამ კუთხით, მე მიწევს არაერთი მოგზაურობა, რათა მოვინახულო ჩვენს საელჩოებსა და საკონსულოებში.
  
  
  - კარგ საქმეს გააკეთებ, - ვუთხარი მე.
  
  
  "იქნებ ოდესმე შევხვდეთ პირისპირ."
  
  
  ”იმედი მაქვს, რომ არა, მაგრამ ვერავინ ვერ გააკონტროლებს ამას.”
  
  
  -მგონი არა. მაპატიე, ნიკ? საძინებელში შევიდა. მაგიდაზე დადებული სპილოს ძვლის კოლოფიდან სიგარეტი ამოვიღე. იქნებ საძინებელში შევიდა ტირილისთვის. იმის გათვალისწინებით, თუ რა გამოვიარეთ ყველამ ერთად, გაოგნებული ვიყავი, რომ არასოდეს მინახავს მარიამი დაღლილი ან ტირილი. სიხარულის მიზეზი ბევრი იყო - დანაკილში, როცა ჩანდა, რომ ალბათ შიმშილს ან წყურვილს ვერ გადავურჩებოდით, ან დანაკილის მტერი ტომები დაგვხოცავდნენ; იმ ღამეს მან ქალწულობა შემომთავაზა; იმ ღამეს ჩემს სასტუმრო ოთახში, როცა ბორჯიას შტაბ-ბინაზე თავდასხმის დროს გენერალ საჰელს დავემშვიდობე; იმ ღამეს საჰელის პირად კვარტალში, როდესაც მან ტრიუმფალურად გამოაცხადა, რომ ეთიოპიაში პერსონა ნონ გრატად გამომიცხადებდნენ; და, რა თქმა უნდა, ამაღამ.
  
  
  როგორც ჩანს, მარიამი ძალიან დიდ დროს უთმობდა იმას, რასაც აკეთებდა, ამიტომ ვფიქრობდი იმ რამდენიმე კვირაზე, რომელსაც ვიცნობდი. ბევრი ქალის გაცნობა, რომელთაგან ბევრი ძალიან ლამაზი იყო, ჩემი პროფესიის ნაწილი იყო, მაგრამ მე ვფიქრობდი ძალიან ცოტაზე, ვინც ისეთივე ძლიერი იყო სტრესის ქვეშ, როგორც ეს მაღალი ამჰარული გოგონა. მაგრამ რამდენჯერაც არ უნდა ვნახო, ყოველთვის მემახსოვრება, როგორც პატარა მონა, დამალული და შიშველი მკერდი, ამაყი და უდაბნოს ქვიშით გარშემორტყმული.
  
  
  საძინებლის კარი გაიღო. იქ გავიხედე. ერთი წამით მეგონა ჰალუცინაციები მქონდა. ოთახში მარიამი მონასავით შევიდა. შემდეგ ვიგრძენი მის სხეულზე ანათებს ტკბილი ზეთის სუნი და მივხვდი, რომ ეს იყო რეალობა და რომ მან როგორმე წაიკითხა ან გამოიცნო ჩემი საიდუმლო სურვილები. ახლა კი ის დარწმუნდა, რომ ისინი ამ წუხელ შესრულდა.
  
  
  ორი რამ განსხვავდებოდა მარიამზე ჩემი პირველი მოგონებისგან: ჩვენ არ ვიყავით უდაბნოში და ის არ იყო დაფარული. მას ეცვა მხოლოდ თეთრი ქვედაკაბა, რომელიც თითქმის ქსელური ქსოვილისგან იყო შეკერილი, მძივებით ჩამოკიდებული. იგი არაფერს მალავდა და აჩენდა ყოველი მოცურვის კუნთს, როდესაც იგი მოხდენილად დადიოდა ხალიჩაზე.
  
  
  - ასე დაიწყო ყველაფერი, ნიკ, - თქვა მან.
  
  
  - მთლად ასე არა, მარიამ. ბორჯიას არ სურდა შენი ასე ლამაზად ჩაცმა.
  
  
  "გინდა ცივი სასმელი?"
  
  
  - მე შენ მინდა, - ვუთხარი მე და ხელი გავწიე მისკენ.
  
  
  იგი ღიმილით დადგა უკან და თქვა: „ისლამური ქალები ასვამენ ქმრებს მათთან დაძინებამდე. "მაშინ გააკეთე", ვუთხარი მე და ღიმილი დავუბრუნე.
  
  
  სამზარეულოსკენ წავიდა. ბოთლის გაღების და მაცივრის კარის გაჯახუნის ხმა გავიგე. ერთი წუთის შემდეგ ის დაბრუნდა ვერცხლის უჯრით, რომელზეც ჭიქით იყო. მან უჯრა მომაწოდა ოდნავ ნახევრად მშვილდით, რათა დაბურული ჭიქა ამეღო.
  
  
  - ჭიქა სად არის მარიამ? Მე ვთქვი.
  
  
  - ისლამი ქალები არ სვამენ, ნიკ. პატივცემული მუსლიმანისთვის ალკოჰოლური სასმელები აკრძალულია“.
  
  
  "მაშინ როგორ დათვრნენ იმ დანაკილებს იმ ღამეს, რომ ჩვენ გავიქეცით მათი სოფლიდან?"
  
  
  ”დანაკილის თანახმად, ყურანი ამბობს, რომ არ დალიოთ ღვინო”, - თქვა მან. „მაშინ ღვინოს კი არ სვამდნენ, არამედ ადგილობრივ მთვარეს“. მათი რწმენა ძალიან მოქნილია“.
  
  
  მე დავლიე ტკბილი სასმელი, როცა ის ოთახის ცენტრში იდგა და მელოდა. მარიამი ეთიოპელი იყო, ეს ასე მარტივი იყო. მაღალი, ამაყი, მეფური - გასაკვირი არ არის, რომ ამჰარას ტომებმა მეთვრამეტე და მეცხრამეტე საუკუნეებში ევროპული კოლონიური ძალების უღლის ქვეშ მოახერხეს ევროპული კოლონიალური ძალებისგან თავის დაღწევა.
  
  
  Ვიკითხე. - "რატომ იცვამ დღეს მონასავით, მარიამ?" - იმიტომ რომ ვიცოდი რომ გინდოდა. თქვენ ერთხელ თქვით, რომ გინდოდათ უდაბნოში დაბრუნება. და დავინახე შენი სახე, ეს მცირე ზიზღი, როცა ბიუსჰალტერი გავხსენი ან ტრუსი მოვიხსენი. Მინდა ბედნიერი იყო.'
  
  
  ჭიქა დავწურე. აიღო, ლანგარზე დადო და მაგიდაზე დადო. მე მივუთითე ჩემს გვერდით დივანზე. თითქმის ყოყმანით ჩაიძირა რბილ ბალიშებზე. ჩავეხუტეთ ერთმანეთს. ვიგრძენი მისი ხელები ჩემი ჰალსტუხი გამიხსნა და მაისური გამიხსნა. მან ჩემი ტანსაცმელი მიიძრო მანამ, სანამ მეც არ გავშიშვლდი წელიდან. მისი კანი ჩემს კანზე ცხელი იყო, როცა თავის დიდ მტკიცე მკერდს მკერდზე მიჭერდა. ნელ-ნელა გავშიშვლდით ერთმანეთს. ერთი წუთით ვიფიქრე, რომ მარიამი უდაბნოში არსებულ ვითარებას დივანზე ან ხალიჩაზე კალთის გაშლით აღადგენდა. მაგრამ როცა ქამარი შეიხსნა და ტანსაცმელი ჩამოაგდო, თითქმის მაშინვე წამოდგა და საძინებლისკენ წავიდა.
  
  
  კიდევ ერთხელ აღფრთოვანებული ვიყავი მისი სწორი ზურგით, მტკიცე დუნდულებით და გრძელი ფეხებით, როცა ოთახში დადიოდა.
  
  
  მკრთალი შუქი შემოვიდა საძინებელში. საწოლი უკვე გადაბრუნებული იყო. გაღიმებული მარიამი ზურგზე იწვა და ხელები გაშალა. მის თბილ ჩახუტებაში ჩავიძირე და თავს მივაჩერდი. მაშინ მე მასში ვიყავი და ისე ვიყავით გატაცებული, რომ ერთი ფიქრი გვქონდა სამყაროზე, მერე ერთმანეთზე და ორივე ვცდილობდით დაგავიწყდეს, რომ ეს ღამე ბოლო იქნებოდა.
  
  
  მაგრამ ჩვენ ეს ვერ შევძელით და ამ გაცნობიერებამ ჩვენს ვნებას დამატებითი განზომილება მისცა, ახალი სიძლიერე და სინაზე, რამაც ის ახალ სიმაღლეებზე აიყვანა.
  
  
  ხუთ საათზე ჯერ არ გვეძინა. მარიამი მაგრად ჩამეხუტა, წამიერად მეგონა ტირილს აპირებდა. მან სხვა მხრიდან გაიხედა. მერე ისევ თვალებში ჩამხედა და ცრემლები შეიკავა.
  
  
  - მე არ ავდგები, ნიკ, - თქვა მან. "მე მესმის, რატომ უნდა წახვიდე." მე მესმის, რატომ ვერ დაბრუნდები. Მადლობა ყველაფრისთვის.'
  
  
  - გმადლობთ, მარიამ, - ვუთხარი მე.
  
  
  ავდექი და ჩავიცვი. აღარ ვაკოცე და აღარაფერი მითქვამს. მეტი სათქმელი არაფერი იყო.
  
  
  
  
  თავი 18
  
  
  
  
  
  საკმარისი დროც რომ მქონოდა, როცა მარიამი დავტოვე, ჩემოდანი მაინც არ ჩავალაგე. ერთადერთი ბარგი, რომელიც მჭირდებოდა, იყო ვილჰელმინა და ჰიუგო. არ ვიცოდი, ვინ უყურებდა ჩემს ბინას, მაგრამ არ მინდოდა, ბორჯიელებს დრო ჰქონოდათ დამკვირვებელთა ქსელის შექმნა და სამხრეთისკენ გამომყოლოდნენ. რამდენადაც მსიამოვნებდა ამ მანიაკალური ნაბიჭვრის დაცინვა, რომელმაც საკუთარ თავს დაუნდობელი რენესანსის პაპის სახელი დაარქვა, მივხვდი, რომ ჩემი მთავარი ამოცანა იყო ამ ბირთვული ქობინების ეთიოპიიდან გატანა. სახელეს მანქანაში ჩავჯექი, როგორც კი ის ბორდიურზე ავიდა და მან დრო არ დაკარგა მანქანაში. დღეს თვითონ მართავდა მანქანას.
  
  
  - ჩვენი მოგზაურობა მთელი დღე გაგრძელდება, - თქვა გენერალმა. "Დაისვენე."
  
  
  ცოტა მეძინა და მერე გამეღვიძა. გენერალმა სახელემ მანქანა კარგად დაათვალიერა და ოსტატურად მანევრირებდა ყველა იმ ცხოველსა და ძველ მანქანებს შორის, რომლებიც შეგვხვდა ან გავიარეთ გზაზე სამხრეთისკენ.
  
  
  მიუხედავად იმისა, რომ ეთიოპიაში მაგისტრალები უკეთესია, ვიდრე რკინიგზა, თვითმფრინავები ბევრად სასურველია. არ ამიხსნა რატომ გადაწყვიტა წასვლა და არც მის სიბრძნეში შემეპარებოდა ეჭვი.
  
  
  მოგზაურობის უმეტესი ნაწილი მან სანჰჰერსტში გატარებულ დღეებზე, ბრიტანელებისადმი აღტაცებასა და სიძულვილზე ისაუბრა. ვგრძნობდი, რომ მას სურდა, რომ თეთრკანიანი ვიყავი, დამნაშავედ მეგრძნო თავი. მონოლოგს თავისი მიზანი ჰქონდა.
  
  
  ”მარიამი უფრო ბედნიერი იქნება ამჰარულ კაცთან ერთად”, - თქვა მან.
  
  
  ”უფრო ბედნიერი,” დავეთანხმე მას.
  
  
  -არ გიყვარს?
  
  
  ”მე მას პატივს ვცემ,” ვუთხარი მე და ჩემი სიტყვები ფრთხილად შევარჩიე. - თქვენ იცით, ვინ ვარ, გენერალო.
  
  
  "შენ ჯაშუში ხარ".
  
  
  ”და ამიტომაც ვერიდები ქალებთან მუდმივ კონტაქტს.”
  
  
  "მე მხოლოდ იმიტომ გეხმარები, რომ ეთიოპიას არ შეუძლია გახდეს ბირთვული ძალა."
  
  
  გენერალმა სახელემ გამამხიარულა. ის იყო კარგი ადამიანი, რომელსაც ჰქონდა პირადი პატივის გრძნობა, მაგრამ ის ვერასოდეს გადარჩებოდა ჯაშუშობის სამყაროში. მას არ ესმოდა წესები. ახლა კი, როცა ჩემი სამყარო მის ოფიციალურ სამყაროს შეერწყა, მან უღალატა მას საიდუმლო აგენტების მიმართ დაბალი აზრის გამოვლენით. მას სტკიოდა, რომ მისი ჯარი ვერ მოიგებდა ბრძოლებს ჩემს გარეშე... ან ჩემს გარეშე.
  
  
  ღამე გენერლის ნათესავებთან გავათიეთ. ერთი ქალი არ მინახავს. ჩვენმა მასპინძელმა, ასევე სამხედრომ, მოკლედ მელაპარაკა, მაგრამ დამარწმუნეს, რომ ჩემს ოთახში დავრჩენილიყავი, სანამ წასასვლელად არ მოვემზადებოდი. და გამგზავრების ეს მომენტი მზის ამოსვლამდე ერთი საათით ადრე დადგა.
  
  
  გენერალმა სახელემ პატარა აეროპორტში მიგვიყვანა.
  
  
  ”პილოტის ნდობა შეიძლება,” - თქვა მან. "გამოიყენეთ რადიო თქვენი ხალხის დასარეკად."
  
  
  ვერტმფრენის უკანა მხარეს საკომუნიკაციო განყოფილებაში დავბინავდი და ძრავების გაცხელებისას გადამზიდველს დავუკავშირდი.
  
  
  ”რაკეტები უდაბნოში ღრმად იქნა მიტანილი,” - თქვა გენერალმა საჰელმა. არ არსებობს ჯარი მათ დასაცავად. როცა შენი ხალხი იქ მოხვდება, მე წავალ. მაშინ წახვალ ეთიოპიაში და დაბრუნებას არ გირჩევდი. დროთა განმავლობაში, ინსპექტირების მოგზაურობას გავაკეთებ და ოფიციალურად აღმოვაჩენ, რომ აღარ არსებობს ბირთვული ქობინი. დიდი მღელვარება იქნება და მერე ვინმე გაიგებს, რომ ჯაშუში ნიკ კარტერი ასმარაში იყო და მოულოდნელად გაუჩინარდა. მერე ვიღაც სხვას გაიხსენებს, რომ ამავე დროს ეთიოპიის სანაპიროსთან იყო ამერიკული ავიამზიდი. რუსები ჯაშუშობენ და აღმოაჩენენ, რომ ბირთვული ქობინი აშშ-შია. ისინი გვეტყვიან, მე კი ამაზე ვიწუწუნებ და ამერიკას მისი არასანდოობისთვის ვწყევლი. გესმით, მისტერ კარტერ?
  
  
  "დიახ," ვუთხარი მე.
  
  
  აშშ-ის ქვედანაყოფი უკვე ჰაერში იყო, თხუთმეტი საზღვაო ვერტმფრენი, ტექნიკურად შეიჭრა ეთიოპიაში. ამის შესახებ არავინ იცოდა, გენერალი საჰელი პირობას რომ შეესრულებინა. დარწმუნებული ვიყავი, რომ მას შემდეგ, რაც ვერტმფრენები შიგნიდან შევიდნენ და აიღეს ბირთვული ქობინი, გადამზიდავთან დაბრუნება სარისკო არ იქნებოდა, შესაძლოა, რამდენიმე ტექნიკური ხარვეზის გარდა. ოცდასამი სხვადასხვა ბირთვული მოწყობილობა წარმოადგენდა ძალიან საიმედო გარანტიას ღალატის წინააღმდეგ. მათი აღჭურვილობა კარგად გაუძლო ბორჯიას ბანაკზე თავდასხმას, მაგრამ ეს არ ნიშნავს რომ ის ვერტმფრენის ჩამოვარდნას გადაურჩებოდა.
  
  
  არ მჯეროდა, რომ სახელე თაღლითობას გეგმავდა. მან შეიმუშავა ბრწყინვალე გეგმა, რომ ქვეყნიდან გამოეღო ბირთვული ქობინი და გამომეყვანა ეთიოპიიდან, ჩემს თავზე დადანაშაულებით, რაც მე პერსონა ნონ გრატად გამხდიდა. გენერალს ძალიან უნდოდა ეს - ეს მისი გზა იყო მე და მარიამის დაშორება. თუ მან არ მოატყუა ბევრი ადამიანი, მათ შორის ჰოუკი, ის დამეხმარა იმ მტკიცე რწმენით, რომ ბირთვული ასოციაციის წევრობა არანაირ სარგებელს არ მოუტანდა ეთიოპიას.
  
  
  ის ფაქტი, რომ ასეთი დახმარება ფარულად უნდა ყოფილიყო უზრუნველყოფილი, ნიშნავდა, რომ მეორე ძლიერ მხარეს სურდა, რომ ეს ბირთვული ქობინი ეთიოპიაში დარჩენილიყო. მხოლოდ იმის იმედი მქონდა, რომ გენერალმა საჰელემ მეორე მხარე აჯობა. სწორედ მათ შეეძლოთ სამხედრო შვეულმფრენების ჩამოგდება და ჩვენი დევნა.
  
  
  აღმოსავლეთისკენ მიმავალი სამი აქლემის ქარავანი გადავფრინდით. მათ დამიბრუნეს მოგონებები, რომლებიც განსაკუთრებით არ მომეწონა. ასევე მაინტერესებდა, ეთიოპელებმა მიიღეს თუ არა რაიმე ქმედება დანაკილების წინააღმდეგ, რომლებიც მხარს უჭერდნენ ბორჯიას, მაგრამ არ იმყოფებოდნენ ბანაკში მდებარე სოფელში თავდასხმის დროს. გენერალ სახელელის დღევანდელმა განწყობამ ხელი შეუშალა ცნობისმოყვარეობის დაკმაყოფილებას. მას შეუძლია ამ მიმართულებით შეკითხვა ინტერპრეტაცია მოახდინოს, როგორც შიდა საქმეებში ჩარევა.
  
  
  დავიწყეთ სიმაღლის დაკარგვა. ქვევით დავიხედე და დავინახე, რომ მზე ანათებდა მოწესრიგებულ რიგებად დალაგებული რაკეტებიდან. დიდი ტრაქტორები, რომლებმაც ისინი ბორჯიას შტაბიდან უდაბნოში გაატარეს, გაქრა. ისინი ალბათ ჰაერში დადიოდნენ, რადგან ყველა ბილიკი თითქოს მხოლოდ ერთი მიმართულებით მიდიოდა.
  
  
  „რამდენი ხანი დასჭირდება თქვენს ქვედანაყოფს აქ მისასვლელად, მისტერ კარტერ? ჰკითხა გენერალმა საჰელემ.
  
  
  - ოცი წუთი, - ვუთხარი მას.
  
  
  მან პილოტს ბრძანება დაუყვირა. ჩვენ ავცურეთ რაკეტების დასავლეთით მდებარე ტერიტორია და დავიწყეთ დაშვება. ”არ არსებობს საწვავის დახარჯვის მიზეზი,” - თქვა გენერალმა. ვერტმფრენი მიწას დაეჯახა. გენერალმა თაროდან თოფი ამოიღო და მანიშნა, ერთი აეღო. მე დავრწმუნდი, რომ ჩემს მიერ არჩეულ თოფს სავსე ჟურნალი ჰქონდა.
  
  
  ”მოდით, შევამოწმოთ ისინი”, - თქვა მან და ვერტმფრენის მარჯვნივ გამოვიდა კარიდან.
  
  
  სულ ვაპირებდი მის გაყოლას, როცა ავტომატებმა ცეცხლი გახსნეს. ტყვიებმა შვეულმფრენის გვერდი დაარტყა, როცა შიგნით ვბრუნდებოდი. გენერალი სახელე შეცურდა და ვერტმფრენის იატაკის კიდეს ჩაეჭიდა. დავიხარე და სწრაფად ჩავწექი. ვერტმფრენი შეირყა, როცა პროპელერებმა კვლავ ტრიალი დაიწყეს. უფრო მეტი ტყვია მოგვვარდა და მე ვიგრძენი ტყვიის სტვენა, როცა ის ღია კარში შემოფრინდა. - მაღლა, - ვუყვირე პილოტს.
  
  
  მან დააჩქარა და ჩვენ ჰაერში გავფრინდით. შემდეგ პროპელერებმა სრული სიმძლავრით დაიწყეს მუშაობა და ხანძარს თავი დავაღწიეთ. გენერალ საჰელეს წინაშე დავიჩოქე.
  
  
  ”წაიღეთ ისინი ეთიოპიიდან,” თქვა მან სუსტად.
  
  
  - დიახ გენერალო.
  
  
  "ისინი აქ არ არიან." Გესმის...'
  
  
  მან სისხლი ამოიღო და წინადადების დასრულებამდე გარდაიცვალა.
  
  
  მე წინ წავედი ვერტმფრენის გასამართად და ვუთხარი, რომ გენერალი მკვდარი იყო.
  
  
  ”მე მას საავადმყოფოში წავიყვან”, - თქვა პილოტმა.
  
  
  - არა, აქ ვრჩებით.
  
  
  "გენერალ საჰელეს საავადმყოფოში მივყავარ", - გაიმეორა მან და ქამარში პისტოლეტს დასწვდა.
  
  
  ჩემი მარჯვენა მუშტი ყბის ქვეშ მოხვდა. მე ის პილოტის ადგილიდან ჩამოვდე და ვერტმფრენი ავიღე კონტროლი. ეს იყო ამერიკული თვითმფრინავი, რომელიც AX-ის აეროპორტში დამხვდა ხუთი-ექვსი წლის წინ. მე არ ვიყავი კარგი მფრინავი, მაგრამ საკმარისი გამოცდილება მქონდა, რომ დიდ წრეებში მეფრენა ამერიკელების მოსვლამდე. ერთი წუთით ვათავისუფლებ სამართავებს, რომ ამოიღო მფრინავის კოლტ 45 მისი ბუდედან და დავრწმუნდე, რომ პალატაში არის ტყვია და ჩართულია უსაფრთხოება. შემდეგ გავაგრძელე წრეში ტრიალი.
  
  
  ჩვენ გვაკვირდებოდნენ და რაკეტების აღმოსავლეთით რომ მივფრინავდი, ნათლად დავინახე ჯარი.
  
  
  პილოტმა მოძრაობა დაიწყო. თვალები გაახილა და მიყურებდა. წამოდგომა სცადა.
  
  
  - დაჯექი, - ვუთხარი მე და ხელში კოლტ 45 მეჭირა მისი მიმართულებით.
  
  
  ”შენ თავს დაესხა,” თქვა მან.
  
  
  „ჰაერში დავრჩებით მანამ, სანამ ჩემი ხალხი აქ არ მოვა“, - ვუთხარი მე. "როგორ დაფრინავდი წრეებში, როგორც გითხარი, მე არ დაგესხმებოდი." გადავწყვიტე მის ერთგულებაზე აპელირება. "გენერალ საჰელის ბოლო ბრძანება იყო ამ ბირთვული ქობინების ეთიოპიიდან გატანა... და ჩვენ ამას ვერ გავაკეთებთ, თუ მთებში დავბრუნდებით."
  
  
  ვერტმფრენი ჰაერის ჯიბეში შევიდა და მასზე კონტროლის დასაბრუნებლად ორივე ხელი დამჭირდა. როცა ისევ უკან გავიხედე, პილოტი უკვე ფეხზე წამომდგარიყო და იარაღების თაროსკენ მიიწევდა. შვეულმფრენს უნებლიეთ ზევით გადმოხტომა რომ არ დავუშვა, მას ექნებოდა შანსი აეღო იარაღი და მესროლა. ფრთხილი მიზანი ავიღე და მუხლში ვესროლე.
  
  
  დაცემის ნაცვლად შეირბინა. ვერტმფრენი ისევ ჩაყვინთა. მფრინავი გენერალ სახელეს სხეულს გადაედო და ღია კარიდან გადავარდა. არ მინდოდა ეს მომხდარიყო. მას უნდა ეცოცხლა, რათა უფროსებს ეთქვა დანაკილში დამალული რაკეტების შესახებ. ახლა ძალიან სავარაუდო იყო, რომ ეთიოპელები მე დამაბრალებდნენ გენერალ საჰელის სიკვდილს. მიკროფონი ავიღე, რომ მოახლოებულ ამერიკელებს დამეძახა.
  
  
  Ვიკითხე. - თქვენთან არიან შეიარაღებული ადამიანები?
  
  
  - თორმეტი, - გაისმა პასუხი.
  
  
  ”ეს საკმარისი არ არის, მაგრამ ეს უნდა გაკეთდეს.” Ეს პრობლემაა. რაკეტების მცველებს მოვახსენე.
  
  
  ”თორმეტი საზღვაო ქვეითი”, - თქვა ქვედანაყოფის მეთაურმა. „უპირველესად ჩვენ მათთან ერთად შვეულმფრენს ბორტზე ჩამოვსვავთ. ჩვენს ნახვას დაახლოებით სამ წუთში შეძლებთ.
  
  
  - მშვენიერია, - ვთქვი მე. - შენს თვალწინ ჩამოვჯდები.
  
  
  თორმეტი საზღვაო ქვეითი - ჩვენ მხოლოდ ერთიდან ორამდე ვიყავით.
  
  
  ************
  
  
  ვერტმფრენი საზღვაო ქვეითების მოსვლამდე დავეშვი. ეს სარისკო მანევრი იყო, მაგრამ რაკეტების მხარეს დაშვებით, იმედი მქონდა, რომ მიგვედევნა დანაკილოვი, რომელიც ჩასაფრებული იყო. დაახლოებით ასი იარდის მოშორებით გავვარდი ღია უდაბნოში. გადმოვხტი და ვერტმფრენიდან გავიქეცი.
  
  
  ცხელმა მზემ დამიწვა სხეული. გავიგე ეთიოპიის ვერტმფრენის სროლისა და ტყვიების ხმა. შემდეგ მოხდა აფეთქება; მცხუნვარე სიცხემ გამიხვრიტა, როგორც ტყვიამ საწვავის ავზი გახვრეტილა და ცეცხლი წაუკიდა. მე უკვე უარი ვთქვი ცოცვის იდეაზე, ძლიერად ავიღე იარაღი და ქვიშაზე გავვარდი, ვცდილობდი რაც შეიძლება პატარა ვყოფილიყავი.
  
  
  დაბალი დიუნის მიღმა ჩავვარდი, როცა ტყვიებმა ქვიშაში გახვრეტილა და თავზე გადამიფრინდა. პირველი თოფი ავიღე და მიდრეკილი სროლის პოზიცია დავიკავე. უდაბნოში ათამდე დანაკილი მესროლეს. კიდევ ათი მაინც იყო რაკეტებით. მე ვუპასუხე ცეცხლს და ორი მოვკალი სანამ ჩემი თოფი ცარიელი იყო.
  
  
  მეორე თოფი ნახევრად ცარიელი იყო და ქვიშაში ჩაძირვისას კიდევ ერთი დანაკილი დაეცა. ჩემთან მიახლოება დაიწყეს, სხვების ცეცხლის მიღმა იმალებოდნენ. დიუნის მეორე მხარეს გავედი და მოვახერხე კიდევ ერთი მტრის ჩამოგდება, სანამ მეორე თოფს საბრძოლო მასალა არ ამოეწურა.
  
  
  უკვე ძალიან ახლოს იყვნენ და ძალიან მალე ერთ-ერთი მესროლა. დავიწყე ფიქრი, რომ არასწორი გამოთვლა მქონდა, როდესაც ცაში აშშ-ს საზღვაო ძალების ვერტმფრენები გამოჩნდნენ და საზღვაო ქვეითებმა ცეცხლი გახსნეს. ბრძოლა ხუთ წუთში დასრულდა. მე არ მქონდა შანსი სხვა კადრის გადაღების. საზღვაო ქვეითი სერჟანტი ნელა წამოვიდა ჩემსკენ ქვიშაზე. მან მიესალმა და თქვა: ”ბატონო. კარტერი?
  
  
  - მართალია, სერჟანტო, - ვუთხარი მე. 'სწორ დროს. ერთი წუთის შემდეგ და მოგიწია ჩემი გადარჩენის სიამოვნების ხელიდან გაშვება.
  
  
  "Ვინ იყვნენ ისინი?"
  
  
  დანაკილს. ოდესმე გსმენიათ ამის შესახებ?
  
  
  "Არა სერ."
  
  
  "ისინი მეორე საუკეთესო მებრძოლები არიან მსოფლიოში."
  
  
  ღიმილმა გაიფანტა სახე. - ვინ არიან საუკეთესო, ბატონო?
  
  
  ”ამერიკელი საზღვაო ქვეითები,” ვთქვი მე.
  
  
  მან მიუთითა ეთიოპიის ცეცხლმოკიდებულ ვერტმფრენზე. - თქვენთან სხვა ვინმე იყო, ბატონო?
  
  
  'Ერთი ადამიანი. მაგრამ ის უკვე მკვდარი იყო. რამდენ ხანში შეგვიძლია მივიღოთ რაკეტა მეცნიერები აქ?
  
  
  ბირთვული იარაღის მართვის გამოცდილების მქონე ლეიტენანტი მეთაურობდა ოცი ტექნიკოსისგან შემდგარ რაზმს. ბევრი კითხვა ჰქონდა, მაგრამ მე გავჩუმდი.
  
  
  - გრძელი ამბავია, მეთაურო, - ვუთხარი მე. ”თქვენ არ ხართ კვალიფიცირებული ამ ყველაფრის მოსასმენად და არ მოგეწონებათ ის ნაწილი, რომელსაც მე გეტყვით.”
  
  
  - ეს რა არის, ბატონო? კარტერი? - მან თქვა .
  
  
  „ეს უდაბნო ცოცავს ადამიანებთან ერთად, რომლებიც ფიქრობენ, რომ მტრების მოკვლა უფრო სახალისოა, ვიდრე ფეხბურთის თამაში. ჩვენ გვყავს თორმეტი საზღვაო ქვეითი. და მე ვნახე ოცდაათი-ორმოცი ეს დანაკილი ერთად.
  
  
  მან ესმოდა სიტუაცია. მამაკაცებმა მაშინვე დაიწყეს ბირთვული ქობინების დემონტაჟი. ისინი ხუთ ბირთვულ ქობინს დემონტაჟდნენ და ვერტმფრენში ჩატვირთავდნენ, როდესაც რაკეტების აღმოსავლეთი მხრიდან რამდენიმე გასროლა მოხდა. საზღვაო ქვეითები მაშინვე გადახტა მოქმედებაში, როდესაც მე გამოვედი ერთ-ერთი რაკეტის ჩრდილიდან, სადაც ვიჯექი და ვილჰელმინა გამოვიყვანე. ველოდი ახალი კადრების ხმას, მაგრამ ის არ მოვიდა. შემდეგ ერთ-ერთი მეზღვაური ჩემკენ გამოიქცა ქვიშაზე.
  
  
  ბატონი. კარტერი, - თქვა მან სუნთქვაშეკრულმა. -ახლა შეგიძლია მოხვიდე? ზოგიერთ მანიაკს რაკეტების აფეთქება სურს.
  
  
  მე მას ქვიშაზე გავვარდი. მივედით დაბალი დიუნის მწვერვალზე და დავინახე მსუქანი თეთრი კაცი, რომელსაც ყუთი ეჭირა. ეგვიპტელებისგან მოპარული რუსული წარმოების ერთ-ერთი რაკეტის გვერდით იდგა. იმ ღამეს საჰელესის ბინაში გამოვიცანი: ჩეზარე ბორჯია ჯერ კიდევ სადღაც ეთიოპიაში იყო.
  
  
  
  
  თავი 19
  
  
  
  
  
  ბორჯიიდან თხუთმეტ მეტრში ვიდექი. მარტივი დარტყმა ვილჰელმინას მხრიდან. სამწუხაროდ, მე ვერ მოვახერხე ამ კადრის გადაღება. არ მჭირდებოდა ახსნა იმ პატარა ყუთისთვის, რომელსაც ბორჯიას ხელში ეჭირა, მით უმეტეს, როცა დავინახე მავთულები ყუთიდან ატომური ქობინებისკენ მიმავალი. ეს იყო საოცრად მარტივი იარაღი. ჩვეულებრივი აფეთქებები იწვევს ბირთვულ ქობებს. ელექტრული იმპულსები იწვევს ჩვეულებრივ აფეთქებებს. ბორჯიას მხოლოდ ღილაკზე დაჭერა ან გადამრთველის გადაბრუნება სჭირდებოდა და ისტორიაში ყველაზე დიდი და ყველაზე ძლიერი ბირთვული აფეთქება დანაკილის ქვიშაზე მოხდებოდა, ეპიცენტრში ნიკ კარტერი იყო. - იარაღი დადეთ, ბატონო. კარტერი, - დაიყვირა ბორჯიამ.
  
  
  ლუგერი ქვიშაში ჩავყარე. იმ მომენტში ორი რამის გაკეთება მინდოდა. ერთ-ერთი მათგანი იყო ბორგიას მოკვლა. სხვა საქმე იყო, რომ არ გაებრაზებინა ქვედანაყოფის მეთაური. მას რომ არ გამოეგზავნა მესინჯერი, იქნებ მეპოვნა გზა, რომ ბორჯიას შესახებ ყველაფერი გამეგო და მომეკლა.
  
  
  - ძალიან ნელა მოდი ჩემთან, - უბრძანა ბორჯიამ.
  
  
  მან იცოდა ჰიუგოს შესახებ? ვფიქრობდი ჩემს წინა კონტაქტებზე ბორჯიელებთან. გარდმა დაინახა, როგორ მოვკლა ლარსენი ჰანს სკეილმანზე და თუ მას შესანიშნავი ღამის ხედვა ჰქონოდა, დაინახავდა, რომ მე მას დანით ვაჭრიდი. თუმცა, როცა მან დამიჭირა, უიარაღო ვიყავი და ჰანს სკილმანის დეტექტივებმა ვერ იპოვეს ჰიუგო ჩემს ბარგში. რა თქმა უნდა, ბორჯიას ბანაკში მეც უიარაღო ვიყავი და როცა დავბრუნდი, ეთიოპიის ინსპექციის ჯარების ასეულის უკან ვიდექი. ექვსი ღამის წინ ასმარაში, როცა გაარდი და მისი მხლებლები თავს დაესხნენ თავს, მხოლოდ პისტოლეტი და გაზის ბომბი გამოვიყენე. ჰიუგო კალთაში დარჩა. ასე რომ, მაშინაც კი, თუ ბორჯიას ინტელექტი კარგად მუშაობდა, სავარაუდოა, რომ ის ფიქრობდა, რომ ერთადერთი დანა, რომელიც მე ოდესმე გამოვიყენე, იყო ატლანტის ოკეანის ფსკერზე.
  
  
  ისე, მე მზად ვიყავი გამოსაყენებლად. და როგორ გამოვიყენო ახლა? ბორჯიამ მარჯვენა საჩვენებელი თითი ღილაკზე დაადო. ახლა საკმარისად ახლოს ვიყავი მავთულის დასათვლელად. ორი მათგანი გაიქცა ყუთიდან რაკეტის თავში, გადაჭიმული ბორჯიას უკან მარჯვნივ - ჩემგან მარცხნივ - როგორც ფუტურისტული გველი მზეში. მაინტერესებდა რამდენს მომცემდა ბორჯიას კიდევ უფრო დაახლოების უფლებას.
  
  
  „გაჩერდი, ბატონო. კარტერი“, - თქვა მან.
  
  
  სამი მეტრი. Გავჩერდი. თითქმის შუადღე იყო და მცხუნვარე მზემ ფეხზე დამწვა მძიმე ჩექმებისა და სქელი წინდების ძირები, რომლებიც მეცვა.
  
  
  - ყვირილი შეწყვიტა ბორგიამ. გაბრაზებულმა შემომხედა. მან თქვა: „ბატონო. კარტერ, გადადგი ორი ფრთხილად ნაბიჯი მარჯვნივ.
  
  
  დავემორჩილე. ჩემი სხეული აღარ უშლიდა მეზღვაურებს და საზღვაო ქვეითებს. იმედი მქონდა, რომ ჩემს უკან არავინ გამოიჩენდა გმირობას. საზღვაო ქვეითთა უმეტესობა არის თოფის სნაიპერები. ეჭვგარეშეა, ერთ-ერთ მათგანს შეეძლო ბორჯიას რაკეტით ჩამოგდება, მაგრამ თითის კრუნჩხვითი მოძრაობა გადამრთველს გადააბრუნებდა და ყველას გაგვაფრქვევდა. „მოემზადეთ ყველა წასასვლელად“, უთხრა მათ. "მინდა ყველანი ვერტმფრენებში და ჰაერში ხუთ წუთში."
  
  
  ბორგია გაგიჟდა. ყოველთვის მეგონა, რომ ის გიჟი იყო, მას შემდეგ რაც გავიგე, მან სახელი შეუცვალა კარლოდან ცეზარე. მაგრამ ახლა მტკიცებულება მქონდა. მას სხვა იარაღი არ ჰქონია, გარდა დეტონატორისა, რომელიც დამაგრებულია ბირთვულ ქობინაზე.
  
  
  ვერანაირად ვერ დამამთავრებდა. მას მხოლოდ რაკეტის აფეთქებით შეეძლო ჩემი მოკვლა, რომელიც თავს მოიკლავდა. მან დამირეკა, რომ მომესწრო მისი უკანასკნელი ქმედება, მისი ველური, თვითმკვლელობა ატომური ბომბის აფეთქების შედეგად.
  
  
  მაგრამ მიხვდა თუ არა მისი ამაოება? წყალი ჩემს სხეულზე არა მარტო მზისა და ცხელი ქვიშის გამო მოედინებოდა. სამი, შეიძლება ოთხი წუთი მქონდა ამ შეშლილის გონებაში ჩასასვლელად, მისი გეგმების გასარკვევად და მათი განეიტრალების გზაზე. მეზღვაურების და საზღვაო მეზღვაურების გაუჩინარების შემდეგაც რომ მაიძულებდა გამეშიშვლებინა და მუცელზე დავწოლილიყავი ქვიშაზე, მაშინაც კი, თუ მან ჰიუგო გამოტაცა და ჩემი სხეულიდან რამდენიმე სანტიმეტრით დამეჭირა, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ის ყოფილიყო. შეუძლია Killmaster-ის დაძლევა. სწრაფად მომიწია მასთან გამკლავება. ”ეთიოპიის მთავრობაში თქვენი მეგობრების გვერდით, ბევრად უფრო გონივრული იქნება, რომ გადარჩეს, ვიდრე ჩვენ ასე შეგაწუხოთ”, - ვუთხარი მე მშვიდი ტონით. ”თქვენ მაინც შეგიძლიათ გვებრძოლოთ მოგვიანებით.”
  
  
  ”ჩემი მეგობრები შეშინებულები არიან”, - თქვა მან. - „სულელები არიან. არ იცოდნენ, რომ შენ და შენი ოპერეტა გენერლის დანაკილში ჩასაფრება მოვამზადე.
  
  
  ”თქვენ ნამდვილად ბევრი კონტაქტი გაქვთ დანაკილებს შორის”, - ვუთხარი მე.
  
  
  არ მინდოდა უცებ გონს მოსულიყო ბორჯია. ის არ ელოდა, რომ დანაკილები დღეს ბრძოლას წააგებდნენ. მას სჯეროდა, რომ მათ შეეძლოთ გამოეყვანათ საზღვაო ქვეითები იმ ჩასაფრებიდან, რომელიც მან საჰელეს და მე დამიყენა. მაგრამ მისი ერთ-ერთი ადამიანი ძალიან მოუთმენელი იყო და გენერლის გამოჩენის მომენტში გაისროლა. ახლა ბორჯიას არჩევანი არ ჰქონდა. როგორც კი გაიგებს ამას, ის გადააბრუნებს გადამრთველს და ელექტრო დენს გაუგზავნის სადენებით, რომლებიც მიდიან ბირთვულ ქობინამდე.
  
  
  მავთულები? მე სწრაფად გამოვიკვლიე ისინი. იმედი მქონდა, რომ ისინი ჩემს სიცოცხლეს გადაარჩენდნენ.
  
  
  ბორჯიას ბიოგრაფიისა და პერსონაჟის გაანალიზებაში გულდასაწყვეტად ვანელებდი. პოლიტიკური აგიტატორი იტალიაში, კოლეჯის სტუდენტი, რომლის სწავლება ძირითადად აკადემიური და თეორიული იყო, ბრწყინვალე ლიდერი, რომელმაც იცოდა როგორ გაუმკლავდეს პოლიტიკოსებს და სამხედროებს, თვითგამოცხადებული მთავარსარდალი, რომელმაც ბინძური საქმეები დაუტოვა ვასილი პაჩეკის მსგავს ადამიანებს... რატომ ჰქონდა ბორჯიას დეტონატორის სწორად შეერთების უნარი? ვიპოვე მისი სუსტი წერტილი.
  
  
  მავთულები მთავრდებოდა ლითონის დამჭერებით, როგორც ხრახნით დამაგრებული. ბორჯიამ ისინი მხოლოდ ბირთვულ ქობინაზე დააყენა. შეძლებისდაგვარად ყურადღებით შევისწავლე ისინი. ის, რომელიც დაკავშირებული იყო ზედა საკონტაქტო წერტილთან, მიმაგრებული იყო მხოლოდ რჩევებზე. მავთულზე ოდნავი ჩაჭიმვა წრეს გაწყვეტს და აფეთქებას შეუძლებელს გახდის. ყველაფერი რაც მე უნდა გამეკეთებინა ის იყო, რომ თავი ისე დამეჭირა, სანამ ის გადამრთველს არ აბრუნებდა. ნაბიჯი გადავდგი წინ.
  
  
  "დარჩი იქ, სადაც ხარ", - დაიყვირა ბორჯიამ.
  
  
  ვერტმფრენის ძრავები იღრიალა, როდესაც საბრძოლო ჯგუფი ემზადებოდა გასასვლელად.
  
  
  - ბოდიში, - ვთქვი რბილად. „ფეხში კრუნჩხვა მაქვს. იმ დაწყევლილ ეთიოპიურ ვერტმფრენში იმდენად პატარა ადგილი იყო, რომ ძლივს გავწელდი, რომ კომფორტულად დავმჯდარიყავი“.
  
  
  "მოდი აქ, რომ თვალი მოგადევნო."
  
  
  რამდენიმე ნაბიჯი გადავდგი მარცხნივ, სანამ კინაღამ არ შევეხე ბირთვულ ქობინს. ბორჯიას თვალს არ აშორებდა, როცა უნდოდა, ჩემი და მფრინავი ხალხისთვის უკეთ დაეთვალიერებინა. ეს იმას ნიშნავდა, რომ მან იცოდა, რომ მისი კავშირები ცუდი იყო. მაინტერესებდა ეს ცოდნა დამეხმარებოდა თუ შემაფერხებდა.
  
  
  კინაღამ ყვირილი მომიწია, რომ ვერტმფრენის ფლოტის ხმაური მესმოდა. - მარიამი გახსოვს, ბორგია?
  
  
  ”მე მას დავიბრუნებ,” ბლეფი გაისმა მან. "მას დამიბრუნებენ, თორემ მთელ ამ ღვთივ მიტოვებულ ქვეყანას რუკიდან წავშლი".
  
  
  - ცოტა დაზიანებულია, - ვუთხარი მე და ჩუმად მოვუხადე ბოდიში მისთვის.
  
  
  -რას გულისხმობთ ბატონო? კარტერი?
  
  
  "ის ჩემი შეყვარებულია მას შემდეგ, რაც ჩვენ გავექცევით თქვენს ბანაკს."
  
  
  ბორჯიას მსგავსი მამაკაცები განიცდიან მცდარ წარმოდგენას, რომ ყველა ქალი კერძო საკუთრებაა. ნორმალური მამაკაცი გააუპატიურებს ან ეცდება ასეთი ლამაზი მონა. ნებისმიერ შემთხვევაში, ის ნამდვილად არ შეეცდებოდა მისი სიმბოლოდ აქციოს თავისი იმედისა, რომ ერთ დღეს ეთიოპიას განაგებდა. მან შეწყვიტა მასზე ფიქრი, როგორც საკუთარი სურვილებისა და საჭიროებების მქონე ქალი. და ამიტომ ჩემმა კომენტარმა გააბრაზა იგი. და მხოლოდ ცოტა ხნით მან დაკარგა ყურადღება მიმდინარე გარემოებებზე.
  
  
  მან ნაბიჯი გადადგა ჩემკენ, მარჯვენა ხელში ეჭირა შავი ყუთი, რომელშიც დეტონატორი იყო და თითი გადამრთველიდან დაახლოებით სამი მეოთხედი ინჩის დაშორებით ეჭირა. შეიძლება ეს არ იყო ზუსტად ის, რაც მჭირდებოდა, მაგრამ ეს იყო ყველაფერი, რის მიღებასაც ვაპირებდი. წინ დავიხიე.
  
  
  მან ინსტინქტურად ასწია მარცხენა ხელი ჩემი შეტევის შესაჩერებლად. მოქმედების დრო ამოიწურა, როცა მიხვდა, რომ მე მავთულებზე ვყვინთავდი და არა მას.
  
  
  ჩემმა ხელებმა იპოვეს ისინი. მე უბრალოდ გავწიე ისინი. ზედა მავთული, რომელიც მე დავადგინე, რომ ყველაზე სუსტი იყო, დაშორდა იქ, სადაც ბირთვული ქობინი კონტაქტობდა.
  
  
  ზურგს უკან ბორჯიას გინება გავიგე. მე შევბრუნდი მასთან მოსაგვარებლად. უაზროდ, რამდენჯერმე გადაატრიალა გადამრთველი. მე ავიღე ერთადერთი ძაფი, რომელიც ჯერ კიდევ იყო მიმაგრებული და გავწიე; ისიც გადმოვიდა. ახლა ბორჯიას ხელში არაფერი ეჭირა გარდა დეტონატორისა, რომელიც დაკავშირებულია დანაკილის უდაბნოს ქვიშებთან. შვეულმფრენები აფრინდნენ და ჩვენს თავზე გადაცურეს. ვიმედოვნებდი, რომ ვინმე იქ შემოიხედავდა, რადგან აქ მარტო რომ დავრჩენილიყავი, ნამდვილ უბედურებაში დამემართებოდა. ერთხელ გადავრჩი დანაკილის გადაკვეთას, მაგრამ მეორედ გაკეთების შანსი უმნიშვნელო იყო.
  
  
  ბორჯიამ შეწყვიტა გადამრთველთან კონტაქტის მცდელობა და მზერა შემომხედა. მშვიდად ამოვიღე ჰიუგო გარსიდან.
  
  
  - კარტერ, ნაბიჭვარი, - თქვა მან გაბრაზებულმა.
  
  
  ბორჯიას მეტი არაფერი მქონდა სათქმელი. როდესაც ჰოუკმა გამომიგზავნა ამ მისიაზე იმ დღეს, როდესაც დაგეგმილი იყო შეხვედრა ვაშინგტონის გარეუბანში მდებარე რესტორანში, მან თქვა, რომ არ იცოდა ეს Killmaster-ის ნამუშევარი იყო თუ არა. ეს გადაწყვეტილება ჩემი დავალების ნაწილი იყო. ბორჯიას ძალიან ბევრი მნიშვნელოვანი კონტაქტი ჰქონდა ეთიოპიაში.
  
  
  ახლა, როცა გენერალი საჰელი გარდაიცვალა, არ ვიცოდი, რა უბედურება შეიძლებოდა მოჰყოლოდა. გარდა ამისა, მას ძალიან უყვარდა ისეთი ნივთების აფეთქება, როგორიცაა ბირთვული ქობინი, რათა გამოჩენილიყო როგორც სასარგებლო მოქალაქე.
  
  
  მივუახლოვდი, უგომ გულზე დაუმიზნა. უსარგებლო დეტონატორი მესროლა. მე მტრედს გავყევი, მაგრამ მოძრაობამ ხელი შეუშალა მიზნის მიღწევაში. ბორჯიამ სცადა გაქცევა ფხვიერი ქვიშის გასწვრივ, მაგრამ მას ძალიან მცირე მხარდაჭერა ჰქონდა. მარცხენა ხელით მოვკიდე საყელოში და მიწაზე დავაგდე. ჩემი მუხლი მის ყელზე მიიჭირა, როცა ზედ დავეცი, სტილეტო მკერდზე ხვრიტა.
  
  
  ფეხზე წამოვდექი და ხელები ავიფარე. კიდევ ორი ვერტმფრენი გაფრინდა. მერე ერთი უცებ შემობრუნდა. რამდენიმე იარდის მოშორებით ქვიშაზე დაეშვა და საზღვაო ქვეითი სერჟანტი გადმოხტა.
  
  
  ”ვხედავ, რომ თქვენ ის გაანეიტრალეთ, ბატონო”, - თქვა მან.
  
  
  "დიახ."
  
  
  ვერტმფრენს მიუბრუნდა და იკივლა. "აცნობეთ მეთაურს, სანამ ის მთლიანად დატოვებს რადიოს.
  
  
  - ეს მეთაური პირველი ვერტმფრენით ჰაერში იყო, სერჟანტი?
  
  
  'მეორე.'
  
  
  "ამაღამ მაინც შესანიშნავი ამბავია გადამზიდველის სასადილო დარბაზისთვის."
  
  
  მისი ღიმილი შესანიშნავად გამოხატავდა ჩემს გრძნობებს.
  
  
  ლეიტენანტი მეთაური უილიამ შადველი მთელი გულით არ მიყვარდა. ჯარისკაცების უმეტესობის მსგავსად, მან ცოტა რამ იცოდა AX-ის შესახებ. და ის, რომ მან იცოდა ამის შესახებ, არ ამშვიდებდა მას. და ჩემმა მოსაზრებამ მასზე კიდევ უფრო ნაკლებად გაახარა. მე ის განზე დავდე, სანამ ინჟინრები განაგრძობდნენ ბირთვული ქობინების დემონტაჟს და ვერტმფრენებზე ჩატვირთვას. გრძელი და ძალიან უსიამოვნო საუბარი გვქონდა.
  
  
  ”ვაღიარებ, რომ სერიოზული შეცდომები დავუშვი, მისტერ კარტერ,” - თქვა მან ბოლოს.
  
  
  ”განაგრძეთ აღიარება, მეთაურო,” შევთავაზე მე. „მეორე შვეულმფრენით წასვლა სიმხდალეა. ეს არის ბრალდება და მე თითქმის გიჟი ვარ მის წამოსატანად“.
  
  
  მეორედ რომ წავიდა, უკეთესად მოიქცა. ის ბოლო ვერტმფრენში ჩაჯდა, რომელიც ჩემთან ერთად აფრენდა. ჩვენ შემოვუარეთ ტერიტორიას, რომელიც ახლა განათებულია მზის ჩასვლისას. ბირთვული ქობინი სხვა შვეულმფრენებში იყო და ზოგიერთი თვითმფრინავი უკვე უსაფრთხო უნდა იყოს ავიამზიდზე. ჯერჯერობით, ეთიოპიის ჯარებს არ დაუწყიათ გამოძიება ჩვენი საჰაერო სივრცის დარღვევის შესახებ. და მე ვივარაუდე, რომ საჰელის ბრძანებები ძალაში დარჩებოდა ჩვენი მისიის დასრულებამდე. რაკეტები უდაბნოში იწვა, როგორც დაცემული, გაქვავებული ტყის ნაწილი. და ისინი იქ დიდხანს იწვებოდნენ, რომ არავის ეპოვა.
  
  
  'Ბატონი. კარტერ, - თქვა სარდალმა შადველმა, - ვინ იყო ეს ბორჯია?
  
  
  „ნიჭიერი გიჟი. მას სურდა გამხდარიყო აღმოსავლეთ აფრიკის იმპერატორი და მესამე მსოფლიო ომის დაწყება. თქვენი ხალხის მიერ შეგროვებული ბირთვული ქობინი გამიზნული იყო კაიროს, დამასკოსა და თელ-ავივისკენ.
  
  
  ”ის ნამდვილად გიჟი იყო.” ის მზად იყო ყველას ააფეთქებდა. საკმარისი იქნებოდა ერთი ბირთვული ქობინი, მაგრამ ჯაჭვური რეაქცია დაფარავს მსოფლიოს მთელ ამ ნაწილს რადიოაქტიური გამონაბოლქვით.
  
  
  წითელი ზღვის შუა გზაზე ვიყავით, როცა შადველმა კიდევ ერთი კითხვა დაისვა: კარტერ, რატომ არ სურდათ იმ ეთიოპელებს ბირთვული ქობინების შენარჩუნება?
  
  
  ქვიშას გავხედე, ახლა ძლივს ჩანს ბინდიში. აქლემების ქარავნები გავიფიქრე დანაკილის უდაბნოში. მერე მარიამზე ვფიქრობდი.
  
  
  ”მათ უკეთესი რამ აქვთ”, - ვთქვი მე.
  
  
  
  
  
  
  წიგნის შესახებ:
  
  
  ეგვიპტედან და ისრაელიდან რაკეტების გაუჩინარებამ ორ ქვეყანას შორის ორმხრივი ბრალდებები გამოიწვია. მაგრამ AX-ს, ამერიკის საპრეზიდენტო დაზვერვის სამსახურს, აქვს სანდო ინფორმაცია, რომელიც მიუთითებს სხვა მიმართულებით, ეთიოპიის დანაკილზე, მსოფლიოს ერთ-ერთ ბოლო რეგიონზე, სადაც მოღალატე იტალიელი, რომელიც საკუთარ თავს გენერალ "ჩეზარე ბორჯიას" უწოდებს, ბოროტ საქმეებში იყო ჩართული. კაცი სინანულის გარეშე, ძალაუფლების გზაზე. ბორჯიაზე ნადირობა და განადგურება მის მძიმედ შეიარაღებულ ქალაქში, უდაბნოში სავსე ქვიშით, კარტერისთვისაც კი თითქმის შეუძლებელი ამოცანა იყო. მაგრამ ბირთვული იარაღის დემონტაჟის აუცილებლობა, რამაც ძალიან კარგად შეიძლება მესამე მსოფლიო ომი გააჩაღოს, ღირს ძალისხმევა, თუნდაც მძიმე მსხვერპლის ფასად... კარტერის ერთადერთი პარტნიორი იყო მერიამი, ეთიოპიელი დიდებულის მშვენიერი ქალიშვილი.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ნიკ კარტერი
  
  
  კონტრაქტი კატმანდუში
  
  
  თარგმნა ლევ შკლოვსკიმ გარდაცვლილი შვილის ანტონის ხსოვნისადმი
  
  
  ორიგინალური სათაური: The Katmandu Contract
  
  
  
  
  პირველი თავი
  
  
  ის იმაზე სწრაფი და მოქნილი იყო ვიდრე წარმომედგინა. და ის სასიკვდილო იყო. ცალ ხელში მას ეჭირა ხის ძლიერი ჯოხი, რომელსაც შეეძლო ჩემი თავის ქალა ასობით სისხლიან ფრაგმენტად გაეყო. ადამიანის ძვალი უკვე რვა და ნახევარი გირვანქა ზეწოლის ქვეშ იმტვრევა და მამაკაცი, რომელსაც ჯოხი აქვს, ადვილად შეუძლია სამჯერ მეტი ძალის გამოყენება.
  
  
  ზედმეტია იმის თქმა, რომ ამის დაშვებას არ ვაპირებდი.
  
  
  ჩემი ფეხები გლუვ იატაკზე გადაცურდა, როცა ის წინ მიიწევდა თავდასხმისთვის. ის თავს დაესხა, ღამურს ატრიალებდა და ჩემი ნეკნების გატეხვას აპირებდა. ვუპასუხე ისე, როგორც მასწავლეს, რადგან დიდი ტკივილითა და ძალისხმევით განმეორებით ვვარჯიშობდი. ჩემი სხეული ინსტიქტურად მოძრაობდა; მოქმედება თითქმის რეფლექსური იყო. მე ავიქნიე მარჯვნივ, ხელკეტისაგან მიუწვდომელი, როცა ის ჰაერში ატრიალდა. ჰაერში სტვენის ხმა მესმოდა, მაგრამ იქ უაზროდ დგომას არ ვაპირებდი, სანამ არ ვიგრძენი, რომ ნეკნებში არ მომხვდა და ორთქლის გორგოლაჭის მტანჯველი ძალით დაამტვრია ძვლები და კუნთები. შეტევა დავბლოკე მოწინააღმდეგის მკლავებში ხელისგულებით და მკლავებით. ჩემმა კოხტა ხელი მამაკაცს იდაყვში დაარტყა. ჩემი მეორე ხელი მხარზე შეახო.
  
  
  ერთი წუთით პარალიზებული იყო. შემდეგ მან სცადა უკან დახევა და ხელახალი ღამურის რხევა. მაგრამ ახლა ჩემი რეაქციის დრო მისზე უკეთესი იყო. სანამ ის იარაღს გამოიყენებდა, მტრედს წინ გავუწიე, მკლავს მოვკიდე ხელი და ჩემსკენ გამოვიწიე. მისი ცხელი სუნთქვა
  
  
  სახეზე გადამიცურდა, როცა მეორე ხელი ავწიე. ეს უნდა ყოფილიყო საბოლოო დარტყმა, ჩემი ხელის სასტიკი დარტყმა, რომელიც საბოლოოდ ავითვისე ერთი კვირის წინ.
  
  
  ნიკაპზე ქუსლით მკვეთრი დარტყმისთვის ხელის აწევა მინდოდა. მაგრამ სანამ მოძრაობას შევძლებდი, მან ფეხი მომკიდა და ფეხი კოჭზე მომიჭირა. ერთი სწრაფი მოძრაობით, მისი თავი უკან დაიხია, ჩემი მკლავისგან მიუწვდომელი იყო და ორივე იატაკზე დავდექით. ღამურას მივადექი და ვცდილობდი მომაკვდინებელ იარაღს ხელი დამეჭირა.
  
  
  მეტოქე სუნთქვაშეკრული სუნთქავდა და ჩემს დამხობას ცდილობდა. მაგრამ მე არ ვმოძრაობ. მუხლები მის მაჯის შიდა მხარეს დავაჭირე მთელი სიმძიმით უკან, რამაც გაუსაძლისი ტკივილი გამოიწვია მისი ხელების მარჯვენა წნევის წერტილებში. მაჯის ძვლები მნიშვნელოვანია, თუ ვინმეს მოკვლა გინდა და ჩემმა მუხლებმა მისი ხელები პარალიზებულია იმდენი, რომ ღამურა მისი დასუსტებული ხელიდან გამომეგდო.
  
  
  ბარტყი კისერზე მივაჭირე. სახე გაწითლდა, როცა მის ადამის ვაშლს შევეჯახე და სასუნთქი მილის ჩახშობით დავემუქრე. მაგრამ შემდეგ გავიგე, როგორ დაარტყა ხელი კარგად გაპრიალებულ პარკეტზე.
  
  
  ეს ის ნიშანი იყო, რომელსაც ველოდი.
  
  
  მაშინვე უკან დავიხიე და ფეხზე წამოვდექი. წელიდან დავეხვეწე, მოწინააღმდეგეს იატაკიდან ასვლაში დავეხმარე და ვუყურე, როგორ ქედმაღლობდა ისიც. ის შებრუნდა, რათა მოერგებინა თავისი ტობოკი, უხეში თეთრი ქსოვილის გამოწერილი კაბა. პერანგი მეშვიდე ხარისხის შთამბეჭდავი შავი ქამრით იყო შეკრული. უხეში იქნებოდა, ტანსაცმელი რომ მომეწესრიგებინა ისე, რომ ზურგი მომაქციე. დაველოდე სანამ ისევ ჩემსკენ შემობრუნდა. შემდეგ მხარზე ხელი დამადო და თავი დამიქნია, მოწონებით გაიღიმა.
  
  
  ”ყოველდღე უკეთესი და ჭკვიანი ხდები, ჩუ-მოკ”, - თქვა ჩემმა ინსტრუქტორმა ღიმილით.
  
  
  მის მშობლიურ კორეაში ეს სახელი ნიშნავდა "მუშტს". მე კმაყოფილი ვიყავი კომპლიმენტით, რადგან ის იყო საუკეთესო საბრძოლო მხატვარი ჩვენს მთავრობაში და AH-ს შეეძლო მისი დახმარების გამოყენება. და ოსტატი ჟუოენი არ იყო გულუხვი ქება-დიდებაში. ის არ ჩქარობდა კომპლიმენტების მიცემას, თუ არ გრძნობდა, რომ ისინი ნამდვილად იმსახურებდნენ.
  
  
  „ჩემი უნარი შენი უნარია, კვან-ჩანგ-ნიმ“, ვუპასუხე მე, ინსტრუქტორის პოზიციის სწორი ტერმინით.
  
  
  "შენი კეთილი სიტყვები ძალიან გულუხვია, ჩემო მეგობარო." ამის შემდეგ ჩვენ ორივე გავჩუმდით, მუშტები შევკარით და მკერდთან მივიყვანეთ კლასიკური ეტლის გონებრივი და ფიზიკური კონცენტრაციის პოზაში, სრული და აბსოლუტური ყურადღების პოზაში.
  
  
  - კვანგ-ჯანგ-ნიმ კე კიონ-ნე, - დავიყვირე და გვერდით მყოფი მამაკაცისკენ მოვტრიალდი. ის იყო ყველაზე სრულყოფილი ადამიანის მანქანა, რაც კი ოდესმე მინახავს.
  
  
  მან დამიბრუნა მშვილდი და წამიყვანა დოჯანგის გასასვლელისკენ, კეთილმოწყობილი სპორტული დარბაზი, სადაც დღის უმეტეს ნაწილს ვატარებდით. კარებთან ორივე შევბრუნდით და თავი დავუქნიეთ. ეს უბრალო რიტუალი მოწმობდა როგორც ოსტატისა და სტუდენტის ურთიერთპატივისცემას, ისე სპორტული დარბაზის, როგორც საგანმანათლებლო დაწესებულების პატივისცემას. მიუხედავად იმისა, რომ შეიძლება უცნაურად მოგეჩვენოთ, ყველა ეს ცივილიზებული სიამოვნება, რომელიც გარშემორტყმულია ასეთ სასტიკ აქტივობებში, კიუნგ ფოსა და კარატეს კორეული ფორმის, ტაიკვანდოს განუყოფელი ნაწილია.
  
  
  ”კიდევ ერთხელ გმადლობთ, ოსტატო ჟუენ”, - ვუთხარი მე. თავი დაუქნია, ბოდიში მოიხადა და კაბინეტისკენ მიმავალი გვერდითი კარიდან გაუჩინარდა. დერეფანში საშხაპეებისკენ მივდიოდი, როცა კუთხეში მამაკაცი მოვიდა და გზა გადამიკეტა.
  
  
  - თხის სუნი გაქვს, კარტერ, - თქვა მან კეთილგანწყობილი სიცილით. მაგრამ ღიმილში თითქოს გამოუთქმელი შეშფოთების ელფერი ეტყობოდა.
  
  
  ადვილი არ იყო მისი წუხილის ან სუნიანი სიგარის იგნორირება. მაგრამ მე არ ვიხუმრე, რადგან ჰოუკი ახლა ცივი და თითქმის გამომთვლელი მონდომებით მიყურებდა. როგორც AH-ის, ამერიკული დაზვერვის ყველაზე საიდუმლო და მომაკვდინებელი ფილიალის დირექტორი და ოპერაციების უფროსი, ის არ უნდა იქნას მიღებული მსუბუქად. ამიტომ პატივისცემით გავჩუმდი.
  
  
  -კარგად მიცნობ არა?
  
  
  ჭუჭყიანი შავი სუნიანი სიგარა ტუჩებს შორის ეკიდა, კბილებს შორის ღრღნილი ბოლო ეჭირა. სასიკვდილო სერიოზულობით ლაპარაკობდა, მე კი თავი მაღლა-ქვევით ავწიე, თითქოს უეცრად სიტყვები ამომეწურა.
  
  
  - ეს თქვენ მასწავლეთ, სერ, - ვუთხარი ბოლოს.
  
  
  ”ყველაფერი მეტისმეტად მართალია”, - თქვა მან. მან შემომხედა, თვალები შორეულ წერტილს უყურებდა. - ფეხი როგორ გაქვს? ჰკითხა მან რამდენიმე წუთის შემდეგ.
  
  
  ნიუ დელიში დავალებაზე ყოფნისას ბარძაყში დამარტყა სტილეტო, რომელიც ჩემს ძვირფას ჰიუგოს ჰგავდა. მაგრამ ჭრილობა კარგად იყო მოშუშებული და სიარულის მცირე კოჭლობის გარდა, რომელიც მალე გაქრებოდა, საკმაოდ კარგ ფორმაში ვიყავი. ”დიდი საქმე არაა... მხოლოდ ნაწიბური უნდა დაამატოთ სიას. მაგრამ ამის გარდა მე კარგად ვარ.
  
  
  ”ეს არის ის, რისი მოსმენის იმედიც მქონდა”, - უპასუხა ჩემმა უფროსმა. ჰოკმა ნახევრად დაღეჭილი სიგარა პირიდან ამოიღო და ფეხის ბურთულებზე წინ და უკან სიარული დაიწყო. მან ამოისუნთქა ნერვული დაძაბულობა; შეშფოთება, მაშინაც კი, როცა ხუმრობას ცდილობდა და მითხრა, რა ძნელია ამ დღეებში კარგი ჰავანის მოპოვება. მაგრამ ვიცოდი, რომ სიგარა ბოლო რამ იყო მის გონებაში ახლა.
  
  
  - ამჯერად რა ცუდია ბატონო? - გავიგონე ჩემი კითხვა. მას არც კი უკვირდა, რომ მისი აზრი წავიკითხე. - რაც არ უნდა ცუდი იყოს, - უპასუხა დაფიქრებულმა. ”მაგრამ... ეს არ არის ამაზე საუბრის ადგილი.” ჯერ შხაპი მიიღე და მერე მოდი, ვთქვათ, ნახევარ საათში ჩემს კაბინეტში. ეს საკმარისია იმისთვის, რომ ცოტათი მოიწესრიგო?
  
  
  -ოც წუთში მანდ ვარ.
  
  
  როგორც ვთქვი ზუსტად ოცი წუთის შემდეგ ჰოუკის კაბინეტში ვიყავი. მისი განწყობა დაბნელდა და წუხილისა და შფოთვის ხაზები გამოჩნდა მისი პირის კუთხეებში და ახლა დანაოჭებულ შუბლზე. საათს დახედა, სკამზე ანიშნა და ხელები მაგიდაზე დადო. გვერდით გადადო ბროლის საფერფლე, რომელიც სავსე იყო მისი საყვარელი სიგარების ექვსი სუნიანი კონდახით, ჰოუკმა ახედა და დაღლილად და შეშფოთებულმა გამიღიმა.
  
  
  - რა იცით სენატორი გოლფილდის შესახებ?
  
  
  სახელის გამეორება არ მითხოვია, მაგრამ არც დავმშვიდდი და არც სავარძელში ჩავვარდი. „პირველ რიგში, ის არის ერთ-ერთი ყველაზე პატივსაცემი ადამიანი მთავრობაში. ის ასევე არის შეიარაღებული ძალების ძლიერი კომიტეტის ხელმძღვანელი. ბევრი რამ ჩვენი ბიუჯეტის ზომას უკავშირდება, თუ სწორად მახსოვს. გასულ წელს ის ხელახლა აირჩიეს მესამე ვადით. ძალიან შთამბეჭდავია, როცა ამაზე ფიქრობ. მიცემული ხმების დაახლოებით სამოცდაშვიდი პროცენტი. მისმა ამომრჩევლებმა სრულიად უგულებელყვეს პარტიული ინტერესები. მათ უბრალოდ გოლფილდი სურდათ... და მიიღეს იგი.
  
  
  - მიხარია, რომ ჯერ კიდევ გამონახავ დროს გაზეთების წასაკითხად, - უპასუხა ჰოუკმა. ”მაგრამ არის ერთი რამ, რაც ჯერ არ წაგიკითხავთ, ნიკ, და ეს არის ის, რომ გოლფილდს აქვს პრობლემები, დიდი პრობლემები.”
  
  
  ჩემს სავარძელში წინ დავიხარე. ეროვნული უსაფრთხოება არ იყო AH-სთვის. გოლფილდის პრობლემებთან გამკლავება რომ მომიწია, ეს იმის გამო იქნებოდა, რომ სენატორის პრობლემები მთელ მსოფლიოში გავრცელდა. მაგრამ წარმოდგენა არ მქონდა, რა სახის უბედურებაში შეიძლებოდა შეექმნა სენატორი. - მისმინე, ნიკ, მთელი ღამე გავჩერდი ამ წყეულ საქმესთან ერთად. პრეზიდენტმა დამირეკა გუშინ შუადღისას და რაც უნდა მეთქვა, არც ისე კარგი იყო. შეხედე, მე ვაპირებ პირდაპირ შენთან ერთად ვითამაშო, რადგან ვფიქრობ, რომ უკვე იცი, რატომ მინდა შენთან საუბარი.
  
  
  თეთრი სახლი რომ დარეკავდა, გოლფილდის პრობლემები აშკარად საფრთხეს უქმნიდა საერთაშორისო უსაფრთხოებასა და მსოფლიო წესრიგს. ამიტომ თავი დავუქნიე, პირი დავხუჭე და დაველოდე.
  
  
  „გოლფილდი ქვრივია. შეიძლება ეს თქვენც წაიკითხოთ. მისი მეუღლე გასული წლის დასაწყისში ავტოავარიაში დაიღუპა. უაზრო ტრაგედია, რომელიც გაუარესდა იმით, რომ მან დატოვა არა მარტო ქმარი, არამედ ორი შვილი. ტყუპები, ბიჭი და გოგო. მე პირადად ვიცნობ ჩაკს, ნიკს, თუმცა ამას არაფერი აქვს საერთო ამ ოპერაციასთან. მის მეუღლესაც ვიცნობდი. ძალიან მიყვარდა და დღემდე საშინლად მენატრება. გოლფილდის ბავშვებიც გავიცანი. წესიერი, გონივრული შვილები, რომლებითაც ნებისმიერ მამაკაცს შეუძლია იამაყოს.
  
  
  მოულოდნელად გაჩერდა, ხელებს დახედა და ფრჩხილები გამოიკვლია; ერთ-ერთ საჩვენებელ თითზე ნიკოტინის ყვითელი ლაქა გადაურბინა. ჩუმად ვიყავი და ველოდებოდი როდის ამიხსნიდა რაში იყო საქმე.
  
  
  - ისინი გაიტაცეს, ნიკ, - თქვა მოულოდნელად ჰოუკმა. 'ორივე. Ბიჭი და გოგო.
  
  
  "გატაცებული? სად...? Რა მოხდა?'
  
  
  „ბავშვები ჯგუფთან ერთად ისვენებდნენ. მასწავლებელი და რამდენიმე მოსწავლე იმ სკოლიდან, სადაც ისინი აქ, ვაშინგტონში სწავლობენ. ხუთი დღის წინ ისინი საბერძნეთში იმყოფებოდნენ. შემდეგ სენატორმა მიიღო შეტყობინება. მან ჩურჩულით დაამატა: „და პრეზიდენტიც“.
  
  
  -სად იყვნენ ამ დროს?
  
  
  ”ათენში,” უპასუხა მან. ”მაგრამ ეს არაფერს ნიშნავს, რადგან ისინი ათენში აღარ არიან, ნიკ.” რატომღაც ისინი კონტრაბანდულად გაიყვანეს ქვეყნიდან, თუმცა ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვიცით, როგორ გაკეთდა ეს. მაგრამ ისინი საბერძნეთში აღარ არიან.
  
  
  - მაშ სად არიან?
  
  
  "ნეპალში."
  
  
  დამუშავების საშუალება მომცა და როცა დავფიქრდი, ძნელი დასაჯერებელი იყო. "ნეპალი?" - გავიმეორე. თოვლიანი მწვერვალების, ჰიპების იმიჯი მქონდა.
  
  
  სხვა არაფერი, საერთოდ არაფერი. - ღვთის გულისთვის რატომ წაიყვანე იქ?
  
  
  ”რევოლუციის დასაფინანსებლად, ამიტომ,” უპასუხა მან. ამიტომ პრეზიდენტმა სთხოვა ა.ჰ.-ს დაკავშირება. იმიტომ რომ ნეპალი ჯერ კიდევ მონარქიაა. მეფეს აქვს აბსოლუტური ძალაუფლება. ”დიახ...” მან ხელი ასწია, როდესაც მე ჩავერთე, ”არის არჩეული მთავრობა, კანონი, მაგრამ მეფემ შეინარჩუნა თითქმის სრული და სრული კონტროლი ქვეყანაზე”. ახლა, როგორც მოგეხსენებათ, ნეპალი არის სოლი, ბუფერული ზონა. ის შეიძლება იყოს პატარა, არც თუ ისე დიდი ვიდრე ჩრდილოეთ კაროლინას, მაგრამ ეს არ ამცირებს მის მნიშვნელობას, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ეს პატარა ქვეყანა მდებარეობს ჩინეთსა და ინდოეთს შორის. და ამ მომენტში მეფე ხელსაყრელია დასავლეთისთვის.
  
  
  ”მაგრამ არა ნეპალის რევოლუციონერები.”
  
  
  'მართალია. ნეპალში წარმატებული მემარცხენე რევოლუცია დახურავს ბუფერულ ზონას და შესაძლოა პეკინის მიერ ტერიტორიის პოლიტიკურ ანექსიას მოჰყვეს. თქვენ იცით, რა დაემართა ტიბეტს. ისე, იგივე, იგივე პოლიტიკური სცენარი და იგივე პოლიტიკური კონფლიქტი ისევე მარტივად შეიძლება განხორციელდეს ნეპალში. და თუ ნეპალი პეკინს დაეცემა, ჩვენ არ ვიცით რა მოუვა ინდოეთს ან მთელ კონტინენტს.
  
  
  - და რა შუაშია გოლფილდის შვილები? - ვკითხე, თუმცა პასუხი კითხვამდეც ვიცოდი.
  
  
  ისინი ერთი მილიონი დოლარის ღირებულების ბრილიანტად გაიყიდება. ეს არის ის, რაც მათ უნდა გააკეთონ ამის შესახებ, N3, ”- თქვა მან. სკამის საზურგეს მიეყრდნო და მუშტი მაგიდას დაარტყა. „ერთი მილიონი, თუ ჩაკ გოლფილდს ოდესმე მოუნდება შვილების ხილვა... ცოცხალი, ანუ. ერთი მილიონი, რომლის გადახდაც ჩვენზეა დამოკიდებული, არ გვინდა. ასე რომ, მე გადავწყვიტე კლასიკური გამოსყიდვის ვარიანტი. გადაიხადეთ გამტაცებლები და ჩინეთი აიღებს ნეპალს, თითქოს არაფერი მომხდარა. არ გადაიხადოთ გამოსასყიდი და გოლფილდს მხოლოდ ორი ძალიან მკვდარი შვილი ჰყავს.
  
  
  ”და თქვენ გინდათ, რომ მათ მივცე, არა?”
  
  
  ”და დააბრუნა”, - თქვა მან. 'Ნათელია?'
  
  
  "მოიტანეთ... და აიღეთ..."
  
  
  „არა მხოლოდ ბრილიანტები, არამედ სენატორის ორი შვილიც“. ასე უნდა პრეზიდენტს, ძალიან მარტივად.
  
  
  დავალებაში მარტივი არაფერი იყო. Არაფერს.
  
  
  ”ეს ასე ადვილი არ იქნება,” ვთქვი მე.
  
  
  "ამიტომ ხარ აქ, N3." მობეზრებულმა გაიღიმა, ხელი გაუწოდა და ინტერკომის ღილაკს ერთი თითი დააჭირა. ”შეგიძლიათ სთხოვოთ სენატორს შემოვიდეს,” უთხრა მან მდივანს. "ჯობია ეს პირველი ხელით მოისმინო." მაშინ შეცდომებს ნაკლებად დაუშვებ, ნიკ. არ უარვყო, რომ სენატორ გოლფილდს შთაბეჭდილება მოახდინა... კვადრატული და მკვეთრად გამოკვეთილი სახე ჰქონდა, მაგრამ ეს უკვე აღარ იყო თავდაჯერებულობისა და მონდომების გამოსხივებული მამაკაცის სახე. კაბინეტში შესვლისას ფერმკრთალი და დაღლილი ჩანდა. სავარძელში ჩახტა და ჰოკს თავის გაცნობის საშუალება მისცა.
  
  
  ”ისინი უბრალოდ ბავშვები არიან, მოზარდები”, - ჩაილაპარაკა მან. „ვერ ვიტან იმას, რომ ადამიანებს შეუძლიათ უბრალოდ გაიტაცონ ბავშვები და მოკლან ისინი ამაზე ფიქრის გარეშე. და მე ნამდვილად მეგონა შავი სექტემბრის მოძრაობა არაადამიანური იყო. იპოვეს რამდენიმე მძევალი... ჩემს ხარჯზე.
  
  
  ყველას ხარჯზე ვფიქრობდი ჩემთვის.
  
  
  გოლფილდმა ჩემი მიმართულებით გაიხედა და სევდიანად გააქნია თავი. ”თქვენ ძალიან მირჩიეთ, მისტერ კარტერ.” ჰოუკი ამბობს, რომ შენ ერთადერთი ხარ, ვინც ამას უმკლავდება.
  
  
  ”გმადლობთ, რომ მენდობ, სენატორო,” ვუპასუხე მე. "მაგრამ შემიძლია გკითხო რამე, სანამ მეტყვი კონკრეტულად რა მოხდა?"
  
  
  'Რა თქმა უნდა.'
  
  
  „რატომ არ დაუკავშირდით ნეპალის მთავრობას? რატომ მთელი ეს საიდუმლოება? რატომ დუმილი? შეიძლება ეს სულელური კითხვაა, მაგრამ მე ვფიქრობდი, რომ ეს სწორი კითხვა იყო.
  
  
  ”ეს არ არის სულელური შეკითხვა, მისტერ კარტერ,” უპასუხა სენატორი. ქურთუკის ჯიბიდან დაქუცმაცებული თეთრი კონვერტი ამოიღო. ნაშრომის მდგომარეობის გათვალისწინებით, ვივარაუდე, რომ ბევრმა უკვე შეისწავლა იგი.
  
  
  მომცა და კარგად შევისწავლე. მას ბერძნული საფოსტო მარკა ჰქონდა და ათენიდან იყო გაგზავნილი. შიგნით იყო ნახშირბადის ასლის სახით დაბეჭდილი ფურცელი, წყლის ნიშნების გარეშე, ლამაზად დაკეცილი სამად. "მანქანური წერილი", - შევნიშნე. - ოჰ, ძალიან პროფესიონალები არიან, მისტერ კარტერ. თითქმის საშინელებაა, - ბნელად ჩაილაპარაკა სენატორი.
  
  
  წერილს შემდეგი შინაარსი ჰქონდა:
  
  
  სენატორი: ჯინი და მარკი ჯერ კიდევ ცოცხლები არიან. მაგრამ არა ათენში. ისინი კარგ ჯანმრთელობაში არიან ნეპალში. თქვენ უნდა გადაიხადოთ ერთი მილიონი აშშ დოლარი მათი ხელახლა სანახავად. მაგრამ არა ნაღდი ფულით. გადახდა უნდა განხორციელდეს ბრილიანტებით. ჩვენ შეგატყობინებთ შეთანხმების შესახებ, რაც შეიძლება მალე. ნუ ეცდებით ბავშვების პოვნას. თუ ნეპალის მთავრობას ეცნობება, ისინი მოკლავენ. ბრილიანტები აქ უნდა იყოს ამ თვის 27-ს. არც მოგვიანებით, არც ბავშვები მოკლავენ. არ შეეცადოთ დაამყაროთ კონტაქტი. ყველაფერს დროულად აგიხსნით.
  
  
  - ორ კვირაში, - თქვა ჰოუკმა. "ორი კვირით ადრე ამ პრიალა ნივთების ყიდვამდე და კატმანდუში წასვლამდე".
  
  
  Ვიკითხე. - "რატომ კატმანდუ? რატომ არა სხვა ქალაქი?"
  
  
  ”მე ველაპარაკე ჩემს ქალიშვილს გუშინ შუადღისას”, - უპასუხა სენატორმა. „ზარის მიკვლევა მოხდა კატმანდუს მთავარ ტელეგრაფის ოფისში, რომელიც ასევე ემსახურება მთელ ქვეყანას. კერძო ტელეფონების მქონე სახლებიც კი არ არის აღჭურვილი საქალაქთაშორისო ზარებისთვის“.
  
  
  -რა გითხრა?
  
  
  ”ძალიან ცოტა, ვწუხვარ, რომ ვამბობ. დაახლოებით ერთ წუთზე მეტხანს არ აძლევდნენ ჩემთან საუბრის უფლებას. მაგრამ მან დაადასტურა ყველაფერი, რაც ახლა წაიკითხეთ. მან მითხრა, რომ ისინი სასოწარკვეთილნი იყვნენ. და მან მითხრა, რისთვის იყო ფული.
  
  
  ”დიახ, ჰოუკმა მითხრა, რომ ისინი აქ შენს გამო არიან. Რაიმე სხვა?'
  
  
  - არაფერი, - თქვა მან. „ის და მარკი უსაფრთხოდ არიან... ისეთივე დაცულები, როგორც საჭიროა, ანუ. და ის შეშინებულია, კარტერ. ღმერთო, ამ ბავშვს ეშინია.
  
  
  - მე მას არ ვადანაშაულებ, - ჩავიჩურჩულე მე. "ეს არ არის სასიამოვნო გამოცდილება მათთვის, ვინც... რამდენი წლის არიან შენი შვილები, სენატორ გოლფილდ?"
  
  
  "თექვსმეტი, ორი თვის წინ გავხდი." ხელები კალთაში მოხვია და შეკავება სცადა, მაგრამ დავინახე როგორ კანკალებდა და ემოციებს ვერ აკონტროლებდა. ”მე ზუსტად მივყვებოდი მათ მითითებებს,” თქვა მან ბოლოს. „წარმოდგენა არ მქონდა, რომ საერთაშორისო უსაფრთხოება საფრთხეში იყო, სანამ არ მითხრეს, რატომ აკავებდნენ ბავშვებს გამოსასყიდისთვის. მაგრამ ახლა, როდესაც არსებობს იმის შესაძლებლობა, რომ ნეპალი პეკინის სატელიტური სახელმწიფო გახდეს...“
  
  
  ”...აუცილებელია, რომ რევოლუციონერები შეჩერდნენ”, - შეაწყვეტინა ჰოუკმა.
  
  
  - ზუსტად, - უპასუხა გოლფილდმა.
  
  
  - რაც შეეხება მილიონ დოლარს?
  
  
  „პრეზიდენტმა უკვე იზრუნა ამაზე“, მითხრა ჰოუკმა. ”ასე რომ, ახლა ჩემი საქმეა ვიყიდო უხეში ბრილიანტები და მივაწოდო ისინი ამ თვის ოცდაშვიდამდე, სენატორის ორი შვილი უსაფრთხოდ მივიყვანო და შემდეგ ქვები დავაბრუნო”, - ვუთხარი მე. – ეს დიდ დროს არ მაძლევს.
  
  
  ”ჩვენ არჩევანი არ გვაქვს,” თქვა ჰოუკმა მწარედ. - როგორ ფიქრობ, გაძლებ?
  
  
  - ყველაფერს გავაკეთებ, ბატონო. მაგრამ კიდევ ერთი რამ... მე ვუყურებდი ჰოკს, რომელსაც წვრილ, შეკუმშულ ტუჩებს შორის ახალი სიგარა ჰქონდა მოჭედილი. ”როგორ მივიღო ეს ბრილიანტები საბაჟოზე იმ საზღვრებზე, რომლებსაც ვაგრძელებ?”
  
  
  "კონტრაბანდა". მან უპასუხა. მან მზერა ჩემზე გაამახვილა.
  
  
  „კონტრაბანდა, ბატონო? მან თავი დაუქნია. "მაგრამ არის რამდენიმე რამ, რაც შეიძლება მოწესრიგდეს..."
  
  
  ჰოკის ერთფეროვანმა ხმამ შემაწყვეტინა. „თეთრ სახლს არ სურს ამ საქმეში სხვა მთავრობა ჩაერთოს. ეს უნდა იყოს სრულიად ჩვენი საქმე და სრულიად საიდუმლო. თუ ვინმეს, განსაკუთრებით ნეპალის მთავრობას ვეუბნებით, რომ ამ ქვეყანაში 1 მილიონი დოლარის ბრილიანტის გაგზავნას ვაპირებთ, ალბათ, რაიმე სახის განმარტება მოგვიწევს. ჩვენ უბრალოდ არ გვაქვს დრო, რომ გონივრული ამბავი მოვიფიქროთ“.
  
  
  სენატორმა გოლფილდმა თითები თეძოებზე დააჭირა. „ვინ იცის, სად ჰყავთ ამ პარტიზანებს აგენტები ან ინფორმატორები? თუ ის მაინც იფიქრებს, რომ ნეპალის მთავრობამ ამ საკითხს აურია, მაშინ შეიძლება ჩემი შვილები...“ ამოისუნთქა მან. - ამაში მართალი ხარ, - ვუთხარი მე. "არსებობს შანსი, რომ მეთვალყურეობის ქვეშ ვიყო, როგორც კი გაიგებენ, რომ ბრილიანტები გზაშია."
  
  
  ”იმისათვის, რომ დარწმუნდეთ, რომ მიჰყვებით მათ მითითებებს,” დასძინა ჰოუკმა. "რაც იმას ნიშნავს, რომ არავინ იცის ამ გამოსასყიდის შესახებ".
  
  
  "კონტრაბანდა..." ვიცოდი, რომ ამან შეიძლება გამოიწვიოს უზარმაზარი გართულებები.
  
  
  - ეს ერთადერთი გზაა, ნიკ. ეს არის ერთადერთი გზა, რომლითაც შეგვიძლია ასე მოკლე დროში მივაწოდოთ ბრილიანტები და ეს ყველაფერი საიდუმლოდ შევინახოთ.
  
  
  სენატორი გოლფილდი წამოდგა და მადლობა გადაგვიხადა დავალების შესრულებისთვის. ხელი მტკიცე ჰქონდა და თვალების სასტიკი მზერა აძლევდა იმას, რასაც შიგნით უნდა გრძნობდა.
  
  
  როცა ის წავიდა, მე ჰოუკს მივუბრუნდი. ის უკვე მუშაობდა სცენარზე, რომელშიც მთავარ როლს მე ვითამაშებდი. - საბანკო ჩეკს იღებ, ნიკ. ის, რაც შეგიძლიათ მილიონ დოლარად აქციოთ შვეიცარიულ ფრანკში.
  
  
  ”ვფიქრობ, სასწრაფოდ უნდა შევიდე სამსახურში, სერ?”
  
  
  'ხვალ.' მან მაგიდის უჯრიდან ყვითელი ბლოკნოტი ამოიღო და ყურადღებით შეისწავლა, რაც დაწერა. ”მაგრამ სანამ ამსტერდამში წახვალ, წადი სტომატოლოგთან.”
  
  
  -ბატონო?
  
  
  - საკუთარი სტომატოლოგი საკმარისია. ის გამოცდილია და არ წარმოადგენს უსაფრთხოების რისკს. თუმცა, აღარ უთხრათ მას იმ სამუშაოს შესახებ, რომლის შესრულებაც გსურთ.
  
  
  ვისიამოვნე იმ ნაწილის მოსმენით, რომლის ამოცნობის დროც AH-ს ჰქონდა. ჯერ კიდევ ბევრი მქონდა გასარკვევი, როცა ვითარდებოდა.
  
  
  ბრიფინგის დასრულების შემდეგ ჰოუკი ადგა ადგილიდან. -შენი იმედი მაქვს ნიკ. პრეზიდენტი და, უნდა ითქვას, გოლფილდი, ამ მისიის წარმატების იმედი აქვთ.
  
  
  ჯერ კიდევ ბევრი რამ იყო მოსაგვარებელი, სანამ ამსტერდამის რეისს ჩავჯდებოდი.
  
  
  სხვა საკითხებთან ერთად, იყო ის ვიზიტი ჩემს სტომატოლოგთან, სადაც მე ცნობილი ვიყავი, როგორც: ნიკ კარტერი.
  
  
  მაგრამ არა როგორც: კარტერი, ნიკა, Killmaster N3.
  
  
  
  
  თავი 2
  
  
  
  
  
  ყველამ მიიღო თავისი შეკვეთები.
  
  
  გოლფილდს ადვილი ჰქონდა. მას შემდეგ რაც მიიღო შეტყობინება გამტაცებლებისგან, მას უთხრეს, რომ კურიერი იქნებოდა ერთი ნიკოლას კარტერი საკუთარი ოფისიდან. არ გვინდოდა რისკზე წასვლა. მე, როგორც წესი, თავს ვიქცევი Amalgamated Press and Wire Services-დან, მაგრამ ჰოუკს არ ეგონა, რომ ეს საფარად იმუშავებდა, განსაკუთრებით მაშინ, როცა სახლიდან ასე შორს ვმოძრაობ.
  
  
  AH ბრძანებები ბევრად უფრო პირდაპირი იყო. თეთრ სახლს სურდა, რომ მისია შეფერხების გარეშე შესრულებულიყო. თუ რამე არასწორედ წავა, თუ ყველაფერი გეგმის მიხედვით არ წავა, ჰოუკი პრეზიდენტის შეშფოთებას გამოიწვევს.
  
  
  ჩემი შეკვეთები უკვე მომცეს ოქროს უჯრაზე ჰოუკის ოფისში გამართულ ბრიფინგზე. სანამ ტაქსით ვაპირებდი აეროპორტამდე მისვლას, მან ყველაფერი დააბრუნა. - ნიკ, ყველაფერი შენზეა დამოკიდებული, - თქვა ჰოუკმა. „არავითარი რევოლუცია. მკვდარი ბავშვები არ არიან. არ აკლია ბრილიანტები.
  
  
  ერთადერთი, რაც შემეძლო გამეკეთებინა, იყო თავი დავუქნიე. ეს იყო სამწუხარო სიტუაცია, რბილად რომ ვთქვათ, ბევრი ფრთხილი, მაგრამ ნაჩქარევი დაგეგმარების უკან, რაც შეიძლება ყოფილიყო ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც წინა დღე გავატარე ჩემს სტომატოლოგთან, ბარტონ ჩალიერთან.
  
  
  "ნიკ, შენ არ ხარ სერიოზული..." თქვა მან.
  
  
  მე კი ვუთხარი: „ბერტ, სიკეთე გამიკეთე და არაფერი მკითხო“. დამიჯერე, ჩემს სიგიჟეს მიზეზი აქვს. თანაც რამდენი ხანია ვიცნობთ ერთმანეთს?
  
  
  'პროფესიონალურად? Ხუთი წელი.'
  
  
  "შვიდი", შევასწორე მე. ”მაშ, რომ გთხოვოთ სპეციალური გვირგვინი ჩემი ქვედა მოლარისთვის, რას გააკეთებდით?”
  
  
  ამოისუნთქა და მხრები აიჩეჩა და დაღლილი სტომატოლოგი გამიღიმა. ”მაშინ მე დავდებ სპეციალურ გვირგვინს ისე, რომ არ ვიკითხო, რისთვის არის ის.”
  
  
  - კარგი ბიჭი ხარ, ბარტონ ჩალიე, - ვუთხარი მე. მერე სკამის საზურგეს მივეყრდენი და პირი გავაღე.
  
  
  შალიე ისე შეუდგა მუშაობას, რომ მეტი არაფერი უთქვამს.
  
  
  გამიხარდა, რომ მენდოდა, რადგან მისი სპეციალიზებული გამოცდილების გარეშე ჩემი მისია არასწორი ფეხით, უფრო სწორად, არასწორი კბილზე დაიწყებოდა. ეს ყველაფერი გამიელვა, როცა 747-ის რეისზე ჩავჯექი შიფჰოლში, ამსტერდამი. როცა ბორტგამცილებელი ჩემი ორმაგი ვისკით და წყლით დაბრუნდა, თვალები მის სხეულზე გამევლო, მშიერი მზერით ვიგრძენი, შემდეგ გადავხედე ყველა იმ ადამიანს, ვინც მუშაობდა AH-ის საიდუმლო ლაბორატორიებში. ისინი შეუდარებელი გმირები არიან, რადგან მათი ცოდნისა და უნარების გარეშე, ჩემი მისია სწორად ვერასოდეს დაწყდებოდა. იმ მომენტში, თვითმფრინავის მუცელში იყო ჩასმული ტილოს ჩემოდანი ულამაზესი ორმაგი ქვედაბოლოთი, რომელიც ოდესმე შექმნილა ადამიანის ხელით. ამ ჭკვიანურად დამალული განყოფილების გარეშე, მე ვერასოდეს შევძლებდი ვილჰელმინას ლუგერის კონტრაბანდას აეროპორტის ნაკლებად დახვეწილი ელექტრონული აღჭურვილობით, რომ აღარაფერი ვთქვათ ჩემს სხვა ორ ფავორიტზე, ჰიუგოს სტილეტოსა და პიერის მინიატურულ ბომბზე.
  
  
  მიუხედავად ამისა, უცნაური გრძნობა იყო იქ მაღლა, ატლანტიკის ოკეანეში ათასი ფუტის სიმაღლეზე, ჩემი სამი ძვირფასი თანამგზავრის გარეშე, რომლებსაც ასე მიჩვეული ვიყავი. მე არ მქონდა დამაგრებული მხრის ბუდე, რომელსაც ჩვეულებრივ ლუგერი ატარებდა. ზამშის გარსი, რომელსაც ჩვეულებრივ ატარებენ სტილეტოზე, არ იყო მიმაგრებული ჩემს წინამხრზე. და არ იყო ლითონის ნივთი ჩემს ბარძაყზე: გაზის პატარა ბომბი, რომელსაც სიყვარულით დავარქვი პიერი.
  
  
  შემდეგი ექვსი საათი ყველაზე მარტივი იქნება, რადგან ამსტერდამში ჩასვლის დრო აღარ მექნება დასასვენებლად, ვიჯდე ჭიქით ხელში და გონება და თვალები ცოტათი გამეპაროს.
  
  
  ამ წუთში ისინი ცდილობდნენ განთავისუფლდნენ უგემრიელესი ნივთისგან ჯინსის ქვედაკაბა და ყავისფერი ზამშის ჟილეტი. ვიცოდი მისი ტიპი. მაგრამ მე ეს ვიცოდი ჰონგ კონგის ხმაურიანი ქუჩებიდან, მაკაოს აზარტული თამაშების ბუნებიდან და მანილას, სინგაპურის და ტაიპეის უფრო საშიში, მაგრამ თანაბრად ცოცხალი მთავარი ქუჩებიდან. რამდენადაც შევძელი, ის ევრაზიელი იყო, წარმოუდგენლად გრძელი, სწორი შავი თმით და კირჩხიბის ტროპიკის ამ მხარეს ყველაზე მრუდე ტანით.
  
  
  ის იჯდა ორი ადგილის მოშორებით სამი რიგზე, ფანჯარასთან უფრო ახლოს; წვრილი მხრები აწეული ჰქონდა, თვალები წიგნს მიაპყრო, რომელიც ორივე თხელი ხელით ეჭირა. ვერ შევძელი. "გეტყვით რა ხდება მე-13 გვერდზე?" ვუთხარი ღიმილით, იმ იმედით, რომ მიპასუხებდა.
  
  
  მან მაღლა აიხედა, ღიმილის იგნორირებას არ მოახდენდა და იმაზე მეტი დაბნეულობითა და თავშეკავებით თქვა, ვიდრე ველოდი: "მაპატიეთ?" ვერ გავიგე რა თქვი.
  
  
  „ვკითხე, შემეძლო თუ არა გითხრათ, რა ხდება მე-13 გვერდზე“.
  
  
  ”ნუ,” თქვა მან. "მე უკვე გვერდზე ვარ..." და მან დახედა თავის წიგნს "ორმოცი". ეს არ იქნება სამართლიანი.
  
  
  აქცენტის კვალი არ ჰქონდა. მისი ხმა ცენტრალურ ამერიკაში ჟღერდა, თუმცა გარეგნულად მას იდუმალი აღმოსავლეთის მრავალი ნიშანი ჰქონდა. - Გსურთ სასმელი? – ვკითხე და თავი წარვუდგინე. "გმადლობთ," თქვა მან. „მე მქვია ანდრეა. ანდრეა ივენ, მისტერ კარტერი.
  
  
  "ნიკ", მე ავტომატურად გავასწორე.
  
  
  - კარგი, ნიკ. მან დამფრთხალი, ცნობისმოყვარე და ცოტა მხიარული სახით შემომხედა. - ერთი ჭიქა ღვინო მინდა.
  
  
  "თეთრი თუ წითელი".
  
  
  "თეთრი", თქვა მან. "წითელი ღვინო მოქმედებს კბილებზე." მან წამით ტუჩები მოიშორა და ერთი შეხედვით დავინახე, რომ ოც წელზე მეტი ხნის განმავლობაში წითელ ღვინოს არასოდეს შეხებია.
  
  
  ”მე მყავს სტომატოლოგი, რომელიც ყველაფერს მისცემს ამ ლამაზ პირზე მუშაობას.”
  
  
  - ეს შეიძლება სხვადასხვანაირად აიხსნას.
  
  
  - აიღე ის, რაც ყველაზე მეტად მოგწონს, - ვუთხარი ღიმილით და ბორტგამცილებელს დავურეკე.
  
  
  ვახშმის მირთმევისას ძალიან მოდუნებულმა ანდრეამ ადგილი შეცვალა და ახლა ჩემს გვერდით იჯდა. ის იყო თავისუფალი ჟურნალისტი, რომელიც მიემგზავრებოდა ამსტერდამში, რათა დაეწერა სტატიების სერია ქალაქის ახალგაზრდებში ნარკომანიის პრობლემაზე. ორი წლის წინ დაამთავრა. ახლა ის გრძნობდა მზადყოფნას შეექმნას ყველაფერი, რაც შეიძლება მომხდარიყო. "ყველა?" ვკითხე და ვცდილობდი დამეიგნორებინა ნაცრისფერი მატერია, რომელიც ჩემს თეფშზე იყო სტეიკისთვის. "გიყვარს კითხვების დასმა, არა, ნიკ?" თქვა მან არა იმდენად როგორც კითხვა, არამედ როგორც განცხადება.
  
  
  "დამოკიდებულია ვინ."
  
  
  თავისი ღრმა მუქი თვალებით შემომხედა და ფართოდ გამიღიმა. მაგრამ როცა თეფშს დახედა, ღიმილი გაუქრა და მის თვალებს უკან ღრუბლები გადაიარა.
  
  
  - ვფიქრობ, შემდეგი სასმელები წესრიგში იქნება, მის იუენ, - ვუთხარი მე.
  
  
  - ანდრეა, - შემისწორა მან.
  
  
  ამიტომ გასაკვირი არ იყო, რომ სქიფოლიდან ქალაქში ერთი და იგივე ტაქსით გავემგზავრეთ. და როდესაც ანდრეამ შესთავაზა სასტუმრო Embassy, რომელიც, მისი თქმით, ცენტრალიზებული იყო და გონივრულ ფასებში იყო, მე არ მომიწია ორჯერ დაფიქრება მის შეთავაზებაზე. მაგრამ რადგან იყო ისეთი რამ, როგორიცაა „კისერთან ძალიან ახლოს, რომ კარგად ვგრძნობდე თავს“, დავრწმუნდი, რომ ორ სხვადასხვა ოთახში შევედით. იგი დარბაზის გადაღმა იყო. სასტუმრო მდებარეობდა ჰერენგრახტზე. ბევრად უფრო ანონიმური ვიდრე ჰილტონი აპოლონში. სასტუმრო „ამბასადი“ სრულად იყო აღჭურვილი, იმ თვალწარმტაცი სანახაობის გარეშე, რომლის ნახვაც ამერიკელ ტურისტებს უყვართ.
  
  
  ყოველთვის, როცა ამსტერდამში ჩავდივარ, ვცდილობ ბალის რესტორანში ვჭამო. მათი საფირმო კერძი ბრინჯის მაგიდაა. ჩვენ ზუსტად დროზე ვიყავით და მიუხედავად დროის სხვაობისა, რომელსაც ორივე ვგრძნობდით, საღამოს დანარჩენი დროის გასატარებლად უფრო სასიამოვნო გზა არ შეიძლებოდა ყოფილიყო.
  
  
  ანდრეამ ლაპარაკი დაიწყო. მან ისაუბრა ბავშვობაზე, ჩინელ მამაზე, ამერიკელ დედაზე. ის იყო მეზობელი პროტოტიპური გოგონა, ოდნავ უფრო ცივილიზებული, ვიდრე მისი შუადასავლეთის წარმომავლობა ვარაუდობდა. და რაც უფრო დიდხანს ვუყურებდი მას, რომელიც ჩემგან მაგიდასთან იჯდა, მით უფრო მინდოდა მისი. ეს იყო ალბათ ჩემი ბოლო დასვენების დღე ცოტა ხნით და მინდოდა მაქსიმალურად გამომეყენებინა.
  
  
  რესტორნის გარეთ გამოვიძახე ტაქსი, რომელიც ლეიდსესტრაატში გადიოდა. ანდრეა ჩემსკენ დაიხარა, ყიჟინა ჩაახშო და თვალები დახუჭა. ”მოგზაურობისას ყველაზე სასიამოვნო ადამიანებს ხვდები,” - თქვა მან. - მშვენიერი საღამო იყო, ნიკ.
  
  
  ”ეს არ არის დასასრული,” შევახსენე მას.
  
  
  მე უკვე გავუგზავნე დეპეშა AH-ს, რომ მეთქვა სად ვცხოვრობდი, მაგრამ სასტუმროში რომ დავბრუნდით, დახლთან წერილები არ მელოდა. თუ კლერკი ცოტა ცნობისმოყვარე ჩანდა (და ცოტა ეჭვიანი, წარმომიდგენია), ძლივს შევამჩნიე. იმ მომენტში მხოლოდ ერთი რამ მქონდა გონებაში და ანდრეას არ სჭირდებოდა დაჟინებით, რომ ჩემს ოთახში შემომყვებოდა ბოლო ჭიქა კონიაკი.
  
  
  "უბრალოდ ნება მომეცით გამოვასწორო", - თქვა მან; ძველი გამონათქვამი, რომელიც მისი სავსე, სველი ტუჩებიდან მოდიოდა, სრულიად ახალი ჟღერდა.
  
  
  და ის იყო თავისი სიტყვის ერთგული. ძლივს გავიხადე და კომფორტული ხალათის ჩაცმა ვცადე, როცა მან ჩუმად დააკაკუნა ჩემი ოთახის კარზე. ყველაფერი, რისი ნახვაც არ სჭირდებოდა, ვილჰელმინა, ჰიუგო და პიერი, უსაფრთხოდ იყო დამალული. მოკლედ, ბოლოჯერ შევამოწმე ოთახი, სანამ კარი გავაღე მისთვის.
  
  
  "მე მეგონა მამაცი ვიყავი", - თქვა მან თავის შავ აბრეშუმის კაბაში, რომელიც იატაკზე ეკიდა. ღამის პერანგი გამჭვირვალე იყო. მისი პატარა, მკვრივი მკერდი თბილად მომიჭირა ჩემსკენ, როცა მისკენ ვიწევდი. ფეხი გადმოხტა და კარი გაიჯახუნა. თავისუფალი ხელით ჩავკეტე და ცოტა ხანში ფრთხილად ჩამოვწექი საწოლზე.
  
  
  ჩემს ქვეშ გადმოვიდა, რბილი და მშიერი ტუჩების ქვემოდან ენა ამოვარდა. ის აღარ არის სკოლის მოსწავლე და მეც აღარ ვარ სკოლის მოსწავლე. ვიგრძენი მისი გრძელი ფრჩხილები, რომლებიც ჩემს ზურგზე რთულ ნიმუშებს ხატავდა. მისი ენა პირში ჩამიკრა, როცა ხელები თეძოებზე ავიწიე, მისი შესწავლა მინდოდა.
  
  
  - ნელა, ნელა, ნიკ, - ჩაიჩურჩულა მან. "საკმარისი დროა."
  
  
  მაგრამ ჩემმა მოუთმენლობამ დამიარა და როცა ხელი მომიწია და ხალათი გაიხადა, აღარ დაველოდე. ხალათი საწოლის გვერდით იატაკზე დავიწყებული ეგდო. რბილ ყვითელ შუქზე მისი კანი ყავისფერი, გლუვი და ელასტიური ჩანდა. მე ვერ შევწყვეტდი მის ყურებას, როცა ის გაიწელა და ფეხები გაშალა, რათა ჩემს თვალებში აღფრთოვანებულიყო მის თეძოებს შორის რბილი ბეწვი. სახე მასში ჩავყარე, მოვტრიალდი, რომ ყველაფერი გამეგო ჩემს შესახებ. ყველაფერი გარდა იმისა, რომ ჩემი სახელის შემდეგ გამოჩნდებოდა აღნიშვნა N3.
  
  
  ბზინვარება გაქრა მისი კანიდან. ახლა ჩემი მოგზაურობის მაღვიძარას მხოლოდ სახე იყო ანთებული. ბნელ ოთახში დავინახე რა დრო იყო. სამი საათი, სამი საათი. ველოდი როდის მოერგო თვალები თითქმის სრულ სიბნელეს. მერე ნელა და ჩუმად წამოვდექი საწოლიდან და ფეხზე წამოვდექი. ქვემოდან ავხედე მას. სახე ჩემსკენ მოიბრუნა და ხელი ტუჩებთან ასწია, პატარა მუშტივით, გაცვეთილი ყვავილივით. ბავშვს ჰგავდა, დაუცველს. იმედი მქონდა, იმედს არ გამიცრუებდა.
  
  
  ვიპოვე მისი ოთახის გასაღები, სადაც მან იატაკზე დააგდო. ისევ მას შევხედე. ანდრეას სუნთქვა ღრმა და თანაბარი იყო, არანაირი ნიშანი იმისა, რომ ეძინა ან უდანაშაულო იყო. მაგრამ იყო რაღაც ღრღნიდა ჩემს გონებაში, მეექვსე გაძლიერებული ცნობიერების გრძნობა, რომელიც ართმევდა სიმშვიდეს ჩემს სხეულს, რომელიც ასე სჭირდებოდა.
  
  
  მე ძალიან დიდი ხანია ამ ჯაშუშურ ბიზნესში ვარ. დროდადრო იძულებული ვიყავი გადაწყვეტილების მიღება და გარისკვა. ამ საღამოსაც ასე იყო და ოთახიდან გასვლისას მინდოდა დავრწმუნებულიყავი, რომ ჩემს ცხოველურ ინსტინქტებს საღი აზრის ადგილი არ დაეკავებინა.
  
  
  დერეფანი ცარიელი იყო, სქელი პლუშის ხალიჩა ჩემს ნაბიჯებს აფერხებდა. გასაღები შეუფერხებლად ჩასრიალა საკეტში. სახელური მოვხვიე და შიგნით შევედი. მან დატოვა ჩემოდანი საწოლზე, ფართოდ გაშლილი, გამოაჩინა ტანსაცმლისა და ტუალეტის გროვა. მისი Gucci-ს მხრის ჩანთა ტროფეივით იჯდა ხის კარადაზე მისი საწოლის გვერდით. ბალთა გავხსენი და შიგთავსი ჩავჭყიტე. ანდრეას პასპორტს ვეძებდი, იმ იმედით, რომ დაადასტურებდა ყველაფერს, რაც მან მითხრა.
  
  
  მაგრამ ეს ასე არ იყო.
  
  
  მეორე დილით ისევ შევიყვარეთ. მაგრამ ტკბილი, სასიამოვნო ჩხვლეტის შეგრძნება, რომელიც გუშინ ღამით ვიგრძენი, გაქრა. მზე უკვე მაღლა იდგა მეტალიკის ცისფერ ცაზე, როცა სასტუმროდან გამოვედი, ჯერ კიდევ მტკიცებულების გარეშე, ვფიქრობდი, რომ მჭირდებოდა. იქნებ ის იყო მხოლოდ ის, რაც მას უთხრეს, ჩვეულებრივი შერეული ამერიკელი. მაგრამ სანამ მის პასპორტს არ ვნახავდი, მე არ ვიქნებოდი ნახევრად სანდო და ნახევრად სანდო, როგორც გუშინ ღამით.
  
  
  ანდრეამ თუ შეამჩნია განწყობის ცვლილება, არ აჩვენა. ვწუხდი, საშინლად ვწუხვარ, მაგრამ შვებულებაში არ ვიყავი და ძალიან ბევრი იყო გასაკეთებელი, რომ მისი გრძნობების შეურაცხყოფა მიმეღო.
  
  
  ხალისიანი საუზმის შემდეგ მაშინვე კრედიტ სუისში მივედი. ბევრი ადამიანი არ ჩნდება მხოლოდ მილიონი დოლარის ჩეკით. როგორც კი ჩემი განზრახვა გამოვაცხადე, წითელ ხალიჩაზე დამხვდნენ. მისტერ ვან ზუდენმა, ერთ-ერთმა დირექტორმა, თავის პირად კაბინეტში შემიყვანა. ნახევარი საათის შემდეგ მან პირადად დათვალა სამი მილიონი შვეიცარიული ფრანკი.
  
  
  ”იმედი მაქვს, რომ ყველაფერი რიგზეა, მისტერ კარტერ,” თქვა მან შემდეგ.
  
  
  დავრწმუნდი, რომ მეტი სიამოვნება არ შემეძლო. მერე ვირჯინია ავანთე ფილტრზე დაბეჭდილი ინიციალებით „NC“. ”ალბათ თქვენ ისეთი კეთილი იქნებით, რომ სხვა წვრილმან საკითხში დამეხმაროთ,” ვუთხარი მე.
  
  
  – და რაზეა ეს, მისტერ კარტერ?
  
  
  პირის კუთხიდან კვამლს გავუშვი. - ბრილიანტები, - ვუთხარი ფართო ღიმილით.
  
  
  ვან ზუიდენმა მომცა ყველა საჭირო ინფორმაცია. მიუხედავად იმისა, რომ ანტვერპენი და ამსტერდამი არის ორი უდიდესი ალმასის ცენტრი ევროპაში, მე მინდოდა მეყიდა ისე, რომ ზედმეტი ყურადღება არ მიმექცია. რამდენადაც ვიცოდი, მე იმ დროს უკვე მაკვირდებოდა ერთი ან რამდენიმე შერპას აგენტი.
  
  
  ფაქტობრივად, გაურკვეველი და უხერხული განცდა მქონდა, რომ მომყვებოდნენ, როცა ბანკიდან რამდენიმე წამის შემდეგ გამოვედი. შევჩერდი, რათა აღფრთოვანებულიყავი ფანჯრის ჩვენებით. არა იმდენად იმიტომ, რომ რაღაცას ვეძებდი, არამედ იმიტომ, რომ ფანჯრის შუშის ანარეკლმა მომცა შესაძლებლობა შემესწავლა ქუჩის მეორე მხარე. ვიღაცამ თითქოს ყოყმანობდა კაფეს წინ, სახე ჩრდილში ჩაფლული. როდესაც კუთხეს მივაღწიე, თავი გავაქნიე, მაგრამ ყველაფერი რაც დავინახე იყო ხალხი საყიდლებზე და სამსახურში მიმავალი ხალხი.
  
  
  და მაინც, გრძნობა არ გამქრალა, როცა ცოტა მოგვიანებით მივედი გრანდ ცენტრალურ სადგურზე. დამრაკზე მოძრაობა ზედმეტად დატვირთული იყო იმის დასანახად, მიჰყვებოდნენ თუ არა ჩემს ტაქსს. როგორც კი სადგურამდე მივედი, უფრო ადვილი იყო ხალხის შერწყმა. ვიყიდე უკან დასაბრუნებელი ბილეთი ჰააგაში, რომელიც დაახლოებით ორმოცდაათი წუთის სავალია მატარებლით. მოგზაურობამ ინციდენტის გარეშე ჩაიარა. ჩემი მდევარი, ჩემი ფანტაზია რომ არ მეთამაშა სასტიკი ხუმრობა, სადღაც ბანკსა და გრანდ ცენტრალურ სადგურს შორის დაიკარგა.
  
  
  ევროპის ერთ-ერთი საუკეთესო პატარა მუზეუმის, მაურიტშუისიდან არც ისე შორს, ვიპოვე მიხვეულ-მოხვეული, ვიწრო ქუჩა, რომელსაც ვეძებდი. Hooistraat 17 იყო პატარა და ანონიმური სახლი, ოდნავ უფრო ფართო ვიდრე ამსტერდამის ტიპიური არხის სახლები.
  
  
  ზარი დავრეკე და ველოდებოდი, ქუჩას ვათვალიერებდი, რათა ბოლო ეჭვი გამეფანტა, რომ ჩემი ჩასვლა ჰააგაში შეუმჩნეველი დარჩა. მაგრამ Hooistraat ცარიელი იყო და რამდენიმე წამის შემდეგ კარი გაიღო და დავინახე კაცი გაწითლებული, კაშკაშა წითელი სახით, რომელსაც ცალ ხელში ეჭირა სამკაულების ლუპი, მეორეთი კი კარს ეყრდნობოდა.
  
  
  - შუადღე მშვიდობისა, - ვთქვი მე. მისტერ ვან ზუდენმა Credit Suisse-დან ფიქრობდა, რომ ჩვენ შეგვეძლო ბიზნესის კეთება. შენ...'
  
  
  "კლას ვან დე ჰეუველი", უპასუხა მან, ისე რომ არ უცდია ჩემი შემოპატიჟება. - რა საქმე გაქვთ, სერ?..
  
  
  - კარტერ, - ვთქვი მე. ნიკოლას კარტერი. უხეში ქვების ყიდვა მინდა. ალმაზოვი.
  
  
  სიტყვები ჰაერში ბუშტივით ეკიდა. მაგრამ საბოლოოდ ბუშტი გასკდა და მან თქვა: „მართალია. მართალია. მისი აქცენტი მძიმე იყო, მაგრამ გასაგები. "აი, გთხოვ."
  
  
  დახურა და კარი ჩვენს უკან ჩაკეტა.
  
  
  ვან დე ჰეუველმა მკრთალად განათებულ დერეფანში გამიყვანა. ბოლოს მძიმე ფოლადის კარი გააღო. მყისიერად დავხუჭე თვალები, წამიერად დაბრმავებული მზის კაშკაშა შუქით, რომელიც იდეალურად კვადრატულ ოთახში იღვრება. ეს იყო მისი ოფისი, მისი დიდი თავშესაფარი. როცა კარი ჩვენს უკან მიხურა, ჩემმა თვალებმა სწრაფად მიმოიხედეს.
  
  
  - დაჯექი სკამზე, მისტერ კარტერ, - მითხრა მან და მიმითითა სკამზე, რომელიც ხის მაგიდის გვერდით იდგა, დაფარული შავი ხავერდის გრძელი სუფრით. მაგიდა პირდაპირ უზარმაზარი ფანჯრის ქვეშ იდგა, რომლიდანაც მზის შუქი შემოდიოდა; ერთადერთი სწორი ადგილი ბრილიანტების ხარისხის შესაფასებლად.
  
  
  სანამ კლაას ვან დე ჰეუველი რამეს იტყოდა, შიგადაშიგ ჯიბეში ხელი ჩავიდე და ვილჰელმინას დამამშვიდებელი ბუდე მოვკარი. შემდეგ 10x იუველირის ლუპი ამოვიღე და ლუპი მაგიდაზე დავდე. ვან დე ჰეუველის მრგვალ, ფართო სახეზე ღიმილის სუსტი ჩრდილი დასთამაშებდა.
  
  
  - მე ვხედავ, რომ თქვენ არ ხართ მოყვარული, მისტერ კარტერ, - დაიჩურჩულა მან მოწონებით.
  
  
  "ამ დღეებში ამის საშუალება არ გაქვს", ვუპასუხე მე. Killmaster-ის წოდება მოიცავდა ბევრად მეტს, ვიდრე უბრალოდ იარაღის, კარატეს ცოდნას და მოწინააღმდეგეებზე აჯანყების უნარს. ბევრ რამეში მოგიწია სპეციალიზაცია, მათ შორის ძვირფასი ქვები. „მე აქ იმისთვის ვარ, რომ სამი მილიონი შვეიცარიული ფრანკი უხეშ ქვებად გადავაქციო. და მე მჭირდება ქვები, რომელთა წონა არ აღემატება ორმოცდაათ კარატს“.
  
  
  ”დარწმუნებული ვარ, რომ შემიძლია გამოგადგე,” უპასუხა ჩემმა ბატონმა ოდნავი ყოყმანის გარეშე.
  
  
  თუ ვან დე ჰეუველი გაკვირვებული იყო, მის გამომეტყველებაში ამ დაბნეულობის კვალი არ ჩანდა. ლითონის კარადიდან პირდაპირ, სადაც მე ვიჯექი, მან ამოიღო უჯრა, რომელიც დაფარული იყო იმავე ხავერდით, როგორც მაგიდაზე. სულ ექვსი ტომარა ქვები იყო. უსიტყვოდ მომაწოდა პირველი.
  
  
  ბრილიანტები გახვეული იყო ქსოვილის ქაღალდში. ფრთხილად ამოვიღე შეფუთვა და სუნთქვა შევიკავე. ჩემს თვალწინ ცისარტყელას კაშკაშა ფერები ციმციმებდა, ხაფანგში ჩაკეტილი ცეცხლის ნაპერწკლებს ისროდა. როგორც ჩანს, ქვები შესანიშნავი ხარისხის იყო, მაგრამ ზუსტად ვერ ვიცოდი, სანამ გამადიდებელი შუშით არ შევხედავდი მათ.
  
  
  მე მხოლოდ უმაღლესი ხარისხის ბრილიანტები მინდოდა, რადგან შესაძლოა მათი გაყიდვა ღია ბაზარზე მომიწიოს. თავიდანვე რომ დაბალი ხარისხის იყოს, AH ვერასოდეს შეძლებდა 1 მილიონი დოლარის ინვესტიციის აღდგენას. ამიტომ დრო გამოვყავი, გამადიდებელი შუშა მარჯვენა თვალში ჩავდე და ერთ-ერთი ქვა ავიღე. ცერა თითსა და ცერა თითს შორის მიჭირა, გამადიდებელი შუშით შევხედე. დიდი უხეში ქვა ხელში გადავაბრუნე და დავინახე, რომ ის ისეთივე სრულყოფილი იყო, როგორც შეუიარაღებელი თვალით მეჩვენებოდა. ქვა იყო სწორი ფერი, სიყვითლის ოდნავი მინიშნების გარეშე, რაც მის ღირებულებას დააკლებდა. არანაირი დეფექტი არ ყოფილა, გარდა მცირე ჭვარტლისა ერთ-ერთ მხარეს. მაგრამ წინააღმდეგ შემთხვევაში, გამადიდებელი შუშა არ ავლენდა გულშემატკივრებს, ჩანართებს, ბუშტებს, ღრუბლებს ან სხვა ლაქებს.
  
  
  მე ეს გავაკეთე ოცზე მეტჯერ, ავირჩიე მხოლოდ ის ქვები, რომლებიც აბსოლუტურად სუფთა და თეთრი ფერის იყო. ზოგიერთს ჰქონდა ნახშირბადის ლაქები, რომლებიც ისე ღრმად შეაღწიეს შიგნით, რომ სრულყოფილება შელახეს. სხვებს ჰქონდათ ბროლის ზოლები და ერთზე მეტს ჰქონდა უსიამოვნო ნისლი, რომლის თავიდან აცილებაც ნებისმიერ მცოდნე ბრილიანტის მყიდველს შეუძლია.
  
  
  საბოლოოდ, ერთი საათის შემდეგ, მე მქონდა ქვების კოლექცია, რომლის წონა სულ რაღაც ექვსასი კარატზე ნაკლები იყო.
  
  
  ვან დე ჰეუველმა მკითხა, როდის დავამთავრე. - კმაყოფილი ხართ თქვენი არჩევანით, ბატონო? კარტერი?
  
  
  ”ისინი ცუდად არ გამოიყურებიან,” ვთქვი მე. შიდა ჯიბიდან შვეიცარიული ფრანკი ამოვიღე.
  
  
  ვან დე ჰეუველი აგრძელებდა საქმიანი ეტიკეტის მკაცრად დაცვას. სამკაულების ჯამური ღირებულება დათვალა და ინვოისი მომცა. სამ მილიონ ფრანკზე ცოტა ნაკლები იყო, რაც ამსტერდამიდან ჩამოვიტანე. როდესაც ანგარიში დასრულდა, მან თავი დაუქნია. – გლიკ ბე აცლახა, – თქვა მან. ეს არის ორი იდიში სიტყვა, რომელსაც ბრილიანტის დილერი იყენებს შესყიდვის გადაწყვეტილების მისაღებად და პიროვნების სიტყვებთან შესაკავშირებლად. გმადლობთ, ბატონო ვან დე ჰეუველ, - გავიმეორე. "შენ ძალიან დამეხმარე".
  
  
  - სწორედ ამისთვის ვარ აქ, მისტერ კარტერ. იდუმალებით გამიღიმა და კარისკენ წამიყვანა.
  
  
  ბრილიანტები საიმედოდ ინახებოდა ალუმინის მილში, სიგარებში გამოყენებული ტიპის მსგავსი, რომელიც მჭიდროდ იყო დალუქული. ხუისტრატზე რომ შევაბიჯე, ძლივს გავიგე კლაას ვან დე ჰეუველის დახურვის წინა კარი ჩემს უკან. უღრუბლო ცაზე მზე უკვე დაბლა იყო. დაბინდვა მალევე მოვიდა, ამიტომ სასწრაფოდ მივაბიჯებდი მიტოვებულ ქუჩებს, მინდოდა სადგურამდე მივსულიყავი და ამსტერდამში დავბრუნებულიყავი.
  
  
  ამსტერდამში საათში დაახლოებით სამი მატარებელია, ამიტომ არ დამჭირვებია ჩქარობა. მაგრამ დაბინდებისას ჩემი დაბნეულობა გამძაფრდა. ტაქსი არ დამინახავს და ჩრდილო-აღმოსავლეთიდან ნესტიანი ცივი ქარი უბერავდა ჩემსკენ. ქურთუკის საყელო ავწიე და ნაბიჯს ავუჩქარე, უფრო ფხიზლად და ფრთხილად, ვიდრე ოდესმე. მე მქონდა მილიონი დოლარის ღირებულების ბრილიანტი. და მათ ჯერ კიდევ მრავალი ათასი მილი ჰქონდათ წინ ნეპალის სამეფომდე. ბოლო, რაც მინდოდა, ჩემი გამოსასყიდის დაკარგვა იყო, გამოსასყიდი, რომლითაც შერპასები იარაღს ყიდულობდნენ თავიანთი რევოლუციის დასაწყებად.
  
  
  ნაბიჯების ხმა გაისმა ჩემს უკან, როცა სადგურისკენ მივისწრაფოდი. უკან გავიხედე და დავინახე მხოლოდ მოხუცი ქალის დახუნძლული ფიგურა, რომელიც გადატვირთული სავაჭრო ჩანთის სიმძიმით იყო დამძიმებული. მის უკან იყო ხეებით შემოსილი მიტოვებული ხეივანი; მხოლოდ ახანგრძლივებს ჩრდილებს, ასფალტზე ასხამს მათ უცნაურ ფორმებს. სულელი ნუ ხარ-მეთქი ჩემს თავს.
  
  
  მაგრამ რაღაც არასწორი მეჩვენა, რაღაც ვერ გავიგე. მე რომ მომყვებოდა, მაშინ ვინც მომყვებოდა, უხილავი იყო. თუმცა, სანამ ამსტერდამში არ მოვხვდებოდი და ქვები სასტუმროს სეიფში არ ჩავდებდი ყურადღებას არ ვაპირებდი. მხოლოდ მაშინ მივცემდი თავს უფლებას დროებითი შვებით ამოვისუნთქო.
  
  
  ათი წუთი ფეხით Hoostraat-დან სადგურამდე დასრულდა, სანამ ამას გავიგებდი. მატარებელი ხუთ წუთში მოდიოდა და მე მოთმინებით ველოდებოდი ბაქანზე, ვცდილობდი თავი დამეჭირა პიკის საათის მგზავრების მზარდი ბრბოსგან. მე ჯერ კიდევ ფხიზლად ვიყავი, მაგრამ გამუდმებით მოძრავი თვალები ვერაფერს ამჩნევდნენ, რაც ოდნავად საეჭვოდ მეჩვენებოდა, ვერაფერს, რაც ოდნავი განგაშის გამოწვევას შეძლებდა. ბაქანზე გავიხედე, დავინახე მატარებელი მოახლოებული და ჩემთვის გავუღიმე.
  
  
  არავინ იცის ვინ ხარ ან სად იყავი-მეთქი ჩემს თავს და თვალს არ ვაშორებ მოახლოებულ მატარებელს. ლიანდაგებიდან ნაპერწკლები მოფრინდა, როგორც ბრილიანტების ფერადი ციმციმები ალმასებში. ხელები გადავაჯვარედინე და ალუმინის მილის დამამშვიდებელი ამობურცულობა ვიგრძენი. მერე ვიგრძენი, რომ ვიღაც შემეხო ჯიბეებზე, ეშმაკური ხელი, რომელიც არსაიდან გამომივიდა.
  
  
  მატარებლის ყრუ ხმა რომ ჩამესმა ყურებში, მარცხენა ფეხი უკან გადავაგდე. ზურგში დარტყმას, ანუ დი-იტ ცია-კის, უნდა მოეტეხა მუხლის ქუდი, ვინც ცდილობდა ჩემს ზურგს უკან ჯიბეები დაეგორებინა. მაგრამ სანამ ვინმეს დავარტყი, ძლიერმა მკლავმა მიბიძგა წინ. ვკანკალებდი და ვყვიროდი, ვცდილობდი თავდაყირა დავრჩენილიყავი. ქალმა იყვირა და მე კლანჭები მივაყარე ჰაერს და მეტი არაფერი. ლიანდაგზე საშინელი ავარიით დავეშვი, როცა მატარებელი ლიანდაგზე შემოვიდა, ათასობით ტონა რკინა და ფოლადი მზად იყო ბლინივით დამემტვრევა.
  
  
  ძალიან სისხლიანი ბლინი.
  
  
  
  
  თავი 3
  
  
  
  
  
  ფიქრის დრო არ მქონდა.
  
  
  ინსტიქტურად ვიმოქმედე. რაც კი ძალა დამრჩა, გვერდულად გავვარდი ბაქანსა და მოაჯირებს შორის არსებულ ვიწრო სივრცეში. მატარებლის ხმაურმა და ველურმა სასტვენმა ყურები შემივსო. ზურგი პლატფორმის კიდეს მივაჭირე და თვალები დავხუჭე. ერთი აჩქარებული ვაგონი მეორის მიყოლებით მირბოდა. ირგვლივ ცხელი ნაპერწკლები შემომეხვია და უსიამოვნო ქარი, როგორც თავად ჯოჯოხეთის ცხელ სუნთქვას, ჩემს ლოყებზე გადმოვარდა, სანამ არ მომეჩვენა, რომ კანი დამწვებოდა.
  
  
  მერე მუხრუჭების ხმაური გაისმა. ამის შემდეგ მაშინვე ჰაერში გაისმა ქალების ყვირილი, ჯუნგლებში შეშინებული ცხოველების კივილის მსგავსი. როცა თვალები ისევ გავახილე - მტვერსა და ნაპერწკლებს დავხუჭე - ერთ-ერთი ვაგონის ბორბლებს ვუყურებდი. ძალიან ნელა დაიწყეს ისევ შემობრუნება, ისე რომ რამდენიმე წამის შემდეგ სამგზავრო მატარებელმა უკან დახევა დაიწყო.
  
  
  "შენ ეს გააკეთე, კარტერ", გავიფიქრე მე. ასე რომ, შეინარჩუნეთ სიმშვიდე, ამოისუნთქეთ და იფიქრეთ რა უნდა იყოს თქვენი შემდეგი ნაბიჯი. ადრეც ვიყავი სახიფათო სიტუაციებში, მაგრამ ამჯერად სიკვდილთან უფრო ახლოს ვიყავი, ვიდრე ოდესმე. ერთია, როცა გაბრაზებული ტყვიის ტყვია გაფრინდება შენს თავზე და სულ სხვაა, როცა მთელი მატარებელი, ლოკომოტივი თხუთმეტი ვაგონით, ჭექა-ქუხილს აპირებს შენზე. რომ არა ის ვიწრო სივრცე პლატფორმასა და რელსებს შორის, Killmaster N3 აღარ იარსებებდა. შემდეგ ჩემი სხეული მიმოფანტული იქნებოდა ბილიკებზე კანის, ძვლებისა და ტვინის დამსხვრეული ნივთიერების გროვაში.
  
  
  უცებ ისევ სინათლე გახდა. ფრთხილად ავწიე თავი და დავინახე ათეული შეშინებული და უნდობელი თვალი. სადგურის ოსტატმა, კონდუქტორმა და მგზავრებმა თითქოს ერთდროულად ამოისუნთქეს. ავდექი, კანკალებდა. ტანსაცმელი დამიგლიჯა, სხეული დალურჯებული და მტკივნეული მქონდა, თითქოს ჩემს ცხოვრებაში ერთ-ერთი ყველაზე საშინელი ცემა განვიცადე. მაგრამ მე გადავრჩი და ბრილიანტები მაინც უსაფრთხოდ იყო, სპეციალურად შექმნილი ბალიშის წყალობით, რომელიც მკლავის შიგნით მივამაგრე, ისევე როგორც ზამშის გარსი, რომელსაც ჰიუგო ყოველთვის იცავდა. ალუმინის კორპუსი მჭიდროდ ეტევა ბუდეში და ვერც ერთი ჯიბის ჯიბე ვერ იპოვა, ხმაურიანი მატარებლის დახმარებით ან მის გარეშე.
  
  
  დირიჟორმა სწრაფად თქვა ჰოლანდიურად: "როგორ ხარ?"
  
  
  "იდეალური." ინგლისურად დავამატე: „თავს კარგად ვგრძნობ. Გმადლობთ.'
  
  
  'Რა მოხდა?' მკითხა მან, ხელი გამიშვა და ბაქანზე ასვლა დამეხმარა.
  
  
  რაღაც მითხრა, რომ გაჩუმდი. - წონასწორობა დავკარგე, - ვთქვი მე. "ავარია." ჩემი გადასაწყვეტი რომ ყოფილიყო, არ ვისურვებდი, რომ პოლიცია ჩარეულიყო.
  
  
  ”ქალბატონის თქმით, თქვენი დაცემისთანავე, ადამიანი გადავარდა პლატფორმაზე,” - თქვა მძღოლმა. გვერდით შუახნის ქალზე მიუთითა, რომელიც ცარცვით ფერმკრთალი სახით და პირქუში გამომეტყველებით უყურებდა.
  
  
  - არაფერი ვიცი, - ვუპასუხე მე. "მე... დავტოვე, სულ ესაა."
  
  
  ”მაშინ, ამიერიდან ფრთხილად იყავით, სერ,” თქვა სადგურის ოსტატმა მკაფიო გაფრთხილებით.
  
  
  -კი, ამას თვალს ვადევნებ. უბედური შემთხვევა იყო, სულ ეს არის, - გავიმეორე.
  
  
  კონდუქტორი წინა ვაგონს დაბრუნდა და მატარებელი ნელ-ნელა დაუბრუნდა თავდაპირველ ადგილს. მგზავრების ბრბო აგრძელებდა ჩემს ყურებას, მაგრამ მათი ცნობისმოყვარე, ცნობისმოყვარე თვალები ბევრად უფრო კეთილი იყო, ვიდრე მატარებელი, რომელმაც ცოტა ხნის წინ მომკლა. კარები რომ გაიღო, დავჯექი და თვალი მუხლებზე მოვავლე. რამდენიმე წუთში ჰააგის გარეუბანში გავცურეთ და ამსტერდამში დავბრუნდით.
  
  
  ერთსაათიანმა მგზავრობამ ბევრი დრო მომცა რაღაცეების დასაფიქრებლად. მე არ მქონდა საშუალება გამეგო, შეიძლებოდა თუ არა თავდამსხმელი შერპასთან დაკავშირებული. ის, ამ მხრივ, შეიძლებოდა ყოფილიყო ჩვეულებრივი ჯიბის ქურდობა, რომელიც შემეშალა შეძლებულ ამერიკელ ბიზნესმენ-ტურისტში. კიდევ ერთი შესაძლებლობა იყო, რომ ისინი ვან დე ჰეუველმა გაგზავნა ბრილიანტების დასაბრუნებლად და სამი მილიონი შვეიცარიული ფრანკი ჯიბეში ჩაედო. მაგრამ ვან ზუდენმა ბანკიდან დამარწმუნა, რომ ვან დე ჰეუველი უკიდურესად სანდო იყო. ვეჭვობდი, რომ მას ჰქონდა დრო ან მიდრეკილება, რომ მოეფიქრებინა ასეთი მზაკვრული ორმაგი თამაში. არა, სხვა უნდა ყოფილიყო, თუმცა მის ვინაობაზე წარმოდგენა არ მქონდა. მამაკაცი ან ქალი, გადაცმული მამაკაცი, გაიქცა პლატფორმაზე. სულ ეს იყო, რაც უნდა გამომეცნო. და არც ისე ბევრი იყო.
  
  
  არ შემეძლო არ მაინტერესებდეს, გადაწყვეტდნენ თუ არა შერპას სენატორთან მიახლოება მეტი გამოსასყიდის სანაცვლოდ, როგორც კი უხეში ბრილიანტებს აეღო ხელი. თუ ასეა, მაშინ ჩემს სიკვდილში დასაკარგი არაფერი აქვთ... სანამ ეს ბრილიანტები აქვთ. და თუ ეს ადამიანი არ იყო გაგზავნილი შერპას მიერ, მაშინ ეს შეიძლება იყოს ვინმე სხვა, ვინც მუშაობდა მისთვის, ან ვინც მოახერხა რევოლუციურ ორგანიზაციაში შეღწევა. მაგრამ ჯერ კიდევ არ იყო იმის გაგება, თუ რომელი გამოსავალი სად მოერგებოდა. ჯიბეში გასაღებს ჰგავდა, მაგრამ საკეტები არ იყო, რომ გამოსცადო. ერთი რამ მაინც დარწმუნებული იყო: ამსტერდამი აღარ იყო ჩემთვის უსაფრთხო და რაც უფრო მალე გავედი ამ ქალაქიდან, მით უკეთესი. გადავწყვიტე მოგზაურობის გაგრძელება მეორე დილით მოვაწყო.
  
  
  მაგრამ სანამ ამას გავაკეთებ, ჯერ გავარკვევ, როგორ გაატარა დღე მხიარულმა და დაუბრკოლებელმა ევრაზიელმა გოგონამ. მას შეეძლო ჰააგის მონახულება. და ეს არ იქნებოდა შემთხვევითი, ვფიქრობდი.
  
  
  გარდა ამისა, ეს არ იყო ძალიან სასიხარულო აზრი. Არაფერს.
  
  
  ჩემი ოთახის გასაღები მაგიდაზე დავტოვე. იქ მესიჯით მელოდა. კვადრატული ფურცელი გავშალე და წავიკითხე: ხუთ საათზე ჩემს ოთახში სასმელად მოხვალ? ანდრეა.
  
  
  რა თქმა უნდა, ვიფიქრე, იმ იმედით, რომ ის ამერიკულ პასპორტს მაჩვენებდა. ეს ასევე მომხიბლავი ამბავია იმის შესახებ, თუ როგორ გაატარა დღე. ამიტომ ავედი ზევით, ჩემს ოთახში ჩავიკეტე და თითქმის ოცდაათი წუთი ვიდექი ცხელ შხაპში. ამან, გაპარსვამ და ტანსაცმლის გამოცვლამ დამაბრუნა გზაზე. ბრილიანტები სასტუმროს სეიფში დავტოვე, რადგან ძალიან სარისკო იყო მათი ოთახში შენახვა. მეტ რისკზე წასვლას არ ვაპირებდი, თუ რაიმეს გაკეთება შემეძლო.
  
  
  ვილჰელმინას ლუგერი უვნებელი იყო, მიუხედავად ჩემი დაცემისა. მე შევამოწმე, სანამ ისევ ჩავცურავდი ქურთუკის ქვეშ ჩაცმულ ბუდეში. შემდეგ სარკეში ბოლო ჩახედვის შემდეგ ოთახი დავტოვე და კარი დავკეტე. დერეფანში გავედი იმ იმედით, რომ ანდრეა ივენი შეძლებდა ყველა პასუხის გაცემას, რაც მეგონა, რომ მჭირდებოდა.
  
  
  მაგრამ სანამ მის ოთახს მივაღწევდი, მივხვდი, რომ სიგარეტი ამომეწურა. ჯერ კიდევ მქონდა დრო, ამიტომ ლიფტით ავედი ფოიეში, რათა მეძებნა ავტომატი.
  
  
  იქ მენეჯერმა მიპოვა, როცა რამდენიმე გილდერს და კვარტალს ვდებდი აპარატის მშიერ ჭრილში. როგორც კი ჩემს მიერ არჩეულ ღილაკს დავაჭირე, გაბრაზებულმა, რომ ახლახანს მოვწიე ჩემი განსაკუთრებული სიგარეტი, მხარზე ხელი დამარტყა. ”აჰ, მისტერ კარტერ,” თქვა მან. "Რა კარგია."
  
  
  'Რა მოხდა?' - ვკითხე და სიგარეტის კოლოფს დავდე. - აქ რომ გიპოვო. ახლახან დავრეკე შენს ოთახში, მაგრამ პასუხი არ მიმიღია. არის თქვენთვის სატელეფონო ზარი. თუ გინდა, შეგიძლია დახლზე ისაუბრო.
  
  
  მაინტერესებდა, იყო თუ არა ეს ჰოუკი, რომელიც საბოლოო ინსტრუქციებს მომცემდა. შესაძლოა, სენატორი გოლფილდი დაუკავშირდა გამტაცებლებს იმ ინფორმაციით, რომელიც ჩემს გეგმებს შეცვლის. დახლთან ზურგი ვაქციე მოლარეს და ტელეფონი ავიღე. - გამარჯობა, ეს კარტერია, - ვუთხარი მე და ველოდი, რომ ჩემი უფროსის სტენტორის ხმის წვრილი, თხელ ვერსიას გავიგებდი. სამაგიეროდ, ვინც ხაზის მეორე ბოლოში იყო, ისე ჟღერდა, თითქოს ის ზუსტად კუთხეში იყო.
  
  
  'ნიკ?' Მან თქვა. -ეს ანდრეა. მთელი დღეა ვცდილობ შენთან დაკავშირებას.
  
  
  'Რას გულისხმობთ?' ვუთხარი, იგნორირებას ვუხდი იმას, რაც სამწუხარო დამთხვევად მომეჩვენა. 'Მთელი დღე? "მეგონა ავიდოდი ზევით, რომ დავლიო შენს ოთახში?"
  
  
  "სად?" Მან თქვა.
  
  
  - შენს ნომერში აქ, სასტუმროში. საიდან რეკავთ?'
  
  
  ”ვან დე დამს,” თქვა მან. „არასდროს არაფერი დამიწერია სასმელზე. მინდოდა მეკითხა, შეგვეძლო თუ არა ერთად ვივახშმოთ, სულ ესაა.
  
  
  "მესიჯი არ დამიტოვე მაგიდაზე?"
  
  
  'მესიჯი?' - გაიმეორა მან და ხმას აუწია. 'Არა რა თქმა უნდა. მთელი დღე აქ ვიყავი და ვსაუბრობდი ბიჭებთან და გოგოებთან Paradiso-ში Weteringschans-ზე. მე მაქვს საკმარისი მასალა ჩემი პირველი სტატიისთვის. ნარკოტიკების მოხმარებაზეა საუბარი...
  
  
  - მისმინე, - ვუთხარი სწრაფად. 'დარჩი იქ სადაც ხარ. ორ საათში დამის მოედანზე შევხვდებით. შვიდზე თუ არ ვიქნები, მარტო წახვალ. კიდევ მჭირდება რაღაცეების მოწყობა აქ, სასტუმროში.
  
  
  -ისე იდუმალებით ლაპარაკობ. შემიძლია რამეში დაგეხმაროთ?
  
  
  - არა-მეთქი, მერე გადავიფიქრე, დიახ, არის რაღაც, სად არის შენი პასპორტი?
  
  
  'Ჩემი პასპორტი?'
  
  
  "მართალია."
  
  
  — დახლთან მივაწოდე. Რა მოხდა?'
  
  
  არაფერი-მეთქი დიდი შვებით. -მაგრამ შვიდზე გნახავ. ყოველ შემთხვევაში მე ამის იმედი მქონდა.
  
  
  როცა ყურმილი გავთიშე, ვიცოდი, რომ საბოლოოდ მივიღებდი იმ კონტაქტს, რომელიც მთელი დღე მაშორებდა. ვინც გამომყვა Credit Suisse-ში, აშკარად კარგად მოიქცა ჰააგაში. ახლა უფრო ინტიმური წვეულება ჰქონდათ ანდრეა ევანის ოთახში. შეხვედრა, რომელსაც იმედი მქონდა, ბევრ კითხვას გასცემდა პასუხს.
  
  
  როცა ლიფტში მარტო დავრჩი, ვილჰელმინა ამოვიყვანე მისი ბუდედან. ლუგერი ისვრის ძალიან საიმედოდ, ასე რომ არ იყო საჭირო ბოლო წუთების კორექტირება. გარდა ამისა, ტრიგერი შეცვლილია, რათა უზრუნველყოს განსხვავებული წევა, ვიდრე სხვები. ძალიან ცოტა დრო დასჭირდება. ტყვია გაისვრის იმ მომენტში, როცა ზეწოლას ვახორციელებ. მაგრამ მე არ მინდოდა მისი გამოყენება, თუ არ მჭირდებოდა. მკვდრები არ ლაპარაკობენ. პასუხები მჭირდებოდა და არა სხეულები.
  
  
  
  
  თავი 4
  
  
  
  
  
  ჩაკეტილი კარი იცავდა არა ქალბატონის სიწმინდეს, არამედ მკვლელის ანონიმურობას. ანდრეას ოთახის კარებთან სუნთქვა შემეკრა და ველოდებოდი, ოდნავ ხმასაც ვუსმენდი.
  
  
  ის არ იყო.
  
  
  დარბაზში ლიფტი ატყდა. ოდნავ გაღიზიანებული ვიგრძენი და წონა ერთი ფეხიდან მეორეზე გადავიტანე. ვილჰელმინა ჩემს ხელში იწვა. მას აქვს წონის კარგი განაწილება, კარგი ფიგურა, შეიძლება ითქვას, და თავს გლუვი და თავდაჯერებული ვგრძნობდი, როდესაც თითს ვაჭერდი ძალიან მგრძნობიარე ტრიგერს. ვინც შიგნით მელოდა, იქ არ იყო მედლის დასამაგრებლად. მაგრამ მე, რა თქმა უნდა, არ მივცემდი მათ შესაძლებლობას, ჩემს ჭექა-ქუხილში ტყვია ჩაესვათ. - ანდრეა, - წამოვიძახე და კარზე რბილად დავაკაკუნე. "ეს მე ვარ... ნიკოლასი... ნიკოლას კარტერი."
  
  
  პასუხის მაგივრად ფეხის ხმა გავიგონე: ქალისთვის ძალიან მძიმე და მეტისმეტად ფრთხილი, რომ ზედმეტად ოპტიმისტი გავხდე. მაგრამ მაქსიმალურად ყურადღებიანი ვიყავი. ზურგი დერეფნის კედელს მივაჭირე, როცა გასაღები საკეტში შემობრუნდა. რამდენიმე წამის შემდეგ კარის სახელური ჩამოვარდა და კარი გაიღო. ოთახიდან მხოლოდ თეთრი შუქის ზოლი გამოდიოდა. ეს იყო ახლა ან არასდროს.
  
  
  ან ჩემი თავი გამიფეთქა, ან ვინც შიგნით იყო, საკმარისად ჭკვიანი იყო იმის გასაგებად, რომ ნიკ კარტერის გარდაცვალება მილიონ ბრილიანტს ნიშნავდა. იმედი მქონდა ნახევრად სულელები არ იქნებოდნენ, როგორც მე მეგონა. ვილჰელმინამ სელის თავით მომხიბვლელი ჰოლანდიელის მკერდზე მიუთითა.
  
  
  ცერა თითები ჩარგული შარვლის წელის ზოლში იყო ჩარგული, მაგრამ ასტრა უკნიდან იყო გამოწეული. 32 განსხვავებით ვილჰელმინას გლუვი, მომაკვდინებელი ლულისგან. Astra ასი იარდის მანძილზე ნებისმიერს ურტყამდა და მას ასევე ჰქონდა თორმეტი სანტიმეტრიანი დამთრგუნველის უპირატესობა, რომელიც მზად იყო ჩაახშო ყველაზე მძიმე ტყვიაც კი, თუ ისინი მყისიერი სიკვდილის ზღვარზე იყვნენ. ”საღამო მშვიდობისა, მისტერ კარტერ”, - თქვა ჰოლანდიელმა მკვეთრი გუტურული აქცენტით. - ვხედავ, ყველაფრისთვის მზად ხარ. მაგრამ არ არსებობს მიზეზი, რომ განიხილოთ რამე დერეფანში, როგორც ჩვეულებრივი ქურდები.
  
  
  სიტყვაც არ მითქვამს, უბრალოდ საჩვენებელი თითი ჩამრთველზე დავდე. ანდრეას ოთახში შესულმა ვიგრძენი, რომ შეურაცხყოფილი იყო ამ პირქუში სახეების ყოფნით. ასტრას მქონე მამაკაცი აზიელი იყო სავსე მთვარის სახით და შავი თმით. მისი თანამგზავრისგან განსხვავებით, არაფერი იყო სულელური ან უსუსური მის განზრახვასა და მზაკვრულ მზერაში. როცა კარი ჩვენს უკან დაიხურა, თავის თითქმის შეუმჩნეველი მოძრაობა გააკეთა.
  
  
  "მიხარია, რომ თქვენ შემოგვიერთდით სასმელად, მისტერ კარტერ," თქვა მან. ის ისევე სწრაფად და ზუსტად ლაპარაკობდა ინგლისურად, როგორც ბომბეისა და ნიუ-დელის ხალხი. მაგრამ ის არ იყო ინდოელი. უფრო ჰგავს ჩინელ კაცს, რომელსაც აქვს საკმარისი სისხლი თავის სხეულებში, რათა მოაგონოს თოვლით დაფარული მწვერვალები და პატარა ბუდისტური ტაძრები.
  
  
  "ყველაფერს ვაკეთებ იმისთვის, რომ ხალხს ვასიამოვნო."
  
  
  - იმედი მქონდა, - უპასუხა აზიელმა, ასტრა ისევ პირდაპირ ჩემს მკერდზე მიმითითა.
  
  
  -რას ველოდებით კოენვარ? – დაუყვირა ჰოლანდიელმა თანამზრახველს.
  
  
  სახელი იყო ნეპალური, რომელმაც უპასუხა პირველს ჩემს ბევრ კითხვაზე. მაგრამ არავინ ჩანდა დიდად დაინტერესებული სხვა კითხვებზე პასუხის გაცემით.
  
  
  ”ჩვენ დაველოდებით მისტერ კარტერის ბრილიანტების ამოღებას,” თქვა კოენვაარმა უხეშად, მისი სახე ცარიელი ნიღაბი იყო, ცივი და გამომეტყველება.
  
  
  - ბრილიანტები? - გავიმეორე.
  
  
  - თქვენ გაიგეთ, - თქვა ჰოლანდიელმა ახლა ნერვიულმა და ნაკლებად თავდაჯერებულმა. მას მხოლოდ ხორციანი მუშტები ჰქონდა, გასაკვირი არ არის, რომ არაკომფორტულად გრძნობდა თავს. - მართალია, მისტერ კარტერ, - უპასუხა კოენვარმა. ”ეს დამიზოგავს დიდ დროს... და დიდ უხერხულობას შეგიქმნით, თუ ქვებს ამოაძრობ, რათა შემეძლოს დავასრულო ეს გარიგება და წავიდე.”
  
  
  Ვიკითხე. - ეს რა გზაა?
  
  
  სახეზე ღიმილი გადაეშალა. ეს იყო ყველაზე ცუდი რამ, რაც მას შეეძლო. მისი კბილებს ხანჯალივით ბასრი კიდემდე ჰქონდა ჩასმული: კადრები მესამე ხარისხის საშინელებათა ფილმიდან, აღმოსავლეთის გრაფი დრაკულა.
  
  
  - მობრძანდით, მისტერ კარტერ, - თქვა კოენვარმა. "შენ არ გინდა მოკვდე მხოლოდ რამდენიმე ბრილიანტისთვის, არა?" დარწმუნებული ვარ, კარგი სენატორი გოლფილდი შეძლებს მეტი თანხის მოზიდვას ბავშვების გამოსასყიდად. ასე რომ, ავიცილოთ ზედმეტი სისხლისღვრა.
  
  
  სხვა კითხვაზე პასუხი. მან იცოდა, რომ მე გოლფილდის ემისარი ვიყავი. მაგრამ თუ ის იყო შერპას ემისარი, შეთანხმების ზოგიერთი მნიშვნელოვანი ასპექტი შეუმჩნეველი იყო, მათ შორის გოლფილდის ბავშვები. ახლა რომ გადავეცი, შერპას შეიძლება უფრო და უფრო მეტი ბრილიანტი მოითხოვონ. და ის რომ არ ყოფილიყო შერპა, არ მეგონა, რომ ჩემთვის ადვილი იქნებოდა სასოწარკვეთილ რევოლუციონერებს ავუხსნა, რომ გამოსასყიდი მოიპარა მსუქანმა ჰოლანდიელმა და ნახევრად ნეპალელმა, რომელიც ძალიან ჰგავს ვამპირს.
  
  
  ცოტა ხნით მომიწია სალაპარაკოდ. "და თუ არ დავთმობ იმ ძვირფასეულობებს, რომლებიც შენ გგონია რომ მაქვს, მერე რა?"
  
  
  კოენვარმა ისევ გაიღიმა და ნელა წამოდგა ფეხზე. მისი სხეული ვიწრო და მოღრუბლული იყო. მისი კატის მსგავსი მოძრაობები მახსენებდა ოსტატ ცჟონს, ჩემს კარატეს ინსტრუქტორს.
  
  
  'Რა იქნება შემდეგ?' - ასტრას ლულას ერთი თითი დაკრა. ”ამ გასაოცარ ხელსაწყოს მოყვება ხუთი სუპერ სწრაფი ჩაკი. ჩახმახს რომ მოვკიდე, თქვენი ნახევარი კარისკენ გაიბერება და ფეხებს ადგილზე დატოვებთ. Გესმის?'
  
  
  - მშვენიერია, - ვთქვი მე.
  
  
  -მაშ, მოდი, კამათს თავი დავანებოთ. ქვები გთხოვთ.
  
  
  - ვინ გამოგგზავნა?
  
  
  - რა განსხვავებაა თქვენთვის, მისტერ კარტერ?
  
  
  მისი ხმა და მთელი განწყობა მზარდი მონდომებით დაბნელდა და თითი ნერვიულად ასრიალებდა სასხლეტზე.
  
  
  "შენ გაიმარჯვე", ვუთხარი მე და ვფიქრობდი ჩემთვის, "შენ იმაზე დიდი ნაბიჭვარი ხარ, ვიდრე ოდესმე გიცნობდი." ვილჰელმინა ძირს დავდე და თავისუფალი ხელი ქურთუკში ჩავდე, თითქოს ბრილიანტების შიდა ჯიბიდან ამოღება მინდოდა.
  
  
  მოგვწონს თუ არა, პასუხები აღარ იქნება. როცა კოენვარმა რევოლვერი ჩემს მიმართულებით მიაპყრო, მაჯის სწრაფი მოძრაობა გავაკეთე, წამის მეასედში უგო ხელში მეჭირა და მუხლებზე დავეცი. მე გადავტრიალდი, როცა ასტრამ ასაფეთქებელი აფეთქება გამოუშვა. ტყვია სამიზნიდან შორს იყო, მაგრამ ჰიუგო ხარის თვალში მოხვდა, ამაში ეჭვი არ ეპარებოდა.
  
  
  ჰოლანდიელი ჩემკენ გამოიქცა, კანკალით, ერთი მეორის მიყოლებით კრუნჩხვით მოძრაობას აკეთებდა. ჩემი სროლა მძიმე და სასიკვდილო იყო. ჰიუგო გულიდან ქინძისთავით ამოვარდა, რომელსაც ქაღალდზე მიკრული პეპელა უჭირავს. ორივე ხელით სელის თავი ცდილობდა თმის სამაგრის ამოღებას, მაგრამ სისხლი უკვე გეიზერივით იღვრებოდა მისგან, პერანგის წინა მხარეს ბუშტებითა და წითელი ქაფით ავსებდა.
  
  
  ის ჩანჩქერის თოჯინასავით დაეცა, რომელსაც შიგთავსი დაკარგა, თვალები შიგადაშიგ მოტრიალდა, თითქოს უმადური და სისხლიან სალაროში ურტყამდნენ. მაგრამ კოენვარს ეს საერთოდ არ აინტერესებდა. მან ისევ აწია ჩახმახი და მე გავიგონე ცხელი ტყვიის ჩურჩული, რომელიც თითქმის ჩემი ქურთუკის სახელოდან იწვა.
  
  
  პატარა კაცი ნერვიულობდა, მით უმეტეს, რომ ვილჰელმინას გამოყენება არ მინდოდა. მე მაინც მინდოდა, რომ ის ცოცხალი ყოფილიყო, რადგან ვიცოდი, რომ მას ბევრად მეტი ინფორმაციის მოწოდება შეეძლო, სანამ მისი ენა ჯერ კიდევ ხმარობდა, ვიდრე მთელი მისი მეტყველების ცენტრი ამომეგდო პირიდან. ცოტა ხანი საწოლის მიღმა უსაფრთხოდ ვიყავი. კოენვარი წინ მიიწია, ზუსტი მოძრაობებით ძველი, გრეხილი იატაკის გასწვრივ. "
  
  
  ვეხვეწებოდი. - „კომპრომისი, კოენვარ, შევთანხმდეთ!
  
  
  არ უპასუხა და თავის ასტრას თავისთვის ლაპარაკის საშუალება მისცა. ყალბმა უოლტერმა ისევ გადააფურთხა და საწოლის გვერდით სარკე ასობით ბასრ ნაწილად დაიმსხვრა. იმდენ ნაწილად დავიმსხვრევდი, როგორც კი მის ცეცხლსასროლი იარაღის ქვეშ მოვხვდებოდი. ასე რომ, სხვა გზა არ მქონდა, გარდა იმისა, რომ ვილჰელმინა მოქმედებაში გამომეყვანა. მისი გლუვი ცისფერ-შავი ლილვის გასწვრივ დამიზნებით, ჩახმახი ავწიე. კოენვარის უკან, 2 სანტიმეტრზე ნაკლები, კედელზე გაჩნდა ხვრელი.
  
  
  დაიხარა და გასახდელი მაგიდის უკან მიიწია, კართან მიახლოებას ცდილობდა. მეშინოდა ვილჰელმინას ხელახლა გამოყენება; მათ ეშინოდათ, რომ სასტუმროს პერსონალს გაეგო, რა ხდებოდა მათ დიდებულ და პატივცემულ დაწესებულებაში. მაგრამ ახლა კოენვარი შეშინებული ჩანდა და შინაგანად გამოიტანა დასკვნები. ამდენ წუთში მესამედ ჯოჯოხეთური დაჟინებით ატირდა ასტრა და ვილჰელმინა ხელიდან გამიფრინდა.
  
  
  "აი, აიღეთ ბრილიანტები!"
  
  
  ვეხვეწებოდი, მაინტერესებდა, ასეთი სასოწარკვეთილი და გაუმაძღარი იყო თუ არა მეორედ დამიჯერა.
  
  
  Მას სჯეროდა.
  
  
  ნელა და აკანკალებული ავდექი და მისკენ ძალიან მძიმე სიარულით წავედი. მას იარაღი მკერდზე ეჭირა. - ასწიე ხელები, - თქვა მან, სულაც არ იყო სუნთქვაშეკრული.
  
  
  რაც უფრო ახლოს მივედი, ისე მოვიქეცი, როგორც მითხრეს. მაგრამ როცა კოენვარმა ჩემს ქურთუკს მიაღწია და ძვირადღირებული აბრეშუმის უგულებელყოფაზე ბევრად მეტის შესწავლა მსურდა, მარცხენა ხელი დავარტყი და თითები მოვხვიე. მაჯის ირგვლივ, ასტრას ლულა მკერდიდან და მიწისკენ მიმაცილა.
  
  
  გაკვირვებული ღრიალი ამოუშვა და იარაღი თითებიდან გაუცურდა. შემდეგ სცადა გათავისუფლება, კინაღამ დაკარგა სო-ნალ-ჩი-კის ეფექტი, დარტყმა დანის სახელურით, რომელსაც უნდა დაემსხვრია მისი ხორხი. მაგრამ მე არ მიმიღია ერთი შეხედვით დარტყმა მის დაკუნთულ კისერზე.
  
  
  მერე კოენვარის ჯერი იყო ჩემი გაოცება. როდესაც მე მას საზარდულის არეში დავარტყი, ის უკან დაიხია და ერთ-ერთი ყველაზე სწრაფი ნახტომი გააკეთა, რაც კი ოდესმე მინახავს.
  
  
  თავი უკან გადავწიე, რომ მისი ფეხსაცმლის ტოტი ჰაერს ეხებოდა და არა ჩემს კისერზე და ნიკაპზე. ყოველ შემთხვევაში, მან დაკარგა თავისი ასტრას უპირატესობა. მაგრამ მას ეს ნამდვილად არ სჭირდებოდა. კოენვაარი ერთნაირად დახელოვნებული იყო ხელებითა და ფეხებით და ისევ დაარტყა, ამჯერად მფრინავი უკუღმა დარტყმით. მე რომ დამარტყა, ბოლო წუთს რომ არ შემობრუნებულიყო, ნიკ კარტერის ელენთა ბარდის ტომარას დაემსგავსებოდა. მაგრამ ისევ აცდა მიზანს. ხელი ავწიე, ხელი მომაკვდინებელ და დამაბრმავებელ ორ თითიან შუბად გადაიქცა. თვალებზე შევეხე და ტკივილისგან ჩახლეჩილი ტირილი ამოუშვა.
  
  
  მერე მუხლი დაარტყა და ნიკაპის წვერზე დამარტყა. მეგონა ძვლის ხრაშუნა გავიგონე, როცა უკან დავხარე, თავი დავუქნიე და წონასწორობის აღდგენა ვცადე. კოენვარი უკვე კარებთან იყო და, როგორც ჩანს, აპირებდა სხდომის გადადებას მეორე ვიზიტამდე, ვიდრე იქ და სამუდამოდ გამკლავებოდა. რამდენიმე წამის შემდეგ კარებთან ვიყავი, ყურებში სირბილის პანიკური რიტმი მეექოდა. დერეფანში შევედი.
  
  
  ცარიელი იყო.
  
  
  'შეუძლებელია'. ჩემს თავს ჩუმად ვწყევლიდი. დერეფანი მოულოდნელად საკმარისად გაჩუმდა, რომ ქინძისთავის ვარდნა გაიგო. მწკრივი გვერდიდან გვერდზე გავვარდი. მაგრამ კოენვარი წავიდა.
  
  
  როგორ გაქრა ეს ადამიანი უკვალოდ, საიდუმლო დარჩა. მისი კავშირები და მოტივები დარჩა უპასუხო კითხვების უცნაურ სერიად. მაგრამ ერთ რამეში აბსოლუტურად დარწმუნებული ვიყავი: კოენვარი დაბრუნდებოდა, მომწონდა თუ არა.
  
  
  გამიჭირდა ყველა კარზე დაკაკუნება და ოთახების გაჩხრეკა შემეძლო. ყოველ შემთხვევაში, ანდრეას ოთახიდან წამოსული ხმაური არავის აინტერესებდა, თუმცა ვვარაუდობდი, რომ სასტუმროს სტუმრების უმეტესობა სადილამდე უკვე ქალაქის უთვალავ მაგიდასთან იჯდა. ამიტომ მის ოთახში დავბრუნდი და ჩუმად დავხურე კარი ჩემს უკან.
  
  
  ჰოლანდიელი ნახმარი ქაღალდის ცხვირსახოცივით დაქუცმაცებული იწვა იატაკზე, ოთახში სისხლის, დენთის და შიშის მძაფრი სუნი ასდიოდა. მე გავაღე ფანჯარა, რომელიც ჰერენგრახტს გადაჰყურებდა და იმედი მქონდა, რომ წყლის სუნი გაფანტავდა ძალადობისა და სიკვდილის უფრო ხელშესახებ სუნს.
  
  
  მე რომ შემეძლოს ამის გაკეთება, ანდრეა ვერ იცოდა, რომ რაიმე უჩვეულო მომხდარიყო. მაგრამ ჯერ ამ სხეულისგან უნდა მოვიშორო.
  
  
  რა თქმა უნდა, მამაკაცის ტანსაცმელს ჰოლანდიური ეტიკეტები ეწერა. მაგრამ მისი ჯიბე ცარიელი იყო, გარდა სიგარეტის კოლოფისა და რამდენიმე გილდერისა. მას არაფერი ჰქონდა ამოსაცნობი და მე ეჭვი მქონდა, რომ კოენვარმა ეს ბიჭი აქ ამსტერდამში დაიქირავა.
  
  
  "სულელი ნაბიჭვარი", - ჩავიჩურჩულე მე და მისი პერანგის სისხლით გაჟღენთილი წინა მხარეს შევხედე. ერთი ხელით იატაკზე მიმაგრებული მისი სხეული დავიჭირე, ხოლო უგო უსიცოცხლო სხეულიდან ამოვყავი. მკერდში ჩაბნელებული სისხლი მიედინებოდა. მის კანს უკვე გაცვეთილი, ავადმყოფური მწვანე ბზინვარება ჰქონდა მიღებული, სველი შარვალი და უსისხლო გარეგნობა კინაღამ მენანება მისი სიკვდილის ამაოებაზე. მან ამით არაფერი მიიღო. კოენვარს საერთოდ არ აინტერესებდა რა დაემართა.
  
  
  მაგრამ ახლა ეს უსიცოცხლო სხეულიც უნდა გამქრალიყო. სადარბაზოს ბოლოში ცეცხლის კარი დავინახე და მამაკაცის სხეულის კარისკენ მითრევა დავიწყე, იატაკზე დატოვებულ წითელ ნიშანს ყურადღება არ მივაქციე. როგორც კი სხეული გაქრება, მე დავასუფთავებ არეულობას. ეს არ იყო მოახლეისთვის დასარჩენი. საბედნიეროდ, დერეფანში არავინ გამოსულა, როცა მე მას სახანძრო კარისკენ მივათრევდი. გავხსენი და ამოვიღე.
  
  
  ათი წუთის შემდეგ ის სასტუმრო Embassy-ის სახურავზე იწვა ძველი ტანსაცმლის გროვაში. ისინი იქ იპოვიან, მაგრამ ალბათ დიდი ხნის შემდეგ, რაც ამსტერდამი დავტოვე. კარგად დაიძინე-მწარედ გავიფიქრე. უკან გავყევი და ისევ ანდრეას ოთახში შევედი.
  
  
  მთელი ეს სისხლი ასეთი სასწაულებრივი გამწმენდის გარეშე მომიწია. ასე რომ, მე მხოლოდ საპონი და წყალი გამოვიყენე ყველაზე ცუდი ლაქების მოსაშორებლად. მე ეს არც ისე ცუდად გავაკეთე, რადგან იატაკი ბრძოლის ველს ჰგავდა. შემდეგ გატეხილი სარკე ჩემი ოთახიდან გამოვცვალე. ბოლოს გასახდელი მაგიდა კედელზე ტყვიის ნახვრეტზე გადავიტანე, ჯიბეში კოენვაარის ასტრა ჩავიდე და ვილჰელმინას გულდასმით შევხედე.
  
  
  Astra-ს ტყვია მხოლოდ ძოვდა მას და გადახტა გრძელი სპეციალური მაღალი წნევის ლულისგან. მე შევამოწმე Bomar-ის ვიზორი და გამიხარდა, რომ ის ჯერ კიდევ კარგ მდგომარეობაში იყო. ვილჰელმინა იმაზე მეტი წელია, რაც მაინტერესებს ვიცოდე ან მახსოვს. და მე არ მინდოდა მისი დაკარგვა, განსაკუთრებით ახლა, როცა მისია ძლივს დაძვრა მიწიდან.
  
  
  ოთახიდან გასვლამდე ჰალსტუხი გავისწორე და თმებში სავარცხელი გადავუსვი. გამგზავრება კარგად გამოიყურებოდა. არც ისე კარგი, დაიმახსოვრე, მაგრამ არ მეგონა ანდრეა ივენმაც შეამჩნია, გარდა ავეჯის გადატანისა. გარდა ამისა, მას არ შეეძლო სცოდნოდა, რომ აქ ვიღაც გარდაიცვალა.
  
  
  კარი ზურგსუკან დავხურე და ლიფტით ჩავედი ფოიეში. ჯერ კიდევ საკმარისი დრო მქონდა დამს მოედანზე წასასვლელად, აეყვანა და ერთად ვჭამოთ. ვიმედოვნებ, რომ დანარჩენი საღამო იყო მშვიდი და წყნარი. თანაც ინციდენტის გარეშე.
  
  
  
  
  თავი 5
  
  
  
  
  
  - იცი, - თქვა მან, - შენ ბევრად გემრიელი ხარ, ვიდრე გუშინდელი ბრინჯის სუფრა.
  
  
  - ანუ ისევ ინდური საჭმელი მოგწონს?
  
  
  - მე შენ მირჩევნია, კარტერ, - თქვა ანდრეამ.
  
  
  "ამის მოსმენა ყოველთვის კარგია", - ჩავიჩურჩულე მე. ზურგზე შემოვტრიალდი და სიგარეტს მივადექი. ანდრეამ ზემოდან მოიცურა და თავი მკერდზე დამადო. "სირცხვილია, რომ დღეს შუადღეს უნდა წავიდე."
  
  
  ჰკითხა მან. - 'რატომ?'
  
  
  „საქმიანი ხელშეკრულებები.
  
  
  "ეს რა სახის ბიზნესია?"
  
  
  'Შენი საქმე არ არის.' - გამეცინა და იმედი მქონდა, რომ გაიგებდა.
  
  
  მან ეს გააკეთა. ის რეალურად საკმაოდ კმაყოფილი ჩანდა თავისი მდგომარეობით, მისი კანი ჯერ კიდევ ნესტიანი და ვარდისფერი იყო ჩვენი სიყვარულის ბრწყინვალებით. მან ღამის ნახევარი გამაღვიძა, მაგრამ მასთან ღამის გატარება ბევრად სასიამოვნო იყო, ვიდრე, ვთქვათ, კოენვარი ან მისი დაწყევლილი თანამგზავრი.
  
  
  "სად მიდიხარ შემდეგ, ან არ მაქვს უფლება ვიცოდე?" - დაბნელდა ანდრეა.
  
  
  ”ყველაფერი აღმოსავლეთისკენ არის მიმართული,” ვთქვი მე. სიგარეტი საფერფლეში ჩავუკიდე და მისკენ მივტრიალდი. ხელები მის გლუვ, ატლასისფერ კანს მაღლა-ქვევით მიცურავდა. ეს იყო ჩინური თოჯინა, სულ ვარდისფერი და ფაიფურის; ჭკუა და სილამაზე საჩუქრად შეფუთული. მე ვერ გავუძელი, რომ ეს ყველაფერი ისევ განმეხსნა, რომ აღფრთოვანებულიყავი შინაარსით. უეცრად მისი ენა ყველგან იყო და სანამ გავიგებდი, რა ხდებოდა, მძიმედ ვიწექი მის თავზე და ღრმად ჩავვარდი მის საგანძურში.
  
  
  "დაბრუნდებით პარადიზოში მეტი ინტერვიუებისთვის?" ვკითხე ერთი საათის შემდეგ შხაპიდან როდის გამოვიდა. -იქნებ ეს კარგი იდეაა, - თქვა ანდრეამ, როცა ზურგი გავმშრალე და ყოყმანობდა მისი დუნდულების რბილი მოხვევების დანახვაზე. „აი, სადაც მათი უმეტესობა ხვდება კონტაქტის დასამყარებლად... ან უნდა ვთქვა, გარიგების დასადებად. და მათ არ აინტერესებთ ჩემთან საუბარი, სანამ საკუთარ გარემოში არიან. ”
  
  
  "შემიძლია ტაქსით წაგიყვანო, თუ თვითმფრინავის ბილეთების ყიდვას ვაპირებ."
  
  
  'შესანიშნავი. ეს დიდ დროს დაზოგავს, ”- თქვა მან. "მაგრამ წასვლამდე არ ისაუზმე?"
  
  
  "მხოლოდ ყავა."
  
  
  წინა ღამის ყველა ძალადობისა და სიურპრიზების შემდეგ, ბოლო საუზმე ამსტერდამში საუკეთესო სტიმულატორი იყო, რასაც წარმოვიდგენდი. ანდრეას მოპირდაპირე მხარეს ყავის ფინჯანზე ჯდომამ ისე შემიყვარა, რომ კინაღამ შემეშინდა. მის გარეშე ბევრად უფრო მარტოსული იქნებოდა. მაგრამ ჩემი ცხოვრება ასე არ მუშაობდა და ვერაფერს გავაკეთებდი. ამიტომ ვცდილობდი ანდრეა ევანი გონებიდან ამეყვანა იმ მომენტში, როცა ჩაცმა ჩავიცვი და ჩავეხუტე ბოლოჯერ.
  
  
  თვითონაც არ ჩანდა ძალიან ბედნიერი. — ისევ ამსტერდამში გაჩერდებით უკან გზაზე? მკითხა მან, როცა ლიფტს ველოდით.
  
  
  - დარწმუნებული არ ვარ, - ვუთხარი მე, - ამიტომ ვერაფერს დაგპირდები. მაგრამ თუ აქ დავბრუნდები და შენ ისევ აქ იქნები..."
  
  
  ”მაშინ ისევ გვექნება ბრინჯის სუფრები აღსანიშნავად,” თქვა ანდრეამ ღიმილით, რომელიც თითქოს ცდილობდა ადგილის შენარჩუნებას. მერე თითი ტუჩებზე მომიჭირა და სწრაფად აარიდა მზერა.
  
  
  სასტუმროდან გასვლისას, შიგნით გაზაფხულის ნათელ, თბილ დილას შევედით. ჰაერი ცქრიალა იყო და თავგადასავლისა და მღელვარების სუნი ასდიოდა. ანდრეამ ისე მომკიდა ხელი, თითქოს ჩემი დაკარგვის ეშინოდა. უცებ, ტროტუარზე შუა გზაზე, მან თითქოს ფეხი დაკარგა. ის წამოხტა და მე ხელი მოვკიდე, რომ არ წაქცეულიყო. შემდეგ დავინახე მის მხარზე კაშკაშა წითელი ყვავილი.
  
  
  "ნიკ, გთხოვ..." დაიწყო მან. მერე თვალები დახუჭა და მკვდარი სიმძიმევით დამივარდა.
  
  
  დასაკარგი დრო არ მქონდა. მე ის გაჩერებული მანქანის უკან გავიყვანე და ჩემი მზერით მთელი ჰერენგრახტის სახურავები მოვძებნე. დილის კაშკაშა მზის შუქზე რაღაც ლითონი გაბრწყინდა და გააფთრებული სროლის ხმა ისმოდა თავზე.
  
  
  კარისკაცმა დაინახა მისი დაცემა. ის ქუჩაში გაიქცა, როცა მე ვუყვირე, დამალულიყავი, რადგან ქუჩის გადაღმა ერთ-ერთ სახურავზე სნაიპერი იყო.
  
  
  "დაუძახე სასწრაფოს," ვიყვირე მე. "მას ესროლეს." ანდრეას გავხედე. თვალები ისევ დახუჭული ჰქონდა და სახიდან ფერი გაქრა. ახლა სუნთქვა გაუხშირდა და მხარზე არსებული საზიზღარი ჭრილობიდან სისხლი აგრძელებდა.
  
  
  ამ დროს მე შემეძლო მეტის გაკეთება, ვიდრე ქუჩის მეორე მხარეს გასვლის მცდელობა. ეჭვიც არ მეპარებოდა, რომ ეს იყო ჩემი მეგობარი ნეპალიდან და რომ მისი მიზანი არც ისე ნათელი იყო, როგორც მას ელოდა. არ ვაპირებდი ხელიდან ანდრეას სისხლიანი ხელებით და შესაძლოა სიცოცხლეც კი, რაზეც პასუხის გაცემა მოუწია.
  
  
  ვიწრო პენის ხიდი ერთადერთი გზა იყო არხის მეორე მხარეს მისასვლელად. რაც შეიძლება დაბლა დავრჩი, თუმცა იოლი სამიზნე დავრჩი. ჩემს უკან გაისმა სასწრაფოს სირენის ორმაგი ხმა, რომელიც საელჩოს სასტუმროსკენ ჩქარობდა; ეს და სწრაფად შეკრებილი ხალხის აღშფოთებული ყვირილი. ხიდს გავვარდი და უსაფრთხოდ გავედი მეორე მხარეს. ვიღაცამ გამაფრთხილა მიყვირა, როცა კიდევ ერთი ტყვია მარცხნივ ტროტუარზე მოხვდა, რის შედეგადაც ქვაფენილის ნატეხები ჰაერში დაფრინავდა.
  
  
  ცოტა ხნის შემდეგ არხის სახლის კიბეები ავირბინე. საბედნიეროდ, კარი ღია იყო. ეს იყო საოფისე შენობა და ცოტა ხანი დამჭირდა ბოლო სართულზე ასასვლელად. სახურავზე მიმავალი კარი შიგნიდან იყო ჩაკეტილი, რაც იმას ნიშნავდა, რომ კოენვარს, ან შესაძლოა ერთ-ერთ ადგილობრივ მკვლელს, რომელიც მან დაიქირავა, სახლი არ გამოიყენა ბრტყელი სახურავების რიგზე შესასვლელად.
  
  
  ვილჰელმინა მკლავში ჩამეხუტა და თავი თბილად და დამამშვიდებლად იგრძნო. ბოლტი უკან გამოვწიე და კარი რაც შეიძლება ჩუმად გავაღე. მზის სინათლე საელჩოს სასტუმროს წინ არხზე სასწრაფო დახმარების სირენის რეკვასთან ერთად შემოვიდა.
  
  
  იჩქარე, ნაბიჭვნო, გამოიჩინე თავი, გავიფიქრე და ასფალტებულ სახურავზე ავედი. ზუსტად იმ მომენტში ტყვიამ ჩემგან ნახევარ მეტრზე ნაკლებ მოშორებით აგურის ბუხარი გაჭრა. სახურავზე დავეშვი და წინ სვლა დავიწყე. კოენვარი არ ჩანდა, თუმცა ვიცოდი, რომელი მხრიდან იყო გასროლილი. მან დამინახა, მაგრამ ჯერ ვერ ვიპოვე. მე ნამდვილად არ მომწონდა ჩემი დაუცველობა, მაგრამ ცოტა რამის გაკეთება შემეძლო მანამ, სანამ არ დავიჭირე ის ჩემი ვილჰელმინას მბზინავი შავი ლილვის გასწვრივ.
  
  
  მერე ხმა მომესმა, რომელსაც ველოდებოდი, ფეხის ხმა უკნიდან მირბოდა. ჩავჯექი და ბუხარის კიდეზე გავიხედე. ეს მართლაც კოენვარი იყო, სულ შავებში ჩაცმული, მოქნილი და იაგუარივით მორცხვი. ავიღე ვილჰელმინა, ავიღე დამიზნება და ვისროლე...
  
  
  მაგრამ ამ თავხედმა ნაბიჭვარმა თავიც არ შეიკავა. ისე ჩანდა, თითქოს ტყვიამ თავის ქალა მოასწრო, მაგრამ კოენვარს რეფლექსურად არც კი აუწევია ხელი თავისკენ.
  
  
  გავყევი და რაც შეიძლება ახლოს დავრჩი. მას ატარებდა 12-გასროლით მოსბერგი, ამერიკული პოლიციის მრავალი განყოფილების სტანდარტული თოფი. მაგრამ მან, როგორც ჩანს, მასში გარკვეული ცვლილებები შეიტანა, რადგან საბრძოლო საბრძოლო მასალა, რომელიც მან გამოიყენა, უფრო ჰგავდა M-70 ნაღმტყორცნებს.
  
  
  კოენვარი ორ სახურავზე გადავარდა რაფაზე. მისი მოსბერგი შუქზე გაბრწყინდა, შემდეგ ხმა ფოლადის შტეფსელივით გაისმა: პოკი, მარცხნივ. უკან დავიხიე, მაგრამ მისი მიზანი არ იყო ისეთივე კარგი, როგორც მისი კარატეს უნარები. იმ მომენტში მხოლოდ ამის გახარება შემეძლო.
  
  
  ვილჰელმინას ჩახმახი ავწიე. მის სტაკატო ხმას მაშინვე მოჰყვა უეცარი სპაზმური ტკივილის კვნესა. სისხლმა დუღილი დაიწყო, როცა მივხვდი, რომ ჩემი ერთ-ერთი ტყვია საბოლოოდ მოხვდა მიზანში. კოენვარმა ხელი აიკრა და ცდილობდა სისხლდენის შეჩერებას. მოსბერგი ლოყაზე ასწია. მაგრამ მხოლოდ ერთი ხელი დარჩა მოქმედებაში, ტყვია გაუშვა და რიკოშეტით გადავიდა ერთი სახურავიდან მეორეზე ძალადობრივი აფეთქებების სერიით.
  
  
  მერე ისევ შავი პანტერასავით გაიქცა და გაქცევას ცდილობდა. ავტირდი და მის უკან გავიქეცი, თითმა ძლიერად მომიჭირა ვილჰელმინას ჩახმახი. კოენვარი სწრაფი იყო, მაგრამ უფრო მეტიც, ის წარმოუდგენლად სწრაფი იყო. კიდევ ერთი გასროლის დროს მამაკაცი გადახტა ორ სახლს შორის და მოკლე, ნახშირბადის მილის მიღმა გაუჩინარდა. როცა სახურავის კიდეზე მივედი, ის და მოსბერგი არსად ჩანდნენ. უკან დავიხიე, ავიღე ლიდერობა და გადავხტი. ერთი წუთით წარმოვიდგინე ცუდად დამსხვრეული, დასახიჩრებული ნიკ კარტერი ქვემოთ ქუჩაში. ფეხი კიდედან გამივარდა. ჩემი წონა წინ გადავყარე, რომ სახურავზე უკეთ დამეჭირა. სახურავის ფილები ჩამოვარდა და ქვემო ქუჩას ავტომატის სროლის ხმაზე დაეჯახა. მაგრამ მე ეს მოვახერხე, სწორედ იმ დროს დავინახე, რომ ჩემი კარიერი გაუჩინარდა თუთიის კარს მიღმა, რომელიც უეჭველად ქუჩისკენ მიდიოდა.
  
  
  ოც წამზე ნაკლებ დროში კარებთან ვიყავი, მაგრამ კოენვარი არც სულელი იყო და არც უყურადღებო. კარი წინდახედულად ჩაკეტა შიგნიდან. უკან გავვარდი სახურავზე, ჩავიკეცე და ღობედან გავიხედე. მშვენიერი ხედი მქონდა მთელ ქუჩაზე. სასწრაფო დახმარება უკვე წავიდა. სამაგიეროდ, სასტუმროს წინ სამი Volkswagen Beetle იყო ამსტერდამის პოლიციის ემბლემით.
  
  
  მაგრამ კოენვაარის კვალი არ იყო, არაფერი იმაზე მიუთითებდა, რომ ხუთი წუთით ადრე ის სახურავზე იმალებოდა, რომ მესროლა.
  
  
  უხილავი და გაუჩინარებული კოენვარი ყველაფერზე საშიში იყო. დარწმუნებული ვიყავი, რომ ის ჯერ კიდევ სადღაც სახლში იყო, ვერ ახერხებდა ქუჩას და, საბოლოოდ, უსაფრთხოებას, ამიტომ უკან დავიხიე და სახურავის მეორე კიდე გადავხედე. შენობის უკანა მხარე ვიწრო ჩიხში გაიხსნა. კოენვარსაც წასასვლელი არსად ჰქონდა.
  
  
  სად იყო მაშინ?
  
  
  კარის გაღების და სახლის ჩხრეკის გარდა სხვა გზა არ იყო გასარკვევი. ტყვიამ კარი და საკეტი ისე გაიარა, თითქოს კარაქის ნამცხვარი იყო. წამის შემდეგ მალულად და ჩუმად ჩავირბინე კიბეები, ერთდროულად ორი ნაბიჯი გადავდგი. კაშკაშა წითელი სისხლის ლაქამ მითხრა, რომ კოენვარმა იგივე მარშრუტი ორი წუთის წინ გაიარა. ვიცოდი, რომ ის ხარივით სისხლდენდა, როცა კინაღამ წონასწორობა დავკარგე პირველ დაშვებაზე და ჩაბნელებული სისხლის გუბეში ჩავვარდი.
  
  
  კიბეებზე ჩავედი შემდეგ სადესანტოში და ჩემი სუნთქვის გარდა არაფერი მესმოდა. თამაშების ხასიათზე არ ვიყავი. დერეფნის ბნელ ბოლოში კარი რომ გაიღო, სწრაფად მოვტრიალდი და მოვახერხე თითი ჩამრთველზე დამეჭირა. მოხუცი კაცი ფოლადის სათვალეებით გამოიყურებოდა. იარაღს დახედა, მოკლემხედველი თვალები აუციმციმდა და ხელები ასწია სრული და სრული შემზარავი ჟესტით.
  
  
  - გთხოვ... არა, არა. გთხოვ, - დაიყვირა მან. 'გთხოვ. არა.'
  
  
  ლუგერი ჩამოვდე და ვანიშნე, რომ გაჩუმებულიყო. ისევ კანკალებდა, უკან დაიხია და კარს მიღმა მიიმალა. შემდეგ კაკუნი გაისმა, რასაც ფეხის სირბილის ხმა მოჰყვა. მე ვესროლე და დაველოდე, არ ვიცოდი რა მელოდა. მაგრამ სანამ რამეს ვიტყოდი ან გავაკეთებდი, ამსტერდამის სამი პოლიციელი დამხვდა.
  
  
  'Ხელები მაღლა! Არ გაინძრე! - ჰოლანდიურად იღრიალა ერთმა მამაკაცმა.
  
  
  რაც მითხრეს, გავაკეთე.
  
  
  "შენ არ გესმის", ვცადე მეთქვა.
  
  
  "ჩვენ გვესმის, რომ ქალი შეიძლება მოკვდეს", - უპასუხა პოლიციელმა.
  
  
  "მაგრამ მე ვეძებ შენნაირ ადამიანს, სნაიპერს."
  
  
  ბევრი საუბარი დამჭირდა იმისთვის, რომ ავუხსნა, რომ მე და კოენვარი ორი განსხვავებული ადამიანი ვართ. და მაშინაც ვიცოდი, რომ ძვირფას დროს ვკარგავდი, რადგან აზიელებს ახლა ჰქონდათ საშუალება ეპოვათ უსაფრთხო თავშესაფარი.
  
  
  საბოლოოდ მათ გამიგეს. ორი კაცი ისევ ქუჩაში გამოვარდა, ხოლო მესამე პოლიციელი თან დამყვა მთელი სახლის გასაჩხრეკად. მაგრამ რამდენიმე დღეში მეორედ კოენვარი წავიდა. ბოლოს კიბეები ჩავირბინე და სახურავზე დავბრუნდი, ბედს ვლანძღავდი. მერე გატეხილ კართან რაღაც დავინახე, რაც ათი წუთის წინ არ შემიმჩნევია. დავიხარე და ავიღე. ეს იყო ცარიელი ასანთის ყუთი განსაკუთრებული წარწერით. ფურცლის წინა მხარეს იყო დაბეჭდილი:
  
  
  სალონის რესტორანი, 11/897 Ason Tole,
  
  
  კატმანდუ
  
  
  
  
  თავი 6
  
  
  
  
  
  ბევრი ახსნა მქონდა.
  
  
  "როგორი ურთიერთობა გქონდათ მის იუენთან?"
  
  
  "ადრე იყავი იქ?" ვუთხარი გაბრაზებულმა, რომ ჩემი გამომძიებელი მექცევა, როგორც ჩვეულებრივი დამნაშავე. მე ვიჯექი პირდაპირ ხის სკამზე პოლიციის განყოფილების პატარა, პირქუშ ოთახში Marnixstraat-ზე. ჩემს ირგვლივ არის პლაკატები, რომლებზეც წერია „იპოვეს“, ჩემს წინ კი ინსპექტორ შონის უმოძრაო სახე.
  
  
  ”დიახ, რადგან ის ჯერ კიდევ ცოცხალია... ყოველ შემთხვევაში, ახლა მაინც”, უპასუხა მან.
  
  
  რაღაც მაინც მითხრეს, ძალიან ცოტა, მაგრამ რაღაც ანდრეას მდგომარეობაზე. საელჩოში რომ დავბრუნდი, პოლიცია სასტუმროს გარეთ მელოდა. მათ ყველა ძალიან სურდათ ჩემი გადაყვანა შტაბში, ვიდრე მეგობრული საუბრისთვის. ახლა, როდესაც სნაიპერი წავიდა, ისინი არ აპირებდნენ ჩემს გაშვებას წინასწარ პასუხის მიღების გარეშე.
  
  
  "ასევე, კიდევ რა შეგიძლიათ თქვათ?" გაიმეორა შენმა და ისე იხრება, რომ შემეძლო გამეგო, რა მიირთვა საუზმისთვის.
  
  
  - Ზუსტად რა? ვკითხე და ვცდილობდი გამეკონტროლებინა მზარდი ბრაზი. პოლიცია თავიდანვე რომ არ შემოეჭრა არხის სახლში, შესაძლოა შემეძლო კოენვაარის შეჩერება. მაშინ შემეძლო მისი კუთხეში გაქცევამდე. მაგრამ ახლა ის წავიდა და ცოტა რამის გაკეთება შეიძლებოდა.
  
  
  "რა ურთიერთობა გაქვთ მის იუენთან?"
  
  
  ”მე მას ამსტერდამის თვითმფრინავში შევხვდი, სულ ეს არის,” ვუპასუხე მე. ”ჩვენ უბრალოდ მეგობრები ვიყავით, ინსპექტორ.”
  
  
  ”არაფერია ჩვეულებრივი მკვლელობის მცდელობაში, მისტერ კარტერ,” - თქვა მან. სიგარეტის ასაწევად გაჩერდა, მაგრამ არ შეუწუხებია ჩემი შეთავაზება. „და როგორ მოხვდით ამ ქვეყანაში აკრძალული იარაღით? ცეცხლსასროლი იარაღი უნდა იყოს დეკლარირებული საბაჟოზე. თუმცა, საბაჟო წიგნებში არაფერია ცნობილი, მისტერ კარტერ. არაფერი.'
  
  
  - ამაზე არ მიფიქრია, - ვუთხარი წარბშეკრულმა. ტელეფონითაც არ მაძლევდნენ უფლებას. უბრალოდ მინდოდა დამერეკა საელჩოში, რომელიც შემდეგ კვლავ დაუკავშირდებოდა ჰოკს და ამ არეულობას ჩემთვის დღის დაკარგვის გარეშე მოაგვარებდა. ისევე, როგორც ახლა, არასოდეს გამოვედი ამსტერდამიდან ისე, როგორც ვგეგმავდი. რაც უფრო დიდხანს ვიკავებდი, მით უფრო მეტ დროს ვკარგავდი და მით უფრო რთულდებოდა ჩემი მისია. მაგრამ არ ვაპირებდი შენს ცხვირში ჩაგდებას და მეთქვა, რატომ მყავდა თან ლუგერი და რატომ სცადა ვიღაცამ ჩემი სროლა იმ დილით.
  
  
  უკვე შუადღე იყო, მაგრამ ინსპექტორს არ აინტერესებდა არცერთი ჩვენგანის ლანჩი. შენ შემომიტრიალდა, როგორც გალიაში გამომწყვდეული ვეფხვი; ხელები ზურგს უკან და სქელ ტუჩებს შორის ჩამოკიდებული სიგარეტი. - ძალიან ართულებთ ჩემს ცხოვრებას, მისტერ კარტერ, - თქვა მან. ”როგორც ჩანს, თქვენ ბევრად მეტი იცით ამ საკითხზე, ვიდრე მე.” და მე საერთოდ არ ვარ ბედნიერი ამით. ”
  
  
  - უკაცრავად, - ვუთხარი მე და მხრები ავიჩეჩე.
  
  
  "სინანი არ არის საკმარისი ჩვენთვის."
  
  
  „ეს არის საუკეთესო, რისი გაცემაც შემიძლია. მე ვმუშაობ შეერთებული შტატების სენატორისთვის და ამიტომ მოგიწოდებთ მიიღოთ დიპლომატიური იმუნიტეტი...“
  
  
  "ნახვამდის რა?" - მბრძანებლური ტონით ჰკითხა.
  
  
  არ მინდოდა ამის გავლა, ამიტომ პირი დამეხუჭა და თვალები დაბნელებული მქონდა. რა არეულობაა, გავიფიქრე. თითქოს უკვე საკმარისი პრობლემები არ მქონდა, ახლა ჰოლანდიის პოლიციასაც მიწევს საქმე.
  
  
  ამასობაში, წარმოდგენა არ მქონდა, რა ბედი ეწია ანდრეას, სად გადაიყვანეს, რა მკურნალობას ატარებდა ან მძიმე იყო თუ არა მისი მდგომარეობა. „მისმინე, შონ, შენ მხოლოდ ერთი სატელეფონო ზარი უნდა გააკეთო და ამათგან არაფერი გექნება. მაშინ სანერვიულო აღარაფერი გაქვს“.
  
  
  "Მართლა?" – გაიცინა, თითქოს არც ერთი სიტყვა არ სჯეროდა.
  
  
  - დიახ, ნამდვილად, - ვუთხარი მე და კბილებში გამოვცერი. - ჯანდაბა, ძმაო. გამოიყენეთ თქვენი ტვინი. როგორ შემეძლო მესროლა გოგოს, თუ მის გვერდით ვიქნებოდი, როცა ეს მოხდა?”
  
  
  ”მე არ გადანაშაულებთ თქვენ მისის იუენის სროლაში”, - თქვა მან. „მე მხოლოდ ინფორმაცია მაინტერესებს. მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენი ტელეფონი. ერთი ზარი და ეგაა.
  
  
  ერთმა სატელეფონო ზარმა ყველაფერი შეცვალა.
  
  
  ნაშუადღევის ოთხ საათზე ვილჰელმინა დაბრუნდა თავის ადგილზე, მშვიდად და ჯანმრთელად, ჩემს მხრებზე. მეც იქ ვიყავი, საავადმყოფოში მივდიოდი, რომ მენახა როგორ იყო ანდრეა.
  
  
  შენს არ სურდა ჩემი გაშვება დამატებითი დაკითხვის გარეშე. მაგრამ თეთრ სახლს შეუძლია გარკვეული ზეწოლა მოახდინოს, განსაკუთრებით ნატოს ქვეყნებში. და ბოლოს, პრეზიდენტს და, რა თქმა უნდა, AH-ს სურდათ, რომ მედიაში მომხდარიყო საერთაშორისო ინციდენტი, რომელმაც შეიძლება გაანადგუროს ჩემი ბოლო გაშუქება. კოენვარმა იცოდა, რომ გოლფილდმა გამომიგზავნა. ვინ დაეხმარა მას ამ ინფორმაციაში, მომეწონა თუ არა, საიდუმლო რჩება. როგორც ჩანს, მან არ იცოდა ის, რომ მე ასევე N3 ვიყავი, დავალებული მქონდა არა მხოლოდ ბრილიანტების მიწოდება, არამედ საშიში რევოლუციის პრევენცია.
  
  
  საავადმყოფოსკენ მიმავალ სასტუმრო ამბასადთან გავჩერდი. როდესაც ინსპექტორ შონის კაბინეტიდან დავტოვე, ამის გაკეთების განზრახვა არ მქონდა, მაგრამ ამ დილის მოვლენების გადახედვის შემდეგ, სწრაფად მივიღე გადაწყვეტილება. გარეთ ისევ პოლიციის ორი მანქანა იყო გაჩერებული. შეუმჩნევლად წავედი. ცოტა ხანი მაგიდასთან და შემდეგ ჩემს ოთახში. წასვლის წინ წყალი შევისხი სახეზე, სწრაფად გადავიცვი სხვა ქურთუკი და თმებში სავარცხელი გადავუსვი. სასტუმროს წინ ტაქსებს რამდენიმე ადამიანი ელოდა, ამიტომ არხს გავუყევი, რომ სასტუმროსკენ მიმავალი ტაქსი დავიჭირე.
  
  
  მძღოლს საავადმყოფოს სახელი ვუთხარი, შონმა თქვა, რომ ანდრეა იყო გადაყვანილი და მგზავრობისას ვცდილობდი ყველაზე უარესი ამეღო ჩემი თავიდან. პოლიციის თქმით, ის ძალიან ცუდ მდგომარეობაში იყო და როგორც მივხვდი, მის მდგომარეობაზე პასუხისმგებელი მე ვიყავი. მან აიღო ჩემთვის განკუთვნილი ტყვია.
  
  
  ისე, ერთი რამ ცხადი იყო: დღეს ამსტერდამიდან არ ვტოვებდი, სანამ ფრთები არ გავიზარდე.
  
  
  ”მე ვეძებ მის ანდრეა იუენს,” ვუთხარი საავადმყოფოს პორტერს.
  
  
  მაშინვე მიხვდა, რომ ინგლისურად ვლაპარაკობდი, მაგრამ ეს არ აწუხებდა. ნიდერლანდებში ბევრი ადამიანისთვის ინგლისური რაღაც მეორე ენაა. მან თითი ჩაუშვა პაციენტების სიაში, შემდეგ ახედა ერთ-ერთი ყველაზე ნაკლებად სახალისო გამომეტყველებით, რაც მე მინახავს რამდენიმე დღის განმავლობაში. „ბოდიში, მაგრამ ვიზიტორებს არ აქვთ პაციენტის ნახვის უფლება. მისი მდგომარეობა... როგორ გავიგო, მისი მდგომარეობა ძალიან მძიმეა?
  
  
  "უკიდურესად კრიტიკული."
  
  
  ”დიახ, ეს არის სიტუაცია.”
  
  
  - მისი ექიმი თავისუფალია? ”მე მსურს მასთან დალაპარაკება, თუ ეს შესაძლებელია,” ვუთხარი მე. „ხედავ, დილით ამსტერდამიდან გავდივარ და წასვლამდე უნდა ვნახო“.
  
  
  - ახლა მასთან არავის უშვებენ, - უპასუხა კარისკაცმა. ”ის კომაშია მას შემდეგ, რაც დღეს დილით მოიყვანეს.” მაგრამ მე დავურეკავ დოქტორ ბუტენსს, მის დამსწრე ექიმს. ალბათ მას შეუძლია თქვენთან საუბარი.
  
  
  ბუტენსი ორმოცი წლის მეგობრული კაცი აღმოჩნდა. ის დამხვდა ქვედა სართულზე მოსაცდელში, მაგრამ დაჟინებით მოითხოვდა, საავადმყოფოს მეოთხე სართულზე მის კაბინეტში მიმეყვანა.
  
  
  – მისის ევენსის მეგობარი ხართ...?
  
  
  - კარგი მეგობარი, - ვთქვი მე. - რამდენად მძიმეა მისი მდგომარეობა, ექიმო?
  
  
  - მეშინია, რომ ეს ძალიან სერიოზულია. ტყვია მარცხენა ფილტვის ზედა წილში მოხვდა. მისი საბედნიეროდ, არტერიაში არ მოხვდა. ეს რომ მომხდარიყო, ის რამდენიმე წუთში მოკვდებოდა.
  
  
  "და?"
  
  
  თავის კაბინეტში მანიშნა შევედი და სკამი მაჩვენა. ”ამის შედეგად,” განაგრძო მან, ”მან დაკარგა მნიშვნელოვანი რაოდენობით სისხლი შინაგანი სისხლდენის გამო. დილით ოპერაციას ვაკეთებთ. მაგრამ ეს ძალიან რთული და სახიფათო საქმე იქნება, ბატონო...
  
  
  - კარტერ, ნიკოლას კარტერ, - ვუთხარი მე და მაგიდის გვერდით სკამზე ჩამოვჯექი.
  
  
  ჰაუტენსმა საფერფლე ჩემკენ მიიძრო. სიგარეტს მოვუკიდე და ოთახში ნერვიული კვამლის ღრუბელი შემოვვარდი. ”მინდა გადავიხადო ჩემი სამედიცინო გადასახადები ქვეყნიდან გასვლამდე”, - ვუთხარი მას ბოლოს. ”ეს ძალიან კარგი იქნებოდა”, - თქვა მან გულწრფელად. ”რა თქმა უნდა, ჩვენ ვერ შეგვეძლო სიტუაციის ამ ასპექტის განხილვა მისის იუენთან, რადგან ის კომაშია მისი მოყვანის შემდეგ, ხომ ხედავთ.” მივხვდი, რომ კოენვარმა კინაღამ მოკლა. და ეს საერთოდ არ მახარებდა. ახლა, რაც შემეძლო გამეკეთებინა, იყო დავრწმუნებულიყავი, რომ მისი გადასახადები იყო გადახდილი და რომ მან იცოდა როგორ დამეკავშირებინა... თუ გადარჩებოდა ოპერაციას. მე მივეცი Dr. ბუტენსი, ამერიკის საელჩოს ნომერი. მეც მათ თვითონ დავუკავშირდებოდი. AH-ში მაქვს სარეზერვო ფონდი ასეთი გადაუდებელი შემთხვევებისთვის და რადგან ანდრეა ერთ-ერთი ყველაზე უდანაშაულო მომვლელი იყო, ვიცოდი, რომ სამსახურის მეშვეობით საავადმყოფოს ხარჯების დაფარვის პრობლემა არ მექნებოდა. მესიჯსაც გავუგზავნიდი საელჩოში დატოვებით, თუმცა წარმოდგენა არ მქონდა, შევძლებდი თუ არა ამსტერდამში მეორედ გაჩერებას ამერიკაში დაბრუნებისას.
  
  
  ყველაფერი ჯერ კიდევ ვაკუუმში იყო. ანდრეას ბედი, ჩემი მისიის წარმატება თუ წარუმატებლობა, ჯინის და მარკ გოლფილდების ცხოვრება, ნეპალის რევოლუცია და შემდეგ კოენვარი.
  
  
  ვინ დაიქირავა? რჩებოდა იმის შესაძლებლობა, რომ, მიუხედავად ჩემი ეჭვებისა, ის მაინც შერპას ეკუთვნოდა. და თუ ასეა, მაშინ რაღაც შეიძლება მომხდარიყო გოლფილდის ბავშვებს. რაღაცაზე ფიქრი არ მინდოდა. ღმერთო, ვისურვებდი მცოდნოდა პასუხები. მაგრამ სანამ კატმანდუსა და რესტორან Hut-ს არ მივაღწიე, სიბნელეში ვყვიროდი. ამიტომ სიგარეტს მოვუკიდე და დაღლილი ავდექი. ექიმმა ბუტენსმა ხელი გაუწოდა და დააპირა, რომ ანდრეას გონს მოსვლისთანავე გადავცემდი ჩემს შეტყობინებას.
  
  
  - რა შანსები აქვს, ექიმო? - ვკითხე კარებთან მდგარმა.
  
  
  შებრუნდა და მოჭრილი ფრჩხილების დათვალიერება დაიწყო. ბოლოს მზერა ჩემკენ მოაბრუნა. ”არც ისე კარგი, მისტერ კარტერ,” აღიარა მან. ”ეს იქნება... როგორ ამბობთ ამას ამერიკაში? ზღვარზე ყოფნა? დიახ, მე მჯერა, რომ ეს არის გამოხატულება. ის ზღვარზე დარჩება მანამ, სანამ უსაფრთხოდ არ მოვაცილებთ ტყვიას. მერე კი...“ მხრები აიჩეჩა და ისევ დახარა თვალები.
  
  
  "Და მერე რა?" - ვუთხარი ჩემს თავს რბილად. კარი დავხურე და დერეფანი ლიფტების ნაპირამდე გავედი. რაც არ უნდა მომხდარიყო მომდევნო რამდენიმე დღის განმავლობაში, მე გადავწყვიტე ანგარიში გამეხსნა მოღალატე და მიუწვდომელი კოენვართან. და ეს არ იყო ცარიელი მუქარა ან უბრალოდ ჩუმი სურვილი. ეს იყო დაპირება. ფაქტი.
  
  
  არ მჯეროდა, მაგრამ პოლიცია ისევ სასტუმროს ირგვლივ ეკიდა.
  
  
  უკეთესი არაფერი აქვთ გასაკეთებელი? გავიფიქრე, როცა ტაქსის მძღოლს გადავიხადე და სასტუმროსკენ წავედი. მაგრამ შესასვლელში სამი თეთრი ფოლკსვაგენი და უცნაურად მშვიდი ხალხი იყო. ხალხში გზა მბრუნავი კარისკენ გავწიე, მაგრამ პოლიციელმა შეაჩერა, რომელიც პირდაპირ შესასვლელთან იდგა.
  
  
  "არავის არ უშვებენ, ბატონო", - თქვა მან ჰოლანდიურად.
  
  
  - სასტუმროში ვცხოვრობ, - ვუთხარი მე. - რა ხდება ოფიცერო?
  
  
  ხმას აუწია, თუმცა რისი თქმაც უნდოდა, სწრაფად გამიგია. საქმე იმაშია, რომ საათზე ნაკლები წინ ვიღაცამ სასტუმროს სეიფის აფეთქება სცადა. აფეთქების შედეგად მენეჯერი მსუბუქად დაშავდა, კარისკაცი კი მძიმედ. აფეთქების ადგილიდან გარბოდა ორი მამაკაცი, თუმცა პოლიციისა და სასწრაფო დახმარების მისვლის დროისთვის ისინი გაიქცნენ.
  
  
  – აჰ, მისტერ კარტერ... მე მეგონა, ადრე თუ გვიან შევხვდებოდი.
  
  
  მხარზე გადავხედე და წარბები შევჭმუხნე. ბრბოდან ინსპექტორი შონი გამოვიდა და მხარზე ხელი დამადო. ეს არ იყო ყველაზე მეგობრული ჟესტი, რასაც წარმოვიდგენდი.
  
  
  -რა გავაკეთო შენთვის შონ? - ვთქვი და ვცდილობ სიმშვიდე შემენარჩუნებინა.
  
  
  - ძალიან მაინტერესებს, რომ ეს სირთულეები გაწუხებთ, მისტერ კარტერ, - თქვა მან ამპარტავნობის ელფერით ტუჩებზე. „პირველად თქვენ დაგხვდათ სნაიპერმა დღეს დილით. შემდეგ აფეთქება ხდება თქვენს სასტუმროში. Ძალიან საინტერესო. და ძალიან ცუდი. იმედია მალე გეგმავთ ნიდერლანდების დატოვებას. მეჩვენება, რომ მოჰყავთ გარკვეული... ვთქვათ, უბედურება... სადაც არ უნდა წახვიდეთ.
  
  
  - არ ვიცი, რაზე ლაპარაკობ, შონ, - ვუთხარი მე. ”მე მივედი ვილჰელმინა გასტჰუისის სასტუმროში, რათა მენახა, როგორ იყო მისის იუენი.”
  
  
  - შენს... შეყვარებულზე რას იტყვი? ჰკითხა მან. მისი ხმის ხმა ფანტაზიას არაფერს ტოვებდა.
  
  
  - ჩემი გოგო, - ვუთხარი მე, - ძალიან ცუდია. "მას დილით ოპერაცია გაუკეთეს."
  
  
  "და სად იქნებით ხვალ დილით, თუ შეიძლება გკითხოთ, მისტერ კარტერ?"
  
  
  „ქვეყნიდან გასვლა, ინსპექტორი. და თუ ახლა მაპატიებთ, ბევრი რამ მაქვს შესაკრავი. მობრუნება მომინდა, მაგრამ ხელი მაინც მხარზე ჰქონდა. - ჩვენ გითვალთვალებთ, მისტერ კარტერ, - თქვა მან სანამ ხელი მოიშორა. ”და ძალიან ფრთხილად, შემიძლია დავამატო, რასაც საგარეო საქმეთა სამინისტრო იფიქრებს.”
  
  
  - ეს გაფრთხილებაა, ინსპექტორო? ან მუქარა?
  
  
  - ამას თქვენ მოგატოვებთ, მისტერ კარტერ, - უპასუხა შონმა. "ინტერპრეტაციას თქვენზე ვტოვებ."
  
  
  ის მოშორდა და ბოლოს მოვახერხე მბრუნავი კარიდან შესვლა. თვალებს არ ვუჯერებდი.
  
  
  ფოიე იყო კატასტროფის ზონა.
  
  
  თუ გვერდით გავუშვებდი შეშინებულ სტუმრებს, რომლებიც გამოწერის გაუქმებას ცდილობდნენ, მაგიდის ირგვლივ ყველაფერი მთლიანად განადგურდა. არაფერი იმის მანიშნებელია, რომ ერთი საათის წინ ყველაფერი შეუფერხებლად წარიმართა.
  
  
  სასტუმროს ადმინისტრაცია სიამოვნებით გაიგებს, რომ მივდივარ-მეთქი, ლიფტის გვერდით ღილაკს თითი დავაჭირე-მეთქი. ლიფტის ვაგონს, როგორც ჩანს, რამდენიმე საათი დასჭირდა ფოიეში მისასვლელად. ერთი წუთის შემდეგ დერეფანში ჩემი ოთახისკენ გავეშურე.
  
  
  ყველაზე ცუდს ველოდი და სწორედ ეს ვიპოვე. საწოლი თავდაყირა იყო, მატრასი ყველა მხრიდან დასახიჩრებული გვამივით იყო ჩამოგლეჯილი. ყველა უჯრა ამოღებული იყო და მათი შიგთავსი იატაკზე იყო მიმოფანტული. ტანსაცმელი, რომელიც კარადაში მქონდა ჩამოკიდებული, მთელ ოთახში იყო მიმოფანტული.
  
  
  კარი ზურგსუკან დავხურე და სააბაზანოში შევედი, ნახევრად იმის მოლოდინში, რომ წამლის კარადის სარკეზე რაიმე სახის შეტყობინებას ვპოულობდი, ყველაზე მელოდრამატულ მელნით, რომელიც შეიძლება წარმოვიდგინოთ, სისხლში. მაგრამ არაფერი იყო: არანაირი მინიშნება, ნაჩქარევად დაწერილი გაფრთხილებები.
  
  
  ძალიან ფრთხილად გავატარე ჰიუგოს დანა კაბინეტის კიდეზე და ნელა ამოვიღე კრამიტით დაფარული კედლის ჩაღრმავებიდან. ბოლოს, როცა ყველაფერი საკმარისად მოიშალა, სტილეტო ისევ გარსში ჩავდე და შემდეგ ფრთხილად ამოიღე ლითონის პატარა ყუთი.
  
  
  იმ დღეს პირველად აღმოვჩნდი გაღიმებული. მართკუთხა ხვრელის შეუღებავ უკანა კედელზე ბრილიანტის ფორმის ალუმინის მილი იყო მიმაგრებული. ლენტი ამოვიღე და ყდის თავსახური გავხსენი. შუქის კაშკაშა ციმციმები ჩემს წინ შუქის შუქურასავით გაბრწყინდა. ბრილიანტები ანათებდნენ ცისარტყელის ყველა ფერში, ასობით კარატი, ნედლი, ბუნებრივი სილამაზე. ეფექტი იყო ჰიპნოზური. ცოტა ხანს ვაგრძელებდი ქვებს ისე ვუყურებდი, თითქოს ისინი წმინდა იყვნენ. მერე სიგარეტის ფორმის სამაგრი ჯიბეში ჩავიდე და პირველადი დახმარების ნაკრები გამოვცვალე. სულელი არ ხარ, კოენვარ, გავიფიქრე. მაგრამ არც შენ ხარ გენიოსი.
  
  
  საავადმყოფოში წასვლამდე სასტუმროში სწრაფი გაჩერების ჩემი გადაწყვეტილება იმაზე ჭკვიანური იყო, ვიდრე მაშინ წარმომედგინა. და იმ მომენტში მენეჯერს არ ვთხოვე სეიფის გაღება ჩემთვის, რადგან მეგონა, რომ კოენვაარი მას აფეთქებდა. თუმცა ვიცოდი, რომ მაქსიმალურად ფრთხილად უნდა ვყოფილიყავი. მას საკმარისი დრო ჰქონდა იმ დასკვნამდე, რომ ქვები სარდაფში ჩავყარე და მეჩვენებოდა, რომ საუკეთესო ადგილი ვიცოდი მათი დასადგმელად.
  
  
  ასე რომ, მე ფრთხილად დავდე ქვები პირველადი სამედიცინო დახმარების ნაკრების უკან, სანამ საავადმყოფოში მივიდოდი, რათა გამეგო ანდრეას მდგომარეობა. ჩემი ვარაუდი ბედნიერი იყო და ოთახის მოწესრიგებისას მუქი ღიმილი გადამეყარა ტუჩებზე. კოენვაჰრმა დამინგრია ჩემოდანი, მაგრამ მან ვერ იპოვა ჭკვიანური ცარიელი ადგილი, რომელიც AH-ის ინჟინრებმა გააკეთეს ჩემთვის. უბრალოდ იმედი მქონდა, რომ აქაური მებაჟეებიც ისეთივე ბრმები იყვნენ. იმიტომ, რომ ეს რომ არა... კარგი, ალბათ უნდა მოვემზადო ისევ ინსპექტორ შონთან სასაუბროდ.
  
  
  ნივთები რომ მოვაგროვე, საწოლის კიდეზე დავჯექი და ტელეფონი ავიღე. საუბარი დაახლოებით ოცი წუთი გაგრძელდა. და როცა დრო მოვიდა, მისმა ხმამ ყურებში ისეთივე მანკიერი ქერქი ჩამიკრა, როგორც დიდი კალიბრის ტყვიის დარტყმა. "რა ჯანდაბა ხდება, N3?" ყვიროდა ქორი.
  
  
  - სირთულეები, გართულებები, - ვუთხარი რაც შეიძლება ჩუმად.
  
  
  - კარგი, ნებისმიერ იდიოტს შეუძლია ეს მითხრას, - იყვირა მან. "ჩემი წითელი ტელეფონი მთელი დღე არ იყო ჩუმად."
  
  
  წითელი ტელეფონი იყო მისი ცხელი ხაზი თეთრ სახლთან და მას არც ისე გაუმართლა. ღრმად ჩავისუნთქე და მასში, ასე ვთქვათ, კისერამდე შევედი. მე ვუთხარი ჰოკს, რაც მოხდა თავიდან.
  
  
  "ვინ არის ეს ქალი, რომელიც კინაღამ დახვრიტეს?" მკითხა მან, როცა ავუხსენი, რა მოხდა ბოლო ოცდათექვსმეტ საათში.
  
  
  "ნაცნობი..." ჩავიჩურჩულე მე.
  
  
  "ნაცნობი... ჩემი ტრაკი, კარტერ," დაიყვირა მან. 'შეხედე. მე არ გამიგზავნიდი სამოგზაუროდ, რომ მეძავი აეყვანა და ყველაფერი გააფუჭო...“
  
  
  - ვიცი, ბატონო.
  
  
  „მაშინ მომავალში ცოტა მეტი სიფრთხილე გამოიჩინეთ. და ნუ დამაბრალებ ჩემს განწყობას, კარტერ. მაგრამ დღეს ყველა მხრიდან ძალიან გაბრაზებული ვარ. როგორც ჩანს, ეს ბიჭები პეკინში ახლა გეგმავენ თავიანთი ყოველწლიური მანევრის ჩატარებას ნეპალის საზღვარზე. შერპა სამოთხეში უნდა იყოს, მეგობრებთან ერთად საზღვრიდან ექვს მილზე ნაკლები დაშორებით.
  
  
  "რა არის ჩემი მისია..."
  
  
  ”ეს მით უფრო აქტუალურია”, - თქვა მან. -კარგი ნიკ. რაც შეეხება…"
  
  
  ”მათ სცადეს სასტუმროს სეიფში შეჭრა ერთი საათის წინ.”
  
  
  "და?"
  
  
  - არაუშავს, ბატონო. ხვალ მივდივარ თვითმფრინავით, როგორც კი ბილეთს ვიყიდი.”
  
  
  - სწორედ ამის მოსმენა მინდოდა. შეხედე, გოლფილდს კვლავ დაუკავშირდნენ. მან უთხრა მათ, რომ გზაში იყავით. მათ უთხრეს, რომ დაგიტოვებდნენ შეტყობინებას - გავიგე, როგორ ათვალიერებდა რამდენიმე ქაღალდს - სასტუმრო კემპში, Maroehiti 307, კატმანდუში, დურბარის მოედანთან ახლოს. რამდენადაც მე მესმის, ეს არის ჰიპური ადგილი ქალაქის ცენტრში. Ისე...'
  
  
  "თვალები გაახილე", დავასრულე წინადადება.
  
  
  "ზუსტად."
  
  
  - ხვალ საღამოს კატმანდუში უნდა ვიყო. ფრენა გრძელდება თორმეტიდან თოთხმეტი საათამდე. მაშინ, თუ თქვენ გაქვთ რაიმე დამატებითი ინსტრუქცია ჩემთვის, სერ, მე დავრჩები ინტერკონტინენტალში.
  
  
  "ერთი?"
  
  
  - Დიახ სერ.
  
  
  - სწორედ ამის მოსმენა მინდოდა, - უპასუხა მან და ჩუმად ჩაიცინა. გარდა ამისა, როცა დაბრუნდებით, დიდი დრო გექნებათ ასეთი აქტივობებისთვის.
  
  
  "Მადლობა ბატონო ".
  
  
  -კარგ მოგზაურობას გისურვებთ ნიკ. სხვათა შორის, ლამაზი იყო?
  
  
  'Ძალიან კარგი.'
  
  
  'Ასეც ვიცოდი.'
  
  
  ტელეფონის გათიშვის შემდეგ გადავწყვიტე, სადმე ქუჩაში კი არა, სასტუმროში მევახშმო. ახლა, როცა მტერმა ბომბს უკანასკნელად მიმართა, შეუძლებელი იყო იმის წინასწარმეტყველება, რა სხვა ილეთები ჰქონდა მას ხელზე. პირველ რიგში, სამსახური მქონდა. ამის დასრულების ერთადერთი გზა ამსტერდამის დატოვება იყო. ..ცოცხალი...
  
  
  
  
  თავი 7
  
  
  
  
  
  ამსტერდამიდან კატმანდუმდე მისასვლელად მხოლოდ ერთი გზა იყო - ავღანეთის იზოლირებული დედაქალაქის, ქაბულის გავლით. ეს რომ ვიცოდი, მე უკვე გავაკეთე დაჯავშნა ინტერკონტინენტალში, როგორც ვუთხარი ჰოკს. ერთადერთი, რაზეც უნდა მეზრუნა, ჩემი თვითმფრინავის ბილეთი იყო.
  
  
  მეორე დილით სიფრთხილის მიზნით ძალიან დიდი ვისაუზმე. მოახლეს მოუტანა უჯრა კვერცხით, სხვადასხვა სახის ჰოლანდიური ყველით, ლორი, ოთხი ნაჭერი ტოსტი კარაქით, ჯემი და ტკბილი რულონები. მე ვჭამე ყველაფერი, რაც მან ჩემს წინ დადგა და ორი ჭიქა ყინულივით ცივი რძით გავრეცხე. ნებისმიერი დედა იამაყებს ასეთი შვილის ყოლათ. ყავა არ დამილევია. ყოველ შემთხვევაში, თავს საკმაოდ კარგად ვგრძნობდი და ეს იყო ზუსტად ის, რაც მინდოდა.
  
  
  უჯრა რომ მოიხსნა, ჩაცმა გავაგრძელე. სასტუმროდან უკანა კარიდან გამოვედი. მე არ ვაპირებდი კოენვარს კიდევ ერთი შანსი მიმეღო, როგორც წინა დღეს გააკეთა. KLM-ის შენობა მდებარეობდა მუზეუმის მოედანზე, სასტუმროდან დაახლოებით თხუთმეტი წუთის სავალზე. კაშკაშა მზის შუქზე ბრწყინავდნენ ღობეები, მაგრამ სნაიპერული შაშხანის ლულადან არც ლითონის სიკაშკაშე იყო და არც ანარეკლი. თუმცა, მე გავაგრძელე ჩემი გარემოს მონიტორინგი. უყურადღებობა გარკვეულ სიკვდილს ნიშნავდა, რადგან დარწმუნებული ვიყავი, რომ კოენვარი არ დატოვებდა ქალაქს და არ აპირებდა დანებებას მთელი ძალისხმევის შემდეგ, რაც მან ძვირფასეულობის მოსაპოვებლად გააკეთა.
  
  
  თუმცა, ანდრეა იუენის მდგომარეობასთან დაკავშირებით ჩემი შეშფოთების გარდა, არაფერი არღვევდა დღის სილამაზეს. იმ მომენტში, როდესაც მივდიოდი Spiegelstraat-ის გასწვრივ, ჩემი ფიქრები კვლავ ტრიალებდა ოპერაციის გარშემო, რომელიც ახლა ტარდებოდა ვილჰელმინა გასტუისში.
  
  
  და სადღაც ქალაქში კოენვარი მელოდა. რომ ვიცოდე სად...
  
  
  მე დავჯავშნე ადგილი KLM-თან ამსტერდამი-თეირანი-ქაბულის რეისზე, რომელიც იმავე დღეს გაფრინდა სამის ნახევარზე. აღმოსავლეთში დროის სხვაობის გამო ქაბულში მეორე დილამდე არ ჩავალ. მაგრამ თუ ამ რეისს არ ავიყვან, მთელი კვირის განმავლობაში ამსტერდამში დავრჩები. ამიტომ ბილეთები დავჯავშნე და ტაქსით დავბრუნდი სასტუმროში.
  
  
  მენეჯერი იდგა იმპროვიზირებული დახლის მიღმა, ცალ თვალზე და ერთი მკლავზე სლინგზე გადაკრული. მზერამ რომ მოკლას, ორ წამში მკვდარი ვიქნებოდი. - არ მჭირდება გითხრათ, მისტერ კარტერ, - თქვა მან და ჩემი ფული აიღო, - რომ სასტუმროში არ იქნებით, თუ ოდესმე ამსტერდამში დაბრუნდებით.
  
  
  - ნაკლებს არაფერს ველოდი, - ვუთხარი მძიმე ღიმილით. შემდეგ ავედი ზევით, რათა გამეგრძელებინა მზადება.
  
  
  მომეჩვენა, რომ სჯობდა პირდაპირ შიფჰოლში წავსულიყავი, ვიდრე სასტუმროში დავკარგო დრო, ამიტომ გამგზავრებისთვის ყველაფერი მოვამზადე. ისევ უკანა გასასვლელით გამოვიყენე და სასტუმრო უკან ხეივნის გავლით დავტოვე. ჯერჯერობით კარგია, ვფიქრობდი.
  
  
  ჩემს უკან არც ნაბიჯები იყო, არც ჩრდილები, რომლებიც თვალის დახამხამებაში გაცოცხლდნენ. ხეივანში შეუგროვებელი ნაგვის სუნი ასდიოდა, მაგრამ კოენვარი ნაგვის ურნებს უკან არ იმალებოდა, რომ თავისი სროლით დამეჩეხა. წინ მიმავალი მანქანების ხმამ ამ მიმართულებით მიბიძგა და გრძნობა დამიბინდა. მე სასწრაფოდ წავედი ამ მიმართულებით, მინდოდა ტაქსის უკანა სავარძელზე ჩავჯდე და შიფჰოლის ხმაურიან ბრბოში გავმქრალიყავი.
  
  
  ცოტა ხანს თითქოს ყველაფერი გეგმის მიხედვით და უპრობლემოდ მიდიოდა. არც არავინ შემოუხედავს, როცა ტაქსი გავაჩერე და კარი ზურგს უკან მივხურე.
  
  
  - შიფჰოლს, გთხოვ, - ვუთხარი მე მძღოლს, ხუჭუჭა ახალგაზრდა კაცს, რომელსაც ორივე ხელი საჭეზე ეჭირა და ორივე თვალი უკანა ხედვის სარკეზე იყო.
  
  
  "ინგლისელი?" - ჰკითხა მან, როცა გადატვირთულ ტრაფიკში გავერთიანდით.
  
  
  "ამერიკელი".
  
  
  "შესანიშნავი," თქვა მან. - მერე ინგლისურად ვლაპარაკობთ. მე მჭირდება პრაქტიკა; მალე ამერიკაში წავალ. დღეს ტოვებ ამსტერდამს?
  
  
  მადლობა ღმერთს, ვიფიქრე. შემდეგ ხმამაღლა: "დიახ, ამ შუადღისას." როცა ვლაპარაკობდი, თვალი ვადევნებდი ჩვენს უკან მყოფ მანქანებსა და სატვირთოებს. "აქ ყოველთვის ასეა მოძრაობა?"
  
  
  'ყოველთვის არა. მაგრამ მე ავიღებ ქვეყნის გზებს, - უპასუხა მან და შემდეგ შუქნიშანზე შებრუნდა. სწორედ მაშინ მივხვდი, რომ სხვას ჰქონდა ეს ბრწყინვალე იდეა. გადავწყვიტე, პირი დამეხურა, სანამ არ დავრწმუნდებოდი, რომ მოგვყვებოდნენ. ძალიან ჰგავდა, რადგან როცა ჩემი მძღოლი მარცხნივ შემობრუნდა, მუქი ლურჯი რენოს მძღოლმა იგივე ერთი შეხედვით უვნებელი მანევრი გააკეთა. ვინ მართავდა მანქანას, ამის თქმა ვერ მოხერხდა. მის თვალებში მზე ანათებდა, საქარე მინა კი უბრალოდ მბზინავი ზედაპირი იყო, რომელიც ეფექტურად მალავდა მის სახეს და მის ვინაობას. ეს რომ არა კოენვაარი, ეს იყო ვინმე ვინც მუშაობდა მისთვის, რადგან ზედიზედ ოთხი კუთხის შემდეგ ლურჯი რენო ისევ უკან იყო, მომწონდა თუ არა. ჩამოვხტი და მძღოლისკენ დავიხარე. "ბოდიშს ვიხდი ამხელა უბედურების გამო", დავიწყე მე. "რა უბედურება?" თქვა მან სიცილით. „მგზავრებთან ერთად ათჯერ მივდივარ შიფჰოლში და უკან. არაა პრობლემა, დამიჯერე.
  
  
  - მეეჭვება, რომ დევნილი მგზავრები გყავდეს, - ვუპასუხე მე.
  
  
  'Და რა?'
  
  
  „ჩვენ გვითვალთვალებენ. მათ დევნიან. უკანა ხედვის სარკეში ჩაიხედე. ნახე ის ლურჯი რენო?
  
  
  'Მერე რა?' - თქვა მძღოლმა, ჯერ კიდევ შთაბეჭდილების გარეშე. ”ის ჩვენთან მოდის როზენგრახტის ქუჩიდან.”
  
  
  - ხუმრობ, ძმაო, - თქვა მან იდეალურად ამერიკულად. "მაინც რა ჯანდაბაა ეს?" მე მეგონა, რომ სან-ფრანცისკოში კარგად ითამაშებდა.
  
  
  - საშიში ხუმრობაა, - ვუთხარი სიცილით, რომელსაც არ ჰქონდა იუმორი. „ამ ზარმაცს თუ დაამარცხებ, ორმოცდაათ გილდერს გამოიმუშავებ“.
  
  
  მძღოლმა აშკარად ბევრი დრო გაატარა ამერიკელ ჰიპებთან, რადგან თავი დაუქნია და თქვა: „შატი, კაცო. Მაგარი ხარ.' მერე ამაჩქარებლის პედალს დააჭირა და წინ გავიქეცით.
  
  
  მან შემდეგი კუთხე ოთხზე ნაკლებ ბორბალზე აიღო, მაგრამ რენო ასე სწრაფად დანებებას არ აპირებდა. მან იკივლა კუთხეში და გამოგვყვა ვიწრო ქვაფენილის ქუჩაზე, ქალაქის ცენტრთან ახლოს. უკან გავიხედე, მაგრამ მაინც ვერ დავინახე ვინ მართავდა.
  
  
  ბრილიანტები სეიფში არ ინახებოდა. ისინი ასევე არ იყვნენ მიმაგრებული პირველადი დახმარების ნაკრებით. მე უნდა მოვიშორო კოენვაარი, ან ვინც მართავდა იმ რენოს, ან ყველაფერი შეიძლება ძალიან მახინჯი ყოფილიყო შეერთებული შტატების საგარეო პოლიტიკისა და ინდოეთის უსაფრთხოებისთვის, რომ აღარაფერი ვთქვათ გოლფილდის ორ ბავშვზე. ”ის ისევ ჩვენს უკან არის?” - ჰკითხა მძღოლმა ხმაში ნერვიულობის ელფერით.
  
  
  "ჯანდაბა, ის ჯერ კიდევ ჩვენს უკან არის", - წამოვდექი მე. -ცოტა ჩქარა არ შეგიძლია?
  
  
  - ვცდილობ, კაცო. ეს არ არის ფორმულა 1, თუ იცით რას ვგულისხმობ."
  
  
  -კი, მესმის რასაც გულისხმობ. და ეს არ არის სახალისო. რაც შემეძლო დაბლა დავრჩი და თვალი ვადევნებდი ჩვენს უკან ქუჩებში მრბოლელ რენოს. ჩემი მძღოლი ზიგზაგით ისე ტრიალებდა, თითქოს კლიპერ გემს ატარებდა ნავსადგურში, მაგრამ ამან მხოლოდ ოცი თუ ოცდაათი იარდის წინსვლა მოგვცა.
  
  
  ტაქსის მძღოლს კისერი ზამბარასავით იყო დაძაბული და პერანგის საყელოზე ოფლის ღეროები ჩამოსდიოდა. უფრო სწრაფად, უფრო სწრაფად, მეგონა. Მოდი. მაგრამ ბიჭმა ყველაფერი გააკეთა, რაც შეეძლო. რატომ არ მოვიდა პოლიცია ჩვენთან ჯერ, ჯერ არ მქონდა ფიქრის დრო, რადგან ამ დროს რენო ტაქსის უკანა მხარეს დაეჯახა. მძღოლმა კონტროლი დაკარგა, ტროტუარზე ავიდა, დიდი მაღაზიის ვიტრინა ერთი სანტიმეტრით გამოტოვა და შემდეგ ისევ შუა ქუჩაში აღმოჩნდა.
  
  
  ”ეს იწყებს ჩემს გაგიჟებას, კაცო,” დაიყვირა მან და საჭეს აჭიანურებდა.
  
  
  "მეორე კუთხეში ჩამაგდე", - დავიყვირე უკან და ვფიქრობდი, რომ უკეთესი იქნებოდა მარტო და ფეხით წავსულიყავი. მთელი ძალით ავიღე წინა სავარძლის კიდე, როცა რენო მეორედ დაგვხვდა. ჩვენ დავკარგეთ ფარა, უკანა შუქი და ბამპერის ნაწილი. მძღოლმა საჭე ისე მოატრიალა, თითქოს რულეტს თამაშობდა, ცდილობდა სახიფათო შემობრუნება გაეკეთებინა რენოს სამუდამოდ მოშორების და გადაგდების იმედით. ჩვენ ისევ ქალაქის ცენტრში ვიყავით და აეროპორტიდან მივდიოდით და არა მისკენ. საათი შევამოწმე. ათის ხუთი წუთი იყო.
  
  
  ვიწრო, მიხვეულ-მოხვეული ქუჩები, რომლებიც აღწერილია ტურისტულ ბროშურებში, რომლებიც ტრიალებენ ორივე მხრიდან. გაფუჭებული სახლები უცნაური ფანჯრებით, ფერადი ვიტრინები - ეს ყველაფერი დაუპატიჟებელი დეკორის ნაწილი იყო.
  
  
  -სად ჯანდაბა ვართ? მე ვიყვირე, სრულიად დეზორიენტირებული. "ზღვის კედელი", თქვა მან. მისი ხმა ახლა მაღალი და გაბრაზებული იყო.
  
  
  "სად?"
  
  
  "ზიედიკ, ზიდიკ", დაიყვირა მან. „წითელ შუქნიშანში. და ამიტომ მიგატოვებ. ”მე ჯეიმს ბონდი არ ვარ, კაცო,” - დასძინა მან და ხმამაღლა დაიფიცა, როდესაც ცდილობდა გადაეღო ხიდზე, რომელიც მხოლოდ ველოსიპედისტებისთვის და ფეხით მოსიარულეებისთვის იყო განკუთვნილი და არა მანქანებისთვის.
  
  
  დიდი შეცდომა იყო.
  
  
  რენო გაბრაზებული ხარივით მოგვიახლოვდა, საქმის დასრულებას გადაწყვეტილი. ხიდის შუაგულამდე მისვლამდე ტაქსი მოღალატე კუდში ჩავარდა რენოს უკნიდან ბიძგის შედეგად. ჩვენ შევედით კუდში და ვერაფერს ვიზამთ.
  
  
  ”ჩვენ ვეცემით”, - დაიყვირა ტაქსის მძღოლმა, რომელიც ცდილობდა მანქანის კონტროლის აღდგენას.
  
  
  მას არ შეეძლო.
  
  
  შემდეგი რაც ვიცოდი, არხში ვიყავით.
  
  
  მოჩანდა მოწმენდილი ცისფერი ცა, მეჩვიდმეტე საუკუნის არხის სახლების ქვის ფასადები და ხიდის გაფუჭებული რკინის მოაჯირები. შემდეგ წყალში ჩავვარდით, ჯერ კიდევ 40 მილი/სთ სიჩქარით. თავი მუხლებით დავიჭირე და მანქანა ჩვენს ირგვლივ მოფენილ ცხიმიან ტალღებს მიეყრდნო. საბედნიეროდ, ფანჯრები დაკეტილი იყო და მანქანა თითქოს ცურავდა. სხვანაირად რომ ყოფილიყო, ბევრად უარესი ვიქნებოდით.
  
  
  მძღოლმა თავი საჭეს დაარტყა და გონება დაკარგა. წინ დავიხარე და ძრავა გამოვრთე, როცა ტყვიამ საქარე მინა დაამტვრია და წინა სავარძელზე შუშის ნამსხვრევები გადმოვიდა. თვალებში სისხლი ჩამივარდა, როცა მძღოლს მივაწექი და ისევ ჩავწექი. მეორე ტყვიამ დაასრულა სამუშაო და საქარე მინიდან აღარაფერი დარჩა, გარდა რამდენიმე მკვეთრი ფრაგმენტისა კიდეების გარშემო.
  
  
  კოენვარი ჯერ კიდევ არ მქონდა ნანახი, მაგრამ არ ვაპირებდი ჯდომას და დავლოდებოდი, როდის დაგვიჭერდა ვინმე. და პოლიციასთან ბოლო შეხვედრა ნიშნავს, რომ ჩემი პრობლემები შორს არის დასრულებული, განსაკუთრებით თუ შონს ეს უკანასკნელი ინციდენტი შეეგება. ასე რომ, რაც შემეძლო, ცეცხლის ხაზს მიღმა დავრჩი და ვცდილობდი კარგად გამეაზრებინა. დარწმუნებული ვიყავი, ნებისმიერ მომენტში პოლიციის სირენის ხმას გავიგებდი. მაგრამ ამის შემდეგ მხოლოდ მკვეთრი ზარის ხმა გავიგონე, როცა კიდევ ერთმა ტყვიამ ტაქსის სახურავზე გაიჭრა. მე მომიწია მოქმედება, რაც არ უნდა საშიში ყოფილიყო.
  
  
  კარი რომ გავაღე, მანქანა მაშინვე წყლით ივსებოდა. მე არ მინდოდა ტაქსის მძღოლის სიცოცხლე სინდისზე დამემშვიდებინა, როცა ის წინა სავარძელზე უგონო მდგომარეობაში იყო. ამიტომ ფანჯარა ჩამოვაგდე და საუკეთესოს იმედი მქონდა. პორტფელი სულ მცირე რამდენიმე წუთის განმავლობაში ცურავდა, რადგან დახურული განყოფილება ერთგვარი საჰაერო რეზერვუარი იყო. ის ჯერ ფანჯრიდან გადავარდა. წინა სავარძელზე ცოტა ფული მოვისროლე და ისევ ფანჯარასთან დავბრუნდი. შემდეგ ჩემი თავი და მხრები და შემდეგ ჩემი სხეულის დანარჩენი ნაწილი იგივე გზით ავიარეთ, როგორც ჩემი პორტფელი.
  
  
  კოენვაარი - ჯერ კიდევ არ ვიყავი დარწმუნებული, იყო თუ არა ის, ვინც მართავდა რენოს, როგორც ჩანს, ეს ვერ შეამჩნია, რადგან მანქანიდან გადმოსვლისას გასროლა არ ყოფილა. სახიფათო და რთული დარჩა, მაგრამ მოვახერხე და მოვემზადე ყინულის აბაზანისთვის. მერე ჩაყვინთვა მოვიდა და ცივ ტბაში გადახტა ბავშვივით წყალს დავეჯახე.
  
  
  ისეთივე ციოდა, როგორც ველოდი.
  
  
  ტანსაცმელმა ჩამომიწია, მაგრამ პორტფელის სახელურს ხელი მოვკიდე და ხიდისკენ გავცურე. რამდენიმე გამვლელი მოაჯირს დაეყრდნო და ჩემს წინსვლას აკვირდებოდა და გამამხნევებელ სიტყვებს ყვიროდნენ, თითქოს ცურვის შეჯიბრის მაყურებლები იყვნენ. მაგრამ ეს სულაც არ იყო ის, რაც მე მინდოდა, ბრბო აუცილებლად მიიპყრობდა ცნობისმოყვარე პოლიციელის ყურადღებას.
  
  
  ხიდის აგურის ნაგებობა გადახურული და მოლიპულ იყო. ვცდილობდი მეპოვა რაღაც, რომ დამეჭირა, რისკენაც ავიყვანე თავი. ამ დროს სირენების ყვირილი გავიგონე, როგორც მეშინოდა. ყოველი წამი ძვირფასი იყო, რადგან თუ პოლიცია დამიჭერდა სანამ ჩემს თვითმფრინავს დავიჭერდი და გავქცეულიყავი, კოენვაარი კვლავ გამარჯვებული გამოვიდოდა ჩხუბიდან. ასე ავტირდი, რაც არ არის ადვილი მკლავქვეშ ჩადებული პორტფელით.
  
  
  მერე რაღაც შევნიშნე, რაც აქამდე არ შემიმჩნევია, ძველი ჟანგიანი კიბე ხიდის მეორე მხარეს ციხის კედელთან. ისევ ბნელ წყალში ჩავვარდი. ზეთოვან წყალსა და ნამსხვრევებს ვცდილობდი, ნახევრად დაბრმავებული სისხლით ჯერ კიდევ თვალებში ჩამდიოდა. და ბოლოს მივაღწიე კიბის ქვედა საფეხურს. ამის შემდეგ სულ რაღაც ორ წუთზე მეტი დამჭირდა მშრალ მიწაზე დასაბრუნებლად.
  
  
  რა თქმა უნდა, ამსტერდამის პოლიციის ფოლკსვაგენი შუა ხიდზე იყო გაჩერებული. გამვლელთა ბრბო იმატა. ხალხი ყვიროდა და მცურავ ტაქსზე მიუთითებდნენ იმ ხიდის ბოლოში, სადაც მე უნდა ვყოფილიყავი. ერთ-ერთი ოფიცერი უკვე ტაქსისკენ მიცურავდა. გავიქეცი, არ ვაპირებდი დავმჯდარიყავი და პოლიციის განყოფილებაში მოწვევას დავლოდებოდი.
  
  
  ტყავამდე ვიყავი გაჟღენთილი. პირველი, რაც უნდა გამეკეთებინა, იყო მშრალი ტანსაცმლის ხელში ჩაგდება, ამიტომ მიმოვიხედე ირგვლივ აბრაზე, რომელიც ეწერა "სამრეცხაო".
  
  
  მაგრამ იმის ნაცვლად, რომ მეპოვა ეს ან რაღაც მსგავსი და თანაბრად ეფექტური, მე ვიპოვე მკვლელი, რომელიც იმალებოდა სახლების ჩრდილში, პოლიციის თვალწინ.
  
  
  საბედნიეროდ, მანამდე ვნახე, სანამ ის დამინახავდა. პირიქით რომ ყოფილიყო, ყველაფერი ბევრად უფრო გართულდებოდა, ვიდრე უკვე იყო. ეს იყო სხვა ვინმე კოენვარის გარდა: მისი კიდევ ერთი თანამებრძოლი. ეს ყოფილ მეზღვაურს დაკუნთულს ჰგავდა, ყვავილოვანი ყურებით, გატეხილი ცხვირით და S&W Model 10.A რევოლვერით. არ მინდოდა 38 ნომერთან კამათი, ამიტომ არხის მახლობლად მდებარე რომელიღაც სახლის ვერანდაზე ჩავვარდი.
  
  
  - კონკრეტულად ვინმეს ეძებთ? ყურში უცებ ხმა ჩამჩურჩულა, რასაც სველი ენის ციმციმი მოჰყვა.
  
  
  შემოვბრუნდი და პირისპირ აღმოვჩნდი ახალგაზრდა ქალთან, რომელსაც ბევრი რუჟი ეცვა და ქერა პარიკი ეცვა. სიცილით გამოსცრა კბილები და ენით დაჭერით, ბნელ ვერანდაზე უფრო მანიშნა. დამავიწყდა, რომ ეს იყო წითელი შუქნიშნის უბნის გული, მაგრამ ახლა გამახსენდა და ჩემს გონებაში სხვა გეგმა დაიწყო.
  
  
  'Რამდენი?' – ვკითხე დროის დაკარგვის გარეშე. 11:03 საათი იყო. ჩემი თვითმფრინავი 1:30 წუთზე აფრინდა. ბილეთზე ნათლად იყო მითითებული გაფრთხილება, რომ მგზავრები აეროპორტში უნდა იყვნენ გამგზავრებამდე მინიმუმ ერთი საათით ადრე. ასე რომ ზღვარზე იქნებოდა, ამაში ეჭვი არ ეპარებოდა.
  
  
  - ოცდაათი გილდერი შენთვის... უყოყმანოდ, - თქვა მან უყოყმანოდ. ჩემმა სველმა ტანსაცმელმა და თავში კვნესამ აშკარად არაფერი დაუშავა.
  
  
  — ორმოცდაათს მოგცემ, თუ რამეს გააკეთებ.
  
  
  ”ეს დამოკიდებულია”, უპასუხა მან, როგორც ნამდვილი პროფესიონალი.
  
  
  მე ვანიშნე მას ვერანდის კიდეზე და ვანიშნე კოენვარის თანამზრახველზე; მისი S&W რევოლვერი გამოირჩეოდა მისი უხეში შალის ქურთუკიდან. - ხედავ იმ კაცს, რომელსაც ცხვირმოტეხილი და სახე ჩალურჯებული აქვს?
  
  
  ”ჩვენ სამს არ გულისხმობ, არა?” - თქვა აშკარა ინტერესით თუ აშკარა ზიზღით, რადგან გაუგებარი დარჩა სახის გამომეტყველება.
  
  
  თავი დამიქნია. "უბრალოდ მინდა, რომ წახვიდე და დაელაპარაკე, გადაიტანო ყურადღება, სანამ არ გავქრები." Გესმის?' სახიდან სისხლი მოვიწმინდე. მან მაშინვე გაიგო ყველაფერი და თქვა: ”რა თქმა უნდა, სამოცდათხუთმეტი გილდერისთვის”.
  
  
  "ასი, რათა დარწმუნდე, რომ კარგ საქმეს აკეთებ." ნებისმიერ შემთხვევაში, გადაიტანეთ მისი ყურადღება.
  
  
  მან ეს თითქმის პირად შეურაცხყოფად მიიღო. მაგრამ ფულმა ის რადიკალურად შეცვალა. ბიუსტჰალტერში ფული ისე ჩაყარა, თითქოს ბავშვისგან კანფეტს იღებდა. თეძოების დემონსტრაციულად აკანკალებით, ქუჩაში გავიდა, მზად იყო თავისი როლი სრულად ეთამაშა. ამ პატარა ხრიკმა რომ არ გამოსულიყო, მე ნამდვილად ხელები მქონდა სავსე, რადგან ვილჰელმინა ისეთივე სველი იყო, როგორც მე. სანამ სველი იყო, უსარგებლო იყო. ახლა კი დრო არ იყო მისი დაშლის, გაშრობის და შემდეგ ისევ ერთად დაყენების.
  
  
  უნდა დაეყრდნო შენს ჭკუას, შიშველ ხელებს და, საჭიროების შემთხვევაში, ჰიუგოსაც. მაგრამ მე არ მინდოდა რაიმეს გამოყენება, თუ ეს ჩემზე იყო დამოკიდებული. სანამ ჩემი ღმერთის მიერ გამოგზავნილი საჩუქარი კარგად თამაშობს თავის როლს ამ ასობით ბურთში, ყველაფერი რაც მე უნდა გავაკეთო არის სამრეცხაოს პოვნა.
  
  
  ვერანდის კუთხიდან ვუყურებდი როგორ მიდიოდა ქუჩაში და მზად იყო თავისი როლის შესასრულებლად.
  
  
  თავიდან ჩანდა, რომ კოენვაარის თანამზრახველი ამას არ მოჰყვებოდა. მან თქვა რაღაც ჰოლანდიურად, სიტყვები ზედმეტად შორეული გასაგებად. მაგრამ მისმა ქმედებებმა ისეთივე მკაფიოდ ისაუბრა და ცოტა მოგვიანებით ყველაფერი ნათლად გამიცხადა. დავინახე, როგორ უბიძგა მას უხეში, არამეგობრული ბიძგით. საბედნიეროდ, იგი მამაცი იყო და არ აპირებდა თავის გაძევებას. თითები ზურგზე მაღლა და ქვევით გაუშვა და მის წინ დადგა და მხედველობას უშლიდა. ამას ველოდი. ვერანდადან გავვარდი, არ გავჩერებულვარ, სანამ ქუჩის გადაღმა ჩიხში არ მივაღწიე.
  
  
  ყველაფერი კარგად უნდა წასულიყო.
  
  
  მაგრამ ეს ასე არ იყო.
  
  
  ქუჩის შუა გზაზე ვიყავი, როცა ბოროტმოქმედის ყურადღება მანქანის ხმამაღალმა საყვირმა მიიპყრო. მან მხარზე გადახედა, მიუხედავად იმისა, რომ მეძავი ცდილობდა მისი წვნიანი და ამაღელვებელი სხეულით მიეპყრო ყურადღება. ჩვენი თვალები ერთმანეთს შეხვდა და ერთი წამის შემდეგ მან ქურთუკი ჩააცვა თავისი Smith & Wesson-ისთვის.
  
  
  არც ფეიერვერკს და არც მისი სასიკვდილო სროლის დემონსტრირებას არ ველოდი.
  
  
  ამჯერად პოლიციის სიახლოვემ მომცა უპირატესობა. კოენვარის ხელმწიფე თითს აკონტროლებდა; პოლიციელებთან ასე ახლოს სროლას არ აპირებდა. მაგრამ ეს მას ძალიან აწუხებდა, რადგან მივარდა უკან, მისი აყვავებული ნაბიჯები საგანგაშო ჟღერდა ჩემს ყურებში. მე უკვე ხეივანში ვიყავი, როდესაც გაისმა პირველი ჩახლეჩილი გასროლა, რომელიც ჩემს თავზე ერთი სანტიმეტრით ატყდა. მიწაზე დავეცი, მაგრამ მეორედ არ გასროლა. მან გარისკა დარტყმა და მე ვვარაუდობდი, რომ ახლა კიდევ ერთი გაშვების ეშინოდა.
  
  
  - ადექი, - კბილებში ჩასჩურჩულა მან ინგლისურად, თითქოს ჯორჯ ფორმბის ზოგიერთი ფილმიდან ისესხა. მაგრამ ის სულაც არ ჰგავდა ბარტყიან ტანისამოსში გამოწყობილ ძუნწს. ფეხზე წამოვდექი, პირველივე მოქმედების გამო სხეული დაძაბული ვიგრძენი.
  
  
  კვნესა, რომელიც რამდენიმე წამის შემდეგ გავიგე, ყურებამდე მუსიკას ჰგავდა. S&W რევოლვერმა ხმამაღლა დაარტყა ქვაფენილს. ჩა-კი დარტყმა გვერდზე ვესროლე, რის გამოც მარცხენა ფეხი მას მზის წნულში მოხვდა. უეცარი ძლიერი ტკივილისგან ის გაორმაგდა და მე მას დარტყმა მივაწოდე, ამჯერად შუაგულში.
  
  
  მე უნდა დამეზარა მისი კრახი, რადგან მისი სახე თოვლივით გათეთრდა. აკანკალდა, ხელები საზარდულისკენ აიფარა და რიყის ქვებზე ძველი ჭუჭყის გროვავით დაეცა. შემდეგი მოვიდა მარტივი, მაგრამ შესანიშნავად შესრულებული ჩა-კი სვლა, ფრონტალური დარტყმა, რომელიც დაარტყა მის კისერს გამანადგურებელი ძალით. კისრის ხერხემლიანები ჯერ არ იყო გატეხილი, მაგრამ საოცრად ახლოს იყო.
  
  
  - ძნელია დაარტყა, მეგობარო, - ვუთხარი მე და გავაგრძელე ვარჯიში თავში მოულოდნელი დარტყმით. ის მშვენიერი იყო. სახის ყველა ძვალი გატეხილი ჩანდა, სახე კი კაშკაშა იისფერი გახდა. მან შეცდომა დაუშვა, რომ მოტეხილი ყბა ხელებით აიფარა და თირკმელები ღიად დატოვა. ეს ძალიან მიმზიდველი იყო შემდეგი დარტყმისთვის, რასაც მოჰყვა სისხლიანი პირიდან მწვანე, ნაღვლის მსგავსი ღებინება.
  
  
  ასეთი ძლიერი ბიჭისთვის მან ბევრი რამ არ გააკეთა თავის დასაცავად. ასეთი ქედმაღალი არ უნდა ვყოფილიყავი, რადგან სწორედ ამის შემდეგ მომიჭირა ტერფი, ხელი მომკიდა და მიწაზე დამაწვინა. ოღონდ დიდი ხნით თუ სხვა რამე მაქვს ამაზე სათქმელი. იმ მომენტში, როცა ფეხები ჩემს ქვეშ ნახევრად მოიკეცა, მკლავი ნამჯავით ჩამოვწიე. ჩემი ხელის კიდე ცხვირის ხიდზე დაეშვა. ცხვირის შიდა სტრუქტურა, ცხვირის ძვალი, თავად ცხვირის ხიდი გადაიქცა სისხლიან მასად. სისხლმა ასკდა სახეზე და დააბრმავა. არავითარ შემთხვევაში არ ჩანდა ძალიან სუფთა, მაგრამ ის ყველაფერს აჭარბებდა.
  
  
  საცოდავად წუწუნებდა, მაგრამ მოწყალების დრო არ მქონდა. ის მომკლავდა და ამას იმ მომენტიდანვე ცდილობდა, როცა ტაქსში ჩავჯექი. ახლა მინდოდა მისი დაწყებული საქმე დამემთავრებინა და ჩემს საქმეზე წავსულიყავი.
  
  
  მხოლოდ ნიკაპზე დარტყმა დამრჩა, რომელიც თვალის დახამხამებაში დავასრულე. სამარცხვინო კვნესა, ბოლო კვნესა, რომელიც მან წარმოთქვა, გამოასწორა იგი გაჭირვებიდან. საშვილოსნოს ყელის ხერხემლიანები ორად გაიტეხეს და ბოროტმოქმედი მკვდარი დაეცა.
  
  
  სუნთქვაშეკრული წამოვდექი. ის არ იყო სასიამოვნო სანახავი. მაგრამ არხში ჩემი ბანაობა არც ისე სასიამოვნო იყო. სისხლიანი პირიდან ენა ამოვარდა. სახის ნაწილი სისხლიან ჟელედ გადაიქცა. იქ, სადაც ოდესღაც ძვლებისა და ხორცის რთული სტრუქტურა იყო, ახლა სხვა არაფერი იყო, თუ არა ნედლი ლალის წითელი რბილობი, ლეღვის შიგნიდან მსგავსი.
  
  
  უკან დავბრუნდი, პორტფელი მომიჭირა. სამრეცხაოზე მეტი დამჭირდება ხელებიდან სისხლი და ტანსაცმლიდან სიკვდილის სუნი რომ დავიბანო.
  
  
  
  
  თავი 8
  
  
  
  
  
  ახლა 11:17 იყო. დაახლოებით თოთხმეტი წუთი დამჭირდა მისი ცხოვრების დასასრულებლად, თავიდან ბოლომდე. ხეივნის კუთხეში რომ მივედი, მეძავმა დამიძახა. სახე ცარცით გათეთრდა, როცა შუა ხეივანში მკვდარი დაინახა.
  
  
  - არა უშავს, - ვიყვირე და მხედველობიდან გავქრი.
  
  
  სამი ბლოკი და დაახლოებით სამი წუთის შემდეგ სამრეცხაო ვიპოვე. ფული ყველა ენაზე ლაპარაკობს და რამდენიმე წუთში მატყლის საბანში შემომახვიეს და ტანსაცმელი გამშრალი მქონდა. სახიდან სისხლი ჩამომერეცხა. ჭრილობები იყო მრავალრიცხოვანი, მაგრამ ზედაპირული. თმა წინ დავივარცხნე, რომ მისი უმეტესი ნაწილი დამეფარა და იმედი მქონდა, რომ ის ისე სწრაფად შეხორცდებოდა, როგორც ყოველთვის. მაგრამ ეს იყო ჩემი ბოლო საზრუნავი.
  
  
  აეროპორტში მომიწია წასვლა და მაინც განბაჟება. ისეთივე უსიამოვნო იყო, როგორც კოენვარზე ფიქრი, ფიქრი ანდრეას ოპერაციის წარმატებასა თუ წარუმატებლობაზე.
  
  
  'Რამდენი?'
  
  
  სამრეცხაოს პატრონს ვთხოვე, როცა ის უკანა ოთახში შემოვიდა, მეყურებინა ამის გაკეთება. ”ათი წუთი, თხუთმეტი წუთი. ”მე ვაკეთებ იმას, რაც შემიძლია,” უპასუხა მან.
  
  
  - Ტელეფონი გაქვს?
  
  
  'Რა?'
  
  
  "ტელეფონი?" - გავიმეორე, ვცდილობდი არ მეღრიალა, როცა შევამჩნიე, რომ ჩემი მოთმინება ეწურებოდა.
  
  
  - Დიახ, რა თქმა უნდა. მის ხმაში ხმა უღალატა მის გამოუთქმელ შიშს. ჩემ უკან მანიშნა, სადაც გაურეცხავი ტანსაცმლის გროვის ქვეშ ნახევრად იყო დამალული ანტიკვარული შავი მოწყობილობა. ის დარჩა ადგილზე, სრულად განასახიერა ჰოლანდიელების თვითკმაყოფილება.
  
  
  მიმღებს ხელი დავავლე და მას გავხედე. ჩემმა გამომეტყველებამ ყველაფერი გასცა. მან დახედა ჩემს დაჭრილ შუბლს, ჩემს სხეულს საბანში გახვეული და სწრაფად გაუჩინარდა წყვილი ფარდის მიღმა, რომელიც ძალიან ეფექტურად ყოფდა მაღაზიას ორ ნაწილად.
  
  
  შემდეგ დავურეკე საინფორმაციო მაგიდას, ავიღე ვილჰელმინა გასტუისის ნომერი და მაჯის საათს დავხედე. ჩემმა როლექსმა თქვა 11:27.
  
  
  - ვილჰელმინა გასტუისი, - გაისმა ხმა ხაზის მეორე ბოლოში.
  
  
  ”დიახ, მე ვურეკავ მის ანდრეა იუენზე. დღეს დილით მას ოპერაცია გაუკეთდა.
  
  
  - ერთი წუთით გთხოვ, - უპასუხა ქალმა ხაზის მეორე ბოლოში. "Შევამოწმებ."
  
  
  უაზროდ ხელი მოვკიდე სიგარეტს და არაფერი ვიგრძენი, გარდა მკერდის თმისა და ნაკაწრი შალის საბნისა. ჩემს თავს მობეზრებულად გავუღიმე. როგორც კი ამ რეისზე ავალ, კარგად ვიქნები, ვიფიქრე, მაგრამ ამასობაში ჩანდა, რომ ეს ქალი სამუდამოდ ვერ დაბრუნდა ტელეფონთან.
  
  
  ”ბოდიში, რომ გელოდებით”, - თქვა მან ბოლოს. ”მაგრამ შედეგზე საუბარი ჯერ ადრეა.”
  
  
  "იმისათვის, რომ გავიგოთ, რა არის შედეგი?"
  
  
  - მისის იუენის ოპერაციის შედეგები, - უპასუხა მან ფაქტობრივი ტონით. ”ის ჯერ კიდევ არ გამოსულა ანესთეზიიდან.”
  
  
  -შეგიძლია დოქტორ ბუტენსთან დამაკავშირო? Ეს ძალიან მნიშვნელოვანია. თორემ არ შეგაწუხებ.
  
  
  - ვნახავ, რისი გაკეთება შემიძლია შენთვის, - თქვა მან, მისი ხმა მხოლოდ ძალისხმევის მინიმალურ ნაწილს გვპირდებოდა. ამიტომ ისევ დაველოდე. ახლა 11:31 იყო.
  
  
  "გამარჯობა, დოქტორ ბუტენს, ეს კარტერია", - ვუთხარი სწრაფად რამდენიმე წუთის შემდეგ. ნიკოლას კარტერი. გუშინ შუადღისას ველაპარაკე, თუ გახსოვს.
  
  
  ”ოჰ, დიახ, რა თქმა უნდა,” თქვა მან ისეთივე კეთილგანწყობილი და კეთილგანწყობილი, როგორც წინა დღეს.
  
  
  როგორ აკეთებს ის ამას?
  
  
  სიჩუმე ისეთი სქელია, რომ დანით შეიძლება დაჭრა. 'გამარჯობა? დოქტორი ბუტენსი?
  
  
  - დიახ, მე ისევ აქ ვარ, მისტერ კარტერ, - თქვა მან დაღლილობის ელფერით ხმაში. „დღეს დილით ჩვენ შევძელით ტყვიის ამოღება. მაგრამ დანამდვილებით შეუძლებელია იმის თქმა, გამოჯანმრთელდება თუ არა. უნდა დამიჯერო, როცა გეტყვი, რომ ჯერ ადრეა რაიმეს დარწმუნებით თქმა.
  
  
  - როდის შეგიძლია ამის გაკეთება? ვკითხე, ვიგრძენი, რომ ჩემი მორალი ახალ დაბლა დაეცა.
  
  
  'შესაძლოა ამაღამ. მაქსიმუმ ხვალ დილით. ჩვენ გავაკეთეთ ის, რაც შეგვეძლო..."
  
  
  - ამაში ეჭვი არ მეპარება, ექიმო. გმადლობთ ყველაფრისთვის და დარწმუნებული ვარ, მისის იუენიც ასე იქნება."
  
  
  - ხვალ თუ შეგიძლია დამირეკო, - დაიწყო მან.
  
  
  მე შევაწყვეტინე მას: „არ ვფიქრობ, რომ ამის გაკეთება შემიძლია, დოქტორ ბუტენს. ამსტერდამიდან მივდივარ. მე კი ავტომატურად მეასედ გავხედე საათს. - ორ საათზე ცოტახანში მივდივარ. მაგრამ თქვენ გადმოგცემთ ჩემს გზავნილს, არა?
  
  
  - ბუნებრივია. ვწუხვარ, რომ ვერ მოგაწოდებთ... უკეთესი ამბები, მისტერ კარტერ.
  
  
  "მეც მინდა".
  
  
  ჩემი ფეხსაცმელი ჯერ კიდევ სველი იყო, მაგრამ ვერაფერს ვაკეთებდი. ყოველ შემთხვევაში, ყველაფერი მშრალი და მეტ-ნაკლებად წარმოჩენილი იყო. ისევ ჩავალაგე ჩემოდანი, მადლობა გადავუხადე ბიზნესის მფლობელს და ისევ ქუჩაში აღმოვჩნდი.
  
  
  თუ ტაქსი გჭირდებათ, ვერასდროს იპოვით. სასწრაფოდ დავბრუნდი Zuidijk-ის გავლით Nieuwmarkt-ში. ერთ-ორ წუთში ტაქსი მზად მქონდა სქიფოლში წასაყვანად.
  
  
  ახლა 11:53 იყო.
  
  
  — რამდენი დრო სჭირდება სქიფოლამდე მისასვლელად? – ვკითხე მძღოლს.
  
  
  "დაახლოებით ოცი წუთი."
  
  
  ერთადერთი მანქანა, რომელიც მოგვყვებოდა, სატვირთო იყო. მეგონა, ახლა დასვენებას ვიმსახურებდი. მაგრამ სკამზე რომ დავჯექი, მუცელი დამიწყო ღრიალი. მიუხედავად ხალისიანი საუზმისა, ეს აშკარა ნიშანი იყო იმისა, რომ მე მჭირდებოდა რამე ჭამა. რომ არა... მაგრამ არა, არ დავჯდებოდი და არ ვიფიქრებდი ამაზე ჩემზე რომ იყოს დამოკიდებული.
  
  
  მაგრამ საცობებმა სქიფოლისკენ მიმავალ გზაზე ცოტა რამ გააუმჯობესა ჩემი გონების მდგომარეობაზე. ვნერვიულობდი და დაძაბული ვცდილობდი საათს თვალი მომეშორებინა, მაგრამ უშედეგოდ. ათ წუთში ყველაფერი დამთავრდებოდა, მაგრამ ახლა არაფერი იყო გასაკეთებელი გარდა იმისა, რომ პირდაპირ წინ ვიყურებოდი და იმედი მაქვს, რომ ჩემი ბედნიერება გაგრძელდებოდა.
  
  
  საბედნიეროდ კარგად იყო.
  
  
  აეროპორტის საათი 12:29-ზე გადახტა, როცა ჩემოდანი საბაჟოზე გადავამოწმე და ღრმად ჩავისუნთქე. - დროზე, ბატონო, - თქვა ავიაკომპანიის თანამშრომელმა, აიღო ჩემი ბილეთი და აწონა ჩემი ჩემოდანი.
  
  
  - მითხარი რამე, - ვუთხარი დაღლილი ღიმილით. "კიდევ მაქვს დრო, რომ დავურეკო ვინმეს და რამე ვჭამო?"
  
  
  ”მეშინია, რომ ახლა გჭირდება საბაჟო გავლა, მაგრამ არის ტელეფონები და სნეკ-ბარი გამგზავრების დარბაზში.”
  
  
  'Გმადლობთ. მე დავიმახსოვრებ ამას. თორემ მუცელი გამახსენდა.
  
  
  მინდოდა ჰოკთან დალაპარაკება, როცა დრო მექნებოდა. მაგრამ რაც მთავარია, საუზმის შევსება მომიწია, რაც სასიამოვნო და მძიმე იყო მუცელზე, სანამ ლანჩი თვითმფრინავში არ მიიღებდა. უკვე ვიგრძენი შიმშილით გამოწვეული მოსალოდნელი მსუბუქი გულისრევა. ჩემი შემუშავებული გეგმა, როგორც ჩანს, ჩაიშალა, მიუხედავად ყველა სიფრთხილის ზომებისა.
  
  
  მაგრამ ჯერ ჩვეულებაზე მომიწია საქმე... გულისრევა, დაღლილობა, რაც არ უნდა იყოს.
  
  
  ელისის კუნძულზე ჩასულ ემიგრანტად ვგრძნობდი თავს და ღობეების, გზებისა და იმაზე მეტი აბრის წინაშე ვდგებოდი, ვიდრე წაკითხვა მინდოდა. არდადეგების დროს რადიო ქალაქს ჰგავდა, სადაც ასობით ადამიანი დგას შოუს დასაჭერად. ჰოლანდიური ჩვეულებები. გამიჭირდა, როცა მუცელმა ხმამაღლა გააპროტესტა და კანს მწვანე ყველის ფერი დაედო. თუმცა, სხვა გზა არ მქონდა, გარდა ტესტების სერიის გავლისა.
  
  
  ”თქვენი პასპორტი, გთხოვთ,” თქვა ლამაზად ჩაცმულმა ჩინოვნიკმა ცოტა ხნის შემდეგ.
  
  
  ძალიან კეთილი იყო და რაც შემეძლო მოთმინებით გავუღიმე. მე არ ვარ მსახიობობა კარგად, მაგრამ მგონია, რომ კარგად არ გადმოვცე ჩემი ღიმილი ან გაკვირვების ნაკლებობა, როცა მივხვდი, რომ პირდაპირ ინსპექტორ შონის გაკვირვებულ თვალებს ვუყურებდი.
  
  
  ”ასე რომ, ჩვენ კვლავ შევხვდებით,” ვუთხარი მე და ჩემს არარსებულ ქუდის კიდეზე ხელი დავკრა დამცინავი პატივისცემის ნიშნად.
  
  
  - მართლაც, მისტერ კარტერ, - უპასუხა მან ისეთივე პროფესიონალურად, როგორც ამას აკეთებდა ზედიიკას მეძავი რამდენიმე საათის წინ.
  
  
  - კარგი, ეს პატარა სამყაროა, - განვაგრძე მე და მაქსიმალურად ვცდილობდი თავდაჯერებული ღიმილი შემეკავებინა.
  
  
  - ნამდვილად არა, - თქვა მან კმაყოფილმა. ”სინამდვილეში, მე ასე მოვაწყვე.”
  
  
  ”ოჰ, ერთგვარი წასვლის წვეულება თქვენი ერთ-ერთი საყვარელი ტურისტისთვის, არა?”
  
  
  - ზუსტად არა, მისტერ კარტერ. მაგრამ დარწმუნებული ვარ, არ შეგაწუხებთ რამდენიმე კითხვაზე პასუხის გაცემა. მისი ხმა არ მაძლევდა იმის გაგებას, რა უნდოდა ჩემგან შემდეგ.
  
  
  ”თუ არ გამოვტოვებ ჩემს თვითმფრინავს, ინსპექტორო”, - ვუთხარი მე. ”მაგრამ არა მგონია, რომ არაფერი მქონდეს სათქმელი, თუ არ გინდათ გაიგოთ ჩემი გულწრფელი აზრი სოიოს ინდუსტრიის ან შეერთებული შტატების საპრეზიდენტო არჩევნების საკითხებთან დაკავშირებით.”
  
  
  უდარდელმა და უდარდელმა მხარზე ხელი დამადო და ორ ფორმაში ჩაცმულ კაცზე ანიშნა, რომლებიც ყურსასმენი იყვნენ.
  
  
  - მისმინე, შონ, - ვუთხარი, როცა ორი ტანჯული მებაჟე მომიახლოვდა. "რა ხდება სინამდვილეში?"
  
  
  ”კარგი, მისტერ კარტერ,” თქვა მან ისე თვითკმაყოფილმა, როგორც არასდროს, ”ზოგიერთმა ჩემმა ადამიანმა შეატყობინა საკმაოდ უცნაური შემთხვევა ამ დილით.”
  
  
  - მერე რა შუაშია ეს ჩემთან?
  
  
  „შეიძლება არაფერი. მაგრამ ასევე... იქნებ სულ ეს არის, - უპასუხა მან. ”რა თქმა უნდა, არ გახსოვს დღეს დილით ზუიდიკის მახლობლად ბანაობა, არა?”
  
  
  'Რა?' – ვთქვი და ყველანაირად ვცდილობდი, რაც შეიძლება დამაჯერებლად გამოვსულიყავი, მაშინაც კი, როცა საყელოს ირგვლივ ოფლმა ჩამომიყარა და გულისრევა სამჯერ გაიზარდა, თუ არა. „გელდერს კადეზე მანქანა წყალში იპოვეს. ტაქსი. მძღოლმა თქვა, რომ მან ჰერენგრახტზე აიყვანა კაცი, ამერიკელი, რომელსაც სურდა შიფჰოლში წაყვანა.
  
  
  'მაშ რა არის შემდეგი?'
  
  
  "და შენ ხარ ამერიკელი, რომელსაც ჰერენგრახტზე ჰქონდა ოთახი, ანუ ამ დილამდე." უფრო მეტიც, ის აღწერა, რაც მან მისცა მგზავრს, არის სწორი“.
  
  
  "რა არის სწორი?"
  
  
  - კარგი, თქვენ, რა თქმა უნდა, მისტერ კარტერი ხართ, - თქვა მან. „მაშინ გვაქვს დასახიჩრებული ცხედრის შემთხვევა, რომელიც შემთხვევის ადგილზე ვიპოვეთ.
  
  
  "არ გინდა ამაში დამადანაშაულო, არა?" - ვუთხარი რაც შეიძლება განაწყენებულმა.
  
  
  - რა თქმა უნდა, არა, მისტერ კარტერ, - დამარწმუნა შონმა ძლივს შენიღბული სარკაზმით და გაბრაზებული, უემოციო ხმით. „როგორ შეგიძლია ასე იფიქრო? მე მხოლოდ ვთავაზობ ამ ორ ბატონს თან ახლდე...“ ერთი ხელით ანიშნა მის გვერდით მდგარ ორ მებაჟეზე. "მოიქეცი ზუსტად ისე, როგორც ამბობენ."
  
  
  პოლიტიკოსებისა და ფინანსისტების მსგავსი ადამიანების ამაოებაზე ადრეც მქონდა საქმე, როგორც პატარა თევზი დიდ ტბაში, მაგრამ არასდროს ასეთი ჯიუტი სამართალდამცავები. რაღაცას ისწავლი, დამიჯერე.
  
  
  "თუ ეს შენი ბოლო სიტყვაა..." დავიწყე მე.
  
  
  - მართალია, - თქვა მან მოკლედ. შემდეგ სწრაფად გაესაუბრა ორ მებაჟეს და უმწეო და საწყალ ნიკ კარტერს.
  
  
  მიმიყვანეს პატარა კერძო ოთახში, საიდანაც მაიყვანეს. ჩემი ჩემოდანი ერთ წუთში მოვიდა.
  
  
  ორი მებაჟე ორ ყოფილ საპრიზო მებრძოლს ჰგავდა, თუმცა მე არ მქონდა განზრახული მათთან რაიმე გამეზომა. ოთახში მაგიდა და სკამი იდგა. Მეტი არაფერი. მკვეთრად იყო განათებული. სკამი ავიღე, თუმცა არ შემომთავაზეს, ხელები მუხლებზე მოვხვიე და ჩემი საცოდავი მდგომარეობის დავიწყება ვცადე.
  
  
  შენ არა მხოლოდ ბოროტ თამაშს თამაშობდა, არამედ სახიფათოც.
  
  
  მთელი დასავლეთ ევროპა დაზარალდება, თუ ჩინეთი ნეპალს დაიპყრობს. მაშინ შეუძლებელი იყო იმის თქმა, თუ რას შეიძლება ნიშნავდეს ეს მთელი დასავლური სამყაროსთვის. სამწუხაროდ, შონის სამყარო გაცილებით პატარა იყო და შემოიფარგლებოდა მხოლოდ ამსტერდამის ქალაქის საზღვრებით. მისი ხედვა ვრცელდებოდა ოდნავ უფრო შორს, ვიდრე ჩრდილოეთით IJsselmeer და სამხრეთით Bijlmermeer საცხოვრებელი გეტო. მაშინ დე ზეედიკი იყო სადღაც შუაში, მისი იურისდიქციის ცენტრში.
  
  
  ერთადერთი, რაც გამიკვირდა, ის იყო, რომ არ ერეოდა. არა რომ სხვაგვარად მომეწონებოდა, მაგრამ უცნაურად მომეჩვენა, რომ მთელი ძალისხმევის შემდეგ, რაც მან ჩემს საპოვნელად დახარჯა, ახლა უკან იხევს და ბინძურ საქმეს სხვებს დაუტოვებს. შესაძლოა, ეს იყო საბაჟო წესები, მაგრამ ცოტა დრო მქონდა მოსაფიქრებლად, რადგან იმ მომენტში პორტფელის გასახსნელად გასაღები მთხოვეს.
  
  
  სიმართლის მომენტი დადგა.
  
  
  თავად პორტფელი ჯერ კიდევ ნესტიანი იყო, მაგრამ ეს არ აწუხებდა ორ უშიშარი და ჩუმად მებაჟეს. ერთმა მძივი თვალებით მომიჭირა, თითქოს ეშინოდა, გაქცევას არ ვცდილობდი, მეორემ კი პორტფელი გახსნა და ყველაფერი ამოიღო, რაც შიგნით იყო. უნდა ითქვას, რომ ეს მან ფრთხილად გააკეთა, რადგან ტანსაცმელი კვლავ ფრთხილად დაკეცა, დარწმუნდა, რომ მათში არაფერი იყო კონტრაბანდის გაგებით.
  
  
  ასე გაგრძელდა დაახლოებით ათი წუთი, სანამ ყველაფერი, რაც ჩემოდნის ზედა ხილულ სივრცეში მქონდა ჩალაგებული, არ აღმოაჩინა და არ მოიძებნა. პირდაპირ ხის სკამზე ვიჯექი და მთელ სპექტაკლს ვუყურებდი ჩემი სახის ცარიელი და უზომო გამომეტყველებით. მაგრამ როცა მებაჟე ტილოს ყდის კიდეებს ატრიალებდა ცნობისმოყვარე თითებს, მე დამავიწყდა გულისრევა და უნებურად ოდნავ წინ დავიხარე სავარძელში.
  
  
  იცოდა რასაც აკეთებდა, თუმცა ვცდილობდი არ გამეგო მისთვის ჩემი სახის უინტერესო გამომეტყველებით. წამიერად მოეჩვენა, რომ ყველაფერი შემდგომი სირთულეების გარეშე ჩაივლის, მაგრამ ჩემი ოპტიმიზმი ნაადრევი აღმოჩნდა. იყო სუსტი, მაგრამ აშკარად გასაგონი დაწკაპუნება. ინსპექტორი სწრაფად დაელაპარაკა თავის პარტნიორს, რომელიც მის გვერდით იდგა, როდესაც ის აგრძელებდა გადაღებას, რაც თავიდან ჩანდა ბოლოში. ჩემოდანი მაგიდიდან რომ აეწია, წონაში სხვაობა აშკარად მიანიშნებს, მაგრამ ჩემოდანი ადგილზე დარჩა და მე ვაიძულე თავი დამჯდარიყო, ნერვიულად მიწებებული ჩემს ადგილს.
  
  
  შიდა მექანიზმი ისევ ხმამაღლა აწკაპუნა, რასაც მოჰყვა ერთ-ერთი ყველაზე ხმაურიანი კვნესა, რაც კი ოდესმე ატლანტიკის ამ მხარეს გაგონილიყო. კაცს თვალები სიმართლის მახვილივით გაუბრწყინდა, როცა ორმა თითმა ძირს დაიჭირა და ამოხეთქა. ფარული კუპე აღარ იყო დამალული. მაგრამ წარმოიდგინეთ მათი იმედგაცრუება, როდესაც აღმოაჩინა, რომ მხოლოდ სხვა ნახატს უყურებდა.
  
  
  ახლა ღია საბარგულის ადგილი სრულიად ცარიელი იყო; არაფერი იყო იარაღისა და ძვირფასი ქვების სულისკვეთებით, განსაკუთრებით ბრილიანტები. გილოცავ, ჩემს თავს გავუღიმე. AH ტექნიკოსების ნამუშევარი იმაზე ლამაზიც კი იყო, ვიდრე გეგონა. არა მარტო საიდუმლო კუპეს გაკეთების ზარს სცემდნენ, არამედ ისე გააკეთეს, რომ ყალბ ბოლოში ორი ადგილი იყო და არა ერთი, როგორც ახლა მებაჟეებს ეგონათ.
  
  
  უფრო შორს რომ გაეხედათ, ეჭვი არ მეპარება, რომ იპოვნიდნენ ფარულ მექანიზმს, რომლითაც შეიძლებოდა საბოლოო განყოფილების გახსნა. იქ დავმალე ვილჰელმინა, ჰიუგო და პიერი, ასევე რამდენიმე სხვა რამ ჩემი უსაფრთხოებისთვის. მაგრამ მე არ ჩავდე ბრილიანტები პორტფელში, რადგან არ ვაპირებდი რისკის ქვეშ მათი აღმოჩენა.
  
  
  იმედგაცრუებულმა ინსპექტორმა ქვედა დახურა. მისი დუმილი, მისი პარტნიორის დუმილი მაწუხებდა. მეჩვენებოდა, რომ თავისუფლებისგან შორს ვიყავი, მომწონდა თუ არა. ჩემი ტანსაცმელი და ტუალეტის ნივთები ლამაზად იყო დაკეცილი უკან და ბოლოს ისევ დაიხურა. ადგილიდან ადგომა მომინდა, შვების გრძნობა დამემალა, როცა ფაქტიურად გამოძიებამ მანიშნა ადგილისკენ.
  
  
  "გთხოვთ, გაიხადეთ ტანსაცმელი, მისტერ კარტერ", თქვა მან პარტნიორთან ჩურჩულის შემდეგ. "Რისთვის?"
  
  
  ”ინსპექტორ შონს აქვს საფუძველი, იფიქროს, რომ თქვენ არ იყავით მის მიმართ გულწრფელი.” გთხოვ ისე მოიქეცი, როგორც გითხარი, - საათს დახედა, - თორემ თვითმფრინავს გამოტოვებ. მეტი არაფერი გამაბრაზებდა. მაგრამ მათთან კამათს აზრი არ ჰქონდა. ისინი ხელმძღვანელობდნენ და არა მე.
  
  
  ამიტომ ავდექი და პიჯაკი გავიხადე. მუქ ბლეზერს მოჰყვა საზღვაო ჰალსტუხი და საზღვაო ეგვიპტური პერანგი. შემდეგ მოვიდა ნიანგის ტყავის ქამარი ხელნაკეთი ოქროს ბალთით, საჩუქარი ახალგაზრდა გოგონასგან, რომლის სიცოცხლეც რამდენიმე თვის წინ გადავარჩინე ნიუ დელიში მივლინების დროს. გავხსენი და მოვიხსენი შარვალი, რომელიც დამზადებულია ლონდონში პეისლი-ფიტჟიგის მიერ ჩემი ინსტრუქციებით დამზადებული მსუბუქი დაფქული ძაფისგან.
  
  
  როცა ჩექმებს ვიხსნიდი, ერთ-ერთმა მებაჟემ მითხრა: „სველები არიან“, თითქოს ეს იყო ჩემი დაკავების ერთადერთი მიზეზი.
  
  
  -ფეხები გამიოფლიანდა, - ვუპასუხე მწარედ, წინდები გავიხადე და თითები ტრუსის წელის ზოლში ჩავდე.
  
  
  - გთხოვ, - განაგრძო მან, - ესეც, აიძულე შიშველი დავმდგარიყავი, სანამ ტანსაცმლის ყველა ელემენტი შემოწმებული და გადახედული იყო.
  
  
  ვერაფერი იპოვეს, გარდა ჩემი ჯიბიდან ჩამოსხმული და გამოსაცვლელი. მაგრამ ისინი ჯერ არ აპირებდნენ დანებებას. სრული დამცირება რამდენიმე წუთის შემდეგ მოვიდა, როცა მივხვდი, რას უნდა გრძნობდეს მამაკაცი, როცა იძულებული გახდა დაეხრილიყო და დუნდულები გაეშალა. შემდეგ ჩემს კბილებს ისე გამომსინჯეს, თითქოს ცხენი ვყოფილიყავი, რომელსაც ყველაზე მაღალ ფასს ყიდიან.
  
  
  მათ ვერ იპოვეს ის, რასაც ეძებდნენ, მე კი იმაზე მეტი ტანჯვა ვიტანჯე, რომ დამემალო ეს მათი ცნობისმოყვარე თვალებისგან, ვიდრე მათ წარმოედგინათ.
  
  
  როცა ეს დაასრულეს, თავბრუ დამეხვა, ფეხზე ძლივს ვიდექი. „ძალიან კარგად არ გამოიყურებით, მისტერ კარტერ“, თქვა ერთ-ერთმა მებაჟემ ღიმილით, რომლის იგნორირებაც ვცადე.
  
  
  ”ეს თქვენი შესანიშნავი ჰოლანდიური სტუმართმოყვარეობის გამოა,” ვუთხარი მე. – ახლა შემიძლია ჩავიცვა, ბატონებო?
  
  
  'Რა თქმა უნდა. ჩვენ აღარ დაგკავებთ. სამწუხაროდ, მე ვერ მოვახერხე შონის სახის დანახვა, როდესაც მან ცუდი ამბავი გაიგო. მაგრამ ეს თამაშია, ვფიქრობ. გარდა ამისა, ზედმეტად დაკავებული ვიყავი კროკეტებით ჭურჭლით, სანამ ველოდებოდი ოკეანის მეორე ნაპირზე გამგზავრებას იმედგაცრუებული და უსიამოვნო ინსპექტორის გამო. ჩასხდომამდე ათი წუთი მქონდა. ყველაფრის შემდეგ რაც განვიცადე, ფრთხილად ვიყავი, თვითმფრინავი არ გამეტოვებინა.
  
  
  როდესაც საბოლოოდ დავუკავშირდი ჰოკს, სწრაფად ვაცნობე მას უახლესი მოვლენები. ”არ მჯერა, რომ შერპასები დგანან ამის უკან,” - თქვა მან მას შემდეგ, რაც ვუთხარი რა მოხდა მას შემდეგ, რაც დილით საწოლიდან ავდექი შეცდომა. შენს მოკვლით მათ არაფერი აქვთ მოსაპოვებელი, ნიკ. სხვათა შორის, მოახერხე...
  
  
  - ახლავე, - ვთქვი მე. - მაგრამ მე გამოვდექი. ისინი უსაფრთხოდ არიან.
  
  
  "იდეალური." და მე ვხედავდი მას იღიმებოდა თავის მაგიდასთან სამი ათასი მილის მოშორებით.
  
  
  - ფაქტია, - განვაგრძე მე, - რომ კოენვარს ურჩევნია ჩემი ლიკვიდაცია, ვიდრე გარიგების განხორციელება. და ეს მაწუხებს. როგორ ფიქრობთ, ნეპალის მთავრობამ შეიტყო ამის შესახებ და გამოგზავნა კოენვარი ჩემს დასაჭერად? თუ მისია ვერ მოხერხდა, შერპა მიიღებს ყველა საჭირო თანხას აღჭურვილობის შესაძენად. ყოველ შემთხვევაში ასე ფიქრობენ.
  
  
  "საკმაოდ შორს ჟღერს, მე თუ მკითხავთ", უპასუხა მან. "მიუხედავად იმისა, რომ ამ ტიპის ბიზნესში ყველაფერი შესაძლებელია."
  
  
  - სხვა რამე მითხარი, - ვუთხარი ჩუმად.
  
  
  „მთავარი ის არის, რომ თქვენ მაინც მოახერხეთ აქამდე. ვნახავ, ვერ მოვიფიქრებ რამე, რაც დაგეხმარება. დავიწყოთ იქიდან, რომ იქ პოლიტიკური ვითარება საკმაოდ გაურკვეველია. მე მაქვს რამდენიმე კონტაქტი, რამაც შეიძლება ნათელი მოჰფინოს მომხდარს. გამოვაქვეყნებ გარკვეულ ინფორმაციას. უბრალოდ დრო სჭირდება, სულ ესაა.
  
  
  ”ეს არის ერთ-ერთი იმ საკითხთაგანი, რომელიც ცოტა გვაკლია”, - ვთქვი მე.
  
  
  -კარგად ხარ ნიკ. "მსოფლიოში ყველა მენდობა", - უპასუხა ჩემმა უფროსმა, იშვიათი კომპლიმენტი, რომელიც შეუმჩნეველი არ დარჩენილა. ”ფაქტია, რომ მე გავიგე რაღაც უთანხმოების შესახებ სამეფო სახლში, რაღაც სისხლისმსმელი სამოქალაქო დაპირისპირების შესახებ. ცოტა ღრმად უნდა ჩავუღრმავდეთ, მაგრამ შესაძლოა ეს დაგვეხმაროს გავიგოთ, სად არის სირთულე.
  
  
  ამ დროს გავიგე ჩემი ფრენის დარეკვა დინამიკზე.
  
  
  ზარის დასრულება მომიწია. პირი ისევ სავსე მქონდა საკვებით და გულისრევა დროებით გამქრალა.
  
  
  „ქაბულში ჩასვლისას ისევ დაგიკავშირდებით. მაგრამ თუ რამეს იპოვით, მადლობელი ვიქნები, ბატონო. ვიღაც ბევრს ეცდება ჩემთან მისასვლელად, სანამ შერპას ამას გააკეთებენ. და მინდა ვიცოდე რატომ.
  
  
  'Და ვინ.'
  
  
  - მეც ასე ვფიქრობ, - ვთქვი მე.
  
  
  ”მე გამოვიყენებ ჩემს ხელთ არსებულ ყველა არხს,” - თქვა მან. "სხვათა შორის, როგორ არის ის გოგო, რომელსაც ესროლეს?"
  
  
  - დღეს დილით მას ოპერაცია გაუკეთეს, - ვუთხარი მე.
  
  
  'Და რა?'
  
  
  "მათ არ ეცოდინებათ რა არის მისი შანსები ხვალ დილამდე."
  
  
  ' ვწუხვარ, რომ გავიგე. მაგრამ დარწმუნებული ვარ, შენ გააკეთე ყველაფერი, რაც შეგეძლო მისთვის, ”- თქვა მან. - მე დაგელაპარაკები, N3. დარწმუნდით, რომ იქ უსაფრთხოდ მიხვალთ.
  
  
  "Მადლობა ბატონო ".
  
  
  შონი შესამჩნევად არ იყო დამშვიდობების გულშემატკივარში, როდესაც მე შევიარე, ავიღე ჩასხდომის ბარათი და გვირაბის გავლით მივედი თვითმფრინავამდე. მაგრამ ყველაზე მეტად მომეწონა. რაც უფრო ადრე ავდექით მიწიდან, რაც უფრო მალე დავტოვე ამსტერდამი, მით უფრო მომეწონა.
  
  
  თანაც, ისევ მშიერი ვიყავი.
  
  
  
  
  თავი 9
  
  
  
  
  
  დიდი ხნით ადრე, სანამ ელბურცის მთები მარგალიტის გარიჟრაჟზე წამოიჭრებოდა, ჩემს სტომატოლოგს, ბარტონ ჩალიეს, ვადღეგრძელე. მისი დახმარებისა და გამოცდილების გარეშე, ჩემი მისია მის თვალწინ დაინგრეოდა და მასთან ერთად ორი შვილის ბედი და მთებით გარშემორტყმული იზოლირებული სამეფოს მომავალი.
  
  
  ჩემი საშინელი შიმშილი მოსალოდნელი იყო და გულისრევაც. მაგრამ ახლა, როცა ფიზიკურმა დისკომფორტმა გადაიარა და სახეზე ისევ ფერი გამიჩნდა, ცოტა უფრო მეტად ვგრძნობდი თავს და არა იმას, რაც არ უნდა გადამეყლაპა, რაც მოხდა.
  
  
  ენით გადავუსვი სპეციალური ოქროს გვირგვინი, რომელიც სტომატოლოგმა დამადო ვაშინგტონიდან გასვლამდე. ჩალიემ ფრთხილად მიამაგრა კბილთა ერთ-ერთ ქვედა მოლარზე. ღრძილებში დაჭერილი, ნამდვილად არ ჩანდა, რაც უკვე დადასტურდა ჩემი პირის ღრუს სქიფოლში გამოკვლევისას. ამ კაუჭს იყენებდნენ ნეილონის ძაფის დასამაგრებლად, რომელსაც ასევე უწოდებენ სათევზაო ხაზს. მეორეს მხრივ, საყლაპავიდან კუჭისკენ მიმავალი ძაფი მიმაგრებული იყო ქიმიურად მდგრად მილზე.
  
  
  მთელმა სტრუქტურამ მობუდარი თოჯინების ნაკრები გამახსენა. თითოეული თოჯინა შეიცავს უფრო პატარა თოჯინას და ასე შემდეგ უსასრულოდ. ჩემს შემთხვევაში, შენ გყავდა მე და ჩემში გქონდა ჩემი საჭმლის მომნელებელი ტრაქტი, რომლის ნაწილიც ჩემი კუჭი იყო, იმ მუცელში იყო მილი და იმ მილში ბრილიანტები უხეშად.
  
  
  ამხელა საუზმის მიზეზი ის იყო, რომ შიპჰოლში ჩასვლისას თავბრუ დამეხვა, მუცელი გამუდმებით მიწევდა. მილი ცარიელ კუჭზე რომ გადამეყლაპო, ფერმენტების შემდგომი სეკრეცია მონელების დროს გამოთავისუფლებულ მარილმჟავასთან ერთად კუჭის ტკივილს მომიტანდა, რამაც შეიძლებოდა სპილო დაემხობა. ყველა საკვებთან ერთად, რაც შემეძლო კუჭში, მივიღე გამწმენდი ტაბლეტების ჯანსაღი დოზა, რომელიც მომცა AX labs-ის ფარმაცევტულმა განყოფილებამ. მილი საკმარისად მოქნილი იყო, რათა საკვები კუჭში გადასულიყო. ეს არ იყო ყველაზე სასიამოვნო ოპერაცია, მაგრამ ისევ და ისევ, ჩემი ნამუშევარი არასდროს არის განსაკუთრებით დახვეწილი ან დახვეწილი. ახლა მივიღე კიდევ ერთი აბი გულისრევის საწინააღმდეგოდ, მივულოცე ჩემს თავს ჩემი წამოწყების წარმატება. ყოველ შემთხვევაში, სანამ ეს გაგრძელდა.
  
  
  ბრილიანტები მუცელში მქონდა წინა დილიდან, როცა სასტუმრო ამბიბიდან გამოვედი ბილეთის დასაჯავშნად. მათ შეეძლოთ იქ დარჩენა თითქმის განუსაზღვრელი ვადით, სანამ მე ვიღებდი წამლებს და ვაგრძელებდი ძლიერ ჭამას. ბორტგამცილებელი დარწმუნებული იყო ამაში, აღფრთოვანებული იყო ის, რაც მას ჯანსაღ, მამაკაცურ მადად თვლიდა.
  
  
  კმაყოფილი რომ ყველაფერი გეგმის მიხედვით მიდიოდა, ფანჯარას მივუბრუნდი და მზის ამოსვლას დავაკვირდი. ნიშანი "მოწევა აკრძალულია" ახლახან აანთო, როცა პილოტი თეირანში დასაფრენად ემზადებოდა. ჩემს ქვემოთ დათოვლილი ელბურზის მთები იწვა. კიდევ უფრო შთამბეჭდავი იყო დამავანდი, ვულკანური მწვერვალი, რომელიც ციდან თითქმის 5700 მეტრზე ავიდა.
  
  
  მაგრამ ტურისტული მოგზაურობისთვის დრო არ მექნებოდა. ჩემი დანიშნულება, თუმცა არა უკანასკნელი, იყო უფრო აღმოსავლეთი, დაახლოებით 1800 მილის დაშორებით უხეში და მართლაც გაუვალ რელიეფზე. ქაბული, ოდესღაც იზოლირებული უდაბნო ციტადელი დიდი სარდალი ბაბურისა, რომელმაც დააარსა მონღოლთა იმპერია, თითქოს მე მელოდა სადღაც გამთენიისას.
  
  
  ცხვრები ძოვდნენ მთის ფერდობებზე თოვლის ზოლებს შორის და კვამლი იღვრებოდა პატარა ქვის სახლების დახრილი ბუხრებიდან. შემდეგ, უნაყოფო და უნაყოფო მთებს შორის მოქცეული, მოვიდა ქალაქი, რომელიც იპყრობდა ხალხის ფანტაზიას მას შემდეგ, რაც ალექსანდრე მაკედონელმა ანექსირა ძველი ბაქტრია თავის იმპერიაში. ახლა ქაბული პატარა და უმნიშვნელო ჩანდა. იქ, შიშველ ბორცვებზე, ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა.
  
  
  დრო შეიცვალა. ჩინგიზ ხანი, თემურლენგი და ბაბური იყო სახელები ისტორიის წიგნებში, საინტერესო ფილმების გმირები. მაგრამ მათ თავიანთი კვალი დატოვეს ამაყ და დამოუკიდებელ ხალხზე. თუმცა, ავღანეთი ახლა მეოცე საუკუნის ნაწილი იყო, მისი ისტორია ტურისტული ატრაქციონების თანმიმდევრობით, მისი ყოფილი დიდების დღეები დიდი ხნის დავიწყებული იყო.
  
  
  თუ სენტიმენტალური გავხდი, ეს იმიტომ კი არა, რომ ძალიან ბევრს ვსვამდი. უბრალოდ, იმ უნაყოფო და უნაყოფო ბორცვების ბინდიში მიმოფანტული იმდენი სიზმარი მქონდა ნანახი, რომ ვგრძნობდი, როგორღაც მომეჩვენა მშფოთვარე და სისხლიანი დრამის ბოლო გვერდები.
  
  
  დილის 6:23 საათი იყო.
  
  
  ალბათ, ზუსტად ადრეული საათის გამო, მებაჟეებმა არ გაჩხრიკეს ჩემი ნივთები ზედმიწევნით და მეთოდურობით.
  
  
  "რა არის თქვენი ვიზიტის მიზანი?" .
  
  
  'შვებულება.'
  
  
  "რამდენ ხანს დარჩები აქ?"
  
  
  "ერთი დღე ან ორი, სამი", ვიცრუე მე და ვფიქრობდი, რომ ოცდაოთხ საათზე ნაკლები სილა იქნებოდა ახალი ტურისტული ინდუსტრიისთვის.
  
  
  "სად დარჩები?"
  
  
  „ინტერკონტინენტალამდე“.
  
  
  - შემდეგი, - თქვა ოფიცერმა, პასპორტში ბეჭედი დადო და ჩემს უკან რიგში მდგარ მამაკაცს მიაპყრო ყურადღება.
  
  
  ეს გამამხნევებელი ცვლილება იყო, როგორც თქვენ წარმოიდგინეთ. მზად ვიყავი გავშიშვლებოდი და მშვენივრად ვგრძნობდი თავს, რომ არავის აინტერესებდა ჩემი აქ ყოფნა, ჩემოდნის შიგთავსი, რომ აღარაფერი ვთქვათ ჩემს მუცელზე. საბაჟოს გარეთ, ავღანელი ტაქსის მძღოლების ხმაურიანი და მოუთმენელი ბრბო ელოდა სასურველ კლიენტს. მაგრამ ჯერ ცოტა ფული გავცვალე, ვფიქრობდი, რომ დოლარში 45 ავღანური კარგი კურსი იყო, მით უმეტეს, რომ შავი ფულის ბაზარი თითქმის არ არსებობდა, როგორც ნეპალში. - ტაქსი, ბატონო? - თქვა აღელვებულმა დაბალ, შავგვრემანმა ახალგაზრდამ, როცა გაცვლის ოფისს მოვშორდი. ავღანელი ჯიბეში ჩავიდე და ისიც ზევით-ქვევით ხტუნავდა ბაყაყივით. ”მე მყავს ლამაზი ამერიკული მანქანა. შევროლე. ყველგან მიგიყვანთ, ბატონო.
  
  
  "რა მანძილია ინტერკონტინენტალამდე?" ვკითხე მისი ენთუზიაზმითა და ენერგიის გამოვლენით გაკვირვებულმა. - ოთხმოცდაათი ავღანელი, - თქვა მან სწრაფად.
  
  
  მაშინვე გაისმა მეორე ხმა: "სამოცდათხუთმეტი".
  
  
  - სამოცდაათი, - თქვა მძღოლმა გაღიზიანებულმა და გაბრაზებული მიუბრუნდა მოხუცს, რომელიც მის უკან გამოჩნდა, მდიდარ ბროკადის ჟილეტში და ასტრახანის ქუდში გამოწყობილი. "სამოცდათხუთმეტი".
  
  
  - ორმოცდაათი, - წამოიძახა ჭაბუკმა, აშკარად კუთხეში ამოვარდნილი. - გაიყიდა, - ვუთხარი ღიმილით. ვაიძულებდი მას ჩემი ბარგი წაეტანა და ჩამოსვლის დარბაზიდან გავყევი.
  
  
  Chevrolet-მა რბილად რომ ვთქვათ უკეთესი დღეები ნახა. მაგრამ სასტუმრო თხუთმეტ-ოცი წუთის სავალზე არ იყო. ცოტათი არახელსაყრელად ვიგრძენი თავი, რადგან არ მქონდა ტერიტორიის დეტალური რუქის შესწავლის საშუალება. მე არასოდეს ვყოფილვარ ქაბულში, თუმცა რამდენიმე წლის წინ ვმონაწილეობდი საკმაოდ დელიკატურ „მოლაპარაკებებში“ ჰერატის მახლობლად, თურქმენეთის რესპუბლიკისა და რუსეთის საზღვრიდან არც თუ ისე შორს.
  
  
  ჩემოდანი ჩემთან დავტოვე, როცა მძღოლი საჭეს მიუჯდა.
  
  
  "რამდენი დრო დარჩა სასტუმრომდე?"
  
  
  - ნახევარი საათი, - თქვა მან. 'Არაა პრობლემა. აზიზი ძალიან კარგი მძღოლია.
  
  
  -ხელებში ჩავდე, აზიზ, - ვუთხარი სიცილით, რასაც მაშინვე ყვირილი მოჰყვა. თვითმფრინავში ბევრი არ მეძინა და თბილი საწოლის იმედი ზედმეტად კარგი მეჩვენა.
  
  
  მოძრაობა არ იყო გარდა რამდენიმე ვირის ეტლისა. მაგრამ თორემ ამერიკელების დახმარებით აშენებული გზა ცარიელი იყო. ძველი, ნაცემი შევროლეტის უკანა ხედის სარკეში დავინახე, რომ აზიზი მიყურებდა. მისი თვალები წარმოუდგენლად ცისფერი იყო. ლეგენდა ამბობს, რომ ცისფერთვალება ავღანელები არიან ალექსანდრე მაკედონელის ვაჟის ისკანდერ დიდის მეომრების პირდაპირი შთამომავლები.
  
  
  როცა აზიზს ვკითხე, რამდენად იყო ეს ამბავი სიმართლე, როგორც ჩანს, ვერ მიხვდა, რაზე ვსაუბრობდი. როგორც ჩანს, მან კარგად არ იცის თავისი გზა ქალაქში.
  
  
  აბრა „სასტუმრო ინტერკონტინენტალი - 5 მილი“, მარჯვნივ მიმართული ისრით გაფრინდა, მაგრამ აზიზმა ფეხი ამაჩქარებელზე დაადო. მან გაიარა გასასვლელი და რაღაც მითხრა, რომ ეს არ იყო უდანაშაულო შეცდომა ან რომ ეს იყო უბედური შემთხვევა. ჩემოდანი ფეხზე წამოვდე და აზიზის ეჭვის გარეშე მოვახერხე ვილჰელმინას და მის ორ მეგობარს, ჰიუგოსა და პიერს, გამოვტაცე.
  
  
  ახლა ლუგერი მშრალი იყო, მაგრამ არ ვიცოდი მუშაობდა თუ არა, სანამ არ შევამოწმე. მაგრამ თუ ის ჯერ კიდევ არ იყო მზად რაიმეს მოსაგვარებლად, მისი ორი თანაშემწე მზად იყო დამეხმარა.
  
  
  იმ მომენტში ეჭვი აღარ მეპარებოდა, რომ უბედურება დადგებოდა. აზიზმა არ წამიყვანა სასტუმრომდე, ცხელი შხაპის და კომფორტული საწოლის ხალისით. მე დავრწმუნდი, რომ ის, რაც მან მომიმზადა, ბევრად უფრო ძნელი მოსანელებელი იქნებოდა და მოვერგე იმ საფრთხეს, რომელიც მელოდა.
  
  
  წინა დილით კოენვაარის არყოფნა ამსტერდამში მხოლოდ ერთ რამეს ნიშნავდა. მან ამსტერდამი დატოვა და ჩემამდე მოახერხა ქაბულში ჩასვლა. უეჭველია, მან გრძელი გზა სტამბოლის, ბეირუთისა და რავალპინდიის გავლით გაიარა. ეს მარშრუტი არსებობდა, მაგრამ მე თავიდან ავიცილე სამ სხვადასხვა თვითმფრინავზე ასვლისა და ჩამოსვლის და სამ აეროპორტში უსაფრთხოების გავლის რისკის გამო. კოენვარს აშკარად ნაკლებად ზრუნავდა საბაჟოზე, ვიდრე მე.
  
  
  მე ძალიან მარტივად შემეძლო აზიზის კისერზე ვილჰელმინას ღერძი დამეჭირა და ვთხოვე, შემობრუნებულიყო და სასტუმრო ინტერკონტინენტალში წამეყვანა. მაგრამ მე მინდოდა საქმის ბოლომდე მიმეღო და მიმეღო ის პასუხები, რომლებიც აქამდე არ მეპარებოდა. კოენვარს ჰქონდა ყველა ინფორმაცია, რაც მჭირდებოდა და მე მზად ვიყავი ნებისმიერი რისკზე წავსულიყავი მის დასალაპარაკებლად.
  
  
  თანაც, რაღაცები ჯერ კიდევ გვქონდა მოსაგვარებელი, მიხვდა თუ არა. როგორც ვიცოდი, ანდრეა შეიძლებოდა მომკვდარიყო. მე თვითონ ვიყავი ამსტერდამში კარიერის დასრულებასთან. მინდოდა დავრწმუნებულიყავი, რომ კოენვარს არ შეეძლო ხელი შეეშალა ჩემი მისიის წარმატებაში. და თუ ეს მის მოკვლას ნიშნავდა, მაშინ მე მზად ვიყავი. ასე რომ, მე დავჯექი და გზას გავუსწორე თვალი, მაინტერესებდა, როგორ შედგა ჩვენი შეხვედრა.
  
  
  ათ წუთზე ნაკლებ დროში გავიგე.
  
  
  ჩვენამდე რამდენიმე ასეულ მეტრში საკონტროლო-გამშვები პუნქტი დადგა. ხის ბარიერის ორივე მხარეს ორი მამაკაცი იდგა, თუმცა ჩვენ ჯერ კიდევ ძალიან შორს ვიყავით იმის დასანახად, რომელი იყო კოენვარი.
  
  
  -რა ხდება აზიზ? - ვკითხე სულელი ტურისტის როლში.
  
  
  იმის მაგივრად, რომ მეპასუხა, მან ჩემი ყურადღება ასამაიისა და შერდარვაზასკენ მიაპყრო, ორ მთაზე, რომლებიც ინდუკუშის ქედის ნაწილი იყო და ქაბულის თითქმის ნებისმიერი ადგილიდან ჩანდა.
  
  
  "რატომ არის აქ საგუშაგო?"
  
  
  მე დაჟინებით მოვითხოვე და მან ნელა მოიხსნა ფეხი ამაჩქარებლის პედლიდან.
  
  
  მან მხრები აიჩეჩა, როცა მტვრიანი საქარე მინის მიღმა ორი მამაკაცის სახე ჩანდა. მე ადვილად ამოვიცანი ჩემი ნეპალის მტრის, ცბიერი და ფარული კოენვარის მთვარის ფორმის თვისებები. მას მუხლებამდე სწვდებოდა თეთრი ტურბანი და ასტრახანის ბეწვი, მაგრამ ვერავინ უარყოფდა მის სახეზე გამჭოლი გამომეტყველებას. მეორე კაცი მეჩვენებოდა ნამდვილ ავღანელად, უეჭველად დაქირავებული ქაბულში, აზიზის მსგავსად, სწორედ ამ ოპერაციისთვის.
  
  
  ”მათ უნდათ, რომ მანქანიდან გადმოვიდეთ”, - თქვა აზიზმა და ვერ დამალა ნერვიულობა.
  
  
  "რატომ?" მე ეს ვთქვი, დროზე ვჩერდებოდი, ვამზადებდი ყველაფერს, რაც მჭირდებოდა.
  
  
  - სასაზღვრო პატრული, სამთავრობო პატრული, - თქვა მან მხრების აჩეჩვით.
  
  
  -მაშინ გამოდი და დაელაპარაკე მათ, - ვუთხარი ხმაში ისეთი ტონით, რომელიც იმაზე მეტყველებდა, რომ თამაშის ხასიათზე არ ვიყავი.
  
  
  აზიზი ისე მოიქცა, როგორც უთხრეს. მანქანიდან გადმოვიდა და ნელა გაემართა კოენვარისკენ. აზიელ კაცს სახე არ დაუქვეითდა, თითქოს ეშინოდა, რომ ამოიცნეს. მაგრამ უკვე გვიანი იყო. მან არანაირად არ დაიბრუნა თავისი ანონიმურობა. რამდენიმე წამის შემდეგ მისი თანამზრახველი მიუახლოვდა „შევროლეტს“, ფანჯარაზე დააკაკუნა და მანიშნა, გამოვსულიყავი და შევერთებოდი.
  
  
  მე კი არ გამოვედი, არამედ პიერი.
  
  
  დროა გადართოთ ჩამრთველი როგორც პიერისთვის, ასევე კოენვარისთვის. კარი გავაღე, თითქოს მათი ბრძანების მორჩილად, მაგრამ გარეთ გასვლის ნაცვლად, როგორც ისინი უეჭველად იმედოვნებდნენ და ელოდნენ კიდეც, პიერი კუენვაარისკენ მოვისროლე. კარი ისევ მივაჯახუნე, როცა ცენტრში გაზის კაუსტიკური, დამწვარი ღრუბელი აფეთქდა. მათი გაოცება ისეთივე მოულოდნელი იყო. მათ ირგვლივ კონცენტრირებული ცრემლსადენი გაზისა და არალეტალური ქიმიკატების ნარევი ტრიალებდა, სქელი და მახრჩობელი. გასროლა მოხდა, ოღონდ შემთხვევით, რადგან ვერც კოენვარი და ვერც მისი თანამზრახველი ვერ ხედავდნენ ერთ სანტიმეტრზე მეტს მათ წინ.
  
  
  გაზი იყო ყურადღების გაფანტვა და არა თვითმიზანი. დროებით უსინათლო, სამი დაბრმავებული მამაკაცი წრეებში ტრიალებდა და კლანჭებს უკრავდა თვალებს. აზიზმა, რომელმაც მიიღო თავისი წილი გაზი, წონასწორობა დაკარგა და ფერდობზე გზის პირას გადავიდა. ჭკუა რომ ყოფილიყო, დაიმალებოდა და სიცოცხლეს საფრთხეში აღარ დაუდებდა. ნებისმიერ მომენტში ქარს შეეძლო შემობრუნებულიყო და გაზი ყველა მიმართულებით მიეტანა. მეტს ვეღარ მოვითმინე. შევროლეტიდან გადმოვხტი სანამ ისინი მიხვდნენ რა მოხდა. მაგრამ მე არ მინდოდა სროლა, არ მინდოდა კოენვარის მოკვლა, სანამ ის არ მომცემდა საჭირო ინფორმაციას.
  
  
  წყვილი ხელი მომხვია და ჩემს დიაფრაგმაზე მიიჭირა. ამაზე ფიქრის გარეშე გავორმაგდი და ვცდილობდი ჰაერი შემეტანა ჩემს გაფუჭებულ ფილტვებში. გაზსა და ტკივილს შორის ვილჰელმინა როგორღაც ჩემს თითებში ჩაცურდა. იმავე წყვილმა ხელი მომიჭირა და ძლიერად გაოფლიანებული სხეულისკენ მიმიზიდა.
  
  
  თავდამსხმელმა ქუსლქვეშ დაიფიცა, უნებლიედ მიანიშნა, რომ ის არ იყო კოენვარი, რაც მინდოდა გამეგო. როცა ავღანელმა ორმაგ ნელსონში მომიჭირა, ხელები მოვხვიე და შუბლზე მივაწებე, ვცდილობდი მომეხსნა მისი სასიკვდილო ხელის წნევა. მისი სიძლიერე საოცარი იყო და ტკივილები ძლიერდებოდა, სანამ ნერვები არ აყვირდა და საშვილოსნოს ყელის ხერხემლიანები გატეხვის პირას იყო.
  
  
  ”მე მყავს კოენი...” დაიწყო მან.
  
  
  წინადადება არასოდეს დასრულებულა.
  
  
  ფეხი უკან გადავწიე და ჩექმის ქუსლი წვივზე მოხვდა. უეცარმა დარტყმამ გაოცებისგან ღრიალი გამოიწვია. მისი ხელები შემსუბუქდა, რაც მხოლოდ იმ მცირე ადგილს მაძლევდა, რაც მჭირდებოდა, რომ თავი მთლიანად განმეთავისუფლებინა. მარცხენა ფეხი მის ფეხებს შორის ჩავუშვი და მარჯვენა მუხლი მისი მუხლის ღრუში ჩავდე. ამავდროულად, მოვახერხე მისი შარვალი და ჩემთან ერთად წამოვწიე, რის გამოც ბარძაყზე დამეჯახა და მიწაზე დამეჩეჩა.
  
  
  ავკანკალდი და ჩა-კა დარტყმით გამოვყავი ფეხი, რასაც მაშინვე გაბრაზებული ხმა მოჰყვა. ნეკნების მოტეხილობა. ავღანელი დაჭრილი ძაღლივით ყვიროდა. მან იყვირა და ხელები მკერდზე გადაიჯვარედინა, როცა სახეზე დაუფარავი საშინელება გადაედო. დრო არ დავკარგე და ისევ დავარტყი, რომ დავასრულო საქმე. დახრილი პირიდან ღრიალის ხმა გამოვიდა. გაზი ნელ-ნელა გაიფანტა, მაგრამ ჯერ არა ჩემი გაბრაზება. დარწმუნებული ვიყავი, რომ მისი ერთ-ერთი ფილტვი იყო პუნქცია და გატეხილი ძვალი უფრო და უფრო ღრმად იჭრებოდა მის მკერდში.
  
  
  ბოლო დარტყმის მისაცემად მომინდა დამხობა, მაგრამ კოენვარმა უკნიდან წელზე მომიჭირა და უკან დამაბრუნა. გზას გავუყევით და თხრილიდან რამდენიმე სანტიმეტრით დაშორებულ სანაპიროზე ჩამოვჯექით, სადაც აზიზი იდგა და შიშისგან უთუოდ კანკალებდა. მტვერი დამიდგა პირში, თვალებსა და ყურებში. ვეღარაფერს ვხედავდი, როცა კოენვარმა ორივე ცერა ცერა ცერით მიიჭირა.
  
  
  - ბრილიანტები, - ამოისუნთქა მან და ისე შემაძრწუნა, თითქოს დარწმუნებული იყო, რომ ყელიდან გამოფრინდნენ.
  
  
  ველური ცხენივით დარტყმით ვცადე მისი გადაგდება ჩემგან. მან მუხლები ჩემს შუაგულში დააჭირა და ისევ და ისევ ჩემს ფეხებს შორის მიცურდა. მტვრისგან და ტკივილისგან დაბრმავებულმა ინსტინქტურად ვრეაგირებდი, გარკვევით ფიქრი აღარ შემეძლო. მხოლოდ ის მახსოვდა, რომ ჩემი ხელი მის საყელოზე დაეშვა მთელი ძალით, რაც დამრჩა.
  
  
  მისმა თითებმა დაკარგეს ძალა, მაგრამ ის გაცილებით ძლიერი და გამძლე აღმოჩნდა, ვიდრე თავიდან მეგონა. ისე მომიჭირა, თითქოს მისი სიცოცხლე მასზე იყო დამოკიდებული, ორივე ხელი კისერზე მომიჭირა. ტაიკვონდოს შესახებ მთელი ჩემი ცოდნა ისევ ბრძოლაში მივმართე და ვცადე შუბლში იდაყვის დადება. პალ-კოპ ჩი-კიმ დაარწმუნა, რომ მოწყალების თხოვნას არ ვაპირებდი. ეს იყო გამანადგურებელი დარტყმა, რამაც აიძულა იგი გაეთავისუფლებინა ჩოქის სამაგრი. საშინელმა მეწამულმა ლაქამ შუბლზე დაფარა, კაენის კვალივით.
  
  
  ღრმად ამოვისუნთქე, ამოვიოხრე და ისევ ვცადე ადგომა. ამავდროულად, მაჯის მოძრაობით უგო უსაფრთხოდ მეჭირა ხელში. ადრეულ შუქზე სტილეტოს დანა აციმციმდა. ცრემლსადენი გაზი დაიფანტა და ახლა ისე ნათლად და ზუსტად ვხედავდი ჩემს მოწინააღმდეგეს, როგორც მჭირდებოდა. სტილეტო მისი ასტრახანის ბეწვის ქვეშ ჩაცურდა. ცოტა ხნის შემდეგ ჰიუგომ ჰაერი გაჭრა. მე არ მქონდა განზრახული, მიმეღო საშუალება ცეცხლსასროლი იარაღით კიდევ ერთხელ გამოეჩინა თავისი ძლევამოსილება.
  
  
  არ მახსოვდა, რომელ მკლავზე მოხვდა ვილჰელმინას ტყვია, ამიტომ უგოს ბარძაყის ზედა, გრძელ, ვიწრო სარტორიუს კუნთს დავუმიზნე. თუ სტილეტო მოხვდება, კოენვარი ვერ შეძლებს სიარული. სამწუხაროდ, მუხლამდე სიგრძის ბეწვის ქურთუკმა ხელი შეუშალა ჰიუგოს სრულად გამოეხატა. სტილეტო სქელი გაშლილი ბეწვის ქურთუკის კიდეში ჩაეჭედა და კოენვარმა ის ისევ ამოაძვრინა, კობრასავით ღრიალებდა.
  
  
  რადგან ვილჰელმინა არსად ჩანდა, მე მხოლოდ ხელები დავრჩი. უკან დავიხიე, ვცდილობდი გამესწორებინა ზედაპირი. მაგრამ კოენვარი სულ უფრო ახლოს მიბიძგებდა გზის პირას, უეჭველი იმ იმედით, რომ წონასწორობას დავკარგავდი და თხრილში ჩავვარდებოდი. ეს იყო სადრენაჟო არხი, თუ ვიმსჯელებთ ჰაერში გაჟღენთილი სუნით, რომელიც ჩემს ნესტოებს ავსებდა ლპობისა და ნაგვის გაფუჭებული სუნით.
  
  
  - მომეცი ბრილიანტები, კარტერ, - კატეგორიულად თქვა კოენვარმა. მისი მკერდი მაღლა-ქვემოთ ასწია, როცა სუნთქვის შეკავებას ცდილობდა. "მაშინ ყველა ჩვენი უბედურება დასრულდება."
  
  
  - დაივიწყე, - ვუთხარი მე, თავი დავუქნიე და ორივე თვალი ჰიუგოს გავუსწორე, თუ კოენვარმა მოულოდნელად გაფრინდა.
  
  
  – მართლა მაღიზიანებ, კარტერ.
  
  
  "ეს არის თამაშის ხარვეზები," ვუპასუხე მე, იძულებული გავხდი სახიფათო ნაბიჯი გადამედგა უკან, რადგან ის ჩემს მოსაკლავად დაიხურა. „ვისზე მუშაობ, კოენვარ? ვინ იხდის თქვენს დროს?
  
  
  იმის მაგივრად რომ მეპასუხა, ქურთუკს ხელი ჩაავლო და რევოლვერი ამოაძვრინა. 45, ამერიკული კოლტი. იარაღი ჩემი მიმართულებით გაიშვირა. "ეს არის დატვირთული ღრუ წერტილიანი ტყვიებით," მითხრა მან. "იცით, რამხელა ზიანი შეიძლება გამოიწვიოს ასეთმა ტყვიამ, კარტერ?"
  
  
  ”მათ მიზანს აცდენენ,” ვთქვი მე.
  
  
  "ზუსტად." მან გაიღიმა და აჩვენა მისი საჭრელი წვერები. ამჯერად ნაკლებად მამხიარულებდა მის უკან არსებული სტომატოლოგიური გამოგონება. „ისინი იჭედებიან და ძალიან დიდ ხვრელს აკეთებენ, ვთქვათ, სხეულში. შენი სხეული, კარტერ. ძალიან სამწუხარო იქნება, თუ თქვენ მოგიწევთ ამ ტიპის საბრძოლო მასალის ზემოქმედებასთან გამკლავება... სხვათა შორის, ამერიკული გამომგონებლობის პროდუქტი.
  
  
  მას ჰქონდა დანა და მას ჰქონდა კოლტი. 45. კარატეში მქონდა ორი ხელი, ორი ფეხი და შავი ქამარი. მაგრამ ახლა, როცა მხოლოდ რამდენიმე ფუტის დაშორებით ვიდექი არაღრმა ხევის კიდიდან, თავს არც ისე კომფორტულად ვგრძნობდი. თუ წონასწორობას დავკარგავ და თხრილში აღმოვჩნდები, კოენვარს საკმარისი დრო ექნება ჩემს მოსაკლავად.
  
  
  ამას ვერ დავუშვებდი.
  
  
  "თუ მომკლავ, ვერასდროს იპოვი ბრილიანტებს", - ვუთხარი მე და ვცდილობდი დამეზოგა ძვირფასი დრო რამდენიმე წამით.
  
  
  „ჩემმა კლიენტმა მომცა მკაცრი მითითებები. თუ ქვებით არ დავბრუნდები, თავისუფლად სიარულის უფლებას აღარ მოგცემთ. ასე რომ, როგორც ხედავთ, კარტერ, არ მაინტერესებს; ან ერთი ან მეორე.
  
  
  ასე რომ, საბოლოოდ რაღაც ვიცოდი. კოენვარი უბრალოდ დაქირავებული იყო, რომელიც სხვისთვის მუშაობდა. მაგრამ მაინც არ ვიცოდი, ვინ იყო მეორე მხარე. ყოველ შემთხვევაში, იმდენ ხანს ვიცდი, რამდენიც გავბედე. ნებისმიერ მომენტში, მკვდარი და ძალიან სისხლიანი ნიკ კარტერი შეიძლება აღმოჩნდეს სუნიანი სადრენაჟო თხრილში. ნებისმიერ მომენტში შემიძლია გავხდე ნაგვის კიდევ ერთი ნაჭერი, რომელიც ხელს შეუწყობს ბინძურ, მძაფრ სუნს. ”აქ მოსულ მანქანას არ მოეწონება ეს გამშვები პუნქტი. კოენვარი, - ვთქვი მე.
  
  
  "რა მანქანა?" - თან შეცდომა დაუშვა, მხარზე ნერვიულად გადახედა.
  
  
  წამზე მეტს თვალს ვერ აშორებდა, მაგრამ ეს ის წამი იყო, რაც მე მჭირდებოდა. ახლა ყველაფერი, რაც ოსტატმა ჩანგმა მასწავლა, პრაქტიკაში ჩავატარე და ოსტატურად დავარტყი პისტოლეტის ხელს ნახტომში. ჩემი ჩექმის ძირი მოხვდა კოლტ 45-ს და სანამ კოენვარმა ზუსტად გაიგო რა ხდებოდა, კოლტი მიწაზე დაეცა. მანქანა საერთოდ არ დაძრულა, მაგრამ მოტყუებამ იმაზე კარგად იმოქმედა, ვიდრე ველოდი. კოენვარმა სატყუარა აიღო და ახლა მე მზად ვიყავი მისი ხელში ჩაგდება და მოკვლა, როგორც ის ცდილობდა ჩემთვის გამეკეთებინა.
  
  
  უფრო მოქნილმა, ვიდრე ოდესმე, პატარა, მრისხანე აზიელმა გააფთრებული ღრიალით გამოაღო კბილები. მზის შუქზე მუქარით ბრწყინავდა ჰიუგოს სტილეტო. შემდეგ კოენვარი წინ გამოიქცა, ცდილობდა გადამეგდო გზის პირას და თხრილში. განზე გავწიე და ხელი ისე ავწიე, თითქოს მის გამოყენებას ვაპირებდი. ის შემოტრიალდა, როცა ჩემი მუშტი ჰაერში გაფრინდა. იმ მომენტში, როცა მისი მზერა მასზე გადაიტანა, ჩემი ფეხი წინ წამოიწია მთელი ძალით, რაც შემეძლო შემეგროვებინა. როცა ჩემი ფეხი მის მაჯას შეახო, ძვალი ისე დაიმტვრა, თითქოს ღვარცოფმა გაანადგურა.
  
  
  ჯერ გაკვირვების და შემდეგ ტკივილის დანახვა ერთ-ერთი ყველაზე ტკბილი მომენტი იყო მსოფლიოში. დანის ხელი გაუსკდა, მაგრამ ჯერ არ დანებდა. კოენვაარმა სწრაფად აიტაცა ჰიუგო მეორე ხელით, სანამ სტილეტო დაეცემა. მძაფრი ტირილი ამოუშვა და ჩემკენ გამოვარდა, ჰაერი თავისი სტილეტით გაჭრა. მე მივიღე ee-chum so-ki პოზიცია, რამაც საშუალება მომცა გამეთავისუფლებინა ჩემი ფეხი საშინელი, გამანადგურებელი წინ დარტყმების სერიისთვის. ისევ და ისევ ვურტყამდი, ჯერ მისი მზის წნულისკენ ვუმიზნებდი, შემდეგ ელენთას და ბოლოს ნიკაპს.
  
  
  კოენვაარი ცდილობდა ჩემს გვერდულად დარტყმას ტაძარში. ფეხი მოვკიდე და ჩემსკენ გავიწიე, მშრალ, დამწვარ მიწაზე გადავაგდე. მის ირგვლივ ვიარე, დანის ხელი ისე მოვკიდე, რომ ჰიუგო უძლური კრუნჩხვითი გველივით დაიღრიალა და მისკენ მივარდა.
  
  
  წინამხრის მთელი ძალით დავაჭირე იდაყვს. ჯი-ლოე-კიმ ფაქტიურად გაანადგურა მკლავის ძვლოვანი სტრუქტურა. - ან-ნიონ ჰა-სიპ-ნი-კა? მე მას ვუყვირე, ვკითხე, როგორ გრძნობდა თავს ახლა, როცა ახალგაზრდა ღორივით ყვიროდა და თავის დაღწევას ცდილობდა.
  
  
  მაგრამ ამაო იყო.
  
  
  - რა გჭირს კოენვარ? აღარ გინდა?
  
  
  ნეპალის ლანძღვის ნაკადი მოჰყვა, როცა მუხლი ავწიე და კუდის ძვალზე დავარტყი, მაშინ როცა ის აგრძელებდა ყვირილს ტკივილისგან. მაჯიდან ძვლის ნაჭრები იყო გამოსული. შინდისფერი ლაქა სწრაფად მოედო მისი ასტრახანის ბეწვის ქურთუკის ყელს.
  
  
  თითები კრუნჩხვით მოხვია და ჰიუგო გზაზე გავარდა. რამდენიმე წუთის შემდეგ სტილეტო ხელში ავიღე და კოენვარს ყელზე ვანიშნე.
  
  
  - ვინ გამოგგზავნა?
  
  
  მის შევიწროებულ თვალებში შიშს ვხედავდი, ტკივილს აშკარად იკვნეტდა ტუჩებზე, რომ არ ყვიროდა, გამოეხატა ის მტანჯველი ტკივილი, რომელიც აუცილებლად განიცადა. როცა არ მიპასუხა, სტილეტოს წვერი ყელზე მივაჭირე. სისხლის პატარა წვეთი გამოჩნდა.
  
  
  - მე... არ გეტყვი, - ამოისუნთქა მან.
  
  
  - როგორც გინდა, - ვუთხარი მე. მე მას დავაჭირე და ჰიუგოს პიჯაკის ყდის ჩასრიალდა. მას შემდეგ, რაც ყდის მთლიანად მოიჭრა, დავინახე ის დაზიანება, რაც მის იდაყვს მივაყენე. ეს იყო რთული მოტეხილობა, რადგან ძვლის ნაწილი მკლავის სახსრიდან გამოდიოდა. პერანგის ყელი სისხლით იყო გაჟღენთილი.
  
  
  ”მე... მე არ ვილაპარაკებ,” თქვა მან კვლავ.
  
  
  ვერცერთ ექიმს არ შეეძლო ხელების დადება და მისი მოქმედება. "გინდა მოკვდე ახლა თუ გვიან, კოენვარ?"
  
  
  Მე ვთქვი. - მითხარი, ვისთვის მუშაობ და თავისუფლად წახვალ.
  
  
  „ნა... ნარა...“ დაიწყო მან. მერე ისევ მოკუმა ტუჩები და თავი გააქნია.
  
  
  - ნარა რა? – მკვეთრად ვკითხე და ისევ ყელზე მივაწექი უგოს.
  
  
  - არა, ამას არ ვიტყვი, კარტერ, - დაიღრიალა მან.
  
  
  ”ამ შემთხვევაში, კოენვარ, მეტ დროს აღარ დავკარგავ შენზე.” და როცა ეს ვთქვი, მე დავასრულე მისი სადისტური კარიერა მაჯის სწრაფი და ალბათ მოწყალე მოძრაობით. ჰიუგომ ყურიდან ყურამდე მკრთალი ნახევარწრე გააკეთა. ხორცი რბილი ქაღალდივით დახეული; შემდეგ კისრის კუნთი, რასაც მოჰყვება დაუყოვნებლივ საძილე არტერია. როდესაც სისხლის ცხელი ნაკადები შემომივარდა სახეზე, კოენვარმა ბოლო ღრიალის ხმა გამოიღო. მთელი სხეული აკანკალდა, როცა სასიკვდილო ტანჯვაში გადიოდა. ჯერ კიდევ ხარივით სისხლი სდიოდა სასაკლაოში, როცა ნელა ჩამოვდექი იატაკზე და ჭუჭყიანი, სისხლიანი ხელები ქურთუკზე მოვიწმინდე.
  
  
  - ეს ანდრეასთვისაა, - ვთქვი ხმამაღლა. შევბრუნდი და მის პარტნიორთან მივედი. მაგრამ ავღანელი ისეთივე მკვდარი იყო, როგორც კოენვარი, მისი სახე იასამნისფერი და გახეხილი იყო მისი პერფორირებული ფილტვის ნელი დახრჩობისგან.
  
  
  მე არ მივიღებ დამატებით ინფორმაციას არცერთი მათგანისგან. -აზიზ, - ვიყვირე მე. "მოდი აქ, თუ შენს სიცოცხლეს აფასებ."
  
  
  პატარა კაცმა არაღრმა ხევის ფერდობზე აიწია. მისი სახე ცარცივით თეთრი იყო.
  
  
  "გთხოვ, ნუ მოკლავ აზიზს", ეხვეწა მან საცოდავი ყვირილი ხმით. აზიზმა არ იცოდა. აზიზმა ფული მიიღო, რომ აქ მოგიყვანო. Სულ ეს იყო.'
  
  
  'Როდესაც?'
  
  
  'Გასულ ღამეს. ეს... ის კაცი“ და აკანკალებული ხელით ანიშნა კოენვარის უსიცოცხლო სხეულზე. ”მან ფული მომცა, რომ თვითმფრინავში დაგხვდეთ და აქ მოგიყვანოთ. ის ამბობს, რომ შენ მოიპარე რაღაც, რაც მას ეკუთვნის. სხვა არაფერი ვიცი.
  
  
  ”ამაზე არავის ეტყვი, არა?” - გაბრაზებულმა დაუქნია თავი. - არაფერს ვამბობ, მისტერ ამერიკე. ჩვენ აქ არასდროს ვყოფილვართ, შენ და აზიზი. ჩვენ არასდროს გვინახავს ეს ადგილი. დიახ? დიახ?
  
  
  - ზუსტად, - ვთქვი მე. თუ საერთოდ შესაძლებელი იყო, არ მინდოდა მისი მოკვლა. ახალგაზრდა იყო, სულელი და ხარბი. მაგრამ არა მგონია, მან იცოდა, რაში ჩავარდა, როცა კოენვაარის უდავოდ მომგებიანი შეთავაზება მიიღო. "დამეხმარეთ ამ სხეულების სხვაგან გადატანა და ჩვენ წავალთ."
  
  
  როგორც უთხრეს ისე მოიქცა.
  
  
  ხის ბარიერი, რომელიც საგუშაგოს ფუნქციას ასრულებდა, მთავრდებოდა სადრენაჟო თხრილში, რომელშიც მოჰყვებოდა კოენვარისა და მისი ავღანელი თანამზრახველის ცელქი და დასახიჩრებული ცხედრები. ნეპალელი მკვლელი ცალმკლავიანი ასტრახანის ბეწვის ქურთუკით ცურავდა ნაგვის ბინძურ ნაკადში. ბოლოს თავის ადგილზე იყო.
  
  
  - უფასოდ წაგიყვან სასტუმროში, - ჩაიბურტყუნა აზიზმა, როცა მანქანისკენ მივდიოდით.
  
  
  ეს იყო არასწორ დროს და არასწორ ადგილას. მაგრამ მე ვერ შევძელი. უცებ გამეცინა და იმაზე ძლიერად გამეცინა, ვიდრე ოდესმე გამეცინა.
  
  
  
  
  თავი 10
  
  
  
  
  
  სასტუმრო ბანაკი მაროეჰიტიზე იყო ადგილი, რომლის თავიდან აცილებაც ნებისმიერ ფასად იყო.
  
  
  რაც შემეძლო სწრაფად შევედი და გამოვედი ტილებით სავსე სადარბაზოში, ავიღე ქაღალდის ნაჭერი, რომელიც კლერკმა მომცა, როცა თავი გავაცანი. პირდაპირ დურბარის მოედანზე გავემართე, რამდენიმე კვარტალის მოშორებით. დაძაბული ვიჯექი ტალიჯიოე ბჰავანის ტაძრის წინ, ჰანუმანის, ინდუსთა მაიმუნების ღმერთის, ქანდაკების ჩრდილში. ბეწვიან ღვთაებას ჩემთვის არც ინფორმაცია ჰქონდა და არც რჩევა, მაგრამ შენიშვნა ჰქონდა.
  
  
  ეს იყო მკაცრად წერტილი და პირდაპირ წერტილი. მე უნდა შევხვედროდი ჩემს შერპას კონტაქტს ჰატის რესტორანში, Ason Tol-ზე. თეთრი ჯიბის კვადრატი უნდა მეცვა, რომ მცნობდნენ. დანარჩენზე ისინი იზრუნებენ. უცნაურია, გავიფიქრე. კოენვარმა იცოდა, ვინ ვიყავი, მაგრამ შერპას, როგორც ჩანს, წარმოდგენა არ ჰქონდა, როგორი იქნებოდა გოლფილდის კურიერი.
  
  
  მან ყველაფერი, რაც ჰოუკმა მითხრა ადრე იმ დილით, ისეთივე ნათელი გახადა, როგორც ანდაზის კრისტალი. - იუმორის ან ნარას შესახებ არაფერი იცი? ჩემს უფროსს ვკითხე, ბოლოს როდის დამიკავშირდნენ ფოსტაში ჩემს სასტუმროსთან ახლოს.
  
  
  „შეგიძლია აზრების წაკითხვა, N3. სწორედ ამის თქმას ვაპირებდი შენთვის, - უპასუხა ჰოკმა, მისი ხმა მისი ჩვეული მბრძანებლური ტონის სუსტი და მკაცრი ანარეკლია. ”გახსოვს, რა გითხარი სამეფო სახლში ამ უთანხმოების შესახებ?”
  
  
  'იგულისხმობ...'
  
  
  'ზუსტად. ჩვენ შევიტყვეთ მეფის მრჩევლებსა და ეგრეთ წოდებულ უფლისწულ ბალ ნარაიანს შორის მტრობის შესახებ. შენ შეგიძლია ნარაიანს უწოდო რაღაც საერთაშორისო ფლეიბოი. გარკვეული პერიოდის განმავლობაში მე მქონდა იახტა კანში და ელიტის ამ წარმომადგენლების თაიგულთან, ჩვეულებრივ სოციალურ პარაზიტებთან მქონდა საქმე.
  
  
  - მაგრამ როგორ გაიგო შერპას ოპერაციის შესახებ?
  
  
  ”ჩვენ მხოლოდ ამის გამოცნობა შეგვიძლია,” უპასუხა ჰოუკმა. -ამაში ვერ დაგეხმარები. მე ვიცი, რომ ნარაიანს საკმაოდ ბუნდოვანი ბიზნესმენის რეპუტაცია აქვს. გახსოვთ ის პატარა პრობლემა, რომელიც შარშან მოაგვარეთ კალკუტაში?
  
  
  'დიახ. Ამაზე რას იტყვი?'
  
  
  „მას მოუწია ამ საქმესთან გამკლავება... სანამ ყველაფერი არასწორედ წარიმართა... როგორც ჩანს, თითები ბევრ ფეთქებადი ნივთში აქვს, თუ იცით, რას ვამბობ.
  
  
  'Უსაფრთხოდ ხარ.'
  
  
  "Ყველაფერი კარგადაა?" - უპრობლემოდ მოხვედით?
  
  
  ”რაც შეიძლება უბრალოდ, თუმცა ჩემი ჩასვლა ქაბულში შეუმჩნეველი არ დარჩენილა”, - ვუთხარი მას. ”მაგრამ ყველაფერზე იზრუნეს.” ნარაიანი ახლა მარტო დარჩა.
  
  
  - შენგან ნაკლებს არაფერს მოველოდი, ნიკ, - თქვა ჰოუკმა კეთილგანწყობილი სიცილით, რასაც მაშინვე მოჰყვა უხეში, უხეში ხველა. ძალიან ბევრს ეწეოდა, მაგრამ ჩემგან ამის მოსმენა არ უნდოდა. ზოგიერთი რამ ჯობია უთქმელად დარჩეს, მაგალითად, სიგარის სუნი. ”მაგრამ ერთი რამ გაითვალისწინე,” განაგრძო მან. ”პირველ რიგში დარწმუნდით, რომ ეს ბავშვები უსაფრთხოდ არიან. შემდეგ დაბრუნდებით და დაასრულებთ იმას, რაც უნდა გაკეთდეს.
  
  
  "არ დამავიწყდება", - დავარწმუნე იგი.
  
  
  - სწორედ ამის მოსმენა მინდოდა. დეპეშას გამოგიგზავნი, როცა სხვა რამეს გავიგებ. მე ნამდვილად არ ვენდობი ამ სატელეფონო კავშირებს. მან იცოდა სად დამეკავშირებინა, ამიტომ მისალმების მეტი არაფერი იყო გასაკეთებელი.
  
  
  ახლა, გაღიმებული მაიმუნის ღმერთის ჩრდილში, ვცდილობდი თავსატეხის ყველა ნაწილი შემეკრა. რაღაც მომენტში ნარაიანმა შეიტყო შერპას მიერ ბავშვების გატაცების შესახებ. მან დაიქირავა კოენვარი ბრილიანტების მოსაპოვებლად, სანამ მე მომეცა მათი ქვეყანაში შემოტანის საშუალება. მან ასევე უბრძანა თავის დაქირავებულს, მომკლავდნენ, თუ ამ ქვებს არ დავთმობდი. ცხადია, ის არ ცდილობდა ამ რევოლუციის დაწყებას. როგორც სამეფო ოჯახის წევრს, რომელიც მეფესთან სისხლით იყო დაკავშირებული, ნარაიანს არაფერი ჰქონდა მოსაპოვებელი და ყველაფერი დასაკარგი, რადგან ტახტი დაემხო, მონარქია დაინგრა და მიწა ჩინეთს ვერცხლის ლანგარზე გადაეცა.
  
  
  ასე შევკრიბე თავსატეხები, რომლებიც ჩემი მისიის ნაწილი იყო კატმანდუში. მაგრამ ჯერ კიდევ არ მქონდა მზა გამოსავალი. ჯერ ერთი, არ ვიცოდი, როგორ იცოდა ნარაიანმა შერპას გეგმების შესახებ. მეტიც, არ ვიცოდი, რის გაკეთებას შეეცდებოდა, რა იქნებოდა მისი შემდეგი ნაბიჯი, თუ აღმოაჩენდა, რომ კოენვარი ნეპალში მხოლოდ ხის ყუთში დაბრუნდებოდა. სასტუმრო კემპში მიღებული შეტყობინების მიხედვით, ჩემს კონტაქტს მომდევნო საღამომდე არ შევხვდები. გადავწყვიტე თავისუფალი დრო კარგად გამომეყენებინა და პირდაპირ დედაქალაქის ბიბლიოთეკისკენ გავემართე. დასაწყისისთვის, მინდოდა შემესწავლა სამეფო პრინცის ყველა არსებული ფოტო. მეორეც, მჭირდებოდა ტერიტორიის ტოპოგრაფიის გაცნობა, ვინაიდან საკმაოდ ძლიერი განცდა მქონდა, რომ ჩემი საქმიანობა კატმანდუით არ შემოიფარგლებოდა. რაც უფრო მეტი ვიცოდი გარემოს შესახებ, მით უფრო მომზადებული ვიყავი შერპას შესახვედრად... ვინც არ უნდა ყოფილიყო ის.
  
  
  ყველგან ვნახე დაბეჭდილი რეკლამა: "ჩიკ რესტორანი". ჩინური, ტიბეტური, ნეპალის და დასავლური მაგიდები. სალონის სპეციალური: ჰაშიშის ნამცხვარი, ჰაშიშის სიგარეტი და ჰაშიში ხელმისაწვდომია მიღებაზე. შემდეგ პატარა ასოებით: "ბითლზი!" Როლინგ სტოუნზი! ჯაზი! ბოლო კადრები. და ასევე ხეიბერი ქაბულში, სადაც რამდენიმე დღე გავატარე, სანამ შევცდი, რომ შევუკვეთე სტრიქონიანი სტეიკი. სასტუმრო იყო იგივე ადგილი ჰიპებისთვის.
  
  
  სალონი იყო პატარა, სუსტად განათებული, თითქმის ისეთივე ჭუჭყიანი, როგორც სასტუმრო Camp, მაგრამ, რა თქმა უნდა, ბევრად უფრო პოპულარული. უხეში მაგიდები, სკამები და სკამები კედლებზე იყო გაფორმებული. სკამებზე კი ამერიკელი და ევროპელი ტურისტების ყველაზე უცნაური კოლექცია იჯდა, რაც კი ოდესმე მინახავს. მე მოვისმინე აქცენტები ბრუკლინიდან ღრმა სამხრეთამდე. იყვნენ ავსტრალიელები, რამდენიმე უელსელი, გოგონა ახალი ზელანდიიდან და რამდენიმე ფრანგი გოგონა. რაღაც გრანდ ჰიმალაის სასტუმროს მსგავსი, სადაც ყველა მაიმუნივით არის შებოლილი.
  
  
  დავჯექი და ლუდი დავლიე და ვისიამოვნე. ჩემს ირგვლივ ყველამ თავი დაამტვრია და როგორც კი თავი მაგიდას დაარტყა, პატრონი მივარდა მისკენ, ბოროტმოქმედს სახე ასწია და სახეში რამდენიმე შლამი დაარტყა, რომ უკან დაბრუნებულიყო მის მოსატანად. ”ეს არ არის სასტუმრო,” გაიმეორა მან. 'ჭამე. სასმელი. ოღონდ არა სასტუმრო, - გაიმეორა მან და ტრიალებდა, როგორც კომიკური დიკენიელი სასტუმროს მეპატრონე.
  
  
  მაგრამ ამ სიტუაციაში კომიკური არაფერი იყო, რამდენადაც შემეძლო მეთქვა. რაც შეიძლება თვალსაჩინოდ ჩავიცვი ჩემი თეთრი ჯიბის კვადრატი, თვალი კარს მივაჩერე და რაც შეიძლება მოთმინებით და მშვიდად ველოდებოდი. შერპას ხუთი წუთი დააგვიანდა, მაგრამ ვიცოდი, რომ ჩემი კონტაქტი საჭირო დროს დადგებოდა. ამასობაში, თვრამეტი-ცხრამეტი წლის ქერა ამერიკელმა ქალმა დაუფარავი მზერა მომაპყრო ოთახიდან. მისი ეგზოტიკური ჩაცმულობის ქვეშ და მეოცნებე თვალების მიღმა მას ყველაფერი ეჭირა ამომავალ ვარსკვლავს, ამაში ეჭვი არ ეპარებოდა. და როცა ოდნავი ტალღით წამოდგა და მომიახლოვდა, საერთოდ არ ვგრძნობდი გაღიზიანებას.
  
  
  'შეიძლება?' მკითხა მან და ჩემს გვერდით ცარიელ ადგილს ანიშნა. - ბუნებრივია. თავი დავუქნიე და დავინახე, როგორ ჩამოვარდა დივანზე.
  
  
  ”ეს არ ჰგავს იმ ადგილს, სადაც ხშირად დადიხართ”, - თქვა მან და იკბინა რესტორნის ბევრი ცნობილი ჰაშიშის საჭმლისგან.
  
  
  "Ეს არ არის?"
  
  
  -უბრალოდ მიმოიხედე გარშემო?
  
  
  'Ნამდვილად არ.'
  
  
  - სრულიად ნორმალურად გამოიყურები. არც ბურჟუაზიული და არც მსგავსი, მარტივი. რაღაცნაირი პოლიციელივით. Ეს მართალია?'
  
  
  'ᲛᲔ? Პოლიციის ოფიცერი ? _მკერდზე ხელი მოვკარი და გამეცინა. 'Ნამდვილად არ.'
  
  
  ”ეს კარგია, რადგან ეს სისულელე აქ,” მიუთითებს იმაზე, რაც დარჩა მისი ტკბილეულიდან, ”სრულიად კანონიერია”.
  
  
  -რაღაც ვთქვი ქალბატონო...
  
  
  - ქალბატონო, - შემისწორა მან. "და მე მქვია დიქსი." წამის შემდეგ მან ხელი თეძოზე დამადო. ეს მხოლოდ იმიტომ ვიცი, რომ ის მაღალი იყო. თითებმა ისე დაიწყეს მოძრაობა, თითქოს საკუთარი გონება ჰქონდათ. ნაზად მოვშორდი მას ხელი და კეთილგანწყობილი ვაცნობე, რომ არ მაინტერესებდა, ისე რომ არ ვეცადე აეხსნა მისთვის, რომ ცოტა შორს რომ წასულიყო, ის იპოვნიდა არა სექსუალური სურვილების საგანს, არამედ გაზის ყუმბარას - პიერი. . .
  
  
  'უსიამოვნოა'. სიცილი დაიწყო და დავინახე რომ ხელები სავსე მქონდა.
  
  
  მაგრამ სანამ რამეს ვიტყოდი, შევამჩნიე, რომ ოცდაათი წლის ახალგაზრდა ნეპალელი მამაკაცი დაჯდა ჩემს პირდაპირ. ის დასავლურ სტილში იყო ჩაცმული და ადვილად დასავიწყებელი გარეგნობა, რეგულარული თვისებები და მოკრძალებული მანერები ჰქონდა. სიტყვაც არ უთქვამს, მაგიდის გაღმა აწია და მკერდის ჯიბიდან თეთრი ცხვირსახოცი ამოიღო. მაგიდის ქვეშ დაიდო და ცოტა ხანში ჯიბის კვადრატი დააბრუნა, ახლა თეთრეულის კონვერტივით ლამაზად დაკეცილი.
  
  
  ცხვირსახოცი გავშალე და ამერიკული პასპორტის მწვანე და ნაცრისფერ ყდას გავხედე. როცა გავხსენი, დავინახე მისი სახელი ლამაზად დაბეჭდილი: Virginia Hope Goulfield. შემდეგ გვერდზე მიმზიდველმა, მომღიმარმა ამერიკელმა ქალბატონმა შემომხედა. პასპორტი დავხურე და შიდა ჯიბეში ჩავიდე.
  
  
  "ერთ წამს," ვუთხარი ჩემს კონტაქტს. ახალგაზრდა მამაკაცი დუმდა და თვალებგაფართოებული მიყურებდა, როცა ფეხზე წამოვდექი და დიქსის კეთილად დავეხმარე ფეხზე წამოდგომაში.
  
  
  ჰკითხა მან. - 'Სად მივდივართ?' მან ისევ დაიწყო სიცილი. -უბრალოდ დაბრუნდი შენს ადგილას, - ვუთხარი მე და მაგიდიდან მოვშორდი.
  
  
  'Მაგრამ რატომ? Მომწონხარ. მაგარი ბიჭი ხარ და ვერ ვიტან შენს ნახვას."
  
  
  ყოველ შემთხვევაში მან იცოდა რა სურდა, რაც არ არის ასე ადამიანების უმეტესობის შემთხვევაში. - და შენ საშინლად გემრიელი ნაჭერი ხარ. მაგრამ მე სხვა საქმეები მაქვს, ასე რომ იყავი კარგი გოგო. იქნებ ხვალ მოვალ შენთან.
  
  
  წარბები შეჭმუხნა და გაფუჭებული ბავშვივით ჩაიბურტყუნა, როგორც ჩანს, მიჩვეული იყო თავის გზაზე. მაგრამ ის არ ღრიალებდა.
  
  
  როდესაც მაგიდასთან დავბრუნდი, ახალგაზრდა შერპა ჯერ კიდევ მოთმინებით მელოდა, ბუდასავით.
  
  
  - თქვენ მისტერ კარტერი ხართ?
  
  
  თავი დავუქნიე და კიდევ ერთი ყლუპი ლუდი დავლიე.
  
  
  „მე მქვია რანა. შენ...'
  
  
  - დიახ, - ვთქვი მე და ავივსე სიჩუმე. - ეს გოგო და მისი ძმა გყავს?
  
  
  ”უსაფრთხო და მშვიდად,” უპასუხა მან.
  
  
  "მაშინ..." ადგილიდან ადგომა მომინდა, მაგრამ რანამ მანიშნა უკან დავმჯდარიყავი.
  
  
  ”მე უნდა აგიხსნათ მოვლენების მიმდინარეობა, რომელსაც ჩვენ მივყვებით, კარტერ,” - თქვა მან. - ასე რომ არ იქნება დაბნეულობა. Გესმის?'
  
  
  'გააგრძელე. მე სულ ყურები ვარ.
  
  
  'Უკაცრავად?'
  
  
  "მე ვუთხარი: მოდი, მე ვუსმენ." ცუდ ხასიათზე ვიყავი, რბილად რომ ვთქვათ. მე ნამდვილად არ მომწონდა ბიზნესის კეთება ასეთ შორეულ მხარეში და არ მომწონდა ჩვენი ბიზნესის ბუნება. და ყველაფერზე მეტად, მუცელმა ისევ დამიწყო შეწუხება. რაც უფრო მალე გამოვფურთხებ ბრილიანტს და დავაბრუნებ სენატორის შვილებს, მით უკეთესად ვიგრძნობ თავს“.
  
  
  რანას ახსნა მოკლე და გასაგები იყო. თვალებს დამიკრავენ და მიმიყვანენ, სადაც ორ შვილს მივიღებ უხეშად ბრილიანტის სანაცვლოდ. რაც არ უნდა ცალსახად ჩანდეს, არ ვაპირებდი რაიმე შანსების გაღებას ან ნდობას რანას მხოლოდ მისი მეგობრული სახის გამო. რამდენადაც მე მესმის, ის შეიძლება მუშაობდეს იდუმალი ბალა ნარაიანისთვის და არა თანაბრად მიუწვდომელ ორგანიზაციაში, რომელიც ცნობილია როგორც შერპა. ”მართალია, კარტერ,” დაასკვნა მან. „ჩვენ გაძლევთ ბავშვებს, თქვენ კი გამოსასყიდს გვაძლევთ. და ყველა ბედნიერია. დიახ?
  
  
  ზუსტად არა, როგორც ვთქვი, ვიფიქრე: „კარგად ჟღერს, რანა. მაგრამ ბალ ნარაიანმა მითხრა, რომ აქ შევხვდეო“ და ჩემს ნათქვამს ხაზს ვუსვამდი ჩემს როლექსს დიდხანს ყურებით. - დაახლოებით ერთ საათში. როგორ ხსნით გეგმების ცვლილებას?
  
  
  - ბალ ნარაიანმა, - წამოიძახა მან და ხმა ძლივს შეიკავა. "რა უფლებით აკეთებს ამას?"
  
  
  - წარმოდგენა არ მაქვს, - ვუთხარი მკაცრად.
  
  
  ჩემმა სარკაზმმა თითქოს თავზე გადაიარა. ”ეს არ არის ნარაიანის გეგმა,” განაგრძო რანამ, ერთი წუთითაც არ იეჭვა, რომ ჩემი ამბავი ბლეფი იყო; სიუჟეტი გამოვიყენე იმის გასარკვევად, მუშაობდა თუ არა შერპასთან, იყო თუ არა ნამდვილი კურიერის შემცვლელი. „კანტიმ ყველა დეტალზე იზრუნა. ნარაიანი არ ვიცი რა შუაშია, მაგრამ კანტის ეს საერთოდ არ მოეწონება. არასწორი იყო მისი ჩარევა შერპას საქმეებში“.
  
  
  "ვინ არის ეს კანტი, თუ შეიძლება ვიკითხო?"
  
  
  - ჩვენი წასვლის დროა, კარტერ, - თქვა რანამ და თავდაჯერებულად დახედა საათს. სწრაფად წამოდგა. "მანქანა ელოდება."
  
  
  ”კარგი,” გავიფიქრე მე, ”ყოველი ნაბიჯის გადადგმისას რაღაც ახალს სწავლობ. როგორც ჩანს, ნარაიანი და შერპა ერთმანეთს კარგად იცნობდნენ, თუმცა მინდოდა გამეგო ვინ იყო კანტი. და მინდა მათ იცოდნენ, რომ ნარაიანმა მოატყუა.
  
  
  მაგრამ მე გადავწყვიტე ჩემი გამჟღავნება შემენარჩუნებინა მანამ, სანამ ეს ჩემს ინტერესებს ემსახურებოდა და არა სხვის ინტერესებს. გამიხარდა, როცა გავიგე, რომ რანა პრინცმა არ დაიქირავა და რესტორნიდან გავყევი. ასეონ ტოლეს, ქუჩას, რომელიც უფრო ჩიხს ჰგავდა, ბაზარამდე მივდიოდით. უკვე ბნელოდა, მაგრამ მოედანი კვლავ სავსე იყო ვაჭრებითა და ტურისტებით. რანამ ტატუს სალონის წინ გაჩერებულ ძველ ფიატზე ანიშნა.
  
  
  - შენს შემდეგ, კარტერ, - თქვა მან და უკანა კარი ღია გამიჭირა.
  
  
  უკანა სავარძელზე ჩავჯექი და უცებ ვიგრძენი, რომ რევოლვერის ცივი, მყარი ლულა კისერში მომიჭირა. ზომის გათვალისწინებით, ბერეტას ჰგავდა. ეს არ არის, რომ მე არ მეშინია. 22. პირიქით. რამდენადაც პატარა და მსუბუქია, ისინი ძალზე ძლიერია, განსაკუთრებით ახლო მანძილზე.
  
  
  ”პრასადი მხოლოდ სიფრთხილის ზომებს იღებს, კარტერ,” - განმარტა რანამ, როდესაც მე ვაპირებდი კომენტარის გაკეთებას იმ სიტუაციის არამეგობრულ ხასიათზე, რომელსაც ვგრძნობდი. მერე საჭეს მიუჯდა.
  
  
  პრასადმა, მისმა პარტნიორმა, ბოლოს და ბოლოს რევოლვერი ზურგიდან ამოიღო. ”კანტი არ იქნება ძალიან ბედნიერი, თუ რამე არასწორედ წავა,” შემახსენა მან.
  
  
  ”არაფერი შეცდება,” დაარწმუნა რანამ. - ასე არაა, კარტერ?
  
  
  - აბსოლუტურად, - ვუთხარი ღიმილით.
  
  
  პრასადმა მომცა, როგორც ჩანს, შავი კაპიუშონი და მითხრა, თავზე გადამეწია და იატაკზე დავჯექი. არჩევანი არ მქონდა და ისე მოვიქეცი, როგორც მითხრეს. მთავარი ვაშინგტონიდან გამგზავრებამდეც ამიხსნეს. გავიგე, ჰოუკმა კიდევ ერთხელ შემახსენა, რომ ბავშვები გამომეყვანა, სანამ სხვა რამეს გავაკეთებდი. სენატორი გოლფილდის შეშინებული და სევდიანი სახის გამოსახულება, როცა მას ჰოუკის კაბინეტში შევხვდი, ნათლად არის ამოტვიფრული ჩემს მეხსიერებაში.
  
  
  მაშინ ძალიან ცოტა ვნახე.
  
  
  ჩრდილი თითქმის გაუმჭვირვალე იყო, ქსოვილი კი ისეთი სქელი, რომ სინათლე თითქმის არ გადიოდა. შეიარაღებული ვიყავი, პრასადის და რანას წყალობით, რომ ჩემი გაჩხრეკა არ შეწუხდნენ. მაგრამ მე სხვა არავინ ვიყავი, თუ არა ნიკოლას კარტერი, სენატორი ჩაკ გაულის თანამშრომელი...
  
  
  მათი აზრით, N3, Killmaster, არც კი არსებობდა. და სწორედ ეს მინდოდა.
  
  
  ასთმური ხველებით, ოდნავი ნახტომით და ღრიალით ფიატი გადავიდა. მიუხედავად იმისა, რომ თვალებს ვეღარ ვიყენებდი, მაინც მქონდა ორივე ყური და ფოკუსირებას ვაკეთებდი ყველა ხმოვან სიგნალზე, რასაც მივიღებდი. თუმცა მე არ ვიყავი ისეთ შესაშურ მდგომარეობაში. რა თქმა უნდა, არსებობდა შესაძლებლობა, რომ სადმე გზაში პრასადმა გამოიყენა თავისი ბერეტა და მომკლა, იმ იმედით, რომ ბრილიანტს მიიღებდა და სენატორი აიძულებდა ისევ გადაეხადა გამოსასყიდი. ყოველ შემთხვევაში, მე მყავდა ვილჰელმინა, მშრალი და აქტიური, მზად თავისი საქმისთვის. და თუ ლუგერი არ იყო სასარგებლო, პიერს და ჰიუგოს შეეძლო ამის გაკეთება მისთვის.
  
  
  - ნუ გეშინია იარაღის, კარტერ, - თქვა რანამ, თითქოს ჩემი აზრების წაკითხვა შეეძლო. შერპას არ აინტერესებს უაზრო ძალადობა. მილიონი დოლარის ღირებულების უხეში ქვები უკვე კარგად ემსახურება ჩვენს მიზანს. ჩვენ არ გვაქვს სურვილი შეგაწუხოთ გაცვლის შემდეგ.
  
  
  ”კარგია ამის მოსმენა,” ვუთხარი მე, ”რადგან სენატორი გოლფილდი ზრუნავს მხოლოდ მისი შვილების ჯანმრთელობაზე.”
  
  
  ”მათ კარგად ექცეოდნენ”, - უპასუხა პრასადმა. „მათ შესანიშნავ ჯანმრთელობაში იპოვით“.
  
  
  - და კარგ ხასიათზე, - დაამატა რანამ სასტიკი სიცილით.
  
  
  "ჟღერს... დამამშვიდებელი."
  
  
  - გარდა ამისა, - განაგრძო მან, - სენატორი მტკიცედ სწამს პირადი თავისუფლების, არა?
  
  
  "ყველა ჩვენი სენატორი."
  
  
  ჩუმად ჩაიცინა თავისთვის. „ჩვენ ვაპირებთ გამოვიყენოთ ფული არა ძალადობისთვის, არამედ მთელი ნეპალის ხალხის გადასარჩენად, რომელიც ამდენი ასეული წლის განმავლობაში მონობაში იმყოფებოდა. მეფე არის დესპოტი, კორუმპირებული და ტირანი. იცით, როგორ აკონტროლებს ის მთელ ქვეყანას? ის არის გამომგონებელი იმისა, რასაც ჩვენ აქ ვუწოდებთ დემოკრატიის პანჯაიატის სისტემას“.
  
  
  "Რას ნიშნავს ეს?"
  
  
  ”ასე რომ, ეს არის დემოკრატიის ერთადერთი ფორმა, რომელიც დაფუძნებულია ერთი ადამიანის გადაწყვეტილებებზე: მეფის”, - უპასუხა მან და არ ცდილობდა დამალოს ის სიმწარე, რომელიც მის ხმაში შეიპარა.
  
  
  რაც შემეხებოდა მე, მას ლაპარაკის გაგრძელების უფლება მიეცა, თუმცა მე ვუსმენდი ხმებს მანქანის გარეთ, რომელიც შეიძლება დამეხმარებოდა მოგვიანებით იმ მარშრუტის აღდგენაში, რომელსაც ახლა მივყვებოდით.
  
  
  Ვიკითხე. - "და პრინცი ნარაიანი?"
  
  
  მან რამდენიმე სიტყვა გაცვალა რანასთან, სანამ ჩემს კითხვას უპასუხებდა. „ხალხი შეჩვეულია მეფეს. როგორც ინგლისში, მონარქია შეიძლება იყოს კარგი და მოიტანოს გამარჯვება. თუ ყველაფერი კარგად წავა, ნარაიანი გახდება ახალი მეფე მას შემდეგ რაც ჩვენ ხელისუფლებას ავიღებთ...
  
  
  - პეკინთან ერთად, - ვთქვი კმაყოფილმა. 'ნუ დაივიწყებ.'
  
  
  ”თქვენ არაფერი არ იცით ჩვენს შესახებ, კარტერ”, - ამოიოხრა მან. ამ საკითხებზე საუბარი დროის კარგვაა.
  
  
  ასე რომ, ნარაიანს სურდა მეფე გამხდარიყო, ვფიქრობდი. მე მაინც არ მჯეროდა, რადგან თუ პრასადი სიმართლეს ამბობდა, პრინცი იქნებოდა მსოფლიოში უკანასკნელი ადამიანი, რომელსაც ჩემი სიკვდილი სურდა. თუ, რა თქმა უნდა, თვითონ არ დაუპირისპირდა ორივე მხარეს. მაგრამ ერთი რამ ცხადი იყო: აქ ბევრად მეტი ხდებოდა, ვიდრე ჩვეულებრივი შეჯიბრი. Ბევრად მეტი.
  
  
  ამასობაში პრასადის დუმილმა ბევრად გამიადვილა კონცენტრირება იმაზე, რაც ჩემს ირგვლივ ხდებოდა. ჩვენ მივდიოდით გზის გასწვრივ, რომელზეც სიტყვა "მტვრევადი" თითქმის არ იყო გამოყენებული. როგორც მივხვდი, მორიგეობა არ ყოფილა. შორიდან ისმოდა ტაძრის ზარების რბილი და ჩახლეჩილი რეკვა. შემდეგ შუქი შესამჩნევად ჩაქრა და ვფიქრობდი, რაიმე გვირაბს ხომ არ გავდიოდით. დარწმუნებული არ ვიყავი, მაგრამ როდესაც ერთ წუთზე ნაკლებ დროში კაპოტიდან გაჟონილი შუქი კვლავ გაიზარდა, იქვე წყლის ხმა გავიგე. ნაკადულის ან თუნდაც ჩანჩქერის ხმა. დაახლოებით ხუთი წუთი სიჩუმე ჩამოვარდა, შემდეგ პირუტყვის წყნარი კვნესა. გზის ზედაპირი თანდათან გასწორდა და დროდადრო კენჭი მკვეთრი მეტალის ხმით გადმოხტებოდა მანქანის ძირს.
  
  
  სამას ოცი წამი დავთვალე, სანამ ძროხების კვნესა აღარ ისმოდა. რანამ ფეხი მუხრუჭზე დაარტყა და უეცრად გავჩერდით, როგორც ჩანს, შუა გზაზე. - აქ დამელოდე, - თქვა მან და წავიდა. ჟანგიანი საკინძები დაჭკნა და მსუბუქი ნაბიჯების ჟღერდა სიბნელეში.
  
  
  ახლა სხვა, უცნაური ხმები გავიგე. როდესაც კაპიუშონი საბოლოოდ მოიხსნა, მაშინვე მივხვდი, რომ შერპა არასაჭირო რისკზე წასვლას არ აპირებდა. ისინი პროფესიონალები იყვნენ უმცირეს დეტალებამდე. მათ მიიღეს სიფრთხილის ზომები ბირჟის ადგილმდებარეობის შემდგომ დასამალად. საბნები გადაყარეს მანქანას და დაფაზე გამოკრული განათება სცენას შემზარავი იერი მისცა. პრასადს სახე მოწითალო ელვარებით გაუნათდა. მან ბერეტას ხელი მოკიდა და უსიტყვოდ მანიშნა ჩემი მიმართულებით.
  
  
  ”მშვენიერი საღამოა სასეირნოდ,” ვთქვი მე. მონდომების ნიღაბი ვერაფერი გატეხა, ოდნავი ღიმილიც კი.
  
  
  - კარგი კომპანია იყავი, - განვაგრძე მე და ჩემს მკერდზე მინიშნებულ ბერეტას შევხედე.
  
  
  კარი გაიღო და ორი აკანკალებული, თვალდახუჭული მოზარდი წინა სავარძელზე დააწვინეს. შემდეგ კარი ისევ გაიჯახუნა, მაგრამ მანამდე ვერ გავარჩიე გლუვი ჭუჭყიანი გზა და ტერასიანი მთის ფერდობი.
  
  
  ერთ წუთზე ცოტა მეტი დამჭირდა ახალმოსულების ამოცნობა. გოლფილდმა მაჩუქა თავისი ორი შვილის სურათი და ერთი შეხედვით მივხვდი, რომ ჯინი და მარკი შემოგვიერთდნენ მანქანაში. გოგონა კიდევ უფრო მიმზიდველი აღმოჩნდა, ვიდრე პასპორტის ფოტოზე. ხოლო რაც შეეხება მის ძმას, მარკს, მამასთან მსგავსება თითქმის უცნაური იყო.
  
  
  - ნუ ლაპარაკობ, - დაიყვირა პრასადმა, თუმცა ტყუპებმა სიტყვის თქმა ვერ გაბედეს. ბერეტა ახლა წინ და უკან ტრიალებდა და ჯერ ჩემზე მიუთითებდა, შემდეგ კი ორ შეშინებულ ბავშვზე.
  
  
  მანქანის კარი ისევ გაიღო, ამჯერად ოცდათხუთმეტი წლის კაშკაშა ლამაზმა ნეპალელმა ქალმა მიიღო. მისი ფხვიერი ჯარის ტანსაცმელიც კი, სტანდარტული პარტიზანული ტანსაცმელი მთელ მსოფლიოში, ვერ მალავდა მის მოხდენილ, ვნებათაღელვა სხეულს და თვალებში გამოსული ქედმაღალი ხიბლი ძალიან აშკარა იყო.
  
  
  Მან თქვა. - "კარტერი ხარ?"
  
  
  თავი დავუქნიე.
  
  
  "მე კანტი ვარ".
  
  
  "შერპას ტვინი?"
  
  
  - ტვინი არა, კარტერ. სული "შერპა", უპასუხა მან ცივი მზერით. -მაგრამ ეს შენი საქმე არ არის. რა თქმა უნდა, ბრილიანტები გაქვთ?
  
  
  - ბუნებრივია.
  
  
  ”ძალიან კარგი,” თქვა მან. "მაშინ ჩვენ შეგვიძლია საქმეს მივუდგეთ."
  
  
  Მე ვთქვი. - "რა გარანტია მაქვს, რომ ბრილიანტების დათმობისთანავე ყველას ადგილზე არ მოგკლავთ?"
  
  
  მე არ მინდოდა ძალიან პროფესიონალივით გამოვსულიყავი, რადგან ისინი მაინც მეგონეს ჩვეულებრივ ოფისის თანამშრომელად. მაგრამ ამავდროულად, კანტის სიტყვას ნამდვილად ვერ ვიტანდი.
  
  
  'Უსაფრთხოება?' - გაიმეორა მან. „აქამდე მივედით, კარტერ. ჩვენ არ მოგვიწევს არავის მოკვლა, თუ ბრილიანტები შეთანხმების მიხედვით მოგვცემთ. Გესმის?'
  
  
  ძალიან კარგად მესმოდა, მაგრამ მეჩვენებოდა, რომ იარაღს ბევრად უკეთ ესმოდა. ამიტომ თავი დავუქნიე და ქურთუკში ჩავიდე. ბრილიანტების სუფთა დასტას ნაცვლად, ვილჰელმინა ლუგერი ამოვიღე. ლუგერმა დაფაზე ლალის შუქი დაიჭირა. ერთი წუთით თითქოს ნახშირივით ანათებდა. პრასადი დაიძაბა, როცა ვილჰელმინა გამოვყავი. "კარტერს არ ეძებდით?" - ჰკითხა კანტიმ.
  
  
  ჭაბუკმა თვალები დახარა და თავი დაუქნია აშკარა სიძულვილისა და დამცირების გრძნობით.
  
  
  - არა უშავს, - თქვა კანტიმ დაუბრკოლებლად. ის ჩემკენ შემობრუნდა, გულზე მიშლილ იარაღს უგულებელყო. "თუ ესვრი, კარტერ, პრასადი ბავშვებს მოკლავს." გასაგებია?
  
  
  - მშვენიერია, - ვთქვი მე. ”მაგრამ ეს არის ნდობა, რაზეც მე ვსაუბრობდი. კარგი, მე ვიღებ, ახლა ბრილიანტი გჭირდებათ?
  
  
  მან თავი დაუქნია და აბსოლუტური სიმშვიდით დაელოდა. ამ კალიბრის უკანასკნელი ქალი, რომელსაც შევხვდი, იყო პრინცესა ელექტრა. და მე რომ ვიცნობდე ხალხს ისე, როგორც მე მეგონა, კანტი ისეთივე ეშმაკური და რთული მეტოქე იქნებოდა. მაგრამ ახლა მე უნდა მეთამაშა მისი წესებით და არა ჩემი. ჩახმახზე თითით ბრილიანტები თავისუფალი ხელით მოვკიდე. ნეილონის ძაფი მოწყვეტილია შესაკრავიდან. ძალიან ნელა, ისე, რომ არ გამომეპარებინა, დავიწყე მავთულისა და მილის ამოღება, რომელშიც უამრავი ნედლი ქვები იყო. იმის თქმა, რომ სამი შერპას გაუკვირდა, მათ რეაქციას დიდად შეაფასებს. მათი თვალები შესამჩნევად გაფართოვდა, როცა ნეილონის ძაფი გაგრძელდა და მილი ნელ-ნელა ჩემს საყლაპავზე ავიდა. ოპერაცია ძალიან ფრთხილად უნდა გაგვეკეთებინა. ერთი არასწორი ნაბიჯი, თითების ერთი მოუხერხებელი შემობრუნება და ბრილიანტები ისევ მიცურავდნენ კუჭის შიგთავსში. ყველაზე რთული ის იყო, როცა ყელამდე მიაღწიეს. პირი რაც შემეძლო ფართოდ გავხსენი, ჩახშობის სურვილი ჩავიხრე, შემდეგ მილი ამოვიღე.
  
  
  - ძალიან ჭკვიანი, - თქვა კანტიმ და თვალები უბრწყინავდა, როცა სველი, ცქრიალა კანკალი მივაწოდე. - ამ მილში ბრილიანტებია?
  
  
  - ბოლო ქვამდე, - ვთქვი მე.
  
  
  'კარგი. შენ ყველაფერი გააკეთე ჩვენთვის, კარტერ. თუ დაელოდებით ერთ წუთს, გთხოვთ.
  
  
  მან კარი გააღო, ჩქარი ნეპალური ენით ისაუბრა და ტელეფონი მანქანის გარეთ მყოფ მესამე პირს გადასცა. ვილჰელმინა ჯერ კიდევ მზად მქონდა, მიუხედავად იმისა, რომ მსოფლიოში ბოლო ადამიანი ვიყავი, ვისაც მისი გამოყენება ახლა სურდა. ყოველ შემთხვევაში ახლა არა. რამდენიმე წუთი გავიდა, სანამ კარი ისევ გაიღო და მამაკაცის ხმამ გამოაცხადა, რომ ქვები ნამდვილი და უმაღლესი ხარისხის იყო.
  
  
  ტყუპებს მაინც არ უთქვამთ სიტყვა. პრასადისთვის ადვილი სამიზნე იქნებოდა, თუ ვინერვიულებდი და ჩახმახს აჭერდა. მაგრამ თანდათან, როცა ბრილიანტები შერპას ხელში აღმოჩნდა, რანას პარტნიორი დამშვიდდა.
  
  
  Ვიკითხე. „ახლა კატმანდუში ვბრუნდებით, არა?
  
  
  - დიახ, რა თქმა უნდა, - თქვა კანტიმ. „პრასადი თვალდახუჭულს ჩაიცვამს და რანა მანქანას დაატარებს. სენატორი ძალიან კეთილი იყო, კარტერ. გთხოვთ გადმოგცეთ მას ჩვენი მადლიერება.
  
  
  მას მხოლოდ ორი შვილი უნდა. ეს საკმარისზე მეტია, კანტი.
  
  
  „შერპასს ყველაფერი ბრილიანტები უნდა. რადგან ჩვენ გვყავს ისინი, შენ გყავს შვილები. სამართლიანი ვაჭრობა, არა?
  
  
  - რა თქმა უნდა, - ვუთხარი, როცა მან კარი გააღო და მანქანიდან გადავიდა.
  
  
  "კარგი მოგზაურობა ამერიკაში," ეს იყო ბოლო რამ, რაც მან თქვა მანამ, სანამ კარს ისევ გაიჯახუნებდა.
  
  
  პრასადმა თავზე შავი კაპიუშონი დამადო. მხოლოდ ახლა დავიჭირე ვილჰელმინა მის ვიწრო ზურგს უკან. როგორც ჩანს, მას არ ეწინააღმდეგებოდა და არც ვაპირებდი ამის შეცვლას. კიდევ ერთი ხველების შეტევის შემდეგ, Fiat-მა გზაზე დაიღრიალა.
  
  
  "Კარგად ხარ?" - ვკითხე ტყუპებს.
  
  
  ”კარგი, გმადლობთ, მისტერ კარტერ,” უპასუხა მარკ გოლფილდმა.
  
  
  - ნუ ლაპარაკობ, - თქვა პრასადმა მკაცრად, ყველაზე ნერვიული ხმით, რაც კი ოდესმე გამიგია.
  
  
  - არ ინერვიულო, შვილო, - ვუპასუხე მე და ჩემს თავსაბურავში გავუღიმე. ამჯერად სიბნელე თითქმის კომფორტული იყო. და ნახევარ საათზე ნაკლებ დროში შერპასებმა შეასრულეს გარიგების ნახევარი და უსაფრთხოდ გადმოგვიყვანეს ქალაქის გარეუბანში. ცუდი ის იყო, რომ არ ვაპირებდი ჩემი სიტყვის შესრულებას, მიუხედავად იმისა, რომ კანტიმ შეასრულა მისი. ეს იყო თამაშის უარყოფითი მხარეები.
  
  
  
  თავი 11
  
  
  
  
  
  აშშ-ს საელჩო მდებარეობს რატნას პარკიდან და ბაღის ბაზარიდან ერთი ბლოკით, ქალაქის ცენტრთან ახლოს. როგორც კი რანამ მანქანიდან გამოგვუშვა, ჯინი და მარკ გოლფილდი იქ წავიყვანე, მშვიდად. ბავშვები, რა თქმა უნდა, შოკში იყვნენ, მაგრამ მშვიდი ძილი, მამის სატელეფონო ზარი და მეორე დილით გემრიელი ამერიკული საუზმე საოცრება მოახდინა. მეორე დღეს რომ მივედი მათ სანახავად, თითქოს პირველად ვნახე. ჯინის გუნება-განწყობა გაუმჯობესდა და მარკი ვერ მოითმინა, რომ მომიყვეს ყველაფერი, რაც მოხდა მას შემდეგ, რაც ისინი თითქმის ორი კვირის წინ გაიტაცეს ათენში.
  
  
  საჰაერო ძალების თვითმფრინავი დაკადან აფრინდა, რათა ისინი აეყვანა და ვაშინგტონში დაებრუნებინა. მაგრამ სანამ ისინი წავიდოდნენ, მინდოდა მათგან რაც შეიძლება მეტი ინფორმაცია მიმეღო, რამდენიც დაიმახსოვრეს. მარკმა აუხსნა, როგორ დაიჭირეს ათენში, შუაღამისას პატარა კერძო თვითმფრინავი ჩასვეს და ქვეყნიდან გაფრინდნენ. მაგრამ რადგან მასაც და ჯინისაც თვალებმოჭუტული ჰქონდათ გრძელი, დამღლელი მოგზაურობის დროს, მან ვერაფერი მითხრა შერპას სამალავზე.
  
  
  - გამოქვაბულს ჰგავს, მისტერ კარტერ, მაგრამ მხოლოდ ეს შემიძლია გითხრათ, - თქვა მან და კიდევ ერთი სადღეგრძელო აიღო.
  
  
  ყავა დავლიე და ყურადღებით ვუსმენდი. - რატომ გამოქვაბული, მარკ?
  
  
  - კარგი, - თქვა მან ყოყმანით, - რაღაც... ნიშში ჩაგვსვეს.
  
  
  მაგრამ კედლები იყო მოჩუქურთმებული და საკმაოდ ნესტიანი, როცა მათ შეეხებოდი...
  
  
  - და სრიალა იყო, - შეაწყვეტინა ჯინიმ, - თითქოს მიწისქვეშეთში ვიყოთ. საკნის იატაკი კი მხოლოდ ჭუჭყიანი იყო. არც ცემენტი და არც სხვა არაფერი. და შუქი თითქმის არ იყო. მზე არ არის, ვგულისხმობ. მხოლოდ რამდენიმე შიშველი ნათურა ჭერზე. და ჩანდა, რომ ისიც კლდეში იყო გამოკვეთილი.
  
  
  - რამდენი ადამიანი ნახე?
  
  
  "შეიძლება ათეული ან მეტი."
  
  
  - არა, და, ათზე მეტი იყო, - თქვა მარკმა. "შეიძლება ორჯერ მეტი."
  
  
  "მთელი ნეპალელი?"
  
  
  ”მე ასე არ ვფიქრობ,” განაგრძო სენატორის ვაჟმა. ”დარწმუნებული არ ვარ, მაგრამ ვფიქრობ, რომ იქ რამდენიმე ჩინელი იყო. მაინც მოელოდნენ. მაგრამ სიმართლე გითხრათ, მისტერ კარტერ, ჩვენ ისე გვეშინოდა, რომ არაფერი გვახსოვს.
  
  
  - კარგი, ახლა მაინც არ უნდა გეშინოდეს, - ვუთხარი მე და გავუღიმე. ”ოცდაოთხ საათში დაბრუნდებით ვაშინგტონში.” და ერთს გეტყვი: მამაშენს გაუხარდება, რომ თვითმფრინავიდან უვნებლად გადმოხვედი.
  
  
  აღარ მინდოდა მეკითხა. მათ საკმაოდ ბევრი გადაიტანეს და ვფიქრობ, მეტის თქმა არ შეეძლოთ. მათი გატაცების დეტალები არ იყო ისეთი მნიშვნელოვანი, როგორც შერპას შტაბის მდებარეობა. რანამ დაგვტოვა შივა პურის მთასთან და ახლომდებარე სოფელ ბუდანიკანტასთან, ცენტრალური კატმანდუს ჩრდილოეთით. ბიბლიოთეკიდან მიღებული ინფორმაციის თანახმად, შივა პურის მიღმა მდებარეობდა სუნდარიჯალის ტერიტორია, რომელიც განთქმული იყო ჩანჩქერებით, რეიდებითა და მთის ხედებით. ეს იყო ადგილობრივი მოსახლეობის საყვარელი საპიკნიკე ადგილი. და შეიძლება, უბრალოდ, ეს იყო კანტისა და მისი პარტიზანების საყვარელი ადგილიც.
  
  
  წინა ღამით ჩანჩქერის ხმა გავიგე და ამ მთებში შეიძლება გვირაბები და გამოქვაბულები იყოს. ყოველ შემთხვევაში, ეს იყო დასაწყისი, ბიძგი სწორი მიმართულებით. და როდესაც საელჩოში საუზმის შემდეგ ჰოუკს ვესაუბრე, ვიცოდი, რომ სხვა არჩევანი არ მქონდა გარდა იმისა, რომ რაც შეიძლება სწრაფად შემესწავლა ტერიტორია. რაც მან უნდა მეთქვა, რაც შეიძლება მარტივი და მზაკვრული იყო. ნეპალის ჩრდილოეთ საზღვრის ჩინურ მხარეს ჯარების კონცენტრაცია დაფიქსირდა. ის, რაც ოდესღაც სამხედრო წვრთნებს ჰგავდა, სრულმასშტაბიანი თავდასხმის, სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, შემოჭრის საწინდარი აღმოჩნდა. ”ეს მხოლოდ გუშინ გავიგე,” განმარტა ჰოუკმა. ”მაგრამ მე არ მინდოდა არაფერი გამეკეთებინა, სანამ ბავშვები არ გამოყავდი იქიდან მშვიდად”. ახლა სხვა გზა არ დამრჩა, გარდა იმისა, რომ ინფორმაცია მეფეს მივაწოდო.
  
  
  ”ამ შემთხვევაში, ჩვენ არასდროს დავაბრუნებთ ბრილიანტებს,” შევახსენე მას.
  
  
  -კარგი რა გინდა ნიკ? მთელი პეკინი ელოდება შერპასგან პირველ ნიშნებს. ისინი ისე სწრაფად აგზავნიან თავიანთ ხალხს, რომ აღარ სჭირდებათ მისასალმებელი კომიტეტი.
  
  
  მას შემდეგ რაც პრასადმა მითხრა, ისეთი შეგრძნება გამიჩნდა, რომ შერპას სურდა ნეპალის ნეპალელების ხელში დარჩენა. ”ისინი არ მიდიან ამ რისკზე,” ვთქვი მე. — იმიტომ, რომ ისინი ყველა მტკიცე ნაციონალისტები არიან. ისინი შეიძლება ჩინეთზე იყვნენ დამოკიდებული დახმარებისთვის, მაგრამ არ მჯერა, რომ მზად არიან ახლა ღიად ჩაერიონ. ყოველ შემთხვევაში ჯერ არა.
  
  
  - მერე რას მთავაზობ?
  
  
  - კიდევ ოცდაოთხი საათი მომეცი, სერ. სულ ამას ვითხოვ. თუ ქვებს ჯერ არ დავაბრუნებ, მთავრობას რაც გინდათ უთხარით. ამასობაში საზღვარზე განათავსონ თავიანთი ჯარი, რომ... ვთქვათ, იარაღის ტრანსპორტირების საზღვარზე კონტრაბანდის მცდელობაა. უთხარი მათ ყველაფერი, ოღონდ შერპასთან გამკლავება. ბოლო, რაც გვინდა, არის რევოლუცია. ეს შენც კარგად იცი როგორც მე.
  
  
  "ოცდაოთხი საათი?" - გაიმეორა მან.
  
  
  'ერთ დღეს. სულ ეს არის, - ვუპასუხე მე. „ფულის გარეშე შერპას არ ექნება საშუალება იარაღის ღირებულების დასაფარად. მაშინ ისინი მთლიანად გაკოტრდებიან და არ ვფიქრობ, რომ ჩინეთი თავის ჯარს ნეპალში გაგზავნის ქვეყანაში შესაჭრელად, თუ იცის, რომ მისი მოკავშირეები მთლიანად დამარცხდნენ.
  
  
  "უნდა შეგახსენო რა მოხდა ტიბეტში?" რთულია, როგორც ყოველთვის, ვფიქრობდი. - ვიცი, ბატონო. მაგრამ ნეპალს ჯერ კიდევ აქვს საკუთარი დამოუკიდებლობა, საკუთარი სუვერენიტეტი. ჩინელებს არასოდეს მიაჩნდათ ეს ქვეყანა მათი. ასე რომ, სიტუაცია სრულიად განსხვავებულია“.
  
  
  - დარწმუნებული არ ვარ, რომ გეთანხმები, ნიკ. მაგრამ მე მოგცემ თორმეტ საათს და არა ოცდაოთხს. აღარ მინდა რისკზე წასვლა. და თუ ამ დროისთვის თქვენგან არაფერი გავიგე, სხვა გზა არ მექნება გარდა იმისა, რომ ყველა ჩვენ მიერ შეგროვებული ინფორმაცია მეფე მაჰენდრას მივაწოდო. ჩვენ უბრალოდ არ შეგვიძლია რისკზე წასვლა, სულ ეს არის.
  
  
  დილის 10:37 საათი იყო და Killmaster N3-ს სამუშაო ჰქონდა. ამაში ეჭვი არ ეპარებოდა.
  
  
  მანქანა ზედმეტ ყურადღებას მიიპყრობდა, მით უმეტეს, რომ შერპას გზიდან უყურებდნენ. თანაც ავისი და ჰერცი აქ ჯერ არ შეაღწიეს. Შესაძლოა შემდეგწ ელს. მაგრამ მე მხოლოდ თორმეტი საათი მქონდა და არა თორმეტი თვე. ასე რომ, მე ვიქირავე ველოსიპედი დურბარპლენის მახლობლად მდებარე პატარა დანგრეული მაღაზიიდან. იყვნენ მოხუცი ქალები, რომლებიც ყიდდნენ წვრილ მწვანე ბოსტნეულს და ხორცის თანაბრად მწვანე ნაჭრებს, და დაახლოებით ცხრა თუ ათი წლის ფეხშიშველი ბიჭები, რომლებიც მკლავში მიჭერდნენ და მითხრეს: „კარგი. Ფულის გადახურდავება? სწორ გზაზე ვარ.
  
  
  მე მქონდა ყველა ნეპალის რუპია, რაც მჭირდებოდა. - ხვალ, - ვუთხარი მათ. "ჩვენ საქმეს შევუდგებით ხვალ, როცა აქ იქნებით", - როცა მოვშორდი დატვირთულ მოედანს და მზე ამოვიდა ლურჯ, უღრუბლო ცაში. თორმეტი საათი..., გავიფიქრე. სისულელეა, მაგრამ ამან დიდი დრო არ მომიტანა.
  
  
  ამიტომ სწრაფად მომიწია მუშაობა.
  
  
  კატმანდუ სუსტი ადგილი იყო სამხრეთით, როცა შივაპურის მთის ძირას მივაღწიე, ქალაქიდან დაახლოებით თორმეტ კილომეტრში. ჩემს უკან, მთის დაბალ ფერდობებზე მწვანე ტერასებით, თითქოს თვალი ამზადებდა ჰიმალაის დახრილი თოვლით დაფარული მწვერვალებისთვის. ისინი აღმართეს, როგორც ძეგლების წყება, მკვეთრი, თავდაჯერებული, შემჩნევის მოთხოვნით. ველოსიპედიდან გადმოვედი და გორაკის მწვერვალზე ავედი. ვიშნუს ქანდაკებას გავუყევი. ინდუისტური ღვთაება გველის შეშას ხვეულებით წარმოქმნილ საწოლზე იწვა. არც ისე მსუბუქი და ბედნიერი ჩანდა.
  
  
  ორის ნახევარზე ათი წუთი და მე მივდიოდი უხეში გზის გასწვრივ, შივაპოერის მთის მეორე მხარეს, იმ ადგილიდან არც თუ ისე შორს, სადაც წინა საღამოს რანამ მანქანიდან გადმოგვაგდო. მე არ მქონდა საფუძველი დამეჯერებინა, რომ მათ იგივე გზა აიღეს, როდესაც დაგვიბრუნეს იმ წერტილიდან. მაგრამ რადგან არაფერი მქონდა დასაწყი, ეს გორაკი კარგ ამოსავალ წერტილად მეჩვენებოდა.
  
  
  მე შევჩერდი, რომ ჩემი საკისრები გამომეტანა და მაინტერესებდა, რას იზამდა პრინცი ბალ ნარაიანი, როცა ბრილიანტები შერპასებს მიიტანეს. ბრილიანტები მისთვის აშკარად უფრო მნიშვნელოვანი იყო, ვიდრე ნეპალის ტახტი, რაც ნიშნავდა იმას, რომ მას არ სჯეროდა კანტის რევოლუციური ზრახვების საბოლოო წარმატების. ბინძური თამაში, რომელიც მან ითამაშა მასთან, კარგად გამომადგება, როგორც კი პარტიზანული შტაბი ვიპოვე.
  
  
  ეს, რა თქმა უნდა, ყველაზე დიდი პრობლემა იყო.
  
  
  გზა ბორცვის ძირში გაჭედილი იყო. მარჯვნიდან მიმავალი ბილიკი თითქოს ხეობაში ჩავარდა, ხოლო მარცხნივ გზა მთებში გადაიჭრა. მე ავირჩიე ეს უკანასკნელი, იმ იმედით, რომ სწრაფად ვიპოვიდი გვირაბს და ჩანჩქერს, რომელიც მეგონა, რომ გავიგე წინა ღამით. გზას იმაზე მეტი ტრიალი გამოუვიდა, ვიდრე ველოდი. ვერ ვიხსენებდი რანას ამდენი მოხვევა. მობრუნებისა და დაბრუნებას აპირებდა, გზა უეცრად ჰორიზონტისკენ შემობრუნდა, სწორი ლენტივით. გზა მმართველად სწორი იყო. წინ მთები მოჩანდა და ჩემს ირგვლივ რელიეფი უხეში და მკვრივი იყო. იმაზე მეტი დრო დამჭირდა, ვიდრე ველოდი და ვეჭვობდი, რომ რანამ რამდენიმე არასწორი შემობრუნება გააკეთა. მაგრამ ისიც უნდა გაეთვალისწინებინა, რომ მანქანას არ ვმართავდი. მთელი ძალისხმევის მიუხედავად, საათში ოცდახუთ კილომეტრზე სწრაფად არ მივდიოდი.
  
  
  კოლბა ამოვიღე და გზის პირას გავჩერდი დასალევად. შორიდან ისმოდა ზარების სუსტი, მაგრამ დაჟინებული რეკვა.
  
  
  ერთი წუთის შემდეგ ისევ ველოსიპედზე დავბრუნდი და იმავე მიმართულებით დავიწყე პედლებიანი სვლა. შემდეგ, ხუთი წუთის შემდეგ, გორაკის ძირში გაჭრილი გვირაბი დამხვდა. და სწორედ მის მეორე მხარეს ასხამდა წყალი ისეთივე სუფთა და გამჭვირვალე, როგორც სახელმძღვანელოები გვპირდებიან. სუნდარიჯალი იყო და იქით... ჩანჩქერს რომ ჩავუარე, ცა უძრავი იყო. ჰაერი გრილი, ნესტიანი და სურნელოვანი იყო, მაგრამ ჩიტის ტირილიც კი არ გამიგია; ამიტომ შევანელე და ბორცვები დავაკვირდი რაიმე საფრთხის ნიშანს, შესაძლოა შერპას პატრულისთვის. რა თქმა უნდა, ისინი ახლოს იყვნენ თავიანთი ბანაკის და ორგანიზაციის საიდუმლოების დასაცავად. თუმცა, არ მეჩვენებოდა ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ისინი თავს გამოაცხადებდნენ, თუ უცხო ადამიანის თანდასწრებით საფრთხეს იგრძნობდნენ. მაგრამ ხეებს შორის აქამდე არაფერი მოძრაობდა და არც ფეხის ხმა ისმოდა ქვესკნელში.
  
  
  ხუთი წუთის შემდეგ ძროხების ნახირმა ასწია თავი და სევდიანი ყავისფერი თვალებით მიყურებდა გზაზე. მათ შეწყვიტეს ღეჭვა, რათა გამოეხატათ თავიანთი უკმაყოფილება ღრმა წუწუნით, რომელიც სულ უფრო სუსტდებოდა, როცა გზა გრძელდებოდა და გზის ზედაპირის ხრეში დაიშალა გლუვ ასფალტში. საათს დავხედე, როცა კვნესა აღარ ისმოდა. წინა ღამეს ხუთი წუთი და ოცი წამი დავთვალე, სანამ რანა მუხრუჭს დაარტყამდა. ახლა ჩემს Rolex-ს ვაძლევ ნებას, რომ გამოთვლები გააკეთოს, ხოლო სიჩქარის სხვაობას გადავიყვან. დარწმუნებული ვიყავი, რომ მივაღწევდი იმ ადგილს, სადაც შერპასებმა გადაწყვიტეს თავიანთი ბიზნესის წარმოება.
  
  
  ყველა ნიშანი იყო, ეს რა თქმა უნდა. გადმოვედი, ველოსიპედი სადგამზე დავდე და ცოტა გარკვევით მიმოვიხედე. მე ვიყავი გაწმენდის შუაგულში, ერთ მხარეს გორაკიანი ტერასა და ციცაბო ფერდობზე ეკლიანი ბუჩქებით მეორე მხარეს. იყო ორი წყვილი საბურავის ბილიკი; ერთი დაბრუნდა კატმანდუში, მეორე ბრტყელი გზის გასწვრივ. ტყუპებმა ახსენეს გამოქვაბული. დიდი ალბათობით, ის შენიღბული იქნებოდა და უდავოდ იქნებოდა სადმე მიმდებარე ბორცვებში, უხილავი ცნობისმოყვარე და ცნობისმოყვარე თვალებისთვის.
  
  
  უკვე დაახლოებით ორი საათი იყო, როცა ველოსიპედი გზის პირას დავტოვე. არ მინდოდა ქურდობისა და ექსპოზიციის რისკის გაწევა, მე დავფარე ტოტებით, რომლებიც შემეძლო ეკლიანი ბუჩქებიდან მოჭრილიყო. მოტოციკლით ან მანქანით გამვლელი ვერავინ შეამჩნევს ველოსიპედს. კმაყოფილმა, რომ ჩემი გაქცევის გზები ხელუხლებელი დარჩებოდა მანამ, სანამ კატმანდუში არ დავბრუნებულიყავი, ისევ შევაფარე ჰიუგოს და ფეხით წავედი. საბურავების ბილიკები სუსტი იყო და ძნელი მისაღწევი იყო. გზის პირას დავრჩი, რომ რაც შეიძლება შეუმჩნეველი ვყოფილიყავი.
  
  
  როგორც ჩანს, ეს არ იყო საკმარისი.
  
  
  მხოლოდ M-16 შაშხანას აქვს თავზე მოიერიშე თვითმფრინავის ხმა. მცირე კალიბრის ტყვიების განსაკუთრებულად მაღალმა სიჩქარემ ეს თანამედროვე კარაბინი ჯუნგლებში ბრძოლის არჩევის იარაღად აქცია. სამწუხაროდ, შერპასმა თითქოს იცოდა ასეთი იარაღის ღირებულება და სარგებელი. ძველი M1-ის ან თუნდაც M-14-ის ნაცვლად, მე დამდევდნენ უაღრესად მოწინავე იარაღით. და დიდ მანძილზე ვილჰელმინა ვერ შეედრებოდა ოცდაათ მრგვალ კარაბინს.
  
  
  მუცელზე ვიწექი, როცა სასტვენის ტყვიები ხეებს ჭრიდნენ. ვიღაცამ დამინახა და ჩხუბის გარეშე არ აპირებდა გაშვებას. ჰაერში დენთის სუნი ეკიდა და მ-16-ის ცხელი ტყვიები კურდღლის ნარჩენებივით დაეცა მიწაზე. არ განძრეულა, მუცელი ძლიერად დავაჭირე მყარ დატკეპნილ მიწას და დაველოდე სროლის შესუსტებას და გაჩერებას.
  
  
  მაგრამ ასე არ მოხდა.
  
  
  რამდენიმე წამის შემდეგ კიდევ ერთი ჟურნალი გაათავისუფლეს. ტოტები ჰაერში დაფრინავდნენ, როცა ტყვიები გიჟურ, ამაზრზენ ხმაურს გამოსცემდნენ. ავტომატის ჭრიალმა ჩაახშო ჩემი სუნთქვის ხმა. თავი დაბლა დავიჭირე და წამებს ვითვლიდი, სანამ ტაძრებში სისხლის ფეთქვას ხმამაღალი და სტაბილური რიტმით არ გავიგონე.
  
  
  როგორც კი სროლა შეწყდა, ფეხზე წამოვხტი და სქელი ქვეტყის უსაფრთხოდ დავბრუნდი. ოცდაათ წამზე ნაკლები იყო გასული, სანამ კარაბინმა განაახლეს აყვავებული ცეცხლი. ტყვიები არ მიუახლოვდნენ, მაგრამ არც უფრო აფრინდნენ. შერპას პატრული რომ მეპოვა, დიდი მარყუჟის გაკეთება მომიწია, რათა შეიარაღებული წვეულების მეორე მხარეს გამოსულიყო. აქამდე არ იყო გზა იმის გაგება, თუ რამდენი კაცი იყო იქ, რამაც სიტუაცია ოდნავ გაართულა, თუ არა პირდაპირ თვითმკვლელობა. მაგრამ პარტიზანები რომ არ მენახა, არ ვიცოდი ჩემი შანსები და ვერ ვიპოვიდი მათ თავშესაფარს.
  
  
  ახლა თუ მე მოხვდება იმ სასიკვდილო M-16 ტყვიიდან, ბრილიანტები დაიკარგება. ამიტომ რაც შეიძლება დაბლა დავრჩი და ბუჩქებში დავიწყე სეირნობა. ვერანაირად ვერ ავიცილებდი ნემსისებრ ბასრ ეკლებს, რომლებიც მკლავებს და წვივებს ამსხვრევდნენ. შუბლზე ტოტები მომხვდა და ახლახან შეხორცებული ჭრილობები ხელახლა გამიხსნა; ჭრა, რომელიც მივიღე ამსტერდამში, ორმაგი მოთამაშე ბალა ნარაიანისგან.
  
  
  ტყვიების ხმა დაუვიწყარი სიმღერის გუნდივით ჩაქრა. ჩავჯექი და ბუჩქების უკნიდან გავიხედე. დავინახე რაღაც ბნელი და ბუნდოვანი, რომელიც მოძრაობდა ქვესკნელში. ტოტების მსხვრევის ხმა უფრო გაძლიერდა და თავი ავაშენე გარდაუვალისთვის, რაც არ უნდა ყოფილიყო.
  
  
  უფრო მეტიც, ეს იყო ერთ-ერთი პარტიზანი, რომელსაც ლითონის ბაიონეტის ბასრი ბოლო ჰქონდა დამაგრებული კარაბინის ლულაზე. მას ჰყავდა ძველი ბრიტანული Mk V ჯუნგლების კარაბინი, რაც იმას ნიშნავდა, რომ ტყეში კიდევ ერთი კაცი მაინც იყო დამალული, რომელიც მზად იყო, სისხლიანი ცეცხლის აფეთქებით დამეჩეხა. მე არ მქონდა საშუალება გამეგო, იყო თუ არა ნეპალის რევოლუციონერი დაფარული. მაგრამ არსებულ ვითარებაში ვერ დაველოდე მკაფიო პასუხს "დიახ" ან "არა".
  
  
  სწორედ მაშინ აღმომაჩინა ქვესკნელში. არ მქონდა დრო, რომ თავი გამეცნო, ფორმალურად თუ არაფორმალურად. ველური ტირილით გამოიქცა მამაკაცი ჩემსკენ, მისი ბაიონეტი წინ იყო გაშლილი, რბილ, ჩაბნელებულ შუქზე. ის ჩემთვის მკვდარი არ იყო სასარგებლო. და მკვდარი მე თვითონაც ნაკლებად სასარგებლო ვიყავი. ასე რომ, ამ გარემოებებში ცოტა შემეძლო გამეკეთებინა. არჩევანი მისი იყო. უბრალოდ მომიწია საგნების მიღება ისე, როგორც ისინი მოდიან. და ისინი საკმაოდ სწრაფად და სასიკვდილოდ მოვიდნენ.
  
  
  დიდი ხნით ადრე, სანამ პარტიზანი მოასწრო მეჩვენებინა, რამდენად კარგად ატარებდა ბაიონეტს, ავდექი და უგო ხელში ავიყვანე. კბილებში გაშიშვლებულმა დაასხა, შუბლზე ოფლის მარცვლები მოეფინა და გარუჯულ ლოყებზე ჩამოცურდა. ბაიონეტის წვერი ჩემი საათის თასმეს შეეხო და გვერდით ავწიე, ნელა მოვტრიალდი.
  
  
  Ვიყვირე. - "კანტი სად არის?"
  
  
  მას არ ესმოდა ინგლისური და არ აპირებდა ყურადღების გაფანტვას. ის ზედმეტად დაკავებული იყო ჩემი ბაიონეტთან დაჭერით და პასუხის გაცემას არ აწუხებდა. დავინახე, რომ მისი თითი ნაზად ასრიალებდა ავტომატური იარაღის დამრტყმელზე. ჰიუგო ქამარში ჩავრგე და წინ წამოვწიე, მის განიარაღებას ვცდილობდი. ჩვენ ერთად მთელი ძალით ვცდილობდით ერთმანეთს თოფის ჩამოგდებას, მე კი ლულის ცისკენ გაშლა ვცადე.
  
  
  თუ ოდესმე იყო დრო, რომ თქვენი ცოდნა ტაილანდური კვარტლის შესახებ პრაქტიკაში გამოეყენებინათ, ეს არის ახლა.
  
  
  გვერდითი დარტყმა მუხლზე და ფეხი ქვემოდან მოტეხილი ტოტივით მოხრილი. მამაკაცი ტკივილისა და ბრაზისგან ყვიროდა და სასოწარკვეთილი იბრძოდა თოფის შესანარჩუნებლად. მაგრამ მე არ ვაპირებდი ამის დაშვებას. მერე ორივე მუხლებზე ვიდექით, ისე ვქაჩავდით, თითქოს ციკლონში დაგვეჭირა. მისი ტუჩებიდან ნეპალის ლანძღვის უწყვეტი ნაკადი იღვრებოდა. პირდაპირი თარგმანის მოთხოვნას არ ვაპირებდი.
  
  
  მუშტები შევკარი და მუცელში დავარტყი სწრაფი და გაბრაზებული დედა-ჯონგ-ჯი-ლო-კი. ეს იყო დარტყმა, რომელმაც ნეკნები და მკერდი დაამტვრია და სხეული თოჯინასავით ჩამოინგრა, რომლის სიმები უცებ გატყდა. ტყის მებრძოლს ძალა შესუსტდა და იმ წამის მეასედში კარაბინი მჭიდროდ მოვუჭირე ორივე ხელით, ბრტყელივით ბასრი ბაიონეტის წვერი მის ამობურცულ ადამის ვაშლს ეყრდნობოდა.
  
  
  'Სად არის ის?'
  
  
  წყლიდან გამოსული თევზივით ისევ ცდილობდა ფილტვებში ჰაერის შეღწევას. ლოყებიდან ფერი გაუქრა და კანი ნაცრისფერი და სქელი გახდა.
  
  
  -კანტი სად არის? - გავიმეორე.
  
  
  ერთი ხელი აუკანკალდა. დანის პირი დავინახე, სანამ ბაიონეტს ჩავძირავდი. ჯუნგლების მებრძოლს დანის გამოყენების დრო არ ჰქონდა. ხელიდან გაუვარდა და თვალებში ველური და დაბნეული გამომეტყველება გამოჩნდა. შემდეგ ისინი გახდნენ მკვდარი და ცარიელი, როგორც ორი მინის მარმარილო. გვერდით გავწიე და გავუშვი, სისხლმა ყელში მიყენებული საზიზღარი ჭრილობისგან სისხლი წამომივიდა.
  
  
  ეს არ იყო ისეთი მოხდენილი, როგორც კოენვარის სიკვდილი, მაგრამ ისეთივე ეფექტური იყო. ერთადერთი გაღიზიანება ის იყო, რომ მეამბოხე ვეღარ მეუბნებოდა, რისი ცოდნაც მინდოდა. სადღაც მიმდებარე ბორცვებში გამოქვაბული გამოიყენებოდა ნეპალის რევოლუციონერთა ფანატიკური ჯგუფის შტაბ-ბინად. მე უნდა მეპოვა ეს გამოქვაბული და ბრილიანტები და შემდეგ გავსულიყავი ნეპალიდან
  
  
  .
  
  
  ჩემი საათის მინაზე სისხლი იყო. გავწმინდე და დრო შევამოწმე. 2:27 საათი იყო. მე მქონდა 22:30 საათამდე, რომ შემესრულებინა პირობა ჰოუკთან და თეთრ სახლში. მაგრამ სად უნდა დავიწყო? ეს იყო ყველაზე რთული კითხვა, რაც საკუთარ თავს ბოლო რამდენიმე დღის განმავლობაში მიწევდა. წარმოდგენა არ მქონდა, სად დამეწყო ძებნა, სად შეიძლება იყოს ქეში.
  
  
  ერთი რამ დანამდვილებით ვიცოდი: მე უნდა წავსულიყავი, რაც არ უნდა ყოფილიყო.
  
  
  დავიწყე გეზის გავლა ბუჩქებში გზის გასწვრივ, სადაც დაღუპული მეამბოხე ათი წუთით ადრე გაიარა. მწვერვალები ჯოჯოხეთური იყო, მაგრამ არა ისეთი მზაკვრული, როგორც ორმა M-16 კარაბინსმა მოულოდნელად დაუმიზნა ჩემს დაკაწრულ და სისხლიან სხეულს.
  
  
  "როგორ ხართ ბიჭებო?" - ვუთხარი ისე, რომ აღარ გავუძელი. ”ეძებთ ვინმეს კონკრეტულად?” არავის გაეცინა.
  
  
  არც არავის გაეღიმა.
  
  
  მაგრამ მაინც ვიპოვე ჩემი გიდები. ვიმედოვნებ, რომ მათთვის ცოცხალი უფრო ღირებული ვიყავი, ვიდრე მკვდარი, ტყვიებით ან ბაიონეტით გაჟღენთილი. არჩევანი მათზე იყო მომწონდა თუ არა.
  
  
  
  
  თავი 12
  
  
  
  
  
  "კანტი", იყო შემდეგი რამ, რაც გამომივიდა პირიდან. თითქოს ალი ბაბამ დაიყვირა: „გახსენით სეზამი“. იმ მომენტში, როცა მისი სახელი ვახსენე, ორმა პარტიზანმა აირჩია, უგულებელყო ძალიან სისხლიანი, უსიცოცხლო სხეული, რომელიც ჯერ კიდევ ჩანს ჩემს უკან სქელ ქვეტყეში. - კანტიში წამიყვანე, - გავიმეორე. "მან იცის ვინ ვარ". თუ ეს იმუშავებს, პირდაპირ თავის სამალავში წამიყვანენ. ეს რომ არ გამომდიოდა, ეჭვი მეპარებოდა, რომ ხუთ-ათ წელიწადში ვინმე ჩემს ნაშთებს წააწყდებოდა, რაც კი დარჩებოდა.
  
  
  მათი უსიცოცხლო თანამებრძოლის მსგავსად, არც ერთ მამაკაცს ესმოდა ინგლისური ერთი სიტყვა. გავიმეორე, რაც ვთქვი ნეპალში, მიხარია, რომ დრო გამოვთქვი ენის შესასწავლად. მე ვიბრძოდი ტიბეტურ-ბირმული დიალექტზე უხეშ თარგმანზე, რომლითაც ადგილობრივების ეს ჯგუფი ასევე საუბრობდა, სანამ საბოლოოდ არ მიხვდნენ, რას ვგულისხმობდი. კანტი იყო კანტი ყველა ენაზე, რაც მე ვცადე და ბოლოს მიიღეს.
  
  
  ორ შეიარაღებულ მამაკაცს შორის ყველაზე მაღალმა და გამხდარმა მანიშნა და კმაყოფილი დარჩა მხოლოდ იმით, რომ ბაიონეტის თეთრი წვერი ჩემს მხრის პირებს შორის ჩასვა. მან მაიძულა გამევლო შუა სიმაღლის ქვეტყე, სანამ არ მივაღწევდით უხეში ბილიკს, რომელიც გველასავით ბორცვებში გადატრიალდა.
  
  
  ამჯერად განზრახული მქონდა მათი წესების დაცვა და არა ჩემი. კანტიში წამიყვანენ და თუ გამიმართლა, იმედია ბრილიანტებზე. ბაიონეტი საკმარისი იყო მათი სათამაშო გეგმის მიხედვით ეთამაშათ. მაგრამ თუ ეს საფრთხეს არ შექმნიდა ძვირფასი ქვების დაბრუნებას, მე უყოყმანოდ გამოვიყენებდი ოსტატი ჩუნის სწავლებებს პრაქტიკაში.
  
  
  ასე რომ, მე ვითამაშე მშვიდი, მორჩილი პატიმარი და გავაკეთე ზუსტად ის, რასაც ჩემგან ელოდნენ. რა მოხდებოდა, როცა გამოქვაბულამდე მივიდოდით, თუ ვივარაუდებთ, რომ მანამდე ბაიონეტი არ მქონია, არაპროგნოზირებადი იყო. და რა არის შესაძლებელი ნეპალის ჯუნგლების შუაგულში, ასევე ღიაა სპეკულაციებისთვის. ახლა ჩვენ ავედით ბორცვზე ციცაბო და კლდოვან ბილიკზე. ჩემი ხბოს ტყავის ფეხსაცმელი მთებისთვის არ გაკეთებულა, მაგრამ ყოველთვის უკეთესია, ვიდრე ფეხშიშველი. როცა მტვრიან ღეროს ავიღე დამატებითი მხარდაჭერისთვის, გავიგე რაღაც, რამაც მყისიერად დამიწია თმები კისერზე. ხმამ კბილების გახეხვა გამახსენა და ადგილზე გავიყინე. ჩემმა ორმა „მეგზურმა“ შეაჩერა ლაშქრობა, რათა პირველებმა გაეცინათ ჩემს აშკარა შიშის გამოვლენაზე და უკან დაიხია, რაც გარეულ ღორს საშუალება მისცა გაევლო სქელ და თითქმის შეუღწეველ ქვეტყეში.
  
  
  იმდენ შიშს კი არ ვგრძნობდი, რამდენადაც გაოცებას. მაგრამ მე ვფიქრობდი, რომ უკეთესი იქნებოდა, თუ ახლა მათზე ბევრად დაბლა ჩამთვლიდნენ. ამას გარდა, მათი აშკარა უინტერესობა მათი ამხანაგის სიკვდილის მიმართ ადვილად შეიძლებოდა აღქმულიყო როგორც ზოგადი დაბალ ზნეობა შერპას მომხრეებს შორის. თუ ასეა, ეს ჩემს მისიას ბევრად გაადვილებს.
  
  
  რევოლუციური ორგანიზაცია, რომელსაც აწუხებს შიდა დისიდენტები, არის რევოლუციური ორგანიზაცია, რომელიც განწირულია მარცხისთვის. ვიმედოვნებდი, რომ ეს, პლუს ბალ ნარაიანის მხარდამჭერები, შერპასებისთვის სასიკვდილო დარტყმა იქნებოდა. მაგრამ სანამ კანტისთან შეხვედრის საშუალება არ მომეცა, მე უნდა გამეკეთებინა ის, რაც მცველებმა მითხრეს.
  
  
  ნაკლებად შეშინებულები, ვიდრე ათი წუთის წინ, ისინი აშკარად დამშვიდდნენ, როდესაც ჩვენ ავედით ზემოთ. გავაგრძელოთ ჩვენი მოგზაურობა. ორივე მხრიდან ტყით ვიყავით გარშემორტყმული, სქელი მწვანე საბანი, რომელიც დღის სინათლეს ღრუბელივით ასველებდა. რაც უფრო ვეჩვევი ჩემს გარემოცვას, მით უფრო ნაკლებად მეშინოდა ჩემი გონება. ახლა მესმოდა ჩიტების ხმა და რამდენიმე პატარა ცხოველი, რომლებიც ქვეტყის ხეზე ტრიალებდნენ. მაგრამ არც ღორი და არც ირემი არ გაუვლიათ გზას სქელ ქვესკნელში და ბაიონეტი სულ ზურგს მჭრიდა; საკმარისი სტიმულია იმისთვის, რომ გავაგრძელო ფხვიერი ქვებით მოფენილი გზა.
  
  
  შერპას სამალავი ისე ჭკვიანურად იყო დამალული, რომ შეიძლებოდა საერთოდ არ შემემჩნია, თუ იმავე გზას მარტო გავყოლოდი. გამოქვაბულის შესასვლელი, რომელზეც მარკ და ჯინი გოლფილდებმა ისაუბრეს, შენიღბული იყო ფოთლების მოძრავი ეკრანით; ისე ჭკვიანურად დაპროექტებული, რომ ერთი შეხედვით ის სხვა არაფერი ჩანდა, თუ არა მიმდებარე მცენარეული ნაწილი. უფრო მჭიდრო შემოწმების შემდეგ და მხოლოდ მას შემდეგ, რაც ერთ-ერთმა მამაკაცმა ფოთლები გაასუფთავა, ყალბი ფასადის ქვეშ ხის კონსტრუქცია დავინახე. ეს იყო მსუბუქი, მოქნილი ბალზას ან ბამბუკის ღეროები, რომლებიც ერთმანეთთან იყო მიბმული მწვანე ვაზებთან.
  
  
  იმ მომენტში, როდესაც ეკრანი განზე გაწიეს, ათეული ღამურა გაფრინდა მთის ცივ ჰაერში და ჭიკჭიკებდა. გაცვეთილი ბაიონეტის წვერი უფრო ძლიერად მომიჭირა ზურგში და წინ გადავედი, ჩრდილებიდან, მიწისქვეშა გადასასვლელის ბნელ გადასასვლელში.
  
  
  მთის პირას ხვრელი საკმარისად მაღალი იყო, რომ პირდაპირ ვივლოდი. თავად შესასვლელი იყო ბუნებრივი კარიბჭე, რომელიც იხსნებოდა ქვის კედლის გვირაბში, რომელიც თითქმის მაშინვე დაიწყო ოდნავ დაბლა. რამდენიმე ასეული მეტრის წინ დავინახე სუსტი ნათება, ალბათ ნათურიდან. პატრულში მყოფმა ერთ-ერთმა კაცმა დაიყვირა ხმით, რომელიც მაშინვე დაბრუნდა, როგორც ღრმა ხმაური. ის წინ გაიქცა, ეჭვგარეშეა, რომ კანტის შეატყობინა ჩემი მოულოდნელი ვიზიტის შესახებ.
  
  
  ჩვენი დაღმართის დრო დავაფიქსირე; ორი სრული წუთი სწრაფი ტემპით, შესაძლოა ნახევარი სირბილით. გვირაბის იატაკი ისეთივე მყარი, დატკეპნილი მიწისგან იყო დამზადებული, როგორიც ჯინიმ ახსენა დღეს დილით. მრავალი ნაკვალევი ჩანდა; ეს ყველაფერი მიუთითებს მნიშვნელოვან აქტივობაზე, რომელიც, როგორც ჩანს, შერპას შტაბ-ბინაში მოხდა.
  
  
  მათ აშკარად ჰქონდათ საკუთარი გენერატორი, რადგან გვირაბის ბოლოს ჭერის ქვეშ მძლავრი ნათურა იწვა. მერე გაოგნებულმა ფართოდ გავახილე თვალები და ურწმუნოდ შევხედე ორივე მხრიდან დაწყობილ ხის ყუთებსა და კოლოფებს. მათ ჰქონდათ საკმარისი იარაღი გამოქვაბულში, რომ აეფეთნათ მთელი კატმანდუ, თუ არა ნეპალის ნახევარი. შერპასმა გამოქვაბულის სივრცე საიარაღო საწყობად აქცია, სასიკვდილო და განადგურების იარაღის შესანახ ობიექტად. ხის ყუთების უმეტესობა აღინიშნა წითელი ჩინური სიმბოლოებით. ზოგიერთი, რამდენიმე, აღინიშნა კირიული ასოებით, დიდი ასოებით CCCP.
  
  
  რატომ სჭირდებოდათ ფულის გამომუშავება უხეშ ბრილიანტებზე, აღარ იყო ისეთი ნათელი, როგორც ადრე. თუ ეს ქვები უკვე არ არის გაცვლილი ამ არსენალში. როგორც ერთი შეხედვით გავიგე, მათ ჰქონდათ საკმარისი აღჭურვილობა, საბრძოლო მასალა, პირადი იარაღი, ხელყუმბარები, ტყვიამფრქვევები, კარაბინები წარმატებული რევოლუციური გადატრიალების განსახორციელებლად.
  
  
  ყველა ამ იარაღით გარშემორტყმული იყო კანტი, შერპას სული. მის გვერდით ორი მამაკაცი იდგა, რომელთა ფორმები და სახეები ეჭვს არ ტოვებდა, რომ ისინი ჩინელები იყვნენ. ესენი იყვნენ სამხედრო მრჩევლები, საბრძოლო ფორმაში ჩაცმული და წითელი არმიის სტანდარტული თოფებით შეიარაღებული. იქ იყვნენ პრასადი და რანაც, რომლებიც გამოქვაბულში შენახული ჯავშნის ინვენტარით იყვნენ დაკავებულნი.
  
  
  კანტიმ მაღლა ახედა, როცა მე წინ წამოვწიე და პირდაპირ მძლავრ ნათურაში ვიყავი. ჩემმა ერთ-ერთმა მეგზურმა აუხსნა, რაც მოხდა. ის უსმენდა მისი სახის დაფიქრებული გამომეტყველებით; მერე ნელა წამოდგა, მაგიდას შემოუარა და ჩემს წინ დადგა.
  
  
  ამ კაშკაშა შუქზეც უფრო ლამაზი იყო ვიდრე მე მახსოვდა. თანაც უფრო ამპარტავანი. მეტყველება არ მქონდა, მაგრამ ვიცოდი, რისი თქმაც მინდოდა მისთვის და რომ ბალ ნარაიანი არც ისე კარგად ექცეოდა მას.
  
  
  მაგრამ სანამ თავს ვაქნევდი აღიარების ნიშნად, ერთ-ერთმა ჩინელმა მრჩეველმა შემამჩნია და გაკვირვებულმა აკოცა. მაგიდის ირგვლივ მოიარა, რომ უფრო ახლოს მენახა. შემდეგ ის მიუბრუნდა კანტის და თქვა ჯერ მანდარინზე, რომელსაც მაო წლების განმავლობაში ინახავდა, შემდეგ კი ნეპალური: „იცით ვინ არის ეს კაცი? გაქვთ რაიმე იდეა, ამხანაგო კანტი?
  
  
  ახლა ამას ჩემს მშობლიურ ენაზე ვთარგმნი, მაგრამ ფაქტია, რომ ის ისეთივე აღელვებული იყო, როგორც ფეხბურთის მატჩის მაყურებელი, როცა ცენტრალური თავდამსხმელი ცდება პენალტს. მისი სახე სიტყვასიტყვით უბრწყინავდა, როცა ჩემგან შერპას ლიდერს უყურებდა და უკან.
  
  
  "ეს ნიკოლას კარტერია", - თქვა მან ინგლისურად, თითქოს მაცნობა რა მოხდა და ვერ აცნობიერებდა, რომ მანდარინიც და ნეპალურიც ვლაპარაკობდი. ”ის მუშაობს გოლფილდში, სენატორისთვის, რომელთანაც ჩვენ გვქონდა საქმე.” მე გითხარი ეს ყველაფერი, ლუ ტიენ. რატომ გიკვირს ასე? ამხანაგ ლუ ტიენის ინგლისური ენის ცოდნა არც ისე შთამბეჭდავი იყო, როგორც ჩემი მანდარინის ცოდნა. მაგრამ მაინც მოვახერხე გარკვევა. - ეს კაცი, კანტი... - თქვა მან. ”ეს ადამიანი მუშაობს იმპერიალისტური დაზვერვისთვის. †
  
  
  ”ის მუშაობს აშშ-ს სენატორისთვის,” უპასუხა მან. ლუ ტიენმა თავი დაუქნია, რაც იმაზე მიუთითებდა, რომ კატეგორიულად არ ეთანხმებოდა მას. - არა, ეს ტყუილია, - თქვა მან ხმამაღლა და შურისძიებით.
  
  
  ჰკითხა მან. -რას გულისხმობ ტყუილში?
  
  
  ”ეს სიცრუეა, რადგან მე ვნახე ამ კაცის, ამ ნიკოლას კარტერის ფოტო პეკინში. ის მუშაობს იმპერიალისტური, კაპიტალისტური რეჟიმის ძალიან საიდუმლო ჯაშუშურ ორგანიზაციაში და გაწვრთნილი აქვს სახალხო რესპუბლიკების დასამხობად მთელ მსოფლიოში. მისი სახელია არა ნიკოლას კარტერი, არამედ N3, Killmaster.
  
  
  ოდნავ შებრუნდა, მაგრამ კანტიმ დაიწყო იმის გაგება, თუ რის თქმას ცდილობდა მისი ჩინელი მრჩეველი. ისევ შემომხედა, გამომეტყველება უცებ შეეცვალა. ის, რაც ოდესღაც დაბნეული ინტერესის გამოხატულება იყო, ახლა მთლიანად გადაიქცა გაკვირვების გამოხატულებად, რომელიც გადაიზარდა დაბნეულობაში და ბოლოს სწრაფად მზარდი ბრაზის გამოხატულებად.
  
  
  ”მართალია ის, რაც ამბობს, კარტერ?” - მკითხა მან, როცა ხელები გვერდებზე გაშლილი ვიდექი და ბაიონეტი მხრის პირებს შორის არ იყო. პრასადმა და რანამ შეწყვიტეს რასაც აკეთებდნენ და მიუახლოვდნენ, იმაზე ნაკლებად გაკვირვებულები, ვიდრე ველოდი ჩემს დანახვას.
  
  
  "კარგად?" - ჰკითხა კანტიმ. - უპასუხე, კარტერ. ეს მართალია თუ მცდარი?
  
  
  „რა თქმა უნდა, ტყუილია. არ ვიცი რაზე ლაპარაკობს შენი მეგობარი. მე ჩვეულებრივი მოქალაქე ვარ. ”მე დაქირავებული ვარ სენატორი გოლფილდის მიერ,” ვუპასუხე მშვიდად და თანაბრად. ლუ ტიენმა მუშტი მაგიდაზე დაარტყა. "ტყუილია", დაიყვირა მან. ”ეს კაცი, ეს კარტერი, N3, წლების განმავლობაში ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკის მტერია. ის უნდა მოკლას, როგორც ყველა თავისუფლებისმოყვარე მუშაკის მტერი მთელ მსოფლიოში“. რევოლვერს დასწვდა და მე უნებურად უკან დავიხიე, სინათლის წრიდან მოშორებით.
  
  
  "კარგი, მოითმინე, მეგობარო", - ვუთხარი ჩინურად. ”თქვენი მეხსიერება ცოტა ბუნდოვანია. ვიღაცას მარევ.
  
  
  კანტიმ ხელი გაუწოდა და ლუ ტიენის რევოლვერზე დადო. ”ჩვენ ბევრი დრო გვექნება მის მოსაკლავად, თუ ის ნამდვილად არის ის კაცი, როგორიც თქვენ გგონიათ”, - უთხრა მან. - გარდა ამისა, - დავამატე მე სასწრაფოდ, - მე რომ ჯაშუში ვიყო, ასე ნებით მოგცემდი ბრილიანტებს, კანტი? მაგრამ უწყინარი სახელმწიფო მოხელე რომ ვიყო, მანდარინი, ნეპალური ან ტიბეტურ-ბირმული არ ვისაუბრებდი. საბედნიეროდ, ეს მას ნაკლებად აწუხებდა, ვიდრე ლუ ტიენის მწვავე ბრალდებები.
  
  
  ”ალბათ არა,” თქვა მან წამიერი დუმილისა და გააზრებული ყოყმანის შემდეგ. - მაგრამ რატომ ხარ აქ, კარტერ? როგორ მიიღეთ ეს და იპოვნეთ ადგილი?
  
  
  არასდროს მქონია ამის ახსნის საშუალება.
  
  
  ლუ ტიენი წინ მივარდა, სახე და მთელი სხეული სიბრაზისგან კანკალებდა. ორი აკანკალებული ხელით მომიჭირა. "შენ მკვლელი ხარ", - დაიყვირა მან. ”თქვენ მოკალი კლანჭის უფროსი. თქვენ მოკალით ჩვენი მშვიდობისმოყვარე აგენტები კუბასა და ალბანეთში. თქვენ მოკალით თავისუფლებისმოყვარე კომუნისტი მუშები გვინეაში, სოფიაში, ტაიპაში“.
  
  
  მისი გამოხტომა გარკვეულწილად მელოდრამატული იყო, მაგრამ სამწუხაროდ, მისმა გულისამრევმა, ხმამაღალმა, თეატრალურმა რაღაცეებმა თითქოს დიდი შთაბეჭდილება დატოვა კანტიზე, რაც უდავოდ ლუ ტიენის განზრახვა იყო.
  
  
  ჰკითხა მან. - "დარწმუნებული ხარ, რომ ეს არის იგივე ადამიანი, რომელიც ცნობილია როგორც N3?"
  
  
  "ჩვენი ძვირფასი ამხანაგ მაოს ხსოვნა დაუყოვნებლივ გაქრება, თუ ეს სიმართლე არ არის", - უპასუხა ლუ ტიენმა ისე სერიოზულად, რომ თითქმის ყველას ატირებს.
  
  
  - იარაღს ეძებეთ, - დაიყვირა კანტიმ.
  
  
  ჩემმა მცველებმა ამას მალევე მოუღეს წერტილი და გამათავისუფლეს ვილჰელმინასა და ჰიუგოსგან. თუმცა პიერი დარჩა იქ, სადაც იყო, ლამაზად და მყუდროდ იჯდა ჩემი ბარძაყის შიგნით. თავშეკავებით, დელიკატურობით თუ უბრალო დაუდევრობით, მათ სრულიად შეუმჩნეველი რჩებოდნენ პატარა, მაგრამ ძალიან ეფექტური გაზის ბომბი.
  
  
  - ბრილიანტებისთვის დაბრუნდი, არა, კარტერ? - თქვა მან მაშინვე.
  
  
  სქელი კანაფის თოკით ზურგს უკან მჭიდროდ მიბმული ხელებითაც კი ვცდილობდი გარეგნული სიმშვიდე შემენარჩუნებინა. - მე აქ მოვედი, რომ გითხრათ, რა ვიცი თქვენი ერთ-ერთი თანამოაზრის, პრინც ბალ ნარაიანზე, - ვთქვი ხმამაღლა, ღია აღშფოთებით, რომელიც ანაცვლებდა ლუ ტიენის ფანატიკურ გაბრაზებას.
  
  
  -ბალ ნარაიანი? თავი დახარა და ვიწრო ნუშისებური თვალებით მიყურებდა. - ზუსტად, ტახტის მემკვიდრე, - ვთქვი მე. - "თქვენი ერთგული მოკავშირე."
  
  
  "Მასზე რას იტყვი?"
  
  
  ”ის გატყუებთ მას შემდეგ, რაც მე ამსტერდამში ბრილიანტების საყიდლად ჩამოვედი”, - ვუთხარი მე. ნელ-ნელა, ეტაპობრივად, თავიდანვე ვუთხარი ამ ამბავს. მან ყურადღებით მომისმინა, როცა მე ვუყვებოდი, რა მოხდა ჰოლანდიაში, ჩემი სიცოცხლის მცდელობების შესახებ, იმის შესახებ, თუ როგორ ცდილობდნენ კოენვაარი და მისი ორი თანამზრახველი უხეში ქვების დაუფლებას.
  
  
  მაშინვე ისევ ანდრეაზე დავფიქრდი, მაგრამ ახლა ამის გამო წყენის დრო არ იყო. კოენვარმა მიიღო თავისი დასასრული და ჩემზე რომ ყოფილიყო დამოკიდებული, ბალ ნარაიანი იმავე სისხლიან და სასტიკ გზას გაჰყვებოდა. ბოლოს ვუთხარი ქაბულში ჩემი შეხვედრის, ორი მკვლელის გარდაცვალების და კოენვარის ბოლო სიტყვების შესახებ.
  
  
  როცა დავამთავრე სწრაფად მიუბრუნდა რანს, რომელიც მის გვერდით იდგა. -სად არის ახლა ნარაიანი? მოუთმენლად იკითხა მან. - ის... აეროპორტშია, კანტი, როგორც შენ თქვი, - ჩაილაპარაკა რანამ და იგრძნო, რომ ხუმრობის ხასიათზე არ იყო.
  
  
  "ის ერთ საათში მიფრინავს პეკინში ბრილიანტების ჩასაბარებლად."
  
  
  ”ბოლო ადგილი, სადაც ის მიდის, არის პეკინი,” ჩავრთე მე. „ქვეყნიდან მიდის და ბოლოჯერ გნახავთ; ეს პრინცი და ბრილიანტები, კანტი.
  
  
  - თუ იტყუები, კარტერ, - უპასუხა მან, - მაშინ ლუ ტიენს შეუძლია გააკეთოს ის, რაც მოესურვება შენთან. ამასობაში მე მჯერა შენი ამბის. მან უბრძანა პრასადს და რანას, წასულიყვნენ აეროპორტში და ჩაეჭრათ პრინცი, იმ ვარაუდით, რომ ისინი დროულად იქნებოდნენ იქ, სანამ ის ქვეყანას დატოვებდა.
  
  
  "უთხარი მას, რომ გეგმები შეიცვალა და სასწრაფოდ უნდა დაველაპარაკო."
  
  
  პრასადი უკვე შუა გზაზე იყო გვირაბში. ”და თუ ის…” დაიწყო რანამ.
  
  
  ”მას აქვს ბრილიანტები”, - თქვა მან და გაღიზიანებული ხელი ააფრიალა.
  
  
  - მოიყვანე აქ. Ნათელია?
  
  
  - დიახ, კანტი, - უპასუხა მან ბოლომდე მორჩილად და პატივისცემით. ის მივარდა პრასადის შემდეგ და მხოლოდ იმის იმედი მქონდა, რომ ბალ ნარაიანს გაქცევამდე დაიჭერდნენ. კატმანდუდან ბევრი ფრენა არ ყოფილა. იმედია დროულად დაიჭერენ. თუ არა, მე მომიწევდა ძებნა, სადაც ის მიმიყვანდა. და ყველაფერი იმაზე იყო დამოკიდებული, შემეძლო თუ არა გაქცევა კანტის, ლუ ტიენისა და იმ ათეული პარტიზანისგან, რომელიც ვნახე ცენტრალური მიწისქვეშა სივრცის ირგვლივ, რომელიც აჯანყებულთა შტაბ-ბინას და საბრძოლო მასალის საწყობს ემსახურებოდა.
  
  
  როგორც კი პრასადი და რანა წავიდნენ ბალა ნარაიანის დასაჭერად, კანტიმ უბრძანა მის ორ კაცს, საკანში წამეყვანათ, რომელიც აღმოჩნდა იგივე, რომელშიც ტყუპები იყვნენ დაპატიმრებული. ლუ ტიენმა განაგრძო ჩემზე საუბარი ყველა ჩვეულებრივი ტერმინის გამოყენებით. მაგრამ კანტი უფრო დაინტერესებული იყო იმის გარკვევით, უღალატა თუ არა მას პრინცმა, ვიდრე ჩემი დაუყოვნებლივ სიკვდილით დასჯა. ამ დროს ის უფრო დაინტერესებული იყო ჩემი სიცოცხლის შენარჩუნებით, ყოველ შემთხვევაში, სანამ ბალ ნარაიანი გამოქვაბულში არ დაბრუნდა და მის ყველა კითხვას უპასუხა.
  
  
  ამასობაში ცენტრალური ოთახიდან გამომავალი ვიწრო დერეფნის გასწვრივ მიმიყვანეს. ბუნებრივ ჭერზე რეგულარულად ეკიდა ნათურები, მაგრამ ბნელი ოთახი, რომელიც ჩემი საბოლოო დანიშნულება იყო, შორს იყო შთამბეჭდავი. ბნელი, ნესტიანი, მძიმე ჩაკეტილი კარით გარესამყაროს მოწყვეტილი, ჩემი საკანი სხვა არაფერი იყო, თუ არა ნიშა კედელში. ჩემს ორ ბადრაგს, როგორც ჩანს, სადისტური სიამოვნება მიიღო ჩემი შიგნით ჩაგდებით. ძლიერ შერყეული, მაგრამ უვნებელი საკნის მყარ, ცივ იატაკზე დავეშვი. რამდენიმე წამის შემდეგ კარი ძლიერად გაიჯახუნა, ჭანჭიკები აეწია და მათმა სიცილმა რკინის გისოსებს გადაუარა. ვუსმენდი მათ უკან დახევის ნაბიჯებს, მათი აღელვებული ხმების გამოძახილს. მერე სიჩუმე ჩამოვარდა, რომელიც ჩემივე სუნთქვის ხმით იყო ნაწყვეტი.
  
  
  „ღვთის გულისთვის, როგორ აპირებ აქედან წასვლას, კარტერ? - ვთქვი ხმამაღლა.
  
  
  ჯერ ოდნავი წარმოდგენა არ მქონდა.
  
  
  
  
  თავი 13
  
  
  
  
  
  მე არ ვარ ჰუდინი.
  
  
  ვცადე ხელების გათავისუფლება ისე, რომ მაჯაზე თოკებში რაღაც ადგილი დამრჩა. მაგრამ რაც უფრო მეტს ვურევდი ამ კვანძებს, მით უფრო მჭიდრო ხდებოდნენ ისინი. ჩემს თითებში სისხლის მიმოქცევა უკვე სასურველს ტოვებდა. ხელები დამიბუჟდა. ისინი ცივდნენ და ჩხვლეტდნენ და ვიცოდი, რომ ძალიან მალე ისინი სრულიად შეწყვეტდნენ გრძნობას. საკნის მყარ ქვის კედელს ვეყრდნობოდი, ვცდილობდი გამეკრიფა და ფიქრები მომეკრიბა. მაგრამ ნესტიან გამოქვაბულში, სადაც კარტოფილის ტომარასავით დამაყარეს, არაფერი იყო გასარკვევი. ორი მეტრი სიგრძე, ორი მეტრი სიგანე და ჭერი ძალიან მაღალი; ჩემს საკანში მცირე კომფორტი იყო, მხოლოდ რამდენიმე მკვეთრი კლდოვანი ნაკაწრი, რამაც თითქმის შეუძლებელი გახადა ერთ-ერთ კედელს მივეყრდნო ისე, რომ არ მეგრძნო, რომ ერთ-ერთი კლდის წვეტი ზურგში გამჭრიდა.
  
  
  სწორედ მაშინ მივხვდი, რატომ არასოდეს ყოფილა პესიმიზმი ჩემი ძლიერი სარჩელი.
  
  
  ფრთხილად რომ მაჯები არ მტკიოდა, ბასრი კლდეებზე თოკებში ხელების წელვა დავიწყე. ძლიერი თოკის ერთ-ერთ უხეშ ბორცვზე მოხვედრა უფრო რთული აღმოჩნდა, ვიდრე ერთი შეხედვით ჩანდა. ტყავს კი თოკზე უფრო ხშირად ვჭრი. ჩემი მუხლებიც კი მკვეთრ გამონაზარდებს მოხვდა. მაგრამ დანებებას არ ვაპირებდი. მაჯები დამიწყო წვა გაგრძელებული ჭექა-ქუხილისგან, მაგრამ მე ვაგრძელებდი სიარულს, ვცდილობდი მომესმინა ძაფების ნელი, მაგრამ სტაბილური ხრაშუნა, როცა თოკი თანდათან იცვლებოდა, ისევე როგორც ჩემი კანის უმეტესი ნაწილი.
  
  
  მათ არ აიღეს ჩემი საათი, მაგრამ ჯერ არ იყო იმის გაგება, თუ რამდენ ხანს ვიყავი ჩაკეტილი. ჩემი ვარაუდით, ოცდათხუთმეტ წუთზე მეტი არ იყო გასული მას შემდეგ, რაც მძიმე, გისოსებიანი კარი ხმამაღალი, საშინელი ხმაურით მიხურა უკან. მალე დაღამდება. 10:30-მდე მქონდა დაწყებული დასრულება. ეს ბევრად უფრო რთული იქნება, ვიდრე თავიდან მეგონა. ლუ ტიენმა რომ არ გამეცნო, შეიძლება ყველაფერი სხვაგვარად განვითარებულიყო. მაგრამ ჩინელი მრჩეველი იმდენად ჯიუტი იყო, რომ კანტი არ აპირებდა ჩემთან უბრალო ადამიანად მოქცევას მას შემდეგ, რაც ჩემმა პეკინელმა მეგობარმა უთხრა, რომ მე სხვა არავინ ვიყავი, თუ არა ცნობილი N3 ოსტატი მკვლელი AH-დან.
  
  
  ასე გავაგრძელე ხელბორკილებიანი მაჯების კლდეებზე მოფერება და ვისვენებდი მხოლოდ მანამ, სანამ მკლავების კუნთებმა სპაზმი დაიწყეს. და მხოლოდ ერთი-ორი წუთით. ცოტა დასვენების ფუფუნება არ მქონდა, რადგან მთელი ქვეყნის ბედი სასწორზე იყო.
  
  
  თოკის ბოჭკოები მხოლოდ უდიდესი ძალისხმევით დათმო. ძაფები იმაზე სქელი იყო ვიდრე მე მეგონა და მარადისობა მეჩვენებოდა, სანამ ხელებს გავთავისუფლებდი, სანამ საბოლოოდ შევძლებდი ბოლო გაფუჭებულ ბოჭკოებს. ხელები აღარ მქონდა შეკრული, მაგრამ მაჯის შიგნით კანი უმი და სისხლიანი მქონდა. თეთრი ჯიბის კვადრატიდან, რომელიც თან მქონდა, ორი თვითნაკეთი მანჟეტი გავიკეთე. დახეული ქსოვილის ზოლები მაჯაზე მივადე, რომ სისხლდენა შემეჩერებინა და ჭრილობები მაქსიმალურად სუფთა ყოფილიყო. ეს არც ისე ბევრი იყო, მაგრამ თორემ სისხლი ხელებს სრიალებდა და უბრალოდ ვგრძნობდი, რომ დამჭირდებოდა მთელი ძალა და ძალა, რაც შემეძლო შემეგროვებინა.
  
  
  ჩემს Rolex-ის ციფერბლატი აინთო. მკრთალ შუქზეც კი შეიძლებოდა იმის თქმა, რომელი საათი იყო. მე დავინახე სევდიანი 4:31, როდესაც ვცდილობდი გამეგო, რა იქნებოდა ჩემი შემდეგი ნაბიჯი. ძალიან ბევრი ვარიანტი არ მქონდა, რა თქმა უნდა, ვერ გამოვიყენებდი პიერს, რა თქმა უნდა, ჩემს საკანში ჩაკეტილი. და სანამ ამ კარს არ გავაღებდი, ცოტა რამის გაკეთება შემეძლო.
  
  
  კვნესის გარდა.
  
  
  შეიძლება იმუშავებს, შეიძლება არა. შანსები საკმაოდ თანაბარი იყო, მიუხედავად იმისა, რომ ეს იყო ფართოდ გამოყენებული ხრიკი. მიუხედავად ამისა, მე მქონდა განცდა, რომ რაღაც სჯობდა არაფერს. გამოცდილმა მსახიობმა, კრუნჩხვის იმიჯი მოვიგონე, ეს შეგრძნება მუცლის არეში გადავიტანე და ხელები ზურგს უკან მოვკარი, თითქოს ჯერ კიდევ იქ იყო მიბმული. დავიწყე კვნესა და წინ და უკან ტრიალი, იმ იმედით, რომ ადრე თუ გვიან ჩემი ყვირილი ერთ-ერთი მცველის ყურადღებას მიიპყრობდა. დერეფანში ბუნებრივი ექო ეფექტის წყალობით ხმა გავრცელდა და ერთი წუთიც არ გასულა კარის მეორე მხარეს მკვეთრი ნაბიჯების ხმა. სახე, რომელიც ლამაზად იყო გამოყოფილი სამი რკინის გისოსებით, კითხვით შეხედა საკანში. ვიცანი კაცი, რომელმაც წინა დღით ზურგში ბაიონეტი ჩამაგდო.
  
  
  საკანს კვნესით შემოვტრიალდი, აშკარად ტკივილისგან მოხრილი. 'Ეს რა არის?' ჰკითხა მან ნეპალურად.
  
  
  „კრუნჩხვები. "ავად ვარ", - შევძელი, იმ იმედით, რომ ჩემი ლექსიკა არ დამაკლდება ახლა, როცა წარმატებასთან ასე ახლოს ვიყავი. ჩემი ფიზიკური ტანჯვის სიტყვები კვლავ ჟღერდა ჩემს საკანში. ერთი წუთით ვიფიქრე, რომ წარუმატებელი ვიყავი. მამაკაცი კარს მოშორდა და მკრთალ შუქზე მისი სახე აღარ ჩანდა. შემდეგ საკეტში გასაღების ხმა გავიგე და მივულოცე ჩემს თავს, გავაგრძელე ბევრი გულის ამრევი ხმების გამოცემა. ყვითელი შუქის ნაპრალი საკანში სწორედ მაშინ შემოვიდა, როცა მძიმე კარი ჩემმა უეჭველმა ქველმოქმედმა გააღო. იქ იდგა, თოფი ეჭირა ორივე უხეში, ამინდისგან ნაცემი ხელით.
  
  
  'Რა დაგემართა?' - ისევ მკითხა და გულდასმით სწავლობდა, თითქოს ეშინოდა, რომ ვატყუებდი.
  
  
  - ავად ვარ, - ჩავიჩურჩულე. 'ტუალეტში უნდა წავიდე.'
  
  
  მას ეს ძალიან სასაცილო მიაჩნდა და შეცდომა დაუშვა, ცოტა მიუახლოვდა. სხვის მოსვლას ვერ გავრისკავდი, რადგან ორი კაცის ერთდროულად გადატვირთვა არ გამიადვილებდა საქმეს. როცა ვაგრძელებდი ყველაფრის დამახსოვრებას, რაც მასწავლიდა ოსტატ ჟუოენმა, მახსოვდა ჩემი ძალის ფოკუსირება დარტყმის მომენტში, ვიგრძენი, რომ ვიწუწუნებდი. ძლიერად დახურა.
  
  
  ამ შემთხვევაში სახურავი იყო წმინდა მეტაფიზიკური. უკანა კარს ჰგავდა ჩემს შიგნით.
  
  
  - ავად, - ისევ ჩავჩურჩულე მე და მცველს კიდევ უფრო ახლოს მივანიშნე.
  
  
  "მოგიტან..." დაიწყო მან.
  
  
  და სანამ ის მზადყოფნას გამოავლენდა დამიჯერებდა, ფეხზე წამოვხტი და მთელი ძალით დავარტყი. ჩემი მოქნეული ფეხი მის კარაბინს მოხვდა და ის ჰაერში დატრიალდა. დაცვამ უნდობლად წამოიძახა, თითქოს ჯერ კიდევ არ სჯეროდა, რომ ხელები აღარ მქონდა შეკრული, ავად არ ვიყავი და მარჯვენა ფეხი ძლიერად არ ურტყამდა მუცელში. ახლა მისი ჯერი იყო ტკივილის გაორმაგება. კიდევ ერთი კვნესა გაურბოდა მის ტუჩებს. მერე მუხლებზე იყო, როგორც მე მინდოდა.
  
  
  საკნის ჭუჭყიან იატაკს გადაფხეკა, თოფს ეძებდა, რომელიც ფეხზე ნაკლები იყო, მაგრამ აღარასოდეს შეეხებოდა. მაღლა ავხტი ჰაერში და გაშლილი ფეხი მის ნიკაპზე მივადე. ხმა ბილიარდის ბურთს ჰგავდა. მცველს თავი უკან გადააგდო უცნაური და არაბუნებრივი კუთხით. რამდენიმე წამის შემდეგ, მისი პირიდან სისხლის სქელმა ნაკადმა გადმოიღვარა, რომელიც ნიკაპს ცქრიალა ცეცხლოვანი წითელი ლენტით ამშვენებდა.
  
  
  ყბა მოტეხილი ჰქონდა, მაგრამ კაცის მოკვლის მიზეზი არ არსებობდა, როცა ის უგონო მდგომარეობაში იყო და გზას არ შორდებოდა. კისერზე სწრაფმა, მოწყალე დარტყმამ ბოლო მოუღო მას. ის წინ დაეცა, მისი სახე საკუთარი სისხლის გუბეში იყო.
  
  
  ჩუმად მივედი კარებთან და ჩუმად დავხურე. აჯანყებულს პერანგი გავიხადე. ის სრულიად უგონო მდგომარეობაში იყო და წარმოდგენა არ ჰქონდა, ვინ და რა დაარტყა. მაისურის ერთი ყდის საყრდენად გამოვიყენე და მჭიდროდ მივადე მის სისხლიან პირზე. მისი ხაკისფერი პერანგის დარჩენილი ნაწილი სწრაფად გამოიყენეს ხელების ზურგს უკან შესაკრავად. ვფიქრობ, გონს მოეგება გარკვეული დრო. და თუ ეს მოხდებოდა, ის ვეღარ შეძლებდა თავის დაცვას და ვერც თანამემამულე მეამბოხეების დასახმარებლად გამოიქცეოდა.
  
  
  მაგრამ კიდევ დარჩა რამდენიმე ადამიანი ჩარევისთვის. მიუხედავად ჩემი პრაქტიკისა კარატეში, საბრძოლო ხელოვნებას მაინც აქვს თავისი საზღვრები. მით უმეტეს, თუ უმცირესობაში ხარ. ახლა მე არა მხოლოდ ბევრად მეტი ვიყავი, არამედ დროც ჩემს წინააღმდეგ იყო. გამოქვაბულის გარეთ სიბნელე იყო. მთვარე რომ არა, ციცაბო და კლდოვან რელიეფზე გადაადგილება ორმაგად რთული იქნებოდა. გზისკენ, ველოსიპედისკენ და კატმანდუში აშშ-ის საელჩოსკენ უნდა მეპოვა გზა. და ეს ყველაფერი იმ საღამოს 10:30 საათამდე უნდა გაკეთებულიყო. მაგრამ სანამ შერპას შტაბ-ბინიდან წასვლაზე ვიფიქრებდი, მომიწია პრასადისა და რანას დაბრუნებას ბალ ნარაიანთან ერთად. თვითმფრინავში აფრენამდე რომ არ დაეჭირათ, მაშინ ჩემი პრობლემები არათუ ცოტა უფრო რთული, არამედ, შესაძლოა, შეუძლებელიც კი გახდებოდა.
  
  
  ასე რომ, ყველაფერი ჯერ კიდევ ჰაერში იყო: ერთი დიდი კითხვის ნიშანი. საკნის იატაკზე ჩამოვარდნილი კარაბინი დატვირთული იყო და მზად იყო გამოსაყენებლად. უსაფრთხოების ჩამრთველს დავაჭირე, კარი გამოვცურე და ჩუმად დავხურე უკან. დერეფანი ცარიელი იყო; შიშველი ნათურები ნელა ტრიალებდნენ წინ და უკან მიწისქვეშა კამერებსა და დერეფნებში ჰაერის დინებაზე. საშინელი ჩრდილები გადაიკვეთა და კვლავ დაშორდა, როდესაც მივუახლოვდი გარე გამოქვაბულის კედელს, სადაც შერპასები ინახავდნენ თავიანთ საბრძოლო მასალას.
  
  
  მაგრამ შორს არ წავედი.
  
  
  ვიწრო დერეფანში ვიღაც ჩემკენ გამორბოდა. ზურგი კედელს მივაჭირე, სუნთქვა შევიკავე და დაველოდე. ნაბიჯების ხმა გაძლიერდა, სწრაფი და თითქმის მოუთმენელი კაკუნი. მოკლე შავი თმით შემოსილი ოვალური სახე, მოქნილი, ელასტიური სხეული და კანტი ჩემს გვერდით მიდიოდა, უეჭველად ჩემი საკანისკენ მიემართებოდა. ახლა რომ გამოვიყენო კარაბინი, გასროლა უდავოდ შეაშფოთებს ყველა მეამბოხეს. ხელები სავსე მქონდა, ზედმეტად დაკავებული, ამიტომ კარაბინის კაკლის მარაგი ავწიე, მის ზურგზე დაშვებას ვაპირებდი.
  
  
  მაგრამ კიდევ ერთხელ, ძალიან შორს არ წავედი.
  
  
  მკვეთრი კვნესის ხმით შემოტრიალდა თავის ღერძზე და სწრაფად აატრიალა ფეხი. მისი ფოლადით შემოსილი ჩექმის გვერდი ჩემს მუხლს ეხებოდა და ეს იყო ყველაფერი, რაც შემეძლო გამეკეთებინა წონასწორობის შესანარჩუნებლად. - ძალიან სულელი ხარ, ნიკოლას კარტერ, - თქვა მან ღიმილით. - და ძალიან უყურადღებო. გეგონათ, რომ მე ვერ შევძელი თავის დაცვა?
  
  
  - სიმართლე გითხრათ, დარწმუნებული არ ვიყავი, - ვუთხარი მე და წინ გავვარდი, როცა ბაიონეტმა მკლავი ასწია. კანტი სწრაფი იყო, ბევრად უფრო სწრაფი ვიდრე მე მეგონა. ის ისეთივე დახელოვნებული იყო საბრძოლო ხელოვნებაში, როგორც მე, უპირატესობით, რომ მსუბუქი იყო, რაც საშუალებას აძლევდა მას უფრო სწრაფად და ეფექტურად რეაგირებდა.
  
  
  სხეული გვერდზე გადააბრუნა და ისევ წინ დაარტყა. ამჯერად მან არ დამარტყა, არამედ მთელი წონით დაარტყა კარაბინს, კონცენტრირებული იყო ფეხის ძირზე. თითქოს ზემოდან ვიღაცამ იარაღი გამომტაცა ხელიდან.
  
  
  ”ახლა ჩვენ მაშინვე დავისვენეთ”, - თქვა მან. ის არ სუნთქავდა უფრო სწრაფად, როცა ცდილობდა დისტანციის შენარჩუნებას, სანამ მე ვემზადებოდი თავდაცვითი პოზიციისთვის, დიიტ-კოე-ბი, პოზიცია, რომელიც ინარჩუნებდა ჩემს სიმძიმის ცენტრს თეძოებში, რაც მაძლევდა საშუალებას გვერდულად დამეჯახა და რხევა. ურტყამს პარი.
  
  
  კანტიმ შემდეგი ნაბიჯი გადადგა. მაგარი და საკმაოდ გაკვირვებული იმით, რაც ხდებოდა, მან მარცხენა ფეხი ელვასავით გაუშვა, როცა ვცდილობდი განზე გადამეგდო. მაგრამ მისი დრო უნაკლო იყო და მისი რეფლექსები ისეთივე სწრაფი იყო, თუ არა უფრო სწრაფი, ვიდრე ჩემი. მისმა უპ-ჩა-კიმ ზუსტად დიაფრაგმის ქვეშ დამარტყა, რყევამ უკან შემაძრწუნა, ტკივილისგან კვნესა. მან არ დაკარგა დრო და შემდეგ გამოვიდა რთული paion-sjon-koot ji-roe-ki. ეს იყო ყველაზე ეფექტური და საშიში ხელით შეტევა. თუ ის ამას სწორად გააკეთებს, ჩემი ელენთაგან არაფერი დარჩება ვარდისფერი რბილობის გარდა.
  
  
  მაგრამ მე არ ვაპირებდი ამის დაშვებას, სანამ ჩემი ფეხი არ იტყოდა თავის სიტყვას ღონისძიებაზე. დარტყმა გვერდითი დარტყმით შევაჩერე. ჩემმა ფეხმა ჰაერში მაღალი რკალი გამიკეთა. ჩემი ფეხის ძირი ტაძარში მოხვდა და კედელს მიარტყა უკან, თავი აქნევა, თითქოს ცდილობდა კუბის ქსელის ჩამორთმევას თავიდან.
  
  
  მე კიდევ ერთხელ ვცადე გვერდითი დარტყმა, ამჯერად მისი ნიკაპის დაუცველი ქვედა მხარე. მისი გაყინული წინამხრის მხარე ჩაქუჩის მთელი ძალითა და სიმტკიცით დაეშვა ჩემს წვივზე. ვიგრძენი, რომ ტკივილმა ფეხებში დამიარა. თავი ავარიდე, ყურადღება არ მივაქციე მის ცბიერ და ზიზღს. - სულელი ხარ, კარტერ, - თქვა მან სიცილით. "რატომ გადაწყვეტთ, რომ მე ვარ შერპას სული, რომ არა ასეთი უნარი?"
  
  
  „ასეთი უნარი“ ნიშნავდა, რომ ის აშკარად იყო ჩემი შესატყვისი საბრძოლო ხელოვნებაში. ცნობიერება პირველ რიგში, ნიკ. შემდეგ განსაზღვრა. შემდეგ კონცენტრაცია. ამ საკითხებზე მუდმივად უნდა იფიქრო, რომ კი-აი შენს სასარგებლოდ იმუშაოს. კარგ დღეს, ამან შეიძლება გადაარჩინოს თქვენი სიცოცხლე. თავში ოსტატ ჩინის ლაპარაკი გავიგონე, ღრმად ამოვისუნთქე და მუცლის კუნთები დავიძაბე. დავინახე კანტის მარცხენა ფეხი, რომელიც ჩემსკენ მოდიოდა ნელი მოძრაობით, მოხდენილი რკალით, მოძრაობა, რომელიც შემაკავებდა, რომ ის ისევე კარგად დაეშვა.
  
  
  ხმაურიანი "Zoot!" ტუჩებს თავი დააღწია, როცა თავი ავიწიე, მოვშორდი და დავბრუნდი, სანამ წონასწორობას არ დაიბრუნებდა. Ki-ai არის ინტენსიური კონცენტრაციის ფორმა, რომელიც არა მხოლოდ იწვევს ადრენალინის თავდაჯერებულობას, არამედ წარმოუდგენელი ძალისა და ფიზიკური შესაძლებლობების განცდას. ამ ტექნიკის პრაქტიკით, მე შევძელი ავუარე კანტის თირკმელების გამანადგურებელი დარტყმა და შეტევა სწრაფი, მჭრელი ხელებით. კისერსა და მხარს შორის ღრმული ჩამჯდარი ხელისგულის კიდე დაედო. დაიღრიალა და უკან დაიხარა, მაგრამ მანამდე არ მოვახერხე ჩემი კი-აის მთელი ძალის გამოძახება და ჩემი ხელი ცხვირის ხიდზე დაეშვა. ძვალი მკვეთრი ხმით დაიმსხვრა და პირზე და ნიკაპზე სისხლის სქელი ნაკადები მოედინებოდა.
  
  
  აშკარა იყო, რომ კანტი იტანჯებოდა. ისიც ცხადი იყო, რომ ის ნახევრად გაბედული და ლამაზი აღარ იყო, როგორც ხუთი წუთის წინ. მაგრამ მან მაინც შეძლო ჩემი მოკვლა, თუ მე არ განეიტრალება პირველი.
  
  
  გაუსაძლისი ტკივილი, როგორც ჩანს, მხოლოდ ასტიმულირებდა მას, როგორც ეკალი ჭრიდა მის მხარეს. "ახლა მე გიბრძანებ ლუ ტიენს შენი მოკვლა", - დაიღრიალა მან. - და ნელ-ნელა. დიახ, ძალიან ნელი სიკვდილი შენთვის, კარტერ.
  
  
  მე არ ვუპასუხე, მაგრამ გავაგრძელე მძიმე ამოსუნთქვა, რათა დიაფრაგმის კუნთები დამეჭიმა. ჩემმა გონებამ ჩაიწერა შემდეგი მოქმედება ჩემი სხეულის მოქმედებამდე რამდენიმე წამით ადრე. კარატეს დარტყმის ეფექტურობა შეიძლება შეფასდეს მისი შესრულების სიჩქარით. მარჯვენა ფეხით წინ წამოვვარდი, რომელსაც თან ახლდა „ზოოტის“ გააფთრებული ჩურჩული. ჰაერში გაფრენილმა ფეხის ფეთქებამ ხმამ კანტი წონასწორობიდან წამით გამოაგდო.
  
  
  ის ცდილობდა ჩემი ფეხის ხელში ჩაგდებას და აპირებდა მის გადაბრუნებას ისე, რომ იატაკზე დავჯდე. მაგრამ ამჯერად მე ძალიან სწრაფი ვიყავი მისთვის. მან რამდენიმე სანტიმეტრით გაუშვა, როცა ჩემი სრული წონა, ჩემს გაშლილ ფეხზე კონცენტრირებულმა დაარტყა მკერდში.
  
  
  ცხოველის ტკივილის ძახილი გაისმა ჰაერში, როგორც დახმარების ძახილი. კანტიმ დაჭრილმა, სახიდან ჯერ კიდევ სისხლი სდიოდა, მოტეხილი ნეკნები ორივე ხელით აიტაცა და უკან დაბრუნდა და დერეფნის ბოლოში ჩასვლას ცდილობდა. თუ ის წარმატებას მიაღწევს, მე დავბრუნდები იქ, სადაც დავიწყე.
  
  
  ახლა ის სწრაფად ვერ მოძრაობდა, როცა რამდენიმე ნეკნის მოტეხვა მოვახერხე. ეს არ იყო მისი ტკივილის სურვილი. ეს იყო მხოლოდ კანტი ან მე. თვითგადარჩენის საკითხია. და თვითგადარჩენა ყოველთვის უფრო მნიშვნელოვანია ვიდრე ყველაფერი. მე სასწრაფოდ მივყვებოდი მას, როცა მეამბოხეების რაზმმა მოისმინა მისი დახმარების ძახილი და გაიქცა, შეიარაღებული ადამიანების მუდმივი ნაკადი გვირაბის ბოლოს ბლოკავდა და გაქცევაში ხელს მიშლიდა. ამ დროს მე ხელი მოვკიდე და მოვახერხე ჩემსკენ გამომეწია, როცა მისმა ზოგიერთმა მამაკაცმა იარაღი ასწია და სროლისთვის მოემზადა.
  
  
  კანტიმ დაარტყა და გაქცევას იბრძოდა, დრაკონივით აგინებდა. მაგრამ მის თანამდებობაზე ის არ შეესაბამებოდა ჩემს ძალას ან ჩემს მონდომებას. მე ის ჩემს წინ დავიჭირე; მებრძოლი, სისხლიანი, ადამიანური ფარი. "ახლა თუ ესვრი, ის მკვდარი იქნება", - ვიყვირე მე.
  
  
  ამ სიტყვების ეფექტმა ცოცხალი სურათი გამახსენა. ყველა ადგილზე გაიყინა. თქვენ გესმით ადამიანის სუნთქვის ათი განსხვავებული ხმა. კანტი ისევ წიხლებს ურტყამდა და გაქცევას ცდილობდა. მაგრამ ამჯერად ის არსად წავა, სანამ მე არ ვიტყვი ან არ მივცემ ბრძანებას.
  
  
  ერთი თავისუფალი ხელით ჩემს ჭუჭყიან შარვალში ჩავიდე და პიერი გამოვიყვანე. გაზის ბომბი ჩემი ერთადერთი იმედი იყო და ახლავე ვაპირებდი მის გამოყენებას. გამოქვაბულების იზოლაციის გამო, გაზის სწრაფად აწევის შანსი მცირე იყო. გაზი გვირაბებსა და გადასასვლელებში გარკვეული დროის განმავლობაში რჩება.
  
  
  პრასადი და რანა ჯერ არ დაბრუნებულან თავიანთი ტვირთით, მაგრამ ვერ ვიტანდი აეროპორტიდან მათ დაბრუნებას, მით უმეტეს, რომ ჩემს სიცოცხლეს ფაქტიურად საფრთხე ემუქრებოდა. კლიშეა თუ არა, ზუსტად ასე მოხდა. - უთხარი უკან დაიხიონ, - გავაფრთხილე კანტი და ნელა მივიწევდი ცენტრალური ოთახისკენ.
  
  
  ”პირველ რიგში მომკალი,” დაიყვირა მან. - ოღონდ არ გაიქცეს.
  
  
  — ბორბლებზე ეშმაკი ხარ, არა? – ჩავიჩურჩულე, ხელზე უფრო მაგრად მოვხვიე. ის იმდენად დაჭიმული იყო, რომ უყოყმანოდ, მისი პირველი არასწორი სვლისას ძვალს ამოვიღებდი ბუდედან. მანაც ეს იცოდა, რადგან ტკივილის მატებასთან ერთად იზრდებოდა ჩემი ბრძანებების შესრულების სურვილი. ”უთხარი, რომ უკან დადგეს და გაგვეშვა”, - განვაგრძე მე. სანამ საბრძოლო მასალის საცავში არ მივალთ, თავს უკეთ ვერ ვიგრძნობ. მე უკვე ბუნდოვანი წარმოდგენა მქონდა იმის შესახებ, თუ რა უნდა გამეკეთებინა, მაგრამ ამის გაკეთება მხოლოდ იმ შემთხვევაში შეიძლებოდა, თუ დარწმუნებული ვიყავი, რომ შემეძლო შევიდოდი დერეფანში, რომელიც ტყეში მიდიოდა.
  
  
  "ნუ უსმენ", დაიყვირა მან. მაგრამ მას ძალა აღარ ჰქონდა. გაუსაძლისი ტკივილით დაქანცული კანტი მკლავებში ჩამივარდა, მწარედ ტიროდა; მაგრამ ხილული ცრემლების გარეშე ტიროდა.
  
  
  "ის მოგკლავს," უთხრა მას ერთ-ერთმა მამაკაცმა. - არ აქვს მნიშვნელობა, - თქვა მან.
  
  
  შემდეგ ლუ ტიენმა ასწია ავტომატური პისტოლეტი და კმაყოფილი დარჩა მხოლოდ იმით, რომ შეძლებდა ჩემს ჩამოგდებას, რაც არ უნდა მომხდარიყო კანტის. იმ მომენტში, როცა იარაღი მისი თეძოდან ავიდა, მე ორივე წინ გადაგვეყარა და პიერი გვირაბის გავლით წინ გადავაგდე. გაისმა გასროლა, ტყვია ჩემს თავზე კლდეს მოხვდა, შემდეგ კი გაზის ბომბი მკვრივ ტუტე ღრუბელში აფეთქდა.
  
  
  გაისმა შემაშფოთებელი ტირილის გუნდი, რომელიც თითქმის მყისიერად დაიხრჩო სხვა გუნდმა, ამჯერად უხეში, ჩახლეჩილი ხველა. კასტიკური გაზით დაბრმავებულმა პარტიზანებმა დაიწყეს სხვადასხვა მიმართულებით მიმოფანტვა და ცდილობდნენ გაქცეულიყვნენ ცეცხლმოკიდებული ცრემლსადენი გაზისგან. თითქმის ისევე მაწუხებდა, მაგრამ უნდა დავრწმუნებულიყავი, რომ გვირაბის ბოლოს მივაღწევდი, თორემ გარდაუვალი სიკვდილის გარდა არაფერი იქნებოდა.
  
  
  კანტი თან მოვიყვანე, როგორც დაცვა შემდგომი თავდასხმებისგან. ის დაბნეული იყო, როგორც მკვდარი წონა ჩემს მკლავებში, ნახევრად გონზე იყო ტკივილისგან. ყოველ ჯერზე, როცა ის ხველებდა, წარმოვიდგენდი, რომ გატეხილი ნეკნის ნაჭერი უფრო ღრმად იძირებოდა მის ფილტვებში. ახლა რომ არ ჰქონოდა ფილტვის სისხლდენა, მაშინ რამდენიმე წუთში იგრძნობოდა, რომ იხრჩობოდა და ჟანგბადმოკლებულ ფილტვებში ჰაერს ვერ შეაღწევდა.
  
  
  თავი რაც შეიძლება დაბლა დაიჭირე, მე დადებს, რომ ხალხი დაბნეული და დაბრმავდება სქელი, მახრჩობელი კვამლით. ეს იყო რისკი, რომელიც მე უბრალოდ უნდა წავსულიყავი, რადგან სხვა არჩევანი არ მქონდა. როცა კანტიმ თავი დამიჭირა, ავდექი და გავიქეცი. მორიგი გასროლა გაისმა, მაგრამ ვიწრო, კვამლისფერი გვირაბის კედლებს შეეჯახა.
  
  
  დავინახე ხის ყუთების გროვა, ხის უხეში მაგიდა და ჰიუგო და ვილჰელმინა ზუსტად იქ, სადაც აჯანყებულებმა დატოვეს ისინი ჩხრეკის შემდეგ. მაგიდასთან მივედი, ჩემს ორ სანდო მეგობარს ავიღე ხელი და შემდეგ მოვახერხე ხის ყუთებთან მისვლა, სანამ ლუ ტიენი და მისი თანამემამულეები ან რომელიმე მეამბოხე შემეჩერებინა. კაცები ირგვლივ ტრიალებდნენ, თვალებს ცახცახებდნენ და ვერ ხედავდნენ. სწრაფი დარტყმა კენტის კისერზე და მე წამიერად მაინც გამოვყავი გაჭირვებიდან. იმედია გონს რომ მოსულიყო, დიდი ხნის წინ წავსულიყავი.
  
  
  თითი მომეჭიმა და ვილჰელმინამ ძლიერად გადმოაფურთხა ცეცხლი. ლუ ტიენის ჩინელი მეგობარი თითქმის ფაქტიურად იყო მიმაგრებული კედელზე, როდესაც სისხლი ამოვარდა საშინელი ნახვრეტიდან, რომელიც მოულოდნელად აყვავდა ლოყაზე. ხელები ისე აფრიალდა, თითქოს ფრენას ცდილობდა. მერე კლდოვან კედელზე დაეშვა.
  
  
  ყუთებს ეტიკეტები ეწერა, ასე რომ, ვიცოდი, რა უნდა მომენახა და რას ავარიდე. მაგრამ მაშინ ცრემლსადენი გაზი უკვე ამოწურული იყო და დემორალიზებული ნეპალელი მეამბოხეები კვლავ ცდილობდნენ დაემთავრებინათ ჩემი ხანმოკლე დევნა.
  
  
  ყუთები უზრუნველყოფდა ძვირფას საფარს, თუმცა ლუ ტიენმა, ახლა, როცა კანტი ხაზიდან გასული იყო, მოულოდნელად შეწყვიტა სროლა. ”თქვენ ყველას მოგვკლავთ”, - დაიყვირა მან და შეაჩერა შერპას სროლა და მე დავიწყე ხის ყუთის გახსნა. "ერთი მაწანწალა ტყვია და მთელი გამოქვაბული დაგვინგრევს", - დაიყვირა მან ჯერ მანდარინზე, შემდეგ კი ნეპალურზე. მისი უხეში, შემაშფოთებელი სიტყვების არსი ნებისმიერ ენაზე შეიძლებოდა ეთარგმნა.
  
  
  შენ ჩემი აზრი წაიკითხე, მეგობარო, მე გავიფიქრე, როცა საბოლოოდ მოვახერხე ერთ-ერთი უჯრის მჭიდროდ დამაგრებული ხუფის გახსნა. შიგთავსი არ იყო კარგად გახვეული ქსოვილის ქაღალდში, როგორც ძვირადღირებული ხილი, მაგრამ ხელყუმბარებს გაცილებით მეტი ძალა ჰქონდათ, ვიდრე ფორთოხალი ან ლიმონი.
  
  
  დილის 5:17 საათი იყო.
  
  
  ძალიან ადრეა ექვსი საათის მოხსენებისთვის, გავიფიქრე, როცა ერთ-ერთი ყუმბარიდან ქინძისთავები ამოვიღე და პირდაპირ ლუ ტიენსა და მის ფანატიკოს თავისუფლების მებრძოლთა ჯგუფს ვესროლე. მაშინ ფიქრის დრო არ იყო, ყველაფერი სიჩქარეზე იყო დამოკიდებული. გვირაბისკენ გავიქეცი, ისე გავიქეცი, როგორც არასდროს გავრბოდი. გამოქვაბულიდან გამოსვლას სამოცი წამი მაინც დამჭირდა. მაგრამ დიდი ხნით ადრე, სანამ სახეზე გრილი ღამის ქარის სიამოვნებას ვიგრძნობდი, ტყვია მომეჭრა ხბოში და უცებ მუხლებზე დამაგდო. მე დავიწყე წინ სვლა, როცა ხელყუმბარა აფეთქდა.
  
  
  დამაბრმავებელი ცეცხლის სფერო, ადამიანის ჩირაღდნების მტანჯველი კივილი; და კლდისა და ქვის ნატეხები დაეცა ჩემს თავზე.
  
  
  არ მეგონა, რომ ექვსი საათის ამბებზე ვიქნებოდი. დღეს მაინც არა.
  
  
  
  
  თავი 14
  
  
  
  
  
  რაც გადამარჩინა ის იყო, რომ უკვე ცენტრალური ოთახის გარეთ და გვირაბში ვიყავი.
  
  
  როდესაც ხელყუმბარა აფეთქდა, აანთო ყველა საბრძოლო ყუთი, ისევე როგორც სხვა ხელყუმბარები, შერპას შტაბის ინტერიერი სავარაუდოდ დრეზდენს დაემსგავსა ძირითადი დაბომბვის დროს. კანტიმ არასოდეს იცოდა რა დაარტყა მას. ყოველ შემთხვევაში, ის მოკვდა ისე, რომ არ იგრძნო ცეცხლი, რომელიც ცოცხლად დაწვა, იმის გაცნობიერების გარეშე, რომ მისი ყველა მშვენიერი გეგმები და პოლიტიკური ინტრიგები ჩავარდა.
  
  
  და გვირაბის ერთი მონაკვეთი რომ არ ჩამოინგრა და კინაღამ დამემარხა ნანგრევების ქვეშ, მე თვითონ გავხდებოდი კიდევ ერთი მსხვერპლი. მაგრამ აფეთქებამ გაანადგურა დიდი ოთახისკენ მიმავალი დერეფანი. ჯერ კიდევ ვცდილობდი თავის განთავისუფლებას, როცა თაფლისფერ დერეფნებში მეორე აფეთქება გატყდა.
  
  
  აღარავინ ყვიროდა, აღარც.
  
  
  ტყვიამ, რომელიც მომხვდა, მარცხენა წვივის ხორციან ნაწილზე გაიარა, ძვალი თმით აკლდა. ჯერ კიდევ სისხლი მომდიოდა, მაგრამ მაინც ადამიანურ ჩირაღდანს არ ვგრძნობდი თავს. კარგა ხუთ-ათი წუთი დამჭირდა თავის გასათავისუფლებლად. ხაფანგში ჩავარდნილი ცეცხლის სიცხე ვიგრძენი და გვირაბიდან რაც შეიძლება სწრაფად გასვლა მომინდა, სანამ მთელი სახურავი არ ჩამომივარდა.
  
  
  ის, რასაც სამოცი წამი შეეძლო, თითქმის ათ წუთში გადაიზარდა. კლდის დაცემასა და ფეხში გაჩენილ სისხლიან ნახვრეტს შორის, სპრინტის ფორმაში არ ვიყავი. მაგრამ როცა ვიგრძენი, რომ მწვანე ტყის ნიავი ლოყებზე შემეხო და ცქრიალა ვარსკვლავებით მოჭედილი ცას ავხედე, ვფიქრობდი, რომ ცოტა დასვენებას ვიმსახურებდი.
  
  
  მიწაზე ჩავიძირე და ღრმად ჩავისუნთქე. ჩემს უკან, კვამლის ღრუბელი მოდიოდა შესასვლელიდან, რომელიც ოდესღაც კარგად დამალული მეამბოხეების სამალავი იყო. ახლა ეს სხვა არაფერი იყო, თუ არა ნახშირისა და ქვების კოლექცია. მაგრამ ჩემი მისია შორს იყო დასრულებამდე. სამუშაო ჯერ კიდევ მქონდა გასაკეთებელი, მიუხედავად ტყვიის ჭრილობისა. ბინტი იმდენად არ მჭირდებოდა, რამდენადაც ნაკერი მჭირდებოდა, მაგრამ მხოლოდ კატმანდუში დაბრუნების შემდეგ შევძელი. და სანამ ქალაქში დავბრუნდებოდი, უნდა გამერკვია რა დაემართა რანას, პრასადს და გაქცეულ ბალ ნარაიანს.
  
  
  მაგრამ ჯერ უნდა ვეცადე შემეჩერებინა სისხლი, რომელიც თავისუფლად მიედინებოდა ჭრილობიდან. პერანგის სახელოები ძალიან სასარგებლოა, როცა ვიწრო ადგილას ხარ. ჟაკეტი ან რაც დამრჩა, გავიხადე, მერე პერანგი და ერთი ყდის სტილეტო მოვჭრა. შემდეგ დაზიანებულ ფეხს ქსოვილის ზოლი მივაკრა. რამდენიმე წამის შემდეგ ბინტი დაიდო. მისი ზედმეტად მჭიდროდ შეკვრა განგრენის საფრთხის წინაშე მაყენებდა, ამიტომ უნდა შემესრულებინა ის, თუ როგორ გაკეთდა, სანამ არ მექნებოდა ამის დათვალიერების შესაძლებლობა.
  
  
  სიარული ახლა გამოწვევა იყო, მაგრამ როგორც ადრე მქონდა დაქცეული ფეხების საქმე, ბოლო დროს ინდოეთში, თუ მეხსიერება არ მეხმარება, მოვახერხე თავი მაღლა ავწიე და გზაზე მიმავალ ციცაბო კლდოვან ბილიკს მივაღწიე. აფეთქების შემდეგ ხელისუფლების მობილიზება მხოლოდ დროის საკითხი იყო, მაგრამ იმედი მქონდა, რომ ისინი არ მიიჩქაროდნენ „ავარიის“ ადგილზე. პოლიციის ან სამთავრობო ძალების არსებობა რანას და მის ჯგუფს შეაკავებს. და ახლა ნამდვილად ვერ გამოვიყენებდი.
  
  
  ჩემი როლექსი განათდა დილის 6:01 საათზე, როცა გზას მივედი. ხუთ საათზე ნაკლები იყო დარჩენილი ჰოუკის ბრძანების გახსენებამდე, ჯერ კიდევ ბევრი რამ მქონდა გასაკეთებელი. რაც მაწუხებდა, რანა გამოქვაბულში ვეღარ დაბრუნდა. მას სამი საათი ჰქონდა და ერთადერთი ახსნა, რაც მე მივიღე ის იყო, რომ ბალ ნარაიანი არ ჩქარობდა თვითმფრინავის ჯავშნის გაუქმებას და კანტის ბრძანებების შესრულებას.
  
  
  ჩემს ველოსიპედზე მოვთავსდი, გზის პირას. ნახევარმთვარე ანათებდა, მაგრამ მაინც შავი არ იყო; საკმარისი შუქი იყო რამდენიმე ასეული იარდის დასანახად. კიდევ სამი დარტყმა და ვილჰელმინა ცარიელი იქნება. მე მომიწია ძალიან ზომიერად გამომეყენებინა და გამეგრძელებინა ჰიუგოზე დაყრდნობა, რათა ბოლო მოეღო იმას, რაც შესაძლოა ვილჰელმინამ დაიწყო.
  
  
  კატმანდუში დაბრუნებას აზრი არ ჰქონდა. პრასადი და რანა კანტის უპირობოდ ემორჩილებოდნენ. ბალა ნარაიანის მოპოვებაც რომ ვერ მოახერხონ, რაღაც მომენტში აუცილებლად დაბრუნდებიან გამოქვაბულში. მხოლოდ იმის გამოცნობა შეიძლებოდა, რამდენი დრო დასჭირდებოდა. გარდა ამისა, დაიწყო გაციება. ქურთუკის საყელო ავწიე, ბინტი ისევ ფეხზე შევიკარი და ბუჩქებში ჩავჯექი.
  
  
  ამის შემდეგ მე მხოლოდ ლოდინი შემეძლო და იმედი მქონდა, რომ ჩემი სიფხიზლე დაჯილდოვდებოდა ჰოუკის დილის 10:30 საათამდე ვადის დადგომამდე.
  
  
  ბუდასავით ვიჯექი, ფეხებს ვაჯვარედინებდი და გულმოდგინედ ვატარებდი იმავე მოთმინებას. დაახლოებით შვიდი იყო, როცა ავარიის ხმა გავიგე, რომელმაც მაშინვე მიიპყრო ჩემი ყურადღება. ეს იყო ძველი ნაცემი ფიატი; მისი ფარები ცარიელ გზაზე სრიალებდნენ. ვილჰელმინას უკანა საჭეს დავუმიზნე. ჩახმახს ავკარი და რანას ყვირილი გავიგონე, როცა მანქანას აკონტროლებდა. აფეთქებამ აიძულა მუხრუჭები დაეჯახა და მანქანა ჩემგან დაახლოებით თხუთმეტ მეტრში გაჩერდა. უკანა სავარძელზე ორი მუქი ფიგურა, ორი სილუეტი დავინახე. მე რომ გამიმართლოს, ერთ-ერთი ჩრდილი იქნებოდა ადამიანი, რომელსაც მხოლოდ გაზეთების ფოტოებიდან ვიცნობდი და აქამდე არასდროს მინახავს პირადად.
  
  
  მაგრამ უკვე ძალიან ბნელოდა და მე ჯერ კიდევ ძალიან შორს ვიყავი მისი ზუსტად ამოცნობისთვის.
  
  
  მაშინვე მივუახლოვდი, როცა მანქანის კარი გაიღო და ვიღაც ჩრდილში ჩავარდა. "ნარაიან, მოიცადე", გავიგე პრასადის ყვირილი, მისი ხმა პანიკისგან გაბზარულია.
  
  
  მაგრამ ნარაიანი მხოლოდ მის სიხარბეს უსმენდა. „დაგველოდე“, დაიყვირა მან ნეპალურად, როცა ჩახრილი ფიგურა გზის პირას გაიქცა უღრან, გაუვალი ტყეში.
  
  
  პრინცი ორივე მხრიდან მოულოდნელ სროლაში მოხვდა. პრასადმა წამის მეასედ ისროლა მას შემდეგ, რაც ვილჰელმინამ ტყვია სიბნელეში ესროლა. ზედიზედ ორმა გასროლამ ჩაშალა გაუმაძღარი ნეპალის პრინცის გეგმები. ნარაიანმა სისხლიანი ტირილი ამოუშვა და ჩემი მიმართულებით წავიდა. ის უკვე ნახევრად იყო ნირვანასკენ, ან სადაც არ უნდა მოხვდა, როცა მე მასთან მივედი. „დააგდე იარაღი“, ვუთხარი მე, ახლა უფრო მეტად დაინტერესებული პრასადით, ვიდრე ნარაიანის სისხლის ღვრით და ვერ შევძელი ჩარევა იმაში, რასაც ჩემი მისიის ბოლო თავში ვთვლიდი. ვილჰელმინა უფრო დამაჯერებელი აღმოჩნდა, ვიდრე ჩემი გაბრაზებული ხმა. პრასადმა ბერეტას თითებიდან გაუშვა. ასფალტზე მოსაწყენი ხმაურით მოხვდა. რანა ახლა მანქანასთან იდგა და ნარაიანის შოკისმომგვრელი სხეულიდან უნდობლად მიყურებდა, სისხლიანი, მაგრამ ძალიან ცოცხალი.
  
  
  - ასე რომ, ჩვენ ისევ შევხვდით, კარტერ, - თქვა მან სარკასტულად.
  
  
  - მართალია, რანა, - ვუპასუხე მე. „სად არის ბრილიანტები? და სად იყავი ამდენ ხანს?
  
  
  - ეს მხოლოდ კანტის ეხება, - თქვა პრასადმა პირქუში სახით, თუმცა ვილჰელმინას ყურადღება მის ფიგურაზე გავამახვილე.
  
  
  უღიმღამო, უიუმორო სიცილი ავუშვი. – კანტი აღარ არის, – ვთქვი მე. „შერპას აღარ არსებობენ. და მღვიმე აღარ არის.
  
  
  -რაზე ლაპარაკობს? - ჰკითხა რანამ.
  
  
  ”საუკეთესო, რისი გაკეთებაც შემიძლია,” ვთქვი მე. "Იქით გაიხედე." ხის ხაზის ზემოთ მივუთითე მთვარის უკან დამალულ სქელ შავ ღრუბლებს. ნაცრისა და კვამლის მძიმე სვეტი აშკარად ჩანდა იქიდან, სადაც ვიდექით.
  
  
  ”მას ჰყავს ისინი... ნარაიან”, - თქვა პრასადმა, ძლიერად კანკალმა. მას შემდეგ, რაც ვიცნობდი, პირველად შეეშინდა. და როცა ვილჰელმინამ ეს მიუთითა, მე მას ვერ დავადანაშაულებდი.
  
  
  - მომიყვანე. ჩქარა' - ჩემმა ტონმა არაფერი დაუტოვა ფანტაზიას.
  
  
  რანა წაქცეულ უფლისწულთან მივიდა და ქურთუკს ხელი ჩაავლო. შემოვბრუნდი და იარაღი პირდაპირ მკერდის ცენტრში მივადე.
  
  
  ”ეს ძალიან სისულელე იქნება შენი მხრიდან, რანა,” გავაფრთხილე იგი. "არ ვთქვა, რომ ეს სისულელეა."
  
  
  ”კანტიმ შეცდა, რომ გენდობი,” უპასუხა მან. ხელი უკან გადაიწია და კოხტად ჩამოეკიდა. გამადიდებელი შუშა არ სჭირდებოდა იმის დასანახად, რომ შეეშინდა, რომ კანკალებდა ახლა, როცა მიხვდა, რომ თამაშების ხასიათზე არ ვიყავი.
  
  
  ”ალბათ, მაგრამ ახლა ვერაფერს გააკეთებთ მისთვის,” ვუთხარი მე. "დამიჯერე, შენი მოკვლის სურვილი არ მაქვს." ახალგაზრდა ხარ და სულელი, მაგრამ ვინ იცის... იქნებ ოდესმე იპოვო ცხოვრების აზრი. ასე რომ, ყველას სიკეთე მოგვეცით და მომეცი ეს ბრილიანტები.
  
  
  ”მე მათ ავიღებ”, - თქვა პრასადმა. "მაშინ გაგვიშვებთ?" დიახ?
  
  
  „როდესაც ამ საბურავს გამომიცვლით, ორივეს სადმე წახვალთ.
  
  
  ნარაიანას სხეულზე დაიხარა. პრინცი ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო, ფიზიკურად მაინც. ძალაუნებურად მან უკვე დაგვტოვა ხუთი წუთით ადრე და ორი ტყვია.
  
  
  "მას არ სურდა მათი ჩვენთვის ადრე მიცემა", - ჩაიჩურჩულა მან ინგლისურად, როდესაც იპოვა მილი, რომლითაც ბრილიანტები დედამიწის ერთი ბოლოდან მეორე ბოლოში გადავიტანე. "მან თქვა, რომ ჩვენ მატყუარა ვართ".
  
  
  ”მატყუარა,” გავასწორე მე.
  
  
  "დიახ, ეს ყველაფერი ტყუილია." ფეხზე წამოდგა და პლასტმასის მილი გამომიწოდა.
  
  
  ზუსტად ერთი წუთი დამჭირდა იმის დასადგენად, რომ ვიწრო მოქნილი მილის ყველა ქვა ისევ ხელუხლებელი იყო.
  
  
  რანამ საბურავის გამოცვლა უკვე დაიწყო. მე ნება მივეცი პრასადს დახმარებოდა მას და ვილჰელმინა ლოდინის რეჟიმში დავრჩი იმ შემთხვევაში, თუ რომელიმე ამ უბედურ რევოლუციონერს გადაწყვეტდა, რომ არ მოეწონებოდა ჩემი ბრძანებები. კარგად იცოდნენ, რომ მე არ დავაყოვნებდი ჩახმახის აწევას და მათ გაგზავნას იმავე მიმართულებით, სადაც უკვე წავიდა პრინცი ბალ ნარაიანი, მათ გააკეთეს როგორც უთხრეს და ამჯერად პირი დახურეს.
  
  
  როცა დაასრულეს, დილის 7:52 საათი იყო.
  
  
  - ახლა ველოსიპედი, - ვუთხარი მე და ყურადღებით დავაკვირდი მათ, სანამ ის მანქანის უკანა სავარძელზე არ დაჯდა. – და ბოლოს, შენი რევოლვერი, რანა.
  
  
  - წესიერი კაცი ხარ, - თქვა მან, მოჩვენებითი სიცილით და გაბრაზებულმა გადასცა თავისი. 38 ამერიკელი დეტექტივი სპეციალური მიტოვებული გზაზე.
  
  
  - ფრთხილად, მაგრამ თანაგრძნობით, - ვუპასუხე მე. ”და მე ვფიქრობ, რომ ახლა დროა განშორება.” ასე არ ფიქრობ?
  
  
  პრასად არც კი დაელოდა რანას გადაწყვეტილების მიღებას. უკანმოუხედავად და წამიერი ყოყმანის გარეშე, მორცხვი ფურივით გაუჩინარდა. მისი მსუბუქი სირბილის ხმამ რანას სისულელედან გამოართვა. ის მის უკან გაიქცა და ნეპალის სამეფო ოჯახის შთამომავალთან დამიტოვა. ერთადერთი რამ გამაბრაზა ის იყო, რომ ორივეს დაავიწყდათ მე და პრინცთან დამშვიდობება.
  
  
  ნარაიანას დაკუნთული და უსიცოცხლო სხეული გზის პირას გადავიტანე. მისი ჯიბეები უკიდურესად ტრივიალური ნივთების ნამდვილი საგანძური აღმოჩნდა. არაფერი ღირებული, გარდა ასანთის ყუთისა. გასაკვირი არ არის, რომ მასზე უკვე ნაცნობი ტექსტი იყო: რესტორანი „კაბინა“, 11/897. ასეონ ტოლე. კატმანდუ.
  
  
  მის თხელ და სასტიკ ტუჩებს სისხლიანი ქაფით დაეფარა. სიკვდილის სახე გაყინულია ბრაზისა და ბოროტებისგან. მან თითქმის ისევე იშრომა, როგორც მე და თითქმის მიაღწია წარმატებას. ორმა ტყვიამ ბოლო მოუღო მის ყველა ეგოისტურ ოცნებას. ახლა მისი გახსენებაც არ ღირდა.
  
  
  იგივე დამსხვრეული ტოტების გამოყენებით, რომლებიც ადრე მალავდა ველოსიპედს, შევქმენი ის, რაც ერთი შეხედვით დაკრძალვის ბუშტს ჰგავდა. მაგრამ არასდროს მიჭირდა ასანთის ჩაგდება ფოთლების გროვაში. ხე, ალბათ, ჯერ კიდევ ზედმეტად მწვანე იყო, ჯერ არ იყო მზად ოქროს, ნარინჯისფერისა და სისხლის წითელ ცეცხლში აალდება.
  
  
  ასე დავტოვე იქ, უხილავი და შენიღბული, სანამ ღმერთები მოისურვებენ. ფიატს მივადექი და წინა სავარძელზე დავჯექი. დილის 8:13 საათი იყო. ჰოუკის ვადას მივაღწევ და ცოტა დროც დამრჩა.
  
  
  
  
  თავი 15
  
  
  
  
  
  მე ისევ კოჭლობდა, თუნდაც ალუმინის ხელჯოხებით, როცა საავადმყოფოს პრიალა თეთრ დერეფანში მივდიოდი. კატმანდუ მოგონებად იქცა, ნეპალი კი მკვლევარის დღიურიდან ხილვად იქცა. შერპასები აზიის ისტორიის ფურცლებზე გადაიყვანეს, ისევე როგორც მკვდრები, როგორც პრინცი ბალ ნარაიანი, ისევე უსიცოცხლო, როგორც მკვლელი, რომელსაც ჩვენ ოდესღაც ვიცნობდით, როგორც კოენვარა.
  
  
  რაც მე ვერ დავასრულე, მეფე მაჰენდრას ჯარებმა გააკეთეს. ბოლო პარტიზანები შეიკრიბნენ ჩინეთის სასაზღვრო ქალაქ მუსტანგთან, ანაპოერნასთან. პარტიზანულმა ორგანიზაციამ არსებობა შეწყვიტა. მაგრამ არა მგონია, რომ რეალისტური იყოს ვიფიქროთ, რომ ნეპალში არც ერთი ქალი ან მამაკაცი არ ოცნებობდა უფრო დიდ პოლიტიკურ თავისუფლებაზე, თუმცა იმედია ნაკლებად ძალადობრივი გზით.
  
  
  ეს ყველაფერი ჰოკთან განვიხილეთ ჰიმალაის სამეფოს დატოვების წინ. თეთრმა სახლმა განაცხადა, რომ სახელმწიფო მდივანსა და ნეპალის მეფეს შორის მაღალი დონის მოლაპარაკებების სერია მოჰყვება მნიშვნელოვან დახმარებას. შესაძლოა, მოიძებნოს რაიმე სახის სამთავრობო სტრუქტურა, რომელიც ხალხს მისცემდა მეტ შანსს თქვან ის, რისი თქმაც სურდათ და მთელი საკანონმდებლო პროცესის დიდ ნაწილს.
  
  
  მაგრამ მე ზედმეტად რეალისტი ვარ იმისთვის, რომ არ ვიცოდე, რომ ნეპალის ტახტიც რომ დაუშვას უფრო დიდი დემოკრატიული თავისუფლება, ყოველთვის იქნება ჩინეთის ჩარევის საფრთხე. რევოლუციის საფრთხე, ალბათ, ყოველთვის ჩამოკიდებული იქნება ქვეყანაზე, როგორც სისხლიანი ჩინური დამოკლეს ხმალი.
  
  
  და თუ ეს მოხდებოდა, ვერაფერს, რისი მომზადებაც შემეძლო, ნამდვილად არ იქნებოდა მნიშვნელოვანი. მაგრამ იმ მომენტში მთელი ჩემი ყურადღება ნეპალზე კი არა, მშვენიერ ახალგაზრდა ქალზე იყო მიმართული, რომელსაც წარმოდგენაც არ ჰქონდა, რომ მის ვიზიტს ვაპირებდი. ანდრეას ოთახის კარი დაკეტილი იყო. ჩუმად დავაკაკუნე და კარი გავაღე.
  
  
  საწოლზე იჯდა და მოდის ჟურნალს ათვალიერებდა. როგორც კი დამინახა, ლოყებზე ფერი დაუბრუნდა და ღიმილმა აშკარა და დაუფარავი სიამოვნებისგან პირის კუთხეები დაკლაკნა.
  
  
  "ნიკ... რა... ვგულისხმობ როდის... როგორ..." ჩაიბურტყუნა მან, არ სჯეროდა, რომ მე იქ ვიყავი და ბევრად უფრო არსებითი, ვიდრე სიზმარში.
  
  
  - ყველაფერს თავისი დრო აქვს, - დავპირდი. საწოლთან მივედი და ტუჩები ნაზად მივაწექი მის ტუჩებს. ის ჯერ კიდევ იღიმებოდა, როცა უკან დავიხიე და გამიხარდა, რომ ამსტერდამში და ვილჰელმინ გასტუისის საავადმყოფოში დავბრუნდი, სანამ ვაშინგტონში დავბრუნდებოდი. ”მითხრეს, რომ თქვენ შეძლებთ აქედან გასვლას ორ კვირაში, ან იქნებ უფრო ადრე.” როგორ გრძნობ თავს, ანდრეა?
  
  
  „სჯობს, ნიკ. Ბევრად უკეთესი. და მინდოდა მადლობა გადამეხადა იმისთვის, რაც გააკეთე... გადასახადებს ვგულისხმობ“.
  
  
  - ბევრად უკეთესი ამბავი მაქვს, - ვთქვი და სკამი ავწიე, რომ ფეხი დამეყრდნო. ჭრილობა უკვე შეხორცდა, მაგრამ კვირები დამჭირდა, სანამ სრულად გამოვჯანმრთელდი: „გახსოვს რა ვთქვი სენატორ გოლფილდზე?
  
  
  მან თავი დაუქნია.
  
  
  ”კარგი, მან მითხრა, რომ გითხრათ, როგორც კი გამოჯანმრთელდებით, სამუშაო გელოდებათ ვაშინგტონში, როგორც მისი ერთ-ერთი ადმინისტრაციული თანაშემწე.” მე ვიტყოდი, რომ ეს ბევრად უკეთ იხდის, ვიდრე თავისუფალი ჟურნალისტიკა. გოლფილდი კი არ არის ერთ-ერთი მათგანი, ვინც ადამიანებს გარეგნობით აფასებს, არამედ მხოლოდ მათი შესაძლებლობებით.
  
  
  "Და როგორ ხარ?" - ჰკითხა სიცილით.
  
  
  ”ეს დამოკიდებულია იმაზე, თუ ვის შევხვდები, მის იუენ.”
  
  
  -და რჩები ნიკ? Დიდი ხნით არა.
  
  
  -იქნებ ცოტა ხანს დავრჩე.
  
  
  ორივემ ორი პატარა ბავშვივით ვიცინოდით. ნეპალი უბრალოდ რუტინული იყო ჩემს ცხოვრებაში; საფრთხე და სისხლისღვრა ჩემი წარსულის ნაწილია. არ გაიხედო უკან, კარტერ, გავიფიქრე ჩემთვის, რადგან წინ ყოველთვის რაღაც უფრო დიდი გელოდებათ და ის მხოლოდ კუთხეშია.
  
  
  
  
  
  წიგნის შესახებ:
  
  
  როგორ გადავიტანოთ მილიონი დოლარის ღირებულების უხეში ბრილიანტი ამსტერდამიდან ნეპალში, როგორ გამოვიყენოთ ისინი ვალუტად გატაცებული სენატორის შვილების გამოსასყიდად, როგორ დავიბრუნოთ ისინი და ისევ გავიტანოთ ქვეყნიდან? Ძალიან მარტივი!
  
  
  მაგრამ არის კიდევ:
  
  
  შერპას, პროფესიონალ რევოლუციონერთა ბანდა, თავისი კანტის საშინელი გამოგონებებით - ის არის რევოლუციის მთავარი "სული", ისეთივე ლამაზი, როგორც მომაკვდინებელი, მისი "კუნგ ფუ ხელებით" უმოწყალოდ უსმენს მის მტკივნეულ ბრძანებებს. ტვინი.
  
  
  კოენვარი, მკვლელი ნებისმიერ შემთხვევაში. კოენვარს შეუძლია ტყის კატასავით შემოიპაროს და ისეთივე სწრაფად და უხეშად მოკლას.
  
  
  ბალ ნარაიანი, საერთაშორისო ფლეიბოი, სამეფო ოჯახის წევრი. ის იყო ერთ-ერთი იმ ადამიანთაგანი, ვინც ყველაფერს და ყველას ყიდის საკუთარი სიმდიდრის გამო.
  
  
  ნიკ კარტერი, იგივე N3, ოსტატი მკვლელი კარტერი, რომელმაც უნდა ისწავლოს სიკვდილის ახალი ენა, რათა გადარჩეს...
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"