Carter Nick : другие произведения.

91-100 Killmaster dedektif hikayeleri

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  Carter Nick
  
  91-100 Killmaster'ın dedektif öyküleri koleksiyonu
  
  
  
  
  
  91-100 Killmaster, Nick Carter hakkındaki dedektif hikayelerinden oluşan bir koleksiyon.
  
  
  
  
  
  
  91. Komplo N3 http://flibusta.is/b/699347/read
  N3 Komplosu
  92. Beyrut olayı http://flibusta.is/b/612227/read
  Beyrut Olayı
  93. Şahinin Ölümü http://flibusta.is/b/607566/read
  Şahinin Ölümü
  94. Aztek İntikamcısı http://flibusta.is/b/631177/read
  Aztek İntikamı
  95. Kudüs davası http://flibusta.is/b/611066/read
  Kudüs Dosyası
  96. Doktor Ölümü http://flibusta.is/b/607569/read
  Dr. Ölüm
  98. Yazın Altı Kanlı Günü http://flibusta.is/b/609150/read
  Altı Kanlı Yaz Günü
  99. Z Belgesi http://flibusta.is/b/677844/read
  Z Belgesi
  100. Katmandu Sözleşmesi http://flibusta.is/b/701133/read
  Katmandu Sözleşmesi
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Komplo N3
  
  
  Ölen oğlu Anton'un anısına Lev Shklovsky tarafından tercüme edildi
  
  
  Orijinal başlık: N3 Komplosu
  
  
  
  
  İlk bölüm
  
  
  Çöl ülkesi ve kendisi için büyük planları olan, parlak gözlü bir genç adamdı ama Amerika Birleşik Devletleri'nin devirmek istediği yaşlı bir krala ihtiyacı vardı, ben de onu öldürdüm.
  
  
  Yaptığım iş neydi: Nick Carter, ülkem için Killmaster, AH, David Hawke için ve yüksek maaş karşılığında. Ben Washington'daki ve muhtemelen dünyadaki en gizli örgüt olan Ordu Birlikleri'nden Ajan N3'üm.
  
  
  Asi bir idealistti, gururlu ve güçlü bir adamdı ama bana rakip olamazdı. Hiç şansı yoktu. Onu, kimsenin bulamayacağı ve vücudunun akbabalar tarafından yenen kemiklere dönüşeceği ülkesinin ücra çoraklarında vurdum.
  
  
  Bu aşırı hırslı adayın güneşte çürümesine izin verdim ve raporumu çok az kişinin bildiği kanallar aracılığıyla göndermek ve Luger Wilhelmina'mı temizlemek için şehre döndüm.
  
  
  Benim gibi yaşıyorsan silahlarına iyi bak. Bunlar sahip olduğun en iyi arkadaşlar. Kahretsin, bunlar güvenebileceğin tek "arkadaşlar". Benim 9mm Luger'ım Wilhelmina. Kolumun altında ayrıca her yere sakladığım minyatür bir gaz bombası olan Hugo ve Pierre adında bir stilettom var.
  
  
  Ayrıca Lizbon'a uçak bileti rezervasyonu da yaptım. Bu sefer benim kimliğim, başka bir "emir"i henüz yerine getirmiş bir silah tüccarı olan Jack Finley'di. Artık hak ettiği dinlenmeye dönüyordu. Sadece gittiğim yer tamamen sakin değildi.
  
  
  Orduda Ajan N3 olarak Acil Durum Amiraliydim. Böylece herhangi bir ABD büyükelçiliğine veya askeri üssüne girebilir, şifreyi söyleyebilir ve ardından uçak gemisine kadar her türlü nakliyeyi talep edebilirdim. Bu sefer kişisel işime gittim. Patronum Hawk, ajanlarının kişisel meseleleri olmasını kabul etmiyor. Özellikle de bunu biliyorsa ve neredeyse her şeyi biliyorsa.
  
  
  Lizbon, Frankfurt ve Oslo'da üç kez uçak ve isim değiştirdim. Londra çevresinde dolambaçlı bir yoldu ama bu yolculukta takipçilere ya da bekçilere ihtiyacım yoktu. Tüm uçuş boyunca bir dergi yığınının arkasına saklanarak koltuğumda kaldım. Her zamanki içki miktarım için salona bile gitmedim ya da kızıl saçlı kızın gülümsemesine karşılık vermedim. Şahin'in her yerde gözleri var. Genellikle hoşuma gider; Cildime gelince, ona çok değer veriyorum. Hawk'a ihtiyacım olduğunda genellikle yakınlarda olur.
  
  
  İndiğimizde Londra her zamanki gibi kapalıydı. Çoğu klişe gibi onun klişesi de doğruydu ama artık sis daha açıktı. İlerliyoruz. Heathrow Havaalanı şehrin oldukça dışında ve konforlu arabalarımızdan birini kullanamadığım için taksiye bindim. Taksi şoförü beni Chelsea'nin gecekondu mahallelerinde köhne bir otelin yakınına bıraktığında hava karanlıktı. Başka bir dördüncü isim altında rezervasyon yaptırdım. Dağınık, tozlu odada bomba, mikrofon, kamera ve gözetleme delikleri olup olmadığını kontrol ettim. Ama o temizdi. Ama temiz olsun ya da olmasın, bununla fazla zaman geçirmeyecektim. Kesin olmak gerekirse: iki saat. Bir saniye daha uzun değil, bir saniye daha kısa değil. Böylece iki saatlik antrenmanıma devam ettim.
  
  
  Özel bir ajan, özellikle de bir yüklenici ve Killmaster, böyle bir rutinle yaşıyor. Böyle yaşaması lazım, yoksa fazla yaşayamaz. Nefes almak başkaları için ne kadar önemliyse, ikinci doğamız gibi yerleşik alışkanlıklar da onun için o kadar ayrılmaz hale geldi. Ani eylemleri, değişiklikleri veya tehlikeleri görmek, düşünmek ve bunlara tepki vermek için zihnini temizler. Bu otomatik prosedür, ajanın her saniye %100 verimlilikle kullanıma hazır olmasını sağlamak için tasarlanmıştır.
  
  
  İki saatim vardı. Odayı kontrol ettikten sonra minyatür bir alarm alıp kapıya taktım. Kapıya dokunursam ses kimsenin duyamayacağı kadar kısık olurdu ama beni uyandırırdı. Tamamen soyundum ve uzandım. Vücudun nefes alması, sinirlerin gevşemesi gerekiyor. Zihnimin boşalmasına ve yüz seksen kiloluk kas ve kemiklerimin gevşemesine izin verdim. Bir dakika sonra uykuya daldım.
  
  
  Bir saat elli dakika sonra tekrar uyandım. Bir sigara yaktım, şişeden kendime bir içki doldurdum ve eski püskü yatağa oturdum.
  
  
  Giyindim, kapı alarmını çıkardım, kolumdaki stilettoyu kontrol ettim, gaz bombasını üst uyluğumdaki çantaya yerleştirdim, Wilhelmina'yı yükledim ve odadan dışarı çıktım. Bavulumu bıraktım. Hawk, ajanlarının görev yerlerinde olup olmadığını kontrol etmesine olanak tanıyan ekipman geliştirdi. Ama bu sefer çantama böyle bir işaret koyarsa, bu berbat otelde hâlâ güvende olduğuma inanmasını istedim.
  
  
  Lobide hâlâ konukları bomba sığınaklarına yönlendiren İkinci Dünya Savaşı tabelaları asılıydı. Tezgahın arkasındaki tezgahtar postaları duvardaki bölmelere koymakla meşguldü ve siyah adam da yıpranmış bir kanepede uyukluyordu. Görevli sırım gibiydi ve sırtı bana dönüktü. Siyah adam geniş omuzlarına göre dar eski bir ceket ve yeni, cilalı ayakkabılar giyiyordu. Bana bakmak için tek gözünü açtı. Beni dikkatle inceledi, sonra tekrar gözlerini kapadı ve daha rahat bir şekilde yatmak için harekete geçti. Görevli bana bakmadı. Bana dönüp bakmadı bile.
  
  
  Dışarıda arkama döndüm ve Chelsea Caddesi'nin gece gölgelerinden lobiye baktım. Siyah adam bana açıkça baktı, ince telli tezgahtar lobide beni fark etmemişti bile. Ama onun kötü gözlerini gördüm. Tezgahın arkasındaki aynada bana bakıyor olması dikkatimden kaçmadı.
  
  
  Bu yüzden katibe dikkat etmedim. Kanepedeki siyah adama baktım. Görevli bana baktığını gizlemeye çalışıyordu, bunu hemen fark ettim ve tek bakışta tanıyabildiğim bu kadar işe yaramaz bir insanı en ucuz casusluk şirketi bile kullanmazdı. Hayır, tehlike olduğunda siyah bir adamdan geliyordu. Bana baktı, inceledi ve sonra arkasını döndü. Açık, dürüst, şüpheci değil. Ancak paltosu tam oturmamıştı ve ayakkabıları yeniydi, sanki bu paltoya ihtiyacı olmayan bir yerden aceleyle gelmiş gibi.
  
  
  Beş dakikada çözdüm. Eğer beni fark ettiyse ve ilgilendiyse önlem alacağımı bildiğinden bunu belli etmeyecek kadar iyiydi. Kanepeden kalkmadı ve taksiyi durdurduğumda beni takip ediyor gibi görünmüyordu.
  
  
  Yanılıyor olabilirim ama insanlar hakkındaki ilk içgüdülerimi takip etmeyi ve unutmadan bunları bilinçaltıma yazmayı da öğrendim.
  
  
  Taksi beni neon tabelalar, turistler, gece kulüpleri ve fahişelerle çevrili kalabalık bir Soho caddesine bıraktı. Enerji ve mali kriz nedeniyle önceki yıllara göre daha az turist vardı ve Piccadilly Sirki'ndeki ışıklar bile daha sönük görünüyordu. Umursamadım. O an dünyanın durumuyla pek ilgilenmiyordum. İki blok yürüdüm ve sisle karşılandığım bir ara sokağa girdim.
  
  
  Luger'ın üzerindeki ceketimin düğmelerini açtım ve sis bulutlarının arasından yavaşça yürüdüm. Sokak ışıklarından iki blok ötede sisten oluşan çelenkler hareket ediyormuş gibi görünüyordu. Adımlarım net bir şekilde duyuldu ve diğer seslerin yankılarını dinledim. Orada değildiler. Yalnızdım. Yarım blok ötede bir ev gördüm.
  
  
  Bu sisli sokakta eski bir evdi. Bu adanın çiftçilerinin şu anda üzerinde yürüdüğüm topraklara göç etmesinden bu yana uzun zaman geçmişti. Dört katlı kırmızı tuğla. Bodrum katında bir giriş, ikinci kata çıkan bir merdiven ve yan tarafta da dar bir sokak vardı. O ara sokağa girdim ve arka tarafa doğru ilerledim.
  
  
  Eski evde tek ışık üçüncü kattaki arka odaydı. Loş ışıktan oluşan uzun dikdörtgene baktım. Bu eğlenceli Soho semtinde müzik ve kahkahalar sisin içinde süzülüyordu. Üstümdeki odada ne bir ses ne de bir hareket vardı.
  
  
  Arka kapının kilidini açmak kolay olurdu ama kapılar alarm sistemlerine bağlanabiliyor. Cebimden ince bir naylon ip çıkardım, onu çıkıntılı bir demir çubuğun üzerine attım ve kendimi ikinci katın karartılmış penceresine doğru çektim. Camın üzerine vantuz koyup tüm camı kestim. Daha sonra kendimi indirdim ve bardağı dikkatlice yere koydum. Kendimi pencereye doğru çekerek içeri girdim ve kendimi karanlık, boş bir yatak odasında buldum, yatak odasının ötesinde dar bir koridor vardı. Gölgeler, yüz yıl önce terk edilmiş bir bina gibi nemli ve eski kokuyordu. Karanlıktı, soğuktu ve sessizdi. Çok sessiz. Londra'da fareler terk edilmiş evlere taşınıyor. Ama küçük tüylü patilerin kaşıma sesi duyulmuyordu. Bu evde başka biri yaşıyordu, şu anda orada olan biri. Gülümsedim.
  
  
  Merdivenlerden üçüncü kata çıktım. Aydınlatılan tek odanın kapısı kapalıydı. Sap elimin altında döndü. Dinledim. Hiçbir şey hareket etmedi.
  
  
  Sessiz bir hareketle kapıyı açtım; hemen arkasından kapattı ve gölgelerin arasında durup, loş odada tek başına oturan kadını izledi.
  
  
  Sırtı bana dönük oturdu ve önündeki masadaki bazı kağıtları inceledi. Buradaki tek ışık kaynağı masa lambasıydı. Büyük bir çift kişilik yatak, bir çalışma masası, iki sandalye, yanan bir gaz sobası vardı, başka hiçbir şey yoktu. Sadece bir kadın, ince boyunlu, koyu saçlı, ince vücutlu, dar siyah elbiseli, tüm kıvrımlarını ortaya çıkaran. Kapıdan ona doğru bir adım attım.
  
  
  Aniden arkasını döndü, siyah gözleri renkli gözlüklerin arkasına gizlenmişti.
  
  
  Dedi. - Peki burada mısın?
  
  
  Gülümsediğini gördüm ve aynı zamanda boğuk bir patlama duydum. Aramızdaki küçük alanda bir duman bulutu yükseldi, onu hemen gizleyen bir bulut.
  
  
  Elimi yanıma bastırdığımda stilettom kolumun altından çıkıp elime çıktı. Dumanın içinden onun yere yuvarlandığını ve loş ışığın söndüğünü gördüm.
  
  
  Ani karanlıkta, etrafımı saran yoğun dumanda daha fazlasını göremedim. Yere oturup onun renkli gözlüklerini düşündüm: muhtemelen kızılötesi gözlükler. Ve bu odanın bir yerinde kızılötesi ışık kaynağı vardı. Beni görebiliyordu.
  
  
  Artık avcı, benden daha iyi tanıdığı küçük bir odada kilitli kalan ava dönüştü. Bir küfürü bastırdım ve bir ses ya da hareket duyuncaya kadar gergin bir şekilde bekledim. Hiçbir şey duymadım. Tekrar yemin ettim. Hareket ettiğinde bu bir kedinin hareketiydi.
  
  
  Boğazımın arkasına ince bir kordon dolandı. Nefesinin boynuma çarptığını duydum. Bu sefer beni kucağına aldığından emindi. O hızlıydı ama ben daha hızlıydım. İpi boğazıma doladığı anda hissettim ve sıkıca çektiğinde parmağım çoktan içerideydi.
  
  
  Diğer elimi de uzatıp tuttum. Arkamı döndüm ve kendimizi yerde bulduk. Karanlıkta debeleniyor ve kıvranıyordu; ince, gergin vücudunun her kası bana baskı yapıyordu. Eğitimli bir vücutta güçlü kaslar vardı ama aşırı kiloluydum. Masa lambasına uzanıp açtım. Duman çözüldü. Tutuşumun altında çaresizce, ağırlığım yüzünden yere çivilenmiş halde yatıyordu, gözleri bana dik dik bakıyordu. Renkli camlar kayboldu. Stilettomu bulup ince boynuna bastırdım.
  
  
  Başını geriye atıp güldü.
  
  
  
  
  Bölüm 2
  
  
  
  
  
  "Piç," dedi.
  
  
  Ayağa fırladı ve dişlerini boynuma geçirdi. Stilettoyu düşürdüm, başını uzun siyah saçlarından geriye doğru çektim ve onu derinden öptüm. Dudağımı ısırdı ama ben ağzını sıkıca sıktım. Gevşedi, dudakları yavaşça açıldı, yumuşak ve ıslaktı ve bacaklarının elime açıldığını hissettim. Elim elbisesini gergin uyluğundan yukarı kaldırırken dili ağzımın içinde giderek daha derine doğru geziniyordu. Bu elbisenin altında hiçbir şey yoktu. Ağzı kadar yumuşak, ıslak ve açık.
  
  
  Diğer elim göğsünü buldu. Biz karanlıkta mücadele ederken onlar dimdik ayakta kaldılar. Artık yumuşak ve pürüzsüzdüler, ipeksi saçlarına dokunduğumda karnının şişmesi gibi...
  
  
  Neredeyse kendimi özgür bıraktığımı, büyüdüğümü ve ona itilmemin zorlaştığını hissettim. O da bunu hissetti. Dudaklarını çekip önce boynumu, sonra boğuşma sırasında gömleğimin kaybolduğu göğsümü, sonra tekrar yüzüme doğru öpmeye başladı. Keskin bıçaklar gibi küçük, aç öpücükler. Sırtım ve belim koyu kanın ritmiyle atmaya başladı ve patlamaya hazırdım.
  
  
  "Nick," diye inledi.
  
  
  Onu omuzlarından tutup ittim. Gözleri sıkıca kapalıydı. Yüzü tutkuyla kızarmıştı, dudakları hâlâ kör bir arzuyla öpüyordu.
  
  
  Diye sordum. - "Bir sigara?"
  
  
  Sesim boğuk çıkıyordu. Patlayıcı arzunun dik, öfkeli uçurumunu tırmanırken kendimi geri çekilmeye zorladım. Vücudumun titrediğini hissettim, bizi bir sonraki sıcak, keskin dönüş için yüksek, askıya alınmış bir hazırlığa gönderecek olan dayanılmaz zevk kaymasına tamamen dalmaya hazırdım. Bu muhteşem acıdan dişlerimi gıcırdatarak onu ittim. Bir an için başarabileceğinden emin olamadım. Artık bunu yapıp durabileceğini bilmiyordum. Ama başardı. Uzun, titrek bir iç çekişle bunu başardı; gözleri kapalıydı ve elleri titreyen yumruklara dönüşmüştü.
  
  
  Daha sonra gözlerini açtı ve gülümseyerek bana baktı. "Ver şu lanet sigarayı bana" dedi. - Aman Tanrım, Nick Carter. Harikasın. Tam bir gün geciktim. Senden nefret ediyorum.'
  
  
  Ondan uzaklaştım ve ona bir sigara verdim. Siyah elbisesi tutkumuzdan yırtıldığı için çıplak vücuduna sırıtarak sigaralarımızı yaktım.
  
  
  Kalkıp yatağa uzandı. Sıcaktan ıslanmış bir halde yanına oturdum. Yavaşça ve yavaşça kalçalarını okşamaya başladım. Pek çok insan bunu kaldıramaz ama biz yapabiliriz. Bunu daha önce birçok kez yaptık.
  
  
  Sigara içerken, "Bütün gün geciktim" dedi. 'Neden?'
  
  
  "Sormasan iyi olur, Deirdre," dedim.
  
  
  Deidre Cabot ve o daha iyisini biliyordu. AX ajanı arkadaşım. N15, "Gerektiğinde öldür" rütbesi, bağımsız operasyonel komuta statüsündeki en iyi karşı taraf. O iyiydi ve bunu bir kez daha kanıtladı.
  
  
  "Bu sefer neredeyse beni yakalayacaktın." dedim gülümseyerek.
  
  
  "Neredeyse," dedi karamsar bir tavırla. Boştaki eliyle gömleğimin son düğmelerini çözüyordu. "Sanırım seninle başa çıkabilirim, Nick." Keşke gerçek olsaydı. Oyunda değil. Çok gerçek.
  
  
  Belki, dedim. “Ama bu yaşam ve ölüm olmalı.”
  
  
  "En azından sana vurdum" dedi. Eli pantolonumun fermuarını açtı ve beni okşadı. "Ama sana zarar veremezdim, değil mi?" Hepsine zarar veremezdim. Tanrım, bana çok yakışıyorsun.
  
  
  Onu uzun zamandır tanıyordum ve seviyordum. Hücum ve savunma, her karşılaştığımızda yolculuğumuzun bir parçasıydı; profesyoneller arasında ateşli bir oyundu; ve belki de eğer bir ölüm kalım meselesi olsaydı benimle ilgilenebilirdi. Ancak o zaman ölümüne savaşacağım ve birbirimizden istediğimiz bu değil. Bu işte aklı başında kalmanın birçok yolu var ve yıllar boyunca ikimiz için de bu yollardan biri gizli toplantılarımızdı. En kötü zamanlarda, bunca erkek ve kadının arasında tünelin sonunda daima ışık vardı. O benim için, ben de onun için.
  
  
  "Biz iyi bir çiftiz." dedim. "Fiziksel ve duygusal olarak. İllüzyon yok, değil mi? Bu sonsuza kadar sürecek bile değil.
  
  
  Artık pantolonum çıkmıştı. Karnımın altını öpmek için eğildi.
  
  
  “Bir gün bekleyeceğim ve sen gelmeyeceksin” dedi. “New York'ta Budapeşte'de bir oda ve ben yalnız kalacağım. Hayır, dayanamadım Nick. Dayanabilecek misin?'
  
  
  "Hayır, ben de buna dayanamıyorum" dedim, elimi kalçasının ıslak ve açıkta kalan kısmına doğru kaydırırken. “Ama sen bu soruyu sordun, ben de öyle.” Yapılacak işimiz var.
  
  
  Ah la la, evet,” dedi. Sigarasını söndürdü ve iki eliyle vücudumu okşamaya başladı. “Bir gün Hawk öğrenecek. Bu şekilde bitiyor.
  
  
  Hawk eğer öğrenseydi çığlık atar ve morarırdı. Onun iki ajanı. Bu durum onu felç edecekti. Ajanlarından ikisi birbirine aşık. Bunun tehlikesi onu delirtir, bizim için değil AH için tehlike oluşturur. Bizler harcanabilirdik, hatta N3 bile ama AH kutsaldı, yaşamsaldı ve bu dünyadaki her şeyin üstünde yer alıyordu. Böylece toplantımız son derece gizli tutuldu, tüm aklımızı ve tecrübemizi kullanarak, sanki bir dava üzerinde çalışıyormuş gibi birbirimizle yumuşak bir şekilde iletişim kurduk. Bu sefer iletişime geçti. Ben geldim ve o hazırdı.
  
  
  Hawk henüz bilmiyor,” diye fısıldadı.
  
  
  Sıcak gizli odadaki büyük yatakta tamamen hareketsiz yatıyordu, siyah gözleri açık ve yüzüme bakıyordu. Koyu renk saçları küçük, oval yüzünü ve geniş omuzlarını çerçeveliyordu; dolgun göğüsleri artık yanlara doğru sarkıyordu, meme uçları büyük ve koyuydu. Neredeyse içini çekerek soruyu fısıldadı. 'Şimdi?'
  
  
  Birbirimizin bedenlerine sanki ilk defa bakıyormuşuz gibi baktık.
  
  
  Kaslı kalçalarında ve ince kalçalarında yağ yoktu, yüksek Venüs Dağı'nın üzerindeki karnının çukurunda da hiçbir şey yoktu. Bir buçuk metre boyundaydı, bir sporcunun vücuduna sahipti ve uzun ve ince görünüyordu. Beni bekliyordu.
  
  
  "Şimdi" dedim.
  
  
  Bir kadındı. Kız değil. Otuz iki yaşında ve yaşıtlarının çoğundan daha yaşlı bir kadın. On yedi yaşından beri bir asker. İsrail komandolarının bir parçası olarak görev yaptı ve geceleri Arapları öldürdü. Dirençliliğine tanıklık eden yara izleri olan güçlü bir kadın: sırtında işkence yanıkları, sol göğsünün üzerinde bir kirpik yarası, Arap bir doktorun doğmamış çocuklarını kestiği ve ona nefreti öğrettiği kama şeklindeki saçlarının üzerinde kıvırcık bir soru işareti.
  
  
  "Şimdi" dedi.
  
  
  Basit ve doğrudan, utangaçlık, gösteriş veya sahte maçoluk olmadan. Yeni aşıkların oynadığı tüm bu oyunlar için birbirimizi çok uzun zamandır ve çok iyi tanıyoruz. Biraz. Karı koca gibi. O benim onun içinde olmamı istiyordu, ben de onun içinde olmak istiyordum.
  
  
  Siyah gözler açıldı ve yüzüme odaklandı, derin ve sıcak, derinlerde bir yerden bakıyor. Bacaklarını iki yana açıp yukarı kaldırdı. Düz ve güçlü, zahmetsiz. Sadece gözlerine baktım ve içine girdim.
  
  
  Onun dışında hiçbir yere dokunmadık. Vücudunun sıcak ve akıcı karşılamasına doğru derin ve yavaş bir şekilde kayıyor. Yavaşça ve gülümseyerek birbirimizin gözlerine baktık. Titreyerek hareket etti ve gözleri kapanana ve parmaklarım yatağın derinliklerine saplanana kadar onun içinde büyüdüm.
  
  
  Muhteşem bacaklarını geriye çekti ve dizlerini göğüslerine, topukları ise kalçalarının yuvarlak etine değene kadar kaldırdı. Boynuma sarıldı ve gerildi. Onu küçük, kapalı bir top gibi kollarıma aldım. Onu yataktan kaldırdım ve tüm vücudunu kollarımda tuttum, uyluklarını göğsüme, kalçalarını karnıma yasladım ve dudaklarından hafif inlemelerin kaçmasına izin vererek onu daha da derine ittim.
  
  
  Bir varlığın iki parçası gibi eşit, hızlanan bir ritimle hareket ediyorduk. Öfkeli ve hassas, okyanusun üzerimizden geçip bizi sessiz karanlığa gömdüğü kadar derin ve her şeyi tüketen yoğun, sıcak bir dalga gibi acıya ve sonra huzura kilitlenmiş.
  
  
  Soba sıcaktı. Gizli oda sessizdi. Bir yerlerde rüzgar hışırdıyordu ve sanki rüzgar eve dokunuyormuş gibi görünüyordu. Bir yerlerde müzik ve kahkahalar vardı. Uzak. Bir elinde sigara tutuyordu. Diğeriyle düşüncesizce karnımı okşadı. "Ne kadar zamanımız var?"
  
  
  "Yarın görüşürüz" dedim. 'Katılıyorsun?'
  
  
  'Yarın görüşürüz.'
  
  
  Hepsi bu. Daha fazla soru yok. Bu gizli odanın ötesinde, bu kısa anların ötesinde yapacak işlerimiz vardı. Soru sormak ve cevaplamak katılım anlamına gelirken, katılım da tehlike ve hayat değişikliği anlamına gelebilir. En ufak bir değişiklik, Hawke'nin bunu öğreneceği veya er ya da geç öğreneceği anlamına geliyordu. Birbirimizin çalışmalarına katılmamamız yönündeki katı prensip, Hawke'nin sonsuz gözleri ve kulaklarına karşı tek savunmaydı. Bu aynı zamanda zorlu yıllar için bir eğitimdir: Kimseye güvenme, sevdiğine bile.
  
  
  "Yeterince uzun," dedi Deirdre beni okşayarak.
  
  
  "Bu gece ve yarın. ..'
  
  
  "Bu gece iki kere" dedim. Hırslı prens beni çok uzun süre meşgul etti, istekli kadınlardan çok uzak.
  
  
  Gülüyordu. — Her yıl giderek daha talepkar oluyorsun. Bir kadın gerçekten neyle baş edebilir?
  
  
  "Sahip olduğum her şey," dedim sırıtarak. - Ve bunun ne kadar iyi olduğunu biliyorsun.
  
  
  Deirdre, "O kadar mütevazı değil, Nick Carter," dedi. 'Sen . ..'
  
  
  Ne söylemek istediğini asla bilemeyeceğim. Omzumun ısındığını ve yandığını hissettiğimde cümlenin ortasında durdu. Bu sessiz ve gizli bir işaretti ama hafif titrediğimi fark etti.
  
  
  Derimin altına yerleştirilen minik ısı sinyali yalnızca bir mil uzakta etkinleştirilebiliyordu, bu da sinyalin yerel bir kaynaktan geldiği anlamına geliyordu. Bunu yalnızca Hawk biliyordu ve diğer tüm iletişim araçları başarısız olduğunda ve Hawk nerede olduğumu veya hangi durumda olduğumu bilmediğinde son çare acil durum bağlantısı olarak kullanılıyordu. Tespit edilemeyecek şekilde tasarlanmış bir sinyal ama Deirdre Cabot işini biliyordu. O da benim kadar hızlı ve ani teması hissetti.
  
  
  'Nick?'
  
  
  "Özür dilerim" dedim. "Yarın ve bu gece kaybolacağız."
  
  
  Yataktan kalkıp pantolonumu aldım. Hareket etmeden yatağa uzanıp bana bakmaya devam etti.
  
  
  "Bugün değil" dedi Deirdre. 'Tekrar. Şimdi.'
  
  
  Isı sinyali, yalnızca hızın önemli olduğu acil durumlarda kullanılan olağanüstü bir komuttu. Ama Deirdre beni tekrar istedi ve işimizde bir dahaki sefere olmayabilir. Ben de onu istiyordum, bunun için ölmem gerekse bile.
  
  
  Ben onu aldım ya da o beni aldı. Sert ve kaba. Her zamanki gibi birlikte.
  
  
  İkimiz de giyinirken, olgun, dolgun bir vücudun küçük külotlara, koyu renk çoraplara ve ardından dar siyah bir elbiseye nasıl kaybolduğunu gördüm. İçimde bir şişlik, sırtımda bir çıtırtı hissettim ama giyindim; ve silahlarımızı kontrol ederken önemsiz şeyler hakkında konuştuk. Bıçağını uyluğunun iç kısmına yerleştirdiğimde beni şakacı bir şekilde öptü. O bıçağı benden çok daha iyi kullanıyordu. Küçük Beretta'sını sutyeninin altına bağladı. Stilettomu yerine koydum ve Luger'ı kontrol ettim.
  
  
  Gizli odayı olduğu gibi bırakıp başka bir pencereden dışarı çıktık. Tekrar sokağa doğru yürürken onu korudum. Ben ara sokaktan aşağı kayarken beni korudu ve karanlığın içinden ıssız sokağa adım attı. Her zamanki gibi yanımdan geçip sokağa çıktı.
  
  
  Otomatik prosedür ve yine bu refleks rutini bizi kurtardı.
  
  
  Sokağın karşısında karanlık bir kapı gördüm. Geceden bir ton daha koyu bir gölge, kişisel radarım tarafından tespit edilen, yıllar süren sürekli gözlemlerle bilenmiş hafif bir hareket.
  
  
  Çığlık attım. 'Eğil!'
  
  
  Karanlıktan iki el silah sesi duyuldu.
  
  
  
  
  Bölüm 3
  
  
  
  
  
  Boğuk çekimler. Karanlık gölgeyi görür görmez gecenin karanlığına sıçradılar ve "Aşağı inin!" diye bağırdılar.
  
  
  İki el silah sesi ve bir saniye sonra anında yankılanan bir çığlık. Deirdre yerde yatıyordu. Silah seslerini ve çığlığımı duyar duymaz Londra'daki bir caddenin sert taşlarının üzerine çöktü. Ama önce ne geldi: çığlığım mı yoksa silah sesleri mi?
  
  
  Hareketsiz yatıyordu.
  
  
  Wilhelmina'yı tuttum. Wilhelmina'yı çıkarıp nişan alırken aynı anda verandaya ateş ettim. Eğer tekrar hareket edebilseydi, Deirdre ayağa kalkmadan önce, gölgenin tekrar ateş edebilmesi için üç el ateş edilmesi gerekiyordu.
  
  
  Ödülüm uzun, boğuk bir çığlıktı.
  
  
  Bekliyordum. Daha fazla ateş edilmedi. Sisin içinden araştırma yapmak için kimse çıkmadı. Deirdre'nin sağ elinde kan gördüm ama öne çıkıp öldürülürsem bunun ona bir faydası olmaz. Silahlı bir adam için bir dakika uzun bir süre, özellikle de yaralıysa.
  
  
  Aniden Deirdre caddenin karşısına geçti, ayağa kalktı ve gölgelerin arasında kayboldu: iyiydi.
  
  
  Çığlığım, silah atışlarından bir kıl payı önceydi herhalde. Hayatı boyunca düşmanlar arasında eğitim almış ve bir anda sokakta yere yığılmıştı. Düşerken, görünmeyen bir tetikçinin kurşunu kolunu sıyırmış olmalı. Bizi otomatik, süper etkili silahlara dönüştüren her tehlike anına minnettardım.
  
  
  Karanlık kapı sessiz ve hareketsiz kaldı. İleriye doğru adım attım.
  
  
  İki elimle Luger'ı işaret ederek parmak uçlarıma basarak karanlık verandaya doğru yürüdüm. Deirdre, Beretta'sıyla benden bir adım geride.
  
  
  Siyah adam sırtüstü yatıyordu. Geceleri bile göğsünde iki karanlık nokta görebiliyordum. Üç kurşunun ikisiyle tam ortasına vurdum. Üç tane olmalıydı.
  
  
  Deirdre, "Benim için endişeleniyordun," dedi. "Hawk'a söylemeyeceğim."
  
  
  "Asla hayatta kalamazdım" dedim. 'İyi misin?'
  
  
  Gülümsedi ama birkaç dakika öncesine göre biraz daha solgundu. Kurşun kolunun etli üst kısmını deldi.
  
  
  "İyiyim" dedi.
  
  
  Başımı salladım. Eline bakmadım. O bir profesyoneldi, başının çaresine bakardı. Düşünmem gereken daha önemli şeyler vardı. Bu ölü siyahi adam kimin peşindeydi? Ve neden? 'Onu tanıyor musun?' Deirdre'ye sordum.
  
  
  "Hayır" dedi.
  
  
  Bu ucuz Chelsea Oteli'nin lobisinde gördüğüm zencinin aynısı değildi. Sıska ve daha genç, neredeyse bir erkek çocuk. Ama aynı gece Londra'da yanımda iki siyahi olması büyük bir tesadüftü. Üstelik, eğer ilki görünüşe göre bir yerden aceleyle gelmişse, kirli pantolonun üzerine renkli bir yağmurluk, ucuz bir yün gömlek ve birkaç ev yapımı sandalet giymişse. Ve bunların hepsi Londra kışında.
  
  
  Silahını kaldırımdan aldım. Yepyeni bir susturucuyla Belçika'da yapılan eski bir otomatik Browning. Yeni bir susturucu almaya gücü yetecek bir adama benzemiyordu. Cebinde birkaç pound ve biraz gümüş, işaretsiz bir otel anahtarı ve Browning için yedek bir dergi vardı. Boynuna, üzerinde küçük bir muska bulunan ince bir altın zincir takıyordu. Uyuyan aslan.
  
  
  "Chucky'nin İşareti" dedi Deirdre. - “Beni kovalıyordu.”
  
  
  - Ama onu tanımıyor musun?
  
  
  - Hayır ama muhtemelen bir Zulu ya da belki bir Zwazi'dir. Son zamanlarda biraz daha yakınlaştılar.
  
  
  "Chaka" dedim. Ve sonra fotografik hafızamda bir şey tıkladı: "Zulu'nun ilk kralı, 1920'ler ve 1930'larda Zulu İmparatorluğu'nun kurucusu." Tarihteki en büyük ve en güçlü kara ordu. Reunecken'i ilk kez ciddi bir şekilde mağlup ettikten sonra 1879'da İngilizler tarafından mağlup edildi. Zulus artık Güney Afrika'nın bir parçası. Swazilerin orada az çok bağımsız bir ülkesi var. Başka ne var Deirdre?
  
  
  "İnsanların kölelikte başka neye ihtiyacı var?" - dedi. "Umuda ihtiyaç var, bir efsane: Bir gün geri dönecek olan uyuyan aslan Chaka."
  
  
  "Bu bir efsane" dedim. “Efsaneler siyahları Zululand ormanlarından Londra'ya göndermez. Uyuyan aslan bazı yeraltı örgütlerinin sembolüdür. Neden ölmeni istiyorlar?
  
  
  Tahmin edebilirsin Nick, dedi Deirdre.
  
  
  "Senin görevin?"
  
  
  Başını salladı, bir an ölü siyah adama baktı ve sonra Beretta'yı göğsünün altına koydu. Sisli sokağın karanlığında durdu, yavaşça kolunu ovuşturdu. Daha sonra derin bir nefes alıp bana gülümsedi. o zaman bir dahaki sefere kader” dedi. - Burada vakit geçiremeyiz.
  
  
  "Dikkatli ol" dedim.
  
  
  Piccadilly'nin ışık ve karmaşasına çıkana kadar onu karanlık sokaklarda takip ettim. Elini salladı ve zevk arayanların kalabalığının arasında kayboldu. Geçen bir taksiyi durdurdum. O otele dönmedim. Eğer lobideki iri siyahi adam tetikçiyle aynı grupta olsaydı muhtemelen onları Deirdre'ye götürürdüm. Nasıl olduğunu görmedim, takip edilmediğimden emindim, bu da demek oluyor ki yolda ben fark etmeden beni fark edecek insan, beceri ve donanıma sahiplerdi. Eğer bu kadar iyi organize olmuşlarsa otele dönmeye cesaret edemezdim.
  
  
  Londra'daki AH evlerinden birini riske atamaz veya yerel bağlantılarımızdan biriyle iletişime geçemezdim. Ankesörlü telefon kullanmam ve iletişim merkezini aramam gerekiyordu.
  
  
  — Wilson Araştırma Servisi, size yardımcı olabilir miyiz?
  
  
  "Benim için baltanın geçmişinin izini sürebilir misin?"
  
  
  - Bir dakika lütfen.
  
  
  "Balta" kelimesi, AH, ana iletişim kelimesi, ilk adımdı, ancak kelime tesadüfen ortaya çıkabilir.
  
  
  Sakin erkek sesi: “Eminim dosyalarımızda istediğiniz her şey vardır efendim. Hangi savaş baltasıyla ilgileniyorsunuz?
  
  
  "Kuzeyden gelen solcu, destanın orta döneminden." Bu benim AX ajanı olduğumu kanıtlayan ve ona hangi ajan olduğunu söyleyen bir onay koduydu: N3. Ama ben bir sahtekar olabilirim.
  
  
  "Ah evet" dedi sakin bir ses. "Hangi kral birinci?"
  
  
  "Yarı siyah" dedim.
  
  
  Bu son kodu yalnızca gerçek N3 biliyordu. İşkenceyle benden zorla çıkarılabilirdi ama her işlemde risk almak zorundaydım. Bir dolandırıcının telefonla iletişime geçmeye çalışması halinde en kötü şey AH'nin Londra iletişim merkezini kaybetmesiydi. Daha sonra iletişim kodlarının değiştirilmesi gerekti.
  
  
  AX ağına bağlandığımda bir dizi tıklama oldu. Sonra soğuk, sert bir ses çınladı: “Londra'dasınız, N3. Neden?'
  
  
  Pürüzsüz, genizden ses: Hawk'ın kendisi. Kızgındım ama öfke neredeyse anında yerini keskin, kuru bir telaşa bıraktı; bu da bana Hawk'ın ciddi, önemli ve zor bir şey istediğini anlamamı sağladı.
  
  
  'Unut gitsin. Bunu daha sonra açıklayabilirsiniz. Çağrınız algılandı. Altı dakika içinde bir araba senin için gelecek. Hemen gelin.
  
  
  Bu çalışmanın önemli olması gerekiyordu. Hawk, N3 numaramı kullandı ve benim açımdan herhangi bir aracı ya da şifreleyici olmadan çağrıyı ankesörlü telefondan kendisi yanıtladı.
  
  
  Diye sordum. - Nerede?
  
  
  Zaten telefonu kapatmıştı. Hawk uzun süre açık hatta konuşmadı. Washington'daki mütevazı ofisinde kısa ve zayıf bir şekilde oturuyor ve uzay istasyonunu tek bir kelimeyle kontrol edebiliyor. Ama AX dışında beş kişiyi tanımıyorum ve gizli servis onu tanıyor ya da varlığından haberdar.
  
  
  Sokakta olağandışı bir şey var mı diye gözlerimi kısarak telefon kulübesinden çıktım. Soho'nun sisinde ve parlak ışıklarında hiçbir şey yoktu. Ben saatime baktım. İki dakika daha. Beş saniye önce oradaydı: Sessiz bir sürücüsü olan küçük, gri bir araba. Girdim.
  
  
  Bir saat sonra eski, otlarla kaplı bir RAF üssünün ıssız pistinde durdum. Araba yoktu ve bilmediğim bir RAF üssünde yalnızdım. Belki Honington, etrafındaki düzlük göz önüne alındığında, belki de Thetford.
  
  
  Görmeden önce uçağın yaklaştığını duydum. Gece ıssız bir arazide uçak beklemiyordum. Ama yalnızca kendi iniş ışıklarının rehberliğinde alçaldı. Ruff'tan korucu. Hawk'ın her yerde bağlantıları var.
  
  
  "Özür dilerim" dedim pilota.
  
  
  Geniş bir bıyığı vardı ama griydi ve gözlerinde çoğu Hava Kuvvetleri çocuğundan daha fazla zeka vardı. Bazen bazı soruları kendi kendine sorabilen bir kişi. Bu sefer bana sadece uçağa binmem için işaret verdi ve ben doğru düzgün ve tam olarak oturmadan önce taksiden indim.
  
  
  "Buraya yer hatları veya ışıklar olmadan inebilecek birine ihtiyaçları vardı" dedi. “Pek çoğumuz kalmadı.”
  
  
  Bana bakmak için döndü. "En azından Üçüncü Dünya Savaşı'nı durdurmalısınız."
  
  
  "En azından" dedim.
  
  
  Hafifçe gülümsedi ve gazı orijinal konumuna geri getirdi. Kendimi taş duvara doğru körü körüne koşan bir adam gibi hissettim. Ama yaşlı RAF görevlisi kendi bölgesini biliyordu. Bunu kolayca yaptı ve sonra batıya uçtu. Başka bir kelime söylemedi ve ben uykuya daldım.
  
  
  Birinin elleri beni uyandırdığında hava çoktan aydınlanmıştı. Yüksek, çıplak ağaçlar ve karla kaplı tarlalarla çevrili küçük bir havaalanına indik. Uzakta yüksek binalar vardı ve manzara bana tanıdık geliyordu.
  
  
  Bana doğru süzülen araba daha da tanıdık görünüyordu: Maryland plakalı siyah bir Cadillac. Amerika'ya döndüm ve Washington yakınlarındaydım. Bu çok zor ve çok önemli bir iş olacak.
  
  
  Hawk beni çoğu zaman bu kadar aniden eve getirmez ve işleri düzeltebilecekken Washington'a da asla getirmez. Ben bir numaralı Killmaster'ım, iyi maaş alıyorum ve vazgeçilmezim ama kimse benim var olduğumu kabul etmekten hoşlanmıyor, özellikle de Washington'dakiler. Hawk genellikle benimle konuşmak istediğinde dünyanın bir köşesinden yanıma gelir. Benimle orada iletişime geçiyor ya da bana geliyor ama kimsenin beni AH'ye, hatta Washington'a bağlama riskini göze almamaya çalışıyor.
  
  
  Biz havaalanından ayrılıp Potomac'a doğru yola çıktığımızda Cadillac'ın perdelerini kapattılar. Benim açımdan normaldi. Washington'u ya da başka bir başkenti sevmiyorum. Politikacılar ve devlet adamları ulusal başkentlerde yaşarlar ve bir süre sonra tüm politikacılar ve devlet adamları kral rolü oynamak isterler. Çoğu kendilerinin kral olduğunu düşünmeye başlar. Kendileriyle aynı fikirde olmayan herkesin kafasını kesiyorlar çünkü sıradan insanların yararı için neyin en iyi olduğunu ve ne yapılması gerektiğini biliyorlar.
  
  
  Ama siyasetle ilgilenmiyordum ve Hawke'nin Washington'a gelmeme neden izin verdiğini tekrar düşündüm. Bunu ancak benimle uzak bir yerde buluşamayacaksa gerekirse yapardı. Bu iş o kadar önemli, o kadar öncelikli olmalıydı ki Hawke bile bu konuda mutlak yetkiye sahip değildi. Her ne ise, sorabileceğim herhangi bir soruyu yanıtlamak için kıdemli lordlarla doğrudan temas halinde olması gerekirdi.
  
  
  Bu çalışma en baştan başlayacak.
  
  
  
  
  4. Bölüm
  
  
  
  
  
  Cadillac'tan bir ara sokağa, büyük, anonim, gri bir binaya itildim. Asansör bizi birinci katın en az üç kat altına götürdü. Orada beni rayların üzerinde duran küçük, üstü açık bir minibüse bindirdiler. Ve bu arabada tek başıma dar bir tünelde kayboldum.
  
  
  Kimse benimle konuşmadı ve nereye gittiğimi bilmemem gerektiği açıktı. Ancak mümkün olan her türlü önlemi almadan Killmaster olarak bu kadar uzun süre hayatta kalamazdım. Bildiğim kadarıyla hiç kimse bundan şüphelenmemişti, Hawk bile ama ben bu tüneli uzun zaman önce buraya ilk getirildiğimde araştırmıştım. Nerede olduğumu ve nereye gideceğimi biliyordum. Dünyanın en gizli minyatür demiryolu boyunca seyahat ediyordum, geniş bir cadde üzerindeki devasa beyaz bir evin altındaki bir dizi bomba sığınağına doğru ilerliyordum.
  
  
  Araba loş ışıklı dar bir platformun önünde durdu. Önümde sessiz, gri bir kapı vardı. Kapıyı denedim, kilitli değildi. Çelik bir masa, üç sandalye, iki kanepe bulunan ve görünürde çıkışı olmayan gri bir odaya girdim. Hawk çelik masada oturuyordu: David Hawk, New York, Bilimler Akademisi'nin başkanı, patronum. Ve onun hakkında bildiğim tek şey buydu. Bu bakımdan onun hakkında çoğu kişiden daha fazlasını biliyordum. Bir geçmişi mi vardı, bir evi mi, bir ailesi mi vardı, hatta iş dışında bir şeyle eğleniyor muydu bilmiyordum.
  
  
  Bana Londra'dan bahset, diye bağırdı, düz, genizden gelen sesi bir kobra kadar ölümcül ve uğursuzdu.
  
  
  Güldüğünde silah gibi ses çıkaran, sırıttığında alaycı bir gülümsemeye sahip, ufak tefek bir adam. Şimdi ne birini ne de diğerini yaptı. Bana boş boş baktı. Her zamanki gibi aynı tüvit ceketi ve gri pantolonu giyiyordu. Bir dolabı bunlarla dolu, her şey aynı.
  
  
  Gri bir odada yalnızdık ama gerçekte öyle değildi. Kırmızı telefon ondan birkaç santim uzakta çelik masanın üzerinde duruyordu.
  
  
  “Çölde 'siparişimi' tamamladıktan sonra fark edilmekten korktum” dedim. Bu yüzden güvenli tarafta olmak için Londra'ya giden dördüncü rotayı kullandım.
  
  
  Bir bahane olarak pek mantıklı değildi, bu yüzden onun patlamasını bekledim. Bu olmadı. Bunun yerine kırmızı telefonla oynadı ve gözleri bana aslında Londra'da ne yaptığımı düşünmediğini söylüyordu. Düşünceleri bana emanet edeceği işle meşguldü ve gözlerindeki ışıltı bana bunun büyük bir iş olduğunu söylüyordu. Hawk işi için yaşıyor. Onu hiç dinlenirken görmedim, dinlendiğini hiç duymadım. Onu gerçekten heyecanlandıran tek şey, AH ofisinin zamanına ve "çocuğuna" layık olmasıdır.
  
  
  "Tamam" dedi. “Raporunuzu daha sonra gönderin.”
  
  
  Rahat bir nefes aldım. Bu sefer sınırda olabilir. Er ya da geç Deirdre Cabot'un Londra'da olduğunu öğrenecek ve bu her şeyi birbirine bağlayacaktı. Bu onun için ikinci doğaydı. Ama şimdi kirli purolarından birini yaktı ve yine kırmızı telefonla oynadı.
  
  
  "Otur, Nick," dedi.
  
  
  Oturduğumda bu sefer bambaşka bir şeyin olduğunu fark ettim. Sabırsızdı. Evet gözleri meydan okurcasına parlıyordu. Ama aynı zamanda meşguldü, neredeyse öfkeliydi ve beni düşünmüyordu. Bu yeni "düzen"de hoşlanmadığı bir şey vardı. Altın uçlu sigaralardan birini yaktım ve oturdum.
  
  
  Hawk, "Mozambik'e hiç gitmedin" dedi. - İki saat sonra oraya gidiyorsun.
  
  
  "Portekizce ve Svahili dilimi tazelemem gerekiyor" dedim. Hawk sanki yorumumu duymamış gibi dalgın dalgın, "Belki Svaziland'a, hatta belki Güney Afrika'ya," diye devam etti. Yukarıya baktı ve ucuz purosunun ucunu çiğnedi. "Hassas bir durum."
  
  
  "Bir gün başka bir şey bulacağız," diye kıkırdadım.
  
  
  Yaşlı adam bana "O kadar da komik değil" diye bağırdı. "Londra'yı henüz unutmadım."
  
  
  Sırıtmaya devam ettim ve ben de öyle yaptım.
  
  
  Hawk kendisine yalan söylenmesinden hoşlanmaz. Darbeyi bekliyordum. O gelmedi. Çok geçmeden gülümsemeyi bıraktım. Cevap vermemesi kötü bir işaretti. Hawk'ın bir sorunu vardı ve bu AH'nin kendisiyle alakalıydı. Artık ciddi olmanın zamanı gelmişti.
  
  
  “Mozambik'te ne yapmalıyım?” - Sessizce sordum.
  
  
  Hawk puro çiğniyor ve kırmızı telefon kablosuyla oynuyordu. "Lizbon ve Cape Town sınır boyunca Zulu bölgelerinde büyük bir ayaklanma olduğundan şüpheleniyor."
  
  
  Omurgam kaşınmaya başladı. Zulu! Londra'da ölen saldırganı ve Mark Chaka'yı düşündüm. Tetikçi Deirdre'nin değil de benim peşimde olabilir miydi? Zulus'la ilgili bir iş olduğunu bilmeden önce bile. †
  
  
  “Güney Afrika ayaklanmaları önleme konusunda oldukça beceriklidir” dedim. “Ve hâlâ çok az Mozambikli isyancı var.”
  
  
  Hawke, "Çünkü Cape Town her zaman siyah çoğunluğu izole ve kontrol altında tutmayı başardı" dedi. Ancak Mozambik'teki siyahların hiçbir zaman parası, desteği ya da deneyimli liderleri olmadığı için. Şimdi Mozambik'te yeni bir liderlik var gibi görünüyor ve belki de Cape Town "anavatan", "bantustan" veya toplama kamplarına başka süslü isimler verme politikasında bir hata yapmıştır. Zuluların anavatanı Mozambik ve Svaziland sınırları boyunca veya bunlara yakındır.”
  
  
  Hawk sessizdi ve purosunu emdi. “Onları asıl endişelendiren şey Swazilerin işin içinde olduğunu düşünmeleri. Bu, uluslararası durumu potansiyel olarak patlayıcı hale getiriyor ki özgürlük savaşçılarının istediği de tam olarak bu. Aynı zamanda onlara eğitim, seferberlik ve barınma için siyahların orada asla sahip olmadığı bir sığınak sağlıyor.”
  
  
  — Svaziland mı? - dedim başımı sallayarak. “Bağımsızlıktan bu yana Swaziler yabancı çıkarlara, özellikle de Güney Afrika ve Portekiz'e bağımlıydı. Yaşlı Kral Sobhuza'nın onlarla hiçbir sorunu olmayacak.
  
  
  Hawk sertçe, "Halkını kontrol edemeyebilir, Nick," dedi. “Svaziland'da çok sayıda öfkeli genç savaşçısı var. Hatta organize muhalefet bile var. Ama sonuçta onun bir Bantu şefi olduğunu unutmayın. Şimdi Lizbon ve Cape Town'u istiyor ama bağımsız Mozambik ve Zululand'ın Svaziland'a katılmasına itiraz etmeyecek. Bu onu Güney Afrika'ya karşı daha güçlü bir konuma getirebilirdi ve belki de sonunda Güney Afrika'yı izole edebilirdi. Çok iyi bildiğimiz bir Panbantub hareketi var. Ve Swaziler ve Zulus birbirlerine daha da yakınlar çünkü Güney Afrika'da Swaziler var. İki yüz yıl boyunca omuz omuza durdular. Uzun süre birbirleriyle kavga ettiler ama artık birbirleriyle kavga etmiyorlar.”
  
  
  Hawk'ın purosu söndü. Tekrar yakmak için durdu. Puro yeniden alevlenene ve odayı yoğun duman doldurana kadar çekti.
  
  
  Hawke bana bakarak, "Zulu, Swazi, Shangan ve bir grup Ndebele sonunda bir organizasyon kurdular: Uyuyan Aslan," dedi. "Chucky'nin işareti. Bir sloganları var: United Assegai. Bu kelime Zulu, Siswati ve Ndebele arasında mızrak anlamına gelir ve onların ortak kökenlerini ve ilgi alanlarını belirtir. Artık ortak bir planları var: Başarısız olsa bile beyazlar orada öyle bir kan gölüne çevirecek kadar büyük bir isyan ki, BM ve büyük güçler müdahale etmek zorunda kalacak. Mozambik ve Zululand'ın bağımsızlığını sağlayabileceklerini düşünüyorlar."
  
  
  Mantıklı bir plandı. Bantu kanının şimdiden damladığı çalılıkları, tarlaları, dağları ve ormanları gördüm ve BM'de büyük güçler taraf tutmuştu. O zaman Güney Afrika ve Portekiz tam anlamıyla vurulacaktı. Ama aynı zamanda tüm Bantuları bir arada tutmak için çok fazla liderlik gerektiren bir plandı. Erkekler çok sayıda yan yana ölürler ama tek başınıza bir amaç uğruna ölüyormuşsunuz gibi hissetmek zordur. Özgürlük savaşçılarının hemen bastırılmamasını sağlamak için aynı zamanda beceri, para, örgütlenme ve yeterli bir ordu da gerekecekti.
  
  
  Diye sordum. - Orada ne yapacağım?
  
  
  Hawk hemen cevap vermedi. Purosundan sinirli bir nefes çekti. Onu rahatsız eden şey yüzeye yaklaşıyordu.
  
  
  Yaşlı adam yavaşça, "Üzücü, güçsüz insanlar böyle bir planı tek başına geliştiremezler, N3," dedi. “En önemli faktörlerden biri Mozambik'te faaliyet gösteren büyük ve yeni bir beyaz paralı asker gücü. Kaptanının kim olduğunu bilmiyoruz. Ama kim olursa olsun, o iyi. Ayrıca Mozambik hükümetinde üst düzey bir bağlantı olması gibi ek bir avantaja da sahip.”
  
  
  Durumu anlamaya başladım.
  
  
  'Ne kadar yüksek?'
  
  
  "Çok yüksek" dedi Hawk. “Doğrudan sömürge valisinin emrinde. Özgürlük savaşçıları, Mozambik hükümetinin planlarını uygulamadan önce planladığı her şeyi biliyor. Paralı askerler sömürge birliklerini defalarca dövdü.”
  
  
  - Kim olduğunu biliyorlar mı?
  
  
  Hawk, "Bunu üçe indirdiler" dedi. "Ve en fazla üç." Sigara içiyordu. "Bunu öğren ve onlar için bu adamı öldür."
  
  
  İyi. Bu yeni bir durum değildi ve bu benim de işimdi. Bunu daha önce Washington'un dost olmak istediği birçok hükümet için yapmıştım.
  
  
  “Neden bizi çektiler?” diye sordum. Neden bunu kendileri yapmıyorlar?"
  
  
  Hawk, "Çünkü üçünden hangisi olduğunu anlayamadıklarını düşünüyorlar" dedi. "Peki ne yapabiliriz?"
  
  
  Konuşma tarzında ona bakmamı sağlayan bir şey vardı. Purosu tekrar söndü ve bana bakmadan onu çiğneme şekli, onu rahatsız eden şeye geldiğimizi anlamamı sağladı. Bir zorluk vardı ve bunun ne olduğunu bilmek istedim.
  
  
  “Neden bizim bunu onlardan daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorlar?”
  
  
  Hawk puroyu kül tablasında ezdi ve kalıntılara öfkeyle baktı. "Çünkü isyancılarla çalıştığımızı biliyorlar."
  
  
  Bunun gibi. Devam etmesine izin verdim ve her şeyi açıkça belirttim. Ama tamamen gördüm. Washington her iki tarafla da oynadı ve kimin kazanacağını görmek için bekledi. Ve kim kazanırsa kazansın doğum günü çocuğu Washington olacak. Ancak şimdi gerçek anı aniden geldi. Kanat vidaları sıkıldı ve Washington seçim yapmak zorunda kaldı.
  
  
  “Mozambikli özgürlük savaşçılarına ve Zulu grubu Uyuyan Aslan'a silah ve para gönderdik. Masanın altına elbette kapak yardımıyla. Ama başardık. Sibhuza ve Swazi'ye yardım ettik. Şimdi Cape Town ve Portekiz bize bunu bildiklerini ve bizi işe aldıklarını söylediler.”
  
  
  Artık her şeyi biliyordum. 'Yani isyancılara gizli görevde yardım eden AH miydi?
  
  
  Şahin başını salladı. "Washington'un şu anda isyancılardan çok Lizbon ve Cape Town'a ihtiyacı var."
  
  
  "Ve isyancılar gitti," diye ekledim.
  
  
  Şahin tekrar başını salladı. Bana bakmadı ve onu asıl rahatsız eden şeyin bu kirli operasyonun doğası olduğunu biliyordum.
  
  
  "İşi bitirebiliriz" dedim, "ve bu asiyi öldürebiliriz." Çünkü isyancılarla birlikte çalıştık. Temas halindeyiz ve bize güveniyorlar. Lizbon ve Cape Town isyancılara yaptığımız yardımdan yararlanacak ve onları yok etmemize olanak tanıyacak. Lezzetli.'
  
  
  Şahin bana baktı.
  
  
  “İsyancılar da AK’ye geldi” dedim. "Eğer bu CEO'yu öldürürsek özgürlük savaşçıları kimin, nasıl ve neden olduğunu öğrenecek."
  
  
  Şahin yemin etti. - 'Bir lanet. Beş yıllık emeği tuvalete atın ve cehenneme gidin! Ceza israfı. Bundan başlayıp yeni bir şey inşa etmemiz yıllarımızı alacak. Aptalca ve etkisiz.
  
  
  Diye sordum. - “Ama bunu yapıyoruz?”
  
  
  'Bunu yapalım mı?' Şahin gözlerini kırpıştırdı. "Emirlerimiz var."
  
  
  "Teşvik ettiğimiz isyancılara sadakat yok mu?"
  
  
  Hawk bana, "Tek bir bağlılığımız var, ilki ve sonuncusu," diye bağırdı.
  
  
  Kişisel ilgimiz, her şeyin etrafında döndüğü şey, diye düşündüm ironiyle. "Orada ajanımızı kurtarabilir miyiz?"
  
  
  Hawk omuz silkti ve hafifçe gülümsedi. "Bu sana bağlı, N3."
  
  
  Bunu söyleyişinde bir şeyler vardı. İnce, alaycı yüzüne baktım ama keskin, yaşlı gözleri masumiyetin resmiydi. Kendimi rahat hissetmedim.
  
  
  Diye sordum. - “Bunu nasıl yapacağım? Ne zaman başlayacağım?”
  
  
  Hawk kuru bir sesle, "Uçağınız bir buçuk saat içinde kalkıyor," dedi, artık yapılması gereken bazı pratik işler vardı. “İsyancılara biraz para dağıtmamız gerekiyor. Transfer, Ingwavuma Nehri'nin Zululand ile Zwaziland sınırını geçtiği yerde gerçekleşecek. Parayı gizli bir isyancı yetkilinin alması kararlaştırıldı. Eğer ortaya çıkarsa onu öldüreceksin.
  
  
  “Tercih ettiğiniz özel bir yöntem var mı?” - Kuru bir şekilde sordum.
  
  
  'İstediğin herhangi bir şey. Bu sefer hiçbir inceliğe gerek yok. Bu yapıldıktan sonra kıyamet kopacak," dedi yaşlı adam kısaca. “Orada yerel ajanımızla, isyancılarla birlikte çalışıyorsunuz.” Size iletişim noktasına kadar eşlik edecek.
  
  
  O! Aslında bunu zaten biliyordum ve bu, Hawk'ın bana ajanımızı kurtarmanın bana bağlı olduğunu söylemesindeki tuhaflığı açıklıyordu. Yani yaşlı tilki biliyordu. Beni ve Deirdre Cabot'u biliyordu ve muhtemelen yıllardır da biliyordu. Aslında pek şaşırmadım, çok fazla kaybetmedi. Sırıttım. Şahin hayır.
  
  
  “Çalışacaksın N3, oynamayacaksın. Bu açıktır?
  
  
  “N15 ve benden ne zamandır haberdarsın?”
  
  
  Dudakları eğlenen, alaycı bir sırıtışla kıvrıldı. - Tabii ki en başından beri.
  
  
  - Bizi neden durdurmadınız?
  
  
  Yaşlı adam, "Dikkatini dağıtmaya ihtiyacın vardı ve çok dikkatliydin," diye güldü. "Benimle dalga geçtiğini düşündüğün sürece, uygun gizliliği korumaya devam edeceksin ve hiçbir tehlike teşkil etmeyeceksin." Arkasına yaslanıp bir puro daha yaktı. "Beni kandıracak kadar çok çalıştığın sürece kimse seni fark etmeyecek."
  
  
  Bu yüzden bize bilmediğini düşündürdü ve neredeyse tüm zaman boyunca omzumuzun üzerinden bakıyordu. Zihinsel olarak lanet ettim. Muhtemelen ona çok keyif verirdim. Alaycı gülümsemesi genişledi.
  
  
  "Kadına benziyor değil mi?"
  
  
  Etkili olduğu kadar muhteşem de ve çoğu zaman bundan memnunum. Onun arkamda kalmasını istiyorum. Ancak Hawke bile her zaman her şeyi bilmiyor ve ona Londra'daki saldırgandan bahsettiğimde çok endişelendi. Keskin bir şekilde öne doğru eğildi.
  
  
  Chucky işareti mi? O halde bu, N15'i gözetledikleri ve isyancıların bizden şüphelendiği anlamına geliyor.”
  
  
  Mozambik hükümetinden birileri konuyu etrafa saçmış olabilir." Şahin düşündü. "Tabii bu Zulu çifte ajan değilse." Portekizliler de işi tamamladığımızdan emin olmaya çalışıyorlar.
  
  
  Belki dedim. "Belki de isyancılara fazla sadık olmasından korktukları için N15'e güvenmiyorlar."
  
  
  Hawk, "Oraya git ve dikkatli ol," diye bağırdı. “N15 oyununun tamamını anladıklarını düşünüyorsanız kullanmayın. Sadece yem olarak.
  
  
  Uyandım. Hawk toplantımızı bildirmek için kırmızı telefona uzandı. Durdu ve bana baktı. Öyle ya da böyle bu memurun sakinleşmesini sağlamalıyız. Anladın?'
  
  
  Anladım. Eğer Deirdre şüphelenirse belki de bu gerçeği kullanıp onu aslanların önüne atmalıyım. Yalnızca iş önemliydi ve bunun mümkün olan her şekilde yapılması gerekiyordu. Kendi duygularımın herhangi bir rol oynamasına izin verilmedi.
  
  
  
  
  Bölüm 5
  
  
  
  
  
  Uzun boylu sarışın ve ben, ikimizin de Mbabane'ye gideceğimizi öğrendiğimizde Londra'dan Cape Town'a giden 747'ye bindik. Adı Esther Maschler'dı. Belçikalı bir madencilik şirketinde çalışıyordu ve bunu kanıtlayacak kadar bilgisi vardı, dolayısıyla ondan şüphe etmem için hiçbir neden yoktu. Ama gözlerimi açık tuttum, çünkü kısmen şimdiye kadar gördüğüm en dolgun ve en yüksek göğüslerden birine sahipti. Bu kıyafetler olmadan nasıl göründüklerini bilmek istedim.
  
  
  Cape Town ve Lorengo Marquez arasında bana "Sanırım ikimiz de işlerin nasıl gittiğini göreceğiz" dedi. "Sen büyüleyici bir adamsın, Freddie."
  
  
  O zamanlar uluslararası bir madencilik ekipmanı satıcısı, sporcu ve hırslı bir kumarbaz olan Fred Morse'dum. Svaziland'a gidenler için iyi bir kılıftı bu. Royal Zwazi Hotel, uluslararası insan buluşmalarının en yeni destinasyonlarından biridir.
  
  
  "Olmaya çalıştığım kişi bu," dedim ona. En azından politik olarak çok masum görünüyordu.
  
  
  Mozambik kıyısındaki Lorengo Marques'ten bizi Mbabane'ye götürecek hafif bir uçağa bindik. Svaziland'ın başkenti, karada yaşayan Avrupalıların çoğunun geniş çiftliklerini ve madencilik faaliyetlerini ziyaret etmek için geldiği yaklaşık 18.000 kişilik bir "metropol"dür. Onu daha önce hiç görmemiştim ve inişe geçerken sarışını bir anlığına unuttum.
  
  
  Avrupa'da kış sonlarıydı, dolayısıyla burada sonbaharın başlarıydı ve mikro metropol, platonun serin ve berrak havasında parlıyordu. Bana Colorado dağlarının eteğindeki hareketli kasabayı hatırlattı. Yeşil, dalgalı genişlik, çoğu kırmızı çatılı, çoğunlukla beyaz evlerin bulunduğu beş caddenin etrafında her yöne uzanıyordu. Koyu yeşil ağaçların arasındaki yamaçlara yuvalanmış sekiz veya dokuz adet altı veya yedi katlı gökdelen ve kümeler halinde beyaz evler ve alçak apartmanlar vardı. Sığ, ağaçlarla çevrili bir açık alanda yer alan küçük kasaba, bir tarafında dairesel bir parka, diğer tarafında ise toprak otoyola giden dört şeritli hareketli bir ana caddeyle bölünmüştü. Sanki çölde terk edilmiş gibiydi, böylece tüm sokaklar yaylanın uçsuz bucaksız genişliklerinden geçen toprak yollara açılıyordu.
  
  
  Yerde tekrar Hester Maschler'i aldım ve birlikte gümrükten geçtik. Bir çift her zaman bekar bir adamdan daha masum görünür. Svazi gümrükleri kolaydı ve endişelenecek hiçbir şeyim yoktu. Mbabane yetkilileri iki valizimden birini bile açmadı. Bir şey bulmuş gibi değiller. Ticari amaçlı uçuyorsam, kişisel aletlerim bavulumun yan tarafındaki sıkı bir kurşun bölmede iyice saklanıyor ve tüm ağır eşyalar önceden ayarlanmış nakliyeyle geliyor.
  
  
  Gülümseyen sürücü, Fred Morse'un Londra'dan sipariş ettiği arabayla bekliyordu. Genç ve hoş biriydi ama itaatkar değildi. Özgür bir ülkede özgür bir adam. Arabaya binmesine yardım ederken Esther Maschler'in harika göğüslerine onaylayan ama kibar bir şekilde baktı. İçeri girerken ona gülümseyerek, bana da göğsüne ve uyluğuna yavaşça dokunarak teşekkür etti. Evden uzakta bir yol arkadaşıyla yavaş ve uzun bir gece geçirmekten başka planı olmadığını umuyordum.
  
  
  Royal Zwazi Hotel, Mbabane'den yaklaşık on iki kilometre uzaktaydı ve hareketli şehri geçmek zorunda kaldık. Arabalar başkenti, ülkedeki tek trafik ışığıyla doldurdu ve bu güneşli akşamda kaldırımlar yoldan geçenler ve alışveriş yapanlarla doldu. Her milletten Avrupalılar, havalı Güney Afrikalılar, Mozambik'ten gelen neşeli Portekizliler ve rengarenk aslan ve leopar derileri karışımı içinde yüzlerce Swazi vardı. Batı tarzı ceketler, naylon çoraplar ve boncuklu saç bantları ile parlak renkli kumaş etekler, Batı tarzı şapkalar ve yüksek statüyü ifade eden kırmızı turaco tüyler.
  
  
  Burada Mbabane'de zengin, Batı yanlısı ve siyasi açıdan güçlü Swaziler, bir buçuk yüzyıllık Avrupa egemenliğine meydan okuma göreviyle meşguldü. Çalılıklarda ve tarlalarda sıradan insanlar hala her zaman olduğu gibi yaşıyordu ama özellikle komşu Mozambik ve Güney Afrika'daki siyahlarda bir fark vardı. Avrupa standartlarına göre hâlâ yoksul ve okuma yazma bilmiyorlardı, ancak eskisi kadar yoksul ve okuma yazma bilmiyorlardı; üstelik Avrupa standartlarını da pek umursamıyorlardı. Kralları elli yıldan fazla bir süredir onlara liderlik ediyordu ve Batı dünyasını ve Batı geleneklerini biliyorlardı. Avrupalılarla nasıl çalışacaklarını ve onları nasıl kullanacaklarını anladılar. Ancak artık boyun eğmiyorlardı ve Avrupa'nın kendi yaşam tarzlarından daha iyi bir şey sunabileceğine inanmıyorlardı. Yaşam tarzlarını sevdiler ve gururla yürüdüler. Hawke'nin sözlerini hatırladım: Kral Sobhuza bir Bantu'ydu ve Bantus'un komşu olarak özgür kalmasına aldırmazdı.
  
  
  Serin bir sonbahar akşamında yeşilliklerle ışıldayan ve dalgalanan bir tarladan geçtik. Sarışın Esther Maschler bana yaslandı ve ben de elimi elbisesinin içine kaydırarak zarif göğüslerini okşadım. Kendini savunmadı. İlginç bir gece olacağa benziyordu ama etrafımdaki manzarayı ve arkamdaki yolu tararken zihnim tetikteydi. Şüpheli bir şey görmedim.
  
  
  Royal Zwazi, gölgeli Ezoelwini Vadisi'ndeki bir dağın yamacında yer almaktadır; kaplıcalar, yüzme havuzu ve on sekiz şeritli golf sahalarıyla çevrili olup, okyanustaki lüks bir yolcu gemisi gibi parıldamaktadır. Şoföre parayı ödedim, randevu aldım ve bir saat içinde salonda Esther Maschler'den randevu aldım. Odamda uzun yolculuğumun tozunu temizledim, smokini giydim ve işlerim için resepsiyonu aradım. Şu anda hiçbiri yoktu. Beğendim. Temas gelecek ve kurbanımı öldüreceğim ama acelem yoktu.
  
  
  Aşağıya, bara ve oyun odalarına indim. Püsküllü zarif avizelerin altında dışarıdaki platodan ve yuvarlak Svazi kulübelerinden daha uzak hiçbir şey görünmüyordu. Slot makineleri tıngırdadı ve rulet masalarında uluslararası seçkinlerin üyeleri oyuna renkli fişler attı. İnce Esther Maschler'i keçi sakallı bir Svazi prensiyle birlikte tezgahta beklerken buldum.
  
  
  Prens gelişimime pek olumlu tepki vermedi. Bir timsahı boğmaya ya da bir sarışını etkilemeye yetecek büyüklükte bir yığın cips taşıyordu ama yine de görünüşünü bozmadı. Gitmişti ama çok uzağa gitmemişti, barın diğer ucunda sadece birkaç tabure ötedeydi. Ona göz kulak oldum.
  
  
  "Açlık mı, susuzluk mu?" - Hester'a sordum.
  
  
  "Susuzluk," dedi.
  
  
  İçeceklerimiz hızla servis edildi ve omzumun üzerinden rulet masalarına baktı.
  
  
  Diye sordu. -Şanslı mısın Freddie?
  
  
  'Bazen.'
  
  
  "Göreceğiz" dedi.
  
  
  Rulet masalarında beyaz ve siyah birbirine karışıyordu ve smokinli krupiyeler yeşil tuvalin üzerinde hızla süzülüyorlardı. Mozambik'ten gelen hızlı Portekizliler zarif bir şekilde oynadı, ilkel İngilizler zaferleri ve yenilgileri çekinmeden kabul etti ve tıknaz Afrikalı, kasvetli bir yüzle sakin bir şekilde oynadı. Tek bir sayı üzerine yüzlerce bahse giren koyu kumarbazlardan, kırmızı ya da siyah üzerine birkaç rand, yani bir Svazi parasını riske atan hevesli turistlere kadar, kumarbazların tüm yelpazesini temsil ediyorlardı.
  
  
  Her zaman aynı şekilde oynarım: Masayı ve tekerleği hissedene kadar kırmızı veya siyah, çift veya imparatorluk üzerine yirmi beş. Sahip olduğum her şeyi riske atmadan buna değmesi yeterli. Belli bir yönü hissedene kadar beklerim: Oyuncuların çarkın "ruh hali" dediği bir işaret, bir tempo ararım. Akşamları tüm tekerleklerin belli bir havası vardır. Sıcaklığa, neme, yağlamaya ve satıcının kullanım tarzına bağlı olarak değişen ahşap, metal ve plastikten yapılmıştır.
  
  
  Bu yüzden kendimi geride tutarak izledim ve bekledim. Esther fanatik ve duygusaldı, sadık ve içine kapanıktı. Onu sevdim. Bazı sayılara çip yatırdı, bir süre aynı sayıyla oynadı ve ardından sayıları rastgele değiştirdi. Çok şey kaybetti. Keçi sakallı prensin masaya yaklaştığını ve ona baktığını fark ettim. Onun gözüne çarptığında büyük, cesur bir şekilde oynamaya, büyük kazanmaya ve büyük kaybetmeye başladı. Dikkat çekmek için bilerek yüksek sesle güldü. Ve her zaman Hester Maschler'ı göz önünde bulunduruyorum.
  
  
  Fark etmemiş gibi görünüyordu.
  
  
  İri yapılı bir Güney Afrikalının siyah bir prense karşı tavrını gördüm. Sonra tekerleğin belli bir yönünü hissettim: siyah ve tuhaflığı tercih ediyordu. Bahsi artırdım. Bir saat sonra bin dolar kazandım. Şimdi umut verici görünüyordu. Daha yüksek ödeme yapan numaralara geçmeye hazırdım ama şansım olmadı. Hester son iki fişini 27'ye bahse girdi, kaybetti ve bana baktı.
  
  
  "Bugünlük bu kadar" dedi. "Odamda seninle bir içki içmek istiyorum Freddie."
  
  
  Kumar iyidir ama seks daha iyidir. En azından benim için, özellikle de kadın Esther Maschler kadar çekiciyken. Eğer demek istediği buysa, ben bile çok fazla doğrudan davet almıyorum. Kim olduğumu asla unutmayacağım - eğer unutsaydım, bu beni anında öldürürdü - ve onun odasına doğru yürürken, Swazi prensinin az önce malzemelerini kaybettiğini ve masadan kalktığını fark ettim. İri yapılı Güney Afrikalı birkaç dakika önce ayrıldı. Yukarıya çıkarken Esther'in güzel, dolgun elini tuttum. Prens Swazi tam önümüzden geçti ve o da yukarı çıktı.
  
  
  Esther'in odası küçüktü ve en üst kattaydı. Belki de o kadar da zengin olmayan, eğlenen bir kızdı. Kapısına vardığımızda Prens Swazi artık orada değildi. İçeri girdiğimizde hiçbir gözün bizi izlediğini hissetmedim. Zinciri kapıya astı ve bana gülümsedi.
  
  
  "Bana buzlu duble viski yap" dedi.
  
  
  Az önce benimkini yaptım. Üzerini değiştirmedi ve odanın diğer ucuna oturup ona içki hazırlamamı izledi. Svaziland, madencilik ve kumar hakkında sohbet ettim. Hiçbir şey söylemedi ve boğazının yavaş yavaş büyüdüğünü gördüm. Bir kadının kalçalarına nüfuz ettiğinizde olduğu gibi, giderek artan bir ritim oluşturuyordu. Bunun onun yolu olduğunu, her şeyin bir parçası olduğunu fark ettim. Onu doruğa çıkardı ve bardağından son yudumunu aldığında ben hazırdım.
  
  
  Oturduğu yerden kalktı ve ben onu bekliyordum. Odanın ortasında buluştuk. Bana o kadar sert baskı yaptı ki, sanki beni kendisine doğru itmeye çalışıyormuş gibi hissettim. Kollarımda kıvrandı, yüksek, yumuşak göğüsleri düzleşti. Gözleri kapalıydı. Geri çekildiğimde beni takip etmedi. Orada öylece duruyordu. Gözleri kapalıydı, vücudu inip kalkıyordu, kolları tutkulu bir konsantrasyonla iki yanında sarkıyordu.
  
  
  Tekrar yanına gittim, elbisenin fermuarını açtım ve aşağı çektim. Sutyeninin kopçasını açtım, büyük göğüslerinin serbestçe düşmesine izin verdim ve külotunu aşağı çektim. Daha sonra ayakkabılarını çıkarıp onu kucağıma aldım. Onu yatağa taşıdığımda başı geriye düştü. Işığı kapattım, pantolonumu çıkardım ve yanına uzandım. Büyük bir yılan gibi etrafıma sarıldı. Sarıldığımızda tırnaklarını sırtıma geçirdi. Onu dengelemek için bileklerini tuttum ve bacaklarını açtığım kadar kollarını da birbirinden ayırdım.
  
  
  Bittiğinde her yerimi öpmeye başladı. Sert, aç öpücükler. Gözleri kapalı, sanki beni gerçekten görmek istemiyormuş gibi, sadece zihnindeymiş gibi kendini bana bastırdı. Ceketime ve sigarama uzandım.
  
  
  Bu sırada dışarıda koridorda ışık sesleri duyuldu.
  
  
  Pantolonumu yakaladım. Karanlık otel odasında yatakta oturan Esther onları duymuyor gibiydi. Gözleri kapalı, elleri yumruk olmuş, dizlerini göğsüne çekmiş, sadece kendine odaklanmış halde yatıyordu. Onu orada bıraktım, kapıya doğru kaydım ve kapıyı iterek açtım.
  
  
  Koridorda, rulet masasında oturan tıknaz Güney Afrikalı, ben dışarı baktığımda bana döndü. Elinde susturuculu otomatik bir tabanca vardı. Koridorda siyahi bir adam yerde yatıyordu.
  
  
  Güney Afrikalı yüzüstü yatan figürün üzerinden atladı ve yangın merdiveninde gözden kayboldu. Hiç vakit kaybetmeden bana ateş etti, hızla yangın kapısından içeri girip ortadan kayboldu. Dışarı koştum.
  
  
  Yangın kapısı zaten kilitliydi, diğer taraftan kilitliydi.
  
  
  Yere düşen adamın üzerine eğildim. Kumar masasında Esther'i etkilemek için çok çabalayan, keçi sakallı Swazi prensiydi. Dört kurşun aldı: iki tanesi göğsüne ve iki tanesi kafasına. Çoktan ölmüştü.
  
  
  Zarif gömleğinin yırtıldığı yerde boynunda ince bir zincir gördüm. Kolyenin ucunda uyuyan bir aslanın küçük bir altın heykelciği asılıydı. Yine Chuck'ın İşareti.
  
  
  Koridorda bir kapı açıldı. Hızla ayağa kalktım ve sessiz koridora baktım. Yangın kapısı kapalıyken koridordan asansörlere ve ana merdivenlere kadar yürümekten başka çıkış yolu yoktu. Diğer kapılar açıldı. Sesler bana insanların buraya geleceğini söylüyordu.
  
  
  Eğer ölü bulunursam. †
  
  
  Yangın kapısı arkamdan açıldı.
  
  
  "Lanet olsun, acele et."
  
  
  Binlercesinden tanıdığım bir kadın sesi.
  
  
  Koridordaki sesler arttıkça yangın kapısından atladım. Birisi arkamdan bağırdı.
  
  
  "Durmak!"
  
  
  
  
  Bölüm 6
  
  
  
  
  
  Deirdre kapıyı kapatarak beni öne doğru itti.
  
  
  'Aşağı! Hızlı!'
  
  
  Yangın merdiveninden üçer basamak indim. Deirdre beni takip etti. İki gün önce Londra'nın karanlık sokaklarında vurulduğu sol kolundaki büyük çıkıntı dışında ince vücuduna eldiven gibi oturan, tam oturan bir tulum giyiyordu. Elinde Beretta tutuyordu. İki kat aşağıda beni bir yangın kapısından geçirerek alt koridora götürdü. Terk edildi.
  
  
  "Sola," diye tısladı Deirdre.
  
  
  Koridorun solunda bir odanın kapısı açıldı. Orman rengi koruyucu giysili, uzun boylu, zayıf, siyah bir adam bizi işaret etti. Deirdre beni odaya, açık pencerenin ilerisine götürdü. Arka taraftaki çatıdan bir ip sarkıyordu. İlk önce Deirdre yürüdü; bir kedi gibi pürüzsüz ve hızlıydı. Onu takip ettim ve kalın çalılıkların arasına gizlenmiş Land Rover'ın yanına indim. Uzun boylu siyah adam en son indi. Halatı yukarıdaki bağlantıdan çekti, hızla sarmaladı ve Land Rover'a fırlattı. Üst katta otelin çevresinde çığlıklar ve her türlü gürültü duydum, bu sesler giderek arttı.
  
  
  "Acele edin," diye bağırdı Deirdre bize.
  
  
  Rover'a atladık. Uzun boylu siyahi adam direksiyonu eline aldı, bir anlığına geriledi ve sonra öne doğru çekti. İleriye doğru koştuğumuz sırada otelin gölgesindeki çalıların arasında bir adam gördüm. İri yapılı bir Güney Afrikalıydı. Susturuculu otomatik tabancası yanında yatıyordu ve boğazı kesilmişti. Deirdre'ye baktım ama gözleri bana hiçbir şey söylemedi ve ben de hiçbir şey sormadım. Hangi soruların tehlikeli olabileceğini bilmiyordum.
  
  
  Land Rover ağaçların arasından güneye giden karanlık toprak yola doğru uçtu. Yol gecenin karanlığında beyaz ve kırmızı renkte parlıyordu. Yol kıvrılıp dönerken ne Deirdre ne de uzun boylu siyah adam tek kelime etmedi ve Land Rover gürleyerek yoluna bir göz atmak için sadece yan ışıklarını yaktı. Yuvarlak Swazi kulübelerinden oluşan küçük otlakların ve yamaçlardaki yüksek birkaç Avrupa binasının yanından geçtik. Bu uzak evlerin bazılarının ışıkları açıktı ve biz hızla geçerken köpekler havlıyordu.
  
  
  Bir süre sonra birçok kulübenin ve Avrupa tarzı bir binanın bulunduğu bir köyün yanından geçtik. Büyük, dairesel bir alanda bir sığır sürüsü kükrüyordu. Sesler bize meydan okudu ve öfkeli gözler ve mızrak parıltıları gördüm: Assegai. Siyah adam yavaşlamadı ve assegailer ve öfkeli gözler arkamızda kayboldu. Köyün büyüklüğünden, sığır sürüsünden ve Avrupa'daki tek evden, Svaziland'ın manevi başkenti, Kraliçe Anne'nin yaşadığı yer olan Lobamba'yı, yani fil Ndlovoekazi'yi geçtiğimizi biliyordum.
  
  
  Lobamba'dan sonra bir süre sulanan arazilerden geçtik. Daha sonra kumlu bir yan yola saptık ve on dakika sonra karanlık bir köyde durduk. Köpekler havlamıyordu, kulübeler ıssız görünüyordu. Deirdre arabadan indi ve yuvarlak Zwazi kulübelerinden birine girdi. İçeri girince deriyi girişin üzerine indirdi, gaz lambasını yaktı ve duvarlardan birine yaslanarak beni inceledi.
  
  
  Diye sordu. - Eğlendin mi Nick?
  
  
  Gülümsedim: "Kıskanıyor musun?"
  
  
  "Bütün görevi mahvedebilirdin."
  
  
  Kızgın bir halde kanvas bir sandalyeye çöktü. Dışarıda Land Rover'ın uzaklaştığını duydum; Motorun sesi uzaktan kesildi. Kulübenin içi çok sessizdi ve sadece ışıklar loştu.
  
  
  "Hayır, yapamadım" dedim. "Onunla içtim, onunla kart oynadım, onu becerdim ama ona güvenmedim."
  
  
  Küçümseyerek homurdandı ve ben de bir süre kaynamasına izin verdim. Küçük kabinde hiç pencere yoktu ve bir kanvas sandalye ve bir fenerin yanı sıra iki uyku tulumu, bir gaz ocağı, yiyecek dolu bir sırt çantası, iki M-16 tüfeği, yüksek güçlü bir radyo ve diplomatik bir evrak çantası vardı. Zulu parası.
  
  
  "Gerçekten tanıştığın her kadını sikmek zorunda mısın?" - Sonunda Deirdre dedi.
  
  
  "Eğer yapabilseydim" dedim.
  
  
  O siyah tulumun içinde bir panter gibi ince ve esnek görünüyordu. Güzel ve gerçek bir kadın. Belki bizim için normal bir hayat mümkün olsaydı bütün çekici kadınları istemezdim. Peki şimdi nasıldı?
  
  
  Ona baktığımı gördü ve yüz ifademi inceledi. Sonra gülümsedi. Sanki o da hayatlarımız farklı olsaydı ne olacağını merak ediyormuş gibi hafif bir gülümseme.
  
  
  "Belki de kıskanıyordum," diye içini çekti. 'İyiydi?'
  
  
  "Şiddetle."
  
  
  "Bu eğlenceli olabilir."
  
  
  "Evet dedim. "Bu sefer ikinci günümüzü alamadık."
  
  
  "Hayır" dedi.
  
  
  Hepsi bu. Göğüs cebinden bir sigara çıkardı, yaktı ve kanvas sandalyeye yaslandı. Altın uçlu sigaralardan birini yaktım ve uyku tulumlarından birinin üzerine oturdum. İkinci günü onunla geçirmek istedim. Esther Maschler hızlı ve patlayıcıydı ama beni yalnızca kısmen tatmin etti: tatlı şeker açlığımı yalnızca geçici olarak tatmin ediyor. Deirdre başka bir şeydi; bir adam onu uzun süre hatırlar. Ama yüzündeki yoğun ifadeden işe başlama zamanının geldiğini anlayabiliyordum. Endişeli görünüyordu.
  
  
  Diye sordum. - Tam olarak ne oldu? "Şu anda üzerinde çalıştığımız 'düzen'de bir sorun mu var?"
  
  
  Deirdre, "Hayır ama seni orada yakalasalardı seni gözaltına alırlardı ve işleri yeniden düzenleyecek zamanları olmazdı" dedi. Sanki yorulmuş gibi, kanvas sandalyesine yaslandı. “Bu Swazi prensi, tüm Bantuları birleştirmek isteyen yerel militanların lideri olan Chaka Mark'ın gizli bir üyesiydi. Güney Afrikalı, Cape Town gizli polisinin bir üyesiydi. Her nasılsa prensin içini gördü.
  
  
  “Prensiniz bunu biliyordu” dedim. "Sarışın bir turisti aldatan şımarık bir kumarbaz gibi davranarak düşmanı kandırmaya çalıştı."
  
  
  Deirdre, "Güney Afrikalının kim olduğunu biliyordu ama bu adama onu öldürme emri verildiğini bilmiyordu, Nick." Bunu öğrendik ama çok geçti. Damboelamanzi'nin yapabileceği tek şey bu Güney Afrikalıyı öldürmekti.
  
  
  Diye sordum. - " Biz?"
  
  
  Benim Zulus'la yerel AH bağlantısı olduğumu zaten biliyorsun. İki yıl sonra Nick, insanlara daha da yakınlaşıyorsun.
  
  
  "O halde neden seni Londra'da öldürmeye çalıştılar?"
  
  
  O, başını salladı. - Onlar yapmadı, Nick. Tetikçi ikili bir ajandı ve muhtemelen Hawke'a Lizbon ve Cape Town'un isyancılara yardım ettiğimizi bildiklerini kanıtlıyordu.
  
  
  "İki tane vardı" dedim ve ona Chelsea'nin ucuz otelin lobisinde gördüğü başka bir Nijer'den bahsettim.
  
  
  Açıklamamı dikkatle dinledi. Sonra kalkıp radyoya gitti. Bilmediğim bir dilde bazı şifreli kelimeler kullandı. Muhtemelen Zulu'dur. Bir Bantu dili olduğunu anlayacak kadar bilgim vardı.
  
  
  -Sorun nedir, Deirdre?
  
  
  - İkinci kişiyi ihbar ediyorum. İsyancıların ikinci çifte ajan konusunda uyarılması gerekiyor.
  
  
  Ona baktım. “Onlarla çok fazla özdeşleşme, Deirdre. Bu "emir"den sonra kalamayacaksınız. Onlarla olan ilişkinizi havaya uçuracağız.
  
  
  Yayınını bitirdi, radyoyu kapattı ve kanvas sandalyeye döndü. Bir sigara daha yaktı ve başını kulübenin duvarına yasladı.
  
  
  "Belki bir şeyleri kurtarabilirim, Nick." Burada iki yıl boyunca onlarla çalıştım, onları Washington'dan temin ettim ve parasını ödedim. Öylece vazgeçip onlara sırtımızı dönemeyiz."
  
  
  "Ne yazık ki yapabiliriz" dedim. "İşler böyle."
  
  
  Gözlerini kapattı ve sigarasından derin bir nefes çekti. "Belki onlara rüşvet aldığını ve hain olduğunu söyleyebilirim." İyi görünmesi için bana bir kurşun sıkabilirsin.”
  
  
  İşini daha iyi biliyordu.
  
  
  Söyledim. "Artık AH'ye güvenmeyecekler, bana rüşvet verildiğini düşünseler bile AH'den hiç kimseye güvenmeyecekler." - Hayır, kaçma zamanı canım. Şimdi bu asilerin güvenini kazandığınız gerçeğini onları yok etmek için kullanmalısınız. Bu bizim emrimizdir.
  
  
  İşini, kaydolduğumuz işi çok iyi biliyordu: AH ve Washington'un bizden istediklerini yapmak. Ama gözlerini açmadı. Loş ışıklı küçük Swazi kulübesinde oturup sessizce sigara içiyordu.
  
  
  "Harika iş, değil mi Nick?" - "Güzel dünya".
  
  
  “Bu her zamanki gibi aynı dünya. Yüz yıl öncesinden daha kötü değil, muhtemelen çok daha iyi,” dedim açıkça. "Birinin bizim işimizi yapması gerekiyor. Bunu yapıyoruz çünkü onu seviyoruz, çünkü bu işte iyiyiz, çünkü ilginç ve çoğu kişiden daha fazla para kazanıp daha iyi yaşayabiliyoruz. Kendimizi kandırmayalım N15.
  
  
  Sanki her şeyi inkar ediyormuş gibi başını salladı ama sonunda gözlerini açtığında gözlerinde bir parıltı vardı. Burun deliklerinin tıpkı gerçek bir avcı kaplan gibi neredeyse genişlediğini gördüm. İkimizin de heyecana ve tehlikeye ihtiyacı vardı. Bu bizim bir parçamızdı.
  
  
  Dedi. - “Washington ne isterse Washington onu alır.” - Şu ana kadar bana iyi para veriyorlar, değil mi? Ya da belki boşuna mı yaptık? Hawk'un bundan haberi var mı acaba?
  
  
  "O biliyor." dedim kuru bir sesle.
  
  
  Deirdre saatine baktı. "Eğer fark edilmiş olsaydık şimdiye kadar birileri burada olurdu." Sanırım güvendeyiz, Nick. Artık yatsak iyi olur çünkü sabah erkenden yola çıkacağız.
  
  
  'Uyumak?' - dedim sırıtarak. “Hâlâ o ikinci günü istiyorum.”
  
  
  - O sarışından sonra bile mi?
  
  
  "Onu unutayım."
  
  
  "Uyuyacağız." dedi ve ayağa kalktı. “Bugün ayrı uyku tulumları var. Yarın seni düşüneceğim.
  
  
  Bir kadın bazen hayır demek zorunda kalır. Tüm kadınlara. Hayır deme hakkına sahip olduklarını hissetmeliler ve makul bir kişi bunu bilir. “Hayır” deme hakkı en temel özgürlüktür. Özgür bir adamla köle arasındaki fark budur. Sorun şu ki, hiçbir erkek karısının her zaman hayır demesini istemez.
  
  
  Uyku tulumlarımıza girdik ve ilk önce Deirdre uykuya daldı. O benden bile daha az gergindi. İki kez terk edilmiş bir köyün yakınındaki hayvanların sesleriyle uyandım ama yaklaşmadılar.
  
  
  Şafak vakti işe koyulduk. Deirdre eşyalarını toplayıp son emirler için isyancılarla iletişime geçerken ben kahvaltıyı hazırladım. Para, iki gün sonra şafak vakti, sınırın Zulu tarafındaki Fuguvuma Nehri yakınlarında kimliği belirsiz bir Mozambikli yetkiliye teslim edilecekti. Bu memuru öldüreceğim dışında ikimiz de gerçek planı biliyorduk ama bu benim dışımda kimseyi ilgilendirmezdi.
  
  
  - Onu tanıyor musun Deirdre?
  
  
  "Ormanın birkaç üst düzey lideri dışında kimse onu tanımıyor."
  
  
  Önemli değil, her kimse onu öldüreceğim. Öğle yemeğinden sonra, uzun boylu şoför Dambulamanzi'nin boş köyünde toplanmış ve hazır bir şekilde bekledik. Highveld'de açık, serin ve güneşli bir gündü. Etrafımızda Mulkerns Vadisi'nin sulanan tarlaları uzanıyordu ve uzakta Svaziland'ın batı sınırının engebeli dağları yükseliyordu. Gerekli tüm belgelerimiz vardı. Fred Morse'un, Nsoko'yu ziyaret etme ve Nsoko yakınlarındaki küçük bir çiftlikte yaşayan eski arkadaşı Deirdre Cabot'un yanında kalma izni vardı.
  
  
  Dambulamanzi sonunda kırmızı bir toz bulutunun içinde ortaya çıktı. Cipi yükledikten sonra doğudaki yol boyunca Manzini pazar kasabasına doğru yola çıktık. Manzini, Mbabane'den daha küçük olmasına rağmen daha yoğundur ve Svaziland'ı kuzeyden güneye geçen uzun ve verimli bir kuşakta yer alır. Durmadık bile, verimli topraklarda ilerlemeye devam ettik. Çiftlikler ve narenciye bahçeleri etrafımıza dağılmıştı. Avrupa ve Swazi çiftlikleri kendi topraklarında yan yana.
  
  
  Sipofaneni'de yol Büyük Usutu Nehri boyunca devam etti ve cılız sığırların otladığı alçak, çorak çalılıklardan ve kuru araziden geçerek Big Bend'e doğru ilerledik. Sürücü sürülere bakıyormuş gibi görünüyordu.
  
  
  Diye sordum. - Sığırları sevmez misin?
  
  
  Uzun boylu Zulu gözlerini yoldan ayırmadı. “Hayvanlarımızı çok seviyoruz ama dikkatli olmazsak bizi yok edecekler. Zulular için hayvancılık para, statü ve evlilik anlamına gelir; her insanın ve tüm kabilenin ruhudur. Güney Afrikalılar bizi çiftliklerimizden atıp bizim için yarattıkları Bantustan'a gönderdiklerinde bize hiçbir insanın yaşayamayacağı erzak verdiler. Halkım hayvanlarını vermek istemediği için köylerde yaşamak istemiyor. Bu yüzden, varış yeri olmayan büyük kara göçün bir parçası olarak sığırlarıyla birlikte Zululand'da dolaşıyorlar.
  
  
  "Dumboelamanzi," dedim, "Zulu Savaşı'ndaki büyük zaferinizin ertesi günü Rorke's Drift'te mağlup edilen generalin adı değil miydi bu?"
  
  
  "Atalarım, son gerçek kralımız Cetewayo'nun kuzeni," dedi uzun boylu Zulu hâlâ bana bakmadan. “Açık savaşta yaklaşık 1.200 tanesini yok ettik ama kendimizden 4.000 tanesini kaybettik. Ve Rorke's Drift'te 4.000 kişiyiz 100 kişi tarafından durdurulduk. Silahları ve korumaları vardı. Mızraklarımız ve çıplak göğüslerimiz vardı. Onların disiplini vardı, bizim ise sadece cesaretimiz vardı." Şimdi bana baktı, kara gözleri yüzyılın acısı ve acısıyla doluydu. “Fakat aslında bir eğitimleri vardı; Avrupalı askerlerin boşuna ayağa kalkmasına ve ölmesine neden olan türden bir eğitim. Avrupalı asker bir hiç uğruna, bir hiç uğruna, yalnızca görev ve gurur uğruna savaşır ve ölür. Bu hâlâ öğrenmemiz gereken bir şey."
  
  
  Söyledim. - "Chucky'nin işareti mi?"
  
  
  Dambulamanzi bir süre sessizce atını sürdü. - “Chaka, Zulu ulusunu kurdu, tüm diğer kabileleri kovdu ve tüm Natal'ı ve ötesini yönetti. Onun askerleri Afrika'da yenilmezdi çünkü Chaka bunu unuttuktan sonra krallarımız ve generallerimiz köle oldular. Chaka uyuyor ama bir gün uyanacak.”
  
  
  Başka bir şey söylemedi. Ondan Chuck'ın İşaretini taşıyan isyancılar hakkında daha fazlasını öğrenmeye ve Natal kabilelerinin zayıf federasyonunu siyah bir ulusa dönüştüren askeri deha ya da belki de deli hakkında bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Ama cevap vermeden ve yüzünde bir ifade olmadan yoluna devam etti. Onda beni tedirgin eden ve endişelendiren bir şeyler vardı. Saklayamadığı bir düşmanlık vardı. Bu yıkım onu suçlayamayacağım tüm beyazlara mı, yoksa özellikle bana mı yönelikti? Nsoko'ya vardığımızda hâlâ bunu düşünüyordum.
  
  
  Deirdre, "Burada kalacağız" dedi.
  
  
  Dambulamanzi sınırın diğer tarafındaki adamlarıyla son kez konuşmak için ayrıldığında, ben eşyalarımı toplarken Deirdre iki Swazi hamal tuttu. Standart Luger, stiletto ve gaz bombasına ek olarak bir M-16'm, iki parçalanma bombam, zor yoldan kaçmak zorunda kalmam durumunda kullanabileceğim bir acil durum kaynağım, ince bir naylon halatım ve sırt çantamda saklı özel bir minyatür radyom vardı.
  
  
  Ayrıca gece çalışmaları için teleskopik görüş ve kızılötesi keskin nişancı dürbünü olan eski özel Springfield'ım da vardı. Kendi özel tasarımım olan onu parçalara ayırdım ve sırt çantasının farklı yerlerine sakladım. Bu bilinmeyen yetkiliyi nasıl öldüreceğimi henüz bulamadım. Sonuçta onu gördüğümdeki duruma bağlı olacak. Uzaktan çalışma ihtimalim de vardı ve AH buna izin verebilirdi. Belki onu hükümet devriyesine yönlendirebilirim. Aslında buna kanma ihtimalleri pek yoktu, gerillalar bunu genellikle kendi ülkelerinde, yakınlarda bir devriye olduğunda bilirler.
  
  
  Dambulamanzi geri döndü. "Halkımız bölgede ek devriyelerin olduğunu bildiriyor. Çok fazla aktivite var. Ben bunu sevmedim.
  
  
  Diye sordum. - Sizce temastan şüpheleniyorlar mı?
  
  
  Belki,” diye itiraf etti Zulu.
  
  
  "O halde hemen ayrılmalıyız," diye karar verdi Deirdre. "Dikkatli olmalıyız ve bu daha uzun sürecek."
  
  
  Dambulamanzi bizimle hemen bir şeyler atıştırdı ve gitti. Akşamın geç saatleriydi ve hava kararmadan önce mümkün olduğu kadar çok kilometre kat etmek istedik; düşman bölgesinde gece yolculuğu beş kişilik bir grup için yavaş ve tehlikelidir. Hafif seyahat ettik: silahlar, biraz su, mühimmat ve Deirdre'nin telsizi. Swaziler sırt çantam ve silahlarım dışında her şeyi taşıdılar. Ayrıldıktan bir saat sonra Zululand sınırını geçtik.
  
  
  Güney Afrika'ya vardığımızda biz yasadışıydık, suçluyduk ve başımızın çaresine bakmak zorunda kalmıştık. Olay yerinde vurulabiliriz ve Hawk hiçbir şey yapamaz. Kimliğimizi tespit edemeyecek, gerekirse gömemeyecekti.
  
  
  Bu asi yetkiliyi nasıl öldüreceğimi düşünerek sessizce Deirdre'nin arkasında yürüdüm. Eğer buluşma noktasına varmadan onu öldürebilseydim ya da daha sonra parayı alıp ona pusu kurmasına izin verseydim belki AH'yi koruyabilirdim. Ama onu daha önce öldürmüş olsaydım Dambulamanzi'yi de öldürmek zorunda kalacaktım. Ve parasını alana kadar kimliğini açıklaması pek olası değil. Parayı aldıktan sonra onu öldürmek, kayma riski, onu lekeleme riskiydi ve benim görevim her şeyden önce onu öldürmekti.
  
  
  Hayır, onu öldürmenin tek kesin yolu, bunu para ona teslim edildiği anda yapmak, sonra da sürprizin ve kafa karışıklığının kaçmamıza yardım edeceğine güvenmektir. Hayatı hiç kimsenin sevmediği kadar sevdim.
  
  
  Ani Afrika alacakaranlığında güneş battı ve kamp kuracak bir yer aradık. Dinlenmeyi ve Deirdre'yi düşündüm. Onunla ikinci bir gece geçirmek istedim. Yüzünde sanki o da bunu düşünüyormuş gibi hafif bir gülümseme vardı.
  
  
  Aşırı büyümüş ovada kuru, yıpranmış dere yatakları, donglar yer yer yatıyordu. Deirdre solu, diğerlerinden daha derin ve dikenli çalıların arasında iyice gizlenmiş bir yatağı işaret etti. Tarih başlamadan çok önce, biz barınaklarda dolaşıp mağaralarda yaşarken, insanoğlu korku içinde yaşıyordu ve tehlikeye karşı temkinliydi. Ve mağara adamlarının zamanından bu yana, özel bir tehlike anı yaşanmıştır: Bir kişinin mağarasını tam önünde gördüğü an. Bir anlığına rahatlıyor ve gardını çok çabuk düşürüyor. Bu bana bile oluyor.
  
  
  Çalıların arasından çıktılar. Çizmeli ve eski püskü üniformalı yaklaşık yirmi beyaz. İki Swazi kaçmaya çalıştı ve vurularak öldürüldü. Luger'ıma uzandım.
  
  
  "Nick," diye seslendi Deirdre.
  
  
  Dambulamanzi tüfeğinin dipçiğiyle vurduğu darbeyle kolumu felç etti ve beni silah zoruyla tuttu. Yüzü ifadesizdi. Ellerimiz silahlarımızı yakaladı. İnce sarı saçlı, kısa boylu, kemikli bir adam öne çıkıp tabancasını kuzeye doğrulttu.
  
  
  “Laufen! Acele etmek!'
  
  
  İlk düşüncem bunun bir Güney Afrika devriyesi olduğu ve Dambulamanzi'nin bizi ihbar eden çift taraflı bir ajan olduğuydu. İkinci düşüncem daha mantıklıydı: Bu insanlar çok sessiz, çok dikkatli ve çok meşgul yürüyorlardı: evde değil, düşman topraklarındaki askerler gibi. Silahlar İngiliz, Amerikan ve Rus üretiminin bir karışımıydı. Liderleri bir Almandı. İsveçliler, Fransızlar ve Güney Amerikalılara benzeyen başkalarını gördüm.
  
  
  Hawke'nin Mozambik'teki yeni bir güç olan paralı askerler hakkındaki sözlerini hatırladım.
  
  
  İki saat sonra bundan emin oldum. Geniş, sığ bir nehir boyunca uzanan ağaçların arasında karanlıkta kamufle edilmiş bir çadır kampı vardı. Sessiz muhafızlar, Deirdre ve benim büyük bir çadıra götürülüp içeri itilmemizi izlediler.
  
  
  Uzun boylu, zayıf, ölümcül derecede solgun bir adam tarla masasının arkasından bize gülümsedi.
  
  
  
  
  Bölüm 7
  
  
  
  
  
  Uzun boylu, zayıf adam, "Ben Mozambik'in Kurtuluşu için Birleşik Cephe'den Albay Carlos Lister'ım" dedi. “Sizler düşmanın casusları ve ajanlarısınız. Vurulacaksın.
  
  
  İngilizce konuşuyordu, bu da bizim hakkımızda benim istediğimden daha fazlasını bildiği anlamına geliyordu. Ama aksanı İspanyolcaydı. Daha doğrusu Kastilya. Gerçek bir İspanyol. Üniforması başka bir zamana aitti. Dolgulu bir bere ve bol bir gömlek, bol bir pantolon ve kısa çizmeler giyiyordu ve İspanya İç Savaşı sırasında Cumhuriyetçi kuvvetlerde görev yapan bir albayın amblemini taşıyordu. Ama yine de o kadar yaşlı olamazdı; elli beşten fazla olamazdı. Masasında para dolu bir diplomatik çanta vardı. Öfkeyle öne çıktım.
  
  
  "Seni aptal aptal," diye çıkıştım ona. "Biz düşman değiliz. Bu para organizasyonunuz için, Zulu isyanı için. Dambulamanzi sana yalan söylüyor.
  
  
  Kemikli bir Alman ve kısa boylu esmer bir adam beni durdurmak için ayağa fırladılar. Albay Lister sanki bize ateş etmek zorunda kaldığı için sinirlenmiş gibi neredeyse öfkeli bir tavırla onları geçiştirdi. "Dambulamanzi yeraltı Zulu hareketinin lideridir" dedi. "Bayan Cabot'la yakın çalıştı ve onu tanıyor." O yalan söylemez. Bu sefer buraya neden geldiğini biliyoruz.
  
  
  Deirdre yemin etti. "Lanet olsun Albay, bu çok ileri gidiyor." Londra'da vuruldum, Mbabane'de ihanete uğradım, şimdi de bu. Mark of Chuck'ın tamamı çift taraflı ajanlarla dolu. Şimdi Dambulamanzi'ye benziyor. ..'
  
  
  Beni durdurmak için ayağa fırlayan kısa boylu, sırım gibi adam aniden İspanyolca küfretti. Esmer yüzü öfkeyle çarpılmıştı. Kimse tepki veremeden uzun bir bıçak çıkardı, Deirdre'yi uzun siyah saçlarından yakaladı ve bıçağı kaldırdı. "Fahişe. Amerikalı fahişe!
  
  
  "Emilio!" Albay Lister'ın sesi bir kırbaç darbesi gibiydi. Gözleri sert ve soğuktu. "Gitmesine izin ver."
  
  
  Küçük adam tereddüt etti. Deirdre'yi saçından tutmaya devam etti ve başını geriye çekerek boynunu bıçağa maruz bıraktı. Albay Lister'ın sesi yumuşadı. İspanyolca konuşuyordu.
  
  
  Albay, "Bu kadar yeter Emilio," dedi. “Biz haydut değiliz. Bu kurallara göre yapılacaktır. Şimdi git sakinleş.
  
  
  Karanlık adam Emilio, Deirdre'yi serbest bıraktı, dönüp çadırdan kayboldu. Albay Lister onun ortadan kaybolmasını izledi, Deirdre'ye ya da bana bakmadan başını salladı ve içini çekti.
  
  
  “Emilio Şilili. Üçüncü komutan. İyi bir asker. Şili'ye dönmek ve halkının ordudan ve Amerikan kapitalistlerinden kurtuluşu için savaşmak üzere geçici olarak burada yaşıyor. Bu arada burada savaşıyor ama Amerikalılar kesinlikle onun en sevdiği halk değil.”
  
  
  Söyledim. - 'AH olmadan nasıl idare edersiniz Albay?' 'Ama AH Amerikalı. Amerikan dolarıyla, Amerikan yardımıyla savaşıyorsunuz.
  
  
  Lister bana, "Çünkü bu Washington'un çıkarınadır," diye çıkıştı. Tekrar başını salladı. İskelet kafasından derin gözleri parlıyordu. "Hepimizin aptal olduğunu düşünüyor gibisin." Sen ve liderin, her kim olursa olsun. Washington'da büyük bir masada oturuyor, planlar yapıyor, ipleri elinde tutuyor ve kimsenin sağduyuya sahip olmadığını düşünüyor.
  
  
  Bana baktı. AH, Zulu ödemesi, özel ödeme sunuyor mu? Sadece Mozambik hükümetindeki gizli liderimiz tarafından elde edilebilir. Garip, değil mi? nedenini merak edeceğimizi düşünmedin mi? İnce ve acı bir şekilde güldü. "Tekliften beş saat sonra neyin peşinde olduğunuzu biliyorduk. Ölmek üzere olan sömürge hükümetlerinin çok az sırrı kaldı. Her şey satın alınabilir. Bir yetkili sizinle konuştuğunda, her zaman bizimle konuşacak ve aynı bedeli ödeyecek bir başkası olacaktır. Yolsuzluk. Eğer yozlaşmış hükümetlerle çalışırsanız ihanete uğrayabilirsiniz."
  
  
  Bana baktı ama hiçbir şey söylemedim. Aniden sandalyesinde bize sırtını döndü.
  
  
  "Evet". - dedi. "Onları yakala."
  
  
  Kemikli bir Alman ve başka bir adam beni yakaladı. Diğer ikisi Deirdre'yi yakaladı. İçgüdüsel olarak tepki verdi: Yıllar süren eğitim ve hayatta kalma içgüdüleri devreye girdi. Dirseğinin aldığı sert judo darbesi adamlardan birinin iki büklüm olmasına neden oldu. Diğerini avucuyla kesti. Kemikli Alman'ı çadırın yarısına kadar fırlattım ve ikinci adamı yere serdim. Tekrar ayağa kalkıp bize saldırdılar. Deirdre gibi ben de bir tanesini tekrar düşürdüm.
  
  
  Albay bize baktı, neredeyse yeteneğimizi takdir ediyordu. Daha fazla paralı asker çadıra hücum etti ve Deirdre'yi yere yapıştırdı. Biraz daha uğraştım. Sopa aniden nefes boruma çarptı ve ellerim hızla sopaya baskı yaptı; Eğer daha fazla direnmeye çalışırsam kendimi boğacaktım.
  
  
  “Dövüş, AH'li adam. - dedi Albay Lister, - ve boğulacaksın. Eski İspanyol idam yöntemimiz Garotta çok etkilidir. Dilediğin gibi öl ama inan bana, vurulmak daha iyidir.”
  
  
  Savaşmayı bıraktım. Albay Lister gülümsedi. Başını salladı ve adamlarına bizi götürmelerini işaret etti.
  
  
  Arkamızı döndüğümüzde Dambulamanzi çadıra girdi. Bana baktı, albayın yanına yürüdü ve kulağına bir şeyler fısıldadı. Albay önce bana, sonra Dambulamanzi'ye baktı. Uzun boylu siyah başını salladı.
  
  
  Albay, "Onları çözün" dedi. "Kadını dışarı çıkarın."
  
  
  Dambulamanzi'ye baktım ama siyah adamın yüzü her zamanki gibi ifadesizdi. Deirdre dışarı çıkarılırken onu takip etti.
  
  
  "Oturun" dedi.
  
  
  - Eğer ona gidersen. .. - Ben başladım.
  
  
  Albay bana "Oturun" diye bağırdı.
  
  
  Oturdum. Sandalyesinde yavaşça sallandı, derin gözlerini benden bir an bile ayırmadı.
  
  
  "Yani" dedi sonunda. - Sen Nick Carter'sın. Ünlü Nick Carter. Senin hakkında çok şey duydum.
  
  
  Hiçbirşey söylemedim.
  
  
  'Belki . ..,” düşünceli bir şekilde durdu. “Merak ediyorum Carter, hayatının senin için değeri ne kadar? Belki bir anlaşma?
  
  
  "Ne Anlaşması?"
  
  
  Lister sahadaki sandalyesinde sallanarak düşünüyordu. - Babam bana senden bahsetti. Evet, AH'den Nick Carter, Killmaster. Herkes korkuyor ve AX'in içinde olup biten her şeyi biliyor, değil mi?
  
  
  "Baban mı?" dedim. Onu tanıyorum?
  
  
  Zamanı oyalıyordum. Zaten en ufak bir umudunuz varsa, her zaman bir şans vardır.
  
  
  "Evet" dedi albay, "babam." Birkaç yıl önce Küba'da bir kaza. O füze krizi sırasında.
  
  
  - General Lister'ı mı? Bu senin baban mı?'
  
  
  Bu onun İspanya İç Savaşı üniformasını açıklıyordu. Babası ünlü Cumhuriyetçi General Lister, bu kanlı çatışmada amacını bulan, iyi savaşan ve yenilgiden sonra bile onur ve itibarla ortaya çıkan az sayıdaki liderden biriydi. Onun gerçek adı değildi. O, "General Lister" haline gelen basit bir İspanyol genciydi. Savaştan sonra küresel mücadeleyi sürdürmek için Sovyetler Birliği'ne gitti. Bu, Castro'nun askerlerini eğitmek, oradaki devrime yardım etmek için Küba'ya birden çok kez gelen ve bir gece karşıma çıkıp kaybeden bir adamdı.
  
  
  “Generali hatırlıyorum” dedim. “O sıralarda Küba'da bulunan genç bir adamı da hatırlıyorum. O sendin?'
  
  
  'Oradaydım.'
  
  
  “Şimdi buradasın, yeni bir savaş mı var?”
  
  
  Albay omuz silkti. “Pek çok yerde birçok savaşta savaştım. Babam İspanya'nın kurtuluşu için savaştı; o Küba'da, dünyanın her yerinde savaştı, ben de onun çalışmalarını sürdürüyorum. Adamlarım her milletten: Almanlar, Fransızlar, Şilililer, Brezilyalılar, İsveçliler, Portekizliler. Dünyanın bu bölgesini özgürleştireceğiz ve sonra yoluma devam edeceğim."
  
  
  “Başka bir yer, başka bir savaş” dedim. - Dövüşmeyi sever misin Albay? Savaşı mı seversin, öldürmeyi mi seversin?
  
  
  "Dövüşmeyi seviyorum evet. Ama özgürlük için savaşıyorum."
  
  
  "Burada özgürlük için mi yoksa Sovyetler Birliği için mi?"
  
  
  Bana baktı. 'Benimle gel.'
  
  
  Onu çadırın dışına kadar takip ettim. Geniş nehir boyunca uzanan ağaçların altında gece karanlıktı ama ay çoktan yükselmişti ve gözlerim alıştığında kampta çok fazla aktivite olduğunu gördüm. Paralı askerler silahlarını temizlemek için küçük gruplar halinde oturuyorlardı ya da küçük daireler halinde oturup ders gibi görünen şeyleri dinliyorlardı. Diğerleri küçük siyah gruplarla çalıştı. Lister, "Zulu isyancıları" dedi. "Sınırın her iki tarafında da çalışıyoruz ve Zulu, Swazi veya diğer siyah insanlar beyaz hükümetten kaçmak zorunda kaldıklarında onlara yardım ediyoruz, onları saklıyoruz ve güvenliğe giden yolda onları koruyoruz. Onları eğitmeye yardımcı oluyoruz, teşvik ediyoruz.”
  
  
  Siyahların çoğu gençti, çoğu da kadındı. Yarı aç ve korkmuş görünüyorlardı, gözleri gecenin karanlığında dönüyordu. Elbiseleri yırtılmıştı ve titriyordu. Paralı askerler onlara yiyecek, giyecek verdi ve onlarla konuştu.
  
  
  Albay Lister yanımda, "Biz olmasaydık ne şansları ne de umutları olurdu" dedi. “Başkası için çalışmamızın bir önemi var mı? AH'niz her iki taraf için de çalışıyor ama en çok hangi tarafa sempati duyuyorsunuz Carter?
  
  
  "Bana para ödeyen taraf" dedim.
  
  
  “İşe alınan usta bir katil mi? Başka bir şey yok mu?'
  
  
  "Bunun için iyi para alıyorum."
  
  
  Zaman kaybı. Dışarıdaydık. Artık bağlı değildim. Yoğun bir kamp, karanlık, kalın çalılıklar, derin donlar ve her tarafta bir nehir var. Bir fırsat bekliyordum ama aynı zamanda Deirdre'yi de düşünüyordum.
  
  
  "Belki de" dedi Lister, gözlerini karanlıkta saklayarak, "bedelini ödemelisin."
  
  
  'Nasıl?'
  
  
  “Sen N3'sün. AH hakkında bilmeniz gereken her şeyi biliyorsunuz' dedi Lister. “Nasıl çalışıyor, ajanların isimleri, sorumlu kişinin ismi. Bütün bunları bilmek istiyorum.
  
  
  "Bu sana sorun çıkarır" dedim.
  
  
  "Bu benim için bir ordu, senin içinse bir servet."
  
  
  - Servetin var mı Lister? Şüpheliyim. Yıllık maaşımı karşılayabileceğini sanmıyorum.
  
  
  "Parayı nereden bulacağımı biliyorum Carter," diye bağırdı. Gözleri gecenin karanlığında parlıyordu. “Özgür ve zengin olurdun, hatta görevini bitirmene bile izin verebilirdim.” Bunu ben ayarlayabilirim. Hedefinizi öldürebilir ve görevinizi tamamlamış olarak evinize dönebilirsiniz."
  
  
  “Yani liderini öldürmeme izin vereceksin, sonra da sana güvenmemi bekliyorsun” dedim. “Sen asabi ve saf bir çocuksun.”
  
  
  "Ben bazı siyahi liderlerden daha önemliyim."
  
  
  Ve AH için. AX'liler fareler gibi ölmeye başlayıncaya kadar benden şüphelenmeyecekler. Hayır, anlaşma olmayacak Lister.
  
  
  "Güvenliğini garanti edebilirim."
  
  
  "Eğer diğer tarafa geçersem." "Bu işe yaramayacak."
  
  
  "Sen bana rakip olamazsın, Carter." Neredeyse ölüsün.
  
  
  "Hepimiz ölürüz".
  
  
  Albay dönüp emri verdi. Komutanın yardımcısı gibi görünen bir Alman'ın liderliğindeki adamlar birdenbire ortaya çıktı. Bunca zaman karanlıkta yanımızdaydılar. Şaşırmadım. Beni yakalayıp kampın uzak köşesine, geniş, sığ bir nehre götürdüler. Albay ortadan kayboldu. Nehirde bir şey hareket etti. "Bakın" dedi kemikli Alman.
  
  
  Büyük bir kovaya uzanıp büyük bir et parçası çıkardı. Bana kurt gibi sırıtarak eti nehre attı. Karanlık suda güçlü bir kasırga yükseldi ve tüyler ürpertici bir kükreme duyuldu. Suyu köpük haline getiren geniş ağızlar, uzun burunlar ve ağır kuyruklar gördüm: Timsahlar. Nehir onlarla doluydu. Bir parça et için kavga ettiler.
  
  
  Yani yelken açmayı düşünmedin, değil mi? - dedi kemikli pislik. "Yalnız değil" dedim. "Kimdin? Gestapo? SS'de mi? Dachau'da bir güvenlik görevlisi mi?
  
  
  Alman kızardı. "Benim o domuzlardan biri olduğumu mu sandın?" Ben bir askerim, duyuyor musun Amerikalı? Çavuş, Çavuş Helmut Kurz, 1. Panzergrenadier Tümeni. Bir asker, pis bir çakal değil.
  
  
  "Şimdi kimsin?"
  
  
  Alman bana saldırmak için elini kaldırdı ama aniden durdu. O gülümsedi. Döndüm ve nehir kıyısındaki geniş bir ışık çemberinde Albay Lister'ı gördüm. Alanı aydınlatmak için altı adet pille çalışan ışık bir daire şeklinde düzenlendi. Işık çemberinin ortasında üç paralı asker Deirdre'yi tutuyordu. Arkasında Dambulamanzi duruyordu; elinde geniş bir bıçak parıldayan bir assegai tutuyordu.
  
  
  "Nick," diye bağırdı Deirdre. "Pes etme".
  
  
  Paralı askerler onun etrafında toplandı ve üzerine gölge düşürdüler. Albay tam önüme gelinceye kadar bana doğru yürüdü. Doğrudan gözlerimin içine baktı ve başını salladı. Arkasında Dambulamanzi, Deirdre'nin omzunu hedef alıyordu. Assegai ona vurduğunda çığlık attı.
  
  
  Albay Lister arkasına dönmeden, "Hepimiz öleceğiz" dedi. Sadece bana baktı. - Onu kurtarabilirsin. Önce o, sonra kendin.
  
  
  Deirdre'ye "Nick" deniyordu; sesi boğuk ama netti. "Ona güvenme".
  
  
  Lister, "Senin için daha da iyi bir yöntemim var" dedi.
  
  
  “Cehenneme git Lister,” dedim.
  
  
  Lister, "Binbaşı Kurtz," diye bağırdı.
  
  
  Alman binbaşı ışık çemberine yaklaştı. Albay Lister gözlerini benden ayırmadı. Omzunun üzerinden Kurtz'un Deirdre'yi tutan paralı askerleri işaret ettiğini gördüm. Onu kollarını iki yana açarak ve başı öne eğilerek diz çökmeye zorladılar. Paralı askerler ve birkaç Zulus ışık çemberinin etrafında toplanmıştı. Binbaşı Kurtz, Deirdre'yi açıkça görebileyim diye onları kenara çekti.
  
  
  Albay Lister, "Bir kez daha Carter," dedi. "Adil bir anlaşma".
  
  
  "Hayır" dedim ama sesim boğuktu.
  
  
  Yapacak mı? ..? Hayır yapamaz...
  
  
  Lister, Deirdre'nin gösterişli siyah tulumuyla diz çöktüğü, saçları dağınık ve yumuşak olan ışık çemberine dönüp bakmadı bile. Albay başını çevirdi. Dambulamanzi assegaai'sini kaldırdı ve hızla tekrar indirdi.
  
  
  Kanı başsız gövdesinden fışkırıyor gibiydi. Kafa düştü ve yuvarlandı. Kamp sessiz mırıltılarla doluydu.
  
  
  Ayağa fırladım ve Albay Lister'ın suratına vurdum. Düştü ve elleri beni yakaladı.
  
  
  Albay ayağa fırladı ve avucuyla yüzüme vurdu. "Bakın" diye bağırdı. 'Bakmak!'
  
  
  Kollarımı, boynumu ve başımı tutarak beni karanlığın içinden ışık çemberine bakmaya devam etmeye zorladılar. Siyah tulumun içindeki ince vücut hâlâ orada sıkışıp kalmış gibiydi. Başı yukarı dönüktü ve bana bakıyormuş gibi görünüyordu. Kandan kararmış kafası sanki bir ışık parıltısıyla bana bakıyor gibiydi, uzun saçları yere değiyordu ve kara gözleri ölümle donmuştu.
  
  
  Lister tekrar başını salladı.
  
  
  Cesedi alıp nehre atmalarını izledim.
  
  
  Timsahlar her yönden akın ederken su girdap gibi dönmeye başladı. dar çeneler kırılmak için genişçe açıldı.
  
  
  Şiddetli bir şekilde titremeye başladım. Nehir boyunca canavar sürüngenler et ve kan için geldi.
  
  
  Bu benim şansımdı. †
  
  
  Beni tutan ellerden kurtulup bir taş gibi düştüm. Yere düştüğüm anda kendimi nehir kıyısına doğru yuvarladım. Orada tekrar ayağa kalktım. Karşımda bir paralı asker duruyordu. Kasıkına tekme attım ve başparmağımı gözüne soktum. Çığlık attı. Silahını aldım, döndüm ve bana doğru koşarken üçünü de vurdum.
  
  
  Lister bağırdı. 'Durdur onu. film çekmek . ..'
  
  
  Bir tane daha aldım ve yakın mesafeden kafasına ateş ettim. Silahını ve bıçağını aldım. Lister'ı vurdum. Sarhoş ve lanetlenmiş gibi aşağı indi.
  
  
  Karanlıktı. Yarısı fener ışığının halkası nedeniyle kör oldu. Birbirlerine ya da albaya vurma korkusuyla ateş etmekten korkarak birbirlerinin üzerinden geçtiler.
  
  
  Yarı deli gibi ateş ettim ve üç kişiyi daha öldürdüm. Bir tanesini boğazından yakaladım ve geniş, sığ nehre atladım. Bu küçük bir şanstı ama yine de bir şanstı. Timsahlar hala Deirdre'nin cesediyle birlikte ziyafetlerine doğru ilerliyorlardı. Onun ölümü beni kurtarabilirdi.
  
  
  Ay ışığının aydınlattığı karanlığa indim. Ay ışığı nehirdeki gölgelerle oynuyordu. Kütükler ve çalılar yüzeye çıktı ve timsahların bana yaklaştığını duydum. Onlara başka bir parti verirdim.
  
  
  Elimdeki paralı askeri bıçakladım, kanın akması için boğazını kestim ve ciğerlerim dayanabildiği sürece sığ suda yüzdüm. Hareket eden bir gövdenin altından çıktı: Bir timsah!
  
  
  Onu bıçakladım, birkaç kez kestim ve tekrar kaçtım. Etrafımda kurşunlar uçuşuyordu. Bir şey omzumu tırmaladı ve ölmekte olan timsah da bacağımı tırmaladı.
  
  
  Yüzmeye devam ettim ama artık kanıyordum. Timsahlar. .. Kocaman bir kütük bir okyanus gemisi gibi yanımdan geçti. Uzandım, kaçırdım ve tekrar yakaladım.
  
  
  Onu tuttum ve dişlerimi gıcırdatarak kendimi üstüne çektim. Beni nehrin karşısına taşırken nefesim kesilerek dümdüz yattım.
  
  
  
  
  Bölüm 8
  
  
  
  
  
  Uyandım. Hiçbir şey hareket etmedi.
  
  
  Yüz üstü yattım ve nehrin sesi her yanımda olduğundan hiçbir şey hareket etmedi. Başımı yavaşça kaldırdım, çok yavaş. Gövde bir kumsala sıkışmıştı, her tarafı sularla kaplıydı ve kıyıdaki kalın ağaçlar çok uzaktaydı. İki timsah sığlıklarda yatıyordu ve bana baktı. Kanama durdu ve nehrin suyu gece boyunca yaralarımı yıkadı.
  
  
  Nehrin ve uzaktaki savanların üzerine gri bir sabah yayıldı. Benim iki katı genişliğinde siyah bir gövde suya doğru çıkıntı yapıyordu. Sonunda beni timsahlardan kurtardı. Hızlı akıntı, karanlık ve Deirdre'nin timsahlarla dolu bir nehirde ölü ve kanlı bedeni var. Bana tek şansımı verdi: nehir. Kanıyla, kemikleriyle ve hayatıyla.
  
  
  Sığ nehirde uzanırken kör bir öfke üzerime çöktü. Deirdre. Artık ikinci gece olmayacak. Hayır, bizim için artık yarın olmayacak.
  
  
  Büyük Nick Carter, Killmaster. Ve onun korkunç ölümünü, o kadar anlamsız bir ölümü izlemek zorunda kaldım ki. Kendimi kurtarmak için onun ölümünü kullanmak zorunda kaldım. İçimi dolduran kör, yakıcı öfkenin içimden geçmesine izin verdim. İşimdeki bir kişi her zaman kaybettiği zaman öfkeleniyorum, ancak bunun önemli olmadığı zamanlar da var. Hayatımda daha önce de nefret etmiştim ama Albay Lister'dan hiçbir zaman şu anki kadar nefret etmemiştim. Kör, acı bir nefret.
  
  
  Soğuk bir sonbahar sabahı ağır bir ağaç gövdesinin üzerinde titriyordum. Çocukken çaresiz. Güneş yakında doğacaktı ve Albay Lister'ın kampından ne kadar uzaklaştığımı bilmenin hiçbir yolu yoktu. Her an beni tekrar görebilirler
  
  
  Bagajın üzerinde ayağa kalktım ve geniş nehrin kıyılarını incelemeye başladım. Hiçbir şey görmedim, duymadım. Ama bu onların orada olmadığı anlamına gelmiyor; belki ben onları ararken bana bakıyorlardı. Onlar da profesyoneldi ve işlerini anlıyorlardı. Yetenekli ve acımasız kiralık katiller. Benim gibi?
  
  
  Hayır, öfke neredeyse beni yeniden kör ediyordu. Hayır, benim gibi değil. Öldürmeyi seven, kan içinde yaşayan katillerdi bunlar... . †
  
  
  Her yerim titriyordu, öfkeyle mücadele ediyordum. Öfke beni yalnızca savunmasız hale getirirdi. Durumun nasıl olduğunu düşünmenin, düşünmenin zamanı geldi. Nehir sessiz ve ıssızdı, kıyılar temiz görünüyordu.
  
  
  Timsahlara yedirdiğim paralı askerden aldığım bıçak bir kütüğe saplandı. Bunu bayılmadan önce yapmış olmalıyım ve o paralı askerin düşüncesi beni kurt gibi sırıttı. Timsahlar onu yakaladığında ölmemiş olmasını umuyordum.
  
  
  Sadece omzum çizildi ve bacağımda timsahın dişlerinden kaynaklanan yara çok ciddi değildi. Belimde bir tabancanın sıkıştığını fark ettim. Bunu otomatik olarak yapmış olmalıyım.
  
  
  9 mm'lik bir Luger'dı. Tabii tüm silahlarımı ve içindeki her şeyi içeren sırt çantamı aldılar. Ama kemerimin iç kısmındaki dört düz şarjörü gözden kaçırdılar. Luger için mühimmat. Yani silahlarım vardı: bir bıçak ve dört şarjörlü bir Luger.
  
  
  Oldukça iyiydi, umduğumdan daha iyiydi. Timsahlara endişeyle bakarak kütüğün üzerinden kaydım ve onu hareket ettirmeye çalıştım. Benim ağırlığım olmadan sığ sularda kaydı. Onu kumun kenarından aşağıya atıp sonra da yana doğru yüzerek kurtarmayı başardım.
  
  
  Doğan güneşi inceledim. Sol yaka beni Svaziland sınırına geri götürecek. Namluyu tekrar suya indirdim. Gözlerimi timsahlardan ayırmadan kütüğün üzerine uzandım ve nehrin karşısındaki uzun çimenli kıyıya ve uzun ağaçlara doğru yüzdüm.
  
  
  Ağaçların gölgesine oturdum ve kütüğün yavaşça aşağıya doğru süzülüşünü ve güneşin dünyanın ucundan doğduğu yerde kaybolmasını izledim. Kayboluncaya kadar izlemeye devam ettim. Bu günlük hayatımı kurtardı.
  
  
  Uçup gittiğinde derin bir nefes aldım ve bundan sonra ne yapacağımı düşünmeye başladım. Etrafımda hiç ses yoktu, ağaçların arasında ve savanada elimde tabanca ve bıçak vardı. Paralı askerler hiçbir yerde görünmüyordu ve yükselen güneş bana Svaziland'a dönüş yolunu ve kaçış yolunu gösteriyordu. Ben AH'den N3 Killmaster'dım, bir görevdeydim. Sorumluluklarım vardı.
  
  
  Bu sorumlulukların canı cehenneme!
  
  
  AH'nin ve bu görevin canı cehenneme. Ve böylece Svaziland ve atılım ile en uca doğru devam ediyoruz.
  
  
  Yükselen güneş bana nereden geldiğimi ve kampın nerede olduğunu da söyledi. Ve paralı askerleri öldürmek istedim. Albay Carlos Lister'ı öldürmek istedim.
  
  
  Svaziland'a sırtımı döndüm ve kuzeye, Deirdre Cabot'un öldüğü yere doğru yöneldim. Albay Carlos Lister'a onu öldürmeye, Binbaşı Helmut Kurtz'u ve ele geçirebildiğim herkesi öldürmeye gittim.
  
  
  Ve Dambulamanzi'yi, özellikle de Dambulamanzi'yi öldürün.
  
  
  Nehri takip ederek ama her zaman gözden uzak kalarak sessizce ve dikkatli bir şekilde yürüdüm. Güneş giderek yükseliyordu ve yükselen sıcaklık yürümeyi giderek zorlaştırıyordu. Hiç tereddüt etmeden bir süre nehri takip ettim; rotası bu kurak topraklarda kıyıları boyunca uzanan dolambaçlı ağaçlarla silinmez bir şekilde işaretlenmişti. Ancak savan sertti, kırıktı ve sonsuz çöküntülerle doluydu ve ben de gözden uzak kalabilmek için yoğun çalılıkların arasında saklanmak zorunda kaldım. Mataram da çıkarıldığı için yanımda bir damla su yoktu, boğazım ve dudaklarım çiğdi. Ama hava kararır kararmaz nehirden su almaya gittim ve günün geri kalanını kuzeye doğru hareket ettim.
  
  
  Hiçbir hayat, hiçbir hayvan, hiçbir insan görmedim; yalnızca çalıların arasında terk edilmiş birkaç otlak gördüm. Burası Zululand'dı; fakirdi ve beyaz Güney Afrika hükümeti tarafından bir yüzyıldan fazla bir süredir kasıtlı olarak ihmal edilmişti. Artık oraya yerleşme umudu olmayan insanlara iade edilecek. Cape Town'dan nefret ediyordum ve Zulus için düzgün bir hayat istiyordum. Ama bu politikaydı, gelecekti. Ama şu anda umursadığım ve istediğim tek şey Deirdre'nin intikamını almaktı.
  
  
  Ne kadar fakir olursa olsun, çorak topraklarda bir şeyler olmalıydı: küçük hayvan sürüleri. Toprağın çekirge sürüsü tarafından yenmesi gibisi yoktu. Aslında her iki tarafta da insan çekirgeleri vardı. Burada yaşayan insanlar zalimlerden ve sözde kurtarıcılardan kaçmışlardır.
  
  
  Akşama doğru nehir kıyısında, ağaçların arasında, Deirdre'nin öldüğü yerde bir kamp alanı buldum.
  
  
  Orası boştu, ne çadır ne de asker vardı. Bölgeyi aradım ve hiçbir şey bulamadım. Yani bulmak istediğim hiçbir şey yoktu. Bulmak istemediğim şeyi buldum. Bunca zaman boyunca içimde hafif bir şüphe, Deirdre'nin ölmediğine, gözlerimin beni bir şekilde yanılttığına, gördüklerimi görmediğime dair hafif bir umut vardı. Nehir kıyısındaki kumun üzerindeki kurumuş siyah kan birikintisine baktığımda bu umut öldü. Ölmüştü. Öldü, Carter. Ama yine de bir işim vardı. Nehirden içtim, bir şişe bulana kadar çöp çukurunu kazdım, içini suyla doldurdum ve oradan ayrıldım. Yirmi dört saat önce Nsobo'dan ayrıldığımdan beri hiçbir şey yememiştim ama aç değildim. Benden en az yarım gün öndeydiler. İzlerini kapatmak için fazla çaba harcamadılar. Bu, düşmandan uzak durmak için hızlarına güvendikleri anlamına geliyordu. Onları yürüyerek geçmek kolay olmayacak.
  
  
  Hawk'la iletişime geçip helikopter isteyebilirim. Nerede olursam olayım acil önlemler mevcuttur. Ama Hawk henüz aklımdaki şeyi yapmama izin vermiyordu. İntikam faydasız, etkisiz ve verimsizdir. Ayrıca her kan davasından sonra mora döner. Öyleyse benim gitmem gerek. Yol doğrudan kuzeye, Mozambik'e doğru gidiyordu.
  
  
  Bütün gece ormanda yürüdüm. Nefretten çok hızlı koştum, fark edilmeyen bir depresyona girdim ve dikenli çalıların üzerinde kıyafetlerimi yırttım. Cinnet geçirmiş bir adam gibi yavaşlayamadım ve sabaha karşı onlara yetişeceğimi zaten biliyordum.
  
  
  Kamplarını ve yemek pişirme ateşlerinden çıkan küllerin hâlâ sıcak olduğunu gördüm. Biraz yiyecek bıraktılar ama otuz altı saatten fazladır yemek yememiş olmama rağmen şu anda bile aç değildim. Öfke beni tamamen doldurdu. Kendimi bir şeyler yemeye zorladım. Öfkeme rağmen gücümü yüksek tutmak için bir şeyler yemem gerektiğini biliyordum. Kendimi gizli bir yere uzanmaya ve bir saat kadar uykuya dalmaya zorladım, daha fazla değil. Sonra tekrar yollara düştüm. Gece yaklaştıkça köylere ve insanlara rastlamaya başladım. Biraz yavaşlamam gerekti. Bu insanların dost mu, düşman mı olduğunu bilmemin hiçbir yolu yoktu. Gecenin uzaktan gelen seslerinden bazıları Portekizce konuşuyordu. Mozambik'teydim. Paralı askerlerin izi keskin bir şekilde doğuya döndü.
  
  
  Günün geri kalanı sis içinde geçti. Ben ilerledikçe içinden geçtiğim arazi savanadan ormana dönüştü. Yol su ve mangrov bataklıkları tarafından kapatılmıştı. Yürümeye devam ettim, paralı askerlerin izleri giderek belirginleşti. Kıyıya yaklaştığımı, yemek yiyip dinlenmem gerektiğini biliyordum. Bir adamın öldürmek için tüm gücüne ihtiyacı vardır.
  
  
  İki kez köye girdim, biraz yiyecek çaldım ve yoluma devam ettim. Daha sonra dinlenebilirim.
  
  
  Onları bulduğumda hava henüz tamamen karanlık değildi. Hint Okyanusu'na doğru yüksek bir burun boyunca akan derin, yavaş akan bir derenin kıyısında, üç tarafı mangrov bataklıklarıyla korunan büyük bir yerel köy. Ama köyde hiç yerli görmedim. En azından yerli erkek yok. Sık mangrov ağaçlarının gölgesinden çok sayıda yerel kadının çamaşır yıkadığını, yemek hazırladığını ve yeşil giysili paralı askerleri kulübelerine kadar takip ettiğini gördüm. Karargâhlarını buldum. Artık biraz dinlenebilirim.
  
  
  Kasvetli bir bakışla bataklığa döndüm, mangrovların arasına yaprak ve dallardan küçük bir platform yapıp uzandım. Birkaç saniye sonra uykuya daldım. Onları buldum.
  
  
  Zifiri karanlıkta uyandım ve birinin bana çok yakın yürüdüğünü hissettim. Derme çatma platformumda hareketsiz yatıyordum. Altımda bir şey hareket etti. Bakmadan ne olduğunu tahmin edebiliyordum. Deneyimli, becerikli bir komutan, nöbetçileri kilit pozisyonlara yerleştirecektir; sürekli bitişik nöbetçilerden oluşan bir çember, daha ileri giden devriyeler ve bu çember ile devriyeler arasında aynı yerden aynı anda iki kez geçmeyen nöbetçiler dolaşıyordu.
  
  
  Hiç ses çıkarmadan altımdaki dalları araladım ve aşağıya baktım. Karanlıkta tek nöbetçi diz boyu suyun içinde duruyordu. Tüfeğini omzuna astı ve dinlenmek için durdu.
  
  
  Elimde bıçakla taş gibi üzerine düştüm.
  
  
  O ilkti. Boğazını kestim ve son kanını bataklık suyuna akıtmasına izin verdim. Karanlık bataklıktan köye doğru yoluma devam ettim.
  
  
  Uzun boylu İsveçli, bataklıktaki kuru bir tepede makineli tüfeğin arkasına gömüldü. Ben de onun boğazını kestim.
  
  
  Kısa boylu, zayıf bir Fransız sürünerek yukarıya doğru süründüğümü duydu ve onu göğsünden üç kez bıçaklamadan önce kendi ana dilinde bir küfür mırıldanmaya ancak vakit bulabildi.
  
  
  Onlar birer birer öldükçe, göğsümde öfkenin daha da güçlendiğini hissettim. Kendimi kontrol etmem, kendimi kontrol etmem ve her şeyden önce Albay Lister'i, şimdi Binbaşı Kurtz olan Alman çavuşu ve Dambulamanzi'yi öldürmek istediğimi hatırlamam gerekiyordu. Şimdi onların karargâhındaydım.
  
  
  Devriyenin ayrıldığını gördüğümde dış çevre çitlerinden kulübelerin kenarına doğru yürüyordum. Binbaşı Kurtz ve onunla birlikte Dambulamanzi liderliğindeki altı kişi.
  
  
  Öfke erimiş lav gibi içimden akıyordu. İkisi birlikte! Az önce geldiğim yoldan geri döndüm ve devriye beni çamurlu bataklıktan geçirirken onlara katıldım.
  
  
  Kuzeybatıya gittiler. Köyden üç kilometre uzakta bataklıktan bir dizi alçak kayalık tepeye çıktılar. Dar bir vadiye girdiler. Ben de onların hemen arkasındaydım.
  
  
  Sırtın hemen altında vadi ikiye bölündü ve devriye iki gruba ayrıldı. Hem Kurtz hem de Dambulamanzi sola dönen grupta kaldı.
  
  
  O zaman hissettiğim şey neredeyse bir sevinç dalgasıydı. İkisini de yakaladım. Ama derinlerde bir yerlerde deneyimlerim yüzeye çıktı ve bana dikkatli olmamı söyledi. Kendinizi kaptırmayın. .. Uyanık ol. †
  
  
  Sırt boyunca onları takip ederek ilerlemelerine izin verdim ve sonra tekrar başka bir vadiye indim. İniş çalılar ve ağaçlarla kaplıydı ve geceleri onları gözden kaybettim. Ama sesleri vadiye kadar takip ettim ve sonra uzun bir daire çizerek tekrar yukarı çıktım. Ve birdenbire çok ileri gittiklerini hissettim. Daha hızlı yürüdüm ve yaklaştım. Biraz budamak istedim, vadinin alçak bir tepenin etrafından dolaştığını gördüm ve hendekten çıkıp tepenin tepesine tırmandım.
  
  
  Yukarıya çıktığımda tepenin çalılarla kaplı olduğunu fark ettim. Ayağa kalkıp etrafa baktım.
  
  
  Etrafımdaki yüzler arı sürüsü gibiydi, beni tutan, ağzımı kapatan eller simsiyahtı. Sopa kafama çarptığında Hawk'ın öfkemin beni yok edeceğini söylediğini hatırladım.
  
  
  
  
  Bölüm 9
  
  
  
  
  
  Sisin içinde yüzdüm. Acı başımı deldi, kayboldu ve tekrar deldi ve... †
  
  
  Sanki havaya uçuyormuşum gibi hissettim. Tekerlekler vardı, tekerlekler çılgın bir gıcırtıyla dönüyordu. Siyah yüzler etrafımı sardı. Siyah eller ağzımı kapattı. Bir şey bana dokundu. Yarasa. Hawk tüvit ceketlerinden birini, lanet olası tüvit ceketlerinden birini giydi ve başını salladı. Soğuk, genizden gelen ses rahatsız edici geliyordu.
  
  
  “Kötülük casusu yok eder. Öfke ajanı yok eder."
  
  
  Bir gün bana öyle geldi ki uyandım ve alçak, solgun, ufalanan bir tavanın altından siyah bir yüz bana bakıyordu. Elim içindeki kanın donduğunu hissetti. Ne tür bir tavan soluk ve ufalanır?
  
  
  Sonsuz bir ritimle sallandım: yukarı ve aşağı... yukarı ve aşağı. .. Eller... ses... düşme... aşağı... ve aşağı... ve aşağı. .. Deirdre bana gülümsedi... çığlık attı... †
  
  
  Tahtta oturuyordu. Parıldayan başının etrafında hale gibi yüksek arkalıklı bir taht vardı. Altın kafa. Keskin gaga... şahin. .. Şahin, neredesin...? Şahin adam... şahin adam... şahin. †
  
  
  “Bana Hawk'tan bahset, Carter. Hawk'ın nesi var? Kim o? Birlikte çalıştığın biri mi? Söyle bana. ..'
  
  
  Şahin Adam, Şahin Adam. Şahinin uzun kavisli gagası.
  
  
  Boğuk sesim yavaş çıkıyordu. - Sen bir şahinsin. Eğri gaga.
  
  
  “Ah, Sami, öyle mi? Semitlere karşı mısın? Bu Şahin aynı zamanda bu Samilerden de nefret ediyor mu?
  
  
  İçeride zorlanıyordum. “Sen, sen bir şahinsin. Şahin.
  
  
  Orada kimse yoktu. Oluklu kanvas tavanın altındaki dar bir yatağa uzandım. Çadır? Böylece beni Lister'ın çadırına geri koydular. Beni yine ele geçirdiler, öyleydim. †
  
  
  Kızgın Şahin, "Öfke nöbetlerin sonun olacak, N3" dedi.
  
  
  Bulanıklık ortadan kalktı. Orada uzanıp yukarıya baktım. Tuval değil, hayır. Göz kırptım. Yeşil bir üniforma arıyordum. Orada hiçbiri yoktu. Çadırda değildim. Beyaz duvarları, dökümlü pencereleri, karmaşık mozaikleri ve tavandan sarkan değerli ipek kumaşlarıyla neşeli, güneşli bir oda. 1001 geceden kalma oda. İran. .. Bağdat. †
  
  
  "Bağdat". - dedi yumuşak bir ses. "Ah, Carter, keşke haklı olsaydın." Bağdat'a dönmek bir hayal."
  
  
  Halüsinasyonlarımda gördüğüm tahtta oturuyordu. Altın süslemeli uçuşan beyaz cübbeli iri bir adam. O kadar küçüktü ki ayakları yere değmiyordu. Yumuşak, değerli giysiler, her iki elinde de değerli taşlar bulunan altın yüzükler ve kalın altın iplerle tutturulmuş beyaz altından bir kaftan. Arap prensi ve kör edici odanın dışında güneş pırıl pırıl parlıyordu.
  
  
  Güneş! Taht ise yüksek sırtlı hasır bir sandalyeydi; kara, kanca burunlu yüzünün ve siyah gözlerinin etrafında bir hale oluşturan geniş bir daireydi. Ve kalın siyah bir sakal. Parlayan güneş ışığı. Sandalye ve oda bir illüzyon ya da halüsinasyon değil.
  
  
  "Ben hangi cehennemdeyim?" dedim. 'Sen kimsin?'
  
  
  Beynim hararetle çalışıyordu, bir cevap beklemiyordu. Nerede olursam olayım, bataklıktaki paralı asker köyünde değildim ve dışarıdaki güneş nedeniyle uzun süre baygın veya yarı baygındım. Bu, havada süzülme hissini, tekerlekleri, sallanan tavanı açıklıyordu: kanvas kaportalı bir kamyon. Paralı asker kampının çok ötesine geçtim ve elimdeki bıçak bir şırıngaydı: bilinçsiz kalmayı sağlayan bir sakinleştirici.
  
  
  Diye sordum. - "Ne zamandır buradayım?" 'Nerede? Sen kimsin?'
  
  
  "Burada, burada," küçük adam beni nazikçe azarladı. - Bu kadar çabuk bu kadar çok soru mu var? Buna cevap vereyim. O zaman sırayla. Sen benim evimdesin. Ben Talil Abdullah Faysal Vehbi el-Hüseyin, Yafa ve Humus Prensi. Ben vehbi olarak anılmayı tercih ederim. Yaklaşık on iki saattir buradasın. Ormanda dolaşırken daha fazla tehlike altında olacağından korktuğum için buradasın.
  
  
  “Bana saldıran o insanlar, o siyahlar, onlar sizin adamlarınız mı?”
  
  
  - Halkım, evet.
  
  
  - Zulu isyancıları, paralı askerler yok mu?
  
  
  'HAYIR. Eğer öyle olsaydı hâlâ hayatta olacağınızdan şüpheliyim."
  
  
  - Orada ne yapıyorlardı?
  
  
  "Albay Lister'a göz kulak olmayı seviyorum diyelim."
  
  
  - Yani hâlâ Mozambik'te miyiz?
  
  
  Prens Wahbi başını salladı. "Düşmanlarım var Carter. Konumumu açıklamamayı tercih ederim.
  
  
  "Neden benim için endişeleniyorsun?"
  
  
  Vehbi kaşını kaldırdı. “Hediye bir atın ağzına bakmak ister misin? Carter'ı mı? Minnettar olun. İyi Albay seni uzun zaman önce testislerinden asardı.
  
  
  Ona düşünceli bir şekilde baktım. — Yafa ve Humus Prensi mi? Hayır, senin hakkında belli belirsiz şeyler duydum. El Hüseyin bir Haşimidir ve Humus ile Yafa artık Haşimilerin dostu değil, Suudi Arabistan ve İsrail'in bir parçasıdır.”
  
  
  "Sürgündeki prens, Carter," dedi küçük adam, yüzü karararak. “Dışlanmış biri ve Ürdün'de kuzenim hüküm sürüyor. Ama Allah benim mallarımı tanıyor."
  
  
  “Kim olduğumu nereden biliyorsun; Benim adım?'
  
  
  "Çok şey biliyorum Carter." Mesela Albay Lister'ın neden senin ölmeni istediğini biliyorum ve arkadaşının kaderini de biliyorum; berbat. Prens Wahbi bir anlığına irkildi. “Ama burada güvendesin.”
  
  
  "İşe gitmem lazım." dedim. "Rapor etmem gerekiyor."
  
  
  “Tabii ki anlaşmalar kabul edilir. Ama önce yemek yemeli ve dinlenmelisin. Gücünüzü yeniden kazanın.
  
  
  Gülümsedi ve ayağa kalktı. Başımı salladım. Haklıydı. O gitti. Haklıydı ama ona hiç güvenmiyordum.
  
  
  Sanki yorgunmuşum gibi kanepede gözlerimi kapattım. Aklında benimle ilgili bir şey olsa bir yerden beni izlettirirdi. Bu yüzden gözlerimi kapattım ama uyuyamadım. Hafızamdaki dosyasını inceledim: Birinci Haşimi Faysal'ın yeğeni, Birinci Dünya Savaşı'nda Türklere karşı savaşan Prens Vehbi. Türklere yardım eden hain bir kuzen. Savaştan sonra tüm Avrupa'da kumar oynayan yaşlı ayyaş iflas etti ve ortadan kayboldu. Yani bu "prens" Vehbi onun oğluydu ve hiç de meteliksiz görünmüyordu.
  
  
  Bana iki saat “uyku” verdiler. Sonra kıpırdandım, esnedim ve masanın üzerindeki oniks süslemeli kutudan bir sigara yaktım. Sigaranın yarısı yandığında kapı açıldı ve tamamen beyaz giysili dört siyah adam, ellerinde yemek tepsileriyle odaya girdi. Meyve, ekmek, kızarmış kuzu eti, meyve suları, süt, şarap ve buharı tüten sebze ve pilavla dolu kaseler vardı. Siyahlar bütün bunları masaya koydular, iki masa koydular, üzerlerine göz kamaştırıcı beyaz bir masa örtüsü serdiler ve tekrar eğildiler. Doyurucu bir yemeğe oturdum.
  
  
  Eğer Prens Wahbi'den şüphelenmekte haklı olsaydım yemekte bir şeyler olurdu.
  
  
  Doğruydu. Kokusunu alabiliyordum. İrademi kıracak sakinleştiriciye benzer bir ilaç biliyordum. Bu, Vehbi'nin bazı sorular sormak istediği anlamına geliyordu ve bunun nedenini öğrenmenin tek yolu vardı. Sadece "yemek" zorundaydım. †
  
  
  Nerede takip edildiğimi öğrenecek zamanım yoktu. Odayı inceledikten sonra görevliyi aradım. Siyahlardan biri içeri girdi. Küçük bir girintideki parmaklıklı pencereyi işaret ettim.
  
  
  "Şuraya bir masa koy. Yemek yerken dışarıya bakmayı seviyorum."
  
  
  Görünüşe göre katip bana iyi davranma emri almıştı. İki hizmetçiyi daha çağırdı. Nişin içine masayı yerleştirdiler, yanına benim sandalyemi de koydular ve tekrar eğildiler. Sanki büyük bir yemek yemeyi sabırsızlıkla bekliyormuşum gibi oturdum.
  
  
  Dar bir niş içinde pencereye baktığım için kimse bir şey görmüyordu, sadece beni izleyebilecekleri arkam.
  
  
  Yemeye başladım. Eğildim ve peçetedeki her çatalı kucağıma bırakarak büyük bir zevkle yedim. Çiğnedim, içtim ve keyif aldım. Zaman zaman sanki manzaranın tadını çıkarıyormuş gibi ayağa kalktım ve sonra yenmemiş yiyecekleri süt sürahisine doldurmayı başardım. Bir ya da iki kez yarım döndüm ve aslında bir parça yedim, pek fazla değil.
  
  
  Tabaklar neredeyse boşalınca, sanki doluymuş gibi arkama yaslandım ve yemekle birlikte getirdiğim puroyu yaktım. Ayrıca ona ilaç verilmişti ve ben de dikkatlice gerçekten sigara içiyormuşum gibi davrandım. Elimde puro, biraz sendeleyerek kanepeye döndüm. Oturdum ve başımı sallamaya başladım. Sonra puroyu gevşek elimden düşürdüm ve başımı göğsüme koydum.
  
  
  Bir süre sonra kapı açıldı ve içeri üç adam girdi. Bellerine kadar çıplak, peştamalı iki kaslı siyah ve koyu renk kuşaklı cübbe giymiş kanca burunlu bir Arap. Siyahlar silah taşıyordu ve kapıya ve sol duvara yaslanıyorlardı. Arap, kemerinde mücevherli bir hançer, elinde ise bir kayıt cihazı taşıyordu. Hızla yanıma yaklaştı.
  
  
  Bir hançer çıkardı ve boynuma sapladı. Kıpırdayıp inledim. Arap'ın oturup kayıt cihazını açtığını hissettim.
  
  
  "Hoş geldin N3. Raporunuzu bekliyorum.
  
  
  İnledim ve direndim. - Hayır... sadece merkezde. ..'
  
  
  - Burası merkez Carter, görmüyor musun? Washington'dayız. Kaybedecek zaman yok. Benim, Şahin.
  
  
  Başımı salladım. - Şahin, evet. "Bunu patrona anlatmalıyız. ..'
  
  
  “Patron, N3 mü? O nerede? Bugünlerde hangi ismi kullanıyor?
  
  
  "Onun evi, Teksas," diye mırıldandım. "Onu tanıyorsun, Şahin." Manlı. John Manxman. Evet? Haberlerim var. Portekiz hükümeti hazır. ..'
  
  
  Başımı eğdim ve sesimi duyulmayacak bir mırıltıya kadar alçalttım. Arap küfrederek ayağa kalktı ve üzerime eğilip beni elbiselerine sardı. Sol elim nefes borusunu yakaladı ve olabildiğince sert bir şekilde sıkarken, sağ elim kılıcını kavradı. Cesedini tutarken onu bıçakladım. Hiç ses çıkarmadı. Siyahların son derece disiplinli olmasını bekliyordum. Arap'ı taklit ettim.
  
  
  Durmak!'
  
  
  İkisi de aynı anda geyik gibi üzerime atladılar. Ölü Arap'ı birine fırlattım, diğerinin boğazına bıçak sapladım. İkincisini Arap'tan kurtulmayı başaramadan öldürdüm, ardından koridordan odaya koştum.
  
  
  
  
  Bölüm 10
  
  
  
  
  
  Koridor boştu. Bekledim, hançer hazırdı. Acil tehlike odayı izleyen kişiden geliyor. Hiçbir şey olmadı.
  
  
  Öldürdüğüm Arap odayı izliyor olmalı. Bana ihtiyacım olan şeyi verdi: Zaman. Tekrar içeri girdim, ölü siyahlardan birinden tüfeği ve ikisinden de bulabildiğim tüm cephaneyi aldım ve koridora çıktım. Sonunda görünen ışığa doğru sessizce yürüdüm.
  
  
  Öğleden sonra güneşinde parıldayan beyaz badanalı avluya baktım ve duvarların ötesinde yoğun bir orman gördüm. Uzakta mavi bir okyanus gördüm. Prens Wahbi'nin evi, bembeyaz duvarları, beyaz kubbeleri ve minareleriyle bir çöl kalesi gibi inşa edilmişti; Ana kapının üzerinde yeşil bir İslam bayrağı dalgalanıyordu. Ancak yoğun orman Arabistan'ın ya da Kuzey Afrika'nın bir parçası değildi ve merkez kuledeki bayrak Portekiz'e aitti. Hala Mozambik'teydim.
  
  
  Kaba hizmetçi kıyafetleri giymiş peçeli kadınlar avluda dolaşıyordu ve silahlı Araplar duvarların geçişlerinde devriye geziyordu. Öyle görünüyor ki Prens Vehbi'nin de kendi kişisel ordusu vardı. İç duvarın arkasında, ağaçlar ve çeşmelerle dolu bir bahçede daha çok örtülü kadın yürüyor ve tembellik ediyordu. Bu kadınlar ipek giyinmişlerdi: harem. Serinlik sağlamak için parmaklıklarla gölgelenen ve insan figürünün tasvir edilmesine izin vermeyen katı İslami üsluptaki güzel mozaiklerle süslenmiş parlak beyaz koridorlarda ilerlemeye devam ettim. Koridorlar bereketli ve sessizdi; prensin özel odaları. En alttaki arka merdiveni bulana kadar kimseyle tanışmadım.
  
  
  Taş merdivenlerin başında oturan muhafızla karşılaştım. Uyuyakaldı, ben de onu baygın bıraktım ve onu yan odaya kendi yanık beziyle bağladım. Arka kapıdaki ikinci koruma daha dikkatliydi. Tüfeğimin dipçiğiyle onu yere serdiğimde hâlâ homurdanmaya vakti vardı. Onu bağladım ve arkadaki bahçeyi araştırdım.
  
  
  Duvarlar tırmanılamayacak kadar yüksekti ama küçük arka kapı yalnızca içeriden ağır bir sürgüyle kapatılmıştı. Geri döndüm, son muhafızdan yanıklığı aldım, giydim ve batan güneşin ışınları altında avluda yavaşça yürüdüm. Kimse önüme bile çıkamadı ve yirmi saniye içinde çoktan ormandaydım.
  
  
  Doğuya yöneldim. Kıyı boyunca köyler olacak ve artık Hawk'la iletişime geçip işe dönme zamanı geldi. Prens Vehbi'nin siyahlar tarafından yakalanması ve üç paralı askerin öldürülmesinin ardından öfkem yatıştı. Albay Lister'ı ya da Dambulamantsi'yi unutmamıştım ama artık soğuk bir öfkeye kapılmıştım; Sakin ve rahat bir şekilde, onlar için yaptığım ayrıntılı planların tadını çıkarıyordum.
  
  
  Neredeyse bir orman yerleşimine rastlıyordum. Yoğun ağaçlarla neredeyse yukarıdan gizlenmiş, duvarlarla çevrili büyük bir köy. Duvarlar kilden yapılmış ve boyanmamıştı; Ortak yollar kapıya çıkıyordu. Parmaklıklı ana kapıdan içeriye bakana kadar şaşkınlık içinde yürüdüm.
  
  
  Ana kapıdan, çevresinde birkaç grup kulübe bulunan, yarım daire şeklinde sıkıştırılmış kilden bir alan gördüm, her grup her iki tarafta diğerinden ayrılmıştı. Ve her grupta on kulübe vardı; aralarındaki çitler yüksekti. Yarım daire şeklindeki bir merkezin etrafındaki bir dizi mini köy veya bir rodeo arenasının etrafındaki atlar ve sığırlar için ağıllar gibi, her bir kulübe grubunu kilitli kapılar bölgeden ayırıyordu.
  
  
  Biraz daha yaklaşmak üzereydim ki geniş patikalardan birinde surlarla çevrili köye doğru ilerleyen seslerin ve ayak seslerinin sesini duydum. Ormanın akşam gölgelerinde kayboldum, ıslak çalıların altına saklandım ve yolu izledim.
  
  
  Hızla yaklaştılar. Pelerinli, palaska kemerli üç silahlı Arap, etraflarını saran ormanı dikkatle izliyordu. Arkalarında mal yüklü, siyahların önderliğinde, yine bandoleerlerle asılı atlar ve eşekler geliyordu. Kervan doğrudan ana kapıya yöneldi ve kapı onların geçmesine izin verecek şekilde açıldı. Ama kapıya bakmadım.
  
  
  Atlar ve eşekler geçtikten sonra dört Arap'ın daha on kadar siyahi taşıdığını gördüm. Tamamen çıplaklardı; sekiz kadın ve iki erkek. İki adam uzun boylu ve kaslıydı, gözleri ateşliydi, elleri arkadan bağlı ve bacakları zincirliydi. Üç Arap daha arkayı oluşturdu ve tüm kafile köyün içinde kayboldu. Kapılar tekrar kapandı.
  
  
  Akşam kararırken ormanda saklandım ve az önce gördüğüm her şeyin içimden geçmesine izin verdim. Daha önce gördüğüm bir şey gibiydi, inanamadığım bir anı gibiydi. Bundan emin olmam gerekiyordu çünkü eğer içimdeki küçük ses haklıysa Hawk'ın da bunu bilmesi gerekiyordu. Bu, Washington'un uyarılması ve sakınılması gereken bir konuydu.
  
  
  Hava kararana kadar ormanda kaldım ve sonra yola çıktım. Geceyi toprak duvarların altından sesler doldurdu: eğlence, sarhoş kahkahalar, kadınların çığlıkları, erkeklerin çığlıkları. Kapıdaki bir Arap olan muhafız, köyün içinde olup bitenleri kahkahalarla izledi. Belki de tüm gardiyanlar yalnızca yerleşim biriminde olup bitenlerle ilgileniyorlardı. Bu benim şansımdı.
  
  
  Ormandaki büyük ağaçlardan birinin duvardan sarkan kalın dalları vardı. Gövdeye tırmandım ve kalın dal boyunca ileri doğru kaydım.
  
  
  Bu duvarların içindeki manzara fantastik bir kabusa benziyordu. Siyahlar ve Araplar, gürültü ve kahkahalardan oluşan bir kakofoni içinde etrafa akın ediyordu. Siyahlar şarap sürahilerinden içtiler, içindekiler yere döküldü ve birkaç Arap da içti; ama Arap askerlerinin çoğu için heyecan başka yerdeydi. Küçük kulübe gruplarının tüm kapılarını açtılar ve kulübe gruplarının kapalı alanlarına girip çıktılar. Bazı adamların kırbaçları, bazılarının sopaları vardı, bazılarının yiyecek sepetleri ve bir tür yağ dolu kovaları vardı.
  
  
  Kilitli odalarda siyah kadınlar vardı. Genç siyah kadınlar, çıplak, tenleri parlak ışıkta parlıyordu. Genç ve güçlü birkaç siyah da kapalı alanlardaydı ve her biri direklere pranga ve zincirlerle bağlanmıştı. Zaman zaman Araplardan biri genç siyahi adamı dizlerinin üzerine kırbaçlıyordu.
  
  
  Koyu tenli, zayıf kadınları da dövüyorlar ama hepsi bu değil. Pazar için hazırlanan ödül hayvanları gibi bazı kadınlar beslendi ve yemeye zorlandı. Bazı kadınlar yağlı bir sıvıyla yıkandı ve koyu tenleri ışıkta parıldayana kadar ovuldu. Çoğu el yordamıyla okşandı, kulübelere sürüklendi ve birçoğu bir kulübede barınak bile olmadan yere yatırıldı.
  
  
  Hem erkek hem de kadın hepsi geniş, açık bir alana götürüldü ve pazardaki mallar gibi zengin sarhoş adamların önünde sergilendi.
  
  
  Burası aynı zamanda bir pazardı, bir köle pazarıydı.
  
  
  Gördüğüm şey, insanların kasıtlı ve hesaplı bir şekilde köleleştirilmiş kölelere dönüştürülmesiydi. En azından şimdilik alıcı yoktu. Ancak alıcıların geleceği an için her şey hazırlanıyordu. Bir köle pazarı - evet - ama artık Dachau, Buchenwald, Saygon kaplan kafesleri ve Gulag takımadalarının deneyimi ve uygulamasıyla modern iyileştirmelerle birlikte.
  
  
  Köleleri, özellikle de kadın köleleri, herhangi bir rastgele alıcıya satılma olasılığının daha yüksek olması için nasıl yaparsınız? Özgür bir insanı, bir zamanlar özgürlüğün var olduğunu artık hatırlamayan, köleliği bir lütuf olarak kabul edebilen ve zalimlerine sorun çıkarmayan birine nasıl dönüştürebiliriz?
  
  
  Aniden köye büyük bir gon gibi bir sessizlik çöktü. Gürültü, kaos ve ardından sessizlik. Tek bir hareket bile olmadı ve tüm gözler ana girişe odaklanmıştı. Bekliyordum.
  
  
  Prens Wahbi kapıdan içeri girdi. Ufak tefek, iri yapılı bir adam altın ve beyaz cübbesiyle avluya girdi ve çevresinde silahlı Araplar vardı. Siyah kadınlar kilitli odalara geri gönderildi, kapılar kapatıldı ve kilitlendi. Aniden ayılan Arap ve siyah askerler, aralarında bir geçit olacak şekilde iki sıra halinde dizildiler ve Vehbi'nin yanlarından geçmesini beklediler.
  
  
  Bunun yerine prens aniden döndü, uzaklaştı ve yattığım dalın altına doğru yürüdü ve yukarı baktı.
  
  
  Küçük Arap, "Mümkün olduğunca kaçmalıydın, Carter" dedi. " Gerçekten üzgünüm".
  
  
  Duvarın arkasında, altımda ve arkamda, adamlarından on tanesi silahlarını bana doğrultmuş halde duruyordu. Çalınan tüfeğimi çöpe atıp dalın üzerinden tırmanıp yere atladım. Arap askerleri ellerimden tutup beni karanlık ormanın içinden Vehbi kalesine götürdüler.
  
  
  Beni aynı odaya itip aynı kanepeye oturttular. Öldürdüğüm Arap'ın kanıyla hâlâ ıslaktı ama cesetler odadan kaybolmuştu. Prens Wahbi kan lekesini görünce üzüntüyle başını salladı.
  
  
  Omuz silkerek, "En iyi teğmenlerimden biri," dedi. "Yine de bunun için seni öldürmem." İhmal nedeniyle, askerin işinin tehlikeye girmesi nedeniyle cezalandırıldı.”
  
  
  Diye sordum. - Neden öldürülmemi istiyorsun?
  
  
  "Artık sana neyi söylemek istemediğimi biliyorsun." Yanlış, Carter. Uzun bir Rus sigarası alıp bana uzattı. Ondan aldım. Benim için yaktı. "Ve korkarım, zaten ölmek zorunda olduğunuza göre, halkım sizin için zor bir ölüm bekliyor, evet, hatta intikam almak için bunu talep ediyor." Üzgünüm ama bir lider halkına hizmet etmelidir ve ben pek uygar değilim.
  
  
  - Peki uygar mısın?
  
  
  "Umarım öyledir Carter," dedi. "Halkımın intikam ihtiyacını karşılarken, ölümünü mümkün olduğu kadar az geciktirmeye çalışacağım." Kabul etmek?'
  
  
  “Kölelikle geçinen bir adam. "Sen bir köle tüccarısın," dedim küçümseyerek. - Zenginliğinin temeli değil mi? Sen siyah köle satıyorsun, Wahbi.
  
  
  Prens Wahbi içini çekti. - 'Maalesef. Korkarım her yıl iyi adamlara olan talep azalıyor. Çok yazık. Bugünlerde müşterilerim genellikle petrolden ve yatırımlardan para kazanıyor. Ve çok az sıkı çalışmaya ihtiyaçları var.
  
  
  - Kadınlarla işler iyi gidiyor mu?
  
  
  “Bazı alanlarda mükemmel ve tahmin edebileceğiniz gibi çok karlı. Elbette müşterilerim demir yumrukla yönettikleri modern dünyadan uzakta, uzak bölgelerde yaşıyorlar. İslam dünyası büyük oranda bireysel yöneticilerden oluşmaktadır. Kuran köleliği ve cariyeleri yasaklamıyor; köleden daha iyi ne olabilir? Düzgün bir şekilde eğitilmiş olduğundan, her türlü muameleye minnettardır, iyiliklerinde cömerttir ve kendisinden talep edilen taleplerin bu kadar basit ve dostane olması nedeniyle minnettardır. Özellikle ormandaki fakir bir köyden gelen, on iki yaşında evlilik ve kölelikten bekleyebileceği basit bir siyah kız.
  
  
  "Yani onları kaçırıyor, işkence ediyor ve zengin sapıklara ve çılgın despotlara satıyorsunuz."
  
  
  Wahbi, "Onlara hazırlıklı olmayı 'öğretiyorum'" dedi. "Ve genellikle adam kaçırmam." Yoksul köylerin çoğunda kadın fazlası var ve köy muhtarları, hatta babaları bile bu kadınları satmaya hazır. Artık uygar kabul edilen ülkelerde tamamen bilinmeyen bir uygulama."
  
  
  - Cezasızlıkla bunu nasıl yaparsın? Portekizlilerin örtülü desteği olmasaydı bunu başaramazdınız. Belki susmaktan da fazlası.
  
  
  "İradenin olduğu yerde bir yol da vardır, Carter." Buna serbest girişim deyin. Yoksul köyler para alırsa ve doyurulacak daha az boğaz varsa, sömürge hükümetine çok daha az yük olurlar. İyi maaş alan liderler işlerin aynı kalmasını ister ve işlerin ters gitmesinden hoşlanmazlar. Her yetkili böyle düşünüyor. Ve sömürge yetkilileri her zaman para ister. Çoğunun evde kalmayı tercih ederken kolonilere gitmesinin nedeni budur. Çok az değişen eski bir hikaye.
  
  
  - Yani Mozambik hükümetine rüşvet mi veriyorsun?
  
  
  'HAYIR. Ben hükümetlerle çalışmıyorum. İnsanlarla çalışıyorum. Hükümetlere rüşvet verilmez."
  
  
  “Ama bu sana işlerin gidişatı konusunda bir çıkar sağlıyor, değil mi?” İsyancı bir hükümet altında bu kadar başarılı olamamış olabilirsiniz. Asi liderler son derece idealist ve çok dar görüşlü olma eğilimindedir.
  
  
  'Belki.' - Prens omuz silkti. “Fakat politika beni sıkıyor.” Ona ihtiyacım yok. Hem hedefler hem de ilkeler anlamsız; beni pek ilgilendirmiyorlar. Bunu çok mutlu bir şekilde atlatacağım Carter. Ama ne yazık ki değilsin.
  
  
  Bir süre orada durdu ve sanki hâlâ beni öldürmek istemiyormuş gibi bana baktı. Kafasını salladı.
  
  
  "Çok kötü" dedi. "Bana bu avantajı sağlayabilirsin. Bana söyleyebileceğin o kadar çok şey var ki. Ancak olası bir anlaşma önererek sizi rahatsız etmeyeceğim. İkimiz de yetişkiniz ve birbirimize asla güvenmeyeceğimizi biliyoruz. Hayır, ortadan kaybolmalısın. Gerçekten üzgünüm.
  
  
  "Ben de." dedim kuru bir sesle.
  
  
  “Ah, keşke ne yaptığımı öğrenmeden kaçıp gitseydin.” Ama senin ihtiyaçların var, benim de benim ihtiyaçlarım var. Halkım yarın sabah halka açık bir idam konusunda ısrar ediyor. Ama bu gece en azından sana konukseverlik sunabilirim.
  
  
  Küçük adam bir gülümsemeyle döndü ve uçuşan kıyafetlerden oluşan bir kasırgayla oradan ayrıldı. Kapı kapandı, yalnızdım. Ama uzun sürmez.
  
  
  Asılı duvar halısı yan duvara doğru ilerledi ve odada ince siyahi bir kız belirdi. Belki on beş yaşında. Goblenin gizlediği bir kapıdan içeri girdi. Çıplaktı. Gururla duruyordu, koyu kahverengi vücudu ipek gibi parlıyordu. İri göğüsleri açık kahverengiydi ve narin kızının vücuduna göre fazla büyüktü; meme uçları neredeyse pembeydi. Ağır saçları başının etrafına sıkıca sarılmıştı; kasık kılları Venüs tümseğinin üzerinde küçük bir kama oluşturuyordu. Ağzı küçük ve koyu kırmızıydı, hafif çekik gözleri öfkeliydi.
  
  
  "Merhaba." dedim sakince.
  
  
  Dalgalı, akıcı koridor boyunca yanımdan geçti ve kanepeye uzandı. Gözlerini kapattı ve bacaklarını açtı. Hayır, teşekkürler, dedim. - Prense teşekkür ettiğini söyle.
  
  
  Gözlerini açtı ve yüzü değişti: sıcak, tutkulu ve şehvetli. Ayağa kalktı, yanıma geldi, kollarını boynuma doladı ve vücudumun arkasına saklandı. Fısıltıyla konuştu.
  
  
  “Ne bildiğini bilmek istiyorlar. Seviştiğimizde sana sakinleştirici vermem gerekiyor. Seni yormam, konuşturmam lazım. İzliyorlar. Sevişmeliyiz.
  
  
  
  
  Bölüm 11
  
  
  
  
  
  Bilebilirdim. Prens kolay pes edecek biri değildi. Albay Lister'ın benden istediğini o benden istiyordu: Geriye kalan her şeyi. AH hakkında her şeyi bilin. Bu bilgi, doğru zamanda kullanıldığında veya satıldığında bir servete bedeldir. İşkencenin onu benden zorla çıkarmayacağını ve benim herhangi bir kaçış ya da af teklifinden şüpheleneceğimi biliyordu. Beni öldürmeye yönelik bariz ihtiyaç nedeniyle sakinleşerek bu hilenin işe yarayacağını umuyordu.
  
  
  Eğer kızı reddedersem Wahbi'nin başka bir planı olacak. Belki sonunda başka seçeneği kalmazsa yine de bana işkence eder. Belki beni hemen öldürür. Başka seçeneğim yoktu. Kız bana sarıldı. Sanki kendisine söyleneni yapmamaktan korkuyormuş gibi dudaklarını aç bir şekilde benimkilere bastırdı, vücudu benimkine yakındı. Hiç izlendiğini bilerek emir üzerine sevdin mi? Senden fazlasını istemediğini bildiğin bir kadınla mı? Kadın bile değil, kız. Kolay değil ama başka seçeneğim yoktu.
  
  
  Onu yerden kaldırdım ve donmuş halde ve doğrudan bana bastırılmış halde kanepeye taşıdım. Onu oraya yerleştirdim, zihnimi ve bedenimi onun vücuduna, dudaklarına ve sıcak tenine odaklanmaya zorladım. Ölüm dahil tüm düşünceleri aklımdan uzaklaştırıp sadece bu kızı ve karşımdaki çekici vücudunu düşünmeye çalıştım.
  
  
  O sadece bir kızdı ama ormanda kızlar hızla kadın oluyor. Fakir, yarı medeni köylerde, bir kız çocuğuna beşikten itibaren kadın olması öğretilir; ve bana yardım etmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Başarılı oldu; Ellerini ihtiyacım olan yerde buldum; el yordamıyla masaj yapıyor, tırnaklarını erojen bölgelerimin derinliklerine batırıyordu. Bunca zaman sessizce fısıldadı, inledi, dilini kulaklarımın derinliklerine, boynumun ve boğazımın çukurlarına soktu. Aniden o her kimse, ormanda yaşamadığını fark ettim. Yarı medeni bir köyden değildi.
  
  
  İngilizce olarak bana teşvik edici sözler fısıldayarak beni cesaretlendirdi. Aksansız saf İngilizce. Bana nereye dokunacağını biliyordu ve ben de tutkunun arttığını hissettim. Pantolonumu ve gömleğimi çıkarmayı başardım. Karşılıklı çıplak yatıyorduk ve artık oynamıyorduk. Benim için değil ve birdenbire onun için de olmadı. Özlemin onun içinde derinden titreştiğini hissedebiliyordum.
  
  
  Kalçaları bir oğlan çocuğununkine benziyordu ve bacakları da genç bir geyiklerinki gibi ince ve dardı. Tek elimle tutabildiğim sıkı, küçük kalçalar. Onları yakaladım ve bir elimle o büyük, sallanan göğüsleri bir arada tutarken diğer elimle onu yukarı aşağı hareket ettirdim. Bana bakan gözleri unuttum. Prens Wahbi'yi unuttum. Nerede olduğumu ya da bu kızla ne yaptığımı unuttum; ölümüm ya da olası bir kaçışım olduğunu düşünmem gerekiyordu.
  
  
  Onu bir erkek çocuk gibi küçük, sıkı ve sıkı bir şekilde istiyordum, ama bacaklarını açıp etrafıma doladığında bir oğlan gibi değil. Daha birkaç saat önce aynı kanepede oturan Arap'a saplanan bıçak kadar hızlı ve kolay bir şekilde içine girdim. Hala onun kanıyla ıslak olan kanepe şimdi onun vücut sıvılarıyla karışmıştı.
  
  
  Ona çarptım ve "Ah, ah" diye bağırdı. .. Tanrı . .. HAKKINDA!
  
  
  Kızın gözleri çok küçük yüzünü dolduracak kadar genişledi. Bana çok uzakmış gibi görünen bir derinlikten baktılar. Başka bir dünyada ve başka bir zamandaydılar. Bu sefer yandan, tamamen açık, derin gözler; bu süre zarfında derin, güçlü bir arzuyla doluyum.
  
  
  'Ah . ..'
  
  
  Bakışlarımın ona aynı derinlikten, aynı tarih öncesi çağdan, hepimizin geldiği ve hala korku ve nefret anlarında hatırladığımız aynı bataklıktan baktığını hissettim. Onun içinde hayal edebileceğimden, hayal edebileceğimden daha fazla büyüyor gibiydim ve dişlerim kendi dudağıma battı. Onlar ısırır. ... ve sonra her şey uzun, tüyler ürpertici bir serbest düşüşle sona erdi ve ben de kendimi onun tepesinde buldum, o sıkı küçük kalçaları elimde tutuyordum. Kendi kanımın tuzunu dudaklarımda hissettim.
  
  
  Birbirimize derin, inanamayan gözlerle baktığımız sonsuz bir dakikalık sessizlik. Gerçek bir şey oldu. Bunu onun gözlerinde gördüm, kendi gözlerimde hissettim. Bir süredir bu renkli odada değildik. Başka bir yerdeydik, görünmezdik, keşif anında sadece ikimizdik. Cennetin ve yerin hareket etmeye başladığı an.
  
  
  Kulağıma sessiz fısıltısı: "Sana bir şans verdiğimin sinyalini verdiğimde gelecekler."
  
  
  Kulağını öptüm. "Benimle bir kez daha sevişmeni sağladığımı hayal et."
  
  
  Yavaşça: "Yapabilir misin?"
  
  
  - Hayır ama beni içinde tutmaya çalış. Rol yapacağım. Bu şırınga nerede?
  
  
  "Saçımda."
  
  
  Saklayabileceği tek yer orasıydı. Planı dikkatlice formüle etmem gerekiyordu. Sevişmeye devam ediyormuş gibi yaptım. Beni elinden geldiğince sıkı bir şekilde içine aldı, bacaklarını etrafıma doladı ve küçük elleriyle kalçalarımı tuttu. Kulağını ısırdım. "Kim izliyor?"
  
  
  Yüzünü boynuma gömdü. - Sadece Prens Wahbi. O . .. iktidarsız. İzlemeyi seviyor ve keyif alabilmek için yalnız kalmaya ihtiyacı var.”
  
  
  Bilebilirdim. Röntgenci. Muhtemelen aynı zamanda bir sadisttir.
  
  
  Dudaklarını boğazıma bastırarak, "Girdiğim kapının arkasında iki adam var," diye fısıldadı. "Hiçbir şey görmüyorlar."
  
  
  Bu kanepeye kıvrılmış halde çok terliyorduk. Yüzümü onun sert, büyük göğüslerinin arasına bastırdım. "Enjeksiyondan sonra sakinleştiğimde ne olacak?"
  
  
  “Sonra işaret veriyorum ve Wahbi içeri giriyor. Daha sonra kanepenin arkasına saklanır. Size adımın Deirdre olduğunu söylüyorum ve size AH organizasyonu, lideriniz ve operasyonlarınız hakkında sorular soruyorum.
  
  
  İçinde kalmak ve tutku henüz bitmemiş gibi davranmak için elimden gelenin en iyisini yapmak zorunda kaldığım için terle kaplanmıştım. 'İyi. Şimdi tekrar boşalmış gibi davranacağız, sen bana enjeksiyon yapıyormuş gibi yapacaksın, gerisini ben halledeceğim.
  
  
  Başını salladı. 'Ben de. Bana gözlerini kırpıştırarak baktı. Sonra başını geriye attı ve aniden içine gömülmüş gibi görünen iri gözleriyle bana baktı. Ağzı açıldı, gözleri kapandı. - Ben... ah. .. Ah . ..'
  
  
  Sıvı ateş gibi yumuşak, heyecan verici hareketler hissettim. Onu yeniden doldurduğumu hissettim ve birdenbire yine numara yapmak zorunda kalmadık. Gözlerinin arkasını, gergin yüzünün arkasını yoklayan devasa bir güç gibi hissettim ve artık numara yapmıyorduk, artık oynamıyorduk. Artık orada kalmak için çaba harcamama gerek yoktu. İstesem de, bana bir şans verseydi ondan çıkamazdım. Onu bırakmak istemiyordum, bunun hiç bitmemesini istiyordum. Wahbi hakkında, kaçmak konusunda, plan hakkında ya da... Durma, durma. † hayır hayır...
  
  
  Çok uzak bir yerden yavaş yavaş dönüyordum. Zihnimi kontrol etmekte zorlandım. O O. .. Uyluğumda şırınganın hafif bir dokunuşunu hissettim. Hareket ettim ve gözlerine baktım. Elimdeki şırıngayı yanıma saklayarak, bana iğne yapılmış gibi davrandım ve onun üzerinden yuvarlandım. Ayağa kalktım, başımı salladım, sonra gülümseyerek sırtıma uzandım. Tutkunun ve uyuşturucunun etkilerinden derin bir nefes alıyormuş gibi yaptım. Bir işaret yaptı. Duvarın arkasındaki hafif hareket sesini dinledim ve duydum. Yaklaşık beş saniyem vardı.
  
  
  Ayağa fırladım, lüks odayı geçtim ve kendimi kapının açıldığı duvara yasladım. O açtı. Prens Vehbi içeri girdi, kürsüye doğru üç adım attı ve durdu. Siyah bir kadının yattığı yere baktı ve ona gururlu gözlerle baktı.
  
  
  Birkaç adım arkasında durup şaşkın ağzını kapattım ve ona kendi ilacını enjekte ettim. Darbenin etkisiyle bir anlığına felç oldu. Daha sonra mücadele etmeye başladı. Şırıngayı düşürdüm ve bir elimle hâlâ ağzımı kapatarak tuttum. Kız ayağa fırladı ve bacaklarına tutunmak için yere daldı. Odanın sessizliğinde terleyerek ve mücadele ederek onu tam beş dakika boyunca kollarımda tuttum. Yavaş yavaş gözleri boşaldı. Vücudu rahatladı ve gülümsemeye başladı. Onu kanepeye taşıdık ve oraya yatırdık. Bize sakin, sessiz gözlerle baktı, dostça başını salladı, sonra sanki bir şeyi hatırlamaya çalışıyormuş gibi gözlerini kırpıştırdı. Kıza başımı salladım.
  
  
  "Sana söylersem, o gizli kapının ardındakileri aramasını sağlayacaksın."
  
  
  Bana baktı. “Şüphelenebilirler. Sende sadece onun bıçağı var. Sen kaçana kadar onu sessiz tutacağım.
  
  
  “Aklı başına gelince canlı canlı derinizi yüzecek” dedim. "Belki daha da kötüsü. Birlikte kaçacağız.
  
  
  Şaşkın, gülümseyen prense baktı. "Ben ölümden korkmuyorum. Bıçağını bırak, önce onu öldüreceğim.
  
  
  - Hayır, dediğimi yap. Bu iki nöbetçiye ihtiyacımız var. Gelip onu çok erken bulabilirler. Birlikte gideceğiz.'
  
  
  Gizli kapının önündeki halının yanındaki uzun dolabın arkasında durdum ve kıza başımı salladım. Vehbi ile yumuşak ve sert bir şekilde konuştu. Direnmek istemediği için başını salladı.
  
  
  'Ahmed. Harun. Buraya gel.'
  
  
  Goblen bir kenara itildi ve iki Arap gizli kapıdan içeri daldı. Vehbi onlara iyi eğitim verdi. Onun emri üzerine çok erken geldiler. Birini daha üç adım atmadan Vehbi'nin bıçağıyla sapladım, diğerini ise yarım dönmeden yakaladım. Hızla silahını çıkardı ve kıza bir yanık attı. "Ayağa kalk ve tabancayı ve hançeri al!"
  
  
  Kendini yanıklara sardı ve bunu üzerlerindeki kesik ve küçük kan lekesi görünmeyecek şekilde yaptı. Neyse ki Arap kısa boyluydu. Tüfeği ve hançeri vardı ve hazırdı.
  
  
  Vehbi'nin yanına giderek onu ayağa kaldırdım. "Bizi köle yerleşiminize götürüyorsunuz."
  
  
  Prens gülümsedi ve sessizce önümüzde odadan çıktı.
  
  
  
  
  Bölüm 12
  
  
  
  
  
  İlk nöbetçi beni görünce tüfeğini kaldırdı. Merdivenlerin başındaydı. Prens Vehbi'yi görünce tüfeğini tekrar indirdi. Muhafızların farkına varmadan prensi dürttüm.
  
  
  Küçük Arap, "Carter'ı köle kampını görmeye götürüyorum" dedi.
  
  
  Nöbetçi bize şüpheyle baktı ama Vahbi'yi sorularla rahatsız etmeyecekti. Bu yüzden hızlı bir selam vererek kenara çekildi. Merdivenlerden aşağıya, ön kapıya doğru yürüdük. Korumanın bize bakışı hoşuma gitmedi. Daha otoriteye sahip birini yenmek için daha iyi bir hikayeye ihtiyacımız vardı.
  
  
  Aşağıdaki ıssız koridorda gözden kaybolurken Wahbi'ye, "Size katılmaya karar verdim," dedim. - Bana bir kız verdin, ondan hoşlanıyorum. Bu yüzden seninleyim. İşini bana göstermek için beni köle kampına götüreceksin.
  
  
  "Ah," prens başını salladı. - Buna sevindim Carter.
  
  
  Bana ve kıza baktı. Bahçeye girdiğimizde derin bir nefes aldım. Spot ışıkları her yeri bir ışık deniziyle doldurdu. Duvarlardaki muhafızlar Vehbi'yi görünce hemen temkinli ve saygılı bir tavır takındılar. Uzun boylu, daha önce görmediğim kadar lüks kıyafetler giyen bir Arap aceleyle bize doğru geldi. Gölgeli siyah gözleri ve keskin, sivri sakalıyla yaşlı bir akbabanın yüzüne sahipti. Vehbi'ye saygılı davrandı ama onun önüne geçmedi.
  
  
  Kız kulağıma “Halil el-Mansur” diye fısıldadı. "Prens Wahbi ve Kaptanının Baş Danışmanı."
  
  
  Uzun boylu adam Vehbi'ye Arapça "Allah seninledir" dedi. “Sen Halil olmalısın” dedim. Prens bana senden bahsetti. Bunu birlikte çözebileceğimizi düşünüyorum.
  
  
  Arap bana öfke, şaşkınlık ve endişe karışımı bir ifadeyle baktı. - Toparlansın mı Carter? Bu saf İngilizcedir.
  
  
  Prens Wahbi'yi sırtından görünmez bir şekilde ittim. Küçük adam başını salladı: "Carter bizimle, Halil." Gerçekten çok iyi bir haber. Vehbi tekrar başını salladı. "Ona verdiğim kızı seviyor. O artık bizimle birlikte. Onu yerleşim yerine götüreceğim ve ona çalışmalarımı göstereceğim.
  
  
  Khalil önce kıza, sonra bana baktı. Onayladı. "Bir kadın, bir erkeğin fikrini birçok kez değiştirir."
  
  
  "Para gibi" dedim. “Kadınları ve parayı seviyorum. Bir mezardan daha fazlası.
  
  
  Uzun boylu yaşlı Arap başını salladı. "Akıllıca bir karar".
  
  
  "Ve senin için de" dedim. "Satmaya değer pek çok şeyim var."
  
  
  Arap'ın gözleri parladı. Bir şekilde fazla ikna edici görünüyordu. "Sanırım öyle Carter," dedi prense, "korumanını çağırayım mı Prens Wahbi?"
  
  
  "Acelemiz var" dedim. "Prens bir araba istiyor."
  
  
  Onu dürttüğümde, "Ah, evet," dedi prens.
  
  
  Halil el-Mansur askeri yanına çağırdı. Büyük bir evin arkasından bir cip belirdi. Şoförün arkasına oturduk. Kapı açıldı ve geniş bir toprak yoldan ormandaki bir köle kampına doğru ilerledik. Bu sefer hiçbir şeye bakmayacaktım. Odadaki ölü nöbetçiler er ya da geç bulunacak.
  
  
  Yol, prensin ormandaki evinden bir kilometre ayrılıyordu. Sürücü köye doğru sağ yol ayrımına döndü. Hızla Prens Wahbi'nin kulağına bir şeyler tısladım. Öne doğru eğildi.
  
  
  "Burada kal asker."
  
  
  Şoför durdu, fren yapınca onu öldürdüm ve arabadan dışarı attım. Direksiyonun arkasına atladım. Arkamdaki siyahi kız uyarı niteliğinde şöyle dedi: Carter.
  
  
  Arkamı döndüm. Prens bana baktı, sonra cipin yanında yerde yatan sürücüye baktı. Gözleri hayrete düşmüştü. Artık ilacın etkisinden kurtulmuştu. Henüz tam olarak uyanmamıştı ama etkisi geçiyordu.
  
  
  "Tamam" dedim kıza. "Onu bağlasak iyi olur." †
  
  
  Cevap verdi. - 'Bağlamak?' - "Hayır, daha iyi bir yolum var."
  
  
  Hançer gece parladı ve Prens Vehbi çığlık attı. Hançeri defalarca saplayarak onu tam kalbinden bıçakladı. Kan akmaya başlayınca arkasına yaslandı ve cipten yere doğru kaydı. Bıçağı elinden aldım.
  
  
  - Seni aptal. Ona ihtiyacımız vardı.
  
  
  "Hayır" dedi inatla, "ona hiç ihtiyacımız yok." Ölmüş olmalıydı.
  
  
  Yemin ettim. 'Bir lanet! Tamam, bu yol nereye çıkıyor? ..'
  
  
  Ses yolda arkamızdan geliyordu. Sustum ve dinledim. Hiçbir şey görmedim ama duydum: insanlar yol boyunca bizi takip ediyorlardı. Prens Wahbi'nin cesedini herhangi bir yere saklayacak vaktimiz yoktu. Jeep'in ileri doğru kaymasına izin verdim, geri döndüm ve yolun sol çatalından elimden geldiğince hızlı bir şekilde sürdüm.
  
  
  Bir dakikadan az bir süre sonra arkamızdan çığlıklar duydum. "Lanet olsun" diye bağırdım. “Şimdi bizi takip ediyorlar. En yakın Portekiz üssü ne kadar uzakta?
  
  
  O, başını salladı. - Portekizliler bize yardım etmeyecek. Ben bir asiyim ve sen bir casussun. Prens Wahbi saygın bir vatandaştır. Bazılarına çok para ödedi.
  
  
  "O halde ne yapmayı öneriyorsun?"
  
  
  “Üç kilometre ötede başka bir yol daha var. Güneye, sınıra doğru gidiyor. Sınırın diğer tarafında benim arazim var. Biz orada güvende olacağız ve size yardım edilecek.
  
  
  Tartışmaya zamanım yoktu. Ve ona, isyancıların artık benden veya AH'den, Halil el-Mansir'in bizi yakalaması durumunda olacaklarından daha mutsuz olduklarını söylemeyecektim. Belki de mesaj henüz tüm isyancılara ulaşmamıştır. Şartlara göre oynamam gerekirdi.
  
  
  Yolu bulduk ve güneye doğru yola çıktık. Işıklar olmadan, kovalamacanın seslerini dinleyerek sürdüm. Bir an bir şey duyduğumu sandım, sonra sanki sahil yolunda gidiyorlarmış gibi ses kesildi. Yol ormandan ayrılana kadar güneye doğru ilerlemeye devam ettim ve sonunda açık bir düzlükten başka bir şey olmayan bir patika olarak sona erdi. "Buradan yürüyerek çıkmalıyız" dedi kız.
  
  
  Gidiyoruz. Gece boyunca, ışıksız, ıssız, engebeli, keskin ve sert çalılıklarla dolu arazide beş mil daha. Pantolonum yırtılmıştı ve çıplak ayakları kanıyordu.
  
  
  Kız, "Yatmadan önce biraz yiyecek getireceğim" dedi.
  
  
  Gecenin karanlığında kayboldu ve birden onun bedeni, cesareti ve öfkesi hakkında her şeyi bildiğimi ama adını bilmediğimi fark ettim. Bir bakıma hayatımı kurtardı ve onunla tekrar birlikte olmak istemem dışında onun hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Geri döndüğünde burnu, bilmediğim meyveler ve köklerle doluydu. Tadı çok lezzetliydi ve yemek yerken yanıma oturdu.
  
  
  Diye sordum. - 'Adın ne? Sen kimsin?'
  
  
  "Önemli mi?"
  
  
  "Evet dedim. 'Adımı biliyorsun. Sen sıradan bir köy kızı değilsin. Çok gençsin ama öldürmeyi biliyorsun.
  
  
  Yüzü karanlıkta gizlenmişti. “Benim adım Indula. Ben bir Zulu şefinin kızıyım. Kraalimiz, bir zamanlar Chaka'nın yaşadığı ülkemizin kalbinde, büyük Togela Nehri'nin çok güneyinde yer almaktadır. Babamın büyükbabası Caetewayo'nun indunalarından biriydi. O, İngilizlere karşı kazandığımız büyük zaferde savaştı ve son yenilgimizde öldü."
  
  
  — Oelindi'de yenilgi mi?
  
  
  Gecenin karanlığında gözleri bana bakıyordu. - Tarihimizi biliyor musunuz bayım? Carter'ı mı?
  
  
  "Bu konuda bir şeyler biliyorum." dedim. - Bu arada adım Nick.
  
  
  "Nick," dedi sessizce. Belki aynı zamanda kanepedeki ikinci seferimizi de düşünüyordu.
  
  
  - Vehbi seni nasıl elde etti?
  
  
  “Büyükbabam ve babam beyazların, ne Güney Afrikalıların ne de İngilizlerin davranışlarını hiçbir zaman kabul etmediler. Adamlarımız uzun yıllar hapiste yattı. Gençler Mark of Chuck'a katıldığında ve babamın gönderecek oğlu kalmadığında ben de gittim. Güney Afrikalılara karşı asi oldum. İki kez yakalandım ve yakalanmam için bana bir ödül teklif edildi. Dört ay önce kaçmak zorunda kaldım. Halkımız bana yardım etti ve beni Zululand'ın dışına gönderdi. Bir grup paralı asker Mozambik'e girmeme yardım etti.
  
  
  "Albay Lister'ın birimi," dedim.
  
  
  "Evet, pek çok kişiyle birlikte beni de sakladı, beni sınırın ötesine götürdü ve beyaz askerlerden kurtardı."
  
  
  - Vehbi seni nasıl elde etti?
  
  
  “Vahbi haydutlarının saldırısına uğradığımızda Albay Lister'in adamlarından oluşan küçük bir müfrezeyle ana paralı asker kampına doğru gidiyordum. Kaçmayı başardım ama izini sürdüler ve beni bir köle kampına götürdüler. Orada üç ay geçirdim. Gözleri ateşliydi. “Eğer kaçmasaydık orada bir hafta dayanamazdım. Daha fazla değil.'
  
  
  "Wahbi bu üç ay içinde seni satmış olamaz mı?"
  
  
  Sert bir kahkaha attı. “İki kez denedi ama her seferinde deli gibi kavga ettim ve alıcı beni kabul etmedi. Yeterince eğitimli değildim. Böylece Wahbi bana biraz daha fazlasını öğretti. Ondan önce beni birçok erkeğe verdi, her gece pek çok erkeğe.”
  
  
  "Özür dilerim" dedim.
  
  
  Hayır, dedi hızla. "Sana oldu..."
  
  
  Ürperdi. Onun koyu renk elbiseli siyah figürüne baktım.
  
  
  "Benim için de farklı bir şeydi" dedim. Ona dokundum ve titrediğini hissettim. Onu burada ve şimdi yeniden istiyordum ve onun da beni istediğini biliyordum.
  
  
  Acı dolu bir hıçkırığa dönüşen bir sesle, "Onu öldürdüğüme sevindim," dedi. “Sınırın her tarafından tüm beyazlar tarafından korunuyordu. Siyahların bile onunla benzerlikleri var. Swaziler, eski şefler ve köyün büyükleri kızlarını ona sattılar. Zulukraaller arasında bile para ve güç uğruna.
  
  
  Sesinde nefret vardı ama başka bir şey daha vardı. Düşünmeyecek, hissetmeyecek şekilde konuştu. Başka bir şey konuşmamak için Prens Vehbi'den bahsetti.
  
  
  "Orada bir şey oldu" dedim. - Indula'yı mı? Orada sana bir şey oldu.
  
  
  Ona dokundum ve gitti. Uzak değil, sadece birkaç santim, belki daha az. Bir şeyler söyledi ama çok net değil.
  
  
  "Evet" dedi. “Orada daha önce hiç hissetmediğim bir şey oldu. Beyaz adam ve yine de oldu. Ama bu bir daha olamaz."
  
  
  'Neden?'
  
  
  "Çünkü bunu çok istiyorum" dedi. Gecenin karanlığındaki bir nokta gibi yüzünü bana çevirdi. "Beni elli adamla küçük düşürdüğü için o alçak Arap'ı öldürdüm." ..ve ona aşık olduğum için. Seksten çok fazla keyif aldığımı keşfettim Nick. Vehbi'nin bana yaptırdığı şeyi sevdim. Utandım.
  
  
  "Bütün erkeklerle mi?"
  
  
  - Senin gibi değil ama çoğu erkek - evet.
  
  
  - Kafan karıştı Indula. Belki sonra konuşuruz.
  
  
  Belki, dedi. 'Evet sonra. Şimdi dinlenmemiz gerekiyor.
  
  
  Kendini yanıklara sararak uzandı. Yanına uzandım. Onu hâlâ istiyordum. Ama kadının işleri kendi yöntemiyle halletmesine izin vermeniz gereken anlar vardır. Kendi savaşı vardı. Uyuyordum.
  
  
  Afrika şafağından kısa bir süre önce uyandım. Kendimi üşümüş ve uyuşmuş hissettim ama tereddüt edecek zamanım yoktu. Indula benden hemen sonra uyandı. Topladığı son meyveleri de yiyip güneye doğru yola devam ettik.
  
  
  Öğle vakti sınırı geçip Zululand'a vardığımızda güneş yükselmişti. Indula adımlarını hızlandırmış gibiydi. Sanki birdenbire kendi ülkesindeki ihtiyaçlarından daha az utanmış gibi bana gülümsedi. Ben de gülümsedim ama içimde büyük bir kaygı hissettim ve çevreyi gözlemlemeye devam ettim. Artık arkadaşları kolaylıkla düşmanım haline gelebilir. Yakında öğreneceğim.
  
  
  Beş adam vadileri ve diğer örtüleri kullanarak alçak çalıların arasından bize yaklaştı. Görünmek istemediler ama yine de onları gördüm. Onları Indula'dan önce görmüştüm, daha uzun süredir bu işin içindeyim. Onlar asiydi, partizandı, buna hiç şüphe yoktu. Sıradan köylüler silah ve panga taşımazlar, eski Zulu savaş kıyafetlerinin yanı sıra üniforma giymezler ve bariz niyetlerle çalılıkların arasından kaymazlar.
  
  
  "İndula" dedim.
  
  
  Onları gördü ve gülümsedi. - "Adamlarımız." Öne çıktı ve seslendi. 'Süleyman! Osebebo! Benim. Indula Miswane!
  
  
  İçlerinden biri sordu: "Indula Misvane ile seyahat eden kim?"
  
  
  "Uzak bir ülkeden bir arkadaş," dedi kız. "Bu arkadaşım olmasaydı hâlâ köle sahibi Prens Wahbi'nin elinde olurdum."
  
  
  Hepsi yavaş yavaş yanımıza yaklaştı. Adamlardan biri şunları söyledi: “Ülkenin her yerinde şeytani Prens Vehbi'nin öldüğüne dair söylentiler dolaşıyor. Bunu biliyor musun Indula?
  
  
  "Biliyorum" dedi kız. - Onu öldürdük. Diğerlerinden biri şöyle dedi: "Bu, Zululand için sevinçli bir gün."
  
  
  Bir diğeri, "Yakında başka bir gün gelecek" dedi.
  
  
  Indula, "Chaka'nın uyandığı gün" dedi.
  
  
  İlk konuşan ve gözlerini bir an bile benden ayırmayan kişi şimdi Indula'ya başını salladı. Açıkça bu isyancı grubun lideriydi.
  
  
  "Arkadaşın adına konuşuyorsun ve bu iyi," dedi. Ölümcül gözleri olan küçük, zayıf bir Zulu'ydu. “Ama henüz ona arkadaş diyemiyoruz.” Şimdilik bizimle kalacak. Haydi kralımıza geri dönelim. Diğerleri de bize katılacak. Indula protesto etmeye başladı. "Arkadaşım Solomon Ndale'e güvenmiyor musun?" Sanki benim onun adına konuşmam, onun Vehbi'yi öldürüp benim hayatımı kurtarması yetmezmiş gibi. O zaman öyle olduğunu bil. ..'
  
  
  Onun sözünü kestim ve hepsine gülümseyerek baktım. "Chucky'nin oğullarıyla kalmayı kabul ediyorum." Bir kişiye arkadaş demeden önce, kendinizi onun arkadaş olduğuna inandırmak akıllıca olacaktır.”
  
  
  Dördü de etkilenmiş görünüyordu. Ama Indula sanki onun sözünü kestiğimi fark etmiş gibi şaşırmış görünüyordu. Ve lider Solomon Ndale bana şüpheyle baktı. O bir aptal değildi. Kimseye güvenmiyordu. Indula'ya onlarla birlikte olduğumu söylemeden önce biraz endişelenmeyi göze almam gerekiyordu. AX ile ne kastettikleri hakkında hiçbir fikrim yoktu.
  
  
  Ancak Indula istifa etti ve Solomon Ndale bana da onlara katılmamı işaret etti. Aşağıda küçük bir otlak bulunan derin bir vadiye ulaşana kadar çalıların arasından yolumuza devam ediyoruz. Dikenli çitlerdeki yedi yuvarlak kulübenin arasında yaklaşık on beş erkek ve birkaç kadın yürüyordu.
  
  
  Indula ve Solomon Ndale yaşlı adamlarla görüştüler ve ardından Indula geri dönüp kulübeye doğru başını salladı.
  
  
  "Buluşmayı bekliyorlar. Orada bekleyeceğiz.
  
  
  Alçak açıklıktan emekleyerek geçtim ve Indula'yla birlikte hasır yatağa oturdum. Yatak hareket ediyor gibiydi. Aslında hareket ediyordu, hamamböceği istilasına uğramıştı. Indula hiçbir şeyi fark etmemiş gibiydi; Zulu kulübesindeki zorluklara açıkça alışmıştı. Gözlerim karanlığa alışırken hamamböceklerini unuttum. Yalnız değildik.
  
  
  Kulübenin diğer tarafında üç kişi oturuyordu. Bunlardan biri, saçının arasına kırmızı turaco tüyleri sıkıştırılmış yaşlı bir adamdı: Swazi şefi. İkincisi, omzuna altın bir madalyonla tutturulmuş ipek bir elbise giyen, geniş afro kesimli bir Zulu kadındı. Üçüncüsü, Shangan şef yardımcısının işaretlerini taşıyan orta yaşlı bir adamdı. Orta düzey isyancı güçlerin toplantısına benziyordu.
  
  
  Yaşının gerektirdiği gibi ilk önce Yaşlı Zwazi konuştu. "Beyaz adam bizden biri mi Indula?"
  
  
  Siswati yerine Swahili dilini kullanıyordu, bu da onu anlamamı sağladı. Bana karşı nazikti.
  
  
  Indula, "O bize uzaktan yardım eden güçlü bir dost" dedi. Shangan'a baktı. - Gün yaklaştı mı?
  
  
  "Yakınlarda" dedi Shangan. "İyi beyaz insanlar var."
  
  
  Kadın, "Şimdi iyi beyazları bekliyoruz" dedi. İngilizce kullanıyordu. Zulu'ydu ama aksanı güçlü olmasına rağmen bana karşı çok daha kibardı. İpek cübbesi ve altın madalyonu onun önemli biri olduğunu gösteriyordu. Geniş burunlu yüzü, kara gözleri ve pürüzsüz siyah teni otuzlu ya da kırklı yaşlarındaki herhangi biri olabilirdi. Ama Zulu kadınları erken yaşlanıyor ve onun otuz yaşlarında olduğunu tahmin ediyorum.
  
  
  - Kocan gelecek mi? - Indula'ya sordu.
  
  
  "Geliyor" dedi kadın. “Ve daha da önemli bir kişi. Bize Portekizliler hakkında her şeyi anlatan kişi.
  
  
  İlgi göstermemeye çalıştım ama midem bulandı; Mozambik hükümetindeki o bilinmeyen asiden bahsediyor olmalıydı. Amacım. Bu benim şansım olabilir. Gardiyan Vehbi'den aldığım bir hançer ve tüfeğim vardı.
  
  
  Normal bir şekilde konuşmaya çalıştım. “Mozambik'te üst düzey bir yetkilinin size yardım ettiğini duydum. Buraya mı geliyor?
  
  
  Bir süre bana şüpheyle baktı. 'Belki.'
  
  
  Bıraktım ama kadın bana bakmaya devam etti. Güçlü görünüyordu. Hala genç ama artık bir kız değil; Indula gibi kaslı kolları ve düz midesi olan bir kız değildi. Bakışlarında, yüzünde, bakışında bir şeyler vardı. .. Kabinde hava sıcaktı. Hamamböceklerinin altımda hareket ettiğini hissedebiliyordum ve o memuru nasıl öldürüp yine de kaçabileceğim düşüncesi sinirlerimi geriyordu. Belki öyleydi, ya da belki birdenbire bu Zulu kadının başına neler geldiğini anladım: Bana Deirdre Cabot'u hatırlattı. Aniden kendimi zayıf ve mide bulantılı hissettim. Bu kulübeden çıkmam gerekiyordu.
  
  
  Tehlikeliydi. Henüz bana tam olarak güvenilmiyordu ve ayrılmak hakaret olarak algılanırdı. Ama risk almam gerekiyordu. Deirdre'nin düşüncesi, o gece nehir kıyısında boynundan fışkıran kanın düşüncesi. .. Uyandım.
  
  
  "Temiz havaya ihtiyacım var Indula." Onlara bir şey söyle.
  
  
  Bir cevap beklemedim. Alçak açıklıktan sürünerek çıktım ve orada durup güneş ışığında derin nefes aldım. Belki sadece sıcaktan ya da hamamböceğindendi. Her ne ise, hayatımı kurtardı.
  
  
  Güneşte kimse beni fark etmedi. Yanımda köyden kimse yoktu. Zulus'u bulmak için etrafıma baktım ve onları padokun kenarında, yaklaşan adam kafilesini izlerken gördüm.
  
  
  Yeşil elbiseli beyazların sütunu. Paralı asker ekibi. Bekledikleri bunlardı. Albay Lister liderliğindeki paralı askerler. Karşımda bir İspanyol'un cesedini gördüm.
  
  
  Muhtemelen Mozambik'ten bir isyancı yetkiliyle görüşmek için oradaydılar. Ama şimdi bunu düşünecek zamanım yoktu. Bu kulübeden ayrılmak bana bir şans verdi. Onu kullandım. Bir an bile tereddüt etmeden arkamı döndüm, kulübenin etrafından dolaştım ve arkadaki dikenli çitlere doğru koştum. Orada bıçakla bir geçit açtım ve gözden kayboluncaya kadar derin bir vadide koştum.
  
  
  
  
  Bölüm 13
  
  
  
  
  
  Geçitten çıkıp kalın çalılıkların derinliklerine varıncaya kadar durmadım. Henüz öğleden sonranın erken saatleriydi ve çalılıklar hem Zuluslardan hem de paralı askerlerden kaçınmak için en iyi sığınak değildi ama eğer bir şans varsa.
  
  
  Görevim hâlâ asi yetkiliyi öldürmekti.
  
  
  Yoğun çalılarla büyümüş küçük bir tepe buldum. Orada çömelebildiğim kadar derine çömeldim ve vadideki otlaklara baktım. Albay ve devriyesi otlağa ulaştı ve Zulus gürültülü bir şekilde tezahürat yaptı. Solomon Ndale'in Lister'ın yanında durduğunu gördüm ve başımı kaldırıp baktığımda Indula ile Zulu kadının az önce oturduğum kulübeden çıktıklarını gördüm. Zulu kadını Lister'a yaklaştı. Kocasını bekliyordu. İpek ve altın giymesine şaşmamalı. Onu unuttum.
  
  
  Indula etrafına baktı. Onu Solomon'la konuşurken gördüm. İkisi de etrafına baktı, ikisi de aradı. Zulu kadını bir şeyler söyledi. Albay Lister arkasını döndü. Adamlarıyla öfkeyle konuştuğunu gördüm ve sonra ağıl etrafına baktım. Olanları duymama gerek yoktu. Lister benim nehirdeki timsah yemi gibi öldüğümü düşünüyordu. Ya da en azından boğuldu. Artık benim hayatta olduğumu biliyordu ve ölen üç adamını hatırlayacaktı.
  
  
  Solomon ve Indula'nın Zulu isyancılara emirler verdiğini gördüm. Lister devriyesine doğru yöneldi. Birkaç dakika içinde çitleri nereden aştığımı görecekler. Tereddüt ettim; tüm deneyimlerim bana mümkün olan en kısa sürede ayrılmamı söylüyordu ama aynı zamanda bana eğer onlardan kaçmayı başarırsam o yetkiliyi öldürme şansım olacağını da söylediler. Eğer kaçsaydım, onu asla vurma şansım olmayacaktı. Eğer kaçmasaydım bir daha kimseyi vurmazdım.
  
  
  Tek başıma, seyrek bitki örtüsünün arasında, onların ülkesinde pek şansım yoktu. Koştum.
  
  
  Yarın başka bir gün. Eğer ölümüm görevimi kesin bir başarıya ulaştırmazsa, geriye bir gün daha kalmıştı. Burada intiharımı haklı çıkaracak kesin bir başarı yoktu, o yüzden kaçtım.
  
  
  İyi bir ipucum vardı ve arabaları yoktu. Her ne kadar onların ülkesi olsa da ben daha iyi eğitilmiştim. Daha sonra Albay Lister ve Deirdre'yi düşünebildim. Gece çalılarının arasında dikkatle ilerleyerek yıldızların avantajından yararlandım. Köylerden uzak durdum ve ormana ve mangrov bataklıklarına ulaştıktan sonra sahile doğru yöneldim. Uzun ve yavaş bir yolculuktu.
  
  
  Ekipman olmadığında AH ile en yakın temas noktası Lorengo Marques'taydı. Kolay olmayacaktı. Portekizlilerden yardım beklemiyordum. Ben bir düşman ajanıydım, hem onlar hem de bir başkası için casusluk yapıyordum.
  
  
  Gece Zulus geçerken içi boş bir kütüğün içinde bir saat uyudum. On kişi kara hayaletlere benziyordu ve ay ışığında bile Solomon Ndale'i tanıyabiliyordum. Beni buraya kadar takip ettiler. Onlar iyi ve kararlı izleyicilerdi. Bu sefer her şey ciddiydi. Lizbon ve Cape Town'daki beyaz kafaların endişelenmesine şaşmamak gerek.
  
  
  Onlar geçerken kütüğün üzerinden kaydım ve onları takip ettim. Olabileceğim en güvenli yer orasıydı. En azından ben öyle düşündüm. Neredeyse ölümcül bir şekilde yanılmıştım.
  
  
  Ay battı. Onları zayıf seslerine doğru takip ettim ve eğer bu Alman takılmasaydı daha fazla ilerleyemeyecektim.
  
  
  "Himmel".
  
  
  Solumda yirmi metreden az bir mesafede bir iç çekiş patlamasıydı. Sessiz bir Alman sesi, ağaca çarpıp ayak parmağını çarpması ya da buna benzer bir şey yüzünden duyulan dehşet çığlığı. Gözlerime kadar bataklığa daldım, olabildiğince rahat nefes aldım ve bekledim. Karanlık gecede onları etrafımda hissettim. Büyük bir devriye olan paralı askerler, karlı Ardennes'teki bir SS birimi gibi ormanlara ve bataklıklara akın ediyor.
  
  
  Yeşil cüppeleri kirden bembeyaz olmuş bir şekilde iblisler gibi uçup gidiyorlardı. Sessizlik, ölümcül hayaletler, Uçan Hollandalılar, ikisi o kadar yakındı ki ayaklarına dokunabiliyordum. O kadar gergin görünüyorlardı ki beni fark etmediler. Hiç aşağıya bakmadılar.
  
  
  Burun deliklerime kadar suyun altında bekledim. Yavaş yavaş bataklığın içinde kaybolup yanımdan geçtiler.
  
  
  Bekliyordum. Kulaklarıma, burnuma ve ağzıma su kaçtı ama beklemeye devam ettim.
  
  
  İlkinden neredeyse yüz metre sonra ikinci bir hayalet paralı asker dizisi ortaya çıktı. Çoğunlukla yoğun ormanlarda kullanılan eski bir Alman ordusu taktiği. Eski bir yöntem ama etkili. Avlanan bir geyik ya da tavşan gibi, avlanan bir adamın da düşman geçtikten sonra hareketsiz kalması neredeyse imkansızdır. Karşı konulmaz bir zıplama ve diğer yöne koşma arzusu: doğrudan ikinci düşman hattının toplarına doğru.
  
  
  Dürtüye direndim ve ikinci kez direndim. Hala üçüncü bir hat kalmıştı, arkada bir grup sessiz keskin nişancı vardı. Yarım saat kadar barınakta bekledim. Sonra dönüp tekrar kıyıya doğru yöneldim. Çok uzun süre beklemek de tehlikelidir; geri dönebilirler.
  
  
  Artık daha hızlı yürüyordum. Paralı askerlerin sayısı göz önüne alındığında onların kendi bölgelerine dönmüş olduklarını varsayıyordum. Ana köy bu bataklığın içinde bir yerlerde olmalı. Ve Zulular için sessiz olmaya çalışmaktansa gürültü yapsaydım daha güvende olurdum. Beni arayan bu kadar çok asker varken, gürültü onları huzursuzluk seslerinden daha az rahatsız ediyor. Bir seçim yaptım, hız uğruna risk aldım ve haklı olduğumu umuyordum.
  
  
  Yaptım. Mangrov bataklığında küçük bir yükselişte karanlık figürler gördüm. Derin bir ses Zulu dilinde bir şeyler bağırdı. Bantu hakkında bunun bir çağrı, bir soru olduğunu bilecek kadar bilgim vardı. Öfkeyle Almanca cevap verdim:
  
  
  "Buradan birkaç kilometre ötede bir yaban domuzu iki adamımızı öldürdü. Binbaşı Kurtz onu neredeyse köşeye sıkıştıracaktı. El bombalarını hemen getireceğim! †
  
  
  Acelem vardı, duramıyordum. Beni takip edecek ışıkları yoktu ve bölgede tanıdıkları tek Alman paralı askerlerdi. Bataklıktan geri döndüklerini duydum. Önümdeki yol açık olmalıydı.
  
  
  Birkaç gün öncesinin öfkesi -artık haftalar gibi gelen günler- içimde yeniden kıpırdandı. Lister'ın karargâhına yakındım. Şimdi bataklıkta görünmez bir av ararken çok daha fazlasını kolaylıkla elde edebilirdim. Birer birer. Ama artık kimseyi öldürmeyecektim. Albay Lister tam da bunu yapmam, beni bulmam ve saldırmam için hazırlıklıydı.
  
  
  Bu yüzden bataklığın içinde olabildiğince hızlı ilerledim ve doğruca kıyıya doğru yöneldim. Oraya varınca şehri aradım ve AH ile temasa geçtim.
  
  
  Bataklıklar yerini yemyeşil ormanlara, ardından palmiye ağaçlarına ve kıyı savanlarına bıraktı. Güneş doğduğunda palmiye ağaçlarının altından çıkıp temiz beyaz kumsala çıktım. Yerliler ağlarını denize atıyorlardı ve daha uzakta, mavi sularda küçük bir balıkçı teknesi filosunun daha açıktaki balıkçılık alanlarına doğru ilerlediğini gördüm. O kadar uzun süre ülkenin iç kesimlerinde, bataklıklar, ormanlar ve kuru çalılar arasında kaldım ki, bu bana alışılmadık bir mucize gibi geldi. Onun içine dalmak ve yüzmek istedim. Belki bir gün mucizelere ve yüzme becerilerine zamanım olur ama o zaman henüz gelmedi. Benim şirketimde değil.
  
  
  Görüş alanıma girmeden önce hafif uçağın sesini duydum. Yerden aşağıya doğru kayarak bana yaklaştı. Aniden döndü ve geldiği yöne doğru uçtu. Plakasını gördüm ve ne anlama geldiğini anladım.
  
  
  Portekiz ordusunun izci. Ve bana yaklaşırken beni aradığını anladım. Muhtemelen hükümette köle tüccarından maaş alan Halil el-Mansur'a rapor edilmiştim ve Portekiz devriyesi izcinin çok gerisinde değildi.
  
  
  Devriye, açık kumsalda savaşa girmek isteyeceğim bir şey değildi. Palmiye ağaçlarının arasına çekildim ve dikkatlice kuzeye yöneldim. Lorengo Marquez yakınlarda bir yerde olmalıydı.
  
  
  Saat ona gelindiğinde hiçbir devriye beni bulmamıştı ve artan sayıda çiftlik ve plantasyon, kalabalık bir bölgeye girdiğimi gösteriyordu. Sonunda medeniyete ulaştım: asfalt bir yol. Modern uygarlığın başka bir temel direği olan telefonu aramaya başladım. Bu kadar yorgun olmasaydım, bu fotoğrafa kahkahalarla gülerdim: Altı saatten az bir süre önce, bir bataklıkta, bin yıldır olduğu gibi ilkel ve vahşi bir şekilde, kabile üyeleri tarafından mızraklarla avlandım. Şimdi asfalt bir yolda yürüyordum ve bir telefon arıyordum. Bugün Afrika!
  
  
  Telefonumu yolun hemen yanında Lizbon'un küçük bir parçası gibi cam bir odada buldum. Bu bilgilerden Lourenco Marquez'deki Amerikan Konsolosluğu'nun numarasını öğrendim. Aradığım kişi AH'yi tanımlayan bir kod kelime verdi. İki saniye sonra konsolos telefondaydı.
  
  
  "Ah, Bay Morse. Aramanızı bekliyorduk. Kız kardeşiniz için özür dileriz. Belki bir saat sonra benim evimde buluşmamız daha iyi olur."
  
  
  “Teşekkür ederim, konsolos,” dedim ve telefonu kapattım.
  
  
  - Kız kardeşin için üzülüyorum. Bu, konsoloslukta kıyametin koptuğu anlamına geliyordu. Telefonu kapatıp tam üç dakika sonra tekrar aramak zorunda kaldım ve o, şifreleyicinin bağlı olduğu telefondan beni aradı. Üç dakika geri saydım ve tekrar arkama döndüm. Hemen kaydettik.
  
  
  “Aman Tanrım, N3, neredeydin? Hayır, bana söyleme. N15 ile birlikte ölüm haberinizi de aldık; ardından yerel Arap prensini öldürdüğünü söyleyen bir Arap hayduttan yeniden hayatta olduğuna dair bir rapor geldi. Üç ülkede isyancılarla işbirliği yaptığınıza ve üç ülkede isyancılara saldırdığınıza dair raporlar; kendi ordunu yetiştirdiğini ve kendi gücünle aya uçtuğunu.
  
  
  "Meşguldüm". - dedim kuru bir sesle.
  
  
  - Buraya gelemezsin. Burada bir kaldırım devriyesi var. Öldürdüğün Arap önemliydi. Daha iyisini yapabiliriz. ..'
  
  
  - Kaldırımda mı? Kaç tane var?' - diye çıkıştım.
  
  
  'Acelen ne? En azından bir veya iki gün.
  
  
  Çok uzun. Küçük sömürge kasabalarında ordu ve polisin sınırsız yetkisi vardır. Konsolosluk hattını dinlediler ve şifreli olsun ya da olmasın aramayı doğrudan telefon şirketinin genel merkezi aracılığıyla takip ettiler. Beş dakika içinde, hatta daha kısa sürede, konuşmanın nereden geldiğini anlayacaklar ve etrafım askerler tarafından çevrilecek.
  
  
  Ben de şöyle dedim: 'Yarın öğlen AH'ye rapor verin.' Prens Wahbi'nin evini arama imdat sinyaline ihtiyacım var.
  
  
  Ben çoktan kulübeden ayrılmış ve ilk sıradaki evlerin yarısına kadar yürümüştüm ve muhtemelen konsolos diğer tarafta hâlâ mırıldanıyordu. İlk cip telefon kulübesine doğru koştuğunda ilk evlerin sığınağına yeni girmiştim. Memurlar öfkeyle emirlerini bağırırken, askerler ve polisler dışarı atlayıp boş telefon kulübesinden dağılmaya başladı. Etkinliğine hayran olmak için sabırsızlanıyordum. Olabildiğince çabuk yoldan çekildim. Mozambik hükümetinden biri, Wahbi'nin bana söylemiş olabileceği ya da isyancı yetkilimin uzun zaman önce ölmemi istemiş olabileceği şeyler karşısında dehşete düşmüştü. Muhtemelen her ikisi de. Her taraf beni arıyordu. Bu beni öfkelendirdi.
  
  
  Okyanusa ulaştığımda başka bir asfalt yol beni güneye götürdü. Zamanım dolmak üzereydi. Daha hızlı bir ulaşım aracı aradım ve onu yol kenarında bir büfenin yanına park etmiş bir kamyonda buldum. Sürücü anahtarları neredeyse dolu depoyla bıraktı. Ben güneye doğru giderken çığlık attı ve bağırdı. Yalnızca Portekiz ordusunun barikatları henüz düşünmemiş olmasını ve herkesin benim olmamı bekleyeceği son yerin Prens Wahbi'nin kalesi olmasını umuyordum.
  
  
  Asfalt yol bitince kamyondan indim. Herhangi bir engel görmedim. Güneye gideceğimi hayal bile etmediler. Hava karardığında tekrar bataklığa dönmüştüm. Orada neredeyse eski bir dost gibi oldu; insan her şeye alışır. Ama henüz rahatlamaya cesaret edemedim, en azından henüz.
  
  
  Hükümet içindeki entrika, rüşvet ve kişisel çıkarlar ağı nedeniyle Wahbi'nin adamları benim Lorengo Marquez'le birlikte olduğumu zaten biliyordu; muhtemelen hem isyancılar hem de Albay Lister da bunu biliyordu. Buraya geri dönmemi beklemiyorlardı. Başlangıç için birkaç saatim vardı ama kamyon bulunacaktı, her şeyi birer birer indireceklerdi ve sabahları arkamdan alkışlayıp bağıracaklardı.
  
  
  Yani öyleydi. Birkaç saat uyudum ve sonra batıya, Vehbi'nin kalesine ve köle kampına doğru yola çıktım.
  
  
  Karşılaştığım ilk birim benimle aynı batı yolunda ilerleyen Portekizli bir gezici devriyeydi. Onlardan korkmuyordum. İsyancılara, Lister'e ve çevredeki Araplara değil, yoldan ayrılıp bataklıklara girmeyecekler. Ama bu beni bataklıkta tutacak ve diğerlerini benim için daha da tehlikeli hale getirecek.
  
  
  İlk paralı asker devriyesiyle Prens Wahbi'nin bölgesinden yirmi mil uzakta karşılaştım. Doğuya doğru ilerlediler ve onlar geçene kadar ben çürük bir armut gibi ağaçta asılı kaldım. Geri dönecekler.
  
  
  Zulu isyancılarını bulana kadar güneye doğru döndüm. Bataklığın dışında açık bir alanda kamp kurdular.
  
  
  Bu beni tekrar kuzeybatıya gitmeye zorladı, bu sırada Araplar burada olup biteni izliyordu. Belki de en büyük tehlike onlardı. Halil el-Mansur işini biliyormuş gibi görünüyordu. Yaşlı bir tilkiydi ve burası onun bölgesiydi. Beni takip etmeyenler sadece Swazilerdi. Bana hiç huzur vermedi. Eğer bir şeyler ters giderse ve bu şekilde kaçmak zorunda kalsaydım muhtemelen beni sınırlarında bekliyor olacaklardı.
  
  
  Araplar nihayet izimi badanalı orman kalesinden beş mil uzakta buldular. O andan itibaren bu bir koşu yarışıydı. Ondan kaçtım ve beni kilitlediler. Belki de tüm taraflar birbirinden nefret ediyordu ve muhtemelen birbirleriyle konuşmuyordu; ama hepsi sessizce benim ölmemi ve gömülmemi istediklerini biliyorlardı. Şimdilik birbirlerini görmezden gelecekler. Bu ormanda üç banttaki bilardo topu gibi daldım, koştum ve ileri geri zıpladım. Fazla zamanım yoktu. Hawk mesajımı alır mıydı?
  
  
  Paralı askeri öldürmek zorunda kaldım ve bu Lister'a beni kilit altına alıp kuzeye ya da doğuya kaçmamı önleyecek bir ipucu verdi.
  
  
  Köle kampından yaklaşık bir mil uzakta tüfeğimi iki Arap'a karşı kullanmak zorunda kaldığımda, yola fazla yaklaşmaya cesaret ettiğim anda, yankı kaybolmadan önce onlar yankıyı almaya geldiler.
  
  
  Daha sonra omzum yanmaya başladı.
  
  
  Bir tehlike sinyali, ama çok mu geç? Kurtarmam bir milden fazla uzaktaydı ama hepsi zaten peşimdeydi. Gökyüzüne baktım ve ormana bakan kayalık bir uçurumun üzerinde alçak daireler çizerek dönen bir helikopter gördüm.
  
  
  Bunu yapabilecek miyim? Takipçilerim de helikopteri görebiliyordu.
  
  
  Tepenin dibine ulaştım ve tırmanmaya başladım. Halil el-Mansur ve Arapları beni gördü. Helikopterin halat merdivenini indirdiği barakaya doğru koşarken kurşunlar etrafımda uçuşuyordu. Kurşunlardan biri omzuma çarptı, diğeri ise bacağımı sıyırdı. Düştüm. Tekrar ayağa fırladım, Araplar elli metre uzaktaydı.
  
  
  Altlarındaki kayalık çıkıntının tamamı patlarken dişlerini gördüm. Patlayan kayalardan ve tozdan oluşan geniş bir daire; Bu çevrede benimle güvende ol, AH! Korkunç verimlilik beni bir kez daha şaşkına çevirdi. Bu kaya çıkıntısını havaya uçuran ajanlarımızı bile görmedim ama merdivenleri gördüm. Helikopter hızla yükselip dönmeye başladığında onu yakaladım ve yükselmeye başladım.
  
  
  Kabine tırmandım ve derin nefesler alarak orada yattım. "Pekala, N3," dedi yumuşak, genizden bir ses. "Gerçekten her şeyi mahvettin, değil mi?"
  
  
  
  
  Bölüm 14
  
  
  
  
  
  Şahin bizzat, tüvit ceketli, helikopterin arkasında.
  
  
  Teşekkür ederim, dedim. "Nasıl gidiyor?"
  
  
  "İyiyim." dedi kuru bir sesle. "Sorun, bundan sonra işleri nasıl yürüteceğimizdir."
  
  
  Söyledim. - “Bizi bekliyorlardı. Paralı askerler. Deirdre'yi öldürdüler."
  
  
  Yaşlı adam, "N15 için üzgünüm" dedi.
  
  
  "Birisi onlara bahşiş vermiş" dedim. "Mozambik ya da belki Lizbon hükümetinden biri."
  
  
  Hawk, "Başka bir cevap da göremiyorum" diye itiraf etti. - Peki bu Arap prensini gerçekten öldürmeniz gerekiyor muydu? Kıyamet koptu.
  
  
  "Onu öldürmedim ama keşke yapabilseydim."
  
  
  Hawk, "Vaz vermek yok, N3," diye çıkıştı. Bir haçlıya ihtiyacım yok. Bu prensi öldürmek bir hataydı. Bu, Lizbon'la ilişkilerimizi kötüleştirdi."
  
  
  — Oradaki köle tüccarını seviyorlar mı?
  
  
  "Görünüşe bakılırsa faydalı biriydi ve özellikle de kârını sömürge yetkilileriyle paylaştığı için onun faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmamızdan hoşlanmıyorlar. Onları büyük bir temizlik yapmaya ve bu uygulamaya son vermeye zorladınız. Eleştiriye açık oldukları bir dönemde bu onları çileden çıkarıyor.”
  
  
  Harika, dedim.
  
  
  “Bizim için değil. İsyancılar bu konuda çok gürültü yapacaklar. Lizbon'un bu konuda aslında bir şeyler yapması, tüm sömürge makinesini yok etmesi gerekebilir ve bu onların bize olan sempatilerini ciddi şekilde zayıflatacaktır.”
  
  
  "Albay Carlos Lister hakkında ne biliyorsun?"
  
  
  “İyi asker. Sovyet hizmetinde ama şimdi burada isyancılar için çalışıyor. Buradaki en iyi orduya sahip, herkesi, hatta belki Portekizlileri bile yener.
  
  
  -Onu öldürebilir miyim?
  
  
  Yaşlı adam bana öfkeyle bakarak, "Hayır," diye bağırdı. Burada her şeyi dengelememiz ve dengeyi sağlamamız gerekiyor.”
  
  
  "Deirdre'yi o öldürdü."
  
  
  Helikopter kuzeydeki dağların üzerinden alçaktan uçarken Hawk soğuk bir tavırla, "Hayır," dedi. “İşini yaptı. Onu öldürdük N3. Planlarımızı başkalarına vererek hata yaptık.
  
  
  Ona baktım. - Buna gerçekten inanıyor musun?
  
  
  "Hayır Nick," dedi sakince. 'İnanmıyorum. .. Biliyorum. Ve sen de bunu biliyorsun. Burada çocuk oyunları oynamıyoruz.
  
  
  Tüm dünyanın geleceğiyle buradayız. Herkes gerektiği gibi savaşır ve yapması gerekeni yapar. Deirdre de bunu biliyordu. Şimdi rapor etsen iyi olur, fazla zamanımız yok.
  
  
  Helikopter dağlardaki yukarı doğru hava akımından sekerken onu izlemeye devam ettim. Buna son günlerin stresi deyin. Çünkü onun haklı olduğunu biliyordum ve o da bunu bildiğimi biliyordu. İkimiz de bir savaşın askerleriyiz; her zaman görünmeyen ama her zaman mevcut olan ebedi bir savaş. Hayatta kalma savaşı. Eğer Albay Lister'ı öldürdüysem bu sadece düşman olduğu içindi, Deirdre'yi öldürdüğü için değil. Ve eğer ülkemin hayatta kalması daha sonra Albay Lister ile çalışmak anlamına gelseydi, ben de bunu yapardım. O zaman Deirdre alakasız bir geçmişte kalacaktı ve ben bunu biliyordum. Sadece bazen tatsızdı. †
  
  
  "N3?" - Hawk sakince dedi. Çünkü verimliliğine, işindeki soğukkanlı ve ölümcül ustalığına rağmen o da bir insan.
  
  
  Her şeyi bildirdim. Hawk hepsini kendi kayıt cihazına kaydetti. Özellikle isimler. Bir ismin ne zaman hayati önem taşıdığını, bir silah, bir değişim aracı, hakimiyet olabileceğini asla bilemezsiniz.
  
  
  "Tamam" dedi, kayıt cihazını kapattı ve helikopter batıdaki dağların üzerinden keskin bir dönüş yaptı. “Eh, hâlâ onlar adına haini öldürmemizi istiyorlar. Bunu yapmak için yeni bir planlarının olduğunu söylüyorlar. Size tüm detayları anlatacak biriyle tanışacaksınız. Lizbon'dan biri, Nick. İsmi yok ama özel biri, sömürge valisinin üstünde.
  
  
  'Ne zaman?'
  
  
  'Şu anda.'
  
  
  Aşağıya baktım ve dağlarda bir kale gördüm. Ren veya Tagus Nehri üzerinde olabilirdi. Onu daha önce orada görmüştüm, Tagus Nehri'nin yukarısındaki kayalık bir sırtın üzerindeki, Portekiz'deki orta çağdan kalma bir kalenin kopyası. Portekiz'de asla böyle bir kaleye sahip olamayacak bir sömürge baronu ya da kıskanç iş adamı tarafından inşa edilmiş. Kayalık bir tepe üzerinde yüksek demir çitlerle çevriliydi ve üniformalı muhafızların helikoptere baktığını gördüm.
  
  
  "Önemli biri olmalı," dedim, kale arazisinin etrafında yavaşça dönen radar antenine ve kalenin arkasındaki, ormanın derinliklerine giden piste park etmiş savaş uçağına bakarak.
  
  
  'O. Hawk, "Onunla konuşun ve daha sonra bana rapor verin" dedi. - Gitmek.
  
  
  Helikopter, yüzyıllarca süren siyahi kölelik tarafından kayalık dağlardan oyulmuş geniş bir çimenliğin hemen üzerinde uçuyordu. Yenildim. Hemen askerler tarafından etrafım sarıldı. İyi eğitimli diplomatlar gibi kibar, komandolar gibi hızlı ve enerjiktiler. Üniformadaki işareti tanıdım: Portekiz Teftiş Kuvvetleri. Kaleye götürülürken bir Şahinin kıyıya doğru uçtuğunu gördüm. Nereye gittiğini bilmek için Polaris kruvazörünü veya denizaltını görmeme gerek yoktu.
  
  
  Kalenin koridorları serin, zarif ve sessizdi. Sanki kale kurtarılmış gibi muazzam bir ıssızlık havası vardı ve bu alanlarda bir yerlerde büyük bir güç bekliyordu. Askerler beni koridorlardan aşağıya ve bir kapıdan geçirerek üst kattaki, artık ofis olarak kullanılan bir odaya götürdüler. Sonra hızla odadan çıktılar ve kendimi masasının üzerinden sırtı bana dönük olan kısa boylu bir adamla karşı karşıya buldum. Hareket etmedi ve odada olduğumu bilmiyor gibiydi.
  
  
  Söyledim. - Benimle konuşmak ister misin?
  
  
  Sırtı gerildi. Ama kalemi dikkatle bırakıp vakur bir tavırla, neredeyse heybetli bir tavırla döndüğünde gülümsedi. Sonra onu tanıdım. Lizbon olası bir ayaklanmadan çok endişelenmiş olmalı.
  
  
  'Bay. Carter," dedi Portekizce, sanki başka bir dil onun için yetersizmiş gibi, "otur."
  
  
  Bu ne bir emir ne de bir ricaydı. Beni onurlandırdı. Ayrıca müttefiklerimizi her zaman sevmek zorunda değiliz. Oturdum. Başka bir yüzyıldan kalma bir devlet adamı gibi ellerini birbirine kenetledi ve konuşurken odanın içinde yavaşça yürüdü. Etkileyici, derin sesi tüm odada yankılanıyordu. Ayrıcalık bana verilene kadar sözünü kesmemem gerektiği açıktı. Ona verecek tek bir şeyim vardı: hiç telaş yapmadan doğrudan konuya girdi.
  
  
  'Bay. Carter, artık ayaklanmanın dört gün içinde planlandığına dair kesin kanıtımız var. Bu, hain yetkilimizin televizyona çıkıp işbirliğini duyurduğu ve askerlerimiz arasında isyana yol açtığı anda gerçekleşecektir. Ayrıca üç ülkede de ayaklanma çağrısı yapacak: Mozambik, Svaziland ve Zululand. Bu noktada isyancı güçlerden biri hariç tümü, üç ülkedeki hükümet hedeflerine saldırılara başlayacak. Felç edici bir başlangıç olarak, Albay Lister'in paralı askerleri, hainin ortaya çıkmasından sadece iki saat önce kışlalarındaki çatlak Portekizli birliklerimize saldıracaklar.
  
  
  Yürümeyi bıraktı ve doğrudan bana baktı. "Bu çok iyi bir plan ve işe yarayabilir, özellikle de Lister'in paralı askerleri en iyi birimimizi felç etmeyi başarırsa."
  
  
  - Ama saldırıyı püskürtebileceğinizi mi sanıyorsunuz? - Tam zamanında söyledim.
  
  
  Başını salladı ve bekledi.
  
  
  Diye sordum. - "Planın nedir?"
  
  
  "Önce seçilmiş birliklerimizi kışlalardan Imbamba'ya altmış beş kilometre uzaklıktaki bir kampa nakledeceğiz." Gülümsedi ve bir puro yaktı. - Elbette geceleri gizlice. Ve arkamızda hayali bir ordu bırakıyoruz. Bunu ben ve polislerden başka kimse bilmiyor.”
  
  
  Başımı salladım. Bir ileri bir geri yürümeye başladı.
  
  
  "İkinci olarak Cape Town ve Mbabane'yi alarma geçireceğiz."
  
  
  Baş sallamayı gerektirmedi.
  
  
  “Üçüncüsü, haini konuşamadan öldürün.” Purosunu inceledi. “Zorunlu askerlik yok, isyan yok. Bu anahtardır.
  
  
  - Bu hâlâ benim işim mi?
  
  
  'Kesinlikle.'
  
  
  “Artık AH'nin peşinde olduğunu biliyor ve intihar etti” dedim. "Bir kere kaçırdık, bu sefer daha zor olacak."
  
  
  "Başarısız oldun çünkü ihanete uğradın" dedi. "Bu bir daha olmayacak çünkü tekrar deneyeceğini yalnızca ben biliyorum." Onu kaçırdın çünkü çabaların onu çadırdan çıkarmaya ve teşhis etmeye bağlıydı.
  
  
  "Yani artık onu tanımlamama gerek yok mu?" - Bunun kim olduğunu biliyor musunuz?
  
  
  - Hayır, bunu bilmiyorum.
  
  
  "Lanet olsun, ne yapmalıyım? ..'
  
  
  - Çok basit, bayım. Carter. Onun üç kişiden biri olduğunu biliyoruz. Hepsini öldüreceksin.
  
  
  Bazen iş yerinde kendimi biraz kirli hissediyorum ve gizli savaşımızın nasıl yürütüldüğünü düşündüğümde ürperiyorum. 'Her üçü? Birini etkisiz hale getirmek için mi?
  
  
  “Hainin başarısız olmasını sağlamak ve neredeyse kaçınılmaz olan katliamı önlemek için üçünün de ölmesi gerekiyor. İki sadık insanın öldürülmesine üzüldüm ama daha iyi bir yol bilmiyor musun?
  
  
  "Onu bir şekilde bul. Bir yolu olmalı.
  
  
  "Belki birkaç ay, birkaç hafta içinde. Ama sadece birkaç günümüz var. Uzun yıllardır aramızda çalışıyor ve sadece günlerimiz var.
  
  
  Söyleyecek başka bir şeyim yoktu. Bu onun saltanatıydı. Bildiğim kadarıyla masum memurlardan en az biri muhtemelen onun arkadaşıydı. Bildiğim kadarıyla belki de bir haindi. Bekliyordum. O bile bir süre daha tereddüt etti. Sonra derin bir nefes aldı.
  
  
  "Bu üçü, Savunma Bakan Yardımcısı General Mola da Silva, sömürge valimizin Askeri Sekreteri Albay Pedro Andrade ve İç Güvenlik Şef Yardımcısı Señor Maximilian Parma."
  
  
  - Gizli polisi mi kastediyorsun? Son? Parma?
  
  
  'Korkarım ki öyle. Sıralamada ikinci.
  
  
  "Tamam" dedim. 'Onları nerede bulabilirim? Ve nasıl?'
  
  
  İnce bir şekilde gülümsedi. - Sanırım bu senin işin, senin uzmanlık alanın. Nerede, bu belgede bulacaksınız. Bu, bu üçünün her birinin düzenli olarak bulunabileceği ayrıntılı bir listedir.
  
  
  Bana bu listeyi verdi, purosunu bitirdi ve endişeyle şöyle dedi: “Özel jetim seni Lizbon'da çok az kişinin bildiği gizli bir havaalanı olan Lorenzo Marques'e götürecek. İstediğiniz silahı alacaksınız ve sonra tek başınızasınız. Unutmayın, eğer işinizi bitirmeden adamlarımız tarafından yakalanırsanız, varlığınızı inkar edeceğim. Üçünün de Lizbon'da etkili bağlantıları var.
  
  
  Bu, işlerin normal gidişatıydı. Gizli bir düğmeye basmış olmalı. Askerler içeri girdi; masasına döndü ve bana bakmayı bıraktı. Askerler beni dışarı çıkardı.
  
  
  Dağın üzerinden yıldırım gibi koşan bir komuta aracına bindirildim. Havaalanında sert bir şekilde uçağa götürüldüm ve hemen havalandık. Başkentin yakınındaki gizli bir havaalanına indiğimizde hava çoktan kararmaya başlamıştı. Beş kişilik bir ekip, ihtiyacım olan silahları almam için bana kamuflajlı bir kulübeye kadar eşlik etti. Görevliyle yalnız kaldığımda onu yere düşürdüm, pencereden dışarı kaydım ve karanlığın içinde kayboldum.
  
  
  Benim işimde, sizin dışınızda herkesin bildiği herhangi bir programı mümkün olan en kısa sürede değiştirmek faydalıdır. Kendi silahımı kendi istediğim şekilde, kendi zamanımda alırdım. Artık yalnızdım ve kimse ne zaman başladığımı veya nerede olduğumu bilmiyordu. Hiç kimse.
  
  
  Eğer gerçekten onların tarafında olsaydım, işi yapıp yapmadığımdan bile emin olamazlardı ki ben de tam olarak bunu istiyordum.
  
  
  Konsolosluğumuzun önünden yürüyerek şehre girdim ve limandaki belli bir kafeye doğru yola çıktım. Kafeye girdiğim anda yerel Portekizli balıkçıların kıyafetlerini, tavırlarını ve kokularını gördüm. Arkadaki bir masaya oturdum, çok sarhoş görünüyordum ve garsonu bekledim.
  
  
  "Viski" dedim. - Ve bir kadın, değil mi? Lulu buradayken.
  
  
  Garson masayı sildi. - Sizi tanıyor mu efendim?
  
  
  “Balıklar beni nereden tanıyor?”
  
  
  "Sadece Amerikan viskimiz var."
  
  
  “Eğer marka iyiyse. Belki H.O.?
  
  
  "Lulu onu arka odaya götürecek."
  
  
  O gitti. İki dakika bekledim, ayağa kalktım ve arka odaya gittim. Gölge silahı sırtıma dayadı. Ses, "Hayran olduğunuz bir kralın adını söyleyin" dedi.
  
  
  "Siyahın yarısı."
  
  
  Silah ortadan kayboldu. "Ne istiyorsun N3?"
  
  
  "Öncelikle Hawk'la iletişime geç."
  
  
  Garson yanımdan geçip kendini duvara yasladı ve kapı açıldı. Duvarın içinden geçip merdivenlerden aşağı indik ve kendimizi gizli bir radyo odasında bulduk.
  
  
  — Kıyı açıklarında bir kruvazörde. İşte frekans ve telefon numarası.
  
  
  Notlar alıp radyonun başına oturdum. Garson beni yalnız bıraktı. Hawk'la yalnız konuştum. Doğrudan cihazın başına geldi. Kendisine bu önemli adamın isyanı bastırma planlarını ve çalışmalarımı detaylı bir şekilde anlattım.
  
  
  "Üçü de mi?" - dedi soğuk bir sesle. Durdurdu. "Görüyorum ki ciddiler." Zamanında bitirebilir misin?
  
  
  "Deneyeceğim" dedim.
  
  
  'Yap. Planların geri kalanı hakkında halkımızı bilgilendireceğim.
  
  
  Ortadan kayboldu ve ben de ihtiyacım olan silahları teslim edecek garsonu aramaya gittim.
  
  
  
  
  Bölüm 15
  
  
  
  
  
  Üç kişiden biri haindi. Ama kim? Üçünün de ölmesi gerekiyordu ama bunun gerçekleşme sırası benim için önemliydi. Eğer önce iki masumu öldürseydim, hain uyarılıp kaçacaktı. Kazanacağımın garantisinin olmadığı bir rulet oyunuydu bu.
  
  
  Parayı kendime attım. General kaybetti. Onun için çok yazık.
  
  
  Listem General Mola da Silva'nın genellikle geç saatlere kadar çalıştığını gösteriyordu; Portekiz'de yetişkin çocukları olan, kötü alışkanlıkları ya da ahlaksızlıkları olmayan altmış yaşında bir dul. Yalnızca işi için yaşayan yürekli bir asker. Mozambik Savunma Bakan Yardımcısı olarak da Silva, ordu ve donanmanın temsilcisiydi. Yaptığı işin apaçık ortada olması onu kolay bir hedef haline getiriyordu.
  
  
  Savunma Bakanlığı Lorengo Marques'te kale benzeri bir binada bulunuyordu. Akşam saat sekizde Portekiz'in en elit alaylarından birinin binbaşısının üniformasıyla silahlı salona girdim. Akıcı, aksansız bir Portekizce konuşarak, Lizbon'dan General da Silva'ya kişisel bir mesajla yeni geldiğimi belirten kağıtları salladım.
  
  
  Güvenlik sıkıydı ama umurumda değildi. Sadece amacımı bulmak istedim. Eğer ofisinde fazla mesai yaparsa onu orada öldürüp sağ salim ayrılmaya hazırdım. Ofiste değildi.
  
  
  Ofisinde randevu alan kaptan, "Affedersiniz Binbaşı" dedi. “Ama bu akşam General da Silva Yabancı Çıkarlar Birliği'nde bir konuşma yapacak. Sabaha kadar burada olmayacak.
  
  
  "Binbaşı" gülümsedi. “Harika, bu bana şehrinizde fazladan bir gün ve gece kazandırıyor. Bana sağ şeridi göster, tamam mı? Ne demek istediğimi anlıyorsun... eğlence ve arkadaşlık.
  
  
  Kaptan sırıttı. “Manuelos'u dene. Hoşuna gidecek.'
  
  
  Bilginiz olsun, taksi beni Manuelo'ya götürdü ve artık binbaşı olmadığım için arka kapıdan çıktım. Sıradan bir iş adamı gibi, yabancı çıkarlar derneğinin mübarek bir plajdaki yeni bir otelde yaptığı toplantısına gitmek için başka bir taksiye bindim.
  
  
  Toplantı hâlâ devam ediyordu ve general henüz konuşmamıştı. Nöbetçiler yoktu. Sömürge Müsteşarlığı o kadar da önemli değil. Ama odada çok fazla insan yoktu ve çoğu birbirini tanıyor gibi görünüyordu. Koridordan binanın arka tarafındaki personel soyunma odasına doğru ilerledim. Tabii ki tüm personel siyahtı ama soyunma odasının arka tarafındaki bir kapı, konferans odasındaki konuşmacı kürsüsüne açılıyordu. Çatlağı açtım ve bakmaya başladım. Ben izlerken odayı büyük bir alkış doldurdu. Bunu zamanında yaptım. General ayağa kalktı ve gülümseyerek kürsüye yaklaştı. Bir Portekizliye göre uzun boyluydu, parlak kel bir kafası vardı, fazla şişmandı ve gözlerine asla ulaşamayan geniş, çapkın bir gülümsemesi vardı. Küçük, soğuk ve canlı gözlerdi, bir fırsatçının hızlı gözleriydi.
  
  
  Konuşması parlak, içi boş ifadelerden oluşan bir derlemeydi ve uzun süre dinlemedim. Sürekli hareket halindeydi ve nişan sıralarını aydınlatıyordu. Herhangi bir koruma görmedim ama odanın arka tarafındaki iki adam seyircileri sürekli izliyordu. Yani özel korumalar. İhanet suçundan suçlu ya da masum olan General da Silva'nın düşmanları olduğuna inanmak için nedenleri vardı.
  
  
  Kapıyı sessizce kapattım ve otelden kayboldum. Generalin arabası otelin önünde yol kenarına park edilmişti. Askeri şoför önde uyuyordu. Bu bana iki şey anlattı. General burada uzun süre kalmayacak, aksi takdirde sürücünün bir içki almak ya da bir ayak işi yapmak için zamanı olacak ve toplantı bitmeden geri dönecekti. Ayrıca generalin toplantıyı mümkün olduğu kadar çabuk ana girişten terk etmeyi planladığını da öğrendim.
  
  
  Lobideki duyuru panosunda toplantının bir saatten kısa süre içinde biteceği bilgisi verildi.
  
  
  Lizbon'dan dini objeler satıcısı olarak kiraladığım odayı ara sokaktaki hana gittim. Odamda yalnız kaldığımda takım elbisemin üzerine siyah bir tulum giydim. Prens Wahbi'nin muhafızlarından aldığım bir tüfeğe kızılötesi keskin nişancı dürbünü taktım ve onu uzun bir harita çantasına benzeyen bir şeyin içine tıktım. Daha sonra silahları kontrol edip Vehbi Araplara bağladıklarında çok güzeldi. Bavulumu bıraktım ve Cape Town'dan son uçuşla yeni gelmiş olan ve siyah tulumlarımla ayrılırken görüldüğünden emin olan bir Alman vatandaşının izini kolayca buldum.
  
  
  General da Silva'nın konuştuğu otelin karşısındaki ofis binası karanlıktı. Yine bazı turistlerin ve otel lobisindeki kapı görevlisinin beni siyah tulumumla görmesini sağladım. Ofis binasının arka kapısının kilidini açtım ve üçüncü kata çıktım. Orada merdivenlerin kapısını açık bıraktım, sonra en üst kata çıkıp çatının kapısını açtım. Tulumlarımı çıkardım ve çatıya çıkan merdivenlere bıraktım. Üçüncü kata döndüğümde resepsiyonun kilidini açtım, kapıyı arkamdan kapattım, çantamdan tüfeğimi çıkardım, pencere kenarına oturdum ve bekledim. Bir yerlerde bir kule saati onu vurdu.
  
  
  Tüfeğimi kaldırdım.
  
  
  Otelin önünde sürücü General da Silva'nın arabasından atladı ve arka kapıyı kapatmamak için hızla arabanın etrafından dolaştı.
  
  
  General ciddiyetle lobiden ayrıldı. Önemine yakışır şekilde, iki korumasının da önünde yürüyordu. Sürücü selam verdi.
  
  
  General da Silva arabaya binmeden önce durup selam verdi.
  
  
  Tek el ateş ettim, tüfeğimi yere düşürdüm, pencereyi açık bıraktım ve daha ilk çığlıklar duyulmadan koridordaydım.
  
  
  Merdivenlerden ikinci kata indim. 'O tarafta! Üçüncü kat. Şu açık pencere. Polis çağırın. Onu tutuklayın.
  
  
  Hızlı!'
  
  
  İkinci kattaki boş bir ofisin kilidini açtım.
  
  
  - Generali öldürdü. ..!
  
  
  'Üçüncü kat . ..! Her yerde tiz polis düdükleri duydum. .. uzaktan sirenler yaklaşıyor.
  
  
  Takım elbisemi çıkardım, binbaşının üniforması hâlâ altındaydı.
  
  
  Ayaklar üçüncü kata çıkan merdivenlerden yukarı çıktı ve oradaki ofise çarptı. - İşte burada - bir silah. Keskin nişancı kapsamı. Öfkeli, öfkeli bir ses duydum. "Fazla uzağa gitmiş olamaz." Aptallar. Patronunun vurulmasından korkan korumalardan biri olmalı.
  
  
  İkinci kattaki karanlık bir ofiste pencerenin önünde durdum. Boş cip çığlık atarak durdu. Bunu iki kişi daha takip etti. Memurlar otelden sokağa koştu. Polis çığlık atıyordu. Polis ve askerler ofis binasına baskın düzenledi. Üzerimdeki koridorlardan ağır ayak sesleri geliyordu. 'Çatıda! Acele etmek.' Çatıya açılan bir kapı fark ettiler. Birkaç dakika sonra siyah tulum bulunacak. Tanıklar zaten onlara tulumlu adamdan bahsetmiş ve beni on farklı şekilde tanımlamışlardı.
  
  
  İkinci katın koridoru boyunca yürüdüm, merdivenlere yöneldim ve çatıya doğru ilerleyen asker ve subay akıntısına katıldım. Çatıda zaten üç polisin komutanıydım.
  
  
  “Bu tulum dikkat dağıtıcı olabilir. Binanın diğer katlarını zaten aradınız mı?
  
  
  "Hayır Binbaşı" dedi içlerinden biri. - Biz öyle düşünmedik. ..'
  
  
  "Bir düşün," diye çıkıştım. “Her biriniz bir kat alıyorsunuz. İkincisini alacağım.
  
  
  Onları takip ettim, her birini boş bir yere ittim ve ön kapıdan kendim çıktım. Sokaktaki askerlere ve subaylara hırladım.
  
  
  - Sivilleri tutamaz mısın?
  
  
  Bir anlığına baktım ve sonra kaotik caddede yürüdüm. Birkaç saat içinde sakinleşecekler, tulumlu adamı ara sokaktaki bir otele kadar takip edecekler, belki de tüfeğin kökenini keşfedecekler ve bir ay kadar içinde benim gibi birini aramaya başlayacaklar.
  
  
  Bir ara sokakta durdum, kıyafetlerimi sakladım, kıyafetlerimi değiştirdim, binbaşının üniformasını çöp kutusuna atıp ateşe verdim. Daha sonra diğer otel odama gittim ve yatmaya hazırlandım.
  
  
  Hemen uyuyamadım. Beni rahatsız eden vicdanım değildi. Emirlerimi aldım ve birkaç kişiyi öldürmeden hiç kimse Portekizli general olamaz. Kaygı ve gerginlik vardı. Artık bir katilin olduğunu biliyorlardı ve önlem alacaklardı. Çok az zamanım vardı.
  
  
  Sonraki ikisini öldürmek kolay olmayacak.
  
  
  Parlak sabah güneşi altında bir tepenin üzerine uzanıp dürbünle beş yüz metre ötedeki vali konağına baktım. Albay Pedro Andrade'nin malikanede geniş daireleri vardı; yüksek bir duvarın arkasında demir kapılar, biri kapıda, diğeri konağın girişinde olmak üzere iki nöbetçi ve ön koridorlarda nöbetçiler vardır.
  
  
  Beklediğim şey gerçekleşti. Polis arabaları, askeri araçlar ve sivil limuzinler istikrarlı ve hızlı bir akışla gelip gidiyordu. Bütün arabalar ve kamyonlar kapıda durdu. İçeri girmek için dışarı çıkan herkes köşkün kapısında durdurularak arandı. Ordudaki adamlar öfkeli görünüyordu, polis üzgün görünüyordu ve kasaba halkı endişeli görünüyordu.
  
  
  Saat on birde çok önemli adamım bizzat ortaya çıktı. Durdurulması gerekse bile üzeri arandı, belgeleri kontrol edildi. Hiçbir şeyi şansa bırakmadılar; gardiyanlar çok dikkatli, resmi ve gergindi. Ve güvenlik önlemleri son derece kapsamlıydı, son derece kapsamlıydı. Belki fazla titiz. İki saat boyunca tepede yatıp izledim. Arabada iki kez şüpheli bir eşya keşfedildi ve bir askeri polis kaptanı, bir grup askerle birlikte koşarak geldi ve kaptan eşyayı kontrol edip her şeyin yolunda olduğunu söyleyene kadar arabayı silah zoruyla tuttu.
  
  
  Konağın önünden geçen ana yola yaklaştım. Yolu inceledim. Yamaçta kesilmiş ve duvar yüksekliğinde vali konağının etrafında yaklaşık yirmi beş metre kıvrılmıştır.
  
  
  Bir kamyon yola çıktı. Otomatik bir tabanca çıkardım, üzerine susturucu taktım ve kamyon ana kapıyı geçip bana çok yaklaştığında ön tekerleklerden birine ateş ettim. Lastik patladı ve kamyon çığlıklar atarak durdu. Kaptan ekibiyle birlikte kapıdan içeri girdi ve saniyeler içinde kamyonun etrafı sarıldı.
  
  
  "Sen oradasın" diye bağırdı sürücüye. "Dışarı çık ve ellerini arabanın üzerine koy. Hızlı.'
  
  
  Ana kapıdaki tüm muhafızlar dışarı çıktı ve dizlerinin üzerine çökerek kaptanın kamyonu tüfekleriyle kapatmasına yardım etti.
  
  
  Ağaçların ve çalıların arasına saklandım.
  
  
  Ulusal Güvenlik Karargahı, Lorenzo Marquez'in merkezinde, sıradan bir ara sokakta yer alan kasvetli, neredeyse penceresiz bir binaydı. Asker, polis ve sivillerin girmesiyle burası daha da kalabalıktı. Ama sonra yine sadece polisler ve askerler çıktı. Polis şüphelileri sorgulamak üzere gözaltına aldı ve şehri herhangi bir şüpheli, bilinen herhangi bir asi, kışkırtıcı veya siyasi muhalif için taramış olabilir.
  
  
  Listem Maximilian Parma'nın ofisinin arka tarafta ikinci katta olduğunu gösteriyordu. Binanın etrafında dolaştım. Arkadaki ikinci katta pencere yoktu; bitişikteki bina dört katlıydı. İç Güvenlik Teşkilatı başkan yardımcısının penceresiz bir ofisi vardı.
  
  
  Dördüncü ve beşinci kat pencerelerinde parmaklıklar vardı. Giriş olarak yalnızca üst katın pencereleri kullanılabiliyordu ve binanın duvarı herhangi bir destek olmadan sağlam tuğladan oluşuyordu. Bir süre izledim ve nöbetçinin çatının kenarından iki kez dışarı baktığını gördüm, bu da çatının korunduğu anlamına geliyordu. Hiç kimse yukarı ya da aşağı gitmek için ip bağlayamaz.
  
  
  Hava kararınca limandaki kafeye döndüm. Orada istediğimi aldım ve bir saat içinde Ulusal Güvenlik Servisi binasının arkasındaki binanın çatısındaydım. Yanımda özel bir vantuz, ince naylon ipim, lastik tokmağım ve dağcıların kullandığı kalemlerden oluşan bir zula vardı. İşe gittim. Vantuzu karanlıkta taş duvara mümkün olduğu kadar yükseğe bağladım, vantuzun ağır metal deliğinden geçen bir naylon ipin üzerinde kendimi yukarı çektim ve lastik bir saplamayla tuğlaların arasındaki çimentoya iki çivi çaktım. tokmak. ve ayaklarımı artık neredeyse vantuzla aynı hizada olan mandalların üzerine yerleştirerek vantuzu gevşettim ve onu duvarın yaklaşık bir buçuk metre yukarısına yerleştirdim.
  
  
  Duvara beş metrelik artışlarla tırmanarak bu işlemi defalarca tekrarladım. Yorucu ve yavaş bir işti. O karanlık gecede kovalarca ter döktüm. İğnelere çarpan lastik tokmağın sesi neredeyse sessizdi ama yine de yeterince sessiz değildi. Her an pencerenin önünden geçen ya da çatının kenarından aşağıya bakan biri beni duyabilir ya da görebilirdi. Kayıp duvara çarpabilirdim. Pim çıkabilir ve çınlama sesiyle aşağıya doğru uçabilir. Vantuz bırakıp beni düşürebilir.
  
  
  Ama bunların hiçbiri olmadı. Şanslıydım ve iki saat sonra kendimi en üst katın pencerelerinin hizasında, bir sinek gibi duvara yapışmış halde buldum. Şans beni yarı yolda bırakmadı ve denediğim ilk pencere kapanmamıştı. Birkaç saniye içinde kendimi bu sessiz üst katta, küçük bir depo odasında buldum. Kapıyı dikkatlice açıp dışarı baktım. Üst kattaki koridor boştu. Koridora adım attım.
  
  
  Aşağıdan gelen gürültüyü, seslerin ve ayakların takırtılarını ve ayak sesleri duydum. Binadaydım ama bunun Maximilian Parma'yı öldürmemde bana pek faydası olacağına inanmıyordum. Ancak belki de bu, güvenlik önlemlerindeki zayıf noktayı ortaya çıkarmak için yeterliydi.
  
  
  Derin bir nefes aldım ve beşinci katın koridoruna giden dar yangın merdivenine doğru yürüdüm. Askerler şüphelileri hücrelere götürdü. Gömlek kolları giymiş polisler, kollarının altında kağıt yığınlarıyla ve omuzlarındaki tabanca kılıflarından sarkan ya da kemerlerine yanlamasına sıkıştırılmış tabancalarla ileri atıldı. Pandemonium ama amaçlıydı ve her an keşfedilebilirdim. En iyi ihtimalle şüpheli olarak kabul edilecek ve sonra diğerleriyle birlikte götürüleceğim. En kötü ihtimalle...
  
  
  Merdivenlerden geri indim, Luger'ımı ortaya çıkarmak için ceketimi çıkardım, yanımda olan tek belge olan kurbanlarımın ayrıntılarının listesini aldım ve dışarı çıktım. Askerler, polisler ve şüphelilerin arasından geçen kalabalık bir koridora adım attım. Kimse bana iyi bakmadı. Silahım vardı, dolayısıyla şüpheli değildim, kimliğim de vardı, yani aramam gereken bir şey vardı. Polis, asker ve ofis çalışanlarıyla eşyalarımı toparladıktan sonra asansörle ikinci kata çıktım. Burada daha az kafa karışıklığı vardı. Her ofisin önünde güvenlik noktaları vardı. Bazıları ben geçerken bana baktı - kim bu, tanıdık olmayan bir yüz - ama hiçbir şey yapmadı. Bu, polis devletinin zayıf noktasıdır: Disiplin o kadar katı ve hiyerarşiktir ki, insanlar neredeyse hiç düşünmez veya kendileri adına soru sormazlar. Eğer küstahça etrafta dolaşırsanız ve uyum sağlıyormuş gibi davranırsanız, gözle görülür bir hata yapmadığınız sürece nadiren siparişe çağrılırsınız.
  
  
  Polis devletinin gücü, rutinin o kadar yaygın olmasıdır ki kolayca büyük bir hata yapabilirsiniz. Her saniye hata yapabilirsiniz ve her saniye tehlike artar.
  
  
  Parma'nın ofisinde bir değil iki oda vardı: bir süitti. Nöbetçiler her kapıda duruyordu. İçeri girmek zor, çıkmak ise daha da zor. Gözlerimi Parma'nın kapılarından ayırmadan listemi inceliyormuş gibi yaptım. Bir gün onu gördüm; kısa boylu, koyu saçlı bir adam, Parma ona bağırırken sandalyede tutulan zavallı bir piçle yüz yüze geldi. Bir keresinde onu etrafındaki yüksek rütbeli polis memurları ve askerler hakkında bağırırken görmüştüm. Bir gün onu ikinci odada uzun masanın üzerindeki tanıdık nesneleri incelerken gördüm: tüfeğim, evrak çantam ve siyah tulumum.
  
  
  Bu bana bir plan fikri verdi. Tehlikeli bir plan ama sürenin kısıtlı olması büyük riskler yaratıyor. Geldiğim gibi tüm izleri silip kafeye döndüm. İhtiyacım olan birkaç şeyi hazırladım ve yattım. Yarın yoğun bir gün olacak.
  
  
  
  
  Bölüm 16
  
  
  
  
  
  Sabahı odamda eşyalarımı hazırlamakla geçirdim. Bu bütün sabahımı aldı. Bu iş için tonlarca ekipmanım vardı ve planımın başarılı olması için hepsine ihtiyacım olacaktı. İkinci bir denemeye ne zamanım ne de fırsatım oldu. Eğer işe yaramazsa, ikinci bir deneme için uğraşmazdım.
  
  
  Öğleye doğru küçük bir minibüs kiralayıp valinin konağına doğru yola çıktım. Arabayı çalıların arasına park ettim ve önceki gün izlediğim tepeye doğru yürüdüm. Orada yerleştim ve bekledim.
  
  
  Akbabalar üzerimde uçarken ve valinin konağına gelen ziyaretçileri izlerken, bütün gün orada çalıların ve güneşin altında yattım. Sigara içemiyordum, bu yüzden ara sıra birkaç yudum su içiyordum. Beklemeye devam ettim. Uzun süredir hareket etmediğim için akbabalar kararsız bir şekilde aşağıda daireler çizmeye başladı. Akşama doğru akbabalar yakındaki akasya ağacının üst dallarına tünemeye başladı. Ve Albay Andrade konağın bahçesinde yürüyüşe çıktı. Akbabalar beni izlemeye devam ediyordu. Andrade'yi izlemeye devam ettim. Yürüyüşü beni sorunlardan kurtardı. Artık malikanede olduğundan emin olmama gerek yoktu.
  
  
  Turuncu Afrika güneşi yüzünden tepelere doğru düşerken Albay içeri döndü. Ben hareket ettiğimde akbabalar uçuyordu. Yarım saat daha bekledim, sonra malikaneden gelen telefon hattını takip ederek evin önündeki yol üzerindeki bir direğe kadar gittim. Direğe tırmandım, telefon dinleme ekipmanını bağladım ve malikanenin temizlik departmanını aradım.
  
  
  Portekizce "Temizlik," diye bağırdı bir ses.
  
  
  Portekizce'yi yerel aksanla kullandım. "Kusura bakmayın Ekselansları, ama bu akşam patronlarımın gelecekte kurmak istediği yeni bir trafo için malikanedeki kabloları kontrol etmemiz gerekiyor. Biz elektrik şirketinden geliyoruz.
  
  
  “Tamam o zaman amirlerinizin gerekli geçişleri sağladığından emin olun. Ses, "Ona ana kapıda göstermelisiniz" dedi.
  
  
  "Dediğinizi yapacağız."
  
  
  Telefonu kapatıp elektrik şirketini aradım. “Burası valinin ikametgahı. Ekselansları bu akşam birisinin kabloları kontrol etmesini istiyor. Geçiş kartınızı alın ve saat 9'da hemen burada olacağınızdan emin olun.
  
  
  - Elbette. Hemen.'
  
  
  Geçiş izni verilecek, hizmetçi kişiyi bekleyecek, elektrik şirketi bir kişiyi gönderecek ve tutarsızlık daha sonra keşfedilecek.
  
  
  Direkten aşağı indim ve kiralık minibüsüme geri döndüm. Zaten tamamen karanlık, başlama zamanı. Başarısızlığın sonuçlarını ve hatta olasılığını bile düşünmedim. Killmaster veya başka bir ajan bunu yaparsa, ilk görevini asla tamamlayamaz, en azından hayattayken.
  
  
  Yeni tulumlarımı, keskin nişancı tüfeğimi, büyük çantamı, elektrikçi üniformamı ve ağır siyah çantamı minibüsten ana yola sürükledim. Dün ön lastiğini deldiğim kamyonun durduğu yere park ettim. En iyi konuma sahip olduğumdan emin olmak için konağı inceledim. Uygun.
  
  
  Burada yol, arazinin duvarından yaklaşık sekiz metre uzakta, neredeyse duvarın tepesiyle aynı hizadaydı. Berm yoldan duvarın tabanına doğru eğimliydi. Duvarın ötesindeki ev, bahçelerden yaklaşık yirmi beş metre uzaktaydı. Beyaz taştan yapılmış, koyu renkli ahşaptan kalın eğimli çatısı olan üç katlı bir binaydı.
  
  
  Valinin özel odası birinci katın bahçeye ve duvara bakan bir köşesinde, beklediğim yerin tam karşısında, karanlıkta kıvrılmış haldeydi.
  
  
  Siyah tulumumu hazırladım, elektrikçi üniformamı giydim ve siyah evrak çantamdaki malzemeler üzerinde çalışmaya başladım. İçinde elli yarda ince naylon ip, yüz yarda daha kalın naylon ip, bir makara, ipli, kendinden tahrikli elektrikli bir gergi çarkı ve keskin nişancı tüfeğim için özel bir konektör vardı. Siyah tulum hazır olduğunda tüfeğin aparatını taktım ve yaklaşık elli metre ötedeki malikanenin çatısına dikkatlice nişan aldım.
  
  
  Ses, gecenin içindeki hafif bir hışırtıdan başka bir şey değildi. Siyah, sivri uçlu uç duvar ve bahçe boyunca düzgün bir yay çizerek evin ahşap çatısına gömüldü. Çelik ucun ucundaki büyük gözün içinden geçen bir naylon iplik, saklandığım yerden ucun sabitlendiği çatıya kadar görünmez bir yay şeklinde sarkıyordu.
  
  
  İpliği tüfeğimin yuvasından çıkardım, bir ucunu daha kalın bir naylon kordona bağladım, diğer ucunu da bir makaraya sabitleyip ipliğin sarılmasını sağladım. İplik düzgün bir şekilde makaraya dolandı ve daha ağır ipi duvarın ve bahçenin üzerinden çatıya ve ardından çelik ucun deliğinden bana geri çekti. İnce teli gevşettim ve kalın kordonun her iki ucunu yol kenarında yere çakılan bir kazığa bağladım.
  
  
  Artık yoldan, duvardan ve bahçeden konağa giden güçlü bir ipim vardı. Bütün malzemelerimi alıp yol kenarında bir yere sakladım. Koşumun tekerleğini kordona bağladım ve büyük bir çuvalın içindekilerle dolu siyah tulumu koşum takımına bağladım ve ayağa kalktım.
  
  
  Daha sonra küçük elektronik kontrol panelini aldım ve ana yoldan ana kapıya çok yakın olduğum bir yere doğru kaydım. Ziyaretçiler sayesinde kapılar açıldı. Duvarların hemen içindeki bir güvenlik kulübesinde iki nöbetçi duruyordu ve girişin hemen dışına bir kontrol noktası kuruldu.
  
  
  Kontrol panelindeki bir düğmeye bastım. Karanlık bir akşam içi doldurulmuş tulumlarım ip üzerinde hareket etmeye başladı; yolun karşı tarafında, duvarın üzerinden ve bahçenin üzerinde, gökyüzünün yükseklerinde, evin çatısına kadar. Koşuya hazır bir şekilde gergin bir şekilde bekledim.
  
  
  Hiçbir şey olmadı. Hiç kimse "adamın" bahçeden çatıya doğru uçtuğunu görmedi. Mankenin neredeyse tavana ulaşacağını görene kadar bekledim, sonra paneldeki başka bir düğmeye bastım. Bu gürültüye ve paniğe neden olacaktır.
  
  
  'Durmak! Yukarıda! Dikkat! Dikkat! Saldırı!'
  
  
  Çığlıklar sağımdaki duvarlardan yüksek ve vahşi, endişe verici ve panik dolu geliyordu. Kapıdaki üç nöbetçinin üçü de dönüp bir an oraya baktılar.
  
  
  'Dikkat! Uyarı: kırmızı alarm. Valinin numarası!
  
  
  İlave muhafızların emriyle temkinli ve gergin olan üç nöbetçi, alarm içinde kapıdan koştu.
  
  
  Yolun karşısına koştum, bariyerin üzerinden geçtim ve malikaneye giden yirmi beş metrelik garaj yolunu sakince yürüdüm. Kimse bana durmamı söylemedi.
  
  
  Sağımda spot ışıkları konağın çatısını aydınlatıyordu, memurlar bağırıyordu, askerler uyarı atışı yapıyordu ve çatının kenarından şarapnel parçaları uçuşuyordu. Askerler evden dışarı koştu ve memurlar tarafından çağrıldı. Ön kapıdaki nöbetçi de ortadan kayboldu. Sessiz, zarif koridorlara girdim ve yürüdüm. İçerideki nöbetçiler de alarma geçti.
  
  
  Belki ben şanslıyım. Çok sıkı güvenlik her zaman başınıza mal olabilir; çok fazla gerginlik yaratır. Siyah tulumlu bir katilden haberdar edilmişlerdi ve şimdi ellerinde siyah tulumlu bir adam valiye saldırı gerçekleştiriyordu. Her alanda kaygı. Herkes valiyi kurtarmak istiyordu.
  
  
  İhtiyacım olan koridoru bulup içeri girdim ve Albay Pedro Andrade'nin odasının kapısına doğru yöneldim. Kapısı açıldı. Henüz giyinmeye devam ederken dışarı çıktı. Açık kapıdan arkasında hızla giyinen bir kadın gördüm. Albay doğrudan yanıma geldi.
  
  
  'Bu kim?' - emir veren bir ses tonuyla sordu. 'Saldırı? Nerede?'
  
  
  Vali hakkında bir şeyler mırıldanarak ona doğru birkaç adım attım. Kafede koluma bağladığım stiletto kolumdan düştü. Onu kalbinden bıçakladım, düşmeden yakaladım ve küçük bir oyuğa taşıdım. Onu sırtı kapıya dönük olacak şekilde bir banka oturttum. Koridora döndüm, valiye doğru koridoru buldum ve elektrik hattını sökmeye başladım.
  
  
  Dizlerimin üzerinde çalışarak valinin maiyetinden çıktığını ve her taraftan askerlerin ona yaklaştığını gördüm. İkisi beni kenara itti. Duvarın önünde durdum ve tıpkı bir işçinin yapması gerektiği gibi korkmuş ve kafam karışmış görünüyordum.
  
  
  - Manken? - Vali iki halkına şöyle dedi: “Telesiyej gibi bir şeyin üzerinde. Bir manken için bu kadar özel malzeme var mı? Neden? Eminsin?'
  
  
  "Kukla. Biraz kalın samanla doldurulmuş. Şüpheli bir şey bulduk. ..'
  
  
  Vali etrafına bakınarak, "O halde bu bir hile olmalı," diye haykırdı. 'Ama neden? Kimse beni öldürmeye çalışmadı değil mi?
  
  
  Memur başını salladı. 'Liste. Evi arayın. Albay Pedro Andrade'nin cesedini bulmaları yirmi dakika sürdü. Vali dairelerine döneceğine söz verdi.
  
  
  “Andrade! Katil dışarı çıkamadı değil mi?
  
  
  - Hayır efendim. Eminim değildir. Kapıdaki korumalar hemen görev yerlerine gönderildi.
  
  
  Başımı çevirdim, koridor kızgın seslerle dolu bir tımarhaneye dönüştü. En uygar Portekizcemi kullanarak bağırdım: "Buradaki herkesi, memurları bile tutuklamalıyız."
  
  
  Valinin ya da başka birinin bunu bugüne kadar kimin bağırdığını bildiğinden şüpheliyim. O anda şaşkınlıktan vazgeçmediler ama çığlığı hemen kestiler. Öfkeli yaşlı albaydan, öldürülen Albay Andrade'nin hizmetçisine ve kız arkadaşına kadar, doğrudan valinin aygıtına veya kadrosuna dahil olmayan herkesin yakalanıp tutuklanmasını izledim.
  
  
  Beş dakika sonra beni burunlarının dibinde gördüklerinde beni yakaladılar. Bu sırada elektrik şirketinden gerçek adam pasaportuyla geldi ve onu da götürdüler. Zorla bir arabaya bindirildik ve gözetim altında götürüldük. Gardiyanlar bildiğim kadarıyla Ulusal Güvenlik Servisi'nden kişilerdi. Artık geri kalanı Senor Maximilian Parma'daydı. Onun da beni hayal kırıklığına uğratmayacağını umuyordum.
  
  
  Bu sefer Milli Güvenlik binasının ön kapısından girdim. Sorgu odasına götürüldük, soyulduk ve üzerimiz arandı. Konakta stiletto ve bilek mekanizmasından kurtuldum. Bunun dışında yanımda silah, teçhizat gibi hiçbir şey yoktu. Parma için işleri çok kolay, çok hızlı veya çok güvenli hale getirmek istemedim.
  
  
  İç Güvenlik Servisi, tüm siyasi servisler gibi rutin bir şekilde yaşıyor; ancak güvenlik polisinde durum daha da güçlü. Her şeyin kitaba göre yapılması gerekiyordu; deneyim onlara böyle bir şeyin en iyi sonucu verdiğini öğretti ve mizaçları bu şekilde çalışmayı sevmelerini sağlıyor. Daha az şüpheli olsaydı, elektrik şirketini kontrol edebilirlerdi ve beni hiç tanımadıklarını keşfedebilirlerdi. Ve sonra bu hemen benim başıma gelirdi.
  
  
  Bunun yerine, çok fazla görüşme yapıldığı için hepimiz aynı adım adım soruşturmaya tabi tutulduk, buna çok öfkeli birkaç polis memuru da dahil, hikayelerimiz ve mazeretlerimiz kontrol edildi. Yanımızda olan her şeyi ayrı ayrı incelediler. Yanımda olan tek şey biraz para, anahtarlar, cüzdan, sahte ehliyet, sahte aile fotoğrafları ve çok önemli küçük bir eşyaydı. †
  
  
  "Manuel Quezada kimdir?"
  
  
  Soğuk yüzlü, zayıf bir adamdı ve sorgu odasının kapısında dururken hâlâ ceketini giyiyordu.
  
  
  Müfettişler hazırolda durdular ve neredeyse havalı adamın önünde sürünerek ilerlediler. Onu buldular!
  
  
  Müfettiş beni işaret ederek, "Bu efendim," dedi.
  
  
  Zayıf patron beni yavaşça yukarıdan aşağıya doğru yürüttü. Bu hoşuna gitti ve yüzünde hafif bir gülümseme oluştu. Onayladı.
  
  
  "Hadi."
  
  
  Askerler beni oraya itti. Odadan çıktık, herkesin bana bakmak için durduğu koridordan aşağı yürüdük ve ikinci kata çıkan merdivenleri çıktık. Yüzümü düz tuttum ve aynı zamanda elimden geldiğince gergindim. O kadar da zor değildi, oldukça gergindim; adrenalin artık içime pompalanıyordu. Maximilian Parma'nın ofisine götürüldüm.
  
  
  Kapı arkamdan kapandı. Küçük bir masanın arkasında soğuk bakışlı, zayıf bir adam duruyordu. Odada üç adam daha vardı. Tamamı polis, asker yok. Maximilian Parma büyük masasında oturmuş bazı kağıtlarla meşguldü. Bir süre başını kaldırmadı. Çok eski bir numara.
  
  
  'Bu yüzden. - dedi bana bakmadan, - bu Bay Quesada, değil mi? Elektrik şirketi çalışanı.
  
  
  Yutmuşum. 'Evet . .. Sayın.
  
  
  “Nasıl,” gözlerini kaldırdı, “senin adını hiç duymadılar mı?”
  
  
  “Ben benim. .." diye mırıldandım.
  
  
  Parma başını salladı. Adam ayağa kalkıp yüzüme sert bir şekilde vurdu. Sendeledim ama düşmedim. Parma bana baktı. Tekrar başını salladı. Başka bir adam da silahını alıp kafama doğrulttu ve tetiği çekti. Tetik az önce tıkladı.
  
  
  Kimse gülmedi. Kimse konuşmadı. Parma masadan kalktı ve etrafından dolaşıp bana doğru geldi. Durdu ve gözlerimin içine baktı. Gözleri küçük ve derindi.
  
  
  "Yani" dedi tekrar. “Manuel Quesada, salak, katil. Peki ya sıradan bir manken ve bir katil? HAYIR! Yakalandığını bilen ama darbeden zar zor kaçan bir adam. Kendisine silah doğrultulduğunda neredeyse hiç gözünü kırpmayan, çekinmeyen ve hiç sızlanmayan bir adam. Sıradan bir katil değilsin, öyle değil mi?
  
  
  Portekizcemi kullandım. - Ben... anlıyorum. ... ama mesele bu değil.
  
  
  Görünüşe göre "Öyleyse" Parma'nın sloganıydı. — Hala Portekizce ve hala çok iyi. Portekizce çok iyi ama yerel lehçe mükemmel. Bütün bu güzel şeyler ve bunlar sadece dikkat dağıtıcı. Çok akıllı ve çok etkili.
  
  
  “Bana emir verildi. Onu bana verdiler. .. - Portekizce dedim.
  
  
  'Onlar?' - dedi Parma. Başını salladı, masaya döndü, küçük bir nesne aldı ve bana gösterdi. 'Bunun ne olduğunu biliyor musun? Bunu anahtarlarınla bulduk.
  
  
  Bulunması için oraya koydum: iki yere. Bu, uyuyan altın aslan Chaka'nın İşareti muskasının kırık yarısıydı.
  
  
  “Ben benim. ..' Yine bocaladım. "Biri onu cebime koymuş olmalı, Ekselansları."
  
  
  "Bunun ne olduğunu ve ne anlama geldiğini bilmediğimi mi sanıyorsun?" Bu bana ne anlatıyor?
  
  
  Bilseydi, sandığım kadar etkili olmazdı, ben de boşuna onca çaba harcardım. Neyi umduğumu bilmeseydi ben de bir saat içinde ölmüş olurdum. Ama yine de bir şey söylemedim.
  
  
  "Hadi gidelim" dedi.
  
  
  Tüm kanıtların bulunduğu uzun bir masanın bulunduğu ikinci odaya götürüldüm. Parma, tüm malzemeleri bizzat test etmeyi seven bir şefti. Şimdi masanın üzerinde General da Silva cinayetiyle ilgili tüm materyallerin yanında tulumlu siyah mankenim duruyordu. Eğer bu olmasaydı, boşuna çok çalışmış olurdum. Parma tulumuma tıktığım kalın samana uzandı ve uyuyan aslanın diğer yarısını çıkardı. Bana döndü ve gösterdi.
  
  
  "Onların küçük hatası" dedi. Ve sonra İngilizce: "Ama bildiğim kadarıyla bu çok önemli bir hata, değil mi?"
  
  
  Ona baktım ve sonra İngilizce de kullandım. Konuşabilir miyiz?'
  
  
  Ahhh. Neredeyse sevinçten yüzü gülüyordu, sonra hızla adamlarına döndü. - Ofisimde bekle. Seni arayacağım. Ara yok. Bu açıktır? Bu kişiyle yalnız konuşmak istiyorum."
  
  
  Dışarı çıkıp kapıyı arkalarından kapattılar. Parma bir sigara yaktı. "Sonunda buluşacağız ve tüm kartlar benim elimde olacak" dedi. Dudaklarını yaladı, gördüğü manzara karşısında gözleri parladı. "Killmaster'ı şahsen. N3 ellerimde, AH ellerimde. Sen yakalanmış bir katilsin Carter, AH'nin bizimle pahalı pazarlıklar yapması gerekecek. Tabii ki benimle.
  
  
  Haklıydım: Eğer küçük bir gizli polis şefiyse, N3'ün kendi topraklarında olduğunu ve görünüşe göre Zulu isyancılarıyla işbirliği yaptığını biliyor olmalıydı. Bir kez paniğe kapıldığında, benim çalışma şeklimi de biliyor olmalı. Kuklama yerleştirdiğim uyuyan aslanı bulduğunda hayrete düştü ve diğer yarısı Manuel Quesada'ya ulaştığında, AH'den N3 aldığından kesinlikle emindi. Ayrıca AH, kendisinden başka kimsenin bununla başa çıkamayacağı kadar önemliydi.
  
  
  "Bu bir hata," diye iç çektim. "Kesinlikle çok yaşlanıyorum."
  
  
  Parma usulca, "Durumunuz çok hassas," dedi.
  
  
  "Eğer senin bir katil olduğuna dair hiç şüphem yoksa. .. - omuz silkti.
  
  
  - Bir sigara alabilir miyim? Bana bir tane verdi ve yakmama izin verdi. 'AH'in burada gerçekte ne yaptığıyla başlayalım mı? Sigara içtim. "Konuşacağıma inanmıyorsun değil mi?"
  
  
  Parma, "Sanırım bir noktada seni konuşturacağız bile" dedi.
  
  
  "Yeterince uzun yaşarsan" dedim.
  
  
  'BEN? Hadi, tamamen arandın. ..'
  
  
  Mankenin yanına gidip elimi üstüne koydum. Elinde silahla üzerime atladı ve beni şiddetle kenara itti. Odanın karşısına geçtim. Parma, içinde sakladığımı düşündüğü şeyi bulmak için mankenin üzerine eğildi. Hoşuna gitmedi.
  
  
  Arkasını dönüp ayağa kalkmaya çalıştı. Yüzü maviye döndü. Nefesi kesildi. Gözleri korkunç bir şekilde fırladı ve beş saniyeden kısa bir süre içinde yere düştü.
  
  
  Ben odanın en uzak köşesinde kaldım. Sigarayı pipeti ıslattığım sıvıya düşürdüğümüzde çıkan gaz, bildiğim en ölümcül silahtı. Bir zamanlar nefes almak anında ölüm anlamına geliyordu. Parma'nın onu neyin öldürdüğünü, hatta ölmek üzere olduğunu fark ettiğinden şüpheliyim. Aklı bir şey söyleyemeden oldu bu.
  
  
  Kendi delillerini incelemek isteyen bir polis memuru mutlaka ofisine bir manken getirirdi. Kesinlikle AH ya da N3 gibi önemli bir şeyle şahsen ilgilenen ve müzakere etmek isteyen bir subay. Buna güvendim ve işe yaradı. Artık tek yapmam gereken oradan canlı çıkmaktı.
  
  
  
  
  Bölüm 17
  
  
  
  
  
  Bu kadar zor olmamalı.
  
  
  Öldüğünde Parma ses çıkarmadı. Diğer odadaki adamlarına kesinlikle orada kalmaları emredildi ve çok disiplinli davrandılar. En yüksek rütbelilerin bile, muhtemelen beni buraya getiren o soğuk bakışlı zayıf adamın, kendisine girmemesi söylendiğinde içeri girmeyi hatırlaması uzun zaman alacak; hatta bir şeylerin ters gidip gitmediğini merak etmeye bile başladı.
  
  
  Parma'nın kıyafetlerini giyemedim. O benim için çok küçüktü. Ancak ofisindeki ikinci kapı başka bir nöbetçinin bulunduğu koridora açılıyordu. Şimdiye kadar tüm ofis, katilin yakalandığını, gizli bir örgüte üye olduğunu ve artık patronun onunla ilgilendiğini biliyor olmalıydı. Hepsi mansiyon ödülü alacak, hatta belki terfi bile alacaklar; Gizli polis gibi örgütlerde söylentiler genellikle hızla yayılır. Şansınız varsa, gardiyan rahatlayacak ve artık herkes şarap içerken birbirine sırıtıyor olacak.
  
  
  Nefesimi tuttuğum, Parma'nın cesedini aradığım, silahını aldığım ve koridora açılan kapıya doğru yürüdüğüm o birkaç saniyede tüm bunları düşündüm. Kapıyı açtım ve bir mendil aracılığıyla Parma'nın sesini taklit ederek şöyle dedim: "Şimdi içeri girin."
  
  
  Asker hızla içeri girdi. Yine polis devletinin aşırı katı disiplini. Kapıyı kapattım ve neredeyse aynı hareketle onu ayaklarından düşürdüm. Bayıldı. Neredeyse benim boyumdaydı. Yine de onun üniformasını kullanırdım ama bu şans beni birçok riskten kurtardı. Onu soydum, üniformamı giydim ve koridora çıktım.
  
  
  Sanki Parma için önemli bir işim varmış gibi hızla oradan ayrıldım. Diğer kapıdaki nöbetçi içeri girdiğimi görecek ve tekrar dışarı çıkmama aldırış etmeyecekti. O da zar zor gözlerini kaldırdı; Katili yakalamanın heyecanıyla görev yerlerini terk eden diğer iki nöbetçiyle neşeli bir şekilde sohbet ediyordu. Buradaki söylentiler gerçekten de beklediğim kadar hızlı yayıldı.
  
  
  Sorgulamam sırasında Parma'nın yanında bulunan üst düzey yetkililere başka bir ofiste beklemeleri emredildi ve muhtemelen hala orada bekliyorlardı. Hiçbirinin yüzümü fark etmesinden endişe etmeme gerek yoktu. Gürültülü koridorlardan hızla geçerek zemin kata indim ve ön kapıya doğru yöneldim.
  
  
  Ana girişteki koruma merakla bana baktı. Bir içki istedim ve nöbetçi sırıttı. Sonra kendimi karanlık bir sokakta buldum.
  
  
  Başka bir ara sokakta üniformamdan kurtuldum, orada sakladığım kıyafetlerimi giydim ve ucuz otelime döndüm. Orada eşyalarımı topladım, parasını ödedim ve kiraladığım üçüncü odaya iki blok yürüdüm. Üst kata çıkıp yattım. İyi uyudum, çok uzun bir gündü.
  
  
  Bütün gece sirenleri çalarak şehirde dolaşan polis ve asker araçları bile uykumu bölmedi.
  
  
  Ertesi günün tamamını odamda oturarak geçirdim. Televizyon izledim ve irtibat kişimi bekledim. Televizyon suikast girişimleri dışında çok az şey anlattı. Panik şehri sardı; Sıkıyönetim ilan edildi ve bölge kordon altına alındı. Histerik bir tonda hükümet sükunet çağrısında bulundu. Artık lider öldürüldüğüne göre her şey kontrol altındaydı. Bu genellikle böyle giderdi.
  
  
  Birkaç hafta içinde, başka kimse öldürülmediğinde ve başka hiçbir şey yaşanmadığında, hükümet tehlikenin geçtiğine ve koloninin yeniden yerleşeceğine karar verecek. Herkes hükümeti tebrik etti ve hükümet de davayı kurtaran ve alçak katili mağlup eden kararlı eylemi nedeniyle kendisini tebrik etti. Sadece birkaç kişi, şüpheciler, şairler, yazarlar ve birkaç muhabir, katilin işini yeni bitirip eve dönmüş olabileceğini hayal edebilirdi.
  
  
  Bağlantım, öğle yemeğinden kısa bir süre önce, bir müfrezeyle birlikte bir ordu yüzbaşısı kılığında ortaya çıktı. Kapımı çaldı ve tutuklandığımı duyurdu. Kaptan bağırdığında onları kapıdan dışarı fırlatmak üzereydim: “Direnmeyin, senyor. Kardeşin zaten tutuklandı. Gerçek gücünüz biliniyor, kaçmak imkansız.
  
  
  Anahtar kelime "kardeşim"di.
  
  
  Diye sordum. - “Gerçek kişiliğim nedir?”
  
  
  "Siz Malmö Saw ve AX tarafından istihdam edilen Senor Halfdan Zwart'sınız."
  
  
  Kapıyı açtım. Kaptan yalnızca bir kez gülümsedi. Adamlarına beni tutuklamalarını emretti. Kasabalılar kaldırıma koştu. Bazıları yüzüme tükürdü. Askerler beni komuta arabasına itti, yüzbaşı da bindi ve yola çıktık.
  
  
  'Nerede?' - Diye sordum.
  
  
  Kaptan omuz silkmekle yetindi. Ona baktım. Onda hoşlanmadığım bir şey vardı. Kaptan hiçbir merak göstermedi, gülümsemedi, soru sormadı. Onda karanlık bir şeyler vardı, çok ihtiyatlıydı. Ve bana yeterince bakmadı.
  
  
  Şehri mor alacakaranlıkta terk ederek güneydeki yoğun vahşi doğaya doğru yola çıktık. Kırsal kesimdeki büyük bir çiftliğin avlusuna girdiğimizde hava çoktan kararmıştı. Askerler etrafımızdaki gölgelerin arasında duruyordu. Ayrıca biri ABD işaretli iki helikopter de vardı. Daha iyi hissettim. Kaptan beni içeriye yönlendirdi. - Burada beklemeniz gerekiyor bayım. Carter," dedi kaptan.
  
  
  Beni yalnız bıraktı. Şimdi ise hiç hoşuma gitmedi. Durduğum geniş oturma odasını inceledim. Hem lüks hem de rustik mobilyaların yanı sıra eski bir aileden gelen çok zengin bir adamın malikanesi vardı. Bir Afrika mülkü değil, Portekiz mülkü. Duvarlardaki sandalyeler ve masalar, resimler ve silahlar - bunların hepsi doğrudan ortaçağ Portekiz'inden aktarıldı.
  
  
  Burada hiç asker yoktu ama her pencerede gölgeler gördüm. Kendimi kapana kısılmış hissettim. Ama ben işimi yaptım. Hiçbir şey ters gitmedi. Yoksa doğru muydu? İşimi yaptım ve artık bana ihtiyaçları yok mu?
  
  
  Çok mu fazla şey biliyordum? Yani önemli bir kişi artık bana ihtiyacı olmadığından emin olmak mı istiyor? Bu daha önce de oldu. Ve kaptan bunu biliyordu.
  
  
  Karşımdaki duvardaki kapı açıldı. Odaya bir adam girdi ve benim daha önce yaptığım gibi dikkatle etrafına baktı: Şahin.
  
  
  O beni gördü. 'Nick? Burada ne yapıyorsun?'
  
  
  "Benim için adam göndermedin mi?" - diye çıkıştım.
  
  
  Kaşlarını çattı. - Evet, seni ülke dışına çıkarmak için bir bağlantı ayarladım ama... ... bu "emir" kapandı, değil mi?
  
  
  "Evet dedim. 'Ama ne?'
  
  
  Yaşlı adam, "Senin Svaziland'a geri götürüleceğini sanıyordum" dedi. “Bakan bana telefonda benimle ilgilenmesi gereken önemli bir işi olduğunu söyledi. Belki sana teşekkür etmek istiyordur.
  
  
  Belki, dedim. "Ama bütün pencerelerde korumalar var ve kaptan gerçek adımı biliyor."
  
  
  'Adınız!' Şahin yemin etti. “Kahretsin, bu tüm anlaşmaya aykırı. Bakan biliyor. ..'
  
  
  Başka bir kapı açıldı. 'Ne biliyorum Bay Hawk?'
  
  
  Küçük boyuna rağmen çok etkileyici olan derin sesi odanın her yerinde yankılanıyordu. Portekiz'in önde gelen adamlarından biri orada durmuş, Hawk'la beni izliyordu. Şahin korkmuyordu. Şahin dünyadaki hiç kimse tarafından korkutulamaz.
  
  
  "Görev sırasında hiç kimsenin N3'ün adını bilmemesi gerekiyor."
  
  
  “Ama “görev” bitti, değil mi? dedi küçük adam. “Üç şüphelimiz öldü, çok profesyonel Bay. AH'den Carter çok tecrübeli.
  
  
  "Lanet olsun," diye kükredi Hawk, "aslına dönelim." Önemli bir iş meselesi için aradınız. N3'ün burada olacağını ve adamlarınızın kaçmasına yardım etmek için bağlantıya verdiğim kodu kullanarak onu buraya getireceğini söylemediniz. Bir an önce Mozambik'ten ayrılmasını istiyordun. O halde neden hâlâ burada?
  
  
  "İş bitti." dedim yavaşça. Belki de bakan şimdi katılımını gizlemek istiyor ve artık Sanat Akademisi'ne ihtiyacı yok.
  
  
  Şahin hafifçe güldü. - Bunu tavsiye etmem Sayın Bakan.
  
  
  Sesinde hafif bir tehdit vardı ama Hawk uyardığında gücün onda olduğunu, AH'nin arkasında olduğunu ve asla yumuşak olmadığını fark etti. AH gerekirse bütün bir ulusu yok edebilir. Bakanın bunu bilmesi gerekirdi ama yüzünde tek bir kas bile hareket etmedi. Kendimi çok rahatsız hissetmeye başladım. Hangi...?
  
  
  Bakan, "İş bitti" dedi. - Peki gerçekten gerekli miydi? Önde gelen isimlerimizden üçü öldü ama aralarında gerçekten bir hain var mı diye merak ediyorum.
  
  
  Sessizlik, lüks oturma odasında bir bulut gibi asılı duruyordu; Parma'yı öldüren gaz bulutu kadar ölümcül. Arkasında nöbetçilerin gölgelerinin görülebildiği pencerelere baktım. Hawk sadece bakana baktı, yüzü aniden ciddileşti.
  
  
  "Bu ne anlama geliyor?" - yaşlı adama sordu.
  
  
  “İsyancıların tüm bunları bildiğine ve ancak hükümet yetkililerinden birinin yönetimi altında bir lidere sahip olmaları durumunda yapabileceklerine ikna olmuştuk. Hain. Bir hainin olması gerektiğini biliyoruz ama belki de yanlış yere arıyorduk.
  
  
  -O zaman nereye bakmalıydın? Hawk usulca sordu.
  
  
  'Bay. Carter isyancı lideri bizimle birlikte öldürdü,” dedi sekreter bana bakarak. “Fakat ayaklanma planlandığı gibi gidiyor. Birkaç saat içinde Albay Lister'ın yer altı televizyonuna çıkarak bunun başlangıcını duyuracağını ve siyahlar arasında isyan ve grev çağrısı yapacağını duyduk. Komşularımızdan isyancıların durdurulamayacağını, mağlup edilmeyeceğini, planlarını gözle görülür bir sorun yaşamadan gerçekleştirebileceklerini duyduk."
  
  
  Şimdi Hawk'a baktı. "Dün gece, Parma'nın öldüğünü öğrenir öğrenmez, en iyi birliklerimizin kışladan, buradan 60 kilometre uzaktaki Imbamba'ya gizlice nakledilmesini emrettim. Her şey plana göre. İkimize de baktı. “Akşam erken saatlerde Albay Lister'in paralı askerleri Imbamba'daki birliklerimize saldırdı. Henüz dağınık ve biçimsiz durumdayken onlara vardıklarında saldırdı ve neredeyse onları yok etti. İki hafta içinde işimize yaramaz hale gelecekler. Albay Lister onları bekliyordu!
  
  
  Şahin gözlerini kırpıştırdı. Zihinsel olarak ileriye baktım. Bu nasıl mümkün oldu? ..?
  
  
  'Ancak . .. — Hawk kaşlarını çatmaya başladı.
  
  
  Bakan, "Ben emri vermeden önce bu birlik hareketinden yalnızca iki kişinin haberi vardı" dedi. Ben ve Bay Carter.
  
  
  Hawke, "Ben de," diye çıkıştı. “N3 elbette bana rapor verdi.”
  
  
  - Ve sonra sen. - dedi bakan. Öfke artık sesinde derindi. 'BEN . .. ve AH, onlara söylemedim. Sonra düşünmeye başladım. Olaya karışanlardan hangisinin bizimle ve isyancılarla bağlantısı var? Kim her iki taraf için de çalışıyor? AH! Eğer yetkililerimizden biri hain olsaydı, bu isyancılara sahip oldukları tüm bilgileri kim verebilirdi? Tek kaynak: AH.'
  
  
  Bakan parmaklarını şıklattı. Askerler tüm kapılardan odaya daldılar. Bakan kükredi: “İkisini de tutuklayın.”
  
  
  Beklemedim. Bir an bile tereddüt etmedim. Belki de bilinçaltım buna hazırdı, bu çiftliğe geldiğim andan itibaren hazırdı. İki askeri yere serdim ve pencereden atladım. Cam yağmuru altında dışarıda bir askerin üstüne indim, takla attım ve ayağa fırladım. Kendimi çiftliğin duvarına attım.
  
  
  Bir yandan da ayağa fırlayıp karanlık ormana daldım.
  
  
  
  
  Bölüm 18
  
  
  
  
  
  Benim için geldiler. Kurşunlar kulaklarımın etrafında vızıldamaya, ağaçların yapraklarını ve dallarını koparmaya başladığında ormana yirmi metreden az kalmıştı. Bakanın adamlarını harekete geçmeye çağıran alçak, öfkeli sesini duydum. Eğer önceden ikna olmasaydı benim kaçışım onun şüphelerini giderirdi. Ama hiç şansım yoktu: Eğer elimde olsaydı hiçbir açıklamayı dinlemezdi. Ama hiçbir açıklamam yoktu ve eğer bir açıklama bulmak istiyorsam bunu yapmakta özgür olmalıydım. Cevabın Lister'in tarafında olduğunu hissettim.
  
  
  Hacienda'nın çevresindeki arazi, orman ve savanın bir karışımıydı ve askerler, yolumu kesmek ve ormanın daha yoğun şeritlerinde beni tuzağa düşürmek için açık otlakları kullanmaya çalıştı. Etrafımda seslerini duyuyordum ve orada, çiftlikte arkamda helikopterin motoru öksürüyordu. Gecenin karanlığına doğru gittiğini gördüm. Bana doğru dönerken spot ışıkları yeri taradı. Bakan ek asker, polis ve bulabildiği herkesi çağıracak. Eğer isterse Mozambik'in tüm polisini ve ordusunu emrinde tutabilirdi.
  
  
  Artık sınırın her iki tarafında ve burada, çatışmanın her iki tarafında da herkes beni takip edecek. Ben bir engel olmazdım ve tek arkadaşım Hawk da artık bir mahkumdu. Ona zarar vermeyecekler; bunun için çok fazla gücü vardı ama onu tutacaklardı ve şu anda AH'nin eylemleri sınırlıydı. Ne oldu, nasıl oldu sorusunun cevabını bir yerlerde bulmam gerekiyordu. Albay Lister'ı bulmam gerekiyordu. Zaman önemli hale geldi.
  
  
  Bu koşullar altında tek bir hızlı yol vardı; en iyi yol. Belki de kaçmanın tek yolu. Zalim ve beklenmedik. Yıllardır buna hazırlandım. Hacienda'ya döndüm.
  
  
  Askerler ve helikopterler koştuğum yöne doğru beni takip etmeye devam ediyordu. Bir hayalet gibi yanlarından kayıp gittim. Ancak bakan aptal değildi. Geri dönme ihtimalimi göz ardı etmedi. Hacienda hâlâ askerlerle kaynıyordu. Açıkça değil ama her yerde gölgelerin arasında saklanıp benim hareketimi bekliyorlardı.
  
  
  Ama bakan yanılmıştı. O bir hata yaptı. Bir Şahini vardı ve bir Şahinin önemini biliyordu. Bu yüzden Hawke'u serbest bırakmaya çalışmamı bekliyordu. Muhafızlar tekrar içeri girip Hawke'yi serbest bırakma girişimlerine karşı dikkatli bir şekilde evin etrafında yoğunlaştı. Ama denemeyi düşünmedim.
  
  
  Yan kapıyı bulana kadar duvar boyunca yürüdüm, kilidi aldım ve içeri girdim. ABD Ordusu helikopteri hâlâ aynı noktadaydı. Hawk'ı toplantıya getiren helikopterdi. Pilot muhtemelen evin bir yerinde mahsur kalmıştı ama neyse ki buna ihtiyacım yoktu. Helikopteri yalnızca bir kişi korudu. İyi niyetli bir darbeyle onu yere serdim, düştüğü yerde bıraktım ve kabine atladım. Askerler ne olduğunu anlamadan motoru çalıştırdım ve yola çıktım.
  
  
  Helikopterin uçabileceği en hızlı şekilde havalandım. Birkaç mermi gövdeye ve şasiye isabet etti ama hiçbiri bana isabet etmedi. Büyük bir daire çizerek eğik bir şekilde uçtum ve ışıksız gecenin içinde kayboldum. Portekiz helikopterinden kaçınmak için okyanusa doğru döndüm. Oradan güneye, mangrov bataklıklarına ve Albay Lister'in köyüne doğru döndüm.
  
  
  Bataklığın kenarında Prens Wahbi'nin adamlarının beni yakaladığı aynı çıkıntıya indim. Karanlıkta bataklıktan geçerek paralı asker köyüne doğru yoluma devam ettim. Hiçbir devriye görmedim ya da duymadım ve nöbetçilerin dış halkasının neredeyse terk edilmiş olduğunu gördüm. Köyde hala birkaç nöbetçi vardı ve kulübeler uyuyan kadınlar tarafından işgal edilmişti.
  
  
  Kulübede Indula'yı uyurken buldum ve boğazdaki asi köyünde tanıştığım ipek pelerinli bir Zulu kadını buldum. Lister'ın karısı olmalı. Kulübenin Lister'a ait olduğu açıktı, diğerlerinden daha büyüktü ve saha ofisi de oradaydı ama ne albay ne de silahları oradaydı.
  
  
  O neredeydi? Paralı askerler neredeydi?
  
  
  Indula'yı sormak için uyandırmadım. Vehbi'nin kalesindeki odada aramızda ne olmuş olursa olsun, o artık elbette benim düşman olduğumu düşünüyordu ve benim öyle olmadığımı kanıtlamamın hiçbir yolu yoktu. Ben onun düşmanı değildim ve aslında Zulus'un da düşmanı değildim. Ama benim atanmamın şu anda onlara hiçbir faydası yoktu.
  
  
  Uyumasına izin verdim ve bataklığa geri döndüm. Orada, nöbetçilerin dış çemberinde hafif makineli tüfeğin başında uyuklayan bir adam oturuyordu. Kısa boylu ve sırım gibi bir adamdı, Hintli yüz hatlarına sahipti ve eli bandajlıydı. Belki bu Güney Amerikalı yaralandığı için köyde kalmıştı.
  
  
  Uykusundan boğazına bıçak dayanmış halde uyandı.
  
  
  'Neredeler?' - İspanyolca tısladım.
  
  
  Yukarıya baktı ve gözlerindeki uykuyu silkti. 'DSÖ?'
  
  
  Bıçağı boğazına dayayarak, "Ses çıkarmadan, sessizce nefes al," diye fısıldadım. -Lister nerede?
  
  
  Gözleri yuvalarına döndü: “Imbamba. Saldırı.'
  
  
  "Dün gecenin erken saatleriydi. Şimdiye kadar dönmüş olmaları gerekir.
  
  
  Endişeli görünüyordu. Çok fazla şey biliyordu. Yoksa bildiklerinden mi korkuyordu?
  
  
  "Yarın güneye gitmek üzere şimdiye kadar dönmüş olmaları gerekir," dedim. "İsyan'ın Ötesindeki Güney."
  
  
  Şimdi çok korkmuştu. Çok fazla şey biliyordum. Eğer ben bu kadarını bilseydim... başka kim bilebilirdi... parayla... başarı şansının ne olduğunu. ..ödüller mi? O bir paralı askerdi. Güney Amerika çok uzaktaydı ve ilk bağlılığının nereye dayandığını biliyordu. Çoğu insan için bu: kendine karşı dürüst olmak. Zorlukla yutkundu.
  
  
  - Yoldalar efendim.
  
  
  'Nerede?'
  
  
  "Kuzeyde, buradan yaklaşık on mil uzakta." Svaziland'dan Lorenzo Marques'a demiryolu.
  
  
  'Kuzey? Ancak . ..'
  
  
  Demiryolu? Svaziland'dan denize giden tek demiryolu mu?
  
  
  Denizden Lorenzo Marquez'e mi? Hayati ve stratejik önemi ve . .. şüphelenmeye başladım. Kuzey!
  
  
  Paralı askeri yere serdim. Zaten yeterince az çok masum insanı öldürdüm ve şimdilik bu kadarı yeter. Kuzey!
  
  
  Mozambikli özgürlük savaşçılarının ayaklanacağı yer burası, evet. Ancak planın tamamı sınır bölgelerinde bir patlamayı, Lister'in paralı askerlerinin kuzeyden ilerleyen Portekizlileri ve batıdan ilerleyen düzenli Güney Afrika birliklerini püskürtmek için ana güç olduğu yoğun bir patlamayı gerektiriyordu. Lister ve ateş gücü kuzeye, sınırdan uzağa doğru hareket etmiş olsaydı, Zulu'yu, Swazi isyancılarını ve Mozambikli Siyahların ana gövdesini Güney Afrika ve Swaziland'ın düzenli güçleriyle tek başına karşı karşıya bırakacaktı.
  
  
  Ya da daha kötüsü, eğer Portekiz birlikleri Lister'in paralı askerleri (kuzeyde Lister ve güneyde Portekiz sömürge güçleri) tarafından engellenmeden güneye hareket edebilseydi, Zulu ve diğer siyah isyancıların hiçbir şansı olmayacaktı. Gerçek bir kan banyosu olacak.
  
  
  Şüphelerim arttı. Carlos Lister Ruslar için çalışıyordu ve buradaki isyancıları aslanlara atacaktı. Portekiz ve Svazi güçlerine saldırmaya çalışırken ölürken Lister kuzeye ilerledi ve Mozambik'i ele geçirdi. Aniden bundan kesinlikle emin oldum.
  
  
  Modern ordu birlikleriyle assegais ve eski silahlarla savaşmak zorunda kalan Zulus'u ve diğer siyahları uyarmam gerekiyordu. Ama bana inanmalarını nasıl sağladım? Nasıl?
  
  
  Paralı askeri bağladım ve boş paralı asker köyüne geri döndüm. Indula ve Lister'in metresi Zulu kadının uyuduğu kulübeye döndü. Sessizce kulübeye girdim, Indula'nın üzerine eğildim ve onu bir, iki kez öptüm, sonra elimle ağzını kapattım.
  
  
  Bir irkilmeyle uyandı. Hareket etmeye çalıştı ama ağzını kapatarak onu durdurdum. Bana baktığında gözleri çılgınca döndü ve sinirlendi.
  
  
  "Indula," diye fısıldadım. "Düşmanın olduğumu düşünüyorsun ama değilim." Hepsini açıklayamam ama bir görevim vardı ve artık bitti. Artık farklı bir şey yapma fırsatım var: Seni ve halkını kurtarmak.
  
  
  Bana dik dik bakarak mücadele etti.
  
  
  "Dinle," diye tısladım. - Şimdi zamanı değil, duydun mu? Lister hepimizi aldattı. Sen ve ben Halkınızı kullandı ve sonra onlara ihanet etti. Onu durdurmalıyım, sen de adamlarını uyarmalısın. Dambulamanzi nerede?
  
  
  Başını salladı ve elimi ısırmaya çalıştı, gözleri çılgınca parlıyordu.
  
  
  'Beni dinle. Paralı askerler kuzeye doğru ilerliyor. Anladın? Kuzeyde!
  
  
  Sakinleşti ve şimdi gözlerinde şüpheyle bana baktı. Şüphe gördüm: Kuzey ve o odada aramızda yaşananların hatırası.
  
  
  “Sana karşı bir şey yapmak için gönderildiğimi itiraf ediyorum, bu siyasiydi. Ama şimdi seninleyim, bu da siyaset ama çok daha fazlası. Şimdi istediğimi yapıyorum: Lister'ı durdurmaya çalışıyorum.
  
  
  Bana hareketsiz baktı. Şansımı denedim, elimi ağzından çektim ve gitmesine izin verdim. Ayağa fırladı ve bana baktı. Ama çığlık atmadı.
  
  
  'Kuzeyde mi?' Dedi. - Hayır, yalan söylüyorsun.
  
  
  "Halkınızı uyarmalısınız." Dambulamanzi'yi bul ve ona söyle. Seninle gitmeyeceğim.
  
  
  - Sana nasıl güvenebilirim Nick?
  
  
  “Çünkü beni tanıyorsun ve daha önce bana güvenmiştin.”
  
  
  'Güven? Beyaz bir adama mı?
  
  
  - Beyaz adam, evet. Ama düşman değil. Benim bir işim var ve onu yaptım. Ama artık iş bitti ve ben seninleyim.
  
  
  "Ben..." tereddüt etti.
  
  
  Aniden bir hareket duydum ve hızla arkama döndüm. Lister'in karısı olan yaşlı Zulu kadını uyandı ve loş ışıkta parlayan altın tokalı ipek elbisesiyle doğruldu.
  
  
  - Yalan söylüyor Indula. Bu beyaz bir casus. Buraya liderimizi öldürmek ve isyanı durdurmak için geldi. Portekizliler için çalışıyor.
  
  
  Başımı salladım. - Bunun için gönderildim. Ama şimdi her şey farklı. Gizli bir Portekizli liderin var olduğuna inanmıyorum. Onu hiç gördün mü Indula? Hayır, Lister tek beyaz lider ve Chucky'nin İşaretini kendi avantajına kullanıyor."
  
  
  - Onu dinleme! - diye bağırdı kadın. Artık İngilizceyi aksansız konuşuyordu.
  
  
  Indula önce kadına, sonra bana baktı ve yüzünde şüphenin büyüdüğünü gördüm. Belki şimdi geçmişteki diğer küçük şüphelerini hatırlıyordu.
  
  
  "Shibena," dedi yavaşça, "İngilizcen artık çok iyi hale geldi." Bunu nereden öğrendin?
  
  
  Yaşlı kadın kaba bir tavırla, "Düşündüğünden daha iyi eğitimliyim" dedi. - Davamız için. Bu adam . ..'
  
  
  "Bu Lister'ın karısı," dedim. "Lister'ın karısı Indula'yı dinliyor musun?"
  
  
  Indula hatırladığı şeyleri düşünüyor gibiydi. -Nerelisin Shibena? Albay Lister buraya gelmeden önce sizi tanıyor muyduk? Onun vekili olarak bize geldiniz. Önünde Zulu bir kadın vardı, biz de ona güvendik ama...
  
  
  Shibena işe koyuldu. Hızlı, alıştırmalı bir saldırı. Koyu renk elinde uzun bir bıçak, siyah derisinin altında kaslar parlıyordu. Bu bana yapılan bir saldırıydı. O kadar hızlı ve iyi tepki verdi ki eğer Indula harekete geçmeseydi beni kesinlikle öldürecekti. Refleksle beni korudu. Çünkü birbirimizi seviyorduk? Her ne ise Indula kendiliğinden hareket etti ve Shibena'nın yoluna çıktı. Shibena boşta kalan elinin hızlı bir hareketiyle onu bir kenara fırlattı ve Indula bir tüy gibi bir kenara fırlatıldı. Ama bu yeterliydi. Hançer neredeyse kalbime saplanıyordu ve yan tarafımda bir sızı hissettim. Hızla hamle yaptım ve Shibena'nın çenesinin ucuna vurdum. Yenilgiye uğramış bir boğa gibi düştü. Gücümün yettiği kadar sert vurdum.
  
  
  Indula'nın elini tuttum. 'Benimle gel.'
  
  
  Artık direnmedi ve neredeyse terk edilmiş kamp boyunca benimle birlikte çadırdan çıktı. Yavaşladık ve onu sessiz olması konusunda uyardım. Düşen paralı askerin hâlâ bağlı olduğu karakoldaki nöbetçi çemberinin arasından geçtik. Hayatı bizim için zorlaştırmaya çalışmadı. Belki de bağlı olduğu ve artık bizi rahatsız etmediği için mutluydu.
  
  
  Helikoptere yaklaştık. Karanlıkta kaya çıkıntısından tırmandım ve arabayı kuzeye çevirdim. Indula bana her zaman endişeyle baktı, henüz bana tam olarak ikna olmamıştı. Paralı askerleri bulmam gerekiyordu.
  
  
  Onları buldum. Adamın dediği gibi kuzeydeydiler. Svaziland'dan Lorenzo Marques'e giden demiryolu boyunca, olmaları gereken yerin kırk kilometre kuzeyinde ve diğer taraftaki köylerde kırk kilometre olmaları gereken yerden sadece birkaç saat uzaklıkta, ateşsiz sessiz bir kamp.
  
  
  "Bugün öğleden önce elli mil yol kat etmediler," dedim. - İkna oldun mu?
  
  
  Indula aşağıya baktı. "Bunun bir nedeni olabilir."
  
  
  "Tamam" dedim. "Hadi bulalım."
  
  
  
  
  Bölüm 19
  
  
  
  
  
  Paralı askerlerin yaklaşık bir mil güneyinde küçük bir açık alana indiğimizde bizi gri bir şafak karşıladı. Buradaki orman alçak çalılara ve savana dönüştü. Sessizdi, vahşi hayvanlar saklanıyordu. İnsanlar öfkelendi.
  
  
  Demiryoluna doğru dikkatlice yürüdük ve küçük paralı asker barınakları birbiri ardına sıralandı. Tam bir savaşa hazır durumdaydılar. Sahadaki devriyeler bölgede sıkı güvenlik önlemi alıyor. Görünüşe göre Albay Lister işi bitene kadar kimsenin onları keşfetmesini istemiyordu. Geçen trenden hiç kimse askerlerin izini bulamadı. Kampa girmek o kadar kolay olmayacak. Lister'in çadırının neredeyse ortada olduğunu, güvenli ve iyi korunduğunu gördüm. Başka bir şey gördüm ya da bir şey görmedim.
  
  
  Diye sordum. - “Dambulamanzi ve diğer siyahlar nerede?” Indula huzursuz hissetti. - Belki devriyededirler?
  
  
  Belki, dedim.
  
  
  Nöbetçilerin dış halkasının etrafında dolaştık. Kampa girmenin güvenli bir yolunu bulamasam da Indula kolayca girmeyi başardı.
  
  
  “Haklıysam girebilirsin ama çıkamazsın” dedim.
  
  
  "Lister'a ulaşıp onunla yüz yüze görüşebilseydim bu yeterli olurdu" dedi. "Ama seni götürürler..."
  
  
  Sessizliğin içinde bir dal kırıldı. Kendimi mümkün olduğu kadar iyi korumaya çalışarak Indula'yı yere doğru ittim. Başka bir dal daha kırıldı ve ormanın kenarında şekilsiz kahverengi bir figür belirdi, çalılara ve savana bakmak için durdu. Arap. Ölen Prens Wahbi'nin adamlarından biri! Burada ne yapması gerekiyordu? Bu sorunu hemen kafamdan attım. Şimdilik bunun bir önemi yoktu. Halil el-Mansur muhtemelen Portekizli "dostları" için paralı askerlere bakıyordu. Ama bu benim şansımdı.
  
  
  Ona doğru kaydım. Ona ne olduğunu hiç bilmiyordu. Boynuna bir ilmik geçirip onu boğdum. Hızla onu soydum ve kahverengi yanık ve siyah keffiyesini giydim, yüzüne toprak sürdüm ve keffiyeyi yüzüne ve çenesine çektim.
  
  
  "Senin durumunda" dedim Indula'ya, "şaşırabilirler. Ama sen ve Arap bunu birlikte yapabilirsiniz. Hadi gidelim.'
  
  
  Sessiz ama doğal bir şekilde kampa doğru yürüdük. İlk nöbetçi bize seslendi. Indula kendini tanıttı ve adama Arap'ın Albay Lister'ı görmek istediğini söyledi. Elimi bornozumun altındaki susturuculu tabancanın üzerinde tuttum. Gerildim.
  
  
  Gardiyan başını salladı. 'Yolunuza devam edin. Albay çadırında. Indula bir an bana baktı. Yüzümde duygusuz bir ifade tuttum. Nöbetçi Arap'ı gördüğüne şaşırmadı. Indula'nın buradaki varlığı konusunda daha endişeli görünüyordu. Gözlerindeki şüphe kayboldu.
  
  
  Gizli kampın içinden geçtik. Yeşil paralı askerler merakla bize baktılar. ama bize karşı hiçbir şey yapmadılar. İki nöbetçi önce Indula'ya burada ne yaptığını, neden köyde olmadığını sorduktan sonra geçmemize izin verdi.
  
  
  "Albay için önemli bir mesajımız var" dedi. Arapça konuştum. “Shibena'dan mesaj var. Beni Albay Lister'a gönderiyor."
  
  
  Indula bunu tercüme etti ve ardından "Dambulamanzi nerede?" diye sordu.
  
  
  Nöbetçi, "Görevdeyiz" dedi.
  
  
  Geçmemize izin verdi. Sonra bir Alman'ı gördüm, Binbaşı Kurtz. Albay Lister'in çadırının önünde durdu ve doğrudan bize baktı. Yüzümü elimden geldiğince sakladım. Devam ettik. Kurtz bizimle Lister'in çadırının önünde buluştu. Bana baktı, sonra aniden Indula'ya döndü.
  
  
  - Neden buradasın kadın? - Swahili dilinde tersledi. - Burada olduğumuzu sana kim söyledi?
  
  
  Bu saçmalıktı, tehlikeli bir soruydu. Indula çekinmedi. "Shibena," dedi sakince. "Albaya önemli bir mesajı var."
  
  
  'Oh evet?' - dedi Kurtz. Bütün dikkati kıza odaklanmıştı. Sessiz Arap umurunda değildi. “Shibena şifre olmadan mesajı göndermezdi. Bu nedir?'
  
  
  "Şifreyi bana vermedi." - dedi Indula. Müttefiklerin şifrelere ihtiyacı var mı? Zulu asi ve şefinin kızı Binbaşı Kurtz'u tanıyor musun?
  
  
  Kemikli Alman gözlerini kıstı. “Belki hayır ama bu mesajı duymak istiyorum. Haydi ikiniz de.
  
  
  Kalın elinde bir Luger vardı. Bize Albay Lister'in çadırının yanındaki çadırı işaret etti. İçeri girdik ve ona saldırmak için kaslarımı gerdim. Riskliydi, eğer yaygara koparırsa mahvolurduk ve kamptan bir daha asla canlı çıkamazdık. Ama bende vardı. †
  
  
  Aniden kampın diğer ucunda bir karışıklık oldu. Kurtz arkasını döndü. Ne olduğunu göremedim ama bu onu hemen yakalama şansımdı. Taşındım. Uzaklaştı ve nöbetçiye bağırdı.
  
  
  “Çadırdaki o ikisini koruyun ve ben dönene kadar onları orada tutun.”
  
  
  Kargaşaya doğru yürüdü. Nöbetçi açıklığa yaklaştı, tüfeğiyle bizi arka duvara doğru itti ve çadırın kapağını kapattı. Gölgesi, ovaya dikkatle baktığını gösteriyordu. "Nick," dedi Indula, "Eğer Kurtz bir mesaj isterse ona ne söyleyebiliriz?"
  
  
  -Şimdi ikna oldun mu?
  
  
  Diğer tarafa baktı. "Kurtz'un bana güvenmemesi tuhaf." Daha da tuhafı, Shibena'nın bir şifresi vardı. "Kurtz, Shibena'nın onların burada, kuzeyde olduklarını bilmesine şaşırmamıştı."
  
  
  "Yalan söyledi" dedim.
  
  
  Indula, "Fakat bunun bir nedeni olabilir" dedi. Özgürlük hayalleriniz kül olup gittiğinde inancınızı kaybetmek zordur. Kendi halkından bir kadın olan Lister ve Shibena'ya inanmak istiyordu.
  
  
  Söyledim. - "Dambulamanzi burada olmalı. O sizin bağlantınız ve Lister'ın yanında olmalı."
  
  
  - Evet ama...
  
  
  Son bir kanıta ihtiyacı vardı. Albay Lister'ın çadırı onun ihtiyacını alabileceğimiz tek yerdi.
  
  
  Kurtz acele etmeden bizi aradı. Bir bıçak alıp çadırın arka duvarını kestim. Lister'in çadırının arkasında bir nöbetçi vardı. Ayrıca nöbetçilerin dış halkası doğrudan demiryolu setinin altındaydı. Nöbet tuttular ve sadece demiryolu raylarına baktılar. Diğer iki nöbetçi solda duruyordu ve kampın en ucunda, demiryolu raylarından uzakta bir şeyi izliyor gibi görünüyorlardı.
  
  
  Indula'ya "Arkamızda bizi kesinlikle görecek bir koruma var" dedim. "Kurtz'un onunla konuşmamış olma ihtimali yüksek." Çadırın arkasına bir delik açacağım ve sen de dışarı çıkıp bu nöbetçiyle konuşacaksın. Seni kesinlikle tanıyacaktır. Aklınıza ne gelirse gelsin, bir şekilde dikkatini dağıtın ve başka yöne bakmasını sağlayın.
  
  
  Başını salladı. Arka duvarı dikkatlice kestim. Nöbetçi bunu görmedi. Indula dışarı çıktı ve gelişigüzel bir şekilde nöbetçiye yaklaştı. İyi bir nöbetçiydi, ona yaklaşır yaklaşmaz onu fark etti. Ona nişan aldı ve tüfeğini yavaşça indirdi. O gülümsedi. Üstelik şanslıydı, muhtemelen bir kıza ihtiyacı olan genç bir adamdı.
  
  
  Bekliyordum.
  
  
  Görünüşe göre büyük Albay Lister'in hizmetinde olan genç bir partizan olan İspanyol genç nöbetçiye yaklaştı. Birbirleriyle konuştular ve Indula, gençliğine rağmen uzun süredir partizandı. Benim gördüğümü o da gördü: bir kadın istiyordu. Artık ona çok yakın duruyordu. Gerildiğini gördüm. Nöbetçinin birinin bu kadar yaklaşmasına izin vermesi tüm kurallara ve eğitime aykırıydı. Ona güvence verdi ve göğüslerini neredeyse yüzüne getirecek şekilde sırtını kavradığını gördüm. Bir Zulu kadını gibi çıplak göğüsleri vardı. Dudaklarını yaladı ve tüfeğini yere koyup tek eliyle tuttu.
  
  
  Arkasını döndü ve diğer gardiyanların bakmadığından emin olmak için etrafına baktığını gördüm. Sonra başını salladı.
  
  
  Delikten dışarı çıktım ve hızla nöbetçiye gittim. Beni duyunca hızla döndü ve tüfeğini kaldırmaya çalıştı. Gözleri aniden büyüdü ve sonra parıldadı. Düşmeden onu yakaladım. Indula'nın elinde küçük, keskin bir hançer vardı. Birine nereden vuracağını çok iyi biliyordu.
  
  
  Hızla etrafıma baktım. Yerleşik paralı askerlerin hiçbiri bizim yönümüze bakmadı. Öndeki iki muhafız başka bir yeri aramakla meşguldü. Ölü nöbetçiyi Lister'in çadırının arkasına taşıdım. Arkasında uyku alanı olan çift kişilik bir çadırdı ama şansımı denemek zorundaydım. Arka duvarı kestim ve ölü nöbetçiyi içeri taşıdık.
  
  
  İçerideki tek mobilya sade bir albay ranzası, bir sandık ve bir kanvas sandalyeydi. Uyku alanının geri kalanı boştu. Ölü nöbetçiyi yatağın altına koyduk. Ön tarafta da hiçbir şey hareket etmedi. Çatlaktan baktım ve Lister'ın tarla masasında tek başına çalıştığını gördüm. Elinde bir tabanca, bir bıçak, bir bandoleer ve bir sırt çantasının omuz askıları vardı. Hemen ayrılmaya hazırdı. Saha defteri, kapağı açık halde masasının solunda duruyordu. Indula'ya başımı salladım. Bu kayıtlara sahip olmamız gerekiyordu. Bana beklentiyle baktı. Bu albayı oracıkta öldürebilir ve oradan canlı çıkmayı umabilirim ama kanıtım olmadan onu öldürürsem Indula bana asla inanmaz.
  
  
  "Dinle," diye fısıldadım. "Çadırdan çıkana kadar beklememiz gerekecek." Ya da bir şekilde onu dışarı çıkarana kadar. Belki . ..'
  
  
  Cümleyi tamamlamadım. Bundan önce Lister ayağa kalktı ve Kurtz çadıra girdi. Rahatlamış görünmüyordu.
  
  
  Alman, "Misafir Albay" dedi.
  
  
  Çadırın brandası kenara çekildi ve Halil el-Mansur çadıra girdi, eğildi, sırtını dikleştirdi ve gülümseyerek albaya yaklaştı.
  
  
  İngilizce olarak, "Bu benim için bir zevk, Albay," dedi.
  
  
  Lister başını salladı. “Başınız sağ olsun, El Mansur. Prensin ölümü hepimiz için şok oldu.
  
  
  Lister ayrıca İngilizce konuşuyordu. Muhtemelen tek ortak dilleri buydu. Halil el-Mansur gülümseyerek yerine oturdu. İki adam arasında güçlü bir benzerlik vardı; ikisi de birbirinin etrafında dönen tecrübeli kurtlara benziyordu. Al-Mansur gülümsemeye devam etti.
  
  
  Arap, "Şok ama neyse ki onarılamaz bir trajedi değil" dedi. —Planlarınız iyi gidiyor mu?
  
  
  "Harika" dedi Lister. - Planın var mı el-Mansur?
  
  
  "Tüm erkekler gibi" dedi Halil. “Prens, yardım ve destek için size gelen huzursuz siyah isyancıları sizden uzaklaştırarak harika bir iş çıkardı. Mültecilere yardım eden, sonra da sorun çıkarmadan onlardan kurtulan bir arkadaş gibi görünüyordun.
  
  
  Lister, "Prens onları köle olarak satarak akıllıca davrandı" dedi. - Güçlü ve çabuk sinirlenen siyahi gençlerin tercihi. Zengin müşterileri onu sevdi. Liderler üzerindeki etkim diğer kadınları köleleştirmeyi kolaylaştırdı. Bu şekilde birbirinize yardımcı olabilirsiniz.
  
  
  Indula'ya baktım. Esmer yüzü neredeyse griye döndü. Gözlerinde nefret yanıyordu. Lister'in kampında "güvende" olduğunu düşündüğü sırada Prens Wahbi'nin adamları tarafından nasıl yakalandığını artık biliyordu. Lister, kazara Lister'in yolda olduğunu keşfetmesinler diye, kurtardığı varsayılan tüm siyahları köle olarak satmaları için Wahbi'ye teslim etti.
  
  
  Bana baktı ve başını salladı: şimdi bana inanıyordu. Çadırın başka bir yerinde Halil tekrar konuştu.
  
  
  Arap, "Karşılıklı yarar" dedi. "Bunun prens yerine benimle devam etmemesi için bir neden var mı?"
  
  
  Lister, "Hiçbir nedeni yok," diye onayladı. "Eğer onun yerini kurtarabilirsen, Al Mansour."
  
  
  "Onun yeri ve verdiği sözler" dedi Halil. "İş ilişkimizi kabul etmeniz karşılığında Lorenzo Marques, Mbabane ve Cape Town'da size desteğimiz var."
  
  
  "Buralarda desteğine ihtiyacım var mı Al Mansur?"
  
  
  Halil tekrar gülümsedi. - Haydi Albay. Planlarını biliyorum. Portekiz sömürge güçleri güneye doğru ilerlerken desteğinizin olmaması Zulu ve Swazi isyancılarını ezecek olsa da, siz buraya kuzeyden saldıracaksınız. İktidarı ele geçirmeye çalışmak istiyorsun.
  
  
  Albay, "Mozambik Kurtuluş Cephesi bu gücü ele geçiriyor" dedi. "Kaostan düzen yeniden kurulacak."
  
  
  “İsyancıları terk ederek, Güney Afrikalıları Zululand'da tutarak ve Portekiz birliklerini isyancılar tarafından karıştırıp yok ederek yarattığınız kaos. Siyah çalışanlarınızı göreve çağırarak sonlandıracağınız bir katliam.
  
  
  Albay Lister'ın gözleri parladı. “Mozambik kurtuluş cephesinin tüm gücü olacağız. Dünya akan kanın durması için haykıracak. O zaman düzeni yeniden sağlayabilecek tek güç biz olacağız. Lizbon'la müzakere edeceğiz ve sonra iktidarı ele alacağız: Özgür bir ulus ama bizim elimizde." Halil'e baktı. “Evet, Cape Town, Lizbon, Rodezya ve hatta Svaziland'ın desteği yardımcı olabilir. "İşine" devam edebilirsin Khalil. Güç için ödenecek küçük bir bedel.
  
  
  “Ruslar adına iktidarı alıyorsunuz. Kabul edeceklerinden emin misin?
  
  
  Albay Lister, "Katılıyoruz," diye tersledi. "Mozambik'te iktidarı kendim ve bizim için alıyorum. Para ve güç; burası zengin bir ülke.”
  
  
  Halil güldü. - Görüyorum ki ikimiz de laik insanlarız. Anlaşacağız Albay.
  
  
  “Ve ben,” dedi Kurtz, “hepimiz.” Yüksek makam, altın, villa, hizmetçiler, başka ne için savaşabilirsin ki?
  
  
  Şimdi hepsi gülüyor, kuru daldaki akbabalar gibi birbirlerine gülümsüyorlardı.
  
  
  Indula'nın fısıltısı neredeyse çok yüksekti. "Onları öldürmeliyiz."
  
  
  Hayır, diye fısıldadım. “Önce insanlarınızı kurtarmalıyız. Yok edilecekler. Lister'ı biraz daha anlarsam, uzak durmaktan fazlasını yapacaktır. Planlarınızı açığa çıkaracak ve Güney Afrika'yı uyaracak. Halkınızı kurtarmalı ve Lister'ı durdurmalıyız.
  
  
  "Ama bunu tek başımıza nasıl yapabiliriz? ..'
  
  
  "Sanırım bir çıkış yolu görüyorum." dedim yumuşak bir sesle. 'Şans. Belki Halil ve adamları bize bir fırsat verirler ve biz de bu fırsatı hemen değerlendirmeliyiz. Dediğimi yap. Sen Halil'i al. Sessiz. Şu anda!'
  
  
  Çadırın önüne ulaştık. Göz açıp kapayıncaya kadar Indula, Halil sandalyesinden bir santim bile kalkamadan hançerini Khalil'in boğazına dayadı.
  
  
  Susturuculu tabancayı Lister'in kafasına dayadım ve Kurtz'a tısladım:
  
  
  - Hiçbir şey yapma, duydun! Tek bir ses yok!
  
  
  Hareket etmediler. Korkmuş gözler Indula'ya baktı ve kahverengi yanıklığımla bana baktı. Ben kimdim? Kendimi tanıtmadım ama sanırım Kurtz kim olduğumu gördü. Solgunlaştı. Ben Killmaster'dım, söylediklerimde ciddiydim.
  
  
  "Artık hepimiz gidiyoruz." dedim yavaşça. “Kurtz, Indula ile önde. Farkına bile varmadan öleceksin Çavuş, o yüzden bıçağına dikkat etsem iyi olur. Albay ve Halil, Arap geleneklerinin gerektirdiği gibi beni takip edecekler. Gülümseyin, konuşun ve eğer keşfedilirsek sizi öldürerek kaybedecek hiçbir şeyimiz olmadığını unutmayın. Durmayacağımızdan emin olun.
  
  
  Onlar başlarını salladılar, ben de Indula'ya başımı salladım. Kız ilk önce Kurtz'la gitti; bıçağı sırtındaki ilk darbede ölebilecek noktaya saplanmıştı. Khalil ve Lister'ı takip ettim. Kampın ortasından yavaşça yürüdük; Albay ve Halil, Halil'in Arap takipçisi arkadan yürürken sohbet edip gülümsüyorlar. Nöbetçilerden veya diğer paralı askerlerden herhangi biri Halil'in çadıra adamlarından biri olmadan girdiğini hatırlasa bile yine de bunu sormazdı. Neden yapsın? Albay endişeli değildi ve Kurtz, hepsinin tanıdığı, gülümseyen bir Zulu kızıyla önden yürüyordu.
  
  
  Kurtz, Lister ve Khalil cesur ya da aptal olana kadar her şey çok basitti. Anlamadılar, bu yüzden daha kolay hale geldi. Nöbetçilerin dış halkasını geçtik ve ormanın kenarından geçtik. Önümüzde çimenlik bir tepe vardı. Hepsini tepenin hemen altına getirdim, durmalarını sağladım ve sonra sessizce onlara baktım.
  
  
  Güneşin altında, yaklaşık elli metre ötede, birkaç Arap'ın Halil'i beklediğini gördüm. Biraz ileride, çalıların arasında bir hareketlenme, merhum Prens Vehbi'nin diğer adamlarının da orada olduğunu haber veriyordu.
  
  
  Arkamı döndüğümde benden yaklaşık yüz metre ötede paralı asker çemberinin sustuğunu gördüm. Birkaç paralı asker komutanlarına ve teğmenlerine kayıtsızca baktı. Khalil'le üst düzey konferans. Hangi asker böyle şeyleri önemserdi? Onlara ne yapacakları söylenirdi, böylece rahatlarlardı.
  
  
  Dikkat dağıtıcı olurdu. Derin bir nefes aldım ve Indula'yı işaret ettim. Ona Kurtz'un kılıfındaki Luger'ı verdim.
  
  
  "Gardiyan Lister ve Kurtz," dedim fısıltıyla. "Ve eğer parmaklarını oynatırlarsa onları vurursun."
  
  
  Başını salladı. Sırtında silahla Halil'in elinden tuttum ve onunla birlikte tepenin zirvesine doğru yürüdüm. Adamlarının onu orada durduğunu gördüklerinden emin olduğumda susturucuyu çıkardım, sırtından iki kez vurdum ve Arapça bağırmaya başladım.
  
  
  “Halil el-Mansur'u öldürdüler. Paralı askerler. Liderimizi öldürdüler. Saldırı! Saldırı! Allah veya Allah. Saldırı!'
  
  
  Hızla arkamı dönüp gözden kayboldum. Arapları ve siyah Vehbi askerlerini duydum. Albay Lister ve Kurtz dehşet içinde kaldılar.
  
  
  Kampın kenarında tüm paralı askerler çoktan ayağa kalkmıştı ve memurlar bir göz atmak için ileri atıldı. Solda Araplar zaten tartışıyorlardı.
  
  
  Indula'ya "Vurun onları" diye bağırdım.
  
  
  Kurtz'u vurdu ve ardından silahı Lister'a doğrulttu. Albay biraz daha hızlıydı ve bir kayanın arkasındaki küçük bir çukura saklanmak için daldı. Indula'nın şutu kaçırıldı...
  
  
  Paralı askerler bağırdılar: “Araplar! Binbaşı Kurtz'u ve Albayı vurdular. Endişe! Endişe!'
  
  
  Beş dilde verilen emirler, askerlerin saflarında ileri geri yürüyordu. Makineli tüfekler tıngırdamaya başladı. El bombaları patladı. Araplar siper alarak ileri atıldı. Halil'i buldular.
  
  
  Indula'ya bağırdım. - 'Onu bırak. Benimle gel!'
  
  
  Sağımızda orman hâlâ açıktı. Artık Lister durumu değiştiremezdi. Onları ancak kızdırabilirdi. Kazanacak ama paralı askerler oldukça hırpalanmış olacak ve ben onlar için daha da fazlasını hazırladım.
  
  
  Ormanda koştuk, Indula'nın göğsü özgür kuşlar gibi inip kalkıyordu. Ona sahip olmak istiyordum ama yapacak çok şey olduğunu biliyordum. Arkamızdaki Araplar ve paralı askerler şiddetli bir çatışmaya girerken helikoptere vardık.
  
  
  Tek kurşun bile atmadan havalandık ve güneye döndük. Radyoyu Portekiz ordusunun frekansına ayarladım. Kendimi tanıttım, Albay Lister'ın planını anlattım ve güneye değil doğrudan Albay Lister'a gitmelerini söyledim. Bakanın adını kullandım ve Zululand sınırını geçene kadar mesajı tekrarlamaya devam ettim. Helikopteri daha önce Indula ile birlikte bulunduğum vadideki köyün yakınına indirdim.
  
  
  O gittiğinde “İnsanları uyarın” dedim. 'Söyle! Sana inanacaklar. Kuryeler gönderin ve adamlarınızı alıkoyun. Üzgünüm ama başka bir gün gelecek.
  
  
  Başını salladı. Gözleri nemliydi ve parlıyordu. 'Nick?' Gülümsedim. Solomon Ndale ve adamları koşarak geldiler. Kuzeye döndüğümde onun onlarla konuştuğunu gördüm. Aceleyle köye geri döndüler ve habercilerin her yöne dağıldığını gördüm. Yaptık. Ayaklanma durdurulacak. Katliam olmayacak. Zulus'un özgürlüğü daha sonra gelecekti. Ama gelecek ve onlar yine de özgürlüğü kucaklayacak ve kullanacak şekilde yaşayacaklar.
  
  
  Radyoyu tekrar açtım ve Portekizlilere mesajımı tekrarlamaya başladım. Bir isyan olmadan, dehşete düşmüş paralı askerler çetesinin Portekiz kuvvetlerine rakip olması mümkün değildi. Mozambik de özgürlüğünü beklemek zorundaydı ama Portekizliler bile Albay Lister'in acı özgürlüğünden daha iyiydi.
  
  
  Lister'in planını bildirerek uyarıma devam ettim. Bir ses çınladı.
  
  
  "Seni duyduk" dedi, hemen tanıdığım derin bir ses. "Askerlerimiz yola çıktı bile. Bu sefer bizden kaçamayacaklar.
  
  
  "Böylesi daha iyi" dedim. "Peki ya Hawk, sekreter?"
  
  
  "O özgür".
  
  
  “Onların köylerinin çevresinde de,” dedim ve yerini verdim.
  
  
  Bakanın sesi, “Teşekkür ederim,” dedi. Tereddüt etti. "Size bir özür borçluyum efendim. Carter. Ama yine de şaşkınım.
  
  
  "Sonra" dedim kısaca, radyoyu kapatarak.
  
  
  Bitmişti. Ayaklanma durduruldu, katliam önlendi ve paralı askerler geçici olarak etkisiz hale getirildi. Ancak bu tam olarak son değil. Hala yarım kalan işlerim var.
  
  
  
  
  Bölüm 20
  
  
  
  
  
  Bataklığın gölgelerinin arasından yavaşça adım attım. Henüz öğle vaktiydi ve paralı asker köyünün etrafındaki bataklıklar sessizdi. Hepsi ortadan kayboldu. Nöbet noktaları boş ve ıssız. Mesaj burada ortaya çıktı.
  
  
  Köyün kenarında durdum. Kadınlar bile ortadan kayboldu, her biri. Öğle güneşinin altında hiçbir şey hareket etmiyordu. Paralı askerler ulaşabilecekleri güvenli sığınaklara kaçmadan önce sanki bir kavga çıkmış, sanki kişisel hesaplar çözülmüş gibi çok sayıda siyah ve paralı asker cesedi dağılmış durumdaydı. Güvende olacaklar. Bu dünyada insanları işe almak isteyen birileri her zaman vardı; sorgusuz sualsiz savaşmaya hazır erkekler.
  
  
  Akbabalar köyün üzerinde daireler çiziyordu. Bazıları kenardaki ağaçların arasındaydı ama hiçbiri yere düşmedi. Burada hâlâ hayatta olan biri daha vardı. Ya da belki bu köyde başka biri hâlâ hayattadır. Otomatik tabancamı çıkardım ve ağaçların arasından süzülen kavurucu güneşin altında sessiz kulübelerin arasında yavaşça yürüdüm.
  
  
  Eğer haklı olsaydım Albay Carlos Lister, oyununun bittiğini anladığı anda adamlarının yanında kalmazdı. Radyosu vardı, bu yüzden bilmesi gerekiyordu. Bu sırada Portekiz sömürge birlikleri adamlarını kuşatmıştı. Demiryolu Araplarla savaştıkları yere ulaşımı kolaylaştıracaktı. Lister, benim her şeyi kamuoyuna duyurmak için kaçacağımı öğrendiğinde daha önce kaçmasaydı, askerleri görür görmez ayrılırdı.
  
  
  Tek soru, kendi başına mı, bir ciple mi yoksa bir komuta aracıyla mı, hatta bir yere saklarsa helikopterle mi kaçacağıdır ki bu beni şaşırtmaz. Yoksa kavminden bir grubu da yanında mı götürecek? Artık Kurtz öldüğüne göre onun başka biriyle birlikte olduğuna inanmıyordum. Kendinizden kaçmak, bir grup için tek başına bir bireyden kaçmaktan çok daha tehlikelidir. Savaşın ortasında yanınızda getirdiğiniz güvendiğiniz kişilerin, kaçtığınızda birdenbire korkak olduğunuzu düşünebileceklerini asla bilemezsiniz.
  
  
  Hayır, Albay Lister'ın kendisi de bir askerdi ve ancak elinden gelse gizlice dışarı çıkardı. Yalnızca kendisine ve ona ihtiyacı olan ve onu kullanabilecek gelecekteki işverenine sadıktı. Hele ki bir kaçış yolu, her ihtimale karşı bir kaçış planı hazırlamışsa ki durum da öyleydi elbette.
  
  
  Kaçış planı ve anlamı: para, kazanç, satılabilecek veya şantaj için kullanılabilecek önemli belgeler. Bir çeşit hazinesi olmalı ve burada değilse bile, bu köyde, muhtemelen karısının elinde. Bu yüzden buradaydım. Lister buraya dönmemiş olsaydı, bir noktada onunla başka bir yerde tanışacaktım ama onun buraya gelmesini bekliyordum ve şimdi akbabalar bana köyde yaşayan birinin olduğunu söyledi.
  
  
  Kulübelerin arasında dikkatle yürüdüm, en ufak bir sesi bile dinledim: kırılan bir dal, bir kapı ya da duvarın gıcırdaması, bir tüfeğin ya da tabancanın tetiği, kınından çıkan bir bıçağın sesi... dışında hiçbir şey duymadım. uzaktan birkaç atış. Bunlar Portekiz birlikleri tarafından yakalanan paralı askerler olmalı. Ancak savaş kaybedilirse paralı askerler uzun süre savaşmazlar. Tıpkı bu köyde kayboldukları gibi ortadan kayboluyorlar.
  
  
  Uzaklardan silah sesleri, uzakta ve yakınlarda uçakların uğultularını duydum. Uçaklar köyün üzerinde uçuyor, uçaklar güneye, sınırın üzerinden uçuyor. Şu anda herhangi bir hedefi vurmamış olanların Güney Afrikalılar olması gerektiğini umuyordum. Ama bir hedefim vardı.
  
  
  Lister'in kulübesine vardım ve Dambulamanzi'yi gördüm. Uzun boylu Zulu, Lister'in karargâhında tozların içinde yatıyordu. Ölmüştü, başından yaralanmıştı. Daha fazla yaklaşmama gerek yoktu. Ölü eli bir mızrak tutuyordu. Biriyle savaşırken öldü ve elindeki assegai bana Deirdre Cabot'un kafasını kestiği anı hatırlattı. Bu ölü Zulu'yu toz içinde gördüğüme üzülmedim.
  
  
  Yumuşak bir şarkı duyduğumda vücuduna baktım. Derin melankolik şarkı. Lister'ın kulübesinden geldi. Dikkatlice içeri girdim, eğildim ama makineli tüfeği iki elimle önümde tuttum. Gözlerim karanlığa alıştığında onları gördüm.
  
  
  Derilerin asılmasıyla iki parçaya bölünmüş büyük bir kulübeydi. Odaların birinde boş bir hasır şilte, diğerinde ise bir masa ve birkaç sandalye vardı. Sandalyelerden birinde Zulu bir kadın olan Shibena oturuyordu. İpek cübbesi neredeyse vücudundan kopmuştu ve kanla kaplıydı. Kalın Afrika saçlarında da kan vardı. Yaralanmış gibi yavaşça ileri geri sallanmaya başladı. Şarkı boğazından fırladı.
  
  
  Albay Carlos Lister masasının üzerinde yatıyordu. Başı bir ucundan, çizmeli ayakları ise diğer ucundan sarkıyordu. Ölmüştü. Boğazı kesildi. İşi bitirmek için boğazı kesilmeden önce bıçaklanmış gibi vücudunda iki yara daha vardı.
  
  
  Yaklaştım. - Şibena mı?
  
  
  Yavaşça ileri geri sallanarak şarkı söylemeye devam etti, gözleri beyazlığı ortaya çıkarmak için başka tarafa çevrildi.
  
  
  - Şibena mı? Ne oldu?'
  
  
  Sallanırken vücudu yumuşak bir hareket yaptı. Dalgalı saçlarının altındaki yüzü hayal ettiğimden daha küçüktü, geniş burnuna göre fazla küçüktü. Neredeyse çıplaktı, elbisesi yalnızca kalçalarının etrafındaki bir iple sarkıyordu. Omuzları geniş ve yumuşaktı, göğüsleri koyu pembe meme uçlarıyla doluydu. Kaslı uyluklarında ve ince yanlarında hiç yağ yoktu ve karnı neredeyse düzdü. Kadın. İçimde bir şeyler kıpırdadı.
  
  
  "Bunu yapmak zorundaydım." - aniden İngilizce, aksansız, saf İngilizce dedi ki bu da Indula'yı şaşırttı.
  
  
  - Onu öldürdün mü? Lister'ı mı?
  
  
  “Savaştan kaçarken buraya geldi.” Beyaz gözleri büyüyerek bana baktı. “Halkından kaçtı. Benim için geldi, parası ve belgeleri için. Parası ve belgeleri olmalı. Benim de yanında olmam gerektiğini söyledi. Onunla gitmeliydim.
  
  
  Vahşi bir el hareketiyle kabinin donuk havasını yararak Albay Carlos Lister'ı bir kez daha mahvetti, muhtemelen onu yeniden öldürdü. Onu ihtiyacından, sevginden, yatağından, hayatından silmek. Ve onu öldürmek.
  
  
  “Arabası, parası, silahları vardı. Beni istedi. Başını şiddetle salladı. "Genç değilim. Ben bir kadınım. Onu sevdim. Ama hayatım boyunca halkım için çalıştım, halkıma eğitim vermek için yabancı bir ülkede yaşadım. Ona ihanet edemezdim.
  
  
  Kızgın ve gururlu bir şekilde başını kaldırdı. “Halkıma ihanet etti. Haklıydın beyaz adam. Bana o söyledi. Bana o söyledi. Tüm planları, Mozambik'in lideri olma hayalleri, burayı yönetmek için beyazlarla yaptığı görüşmeler. Neredeyse başardığını ama başka bir gün başaracağını söyledi. Halkımın kanı üzerine. Ben de onu bıçakladım.
  
  
  Ayağa kalktı ve ölü adama baktı. “Onu bıçakladım ve ardından boğazını kestim. Onun kanının Afrika toprağına, Afrika kanının akmasını istediği topraklara akmasına izin verdim.”
  
  
  "Dambulamanzi'yi o mu öldürdü?"
  
  
  Başını salladı. - Evet Dambulamanzi onu burada bekliyordu. Onu bilmiyordum. Ama Carlos... Albay. .. onu öldürdü. Yalnızca halkının özgürlüğü için savaşmak isteyen Dambulamanzi'yi vurdu."
  
  
  Göğüsleri içindeki şiddetli çatışma nedeniyle öfkeyle inip kalkıyordu. Bir anda onun siyah gözlerini yüzümde gördüm. Neredeyse aç gözler. Göğüsleri aynı anda hem inip hem de ayrılıyor gibiydi, dünyayı kucaklamak için ayrılıyordu. Bana baktı ve neredeyse çıplak vücuduna baktı. Ölüm, şiddet, kan ve nefret bazen garip bir etki yaratıyor. Aşk ve nefret yakındadır, yaşam ve ölüm, açgözlülük ve şiddet. Bunu onda hissettim, çıplak arzu.
  
  
  O da benim için aynı şeyleri mi hissediyordu?
  
  
  - Sen... sen. ..onu mahvetti” dedi. 'Sen yaptın. Indula bana söyledi.
  
  
  Onu ayak parmaklarıma yakın hissettim. Sesim boğuk çıkıyordu. - Indula sana ne söyledi?
  
  
  'Ne.' gülümsemesi zayıftı, "Sen bir erkektin."
  
  
  'Burada?' - Kafasını masadan sarkıtan Lister'a bakarak sordum. 'Onunla?'
  
  
  "Eh, sırf onun yüzünden."
  
  
  İpek sabahlığının son parçalarını da çıkardı, ayak bileklerine kadar düşürdü ve sonra çıplak olarak dışarı çıktı. Tombul vücuduna, kadınsı kalçalarına, Venüs'ün belirgin tümseğine ve siyah tenindeki siyah saç üçgenine baktım.
  
  
  Baktım ve yutkundum ama uzun sürmedi. Yanıma gelip dudaklarımı dudaklarına götürdü. Bir bıçak gibi sıcak ve keskin dilini midemde hissettim. Albay Lister'ı unuttum, onu aldım, yatak odasına taşıdım ve samanların üzerine yatırdım. Gözlerini kapatıp kollarını ve bacaklarını bana açtı.
  
  
  Botlarımı ya da pantolonumu nasıl çıkardığımı hatırlamıyorum. Yanında yattığımı hatırlamıyorum. İlk kez bir kadını alan bir çocuk gibi, tok, ağır ve neredeyse acıdan zonklayan bir çocuk gibi, onun içine nasıl girdiğimi hatırlamıyorum. Onun inlemelerini, öpücüklerini, etrafıma dolanan bacaklarını ve onun daha derinlerine inebilmem için samanı kaldıran kalçalarını hatırlıyorum.
  
  
  Yan yana uzandık ve kadının alt karnındaki tümseğin kama şeklindeki siyah saçların altında yükseldiği yere vücuduna dokundum. Yanımda iç çekti, sanki uykuya dalıyormuş gibi gözlerini tekrar kapattı; sol eli yan tarafımı ve göğsümü okşadı ve aniden sağ eli havaya uçup göğsüme doğru yöneldi.
  
  
  Ben de onun yaptığı gibi aynı anda hareket ederek iki elimle bileğini tuttum ve bıçağı benden uzak tuttuğu elinin bileğini tuttum. Yatağın samanından çıkardığı uzun, jilet keskinliğinde hançer muhtemelen Carlos Lister'ı öldürmek için kullandığı hançerin aynısıydı. Kıvrıldım, tüm gücümle onu üzerime fırlattım ve aynı hareketle hançeri elinden çektim.
  
  
  Bileği kırıldığında bir çıtırtı duydum. Hançer yere düştü ve kulübenin duvarına çarptı. Bir anda tekrar ayağa kalktı ve yere düştüğü anda takla attı. Yatağın yanında yere düşürdüğüm pantolonumun içinden otomatik tabancamı aldım ve iki elimle tutarak silahı ona doğrulttum.
  
  
  Durdu. Korkudan ya da öfkeden değil, hareketsiz durmaya çalışmaktan titriyordu. Kendini bana atacak kadar gergindi tüm vücudu. Acıdan yüzü anlaşılmaz hale gelmişti.
  
  
  Diye sordum. - 'Neden?'
  
  
  Hiçbir şey söylemedi. Sadece bana baktı.
  
  
  "Deirdre," dedim. 'Neden? Bunu neden yaptın?'
  
  
  Hala bir şey söylemedi. Orada temkinli bir şekilde duruyordu.
  
  
  Söyledim. - "Yara izi." - Karnında soru işareti olan o yara izini, Deirdre. Diğer yara izlerini gizlediğin zaman gördüm; saçın, burnun, solmayan siyah pigment. Onu yıllardır kullanmış olmalıyım ama yara izini biliyordum, değil mi? Neden, Deirdre?
  
  
  "Yara izi," dedi Deirdre Cabot. - Evet, bu yara izinden zaten korkuyordum. Bu yüzden buraya geldiğinde tamamen çıplak değildim. Loş ışıkta, Carlos'un ölümü ve tutku yüzünden, yara izini gözden kaçıracağını ve bana yeterince zaman vereceğini umuyordum... .. - Omuz silkti. “Kadınlar” diye düşündüm, “Nick'in zayıflığı. Yeterince ısınırsa bu yara izini görmez ve bu sefer ona karşı kazanacağım. Bu seferki ciddiydi, değil mi Nick? Seni öldürmeliydim, değil mi?
  
  
  Başımı salladım. "Eninde sonunda bunu anlayacaktım." Portekiz bakanı, Hawke ve benim dışında hiç kimsenin Imbamba'ya asker transferinden haberi yoktu. Ancak Lister biliyordu. Tek yol Hawk'a vereceğim raporu dinlemekti ve onu yalnızca bir AX ajanı dinleyebilirdi. Carlos Lister'la çalışan bir AX ajanı. Ve bu yalnızca bir AX ajanı olabilir: Sen, N15'ten Deirdre Cabot, yıllardır isyancılara yakın olan kişi. Ama sen asilerle çalışmadın, Lister için çalıştın. Ve sen bu sahte infazı bana hata yaptırmak için oynadın.
  
  
  Deirdre, "Güçlü ışık ve gölge efektleri" dedi. “Aynalar. Lister'ın adamlarından biri bir zamanlar sihirbazdı. Timsahları besleyecek bir cesedimiz olsun diye bir Zulu kadını öldürüldü. Ve infaz sırasında onu benimle değiştirmeye hazır birçok adam vardı. İşe yaradı ama sen çok iyiydin, değil mi Nick? Timsahlardan kaçmak için bedenimi kullanma şeklin. Carlos öfkeliydi ama bu beni şaşırtmadı. Sen kaçtığında "öldüğüme" sevindim.
  
  
  "Başından beri sen vardın" dedim. “Hiçbir hain yoktu. Bütün bunlar AH'de sizden geldi: tüm Portekizce bilgiler. Parayı bildirecek bir yetkilinin olmadığını biliyordun bu yüzden Lister'ın beni durdurmasına izin vermeliydin. Sanırım sen ve Lister bu parayı istediniz. Neden, Deirdre?
  
  
  "Güç, Nick. Ve para. Benim ve Carlos'un hayatı boyunca iyi bir amaç için çalıştık, hayatlarımızı riske attık ama nafile. Eğer burayı devralsaydık, sadece başkaları için kirli işler yapmakla kalmayıp, gerçek bir güce ve gerçek bir servete sahip olurduk. Bütün dünya yolsuzluk içinde. Az önce ne yaptığına bak. Ahlak yok. Hepsi kir. Elimizdeki tek şey toprakken, kendim için güç sahibi olmak istedim. Neredeyse elde ediyordum. ..'
  
  
  "Neredeyse" dedim. 'Tam olarak değil.'
  
  
  "Hayır" dedi bana bakarak. "Cüppeyi düşürdüğümde yara izini gördün." Bunu daha önce de gördün. .. Ama yine de beni aldın. ..'
  
  
  “İkinci geceyi bana borçlusun,” dedim.
  
  
  "Biliyordun. Ama yine de benimle yattın.
  
  
  "Kadınları severim."
  
  
  "Hayır" dedi. Albay Lister'ın pantolonunu buldu ve giydi. Daha sonra gömleklerinden birinin düğmelerini ilikledi. “Carlos'u sevdim ama onu öldürdüm. kaçmak; beni de çok iyi tanıyordu. Beni seviyorsun, Nick. Beni öldürebilir misin?
  
  
  Pantolonumu çektim. - "Bana meydan okuma Deirdre."
  
  
  Ben hareket edemeden o bir elinde gömleği tutarak kapıya doğru koştu. Otomatik tabancamı kaldırdım ve nişan aldım. Gözlerim sırtındaydı. Nişan aldım. BEN.. . .. gitti.
  
  
  Durdum.
  
  
  Dışarıda bir silah sesi duyuldu. Atış. Ve sonra bir tane daha. Kulübeden koşarak çıktım.
  
  
  Hawk orada güneş ışığında duruyordu. Elinde bir tabanca vardı. Deirdre yerde yatıyordu. Portekiz askerleri köye saldırdı. Şahin bana baktı.
  
  
  'Buradaydım. "Bu konuşmanın çoğunu duydum," dedi yumuşak, genizden gelen sesiyle. “On beş yıldır tabancayla ateş etmedim.” Ancak serbestçe dolaşamadı veya mahkemeye çıkamadı. AH bunu ona vermez, konuşalım, tamam mı?
  
  
  "Sanmıyorum" dedim.
  
  
  Hawk silahı attı ve arkasını döndü.
  
  
  
  
  Bölüm 21
  
  
  
  
  
  Hawke'den tüm bunları Portekizlilerle, diğer tüm hükümetlerle ve mümkünse isyancılarla çözmesini istedim. Muhtemelen bu konuda uzmandır ve isyancıların karşı tarafla bağları olduğunu bildikleri bir örgütten bile alabilecekleri her türlü yardıma ihtiyaçları vardır. Beni Lorenzo Marquez'den uzaklaştıracak uçağa götürdü.
  
  
  "Zululand artık sessiz" dedi. "Her yerde olduğu gibi. Hala Lister'ın paralı askerlerini yakalıyorlar, en azından bulabilirler. Köle tüccarları da kaçak durumda. Kontrolü ele alacak kimse olmadığından köleler serbest kalır. Bu köle ticaretini BM'ye rapor edeceğim, belki bu da buna son verir.”
  
  
  "Buna güvenme," dedim. "Şeyhler, sanayi patronları, paralı korsan liderleri, fakir köylerde küçük güçlerini seven şefler ve etrafta çok fazla kız ve öfkeli genç adam olduğu sürece bunun sonu yok."
  
  
  "İnsanlığa karşı karanlık bir bakış açısın var Nick."
  
  
  "Hayır, yalnızca dünyanın çoğu yerinde serbest girişim olarak kabul edilen şeyler için" dedim. “Birisi bir şey satın almak isterse onu satabilecek biri her zaman vardır. Bunu bana bir Arap söylemişti.
  
  
  "Ölü Arap." Bakan sizi her şey için tebrik etmemi istiyor. Ancak sonuçta üç çalışanını bir hiç uğruna kaybettiğini ve evde kıyametin kopacağını söylüyor.”
  
  
  - O ilgilenecek. Politikacılar ve generaller görev alırken risk alırlar. Bir dahaki sefere hedefinize daha fazla güvenin.
  
  
  “Bunu yapmak zorunda olmasaydık harika olmaz mıydı?” - Şahin dedi. Uçaklara baktı. "Dayanamadı Nick." İşimiz.
  
  
  Bu ona ulaştı. Bazen bunların hiçbirinin önemli olmadığını düşünmeye başlayan ve sonra eline geçen her şeyi alan bir temsilcimiz olur. Bu almamız gereken bir risk.
  
  
  "Elbette" dedim.
  
  
  - O deli, Nick. Bunu düşün. Bizim gücümüzü kendi gücü gibi görmeye başladı ve bu güce neden sahip olduğunu unuttu.
  
  
  "Elbette." dedim tekrar.
  
  
  “Bu sefer bir hafta ara ver.”
  
  
  "Belki iki tane" dedim.
  
  
  Şahin kaşlarını çattı. "Özgürlük yapma, N3."
  
  
  Sonra onu bıraktım. Uçaktan onu siyah bir limuzine binerken gördüm. Üst düzey konuşma. Beni beğendi. Sonuçta benim yaptığım şey öldürmek, bana daha çok yakışıyor. Ama yine de ikimiz de aynı nedenden ötürü kendi yöntemlerimizle öldürüyoruz: daha güvenli, daha iyi bir dünya. Sadece buna inanmaya devam etmeliyim.
  
  
  Tıpkı Indula'nın davasının kendisine daha iyi bir dünya getireceğine inanmaya devam etmesi gerektiği gibi. Uçak parlayan Mozambik güneşinin altında ilerlemeye başladığında Indula'yı aramak için dışarı çıkıp çıkmamam gerektiğini merak ettim. Orada, Prens Wahbi'nin kanepesinde başımıza bir şey geldi. Herhangi bir şey . ..ama onun kendi hayatı ve kendi dünyası vardı. Bana ihtiyacı yoktu ve bu "bir şey" daha önce de başıma gelmişti. Aslında bunun her zaman başıma geldiğine inanıyorum.
  
  
  Bu, iki ajanın olmaması gereken gizli bir şehrin bazı sokaklarındaki gizli toplantılarda bir daha olmayacak. O gizli odalardaki o anları unutacaktım. HAKKINDA
  
  
  Ama onları gerçekten özlüyorum.
  
  
  Şimdilik . .. Uçak kalkışa hazırlanırken uzun boylu, neredeyse kilolu, kızıl saçlı bir kadın uçağın koridorunda yürüyordu. Bana dönüp baktı. Gülümsedim. Aslında hiç de ağır değildi. Sadece büyük, büyük bir kadın.
  
  
  Ben de onun peşinden koştum. Bir an önce oturup emniyet kemerlerimizi takmamız gerekiyor. Sağ koltuğa oturmak istedim. Kızıl saçlıya doğru eğildim, iki elim de kesinlikle meşguldü.
  
  
  "Merhaba" dedim. "Ben de martiniyi severim. Benim ismim . ..'
  
  
  
  
  
  
  Kitap hakkında:
  
  
  Nesiller boyu süren ırkçı nefret ve yıllarca süren kanlı ayaklanmalarla parçalanan Afrika, Nick Carter'ın son görevinin savaş alanıdır: meçhul bir katilin avlanması. Killmaster Carter, kurbanının kimliğinin bir sır olduğunu, kurbanın bir hain olduğunu ama aynı zamanda acımasız bir toplu katil olduğunu biliyor...
  
  
  Üç şüpheli var. Nick'in emri: "İşinizi şansa bırakmayın, üçünü de öldürün!" Ama bu o kadar basit değil. Günümüz Afrika'sındaki kötü durumla, nefretle, yok edici vahşi doğayla, ilkel barbarlıkla ve medeni vahşetle mücadele ediyor. Deirdre bu görevde nasıl bir rol oynuyor?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Beyrut olayı
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  Beyrut olayı
  
  
  
  Amerika Birleşik Devletleri gizli servisindeki insanlara adanmıştır
  
  
  
  İlk bölüm
  
  
  
  Sıcak, kuru rüzgar yüzümü yaktı, 130 derecelik Suudi sıcağında dudaklarımı yaktı. Üçüncü kez, parmaklarımı sakinleştirici bir şekilde 9 mm Luger'ım Wilhelmina'nın yanan poposu üzerinde gezdirdim. Eğer Hamid Rashid ve Hollandalı'ya yetişebilirsem, ceketimin altında taşıdığım yaylı omuz kılıfının sarsılmayacağından emin olmak istedim. Çölde dolanan iki şeritli moloz yığınındaki çukurlar dişlerimi şıngırdatıyordu.
  
  
  Direksiyonu daha sıkı tuttum ve Jeep'in gaz pedalına zemine bastım. Hız göstergesinin ibresi isteksizce yetmişe yaklaştı.
  
  
  Çölün parıldayan sıcak dalgaları görüşümü bozuyordu ama önümdeki otoyolda bir yerlerde kovaladığım büyük SAMOCO kamyonunun olduğunu biliyordum.
  
  
  Hamid Rashid kurnaz bir Suudiydi, ufak tefek, esmer, ince kemikli, eşcinsel. Aynı zamanda sadist bir katildi. Sadece üç gün önce çölde bulduğumuz petrol boru hattı muhafızlarından birinin parçalanmış cesedini hatırladım.
  
  
  Elbette bazen öldürmeniz gerekir. Ama Hamid Rashid bundan hoşlandı.
  
  
  Güneş gözlüklerimin arasından gözlerimi kıstım ve cipten hızla uzaklaşmaya çalıştım. Uzakta, Arizona'nın düzlüklerinden pek farklı olmayan sert, sert kayalık sırtlarla serpiştirilmiş, Suudi bozkırlarına nokta şeklinde uzanan, rüzgârın sürüklediği uzun, kumullardan oluşan bir grup vardı.
  
  
  Eğer kamyonu kum tepelerine ulaşmadan yakalayamasaydım, Dhahran ile Ras Tanura arasındaki 60 kilometrelik yol boyunca bir yerde pusu kurulacaktı. Ve Hamid Rashid kızaracağını biliyordu. Gün bitmeden birimiz ölecek.
  
  
  Hollandalı. Dost canlısı, sarışın Hollandalı Harry de Groot, kendi açısından Rashid kadar ölümcüldü. Hollanda'daki çöküş, önceki gece Amerika'nın elit karşı istihbarat birimi AX'ten gelen şifreli bir mesajla geldi:
  
  
  De Groot, Harry, 57. Hollandalı. Müdür Yardımcısı, Enkhizen, 1940-44. Doğu Almanya, sabotajcı, 1945-47. Türkiye, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, casusluk, 1948-60. Romanya, sabotajcı, 1961-66. SSCB, casusluk eğitmeni, 1967-72. Eğitim: Göttingen Üniversitesi, jeoloji. Aile: Hayır. Derecelendirme: K-1.
  
  
  K-1 anahtardı. AXE'in esrarengiz tarzında "acımasız ve profesyonel" anlamına geliyordu. Kl benim Killmaster puanıma eşdeğerdi. Harry de Groot çok eğitimli bir katildi.
  
  
  Jeoloji elbette neden Orta Doğu'ya gönderildiğini açıklıyor.
  
  
  Rashid aynı zamanda bir petrol işçisiydi. On beş yıl önce Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde öncelikle petrol aramalarına odaklanarak okudu. Bu dünyanın bu bölgesinde çok popüler bir ürün.
  
  
  Bu aynı zamanda beni AX'in acil Birinci Öncelik görevi için Suudi Arabistan'a getiren şeydi. Her şey, 17 Nisan 1973'te, New York Times'a göre, "bilinmeyen sabotajcıların Güney Lübnan'daki Suudi Amerikan Petrol Şirketi boru hattını havaya uçurmaya kalkışmasıyla" yeterince zararsız bir şekilde başladı.
  
  
  Zahrani terminalinden dört mil uzakta boru hattının altına patlayıcılar yerleştirildi, ancak çok az hasar oluştu. Bu başarısız sabotaj girişimi, başlangıçta FKC'nin Yaser Arafat'a yönelik yeni bir baskısı olarak görmezden gelindi.
  
  
  Ancak bu, uzun bir dizi olayın yalnızca ilki olduğu ortaya çıktı. Amerika'ya petrol akışını engellemeyi amaçlamıyorlardı. Ekim 1973'teki savaş ve ardından gelen Arap devletlerinin boykotu bunu zaten yapmıştı. Amaç Batı Avrupa'ya petrol akışını kesmekti ve ABD'nin buna gücü yetmezdi. Sovyet bloğunun gücünü etkisiz hale getirmek için güçlü, ekonomik olarak genişleyen bir Batı Avrupa'ya ihtiyacımız vardı ve NATO ülkelerini ayakta tutan petrol Suudi Arabistan'dan geliyordu. Dolayısıyla, petrolü kendimiz almasak da, Arap ülkelerindeki Amerikan petrol şirketleri Batılı müttefiklerimize tedarik sözü verdiler.
  
  
  Teröristler Sidi Ber petrol deposunu yerle bir ettiğinde, çabuk sinirlenen AX patronum David Hawk beni çağırdı.
  
  
  Hawk bana görevimin liderleri bulmak ve bitkiyi köklerinden kesmek olduğunu söyledi. Londra'dan, Moskova'dan, Beyrut'tan, Tahran'dan ve Riyad'dan geçen uzun bir yolculuktu ama şimdi onlara sahiptim; Ras Tanura'ya giden otoyolda önümde yarışıyorlardı.
  
  
  Kamyon yaklaşıyordu ama yanında iki yüksek kum tepesi ve sağa doğru giden kayalık bir sırt vardı. Çölden kavrulmuş yüzümü cipin küçük ön camının arkasına saklamak için öne doğru eğildim. Büyük beşiğin sallanan mavi şeklinin ötesinde, kum tepelerinin arasında kaybolduğu otoyoldaki keskin dönemeci görebiliyordum.
  
  
  Bunu yapmaya niyetim yoktu.
  
  
  Kamyon yüksek hızla viraja girdi ve kum tepelerinin arasında kayboldu. Jeep'in kontağını kapattım, böylece sessiz çöl sıcağında duyabildiğim tek ses kamyonun motorunun çalışma sesiydi.
  
  
  Ses hemen kesildi ve frene basıp yolun yarısına kadar uçup durdum. Rashid ve Hollandalı tam da şüphelendiğim gibi yaptılar. Kamyon muhtemelen yolun kenarında durmuştur. Rashid ve Hollandalı, benim bloke eden kamyona çarpacağımı umarak yolun her iki tarafındaki kayalara doğru koştular.
  
  
  Bunu yapmaya niyetim yoktu. Ben de onlar gibi yoldaki bir virajın arkasına saklanarak bir süre cipin içinde oturdum ve sonraki adımlarımı düşündüm. Güneş bulutsuz gökyüzünde parlak bir şekilde asılı duruyor, çölün bataklık kumunu yakan amansız bir ateş topu gibiydi. Hareketsiz oturduğumda göğsümden aşağı ter aktığını hissettim.
  
  
  Benim fikrim kabul edildi. Ayaklarımı cipten çıkardım ve hızla yüksek kumulun eteğine doğru ilerledim. Sol elimde, her SAMOCO çöl aracında standart donanım olan bir kutu ekstra benzin taşıyordum. Sağ elimde, genellikle ön panelin altındaki bir brakete asılan bir şişe vardı.
  
  
  Bu noktada, büyük bir kaza - ya da en azından benim bundan kaçınmak için çılgınca çabalarım - bekleyen Rashid ve Hollandalı, onlara yetiştiğimi çoktan anlamışlardı. Artık iki seçenekleri vardı: ya beni bekle ya da beni takip et.
  
  
  Beklemelerini bekliyordum: Kamyon doğal bir barikat görevi görüyordu ve her iki tarafında kum tepeleri bulunan yol, beni doğrudan arabanın koltuğunun altına bağlanmış iki AK-47 tüfeğinin namlularına sokacak ölümcül bir huni görevi görüyordu. . kamyon kabini. Soldaki kumulun etrafını dolaşmak bir saat veya daha fazla sürecektir. Sağdaki, uzun bir kaya çıkıntısına yaslanan kumuldan kaçınmak imkansızdı. Kilometrelerce uzanıyordu.
  
  
  Tek bir yol vardı; daha yükseğe, daha yükseğe. Ama bunu yapabileceğimden emin değildim. Üzerimde, iki yüz metreden fazla yükseklikte beliren kumul, kırmızı-kahverengi Suudi çorak topraklarını süpüren çöl rüzgarlarının yakıcı fırtınaları olan Shamaal tarafından oyulmuş dik yamaçlarla dik bir şekilde yükseliyordu.
  
  
  Sigaraya ihtiyacım vardı ama ağzım çoktan kurumuştu. Kum tepesinin dibine çömelip şişedeki acı suyu açgözlülükle içtim ve suyun boğazımdan aşağı akmasına izin verdim. Geri kalanını başıma döktüm. Yüzümden ve boynumdan aşağıya doğru akıp ceketimin yakasını ıslattı ve bir an için dayanılmaz sıcaktan kurtulduğumu hissettim.
  
  
  Daha sonra teneke kutunun kapağını hızla açarak şişeyi benzinle doldurdum. Kutunun kapağını tekrar kapattıktan sonra gitmeye hazırdım.
  
  
  Bu inanılmazdı. İki adım yukarı, bir adım geri. Üçü yukarı, ikisi geriye, kum ayaklarımın altından kayarak beni yanan yokuşta yüzüstü bıraktı, kum o kadar sıcaktı ki cildimi kabarttı. Ellerim dik yokuşu kavradı ve sıcak kumu kaldırdı. İşe yaramadı; doğrudan kum tepesine tırmanamadım. Akan kumlar beni desteklemezdi. Hareket edebilmek için maksimum çekiş gücü elde etmek amacıyla yokuşta uzanmam gerekecekti; ama bunu yapmak kişinin yüzünü kuma gömmesi anlamına geliyordu ve kum dokunulamayacak kadar sıcaktı.
  
  
  Arkamı dönüp sırt üstü yattım. Başımın arkasında kabarcıkların oluştuğunu hissedebiliyordum. Kum tepesinin tamamı ceketimin altından ve pantolonumun altından akıp terli vücudumu kaplıyor gibiydi. Ama en azından sırtımda yüzüm kumdan yapılmıştı.
  
  
  Bu kum dağının üzerinde sırt üstü yatarak kollarımı geniş hareketlerle, bacaklarımı ise kurbağa tekmeleriyle kullanarak yavaş yavaş dağa tırmanmaya başladım. Sanki sırt üstü yüzüyorum.
  
  
  Güneşin çıplak gücü beni amansızca dövüyordu. Parlak güneş, belirsiz gökyüzü ve kumun yansıyan sıcaklığı arasında, tepeye doğru çabalarken sıcaklık 170 derece civarında olmalıydı. Landsman katsayısına göre çöl kumu çevredeki havanın ısısının yaklaşık üçte birini yansıtır.
  
  
  Nefes nefese, susuz, susuz ve kumlarla kaplı tepeye ulaşmam tam yirmi dakikamı aldı. Dikkatlice baktım. Hollandalı ya da Hamid Rashid benim yönüme baksalar beni hemen fark ederlerdi ama yukarı doğru ateş etmeleri zor olurdu.
  
  
  Her şey beklediğim gibiydi. Kamyon yolun karşısına park edilmişti ve her iki kapısı da açıktı. Beyaz galibi ve kırmızı kareli kefiyesi içindeki küçük bir figür olan Hamid Rashid, yolun kenarından kamyona doğru koştu ve taksinin açık kapılarından yol boyunca nişan alabilecek şekilde pozisyon aldı.
  
  
  Hollandalı zaten kamyonun altında büyük arka tekerlek tarafından korunan bir savunma pozisyonu almıştı. Şişmiş bir kum lastiğinin ardından dışarı baktığında gözlüklerinde parıldayan güneşi görebiliyordum; beyaz keten takımı ve çizgili papyonu eski bir çöl kamyonunun yıpranmış kasasıyla uyumsuzdu.
  
  
  Her iki adam da otoyoldaydı.
  
  
  Beni kum tepesinin tepesinde beklemiyorlardı.
  
  
  Sırtın korumasının arkasına yaslandım ve harekete geçmeye hazırlandım.
  
  
  İlk önce her zaman sol ön koluma bağlanan süet kılıfın içinde taşıdığım stiletto stiletto topuklu Hugo'ya baktım. Elimin hızlı bir dönüşüyle Hugo elimde olacaktı.
  
  
  Wilhelmina'yı kılıfından çıkardım ve kumla tıkanmadığından emin olmak için mekanizmasını kontrol ettim. Patlayan Luger, tetikçinin elini bileğinden ayıracaktır. Daha sonra Artemis bastırıcıyı ceketimin cebinden çıkardım ve silahın namlusuna yerleştirmeden önce üzerindeki kumları dikkatlice temizledim. Rashid ve Hollandalı nereden geldiklerini anlamadan önce üç veya dört atış yapabilmek için susturucu konusunda ekstra önlem almam gerekiyordu. Susturulmamış bir Luger'ın şutu, konumumu zamanından önce açığa vurabilirdi.
  
  
  Harekete geçmeye hazır olmadan önce gerçekleştirmem gereken bir ameliyat daha vardı. Kanvas kaplı şişenin kapağını açtım, mendili on beş santimlik bir ip şeklinde büktüm ve musluğa soktum. Ağzım ve boğazım kurumuştu. Bu çöl sıcağında su olmadan beş saat dayanamazdım ama suyu benzinle değiştirmek için iyi bir nedenim vardı. Harika bir Molotof kokteyli yapıldı.
  
  
  Derme çatma bir fitil yaktım ve benzine bulanmış mendilin yanmaya başlamasını memnuniyetle izledim. Eğer fırlatmadan önce yokuş aşağı yeterince uzaklaşabilirsem, atışın ani hareketi mataranın ağzından her şeyin patlamasına yetecek kadar benzin fışkırtacaktır. Ama eğer inişim kayan kumlu bir yokuştan aşağı çılgınca bir koşuya dönüşürse, ben onu tutarken teneke kutudan gaz sızacak ve elimde patlayacak. Sessizce dua ettim ve için için yanan bombayı yanımdaki kumun üzerine koydum.
  
  
  Daha sonra yanan kumların üzerine yüz üstü yuvarlandım ve olabildiğince düz kalarak yavaş yavaş tepeye doğru ilerledim. Wilhelmina önümde uzanıyordu.
  
  
  Hazırdım.
  
  
  Hamid Rashid ve Hollandalı hâlâ oradaydılar ama endişelenmeye başlamış olmalılar, ne yaptığımı merak ediyorlardı. Güneş, Raşid'in silahından yansıyor ve kulübenin açık kapısından dışarı çıkıyordu ama başına taktığı kırmızı beyaz kareli keffiyenin küçük bir parçası dışında Rashid'e dair hiçbir şey göremiyordum.
  
  
  Hollandalı daha iyi bir hedef önerdi. Büyük bir kamyonun arka tekerleğinin arkasında çömelmiş, hafifçe bana doğru eğilmişti. Sırtının, yan tarafının ve uyluğunun bir kısmı açıktaydı. Parıldayan ısı dalgaları arasında yokuştan aşağıya ateş etmek onu dünyadaki en iyi hedef yapmıyordu ama sahip olduğum tek şey buydu.
  
  
  Dikkatlice nişan aldım. İyi bir atış omurgasını kırabilirdi, çok iyi bir atış ise kalçasını kırabilirdi. Omurgayı hedef aldım.
  
  
  Tetiği yavaş ve bilinçli bir şekilde çektim.
  
  
  Wilhelmina elimde titredi.
  
  
  Hollandalı'nın ayaklarına kum sıçradı.
  
  
  İstemsizce geri çekildi ve kısmen doğruldu. Bu bir hataydı. Bu onu daha iyi bir hedef haline getirdi. İkinci atış ona çarptı ve yarıya kadar döndükten sonra tekrar bir kamyon tekerleğinin arkasına saklandı. Üçüncü atışta daha da fazla kum havaya kalktı.
  
  
  Küfür ettim ve kamyonun kabinine dördüncü el ateş ettim. Şanslı bir ribaund Rashid'i oyun dışı bırakabilir.
  
  
  Şimdi tırmandım ve tepenin zirvesini geçtim, neredeyse diz boyu değişen kumlara dalarak, kayarak; Güvencesiz bir destekle kendimi öne atmamak için elimden geleni yaptım; sağ elimde Wilhelmina, diğer elimde ise dikkatlice havada tuttuğum yangın bombası şişesini tutuyordum.
  
  
  Çölün sessizliğinde Hamid Rashid'in tüfeğinden üç el ateş edildi. Hızla arka arkaya önümdeki kuma tükürdüler. Mesafe o kadar da kötü değildi ama yukarıdan aşağıya inen bir insan neredeyse imkânsız bir hedefti. Dünyanın en iyi atıcıları bile bu gibi durumlarda her zaman alçaktan şut atacaktır ve Rashid de bunu yaptı.
  
  
  Ama artık tepenin dibine giderek yaklaşıyordum. Kamyondan otuz metre uzaktaydım ama yine açık taksi kapılarından ateş eden Rashid'i hâlâ göremedim. Kurşun ceketimin cebini parçaladı.
  
  
  Şimdi yirmi metre. Zemin aniden düzleşti ve çok daha sağlam hale geldi. Bu koşmayı kolaylaştırdı ama aynı zamanda beni daha iyi bir hedef haline getirdi. Bir tüfek sağ tarafıma gürledi, sonra tekrar. Hollandalı işe geri döndü.
  
  
  Artık kamyonun kabininden on beş metre uzaktaydım. Rashid'in AK-47'sinin namlusu ön koltuğa uzanıyor ve alevler saçıyordu. Merminin tepemde ıslık çalmasından sadece yarım saniye önce sağa doğru koştum ve sağlam zemine çıktım.
  
  
  Diz çökerken sol kolumu uzun, dairesel bir kavis çizerek salladım ve yangın bombasını dikkatlice kamyonun kabinine attım.
  
  
  Koltuğa mükemmel bir şekilde indi ve Rashid'in tüfeğinin namlusunun üzerinden sırım gibi Suudi adama doğru yuvarlandı.
  
  
  Kükreyen bir alev şofbeniyle patladığında, karanlık, yüksek kemikli yüzünden sadece birkaç santim uzakta olmalıydı.
  
  
  Acı dolu ince çığlık ürkütücü bir şekilde sona erdi ve Rashid'in ciğerleri küle dönerken yüksek bir kreşendoyla sona erdi. Zaten hareket etmeye başlamıştım, büyük bir SAMOCO kamyonunun kaputunun altına saklanmak için atlıyordum.
  
  
  Bir dakika boyunca ağır ön tampona yaslandım, nefes nefese kaldım, aşırı gerilimden dolayı alnımdaki kan nabız gibi atıyordu ve göğsüm inip kalkıyordu.
  
  
  Artık ben ve Hollandalıydık. Boş Suudi çölünün ortasında mandalları olan eski mavi bir kamyonun etrafında sadece ikimiz kedi fare oynuyoruz. Sadece birkaç metre ötede yanan etin keskin kokusunu duydum. Hamid Rashid artık bu oyuna dahil değildi, yalnızca Hollandalı oyuncu vardı.
  
  
  Kamyonun önünde bitkin, nefessiz, kumla kaplı, kendi terimde kavrulmuş haldeydim. Kamyonun arka tekerleğinin arkasında iyi bir konuma sahipti. Yaralanmıştı ama ne kadar kötü olduğunu bilmiyordum.
  
  
  Bir tüfekle silahlanmıştı. Silahının olma ihtimali de oldukça yüksekti. Wilhelmina ve Hugo'm vardı.
  
  
  Her birimizin sadece iki seçeneği vardı: ya diğerini takip edecek ya da oturup düşmanın ilk hamleyi yapmasını bekleyecekti.
  
  
  Kamyonun altına bakmak için hızla diz çöktüm. Eğer hareket etseydi bacaklarını görebilirdim. Görünmüyordu. Sağ tekerleğin arkasından küçük bir pantolon paçası parçası görünüyordu, sadece beyaz bir keten görünüyordu.
  
  
  Daha fazla doğruluk için susturucuyu Wilhelmina'dan çıkardım. Bir elimle tampona tutunup neredeyse baş aşağı eğilerek beyaz parçaya dikkatlice ateş ettim.
  
  
  En iyi ihtimalle, sekmesine neden olabilirim, hatta belki de onu siperini kıracak kadar korkutacak bir patlamaya neden olabilirim. En kötü ihtimalle bu onun benim tam olarak nerede olduğumu ve benim onun nerede olduğunu bildiğimi bilmesini sağlayacaktır.
  
  
  Silah sesi, sanki dünyanın en ıssız yerlerinden birinde değil de, küçük bir odadaymışız gibi, sessizlikte yankılanıyordu. Lastik nefes verdi ve yavaşça düzleşerek büyük kamyonu garip bir açıyla sağ arkaya doğru yatırdı. Sonuç olarak Hollandalı, öncekine göre biraz daha iyi bir barikata sahip oldu.
  
  
  Ağır parmaklıkların önünde durup saymaya başladım. Şu ana kadar dört el ateş ettim. Ne olursa olsun klibin tamamını tercih ederdim. Ceketimin cebinden birkaç mermi çıkardım ve yeniden doldurmaya başladım.
  
  
  Bir silah sesi duyuldu ve bir şey çizmemin topuğunu dürttü, birdenbire kum fışkırdı. Şaşırdım, şaşırdım. Dikkatsiz olduğum için kendime lanet ettim ve başımı kaporta seviyesinin altında tutarak kamyonun tamponuna yarı eğilmiş bir şekilde atladım.
  
  
  Hollandalı, kamyonların altından nasıl ateş edileceğini de biliyordu. Şanslıyım. Eğer çok uygunsuz bir pozisyondan ateş etmeseydi -ki öyle olmalı- bacaklarımın arasından ateş edebilirdi.
  
  
  Şu an için güvendeydim ama sadece bir an için. Ve o dayanılmaz derecede sıcak metal kaportaya daha fazla dayanamadım. Vücudum şimdiden kömürlerin üzerinde kızartılıyormuş gibi hissediyordu.
  
  
  Seçeneklerim sınırlıydı. Yere düşebilir, kamyonun altına bakabilir ve Hollandalı'nın onu şasinin altından vurmayı umarak hamlesini yapmasını bekleyebilirdim. Tüfeği dışında, koruma çarkını aşabilir ve vücudumun çoğunu açığa çıkarmadan seçebileceğim herhangi bir görüş noktasına oldukça iyi bir şekilde püskürtebilirdi.
  
  
  Ya da bu tampondan atlayıp soldaki açık alana atlayabilirdim, böylece kişiyi tam olarak görebilirdim. Ama ne kadar atlarsam atlayayım, biraz dengesiz bir şekilde indim ve Hollandalı dizlerinin üzerindeydi ya da yüzükoyun ve sabit bir şekilde yatıyordu. Hedefli bir atış için tüfeğin namlusunu yalnızca birkaç santim hareket ettirmesi gerekiyordu.
  
  
  Kamyonun etrafından dolaşıp diğer taraftan ona sürpriz yapmayı umarak diğer yöne gitseydim, o yöne gittiğim anda beni bacaklarımdan vururdu.
  
  
  Bana sunulan tek yolu seçtim. Yukarı. Luger'ı sağ elimde tutarak sol elimi kaldıraç olarak kullandım ve radyatör kaportasına, ardından da kamyonun kasasına sessizce düşmek için kabin tavanına tırmandım. Şanslıysam, Hollandalı patlak sağ lastiğin arkasında, kumun epey altında olacak, dikkati kamyon kasasının altındaki boşluğa odaklanmış, beni bir anlığına görmek için bekliyor olacak.
  
  
  Ne bir atış ne de bir telaşlı hareket. Görünüşe göre hareketimi fark edilmeden yaptım.
  
  
  Yüksek destekli kamyon kasasının rayları arasındaki boşluğa baktım. Daha sonra yavaşça arabanın sağ arka köşesine doğru süründüm.
  
  
  Derin bir nefes aldım ve dolapların üstteki çubuğunun üzerinden bakabilmek için altı fit dört inç kadar ayağa kalktım, Wilhelmina hazırdı.
  
  
  İşte oradaydı, tekerleğe belli bir açıyla uzanmıştı, midesi kumun üzerinde düzleşmişti. Yanağı tüfeğin dipçiğinin üzerindeydi; atış için klasik yüzükoyun pozisyondu bu.
  
  
  Orada, ondan sadece bir metre yukarıda, sırtına baktığım hakkında hiçbir fikri yoktu.
  
  
  Dikkatlice Wilhelmina'yı çene hizasına kadar kaldırdım ve kamyonun üst çubuğuna uzandım. Hollandalı'nın sırtını hedef aldım
  
  
  Kamyonun altında görebileceği ilk hareket işaretini bekleyerek hareketsiz kaldı. Ama yanlış yola gidiyordum. Neredeyse ölmüştü.
  
  
  Wilhelmina'ya tetiği çektim.
  
  
  Silah tutukluk yaptı! Lanet kum!
  
  
  Ağırlığımı anında sol bacağımdan sağ bacağıma kaydırdım ve Hugo'yu kurtarmak için hemen elimi indirdim. Stiletto yavaşça sol elime kaydı, inci sapı dokunulamayacak kadar sıcaktı.
  
  
  Hugo sıkışıp kalamazdı. Bıçağı sapından tuttum ve saç tokasını kulak hizasında tutarak elimi kaldırdım. Genellikle bıçağın fırlatılmasını tercih ederim, ancak bu mesafede, standart bir takla için boşluk olmadan, omuzların tam ortasında üç fitlik düz bir sap atışı olurdu.
  
  
  Altıncı hissi Hollandalıyı uyarmış olmalı. Aniden sırt üstü yuvarlandı ve bana baktı, parmağı tetiği sıkmaya başlarken AK-47'si bana doğru bir kavis çizdi.
  
  
  Sol elimi ileri ve aşağı salladım.
  
  
  Stilettonun ucu Hollandalı'nın bakan sağ gözünü deldi ve üç taraflı bıçağı beynine sapladı.
  
  
  Ölüm, sabotajcının parmağını çekti ve atış çöl kumunda zararsız bir şekilde yankılandı.
  
  
  Bir an için kamyonun üst rayını iki elimle tuttum ve alnımı parmak eklemlerimin arkasına bastırdım. Bir anda dizlerim titremeye başladı. Ben iyiyim, iyi hazırlandım, asla tereddüt etmem. Ama bittikten sonra her zaman midemin bulandığını hissediyorum.
  
  
  Bir yandan normal bir insanım. Ölmek istemiyorum. Ve her seferinde bir rahatlama hissettim, tam tersi değil. Derin bir nefes alıp işime geri döndüm. Artık sıradanlaştı. İş bitmişti.
  
  
  Bıçağı çıkardım, sildim ve kolumdaki kınına geri koydum. Sonra Hollandalıyı inceledim. Tepenin altındaki o çılgın atışla ona vurdum, tamam mı? Kurşun sağ göğüse isabet etti. Çok kan kaybetmişti ve acı veriyordu ama ciddi bir yara olması pek mümkün değildi.
  
  
  “Gerçekten önemli değil” diye düşündüm. Önemli olan onun ölmüş olması ve işin bitmiş olmasıydı.
  
  
  Hollandalı önemli bir şey giymiyordu ama cüzdanını cebime koydum. Laboratuardaki çocuklar bundan ilginç bir şeyler öğrenebilirler.
  
  
  Sonra dikkatimi Hamid Rashid'den geriye kalanlara çevirdim. Kıyafetlerini ararken nefesimi tuttum ama hiçbir şey bulamadım.
  
  
  Ayağa kalktım, ceketimin cebinden altın filtreli sigaralarımdan birini çıkardım ve bundan sonra ne yapacağımı düşünerek yaktım. Bunu böyle bırakın, sonunda karar verdim, dumanı minnettarlıkla içime çekerek, kuru ağzıma ve boğazıma rağmen, Dhahran'a döner dönmez anaokulu ekibini kamyonu ve iki cesedi almaları için geri gönderebileceğime karar verdim.
  
  
  Rashid'in kırmızı damalı kafiri gözüme çarptı ve botumun ucuyla ona tekme atarak onu kumlara fırlattım. Bir şey parıldadı ve ona daha yakından bakmak için eğildim.
  
  
  Pahalı puroların paketlenmesinde kullanılanlara çok benzeyen, uzun, ince bir metal tüptü. Şapkayı çıkarıp ona baktım. Toz şekere benziyor. Serçe parmağımın ucunu ıslatıp pudrayı denedim. Eroin.
  
  
  Kapağı kapattım ve tüpü düşünceli bir şekilde avucumun içinde dengeledim. Yaklaşık sekiz ons. Bu şüphesiz Hollandalı'nın Rashid'e yaptığı bir ödemeydi. Sekiz ons saf eroin, Orta Doğu'daki bir yoksulu emir yapmaya çok yardımcı olabilir. Onu arka cebime koydum ve Arap'ın geçmişte bu pipolardan kaç tane aldığını merak ettim. AX'e geri gönderirdim. Onunla istediklerini yapabilirlerdi.
  
  
  Rashid'in matarasını kamyonun ön koltuğunda buldum ve bir kenara atmadan önce suyunu içtim. Sonra cipe bindim ve otoyoldan Dhahran'a doğru yola koyuldum.
  
  
  * * *
  
  
  Dhahran, yolun yaklaşık sekiz mil aşağısında koyu yeşil bir siluet halinde ufukta alçakta görünüyordu. Gaz pedalına daha sert bastım. Dhahran, soğuk duşlar, temiz giysiler, uzun, serin brendi ve soda anlamına geliyordu.
  
  
  Kuru diliyle kuruyan dudaklarını yaladı. Raporlarımı düzene sokmak için sadece bir iki gün daha sonra bu cehennemden kurtulacağım. ABD'ye dönelim. En hızlı rota Kahire, Kazablanka, Azorlar ve son olarak Washington üzerinden geçiyor.
  
  
  Bu şehirlerin hiçbiri dünyanın bahçeleri arasında yer alamazdı ama David Hawk'ın hazır ve bekleyen bir görevi olmasaydı benim çok zamanım vardı. Genelde bunu yapardı ama eve dönerken biraz dinlenirsem bu konuda yapabileceği pek bir şey yoktu. Yol boyunca herhangi bir telgraf veya telgraf almadığımdan emin olmam gerekiyordu.
  
  
  Her halükarda, kuru ve ilgi çekici olmayan bir yoldan gitmenin hiçbir anlamı olmadığını düşündüm. Karaçi, Yeni Delhi ve Bangkok üzerinden eve farklı bir rota seçerdim. Bangkok'tan sonra ne olacak? Zihnen omuz silktim. Muhtemelen Tokyo'nun dumanını veya gürültüsünü hiçbir zaman umursamadığım için Kyoto'ydu.
  
  
  Sonra Kauai, Hawaii'deki Garden Island, San Francisco, New Orleans ve son olarak Washington ve şüphesiz kızgın bir Hawk.
  
  
  Bütün bunlardan önce elbette bu geceydi ve muhtemelen yarın gece de Dhahran'daydı. Kaslarım istemsizce gerildi ve kendi kendime kıkırdadım.
  
  
  * * *
  
  
  Betty Emers'la sadece bir hafta önce tanıştım; Amerika'daki üç aylık tatilin ardından Dhahran'daki ilk gecesi. Bir gün akşam saat dokuz civarında kulübe geldi; o kadar seksi bir auraya sahip kadınlardan biriydi ki, bardaki her erkeğe özel, incelikli bir şekilde bir mesaj iletti. Neredeyse hep birlikte bütün kafalar kimin girdiğini görmek için döndü. Kadınlar bile ona baktı, öyleydi.
  
  
  Ondan hemen etkilendim ve ben yanına gelip kendimi tanıtmadan önce masasında beş dakikadan fazla yalnız oturmamıştı.
  
  
  Gösteriye dönmeden önce kısa bir süre koyu gözleriyle bana baktı ve beni kendisine katılmaya davet etti. Birlikte içtik, konuştuk. Betty Emers'ın Amerika'ya ait petrol şirketlerinden birinin çalışanı olduğunu öğrendim ve Dhahran'daki hayatında önemli bir unsurun eksik olduğunu öğrendim: bir erkek. Akşam ilerledikçe ve kendimi ona giderek daha fazla kaptırırken, bunun yakında düzeleceğini biliyordum.
  
  
  Akşamımız, onun küçük dairesinde, vücutlarımızın birbirine doyamadığı, şiddetli bir sevişme gecesiyle sona erdi. Bronz teni kadife gibi yumuşaktı ve kendimizi harcadıktan sonra sessizce uzandık, elim o harika pürüzsüz cildin her santimini nazikçe okşadı.
  
  
  Ertesi gün ayrılmak zorunda kaldığımda bunu isteksizce yaptım, yavaş yavaş duş aldım ve giyindim. Betty ince bornozu üzerine örttü ve vedası boğuk bir sesle şöyle oldu: "Tekrar görüşürüz, Nick." Bu bir soru değildi.
  
  
  Şimdi onun mükemmel vücudunu, ışıltılı gözlerini, kısa siyah saçlarını düşündüm ve daha fazla zevk vaat eden bir vedanın üzerinde uzun ve derin oyalanırken kollarımı ona dolayıp onu yakınımda tutarken dolgun dudaklarını dudaklarımın altında hissettim. Gelmek…
  
  
  Şimdi sıcak, tozlu cipte Ras Tanura yolunda ilerlerken yeniden terlemeye başladım. Ama mesele bu değildi. Dhahran kompleksinin kapılarından geçerken kendi kendime kıkırdadım. Yakında gelecek.
  
  
  Güvenlik ofisinde durdum ve SAMOCO'nun güvenlik şefi Dave French'e Rashid ile Hollandalı'yı alması için bir mesaj bıraktım. Tebriklerini ve ayrıntı isteklerini dikkate almadım. "Sana her şeyi sonra vereceğim Dave, şu anda bu sırayla bir içki ve banyo istiyorum."
  
  
  Jeep'e geri döndüğümde kendi kendime "Gerçekten istediğim şey bir içki, banyo ve Betty Emers'tı" dedim. O ilk geceden sonra Betty ile birkaç telefon görüşmesinden fazlasını yapamayacak kadar Hamid Rashid ve çetesiyle meşguldüm. Biraz yetişmem gerekiyordu.
  
  
  Jeep'i Quonset kulübemde durdurdum ve dışarı çıktım. Bir şeyler yanlış gitti.
  
  
  Kapı koluna uzandığımda kapıdan Bunny Berrigan'ın "Başlayamıyorum" şarkısını duydum. Bu benim rekorumdu ama o sabah ayrılırken kesinlikle çalmaya bırakmadım.
  
  
  Öfkeyle kapıyı ittim. Suudi Arabistan'ın dumanı tüten kazanından çıkmanın tek yolu mahremiyetti ve bunun ihlal edildiğini görmek beni lanetledi. Eğer Suudilerden biri olsaydı, dedim kendi kendime, onun derisini alırdım ama tamam.
  
  
  Tek hareketle kapıyı açtım ve içeri koştum.
  
  
  AX'teki patronum David Hawk, bir elinde uzun, parlak bir içecek, diğerinde ise yarısı içilmiş ucuz bir puroyla yatakta rahatça uzanıyordu.
  
  
  Bölüm 2
  
  
  
  
  ====================================== ============ ===== ========
  
  
  Hawk sakince, "İyi günler, Nick," dedi, New England'daki sert yüzü, izin verebileceği kadar gülümsemeye yakındı. Bacaklarını çevirip yatağın kenarına oturdu.
  
  
  "Burada ne halt ediyorsun?" Onun önünde durdum, küçük gri saçlı adamın üzerinde yükseldim, bacaklarım belirgin bir şekilde iki yana açılmış, bacaklarım akimboydu. Karachi'yi unut. Delhi'yi unut. Bangkok'u, Kyoto'yu, Kauai'yi unutun. David Hawk beni tatile göndermek için orada değildi.
  
  
  "Nick," diye sessizce uyarıyorsun. "Kendi kontrolünü kaybettiğini görmek hoşuma gitmiyor."
  
  
  "Üzgünüm efendim. Geçici sapma güneştir.” Hâlâ köpürüyordum ama pişmandım. Bu, efsanevi bir karşı istihbarat figürü olan David Hawke'du ve benim patronumdu. Ve haklıydı. Duygularının kontrolünü kaybeden bir adama benim işimde yer yok. Ya sürekli kontrol sizde kalır ya da ölürsünüz. Çok basit.
  
  
  Kötü kokulu puroyu dişlerinin arasında sıkıca tutarak, dostane bir şekilde başını salladı. "Biliyorum biliyorum." Bana bakmak için öne doğru eğildi ve gözlerini hafifçe kıstı. "Korkunç görünüyorsun," diye belirtti. "Sanırım SAMOCO'yla işin bitti."
  
  
  Bunu bilmesine imkan yoktu ama bir şekilde biliyordu. Yaşlı adam da böyleydi. Yürüdüm ve aynada kendime bakmak için eğildim.
  
  
  
  
  
  
  Kumdan adama benziyordum. Genellikle simsiyah ve birkaç tutam gri olan saçlarım, tıpkı kaşlarım gibi, kumla keçeleşmişti. Yüzümün sol tarafında sanki birisi beni kurumuş kan ve kum karışımıyla kaplı kaba zımpara kağıdıyla kesmiş gibi acı veren çizikler vardı. Kanadığımın farkına bile varmadım. Kum tepesine tırmanırken düşündüğümden daha kötü çizikler almış olmalıyım. Ayrıca çölde bir kamyonun sıcak metaline bastığımda ellerimin hassaslaştığını da ilk kez fark ediyordum.
  
  
  Hawk'ı görmezden gelerek ceketimi çıkardım ve Wilhelmina ile Hugo'yu tutan kılıftan çıktım. "Wilhelmina'nın kapsamlı bir temizliğe ihtiyacı var" diye düşündüm. Hızla ayakkabılarımı ve çoraplarımı çıkardım, ardından tek hareketle pantolonumu ve haki şortumu çıkardım.
  
  
  Quonset kulübesinin arkasındaki duşa doğru ilerledim, klimanın sert serinliği tenimi yakıyordu.
  
  
  "Eh," diye yorumladı Hawk, "fiziksel olarak hâlâ iyi durumdasın, Nick."
  
  
  Hawk'ın nazik sözleri gerçekten nadirdi. Karın kaslarımı gerdim ve şişkin pazılarıma ve trisepslerime bir göz attım. Sağ omzumda buruşuk, kırmızımsı-mor bir iz vardı; eski bir kurşun yarası. Göğsümde çapraz uzanan uzun, çirkin bir yara izi var, yıllar önce Hong Kong'da yaşanan bir bıçaklı kavganın sonucuydu. Ama hâlâ altı yüz poundun üzerinde para kazanabiliyordum ve AX genel merkezindeki kayıtlarım hâlâ atıcılık, karate, kayak, binicilik ve yüzme dallarında "En İyi Uzman" sınıflandırmalarını içeriyordu.
  
  
  Duşta yarım saatimi yıkadım, duruladım ve buz gibi su sıçramalarının cildimdeki kiri temizlemesine izin verdim. Kendimi kuvvetli bir şekilde havluyla kuruladıktan sonra haki şortumu giydim ve Hawk'a geri döndüm.
  
  
  Hala şişiyordu. Gözlerinde bir parça mizah olabilirdi ama sesindeki soğuklukta hiç yoktu.
  
  
  "Şimdi daha iyi hissediyorum?" O sordu.
  
  
  "Eminim!" Courvoisier bardağını yarısına kadar doldurdum, bir küp buz ve bir miktar soda ekledim. "Tamam," dedim itaatkar bir tavırla, "ne oldu?"
  
  
  David Hawk puroyu ağzından aldı ve parmaklarının arasında sıkarak küllerden yükselen dumana baktı. "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı" dedi.
  
  
  "Başkan!" Şaşırmaya hakkım vardı. Başkan neredeyse her zaman AX işlerinin dışında kaldı. Operasyonumuz hükümetin en hassas ve kesinlikle en önemli operasyonlarından biri olsa da, çoğu zaman herhangi bir hükümetin en azından görünürde desteklemesi gereken ahlak ve yasallık sınırlarının ötesine geçiyordu. Eminim Başkan AX'in ne yaptığını biliyordu ve en azından bir dereceye kadar bizim bunu nasıl yaptığımızı biliyordu. Ve eminim ki sonuçlarımızı takdir etmiştir. Ama aynı zamanda biz yokmuşuz gibi davranmayı tercih edeceğini de biliyordum.
  
  
  Hawk kısa kesilmiş başını salladı. Ne düşündüğümü biliyordu. “Evet,” dedi, “başkan. AX için özel bir görevi var ve senin bunu tamamlamanı istiyorum."
  
  
  Hawk'ın kırpmayan gözleri beni sandalyeye sabitledi. "Şimdi başlaman gerekecek...bu gece."
  
  
  Omuzlarımı alçakgönüllülükle silktim ve iç çektim. Elveda Betty Emers! Ama seçilmekten onur duydum. "Başkan ne istiyor?"
  
  
  David Hawk hayaletimsi bir gülümsemeye izin verdi. “Bu bir nevi Ödünç Verme-Kiralama anlaşması. FBI ile çalışacaksın."
  
  
  FBI! FBI'ın kötü olduğu söylenemez. Ancak savaşmamız gereken AX veya diğer ülkelerdeki bazı karşı istihbarat örgütleriyle aynı ligde değil. Kızıl Çin'deki Ah Fu veya N.OJ gibi. Güney Afrika.
  
  
  Bana göre FBI verimli ve kendini adamış bir amatörler grubuydu.
  
  
  Hawk ifademden düşüncelerimi okudu ve avucunu kaldırdı. "Kolay Nick, kolay. Bu önemli. Bu çok önemli ve Başkan bizzat size sordu.”
  
  
  Şaşkına dönmüştüm.
  
  
  Şahin devam etti. "Senin hakkında Haiti vakasından ve muhtemelen başka görevlerden de haberdar olduğunu biliyorum. Her halükarda, sana özellikle sordu.”
  
  
  Ayağa kalktım ve oturma odam olarak kullanılan alanın küçük kısmında hızlı bir şekilde yukarı aşağı birkaç dönüş yaptım. Etkileyici. Benim işimde çok az kişi kişisel olarak başkanlık seviyesine seçiliyor.
  
  
  Gurur duyduğum memnuniyeti belli etmemeye çalışarak Hawk'a döndüm. "Tamam. Detayları doldurabilir misin?"
  
  
  Hawk purosunu söndürürken ısırdı, sonra şaşkınlıkla ona baktı. Elbette David Hawk sigara içerken puro evden çıkmamalı. Ona tiksintiyle baktı ve kaşlarını çattı. Hazır olduğunda açıklamaya başladı.
  
  
  "Muhtemelen bildiğiniz gibi," dedi, "bugünlerde mafya artık viski kaçakçılığı yapan ve yüzen bok oyunlarını finanse eden Sicilyalı gangsterlerden oluşan bir ayaktakımından ibaret değil."
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  “Son yıllarda, örneğin yaklaşık yirmi yıl öncesinden başlayarak, mafya giderek daha fazla meşru işlere bulaşmaya başladı.
  
  
  
  
  
  Doğal olarak kendini çok iyi hissediyor. Paraları vardı, organizasyonları vardı, Amerikan iş dünyasının daha önce hayal bile edemeyeceği bir acımasızlıkları vardı."
  
  
  Omuz silktim. "Bu yüzden? Bunların hepsi ortak bilgidir."
  
  
  Hawk beni görmezden geldi. “Ancak şimdi başları dertte. O kadar genişlediler ve çeşitlendiler ki bütünlüklerini kaybediyorlar. Giderek daha fazla genç adam meşru girişimlere yöneliyor ve Mafya - ya da artık kendilerine verdikleri adla Sendika - onlar üzerindeki kontrolünü kaybediyor. Paraları var elbette ama organizasyonları çöküyor ve başları belada."
  
  
  "Sorun mu var? Okuduğum son rapor Amerika'da organize suçun zirveye ulaştığını söylüyordu ki bu daha önce hiç yaşanmamıştı."
  
  
  Şahin başını salladı. "Gelirleri artıyor. Etkileri artıyor. Ama örgütleri çöküyor. Artık organize suçtan bahsettiğinizde sadece mafyadan bahsetmiyorsunuz. Ayrıca siyahlardan, Porto Rikolular'dan, Chicano'lardan da bahsediyorsunuz. Batıda ve Florida'da Kübalılar.
  
  
  "Görüyorsunuz, bu eğilimi uzun zamandır biliyoruz, ancak Mafya Komisyonu da biliyor." Yıpranmış yüzünü yumuşatmak için başka bir solgun gülümsemeye izin verdi. - Komisyonun ne olduğunu bildiğinizi varsayıyorum?
  
  
  Dişlerimi sıktım. Yaşlı adam o kibirli havayı takındığında fena halde sinirlenebilir. "Tabiki biliyorum!" dedim, bu görevi açıklama yönteminden duyduğum rahatsızlık sesimden belliydi. Komisyonun ne olduğunu çok iyi biliyordum. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en güçlü yedi Mafya kaposu, her biri büyük ailelerden birinin reisi, meslektaşları tarafından Sicilya tarzı bir son çare mahkemesi olan bir yönetim konseyi olarak görev yapmak üzere atandılar. Nadiren, yalnızca ciddi bir kriz tehdidi altındayken bir araya geliyorlardı, ancak dikkatlice düşünülmüş ve kesinlikle pragmatik olan kararları kutsaldı.
  
  
  Komisyon, suç, şiddet ve belki de en önemlisi büyük şirketler üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, dünyadaki en güçlü yönetim organlarından biriydi. Hafıza bankamı taradım. Ufak tefek bilgiler yerli yerine oturmaya başladı.
  
  
  Konsantrasyonla kaşlarımı çattım, sonra monoton bir sesle şöyle dedim: "Üç-Yirmi-Yedi Numaralı Devlet Güvenlik Bilgi Bülteni, 11 Haziran 1973." Son bilgiler, Sendika Komisyonu'nun şu anda aşağıdakilerden oluştuğunu gösteriyor:
  
  
  "Joseph Famligotti, altmış beş, Buffalo, New York.
  
  
  "Frankie Carboni, altmış yedi, Detroit, Michigan.
  
  
  “Mario Salerno, yetmiş altı yaşında, Miami, Florida.
  
  
  "Gaetano Ruggiero, kırk üç, New York, New York.
  
  
  "Alfred Gigante, yetmiş bir, Phoenix, Arizona.
  
  
  "Joseph Franzini, altmış altı, New York, New York.
  
  
  "Anthony Musso, yetmiş bir, Little Rock, Arkansas."
  
  
  Kolayca. Klimalı ortamda elimi gelişigüzel salladım. “Size her birinin dökümünü verebilir miyim?”
  
  
  Şahin bana baktı. "Bu kadar yeter Carter," diye çıkıştı. "Fotoğrafik bir zihnin olduğunu biliyorum... ve bilinçaltı alaycılığına bile tolerans göstermeyeceğimi biliyorsun."
  
  
  "Evet efendim." Bunları yalnızca David Hawk'tan alırdım.
  
  
  Biraz utanarak Hi-Fi makinesinin yanına gittim ve dinlediğim üç caz plağını çıkardım. "Gerçekten üzgünüm. Lütfen devam edin,” dedim kaptan koltuğuna, Hawk’a dönük bir şekilde oturarak.
  
  
  Birkaç dakika önce kaldığı yerden devam etti ve vurgu yapmak için purosunu önümde havaya salladı. "Gerçek şu ki Komisyon da bizim gibi başarının Sendikanın geleneksel yapısını yavaş yavaş değiştirdiğini görüyor. Diğer tüm yaşlı adam grupları gibi Komisyon da değişimi engellemeye, işleri eski haline döndürmeye çalışıyor. olmak."
  
  
  "Peki ne yapacaklar?" Diye sordum.
  
  
  Omuz silkti. "Onlar çoktan başladılar. Tamamen yeni bir orduya eşdeğer bir şey getiriyorlar. Tıpkı kendilerinin ya da babalarının işe başladığı zamanlardaki gibi, Sicilya'nın her yerindeki tepelerden genç, sert haydutları topluyorlar. "
  
  
  Purosunun ucunu ısırarak durdu. “Yeterince başarılı olurlarsa, ülke 20'li ve 30'lu yılların başında yaşadıklarımıza benzer bir çete şiddeti dalgasıyla karşı karşıya kalabilir. Ve bu sefer ırksal imalar taşıyacak. Komisyon siyahları ve Porto'yu yönetmek istiyor. Rikalıların kendi topraklarını terk ettiğini ve savaşmadan gitmeyeceklerini biliyorsunuz."
  
  
  "Asla. Peki eski hocalar acemilerini ülkeye nasıl sokuyorlar? Diye sordum. "Herhangi bir fikrimiz var mı?"
  
  
  Hawk'ın yüzü ifadesizdi. "Kesinlikle biliyoruz; daha doğrusu, ayrıntıları olmasa da mekanizmayı biliyoruz."
  
  
  "Bir dakika." Ayağa kalktım ve iki bardağımızı da SAMOCO CEO'sunun odasında hem bar hem de yemek masası görevi gören plastik bara taşıdım. Ona bir viski ve su daha hazırladım, kendime biraz brendi, soda ve bir buz küpü daha koydum ve tekrar oturdum.
  
  
  "İyi."
  
  
  "Bu
  
  
  
  
  
  "Gerçekten harikalar" dedi. "Askerlerini Sicilya'daki Castelmar'dan pompalıyorlar ve onları tekneyle Lefkoşa adasına götürüyorlar; Lefkoşa'nın nasıl bir yer olduğunu bilirsiniz."
  
  
  Biliyordum. Lefkoşa Akdeniz'in kanalizasyonudur. Avrupa'dan ya da Ortadoğu'dan sızan her mukus zerresi Lefkoşa'da pıhtılaşıyor. Lefkoşa'da fahişeler kültürlü insanlardır ve alt sosyal seviyedeki diğerlerinin yaptıkları tarif edilemez. Lefkoşa'da kaçakçılık onurlu bir meslek, hırsızlık ekonomik bir dayanak noktası ve cinayet bir eğlencedir.
  
  
  Hawk, "Oradan Beyrut'a nakledilecekler" diye devam etti. Beyrut'ta onlara yeni kimlikler, yeni pasaportlar veriliyor ve ardından Amerika'ya gönderiliyorlar.”
  
  
  Çok karmaşık görünmüyordu ama tüm detayları bilmediğimden emindim. Detaylar Hawk'ın güçlü noktalarından biri değildi. "Durdurmak çok zor olmasa gerek değil mi? Lübnan pasaportuyla ülkeye giren herkes için ek güvenlik ve kimlik kontrolleri yapılmasını emretmeniz yeterli.”
  
  
  "Bu o kadar basit değil Nick."
  
  
  Bunun olmayacağını biliyordum.
  
  
  “Bütün pasaportları Amerikan. Sahte olduklarını biliyoruz, ama o kadar iyiler ki sahte olanlarla hükümetin çıkardığı arasındaki farkı göremiyoruz."
  
  
  Islık çaldım. "Bunu yapabilen herkes kendi başına küçük bir servet kazanabilir."
  
  
  "Muhtemelen bunu kim yaptıysa," diye onayladı Hawk. "Fakat mafyanın bu tür hizmetlere harcayabileceği pek çok küçük serveti var."
  
  
  “Beyrut'tan gelen herkese hâlâ yasak uygulayabilirsiniz. Pasaporttaki kişinin aslında Manhattan'ın Aşağı Doğu Yakası'ndan değil de Sicilya'dan olduğunu belirlemek için çok fazla sorgulamaya gerek yok."
  
  
  Hawk sabırla başını salladı. "O kadar kolay değil. Sadece Beyrut'tan değil, Avrupa'nın her yerinden ve Orta Doğu'dan getiriliyorlar. Beyrut'tan başlıyorlar, hepsi bu. Yeni kimlik belgeleri ve pasaportlar alındıktan sonra genellikle uçakla başka bir şehre gönderiliyor, ardından uçağa bindirilerek Amerika'ya gönderiliyor. Çoğunlukla, başlangıçtan itibaren temel organizasyondan yoksun ve kontrol edilmesi zor olan dönüş charter uçuşlarıyla geldiler.
  
  
  "Amerika'ya geri döndüklerinde genellikle büyük yolcu gemilerinde onlardan bir grup bulunur" diye ekledi.
  
  
  Brendi ve sodadan uzun bir yudum aldım ve durumu düşündüm. "Şimdiye kadar içeride bir ajanın olması gerekirdi."
  
  
  “Mafyanın, yani FBI'ın içinde her zaman ajanlarımız oldu ama bunların bakımı oldukça zor. Ya bir şekilde kimlikleri ortaya çıkacak ya da ifade vermek için kendilerinin ortaya çıkarması gerekecek.”
  
  
  “Ama artık orada birisi var,” diye ısrar ettim.
  
  
  "Elbette FBI'da var ama bu kanalda yeni eleman çekebilecek kimse yok. Bu bizim temel kaygılarımızdan biri."
  
  
  Artık işlerin hangi yöne gittiğini görebiliyordum. "O zaman bana bunun için mi ihtiyacın var? Taşıma bandına çıkmak için mi? Lanet olsun, bu çok da zor olmasa gerek. Çok fazla düşünülmesi gereken bir projeydi ama kesinlikle oldukça kolay bir şekilde yapılabilirdi.
  
  
  "Eh," dedi Hawk, "evet. Demek istediğim, temelde bu. Görüyorsunuz," diye yavaşça devam etti, "orijinal plan, adamı taşıma bandına çekmemizi ve sonra onu ortaya çıkarmamızı, onu kırmamızı, ne olursa olsun yapmamızı gerektiriyordu." Ve bizim adamlarımızdan biri olmalıydı. Yabancı bir ülkeyle uğraşırken FBI'ın söz konusu olamayacağını biliyorsun."
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  "Tabii ki CIA olabilir ama artık Arjantin'le ve her halükarda başkanla fazlasıyla bağlantılı..."
  
  
  Onun için cümleyi tamamladım. "Ve genel olarak bu günlerde başkan CIA'den, özellikle de Graefe'den pek memnun değil."
  
  
  Bob Graef, CIA'in şu anki başkanıydı ve Başkan'la olan anlaşmazlıkları bir ay boyunca Washington'daki her "içeriden" sütunda yer aldı.
  
  
  "Kesinlikle," dedi Hawk sertçe. "Böylece bunun AX'e ait bir iş olduğuna karar verdiler."
  
  
  "İyi." Ama söylenmemiş çok şey kaldı. Mesela neden ben? AX'te pek çok iyi insan vardı. "Başka bir şey?"
  
  
  "Tamam" dedi. "AX'in boru hattındaki bir adama emir vermesi fikri elbette Başkan'ın dikkatine sunulmalıydı çünkü işin içinde Dışişleri Bakanlığı'nın bakış açısı var." Hawk'ın doğru kelimeleri arayarak sustuğunu tahmin ettim. "Bunun harika bir fikir olduğunu düşündü ama sonra bunu yaparken, bunu daha da ileriye, en üst noktaya taşıyabileceğimizi söyledi."
  
  
  Nedense hoşuma gitmedi. "'Zirveye kadar' ne anlama geliyor?"
  
  
  Hawk açıkça, "Bu, Komisyon'u yok edeceğiniz anlamına geliyor," dedi.
  
  
  Bir süre şaşkın bir sessizlik içinde oturdum. “Bir dakika bekleyin efendim! Hükümet, Komisyon'un varlığını ilk öğrendiği 1931 yılından bu yana Komisyon'dan kurtulmaya çalışıyor. Şimdi bunu yapmamı mı istiyorsun?”
  
  
  "Ben değilim." Şahin kendini beğenmiş görünüyordu. "Başkan."
  
  
  Hissetmediğim bir kayıtsızlığı göstererek omuz silktim. "Peki o zaman, sanırım denemem gerekecek."
  
  
  Ben saatime baktım. "Raşid hakkında bir rapor hazırlamam gerekiyor
  
  
  
  
  
  ve Hollandalı,” dedim. "O halde sanırım sabah ilk iş Beyrut uçağına yetişsem iyi olacak."
  
  
  "Dün gece Betty Emers'la bir gece" diye düşündüm. Betty, muhteşem göğüsleri ve hayata düzenli, saçma sapan yaklaşımıyla.
  
  
  Şahin de ayağa kalktı. Gömleğinin cebinden bir zarf çıkarıp bana uzattı. “İşte Beyrut biletiniz” dedi. “Bu Karaçi'den gelen bir KLM uçuşu. Bugün altı yirmi üçte buraya geliyorum.”
  
  
  "Bu akşam?"
  
  
  "Bu akşam. Ben burada seni istiyorum." Şaşırtıcı bir şekilde uzanıp elimi sıktı. Sonra dönüp kapıdan çıktı ve beni odanın ortasında bıraktı.
  
  
  İçkimi bitirdim, bardağı tezgâhın üzerine koydum ve banyoya giderek yerdeki kıyafetlerimi alıp toparlanmaya başladım.
  
  
  Yeleğimi elime aldığımda Kharaid Rashid'in cesedinden aldığım alüminyum eroin kabı yere düştü.
  
  
  Telefonu elime alıp baktım, ne yapacağımı düşünüyordum. Bunu geçmeyi düşünüyordum ama şimdi başka bir fikrim var. Dünyada buna sahip olduğumu bilen tek kişinin ben olduğumu fark ettim.
  
  
  İhtiyacım olan tek şey, bunun gibi bir kapta birkaç puroydu ve bu, karnavallardaki eski üç kabuklu bezelye oyununa benziyordu.
  
  
  Kendi kendime gülümsedim ve eroini arka cebime koydum.
  
  
  Daha sonra Wilhelmma'yı şifonyerimin üzerindeki yaylı kılıfından çıkardım ve onu iyice temizlemeye başladım, aklım hızla karışıyordu.
  
  
  Bölüm 3
  
  
  
  
  Beyrut'a uçuş sorunsuz geçti. Betty Emers'la ilgili düşünceleri kafamdan atmaya, Lübnan'a vardığımda ne yapacağıma dair bir plan yapmaya çalışarak iki saat harcadım.
  
  
  Benim işimde elbette çok ileriyi planlayamazsınız. Ancak başlamak için bazı yönlere ihtiyaç vardır. O zaman daha çok Rus ruletine benziyor.
  
  
  İhtiyacım olan ilk şey yeni bir kimlik. Gerçekten çok zor olmasa gerek. Charlie Harkins Beyrut'taydı ya da en son gittiğimde Charlie iyi bir yazardı; pasaportlar, sahte konşimentolar ve buna benzer şeyler konusunda çok iyiydi.
  
  
  Ve Charlie'nin bana bir iyilik borcu var. Lübnan hükümetini devirmeye çalışan bu Filistinli grubu dağıttığımda onu da işin içine katabilirdim ama onun adını bilinçli olarak yetkililere verdiğim listenin dışında bıraktım. Zaten küçük bir çocuktu ve bir gün işime yarayacağını düşündüm. Böyle insanlar her zaman öyle yapar.
  
  
  Beyrut'taki ikinci sorunum biraz daha ciddiydi. Bir şekilde mafya boru hattına girmek zorunda kaldım.
  
  
  En iyi şey -sanırım tek yol bu- İtalyanmış gibi davranmaktı. Benim koyu ten rengim ve Charlie'nin el yazısı arasında bir ayarlama yapılabilirdi.
  
  
  İki özdeş pahalı puro tüpünün yanında metal bir tüp eroin buldum. Bu eroin benim kısır döngüye girmem olabilir.
  
  
  Düşüncelerim Betty Emers'a gitti ve uyluğumdaki kaslar harekete geçti. Rüya görerek uykuya daldım.
  
  
  * * *
  
  
  Beyrut havaalanında akşam saat dokuzda bile hava sıcak ve kuruydu.
  
  
  Pasaportumdaki "Devlet İşleri" etiketi Lübnanlı gümrük görevlilerinin kaşlarını çattı ama beyaz cübbeli Araplar ve iş kıyafeti giyen Avrupalılardan oluşan uzun kuyrukların arasından geçmeme olanak sağladı. Birkaç dakika sonra terminal binasının dışındaydım, bacaklarımı küçük bir Fiat taksinin arka koltuğuna sıkıştırmaya çalışıyordum.
  
  
  "Hotel Saint-Georges," diye emrettim, "ve rahatla." Daha önce Beyrut'a gitmiştim. Havaalanından şehrin dış mahallelerine kadar sarp kayalıklar boyunca uzanan dik yol, insanoğlunun icat ettiği en heyecan verici rotalardan biridir. Taksi şoförü koltuğunda dönüp bana gülümsedi. Üzerinde parlak sarı, yakası açık bir spor gömlek vardı ama başında Mısır'ın konik kırmızı fesi olan tarbush vardı.
  
  
  "Evet efendim" diyerek güldü. "Evet efendim. Alçaktan ve yavaş uçuyoruz!"
  
  
  "Sadece yavaş" diye homurdandım.
  
  
  "Evet efendim!" - kıkırdayarak tekrarladı.
  
  
  Lastikler gıcırdayarak havaalanından son hızla atladık ve iki tekerlek üzerinde Beyrut yoluna döndük. İç çektim, koltuğuma yaslandım ve omuz kaslarımı gevşemeye zorladım. Gözlerimi kapattım ve başka bir şey düşünmeye çalıştım. Öyle bir gündü ki.
  
  
  Beyrut, M.Ö. 1500'den önce kurulmuş eski bir Fenike şehridir. E. Efsaneye göre burası Aziz George'un ejderhayı öldürdüğü yerdi. Şehir daha sonra Baldwin yönetimindeki Haçlılar tarafından ve daha sonra İbrahim Paşa tarafından ele geçirildi, ancak Selahaddin'in kuşatma araçlarına direndi ve İngiliz ve Fransızlara meydan okudu. Beyrut yolunda yuvarlanırken hızla giden bir Fiat'ın arkasında zıplarken bunun benim için ne anlama geldiğini merak ettim.
  
  
  Otel St. Georges, Akdeniz'in palmiye ağaçlarıyla kaplı kıyılarında, Hırsızlar Mahallesi'nin kirine ve inanılmaz yoksulluğuna bakan uzun ve zarif bir şekilde duruyor.
  
  
  
  
  
  Otelden birkaç blok ötede.
  
  
  Altıncı katın güneybatı köşesinde bir oda istedim, aldım ve Beyrut kanunları gereği pasaportumu kaba katibe teslim ettim. Birkaç saat içinde iade edileceğine dair bana güvence verdi. Demek istediği, Beyrut güvenliğinin onu kontrol etmesinden bu yana birkaç saat geçmiş olduğuydu. Ama bu beni rahatsız etmedi; Ben bir grup Arap'ı havaya uçuracak bir İsrail casusu değildim.
  
  
  Aslında ben bir grup Amerikalıyı havaya uçuracak bir Amerikan casusuydum.
  
  
  Çantamı açıp balkonumdan mehtaplı Akdeniz manzarasını izledikten sonra Charlie Harkins'i aradım ve ona ne istediğimi anlattım.
  
  
  Tereddüt etti: "Biliyorsun, sana yardım etmek isterim Nick." Sesinde sinirli bir sızlanma vardı. Her zaman öyleydi. Charlie gergin ve sızlanan bir adamdı. Devam etti, "Sadece... yani... bu işten bir nevi kurtuldum ve..."
  
  
  "Boğa!"
  
  
  "Şey, evet, yani hayır. Yani, yani biliyorsun..."
  
  
  Sorununun ne olduğu umurumda değildi. Sesimin birkaç desibel düşmesine izin verdim: "Bana borçlusun, Charlie."
  
  
  "Evet Nick, evet." Bir ara verdi. Başka birinin dinleyip dinlemediğini görmek için endişeyle omzunun üzerinden baktığını neredeyse duyabiliyordum. “Artık sadece tek bir giysi için çalışmam gerekiyor, başkası için değil ve...”
  
  
  "Charlie!" Sabırsızlığımı ve kızgınlığımı gösterdim.
  
  
  "Tamam Nick, tamam. Sadece bu sefer, sadece senin için. Nerede yaşadığımı biliyor musun?"
  
  
  "Nerede yaşadığını bilmesem seni arayabilir miyim?"
  
  
  "Ah evet evet. İyi. Saat on bire ne dersin... ve fotoğrafını da yanında getir."
  
  
  Telefona kafamı salladım. "Saat onbir." Telefonu kapattıktan sonra kar beyazı lüks dev yatağa yaslandım. Sadece birkaç saat önce Hamid Rashid ve Hollandalı'yı bulmak için bu devasa kumul boyunca ilerliyordum. Betty Emers yakınlarda olmasa bile bu görevi daha çok sevdim.
  
  
  Ben saatime baktım. On otuz. Charlie'yi görme zamanı. Yataktan kalktım ve giydiğim açık kahverengi takımın Charlie Harkins gibilere yakışacağına karar verdim ve yola koyuldum. Charlie'yle işim bittikten sonra Black Cat Café'yi ya da Şanlı Arap'ı deneyebilirim diye düşündüm. Beyrut'un gece hayatının tadına bakmayalı uzun zaman oldu. Ama bugün çok uzun bir gündü. Omuzlarımı öne doğru eğerek kaslarımı esnettim. Yatsam iyi olur.
  
  
  Charlie, Hırsızlar Mahallesi'nin doğu ucunda, otelden altı blok kadar uzaktaki Almendares Caddesi'nde yaşıyordu. Numara 173. Kirli, loş merdivenlerden üç kat çıktım. Havasız sıcakta nemliydi, idrar ve çürüyen çöp kokusuyla doluydu.
  
  
  Her sahanlıkta, bir zamanlar yeşil olan dört kapı, merdiven boşluğunun üzerinde tehlikeli bir şekilde çıkıntı yapan sarkık ahşap korkuluğun karşısındaki kısa bir koridora açılıyordu. Kapalı kapıların arkasından boğuk çığlıklar, çığlıklar, kahkahalar, bir düzine dilde öfkeli küfürler ve gürültülü radyo geliyordu. İkinci katta, ben geçerken, bir çarpma, özelliksiz bir kapıyı parçaladı ve ahşap panelden on inçlik bir balta bıçağı fırladı. İçeride kadın, avlanan başıboş bir kedi gibi uzun ve tiz bir çığlık attı.
  
  
  Bir sonraki uçuşu hiç durmadan yaptım. Dünyanın en büyük kırmızı ışık bölgelerinden birindeydim. Mahalle'nin çöplerle dolu sokaklarındaki binlerce meçhul apartmanda aynı meçhul kapıların ardında, binlerce ve binlerce fahişe, kalabalık gecekondu mahallelerinde sürüklenen insanlığın pisliklerinin cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için parasal ödüller için birbirleriyle yarışıyordu. . Beyrut.
  
  
  Beyrut hem Akdeniz'in incisi, hem de Ortadoğu'nun çöplüğü. İleride bir kapı açıldı ve şişman, şişman bir adam sendeleyerek dışarı fırladı. Başına sımsıkı oturan gülünç tarbush dışında tamamen çıplaktı. Yüzü coşkulu bir ıstırapla çarpıtılmıştı, gözleri acıdan mı yoksa zevkten mi kararmıştı, ne olduğunu anlayamadım. Arkasında esnek, kömür karası bir kız vardı, sadece uyluk yüksekliğinde deri çizmeler giymişti, balgamlı bir maske gibi kalın dudakları vardı, yorulmadan şişman Arap'ı takip ediyordu. Bileğini iki kez salladı ve iki kez de üç kırbaçlık minik, zarif ve işkenceci kırbacını Arap'ın kaslı kalçalarına doğru kaydırdı. Acıyla nefesi kesildi ve altı küçük kan akıntısı titreyen etini aşındırdı.
  
  
  Arap, acı dolu sevinci dışında hiçbir şeye aldırış etmeden yanımdan geçti. Kız onu bir battaniyeyle takip etti. 15 yaşından büyük olamazdı.
  
  
  Mideme bunu unutmasını söyledim ve son merdiveni çıktım. Buradaki tek kapı merdivenleri kapatıyordu. Arama tuşuna bastım. Charlie Harkins onu tanıdığımdan beri üçüncü katın tamamını işgal ediyordu. Cevap vermeden birkaç saniye önce tavan arasını andıran dairesinin devasa sefaletinin bir resmi aklımdan geçti: kameralarla dolu, parlak bir şekilde aydınlatılmış bankı,
  
  
  
  
  
  Kirli çorapların ve iç çamaşırlarının arasında bir sakinlik adası gibi, kalemler, kalemler ve gravür ekipmanı her zaman oradaydı; hatırladığım kadarıyla bazıları, köşedeki özenle hazırlanmış küçük baskı silindirini kurutmak için kullanılmış gibi görünüyordu.
  
  
  Bu sefer kapıyı açan küçük adamı tanımam biraz zaman aldı. Charlie değişti. Çökmüş yanakları ve her zaman korumuş gibi görünen üç günlük kirli sakalı gitmişti. Gözlerindeki ölü, umutsuz bakış bile yok oldu. Charlie Harkins artık akıllı, belki de temkinli görünüyordu ama onu tanıdığım yıllarda olduğu kadar hayattan korkmuyordu.
  
  
  Hafif ekoseli bir spor ceket, özenle ütülenmiş gri flanel pantolon ve parlak siyah ayakkabılar giyiyordu. Bu benim tanıdığım Charlie Harkins değildi. Etkilendim.
  
  
  Tereddütle elimi sıktı. En azından bu değişmedi.
  
  
  Ancak dairede. Bir zamanlar dağınıklık yığını olan şey artık derli toplu ve temiz. Eski, yaralı döşeme tahtaları taze yeşil bir halıyla kaplıydı ve duvarlar düzgünce krem rengine boyanmıştı. Büyük odanın ambar benzeri hatlarını kırmak için ucuz ama belli ki yeni mobilyalar yerleştirilmişti... bir sehpa, birkaç sandalye, iki kanepe, bir köşedeki platformun üzerinde uzun, alçak dikdörtgen bir yatak.
  
  
  Bir zamanlar Charlie'nin çalışma alanı olarak kullanılan alan artık çıtalı panellerle ayrılmış ve bölme açıklıklarından kanıtlar ortaya çıktıkça parlak bir şekilde aydınlatılmıştı.
  
  
  Kaşlarımı kaldırıp etrafa baktım. "Görünüşe göre iyi gidiyorsun, Charlie."
  
  
  Sinirli bir şekilde gülümsedi. "Şey... şey... işler iyi gidiyor, Nick." Gözleri parladı. "Artık yeni bir asistanım var ve her şey gerçekten iyi gidiyor..." sesi azaldı.
  
  
  Ona sırıttım. "Bunu sana yapmak için yeni bir asistandan daha fazlası gerekecek, Charlie." Yeni dekordan vazgeçtim. "Anladığım kadarıyla hayatında en az bir kez sürdürülebilir bir şey bulduğunu söyleyebilirim."
  
  
  Başını eğdi. "İyi…"
  
  
  Sürdürülebilir bir işi olan bir sahteci bulmak yaygın değildi. Bu tür çalışmalar ani sarsıntılar ve uzun duruşlar içerme eğilimindedir. Bu muhtemelen Charlie'nin bir şekilde sahte oyuna bulaştığı anlamına geliyordu. Kişisel olarak, uğruna geldiğim şeyi aldığım sürece onun ne yaptığı umurumda değildi.
  
  
  Düşüncelerimi okumuş olmalı. "Ah... Bunu yapabileceğimden emin değilim Nick."
  
  
  Ona dostça gülümsedim ve oturma odasının ortasında sahte bir açı oluşturacak şekilde ikizine dik açı yapan iki taraflı kanepelerden birine oturdum. "Tabii ki yapabilirsin, Charlie," dedim rahatlıkla.
  
  
  Wilhelmina'yı kılıfından çıkardım ve gelişigüzel bir şekilde havada salladım. "Bunu yapmazsan seni öldürürüm." Kesinlikle yapmazdım. Böyle bir şey yüzünden insanları öldürmeye gitmiyorum, özellikle de Charlie Harkins gibi küçükleri. Ama Charlie bunu bilmiyordu. Tek bildiği bazen insanları öldürebildiğimdi. Bu düşünce açıkça aklına geldi.
  
  
  Yalvaran avucunu uzattı. "Tamam Nick, tamam. Ben sadece... Neyse, her neyse..."
  
  
  "İyi." Wilhelmina'yı tekrar örttüm ve öne doğru eğilip dirseklerimi dizlerime koydum. "Tamamen yeni bir kimliğe ihtiyacım var, Charlie."
  
  
  Onayladı.
  
  
  "Bu gece buradan ayrıldığımda aslen Palermo'lu ve son olarak Fransız Yabancı Lejyonu'ndan olan Nick Cartano olacağım. Yabancı Lejyon'la şimdiki arasında yaklaşık bir yıl geçtikten sonra beni bırakın. Rol yapabilirim." İnsanların kontrol etmesi gereken gerçekler ne kadar az olursa, benim için o kadar iyi olur.
  
  
  Harkins kaşlarını çattı ve çenesini çekiştirdi. "Bu pasaport, beyanlar anlamına geliyor... başka ne var?"
  
  
  Parmaklarımı işaretledim. "Palermo'daki ailemden, Syracuse'daki bir kızdan, Saint-Lo'daki bir kızdan gelecek kişisel mektuplara ihtiyacım olacak. Saint-Lo'dan ehliyet, Fransa'dan kıyafet, eski bir bavul ve eski bir cüzdana ihtiyacım var."
  
  
  Charlie endişeli görünüyordu. “Vay be Nick, sanırım bunu yapabilirim ama biraz zaman alacak. Şu anda kimse için bir şey yapmamalıyım, ve işi ağırdan almam gerekecek ve... uh..."
  
  
  Bir kez daha Charlie'nin her zaman başkası için çalıştığı izlenimine kapıldım. Ama şu anda umurumda değildi.
  
  
  "Bunu bu gece istiyorum, Charlie," dedim.
  
  
  Sinirli bir şekilde içini çekti, bir şeyler söylemeye başladı ama sonra fikrini değiştirdi ve düşünerek dudaklarını büzdü. Sonunda, "Pasaportu işleyip terhis edebilirim, tamam," dedi. “Formu olana talep var ama...”
  
  
  "Al onları," diye sözünü kestim.
  
  
  Bir an bana üzgünce baktı, sonra alçakgönüllü bir tavırla omuzlarını silkti. "Deneyeceğim."
  
  
  Bazı insanlar siz onlara güvenmediğiniz sürece hiçbir şey yapmazlar. Charlie'ye yaslandım ve o gece gece yarısı civarında, bu plastik zarafetten Nick Cartano olarak Mahalle'nin kokuşmuş sokaklarına çıktım. Büyükelçiliğimize yapılacak bir telefon görüşmesiyle eski pasaportum ve St.George Oteli'nde bıraktığım birkaç şey halledilecek.
  
  
  
  
  
  O andan bu çalışmayı bitirene kadar, karanlık bir geçmişi olan kaygısız bir Sicilyalı olan Nick Cartano'ydum.
  
  
  Sokakta yürürken hafif bir İtalyan melodisi ıslıkla çaldım.
  
  
  Roma Oteli'ne taşındım ve bekledim. Amerika'ya giderken Beyrut'tan geçen bir Sicilyalı akını olsaydı çingenelerin üzerinden geçerlerdi. Beyrut'taki Roma, İtalyanlar için karşı konulamaz bir cazibe merkezi, sanki resepsiyon masası sarımsak dişleriyle süslenmiş gibi. Aslında kokusuna bakılırsa belki.
  
  
  Ancak tüm planlarıma rağmen ertesi gün tesadüfen Louis Lazaro ile karşılaştım.
  
  
  Lübnan kıyılarında sıklıkla görebileceğiniz sıcak günlerden biriydi. Çöl rüzgarı kavurucu, kum kuru ve çok sıcak ama Akdeniz'in serin mavisi etkiyi yumuşatıyor.
  
  
  Önümdeki kaldırımda, altın rengi brokarlarla süslenmiş siyah abayalar içindeki şahin suratlı Bedeviler, gösterişli Levanten iş adamlarının arasından geçerek ilerliyorlardı; Belli ki bıyıklı tüccarlar heyecanla Fransızca konuşarak yanlarından geçiyordu; tarbuşlar orada burada ortaya çıkıyordu; bunları giyenler bazen katı kesimli Batılı takım elbiseler, bazen de galipler ve her zaman mevcut olan gecelikler giyiyorlardı. Kaldırımda bacaksız bir dilenci sokakta biriken toprağın üzerinde yatıyor, yoldan geçen herkese "Baksheesh, baksheesh" diye feryat ediyor, avuçlarını yalvarırcasına kaldırıyor, sulu gözleri yalvarıyordu. Dışarıda, peçeli yaşlı bir haridan, dar sokakta çılgınca ilerleyen taksilerden habersiz, ahenk içinde boğuk borular çalan eski püskü bir devenin üzerinde oturuyordu.
  
  
  Sokağın diğer tarafında iki Amerikalı kız, caddede yavaş yavaş yürüyen Geb olmayan bir aile grubunun fotoğrafını çekiyordu; kadınların başlarının üzerinde kocaman toprak testiler vardı; hem erkekler hem de kadınlar yumuşak turuncu ve mavi renkler giyiyorlardı. bu nazik insanlar sıklıkla giyerler. cübbeleri ve türbanları. Uzakta, Rue Almendares'in güneye, Saint-Georges'a doğru kıvrıldığı yerde, muhteşem beyaz kumlu plaj güneşlenenlerle noktalanmıştı. Mavi bir cam denizinde dönen karıncalar gibi, iki su kayakçısının oyuncak benzeri teknelerini görünmez ipler üzerinde sürüklediğini görebiliyordum.
  
  
  Her şey birdenbire oldu: Taksi köşeyi körü körüne dönüyordu, sürücü direksiyonla mücadele ederken bir deveden kaçınmak için sokağın ortasına doğru ilerledi, sonra karşıdan gelen bir arabanın geçmesine izin vermek için geri döndü. Lastikler gıcırdadı ve kabin kontrolden çıkarak yol kenarında sürünen bir dilenciye doğru yanlamasına sürüklendi.
  
  
  İçgüdüsel olarak, yarı iterek, yarı Arap'ı taksinin yolundan dışarı atarak ve taksi kaldırıma çarpıp bir binanın alçı duvarına çarptığında peşinden oluğa doğru yuvarlanarak, içgüdüsel olarak ona doğru ilerledim. metal tarafından parçalanmanın çığlık atan acısıyla binaya doğru itiliyor.
  
  
  Almendares Caddesi dünyası bir an için balmumu müzesinin tablosu karşısında şaşkına döndü. Sonra kadın ağlamaya başladı; korkusunu serbest bırakan ve kalabalık caddede rahatlamış gibi yankılanan uzun, uzun bir inilti. Bir süre hareketsiz yattım, zihinsel olarak kollarımı ve bacaklarımı saydım. Her ne kadar alnıma sert bir darbe indirilmiş gibi hissetsem de hepsi oradaydı.
  
  
  Yavaşça ayağa kalktım ve çalışan tüm parçalarımı kontrol ettim. Hiçbir kırık kemik ya da burkulmuş eklem yok gibi görünüyordu, bu yüzden tuhaf bir şekilde sert sıvanın içine sıkışmış halde kabinin ön kapısının penceresine doğru yürüdüm.
  
  
  Kapıyı açıp sürücüyü olabildiğince dikkatli bir şekilde direksiyonun arkasından çekerken arkamda birden fazla dilin konuşulduğu bir gevezelik vardı. Mucizevi bir şekilde, zarar görmemiş görünüyordu, sadece sersemlemiş görünüyordu. Dengesiz bir şekilde duvara yaslanırken zeytin rengi yüzü kül rengindeydi, püsküllü tarbuş bir gözünün üzerine inanılmaz bir şekilde yaslanmış, varoluşunun harabelerine anlaşılmaz bir şekilde bakıyordu.
  
  
  Ani bir sıkıntı yaşamadığından memnun. Dikkatimi çukurda sırtüstü kıvranan, kendine yardım edemeyecek kadar acı çeken ya da belki de çok zayıf olan dilenciye çevirdim. Tanrı biliyor ki o şimdiye kadar gördüğüm tüm aç adamlardan daha zayıftı. Yüzünde çoğunlukla elmacık kemiğindeki derin bir yaradan dolayı oldukça fazla kan vardı ve acınası bir şekilde inliyordu. Ancak benim üzerine eğildiğimi görünce bir dirseğinin üzerinde doğruldu ve diğer elini uzattı.
  
  
  "Bakşiş, anaokulları" diye hıçkırdı. "Baksheesh! Baksheesh!"
  
  
  Öfkeyle arkamı döndüm. Yeni Delhi ve Bombay'da sokaklarda açlıktan ölmeyi bekleyen canlı kemik yığınları ve şişmiş karınlar gördüm, ama onlar bile Beyrut'un dilencilerinden daha fazla insan onuruna sahipti.
  
  
  Gitmeye yeltendim ama kolumdaki bir el beni durdurdu. Kısa boylu, tombul, melek yüzlü, saçları kadar siyah gözleri olan bir adama aitti. Beyrut sıcağına yakışmayan siyah ipek bir takım elbise, beyaz bir gömlek ve beyaz bir kravat takıyordu.
  
  
  "Momento," dedi heyecanla, sanki vurgulamak istermiş gibi başı yukarı aşağı sallanıyordu. "Anlık, iyilik başına."
  
  
  Daha sonra İtalyancadan Fransızcaya geçti. "Vous vous vous êtes fait du mal?" Merhaba
  
  
  
  
  
  Aksan berbattı.
  
  
  Dizlerimi dikkatlice bükerek, "Je me suis kutsasın les genous, je crois," diye yanıtladım. Başımı ovuşturdum. “Et quelque biensolide m'aogné la tête'yi seçti. Mais ce n'est pas grave.”
  
  
  Başını salladı, kaşlarını çattı ama aynı zamanda sırıttı. Anlayışının aksanından pek de iyi olmadığını tahmin ediyordum. Hala elimi tutuyordu. "İngilizce konuş?" - umutla sordu.
  
  
  Neşeli bir şekilde başımı salladım.
  
  
  "Mükemmel mükemmel!" Oldukça heyecanlıydı. “Sadece bunun şimdiye kadar gördüğüm en cesur şey olduğunu söylemek istedim. Fantastik! Çok hızlı hareket ettin, çok hızlı!” Her konuda çok tutkuluydu.
  
  
  Güldüm. "Bunun sadece bir refleks eylemi olduğunu düşünüyorum." Elbette öyleydi.
  
  
  "HAYIR!" - diye bağırdı. “Bu cesaretti. Demek istediğim, bu gerçek bir cesaretti dostum!” Ceketinin iç cebinden pahalı bir sigara tabakası çıkarıp açtı ve bana uzattı.
  
  
  Sigarayı aldım ve çakmağı hevesli parmaklarının elinden almak için eğildim. Ne istediğini tam olarak anlamadım ama komikti.
  
  
  "Bunlar şimdiye kadar gördüğüm en iyi reflekslerdi." Gözleri heyecanla parladı. “Savaşçı falan mısın? Yoksa akrobat mı? Pilot?"
  
  
  Gülmek zorundaydım. “Hayır, ben...” Bakalım. Ben neydim? Şu anda ben, Palermo'nun eski sakini, en son Yabancı Lejyon'un bir üyesi olan ve şu anda... şu anda mevcut olan Nick Cartano'ydum.
  
  
  "Hayır, ben onlardan değilim" dedim, arızalı taksinin ve sersemlemiş sürücünün etrafında toplanan kalabalığın arasından geçerek kaldırımda yürüdüm. Küçük adam hızla uzaklaştı.
  
  
  Yarı yolda elini uzattı. "Ben Louis Lazaro'yum" dedi. "Adın ne?"
  
  
  İstemsizce elini sıktım ve yürümeye devam ettim. “Nick Cartano. Nasılsın?"
  
  
  “Cartano mu? Hey dostum, sen de mi İtalyansın?
  
  
  Başımı salladım. "Siciliano".
  
  
  “Hey, harika! Ben de Sicilyalıyım. Veya... Yani ailem Sicilyalıydı. Ben gerçekten Amerikalıyım."
  
  
  Anlamak zor değildi. Sonra aklıma bir fikir geldi ve aniden daha sevimli oldum. Beyrut'taki her Sicilyalı Amerikalının benim aradığım Mafya bağlantısına sahip olmayacağı doğru, ama Beyrut'taki hemen hemen her Sicilyalı'nın kazara ya da kasıtlı olarak beni doğru yöne yönlendirebileceği de aynı derecede doğru. . Bir Sicilyalı'nın diğerine yol açabileceğini varsaymak mantıklıydı.
  
  
  "Şaka yapmıyorum!" Ben de en iyi şekilde "Bana bak, ben harika bir adamım" gülümsemesiyle karşılık verdim. “Ben de uzun süre orada yaşadım. New Orleans. Prescott, Arizona. Los Angeles. Her yer".
  
  
  "Mükemmel mükemmel!"
  
  
  Bu adam gerçek olamazdı.
  
  
  "Tanrı!" dedi. “Beyrut'ta iki Sicilyalı Amerikalı, sokağın ortasında buluşuyoruz. Burası küçük lanet bir dünya, biliyor musun?
  
  
  Gülümseyerek başımı salladım. "Kesinlikle". Almendares ile Fouad'ın köşesindeki küçük bir kafe olan Mediterranean'ı gördüm ve boncuklu kapıyı işaret ettim. "Bir şişe şarabı birlikte paylaşmaya ne dersin?"
  
  
  "Büyük!" - diye bağırdı. "Aslında onu satın alacağım."
  
  
  Sahte bir coşkuyla, "Tamam dostum, sen de varsın," diye yanıt verdim.
  
  
  4. Bölüm
  
  
  
  
  Konuya nasıl yaklaştık tam olarak emin değilim ama sonraki yirmi dakikayı Kudüs'ü tartışarak geçirdik. Louis oradan yeni dönmüştü ve T., Bay Hawk'ın organizasyonu sayesinde orada iki hafta geçirmişti.
  
  
  Şehri sohbet ederek gezdik, Ömer Camisi'ni ve Ağlama Duvarı'nı gezdik, Pilatus Sarayı ve Ruth Kuyusu'nda durduk, Via Dolor'daki haç istasyonlarından yürüdük ve hala baş harfleri oyulmuş olan Kutsal Kabir Kilisesi'ne girdik. 1099 yılında onu inşa eden haçlılardan. Louis, tüm tuhaflıklarına rağmen tarih konusunda bilgiliydi, oldukça anlayışlı bir zihne ve Ana Kilise'ye karşı oldukça kibirli bir tavra sahipti. Ondan hoşlanmaya başlıyordum.
  
  
  Konuşmanın istediğim gibi ilerlemesi biraz zaman aldı ama sonunda başardım. "Beyrut'ta ne kadar kalacaksın Louis?"
  
  
  O güldü. Louis için hayatın sadece eğlenceli olduğunu anlamaya başladım. "Bu hafta sonunda döneceğim. Cumartesi günü düşünüyorum. Ama tabii ki burası çok eğlenceliydi.”
  
  
  "Ne zamandır buradasın?"
  
  
  “Sadece üç hafta. Bilirsin… biraz iş, biraz eğlence.” Genişçe el salladı. "Çoğunlukla eğlenceli."
  
  
  O soruları yanıtlamaktan çekinmiyorsa, ben de sormaktan çekinmiyordum. "Ne tür iş?"
  
  
  "Zeytin yağı. Zeytinyağı ithalatı. Franzini zeytinyağı. Onu hiç duydun mu?
  
  
  Başımı salladım. "HAYIR. Ben de brendi ve soda içerim. Zeytinyağına dayanamıyorum.
  
  
  Louis zayıf şakama güldü. Her zaman kötü bir şakaya gülüyormuş gibi görünen insanlardan biriydi. Egoya iyi gelir.
  
  
  Batı dünyasının gülen çocuğu Louis Lazaro ile arkadaş olmak için mutlu bir şekilde beklenmedik planlar yapmaya başlarken gömleğimin cebinden buruşuk bir paket Gauloise çıkardım ve bir tane yaktım.
  
  
  Franzini zeytinyağını iyi tanıyordum. Ya da en azından
  
  
  
  
  
  Joseph Franzini kimdi? Joseph "Temel Reis" Franzini. Birçok kişi onun kim olduğunu biliyordu. Bugünlerde New York'un en büyük ikinci mafya ailesinin başı olan Don Joseph'ti.
  
  
  Joseph Franzini, Don Joseph olmadan önce, tüm Doğu Yakası yeraltı dünyasının "Temel Reis'i" idi. "Temel Reis", zeytinyağı ithalatı ve pazarlaması şeklindeki son derece meşru işinden geldi. Acımasız dürüstlüğü, mafyanın omerta yasasına ritüel bağlılığı ve verimli iş yöntemleri nedeniyle saygı görüyordu.
  
  
  Otuz yaşındayken Temel Reis onu sokaklardan uzaklaştırıp organize suçun yönetimine girmeye zorlayan bir tür hastalığa yakalandı -ne olduğunu hatırlayamadım-. Orada mükemmel ticari zekasının paha biçilemez olduğunu kanıtladı ve çok kısa bir süre içinde kumar ve tefecilikte gerçek bir güce ulaşmayı başardı. O ve iki erkek kardeşi, organizasyonlarını iş zekasıyla dikkatli ve sağlam bir şekilde kurdular. Artık o, elde etmek için çok çalıştığı yaşlanan, huysuz, kıskanç hakları olan Don Joseph'ti.
  
  
  Amerikan örgütünü Sicilya'dan gelen genç kanla güçlendirme girişiminin arkasında Temel Reis Franzini - Don Joseph Franzini - vardı.
  
  
  Beyrut'ta Sicilya çevrelerine girmenin yolunu arıyordum ve büyük ikramiyeyi kazanmış gibi görünüyordum. Elbette Beyrut bir zeytinyağı tüccarının durması için mantıklı bir yerdi. Dünyadaki arzın büyük kısmı Lübnan ile komşuları Suriye ve Ürdün'den geliyor.
  
  
  Ancak mafyanın Beyrut'a eleman taşıdığı bir dönemde Franzini Zeytinyağı'ndan Louis Lazaro'nun varlığı tesadüf oranını çok artırdı.
  
  
  Ayrıca başka bir düşüncem daha vardı. Louis Lazaro göründüğü gibi mutlu bir adamdan daha fazlası olabilir. Temel Reis Franzini'yi temsil eden herkes, Louis'in şişeye saldırışındaki coşkuya bakılırsa, çok fazla içmeye yatkın olsa bile, yetkin ve sert olurdu.
  
  
  Oturduğum küçük tel sandalyenin topuklarına yaslanıp camı yeni amiko'mun üzerine eğdim. "Merhaba Louis! Hadi bir şişe şarap daha içelim"
  
  
  Düz avucuyla masaya vurarak sevinçle kükredi. “Neden olmasın, karşılaştırın! Gelin bu Araplara eski ülkede bunu nasıl yaptıklarını gösterelim." Sağ elindeki Columbia sınıfı yüzüğü, garsona işaret ederken nostaljik anılarını yalanlıyordu.
  
  
  * * *
  
  
  Louis Lazaro'yla üç gün yorucu olabiliyor. Amerikan Üniversitesi'nde bir futbol maçı izledik, günü Baalbek'teki eski Roma kalıntılarını ziyaret ederek geçirdik; Black Cat Café'de ve Şanlı Arap'ta çok fazla içtik ve şehirdeki hemen hemen tüm bistrolara gittik.
  
  
  Bu üç yoğun gün boyunca Louis hakkında pek çok şey öğrendim. Her yerinde mafya yazdığını sanıyordum ve ne kadar derinlere kazındığını keşfettiğimde tüm çanlar çalmaya başladı. Louis Lazaro Beyrut'ta Franzini zeytinyağıyla çalışıyordu ve Temel Reis Amcasını temsil ediyordu. Louis bombayı dördüncü şarap sürahisine bıraktığında, şarapla bulanmış hafızamı onun hakkında bilgi toplamak için canlandırdım. Bir zamanlar okuduğum bir rapordan, Temel Reis Franzini'nin kardeşinin oğlunu büyüttüğünü hatırladım. O yeğen miydi? Muhtemelen öyleydi ve farklı soyadı büyük olasılıkla küçük bir kozmetik değişiklikti. Adının neden Franzini değil de Lazaro olduğu konusunda ona baskı yapmadım; eğer önemliyse, yakında öğreneceğimi düşündüm.
  
  
  Aslında Franzini boru hattına biletimi aldım. İlk başta bir komedi operasından çıkmış bir mafya gibi görünen neşeli, şakacı muhatabım, bu konuşkan, şaraplı tavrın altında şeytani bir anlayışa sahip olmalı. Ya öyle olur ya da Joseph Amca yeğenini organize suçun çirkin gerçeklerinden korumayı başararak onu güvenli bir şekilde aile operasyonunun haklı noktasına gönderir.
  
  
  Şenliğimizin üçüncü gününde öğleden sonraya doğru, Louis Lazaro'nun Joe Amca'nın yasadışı işlerine karışmasının boyutunu belirlemeye çalıştım.
  
  
  Kızıl Fez'deydik; her masa, ahırdaki bir ahırı anımsatan, kendi küçük duvarlı nişine yerleştirilmişti. Louis sandalyesinde uzanmıştı, bir tutam siyah saç alnından sarkmaya başlamıştı. Ellerimi küçük ahşap masanın üzerinde dik ama rahat bir şekilde oturdum ve günün kırkıncı galusa'ma benzeyen bir şey çizdim.
  
  
  "Hey adam!" - Louis mırıldandı. "İyi misin." Durdu ve insanların zamanın farkında olduklarında, hatta saatler, dakikalar veya saniyeler yerine günler, haftalar veya aylar halinde düşündüklerinde yaptıkları gibi saatine baktı. "Amerika'da tekrar bir araya gelmeliyiz. Ne zaman dönersin?"
  
  
  Omuz silktim. "İyi bir pasaportu nereden alabileceğimi biliyor musun?" - Rastgele sordum.
  
  
  Kaşlarını kaldırdı ama gözlerinde hiçbir şaşkınlık yoktu. Pasaport sorunu yaşayanlar Louis Lazaro için bir yaşam biçimiydi. "Senin yok mu?"
  
  
  Kaşlarımı çattım ve şarabımdan bir yudum aldım. "Kesinlikle. Ama..." Bırak onu
  
  
  
  
  
  kendi sonuçlarınızı çıkarın.
  
  
  Bilmiş bir şekilde gülümsedi ve elini sallayarak reddetti. "Ama sen Palermo'dan geldin, değil mi?"
  
  
  "Sağ."
  
  
  "Ve sen New Orleans'ta mı büyüdün?"
  
  
  "Sağ."
  
  
  "Fransız Yabancı Lejyonu'nda dört yıl mı?"
  
  
  "Doğru. Ne yapıyordun Louis? Not alıyor muydun?"
  
  
  Silahsız bir şekilde sırıttı. "Ve biliyor musun? Sadece T'nin doğru anladığından emin ol.”
  
  
  "Doğru" dedim. Doğrudan konuya girmek istemese de sorularının nereye gideceğini biliyordum ya da en azından öyle yaptığımı umuyordum.
  
  
  Her iyi savcı gibi çapraz sorguya girdi. "Ve sen... hı... son birkaç yıldır Beyrut'ta mı takılıyordun?"
  
  
  "Sağ." Her bir kadehimize biraz daha şarap koydum.
  
  
  "İyi." Düşünceli bir bakışla onu çıkardı. "Eğer gerçekten Amerika'ya dönmek istiyorsan bunu ayarlayabilirim."
  
  
  Sırf etki olsun diye omzumun üzerinden baktım: "Buradan çıkmam lazım."
  
  
  Onayladı. "Belki sana yardım edebilirim ama..."
  
  
  "Ama ne?"
  
  
  "Tamam," tekrar sırıttı, o yatıştırıcı sırıtışla. “Senin hakkında cesaretinden başka pek bir şey bilmiyorum.”
  
  
  Durumu dikkatlice tarttım. Kozumu çok çabuk oynamak istemedim. Öte yandan bu benim kırılma noktam olabilir ve eğer olaylar gerektiriyorsa Louis'i her zaman ortadan kaldırabilirdim.
  
  
  Gömleğimin cebinden metal puro tüpünü çıkardım ve gelişigüzel bir şekilde masanın üzerine fırlattım. Yuvarlandı ve durdu. Ayağa kalktım ve sandalyemi ittim. "John'a gitmem lazım, Louis." Onun omzuna hafifçe vurdum. "Geri geleceğim."
  
  
  Masanın üzerinde yaklaşık 65.000 dolar değerinde küçük bir pipo bırakarak ayrıldım.
  
  
  Acele etmedim ama döndüğümde Louis Lazaro hâlâ oradaydı. Yani eroindi.
  
  
  Yüzündeki ifadeden doğru hamleyi yaptığımı anladım.
  
  
  Bölüm 5
  
  
  
  
  Öğleden sonra saat beşte otelimin lobisinde Louis ile buluştum. Bu seferki ipek takım maviydi, neredeyse elektrikliydi. Gömlek ve kravat yeniydi ama hâlâ beyaz üzerine beyazdı. Endişeli gülümsemesi değişmedi.
  
  
  Sokakta bir taksiyi durdurduk. Louis sürücüye, "Saint-Georges," dedi ve kendini beğenmiş bir şekilde koltuğuna yaslandı.
  
  
  Sadece altı blok ötedeydi ve yürüyebiliyorduk ama beni endişelendiren bu değildi. Sorun şu ki, Beyrut'ta Nick Carter olarak tanındığım tek yer St. George's'du. Ancak bir memurun ya da kat yöneticisinin beni ismimle selamlama ihtimali yok denecek kadar azdı. Eğer açıkça Amerikalıysanız aşırı flörtleşme Beyrut'ta bir yaşam tarzı değildir.
  
  
  Endişelenecek bir şeyim yok. Dar kıyafetlerime rağmen kimse bana en ufak bir ilgi bile göstermedi; Louis önce lobideki ev telefonunu aradı, ardından gergin bir şekilde sohbet ederek beni asansöre götürdü.
  
  
  “Bu gerçekten çok güzel bir bayan, dostum! O... o gerçekten başka bir şey. Ama aynı zamanda akıllıdır. Ah anne! O akıllı!" Başparmağını ön dişlerine dokundurdu. “Ama tek yapman gereken onun sorularına cevap vermek, anlıyor musun? Sadece sakince oynayın. Göreceksin."
  
  
  "Elbette Louis." diye güvence verdim ona. Zaten bu prosedürden yarım düzine kez geçti.
  
  
  Mavi, ifadesiz gözlere sahip çok uzun boylu, zayıf bir adam on birinci kattaki bir süitin kapısını açtı ve içeri girmemizi işaret etti. Louis geçerken kenara çekildi ama ben onu takip ederken aniden aynı parmaklarla sağ dirseğimin içini yakaladı ve döndü. ben döndüm. O dönerken dizlerimin arkasındaki ayak beni yere düşürdü, ben de yüzümdeki kalın halıya çarptım, kolum omuzlarımdan yukarı kıvrıldı ve kemikli dizim sırtımın küçük kısmına bastırıldı.
  
  
  O iyiydi. Ancak o kadar iyi değil. İlk hamleyi yaptığında diz kapağını topuğumla kırabilirdim ama orada olmamın amacı bu değildi. Orada yattım ve Wilhelmina'yı kılıfından çıkarmasına izin verdim.
  
  
  El vücudumu hızlı bir şekilde inceledi. Daha sonra sırtımdaki baskı hafifledi. "Bu ondaydı" diye açıkladı.
  
  
  Dikkatsizdi. Hugo hâlâ koluma bağlı süet kılıfın içinde dinleniyordu.
  
  
  Ayak parmağıyla beni dürttü ve yavaşça ayağa kalktım. Daha sonra bunun bedelini ödeyecek.
  
  
  Bir elimle saçlarımı geriye taradım ve durumu değerlendirdim.
  
  
  Birkaç kapısı olan büyük bir süitin oturma odasındaydım. Lüks noktasına varacak kadar abartılı bir şekilde dekore edilmişti. Ağır lacivert halı, mavi kumaş perdelerle tamamlandı. İki Klees ve Modigliani, temiz Danimarka Art Nouveau mobilyalarıyla mükemmel uyum sağladı.
  
  
  İki kanepenin yanında küçük oniks lambalar ve krom kül tablaları vardı. Her kanepenin önünde ağır, alçak sehpalar duruyordu; gri mermerden büyük dikdörtgenler masmavi bir denizdeki soluk adalar gibi oturuyordu.
  
  
  Lombarın önünde şimdiye kadar gördüğüm en güzel kadınlardan biri olan zarif bir Çin bebeği duruyordu.
  
  
  hayatımda. Siyah saçları düz ve siyahtı, neredeyse beline kadar uzanıyor ve ince, yüksek hatlarını çerçeveliyordu. Kaymaktaşı bir yüzdeki badem şeklindeki gözler bana karanlık bir şekilde baktı, dolgun dudaklar şüpheyle doluydu.
  
  
  Aklım hafıza dosyasında gezinirken yüzümü kayıtsızca kontrol ettim. Geçen yıl AX genel merkezinde acı bir şekilde "ev ödevi" dediğimiz işi yaparak geçirdiğim on gün boşa gitmedi. Dosya Odası B'deki dosyadaki fotoğrafı ilk gördüğümde nefesimi tuttu. Vücuda gelen darbe yüz katıydı.
  
  
  Önümde gri yüksek yakalı ipek gece elbisesi giyen kadın, Orta Doğu'da Kızıl Çinliler tarafından desteklenen en üst düzey istihbarat ajanı Chu Chen'in yanındaki Su Lao Lin'di. Chu Chen'le daha önce hem Makao'da hem de Hong Kong'da karşılaşmıştım; Adını yeni duyduğum Su Lao Lin.
  
  
  Duyduklarım yeterliydi; acımasız, zekice, acımasız, çabuk öfkelenen ama planlamasında titiz. Vietnam Savaşı sırasında Saygon'a eroin getiren boru hattında çalıştı. Sayısız Amerikan askeri personeli, bağımlılıklarının suçunu Su Lao Lin'in güzel bacaklarına atabilir.
  
  
  Görünüşe göre şimdi başka bir taşıma bandındaydı ve Amerika'ya mafya üyeleri gönderiyordu. Kolay bir operasyon değildi. Eğer Louis Amca ve Komisyon'un diğer üyeleri Su Lao Lin'i karşılayabilseydi, ülkenin büyük şehirlerinde ellerinde tuttukları büyük gücü kazanabilseler veya yeniden kazanabilseler, bu multi-milyon dolarlık bir yatırım olurdu ve buna değebilirdi. . bir dahaki sefer.
  
  
  Su Lao Lin'e baktığımda karın kaslarım istemsizce gerildi. Arkasındaki yer lambasının ışığında şeffaf görünen gri ipek, yalnızca bu minik vücudun mükemmelliğini vurguluyordu: cesur, dolgun küçük göğüsler, düzgünce yuvarlatılmış kalçaların esnekliğiyle vurgulanan ince bir bel, bu kadar küçük bir insan için şaşırtıcı derecede uzun bacaklar, buzağılar Kantonlularda sıklıkla olduğu gibi ince ve esnektir.
  
  
  Duygusallık ikimizin arasında şimşek gibi çıtırdadı. Komünist Çin'in Orta Doğu'daki 2 numaralı ajanının Amerikan-Sicilya mafyasıyla bağlarıyla ne yaptığı bir muammaydı ama onu yakalamak istememin tek nedeni bu değildi.
  
  
  Gözlerimde şehvetin belirmesine izin verdim ve onun bunu tanıdığını gördüm. Ama o bunu kabul etmedi. Muhtemelen hayatının her günü aynı şehveti yarım düzine erkeğin gözlerinde görmüştü.
  
  
  "Sen Nick Cartano musun?" Sesi yumuşak ama ciddiydi; sert ünsüzlerden oluşan oryantal gevezelik neredeyse hiç duyulmuyordu.
  
  
  "Evet." dedim parmaklarımı dağınık saçlarımda gezdirirken. Kapıdan girdiğimde beni uyandıran uzun kapüşona baktım. Solumda, yaklaşık bir adım arkamda duruyordu. Wilhelmina'yı sağ elinde tutarak yere doğru işaret etti.
  
  
  Gündelik bir hareketle hareket etti, koyu kırmızı ojeli tırnakları lambanın ışığında parlıyordu. "Rahatsız ettiğim için özür dilerim, lütfen, ama Harold herkesi kontrol etmesi gerektiğini düşünüyor, özellikle de seninkileri..." Tereddüt etti.
  
  
  "Benim itibarım mı?"
  
  
  Gözleri sinirden buğulanmıştı. “İtibarınızın eksikliği. Louis dışında adını duyan kimseyi bulamadık."
  
  
  Omuz silktim. "Sanırım bu benim var olmadığım anlamına mı geliyor?"
  
  
  Hafifçe hareket etti ve arkasındaki pencereden gelen ışık bacaklarının arasından sızarak bu zarif silueti vurguladı. "Bu ya sahte olduğun anlamına geliyor ya da..."
  
  
  Cümle ortasındaki bu tereddüt bir alışkanlık gibi görünüyordu.
  
  
  "Veya?"
  
  
  "...Ya da gerçekten çok iyisin." Hafifçe aralık dudaklarımda bir gülümsemenin hayaleti parladı ve ben de ona gülümsedim. Benim "gerçekten çok iyi" olmamı istedi. Beni istiyordu, nokta. Onu hissettim. Duygularımız karşılıklıydı ama hâlâ oynayacak bir oyunumuz vardı.
  
  
  “Benim işimde reklam yapmıyoruz.”
  
  
  "Tabii ki, ama benim işimde genellikle... müttefik hatlarda bulunan çoğu insanın dikkatini çekebiliriz?"
  
  
  Parıldayan puro piposunu gömleğimin cebinde hissettim.
  
  
  Başını salladı. "Biliyorum" dedi Louis bana. Ancak…"
  
  
  Onu suçlamadım. Hata yapmama konusunda bir üne sahipti ve "karanlık geçmişe" dair tek fiziksel kanıtım sekiz onsluk bir eroin tüpüydü. Bu ve Louis'in açıkça bana satış konuşması yaptığı gerçeği. Ancak Louis, büyük olasılıkla Su Lao Lin'in faaliyetlerinin çoğunu finanse eden adamın yeğeniydi. Sonuçta belirleyici faktör bu olacaktı. Temel Reis'in yeğeni Franzini'yi kızdırmak istemezdi.
  
  
  Kendisini de üzmek istemez. Ona yüzsüzce baktım. Gözleri neredeyse farkedilmeyecek kadar genişledi. Mesajı doğru anladı. Onu bu durumdan kurtarmaya karar verdim.
  
  
  Cebimden bir paket Gauloise çıkardım ve bir sigara almak için açık ucunu elime vurdum. Perdeye çok sert vurdum ve biri tamamen dışarı fırlayıp yere düştü. Almak için eğildim.
  
  
  Aynı anda sağ dizimi büküp sol bacağımı geriye doğru tekmeledim. Arkamda Harold çığlık attı, diz kapağı çizmemin sert kauçuk topuğunun altında ufalandı ve toplayabildiğim her güçle paramparça oldu.
  
  
  Sola dönüp oturdum. Harold kırık dizini tutarak öne doğru eğilirken, sağ elimin iki parmağını çenesinin altına, çenesinin altına geçirdim; Omuzlarıma yuvarlandım ve onu dikkatlice çevirdim.
  
  
  Bu sanki bir balığı sudan çıkarıp bana doğru fırlatıp havada kısa bir kavis yapmasına benziyordu. Gücümü kaybetmeden hemen önce aşağı doğru sıçradım ve vücudunun tüm ağırlığı arkasında olacak şekilde yüzü yere çarptı. Neredeyse burnunun kemiklerinin kırıldığını duyabiliyordunuz.
  
  
  Daha sonra hareketsiz yattı. Ya boynu kırıldığı için ölmüştü ya da güverteye çarpmanın şoku ve gücünden dolayı bayılmıştı.
  
  
  Wilhelmina'yı aldım ve ait olduğu yere, omuz kılıfına geri koydum.
  
  
  Ancak o zaman tek elimle saçlarımı düzelttim ve etrafıma baktım.
  
  
  Ne Louis ne de Çinli kadın hareket etti ama heyecan Su Lap Lin'e ulaştı. Bunu burun deliklerinin hafif açılımında, elinin arkasından aşağı inen damarın gerginliğinde, gözlerinin parlaklığında görebiliyordum. Bazı insanlar fiziksel istismarın bir sonucu olarak yoğun cinsel istek yaşarlar. Su Lao Lin ağır nefes alıyordu.
  
  
  Harold'dan yerde kalanları tiksintiyle işaret etti. "Lütfen onu götürün," diye emretti Louis'e. Kendine hafif bir gülümsemeye izin verdi. "Belki de haklısındır, Louis. Amcanın burada Bay Cartano gibi bir adama ihtiyacı olabilir ama bence kendini tanıtsan iyi olur. İkiniz de sabah uçuşuna çıkmaya hazır olsanız iyi olur."
  
  
  Sesinde umursamaz bir ton vardı ve Louis güreşmek için Harold'ın yanına yürüdü. Su Lao Lin bana döndü. "Lütfen ofisime gelin" dedi soğuk bir tavırla.
  
  
  Sesi kontrollüydü ama aşırı modüle edilmiş ses tonu onu ele veriyordu. Heyecan dudaklarında titredi. Acaba Louis bunu hissetti mi?
  
  
  Onu kapıdan geçerek iyi döşenmiş bir ofise kadar takip ettim - iş amaçlı bir döner sandalyesi olan büyük, modern bir masa, şık gri metal bir kayıt cihazı, iki düz metal sandalye, köşede gri bir dosya dolabı - çalışmak için iyi bir yer.
  
  
  Su Lao Lin masaya doğru yürüdü, sonra döndü ve yüzü bana dönük olarak kenara yaslandı, minik parmakları masanın kenarına yarı çengellenmiş, ayak bilekleri çaprazdı.
  
  
  Dudaklar düzgün dişlerle ayrılmıştı ve minik bir dil gergin, baştan çıkarıcı bir şekilde dışarı fırlamıştı.
  
  
  Ayağımla kapıyı yakalayıp arkamdan kapattım.
  
  
  İki uzun adım beni ona getirdi ve ben onu kendime yakın tutarken, bir elimi çenesinin altında tutarak, aç ağzım onu ​​yoklarken onu yukarı doğru kaldırırken dudaklarından küçük bir inilti kaçtı. Vücudunu benimkine bastırırken kollarını yukarı kaldırıp boynuma doladı.
  
  
  Dilimi ağzının üzerine bastırdım, keşfederek onu kırdım. Hiçbir incelik yok. Su Lao Lin inanılmaz derecede küçüktü ama vahşi bir kadın, diye kıvrandı, inledi, uzun tırnakları sırtımı yırttı, bacakları benimkine yapıştı.
  
  
  Parmaklarım yüksek yakanın tokasını buldu ve çözdü. Görünmez yıldırım sanki kendi kendine kayıyordu. Her iki kolumu da onun ince beline doladım ve onu havada kendimden uzaklaştırdım. Ağzını benimkilerin üzerinde tutmaya çalışarak isteksizce sözünü kesti.
  
  
  Masanın üstüne koydum. İnce porseleni ellemek gibiydi ama porselen kıpırdayabiliyordu.
  
  
  Geri çekilip gri ipek elbisesini çıkardım. Sonra ellerinin üzerine yaslanarak, göğüsleri inip kalkarak, meme uçları dışarı çıkmış, minicik ayakları masanın üzerinde, dizleri iki yana açık, hareketsiz oturdu. Midesinden aşağı bir ter damlası aktı.
  
  
  Gri ipek elbisesinin altına hiçbir şey giymemişti. Çıplak metal masanın üzerinde canlı bir sanat eseri gibi oturan kaymaktaşı güzelliğin tadını çıkararak bir anlığına şaşkına döndüm. Parmaklarım yavaşça, hiç sormadan gömleğimin düğmeleriyle oynadı, ayakkabılarım ve çoraplarımla oynadı, kemerimi çözdü.
  
  
  Onu yavaşça kalçasından tutarak kaldırdım, bir süreliğine tabağın üzerindeki bir fincan gibi dengede tuttum ve masanın önünde bacaklarımı ayırarak dururken onu kendime doğru çektim. İlk girişte yüksek sesle nefesini tuttu, sonra bacaklarıyla belimi makaslayarak eğimli kalçalarının üzerinde biniyordu.
  
  
  Destek almak için masaya yaslandım ve Su Lao Lin üstümde yatarken geriye yaslandım. Dünya, dönen hislerden oluşan bir kasırgaya dönüştü. Kıvranarak, dönerek, az mobilyalı bir ofiste hararetli histerik bir dansla kıvrandık. İki gövdeli canavar doğruldu, mobilyalara çarptı ve duvara yaslandı. Sonunda güçlü, titreyen bir spazmla yere çöktük, hareket ettik, bıçakladık, tüm gergin kaslarımızla ittik, ta ki aniden iki kez çığlık atana kadar, iki kısa, tiz çığlık, benim ağırlığıma rağmen sırtı kamburlaştı.
  
  
  Geri çekildim ve sırtüstü yerde yuvarlandım, göğsüm inip kalkıyordu.
  
  
  . Dünyadaki tüm yatak odaları varken bir şekilde kendimi ofis katına çıkarmayı başardım. Gülümsedim ve uzandım. Daha kötü kaderler var.
  
  
  Daha sonra kalçamda minik bir el farkettim. Zarif parmaklarla bacağımın iç kısmına telkari bir desen çizildi. Su Lao Lin'in henüz bitmediği açıktı.
  
  
  Aslında tatmin olması birkaç saat sürdü.
  
  
  Sonra yıkanıp giyinip sipariş ettiğim öğle yemeğini yedikten sonra işe koyuldu.
  
  
  "Pasaportunuzu göreyim."
  
  
  Ben verdim. Bir süre düşünceli bir şekilde inceledi. "Pekala, sana yeni bir tane almam lazım" dedi. "Sanırım tamamen farklı bir isim altında."
  
  
  Omuz silktim ve zihinsel olarak gülümsedim. Görünüşe göre Nick Cartano olarak hayatım gerçekten çok kısa olacak; bir haftadan az.
  
  
  "Sabah buradan ayrılmanı istiyorum" dedi.
  
  
  “Neden bu kadar hızlı? Burayı bir bakıma seviyorum.” Doğruydu. Amerika'ya gitmeden önce Beyrut'taki operasyonun tamamlanması hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek istediğim de doğru.
  
  
  Bana ifadesiz bir şekilde baktı ve bu bana, pek çok Amerikan askerini Eroin Yolu boyunca cehenneme gönderenin ofis katındaki kırılgan küçük vahşi kedi değil, Kızıl Çin ajanı Su Lao Lin olduğunu hatırlattı.
  
  
  "Kuyu? İlginç bir akşamdı, kabul etmelisin.”
  
  
  "Bu bir iş," dedi soğuk bir tavırla. “Sen etrafta olduğun sürece paramın yetmeyeceğini unutabilirim…”
  
  
  "Yani sabah uçağıyla buradan çıkmamı istiyorsun," diye tamamladım onun yerine. "İyi. Ama benim için belgeleri bu kadar çabuk hazırlayabilir misin?”
  
  
  Charlie Harkins'in bunu yapabileceğini biliyordum. Ama Charlie'nin hâlâ Beyrut'ta dolaştığından şüpheliydim.
  
  
  Su Lao Lin yine bir gülümseme hayaletine izin verdi. "Yapamasaydım teklif eder miydim?" Onun mantığında hata yapmak zordu. "Gitmeni istiyorum" dedi.
  
  
  Ben saatime baktım. "Saat zaten on oldu."
  
  
  "Biliyorum ama biraz zaman alacak... gitmeden önce buraya gelmelisin. Anlamak?" Yine bir gülümsemenin hayaleti. Su Lao Lin elimi tuttu ve beni kapıya yönlendirdi.
  
  
  Ona gülümsedim. "Patron sensin." diye itiraf ettim. "Nereye gidiyorum?"
  
  
  “Bir-yedi-üç Almendarez Caddesi. Çeyrek'in eteklerinde. Charles Harkins adında bir adam göreceksiniz. O seninle ilgilenecek. Ona seni benim gönderdiğimi söyle. Kendisi üçüncü katta." Yavaşça elimi okşadı. Muhtemelen şefkatli bir jeste en yakın şey buydu.
  
  
  Koridorda yürüyüp asansörü çalarken aptal gibi kendime küfrettim. Menajerinin Charlie Harkins olduğunu bilmeliydim, bu da başımın belada olduğu anlamına geliyordu. Charlie'nin bana yeni bir dizi kağıt verip Dragon Lady'ye Saha Ajanı #1 AX ile oynadığını bildirmemesinin imkanı yoktu.
  
  
  Elbette bir çıkış yolu vardı. Asansöre girdiğimde Wilhelmina'nın güven verici ağırlığını göğsümde hissettim. Zavallı yaşlı Charlie yine dayanılacaktı ve bu sefer oldukça zayıf kalacaktı.
  
  
  Altıncı bölüm.
  
  
  Almendares caddesi 173 numara. Ben parmağımı zilden çekmeden önce Charlie kapı ziline cevap verdi. Ancak beklediği kişi ben değildim.
  
  
  "Nick…! Burada ne yapıyorsun?"
  
  
  Bu meşru bir soruydu. "Merhaba, Charlie," dedim neşeyle, onun yanından geçerek odaya doğru ilerledim. Sehpanın önündeki kanepelerden birine oturdum, cebimdeki yarı boş paketten bir Gauloise çıkardım ve onu Hong Kong'dan gelmiş gibi görünen süslü bir masa çakmağıyla yaktım.
  
  
  Charlie kapıyı kapatırken gergindi ve biraz tereddüt ettikten sonra karşımdaki sandalyeye oturdu. "Ne oldu Nick?"
  
  
  Ona sırıttım. "Senin için başka bir işim var Charlie ve ben de seninle konuşmak istiyorum."
  
  
  Hafifçe gülümsedi. Pek iyi sonuçlanmadı. "Ben... uh... iş hakkında pek konuşamam Nick," diye yalvardı. "Bunu biliyor musun."
  
  
  Elbette haklıydı. Charlie'nin uluslararası yeraltı dünyasındaki kayda değer değerinin yarısı olağanüstü yetenekleriydi: bir kalem, bir kamera, bir matbaa, bir airbrush ve bir kabartma seti. Diğer yarısı mutlak sessizliğinde yatıyordu. Herhangi bir şeyden bahsetseydi ölmüş olurdu. Orta Doğu'daki pek çok insan, onun hakkında konuştuğu bir sonraki kişinin kendileri olacağından çok korkacak. Yani sessizlik onun işinin bir parçasıydı ve zaman zaman Charlie'yle buluştuğumuzda ondan asla bunu bozmasını istemedim.
  
  
  Ama hayat zor olabilir, diye düşündüm. Yapmak üzere olduğum şeyden bir an pişman oldum ama kendime bunun bir başkanlık görevi olduğunu hatırlattım. Bu dünyada Charlie Harkins'in güvenebileceği fazla bir şey yoktu.
  
  
  Sakin bir ses tonuyla, "Ejderha Hanım için çalıştığını bana söylemeliydin, Charlie," dedim.
  
  
  Bunun ne anlama geldiğini bilmiyormuş gibi kaşlarını çattı.
  
  
  "Ne demek istiyorsun... ah, Ejderha Kadın?"
  
  
  "Hadi ama Charlie. Su Lao Lin."
  
  
  “Su Lao Lin mi? Ee...o kim?" Gözlerinde korku oynuyordu.
  
  
  "Ne zamandır onun için çalışıyorsun?"
  
  
  "Ben mi? Kimin için çalışıyorum?"
  
  
  İç çektim. Bütün gece oyun oynayacak zamanım olmadı. "Charlie," dedim sinirle. "Beni buraya o gönderdi. Yeni bir takım kağıtlara ihtiyacım var. Sabah Amerika'ya gidiyorum."
  
  
  Bana baktı ve sonunda aklına geldi. Bunu zihninde işlerken gözlerini izledim. AX ajanı olduğumu biliyordu. Eğer Su Lao Lin beni yeni belgeler almam için gönderdiyse bu, bir şekilde boru hattına katıldığım anlamına geliyordu. Ve eğer konveyöre katılırsam bu, bu konveyörün daha fazla çalışamayacağı anlamına gelir. Yeni boyanmış duvarların, yeşil halının ve güzel mobilyaların gözlerinin önünde kaybolduğunu görür gibi odanın etrafına baktı.
  
  
  Doğru anladı.
  
  
  O sordu. "Eminsin?"
  
  
  "Eminim Charlie."
  
  
  Derin bir nefes aldı. Kader Charlie Harkins'e karşıydı ve o bunu biliyordu. Su Lao Lin'e bir AX ajanının güvenlik sistemini hacklediğini bildirmek zorundaydı. Ama Ajan AX orada, odada onunla birlikteydi.
  
  
  Onu kıskanmadım.
  
  
  Sonunda bir karar verdi ve tekrar iç çekti. Sehpanın üzerindeki telefona uzandı.
  
  
  Sehpanın üzerine eğildim ve avucumla burun köprüsüne sertçe vurdum.
  
  
  Geri çekildiğinde gözlerinden yaşlar akıyordu. Sol burun deliğinden bir damla kan aktı. "Ben... aramalıyım," diye nefes aldı. “Seni onun gönderdiğini doğrulamalıyım. Eğer bunu yapmazsam bir şeylerin ters gittiğini anlayacak. Bu standart prosedürdür."
  
  
  Elbette haklıydı. Bir tür onay sisteminin olması gerekiyordu ve telefon da diğerleri kadar iyiydi. Artık uğraşmam gereken kendi ikilemim vardı. Eğer Charlie Su Lao Lin'i aramasaydı bir yerlerde bir sorun olduğunu anlayacaktı. Öte yandan o anda istediğim son şey Charlie'nin Su Lao Lin ile telefonda konuşmasıydı. Bir elimle Wilhelmina'yı kılıfından çıkardım, diğer elimle de Charlie'ye telefon ahizesini uzattım. "Burada. Onu sanki düzenli Sicilyalı müşterilerinden biriymişim gibi ara. Sağ?"
  
  
  Korkuyla başını salladı. "Elbette Nick."
  
  
  Silahı burnunun dibinde salladım. “Telefonu tutmanı istiyorum ki benim de onu duyabilmem için. Ve onaylamayacağım bir şey söylemeni istemiyorum. Apaçık?"
  
  
  Harkins sertçe başını salladı. Bir numarayı çevirdi, sonra telefonu masanın ortasına tuttu ve ikimiz de neredeyse başlarımız birbirine değene kadar öne doğru eğildik.
  
  
  Ejderha Leydi'nin yumuşak, aristokrat peltek sesi ahizeden geldi. "Evet?"
  
  
  Harkins boğazını temizledi. "Ah...Bayan Lao?"
  
  
  "Evet."
  
  
  “Ah... Bu Charlie Harkins. Burada onu senin gönderdiğini söyleyen bir adam var.”
  
  
  "Onu tarif edin lütfen."
  
  
  Birkaç santim ötede Charlie gözlerini devirdi. "Eh, kendisi yaklaşık 1,80 boyunda, siyah saçları arkaya doğru taranmış, kare bir çenesi ve... eh... çok geniş omuzları var."
  
  
  Charlie'ye gülümsedim ve Wilhelmina'nın ucunu ona salladım.
  
  
  "Adı Nick Cartano," diye devam etti.
  
  
  "Evet gönderdim." Onu yüksek sesle ve net bir şekilde duyabiliyordum. “Her şeye ihtiyacımız olacak; kimlik belgeleri, pasaportlar, seyahat izinleri. Sabah gidiyor."
  
  
  Charlie itaatkar bir tavırla, "Evet, hanımefendi," diye yanıtladı.
  
  
  “Charlie...” Hattın diğer ucunda bir duraklama oldu. “Charlie, bu Cartano'yu hiç duydun mu? Kendisinden net bilgi alamadım."
  
  
  Umutsuzca başımı salladım ve demek istediğimi vurgulamak için Wilhelmina'nın burnunu Charlie'nin çenesinin altına sıkıştırdım.
  
  
  "Ah... elbette Bayan Lao," dedi. "Sanırım onun adını şehirde biraz duydum. Bence o her şeyden birazdı."
  
  
  "İyi." Memnun oldu.
  
  
  Charlie boş boş telefona baktı. Bana baktı, umutsuzca bir tür uyarıda bulunmak istiyordu.
  
  
  Wilhelmina ile küçük bir hamle yaptım.
  
  
  "Güle güle Bayan Lao" dedi. Titreyen eliyle kapattı ve ben de Wilhelmina'yı tekrar örttüm.
  
  
  Bir çeşit şifreli uyarı göndermiş ya da bir onay kodunu kaçırmış olabilirdi ama bundan şüpheliydim. Şu anda içinde bulunduğu durum, operasyonun kendi payına düşen kısmı için bu kadar ayrıntılı bir güvenlik beklenemeyecek kadar tuhaftı.
  
  
  Beyrut'a geldiğimden bu yana ikinci kez Charlie ile kayıt işleme sürecinden geçtim. İyiydi ama çok yavaştı ve bu sefer neredeyse üç saat sürdü.
  
  
  Uzun süre ondan nasıl kurtulabileceğimi düşündüm. Bu bir sorundu. Charlie hayattayken bırakın Amerika'ya dönmeyi, havaalanına bile ulaşamayacaktım. Onu bağlı ve ağzı tıkalı bıraksam bile, sonunda kendini serbest bırakacak ve nerede olursam olayım beni yakalayacaklar.
  
  
  Cevap elbette onu öldürmekti. Ama yapamadım. Kariyerim boyunca pek çok kez cinayet işledim ve Charlie kesinlikle insanlığın cevheri değildi.
  
  
  Ama ben savaştığım, kovaladığım ya da takip ettiğim insanları öldürdüm. Bu bir şey. Ama Charlie yine başka biriydi.
  
  
  Görünüşe göre başka seçeneği yoktu. Charlie'nin gitmesi gerekiyordu. Öte yandan, belgelerimi topladıktan hemen sonra Harkins'in öldüğü ya da kaybolduğu ortaya çıkarsa Ejderha Kadın bunu gerçekten çok garip bulacaktır. Biraz ikilemdi.
  
  
  Ancak buna benim adıma Charlie karar verdi.
  
  
  Yeni belge paketimi inceliyordum; bu sefer Nick Canzoneri için. Charlie her zaman gerçek ismine mümkün olduğunca yakın durmayı severdi. "Sizi bazen yanıt vermeniz gerektiği halde yanıt vermemekten kurtarıyor" diye açıkladı.
  
  
  Tüm evraklar iyi durumdaydı. Nick Canzoneri'nin küçük Calabrese köyü Fuzzio'da doğduğunu belirten bir pasaport, Milano'dan bir çalışma izni ve sürücü ehliyeti, Roma harabeleri önünde el ele tutuşan birbirinden ayırt edilemeyen genç bir adam ve kızın fotoğrafı ve Nick Canzoneri'nin evinden dört mektup vardı. Fuzzio'daki anne.
  
  
  Charlie iyi iş çıkardı.
  
  
  Sonra ben sehpanın üzerine eğilip yeni kağıtlarıma bakarken, adam masadan bir lamba aldı ve onunla kafama vurdu.
  
  
  Çarpmanın şiddeti beni kanepeden sehpaya düşürdü. Yere düştüğümde altımda yarıldığını hissettim, dünya delici acıdan oluşan kırmızı bir sisti. Lamba bana çarptığı için bayılmadım. Schmitz Yasası: Hareket eden bir nesnenin bozunması, onun darbe kuvvetini bozunma hızıyla doğru orantılı olarak dağıtır.
  
  
  Ama bu beni incitti.
  
  
  Yere çöktüğümde içgüdüsel olarak avuçlarımın üzerine yaslandım ve yuvarlanarak kendimi yana doğru attım. Bunu yaptığım sırada başımın yanında başka bir şey - muhtemelen başka bir lamba - kırıldı ve kıl payı beni ıskaladı.
  
  
  Şimdi dört ayak üzerindeydim, yaralı bir köpek gibi başımı sallıyor, zihnimi temizlemeye çalışıyordum. Sanki içinde küçük bir bomba patlamış gibiydi.
  
  
  Hala net göremiyordum. Ama tek bir yerde kalamazdım. Charlie saldırıda olacak. Ellerimi ve dizlerimi indirerek başımı bükülmüş kollarımın üzerine indirdim ve öne doğru yuvarlandım. Ayaklarım yere çarptı ve yuvarlandım.
  
  
  Duvara çarptım. Bu itme işe yaramış gibi görünüyordu. Hareket etmeye devam etmek için içgüdüsel olarak eğildiğimde görüşüm netleşmeye başladı. Yüzümden aşağıya doğru sıcak kanın aktığını hissettim. Kenara atladım. Düşmanımı bulana kadar hareketsiz kalmaya cesaret edemedim. Yapabileceğim herhangi bir hareket beni doğrudan ona götürecekti ama hareketsiz kalamıyordum.
  
  
  Sonra onu gördüm.
  
  
  Kanepenin köşesinden arkamdan yürüdü, bir kolu kanepenin arkasına dayandı, diğeri ise yanından uzanıyordu. Korkunç görünümlü kavisli bir bıçak içeriyordu. Duvarda asılı olduğunu gördüğüm dekoratif Arap kınından çıkarmış olmalı.
  
  
  Charlie bıçağı bel hizasında tutarak karnımı hedef aldı. Denge sağlamak için bacakları iki yana açılmıştı. Yavaş yavaş ilerledi.
  
  
  Tereddütüm hayatımı kurtarmış olabilir ama aynı zamanda beni bir duvarda kanepe, diğerinde ağır bir meşe masa bulunan bir köşeye sıkıştırmıştı.
  
  
  Charlie kaçışımı engelledi.
  
  
  Benden sadece bir buçuk metre öteye bir adım daha attığında kendimi duvara yasladım. İnce dudakları birbirine sıkıca bastırılmıştı. Son saldırı yaklaşıyordu.
  
  
  Başka bir seçeneğim yoktu. İçgüdüsel olarak Wilhelmina'yı omuz kılıfımdan yakaladım ve ateş ettim.
  
  
  Mermi Charlie'nin boğazına çarptı ve o, Luger mermisinin etkisiyle bir süre orada durdu. Yüzünde şaşkın bir şaşkınlık ifadesi vardı ve bana sanki bir yabancıymışım gibi bakıyor gibiydi. Sonra gözleri karardı ve boğazının dibinden kan aktı. Bıçağı hâlâ elinde tutarak sırt üstü düştü.
  
  
  Dikkatlice vücudunun üzerinden geçtim ve yüzümü yıkayıp yıkayamayacağımı görmek için banyoya girdim. En azından soğuk su kafamı temizleyebilirdi.
  
  
  Lavabonun başında yarım saatimi ve gitmeye hazır olmadan önce Charlie'nin ocağında hazırladığım dumanı tüten iki fincan sade kahveyi yudumlamam da bir yirmi dakikamı aldı. Daha sonra Nick Canzoneri belgelerimi aldım ve St. George's'a geri döndüm. Amerika'ya uçmadan önce Su Lao Lin'den hâlâ "özel talimatlar" vardı.
  
  
  Beyrut'tan ayrılmadan önce benim de ondan kurtulmam gerekiyordu. Onu orada bırakamazdım, Sicilyalı mafyayı New York'taki mafyaya ulaştırmak için zorluyor. Ve Charlie'ye gönderdiği son kişi ben olduğum için, onun ölümü bana pek hoş gelmeyecekti.
  
  
  Gösterişli St. George's'taki asansörü çalarken iç geçirdim. Ejderha Kadını da Charlie'yi öldürmek istemediğim kadar öldürmek de istemiyordum ama onun Mahalle'deki dairesi ile otel arasında bir duraklama yaptım ve bu duraklama işin o kısmını halletmeme yardımcı oldu.
  
  
  Su Lao Lin benim için kapıyı açtığında gözlerinde yumuşaklık vardı ama hasarlı özelliklerime baktığında bu durum hızla endişeye dönüştü. Harkins lambasının acı verici ama gerçekten yüzeysel bir çukuru kestiği bir gözümün üzerinde şakağımdan geçen bir koli bandı şeridi vardı ve o göz şişmişti, muhtemelen rengi çoktan solmuştu.
  
  
  "Nick!" haykırdı. "Ne oldu."
  
  
  "Sorun değil." diye güvence verdim ona sarılırken. Ama yüzüme bakmak için geri çekildi. Charlie'nin evine ilk gidişimde gördüğüm şişman Arap'ı ve aynı genç kızı hatırladım. "Bir Arap ile fahişesinin arasına girdim" diye açıkladım. "Onun yerine lambayla bana vurdu."
  
  
  Endişeli görünüyordu. "Benim için kendine dikkat etmelisin Nick."
  
  
  Omuz silktim. "Sabah Amerika'ya gidiyorum."
  
  
  "Biliyorum ama orada görüşürüz."
  
  
  "Ah?" Bu bir şoktu. Amerika'ya geleceğini bilmiyordum.
  
  
  Gülümsemesi mütevazıya yakındı. Başını göğsüme koydu. “Bu akşam sen yokken karar verdim. Birkaç hafta sonra orada olacağım. Sadece ziyaret edin. Hâlâ Franzini'yi görmek istiyorum ve...” Cümlenin ortasında bir duraklama daha oldu.
  
  
  "Ve..." diye ısrar ettim.
  
  
  "...Ve birlikte biraz daha zaman geçirebiliriz." Kolları boynuma dolandı. "Bunu istiyor musun? Benimle Amerika Birleşik Devletleri'nde sevişmek ister misin?
  
  
  "Seninle her yerde sevişmek isterim."
  
  
  Daha da yakınlaştı. "O halde ne bekliyorsun?" Bir şekilde kapıyı açtığında giydiği zümrüt yeşili şifon kaybolmuştu. Çıplak vücudunu bana yasladı.
  
  
  Onu kucağıma alıp yatak odasına doğru ilerledim. Gecenin büyük bir kısmı önümüzdeydi ve ben onu ofiste geçirmeyecektim.
  
  
  Ona Amerika'ya asla ulaşamayacağını söylemedim ve ertesi sabah, yapmam gerekeni yapmaya kendimi ikna etmeden önce, uyuşturucu ağının yok ettiği Amerikan askerlerini kendime hatırlatmak zorunda kaldım.
  
  
  Ertesi sabah ayrılırken onu dudaklarından yavaşça öptüm.
  
  
  Yatağın altına iliştirdiğim plastik bomba bir buçuk saat daha patlamayacaktı ve bu kadar uzun süre uyuyacağından emindim, belki de asidin patlayıcıya nüfuz etmesi daha uzun sürerse daha uzun süre. .
  
  
  Harkins'in evinden çıktıktan sonra St. George'a giderken yolda bir bomba aldım. Yabancı bir şehirde plastik bir bombaya ihtiyacınız olursa, en iyi seçeneğiniz bölgenizdeki yerel CIA ajanından bir tane almaktır; ve neredeyse her zaman bölgenizde yerel Associated Press temsilcisi kılığında bir CIA ajanı bulabilirsiniz. Beyrut'ta, düz çizgiler çizme tutkusu olan, boynuz çerçeveli gözlüklü, küçük, yuvarlak bir adam olan Irving Fein'di.
  
  
  Orta Doğu'da birkaç defadan fazla karşılaştık ama kimi havaya uçurmayı planladığımı bilmeden ve önce patronuna danışmadan bana patlayıcı sağlamayı reddetti. Onu bunun Beyaz Saray'dan gelen doğrudan bir emir olduğuna ikna ettiğimde nihayet kabul etti.
  
  
  Elbette gerçekte durum böyle değildi ve daha sonra karşılaşabilirdim ama inandığım gibi Su Lao Lin bir düşman ajanıydı ve ortadan kaldırılması gerekiyordu.
  
  
  Yatakta da çok başarılıydı. Bu yüzden ayrılmadan önce ona veda öpücüğü verdim.
  
  
  
  Yedinci bölüm.
  
  
  
  Louis benimle bir saat sonra Trans World Havayolları kapısında buluştu. Ucuz İngiliz kesim takım elbiseli iki esmer adamla konuşuyordu. Belki zeytinyağı tüccarıydılar ama nedense bundan şüpheliydim. Louis beni fark eder etmez elini uzatıp ona doğru koştu.
  
  
  "Seni gördüğüme sevindim Nick! Seni gördüğüm için memnunum!"
  
  
  Biz yürekten el sıkıştık. Louis her şeyi yürekten yaptı. Daha sonra beni konuştuğu adamlarla, Gino Manitti ve Franco Loclo ile tanıştırdı. Manitti'nin modern bir Neandertal gibi alnının üzerine sarkan alçak bir alnı vardı. Loklo uzun ve zayıftı ve gergin bir şekilde aralanmış dudaklarının arasından sarımsı bir çift çürük diş gözüme çarptı. İkisi de Coney Island'da sosisli sandviç sipariş edecek kadar İngilizce konuşmuyordu ama gözlerinde hayvani bir sertlik vardı ve ağızlarının kenarlarında öfkeyi görebiliyordum.
  
  
  Mafya değirmeni için daha fazla tahıl.
  
  
  Büyük bir uçağa bindiğimde pencerenin kenarına oturdum ve Louis yan koltuktaydı. Franzini ailesine yeni katılan iki kişi tam arkamızda oturuyordu. Beyrut'tan New York'a olan uçuş boyunca kimsenin tek kelime ettiğini duymadım.
  
  
  Louis için bu söyleyebileceğimden daha fazlasıydı. Emniyet kemerlerimizi taktığımız andan itibaren kaynamaya başladı.
  
  
  "Merhaba Nick." dedi gülümseyerek. “Dün gece ben Su Lao Lin'den ayrıldıktan sonra ne yaptın? Adam! Bir piliç, değil mi?" Açık saçık bir şaka yapan küçük bir çocuk gibi gülüyordu. "Onunla iyi vakit geçirdin mi Nick?"
  
  
  Ona soğuk bir şekilde baktım. "Belgelerim hakkında bir adamla konuşmam gerekiyordu."
  
  
  "Ah evet. Unuttum. Bu olurdu
  
  
  Charlie Harkins muhtemelen. O gerçekten iyi bir insan. Onun işinin en iyisi olduğunu düşünüyorum."
  
  
  Vardı, diye düşündüm. "Benim için iyi bir iş yaptı," dedim kaçamak bir tavırla.
  
  
  Louis birkaç dakika daha özel olarak Charlie ve genel olarak iyi insanlar hakkında sohbet etti. Bana bilmediğim pek bir şey söylemedi ama konuşmayı severdi. Daha sonra konuyu değiştirdi.
  
  
  “Hey Nick, Su Lao Lin'in dairesinde Harold denen adamı neredeyse öldürüyordun, biliyorsun. Tanrı! Hiç bu kadar hızlı hareket eden birini görmemiştim!"
  
  
  Arkadaşıma gülümsedim. Ben de gurur duymuş olabilirim. "Açıklanmayı sevmiyorum." dedim sertçe. "Bunu yapmamalıydı."
  
  
  "Evet evet. Kesinlikle katılıyorum. Ama kahretsin, neredeyse bu adamı öldürüyordun!”
  
  
  "Eğer topa vuramıyorsan, savaşa girmemelisin."
  
  
  "Evet, elbette... dostum... Hastanedeki doktor diz kapağının tamamen tahrip olduğunu söyledi. Bir daha asla yürüyemeyeceğini söyledi. Ayrıca omurilik yaralanması da var. Belki ömür boyu felç kalabiliriz."
  
  
  Başımı salladım. Muhtemelen kafasının arkasına vurduğum karate vuruşu yüzünden. Bazen doğrudan öldürmezse böyle davranıyor.
  
  
  Pencereden dışarı, Lübnan'ın kaybolmaya yüz tutmuş kıyı şeridine, altımızdaki masmavi Akdeniz'in üzerinde parlayan güneşe baktım. Bir günden biraz fazla çalıştım ve şimdiden iki kişi öldü ve biri ömür boyu sakat kaldı.
  
  
  En az iki ölü olmalı. Saatime baktım: on on beş. Su Lao Lin'in yatağının altındaki plastik bombanın yarım saat önce patlaması gerekiyordu...
  
  
  Şu ana kadar işimi yaptım. Beyrut'taki transit ağzı yıkıldı. Ama bu yalnızca başlangıçtı. Sonra onun memleketindeki mafyayla savaşmak zorunda kaldım. Çok köklü bir organizasyonla, sinsi bir hastalık gibi tüm ülkeye yayılmış devasa bir endüstriyle karşı karşıya olurdum.
  
  
  Birkaç ay önce, Hollandalı ve Hamid Rashid'le ilgilenme görevi bana verilmeden hemen önce Jack Gourley ile yaptığım bir konuşmayı hatırladım. New York'ta Seksen Sekizinci Cadde ve First Avenue'deki The Sixish'te bira içiyorduk ve Jack en sevdiği konu olan Sendika hakkında konuşuyordu. Bir Haber muhabiri olarak yirmi yıl boyunca mafya hikayelerini haber yaptı.
  
  
  "İnanması zor Nick" dedi. "Bu tefecilerden birini tanıyorum - Ruggiero ailesi tarafından yönetilen - seksen milyon doların üzerinde ödenmemiş kredisi var ve bu kredilerin faizi haftada yüzde üç. Bu, seksen milyonda yılda yüzde yüz elli altıdır.
  
  
  "Ama bu sadece başlangıç parası" diye devam etti. "Her şeyin içindeler."
  
  
  "Ne gibi?" Mafya hakkında çok şey biliyordum ama her zaman uzmanlardan öğrenebilirsin. Bu durumda Gourley uzmandı.
  
  
  “Muhtemelen en büyüğü kamyonlardır. Ayrıca bir giyim merkezi de bulunmaktadır. En az üçte ikisi mafyanın kontrolünde. Et paketliyorlar, şehirdeki otomatların çoğunu, özel çöp toplayıcılarını, pizzacıları kontrol ediyorlar. , barlar, cenaze evleri, inşaat şirketleri, emlak firmaları, catering şirketleri, mücevher işletmeleri, içecek şişeleme işletmeleri; adını siz koyun."
  
  
  "Gerçek suçlar için fazla zamanları yok."
  
  
  “Kendinizi kandırmayın. Uçak kaçırma konusunda oldukça tecrübeliler ve ele geçirdikleri her şeyi sözde meşru satış noktalarına yönlendirebiliyorlar. Giyim işini Yedinci Cadde'de genişleten adam muhtemelen uyuşturucu parasıyla yapıyor, Queens'te bir bakkal zinciri açan adam da muhtemelen Manhattan'daki pornografiden gelen parayla yapıyor."
  
  
  Gourley bana Papa Franzini'den de biraz bahsetti. Altmış yedi yaşındaydı ama emekliliğe çok uzaktı. Gourley'e göre, beş yüzden fazla inisiye üyeden ve yaklaşık bin dört yüz "ortak" üyeden oluşan bir aileye liderlik ediyordu. Gourley, "Bütün eski Bıyıklı Pet'ler arasında bu yaşlı orospu çocuğu açık ara en dayanıklısı" dedi. Aynı zamanda muhtemelen en iyi organize olan kişidir."
  
  
  Beyrut'tan Amerika'ya uçan uçakta arkadaşım Franzini'nin yeğeni Louis'e baktım. Franzini ailesini oluşturan bin dokuz yüz gangster arasında arkadaşım diyebileceğim tek kişi oydu. Ve eğer işler kötüye giderse sürekli konuşmaktan başka bir şeyin işe yarayacağından şüpheliydim.
  
  
  Tekrar pencereden dışarı baktım ve iç çektim. Bu keyif aldığım bir görev değildi. Aklımı yakın geleceğimden uzaklaştırmak için Richard Gallagher'ın romanını aldım ve okumaya başladım.
  
  
  Üç saat sonra bitirdim, hâlâ havadaydık, yakın gelecek hâlâ kasvetli görünüyordu ve Louis tekrar konuştu. Mutsuz bir uçuştu.
  
  
  Bizi havaalanında Franzini'nin kişisel koruması Larry Spelman karşıladı. Anladığım kadarıyla Louis amcası tarafından oldukça itibar görüyordu.
  
  
  Spelman benim boyumdan en az bir santim daha uzundu ama dar ve kemikliydi. Uzun, yüksek köprülü bir burnu, delici, geniş mavi gözleri ve uzun favorileri olan siyah benekli bir yüzü vardı, ancak yalnızca otuz beş yaşındaydı. Onu ününden tanıyordum: Çivi kadar sert, Papa Franzini'ye fanatik bir şekilde bağlı.
  
  
  Louis'in omuzlarını nazikçe tutarken şaşırtıcı derecede yüksek bir kahkaha attı. "Seni gördüğüme sevindim Louis! Yaşlı adam beni buraya seninle buluşmam için kendisi gönderdi."
  
  
  Louis Manitti'yi, Loklo'yu ve beni tanıştırdı ve el sıkıştık. Spelman merakla bana baktı, mavi gözleri sabitti. "Seni bir yerden tanımıyor muyum?"
  
  
  Bunu gayet iyi yapabilirdi. Ona verilmiş olabileceğim bir düzine görevden herhangi birini düşünebiliyordum. Bu ülkede organize suçun başarısının ardındaki faktörlerden biri de olağanüstü istihbarat sistemiydi. Yeraltı dünyası da hükümetin ajanlarını, hükümetin yeraltı dünyasının figürlerini izlediği kadar yakından izliyor. Spelman'la hiç şahsen tanışmadım ama beni tanıması tamamen mümkün.
  
  
  Bir lanet! Sadece beş dakikadır buradayım ve başım zaten belada. Ama ben bunu umursamaz bir tavırla sürdürdüm ve Suudi Arabistan'da edindiğim derin bronzluğun onun biraz kafasını karıştıracağını umdum. Alnımdaki koli bandının da faydası olmuş olmalıydı.
  
  
  Omuz silktim. "Hiç New Orleans'a gittin mi?"
  
  
  "Hayır. New Orleans'ta değil." Sinirli bir şekilde başını salladı. "Tony'le bir ilgin var mı?"
  
  
  Tony' mi?"
  
  
  "Tony Canzoneri, dövüşçü."
  
  
  Tekrar lanet olsun! Bir dakika önce Louis'in beni bu şekilde tanıttığını duyduktan sonra bile adımın Canzoneri olduğunu unuttum. Bunun gibi birkaç başarısızlık daha olursa başım gerçekten belaya girecek.
  
  
  "O benim kuzenim" dedim. "Babamın yanında."
  
  
  "Büyük dövüşçü!"
  
  
  "Evet." Larry Spelman'ın beni biraz daha inceleyebilmek için sohbeti devam ettirdiğini hissettim. Komik bir oyun oynadık. Beyrut'tan Madame Su Lao Lin'den yeni geldiğimi ve Canzoneri'nin gerçek adımın olmayacağını biliyordu.
  
  
  Bu oyunu beğenmedim. Er ya da geç kim olduğumu hatırlayacak ve bu maskaralık patlayacak. Ama şu anda bu konuda yapabileceğim çok az şey vardı. "Bir dakika sonra görüşürüz" dedim. "Tuvalete gitmem lazım."
  
  
  Çantamı yanıma aldım ve erkekler tuvaletinden çıkmadan Wilhelmina ve Hugo'yu hızla bavuldan her zamanki yerlerine taşıdım: Wilhelmina için bir omuz kılıfı, Hugo için yaylı bir süet kılıf. Lübnan'da artık güvenlik önlemleri var, dolayısıyla uçaklara silahlarla binemezsiniz. Öte yandan, kurşun folyoyla kaplı bir tuvalet seti, çantanızda sizinle birlikte çok iyi seyahat eder ve bagaj röntgen makineleri için tamamen zararsız ve aşılmaz görünür. Elbette herhangi bir gümrük müfettişi onu alıp bir göz atmaya karar verebilir, ancak hayat şanslarla doludur ve bazı nedenlerden dolayı bir gümrük müfettişinin tuvalet kitini kontrol ettiğini hiç görmedim. Esrar olmadığından emin olmak için terliklerinizin ucuna bakacaklar ve tütün kesenizi koklayacaklar, ama ben hiç tuvalet setine baktığını görmedim.
  
  
  Erkekler tuvaletinden çok daha güvenli ayrıldım.
  
  
  * * *
  
  
  Spelman'ın şehre geri götürdüğü büyük Chrysler, Louis'in gevezelikleriyle doluydu. Bu sefer onun sonsuz gülme monologunu takdir ettim. Bunun Spelman'ın düşüncelerini benden uzaklaştıracağını umuyordum.
  
  
  Saat 18.00'i biraz geçiyordu. Büyük mavi bir araba Broadway'in hemen dışındaki Prince Caddesi'ndeki büyük, sıradan bir çatı katına yanaştığında. Arabadan en son inen bendim ve binanın ön tarafındaki yırtık pırtık tabelaya baktım: Franzini Zeytinyağı.
  
  
  Larry Spelman bizi küçük bir cam kapıdan geçirip açık bir koridordan geçirdi; gri dosya dolapları ile bir duvar arasında sıkışmış dört kadının matbaa masalarının üzerinde dikkatle çalıştığı küçük bir ofisin önünden geçtik. Biz geçerken hiçbiri başını kaldırıp bakmadı; bazı şirketlerde ofiste kimin dolaştığını bilmemek daha iyidir.
  
  
  Üzerinde Joseph Franzini'nin imzasının özenle yazılı olduğu buzlu camlı bir kapıya yaklaştık. Sanki hepimiz acemi kampına yeni gelmiş askerlermişiz gibi birbirimize sokulduk, bavullarımızı bir duvara yasladık, sonra da utangaç bir tavırla etrafta durduk. Yalnızca Louis, grubun önerdiği alay nüanslarından muaftı; küçük ahşap korkuluğun üzerinden atladı ve girdiğini görünce masasından kalkan başbakana el yordamıyla dokundu.
  
  
  Çığlık attı. - "Louis!" "Ne zaman döndün?"
  
  
  Onu öpücüklere boğdu. "Sadece şimdi Philomina, ancak şimdi. Hey! Sen güzelsin, tatlısın, tek kelimeyle güzelsin! Haklıydı. Kendini onun goril benzeri kucaklamasından kurtarmaya çalışırken bunu biliyordum. Görünüşüne rağmen -çerçevesiz gözlükler, sıkı bir topuz halinde toplanmış siyah saçlar, yüksek yakalı bluz- gerçek bir İtalyan güzelliğiydi; uzun boylu, ince ama lezzetli göğüsleri, şaşırtıcı derecede ince bir beli ve dolgun, yuvarlak kalçaları vardı. Kocaman kahverengi gözleri ve cesur, dik çenesiyle vurgulanan oval yüzü, Sicilya'dan geliyordu.
  
  
  zeytin derisi, heykelsi yüz hatları ve ağır, şehvetli dudakları.
  
  
  Utangaç bir şekilde bize doğru gülümsedi, masadan geri çekildi ve eteğini düzeltti. Bir an odanın diğer ucunda gözlerimiz buluştu. Buluştuk ve ona sarıldık, sonra tekrar yerine oturdu ve o an geçti.
  
  
  Spelman masaya doğru yürüdü ve Philomina'nın masasının sağındaki açık ofis kapısından geçerek gözden kayboldu. Louis sekreterin masasının köşesine oturmuş, onunla sessizce konuşuyordu. Geri kalanımız kapının hemen yanındaki parlak renkli plastik sandalyelerde oturduk.
  
  
  Larry Spelman, içinde kocaman, yaşlı bir adamın oturduğu krom tekerlekli sandalyeyi iterek yeniden ortaya çıktı. İğrenç bir şeydi, kocaman bir tekerlekli sandalyeyi doldurup, yanlara dökülüyordu. Üç yüz kilo, belki daha fazla ağırlığında olmalıydı. Yüzünü oluşturan yağ yığınının altında, genellikle kortizon tedavisiyle ilişkilendirilen ay yüzü sendromunun klasik bir örneği olan, garip bir şekilde koyu halkalarla çevrelenmiş uğursuz siyah gözleri parlıyordu.
  
  
  İşte o zaman yıllar önce okuduğum şeyi hatırladım: Joseph Franzini multipl skleroz kurbanıydı. Otuz yedi yıldır o tekerlekli sandalyedeydi; kurnaz, atılgan, acımasız, zeki, güçlü ve merkezi sinir sistemini etkileyen garip bir nörolojik hastalık yüzünden sakat kalmıştı. Motor dürtüleri bozar veya bozar, böylece mağdur görme kaybı, koordinasyon eksikliği, uzuvlarda felç, bağırsak ve mesane fonksiyon bozuklukları ve diğer problemlerden muzdarip olabilir. Multipl skleroz öldürmez, sadece acı verir.
  
  
  Multipl sklerozun tedavisinin, önleyici ve hatta etkili bir tedavisinin olmadığını biliyordum. Çoğu multipl skleroz hastası gibi Franzini de hastalığa gençken, yani otuz yaşındayken yakalandı.
  
  
  Ona baktığımda bunu nasıl yaptığını merak ettim. Birkaç kısa kendiliğinden iyileşme dönemi dışında, Franzini o andan itibaren bu tekerlekli sandalyeye mahkûm kaldı; egzersiz eksikliği ve İtalyan makarnası yemeye olan sevgisi nedeniyle şişman ve dolgunlaştı. Bununla birlikte, iş zekası ve yeraltı çevrelerinde Gaetano Ruggiero'dan sonra ikinci sırada yer alan itibarıyla dünyanın en güçlü mafya ailelerinden birine liderlik etti.
  
  
  Bu, New York'a uğruna çalışmak ve mümkünse yok etmek için geldiğim adamdı.
  
  
  "Louis!" Tiz ama şaşırtıcı derecede yüksek bir sesle havladı. "Seni tekrar görmek ne güzel". Geri kalanımıza baktı. "Bu insanlar kim?"
  
  
  Louis tanıştırmak için acele etti. Bir jest yaptı. "Bu Gino Manitti."
  
  
  "Merhaba, Don Joseph." Neandertal sakat devin önünde yarı boyun eğdi.
  
  
  "Giorno." Franzini, Franco Loklo'ya baktı.
  
  
  Loklo'nun sesinde bir korku ürpertisi vardı. "Franco Loklo," dedi. Daha sonra yüzü aydınlandı. "Castelmar'dan" diye ekledi.
  
  
  Franzini kıkırdayıp bana döndü. Bakışlarıyla karşılaştım ama bu hiç de kolay olmadı. O siyah gözlerde nefret yanıyordu ama daha önce de nefret görmüştüm. Bu, Temel Reis Franzini'nin daha önce hiç karşılaşmadığım bir tutkuyla nefret ettiği başka bir şeydi.
  
  
  Birdenbire anladım. Franzini'nin nefreti o kadar şiddetliydi ki, bir kişiye ya da bir gruba ya da bir ülkeye ya da bir fikre yönelik değildi. Franzini kendinden nefret ediyordu. Hasta bedeninden nefret ediyordu ve kendisinden nefret ederken, kendi suretinde yarattığı Tanrı'dan da nefret ediyordu.
  
  
  Louis'nin sesi düşüncelerimi böldü. “Bu Nick Canzoneri, Joe Amca. O benim arkadaşım. Onunla Beyrut'ta tanıştım."
  
  
  Yaşlı adama başımı salladım, pek eğilmedim.
  
  
  Beyaz kaşlarından birini kaldırdı ya da kaldırmaya çalıştı. Sonuç, ağzının bir tarafının açık kalması ve başının çabadan yana eğilmesiyle daha manik bir yüz buruşturması oldu. "Arkadaş mı?" - hırıldadı. “Arkadaş edinmemen için gönderildin. Ha!"
  
  
  Louis onu sakinleştirmek için acele etti. “O da bizden biri Joe Amca. Durun, size bir zamanlar ne yaptığını anlatacağım."
  
  
  Yetişkin bir adamın bir başkasına "Joe Amca" dediğini duymak tuhaf görünüyordu ama sanırım bu Louis'nin hayata çocuksu yaklaşımının bir parçasıydı. Bir zamanlar yaptığım şey hakkında söyleyebileceklerinin yarısını bile bilmiyordu.
  
  
  Franzini'ye elimden geldiğince içtenlikle gülümsedim ama gerçekten söyleyecek bir şey bulamadım, bu yüzden omuz silktim. Bu, her durumdan harika bir İtalyan yoludur.
  
  
  Yaşlı adam bir an geriye baktı ve sonra elinin hızlı bir hareketiyle tekerlekli sandalyeyi Louis'e bakacak şekilde yarıya kadar çevirdi. Bir dakika önce kaşını kaldırmakta zorlanan bir adam için dikkate değer bir hareketti bu.
  
  
  "Bu adamlara Manny's'de rezervasyon yaptırın" diye emretti. "Bunu yarın onlara ver ve sonra Ricco'ya gelmelerini söyle." Omzunun üzerinden bize baktı. "Kahretsin!" dedi. "Eminim İngilizce bile konuşmuyorlardır."
  
  
  Louis'e baktı. “Yarın akşam Toney Gardens'ta bir parti veriyoruz. Bugün kuzenin Philomina'nın doğum günü. Orada ol."
  
  
  Louis mutlulukla gülümsedi. "Elbette Joe Amca."
  
  
  Kuzeni Philomina tatlı bir şekilde kızardı.
  
  
  Yaşlı adam ustaca tekerlekli sandalyeyi çıkardı ve kendi gücüyle ofise geri döndü. Spelman bana yine soğuk soğuk baktı ve ardından patronunun peşinden gitti. Kim olduğumu bilseydi bir gün hatırlardı.
  
  
  Manitti, Lochlo ve ben Louis'i ofisten koridora kadar takip ederken, Larry Spelman hakkında çok kötü hislerim vardı.
  
  
  
  Sekizinci bölüm.
  
  
  
  Manny, Manhattan şehir merkezinin doğu yakasındaki büyük eski otellerden biri olan Chalfont Plaza'nın sahibiydi. Uzun tarihi boyunca Chalfont Plaza, Avrupa kraliyet ailesinin birden fazla üyesini misafir olarak ağırladı. Halen New York'u ziyaret eden şehir dışından iş adamlarının standart duraklarından biridir.
  
  
  Birkaç yıl önce bir grup önde gelen iş adamı, Chalfont Plaza'yı ilk sahiplerinden bir iş yatırımı olarak satın aldı ve ardından büyük sermayeli, genç, hırslı bir iş adamı olan Emmanuel Perrini'ye sattı.
  
  
  Ön taraftaki tabelada hala "Chalfont Plaza" yazıyor ama mafya, sonsuz egolarından dolayı buraya "Manny" diyor.
  
  
  "Durup bir içki içmek ister misin Nick?" Louis, check-in yaptıktan sonra asansöre binmeden önce sordu.
  
  
  "Hayır, teşekkür ederim Louis." diye inledim. "Çok yoruldum."
  
  
  "Tamam," diye kabul etti neşeyle. "Yarın öğleden sonra seni arayıp neler olduğunu anlatacağım."
  
  
  "İyi." Asansör kapısı kapanırken son kez dostça gülümsedim ve el salladım. Yorgun? Yatmadan önce Wilhelmina'yı yastığının altına koymayı unutmama neden olan sadece jet lag değildi. Bunun yerine onu soyunurken yerde bıraktığım kıyafet yığınının üstündeki kılıfına attım.
  
  
  Uyandığımda ağzımdan sadece on santim uzaktaydı ve doğrudan sol gözümü işaret ediyordu.
  
  
  "Kımıldama orospu çocuğu, yoksa seni öldürürüm."
  
  
  Ona inandım. Tamamen hareketsiz yatarak gözlerimi komodinin üzerindeki lambanın anlık kör edici ışığına ayarlamaya çalıştım. Wilhelmina yalnızca 9 mm'ydi ama o anda on altı inçlik bir deniz tüfeğinin namlusuna bakıyormuşum gibi hissettim.
  
  
  Bakışlarımı Wilhelmina'nın boynundan onu tutan eline, ardından da yüzünü bulana kadar uzun koluna kadar takip ettim. Beklendiği gibi eski bir tanıdıktı: Larry Spelman.
  
  
  Yorgunluktan gözlerim yanıyordu ve tamamen uyandığımda vücudumda bir ağrı hissettim. Ne kadar süredir uyuduğum hakkında hiçbir fikrim yoktu. Yaklaşık otuz saniye geçti.
  
  
  Spelman elini salladı ve kendi tabancamın çelik kabzası yüzüme çarptı. Ağrı çenemden yukarıya doğru yükseldi. Çığlık atmamak için kendimi tutmayı başardım.
  
  
  Spelman sırıttı ve silahını bana doğrultarak uzaklaştı. Ayağa kalktı, en yakınındaki sandalyeyi tek eliyle tuttu ve gözlerini benden ayırmadan kendine doğru çekti.
  
  
  Sandalyesine yaslandı ve Wilhelmina'ya işaret etti. "Oturmak."
  
  
  Dikkatlice ayağa kalkıp arkama iki yastık koydum. Güzel ve rahat, o lanet silah dışında. Komodinin üzerindeki saate baktım. Saat üçtü ve panjurlardan ışık gelmediğine göre saat sabahın üçü olmalıydı. Yaklaşık dört saat uyudum.
  
  
  Soru sorarcasına Spelman'a baktım ve sonunda uyandığımda sarhoş olması gerektiğine karar verdim. Gözlerinde tuhaf bir bakış vardı; Yanlış odaklanmış gibi görünüyorlardı. Daha sonra gözbebeklerinin küçüldüğünü gördüm. Sarhoş değildi, heyecanlıydı!
  
  
  Çenem acıdan zonkluyordu.
  
  
  "Oldukça akıllı bir orospu çocuğu olduğunu düşünüyorsun, değil mi Carter?"
  
  
  Zihinsel olarak ürktüm. Gizliliğimi açığa çıkardı, tamam. Başka birine söyleyip söylemediğini merak ediyorum. Pek önemli olduğundan değil. O anki duruma bakılırsa, bunu istediği kişiye anlatacak kadar çok vakti vardı.
  
  
  Şu anda kendimi pek akıllı hissetmiyorum, diye itiraf ettim.
  
  
  Kendine hafif bir gülümsemeye izin verdi. “Sonunda yaklaşık bir saat önce hatırladım. Nick Carter. AX için çalışıyorsun."
  
  
  Lanet eroin! Bazen bu olur: Uzun zamandır unutulmuş bir anı tetiklenir. Bunu daha önce de görmüştüm.
  
  
  "Bu yaklaşık dört yıl önceydi" diye devam etti. "Tom Murphy beni Florida'da sana işaret etti."
  
  
  "İyi arkadaşlık ediyorsun." Kıkırdadım. Zarif, gri saçlı Murphy, seçkin bir avukat görüntüsünün altında ülkenin en başarılı pornografi satıcılarından biriydi. Murphy'nin durumunda ise mesele sadece seks ve eroin değil; gerçek pisliklerle uğraşıyordu.
  
  
  Spelman tehditkar bir şekilde silahını bana doğrulttu. "Bu işte seninle başka kim var?"
  
  
  Başımı salladım. "Eğer benim Nick Carter olduğumu biliyorsan, genellikle yalnız çalıştığımı da bilirsin."
  
  
  "Bu sefer değil. Kim olduğunu hatırlar hatırlamaz Beyrut'u aradım. Su Lao Lin öldü. Charlie Harkins öldü. Harold hastanede."
  
  
  "Bu yüzden?" En azından planımın bu kısmı işe yaradı.
  
  
  Spelman sırıttı. "Yani bu sefer yalnız çalışamadın. O Çinli kız neredeyse bir buçuk saat sonra öldürüldü.
  
  
  Uçağınız havalandı."
  
  
  "Ah?" Kendimi iyi bir düşünce içinde yakaladım. Spelman'ın benimle çalışan başka insanların olduğunu düşünmesi bana zaman kazandırabilir diye düşündüm. Franzini ailesinin bazı meşru üyelerini bile bu işe dahil edebilirim. Yakında bunun bir aldatmaca olduğunu kanıtlayabilirler, ama en azından biraz dehşete neden olacak.
  
  
  Son düşünceyi kafamdan uzaklaştırdım. İlk hedefim korku yaratmak değildi. Buradan canlı çıkmaktı. Şu anda ihtimaller pek iyi değildi.
  
  
  "Eğer biri benimle çalışıyor olsaydı" dedim öfkeyle, "sana neden söyleyeceğimi düşünüyorsun?"
  
  
  Luger'ın namlusu havada küçük bir daire çizdi. "Temel Reis Franzini tüm hikayeyi isteyecek" dedi. Havada küçük bir daire daha. "Ve gidip ona söylediğimde, ona her şeyi vereceğim."
  
  
  Benim lehime bir nokta daha! Spelman henüz kimseye söylemedi. Eğer o benden kurtulmadan önce ben ondan kurtulabilseydim, işler daha iyi olmaya başlayabilirdi. Yumuşak bir yatakta silahsız bir şekilde uzanmış bir pozisyondan başlamak benim için iyi bir başlangıç değildi ama bir şeyler yapmam gerekiyordu.
  
  
  Onu yakalayabilecek kadar yakına getirmem gerekiyordu ve bunu yapabilmemin tek yolu onu bana saldırmaya kışkırtmaktı. Silahlı, bayıltılmış bir eroin bağımlısının saldırısını kasıtlı olarak kışkırtma düşüncesi şimdiye kadar yaşadığım en mutlu anlardan biri değildi. Şansım son derece zayıftı. Öte yandan başka bir alternatif de göremedim.
  
  
  "Sen bir aptalsın, Spelman," dedim.
  
  
  Silahı bana doğrulttu. Bu onun en sevdiği hareket gibi görünüyordu.
  
  
  "Konuşmaya başla, hareket et, yoksa ölürsün."
  
  
  Patladım. - "Film çekmek!" Kiminle çalıştığımı öğrenene kadar beni öldüremezsin. Biliyorsun. Babam bundan hoşlanmayacak Larry. Kafanı kullan, eğer damarlarında o dozda eroin dolaşan bir kafan varsa. "
  
  
  Bir an düşündü. Normal şartlar altında Larry Spelman'ın oldukça akıllı bir adam olduğunu düşünüyorum. Bir eroin bulutunun üzerinde yürürken düşüncelerinin yönünü pek değiştiremiyordu.
  
  
  Konuşmaya devam ettim. Ne kadar konuşursam o kadar uzun yaşarım. "Senin gibi iyi bir Yahudi çocuk nasıl mafyaya düştü, Larry?"
  
  
  Beni görmezden geldi.
  
  
  Başka bir kumar denedim. "Annen bir eroin bağımlısı yetiştirdiğini biliyor mu Larry? Kendisiyle gurur duymalı. Başka kaç anne, oğullarının, hayatlarının çoğunu tekerlekli sandalyedeki şişman, yaşlı bir adamı iterek geçiren uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyebilir? Eminim sürekli senden bahsediyordur, bilirsin: "Oğlum doktor, oğlum avukat ve sonra senin yaşlı karın gelip 'Oğlum uyuşturucu bağımlısı' diyor..."
  
  
  Bu çocukçaydı ve onu çılgınca bir öfkeye sürüklemesi pek olası değildi. Ama bu onu gerçekten rahatsız etti, sırf sesim onun çöplerle örtülü düşüncelerini böldüğü için de olsa.
  
  
  "Kapa çeneni!" - yeterince sakin bir şekilde emretti. Oturduğu sandalyeden yarım adım attı ve Luger'ın yan tarafıyla neredeyse gelişigüzel bir şekilde bana vurdu.
  
  
  Ama bu sefer hazırdım.
  
  
  Darbeden kaçınmak için başımı sağa çevirdim ve aynı anda sol elimi yukarı ve dışarı doğru sallayarak silahını düşürmesine neden olması gereken keskin bir karate darbesiyle bileğini yakaladım ama olmadı.
  
  
  Yatakta sola doğru yuvarlandım, bileğini tuttum ve avuç içi yukarıya doğru beyaz çarşaflara bastırdım, sonra maksimum baskı uygulamak için omzumun üzerine indirdim. Diğer kolu da belime dolanmış, beni kelepçeli elimden uzaklaştırmaya çalışıyordu.
  
  
  Sağ elimi kendi vücuduma bastırdı. Hızlı bir sarsılma hareketi yaptım, sırtımı büktüm ve destek sağlamak için bir dizimi altıma koydum ve elimi serbest bırakmayı başardım. Artık her iki elim de silahlı eli üzerinde çalışmak için serbestti; sol el bileğine olabildiğince sert bir şekilde bastırıyordu ve sağ el parmaklarını yakalayıp onları silahtan uzaklaştırmaya çalışıyordu.
  
  
  Bir parmağımı serbest bıraktım ve yavaşça, amansızca kıvırmaya başladım. Parmakları inanılmaz derecede güçlüydü. Belimin etrafındaki baskı aniden azaldı. Sonra serbest kolu omzuma sarıldı ve uzun, kemikli parmakları yüzümü yakaladı, çeneme dolandı ve başımı geriye çekerek boynumu kırmaya çalıştı.
  
  
  Sessizce çabaladık, çabayla homurdandık. Başımı aşağıda tutmak için tüm irade gücümü ve kaslarımı kullanırken, kaldıracı hedef alarak o tabanca parmağını çalıştırdım.
  
  
  Parmağımla bir inçin sekizde biri kadar büyüdüm ama aynı zamanda başımın geriye doğru itildiğini hissettim. Spelman'ın parmakları boğazımın derinliklerine, çenemin altına girdi, tuhaf bir şekilde ağzımı buruşturdu, avucunu burnuma bastırdı. Bir anda şah damarım kesildiğinde bilincimi kaybedeceğim.
  
  
  Gözlerimi pembe bir pus kapladı ve beynimde beyaz acı çizgileri parladı.
  
  
  Ağzımı açtım ve Spelman'ın parmaklarından birini sertçe ısırdım, dişlerimin sanki mangalda pişmiş bir kaburga kemiğiymiş gibi onu kestiğini hissettim. Dişlerimi sıkarken ağzıma sıcak kan hücum etti
  
  
  Eklemine çarpıyor, eklemde zayıflık arıyor, sonra tendonları kesiyor, hassas kemiği eziyor.
  
  
  Çığlık attı ve elini çekti ama başım da onunla birlikte hareket etti ve parmağını dişlerimin arasına aldı. Onu bir köpek gibi acımasızca parçaladım, kanı dudaklarımda ve yüzümde hissettim. Aynı zamanda silahla eline baskıyı arttırdım. Parmağı artık bükülüyordu ve benim tek yapmam gereken onu geri çevirmekti.
  
  
  Ama ağrıyan çenem zayıfladı ve parmağındaki tutuşumu kaybetmeye başladım. Ani bir hamleyle serbest kaldı ama aynı anda diğer elinin parmakları da Wilhelmina'yı kavrayışını gevşetti ve Luger yatağın yanındaki yere düştü.
  
  
  Birbirimize sarıldık ve dayanılmaz bir acı içinde yatakta kıvrandık. Tırnakları gözbebeklerimi aradı ama ben korunmak için başımı omzuna gömdüm ve kasıklarını tuttum. Kendini korumak için kalçalarını yuvarladı ve biz de yataktan yere yuvarlandık.
  
  
  Keskin ve sarsılmaz bir şey başımı deldi ve komodinin köşesine çarptığımı fark ettim. Şimdi Spelman zirvedeydi, keskin yüzü benden birkaç santim ötedeydi ve dişleri manyak bir sırıtışla ortaya çıkmıştı. Yumruklardan biri yüzüme çarptı ve diğer eli ezilmiş parmağıyla gevşettiği boğazıma bastırdı.
  
  
  Çenemi elimden geldiğince sert bir şekilde boynuma bastırdım ve uzattığım parmaklarımla gözlerini deldim ama son anda onları korumak için başını çevirip sıkıca kapattı.
  
  
  Büyük kulağımı yakaladım ve öfkeyle çekiştirerek arkama döndüm. Başı keskin bir şekilde döndü ve avucumla keskin burnuna vurdum. Darbenin şiddetiyle kıkırdağın koptuğunu ve kanın yüzüme hücum ederek beni kör ettiğini hissettim.
  
  
  Ben onun elinden kurtulup dışarı çıktığımda Spelman umutsuz bir çığlık attı. Bir an dört ayak üzerinde durduk, nefes nefese, nefes nefese, kavga eden iki yaralı hayvan gibi kanla kaplıydık.
  
  
  Sonra Wilhelmina'nın yan tarafta, komodinin yanında olduğunu fark ettim. Ellerimi ve dizlerimi düşürüp hızla daldım, yere düşerken yüz üstü ileri kayarak kollarımı uzattım ve parmaklarım silahı kavradı. Tırnağım tabancanın kabzasını sıyırdı ve tekrar hamle yaptım. Avucum sapın üzerine düştüğünde ve parmaklarım tanıdık bir şekilde onun etrafında kıvrıldığında büyük bir sevinç hissettim.
  
  
  Silahım vardı ama Spelman, büyük kemikli bir kedi gibi çoktan tepemdeydi, büyük eli uzanmış elime baskı yapıyordu ve diğer yumruğu da piston gibi kaburgalarıma çarpıyordu. Sırt üstü yuvarlandım, omzumu soldan sağa doğru döndürdüm ve dizlerimi bacaklarım göğsüme doğru ikiye katlanacak şekilde yukarı çektim.
  
  
  Sonra bacaklarımı çözülen bir yay gibi keskin bir şekilde dışarı doğru ittim. Bir ayağı Spelman'ın karnına, diğeri ise göğsüne takıldı ve bileğimdeki tutuşunu kaybederek geri uçtu. Poposu üzerine düştü ve momentum onu sırtına taşıdı. Daha sonra başını aşağı ve aşağı çevirerek sağa doğru yuvarlandı ve dört ayak üzerinde durup yüzü bana dönüktü.
  
  
  Diz çöktü, kolları havaya kalktı, hafifçe kavradı, saldırmaya hazırdı. Yüzü kırık burnundan dolayı kanla kaplıydı. Ama soluk mavi gözleri kararlı bir kararlılıkla parlıyordu.
  
  
  Yaklaşık sekiz santim uzaktan onu tam suratından vurdum. Yüz hatları içe doğru küçülmüş gibiydi ama dizlerinin üzerinde kaldı ve vücudu sallanıyordu.
  
  
  Zaten ölmüştü ama parmağım içgüdüsel olarak iki kez daha tetikten çekildi ve o şekilsiz yüze iki mermi daha sıktı.
  
  
  Sonra vücut öne doğru düştü ve halının üzerinde hareketsiz bir şekilde önümdeki yatıyordu, cansız bir el bacağıma vuruyordu. Nefes nefese, göğsüm inip kalkarak olduğum yerde kaldım. Başımın yan tarafı silahın kabzasından zonkluyordu ve sanki en az iki veya üç kaburga kemiğim kırılmış gibi hissediyordum. Nihayet ayağa kalkabilmem için beş dakika geçti ve sonra düşmemek için komodine tutunmak zorunda kaldım.
  
  
  İlk başta, üç el silah sesinin birinin kaçmasına neden olabileceğinden korktum, ama o bulanık halimde, birisi bunu yaparsa bu konuda yapabileceğim hiçbir şey düşünemedim, bu yüzden orada aptalca durdum ve kırık duygularımı sakinleştirmeye çalıştım. bir araya gelmek. Dünyanın herhangi bir şehrinde polis birkaç dakika içinde kapımı çalardı. New York'ta olduğumu, çok az insanın umursadığı ve kimsenin müdahale edemeyeceği bir yerde olduğumu unuttum.
  
  
  Sonunda Spelman'ın cesedinin üzerinden geçip banyoya girdim. On dakikalık sıcak duşun ardından gelen birkaç dakikalık acı soğuk, ağrıyan bedenimde harikalar yarattı ve zihnimin açılmasına yardımcı oldu.
  
  
  Spelman'ın söylediklerine göre kim olduğumu öğrendikten sonra kimseye bilgi vermeyeceğinden emindim. Bunu kafamda takdir ettim. Kısmen "Temel Reis Franzini'nin bunu ne zaman öğreneceği" ile ilgili bir şeyler söyledi. Yeterince iyi. O zaman bundan emindim, en azından şimdilik. Ya da en azından ben bunu umabilirim.
  
  
  Şimdi şu anda hala bir sorunla karşı karşıyayım. Larry Spelman'ın hırpalanmış cesediyle aynı odada bulunmaları söz konusu değildi. Bu durum Franzini ailesiyle ilişkilerimde bir avantaj olamazdı. Ve tabii ki polis müdahalesini istemedim. Ondan kurtulmamız gerekecek.
  
  
  Ve bir süre daha bulunmadan ondan kurtulmam gerekecekti.
  
  
  Franciniler Larry Spelman'ın yokluğuna üzülecekler ve eğer o ölürse çok kızacaklar. Ve bu öfke insanları meraklandırabiliyor: Bir gün Beyrut'a gittim ve dört gün sonra Orta Doğu'nun en büyük mafya kalpazancısı, diğer Çinli ajanlarıyla birlikte ölmüştü. Daha sonra, New York'a varışımın üzerinden yirmi dört saatten az bir süre geçtikten sonra Franzini'nin üst düzey teğmenlerinden biri öldürüldü. Francinilerin bu eğilim hakkında düşünmesini istemedim. Larry Spelman henüz bulunamadı.
  
  
  Giyinirken bunu düşündüm. Ölmüş ve dövülmüş bir gangsterle ne yaparsınız? Onu lobiye götürüp taksi çeviremedim.
  
  
  Louis, Manitti ve Loclau ile birlikte lobiye girdiğim andan, Wilhelmina'nın ağzının bana baktığını gördüğüm ana kadar, otel hakkında bildiklerimi zihinsel olarak gözden geçirdim. Özel bir şey yok, sadece ağır kırmızı halıların, yaldızlı çerçevelerdeki aynaların, kırmızı ceketli komilerin, düğmelere basılan self-servis asansörlerin, antiseptik koridorların ve odamdan birkaç kapı uzaktaki bir çamaşırhanenin belli belirsiz bir izlenimi.
  
  
  Pek bir şey yardımcı olmadı. Odamın etrafına baktım. İçinde saatlerce uyudum, neredeyse ölüyordum ama aslında ona bakmadım. Oldukça standarttı, şu anda biraz dağınıktı ama standarttı. Standart! Bu anahtardı! New York City'deki hemen hemen her otel odasında, bir sonraki odaya açılan gizli bir bağlantı kapısı vardır. Kapı her zaman güvenli bir şekilde kilitlendi ve bitişik odalara rezervasyon yapmadığınız sürece size asla bir anahtar verilmedi. Ancak bu kapı her zaman ya da neredeyse her zaman oradaydı.
  
  
  Bunu düşündüğüm anda hemen yüzüme baktı. Tabii ki kapı dolabın yanında. Ahşap yapıya o kadar iyi uyum sağladı ki fark etmediniz bile. Rastgele kolu denedim ama elbette kapalıydı.
  
  
  Sorun değildi. Odamın ışığını kapattım ve zemin ile kapının alt kenarı arasındaki boşluğa baktım. Karşı tarafta ışık yoktu. Bu, ya boş olduğu ya da içindeki kişinin uyuduğu anlamına geliyordu. Muhtemelen o saatte uyuyordu ama kontrol etmeye değerdi.
  
  
  Oda numaram 634’tü. 636’yı tuşlayıp nefesimi tuttum. Şanslıyım. On kez çalmasına izin verdim ve sonra kapattım. Işığı tekrar açtım ve her zaman makyaj çantamda taşıdığım altılı setten iki çelik kazmayı seçtim. Bir süre sonra yandaki kapının kilidi açıldı.
  
  
  Kapıyı açarak hızla diğer duvara yürüdüm ve ışığı açtım; boştu.
  
  
  Odama döndüğümde Spelman'ı soydum ve elbiselerini düzgünce katlayıp çantamın en altına yerleştirdim. Daha sonra onu yan odaya sürükledim. Tamamen çıplak ve yüzü kanlı bir halde olduğundan kimliği hemen belirlenemedi. Hatırladığım kadarıyla kendisi hiç tutuklanmamıştı, dolayısıyla parmak izleri dosyada yoktu ve kimliğinin belirlenmesi daha da gecikecekti.
  
  
  Spelman'ın cesedini buzlu cam kapılar kapalıyken duşta bıraktım ve giyinmek için odama döndüm.
  
  
  Aşağıda, resepsiyonda kırmızı ceketli genç bir memurun sözünü kestim. Evraklarının elinden alınmasından hoşlanmıyordu ama bunu çok fazla göstermemeye çalışıyordu. "Evet efendim?"
  
  
  “Altı otuz dört numaralı odadayım ve eğer yanımdaki altı otuz altı boşsa arkadaşımı oraya götürmek isterim. O... uh... o daha sonra gelecek."
  
  
  Bana bilerek gülümsedi. "Tabi efendim. Arkadaşınız için buraya kaydolmanız yeterli.” Not defterini bana doğru çevirdi.
  
  
  Kıçı olan akıllı adam! Irving Fain'in derlediğim adını ve adresini imzaladım ve ilk gece konaklaması için yirmi üç dolar ödedim.
  
  
  Daha sonra anahtarı alıp üst kata çıktım. 636'ya girdim, "Rahatsız Etmeyin" tabelasını alıp kapının dışına astım. Kapıdaki o tabelaya bakınca, birinin üstünkörü bir kontrolden fazlasını yapmasının üç ya da dört gün sürebileceğini düşündüm.
  
  
  Odama dönüp saate baktım. Sabahın dördü. Spelraan beni uyandıralı sadece bir saat oldu. Esnedim ve gerindim. Daha sonra kıyafetlerimi tekrar çıkarıp dikkatlice sandalyelerden birine astım. Bu sefer yatmadan önce Wilhelmina'nın yastığımın altına girdiğinden emin oldum.
  
  
  Daha sonra ışığı kapattım. Sabah saat dörtte New York'ta yapacak hiçbir şey yoktu.
  
  
  Neredeyse anında uykuya daldım.
  
  
  
  Dokuzuncu bölüm.
  
  
  
  Ertesi sabah saat dokuzda Manny'nin evinden ayrıldım. Spelman'ın kıyafetleri, kanla kaplı çarşaf ve yastık kılıflarından biri gibi benimkilerle birlikte bir bavulun içinde paketlenmişti.
  
  
  Chalfont Plaza'dan şehir merkezinde bir taksiye binip Lexington üzerinden Yedinci Cadde yakınındaki Yirmi Üçüncü Cadde'deki Chelsea Oteli'ne gittim. Bugünlerde pek çok ilginç karakterin ilgisini çeken, yıpranmış eski bir otel gibi. Ancak parlak günleri de oldu. Dylan Thomas, Arthur Miller ve Jeff Berryman orada kaldı. Oraya taşınmamın asıl nedeni edebi nostaljiden çok uzaktı: Larry Spelman'ın cesedi bu mahallede değildi.
  
  
  Yaptığım ilk şey kahverengi ambalaj kağıdı ve bir yumak ip getirmek oldu. Daha sonra Spelman'ın elbiselerini, çarşafını ve yastık kılıfını özenle sardım ve paketi postaneye götürdüm.
  
  
  Temel Reis Franzini'ye bir paket gönderdim. İade adresi şöyleydi: "Gaetano Ruggiero, 157 Thompson Street, New York, NY 10011." Spelman'ın cesedi ne kadar uzun süre keşfedilmeden kalırsa o kadar iyiydi, ama bulunduğunda şüphelerin üzerimden kalkmasını istedim. Şu anda Ruggiero ile Franzini arasında herhangi bir husumet olup olmadığını bilmiyorum ama bu paket teslim edildiğinde olacak.
  
  
  Mevcut posta sistemi öyledir ki, Yirmi Üçüncü Cadde'den yaklaşık otuz blok uzaklıktaki Prince Caddesi'ne üçüncü sınıf bir paketin postalanmasının en az bir hafta süreceği gerçeğine makul bir güvenle güvenebilirim.
  
  
  Otelin hemen köşesinde, Yedinci Cadde üzerinde küçük, güzel bir bar olan Angry Squire'a gittim ve iki bardak kaliteli Watney birasıyla rahat bir öğle yemeği yedim. Daha sonra Louis'i Village'daki dairesinden aradım.
  
  
  Louis her zamanki gibi çok memnundu. “Merhaba Nick! Noldu lan? Manny Place'i aramayı denedim ama çıkış yaptığını söylediler.
  
  
  "Evet. Benim için fazla şık. Chelsea'ye taşındım.
  
  
  "Harika! Harika! Bu yeri biliyorum. Dinle Nick. Joe Amca bu öğleden sonra bizi görmek istiyor.
  
  
  Başka seçeneğim olup olmadığını merak ettim. "Tabii neden olmasın."
  
  
  "İyi. Yaklaşık iki saat. Joe Amca'nın ofisinde."
  
  
  Tamam, diye ona güvence verdim. "Orada görüşürüz."
  
  
  Hoş bir gündü ve yavaş yavaş yürüyordum. Yıllardır New York'u görmedim. Bazı bakımlardan büyük ölçüde değişmişti, diğer bakımlardan ise tam olarak hatırladığım gibi görünüyordu, muhtemelen tam olarak elli ya da yüz yıl önceki gibi.
  
  
  Altıncı Cadde'ye yürüdüm, sonra şehir merkezine doğru yola çıktım. Altıncı Cadde ile On Dördüncü Cadde arası hâlâ aynı görünüyordu ama değişmişti ve bir an için onu tanıyamadım. Sonra aklıma geldi ve kendi kendime gülümsedim. O kadar kozmopolit oldum ki artık bazı şeyleri fark edemiyordum. Yirmi Üçüncü Cadde'den On Dördüncü Cadde'ye kadar olan Altıncı Cadde'nin neredeyse tamamı Porto Riko'ya aitti. Etrafımda duyduğum konuşmalar çoğunlukla İspanyolcaydı.
  
  
  Parmaklıklar aynı yerdeydi ama artık İspanyolca isimler taşıyordu; Grotto EI, El Cerrado, El Portoqueño. Hatırladığım kadarıyla eski İtalyan lezzetleri hâlâ oradaydı ama artık daha çok meyve, daha az sebze içeren bodegalardı. Aksine, Altıncı Cadde her zamankinden daha temizdi ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla geçip giden yuvarlak, hayat dolu Latin kızlar, eskiden mahalleyi dolduran alışveriş çantalı yaşlı kadınların yavaş hareket eden girdaplarından büyük bir adım öndeydi. .
  
  
  On Dördüncü Cadde daha çok San Juan'daki Calle Catorse'ye benziyordu ama güneyden Üçüncü Cadde'ye ani bir geçiş vardı. Burada her şey her zamanki gibiydi: Köyün küçük bir kısmı, hırdavatçılar, eczaneler, bakkallar, şarküteriler, ucuzcular, kafeler. Caddenin bu bölümünde hiçbir zaman çok fazla etnik köken olmamıştı ve şimdi bile yoktu.
  
  
  Çok dilli bir kalabalıktı; düzgün giyimli ataşe işadamları, omuz hizasında saçlı ve kot pantolonlu gezgin hippiler, siyah plastik bebek arabasını iten şık ev kadınları, çarpık yüz hatları ve boş gözlerle topallayan yaşlı kadınlar, beyzbol eldivenli çocuklar, koltuk değnekli dilenciler. Hatırladığımdan daha fazla karışık çift vardı.
  
  
  Üçüncü Cadde'de McDougal ve Sullivan'ın yanından doğuya döndüm, sonra yüzümde hatıralardan kalma hüzünlü bir gülümsemeyle Thompson Caddesi'ne doğru tekrar güneye yöneldim. Thompson Caddesi asla değişmiyor. Prince Caddesi'ne kadar eski bir İtalyan köyü: Sürekli kumtaşı sıralarıyla çevrelenmiş, ağaçlarla çevrili sakin sokaklar; her biri ağır meşe ön kapılara giden bir dizi basamağa sahip, her biri tedbirsiz insanları uzak tutmak için tasarlanmış demir parmaklıklarla çerçevelenmiş. bodruma giden dik beton basamaklardan aşağı düşüyoruz. Bazı nedenlerden dolayı, 1880'lerin sonlarında Köy geliştirildiğinde, kiler kapıları her zaman arkaya değil öne yerleştirilirdi.
  
  
  Buradaki tempo şehrin diğer yerlerinden farklı. Gürültü boğuk görünüyor ve aksiyon yavaşlıyor. Yaşlılar ikili ve üçlü gruplar halinde duruyorlar, asla verandada oturmuyorlar, sadece ayakta konuşuyorlar; komşularıyla konuşmak için üst pencerelerden dışarı bakan tombul göğüslü ev kadınları,
  
  
  Aşağıdaki kaldırımda duruyor.
  
  
  St. Teresa Ortaokulu'nun çitlerle çevrili oyun alanında, uzun süredir okula gitmeyen yerel genç İtalyan oğlanlar, sürekli bir softbol oyunu oynayarak çocuklarla karışıyor. Kara gözlü, siyah saçlı İtalyan kızlar kaldırımlarda yürüyorlar, eğer yalnızlarsa dümdüz önlerine bakıyorlar. Bir grup kızla birlikteyseler kıvranıp şakalaşırlar, sürekli konuşurlar, gözlerini sokakta bir aşağı bir yukarı gezdirirler, onları güldürürler.
  
  
  Thompson Caddesi'nde çok az işletme var, ara sıra şekerci dükkanı var, kaçınılmaz olarak koyu yeşil ve bir gazete bayisinin üzerini örten soluk, yarı kesik tente; pencerelerden sarkan kocaman salamlı bir iki lezzetli yiyecek; orada burada bir eczane var, neredeyse her zaman köşede. Ancak Thompson'da üç tane cenaze evi var. Ruggero'nun arkadaşıysanız birine, Franzini'nin arkadaşıysanız diğerine, herhangi bir ailenizle bağlantınız yoksa veya varsa ama onların bilmesini istemiyorsanız üçüncüsüne gidersiniz.
  
  
  Ayrıca Thompson'da, Houston ile Spring arasında, beş restoran, düzgün işlemeli masa örtüleri olan iyi İtalyan restoranları, her masada bir mum, yan odanın bir duvarı boyunca küçük bir bar var. Komşular genellikle barlarda içki içerler ama asla masalarda yemek yemezler. Her akşam, her öğün evde yemek yiyorlar. Bununla birlikte, restoranlar hiçbir zaman reklamı yapılmamasına rağmen her akşam bir şekilde tıklım tıklım dolu; her biri bir şekilde kendi küçük İtalyan restoranını keşfetmiş çiftlerin ilgisini çekiyor gibi görünüyorlar.
  
  
  Spring Caddesi'ne ulaştığımda ve Batı Broadway'e doğru sola döndüğümde, eski İtalyan Mahallesi'nin atmosferine o kadar dalmıştım ki, katılımımın hiç de hoş olmadığını neredeyse unutmuştum. Houston Caddesi'nin güneyinde yaşayan büyük eski İtalyan aileler ne yazık ki birbirlerini mafyanın dışında bırakmıyorlar.
  
  
  Öğleden sonra saat tam ikide Franzini Zeytinyağı'na vardım. Louis'in kuzeni Philomina, göğsünü gösteren beyaz bir kazak ve hareket ettiğinde biçimli bacağının açıkça görülebilmesi için önden yalnızca kısmen düğmelenen kahverengi süet bir etek giymişti. Önceki gün muhafazakar giyimli Philomina'dan beklediğimden çok daha fazlasıydı, ama daha dar kıyafetler giyen çok çekici bir kızdan şikayet edecek biri değildim.
  
  
  Kibar bir gülümsemeyle ve bir cam temizleyicisi ya da temizlikçi kadın için kullanmış olabileceği kişiliksiz bir havayla beni Temel Reis'in ofisine götürdü.
  
  
  Louis zaten oradaydı, yukarı aşağı zıplıyordu. Temel Reis'le konuştu. Şimdi döndü, sanki beni aylardır görmemiş gibi sıcak bir tokalaşmayla elimi sıktı ve diğer elini omzuma koydu. "Merhaba Nick! Nasılsın? Seni gördüğüm için memnunum!"
  
  
  Siyah bir masanın arkasında tekerlekli sandalyede oturan iri yarı yaşlı bir adam bana dik dik baktı. İsteksizce başını salladı ve elini salladı. "Oturmak." Düz arka koltuğa oturdum, oturdum ve bacak bacak üstüne attım. Louis diğerini aldı, çevirdi ve kollarını sırtında çaprazlayarak ata biner gibi oturdu.
  
  
  Temel Reis Franzini sanki Louis asla çözemeyeceği bir gizemmiş gibi başını hafifçe salladı. Kalın parmaklar masasının üzerindeki puro kutusunu buldu ve uzun siyah bir puronun selofanını çıkardı. Purosunu ağzına koydu, masanın üzerindeki çakmaktan yaktı ve dumanın arasından bana baktı.
  
  
  "Louis senin çok iyi olduğunu düşünüyor gibi görünüyor."
  
  
  Omuz silktim. "Kendim halledebilirim. Oradaydım."
  
  
  Ürünü değerlendirirken bir süre bana baktı. Sonra görünüşe göre bir karar vermiş. Tamam, tamam, diye mırıldandı. Sanki bir şey arıyormuş gibi tekerlekli sandalyesinin her iki yanıyla oynadı, sonra başını kaldırdı ve bağırdı:
  
  
  “Filomina! Philomina! Kahretsin! Evrak çantam sende mi?
  
  
  Kuzen Louis hemen ortaya çıktı, ancak zarif zarafeti hareketlerinin aceleci görünmesini engelliyordu. Yırtık pırtık eski gri ataşeyi Temel Reis'in önüne koydu ve sessizce dışarı çıktı.
  
  
  "Şu lanet Larry'yi gördün mü?" - tokaları çözerek Louis'e homurdandı. "Bütün gün ortalıkta yoktu."
  
  
  Louis avuçları yukarı bakacak şekilde ellerini iki yana açtı. "Onu dünden beri görmedim Joe Amca."
  
  
  "Ben de," diye homurdandı yaşlı adam.
  
  
  Tanrı kutsasın! Bu, Spelman'ın Franzini beni uyandırmaya gelmeden önce onunla iletişim kurmadığı anlamına geliyordu. Bu hata için muhtemelen eroinin etkilerine teşekkür edebilirim.
  
  
  Temel Reis Franzini ataşenin çantasından kağıt tomarını aldı, ilk sayfayı bir süre inceledi ve sonra bunları önündeki çantanın üzerine koydu. Sesi, tavırları bir anda değişti ve artık iş adamı oldu.
  
  
  “Açıkçası Nick, bu iş için seçeceğim kişi sen değilsin. Seni yeterince tanımıyoruz ve bu organizasyonda çalışmış birini tercih ederim. Ancak Louis burada seni istediğini söylüyor ve sana güvenebileceğini düşünüyorsa önemli olan da bu."
  
  
  "Bundan şüpheliyim," diye haykırdı bakışları ifadesiz bir şekilde.
  
  
  “Dediğin gibi Don Joseph.”
  
  
  Onayladı. Tabii o ne derse o olur. “Gerçek şu ki,” diye devam etti, “bu organizasyon son zamanlarda bazı zorluklarla karşılaştı. İşimiz durdu, birçok insanımızın polislerle başı dertte, Ruggieros sağa sola hareket ediyor. Başka bir deyişle, bir şekilde olayların kontrolünü kaybetmiş gibiyiz. Bir ticari organizasyonda bu meydana geldiğinde, bir verimlilik uzmanını çağırır ve bazı değişiklikler yaparsınız. Ben bizi bir ticari organizasyon olarak görüyorum ve bunu geliştireceğim."
  
  
  Temel Reis Franzini purosundan uzun bir nefes çekti ve dumanın arasından Louis'e doğrulttu. “İşte verimlilik uzmanım.”
  
  
  Beyrut'ta ona dair imajımın ne kadar çabuk değiştiğini hatırlayarak Louis'e baktım. Dıştan bakıldığında tavrı verimlilik dışında her şeyi çağrıştırıyordu. Bu adamı sevmeye başlamıştım. İlk göründüğünden daha akıllı olduğundan emin olsam da çok güçlü olduğundan şüpheliydim.
  
  
  Temel Reis sanki düşüncelerimi okumuş gibi devam etti. “Louis çoğu insanın düşündüğünden çok daha havalıdır. Onu bu şekilde büyüttüm. Sanki kendi oğlumdu." Yüzü, kendisine gülümseyen yeğenine bakarken bir gülümsemeye dönüştü. "Değil mi Louis?"
  
  
  "Tamam Joe Amca." Kollarını anlamlı bir şekilde iki yana açtı, esmer yüzü ışıldıyordu.
  
  
  Temel Reis'in, Louis'in nasıl büyüyüp onu yetiştirdiği adam olduğuna dair görünüşte sık sık tekrarlanan hikayesini tek kulağımla dinlerken Franzini'nin hikayesi kafamda oynuyordu.
  
  
  * * *
  
  
  İkinci Dünya Savaşı'na kadar üç Franzini kardeş bir takımdı. Louis'in babası Luigi, Ağustos 1942'de Guadalcanal'a yapılan deniz çıkarmaları sırasında öldürüldü; genç Louis, Joseph tarafından kaçırıldı.
  
  
  O zamana kadar Joseph MS'in yarattığı tahribatla mücadele ediyordu, ancak hâlâ düzensiz bir yürüyüş ve araba kullanabiliyordu. Ayrıca ağabeyi Alfredo ile de mücadele etmek zorunda kaldı; İki kardeş sürekli olarak birbirlerinden uzaklaştı ve Luigi'nin ölümünden sonra kavgaları aile çıkarlarının kontrolü için acımasız bir savaşa dönüştü.
  
  
  Kardeşler arasındaki sürtüşme devam etseydi, mafya gücünün merkezi olan Franzini ailesinin tamamı zarar görebilirdi. Joseph buna izin vermeyecekti. Şubat 1953'te Alfredo ile barış görüşmesi yaptı. Toplantı günü Alfredo'yu almak için Cadillac'ına tek başına bindi ve iki kardeş köyden doğuya doğru yola çıktı.
  
  
  Bu Alfredo Franzini'yi son görüşüydü.
  
  
  Joseph, Alfredo'nun New Jersey'deki evini ziyaret ettikten sonra kardeşini şehre geri götürdüğünü ve onu aldığı yer olan Sullivan Caddesi'nde bıraktığını iddia etti ve iddia etmeye devam etti. Hiç kimse bunun aksini kanıtlayamadı. Resmi olarak Alfredo Franzini, New York sokaklarında kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Gayri resmi olarak yetkililer daha iyisini biliyordu.
  
  
  Şüphelerini yalnızca Joseph Franzini doğrulayabilirdi ve Joseph Franzini asla hikayesinden sapmadı.
  
  
  Joseph, kardeşini kaçıran kişiden intikam almak için büyük bir istek gösterdi. Alfredo'nun karısı Maria Rosa'yı, o sırada sadece üç yaşında olan kızı Filomina ile birlikte "korunmak için" evine götürdü. Maria Rosa iki yıl sonra kanserden öldü, ancak Joseph iki kardeşin çocuklarıyla sanki kendi çocuklarıymış gibi ilgilenmeye devam etti. Hiç evlenmedi.
  
  
  * * *
  
  
  Temel Reis Franzini, telli tekerleklere sahip krom kanvas bir kafesin içine yerleştirilmiş belirgin bir et dağı gibi konuşmaya devam etti.
  
  
  “...Ben de Louis'i Columbia Üniversitesi'ne gönderdim ve o, onur derecesiyle mezun oldu. O zamandan beri Franzini zeytinyağı işini yürütüyor ve olması gereken geliri getiren neredeyse tek şey bu. "
  
  
  "Ne çalışıyordun Louis?" Merak ediyordum.
  
  
  Utanarak gülümsedi. "İş idaresi. Bu yüzden Joe Amca bazı operasyonlarımızı düzeltebileceğimi düşünüyor."
  
  
  "Hangi operasyonlardan bahsediyoruz?" - Yaşlı adama sordum.
  
  
  Bana baktı.
  
  
  "Bak" dedim. “Louis'le çalışmamı istiyorsan, neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmem gerekiyor. Unutuyorsun, buraya yeni geldim."
  
  
  Onayladı. "İyi. Artık pornodan, menkul kıymetlerden, kamyonlardan, otomatlardan, çamaşırhanelerden, yiyecek mağazalarından ve uyuşturucudan bahsediyoruz."
  
  
  "Fuhuş yok mu?"
  
  
  Bu fikri küçümseyerek reddetti. "Bu işi siyah pezevenklere bırakıyoruz." Düşünceli görünüyordu. “Elbette başka operasyonlarımız da var ama bahsettiğim operasyonlarda sıkıntılarımız var.”
  
  
  Louis'e döndüm. "Bundan herhangi bir sonuç çıkardın mı?"
  
  
  İçini çekti ve biraz utanmış görünüyordu. "İyi…"
  
  
  Temel Reis açıkladı. “Louis hiçbir operasyona karışmadı. Zeytinyağı dışındaki her şeyden uzak tutmak için çok çalıştım ve bu sorun değil."
  
  
  Gülümsememeye çalıştım. Beyrut'taki Kızıl Fez'de bir tüp eroinle kozumu çektikten sonra Louis terbiyeli davrandı.
  
  
  Franzini'nin tüm şamatalarının arkasında amcasının adamlarından birinin olduğunu ima etti. Aslında onların iç işleyişi hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordu. Ve Franzini onun "operasyonlarla" ilgilenmesini mi istiyordu? Şüpheciliğim ortaya çıkmış olmalı.
  
  
  "Evet. Biliyorum, dedi Temel Reis. “Bu kulağa çılgınca gelebilir. Ama işler böyle gidiyor... bir şeyler yapılması gerekiyor. Louis'in bunu iş uygulamalarımızı basitleştirerek yapabileceğini düşünüyorum."
  
  
  Omuz silktim. “Bu senin top oyunun. Nereye girmeliyim?
  
  
  “Louis benim verimlilik uzmanım. Organizasyonda yeni olan birinin bana yardım etmesini istiyorum. Bütün bu adamlar benim için çalışıyor ve ne dersem onu yapıyorlar. Ancak bazen daha doğrudan ikna edilmeleri gerekir. Eğer Louis'in operasyonlarına karışmasını istemiyorlarsa çünkü muhtemelen bir yerde bana kazık atıyorlar - bunu biliyorum. Eğer Louis yalnız giderse onu kandırmaya çalışacaklar. Eğer gidersen, seni benim gönderdiğimi anlayacaklar, dolayısıyla bunun doğrudan benden geldiğini ve bunun hiçbir zerre kadar olmadığını anlayacaklar."
  
  
  Sam Amca için yapmak zorunda olduğum iş için bu, Tanrı'nın gönderdiği bir fırsattı. "İyi. Şimdi, pornodan, menkul kıymetlerden, kamyonlardan, otomatlardan, çamaşırhane yiyeceklerinden ve uyuşturuculardan bahsettiniz. “Kamyonlar” nedir?”
  
  
  Yaşlı adam kaba elleriyle tekerlekli sandalyesinin her iki tekerleğini de kavradı ve cevap vermeden önce masadan bir metre kadar uzaklaştı. Joe Polito tarafından yürütülen kamyon hırsızlığı operasyonumuza "Kamyonlar" diyoruz. Bunlar çoğunlukla giyim alanından gelen küçük şeyler, zaman zaman televizyon veya ocak gibi küçük ekipmanlardır. Geçen gün Brooklyn'den üç yüz sobayı kaldırdık. Kötü çıktı. Polisler, federaller, hatta Ruggiero bile yolumuza çıkıyor."
  
  
  "Ruggero mu?" Şaşırmıştım. Eğer şimdi Ruggiero'yla bir sorunu olduğunu düşünüyorsa, Larry Spelman kıyafetleriyle dolu çantayı alana kadar bekle!
  
  
  Elini sallayarak Ruggiero'yu serbest bıraktı. "Özel birşey yok. Geçen gün çocuklarımızdan bazıları bir kamyon dolusu kıyafet aldı ve ardından birkaç Ruggierolu çocuk bunu bizim oğlanlardan çaldı.”
  
  
  "New York'taki aileler arasında her şeyin kararlaştırıldığını sanıyordum."
  
  
  Kocaman başını salladı. "Genellikle. Bu kez Ruggiero, oğullarının bunu kendi başlarına yapmalarının bir hata olduğunu söyledi.”
  
  
  Güldüm. "İnanıyormusun?"
  
  
  Bana dönüp baktı. Havailik Temel Reis Franzini'nin yaşam tarzının bir parçası değildi. "Evet biliyorum. Arada sırada oğlanların kendi başlarına gitmelerine izin vermelisiniz. Onları yüzde yüz kontrol etmeye çalıştığınızda birçok iç problem yaşarsınız.”
  
  
  Ne demek istediğini görebiliyordum: "Peki ya diğer operasyonlar?"
  
  
  "Hemen hemen aynı. Özel birşey yok. İşler kötü gidiyor gibi görünüyor. Sanırım bunun nedeni yıllar geçtikçe çok rahatlamış olmamız ve her şeyi yasal olarak yapmaya çalışarak çok fazla zaman harcamamız olabilir. Sert oynadığımızda daha fazla başarı elde ettik. Geri dönmek istediğim şey bu. Sert oynamak! İyi iş prosedürleri, ama zor! "
  
  
  Bir ara verdi. “Bu arada, ihtiyacın olursa seninle gelen iki kişiyi kullanabilirsin. Onlara şehre alışmaları için bir iki hafta ver, hepsi bu."
  
  
  "Sağ."
  
  
  "Bu bana hatırlattı." Tekerlekli sandalyesinde yarıya kadar döndü ve kapıya doğru işaret etti. "Filomina!" O bağırdı. “Filomina! Beyrut'tan rapor elimize ulaştı mı?”
  
  
  Hemen kapıda belirdi. Hayır, dedi sessizce. "Henüz değil." Tekrar ortadan kayboldu.
  
  
  "Kahretsin!" patladı. “Bu raporun dün olması gerekiyordu ama henüz burada değil! Larry'yi bulamıyorum! Bütün bu lanet iş dağılıyor!
  
  
  "Henüz yarısını bile bilmiyor" diye düşündüm.
  
  
  Bir kişilikten diğerine, dikkatlice yapılandırılmış cümleleri olan soğuk, kendini beğenmiş bir iş adamından, bağıran, sinirli, işler yolunda gitmediğinde sinirlenen ve ters gittiğinde somurtkan bir İtalyan zorbasına dönüşmesi dikkate değerdi.
  
  
  Şimdi yumruğunu tekerlekli sandalyenin kol dayanağına vurdu. "Kahretsin! Bunu çözmeniz gerekiyor. Şimdi! Ve Larry'yi de bul. Muhtemelen bir yerlerde bir sürü eroin vardır.
  
  
  Louis ayağa kalktı ve kapıya doğru yürüdü ama benim oturduğumu görünce durdu.
  
  
  Yaşlı adam dik dik baktı. "İyi?"
  
  
  Omuz silktim. “Çok üzgünüm Don Joseph. Ama bedava çalışamam. Önden paraya ihtiyacım var."
  
  
  Homurdandı. "Para! Saçmalık! Benimle kal, çok paran olacak." Bir süre bana karanlık bir bakış attı, sonra tekrar kapıya döndü. "Filomina!" diye bağırdı. “Bu yeni adama biraz para ver. Ona büyük bir miktar ver." Tekerlekli sandalyeyi tekrar bana doğru çevirdi. "Şimdi defol git buradan! Yapmam gereken işler var."
  
  
  "Sayesinde." Uyandım.
  
  
  "Ve bu gece seni partide görmek istiyorum."
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  Biz ofisten ayrılırken hâlâ bizi izliyordu; tekerlekli sandalyedeki iri yarı yaşlı adam, çaresizlik ve gücün garip bir karışımıydı.
  
  
  Sekreterinin olduğu yere gittim.
  
  
  Masamda biraz para sayıyordum.
  
  
  "Burada." Bana bir tomar para uzattı.
  
  
  Faturalara baktım. Bunlar yirmili ve ellili yaşlardı.
  
  
  Teşekkür ederim Philomina, dedim kibarca. "Amcan çok iyi para ödüyor, değil mi?"
  
  
  "Amcam bazen fazla para ödüyor" dedi sert bir şekilde, "fazla"yı vurgulayarak.
  
  
  Ani bir gülümsemeyle benden Louis'e baktı. "Akşam görüşürüz Louis. Geri döndüğüne çok sevindim."
  
  
  "Elbette Phil," diye yanıtladı Louis utangaç bir tavırla.
  
  
  Kaldırım boyunca birlikte yürüdük. "Kuzeninin nesi var Louis? Tıraş losyonumu değiştirmeli miyim yoksa ne yapmalıyım?”
  
  
  O güldü. "Ah, Philomina'ya aldırmayın. Zeytinyağı işinde çok iyi gidiyor, ama ne zaman... ah...başka operasyonlara girse, yüksek atına biniyor. O bununla hiçbir şey yapmak istemiyor, Gerçekten mi."
  
  
  "Bu ne demek oluyor? Her ikisine birden sahip olamayacağını bilecek kadar büyük, değil mi?”
  
  
  Yürürken ellerini ceplerinin derinliklerine sokarak sinirli bir şekilde güldü. "Eh, Philomina için tam olarak ikisi de değil. Sadece ara sıra birine biraz para vermesi veya az önce sana yaptığı gibi bir şey vermesi gerekiyor. Bu ofiste genellikle organizasyonel faaliyetler yürütmüyoruz. Sanırım bunu bugün yaptık çünkü Larry bir yerlerde ortadan kaybolmuştu ve Joe Amca'yı Muhasebe Ofisine götürmek için ortalıkta yoktu."
  
  
  "Hesap Odası mı?"
  
  
  "Baharda her şey bitecek. Kayıtlarımızı sakladığımız büyük, eski bir bina. Bir çeşit karargah."
  
  
  Birkaç dakika sessizce yürüdük. Daha sonra Louis tekrar konuştu. "Larry'yi nerede bulabileceğimizi düşünüyorsun?"
  
  
  "Bana sorma. Lanet olsun, buraya daha dün geldim."
  
  
  "Evet. Unuttum". Omzumu okşadı. “Bak, neden otele dönüp biraz dinlenmiyorsun? Bu akşam restoranda görüşürüz... saat dokuz civarında."
  
  
  Bu bana iyi bir fikir gibi geldi. Spelman'ı aramaya kesinlikle hiç niyetim yoktu. Üstelik nerede olduğunu biliyordum. Harika, diye cevap verdim gerçek bir coşkuyla.
  
  
  Elleri cebinde, ıslık çalarak neşeyle uzaklaştı ve tahmin ettiğim gibi metroya doğru ilerledi. Bir taksiye bindim ve Chelsea'ye döndüm.
  
  
  Otele döndüğümde News'den Jack Gourley'i aradım. Telefonda operatöre doğru adımı söylemek garipti.
  
  
  "Nick Carter!" - Jack'in yavaş sesi tekrarlandı. "Şehre ne zaman döndün?"
  
  
  "Bir süre önce," diye kendimi tuttum. "Dinle Jack, bir iyilik istiyorum."
  
  
  "Elbette. Senin için ne yapabilirim?"
  
  
  "Larry Spelman'ın kaybolduğu ve Francini'lerin Ruggiero'ların bu olayla bir ilgisi olabileceğini düşündükleri hakkında bir haber yayınlayabilir misiniz acaba?"
  
  
  Bazen birinin bir şeyi düşünmesini sağlamanın en iyi yolu ona ne düşünmesi gerektiğini söylemektir.
  
  
  Jack hattın diğer ucundan ıslık çaldı. "Bunu bir hikayeye dönüştür, kahretsin!" Bundan bir hikaye çıkaracağım! Ama bu doğru mu Nick? Gerçekten kayıp mı?
  
  
  "Gerçekten kayıp" dedim.
  
  
  "Fransiskenler öyle mi düşünüyor...?"
  
  
  "Bilmiyorum." diye cevapladım dürüstçe. "Ama keşke öyle düşünselerdi."
  
  
  Bir süre sessiz kaldı ve sonra: “Biliyor musun, böyle bir şey şehirde başka bir çete savaşına yol açabilir. Bu iki ailenin son zamanlarda pek arası pek iyi değil."
  
  
  "Biliyorum."
  
  
  "Tamam, Nick. Eğer Spelman'ın gerçekten kaybolduğundan eminsen."
  
  
  "O gitti. Gerçekten mi".
  
  
  "Tamam dostum, başlıyorsun. Bilmem gereken başka bir şey var mı?”
  
  
  "Hayır, Jack. Ama bunu gerçekten takdir ediyorum. Şu anda biraz meşgulüm; belki boş olduğum bir akşamda birlikte akşam yemeği yiyebilir ya da bir şeyler içebiliriz.”
  
  
  "Memnuniyetle" dedi ve telefonu kapattı. Jack Gourley'nin bir hikaye başlatmasını sağlayın, o da havadan sudan sohbetlerle oyalanmak istemeyecektir.
  
  
  Yatağa uzanıp biraz kestirdim.
  
  
  
  
  Bölüm 10
  
  
  
  
  
  
  O akşam saat dokuz civarında Philomina'nın partisi için Tony Garden'a vardım ve ilk izlenimim Jack Gourley yerine FBI'ı aramam gerektiği yönündeydi. Mekan İtalyan mafya üyeleriyle o kadar doluydu ki, Benito Mussolini'nin 1937'deki mitingine benziyordu.
  
  
  Tony's tipik olarak küçük, sessiz bir bar-restorandı ve bir zamanlar yazarların uğrak yeriydi, ama şimdi şu andaki felsefi, para sıkıntısı çeken köylü bohemler ve hippiler için bir mekân haline geldi. Arka kapıdaki demir parmaklıklı gözetleme deliği, içki yasağı günlerinde buranın bir restoran ve bar olduğunu gösteriyordu.
  
  
  Koyu kahverengi ve loş ışıklarla süslenmiş siyah duvarlarla her zaman karanlıktır. Yemek odası oldukça geniş ama kaba yontulmuş masalarla dolu. Masaları geçtikten sonra, dirsek seviyesinde tezgahların ve bir sıra ceket askılarının bulunduğu küçük bir bar odası göreceksiniz. Genel olarak karanlık, pis ve dekordan yoksun ama yıllardır en popüler mekanlardan biri.
  
  
  İlk şaşırdığım şey burada mahsur kalan insan sayısıydı. Şöminenin önündeki, inanılmaz çeşitlilikte İtalyan makarnalarıyla dolu üç uzun masa dışında tüm masalar temizlenmişti. Büfe ve açık bardan oluşan bir büfe partisiydi, herkesin elinde bir bardak veya tabak vardı. Barda küçük bir grup coşkuyla İtalyan şarkıları çaldı.
  
  
  Köşeye yerleştirilmiş uzun bir masanın üstünü kaplayan uzun saplı gül yığınının arkasında oturanlar yalnızca Don Joseph Franzini ve onun onur konuklarıydı. Philomina'nın doğum günü partisiydi ama Franzini gururla yerini aldı; zarif bir smokinin içine sarılmış kocaman bir et yığını. Philomina Franzini sağında oturuyordu ve yanında tanımadığım iri yapılı, düzgün vücutlu bir kadın vardı. Louis, Franzini'nin soluna oturdu ve yanında kısa boylu, şişman, melek yüzlü, yumuşak, kar beyazı saçlı bir adam vardı.
  
  
  Masanın etrafında küçük bir kalabalık toplanmış, el sıkışıyor, saygılarını sunuyor, yaşlı adama şunu veya bunu tanıtıyordu. Tüm dikkat Franzini'ye odaklanmıştı; yeğeni tatlı ve alçakgönüllü bir şekilde oturuyordu, yüzünde donmuş bir gülümsemeyle, nadiren tek kelime ediyordu. Ama yaklaştıkça güllerin arasına serpiştirilmiş onlarca küçük beyaz zarf gördüm. Ben izlerken masaya birkaç tane daha atıldı.
  
  
  Louis beni kalabalığın kenarında fark ettiğinde bu olaya kafa yoruyordum. Hemen ayağa fırladı ve yaklaştı.
  
  
  "Merhaba Nick! Nasılsın? Seni gördüğüm için memnunum!"
  
  
  "Merhaba Louis." Beni dirseğimden tutarak bara götürdü. "Hadi bir şeyler içelim. Bana yaklaşan tüm bu insanların yanında otururken klostrofobi hissediyorum.”
  
  
  Bir brendi ve soda sipariş ettim. Louis, Beyrut'ta içtiğinin aynısını içti: kırmızı şarap.
  
  
  Ezilmemek için arka duvara yaslandık. "Bir tür parti, öyle mi?" kıkırdadı. "Eminim burada yüz elli kişi vardır ve bunların en az yüz tanesi zaten sarhoştur."
  
  
  Bu konuda haklıydı. Elinde bardağı ve alnında bir tutam saçla yanımızdan sendeleyerek geçen smokinli uzun figürün etrafından dikkatle yürüdüm. Oldukça kederli bir şekilde, "Mariateresa," diye seslendi. "Mariateresa'yı gören oldu mu?"
  
  
  Louis güldü ve başını salladı. "Birkaç saat içinde gerçekten harika olacak."
  
  
  "Bu kesinlikle hatırladığımdan farklı görünüyor." Bir zamanlar tanıdık olan, şimdi sesle dolu odaya baktım. Yıllar önce bunu bildiğimde burası sessiz biraların ve hatta daha sessiz satranç oyunlarının oynandığı bir yerdi.
  
  
  "Bunun senin mekanlarından biri olduğunu bilmiyordum" dedim.
  
  
  Louis doğal olarak güldü. "Bu yanlış. "Aşağı batı bölgesinde yaklaşık on yedi restoranımız var ve bir düzine kadarı da diyelim 'bağlı' ama Tony's onlardan biri değil."
  
  
  "O halde neden Philomina'nın partisine kendi partiniz yerine burada ev sahipliği yapıyorsunuz?"
  
  
  Omzuma hafifçe vurup tekrar güldü. "Çok kolay Nick. Buradaki tüm bu adamları görüyor musun? Bazıları iyi, köklü iş adamları, aile dostları ve benzeri kişilerdir.”
  
  
  Başımı salladım ve devam etti. “Öte yandan, burada mafya olarak adlandırılabilecek pek çok adam da var. Apaçık?"
  
  
  Tekrar başımı salladım. Bunu ona reddedemezdim. Düzinelerce kaba insan konuşuyor, içki içiyor, şarkı söylüyor, bağırıyor ya da köşelerde somurtkan bir şekilde duruyorlardı. Yeni Al Capone filmi için Central Casting'den kiralanmış gibi görünüyorlardı. Ve fark ettiğim şişkin ceketlere bakılırsa burada Rusların Balaclava'da İngilizlere karşı toplayabileceklerinden daha fazla silah vardı.
  
  
  "Partinin bununla ne alakası var, sizin mekanlarınızdan biriyle değil?"
  
  
  "Sadece. Mekanlarımızdan birinin kötü bir isme sahip olmasını istemeyiz. Biliyorsunuz, eğer polisler isteseydi bu gece buraya baskın yapıp "istenmeyen karakterler" dedikleri pek çok kişiyi yakalayabilirlerdi. Bunu yapmazlardı." Elbette hiçbir şey onların suçu değil ve eninde sonunda onları bırakmak zorunda kalacaklar. Bu sadece taciz olacak ama gazetelerde güzel manşetlere çıkacak. Bu iş açısından kötü."
  
  
  Burun köprüsünde çilleri olan sarhoş bir kızıl saçlı, arkasında iki kara kaşlı haydutla kalabalık bir odadan geçiyordu. Louis'nin önünde durdu, kollarını boynuna doladı ve onu derinden öptü.
  
  
  “Hey Louis, sen tatlı, küçük, yaşlı bir adamsın. Buradaki yakışıklı arkadaşın kim?” On dört yaşında bir erkek çocuğunun vücuduna sahip, modaya uygun kızlardan biri olmasına rağmen çok tatlıydı ve cinselliğinin fazlasıyla farkındaydı. Açlıkla bana baktı. Yoldaşlarından ikisi bana öfkeyle baktı ama ben de onun bakışlarına karşılık verdim. Gözleri dünyanın geri kalanının ne düşündüğünü umursamadığını söylüyordu ama benimki, eğer istediğin buysa tamam dedi.
  
  
  Louis kendini tanıttı. Adı Rusty Pollard'dı ve Aziz Teresa Kilisesi'nde öğretmen olarak çalışıyordu. Yanındaki gorillerden birinin adı Jack Batey, diğerine ise Rocco ya da başka bir şey deniyordu.
  
  
  Batey, profesyonel olmayan öğretmenler hakkında kaba yorumlarda bulundu ama Rusty ve ben birbirimize açılmaktan çok keyif alıyorduk.
  
  
  Çirkin bir flörtçüydü.
  
  
  "Senin gibi iri bir adamın bu kadar küçük bodur İtalyanlarla burada ne işi var?" - diye sordu, bir elini ince, çıkıntılı uyluğuna koyarak başını geriye atarak.
  
  
  Sahte bir korkuyla ona baktım. “Küçük İtalyanlar mı? İyi çalışmaya devam edersen yarın pizza yiyeceksin."
  
  
  Elini umursamaz bir hareketle bu fırsatı reddetti. "Ah, bunlar zararsızdır."
  
  
  Rusty'ye yakından baktım. "Bu kadar hoş bir kızın bu kadar küçük bodur İtalyanlarla burada ne işi var?"
  
  
  Rusty güldü. "Bay Franzini'nin Filomina'ya bodur küçük bir İtalyan gibi davrandığını duymamasına izin vermesen iyi olur, yoksa birinin pizza pastasını yersin."
  
  
  Omuz silktim, ona bir sigara ikram ettim ve yaktım. "Soruma cevap vermedin".
  
  
  Franzini ve yeğeninin oturduğu masayı işaret etti. "Belki bir gün bu küçük beyaz zarfları kendim toplarım."
  
  
  Artık gül demetleri arasında dağılmadıklarını, Philomina'nın önünde düzgünce katlanmış olduklarını gördüm. "Ne bunlar?" Diye sordum. "Kartlar mı?"
  
  
  "Adın Nick Canzoneri ve bunun ne olduğunu bilmiyor musun?" diye sordu.
  
  
  "Elbette biliyorum," dedim öfkeyle, "ama siz söyleyin bana, Bayan oldukça iri İtalyan Pollard. Sadece bilip bilmediğini bilmek istiyorum."
  
  
  Gülüyordu. "İnsanların oynadıkları oyunlar. Bu küçük zarfların her birinde Bay Franzini'nin iş arkadaşlarından birinden gelen bir çek var. Küçük adamlar bile ellerinden geleni kazdılar. Bunların hepsi Philomina'nın doğum günü için. Muhtemelen yedi ya da sekiz bin doları vardır orada. "
  
  
  "Ve sen de aynısını mı istiyorsun?"
  
  
  "Belki bir gün bu bodur küçük İtalyanlardan biri bana Atlantic City'de bir hafta sonu dışında bir şey teklif eder ve teklif ettiğinde onu yakalarım. Ve bunu yaptığımda kendimi güllerle dolu bir masada otururken bulurum. , birçok küçük beyaz zarfa bakıyorum."
  
  
  "Atlantik'teki o hafta sonu hakkında..." demeye başladım ama odanın karşı tarafında Temel Reis Franzini bana dik dik baktı ve tereddüt etmesine izin vermeyen emredici bir hareketle elini salladı.
  
  
  Rusty'nin önünde yarı eğildim. "Üzgünüm tatlım. Sezar çağırıyor. Belki sana daha sonra yetişirim."
  
  
  Dudakları somurttu. "Fare!" Ama gözlerinde hâlâ bir meydan okuma vardı.
  
  
  Kalabalık salondan geçerek Franzini ve Philomina'ya saygılarımı sundum.
  
  
  Yüzü şarapla lekelenmişti ve konuşması kalındı. "İyi vakit geçirdim?"
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  "İyi iyi." Kolunu Philomina'nın omuzlarına doladı. "Kızımı eve götürmeni istiyorum." Adam onun omuzlarını sıktı ve o da hafifçe küçülmüş gibi görünüyordu, gözleri yere bakıyordu, ikimize de bakmıyordu. “Kendisini iyi hissetmiyor ama parti çoktan başladı. Yani onu eve götüreceksin, öyle mi?"
  
  
  Philomina'ya döndü. "Değil mi tatlım?"
  
  
  Bana baktı. "Memnun olurum Bay Canzoneri."
  
  
  Eğildim. "Kesinlikle."
  
  
  "Teşekkür ederim." Mütevazı bir tavırla ayağa kalktı. “Teşekkür ederim Joe Amca. Harikaydı ama başımı döndürüyor." Eğildi ve yaşlı kurbağayı yanağından öptü. Ona dokunmak istedim.
  
  
  "Doğru doğru!" diye kükredi. Donuk gözleriyle bana baskı yaptı. "Kendine iyi bak küçük kızım."
  
  
  Başımı salladım. "Evet efendim." Philomina ve ben kalabalığın arasından kapıya doğru ilerledik. Orada burada birkaç iyi geceler mırıldandı ama güya onun partisi olmasına rağmen kimse onunla pek ilgilenmiyor gibiydi.
  
  
  Sonunda Bedford Caddesi'ndeki kapıdan geçip çıktık. Temiz havanın tadı güzeldi. Philomina ve ben derin bir nefes aldık ve birbirimize gülümsedik. Önünde çapraz olarak uzanan parlak kırmızı şerit dışında saf beyaz, omuzları açık bir gece elbisesi giymişti. Eldivenleri ve pelerini kırmızı şeritle uyumluydu. İnanılmaz.
  
  
  Saygılı kaldım. "Önce kahve içmek ister misiniz Bayan Franzini, yoksa doğrudan eve gitmek mi daha iyi?"
  
  
  "Eve lütfen." Bayan Franzini yine üşümüştü. Omuzlarımı silktim ve yola çıktık. Yedinci Cadde ve Barrow Caddesi'nden bir taksi çevirmeyi başardım.
  
  
  Philomina'nın apartmanı London Terrace'a yalnızca on dakika vardı ve muhteşem bir sessizlik içinde girişi işaretleyen gölgeliğe doğru arabayı sürdük.
  
  
  Taksinin parasını ödeyip indim ve Philomina'ya yardım ettim. Elini geri çekti. "Bu yeterli," dedi soğuk bir tavırla. "Çok teşekkür ederim."
  
  
  Dirseğini biraz sertçe tuttum, onu çevirdim ve kapıya doğru yönlendirdim. “Çok üzgünüm Bayan Franzini. Temel Reis Franzini bana seni eve götürmemi söylediğinde seni eve kadar götüreceğim.
  
  
  Sanırım anlıyordu ama cevap vermesine gerek olmadığını hissetti. Asansör operatörü orada değilmişiz gibi davranmaya çalışırken biz soğuk bir sessizlik içinde asansöre bindik.
  
  
  On yedinci katta indik ve onu 17. E. adresindeki kapısına kadar takip ettim.
  
  
  Anahtarı aldı ve bana soğuk bir şekilde baktı.
  
  
  "İyi geceler Bay Canzoneri."
  
  
  Yavaşça gülümsedim ve anahtarı elinden aldım. “Özür dilerim Bayan Franzini. Henüz değil. Telefonunuzu kullanmak istiyorum."
  
  
  "Sokağın aşağısındaki bardakini kullanabilirsin."
  
  
  Anahtarı kilide sokup kapıyı açtığımda tekrar gülümsedim. "Seninkini kullanmayı tercih ederim." Bu konuda yapabileceği çok az şey vardı. Onun neredeyse iki katı büyüklüğündeydim.
  
  
  Philomina küçük salonun ışığını açtı, sonra özenle döşenmiş oturma odasına girdi ve rahat kanepenin yanındaki iki yer lambasından birini yaktı. Kanepenin kenarına oturdum, telefonu aldım ve numarayı çevirdim.
  
  
  Philomina bana pis bir bakış attı, kollarını kavuşturdu ve karşı duvara yaslandı. Ben oradan çıkana kadar ceketini bile çıkarmayacaktı.
  
  
  Saat gece yarısını çoktan geçmişti ama telefonun çalmasına izin verdim. AX Merkezi Bilgi Bürosu'nun telefon numarası günün yirmi dört saati açıktır. Sonunda bir kadın sesi cevap verdi. "Altı-dokuz-oh-oh."
  
  
  Teşekkür ederim, dedim. “Bu aramanın ücretini kredi kartı numaramla ödeyebilir misiniz lütfen? H-281-766-5502." Son dört numara elbette önemli olanlardı; AX Ajanı #1 olarak seri numaramdı.
  
  
  "Evet efendim" dedi hattın diğer ucundaki ses.
  
  
  "Kırmızı dosya kontrolüne ihtiyacım var" dedim. Philomina elbette söylediğim her şeyi duyabiliyordu ama bundan pek bir anlam çıkaramıyordu. Kırmızı Dosya Kontrolü, FBI'ın son derece gizli gizli ajanlar listesinin bir kontrolüydü. Beyaz dosya CIA'ye, mavi dosya Ulusal Güvenlik Teşkilatı'na aitti ama sanırım ihtiyacım olan kırmızı dosyaydı.
  
  
  "Evet efendim" dedi kız telefonda.
  
  
  "New York'ta" dedim. Philomina Franzini. F-r-a-n-c-i-n-i.” Ona baktım ve hafifçe gülümsedim. Elleri kalçalarında duruyordu, yumrukları kalçalarında sıkılmıştı, gözleri titriyordu.
  
  
  "Bir dakika efendim."
  
  
  Bir dakikadan fazla zaman geçti ama sabırla bekledim ve Philomina izledi.
  
  
  Ses tekrar geldi. "Philomina Franzini, efendim? F-r-a-n-c-i-n-i?"
  
  
  "Evet."
  
  
  "Bu olumlu efendim. Kırmızı dosya. Durum C-7. Dört sene. On ikinci sınıf. Franzini Zeytinyağı Şirketi. Statüyü ve sınıfı anladınız mı efendim?”
  
  
  Bunları açıklayacaktı ama biliyordum. Philomina dört yıl boyunca FBI ajanıydı. C-7 statüsü onun gönüllü olan ve kendilerinden sorumlu olan tek kişi dışında başka ajanlarla asla teması olmayan binlerce FBI muhbirinden biri olduğu anlamına geliyordu. Sınıf 12, hiçbir zaman harekete geçmesinin istenemeyeceği anlamına geliyordu ve Büro hakkında hiçbir gizli bilgiye erişimi yoktu.
  
  
  Jack Gourley bir keresinde bana binlerce C-7 ajanının -muhbir daha doğru bir ifadeyle- New York City'deki meşru şirketler için çalıştığını ve ticari işlemler hakkında düzenli aylık raporlar yazdığını söylemişti. Yüzde doksan beşinin hiçbir zaman değerli bir şey bulamadığını söyledi, ancak geri kalan yüzde beş, raporların incelenmesi gibi zorlu çalışmaları değerli kıldı.
  
  
  Telefonu kapatıp Philomina'ya döndüm.
  
  
  “Peki, ne biliyorsun?” - Söyledim. "Sen çok tatlı bir kız değil misin?"
  
  
  "Aklında ne var?"
  
  
  “Kendi amcam hakkında casusluk yapıyorum. Bu çok yanlış Philomina."
  
  
  Beyaza döndü. Bir eli ağzına gitti ve parmak ekleminin arkasını ısırdı. "Aklında ne var?"
  
  
  "Aynen öyle dedim. FBI adına amcanı gözetliyorsun."
  
  
  "Bu delilik! Ne dediğini anlamıyorum!"
  
  
  Korkmuş görünüyordu ve onu suçlayamazdım. Onun bildiği kadarıyla ben Franzini ailesiyle tanışacak olan sıradan bir mafyaydım. Söylediklerim onu mahvedebilirdi. Ona işkence etmenin bir anlamı yoktu. Ona anlatmaya çalıştım ama durdum.
  
  
  Sanki hıçkırıklarını tutuyormuş gibi hafif bir hareket yaptı, elleri ateşli kırmızı pelerininin altında beceriksizce geziniyordu. Aniden elinde Cumartesi Gecesi modeli olan küçük, çirkin bir tabanca belirdi. Doğrudan bana yönelikti. Namlu çok büyük görünüyordu.
  
  
  Hızla ellerimi birbirine kenetledim. "Hey, bekle! Bekle!"
  
  
  Bir an önce onun için üzülmeme neden olan o korku dolu panik ifadesi kaybolmuştu. Siyah gözlerinde soğuk, neredeyse şeytani bir bakış vardı ve yumuşak, şehvetli ağzı gergin bir çizgiye bastırılmıştı.
  
  
  Çirkin, küçük bir tabancayla işaret etti. "Oturmak!"
  
  
  "Şimdi bekle..."
  
  
  "Otur dedim."
  
  
  Kanepeye oturmak için döndüm ve çoğu insanın kanepe gibi derin bir şeyin üzerine oturmaya başladığında yaptığı gibi hafifçe eğildim. Sonra tek bir sallanma hareketiyle kanepenin arkasını süsleyen dar mavi yastığı yakaladım ve ona fırlattım, baş aşağı kanepenin kenarına daldım.
  
  
  Silah kulağımın içinde gürledi ve kurşun başımın hemen üzerindeki duvara çarptı.
  
  
  Yerde hızla eğildim ve durması gereken yere atladım, kafam bir koçbaşı gibi öne doğru uçtu ve karnına çarptı.
  
  
  Ama dikkatlice kenara çekildi. Bir an silahın parladığını ve sonra aşağı indiğini gördüm. Kafamın arkasına bir şey çarptı ve kafam büyük bir kırmızı acı ve siyah boşluk patlamasıyla patladı.
  
  
  Kendime geldiğimde oturma odasının zemininde sırtüstü yatıyordum. Philomina Franzini bedenimin üstüne oturdu. Eteğinin kalçalarının üzerine kadar yükseldiğinin belli belirsiz farkındaydım, ama bu sadece beceriksizceydi. Silahın namlusunun ağzıma sıkıştığının çok daha fazla farkına vardım. Soğuk metal bana sert ve tatsız geldi.
  
  
  Filmi onlardan uzaklaştırmak için gözlerimi kırpıştırdım.
  
  
  Philomina'nın nezaketsiz tutumuna rağmen sesi soğuk ve etkiliydi.
  
  
  "İyi. Konuşmak. Kimi ve neden aradığınızı bilmek istiyorum. O zaman seni FBI'a teslim edeceğim. Apaçık? Ve eğer mecbur kalırsam seni öldürürüm."
  
  
  Ona kasvetli bir şekilde baktım.
  
  
  "Konuşmak!" gıcırdadı. Beni öğürmemesi için silahı geriye doğru çekti ama namlu hâlâ dudaklarıma değiyordu. Philomina yakın mesafeden atışı tercih ediyor gibi görünüyordu.
  
  
  "Konuşmak!" diye sordu.
  
  
  Fazla seçeneğim yoktu. 12. sınıfta gizli bilgileri almaması gerekiyordu. Ve elbette ben de sınıflandırıldım. Öte yandan, o kahrolası silahı yüzüme doğrultmuştu ve beni FBI'a gönderme maskaralığına girişmesi aptalca görünüyordu.
  
  
  Ben konuştum.
  
  
  Göğsünüzde iyi paketlenmiş ve gösterişli bir kızla sırtüstü yatarken ve silahın namlusu dudaklarınızı iterken ciddi olmanız zor. Ama yorgunum. Çok denedim.
  
  
  "Tamam tatlım. Kazandın ama sakin ol."
  
  
  Bana baktı.
  
  
  Tekrar denedim. “Bakın, bu konuda aynı taraftayız. Açıkçası! Az önce kimi aradım sanıyorsun? Seni kontrol etmek için FBI'ı arıyordum."
  
  
  "Bunu sana ne yaptırdı?"
  
  
  "Ne dedin. Buradaki her şeyden nefret etmen ve hala burada kalman. Bir nedeni olmalı."
  
  
  Dudaklarını büzerek başını salladı. "Neden Joe Amca'yı değil de FBI'ı aradın?"
  
  
  "Dediğim gibi, aynı taraftayız."
  
  
  Cumartesi Gecesi'nin bölümü değişmedi ama düşünceleri değişmiş olmalı. "FBI numarası nedir?" - diye bağırdı.
  
  
  Kolaydı. "İki-iki-iki, altı-altı-beş-dört."
  
  
  "Sana ne söylediler?"
  
  
  Ona Sınıf ve Statü'nün hepsini anlattım. Ve hızla konuşmaya devam ettim. Ona gizli detayları anlatamadım ama bu konuya aşina olduğumu göstermek için ona FBI ofisindeki Ron Brandenburg ve Madeleine Leston'dan bahsettim. Ona AX'te olduğumu ya da görevimin ne olduğunu söylemedim ama ona bu fikri anlamaya başlamasına yetecek kadar anlattım. Silahın namlusu yavaş yavaş yüzümden uzaklaşmaya başladı.
  
  
  Bitirdiğimde acıyla ağladı ve silahı başımın yanına koydu. İki eliyle gözlerini kapatarak ağlamaya başladı.
  
  
  “Sakin ol tatlım. Daha kolay". Omuzlarından tutmak için uzandım ve elimi başının arkasına takmak için onu kendime doğru çektim. Direnmedi ve onu devirdim, böylece yerde yan yana durduk; başı koluma, diğer kolum da ona dolandı.
  
  
  "Sakin ol Philomina, kolay." Artık kontrolsüz bir şekilde hâlâ ağlıyordu. Ödeyebilirim! yuvarlak göğüsleri göğsümde. Parmaklarımı çenesinin altına yerleştirip yüzünü omzumdan uzaklaştırdım. Gözyaşları yanaklarından aşağı akıyordu.
  
  
  Bir erkeğin, bir kadını ağlamaktan alıkoymanın tek bir yolu vardır. Onu nazikçe, güven verici bir şekilde öptüm, yakınına bastırdım ve tekrar öptüm.
  
  
  Yavaş yavaş ağlaması azaldı ve vücudu daha esnek ve rahat hale geldi. Duygusuz dudaklar yumuşadı, sonra yavaş yavaş aralandı, sonra daha da fazla. Dili benimkini okşadı, sonra kolları boynuma dolandı.
  
  
  Onu kendime yakın tuttum, yuvarlak göğüslerinin bana baskı yaptığını hissettim. Islak kirpiklerini nazikçe öptüm ve konuşabilecek kadar uzaklaştım.
  
  
  "Kolay tatlım, kolay. Sakin ol," diye mırıldandım.
  
  
  Vücudundan bir ürperti geçti ve ağzımı kendisine doğru çekti ve şimdi dili hızlı, canlı bir organa dönüştü, derinlere nüfuz etti, dudakları benimkilere bastırıldı.
  
  
  Onu bana doğru bastıran sağ elim, omuzları açık elbisesinin arkasındaki fermuarı buldu ve onu dikkatlice çektim, elbisenin parmaklarımın altında parçalanıp sırtının küçük kısmına ulaşana kadar parçalandığını hissettim. külotunun narin elastik bandı.
  
  
  Elimi külotunun altına soktum ve yavaşça kalçalarının üzerinde gezdirdim, böylece elimin arkası onları aşağı çekti. Kalçaları yere değmeyecek şekilde hafifçe kalktı ve bir süre sonra külotumu çıkarıp attım. Parmaklarımın tek bir hareketiyle sütyeninin kopçasını çözdüm ve çıkarmak için yer açmak üzere uzaklaşırken Philomina'nın parmaklarının pantolonumla uğraştığını hissettim.
  
  
  Bir anda Philomina ve T. çıplaktı ve yüzü omzuma gömülmüştü. Onu yatak odasına taşıdım, çıplak göğüslerinin göğsümde hissedilmesiyle yetindim.
  
  
  sonra arzuyla titreyerek onu kendine yakın tuttu.
  
  
  Sonra Philomina önce yavaşça, nazikçe hareket etmeye başladı, bana dokundu, okşadı, ıslak ve sıcak ağzı bana dokundu. Sabırsızlıktan titreyerek ona seslenen kaslarım gerildi.
  
  
  Artık daha hızlı hareket ediyordu, yoğunluğun yerini incelik almıştı, alev dumanı yakıp söndürüyordu. Güçlü, sarsıcı bir hareketle üzerine tırmandım, onu yatağa sabitledim, içeri girdim, ona çarptım, onu parçaladım, yuttum ve yuttum.
  
  
  Yukarıya doğru kıvrandı, coşkuyla kıvrandı, elleriyle kalçamı sıktı ve beni kendisine doğru bastırdı. "Tanrım!" haykırdı. "Aman Tanrım!" Ağırlığıma doğru yükselirken bacakları belime sıkıca sarıldı ve ben de ona uyum sağlamak için kendimi dizlerimin üzerinde kaldırdım, daha derine, daha zarif bir şekilde kaydım, sonra çılgınca, çılgınca pompalamaya başladım ve sonunda büyük bir neşe seli içinde patladım.
  
  
  
  
  Bölüm 11
  
  
  
  
  
  
  Daha sonra hâlâ yerde yatarken bana sıkıca sarıldı. "Beni bırakma Nick. Beni bırakma lütfen. Çok yalnızım ve çok korkuyorum."
  
  
  Uzun süre yalnızdı ve korkuyordu. Pencere kenarındaki bir masaya oturup doğudaki çizgili şafağı seyrederken ve bir fincan sade kahve içerken bana bunu anlattı.
  
  
  Yıllar boyunca Sullivan Caddesi'ndeki Francini ailesinde küçük bir kız olarak büyürken, Temel Reis Francini'nin kendi türünden ve sevgi dolu "Joe Amca" dışında biri olduğuna dair hiçbir fikri yoktu. Dokuz yaşından beri, Pazar günleri onu tekerlekli sandalyesinde sincapları beslemeyi sevdiği Washington Square Park'a itmesine izin vermekten büyük zevk alıyordu.
  
  
  Kahvemi yudumladım ve hayatın en ilginç gizemlerinden birini hatırladım. Yatakta olağanüstü derecede iyi olan her kadın neden düzgün bir fincan kahve yapamıyor? Bir arkadaşım aşırı seksi bir kadının kolunun arkasındaki belirgin damarlardan anlaşılabileceğini söyledi. Ama benim deneyimime göre bunu kahvelerinin iğrenç kalitesinden anlayabilirsiniz.
  
  
  Philomina'nın kahvesinin tadı hindibaya benziyordu. Ayağa kalkıp masanın onun olduğu tarafa doğru yürüdüm. Eğildim ve onu dudaklarından yavaşça öptüm. Elim şimdi giydiği mavi elbisenin altına kaydı ve çıplak göğsünü nazikçe okşadı.
  
  
  Bir anlığına sandalyesinde arkasına yaslandı, gözleri kapalıydı, uzun kirpikleri usulca yanağına değiyordu. "Mmmmmmm!" Daha sonra beni yavaşça itti. "Otur ve kahveni bitir."
  
  
  Omuz silktim. "Eğer istersen".
  
  
  Kıkırdadı. "Pek sayılmaz ama yine de kahveyi bitirelim."
  
  
  Ona reddedilmiş erkek şovenizmiyle alaycı bir bakış attım ve tekrar yerime oturdum. Kahvenin tadı hâlâ hindiba gibiydi.
  
  
  Diye sordum. - “Ne zaman öğrendin?”
  
  
  "Joe Amca'yı mı kastediyorsun?"
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  Düşünceli bir tavırla başını eğdi. "Sanırım on üç yaşlarındaydım. New York Times Magazine'de Joe Amca hakkında büyük bir haber vardı. Times'ı okumadık. Sullivan Caddesi'ndeki kimse okumadı. Hepimiz Daily News'i okuyorduk ama biri onu yırttı. ve bana postaladı." Gülümsedi. "İlk başta inanamadım. Joe Amca'nın bir mafya babası, bir gangster olduğu söylendi.
  
  
  "Uzun bir süre çok üzüldüm, her ne kadar her şeyi anlamasam da." Sustu, ağzı kasıldı. "Bunu bana kimin gönderdiğini bile biliyorum. En azından ben böyle düşünüyorum."
  
  
  homurdandım. İnsanlar genellikle gençlik şikâyetlerini yetişkinliğe taşımazlar. "DSÖ?" Diye sordum.
  
  
  Yüzünü buruşturdu. "Paslı Pollard."
  
  
  "Partideki yeşil elbiseli sıska kızıl saçlı kız mı?"
  
  
  "İşte bu o." İçini çekti ve ses tonunun biraz yumuşamasına izin verdi. “Rusty ve ben liseyi birlikte okuduk. Birbirimizden her zaman nefret ettik. Sanırım hâlâ ondan nefret ediyoruz. Gerçi artık biraz olgunlaştık.”
  
  
  "Neden sürekli birbirinizden nefret ediyordunuz?"
  
  
  Philomina omuz silkti. “Zengin İtalyan, fakir İrlandalı, yan evde yaşıyor. Ne için bekliyorsun?"
  
  
  "Hikâyeyi okuduktan sonra ne oldu?" Diye sordum.
  
  
  “İlk başta buna inanmadım ama bir bakıma inanmam gerekiyordu. Sonuçta Times'taydı. Ve bundan nefret ediyordum! Bundan nefret ediyordum! Joe Amcamı severdim ve onun tekerlekli sandalyesinde olması falan için çok üzülürdüm, sonra birdenbire onun bana dokunmasına veya benimle olmasına dayanamaz oldum."
  
  
  Şaşkındım. "Ama sen onunla yaşamaya devam ettin."
  
  
  Yüzünü buruşturdu. "Zorunlu olduğum için onun yanında kaldım. On üç yaşındaki bir kız ne yapıyor olurdu? Kaçmak? Ve ne zaman en ufak bir itaatsizlik göstersem beni dövüyordu.” Farkında olmadan yanağını ovuşturdu. Hafızasında uzun zamandır unutulmuş bir çürük kaldı. “Yani çabuk öğreniyorsun.”
  
  
  "Seni FBI'a gitmeye iten şey bu mu?"
  
  
  Kendine bir fincan acı kahve daha doldurdu. "Elbette hayır." dedi bir süre düşündükten sonra.
  
  
  “Cinayet, hırsızlık ve aldatmayla ilgili tüm bu korkunç şeylerden nefret ediyordum ama bunlarla yaşayacağımı öğrendim.
  
  
  Yapmak zorundaydım. On sekiz yaşımdayken kaçmaya, Barış Gönüllüleri'ne katılmaya ve bir şeyler yapmaya karar verdim."
  
  
  "Ailedeki kadınların çoğu böyle mi düşünüyor?"
  
  
  "HAYIR. Çoğu bunu hiç düşünmüyor. Kendilerinin bunu düşünmelerine izin vermiyorlar. Küçük kızken onlara bunu yapmamaları öğretildi. Bu eski Sicilya yöntemidir: Erkeklerin ne yaptığı kadınları ilgilendirmez. "
  
  
  "Ama sen farklıydın?"
  
  
  Acı bir şekilde başını salladı. “Ben bundan etkilenmedim. İğrenç buldum ama ondan uzak duramadım. Mafyaya, örgüte, her şeye dair kütüphanede bulabildiğim her şeyi okudum.
  
  
  “İşte bu yüzden kaldım ve bu yüzden FBI'a gittim. Aile bağlantıları. Babam. Joe Amca babamı öldürdü! Bunu biliyor muydunuz? Aslında kendi kardeşini öldürdü! Babam".
  
  
  "Bunu kesinlikle biliyor musun?"
  
  
  O, başını salladı. “Pek sayılmaz ama üç yaşımdayken olan şeyleri okuduğumda -sanırım o zamanlar lisedeydim- bunun doğru olduğunu anladım. Joe Amca'nın yapacağı şey bu, bunu biliyorum. önceden eminim annem de öyle düşünmüştür. Joe Amca onu zorladığı için onun yanına taşındı.
  
  
  Tekrar ayağa kalktım ve başını karnıma bastırabilmek için hareket ettim. "Sen gerçek bir kızsın." dedim yavaşça. "Hadi yatağa geri dönelim."
  
  
  Yukarıya baktı ve gülümsedi, gözleri parlıyordu. Tamam, diye fısıldadı. Sonra kıkırdamayı başardı. "Birkaç saat sonra ofiste olacağım."
  
  
  "Hiç vakit kaybetmeyeceğim" diye söz verdim.
  
  
  Gözlerini benden ayırmadan ayağa kalktı ve kemerini çözdü, böylece mavi bornoz açıldı. Ellerimi açık bornozun altına koyarak onu kendime bastırdım ve yavaşça okşayarak, keşfederek vücuduna bastırdım. Bir göğsümü kaldırdım ve önce sıkışan meme ucunu, sonra diğerini öptüm.
  
  
  İnledi ve iki eliyle pantolonumun önüne vurdu, beni şiddetle ama nazikçe yakaladı. Coşkuyla ürperdim ve birkaç dakika sonra yerde tutkuyla kıvranıyorduk.
  
  
  Kahvesi kötü olduğu kadar sevişmesi de güzeldi.
  
  
  O sabah Philomina işe gitmek için ayrıldıktan sonra birkaç saat tembellik ettim, duş aldım, giyindim ve sonra Yirmi Üçüncü Cadde'den iki blok aşağı Chelsea'ye doğru yürüdüm. Posta kutumda bir not vardı: "Bay Franzini'yi arayın."
  
  
  Görevlinin gözlerinde de temkinli bir bakış vardı. Bugünlerde New York'ta pek fazla Fransız yok.
  
  
  Görevliye teşekkür edip odama çıktım, defterdeki numaraya bakıp aradım.
  
  
  Philomina cevap verdi. "Franzini Zeytinyağı"
  
  
  "Merhaba."
  
  
  "Ah, Nick," diye nefesini telefona verdi.
  
  
  "Ne oldu canım?"
  
  
  "Ah... ah, Bay Canzoneri." Sesi aniden kararlı bir hal aldı. Birisi ofise gelmiş olmalı. "Evet," diye devam etti. "Bay Franzini sizi bugün öğleden sonra saat ikide görmek istiyor."
  
  
  “Eh,” dedim, “en azından bu bana seni görme şansı verecek.”
  
  
  "Evet efendim" dedi sertçe.
  
  
  "Senin için deli olduğumu biliyorsun"
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  "Bu akşam benimle akşam yemeği yer misin?"
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  "...Sonra seni evine, yatağına götüreceğim."
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  "...Ve seninle sevişelim."
  
  
  "Evet efendim. Teşekkürler bayım". Telefonu kapadı.
  
  
  Asansöre kadar gülümsedim. Onu tedirgin ediyormuş gibi görünen görevliye gülümsedim. Beni mafya patronu "yaptı" ve bu fikir ona uymadı.
  
  
  Yedinci Cadde'nin köşesindeki büfeden News'in bir kopyasını aldıktan sonra brunch yapmak için Angry Squire'ın köşesini döndüm.
  
  
  YAKINDA MAFYA CİNAYET GİZEMİNDE YENİ BİR ÇETE SAVAŞI
  
  
  Polis Yüzbaşı Hobby Miller'a göre mafya babası Joseph "Popeye" Franzini'nin tanınmış teğmeni Larry Spelman'ın gizemli bir şekilde ortadan kaybolması yeni bir çete savaşının başlangıcı olabilir.
  
  
  Bakanlığın Özel Organize Suç Biriminden sorumlu olan Miller, bugün yaptığı bir röportajda Franzini'nin sık sık arkadaşı ve koruması olan Spelman'ın hafta başından bu yana her zamanki uğrak yerlerinden kayıp olduğunu söyledi.
  
  
  Hikayeye göre Yüzbaşı Miller, yeraltı dünyasında Spelman'ın öldürüldüğü ve cesedinin yok edildiği ya da Gaetano Ruggiero liderliğindeki bir aile tarafından kaçırılıp fidye için alıkonulduğu yönünde söylentilerin dolaştığını söyledi.
  
  
  Jack Gourley harika bir iş çıkardı.
  
  
  Philomina'nın güzel anılarının tadını çıkararak ve her şeyin gerçekten de iyi gittiğini düşünerek, ilk başladığımda göründüğü kadar inanılmaz bir şekilde brunch'ımı yavaş yavaş bitirdim.
  
  
  Öğleden sonra saat tam ikide Franzini Zeytinyağı Şirketi ofisine vardım. Manitti ve Loklo önümdeydiler ve modern sandalyelerde kendilerini rahatsız hissediyorlardı. Bizi Temel Reis'in ofisine yönlendiren Philomina'ya gülümsedim. Kızardı ama bakışlarını benden kaçırdı.
  
  
  Temel Reis bugün biraz daha yaşlı ve şişman görünüyordu. Önceki geceki parti etkisini gösterdi. Veya belki de Gourley'in hikayesinin etkisiydi. Franzini'nin masasında gazetenin bir kopyası vardı.
  
  
  Odanın diğer ucundaki duvara yaslanan Louis, üçümüz amcasının masasının önüne yerleştiğimizde gergin görünüyordu.
  
  
  Temel Reis bize baktı, ruhundaki nefret gözlerinde kaynıyordu.
  
  
  Spelman için üzgün, diye düşündüm mutlulukla ama yanılmışım.
  
  
  "Sen, Locallo!" - havladı.
  
  
  "Evet efendim." Mafya korkmuş görünüyordu.
  
  
  "Beyrut'ta Çinli kadın Su Lao Lin'i en son hanginiz gördünüz?"
  
  
  Loklo çaresizce ellerini iki yana açtı. "Bilmiyorum. Manitty ve ben birlikte ayrıldık.”
  
  
  Louis benim yönümü işaret ederek, "Sanırım Canzoneri buradaydı" dedi. "Harold'u hastaneye götürdüğümde onu orada bıraktım." Bana 'doğruyu söylemeliyim' bakışı attı.
  
  
  "En son orada mıydın?" - Temel Reis havladı.
  
  
  Omuz silktim. "Bilmiyorum. Louis gittikten sonra onunla birkaç dakika konuştum, sonra beni Harkins denen adama gönderdi."
  
  
  "Sen gittikten sonra birini bekleyip beklemediğini biliyor musun?"
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  Gözleri düşünceli bir şekilde bana doğru kısıldı. “Hımm! Harkins'i de son gören kişi sen olmalısın."
  
  
  Rahatlamak için fazla yaklaşıyordu ama şu anda başımın pek belada olduğunu hissetmiyordum. "Hayır" dedim masumca, "diğer adam vardı. Ben ayrılmadan hemen önce geldi. Fakat bekle! Aniden aklıma gelen bir bakış attım. "Sanırım Bayan Lin ayrılırken otel lobisinde gördüğüm adamın aynısıydı." Parmaklarımı alnıma bastırdım. "Evet, aynı adam."
  
  
  Temel Reis doğruldu ve yumruğunu masaya vurdu. "Hangi adam?"
  
  
  "Lanet olsun, hatırlayabilir miyim bilmiyorum. Bakalım... Harkins beni tanıştırdı. Fuggy, sanırım ya da onun gibi bir şey... Fujiero... Tam olarak hatırlamıyorum."
  
  
  "Ruggero mu?" Dürüstçe bana sözler attı.
  
  
  Parmaklarımı şıklattım. "Evet. Bu kadar. Ruggiero."
  
  
  "Kahretsin! Adı neydi?"
  
  
  Omuz silktim. “Tanrım, bilmiyorum. Belki Bill ya da Joe ya da buna benzer bir şey.”
  
  
  "Peki onu otelde gördüğünü mü söylüyorsun?"
  
  
  Kollarımı iki yana açtım, avuçlarım yukarıya doğru. "Evet. Dışarı çıktığımda lobide asansörü bekliyordu. Şimdi hatırlıyorum, onu daha sonra Harkins'in evine girdiğinde tanıdım."
  
  
  "O nasıl görünüyordu?"
  
  
  "Bilirsin, ortalama bir şey. Koyu renk saçlıydı...” Düşünceli bir şekilde kaşlarımı çatarak konsantre olmuş numarası yaptım. Ben de bunu yaparken iyi yapmış olabilirim. “Ben koyu tenli gibi bir yetmiş beş civarında düşünüyorum. Ah evet, hatırlıyorum. Koyu mavi bir takım elbise giyiyordu."
  
  
  Temel Reis başını salladı. "Kulağa tanıdık gelmiyor ama dışarıda o kadar çok Ruggiero var ki bunu söylemek zor." Yumruğunu tekrar masaya vurdu, sonra tekerlekli sandalyeyi doğrudan Louis'e bakacak şekilde çevirdi. - Bu Çinli kadın sana Ruggiero hakkında bir şey anlattı mı?
  
  
  Louis başını salladı. "Hayır efendim, tek kelime etmedim." Tereddüt etti. "Ne oldu Joe Amca?"
  
  
  Popeye öfkeyle ona baktı. “Havaya uçtular! Olan buydu! Siz gittikten hemen sonra orospu çocuğunun biri içeri girdi ve kahrolası yeri havaya uçurdu. Kahretsin! Bomba! Vinny az önce Beyrut'tan aradı. Zaten bütün gazetelerde yer aldığını söylüyor. Orası."
  
  
  "Peki ya Su Lao Lin?"
  
  
  "Lanet bir kapı çivisi gibi ölü" diyor Vinnie.
  
  
  Louis artık en az amcası kadar üzgündü; ellerini kalçalarına koydu ve başını öne doğru uzattı. Onunla da ilgilenip ilgilenmediğini merak ediyorum.
  
  
  "Başka biri yaralandı mı?"
  
  
  Temel Reis hayal kırıklığına uğramış gibi başını salladı. "HAYIR. Vurulan o kahrolası Charlie Harkins dışında."
  
  
  "O da mı öldü?"
  
  
  Temel Reis başını salladı. "Evet."
  
  
  Louis kaşlarını çattı. "Bunu Ruggiero'nun yaptığını mı düşünüyorsun?" "Aferin oğlum Louis." diye sessizce alkışladım.
  
  
  Temel Reis, "Tabii ki bunu Ruggiero'ların yaptığını düşünüyorum" diye homurdandı. "Ne düşünüyorsun sen? Canzoneri burada Ruggiero'yu kadının otelinde görüyor, sonra onunla Harkins'in evinde buluşuyor. Sonra iki ceset var. Bir bağlantı olduğunu düşünmüyor musun? Sizce bu sadece bir tesadüf mü?
  
  
  "Hayır, hayır Joe Amca," diye güvence verdi Louis. "Ama Ruggieroların neden onların kafasını karıştırdığını bilmiyorum. Hatta onlar için Beyrut'tan birkaç adam bile getirdik. Bizi ele geçirmeye çalışmadıkları sürece bunun bir anlamı yok."
  
  
  "Kahretsin! Ne düşünüyorsun sen? Temel Reis masadan bir gazete aldı ve salladı, "Bu sabah o lanet gazeteyi okudun mu?"
  
  
  Louis omuz silkti. “Bilmiyorum Joe Amca. Larry daha önce kafayı bulduğunda ortadan kaybolmuştu. Bu hikaye saçmalık olabilir. Miller'ın hobisinin nasıl olduğunu biliyorsun. Bu Gurley denen adam ona istediğini söyletebilir. "
  
  
  Ancak yaşlı adam aşağılanamazdı. Kağıdı tekrar salladı. “Peki ya Beyrut akıllı Alec? Ondan ne haber?"
  
  
  Louis anlamaya çalışarak başını salladı. "Evet biliyorum. İkisi bir arada çok fazla. Sanırım bizi düzeltecekler ama kahretsin, sadece birkaç hafta önce her şey iyi gidiyor gibi görünüyordu."
  
  
  "Kahretsin!" Yaşlı adam yumruğuyla avucuna vurdu
  
  
  diğer eli. "Bu bana pek iyi gelmiyor!"
  
  
  Louis başını salladı. “Biliyorum, biliyorum Joe Amca. Ancak sokak savaşının artık hiçbir anlamı yok. Yeterince sorunumuz var."
  
  
  "Bir şeyler yapmalıyız! Kimsenin bu tür saçmalıklarını kabul etmeyeceğim, diye bağırdı Temel Reis.
  
  
  "Tamam, tamam." dedi Louis. "Peki ne yapmamızı istiyorsun?"
  
  
  Yaşlı adamın gözleri kısıldı ve masadan yarım tur uzaklaştı. "Öldür beni, kahretsin! Belki en azından biraz. Ruggiero'yu istemiyorum. Henüz değil. İstemiyorum. "Sadece ortalığı karıştırmayacağımızı bilmelerini istiyorum." Temel Reis'in gözlerindeki nefret artık heyecana dönüştü. Yaşlı adam kan kokusu aldı. Kalın eli tekerlekli sandalyenin kemerini kavradı. "Devam et, kahretsin!" - O bağırdı. "Harekete geç!"
  
  
  
  
  Bölüm 12
  
  
  
  
  
  
  Louis ve ben Batı Broadway'deki Decima kahve dükkanında kapuçino içerek oturduk.
  
  
  Duvarlar çikolata kahverengisiydi ve muhtemelen yıllar önce yeşil olan yıpranmış linolyum zemin kirli siyahtı. Duvarlarda yaldızlı çerçeveler içindeki bir düzine devasa tablo asılıydı; tuvalleri sinekler ve yağdan zar zor görülebiliyordu. Kirli bir cam vitrinde yorgun hamur işlerinden oluşan bir koleksiyon sergileniyordu: napoleone, baba al rom, mille fogli, cannoli, pasticiotti. Temizliğin tek kanıtı tezgahın diğer ucundaki muhteşem espresso makinesiydi. Pırıl pırıl parlıyordu, tamamı gümüş ve siyahtı, parlatılmıştı. Bir kartal ona saldırdı, meydan okurcasına kanatlarını açtı ve dökme demirden ihtişamla hüküm sürdü.
  
  
  Louis biraz hasta görünüyordu.
  
  
  Kahveyi karıştırdım. "Ne oldu Louis? Akşamdan kalma? Yoksa daha önce hiç kimseyi israf etmedin mi?”
  
  
  Sertçe başını salladı. “Hayır... yani, hayır. Bilirsin…"
  
  
  Tamam biliyordum. Aniden Joe Amca'nın küçük yeğeni Louis için işler o kadar da temiz değildi. Hayatı boyunca tüm heyecanı, romantizmi, parası ve gizemiyle mafyayı oynamasıyla ünlüydü. Ama kendisi hiçbir zaman olaya karışmadı. Louis için hayat iyi bir özel okul, iyi bir üniversite, iyi ve kolay bir iş, meşru bir zeytinyağı işi yürütmek, ünlü gangsterlerle omuz omuza yaşamak ama onlar tarafından lekelenmemiş güzel zamanlar demekti.
  
  
  Adının bile saf olduğunu bir kez daha hatırladım. “Louis,” diye sordum, “sana neden Lazaro deniyor? Babanın adı Franzini değil miydi?”
  
  
  Louis üzgün bir şekilde gülümseyerek başını salladı. "Evet. Luigi Franzini. Lazaro annemin kızlık soyadıdır. Joe Amca onun yanına taşındığım zaman bunu benim için değiştirdi. Sanırım beni bu beladan uzak tutmak istiyordu. bebeğe Al Capone Jr adı verilecek."
  
  
  Güldüm. "Evet. Bence haklısın. Diye sordum. “Peki şimdi ne yapacaksın?”
  
  
  Ellerini çaresizce iki yana açtı. "Bilmiyorum. Aslında kimse bir şey yapmadı. Yani, kahretsin, dışarı çıkıp bir adamı öldürün çünkü o Ruggiero'ya ait...”
  
  
  “Bunlar hayatın gerçekleri oğlum” diye düşündüm. Omzunu sıktım. "Bir şeyler çözeceksin Louis," dedim yatıştırıcı bir tavırla.
  
  
  Decima'dan ayrıldık ve Louis bir an sanki bir karar vermeye çalışıyormuş gibi caddeye baktı. "Bak Nick," dedi aniden sırıtarak, "neden sana Hesap Odası'nı göstermiyorum?"
  
  
  "Hesap Odası mı?"
  
  
  "Evet. Bu havalı. Eminim türünün tek örneğidir.” Beni dirseğimden tutarak sokağın aşağısındaki birkaç kapıdan geçirdi. "Tam burada, Dört Onbeş Batı Broadway."
  
  
  Pek fazla bir şeye benzemiyordu. New York şehir merkezinin SoHo bölgesinde gördüğünüz o büyük eski çatı katlarından bir diğeri. Geniş rampanın üzerinde yük asansörü olduğunu tahmin ettiğim büyük mavi bir kapı vardı. Sağında, standart apartman posta kutularının bulunduğu, konut tarzı pencereli normal bir kapı vardı.
  
  
  Louis beni kapıdan geçirdi. Fuayede bir düğmeye bastı.
  
  
  Bedensiz bir ses cevap verdi. "Evet? Kim o?"
  
  
  "Louis Lazaro ve arkadaşım."
  
  
  "Ah, merhaba Louis. Hadi gidelim". Uzun ve tiz bir zil sesi duyuldu ve Louis kilitli olmayan kapıyı açtı. Buradan itibaren dar merdivenlerden oluşan beş dik kat vardı. Zirveye ulaştığımızda ben nefes almakta güçlük çekiyordum ve Louis neredeyse bayılacak durumdaydı, nefesi kısa nefesler halinde çıkıyordu ve yüzünden ter damlıyordu.
  
  
  Dost canlısı bir adam bizi beşinci katın koridorunda karşıladı ve Louis nefes nefese beni tanıştırdı. "Ben Nick Canzoneri, Chicky. Chicky Wright, Nick. Chicky, Joe Amca'nın Muhasebe Ofisini yönetiyor. Bunu görmek istersin diye düşündüm."
  
  
  Omuz silktim. "Kesinlikle."
  
  
  Chicky, kel kafasında gri saç telleri uçuşan ve esprili suratından gür gri kaşları çıkan, cüce şeklinde küçük bir adamdı. Koyu mavi ipek bir gömlek, siyah beyaz kareli bir yelek ve gri flanel pantolon giymişti. Parlak kırmızı papyonu ve kollarındaki kırmızı jartiyerleri onu bir at yarışı kumarbazının parodisi haline getiriyordu. Genişçe gülümsedi ve bizi büyük, işaretsiz mavi bir kapıdan geçirmek için yan tarafta durdu.
  
  
  Louis arkasında, hafifçe açık bir şekilde duruyordu.
  
  
  "İçeri girin" dedi geniş bir ifadeyle. “Burası New York'taki en iyi ofislerden biri.”
  
  
  Öyleydi. Sayıştay denen beşinci kattaki bir çatı katından ne bekleyeceğimi bilmiyordum ama bulduğum kesinlikle bu değildi. Chiki bizi adım adım gezdirerek tüm operasyonu anlattı.
  
  
  "Yaptığımız şey," dedi bariz bir gururla, "bahis yapma ve sayı işlemlerimizi bilgisayarlaştırdık."
  
  
  Çatı katının tamamı modern, parlak cilalı bir iş ofisine dönüştürüldü. İleride, düzgün iş kıyafetleri giymiş, ciddi görünümlü genç adamların görev yaptığı, bilgisayar verilerini mükemmel bir beceriyle işleyen devasa bir bilgisayar bankası uğultu ve tık sesiyle çalışıyordu. Güzel sekreterler düzgün bir şekilde sıralanmış masalarda dikkatle çalışıyorlardı, elektrikli daktiloları birbirleriyle yarışıyordu. Herhangi bir idari binanın tüm gereçleri burada saklanıyordu.
  
  
  Chiki elini genişçe salladı. “Bu, Houston Caddesi'nin altına oynanan tüm sayı bahislerinin ve tüm at bahislerinin işlendiği yerdir. Tüm yarış sonuçları doğrudan Arlington'dan Chicago East'e telefonla iletilir. Tüm para bahisleri buraya yönlendiriliyor, tüm kayıtlar tutuluyor, tüm ödemeler buradan yapılıyor.”
  
  
  Başımı salladım, etkilendim. “Elektronik veri işleme bahisçinin ofisine geliyor. Çok güzel!"
  
  
  Chicky güldü. "Çok etkili. Burada günde yaklaşık seksen bin dolar işliyoruz. Bunu bir iş gibi yürütmemiz gerektiğine inanıyoruz. Arka cebinde not defteriyle şekerci dükkânına giren küçük adamın günleri artık bitti.”
  
  
  "Ofsayt bahisleri sizi nasıl etkiler?" Şehrin her yerindeki New York OTB ofisleri başlangıçta seçmenler tarafından sadece şehir için para kazanmanın bir yolu ve kumarbazlar için bir kolaylık olarak değil, aynı zamanda bahisçileri yeraltı dünyasından uzaklaştırmanın bir yolu olarak da onaylandı.
  
  
  Chiki tekrar sırıttı. Mutlu bir adama benziyordu. “İlk başladığında bir kez endişelenmiş olsam da bize hiç zarar vermedi. Sanırım insanlar eski ve köklü bir firmayla uğraşmayı seviyorlar ve hükümetin bahis operasyonlarından da biraz şüpheleniyorlar.
  
  
  "Ve tabii ki elimizde çok sayıda rakam var ve hükümet rakamlarla ilgilenmiyor."
  
  
  "En azından henüz değil," diye araya girdi Louis. “Fakat işler böyle giderse muhtemelen yakında da öyle olacak.” Omzumu okşadı. "Ne düşünüyorsun Nick? Oldukça hoş, değil mi? "Joe Amca eski Mustachio Pete gibi görünüp davranabilir ama bu sektördeki en yeni alet olmalı."
  
  
  Louis'in patlaması yalnızca saflığıyla aşıldı. Hesap Odası suç dünyasının örgütlenmesinde ileriye doğru atılmış bir adımdı ama son söz olmaktan çok uzaktı. Louis'e Indianapolis'teki bir otelde, New York Telefonunu bir PBX santrali gibi gösterecek, mafyanın işlettiği bir iletişim merkezi gösterebilirdim. Ülkedeki tüm kumar oyunlarının sonuçları - yarış, beyzbol, basketbol, futbol vb. - her gün bu otele geliyor ve mikrosaniyeler içinde bir kıyıdan diğerine spor bahis sitelerine aktarılıyor.
  
  
  Yine de Hesap Odası ilginç bir yenilikti: merkezi, organize ve verimli. Fena değil. Harika, dedim. "İnanılmaz!" Kulak memesini çektim. "Sanırım burada da kamyonlar üzerinde çalışıyorsun, ha?"
  
  
  Louis kaşlarını çattı. “Hayır ama... Bilmiyorum, belki de kötü bir fikir değildir. Merkezi komuta merkezi gibi bir şeyi mi kastediyorsun?
  
  
  "Sağ."
  
  
  Chicky biraz üzgün görünüyordu. "Aslında pek fazla yerimiz yok Louis, bu günlerde güvenecek birini bulmanın ne kadar zor olduğundan bahsetmiyorum bile."
  
  
  Gülmek zorundaydım. Yeraltı dünyası işlerine boğazına kadar bulaşmıştı ama meşru bir işte çalışan herhangi bir ofis müdürü gibi davranıyordu... yapacak daha fazla işi olabileceğinden ya da çalışma şeklini değiştirmek zorunda kalabileceğinden endişeleniyordu. Değişime direnenler yalnızca dürüst insanlar değil.
  
  
  Louis, "Nick şehirde yeni," diye açıkladı, "ve ona demo operasyonumuzu göstermeyi düşündüm. Neyse, Joe Amca bu günlerde tüm ameliyatları Nick'le bana yaptıracak, sırf yapıp yapamayacağımızı görmek için." biraz sıkın. "
  
  
  "Evet." Chiki şüpheli görünüyordu.
  
  
  "Çoğunlukla güvenlikle ilgileneceğiz" dedim.
  
  
  Chicky'nin yüzü gülüyordu. "Oh iyi. Orada yardıma ihtiyacım var."
  
  
  Diye sordum. - "Hiç problemlerin var mıydı?"
  
  
  İçini çekti. "Evet. İstediğimden daha fazlası. Ofisime gel, sana anlatacağım."
  
  
  Hepimiz büyük bir çatı katının köşesindeki güzel panellerle kaplı bir ofise girdik. Yerde düzgün bir halı vardı ve çelik dosya dolapları tüm duvarı kaplamıştı. Chica'nın masasının hemen arkasında siyah resimli kalın bir kasa duruyordu. Masanın üzerinde çekici, gri saçlı bir kadının ve çeşitli yaşlardan yarım düzine çocuğun fotoğrafları vardı.
  
  
  "Oturun arkadaşlar." Chicky bir çift düz arkalıklı sandalyeyi işaret etti ve masanın yanındaki döner sandalyeye oturdu. "Bir sorunum var, belki bana yardım edebilirsin."
  
  
  Louis sandalyesini çekti
  
  
  Ona kendimden emin bir şekilde gülümsedim. Bir an için Temel Reis'in kendisine oldukça açık talimatlar verdiğini unutmuştu. Joe Amca birinin öldürülmesini istiyordu.
  
  
  "Ne oldu Chicky?" - Louis'e sordu.
  
  
  Chicky arkasına yaslanıp bir sigara yaktı. "Yine Limon Damlası Droppo" dedi. “En azından o olduğunu düşünüyorum. Koşucumuzu yine soydu. Ya da en azından birisi."
  
  
  "Lanet olsun, Arsız," diye araya girdi Louis. “Birileri her zaman koşucuları soyuyor. Problem ne?
  
  
  “Asıl mesele şu ki, bu büyük bir mesele haline geliyor! Geçen hafta 14 kez vurulduk, bu hafta ise 5 kez vurulduk. Bunu göze alamam".
  
  
  Louis bana döndü. "Genellikle haftada üç ila dört kez bir koşucuyu taşıdığı için götüreceğimizi düşünüyoruz, ancak bu normalden çok daha fazla."
  
  
  Diye sordum. - "Onları koruyamıyor musun?"
  
  
  Chicky başını salladı. "Aşağı Manhattan'ın her yerinden her gün buraya nakit getiren yüz kırk yedi adamımız var. Hepsini koruyamayız." Sırıttı. “Aslında bazılarının zaman zaman soyulması umurumda bile değil, bu da diğerlerinin daha dikkatli olmasını sağlayacaktır. Ama bu çok fazla!”
  
  
  "Bu limonlu damlaya ne dersin?"
  
  
  Louis güldü. “Uzun zamandır buradaydı Nick. Ruggiero'nun grubundan biri ama bazen tek başına da gidiyor. Kendisi de bir zamanlar Gaetano Ruggiero'nun koşucusuydu ve öyle görünüyor ki parası her azaldığında bir koşucu seçiyor. Bunları bulmak oldukça kolay, biliyorsun. "
  
  
  "Evet." Koşucular suç merdiveninin en altındadır. Parayı ve kuponları alıp poliçe bankasına gönderiyorlar, hepsi bu. Bunlar genellikle başka bir şey yapamayacak kadar yaşlılık yoksulluğunun eşiğinde olan yarı deli yaşlı ayyaşlar ya da hızla para kazanan küçük çocuklardır. New York'ta bunlardan binlercesi var; suçluların atılmış leşleriyle beslenen aşağılık karıncalar.
  
  
  "Bu Limon Damlası karakterinden kurtulmanın bize faydası olacağını mı düşünüyorsun?"
  
  
  Chiki tekrar sırıttı. “Zarar vermez. O olmasa bile birilerini korkutabilir."
  
  
  Başımı salladım ve Louis'e baktım. "Hatta bir taşla iki kuş bile vurabilirsin Louis."
  
  
  Bu gerçeklik Louis Lazaro için kolay olmadı. Ekşi görünüyordu. "Evet" dedi.
  
  
  "Neden buna Limon Damlası diyorlar?" Diye sordum.
  
  
  Louis yanıtladı. "Limon damlalarına takıntısı var, onları her zaman yiyor. Sanırım gerçek adı Greggorio ama Droppo gibi bir ismi var ve cebinde sürekli bir torba limon damlası var... Ona vurmaktan nefret ederim. çünkü bu birkaç koşucuyu dolandırdı, kahretsin, bu adamla okula gittim. O o kadar da kötü değil, sadece deli.
  
  
  Omuz silktim. Görev sırasında bunların çoğunu yapmışım gibi görünüyor. "O size bağlı. Bu sadece bir fikirdi."
  
  
  Louis mutsuz görünüyordu. "Evet. Peki bunun hakkında düşün."
  
  
  "Nedir bu, bir taşla iki kuş?" - Chiki'ye sordu.
  
  
  "Önemli değil." dedi Louis.
  
  
  "Evet efendim." Chicky, Louis'in Temel Reis Franzini'nin yeğeni olduğunun hâlâ farkındaydı.
  
  
  Bunu tuhaf bir duraklama izledi. Elimi parıldayan dosya dolaplarına doğru salladım; her bir yığın, yerden her çekmece kulpunun içinden geçen ve dosyanın tepesine vidalanan tehditkar görünümlü bir demir çubukla bloke edildi. "Orada ne var, aile mücevherleri mi?"
  
  
  Chicky sigarasını söndürüp sırıttı, atmosferdeki değişiklikten memnundu. "Bunlar bizim dosyalarımız" dedi. “A’dan Z’ye hepsini kaydediyorum.”
  
  
  "Tüm?" Etkilemeye çalıştım. "Bütün bahis operasyonunu mu kastediyorsun?"
  
  
  "Tüm organizasyonu kastediyorum" dedi. "Tüm."
  
  
  Etrafa bakındım. "Güvenliğiniz ne kadar iyi?"
  
  
  "İyi. İyi. Beni rahatsız etmiyor. Burada beşinci kattayız. Acil durumlarda kullandığımız birkaç daire dışında diğer dört kat boş. Her gece her kata çelik kapılar koyuyoruz. Doğrudan duvara sığarlar ve oraya sabitlenirler. Ve bir de köpekler var," diye gururla ekledi.
  
  
  "Köpekler mi?"
  
  
  "Evet. Her katta Doberman adında iki bekçi köpeğimiz var. Her gece, her katta iki tane olmak üzere onları serbest bırakıyoruz. Yani, kimse bu köpeklerle o merdivenlerden yukarı çıkmayacak. Bunlar aşağılık orospu çocukları! Onlar olmasa bile, Koca Julie ve Raymond'a haber vermeden kimse bu kapıyı geçemez."
  
  
  "Onlar kim?"
  
  
  "İki korumam. Her gece burada yaşıyorlar. Herkes bu kapıyı kapatıp kilitledikten sonra kimse içeri giremez.”
  
  
  "Hoşuma gitti" dedim. "Eğer Koca Julie ve Raymond başlarının çaresine bakabilirlerse."
  
  
  Chicky güldü. “Endişelenme dostum. Koca Julie sirkin bu tarafındaki en sert adamdı ve Raymond da Kore'deki en iyi topçu çavuşlarından biriydi. Silahın ne olduğunu biliyor."
  
  
  "Benim için yeterince iyi." Ayağa kalktım ve Louis de aynısını yaptı. "Çok teşekkür ederim Chicky" dedim. "Sanırım görüşürüz."
  
  
  "Doğru" dedi. El sıkıştık ve Louis ile ben merdivenlerden aşağı indik. Gözlerimi dört açtığımda her sahanlığın duvarına inşa edilmiş çelik kapıları görebiliyordum. Güzel ve zorlu bir kurulumdu ama bunun nasıl aşılabileceğine dair bir fikrim vardı.
  
  
  
  
  Bölüm 13
  
  
  
  
  
  
  Akşam yemeği çok lezzetliydi, neredeyse hiç kimsenin olmadığı bir gecede Minetta'nın arka tarafındaki küçük bir masa - hafif meze, güzel oso buco, derin yağda kızartılmış kabak dilimleri ve espresso. Philomina hayata biraz heyecan katan sevgi dolu, ışıltılı bir ruh halindeydi.
  
  
  Kapısının önünde ona iyi geceler öpücüğü verdiğimde her şey Siciliano'nun huysuz öfkesine dönüştü. Ayağını yere vurdu, beni altı kızla yatmakla suçladı, gözyaşlarına boğuldu ve sonunda kollarını boynuma doladı ve beni öpücüklere boğdu.
  
  
  “Nick...lütfen Nick. Uzun süre değil."
  
  
  Güçlü bir şekilde kendimi serbest bıraktım. İçeri girersem uzun süre orada kalacağımı biliyordum. O gece yapmam gereken işler vardı. Onu burnunun ucundan öptüm, kapısına bakacak şekilde çevirdim ve sırtına sert bir şekilde vurdum. "Devam etmek. Kapıyı aralık bırak, halletmem gereken şeyler bittiğinde seni görürüm."
  
  
  Gülümsemesi bağışlayıcıydı ve yine keyifle şöyle dedi: "Söz mü?"
  
  
  "Söz". Kararlılığım zayıflamadan salona döndüm.
  
  
  Chelsea'deki odama geldiğimde yaptığım ilk şey Louis'i aramak oldu. “Merhaba, bu Nick. Dinle, bu gece benimle buluşmaya ne dersin? Evet, geç olduğunu biliyorum ama önemli. Sağ! Ah, gece yarısı civarında. Loklo ve Manitta'yı da getir. Tony'nin sanırım. Olabildiğince iyi. İyi? Tamam... ah, Louie, gelmeden önce Lemon Drop Droppo'nun adresini al, tamam mı? "
  
  
  Son isteğine cevap veremeden telefonu kapattım. Daha sonra aşağı yürüdüm ve köşeyi dönüp Angry Squire'a doğru yürüdüm. Güzel İngiliz barmen Sally'den bir bira sipariş ettim ve barın sonundaki duvarda asılı olan telefondan Washington'u aradım. Bu, otel odamdaki telefonun dinlenmesi durumunda alınan rutin bir önlemdi.
  
  
  AX Acil Durum Tedarikini aradım ve kendimi doğru bir şekilde tanımladıktan sonra aynı gece Greyhound tarafından bana gönderilen 17B çıkarma kitini sipariş ettim. Sabah Sekizinci Cadde'deki Liman İdaresi otobüs terminalinden alabilirim.
  
  
  Set 17B çok düzenli, çok yıkıcı. Altı patlatma başlığı, kapakları bir dakikadan on beş saate kadar herhangi bir aralıkta ateşleyecek şekilde ayarlanabilen altı zamanlayıcı fitil, daha az zorlu işler için altı adet astar kablosu ve Özgürlük Anıtı'nın kafasının tacını uçurmaya yetecek kadar plastik .
  
  
  Yaklaşık bir buçuk metre ötemde çok iyi ama çok gürültülü bir caz kombosunun yarattığı gürültüden dolayı beni anlamak zordu ama sonunda mesajımı ilettim ve telefonu kapattım.
  
  
  On bir buçukta Kızgın Toprak Sahibi'nden ayrıldım ve Limon Damlası Droppo için planlar yaparak Yedinci Cadde'ye doğru yürüdüm. Christopher ile Yedinci Cadde'nin köşesinden sağa dönüp yeni gay barları geçtikten sonra Christopher'a doğru döndüm, sonra tekrar sola dönüp Bedford Caddesi'ne ve bir buçuk blok sonra da Tony's'e doğru ilerledim.
  
  
  Philomina'nın partisinde önceki geceden tamamen farklı bir sahneydi. Artık yeniden sessiz ve rahattı, her zamanki zindan benzeri atmosferine dönmüştü; koyu kahverengi duvarlardaki loş turuncu ışıklar, garsonların ana odadaki her zamanki yerlerine geri dönen masalar arasında hareket etmesine zar zor yetecek kadar ışık sağlıyordu. .
  
  
  Smokin giymiş İtalyan mafyası ve onların uzun elbiseli kadınları yerine, burası artık seyrek olarak mavi kot pantolon ve kot ceket giyen yarım düzine uzun saçlı genç adam ve bir o kadar da kısa saçlı genç kızla doluydu. aynı şekilde giyinmişti. Ancak sohbet önceki akşamdan pek farklı değildi. Partinin sohbeti çoğunlukla seks, futbol ve atlar üzerine yoğunlaşırken, bugünkü kalabalık çoğunlukla seks, futbol oyunları ve felsefe hakkında konuşuyordu.
  
  
  Louis, girişin solundaki duvara dayalı masada tek başına oturuyordu, somurtkan bir tavırla bir kadeh şarabın üzerine eğiliyordu. Pek mutlu görünmüyordu.
  
  
  Yanına oturdum, bir brendi ve soda sipariş ettim ve omzunu okşadım. "Hadi Louis, iyi eğlenceler. O kadar da kötü değil!"
  
  
  Gülümsemeye çalıştı ama işe yaramadı.
  
  
  "Louis, bunu gerçekten yapmak istemiyorsun, değil mi?"
  
  
  "Ne yapalım?"
  
  
  Kiminle dalga geçiyordu? "Droppo'ya dikkat et."
  
  
  Gözlerime bakmadan başını acıklı bir şekilde salladı. “Hayır, yani sadece... ah, kahretsin! HAYIR!" Daha güçlü bir sesle, açıkta olmasına sevindiğini söyledi. "HAYIR! Bunu yapmak istemiyorum. Bunu yapabileceğimi sanmıyorum. Ben sadece… kahretsin, bu adamla büyüdüm, Nick!”
  
  
  "İyi! İyi! Sanırım Limon Damlası bebeğiyle ilgilenecek, Joe amcanı mutlu edecek ve seni tehlikeden uzak tutacak bir fikrim var. Bu paketi beğendin mi?
  
  
  Gözlerinde bir umut ışığı vardı ve sevimli gülümsemesi yüzüne yayılmaya başladı. "Açıkçası? Hey Nick, bu harika olurdu!
  
  
  "İyi. Beni buraya getirerek Beyrut'ta bana bir iyilik yaptın. Şimdi sana bir tane yapacağım, değil mi?”
  
  
  Onayladı.
  
  
  "İyi. Öncelikle bunu bugün Chelsea'deki kutumdan aldım." Ona kendi yazdığım bir notu verdim.
  
  
  Canzoneri: Spelman'ı bulacaksınız
  
  
  Chalfont Plaza Oteli'nin 636 numaralı odasında.
  
  
  Çıplak kıçlı ve ölü.
  
  
  Louis inanamayarak ona baktı. "Kahretsin! Bu da nedir böyle? Bunun doğru olduğunu düşünüyor musun?
  
  
  “Muhtemelen doğrudur, tamam. Eğer öyle olmasaydı onu bana göndermenin bir anlamı olmazdı."
  
  
  "Hayır muhtemelen değil. Peki onu neden gönderdiler? Daha yeni geldin!”
  
  
  Omuz silktim. “Beni fena halde öldürüyor. Görevli az önce bir adamın gelip onu terk ettiğini söyledi. Belki de bunu kim düşündüyse, ben sadece faydalı olmaya çalışıyordum ve yine de bunu sana ileteceğim.
  
  
  Louis olması gerektiği gibi şaşkın görünüyordu. "Hala anlamıyorum." Bir dakika düşündü. "Dinle, Nick. Onun Ruggiero olduğunu mu düşünüyorsun?
  
  
  At bebeğim Louis! Düşündüm. "Evet" dedim. "Bu benim düşündüğüm şey".
  
  
  Kaşlarını çattı. "Peki bunun bu gece buraya gelmenle ne alakası var? Peki Limon Damlası Droppo'yla?"
  
  
  "Sadece bir fikir. Loklo ve Manitti yanınızda mı?”
  
  
  "Evet. Onlar arabadalar."
  
  
  "İyi. Biz de bunu yapacağız." Ona fikrimi anlattım ve o da çok sevindi.
  
  
  "Harika, Nick! Harika!"
  
  
  Horatio'nun 88'i sadece birkaç blok ötedeydi, Hudson'dan bir blok kadar uzaktaydı. Yukarı çıkarken Loklo ve Manitty'ye durumu anlattım. "Hatırlamak. Onun hayatta olmasını istiyoruz. Biraz hasar görmüşse sorun değil ama ceset istemiyorum. Apaçık?"
  
  
  Loklo direksiyonun arkasında omuz silkti. "Bu bana çılgınca geliyor."
  
  
  Louis kimin sorumlu olduğunu göstermek için başının arkasına hafifçe vurdu. "Kimse sana sormadı. Sadece Nick'in söylediğini yap."
  
  
  Horatio Seksen Sekiz, birbirinin aynısı yüksek basamaklara ve demir korkuluklara sahip, özelliksiz, gri bir binaydı. Manitty'nin dış kapıdaki kilidi aşması yaklaşık kırk beş saniyesini, iç kapıyı açması ise bir otuz saniye daha aldı. Merdivenleri olabildiğince sessiz çıktık ve sonunda nefes nefese kalmamak için altıncı katın sahanlığında durduk. Louis'i aşağıda arabada bıraktığımızdan beri sadece üç kişiydik -Loklo, Manitti ve ben-.
  
  
  Manitti'nin 6B numaralı dairenin kapısıyla ilgili hiçbir sorunu yoktu. Artık tüm casus kitaplarının kullandığı gibi plastik kart kullanmıyordu. Sadece cerrahi neşter şeklinde eski moda düz bir bıçak ve çelik örgü iğnesine benzeyen küçük bir alet kullandı. Kapı sessizce açılıncaya kadar yirmi saniye bile geçmemişti ve Manitti kenara çekilip beni içeri aldı; Neandertal yüzünde kendini beğenmişliği ifade eden kocaman bir tebrik gülümsemesi vardı.
  
  
  Oturma odası olduğu belli olan yerde hiç ışık yoktu ama odanın diğer ucundaki kapalı bir kapının arkasında ışık vardı. Hızla ilerledim, Loklo ve Manitti hemen arkamızdaydı, her birimizin elinde birer tabanca vardı.
  
  
  Kapıya ulaştım, açtım ve hızlı bir hareketle yatak odasına girdim. Droppo'ya gidip silahı almasına fırsat vermek istemedim.
  
  
  Endişelenmeme gerek yoktu.
  
  
  Gregorio Droppo, en azından şimdilik, sabah saat birde üç kollu bir adamın yatak odasına dalması gibi küçük bir olay hakkında endişelenemeyecek kadar meşguldü. Droppo'nun çıplak vücudu sarsılarak ürperdi, seviştiği kızın altındaki çarşafları büküp kabarttı. Kolları boynuna sımsıkı dolanmış, onu kendisine doğru çekiyordu, yüzleri birbirine bastırılmıştı, böylece tek görebildiğimiz, kızın inatçı parmakları tarafından darmadağın olmuş, yağdan yalanmış saçlardı. Vücudunun kıllı karanlığına karşı ince ve beyaz olan ince bacakları, üzerine dökülen kaygan terlere zincirlenmiş, beline çevrelenmişti. Görebildiğimiz tek şey kolları ve bacaklarıydı.
  
  
  Droppo, son çığlık atışı öncesinde büyük bir çaba göstererek klasik geri ve yukarı smaç hareketini yaptı. Elimde bir bardak buzlu su olmadığından bir sonraki adımı attım ve botumun ucuyla kaburgalarına vurdum.
  
  
  Dondu. Sonra kafası hızla döndü, gözleri inanamayarak genişledi. "Ne yani...?"
  
  
  Ona tekrar tekme attım ve acıyla nefesi kesildi. Serbest kaldı ve acı içinde böğrünü tutarak kızı sırtüstü yuvarladı.
  
  
  Sevgilisinin ani gidişi, kızın korkudan gözleri dışarı fırlamış halde sırtüstü uzanmasına neden oldu. Dirseklerinin üzerinde doğruldu, ağzı çığlık atmak için açıldı. Sol elimi ağzına koydum ve onu çarşafa doğru bastırdım, sonra eğildim ve Wilhelmina'yı ona doğrulttum, ağzı gözlerinin sadece bir santim uzağındaydı.
  
  
  Terli vücudunu elimin baskısı altında bükerek bir süre mücadele etti, sonra neye baktığını fark etti ve gözleri silaha yapışık bir şekilde donup kaldı. Alnında boncuk boncuk terler birikmiş, darmadağınık kızıl saç tutamları dolanıyordu.
  
  
  Yanındaki Droppo bacaklarını yatağın kenarından sarkıtmaya başladı ama Loklo oradaydı. Neredeyse tesadüf eseri, tabancasının namlusunu Droppo'nun suratına vurdu ve kanlı burnunu tutarak acı dolu bir çığlık atarak geriye düştü. Locallo bir eliyle buruşuk yastığı yerden kaldırdı ve Droppo'nun yüzüne bastırarak sesleri boğdu. Diğerini Droppo'nun uzattığı bacaklarının arasına öyle bir vurdu ki tabancasının kabzası çıplak adamın kasıklarına çarptı.
  
  
  Yastığın altından hayvani bir ses geldi ve bedeni havada ürperdi, sırtı kamburlaştı, tüm ağırlık omuzlara verildi ve sonra gevşek bir şekilde yatağın üzerine çöktü.
  
  
  Loklo kısaca, "Kendisi bayıldı patron," dedi. Sanırım hayal kırıklığına uğradı.
  
  
  "Boğulmaması için yastığı çıkarın," diye kıza baktım ve Wilhelmina'ya tehditkar bir şekilde el salladım. “Elimi kaldırdığımda hiçbir ses yok, hiçbir şey yok. Apaçık?"
  
  
  Bana dehşetle bakarken elinden geldiğince başını salladı. "Tamam" dedim. "Rahatlamak. Sana zarar vermeyeceğiz." Elimi ağzından çektim ve geri çekildim.
  
  
  Hareketsiz yatıyordu ve üçümüz ellerimizde tabancalarla orada durup onun güzelliğine hayran kaldık. Seksten dolayı terlemiş olmasına, gözlerindeki dehşete ve karışık saçlarına rağmen muhteşemdi. Çıplak göğsü inip kalkıyordu ve yeşil gözlerinden aniden yaşlar akıyordu.
  
  
  "Lütfen, lütfen bana zarar verme" diye sızlandı. "Bir şey değil, Nick."
  
  
  Sonra onu tanıdım. Bu, Tony'nin partisinde flört ettiğim yeşil elbiseli küçük kızıl saçlı Rusty Pollard'dı; yıllar önce Philomina'ya eziyet etmeye, içinde Times'tan bir kupür bulunan isimsiz bir zarfla başlayan kişiydi.
  
  
  Yanımda duran Manitti ağır nefes almaya başladı. "Orospu çocuğu!" - diye bağırdı. Yatağın üzerine eğilip bir eliyle göğsüne uzandı.
  
  
  Tabancayla kafasına vurdum, o da sersemlemiş halde geri çekildi.
  
  
  Gözyaşları Rusty'nin yanaklarından aşağı süzüldü. Çıplak vücuduna küçümseyerek baktım. "Bodur bir İtalyan değilse diğeridir, değil mi Rusty?"
  
  
  Yutkundu ama cevap vermedi.
  
  
  Uzanıp Droppo'yu ittim ama hareketsizdi. Locallo'ya "Onu getir" dedim.
  
  
  Rusty'e döndüm. "Kalk ve giyin."
  
  
  Yavaşça doğrulmaya başladı ve kendi çıplak vücuduna bakmaya başladı, sanki üçü neredeyse yabancı olan dört adamla birlikte bir odada tamamen çıplak yattığını yeni fark etmiş gibi.
  
  
  Aniden doğruldu, dizlerini bir araya getirip önünde büktü. Kollarını göğsünde çaprazladı ve çılgınca bize baktı. "Sizi berbat orospu çocukları," diye tükürdü.
  
  
  Güldüm. “Bu kadar mütevazı olma Rusty. Bu aptalla nasıl başa çıktığını zaten gördük. Seni daha kötü görmemiz pek mümkün değil." Elinden tutup yataktan kaldırdım ve yere yatırdım.
  
  
  Ondan anında küçük bir mücadele kıvılcımının patladığını hissettim. Gitmesine izin verdim ve yavaşça ayağa kalktı ve gözlerimizden kaçınarak yatağın yanındaki sandalyeye doğru yürüdü. Dantelli siyah bir sutyen aldı ve duvara bakarken onu giymeye başladı. Tam bir aşağılama.
  
  
  Manitti dudaklarını yaladı ve ben ona baktım. Loklo mutfaktan dört kutu soğuk birayla döndü.
  
  
  Hepsini şifonyerin üzerine yerleştirdi ve dikkatlice açtı. Bir tane bana verdi, bir tane Manitti, bir tane de kendisi aldı. Daha sonra dördüncüyü aldı ve Lemon-Drop Droppo'nun hareketsiz vücuduna eşit bir şekilde döktü, bira terli üniformasının üzerine döküldü ve etrafındaki çarşafı ıslattı.
  
  
  Droppo bir inlemeyle uyandı, elleri içgüdüsel olarak kızgın cinsel organlarına uzanıyordu.
  
  
  Ona Wilhelmina'nın şekilsiz burnunun köprüsüne öyle bir kuvvetle vurdum ki gözleri yaşlarla doldu. "Ne?" nefesi kesildi, "ne...?"
  
  
  "Dediğimi aynen yap dostum, böylece hayatta kalabilirsin."
  
  
  "Ne?" tekrar dışarı çıkmayı başardı.
  
  
  İyi niyetli bir şekilde gülümsedim. "Temel Reis Franzini" dedim. "Şimdi kalk ve giyin."
  
  
  Yavaşça yataktan kalkarken gözlerinde korku belirdi, bir eli hâlâ kasıklarını tutuyordu. Yavaş giyiniyordu ve yavaş yavaş tavrında bir değişiklik hissettim. Bir çıkış yolu arayarak durumu değerlendirmeye çalıştı. Acı çektiğinden daha çok nefret ediyordu ve nefret eden kişi tehlikelidir.
  
  
  Droppo, özenli bir şekilde çizmelerini bağlama işlemini tamamladı, ara sıra sıkıca bastırdığı dudaklarından bir inleme kaçtı, ardından ayağa kalkmak için iki eliyle yatağı tuttu. Ayağa kalkar kalkmaz kasık bölgesine diz çöktüm. Çığlık attı ve baygın bir halde yere düştü.
  
  
  Loklo'yu işaret ettim. "Tekrar al, Franco."
  
  
  Odanın karşı tarafında tamamen giyinmiş olan Rusty Pollard birdenbire canlandı. Saçları hâlâ darmadağındı ve ruju lekeliydi ama Kelly yeşili eteğini ve siyah ipek bluzunu giymişti.
  
  
  sutyeninin ve külotunun üzerine giyilmesi ona yeniden cesaret verdi.
  
  
  "Bu çok zalimceydi," diye tısladı. "O sana hiçbir şey yapmadı."
  
  
  "Yıllar önce o kupürü Philomina Franzini'ye göndermek de zalimceydi," diye karşı çıktım. "O da sana bir şey yapmadı."
  
  
  Bu son vahşet, Lemon-Droppo'nun mücadele ruhunun son izlerini de yok etti ve o da bizimle birlikte merdivenlerden aşağı yürüdü, hafifçe eğildi, iki eli de karnına bastırılmıştı.
  
  
  Rusty'yi Loklo ve Manitti ile birlikte öne yerleştirdik ve Droppo'yu arka koltuğa Louie ile benim aramıza sıkıştırdık. Daha sonra Chalfont Plaza'ya gittik. Louis, Droppo ve ben Manny'nin evinin ön girişinden girerken diğer üçümüz Lexington Bulvarı'ndan girdik.
  
  
  636 numaralı odanın önünde buluştuk. Kapıdaki Rahatsız Etmeyin tabelasını kaldırdım ve anahtarı çevirdim. İki gece önce ayrılmadan önce klimayı sonuna kadar açtığım için koku pek de kötü değildi ama fark ediliyordu.
  
  
  "Bu koku da ne?" diye sordu Rusty, geri çekilmeye çalışarak. Onu sertçe ittim ve odanın yarısına kadar yayıldı ve hepimiz içeri girdik. Manitti kapıyı arkamızdan kapattı.
  
  
  Diğerlerini ne bekleyecekleri konusunda uyardım ve Droppo bunu gerçekten umursamayacak kadar hastaydı. Ama Rusty değil. Ayağa kalktı, açıkça öfkeli görünüyordu. "Burada ne oluyor yahu?" - diye bağırdı. "Bu koku da ne?"
  
  
  Banyo kapısını açtım ve ona Larry Spelman'ın çıplak vücudunu gösterdim.
  
  
  "Aman Tanrım aman Tanrım!" Rusty elleriyle yüzünü kapatarak feryat etti.
  
  
  "Şimdi ikiniz de kıyafetlerinizi çıkarın," diye emir verdim.
  
  
  Yüzü hâlâ acıdan buruşmuş olan Droppo aptalca itaat etmeye başladı. Daha fazla soru sormadı.
  
  
  Rusty değil. "Ne yapacaksın?" bana bağırdı. "Tanrım…"
  
  
  “Tanrıyı unut,” diye çıkıştım, “ve elbiselerini çıkar. Yoksa Gino'nun bunu senin için yapmasını mı istiyorsun?"
  
  
  Manitti sırıttı ve Rusty yavaşça bluzunun düğmelerini çözmeye başladı. Sütyeni ve bikini külotuna kadar soyunduğunda yine tereddüt etti ama Wilhelmina'ya el salladım ve o gösterişli bir şekilde işini bitirdi ve kıyafetlerini küçük bir yığın halinde yere fırlattı.
  
  
  Louis iki takım elbiseyi de alıp yanında getirdiği küçük çantaya tıktı. Droppo yatağın kenarına oturup yere baktı. Şifonyer Rusty'yi köşeye itti, böylece bizim görebildiğimiz tek şey onun çıplak kalçasıydı. Elleri göğsünü kapattı ve biraz ürperdi. Oda klimadan dolayı soğuktu.
  
  
  Dışarı çıktığımızda kapının önünde durdum. “Şimdi siz iki muhabbet kuşunun burada kalmasını istiyorum” dedim. “Bir süre sonra birileri ayağa kalkacak ve sen her şeyi düzeltebileceksin. Bu arada Manitti kapının hemen dışında duracak. Eğer küçük çatlağı kimse buraya gelmeden az da olsa açarsa seni öldürür. Bunu anlıyor musun? " Durdum. "En azından şeytan seni öldürecek Droppo, Rusty'ye ne yapacağını bilmiyorum."
  
  
  Kapıyı kapattım ve hep birlikte asansöre bindik.
  
  
  Lobide ankesörlü telefondan Jack Gourley'i aradım.
  
  
  "Orospu çocuğu!" - telefonda homurdandı. "Saat sabahın ikisi."
  
  
  "Unut gitsin" dedim. "Chalfont Meydanı'ndaki 636 numaralı odada sana bir hikayem var."
  
  
  "Her şey yolunda olsa iyi olur."
  
  
  "Tamam" dedim. "Kulağa hoş geliyor Jack. Orada, 636 numaralı odada üç kişi var, hepsi çıplak ve içlerinden biri ölü. İçlerinden biri de kadın."
  
  
  "İsa aşkına!" Uzun bir duraklama oldu. "Mafya?"
  
  
  “Mafya,” dedim ve telefonu kapattım.
  
  
  Hepimiz caddenin karşısındaki Sunrise Cocktail Bar'a doğru yürüdük ve bir içki içtik. Sonra eve gittik.
  
  
  Bölüm 14
  
  
  
  
  Philomina elimi sol göğsünden çekti ve yatağında doğruldu, arkasındaki yastığı belinin alt kısmını desteklemek için kaldırdı. Kafa karışıklığıyla kaşlarını çattı.
  
  
  "Ama anlamıyorum Nick. Komik ya da korkunç ya da buna benzer bir şey. Polis, Rusty ve Droppo'nun Larry Spelman'ı öldürdüğünü kanıtlayamaz, değil mi? Demek istediğim…"
  
  
  Sağ göğsünü öptüm ve başımı karnına yaslayıp yatağın karşısında uzandım.
  
  
  Açıkladım. "Rusty ve Droppo'nun Spelman'ı öldürdüğünü kanıtlayamayacaklar ama bu ikisinin bunu kendilerinin yapmadığını kanıtlamak için çok uğraşacakları."
  
  
  "Yani polislerin onları öylece bırakacağını mı söylüyorsun?"
  
  
  "Tam olarak değil. Ayrılmadan önce o metal puro kabını şifonyerin üzerinde bıraktığımı sana söylediğimi hatırlıyor musun?
  
  
  Başını salladı. “Eroinle doluydu. Her ikisi de bulundurmak suçundan tutuklanacak."
  
  
  "Ah." Kaşlarını çattı. “Umarım Rusty hapse girmek zorunda kalmaz. Yani ondan nefret ediyorum ama..."
  
  
  Sol kulağımın solunda bir yerde bulunan dizine hafifçe vurdum. "Merak etme. Gazetelerde pek çok şey çıkacak ve pek çok insan kafasını kaşıyacak ama bu o kadar kötü bir kurgu ki, herhangi bir iyi avukat onları kurtarabilir.”
  
  
  "Hala anlamıyorum
  
  
  
  
  
  ve bu," dedi. "Polis seni ve Louis'i aramayacak mı?"
  
  
  "Şans yok. Droppo biliyor ama polise olanları anlatmayacak. Bu çok aşağılayıcı. Rakip bir çetenin bundan kurtulabileceğini asla onlara itiraf etmeyecektir. Ruggiero'lar oldukça sinirlenecek. Öte yandan, tam da istediğimiz şey bu."
  
  
  "Ne yapacaklar?"
  
  
  "Pekala, eğer umduğum şekilde tepki verirlerse, ateş edecekler."
  
  
  Ertesi gün elbette vurulmayla ilgili gazeteler çıktı. Bir gazeteci çocuğuna otel odasında çıplak bir cesetle birlikte çıplak bir adam ve çıplak bir kız verin, o mutlu olacaktır. Yeraltı dünyasından iki rakip grubu ve bir kutu yüksek kalite eroini de ekleyince, kendisini bir ziyafet bekliyor. Jack Gourley gazetecilik konusunda çok heyecanlıydı.
  
  
  Ertesi sabah Haberlerdeki resimler şimdiye kadar gördüğüm kadar güzeldi. Fotoğrafçı Droppo'yu yatakta çırılçıplak otururken, arka planda çıplak bir Rusty'yi kollarını kavuşturarak kendini korumaya çalışırken yakaladı. Yazdırmaya yetecek kadar iyi hale getirmek için biraz airbrushing yapmak zorunda kaldılar. Manşet yazarı da iyi vakit geçirdi:
  
  
  Çıplak mafya ve kız vücut ve uyuşturucuyla çıplak yakalandı
  
  
  New York Times, News'in yaptığı gibi bunu bir ön sayfa haberi olarak değerlendirmedi, ancak New'deki Mafya'nın tarihine ilişkin bir buçuk sütun ve kenar çubuğuyla birlikte altı sütunlu, on altıncı sayfadaki cildi takdir etti. York. . Hem Franzini hem de Ruggiero, Temel Reis'in Philomina'nın babasıyla birkaç yıl önce yaşadığı iddia edilen tartışmanın oldukça ayrıntılı bir anlatımı da dahil olmak üzere büyük roller oynadılar.
  
  
  Temel Reis'in kendisi umursamadı. O kadar mutluydu ki, dünyaya olan nefreti onun kalmasına izin verdi. Louis ertesi gün sandalyesine yaslanıp uluyarak ona hikayeyi gösterdiğinde güldü. Larry Spelman'ın öldürülmüş olması onu hiç rahatsız etmiyormuş gibi görünüyordu, ancak Spelman'ın ölümü Ruggero Franzini'nin hakaretini yansıtıyordu.
  
  
  Temel Reis'e gelince, Ruggiero'nun düğmelerinden birinin bu kadar saçma bir durumda olmasından dolayı yaşadığı utanç ve itibar kaybı, cinayeti fazlasıyla telafi ediyordu. Bu dünyanın Franzini'si için cinayet sıradan bir şeydir, saçmalık ise nadirdir.
  
  
  Louis de amcasının gözünde kazandığı yeni konumdan çok memnundu. Ona itibar etmeme gerek yoktu. O sabah Franzini Zeytinyağı ofisine ulaştığımda Louis çoktan övgülerin tadını çıkarıyordu. Eminim Louis Temel Reis'e bunun kendi fikri olduğunu söylemedi ama olmadığını da söylemedi.
  
  
  Oturdum ve Ruggiero'nun cevap vermesini bekledim.
  
  
  Hiçbir şey olmadı ve konumumu yeniden gözden geçirdim. Ruggiero'yu açıkça hafife almışım. Geriye dönüp baktığımda, Gaetano Ruggiero'nun benim başlattığım saçmalıklar yüzünden paniğe kapılarak kanlı ve maliyetli bir çete savaşına sürüklenebilecek türde bir lider olmadığını anlamalıydım.
  
  
  Temel Reis Franzini kolayca kışkırtılabilir ama Ruggiero öyle değil. Bu durumda yine Temel Reis'i seçtim. Onun tepkisine ve güçlü tepkisine güvenebilirim. Daha önce bir planım vardı ve bu 17B kitini Washington'dan sipariş ettim ve onu çalışır duruma getirmek için Philomina'nın biraz yardımına ihtiyacım vardı. Hedefim Franzini'nin tüm operasyonunun kalbi olan Sayıştay'dı.
  
  
  Bunu Lemon-Drop Droppo olayından sadece beş gün sonra aldım.
  
  
  Hesap Odası muhafızlarından birinin daha sonra beni teşhis etmesi ihtimaline karşı Philomina'dan ihtiyacım olan tek şey bir mazeretti. Yapamayacaklarından emin olmak istedim ama bu oldukça basit bir önlemdi.
  
  
  Franzini Olive Oil Com için Philomina'nın "Louis'in oradan getirdiği yeni adam Nick'i çok sık gördüğü" bir sır değildi. Her şey kolaydı. O gece David Amram'ın Lincoln Center'daki konserine gittik. Bugünlerde New York'ta Amram'ı izlemek için bilet almak neredeyse imkansız, bu yüzden aldığım biletlerle biraz gösteriş yapmamız doğaldı. Ama kimse bunların News'den Jack Gourley'den olduğunu bilmiyordu.
  
  
  Evin ışıkları sönene kadar bekledim ve çıktım. Amram, Amerika'nın en iyi çağdaş bestecisi olabilir ama benim bunun için çok işim ve çok az zamanım vardı. Gösteri bitmeden geri dönmek istedim.
  
  
  Lincoln Center'dan Counting House'un yanındaki Soho, 417 W. Broadway'e taksiyle gitmek on beş dakikadan az sürdü.
  
  
  Benzer bir binaydı, dört katlı dairelerden oluşuyordu ve en üst katında geniş bir çatı katı vardı. Yan binayı işaretleyen yük asansörü yoktu ama aynı zamanda her katta bekçi köpekleri ve her sahanlıktaki çelik çubuklar da yoktu. Hesap Odası'na giden merdivenleri tırmanmamın hiçbir yolu yoktu. Bir elinizle çelik ızgaranın kilidini açarken diğer elinizle kana susamış bir Doberman'la dövüşmek neredeyse imkansızdır.
  
  
  417'de binaya girdim ve taradım
  
  
  
  
  
  Kapı zillerinin yanındaki isimler. Rastgele birini seçtim - Candy Gulko - ve zili çaldım.
  
  
  Dahili hoparlörden bir ses gelene kadar bir dakika geçti. "Evet?"
  
  
  Şans eseri bu bir kadın sesiydi. "Fremonti'nin Çiçekçisi" diye yanıtladım.
  
  
  Duraklat. "Hangi?"
  
  
  Ses tonuma bir sabırsızlık tınısı ekledim. “Fremonti'nin Çiçekçisi hanımefendi. Candy Gulko'ya çiçeklerim var."
  
  
  "HAKKINDA! Hadi kalk." Zil çalarak iç kapının otomatik kilidini açtı ve ben de New York'lu saygın bir iş adamı gibi yepyeni ataşe çantamı sallayarak içeri girdim ve yukarı çıktım.
  
  
  Kesinlikle Candy Galko'nun katında durmadım. Bunun yerine beşinci katı geçip çatıya çıkan son küçük merdivenden yukarı çıktım.
  
  
  417 West Broadway'in çatısına çömelerek iki bina arasındaki üç metrelik açık havayı düşünmem yalnızca birkaç dakika sürdü ve hayal gücüm zahmetsizce yere düştü.
  
  
  Katran kaplı çatıyı inceledim ve tuğla bacanın yanında sonunda aradığımı buldum: uzun, dar bir tahta. Keşke bu kadar dar olmasaydı ama buna dair bir umut yoktu. Bir köprüye ihtiyacım vardı. Üniversitedeyken yirmi dört fit altı inç geniş atladım, ama bu çok uzun zaman önceydi, gün ışığındaydı, iyi bir podyumda, çivili ayakkabılarla ve en önemlisi, yer seviyesinde atlamayacaktım. o gece binaların arasından on metre atlamayı deneyin.
  
  
  Tahta yalnızca on beş santim genişliğindeydi, satın alınabilecek kadar genişti ama emin olamayacak kadar dardı. Her iki çatıya eşit şekilde uzanacak şekilde onu iki bina arasındaki boşluktan ittim. Bavulumu iki elimle önümde tutarak ayağımı dikkatlice sallanan köprüme koydum, kendimi topladım ve üç adım koştum.
  
  
  Koşmam gerekiyordu. Genelde akrofobiden muzdarip değilim ama onunla karşılaşmaya çalışsaydım asla başaramazdım. Korku bana hata yaptırırdı ve buna yer yoktu. Birkaç dakika hareketsiz durdum, sakinleştim, hâlâ titriyordum ama rahatlamadan terliyordum.
  
  
  Sakinleştiğimde merdivenlere açılan kapıya doğru yürüdüm. Eğer içeriden vidalanmış olsaydı, Sayıştay ofislerine tavan penceresinden girmek zorunda kalacaktım ve bu da zor olurdu.
  
  
  Kapı kilitli değil. Sadece açıp itmem gerekiyordu. Bu, İngilizlerin Singapur'da yaptıklarına benzer bir şeydi: Bütün silahları, herhangi bir deniz saldırısını püskürtmek için denize doğrultulmuştu; Japonlar kara yolunu tuttu, arka kapıdan girdiler ve Singapur'u ele geçirdiler. Aynı şekilde Sayıştay'ın savunmaları da aşağıdan sızmayı engellemeyi amaçlıyordu; Yukarıdan bir baskının gelebileceğini hiç düşünmediler.
  
  
  Sırf Koca Julie ve Raymond'a barikatlarla çevrili küçük yuvalarında düşünecek bir şeyler vermek için beşinci kattaki Muhasebe Ofisi'nin kapısını çalmayı düşündüm ama onları uyarmayı göze alamazdım, sırf çarpık güven duygumu tatmin etmek için. mizah.
  
  
  Yüzüme siyah naylon bir çorap çektim, kapıyı açtım ve bir elimde ataşemi, diğer elimde Wilhelmina'yı tutarak içeri girdim.
  
  
  İki adam şaşkınlıkla bana baktı. Üzerinde kağıt oynadıkları çelik tavanlı bir masanın iki yanına oturdular. Masanın üzerinde yarısı boşalmış bir cin şişesi, iki bardak ve taşmış birkaç kül tablası vardı. Kahverengi bir kese kağıdının yanında bir sandviçin kalıntıları duruyordu. Alçak masa lambasının altında havada duman asılıydı. Geniş odanın gölgesinde devasa bir bilgisayar, sıra sıra hareketsiz masaları ve sessiz daktiloları sessizce koruyordu.
  
  
  Masadan birkaç metre ötede iki eski asker karyolası yan yana duruyordu.
  
  
  Masadaki adamlardan biri iri yarıydı; iri, kaslı vücudu ışıkta parlıyordu. Kolsuz bir kolsuz bluz ve geniş göbeğinin altına gevşekçe bağlanan dağınık gri bir pantolon giyiyordu. Kalın bir puro izmaritini sararmış dişlerini kocaman bir bıyık çalısının altına bastırdı. Şüphesiz Koca Julie.
  
  
  Arkadaşı ortalamanın üzerinde bir boydaydı; geniş kenarlı yeşil keçe şapkası, düğmeleri neredeyse beline kadar açık, parlak kırmızı ipek gömleği ve geniş Su Kemeri pantolonu giyen gerçek bir sokak çocuğuydu. Raymond'un sol elinde, teninin siyahlığıyla kontrast oluşturan iki büyük elmas yüzük parlıyordu. Beni şaşırttı. Chickie Wright'ın oğullarından birinin siyahi olmasını beklemiyordum. Harika fikirlere sahip alt sınıf bir İtalyan sonunda doğuştan gelen önyargılarını kaybetmeye başladıysa, dünya gerçekten yaşanacak daha iyi bir yer haline geldi.
  
  
  Şaşkınlık felci sadece bir an sürdü. Raymond'un sol eli birdenbire yanındaki daktilo koltuğunun arkasında asılı duran omuz kılıfına doğru gitti.
  
  
  Wilhelmina havladı ve kurşun sandalyeye çarparak sandalyeyi birkaç santim fırlattı. Raymond'un eli havada dondu, sonra yavaşça masaya döndü.
  
  
  
  
  
  
  "Teşekkür ederim." dedim nezaketle. "Yerinizde kalın beyler."
  
  
  Koca Julie'nin gözleri fırladı, puro izmariti ağzının köşesinde sarsılarak hareket etti. "Ne oldu..." diye mırıldandı gırtlaktan gelen bir sesle.
  
  
  "Kapa çeneni." Raymond'u yakından takip ederek Wilhelmina'ya ona el salladım. İkisinden “daha tehlikeli olanın o olduğuna” karar verdim. Yanılmışım ama o zaman bilmiyordum.
  
  
  Kutuyu önümdeki temiz masanın üzerine koydum ve sol elimle açtım. O gün bir ayakkabı tamirhanesinden aldığım iki uzun ham deri parçasını çıkardım.
  
  
  Aşağıda bir yerde bir köpek havlıyordu.
  
  
  İki koruma birbirlerine baktılar, sonra bana döndüler.
  
  
  "Köpekler," diye gakladı Koca June. "Köpekleri nasıl istersiniz?"
  
  
  Kıkırdadım. “Yanlarından geçerken kafalarını okşadım. Köpekleri severim".
  
  
  İnanılmaz bir şekilde kıkırdadı. "Kapılar...?"
  
  
  Tekrar kıkırdadım. "Onları süper ışın silahımla yakıp kül ettim." Bir adım daha yaklaştım ve tabancayı tekrar salladım. "Sen. Raymond. Yere yüzüstü yatın."
  
  
  "Siktir git, dostum!"
  
  
  Ateş ettim. Kurşun masanın üstüne çarpıp sekti. Merminin nereye sıçradığını söylemek zor ama tezgahtaki işarete bakılırsa Raymond'un burnunu milimetrelerce ıskalamış olmalı.
  
  
  Sandalyesine yaslanıp kollarını başının üstüne kaldırdı. "Evet efendim. Yerde. Hemen". Kollarını yukarı kaldırarak yavaşça ayağa kalktı, sonra kendini yüz üstü yere doğru dikkatlice indirdi.
  
  
  "Ellerini arkana koy."
  
  
  Hemen itaat etti.
  
  
  Sonra Julie'ye döndüm ve güldüm. Kart destesini hâlâ elinde tutuyordu. Ben girdiğimde ticaret yapıyor olmalıydı.
  
  
  Tamam, dedim ham deri kayışlardan birini ona fırlatırken. "Arkadaşını bağla."
  
  
  Önce külota baktı, sonra bana. Sonunda kartları katladı ve beceriksizce ayağa kalktı. Aptalca kayışları aldı ve onlara bakarak durdu.
  
  
  "Taşınmak! Ellerini arkadan bağla."
  
  
  Koca Julie kendisine söyleneni yaptı. Bitirip geri çekilince düğümleri kontrol ettim. Oldukça iyi bir iş çıkardı.
  
  
  Silahı ona tekrar salladım: “Tamam. Senin sıran. Yerde".
  
  
  "Ne..."
  
  
  "Yerde dedim!"
  
  
  İçini çekti, sigara izmaritini dikkatlice ağzından çıkardı ve masanın üzerindeki kül tablasına koydu. Daha sonra Raymond'dan birkaç metre uzakta yere uzandı.
  
  
  "Ellerini arkana koy."
  
  
  Tekrar içini çekerek ellerini arkasına koydu ve yanağını yere bastırdı.
  
  
  Wilhelmina'yı Koca Julie'nin oturduğu sandalyeye oturttum ve onun üzerine diz çöktüm, ellerini bağlamak için vücudunun iki yanına oturdum.
  
  
  Bacakları havaya fırladı, sırtıma çarptı ve devasa bedeni, gösterdiği çabanın etkisiyle bükülüp sarsıldı, beni masaya fırlattı ve dengemi kaybetti. Aptallığıma küfredip silaha doğru atıldım ama o küt, güçlü pençesiyle beni bileğimden yakaladı, vücuduyla kaldırdı ve muazzam ağırlığıyla beni yere yapıştırdı.
  
  
  Yüzü benimkinin yanındaydı ve bana baskı yapıyordu. Ayağa kalktı ve başını aşağıya vurarak benimkine vurmaya çalıştı. Aniden döndüm ve kafasını yere çarptım. Sıkışmış bir boğa gibi kükredi ve bana döndü.
  
  
  Boştaki elimle gözlerine yapıştım, üzerime baskı yapan ağırlıkla mücadele ettim, bedenimin onun altında çaresizce ezilmemesi için sırtımı büktüm. Arayan parmaklarım gözlerini buldu ama gözleri kısılmıştı. İkinci en iyi seçeneği seçtim ve iki parmağımı burun deliklerine sokup onu geri ve yukarı çektim.
  
  
  Kumaşın çözüldüğünü hissettim ve çığlık attı, saldıran kolunu çekebilmek için diğer bileğimi de serbest bıraktı. Boştaki elimle ittim ve yerde yuvarlandık. Masa ayağına yaslandık. Her iki kulağını da tuttum ve kafasını metal mobilyaya çarptım.
  
  
  Tutuşu gevşedi ve ben ondan kurtulup ondan uzaklaştım. Raymond'u görmek için tam zamanında ayağa fırladım, elleri hâlâ arkasında bağlıydı ve ayakta durmaya çalışıyordu. Ayakkabımın ucuyla karnına tekme attım ve Wilhelmina'yı sandalyede bıraktığım yerden çekmek için daldım.
  
  
  Koca Julie homurdanan, terli bir mancınık gibi yerden bana saldırırken Luger'ı yakaladım ve döndüm. Kaçtım ve tabancamın dipçiğiyle kafasına vururken yanımdan uçmasına izin verdim. Başını bir sandalyeye çarptı ve aniden gevşek bir şekilde yattı; yırtık burnundan gelen kan alt çenesine akarak bıyıklarını ıslattı. Yerde, yanında duran Raymond kıvranıyor ve inliyordu; elleri hâlâ arkasında kenetliydi.
  
  
  Wilhelmina'yı yeniden yerleştirdim. Koca Julie benim için kahramanca görünene kadar çok temiz bir operasyondu. Normal nefes alıncaya kadar bekledim, sonra birkaç dakika önce başladığım gibi Koca Julie'nin ellerini birbirine bağladım. Sonra bütün ışıkları açtım
  
  
  
  
  
  Chika Wright'ın ofisindeki büyük dosya bankasını incelemeye başladım.
  
  
  Kilitliydiler ama kilitleri açmam uzun sürmedi. Ancak aradığımı bulmak başka bir meseleydi. Ama sonunda buldum. Franzini'nin varlıklarının dolara göre dağılımı şehrin ticari çıkarlarına uygun.
  
  
  Islık çaldım. Temel Reis şehirdeki her şeyi yasa dışı yapmakla kalmadı, pek çok yasal işlemi de kaçırmadı: et paketleme, komisyonculuk, inşaat, taksiler, oteller, elektrikli aletler, makarna üretimi, süpermarketler, fırınlar, masaj salonları, sinemalar, ilaç üretimi.
  
  
  Dosya çekmecelerinden birini açtım ve arkaya katlanmış birkaç büyük manila zarfı fark ettim. Etiketleri yoktu ve vanalar kapalıydı. Onları parçaladım ve büyük ikramiyeyi kazanacağımı biliyordum. Bu zarflar, Franzini'nin Orta Doğu'dan New York'a uzanan karmaşık bir boru hattı olan eroin operasyonuna ilişkin satış tarihlerini, satışları, isimleri ve diğer her şeyi içeren kayıtları içeriyordu.
  
  
  Görünüşe göre merhum arkadaşım Su Lao Lin, askerimiz Çinhindi'den ayrıldığında uyuşturucu işinden emekli olmamış. Binlerce kilometre ötedeki Beyrut'a yeni taşınmıştı. Bu güzel kadın, erkeklerin yanı sıra uyuşturucu da satıyordu. O meşgul bir kızdı.
  
  
  Franzini'ye karşı tutumu her zaman beni şaşırtmıştır. Amerikalı bir gangsterin iş bulma bürosu olarak çalışan Çinli bir kırmızı ajan ve eski bir uyuşturucu dağıtıcısıyla neden tanıştığımı hep merak etmişimdir. O sadece çifte görev yapıyordu ve ben onun birçok organizasyonel yeteneğinin yalnızca bir yönüne dahil oldum. Her şey netleşti ve Franzini'nin Orta Doğu'yla bağlarını istemeden baltaladığımı düşündüğümde biraz gülümsedim.
  
  
  Daha önce onun yok edilmesiyle ilgili tüm korkularım tamamen ortadan kalktı.
  
  
  Bavulun yanındaki masanın üzerine kağıtları düzgünce katladım, ardından plastik patlayıcıları çekmeceden çıkarıp sıraya dizdim. Plastik çok dayanıklı değildir ve dikkatli kullanılmalıdır. Washington'dan otobüsle bana nakledildiğinde iki paket halinde gönderilmişti; biri patlayıcının kendisi, diğeri ise kapaklar ve fünyeler için. Yani güvenliydi.
  
  
  Şimdi kapakları ve zamanlayıcılı patlatıcıları dikkatlice yerleştirdim. Maksimuma ayarlandığında ateşleyiciler aktivasyondan beş dakika sonra sönecektir. Birini bilgisayara zarar verecek bir yere yerleştirdim ve diğer üçünü de odanın en fazla zarar verebileceği yere dağıttım. Çok kesin konuşmam gerekmiyordu. Dört plastik bomba Hesap Odası'nı kolaylıkla yerle bir edebilir.
  
  
  "Dostum, bizi burada bırakmayacaksın." Bu, yerdeki siyah adamın bir sorusundan çok bir ricasıydı. Beni görmek için döndü. Bir süre önce inlemeyi bıraktı.
  
  
  Ona gülümsedim. "Hayır Raymond. Sen ve şişman arkadaşın benimle geleceksiniz.” Yerde oturan ve kan çanağı gözleriyle bana bakan Koca Julie'ye baktım. "Birinin bana Temel Reis Franzini'den bir mesaj iletmesini istiyorum."
  
  
  "Ne Mesajı?" Raymond memnun etmeye hevesliydi.
  
  
  "Ona bugünkü çalışmasının Gaetano Ruggiero tarafından takdir edildiğini söyle."
  
  
  “Şey, kahretsin...” Bu Koca Julie'ydi. Yırtık burnundan yüzüne kan akıyordu.
  
  
  Ataşemi, tüm suçlayıcı belgelerin içinde olduğundan emin olarak dikkatlice yeniden paketledim, sonra kapatıp kilitledim. Raymond ve Koca Julie'yi ayağa kaldırdım ve odanın ortasında durmalarını sağladım, ben de etrafta dolaşıp fünyelerin her birinin zamanlayıcılarını çalıştırdım. Sonra üçümüz aceleyle oradan çıktık, merdivenlerden çatıya uçtuk ve kapıyı arkamızdan çatıya çarptık.
  
  
  Raymond ve Koca Julie'yi tekrar yüz üstü yatmaya zorladım, sonra derin bir nefes aldım ve cılız tahta köprüyü geçerek bir sonraki binaya doğru koştum. Karşıya geçtiğimde tahtayı uzaklaştırdım, çatıya fırlattım ve kendi kendime sevinçle ıslık çalarak merdivenlerden aşağı yürümeye başladım. Güzel bir gece çalışmasıydı.
  
  
  Merdivenlerin yarısına geldiğimde yandaki binadan dört güçlü patlama geldiğinde binanın sallandığını hissettim. Dışarı çıktığımda 415 West Broadway'in en üst katı yanıyordu. Yangın alarmını çalıştırmak için köşede durdum, sonra Altıncı Caddeye doğru yöneldim ve şehrin yukarısına doğru giden bir taksiyi çevirdim. Programın finali olan Amram konseri bitmeden Philomina'nın yanındaki yerime döndüm.
  
  
  Elbiselerim biraz darmadağınıktı ama Muhasebe Odası'nın zemininde yuvarlanan kirlerin çoğunu silkelemiştim. Bugün bazı insanların konserlerde giydiği resmi olmayan kıyafetler pek fark edilmiyor.
  
  
  Bölüm 15
  
  
  
  
  Ertesi sabah Philomina işe giderken Sayıştay'dan aldığım evrakları katlayıp Ron Brandenburg'a gönderdim. Orada FBI'ın, Hazine Bakanlığı'nın ve Güney Bölgesi Organize Suçlarla Mücadele Birimi'nin bir otobüs dolusunu taşımaya yetecek kadar insan vardı.
  
  
  
  
  
  önümüzdeki altı ay boyunca.
  
  
  Daha sonra Washington'u aradım ve başka bir 17B patlayıcı seti sipariş ettim. Kendimi Çılgın Bombacı gibi hissetmeye başlamıştım ama sadece bir tabanca ve kamayla mafyayla tek başına baş edemezsin.
  
  
  Sonunda hazır olduğumda Louis'i aradım.
  
  
  Adeta telefon hattının üzerinden üzerime atladı. “Tanrım, Nick, aradığına çok sevindim! Bütün bu lanet yer çıldırmış durumda! Acilen buraya gelmeniz gerekiyor. Biz…"
  
  
  "Yavaş ol, yavaşla. Ne oluyor?"
  
  
  "Tüm!"
  
  
  "Sakin ol Louis. Sakin ol. Neler oluyor?
  
  
  O kadar heyecanlıydı ki bana söylemesi zordu ama sonunda ortaya çıktı.
  
  
  Ruggiero'nun kalabalığından biri Sayıştay'ı havaya uçurdu; itfaiyeciler dövülen, bağlanan ve çatıda ölüme terk edilen iki gardiyanı zar zor kurtarabildi.
  
  
  Ölüme terk edildi, kahretsin! Ama hiçbir şey söylemedim.
  
  
  Louis, diye devam etti, Temel Reis Franzini öfkeliydi, somurtkan depresyon dönemleri arasında tekerlekli sandalyesinde oturup pencereden dışarı baktığında bağırıyor ve masaya vuruyordu. Louis, "Muhasebe Odası'nın yok edilmesi bardağı taşıran son damla oldu," diye mırıldandı. Franzini'nin çetesi, mafya açısından "şiltelere gitti", şehir boyunca altı ila on "askerin" her zamanki barınaklarından uzakta, birbirleri tarafından korunarak saklanabileceği çıplak daireler kurdu. İçlerinde kalan mafya mensupları için ek şiltelerle donatılmış daireler, yalnızca “barınak” olarak değil, aynı zamanda düğmeli adamların karşı güçlere saldırabilecekleri üs olarak da hizmet ediyordu.
  
  
  Bu, Gallo ve Columbo'nun Columbo'nun felç olması ve Gallo'nun ölmesiyle sonuçlanan bir savaştan bu yana New York'taki en büyük çete savaşının başlangıcıydı.
  
  
  Louis, ben, Locallo ve Manitti, yarım düzine Franzini haydutuyla birlikte Houston Caddesi'ndeki üçüncü kattaki bir apartman dairesinde şiltelere yaklaştık. Sokağın güzel manzarasını sunan üç penceresi vardı ve -çatıya açılan kapıyı kapattığımda- tek bir erişim yolu vardı: dar bir merdivenden yukarı çıkmak.
  
  
  İçeri girdik, oturduk ve bir sonraki adımı bekledik. Ruggiero Caddesi'nin birkaç blok ilerisinde de aynısını yaptılar. Benzer şekilde işgal edilmiş yarım düzine başka dairemiz vardı ve rakiplerimiz de öyle: her birinde yarım düzine veya daha fazla ağır valiz vardı; her birinde tam bir tabanca, tüfek, hafif makineli tüfek ve mühimmat vardı ve her birinin kendi yerel habercisi vardı. gazeteler, taze biralar ve paket yiyecekler getiriyorlar; her birinin 24 saat boyunca kendi poker oyunu var, her birinin kendi sonsuz televizyonu var ve her birinin kendi dayanılmaz can sıkıntısı var.
  
  
  Philomina günde üç kez telefondaydı, bu yüzden Louis'in kukuletalı arkadaşlarından birinden bazı müstehcen sözler öğrenmişti. İki dişini kırdım ve sonrasında kimse yorum yapmadı.
  
  
  Bizi dış dünyayla iletişim halinde tutan Philomina ve elçimizin her gün getirdiği gazetelerdi. Aslında özel bir şey olmadı. Filomina'ya göre Gaetano Ruggiero'nun Spelman'ın ölümüyle ya da Sayıştay'daki bombalamalarla hiçbir ilgisinin olmadığı konusunda ısrar ettiği söylentisi vardı. Müzakere etmek istediğini söyleyip duruyordu ama Temel Reis soğukkanlılığını korudu. Birkaç yıl önce San Remo'yla yaşanan kargaşa sırasında Ruggiero'nun son müzakeresi, San Remo'nun öldürülmesiyle sonuçlanan bir tuzaktı.
  
  
  Öte yandan Philomina'ya göre Temel Reis, Ruggiero'nun gerçekten müzakere etmek istiyorsa rakibine karşı daha fazla düşmanlık yaratmak istemediğine inanıyordu. Böylece iki hafta boyunca her iki grup da o kasvetli apartmanlarda hayali gölgelere atlayarak takıldı.
  
  
  İtalyan mafya üyeleri bile zamanla sıkıcı olabiliyor. Hiçbir sebepten dolayı daireyi terk etmememiz gerekiyordu ama Philomina ile kimse olmadan konuşmak zorundaydım. Bir akşam diğerleri biraz daha soğuk bira içme fikrini onayladılar -benim önerim- ve ben de gidip onu almaya gönüllü oldum. Başkalarının Franzini'nin öfkesi ve kendimi maruz bıraktığım tehlike konusundaki uyarılarını reddetmeyi başardım ve onlar da sonunda benim tüm topluluktaki en çılgın kişi olduğuma inanarak bunu kabul ettiler.
  
  
  En yakın marketten dönerken Philomina'yı aradım.
  
  
  "Sanırım Joe Amca Bay Ruggiero ile tanışmaya hazırlanıyor" dedi bana.
  
  
  Bunu göze alamazdım. Savaş planımın yarısı, bir kalabalığı diğerine karşı kışkırtmak, işleri Komisyon'un müdahale etmek zorunda kalacağı kadar hararetli bir seviyeye çıkarmaktı.
  
  
  Biraz düşündüm. "İyi. Şimdi dikkatlice dinle. Jack Gourley on dakika sonra daireyi arayıp Louis'i istesin. Daha sonra Jack'in Louis'e söylemesini istediğim şeyi ona ayrıntılı olarak anlattım.
  
  
  Ben döndükten yaklaşık beş dakika sonra telefon çaldı ve Louis cevap verdi.
  
  
  "Evet? Şaka yapmıyorum? Elbette... Elbette... Tamam... Evet, elbette... Hemen...? İyi".
  
  
  Yüzünde heyecanlı bir ifadeyle telefonu kapattı. Omuz kılıfına göğsüne astığı büyük 45'liği çekingen bir tavırla bastırdı. "Bu Joe Amca'nın oğullarından biri" dedi.
  
  
  "Birkaç dakika önce Bleecker Caddesi'nde üç adamımızın öldürüldüğünü söyledi."
  
  
  Sordum: “Kim öldürüldü, Louis? Tanıdığımız var mı? Ne kadar kötü?
  
  
  Başını salladı ve kollarını açtı. "Tanrı! Bilmiyorum. Adam haberi yeni aldığını söyledi. Başka hiçbir ayrıntıyı bilmiyordum." Louis durdu ve etkileyici bir şekilde odaya baktı. “Joe Amca'nın Ruggiero'nun adamlarını vurmamızı istediğini söyledi. İyi vurdular."
  
  
  Bu kez heyecan, Louis'in daha önce hissetmiş olabileceği tüm şüpheleri bastırdı. Savaş yarışı insanlara bunu yapıyor, Louis bile bu dünyadandı.
  
  
  * * *
  
  
  O gece, iki konforlu limuzinde sekiz kişi olarak New Jersey'deki Garden Park Casino'yu ziyaret ettik. Garden Park Otel'in asansör operatörü gibi giyinmiş lobi güvenlik görevlisi sorun değildi; Yalnızca sözde var olmayan on üçüncü kattaki Casino'ya giden özel asansörün operatörü yoktu. Güvenlik görevlisini silah zoruyla asansöre bindirdik, ikisini de bayılttık ve asansörü kendimiz çalıştırdık.
  
  
  Önümüzde makineli tüfeklerle hazır bir şekilde asansörden çıktık. Harika bir sahneydi. Yüksek tavandan kristal avizeler sarkıyordu ve peluş perdeler ve derin halılar, krupiyerin şarkı söylemesini, rulet çarkındaki çelik topun tıklamasını ve ara sıra heyecan nidalarıyla noktalanan sessiz konuşmanın altında yatan uğultuyu bastırıyordu. Doğu Yakasının en büyük pasajıydı.
  
  
  İyi dikilmiş bir smokin giymiş yakışıklı bir adam hafif bir gülümsemeyle döndü. 30 yaşlarındaydı, biraz tıknaz ama zekiydi, simsiyah saçları ve parlak, zeki gözleri vardı - Anthony Ruggiero, Don Gaetano'nun kuzeni.
  
  
  Girişimizin önemini bir milisaniyede anladı, topuklarının üzerinde döndü ve duvardaki anahtara doğru atladı. Loklo'nun makineli tüfeği öfkeyle ateş etti; büyüleyici bir atmosferde acımasız şiddet. Ruggiero'nun sırtı görünmez dev bir el tarafından ikiye kesilmiş gibi büküldü ve bir bez bebek gibi duvara çöktü.
  
  
  Birisi çığlık attı.
  
  
  Blackjack masasına atlayıp tavana ateş ettim, ardından da silahımla kalabalığı tehdit ettim. Üç metre ötedeki barbut masasında Manitti de aynısını yapıyordu. Louis, göz ucuyla asansörün yanında durup Ruggiero'nun cesedine baktığını görebiliyordum.
  
  
  "Tamam" diye bağırdım. "Herkes sessiz olsun ve hareket etmesin, kimse zarar görmez." Soldaki krupiye aniden masasının arkasına çömeldi. Grubumuzla birlikte gelen diğer mafyacılardan biri onu başından vurdu.
  
  
  Aniden hareketsiz, ölümcül bir sessizlik oluştu. Franzini'nin haydutları daha sonra kalabalığın arasından geçerek masalardan ve cüzdanlardan para toplamaya, yüzükleri, saatleri ve pahalı broşları almaya başladı. Büyük kalabalık da Louis gibi şok olmuştu.
  
  
  Yedi dakikadan kısa bir süre içinde oradan çıktık ve limuzinlerimizle Hollanda Tüneli'ne ve Greenwich Village'daki saklanma yerimize doğru geri döndük.
  
  
  Louis tekrarlamaya devam etti. - "Tanrı!" "Tanrı!"
  
  
  Onun omzuna hafifçe vurdum. "Sakin ol Louis. Bunların hepsi oyunun bir parçası!" Kendimi biraz kötü hissettim. İnsanların bu şekilde vurulmasından da hoşlanmıyorum ama bunu göstermenin bir anlamı yoktu. Sakin olmam gerekiyordu. Ama bu kez sahte telefon görüşmesini ben ayarladığım için sorumluluk bana yüklendi. Beni uzun süre rahatsız etmesine izin veremezdim. Benim oynadığım oyunu oynadığınızda birileri yaralanabilir.
  
  
  Ve hemen ertesi gün birçok insan hastalandı.
  
  
  İlk olarak Ruggieros, MacDougal Caddesi'ndeki Alfredo's Restoranı'na baskın düzenledi; burada, emirlere aykırı olarak, dört Temel Reis kamyon korsanı öğle yemeği yemek için gizlice kaçmıştı. İki militan arkadan gelerek oturdukları sırada makineli tüfeklerle onlara ateş etti ve hızla uzaklaştı. Dördü de masalarında öldü.
  
  
  Franzini karşılık verdi. İki gün sonra Ruggiero ailesinin yaşlanan teğmeni Nick Milan, Brooklyn Heights'taki evinden kaçırıldı. İki gün sonra, ağır tellerle bağlanmış cesedi bir çöplükte bulundu. Başının arkasından vuruldu.
  
  
  Arsız Wright daha sonra saman nezlesi hapları almaya gittiği doktorun muayenehanesinin merdivenlerinde öldürüldü.
  
  
  Sırada, Ruggiero'nun uzun süredir astı olan Frankie Marchetto vardı; arabasının direksiyonunda göğsünden dört kez vurulmuş halde bulundu.
  
  
  Franzini'nin iki adamının çıplak cesetleri Jamaika Körfezi'nde sürüklenen bir teknede bulundu. İkisinin de boğazı kesildi.
  
  
  Ruggiero çetesinin liderlerinden biri olan Mickey Monsanno - Mickey Mouse, oğullarından birini arabasını garajdan çıkarması için gönderdiğinde yaralanmadan kurtuldu. Adam kontağı açtığında araba patladı ve onu anında öldürdü.
  
  
  Bardağı taşıran son damla Cuma günü, pompalı tüfekler ve makineli tüfeklerle silahlanmış altı Ruggiero adamının Franzini Olive Oil Co.'ya baskın yapmasıyla geldi.
  
  
  Franzoni'yi ancak bir kaza kurtardı; Filomina, parktaki günlük yürüyüşüne Temel Reis'i götürmüştü. Ofisteki diğer dört adam vuruldu, ancak iki kadın katip zarar görmeden kaldı.
  
  
  Temel Reis'in Ruggiero'nun Garden Park arazisine baskın yapma yönündeki tuhaf planına son rötuşları yapıyorduk ki plan aniden iptal edildi. Mafya işlerine olan ilginin aniden artmasından ve ölü sayısının her geçen gün artmasından endişe duyan Komisyon'un, durumu gözden geçirmek üzere New York'ta bir toplantı düzenlediği söylendi.
  
  
  Houston Caddesi'ndeki dairemizden çıkıp eve doğru yola çıktığımızda Louis yeniden heyecanlanmıştı; Louis Village'daki bekar evine, ben de Philomina'ya dönüyordum."
  
  
  “Oğlum, Nick! Biliyorsun, hepsi gelmeli! Havalı Joey Famligotti, Frankie Carboni, Littles Salerno, tüm büyük adamlar! Ellie Gigante bile Phoenix'ten geliyor! Bir toplantı yapacaklar. Cumartesi sabahları."
  
  
  Sesi Amerika'nın en önemli yedi suç şahsiyetinden değil, en sevdiği beyzbol kahramanlarının şehre gelmesinden bahseden bir çocuk gibiydi.
  
  
  İnanamayarak başımı salladım ama ona gülümsedim. "Nerede olacak?"
  
  
  "Park Avenue ve On Beşinci Cadde'deki Bankacılar Birliği Toplantı Odası."
  
  
  "Dalga mı geçiyorsun? Burası şehirdeki en muhafazakar banka.”
  
  
  Louis gururla güldü. "Biz buna sahibiz! Ya da en azından hisselerimiz var demek istiyorum.”
  
  
  "Harika" dedim. Sayıştay'dan aldığım evrakları daha dikkatli okumalıydım ama neredeyse buna zamanım olmadı. Louis'nin omzuna dokundum. "Tamam Paisano. Bugün Philomina'yla randevum var. Beni istiyor musun?"
  
  
  Kaşlarını çattı. "Hayır bu gün değil. Ancak Cumartesi günü her komiserin bankaya iki kişiyi yanında götürmesi gerekiyor. Benimle ve Joe Amca'yla gelmek ister misin? Çok eğlenceli olabilir."
  
  
  "Elbette" diye düşündüm. Başıboş sevinç. "Bana güven Louis." dedim. "Harika bir fikir gibi görünüyor." El salladım ve taksiye bindim ama doğrudan Philomina'ya gitmek yerine şehrin yukarısındaki Park Avenue'deki Banker's Trust Association'a gittim. Nasıl göründüğünü görmek istedim. Korkunç görünüyordu.
  
  
  Otobüs durağına gittim, 17B kitimi aldım ve sorunumu düşünmek için Chelsea'ye geri döndüm. Komisyon toplantısına katılma fırsatı bir lütuftu ama bundan en iyi şekilde yararlanmanın bir yolunu bulmam gerekiyordu. Kolay olmayacak. Yarın Bankacıların Güven Derneği binası, her biri patronunu koruma konusunda fanatik olan gangsterlerle dolup taşacak.
  
  
  İşin tuhafı, o akşam yemekten sonra bana bu fikri veren kişi Philomina'ydı.
  
  
  Kanepede yanıma sokuldu ve esnedi. "Yarın Joe Amca ve Louis ile buluşmaya gittiğinde bana bir iyilik yap, tamam mı?"
  
  
  Elimi göğsüne koydum: "Elbette."
  
  
  "Şimdi kes şunu!" Elimi çekti. "Ofise giderken durup Joe Amca için yeni bir sıcak su şişesi alabilir misin?"
  
  
  "Sıcak su şişesi?"
  
  
  "Bu kadar şaşırma. Bilirsin... şu kırmızı kauçuk şeylerden biri. Joe Amca kontrol edemeyecek kadar kötü bir şekilde titremeye başladığında, elinde tutabileceği sıcak bir ısıtma yastığı ona yardımcı olacak gibi görünüyor. Her zaman yanında taşıyor. tekerlekli sandalyesinin koltuğunun altındaki bu küçük rafta, böylece istediği zaman rahatça kullanabiliyor."
  
  
  "Tamam madem öyle diyorsun. Eskisine ne oldu?
  
  
  "Sızıntı başladı" dedi. "Uzun süredir kullanıyordu."
  
  
  O gece Dokuzuncu Cadde ile Yirmi Üçüncü Cadde'nin köşesindeki eczaneye gittim ve bir tane satın aldım. Sonra o gecenin ilerleyen saatlerinde Philomina'nın derin uykuda olduğundan emin olduğumda ayağa kalktım ve onu dikkatlice plastikle doldurdum.
  
  
  Sulu bir ısıtma yastığına bir patlayıcı, zamanlayıcılı bir fünye yerleştirmek zordu, ama yine de başardım. Toplantının ertesi sabah saat onda başlaması planlanmıştı, bu yüzden zamanlayıcıyı on buçuğa ayarladım ve parmaklarımı çaprazladım.
  
  
  Lanet şey patladığında etrafta olmamanın bir yolunu bulmam gerekiyordu çünkü gerçekten patladığında büyük bir patlama olacaktı. Ama kulaktan kulağa oynamam gerekecek. Neyse, o gece yatakta oldukça huzursuz olduğumu itiraf etmeliyim.
  
  
  
  
  Bölüm 16
  
  
  
  
  
  
  Locatello, Temel Reis'i, Louis'i ve beni ofisten Bankacılar Birliği'ne götürdü ve Temel Reis'i arabadan tekerlekli sandalyesine yerleştirmemize yardım etti. Sonra Louis tekerlekli sandalyeyi iterken ben de onun yanında yürürken büyük bir binaya girdik.
  
  
  Toplantı odası otuzuncu kattaydı ama zemin kattaki lobide bizi kibarca silah açısından kontrol eden çok yetenekli iki haydut tarafından durdurulduk. Temel Reis'in ütüsü yoktu ama Louie'nin gülünç derecede küçük bir Derringer'ı vardı ve ben Wilhelmina ile Hugo'yu vermek zorunda kaldım. İki mafya üyesi bana silahım için numaralı bir makbuz verdi ve asansöre bindik. Temel Reis'in tekerlekli sandalyesinin koltuğunun altındaki rafta bulunan sıcak su şişesini kimse fark etmedi.
  
  
  Gaetano Ruggiero iki adamıyla birlikte çoktan oradaydı.
  
  
  Toplantı odasının dışındaki geniş koridora girdiğimizde. Odanın diğer ucunda uzun boylu ve sert bir adam duruyordu; düşündüğümden daha gençti ama siyah favorilerinde gri noktalar vardı. Hırsızlık ve kumar onun ana ilgi alanlarıydı, sözde saf suçtu ama aynı zamanda uyuşturucu da kullanıyordu ve cinayet onun yaşam biçimiydi. Gaetano'nun emriyle amcası yaşlı Don Alfredo Ruggiero, genç adamın ailenin sorumluluğunu alabilmesi için öldürüldü.
  
  
  Diğerleri de iki korumayla birlikte bizi takip etti.
  
  
  Joseph Famligotti - Havalı Joey - Buffalo'dan. Kısa, tıknaz, esmer, şişman bir yüze ve beline kadar uzanan kocaman bir göbeğe sahip. Yürürken topallıyordu, ceketinin düğmelerini karnına yaslayacak şekilde açmıştı. Ruggiero ve Franzini'ye nazikçe gülümsedi ve ardından doğrudan toplantı odasına yürüdü. İki koruması saygıyla koridorda kaldı.
  
  
  Detroit'ten Frankie Carboni. Gri saçlı, zengin görünümlü, güzelce dikilmiş gri yünlü bir takım elbise, gri sivri uçlu ayakkabılar, gri ipek gömlek ve beyaz ipek kravat giyiyor. Eski bir Detroit çetesini miras aldı ve onun kana susamış taktiklerini, tüm organize suçların kıskandığı acımasız ama etkili bir operasyona kanalize etti. Neşeli bir beyefendiye benziyordu.
  
  
  Mario Salerno - Küçük Toplar Salerno - Miami'den - Kuş gibi, kafası şüpheli bir şekilde ileri geri hareket eden buruşuk küçük bir adam, aşırı bronzlaşmış derisi keskin tanımlanmış kemikler, büyük gagalı bir burun ve sivri bir çene üzerinde garip bir şekilde geriliyor. Havana'daki kumarhanelerde başladı, Miami'ye taşındı, ardından kanlı dokunaçlarını Karayipler'in derinliklerine ve batıda Las Vegas'a kadar uzattı. Yetmiş altı yaşında, Amerika'nın en yaşlı çete patronuydu ama emekli olmayı planlamıyordu. Mesleğini seviyordu.
  
  
  Phoenix'ten Alfred Gigante. Mario Salerno kadar bronz tenli, orta boylu, düzgün giyinmiş, kamburu çıkmış, her hareketi yavaş ve dikkatli, yetmiş bir yaşının her birini gösteriyor ama çarpıcı mavi gözleri soğuk ve saçsız kafasını delip geçiyor. Cinsel zevklerinin küçük kızlara yönelik olduğu söyleniyordu. Amerika Birleşik Devletleri'ne ilk büyük eroin ithalatçılarından biri olarak mafya saflarına yükseldi.
  
  
  Anthony Musso - Rahip Tony - Little Rock, Arkansas'tan. Zengin, samimi bir görünüme sahip, uzun, ince ve zarif. Parmaklarında elmas yüzükler parlıyordu ve kravatından elmas bir iğne parlıyordu. 1930'ların başındaki çete savaşlarında sol gözünü kaybetmeden önce sol gözünün etrafındaki yara izlerini gizleyen mavi güneş gözlüğü takıyordu. Yetmiş bir yaşında olmasına rağmen, çalıntı mallardan diğer operasyonlarından daha fazla para kazandığını iddia etmesine rağmen hala fuhuşun kralıydı.
  
  
  Teker teker toplantı odasına girdiler. Açık kapıdan onları masanın üzerinde el sıkışırken ve hoş sohbetler yaparken görebiliyordum. Amerika'nın En Tehlikeli Yedi Adamı. Louis tarafından tekerlekli sandalyede taşınan Temel Reis Franzini içeri giren son kişiydi. İçeri girdiklerinde tekerlekli sandalyenin altında sıcak su bulunan bir rüya gördüm.
  
  
  Geri kalanımız, yaklaşık on beş kişi, koridorda huzursuzca durup birbirimize şüpheyle baktık. Kimse konuşmadı. Daha sonra toplantı odasının kapısı kapandı.
  
  
  Yumruğum sarsılarak sıkıldı. Louis'in toplantı odasında amcasıyla birlikte kalmasını beklemiyordum. Kahretsin! Bu adamı sevdim! Ama tabii ki benim işimde bunu karşılayamazsın.
  
  
  Tam çıkmak üzereydim ki kapı açıldı ve Louis dışarı çıkıp kapıyı arkasından kapattı. Yanıma geldi.
  
  
  Ben saatime baktım. 10:23. Yedi dakika kaldı. "Hadi gidelim." dedim umursamaz bir tavırla. "Hadi yürüyüşe çıkıp biraz hava alalım."
  
  
  Saatine baktı ve gülümsedi. "Kesinlikle! Neden? En az bir saat, belki daha fazla orada kalacaklar. Kahretsin! Bu Frank Carboni değil mi? Tanrım, bu adam çok zengin görünüyor. Ve Tony bir rahip! Onu bir kez gördüm..."
  
  
  Asansörle ana lobiye indiğimizde, soyunma odasındaki silahları toplayıp Park Avenue'ya çıktığımızda hâlâ konuşuyordu.
  
  
  Bankacılar Birliği binasının otuzuncu katının büyük bir kısmı patlamayla yok olduğunda caddeyi yeni geçmiştik ve büyük bir ofis binasının meydanında akan çeşmelere bakıyorduk.
  
  
  Louis döndü, bir elini koluma koydu ve binanın yan tarafından yükselen siyah dumana baktı. "Bu neydi?"
  
  
  "Sadece bir tahmin" diye cevapladım kayıtsızca, "ama sanırım sen az önce New York'taki en büyük ikinci Mafya ailesinin reisi oldun."
  
  
  Ama beni duymadı. Zaten koşuyordu, bir futbol defans oyuncusu gibi Park Bulvarı trafiğinden kaçıyordu; çaresizce binaya, Joseph Amcasına ve kendi sorumluluğuna dönmek istiyordu.
  
  
  İçten içe omuz silktim ve bir taksi çevirdim. Bildiğim kadarıyla işim bitmişti.
  
  
  Tek yapmam gereken Philomina'yı dairesinden alıp havaalanına gitmekti. Cebimde iki bilet vardı ve karar verdim
  
  
  Karayipler'de ikimiz yaklaşık üç haftayı sadece dinlenerek, sevilerek ve dinlenerek geçirebiliriz. Daha sonra Washington'a rapor vereceğim.
  
  
  İçeri girdiğimde beni dairenin kapısında karşıladı, kollarını boynuma doladı ve tüm vücudunu bana bastırdı.
  
  
  "Merhaba tatlım." dedi mutlulukla. "Oturma odasına gelin. Senin için bir sürprizim var".
  
  
  "Sürpriz?"
  
  
  "Senin arkadaşın." Gülüyordu. Oturma odasına yürüdüm ve David Hawk kanepeden bana gülümsedi. Ayağa kalkıp elini uzatarak ona yaklaştı. "Seni görmek çok güzel Nick," dedi.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Şahinin Ölümü
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Şahinin Ölümü
   Bölüm 1
  
  
  
  
  Odamda çalan telefon, karşı evdeki adamın otuz saniye daha yaşamasına izin verdi. Telefonun tekrar çalacağından, sonra yirmi saniye susup iki kez daha çalacağından emindim; Bu, Hawk'ın özel iki zil sistemiydi ve onu hemen aramam için bana işaret veriyordu. Yıllar geçtikçe, Hawk sinyalinin ilk zilden ne zaman geleceğini neredeyse içgüdüsel olarak bilme duygusu geliştirdim. Ve yüz seferin doksan dokuzunda haklıydım. Zil ikinci kez çaldığında Anschutz 1413 Super Match 54 dürbününe yeniden odaklandım ve sonra sustum. İkinci çifte zil çalmadan önce tetiği çektim.
  
  
  İniş mükemmeldi. Caddenin karşısındaki yarı açık Fransız kapılardan kurbanımın alnında aniden üçüncü bir gözün belirdiğini gördüm. Bir AX ajanının bilgi almak için işkence görmesini bir daha asla mutlu bir şekilde izleyemeyecek iki kişi arasında bir fark vardı. Krischikov masaya çöktüğünde onların şeytani titreşmeleri sonsuza dek sona erdi. Sadece bu üçüncü göz, ışıkta parıldayan ve ardından burun köprüsünden aşağı doğru yuvarlanan küçük bir kan şişkinliği ortaya çıktığında canlı görünüyordu.
  
  
  Atışımdan kısa bir süre sonra telefonun ikinci çift zil sesi duyuldu ve eski püskü günlük dairemin açık penceresinden çekilerek tüfeğimi yatağın üzerine koydum ve ahizeyi aldım. Hawk'ın doğrudan numarasını aradım ve hemen cevap verdi.
  
  
  Her zamanki gibi, "Yanılmıyorsun," diye uyardı.
  
  
  Bu küçük Montreal dairesinde telefona şifreleyici yüklemeye gerek yoktu. Ve Hawk'ın hatırlatması ama o asla vazgeçmedi ve ben de otomatik olarak "Biliyorum" diye yanıt verdim.
  
  
  "Bu satışı zaten yaptın mı?"
  
  
  "Bay Kay onu yeni aldı," dedim ona "Şimdi bu ofisi mümkün olduğu kadar çabuk kapatıp yoluma devam etmem gerekiyor."
  
  
  Yaşlı Adam yavaşça, "Sanırım artık ev ofisinize dönme zamanınız geldi," dedi. "Şehirde hizmetlerinize ihtiyacı olan bir müşterimiz var." Bir süre bekledi ve sonra ekledi: "Bu, Washington'daki en büyük müşterilerimizden biri. Anladın?"
  
  
  Bu beni bir anlığına durdurdu. Hawk beni Washington'da pek sık istemezdi; rakiplerden birinin beni fark etmesi riskini almak istemedi - ne kendi tarafında ne de bizim tarafımızda; çünkü başkentte bir şey olursa, o ve o sırada orada olabilecek N dereceli ajanları bunun için suçlanacak. N derecelendirmesiyle ilgili sorun da bu - ben N3'üm - ve sonunda sorunu çözme izni. Herkes senin kötü bir adam olduğunu düşünüyor; Bu kesinlikle hem onların hem de bizim açımızdan bir duygudur; onların baş edemeyecekleri küçük kirli bir iş yapmadığınız sürece. Daha sonra Killmaster iş bitene kadar kahraman olur.
  
  
  Üstelik Hawk beni başka bir teşkilata ödünç verme konusunda hiçbir zaman fazla isteklilik göstermemişti ve onun "müşteri" derken yaptığı gönderme başka bir istihbarat teşkilatı anlamına gelebilirdi. Ona hangi süper istihbarat teşkilatının yine ortalığı karıştırdığını sormak istedim ve parçaları toplamamızı istediler ama şifrelenmemiş bir telefon görüşmesi yapıyorduk, dolayısıyla sorularım Amerika'ya dönene kadar beklemek zorunda kalacaktı.
  
  
  Dahası, Hawke'nin yavaş, kasıtlı ses tonunun, bir başka uzun günün sonundaki basit yorgunluktan çok daha fazlasını ifade etmek istediğini fark ettim. Bundan daha iyisini biliyordum. Yıllardır başarılı olmuş bir adam için, iş gerektirdiğinde en iyilerimizin yanında kendi başının çaresine bakabilirdi. Hayır, Hawk yorgun olduğu için bu tonda konuşmadı; ofiste birisi onunla birlikteydi ve sesindeki ihtiyatlı ton, ona nerede olduğum veya ne yaptığım hakkında ipucu verecek herhangi bir şey söyleme fırsatı vermemem konusunda beni uyardı.
  
  
  "Evet efendim." dedim kısaca.
  
  
  "Eşyalarını topla ve havaalanına git" diye talimat verdi kuru bir sesle. “Bir sonraki DC uçuşunda sana bir uçak bileti alacağım... Ah evet, tüm ekipmanlarına ihtiyacın olacağını sanmıyorum. "Sanırım bunlardan bazılarını yerel ofisinizde saklayabilirsiniz."
  
  
  Silahlı subayımızın en sevdiği tüfeklerden birini Montreal'de bıraktığımı öğrendiğinde mutlu olmayacağını biliyordum; ama Hawk açıkça benim bir an önce geri dönmemi istiyordu ve havaalanında izin nedeniyle gecikmemi istemiyordu ki bu silahla uçağa binmeye çalışırsam bu kaçınılmaz olurdu. Kendi silahlarım için özel olarak tasarlanmış kurşun korumalı bir evrak çantam vardı ama tüfeğim için yoktu.
  
  
  "Yarın sabah erkenden ofisinizde olacağım" dedim.
  
  
  Başka fikirleri vardı. "Hayır, doğrudan Watergate Oteli'ne gidin." Seninle orada iletişime geçeceğim. Zaten sizin adınıza bir rezervasyon yapılmış." Şifresiz telefonda bırakın oda numaramı, adımı bile söylemedi. "Oraya sizin için kıyafet getirecek birini gönderme cüretini gösterdim, umarım bunu yapmazsınız. akıl.
  
  
  "Hayır efendim. Çok düşüncelisiniz."
  
  
  Hawk bunu şirketinin önünde çok resmi bir şekilde oynadı ve onun özellikle önemli biri olması gerektiğini biliyordum; genellikle
  
  
  
  
  
  Pentagon ya da CIA iyilik istemeye geldiklerinde.
  
  
  Aynı sert şekilde vedalaştıktan sonra telefonu bıraktım ve bir süre ona baktım. Başkanın Hawke'nin ofisine gelmediğinden oldukça emindim. Ancak Washington'da Yaşlı Adam'ın gerçekten saygı duyduğu tek kişi vardı: Değişiklik olsun diye işleri yoluna koymayı başaran eski okul arkadaşlarından biri. Eşyalarımı aceleyle toplarken, Dışişleri Bakanı'nın Hawke ile ne konuştuğunu ve bunun beni nasıl etkileyebileceğini merak ettim.
  
  
  Bay Kay'in üç gözlü cesedinin henüz bulunmadığından ve birisinin ateş hattını tespit ettiğinden emin olmak için sokağı kontrol ettikten sonra, yerel ofisimizi aramak için telefonu tekrar elime aldım; Montreal'e giderken kullandığım kiralık arabayı ve bagajına kilitlediğim tüfeği almak için ayarlamalar yapmam gerekiyordu. En son paketlenen, omuz kılıfındaki Wilhelmina Luger'ım ve süet ön kol kılıfındaki Hugo Stiletto'mdu. Laboratuvar teknisyenlerinin ticari uçuşlarda silahlarla seyahat eden ajanlar için tasarladığı bir evrak çantasının içindeki orijinal bölmeye girdiler. Özel kurşun koruması, uçağa bindiğimizde alarmın çalmasını engelledi. Tüfek taşımak için benzer bir çanta yapacak zamanın olmaması üzücü; Silah ustamız Eddie Blessing'e bizzat iade etmek isterim. "Bebeklerinden" biri eve geldiğinde yüzü gerçekten aydınlanıyor. Çocukları yanıma alacak kadar mutluydum. Yakında onlara ihtiyacım olacağını hissettim.
  
  
  Sadece on dakika sonra aceleyle bavulumu topladığıma pişman oldum. Krischikov'un eski güvenlikli evinin karşısındaki köhne pansiyondan ayrılırken, caddenin iki kapısı aşağısında park ettiğim kiralık Nova'nın önünde iki adamın uzandığını fark ettim. Bir elimde valiz, diğer elimde evrak çantasıyla pek tehdit edici görünmüyordum çünkü arkamdan kapanan kapı sesine kısa bir süreliğine baktılar ve sonra konuşmalarına devam ettiler. Rus olduğunu öğrendim ve sokak lambalarının ışığında yüzlerine kısa bir bakış bana kim olduklarını anladı.
  
  
  Krischikov ve onun ayak izlerini takip eden ikiliyi izlediğim kısa süre boyunca onlara "Laurel ve Hardy" demeye başladım. Yerel AX ofisi bana onların gerçek kimliklerini ve casusların favori suikastçıları ve korumaları olarak görevlerini anlattı. Bir saat önce onların patronlarıyla birlikte geldiklerini ve onu saklandığı yerin önüne bıraktıklarını gördüm; sonra gittiler. O zamanlar, her zamanki gibi binaya onunla birlikte girmemeleri bana alışılmadık gelmişti ve yanlışlıkla onları bir görev için göndermiş olabileceğini varsaymıştım. Ancak görünüşe göre onlara geri dönüp dışarıda dolaşma emri verilmişti. Ya Krischikov'un onların bilmesini istemediği bir işi vardı ya da birini bekliyordu ve onları dışarıda beklemeye gönderdi, belki de ziyaretçisini alıp eve sokmadan önce onu kontrol etmeleri için.
  
  
  O anda gündemlerinin ne olduğu benim için önemli değildi; Üç gözlü adamın hizmetkarlarından biri Krischikov'un odasına girip cesedi bulmadan önce bu Nova'ya girip çıkmam gerekiyordu. Beni oradan çıkmaktan alıkoyan tek şey birkaç katildi. Ben de dahil olmak üzere halkımızın çoğunun neye benzediği konusunda bilgilendirildiklerinden oldukça emindim. Düşmanı sır olarak saklayacak kadar akıllı olan tek ağ bizim istihbarat ağımız değil.
  
  
  Şüphelerini uyandırmadan kapı eşiğinde daha fazla duramazdım ve Nova bu bölgeyi terk etmem gereken tek araçtı, o yüzden ona doğru yöneldim. AX'in beni uyardığı şişman adamın ölümcül bir kas yığını olduğu Hardy'nin sırtı bana dönüktü. Uzun boylu olan - tutsakları konuşmaya hazır olmadan önce küçük parçalar kesmekten hoşlanan ünlü bir sustalı bıçak uzmanı olan Laurel - yaklaştığım sırada doğrudan bana baktı, ancak konuşmaya dalmış olduğundan beni gölgelerde görmedi. .
  
  
  Arabanın bagajına doğru yürürken sokak lambasının küçük ışık çemberinin içinde olduğumu ve ben yaklaştıkça Laurel'in muhtemelen beni izliyor olacağını görebiliyordum. Kaldırıma doğru döndüğümde Hardy'nin sırtı, arkadaşını görmemi kısmen engelliyordu. Sırtın büyüklüğü bir M16 tankının yaklaşmasını engelleyebilirdi ama Laurel ortağından bir kafa kadar uzundu. Kaldırımdan inip bagajımı arabanın arkasına yerleştirirken, içgüdüsel olarak, Laurel'in benimle ilgili bir şeyin dikkatini çektiğini biliyordum. Başımı sokağa doğru çevirerek anahtarlarımı çıkardım ve bagajı açtım, Laurel'in konuşmayı bıraktığını ve arabanın arkasına doğru yürüdüğünü hissettim.
  
  
  Sustalı bıçağın sesi bana tanındığımı söyledi. Önümde beş inçlik çelikle bana saldırırken ona döndüm. Geri adım attım ve ivmesinin onu ileri, sonra geri taşımasına izin verdim.
  
  
  
  
  
  
  ve boynunun yan tarafındaki, kulağın hemen altındaki sinir merkezine vurdu. Yüzüstü bagaja düştü, ben de uzanıp kapağı sırtının küçük kısmına çarptım. Ağır metalin kenarı bel hizasına kadar ona çarptı ve omurgası olması gereken yüksek bir çatırtı duydum.
  
  
  Sandığın kapağını tekrar açtım ve ışığının zayıf yansımasında yüzünün acıyla buruştuğunu, ağzının kimsenin duymadığı sessiz acı çığlıklarıyla açık olduğunu gördüm.
  
  
  O sırada Hardy arabanın etrafında hantalca dolaşmış, jambona benzer ellerinden biri bana uzanmış, diğeri ise kemerindeki silahı bulmaya çalışıyordu. Krikonun sapını göğüsten çıkardım ve kolumun bir uzantısı gibi kullanarak onu o devasa puding yüzüne çarptım. Geri çekildi, kırık dişlerinin parçalarını tükürdü ve burnundan kan fışkırırken acıyla hırladı. Beni yakalamaya çalışan el, kriko kolunu ellerimden kaparken ikiye dörtlük sert bir direğe dönüştü. Havada uçtu ve sokağa uçtu.
  
  
  Eğer akıllı olsaydı, aşırı dolu karnı ile sıkı kemer arasına sıkışan silahını kurtarmaya çalışmaya devam ederdi. Bunun yerine, acıdan deliye dönerek öfkeli bir ayı gibi ileri atıldı; kollarını iki yana açarak ölümcül olacağını bildiğim bir kucaklamayla beni sarmaladı. Bunun onun tercih ettiği katliam yöntemi olduğu konusunda uyarıldım. Bildiğimiz en az iki adam neredeyse posa haline gelmiş, kaburgaları hayati organlara çarpmış ve kendi kanlarında boğularak korkunç bir şekilde ölürken bulundu. Tekrar kaldırıma çıktım; dev ellerine bakıyor.
  
  
  Ben o korkunç kucaklaşmadan uzaklaşırken ölü Laurel'in ayaklarına takıldı ve dizlerinin üzerine düştü. Ellerimi birbirine kenetleyerek ensesine koydum ve o da tüm boyuyla sokağa uzandı. Darbe çoğu insanı anında öldürebilirdi ama ben ona şaşkınlıkla bakarken kıkırdadı, sanki şaşkın beynini temizlemeye çalışıyormuş gibi devasa kafasını salladı ve diz çökmeye başladı. Elleri destek bulmak için uzandı ve ellerinden biri Laurel'in kaldırıma düşen sustalı bıçağına saldırdı. Bıçağın sapı yükselmeye başladıkça sosis gibi parmaklar dolandı. O kanlı, artık pürüzlü ağızda neredeyse bir gülümseme belirdi ve bana odaklanan küçük domuz gözleri vahşice parladı. Kim olduğumu anladığında da tanınma onlara geldi ve Rusça küfür ettiğinde dudaklarından kan aktı ve şöyle dedi:
  
  
  "Köpeğin oğlu! Seni ikiye böleceğim Carter ve domuzlara yem edeceğim. Boynundaki kaslar gerildi ve ağır nabzı, kalın boynunun kızarmış derisinin hemen altında tuhaf bir şekilde dans etti. Bana doğru iki tuhaf adım attı. Vikinglerin savunma hattı tarafından terk edilen bir oyuncu gibi, ezilmiş balkabağıyla onun çirkin suratına tekme attım.
  
  
  Güçlü et damlası yeniden ileri doğru atıldı. Bıçağı tutan el ilk önce sokağa çarptı, kalın boynu üzerine düşerken bıçağı dik tuttu. Kesilen atardamarından fışkıran kandan kaçındım ve Nova'nın arkasına doğru yürüdüm; Laurel'in hâlâ seğiren vücudunu bagajdan çıkardım ve kapağını çarptım.
  
  
  Bagajımı arka koltuğa koyarken sokağın karşısındaki evden çığlıklar duydum. İkinci kattaki açık Fransız kapılardan içeri girdi ve Krischikov'un cesedinin bulunduğunu anladım. Nova'ya girdiğimde, hızla hareketsiz olan caddeye çıktım ve havaalanına doğru yola koyuldum; kasvetli bir şekilde, üst kattaki adamın Krischikov'un korumalarını aramaya başladığında daha da fazla sürprizin beklediğini düşünüyordum.
   Bölüm 2
  
  
  
  
  Hawk'ın beni oynamaya zorladığı rol hakkında söylemem gereken tek şey, bunun iyi bir ortam olduğuydu. Watergate'e vardığımda odada bekleyen Gucci bagajının üzerindeki etiketlere göre ben Manhattan'ın Doğu 48. Caddesinden Nick Carter'dım. Adresin Turtle Bay'de büromuzun New York'ta ofis, "güvenli ev" ve konut olarak kullandığı kumtaşından olduğunu fark ettim. Çantalardaki kıyafetler açıkça pahalıydı, renkleri muhafazakardı ve kesimleri Batılı bir petrol milyonerinin zevkini anımsatıyordu. Bu Dallas ve Houston çocukları parlak tüvit ve ekoselerden hoşlanmıyor olabilir ama seyahat kıyafetlerinin eski padokta giydikleri Levi's kadar rahat olmasını seviyorlar. Yan yırtmaçlı geniş omuzlu ceketlerin üstüne mavi jean tarzı ön cepli ve onlarla birlikte gelen sert pirinç tokalı kemerler için geniş halkalı skinny pantolonlar eşlik ediyordu. Çok yumuşak beyaz pamuklu gömleklerin ön kısmında düğmeli çift cep vardı. Her şeyin doğru boyutta olduğunu fark ettim, hatta birkaç çift üç yüz dolarlık el yapımı çizme bile.
  
  
  Eşyalarımı devasa soyunma odasına yerleştirirken, "Eğer Hawke zengin bir petrolcüyü oynamamı istiyorsa" diye düşündüm, "hiç umurumda değil. Oda da yardımcı oldu. Yaşadığım bazı stüdyo daireler kadar büyük; başlangıçta bu şekilde tasarlandılar çünkü Watergate şu şekilde tasarlandı:
  
  
  
  
  
  
  İlk açıldığında burası bir yatakhaneydi; oturma odası/yatak odası, oturma odasıyla birleştiğinde yaklaşık yirmi dört fit uzunluğunda ve on sekiz fit genişliğindeydi. Tam boy bir kanepe, birkaç koltuk, büyük bir renkli televizyon, tam donanımlı bir mini mutfak ve girintide büyük bir çift kişilik yatak vardı.
  
  
  Terasa bakan tavandan tabana pencerelerden odaya ışık sızıyordu. On dönümlük Watergate kompleksinden görkemli, tarihi Potomac Nehri'ne baktım ve suyun üzerinde süzülen dört kafatası gördüm. Üniversite takımlarının ritmik bir şekilde küreklerini okşamasını izlerken yarış sezonunun başlamak üzere olduğunu fark ettim. Rakip dümencilerin hızlarını artırdığı anı tam olarak belirleyebildim çünkü mermiler hızlı akıntıyla aniden ileri doğru fırladı. Kürekçilerin yakın koordinasyonunu takdir etmem telefonun çalmasıyla kesintiye uğradı. Eminim Hawk telefonu açtığında öyle olmuştur. Ama o ses şunu söyledi: “Bay. Carter'ı mı? bana yüzde bir kez yanıldığımı söyledi.
  
  
  "Bu Bay Carter."
  
  
  “Bu kapıcı, Bay Carter. Arabanız ön kapıda.
  
  
  Hangi arabadan bahsettiğini bilmiyordum ama diğer yandan tartışmayacaktım. Basitçe cevap verdim: "Teşekkür ederim, şimdi gideceğim."
  
  
  Söylenene göre Nick Carter'ın Watergate'te olduğunu bilen tek kişi Hawk'tı, ben de onun benim için bir araba gönderdiğini sanıyordum; Lobiye yöneldim.
  
  
  Ön kapıya doğru giderken konsiyerj masasının yanından geçerken, tezgahın arkasındaki siyah takım elbiseli güzel bayana dikkatle beş dolarlık bir banknot verdim ve neşeyle, "Arabam hakkında aradığınız için teşekkürler" dedim. Eğer Hawk benim zengin olmamı isteseydi, AX parasıyla zengini oynardım.
  
  
  "Teşekkür ederim Bay Carter." Otelin girişini koruyan dairesel araba yoluna giden cam kapıyı iterken sofistike ses tonu beni takip etti. Kapıcı, garaj yoluna park etmiş her yerde hazır bulunan taksilerden birine işaret vermesi gerekip gerekmediğini sormaya başladı ve ben kaldırımın yanında duran Continental limuzinine doğru yürürken durdu. Tek tür olduğu için benim arabam olması gerektiğine karar verdim. Ben yaklaşırken yan tarafına yaslanan sürücü dikkatini çekmek için gerildi ve yumuşak bir sesle şöyle dedi: Carter? Başımı salladığımda kapıyı açtı.
  
  
  İçeride kimse yoktu, bu da beni biraz temkinli hale getirdi; En iyi arkadaşlarımın yakınlarda olduğundan emin olmak için içgüdüsel olarak Luger'ımın dış hatlarına ve kapağına dokundum, sonra sürücü direksiyon başında yerini alırken tekrar eldiven benzeri deri döşemeye yerleştim. Büyük arabayı garaj yolundan döndürüp Virginia Bulvarı'na doğru çevirdi ve orada sağa döndü.
  
  
  Trafik ışıklarında durduğumuzda kapıyı denedim ve sorunsuz açıldı. Bu beni biraz sakinleştirdi, ben de kol dayanağındaki panel kapağını kaldırdım ve beni sürücüden ayıran camı indiren düğmeye bastım. "Yolu bildiğinden emin misin?" Kolaymış gibi görünmeye çalışarak sordum.
  
  
  "Ah evet efendim" diye yanıtladı şoför. Bir dakika bekledim, nereye gittiğimizi bana anlatabilecek bir şeyler eklemesini bekledim ama hiçbir şey gelmedi.
  
  
  "Oraya sık gider misin?"
  
  
  "Evet efendim." İkiyi vur.
  
  
  "Uzak?"
  
  
  "Hayır efendim, birkaç dakika içinde Beyaz Saray'da olacağız."
  
  
  Eve koş. Aslında top parkını temizleyin; Beyaz Saray ziyaretleri her zamanki seyahat planımın bir parçası değildi. Kendime dedim ki, sen bir gecede Dışişleri Bakanlığı'ndan Başkanlığa geçtin. Ama neden?
  
  
  Ama yakında Silver Falcon adında bir kadına dadılık yapacağımı ve onun dünyadaki en patlayıcı kadın olduğunu söyleyen Başkan değil Hawk'tı.
  
  
  Gümüş Şahin.
  
  
  Hawk, "Adı Liz Chanley ve yarın Washington'a gelecek" dedi. "Ve senin işin ona bir şey olmayacağından emin olmak. Başkan ve Sekretere, kendisi artık tehlikede olmayana kadar onun güvenliğinin sorumluluğunu üstleneceğimizi söyledim."
  
  
  Hawk odadaki diğer iki kişiden bahsettiğinde sırayla her birine baktım. Elimde değildi. Başkan beni fark etti ve hafifçe başını salladı. Dışişleri Bakanı da beni bunu yaparken yakaladı ama gerçeği kabul ederek utancımı daha da artıramayacak kadar beyefendiydi. Geri dönmek için tek şansımın akıllı görünmek olduğuna karar verdim ve araya girdim: "Liz Chanley'nin kim olduğunu biliyorum efendim."
  
  
  Hawk, ödül adamlarından birinin kimin herkesin önemli olduğunu bilemeyebileceğini açıkça belirttiği için beni hemen orada öldürebilecekmiş gibi görünüyordu, ama o bunu kafasına yerleştirmeden önce daha sonra duracağını görünce rahatladım. Dışişleri Bakanı aniden sordu: "Nasıl?"
  
  
  "Ortadoğu'da birçok görevde bulundum efendim ve arka plan bilgilerimiz oldukça kapsamlı."
  
  
  "Liz Chanley hakkında ne biliyorsun?" Sekreter devam etti.
  
  
  “Şah Adabi'nin eski karısı olduğunu. Arapça adının Sherima olduğunu ve yaklaşık altı yıl önce üçüzleri olduğunu. Ve yaklaşık altı ay önce o ve Şah boşandı. O Amerikalı ve babası Tex'ti
  
  
  
  
  
  Adabi'de sondaj operasyonlarının düzenlenmesine yardım eden ve Şah'ın yakın dostu olan bir petrolcü olarak."
  
  
  Görünüşe göre kimse konuşmamı durdurmak istemiyordu, bu yüzden T. şöyle devam etti: “Şah Hasan, boşandıktan hemen sonra Suriyeli bir generalin kızıyla evlendi. Sherima yine Amerikan ismini kullanan Liz Chanley, yaklaşık iki hafta öncesine kadar Sidi Hassan'daki kraliyet sarayında kalıyordu, ardından ziyaret için İngiltere'ye gitti. Muhtemelen Washington bölgesinde bir yer satın almak ve yerleşmek için Amerika'ya dönüyor. Burada, çoğu Şah'la yaptığı diplomatik ziyaretler sırasında tanıştığı birkaç arkadaşı var.
  
  
  “Bu isme gelince,” dedim, “hiç duymadım. Sanırım gizli bir konu."
  
  
  Sekreter, "Bir bakıma evet," diye başını salladı ve dudaklarında zar zor fark edilen bir gülümseme belirdi. "Gümüş Şahin", Şah'ın düğününden sonra yeni kraliyet konumunu simgelemek için ona verdiği isimdi. Bu sorun başlayana kadar bu onların özel sırrıydı.”
  
  
  - başkan açıkladı. “Bunu tabiri caizse kod olarak kullandık.”
  
  
  "Anladım" diye yanıtladım. “Başka bir deyişle, bazı durumlarda doğrudan bunun hakkında konuşmak akıllıca olmadığında…”
  
  
  Hawke, Mc adına "O Gümüş Şahin oluyor" diye bitirdi.
  
  
  Başkana döndüm. "Efendim, eski kraliçe ve Adabi hakkında daha çok şey bilmem gerektiğine eminim."
  
  
  Dışişleri Bakanı, "İzniniz olursa Sayın Başkan, Bay Carter'ın bilemeyeceği bazı ayrıntıları ekleyeceğim," diye söze başladı. Onaylayan bir baş selamı aldıktan sonra şöyle devam etti: “Adabi küçük ama güçlü bir millettir. Güçlü çünkü en zengin petrol üreten ülkelerden biri ve ayrıca ordusu Ortadoğu'nun en iyi eğitimli ve donanımlı ordularından biri. Ve bu gerçeklerin her ikisi de öncelikle Amerika Birleşik Devletleri sayesindedir. Şah bu ülkede eğitim gördü ve Harvard'da yüksek lisans eğitimini tamamlarken babası kemik kanserinden öldü. Adabi'de yeterli tıbbi bakım olsaydı eski Şah daha uzun yaşayabilirdi ama yoktu ve ülkesini terk etmeyi reddetti.
  
  
  Sekreter şöyle devam etti: "Şah Hasan hükümdar olduğunda, halkından hiçbirinin bir daha asla tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymayacağına kararlıydı. Ayrıca tebaasının paranın satın alabileceği en iyi eğitim fırsatlarını aldığından emin olmak istiyordu. Ama Adabi'de o dönemde petrol bulunmadığı için para yoktu.
  
  
  "Hassan, topraklarının esasen diğer petrol üreten ülkelerle aynı jeolojik yapıya sahip olduğunu fark etti ve hükümetimizden arama sondajı konusunda yardım istedi. Teksas merkezli birkaç petrol şirketi, Başkan Truman'ın talebi üzerine bir şirket kurdu ve sondaj uzmanlarını Adabi'ye gönderdi. Herkesin hayal edebileceğinden çok daha fazla petrol buldular ve Sidi Hasan'ın kasasına para akmaya başladı."
  
  
  Sekreter ayrıca Hasan'ın eski karısının Adabi'deki Teksas petrol uzmanlarından birinin kızı olduğunu açıkladı. Liz Chanley, Şah'la evlendiğinde Müslüman oldu. Üç küçük kızlarıyla son derece mutluydular. Hiç oğlu olmamıştı ama bu artık Hasan için önemli değildi. Evlilik sözleşmesinde tacın küçük erkek kardeşine geçeceği öngörülüyordu. Dışişleri Bakanı, "Buna da eklemeliyim ki, ABD'yi de seviyor ama Hasan kadar sevmiyor" dedi.
  
  
  "Yıllar geçtikçe, özellikle de 1967 Arap-İsrail savaşından sonra" diye devam etti, "Şah Hasan, Arap konseylerinde ılımlı bir ses elde etmeyi başardı. Ancak üzerindeki baskı çok arttı. Son yıllarda fanatikler iki kez Hasan'ı öldürmeye çalıştı. Ne yazık ki Şah'a karşı komplo kuranların suikast girişimleri sadece adamlarını Şah'ın arkasından topladı."
  
  
  Durup Hasan'ın Sherima'dan neden boşandığını sormaktan kendimi alamadım.
  
  
  Dışişleri Bakanı başını salladı. “Boşanma Sherima'nın fikriydi. Bunu Hasan'a yapılan son suikast girişiminden sonra önerdi ama Hasan'ın bundan haberi olmadı. Ancak kendisine, kendisini terk etmesi durumunda diğer Arap ülkelerinin bunu onun gerçekten kendi saflarında olduğunun bir işareti olarak algılayıp onu devirme kampanyalarını durdurabileceklerini söyleyip duruyordu. Sonunda onu bunu kendi güvenliği için olmasa da küçük kızlarının iyiliği için yapması gerektiğine ikna etti.
  
  
  “Şerima da hemen yeniden evlenmesini öneren ve yeni eşinin Arap olması konusunda ısrar eden kişiydi. Aslında, Hasan'ı başka bir ülkedeki güçlü bir askeri adamla buluşturabilecek bir ittifak için, keşiften sonra kızı seçen de oydu."
  
  
  “Neden onun güvenliği konusunda bu kadar endişe var?” Diye sordum. Bana öyle geldi ki," diye açıkladım, "Şah'ın karısı olmaktan çıktığında hiçbir tehlikede olmayacaktı.
  
  
  Başkan Hawk'a döndü ve şöyle dedi: "Sanırım açıklamanın bu kısmını açıklığa kavuştursan iyi olur. Teşkilatınızın kaynakları eski Kraliçe Sherima'ya yönelik bir suikast planı hakkında bilgi verdi. Hawk'tan bana döndü, sonra tekrar bana döndü ve şöyle dedi: "Ve sizin teşkilatınız bir komplonun bir kısmını keşfetti"
  
  
  
  
  
  
  evliliğinin tüm süresi boyunca Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin gizli ajanı olarak hareket ettiğini kanıtlayın."
  Bölüm 3
  
  
  
  
  Hawk, "Elbette Gümüş Pala mekanizmasını biliyorsunuz," diye başladı. Bu gerçeği kabul etmemi beklemedi - ve baş ajanının elbette Orta Doğu'da olup biten her şeye aşina olduğu varsayımıyla Başkan'ı etkilemeye çalıştığı için onu suçlayamazdım; sonuçta iş CIA ve Pentagon protestoları nedeniyle bize çok ihtiyaç duyulan işletme fonlarını sağlamaya geldiğinde Adam oydu. Şöyle devam etti: "Kara Eylül hareketinin yaptırım kolu olarak kurulduğundan beri üyelerinin fanatizmi neredeyse her geçen gün arttı.
  
  
  “Son aylarda Scimitarlar tarafından işlenen vahşetin boyutu El Fetih'i bile alarma geçirdi. Yatağan'a işletme sermayesi sağlayan Kara Eylül, akan kanı durdurmaya çalışmaktan çekinir hale geldi. Yine de dizginleri sıkmaya çalışan Eylül liderlerinden biri Bağdat'ta öldürülmüş olarak bulundu. Irak hükümeti onun nasıl öldüğünü sakladı ama Bağdat ofisimiz onun “infazının” ayrıntılarını öğrendi. Elektrik çarptı. Soyulduktan, dövüldükten ve sakat bırakıldıktan sonra vücudunun etrafına bir zincir sarıldı; daha sonra devrenin uçlarına bir ark kaynak makinesinin terminalleri bağlanarak akım verildi. Her halka etini yakıyordu. O zamandan beri Scimitar'ın kendi yolu vardı; protesto yok."
  
  
  Hawk purosunu çiğnemek için durakladı ve devam etti: "Pala'nın lideri kendisini Allah'ın Kılıcı olarak adlandırıyor ve onun gerçek kimliğini yalnızca Eylül'ün yüksek komutasının iki veya üç üyesi biliyor. Gerçek adını bile söylemeye korkuyorlar. Bazı nedenlerden dolayı Şah Hasan'dan nefret ediyor ve onu tahttan indirmeye kararlı. En son suikast girişiminin arkasında olduğunu ve muhtemelen ilkini de kışkırttığını biliyoruz.
  
  
  "Sidi Hassan'daki ofisimiz Kılıç'ın üst düzey teğmenlerinden birini yakaladı ve onu Scimitar'ın planları hakkında bildiklerini bize anlatmaya ikna etti..."
  
  
  "Nasıl?" - başkana sordu.
  
  
  "Sayın?"
  
  
  "Onu nasıl ikna ettin?"
  
  
  Hawk, "Ark kaynağı tekniği kullandık" diye itiraf etti. “Ancak düğmeye basmadık. Adam Eylül liderinin idamına katıldı ve sonuçlarını gördü. Adamımız anahtara uzanırken konuştu.
  
  
  Kısa bir sessizlik oldu, ardından Başkan “Devam edin” dedi.
  
  
  Hawk, "Sherima, Hassan'a suikast girişiminde bulunulmak üzere hedef alındı" dedi. “Sword onun Amerika'ya döndüğünü öğrendiğinde harika bir plan yaptı.
  
  
  “Ya Washington'dayken öldürülmüş olsaydı? Ve aynı zamanda Hasan'a, evlilikleri boyunca Sherima'nın hükümetimizin gizli ajanı olduğuna dair kanıtlar sunuldu -elbette sahte ve sahte ama çürütülmesi neredeyse imkansızdı."
  
  
  “Ama tam tersi değil mi?” Diye sordum. "Eğer Amerika Birleşik Devletleri ajanı olsaydı burada güvende olmaz mıydı?"
  
  
  Houck, "İşte bu noktada küçük oyuncu devreye giriyor" dedi. “Şerima'ya yakın bir kaynaktan itiraf olduğu iddia edilen bir ifade aldı. Temel olarak, aslında Washington'a, kapitalist patronlarına, her zaman sevdiği adama yaptıklarından dolayı hayal kırıklığına uğradığını ve Hasan'a gerçeği söyleyeceğini söylemek için geldiğini söylüyor. O halde Kılıç'ın hikayesi, Şah'a onu nasıl kullandığını anlatamadan CIA tarafından öldürülmesiydi. Onun sahte "itirafı" elbette Şah'ın elinde olacaktır."
  
  
  "Şah buna inanacak mı?" Dışişleri Bakanı bilmek istedi.
  
  
  Hawke, "Ona duygusal olarak ne kadar derinden bağlı olduğunu biliyoruz; bu kadar aşık bir adamın nasıl tepki vereceğini söylemek zor" dedi. "Eğer Sherima'nın artık ona zarar vermek istemediği için ülkeyi terk etmek için boşanmaya çalıştığına ikna olabilseydi, onun CIA ile ilişkisine dair düzmece delilleri de mantıklı olarak kabul edebilirdi."
  
  
  "Bay Carter," dedi sekreter, "Şah Hasan bize karşı dönseydi Orta Doğu'da neler olacağını hayal edebiliyor musunuz? Uzun yıllar boyunca Hasan dünyanın kendi bölgesindeki en iyi dostlarımızdan biri olarak kabul edildi. Üstelik, Onun ordusu, topyekun savaş çabalarıyla ilgili olduğundan neredeyse bizim düşüncelerimizin ve Pentagon'un planlarının bir uzantısı haline geldi. Onun ABD'nin dostu olarak kalması hayati önem taşıyor."
  
  
  Dışişleri Bakanı'nın limuziniyle Beyaz Saray'dan AX genel merkezine giderken Hawk meşgul görünüyordu. Dönüş uçuşum, Watergate'teki odamı nasıl bulduğum ve monte etmemi istediği dolabın bana uygun olup olmadığı hakkında basit sorular sordu. Bana daha fazlasını anlatmak istediğinden neredeyse emindim ama bizi ondan ayıran ağır bölmeye rağmen sürücünün kulak misafiri olma riskini göze almadı. Şoföre bizi istediğimiz yere götürmesi ve ardından Başkan'la görüşecek başka bir şeyi olan sekreteri almak için geri dönmesi emredildi.
  
  
  
  
  
  
  
  Hawke'nin ofisinde otururken - elektronik uzmanlarına gözetleme cihazları olup olmadığını her gün kontrol ettirdiği için kendisini gerçekten güvende hissettiği tek oda - kendini en rahat hissettiği süre boyunca Dunhill'i çiğnedi. O, ofisinden akan sonsuz gönderiler, kodlu mesajlar ve durum değerlendirme raporları akışındaki en son haberleri aceleyle tararken, masasının önünde duran ağır meşe kaptan sandalyelerinden birinde rahatladım.
  
  
  Sonunda kağıt yığını üç manila klasörüne indirildi. Sherima'nın Teksas'taki çocukluğuna uzanan ve o zamandan bu yana yaptığı hemen hemen her şeyi içeren ilk kapsamlı dosyayı bana verdi. Eski kraliçeyle ilgili son haberlere dikkatimi çekerek, sabaha kadar bilgilerin hatırlanması talimatıyla bunları kısaca özetledi. Hawk'a göre Şah Hasan, boşandığı kadına karşı son derece cömert davrandı ve Zürih ofisimizin, Sidi Hassan'dan ayrıldığı gün hesabına 10 milyon dolar aktarıldığını öğrendiğini belirtti.
  
  
  Sherima'nın, Şah'ın şahsi Boeing 747'siyle Adabi'den ayrıldıktan sonra ilk gittiği Londra'daki AX ofisinde, böceklerimizin yakaladığı birkaç yüz saatlik filmin bir özeti vardı. Bana daha önce de söylendiği gibi Sherima'nın Washington yakınlarında kırsal bir yerde bir mülk satın almayı planladığı ortaya çıktı. Sidi Hasan'daki sarayda sevgiyle baktığı Arap aygırları ve damızlık kısrakları, yerleştiğinde ona nakledilecekti.
  
  
  Rapora göre Sherima sadece iki gün içinde DC'ye varacak. Buradaki Adab elçiliğine kendisi ve misafirleri için Watergate Oteli'nde bir oda ayarlaması emredildi. Hawk, "Her şey hazır" dedi. “Odanız bu süitin yanında. Bunu düzenlemek zor olmadı. Ancak bu paketi henüz düzeltemedik. Şu anda odada kalan çift, geldiği günün sabahına kadar ayrılmıyor ve ne yazık ki içindeki kadın iki gün önce virüse yakalandı ve o günden beri odadan çıkmıyor. Sherima'nın partisi gelmeden oraya birini göndermeye çalışacağız ama bir iki gün boyunca herhangi bir hataya güvenmeyin."
  
  
  Sherima'yla birlikte seyahat edecek kişilerin dosyalarını karıştırdım. İki tane vardı; A. koruma ve refakatçi. Bir mülk seçtiğinde, onun için tam bir personel işe alınacak.
  
  
  İlk dosya Abdul Bedawi'nin korumasını kapsıyordu. Tipik bir Arap kancası veren belirgin bir köprüye sahip burnu dışında Ömer Şerif'e benziyordu. Hawk, "Bu iş için Hasan tarafından özel olarak seçilmişti" dedi. “Bu adam, son suikast girişiminde Hasan'ın hayatını kurtaran eski bir saray muhafızıydı. Bundan sonra Şah'ın kişisel koruması olması ve sözde ona ve Şerima'ya çok sadık olması dışında onun hakkında çok fazla bilgimiz yok. Hasan'ın onu eski kraliçeye verip uzaklaştırmasına karşı çıktığını ama sonunda kendisine emredilen şeyi yaptığını duyduk.
  
  
  “Abdul güçlü bir boğa olmalı, judo ve karatede uzman olmasının yanı sıra her türlü silaha hakim mükemmel bir nişancı olmalı. Kendinizi zor bir durumda bulursanız işinize yarayabilir. Ama ona güvenme. Kimseye güvenme ".
  
  
  Hawk hafif bir gülümsemeyle bir sonraki dosyayı uzattı ve "Bence işin bu kısmını seveceksin Nick" dedi.
  
  
  İç kapağa iliştirilmiş fotoğrafa bakar bakmaz ne demek istediğini anladım. Kız burnunu beyaz aygırın yelesine gömdü. Kızılımsı sarı saçları, ince omuzlarının altına düşüyor ve güzel yüzünü çıkık elmacık kemikleriyle çevreleyerek kendine has bir yele oluşturuyordu. Dudakları nemli ve dolgundu, iri kahverengi gözleri uzaktaki birine ya da bir şeye gülüyormuş gibi görünüyordu.
  
  
  Bu yüze sahip vücut daha da muhteşemdi. Siyah balıkçı yaka bir kazak giyiyordu ama bolluğu, yüksek ve neredeyse serbest bırakmakta zorlanan olgun, dolgun göğüslerinin kıvrımlarını gizleyemiyordu. Bedenine oturan siyah-beyaz ekose pantolon dar beline sarılıyor ve biçimli kalçalarını ve uzun, ince bacaklarını sergiliyordu.
  
  
  Hawk uzun bir ıslık sesiyle boğazını temizledi. "Fotoğrafa bakmayı bitirdiğinizde dosyanın geri kalanına bakabilirsiniz" dedi. İtaatkar bir şekilde yoluma devam ettim.
  
  
  Ekteki sayfaların her birine Candace (Şeker) Şövalye adı verildi. İlki temelleri içeriyordu. Her ne kadar yirmi üç yaşında gibi görünse de aslında otuz civarındaydı. Liz Chanley gibi o da Teksas'ta doğdu ve dul babası, arama sondajı yapmak üzere Chanley ile birlikte Adabi'ye giden petrol işçilerinden biriydi. Hawk'ın benim için seçtiği gardırobu anlamaya başlıyordum. Candace Knight'ın babası ve Bill Chanley yakın arkadaştı ve Candace, Sherima ile arkadaş oldu.
  
  
  Dosyada Şah'a yönelik başka bir suikast girişiminden bahsediliyordu; Abdul gibi Kendi'nin babası da Şah'ı kurtardı. Ancak Abdul'un aksine onun kahramanlığı Candy'nin babasının hayatına mal oldu. Saldırganın önüne koştu. Görünen o ki Hasan bunu hiç unutmadı.
  
  
  
  
  
  
  Genç kızın annesi olmadığı için Candy'yi adeta kraliyet evine evlat edindi. Kraliçeyle olan dostluğunun geçişi biraz kolaylaştırdığına inanıyordum.
  
  
  Candy Knight'ın babasının ölümünden sonra ailesi kalmamıştı. Rapora göre evli değildi ve kendini Sherima'ya adamıştı. Boşanmanın ardından Şah, Candy'yi kendisiyle birlikte Washington'a gitmeye ikna etti.
  
  
  Sherima'nın hesabını açtığı sırada Zürih'te genç bir kadına da yarım milyon dolarlık hesap açtı.
  
  
  Şah'ın evinde yapılan gözlemlere göre Candy, Hasan'a karşı maddi ve insani nezaketine rağmen ona karşı her zaman soğuk görünüyordu. Sidi Hassan araştırmacımız Candy'nin bir zamanlar Hassan'a aşık olduğu yönünde söylentiler olduğunu bildirdi.
  
  
  Otel odamda hepsini daha dikkatli bir şekilde okumayı planlayarak dosyayı kapatmaya başladım.
  
  
  "Hayır, bekle" dedi Hawk. "Son kısma bakın."
  
  
  "Doğrulanmamış bölüm mü?" - diye sordum dosyayı tekrar açarak. "Fakat çoğu dosyadaki doğrulanmamış kısımlar genellikle spekülasyondan başka bir şey değildir..."
  
  
  Gözlerim Candice Knight'ın ilk birkaç paragrafına takılınca kendimi durdurdum: Onaylanmadı. Notta hedefin seks hayatı ayrıntılı olarak anlatılıyor.
  
  
  "Raporun geri kalanına göre biraz daha az monoton değil mi Nick?"
  
  
  "Evet efendim." Bir an özel hayatını okuduğum genç kadının fotoğrafına döndüm.
  
  
  Açıkçası, yazar bunu açıkça söylemek niyetinde değildi, ancak topladığı dedikodu ve söylentilere bakılırsa, eski Kraliçe Adabi'nin sırdaşı olan kahverengi gözlü genç kadının bir nemfoman olduğu anlaşılıyordu. Söylentiye göre Candy, Adabi'deki petrol şirketlerinde çalışan gerçek bir Amerikalı lejyonundan geçti ve Sidi Hassan'daki ABD Büyükelçiliği'nde görevlendirilen kişilerin çoğuna hizmet etmeye devam etti.
  
  
  Soruşturmacı, Candy'nin aşırı aktif seks yaşamının babasının ölümü ve Şerima'nın Şah'la evlenmesinden kısa bir süre sonra başladığını not edecek kadar kibardı ve belki de bu olaylar sonucunda bir çıkış yolu aradığını öne sürdü. onun duyguları için.
  
  
  Son paragrafta, en azından AX'in bildiği kadarıyla son bir buçuk yılda cinsel aktivitesini azaltmış göründüğü belirtiliyor.
  
  
  "Oldukça ayrıntılı," dedim.
  
  
  "Bunun üstesinden gelebileceğini mi düşünüyorsun, N3?" - Şahin sordu.
  
  
  Gülümsememeye çalışarak, "Elimden geleni yapacağım efendim," diye yanıtladım.
   4. Bölüm
  
  
  
  
  Kimliğim dünya çapında ilgi gören bir Houston petrol şirketi için sorun giderici olduğundan, ikinci günümü petrol işiyle ilgili bir brifingde geçirdim. Günün ilk yarısı arka planda geçti; ikincisi ise ne öğrendiğim sorusu. Hafıza bankalarım oldukça iyi çalışıyor ve Hawk o gece saat on civarında yüzünde bir gülümsemeyle beni ofisine çağırdığında geçtiğime emindim.
  
  
  "Pekala, Nick" dedi. Brifing bana iyi iş çıkardığını söylüyor. Bunun hakkında ne hissediyorsun? "
  
  
  “Dürüst olmak gerekirse efendim,” dedim ona, “birkaç gün daha isterim. Ama sanırım bununla başa çıkabilirim."
  
  
  “Güzel, çünkü hiç vakit yok. Sherima ve diğerleri yarın öğle saatlerinde Londra'dan gelecekler. Artık bir iki gün boyunca ona hiçbir şey olmayacağından oldukça eminiz. Anladığımız kadarıyla Sword'un planı, onun bir otele yerleşmesine ve temas kurmasına izin vermek; daha sonra CIA'ya şüphe uyandırmak için bir suikast düzenleyecek.
  
  
  “Dışişleri Bakanı zaten Londra'da Sherima ile görüştü. Akşam yemeğine evine davet edildi. Abdul Bedawi onu İskenderiye'deki bakanın evine götürecek. Bu, ikisini akşam boyunca birbirine bağlayacak ve kız şövalyeyi yalnız bırakacaktı.
  
  
  "Ve ben de buraya geliyorum" dedim.
  
  
  "Doğru. Akşamın erken saatlerinde sizinle iletişime geçilecek. İkinizin iyi arkadaş olmanızı istiyorum. Sherima ile kolayca tanışabilmeniz ve Candice Knight'a olan bariz sevginiz nedeniyle onlara yakın kalmak için bir bahaneniz olması için yeterince iyi. Sağ?"
  
  
  "Evet efendim. Ne kadar zamanım olacak?"
  
  
  "Sekreter öğle yemeğinin keyifli geçmesini sağlayacaktır. Daha sonra Sherima'nın dönüş zamanı geldiğinde arabasının fabrikada ufak tefek sorunları olacaktır. Özel bir şey yok ve Bedawi'nin şüphelerini uyandıracak hiçbir şey yok."
  
  
  Kıkırdadım. Yedek ekibim harikaydı. "Hoşça kalın efendim." dedim ve kapıya doğru ilerledim.
  
  
  "İyi şanslar" diye yanıtladı Hawk.
  
  
  Watergate Hotel, yedi yıllık faaliyeti boyunca uluslararası ünlülere hizmet vermiştir ve personeli, doğal olarak gelip giden ünlülerin varlığına karşı kibirli bir tavır geliştirmiştir. Büyük dans ve tiyatro yıldızlarının çoğu bir zamanlar Kennedy Center'da boy göstermişti, dolayısıyla merkezin bitişiğinde kalmak onlar için mantıklı bir seçimdi. Kişisel gösteriler için Bölge'ye gelen sinema oyuncuları her zaman Watergate'te durur; ve burası atlılar için evden uzakta bir ev. Dünya siyasetçilerinin çoğu
  
  
  
  
  
  
  Orada kaldılar ve hükümetin resmi misafirhanesi Blair House'da geçici olarak ikamet eden birçok üst düzey uluslararası lider bile sıklıkla otelin lüks ziyafet odalarından birindeki toplantılarda konuşuyor.
  
  
  Ancak otel personeli bu tür uluslararası ünlülere alışkınken, dünyanın geri kalan mutlak hükümdarlarından birinin eski karısı onları duraklattı. Sherima'nın özel ilgi gösterdiği açıktı ve koridordaki görevimi izlerken onun da bunu anladığını görebiliyordum.
  
  
  Sherima'nın İskenderiye'ye gideceğini öğrendiğim gün lobide olmaya karar verdim. Oturacak fazla yer yok ama gazete bayisinin önünde biraz dolaşıp ülke gazetelerine göz attıktan ve otelin ana girişindeki Gucci mağazasına uğradıktan sonra sandalyelerden birini almayı başardım. lobide. Trafik yoğundu ama üst katlara hizmet veren iki küçük asansöre ve konsiyerj masasına göz kulak olabiliyordum.
  
  
  Saat beş civarında Bedawi olduğunu tanıdığım bir adamın asansörden indiğini, garaja giden merdivenlere doğru ilerlediğini ve ortadan kaybolduğunu gördüm. Limuzini alacağını varsayarak kayıtsızca girişe doğru yürüdüm; Yaklaşık on dakika sonra, diplomatik plakalı büyük bir Cadillac garaj yoluna girip durdu. Kapıcı, sürücüye daire çizerek gitmesi gerektiğini söylemeye başladı ancak kısa bir konuşmanın ardından Bedawi arabayı kapıda bırakarak indi ve içeri girdi. Görünüşe göre kapıcı, eski kraliçenin arabasına doğru birkaç adımdan fazla gitmemesi konusunda hemfikirdi.
  
  
  Bedawi'nin kapıcı masasına gittiğini ve sonra yolcusunu beklemek için geri döndüğünü gördüm. Beklediğimden daha kısaydı, yaklaşık 1,80 kadardı ama güçlü bir yapıya sahipti. Geniş omuzlarını vurgulayan ve ince beline kadar inen, iyi dikilmiş siyah bir ceket giyiyordu. Dar siyah pantolonu inanılmaz kaslı kalçalarını ortaya çıkarıyordu. Yapısı, eski bir profesyonel futbol oyun kurucusununkine benziyordu. Şoförün saçları, fotoğrafından kısa kesilmiş ve mürekkep siyahı olduğunu bildiğim şapkasını kapatıyordu. Gözleri saçlarıyla uyum içindeydi ve yanından geçen herkesi sarıyordu. Kapının yanındaki pencerede asılı duran bir dizi erkek çantasının arkasından onu izlemek için Gucci mağazasına döndüm. Hiçbir şeyi kaçırmadığına karar verdim.
  
  
  Sherima'nın görüş alanına girdiği anda adamın içini kaplayan ani gerilimden anlamıştım. Tam onun içeri girdiğini görecekken kapıya ulaştım. AX raporundan boyunun 1,80 5 inç olduğunu biliyordum ama şahsen çok daha küçük görünüyordu. Ancak her santimetresi bir kraliçe büyüklüğündeydi.
  
  
  Bedawi kapıyı onun için açık tuttu ve limuzine binerken elbisesi bir anlığına dizinin üzerine kaydı ve bacağını içeri çekti. Yakınlarda taksi bekleyen birkaç kişi dönüp baktı ve bazılarının onu tanıdığını fısıltılardan, belki de o sabah yerel gazetelerin başkente beklenen gelişiyle ilgili hikayelerle birlikte taşıdığı fotoğraflardan anlayabiliyordum.
  
  
  İşe gitme zamanının geldiğine karar verdim ve asansöre doğru yöneldim.
  Bölüm 5
  
  
  
  
  Vücudu hayal ettiğim kadar sıcak ve anlayışlıydı. Ve onun sevişmeye olan iştahı benim şimdiye kadar karşılaştığım kadar zorluydu. Ama boynum ve göğsüm boyunca kayan parmaklarının karıncalanma daveti bende tutku uyandırdı, ta ki okşamalarımız daha zorlu, daha acil hale gelinceye kadar.
  
  
  Hiç bu kadar yumuşak, hassas bir cilde dokunduğumu sanmıyorum. Kıvrılmış çarşafların üzerinde yorgun ve bitkin bir şekilde uzanırken, göğsündeki uzun ipeksi saç tutamını fırçaladım ve parmaklarımın hafifçe omzuna dokunmasına izin verdim. Kadifeyi okşamak gibiydi ve şimdi bile aşk acısı çekerek inledi, beni ileri doğru itti ve dudaklarımı onunkilerle buluşturdu.
  
  
  "Nick," diye fısıldadı, "harikasın."
  
  
  Dirseğimin üzerinde yükselerek o büyük kahverengi gözlere baktım. Kısa bir an için dosyadaki fotoğrafının zihnimde canlandı ve bunun onun şehvetinin derinliğini hiç yansıtmadığını fark ettim. Ağzını kapatmak için eğildim ve bir süre sonra sandığımız kadar yorgun olmadığımız açıkça ortaya çıktı.
  
  
  Hiçbir zaman cinsel bir korkak olarak görülmedim ama o gece, talepleri şimdiye kadar seviştiğim herhangi bir kadın kadar güçlü ve tahrik edici olan bir kadınla birlikte saf tükenmenin eşiğine itildim. Yine de, her çılgın doruk noktasından sonra, birbirimizin kollarında uzanırken, parmaklarının uyluğumu tembelce okşamasına ya da dudaklarını benimkilere sürtmesine izin verdiğinde arzunun yeniden yükseldiğini hissettim.
  
  
  Ancak sonunda yorgun bir uykuya dalan ben değil Candy Knight'tı. Artık üzerimize örttüğüm çarşafın arkasında yarı yarıya gizlenmiş olan göğüslerinin istikrarlı yükselişini ve düşüşünü izlerken, inlemeleri hâlâ kulaklarımda yankılanan doyumsuz kadından çok masum bir ergene benziyordu. Ben komodine uzanıp saati alırken o da hafifçe kıpırdanıp bana yaklaştı.
  
  
  Gece yarısıydı.
  
  
  
  
  
  
  
  
  Yarı açık pencereden gelen serin bir esinti perdeleri karıştırdı ve beni ürpertti. Uzanıp mümkün olduğu kadar sessiz olmaya çalışarak telefonu aldım ve "O" tuşuna bastım.
  
  
  Otel operatörü hemen yanıt verdi.
  
  
  Candy'nin uyuyan şekline yavaşça bakarak şöyle dedim: “Beni on iki buçukta arayabilir misin? Bir randevum var ve geç kalmak istemiyorum... Teşekkür ederim.
  
  
  Yanımda Candy yeniden kıpırdandı ve yuvarlanırken çarşafı omuzlarının üzerine sıkıca çekti. Boğazından neredeyse inlemeye benzeyen küçük bir ses çıktı ve sonra hâlâ her zamankinden daha çocuksu görünüyordu. Dikkatlice eğildim, alnındaki bir tutam saçı fırçaladım ve gözlerinin hemen üstüne nazikçe öptüm.
  
  
  Daha sonra gözlerimi kapatarak sırt üstü yattım. Benim için otuz dakika yeterli dinlenme olurdu, Candy de öyle. Sherima otele dönmeden ikimiz de uyanacağız.
  
  
  Rahatlayarak kendime Sherima gittikten sonra yukarı çıktığım saatleri düşünme izni verdim. Odasının kapısına doğru yürüdüm ve ayağa kalktım, anahtarla oynadım, kilide sokmaya çalıştım...
  
  
  Pek çok insan gibi Candy de kapının gözetleme deliğini arkasındaki ışık açıkken açma hatasına düştü, böylece odaya kimin girmeye çalıştığını görmeye çalıştığını anlayabildim. Görünüşe göre kapı aniden açıldığı için gördükleri onu ertelememişti. Bakışları da sesi kadar sorgulayıcıydı.
  
  
  "Evet?" Dedi.
  
  
  Şaşırmış gibi davranarak ona baktım, anahtarıma ve kapısındaki numaraya baktım, sonra koridordan benim kapıma doğru yürüdüm. Stetson'umu çıkarırken, Teksas'taki en iyi ses tonumla şöyle dedim: "Affedersiniz hanımefendi. Gerçekten üzgünüm. Sanırım bir şey düşünüyordum ve fazla ileri gittim. Odam orada. Sorun için özür dilerim."
  
  
  Geniş, tetikte kahverengi gözler şapkamı, takım elbisemi ve kare burunlu çizmelerimi fark ederek beni incelemeye devam etti ve sonunda bir buçuk metrelik bedenime yeniden baktı ve yüzümü gördü. Aynı zamanda onu açıkça gördüm. Süitin girişindeki parlak avize, şeffaf sabahlığın altındaki uzun bacaklarını neredeyse ince kumaşın bana doğru uzanan sert göğüslerinin her lezzetli detayını ortaya çıkardığı kadar net bir şekilde ortaya çıkardı. İçimde bir elektrik şoku gibi arzu yükseldi ve bakışları belime ve altıma düştüğünde ben de bunu hissettiğimi hissettim; orada bir süre birbirimize bakarsak dar pantolonun beni ele vereceğini biliyordum. bir dakika daha. Sahte bir utanç jestiyle Stetson'u önüme çektim. Yukarıya baktı ve hareketimin onu şaşırttığı belliydi. Sonunda konuştuğunda yüzü kırmızıya döndü.
  
  
  "Sorun değil" dedi. "Beni rahatsız etmedin. Burada haftalardır tek başıma geçirdiğim ilk anın tadını çıkararak oturuyorum."
  
  
  "Özellikle de özür dilemek zorunda olduğum için hanımefendi," diye yanıtladım. "Ne hissettiğini biliyorum. Neredeyse üç haftadır Washington'daki toplantılardan Dallas'a, New York'a koşarak yollardayım ve insanlarla konuşmaktan yoruldum. Kendimi bir süredir padokta olan ama iyi bir koşuya sahip olmayan bir Cayuse gibi hissediyorum. Aksanımı abartmadığımı sessizce umuyordum.
  
  
  "Siz Teksaslısınız Bayım, ha...?"
  
  
  Carter, hanımefendi. Nick Carter. Evet hanımefendi, eminim. Atacosa İlçesindeki Poteeta yakınlarında doğdum. Nereden biliyorsunuz?"
  
  
  "Kovboy, çocuğu Teksas'tan alabilirsin ama Teksas'ı çocuktan alamazsın. Ve şunu bilmeliyim; Ben de Teksaslıyım.
  
  
  "Peki, yapacağım..." diye patladım. "Peki ya? Ama kesinlikle Teksas'lı bir kıza benzemiyorsun." Gözlerimi yine daha az dikkatli bir şekilde onun düzgün vücutlu, az giyimli vücudunda yukarı aşağı hareket ettirdim, sonra onları utangaç bir suçluluk ifadesiyle yüzüne kaldırmaya çalıştım. Memnun bir gülümsemesi bana, onun dalkavukluğu sevdiği kadar, benim de onu pohpohlamayı başardığımı söylüyordu.
  
  
  "Teksas'tan uzun zaman önce ayrıldım" dedi ve neredeyse üzgün bir şekilde ekledi: "Çok uzun."
  
  
  "Eh, hanımefendi, bu pek iyi değil," diye anlayışla karşıladım. "En azından eve sık sık geliyorum. Ancak son zamanlarda istediğim kadar değil. Zamanımın çoğunu burası ile New York arasında gidip gelerek, buradaki insanlara neden daha fazla petrol üretmediğimizi ve New York'taki insanlara neden buradaki insanların sizin bunu anlayamadığınızı açıklamaya çalışarak harcıyorum gibi görünüyor. Musluğu daha fazla açıp daha fazlasının dışarı akmasına izin vermekle kalmıyorsunuz.” Yerli Teksaslı ikna edildiğinden artık esnemem daha kolay hale geldi.
  
  
  "Petrol işinde misiniz Bay Carter?"
  
  
  "Evet hanımefendi. Ama yeterli benzininiz yoksa beni suçlamayın. Bütün bunlar o Arapların hatası." Sonra, sanki nerede konuştuğumuzu birden hatırlamış gibi, "Hanımefendi," dedim. Burada durduğun için gerçekten üzgünüm."
  
  
  Sözümü kestiğimde yalnız kalmaktan hoşlandığını biliyorum ve ben de evime geri döneceğim...
  
  
  “Sorun değil Bay Carter. Sadece konuşmanı dinlemekten keyif aldım. Uzun zamandır seninki gibi gevezelik duymadım, o zamandan beri... uzun zamandır. Kulağa hoş geliyor
  
  
  
  
  
  
  
  Ah ve bana evimi hatırlatıyor. Bu arada,” diye devam etti elini uzatarak, “benim adım Candy, Candy.” Şövalye.
  
  
  Elini tutarak, "Gerçekten büyük bir zevk hanımefendi," dedim. Teni yumuşaktı ama tutuşu sıkıydı ve bazı kadınların sunduğu ölümcül tutuş gibi değil, bir erkek gibi el sıkıştı. Sanki ani bir ilham almışım gibi koşmaya devam ettim. "Hanımefendi benimle akşam yemeği yemek ister misiniz? Eğer Bay Knight'ın itiraz edeceği bir şey yoksa.
  
  
  "Hayır Bay Knight," dedi yine sesinde üzüntüyle. "Peki ya Bayan Carter?"
  
  
  - Bayan Carter da burada değil. Kendimi bu şekilde adamaya hiç zamanım olmadı.
  
  
  "Pekala, Bay Carter..."
  
  
  "Nick, lütfen hanımefendi."
  
  
  "Yalnızca bana Candy dersen ve bu konuyu bir süreliğine unutursan hanımefendi."
  
  
  "Evet hanımefendi... ah... Candy."
  
  
  "Peki Nick, gerçekten akşam yemeğine çıkmak istemiyorum." Sonra yüzümdeki bariz hayal kırıklığını görünce aceleyle yoluna devam etti. “Ama neden otelde akşam yemeği yiyemedik? Belki burada bile? Gerçek bir Teksaslıyla yeniden konuşma fırsatını kaçıracak kadar yalnız kalmak istemiyorum."
  
  
  “Tamam Bayan Candy... ııı... Candy. Kulağa harika geliyor. Bak, neden yemek dağıtım servisinden bir şeyler hissetmeme izin vermiyorsun, hepsini kazılarıma koyup seni şaşırtmıyorsun. Yani giyinmene bile gerek yok. Hararetli konuşması sırasında yırtılan sabahlığına baktı, sonra utangaç ve suçlayıcı bir tavırla, onun bakışlarını takip eden bana baktı. "Yani, rahat bir şeyler giyebilirsin ve giyinme konusunda endişelenmene gerek kalmaz."
  
  
  "Bunun rahat olduğunu düşünmüyor musun Nick?" - sanki göğüslerini şeffaf kumaşın altına bir şekilde gizleyebilirmiş gibi sabahlığını biraz daha öne doğru çekerek sinsice sordu.
  
  
  "Sanırım öyle," diye başladım ve sonra yine utanarak ekledim, "Yani, eğer odama gelirsen bunu koridorun öbür ucuna taşımak istemeyebilirsin."
  
  
  Başını kapıdan dışarı uzattı, yaklaşık altı metre ötedeki kapıma anlamlı bir şekilde baktı ve şöyle dedi: “Haklısın Nick. Uzun bir yürüyüş olacak ve Watergate'te kimseyi şaşırtmak istemem." Sonra göz kırparak ekledi: “Burada zaten yeterince skandal var. Tamam, bana bir saat kadar ver, orada olacağım. Sesinde bir kahkaha vardı ve utangaç bir şekilde ekledi: "Ve kimsenin beni odana girerken görmemesine dikkat etmeye çalışacağım."
  
  
  "Ah, hanımefendi, kastettiğim bu değildi," diye ağzımdan kaçırdım, kasıtlı olarak geri çekildim ve ayağıma takıldım. "Demek istediğim-
  
  
  Kapımdan uzaklaşmaya devam ederken bariz utancıma yürekten gülerek, "Ne demek istediğini biliyorum koca Teksaslı," dedi. "Bir saat sonra görüşürüz. Ve seni uyarıyorum, açım.
  
  
  İstediği tek şeyin yemek olmadığı ortaya çıktı.
  
  
  Bu kadar ince bir vücuda sahip birinin tek bir yemeğe bu kadar çok şey sığdırabileceğine inanmak zordu. Ve yemek yerken kelimeler ağzından döküldü. İşimden ve Teksas'tan bahsettik, bu da mantıksal olarak nasıl Adabi'ye geldiğini ve Sherime'nin arkadaşı olduğunu anlattı. Yalnızca bir kez, iş babasının ölümünü tartışmaya geldiğinde bocaladı. "Sonra babam hastalandı..." diye başladı bir noktada ama sonra şu şekilde değiştirdi: "Sonra babam öldü ve ben yalnız kaldım..."
  
  
  Garsonun soğuk tutmak için mutfaktaki neredeyse boş olan buzdolabına koyduğu çikolatalı musu servis ettiğimde Candy geçmişiyle ilgili oldukça kapsamlı bir araştırma yapmıştı. Bu, hayatında erkeklerden bahsetmekten kaçınması dışında, AX raporundan zaten bildiğim şeylerle tam olarak eşleşiyordu. Ama bunun hakkında konuşmayacaktım. Ama o sert vücudun her dikişte gerildiğini izlerken ya da kucağından kayan bir peçeteyi almak için eğildiğini ve mükemmel biçimli göğüslerinden birinin neredeyse derinlerden dışarı kaydığını izlerken bunu düşünmemek zordu. Gömleğinin V'si.
  
  
  Ellerim o gömleğin altına girmek için kaşınıyordu ve onun bunu bildiğini hissediyordum. Yemeğin sonunda Candy'nin sandalyesinden kalkmasına yardım etmek için arkasında durduğumda aniden eğilip onu tamamen dudaklarından öptüm ve sonra hızla geri çekildim. "Özür dilerim. Dayanamadım...hanımefendi."
  
  
  Konuşurken büyük kahverengi gözleri yumuşacıktı. “İtiraz ettiğim tek şey Nick, hanımefendi. Gerisini beğendim...”
  
  
  - O zaman tekrar deneyelim. Ona sarıldım ve dudaklarımı dolgun ağzına bastırdım. Kısa bir süre gerildi, sonra ayrıldıklarında dudaklarına bir sıcaklık hücum ettiğini hissettim. Yavaş ama içgüdüsel olarak okşamalarıma karşılık verdi ve kollarımda rahatladı. Onu kendime yaklaştırdım, parmaklarım göğsünün kıvrımının hemen altına gelinceye kadar elimi biraz ileri doğru hareket ettirdim. Kollarımda hareket etti, böylece elim yukarı kaydı ve ben de ona nazikçe sarıldım, sonra meme uçlarının parmaklarımın altında şişip sertleştiğini hissettiğimde daha da sıkı sarıldım.
  
  
  Candy kanepede arkasına yaslandı ve ben de onu takip ettim; dudaklarım hâlâ sonsuz gibi görünen bir öpücükle onun dudaklarına yapışıktı. Tek kelime etmeden yanına uzanabilmem için kenara çekildi. Buna ihtiyacı yoktu çünkü vücudunun bana baskı yaptığını hissedebiliyordum. Onun gözleri
  
  
  
  
  
  
  
  Kapalıydı ama ardına kadar açıldılar, bir anlığına korkmuş ya da kafaları karışmış gibi göründükten sonra tekrar kapandılar.
  
  
  Elim gömleğinin içine girdi ve ipeksi teni dokunuşumla kadifemsi ve sıcak bir hal aldı. Candy boğazının derinliklerinde inledi ve elleri daha talepkar hale geldi.
  
  
  Hâlâ tek kelime etmeden yumuşak yastıkların üzerinde kıvrandı. Bir an beni kanepeden itmeye çalıştığını sandım ama erotik açıdan rahatsız edici çiziklerle omuzlarımı kaşıyan elleri belime doğru ilerledi ve bana sırt üstü yatmam için yer açmaya çalıştığını fark ettim. böylece bana doğru hareket edebilirdi. Benim yardımımla bunu kolayca yaptı, sonra yumuşak eller göğsümün üzerinden gömleğimin yakasına doğru kaydı. Onun ısrarı üzerine, yemeğe oturmadan önce kravatımı çoktan çıkarmıştım, böylece düğmeleri çözmeye başlayan arama parmaklarına hiçbir şey engel olmayacaktı.
  
  
  Vücudunun üst yarısını kaldırdı ama öpücüğünü kesmeden gömleğimi düzeltti ve pantolonumun uçlarını çıkardı. Benim de ellerim meşguldü, hemen hemen aynı hareketlerle birbirimizin gömleklerini çıkardık, sonra sırtüstü uzandık, tekrar birbirimize sımsıkı tutunduk, çıplak göğüslerimiz birbirine dokunup okşadı.
  
  
  Uzun bir süre orada durduk, sonra onu belinden tuttum, hafifçe kaldırdım ve sonra kemer tokasını çözmek için elimi aramıza soktum. İşimi kolaylaştırmak için kendi tarafına döndü ve ben de büyük Levi düğmelerini hızla çözerek karşılık verdim. Kot pantolonunu kalçalarından aşağı kaydırabilmem için kendini tekrar hafifçe kaldırdı.
  
  
  Candy dudaklarını dudaklarımdan ayırıp başını kaldırdı ve bana baktı. "Sıra bende" dedi yumuşak bir sesle. Vücudumun üzerinde geriye doğru ilerleyerek göğsümü öpmek için eğildi, sonra dizlerinin üzerine doğruldu. Kemerimin tokasını çözmek için tekrar eğilmeden önce kot pantolonunun ve külotunun önce bir bacağını, sonra diğerini çıkardı.
  
  
  Sarılarak yatağa doğru ilerledik ve bir süre sonra artık oyun oynamıyordum...
  
  
  Telefon görüşmesi kısa sürdü ama beni anında uyandırdı. Tekrar çalmadan telefonu elime aldım ve sessizce "Merhaba" dedim.
  
  
  "Bay Carter, saat on iki buçuk." Operatör de otomatik olarak yumuşak bir sesle konuştu ve o da neredeyse özür dilercesine aceleyle konuştu: "Toplantıyı kaçırmamak için sizi aramamı istediniz."
  
  
  "Evet çok teşekkür ederim. Uyanığım." Para karşılığı biraz daha Hoka yapmayı ve santral operatörlerine bir şeyler göndermeyi aklımın bir köşesine not ettim. Mümkün olduğu kadar çok insanın yanınızda olmasının zararı olmazdı.
  
  
  Candy doğruldu ve çarşaf göğsünden düştü. "Şu an saat kaç?"
  
  
  "1230."
  
  
  "Aman Tanrım, Sherima evde olmalı." Yataktan sürünerek çıkmaya başladı ve şunu talep etti: "Nasıl bu kadar uzun süre uyumama izin verdin?"
  
  
  "Yarım saat uyudun" dedim. "İndiğinizde gece yarısıydı."
  
  
  “Tanrım, gece nereye gitti?” - Ayaklarını yere indirip yatağın yanında durarak dedi.
  
  
  Hiçbir şey söylemeden gözlerimin anlamlı bir şekilde çıplak vücudunda ve ardından darmadağınık yatakta dolaşmasına izin verdim.
  
  
  "Bunu söyleme," diye güldü, sonra döndü ve kot pantolonunu ve gömleğini almak için kanepeye koştu. Onları fark ederek şunları söyledi: “Umarım Sherima orada değildir. Kesinlikle endişelenecek ve Abdul sinirlenecek.”
  
  
  Sözlerinin son kısmını hafif bir korkuyla söylemişti. Bu işi takip etmeye karar verdim. “Abdül mü? Neden öfkeli olmalı? O senin patronun değil, değil mi?
  
  
  Bir an şaşırdı, cevap vermedi. Daha sonra gücünü toplayarak kapıya doğru yöneldi, güldü ve şöyle dedi: “Hayır, elbette hayır. Ama her zaman nerede olduğumu bilmekten hoşlanıyor. Sanırım o da benim korumam olması gerektiğini düşünüyor.
  
  
  Ayağa kalktım ve onu kapıya kadar takip ettim. Onu son bir kalıcı öpücük için içeri aldım ve onu serbest bırakırken şöyle dedim: "Bu gece vücudunuzu korumadığına çok sevindim, hanımefendi."
  
  
  Bana baktı ve gözleri utangaçlıkla doluydu. “Ben de Nick. Ve gerçekten ciddiyim. Şimdi lütfen, gitmem gerekiyor.
  
  
  Stetson'umu sandalyeden aldım ve çıplak bacaklarımın üzerinde gezdirdim. "Evet hanımefendi. Kahvaltıda görüşürüz."
  
  
  "Kahvaltı mı? Ah evet, Nick'i deneyeceğim, gerçekten deneyeceğim."
   Bölüm 6
  
  
  
  
  Dün gece telefonum çaldığında seks yarışmasını düşünüyordum.
  
  
  "Nick, uyandın mı? Bu Candy.
  
  
  Ona sadece giyindiğimi söyledim ama gerçekte saat beşi biraz geçe ayaktaydım. Egzersiz yapıp duş aldıktan sonra AX genel merkezinde telefonda yaklaşık otuz dakika geçirdim. Kılıç'ın planları hakkında daha fazla bilgi alınıp alınmadığını bilmek istedim ama bana söylendiği gibi hiçbir bilgi alınmadı. Yerel ajanlarımız, ilçe bölgesindeki radikal yeraltı gruplarının çoğunun, neredeyse bir yıl boyunca nispeten sessiz kaldıktan sonra aktif hale geldiğini öğrendi. Bunlardan bazıları, özellikle de Arap Amerikan Koalisyonu olarak bilinen devrimci terör grubu, tüm üyeler alarma geçirilmiş olmasına rağmen, yalnızca birim liderlerinin katıldığı gizli toplantılar düzenledi. Neden kimse görmüyor
  
  
  
  
  
  
  bilmemeli.
  
  
  Candy sabırsızca, "Kahvaltı, Nick," dedi.
  
  
  Harika, diye yanıtladım. "Merdivenlerden aşağı?"
  
  
  "Evet. Yarım saat sonra Teras'ta görüşürüz."
  
  
  - Yani dışarı çıkıp halkla buluşarak Sherima'yı mı sattın?
  
  
  Candy cevap verdi: "Sadece ikimiz olacağız, Sherima ve ben." Soruma yanıt pek mantıklı gelmedi ama sonra eski kraliçenin muhtemelen yakınlarda olduğunu ve Candy'nin çok rahat konuşamadığını fark ettim. Bu koşullar altında onunla dalga geçme dürtüsü direnilemeyecek kadar güçlüydü, ben de şöyle dedim:
  
  
  "Kovboy şapkası takacağım ve ereksiyon olacağım."
  
  
  Kapatmadan önce kahkahası gözümden kaçtı.
  
  
  İlk başta masama doğru yürüyen iki çekici kadına bakmak için sadece birkaç kafa döndü; ama görünüşe göre Sherima'yı tanıyan baş garson, odanın ortasında onları durdurup onun hakkında resmi bir yaygara koparmaya başladığında, insanlar bunu fark etti. Sherima garsonla konuşurken sesler fısıltılara, sıradan bakışlar da bakışlara dönüştü. Sonunda patronluk taslayan baş garsonun yanından geçtiklerinde, odadaki hemen hemen herkesin eski kraliçeyi tanıdığını gördüm. Genellikle meşgul olan garsonlar ve bayan garsonlar bile ünlü gelişi tartışmak için uzun büfe masasının etrafında toplandılar.
  
  
  Candy, "Nick, geç kaldığımız için üzgünüm," diye başladı. "Ama ben..."
  
  
  Sherima, "Ona inanmayın Bay Carter, Nick," diye sözünü kesti. “Candy'nin geç kalmamızla hiçbir ilgisi yoktu. Bu benim hatam. Arkamızda olduğundan emin olduğum şeylerle yüzleşmeye hazır olduğuma karar vermek için zamana ihtiyacım var." Elini uzattı ve ekledi, "Ben Liz Chanley."
  
  
  Ondan bir kayıtsızlık emaresi alarak elini sıktım.
  
  
  "Merhaba Liz. Candy bugün ava çıktığını söyledi, dedim. "Nereye gidiyorsun?"
  
  
  "Maryland'e" dedi. - Potomac civarında ve oranın kuzeyinde. Dün gece Secre ile eski bir arkadaşımla akşam yemeği yedim ve o bölgede tam olarak aradığım şeyin bulunabileceğini söyledi. Atlarımı koyabileceğim bir yer istiyorum.
  
  
  Sherima'nın Dışişleri Bakanı'na söylemeden önce durup onu "eski bir dosta" dönüştürmesi hoşuma gitti. Bu da onun konumunu güvence altına almak için ünlü isimlerden vazgeçmeyecek kadar kendine güvendiğini gösteriyordu. Bu yakışıklı yüzün arkasında hoş bir insanın olduğuna karar verdim.
  
  
  Garson arka planda temkinli bir şekilde geziniyordu ve ben de ona yemeğimizi sipariş etmesini işaret ettim. Sherima için haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek, kahve; Candy için de aynısı geçerli, sadece topları büyük bir porsiyon konserve sığır etinin üzerinde yüzüyor; benim için jambon ve yumurta, kızarmış ekmek ve kahve.
  
  
  Konuşmayı Sherima'nın o günkü gündemine kaydırdım, nezaketle rehberlik hizmetimi teklif ettim - elbette Majestelerinin izniyle. Ayrıca sempatik bir Amerikalının hizmetlerini de nezaketle kabul etti. Candy'nin bacağı yavaşça ve şehvetli bir şekilde benimkine sürtüldü. Ona baktığımda bana masumca gülümsedi, sonra Sherima'ya biraz daha kahve ikram etmek için döndü, ayağı bir an bile durmadı.
  
  
  Maryland gayrimenkulüne odaklanmakta zorlandım.
  
  
  İri yapılı koruma, Sherima ve Candy'nin otelin girişinde belirdiğini görür görmez limuzinin kapısını açtı. Sonra aniden benim hemen arkamda yürüdüğümü fark etti, sağ eli kapıyı bıraktı ve otomatik olarak kemerine doğru koştu. Sherima'nın sözleri, orada saklı olduğunu bildiğim silahı çıkaramadan onu durdurdu. O da ani hareketinin ne anlama geldiğini açıkça anlamıştı.
  
  
  "Sorun değil Abdül." - sessizce dedi, bana dönerek ekledi: Carter bizimle. Onun ve Candy'nin yanına yürüdüm ve o şöyle devam etti: “Nick, Bay Carter, bana ve Candy'ye bakan Abdul Bedawi ile tanışmanızı istiyorum. Abdul, Bay Carter bugün bizimle gelecek. O benim arkadaşım ve nereye gittiğimizi biliyor."
  
  
  Abdul'un yüzündeki ifadenin şüpheden mi, adımı tanımadan mı, yoksa doğrudan düşmanlıktan mı kaynaklandığına karar veremedim. Ama bir anda bunu geniş bir gülümsemeyle kapattı, gerçi eğilirken gözleri tepeden tırnağa beni değerlendirmeye devam ediyordu. Sherima ile konuşurken beni yakından izledi. "Nasıl isterseniz leydim."
  
  
  Sağ elimi uzattım ve "Merhaba Abdul" dedim. Tanıştığıma memnun oldum. Kaybolmamaya çalışacağım.
  
  
  "Ben de bizi yoldan çıkarmamaya çalışacağım" diye yanıtladı.
  
  
  Sonunda elimi tutmadan önce biraz tereddüt etti. Kısa bir süre daha birbirimizin gücünü test ettik ama ikimiz de bunu fark etmedik. Tutuşu eziciydi ve ondan uzaklaşmaya çalışmadığıma şaşırmış görünüyordu. Ancak bizi izleyen hiç kimse, yüzümüzdeki gülümsemeye ya da sonunda bizi bırakıp selam verdiğinde ve "Tanıştığımıza memnun oldum Bay Carter" dediğinde gösterdiği samimiyete bakarak küçük kavgamızdan şüphelenmezdi. İngilizcesi resmi ve kesindi ve İngilizlerin ve Amerikalıların güçlü bir nüfuza sahip olduğu ülkelerde yetişmiş Arapların tipik bir örneğiydi.
  
  
  Bedawi biz arabanın arka koltuğuna oturuncaya kadar kapıyı tuttu, sonra dolaşıp yerine oturdu.
  
  
  
  
  
  
  Yaptığı ilk şeyin, normalde yolcuların sürücüyle konuşmaya hazır olduklarında yaptıkları gibi, arka bölmeyi sürücü koltuğundan ayıran camı indirmek olduğunu fark ettim. Söylenenlerin tek kelimesini bile kaçırma riskine girmedi.
  
  
  Yola çıktığımızda Sherima arabanın etrafına baktı ve "Bugün farklı bir araba mı var Abdul?" dedi.
  
  
  Cevap verirken sesindeki küçümseme açıkça görülüyordu: "Evet, leydim. Büyükelçilikte neler olduğunu bilmiyorum. Kendi arabamıza sahip olmamız gerektiğini anlayamıyorlar. Dün gece döndükten sonra, bugün bir daha sorun yaşamayacağımızdan emin olmak için diğer arabayı kontrol etmek için iki saat harcadım. Daha sonra bu sabah büyükelçiliğe geldiğimde bu arabayı bizim için hazırlamışlar. Diğeri kayıp."
  
  
  Belki Hawk yine arabayla oyun oynuyor olabilir diye düşündüm ama bunu bana söyleyeceğinden oldukça emindim. Bedawi'yi Georgetown üzerinden M Sokağı'ndan Canal Road'a yönlendirirken, elçilikten herhangi birinin Kılıç komplosuna karışıp karışmadığını merak ettim. Aynı anda hem gezgin hem de turist rehberliği oynamak zordu ama geçerken başkentin bu büyüleyici eski kesimindeki bazı ilginç mağazalara ve mükemmel restoranlara dikkat çekmeyi başardım.
  
  
  M Caddesi'nden çıkıp manzaralı otoyola doğru ilerlerken, "Burası Kanal Yolu, Abdul," dedim. "Bir süre daha bu yolda kalacağız. Sonunda George Washington Bulvarı oluyor ve bizi tam olarak gitmek istediğimiz yere götürüyor.”
  
  
  "Evet Bay Carter," diye cevapladı şoför soğuk bir tavırla. “Bu sabah biraz zamanımı haritalar üzerinde çalışarak geçirdim.”
  
  
  "Hiç uyumuyor musun?" Diye sordum.
  
  
  "Çok az uykuya ihtiyacım var efendim."
  
  
  - Sherima, benim de hissettiğim gibi, aramızda büyüyen gerilimi hissederek sözünü kesti. "Neden buraya Kanal Yolu diyorlar?"
  
  
  Pencereden dışarıyı işaret ederek, "Şu suyla dolu büyük hendeği görüyorsun," dedim. Otomatik olarak başlarını salladıklarında devam ettim: "Bu, eski Chesapeake ve Ohio Kanalı mavnalarından geriye kalanlar. Yük ve yolcuların bulunduğu mavnalar katırlarla çekildi. Yolu hâlâ görebiliyorsunuz. Kanalın kenarında çıplak bir çimen şeridi var.
  
  
  "Hatırladığım kadarıyla biri bana kanalın Cumberland, Maryland'e kadar uzandığını söyledi, bu da yaklaşık iki yüz mil kadardı. Sonuçta Potomac üzerinden İskenderiye'ye bir tür viyadükle bağlanıyordu. Yüz yıl boyunca mavnalar kanalda dolaştı ve Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle birlikte kanal kapatıldı."
  
  
  "Şimdi bununla ne yapıyorlar?" - Candy sordu.
  
  
  "Ulusal Park Servisi tarafından korunuyor" diye açıkladım, "ve insanlar burayı yalnızca yürüyüş yapmak veya bisiklete binmek için kullanıyor. Hala bunu yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ama birkaç yıl önce buradayken kanal boyunca hâlâ bir gezi mavnası çalışıyordu. Elbette orijinallerinden biri değil, sadece bir kopyasıydı. Mavnayı çeken katırla çok eğlenceli bir yolculuk olduğunu söylediler bana. Harika bir gün olsa gerek.
  
  
  Kadınlar pencereden dışarı bakıp kanal yolu boyunca uzanan manzaranın güzelliğini defalarca haykırırken, ben Bedawi'nin büyük makineyi sürmesini izledim. Alışılmadık yollarda sürmesine rağmen, geçen her tabelayı ve dönüşü yakından takip eden mükemmel bir sürücüydü. Bir ara dikiz aynasından onu izlediğimi fark etti ve yüzünde gergin bir gülümseme belirdi.
  
  
  "Endişelenmeyin Bay Carter," dedi kuru bir sesle, "Bizi oraya sağ salim ulaştıracağım."
  
  
  Sanki dikkatimi ona ve yola açıklamaya çalışıyormuş gibi, "Yakında George Washington Parkway'de olacağız," dedim. “MacArthur Bulvarı olana kadar aşağı doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Daha sonra hemen hemen her an oradan inip Potomac, Maryland civarındaki at bölgesine gidebiliriz.
  
  
  "Hanımım," dedi hemen, "gidip bu yolun güzel yerlerini görmek istemez misiniz?"
  
  
  "Ah evet" dedi. "Büyük düşüşler. Orası çok güzel olmalı. Bu bizi rahatsız etmiyor mu Nick?
  
  
  "Rica ederim. MacArthur Bulvarı doğrudan oraya gidiyor. Ve gerçekten de görülmesi gereken bir yer."
  
  
  Birkaç dakika sonra araba sorunsuzca Great Falls Rekreasyon Alanı otoparkına girdi. Şaşırtıcı derecede az araba vardı. Aniden hafta içi bir gün olduğunu ve Washington'un çoğunun işte olduğunu fark ettim.
  
  
  Sherima, Candy ve ben şelaleye doğru yola çıktık. Bedevi kaldı. Ne yaptığını görmek için döndüğümde, açık kaputun üzerine eğildiğini, görünüşe göre motorla uğraştığını gördüm.
  
  
  Bir zamanlar kanal kilidi olan yoldan aşağı doğru ilerlerken, bir zamanlar kanal dinlenme durağı ve otelin bulunduğu bölgedeki Park Servisi ofisinin önünde duran üç adam da o tarafa doğru ilerledi. Yakındaki bir tabelanın önünde neredeyse takıntılı bir şekilde birbirlerinin fotoğraflarını çekmelerine ve her birinin boyunlarına asılı kameralara bakılırsa Japon olduklarından şüphelendim. Yaklaşıp kanalın diğer tarafına geçtiklerinde haklı olduğumu gördüm.
  
  
  
  
  
  
  Hadi gidelim,” diye bağırdı içlerinden biri saatine bakarak yoldaşlarına. "Şelaleleri fotoğraflamak istiyorsak ve yine de Capitol ve Washington Anıtı'nı fotoğraflamak için şehre varmak istiyorsak acele etmeliyiz."
  
  
  Gördükleri her şeyi kasete kaydetme arzularının ne kadar tipik olduğunu düşünerek kendi kendime gülümsedim. Sonra birdenbire bu sahnede alışılmadık olan şeyin, üçlünün görünen liderinin Japonca yerine İngilizce konuşması olduğunu fark ettim. Kanal kıyısı boyunca, tomurcuklanan ağaçlara ve çalılara doğru aceleyle ilerlemelerini izlerken, aklımın bir köşesinde küçük bir uyarı zili çaldı. Sherima ve Candy kanalın üzerindeki patikayı geçerken durdum ve Bedavi'nin hâlâ kaldırılmış kapüşonunun altında uğraştığı yere baktım. En uçta park etmiş olan Datsun dışında, bizim arabamızın büyük parktaki tek araba olduğunu fark ettim. Görünüşe göre biz geldiğimizde şelaleden dönen bir grup turist farklı arabalarla ayrılmış. Görünüşe göre Sherima'nın koruması da parkın hizmet binasına girdiğimizi düşünmüş, yoksa bizi takip edecekti.
  
  
  "Nick! Hadi!" Candy ormana dönerken bana el salladı. El salladım ve onları takip ettim, Bedawi'nin onu duyup duymadığını ve bizi takip edip etmeyeceğini görmek için bir an durup tekrar arkama döndüm. Yukarı bakmadı. "Muhtemelen motor çalışıyor ve ben hiçbir şey duyamıyorum," diye karar verdim.
  
  
  Sherima ve Candy'ye yetiştiğimde, şelaleye giden patikanın yakınındaki büyük bir kayaya iliştirilmiş bakır levhayı harıl harıl okuyorlardı. Japon kamera böcekleri hiçbir yerde görünmüyordu ve bu beni şaşırtmadı ama önümdeki dolambaçlı yolda onları duymayı bekliyordum. Ancak etrafımızdaki orman sessizdi ve tek ses kadınların sohbetiydi.
  
  
  Yanlarından geçtim ve ormanın içinden gürültülü bir şekilde akan küçük, hızla akan derelerin ilkinin üzerindeki yaya köprüsüne ulaşana kadar bekledim. Altımızdaki köpüklü suya baktıklarında Candy sordu: “Neden bu kadar köpüklü? Su köpük oluşturacak kadar hızlı hareket etmiyor gibi görünüyor."
  
  
  “Bu baloncuklar doğa tarafından yaratılmıyor. Bu sadece eski Amerikan kirliliği, dedim. “Bu köpükler tam olarak göründükleri gibi; sabun köpüğü. Daha doğrusu deterjan. Nehrin yukarısına giriyorlar ve hızlı akıntı onları içine aldığında tıpkı çamaşır makinesindeki gibi köpük oluşmaya başlıyor.”
  
  
  Kayada daha derin bir oyuk açan daha hızlı bir akıntının üzerinden geçen başka bir yaya köprüsüne geçtik. Sherima bize hızla akan suyun çukur açtığı bir yeri gösterdi; Deliğin içine sıkıştırılmış küçük bir taş vardı ve delikten akan su onu şiddetle döndürüyordu. Candy'ye İsviçre'nin Lucerne kentinde ziyaret ettiği buzul bahçesini anlatmaya başladı. Suyun büyük taşlardan nasıl küçük taşlar oluşturabileceğini tartışarak onların ilgisinden yararlandım ve patika boyunca kayıp gittim.
  
  
  Yaklaşık yirmi metre ötede, yanımda ve biraz önümde aniden bir dalın kırılması beni dondurdu. Bir süre bekledim, sonra başka bir şey duymadan patikadan ayrıldım ve geniş bir daire çizerek çalıların arasına doğru kaydım.
  
  
  "Neredeler?"
  
  
  Fısıltı Japoncaydı, solumda, şelaleye giden patikaya yakın bir yerde. İleriye doğru süründüğümde kendimi devasa bir kayanın arkasına saklanan iki Japon turistin sırtına bakarken buldum.
  
  
  İkinci adam, yoldaşının endişeli sorusuna yanıt olarak, "Kapa çeneni," diye tısladı. "Birazdan burada olacaklar."
  
  
  Gergin olan susturulamadı. "Neden üç tane var? Bize sadece iki kadının olacağı söylendi. Bu adamı da mı öldürmeliyiz? Kim o?"
  
  
  Bir diğeri "Kim olduğunu bilmiyorum" dedi. Onu İngilizce konuşan bir gözlemci olarak tanıdım.
  
  
  Japonca fısıltıları tercüme etmek zordu ve onun tekrar İngilizce kullanmasını istedim. “Kim olursa olsun onlar gibi ölmeli. Şahitlerin olmaması gerekiyor. Bu Kılıç'ın emridir. Şimdi sessiz ol; seni duyacaklar."
  
  
  Japon ve Mecha için çalışıyor! "Hawk bunu öğrenene kadar bekle," diye düşündüm ve eğer öğrenirse diye kendi kendime ekledim. Ellerindeki susturuculu tabancalara rağmen önümdeki çifti idare edebileceğimden oldukça emindim. Bu beni rahatsız eden üçüncü kişiydi. Tam olarak nerede olduğunu bilmiyordum ve kadınlar her an orada olabilirlerdi. Çukurun ve dönen kayanın onları birkaç dakika daha hipnotize etmesi için dua ederek Wilhelmina'yı kemer kılıfından çıkardım ve Hugo'nun önkol kılıfından elime düşmesine izin verdim. Her iki bekleyen katilin de aynı anda, hiç ses çıkarmadan ölmesi gerekiyordu. Ceketimi çıkarıp sol koluma ve Luger'a sardım. Geçici bir susturucuydu ama bunu yapmak zorundaydı.
  
  
  Hızla dört adım ileri gittim ve onlar benim varlığımı fark etmeden çiftin tam arkasına geçtim. Kumaşa sarılı Luger gergin Japon adamın ensesine dokunduğu anda tetiği çektim.
  
  
  
  
  
  
  . Kurşunun beyninden geçip başının üstünden çıkması için namlunun yukarıya doğru açılı olduğundan emin oldum. Hesapladığım gibi mermi gökyüzüne doğru yoluna devam etti. Kafatasından ayrılırken bir kayaya ya da ağaca çarpsa kaçınılmaz olacak gürültüyü kaldıramazdım.
  
  
  Başı ölümcül bir kasılmayla geri çekilirken bıçağım diğerinin omurgasındaki disklerin arasına kaydı ve sinir sistemini kontrol eden bağları kopardı. Ceketimdeki elim öne çıkıp çığlık atması ihtimaline karşı ölü adamın ağzını kapattı ama ağzımda hiç hava kalmamıştı. İlk ölü adamı kayaya yapıştırmak için kalçamı salladım ve ikincisini sessizce yere indirdim, sonra arkadaşının sessizce yanına kaymasına izin verdim. Bunu yaptığım sırada yol boyunca arkamdan bir ses duydum.
  
  
  "Nick, neredesin?" Candy'ydi bu. Artık orada olmadığımı anlamış olmalılar ve belki de ormanın sessizliğinden korkuyorlardı.
  
  
  "İşte" diye yanıt verdim ve üçüncü katilin beni bulmasına izin vermem gerektiğine karar verdim. "Yol boyunca yürümeye devam et."
  
  
  Ceketimi gelişigüzel koluma atmışım gibi toplayıp patikaya çıktım ve yoluma devam ettim. Yakınlarda olması gerektiğini biliyordum - birbirlerinden çok uzakta olmayacaklardı - ve haklıydım. Yolun yanında bir duvar oluşturan devasa granit levhanın etrafından döndüğümde aniden görüş alanıma girdi ve yolumu kapattı. Susturuculu bir tabanca midemi hedef aldı
  
  
  "Vurma; Japonca "Ben Kılıç'ım" diye fısıldadım. Tereddüdü profesyonel olmadığını ve hayatına mal olduğunu gösteriyordu. Ceketime sarılı Luger'ımdan çıkan bir kurşun kalbine çarptı ve yukarı doğru uçtu, ileri doğru düşmeye başlamadan önce vücudunu bir anlığına kaldırdı. Onu yakaladım ve granit levhanın arkasına sürükleyip oraya fırlattım. Açık ağzından korkunç bir lıkırdama kaçtı. Sherima ya da Candy'nin onlar geçerken bunu duyması riskini göze alamazdım, bu yüzden bir demet ot kopardım ve onu zaten mavi olan dudaklarımın arasına iyice sıkıştırdım. Derme çatma ağzımın altından kan fışkırdı ama içine tek bir ses bile nüfuz etmedi. Diğer ölü Japonların yattığı yere doğru birkaç adım koşarak onları pusuya düşürdükleri kayanın etrafından dolaştırdım ve Sherima ile Candy'nin yaklaştığını duyduğumda hemen harekete geçtim. Bana ulaştıklarında ben yine patikada duruyordum, ceketim yine kurşun delikleri görülmeyecek şekilde kolumun üzerine atılmıştı, yakam ve kravatım çözülmüştü. Silahı, kılıfı ve cüzdanı pantolonumun cebine koydum.
  
  
  Candy yüzlerindeki soruyu sordu. "Çok mu sıcak, Nick?"
  
  
  "Evet hanımefendi," diye geveledim. "Böylesine sıcak bir günde, bu yürüyüş kesinlikle sıcak bir olay olacak. Umarım siz hanımlar sakıncası yoktur.
  
  
  Sherima, "Emin değilim" dedi. "Yün pantolonlu bu takım da oldukça rahatsız görünmeye başlıyor."
  
  
  Candy, "Benim de," diye araya girdi. "Aslında sanırım bu ceketi omuzlarıma atacağım." Ceketini çıkardı ve omuzlarına doğru ayarlamasına yardım ettiğimde, adamın o günkü özel dikim beyaz gömleğinin altına bir sutyen yerleştirdiğini fark ettim. Kocaman göğüslerini taşıyamıyordu. Eleştirimi hissetmiş gibiydi çünkü sağ göğsüme dokunacak kadar döndü ve sonra masumca bana baktı. Onunla bu oyunu oynadım, sanki saçımdan bir tutamı alacakmış gibi elimi kaldırdım ama aynı zamanda parmaklarımı gömleğimin çıkıntısında kaydırmaya çalıştım. Hızlı, boğuk iç çekişi bana onun da benimle aynı arzuyu hissettiğini söyledi.
  
  
  Sanırım devam etsek iyi olacak, dedim, ondan uzaklaşıp tekrar yolu göstererek. "Şelaleye kısa bir yürüyüş mesafesinde. Yakından dinlerseniz suyun sesini duyabilirsiniz.”
  
  
  Sherima Candy'ye dönerek, "Duyduğum ses bu olsa gerek" dedi. "Ama ben seni o çukurda kaçırdıktan sonra önümüzde çalıların arasında hareket edenin sen olduğunu sanıyordum Nick."
  
  
  Yürürken artan sese minnettar olarak, "Bir şelale olmalı," diye onayladım. “Siz ikiniz kalelere bakarken ben devam etmeye karar verdim. Ben bir kameramanım ve Japon turistlere yetişip ne tür ekipmanlara sahip olduklarını görmem gerektiğini düşündüm. Ama zaman konusunda bu kadar endişelenen kişiyi dinlemiş olmalılar çünkü ortalıkta değiller ve muhtemelen şimdiden bizden çok ilerideler. Onları şelaledeki gözlem güvertesinde göreceğiz."
  
  
  O sırada ilerideki şelaleden aşağı akan suyun sesi oldukça yüksekti, sonra virajı döndüğümüzde devasa, dik çağlayanın güzelliği karşısında şaşkına döndük.
  
  
  Sherima, "Aman Tanrım, bu muhteşem" diye bağırdı. "Çok sevimli ve aynı zamanda çok korkutucu. Her zaman bu kadar acımasız mı olur Nick?
  
  
  "Hayır" dedim, doğa ve Park Hizmetleri tarafından oluşturulan gözlem güvertesinin etrafını çit görevi gören metal boruya yaklaştığımızda. “Yılın bu zamanında baharın erimesiyle birlikte sular yükseliyor.
  
  
  
  
  
  
  Bana bazen bunun damlamaya dönüştüğü söylendi, ama şu anda buna inanmak zor. Buradaki son ziyaretimden hatırladığım kadarıyla, sel suları buradaki kıyıların çoğunu alıp götürmüş gibi görünüyor."
  
  
  "Herhangi bir tehlike var mı?" - Candy korkuluktan biraz uzaklaşarak sordu.
  
  
  "Hayır, eminim güvenlidir yoksa park hizmetlerinden biri bizi içeri almaz" dedim. Ceketimi korkuluğun üzerine fırlattım, sonra döndüm, elini tuttum ve onu tekrar öne doğru çektim. "Dinle, suyun buraya gelmeden önce hâlâ yükselmesi gerektiğini görüyorsun."
  
  
  Görüş noktamızın güvenli olduğuna ikna olunca dikkatlerini nehrin diğer tarafına çevirdim. "Burası Virginia tarafı" diye açıkladım. “Orada zemin daha yüksek. New York'un karşısındaki Hudson Nehri'ndekine benzer çitler oluşturuyor ama o kadar da dik değil. Otoyol da aynı taraftan geçiyor ve bu plato akıntıları izlemek için harika bir yer. Orada da piknik yapmak için küçük bir koru kurdular. Belki oradan Great Falls'u görebilirsin... Hey! Boşaltın!"
  
  
  "Ah, Nick, ceketin!" - Candy korkuluğun üzerinden eğilip ceketimin havada hızla suya doğru hareketini üzüntüyle izleyerek bağırdı.
  
  
  Ben sadece iç çektim ve o ve Sherima, adam suya düşüp altımızdaki köpüklü dere tarafından sürüklenirken anlayışlı bir şekilde inlediler. Dikkatlerini karşı kıyıya çekerek korkuluğun üzerinden ceketimi çıkardım. Hawk, pahalı bir gardırobun bir kısmının bu kadar kolay atılmasından pek memnun olmayabilirdi ama ben yine de onu tekrar giyemezdim. İki yuvarlak, kavrulmuş deliğin erkek modasındaki en yeni şey olduğuna kimse inanmazdı; Teksas'ta bile.
  
  
  Candy tekrar, "Ah, Nick, çok güzel ceketin," diye inledi. "İçinde değerli bir şey var mıydı?"
  
  
  "HAYIR. Şans eseri, cüzdanım ve evraklarımın çoğu pantolonumda" dedim, cüzdanımı gösterip diğer taraftaki Luger çıkıntısının benim "kağıtlarım" olduğunu düşünmelerini umarak. Ben de şunu ekledim: "Bu, New York'ta ona Times Meydanı'na nasıl gideceğini anlatırken bir yankesicinin neredeyse taşıdığım her şeyi almasıyla edindiğim bir alışkanlık."
  
  
  Sherima, "Nick, kendimi sorumlu hissediyorum" dedi. "Onu senin yerine değiştirmeme izin vermelisin. Sonuçta buradasın çünkü. Şelaleyi görmek istedim. Keşke Abdul'un arkadaşı bunu önermeseydi."
  
  
  Ona "Burada olmak istediğim için buradayım" dedim. “Ve onu değiştirme konusunda endişelenmeyin; Biz petrol endüstrisi insanlarının Washington'daki lobi faaliyetlerine ne kadar para yatırdığını biliyorsun."
  
  
  Bana tuhaf bir şekilde baktı, sonra benim gülümsemem onlara şaka yaptığımı söyleyince o ve Candy güldüler. “Keşke bilselerdi,” diye düşündüm, “hesabı nereden aldığımı!”
  
  
  Saatime baktım ve arabaya dönüp ev aramaya devam etsek iyi olur dedim. Adımlarımızı takip ederken şöyle dedim: "Öğle yemeğini Potomac bölgesinde güzel bir yerde yiyebileceğimizi umuyordum ama gömleğimin kollarımdayken Big Mac'le yetinmek zorunda kalacağımızı düşündüm."
  
  
  "Big Mac nedir?" - ikisi de aynı anda sordu; seslerine şaşkınlık ve eğlence karışmıştı.
  
  
  "Doğru," dedim alnıma tokat atarak, "ikinizin o kadar uzun süredir ülke dışında olduğunuzu ve yüzyılın güzelliklerine hiç sahip olmadığınızı unuttum. Hanımlar, size söz veriyorum, eğer McDonald's'ı bulursak gerçek bir sürprizle karşılaşacaksınız."
  
  
  Yürürken beni Big Mac'in sırrını onlara anlatmaya ikna etmeye çalıştılar, ben de oyunuma sadık kaldım ve daha fazla açıklama yapmayı reddettim. Üç cesedin çalıların arasına saçıldığı bir bölgeden geçerken onları bu saçma tartışmaya soktum ve onlar yakın zamanda burada meydana gelen kan dökülmesine dair hiçbir ipucu fark etmeden geçtiler. Abdul bize doğru koştuğunda, kadınların çukurda dönen kayayı izlediği köprüye yeni ulaşmıştık. Bekçi köpeği rolüne olan bağlılığı göz önüne alındığında neden daha önce ortaya çıkmadığını merak ettim ama elinde bir açıklama vardı.
  
  
  "Leydim, beni affedin," diye yalvardı, Sherima'nın önünde neredeyse yüz üstü düşüyordu. "Senin otoparkın yanındaki binaya girdiğini sanıyordum, o yüzden ayrılmadan önce yapmak istediğim gibi arabanın motorunu kontrol etmeye başladım. Birkaç dakika önce orada olmadığınızı fark ettim ve hemen sizi almaya geldim. Bağışla beni." Yayı neredeyse yeniden yere değiyordu.
  
  
  "Ah, Abdul, sorun değil" dedi Sherima, ayağa kalkması için elini tutarak. "Eğlendik. Şelaleye doğru yürüdük ve geri döndük. Orada olmalıydın... Kendisini yanlış anladığını, bunu bir azar olarak algıladığını görünce aceleyle açıkladı: “Hayır, yani şelaleyi görmeye gelmeliydin. Tıpkı arkadaşınızın size söylediği gibi etkileyiciler. Ve Bay Carter'ın ceketinin sabun köpüğüne uçtuğunu görebiliyordunuz.
  
  
  Son sözlerine tamamen şaşırmış görünüyordu ve sözlerini bitirdiğinde
  
  
  
  
  
  
  Ed ona kaybımı anlattı ve limuzine döndük. Arabaya bindiğimizde düşünceli düşünceli bana baktı ve ben de benim gibi değerli bir ceketi kaybedersem ne tür bir dikkatsiz aptal olacağını merak ettiğini düşündüm, ama kibarca pişmanlıklarını dile getirdi, sonra oturdu ve yürümeye başladı. Falls Road'a geri dönelim.
  
  
  Potomac'ı geçmeye yeni başlamıştık ki düşüncelerimi delip geçen küçük hançer birdenbire ortaya çıktı: Abdul'un hangi arkadaşı ona Great Falls'tan bahsetmişti? Daha önce bu ülkeye hiç gitmemişti. Peki burada arkadaşıyla ne zaman tanıştı? Twice Sherima, şelaleye bir yan gezi önerisinin bu bilinmeyen arkadaş tarafından yapıldığını söyledi ve beynim bunu iki kez kaydetti ve sonra başka şeylere geçti. Candy'den ya da onun aracılığıyla Abdul'un bu tanıdıkla nerede tanıştığını öğrenmek için aklıma bir not daha aldım.
  
  
  Sonraki birkaç saat, Sherima'nın etraftaki çiftlik evlerini ve onlara eşlik eden inişli çıkışlı tepeleri görmesine olanak tanıyacak şekilde bölgeyi dolaşarak geçti. Merada otlayan at sürüsüne hayran kaldığında veya neredeyse kaldırıma kadar uzanan özel engelli koşu parkuruna hayran kaldığında birkaç kez durmak zorunda kaldık.
  
  
  McDonald's'ı hiç bulamadık, bu yüzden T sonunda onlara burger zincirinden ve menülerinden bahsetmek zorunda kaldı. Ceketsiz servis yapılıp yapılmayacağını kontrol ettikten sonra öğle yemeği için küçük bir kır otelinde durduk.
  
  
  Bir ara izin isteyip erkekler tuvaletine gittim, bunun yerine kasanın yanında fark ettiğim telefon kulübesine yöneldim. Abdul'u karşımda görünce şaşırdım. Bizimle yemek yemeyi reddetti; İçeri girdiğimizde Sherima, dini beslenme kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak kendi yemeğini pişirmeyi tercih ettiğini anlattı.
  
  
  Neredeyse onu telefon kulübesinde gördüğüm anda beni fark etti ve hemen telefonu kapatıp bana yerini vermek için dışarı çıktı.
  
  
  Soğuk bir tavırla, "Nerede olduğumuzu elçiliğe bildirdim," dedi. "Majesteleri herhangi bir zamanda hanımımla temasa geçmek isteyebilir ve bana, Büyükelçimize nerede olduğumuz konusunda düzenli olarak bilgi vermem emredildi."
  
  
  Bu mantıklı bir açıklama gibi göründü, bu yüzden hiçbir şey söylemedim, sadece geçmesine izin verdim ve arabaya gelene kadar izledim. Daha sonra durumu bildirmek için Hawk'ı aradım. Ankesörlü telefonda şifreleyicinin olmaması konusunda endişelenmenize gerek yoktu. Birinden Great Falls'un çevre düzenlemesini temizlemesini istediğimde biraz üzüldü. Park Hizmetleri çalışanlarından birinin şüphesini uyandırmadan üç cesedin nasıl toplanacağının ayrıntılarını ona bıraktım ve ona günün geri kalanındaki programımızın kısa bir özetini verdim ve sonra onu alacağımı söyledim. ona geri dönelim. Watergate'e döndüğümüzde.
  
  
  Telefonu kapatmadan hemen önce İletişim Bölümünün Sherima'nın odasına girip hatalarımızı çözüp çözemediğini sordum. Tiksinti dolu homurtu bana hiçbir dinleme cihazının kurulmadığını söyledi ve ardından nedenini açıkladı. "Görünen o ki birisi Adabiya büyükelçiliğini aradı ve Sherima'nın yokluğunda odayı dekore etmek için yerel tablolar ve el sanatları gönderilirse kendisini daha rahat hissedebileceğini söyledi. Her halükarda, neredeyse hepiniz ayrıldığınız andan itibaren Birinci Sekreter odadaydı ve bütün gün bir şeyler getirip getiren insanlar vardı. Onlar oradan çıkar çıkmaz taşınmaya hazırız ama sanırım baş sekreter Sherima geri döndüğünde orada olmak istiyor, böylece bitirme işini kendisi üstlenebilir.
  
  
  "Bütün bunları teklif etmek için kim aradı?"
  
  
  Hawk, "Henüz öğrenemedik" dedi. "Elçilikteki adamımız çağrının doğrudan büyükelçiye gönderildiğini düşünüyor; bu yüzden Sherima'nın kendisinden, Bayan Şövalye'nizden ya da belki şu Bedawy'den gelmiş olmalı."
  
  
  "Ondan bahsetmişken," dedim, "bak bakalım elçilikte kimseyi tanıyor mu, yoksa burada bir arkadaşıyla temas kurma fırsatına sahip mi?"
  
  
  Ona Great Falls'a yan gezimizin nasıl önerildiğini anlattım. Hawk, döndüğümüzde bana bir cevap vermeye çalışacağını söyledi.
  
  
  Daha sonra sesini neredeyse uyarı verecek bir tonda yükselterek, “Söz ettiğin üç paket Japon ürününü şelaleye bırakarak halledeceğim ama lütfen bundan sonra daha dikkatli olmaya çalış. Bu alanda bu tarz bir tahsilat hizmeti organize etmek oldukça zordur. Katılmak zorunda kalabilecek ajanslar arasındaki rekabet o kadar büyük ki içlerinden biri, ticari açıdan bilgileri bize karşı kullanmayı karlı bulabilir."
  
  
  Suikastçı üçlüsünün kaderini gizlemek için FBI veya CIA ile pazarlık yapmak zorunda kalacağını kastettiğini biliyordum. Bu tür yardım talepleri onu her zaman üzüyordu çünkü bu iyiliğin karşılığını on kat sonra ödemek zorunda kalacağından emindi. Özür dilerim efendim, dedim öyleymiş gibi görünmeye çalışarak. "Bu bir daha olmayacak. Bir dahaki sefere ben geride kalacağım."
  
  
  "Buna gerek olmayacak" dedi sertçe.
  
  
  
  
  
  sonra telefonu kapattım.
  
  
  Sherima ve Candy'ye döndüğümde öğle yemeğinin çoktan geldiğini gördüm. Yürüyüşten sonra hepimiz açtık ve diğerlerinden biraz daha fazla egzersiz yaptığım için midem her şey için çığlık atıyordu ve yemekler güzeldi. Çabucak bitirdik, sonra bir saat daha avlanma bölgesini dolaşarak geçirdik; Candy yoğun bir şekilde not alırken, Sherima ona özellikle hangi bölümlerin ilgisini çektiğini anlattı. Candy'nin ertesi gün emlakçılarla iletişime geçmesine karar verdiler. Umarım önümüzdeki bir iki hafta içinde bir yuva bulurlar.
  
  
  Saat akşam altıyı biraz geçiyordu. Abdul limuzini tekrar Watergate garaj yoluna çevirdiğinde. O zamana kadar Georgetown'da öğle yemeği yemeye karar vermiştik. Restoranın adını aldığı yıl inşa edilen bir binada yer alan mükemmel bir yemek mekanı olan Restaurant 1789'da misafirlerim olmaları konusunda ısrar ettim. Sherima yine bana baskı yapmakta tereddüt etti ama ertesi akşam misafiri olma davetini kabul ederek onu kabul etmeye ikna ettim.
  
  
  Arabadan indiğimizde Sherima Abdul'a sekiz buçukta gelip bizi almasını söyledi. Georgetown'a taksiyle kolaylıkla gidebileceğimizi ve Abdul'un iyi geceler geçirebileceğini söyledim.
  
  
  "Teşekkür ederim Bay Carter," dedi her zamanki soğuk tavrıyla, "ama bir gün izne ihtiyacım yok. Benim işim hanımımın emrinde olmaktır. Sekiz buçukta döneceğim."
  
  
  "Tamam Abdul," dedi Sherima, belki de güvenilir korumasının duygularının incinmiş olabileceğini hissederek. “Ama kesinlikle yiyecek bir şeyler bulacaksın.”
  
  
  Evet, leydim, dedi eğilerek. “Bunu hemen büyükelçilikte yapacağım. Dediğiniz gibi rahatlıkla oraya gidip buraya dönebilirim. Tartışmayı hızla arabanın etrafından dolaşıp uzaklaşarak sonlandırdı.
  
  
  Asansörle bizim kata çıkarken Sherima, "Abdul işini çok ciddiye alıyor Nick," dedi. “Kaba olmak istemiyor; bu onun tarzı."
  
  
  "Anladım," dedim, odalarına doğru ilerlerken kapımın önünde durdum. "Salonda görüşürüz."
  
  
  Birkaç dakika sonra bana bazı bilgiler veren Hawk'la telefondaydım.
  
  
  "Öncelikle," diye başladı, "o aptal Birinci Sekreter yaklaşık on beş dakika önce Sherima'yı beklemekten vazgeçmedi. Süite asla giremedik, bu yüzden herhangi bir hataya güvenmeyin."
  
  
  Ben şifrelenmemiş bir telefon hakkında bir şeyler söyleyecektim ama o, en azından Communications'ın Watergate'te gününü boşa harcamadığını söyleyerek sözünü kesti. “Telefonunuzda özgürce konuşabilmeniz için bir karıştırıcı var.”
  
  
  "Büyük! Peki ya şelaledeki üç arkadaşım?"
  
  
  "Şu anda bile," dedi yavaşça, "tamamen yanmış cesetleri, Donanma Araştırma Merkezi yakınındaki MacArthur Bulvarı'ndaki Datsun'larının enkazından çıkarılıyor. Lastiği patlamış olmalı çünkü aniden yoldan çıkıp Merkeze girmek için bekleyen bir yakıt kamyonuna çarptılar. Bu sırada oradan geçen birkaç deniz istihbarat subayı kazayı gördü. Şans eseri tankerin sürücüsü patlamadan hemen önce atladı. Donanma Enstitüsü tanıklarının Maryland Eyalet Polisine söylediklerine göre kamyon şoförü tamamen güvende görünüyor. Bu sadece bir kazaydı."
  
  
  "Kazadan önce onlar hakkında bir şeyler öğrenebildin mi?"
  
  
  “Fotoğrafları ve çıktıları alındı, Rengo Sekigun üyesi olduklarını tespit ettik. Japon Kızıl Ordu fanatiklerinin çoğunun yakalandığını veya öldürüldüğünü düşünüyorduk, ancak görünen o ki bu üçü Tokyo'dan kaçıp Lübnan'a doğru yola çıktı; Kara Eylül tarafından çekildiler.
  
  
  "Buraya nasıl geldiler?"
  
  
  "Henüz kurulumunu yapmadık ama üzerinde çalışıyoruz. Beyrut ofisi, Kara Eylül tarafından eğitilen bazı Japonların, Eylül örgütünün kendileri için yeterince militan olmadığına karar vererek, Kılıç'ın Gümüş Palaları adamlarıyla kendi başlarına temasa geçtiklerine dair bir raporun bulunduğunu söylüyor. Sherim'de bu işi yapmaları için buraya gönderilmelerini o ayarlamış olabilir.
  
  
  "Demek Kara Eylül'ün yeterince militan olmadığını düşünüyorlardı" diye düşündüm. "Yurttaşlarının birkaç yıl önce Tel Aviv'deki Lod Havalimanı'nda gerçekleştirdiği o küçük katliam hakkında ne düşünüyorlardı - pasifist bir eylem mi?"
  
  
  "Akşam için planların neler?" Hawk bilmek istiyordu. "Herhangi bir yedekleme atamak istiyor musunuz?"
  
  
  Ona Restoran 1789'daki akşam yemeğimizi anlattım ve sonra aradım. Sanki bunu anlamış gibi kapım çalındı.
  
  
  Kravatımı çözüp kapıya doğru yürüdüm ve kapıyı açtım. Candy hemen yanımdan geçip kapıyı hızla arkasından kapattı.
  
  
  "Odaya hiç gelmiyor musun?" Onu kınadım.
  
  
  "Orada kimin olduğunu asla söylemeyeceksin," diye yanıtladı, sonra kollarını boynuma doladı ve beni derinden öptü. Dillerimiz bir süre oyun oynadı, sonra ağzını çekti ve “Hımm. Bütün gün bunu yapmak istiyordum Nick. Sherima oradayken iyi davranmanın ne kadar zor olduğunu hayal bile edemezsiniz."
  
  
  "Benim için ne kadar zor olduğu hakkında hiçbir fikrin yok, peki ya Sherima?" diye sordum, açtığı gerçeğinden dolayı dikkatim pek dağılmadı.
  
  
  
  
  
  
  gömleğinin düğmelerini çözdü, kemerini çözdü ve beni yatağa doğru yönlendirdi.
  
  
  Candy yatağa oturup ona katılmam için bana işaret ederek, "Hızlıca bir duş aldı ve sonra yedi kırk beşe kadar uyuyacağını söyledi," diye yanıtladı. "Bu, oraya gidip kendim giyinmem gerekmeden önce bir saatten fazla vaktimiz olduğu anlamına geliyor."
  
  
  Yanına oturdum ve yüzünü ellerimin arasına aldım.
  
  
  "Küçük sırrımızla tehlikeli bir şekilde yaşamaktan rahatsız olmuyorsun, değil mi?"
  
  
  İlk başta buna gülümsedi ama aniden yüzü karardı ve büyük kahverengi gözleri benden öte kapıya doğru baktı. Dalgın bir şekilde "Herkesin bir sırrı vardır" derken sesinde garip bir acı vardı. Hepimiz, değil mi? Sen, ben, Sherima, Abdul... Sonuncusu kasvetli bir yüz ifadesiyle söylendi ve bir an nedenini merak ettim. “En Yüce ve Yüce Majesteleri Hasan bile...”
  
  
  Konuşurken onu yakından izlediğimi fark etti ve sanki bu ruh halinden uzaklaşmış gibi, ince kollarını boynuma doladı ve beni aşağı çekti.
  
  
  “Ah Nick, tut beni. Artık sır yok; sadece sarıl bana.
  
  
  Onun dolgun ağzını benimkiyle kapattım ve onu öptüm. Parmaklarını saçlarımın arasından geçirdi, sonra boynumdan aşağıya doğru kaydırarak beni uzun ve derin bir şekilde öptü. Birbirimizi soyunduk. Yatağa yaklaştı.
  
  
  Sırtüstü yatıyordu, uzun dalgalı saçları başının üzerindeki yastığa yayılmıştı. Gözleri kısmen kapalıydı ve yüzü daha rahatlamıştı. Parmağımı önce çenesinden, sonra da uzun, klasik boynundan aşağı doğru gezdirdim ve okşamalarım daha samimi hale gelirken o da dudaklarından derin bir iç çekiş çıkmasına izin verdi. Ona dönüp beni ısrarla öptü.
  
  
  Birkaç dakika boyunca yan yana uzandık, hiç konuşmadık, sanki ikimiz de diğerimizin bir şekilde itiraz etmesini bekliyormuşuz gibi neredeyse tereddütle birbirimize dokunduk. Düşüncelerine geri döndüğünü gördüm. Zaman zaman sanki aklından bazı düşünceleri silmek istermiş gibi gözlerini sıkıca kapatıyor, sonra gözlerini iyice açarak bana bakıyor ve dudaklarında bir gülümsemenin belirmesine izin veriyordu.
  
  
  Sonunda sordum, “Ne var Candy? Şunu ya da bunu çok düşünüyorsun." Mümkün olduğu kadar rahat konuşmaya çalıştım.
  
  
  "Hiçbir şey, gerçekten hiçbir şey," diye yanıtladı yumuşak bir sesle. “Ben… keşke on yıl önce tanışmış olsaydık…” Tekrar sırtüstü döndü ve ellerini başının üstüne koydu. "O zaman pek çok şey olmazdı... Seni sevmek..." Tavana bakarak sustu.
  
  
  Dirseğimin üzerinde doğruldum ve ona baktım. Bu güzel kadının bana aşık olmasını istemiyordum. Ama o zaman ben de ona karşı hissettiğim duyguların aynısını hissetmeyecektim.
  
  
  Onun sözlerine yanıt olarak, onun gizli geçmişi ve muhtemelen şimdi ne hakkında konuştuğu hakkında çok daha fazla şey bildiğim gerçeğini açığa çıkarmayacak hiçbir şey söyleyemedim, bu yüzden sessizliği uzun bir öpücükle doldurdum.
  
  
  Vücudumuz o an söylenmesi gereken her şeyi bir anda söyledi. Birbirini uzun zamandır tanıyan, eşit zevk alan ve veren iki insan gibi yavaş ve kolay bir şekilde seviştik.
  
  
  Daha sonra Candy'nin başı omzumda sessizce uzanırken onun rahatladığını, önceki düşüncelerinin geriliminin kaybolduğunu hissettim. Aniden dik oturdu.
  
  
  "Aman Tanrım, saat kaç?"
  
  
  Komodinin üzerinden saati alıp abartılı bir sesle, "Saat tam yedi kırk, hanımefendi" dedim.
  
  
  Gülüyordu. "Konuşma şeklini seviyorum Nick." Ve sonra: "Ama şimdi koşmam gerekiyor." Kıyafetlerini toplayıp neredeyse içine atlarken, sokağa çıkma yasağına yaklaşan bir kız öğrenci gibi mırıldandı. "Tanrım, umarım henüz uyanmamıştır... Peki, bir şey için lobiye inmem gerektiğini söyleyeceğim... Ya da yürüyüşe falan çıktığımı..."
  
  
  Giyindikten sonra yatağın üzerine eğildi ve beni tekrar öptü, sonra dönüp odadan dışarı koştu. "Kırk beş dakika sonra görüşürüz," diye bağırdım arkasından.
  
  
  Duş alırken, düşüncelerimi neye odaklarsam odaklayayım, bunların daima Candy'nin imajının etrafında şekillendiğini ve onun sözlerini tekrarladığını fark ettim. İnsanların sırları vardı; bu bir gerçek. Ve belki de ondan sırrım hepsinden büyüğüydü. Ama ses tonundaki bir şey beni rahatsız etti.
  
  
  Bu, eski kraliçeyi koruma görevinden daha fazlasına dönüşüyordu. Bu insanların hayatlarını birbirine karıştıran bir gizem vardı ve bu kişisel bir mesele olsa da yine de ilgimi çekiyordu. Ancak bunlar kişisel kaygıların ötesinde görünüyordu ve Abdul'un etrafında toplanıyor gibi görünüyordu.
  
  
  Bedawi, onun rolünü gasp etme şeklimi kıskanıyor olabilir. Şelalede görevden kaçtığı için kesinlikle aşağılanmış görünüyordu ve bana karşı soğukluğu bundan sonra daha da arttı. Ancak tehditkar görünen korumanın göründüğünden daha fazlası olduğu hissinden kurtulamadım. AX'in onun hakkındaki geçmişi çok eksikti.
  
  
  Hawk'ın Bedawi'nin Washington'daki arkadaşları hakkında daha fazla bilgi edineceğini umarak duştan dışarı çıktım ve tavan lambasının ısıtıcı ışınları altında kaldım. koymalıydım
  
  
  
  
  
  
  Kendime, mantığımın daha güvenilir bilgi elde edene kadar bir süre dinlenmeme izin vereceğini söyledim.
  
  
  Teksas esintisi taşıyan bir smokin seçerek giyinmeye başladım ve Hawk'ın gardırobumdaki tek bir detayı bile kaçırmamasına sessizce gülüyordum. Ceket resmi olmasına rağmen üzerinde önerdiğim işin logosunu taşıyan düğmeler vardı.
   Bölüm 7
  
  
  
  
  Candy, Sherima'yla birlikte soyunma odasından paltolarını almamı beklerken, "Bu muhteşemdi, ama sanırım en az on kilo aldım," dedi heyecanla. Çekleri verirken, "Kilo alırsa fark edilmez" diye düşündüm. Giydiği yerlere kadar uzanan beyaz kılıf elbise sanki kendisine dikilmiş gibi görünüyordu ve nazik eller yumuşak kumaşı her kıvrımına bastırıyordu. Kolsuz ve dizlere kadar kesilmiş bu elbise, hem dalgalı saçlarının kırmızımsı parlak noktalarını, hem de vücudunun her santimini kapladığını bildiğim altın sarısı ten rengini ortaya çıkarıyordu. Elbiseyi bu nedenle seçtiğinden şüphelendim.
  
  
  "Ben de," diye onayladı Sherima. “Nick, akşam yemeği harikaydı. Buranın mutfağı Paris'te denediğim mutfaklar kadar güzel. Bizi getirdiğiniz için çok teşekkür ederiz."
  
  
  "Benim için zevktir hanımefendi" dedim, hizmetçinin elinden uzun samur kürk mantosunu alıp ince omuzlarına atarken, o da daha önce olduğu gibi pelerin tarzı giymeyi tercih ettiğini belirtti. Omuzlarına kadar uzanan siyah saçlarını ve ince vücudunu süsleyen yüksek göğüslerini öne çıkaran imparatorluk tarzı siyah bir elbise giymişti. 1789'da böylesine güzel iki kadınla birlikte bir yemek odasına girip oradaki her erkeğin kıskanç bakışlarına soğukkanlılıkla cevap vermekten gurur duyuyordum. Sonsuz gibi görünen bağlantıları sayesinde Hawke, kısa sürede bizim için özel bir masa ayarlamayı başardı, ancak biz yemek yerken bir grup insanın yanımızdan geçmek için bahaneler üretmeye başlamasıyla eski kraliçenin orada olduğu haberinin hızla yayıldığını fark ettim. . Sherima ve Candy'nin de bunu fark ettiğinden emindim ama ikisi de bunu söylemeye karar vermedi.
  
  
  "İşte buradasın" dedim, Candy'ye leopar desenli paltoyu uzatırken. Yaban hayatı koruma uzmanlarını öfkelendirecek lüks kıyafetlere sarınırken elimi bir anlığına omuzlarında gezdirip yumuşak, hassas cildine dokunmasına izin verdim. Bana hızlı ve bilmiş bir gülümsemeyle karşılık verdi. Sonra Sherima'ya dönerek neredeyse beni boğacak bir şey söyledi.
  
  
  "Biliyor musun, sanırım bu gece yatmadan önce biraz egzersiz yapacağım."
  
  
  "Bu iyi bir fikir," diye onayladı Sherima, sonra Candy'ye yakından baktı, belki de arkadaşının çifte anlam taşıdığından şüphelenmişti.
  
  
  Candy yüzünde masum bir ifadeyle bakışlarına karşılık verdiğinde şöyle dedi: "Tabii çok yorgun olmadığım sürece. Gece henüz yeni.” Sherima'nın yüzünde sıcak bir gülümseme belirdi. Candy'nin eline nazikçe dokundu ve kapıya doğru yöneldik.
  
  
  Dışarı çıktığımızda iki kadının arasına girdim ve her birinin koluna girmesine izin verdim. Candy'nin elini dirseğinden sıktım, o da bu jestime önkolumu sıkarak karşılık verdi. Sonra cinsel uyarılmadan kaynaklandığını bildiğim hafif bir titreme onu ele geçirdi.
  
  
  "Soğuk?" - diye sordum ona sırıtarak.
  
  
  "HAYIR. Bu gece çok güzel. Burası çok sıcak, bahardan çok yaza benziyor. Nick, Sherima," diye ekledi hemen, "küçük bir yürüyüşe ne dersin?" Buradaki eski evler o kadar güzel ki bu egzersiz hepimize fayda sağlayacak.”
  
  
  Sherima bana döndü ve sordu: "Bu güvenli olacak mı Nick?"
  
  
  "Ah, sanırım öyle. Bu akşam pek çok kişi güzel havanın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Eğer istersen Georgetown Üniversitesi'nde yürüyebiliriz, sonra dolaşıp N Street'ten Wisconsin Bulvarı'na ve ardından M Street'e doğru yürüyebiliriz. Bu sabah tüm bu dükkanları orada fark ettiniz ve sanırım bazıları geç saatlere kadar açık. Saat on biri biraz geçiyor ve en azından vitrinlere biraz bakabilirsin.
  
  
  Candy, "Haydi, Sherima," dedi. "Kulağa eğlenceli geliyor".
  
  
  O sırada Abdul'un kapıyı tuttuğu limuzine ulaşmıştık. "Tamam," diye onayladı Sherima. Korumasına dönerek "Abdul, küçük bir yürüyüşe çıkıyoruz" dedi.
  
  
  "Evet hanımefendi" dedi her zamanki gibi eğilerek. "Arabada seni takip edeceğim."
  
  
  "Ah, buna gerek yok Abdul" dedi Sherima. "Nick, birazdan Abdul'un bizimle buluşabileceği bir köşeyi seçebilir miyiz? Daha da iyisi, bir fikrim var. Abdul, bu gece boş kal. Bugün artık sana ihtiyacımız olmayacak. Taksiyle otele geri dönebiliriz, değil mi Nick?
  
  
  "Ah, elbette" dedim. "Wisconsin Bulvarı'nda her zaman çok sayıda taksi vardır."
  
  
  Koruması arabada bizi takip etmekte sorun yaşamayacağını ve burada onun yanında bulunacağını söyleyerek itiraz etmeye başladığında Sherima onu susturmak için elini kaldırdı. Bu jestin Kraliçe Adabi ve deneyimli bir saray mensubu olan Abdul olarak geçirdiği günlerin bir kalıntısı olduğu belliydi çünkü anında sessizleşti.
  
  
  "Bu bir emirdir Abdul," dedi ona. “Bu ülkeye geldiğimizden beri sürekli bizimle ilgilendiniz, gerisini de değerlendirebileceğinize eminim. Şimdi dediğimi yap." Sesi tartışmaya yer bırakmıyordu.
  
  
  Derinden eğilerek,
  
  
  
  
  
  
  Abdul, “Nasıl isterseniz leydim. Büyükelçiliğe geri döneceğim. Sabah saat kaçta otelde olmamı istersiniz? »
  
  
  Sherima, "Saat on muhtemelen yeterince erken olacaktır" dedi. "Sanırım Candy ve ben de iyi bir gece uykusu çekebiliriz ve bu küçük yürüyüş tam da ihtiyacımız olan şey olacak."
  
  
  Abdul tekrar eğildi, kapıyı kapattı ve arabanın etrafından dolaşarak uzaklaştı! Prospect Bulvarı'ndan sadece birkaç blok ötedeki üniversite alanına doğru yürümeye başladığımızda.
  
  
  Kampüsteki eski binaların önünden geçerken kızlara okul hakkında bildiklerimi anlattım. Neredeyse iki yüz yıllık olan bu kurum, uluslararası ve dış hizmet çalışmaları alanında dünyanın en ünlü kurumlarından biri haline gelmeden önce bir zamanlar Cizvitler tarafından yönetiliyordu. “Yıllar boyunca en önemli devlet adamlarımızın çoğu burada eğitim gördü” dedim, “başkentte olduğu için bunun mantıklı olduğunu düşünüyorum.”
  
  
  Sherima, yanından geçerken ana binalardan birinin Gotik ihtişamına hayran kalarak, "Bu çok güzel," dedi. “Ve burası çok sessiz; neredeyse zamanda geriye gitmişiz gibi geliyor. Binaların nasıl korunduğunun dikkate değer olduğunu düşünüyorum. Şehrin eski bölgelerinin görkemli mimarisinin göz ardı edildiğini ve bakıma muhtaç hale geldiğini görmek her zaman çok üzücü. Ama bu muhteşem."
  
  
  "Pekala hanımefendi, Wisconsin Bulvarı'na vardığımızda zaman yolculuğumuz sona erecek" dedim. “Böyle bir gecede barlar son derece modern sosyal ritüellere katılan gençlerle dolu olurdu! Bu arada Washington dünyanın en güzel kadınlarından bazılarına sahip olmalı. Hollywood'dan eski bir arkadaşım burada bir film üzerinde çalışıyordu ve daha önce bu kadar çok çekici kadını bir arada görmediğine yemin etti. Hollywood'un adamı böyle diyecek.
  
  
  "Washington'da bu kadar çok zaman geçirmeyi bu yüzden mi seviyorsun?" - Candy şaka yollu sordu.
  
  
  "Sadece benimle iş var hanımefendi," diye ısrar ettim ve hepimiz gülmeye başladık.
  
  
  O sırada N Caddesi'ne döndük ve orijinal hallerinde özenle korunmuş eski evleri fark ettiler. 1949'dan ve Eski Georgetown Yasası'nın yürürlüğe girmesinden bu yana, Güzel Sanatlar Komisyonu'nun izni olmadan hiç kimsenin Tarihi Bölge'de bina inşa etmesine veya yıkmasına izin verilmediğini açıkladım.
  
  
  Candy bir gün "Nick, bir seyahat rehberi gibi konuşuyorsun" diye şaka yaptı.
  
  
  "Georgetown'u sevdiğim için," dedim dürüstçe. “Buraya seyahat etmek için zaman ayırdığımda, her zaman sokaklarda yürüyorum, bölgenin tüm atmosferinin tadını çıkarıyorum. Hatta vaktimiz varsa ve yürüyüşten dolayı çok yorulmadıysanız, size bir gün satın alıp içinde yaşamak istediğim bir ev göstereceğim. Otuz ikinci cadde ve P'de. Bir gün -belki çok yakında- ama bir gün bu eve sahip olacağım, diye yüksek sesle düşündüm.
  
  
  Kısa konuşma turuma devam ederken son emeklilik tarihimin hiçbir zaman gelmeyebileceğini fark ettim. Veya bunun çok yakında ve şiddetli bir şekilde gerçekleşebileceğini.
  
  
  3307 N Caddesi'nin önünde dururken göz ucuyla eski püskü bir steyşın vagonun üçüncü kez yanımızdan geçtiğini fark ettim ve buranın o zamanlar senatör olan Başkan Kennedy'nin evi olduğunu açıkladım. satın almıştı. kızı Caroline'ın doğumundan sonra Jackie'ye hediye olarak. "Beyaz Saray'a taşınmadan önce burada yaşıyorlardı" dedim.
  
  
  Sherima ve Candy eve bakıp sessizce konuşurken, ben de bloğun etrafında hareket eden steyşın vagonu takip etme fırsatını değerlendirdim. Otuz Üçüncü Cadde'nin hemen köşesinde durdu ve sokak lambalarının altındaki karanlık bir yere iki kat park etti. Ben izlerken sağ kapıdan iki esmer figür çıktı, caddeyi geçtiler ve neredeyse önümüzdeki kavşağa doğru yürüdüler. İstasyon vagonunda dört kişi olduğunu fark ettim, bu yüzden ikisi sokağın bizim tarafında kaldı. Sherima ve Candy'ye belli etmeden, Luger'ımı sol elime yerleştirdikten sonra giydiğim paltoyu sağ kolumun üzerine diğer tarafa kaydırdım, böylece palto üzerime örtüldü. Sonra hâlâ JFK trajedisi hakkında fısıltıyla konuşan kızlara döndüm.
  
  
  "Devam edin, siz ikiniz" dedim. "Eğlenceli bir gece olması gerekiyordu. Burada durduğum için üzgünüm."
  
  
  Yürürken hem sakin hem de çok az konuşarak bana yaklaştılar. Otuz Üçüncü Cadde'yi geçtik ve onları düşünceleriyle baş başa bıraktım. Çevresel görüş alanımda iki adamın karşıdan karşıya geçtiğini gördüm. Bizim tarafımıza dönüp arkamıza düştüler. Yaklaşık otuz metre ileride minibüsün her iki sürücü kapısı da açıldı ama kimse dışarı çıkmadı. Bloktaki karanlığın en derin olduğu yere yaklaştıkça bunun olacağını düşündüm.
  
  
  Görünüşe göre yoldaşlarım arkamızdan hızla yaklaşan ayak seslerini fark etmemişlerdi ama ben oradaydım. Birkaç metre sonra kendimizi Sherim'e yeni bir saldırı yapmaya hazır iki çift suikastçının arasında sıkışmış halde bulacağız. Biz oradayken oyunculuk yapmaya karar verdim
  
  
  
  
  
  
  Sokak lambasının ışığının bir kısmının hâlâ yapraksız ağaçların dalları arasından süzüldüğü bir yer.
  
  
  Aniden arkamı döndüğümde, neredeyse bize yetişmek için koşan iki uzun, kaslı siyahla karşılaştım. Sert bir şekilde şunu talep ettiğimde durdular:
  
  
  "Bizi aldatıyor musun?"
  
  
  Arkamda, kadınlardan birinin aniden bana somurtkan bir ifadeyle bakan koyu renk cüppeli iri yarı bir çiftle yüzleşmek için döndüğünde nefesinin kesildiğini duydum. Ayrıca arkamdan bir blok öteden metalik bir ses duydum; bu bana çift park edilmiş bir steyşın vagonun kapısının açıldığını ve yol kenarındaki arabalardan birine çarptığını söyledi.
  
  
  "Hayır, neden bahsediyorsun?" adamlardan biri itiraz etti. Ancak bıçağı açık bir şekilde ileri doğru koşarken davranışları sözlerini yalanladı.
  
  
  Luger'ın tetiğini çekerken kaplamalı elim bıçağı yana doğru hareket ettirdi. Kurşun göğsüne isabet etti ve onu geriye fırlattı. Homurdandığını duydum ama çoktan kemerine takılı tabancayı kaşıyan ortağıma dönmüştüm. Stilettom sağ elime düştü ve onu ona sapladım, elini bir anlığına karnına bastırdıktan sonra onu çektim. Daha sonra tekrar ileri atıldım ve bıçağı boğazının derinliklerine sapladım ve hemen çıkardım.
  
  
  Candy'ye, birinin silah sesimi duyunca çığlık attığını düşündüm ve sonra başka bir çığlık -bu kez Sherima'dan geldi- beni anında onlara geri getirdi. İki iri yapılı siyah daha neredeyse ayağa kalkmıştı. Biri tabancayı kaldırdı; diğeri sıkışmış bir sustalı bıçağı açmaya çalışıyormuş gibi görünüyordu. Wilhelmina'yı tekrar vurdum ve tetikçinin alnının bir kısmı aniden ortadan kayboldu, yerini bir kan akışı aldı.
  
  
  Luger'ı yağmurluğumdan çıkarıp ona doğrulturken dördüncü saldırgan olduğu yerde dondu. Yanımızdaki evin kapısında bir ışık yandı ve korkunun siyah yüzü parlak bir ter maskesine dönüştürdüğünü gördüm. Yaklaştım ve sessizce şöyle dedim:
  
  
  “Kılıç kimdir? Peki o nerede? »
  
  
  Korkmuş adamın yüz hatları bana ve ardından Luger'ın çenesinin altından yukarıya doğru bakan namlusuna bakarken neredeyse felç olmuş gibiydi. “Bilmiyorum dostum. Yemin ederim. Doğrusunu söylemek gerekirse dostum, neden bahsettiğini bile bilmiyorum. Tek bildiğim, bize seni yeryüzünden silmemizin söylendiği.
  
  
  Sherima ve Candy'nin içgüdüsel olarak koruma arayarak bana yaklaştıklarını görebiliyordum. Ayrıca mahkumumun doğruyu söylediğini de biliyordum. Ölümden bu kadar korkan hiç kimse sır saklama zahmetine girmezdi.
  
  
  “Tamam,” dedim. “Ve sana sakinleşme emrini verene de söyle, yoksa onun da sonu arkadaşların gibi buraya gelir.”
  
  
  Cevap bile vermedi; sadece döndü, istasyon vagonuna koştu ve çalışır durumda bırakılan motoru çalıştırdı ve kapıları kapatma zahmetine girmeden uzaklaştı, araba cadde boyunca park etmiş iki arabaya çarptı.
  
  
  Aniden hemen hemen tüm komşu evlerin ışıklarının yandığını fark ederek döndüğümde Sherima ve Candy'nin birbirine sokulmuş, bana dehşetle baktığını ve üç figürün yere serildiğini gördüm. Sonunda Sherima konuştu:
  
  
  "Nick, neler oluyor? Kim onlar?" Sesi boğuk bir fısıltıydı.
  
  
  "Soyguncular" dedim. “Bu eski bir numara. Dörtlü olarak çalışıyorlar ve kurbanlarını herhangi bir yöne kaçmamaları için sıkıştırıyorlar."
  
  
  İkisinin de elimdeki silaha ve bıçağa, özellikle de hala kanlı stilettoya baktıklarını fark ettim. Aşağıya uzandım, onu asfalt yolun yanındaki derin bir yere sapladım ve temiz bir şekilde çıkardım. Doğrularak dedim ki, “Bunun seni üzmesine izin verme. Onları her zaman yanımda taşıyorum. New York'ta alışkanlığa başladım ama daha önce hiç kullanmamıştım. Orada bir gece soyulduğumdan ve dikiş attırıp almak için hastanede bir hafta geçirdiğimden beri bu yaraları taşıyorum."
  
  
  Polise yapılan çağrının bloktaki artık parlak bir şekilde aydınlatılmış evlerden birinden yapıldığından emin olarak Luger'ı kılıfına geri koydum ve bıçağı tekrar koluma soktum, sonra kızların elinden tuttum ve şöyle dedim:
  
  
  "Hadi, çıkalım buradan. Böyle bir şeye bulaşmak istemezsin." Sözlerim Sherima'ya yönelikti ve yaşadığı şoka rağmen ne demek istediğimi anladı.
  
  
  "HAYIR. HAYIR. Bütün gazetelerde çıkacak... Peki ya onlar? Yerdeki cesetlere baktı.
  
  
  "Merak etme. Polis onlarla ilgilenecek. Otele döndüğümüzde polisten arkadaşımı arayıp olanları anlatacağım. Kesinlikle gerekli olmadıkça ikinizin kimliğini açıklamayacağım. Ve durum böyle olsa bile DC polisinin de sizin kadar gerçek hikayeyi gazetelerden uzak tutmaya çalışacağını düşünüyorum. Size yapılan saldırı, Senatör Stennis'in vurulmasından bile daha büyük manşetlere çıkar ve eminim Bölge bu tür tanıtımların artmasını istemiyor.
  
  
  Konuşurken, onları hızla iki ölü ve yerde yatan bir ölmekte olan adamın yanından geçirdim ve onları Otuz Üçüncü Cadde'nin köşesine doğru yönlendirmeye devam ettim. Aceleyle hareket ederek her an polis arabalarının gelmesini bekleyerek köşeye varıncaya kadar onları hareket ettirmeye devam ettim.
  
  
  
  
  
  
  O Caddesi'ne gidin ve onlara tarihi Eski St. John's Piskoposluk Kilisesi'nin önünde dinlenmeleri için bir dakika verin.
  
  
  "Nick! Bakın! Taksi!"
  
  
  Candy'nin saldırı başladığından beri ilk sözleri uzun zamandır duyduğum en tatlı sözlerdi. Bu sadece ses tellerini geçici olarak felç eden şoktan kurtulduğu ve yeniden mantıklı düşünmeye başladığı anlamına gelmiyordu, aynı zamanda bizim için o anda boş bir taksiden başka bir şey yoktu. Dışarı çıkıp onu durdurdum. Oturmalarına yardım ettim, arkalarına oturdum ve kapıyı çarparken sakince sürücüye "Watergate Oteli lütfen" dedim. O uzaklaşırken, bir ilçe polis arabası Otuz Üçüncü Caddede gürleyerek ilerledi. Wisconsin Caddesi'ne ve Georgetown'un ana kavşağı olan M Caddesi'ne ulaştığımızda, polis arabaları her yönden yaklaşıyor gibi görünüyordu.
  
  
  Taksi şoförü, kruvazörlerden birinin onu geçmesine izin vermek için dururken, "Büyük bir şey olmuş olmalı" dedi. "Ya öyle ya da çocuklar yeniden Georgetown'a yaklaşıyorlar ve polisler, kızların da katılmaya karar vermesi durumunda bu sefer kaçırmak istemiyor."
  
  
  İkimiz de ona cevap vermek istemedik ve sessizliğimiz onun mizah anlayışını rahatsız etmiş olmalı, çünkü otele dönüp ücreti açıklayana kadar tek kelime etmedi. İki dolarlık bahşiş onun gülümsemesini geri getirdi ama lobiye girerken arkadaşlarımın yüzlerini aydınlatma girişimim sefil bir şekilde başarısız oldu, çünkü hiçbiri soruma cevap vermedi:
  
  
  "Asansöre gidelim mi?"
  
  
  Bizim kata yanaştığımızda, çılgınlığın yaşandığı sırada köyde olmadıkları için muhtemelen şeritlerden haberleri olmadığını fark ettim. Ben de açıklayamadım, onları kapıya kadar yürüttüm ve "İyi geceler" dedim. İkisi de bana tuhaf tuhaf baktılar, bir şeyler mırıldandılar ve kapıyı suratıma kapattılar. Sürgünün tıklamasını bekledim, sonra odama gidip Hawk'ı tekrar aradım.
  
  
  “İkisi New Yorklu, ölü. Göğsünden vurulan kişinin ise halen hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ve yaşaması, hatta bilincini kazanması bile beklenmiyor. Kendisi DC'den. Hepsinin Siyah Kurtuluş Ordusu'na bağlı olduğu görülüyor. New York, oradan bir çiftin Connecticut'ta bir eyalet polisini öldürmekten arandığını söylüyor. Yerel bir banka soygunu nedeniyle kefaletle serbest bırakıldı ancak bir süpermarket soygunu nedeniyle tekrar aranıyor."
  
  
  Hawk bana döndüğünde saat neredeyse sabahın ikisiydi. Georgetown'da olanları anlatmak için onu daha önce aradığımda olduğu kadar üzgün görünmüyordu. O zamanlar acil kaygısı bölge polisi içinde makul bir koruma oluşturmaktı. Ülkedeki en yüksek suç oranlarından birine sahip olduğundan, FBI'ın istatistik raporlarında yerel toplama üç cinayetin daha eklenmesini hoş karşılamaları beklenemezdi.
  
  
  "Resmi versiyon ne olacak?" Diye sordum. Polisin şehrin en iyi yerleşim yerlerinden birinde yaşanan silahlı saldırılar ve cesetlerle ilgili bir açıklama bulması gerektiğini biliyordum.
  
  
  "Dört soyguncu bir tuzak ekibi seçme hatasına düştü ve iki dedektif kadın kılığına girerek çatışmada kaybeden tarafta yer aldı."
  
  
  -Gazeteciler bunu satın alacak mı?
  
  
  “Belki hayır ama editörleri yapacak. İşbirliği talebi o kadar yüksek bir seviyeden geldi ki, bunu kabul etmekten başka çareleri yoktu. Hikâye gazetelerde yer alacak ama hiçbir şekilde oynanmayacak. Aynı şey radyo ve televizyon için de geçerli; muhtemelen tamamen vazgeçecekler."
  
  
  "Sana bu kadar sorun çıkardığım için özür dilerim."
  
  
  “Bu konuda hiçbir şey yapılabileceğini düşünmüyorum, N3.” Hawk'ın ses tonu birkaç saat öncesine göre çok daha yumuşaktı. "Beni en çok endişelendiren şey," diye devam etti, "Sherima ve kızla ilgili kimliğini açığa çıkarmış olman. Bu yürüyüşü neden kabul ettiğini hâlâ anlayamıyorum. Bana öyle geliyor ki otele arabayla dönmek daha akıllıca olur.”
  
  
  Bir parti hayvanı gibi görünüp muhtemelen hoş bir arkadaş olarak görülme avantajını mı kaybedeceğim, yoksa nispeten güvenli olması gereken bir alana girme riskini mi göze alacağım sorusuyla karşı karşıya olduğumu açıklamaya çalıştım.
  
  
  "Bu dördünün restorana bahis oynamasını beklemiyordum" diye itiraf ettim. "Ancak hareket halindeyken bize yetişmeselerdi, arabayı kapatıp ateş etmeye başlamaları ihtimali her zaman vardı."
  
  
  Hawk, "Bu hoş olmayan bir şey olabilir," diye onayladı. “New York'tan aldığımız bilgilere göre içlerinden biri genellikle pompalı tüfek kullanıyor. Onu bu şekilde askerin cinayetiyle ilişkilendirdiler. Eğer bu konuyu üçünüz limuzinin arka koltuğuna sıkışıp kalmışken açmış olsaydı, bölge polisinin aynı sayıda kurbanı, sadece farklı bir sıralamayla bulma ihtimali oldukça yüksekti. Neden dışarıda kullanmadığını merak ediyorum. Muhtemelen istasyon vagonundaydı."
  
  
  "Belki de temel kuralları Kılıç koymuştur," diye önerdim. "Eğer plan yaparsa
  
  
  
  
  
  
  CIA'i Sherima'nın ölümüyle tehdit ediyoruz çünkü pompalı tüfeğin gizli ajanların kullanımına uygun bir silah gibi görünmeyebileceğinden şüpheleniyoruz."
  
  
  “Bu küçük yürüyüş kimin fikriydi?” Hawk bilmek istiyordu.
  
  
  Üçümüzün rastgele taksimize binip Watergate'e geri döndüğümüz andan itibaren beni rahatsız eden bir an oldu. Neredeyse ölümcül yürüyüşümüze yol açan konuşmayı zihnimde yeniden canlandırdım ve Hawk'a onun kökeni hakkında hâlâ karar vermediğimi söyledim.
  
  
  Patronuma, "Eminim ki bu güzel geceyi kutlayan ve aniden dışarı çıkmak için ilham alan kişi Candy'dir," diye açıkladım. “Fakat bu fikir ancak Sherima ile egzersiz hakkında konuştuktan sonra aklına gelmiş gibi görünüyor. Ve hatırlayabildiğim kadarıyla egzersizle ilgili konuşma aslında Candy'nin bana yönelik olan ve yürüyüşle hiçbir ilgisi olmayan bir açıklama yapmasıyla başladı."
  
  
  "Bunun gibi?"
  
  
  Hawk'ın ahlaki öfkesini uyandırmamaya çalışan T., sözlerinin o gece odamı daha sonra ziyaret edeceği mesajını iletmeyi amaçladığını olabildiğince basit bir şekilde açıkladı. Biraz kıkırdadı ve sonra, benim uzun zaman önce yaptığım gibi, Georgetown'un yürüyüşünü herhangi bir art niyete bağlamanın imkansız olduğuna karar verdi. En azından şimdilik.
  
  
  Ancak Hawk cinsel maceralarım konusunu terk etmeyecekti. "Yakın gelecekte Sherima'ya yönelik bir başka girişimde bulunulacağından eminim" dedi. "Belki bu gece bile. Umarım dikkatinin dağılmasına izin vermezsin, N3.
  
  
  "Takımlarım şimdiye kadar derin uykuda olmalı efendim. Bugün Great Falls'ta Candy bana sakinleştirici kullandığını söyledi, ben de ona ve Sherima'ya bu gece yatmadan önce bir veya iki tane almalarını söyledim. Ve bunun iyi bir fikir olduğu konusunda hemfikirdiler. İyi bir gece uykusunun, gecenin bazı ayrıntılarını unutmalarına yardımcı olacağını ve silahlı olma konusundaki açıklamam hakkındaki şüphelerini ortadan kaldıracağını umuyorum.
  
  
  Hawk, telefonu kapatmadan önce, saldırıdan sonraki ilk görüşmemizde yaptığım teklifi yerine getirdiğini söyledi. “Biz tartışırken otelin müdür yardımcısından bir telefon aldım. Aramanın Adabiya büyükelçiliğinden geldiği ve o akşam yemekte ısrarcı bir serbest fotoğrafçının Sherima'ya yaklaştığı söylendi. "Bey Adabi" bu gece birisinin sizin katınızdaki koridoru izlemesini ve kimsenin onu rahatsız etmediğinden emin olmasını istedi. Gece müdürü bu konuyla hemen ilgileneceğini söyledi, o yüzden orada birisi olmalı."
  
  
  "Orada" dedim. "Daha önce koridoru kendim kontrol ettim ve evin dedektifi olması gereken yaşlı İrlandalı adam, ben içeri girene kadar oda anahtarını arıyormuş gibi yaptı."
  
  
  "Başını doluya uzattığından şüphelenmedi mi?"
  
  
  "HAYIR. Döner dönmez bana kahve gönderdiler, ben de tepsiyi kapının dışına koydum. Muhtemelen oda servisine götürebilmem için oraya koyduğumu sandı.
  
  
  Hawk, "Pekala, o oradayken Sherima'nın odasının diğer tek girişi balkondan geçiyor ve sanırım onu kapatacaksın" dedi.
  
  
  "Şu anda izliyorum efendim. Neyse ki bu odadaki ikinci telefonun kablosu uzun ve ben şu anda balkon kapısındayım.
  
  
  "Tamam N3. Sabah senden bir telefon bekliyorum... Ha, sanırım zaten sabah olduğu için, yani bu sabah.
  
  
  Onu sabah sekizde alacağımı söylediğimde Hawk, “Yedide gel. O zamana kadar buraya döneceğim.
  
  
  "Evet efendim" dedim ve yaşlı adamın aslında eve uyumak için gitmeyeceğini, gecenin geri kalanını ofisindeki yıpranmış deri kanepede geçireceğini bildiğimden telefonu kapattım. Büyük bir operasyon yürüttüğümüzde burası onun “görev odasıydı”.
  
  
  Küçük güvertemdeki iki ferforje sandalyeyi derme çatma şezlonga, yağmurluğumu battaniyeye dönüştürdüm. Gece hâlâ güzeldi ama Potomac'ın nemi nihayet nüfuz etti ve biraz hareket etmek ve kemiklerime kadar soğuğu atmak için ayağa kalktım. Saatimin parlayan yüzü üç buçuku gösteriyordu ve tam şınav çekmek üzereydim ki Sherima'nın odasının dışındaki balkondan gelen yumuşak bir vuruş dikkatimi çekti. Kapının yakınındaki en karanlık köşeye sinmiş halde, balkonumu Sherima'nınkinden ayıran alçak duvarın üzerinden baktım.
  
  
  İlk başta orada hiçbir şey görmedim. Karanlıkta gözlerimi zorladığımda otelin çatısından sarkan ve Sherima'nın balkonunun yanından geçen bir ipi fark ettim. Halatın kavisli ön duvara çarpıp düştüğünü duyduğumu sandım. Sonra yukarıdan başka bir ses duydum ve yukarı baktığımda birinin ipten aşağı indiğini gördüm. Kollarını hareket ettirerek yavaş bir inişe başlarken ayakları tehlikeli bir şekilde çıkıntının üzerinden kaydı. Bölmenin üzerinden atlayıp gölgelerin derinliklerinde kendimi karşı duvara yasladığımda ayakkabılarından ve pantolonunun manşetlerinden başka bir şey göremiyordum. Şu ana kadar imkansızdı
  
  
  
  
  
  beni fark etmek için. Bir dakika sonra kendini bir metre yüksekliğindeki balkonun duvarına sabitlediğinde benden üç metreden daha az uzaktaydı. Tamamen hareketsiz durarak nefesimi kontrol ederek gerildim.
  
  
  Tamamen siyah giyinerek bir an kendini toparladı ve sonra sessizce terasın zeminine düştü. Sanki bir şey bekliyormuş gibi durdu. İpin aşağısında kendisini takip edecek bir arkadaşının beklediğini düşünerek ben de bekledim ama yukarıdan ona eşlik edecek kimse görünmedi. Sonunda sürgülü cam kapıya doğru yürüdü ve sanki içeride birinin hareket edip etmediğini anlamak için bir şeyleri dinliyormuş gibi görünüyordu.
  
  
  Kapıyı açmaya çalıştığında harekete geçme zamanının geldiğine karar verdim. Arkasına doğru yürüdüm, kendimi omzumun üzerine attım ve elimle ağzını kapattım, aynı zamanda da Luger'ımın namlusunu başının yanında hissetmesine izin verdim.
  
  
  "Ne bir kelime, ne bir ses" diye fısıldadım. "Benim yaptığım gibi geri dön ve kapıdan uzaklaş."
  
  
  Başını salladı ve ben üç adım geri çekildim, elim hala ağzının üzerindeydi, bu yüzden istese de istemese de geri çekilmemi takip etti. Kapının en uzak köşesine geldiğimizde yüzünü bana çevirdim. Watergate avlusundan yayılan yumuşak ışıkta onun bir Arap olduğunu görebiliyordum. Hem de korkusuz. O hafif ışıltıda bile gözlerindeki nefreti görebiliyordum; Yakalanmanın verdiği öfkeli yüzünde korkudan eser yoktu.
  
  
  Luger namlumu doğrudan ağzının önünde tutarak, "Çatıda başka kimse var mı?" diye sordum.
  
  
  Cevap vermeyince onu profesyonel olarak işaretledim; Görünüşe göre onu vurup tüm oteli uyandırma riskine girmeye hazır olmadığımı anlamış. Profesyonelliğinin ne kadar ileri gittiğini test etmek için ağır bir tabancanın namlusunu burnunun köprüsüne doğru salladım. Kemiklerin çıtırtısı yüksekti ama bunun yalnızca ona bu kadar yakın durmamdan kaynaklandığını biliyordum. Soruyu tekrar sormayı denedim. O gerçek bir profesyoneldi, cevap vermedi ve çenesinden aşağı akan kanı silmek için elini kaldırmaya bile cesaret edemedi.
  
  
  Silahı sol elime alıp stilettoyu sağıma düşürdüm ve boğazının altına getirdim, derisini kırmadan durdum. Geri çekildi ama gözleri meydan okurcasına ve dudakları kapalı kaldı. İğnenin ucunu biraz kaldırdım ve derisini delerek daha fazla kan akıttı. Hala sessizdi. Hafif basınç boğazındaki noktanın daha da derinleşmesine, adem elmasının hemen altına, gergin bir şekilde sallanmaya başlamasına neden oldu.
  
  
  "Bir santim daha atarsan bir daha asla konuşamayacaksın," diye onu uyardım. “Şimdi tekrar deneyelim. Başka biri var mı?
  
  
  Sherima'nın balkon kapısının açılma sesi sorgulamayı aniden durdurdu. Stilettoyu mahkumun boynunda tutarak hafifçe döndüm ve Luger'ım kapı aralığından çıkan figürü kapatmak için savruldu. Candy'ydi bu. Bu ürkütücü manzarayı gördüğünde bir an adımlarında kayboldu. Gözleri karanlığa alışınca beni tanıdı; sonra elimdeki bıçağın neredeyse saplayacağı kanlı adama ifadesiz bir dehşetle baktı.
  
  
  "Nick, neler oluyor?" - Yavaşça, dikkatle bana yaklaşarak sordu.
  
  
  “Uyuyamadım” dedim ona, “bu yüzden biraz hava almak ve biraz dinlenmek için balkona çıktım. Bu adamın Sherima'nın kapısında durduğunu fark ettim ve duvarın üzerinden atlayıp onu yakaladım."
  
  
  "Bununla ne yapacaksın?" diye sordu. "O bir hırsız mı?"
  
  
  "Biz de bunu konuşuyorduk." dedim. “Ama bütün konuşmayı ben yaptım.”
  
  
  "Yüzüne ne oldu?"
  
  
  "Sanırım kazara balkona çıktı"
  
  
  Yalan söyledim.
  
  
  Mahkûm, konuşma sırasında yüzümüzün üzerinde kayan gözleri dışında hareket etmedi. Ancak "kazasından" bahsettiğimde ağzının kenarları dar bir gülümsemeyle kıvrıldı.
  
  
  Candy, "Arapçaya benziyor," diye fısıldadı. “Sherima'ya zarar vermeye çalışmış olabilir mi?”
  
  
  "Sanırım yan eve gidip bu konu hakkında biraz konuşalım," dedim ve sonunda gece gezgininin gözlerinde bir miktar korku belirtisinin belirdiğini gördüğüme sevindim.
  
  
  "Polisi arayamaz mıyız, Nick?" - Candy gözlerini Arap'tan ayırmadan dedi. “Günün sonunda birisi Sherima'ya zarar vermeye çalışıyorsa biraz koruma almalıyız. Belki de büyükelçiliği arayıp Abdul'u almalıyım."
  
  
  Korumanın adını andığında, iri Arap'ın burun delikleri nefes alırken sıkıştı. Bu ismin onun için açıkça bir anlamı vardı; Onu izlerken alnında ter damlaları belirdi ve eski kraliçenin sadık koruyucusunun gazabından korktuğu izlenimine kapıldım. Gözleri balkonda gezindi ve sanki bir çıkış yolu arıyormuş gibi yukarıya doğru fırladı.
  
  
  "Abdul'u aramak güzel olurdu," diye kabul ettim. "Belki buradaki dostumuzdan bazı cevaplar alabilir."
  
  
  Arap'ın gözleri tekrar yukarıya doğru kaydı ama hiçbir şey söylemedi.
  
  
  Candy, "Şimdi gidip yapacağım," dedi, çekinerek. "Şerim
  
  
  
  
  
  O derin uykuda, haplar işe yarıyor, o yüzden Abdul'a söyleyeceğim... Nick, dikkat et!
  
  
  Çığlığı yüksek değildi ama aynı zamanda kolumu yakaladı ve tamamen beklenmedik bir güçle elimi ileri doğru iterek bıçağı esirimin boğazının derinliklerine sapladı. Gözleri bir an şaşkınlıkla açıldı, sonra hemen hemen aynı anda kapandı. Stilettoyu geri çektim. Bundan sonra kan aktı ve bir daha asla kimseyle konuşmayacağını hemen anladım. Ölmüştü. Ama o anda onun için endişelenmiyordum çünkü Candy'nin dehşet içinde nefesinin kesilmesine neden olan şeyin ne olduğunu görmek için geriye baktım.
  
  
  Hâlâ elimi tutuyordu ve yukarıyı işaret etti; görünüşe göre elimi ani bir şekilde itmesinin sonuçlarının henüz farkında değildi. "Orada bir şeyler hareket ediyor," diye fısıldadı. "Yılana benziyor."
  
  
  "Bu bir ip," dedim öfkemi bastırarak. Döndüm ve terasın köşesine kayan Arap'ın üzerine eğildim. "Buraya bu şekilde geldi."
  
  
  "Ona ne oldu?" - diye sordu ayaklarımdaki koyu renkli kütleye bakarak.
  
  
  Onun ölmesinin sebebinin o olduğunu bilmesine izin veremezdim. Başka bir yük taşımak zorunda kalmadan da yeterince sorun yaşadı. "Sen çığlık attığında, kaydığında ve bıçağımın üzerine düştüğünde uzaklaşmaya çalıştı," diye açıkladım. "O öldü."
  
  
  "Nick, ne yapacağız?" Sesinde yine korku vardı ve o anda histerik bir kadının elimde olmasını istemiyordum. Hızla eğilip bıçaktaki kanı ölü adamın ceketine sildim, sonra bıçağı koluma soktum ve Luger'ı kılıfına geri koydum.
  
  
  “Önce,” dedim, “cesedi duvarın üzerinden odama taşıyacağım. Burada kalıp konuşamayız, Sherima'yı uyandırabiliriz ve bu gece yaşadıklarından sonra hiçbir şey bilmemesi daha iyi olur. Sonra duvarın üzerinden tırmanmana yardım edeceğim ve biraz konuşacağız. Şimdi, ben onunla ilgilenirken sen de içeri dal ve Sherima'nın hâlâ uyuduğundan emin ol. Üstüne bir bornoz falan giy ve sonra buraya gel."
  
  
  Olaylar o kadar hızlı gelişti ki, o ana kadar Candy'nin giydiği tek şeyin, derin bir V şeklinde kesilmiş ve her gergin nefesle sarsılarak inip kalkan cömert göğüslerini zar zor içine alan ince soluk sarı bir sabahlık olduğunu fark etmemiştim.
  
  
  Dediğimi yapmak için döndüğünde, ölü adamı yerden kaldırdım ve onu iki balkonu ayıran duvarın üzerinden kaba bir şekilde fırlattım. Daha sonra, hâlâ Sherima'nın terasının ön duvarının üzerinde asılı duran sözde katilin ipine doğru yürüdüm. Otele yalnız başına gelmediğinden kesinlikle emindim; muhtemelen en az bir yoldaşımız hâlâ çatının üst katında bekliyordu.
  
  
  Ve orada bulunan her kimse, j'yi kaldırdıktan sonra makul bir süre sonra geri dönmediğinden emindim. Eğer Arap'ın suç ortağı da ölen arkadaşı kadar profesyonel olsaydı bir şeylerin ters gittiğini anlayabilirdi. Cinayet başarılı olsaydı en fazla beş ila on dakika içinde gerçekleşmiş olmalıydı. Saatime baktığımda, ayaklarının ipe ilk kez basmasının üzerinden on beş dakika geçtiğini gördüm. Her ne kadar Sherima'nın odasının dışındaki tüm konuşmalar fısıltı halinde yapılsa ve çoğu hareket boğuk olsa da, o saatte Watergate avlusu sessiz olduğundan ikinci adamın ya da kişilerin bir şeyler duymuş olma ihtimali hâlâ vardı. Gecenin sessizliğini yalnızca Potomac yakınlarındaki yakındaki otoyolda ara sıra ilerleyen bir arabanın sesi bozuyordu ve bu, balkondaki gürültüyü bastıramıyordu.
  
  
  Halatı çatıya tırmanmamaya karar verdim; Bunun yerine balkon korkuluğuna atladım ve ipi kısmen kestim, böylece biri tekrar aşağı inmeye çalışırsa davetsiz misafirin ağırlığını taşıyamayacak ve onu on kat aşağıdaki avluya fırlatacak kadar zayıflattım. Ben korkuluktan atlarken Candy balkon kapısında yeniden belirdi. Çığlığını bastırdı ve sonra benim olduğumu gördü.
  
  
  "Nick, ne?"
  
  
  "Bu gece kimsenin bu yolu kullanmadığından emin ol," dedim. "Şerima nasıl?"
  
  
  “Bir ışık gibi sönüyor. Sanırım birkaç tane daha sakinleştirici aldı Nick. Yatmadan önce ona iki tane verdim ama şişenin lavabonun üzerinde olduğunu ancak şimdi banyomda fark ettim. Onları saydım ve saymam gerekenden en az iki tane daha az vardı.
  
  
  "İyi olduğundan emin misin?" Eski kraliçenin istemeden aşırı doz almış olabileceğinden endişelendim.
  
  
  "Evet. Nefes alıp vermesini kontrol ettim, normal, belki biraz yavaş. Sadece dört hapımı aldığından eminim ve bu onu on ya da on iki saat boyunca iyileştirmeye yeter."
  
  
  Candy'nin bakışlarından pek çok sorusu olduğunu anlayabiliyordum. Cevap arayışımı bir süreliğine bir kenara bırakıp ona şunu sordum: “Peki ya sen? Neden uyandın? Uyumana yardımcı olacak bir şey de almamış mıydın?
  
  
  "Sanırım Sherima'yı sakinleştirmeye kendimi o kadar kaptırdım ki
  
  
  
  
  
  
  Sadece unuttum, Nick. En sonunda kendimi yatağa attım ve okumaya başladım. Herhangi bir sakinleştirici almadan yaklaşık bir saat uyuyakalmış olmalıyım. Uyandığımda Sherima'yı kontrol etmeye gittim ve balkonunda bir ses duydum... Ondan sonra ne olduğunu biliyorsun. Durakladı ve sonra sert bir şekilde sordu: "Nick, sen gerçekte kimsin?"
  
  
  “Soru sorulmadı Candy. Biz odama ulaşana kadar bekleyebilirler. Burada bir dakika bekle.
  
  
  Tekrar bölmenin üzerinden atladım ve ölü Arap'ı odama taşıdım, onu duşta sakladım ve Candy'nin banyoya girmesi ihtimaline karşı banyonun perdesini çektim. Daha sonra Sherima'nın balkonuna döndüm ve Candy'yi bölmenin üzerinden kaldırdım ve gece için son sığınağım olduğunu umduğum yeri takip ettim.
  
  
  Candy odaya girmekte tereddüt ediyordu ve muhtemelen yerde ölü bir adam görmeyi beklediğini fark ettim. Onu içeri soktum ve sürgülü kapıyı arkamızdan kapattım. Cesedi saklamak için daha önce içerideyken ışığı açtım. Candy hızla odaya baktı, sonra onu hiçbir yerde göremeyince rahat bir nefes aldı. Bana döndü ve şöyle dedi: "Şimdi bana söyleyebilir misin Nick?"
  
  
  Eşleşen elbisesinin üzerindeki transparan sabahlığı tutarken gözlerini iri iri açıp kırpmadan doğrudan bana baktı. Ona sarıldım ve kanepeye götürdüm. Yanına oturup ellerini tuttum. Akla yatkın olmasını umduğum bir hikayeyi zihnimde canlandırdıktan sonra konuşmaya başladım.
  
  
  “Benim adım aslında Nick Carter, Candy ve bir petrol şirketinde çalışıyorum ama lobiciden ziyade özel dedektifim. Genellikle personel güvenliği kontrolleri yapıyorum veya çalışanlarımızdan biri sorun yaşıyorsa, pürüzleri gidermeye ve şirketi kötü gösterecek manşetler olmadığından emin olmaya çalışıyorum. Silah taşıma ruhsatım var ve birkaç kez yurt dışında kullanmak zorunda kaldım. Bir gün Kahire'de ortalığı karıştırdıktan sonra bıçak taşımaya başladım; birkaç haydut silahımı aldı ve ben de hastaneye kaldırıldım."
  
  
  "Ama neden şimdi buradasın? Sherima yüzünden mi?
  
  
  "Evet" diye itiraf ettim. "Suudi Arabistan'daki ofisimizden hayatına kast edilebileceği yönünde bilgi aldık. Tehdit çok ciddi görünmüyordu ama yetkililer ne olur ne olmaz diye beni buraya göndermeye karar verdiler. Birisi bir şey denese ve ben onu kurtarabilseydim, şirket Şah Hasan'ın bize çok minnettar olacağını bekliyordu - şirketimiz bir süredir onunla arayı düzeltmeye çalışıyor. Adabi'de hâlâ keşfedilmek üzere kimseye kiralanmamış birçok potansiyel petrol rezervi var ve patronlarım bunlar üzerinde çalışmak istiyor."
  
  
  Açıklamamı kabul etmeye çalışıyor gibiydi ama bariz soruyu sordu: “Amerikan hükümeti Sherima'ya yönelik bir tehdit olduğunu söylememiş miydi? Onu korumak onların görevi değil mi?
  
  
  Bir süre ben de öyle düşünmüştüm, dedim, utanmış gibi görünmeye çalışarak. “Ama maaşımı ödeyen insanlar ki bu iyi bir şey, bir şey olursa iyi adamlar olarak görülmek istiyorlar. Adabi'de sondaj haklarını kazanırlarsa milyarlarca dolar tehlikede olacak. Ve açıkçası kimsenin bu tehdidi ciddiye aldığını düşünmüyorum. Kimsenin Sherima'yı öldürmek istemesi için hiçbir neden yok gibi görünüyordu. Belki hala Hasan'la evli olsaydı ama boşandıktan sonra onun herhangi bir tehlikede olduğunu hissetmedik."
  
  
  "Ama balkondaki o adam... sence Sherima'ya zarar vermeye mi çalışıyordu?"
  
  
  "Kesinlikle bilmiyorum. Bir soyguncu olabilir ama Arap olması tesadüfü beni şimdi şaşırtıyor.”
  
  
  "Peki ya bu gece Georgetown'daki o adamlara ne demeli? Bu da bir tesadüf mü?
  
  
  "Bunun bir tesadüf olduğuna eminim. Kısa bir süre önce ilçe polisindeki arkadaşımla görüştüm ve bana sokakta buldukları üç adamın da hırsız veya adi hırsız olarak sabıka kaydının olduğunu söyledi. Olası kurbanları aramak için etrafta dolaşıyor gibi görünüyorlardı ve restorandan çıktığımızı fark ettiler, bir limuzinimiz olduğunu gördüler ama biz yürümeye başladık, o yüzden bizi takip ettiler."
  
  
  "Onları vurduğunu ona söyledin mi? Sorulara cevap verip polis soruşturmasına tabi tutulmamız gerekecek mi? Sherima bu tür konulara karışırsa ölecektir. Hasan'ı utandırmamak için çok çabalıyor.
  
  
  Sözde polis arkadaşıma Georgetown olayıyla ilgili hiçbir şey bilmediğimi söylemediğimi, sadece o sırada bölgede olduğumu, tüm polis arabalarını gördüğümü ve ne olduğunu merak ettiğimi söyledim. "Polisin bu siyahların bir hata yaptığını, büyük uyuşturucu satıcılarını falan soymaya çalıştıklarını ve bunu halının altına sakladıklarını düşündüğünü hissettim. Polisin onları kimin öldürdüğünü bulmak için fazla çaba göstereceğini sanmıyorum. Muhtemelen sokakta endişelenmeleri gereken üç haydutun daha az olduğunu düşünüyorlar."
  
  
  Bana yapışarak, "Ah, Nick, bunların hepsi çok korkunç," diye fısıldadı. "Ya biri ona zarar vermeye çalışırsa?
  
  
  
  
  
  
  Ya öldürülürsen? Bir an sessiz kaldı, derin düşüncelere dalmıştı. Sonra aniden sertçe sarsıldı ve yanan gözlerle bana baktı. “Nick, peki ya biz? Benimle tanışmak işinin bir parçası mıydı? Sherima'ya yakın kalabilmek için beni kendine aşık etmek zorunda mıydın?
  
  
  Buna inanmasına izin veremedim, bu yüzden onu neredeyse kabaca kendime doğru çektim ve direnmesine rağmen onu derinden öptüm. Onu serbest bıraktığımda, “Tatlı hanımefendi, bana bir tehdit olmadıkça Şerima ve onunla birlikte olan hiç kimseyle temasa geçmemem emredildi. Patronlarım benim için de onunkinin yanındaki bu odayı ayarladı, evet ama seninle buluşmam kesinlikle tamamen şans eseriydi. Harika olduğu da ortaya çıktı. Ama şirket seninle ve Sherima'yla takıldığımı öğrenince başım büyük belaya girecek. Özellikle de daha sonra o petrol sözleşmelerini almaya çalıştıklarında onları mahvedebilecek bir şey yaptığımı düşünüyorlarsa."
  
  
  Bana inanmış gibi görünüyordu, çünkü aniden yüzünde endişeli bir ifade belirdi ve beni öpmek için eğildi ve yumuşak bir şekilde şöyle dedi: “Nick, kimseye söylemeyeceğim. Sherima'yı bile. Beni kullanmandan korkuyordum. Yapabileceğimi sanmıyorum...” Yüzünü göğsüme gömdüğünde cümle yarıda kesildi ama ne söyleyeceğini biliyordum ve onu kimin kullandığını, ona bu kadar acı çektirdiğini merak ediyordum. Ona dokunarak yüzünü kaldırdım ve yavaşça dudaklarımı tekrar onunkilere bastırdım. Dili dudaklarıma dokunduğunda tepkisi daha zorluydu ve onları açtığımda, benden anında tepki alan araştırıcı, alaycı bir iblis haline gelmek için içeri daldı.
  
  
  Sonunda sarılmayı kesti ve sordu: "Nick, gecenin geri kalanında burada seninle kalabilir miyim?"
  
  
  AX'i arayıp başka bir koleksiyon (küvetteki adam) ayarlamak istedim ve küstahça şöyle dedim: "Korkarım bu gece için fazla zaman kalmadı. Birkaç saat sonra güneş doğacak. Ya Sherima uyandığında senin gitmiş olduğunu görürse?
  
  
  "Sana birkaç saatliğine burada olmayacağını söylemiştim." Somurttu ve şöyle dedi: "Artık senin hakkında her şeyi bildiğime göre kalmamı istemez misin?" Somurtması incinmiş bir ifadeye dönüştü ve tekrar kullanıldığını düşündüğünü biliyordum.
  
  
  Onu kucağıma alıp ayağa kalktım ve yatağa taşıdım. Gülümseyerek "Bu kıyafetleri çıkar" dedim. "Sana kimin kalmanı istediğini göstereceğim." Soyunmaya başladığımda telefonu elime aldım ve personele beni yedi buçukta uyandırmalarını söyledim.
  
  
  Uyandırma servisi çaldığında kalktım ve egzersizleri yaptım. Candy'yi uyandırmamak için operatöre sessizce teşekkür ederek ilk çalıştan sonra telefonu açtım. Onu Sherima'nın odasına göndermeden önce birkaç dakika daha yalnız kalmaya ihtiyacım vardı.
  
  
  İlk önce giyinip ev yapımı alarm sistemini almak için balkona çıkmam gerekti. Candy'yi yatağa fırlattıktan sonra sevişmeye başlamadan önce tuvalete gitmekte ısrar etti. Makyajını silmek istediğini söyledi ancak yoğun merakının, ölü adamı nereye sakladığımı kontrol etmesine neden olduğundan emindim.
  
  
  Her zaman bavulumda taşıdığım makaradan uzun bir siyah iplik parçasını çıkarma fırsatını değerlendirdim. Bir ucunu mutfak köşesinden bir camın etrafına bağladım ve duvardan Sherima'nın balkon kapısına atladım, diğer ucunu da kulpuna bağladım. Karanlıkta görünmüyordu. Tekrar yanıma atlayıp camı bölmenin üstüne koydum. Şerima'nın kapısını açmaya çalışan herkes camı kırıp balkon zeminine çarptı. Şafaktan birkaç saat önce herhangi bir kaza yaşanmadığından kimsenin bu yoldan Şerima'ya ulaşmaya çalışmadığını biliyordum. Koridordaki otel dedektifi de olay çıkarmadı.
  
  
  Odaya döndüğümde, Candy nihayet uykuya dalmadan önce iki saatten fazla süren tutkumuz boyunca birbirimizden talep ettiğimiz taleplerin, balkon kapısından parlayan sabah güneşi ile yıkanmış yüzüne yansıdığını gördüm. Tam bir özveriyle sevişti ve daha önceki tüm karşılaşmalarımızı aşan bir yoğunlukla teslim oldu. Tekrar tekrar bir araya geldik ve her zirveden sonra yeniden hazırdı; okşayan elleri ve alaycı ağzı neredeyse beni sevgimi yeniden kanıtlamaya, onu sadece kullandığım yönündeki tüm düşünceleri silmeye zorluyordu.
  
  
  Eğilip onun yumuşak, ıslak dudaklarını öptüm. "Candy, kalkma vakti geldi." Hareket etmedi, ben de dudaklarımı ince boynu boyunca kaydırarak hızlı öpücüklerden oluşan bir iz bıraktım. Yavaşça inledi ve yüzünü çocukça bir şekilde kaşlarını çatarken elini yüzüne götürdü. Elimi çarşafın altına koyup göğsüne bastırdım, nazikçe masaj yaptım ve dudaklarını tekrar öptüm.
  
  
  Başımı kaldırarak, "Hey güzelim, kalkma vakti geldi," diye tekrarladım.
  
  
  Ben kalkmadan önce uzanıp iki kolunu boynuma dolayarak uyanık olduğunu bana bildirdi. Beni kendine doğru çekti ve bu sefer yüzümü ve boynumu öpmeye başladı. Uzun uzun sarıldık ve onu bıraktım
  
  
  
  
  
  
  nihayet şunu söylemek gerekirse:
  
  
  “Sherima yakında uyanacak. Saat neredeyse sekiz.
  
  
  "Beni bu şekilde göndermek adil değil," diye mırıldandı, yastıklara yaslanıp parlak sabah güneşinde gözlerini kırpıştırarak. Yüzünü bana döndü ve utangaç bir şekilde gülümsedi, ardından pantolonuma baktı.
  
  
  "Giyinmişsin" dedi. "Bu da adil değil."
  
  
  "Saatlerdir ayaktayım ve giyiniyorum," diye alay ettim. "Biraz egzersiz yaptım, bir kitap yazdım, bölgeyi gezdim ve kısa bir film izlemeye zamanım oldu."
  
  
  Oturdu ve odayı kahkahalarla doldurdu. Gülmelerinin arasında, "Sanırım sen de bir sığır sürüsünü damgaladın," dedi.
  
  
  "Peki hanımefendi" dedim, "şimdi siz söyleyince..."
  
  
  "Ah, Nick, tüm olup bitenlere rağmen" içini çekti, yüzü yumuşacıktı, "Erkek arkadaşlığından seninki kadar keyif aldığımı sanmıyorum - uzun süredir."
  
  
  Yüzündeki gülümseme kayboldu ve yeniden ciddileşti, alnında düşünceli bir ifade belirdi. Bir süre yastıkların üzerinde oturup zihninin ona söylediklerini dinledi. Sonra aniden parlak kahverengi gözlerini bana çevirdi ve ağzının kenarlarında bir gülümsemenin titreştiğini gördüm.
  
  
  "Sherima henüz kalkmıyor," diye kıkırdadı ve yatağa yaslanmaya başladı. "En azından bir... ah... yarım saat daha..."
  
  
  "Ah hayır, yapma!" - dedim oturduğum sandalyeden atlayarak. "Bu sefer ciddiyim!"
  
  
  Bu sabah Candy'nin baştan çıkarıcı davetlerine boyun eğmeyecek kadar yapacak çok işim vardı. Yatağa yaklaşıp eğildim ve battaniyeyi çektim, aynı hareketle onu yüzüstü çevirip poposuna şaplak attım.
  
  
  "Ah! Acıtıyor!"
  
  
  Onu incittiğimden şüpheliydim ama yataktan atladı.
  
  
  "Şimdi" diye yavaşça konuştum, "seni odana götürmeliyiz."
  
  
  İlk başta bana şaşkın bir bakış attı, sonra sandalyenin üzerinde yatan sabahlığına ve sabahlığına bakarak şöyle dedi: “Ah, doğru. Anahtarlarım yok.
  
  
  “Doğru, demek bu şekilde geldin.”
  
  
  Sabahlığını giydiğinde aniden diğer büyük iştahını hatırlamış gibiydi. "Nick, kahvaltıya ne dersin?"
  
  
  "Biraz sonra. Aramam lazım."
  
  
  "Harika. Fark edilmeden odama nasıl geri dönebilirim?" diye sordu sabahlığını sıkılaştırarak.
  
  
  "Bunun gibi." Onu kaldırıp balkona taşıdım, sonra da onu bölme duvarının üzerinden kaldırdım. Eğer o sabah Watergate'te erkenden kalkan başka insanlar da varsa, bir şeyler gördüklerini düşünmüş olmalılar. Yere indiğinde duvara yaslandı ve beni hızla öptü, sonra arkasını döndü ve... Sherima'nın odasının kapısından içeri koştum.
  
  
  Odama döndüğümde telefona gittim ve Hawk'ın numarasını çevirmeye başladım. Tam son rakamı çevirmek üzereydim ki kapı zilim deli gibi çalmaya başladı ve aynı anda kapı paneli de çalındı. Telefonu yere atıp kapıya koştum ve açtım. Candy orada duruyordu; yüzü solgundu ve gözleri yaşlarla doluydu.
  
  
  "Nick," diye bağırdı, "Sherima gitti!"
   Bölüm 8
  
  
  
  
  Candy'yi Sherima'nın odasına sürükledim ve kapıyı arkamızdan çarptım. Meraklı misafirleri lobiye davet etmemek ya da bu saatte bir kızın neden çığlık attığını öğrenmek için ön büroyu aramamak konusunda yeterince sorun yaşadım. Candy, Sherima'nın odasının kapısında durdu, ellerini ovuşturdu ve tekrarladı: “Bu benim hatam. Onu asla yalnız bırakmamalıydım. Ne yapmalıyız Nick? Biz ne yapacağız?"
  
  
  Zaten bir şey yaptım. Eski kraliçenin oturma odasının görünümünden orada hiçbir mücadele olmadığı belliydi. Candy'nin kapı eşiğine bastırıldığı, hala umutsuzluk dolu duasını tekrarladığı girişe döndüm. Odasına hızlı bir bakış bana orada da bir mücadele olmadığını gösterdi. Görünüşe göre Sherima hâlâ sakinleştiricilerin etkisi altındayken götürülmüştü. Peki kaçıranlar onu otelden nasıl çıkardılar? Geceyi koridorda geçirmesi gereken Watergate muhafızına ne oldu? Konumunu kontrol etmem gerekiyordu ama Candy'nin tekrar koridora kadar beni takip etmesi riskini göze alamazdım. Onu meşgul etmem gerekiyordu.
  
  
  Onu omuzlarından sıkıca tutarak hafifçe ve sonra daha da sert bir şekilde sarstım, ta ki çığlık atmayı bırakıp bana bakana kadar. “Candy, Sherima'nın kıyafetlerine bakmanı ve eksik bir şey varsa bana söylemeni istiyorum. Otelden ayrılırken ne giydiğini öğrenmemiz gerekiyor. Sen bunu yaparken benim de bir dakikalığına odama dönmem gerekiyor, tamam mı? Bu kapıyı kapalı ve kilitli tutmanı istiyorum. Benden başka kimsenin içeri girmesine izin vermeyin. Dinliyorsun? Ne yapmanız gerektiğini anlıyor musunuz? "
  
  
  Başını salladı, çenesi titriyordu ve gözlerinde yaşlar vardı. Dudakları titreyerek sordu: “Nick, ne yapacağız? Onu bulmalıyız. Polisi arayamaz mıyız? Yoksa Abdül mü? Peki Hasan? Ona haber vermeli miyiz? Büyükelçilik ne olacak?
  
  
  "Her şeyle ilgileneceğim," diye ona güvence verdim.
  
  
  
  
  
  
  Güven vermek için bir anlığına sarılmak. "Dediğimi yap ve ne giydiğini öğrenebilecek misin bir bak. Yakında döneceğim. Şimdi kimseyi içeri almama konusunda söylediklerimi hatırla. Ve şu anda telefon görüşmesi yok. Telefonda konuşmayın ki Sherima sizi aramaya kalkarsa hat meşgul olmasın. Bunu yapacak mısın Candy? "
  
  
  Burnunu koklayarak pahalı sabahlığının bir kolunu kaldırdı ve yüzünden aşağı akan gözyaşlarını sildi. "Tamam, Nick. Dediğini yapacağım. Ama geri dön lütfen. Burada yalnız olmak istemiyorum. Lütfen."
  
  
  "Birkaç dakika sonra döneceğim," diye söz verdim. Kapıdan çıktığımda kilidi arkamdan kilitledi.
  
  
  Koridorda hâlâ otelin güvenlik görevlisinden iz yoktu. Ya işten ayrılmıştı ki onun yerine başka bir çalışan gelmediği sürece bu pek mümkün görünmüyordu ya da... Arkamı dönüp Sherima'nın odasının kapısındaki zili çalan düğmeye bastım. Candy endişeyle "Bu kim?" diye sorduğunda. Yavaşça kendimi tanıttım, sürgüyü indirdi ve beni içeri aldı.
  
  
  Şöyle demeye başladı: “Nick, yeni bakmaya başladım...”
  
  
  Yanından geçip odasına koştum ve banyoyu kontrol ettim. Burası boş. Sherima'nın kulübesine koştum ve banyosuna girdim. Duş perdesi küvetin üzerine çekilmişti, ben de kenara çektim.
  
  
  Görünüşe göre o gece cesedi saklayan tek kişi ben değildim. Daha önce anahtarlarını ararken gördüğüm yaşlanan ev dedektifi, küvette donmuş bir kan havuzunun içinde yatıyordu. Ölüm onun elde ettiği tek rahatlamaydı, göğsündeki birkaç delinme yarasından kanın nereden aktığını görebiliyordum. Muhtemelen Sherima'nın odasının kapısına gelen kişiye tabancasını çekmeden çok fazla yaklaşma hatasına düşmüştü. Banyo perdesini geri çekip banyodan çıktım ve kapıyı arkamdan kapattım.
  
  
  Yüzüm bir şeyler göstermiş olmalı çünkü Candy boğuk bir sesle sordu: "Nick, bu nedir? Orada ne var? Aniden nefesi kesildi ve eli ağzına gitti: “Nick, bu Sherima mı? O orada?
  
  
  “Hayır, Sherima değil” dedim. Daha sonra banyo kapısının koluna uzandığında elini tuttum. “Oraya gitme Candy. Orada birisi var... O öldü. Kim olduğunu bilmiyorum ama Sherima'yı korumaya çalışan otelin güvenlik görevlisi olabileceğini düşünüyorum. Şu anda onun için yapabileceğimiz hiçbir şey yok o yüzden oraya girmeni istemiyorum.
  
  
  Candy bayılmak üzereymiş gibi görünüyordu, bu yüzden onu ana oturma odasına geri götürdüm ve bir dakikalığına onu oturttum, hıçkırıklarını bastırırken güzel saçlarını okşadım. Sonunda bana baktı ve şöyle dedi:
  
  
  "Polisi aramamız lazım Nick. Hasan'la iletişime geçebilmeleri için elçiliğe haber vermem gerekiyor. Bu benim işim. Onun yanında olmam ve onu korumaya yardım etmem gerekiyordu." Tekrar ağlamaya başladı.
  
  
  Değerli zamanımı boşa harcadığımı biliyordum ama Sherima'nın ortadan kaybolduğuna dair söylentilerin Sidi Hasan'daki saraya yayılmasına neden olabilecek aramalar yapmasını engellemem gerekiyordu. Ona gerçeği söylemenin zamanı geldi; en azından onun versiyonunu. Başını kaldırdım ve gözlerimi ondan ayırmadan tamamen içtenlikle konuşmaya çalıştım ve şöyle dedim:
  
  
  "Canım sana bir şey söylemem lazım. Dün gece sana bir petrol şirketinde araştırmacı olma konusunda söylediklerim doğru değil.
  
  
  Bir şey söylemek istedi ama ben parmağımı titreyen dudaklarına koydum ve konuşmaya devam ettim.
  
  
  “Bir tür araştırmacı gibiyim ama Amerika Birleşik Devletleri hükümeti adına. Gizli Servis'in Yönetici Koruma Bölümü'nde çalışıyorum. Yabancı kaynaklardan birinin Sherima'yı öldürmeye çalışabileceği haberini aldıktan sonra Sherima'yı korumakla görevlendirildim.”
  
  
  Sözlerim üzerine Candy'nin gözleri büyüdü ve sorusunu sorabilmesi için durakladım. “Neden Nick? Birisi neden Sherima'ya zarar versin ki? O artık kraliçe değil.
  
  
  "ABD'yi utandırmak için" diye açıkladım. “Bütün mesele bu. Adabi'de ABD'nin Şah Hasan üzerindeki etkisini kaybetmesini isteyenler var. Ve eğer Sherima'nın başına Amerika'da bir şey gelirse bunun olacağından eminiz. Ona hala çok değer verdiğini biliyorsun, değil mi?
  
  
  Candy, "Elbette," dedi ve bir gözyaşını daha sildi. "Onu dünyadaki her şeyden çok seviyor. Bunu her zaman yapardı. Ondan boşanmak istemiyordu ama o bunu ona yaptırdı. Nick, bu onun sırrı; Sana herkesin sırları olduğunu söylediğimi hatırlıyor musun? Sherima, Hasan'ın hayatını ve çocuklarını kurtarmak için kendisinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi... Ah Nick, ona ne olacak? Ona ne yaptılar?
  
  
  "Endişelenme," dedim sesimin kendinden emin çıkmasını umarak. “Sherima'yı bulacağız ve sağ salim geri getireceğiz. Ama yardım etmelisin. Sadece Sherima değil, aynı zamanda ülkeniz de." Yüzünde beliren soruya cevaben devam ettim: “Görüyorsunuz, eğer şimdi Adabiya elçiliğiyle iletişime geçerseniz, Şerima'nın kaçırıldığı haberi yayılır. -Dünya ABD'nin onu korumada başarısız olduğunu hemen anlayacak. Ve bu yüzden kaçırılıyor
  
  
  
  
  
  
  Kaçıranlar sayıyor. Sanırım onu bir süre, belki de herkesin dikkatini onu avlamaya odaklayacak kadar uzun bir süre tutmayı planlıyorlar ve sonra...” Açık olanı belirtmeme gerek yoktu; Candy'nin yüzündeki bakış bana, ne hissettiğimi anladığını söyledi. akılda. .
  
  
  "Görüyorsun ya," diye devam ettim, "onun ortadan kaybolmasını örtbas edebildiğimiz sürece güvende olacak. Onu kaçıranların manşetlere ihtiyacı var. En azından bir süreliğine onları almalarını engelleyebiliriz. Ama yardımına ihtiyacım var. Sherima'nın burada ve güvende olduğunu mu iddia edeceksin? Bu onun hayatını kurtarabilir ve ülkenize yardımcı olabilir."
  
  
  "Nick; burayı o kadar uzun zaman önce terk ettim ki artık orayı kendi ülkem olarak düşünmüyorum. Ama Sherima'ya yardım edeceğini düşündüğün her şeyi yapacağım.
  
  
  "Bu aynı zamanda Hasan ve Adabi'ye de yardımcı olacaktır" diye belirttim. “Şah ABD'yi terk ederse çok uzun süre dayanamaz. Ortadoğu'da ülkesine taşınmak için fırsat kollayan insanlar var. Ve bu sadece onu tahttan kovmakla ilgili değil. Bu onun hayatı anlamına gelirdi."
  
  
  Bir an için Candy'nin gözleri parladı ve tükürdü, “Onu umursamıyorum. Aldığını hak ediyor." Şaşkınlığım yüzüme yansımış olmalı çünkü çok sakin bir şekilde devam etti: “Ah, Nick, kastettiğim bu değildi. Beni en çok endişelendiren Sherima. Asla kimseyi incitecek bir şey yapmadı."
  
  
  Hasan'ın insanlara zarar verdiğine dair bariz varsayımını ona soracak vaktim olmadı ama bu konuyu daha sonra tekrar ele almayı aklımın bir köşesine not ettim. Bunun yerine, "O halde yardımına güvenebilir miyim?" dedim. Başını salladığında, "Hımm, işte yapman gereken şey..." dedim.
  
  
  Saate dikkat ederek, "Abdul onu ve Sherima'yı yeniden ev aramaya gitmek üzere almak üzere yakında Watergate'e gelecek," diye açıkladım. Görevi, Şah Hasan'ın hizmetkarı olduğundan ve onun kayboluşunu derhal bildirmek zorunda hissettiğinden, Sherima'nın ortadan kaybolduğunu öğrenmesini engellemekti. Candy bunu nasıl yapması gerektiğini öğrenmek istedi, ben de Abdul lobiden aradığında ona Sherima'nın kendini iyi hissetmediğini ve gün boyunca odasında kalıp dinlenmeye karar verdiğini söyledim. Ancak korumaya, Sherima bir mülk satın almak için bölgeye yerleştiğinden beri metresinin Candy'yi Maryland'e geri götürmesini istediğini, böylece emlakçılarla iletişime geçebileceğini söylemek zorunda kaldı.
  
  
  "Ya Abdul, Sherima ile konuşmak isterse?" - Candy sordu.
  
  
  “Ona tekrar uykuya daldığını ve rahatsız edilmek istemediğini söyle. Ona eğer ısrar ederse sorumluluğu üstlenmek zorunda kalacağını söyle. Senin aracılığınla Sherima'nın emirlerine uymaya ve kendisine söyleneni yapmaya yeterince hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. Şimdi onunla randevuya çıkmanı ve onu mümkün olduğu kadar uzun süre Potomac'ta tutmanı istiyorum. Bulabildiğiniz her emlak acentesine uğrayın ve ilanları incelerken onları bekletin. Washington'a dönmeden önce bana mümkün olduğu kadar çok zaman verin. Daha sonra geri dönmek zorunda kaldığınızda Sherima için biraz alışveriş yapmanız gerektiğini açıklayın ve ondan sizi şehir merkezindeki bazı mağazalara götürmesini isteyin. Bu bana Sherima'nın izini sürmem ve sen dönmeden önce onu geri alıp alamayacağımıza bakmam için birkaç saat verecek. Harika?"
  
  
  Başını salladı ve ardından sordu: "Peki ya o zamana kadar onu bulamazsan Nick? Bunu sonsuza kadar erteleyemem. Biz döndüğümüzde Sherima uyanmazsa doktor falan çağırmak isteyecektir. O halde Abdul'a ne söylemeliyim? »
  
  
  "Zamanı geldiğinde bunun için endişelenmemiz gerekecek. Bu sabah buradan ayrılmadan önce müdüre Sherima'nın kendini iyi hissetmediğini ve hizmetçiler ya da telefon görüşmeleri tarafından rahatsız edilmek istemediğini söyleyebilirsin. Böylece bugün kimse odaya girmeye çalışmayacaktır. Ve santral odaya yapılan aramaları kabul etmeyecektir. Daha da iyisi, belki de yöneticiye, santralden Sherima'yı arayan herkese onun o gün otel dışında olduğunu bildirmesi talimatını vermelisiniz. Elçilikten biri arıyor olsa bile bunun herkese söylenmesi gerektiğini anladığından emin olun. Sherima'nın rahatsız olduğunu ve arama veya ziyaretçi istemediğini vurgulayın. Seni dinleyecektir çünkü bana anlattıklarına bakılırsa, geldiğin günden beri otel personeliyle ilgileniyorsun.
  
  
  "Bunun işe yarayacağını mı düşünüyorsun Nick? Sherima'yı incinmeden bulabilecek misin?
  
  
  "Mümkün olan her şeyi yapacağım. Şimdi yan odaya gidip birkaç arama yapmam gerekiyor. Her ihtimale karşı şu anda bu telefonu bağlamak istemiyorum. Giyin ve Abdul geldiğinde hazır ol. Ve kaçırıldığında ne giydiğini görmek için Sherima'nın kıyafetlerine bakmayı da unutmayın.
  
  
  Odasına dönüp Hawk'ı aramadan önce onun ayağa kalktığından ve hareket ettiğinden emin oldum. Mümkün olduğu kadar kısaca ona olanları anlattım ve Candy ile bu haberin yayılmasına izin vermeme konusunda anlaştığımızı anlattım. Kendimi Yönetici Koruma Servisi'nin bir temsilcisi olarak adlandırmamın doğru olduğundan o kadar emin değildi; eğer bir şeyler ters giderse, bunun ciddi sonuçları olabilirdi ve görünüşe göre bu, büronun işiydi.
  
  
  
  
  
  
  Bunun suçunu üstlenecektin ama o da bu hikayenin ona kendisi ve AX hakkındaki gerçeği söylemekten daha iyi olduğunu kabul etti.
  
  
  Ayrıca iki cesedin Watergate'e teslimi konusunda pazarlık yapmak zorunda olması konusunda da kafası biraz karışmıştı ama biz hemen bir plan hazırladık. Adamlarından ikisi odama, içinde kiralık film projeksiyon ekipmanlarının olduğu iddia edilen birkaç nakliye sandığı teslim edecekti. Teslimat girişinden geçen her otel çalışanından odamdaki iş konferansı ekipmanını kurması ve daha sonra geri gelmesi istenecek. Cesetler ambalaj kutularıyla birlikte gidiyor.
  
  
  "Peki ya otelin güvenlik görevlisi?" - Hawk'a sordum. "Yakında onun yerine birisinin gelme ihtimali var. Görünüşe göre bütün gece görevdeydi.
  
  
  Hawk, "Telefonu kapatır kapatmaz konuya gireceğim," dedi. Oteli işleten insanlar üzerinde bu kadar etkimiz olduğundan oldukça iyi bir durumdayız ama yine de bunu bir sır olarak saklamak için her türlü çabayı göstermemiz gerekecek. Ve ölümüyle ilgili resmi bir açıklama gelene kadar bunu sessiz tutabiliriz."
  
  
  Odamda kalmam ve Hawk'tan daha fazla bilgi beklemem emredildi. Başlamak istedim ama o bana şu anda yapabileceğim pek bir şey olmadığını söylediğinde itiraf ettim. Sherima'nın tanımına uyan bir kadının bulunması için adını anmadan tüm resmi kanallardan derhal bildirimde bulunacağına dair bana güvence verdi. Ayrıca, Bölge bölgesinde faaliyet gösteren şiddet yanlısı radikal gruplara ve bilinen yıkıcı örgütlere sızmış olan tüm AX ajanlarına, eski kraliçeyi bulmak için ellerindeki her türlü yolu kullanmaları emredilecek.
  
  
  Hawk'ın sorusuna yanıt olarak ona Candy Knight'ın Sherima'nın ortadan kayboluşunu örtbas etme konusunda işbirliği yapacağından emin olduğumu söyledim. Yaşlı Adam'a, "Ülkesi için olduğu için değil," dedim, "ama Sherima'nın kendisi için. Ve kesinlikle Hasan'ın hatırı için değil," diye ekledim, kendisi için bu kadar çok şey yapan adama karşı bariz hoşnutsuzluğumu anlattım. "Şah'a karşı olan hislerinin arkasında ne olduğunu bilmek istiyorum" dedim.
  
  
  Hawk, "Sidi Hassan şubemizden başka bir şey alıp alamayacağıma bakacağım" dedi. “Fakat ellerinden gelen tüm bilgileri bu dosyaya koyduklarını düşünüyorum. Şimdi N3, eğer başka bir şeyin yoksa hepsini eyleme geçirmek istiyorum."
  
  
  “Doğru efendim. Aramanı bekliyor olacağım. Candy'nin Abdul Bedawi'nin dikkatini dağıtmaya hazır olup olmadığını görmek için yan odaya gitmek istiyorum, sonra Maryland'e gideceklerini öğrenir öğrenmez odama geri döneceğim."
  
  
  Konuşmamızı kısa kesmeden önce Hawk bana, benim kapıma ve Sherima'nın odasının kapısına "Rahatsız Etmeyin" tabelasını asmamı hatırlattı. "Bir hizmetçinin herhangi bir odaya girip duşu temizlemeye başlamasına izin veremeyiz" dedi. Operasyon bir bütün olarak ne kadar karmaşık olursa olsun, en küçük ayrıntılara gösterdiği özen sayesinde her zaman olduğu gibi bu teklifi kabul ettim. Sonra telefonu kapattılar.
  
  
  Candy kapıyı açıp Sherima'nın odasına girmeme izin verir vermez, "Abdul beni aşağıda bekliyor," dedi.
  
  
  “Şerima'nın bugün evde kaldığı haberini nasıl karşıladı?”
  
  
  “İlk başta onunla konuşmakta ısrar etti. Sonra dün gece ondan ayrıldıktan sonra belki de çok fazla kutlama yaptığımız düşüncesi aklıma geldi - Tanrım, bu daha dün gece miydi? Görünüşe göre çok uzun zaman önceydi - akşamdan kalmaydı, kimseyi görmek istemiyordu, çok fazla içki içmeye alışkın değildi... O biraz bu konuya kilitlenmişti - Müslümanları ve alkolü bilirsin. Ama sonunda bunu kabul etti. Onu elimden geldiğince uzak tutacağım ve oyalayacağım Nick ama onu bir an önce bulmalısın. Abdul onun ortadan kaybolmasıyla bir ilgim olduğuna inanırsa ya da onu bulmasını engellediğimden şüphelenirse beni öldürür."
  
  
  "Endişelenme Candy," dedim olabildiğince kendimden emin bir şekilde. “Onu bulacağız. Az önce merkezle telefonda görüştüm ve birçok kişi şimdiden onu arıyor. O ne giyiyordu?
  
  
  "Sanırım hâlâ sabahlığını giyiyordu. Anladığım kadarıyla elbiselerinden hiçbiri eksik değil ama çok fazla var. Ah evet, onun uzun yuvası da gitti.
  
  
  “Muhtemelen onu dışarı çıkarmak için etrafına sardılar. Sabahlığın üzerinden gece elbisesi giymiş gibi görünüyordu. Anladığım kadarıyla onu muhtemelen servis asansöründen indirip garaja götürmüşlerdir. Eğer hâlâ o hapların etkisi altındaysa, çok fazla içmiş ve eve birkaç arkadaşının yardım ettiği bir kız gibi görünebilir.
  
  
  Aniden telefon çaldı ve ikimizi de şaşırttı. "Santralin aramaları kabul etmediğinden emin olmadınız mı?" Diye sordum.
  
  
  "Evet. Müdür henüz görevde değildi ama müdür yardımcısı çok nazikti. Bana kraliçeyi kimsenin rahatsız etmeyeceğine dair güvence verdi.
  
  
  "Cevap ver." dedim zil sesi tekrar duyulduğunda. “Koridorda ev telefonuyla konuşan Abdul olmalı. Santral
  
  
  
  
  
  Oradan kimin doğrudan arayacağını kontrol edemiyorum. Onu aradığı ve Sherima'yı uyandırma riskini göze aldığı için mutlaka azarlayın.”
  
  
  Candy telefonu aldı, kısaca dinledi ve varsayımımda haklı olduğumu işaret ederek hikayeye devam etti! Abdul'e onu beklemesi ve Sherima'yı rahatsız etmemesi söylendiğinde odayı aramaya cesaret ettiği için çok teşekkür ederim. Durumu iyi idare etti ve stresin ortasında oyunculuk becerilerini zihinsel olarak alkışladım.
  
  
  Telefonu kapattıktan sonra döndü ve şöyle dedi: “Nick, gitmem gerekiyor. Eğer bunu yapmazsam, bir sonraki adımda o burada olacak. "Leydim" kendini iyi hissetmediğinde şehir dışına çıkması gerektiğinden hâlâ emin olmadığını söylüyor."
  
  
  "Tamam Candy," diye onayladım ve tilki ceketini bembeyaz bluzunun üzerine atarken ona hızlı bir öpücük verdim. "Sadece hiçbir şeyden şüphelenmesine izin verme. Normal davranın ve onu mümkün olduğu kadar uzak tutun."
  
  
  Onu kapıdan çıkarırken, "Yapacağım, Nick," diye söz verdi. "Sadece Sherima'yı bul." Hızlı bir öpücük daha ve o gitti. Kapıyı arkasından kapatarak bir an durdum, kilide ve zincire, kapıdaki güçlü çelik cihazlara baktım. Birisinin zinciri kırmadan, yerdeki herkesi uyandırmaya yetecek kadar gürültü yapmadan odaya nasıl girebileceğini merak ettim. Görünüşe göre zincir yerinde değildi. Bunun gerçekleşmesi mümkün değildi çünkü kaçırılma sırasında Candy benim odamdaydı ve o zamana kadar onu yerinde tutmanın bir yolu yoktu. Biz sevişirken birisi boş kapıyı kullanarak içeri girdi ve korumam gereken eski kraliçeyi alıp götürdü. Ve bu süreçte, güvenlik görevlisi olarak kariyeri onu aşırı hevesli bir imza avcısı ya da sıradan bir hırsızdan daha tehlikeli bir şeyle asla karşı karşıya getirmemiş bir adamı öldürdüler. Kendimden tiksinerek, Rahatsız Etmeyin yazısını Sherima'nın odasının kapı koluna astım ve odama döndüm. Kapıyı açtığımda telefon çaldı ve cevaplamak için koştum. Şahin sesimi tanır tanımaz konuştu:
  
  
  Adamlar film projektörünüzü ve diğer eşyaları yaklaşık bir saat içinde teslim edecekler. Öldürdükleri gardiyan bekardı ve kişisel bilgilerine göre bölgede ailesi yoktu. En azından bir mola; bu sabah onu evde kimse beklemeyecek. Otel müdürü, Watergate güvenlik şefine Hogan'ın (adamın adı bu) özel bir görevde olduğunu ve birkaç günlüğüne görevden alınması gerektiğini bildirecektir. Senin için elimde olan tek şey bu; bekle bir dakika..."
  
  
  Hawk'ın birçok masa telefonundan bir başkasında bir çağrının zil sesini duydum ve diğer uçtan biriyle konuştuğunu duyabiliyordum ama ne dediğini anlayamıyordum. Daha sonra benim hattıma döndü.
  
  
  "Bu bir bağlantıydı" dedi. "Gözetleyicilerimiz, on dakikadan kısa bir süre önce Adabi istasyonuna görünüşe göre şifreli bir sinyalin iletildiğini bildiriyor. Gönderen, sorunu burada düzeltebileceğimiz kadar uzun süredir çevrimiçi değil. Mesaj kısaydı ve üç kez tekrarlandı. Kod çözme şu anda bu konu üzerinde çalışıyor; eğer bir şey bulurlarsa hemen sizinle iletişime geçeceğim.
  
  
  "Sherima'nın limuzinini kapatacak bir arabamız mı var?" Diye sordum. Bu, Hawk'la daha önce üzerinde çalıştığımız planın bir parçasıydı. Ayrıca kimsenin Candy ve Sherima'nın korumasını kaçırmasını da istemedik. Candy'ye bu olasılıktan bahsetmeyi kasten unuttum, kişisel olarak endişelenecek bir şeyi olabileceğini ona ima etmek istemedim.
  
  
  "Evet. Bekle, yerlerini kontrol edeceğim."
  
  
  Hawk'ın yine bir şeyle konuştuğunu duydum. Buranın yerel operasyonların yönetildiği radyo odası olduğunu düşündüm, sonra tekrar bana döndü:
  
  
  “Şu anda sürücü ve kız Georgetown'da, Canal Road'a dönmeye hazırlanıyorlar; Aşağı yukarı geçen gün izlediğin rotanın aynısından."
  
  
  "Tamam. Sanırım Sherima'ya olabildiğince çabuk bir yuva bulmanın onların işi olduğuna onu ikna etmeyi başardı. Şimdi, eğer onu günün büyük bölümünde meşgul edebilirse, mesaj büyükelçiliğe ulaşana kadar biraz zamanımız olacak. "
  
  
  "Öyle olduğunu umalım," diye kabul etti Hawk, sonra ekledi, "Senin için başka bir şey bulur bulmaz sana geri döneceğim, N3."
  
  
  Telefonu kapattığında banyoya girdim ve ölü Arap'ı kontrol ettim. Ceset küvette donmuş halde yatıyordu, neyse ki o kadar sıkışık bir pozisyondaydı ki, onu yakında odama getirilecek olan derme çatma tabuta yerleştirmek daha kolay oldu. Buna sevindim; Ölü bir kişinin kollarını veya bacaklarını kırmaya başlama arzum yoktu.
   Bölüm 9
  
  
  
  
  Hawk'tan tekrar haber aldığımda öğle vaktiydi. O zamana kadar cesetler hem benim odamdan hem de Sherima'nın dairesinden taşınmıştı. Son iş o kadar kolay değildi. Hok'un adamları geldiğinde hizmetçiler çoktan yerde çalışmaya başlamışlardı. Arap'ı odamdaki ekipman kutularından birine koymak hiç sorun olmadı ama yan odaya gidip o korkunç paketi kaldırırken kanadımdaki hizmetçinin dikkatinin biraz dağılması gerekti.
  
  
  
  
  
  oradaki banyodan. Bunu yapmak için koridordan hizmetçinin çalıştığı odaya gitmem ve onlar işlerini yaparken onu aptalca sorularla eğlendirmem gerekiyordu.
  
  
  Hizmetçi bana gömleklerime birkaç düğme dikemeyecek ve çamaşırları benim için kişisel olarak halledemeyecek kadar meşgul olduğunu açıkladığında, temizlikçi kadın ve vale servisi bu tür işleri memnuniyetle hallederdi, ben bunu yaparken ısrarla ısrar etti. Görünüşe göre ne demek istediğini anlamıyorum; benim tam bir aptal olduğumu düşünmüş olmalı. Ama sonunda ona yirmi dolarlık bir banknot göstererek neredeyse onu ikna etmeyi başardım. Koridorda Hawke'un adamlarının işinin bittiğini gösteren bir öksürük sesi duyunca vazgeçmiş gibi yaptım ve yirmiliği tekrar cebime koyarak servis asansörüne doğru yöneldim. Ancak hayal kırıklığı dolu bakışı, ona "teselli" olarak verdiğim beş dolar ve bedava harcamalar (eğer basitse) Teksaslının Watergate ekibinden başka bir arkadaşının ilgisini çekmesiyle kısmen silindi.
  
  
  Ancak Hawk'ın çağrısı bu odada sıkışıp kalmanın acısını dindirmeye yetmedi. Sherima'nın bir yerlerde Sword'un ya da adamlarının tutsağı olduğunu biliyordum ve ben kıçımın üstüne oturmuştum ve AX'in gizli ajanları ve onların muhbirleri bir ipucu bulana kadar bu konuda hiçbir şey yapamadım. Hoke'un bu potansiyel ipucuyla ilgili acil soruma verdiği yanıt da pek yardımcı olmadı:
  
  
  "Hiçbir şey. Kimse bir şey bilmiyor gibi görünüyor. En kötü kısmı da bu değil, N3."
  
  
  "Şimdi ne olacak?"
  
  
  “Dışişleri Bakanlığı, Adabiya Büyükelçiliği'nden Sherima'nın güvenliğine ilişkin bir talep aldı. Büyükelçi, Şah Hasan'ın doğrudan talebi üzerine harekete geçti. Adabi'den biri -her kim bu radyo sinyalini aldıysa- Şah'a Şerima'nın hayatının burada tehlikede olduğunu iletmiş. Bu sabah sinyali kimin ilettiğini veya Sidi Hassan'da kimin aldığını hâlâ bilmiyoruz. Ancak Decoding'in Adabiya büyükelçiliğinden gelen çağrıdan dakikalar önce gelen sinyale dayanarak analiz ettiği mesaj şu: "Kılıç saldırmaya hazır."
  
  
  "Görünüşe göre hâlâ yaşıyor," diye sözünü kestim. "Eğer ölmüş olsaydı, 'Kılıç çarptı' gibi bir şey söylemez miydi sence?"
  
  
  Hawke da benimle aynı fikirde olduğu için aynı sonuca varmış gibi görünüyordu, ancak sanırım ikimiz de en iyisini umduğumuzu, en kötüsünden korktuğumuzu kendimize itiraf ettik. "Ancak," diye devam etti karamsar bir tavırla, "çok fazla zamanımız olduğunu sanmıyorum. Eyalet bana Adabiya büyükelçiliğinin Sherima'nın nerede olduğu konusunda Watergate'e soruşturma gönderdiğini söyledi. Kızdan müdürle ayarlamalar yapmasını istediğin için o gün için ayrıldığı söylendi. Sonunda büyükelçilik doğrudan yöneticiyle konuştu ve o da buna uydu ve birinci sekretere Sherima'nın bir ev aramak için Maryland'e gittiğini anladığını söyledi. Bu şimdilik onları tatmin etti ama artık üzerlerindeki baskı artıyor.”
  
  
  "Bunun gibi?"
  
  
  "Görünüşe göre elçilikten biri, Abdul Bedawi'nin, görünüşe göre yaptığı gibi, bütün gün ortalıkta görünmediğini aniden fark etmiş."
  
  
  "Bana da tuhaf geliyor," diye itiraf ettim. "Arayıp aramadığını merak ediyorum. Bunu vurguluyordu. Limuzin şimdi nerede?
  
  
  Hawk radyo odasını kontrol etmek için hattan ayrıldı ve bana bir rapor verdi: "Arkadaşınız şu anda Potomac'ta bir emlak ofisinde oturuyor. Bu onun üzerinde durduğu ikinci sorudur. Şoför arabada bekliyor.
  
  
  "Bir sorun var" dedim. “Normalde bu fırsatı telefonla arayarak bunu bildirirdi. Keşke…"
  
  
  "Ya N3 olursa?"
  
  
  - Tabii elçilikle iletişime geçtiğinde ne öğreneceğini zaten bilmiyorsa efendim. Artık arabamızı onların yanında tutabilir misin? Artık tüm bu düzenden hoşlanmıyorum." Her şey yerine otururken aklım sözlerimin önünde hızla ilerliyordu. "Tam olarak bizden yapmamızı istedikleri şeyi yaptığımıza dair bir his var."
  
  
  “Zaten ellerimizi tamamen kaldırmadan onlara olabildiğince yakın duruyoruz. Ama durun bir dakika, Nick - İletişim bana bir sabah arabadaki gizli görevdeki adamlarımızın kesinlikle öldürüldüklerini düşündüklerini söyledi. Cenaze alayına eşlik eden bir devriye arabası tarafından Sherima'nın limuziniyle yolları kesildi. Sonunda yola devam edebildiklerinde, limuzin görünüşe göre yavaşlamıştı çünkü sadece birkaç blok ötedeydi. Görünüşe göre Bedawi onların yetişmesini bekliyor olabilir."
  
  
  Hawk başka bir şey söylemeye başladı ve ofisinde başka bir telefonun çaldığını duyduğumda benden beklememi istedi. Bu yüzüğü tanıdığımda içim ürperdi; çifte bir zil. Bunun Hawke'nin sağ dirseğinin yanında bulunan kırmızı telefondan geldiğini ve doğrudan Beyaz Saray'daki Oval Ofis'e bağlı olduğunu biliyordum. Bir gün telefon çaldığında Hawk'la birlikteydim ve onun otomatik yanıtı - "Evet, Sayın Başkan" - bana yardım hattını aradığımı söyledi. Fikrini asla doğrulamadı
  
  
  
  
  
  
  Duyma mesafesindeki herhangi biri varken telefona bu şekilde cevap verdiği için kendine kızdığını görebiliyordum.
  
  
  Hatta geri dönmesi için sadece beş dakika kadar bekledim ama bana saatler gibi gelmişti. Ne dediğini duymadım; Kırmızı telefonun, vericiyle konuşmayı sınırlandıran özel olarak tasarlanmış bir ağızlığı vardı. Hatta süper bir karıştırıcının da olduğundan emindim.
  
  
  "N3?" Hawk sonunda telefonla bana döndü.
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  "Yüzüğü tanıdın mı?" Hiçbir şeyi kaçırmadı, ancak Başkanın çağrısına cevap verdiği gün ofisindeyken, kırmızı telefona cevap verdiğini duymamış gibi davranmaya çalıştım. Ancak olayı açıkça hatırlıyordu.
  
  
  "Evet efendim." diye itiraf ettim.
  
  
  "Dışişleri Bakanı Başkan'ın yanında. Şah Hasan'ın özel emri altında hareket eden Büyükelçi Adabian kendisiyle kısa süre önce doğrudan temasa geçmişti. Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nden, eski Kraliçe Sherima'nın yerini derhal tespit etmek ve onu Majesteleri ile doğrudan temasa geçirmek için her türlü aracı kullanması talep edildi. Sekreterin bunu hemen yapmaya çalışacağımızı söylemekten başka seçeneği yoktu."
  
  
  "Ne kadar sürede" hemen "?" Diye sordum.
  
  
  “Sekreter bize biraz zaman kazandırdı N3 ama aynı zamanda bizi şaşırttı. Büyükelçi Adabiya'ya, Şerima'nın o akşam İskenderiye'ye değil, Georgetown'daki konakta akşam yemeği için evine döneceğini Şah Hasan'a iletmesini söyledi. Büyükelçiye, Şah'a, Şerima'nın Dışişleri Bakanlığı radyo ağı aracılığıyla kendisiyle doğrudan oradan iletişime geçeceği konusunda güvence vermesini söyledi. Şehirdeki evinden ve İskenderiye'deki evinden uluslararası bir verici bağlantısı var. Büyükelçi, sekretere altı saatlik zaman farkına rağmen Şah'ın telsizinin yanında bekleyeceğini söylediğimi bildirdi."
  
  
  "Ne kadar zamanımız var?"
  
  
  “Sekreter, Sherima'nın öğle yemeğine saat sekiz civarında gelmesi gerektiğini söyledi. Sidi Hasan'da saat sabahın ikisi olacak. Ve Şah'ın sizi bekleyeceğine bahse girebilirsiniz. Bu, Sherima'yı Watergate'e götürmek için yaklaşık yedi buçuk saatimiz olduğu anlamına geliyor Nick.
  
  
  Hawk'a Candy ve Abdul'un bulunduğu arabadaki acentelerle iletişime geçip limuzinin park edildiği Potomac'taki emlak ofisinin adını isteyip istemediğini sordum. Bir an için bu ismi benim için tanıyacağını söyledi, sonra neden bu isme ihtiyacım olduğunu sordu.
  
  
  "Onları buraya getireceğim" dedim. Candy'yi arayacağım ve ona büyükelçiliğin Sherima'nın başına bir şey geldiğinden şüphelendiğini söyleyeceğim, o yüzden Abdul'la birlikteymiş gibi davranmasının bir anlamı yok. Ona aradığımı göstermemesini, sadece geri dönme zamanının geldiğini söyleyeceğim; Sherima'nın yalnız kalmasından falan endişe duyduğunu da söyleyebilir. Geri döndüklerinde ne olacağını görmek istiyorum. Bütün bunlarda bir sorun var ama çözemiyorum. Ya da belki de bu otel odasında oturmaktan yoruldum ve bu şekilde bazı eylemleri tetikleyebileceğimi düşünüyorum. İyi misiniz efendim?
  
  
  Hawk, "Sorumluluk sende N3" dedi. "Şu anda benden istediğin başka bir şey var mı?"
  
  
  "Hayır efendim. Sadece koruma aracına onlara yakın durmasını söyleyin, Bölgeye döndüklerinde konumları hakkında bilgilendirilmek istiyorum."
  
  
  Hawk, "Radyo odasının sizinle her on dakikada bir doğrudan iletişime geçmesini rica ediyorum, N3," dedi. "Beyaz Saray'a gitmem gerekecek. Başkan, kendisi ve Dışişleri Bakanı, Sherima'nın Hasan'la konuşacak zamanı olmazsa ne yapılacağına karar verirken benim orada olmamı istiyor."
  
  
  Ona böyle bir ihtimalin ortaya çıkmasını önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağımı söylemek istedim ama onun bunu bildiğini zaten biliyordum.
  
  
  Hawk telefonu kapattıktan kısa bir süre sonra AX telsiz operatörü Candy'nin maskaralığın kendi payına düşen kısmını yürüttüğü emlak acentesinin adını vermek için aradı. Numarayı Bilgi'den aldım ve Bayan Knight hakkında soru soran kadını şaşırtarak aradım. Candy hatta girip onu aradığımı görünce daha da şaşırmış görünüyordu.
  
  
  “Nick, beni nerede bulacağını nasıl bildin?”
  
  
  "Açıklamaya vaktim yok güzelim. Sana her şeyi sonra anlatacağım. Yeni bir gelişme oldu ve bir an önce buraya gelmenizi istiyorum."
  
  
  "Ne oldu? Sherima mı? Onu buldun mu? O...
  
  
  “Hayır, Sherima değil ve onu bulamadık” diyerek sözünü kestim. Ancak Şah Hasan'ın onunla iletişime geçmeye çalıştığına dair söylentiler duyduk. Her nasılsa, onun gittiğine dair kendisine bilgi verildiğine inanıyoruz. Şimdi Abdul'a bir şeyler bildiğini söyleme. Geri dönmeye karar verdiğinizi söylemeniz yeterli; İlk etapta Sherima için endişeleniyorsun ve ziyaret ettiğin ajanların zaten Sherima'nın yola devam etmeden bakabileceği kadar evi var gibi görünüyor.
  
  
  Belki aceleyle bana döner, Nick? Eğer bunu yaparsam bir şeylerin ters gittiğini düşünebilir."
  
  
  Mantığı mantıklıydı, bu yüzden ona onu doğrudan şehre gitmeye zorlamamasını, arabayı sürmesini tavsiye ettim.
  
  
  
  
  
  Orijinal planımızı takip edin; görünüşte Sherim'de bazı ayak işlerini halletmek için birkaç mağazaya uğrayın. "Ama acele etme," diye uyardım, "ve mümkünse Abdul'un büyükelçiliğe gelmesine izin verme. Watergate'e döndüğünüzde onu odasına götürün.
  
  
  “Şu an neredesin Nick?”
  
  
  “Evet Candy. Dönüşünüzü bekliyor olacağım.
  
  
  Candy durakladı, sonra yavaşça sordu: “Nick, sence Abdul, Sherima'nın ortadan kayboluşuna karışmış olabilir mi? Bu yüzden mi onun geri dönmesini istiyorsun?
  
  
  "Şu anda ne düşüneceğimi bilmiyorum. Ama ona göz kulak olabileceğim bir yerde olmasını tercih ederim. Eğer başarabilirseniz birkaç saat sonra buraya gelmeye çalışın, bu konuda çok açık olmayın."
  
  
  "Tamam, Nick. Yakında görüşürüz."
  
  
  Telefonu bırakıp yatağa uzanmamdan beş dakika sonra AX telsiz operatörü aradı ve Candy'nin Potomac'taki emlak ofisinden ayrıldığını ve limuzinin Washington'a geri döneceğini söyledi.
  
  
  Telefonu kapatmadan önce, "Her hareketinden beni haberdar et," diye talimat verdim.
  
  
  On dakika sonra telefon tekrar çaldı. Koruma aracının, Sherima'nın limuzininin yaklaşık beş yüz metre gerisinde, 190 No'lu Otoyol - River Yolu üzerinde güneye doğru ilerlediği ve Cabin John Parkway kavşağına yaklaştığı konusunda bilgilendirildim. Bu, Abdul'un Bölge'ye, kendisinin ve Candy'nin Maryland at bölgesine gitmek için kullandıklarından daha doğrudan bir rota izlediği anlamına geliyordu. Oraya yaptığımız önceki keşif gezisinden bu yana haritaları biraz daha fazla okuduğu açıktı.
  
  
  Telsiz operatörüne, "Koruma aracına onları her zaman görüş alanında tutması talimatını verin" dedim. "Doğrudan arka tampona çarpmaları umurumda değil, bu arabayı kaybetmek istemiyorum."
  
  
  "Evet efendim" diye yanıtladı ve daha telefonu kapatmadan emirlerimi güçlü AX vericisi aracılığıyla iletmeye başladığını duydum.
  
  
  Bir sonraki raporunun gelme hızı beni şaşırttı. Ve raporu hiç de cesaret verici değildi.
  
  
  "Kişinin aracı River Road ile Seven Locks Road'un kesişme noktasına yakın bir servis istasyonunda durdu." Kartı aradım ve devam etti: “C aracı, sürücünün bir benzin istasyonunda durduğunu ve görevlinin limuzini doldurduğunu bildirdi. "C" arabası istasyonun görüş alanından uzakta durduruldu ve bir ajan gözetimi sürdürmek için yaya olarak ilerliyor... Onun raporunu almak için hatta kalabilir miyim efendim?
  
  
  "Olumlu," dedim ona ve arka planda radyonun çıtırdadığını duyuncaya kadar yaklaşık on dakika bekledim. Telsiz operatörü en büyük korkularımdan birini doğrulayan sözlerle telefona döndü: Candy, Abdul'un telefona ulaşmasını engelleyemedi:
  
  
  "C aracındaki ajan, limuzin sürücüsünün arabasına dönmeden sekiz dakika önce servis istasyonunda olduğunu bildirdi. Bu sırada görevli, görevliden para üstü aldıktan sonra sürücüyü istasyondaki ankesörlü telefondan gözlemledi. En az iki arama sürücü ve bir kadın yolcu tarafından yapıldı, ancak görevli aranan numaraları görecek kadar yakında değildi. Limuzin ve yolcular şu anda Cabin John Bulvarı'ndan güneye doğru gidiyorlar... Bir dakika efendim. Başka bir mesaj daha duydum ama mesajı çıkaramadım. AX operatörü çok geçmeden bana neler olduğunu anlattı:
  
  
  "Kişinin aracı George Washington Memorial Parkway'e girdi ve hâlâ güneye doğru ilerliyor. İletişimde kalmamı istemediğiniz sürece C Makinesi beş dakika sonra tekrar rapor verecek efendim.
  
  
  "HAYIR. Bu raporlama programını sürdürmek için C makinesine rapor vermeniz yeterli."
  
  
  Bağlantıyı kestiğimde Abdul'un kiminle iletişime geçtiğini merak ediyordum. Aramalarından birinin büyükelçiliğe yapılmış olması mantıklıydı, bu da Şerima'nın nerede olduğunu henüz bilmese de artık bildiği anlamına geliyordu. Peki başka kimi aradı?
  
  
  Beş dakikalık aralıklarla sonraki üç mesaj C arabamızdan geliyordu ve bu mesaj bana yalnızca Sherima'nın limuzininin George Washington Bulvarı'ndaki bölgeye geri dönmeye devam ettiğini söylüyordu. Telsiz operatöründen arabanın hızını kontrol etmesini istediğimde, Araç C'ye bir talep gönderdi ve kısa süre sonra bana Abdul'un Potomac'a gidiş-dönüş sırasında koruduğu aynı 45-50 mil/saat hızını koruduğunu bildirdi. Bu hızın onayını istedim ve orijinal bilginin doğru olduğundan emindim.
  
  
  Bu, inşa edildiği yön hakkında daha fazla şüphe uyandırdı. Eğer Abdul büyükelçilik tarafından Sherima'nın tehlikede olabileceği konusunda bilgilendirilmiş olsaydı, mümkün olan en kısa sürede şehre dönmesi gerekirdi. Hawk'ın ofisine dönmesini gerçekten istiyordum, böylece elçilikteki bağlantılarını kontrol edebilir ve korumanın orayı arayıp aramadığını tespit edebilirdi. Ancak Hawke benimle iletişime geçmediğinden onun hâlâ Beyaz Saray'da olduğunu varsayıyordum. AX telsiz operatörü bir sonraki raporunda bu gerçeği bana doğruladı.
  
  
  "İletişim'in çağrı cihazını kullanarak acil arama yapmasını mı istiyorsunuz?" - telsiz operatörüne sordu.
  
  
  "Hayır, buna gerek yok" dedim ona, Hawk'ın küçük tüpünün birdenbire vızıldamaya başladığını gördüm.
  
  
  
  
  
  Ancak şu anda yeraltı bağlantılarımızdan herhangi birinin Sherima'nın ortadan kaybolmasına yol açıp açmayacağını bilmek faydalı olabilir. Operasyondan sorumlu ajan olarak Hawk'ın yönetim ofisi ile iletişime geçme ve saha raporlarının durumunu talep etme hakkım vardı, ancak Yaşlı Adam merkeze dönene kadar beklemeye karar verdim. Her halükarda, davayla ilgili tüm önemli iletişimlerden haberdar olmam yönünde emir verdiğinden emindim.
  
  
  Raporlar bana iletilirken Sherima'nın arabasını haritamda takip ederek Kanal Yolu'na girişini takip ettim ve tekrar bölgede olduğunu fark ettim. Abdul'un Sherima'yla ilgili bir sorun olduğunu bildiğini varsaydığım için onun ve Candy'nin yakında otele dönmesini bekliyordum. Eğer "Majesteleri"nin tehlikede olduğunu hissederse, dikkatini hiçbir şey yapmaktan alıkoyamazdı.
  
  
  Son raporundan sadece iki dakika sonra AX telsiz operatörü tekrar benimle telefondaydı. "Efendim, bilmeniz gerektiğini düşündüğüm bir şey oldu. Araç C, takip ettiği limuzinin önemli ölçüde yavaşladığını bildirmek için erken yayın yapmaya başladı. Daha sonra C makinesinin bağlantısı aniden kesildi ve ben de onu tekrar açamadım.”
  
  
  "Denemeye devam et." diye emir verdim. "İletişimde kalacağım."
  
  
  Tekrar tekrar Araba C'nin telefon numaralarını söylediğini duydum. Cevap alamadığını söylemek için beni aramasına gerek yoktu. Sonra aniden telefonda radyo odasına bir mesaj geldiğini duydum ve C aracının iletimin durma bölgesinde olabileceğini ummaya başladım. Telsiz operatörü hatta geri döndüğünde hızla yenildiler:
  
  
  “Efendim, korkarım başınız belada. Gözlemciler, bölge polisinin, devriye kruvazörlerine, arabamızın C. bölgesine en son ulaştığı bölgedeki Kanal Yolu üzerindeki bir kazayı araştırması emrini verdiği bir işaret fişeği yakaladı. Herhangi bir emriniz var mı? »
  
  
  "Evet. Hattan çıkın ve Observer'dan beni doğrudan aramasını isteyin. Bölge polisinin bu arama hakkında söyleyeceği her kelimeyi bilmek istiyorum." Telsiz operatörü, talimatlarıma yanıt vermeden bağlantıyı derhal kesecek kadar akıllıydı.
  
  
  Doksan saniye sonra telefonum tekrar çaldı; Watergate santrali, odamın dışında bu kadar çok arama varken bahis siparişi verdiğimi düşünmüş olmalı. AX izleme bölümündeki bir gözlemci, ilçe polisinin sesini dinleyerek öğrendiklerini anlatmaya başladı. Haber iyi değildi. Bir ilçe kruvazörü Kanal Yolu üzerindeki konumun yakınında göründü ve hızla olay yerine ulaştı. Merkeze verilen ilk rapor, bir arabanın çarptığı ve alev aldığı ve ambulanslara ihtiyaç olduğu yönündeydi.
  
  
  Yeni muhatabım, "Bir dakika bekleyin efendim" dedi ve arka planda radyoda bir kez daha karşılıklı konuşma duydum. Kısa süre sonra bir güncellemeyle hatta geri döndü. "Kötü görünüyor efendim" dedi. "DP kruvazörü az önce Cinayet Masası'nın telefona cevap vermesini ve mevcut tüm yedek araçları göndermesini talep etti. Arayan polis, ikinci bir kruvazörün geldiğini ve yangını söndürmeye çalıştıklarını ancak bir itfaiye aracına da ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ayrıca otomatik silah ateşlendiğine dair delillerin de bulunduğunu söyledi."
  
  
  "Olay yerinde ikinci bir aracın, bir limuzinin olduğuna dair bir belirti yok mu?" Diye sordum.
  
  
  "Henüz bir şey yok. Durun, işte bir tane daha... Kruvazör üç kişinin öldüğünü bildirdi efendim. O C arabasında üç adamımız vardı; görünüşe göre onu satın almışlar."
  
  
  Ona, telsiz odamıza, olay yerine en yakın AX birimini göndermesi için bir mesaj iletmesi talimatını verdim. “Mümkün olduğu kadar çabuk olup bitenlerin tam bir özetini istiyorum. Birisi görmüş olmalı, yoksa bölge polisi bunu bu kadar çabuk fark edemezdi. Emirlerimi ilettikten sonra hatta geri döndüğünde ona bir şeyim daha vardı: “Başka bir telefon al ve Yaşlı Adam'ın dönüp dönmediğini öğren... Hayır, daha da iyisi, telefonundaki acil durum sinyalini aç. ses sinyali. En kısa sürede benimle buradan iletişime geçmesini istiyorum. Şimdi beni arayabilmesi için telefona geçeceğim.
  
  
  Kapattığım anda telefonum tekrar çaldı. Telefonu elime alıp "Duydunuz mu efendim?" diye sordum.
  
  
  Cevap veren ses Hawk değildi.
  
  
  "Nick mi? Benim, Candy."
  
  
  Şaşkına dönmüştüm, neredeyse bağırıyordum: "Neredesin?" ona.
  
  
  "Georgetown'daki Wisconsin Bulvarı'ndaki küçük bir butikte" dedi. "Neden? Ne oldu?"
  
  
  "Abd nerede?" - Açıklamak için zaman ayırarak talep ettim.
  
  
  "Arabanın önüne otur. Neden, Nick? Ne oldu?"
  
  
  "Orada olduğundan emin misin?"
  
  
  “Elbette eminim. Şimdi ona pencereden bakıyorum. Nick, lütfen bana sorunun ne olduğunu söyle. Dediğini yaptım ve ondan burada durmasını istedim, muhtemelen Sherima'nın dün gece pencerede gördüğü ve istediğini söylediği kazağı alabilmek için. Bu yanlış mıydı? Ben gelene kadar onun otele dönüşünü erteleyeceğini söylemiştin.
  
  
  O zamana kadar Hawk'ın benimle iletişime geçmeye çalışacağından emindim ama Candy'den bir şeyler öğrenmem gerekiyordu. "Tatlım, bana nasıl bildiğimi şimdi sorma ama sen ve Abdul anlaştık
  
  
  
  
  
  benzin istasyonundaydı ve birkaç telefon görüşmesi yaptı. Kim olduğunu biliyor musun? »
  
  
  Yol kenarındaki durağı nereden bildiğimi sormaya başladı ama ben onun sözünü kestim ve sert bir şekilde şöyle dedim: "Şimdi değil Candy. Sadece söyle bana, kimi aradığını biliyor musun? »
  
  
  "Hayır, Nick. İstasyona girmedim. Orada durmasını engellemeye çalıştım ama benzine ihtiyacımız olduğu konusunda ısrar etti ve...
  
  
  "Biliyor musun, her şeyi duymak isterdim ama şimdi telefonu kapatmak zorundayım. Bana bir iyilik yap ve Abdul'u elinden geldiğince meşgul tut. Söz? »
  
  
  Tamam, dedi gücenerek, çünkü onun iyi bir çaba gibi görünen bu çabasını görmezden geliyordum. "Bana tek bir şey söyle," diye devam etti, "Şerim'le ilgili bir şey var mı?"
  
  
  "HAYIR. Ama endişelenme. Şimdi telefonu kapatmam gerekiyor." Bağlantımızı kesecek düğmeye bastığımda onun bir şeyler söylediğini duydum ama o anda ne olduğu umurumda değildi. Ve telefon hemen tekrar çaldı. Bu kez selamıma cevap veren sesin Hawk'a ait olduğundan emin olana kadar bekledim ve "Ne olduğunu duydunuz mu efendim?" diye sordum.
  
  
  "Evet. Çağrı cihazım çaldığında tam ofise giriyordum. Seni aramaya çalıştım ama hattın meşguldü." İkincisi neredeyse bir kınamaydı.
  
  
  "Tüm hayatımı bu telefonla geçirmiş gibiyim" dedim sertçe, "diğer insanlar öldürülürken." Daha sonra Candy'nin Potomac'a yaptığı gezi hakkında bildiklerimi ve onunla orada temasa geçip Abdul ile şehre dönmesini ayarladıktan sonra yaşananları açıklamaya başladım. Raporumu bitirirken, "Telefonlarının daha sonra Kanal Yolu'nda olanlarla bir ilgisi olduğuna eminim" dedim.
  
  
  Hawk, "Muhtemelen haklısın," diye onayladı. "Döndüğümde birkaç dakika içinde ne öğrendiğimi sana anlatayım..."
  
  
  Öncelikle adamlarımızdan üçünün öldüğü açıktı. Hawk ilçe polisindeki bağlantısıyla temasa geçti ve birkaç acele telsiz sorgusu ve olay yerindeki memurların yanıtlarından sonra arabanın bize ait olduğu ve cesetlerin ya içinde ya da yolcu olabilecek kadar yakın olduğu öğrenildi. . Hawk, "Ve çarpmadı" diye devam etti. “Orijinal rapor hatalıydı. Patladı - daha doğrusu altına bir el bombası atıldı ve patlayarak bir hendeğe fırlattı. Daha sonra, olayı ilk bildiren adamın söylediğine göre (kamyonunda telsiz bulunan bir çekici kamyonu operatörüydü, bu yüzden polis durumu bu kadar çabuk anladı) yanan C arabasının yanına bir VW kampçı yaklaştı. kamp alanından çıktı ve enkaza makineli tüfeklerle ateş etti "
  
  
  "Çekici kamyon operatörü karavan için bir lisans numarası aldı mı?"
  
  
  Hawke'ye, tanığın ani şiddet patlaması karşısında VW'nin plakasını fark edemeyecek kadar şaşkına döndüğü ancak pusuya düşürülen aracın oldukça iyi bir tanımını verebildiği söylendi. Bir garajda çalıştığı için çoğu araba ve kamyon markasına aşinaydı ve sağladığı bilgiler zaten ilçede ve çevresinde genel bir bültende yayınlanmıştı. Washington dışındaki tüm köprülere ve ana caddelere barikatlar kurulurken, komşu Maryland ve Virginia'daki eyalet polisi tüm ana caddeleri sürekli gözetim altında tuttu ve daha az kullanılan yollara kruvazörler gönderdi.
  
  
  Candy'nin Georgetown'dan aradığını Hawk'a anlatacak zamanım olmadı ve söylediğimde onun sonucu benimkiyle aynı oldu. "Bir rutine sadık kalıyor," diye kabul etti Hawk, "bu yüzden C makinemize yapılan saldırıyı organize etmekle hiçbir ilgisi yokmuş gibi görünüyor. Muhtemelen onu takip eden adamlarımızdan birinin gittiğini bilmiyordur. İleride ve o servis istasyonunu çağırırken onu izledim. Bildiği kadarıyla C arabası gözden kaybolup onun otoyola dönmesini bekledi."
  
  
  Hawk'ın az önce söylediği bir şey aklımda çınladı ama ona odaklanacak zamanım olmadı çünkü bana bazı talimatlar verdi. Ben bu Volkswagen'in aranmasını koordine ederken sen odanda kal Nick. Keşfedildiğinde seninle iletişime geçebilmek istiyorum, sonra sana bir iş bulacağım." Bunu söyleyiş tarzı, katillerin kimlikleri belirlendiğinde bu işin nasıl olacağı konusunda bende hiçbir şüphe bırakmadı. "Ve Bayan Knight ile koruma Abdul Bedawi otele dönene kadar beklemenizi istiyorum. Eğer düzenine sadık kalırsa, nasıl olduğunu görmek için Sherima'nın dairesine giderdi.
  
  
  Konuşmamız sona erdiğinde, "Burada olacağım efendim," diye güvence verdim.
  
  
  Hawk iletişim kontrolünü devraldığında telefonumun bir süre hareketsiz kalmasını bekledim ama yanılmışım. Neredeyse anında tekrar çaldı ve cevap verdiğimde, arayan kişi kendisini Georgetown'daki bir butikte tezgahtar olarak tanıttı; kulağa kurnazca gelen bir isim gibi geliyordu bu.
  
  
  "Bay Carter, sizi aramaya çalıştım ama hattınız meşguldü," dedi. "Bir kadın sizi arayıp mesaj ileteceğime söz verdiğim için bana yirmi dolar verdi. Kendimi arayacak zamanım yok.
  
  
  "Ne oldu
  
  
  
  
  
  
  elektronik mesaj mı? “Bu kadının kim olduğunu bildiğim için sordum.
  
  
  "Az önce Candy'nin seni aramamı ve birisinin -adını hatırlamıyorum, o kadar acelesi vardı ki yetişemedim- neyse, birisi gitti ve o da gidecekti, bunu söylememi istedi." onu takip etmeye çalışırsan seni sonra arar. Bu size bir şey ifade ediyor mu Bay Carter?
  
  
  "Elbette" dedim ona. "Bunun anlamı çok büyük. Nereye gittiğini gördün mü?"
  
  
  “Hayır, bilmiyordum. Her şey o kadar hızlı oldu ki bakmayı bile düşünmedim. Kasadaki tezgâhtan bir kalem aldı, adınızı ve telefon numaranızı yazdı, bana yirmi dolarlık bir banknot verdi ve gitti."
  
  
  “Çok teşekkür ederim” dedim, adını ve adresini tekrar sorup yazdım. "Bir iki gün içinde postayla bir yirmi dolar daha alacaksın."
  
  
  Bunun gerekli olmadığı konusunda ısrar etti ve daha sonra benden hattı tutmamı istedi. Telefona dönmeden önce birisiyle konuştuğunu duydum ve bana şöyle dedi: “Burada benimle çalışan kızlardan biri olan Bay Carter, mağazadan çıkan bayanı izliyordu. Kendisini bir taksiye binerken gördüğünü ve taksinin hızla kaçtığını söyledi."
  
  
  Ona tekrar teşekkür ettim, sonra telefonu kapattım ve son değişiklikleri ona bildirmek için Hawk'u aradım. Sherima'nın limuzininin izini sürmek için bölge polisinden tüm araçlara telsizle haber vermesini istemeye karar verdi. Araba tespit edilirse durmayın, durana kadar gözetim altında tutmaya çalışın dedim. Emri verdi ve ardından "Bu konuda ne düşünüyorsun N3?" dedi.
  
  
  "Sanırım Abdul Candy'nin o butikten aradığını görmüş ve planlarının değişmesi gerektiğini fark etmiş olmalı. Birisinin Sherima'nın ortadan kayboluşunu örtbas etmesine yardım ettiğini biliyor olmalı ve muhtemelen o kişinin ben olduğumu düşünüyor. Yani onun kaçırılmasıyla bir ilgisi varsa.
  
  
  Ve bu şekilde yükselişi bunu açıkça ortaya koyuyor. Sanırım Sherima'yı tuttukları yere gidiyor. Eğer hala hayattaysa. Umarım bölge polisi onu bir an önce yakalar. VW karavan hakkında bilginiz var mı? »
  
  
  Hawk üzgün bir şekilde, Henüz bir şey yok, dedi. "Bir şey duyarsam seni ararım. Her halükarda Bayan Knight ararsa diye orada beklemeniz gerekecek.
  
  
  "Biliyorum," dedim karamsar bir tavırla, sonsuza kadar odamda beklemeye razı olduğumu hissederek. “Umarım dedektifçilik yapıp ona fazla yaklaşmaya çalışmaz. Sanırım onun hâlâ bir yerlerde onun peşinde olduğunu varsaymak yanlış olmaz. Eğer onu kaybetmiş olsaydı benimle kendisi iletişime geçerdi."
  
  
  Son zamanlarda telefonumun sürekli çalmasından rahatsız olmaya başlasam da artık Hawk telefonu kapattıktan sonra tekrar çalacağını umuyordum. Bu olmadı ve oturdum ve saniyelerin görünüşte sonsuz dakikalara dönüşmesini izledim; bir kez saatlere dönüşmeye başladıklarında, Sherima'yı radyo görüşmesi için Dışişleri Bakanı'nın evine davet etme zamanının yakında geleceğini biliyordum. Şah. Hasan. Ve şunu da biliyoruz ki, eğer bu tarihe ulaşamazsak, Orta Doğu'dan uzayın dış bölgelerine kadar yayılacak patlamalarla tüm dünya parçalanmaya başlayabilir.
  
  
  Candy dörtten hemen sonra aradığında, Watergate'in gösterişli halıları arasında kısa bir süre kestirmiştim. Bu süre zarfında Hawk iki kez aradı ve ne katillerin karavanının, ne de Sherima'nın limuzininin ve şoförünün bulunamadığına dair iç karartıcı rapor verdi. Washington'daki binlerce kamu ve özel vatandaş arasında bir limuzin bulmanın zor olacağını anlayabiliyordum, ancak bülten polis ağına düşmeden önce bir yere saklanmış olmasaydı kampçı daha kolay olurdu.
  
  
  Candy'nin sözleri yıkılmış bir barajdan akan su gibi fışkırdı; Sorularına cevap vermemi bile beklemedi:
  
  
  “Nick, bu Candy. Mesajımı aldın mı? Abdul gitti, ben bir taksiye bindim ve onu takip ettim. Her yerdeydik. Taksi şoförü bunu yapmaması gerektiğini söylediği için bana on beş dolara mal oldu. Neyse, Abdul Adabian Elçiliği'nin yaklaşık bir blok uzağında park etti ve bir süre orada oturdu, sonra tanımadığım bir adam dışarı çıktı, arabasına bindi ve yola çıktılar. Onları takip ettim ve bir süre daireler çizerek ilerlediler ve sonra...
  
  
  "Şekerler!" Nefes almak için durduğunda nihayet açıklama akışını yarıp geçebildim. "Şu anda neredesin?"
  
  
  "St. John's College'da," diye yanıtladı sıradan bir şekilde ve sonra ben inanamayarak ismi tekrarladığımda şöyle devam etti: "Buraya telefonu kullanmaya geldim. Çok nazik davrandılar ve acil olduğunu söylememin ardından para ödemeden kullanmama izin verdiler. Bayan dedi ki...
  
  
  Tekrar "Şeker" diye bağırıp Abdul'un nerede olduğunu söylemesini istediğimde yine gücendi ve şöyle dedi: "Nick, sana söylemeye çalıştığım şey bu. Yaklaşık bir blok ötede, Askeri Yol'da bir evde. Sherima'nın korumasının limuzini doğrudan evin arkasındaki garaja sürdüğünü söyledi. "Onu gördüm çünkü taksi şoförü Abdul'un garaj yoluna döndüğünü görünce çok yavaş geçti. Bir sonraki köşede beni dışarı çıkarmasını istedim.
  
  
  
  
  
  
  Utah Bulvarı'nda, sonra evin önünden geçtim ama sanırım o ve büyükelçilik görevlisi çoktan içeri girmişlerdi."
  
  
  “Nick, sence Sherima orada olabilir mi?”
  
  
  Askeri Yol üzerindeki adresi sorarak, "Ben de tam olarak bunu bilmek istiyorum" dedim.
  
  
  Onu bana verdi ve sonra şöyle dedi: "Nick, kendin mi çıkacaksın yoksa polisi mi göndereceksin?" Aşağı iner inmez taksiye bineceğimi söylediğimde şöyle dedi: “Bu iyi. Polis geldiğinde ve kargaşa çıkarsa Sherima utanabilir.
  
  
  Durum bu kadar ciddi olmasaydı gülerdim; Candy sadece birkaç saat önce orduyu, donanmayı ve Sherima'nın bulunmasına yardım edecek herkesi çağırmaktan yanaydı, ancak eski kraliçenin bulunabileceği netleştiğinde arkadaşının ve işvereninin itibarını koruma konusunda endişelendi. .
  
  
  "Endişelenme" dedim ona. “Şerima'nın adını gazetelerden uzak tutmaya çalışacağım. Şimdi beni okulda bekle. Adı ne yine? St. John's College...” Onu alıp eve götürmemi istediğine dair itirazını görmezden geldim, onun yerine ısrar ettim: “Dediğimi yap. Abdul ve arkadaşının neyin peşinde olduğunu bilmiyorum ama bir sorun çıkabilir ve senin zarar görmeni istemiyorum." O gün kaç adamın öldüğünü henüz bilmemesi daha iyiydi ve muhtemelen daha fazlasının da takip edeceği kesindi. "Mümkün olan en kısa sürede senin için geleceğim. Artık başlama zamanım geldi." Daha fazla tartışmasına izin vermeden telefonu kapattım.
  
  
  Kalkıştan önce tekrar aramam gerekiyordu. Hawk, Candy'nin ona anlattıklarını ona dinletti ve sonra şöyle dedi: "Elçilikte yakaladığı adam Sword, N3 olabilir." Kabul ettiğimde şöyle devam etti: “Askeri Yol üzerindeki bu adresi de tanıdım. CIA'in bazen "güvenli liman" olarak kullandığı şey budur. Bunu CIA dışında bilen tek kişinin biz olduğunu sanıyordum ama görünen o ki düşmanın da oldukça iyi istihbarat kaynakları var. Kılıç'ın muhtemelen ne yapacağını anlıyor musun Nick?
  
  
  "Gümüş Şahin'in ölü bulunacağı yer burası" dedim. “Ve onun CIA için çalıştığına ve eski işvereninin Adabi'deki komplosunu ifşa etmekle tehdit ettiğinde öldürüldüğüne dair pek çok kanıt olacak. Ama CIA sürekli olarak birisini kendi tesislerinde tutmuyor mu? »
  
  
  "Bence de. Ancak Kılıç, planlarına engel olan herkesi öldürmekten çekinmez. Ve eğer Bayan Knight'ın dediği gibi o ve Bedawi doğrudan eve girdilerse, muhtemelen cinayeti çoktan işlemişlerdi.
  
  
  "Yoldayım efendim" dedim. Konuşurken haritamı kontrol ettim ve Askeri Yol üzerindeki adrese ulaşmamın yaklaşık yirmi beş dakika süreceğini tahmin ettim. Hawk mümkün olan en kısa sürede benim için bir destek ekibi göndereceğini söyledi. Yerel ajanların çoğu, VW kamp aracının ve ölümcül mürettebatının izini sürmek için sahadaydı, ancak o, yardımıma derhal bir ekip göndereceğini söyledi. Ancak bunun suikastçı ustasının görevi olduğunu biliyordum ve yardıma ihtiyacım olduğundan kesinlikle emin olmadığı sürece adamlarına geri durmaları talimatını vermesini istedim.
  
  
  Gerekli emirleri ileteceğini söyledi, sonra bana şans diledi (bu genellikle yapmadığı bir şeydi) ve aramayı sonlandırdı.
   Bölüm 10
  
  
  
  
  Odadan çıkarken sert bir şey sırtıma çarptı ve soğuk, düzgün bir ses yumuşak bir sesle şöyle dedi: "Hadi servis asansörüne binelim Bay Carter... Hayır, arkanızı dönmeyin." Emir, omurgaya bir darbe daha indirilerek yerine getirildi. "Bu bir 357'lik magnum ve eğer şimdi onun işaret ettiği yerde tetiği çekmek zorunda kalsaydım, omurganın büyük bir kısmı midenden çıkacaktı... Bu daha iyi, koridordan asansöre doğru devam et ve mutlaka kollarınızı yanlarınızda düz tutun."
  
  
  Servis asansörünün kapısını açtığında operatörü uyarmamın hiçbir yolu yoktu. Blackjack onu hemen arabanın zeminine düşürdü. Bundan hemen önce, sırtımdaki baskının bir anlığına hafiflediğini hissettim ve operatörün morarmış alnına baktığımda, onu esir alan kişinin Magnum'u sol eline aldığını ve sağ elini adama saldırmak için serbest bıraktığını fark ettim. .
  
  
  Emirlere uyarak asansör operatörünü en yakın çamaşır dolabına sürükledim ve tıbbi müdahale için zamanında bulunabileceğini umarak kapıyı üzerine çarptım. Bu eylem bana, ben çalışırken büyük bir silah tutan bir adamın bana doğrultulduğunu görme fırsatı verdi. Bu başka bir Arap'tı, balkonda bıçağım boğazına dayayarak ölen kişiden daha kısa ve daha güçlüydü. Neyse ki, kahyanın çamaşır dolabının anahtarını almak için tabancayı tekrar el değiştirdi; bu anahtar, neyse ki kendi amaçları doğrultusunda -ya da belki de anlaşma gereği- çamaşır dolabının kilidine bırakılmıştı. O bir deri suyu uzmanıydı. Çarpmanın etkisiyle anahtar kilitte kırıldı ve parçalanmış içeriğinin bulunmasının daha da uzun süre gecikmesine neden oldu.
  
  
  “Şimdi bodruma inelim Bay Carter.
  
  
  
  
  
  
  - dedi tıknaz arkadaşım. “Sadece arka duvara dönük olarak asansöre adım atın... Bu kadar yeter... Şimdi belinizden öne doğru eğilin ve ellerinizi duvara bastırın. Polisin mahkumları aradığını gördünüz, Bay Carter, yani ne yapacağınızı biliyorsunuz... Bu doğru ve sakın kıpırdamayın.
  
  
  Sessizce Watergate'in alt katına doğru yürüdük. Bir pikap sinyali vermek için birkaç kattaki düğmelere basıldığını belirten bir zil sesi duyuldu, ancak araba manuel kontrole alındı ve Arap durmadı. Kapılar nihayet açıldığında, bana zaten çıkış talimatları verilmişti: arkanı dön, kolların iki yanında, arabadan doğruca yürü ve sola dön. Birisi bekliyorsa hiçbir şey olmamış gibi geçip gidin. Şüphe uyandıracak bir şey yaparsam ben ve birkaç masum insan ölürüz.
  
  
  Bodrumda bekleyen kimse yoktu ama Watergate garajına giden koridorlarda yürürken otel servisi üniformalı iki adam bize merakla baktı. Hayatlarını kurtarmak için, yanımda duran adamla dostane bir sohbet yapıyormuş gibi yaptım; silahı artık ceketinin cebinden kaburgalarıma saplanmıştı. Anlaşılan bizim otel müdürü ya da garajı ararken kaybolan misafirler olduğumuzu sanıp hiçbir şey söylemeden yanımızdan geçip gitmişler.
  
  
  Çiftin duyamayacağı mesafeye geldiğimizde beni esir alan kibar kişi, "Mükemmel, Bay Carter," dedi. Arkama doğru bir adım attı ve sonunda bizi garajın uzak bir kısmına yönlendirecek talimatlar verdi. Orada park etmiş sadece birkaç araba ve bir Volkswagen karavan vardı. Devriyelerin onu fark etmemesi şaşırtıcı değil. Yanımdaki Arap, arkadaşlarını bir yere bırakmış olmalı, sonra doğruca Watergate garajına gitmiş ve neredeyse onları aramaya başladığı andan itibaren kapımda beklemiş olmalı.
  
  
  Otomatik olarak kampçıya doğru yöneldim ve Arap, yaptıklarımı doğru bir şekilde anladı. “Demek bunu biliyorsunuz Bay Carter. Bunu yapacağınıza inanıyorduk. Bu yüzden senin için gönderildim. Ancak Volkswagen'in yanına park etmiş bir arabayı kullanacağız. Dün geceden beri burada. Adamlarımızdan biri çatıyı ziyaret ettikten sonra bir daha onun yanına dönmedi. Eminim nedenini biliyorsundur.
  
  
  Cevap vermedim ama konuşkan arkadaşım belli ki bir cevap beklemiyordu çünkü devam etti: “Doğru Vega'nın arkasına gidin Bay Carter. Bagajın açık olduğunu göreceksiniz. Sadece onu al ve yavaşça içeri gir. Etrafta kimse yok ama yine de bu silahı garajda ateşlemek istemem. Ses oldukça yüksek olacak ve eğer birisi soruşturmaya gelirse onun da öldürülmesi gerekecek.”
  
  
  Silahlı adam ciddi bir hata yaptığını fark ettiğinde ve hemen düzelttiğinde neredeyse Vega'nın bagajına ulaşmıştım. “Durun Bay Carter. Şimdi bagaj kapağının üzerine eğil... Silahı alacağım. Tamam, tekrar ayağa kalkıp bagajı açabilirsin... Eğer oturup rahatlarsan, yola çıkabiliriz.
  
  
  Sıkışık kabinde kıvrılıp ayaklarımı açıklığa bastırırken başımın mümkün olduğunca gölgeliğin altında olduğundan emin oldum. Ben sinerken Arap Magnum'u kafama doğrultmaya devam etti; sonra ben yerleşmiş gibi göründüğümde geri çekildi ve sandığın kapağına uzandı. Aşağı inmeye başladığında, daha fazla hareket etmediğinden emin olmak için gözlerimi vücudunda tuttum. O anda, neredeyse kapalı göğüs kapağının bana bakışını tamamen engelleyeceğini bildiğimde, her iki bacağımla vurdum ve kıvrık bacaklarımın tüm gücünü darbeye uyguladım.
  
  
  Sandığın kapağı fırladı, bir şeye çarptı ve hareket etmeye devam etti. Görebildiğim zaman, kendimi imkansız gibi görünen bir açıyla geriye doğru eğilmiş bir kafanın üzerinde garip bir şekilde çarpık bir yüze bakarken buldum. Artık solmaya başlayan görmeyen gözler, yuvalarının alt kenarlarının arkasından bana baktı. Büyük Magnum'u tutan el istemsizce arabanın bagajına doğru sıçradı, ancak sinir sistemi o donmuş parmaklara tetiği çekme sinyalini asla iletmedi.
  
  
  Bir bacağımı sandığın kenarına atıp dışarı çıkmaya başladığımda, ölmekte olan Arap aniden tahta gibi sert bir şekilde geriye düştü. Önce kafasının arkası garajın beton zeminine çarptı ve büyük bir çatırtıyla öne doğru fırladı. Luger'ımı beni esir tutan adamın kemerinden almak için eğildiğimde sandığın kapağını kapatırken ne olduğunu fark ettim. Kör bir giyotin bıçağı gibi olan bıçağı onu çenesinin altından yakaladı ve boynunu kıracak kadar güçlü bir şekilde kafasını geriye doğru fırlattı.
  
  
  Ceplerini aradıktan sonra iki takım araba anahtarı buldum. Yüzüklerden birinde aynı numarayı taşıyan bir etiket vardı: Bir VW karavanı ve bir araba kiralama acentesinin adı. Anahtarlardan birini Vega bagajındaki farklı bir halkada denedim ve işe yaradı. Bu, bu adamın bıçakladığım kişiyle birlikte olduğuna dair oldukça ikna edici bir kanıttı.
  
  
  
  
  
  
  dün gece Sherima'nın balkonunda. Eski kraliçeyi kaçırma görevi olması gereken görev için etrafta başka kimlerin olabileceğini merak ettim. Kılıç otelin çatısında da olabilir mi? Candy panikleyip koluma vurduğunda, tek kelime etmeden gözlerini yukarı kaldırıp bana bunu anlatmaya çalıştığında kazara öldürdüğüm kişi miydi?
  
  
  Volkswagen'i kontrol edecek vaktim yoktu ve kimsenin beni aniden garajda bir cesetle bulmasını istemiyordum. Onu Vega'nın bagajına attım, canına mal olan kapağını kapattım ve sürücü koltuğuna oturdum. Ne halt, bu, Askeri Yol'a giden AX taksi ücretini kurtaracak ve Hawk'ın Watergate'ten ayrılmak zorunda kalması durumunda sahip olacağı bir cesetten daha az para kazandıracak.
  
  
  Vega otoparkının parasını ödedikten yirmi dakika sonra, bilet neredeyse on altı saat önce gece saat 1'de damgalanmıştı. - Askeri Yol üzerinde istediğim adresin önünden geçtim. Neyse ki, o gün ilçe polis araçlarının çoğu, trafik ışığını ihlal edenler veya hız yapanlar hakkında endişelenmeden VW karavanını avlamaya odaklanmıştı, bu yüzden hızlı ve durmadan sürdüm. Bir sonraki köşeyi döndüm ve park ettim. Kavşağa döndüğümde caddenin karşısındaki tepede büyük bir grup alçak bina olduğunu fark ettim ve buranın muhtemelen Candy'nin beni beklediği St. John's College arazisi olduğuna karar verdim. Köşeyi döndüm ve yoldan geçen yardımsever insanlara sokağın bu tarafında park yeri olmaması gerektiğini, diğer tarafında da yer olmaması gerektiğini bildiğimi açıklama riskine girmek istemediğim için hızla Askeri Yol'a doğru yürüdüm. acelem vardı.
  
  
  Arabayla geçerken, Candy'nin Abdul'un ve Sword olduğundan şüphelendiğim adamın içeri girdiğini söylediği eve hızlıca bir göz attım. Kırmızı tuğlalı, çok katlı çiftliklerden oluşan mahalleye uyum sağlıyormuş gibi görünüyordu. Muhtemelen yirmi ile yirmi beş yaşları arasındaydı, yazın ağaçlarla gölgeleniyordu ve "herhangi bir mahremiyet garantisi vermeden sıradan yoldan geçenlerin görüşünü kapatacak kadar büyümesine izin verilen bir çitle" çevrelenmişti. . Ön çitteki kırılma, evin arka tarafındaki iki araçlık garaja giden garaj yolunda meydana geldi. Taşlı bir yol ön kapıya çıkıyordu. Dışarıdan orta halli bir ailenin evi gibi görünüyordu.
  
  
  Eğer CIA kendi "güvenli evlerini" AX ile aynı şekilde yönetseydi, bu saygınlık imajı evin daimi sakinleri tarafından dikkatle geliştirilirdi. Hawk genellikle gizli toplantılar için veya kendileri için yeni bir kimlik oluşturulana kadar "dönen" düşman ajanlarını gizlemek için veya yaralı personel için kurtarma noktaları olarak kullandığımız güvenli evlerin her birine iki ajan atadı. Genellikle evli bir çift gibi davranan bir erkek ve kadından oluşan yerel ajanlar, komşularına karşı arkadaş canlısı olmalı, ancak yan taraftaki insanların beklenmedik bir şekilde aramasına neden olacak kadar dışa dönük olmamalıdır. Hawk, sürpriz saldırılara daha açık olan uzak alanlar yerine yerleşim bölgelerine saklanma yerlerini kurmayı seviyor. Görünüşe göre CIA, en azından alanların seçimi konusunda benzer bir düzeni benimsemişti.
  
  
  Evin önünden geçip komşu evin kapısına gittim. Ben aradıktan kısa bir süre sonra açıldı ama zincirin izin verdiği ölçüde. Beyaz saçlı kadın burnunu deliğe sokarken, Alman Çoban Köpeğinin ağzı bana doğru uzanıyordu. Kadın hafif bir şüpheyle hoş bir tavırla sordu: "Evet?" Çoban hiçbir şey söylemedi ama derin bir homurtuyla şüphelerini daha net ifade etti. Ona güvence verdi: "Sus, Arthur!"
  
  
  “Affedersiniz,” dedim, “ama DeRoses'ları arıyorum. Tam sayıyı bilmiyorum ama Utah yakınlarındaki Military Road'da yaşıyor olmalılar ve belki onları tanıdığınızı düşündüm.
  
  
  “Hayır, bu ismi tanımıyorum. Ancak son birkaç yılda mahalleye pek çok yeni insan geldi.”
  
  
  "Bu genç bir çift," diye açıkladım. “Sarışın, otuz yaşlarında ve Augie de hemen hemen aynı yaşta. O büyük bir adam; onu kesinlikle fark edeceksiniz çünkü boyu yaklaşık 1.80 ve ağırlığı yaklaşık iki yüz kırk pound. Ah evet, VW karavan kullanıyorlar."
  
  
  Ben kampçıdan bahsedene kadar başını salladı, sonra yüzünde bir tanıdıklık parıltısı belirdi. "Eh," dedi tereddütle, "yan tarafta yaşayan genç ve hoş bir çift var. Yaklaşık bir yıldır oradalar ama merhaba demek dışında onları tanıyamadım. Ama eminim onlar senin arkadaşın değildir. O sarışın değil ve o da o kadar büyük değil. Belki şu at kuyruğu, ama ince bir tarafı var. Tek şey...”
  
  
  "Evet?" - Israr etmiyorum.
  
  
  "Eh, kocam ve ben bu sabah işe gitmek üzere otobüse bindiğimizde garaj yolunda bir Volkswagen karavanının park edildiğini fark ettim."
  
  
  "Ne zamandı?"
  
  
  "Genellikle yola çıktığımızdan bu yana sekize çeyrek kala falan oluyor sanırım."
  
  
  "Şu anda orada kimseyi fark etmedim" dedim. "Hiç şansın var mı?
  
  
  
  
  
  
  gittiğini gördün mü? "
  
  
  "Aslında evet. Sabahın ilerleyen saatlerinde kapıdan çıkıyordum - öğlen ya da otuzun ortası olmalıydı - onun uzaklaştığını gördüm. Legation Caddesi'ndeki bir arkadaşımı ziyaret edecektim ve...
  
  
  "Kimin orada olduğunu gördün mü?" - Sözünü kestim. "Belki de onlar benim arkadaşlarımdı."
  
  
  “Hayır, bilmiyordum. Ben kaldırıma inmeden o çoktan gitmişti ve aceleleri var gibi görünüyordu. Üzgünüm."
  
  
  Volkswagen ve katil ekibinin nereye gittiğinden oldukça emindim; Canal Road'da telefon görüşmesiyle aceleyle kararlaştırılan bir randevuları vardı. Kadına yardımlarından dolayı teşekkür ettim ve belki başka bir komşuyu arayarak kamptakilerin arkadaşım olması durumunda yan taraftaki evi deneyebileceğimi söyledim. Ben gitmek üzere döndüğümde çoban tekrar hırladı ve kapıyı kapattığında neredeyse ağzını yakalayacaktı.
  
  
  CIA'in saklandığı yere giden garaj yolundan rahat bir şekilde yürüyerek evin etrafından garaja doğru devam ettim. Katlanır kapısının kilidi açıktı, ben de kapıyı iyice yağlanmış menteşelerin üzerinde yukarı kaydırdım. Sherima'nın limuzini hâlâ oradaydı, evin daimi sakinlerine ait olduğunu düşündüğüm Mustang'in yanında. Kapıyı sessizce kapatarak çiftliğin küçük verandasına çıktım. Orada, kışın karında durmaktan paslanmış bir barbekü arabası duruyordu.
  
  
  "Her şey o kadar da iyi değil çocuklar," diye düşündüm. Gerçek ev sahipleri barbekülerini kış için garajda saklarlardı.
  
  
  Tel kapı kilitliydi ama bir stilettonun ucuyla hafifçe kaldırıldığında kapı açılmaya zorlandı. Arka kapı da kilitliydi. Plastik American Express kartım sürgüyü hareket ettirdi ve onu yerinde tutarken diğer elimle de kolu çevirmeyi denedim. Döndü ve kapı açıldı. Kapıyı daha fazla itmeden önce kredi kartını cüzdanıma geri koydum ve zincir mandalının olmadığını görünce rahatladım.
  
  
  Hızla içeri girdim ve kendimi mutfakta buldum. Etrafıma baktığımda evin sessiz olduğunu gördüm. Muhtemelen kahvaltıdan kalan bulaşıklar yıkanmış ve lavabonun yanındaki kurutma rafına yerleştirilmişti. Önce yemek odasına, sonra da oturma odasına parmak uçlarımda yürüdüm. Aşağıda hiçbir yerde mücadele belirtisi yoktu. Daha sonra, yatak odalarına giden merdivenin yarısına kadar çıkmak üzereyken, merdivenin yanındaki duvarın sıvasındaki küçük bir delik dikkatimi çekti. Yine stiletto ucunu kullanarak mermiyi duvara sapladım. Alçıya yassılaştırılmış bir 38'liğe benziyordu. Eğilip girişin önündeki zemini kaplayan ucuz oryantal halıyı inceledim.
  
  
  Desendeki kırmızı nokta neredeyse kaybolmuştu. Birisi ön kapıyı açtı ve vuruldu, diye düşündüm. Muhtemelen bastırıcılı bir 38'lik silahtan. Küçük girişte bir gardırop vardı. Kapının kilitli olduğunu keşfettim ve bu da içeride ne olduğunu görme isteği uyandıracak kadar alışılmadık bir durumdu. Seçimlerimden birkaçını denedikten sonra basit bir kilidi çeviren birini buldum.
  
  
  Tuvaletin zemininde, orada asılı paltoların altında bir adamın cesedi yatıyordu. Ceset bir şapka ve palto giyiyordu ve dizlerinin onu dar alana sıkıştırmak için ikiye katlanmış olmasından uzun boylu olduğunu anlayabiliyordum. Yüzüne düşen şapkayı geriye ittiğimde kurşunun sol gözünün neresine girdiğini gördüm. "Yandaki güzel genç çiftin" yarısı için bu kadar. Görünüşe göre birisi ön kapıya geldiğinde evden ayrılmak üzereydi ve kapıyı açmadan önce dışarıda kimin olduğunu görmek için gözetleme deliğini kullanmamak gibi ölümcül bir hata yaptı. Orada duran her kimse susturuculu bir tabancayı hazırda bulunduruyordu ve kapı açılır açılmaz ateş etti, sonra kurbanını yakaladı ve ölen adamın "karısı"nın ne olduğunu bile bilmeden onu dikkatlice yerdeki halının üzerine indirdi. .
  
  
  Onun da evin bir yerinde olması gerektiğine karar verdim. Kılıç'ın adamları cesedi taşıma riskini göze alamazdı. Luger'ı alarak merdivenlerden üst kata çıktım. Evde hüküm süren sessizlikte, halı kaplı basamakların hafif gıcırtıları yüksek görünüyordu. Merdivenlerin başında sağımda yatak odasının kapısı açıktı. İçeri girdim ve boş olduğunu gördüm. Hızla dolaba gittim. İçinde erkek kıyafetleri vardı, başka hiçbir şey yoktu. Örtüleri hızla çevirdiğimde yatağın altında hiçbir şey olmadığını fark ettim ve koridora dönüp aynı taraftaki yan kapıyı yavaşça açtım. Burası banyoydu; boş. Lavabonun üstündeki ecza dolabında erkek tuvalet malzemeleri ve bir tıraş makinesi vardı. Aşağıdaki ölü adamın mide sorunu olmuş olmalı; Raflardan birinde antiasit şişeleri vardı. Eh, bu artık onu rahatsız etmiyor.
  
  
  Koridorda yürürken, başka bir açık kapıdan geçerek, büyüklüğünden evin ana yatak odası olduğunu tahmin ettiğim bir odaya girdim. Peşinde olduğum kadın temizdi; elbiseleri askılara düzgünce yerleştirilmişti ve ayakkabıları büyük çift dolabın zeminindeki kutularda duruyordu. Görünüşe göre o ve partneri, yaklaşık bir yıldır birlikte yaşamalarına rağmen sıkı bir iş ilişkisini sürdürüyorlardı. İkisinden yalnızca biri
  
  
  
  
  
  
  yatak yastıkları kırışmıştı. Aniden yatağın çarşafının sadece bir tarafa kıvrılmış olduğunu fark ettim. Silahlı adam ikinci kata çıktığında bunu uydurmuş olmalı.
  
  
  Dizlerimin üzerine çöküp yatağın altına baktım. Kurşun çenenin bir kısmını parçalayıp yere yayılan uzun siyah saçlara kan sıçratmadan önce çok güzel olması gereken bir yüzden kör gözler bana bakıyordu. Kapitone sarı bir sabahlık giyiyordu ve ikinci atışta vurulduğu yerin ön kısmı kurumuş kanla kaplıydı.
  
  
  Battaniyeyi yere atıp ayağa kalktım. Üst katın geri kalan kısmından hızla geçerek üçüncü yatak odasını ve ana banyoyu kontrol ettim, bu da CIA hizmetçisinin tertipliliğini daha da ortaya koyuyordu. Çarşaf dolabındaki bir yığın havlunun arkasına saklanmış, CIA'ya ait olduğunu bildiğim bir frekansa ayarlanmış güçlü, iki yönlü bir radyo keşfettim. Muhtemelen yalnızca güvenli ev kullanımdayken işe yaradı. Bu tür durumlar dışında istihbarat teşkilatının Langley, Virginia yakınlarındaki çok gizli karargâhıyla doğrudan iletişime geçmeye gerek yoktu. Alıcının düğmesini çevirdim ama televizyondan ses gelmiyordu. Dolabın arkasını yoklayarak çıkarılmış ve kesilmiş bazı kabloları yakaladım.
  
  
  Aşağı indiğimde ön lobide durdum ve Sword ile Abdul Bedawi'yi işaret edebilecek herhangi bir ses olup olmadığını dikkatle dinledim, umarım Sherima ve belki de kamp alanındaki üç katilden ikisi hâlâ evdeydi. Sessizliği yalnızca Seth Thomas'ın yemek odasındaki büfedeki eski arı kovanı saatinin tik takları bozuyordu.
  
  
  Parmak uçlarıma basarak mutfağa geri döndüm ve bodruma açılması gereken bir kapı buldum. Kolu kontrol ettim ve kilidinin açık olduğunu gördüm, bu yüzden hafifçe açtım. Çatlaktan hafif bir uğultu duyuldu ama kapıyı ardına kadar açtığımda merdivenin on basamağında hiçbir insan sesi duymadım.
  
  
  Ancak bodrumdaki ışık açıktı ve aşağıda muşamba kaplı zemini görebiliyordum. Merdivenlerden yavaşça inerken karşı duvarın önünde bir çamaşır kurutma makinesi belirdi. Merdivenlerin arkasında yağ yakıcı ve su ısıtıcısı kapatıldı. Neredeyse merdivenlerin dibinde aniden durdum ve aniden bodrum katının yalnızca üçte birinin açık olduğunu fark ettim; Üst kattaki darmadağın odaları hatırlayarak, "Belki daha az," diye karar verdim.
  
  
  Bodrumun geri kalanı beton blok duvarla kesilmiştir. Duvarın evin inşasından çok sonra eklendiği belliydi, çünkü gri bloklar girdiğim alanın diğer üç tarafını oluşturan bloklardan çok daha yeniydi. Evin büyüklüğünü hızla değerlendirerek, CIA'in toplamda yaklaşık bin beş yüz metrekarelik gizli bir oda veya odalar yarattığını tahmin ettim. Bu nedenle dost veya korunmaya muhtaç düşmanların sığınabileceği sığınağın en güvenli kısmıydı. İç mekanın da muhtemelen ses geçirmez olduğunu tahmin ettim, böylece eğer orada biri saklanıyorsa, komşular yerel ajanlara sürpriz bir ziyarette bulunursa onların varlığı ses çıkarmazdı.
  
  
  Gizli sığınağın duvarlarından ve tavanından hiçbir sesin geçmediğine dair varsayımım beni Sherima ve onu kaçıranların da içeride olduğuna ikna etti. Bir şeyi ya da birini beklediğimden şüpheleniyordum ama neyi ya da kimi beklediğimi bilmiyordum. Elbette yukarıdaki radyodaki herhangi bir sinyal yüzünden değil, çünkü kabloları kesen kişi radyonun kullanışlılığını bozmuştu. Ancak Adabi'nin "Kılıç saldırmaya hazır" mesajının radyo devre dışı bırakılmadan önce buradan iletilmiş olma ihtimali oldukça yüksekti.
  
  
  Beton kaplı odaya herhangi bir giriş yok gibi görünüyordu ama daha yakından bakmak için duvara doğru yürüdüm. CIA güzel bir yanılsama yarattı; Muhtemelen, alışılmadık derecede küçük bodrum katı için bir açıklama yapılması gerektiğinde, eğer "genç çift" sayaç okuyucularının veya bakım çalışanlarının bodruma girmesine izin vermek zorunda kalsaydı, muhtemelen evi satın aldıkları kişilerin inşaatı henüz bitirmediğini söylerlerdi. fon yetersizliğinden dolayı mahzeni kapattık ve kazının geri kalanını henüz kapattık. Kuzguni saçlı güzel kadının meraklı elektrik şirketi temsilcisine şöyle dediğini neredeyse duyabiliyordum: “Ah, ipotek parasını almanın daha kolay olduğu bir gün bu işi kendimiz bitireceğiz. Ama bodrum katı olmadığı için evi çok iyi satın aldık."
  
  
  Merdivenlerden duvarın en uzak noktasına yaklaştıkça aradığımı buldum. Bloklardaki küçük bir çatlak, yaklaşık yedi fit yüksekliğinde ve belki de otuz altı inç genişliğinde bir alanın çevresini çiziyordu. Bunun, ötesindeki her şeye açılan kapı olması gerekiyordu ama nasıl açıldı? Ben gizli kapıyı açacak bir anahtar ya da düğme ararken tepemdeki gölgesiz ampullerden gelen parlak ışık bol miktarda ışık sağlıyordu. Duvarda böyle bir cihaz yok gibi görünüyordu, bu yüzden bodrumun diğer kısımlarına bakmaya başladım. O kapıdan hızla geçmem gerekiyordu; zaman tükeniyordu.
  
  
  On sinir bozucu dakika boyunca aradım ama hiçbir şey bulamadım. Tam da tıklamaya başlamak üzereydim
  
  
  
  
  
  
  içlerinden birinin anahtar olabileceği umuduyla duvara sıradan beton bloklar. Gizli kapıya doğru çekilirken büyük destek kirişlerinden birinin yanından geçtim ve gözümün ucuyla tüm bu süre boyunca önümde duran şeyi gördüm: bir ışık düğmesi. Peki bu anahtar neyi açtı? Görünüşe göre bodrum merdivenlerinin tepesindeki sadece iki ampulü kontrol ediyordu ve onlar zaten açıktı.
  
  
  Anahtardan gelen kabloları kontrol ettim. Yıkama ekipmanı veya yağ yakıcıyla ilgili olabilir. Bunun yerine tel doğrudan tavana doğru gidiyordu ve gizli odanın girişini işaret eden çatlağın yakınındaki bir noktayla kesişiyordu. Bir elimle Luger'ı tuttum ve diğer elimle anahtarı çevirdim. Bir an hiçbir şey olmadı. Sonra ayaklarımın altındaki zeminde hafif bir titreşim hissettim ve duvarın bir kısmı iyi yağlanmış menteşeler üzerinde dışarı doğru sallanmaya başladığında, görünüşe göre arkasında bir yerde bir elektrik motoru tarafından tahrik edilen boğuk bir sürtünme sesi duydum.
  
  
  Elimde silahla, beni içeri alacak kadar geniş olan açıklığa adım attım. Beni karşılayan sahne eski halk dergilerinden birinin kapağına rakip olabilir.
  
  
  Sherima karşımdaki duvara bağlıydı. Tamamen çıplaktı ama onun minik vücudunun kıvrımlı kıvrımlarını takdir edecek zamanım olmadı. Onun yanında duran ve odadaki diğerlerini Luger'ımla koruyan adama bakmakla meşguldüm. Abdul, Sherima'nın yanında duruyordu ve yüzündeki ifadeden onun iğrenç bir şey yaptığını anlayabiliyordum, bu da benim gelişimle kesintiye uğradı. CIA'in kurduğu geniş açık alandaki bir masada, Abdul'un Adabiya büyükelçiliğinden aldığı adam olduğundan emin olduğum, iyi giyimli bir Arap oturuyordu - Hawk ve benim Kılıç olduğuna inandığımız adam. . Görünüşe göre bazı makaleler üzerinde çalışıyordu; kafasını gazetelerden kaldırıp bana ve silaha baktı.
  
  
  Barınağın başka bir köşesinde iki Arap daha dinleniyordu. Biri genellikle CIA'in geçici misafirlerinin kullandığı bir yatağın üzerinde oturuyordu. Yanında otomatik bir tüfek duruyordu. İkizi, bu hükümet barınağı sakinlerinden sonuncusunun elindeydi. Ben odaya girdiğimde tüfeğini kaldırmaya başladı ama tabancamın namlusu ona doğru dönünce durdu. Önce şaşkınlıkla gözleri irileşen, sonra çıplaklığından utandığını fark eden Sherima dışında hiçbiri beni gördüklerine şaşırmış gibi görünmüyordu. Abdul konuştuğunda beni beklediklerinden emindim:
  
  
  İçinde bulunduğu gergin duruma rağmen hâlâ kibar bir tavırla, "İçeri girin Bay Carter," dedi. - Gelmeni bekliyorduk. Artık planım gerçekleşti."
  
  
  Bunu planı olarak adlandırmak beni bir anlığına şok etti. Hawk ve ben yanılmışız. Sherima'nın korumasını ve Adabiya büyükelçiliği görevlisinin şoförünü oynayan adam onun yolcusu değil, Kılıç'tı. Abdul'e sanki ilk kez bakıyormuş gibi baktım. Sonra göz ucuyla iki adamın olduğu yerde donup kaldığı odanın yönünden bir hareket fark ettim. Başımı sallayarak tetiği çektim ve Luger'dan çıkan bir kurşun, namluyu bana doğrultmak için dönen Arap'ın şakağına otomatik tüfekle çarptı. Elinden düşen tüfeğiyle yere düşmeden önce ölmüştü.
  
  
  Yatakta yanında duran silaha uzanmaya başlayan yoldaşını, "Deneme," diye uyardım. İngilizce anladığından emin değildim ama görünüşe göre sesimin tonunu veya niyetimi yorumlamakta hiç zorluk çekmiyordu çünkü kolları geriye ve tavana doğru kıvrılmıştı.
  
  
  Abdul soğuk bir tavırla, "Buna gerek yoktu Bay Carter," dedi. "O seni vurmazdı. Bu planımın bir parçası değildi."
  
  
  "Bugün bu şeyi kullanmaktan çekinmedi" diye hatırlattım Sword'a. "Yoksa bu üçünü öldürmek planınızın bir parçası mıydı?"
  
  
  Abdul, "Gerekliydi" diye yanıtladı. "Neredeyse buraya gelme zamanım geldi ve halkımın Majestelerini nerede tuttuğunu açıklamadan bunu yapamayacak kadar beni yakından izliyorlar." Son kısmı hafifçe Sherima'ya dönerken alaycı bir şekilde söylendi. "İyi bir arkadaş mıydılar leydim?" Bu son sözleri, kendisinin ya da iki haydutunun güzel, bağlı tutsağa yapabileceği her şeyden daha kirliymiş gibi gösteren bir ses tonuyla söyledi ve yüzünden çıplak boğazına ve inip çıkan göğsüne yayılan kızarıklık bana onun bir sınav olduğunu söylüyordu. hem zihinsel hem de fiziksel.
  
  
  Gizli kapıyı açıp gizli odaya girdiğimden beri Sherima hâlâ konuşmadı. Şokta olduğunu ya da aniden kurtulduğunu hissettim. Ya da belki de Candy'nin ona verdiği sakinleştiricilerin ötesinde uyuşturulmuş ve duygularını ancak şimdi tam olarak kontrol etmeye başlamıştı.
  
  
  "Peki Abdul, yoksa Seif Allah mı demeliyim?" Söyledim. Allah'ın kılıcı için Arapça kelimeyi kullanmama tepkisi hafifçe eğilmek oldu. - Bu zincirleri Majestelerinden çıkarın. Hızlı."
  
  
  Bir ses, "Buna gerek olmayacak Abdul" dedi.
  
  
  
  
  
  
  Söyledim. "Silahını bırak Nick ve ellerini kaldır."
  
  
  Arkamı dönmeden, Merhaba Candy, dedim. “Seni geride tutan şey neydi? Burada bize katılmanı bekliyordum. Birkaç dakika önce gelseydin arkadaşlarından birinin hayatını kurtarabilirdin."
  
  
  Uzun zamandır arkadaşı ve yoldaşı olan arkadaşının kendisini kurtarmaya gelen adama silah doğrulttuğunu görmenin şoku Sherima'nın tamamen uyanmasına neden oldu. "Candy! Ne yapıyorsun? Nick beni buradan götürmeye geldi!"
  
  
  Ona yakalanmasını mümkün kılan kişinin Şeker Şövalye olduğunu söylediğimde bu açıklama eski Kraliçe için çok fazla oldu. Gözyaşlarına boğuldu. İşkencecilerin karşısında onu cesurca destekleyen kraliyet onuru gitmişti. Kardeşi gibi sevdiği biri tarafından ihanete uğramış bir kadındı ve defalarca ağladı: “Neden Candy? Neden?"
   Bölüm 11
  
  
  
  
  Hala silahı düşürmemiştim veya elimi kaldırmamıştım ama Abdul, Sherima'yı terk etti ve Luger'ı benden almaya geldi. O noktada onu almasına izin vermek dışında yapabileceğim çok az şey vardı. Candy tetiği üzerime çekseydi, hıçkırarak ağlayan ve başı göğsüne düşen kadın için hiçbir umut kalmazdı. Dünyası milyarlarca parçaya bölündü ve onun için fiziksel acı unutuldu. Bileklerindeki sert kıvrımlar ve yayvan ayak bilekleri, artık hayatının parçalanma süreci kadar acımasız değildi; bu süreç, sevdiği adamı ve çocuklarını terk etmek zorunda kalmasıyla başlamıştı.
  
  
  Abdul, silahımla gitmemi istediği yeri işaret ederek, "Şimdi duvara doğru giderseniz Bay Carter," dedi.
  
  
  Zaman kazanmak için ona şunu sordum: “Neden Candy'nin Sherima'ya onu neden sattığını söylemesine izin vermiyorsun? Artık kaybedecek hiçbir şeyin yok.
  
  
  Ranzadaki silahlı adama gelip beni korumasını emretmek için dönerken, "Zamandan başka bir şey yok," dedi. Adam makineli tüfeği alıp bana doğru yürürken, ölü yoldaşına bakmak için durdu. Yüzünde öfke parladı, tüfeğini tehditkar bir şekilde kaldırdı ve bana doğrulttu.
  
  
  "Durmak!" - Abdul onunla Arapça konuşmaya devam ederek emretti. “Bu silahla öldürülemez. Her şey hazır olduğunda üst kattakilerin kullandığı silahı kullanabilirsiniz.
  
  
  Sherima başını kaldırdı ve soru sorarcasına bana baktı. Görünüşe göre Kılıç'ın adamları yerleşik CIA ajanlarından kurtulana kadar dışarıda tutuldu. "Yukarıda 'iyi bir genç çift' ölü var" dedim ona. "En azından komşu onları iyi olarak tanımladı."
  
  
  Abdul bana, "Onlar emperyalist CIA'nızın casuslarıydı," diye homurdandı. “Bu evi bir süredir biliyorduk, Bay Carter. İşte Selim," diye devam etti, ben silahsızlandırıldıktan sonra evraklarına geri dönen masadaki adamı işaret ederek, "bu konuda çok yardımcı oldu. Büyükelçiliğin güvenlik ekibiyle görevlidir ve bir keresinde ünlü hükümdarımız CIA efendilerinden emir almak üzere Washington'dayken Şah Hasan'a burada eşlik etmek zorunda kalmıştı. Bu toplantı neredeyse altı saat sürdü ve Selim evin planını hatırlama fırsatı buldu. Casuslara göre pek akıllı değillerdi; Selim'in bu odanın gizli kapısında nöbet tutmasına ve Hasan'ı beklerken kapının nasıl çalıştığını izlemesine bile izin verildi."
  
  
  “Şah hiçbir zaman kimseden emir almadı!” - Sherima eski korumasına havladı. “Sidi Hasan'a döndüğünde bana bu toplantıdan bahsettiğini hatırlıyorum. CIA onu Orta Doğu'nun geri kalanında olup bitenler hakkında bilgilendirdi, böylece tahtı ondan almayı planlayan dostlarımızmış gibi davrananlardan kendisini koruyabildi."
  
  
  "Sen ve Hasan dışında bu kurguya kim inanıyor?" - dedi Abdul kendini beğenmiş bir şekilde. “Bitirdiğimizde, Arap dünyasındaki herkes onun ihanetini ve kendisinin ve halkının emperyalist savaş çığırtkanları tarafından kullanılmasına nasıl izin verdiğini öğrenecek. Ve senin sayende nasıl onların koşan köpeği oldu"
  
  
  Sherima'nın güzel yüzünde büyük bir soru işareti belirince Abdul sevindi. "Ah evet leydim" dedi, ona dönerek, "bilmiyor muydunuz? Hasan'ın zihnini ülkesi için en iyisinin ne olduğuna karar veremeyecek kadar bulandıran sizsiniz. Sen bu şeytani bedenini onu tutkuyla alevlendirmek için kullandın ki gerçek dostlarının kim olduğunu göremesin.” Abdul, amacını vurgulamak için uzandı ve onun işkence dolu okşamalarından kaçmaya çalışan Sherima'nın göğsünü ve uyluklarını ahlaksızca okşadı; Sert bağlarından kaynaklanan acı ve barbar dokunuşundan kaynaklanan mide bulantısı aynı anda yüzünde kendini gösteriyordu.
  
  
  "Sonra Hasan'ı aşkının kölesi yaptığında," diye devam etti Abdul, "burada, Washington'daki efendilerinin emirlerini ona iletmeye başladın."
  
  
  "Bu bir yalan!" Sherima, yüzü yeniden kızararak, bu sefer eski hizmetçisinin vücuduna yaptıklarından dolayı utançtan ziyade öfkeden olduğunu söyledi. “Hasan yalnızca halkı için en iyi olanı düşünüyordu. Ve bunun doğru olduğunu biliyorsun Abdul. Sana bir arkadaş olarak güvendi ve onun hayatını kurtardığın günden beri sana sık sık güvendi.”
  
  
  
  
  
  
  Elbette bunu biliyorum Majesteleri, diye itiraf etti Abdul. "Ama dünya Selim'in burada hazırladığı kanıtları gördüğünde buna kim inanır ki; bu kanıtlar, biz sizin CIA'in ellerinde öldüğünü bildirdiğimizde zaten güçlü Şah'a teslim edilmeyi bekliyor."
  
  
  Sherima'nın nefesi kesildi. "Beni öldürüp suçu CIA'ye mi atacaksınız? Şah bu yalana neden inansın? Özellikle de CIA için çalıştığımı ima edeceksen."
  
  
  Abdul bana döndü ve şöyle dedi: “Söyleyin ona Bay Carter. Eminim planımı zaten anlamışsınızdır.
  
  
  AX'in Sword'un planını ne kadar iyi bildiğini açıklamak istemedim, bu yüzden sadece şöyle dedim: "Şah'ı, senin Adabi'deki CIA operasyonlarını Hasan ve diğerlerine açıklamaya karar verdiğin için öldürüldüğüne ikna etmeye çalışabilirler. Dünya."
  
  
  "Kesinlikle Bay Carter!" Abdul dedi. “Görüyorum ki siz Yönetici Koruma Servisi çalışanlarının da beyni var. Sizin yüceltilmiş korumalardan başka bir şey olmadığınızı, büyükelçilik ve konsoloslukların önünde durmaktan başka işe yaramadığını varsayıyorduk."
  
  
  Sword bunu bilmiyordu ama beni CIA güvenli evinde beklediğini ilk söylediğinden beri aklımda olan büyük soruyu yanıtladı. Açıkça AX'i ya da benim gerçekte kim olduğumu bilmiyordu. Abdul ve Sherima arasındaki konuşma boyunca küçük tabancayı elinde tutarak sessizce duran Candy'ye baktım.
  
  
  "Sanırım ona kim olduğumu söylediğin için sana teşekkür etmeliyim tatlım" dedim. Ben devam ederken yüzü meydan okurcasına bakıyordu: "İhtiyacın olan bilgiyi almak için vücudunu kullanma konusunda oldukça iyisin. Sayesinde."
  
  
  Cevap vermedi ama Abdul sırıttı ve şöyle dedi: "Evet Bay Carter, vücudunu iyi kullanıyor." Konuşurken alay etmesinden onun da Candy'nin aşk oyunlarının zevklerini yaşadığını anladım. "Ama senin durumunda," diye devam etti, "onu etkileyen şey kontrol edilemeyen bir tutku değildi. Bir misafir olarak, benim talimatlarım doğrultusunda, onun zevklerine göre ağırlandın. Senin resmin neresinde yer aldığını bilmem gerekiyordu ve senin de kapitalist hükümet için çalıştığını öğrendiğinde seni de planlarıma dahil etmeye karar verdim."
  
  
  Abdul yerine Candy'ye hitap ederek "Benim için bir zevkti" dedim. “Söylesene Candy, Sherima'nın balkonundaki adam, bıçağımı onun boğazına sokman bir kaza mıydı? Yoksa onun konuşup bana Sword'un da Su Geçidi'nin çatısında olduğunu ve Sherima'yı kaçırma girişimine öncülük ettiğini söylemesinden mi korktunuz? »
  
  
  Büyük kahverengi gözler bana bakmayı reddetti ve Candy sessiz kaldı. Ancak Abdul o kadar kısıtlanmış değildi. Şah Hasan'ı yok etme planının başarıya ulaşacağından ve hiçbir şeyin önünde duramayacağından memnun olduğundan, operasyonu tüm yönleriyle tartışmaya neredeyse hazır görünüyordu.
  
  
  "Çok akıllıcaydı, değil mi Bay Carter?" - küçümseyerek dedi. “Neyin yanlış gittiğini görmek için Sherima'nın odasına gittiğimde bunu duydum. İşte o zaman, biz Majesteleriyle kaçarken, gecenin geri kalanında sizi oyalamasını söyledim... kusura bakmayın, eski Majesteleri. Otel dedektifindeki o yaşlı aptalın bizi durdurabileceğini düşündüğünü hayal edin. Yaklaştı ve bu saatte odanın kapısında ne yaptığımı bilmek istedi, sanki yırtılmış görünüyormuşum gibi otel rozetimi sergiliyordu. Yaşlı adamı öldürmek zorunda kalmayacağı şeklindeki bariz gerçeği eklemedi, sonuçta Abdul, Sherima'nın resmi koruması olarak tanınıyordu.
  
  
  “Maalesef onun için belki de öyle düşünmüştür” dedim. "Neler olup bittiğini gerçekten anlamadı, sadece kadını tacize uğramaktan koruması gerektiğini anladı." Bunun bizim hatamız olduğunu kendime itiraf ettim.
  
  
  Son birkaç dakikadır duyduğu her şeyden korkan Sherima, eski okul arkadaşına bir kez daha sordu: “Neden Candy? Bunu bana nasıl yapabildin? Majesteleri ve benim sizi sevdiğimizi biliyorsunuz. Neden?"
  
  
  Soru sonunda Candy'ye ulaştı. Parlayan gözlerle küçümseyerek şunları söyledi: “Tabii ki Hasan beni seviyordu. Bu yüzden babamı öldürdü! "
  
  
  "Senin baban!" - Sherima bağırdı. "Candy, babanın Şah'ı öldürmeye çalışan adam tarafından öldürüldüğünü biliyorsun. Baban kendi hayatını feda ederek Hasan'ın hayatını kurtardı. Şimdi bunu bana ve ona yapacaksın.”
  
  
  “Babam canını feda etmedi!” Candy neredeyse aynı anda çığlık atıyor ve ağlıyordu. “Onu Hasan öldürdü! Bir katilin saldırısına uğradığında berbat hayatını kurtarmak için babamı önüne çekti. Bunu öğrendiğimde Hasan'la iletişime geçeceğime yemin ettim ve şimdi bunu yapacağım."
  
  
  Sherima tutkuyla, "Bu doğru değil Candy," dedi. “Bu adam sarayın kabul odasına dalıp onu takip ettiğinde Hasan o kadar şaşırdı ki durdu. Baban onun önüne atladı ve bıçaklandı. Abdul daha sonra katili öldürdü."
  
  
  "Nereden biliyorsunuz?" Candy ona cevap verdi. "Oradaydın?"
  
  
  "Hayır," diye itiraf etti Sherima. "Biliyorsun o sırada yanındaydım. Ama Hasan bunu bana daha sonra anlattı. Babanın ölümünden kendini sorumlu hissetti ve
  
  
  
  
  
  
  senden ne sorumlu"
  
  
  “Sorumluydu! O bir korkaktı ve babam bu yüzden öldü! Sana gerçeği söylemeye dayanamadı çünkü o zaman onun da bir korkak olduğunu anlardın."
  
  
  “Candy,” diye yalvardı Sherima ona, “babam da bana aynı şeyi söyledi. Ve böyle bir konuda yalan söylemez. O babanın en iyi arkadaşıydı ve...
  
  
  Candy dinlemedi. Sherima'nın sözünü bir kez daha keserek bağırdı: “Senin baban da benimki gibiydi. Öncelikle bir şirket adamı. Ve petrol şirketi halkının Hasan'ın bir korkak olduğunu bilmesine izin veremezdi, aksi takdirde onu desteklemezlerdi. Daha sonra değerli şirket ülkeden atılacaktı. Hasan yalan söyledi ve petrol şirketinde çalışan herkes onu destekledi."
  
  
  İki kız tartışırken Sword'u izledim ve yüzündeki sırıtış aklımda bir soruyu uyandırdı. "Candy kendine benzemiyor" diye düşündüm. Sanki kendisine defalarca anlatılan bir hikayeyi tekrar ediyormuş gibiydi. Sorumu sormak için araya girdim. "Candy, o gün olanları sana kim anlattı?"
  
  
  Tekrar yüzünü bana döndü. “Abdül. Ve orada bana gerçeği söyleyerek kaybedecek hiçbir şeyi olmayan tek kişi oydu. O gün o da neredeyse bu adam tarafından öldürülüyordu. Ama o bir korkak değildi. Bu çılgın katilin yanına gitti ve onu vurdu. Hasan Abdul orada olduğu için şanslıydı, yoksa bu adam onu da babamın peşinden götürürdü."
  
  
  "Sana bundan ne zaman bahsetti?" Diye sordum.
  
  
  “Aynı gece. Yanıma gelip beni teselli etmeye çalıştı. O sadece gerçekte ne olduğunu ağzından kaçırdı ve ben de gerisini ondan kaptım. Şah'ın yaptıklarını kimseye söylememem için bana söz verdirtti. O dönemde herkesin Şah'ın korkak olduğunu bilmesinin ülke için kötü olacağını söyledi. Bu bizim sırrımızdı. Sana herkesin sırları olduğunu söylemiştim Nick.
  
  
  "Bu kadar yeter," dedi Abdul sertçe. "Daha yapacak çok işimiz var. Selim, evraklar nasıl gelecek? Neredeyse bitirdin mi? »
  
  
  "Beş dakika daha." Bir büyükelçilik yetkilisinin konuştuğu odaya girdiğimden beri ilk kez bu oluyordu. “Eski Kraliçe Majestelerinin üstlerine, CIA'in Adabi'de yaptıklarının doğru olduğuna artık inanmadığını ve hepsine yardım etmekten pişman olduğunu söylediğini belirten bir rapor hazırlamak için yukarıda bulduğumuz kod kitabını kullandım. bu zaman. CIA'i Majestelerine ve dünya basınına ifşa etmekle tehdit etti."
  
  
  "Başka bir şey?" - Abdul bir cevap istedi.
  
  
  “Şu anda tamamlamakta olduğum makale, evdeki insanlara eğer fikirlerini değiştiremezlerse Sherima'dan kurtulmalarını emreden şifreli bir mesajdır. Mümkünse kaza süsü vermeliler. Aksi takdirde vurulmalı ve cesedi hiçbir zaman bulunamayacak şekilde imha edilmelidir. Raporda, bu durumda Kara Eylül hareketinin canına kıymasından korktuğu için ortadan kaybolduğuna inanılan bir kapak haberinin yayınlanacağı belirtildi. Diğer kağıt da hazır.”
  
  
  Sword'un CIA'yı ve dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri hükümetini kesinlikle Şah Hasan ve tüm dünyayla aynı kefeye koyacak bir plan tasarladığını kabul etmem gerekiyordu. Candy aniden bana şu soruyu sorduğunda planın olası sonuçlarını düşünüyordum:
  
  
  “Nick, beni beklediğini söylemiştin. Nereden biliyorsunuz? Kendimi nasıl ele verdim? »
  
  
  "Buraya gelirken iki şeyi hatırladım" dedim ona. "Öncelikle bu sabah seni ve Abdul'u Potomac'a kadar takip eden adamlardan birinin anlattıklarını anlatacağım. Abdul'un bir benzin istasyonunda durduğunu ve ikinizin de telefonu kullandığını gördü. Bu bana, daha sonra beni Watergate'ten aradığınızda Abdul'un kimi aradığını duyma veya hangi numarayı çevirdiğini görme şansınız olup olmadığını sorduğumu hatırlattı. Ve onunla karakola gitmediğini söylemiştin. Ama sen yaptın canım. Ancak birisinin seni bunu yaparken gördüğünü ve bildirdiğini bilmiyordun.
  
  
  Abdul, "Demek bizi takip edenler Yönetici Koruma Servisi çalışanlarıydı, Bay Carter," dedi. “Bunu düşündüm ama bu ülkede tüm farklı gizli operatörleri tanıyacak kadar deneyimim yoktu. Ama hiçbirinin istasyona bizi gözlemleyecek kadar yaklaşmaya cesaret edebileceğini düşünmüyordum. Tekrar yola çıktığımızı görene kadar virajda beklediklerini sanıyordum."
  
  
  "Minibüsteki adamlarınızın pusu noktasına ulaşmasını sağlayacak kadar yavaş sürdüğünüz yer," diye ekledim.
  
  
  "Kesinlikle."
  
  
  "İki arama yaptın Abdul," dedim ona, o da onaylayarak başını salladı. “Bir erkek ve bir kadını öldürdükten sonra bu evdeki adamların Sherima'yı esir tutmasının nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Diğer arayan kimdi... Selim? »
  
  
  - Tekrar düzeltin Bay Carter. Onu yakında alacağımı söylemem gerekiyordu. Bayan Knight ve ben Georgetown'daki küçük maskaralığımızı sizin lehinize oynadıktan sonra buraya çekilebilesiniz.
  
  
  Candy'ye bakarak, "O halde taksi şirketini aramalıydın," dedim. “Doğrudan butikten bir taksi sipariş etmeniz gerekiyordu.
  
  
  
  
  
  Çabucak dışarı çıkıp o kız seni takip edip herhangi bir soru sormadan önce oradan ayrıldığından emin olabilirsin.”
  
  
  "Yine doğru," dedi Abdul, Candy'nin bana cevap vermesine izin vermeden. Tüm kurulumu planlarken tam itibarı aldığından emin olmak istiyordu. “Ve işe yaradı Bay Carter. Planlandığı gibi buradasın."
  
  
  Onu biraz havalandırmak istedim ve şöyle dedim: "Aslında Candy'yi ve onun dahil olduğu birçok tesadüfü düşünmeme neden olan şey şu taksi meselesiydi. Sadece filmlerde birisi binadan koşarak çıkar ve hemen bir taksiye biner. Sanki kahraman her zaman tam ihtiyaç duyduğu yerde bir park yeri buluyormuş gibi. Neyse, Georgetown'da küçük bir yürüyüş yapmanın Candy'nin fikri olduğunu ve Sherima kaçırılırken dün geceyi benimle geçirmekte ısrar ettiğini hatırladım. Sonra benzin istasyonundaki telefon konuşmalarını hatırladım ve her şey yerli yerine oturdu.”
  
  
  Abdul, "Korkarım artık çok geç Bay Carter," dedi. Masanın arkasındaki adama döndü, o da kağıtlarını toplayıp cebine bir şeyler -sanırım CIA kod kitabıydı- tıkıştırdı. "Hazır mısın Selim?"
  
  
  "Evet." Üzerinde çalıştığı bazı kağıt parçalarını Sword'a uzattı ve "Bunlar evin her yerinde bulabilecekleriniz" dedi. Lideri onları aldı ve tekrar elini uzattı. Selim bir an ona baktı, sonra çekinerek şifre kitabını cebinden çıkardı. "Sadece bununla ilgilenmem gerektiğini düşündüm" diye özür diledi. "Polis geldiğinde üstünüzü arama ihtimali her zaman vardır ve onları emrinizde bulundurmak akıllıca olmaz."
  
  
  "Elbette dostum," dedi Abdul kolunu omzuna atarak. "Güvenliğimi düşünmen iyi oldu. Ama bu konuda endişeleneceğim ve aynı zamanda yolunuzdaki her türlü ayartmayı ortadan kaldıracağım. Bu küçük kitabı ele geçirmek için çok para ödeyecek olanlar var ve paranın doğrudan bana ve muhteşem Gümüş Scimitar hareketimize gitmesi en iyisi. Öyle değil mi Selim? »
  
  
  Küçük elçilik sahtekarı hızla başını salladı ve Sword'un adamın omzuna sarılı olduğu ayıyı gevşettiğinde rahatlamış görünüyordu. “Şimdi ne yapacağını biliyor musun?”
  
  
  "Doğrudan büyükelçiliğe gideceğim ve sonra..." Aniden durdu, şaşırmış görünüyordu ve sordu, "Ne tür bir araba kullanmalıydım?" Peki Muhammed, bu Carter'ı buraya kimin getirmesi gerekiyordu? Ona ne oldu?
  
  
  Abdul bana döndü. “Ah evet Bay Carter. Sana Muhammed'i sormak istedim. Sanırım o da Georgetown'daki Siyah Kurtuluş Ordusu'ndaki dostlarımızla aynı kaderi paylaştı. Ve benzeri."
  
  
  Tam ona cevap vermek üzereydim ki Candy'nin yüzündeki sorgulayıcı ifadeyi gördüm ve "diğerleri" hakkında hiçbir şey bilmediğine karar verdim. Great Falls'ta bizi bekleyen Japon üçlüsünü hatırlayınca aklıma bir şey daha geldi ve bu fikri ileride kullanmak üzere bir kenara koydum. “Eğer odamın önünde bekleyen adam Muhammed ise gözaltına alındı. Geç kalacağını sana söylememi istedi. Çok geç. Aslında hayatta kalacağını hiç sanmıyorum."
  
  
  Abdul başını salladı. "Şüphelendim" dedi.
  
  
  Candy, sana söylediğim gibi Bay Carter geldiğinde izliyor muydun? Buraya nasıl geldi? »
  
  
  "Köşeye park ettiği arabadan indiğini gördüm" dedi. "Vega'ydı."
  
  
  Abdul önümde eğilerek, "Yine, tam da şüphelendiğim gibi," dedi. "Görünüşe göre size geri ödememiz gereken çok şey var Bay Carter, buna Selim'in büyükelçiliğe geri dönebilmesi için arabamızı buraya getirmek de dahil." Elini uzattı. "Anahtarları alabilir miyim? Onlara çok dikkatli bir şekilde ulaşın." Makineli tüfeğini katile doğrulttu ve parmağının hafifçe tetiğe yaklaştığını gördüm.
  
  
  Anahtarlığı cebimden çıkardım ve tüfekli adama atmaya başladım. "HAYIR! Benim için,” dedi Abdul hızlı bir şekilde, benim açımdan herhangi bir şüpheli eyleme hazırdı. Dediğini yaptım, ardından “Talimatlarınıza uymaya devam edin” diyerek arabanın anahtarını adamı Selim’e verdi.
  
  
  “Büyükelçilikte aramanızı bekliyor olacağım. Durum böyle olunca polisi arayıp beni bu adresten aradığınızı ve Majestelerini öldürülmüş halde bulduğunuzu söylediğinizi söylüyorum. Daha sonra olanları Majestelerine telsizle bildireceğim."
  
  
  “Peki bu adrese nasıl ulaştım?”
  
  
  "Majestelerinin kayıp olduğu ortaya çıkınca sizi buraya gönderdim. Majestelerinin bir keresinde benden bazı Amerikalılarla tanışması için onu bu eve götürmemi istediğini hatırladım ve Majestelerinin buraya Amerikalı arkadaşlarını ziyaret etmek için gelmiş olabileceğini düşündüm. Ve kimin evi olduğu ya da buna benzer herhangi bir şey hakkında hiçbir şey bilmiyorum.
  
  
  "Tamam, Selim, sana söylediklerimin tek kelimesini unutma," dedi Abdul, onun sırtını sıvazlayarak, "Git, benim aramamı bekle. Mustafa Bey arabayı daha sonra alıp kiralama acentesine teslim edecek. Onu elçiliğin yakınındaki otoparka park edin ve görevli adama anahtarları almak için geleceğini söyleyin.” Abdul sığınağın içindeki, dışarıdaki sütundakine benzer bir düğmeyi çevirdiğinde, ağır kapı tekrar açıldı. Adamına son sözünü saatine baktıktan sonra söyledi: "Saat altı oldu. Orada olmalısın."
  
  
  
  
  
  
  Yarım saat içinde elçilikte olacağız, o zamana kadar burada işimiz bitecek. Aramamı altı otuz ile altı kırk beş arasında bekleyin. Allah seninledir."
  
  
  Beton panel tekrar kapanıp bizi ses geçirmez odaya kapatırken, Şerima ve ben kesin ölümün gözlerine bakarken, hain Adab yetkilisi, "Ve seninle, Seif Allah," dedi.
   Bölüm 12
  
  
  
  
  Selim ayrılır ayrılmaz Abdul sahte CIA notlarını yayınlamaya başladı. Mustafa Bey öfkeli bir yüzle silahını bana doğrultmuş, sadece ara sıra eski kraliçesinin çıplak bedenine bakmak için bakışlarını bir an hareket ettiriyordu. Her nasılsa, kollarını ve bacaklarını ayrı tutan iplere asılıyken onu taciz edenin o olduğunu biliyordum. Ayrıca kendisinin ve şu anda ölmüş olan yoldaşının muhtemelen Kılıç'tan, esirlerine tecavüz etmemeleri konusunda kesin emir aldığından da emindim. Böyle bir cinsel istismar otopside ortaya çıkacaktı ve Sword'un bu tür bir komplikasyon istediğini düşünmüyordum. Cinayetin, sanki CIA profesyonelleri tarafından işlenmiş gibi düzgün olması gerekiyordu.
  
  
  Yukarıdaki cesetlerle Sherima arasındaki ölüm zamanı farkını Kılıç'ın nasıl açıklayacağından tam olarak emin değilim. Sonra bu cesetlerin evde bulunamayacağı aklıma geldi. Tek yapması gereken, içeri girip gizli kapıyı açık bulduğunu ve Sherima'nın cesedinin gizli odada yattığını söylemekti. Ayrıca limuzine bindiğinde bir veya iki kişinin uzaklaştığını gördüğünü de söyleyebilirdi. Ya da garajda Mustang'in bagajını açıp polise, park ettiğinde birinin koştuğunu söyleyebilirdi. Mantıklı bir varsayım, katilin Sherima'nın cesedini taşımak üzereyken, koruması oraya gelip onu korkutması olabilir.
  
  
  Planının neresine uyduğumu merak ettim. Sonra Abdul'un hikayesini daha da anlaşılmaz hale getirecek ölü adam olacağımı fark ettim ve neden otomatik tüfekle öldürülmemem gerektiğini anladım. Sherima'yı öldüren silahın kurşunuyla ölmeliydim. Abdul, onu aramam için beni eve götürdüğünü ve vardığımızda garajdan koşan adamın kaçmadan önce bir el daha ateş etmesi beni şaşırttı. Abdul, Yönetici Koruma Servisi'nden olduğumu bilmiyormuş gibi davrandı (artık öyle olduğumu düşünüyordu) ve benim sadece yardım istediği Sherima'yla dost olan bir kişi olduğumu açıkladı.
  
  
  Hikâyesi elbette resmi bir soruşturmanın incelemesine dayanamayacak. Peki hükümet Şah Hasan'ı hikayemizin CIA'in onun cinayetine karışmasını örtbas etmediğine ikna edebilecek mi? Ve bir AX ajanı olarak gerçek kimliğimin açığa çıkması, tüm durumu daha da karmaşık ve şüpheli hale getirmekten başka işe yaramaz. Ne de olsa eski kraliçeyle neredeyse Washington'a gelişinden beri oldukça yakındım. Onu seven adama bu nasıl açıklanabilirdi?
  
  
  Olay örgüsünün karmaşıklığını düşünürken Candy'yi izliyordum. Yatağa oturdu ve bana ya da Sherima'ya bakmaktan kaçınıyor gibiydi. Eski arkadaşının soyulup vahşice bağlandığını görmeyi beklediğini sanmıyorum. El ve ayak bileklerindeki ip izlerinin, eski kraliçeyi Adabi ile ilgili iddia edilen komploya ışık tutma konusunda fikrini değiştirmeye zorlamak amacıyla CIA işkencesinin bir parçası olarak verilmiş olabileceğini fark ettim.
  
  
  O zamana kadar Abdul sahte banknotları saklamayı bitirmişti. Korumama yaklaştı ve Arapça emirler vermeye başladı. “Yukarı çık ve iki cesedi yan kapıya götür. Daha sonra kapıya mümkün olduğunca yakın bir şekilde limuzine doğru yürüyün. Bagajı açın ve yükleyin. Bunu yaparken kimsenin sizi görmediğinden emin olun. O zaman Karim için buraya gel. Ne yazık ki kapitalist domuzlarla birlikte yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bagajda başka bir yolcu daha olacak, o yüzden orada yer olduğundan emin olun."
  
  
  Sword'un adamına ne söylediğini duyabilen tek kişi bendim ve sözleri o ana kadar düşünmediğim bir şeyi ima ediyordu. Eğer Sherima ve ben olay yerinde ölü bulunursak bagajdaki tek "yolcu" Candy olmalı! Ben de sahteci Selim'in bitirdiği ve içeriğinden bahsetmekten kaçındığı "diğer kağıt"ta ne olduğunu tahmin ettim. Candy'nin CIA'in Sherima'yla ve dolayısıyla Şah Hasan'la bağlantısı olarak gösterildiğinden emindim. Abdul'un planının bu kısmı, eğer CIA, Sword'un uydurduğu kanıtları çürütecek şekilde onu gösterememiş olsaydı, Sherima'nın ölümü sırasında ortadan kaybolmasının daha da şüpheli görüneceği gerçeğiyle güçlendi.
  
  
  Mustafa gittiğinde ve devasa kapı tekrar kapandığında, “Candy, bana bir şey söyle. Abdul'u Şah Hasan'dan intikam almak için size katılmaya ne zaman zorladınız? »
  
  
  "Neden? Bu ne anlama geliyor?" Cevap vermek için bana baktı ama tekrar gözlerini kaçırdı.
  
  
  "Sanırım Sherima'nın boşandığı ve Amerika'ya döndüğü haberinin ortaya çıktığı sıralardaydı, değil mi?"
  
  
  Kahverengi gözler dikkatle yüzüme baktı ve sonunda başını salladı ve şöyle dedi:
  
  
  
  
  
  
  o zamanlar bu civarındaydı. Neden?"
  
  
  Abdul hiçbir şey söylemedi ama ben konuşmaya devam ederken kara şahin gözleri ondan bana doğru fırladı, arabanın anahtarlarını ona attıktan sonra bir daha asla elimi kaldırmadığımı fark edemeyecek kadar gergin olduğunu umuyordu.
  
  
  "Ne dedi?" Önce sordum, sonra kendi sorumu yanıtladım. “Bahse girerim sonunda senin haklı olduğunu anlamış gibi bir şeydi. Bu Hasan, halkına gerçekten yardım etmeyen, sadece kendisi için servet biriktiren ve insanları sessiz tutmak için birkaç okul ve hastaneyi bağışlayan kötü bir adamdı."
  
  
  Yüzü bana hedefi vurduğumu söylüyordu ama o bunu kendine bile itiraf etmeye hazır değildi. “Abdul bana bunun kanıtını gösterdi! Bana bir İsviçre bankasının kayıtlarını gösterdi. O yaşlı hayırsever Hasan'ın oraya yüz milyon dolardan fazla para yatırdığını biliyor musun? Ülkenize değil kendinize nasıl yardım edebilirsiniz? "
  
  
  Sherima yeniden canlandı ve konuşmamızı dinledi. Bir kez daha Candy'yi eski kocası hakkında yanıldığına ikna etmeye çalıştı. "Öyle değil Candy," dedi sessizce. “Hasan'ın Adabi'den gönderdiği tek para halkımızın ihtiyaç duyduğu ekipmanın ödemesiydi. Bu senin ve benim için Zürih'e yatırdığı para.
  
  
  Candy ona, "Değerli Hasan'ın hakkında bu kadar şey biliyorsun," diye bağırdı. "Abdul bana kayıtları gösterdi ve sonra seni kullanarak onu nasıl yok edebileceğimizi önerdi."
  
  
  "Kayıtlar tahrif edilmiş olabilir Candy" dedim. “Bu akşam Selim’in bu konularda ne kadar uzman olduğunu gördünüz. Banka belgelerini oluşturmak, CIA kodlu banknotlardan çok daha kolay olurdu."
  
  
  Candy bir benden bir Abdul'a baktı ama ona aşıladığım şüphelerden kurtulamadı. "Abdul bunu yapmaz" dedi sertçe. “Bilmek istersen, beni sevdiği için bana yardım etti!”
  
  
  Başımı salladım. "Bir düşün Candy. Seni seven bir adam, senin gibi başka biriyle yatmana izin verir mi, bunu yapmanı emreder mi? »
  
  
  "Gerekliydi değil mi Abdul?" Candy yardım için ona dönerken neredeyse ağlayarak konuştu. "Ona, Sherima'yı alabilmen için geceleri oyalanması gerektiğini, onun gibi bir adamı oyalamanın tek yolu olduğunu nasıl anlattığını anlat. Ona söyle Abdul." Son üç kelime bir yardım talebiydi ve Abdul hiçbir şey söylemediği için cevapsız kaldı. Yüzünde zalim bir gülümseme vardı; ne yapmaya çalıştığımı biliyordu ve umursamadı çünkü herhangi bir şeyi değiştirmek için artık çok geç olduğunu düşünüyordu.
  
  
  "Bunu satın alamam Candy," dedim, yavaşça başımı tekrar salladım. "Unutma, nasıl bir insan olduğumu zaten biliyordun. Abdul beni tanımadan önce sen ve ben birlikteydik. O ilk gece seninle tanışmadan önce Sherima'yla birlikte İskenderiye'ye gitti. O geceyi hatırlıyorsun, değil mi? "
  
  
  “Bunun nedeni çok yalnız olmamdı!” Şimdi hıçkırarak Abdul'e çılgınca bakıyordu. Görünüşe göre benimle ilk buluşmasıyla ilgili her şeyi ona anlatmamıştı. “Abdul ve ben birkaç aydır birlikte olma fırsatımız olmadı. Sidi Hasan'dan ayrılmaya hazırlanmak için yapılacak çok şey vardı. Ve Londra'da olduğumuz süre boyunca Sherima'nın yanında olmak zorundaydım çünkü o bir çocuk gibi davranıyordu. Abdul, ilk gece onda hiçbir sorun yoktu. Bana inanmalısın. Sadece birine ihtiyacım var. Nasıl olduğumu bilirsin."
  
  
  Ona doğru koştu ama o gözlerini benden ayırmamak için geri çekildi. "Orada kal canım," dedi sertçe, onu durdurarak. "Bay Carter ile arkadaşımın arasına girmeyin." Tabancasını salladı. "Senden istediği de tam olarak bu."
  
  
  "O zaman her şey yolunda mı? Anladın mı Abdul? » Gözyaşlarını sildi. "Bana sorun olmadığını söyle tatlım."
  
  
  “Evet Abdul,” diye onu ittim, “ona her şeyi anlat.
  
  
  Ona Gümüş Pala'yı ve dünyadaki en acımasız katil sürüsüne liderlik eden Allah'ın Kılıcı olduğunuzu anlatın. Ona tüm Ortadoğu'nun kontrolünü ele geçirmek için feda ettiğin tüm masum insanları-2 anlat. Ve ona bir sonraki kurbanın nasıl olacağını anlattığınızdan emin olun.
  
  
  "Bu kadar yeter Bay Carter," dedi soğuk bir tavırla, Candy ise "Neden bahsediyor Abdul?" diye sordu. Peki ya Gümüş Pala ve bir sonraki kurban olduğumda ben ne olacak? »
  
  
  "Sonra canım," dedi bana dikkatle bakarak. “Mustafa döner dönmez her şeyi açıklayacağım. Hala yapacak çok işimiz var."
  
  
  "Bu doğru Candy," dedim sertçe. “Mustafa döndüğünde öğreneceksin. Şu anda bir Cadillac'ın bagajını üstte iki kişinin cesediyle dolduruyor. Daha sonra Kareem'i almak için geri dönmeli. Ayrıca bagajda sizin için yer tasarrufu sağlar. Değil mi Abdul? Yoksa zafer anınız bu kadar yakınken Allah'ın kılıcını mı tercih edersiniz? »
  
  
  "Evet Bay Carter, sanırım öyle" dedi. Daha sonra ellerini dehşet içinde yüzüme bastıran Candy'ye doğru hafifçe döndü. Adam ona döndüğünde inanamayarak ona baktı ve buz gibi, sert bir ses tonuyla devam etti: “Maalesef canım, Bay Carter çok haklı. seninki
  
  
  
  
  
  
  Bana eski kraliçeyi esir alma fırsatını verdiğinizde ve Bay Carter'ı buraya getirdiğinizde bana olan hislerim sona erdi. Size gelince, Bay Carter," diye devam etti tekrar bana dönerek, "sanırım yeterince konuştunuz." Şimdi lütfen sessiz olun, yoksa planlarımı değiştirmek anlamına gelse bile bu tüfeği kullanmak zorunda kalacağım.”
  
  
  Sword'un, hikâyesini desteklemek için en iyi kanıt olarak benim cesedimi kullanma niyetinde haklı olduğumun ortaya çıkması (o ve benim Sherima'yı kurtarmaya çalıştığımız) otomatik silahlar karşısında beni biraz daha cesur hale getirdi. Sadece son çare olarak bana ateş edeceğine karar verdim ve şu ana kadar onu buna zorlamadım. Tehditlerine rağmen Candy'yle konuşmaya devam etmek istedim ve şöyle dedim:
  
  
  "Görüyorsun Candy, senin ve benim gibi karşılıklı zevk için sevişen insanlar var ve burada Abdul gibi hedeflerine ulaşmak için nefretle sevişen insanlar var. Anladığım kadarıyla Abdul, seni kullanmaya hazır olduğunda sevgilin oldu, daha önce değil."
  
  
  Gözyaşı lekeli yüzünü kaldırdı ve görmeden bana baktı. "O zamana kadar sadece arkadaştık. Geldi ve babamdan ve Hasan'ın açgözlü hayatını kurtarmak için onun ölümünden sorumlu olmasının ne kadar korkunç olduğundan bahsettik. Sonunda bana beni uzun zamandır sevdiğini söyledi ve... ve ben bu kadar uzun süre çok dikkatli davrandım ve... - Aniden kendisinden bahsettiğini fark etti ve suçluluk duygusuyla Sherima'ya baktı ve sonra tekrar bana döndü. . bana göre.
  
  
  Uzun zaman önce eski bir arkadaşına onu bir erkekten erkeğe yönlendiren yoğun tatmin arayışından bahsettiğinden şüpheleniyordum. Ama nemfomanisini bildiğimi bilmiyordu. Bunu benim önümde itiraf etmeye başladığında utandığı artık belliydi. Daha da önemlisi zamanın geçtiğinin ve Mustafa'nın yakında gizli odaya döneceğinin farkındaydım. Bundan önce harekete geçmeliydim ve Candy'nin Abdul'la olan ilişkisi hakkındaki tartışmaya katılmasına izin vermek, değerli dakikaları boşa harcamaktan başka bir anlam taşımazdı.
  
  
  Arapların kurnaz komplosunun geçmişte kaldığı riskini göze alarak ona şunu sordum: “Abdul sana babanı öldüren suikast girişimini planlayanın kendisi olduğunu söyledi mi? Ya da katilin asla Şah'a ulaşamaması gerektiğini. Değil mi? " Candy ve Sherima şok ve inanamazlık içinde bakarken onu dürttüm. "O, Hasan'ı gerçekten bıçaklayacak kadar yaklaşmadan önce onu vurmayı planlayan, kullandığınız biri değil miydi? Şah'ın hayatını kurtarmanın size kazanç sağlayacağını biliyordunuz. Üstelik o zaman Hasan öldürülseydi, halkı cinayetle ilgisi olan herkesi yok ederdi ve bu da muhtemelen sizin Gümüş Pala hareketinin sonu anlamına gelirdi. Arap dünyasının geri kalanından yardım isteyecek kadar güçlü."
  
  
  Kılıç tepki vermedi ama parmağının yine tetiğin üzerinde sıkılaştığını gördüm. Doğru yaptığımdan oldukça emindim ama o kurşunlar üzerime fışkırmaya başlamadan önce ne kadar ileri gidebileceğimi bilmiyordum. Candy'nin harekete geçmesini sağlamak için bir adım daha ileri gitmem gerekiyordu.
  
  
  "Büyük adamın şu anda ne kadar sessiz olduğunu görüyor musun Candy?" Söyledim. "Haklıyım ve o bunu kabul etmiyor ama aslında babanın ölümünden o sorumlu ve dahası..."
  
  
  "Nick, haklısın!" - diye bağırdı Sherima sözümü keserek. Abdul bir anlığına gözlerini benden ayırıp ona doğru baktı ama soğuk bakış ona yönelemeden bana döndü.
  
  
  Sherima heyecan dolu bir sesle şöyle devam etti: “Hasan'ın bana suikast girişimini anlattığında söylediklerini şimdi hatırladım. O zaman kayıtlı değildi ama az önce söylediğiniz şey onu anımsatıyor; mantıksal olarak tutarlı. Abdul Bedawi'nin, Bay Knight'ı vurmadan önce katilin önüne itmesi gerektiğini düşünmesinin çok kötü olduğunu söyledi. Abdul zaten silahını çekmişti ve muhtemelen Bay Knight'ı iterek dikkati dağıtmaya çalışmadan onu vurabilirdi. Babanız Candy'yi feda eden Abdul'dü, Majesteleri değil! »
  
  
  Kılıç üçümüzü de izleyemezdi. Belli nedenlerden ötürü, bana olduğu kadar Sherima'ya ve onun hikayesine odaklandı. Eğer Candy yatağın üzerindeki silahı almak için döndüğünde acı ve öfkeyle çığlık atmasaydı, ona yeterince hızlı nişan alamazdı. Küçük tabancayı ancak beline kaldırmıştı ki, Abdul kurşun tabancasının yönünü çevirirken ağır mermiler göğsünün üzerinden geçip tekrar yüzüne doğru ilerlemeye başladı. Sevgilisini sonsuz bir doruğa kadar alay ederken, güzel göğsündeki sayısız delikten minyatür kan çeşmeleri fışkırdı ve artık tutkuyla kısılmayan kahverengi gözlerinden fışkırdı.
  
  
  Abdul'un ilk kurşunlarından biri Candy'nin silahını elinden düşürdü ve onu yerde döndürdü. Ona doğru koştum, o da tüfeğin tetiğini tutmaya devam ederek öfkeyle üzerine kurşun yağdırdı.
  
  
  
  
  
  
  Bir zamanlar güzel olan kızıl kafa tekrar yatağa atılırken bile darbenin etkisiyle sarsılan ve kıvranan bir hedef.
  
  
  Tam Candy'nin 25 kalibrelik Beretta Model 20 tabancasını almak üzereydim ki hareketlerim açıkça dikkatini çekti. Ağır bir tüfek bana doğru eğildi. Zafer gözlerinde parladı ve deliliğin ve güç arzusunun daha sonra cesedime duyduğu ihtiyaç hakkındaki tüm düşünceleri silip süpürdüğünü gördüm. Zamanı geldi ve namluyu kasıtlı olarak kasıklarıma doğrulturken yüzünde bir gülümseme belirdi.
  
  
  "Bir daha asla, Bay Carter," dedi, tetik parmağı, hareket edene kadar daha da ileri çekerken baskıdan bembeyazdı. Benimle aynı anda, şarjörün boş olduğunu ve ölümcül içeriğinin cesetle korkunç bir ilişkide kullanıldığını dehşetle fark ettiğinde yüzü aniden soldu.
  
  
  Bir zamanlar Avrupalı Yahudilerin başına gelen dehşetin bir daha asla tekrarlanmayacağını protesto eden uluslararası bir Yahudi sloganını istemeden kullanmasına gülmek zorunda kaldım. Beretta'yı alıp karnına doğrulturken, "Bunu söylersem Arap Birliği'nden atılmana sebep olabilir," dedim ona.
  
  
  Candy'nin ölümü açıkça onun öfkesini dindirmedi; Küfür ederken tüm mantık kafasını terk etti ve tüfeği bana fırlattı. Ondan kaçtım ve dar ceketimi geri çekmesi ve uzun zamandır kılıfında olduğunu bildiğim silahımı çıkarması için ona zaman verdim. Daha sonra tetiği çekme sırası bana geldi. Model 20 isabetliliğiyle tanınıyor ve tam da beklediğim gibi mermi bileğini kırdı.
  
  
  Silahı tutamayan seğiren parmaklara bakarak bir kez daha küfretti. Belli bir açıyla yere düştü ve ikimiz de onun ayaklarının dibinde kısa bir süre dönmesini bir an için hareketsiz ve büyülenmiş bir şekilde izledik. İlk hareket eden oydu ve sol eli ağır makineli tüfeği tutarken ben tekrar bekledim. Beretta Candy neredeyse beline kadar yükseldiğinde ikinci kez havladı ve bileği bir kez daha kırıldı; makineli tüfek tekrar yere düştü.
  
  
  Kılıç delirmiş bir adam gibi üzerime geldi; kolları devasa kollarının ucunda işe yaramaz bir şekilde çırpınırken, onlar beni ezici bir kucaklama olacağını bildiğim bir şekilde kucaklamak için uzandılar. Bana ulaşması riskini göze almayacaktım. Beretta'nın ikinci çatırtısı, bir saniye önce gelen sert tepkiyi yansıtıyordu.
  
  
  Abdul, kurşunlar diz kapaklarına girdiğinde iki kez çığlık attı, sonra boğazından bir çığlık daha koptu ve öne doğru eğilerek dizlerinin üzerine düştü; dizleri zaten ona bıçak keskinliğinde acı yayıyordu. Artık mantıksal olarak çalışmayan bir beyin tarafından kontrol edilerek dirseklerinin üzerinde doğruldu ve muşamba döşemelerin üzerinden yavaşça bana doğru yürüdü. Kıvrılmış dudaklarından safra gibi müstehcen sözler aktı ve sonunda tutarsız bir şekilde mırıldanarak ayaklarımın dibine yayıldı.
  
  
  Arkamı dönüp Sherima'ya doğru yürüdüm ve aniden Kılıç'ın kurşunları Candy'yi parçaladığında başlayan çığlıklarının derin, boğuk hıçkırıklara dönüştüğünü fark ettim. Gizli kapının açılma ihtimaline karşı silah ellerimi yeniden düzenleyerek stilettomu kınından çıkardım ve zincirlerinden ilkini kestim. Cansız eli yanına düştüğünde varlığımı fark etti ve eğik başını kaldırdı. Önce bana, sonra yerde acıyla inleyen Kılıcı'na baktı ve boğaz kaslarının gerildiğini, öğürme refleksini engellediğini gördüm.
  
  
  "Aferin kızım," dedim kusmaktan kurtulmaya çalışırken. "Bir dakika içinde gitmene izin vereceğim."
  
  
  Ürperdi ve istemsizce yatağa doğru bakmaya başladı. Bıçağım diğer kolunu kurtarırken, kardeşi gibi sevdiği kanlı kadını görmemek için önüne geçtim. Göğsüme düştü, başının üst kısmı neredeyse çeneme değiyordu ve nefes verdi: "Ah, Nick... Şeker... Şeker... Bu benim hatam... Benim hatam..."
  
  
  "Hayır, öyle değil" dedim, bir kolumla onu tutup ayak bileklerindeki ipleri kesmek için çömelip onu teselli etmeye çalıştım. Son istismarcı ilişkiyi de sonlandırarak geri çekildim ve onu yakınımda tuttum ve sakinleştirici bir şekilde şöyle dedim: "Bu benim hatam değil. Candy kendine hakim olamadı. Abdul onu Hasan'ın suçlu olduğuna ikna etti...
  
  
  "HAYIR! HAYIR! HAYIR! "Anlamıyorsun," diye hıçkırdı, küçük sıkılı yumruklarıyla göğsüme vurmak için geriye yaslandı. "Onun ölmesi benim hatam. Eğer Hasan'ın söylediklerini hatırlama yalanını söylemeseydim, Abdul'u öldürmeye çalışmazdı ve... ve bu asla olmayacaktı." Yatağın üzerinde uzanan korkunç kanlı figüre bakmak için kendini zorladı.
  
  
  "Bu bir yalan mıydı?" - İnanamayarak sordum. “Ama olanın bu olduğuna eminim. Abdul tam da bunu yaptı; Beretta'yı hareketsiz duran Kılıç'a doğrulttum. Bilincini kaybedip kaybetmediğini anlayamadım. Değilse, Sherima'nın bana söylediklerini duyduğunu açıkça belirtmedi. "Eğer bu hiç olmadıysa sana bunu söyleten ne oldu?"
  
  
  "Yükselmeye çalıştığını gördüm
  
  
  
  
  
  
  üzerine atlayıp silahını alabilmesi için dikkatini dağıtabilir veya dikkatini dağıtabilir. Eğer yaptığımı söylersem yoluma bakabilir ya da beni takip edebilir ve senin de şansın olur diye düşündüm. Candy'nin olacağını hiç düşünmemiştim. Vücudu yine korkunç hıçkırıklarla sarsıldı ama onu sakinleştirecek zamanım olmadı. Ağlama sesi arasında başka bir şey daha duydum, bir elektrik motorunun vızıltısı ve zihnim de onunla birlikte döndü, CIA güvenli evinin kapısını ilk açtığımda hissettiğim gürültüyü hatırladım.
  
  
  Nazik davranacak zaman yoktu. Sherima'yı masaya doğru ittim ve bacaklarında onu destekleyecek kadar kan dolaşımının sağlandığını umdum. Açıklığa doğru döndüğümde, almak istediğim örtünün arkasında kısmen saklandığını göz ucuyla gördüm.
  
  
  İşte o zaman Kılıcın bilinçsizlik numarası yaptığını keşfettim. Devasa beton bariyer, adamının odaya girmesine yetecek kadar açılmadan önce, yeniden dirseklerinin üzerinde durarak Arapça bir uyarıda bulundu:
  
  
  “Mustafa Bey! Tehlike! Carter'ın silahı var! Dikkatlice!"
  
  
  Tekrar fayansların üzerine çöktüğünde ona baktım. Haydutunu uyarmaya çalışmak son gücünü de tüketti ve yaralarından kan aktı. Gergin bir şekilde katilin kapıdan içeri girmesini bekledim. Ancak o ortaya çıkmadı ve ağır panele güç veren motor, kapının tekrar kapanmasıyla döngüsünü tamamladı. Sığınağı mühürlerken bir hava sesi bana bunu söyledi. İçeride güvendeydik ama dışarı çıkmam gerektiğini biliyordum. Ben saatime baktım. Altı yirmi. Kılıç'ın yaveri Selim'i büyükelçiliğe geri gönderdiği saat altıdan bu yana bu kadar çok şey olduğuna inanmak zor. İnanılması daha da zor olan ise Sherima'yı oradan çıkarıp sadece doksan dakika içinde Dışişleri Bakanı'na teslim etmem gerektiğiydi.
  
  
  Selim'in, Kılıç'tan haber alana kadar Sidi Hasan'daki yandaşlarıyla temas kurmaması yönünde talimat aldığını biliyordum. Planın bu kısmını elbette erteledim ama Şah'ın radyoda Şerima'nın sesini beklemesine engel olamadım. Ve onu yakalamamı engellemeye hazır profesyonel bir katildi. Otomatik tüfeği bendeydi ama 38'lik susturucu hâlâ eksikti, bu da iki CIA ajanını iyi nişanlı atışlarla düşürmede çok etkili oldu. Ateş gücü bakımından ben de Luger'ım gibi ondan daha ağır basıyordum ama o, gizli odanın tek çıkışından çıkmamı bekleyebilme avantajına sahipti. Ayrıca benim bir son teslim tarihim vardı ama onun yoktu.
  
  
  Dışarıda beklemeliydim -Hawk'un adamları şimdiye kadar gelmiş olmalılar- ama yardıma ihtiyacım olduğu açık olmadığı sürece müdahale etmemeleri emrini almış olacaklardı. Ve ses geçirmez bir odadan onlarla iletişim kurmanın hiçbir yolu yoktu.
  
  
  Önümdeki olasılıklarla ilgili düşüncelerim aniden arkamdan titreyen bir ses tarafından kesintiye uğradı: "Nick, şimdi her şey yolunda mı?"
  
  
  Sertçe yere ittiğim eski kraliçeyi unuttum. "Evet, majesteleri," dedim ona kıkırdayarak. "Ve Pete'in aşkına, kıyafetlerini bul. Güzelliğin dikkatimi dağıtmayacak kadar düşüncem var.
  
  
  Bunu söyledikten sonra güzel kelimesini kullandığıma pişman oldum.
  
  
  Bana gülen ve beni seven, şimdi köşede kurşunla öldürülmüş bir et parçasına dönüşen güzel kadının anılarını hatırlattı. İçimde yükselen vadiyi durdurma sırası bendeydi.
  Bölüm 13
  
  
  
  
  Sherima götürülürken giydiği sabahlığı buldu ama vizon paltoyu bulamadı. Onu bodruma taşıdıktan sonra birisinin onu almış olabileceğine karar verdik. Muhtemelen Candy'nin ona verdiği sakinleştiricilerin sandığından çok daha etkili olması nedeniyle neler olduğunu pek hatırlamıyordu.
  
  
  Sherima aceleyle bana birisinin ona zarar vermek için ne yapmaya çalıştığına dair bir şeyler anlatan Abdul tarafından aniden uyandırıldığını belli belirsiz hatırladığını söylerken, Sherima'nın ince iç çamaşırının altındaki minyon vücudunun altın rengi kıvrımlarının tadını çıkarmaktan gözlerimi alıkoymak zordu. ve onu götürmesi gerektiğini, açıkçası kimsenin bundan haberi yoktu. Adamlarından biri onun yanında olmalıydı çünkü limuzine binerken iki kişinin onu tuttuğunu hatırladı.
  
  
  Daha sonra uyanıp kendini duvara bağlı, çıplak bulmak dışında hiçbir şey hatırlamıyordu. Adını artık Mustafa olarak bildiğimiz kişi ellerini onun vücudunun üzerinde gezdirdi. Belli ki yaşadığı çilenin bu kısmı hakkında konuşmak istemedi ve bunu hemen görmezden geldi ve Abdul'un sonunda Selim'le birlikte elçilikten geldiğini açıkladı. Eski koruması, sorularını yanıtlama zahmetine girmedi ve kendisini serbest bırakmasını emrettiğinde sadece güldü.
  
  
  Sherima, "Az önce artık endişelenmeme gerek kalmayacağını söyledi," diye hatırladı Sherima ürpererek, "ve ne demek istediğini anladım."
  
  
  O konuşurken Kılıcı inceledim ve hala soğuk olduğunu gördüm. şeridi yırttım
  
  
  
  
  
  
  Sherima'nın sabahlığını giydi ve hâlâ sızan kanı durdurmak için yaralarını sardı. Eğer onu mümkün olduğu kadar çabuk oradan çıkarıp tıbbi yardım alabilirsem hayatta olacaktı. Ancak bilekleri onarılsa bile artık elleriyle fazla bir şey yapamayacağı açıktı. Ve bu kırık diz kapaklarını onun bir sakat gibi sürüklenmesine bile olanak tanıyacak bir şeye dönüştürmek için kapsamlı bir ameliyat gerekirdi.
  
  
  Liderinin artık benim esirim olduğunu bilen Mustafa'nın dışarıda ne kadar bekleyeceğini bilmiyordum. Kılıç halkının çoğu kadar fanatik olsaydı akıllıca davranıp kaçmazdı diye düşündüm. Tek seçeneği ya içeri girip Abdul'u kurtarmaya çalışmak ya da oturup benim dışarı çıkmamı beklemek.
  
  
  Ceketimi çıkardım ve Sherima'ya şöyle dedim: “Yine şu masaya otur. Kapıyı açacağım ve arkadaşımızın ne yaptığına bakacağım. O sadece ateş edebilir ve sen şu anda tam ateş hattında duruyorsun.
  
  
  Gözden kaybolduğunda, beton paneli hareket ettiren bir düğmeye bastım. Açılması için geçen birkaç saniye bana saatler gibi gelmişti ve Luger'ım hazır halde duvara yapışık kalmıştım. Ancak hiçbir şey olmadı ve katilin hâlâ dış bodrumda saklanıp saklanmadığını öğrenmem gerekiyordu.
  
  
  Ceketimi boş bir otomatik tüfeğin namlusunun üzerine fırlattım ve kapı tekrar çarparak kapanmaya başladığında kapı çerçevesine doğru süründüm. Ceketi daralan deliğe soktuktan sonra tüfeğin namlusundan çıkışını izledim, aynı anda dışarıdan iki küçük patlama sesi duydum. Ağır kapı bizi tekrar içeri kilitlemeden önce tüfeğimi geri çektim.
  
  
  Kendi kendime herkesten çok, "Eh, o hala orada ve içeri giremeyecek gibi görünüyor" dedim. Sherima beni duydu ve başını masanın kenarından uzattı.
  
  
  "Ne yapacağız Nick?" diye sordu. "Burada kalamayız değil mi?"
  
  
  Oradan olabildiğince çabuk çıkmanın ne kadar gerekli olduğunu bilmiyordu; Eski kocası ve radyoya çıkışının zamanlaması hakkında konuşmaya zaman ayırmadım.
  
  
  "Çıkacağız, endişelenme," diye ona güvence verdim, bunu nasıl yapacağımızı bilmiyordum.
  
  
  Mantıklı bir insandı, ben bir sonraki hamlemi düşünürken sessiz kaldı. Bodrumun bir kısmının kapı aralığının arkasında olduğunu hayal ettim. Yıkayıcı/kurutucu kombinasyonu, kırılma riskini göze alırsam koruma sağlayamayacak kadar kapıdan çok uzaktaydı. Yağ yakıcı merdivenlerin yakınındaki uzak duvarın yanında duruyordu. Mustafa'nın muhtemelen merdivenlerin altında saklandığını varsaydım. Oradan kapıyı kapalı tutabilir ve yukarıdan gelebilecek sürpriz bir saldırı durumunda gözden uzak kalabilirdi.
  
  
  Bana yardımcı olabilecek bir şey bulmayı umarak CIA'in saklandığı yere baktım. Büyük odanın bir köşesi duvarla kapatılarak kendi kapısı olan küçük bir odacık oluşturuldu. Daha önce bunun muhtemelen banyo olduğunu düşünmüştüm; Kapıya doğru yürüdüm, açtım ve haklı olduğumu anladım. İçinde bir lavabo, bir tuvalet, aynalı bir ecza dolabı ve üzerinde plastik perde bulunan bir duş kabini vardı. Konaklama basitti, ancak CIA'in misafirlerinin çoğu kısa süreliydi ve muhtemelen dairelerin Watergate'tekilere rakip olmasını beklemiyorlardı.
  
  
  Benim için değerli bir şey bulmayı beklemediğim için otomatik olarak ilk yardım çantasını kontrol ettim. Barınak bir erkek tarafından kullanılıyorsa iyi donanımlıydı. Üçlü raflarda banyo malzemeleri vardı: bir tıraş makinesi, bir aerosol kutu tıraş kremi, bir şişe Old Spice, yara bantları ve koli bantlarının yanı sıra banyo raflarında bulunanlara benzer çeşitli soğuk tabletler ve antiasitler. Yukarıdaki ölü ajan tarafından kullanılmış. Bunu dışarıdaki limuzinin bagajında yapın, çünkü Sword'un uşağının üst katta cenazeci rolünü oynadığı açıkça görülüyor.
  
  
  Banyodan çıkmak üzereydim ama aklıma bir fikir gelince geri döndüm. Çılgınca çalışarak banyo ile gizli kapı aralığı arasında birkaç yolculuk yaptım ve ihtiyacım olan her şeyi yanına yığdım. Hazır olduğumda saklandığı yerden Sherima'yı aradım ve ona ne yapması gerektiği konusunda bilgi verdim, ardından masayı karo zeminin üzerinden kapıyı çalıştıran anahtarın yanındaki bir noktaya ittim.
  
  
  "Tamam, bu kadar" dedim ve masanın yanına oturdu. "Bunu nasıl kullanacağını biliyor musun?" Candy'nin küçük tabancasını ona verdim.
  
  
  Başını salladı. "Hasan, hayatına yapılan ikinci saldırıdan sonra ateş etmeyi öğrenmem konusunda ısrar etti" dedi. “Ben de bu işte oldukça iyiydim, özellikle de silahımla.” Silahın dolu olduğunu kontrol ettiğinde hazırlığı görüldü. “Tamamen aynıydı. Hasan bana bir tane ve onun ikizi olan Candy'yi verdi. Ona ateş etmeyi de öğretti. Bir gün bunu hiç beklemiyordu... Gözleri yaşlarla doldu ve sustu.
  
  
  “Artık bunun için zaman yok Sherima” dedim.
  
  
  Gözyaşlarını içine çekip başını salladı, sonra eğilip sabahlığını silmek için kaldırdı. Başka zaman olsa minnettar olurum
  
  
  
  
  
  
  Etrafa baktım ama şimdi kaçma girişimimize hazırlanmak için döndüm.
  
  
  Bir kutu tıraş köpüğü alarak üst kısmını çıkardım ve kutuda çok fazla basınç olduğundan emin olmak için başlığı yana doğru bastırdım. Püsküren köpük sesi bana bunun yeni bir tane olduğunu söyledi.
  
  
  Daha sonra duş perdesi geldi. Tıraş kremi kabını ucuz plastik ambalajla sararak bir O mı yaptım? sonra perdenin kıvrımları arasına hava girmesini istediğim için çok sıkı olmadığından emin olarak bant şeritleriyle hafifçe sabitledim. Sağ elime alarak amaçlarım açısından onu kontrol etmenin yeterli olduğuna karar verdim.
  
  
  “Şimdi,” dedim sağ elimi Sherima’ya uzatarak.
  
  
  Banyo rafından aldığım iki yedek tuvalet kağıdı rulosundan birini aldı ve ben onu yerinde tutarken, etrafına koli bandı sarmaya başladı ve sağ kolumun iç kısmına, bileğimin hemen üstüne yapıştırdı. . Güvenli göründüğünde ikinci rulo için de aynısını yaptı ve onu diğerinin hemen üzerine benim koluma sabitledi. İşi bittiğinde, kolumun iç kısmı boyunca bilekten dirseğe kadar yaklaşık on inçlik derme çatma dolgu vardı. Mermiyi durdurmaya yetecek kadar bilgim yoktu ama mermiyi saptırmaya ya da kuvvetini önemli ölçüde azaltmaya yetecek kadar kalınlığa sahip olduğumu umuyordum.
  
  
  "Sanırım bu kadar," dedim ona, diğer ekipmanımın kullanışlı olduğundan emin olmak için etrafıma bakındım. Aniden durdum, kendi miyopluğuma hayret ettim. "Eşleşiyor," dedim çaresizce ona bakarak.
  
  
  Ceplerimde hiç olmadığını biliyordum, bu yüzden ölü Kerim'in yanına koştum ve boştaki sol elimle onu aradım. Eşleşme yok. Ceplerine dokunmak için onu ters çevirdiğimde inleyen Abdul için de aynısı geçerliydi.
  
  
  "Nick! İşte!"
  
  
  Masasının çekmecelerini karıştıran Sherima'ya döndüm. Tek kullanımlık çakmaklardan birini tutuyordu. "İşe yarıyor?" Diye sordum.
  
  
  Tekerleğe tıkladı; hiçbir şey olmayınca acıdan ziyade hayal kırıklığıyla inledi.
  
  
  Adabi'de muhtemelen bu çakmaklardan çoğunu görmediğini fark ettiğimde ona doğru koşarken, "Aynı zamanda bu küçük numaraya da sadık kalmalısın" dedim. Tekrar denedi ama hiçbir şey işe yaramadı. Onu elinden aldım ve tekerleğe tıkladım. Alev canlandı ve çakmağını unutan bilinmeyen sigara içicisini kutsadım.
  
  
  İyi şanslar dilemesi için Sherima'yı yanağından öptüm ve "Hadi gidelim buradan" dedim. Ben koltuğuma döndüğümde kapı anahtarına uzandı; sağ elimde basketbol bombasını, diğer elimde ise çakmağı tuttu.
  
  
  "Şu anda!"
  
  
  Düğmeye bastı ve silahı avucunun içinde tutarak masasının arkasında yere düştü. Motorun dönmeye başlamasını bekledim ve döndüğünde çakmağı yaktım. Kapı açılmaya başladığında alevi elimdeki plastik torbaya dokundurdum. Hemen alev aldı ve kapı aralandığında elimde zaten yanan bir top vardı. Kapı çerçevesinin içindeki bir noktaya yaklaşıp elimle açıklığı kavradım ve alevli topu Mustafa'nın saklanması gerektiğini düşündüğüm yere doğru yönlendirdim.
  
  
  İçeriden gelen ışık kapıdan giren herkesi aydınlatsın diye bodrumun ışıklarını kapattı. Bunun yerine hamle onun lehine işledi; Karanlıkta aniden alevli bir plastik parçası belirdiğinde, geçici olarak o kadar kör oldu ki elime ateş ederken nişan alamadı.
  
  
  38 kalibrelik mermilerden biri bileğime en yakın tuvalet kağıdı rulosundan çıktı. İkincisi namluya dirseğimin yakınına çarptı, hafifçe saptı ve kolumun etli kısmını deldi. Kolumdaki kızgın kesikten kan akmaya başlayınca elimi geri çektim.
  
  
  Onu durdurmak için kendimi durduramadım. Duvara yaslanan makineli tüfeği kapı çerçevesiyle devasa panel arasına sıkıştırdım. Kapının düzgün bir şekilde dengeleneceğini, böylece tüfeğin kapanmasını önleyecek kadar güçlü olacağını düşündüm.
  
  
  İşe yarayıp yaramayacağını görmek için zaman yoktu. Planımın bir sonraki kısmını uygulamam gerekiyordu. Ateş topu vuruşumun ne kadar etkili olduğunu görmek için başımı kapı çerçevesine sokmayacağım için banyodaki ecza dolabından çıkardığım aynalı kapıyı kullandım. Çerçeveye sararak derme çatma periskopumu Mustafa'nın bir sonraki kurşunuyla parçalayacağını düşünerek dışarıdaki manzarayı inceledim.
  
  
  Hedefimi kaçırdım - bodruma giden merdivenlerin arkasındaki niş. Bunun yerine ev yapımı ateş topu yağ yakıcının yanına düştü. Ben izlerken Mustafa, büyük ısıtıcının patlamasından korkarak saklandığı yerden dışarı fırladı ve alevler onu yakmasın diye hâlâ yanan paketi iki eliyle yakalayıp kol boyu uzakta tuttu. Bu, ya silahı attığı ya da kemerine geri koyduğu anlamına geliyordu. Görmek için daha fazla beklemedim. Aynayı fırlatıp Luger'ımı çıkardım ve dışarı çıktım, fark ettim ki
  
  
  
  
  
  
  Sanırım tüfeğimin takozu beton kapının kapanmasını engelledi.
  
  
  Mustafa hâlâ ateş topunu tutuyordu ve umutsuzca bodrumda onu atacak bir yer arıyordu. Sonra benim önünde silah doğrultulmuş halde durduğumu fark etti ve zaten korkmuş olan gözleri daha da irileşti. Bana yanan bir paket fırlatmak üzere olduğunu biliyordum, bu yüzden tetiği çektim. Ona vurup vurmadığımı görmenin hiçbir yolu yoktu.
  
  
  Luger'ımın çatlağı, Kılıç'ın suç ortağını yutan patlamada kayboldu. Kurşunumun basınçlı tıraş kremi kutusunu patlattığını mı, yoksa bombanın yanan plastikten gelen ısının etkisiyle mi yön değiştirdiğini bilmiyorum. Belki de her ikisinin birleşimiydi. Mustafa bana atmak için paketi aldı ve patlama onun tam yüzüne çarptı. Patlamanın etkisiyle dizlerimin üstüne çöktüm ve yüz hatlarının dağılışını izledim. Bodrum tekrar karardığında -patlama alevleri söndürdü- bana sanki katilin gözleri sıvıya dönmüş ve yanaklarından aşağıya doğru akıyormuş gibi geldi.
  
  
  Şok oldum ama zarar görmeden ayağa fırladım ve kısa bir süre önce onun işkence odası olan odada Sherima'nın çığlıklarını duydum.
  
  
  "Nick! Nick! İyi misin? Ne oldu?"
  
  
  Beni görebilmesi için kapıya doğru ilerledim.
  
  
  “Takımımıza iki puan verin” dedim. "Şimdi bunu elimden çıkarmama yardım et. Her şey iyi olacak.
   Bölüm 14
  
  
  
  
  Kana bulanmış tuvalet kağıdı rulolarını koluma tutan bant aynı zamanda stilettomu da yerinde tutuyordu. Koyu kırmızı kumaşı kesmeden önce Sherima'nın çekmecedeki makası bulmasını beklemek zorunda kaldım. Şeffaf sabahlığının daha fazla şeridi benim için bandaj haline geldi ve kurşun izinden köpüren kanı durdurduğunda, bir zamanlar pahalı bir iç çamaşırı olan şeyden geriye çok az şey kalmıştı.
  
  
  Elimi çalıştırırken yumuşak kumaşa baskı yapan küçük, sıkı göğüslere hayran kalarak, "Bu akşam yemekte gerçekten olay yaratacaksın," dedim. Bir saatten az bir süre sonra Dışişleri Bakanı'nın evindeki randevusuna ilişkin aceleci açıklamam, görmekten memnun olduğum şeyin tipik bir kadınsı tepki olduğunu ortaya çıkardı: "Nick," diye soludu. "Böyle gidemem!"
  
  
  “Korkarım bunu yapmak zorunda kalacaksın. Watergate'e dönüp saat sekize kadar seni radyoda dinlemeye vaktimiz yok. Şimdi buradan çıkalım.
  
  
  Geri adım attı ve önce Candy'nin yataktaki bedenine, sonra da yerde duran Kılıca baktı. “Nick, Candy'ye ne dersin? Onu bu şekilde bırakamayız."
  
  
  “Birinden onunla ilgilenmesini isteyeceğim, Sherima. Abdul'u da. Ama inanın bana, şu anda en önemli şey size radyoda konuşma fırsatını vermek...
  
  
  “DİKKAT AŞAĞIDA. BU EVİN ÇEVRESİ VAR! ELLERİNİZ KALDIRILDIĞINDA DIŞARI ÇIKIN! DİKKAT AŞAĞIDA. BU EV ÇEVRİLİDİR. ÇIKIN, ELLERİNİZ KALDIRIN.''
  
  
  Megafon tekrar yankılandı, sonra sustu. Yardım geldi. Hawk'ın adamları, tıraş kremi bombasının patladığını duyduklarında eve saldırmış olmalı ve çığlık atan adamı bodrum kapısına götürmeye karar vermeden önce muhtemelen üst katlardaki odaları aramış olmalı. Büyük olasılıkla, onu açtıklarında oldukça şaşırdılar ve sönmüş plastik alevin keskin sisi üzerlerine yuvarlandı.
  
  
  Beton kapı aralığına doğru yürüdüm ve "Bu Nick Carter" diye bağırdım ve ardından kendimi sözde beni işe alan petrol şirketinin yöneticisi olarak tanıttım. Henüz Sherima'ya açıklamadığım çok şey var ve ona hiçbir zaman söylenmeyecek şeyler de var. Bu noktada beni ilk başta nasıl tanıdığına geri dönmenin en iyisi olacağını düşündüm.
  
  
  “Burada Bayan Liz Chanley ile birlikteyim. Yardıma ihtiyacımız var. Ve bir ambulans."
  
  
  "ELLERİNİZ KALDIRARAK KAPI ARALIKLARINA GİRİN."
  
  
  Megafonun talimatlarına uydum. Üst kattaki AX ajanlarından biri beni tanıdı ve bodrum hızla Hawk'ın adamlarıyla doldu. Grup liderine evde ne yapılması gerektiği konusunda talimat vermek için birkaç değerli dakikamı ayırdım ve ardından "Bir arabaya ihtiyacım var" dedim.
  
  
  Anahtarlarını verdi ve arabasının nereye park edildiğini bana söyledi. "Seni götürecek birine ihtiyacın var mı?"
  
  
  "HAYIR. Yapacağız. Sherima'ya dönüp elimi uzattım ve "Gidelim mi Majesteleri?"
  
  
  Kraliçe, uyluklarının ortasından yırtılmış ve hayal gücüne pek yer bırakmayan bir kraliyet elbisesi giymiş olmasına rağmen bir kez daha elimi tuttu. "Emekli olduğumuz için mutluyuz Bay Carter."
  
  
  "Evet hanımefendi," dedim ve onu zaten Kılıçlar üzerinde çalışmakta olan kafası karışmış AX ajanlarının yanından geçirdim. Onu, Hawke'nin ilgilendiği hastalar için özel bir odaya sahip olabilmesi için cömertçe ajans fonları sağladığı küçük bir özel hastaneye götürmek üzere ambulans gelmeden önce onu hayata döndürmeye çalışıyorlardı. Sherima onun tekrar inlediğini duyunca kapıda durdu ve gözleri açılıp ona baktığında döndü.
  
  
  Büyük bir tavırla, "Abdul, kovuldun," dedi ve sonra barınaktan uçup benden önce merdivenlerden yukarı çıktı.
  
  
  Bir sır gibi
  
  
  
  
  
  
  
  Zengin panelli kütüphane kapısının arkasından Dışişleri Bakanı ve Hawk göründüler ve ben de ayağa kalktım. Gölgelik bekçisinin koltuğu rahattı ve neredeyse uyuyakalacaktım. Sekreter Yaşlı Adam'la kısa bir süre konuştu, ardından güçlü vericisinin bulunduğu odaya döndü. Şahin yanıma geldi.
  
  
  "Ona radyoda onunla birkaç dakika yalnız kalmak istedik" dedi. "En azından bugün sahip olduğumuz izleme ekipmanlarıyla elde edebileceğiniz kadar mahremiyet."
  
  
  "Nasıl oldu?" Diye sordum.
  
  
  "Her şey oldukça resmiydi" dedi ve kibarca sordu: "Nasılsın?" ve "Her şey yolunda mı?"
  
  
  CIA'in güvenli evinden ayrılırken koridordaki dolabı kontrol edip orada Sherima'nın vizon ceketini bulmasaydım, fotoğrafın ona ne kadar resmi görüneceğini merak ettim. Sekreter biz geldiğimizde ona yardım etmeyi teklif etti ama Sherima onu elinde tuttu, oraya giderken üşüttüğünü ve bir süre daha tutacağını söyledi ve sonra sekreteri kütüphaneye doğru takip etti. Büyük baba. lobisindeki saat sekiz kez vurdu.
  
  
  O zamandan bu yana geçen sürede Hawk'a Askeri Yol'daki evde olanları anlattım. Ben hikayemi bitirdikten sonra defalarca telefonla konuştu, özel görevler verdiği çeşitli birimlerden talimat verdi ve raporlar açıkladı. Sekreterin doğrudan Hawke'nin ofisine bağlanan bir şifreleme hattı vardı ve Yaşlı Adam'ın talimatları bizim iletişim ağımız aracılığıyla bu hat üzerinden iletiliyordu.
  
  
  Hawk başka bir arama yapmak için gitti ve ben de büyük antika hasır koltuğa oturdum. Geri döndüğünde haberlerin iyi olduğunu anlayabiliyordum çünkü yüzünde son derece memnun olduğunu ifade eden hafif bir gülümseme vardı.
  
  
  Hawk, "Kılıç iyi olacak," dedi. "Onu ayağa kaldıracağız ve sonra da karşılıklı dostluğumuzun bir işareti olarak onu Şah Hasan'a göndereceğiz."
  
  
  "Karşılığında ne alacağız?" - Patronumun bu kadar cömertliğinden şüphelenerek sordum.
  
  
  "Peki, N3, Şah'ın Pentagon'luların kimse bakmadığı halde ona verdiği küçük hediyelerden bazılarını iade etmesinin iyi olacağını önermeye karar verdik."
  
  
  "Bunu kabul edecek mi?"
  
  
  "Öyle düşünüyorum. Az önce kütüphanede duyduğuma göre, Şah'ın yakında tahtından vazgeçeceğini düşünüyorum. Bu, kardeşinin görevi devralacağı anlamına geliyor ve Hasan'ın başkasını istediğini sanmıyorum. Parmağımı tetikte tuttum. Anladığım kadarıyla başka bir dolandırıcılık da kapıda ve...
  
  
  Kütüphane kapısının açılma sesine doğru döndü. Sherima dışarı çıktı, ardından da Dışişleri Bakanı şöyle dedi: “Eh, canım, sanırım sonunda öğle yemeğine gidebiliriz. Yemek odasında ısıyı artırdılar, o yüzden artık paltoya ihtiyacın olmayacağından eminim.
  
  
  Almak için uzandığında güldüm. Sherima bana gülümsedi ve göz kırptı, sonra delikten çıkmak için döndü. Utanan Hawk beni dürttü ve sitem dolu bir tavırla alçak sesle şöyle dedi: “Neden kıkırdıyorsun, N3? Seni duyacaklar.
  
  
  "Bu bir sır efendim. Herkesin bir tane vardır.
  
  
  Uzun ceket Sherima'nın omuzlarından düştüğünde sanki Gümüş Şahin kanatlarını dökmüş gibi görünüyordu. Mumlarla aydınlanan yemek odasına doğru görkemli bir şekilde yürürken sırrım ortaya çıktı. Ve o da.
  
  
  
  Son.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Aztek İntikamı
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Aztek İntikamı
  
  
  Lev Shklovsky'nin çevirisi
  
  
  
  İlk bölüm.
  
  
  Birkaç ay önce bir psikoloğun kimlik krizi diye adlandıracağı durumu yaşadım. Semptomları tanımlamak kolaydı. İlk başta işime olan ilgimi kaybetmeye başladım. Sonra bu rahatsız edici bir tatminsizliğe ve en sonunda da yaptığım şeyden tamamen hoşlanmamaya dönüştü. Kendimi kapana kısılmış hissettim ve iyi bir hayatta olduğum ve neyi başardığım gerçeğiyle yüzleştim?
  
  
  Kendime önemli bir soru sordum.
  
  
  "Sen kimsin?"
  
  
  Ve cevap şuydu: "Ben bir katilim."
  
  
  Cevabı beğenmedim.
  
  
  Böylece AX'ten ayrıldım, Hawk'tan ayrıldım, Washington D.C.'deki Dupont Circle'dan ayrıldım ve yaşadığım sürece onlar için bir daha asla iş yapmayacağıma yemin ettim.
  
  
  Wilhelmina, kalibre 9 mm. Adeta sağ kolumun bir uzantısı gibi olan Luger, Hugo ve Pierre'le doluydu. Parmaklarımı stilettonun öldürücü, keskinleştirilmiş çeliği üzerinde yavaşça gezdirdikten sonra onu yere koydum ve silahı, bıçağı ve minik gaz bombasını süet astarına sardım. Üçü de kiralık kasama gitti. Ertesi gün gittim
  
  
  O zamandan beri yarım düzine ülkede iki kat daha fazla sahte isimle saklanıyorum. Huzur ve sessizlik istiyordum. Yalnız kalmak, her günü bir sonrakinin tadını çıkararak atlatacağımdan emin olmak istedim.
  
  
  Otel odamda telefon çalmadan önce tam olarak altı ay iki günüm vardı. Sabah dokuz buçukta.
  
  
  Telefon görüşmesini beklemiyordum. Kimsenin El Paso'da olduğumu bilmediğini sanıyordum. Zili çalmak birinin benim hakkımda bilmemesi gereken bir şeyi bildiği anlamına geliyordu. Bu fikir gerçekten hoşuma gitmedi çünkü bu, dikkatsiz olacağım anlamına geliyordu ve dikkatsizlik beni öldürebilirdi.
  
  
  Yatağımın yanındaki komodinin üzerindeki telefon ısrarla cızırdadı. Uzanıp telefonu aldım.
  
  
  "Evet?"
  
  
  Resepsiyon görevlisinin aşırı kibar sesi, "Taksiniz burada Bay Stephans," dedi.
  
  
  Taksi çağırmadım. Birisi bana şehirde olduğumu bildiğini ve aynı zamanda kayıtlı olduğum takma adı da bildiğini söylüyordu.
  
  
  Kim olduğunu tahmin etmenin faydası yok. öğrenmek için tek yol vardı.
  
  
  "Ona birkaç dakika içinde orada olacağımı söyle" dedim ve telefonu kapattım.
  
  
  Bilinçli olarak zamanımı aldım. Telefon çaldığında, başımı katlanmış yastıklara dayamış, kral yatakta uzanmış yatıyordum. Ellerimi başımın arkasına koydum ve odanın diğer ucundaki uzun, ceviz kaplamalı, üçlü şifonyerin üzerindeki büyük çocuk sırası içindeki yansımama baktım.
  
  
  Yaşı belirsiz bir yüze sahip, sıska, esnek bir vücut gördüm. Bu yüz güzelliği gözden kaçırıyordu ama konu bu değil. Bir hayatta çok fazla şey görmüş gözlerle, soğukluğu yansıtan bir yüzdü bu. Çok fazla ölüm. Çok fazla cinayet var. Bir insanın görmesi gerekenden çok daha fazla işkence, sakatlama ve daha fazla kan dökülüyor.
  
  
  Birkaç yıl önce bir gün, Roma'nın pek de şık olmayan bir bölgesindeki küçük bir pansiyonun odasında bir kızın bana nasıl öfkelendiğini ve bana kibirli, soğukkanlı bir orospu çocuğu dediğini hatırladım. .
  
  
  “Sadece umursamıyorsun! Benimle ilgili değil, hiçbir şeyle ilgili değil! "diye bağırdı bana. "Senin hiçbir duygun yok! Senin için bir anlam ifade ettiğimi sanıyordum ama yanılmışım! Sen sadece bir piçsin! Bunun senin için hiçbir anlamı yok; son bir saattir ne yapıyorduk? »
  
  
  Ona verecek bir cevabım yoktu. Dağınık yatağın üzerine çıplak uzandım ve yüzümde hiçbir duygu belirtisi olmadan onun giyinmesini izledim.
  
  
  Çantasını alıp kapıya doğru döndü.
  
  
  "Seni sen yapan şey nedir?" bana neredeyse acıklı bir şekilde sordu. "Neden seninle iletişime geçemiyoruz? Benim? Senin için önemli değil miyim? Ben senin için kesinlikle bir hiç miyim?
  
  
  Kızgın taleplerini görmezden gelerek, "Seni bugün yedide arayacağım," dedim sertçe.
  
  
  Aniden döndü ve kapıyı arkasından çarparak dışarı çıktı. Akşama doğru benim için "kesinlikle bir hiç" olmadığını anlayacağını bilerek ona baktım. Duygularımın önemli olmasına izin vermedim çünkü ilişkimizin en başından beri AX görevimde rol oynayan birçok kişiden biriydi. Rolü o gece sona erdi. Çok fazla şey öğrendi ve akşam saat yedide stilettomla onun son perdesini indirdim.
  
  
  Şimdi, birkaç yıl sonra El Paso'daki bir otel odasında başka bir yatağa uzandım ve aynada yüzüme baktım. Bu yüz beni söylediği her şeyle suçladı; yorgun, alaycı, kibirli ve soğuk.
  
  
  Bu yatakta saatlerce yatabileceğimi fark ettim ama takside biri beni bekliyordu ve hiçbir yere gitmiyordu. Ve eğer anonimliğime kimin sızdığını öğrenmek istersem bunu yapmanın tek bir yolu vardı. Aşağı in ve onunla yüzleş.
  
  
  Böylece bacaklarımı yataktan sarkıttım, ayağa kalktım, kıyafetlerimi düzelttim ve odamdan çıktım; Wilhelmina'nın güvenliğinin koltuk altımda olmasını, hatta kurşun kalem inceliğindeki Hugo'nun, o sertleştirilmiş çelikten soğuk ölümcüllüğünün olmasını diledim. koluma bağlıydı.
  
  
  
  
  Lobide, yanımdan geçip döner kapıdan çıkarken görevliye başımı salladım. Otelin klimalı soğuğundan sonra, yaz başındaki El Paso sabahının nemli sıcağı beni nemli bir kucaklamayla sardı. Taksi yol kenarında duruyordu. Yavaşça kabine yaklaştım ve otomatik olarak etrafıma baktım. Ne sessiz sokakta, ne de kaldırımda gelişigüzel yürüyen birkaç kişinin yüzlerinde şüpheli hiçbir şey yoktu. Şoför taksinin uzak tarafında dolaşıyordu. "Bay Stefans?" Başımı salladım. “Benim adım Jimenez” dedi. Esmer, sert bir yüzdeki beyaz dişlerin parıltısını yakaladım. Adam tıknaz ve güçlü yapılıydı. Mavi pantolonun üzerine açık yakalı bir spor gömlek giyiyordu. Jimenez benim için arka kapıyı açtı. Takside kimsenin olmadığını gördüm. Gözümü yakaladı. "Sen mutlusun?" Ona cevap vermedim. Ben arkaya oturdum, Jimenez kapıyı kapattı ve sürücü koltuğuna doğru yürüdü. Ön koltuğa oturup arabayı akıcı trafiğe doğru çekti. Tıknaz adamın neredeyse tam arkasında oturana kadar sola doğru ilerledim. Bunu yaparken öne doğru eğildim, kaslarım gerildi, sağ elimin parmakları eklemleri gerecek şekilde kıvrıldı ve yumruğum ölümcül bir silaha dönüştü. Jimenez dikiz aynasına baktı. "Neden oturup rahatlamıyorsun?" - kolayca önerdi. "Hiçbir şey olmayacak. Sadece seninle konuşmak istiyor." "DSÖ?" Jimenez güçlü omuzlarını silkti. "Bilmiyorum. Sana söylemem gereken tek şey, Hawk'ın talimatlara uyman gerektiğini söylediği. Her ne anlama geliyorsa. Bu çok anlamlıydı. Bu, Hawk'ın beni biraz dinlenmeme izin vermesi anlamına geliyordu. Bu, Hawk'ın benimle nasıl temasa geçeceğini her zaman bildiği anlamına geliyordu. Bu, hâlâ Hawk ve Amerika'nın çok gizli istihbarat teşkilatı AX için çalıştığım anlamına geliyordu. "Tamam," dedim yorgun bir şekilde, "talimatlar neler?" "Seni havaalanına götürmem gerekiyor" dedi Jimenez, "Hafif bir uçak kirala. Tankların dolu olduğundan emin ol. Araziden çıktıktan sonra iletişim radyonu havada Unicom'a ayarla." Görünüşe göre biriyle buluşacağım" dedim, daha fazla bilgi almaya çalışarak. "Kim olduğunu biliyor musun?" Jimenez başını salladı, "Gregorius." Sanki bir bomba atmış gibi ismi havaya fırlattı. On buçukta, radyom 122.8 megahertz'e ayarlıyken 6500 feet yükseklikteydim. Uçaklar arasında konuşmak için Unicom frekansını kullandım. Gökyüzü açıktı, ufukta küçük bir sis tabakası vardı. Yavaş bir seyirle Cessna 210'u rotasında tuttum ve gökyüzünü taramaya devam ettim. Beni durdurmak için başka bir uçağın geldiğini gördüm, o kadar uzaktaydı ki, küçük bir noktaya benziyordu, bu herhangi bir şey olabilirdi, hatta optik bir yanılsamaydı, gazı geri çektim. Birkaç dakika sonra diğer uçak geniş bir yay çizerek bana doğru uçtu ve Bonanza'ydı. kulaklıklarda bariton. “Beş... dokuz... Alfa. Bu sen misin Carter? Mikrofonumu aldım. "Olumlu." "Beni takip edin" dedi ve Bonanza sorunsuz bir şekilde kuzeye hareket etti, uçağımın önünde, hafifçe sola doğru ve onu kolayca görüş alanımda tutabileceğim şekilde hafifçe yukarı doğru kaydı. Onu takip etmek için Cessna 210'u çevirdim. , görüş alanında tutmak için hızı artırırken gazı ileri doğru itin. Yaklaşık bir saat sonra Bonanza yavaşladı, kanatlarını ve iniş takımlarını indirdi ve dik bir kıyıyı geçerek vadi tabanına buldozerle kazılmış bir piste indi. Bonanza'yı takip ederken pistin uzak ucuna park edilmiş bir Learjet gördüm ve Gregorius'un beni beklediğini anladım. Learjet'in lüks iç mekanında Gregorius'un karşısına oturdum, neredeyse pahalı bir deri sandalyeyle örtülmüştüm. Gregorius sakince, "Kızgın olduğunu biliyorum," dedi, sesi pürüzsüz ve cilalıydı. “Ancak lütfen duygularınızın sizi düşünmekten alıkoymasına izin vermeyin. Hiç senin gibi olmayacaktı. “Sana bir daha asla senin için başka bir iş yapmayacağımı söylemiştim, Gregorius. Bunu Hawk'a da söyledim. Büyük adama yakından baktım. Gregorius, "Öyle yaptın," diye itiraf etti. İçkisinden bir yudum aldı. "Ama bu dünyada ölüm dışında hiçbir şey nihai değildir." Büyük yüz hatlarına sahip büyük, lastik bir yüzle bana gülümsedi. Büyük ağız, kalın gri kaşların altında morina balığı gibi şişkin büyük gözler, kalın burun delikleri olan kocaman, soğanlı bir burun, sarımsı derideki kaba gözenekler - Gregorius'un yüzü, vücudunun geri kalanına uyacak şekilde kahramanca oranlara sahip, kaba kilden bir heykeltıraşın kafasına benziyordu. kaba vücut. "Ayrıca," dedi usulca, "Hawk seni bana ödünç verdi, yani gerçekten onun için çalışıyorsun, biliyorsun.
  
  
  
  
  
  
  "Kanıtla."
  
  
  Gregorius cebinden katlanmış ince bir deri çarşaf çıkardı. Elini uzatıp bana verdi.
  
  
  Mesaj kodun içindeydi. Şifresini çözmek o kadar da zor değil. Şifresi çözüldüğünde basitçe şöyle yazıyordu: “N3 Gregorius'a Ödünç Ver-Kirala. Kapatılana kadar AX yok. Şahin.
  
  
  Başımı kaldırdım ve soğuk soğuk Gregorius'a baktım.
  
  
  "Sahte olabilir" dedim.
  
  
  "İşte gerçek olduğunun kanıtı." diye yanıtladı ve paketi bana uzattı.
  
  
  Ellerime baktım. Paket kağıda sarılıydı ve onu yırttığımda süetin altında başka bir paket buldum. Sağ ön koluma bağlı bir kının içinde taşıdığım ince bıçak olan 9 mm'lik Luger'ım ve küçük bir gaz bombası olan Pierre güderi içinde kundaklanmıştı.
  
  
  Altı ay önce onları güvenli bir şekilde çıkarırdım diye düşündüm. Hawk'ın kiralık kasamı nasıl bulduğunu veya içindekileri nasıl elde ettiğini asla bilemeyeceğim. Ama sonra Hawk kimsenin bilmediği birçok şeyi yapmayı başardı. Başımı salladım.
  
  
  Gregorius'a, "Ne demek istediğini kanıtladın," dedim. "Mesaj gerçektir."
  
  
  "Peki şimdi beni dinleyecek misin?"
  
  
  "Hadi" dedim. "Dinliyorum."
  
  
  İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Gregorius'un öğle yemeği teklifini reddettim ama o büyük yemeği bir kenara bırakırken ben biraz kahve içtim. Yemek yerken konuşmuyordu, neredeyse tam bir özveriyle yemeğe odaklanmıştı. Bu bana sigara içerken ve kahve içerken çalışma fırsatı verdi.
  
  
  Alexander Gregorius dünyanın en zengin ve en gizemli adamlarından biriydi. Sanırım onun hakkında herkesten daha fazlasını biliyordum çünkü Hawk beni ona ödünç verdiğinde onun inanılmaz ağını kurdum.
  
  
  Hawk'ın dediği gibi, “Bunu kullanabiliriz. Gücü ve parası olan bir adam bize çok yardımcı olabilir. Unutmaman gereken tek bir şey var Nick. O ne biliyorsa ben de bilmek istiyorum.
  
  
  Gregorius'un işine yaraması gereken harika bir bilgi sistemi oluşturdum ve daha sonra Gregorius hakkında toplanan bilgileri sipariş ederek bunu test ettim. Bu bilgiyi AX dosyalarına aktardım.
  
  
  İlk yıllarına dair çok az güvenilir bilgi vardı. Çoğunlukla bu doğrulanmadı. Balkanlar'da veya Küçük Asya'da bir yerde doğduğuna dair söylentiler vardı. Yarı Kıbrıslı, yarı Lübnanlı olduğuna dair söylentiler vardı. Veya bir Suriyeli ve bir Türk. Nihai hiçbir şey yoktu.
  
  
  Ancak gerçek adının çok az kişinin bildiği Alexander Gregorius olmadığını keşfettim. Ama ben bile onun gerçekte nereden geldiğini, hayatının ilk yirmi beş yılında ne yaptığını anlayamadım.
  
  
  Dünya Savaşı'ndan hemen sonra birdenbire ortaya çıktı. Atina'daki göçmenlik dosyasında Ankara'dan geldiği belirtiliyordu ancak pasaportu Lübnanlıydı.
  
  
  50'li yılların sonlarına gelindiğinde Yunan gemiciliği, Kuveyt ve Suudi Arabistan petrolü, Lübnan bankacılığı, Fransız ithalat-ihracatı, Güney Amerika bakırı, manganez, tungsten - adını siz koyun. İçeriden birinin konumundan bile tüm faaliyetlerini takip etmek neredeyse imkansızdı.
  
  
  Bir muhasebecinin tam ayrıntılarını açıklaması bir kabus olurdu. Kurumsal gizliliğin neredeyse dokunulmaz olduğu Lihtenştayn, Lüksemburg, İsviçre ve Panama'yı bünyesine katarak bunları sakladı. Bunun nedeni SA'nın Avrupa ve Güney Amerika'daki şirketlerin adlarından sonra Societe Anonyme anlamına gelmesidir. Hissedarların kim olduğunu kimse bilmiyor.
  
  
  Gregorius'un kendisinin bile servetinin boyutunu doğru bir şekilde belirleyebileceğini düşünmüyorum. Artık bunu dolar cinsinden değil, güç ve nüfuz açısından ölçüyordu; ikisinden de fazlasıyla vardı.
  
  
  Hawk'tan aldığım bu ilk görevde onun için yaptığım şey, bir sigorta şirketi, bir kredi kontrol organizasyonu ve otuz veya daha fazla ülkede yabancı büroları olan bir haber dergisinden oluşan bir bilgi toplama hizmeti yaratmaktı. yüzlerce muhabir ve muhabir. Buna bir elektronik veri işleme firmasını ve bir pazar araştırma işletmesini ekleyin. Birleşik araştırma kaynakları çarpıcıydı.
  
  
  Gregorius'a tüm bu verileri nasıl bir araya getirebileceğimizi, yüz binlerce kişiyle ilgili tamamen ayrıntılı dosyalar oluşturabileceğimizi gösterdim. Özellikle ilgi duyduğu ya da tamamına sahip olduğu şirketlerde çalışanlar. Veya rakipleri için kimin çalıştığını.
  
  
  Bilgiler muhabirlerden, kredi memurlarından, sigorta raporlarından, pazar araştırma uzmanlarından, haber dergisinin dosyalarından geliyordu. Bütün bunlar Denver'da bulunan EDP'den IBM 360 bilgisayarlardan oluşan bir bankaya gönderildi.
  
  
  Altmış saniyeden daha kısa bir sürede, bu insanlardan herhangi birinin, onları çok korkutacak kadar kapsamlı bilgilerle dolu bir çıktısını alabilirdim.
  
  
  Doğdukları andan itibaren, gittikleri okullar, aldıkları notlar, çalıştıkları her işte aldıkları maaşlar, aldıkları krediler, borç ödemeleri yaptıkları andan itibaren tamamlanacak. Hatta her faaliyet yılı için tahmini yıllık gelir verginizi bile hesaplayabilir.
  
  
  Sahip oldukları veya geçirmiş oldukları vakaları biliyor. Hemen metreslerinin kaygılarını da isimlere ekleyelim. Ve onların cinsel eğilimleri ve sapkınlıkları hakkında bilgiler içeriyordu.
  
  
  
  
  
  .
  
  
  Ayrıca, giriş ve çıkışın yalnızca dikkatle seçilmiş birkaç eski FBI çalışanı tarafından işlendiği, yaklaşık iki bin veya daha fazla dosya içeren özel bir film makarası da var. Bunun nedeni, bilgilerin başkalarının göremeyeceği kadar hassas ve tehlikeli olmasıdır.
  
  
  Herhangi bir ABD Bölge Savcısı, Mafya aileleri ve Sendika üyeleri hakkında toplanan bir dizi veriyi ele geçirmek için ruhunu satar.
  
  
  Bu özel makaradan çıktı alınmasına yalnızca Gregorius ya da ben izin verebilirdik.
  
  
  * * *
  
  
  Gregorius nihayet öğle yemeğini bitirdi. Tepsiyi bir kenara itip sandalyesine oturdu ve keten bir peçeteyle dudaklarını sildi.
  
  
  "Sorun Carmine Stocelli," dedi sertçe. "Onun kim olduğunu biliyor musun?"
  
  
  Başımı salladım. “Bu bana Getty Oil'in sahibinin kim olduğunu sormak gibi bir şey. Carmine, New York'un en büyük mafya ailesini yönetiyor. Sayılar ve uyuşturucular onun uzmanlık alanıdır. Onunla nasıl tanıştın? "
  
  
  Gregorius kaşlarını çattı. “Stocelli yeni girişimlerimden birine dahil olmaya çalışıyor. Onun orada olmasını istemiyorum."
  
  
  "Bana ayrıntıları anlat."
  
  
  Çok sayıda sanatoryum inşaatı. Altı ülkenin her birinde bir tane. Lüks bir otel, otele bitişik birkaç alçak apartman binası ve tüm kompleksi çevreleyen yaklaşık 30-40 özel villadan oluşan bir yerleşim bölgesi hayal edin."
  
  
  Ona sırıttım. - "Ve yalnızca milyonerlere, değil mi?"
  
  
  "Sağ."
  
  
  Hızlı bir şekilde kafamda matematik yaptım. “Bu yaklaşık sekiz yüz milyon dolarlık bir yatırım” diye belirttim. "Bunu kim finanse ediyor?"
  
  
  "Ben" dedi Gregorius, "buna yatırdığım her kuruş benim paramdır."
  
  
  "Bu bir hatadır. Her zaman ödünç para kullandınız. Neden bu sefer senin oldular?
  
  
  Gregorius, "Çünkü birkaç petrol şirketinin limitini aştım" dedi. "Kuzey Denizi'nde sondaj yapmak çok pahalı."
  
  
  "Sekiz yüz milyon." Bir dakika kadar düşündüm. "Nasıl çalıştığını bildiğim için, Gregorius, yatırımının geri dönüşünün, işin bittiğindekinin yaklaşık beş ila yedi katı kadar olacağını söyleyebilirim."
  
  
  Gregorius bana dikkatle baktı. “Ona çok yaklaştın Carter. Konuyla bağlantınızı kaybetmediğinizi görüyorum. Sorun şu ki, bu projeler tamamlanana kadar bir kuruş bile toplayamayacağım.”
  
  
  - Stocelli de pastanın içinde parmaklarını mı istiyor?
  
  
  "Kısacası evet."
  
  
  "Nasıl?"
  
  
  “Stocelli bu tatil yerlerinin her birinde bir kumarhane açmak istiyor. Onun kumarhanesi. Ben bu işe karışmayacağım."
  
  
  "Ona cehenneme gitmesini söyle."
  
  
  Gregorius başını salladı. "Bu benim hayatıma mal olabilirdi."
  
  
  Başımı eğdim ve kaşlarımı kaldırarak ona sordum.
  
  
  Gregorius, "Bunu yapabilir" dedi. "İnsanları var."
  
  
  "Bunu sana o mu söyledi?"
  
  
  "Evet."
  
  
  "Ne zaman?"
  
  
  “O sırada bana teklifini özetledi.”
  
  
  "Ve benden seni Stocelli'den kurtarmamı mı bekliyorsun?"
  
  
  Gregorius başını salladı. "Kesinlikle."
  
  
  "Onu öldürerek mi?"
  
  
  Kafasını salladı. "Kolay bir yol olurdu. Ancak Stocelli bana açıkça, böyle aptalca bir şeye kalkışırsam adamlarının beni ne pahasına olursa olsun yakalamak için emir alacağını söyledi. Başka bir yol olmalı."
  
  
  Alaycı bir şekilde gülümsedim. - “Ve onu bulmam gerekiyor, değil mi?”
  
  
  Gregorius, "Eğer biri yapabiliyorsa, o zaman yalnızca sen yapabilirsin" dedi. "İşte bu yüzden Hawk'a tekrar seni sordum."
  
  
  Bir an için Hawk'ın beni ödünç almasına neyin sebep olabileceğini merak ettim. AX bireyler için çalışmaz. AX, Amerikan hükümetinin yüzde doksan dokuzunun varlığından haberi olmasa bile, yalnızca Amerikan hükümeti için çalışıyor.
  
  
  Diye sordum. - “Gerçekten yeteneklerime bu kadar güveniyor musun?”
  
  
  "Şahin," dedi Gregorius ve her şey bitti.
  
  
  Uyandım. Başım neredeyse Learjet kabininin tavanına değiyordu.
  
  
  “Hepsi bu mu, Gregorius?”
  
  
  Gregorius bana baktı. "Herkes öyle olduğunu söylüyor" yorumunu yaptı.
  
  
  "Hepsi bu?" - Tekrar sordum. Ona baktım. Hissettiğim soğukluk, düşmanlık sesimden çıkıyordu.
  
  
  "Bunun senin için bile yeterli olacağını düşünüyorum."
  
  
  Learjet'ten indim ve çöl zeminine doğru merdivenlerden aşağı yürüdüm; günün ani sıcağını neredeyse içimde oluşmaya başlayan öfke kadar yoğun hissediyordum.
  
  
  Hawk bana ne yapıyordu? N3, öldürme ustası, öldürmek yasak mı? Carter üst düzey bir mafya babasıyla yüzleşiyor ve ona ulaştığımda ona dokunmamam mı gerekiyordu?
  
  
  Tanrım, Hawk beni öldürmeye mi çalışıyordu?
  
  
  ÜÇÜNCÜ BÖLÜM.
  
  
  Cessna 210'u EI Paso Havalimanı'na uçurduğumda, anahtarı teslim edip hesabı ödediğimde öğlen olmuştu. Uçuş kulübesinden ana terminal binasına kadar yaklaşık iki yüz metre yürümek zorunda kaldım.
  
  
  Koridorda doğruca telefon bankasına gittim. Kabine girdim, kapıyı arkamdan kapattım ve paraları küçük, paslanmaz çelik bir rafın üzerine boşalttım. Deliğe bir on sent attım, sıfırı çevirdim ve Denver'ın numarasının geri kalanını çevirdim.
  
  
  Operatör girdi.
  
  
  "Bir telefon al" dedim ona. "Benim adım Carter." Bunu ona açıklamam gerekiyordu.
  
  
  Telefonun çaldığını duyana kadar kulağımda çınlayan çanlarla sabırsızca bekledim.
  
  
  
  
  
  
  Üçüncü çalıştan sonra birisi cevap verdi.
  
  
  "Uluslararası Veriler".
  
  
  Operatör, “Bu El Paso operatörü. Bay Carter beni arıyor. Kabul edecek misin? »
  
  
  "Bir saniye lütfen." Bir tık sesi duyuldu ve bir dakika sonra bir adamın sesi duyuldu.
  
  
  "Tamam, al" dedi.
  
  
  "Devam edin efendim." Operatörün bağlantısını kestiğini duyana kadar bekledim
  
  
  "Carter burada" dedim. - Gregorius'tan haber aldın mı?
  
  
  Denver, "Tekrar hoş geldiniz" dedi. "Söz aldık."
  
  
  "Ben var mıyım?"
  
  
  “Sen açıksın ve seni kaydediyorlar. Emir."
  
  
  "Carmine Stocelli'nin çıktısına ihtiyacım var" dedim. “Onun ve örgütü hakkında sahip olduğunuz her şey. Önce kendisiyle iletişime geçebileceğim bir telefon numarası da dahil olmak üzere kişisel bilgiler."
  
  
  "Yakında," dedi Denver. Kısa bir duraklama daha oldu. "Kopyalamaya hazır mısın?"
  
  
  "Hazır."
  
  
  Denver bana bir telefon numarası verdi. Denver, "Buna ulaşmak için kullanmanız gereken bir kod da var" dedi ve bana açıkladı.
  
  
  Denver'da telefonu kapattım ve New York numarasını çevirdim.
  
  
  Telefon açılmadan önce yalnızca bir kez çaldı.
  
  
  "Evet?"
  
  
  “Benim adım Carter. Stocelli'yle konuşmak istiyorum."
  
  
  "Yanlış numarayı aradın oğlum. Burada bu soyadı taşıyan kimse yok.
  
  
  Sesi görmezden gelerek, "Ona bu numaradan bana ulaşılabileceğini söyle," dedim. El Paso'daki bir telefon kulübesinin numarasını okudum. “Bu bir ankesörlü telefon. On dakika içinde ondan haber almak istiyorum."
  
  
  Ses, "Siktir git, Charlie," diye homurdandı. "Sana yanlış numarayı aradığını söylemiştim." Telefonu kapattı.
  
  
  Telefonu ahizeye koydum ve dar alanda rahat olmaya çalışarak arkama yaslandım. Altın uçlu sigaralarımdan birini çıkarıp yaktım. Zaman uçup gidiyor gibiydi. Raftaki bozuk paralarla oynuyordum. Sigarayı yere atıp çizmemin altında ezmeden önce neredeyse filtresine kadar içtim.
  
  
  Telefon çaldı. Saatime baktım ve telefonu kapattığımdan bu yana yalnızca sekiz dakika geçmiş olduğunu gördüm. Telefonu elime aldım ve hiçbir şey söylemeden hemen ahizeye koydum. Kol saatimin saniye ibresinin çılgınca tik taklarını izledim. Telefon tekrar çalana kadar tam iki dakika geçti. New York'ta telefonu kapattıktan on dakika sonra.
  
  
  Telefonu aldım ve "Carter, burada" dedim.
  
  
  "Tamam," dedi kalın ve boğuk bir ses, Stocelli'yi tanıdım. "Mesajını aldım."
  
  
  "Kim olduğumu biliyorsun?"
  
  
  “Gregorius bana senden bir telefon beklememi söyledi. Ne istiyorsun?"
  
  
  "Seni tanımak."
  
  
  Uzun bir duraklama oldu. "Gregorius teklifimi kabul edecek mi?" - Stocelli sordu.
  
  
  "Seninle bu konuyu konuşmak istiyorum" dedim. "Ne zaman ve nerede buluşabiliriz?"
  
  
  Stocelli kıkırdadı. “Eh, artık yolun yarısındasın. Seninle yarın Acapulco'da buluşacağım.
  
  
  "Acapulco mu?"
  
  
  "Evet. Şu anda Montreal'deyim. Buradan Acapulco'ya gidiyorum. Aşağıda görüşürüz. Matamoros Oteli'ne yerleşeceksin. Adın bu mu? Adamlarım seninle iletişime geçecek ve biz de arayacağız. tanışmak."
  
  
  "Yeterince iyi."
  
  
  Stocelli tereddüt etti, sonra homurdandı: “Dinle Carter, senin hakkında bir şeyler duydum. O yüzden seni uyarıyorum. Benimle oyun oynama! »
  
  
  "Acapulco'da görüşürüz" dedim ve telefonu kapattım.
  
  
  Cebimden bir on sent daha çıkardım ve Denver'ı tekrar aradım.
  
  
  "Carter" dedim kendimi tanıtarak. "Acapulco'daki operasyonun çıktısına ihtiyacım var. Orada Stocelli'yle bağlantısı olan kim var? Nekadar büyük? Nasıl çalışır? Onlardan çıkarılabilecek her şey. İsimler, yerler, tarihler."
  
  
  "Anlaşıldı."
  
  
  "Ne kadar sürer?"
  
  
  “Acapulco'ya vardığınızda istediğiniz bilgilerin yanı sıra diğer materyallere de sahip olacaksınız. Yeterince yakında mı? Başka bir şey?"
  
  
  "Evet, gerçekten de telefonun Matamoros'taki otelime götürülmesini ve geldiğimde beni bekliyor olmasını istiyorum."
  
  
  Denver itiraz etmeye başladı ama ben onun sözünü kestim. "Lanet olsun, gerekirse küçük bir uçak kirala," dedim sertçe. “Bir kuruş biriktirmeye çalışmayın. Bu Gregorius'un parası, senin değil!
  
  
  Telefonu kapattım ve taksi çağırmak için dışarı çıktım. Bir sonraki durağım ziyaretçi izni almak için Meksika Turizm Bürosu'ydu ve oradan sınırı geçerek Juarez'e ve havaalanına doğru yola çıktım. Aeromexico DC-9'la Chihuahua, Torreon, Mexico City ve Acapulco'ya zar zor ulaşabildim.
  
  
  BÖLÜM DÖRT
  
  
  Denver iyi bir çocuktu. Matamoros oteline giriş yaptığımda fotokopi makinesi odamda beni bekliyordu. Henüz bir rapor için zaman yoktu, bu yüzden körfeze bakan geniş fayanslı terasa indim, geniş bir hasır sandalyeye oturdum ve bir bardak rom sipariş ettim. Körfezin karşı tarafında yeni yanan şehir ışıklarına ve kuzeyde şehrin üzerinde yükselen karanlık, bulanık tepelere bakarak yavaşça yudumladım.
  
  
  Akşamın, sessizliğin, şehir ışıklarının ve romun serin tatlılığının tadını çıkararak uzun süre orada oturdum.
  
  
  Sonunda kalktığımda, uzun ve sakin bir akşam yemeği için içeri girdim, bu yüzden neredeyse gece yarısına kadar Denver'dan bir telefon aldım. Odama götürdüm.
  
  
  Telekopi makinesini açtım ve ahizeyi içine yerleştirdim. Makineden kağıt çıkmaya başladı.
  
  
  Kayıncaya kadar taradım, sonunda önümde küçük bir kağıt yığını kalana kadar.
  
  
  
  
  
  Araba durdu. Tekrar telefonu elime aldım.
  
  
  "İşte bu" dedi Denver. "Umarım bu sana yardımcı olur. Başka bir şey?"
  
  
  "Henüz değil".
  
  
  "O halde senin için bir şeyim var. Az önce New York'taki bağlantılarımızdan birinden bilgi aldık. Dün gece gümrük memurları Kennedy Havalimanı'nda üç Fransız'ı yakaladı. Eroin sevkiyatını kaçırmaya çalışırken yakalandılar. İsimleri Andre Michaud, Maurice Berthier ve Etienne Dupre'dir. Onları tanıyor musun? »
  
  
  "Evet" dedim, "onların Stocelli'nin uyuşturucu operasyonlarının Fransa kısmındaki bağlantısı var."
  
  
  Denver beni, "Gelirken rapora bakıyordunuz," diye suçladı.
  
  
  Bir an düşündüm ve sonra "Bu hiç mantıklı değil" dedim. Bu insanlar malları tek başlarına taşıyamayacak kadar büyükler. Neden kurye kullanmadılar? "
  
  
  "Bunu da anlayamıyoruz. Aldığımız mesaja göre uçak Orly'den gelmişti. Michaud çantalarını döner tablanın üzerinde aldı ve sanki saklayacak hiçbir şeyi yokmuş gibi gümrük kontuarına taşıdı. Üç torba vardı ama içlerinden biri on kilo saf eroinle doluydu."
  
  
  "Ne kadar dedin?" - Sözünü kestim.
  
  
  “Beni doğru duydun. On kilogram. Ne kadara mal olduğunu biliyor musun? "
  
  
  “Sokak maliyeti mi? Yaklaşık iki milyon dolar. Toptan? İthalatçıya maliyeti yüz on binden yüz yirmi bine kadar çıkacak. Bu yüzden buna inanmak bu kadar zor."
  
  
  "İnansan iyi edersin. Şimdi işin komik kısmı geliyor. Michaud eroin hakkında hiçbir şey bilmediğini iddia etti. Çantanın kendisine ait olduğunu inkar etti."
  
  
  "Oldu?"
  
  
  "Eh, bu bir ataşe çantasıydı - en büyüklerinden biri - ve üzerinde onun baş harfleri damgalanmıştı. Ve onun isim etiketi de sapa iliştirilmişti."
  
  
  "Peki ya diğer ikisi?"
  
  
  "Aynı şey. Berthier gece çantasında on iki kilo, Dupree ise sekiz kilo taşıyordu. Toplam gümrükte şimdiye kadar karşılaşılan en saf eroinden otuz kilo kadar."
  
  
  "Ve hepsi aynı şeyi mi söylüyor?"
  
  
  "Doğru tahmin ettiniz. Herkes sanki içinde gömlek ve çoraplardan başka bir şey yokmuş gibi pirinç gibi parlak çantasını çek tezgahının üzerine koyuyor. Bunun bir sahtekarlık olduğunu haykırıyorlar."
  
  
  “Belki,” diye düşündüm, “tek bir şey dışında. Çerçeve oluşturmak için üç yüz elli bin dolar değerinde ilaç harcamanıza gerek yok. Yarım kilogram - hatta birkaç ons bile - yeterlidir.
  
  
  "Gümrük öyle düşünüyor."
  
  
  "Bir ipucu var mıydı?"
  
  
  "Tek kelime yok. Tam bir arama yaptılar çünkü gümrük onların Marsilya'daki faaliyetlerini biliyor ve isimleri özel bir listede yer alıyor. Bu da durumu daha da tuhaf hale getiriyor. Bu listede olduklarını biliyorlardı. Detaylı olarak inceleneceklerini biliyorlardı. gümrük tarafından kontrol ediliyor, peki bundan kurtulmayı nasıl bekleyebilirler?
  
  
  Yorum yapmadım. Denver devam etti. "Size az önce verdiğimiz dosyadaki başka bir bilgiyle birleştirirseniz, bunu daha da ilginç bulacaksınız. Geçen hafta Stocelli Marsilya'daydı. Bilin bakalım oradayken kiminle çıktı? »
  
  
  "Michaud, Berthier ve Dupre" dedim. "Akıllı adam." Bir an sustum: “Bunun tesadüf olduğunu mu düşünüyorsun?” - Denver sordu. "Ben tesadüflere inanmıyorum." dedim düz bir sesle. "Biz de".
  
  
  "Hepsi bu?" "Ben sordum ve Denver evet dedi, bana şans diledi ve telefonu kapattı. Aşağıya inip biraz daha içtim.
  
  
  İki saat sonra telefon tekrar çaldığında odama soyunuyordum.
  
  
  Denver, sesinde belli bir kızgınlıkla, "Birkaç saattir seninle iletişime geçmeye çalışıyorum," dedi.
  
  
  "Ne oluyor?"
  
  
  Denver, "Bu, taraftarları şaşkına çevirdi" dedi. “Halkımızdan gün boyu raporlar alıyoruz. Şu ana kadar Dattua, Torregrossa, Vignal, Gambetta, Maxi Klein ve Solly Webber faturada! »
  
  
  Denver'ın, Doğu Yakası operasyonlarında Stocelli ile bağlantısı olan en önemli uyuşturucu kaçakçılarından altı tanesini az önce isimlendirdiğini hayretle ıslık çaldım. "Bana ayrıntıları anlat."
  
  
  Denver derin bir nefes aldı. "Bu sabah FBI tutuklusu Raymond Dattua Dattua, Montreal'den bir uçakla LaGuardia Havaalanına geldi. Dattua arandı ve havaalanı dolabının anahtarı ceketinin cebinde bulundu. Dolaptaki çantada yirmi kilo saf eroin vardı."
  
  
  "Devam etmek."
  
  
  “Vinnie Torregrossa bu sabah erken saatlerde Westchester'daki evinde bir kutu aldı. Sıradan bir Birleşik Parsel Servisi minibüsünde teslim edildi. Bir ihbar üzerine hareket eden Narkotik ve Tehlikeli İlaçlar Bürosu ajanlarının saldırısına uğramadan önce kapıyı açacak vakti yoktu. Kutuda on beş kilo eroin vardı!
  
  
  "Gambetta ve Vignal bu akşam saat 19.00 sıralarında NYPD tarafından tutuklandı" diye devam etti.
  
  
  "Telefonla uyarıldılar. İkisini Manhattan'ın merkezinde Gambetta'nın arabasından aldılar ve bagajdaki yedek lastik bölmesinde paketlenmiş yirmi iki kilo eroin buldular."
  
  
  Denver konserine devam ederken hiçbir şey söylemedim.
  
  
  “Akşam saat ona doğru federaller Miami Beach'teki Maxi Klein otelinin çatı katına girdiler. Klein ve ortağı Webber öğle yemeğini yeni bitirmişlerdi. Ajanlar, garsonun bir saatten az bir süre önce öğle yemeğiyle birlikte getirdiği yemek masasının bir bölmesinde on beş kilo eroin buldu.
  
  
  
  
  
  Denver durdu ve benim bir şey söylememi bekledi.
  
  
  "Kurgulandıkları çok açık" diye düşündüm.
  
  
  "Elbette," diye onayladı Denver. “Sadece federaller ve yerel polise değil, gazetelere de bilgi verildi. Bu toplantıların her birinde haber bürosu muhabirlerimizden biri vardı. Yarın bu hikaye ülkedeki tüm gazetelerde bir numara olacak. Zaten yayında."
  
  
  “Tutuklamalar devam edecek mi?
  
  
  "Sanırım öyle," dedi Denver bir an düşündükten sonra. “Hepsi dolandırıcılık konusunda çığlık atıyor ama federaller ve yerel polisler bu adamları yakalamak için uzun zamandır bekliyorlar. Evet, sanırım bunu onlara itiraf ettirecekler."
  
  
  Kafamda biraz matematik yaptım. "İki gün önce Michaud Berthier ve Dupre'den aldıkları dikkate alındığında bu yalnızca yüz iki kilo eroin" dedim.
  
  
  Denver, "Tam burunda," dedi. “Ürünün kilogram başına iki yüz ila iki yüz yirmi bin dolarlık piyasa değerinin olduğu dikkate alındığında toplam yirmi bir milyon doların üzerindedir. Kahretsin, Marsilya'dan ithal ettiği Stokely'nin kilosu on ila on iki bin dolardan bile olsa, bu bir milyon yüz bin doların üzerinde bir rakam.
  
  
  "Birisi yaralandı" diye yorum yaptım.
  
  
  "Gerisini dinlemek ister misin?"
  
  
  "Evet."
  
  
  "Stocelli'nin dün Montreal'de olduğunu biliyor muydun?"
  
  
  "Evet. Onunla orada konuştum."
  
  
  "Oradayken Raymond Dattua ile çıktığını biliyor muydun?"
  
  
  "Hayır" Ama Denver'ın bana verdiği bilgiye göre bunu pek de şaşırtıcı bulmadım.
  
  
  "Ya da Dattua ile tanışmadan bir gün önce Stocelli'nin Miami Beach'te Maxi Klein ve Solly Webber ile buluştuğunu mu?"
  
  
  "HAYIR"
  
  
  "Ya da Fransa'dan döndükten bir hafta sonra hem Westchester'da Torregrosa ile hem de Brooklyn'de Vignal ve Gambetta ile buluştuğunu mu?"
  
  
  "Diye sordum. "Stcelli hakkında bu kadar şeyi nereden biliyorsun?"
  
  
  Denver, "Gregorius bize yaklaşık üç hafta önce Stocelli'nin izini sürmemizi sağladı" diye açıkladı. "O andan itibaren onu günün yirmi dört saati izleyen iki ve üç kişilik ekiplerimiz vardı." Sırıttı. "Size günde kaç kez tuvalete gittiğini ve kaç sayfa kağıt kullandığını söyleyebilirim."
  
  
  "Övünmeyi bırak" dedim ona. “Bilgi hizmetinin ne kadar iyi olduğunu biliyorum.”
  
  
  "Tamam" dedi Denver. “Ve şimdi senin için sakladığım başka bir gerçek var. Maxi Klein, federaller tarafından yakalanmadan kısa bir süre önce Cleveland'da Hugo Donati ile konuşuyordu. Maxey, Komisyon'dan Stocelli için bir sözleşme yapmasını istedi. Zaten üzerinde çalışıldığı söylendi."
  
  
  "Neden?"
  
  
  “Çünkü Maxie, Stocelli'nin Michaud, Berthier ve Dupre'ye tuzak kurduğundan endişeliydi. Radyoda Torregrossa, Vignale ve Gambetta'yı duydu. Bunları Stocelli'nin kurduğunu ve sıranın kendisi olduğunu düşünüyordu."
  
  
  İyi huylu bir alaycılıkla şöyle dedim: "Sanırım Maxi Klein aradı ve Donati'ye söylediklerini bizzat sana anlattı?"
  
  
  "İşte bu," dedi Denver gülerek. "Maxie Stocelli ile tanıştığından beri onun telefonlarını dinliyoruz."
  
  
  "Maxie otel odasındaki telefonları kullanarak böyle bir arama yapacak kadar aptal değil" diye belirttim. “Dışardaki bir kabini kullanırdı.”
  
  
  "Evet" dedi Denver, "ama aynı kulübeyi birden fazla kullanacak kadar dikkatsiz. Son birkaç gündür sürekli kullandığını tespit ettiğimiz yarım düzine kulübenin telefonunu dinledik. Bu gece karşılığını verdi."
  
  
  Denver'ı kayıtsız olduğu için suçlayamazdım. Adamları çok iyi iş çıkardı.
  
  
  "Bunu nasıl anlıyorsun?" diye sordum. "Stocelli'nin ortaklarına tuzak kurduğunu mu düşünüyorsun?"
  
  
  "Gerçekten öyle görünüyor değil mi? Komisyon da ona bir sözleşme verdiği için öyle düşünüyor gibi görünüyor. Stocelli öldü.
  
  
  "Belki" dedim kaçamak bir tavırla. “Aynı zamanda ülkedeki en büyük ailelerden birinin de başında bulunuyor. Ona ulaşmaları kolay olmayacak. Başka bir şey?"
  
  
  "Bu yeterli değil mi?"
  
  
  "Sanırım öyle" dedim. "Başka bir şey olursa bana haber ver."
  
  
  Düşünceli bir şekilde telefonu kapattım ve pencerenin dışındaki küçük balkondaki sandalyeye oturdum. Bir sigara yaktım, ılık Meksika gecesinin karanlığına baktım ve aniden aklıma gelen bilgiyi taradım.
  
  
  Eğer Denver'ın söyledikleri doğruysa, eğer Stocelli'nin sözleşmesi devam ediyorsa, birkaç ay daha işleri dolu olacaktı. Öyle ki Gregorius'u rahatsız edecek vakti yoktu. Bu durumda işim bitmişti.
  
  
  Ancak bu, Gregorius'un sorununa fazlasıyla basit, fazla sıradan bir çözüm gibi görünüyordu.
  
  
  Gerçeklere bir kez daha baktım. Ve kafamda şüpheler oluşmaya başladı.
  
  
  Eğer Stocelli bu kurguyu gerçekten kurmuş olsaydı kendi hayatının tehlikede olduğunu bilirdi. Sıcaklık azalıncaya kadar saklanması gerektiğini biliyordu. Elbette Acapulco'ya asla bu kadar açık bir şekilde gelmezdi.
  
  
  Mantıklı değildi.
  
  
  Soru: Yüz iki kiloyu nereden bulacaktı? Bu çok fazla eroin. Marsilya'daki arkadaşlarına tuzak kurmak için kullanacak olsaydı, bunu onlardan almazdı. Ve eğer başka kaynaklara dönmüş olsaydı, bu kadar büyük bir satın alma işlemini duyardım.
  
  
  
  
  
  Soru: Satın alma işlemini gerçekleştirmek için bir milyon dolardan fazla parayı nereden bulabilirdi? Mafya ve sendikaların yer altı dünyasında bile bu tür paraları toplu olarak ve takip edilemeyen küçük hesaplar halinde elde etmek zordur. Kimse çek kabul etmiyor veya kredi teklif etmiyor!
  
  
  Soru: Eşyalarını nerede saklardı? Dikilmeden önce bu malzeme hakkında neden hiçbir haber yoktu? Interpol, Fransız Narkotik Bürosu - L'Office Central Pour la Suppression du Traffic des Stupefiants - ABD Narkotik ve Tehlikeli İlaçlar Departmanımız - hepsi bunu geniş ücretli muhbir ağlarından önceden biliyor olmalı.
  
  
  Başka bir düşünce: Eğer Stocelli bu kadar büyük miktarda eroini silebiliyorsa, bu onun daha da büyük miktarlara el koyabileceği anlamına mı geliyordu?
  
  
  Bir insanda gerçekten üşümeye neden olabilecek şey budur.
  
  
  Bu sorular ve olası yanıtları, çelik direklerin üzerinde dörtnala koşan tahta atların olduğu binicisiz bir atlıkarınca gibi kafamın içinde dönüp duruyordu ve bir fikre ulaşır ulaşmaz, daha mantıklı görünen bir başkası ortaya çıkıyordu. .
  
  
  Sonunda hayal kırıklığı labirentinde kayboldum.
  
  
  En büyük soru Hawke'nin beni neden Gregorius'a ödünç verdiğiydi? Çözümün anahtarı “Ödünç Ver-Kirala” ifadesinde yatıyor. Bana ödünç veriliyordu ve Hawk hizmetlerimin karşılığında bir şeyler alacaktı. Ne?
  
  
  Ve bundan daha fazlası. "AX yok", AX üretim tesisleri veya personeliyle iletişim kuramayacağım anlamına geliyordu. Tamamen özel bir girişimdi. Hawk bana tek başıma olduğumu söyledi!
  
  
  İyi. Bunu anlayabiliyordum. AX, ABD hükümetinin çok gizli bir teşkilatıdır ve bu kesinlikle bir hükümet işi değildi. Yani Washington'a çağrı yok. Yedek parça yok. Pisliğimi temizleyecek kimse yok.
  
  
  Sadece ben, Wilhelmina, Hugo ve tabii ki Pierre.
  
  
  Sonunda her şeyin canı cehenneme dedim ve yatmadan önce terasta son bir güzel içki içmek için aşağıya indim.
  
  
  BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Odamın karanlığında atavistik, ilkel bir tehlike hissiyle uyandım. İnce bir battaniye ve çarşafın altında çıplak, hareketsiz yatıyordum; gözlerimi açmamaya ya da hiçbir şekilde uyanık olduğumu belli etmemeye çalışıyordum. Yavaş, düzenli uykuda bile nefes almaya devam ettim. Bir şeyin beni uyandırdığının, odaya ait olmayan bir sesin uyuyan zihnime dokunduğunun ve beni sarsarak uyanıklık durumuna getirdiğinin farkındaydım.
  
  
  Kulaklarımı olağan gece seslerinden farklı olan her şeyi alacak şekilde ayarladım. Klimadan gelen esintiyle perdelerin hafif hışırtısını duydum. Yatağımın yanındaki komodinin üzerine koyduğum küçük gezginin çalar saatinin hafif tik taklarını duydum. Banyo musluğundan bir damla su düştüğünü bile duydum. Bu seslerin hiçbiri beni uykumdan uyandırmadı.
  
  
  Farklı olan her şey benim için tehlikeliydi. Tekrar duymadan önce bitmek bilmeyen bir dakika geçti; ayakkabıların halı yığını üzerinde yavaş, dikkatli bir şekilde kayması ve ardından çok fazla tutulan ince bir nefes verme.
  
  
  Hala hareket etmeden ya da nefesimin ritmini değiştirmeden gözlerimi çapraz olarak açtım, odadaki gölgeleri gözlerimin ucuyla izledim. Üç yabancı vardı. İki tanesi yatağıma geldi.
  
  
  Tüm dürtülere rağmen kendimi hareketsiz kalmaya zorladım. Göz açıp kapayıncaya kadar kasıtlı olarak planlanmış eylemler için zamanın kalmayacağını biliyordum. Hayatta kalmam içgüdüsel fiziksel tepkilerimin hızına bağlı olacak.
  
  
  Gölgeler yaklaştı. Yatağımın her iki yanında birer tane ayrıldılar.
  
  
  Üzerime eğildiklerinde patladım. Gövdem aniden doğruldu, ellerim havaya kalktı ve başlarını birbirine çarpmak için boyunlarını tuttu.
  
  
  Bir an için çok yavaştım. Sağ elim adamlardan birini yakaladı ama diğeri elimden kurtuldu.
  
  
  Öfkeli bir ses çıkardı ve elini indirdi. Darbe boynumun sol tarafına, omzuma çarptı. Bana yumruğunun ötesinde bir şeyle vurdu; Aniden hissettiğim acıdan neredeyse bayılacaktım.
  
  
  Kendimi yataktan atmaya çalıştım. Üçüncü bir gölge üzerime saldırıp sırtımı yatağa çarptığında yere düştüm. Onu dizimle yere düşürdüm ve kasıklarına sert bir şekilde vurdum. Çığlık attı ve iki büklüm oldu, ben de gözlerine dikkat etmeden parmaklarımı yüzüne batırdım.
  
  
  Bir anlığına özgürdüm. Köprücük kemiğime aldığım darbeden dolayı sol kolum uyuştu. Bunu görmezden gelmeye çalıştım, kolun havada zıplamasına yetecek kadar çömelerek yere düştüm. Sağ ayağım yatay olarak çarptı. Adamlardan birinin göğsünün üst kısmına çarptı ve onu duvara fırlattı. Acıyla nefes verdi.
  
  
  Üçüncü adama döndüm ve kolumun kenarı, boynunu kırması gereken kısa bir yan tekmeyle ona doğru savruldu.
  
  
  Yeterince hızlı değildim. Yumruk atmaya başladığımı, kolunun bana doğru sallandığını gördüğümü ve o an, onu zamanında geri çeviremeyeceğimi anladığımı hatırlıyorum.
  
  
  
  
  
  
  Haklıydım. Her şey hemen gitti. Hayatımda girdiğim en derin, en kara deliğe düştüm. Düşüp yere çarpmam sonsuza kadar sürdü. Ve sonra uzun süre bilinç yoktu.
  
  
  * * *
  
  
  Uyandım ve kendimi yatakta yatarken buldum. Işık açıktı. Pencere kenarındaki sandalyelerde iki adam oturuyordu. Üçüncü adam yatağımın ayakucunda duruyordu. Elinde İspanyol yapımı büyük bir Gabilondo Llama .45'lik otomatik tabanca vardı ve bana doğrultmuştu. Sandalyelerdeki adamlardan biri elinde beş inçlik namlusu olan 38'lik bir Colt tutuyordu. Bir diğeri plastik bir copla sol elinin avucuna vurdu.
  
  
  Başım ağrıyor. Boynum ve omuzum ağrıyordu. Birinden diğerine baktım. En sonunda "Bütün bunlar da ne böyle?" diye sordum.
  
  
  Yatağımın ayak ucundaki iri adam, "Stocelli seni görmek istiyor," dedi. Seni getirmemiz için bizi gönderdi."
  
  
  "Bir telefon görüşmesi bunu halleder," diye yorumda bulundum ekşi bir tavırla.
  
  
  Kayıtsızca omuzlarını silkti. "Kaçabilirdin."
  
  
  “Neden kaçayım? Onunla tanışmak için buraya geldim."
  
  
  Cevapsız. Sadece etli omuz silkme.
  
  
  "Stocelli şimdi nerede?"
  
  
  "Çatı katının üst katında. Giyinmek."
  
  
  Yorgun bir şekilde yataktan kalktım. Elbiselerimi giydiğimde beni dikkatle izliyorlardı. Sol kolumla her uzandığımda omuz kaslarım ağrıyor. İçimden küfür ettim. AX'ten uzakta geçirdiğim altı ay bunun bedelini ödedi. Günlük yoga egzersizlerime yetişemedim. Vücudumun rahatlamasına izin verdim. Çok değil ama biraz fark yarattı. Tepkilerim artık eskisi kadar hızlı değildi. Stocelli'nin üç haydutu için bir saniyelik gecikme yeterliydi. Daha önce ikisini yatağımın üzerine eğilirken yakalayıp kafalarını birbirine vurabilirdim. Üçüncüsü ise ona vurduktan sonra bir daha yerden kalkmadı.
  
  
  "Hadi," dedim ağrıyan köprücük kemiğimi ovalayarak. "Carmine Stocelli'yi bekletmek istemeyiz, değil mi?"
  
  
  * * *
  
  
  Carmine Stocelli çatı katının devasa oturma odasının uzak ucunda alçak, döşemeli deri bir sandalyede oturuyordu. İri vücudu rahatlatıcı ipek bir elbiseye sarınmıştı.
  
  
  İçeri girdiğimizde kahve içiyordu. Bardağı bıraktı ve beni dikkatle inceledi. Küçük gözleri, düşmanlık ve şüpheyle dolu, koyu çeneli yuvarlak bir yüzden dışarı bakıyordu.
  
  
  Stocelli elliye yaklaşıyordu. Başı, keşişin uzattığı ve cilalı çıplak kafa derisi üzerinde az bukleler halinde taradığı yağlı siyah saçları dışında neredeyse keldi. Bana tepeden tırnağa bakarken o kadar güçlü bir acımasız güç aurası yaydı ki bunu hissedebiliyordum.
  
  
  "Otur" diye homurdandı. Karşısındaki kanepeye oturup ağrıyan omuzumu ovuşturdum.
  
  
  Yukarıya baktı ve üç oğlunun yakınlarda durduğunu gördü. Yüzü kaşlarını çattı.
  
  
  "Çıkmak!" - başparmağıyla işaret ederek tersledi. "Artık sana ihtiyacım yok."
  
  
  "İyi olacak mısın?" diye sordu büyüğü.
  
  
  Stocelli bana baktı. Başımı salladım.
  
  
  "Evet" dedi. "İyi olacağım. Siktir git."
  
  
  Bizi bıraktılar. Stocelli tekrar bana baktı ve başını salladı.
  
  
  "Bu kadar kolay mağlup olmana şaşırdım Carter," dedi. "Senin çok daha sert olduğunu duydum."
  
  
  Bakışlarıyla karşılaştım. "Duyduğun her şeye inanma" dedim. "Kendime biraz dikkatsiz davranma izni verdim."
  
  
  Stocelli hiçbir şey söylemedi ve devam etmemi bekledi. Elimi cebime attım, bir paket sigara çıkardım ve bir sigara yaktım.
  
  
  “Buraya geldim,” dedim, “sana Gregorius'un senden kurtulmak istediğini söylemek için. Ona gelirsen kendini kötü hissedeceğine seni ikna etmek için ne yapmam gerekiyor?
  
  
  Stocelli'nin küçük, sert gözleri yüzümden hiç ayrılmıyordu. "Sanırım beni çoktan ikna etmeye başladın," diye homurdandı soğuk bir tavırla. "Ve yaptığın şeyden hoşlanmıyorum. Michaud, Berthier, Dupre; onları iyi ayarladınız. Onlar kadar iyi başka bir kaynak yaratmak benim için çok zor olacak."
  
  
  Stocelli öfkeli ve boğuk bir sesle devam etti.
  
  
  “Tamam, sana şüphelerimden bahsedeceğim. Diyelim ki bunları benimle konuşmadan önce yükledin, tamam mı? Sanki cesaretinin olduğunu ve bana çok zarar verebileceğini bana göstermen gerekiyordu. Buna kızgın değilim. Ama sizinle Montreal'den konuştuğumda artık maç olmayacağını söylemiştim. Sağ? Sana artık oyun yok demedim mi? Yani, ne oluyor? »
  
  
  Bunları parmaklarıyla saydı.
  
  
  “Torregrossa! Vignal! Gambetta! En büyük müşterilerimden üçü. Kavga etmek istemediğim aileleri var. Bana mesajını verdin, tamam mı? Şimdi benim sıram. Sana söylüyorum, patronun seni serbest bıraktığına pişman olacak! Beni duyabiliyor musun?"
  
  
  Stocelli'nin yüzü öfkeden kırmızıya döndü. Sandalyesinde kalabilmek için ne kadar çaba harcadığını gördüm. Ayağa kalkıp ağır yumruklarıyla bana vurmak istedi.
  
  
  "Benim bununla hiçbir ilgim yok!" Bu sözleri yüzüne fırlattım.
  
  
  Patladı. - "Saçmalık!"
  
  
  "Bir düşünün. Yüz kilodan fazla eroini nereden bulacağım?"
  
  
  Bunun farkına varmak biraz zaman aldı. Yavaş yavaş yüzünde inançsızlık ortaya çıktı. "Yüz kilo mu?"
  
  
  - Daha doğrusu yüz iki. Maxi Klein ve Solly Webber'ı aldıklarında olan buydu...
  
  
  
  
  
  "...Maxie'yi mi aldılar?" - sözünü kesti.
  
  
  "Bu gece. Saat on civarında. On beş kilogram bunlarla birlikte.
  
  
  Stocelli ayrıntı istemedi. Şaşırmış bir adama benziyordu.
  
  
  "Konuşmaya devam et" dedi.
  
  
  "Seninle bir sözleşme yaptılar."
  
  
  Sözlerin ona düşmesine izin verdim ama görebildiğim tek tepki Stocelli'nin ağır çenesinin altındaki kaslarının kasılmasıydı. Yüzünde başka hiçbir şey görünmüyordu.
  
  
  O istedi. - "DSÖ?" "Sözleşmeyi kim yaptı?"
  
  
  Cleveland.
  
  
  "Donati'yi mi? Hugo Donati benimle sözleşme mi imzaladı? Bu da ne? "
  
  
  “Tüm Doğu Yakası'nı ele geçirmeye çalıştığınızı düşünüyorlar. Arkadaşlarına tuzak kurduğunu düşünüyorlar."
  
  
  "Haydi!" - Stocelli öfkeyle homurdandı. "Bu nasıl bir saçmalık?" Bana baktı ve sonra onunla şaka yapmadığımı gördü. Sesi değişti. "Ciddi misin? Gerçekten ciddi misin?"
  
  
  "Bu doğru."
  
  
  Stocelli kalın eliyle çenesindeki sert sakalı ovuşturdu.
  
  
  "Kahretsin! Hala mantıklı gelmiyor. Onun ben olmadığımı biliyorum.
  
  
  "Demek yine başın ağrıyor," dedim ona açıkça. “İzlenecek listedeki bir sonraki kişi sen olabilirsin.”
  
  
  "Bana göre?" Stocelli inanamamıştı.
  
  
  "Sen. Neden olmasın? Olan bitenin arkasında sen yoksan, o zaman başka biri işi devralmaya çalışıyor demektir. Ve o da senden kurtulmak zorunda kalacak, Stocelli. Kim olabilir?"
  
  
  Stocelli öfkeli bir hareketle yanaklarını ovuşturmaya devam etti. Ağzı öfkeyle buruştu. Bir sigara yaktı. Kendine bir fincan kahve daha doldurdu. Sonunda isteksizce şöyle dedi: "Tamam o zaman. Ben burada oturacağım. Bir çatı katı kiraladım. Dört süitin tamamı. Oğullarım dışında kimse içeri girip çıkmıyor. Kimi isterlerse gönderebilirler ama ben burada olduğum sürece korunuyorum. Gerekirse birkaç ay kalabilirim."
  
  
  Diye sordum. - “Bu arada ne olacak?”
  
  
  "Bu ne anlama geliyor?" - Şüphe kaşlarını kaldırdı.
  
  
  “Siz burada otururken Donati New York'taki organizasyonunuzu devralmaya çalışacak. Donati'nin sizi darbeye hazırlamak için sizinkilerden birine ulaşıp ulaşmadığını merak ederek her gün terleyeceksiniz. Elinde silahla yaşayacaksın. Yemeyeceksiniz çünkü yemeğinizi zehirleyebilirler. Uyumayacaksın. Birisinin altınızdaki odalara dinamit yerleştirip yerleştirmediğini merak ederek uyanacaksınız. Hayır Stocelli, itiraf et. Burada güvende kalamazsınız. Çok uzun değil."
  
  
  Stocelli tek kelime etmeden beni dinledi. Esmer yüzü ciddi anlamda kayıtsızdı. Gözlerini küçük siyah gözlerimden ayırmadı. Bitirdiğimde, yuvarlak başını kasvetli bir şekilde salladı.
  
  
  Sonra kahve fincanını bıraktı ve aniden bana sırıttı. Sanki şişman bir akbaba ona gülümsüyordu; ince dudakları, yuvarlak yüzünde anlamsız bir dostluk parodisi gibi kıvrılmıştı.
  
  
  "Seni yeni işe aldım," dedi kendinden memnun bir şekilde.
  
  
  "Ne yapıyorsun?"
  
  
  "Ne oldu? Beni duymadın mı? "Seni yeni işe aldığımı söyledim," diye tekrarladı Stocelli. "Sen. Beni Komisyon ve Donati'den kurtaracaksın. Ve onlara olanlarla hiçbir ilgim olmadığını kanıtlayacaksın.
  
  
  Birbirimize baktık.
  
  
  "Neden sana böyle bir iyilik yapayım ki?"
  
  
  “Çünkü,” Stocelli bana tekrar sırıttı, “seninle bir anlaşma yapacağım. Sen beni Donati'ye karşı sorumluluğumdan kurtaracaksın, ben de Gregorius'u rahat bırakacağım.
  
  
  Yüzünden ince, mizahtan uzak bir gülümseme kayarken bana doğru eğildi.
  
  
  "Gregorius'un projelerindeki kumarhanelerden kaç milyon kazanabileceğimi biliyor musun? Bunu anlamak için hiç durdun mu? Peki bu işi yapmış olmanın benim için değeri nedir? "
  
  
  "Komisyonun seninle ilgilenmesine izin vermekten beni alıkoyan ne?" - Doğrudan ona sordum. "O zaman Gregorius'u rahatsız etmek için ortalıkta olmayacaksın."
  
  
  “Çünkü eğer seninle bir anlaşma yapmazsam oğullarımı onun peşinden göndereceğim. Hoşuna gideceğini sanmıyorum.
  
  
  Stocelli sustu, küçük siyah düğme gözleri bana bakıyordu.
  
  
  "Aptal olmayı bırak Carter. Bu bir anlaşma mı? »
  
  
  Başımı salladım. "Bu bir anlaşma."
  
  
  "Tamam," diye homurdandı Stocelli kanepeye yaslanarak. Başparmağını kabaca salladı. "Hadi yola çıkalım. Gitmiş.
  
  
  "Şimdi değil". Masaya gittim ve otel malzemeleriyle dolu bir not defteri ve tükenmez kalem buldum. Tekrar oturdum.
  
  
  “Biraz bilgiye ihtiyacım var” dedim ve Stocelli konuşurken not almaya başladım.
  
  
  * * *
  
  
  Odama döndüğümde telefonu elime aldım ve önce otel operatörüyle, sonra şehirlerarası operatörle tartıştıktan sonra sonunda Denver'ı aradım.
  
  
  Giriş yapmadan, "Bana yarım düzine havayolu yolcu listesinin çıktısını ne kadar çabuk alabilirsiniz?" diye sordum.
  
  
  "Ne kadardır?"
  
  
  "Birkaç haftadan fazla değil. Bazıları daha geçen gün.
  
  
  “Yurtiçi uçuş mu, uluslararası uçuş mu?”
  
  
  "İkisi birden."
  
  
  "Bize bir iki gün ver."
  
  
  "Onlara daha erken ihtiyacım var."
  
  
  Denver'ın perişan bir halde iç çektiğini duydum. "Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Neye ihtiyacın var? »
  
  
  Ona söyledim. “Stocelli sonraki uçuşlardaydı. Air France geçen ayın yirmisinde JFK'den Orly'ye uçtu. Air France aynı gün Orly'den Marsilya'ya uçuyor. TWA ayın yirmi altısında Orly'den JFK'ye. National Airlines, New York'tan Miami'ye yirmi sekizinci günde...
  
  
  "Biraz bekle.
  
  
  Günde kaç uçuş yaptıklarını biliyor musun? »
  
  
  “Ben sadece Stocelli'nin oynadığı filmle ilgileniyorum. Aynı şey Air Canada için de geçerli: Dördüncüde New York'tan Montreal'e, beşincide Doğu'dan New York'a ve aynı gün Aeromexico'dan Acapulco'ya."
  
  
  - Sadece Stocelli uçuşlarıyla mı?
  
  
  "Doğru. Çok zor olmasa gerek. Ayrıca Dattua'nın Montreal'den New York'a olan uçuşunun yolcu manifestosunu da almanızı istiyorum."
  
  
  "Uçuş numaralarımız olsaydı çok zaman kazanabilirdik."
  
  
  "Halkınız ona göz kulak olursa daha fazlasına sahip olursunuz," diye belirttim.
  
  
  "Bu manifestoların kopyalarının size gönderilmesini ister misiniz?"
  
  
  "Sanmıyorum." dedim düşünceli bir tavırla. “Bilgisayarlarınız benden daha hızlı çalışabilir. Bu uçuşlardan iki veya daha fazlasında herhangi bir adın görünüp görünmediğini görmek için listelerin kontrol edilmesini istiyorum. Özellikle uluslararası uçuşlarda. Pasaport veya turist izni gerektirdikleri için sahte isim kullanmak daha zor olacaktır.
  
  
  "Bakalım bu uçuşları doğru yapmış mıyım?"
  
  
  "Bunu kasetten al," dedim ona. Artık yorulmaya ve sabırsızlanmaya başladım. - Umarım beni kaydetmişsindir?
  
  
  "Doğru" dedi Denver.
  
  
  “Bilgiyi kazıp çıkarabildiğiniz kadar çabuk almaktan memnuniyet duyarım. Bir şey daha var; eğer Stocelli ile yapılan bu uçuşların birden fazlasında bir ismin geçtiğini görürseniz, o kişinin kim olduğuna dair tam bir bilgi istiyorum. Onun hakkında öğrenebileceğiniz her şey. Full bilgi. İhtiyaç duyduğunuz kadar adamı görevlendirin. Ve geldikçe bana bilgi vermeye devam et. Hepsini bir araya getirmek için beklemeyin."
  
  
  "Yapacağım," dedi Denver. "Başka bir şey?"
  
  
  Biraz düşündüm. "Sanmıyorum." dedim ve telefonu kapattım. Yatağa uzandım ve zonklayan başıma ve omzumdaki ağrıya rağmen bir an sonra derin bir uykuya daldım.
  
  
  ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Geç uyudum. Uyandığımda, önceki gece çok fazla sigara içtiğim için ağzım kurumuştu. Duş aldım, mayomu ve hafif bir plaj gömleğimi giydim. Güneş gözlüklerimi taktım, kameram boynumda ve takım çantam omzumda, havuza doğru yürüdüm.
  
  
  İnsanların sizi fark etmesini istemiyorsanız renkli, desenli bir spor gömlekle birlikte kamera ekipmanı ve güneş gözlüğü iyi bir kılık değiştirme işlevi görür. Onlarla dolu bir şehirde sadece başka bir turistsin. Başka bir yabancıya kim bakacak?
  
  
  Havuzda kahvaltı için huevos rancheros sipariş ettim. Havuzun etrafında sadece birkaç kişi vardı. Birkaç genç ve güzel İngiliz kızı vardı. İnce, sarı saçlı, neredeyse hareketsiz dudaklardan çıkan serin, net İngilizce sesleriyle. Ses tonu pürüzsüzdü, sesli harfler su gibi sıvıydı ve bronzlaşmış vücutlarında hâlâ parlıyordu.
  
  
  Otuzlu yaşlarının sonlarındaymış gibi görünen, kaslı bir kişiliğe sahip, havuzda su sıçratan iki kadın daha vardı. Adamı gördüm. Şişkin göğüs kasları ve bicepsleri sürekli ağır kaldırmaktan dolayı aşırı gelişmiş.
  
  
  Tam bir baş belası gibi davrandı. Sudaki iki kızdan hoşlanmadı. İngiliz kadınlarını istiyordu ama onlar onu özellikle görmezden geldiler.
  
  
  Onunla ilgili bir şey beni sinirlendirdi. Ya da belki bunu yapabileceğimi kanıtlamak istedim. İngiliz kadınları bana bakıp onlara gülümseyene kadar bekledim. Bana gülümsediler.
  
  
  "Merhaba." Uzun saçlı sarışın bana el salladı.
  
  
  Gelip bana katılmalarını işaret ettim, onlar da su damlatarak, kalçalarının üzerine uzanarak ve kayıtsızca bunu yaptılar.
  
  
  "Ne zaman vardın?" başka biri sordu.
  
  
  "Dün gece."
  
  
  Ben de öyle düşünmüştüm, dedi. "Sizi daha önce burada görmedik. Zaten çok fazla misafir yok. Bunu biliyor muydunuz?
  
  
  İlk kız, "Benim adım Margaret," dedi.
  
  
  "Ve ben Linda..."
  
  
  "Ben Paul Stefans" dedim, kimliğimi ortaya koyarak.
  
  
  Muscles dışarı çıktığında havuzda su sıçramaları vardı.
  
  
  Linda ona bakmadan şöyle dedi: “İşte o sıkıcı adam yine geliyor. San Francisco'dakilerin hepsi böyle mi?
  
  
  "San Francisco?" - Margaret şaşkınlıkla sordu. "Henry bu sabah kahvaltıda bana Las Vegas'lı olduğunu söyledi."
  
  
  "Önemli değil" dedi Linda. "Nerede olursa olsun ona dayanamıyorum."
  
  
  Bana gülümsedi ve uzun, bronzlaşmış bacaklarının üzerinde bana döndü. Margaret havlularını topladı. Otelin terasına çıkan merdivenlerden yukarı yürürken, kıvrak, bronz bacaklarının yarı giyinik, şehvetli vücutlarına güzel bir kontrast oluşturacak şekilde hareket etmelerini izledim.
  
  
  Aynı zamanda San Francisco ya da Las Vegas'tan gelen Henry'yi de merak ediyordum.
  
  
  Bu sırada genç bir çift merdivenlerden inip eşyalarını yanıma yığdı.
  
  
  Adam zayıf ve esmerdi. Çok kıllı bacaklar. Yanındaki kadın ince ve güzel bir vücuda sahipti. Yüzü güzel olmaktan ziyade cesurdu. Suya girip yüzdüler ve sonra çıktılar. Birbirleriyle Fransızca konuştuklarını duydum.
  
  
  Ellerini havluyla kuruladı ve bir paket Gauloises çıkardı. Kadına, "Kibritler ıslak," diye bağırdı.
  
  
  Ona baktığımı fark etti ve yanıma geldi. Nazikçe, “Kibritin var mı?” dedi.
  
  
  Ona bir çakmak attım. Bir sigara yakmak için ellerini yüzünün önünde birleştirdi.
  
  
  
  
  
  
  "Teşekkür ederim. Kendimi tanıtmama izin verin. Jean-Paul Sevier. Genç bayan Celeste. Ya siz?"
  
  
  "Paul Stefans."
  
  
  Jean-Paul bana alaycı bir şekilde gülümsedi.
  
  
  "Sana inanmadığım için üzgünüm" dedi. "Sen Nick Carter'sın."
  
  
  Dondum.
  
  
  Jean-Paul hafifçe elini salladı. "Üzülmeyin. Sadece seninle konuşmak istiyorum."
  
  
  " Konuşmak?"
  
  
  "Stocelli ile olan bağlantınız bizi şaşırttı."
  
  
  "Biz?"
  
  
  Omuz silkti. “Marsilya'dan bir grubu temsil ediyorum. Andre Michaud ismi sana bir şey ifade ediyor mu? Yoksa Maurice Berthier mi? Yoksa Etienne Dupre mi?
  
  
  "İsimleri biliyorum."
  
  
  "O halde temsil ettiğim örgütü biliyorsun."
  
  
  "Benden ne istiyorsun?"
  
  
  Jean-Paul masama oturdu. “Stocelli kendini izole etti. Ona ulaşamıyoruz. Buradaki Meksikalı dostlarımız da ona ulaşamıyor. Yapabilirsiniz."
  
  
  "Benden ne beklediğini bilmiyorum. İçeri girip bir adamı mı vuracaksın? "
  
  
  Jean-Paul gülümsedi. "HAYIR. Daha kaba bir şey yok. Ona tuzak kurmak için sizin de söylediğiniz gibi işbirliğinizi istiyoruz. Gerisini biz hallederiz."
  
  
  Başımı salladım. "Bu işe yaramayacak."
  
  
  Jean-Paul'un sesi sertleşti. "Başka seçeneğiniz yok Bay Carter." Ben araya girmeden o hızla devam etti. “Öyle ya da böyle Stocelli'yi öldüreceğiz. Bununla Meksika'daki bağlantılarımızın bize bir iyilik yapacağını kastediyorum. Şu anda tek istedikleri seninle tanışmak. Fazla değil, değil mi?
  
  
  "Sadece bir toplantı mı?"
  
  
  Onayladı.
  
  
  Bir an düşündüm. Bu kafamı karıştırmak için bir girişim olabilir. Öte yandan benim için bu Meksikalıların kim olduğunu öğrenmenin en hızlı yoluydu. Benim işimde karşılıksız hiçbir şey elde edilmez. Bir şeyi istiyorsanız risk almalısınız.
  
  
  "Onlarla buluşacağım." diye onayladım.
  
  
  Jean-Paul yeniden gülümsedi. "O halde bugün bir randevun var. Adı Senora Consuela Delgardo.
  
  
  Bana bunun çok güzel bir kadın olduğu söylendi. Seni saat yedi buçukta otelden arayacak.
  
  
  Uyandı.
  
  
  "Eminim güzel bir akşam geçireceksiniz," dedi kibarca ve havuzdan yeni çıkmış olan Celeste'nin yanına döndü.
  
  
  * * *
  
  
  Öğleden sonra geç saatlerde otelden tepeden aşağıya, katedralin, meydanın ve kahramanlar anıtının bulunduğu El Centro'ya bir taksiye bindim. El Centro şehrin merkezidir. Buradan tüm taksi ve otobüs ücretleri bölgelere göre hesaplanır.
  
  
  Acapulco, Guerrero eyaletinin ana şehridir. Ve Guerrero Meksika'nın en kanunsuz eyaletidir. Acapulco yakınlarındaki tepeler birkaç peso karşılığında boğazınızı kesecek haydutlarla dolu. Polis, yasayı şehir sınırları dışında uygulayamıyor. Ordunun bile onlarla sorunları var.
  
  
  Parlak spor bir gömlek, açık mavi bir pantolon ve yeni deri pantolonun paçalarını giyerek setin yanındaki parka doğru yürüdüm.
  
  
  Döndüğüm her yerde Los Indeos'u, kısa, simsiyah saçlı adamların geniş, esmer yüzlerini görüyordum. Kadınları yanlarında çömelmişlerdi. Ve her birinin obsidiyen gözleri, çıkık elmacık kemikleri ve düşünceli Kızılderili yüzleri vardı.
  
  
  Onlara baktığımda, kadim tanrılarının eski heykellerinin, bilinmeyen bir tanrının görüntüsünden daha fazlası olduğunu fark ettim; Ayrıca Tolteklerin o günlerdeki görünüşlerine çok benziyor olmalı.
  
  
  Ve yüzyıllar boyunca pek değişmediler. Bu Kızılderililer hâlâ göğsünüzü çakmaktaşı bir bıçakla kesip, kanayan, atan kalbinizi söküp atabilecekmiş gibi görünüyorlardı.
  
  
  Ben de setin daha sessiz bir kısmına yöneldim ve giderken fotoğraf çektim. Setin kıvrımı boyunca daha ileride ticari bir ton balığı teknesi gördüm, tıknaz ve bodur. Güverteleri ekipmanlarla doluydu ve baştan ve kıçtan ağır manila kablolarla beton malecón üzerindeki siyah demir direklere bağlanmıştı.
  
  
  Uzakta, bir tepenin zirvesindeki San Diego Kalesi'nin devasa taş işçiliğinin altındaki rıhtımda, depoların yanına demirlemiş bir yük gemisi gördüm.
  
  
  Malecon boyunca yürüdüm. Suyun kenarına çıkan taş basamaklarda durdum ve aşağıya baktım.
  
  
  Orada iki balıkçı vardı. Genç ve yaşlı. İkisi de yırtık şortları dışında çıplaktı. Aralarında bir buçuk metrelik kocaman bir kaplumbağa tutuyorlardı. Kaplumbağa sırt üstü yatıyordu ve çaresizdi.
  
  
  Genç adam, uzun, ince bir bıçağı çıkardı; o kadar çok kez bilenmişti ki artık dışbükey çelikten ince bir hilal şeklini almıştı.
  
  
  Bıçağı kaplumbağanın kabuğunun alt kısmına, arka yüzgecin yakınına kaydırdı. İlk darbeden itibaren kan kırmızıya döndü. Kaplumbağanın yanına çömelirken bıçağını alt kabuğun kenarının altına sürükleyerek hızlı, öfkeli darbelerle kesti; bileklerinin hızlı hareketleriyle deriyi, eti, kasları ve zarları dilimledi.
  
  
  Kaplumbağa yavaş, sessiz bir acıyla başını bir o yana bir bu yana çevirdi. Çekik, sürüngen gözleri güneşten donuklaşmıştı. Yüzgeçleri ritmik, histerik bir çaresizlik içinde çırpınıyordu.
  
  
  Genç adamın bıçağının kaplumbağanın derinliklerine saplanmasını izledim. Her darbede elleri kandan kırmızıya dönüyordu; önce parmakları, sonra kolları, sonra bilekleri ve son olarak da ön kolundan dirseğine kadar.
  
  
  
  
  Kaplumbağanın iç kısmının pembe, ıslak bağırsak toplarıyla titreştiğini görebiliyordum.
  
  
  Birkaç dakika sonra işleri bitti. Kovalar dolusu deniz suyunu iskele basamaklarından aşağı döktüler ve kaplumbağa etini kile sepetine koydular.
  
  
  Onlar kaplumbağayı keserken bir rulo renkli film çektim. Şimdi filmi geri alıp kamerayı yeniden yüklemeye başladığımda arkamda bir ses duydum.
  
  
  "Oldukça iyiler, değil mi? Bıçaklı olan, ha?
  
  
  Arkamı döndüm.
  
  
  Yirmili yaşlarının başındaydı, yakışıklıydı, tıknaz, atletik bir vücuda sahipti ve koyu bakır kırmızısı derisinin altındaki kaslar kolayca hareket ediyordu. Pamuklu bir pantolon, sandaletler ve tamamen açılarak geniş göğsünü ortaya çıkaran bir spor gömlek giymişti. Otellerde dolaşan yüzlerce plaj çocuğunun içindeki herkese benziyordu.
  
  
  "Ne istiyorsun?"
  
  
  Omuz silkti. "Duruma göre değişir. Bir rehbere ihtiyacınız var mı efendim?"
  
  
  “Hayır” arkamı dönüp Costera Miguel Aleman'a doğru yürüdüm. Çocuk yanıma yürüdü.
  
  
  “Peki ya kadınlar, senyor? A? Bana göz kırptı. "Birçok numara bilen çok güzel bir kız tanıyorum..."
  
  
  "Kaybol!" - dedim onun alışılmadık ısrarından rahatsız olarak. "Pezevenkleri sevmiyorum!"
  
  
  Bir an bu adamın bana saldıracağını düşündüm. Esmer yüzü ani koyu kanla lekelendi. Eli kalça cebine döndü ve durdu. Gözlerinde saf öldürücü öfkenin parladığını gördüm.
  
  
  Gerildim, atlamaya hazırlandım.
  
  
  Derin bir nefes aldı. Gözlerinden ışık çıktı. Gülümsemeye çalıştı ama başaramadı: “Senor, böyle konuşmamalısınız. Bir gün bu sözü birine söyleyeceksin ve o da kaburgalarına bıçak saplayacak.
  
  
  "Sana yardımına ihtiyacım olmadığını söylemiştim."
  
  
  Omuz silkti. “Çok kötü, senyor. Sana çok yardımcı olabilirim. Belki bir dahaki sefere sana evlenme teklif ettiğimde fikrini değiştirirsin, değil mi? Benim adım Louis. Luis Aparicio. Şimdilik hoşçakalın.
  
  
  Döndü ve erkeksi karakterini sergileyerek abartılı bir yürüyüşle yürüyerek uzaklaştı.
  
  
  Az önce yaşananlarda tuhaf bir şeyler vardı. Ona hakaret ettim. Ona, herhangi bir Meksikalı erkeğin söyleyeceği gibi, boğazıma bıçak dayamasına neden olacak bir isim taktım. Ancak gururunu bir kenara bırakıp sıradan bir turist rehberiymiş gibi davranmaya devam etti.
  
  
  Otele dönmeden önce şehir merkezinde bir içki içecektim ama artık fikrimi değiştirdim. Gelecekteki arkadaşımın tekliflerinin tesadüfi olmadığından emindim. Luis Aparicio'yu tekrar göreceğimi biliyordum.
  
  
  Fiber optik tabelalı bir taksiye el sallayarak dışarı çıktım. İçeri girdiğimde Kostera'nın diğer tarafında tanıdık bir figür gördüm. Jean-Paul'du. Zayıf Fransız Celeste'nin yanındaydı. Taksim uzaklaşırken selam vermek için elini kaldırdı.
  
  
  * * *
  
  
  Senora Consuela Delgardo acele etti. Küçük, kırmızı bir Volkswagen'le neredeyse tam yedi buçukta otele yanaştı. Onu lobiye girip etrafa bakarken gördüm. Yanına gittiğimde beni gördü ve elini uzattı. Birlikte kapıdan çıktık.
  
  
  Consuela sanki Mille Miglie'ye katılıyormuş gibi dolambaçlı yollarda araba kullanıyordu.
  
  
  Sadece piyano barının etrafındaki koltukların aydınlatıldığı Sanborn's'ta içki içtik. Bizi bu masalara yönlendirdiğini fark ettim. Ben kimseyi göremiyordum ama herkes beni görebilirdi.
  
  
  Daha sonra öğle yemeği için Hernando'ya gittik. Uzun boylu, kızıl saçlı, neredeyse bir parodiye dönüşecek kadar kalın bir İngiliz aksanıyla tanıştık. Consuela bana adının Ken Hobart olduğunu ve charter havayolu işlettiğini söyledi. Burnunun gagasının altında RAF tipi kalın bir bıyık vardı. Sonunda bizi yalnız bırakarak gitti.
  
  
  Consuela Delgardo güzel bir kadındı. Otuzlu yaşlarının sonlarında, cesur, güzel, güçlü bir yüze sahip bir kadındı. Neredeyse beline kadar uzanan uzun koyu kahverengi saçları vardı. Uzun boylu, muhteşem bacaklı, dar belli ve dolgun göğüslüydü. İngilizcesinde aksandan eser yoktu.
  
  
  Benim ona baktığım kadar onun da bana cesaretle ve takdirle bakması beni rahatsız etti.
  
  
  Kahve içerken şöyle dedim: "Senora, sen çok hoş bir kadınsın."
  
  
  "...Ve sen de benimle yatmak istiyorsun," diye bitirdi.
  
  
  Güldüm.
  
  
  "Eğer öyle söylersen tabii."
  
  
  “Ve ben,” dedi, “senin çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Ama bu gece seninle yatmayacağım."
  
  
  "O halde," dedim ayağa kalkarak, "arkadaşlarının yanına gidelim ve bana ne söylemek istediklerini öğrenelim."
  
  
  Johnny Bickford'a gittik.
  
  
  * * *
  
  
  Bickford altmışlı yaşlarının başındaydı, gri saçlı, kırık bir burnu ve koyu ten rengi vardı. Ringte defalarca kırıldığı için her iki elin eklemleri dümdüzdü. Kısa kollu, pamuklu örgü kazaktan geniş omuzlar dışarı fırlamıştı. Koyu kahverengi derinin arkasındaki mavi renkte soluk dövmeler her iki kolu da kaplıyordu.
  
  
  Karısı Doris de neredeyse kendisi kadar bronzlaşmıştı. Platin sarısı saçları, güneşte ağartılmış kaşları ve kollarında hafif bir sarı renk tonu. Üstelik Bickford'dan çok daha gençti. Otuzlu yaşlarında olduğunu söyleyebilirim. Ve dalga geçti. Elbisesinin altında sutyeni yoktu ve dekoltesi dolgun ve sertti.
  
  
  Arpege parfümü gibi kokuyordu. Ve bahse girerim ki, gençken gecelik en az iki yüze gidiyordu. Eski bir telekızı her zaman fark edebilirsiniz. Onları ele veren bir şey var.
  
  
  Bickford'un terası Pasifik Okyanusu'ndan körfeze doğru uzanan dar körfeze bakıyordu. Okyanusun karanlık genişliğini, Las Brisas'ın ışıklarını ve körfezin karşısındaki tepelerin eteğindeki deniz üssünü görebiliyordum. Diğer evlerin ışıkları, mor gece gölgelerinin jelatiniyle kaplanmış hareketsiz ateşböcekleri gibi, yamaçta rastgele yukarı ve aşağı dağılmıştı.
  
  
  İkimiz terasta yalnızdık. Consuela izin isteyip makyajını tazelemek için içeri girdi. Doris ona bayanlar tuvaletinin yolunu göstermek için onunla birlikte gitti.
  
  
  Şansımı denedim ve karanlığa sert bir şekilde şöyle dedim: "Anlaşmanın bir parçası olmak istemiyorum Bickford."
  
  
  Bickford şaşırmamıştı. Kolayca şöyle dedi: “Bize böyle söylendi, Bay Carter. Ama er ya da geç Stocelli'yi yakalayacağız. Sizin ona ulaşmanız bizimkinden daha kolay olduğundan, bize çok zaman kazandıracaksınız."
  
  
  Bickford'a döndüm ve sert bir şekilde şöyle dedim: "Stocelli'den ayrılmanı istiyorum."
  
  
  Bickford güldü. - Haydi gidelim Bay Carter. Sesi eski bir ödül sahibi kişininki gibi boğuktu. "Bize ne yapacağımızı söyleyemeyeceğini biliyorsun."
  
  
  “Tüm organizasyonunuzu parçalayabilirim” dedim. “Hangi pozisyondayım?”
  
  
  Bickford kıkırdadı. "Bu bir tehdit mi?"
  
  
  "Ne istersen söyle ama beni ciddiye alsan iyi olur Bickford."
  
  
  "Tamam" dedi, "kanıtla."
  
  
  "Sadece birkaç gerçek" dedim. "Halkınız Amerika'ya eroin sağlıyor. Yaklaşık bir yıl önce yalnızca Meksika'da yetiştirilen ürünlerle ilgileniyordunuz. Ancak yetkililer haşhaş üreticilerine zulmediyordu ve bu sizi bir tedarik kaynağından mahrum bıraktı, bu yüzden Marsilya'ya döndünüz. Kuruluşunuz Marsilya'dan Amerika'ya giden boru hattının bir parçası haline geldi. Amerika Birleşik Devletleri'ne Matamoros üzerinden Brownsville'e, Juarez'den El Paso'ya, Nuevo Laredo'dan Laredo'ya, Tijuana'dan Los Angeles'a gönderiyorsunuz. Birçoğu buradan doğrudan San Diego, San Francisco ve Seattle'a genellikle ton balığı teknesi veya kargo gemisiyle gidiyor. Birçoğu özel jetlerle sınırdan Teksas, Arizona ve New Mexico'ya uçuyor. Kullandığınız bazı gemilerin ismine mi ihtiyacınız var? Bunları ben sağlayabilirim Bay Bickford. Beni yeterince zorlarsan onları yetkililere teslim edeceğim."
  
  
  "İsa aşkına!" - Bickford sanki şoktaymış gibi yavaşça ve yumuşak bir şekilde söyledi. "Bildiklerin seni öldürmeye yeter, Carter!"
  
  
  Soğuk bir tavırla, "Beni öldürebilecek pek çok şey biliyorum," diye yanıtladım. "Peki buna ne dersin? Stocelli'yi geride bırakacak mısın? »
  
  
  Bickford duydukları karşısında hâlâ şaşkındı. Kafasını salladı. "Ben... bunu yapamam, böyle bir karar verebilecek kapasitede değilim."
  
  
  "Neden?"
  
  
  Bir duraklama oldu ve sonra şunu itiraf etti: "Çünkü ben sadece ortadaki adamım."
  
  
  "O halde haberi ilet," dedim ona sıkıca bastırarak. Bickford'un bu kelimeyi kullanmam karşısında yüzünü buruşturduğunu gördüm, "Patronuna söyle, onun Stocelli'yi rahat bırakmasını istiyorum."
  
  
  Evden iki kadının bize doğru çıktığını gördüm. Ayağa kalktım
  
  
  Bana yaklaşan Consuela'nın elini tutarak, "Sanırım kaçmamız gerekecek," dedim.
  
  
  Bickford ayağa kalktı, iri yapılı, zayıf bir adamdı, saçları ay ışığında beyazlaşmıştı, bitkin yüzünde endişeli bir ifade vardı ve onu doğru değerlendirdiğimi biliyordum. Büyük bir darbe alıp büyük bir şekilde geri dönmeye cesareti olmadığı için mücadeleden çekildi. Tamamı sergileniyordu. Dayanıklılığı dışsaldı.
  
  
  Doris neşeyle, "Tekrar gelmen gerekecek," dedi, gözleri davetle doluydu. "Siz ikiniz geleceksiniz" diye ekledi.
  
  
  "Yapacağız." dedim ona gülümsemeden. Bickford'a döndüm. "Seninle konuşmak güzeldi."
  
  
  Bickford, iddiayı sürdürmek için hiçbir çaba harcamadan, "Yakında bizden haber alacaksınız" dedi. Doris ona keskin bir uyarı bakışı attı.
  
  
  Dördümüz Consuela'nın küçük arabasına doğru yürüdük ve iyi geceler diledik.
  
  
  Otelime dönerken Consuela sessizdi. Aniden "Luis Aparicio kim?" diye sorduğumda neredeyse oradaydık. O sizin halkınızdan biri mi? "
  
  
  "DSÖ?"
  
  
  "Luis Aparicio." O öğleden sonra Malecón'da tanıştığım Meksikalı genç bir adamı anlattım.
  
  
  Bir süre durduktan sonra "Onu tanımıyorum" dedi. Neden?"
  
  
  "Sadece düşünüyorum. Emin misin?"
  
  
  "Onu hiç duymadım." Daha sonra şunu ekledi: "Organizasyondaki herkesi tanımıyorum."
  
  
  "Peki ne kadar az bilirsen o kadar iyi?"
  
  
  Consuela uzun süre cevap vermedi. Sonunda hiçbir sıcaklıktan yoksun bir sesle şunları söyledi: “Ben hâlâ hayattayım, Bay Carter. Ve kendi açımdan iyi durumdayım."
  
  
  YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Consuela beni otele bıraktı ve Volkswagen'in vitesleri takırdayarak yoluna devam etti. Lobi boştu. Körfez boyunca şehre bakan geniş bir terasa doğru yürüdüm. Gece dışarı çıkmadan önce son bir sigara içmek istediğim için bir sandalye bulup oturdum.
  
  
  Sigaramı yakarken onu korkuluğun üzerinden çevirdim, sıcak kömür karanlıkta küçük kırmızı bir yay oluşturuyordu. Ayağa kalkmak üzereyken birinin terasa çıktığını duydum.
  
  
  Henry karanlıkta bana bakarak beni tanımaya çalışarak yanıma geldi.
  
  
  "Merhaba. Bu sabah havuzdaydın, değil mi?" diye sordu dikkatle.
  
  
  "Evet."
  
  
  Ağır vücudunun karşımdaki sandalyeye gömülmesine izin verdi. "Hiç gelmediler," diye şikayet etti, sesi hayal kırıklığından rahatsızdı.
  
  
  "Neden bahsediyorsun?"
  
  
  Henry tiksintiyle, "Bu piliçlerin hiçbiri" dedi. Saat bir buçuk ve bu aptal kızların hiçbiri buraya sıska yüzmeye gelmedi.
  
  
  "Gerçekten onların zayıf yüzdüklerini mi düşündün?"
  
  
  "Elbette. En azından birlikte olduğum iki kişi. Muhtemelen onun yerine sahile giden birkaç Meksikalı bulmuşlardır!"
  
  
  Sigara almak için gömleğinin cebine uzandı. Alevi söndürmeden önce bir kibritin parıltısı ağır, bronzlaşmış yüzünü aydınlattı.
  
  
  "Ele geçirmek istediğim kişi bu İngiliz hatun," dedi somurtkan bir tavırla. "Sıska. Diğeri iyi inşa edilmiş ama tüm güzellik Margaret'e ait. Babası dolu. Tek sorun şu ki, hava o kadar soğuk ki muhtemelen donma tehlikesi geçirecek!
  
  
  Ondan hoşlanmadığımı göz ardı ederek olabildiğince sıradan bir şekilde sordum: "Ne yapıyorsun?"
  
  
  "Öyle mi? Seni anlamıyorum dostum.
  
  
  "Geçimini nasıl sağlıyorsun?"
  
  
  Henry güldü. “Hey dostum, bu bana göre değil! Yaşıyorum! İşe bağlı değilim. Özgür kalacağım, biliyor musun?
  
  
  Söyledim. - "Hayır anlamıyorum."
  
  
  "Bağlantılarım var. Doğru adamları tanıyorum. Zaman zaman onlara iyilik yapıyorum. Mesela birine yaslanmamı istiyorlarsa. Onda oldukça iyiyim.
  
  
  "Kaslı mısın?"
  
  
  “Evet, bunu söyleyebilirsin.”
  
  
  “Hiç birine ciddi anlamda yaslandın mı? Hiç sözleşme imzaladınız mı? "
  
  
  Henry, "Eh, böyle bir şey hakkında konuşmak istemem" dedi. "Yani, onu susturmak akıllıca olmaz, değil mi?" Sözcüklerin iyice anlaşılması için durakladı ve sonra şöyle dedi: "O küçük Limey piliciyle kesinlikle kucaklaşmak isterim. Ona birkaç numara öğretebilirim! »
  
  
  - Onu Las Vegas'a mı götüreceksin?
  
  
  "Kaptın bu işi."
  
  
  “Yoksa San Francisco mu olacak? Nerelisin "
  
  
  Kısa bir duraklama oldu ve ardından Henry sert, düşmanca bir sesle şöyle dedi: "Senin işin ne?"
  
  
  “Nereden geldiklerini bilmeyen insanlarla ilgileniyorum. Beni endişelendiriyor."
  
  
  Henry, "Lanet burnunu işime sokma," diye homurdandı. "Çok daha sağlıklı olacak"
  
  
  "Soruma cevap vermedin Henry," diye ısrar ettim usulca, adını söyleyerek onu şaşırttım.
  
  
  Küfür etti ve karanlıkta iri bir gölge gibi ayağa kalktı, iri elleri taş yumruklara dönüşmüştü.
  
  
  "Uyanmak!" - dedi öfkeyle, kalkmamı bekleyerek. Tehdit edici bir adım daha yaklaştı. "Kalk, dedim!"
  
  
  Elimi cebime attım, altın uçlu bir sigara çıkardım ve hafifçe yaktım. Çakmağı hızla kapattım ve şöyle dedim: "Henry, neden oturup soruma cevap vermiyorsun?"
  
  
  "Lanet olsun!" - Henry tehditkar bir şekilde dedi. "Kalk, seni orospu çocuğu."
  
  
  Sigarayı ağzımdan çıkardım ve sürekli bir hareketle onu Henry'nin yüzüne doğru fırlattım, külleri etrafa saçıldı ve gözlerine kıvılcımlar uçtu.
  
  
  Elleri içgüdüsel olarak yüzünü korumak için kalktı, göz kapakları refleks olarak kapandı; ve o anda sandalyemden fırladım, kolum büküldü, donmuş, yassı eklemli yumruğum Henry'nin göğüs kafesinin hemen altındaki karnının derinliklerine saplanırken tüm vücudum şoku yakaladı.
  
  
  Patlayıcı bir homurtu çıkardı ve acı içinde iki büklüm oldu. Düşerken yüzüne vurdum, burun kemiğine çarptım, kıkırdağı kırdım. Henry öğürdü, kaldırım taşlarına doğru kayarken dizleri büküldü. Burun deliklerinden çenesine ve fayanslara kan akıyordu.
  
  
  "Aman Tanrım!" - acıyla nefesi kesildi. Acıtmak. Elini kırık burnuna bastırdı. "Daha fazla yok!"
  
  
  Geri çekilip önümde çömelmiş büyük, çaresiz figüre baktım.
  
  
  "Nerelisin Henry?" - Ona sessizce sordum.
  
  
  Büyük adam derin bir nefes aldı.
  
  
  "Vegas," dedi, sesinde acı vardı. “Son birkaç yıldır Vegas'tayım. Ondan önce San Francisco'ydu."
  
  
  "Vegas'ta ne yapıyorsun?"
  
  
  Henri başını salladı.
  
  
  "Hiçbir şey" dedi. “Eskiden bir kulüpte fedai olarak çalışıyordum. Geçen ay kovuldum."
  
  
  "Uyanmak."
  
  
  Henry yavaşça ayağa kalktı, bir elini karnının üzerinde kavuşturup diğer elini burnuna bastırdı, bileğinden aşağı damlayan kanı görmezden geldi.
  
  
  "Bağlantılarınız kimler?"
  
  
  Henri başını salladı. "Bende yok" diye mırıldandı. "Sadece bir konuşmaydı." Gözümü yakaladı. "Açıkçası! Sana doğruyu söylüyorum!" Derin bir nefes almaya çalıştı. "Tanrım, sanki kaburgan kırılmış gibi."
  
  
  "Bence buradan gitmelisin." diye önerdim.
  
  
  "A?"
  
  
  "Bu gece," dedim neredeyse hoş bir tavırla. "Bunun senin için daha iyi olacağını düşünüyorum."
  
  
  "Hey, dinle..." diye başladı Henry, sonra durup bana baktı, karanlıktaki yüz ifademi okumaya çalıştı ama işe yaramadı. Vazgeçti.
  
  
  Tamam, diye içini çekti. “Zamanında adamlara yeterince güvenmiştim.
  
  
  Sanırım şimdi sıra bende, değil mi? Kafasını salladı. "Ben ve koca ağzım."
  
  
  Lobi kapılarına ulaşana kadar yavaşça benden uzaklaştı ve sonra hızla dönüp içeri girdi.
  
  
  Tekrar koltuğa oturup bir sigara daha çıkardım.
  
  
  Terasın uzak, karanlık ucundan bir ses, "Çok fazla sigara içiyorsun," dedi. “Senin kadar sigara içen birinin bu kadar hızlı hareket etmesine şaşırıyorum. Yaralanacağından emindim. Ne Henry, o büyük bir adam, öyle değil mi? "
  
  
  "Merhaba Jean-Paul," dedim hiç şaşırmadan. "Ne zamandır buradasın?"
  
  
  "Yeterince uzun. Kendini çok fazla tehlikeye maruz bırakıyorsun dostum.
  
  
  “O tehlikeli değil. O bir serseri.
  
  
  Jean-Paul, "Neredeyse ölüyordu" dedi. "Bu kadar yaklaştığını bilseydi sanırım iç çamaşırını boyardı."
  
  
  "Onun hakkında yanılmışım" dedim ciddi bir tavırla. “Stocelli'nin peşinde olduğunu sanıyordum. Ben daha iyi bilmeliydim. O bir hiç."
  
  
  "Öyle olur. Haklı olamıyorsan yanılıp özür dilemek daha iyidir. Bu arada, bu öğleden sonra sana gelen Meksikalı kimdi?
  
  
  “Adının Luis Aparicio olduğunu söyledi. Bana rehberlik, asistanlık ya da pezevenklik hizmetlerini, ben ne istersem satmaya çalıştı. Arkadaşlarının göndermiş olabileceğini düşündüm.
  
  
  "Belki. Sana bunu düşündüren ne?"
  
  
  "Şüpheci doğam," dedim kuru bir sesle. “Öte yandan Consuela onun adını daha önce hiç duymadığını söylüyor.”
  
  
  Jean-Paul durakladı. Sonra sanki sonradan aklına gelmiş gibi şöyle dedi: "Bu arada, sana bir mesajım var. Görünüşe göre bu gece onlara ne söylediysen hemen bir cevap almışsın. Yarın öğleden sonra, lütfen boğa güreşi için El Cortijo'ya gitmeyi planlayın. Saat dörtte başlıyor."
  
  
  “Bu mesajı ne zaman aldın?” - Şüpheyle sordum.
  
  
  "Sen otele dönmeden hemen önce. Arkadaşın Henry geldiğinde onu teslim etmeye gidiyordum. Yalnız kalana kadar beklemeye karar verdim."
  
  
  "Bu kimden?"
  
  
  “Adının Bickford olduğunu söyledi. Aramayı patronuna devrettiğini söyledi. Yöneticilerle konuşacaksınız."
  
  
  "Hepsi bu?"
  
  
  "Bu kadar yeter değil mi?"
  
  
  "Bickford'la konuştuysanız" dedim, "onlara ne söylediğimi biliyorsunuzdur. Stocelli'yi arkanda bırakmanı istiyorum."
  
  
  "Onun söylediği şey bu. Ayrıca bana tehdidinizi de anlattı.
  
  
  "İyi?"
  
  
  Karanlıkta bile Jean-Paul'ün yüzünün ciddileştiğini gördüm. "Marsilya'daki halkım Stocelli'nin cezalandırılmasını istiyor. Meksikalı dostlarımızı şu anda yaptığımızdan daha fazla zorlayamayız. Bu onların kararı."
  
  
  "Peki sen?"
  
  
  Omuz silkti. "Gerekirse bekleyebiliriz. Stocelli bu otelden asla canlı çıkmayacak. Ancak teklifinize katılmamaya karar verirlerse, tehditlerinize rağmen Stocelli'nin peşine düşmeye karar verirlerse, o zaman büyük ihtimalle siz de uzun yaşamayacaksınız. Bunu düşündün mü?
  
  
  "Düşünecek çok şey var değil mi?" - Kolayca dedim ve lobiye kendim girdim.
  
  
  * * *
  
  
  Odamda Xerox Telecopier 400'ü kutusundan çıkarıp telefonun yanına koydum. Denver'a olan çağrım fazla gecikme olmadan iletildi.
  
  
  "Bir şey buldun mu?"
  
  
  Denver, "Hedefe ulaştık" dedi. “Henüz tüm yolcu listesi listelerine sahip değiliz ancak bunları Air France, Air Canada ve Eastern'da bulduk. Açıkça konuşabilir miyiz, yoksa bunun telefonda olmasını mı istersin?
  
  
  "Arabada." dedim. "Burada zorluklar var. Michaud'un organizasyonu devreye girdi. Ve yerel arkadaşlarını da işin içine kattılar.”
  
  
  Denver ıslık çaldı. "Ellerin dolu değil mi?"
  
  
  "Bunu halledebilirim."
  
  
  Denver, "Tamam, bunu telefon fotokopi makinesine koyacağız" dedi. Bu arada şanslıydık. Bu konuyla ilgili bir dosyamız var. Kredi kontrol büromuzdan geçti. Birkaç yıl önce şirketi hakkında bir rapor hazırladılar. Raporumuzda bazı önemli noktalara yer verdik. Henüz onun hakkında tüm bilgilere sahip değiliz ancak gördüğümüz kadarıyla kendisi Stocelli'nin arkadaş grubuna tam olarak uymuyor."
  
  
  Denver'a "Telefonu tak" dedim ve ahizeyi Telekopi makinesi yuvasına yerleştirip ekipmanı açtım.
  
  
  Makinenin çalışması bittiğinde telefonu elime aldım ve “Bulduğun her şeyi bir an önce bana ver” dedim.
  
  
  "Raporun son satırını okudun mu?" Denver sordu.
  
  
  "Henüz değil."
  
  
  "Bunu oku," dedi Denver. "Bunu öğrenirse Stocelli'yi çok korkutur."
  
  
  Ekipmanımı topladım ve fakslanan raporun birkaç paragrafını okumak için geri döndüm.
  
  
  YOLCU manifestolarının karşılaştırılması? AIR FRANCE, JFK'DAN ORLY'YE, 20 Nisan - AIR FRANCE, ORLY'DEN MARSİLYA'YA, 20 Nisan - NATIONAL AIRLINES, JFK'DAN MIAMI INTERNATIONAL'A, 28 Nisan - AIR CANADA, NEW YORK'TAN MONTREAL'E, 5/4.
  
  
  TÜM YÜKSEK UÇUŞLARDA STOCELLI YOLCULARI İÇİN BİRİNCİ SINIF. DİĞER BİRİNCİ SINIF YOLCU İSİMLERİNİN ÇOĞALTILMASI YASAK. ANCAK YUKARIDAKİ TÜM UÇUŞLARDAKİ ÇOĞALTMALAR - TEKRAR - "EKONOMİ" BÖLÜMÜNDEKİ YUKARIDAKİ TÜM UÇUŞLARDA YOLCULAR HERBERT DIETRICH ADI ALTINDA YENİDEN YAZILIR.
  
  
  AIR CANADA YOLCU MANİFESTOSUNUN KONTROL EDİLMESİ,
  
  
  MONTREAL'DEN LAGUARDIA'YA, 5/6 - RAYMOND DATTUA VE HERBERT DIETRICH'İN ADINI ALAN LİSTELER.
  
  
  SONUNDA AEROMEXICO, JFK'DEN MEXICO CITY VE AC'YE KONTROL EDİN
  
  
  
  
  
  APULCO, 4/5 - STOCELLI VE DIETRICH.
  
  
  DİĞER YOLCU MANİFESTOSUNU KONTROL ETMEYE DEVAM EDİYORUZ. BİLGİLERİ NASIL ALDIĞIMIZI BİLGİLENDİRECEĞİZ.
  
  
  EN İYİ GÖSTERGE: HERBERT DIETRICH ACAPULCO'DA BULUNMAKTADIR.
  
  
  - SON -
  
  
  İkinci sayfayı fark ettim:
  
  
  DIERICH CHEMICAL COMPANY, INC.'NİN KREDİ DENETİM RAPORUNDAN ELDE EDİLEN BİLGİLER
  
  
  HERBERT DIETRICH, BAŞKAN. TAM RAPOR MEVCUTTUR. AŞAĞIDAKİLER YALNIZCA KİŞİSEL BİLGİLERDİR: HERBERT DIETRICH, 63, VIDER, ADRES 29 FAIRHAVEN, MAMARONECK, NEW YORK. DIERICH LAWRENCE, KANSAS'ta doğdu. KANSAS ÜNİVERSİTESİ MEZUNU. Kimya Yüksek Lisansı, Cornell. ARAŞTIRMA KİMYASI, UNION CARBIDE, EI DUPONT, DÜNYA SAVAŞI SIRASINDA MANHATTAN PROJESİNDE ATBOMB KİMYASI ÜZERİNDE ÇALIŞTI. SAVAŞ SONRASI DÜNYALARARASI KİMYA VE KİMYA ARAŞTIRMALARI DİREKTÖRÜ. KENDİ AR-GE LABORATUVARININ AÇILMASI, 1956. DIETRICH CHEMICAL CO.'DA. ŞU ANDA 30 ÇALIŞAN VAR. ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UZMANLANAN KÂRLI FAALİYET
  
  
  EGZERSİZ YAPMAK. BAZI BAĞIMSIZ ARAŞTIRMALAR. BİRKAÇ DEĞERLİ PATENTLİ FORMÜLÜN SATIŞI, YEDİ DEĞERDE YILLIK BİR AĞ GELİRİ GETİRİR. YILLIK TOPLAM HACİM 3.000.000 DOLARI AŞIYOR. DIETRICH 1948'DEN BERİ MAMARONEK'TE YAŞIYOR. ÇOK SAYGI DUYUYORUZ. FİNANSAL GÜVENLİK. KİLİSE VE TOPLUM GRUPLARINDA AKTİF. ÇOCUKLARI: SUSAN, 1952 DOĞUMLU. ALICE, 1954 DOĞUMLU. EVLİLİKLERDE DEĞİL. KARISI: Charlotte, 1965'te öldü.
  
  
  TAM BİR ARAŞTIRMAYA BAŞLADIK. RAPOR SONUNDA GÖNDERECEĞİM.
  
  
  - SON -
  
  
  İki sayfa kağıt koydum, soyundum ve yattım. Karanlıkta uzanırken, uykuya dalmadan hemen önce, raporun ilk sayfasının son satırının üzerinden geçtim:
  
  
  SON RAPOR: HERBERT DIETRICH ACAPULCO'DA BULUNMAKTADIR.
  
  
  Herbert Dietrich'in kim olduğunu ve Stocelli, Michaud, Dattua, Torregrossa, Vignal, Webber ve Klien gibi suçlularla nasıl bir bağlantısı olabileceğini merak ettim.
  
  
  SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Ertesi sabah Consuela Delgardo merdivenlerden inip havuzun çimenliğini geçerek bana katıldığında havuzun yanındaydım. Gün ışığında ne kadar çekici olduğunu görünce şaşırdım. Kalçalarının hemen altında biten bol, dokuma, hafif bir plaj ceketi giyiyordu ve bana doğru yürürken ritmik, akıcı bir yürüyüşle dönen muhteşem bacaklarını sergiliyordu.
  
  
  "Günaydın" dedi, hoş ve boğuk sesiyle bana gülümseyerek. "Beni oturmaya davet edecek misin?"
  
  
  "Seni bir daha görmeyi beklemiyordum." dedim. Onun için bir sandalye çektim. "Bir içki ister misin?"
  
  
  "Sabah o kadar erken değil." Plaj ceketini çıkarıp şezlongun arkasına astı. Altında göğüs ve kasık kısmı dışında neredeyse şeffaf olan lacivert bir mayo vardı. Mayosunun üzerine file çorap giymiş gibi görünüyordu. Onu bir bikiniden daha fazla örtmesine rağmen neredeyse aynı derecede açık ve kesinlikle çok daha anlamlıydı. Consuela ona baktığımı fark etti.
  
  
  "Beğendin mi?" diye sordu.
  
  
  "Çok çekici," diye itiraf ettim. "Çok az kadın bunu giyebilir ve senin kadar güzel görünebilir."
  
  
  Consuela onun için çektiğim sandalyeye uzandı. Doğrudan güneş ışığında bile cildi pürüzsüz ve elastik görünüyordu.
  
  
  Consuela, "Onlara misafiriniz olduğumu söyledim," dedi. "Umarım bunun bir sakıncası yoktur."
  
  
  "Rica ederim. Ama neden? Bunun sosyal bir görüşme olmadığından eminim."
  
  
  "Haklısın. Sana bir mesajım var."
  
  
  "İtibaren?"
  
  
  "Bickford."
  
  
  "El Cortijo'daki boğa güreşi hakkında mı? Dün gece bir mesaj aldım.
  
  
  Consuela, "Ben de seninle geleceğim," dedi.
  
  
  "Yani beni tanıdılar mı?"
  
  
  "Evet. Umarım beni bu kadar sık evden dışarı çıkarmanın bir sakıncası yoktur," diye ekledi neşeli bir ses tonuyla. "Çoğu erkek bundan hoşlanır."
  
  
  "Kahretsin!" - dedim sinirle. “Neden bana sadece evet ya da hayır diyemiyorlar? Bütün bu saçmalıklar neden? "
  
  
  - Görünüşe göre dün gece Bickford'a onların faaliyetleri hakkında bir şeyler söylemişsin. Bu onları şok etti. Yaptıkları operasyon hakkında kimsenin bu kadar çok şey bildiğini düşünmüyorlardı. Sanırım onları korkutmayı başardın.
  
  
  "Sen bu işin neresine giriyorsun?" - Doğrudan ona sordum.
  
  
  "Bu seni ilgilendirmez."
  
  
  “Bunu benim işim haline getirebilirim.”
  
  
  Consuela dönüp bana baktı. “Ben operasyonda önemli değil miyim? Beni sadece göründüğü gibi kabul et."
  
  
  "Ve o ne?"
  
  
  "Sadece zaman zaman şehirde dolaşan çekici bir kadın."
  
  
  “Hayır,” dedim, “sen bundan daha fazlasısın. Bahse girerim pasaportunuza baksaydım, içinin vize pullarıyla dolu olduğunu görürdüm. Avrupa'ya en az sekiz ila on seyahat. Çoğu giriş damgası İsviçre ve Fransa olacaktır. Sağ?"
  
  
  Consuela'nın yüzü dondu. "Piç," dedi. "Onu gördün!"
  
  
  "Hayır." dedim başımı sallayarak. "Apaçık. İşinizde çok para var. Burada, Meksika'da ya da Amerika'da yüzmelerine izin veremezler. Bunu saklamak için en iyi yer numaralı banknotlarla İsviçre veya Bahamalar'dır. Birisinin parayı buradan oraya götürmesi gerekiyor. Kim senden daha iyi? Çekici, kültürlü, zarif bir kadın. Onlar için kurye olacağınıza bahse gireceksiniz.
  
  
  
  
  
  Harika yolculuklar yapan, ülkeyi dolaşırken gümrük memurlarına hoş bir gülümsemeyle bakan ve Zürih, Bern ve Cenevre'deki yarım düzine banka memurunun tanıdığı kişi.
  
  
  "Başka neyden bu kadar eminsin?"
  
  
  “Asla uyuşturucu taşımamanı. Uyuşturucu kaçakçılığından yakalanma riskini asla göze almayacaklar. O zaman tıpkı size güvendikleri gibi nakit para konusunda da güvenebilecekleri başka bir kurye bulmaları gerekecek. Ve bunu yapmak zor.
  
  
  "Kesinlikle haklısın!" Consuela öfkeliydi: "Yanımda asla uyuşturucu taşımayacağımı biliyorlar."
  
  
  "Sadece para taşıdığını düşünmek seni daha iyi hissettiriyor mu?" - Ona sesimde hafif bir alaycılıkla sordum. “Bu iyi mi? Eroinin para kazandırdığını biliyorsun. Eğer ahlaklı olacaksan, çizgiyi nerede çizeceksin? "
  
  
  "Sen kim oluyorsun da benimle böyle konuşuyorsun?" - Consuela öfkeyle sordu. "Yaptığın hiçbir şey incelemeye dayanamayacak."
  
  
  Hiçbirşey söylemedim.
  
  
  Consuela bana, "O kadar da farklı değiliz" dedi; öfkesi, kış ortasında bir taşı kaplayan mavi-beyaz buz gibi sesini bastırıyordu. “Uzun zaman önce bunun zor bir hayat olduğunu fark ettim. Sen elinden gelenin en iyisini biliyorsun. Sen işini yap, ben de benimkini. Sadece beni yargılama." Benden uzaklaştı. "Beni olduğum gibi kabul et, hepsi bu."
  
  
  "Çok az karar veririm" dedim ona. "Ve senin durumunda hiçbir şey yok."
  
  
  Uzanıp çenesini tuttum ve yüzünü bana çevirdim. Gözleri soğuk bir öfkeyle donmuştu. Ancak ince bir bastırılmış öfke tabakasının altında, onun zar zor kontrol edebildiği, kaynayan duyguların girdabını hissettim. Parmaklarımda teninin pürüzsüzlüğünün ani duyusal hissine karşı içimde güçlü bir tepki hissettim ve onun içinde köpüren kargaşayı açığa çıkarmak için içimde karşı konulmaz bir ihtiyaç doğdu.
  
  
  Uzun, sonsuz bir dakika boyunca onu bana bakmaya zorladım. Yüzlerimizi ayıran birkaç santimlik alanda sessiz bir savaş verdik ve sonra parmaklarımın yavaşça çenesi boyunca kaymasına ve dudaklarının üzerinde kaymasına izin verdim. Buz eridi, öfke gözlerinden kaçtı. Yüzünün yumuşadığını, tam ve mutlak bir teslimiyet içinde eridiğini gördüm.
  
  
  Consuela gözlerini benden ayırmadan dudaklarını hafifçe araladı ve parmaklarımı nazikçe ısırdı. Elimi ağzına bastırdım, dişlerinin etime dokunduğunu hissettim. Sonra bıraktı. Elimi yüzünden çektim.
  
  
  "Lanet olsun sana," dedi Consuela bana zar zor ulaşan tıslayan bir fısıltıyla.
  
  
  "Ben aynı şekilde hissediyorum." Benim sesim onunkinden daha yüksek değildi.
  
  
  "Nasıl hissettiğimi nereden biliyorsun?"
  
  
  Şimdi öfkesi bu kadar zayıf olduğu ve bunu keşfetmeme izin verdiği için kendisine yönelmişti.
  
  
  “Çünkü kolayca arayabilecekken buraya beni görmeye geldin. Şu an yüzündeki ifade yüzünden. Çünkü bu kelimelere dökemediğim, hatta açıklamaya bile çalışamadığım bir şey."
  
  
  Sustum. Consuela ayağa kalktı ve plaj elbisesini aldı. Esnek bir hareketle onu taktı. Onun yanında durdum. Bana baktı.
  
  
  "Hadi gidelim" dedim elini tutarak. Havuzun kenarı boyunca ve çakıllı yol boyunca yürüdük, terasa ve bizi odama götüren asansörlere giden birkaç kat merdiven çıktık.
  
  
  * * *
  
  
  Loş ve serin odada birbirimize yakın durduk. Perdeleri kapattım ama ışık hâlâ içeri giriyordu.
  
  
  Consuela bana sarıldı ve yüzünü omzuma, boynuma yaklaştırdı. Dişleri yavaşça boynumdaki tendonları ısırırken yanaklarının yumuşaklığını ve dudaklarının ıslaklığını hissettim. Onu kendime doğru çektim, göğüslerinin ağır dolgunluğu hafifçe göğsüme baskı yapıyordu, ellerim kalçasını sıkıyordu.
  
  
  Artık kararlı bir şekilde yüzünü bana kaldırmıştı, ben de ona doğru eğildim. Ağzı benim dudaklarımı ve ağzımı acımasız, ısrarlı ve amansız bir şekilde aramaya başladı. Plaj ceketini çıkardım, omuzlarındaki askıları çıkardım ve elbiseyi kalçalarına kadar çektim. Göğüsleri inanılmaz derecede yumuşaktı; çıplak göğsümün üzerinde ipeksi bir ten vardı.
  
  
  "Ah, bekle," dedi nefes nefese. "Beklemek." Ve elbiseyi kalçalarından çıkarıp dışarı çıkacak kadar kollarımı bıraktı. Sandalyenin üzerine bir avuç file attı ve mayomun bel kısmına uzandı. Onların arasından çıktım ve o kadar içgüdüsel bir şekilde birlikte hareket ettik ki, sanki bu eylemi daha önce pek çok kez yapmışız gibi, artık bu bizim için ikinci doğamız haline geldi ve bundan sonra ne yapacağımızı düşünmemize gerek kalmadı.
  
  
  Yatağa taşındık. Ona tekrar ulaştım ve kollarımda canlanana kadar ona karşı çok nazik ve ısrarcı davrandım.
  
  
  Bir gün nefes nefese şöyle dedi: “Böyle olacağını düşünmemiştim. Tanrım, ne kadar iyi.
  
  
  Kollarımda titriyordu. "Aman Tanrım, bu çok iyi!" - diye bağırdı sıcak, nemli nefesini kulağıma üfleyerek. “Bana yaptıklarını seviyorum! Durma! "
  
  
  Cildi ince ve yumuşaktı, ince bir ter parıltısıyla pürüzsüzdü, heyecandan şişmiş olgun bir kadın vücudu gibi pürüzsüzdü. Dudakları sıcak ve ıslaktı, beni öptüğü her yerde ıslak bir şekilde bana yapışıyordu. Parmak vuruşlarıma tepki olarak ıslanıp dolana kadar yavaşça hareket etti ve kararlı bir şekilde bana doğru dönmeye karşı koyamadı.
  
  
  Sonunda çılgın bir telaşla bir araya geldik, kolları bana dolandı, bacakları benimkilere dolandı, elinden geldiğince kendini bana bastırdı, elleriyle beni kendine doğru çekti, boğazından hafif delici sesler çıkıyordu. çaresizlik dolu, kedi benzeri hırlama.
  
  
  Son anda gözleri açıldı ve ondan sadece bir el uzakta olan yüzüme baktı ve kırık bir sesle bağırdı: "Lanet olası hayvan!" Vücudu benimkine doğru patlarken kalçaları kontrol edemediği bir öfkeyle bana çarptı.
  
  
  Daha sonra birlikte uzandık, başı omzumda, her birimiz birer sigara içiyorduk.
  
  
  Consuela bana "Bu hiçbir şeyi değiştirmez" dedi. Gözleri tavana sabitlenmişti. "Yapmak istediğim şey buydu..."
  
  
  “...Bunu yapmak istedik,” diye düzelttim onu.
  
  
  "Tamam, öyleyiz" dedi. "Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. Şimdilik bunu düşünün."
  
  
  "Bunun olacağını düşünmemiştim."
  
  
  "Yine de iyiydi," dedi bana dönüp gülümseyerek. "Gün ışığında sevişmeyi seviyorum."
  
  
  "Çok güzeldi."
  
  
  "Tanrım," dedi, "yeniden bir erkeğe sahip olmak çok güzeldi. Kimse endişelenmiyordu. Sadece düz." Ona daha sıkı sarıldım.
  
  
  Consuela, "Bu çılgınlık," diye düşündü. "İlk seferinde bu kadar iyi olmamalı."
  
  
  "Bazen olur".
  
  
  Consuela, "Her zaman iyi olacağını düşünüyorum" dedi. "Sadece bunu düşünme, tamam mı? Bunun bir daha olup olmayacağını bilmiyoruz, değil mi? "
  
  
  Bana doğru döndü ve yan yattı, bir bacağını benimkinin üstüne koydu ve kendini vücuduma bastırdı.
  
  
  "Dinle," dedi telaşlı bir fısıltıyla, "dikkatli ol, tamam mı? Dikkatli olacağına bana söz ver.
  
  
  "Kendi başımın çaresine bakabilirim" dedim.
  
  
  "Herkes böyle söylüyor" dedi. Parmakları göğsümdeki yaralara dokundu. "Onu alırken bu kadar dikkatli değildin, değil mi?"
  
  
  "Daha dikkatli olacağım."
  
  
  Consuela benden uzaklaştı ve sırt üstü yattı.
  
  
  "Saçmalık!" - dedi boğuk, olgun bir sesle. “Kadın olmak cehennemdir. Bunun ne olduğunu biliyor musun?"
  
  
  DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Consuela giyinmek için eve gitti. Daha sonra bir toplantı için beni almak üzere yaklaşık bir saat sonra döneceğini söyledi. Telefon çaldığında yavaş yavaş duş alıyor ve tıraş oluyordum. Hırçın ses kendini tanıtma zahmetine girmedi.
  
  
  “Stocelli seni görmek istiyor. Şu anda. Önemli olduğunu söylüyor. Mümkün olduğu kadar çabuk buraya gelin.
  
  
  Telefon elimde susmuştu.
  
  
  * * *
  
  
  Stocelli'nin koyu renkli, yuvarlak yüzü, iktidarsız bir öfkeden neredeyse morarmıştı.
  
  
  "Şuna bak," diye kükredi bana. "Lanet olsun! Şuna bak! Orospu çocuğu ne olursa olsun anladı.
  
  
  Kalın işaret parmağını, üzerine mavi bir kağıt parçası bantlanmış, kahverengi kağıda sarılı bir pakete doğrulttu.
  
  
  "Bunun benim lanet çamaşırlarım olduğunu mu düşünüyorsun?" Stocelli boğuk sesiyle bana bağırdı. "Al şunu. Haydi, al! »
  
  
  Çantayı sehpanın üzerinden aldım. Olması gerekenden çok daha ağırdı.
  
  
  Stocelli, "Onu açtık," diye homurdandı. "Bil bakalım içinde ne var."
  
  
  "Tahmin etmeme gerek yok."
  
  
  "Haklısın." dedi öfkeyle. “Beş kilo at. Beğendiniz mi?"
  
  
  "Buraya nasıl geldi?"
  
  
  “Elçi onu getirdi. Asansörle yukarı çıkıyor, o yüzden adamlarım onu girişte durduruyor. Bunun dün gönderdiğim çamaşır olduğunu söyleyip sandalyenin üzerine koyuyor ve asansörle aşağı iniyor. Ona bahşiş bile veriyorlar. Bu aptal piçler! Lanet paket, onlar bana bunu söylemeyi akıllarına getirene kadar bir saatten fazla orada duruyor. Beğendiniz mi? »
  
  
  “Otel çalışanı mıydı?”
  
  
  Stocelli başını salladı. “Evet, o bir çalışan. Onu buraya getirdik... Tek bildiği, vale kabinindeki tezgahta oturmuş teslimatı beklediği. Çamaşır fişinin üzerinde benim adım ve çatı katı numaram yazıyor, bu yüzden onu buraya getiriyor."
  
  
  Diye sordum. - "Kimin bıraktığını gördüğünü sanmıyorum?"
  
  
  Stocelli yuvarlak, neredeyse kel kafasını salladı. "Hayır aynen öyleydi. Bu, otelin vale park çalışanlarından herhangi biri tarafından gündeme getirilmiş olabilir. Şans eseri onu ilk o gördü ve başka bir paket getirmeyi düşündü."
  
  
  Stocelli ağır ağır pencereye doğru yürüdü. Paketi görmeden boş boş baktı. Daha sonra kalın ve topak topak vücudunu bana doğru çevirdi.
  
  
  "Son bir buçuk gündür ne yapıyorsun?" - sinirle sordu.
  
  
  "Seni ölmekten alıkoydum," dedim aynı sert sesle. "Michaud örgütü, yerel örgütün seni öldürmesi için buraya birini gönderdi."
  
  
  Stocelli bir anlığına suskun kaldı. Yumruğunu öfkeyle diğer elinin avucuna vurdu.
  
  
  "Ne oluyor be?" patladı. "Küfür? Önce Komisyon, şimdi de Michaud çetesi mi? Kısa ve öfkeli bir boğa gibi başını salladı. O istedi. - “Bunu nasıl bildin?”
  
  
  "Benimle iletişime geçti."
  
  
  "Ne için?" - Stocelli'nin küçük gözleri bana odaklandı ve yuvarlak yüzünde şüpheyle kısıldı. Tıraş olmadı ve siyah sakalı, kel bölgesinin üzerine taradığı birkaç saç telinin siyah parlaklığıyla tezat oluşturuyordu.
  
  
  "Seni öldürmelerine yardım etmemi istiyorlar."
  
  
  "Ve sen bunu bana mı anlatıyorsun?" Ellerini kalçalarına koydu, bacaklarını iki yana açarak bana doğru eğildi, sanki bana saldırmaktan kendini alıkoyamıyormuş gibi.
  
  
  "Neden olmasın? Bilmek istiyorsun, değil mi?"
  
  
  "Onlara ne söyledin?" - Stocelli sordu.
  
  
  "Senden uzaklaşmak için."
  
  
  Stocelli soru sorarcasına kaşını kaldırdı. "Gerçekten mi? Başka bir şey mi? Peki değilse o zaman ne olacak?"
  
  
  “O zaman onların organizasyonunu açıklayacağım.”
  
  
  "Bunu onlara söyledin mi?"
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  Stocelli küçük dudaklarını düşünceli bir şekilde büzdü... "Sert oynuyorsun, değil mi..."
  
  
  "Onlar da".
  
  
  "Bunu onlara söylediğinde ne dediler?"
  
  
  "Cevaplarını bu öğleden sonra almalıyım."
  
  
  Stocelli endişesini belli etmemeye çalıştı. "Sizce ne diyecekler?"
  
  
  "Kendin için karar ver. Onların Michaud'un organizasyonuna senden daha çok ihtiyaçları var. Bu seni harcanabilir kılar."
  
  
  Stocelli gerçekçiydi. Korktuysa da bunu göstermedi. "Evet. Öyle düşünüyorsun, değil mi?" Aniden konuyu değiştirdi. "Marsilya'dan kim geldi?"
  
  
  “Jean-Paul Sevier adında biri. Onu tanıyor musun?"
  
  
  Kaşları düşünceli bir şekilde çatıldı. "Sevier?" Kafasını salladı. "Onunla hiç tanıştığımı sanmıyorum."
  
  
  Jean-Paul'u anlattım.
  
  
  Stocelli tekrar başını salladı. "Onu hâlâ tanımıyorum. Ama bu hiçbir şey ifade etmiyor. Örgütü yöneten adamlar dışında hiçbiriyle ilgilenmedim. Michaud, Berthier, Dupre. Başka kimseyi tanımıyordum."
  
  
  - Dietrich ismi sana bir şey ifade ediyor mu?
  
  
  Tepki yok. Stocelli bu ismi biliyorsa da iyi saklamıştı. “Onu hiç duymadım. Kiminle birlikte?
  
  
  "Kimseyle birlikte olup olmadığını bilmiyorum. Bu isimde biriyle hiç görüştün mü? "
  
  
  "Dinle," diye homurdandı Stocelli, "hayatımda birkaç bin erkekle tanıştım. Tanıştığım herkesi hatırlamamı nasıl beklersin? Bu kesin; şu ana kadar uğraştığım kimse yok. Bu adam kim?"
  
  
  "Bilmiyorum. Öğrendiğimde sana haber vereceğim."
  
  
  "Tamam," dedi Stocelli konuyu görmezden gelerek. "Şimdi senin için küçük bir işim var. Bu lanet paketten kurtulmanı istiyorum. Baş parmağını pakete doğrulttu.
  
  
  “Ben senin ayakçın değilim. Adamlarınızdan birinden onu atmasını isteyin.
  
  
  Stocelli yüksek sesle güldü. "Sana ne oldu? Aptal olduğumu mu düşünüyorsun? Oğullarımdan birinin bu otelde beş kilo eroinle dolaşmasına izin verecek kadar aptal olduğumu mu sanıyorsun? Yakalanırlarsa bana parmak sallamak gibi bir şey olur bu. Ayrıca bundan kurtulmaları konusunda onlara güvenemeyeceğimi çok iyi biliyorsun. Ne kadara mal olduğunu biliyor musun? Kime verirsem vereyim ilk işi onu hangi açıdan satabileceğini bulmaya çalışmak olacaktır. Beş kilo sokaktaki bir milyon dolardan daha iyidir. Bu çok fazla baştan çıkarıcı bir şey. Hayır efendim, benim oğlanlardan biri değil! "Fikrimi değiştirdim. "Tamam," dedim. "Kabul edeceğim." Stocelli aniden benim kolay anlaşmamdan şüphelenmeye başladı. "Bir saniye," diye homurdandı. "O kadar çabuk değil. Neden bana gitmemi söylemedin? Senden büyük bir iyilik istiyorum. Buna yakalanacaksın ve önümüzdeki otuz yılını bir Meksika hapishanesinde geçireceksin, değil mi? Duyduğuma göre otuz dakika bile geçirecek yer yok. Peki neden benim için boynunu bu kadar öne çıkarmak istiyorsun? "
  
  
  Ona gülümsedim ve şöyle dedim: “Önemli değil Stocelli. Burada senin için bundan kurtulup kıçımı kirletmeyeceğine güvenilebilecek tek kişi benim. Ona ne demek istediğimi anlatmayacaktım. Stokely'nin planlarım hakkında ne kadar az bilgisi olursa o kadar iyi. Stocelli yavaşça başını salladı. "Evet. Bir düşününce komik değil mi? Görünen o ki, bütün çocuklarım arasında güvenebileceğim tek kişi sensin."
  
  
  "Çok komik."
  
  
  Paketi alıp kolumun altına sıkıştırdım ve ayrılmak üzere döndüm.
  
  
  Stocelli neredeyse dostane bir sesle, "Neler olduğunu bana bildirin," dedi. Benimle birlikte kapıya kadar yürüdü. "Burada neler olup bittiğini bilmeden otururken gerginim."
  
  
  Kimseyle karşılaşmadan asansöre binip odama çıktım. Anahtarımla kapıyı açıp içeri girdim. Ve durdu. Yatağımda, Stocelli'nin çatı katından az önce aldığım, kolumun kıvrımında tuttuğum çantanın aynısı, üzerinde mavi bir çamaşır listesi bulunan, kahverengi kağıda sarılı bir çanta duruyordu.
  
  
  * * *
  
  
  Polis geldiğinde hiçbir şey bulamasınlar diye her şeyi düzeltmem on dakikadan fazla sürmedi. Eğer durum aynı olsaydı, polisin Stocelli'nin çatı katında bir eroin zulası, benim odamda da bir eroin zulası bulabileceği haberini alacağını biliyordum. Muhtemelen otele doğru gidiyorlardı.
  
  
  Yarım saatten az bir süre sonra lobide Consuela'nın beni almasını bekliyordum. Kamerayı, üzerine 250 mm telefoto lens takılı olarak boynuma taktım. Omzumda büyük bir dana derisinden kamera çantası vardı.
  
  
  Consuela geç kalmıştı. İçinde ağır bir kamera olan bir çanta koydum ve kamerayı taktım
  
  
  sandalye koltuğu. Habercilerden birine, "Buna benim için dikkat edin, tamam mı?" dedim ve ona on pesoluk bir banknot uzattım. Masaya doğru yürüdüm.
  
  
  Görevli gülümseyerek bana baktı.
  
  
  - Sinyor Stefans, değil mi? Size yardım edebilir miyim?"
  
  
  "Umarım öyledir." dedim kibarca. "Dietrich - Herbert Dietrich adında kayıtlı bir misafiriniz mi var?"
  
  
  "Momentito," dedi katip, konuğun dosya dolabına dönerek. Taradı ve sonra yukarıya baktı. "Evet efendim. El senor Dietrich dün geldi.
  
  
  Dün? Dietrich dün geldiyse ve Stocelli önceki gün geldiyse ve Stocelli ile aynı uçakta uçtuysa, o zaman Dietrich yirmi dört saat boyunca neredeydi?
  
  
  Bir an düşündüm ve sonra sordum, "Hangi odada olduğunu biliyor musun?"
  
  
  Katip, dosyayı tekrar kontrol ederek, "Dokuz-üç numara," dedi.
  
  
  "Onun neye benzediğini biliyor musun?" Diye sordum. “Bunu bana tarif etmen mümkün mü?”
  
  
  Katip omuz silkti. "Lo siento çokluk, Sinyor Stefans. Bu imkansız! Kusura bakmayın ama Sinyor Dietrich giriş yaptığında görevde değildim.
  
  
  "Önemli değil," dedim ona. "Yine de teşekkür ederim." Katlanmış banknotu ona uzattım.
  
  
  Görevli bana gülümsedi. “De nada, senyor. Eğer gelecekte size yardımcı olabilirsem, lütfen bana bildirin."
  
  
  Lobiye doğru yürüdüm ve ekipmanımı aldım. Consuela bana yaklaştığında kamerayı boynuma astım.
  
  
  "Aman Tanrım," dedi bana gülerek, "o kadar fotoğraf ekipmanı bağlıyken gerçekten bir turiste benziyorsun."
  
  
  Ben de ona gülümsedim. "Ticaretimin araçları," dedim rahatlıkla. "Ben serbest çalışan bir fotoğrafçıyım, hatırladın mı?"
  
  
  Consuela, kol saatine bakıp elimi tutarak, "Bana sonra anlat," dedi. "Trafikte kalırsak geç kalacağız."
  
  
  Tam otelin önündeki çevre yolundan çıkıyorduk ki bir polis arabası dönüp siren sesiyle girişin önünde durdu. Dört polis dışarı atlayıp hızla otele girdi.
  
  
  "Sizce ne istiyorlar?" - Consuela dikiz aynasına bakarak sordu.
  
  
  "Bilirsem kahrolurum."
  
  
  Consuela bana yan gözle baktı ama başka bir şey söylemedi. Costera Miguel Aleman boyunca, Acapulco Hilton'u geçerek Paseo del Farallon'un Costera ile kesiştiği Diana Circle'a kadar hızlanmaya odaklandı. 95 numaralı otoyoldan kuzeye, Mexico City'ye doğru gidiyordu.
  
  
  Yolun bir mil kadar aşağısında Consuela, dağ eteklerine giden toprak yola saptı. Sonunda yarısı arabalarla dolu çakıl taşlı bir otoparka park etti.
  
  
  "El Cortijo," diye duyurdu. "Çiftlik Evi"
  
  
  Parlak kırmızı ve beyaza boyanmış ahşap bir yapı gördüm; aslında yerden bir buçuk metre yüksekte inşa edilmiş, kumla kaplı küçük bir halkayı çevreleyen büyük, dairesel bir platformdan başka bir şey değildi. Merkezi gökyüzüne ve parlak güneşe açık olan alanın üzerine kiremitli bir çatı dikildi. Platformun genişliği üç metrenin biraz üzerindeydi, çevresine iki derinlikte küçük masaların sığabileceği kadar genişti.
  
  
  Boğaların geçmesi gereken kapının karşısında, korkuluğun yanında bir masaya oturduk. Bu konumdan altımızdaki halkayı görmemiz tamamen engelsizdi.
  
  
  Grup yavaş bir melodi çalmaya başladı. Dört adam ringin sert kumları üzerinde müziğin ritmine göre gösteriş yaparak dışarı çıktı. Kalabalık onları alkışladı.
  
  
  Pamplona, Barselona, Madrid ve Mexico City'deki boğa güreşlerinde gözlemlediğim matadorların giydiği, sıkı dikilmiş, parlak işlemeli "ışıklı takımlar" olan geleneksel trajas de luces giymelerini bekliyordum. Bunun yerine dörtlü kısa koyu ceketler, fırfırlı beyaz gömlekler ve siyah bilekte botların içine sokulmuş gri pantolonlar giymişti. Ringin en ucunda durup selam verdiler.
  
  
  Dağınık alkışlar vardı. Matadorlar dönüp geri yürüdüler ve altımızdaki platformun altında gözden kayboldular.
  
  
  Yanımızdaki masa doluydu. Grupta altı kişi vardı. Üç kızdan ikisi sırtları yüzüğe dönük olarak oturuyordu. Biri sarışındı, diğeri ise kızıl saçlıydı. Üçüncü kız küçük ve esmerdi, zarif taş yüzlüydü.
  
  
  Masanın başında uzun boylu, kır saçlı, iri göbekli bir adam kızlarla şakalaşmaya başladı. Uzun boylu, zayıf bir adam, kızıl saçlı bir adamla, bronz yüzlü, tıknaz bir Meksikalının arasında oturuyordu.
  
  
  Consuela'ya doğru eğildim. "Bunlar sizin adamlarınız mı?"
  
  
  "İkisi." Sesi bir fısıltıdan biraz daha yüksekti. Ringten ayrılmadı.
  
  
  "Hangi ikisi?"
  
  
  "Sana haber verecekler."
  
  
  Artık pikador, boğayı görmemek için sağ tarafında ağır bir dolgu ve sağ gözünün yanında uzun bir şaplak bulunan bir atın üzerinde ringe çıkıyordu.
  
  
  Boğa boynuzlarını indirip ata doğru koştu. Pikador şiddetli bir hamleyle eğildi ve mızrağını boğanın sol omzunun derinliklerine saplayarak ağırlığını uzun sapa verdi. Boğanın baskısına güçlü bir şekilde direnerek boynuzları atından uzak tuttu. Boğa dayanılmaz acıdan kaçtı ve ringin etrafında koştu, omzundaki bir yaradan parlak kan fışkırdı, tozlu siyah derisindeki çizgili kırmızı kurdele.
  
  
  
  Yüzüğe ilk banderillero girdi. Her iki elinde de uzun saplı bir mızrak tutuyordu ve kollarını üçgen şeklinde uzatarak boğaya doğru kavisli bir koşu yaptı. Boğa saldırmak için başını eğdi. Banderillero eğilerek boğanın her iki omzuna da keskin mızraklar yerleştirdi. Keskin demir sanki kağıt mendilden yapılmış gibi hayvanın sert derisine girdi. Yan masadaki insanlara baktım. Hiçbiri benimle ilgilenmedi. Ringteki aksiyonu izlediler. Matador elinde küçük bir muletayla tekrar dışarı çıktı. Kısa adımlarla boğanın yanına yürüdü, onu hızlandırmaya çalıştı. Boğa çok kötüydü. Ancak matador için durum daha da kötüydü. Yan masadaki sarışın ringden uzaklaştı. "Hey, Garrett, boğayı ne zaman öldürüyorlar?" İri yapılı adam, "Bir iki dakika içinde," diye yanıtladı. "Arkanı dönene kadar göremezsin." “Bunu görmek istemiyorum. Kan görmekten hoşlanmıyorum." Boğa yorgundu. Matador öldürmeye hazırdı. Boğanın yanları yorgunluktan inip kalkıyordu, başı kuma doğru eğilmişti. Matador eğilmiş başa doğru yürüdü, eğildi ve Kılıcını kabzasına kadar sapladı. Omurga kesilirse boğa anında yere yığılır. Bu hızlı, temiz bir ölümdür, neredeyse anında kılıçla düşmedi. boynundaki taze yaradan ve omuzlarındaki iki mızraktan ve resimdeki açık yaradan kan akıyordu. Burada kan, ağzından kalın, yapışkan bir akıntı halinde akıyordu. İstemsizce yüzüğe dönen sarışın, "Burası ne kahrolası bir ülke!" Meksikalı onun tiksintisine şaşırdı. "Biz hâlâ ilkel bir halkız." çelik ve kan dökmek erkeksi cesaret duygumuzu güçlendiriyor Sen, Northamericano, "Siktir git Carlos," diye havladı ve elinde keskin bir kılıçla boğaya sırtını döndü. kılıç. Matador boğanın üzerine eğildi ve doğrama hareketi yaptı. Bıçak omuriliği kesti ve boğa kumun üzerine çöktü. Garrett başını çevirdi ve gözlerimi yakaladı. Uyandı. Yüksek sesle, "Arabada birkaç şişe viskim var," dedi. "Hadi gidip onları alalım Carlos." Arenanın etrafında dolaştıklarını ve otoparka giden ahşap platformu geçtiklerini gördüm. Consuela elime dokundu. "Artık onlara katılabilirsin." Onları muhafazanın dışına kadar takip ettim. Garrett park etmiş arabaların arasından geçerek park yerinin en ucuna ulaştı. Arkasını dönüp beni beklemek için durdu. Yanına gittiğimde bana soğuk bir şekilde baktı. Onun önünde durdum. Benden ne beklediğini bilmiyorum ama ne kelime ne de zaman kaybetmedim. Garrett'ın ağır, militan yüzüne bakarak, "Stocelli'yi rahat bırak," dedim sertçe. Daha sonra bakışlarım, bakışlarımı tarafsız ve kibar bir ifadeyle karşılayan Carlos'a kaydı. Carlos açık yeşil bir pantolon, ham ipek bir gömlek ve küçük ayaklarına beyaz püsküllü mokasen giymişti. Bir pislik gibi görünüyordu ama onda Garrett'ın sahip olmadığı derin bir sertlik sezdim. Garrett blöf yapıyordu ve kibirliydi. Carlos bu ikisinden daha tehlikeliydi. Carlos uzanıp koluma dokundu. Sesi son derece sakin ve nazikti. "Senyor, sanırım Acapulco'nun iklimi sizin için çok sağlıksız hale geldi."
  
  
  "Korkmuyorum".
  
  
  Carlos tombul omuzlarını hafifçe silkti. "Bu çok kötü" diye belirtti. "Biraz korku bazen bir adamın hayatını kurtarabilir." Öfkemi gizleyerek onlardan uzaklaştım. Masaların arasından Consuela'ya doğru ringe döndüm. Eline dokundum. “Sorunlar olacak. Arkadaşlarınızla şehre dönebilir misiniz? "Tabii ki neden?" "Bana arabanın anahtarını ver. "Onları otelime bırakacağım." Consuela başını salladı. "Seni buraya getirdim. Seni geri götüreceğim. "Hadi gidelim o zaman." Kameramı ve büyük bir ekipman çantasını hazırladım. Consuela'yı bir adım arkamdan takip ederek kapalı alandan çıktım. Küçük bir ahşap köprüyü geçiyorduk, Consuela yanımda duruyordu, birdenbire gözümün ucuyla bir hareket yakaladım. Saf, içgüdüsel bir refleksle Consuela'yı korkuluklara doğru kendimden uzaklaştırdım ve geçidin bir yanını oluşturan ahşap duvara doğru koştum. Belirli bir açıyla duvardan sektim, döndüm ve tek dizimin üzerine çöktüm. Sanki biri sıcak demirle yakmış gibi boynum alev aldı. Yakamdan aşağı bir kan damladığını hissettim. "Ne olduğunu?" - diye bağırdı Consuela ve sonra bakışları hâlâ aramızdaki duvarda titreyen uzun saplı banderillaya takıldı; keskinleştirilmiş çelik sivri ucu ahşabın derinliklerine gömülmüştü. Ölümcül bir metronom gibi ileri geri sallanan kurdeleli uzun bir sap.
  
  
  
  
  Dikenli çeliğin boğanın derisini ne kadar kolay deldiğini hatırladım. Bu kadar çabuk harekete geçmeseydim iliak askının boğazımı deldiğini hayal etmek zor değildi.
  
  
  Ayağa kalktım ve pantolonumun dizlerinin tozunu aldım.
  
  
  "Arkadaşların hiç vakit kaybetmiyorlar," dedim öfkeyle. "Şimdi buradan çıkalım."
  
  
  * * *
  
  
  Jean-Paul koridorda beni bekliyordu. Ben içeri girince ayağa fırladı. Lobiden asansörlere doğru yürüdüm ve o da yanımda yürüdü.
  
  
  "İyi?"
  
  
  “Bana Acapulco'dan defolup gitmemi söylediler.”
  
  
  "VE?"
  
  
  "Beni de öldürmeye çalıştılar."
  
  
  Asansöre girdik. Jean-Paul, "Sanırım kötü durumdasın dostum" dedi.
  
  
  Cevap vermedim. Asansör benim katımda durdu. Ayrıldık ve koridorda yürüdük. Odama geldiğimizde anahtarı çıkardım.
  
  
  "Bekle," dedi Jean-Paul sertçe. Anahtar için sol elini uzattı: "Ver onu bana."
  
  
  Aşağıya baktım. Jean-Paul sağ elinde bir tabanca tutuyordu. Silahlarla bu kadar yakından tartışmıyorum. Ona anahtarı verdim.
  
  
  "Şimdi kenara çekil."
  
  
  Yürüdüm. Jean-Paul anahtarı kilide soktu ve yavaşça çevirdi. Ani bir hareketle kapıyı açtı, tek dizinin üstüne çöktü, elindeki silah içerideki herkesi vurmaya hazır bir şekilde odaya doğrultuldu.
  
  
  "Orada kimse yok." dedim ona.
  
  
  Jean-Paul ayağa kalktı.
  
  
  "Dikkatli olmaktan asla çekinmem" dedi. Odaya girdik. Kapıyı arkamızdan kapattım, teras penceresine gittim ve dışarı baktım. Arkamda Jean-Paul bizim için içki hazırlıyordu. Ekipmanların olduğu çantayı sandalyenin üzerine fırlattım ve kamerayı üzerine koydum.
  
  
  Körfeze baktığımda su kayakçılarını çeken motorlu tekneler gördüm. Yat kulübünde demirlemiş birkaç motorlu yelkenli vardı. Önceki gün gördüğüm ton balığı teknesi hâlâ iskeleye bağlıydı. Hakkında düşündüm.
  
  
  Jean-Paul, "Bana sırtını dönmekten korkmuyor musun?" diye sordu.
  
  
  "HAYIR"
  
  
  İçecekleri karıştırdı. “Siz uzaktayken bir tür heyecan yaşadık. Yerel polis oteli ziyaret etti. Stocelli'nin çatı katındaki dairesini aradılar."
  
  
  "Bu yüzden?"
  
  
  “Odanızı da aradılar.” Jean-Paul dikkatle yüzüme baktı ve en ufak bir şaşkınlık ifadesini yakalamaya çalıştı. "Bu seni rahatsız ediyor mu?"
  
  
  "Bunu bekliyordum."
  
  
  Arkamı dönüp tekrar pencereden dışarı baktım. Yatağımdaki sahte çamaşır torbasını gördüğüm andan itibaren polisin beni arayacağını biliyordum.
  
  
  Muhtemelen hem Stocelli'nin dairesini hem de odamı uyuşturucu aramak için uyarmışlardı. Birisi Stocelli'ye ağır bir çerçeve koymaya çalıştı.
  
  
  Ama beni rahatsız eden bu değildi.
  
  
  "Polis neden Stocelli'nin çatı katını arasın ki?" - Jean-Paul'a sordu.
  
  
  “Çünkü bugün kendisine çamaşır demeti gibi sarılmış beş kilo eroin teslim edildi” dedim.
  
  
  Jean-Paul şaşkınlıkla ıslık çaldı.
  
  
  "Görünüşe göre bu ondan kurtulduğu anlamına geliyor. Ha bien? "
  
  
  "Onun için bundan kurtuldum."
  
  
  "Ah?" Uzun bir duraklama daha. “Odanı bu yüzden mi aradılar?”
  
  
  "HAYIR. Sanki odama teslim edilmiş gibi bir paket daha,” dedim sakince, sırtım hâlâ Jean-Paul'a dönükken. "Tam olarak aynı ambalajda beş kilo daha."
  
  
  Jean-Paul bilgiyi düşünceli bir şekilde sindirdi. Daha sonra, "Polis hiçbir şey bulamadığına göre eroini ne yaptığınızı sorabilir miyim?" dedi.
  
  
  "Onu yanıma aldım."
  
  
  “Peki bu öğleden sonra ondan kurtuldun mu? Ne kadar akıllısın mon amil.
  
  
  Başımı salladım. “Hayır, hala ekipman çantamda. Hepsi on kilogram. Bütün gün yanımda taşıyorum."
  
  
  Jean-Paul döndü ve pencerenin yanındaki sandalyeye yerleştirdiğim büyük ekipman çantasına baktı. Gülmeye başladı.
  
  
  "Harika bir mizah anlayışın var dostum. Polis bunu senin üzerinde bulursa ne olur biliyor musun? "
  
  
  "Evet. Otuz yıllık ağır çalışma. Bana öyle söylediler."
  
  
  "Bu seni rahatsız etmiyor mu?"
  
  
  "Başka bir şey değil."
  
  
  Jean-Paul bana bir içki getirdi. Kendininkini alıp sandalyelerden birine oturdu.
  
  
  Bardağını kaldırdı. "Bir voire sante!" Bir yudum aldı. "Seni rahatsız eden ne?"
  
  
  Arkamı döndüm. "Sen." "Sen Michaud'un örgütünden değilsin."
  
  
  Jean-Paul romundan bir yudum aldı. Gri gözlerinde bir meydan okuma vardı. "Neden böyle düşünüyorsun?"
  
  
  "Öncelikle bana karşı çok arkadaş canlısısın. Sen daha çok benim korumam gibisin. İkincisi, aslında Stocelli'nin yok edilmesi için baskı yapmıyorsunuz. Sonunda, tıpkı Michaud'un suçlandığı gibi, birisinin Stocelli'ye komplo kurmaya çalıştığını bütün gün biliyordunuz. Bu sana Stocelli'nin Michaud'a tuzak kurmadığını ve bu yüzden yanlış adamın peşine düştüğünü kanıtlamalıydı. Ama sen bu konuda hiçbir şey yapmadın."
  
  
  Jean-Paul hiçbir şey söylemedi.
  
  
  Devam ettim. “Sadece bu da değil, dört polisin restoranda uyuşturucu aramasına rağmen bütün gün otelde mahsur kaldınız. Eğer gerçekten Marsilya örgütünden olsaydın, onları ilk gördüğünde deli gibi kaçardın."
  
  
  "Bu yüzden?"
  
  
  "Peki sen kimsin?"
  
  
  "Kim olduğumu sanıyorsun?"
  
  
  "Polis memuru."
  
  
  "Bunun böyle olduğunu sana düşündüren ne?"
  
  
  "Birkaç dakika önce kapıdan içeri girme şeklin. Bu
  
  
  kesinlikle polis teçhizatı. Sana böyle öğretildi.
  
  
  “Anlayışlısın, mon vieux! Evet ben bir polisim.
  
  
  "İlaçlar?"
  
  
  Jean-Paul başını salladı. “L'Office Central Pour la Suppression du Trafic des Stupifiants. Federal Narkotik ve Tehlikeli İlaçlar Bürosu (BNDD) ile birlikte çalışıyoruz."
  
  
  "Peki ya Meksika polisi?"
  
  
  "Bu operasyon için evet. Federaller. Gizli görevde olduğumu biliyorlar."
  
  
  “Michaud örgütü gerçekten buraya Acapulco çetesini Stocelli'yi ortadan kaldırmaya zorlamak için birini mi gönderdi? Yoksa bir kapak mıydı? »
  
  
  “Ah, bir adam gönderdiler, tamam. Biz bunu böyle öğrendik. Mexico City'de uçaktan indiğinde Meksika polisinden onu gözaltına almasını istedik."
  
  
  “Ve sana Stocelli ile ilgili planlarını anlattı mı? Korsikalıların konuşmadığını sanıyordum. Sicilyalılardan bile daha sessiz olmaları gerekiyor.
  
  
  Jean-Paul bana gülümsedi. “Meksika polisi bizim kadar ölçülü değil. Özellikle yabancı suçlularla. Testislerine elektrotlar bağladılar ve akımı açtılar. Beş dakika boyunca çığlık attı ve sonra yıkıldı. Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak ama bize her şeyi anlattı."
  
  
  Konuyu değiştirdim. "Beni nereden biliyorsun?"
  
  
  Jean-Paul omuz silkti. "Senin AX'ten olduğunu biliyorum" dedi. Senin N3 olduğunu, bu organizasyondaki elit bir suikastçı olduğunu biliyorum. Bu yüzden bizimle işbirliği yapmanızı istiyorum."
  
  
  "Biz Kimiz'? Ve nasıl?"
  
  
  “Amerikalılar Stocelli'yi istiyor. Meksika polisi Acapulco örgütünün tasfiyesini talep ediyor. Ve biz Fransızlar, Michaud çetesi, Stocelli çetesi ve Acapulco çetesi arasındaki bağlantıyı koparmak istiyoruz."
  
  
  Ona, "Siparişlerim Washington'dan geliyor" dedim. "Onları kontrol etmem gerekiyor."
  
  
  Jean-Paul bana gülümsedi. "Yani Hawke'a danışman gerektiğini mi söylüyorsun?"
  
  
  Hiçbirşey söylemedim. Jean-Paul'un Hawk'ı, benim 3 numara olduğumu ya da suikastçı olarak atandığımı bilmesiyle hiçbir ilgisi yoktu. Çok fazla şey biliyordu.
  
  
  "Hey, sana haber vereceğim" dedim.
  
  
  Jean-Paul ayağa kalktı ve bardağını bıraktı. Kapıya doğru yürüdü ve açtı. Dışarı çıkmaya başladı ve sonra kapı eşiğine döndü.
  
  
  "Cevabınızı en geç bu akşama kadar almak istiyorum" dedi. "Niyetimiz..."
  
  
  Bir plaktan birdenbire ayrılan bir fonograf iğnesi gibi, sesi cümlenin ortasında kesiliyor ve kelime anlaşılmaz bir şaşkınlık homurtusuyla bitiyor. Tökezledi, sallandı, odaya doğru yarım adım atarak kapıyı arkasından çarptı. Sonra ona yaslandı ve yere kaydı.
  
  
  Odanın karşı tarafına atladım. Jean-Paul'un göz kapakları kapalıydı. Aniden ciğerlerinden köpüklü kırmızı bir kabarcık patladı. Ağzından kan fışkırdı. Ölümü protesto etmek için bacakları ağır bir şekilde zeminde seğiriyordu.
  
  
  Kapı koluna uzandım ama bedeni alt panele çöktü ve açmamı engelledi.
  
  
  Dışarıda koridordaki kalın halı olası ayak seslerini bastırıyordu. Kolu bıraktım ve Fransız'ın ince bedeninin önünde diz çöktüm. Nabzımı hissettim. O yoktu. Ona doğru yarı döndüm ve kemik saplı bir bıçağın sapının Jean-Paul'un sırtından garip, habis bir oluşumla çıktığını gördüm.
  
  
  ONUNCU BÖLÜM
  
  
  Katilin zamanlaması mükemmeldi. Kapıların açılıp kapandığını duymadım. Koridora kimse çıkmadı. Odamın dışındaki koridor sessizdi. Uzun bir süre Jean-Paul'un cesedinin başında durdum, sonra uzanıp koridordaki halıyı tuttum, cesedi odanın daha derinlerine sürükledim ve kapıdan uzaklaştırdım. Kapıyı dikkatlice açıp dışarı baktım. Koridor boştu. Kapıyı kapatıp sürgüledim, Fransız'ın ince bedeninin önünde diz çöktüm, kanlı halıya uzandım ve uzun süre yüzüne baktım, her zaman bir hata yaptığım için içimde öfkenin kabardığını hissettim. .
  
  
  El Cortijo'da daha önce Carlos'un benden kurtulmak için yaptığı tüm planları Brian Garrett'la benimle tanışmadan önce harekete geçirdiğini fark etmeliydim. Onun örgütüne ne yapacağımı bildiğim sürece Acapulco'dan sağ çıkmama asla izin vermeyeceğini bilmeliydim. En azından yarın sabaha kadar daha fazla zamanım olacağını düşünmüştüm ama bu varsayımımda yanılmışım. Zaman doldu ve artık Jean-Paul bu yüzden öldü. Ayrıca Meksika polisini, özellikle de Teğmen Fuentes'i, Jean-Paul'un ölümüne katılmadığıma inandıramayacağımı da biliyordum.
  
  
  Artık harekete geçme zamanım gelmişti. Jean-Paul'un açık, dik dik bakan gözlerine baktım ve göz kapaklarını kapatmak için uzandım. Ceketinin düğmelerini açtım. Smith & Wesson Airweight Model 42 .38 kalibrelik ceviz saplı bir tabanca, pantolonunun belindeki kısa kılıfın içine sıkıştırılmıştı. Tabancayı kendi kalça cebime koydum. Saatime baktım; cesetten kurtulmaya çalışmak için akşamın çok erken bir saatiydi. Otelde çok fazla misafir olmasa da şu anda koridorların boş olduğunu düşünmek çok fazla olurdu.
  
  
  Cesedini özenle ince bir kilimle sardım. ayak bileklerine kadar değil ama yüzü örtülüydü.
  
  
  Yastık kılıfından kopardığım kumaş şeritlerini kullanarak halıyı göğsüne ve dizlerine bağladım.
  
  
  Odada saklanacak bir yer aradım. Elbise dolabı çok tehlikeliydi, bu yüzden halı kaplı gövdeyi çift kişilik yatağın altına itmeye karar verdim, örtünün kenarı neredeyse yere değecek şekilde yana düşmesine izin verdim.
  
  
  Jean-Paul bir anlığına kenara çekilince dikkatimi olup bitene dair kanıtları ortadan kaldırmaya odakladım. Koridordaki ışığı açtım ve duvarlarda kan sıçraması olup olmadığını kontrol ettim. Birkaç tane buldum. Kapının alt paneli darmadağınıktı. Banyoda bir havluyu soğuk suya batırdım, salona dönüp kapıyı ve duvarları yıkadım.
  
  
  Paspas kanın yere bulaşmasını engelliyordu.
  
  
  Daha sonra havluyu elimden geldiğince duruladım, buruşturdum ve lavabonun altına yere attım. Kanlı kıyafetlerimi çıkarıp duş aldım.
  
  
  İki havlu daha kullandım, kuruladım, onları da sardım ve diğer havluyla birlikte lavabonun altına attım. Bırak hizmetçi benim pasaklı olduğumu düşünsün. En azından ilk havluya çok yakından bakmasını engellerdi.
  
  
  Tıraş olduktan sonra temiz bir spor gömlek, pantolon ve Madras ceketi giydim.
  
  
  Hugo'yu ve 9 mm Luger'ım Wilhelmina'yı takacaktım ama 9 mm'lik herhangi bir tabanca oldukça büyük bir şişkinlik yaratıyor. Hafif kıyafetlerin altından görmek çok kolay olduğundan tabancayı ve bıçağı ataşe çantamın sahte alt kısmına bıraktım.
  
  
  Bunun yerine hafif bir Jean-Paul 38'lik tabancaya karar verdim.
  
  
  Normalde ceket giymezdim. Acapulco'da mayıs akşamları ceketi gereksiz kılmayacak kadar sıcaktı ama bir Jean-Paul tabancam vardı ve küçük olmasına rağmen üzerini kapatacak bir şey giymediğim sürece hâlâ fazlasıyla fark ediliyordu.
  
  
  Giyinmeyi bitirdikten sonra tekrar banyoya gittim. Tıraş setinden bir şişe Nembutal uyku hapı aldım. Şişede on ya da on iki kapsül vardı. Bazen uyuyamadığımda bunlardan birini alıyorum. Artık onları başka bir şekilde kullanabilirim. İlk yardım çantamda bulunan yarım inçlik koli bandıyla birlikte küçük bir plastik kabı cebime koydum.
  
  
  Yatak odasına döndüğümde kameramı aldım ve büyük kamera çantasını omzuma astım.
  
  
  Kapıdan çıktığımda dış kapı koluna RAHATSIZ ETMEYİN yazısını astım. Odanın anahtarını cebime koydum. Pek çok otel gibi Matamoros da konukların anahtarı yanlarında taşımak istememesi ve anahtarı tezgahta bırakma eğiliminde olması için anahtara ağır bir bronz plaka yapıştırdı. Bunu yapmayı sevmiyorum. Dikkat çekmeden odama girip çıkabilmek, her seferinde masamın önünde durabilmek istiyorum. Anahtar ve isim plakası, pantolonumun arka cebinde ağır bir şekilde duruyordu.
  
  
  Lobiye indiğimde koridorda ya da asansörde kimseyi görmedim. Resepsiyonda bana posta gelip gelmediğini sormak için durdum. Hiçbir şey beklemiyordum ama tezgahtar arkasındaki tezgahlara döndüğünde Suite 903'ün yuvasını kontrol edebildim. Her iki anahtar da çekmecedeydi. Görünüşe göre Dietrich hâlâ gelmemişti.
  
  
  Görevli üzgün bir şekilde gülümseyerek arkasını döndü. "Hayır efendim, size göre bir şey yok." Bu, daha önce konuştuğum katip değildi.
  
  
  "Senor Dietrich'i tanıyor musun?"
  
  
  "Senor Dietrich mi?"
  
  
  "Dokuz üç numaralı süit," diye onu teşvik ettim.
  
  
  "Ah! Kesinlikle. Dün gelen çok hoş bir beyefendi. Kendim kaydettirdim."
  
  
  "Şu anda burada değil, değil mi?"
  
  
  Katip başını salladı. "HAYIR. Yarım saat önce onu ayrılırken gördüm.
  
  
  "Emin misin? Altmış yaşlarında bir adam... Durdum. Dietrich'in görünüşü hakkında bildiğim tek şey buydu. Katibin yemi yutacağını umuyordum.
  
  
  "Elbette neye benzediğini biliyorum! Oldukça yüksek. Çok ince. Çok olağanüstü. Gümüş saç. Mavi gözlü. Bastonu olmamasına rağmen hafif topallayarak yürüyor. Kızı çok güzel."
  
  
  "Onun kızı?"
  
  
  "Evet efendim. Onun gibi güzel bir kızı unutamazsınız! Ne kadar uzun sarı saçlar!" Sonra tezgahtar aklına ne geldiğini merak ederken buldu. "Tabii ki o onun kızı değildir. ama efendim, biz böyle sorular sormuyoruz.”
  
  
  - Tamam, bu Dietrich. Hesabı görevliye uzattım. "Onunla sonra iletişime geçeceğim."
  
  
  - Ona bir mesaj bırakabilir miyim efendim?
  
  
  "Hayır, onu ne zaman görebileceğimi bilmiyorum. Bilgi için teşekkürler."
  
  
  "Rica ederim."
  
  
  * * *
  
  
  Hertz ofisinden bir sedan kiraladım ve Sanborn'a gittim, orada Acapulco'nun ayrıntılı bir sokak haritasını satın aldım. Kafeteryada bir standa oturdum, kahve sipariş ettim ve önümdeki masaya bir harita koydum. Dün gece Consuela'nın beni götürdüğü Bickford'un villasına giden yolu bulmaya çalıştım. Harita tüm küçük yan sokakları göstermiyordu, bu yüzden doğru caddeyi seçtiğimden tam olarak emin değildim. Buranın kısa bir çıkmaz sokak olduğunu ve üzerinde sadece birkaç ev olduğunu hatırladım. Evlerin tamamı körfeze bakmaktadır.
  
  
  
  
  
  Tekrar bulsam sokağı tanıyacağımdan emindim. Bickford'un evi çıkmaz sokağın sonundaki, diğerlerinden izole olan son evdi.
  
  
  Bunları üçe indirene kadar zihinsel olarak tüm olasılıkları gözden geçirdim. Sonunda kartı katlayıp çıkana kadar iki fincan kahve ve yarım düzine sigara almam gerekti.
  
  
  Haritanın gösterdiği gibi sokağın sonu çıkmaz sokak değildi. Başka bir şeride bağlanacak şekilde genişletildi, ben de dönüp ikinciyi denedim. Çıkmaz bir sokaktı ama üzerinde olabildiğince birbirine yakın çok fazla ev vardı.
  
  
  Tekrar denedim. Bu da yanlıştı, ben de otoyola geri döndüm ve yolun dışına çıktım. Şu ana kadar saat neredeyse on buçuktu. Işığı açtım ve nerede yanlış yaptığımı anlamaya çalışarak haritayı tekrar açtım. Sonunda buldum. Yanlış kavşaktan döndüm. Işığı kapattım, haritayı katladım ve yola geri döndüm.
  
  
  Bu sefer ikinci denemede sokağı buldum. Uzunluğu boyunca birbirinden geniş biçimde ayrılmış dört ev vardı. Bickford'un evi körfezdeki son evdi; Demir kapı parmaklıklı yüksek bir kerpiç duvar sokağa açılıyordu. Ona yaklaşmadım. Arabayı köşede gözden uzak bir yerde bıraktım ve toprak yoldan zincir ve asma kilitle sabitlenmiş kapıya doğru yürüdüm. Arama tuşuna bastım ve bekledim. Karanlıkta, böceklerin cıvıltısını ve hafif, nemli deniz melteminde birbirine sürtünen palmiye yapraklarının hışırtısını duyabiliyordum.
  
  
  Yaşlı, gri saçlı, kıllı bıyıklı bir melez olan kapı bekçisi, yol boyunca yürürken gömleğini bol pantolonunun içine sokup ortaya çıkana kadar birkaç dakika geçti.
  
  
  Ona düşünmesi için zaman vermedim.
  
  
  İspanyolca bağırdım. - “Acele et, viejo!” "Senor Bickford beni bekliyor!"
  
  
  Yaşlı adam kapının bir adım ötesinde durdu ve kaşlarını düşünceli bir şekilde kırıştırarak bana baktı.
  
  
  "Ben hiçbir şey bilmiyorum-"
  
  
  "Kapıyı aç!"
  
  
  Yaşlı adam cebinden bir el feneri çıkardı. Yüzüme doğru çevirdi.
  
  
  “Benim gözümde değil, seni yaşlı aptal! Işığı elime doğru yönlendir."
  
  
  Yaşlı adam itaatkar bir şekilde el fenerini aşağıya doğru tuttu. Smith & Wesson 38'lik maviye çalan çeliği gördü. Bekçi gözlerini tabancadan ayırmadan, yıpranmış pantolonunun cebinden kalın bir demet anahtar çıkardı. Bir anahtarı seçip takarken parmakları titriyordu. Kilit açıldı. Sol elimle uzanıp zinciri çözdüm. Silahı hâlâ yaşlı adama doğrultarak kapıyı ittim ve içeri girdim.
  
  
  "Kapıyı kapatın ama kilitlemeyin."
  
  
  Ona söylediğim gibi yaptı.
  
  
  "Burada başka kim var?" Yoldan çıkmak için tabancamla işaret ettim.
  
  
  "Yalnızca senyor ve senora," diye yanıtladı endişeyle.
  
  
  "Eşin?"
  
  
  “Mi mujer es muerta. O öldü, bir tek ben kaldım.
  
  
  "Diğer hizmetçiler mi?"
  
  
  "Geliyorlar. Burada uyumuyorlar. Sabaha kadar dönmeyecekler."
  
  
  "Senyor Bickford henüz yatmadı mı?"
  
  
  Yaşlı adam başını salladı. "Sanmıyorum; aşağıda hâlâ bir ışık var.
  
  
  Sulu, korkmuş gözlerle bana baktı. “Lütfen efendim, ben yaşlı bir adamım. Bela istemiyorum.
  
  
  Onu izleyerek, Bugün burada çok fazla sorun olabilir, dedim.
  
  
  Yaşlı adam, "Çok kısa sürede çok uzağa gidebilirim" diye yalvardı. "Özellikle polis gelebilirse."
  
  
  "Tamam" dedim. Cüzdanıma uzandım ve dört yüz peso çıkardım; yaklaşık otuz iki dolar.
  
  
  "Yolculuğunuzu kolaylaştırmak için. Rahatsızlığınız için. "Banknotları kapı görevlisinin eline verdim.
  
  
  Yaşlı adam aşağıya baktı ve parayı cebine koydu: "Artık gidebilir miyim?"
  
  
  Başımı salladım. Adam kapıyı bir karış kadar açıp içeri girdi. Hemen toprak yolda koşmaya başladı, botları topuklarına vuruyor ve çakıllarda yumuşak sürtünme sesleri çıkarıyordu. Köşeyi döndü ve birkaç saniye içinde gözden kayboldu.
  
  
  Kapıyı iterek açtım ve bakımlı arazinin karanlığına doğru eve doğru yürüdüm.
  
  
  Mutfaktan yemek odasına açılan kapı aralığından Bickford ve karısını izledim. İkisi de oturma odasının yemek odasının karşısında görebildiğim kısmında oturuyorlardı.
  
  
  Bickford elindeki dergiyi bıraktı ve kalın çerçeveli okuma gözlüğünü çıkardı.
  
  
  "Yatmadan önce bir içki ister misin?" - Doris'e sordu.
  
  
  Doris kanepeye oturmuş, büyük bir dikkatle ayak tırnaklarını boyuyordu. Başını kaldırmadan, "Bir çekim yap" dedi.
  
  
  Yemek odasına girdim ve onu oturma odasından ayıran kemerin önünde durdum. "Bu işi sonraya bırakmanızı öneririm" dedim.
  
  
  Bickford şaşkınlıkla başını kaldırdı. Doris oje şişesini beyaz kanepenin üzerine düşürdü. "Kahretsin!" tek söylediği buydu.
  
  
  Oturma odasına girdim ve Bickford'un elimdeki silahı görmesine izin verdim.
  
  
  O istedi. - "Bütün bunlar da ne?"
  
  
  "Arkadaşların işlerin kolay olmasını istemiyor."
  
  
  Silaha endişeyle bakarak dudaklarını yaladı. "Neden ben? Dediğini yaptım."
  
  
  
  “Bir zamanlar söylediğin gibi, sen sadece ortadaki adamsın. Sanırım bu, her iki taraftan da alacağınız anlamına geliyor.
  
  
  "Ne istiyorsun?"
  
  
  "Biraz. Sen ve ben birlikte gezintiye çıkacağız."
  
  
  "Hey, bekle bir saniye!" - Doris bağırdı.
  
  
  Ona, "Dediklerimi yaparsa canı yanmaz," diye güvence verdim.
  
  
  "Peki ya ona?" Bickford hâlâ silah konusunda gergindi.
  
  
  "Kalıyor." Cebimden şişeyi çıkardım ve barın üstüne iki kapsül salladım.
  
  
  "Bayan Bickford, bu hapları alırsanız çok sevinirim...
  
  
  "HAYIR!" - Bickford patladı ve ayağa kalktı. - Onu bir kenara bırak!
  
  
  "Bu benim işim. Onu bağlayacak kadar aptal değilim. Serbest kalması ihtimali çok yüksek. Ve onun kafasına vurmamayı tercih ederim.
  
  
  "Bu nedir?" diye sordu.
  
  
  "Uyku hapları. Ona zarar vermezler."
  
  
  Doris kanepeden kalktı ve bara doğru yürüdü. Hiç korkmadığını fark ettim. Hatta bana Bickford'un görmediği bir gülümseme bile verdi. Hapları aldı ve kendine bir bardak su doldurdu.
  
  
  "Bana zarar vermeyeceklerinden emin misin?" Sesinde bir eğlence vardı ve kalın kirpikli yeşil gözleri cesurca benimkilere bakıyordu. Hapları ağzına koydu, yıkadı ve yanıma geldi. "Tek yapacağım şey uyumak mı olacak?"
  
  
  "Oturun Bayan Bickford."
  
  
  "Doris," diye mırıldandı, hâlâ cesurca yüzüme bakarken, dudaklarında minik bir gülümsemeyle.
  
  
  "Kanepeye geri dön." Doris yavaşça benden uzaklaştı ve kalçalarını kasıtlı olarak sallayarak kanepeye döndü. Bickford ona doğru yürüdü ve yanına oturdu. Dikkatlice elini tuttu ama o geri çekildi.
  
  
  "Tanrı aşkına Johnny. Ben iyiyim, sakin ol, tamam mı? Eğer bana zarar vermek isteseydi onu durduramazdın." Yüzünü bana döndü. "Ne kadar sürer?"
  
  
  "On ila yirmi dakika" dedim. "Sadece uzanıp rahatlayabilirsin. Bekleyeceğiz.
  
  
  * * *
  
  
  On beş dakikadan kısa bir süre sonra Doris gözlerini kapattı. Göğüsleri uykunun kolay ritmine göre inip kalkıyordu. Beş dakika daha bekledim ve Bickford'a ondan uzaklaşmasını işaret ettim.
  
  
  "Gitmek."
  
  
  Bickford ayağa kalktı. "Nerede?"
  
  
  “Ton balığı teknesini ziyaret edeceğiz” dedim. - Sete bağlı olan...”
  
  
  "Sen neden bahsediyorsun?"
  
  
  "... Ve sonra gemide," diye devam ettim, sanki Bickford tek kelime etmemiş gibi, "kaptanla buluşmalı ve paketi ona vermelisin. Ona her zamanki gibi San Diego'dan alınacağını söyle.
  
  
  "Sen delisin!" - Bickford patladı. "İkimizi de öldürmeye mi çalışıyorsun?"
  
  
  Silahı göğsüne doğrultarak, "Henüz ölmedin," dedim.
  
  
  Orada öylece duruyordu; hantal bir halde, yaşlanarak, yenilgiler onu olduğundan daha yaşlı kılıyordu. "Ama öğrendiklerinde beni öldürecekler. Bunu biliyorsun değil mi? " Bana baktı. "Ton balığı teknesini nasıl bildin?" - aptalca sordu.
  
  
  "Dün gece sana, adamlarının Amerika'ya eroin kaçırmak için kullandığı gemilerin bir listesinin elimde olduğunu söyledim. Ton balığı teknesi San Diego'dan Mary Jane'dir. Birkaç gündür ortalıkta dolaşıp bir sonraki paketi bekliyor."
  
  
  Bickford tereddütle, "Tahmin edebilirsin," dedi ama yüzünde bir parıltı yakaladım ve ihtiyacım olan tek onay buydu.
  
  
  "Artık değil" dedim. "Hadi gidip onlara bekledikleri paketi verelim."
  
  
  * * *
  
  
  Paketi ton balığı teknesine ulaştırmak sorun olmadı. Bickford'un arabasını sete doğru sürdük, Bickford kullanıyordu ve ben de onun yanında, elimde .38'lik bir araba vardı.
  
  
  Bickford tekneye bindiğinde doğrudan kaptan kamarasına yöneldi. Üçümüz küçük odayı doldurduk. Bickford hikayeyi anlattı. Kaptan paketleri kendisine teslim ettiğimde bana şüpheyle bakmak dışında hiçbir soru sormadı.
  
  
  Bickford, "O iyi," diye kefil oldu bana. “Bu onun satın alımı. Sadece teslim ettiğimizden emin olmak istiyor."
  
  
  Kaptan paketi elimden alırken, “Hiçbir sorun yaşamadık” diye şikâyet etti. Ona baktı ve elinde döndürdü. "Çamaşırhane mi? Bu benim için yeni bir şey.
  
  
  "Ne kadar sürede yola çıkabilirsin?"
  
  
  "Yarım saat, belki daha az."
  
  
  "O halde gitsen iyi olur."
  
  
  Kaptan soru sorarcasına Bickford'a baktı. Bickford ona "Dediğini yap" dedi.
  
  
  "Peki ya beklediğim paket?"
  
  
  Bickford omuz silkti. “Ertelendi. Burada çok uzun kalmanıza izin veremeyiz.
  
  
  "Tamam" dedi kaptan. "Siz ikiniz destemi ne kadar çabuk temizlerseniz, o kadar çabuk başlayabilirim."
  
  
  Bickford ve ben kabinden ayrıldık, karanlıkta, darmadağın güverte boyunca yavaşça yol aldık. Orada, brandayla kaplı cankurtaran filikasının yanında durdum ve ne yaptığımı görmesin diye hızla ona sırtımı dönerek, ikinci paketi ağır brandanın altına, cankurtaran sandalına tıktım.
  
  
  İskeleye atladığımızda motorların çalıştığını duyduk. Güvertede bir hareketlilik vardı.
  
  
  Bickford'un Kostera'da arabasını park ettiği yere doğru yürüdük.
  
  
  "Şimdi ne olacak?" - Bickford bana ne zaman girdiğimizi sordu.
  
  
  "Sanırım Brian Garrett'ı görmeye gitmeliyiz" dedim. Bickford protesto edeceğini söyledi ama fikrini değiştirdi.
  
  
  
  Kısa mavi çelik tabancayı ondan sadece birkaç santim uzakta tuttum. Arabayı Costera Miguel Aleman'ın doğusuna sürdü ve şehri burnun tepesine kadar bıraktı. Sonunda tali bir yola saptı ve birkaç dakika sonra durdu.
  
  
  - Garrett'ın evi aşağıda. Doğrudan içeri girmemi ister misin? "
  
  
  Ev, altı yüz metre aşağıdaki denize inen bir uçurumun kenarındaki bir sırtın hemen altında, kendi başına göze çarpıyordu. Evin ön kapısına giden araba yolundan yaklaşık yüz metre uzaktaydık.
  
  
  "Hayır, burada dur."
  
  
  Bickford arabayı yol kenarına çevirdi. Arabayı durdurup kontağı ve farları kapattı. Aniden etrafımızı karanlık sardı ve o anda tabancanın dipçiğini Bickford'un kafasının arkasına, kulağının arkasına vurdum. Direksiyonun üzerine çöktü. Silahı ceketimin sağ cebine koydum ve diğer cebimden bir rulo bant çıkardım. Bickford'un kollarını arkasından çektim ve bileklerini bir düzine tur ameliyat bandıyla bantladım. Ağzına bir mendil tıktım ve tıkacı yerinde tutmak için bir yanağından diğerine bir şerit yapıştırıcı sürdüm.
  
  
  Sedanın etrafında dolaşırken her iki sol kapıyı da açtım. Bickford ağırdı. Yıllar ona ağır bir yük getirmişti. Hareketsiz bedenini sedanın arkasına taşımak için çabalamak zorunda kaldım. Eğildim ve ayak bileklerini ve dizlerini bandajladım. Bitirdiğimde bantım bitmişti ama o güvenli bir şekilde bağlanmıştı. Serbest kalması konusunda endişelenmeme gerek kalmayacaktı.
  
  
  On dakika sonra Garrett'ın villasını çevreleyen yüksek duvara gelinceye kadar yolun kenarındaki karanlıkta sessizce yürüdüm. Duvar sağımdaki dik bir uçurumdan başlıyor, bir tarlayı kesiyor, sonra geniş evin çevresinden uzak taraftaki uçurumun kenarına kadar bir yarım daire oluşturuyordu.
  
  
  Duvarın arkasında bir ışık vardı. Birbirimize seslenen sesleri duyabiliyordum. Duvara yaklaştıkça su sesi duydum. Kızlardan birinin sesinin aynı gün El Cortijo'da gördüğüm sarışının sesi olduğunu hatırladım.
  
  
  Yola çıkan araba yoluna ulaşana kadar duvarın tabanı boyunca süründüm. Kapının önü, ana desteklerin üzerinde asılı duran iki spot lambayla aydınlatılıyordu. Eve bu kadar yakın olan garaj yolundan görülmeden geçmemin imkanı yoktu, bu yüzden sürünerek yola geri döndüm ve Bickford ile arabayı bıraktığım yerden karşıya geçtim. Evin diğer tarafını uçurumun kenarından yola kadar tamamen keşfetmem yirmi dakikamı aldı ve sonra geri dönüp tekrar yolun kenarına döndüm.
  
  
  Yolun karşısına geçmek üzereydim, bacak kaslarım bir adım atmak için zaten gergindi ki, derinlere yerleşmiş bir tehlike duygusu beni durdurdu.
  
  
  Gece sesleri değişmedi. Uçurumun altında, dar kumsala yavaş, düzensiz ritimlerle kayalara çarpan dalgaların sesini duyabiliyordum. Batıdan gelen deniz meltemi palmiye yapraklarını sanki kuru elleri ovuşturuyormuş gibi hışırdatıyordu. Gece böcekleri etrafımdaki karanlıkta cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl ama sanki zihnimde bir ilk alarm çalmış gibiydi.
  
  
  Uzun zaman önce içgüdülerime tamamen güvenmeyi öğrendim. Daha ilk zayıf ses fısıltısı kulaklarıma ulaşmadan, görünmez rakibimden kaçarak yana doğru koştum.
  
  
  Neredeyse zarar görmemiştim. Omurgamı hedef alan darbe ön koluma çarptı, dönerken bıçağın keskin tarafı sağ kolumun dirseğimin hemen altına girerek bileğime kadar deldi ve elimde tuttuğum tabancayı düşürmeme neden oldu. . Aynı anda sert, kaslı bir vücut bana çarpıp dengemi bozdu.
  
  
  Bıçak bir saniye önce bulunduğum havayı keserken, misilleme saldırısından zar zor kaçarak yüz üstü düştüm. Hiç düşünmeden, tamamen refleks olarak hareket ederek hızla yolun kenarına doğru yuvarlandım.
  
  
  Başımı kaldırdım ve saldırganın bir dövüşçü pozunda bacaklarını iki yana açarak duran kare şeklini gördüm. Ay ışığı, uzattığı elinde tuttuğu keskinleştirilmiş çelik bıçaktan bir ustura gibi yansıyor ve elini ileri geri hareket ettiriyordu. Adam adım adım ayaklarını sürüyerek bana doğru ilerlerken hırıltılı nefesler duydum.
  
  
  Bacaklarımı altımda topladım. Sol elim yolu çizdi. Yumruk büyüklüğünde bir taş buldum ve yakaladım. Sağ kolumdan ve bileğimden aşağı akan kanın ıslak sıcaklığını hissettim. Sağ elimi hareket ettirmeye çalıştım. Darbeden dolayı neredeyse işe yaramaz bir halde uyuşmuştu.
  
  
  Adam arabanın yanındaki açık sürücü koltuğunun camına yaklaştı. Elini camdan içeri uzattığını gördüm ve birden arabanın farları yandı, yolu ve sahanın kenarını aydınlattı, sert beyaz ışıklarıyla üzerime baskı yaptı.
  
  
  Yavaşça ayağa kalktım ve ışıkların parlaklığına gözlerimi kısarak baktım.
  
  
  
  Farların altından çıkmaya çalışarak hareket etmeye başladım.
  
  
  Saldırgan, ışınların kör edici parlaklığının arka planında keskin ve tehlikeli bir siluetle arabanın önüne çıktı.
  
  
  Bir adım daha ileri götürdüm.
  
  
  "Kaçmamalısın."
  
  
  Elindeki bıçağın uzun ağzı yeniden yavaş, kıvrımlı örgüsüne başladı.
  
  
  “Dur dostum! Senin için hızlı bir şekilde yapacağım.
  
  
  Sesi tanıdım. İki gün önce sette yanıma gelen tıknaz genç adama aitti: Luis Aparicio. Anı, başkalarını da geri getirdi. Bazı nedenlerden dolayı kafamın içinde içi boşaltılmış bir kaplumbağanın görüntüsü belirdi. Kafamda yine çaresizce sırtüstü yatan kaplumbağayı, balıkçı bıçağının hızlı darbelerini, dirseğe kadar kanayan kaslı kolu ve iskelenin basamakları boyunca dökülen uzun gri-pembe ıslak bağırsak toplarını görebiliyordum.
  
  
  Görüntüleri bir kenara iterek sakin kalmaya çalıştım. "Merhaba Louis."
  
  
  Louis "Sana tekrar görüşeceğimizi söylemiştim" dedi. Bir adım daha attı. “Bu gece arkadaşını otelde öbür dünyaya gönderdim. Artık seninle ben ilgileneceğim."
  
  
  "Beni mi takip ediyordun?"
  
  
  Louis başını salladı. "Hayır seni takip etmiyorum. Buraya Carlos Ortega'yı görmeye, ona otelde ne aradığımı anlatmaya geldim. Yolda yürüyorum ve bir araba görüyorum. İçeride ne bulduğumu sanıyorsun, bağlı, değil mi? O yüzden bekliyorum. Sizce yakında kim ortaya çıkacak? “Neşesizce gülümsedi ve bana doğru bir adım daha attı. "Hombre, seni yavaşça keseceğim ve sen hiçbir şey yapamayacaksın."
  
  
  Sahip olduğum birkaç seçeneği düşününce aklım hızla çalışıyordu. Koşmak, bitişi yalnızca birkaç umutsuz dakika geciktirir. Silah olarak yalnızca bir taşla ve çaresiz bir elle ayakta durup savaşmak da aynı derecede yararsızdı. Eğitimli ve bıçaklı bir dövüşçüyle silahsız dövüşmek tam bir intihar olacaktır.
  
  
  O anda, biri hariç tüm seçenekleri değerlendirip reddettim ve o zaman bile şansın ağır bir şekilde aleyhime olacağını biliyordum. Küçük bir gerçeği hatırladım. Rehberim olma teklifini reddettiğimde Louis'in ne kadar çabuk öfkelendiğini hatırladım. Bahse girerim.
  
  
  "Senin gibi küçük bir serseri mi?" “Ona güldüm ve sesimdeki alaycılık uzanıp suratına bir tokat gibi çarptı. "Sadece arkadan ve karanlıkta - ve o zaman bile ıskaladın!"
  
  
  Louis ilerlemeyi bıraktı. Aramızda sekiz metreden fazla mesafe yoktu
  
  
  "Bunu yapamayacağımı mı düşünüyorsun?"
  
  
  "Gel ve dene!" Louis'in içinde tuttuğum taşı görebilmesi için sol elimi uzattım. Elimi bilinçli olarak çevirdim ve yere düşmesine izin verdim.
  
  
  "Bir erkek için silaha ihtiyacım olabilir," dedim, sesime olabildiğince küçümseme katarak. “Senin için...” yola tükürdüm.
  
  
  Louis hafifçe bana döndü. Farlar keskin siyah beyaz üçgenlerle yüzüne dokunuyor ve aydınlatıyordu. Ağzı kızgın bir ifadeyle büküldü.
  
  
  Yavaşça sol elimle tekrar kalça cebime uzandım ve bir mendil çıkardım. Onu kesik sağ kolumun etrafına sardım.
  
  
  "Karnını kesip açtığımda ne kullanacaksın?" Louis kıkırdadı.
  
  
  Vücudumdaki bütün sinirler gözlerimi Louis'in yumruğundaki bıçaktan ayırmamam için bana bağırmasına rağmen ona bakmadım. Tekrar sol elimle uzandım, parmaklarım cebime girip otel odamın anahtarına iliştirilmiş ağır pirinç levhayı sardım. Cebimden anahtarı ve plakayı çıkarırken bedenimi Luis'ten uzak tuttum.
  
  
  "Benimle yüz yüze gelmeye cesaretin yok." diye alay ettim ona. “Bu bıçağı elinden alabilirim, dört ayak üstüne çıkıp onu bir köpek gibi dilinizle yalamanızı sağlayabilirim! Buna bayılırsın değil mi küçük maladonada.
  
  
  "Böyle söyleme!" Louis öfkeden titreyerek hırladı.
  
  
  Onu tekrar ittim. “Malcredo, kızım! Senin gibi küçük pezevenkler umurumda değil! »
  
  
  Bilinçli olarak ona sırtımı döndüm ve ondan bir adım uzaklaştım. Louis öfkeyle çığlık attı ve peşimden koştu.
  
  
  İlk tırmalama sesiyle kenara koştum ve arkama döndüm. Louis'in bıçağı bana saldırdı ve bir saniye önce durduğum yerdeki havayı kesti.
  
  
  Saldırısının öfkeli salınımı onu tamamen açık bıraktı. Toplayabildiğim tüm güçle sol elimi salladım ve pirinç plakayı ve anahtarı yalnızca birkaç santim öteden doğrudan Louis'in yüzüne çarptım. Bakır levhanın ağır kenarı göz kapaklarına takıldı.
  
  
  Acıyla çığlık attı. Bir eli istemsizce kör gözlerine doğru kalktı, tökezlerken diğeri umutsuzca bir bıçak uzattı, sandaletleri yolun gevşek çakılları üzerinde kayıyordu. Tek dizinin üstüne çöktü, sol eli düşüşünü engellemek için uzandı, diğer eli hâlâ bıçağı tutuyordu.
  
  
  İleriye doğru uzun, vahşi bir adım attım, sağ bacağımın tüm gücüyle güçlü bir tekme attım - uyluk kasları, baldır kasları, sırt kasları - hepsi vücudumun tüm gücüyle patlayıcı bir şekilde yoğunlaşmıştı, ayak bileğim kilitli, ayak parmağım sertçe sivriydi. .
  
  
  Ve Louis umutsuzca kendini iterek ayağa kalktı ve çizmemin ucunun boğazının tam ortasına darbesiyle körü körüne sallandı.
  
  
  Ağzı açık kaldı. Bıçağı düştü. İki eli de boynuna gitti. Ayağa kalkmaya çabaladı, sendeledi, doğruldu, sonunda dizlerinin üzerinde durdu, sallandı, çömeldi, çığlığının çiğ hayvani sesi kırık bir gırtlak tarafından boğazında tıkandı.
  
  
  Louis bana döndü, farların sert parıltısı şişmiş gözlerini ve bitkin yüzünü aydınlatıyordu. Anahtarın ve plaketin yırtıp açtığı göz kapaklarından kan akıyordu. Ciğerlerine hava çekmeye çalışırken ağzı açılıp kapanıyordu. Göğsü muazzam ve nafile bir çabayla sarsılıyordu. Sonra bacakları kaydı ve titrek bir nefes alıp öne doğru düşerek yüzünü yoldaki çakıl taşlarına çarptı. Çamurdaki bir yengeç gibi debeleniyor, nefes almaya, ayağa kalkmaya çalışıyordu. Kaslı vücudu devasa bir son spazmla kavislendi ve sonra dondu.
  
  
  Uzun bir süre nefesimi tutarak onu dikkatle izledim. Daha sonra yanına gittim ve yanındaki bıçağı aldım. Bıçağın üzerindeki kanımı Louis'in gömleğine sildim, bıçağı sapına katlayıp cebime koydum. Otelin anahtarını buldum ve birkaç dakika aradıktan sonra, ilk öldürücü dürtüsünde elimden düşürdüğü .38 kalibrelik tabancayı buldum.
  
  
  Sonunda arabaya döndüm ve farları kapattım. Birisinin ortaya çıkmasının ne kadar süreceğini bilmiyordum. Ani karanlıkta kendimi bitkin ve yorgun hissettim ve kolum fena halde acımaya başladı ama gece bitmeden hâlâ yapacak bir işim vardı. Her şeyden önce Louis'in cesedini olduğu yerde bırakamazdım. Henüz keşfedilmesini istemedim.
  
  
  Arabanın bagajını açtım ve yorgunluğuma rağmen cesedini arabaya sürükledim ve kompartıman içerisine sürükledim, ardından kapağını çarptım.
  
  
  Yorgun bir şekilde ön koltuğa oturup arabayı çalıştırdım. Farları açıp Bickford'un evine doğru yola çıkmadan önce karanlıkta arabayı çevirdim.
  
  
  * * *
  
  
  Yarım saat sonra Bickford'un oturma odasında sabırla oturup iri adamın bilincinin yerine gelmesini bekledim. Elim bana cehennemi yaşattı, özellikle de Bickford'un hareketsiz bedenini arabadan eve taşımak zorunda kaldığımda ama acıya rağmen bunu başardım. Kesiği peroksitle temizleyip Bickford'un banyosundaki ecza dolabında bulduğum bandajlarla sıkıca sardım. Yara sığdı, tendonlar kesilmemişti ama artık uyuşukluk geçmişti ve ağrıyordu. Acıyı görmezden gelmeye çalıştım, parmaklarımı gerilmemeleri için eğittim. Zaman zaman tabancayı yaralı elime alıp dipçiği sıkıca sıktım. Bir süre sonra gerekirse sağ elimle de kullanabileceğime ikna oldum.
  
  
  Bickford hâlâ kayıptı. Ve karısı da. Doris muhtemelen sabahın geç saatlerine kadar uyuyacaktır. Bickford'un aklının başına gelmesini beklerken telefona gittim ve bilgiden ihtiyacım olan numarayı aldım. Polis karakolunu aradım ve hiçbir soruya cevap vermek istemediğim için hemen telefonu kapattım. Sandalyeye döndüm ve sabırla bekledim.
  
  
  Yaklaşık on beş dakika sonra Bickford uyandı. Kendini yere uzanmış ayakkabılarıma bakarken bulduğunda yüzündeki şaşkınlığı gördüm. Ağır bir şekilde güldü ve sırtüstü döndü. Eğildim ve ağzındaki bandı çıkardım. Ağzını tükürdü.
  
  
  "Orospu çocuğu" dedi boğuk bir sesle, "neden bana vurdun?"
  
  
  Soruyu görmezden geldim. "Garrett'ı aramanı istiyorum."
  
  
  Bickford bana baktı. "Ona ne söylemeliyim?" - ekşi bir şekilde sordu. “Neyi berbat ettim? Neden burada, elinde silahla evimde oturuyorsun ve onunla konuşmak istiyorsun?
  
  
  "Kesinlikle. En ince ayrıntısına kadar."
  
  
  Yanına diz çöktüm, cebimden Louis'in bıçağını çıkardım ve sapının yanındaki düğmeye bastım. Bıçak fırladı ve Bickford'un gözleri ani bir korkuyla irileşti. Kabaca söylemek gerekirse, onu yan çevirdim, bileklerini arkasından bağlayan bandı kestim ve ardından ayak bilekleri ve dizlerindeki bandı kestim.
  
  
  Parmaklarını esneterek yavaşça doğruldu. Dengesizce ayağa kalktı ve odanın içinde ağır ağır hareket etti. Bakışları Doris'in yattığı kanepeye takıldı.
  
  
  “Hâlâ uyuyor. Zaten kontrol ettim.
  
  
  Bickford, "İyi olsa iyi olur," diye homurdandı.
  
  
  Şu yorumu görmezden geldim: "Telefonu aç ve Garrett'a onu burada beklediğimi ve arkadaşı Carlos'u da yanına alması gerektiğini söyle."
  
  
  Bickford bana baktı ama telefona uzanıp aradı. Brian Garrett ve Carlos Ortega gelene kadar beklemekten başka seçeneğimiz yoktu.
  
  
  ON BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Doris hâlâ kanepede uyuyordu. Bickford, bir hayvan kadar beceriksiz, yorgunluk ve endişeden solgun bir halde onun yanına oturdu. Carlos sandalyelerden birine oturdu ve pantolonundaki kırışıklıkları bozmamak için bacaklarını dikkatlice önünde çaprazladı.
  
  
  Sağ kolumu dirseğimden bileğime kadar saran bandaja sessizce baktı. Madras ceketim yanımda yerde yatıyordu, sağ kolu yırtılmıştı. Hissettiğim acıya rağmen sağ elimdeki silah en ufak bir titreme belirtisi olmadan sabit duruyordu. Kötü bir şekilde yaralandığımı düşünmesine izin veremezdim. Brian Garrett diğer sandalyede öne doğru eğilerek oturuyordu, etli yüzü öfkeden kızarmıştı ve bana dik dik bakıyordu.
  
  
  "Bickford'un sana söylediklerinin doğru olduğunu bilesin," dedim. Dergi ve gazetelerle dolu sehpanın üzerine eğildim. Pazar günkü Mexico City News mükemmeldi. Gazetenin bir kısmını aldım. Altında beyaz tozla dolu bir kilogramlık plastik bir torba vardı.
  
  
  Carlos ve Garrett çantaya baktılar, gözleri dayanılmaz bir şekilde ona çevrilmişti. Sol elimle Louis'in bıçağını çıkardım ve hafifçe salladım.
  
  
  Carlos'un ifadesi değişmedi. Bıçağı tanıdıysa herhangi bir işaret vermedi, ancak şehirde buna benzer yüzlerce tane daha vardı ve bunlardan biri Jean-Paul'ün omurgasına derin bir şekilde gömülmüştü.
  
  
  Bıçağın ucunu çantaya sokup hafifçe yırttım. Tozun bir kısmı cam masanın üzerine yayıldı.
  
  
  "Kontrol etmek ister misin?"
  
  
  Carlos toza parmak ucuyla dokundu. Parmağının ucunu diline götürdü. Onayladı.
  
  
  Bıçağı tekrar uzattım ve kesiği genişlettim. Bıçağı tekrar cebine koydu, silahı hâlâ elinde tutuyordu. Daha sonra yırtık çantayı sol elime alıp Fransız kapılara doğru yürüdüm. Ayağımla kapılardan birini ittim. Kapı eşiğinde durup hâlâ onları izlerken, 38'lik Smith & Wesson doğrudan Carlos'a nişan almıştı, yırtık çantayı ters çevirdim, böylece beyaz toz geceye uçtu.
  
  
  Garrett ayağa fırladı ve patladı: "Aptal!" "Ne kadara mal olduğunu biliyor musun?"
  
  
  Carlos sakince, "Otur Brian," dedi. "Bu yüksek riskli bir oyun. Bu adam bize bu işe karışmayı göze alabileceğini gösteriyor."
  
  
  Brian tekrar sandalyesine çöktü. Etli elini ağarmış saçlarının arasında gezdirdi. "Lanet olsun sana" dedi bana öfkeyle. “Bizden ne istiyorsun?”
  
  
  “Tam olarak daha önce istediğim şeydi. Stocelli'yi rahat bırak. Benden uzak dur."
  
  
  "Veya?" - Carlos sakince sordu.
  
  
  "Seni öldüresiye döveceğim. Bunu size daha önce de anlatmıştım.
  
  
  “Çok geniş konuşuyorsunuz Bay Carter. Bunu yapabileceğine inanmıyorum."
  
  
  “Açık Fransız kapılarına bakıyordum. Şimdi dedim ki, “Bir dakika dışarı çık. Bir şeyi görmeni istiyorum.
  
  
  Bakıştılar. Carlos sanki ne demek istediğimi anlamadığını söyler gibi omuz silkti. Üçü de ayağa kalkıp terasa çıktılar.
  
  
  "İşte. Deniz üssüne bir bakın."
  
  
  Aniden ışıklar yandığında bir hareketlilik dalgası görebiliyorduk. Bir gemi düdüğünün derin, ısrarlı ötüşü, savaş istasyonlarının ısrarlı, gürültülü sesleri körfezin karşı tarafından bize ulaştı. Sadece birkaç dakika içinde iskeleden uzaklaşan ve dönerken kıç tarafında su çalkalayan bir korvetin soluk siluetini seçebildik. İleriye doğru ivme kazanmaya başladı. Korvet okyanusun dar girişine ulaştığında neredeyse yandan hızla ilerliyordu; beyaz serpintiler pruvada iki horoz kuyruğu oluşturuyordu.
  
  
  "Bütün bunlar ne anlama geliyor?" - Garrett'a sordu.
  
  
  Bickford'a, "Ona ne düşündüğünü söyle," dedim. Ay ışığında bile yüzündeki korkuyu görebiliyordum.
  
  
  "Ton balığı teknesinin peşinden gidiyorlar" diye tahminde bulundu.
  
  
  "Kesinlikle doğru."
  
  
  "Ama nasıl? Bunu nasıl bilebilirler?"
  
  
  "Onlara söyledim" dedim kısaca. "Şimdi içeri dönelim mi?"
  
  
  * * *
  
  
  Carlos, "Şunu açıklığa kavuşturayım," dedi. "Yüzbaşıya beş kilo eroin verip onu gönderdiniz mi?"
  
  
  Bickford acınası bir tavırla başını salladı. “Beni öldürürdü Carlos. Başka bir seçeneğim yoktu."
  
  
  Carlos bana döndü. "Sonra da deniz üssüne haber verdiniz mi?"
  
  
  "Dolaylı olarak. Polisi aradım. Sanırım önümüzdeki yarım saat içinde geminizi alacaklar."
  
  
  Carlos kendinden emin bir şekilde gülümsedi. "Kaptanımın, paketi denize düşürmeden polisin gemisine binmesine izin verecek kadar aptal olacağını mı sanıyorsunuz?"
  
  
  "Elbette hayır." diye onayladım. “Ama Bickford'la gemiden ayrılırken koyduğum diğer dört kiloyu bilmiyor. İkinci paketi bulacaklar çünkü onlara onu nerede arayacaklarını söyledim. İlki sadece bir tuzaktı."
  
  
  Carlos'un yüzü zeytin rengi bir maskeydi ve iki kısılmış gözü bana dönüktü.
  
  
  "Neden?"
  
  
  "Hala örgütünüzü yok edemeyeceğimi mi düşünüyorsunuz?"
  
  
  "Anlıyorum." Sandalyesinde geriye yaslandı. “Bize çok pahalıya mal oldunuz Bay Carter. Kaptanımız onu aldattığımızı düşünecek. O böyle düşünürken onu konuşmaktan alıkoymak zor olacaktır.
  
  
  "Bu ilk adım" dedim.
  
  
  Carlos yüksek sesle, "Sanırım onu tamamen yok etmemiz gerekecek," diye düşündü. "Konuşması riskini göze alamayız."
  
  
  “O büyük bir kayıp değil. Hasarın geri kalanını ekleyin."
  
  
  “Bir gemiyi de kaybettik. Demek istediğin bu mu? Bu doğru mu. Daha da kötüsü söylentiler yayılacak. Onun yerine birini bulmamız zor olacak.”
  
  
  "Şimdi anlıyorsun".
  
  
  
  
  "Ve bunun için - bir bakayım - dört ve beş kilo daha verdin, dokuz kilo artı bizi etkilemek için dramatik bir şekilde attığın on kilo eroinden mi?"
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  Carlos beni izlerken, "Bu çöpe atılacak çok para," dedi.
  
  
  "Buna değer."
  
  
  "Seni hafife aldık." Sesi hâlâ sakindi. Borsadaki dalgalanmaları tartışan iki iş adamı olabiliriz: "Bu konuda bir şeyler yapmalıyız."
  
  
  "Deneme. Bu zaten sana iki adama mal oldu.
  
  
  "İki?" Carlos tek kaşını kaldırdı. "Kaptan yalnız. Başka kim? "
  
  
  "Luis Aparicio."
  
  
  Bu sefer sözlerimin Carlos'u nasıl şaşırttığını görebiliyordum ama adam hemen kontrolünü yeniden ele geçirdi. Kolumdaki bandajı işaret ettim.
  
  
  “Neredeyse beni alıyordu. Ancak yeterince iyi değildi."
  
  
  "Louis nerede?"
  
  
  "Ölü."
  
  
  Carlos'un donmasını izledim; sanki duyduklarına inanmıyormuş gibi bana şüpheyle bakan gözleri dışında her şey.
  
  
  Sözlerimin üçü üzerinde yarattığı etkiyi dikkatle gözlemleyerek, "Bickford'un arabasının bagajında bulacaksın," dedim. Bickford neredeyse sandalyesinden fırlayacaktı. Carlos onu tutmak için elini uzatmak zorunda kaldı. Garrett'ın yüzü alacalı bir kırmızıya döndü. Carlos öne doğru eğildi ve ilk defa yüzünde saf nefreti gördüm.
  
  
  Carlos, "O benim yeğenimdi" dedi. Söylediklerimin farkına varmasıyla ağzından çıkan kelimeler uyuşmuştu.
  
  
  "O zaman onun cesedini gömmek senin için bir aile görevi olacak," dedim ve 38 kalibrelik bodur tabancanın doğrudan Carlos'un kafasına nişan alması için elimi hareket ettirdim. Carlos sandalyesine çöktü.
  
  
  Diye sordum. - Bana Jean-Paul Sevier'i sormuyor musun?
  
  
  Carlos başını salladı. “Buna ihtiyacım yok. Sorunuz bana Luis'in başarılı olduğunu söylüyor."
  
  
  "Yani Louis haklı mıydı?"
  
  
  "Ne demek istediğini anlamıyorum". Carlos kendini tekrar toparladı.
  
  
  “Jean-Paul'un yanlışlıkla öldürüldüğünü, hedefin ben olduğumu sanıyordum. Ama eğer Louis onu kasten öldürdüyse o zaman onun bir polis ajanı olduğunu biliyordun.
  
  
  Carlos yavaşça başını salladı. "Evet."
  
  
  "Nasıl buldun?"
  
  
  Carlos omuz silkti. “Geçmişte örgütümüze sızmaya yönelik birçok girişimde bulunuldu. Son zamanlarda çok dikkatli olmaya başladık. Dün Jean-Paul'ün söylediği kişi olduğundan iki kat emin olmak için Marsilya'daki dostlarımızı aradım. Biri hariç her şeyi kontrol ettiler. Jean-Paul Sevier gönderdikleri adamın tanımına uymadı. Ben de Luis'e bundan kurtulmasını söyledim."
  
  
  Sesi hâlâ kaygısızdı. Yüzü her zamanki sakinliğine geri döndü ve yüz hatları her zamanki yumuşaklığını kazandı.
  
  
  Carlos, "Uyuşmaya ulaştık, Sinyor Carter," dedi. "Görünüşe göre ikimiz de diğerimizin acımasız misillemesine maruz kalmadan hareket edemeyiz."
  
  
  "Bu yüzden?"
  
  
  "Bir saniye bekle Carlos!" Garrett itiraz etmek için devreye girdi. "Bu orospu çocuğuyla gideceğimizi mi söylüyorsun?"
  
  
  Garrett'ın öfkeli, gıdısı kırılmış yüzüne, burnundaki ince kırık damarlara, kalın çenesinde tıraş olurken kestiği kesiklere baktım. Bu düşünceyi bir kenara atarak sabırsızlığının kendisini yok edebilecek bir adam olduğunu anladım.
  
  
  Carlos omuz silkti. "Başka ne alternatifimiz var dostum?"
  
  
  "Lanet olsun! Bize iki adama ve bir gemiye mal oldu. Bu yaptığının yanına kalmasına izin mi vereceksin?"
  
  
  "Evet." Carlos konuşurken Garrett'a bakmadı. "Bu noktada yapabileceğimiz başka bir şey yok."
  
  
  "Daha sonra benim için ne planladın?" - Düşündüm. Carlos'un elinde olsa yaşamama izin vermeyeceğinden emindim, onun için çok tehlikeliydim. Carlos'un şimdilik benimle geleceğini biliyordum çünkü başka seçeneği yoktu. Sorun bunun ne kadar süreceğiydi?
  
  
  Uyandım. "Sanırım Stocelli'yi geride bırakmayı kabul ettin?"
  
  
  Carlos başını salladı. "Ona bizden güvende olduğunu söyleyebilirsin."
  
  
  "Ya ben de?"
  
  
  Carlos tekrar başını salladı. “Örgütümüzü sizin neden olduğunuz zararlardan korumak için her türlü çabayı göstereceğiz. Hayatta kalmak önce gelir Senyor Carter.
  
  
  Yavaş yavaş Fransız kapılarına doğru ilerledim. Kapıda durup dedim ki: “Bugün bir hata yaptın. Sana pahalı olacağını söylemiştim. Bir daha beni takip etme. Bu başka bir hata olurdu."
  
  
  "Hatalarımızdan faydalanıyoruz" Gözlerini benden ayırmadı. "Bir dahaki sefere bu kadar aptal olmayacağımızdan emin olabilirsiniz."
  
  
  Bu açıklama iki şekilde ele alınabilir. Bir dahaki sefere benim peşimden birini gönderdiğinde daha dikkatli olacağından emin olduğumu sanıyordum.
  
  
  "Louis'i hatırla," diye uyardım onu. “Eğer hayatıma bir kez daha kastedilirse, bunu gönderen kişinin, yani sizin peşine düşeceğim! Entiende, Sinyor Ortega?
  
  
  "Ben çok iyi anlıyorum."
  
  
  Hızla döndüm ve üçünü oturma odasında bırakarak Fransız kapılardan dışarı çıktım: Carlos derin bir koltukta oturuyordu, yüzünün pürüzsüzlüğü, benim gidişimi izlerken duygularını gizleyen gizemli bir maskeydi; Gri yüzlü hırçın Bickford, kanepede uyuyan karısının yanında oturuyor; ve Brian Garrett, halının üzerindeki beyaz toz tozuna ve onu düşürdüğüm kapı eşiğinin yanında yerde duran boş, yırtık plastik torbaya öfkeyle bakıyor.
  
  
  
  
  Güverteyi geçtim ve bacaklarımı dekoratif beton blok korkuluğun üzerinden avludaki çimlere doğru salladım. Sonra karanlığın içinde saklanarak arkama döndüm ve terasın yanındaki açık pencerenin önünde durdum, sırtım evin duvarına dayalıydı, elimde bir tabanca vardı ve beni takip edecekler mi diye bekledim.
  
  
  Başımı çevirdiğimde onları oturma odasında gördüm. Hiçbiri hareket etmedi.
  
  
  Birkaç dakika sonra Brian Garrett gelip plastik bir torba eroin aldı.
  
  
  “On kilo! On kiloyu bir kuruş bile değeri yokmuş gibi çöpe atmak için hangi cehenneme koydu?
  
  
  "Sen bir aptalsın!" Carlos kelimeleri tükürdü. Garrett onunla yüzleşmek için döndü. “Eroini unut. Carter'ı istiyorum. Onun ölmesini istiyorum! Bize ne yaptığını anlamıyor musun?
  
  
  ONİKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Varlığımın reklamını yapmak istemediğim için otele servis girişinden girdim. Odama gitmek yerine servis asansörüne binip dokuzuncu kata çıktım.
  
  
  903 numaralı oda koridorun sonundaydı. Ben saatime baktım. Sabah saat üç buçukta, ama kapı ile pencere pervazının arasındaki boşluktan küçük bir ışık şeridi sızıyordu. Dietrich'in neden bu kadar geç kalktığını merak ediyorum. Metal sondayı dikkatlice kilide soktu ve ince plastik kartı mandalın üzerindeki kapıya bastırdı.
  
  
  Deklanşör geri döndü ve yalnızca hafif bir tıklama sesi duyuldu. Bekledim, dinledim ve kapının diğer tarafından hâlâ ses gelmeyince, kalkık burunlu 38'lik Smith & Wesson'umu çıkardım ve sessizce kapıyı ittim.
  
  
  Oturma odasına girdim. Yatak odalarından birinde gürültü duydum. Hemen kapıda uzun boylu, gri saçlı bir adam belirdi. İnce ve kemikli, uzun, kemikli yüzü ve sert vakarıyla peygamber devesi kadar narin görünüyordu. Tam bir şaşkınlıkla durdu,
  
  
  "Burada ne halt ediyorsun?" - emredici bir şekilde talep etti. "Silahını bırak!"
  
  
  "Sen Herbert Dietrich misin?"
  
  
  “Evet, ben Dietrich'im. Bu nedir? Soygun? "
  
  
  "Benim adım Paul Stefans," dedim, "ve sanırım artık konuşmamızın zamanı geldi, Bay Dietrich."
  
  
  Tanıyışı gözlerinde parladı. "Sen Stocelli'nin adamısın!" - dedi suçlayarak.
  
  
  Başımı salladım. "Sizce neden Stocelli'yle ilişkim var?"
  
  
  "Geldiğiniz gece sabah saat üçte onunla gizli bir toplantı yaptığınız söylendi."
  
  
  İç çektim. Görünüşe göre oteldeki herkes bu gece yarısı ziyaretinden haberdardı.
  
  
  “Ben bir Stocelli adamı değilim. Alexander Gregorius için çalışıyorum. Beni buraya bir iş meselesi hakkında Stocelli ile ilgilenmem için gönderdi.”
  
  
  Dietrich'in ona az önce söylediğim şeyin farkına varması biraz zaman aldı.
  
  
  Şöyle haykırdı: "Aman Tanrım!" "Az önce çok kötü bir şey yaptım. Ve bunu düzeltmek için artık çok geç! "
  
  
  Diye sordum. - “Odamda beş kilo eroin mi demek istiyorsun?”
  
  
  Dietrich başını salladı ve ihtiyacım olan onay buydu. Stocelli'nin ortaklarını kuranın kendisi olduğunu ve aynısını Stocelli ile bana da yapmaya çalıştığını itiraf etti.
  
  
  "Kurtuldum" dedim ona.
  
  
  Dietrich başını salladı. "Daha da fazlası. Odanıza siyah kumaştan yapılmış bir çantayla bir komi gönderdim. İçinde neredeyse otuz kilo eroin vardı."
  
  
  "Polise haber verdiniz mi?"
  
  
  Dietrich yavaşça başını salladı. "Hazırlanıyordum... kapının açıldığını duydum."
  
  
  Tepkisini izleyerek, "Polis beni bu konuda rahatsız etmeyecek," dedim.
  
  
  Sesinde bir korku tınısı vardı.
  
  
  “Siz kimsiniz Bay Stephans? Sen nasıl bir insansın ki, Stocelli gibi bir canavarla uğraşmak için tek başına gönderildin? Polis seni rahatsız etmiyor. Odanda seni hayatının geri kalanında parmaklıkların ardına atmaya yetecek kadar eroinin olması seni hiç rahatsız etmiyor. Sabah neredeyse dörtte elinizde silahla bir otel odasına daldınız. Sen de kimsin? »
  
  
  "Sana zarar vermeyecek biri," diye ona güvence verdim. Kırılmanın eşiğinde olduğunu gördüm. "Senden tek istediğim biraz bilgi."
  
  
  Dietrich tereddüt etti. Sonunda nefes verdi. "Tamam hadi gidelim."
  
  
  “Şu anda dağıttığınız yüz kırk kilogramdan fazla eroin saydım. Piyasa değeri yirmi sekiz ila otuz iki milyon dolar arasındadır. Senin gibi bir adamın eline nasıl bu kadar çok eroin geçebilir? Stocelli bile tüm bağlantılarıyla bunu yapamaz. Bunu nereden çıkardın? "
  
  
  Dietrich yüzünde inatçı bir ifadeyle bana arkasını döndü.
  
  
  "Size söylemeyeceğim tek şey bu Bay Stephans."
  
  
  "Bence söylemelisin."
  
  
  Arkamızdan bir kadın sesi geldi.
  
  
  Arkamı döndüm. Üzerinde hafif şeffaf bir sabahlık giymiş halde başka bir yatak odasının kapısında duruyordu. Altında diz boyu kısa bir naylon gecelik giyiyordu. Uzun düz sarı saçları neredeyse beline kadar uzanıyordu. Yirmili yaşlarının ortasındaydı, yüzü Dietrich'in uzun hatlarının daha yumuşak, daha kadınsı bir versiyonuydu. Geniş alnının altında bronzlaşmış yüzü, neredeyse çok ince görünen ince, uzun bir burunla bölünmüştü. Gözleri babasınınkiler kadar yumuşaktı.
  
  
  Çene, yanağın ve çenenin geniş kıvrımlarının hassas bir birleşimiydi.
  
  
  "Ben Susan Dietrich'im. Babama söylediklerini duydum. Sizden özür dilerim. Benim hatamdı. Senin hakkında bilgi vermesi için haberciye rüşvet veren bendim. Geçen gün Stocelli'nin çatı katından çıkarken görüldüğünü söyledi. Bu yüzden senin onun paralı askeri olduğunu düşündük.
  
  
  Oturma odasına girdi ve babasının yanında durup ona sarıldı.
  
  
  "Sanırım sana bir şey söylemenin zamanı geldi. Yıllarca seni parçaladı. Durman gerek. Çok derine gidiyorsun.
  
  
  Dietrich başını salladı. "Durmayacağım Susan. Duramıyorum! Ta ki her birine kadar...
  
  
  Susan parmaklarını onun dudaklarına götürdü. - "Lütfen?"
  
  
  Dietrich elini çekti. "Ona söylemeyeceğim" dedi meydan okurcasına, sesi neredeyse fanatikti. “Polise anlatacak ve hepsi yanına kalacak. Bunların her biri! Anlamıyor musun? Bütün çabalarım, bunca yıl boşa gidecek."
  
  
  “Hayır” dedim, “açıkçası tuzağa düşürdüğünüz insanlar ya da hapishanelerde ne kadar çürüdükleri umurumda değil. Tek bilmek istediğim bu kadar eroini nereden aldığın.
  
  
  Dietrich ince, solgun yüzünü bana doğru kaldırdı. Acının derinlerine kazınmış çizgilerini görebiliyordum. Yalnızca yıllar süren ıstırap, yaşlı adamın gözlerine acı dolu bir bakış getirebilirdi. Bana dikkatle baktı ve sesinde hiçbir ifade olmadan basitçe şöyle dedi: "Bunu halledebilirim, Bay Stefans."
  
  
  * * *
  
  
  Dietrich bana hikayesini anlatırken Susan'ın elini iki eliyle sıkıca tuttu.
  
  
  “Başka bir kızım daha vardı, Bay Stephans. Adı Alice'ti. Dört yıl önce, New York City'deki iğrenç, pis bir otel odasında aşırı dozda eroinden ölü bulundu. O zamanlar on sekiz yaşında bile değildi. Ölümünden bir yıl önce fahişeydi. Polisin bana söylediğine göre, bağımlılığının bedelini ödemek için çaresizce paraya ihtiyacı olduğu için ona birkaç dolar bile ödeyebilecek herkesi işe almıştı. Eroin olmadan yaşayamazdı. Sonunda bu yüzden öldü.
  
  
  "İntikam yemini ettim. İnanan insanları, bunu mümkün kılanları, en tepedekileri bulacağıma söz verdim! Polisin dokunamadığı büyük insanlar çünkü olaylarla asla kendileri ilgilenmiyorlar. Stocelli, Torregrossa, Vignale, Gambetta, Klein ve Webber gibi insanlar. Bütün iğrenç grup! Özellikle bunları işleyenler. Michaud, Berthier ve Dupre gibi adamlar.
  
  
  “Hakkımda bir şey biliyorsanız, kimyager olduğumu da bilirsiniz. Yakın zamanda intikam almanın bir yolunu buldum. Onları kelimenin tam anlamıyla kendi kirli akıntılarına gömmenin bir yolunu buldum! »
  
  
  Durdu, gözleri ruhunun derinliklerinden gelen ışıkla parlıyordu.
  
  
  "Sentetik eroin yapmanın bir yolunu buldum."
  
  
  Dietrich yüzümdeki ifadeyi gördü.
  
  
  - Bana inanmıyorsunuz Bay Stefans. Ama gerçek bu. Aslında yüzde doksan birin üzerinde saflığa sahip eroin hidroklorür üretmenin bir yöntemini keşfettim." Ayağa kalktı. "Benimle gel."
  
  
  Onu mutfağa kadar takip ettim.
  
  
  Dietrich ışığı açıp gösterdi. "Kendine bir bak."
  
  
  Tezgahın üzerinde cam imbiklerden ve cam tüplerden oluşan basit bir sistem vardı. Çoğu bana mantıklı gelmedi ama ben kimyager değilim
  
  
  "Doğru," dedi Susan ve Denver'ın bana Telecopier aracılığıyla gönderdiği raporun ikinci sayfasında Dietrich Chemical Inc. ile ilgili anahtar ifadenin olduğunu hatırladım. “araştırma ve geliştirme” idi. Yaşlı adam gerçekten sentetik olarak eroin üretmenin bir yolunu buldu mu?
  
  
  Dietrich neredeyse gururla, "Evet Bay Stephans," dedi, "sentetik eroin. Pek çok keşif gibi, ilacı sentezlemek için neredeyse bir tekniğe rastladım, ancak bunu mükemmelleştirmem uzun zaman aldı. Ve sonra," Dietrich tezgaha uzanıp kahverengi plastik bir litrelik şişeyi alıp havaya kaldırdı, "sonra sentetik maddenin nasıl konsantre edileceğini keşfettim. Bu şişe konsantre sentetik eroin içeriyor. Sanırım bunu, bir damlası bir çay kaşığı şekere eşit olan konsantre sıvı sakarin ile karşılaştırmak iyi bir benzetme olacaktır. Hatta daha da yoğunlaşmış durumda. Ben bunu galon başına yarım ons olacak şekilde sade musluk suyuyla seyreltiyorum."
  
  
  Bundan şüphelenmiş olmalıyım çünkü Dietrich elimi yakaladı. “Bana inanmalısınız Bay Stephans. Bunu kendin test ettin, değil mi? "
  
  
  Bilmiyordum ama Carlos Ortega'nın uzanıp işaret parmağıyla toza dokunduğunu, diline dokunduğunu ve sonra başını sallayarak bunun gerçekten eroin olduğunu kabul ettiğini hatırladım.
  
  
  "Nasıl çalışır?" Diye sordum.
  
  
  "Formülü asla açıklamayacağımı biliyorsun."
  
  
  "Sana bunu sormadım. Bundan kristal toz elde etmeyi anlamıyorum," şişeyi işaret ettim, "ve sade sudan."
  
  
  Dietrich içini çekti. "Çok basit. Konsantrenin suyu kristalleştirme özelliği var. Tıpkı soğuğun yağmuru kristal sudan başka bir şey olmayan kar tanelerine dönüştürmesi gibi. Bir galon su yaklaşık üç kilo ağırlığındadır. Bu şişede neredeyse iki yüz tane yapmaya yetecek kadar konsantre var. Gerçek eroin hidroklorürden ayırt edilemeyen kilogram sentetik eroin. Dünyada en ufak bir fark olduğunu söyleyebilecek hiçbir kimyasal test yok. Ve bunu pound başına sadece birkaç dolara yapabilirim.
  
  
  O bilmese de ben kesinlikle biliyordum. Dietrich'in az önce söylediklerinin sonuçları çok büyüktü. Düşünceler bir tayfunun enkazı gibi dönüyordu. Dietrich'in ne dediğini bilmediğine inanamadım.
  
  
  Dietrich sanki içindeki enerjinin kelimelerden başka bir rahatlama bulması gerekiyormuş gibi ileri geri yürürken oturma odasına döndük. Kafamdaki düşünceleri anlamak istediğim için sustum.
  
  
  "Bunu her yerde yapabilirim. Odana yerleştirmeye çalıştığım eroin mi? Meksika'ya bu kadar çok eroin getirdiğimi mi sanıyordun? Onu taşımak zorunda değildim. Bunu Fransa'da onu Fransızların üzerine koyduğumda yaptığım kadar kolay bir şekilde burada da yapabilirim. New York'ta yaptım. Bunu Miami'de yaptım."
  
  
  Susan kanepeye oturdu. Dietrich'in oturma odasının sınırları içinde ileri geri dolaşmasını izledim ve bu adamın tamamen aklı başında olmadığını biliyordum.
  
  
  Dikkatini çektim. - "Bay Dietrich."
  
  
  "Evet?"
  
  
  “Daha önce bana keşfinin ne anlama geldiğini bilip bilmediğimi sormuştun? Sen?"
  
  
  Dietrich şaşkın bir halde bana döndü.
  
  
  “Keşfinizin yok etmeye çalıştığınız insanlar için ne kadar değerli olduğunu biliyor musunuz? Artık Amerika Birleşik Devletleri'ne uyuşturucu getirerek ne gibi riskler aldıklarını biliyor musunuz? Veya bunun için kaç milyon dolar nakit ödemeleri gerekiyor? Bunu yalnızca tek bir nedenden dolayı yapıyorlar. Harika kâr. Yılda yüz milyonlarca. Artık Amerika'ya uyuşturucu kaçakçılığı riskini ortadan kaldıracak ve aynı zamanda onlara hayal edebileceklerinden daha fazla kar getirecek bir yol buldunuz. Formülünüzün onlar için ne kadar değerli olduğunu bilmiyor musunuz? "
  
  
  Dietrich inanamayarak bana baktı.
  
  
  "Bu insanlardan sizin formülünüzü almak için bir düzine cinayet işlemeyecek tek bir kişi bile yok. Ya da sen, bu konuda.
  
  
  Neredeyse yarı yolda durdu, yüzünde ani bir korku ifadesi vardı.
  
  
  "Ben... ben asla... bunu hiç düşünmedim," diye mırıldandı.
  
  
  "Lanet olsun, bir düşün!" Sonunda ona ulaştım. Söyleyecek başka bir şey yok.
  
  
  Yaşlı adam kanepeye doğru yürüyüp kızının yanına oturdu ve elleriyle yüzünü kapattı. Susan onu rahatlatmak için kolunu adamın ince omuzlarına doladı. Odanın öbür ucundan soluk gri gözleriyle bana baktı.
  
  
  "Bize yardım eder misiniz Bay Stephans?"
  
  
  "Şimdi yapabileceğin en iyi şey evine gitmek ve çeneni kapalı tutmak. Asla kimseye tek kelime etme."
  
  
  "Bize yardım edecek başka kimsemiz yok" dedi. "Lütfen?"
  
  
  İntikam ağına yakalanmış baba ve kıza baktım. Görevim Gregorius'a karşıydı ve ona yardım etmek için Stocelli'ye, onu Komisyon önünde temize çıkaracağına dair sözümü tutmam gerekiyordu. Tek yapmam gereken bu ikisini ona teslim etmekti ama Dietrich'in eline düşerse Stocelli'nin ne yapacağı düşüncesi iğrençti. Ve Dietrich'i Stocelli'ye verirsem, bu ona Dietrich'in formülünü vermekle aynı şey olur. Bir yıl içinde Stocelli, Amerika'daki tüm uyuşturucu kaçakçılığını kontrol altına alacak. Hiçbir büyük operatör bununla rekabet edemez. Amerika Birleşik Devletleri'ne eroin kaçakçılığı riskinin ortadan kalkması ve düşük üretim maliyetleri nedeniyle elde edilen inanılmaz karlarla birlikte, Stocelli'nin ülkedeki her şehirdeki her uyuşturucu satıcısına tedarik sağlamasının zamanı gelmedi. Onu durduracak hiçbir şey yok. Dietrich'i Stocelli'ye teslim etmek ülkeye veba getirmek gibi olurdu.
  
  
  Dietrich'in formülünü Stocelli'den uzak tutmam gerektiğini biliyordum. Ve bu konu yaşlı adamın zihninde kilitli olduğu için ikisini Meksika'dan çıkarmak zorunda kaldım.
  
  
  "Tamam" dedim. “Ama sana söylediklerimi tam olarak yapmak zorundasın.”
  
  
  "Yapacağız."
  
  
  "Orada ne kadar eroin var?" - Dietrich'e sordum.
  
  
  Dietrich başını kaldırıp baktı. "Neredeyse kırk kilogram kristal formda."
  
  
  "Ondan kurtulmak. Ve ayrıca pişirdiğin her şeyden. Tüm cam eşyalardan kurtulun. Hizmetçi ya da komi tarafından görülme riskini göze alamazsınız. Bu alanı iyice temizleyin."
  
  
  "Başka bir şey?"
  
  
  "Evet. Yarın ilk uçakla Amerika'ya dönüş biletinizi ayarlamanızı istiyorum."
  
  
  "Ve daha sonra?"
  
  
  "Henüz değil. Yapabileceğin tek şey bu.
  
  
  Aniden kendimi bitkin hissettim. Kolum donuk, zonklayan bir acıyla ağrıyordu. Dinlenmeye ve uykuya ihtiyacım vardı.
  
  
  "Peki ya Stocelli?" - diye sordu Dietrich, gözlerindeki fanatik ateş yeniden parlayarak. "Peki ya ona? Cezasız mı kurtulacak? Bu, cezalandırılmayacağı anlamına mı geliyor?
  
  
  “Hey, Stocelli'yle ben ilgileneceğim. Sana söz veriyorum.
  
  
  "Sana güvenebilir miyim?"
  
  
  "İnanmak zorundasın."
  
  
  Ayağa kalktım ve onlara yorgun olduğumu ve gideceğimi söyledim ve kapıyı dikkatlice arkamdan kapatarak dışarı çıktım. Ben gittiğimde ikimiz de bir şey söylemedik. Söyleyecek başka bir şey yoktu.
  
  
  * * *
  
  
  Dietrich ve kızından ayrıldığımda saat sabahın dördünü çoktan geçiyordu ama uyumadan önce hâlâ yapmam gereken son bir işim vardı. Cep boyutunda ve biraz daha büyük olan kayıt cihazlarını almak için odama geri döndüm.
  
  
  
  Daha büyük olan kaydedici, yüksek hızlı oynatma özelliğiyle donatılmıştı. Bir saatlik kaseti otuz saniyeden daha kısa bir sürede oynatabiliyordu. Onu dinleyen herkes için çıkardığı ses, tiz bir ulumadan başka bir şey değildi.
  
  
  Her iki arabayla da terk edilmiş lobiye inip telefon kulübelerinden birine yerleştim. Mikrofona konuşuyormuş gibi yaparak, faaliyetlerimin raporunu küçük bir cep kayıt cihazına yazdırdım. Luis Aparicio'nun öldürülmesi dışında yaşanan neredeyse her olayı anlattım. Konuşmayı bitirmem neredeyse on beş dakikamı aldı.
  
  
  Daha sonra Denver'ı aradım.
  
  
  Denver çizgiye doğru yürürken, "Yorgun görünüyorsun," dedi.
  
  
  "Evet," dedim iğneleyici bir tavırla, "o halde bu işi bitirelim, tamam mı?"
  
  
  "Şu anda kaydediyorum."
  
  
  "Yüksek hız" dedim yorgun bir şekilde. "Bütün gece çalışmayalım."
  
  
  "Anlaşıldı. Almaya hazırım."
  
  
  "Tamam bu kişisel bir durum. Yalnızca Gregorius'a çoğaltmak için. Tekrarlıyorum - yalnızca Gregorius için.
  
  
  Teyp kasetini yüksek hızlı oynatıcıya yerleştirdim ve telefonun mikrofonuna bastırdım. Oynat tuşuna bastım ve makine uzaktaki bir testerenin tiz çığlığı gibi çığlık attı. Ses yedi veya sekiz saniye sürdü, sonra aniden kesildi.
  
  
  Telefonu kulağıma götürüp "Randevu nasıldı?" diye sordum.
  
  
  Denver, "Enstrümanlar her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor" diye itiraf etti.
  
  
  "Tamam" dedim. "Bu kasetin Gregorius'a teslim edildikten hemen sonra imha edilmesini istiyorum."
  
  
  "Yapacağım. Başka bir şey var mı?"
  
  
  "Hayır, sanırım şimdilik bu kadar."
  
  
  Telefonu kapattım. Standdan ayrılmadan önce orijinal bandı geri sardım, mikrofonu sessize aldım ve bant tamamen silinene kadar yüksek hızlı bant makinesinde "kayıt" modunda çalıştırdım.
  
  
  Odama döndüğümde, yaklaşan şafağın parıltısını önlemek için perdeleri çekmek zorunda kaldım. Soyundum, yattım ve uzun süre orada yatıp düşündüm, çünkü düşüncelerim Gregorius'a gönderdiğim mesajın son kısmına odaklanmıştı:
  
  
  "Dietrich'in keşfettiği şey o kadar tehlikeli ki ona güvenilemiyor. Adam son derece nevrotik ve dengesizdir. Eğer sentetik eroin formülü yanlış ellere geçerse sonuçlarını düşünmek bile istemem. Objektif olarak, mümkün olan en kısa sürede ortadan kaldırılmasını tavsiye ederim."
  
  
  ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Histerik ve korkmuş bir Susan kapımı çılgınca çalarak beni uyandırdığında akşam geç saatlere kadar uyudum.
  
  
  Yataktan kalktım ve tereddütle kapıyı açtım. Susan yalnızca bikini ve transparan bir plaj ceketi giyiyordu. Uzun sarı saçları göğsünden aşağıya doğru dökülüyordu.
  
  
  Çığlık attı. "Babam gitti!"
  
  
  Korku yüzünde soluk bir gölgeyle yazılmıştı. Gözleri zar zor kontrol edebildiği, dikkati dağılmış boş bir şok bakışına dönüştü.
  
  
  Sonunda onu sakinleştirdiğimde pantolon, gömlek ve sandaletler giydim. Odasına çıktık.
  
  
  Dietrich Süitinin oturma odasına baktım. Bu bir bozgundu. Lambalar devrilmişti ve sehpa yan yatmıştı. Küllüklerden yere sigara izmaritleri saçılmıştı.
  
  
  Mutfağa döndüm. Tamamen boştu. Birkaç saat önce orada gördüğüm imbiklerden, tüplerden ve diğer laboratuvar ekipmanlarından geriye hiçbir şey kalmamıştı.
  
  
  "Orada!" - dedi Susan. "Ona bak!"
  
  
  "Bana ne olduğunu anlat."
  
  
  Kendini sakinleştirmek için derin bir nefes aldı. "Bu sabah on buçuk civarında uyandım. Babam hâlâ uyuyordu. Sen gittikten hemen sonra yattık ama o kadar endişelendi ki ona uyku hapı içirdim. Uyanır uyanmaz havayollarını aradım ve öğleden sonra ayrılmamız için yer ayırttım. Bu, rezervasyon yapabildiğim en erken uçuştu. Sonra bir fincan kahve içtim. O sırada saat on bir olmuştu. Daha uzun süre güneşlenmek istedim ve babamın mümkün olduğu kadar uzun süre uyumasına izin vermemin daha iyi olacağını düşünmedim, bu yüzden havuza indim. Birkaç dakika önce oradaydım. Eşyalarımı toplamak için geri döndüm ve bunu buldum! "Elini umutsuzca salladı.
  
  
  "Burada bir not falan buldun mu?"
  
  
  O, başını salladı. - "Hiçbir şey! Görünüşe bakılırsa babam uyanmış ve giyinmiş. Kendine kahvaltı hazırlamış olmalı. Bulaşıklar hâlâ terastaki masada. Sahip olduğu tek şey meyve suyu, kahve ve yumurtaydı" .
  
  
  Mutfağa baktım. - Burayı temizlemiş mi?
  
  
  "Bilmiyorum. Dün gece yapmadı. Çok yorgundu. Bu sabah yapacağını söyledi."
  
  
  "Laboratuvar ekipmanıyla ne yapacaktı?"
  
  
  “Bana onu parçalayacağını ve parçalarını çöpe atacağını söyledi.”
  
  
  "Ve o?"
  
  
  Susan çöp kutusunun kapağını kaldırdı. "HAYIR. Burada bulaşık yok.
  
  
  “Bana kırk kilo daha eroin yaptığını söyledi. Onu nerede sakladı? "
  
  
  "Lavabonun üstündeki dolapta."
  
  
  "Orada mı?"
  
  
  Rafların boş olduğunu görebilmem için dolabın kapaklarını açtı. Şaşkın yüzünü bana çevirdi.
  
  
  "Onu terk mi etti?"
  
  
  O, başını salladı. "Bilmiyorum. Sanmıyorum. Dün gece yatmak dışında hiçbir şey yapmadı.
  
  
  “Peki ya konsantre olmak?
  
  
  Susan tekrar mutfağa baktı. Çöp konteynerinin kapağını kaldırdı. "İşte" dedi kullanılmış kağıt havluları alırken. Plastik şişeyi aldı. "Bu boş."
  
  
  - En azından Tanrıya şükür.
  
  
  Oturma odasına döndüm.
  
  
  “Diğer oyununu mu oynuyor?” - Susan'a sordum. "Stocelli'nin peşine mi düştü?"
  
  
  "Tanrım!" dehşet içinde haykırdı: "Bunu hiç düşünmemiştim!"
  
  
  “Ona katillerle oynadığını söyledim! Ne yaptı o? "
  
  
  Susan sessizce başını salladı. Gözyaşları gözlerini doldurdu. Aniden kollarıma koştu. Uzun sarı saçları sırtından aşağıya doğru akıyordu. Yanımdaki neredeyse çıplak vücudunun sıcaklığını hissettim, küçük, sıkı göğüsleri göğsüme baskı yapıyordu.
  
  
  Göğsümü kokladı ve elimle çenesini tutarak yüzünü bana doğru çevirdim. Gözlerini kapattı, dudaklarını benimkilere bastırdı ve ağzını açtı.
  
  
  Bir süre sonra ağzını geri çekti ama sadece bir santim kadardı.
  
  
  "Aman Tanrım," diye fısıldadı, "unut beni!" Artık dayanamıyorum Lütfen, lütfen... unuttur beni! "
  
  
  Ve ben yaptım. Oturma odasındaki enkazda. Pencerelerden süzülen ışık ışınlarında. Bir şekilde kıyafetlerimizi çıkarıp birbirimize sarıldık ve hem unutkanlığı bulduk, hem de kendi gerginliğimizi attık.
  
  
  Göğüsleri avuçlarıma sanki kendi şekillerine göre şekillendirilmiş gibi oturuyordu. Kalçaları yayıldı ve etrafıma sarıldı. Alay etmek yok. Birbirleriyle ani şiddetli bir kavgadan başka bir şey değil. Benim onu aldığım kadar o da beni aldı.
  
  
  Ve sonunda, terden sırılsıklam, terden kaygan, şiddetli bir cinsel enerji dalgasıyla kollarımda patladı, tırnakları sırtıma battı, dişleri omzuma saplandı ve inlemeleri odayı doldurdu.
  
  
  Telefon çaldığında yorgun ama doymuş bir halde yeni ayrılmıştık.
  
  
  Birbirimize baktık.
  
  
  "Bana cevap ver." dedi yorgun bir şekilde.
  
  
  Odanın karşısındaki pencerenin yanındaki masaya doğru yürüdüm. "Merhaba?"
  
  
  Bir erkek sesi keskin bir şekilde, "Senin adına sevindim Carter," dedi. “Senor Dietrich'in hayatı sizin ellerinizde. Çıktığın bayan bu gece seninle buluşacak. Sekiz saat. Daha önce onunla akşam yemeği yediğin yer. Ayrıca polis tarafından takip edilmediğinizden emin olun.
  
  
  Telefon kulağıma sıkıştı ama önce Carlos Ortega'nın sesini tanıdım; yumuşak, kibar, çekingen ve en ufak bir duygu ya da drama içermeyen sesini.
  
  
  Telefonu kapattım.
  
  
  "Kimdi o?" - Susan'a sordu.
  
  
  "Yanlış numara." dedim ve ona döndüm.
  
  
  * * *
  
  
  Günü hoş bir şehvet içinde geçirdik. Susan sanki dünyadan saklanmaya çalışıyormuş gibi içime girdi. Yatak odasına girdik, perdeleri indirdik, ışığı ve şerefi engelledik. Ve seviştik.
  
  
  Daha sonra, çok daha sonra, üstünü değiştirmek için odama gitmek üzere onu bıraktım.
  
  
  "Burada kalmanı istiyorum." dedim ona. “Odadan ayrılmayın. Kapıyı açma. Hiç kimse, istisna yok. Anladın?"
  
  
  Bana gülümsedi. "Bulacaksın değil mi?" - diye sordu ama bu bir sorudan çok bir ifadeydi. "Babam iyileşecek, değil mi?"
  
  
  Ona cevap vermedim. Aralarında yürüdüğüm adamların korkunç zulmünü ya da başka bir adamın acısına karşı duyarsız kayıtsızlıklarını ona anlamanın hiçbir yolu olmadığını biliyordum.
  
  
  Eldivenli yumruğunuza bir zincir doladığınız ve kemiklerin kuru çıtırtısını duyana kadar bir adamın kaburgalarına defalarca yumruk attığınız ve onun kendi kanını kusmaya başlamasını kayıtsızca izlediğiniz bir dünyayı ona nasıl açıklayabilirdim? ? Yoksa ellerini tahtaya koyup levyeyle eklemlerini mi kırdı? Ve yırtılan boğazından çıkan hayvani acı çığlıklarına aldırış etmedi, vücudunun gevşek kaslara ve yırtık dokuya dönüşmesine neden olan ezici spazmlara aldırış etmedi.
  
  
  Carlos Ortega, Stocelli ya da Luis Aparicio gibi erkekleri anlamasını nasıl sağlayabilirdim? Ya da ben bu konuda.
  
  
  Susan'ın şu andaki ruh hali göz önüne alındığında hiçbir şey söylememek daha iyiydi. O Consuela Delgardo değildi.
  
  
  Onu yanağından öptüm ve odayı arkamdan kilitleyerek çıktım.
  
  
  * * *
  
  
  Kendi odamda, Herbert Dietrich'in bana otuz kilogram saf eroinden bahsettiği siyah bir çantayı hemen fark ettim. Çantayı açmadan yanıma koydum. Başka bir şey Jean-Paul'un cesedi. Eğer AX'i arayabilseydim ondan kurtulmak kolay olurdu. Ama yalnızdım ve bu bir sorundu.
  
  
  Ondan kurtulmanın hiçbir yolu yoktu ve zaman da kısaydı, bu yüzden sonunda harekete geçmeyi ertelemeye karar verdim. Cesedi çevirdim, sonra yerden alıp terasa taşıdım ve dikkatlice şezlonglardan birine yerleştirdim. Sıradan bir gözlemciye göre sanki kestiriyormuş gibi görünüyordu.
  
  
  Duş aldım ve hızla üzerimi değiştirdim, sonra Hugo'yu sol koluma bağladım ve alçak omuz kılıfını giydim. Wilhelmina'nın dirseğinin altından nasıl kaydığını kontrol ettim. 9 mm'lik cephanenin şarjörünü çıkardım, şarjörü yeniden taktım ve emniyeti takmadan önce fişek yatağına bir mermi taktım.
  
  
  Başka bir ince ceket giydim.
  
  
  
  
  Gün içerisinde bundan kurtulamadım. 9 mm'lik Luger, hayal gücümüze göre büyük bir silahtır ve ceketimin altındaki çıkıntı beni ele verirdi. Ama geceleri bununla başa çıkabilirdim. Yani eğer kimse bana çok yakından bakmazsa.
  
  
  Hazır olduğumda odadan çıktım ve koridordan servis asansörüne doğru yürüdüm ve arka çıkışa doğru ilerledim.
  
  
  Beş dakikadan kısa bir süre sonra otelden çıktım, bir taksinin arkasına saklandım ve El Centro'ya doğru yola çıktım.
  
  
  Birkaç blok yürüdükten sonra koltuğa oturdum. Kostera boyunca batıya doğru ilerledik. Costera çok açık ve kendimi rahat hissetmem için çok fazla polis arabası var, bu yüzden Calle Sebastian el Cano'ya yaklaşırken sürücüden kenara çekmesini istedim. Üç blok sonra sola dönüp Costera'ya paralel olarak El Centro'ya kadar uzanan Avenida Cuauhtemoc'a doğru ilerledik. Cuauhtémoc'un Avenida Constituyentes'e katıldığı yerden tekrar sola döndük. Ondan Avenida Cinco de Mayo'nun köşesinde durmasını istedim ve ben hareket etmeden önce gözden kayboluşunu izleyerek parasını ödedim.
  
  
  Zarif, mavi boyalı soğan rengindeki kuleleri onu bir Rus Ortodoks kilisesine benzeten katedralden sadece iki blok uzaktaydım. Başka bir taksiye bindim ve beni Hernando'nun evinden birkaç blok ötede bıraktı. O kadar uzak olmadığı için o mesafeyi yürüyebilirdim ama taksiye binsem daha az dikkat çekerdim.
  
  
  Hernando'ya girdiğimde saat tam sekizdi. Piyanist, iri siyah elleriyle, gözleri kapalı, koltuğunda yavaşça ileri geri sallanarak piyanoda yumuşak ritimler çalıyordu. Etrafa bakındım. Consuela piyano barda değildi. Yemek odalarını dolaştım. Hiçbirinde yoktu.
  
  
  Onu beklerken bir içki içmek için barda oturdum. Ben saatime baktım. Sekizi beş geçiyor. Kalktım, ankesörlü telefona gittim ve oteli aradım. Suite 903'ü aradılar. Cevap yoktu. Görünüşe göre Susan talimatlarıma harfiyen uyuyordu. Telefon çağrılarına bile cevap vermedi.
  
  
  Telefondan döndüğümde Consuela dirseğimin dibinde duruyordu. Elimi tuttu ve yanağımı öptü.
  
  
  "Otelden Susan Dietrich'le iletişime geçmeyi denedin mi?"
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  "O halde Bayan Dietrich'in odasında olmadığını biliyorsunuz" dedi. "En az yarım saattir orada değildi. Daha önce tanıştığın biriyle gitti."
  
  
  "Brian Garrett mı?" - dedim kendimi güvensiz hissederek.
  
  
  Consuela başını salladı.
  
  
  "Sanırım ona onu babasına götürme hikâyesini anlattı?"
  
  
  "Nasıl tahmin edebildin? O da tam olarak bunu yaptı. Hiç telaşlanmadı."
  
  
  "Neden?"
  
  
  "Diğer şeylerin yanı sıra, seni daha sonra Carlos'la buluşmaya götürdüğümde sorun yaratmayacağından emin olmak için." Yüzü yumuşadı. "Çok üzgünüm Nick. Seni incitse bile onlarla gitmem gerektiğini biliyorsun. Bu kız senin için ne kadar önemli? "
  
  
  Consuela'ya şaşkınlıkla baktım. "Onunla daha dün gece tanıştım" dedim. "Bilmiyor muydun?"
  
  
  "Nedense onun eski bir arkadaşın olduğu izlenimine kapıldım."
  
  
  "Unut gitsin. Sırada ne var?"
  
  
  "Beni La Perla'da akşam yemeğine davet ediyorsun." Bana gülümsedi. "Güzel yemek yiyeceğiz ve dalgıçları izleyeceğiz."
  
  
  "Peki Carlos'a ne dersin?"
  
  
  "Bizimle orada buluşacak." Uzanıp parmaklarıyla yavaşça yanağıma dokundu. “Tanrı aşkına Nick, bu kadar katı görünme. Bana gülümseyemeyecek kadar itici değilim, değil mi? "
  
  
  * * *
  
  
  El Mirador Oteli'nin altındaki Quebrada kayalarının iç yüzeyini dik bir şekilde kesen dar taş basamaklardan indik. Üst kattaki El Gourmet restoranında hafif bir akşam yemeği yedik ve şimdi karanlıkta alt kattaki La Perla'ya doğru yürüyen Consuela'yı takip ettim. Dar bir deniz çıkıntısına ve uçurumun dibine vuran dalgalara bakan korkulukların yanındaki masalardan birinde bir koltuk buldu.
  
  
  Saat neredeyse on oldu. Consuela öğle yemeği sırasında havadan sudan sohbet etme girişiminde bulunmadı.
  
  
  "Daha ne kadar?" - Oturduğumuzda ona sordum.
  
  
  "Çok uzun sürmeyecek. Birazdan burada olacak. Bu arada biz de dalgıçları gözlemleyebiliriz."
  
  
  İlk içkimizi bitirdiğimizde dalgıçlar solumuzda alçak bir kayalık yamaca ulaştılar ve suyun hemen üzerindeki bir çıkıntıya indiler. Üç tane vardı. İçlerinden biri bir kaya çıkıntısından körfeze atladı ve diğer tarafa doğru yüzdü. Artık birkaç spot ışığı dışında tüm ışıklar kapatılmıştı. İlk dalgıç sudan çıktı, ıslak vücudu parlıyordu. Dalmak üzere olduğu neredeyse dik uçuruma yavaşça tırmanırken spot ışıkları onu takip ediyordu. Desteğe tutunarak, parmaklarıyla kayaya tutunarak tepeye doğru ilerledi. Sonunda körfezin yüz otuz metre yukarısındaki bir çıkıntıya atladı.
  
  
  Genç dalgıç, çıkıntının arkasındaki küçük tapınağın önünde kısa bir süre diz çöktü, başını eğdi ve ayağa kalkmadan önce haç çıkardı.
  
  
  
  Daha sonra uçurumun kenarına döndü.
  
  
  Artık spot ışıkları sönmüştü ve karanlıktaydı. Altımızda güçlü bir dalga çarptı ve beyaz köpük kayaların tabanının üzerine yükseldi. Uçurumun karşı tarafında buruşuk gazeteden yapılmış bir ateş yanıyordu, parlak ışıklar sahneyi aydınlatıyordu. Çocuk tekrar haç çıkardı. Parmak uçlarının üzerinde uzandı.
  
  
  Davullar hızlandıkça karanlığa atladı, kolları iki yanına uçtu, bacakları ve sırtı havada bir yay haline gelinceye kadar kavislendi, önce yavaş yavaş, sonra daha hızlı, aydınlığa daldı. ateşin ışığı ve sonunda devasa bir dalga - elleri kuğunun atlayışını engelliyor ve son anda başının üzerine çıkıyor.
  
  
  Kafasındaki su kırılıncaya kadar bir sessizlik oldu, ardından bağırışlar, alkışlar ve tezahüratlar duyuldu.
  
  
  Etrafımızdaki gürültü azalınca arkamdan Carlos Ortega'nın konuştuğunu duydum. "O en iyi dalgıçlardan biridir." Yanıma bir sandalye çekip oturdu.
  
  
  Carlos kibarca oturup sandalyesini düzelterek, "Ara sıra," dedi, "kendilerini öldürüyorlar. Eğer atlarken ayağı çıkıntıdan kayarsa ya da kayaları aşacak kadar uzağa atlamazsa... omuz silkiyordu. “Ya da dalgayı yanlış değerlendirip, yeterli su olmadığı halde çok dik dalış yaparsa. Ya da geri dönüş onu denize götürürse. Bir dalga tarafından kırılabilir. taşa karşı. 1958'de burada bir orman filmi çekildiğinde Angel Garcia böyle öldü. Bunu biliyor muydunuz?
  
  
  "Gözden geçirme dersini atlayabilirsiniz" dedim. "Hadi işimize bakalım."
  
  
  "Senor Dietrich'in misafirim olduğunu biliyor musun?"
  
  
  "Bunu kendim çözebildim."
  
  
  "Kızının ona katılmaya karar verdiğini biliyor muydun?"
  
  
  "Ben de öğrendim." dedim umursamaz bir tavırla. "Benden ne istiyorsun?"
  
  
  Consuela konuştu. "Seni artık bırakabilir miyim, Carlos?"
  
  
  "Şimdi değil". Küçük, ince bir puro çıkardı ve yavaşça yaktı. Bana baktı ve nazik bir şekilde şöyle dedi: "Bizimle işbirliği yapmak ister misiniz?"
  
  
  Tehdit bekliyordum. Bunun dışındaki hemen hemen tüm olayları bekledim ve düşündüm. Teklif beni şaşırttı. Consuela'ya baktım. O da cevabımı bekliyordu.
  
  
  Carlos bana daha da yaklaştı. Tıraş losyonunun kokusunu duydum. "Dietrich'in formülünü biliyorum" dedi ve sesi zar zor kulaklarıma ulaştı. “Seninle yaptığı konuşmayı ve neler üretebileceğini biliyorum.”
  
  
  "Bu gerçek bir otel casusluk sistemi" yorumunu yaptım.
  
  
  Carlos sözümü görmezden geldi.
  
  
  "Dietrich'in keşfettiği şey hepimizi milyarder yapabilir."
  
  
  Sandalyemde geriye yaslandım.
  
  
  "Neden beni de anlaşmaya dahil ediyorsun, Ortega?"
  
  
  Carlos şaşırmış görünüyordu. "Bunun senin için açık olacağını düşündüm. Sana ihtiyacımız var."
  
  
  Ve sonra her şeyi anladım. "Stocelli," diye mırıldandım. “Bir eroin dağıtıcısına ihtiyacın var. Stocelli distribütörünüz olacak. Ve Stocelli'ye ulaşmak için bana ihtiyacın var.
  
  
  Carlos bana ince, şeytani bir yüz buruşturmayla gülümsedi.
  
  
  Consuela konuştu. Ortega onu susturdu. "Belki de artık bizi bırakmalısın canım. Eğer Bay Carter bize katılmayı kabul ederse bizimle nerede buluşacağınızı biliyorsunuz."
  
  
  Consuela ayağa kalktı. Yanımdaki küçük masanın etrafından dolaşıp elini omzuma koydu. İnce parmaklarının sıkı baskısını hissettim.
  
  
  "Aceleyle bir şey yapma, Nick," diye mırıldandı. “Yan masadaki üç adam silahlı. Öyle değil mi Carlos?
  
  
  "Esverdad."
  
  
  Consuela merdivenlere doğru ilerledi. Ortega'ya dönmeden önce bir süre onu izledim.
  
  
  "Artık o gittiğine göre Ortega, onun bilmesini istemediğin neyi bana söylemek istiyorsun?"
  
  
  Ortega bir süreliğine yanıt vermedi. Boş bardaklarımızdan birini alıp parmaklarının arasında tembel tembel döndürdü. En sonunda onu bıraktı ve bana doğru eğildi.
  
  
  "John Bickford'un fazla sorun yaşamadan itilip kakılabilecek zayıf bir adam olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun? Penisiyle düşünüyor. Onun için sadece karısı önemlidir, bu sevgili fahişe. Ya Brian Garrett? Garrett'ın Bickford'dan daha güçlü olmadığını bilmediğimi mi sanıyorsun?
  
  
  Carlos şimdi fısıldıyordu, yüzü benimkinden yalnızca birkaç santim ötedeydi. Karanlıkta bile gözlerinin iç görüşünün gücüyle parladığını görebiliyordum.
  
  
  “Dünyanın en zengin insanlarından biri olabilirim. Ama bunu kendim yapamam. Burada, Meksika'da biraz nüfuzum var. Bağlantılarım var. Peki operasyonlarımızı Amerika'ya taşıdığımızda ne olur? Sadece Bickford, Garrett ve ben olurduk. Bickford'un Stocelli'ye karşı geldiğini görüyor musun? Yoksa Garrett mı? Onunla ilk karşılaştıklarında pantolonları kirlenirdi. Sana ne söylediğimi anlıyor musun?
  
  
  "Evet. Benimle bir anlaşma yapabilmek için Garrett ve Bickford'dan kurtulursun."
  
  
  "Kesinlikle. Ne diyorsun?"
  
  
  "Ne ayrılığı?" "Ortega'nın sorumu onunla gitme anlaşmamın ilk adımı olarak kabul edeceğini bildiğimden Carlos gülümsedi. "Yüzde on" diye yüksek sesle güldüm. Ortega'nın beni pazarlık yapmaya ikna edeceğini biliyordum.
  
  
  
  Eğer bunu yapmasaydım şüphelenecekti. Yüzde on çok saçma. "Eğer seninle gelirsem eşit olarak bölünürüz."
  
  
  "Yüzde elli mi? Kesinlikle hayır."
  
  
  "O zaman kendine başka bir çocuk bul." Sandalyeme yaslanıp masanın üzerinde duran sigara paketimi aldım. Çakmağın alevinde Ortega'nın yüzünün yeniden pürüzsüz, soğuk dinginliğine kavuştuğunu gördüm.
  
  
  "Pazarlık yapamazsınız."
  
  
  "Bunu kim söyledi? Dinle Ortega, bana ihtiyacın var. Az önce bana bu anlaşmayı ben olmadan yapamayacağını söyledin. Bickford ve Garrett mı? Stocelli onları yer, tükürür ve seni kovalar. Şimdi dinle. Eğer bana daha sonra uzatabilmem için bir havuç vereceksen onu yağlı ve sulu yapsan iyi olur, yoksa ısırmam bile.
  
  
  "Yüzde kırk?" - Carlos beni dikkatle izleyerek dikkatle önerdi.
  
  
  Başımı salladım. "Yüzde elli. Ve eğer seni bir kuruş bile olsa beni kandırmaya çalışırken yakalarsam, senin derini almaya geleceğim."
  
  
  Carlos tereddütlüydü ve onu ikna ettiğimi biliyordum. Sonunda başını salladı. "Gerçekten pazarlık yapıyorsun" dedi gönülsüzce. Elini uzattı. "Kabul."
  
  
  Eline baktım. "Hadi ama Ortega. Hala arkadaş değiliz o yüzden arkadaşın olduğumu düşünmemi sağlamaya çalışma. Bu tamamen ticari bir işlemdir. Parayı severim. Size de. Bunu bu temelde bırakalım.
  
  
  Ortega gülümsedi. "En azından dürüstsün." Elini yanına bırakıp ayağa kalktı. "Artık ortak olduğumuza göre gidebilir miyiz, Sinyor Carter?"
  
  
  "Nerede?"
  
  
  “Garrett'ın çiftliğinde misafirim. Eğer bizimle takım kurmaya karar verirsen seni de oraya davet etmemi istedi." Kendi ironisine gülümsedi.
  
  
  La Perla gece kulübüne çıkan dar taş ve beton merdivenlerden yukarı çıkarken, bütün akşam yan masada oturan üç adamın bizi takip ettiğini gördüm.
  
  
  Kayalığın tepesindeki yuvarlak, arnavut kaldırımlı sokakta bizi bekleyen bir araba vardı. Biz yaklaşırken şoför kapıyı açık tuttu. Arka koltuğa ilk oturan Ortega oldu ve bana da kendisine katılmamı işaret etti. Yerleştiğimde şoför kapıyı kapattı ve ön koltuğa doğru yürüdü. Motoru çalıştırdı ve bana döndü, kalın yumruğuyla büyük bir Mauser Parabellum tabancasının kabzasını kavrıyordu; namlusu sadece birkaç santim öteden doğrudan yüzüme dönüktü.
  
  
  Kıpırdamadan, "Bütün bunlar da ne, Carlos?" diye sordum.
  
  
  Ortega elini uzatarak, "Silahın," dedi. "Bütün akşam beni tedirgin etti. Neden onu bana vermiyorsun ki rahatlayayım? »
  
  
  "Ona dikkatli olmasını söyle" dedim. "Şimdi soruyorum."
  
  
  Ortega, "Saçmalık," diye çıkıştı. "Bir şekilde ceketini çıkarırsa ateş edecek."
  
  
  Wilhelmina'yı kılıfından dikkatlice çıkardım. Ortega onu benden aldı.
  
  
  "Başka silahınız var mı, Sinyor Carter?"
  
  
  Karar vermem sadece bir saniyemi aldı. Hugo'yu kınından çıkardım ve ince stilettoyu Ortega'ya verdim. "Onlarla benim için ilgilen," dedim rahatlıkla.
  
  
  "Vamanos, Paco!" Ortega sözünü kesti. Şoför arkasını dönüp arabayı çalıştırdı. Merkez adanın etrafından dolaşıp tepeden aşağı doğru sürdü.
  
  
  Quebrada kayalıklarının arnavut kaldırımlı sokaklarından ve Acapulco'nun eski kısmının dar sokaklarından yavaşça yürüdük. Costera Miguel Aleman'a dönüp doğuya doğru yöneldiğimizde körfezin karşısındaki Matamoros Oteli'nin ışıklarına bakabildim. Ortega dikkatimi çekti.
  
  
  Ortega kuru bir sesle, "Otele dönmeyi düşünmeniz bile sizin için çok kötü olur, Sinyor Carter," dedi.
  
  
  "Bunu nasıl tahmin ettin?"
  
  
  Carlos, "Federasyondan Teniente Felix Fuentes'e rastlayabilirsiniz" dedi. "Ve bu ikimiz için de kötü olur, değil mi?"
  
  
  Başını bana doğru çevirdi, kara gözleri şeytani bir eğlenceyle parlıyordu.
  
  
  "Teniente Fuentes'in burada, Acapulco'da olduğunu bilmediğimi mi sanıyordun?" O sordu. "Benim aptal olduğumu mu düşünüyorsun?"
  
  
  On dördüncü bölüm.
  
  
  Garrett'ın devasa çiftliğinin zemin katında gürültülü bir parti vardı. Bir düzine arkadaşı Newport Beach'ten yirmi metrelik bir motorlu yelkenliyle geldi. Müzik seti gümbürdüyordu, misafirlerin yarısı çoktan sarhoştu. Ortega ve Paco beni üst kattaki yatak odasına sürüklediler. Paco beni odaya itti, kapıyı çarptı ve arkamdan kilitledi.
  
  
  Consuela kocaman bir kral yatakta yatıyordu. Odanın karşısında, kapıları odadaki her yansımayı yansıtacak şekilde aynalanmış olan dolaplarla dolu bir duvar vardı.
  
  
  Bana gülümsedi ve aniden şık, kıvrımlı, şehvetli bir şekilde esneyen bir orman kedisine dönüştü. Ellerini tuttu. "Buraya gel."
  
  
  Sandalyeye uzandım, geriye yaslandım ve bacak bacak üstüne attım.
  
  
  "Benimle sevişmeni istiyorum," dedi Consuela, gözleri yarı kapalıydı ve vücudu zarif, kıvrak bir kaplan gibi kavisliydi. Sakince oturdum ve düşünceli bir şekilde ona baktım.
  
  
  "Neden?" Diye sordum. “Ev insanlarla dolu olduğu için mi? Bu seni heyecanlandırıyor mu?
  
  
  "Evet." Consuela'nın gözleri hafifçe açıktı.
  
  
  Bana sahiplenici bir şekilde gülümsedi. "Benimle dalga geçiyorsun" dedi. "Buraya gel."
  
  
  Ayağa kalkıp yatağa doğru ilerledim.
  
  
  Üstüne çöktüm, dudaklarımı boğazının yumuşaklığına bastırdım, uzun, olgun bedenini kollarımda tuttum. Kulağına nefesimi verirken ağırlığımın onun üzerine düşmesine izin verdim.
  
  
  "Seni p * ç!" Consuela başımı kaldırdı, iki eliyle tuttu ve gözlerime gülümsedi.
  
  
  Onun yanından kalkıp odanın karşı tarafına geçtim.
  
  
  "Nereye gidiyorsun?"
  
  
  "Tıraş ol" dedim, elimi yanaklarımdaki kirli sakalın üzerine sürterek. Banyoya gidip kıyafetlerimi çıkardım ve duşu açıp içeri girdim.
  
  
  Kendimi havluyla kurulayıp yüzümü yıkıyordum ki onun "Neden bu kadar uzun sürdü?" diye bağırdığını duydum.
  
  
  "Bana katıl" diye karşılık verdim.
  
  
  Bir an sonra onun arkamdan geldiğini duydum ve sonra çıplak vücudunun bana baskı yaptığını, yumuşak göğüslerinin sırtıma baskı yaptığını, pürüzsüz kollarının belime dolandığını, ıslak dudaklarının kürek kemiklerimi öptüğünü ve omurgamdan aşağıya doğru aktığını hissettim. boynuma.
  
  
  "Bana kendimi kestireceksin."
  
  
  "Sonra tıraş ol," diye fısıldadı sırtıma.
  
  
  "Ben tıraşı bitirene kadar duş al" dedim.
  
  
  Giderken aynaya baktım. Suyu açtı ve duş perdelerinin arkasında kayboldu. Sulama kutusundan güçlü bir ruh akışının fışkırdığını duydum. Hızla aynanın yanındaki raflara baktım. Tezgahın üzerinde ağır kristal bir sürahinin içinde küçük bir şişe tıraş losyonu buldum.
  
  
  Consuela beni aradı. "Benimle buraya gel sevgilim!"
  
  
  "Birazdan" diye yanıtladım.
  
  
  Tezgahtan bir el havlusu alıp sürahinin etrafına sardım. Havlunun her iki ucunu bir elimde tutarak ileri geri salladım ve derme çatma silahın ağır ağırlığını sol koluma vurdum. Güven verici derecede sert bir darbeyle avucuma vurdu.
  
  
  Banyoya doğru yürüdüm ve perdeyi dikkatlice çektim.
  
  
  Consuela sırtı bana dönük, yüzünü kaldırmış ve kendisine çarpan güçlü su spreyi nedeniyle gözleri kapalı duruyordu. Bir an vücudunun zengin, kıvrımlı kıvrımlarına, sırtının düzgünlüğüne, belinin kıvrımına ve ardından yuvarlak kalçaları ve uzun kalça çizgisiyle buluşacak şekilde genişlemesine baktım.
  
  
  Pişmanlığın yüksek sesli iç çekişiyle havluya sarılı sürahiyi kısa, hızlı bir bileği hareketiyle başının arkasına vurdum. Darbe kulağının hemen arkasına çarptı.
  
  
  Düşerken ağırlığını sol elimle yakaladım, yumuşak derisinin benimkine doğru kaydığını hissettim, pürüzsüz, sert etinin aniden kolumun kıvrımında gevşediğini hissettim. Sürahiyi arkamdaki halının üzerine fırlattım ve sağ elimle bacaklarının altına uzandım.
  
  
  Onu banyodan çıkarıp yatak odasına taşıdım. Onu yavaşça yatağa yatırdım, sonra uzak tarafa yürüyüp örtüleri çektim. Onu tekrar kucağıma aldım ve dikkatlice çarşafın üzerine yerleştirdim.
  
  
  Duştan dolayı nemli olan uzun, kahverengi saçları yastığa yayılmıştı. İnce, bronzlaşmış bacaklarından biri dizlerinden yarı bükülmüş, diğeri ise dümdüz uzatılmıştı. Başı hafifçe yana eğildi.
  
  
  Bacaklarının güzel kavşaklarını örtmek için üst çarşafı üzerine çekerken, yapmak zorunda kaldığım şey için bir pişmanlık dalgası hissettim. Daha sonra sağ elini kaldırdım ve başının üzerindeki yastığa koydum. Geri çekilip ona baktım. Etki tam anlamıyla doğruydu; sanki uyuyormuş gibiydi.
  
  
  Şimdi yatağın diğer tarafındaki battaniyeyi geri çekip çarşafları kasıtlı olarak buruşturdum. Yastığı dağılana kadar dövdüm ve rastgele yatağın başucuna fırlattım. Odanın uzak köşesindeki küçük bir lamba dışında odadaki tüm ışıkları kapattım.
  
  
  Banyoya döndüğümde giyindim ve yatak odasını son bir kez kontrol ettikten sonra uzun Fransız kapılardan karanlık balkona çıkıp kapıları arkamdan dikkatlice kapattım.
  
  
  Partinin sesleri aşağıdan bana ulaştı. Müzik Carlos'la geldiğim zamanki kadar yüksekti. Havuz projektörlerle aydınlatılıyordu ve etrafındaki alan daha da karanlık görünüyordu. Üzerinde durduğum balkon gölgenin en karanlık yerindeydi.
  
  
  Arkamdaki oda evin havuza bakan kanadındaydı ve Dietrich ailesinin evin diğer kanadında olacağından emindim. Sessizce hareket ederek balkon boyunca yürüdüm, gölgede kalmak için duvara yaslandım.
  
  
  Yaklaştığım ilk kapının kilidi açıldı. Biraz açtım ve odaya baktım. Boştu.
  
  
  Devam ettim. Yan odayı denedim. Bir daha hiçbir şey. Çiftlik evinin önüne doğru yürüdüm. Balkonun gölgesinde çömeldiğim yerden, girişin üzerine monte edilen spot ışıklarının parlak ve sert bir şekilde aydınlattığı ön kapıdaki iki korumayı görebiliyordum. Arkasında uçurumun kenarındaki bir yola giden bir erişim yolu vardı. Muhtemelen bölgede devriye gezen başka korumalar da vardı.
  
  
  Consuela Delgardo'nun yatak odasının bulunduğu kanada döndüm. Oradaki her yatak odasını kontrol ettim. Sonuncusu Ortega'nın uyuduğu odaydı.
  
  
  
  Odaya girer girmez tıraş losyonunun ağır kokusu burun deliklerimi doldurdu. Fırsatı değerlendirip lambayı yaktım. Uzak duvarın karşısında büyük bir gardırop vardı. Çift kapıyı açtım. Ortega'nın özenle asılmış pantolonunun ve spor gömleklerinin arkasında kapakları kapalı bir karton kutu buldum. Onu açtım. İçeride bir yığın tanıdık plastik eroin poşeti vardı. Bunlar Dietrich'in sahip olduğu kırk kilogramdı.
  
  
  Karton kutuyu sabitledikten sonra tekrar dolaba koyup kapıları kapattım, ardından lambayı söndürüp çıktım.
  
  
  Eroini buldum ama hâlâ Dietrich'ten ya da kızından iz yoktu. Balkonun karanlığında evin duvarına yaslanmış halde dururken hayal kırıklığımı hissetmeye başladım. Kol saatimin parlayan ibrelerine baktım. On dakikadan fazla zaman geçti.
  
  
  Yine de aşağıyı kontrol etmem gerekiyordu, balkonun uzak ucuna döndüm ve hafifçe düşerek yere indim. Uçurumun kenarı sadece birkaç metre ötedeydi ve neredeyse yüz metre aşağıda denize dik bir şekilde iniyordu. Çalıların arasında saklanarak bir odadan diğerine geçerek alt katı tamamen keşfettim. Dietrich'lerden iz yok.
  
  
  Hizmetçi odası mı? Evet elbette. Orada olabilirlerdi. Bu onları kazara karşılaşabilecekleri ana evde tutmaktan daha mantıklıydı. Düzgün bir şekilde kesilmiş çimenler boyunca ilerledim, bir palmiye ağacından diğerine geçerek gölgelerine saklandım. İki kez devriye gezen nöbetçilerden kaçmak zorunda kaldım, neyse ki yanlarında köpek yoktu.
  
  
  Hizmetçilerin odaları kerpiçten yapılmış uzun, alçak, tek katlı bir binaydı. Altı odanın her birine pencerelerden bakabiliyordum. Her biri yanıyordu ve Garrett'ın Meksikalı asistanları dışında hepsi boştu.
  
  
  Kısa boylu bir ananas ağacının yapraklarının altına çömelerek binadan uzaklaştım. Tekrar çiftlik evine baktım. Bodrum katsız betonarme temel üzerine inşa edilmiştir. Çatı katı da yoktu. Evi dikkatlice kontrol ettim ve Dietrich'lerin orada olmadığından emindim, tabii eğer ölmemişlerse ve cesetleri benim fark etmediğim küçük bir dolaba tıkılmışsa. Ancak bu pek olası değildi. Carlos'un onlara canlı ihtiyacı vardı.
  
  
  Tekrar saatime baktım. Yirmi iki dakika geçti. Nerede olabilirler? Bana bırakılan seçenekleri bir kez daha gözden geçirdim. Consuela'nın baygın yattığı odaya dönüp Carlos'u takip etmeyi bekleyebilirdim. El Mirador Oteli'nden ayrıldığımızda sabah saat dört ya da beş civarında Amerika'ya gideceğimizi söyledi. Ama eğer bunu yapsaydım, bu anı bekleseydim inisiyatif ve avantaj Carlos'un elinde olacaktı.
  
  
  Bu bir hata olurdu. Kendi başıma mola vermem gerektiğini biliyordum. Öyle ya da böyle Carlos'tan uzaklaşmam gerektiğini biliyordum ve bunu bir an önce yapmam gerekiyordu.
  
  
  Devriye gezen muhafızlardan dikkatlice kaçındım ve çiftliğin etrafından dolaşıp uçurumların kenarına doğru yöneldim. Kenara indikten sonra alçalmaya başladım.
  
  
  Karanlıkta kayadan aşağı doğru ilerlerken basacağım basamağı zar zor seçebiliyordum. Uçurumun göründüğünden daha dik olduğu ortaya çıktı. Elimi tutarak santim santim kendimi yere bıraktım. Bir gün ayak parmaklarım denizin ıslak olduğu kaygan yüzeyden kaydı ve yalnızca ayak parmaklarımın çaresiz tutuşu beni uçurumun kayalarla kaplı tabanına otuz metre düşmekten alıkoydu.
  
  
  Muhafızların tepeden geçtiğini duyduğumda uçurumun kenarının sadece üç metre altındaydım. Dalgaların ve rüzgarın gürültüsü onların yaklaştığını daha erken duymamı engelliyordu. Ses çıkarmaktan korktuğum için olduğum yerde donup kaldım.
  
  
  İçlerinden biri kibrit yaktı. Kısa bir şimşek çaktı, ardından yeniden karanlık. Her an içlerinden birinin uçurumun kenarına bir adım atıp etrafa bakabileceğini ve fark edildiğimi anlayacağım ilk şeyin, beni güvencesiz desteklerimden koparan bir kurşun olacağını düşündüm. Tamamen savunmasızdım, tamamen çaresizdim. Başımın üstünde ilk kez seslerini duyduğumda kendimi garip bir pozisyonda tutmaktan kollarım ağrıyordu.
  
  
  Kasabadaki kız hakkında dedikodu yapıyorlardı, içlerinden birine yaptığı bir numaraya gülüyorlardı. Sigara izmariti uçurumun üzerinden bir yay çizerek geçti, kırmızı kömürü üzerime düşüyordu.
  
  
  "... Vamanos!" dedi sonunda biri.
  
  
  Onların gitme riskini göze almadan önce kendimi neredeyse bir dakika hareketsiz kalmaya zorladım. Tekrar aşağı inmeye başladım, aklım inişe odaklanmıştı. Bacağımı uzattım, dayanacak başka bir yer buldum, dikkatlice kontrol ettim ve kendimi on beş santim daha alçalttım. Bu noktada kaslarım acıdan dolayı ağrıyordu. Louis'in beni kestiği sağ kolum acıyla zonklamaya başladı. Bilinçli bir irade çabasıyla, kademeli, yavaş iniş dışında her şeyi zihnimde engelledim.
  
  
  Bir gün ayağım bir çatlağa girdi ve onu çıkarmak zorunda kaldım. Aşağı inerken keskin virajdan dolayı bileğim ağrıdı. Ellerim yırtılmıştı, taşlar yüzünden parmaklarımın ve avuç içlerimin derileri yırtılmıştı.
  
  
  Kendime, yalnızca birkaç adımımın, birkaç dakikamın, biraz daha ileri gitmemin kaldığını söyleyip duruyordum.
  
  
  Ve sonra nefes nefese, neredeyse tamamen bitkin bir halde kendimi dar bir kumsalda buldum; kayalıkların tabanı boyunca ilerliyor, kayalardan kaçınıyor, kendimi burnun kıvrımı boyunca bitkin bir şekilde koşmaya zorluyor, ne kadar zaman geçirdiğimi düşünmemeye çalışıyordum. inişim için harcandı.
  
  
  ONBEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Burnun uzak ucunda dik kayalıkların arasında uzanan hafif bir vadi keşfettim. Yağışlı mevsimde tepelerden gelen sel sularını denize dökecek bir su akıntısı olurdu. Şimdi bana uçurumun tepesine giden yolu sağladı.
  
  
  Tökezleyerek, gevşek şist üzerinde kayarak, yoldan yüz metre uzaklaşıncaya kadar vadiye tırmandım. Doğuda, neredeyse yarım mil uzakta, Garrett'ın çiftliğinin ön kapısının üzerindeki projektörleri görebiliyordum.
  
  
  Zamanın benim için ne kadar çabuk geçtiğini düşünmemeye çalışarak kendimi sabırla beklemeye zorlayarak yol kenarında bekledim. Kendime ayırdığım saat, yolun dörtte üçünden fazlasıydı. Sonunda uzakta farlar belirdi. Ellerimi sallayarak yolun ortasına doğru yürüdüm. Araba durdu ve sürücü başını camdan dışarı çıkardı.
  
  
  "Qui pasa?" - bana bağırdı.
  
  
  Arabaya doğru yürüdüm. Sürücü, uzun siyah saçlarını kulaklarının arkasına doğru tarayan bir gençti.
  
  
  "Telefon. Beni telefona götürebilir misin? El asunto çok önemli!"
  
  
  "Alın!"
  
  
  Arabanın önüne koşup koltuğa yerleştim. Nefesim kesildiğinde bile: "Vaya muy de prisa, por Favor!" yarışın başında debriyaja bastı. Arka tekerleklerin altından çakıllar fırladı, araba ileri doğru fırladı, hız göstergesinin ibresi saatte altmış, yetmiş ve ardından yüz on kilometreyi gösterdi.
  
  
  Bir dakikadan kısa bir süre sonra Pemex istasyonuna çarptı ve dururken lastiği yaktı.
  
  
  Kapıyı açtım ve ankesörlü telefona koştum. Teniente Fuentes'i nerede bulacağımı bana bizzat Ortega'nın söylemesinin ne kadar ironik olduğunu düşünerek Matamoros Oteli'ni aradım!
  
  
  Onu tüpe bağlamak neredeyse beş dakika sürdü. Jean-Paul'un cinayetten bir dakika önce benden istediği yardımı ona vereceğime onu ikna etmem bir beş dakika daha sürdü. Daha sonra Fuentes'e ondan ne istediğimi ve benimle nerede buluşacağımı söyledim.
  
  
  "Buraya ne kadar çabuk gelebilirsin?" - Sonunda sordum.
  
  
  "Belki on dakika."
  
  
  "Mümkünse daha erken yap." dedim ve telefonu kapattım.
  
  
  * * *
  
  
  Teniente Felix Fuentes'in kahverengi taştan oyulmuş Toltek idolüne benzeyen bir yüzü vardı. Kısa devasa göğüs, güçlü kollar.
  
  
  "Tüfeği getirdin mi?" diye sordum, işaretsiz polis arabasına binerken.
  
  
  "Arka koltukta oturuyor. Bu benim kişisel küçük av silahım. Ben onunla ilgileniyorum. Ne demek istiyorsun? "
  
  
  Fuentes polis arabasını çalıştırdı. Ona nereye gideceğini söyledim. Arabayı sürerken olanları anlattım. Fuentes'e Dietrich'ten ve sentetik eroin üretme formülünden bahsettim. Ona Ortega'nın şu anda Dietrich'i esir tuttuğunu ve Ortega'nın ne yapmayı planladığını anlattım. Ona her şeyi anlatırken Fuentes ayık bir tavırla dinledi.
  
  
  “Şimdi” dedim, “gittiğimi anlamadan o eve geri dönmem gerekiyor. Döner dönmez adamlarınızın oraya baskın yapmasını istiyorum. Ortega'dan kurtulmamız lazım. Eğer paniğe neden olabilirsek Ortega'nın beni Dietrich'e götürme ihtimali yüksek.
  
  
  "Garrett'ın çiftliğine saldırmak için ne gibi gerekçem var, Sinyor Carter?" Kendisi çok etkili bir insandır. Ortega da öyle.
  
  
  "Kırk kilo eroin yeterli bir mazeret midir?"
  
  
  Fuentes yüksek sesle ıslık çaldı. "Kırk kilo! Kırk kilo karşılığında başkanın evine girerdim!"
  
  
  Ona eroini nerede bulacağını söyledim. Fuentes mikrofonu aldı ve takviye talebinde bulunarak karargaha telsizle haber verdi. Açık sözlüydü. O sinyal verene kadar siren yok, yanıp sönen ışık yok, hareket yok.
  
  
  Bu sırada yine Garrett'ın çiftliğinin yanından geçen yolda ilerliyorduk. Neredeyse önceki gece Bickford'un arabasını park ettiğim yerde, beni dışarı çıkarmak için durdu.
  
  
  Tüfeği ve kabloyu arka koltuktan aldım. Silahımı kaldırdım. "Bu güzellik" dedim ona.
  
  
  Fuentes, "Benim ödülüm" dedi. "Bu konuda dikkatli olmanızı bir kez daha rica ediyorum."
  
  
  "Sanki benimkiymiş gibi" dedim ve arkamı dönüp çömelerek sahaya baktım. Fuentes, diğerlerinin gelmesini engellemek için polis arabasını yaklaşık yüz metre ötedeki yola doğru geriledi.
  
  
  Yolun evine giden araba yolundan altı yüz metre kadar uzakta, hafif bir tepede bir yer seçtim. Kapıya hafif bir açıyla yaklaştım. Kancayı ayaklarıma fırlattım ve tüfeği ellerimde tutarak dikkatlice yüz üstü yattım.
  
  
  Birkaç dakika sonra iki polis arabası geldi, ikincisi neredeyse ilkinin hemen arkasındaydı. Fuentes, araba yoluna giden yolun her iki tarafında birer tane olacak şekilde onları konumlarına yönlendirdi; arabalardaki adamlar, motorları ve farları kapalı olarak bekliyorlardı.
  
  
  
  Ağır silahı omzuma kaldırdım. Güzelce yapılmış, 22 kalibrelik bir Schultz & Larson 61 tüfeğiydi, 28 inçlik namlusu ve top arpacıklı, tek atışlı sürgü mekanizmalı bir silahtı. Avuç içi dayanağı sol elime uyacak şekilde ayarlanabilirdi. Yarı kalıplı tabanca kabzasını sağ elimle tutabilmem için dipçik başparmak deliğiyle kesilmişti. Uluslararası maçlar için özel olarak yapılmış tüfek o kadar isabetliydi ki, yüz metre uzaktan bir sigaranın ucuna kurşun sıkabilirdim. On altı buçuk kiloluk ağırlığı onu kollarımda sabit tutuyordu. Ön kapının sol tarafının yukarısına monte edilmiş iki spot ışığından birine nişan aldım.
  
  
  Yumruğumu yavaşça sıktım, parmağım tetiğe bastı. Tüfek ellerimde hafifçe sallandı. Kulaklarımda keskin bir ses çıtırtısıyla aynı anda spot ışığı söndü. Sürgüyü hızla çevirip yukarı ve geri çektim ve bitmiş fişek havaya uçtu. Bir tur daha attım, sürgüyü çektim ve kilitledim.
  
  
  Tekrar ateş ettim. İkinci spot ışığı patladı. Çiftlikte çığlıklar duyuluyordu ama ön kapı ve çevresi karanlıktaydı. Fişeki tekrar fırlattım ve tüfeği yeniden doldurdum. Kapının açık ızgarasından oturma odasının hâlâ aydınlanan yüzme havuzuna bakan cam penceresini görebiliyordum.
  
  
  Dürbünü ilave mesafeye göre ayarladım ve tekrar nişan aldım. Cama bir kurşun sıktım, ağ onu neredeyse tam ortasına sıkıştırdı. Şarj olurken evden hafif çığlıklar geldiğini duydum. Dördüncü kurşunu diğer delikten en fazla 30 cm uzaktaki cam bir pencereden ateşledim.
  
  
  Evden çığlıklar duyuldu. Bir anda bütün ışıklar söndü. Müzik de. Birisi nihayet ana şaltere ulaştı. Tüfeği Fuentes'in kolayca bulabileceği bir yere koydum, ipi aldım ve tarlanın üzerinden evi çevreleyen duvara doğru koştum.
  
  
  Artık yaklaştığım için içeriden gelen sesleri ve çığlıkları duyabiliyordum. Carlos'un gardiyanlara bağırdığını duydum. İçlerinden biri tabancası boşalana kadar karanlığa doğru ateş etti. Carlos öfkeyle ona durması için bağırdı.
  
  
  Hızla duvar boyunca ilerledim. Kapıdan kırk-elli metre kadar uzakta durdum ve kancayı omzumdan çıkardım. Kancayı duvara fırlattım ve ilk atışta dişler takıldı, metal duvarın tuğlasına sıkıca gömüldü. El ele tutuşup kendimi duvarın üstüne kaldırdım. Kancayı çözüp onu diğer tarafa fırlattım ve yanına atlayıp kalçalarımın üzerine indim.
  
  
  Çalıların arasından evin havuzdan uzak olan tarafına doğru koşarken ipi tekrar sardım. Balkonun altında durup kancayı tekrar fırlattım ve kanca korkuluklara takıldı.
  
  
  Parmaklarım ferforje korkuluğa değene kadar kendimi yukarı çektim ve kenardan aşağı tırmandım. İpi sıkmak sadece bir dakikamı aldı ve balkondan bir saat önce bıraktığım odaya koştum.
  
  
  İçeri girmek için kapıyı açtığımda, polis arabasının sirenlerinin giderek artan ilk sesini duydum. Consuela hâlâ bilinci yerinde değildi. Karanlıkta sarmal ipi çift kişilik yatağın altına tıktım. Hızlıca kıyafetlerimi çıkardım ve bir yığın halinde yere düşmelerine izin verdim. Çıplak bir şekilde Consuela'nın sıcak çıplak vücudunun yanına dış elbisemin altına girdim.
  
  
  Yaklaşan polis sirenlerinin ısrarlı, yükselen ve alçalan feryatlarını, ardından aşağıdan ve dışarıdan çığlıkları duydum. Daha sonra yatak odasının kapısı çalındı. El öfkeyle salladı.
  
  
  Birisi kilide bir anahtar sokup onu şiddetle çevirdi. Kapı açıldı ve duvara çarptı. Ortega bir elinde fener, diğer elinde tabancayla duruyordu.
  
  
  "Neler oluyor?" - Ben talep ettim.
  
  
  "Giyin! Kaybedecek zaman yok! Polis burada!"
  
  
  Hızla pantolonumu ve gömleğimi alıp üzerime giydim. Çorap giyme zahmetine girmeden ayaklarımı mokasenlerimin içine soktum.
  
  
  "Onu uyandır!" - Ortega, el fenerini Consuela'ya doğrultarak homurdandı. Onu bıraktığımda orada yatıyordu, saçları yastığın üzerinde uçuşuyordu, kolu bükülmüş, başı ve yüzü bir yana dönüktü.
  
  
  Ona sırıttım. "Şans yok. Çok fazla içti. İşler ilginçleşince benden ayrıldı."
  
  
  Carlos hayal kırıklığı içinde küfretti. "O halde onu bırakacağız," diye karar verdi. "Gitmiş!" - Tabancasını salladı.
  
  
  Ben onun önüne geçtim. Tekrar polis sirenlerini duydum.
  
  
  Diye sordum. - “Polisin burada ne işi var?”
  
  
  Carlos öfkeyle, "Bunu ben de bilmek isterdim," diye çıkıştı. "Ama kalıp öğrenmeyeceğim."
  
  
  Ortega'yı koridordan merdivenlere kadar takip ettim. El fenerini merdivenlere tuttu. Brian Garrett merdivenlerin dibinde durup ışığa doğru gözlerini kırpıştırdı ve parlak yüzünde korku dolu bir ifadeyle yukarıya baktı. Yarı yolda bize doğru koştu, sarhoşluk içindeki paniği silip süpürdü.
  
  
  
  
  O bağırdı. - “Tanrı aşkına Carlos!” “Şimdi ne yapacağız?”
  
  
  "Yolumdan çekil." Carlos, Garrett'ın yanından geçmek için merdivenlerden indi. Garrett onun elini tuttu. "Kırk kilo eroine ne dersiniz?" - kısık bir sesle sordu. "Lanet olsun! Burası benim evim! Bunun için beni hapse atacaklar!"
  
  
  Carlos yarı yolda durdu. Garrett'a döndü ve el fenerinin ışığı onları ürkütücü bir şekilde aydınlattı.
  
  
  Carlos, "Haklısın," dedi. "Kaçacak yerin yok değil mi?"
  
  
  Garrett ona korkmuş gözlerle baktı ve sessizce ona yalvardı.
  
  
  "Seni yakalarlarsa konuşursun. Carlos kaba bir tavırla, "Bu tür sorunlara ihtiyacım olduğunu sanmıyorum," dedi. Silahı kaldırdı ve tetiği iki kez çekti. İlk atış Garrett'ın göğsünün ortasından çarptı. İkinci kurşun yüzünü parçaladığında şokla ağzını açtı.
  
  
  Her ne kadar Garrett'ın vücudu korkuluklara zayıf bir şekilde bastırılmış olsa da Carlos çoktan merdivenlerden aşağı inmeye başlamıştı. Neredeyse koşuyordu ve ben onun sadece bir adım arkasındaydım.
  
  
  "Burada!" Oturma odasının sonuna doğru döndüğümüzde Carlos omzunun üzerinden bağırdı. Koridordan mutfağa doğru yürüdü ve servis kapısından çıktı. Motoru rölantide çalışan büyük bir sedan orada bekliyordu ve direksiyonun arkasında aynı sürücü vardı.
  
  
  Carlos arka kapıyı açtı. "Alın!" - diye bağırdı. Arabaya koştum. Carlos ön koltuğa koşup kapıyı çarptı.
  
  
  "Vamanos, Paco!" O bağırdı. “Pronto! Hemen! »
  
  
  Paco arabayı vitese takıp gaz pedalına bastı. Geniş dişli kalın lastikler çakılın içine gömülmüştü. Girişin önündeki çevre yolunun kıvrımını takip ederek evin köşesini dönerken hızlandık. Paco kapıya doğru gitmek için çılgınca direksiyonu çevirdi ve kapıyı açmaları için aptallara elinden geldiğince yüksek sesle kornasını çaldı.
  
  
  Bir anlığına frene bastı, kapılardan biri bizim geçebileceğimiz kadar açık olana kadar arabayı yavaşlattı, sonra tekrar gaz pedalına bastı. Kapıdan büyük bir araba uçtu.
  
  
  Polis arabalarından ilki evden yirmi metre kadar uzakta park edilmişti ve ana yola erişimi engelliyordu. Polis arabanın arkasına çömeldi ve biz geçerken kapıya ateş etti.
  
  
  Paco tereddüt etmedi. Küfür ederek arabanın direksiyonunu çevirdi, arabayı garaj yolundan çıkarıp arazinin engebeli zeminine gönderdi ve hâlâ gaz pedalına basıyordu. Karanlıkta, farları olmayan ağır sedan, aniden çılgına dönen vahşi bir mustang gibi sallanıp sallanarak, bir horoz kuyruğu toz ve toprak topaklarını fırlatarak tarlada hızla koştu.
  
  
  Sedan'ın sıçrayan, dönen taklası beni çaresizce bir yandan diğer yana fırlattı. Bize ateş ettiklerini duydum. Arka cam paramparça oldu ve üzerime kırık cam parçaları yağdı.
  
  
  Daha fazla silah sesi duyuldu ve sonra Paco aniden direksiyonu çevirip bizi yola geri getirdiğinde arabanın gürültüsü kesildi. Yüksek hızla yola çıktık.
  
  
  Kovalamaca yoktu. Otoyola çıktığında Paco farları yaktı ve büyük arabayı neredeyse yarış hızına çıkardı.
  
  
  Carlos oturdu ve ön koltuğun arkasına yaslandı. Bana gülümsedi ve şöyle dedi: “Artık oturabilirsiniz, Sinyor Carter. Şimdilik güvende olduğumuzu düşünüyorum."
  
  
  "Bütün bunlar da neydi?" Düştüğüm yerden kalkıp koltuk minderlerine yaslandım. Bir mendil çıkardım ve pantolonumdaki keskin cam parçalarını dikkatlice fırçaladım.
  
  
  Carlos, "Sanırım gemimizin kaptanı konuştuğu içindi" diye tahminde bulundu. “Kargoyu göndermemiz gerektiğini biliyordu. Sanırım polis Garrett'ta olduğunu anladı.
  
  
  "Şimdi ne olacak?"
  
  
  “Şimdi Senor Dietrich ve kızını alıp Amerika'ya gideceğiz. Planlarımız değişmedi. Sadece birkaç saatliğine taşındılar.”
  
  
  "Peki ya Consuela?"
  
  
  Carlos omuz silkti.
  
  
  "Kendini kontrol altında tutarsa her şey yoluna girecek. Garrett'ın konukları faaliyetlerimiz hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Consuela kendisinin de sadece bir misafir olduğunu ve ne bulacaklarını bilmediğini iddia edecek kadar akıllıdır.
  
  
  "Peki ya Garrett'ın cinayeti? Bu sorunla ilgilendiğinizi anlıyorum.
  
  
  Ortega omuz silkti. "Er ya da geç bunun yapılması gerekiyordu."
  
  
  "Şimdi nereye?"
  
  
  Ortega, "Bickford'a" diye yanıtladı. "Dietrich'lerin tutulduğu yer burası."
  
  
  ON ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Doris Bickford'un yüzündeki yumuşak, şefkatli ifade kayboldu. Artık dışarı sızan şey, onun gerçek benliği olan süssüz, acımasız özüydü; uzun platin sarısı saçlarının çerçevelediği küçük oyuncak bebek benzeri özellikleriyle kontrast oluşturduğu için bu, daha da sert görünüyordu. John Bickford oturma odasında devasa, yaşlanan bir aslan gibi sinsice dolaşıyor, hayatının son birkaç ayını güç kaybının öfkeli bir şaşkınlığı içinde topallıyordu, yelesi yaş nedeniyle beyazlamıştı. Kelime bulamadı. Son birkaç saat içinde karısının başına gelen değişiklikleri anlayamıyordu.
  
  
  Herbert Dietrich kanepeye oturdu, Susan da yanındaydı.
  
  
  
  Dietrich bitkin, yorgun bir adamdı, günün yorgunluğu yüzüne yansıyordu, çöküşün eşiğinde olan ama dimdik oturan ve kemiklerine yerleşmiş olan yorgunluğu inatla kabul etmeyi reddeden yaşlı bir adamdı. Ama gözleri donuk, görmeyen bir bakışla, arkasına dünyadan saklandığı bir perdeyle örtülmüştü.
  
  
  Carlos ve ben odaya girdiğimizde Doris bize döndü; elindeki silah bizi tanımadan hızla bize doğrultuldu.
  
  
  Tabancayı çevirerek, "Tanrı aşkına," dedi alaycı bir tavırla, "neden bu kadar uzun sürdü?"
  
  
  Carlos rahatlıkla, "Saat sadece üç," dedi. “Neredeyse beşe kadar ayrılmayı planlamıyorduk.”
  
  
  - Yani gitmeye hazır mıyız? Onun," silahla kocasını işaret etti, "daha fazla dayanabileceğini sanmıyorum." O bir sinir yumağı. Sesi küçümsemeyle keskin ve sertti. Bickford arkasını döndü; sert, yaralı yüzünde endişe açıktı. "Ben bunun için pazarlık yapmadım Carlos," dedi. "Bana güvenebilirsin".
  
  
  Carlos başını eğdi ve eski ödül sahibi büyük adama baktı. "Gerçekten bunu mu demek istiyorsun?"
  
  
  Bickford ciddi bir şekilde başını salladı. “Kesinlikle eminim. Kaçırma ya da cinayet olayında yer almak istemiyorum."
  
  
  "Cinayetle ilgili kim bir şey söyledi?"
  
  
  "Ne demek istediğimi anlıyor musun?" - Doris sözünü kesti. “Yaşlı adamı buraya getirdiğinden beri bütün gün böyleydi. Brian Garrett kızla birlikte içeri girdiğinde tamamen çıldırdı."
  
  
  Bickford özür dilercesine "Bununla yaşayamam Carlos" dedi. "Üzgünüm."
  
  
  Doris beni işaret etti. "Ondan ne haber?" Carlos ona ilk kez gülümsedi. "O bundan sonra bizimle birlikte" dedi. Doris şaşkınlıkla bana baktı.
  
  
  Susan Dietrich başını kaldırdı. Yüzündeki şok okunuyordu. Kendi yüzümü boş bıraktım. Susan benden uzaklaştı; gözlerinde çaresizlik ve korku yansımıştı.
  
  
  Doris bana, onay için kendisine getirilen pahalı bir samur kürk mantoyu incelermiş gibi soğuk bir tavırla baktı. Sonunda şöyle dedi: “Yapacak. Johnny'den çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
  
  
  Bickford arkasını döndü. "Ne demek istiyorsun?"
  
  
  "Gitmek istedin değil mi?"
  
  
  "Doğru. İkimiz için de. Benimle geleceksin."
  
  
  Doris başını salladı, uzun platin rengi saçları yüzünün önünde dalgalanıyordu. "Ben değilim tatlım" dedi alaycı bir tavırla. "Ben ayrılmak istemiyorum. Şimdi değil. Büyük para gelmeye başladığında değil.
  
  
  "Sana ne oldu?" - Bickford inanamayarak sordu. Yanına gidip onu omuzlarından tuttu. "Sen benim karımsın! Ben nereye gidersem oraya git!"
  
  
  "Kahretsin! Ben bir erkek istiyorum, eski güzel günlerden başka hiçbir şey hakkında konuşamayan, kırgın, yaşlı bir boksör değil. Benim için eski güzel günler yeni yeni gelmeye başlıyor sevgilim. Ve bunların tadını çıkarmamı engelleyemezsin! "
  
  
  Bickford çenesine sert bir darbe almış gibi görünüyordu. Gözleri şaşkınlıkla dondu. "Dinle," dedi onu sertçe sarsarak. "Seni o hayattan aldım. Sana bir şeyler verdim. Seni yüz dolarlık telekız değil, hanımefendi yaptım! Sana ne oldu?
  
  
  “Kendimi o hayattan uzaklaştırdım!” - Doris ona sert bir şekilde söyledi. “Ve seni bana bir şeyler vermeye gücün yetmeye zorlayan da benim. Seni Brian Garrett'la kim tanıştırdı? Size yolu kim açtı? Aptal olma, Johnny. Bütün yol boyunca bendim. Eğer seninle gitmek istemiyorsan, tek başıma giderim. Beni durdurabileceğini sanma.
  
  
  Bickford ondan uzaklaştı. Doris'e boş boş baktı, sonra çaresizce Carlos'a döndü. "Carlos mu?"
  
  
  "Karışmamayı tercih ederim."
  
  
  Doris kendinden emin bir şekilde, Ortega'ya dönerek, "Ne yapıyorsun?" dedi. "Sen ve ben zaten bu işin içindeyiz. Artık o aptal aptalın hakkımızda bir şeyler öğrenmesinin zamanı geldi, Carlos.
  
  
  Bickford sırayla her birine baktı, adam birbiri ardına sarsılıyordu ama hâlâ ayaktaydı ve hâlâ ceza istiyordu.
  
  
  "Siz ikiniz?" - diye sordu şaşkınlıkla.
  
  
  Doris, "Evet, biz iki kişiyiz," diye tekrarladı. "Bunca zaman. Bilmiyor muydun Johnny? Biraz bile şüphelenmedin mi? Neden her yıl Meksika'ya bu kadar çok gezi yaptığımızı sanıyorsun? Carlos'un Los Angeles'ta neden bizi bu kadar sık ziyaret ettiğini düşünüyorsun?"
  
  
  Sözlerinin ardından gelen sessizliği telefon çaldı. Ortega hızla telefonu aldı. “Bueno!... Ah, sensin, Hobart. Hangi cehennemde...havaalanında?...Tamam! Ne kadar sürede ayrılabilirsin? » Saatine baktı. - Evet, en fazla yirmi dakika. Belki daha az. Oraya vardığımızda kalkışa hazır olmanı istiyorum. Tanklar dolu, sonuna kadar gidelim.
  
  
  Ortega telefonu kapattı. "Gidelim mi? Hobart havaalanında."
  
  
  Bickford onun önünde duruyordu. "Henüz değil." dedi inatla. "Seninle konuşacak bir şeyimiz var. Önce bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum."
  
  
  "Daha sonra," dedi Ortega sabırsızca.
  
  
  "Şimdi!" Bickford öfkeyle ona doğru adım atıp sıktığı, kırılan yumruğunu geri çekerek Ortega'nın suratına yumruk attığını söyledi.
  
  
  "Johnny!"
  
  
  Bickford karısına döndü. Doris elindeki silahı kaldırdı, kolunu kendisine doğrultacak şekilde düzeltti ve tetiği çekti.
  
  
  
  Keskin bir atış duyuldu. Susan çığlık attı. Bickford'un yüzü buruştu. Gözlerini kocaman açtı. Yüzündeki şaşkınlık ifadesinin ona çarpan kurşunun etkisinden mi, yoksa onu vuranın Doris olduğunu anlamanın şokundan mı kaynaklandığını anlayamadım. Ağzı açıldı ve çenesinden aşağı bir kan damlası aktı. Kendini Doris'e doğru çarpıcı bir adım atmaya zorladı ve güçlü kollarını ona doğru uzattı. Geri çekildi ve tetiği tekrar çekti. Bickford yere çöktü.
  
  
  Doris sessizlikte Carlos'a döndü ve kararlı bir şekilde şöyle dedi: "Bütün gece burada mı olacağız?"
  
  
  * * *
  
  
  Küçük bir özel havaalanıydı, tek bir toprak pist ve yakın ucunda iki hangar vardı. Büyük bir sedan ana yoldan çıkıp tekerlek izleriyle dolu yol boyunca tarlanın uzak ucuna doğru koştuğunda Hobart bizi bekliyordu. Ay ışığında uçak gerçekte olduğundan daha büyük görünüyordu. Uçağın, düz motor kaportasında iki turboşarjlı motora sahip bir Piper Aztec Model D olduğunu tanıdım.
  
  
  Paco dışında herkes arabadan indik. Hareketsiz oturdu, motor çalışıyordu.
  
  
  "Merhaba!" - Hobart beni görünce dedi. "Sen dün gece tanıştığım adamsın. Seninle bu kadar kısa sürede tekrar tanıştığıma memnun oldum.
  
  
  "Gitmeye hazır mısın?" - Carlos sabırsızlıkla sordu.
  
  
  “Tankları kendim doldurdum. Hepiniz gemiye biner binmez yola çıkabiliriz.
  
  
  Susan babasının uçağa binmesine yardım etti ve onu takip etti. Doris onları takip etti, kanadın alt kısmına tırmandı ve kendisi içeri girmeden önce oturup emniyet kemerlerini takmalarını bekledi.
  
  
  Kanada tırmandım ve durdum. Bikfor’a geldiğimiz andan itibaren şu ana kadar herhangi bir işlem yapmaya zamanım olmamıştı. Yalnız olsaydım her şey farklı olurdu ama Doris Bickford'un kocasına ne kadar acımasızca iki kurşun sıktığını gördüm. Hiç pişmanlık duymadan silahı Susan'a ya da Dietrich'e doğrultacağını biliyordum. Johnny Bickford'u öldürmekte olduğundan daha fazla tereddüt etmeyecekti onlardan birini öldürmekte.
  
  
  Öyle ya da böyle ara vermek için son fırsat bu olurdu ama eğer ben bu gerçeği bilseydim Carlos da bilirdi. Sert bir şekilde şöyle dedi: “Lütfen bizi alıkoymaya çalışmayın. Çok az zamanımız var".
  
  
  Yapabileceğim hiçbir şey yoktu, Doris uçakta Dietrich ve Susan'a silah tutarken, Carlos bir anda bana saldırabilecek bir tabanca tutarken ve özellikle de Paco şimdi arabanın camından dışarı bakarken, yapabileceğim hiçbir şey yoktu. elinde büyük bir 9 mm'lik Mauser Parabellum tabancası tutuyordu, sanki onu kullanma fırsatını umuyormuş gibi.
  
  
  Toprak yoldan bize doğru hızla gelen bir arabanın sesini duyduğumda kafamı uçağa daldırmak üzereydim.
  
  
  "Acele etmek!" - Ortega bana bağırdı.
  
  
  Polis arabası sirenini ve kırmızı yanıp sönen ışığını açtı. Köy yolunda bize doğru koşarken bir dizi el ateş edildi. Ağır bir sedanın yan tarafına çarpan kurşunların sesini duydum. Paco kapıyı açtı ve arabanın önüne koştu. Polis arabasına ateş etmeye başladı. Büyük Parabellum her atışta elinde titriyordu.
  
  
  Ken Hobart'ın çığlık attığını duydum ama çığlığı Paco'nun Mauser'inin patlamasıyla bastırıldı.
  
  
  Aniden polis arabası uzun bir patinajla yoldan çıktı, lastikleri çığlık atarak tamamen kontrolden çıktı, farları karanlıkta dönen dev bir St. Catherine tekerleği gibi kavisler oluşturdu. Paco ateş etmeyi bıraktı. Carlos'un hırıltılı nefesini duydum.
  
  
  Sessizlik neredeyse tamamlanmıştı ve tehlike geçtiği anda Paco paniğe kapıldı. Ayağa fırladı ve kendini sürücü koltuğuna attı. Carlos ne yaptığını anlayamadan, Paco arabayı vitese takmış ve arabayı sürebildiği kadar hızlı bir şekilde tarlalarda gecenin karanlığına doğru koşmaya başlamıştı.
  
  
  Carlos ona geri dönmesi için bağırdı. "Aptal! Aptal! Tehlike yok! Nereye gidiyorsun? Geri dön!"
  
  
  Arabanın her geçen saniye küçülen stop lambalarına baktı. Daha sonra omuz silkti ve kanattan atlayıp Ken Hobart'a ulaşmak için altına daldı. Uzun boylu, kızıl saçlı bir İngiliz, sağ ana iniş takımının yanında, kargaşa içinde yerde yatıyordu.
  
  
  Carlos silahı elinde gevşek bir şekilde tutarak yavaşça ayağa kalktı; hayal kırıklığı vücudunun her çizgisine yansıyordu.
  
  
  "O öldü." Bu sözleri sessiz bir teslimiyet tonuyla söylemişti. "Ve bu aptal gitti." Cesetten uzaklaştı. Kanattan atladım ve Hobart'ın yanına diz çöktüm. İngiliz'in kafası uçağın sağ lastiğine düştü. Göğsü hâlâ yavaş yavaş sızan kanla kaplıydı.
  
  
  Hobart'ı uçaktan mümkün olduğunca uzağa çektim. Elimdeki kanı mendille silerek hâlâ uçağın yanında duran Carlos'un yanına döndüm. Ona kaba bir şekilde sordum. - "Sana ne oldu?"
  
  
  Yenilgi yüzünün her satırında yazılıydı. "İşimiz bitti dostum," dedi donuk bir sesle. “Paco arabayla gitti. Hobart öldü
  
  
  
  
  Buradan kaçmamızın hiçbir yolu yok. Buraya daha fazla polisin gelmesi sizce ne kadar sürer? »
  
  
  Ona hırladım. - “Gitmeden önce olmaz. O uçağa binin! "
  
  
  Carlos bana boş boş baktı.
  
  
  "Saçmalık!" Ona yemin ettim. "Eğer orada bir aptal gibi durursan, buradan asla çıkamayız! Hızlı hareket et! »
  
  
  Kanadın üzerine çıkıp pilot koltuğuna oturdum. Carlos kabin kapısını çarparak beni takip etti ve koltuğa oturdu.
  
  
  Kokpitteki tavan lambasını açtım ve hızla paneli taradım. Kontrol listesinin tamamını gözden geçirmek için zaman yoktu. Hobart'ın uçağın kalkışa hazır olduğunu söylerken haklı olmasını ummaktan başka yapabileceğim bir şey yoktu ve polisin açtığı ateşlerin hiçbirinin uçağın hayati bir kısmına isabet etmemesi için dua ediyordum.
  
  
  Elim neredeyse otomatik olarak ana şalteri açtı, turboşarj devre kesicilerini açtı, turbo şalterleri açıldı. Manyeto ve elektrikli yakıt pompalarını açtım, sonra gazları yarım inç kadar aşağıda tuttum ve yakıt karışım kollarını tam gaza bastım. Yakıt akış sayaçları kayıt edilmeye başlandı. Rölanti hızını kapatmaya geri dönelim. Sol marş anahtarını açtım ve marş motorunun uğultusunu, yükselen çığlığını duydum.
  
  
  Sol pervane bir, iki kez sallandı ve ardından çarparak durdu. Tamamen doyana kadar tekrar karıştırın. Doğru motoru çalıştırdım.
  
  
  Tüm cihazları kontrol etmeye zaman yok. İkiz motorlara güç verip uçağı piste doğru ilerletirken, piste doğru dönerken ve karanlıkta onun bulanık hatlarıyla aynı hizaya gelmeye çalışırken yalnızca asansörleri, kanatçıkları ve dümeni hareket ettirmek için yeterli zamanım vardı. Kabin ışıklarını kapattım ve iniş ışıklarını açtım. Çeyrek kanatları ayarladım ve ellerimle çift gaz kelebeği yakaladım ve onları durma noktasına gelene kadar yumuşak bir şekilde ileri ittim. Uçak pistte giderek daha hızlı ilerlemeye başladıkça büyük turboşarjlı Lycoming gürledi.
  
  
  Hız göstergesi saatte seksen mile ulaştığında direksiyonu geri çektim. Burun yükseldi, engebeli toprak şeritteki tekerleklerin sesi kesildi. Işığı kapattım. Havadaydık.
  
  
  Tırmanışın geri kalanını zifiri karanlıkta yaptım, vites kolunu kaldırdım, bir uğultu duydum ve ardından tekerlek davlumbazlarına doğru çekilen son tahrikin ağır gümbürtüsünü duydum. Saatte yüz yirmi mil hızla, sabit bir tırmanış hızını korumak için uçağın trimini yaptım.
  
  
  Yere düşer düşmez iniş ışıklarını kapattığım gibi, kırmızı ve yeşil yanan ışıkları veya döner ışıkları da açmadım. Yerdeki kimsenin uçağı görmesini istemedim. Tamamen karanlıkta uçuyorduk, cehennem kadar yasa dışıydı, yalnızca egzozumuzdan çıkan soluk mavi alevler konumumuzu belli ediyordu ve tırmanma gücünü azalttığımda onlar bile ortadan kayboldu.
  
  
  Bin sekiz yüz feet yükseklikte, dağları sağımda tutarak uçağı kuzeybatıya çevirdim. Carlos'a döndüm. “Kart bölmesine bak. Bakalım Hobart'ın haritaları orada mı?
  
  
  Ortega bir yığın WAC kartı çıkardı.
  
  
  "Tamam" dedim. “Şimdi bana nereye gittiğimizi söylersen, bizi oraya götürmeye çalışırım.”
  
  
  ON YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Gücü azaltıp dağlardan Durango, Torrin ve Matamoros'un sınırladığı bölgedeki kahverengi çıplak tepelere doğru indiğimde hava çoktan aydınlanmıştı. Beş yüz feetten daha düşük bir yükseklikte uçuyorduk ve Ortega sancak penceresinden dışarı bakıp bana talimatlar veriyordu.
  
  
  İzole bir çiftliğin kuzeyindeki bir piste indim. Yolun sonunda sadece ahşap bir kulübe vardı. Büyük uçağı ona doğru yönlendirdim ve motorları kapattım.
  
  
  Asık suratlı ve yıpranmış chinoslu Meksikalı bir adam bizi karşılamaya çıktı. Uçağa bakım yapmaya, depoları doldurmaya, yağı kontrol etmeye başladığında bizimle konuşmadı.
  
  
  Hepimiz uçaktan indik. Hava haritalarını uçağın kanadındaki bir bölüme yerleştirdim ve Carlos bana sınırı geçip Amerika'ya gireceğimiz noktayı işaretleyerek izlemem gereken bir rota çizdi.
  
  
  Teksas demiryolu kasabası Sierra Blanca'nın güneyindeki Rio Bravo Nehri üzerindeki bir noktayı işaret ederek, "Burası kesiştiğimiz yer" dedi. "Buradan başlayarak," tekrar Meksika'nın yüz milden fazla içlerindeki bir yeri işaret etti, "mümkün olduğu kadar alçaktan uçmanız gerekecek." Nehri ağaçların tepelerinden daha yüksek olmayan bir yükseklikte geçersiniz, hemen Sierra Blanca'nın eteklerinden kuzeye dönersiniz ve sonra bu noktada kuzeydoğuya doğru ilerlersiniz."
  
  
  "Ya oradan?"
  
  
  Carlos doğruldu. “Ondan sonra sana tekrar rehberlik edeceğim. Sınırı geçene kadar minimum yüksekliği unutmayın."
  
  
  Tabloları katladım ve kullanacağım sıraya koydum. Meksikalı uçağa yakıt ikmali yapmayı bitirdi. Doris, Susan ve yaşlı adamla birlikte geri döndü. Uçağa bindiler, Susan bana aldırış etmedi, sanki ben yokmuşum gibi, Dietrich transa girmiş bir adam gibi yürüyordu. Carlos beni takip etti.
  
  
  Kapıyı kapatıp kilitledi ve emniyet kemerini taktı. Bir süre orada oturdum, çenemdeki kabarcıkları ovaladım, gözlerim uykusuzluktan yoruldu, sağ kolum ağrıyordu.
  
  
  "Hadi gidelim?" - Ortega ısrar etti.
  
  
  ;
  
  
  Başımı salladım ve motorları çalıştırdım. Çamurlu bir tarlada ve Meksika'nın berrak mavi gökyüzüne doğru yarışırken uçağı rüzgara çevirdim ve güç uyguladım.
  
  
  Torreon Durango'dan Rio Bravo'ya uçuş birkaç saat sürüyor. Düşünmek için çok zamanım vardı ve önceki gece kafamda oluşmaya başlayan belirsiz fikirler - çılgın, neredeyse imkansız düşünceler - her geçen dakika daha da güçlenen sert bir şüpheye dönüşmeye başladı.
  
  
  Carlos'un talimatlarını izleyerek alçaktan alçaldım ve Sierra Blanca'nın güneyindeki ağaç tepelerindeki sınırı geçtim, ardından kasabanın etrafında gözden kaybolacak kadar daire çizdim. On mil kuzeyde, uçağı kuzeydoğuya çevirdim. Dakikalar geçtikçe kafamdaki şüphe belirsiz, rahatsız edici bir hareketten daha öte bir şeye dönüşmeye başladı.
  
  
  Hava yolu haritasını tekrar elime aldım. El Paso kuzeybatımızdaydı. El Paso'dan altmış derecelik bir açıyla hayali bir çizgi yansıttım. Hat, Roswell'e yaklaşarak New Mexico'ya doğru devam etti. Uçağın panelindeki pusulaya baktım. Şu anki uçuşumuzla bu çizgiyi sadece birkaç dakika içinde geçeceğiz. Ben saatime baktım.
  
  
  Carlos sanki kendisi de bir haritaya bakıyor ve hayali bir çizgi arıyormuş gibi tam doğru anda: "Lütfen bu yoldan gidin" dedi ve parmağını kuzeyimizde, vadilerde uzanan bir yere işaret etti. Guadeloupe Dağları.
  
  
  Artık bu bir şüphe değildi. Bu düşünce güvene dönüştü. Sonunda tepenin üzerinden geçip bir vadi görene kadar Carlos'un talimatlarını takip ettim ve Carlos onu işaret ederek şöyle dedi: “İşte! İnmeni istediğim yer burası.
  
  
  Gazları tekrar açtım, karışım kontrollerini tam güce getirdim, flapları ve iniş takımlarını indirdim ve inişe hazırlandım. Çift motorlu uçağı dik bir kıyıya çevirdim ve son dakikada flaplarla son yaklaşmada düzlüğe çıktım.
  
  
  Pistin en ucunda büyük bir Lear jeti ya da onun yanında tek motorlu Bonanza'yı gördüğüme şaşırmadım. Uçağı yere koydum ve inişini uzatmak için sadece biraz güç uygulayarak toprak piste yavaşça yerleşmesine izin verdim, böylece uçağı nihayet pistten çıkardığımda diğer iki uçaktan kısa bir mesafede durdu.
  
  
  Carlos bana döndü.
  
  
  "Şaşırdın mı?" - ince dudaklarında hafif bir gülümsemeyle ve kara gözlerinde eğlence parıltısıyla sordu. Silah yine elindeydi. Bu kısa mesafeden, silindirdeki her bir haznenin bakır kaplamalı kalın bir kurşunla dolu olduğunu görebiliyordum.
  
  
  Başımı salladım. "Aslında hayır. Bana verdiğin son talimattan sonra işler farklı sonuçlansa şaşırmazdım."
  
  
  Carlos, "Gregorius'un bizi beklediğini düşünüyorum" dedi. "Onu daha fazla bekletmeyelim."
  
  
  * * *
  
  
  Parlak New Mexico güneşinde, Gregorius'un devasa figürünün yanında yavaşça yürüdüm. Carlos, Doris Bickford, Susan Dietrich ve babası klimalı Lear uçağındaydı. Sivilce izleri olan kaslı bir dövüşçü, gözlerini benden hiç ayırmadan bir düzine adım arkamıza doğru yürüdü.
  
  
  Gregorius, elleri arkasında ve başı bulutsuz, parlak gökyüzüne doğru kaldırılmış, yavaş ve bilinçli bir şekilde yürüyordu.
  
  
  Rasgele bir şekilde sordu: "Buna benim de karışmış olabileceğimden şüphelenmenize ne sebep oldu?"
  
  
  "Carlos çok çabuk çok şey öğrendi. Adamlarının beni her hareketimi bilecek kadar yakından takip ettiğine inanamadım. Tabii Stocelli'yle ilk tanıştığımda pek çekinmedim. Kabul edemediğim şey, Dietrich'i gördüğüm gece Ortega'nın adamlarının beni takip etmiş olmaları ya da tüm konuşmamızı duymuş olmalarıydı. Çok fazla tesadüftü. Carlos, ben Denver'a raporumu verdikten birkaç saat sonra Dietrich'i kaçırdı - ve bu rapor yalnızca sizin kulaklarınız içindi! Benim dışımda, dünyada Dietrich'in ne keşfettiğini ve bunun ne kadar değerli olduğunu bilen tek kişi sendin. Yani Ortega sizden bilgi almış olmalı.
  
  
  "Peki" dedi Gregorius, "soru şu; bu konuda ne yapacaksın?"
  
  
  Ona cevap vermedim. Bunun yerine şöyle dedim: “Bakalım tahminim doğru mu Gregorius. Öncelikle ilk servetinizi Türkiye'den morfin kaçakçılığı yaparak elde ettiğinizi düşünüyorum. Daha sonra isminizi değiştirdiniz ve yasalara saygılı bir vatandaş oldunuz ama uyuşturucu işinden hiç ayrılmadınız. Sağ?"
  
  
  Gregorius kocaman başını sessizce salladı.
  
  
  “Stocelli'nin finansmanına yardım ettiğini düşünüyorum. Artık Ortega'nın arkasındaki para adamının sen olduğunu biliyorum.
  
  
  Gregorius bana dikkatle baktı ve sonra gözlerini başka tarafa çevirdi. Etli dudakları sanki somurtuyormuş gibi aralanmıştı. "Ama aynı zamanda Ortega'nın Stocelli'yle başa çıkamayacağını da biliyordun."
  
  
  Gregorius sakin bir tavırla, "Stocelli'yi sen halledebilirsin," dedi.
  
  
  "Evet, yapabilirim. Bu yüzden Ortega'ya beni de anlaşmaya dahil etmesi talimatını verdin. Kendisi bunu asla yapmazdı. Yeğenini öldürdüğüm gerçeğinden dolayı çok fazla gurur ve çok fazla nefret var."
  
  
  
  "Çok net düşünüyorsun Nick."
  
  
  Başımı salladım. Yorulmuştum. Uykusuzluk, saatlerce uçakta kalmanın stresi, sağ elimdeki kesik beni etkilemeye başlamıştı.
  
  
  "Hayır, aslında bir hata yaptım. Formülünü öğrenir öğrenmez Dietrich'i öldürmeliydim. Bu meselenin sonu olurdu...
  
  
  “Ama senin yaşlı adama olan şefkatin buna izin vermeyecek. Ve şimdi size Ortega ile aynı fırsatları sunuyorum. Unutma, sen benim ortağım olacaksın, onun değil, ve kesinlikle yüzde elliyi sana vermeyeceğim. Ancak bu çok zengin bir insan olmak için yeterli olacaktır.
  
  
  "Ya hayır dersem?"
  
  
  Gregorius, birkaç metre uzakta durup bizi izleyen ürkek hayduta doğru başını salladı. “Seni öldürecek. Ne kadar iyi olduğunu göstermek için sabırsızlanıyor."
  
  
  “Peki ya AX? Peki Şahin? Onu bu kadar uzun süre gerçek bir insan olduğuna inandırmayı nasıl başardın bilmiyorum ama seninle gelirsem Hawk nedenini anlayacaktır. Ve hayatım bir kuruşa bile mal olmayacak! Bir şahin asla pes etmez."
  
  
  Gregorius kolunu omzuma doladı. Dostça bir jestle sıktı. “Bazen beni şaşırtıyorsun Nick. Sen bir katilsin. Killmaster N3. İlk etapta AX'ten kaçmaya çalışmıyor muydun? Sırf belirsiz bir ideal uğruna öldürmekten bıktığın için mi? Zengin olmak istiyorsun ve bunu sana verebilirim Nick.
  
  
  Elini kaldırdı ve sesi buz gibi oldu.
  
  
  “Ya da sana ölümü verebilirim. Şu anda. Ortega memnuniyetle kafanızı koparır! »
  
  
  Hiçbirşey söylemedim.
  
  
  "Tamam," dedi Gregorius sert bir şekilde. "Şüphelerin ve senin olabilecek para hakkında düşünmen için sana zaman vereceğim."
  
  
  Kol saatine baktı. "Yirmi dakika. Sonra bir cevap bekleyeceğim."
  
  
  Döndü ve Learjet'e doğru yürüdü. Haydut benden uzak durmaya dikkat ederek geride kaldı.
  
  
  Şu ana kadar Gregorius'un beni öldürmeyeceğinden emindim. Stocelli ile ilgilenmem için bana ihtiyacı vardı. Ama ona cehenneme gitmesini söylersem olmaz. Onu reddedersem hayır. Ben de onu reddedecektim.
  
  
  Gregorius'u düşünmeyi bırakıp bu karmaşadan canlı çıkma sorununa odaklandım.
  
  
  Omzumun üzerinden beni takip eden hayduta baktım. Silahı elinde değil omuz kılıfında taşımasına rağmen, ben ona yaklaşmadan önce silahı çekip ateş edebilmek için spor ceketini açık giyiyordu. Ben yürüdükçe yürüyor, durduğumda da duruyor, üzerine atlama şansım olmasın diye benden en az on beş yirmi metre uzakta kalıyordu.
  
  
  Sorun sadece nasıl kaçabileceğim değildi. Öyle ya da böyle, muhtemelen bu hayduttan kurtulabilirdim. Ama Dietrich'ler vardı. Onları Gregorius'un ellerine bırakamazdım.
  
  
  Ne yapmaya karar verirsem vereyim, ilk seferde çalışmak zorundaydım çünkü ikinci bir şansım yoktu.
  
  
  Zihinsel olarak arkamdaki hayduta karşı silah olarak kullanabileceğim şeyleri kontrol ettim. Birkaç Meksika parası. Bir kalça cebinde mendil ve cüzdan.
  
  
  Diğerinde ise Luis Aparicio imzalı katlanır bıçak. Bu yeterli olmalıydı çünkü sahip olduğum tek şey buydu.
  
  
  Uzun bir toprak şerit boyunca neredeyse iki yüz metre yürüdüm. Sonra dönüp geniş bir yay çizerek geri yürüdüm, böylece o fark etmeden Learjet'ten saklanarak uçağımızın arkasına geçmeyi başardım.
  
  
  Bu sırada güneş neredeyse tam tepedeydi ve günün sıcaklığı çıplak yerden yukarıya doğru yansıyan titrek dalgalar gönderiyordu. Uçağın arkasında durdum ve bir mendil çıkarıp alnımdaki teri sildim. Tekrar harekete geçtiğimde silahlı bir adam bana seslendi. "Merhaba! Cüzdanını düşürdün.
  
  
  Durdum ve arkamı döndüm. Cüzdanım yerde yatıyordu, mendilimi çıkardığımda onu bilerek düşürdüm.
  
  
  "Yaptım." dedim şaşırmış gibi yaparak. "Sayesinde." Şans eseri geri dönüp onu aldım. Haydut hareket etmedi. Learjet'teki herkesin görüş alanı dışında, uçağın kanadında duruyordu ve ben artık ondan sadece üç metre uzaktaydım. Geri adım atamayacak kadar ukala ya da dikkatsizdi.
  
  
  Hâlâ ona bakarken cüzdanımı diğer arka cebime koydum ve parmaklarımı Luis Aparicio'nun bıçağının kabzasının etrafında kapattım. Elimi cebimden çıkardım, vücudum elimi tetikçiden koruyordu. Saptaki küçük düğmeye bastığımda on beş inçlik bıçağın saptan fırladığını ve yerine oturduğunu hissettim. Bıçağı elimde çevirerek fırlatma pozisyonunda tuttum. Tetikçiden uzaklaşmaya başladım ve sonra aniden geri döndüm. Elim havaya kalktı ve elim ileri doğru fırladı. O ne olduğunu anlayamadan bıçak elimden düştü.
  
  
  Bıçak köprücük kemiklerinin birleşim yerinin hemen üzerinden boğazına çarptı. Nefesi kesildi. İki eli de boğazına gitti. Ona doğru koştum, dizlerinden tuttum ve yere fırlattım. Elimi kaldırarak bıçağın sapını tuttum ama elleri zaten oradaydı, bu yüzden ellerini yumruk yapıp sert bir şekilde çektim.
  
  
  
  ;
  
  
  Ağır boynundaki yırtık et ve kıkırdaktan kan akıyordu. Çiçek desenli yüzü benimkinden sadece birkaç santim uzaktaydı, gözleri bana sessiz, umutsuz bir nefretle bakıyordu. Sonra kolları düştü ve tüm vücudu rahatladı.
  
  
  Çömeldim, ellerimde yapışkan ahududu losyonu gibi kan vardı. Ceketinin kumaşıyla ellerimi dikkatlice sildim. Bir avuç kum alıp geriye kalanları kazıdım.
  
  
  Sonunda, aptalca bir şekilde yumruğunda değil de kolunun altında taşıdığı, ateş etmeye hazır tabancayı almak için ceketine uzandım.
  
  
  Silahımı çıkardım; kocaman bir Smith and Wesson .44 Magnum tabanca. Bu, uzaktan bile doğruluk ve vuruş gücü sağlamak için özel olarak tasarlanmış devasa bir tabancadır. Bu gerçekten taşınamayacak kadar güçlü bir silah.
  
  
  Tabanca elimde arkamda, ayağa kalktım ve hızla uçağın etrafından Learjet'e doğru yürüdüm. Merdivenlerden kulübeye doğru yürüdüm.
  
  
  Beni ilk gören Gregorius'du.
  
  
  "Ah, Nick," dedi yüzünde soğuk bir gülümsemeyle. "Kararını verdin."
  
  
  "Evet dedim. Ağır magnumu arkamdan çekip ona doğrulttum. "Evet."
  
  
  Gregorius'un yüzündeki gülümseme silindi. "Yanılıyorsun Nick. Bundan kurtulamayacaksın. Burada değil."
  
  
  "Belki". Susan Dietrich'e baktım. "Dışarı çık." diye emir verdim.
  
  
  Doris silahı kaldırdı ve Susan'ın başına doğrulttu. "Kıpırdama, tatlım," dedi keskin, ince sesiyle. Elim hafifçe hareket etti ve parmağım tetiğe bastı. Ağır bir 44'lük magnum mermi Doris'i bölmeye geri çarptı ve beyaz kemik, gri kemik iliği ve kırmızı fışkıran kan patlamasıyla kafasının yarısını parçaladı.
  
  
  Susan ellerini ağzına götürdü. Gözleri hissettiği hastalığı yansıtıyordu.
  
  
  "Ayrılmak!" - Ona sert bir şekilde söyledim.
  
  
  Ayağa kalktı. "Peki ya babam?"
  
  
  Dietrich'in tamamen yatırılmış büyük deri sandalyelerden birinde uzanmış yattığı yere baktım. Yaşlı adam bilincini kaybetmişti.
  
  
  "Önce senin dışarı çıkmanı istiyorum," Susan dikkatle Gregorius'un etrafından dolaştı. Arkamdan geçebilmesi için kenara çekildim. Kapıdan çıktı.
  
  
  "Onu nasıl dışarı çıkaracaksın?" - diye sordu Gregorius, Dietrich'i işaret ederek. "Onu taşımana yardım etmemizi mi bekliyorsun?"
  
  
  Cevap vermedim. Bir an orada durdum, önce Gregorius'a, sonra Carlos'a, en sonunda da yaşlı adama baktım. Tek kelime etmeden kapıdan çıktım ve merdivenlerden aşağı indim.
  
  
  Learjet'te ani bir hareketlilik yaşandı. Basamaklar yukarı çıktı, kapı kapandı, çarpıldı, Susan koşarak yanıma geldi ve elimi tuttu.
  
  
  "Babamı orada bıraktın!" çığlık attı.
  
  
  Ona sarıldım ve uçaktan uzaklaştım. Küçük kokpit penceresinden pilotun koltuğuna kaydığını gördüm. Elleri havaya kalktı ve hızla düğmelere bastı. Bir dakika sonra rotor kanatları dönerken motorların ulumaya başladığını duydum.
  
  
  Susan elimden uzaklaştı. “Beni duymadın mı? Babam hâlâ içeride! Onu uzaklaştır! Lütfen onu çıkarın! “Şimdi jet motorlarının uğultusunu bastırarak bana bağırıyordu. Umutsuzluk yüzünün her tarafından okunuyordu. "Lütfen bir şey yap!"
  
  
  Onu görmezden geldim. Sağ elimde ağır tabancayla orada durdum ve her iki motoru da yanmakta olan Learjet'in hantallaşıp bizden uzaklaşmaya başlamasını izledim.
  
  
  Susan sol elimi tuttu, salladı ve histerik bir şekilde bağırdı: "Kaçmalarına izin vermeyin!"
  
  
  Sanki ikimizden ayrı duruyor, kendi yalnız dünyamda kilitli kalmış gibiydim. Ne yapmam gerektiğini biliyordum. Başka yol yoktu. Sıcak New Mexico güneşine rağmen üşüdüğümü hissettim. Soğuk içimin derinliklerine işledi ve beni iliklerime kadar korkuttu.
  
  
  Susan uzanıp yüzüme tokat attı. Hiçbir şey hissetmedim. Sanki bana hiç dokunmamış gibiydi.
  
  
  Bana bağırdı. "Ona yardım edin, Tanrı aşkına!"
  
  
  Uçağın pistin uzak ucuna yaklaşmasını izledim.
  
  
  Artık birkaç yüz metre uzaktaydı ve motorları arkasında bir toz girdabı oluşturuyordu. Pistte döndü ve havalanmaya başladı. İkiz motorlar şimdi çığlık atmaya başladı, kulak zarlarımızı sağır edecek derecede vuran delici bir gürültü kasırgası oldu ve sonra uçak hızlandı ve toprak pist boyunca bize doğru koşmaya başladı.
  
  
  Sol elimi Susan'ın elinden çektim. .44'lük Magnum'u kaldırdım ve sol elimi sağ bileğimin etrafına sardım, tabancayı göz hizasına kaldırdım, arpacık rayını arpacık oluğuyla hizaladım.
  
  
  Uçak bize yetiştiğinde neredeyse maksimum kalkış hızına ulaşmıştı ve burun tekerleği yükselmeye başlamadan o dakika önce ateş ettim. Sol lastik patladı ve ağır bir kurşunla parçalandı. Sol kanat düştü. Ucu yere çarptı ve metal kırılırken güçlü, acı veren bir çığlıkla uçağı döndürdü. Kanat uçlarındaki depolar açıldı ve yakıt siyah, yağlı bir akıntı halinde havaya fışkırdı.
  
  
  
  Yavaş çekimde uçağın kuyruğu giderek daha yükseğe yükseldi ve sonra, kanat kökten kırıldığında uçak sırtüstü yukarı aşağı takla atarak pisti siyah yakıt tozu ve kahverengi toz, parçacıklardan oluşan bir bulut halinde büktü. parlak parçalar halinde çılgınca uçan metal.
  
  
  Uçağa bir kez daha ateş ettim, ardından üçüncü ve dördüncüyü. Hızlı bir alev parladı; Gövdenin kırık, ezilmiş metalinden turuncu-kırmızı bir ateş topu yayıldı. Uçak durdu, sıçrayan ateş katliamından kalın, yağlı siyah duman çıkarken alevler dışarı çıktı.
  
  
  Yüzümde hâlâ en ufak bir duygu belirtisi olmadan uçağın kendisini ve yolcularını yok etmesini izledim. Silahımı indirdim ve vadinin dibinde yorgun bir şekilde durdum; Yalnız. Susan yüzünü bacağıma bastırarak kucağıma kaydı. Boğazından umutsuzluk dolu bir inilti çıktığını duydum ve sol elimle dikkatlice uzanıp altın rengi saçlarının ucuna dokundum, onunla konuşamadım ya da onu hiçbir şekilde rahatlatamadım.
  
  
  ON SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hawk'a El Paso'dan telefonla rapor verdim ve sonunda ona alaycı bir tavırla Gregorius'un onu yıllardır aldattığını söyledim. Beni AX'ten dünyanın en büyük suçlularından birine ödünç verdi.
  
  
  Hawk'ın hattın ötesinden kıkırdadığını duydum.
  
  
  "Buna gerçekten inanıyor musun Nick? Neden tüm kuralları çiğnediğimi ve onun için çalışmana izin verdiğimi sanıyorsun? Yardım için AX ile iletişime geçemediğinizi mi bildiriyorsunuz? "
  
  
  "Yani...?"
  
  
  “Yıllardır Gregorius'la ilgileniyorum. Sana sorduğunda onu açık havaya çıkarmanın harika bir fırsat olacağını düşündüm. Ve sen bunu başardın. Harika iş çıkardın Nick.
  
  
  Hawk bir kez daha benden bir adım öndeydi.
  
  
  "Tamam," diye homurdandım, "o halde tatilimi hak ettim."
  
  
  Hawke, "Üç hafta," diye çıkıştı. "Ve Teniente Fuentes'e selam söyle." Telefonu aniden kapattı ve beni tekrar Acapulco'ya döneceğimi nasıl bildiğini merak etmeye bıraktı.
  
  
  Artık bej pantolon, sandaletler ve açık spor gömlekle Seguridad Federal Polisi'nden Teniente Felix Fuentes'in yanındaki küçük bir masaya oturdum. Masa, Matamoros otelinin geniş terasında duruyordu. Acapulco hiç bu kadar güzel olmamıştı. Öğleden sonra başlayan tropik güneşte parlıyor, öğleden sonra yağan yağmurla silinip gidiyordu.
  
  
  Körfezin suları zengin bir maviydi ve karşı taraftaki şehir, malikanesi ve parkı çevreleyen palmiye ağaçlarının arkasına neredeyse gizlenmiş, kahverengi tepelerin eteklerinde gri bir bulanıklıktı.
  
  
  Fuentes, "Bana her şeyi anlatmadığınızı anlıyorum" dedi. “Her şeyi bilmek istediğimden emin değilim, çünkü o zaman resmi işlem yapmak zorunda kalabilirim ve bunu yapmak istemiyorum, Senyor Carter. Ancak bir sorum var. Stocelli'yi mi? »
  
  
  "Yani cezasız kaldığını mı söylüyorsun?"
  
  
  Fuentes başını salladı.
  
  
  Başımı salladım. "Sanmıyorum" dedim. "Dün öğleden sonra El Paso'dan aradığımda senden ne yapmanı istediğimi hatırlıyor musun?"
  
  
  "Elbette. Ben bizzat Stocelli'ye hükümetimin onu istenmeyen kişi olarak kabul ettiğini bildirdim ve en geç bu sabah Meksika'yı terk etmesini istedim. Neden?"
  
  
  “Çünkü seninle konuştuktan hemen sonra onu aradım. Ona her şeyle ilgileneceğimi ve Amerika'ya dönebileceğini söyledim."
  
  
  "Gitmesine izin mi verdin?" Fuentes kaşlarını çattı.
  
  
  "Pek sayılmaz. Ondan bana bir iyilik yapmasını istedim ve o da kabul etti."
  
  
  "İyilik?"
  
  
  “Bagajımı yanıma getir.”
  
  
  Fuentes'in kafası karışmıştı. "Anlamıyorum. Bunun amacı neydi?"
  
  
  "Pekala," dedim saatime bakarak, "uçağı zamanında gelirse Stocelli önümüzdeki yarım saat içinde Kennedy Havaalanı'na varacak. Gümrükten geçmesi gerekecek. Valizlerinin arasında, üzerinde Stocelli'den başka birine ait olduğunu gösteren hiçbir işaret bulunmayan siyah kumaştan bir valiz var. Bunun benim çantalarımdan biri olduğunu iddia edebilir ama bunu kanıtlamanın hiçbir yolu yok. Ayrıca gümrüklerin onun protestolarını dikkate alacağını düşünmüyorum.”
  
  
  Fuentes'in gözlerinde anlayış belirdi.
  
  
  - Bu Dietrich'in odanıza gönderdiği çanta mı?
  
  
  "Öyle," dedim gülümseyerek, "ve içinde hâlâ Dietrich'in koyduğu otuz kilo saf eroin var."
  
  
  Fuentes gülmeye başladı.
  
  
  Onun yanından geçerek otel lobisinden çıkan kapı aralığına baktım. Consuela Delgardo bize doğru yürüyordu. Yaklaştığında yüzündeki ifadeyi gördüm. Sevinç ve beklentinin bir karışımıydı ve bana Garrett'ın çiftliğinde ona yaptıklarımdan dolayı bir şekilde, bir yerlerde, bir şekilde benden intikam alacağını söyleyen bir bakıştı.
  
  
  Uzun boylu, heybetli, tombul bir kadın olarak masaya doğru yürüdü; oval yüzü hiçbir zaman şimdiki kadar güzel görünmüyordu. Fuentes sandalyesinde döndü, onu gördü ve bize yaklaşırken ayağa kalktı.
  
  
  "Señora Consuela Delgardo, Teğmen Felix Fuentes."
  
  
  Consuela elini uzattı. Fuentes bunu dudaklarına götürdü.
  
  
  Fuentes, "Tanıştık," diye mırıldandı. Sonra doğruldu. Şöyle dedi: "Eğer herhangi bir zamanda Meksika'ya gelecekseniz, Sinyor Carter, bir akşam akşam yemeği konuğum olursanız çok sevinirim.
  
  
  
  Consuela sahiplenici bir tavırla elimi tuttu. Fuentes bu hareketi yakaladı.
  
  
  Consuela boğuk bir sesle, "Mutlu olurduk," dedi.
  
  
  Fuentes ona baktı. Sonra bana baktı. Bir an gözlerinde ince bir ifade parladı, ama yüzü her zamanki gibi kayıtsız ve sert kaldı - eski bir Toltek tanrısının fındık kahverengisi görüntüsü.
  
  
  Fuentes bana kuru bir sesle, "İyi eğlenceler," dedi. Sonra yavaş, şehvetli bir göz kırpışıyla tek gözünü kapattı.
  
  
  Son.
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Kudüs davası
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Öldürme ustası
  
  
  Kudüs davası
  
  
  
  
  
  Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi üyelerine ithaf edilmiştir
  
  
  
  
  Kâfirlerle karşılaştığınız zaman, aralarında büyük bir katliam gerçekleştirinceye kadar başlarını kesin. ve onları düğümleyin, sonra ya serbest bırakın ya da fidye isteyin...
  
  
  Kuran
  
  
  
  
  
  
  Giriş
  
  
  
  
  
  Eden Oteli'nin yaldızlı balo salonunda klima maksimum hızda çalışıyordu ama oda partiye giden iki yüz bekâr kişiyle doluydu ve duman, et ve çaresizlik orayı bir orman kadar sıcak hale getiriyordu. .
  
  
  Odanın sonundaki büyük çift kapı, en uzak uca, sahile inen kayalık bir patikaya, serin temiz havaya, mavi-siyah okyanusun kumlu kıyıyla hiçbir yardım almadan buluştuğu sessiz bir yere açılıyordu. . Sonny, hafta sonu ev sahibin.
  
  
  Akşam ilerledikçe partiye katılanlardan bazıları ayrıldı. Şanslı olanlar el ele yürüyordu, adam kız için ceketini kumların üzerine seriyordu. Talihsizler yalnız dışarı çıktılar. Neden bu kadar şanssız olduklarını bir düşünün; Harcanan parayı ve giden tatili düşünün ya da tekrar denemeden önce biraz temiz hava alın. Ve bazıları Amerika Birleşik Devletleri'ndeki evlerine, artık yıldızların olmadığı şehirlere gitmeden önce yıldızlara bakmak için dışarı çıktılar.
  
  
  Sahilin uzak ucuna doğru yürüyen Cardin'in ceketi içindeki uzun boylu adamı kimse fark etmedi. Elinde bir el feneriyle hızlı bir şekilde, köpeğiyle birlikte Bahamalar'daki pahalı bir otelden sahilin en karanlık ve sessiz olduğu yere doğru yürüdü. Bir gün yanından geçen yalnız insanlara baktı. Tahriş olarak yorumlanabilecek bir bakış. Ama kimse bunu fark etmedi.
  
  
  Helikopteri de kimse fark etmedi. O kadar alçalıncaya kadar doğrudan üzerinize uçtuğunu sanıyordunuz ve eğer hemen inmezse büyük cam kapılardan uçup ışıltılı balo salonunun ortasına inecekti.
  
  
  Üç kapüşonlu adam helikopterden düştü. Silahları vardı. Cardin'in ceketli adam da herkes gibi sessizce şaşkınlıkla baktı. Şöyle dedi: “Ne oluyor! Sonra onu yakaladılar ve hızla, kabaca helikoptere doğru ittiler. Kıyıdaki insanlar, sahildeki palmiye ağaçları gibi hareketsiz duruyor, gördüklerinin bir rüya olup olmadığını merak ediyorlardı ve sonra Brooklyn'li küçük adam, "Durdurun onları!" Büyük şehirdeki kaybedenlerin oluşturduğu kalabalıkta, sessiz kalabalıkta bir şeyler koptu ve bazıları, belki de hayatlarında ilk kez, savaşmak için hayallerine doğru koştu. kukuletalı adamlar gülümsedi, hafif makineli tüfeklerini kaldırdılar ve sahili kurşunlarla ve bağırışlarla, silahların uğultusuyla, bir fosfor el bombasının hafif tıslamasıyla ve ardından ateş - satın alınan elbiseleri yok eden, hızla ilerleyen bir ateş. bu durum için, eşleşen küçük kazaklar, kiralık smokinler, Brooklyn'den küçük bir adam ve Bayonne'dan bir öğretmen...
  
  
  On dört kişi öldü, yirmi iki kişi yaralandı.
  
  
  Ve bir adam ve bir köpek helikoptere bindirildi.
  
  
  
  
  
  
  İlk bölüm.
  
  
  
  
  
  Güneşin altında çıplak yatıyordum. Bir saatten fazla bir süre tek kasımı bile hareket ettirmedim. Bundan hoşlanmaya başlıyordum. Bir daha asla kasımı hareket ettirmemeyi düşünmeye başladım. Acaba çöl güneşinde yeterince uzun süre kalırsan sıcaklık seni bir heykele dönüştürebilir mi diye merak ettim. Yoksa bir anıt mı? Belki bir anıt olabilirim. Nick Carter burada yatıyor. Bir turist heykeli olacağıma bahse girerim
  
  
  Cazibe. Aileler dört günlük hafta sonları beni ziyaret ederdi ve çocuklar da tıpkı Buckingham Sarayı muhafızlarına yaptıkları gibi ayakta durup yüz ifadeleri yaparak beni hareket ettirmeye çalışırlardı. Ama yapmazdım. Belki Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girebilirim: "Hiç kas hareketi yapmama rekoru 48 yıl on iki dakikadır, Nick Carter tarafından Tucson, Arizona'da kırılmıştır."
  
  
  Gözlerimi kısarak uzun ufka, çölü çevreleyen puslu mavi dağlara baktım ve o kadar saf havayı derin bir nefes aldım ki ciğerlerim bir gecekondu mahallesiymiş gibi hissettim.
  
  
  Bacağıma baktım. Tekrar benim bir parçam gibi görünmeye başladı. En azından vücudumun geri kalanıyla aynı koyu kahverengiye dönmüştü, elektrikli süpürge hortumundan çok gerçek bir insan bacağına benziyordu.
  
  
  Kasların hareket etmemesinden bahsetmişken, altı hafta önce bu hassas bir konuydu. Altı hafta önce alçı hâlâ bacağımdaydı ve Dr. Scheelhouse kıkırdayıp iyileşme sürecimi "ne zaman" yerine "eğer" diye tartışıyordu. Piç Jennings'in şanslı olduğu kurşun kemiği paramparça etti ve şarapnel kasları veya sinirleri ya da bacağın işini yapmasına neden olan herhangi bir şeyi kesti ve artık hareket etmediğimizde şaka yapmıyorduk.
  
  
  Manzaraya tekrar baktım. Kumun, adaçayının ve güneşin uçsuz bucaksız dünyasında, uzakta, bronz bir kısrağın üzerinde yalnız bir binici. Gözlerimi kapattım ve yüzerek uzaklaştım.
  
  
  Vurmak!
  
  
  Bana rulo halindeki bir kağıtla vurdu ve beni X dereceli bir rüyadan uyandırdı. Şöyle dedi: “Carter, sen umutsuzsun. Seni bir saatliğine bırakacağım ve sen de gideceksin."
  
  
  Gözümü açtım. Milli. Güzel. O aptal beyaz hemşire üniformasıyla bile. Büyük bir demet tatlı sarı saç, altın rengi platin ve sarı pembe saçlar, büyük kahverengi gözler, parlak bir ten rengi ve yumuşak dolgun bir ağız ve sonra aşağı inip soldan sağa doğru okumaya devam ederek dünyanın en güzel iki göğsü, zengin yüksekte ve yuvarlaktı ve sonra - kahretsin, bir kasımı hareket ettirdim.
  
  
  diye bağırdım ve yuvarlandım. "Haydi," dedi. "İşe geri almak." Çalışmak bacağım için fizik tedavi anlamına geliyordu. Millie bir fizyoterapistti. Bacağım için. Geriye kalan her şey gayri resmiydi.
  
  
  Bir havlu alıp kendime sardım. Tucson'un yaklaşık otuz beş mil güneybatısında, İspanyol misyon tarzı büyük bir malikanenin özel bir yatak odasının balkonunda, masaj masasının üzerinde, kanvas bir minderin üzerinde yatıyordum. Tilly Teyzenin Barınağı Ya da daha az sevgiyle adlandırıldığı şekliyle ATR AX Terapisi ve Rehabilitasyonu. Soğuk Savaş gazileri için pansiyon.
  
  
  Orada, eski kaçakçı, eski mahkum, Haiti'nin hemen karşısındaki Caicos Adaları'nda küçük bir otelin yabancı sahibi olan Harold ("Mutlu") Jennings'in izniyle oradaydım. Happy Hotel'in Blood And Vengeance adlı bir grup serbest çalışan için bir takas odası olduğu ortaya çıktı. Açıkça açıklanan hedefi, seçilmiş bir grup Amerikalı bilim adamından kan elde etmek ve intikam almaktı. Hareket, her şeyin Happy'e layık görünmesini sağlayan zengin bir Güney Amerikalı eski Nazi tarafından finanse edildi. Kan ve intikam geçmişte kaldı ama zaferin bedelini iki haftalık koma ve kırık bacakla ödedim. Bunun karşılığında AX bana iki ay boyunca güneş ve dinlenme egzersizleri ve Millie Barnes sağladı.
  
  
  Millie Barnes sol bacağımdan tuttu ve ona metal bir ağırlık bağladı. "Ve gerin," dedi, "ve bükün... ve bükün... ve gerin, iki ya da üç - hey! Fena değil. Eminim gelecek hafta koltuk değneği olmadan yürüyebileceksin." Ona şüpheyle baktım. Omuz silkti. "Koş demedim."
  
  
  Gülümsedim. “Bu da normaldir. Pek acelem olmadığına karar verdim. Hayatın kısa olduğunu ve koşarak çok fazla zaman harcandığını düşünerek burada yattım."
  
  
  Kaşlarını kaldırdı. "Bir Killmaster kopyasına benzemiyor."
  
  
  Omuz silktim. “Yani belki de durum böyle değildir. Belki AX'i bırakmayı düşünüyorum. Etrafta yayılmak. Gerçek insanların yaptığını yapın." Ona baktım. "Gerçek insanlar ne yapar?"
  
  
  "Keşke Nick Carter olsaydım yalan."
  
  
  "Tüm gücümle."
  
  
  "Bacağını hareket ettirmeye devam et."
  
  
  "Kim olmak isterdin?"
  
  
  Bana açık bir kız gibi gülümsedi. "Seninle birlikteyken Millie Barnes olmaktan mutluyum."
  
  
  "Ne zaman ayrılacağım?"
  
  
  "Ah! Sen gittiğinde anılarımla, gözyaşlarımla, şiir kitaplarımla kendimi bu odaya kilitleyeceğim.” Dudaklarını büzdü. "Duymak istediğin cevap bu mu?"
  
  
  “Hayattan ne istediğini bilmek istedim.”
  
  
  Solumda, balkonun parmaklıklarında kollarını göğsünde kavuşturmuş, güneş saçlarında sarı yıldızlar gibi parlayarak duruyordu. Omuz silkti. “Yıllardır bir şey istemeyi düşünmedim.”
  
  
  “... Büyükanne Barnes'a doksanıncı doğum gününde söyledi. Hadi bebeğim. Bu genç bir kadına göre bir düşünce değil.
  
  
  Gözlerini genişletti. Yirmi sekiz yaşındayım."
  
  
  "Bu eski, değil mi?"
  
  
  "Bacağını uzatmaya devam et"
  
  
  Bacağımı uzattım. Uzanıp elini daha da yükseğe kaldırdı, sendeleyerek güneşi selamladı. Ellerini kaldırdı ve ben de onları düşündüğümden çok daha yükseğe kaldırdım. “Bir dahaki sefere kendini o kadar yukarı it.” Eğiliyordum, eğiliyordum ve çok yükseğe itiyordum.
  
  
  "Millie... Eğer gidersem..."
  
  
  "Saçmalık Nick! Yaşadığın şey tipik on ikinci hafta düşüncesi."
  
  
  "Isıracağım. Nedir bu?"
  
  
  İçini çekti. . “Bu sadece burada geçireceğiniz ilk ay, hepiniz dışarı çıkmak için müthiş bir aceleniz var. İşe odaklandığınız ikinci ay, üçüncü ay çok zor. - Bilmiyorum - metabolik değişimlerin tüm bu yalanlara alışmaya başlıyor. Felsefe yapmaya başlıyorsun, Omar Hayyam'dan alıntı yapmaya başlıyorsun. The Waltons'u izlerken gözleriniz buğulanıyor." Başını salladı. "Tipik bir onikinci hafta düşüncesi."
  
  
  "Peki bundan sonra ne olacak?"
  
  
  Güldü. "Göreceksin. Sadece bacağını bükmeye devam et. Buna ihtiyacın olacak."
  
  
  Odamda telefon çaldı. Millie cevap vermeye gitti. Bacağımdaki kasların titrediğini gördüm. Her şey geri geliyordu. Muhtemelen haklıydı. Gelecek hafta koltuk değneklerini atabilirim. Vücudumun geri kalanını dambıllar, ip atlamalar ve uzun günlük yüzmelerle formda tutuyordum ve hâlâ 165 kiloydum. Tilly Teyze'de geçirdiğim süre boyunca eklediğim tek şey sevimli, gülünç bir korsan bıyığıydı. Millie bunun beni gerçekten kızdırdığını söyledi. Omar Sharif'e benzediğimi sanıyordum. Millie de aynı şey olduğunu söyledi.
  
  
  Balkon kapısına döndü. Bu sefer çalışmaya devam edeceğine güvenebilir miyim? Yeni gelen…"
  
  
  Ona baktım ve homurdandım. “Harika bir roman. Önce beni öğle yemeğine bıraktın, şimdi de başka bir adam. Bu adam kim?"
  
  
  "Dunn adında biri."
  
  
  "Berlin'den Dunn mı?"
  
  
  "Aynısı".
  
  
  "Hm. Her şey göz önüne alındığında, öğle yemeğini daha çok kıskanıyorum."
  
  
  "Ah!" - dedi, geldi ve beni öptü. Hafif olmasını istiyordu. Şaka amaçlı küçük bir öpücük. Bir şekilde başka bir şeye dönüştü. Sonunda içini çekip uzaklaştı.
  
  
  “Gitmeden bu gazeteyi bana ver” dedim. Sanırım beynimi tekrar çalıştırmanın zamanı geldi.
  
  
  Gazeteyi üzerime fırlatıp kaçtı. Tekrar ilk sayfaya katladım.
  
  
  Leonard Fox kaçırıldı.
  
  
  Veya Tucson Sun'ın sözleriyle:
  
  
  Milyarder otel çarı Leonard Fox, Grand Bahama'daki sığınağından kurşun ve el bombası yağmuru altında kaçırıldı.
  
  
  Fox'un holding şirketinin saymanı Carlton Warne, bu sabah 100 milyon dolarlık bir fidye notu aldı. Notta Arapçada “şeytan” anlamına gelen “Al-Shaitan” imzası vardı.
  
  
  Bu, Kara Eylül'ün bir parçası olduğuna inanılan, Münih Olimpiyatları'ndaki cinayetlerden ve Roma ve Atina havalimanlarındaki katliamlardan sorumlu olan Filistin özel kuvvetlerine ait olduğuna inanılan bir grubun gerçekleştirdiği ilk terör saldırısıdır.
  
  
  Parayı nasıl toplamayı planladığı sorulduğunda Warn, şirketin "önemli bir kayıpla" hisselerini elden çıkarmak ve varlıklarını satmak zorunda kalacağını söyledi. Ancak şimdi parayı düşünmenin zamanı olmadığını ekledi. Sonuçta bir adamın hayatı tehlikede."
  
  
  FKÖ'nün (Filistin Kurtuluş Örgütü, tüm fedai güçlerin yönlendirme komitesi) baş sözcüsü Yaser Arafat her zamanki "Yorum yok" dedi.
  
  
  
  
  Bunda vahşi bir ironi vardı. Fox, öncelikle özgürlüğünü ve servetini korumak için Bahamalar'a gitti. Federaller kitabı ona atmaya hazırlanıyorlardı. Altın gravürlü deri ciltli Özel Baskı; sadece milyon dolarlık suçları listeleyen bir liste; menkul kıymet dolandırıcılığı, elektronik dolandırıcılık, komplo, vergi dolandırıcılığı. Ancak Fox kaçmayı başardı. Büyük Bahamalar'ın güvenli yasal limanına.
  
  
  Şimdi ikinci ironi geliyor: Varn fidyeyi ödese bile Fox'un hayatta kalmak için en büyük umudu federal ajanların onu geri kaçırmasıydı. Bu, bildiğiniz şeytanın, tanımadığınız şeytandan veya Al-Shaitan'dan daha iyi olduğu şeklindeki eski fikrin nihai örneğiydi.
  
  
  Washington devralacak, tamam. Leonard Fox'un aşkı için değil. Sadece ilgili prensip yüzünden bile değil. Yüz milyonlarca dolarlık Amerikan parasının teröristlerin eline geçmesini önlemek için meşru müdafaa gibi basit bir nedenden dolayı bu işin üzerinde olacağız.
  
  
  AX'in işin içinde olup olmadığını merak etmeye başladım. Ve AX'te kim var? Peki plan neydi? Güneşli manzaraya baktım ve aniden buzlu kaldırımlara, serin düşüncelere ve elimde soğuk, sert bir silaha ihtiyaç duydum.
  
  
  Millie haklıydı.
  
  
  On ikinci hafta bitti.
  
  
  
  
  
  
  İkinci bölüm.
  
  
  
  
  
  Leonard Fox ölmüştü.
  
  
  Öldü ama Şeytan tarafından öldürülmedi. Daha yeni öldü. Ya da arkadaşımın dediği gibi "kalbi atladı."
  
  
  “Terör kampında iki hafta geçirdikten, Lucaya Havalimanı'na sağ salim indikten, televizyon kameralarına merhaba dedikten, yaşamak için yüz milyon dolar ödedikten sonra Leonard Fox öldü. Evde üç saat ve pfft!
  
  
  Kader diye bir şey varsa onun kara bir mizah anlayışına sahip olduğunu kabul etmelisiniz.
  
  
  Jens kartlarına baktı. "Ben bir kuruş için varım."
  
  
  Campbell bir tane çıkardı ve bir ısırık aldı. Ferrelli "Sopa" dedi. Bir kuruş düşürdüm ve bir nikel aldım. Harika bir oyuncu grubu oluşturduk. Hastane yatağının etrafında toplandılar. Deadlift olarak bilinen o cömert işkencede ayakları tavana sabitlenmiş Jens, tek gözünü kapatan Campbell ve dört aylık kalın siyah sakallı Ferrelli, tekerlekli sandalyede oturarak çete kurşunları size çarptığında olan her şeyden kurtulmaya çalışıyor. bağırsak. Benim için sabahları bir mil yürüdüm ve diğerleriyle karşılaştırıldığında kendimi sağlıklı hissettim.
  
  
  Jens'e döndüm. Şam'daki adamımız. En az bir hafta önce. AX'te yeniydi ama Orta Doğu'yu biliyordu. "Peki parayı ne yapacaklarını düşünüyorsun?"
  
  
  "Bu nikel sana uyuyor." Beş kuruşunu yatağın üzerine fırlattı. "Lanet olsun, bilmiyorum. Tahminin benimki kadar iyi." Kartlardan başını kaldırdı. "Tahmininiz nedir?"
  
  
  Omuz silktim. "Bilmiyorum. Ama bunu konserve ürünleri stoklamak için kullanacaklarından şüpheliyim, bu yüzden kendimize bir sürü korku satın aldığımızı düşünüyorum.
  
  
  Campbell bir kuruş karşılığında oynamayı düşündü. “Belki birkaç tane daha SAM-7 füzesi alırlar. İnmeye gelen birkaç uçağı vurun. Hey, 747'nin av sezonu ne zaman?
  
  
  Ferrelli şunları söyledi: "B ile herhangi bir ay"
  
  
  "Komik" dedim. "Kağıt mı oynuyoruz?"
  
  
  Campbell kuruşları dağıtmaya karar verdi. Campbell'ı tanıdığım kadarıyla iyi bir kolu vardı. Ferrelli'ye "En kötüsü," dedi, "ne tür terör satın almaya karar verirlerse versinler, onu eski güzel Amerikan parasıyla alacaklar."
  
  
  "Değişiklik. Leonard Fox'un parasıyla." Ferrelli kıkırdayıp sakalını okşadı. "Leonard Fox Anıt Terörü".
  
  
  Campbell başını salladı. "Ve Fox'un fazla uyku kaybettiğini düşünmüyorum."
  
  
  "Dalga mı geçiyorsun?" Ferrelli katlandı. “Fox'un şu anda olduğu yerde uyumuyorlar. Ateş ve kükürt seni uyanık tutar. Dostum, onun kötü bir ruh olduğunu duymuştum."
  
  
  Jens Ferrelli'ye baktı. Jeans'in yüzü bir İngiliz subayınınkine benziyordu. Çöl bronzluğu, güneşte ağarmış sarı saçlar; buz mavisi gözler için mükemmel folyo. Jens gülümsedi. "Sanırım kıskançlığın yeşil sesini algılıyorum."
  
  
  Kaşlarımı çattım. “Rahmetli Leonard Fox'u kim kıskanabilir ki? Yani kimin birkaç milyar dolara, İspanya'da bir kaleye, Yunanistan'da bir villaya, özel bir jete, yüz metrelik bir yata ve dünyaca ünlü birkaç film yıldızı kız arkadaşa ihtiyacı var ki? Saçmalık! Ferrelli en iyi değerlere sahip, değil mi Ferrelli? "
  
  
  Ferrelli başını salladı. "Kesinlikle. Bu tür şeyler ruhunuzu yok edebilir."
  
  
  "Doğru" dedim. Hayattaki en güzel şeyler güneş, ay ve Oreo kurabiyeleridir."
  
  
  Ferrelli, "Ve sağlığım," dedi. "Sağlığıma kavuştum"
  
  
  "Yatağına dönmezsen bunu alamazsın." Millie kapı eşiğinde duruyordu. Pencereye gitti ve kapıyı ardına kadar açtı. “Tanrım,” dedi, “ne içiyordun? Gerçekten dumanla dolu bir oda gibi." Bana döndü. "Dr. Shielhouse on beş dakika içinde seni görmek istiyor, Nick." Boğazını temizledi. "Ayrıca Ferrelli'yi yatakta ve Campbell'ı spor salonunda görmek istiyor."
  
  
  "Peki ya Jens?" Ferrelli dedi. “Jens'in ne giydiğini görmek ister?”
  
  
  Campbell, "Sürüklenerek," diye önerdi.
  
  
  Ferrelli, "Borçlu" dedi.
  
  
  Campbell, "Çılgın," dedi.
  
  
  "İÇİNDE…"
  
  
  "Gitmek!" - dedi Millie.
  
  
  Gittiler.
  
  
  Millie siyah plastik bir sandalyeye oturdu. “Leonard Fox hakkında oldukça ilginç bir hikaye. Haberi duyduğumda inanamadım. Ne kadar vahşi bir son."
  
  
  Başımı salladım. "Bu daha bitmedi bebeğim. Bu Leonard Fox'un sonu olabilir ama başka bir şeyin sadece başlangıcı. Parayla her türlü hileyi planlıyorlar.”
  
  
  Millie içini çekti. “Ne tür kapari yapacağımı biliyorum. Peki, bana sorun beyler, vizon kapari."
  
  
  Jens döndü ve ona buz gibi bir bakış attı. "Gerçekten bunu yapar mıydın?" Birdenbire çok ciddileşti. Alnı derin kırışıklıklarla oyulmuştu. "Yani... bunlar senin için önemli mi?"
  
  
  Bir an durdu ve gözleri değişti. Sanki satır aralarını okumuş gibiydi. Hayır, diye yavaşça yanıtladı. "Kayıt edilmiş. Hiç de bile". Aniden ses tonunu değiştirdi. "Yani sen Şeytan'ın parayı teröre harcayacağını düşünüyorsun."
  
  
  Jens de taşındı. "Eğer onları önce biz bulamazsak."
  
  
  Millie hızla bir Jens'e, bir bana, sonra tekrar Jens'e baktı. "Bu arada" biz "sanırım
  
  
  AX'i mi kastediyorsun? "
  
  
  Tavana uzanan bacağına baktı. “Pekala, şöyle diyelim; beni kastetmiyorum. O aptal sarhoş aptal sayesinde. Bir keresinde bir Arap çingene bana Salı gününün şanssız günüm olduğunu söylemişti. Bu yüzden her Pazartesi gecesi silahımı bir kenara koyuyorum ve Salı günü asla şüpheli bir şey yapmıyorum. Yani, ne oluyor? Masum bir iş için sokakta yürüyorum ve sarhoş bir turist arabasıyla bana çarpıyor. Ne zaman? "
  
  
  "Cuma gününde?"
  
  
  Jens beni görmezden geldi. "Ve şimdi Suriye'de olmak için sağ bacağımı verirdim."
  
  
  Bacağına baktım. 'Bunu kimse almayacak' dedim.
  
  
  Beni görmezden gelmeye devam etti ve Millie'ye baktı. "Her neyse, sorunuza cevap vermek gerekirse tatlım, şu anda pek çok adamın Şeytan'ı aradığına emin olabilirsiniz." Şimdi bana döndü. "Tanrım, iki haftadan fazla zamanları vardı - bir dünya dolusu ateşli ajan - ve hiçbir şey bulamadılar."
  
  
  “Sonra Fox konuşamadan ayrılıyor ve ölüyor. Eminim Washington gerçekten delirmiştir." Jens'e yan gözle baktım. "AX'in orada olduğunu mu düşünüyorsun?" Omuz silkmeye başladı.
  
  
  Millie hemen şöyle dedi: “Al-Shaitan hakkında; sizce ne gibi eylemler planlıyorlar? Yani kime karşı?”
  
  
  Jens tekrar omuz silkti. "Bu Al Shaitan'ın kim olduğuna bağlı. Fedailer'de düzinelerce grup var ve hepsinin biraz farklı hedefleri ve biraz farklı bir düşman listesi var."
  
  
  Millie kaşlarını çattı. "Açıklayabilir misin?"
  
  
  Ona göz kırptı. Açıklamayı seviyorum. Kendimi akıllı hissetmemi sağlıyor. Dinleyin: sadece İsrail'i yeryüzünden silmek isteyen değil, aynı zamanda Arap rejimlerini devirmek, tam bir devrim başlatmak isteyen birkaç aşırılıkçı grup var. Ve eğer Al Shaitan bu çetenin bir parçasıysa, "karşı" olanların listesi oldukça uzun olabilir. Öte yandan en büyük grup olan El Fetih var. Az ya da çok bir uzlaşmaya bağlı kalıyorlar ki bu da saçmalık olabilir. Çünkü FKÖ'nün en kanlı adamları olan Kara Eylül, El Fetih'in bir parçası olmalı." Ellerini kavuşturdu. "Yani sen anlamaya çalış."
  
  
  "Fakat gazete Şeytan'ın Kara Eylül'ün bir parçası olabileceğini söylüyordu." Millie bana baktı. "Bu onlar hakkında ne söylüyor?"
  
  
  Başımı salladım. "Kesinlikle hiçbir şey. Bakın, çok fazla hizip var çünkü herkesin kendi fikri var. Böylece bir grup oluşturuyorlar ve çok geçmeden grup gruplara ayrılmaya başlıyor ve çok geçmeden kıymıklar da gruplara ayrılıyor ve bildiğimiz kadarıyla Şeytan, aldıkları şeyden hoşlanmayan altı aptal adam olabilirdi. akşam yemeği için." Jens'e döndüm. “Teori açısından bu nasıl? Bir avuç güç delisi vejetaryen mi?
  
  
  Jens bana çok tuhaf baktı.
  
  
  Kaşlarımı çattım. "Anlamadıysanız bu bir şakaydı."
  
  
  Bana çok tuhaf bakmaya devam etti. "Belki de haklısın."
  
  
  Millie'ye döndüm. "Sanırım bir atışa ihtiyacı var."
  
  
  "Ben iyiyim". Hala tuhaf görünüyordu. “Sana anlatmaya çalıştığım şey belki de haklısındır. El-Şeytan herkes olabilir. Herhangi bir şey olabilir. Yalnızca altı adam olduğunu varsayarsak Fox'a baskın yapmak için daha fazlasına ihtiyacınız olmayacak..."
  
  
  "Bu yüzden?"
  
  
  “Yani... yani belki de kendi başlarınadırlar. Belki de gerçekten kendi çılgın planları vardır.”
  
  
  "Belki de havuçları yasallaştırmak istiyorlardır?"
  
  
  "Ya da belki de dünyayı havaya uçurmak istiyorlar."
  
  
  Aniden birbirimize uzun, sessiz bir bakış attık. Aklımıza çok kirli bir fikir geldi. Eğer Şeytan tek başına altı kez deli olsaydı tahminlerini gözden geçirmeleri çok daha zor olurdu. Hareketleri ve planları her şey olabilir. Kesinlikle herhangi bir şey.
  
  
  Birkaç dakika sonra Shielhouse beni test ettiğinde, bacağımı dürttüğünde ve benden daha iyi konuştuğunda bunu düşündüm. “Çok daha iyi, N3. Neredeyse yüzde yüz,” diye gülümsedi.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Millie gülümsedi. "Çok daha iyi."
  
  
  Onun çıplak, güzel kıçına tokat attım. "Romantik olmayan kaltak" dedim. “Böyle bir zamanda bacağımdan bahsetmişken...”
  
  
  "Eh," dedi sinsice, "fark etmeden duramadım..."
  
  
  “Hiçbir şeyi fark etmemelisin. Renkli ışıklara bakmakla çok meşgul olmalısın."
  
  
  "Ah, bunlar," dedi parmağını yavaşça sırtımda, sırtımın her yerinde gezdirirken. "Ziller çaldığında ortaya çıkan kırmızı ve mavi titreşen şeyleri mi kastediyorsun?"
  
  
  Ona baktım. Onu kendime doğru çekerek, "Şanslısın ki" dedim, "J akıllı kadınlardan hoşlanıyor." Ellerim göğüslerini kavradı ve bardağım onun tatlı kadınlığıyla doldu.
  
  
  "Masraflı?" çok yumuşak bir sesle, "Kayıtlara geçsin," dedi kulağımı öptü, "oldukça muhteşem bir ses ve ışık gösterisisin."
  
  
  "Ve sen...
  
  
  - Göğsünü öptüm: - “Bu plağı tekrar çalmak ister misin?”
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Millie uyumadı. Kirpiklerinin omzumun üzerinden kaydığını hissettim. Uyuyormuş gibi yaptı ve ben de ona inanıyormuş gibi davranarak ona bir iyilik yaptım. Bir kadın bu oyunu oynadığında genellikle oldukça iyi bir nedeni vardır. Ve Millie anlamsız oyunlar oynamadı.
  
  
  Panjurların arasından süzülen ve tavanda çizgili bir desen oluşturan ay ışığı dışında oda sessiz ve karanlıktı. Gece serindi ve etrafıma sarılan kıvrımlı kahverengi vücut lacivert bir battaniyeyle örtülmüştü, görmeme gerek yoktu. Kafamın içinde süzülüyordu, tavandaki ayın çizgileri arasında dans ediyordu.
  
  
  Millie bir paradokstu. Karmaşık, basit bir kız. Değişmez bir verimliliği vardı. Hiçbir şey Millie'yi rahatsız etmedi. Yüzünün yarısı uçsa bile gözlerinin içine bakabilirdi. Ve bu bakışta ne acıma ne de korku vardı. Ve onun oynamadığını bilirdin.
  
  
  Biz de dahil Millie ile her şey her zamanki gibiydi. Seks içeren ama romantizmi içermeyen iyi, derin bir dostluktu. Millie'nin bir zamanlar Sam'le bir aşk ilişkisi vardı ama Sam öldü.
  
  
  Sadece resim hatalıydı. Hiç kimse bir daha “tekrar sevmez”. Juliet öfkesini kaybetmeseydi dört yıl sonra başka biriyle evlenirdi ve beş karşılığında on alırsan aşk için evlenirdi. Belki tam olarak aynı aşk değil ama aşk tamamen aynıdır. Çünkü sevmek diğer yetenekler gibidir. Bir şeyi iyi yaparsanız tekrar yapmanız gerekir. Millie'nin yeteneği vardı. Sadece onu kullanmaktan korkuyordu.
  
  
  Omzumun arkasına geçti. "Şu an saat kaç?" diye sordu.
  
  
  Saat on birdi.
  
  
  Bacağımı uzattım ve ayak parmaklarımla televizyonu açtım. "Gösteriş yapmayı bırak" dedi ve dikkatle esnedi.
  
  
  Televizyon açıldı ve kadın uykulu Amerika'ya koltuk altlarının kokusundan rahatsız olmadığını duyurdu. Millie yüzünü bir yastıkla kapattı. “Filmi izlersen sana sonunun nasıl olduğunu anlatacağım. Amerikalılar, kovboylar ve polisler her zaman kazanır."
  
  
  “Size söylemek istemiyorum ama haberleri izlemeyi planlıyorum” dedim.
  
  
  “Aynı son. Amerikalılar, kovboylar ve polisler her zaman kazanır."
  
  
  Spiker, "Terör yeniden manşetlere çıktı" dedi. Dik oturdum. Millie kollarıma girdi.
  
  
  “Leonard Fox'un ölümünden üç gün sonra, yine gözüpek bir adamın kaçırılması. Bu kez İtalyan Rivierası'nda, Amerikalı milyoner Harlow Wilts, kırdaki özel villasından kaçırıldı. Cottage motel zincirinin çoğunluk hissesine sahip olan Wilts, Ronaldi Oteli'ni satın alma planlarını görüşmek üzere İtalya'ya yeni geldi." (Wilts'in İtalya'ya gelişinden bir kare.) "Minnesota'dan Chris Walker karısıyla konuşuyordu..."
  
  
  Kamera Minnesota'nın Somewhere adlı milyoner banliyösündeki lüks bir oturma odasına geçti; burada ağlamaklı Bayan Wilts aynı soğuk hikayeyi anlattı. Kaçıranlar yüz milyon dolar istiyordu. İki haftadır. Peşin. Kendilerine Şeytan diyorlardı. Şeytan.
  
  
  Bu parayla almayı düşündükleri ne varsa fiyatı şu an iki yüz milyona ulaştı. Ve eğer birisi Wilts'i kurtarmazsa bunun bedelini Şeytan ödemek zorunda kalacak.
  
  
  Gözlerimi kapattım. Şu anda dünyanın ihtiyacı olan şey. İki yüz milyon dolarlık terör.
  
  
  Millie uzanıp televizyonu kapattı. "Tut beni" dedi. "Sadece sarıl bana, tamam mı?"
  
  
  Ona sarıldım. Gerçekten titriyordu. Ben de "Tatlım, merhaba! Ne olduğunu? Dinle, peşinde kimse yok."
  
  
  “Hımm, biliyorum. Ama birisinin seni takip ettiğine dair korkunç bir his var içimde. Bu birlikte olacağımız son gece."
  
  
  Kaşlarımı çattım. "Haydi. Beni kim takip ediyor? Burada olduğumu kim biliyor?"
  
  
  "BALTA," dedi sessizce. "AX burada olduğunu biliyor."
  
  
  Çok uzun bir süre birbirimize baktık. Ve birdenbire boş bir ifade olmaktan çıktı. Bir anda arkadaşlıktan çok daha fazlası haline geldi.
  
  
  "Biliyor musun..." diye başladı.
  
  
  Onu öptüm. "Biliyorum.'"
  
  
  Onu olabildiğince yakına çektim ve bundan sonra hiçbir şey değişmedi.
  
  
  Aslında bir fark yarattı.
  
  
  Ertesi sabah Hawk Washington'daki AX'ten aradı ve akşama doğru Orta Doğu'ya giden bir uçaktaydım. Görev: Şeytanı bulup durdurmak.
  
  
  
  
  
  
  Üçüncü bölüm.
  
  
  
  
  
  Rechov Dizengoff, Tel Aviv'in Broadway'idir. Daha doğrusu Piccadilly Circus, Sunset Strip ve Miami Collins Bulvarı'nın bir arada olduğu yer. Kafeler, mağazalar, barlar, barlar, pırlantalar, denimler, müzik, tiyatrolar, ışıklar, gürültü, arabalar, kalabalıklar ve yeni plastik pizza tezgahları var.
  
  
  ben masada oturuyordum
  
  
  üçüncü Gold Star biramı içtiğim ve şehrin üzerinde güneşin batışını izlediğim bir açık hava kafesi. Turuncu gökyüzünde yavaş yavaş yuvarlanan şişman, kırmızı bir plaj topuna benziyordu.
  
  
  Jackson Robie öldüğü için buradaydım. Robi Tel Aviv'de yaşıyordu. Ama yanılıyordu. Vizesi onu Amerikalı bir gazeteci ve World dergisinin Orta Doğu muhabiri olarak tanımlıyordu. Bu unvan ona çeşitli sorular sormasına ve Amalgamated Press and Wire Service'e şifreli veya başka türlü telgraflar göndermesine olanak tanıyordu. Öyle oldu ki Washington Akes. Asıl mesleği AX gözlemcisiydi.
  
  
  Bir gözlemcinin çalışması, kulağa çok benzer. Gözlemlemek. Dünyanın kendi bölgesinde neler olup bittiğini bilmek. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, muhbirlerin, kiralık adamların ve yerel gangsterlerin kim olduğunu bilmek, aynı zamanda size bir tekne ödünç verebilecek, sizi koruyabilecek veya kurşunu kesebilecek adamların kim olduğunu bulmak anlamına gelir. Robie iyiydi. İyiden daha iyi. Robie bir düşünürdü. Bir satranç ustasının analitik zekasına sahipti. Üç yılı aşkın süredir bu işte çalışıyor ve henüz bize yanlış tetikçi demedi. Robie dört yıldız koduyla telgraf çektiğinde: “Şeytanı buldum. Askerleri gönderin,” diye sorulacak tek bir soru kalmıştı: Rushmore Dağı'nda Robie'nin yüzüne yer var mı?
  
  
  Sadece bir saat sonra Robie öldü. Kudüs'ün bir ara sokağında sırtından bıçaklandı. Bu olay olduğunda Fox hâlâ tutukluydu ama Robie milyonerin nerede olduğunu gerçekten biliyorsa bunu başkalarına söyleyecek zamanı yoktu. En azından AX'e bundan bahsedecek vakti yoktu.
  
  
  Benim işim tartışmayı yeniden başlatmaya çalışmaktı. Al-Shaitan'ın saklandığı yere kadar Robie'nin izini takip edin ve yeni kurban Harlow Wilts'i kurtarın. Tel Aviv'de başlamaya karar verdim çünkü burası Jackson Robie'nin başladığı yer. Tel Aviv'de öğrendikleri onu Kudüs'e giden yola yönlendirdi.
  
  
  Belki.
  
  
  Belki de bu sahip olduğun en iyisidir. Bir temsilcinin işi bir olasılıklar dağından, dev bir olasılıklar yığınından oluşur. Ve her zaman "iğneyi bul" oynuyorsun ve her zaman zamana karşı oynuyorsun.
  
  
  Ben saatime baktım. Gitme zamanı gelmişti. Garsonu durdurdum ve gökyüzü güller ürettiğinde ve sanki tüm kameraların tık sesini duymuş gibi kırmızı-pembeye dönüştüğünde ve olup bitenlerden tedirgin olduğunda hesabı istedim.
  
  
  Kalabalığın içinden Allenby Sokağı'na doğru ilerledim, alçak kot pantolonlar ve yuvarlak, sütyensiz zenginliği ima eden yumuşak, bol işlemeli gömlekler giyen kızları izledim. Oğlanların kızlara, pamuklu elbiseli turistlerin de kafelerdeki tezgahlarda sergilenen unlu mamullere aynı derecede hararetli gözlerle bakışlarını izledim.
  
  
  Birkaç mil güneyde ve birkaç yüzyıl önce eski bir Arap şehri olan Yafa'da bir taksi buldum ve yanlış adresi verdim. Dar dolambaçlı sokaklara, tonozlu taş sokaklara ve Kasbah tarzı labirentlere dönüş. Dünyanın her şehrini dünyanın her şehrine dönüştüren Evrensel Modernite'den uzaklaşıp gerçek Orta Doğu'ya dönelim.
  
  
  Şoföre parayı ödedim ve dört blok yürüyerek Rekhov Shishim'e, kalın duvarlı, kırmızı çatılı bodur bir binaya doğru yürüdüm. Taş avludan geçip bir kat merdiven çıktık.
  
  
  Ağır ahşap kapıyı üç kez çaldım.
  
  
  "A?" dedi ses. Keskin ve derindi.
  
  
  Yanlışlıkla "Glidat vanil" diye cevap verdim.
  
  
  "Hayom ha?" Gülmeye başladı.
  
  
  "Lo," dedim sopranoya. "Yorad Geşem."
  
  
  Bunun bir tercümesi şöyle olabilir: "Ne?" "Vanilyalı dondurma." "Soğuk?" "Hayır, kar yağıyor." Bir diğer tercüme ise takip edilmediğim yönündeydi.
  
  
  Kapı açıldı. Benjamin gülümsedi. Beni odanın karanlık, rahat dağınıklığına doğru işaret etti. "Ne zaman bu kodlardan birini kullanmak zorunda kalsam kendimi lanet bir çizgi roman ajanı gibi hissediyorum. Biraz konyak ister misin?
  
  
  Ne istediğimi söyledim.
  
  
  Mutfağa gitti ve iki bardağa doldurdu. David Benjamin, İsrail istihbarat servisi Shim Bet'in birinci düzey ajanlarından biriydi. Yaklaşık on yıl önce onunla çalıştım ve Robie de onunla çalışabileceği için buradaydım. Dost bir ülkedeki yalnız bir AX gözlemcisinin yerel ajanlarla işbirliği yapması gerekir. Ve eğer Benjamin'le temas halinde olmasaydı belki de Benjamin onun kiminle temas halinde olduğunu bilebilirdi.
  
  
  Gözlük ve bir şişeyle geri döndü ve bir buçuk metrelik ince gövdesini yıpranmış kahverengi deri kanepenin üzerine koydu. Kadehini kaldırarak şöyle dedi: “Le Chaim. Seni gördüğüme sevindim Carter." Ayaklarını yaralı masaya koydu.
  
  
  Benjamin değişti. Genç savaşçının ölümsüzlük konusundaki serinkanlı varsayımıyla parlak bakışlarını kaybetmişti. Artık gerçek bir savaşçıya benziyordu. Olduğu çocuktan hem daha sert hem de daha yumuşaktı. Yüz ana açılara göre kesilmişti ve mavi gözler eğik çizgilerle çerçevelenmişti. Kaşıntılı bir kazak giyiyordu
  
  
  ve kot pantolon.
  
  
  Bir sigara yaktım. “Vadim'e seni neden görmek istediğimi söyledim. Bu yüzden sanırım en baştan başlamama gerek yok."
  
  
  Kafasını salladı. "HAYIR. Sorunun ne olduğunu anlıyorum. Sorun şu ki, ortak dostumuz işbirliği ruhundan yoksundu. Ah evet, tabii ki,” omuz silkti ve arkasına yaslandı, “eğer bilgiye ihtiyacım olursa, eğer elinde varsa, bana söyler.” Eğer ona sorsaydım. Kesinlikle gönüllü değildi."
  
  
  Ona baktım ve gülümsedim. "Söyle bana" dedim, "Şeytan'ın nerede saklandığını bilseydin, telefon kulübesine koşup AX'i arar mıydın?"
  
  
  Benjamin güldü. "Tamam" dedi. "Yani bu bizi dengeliyor. Bilseydim, halkımla birlikte oraya gider ve İsrail'in daha büyük zaferi için onları kabul ederdim. Ama bilseydim ve siz bana sorarsanız, size söylemek zorunda kalırdım. Ve öyle olduğumdan, sorduğunuzu anlıyorum - hayır, bana Şeytan'ın nerede olabileceği hakkında hiçbir şey söylemedi."
  
  
  "Başka birinin ne söyleyebileceğini biliyor musun?"
  
  
  “Shin Bet'te mi? HAYIR. Eğer birine söyleseydi o ben olurdum. Senin için biraz araştırma yaptım. Hiçbir anlam ifade etmeyebilecek bir şey buldum ya da başlamak için bir yer olabilir. Robi, Tel Aviv'den Kudüs'e doğru yola çıkmadan hemen önce, fonundan yaklaşık on iki bin pound aldı."
  
  
  "Üç bin dolar."
  
  
  "Evet."
  
  
  "Kimseye ödeme yapılacak mı?"
  
  
  “Öyleyse sunuyorum. Jackson Robie hakkında bildiğim bir şey var. Bilgileri doğrulayana kadar ödeme yapmadı. Yani üç bin dolar karşılığında birisinin ona büyük gerçeği söylediğini anlamalısınız.”
  
  
  "Soru hala ortada: Para Tel Aviv'deki birisi için mi, yoksa Kudüs'te buluşacağı biri için miydi?"
  
  
  Benjamin gülümsedi. "Bu bir soru işareti bırakıyor." Biraz tatlı konyaktan bir porsiyon daha döktü. “Yine, cevabını bilseydim sana söylerdim. Ve yine, bilmiyorum,” hızlı bir yudum aldı ve yüzünü buruşturdu. “Dinle,” dedi, “bu şeytani çete bizi de rahatsız ediyor. Tanrım, aslında onların peşinde oldukları biziz. Eğer bu dört yüz milyonu ele geçirirlerse..."
  
  
  "Bir saniye bekle! Dört mü? Benim geldiğim yerde bir artı bir iki eder. Fox ve Wilts. İki yüz milyon."
  
  
  “Ve Jefferson ve Miles. Dört yüz milyon." Odayı geçip Jerusalem Post'u aldı. "Burada.".
  
  
  Bana bir gazete fırlattı. National Motors Yönetim Kurulu Başkanı Roger R. Jefferson'un raporunu okudum. Thurgood Miles, milyonlarca dolarlık köpek maması varisi. Her ikisi de önceki gece Amerika'daki güvenli evlerden kaçırılmıştı. Şimdi üç adamı kurtarmam gerekiyordu. Gazeteyi yere koydum.
  
  
  "Bu Şeytan gerçek olamayacak kadar kurnaz görünüyor."
  
  
  Benjamin başını salladı. "Ama onlar değil." Acı bir şekilde gülümsedi. "Ve Arapların verimsizliği efsanesi çöküyor."
  
  
  İnceledim ve iç çektim. “Shin Bet'in de endişelendiğini söylemiştin...”
  
  
  "Kesinlikle. Birisi bunun üzerinde çalışıyor." Kafasını salladı. "Ama kim? Nerede? Ben de senin kadar cahilim. Güvenle varsayabileceğimiz tek şey Şeytan'ın üssünün İsrail'de olmadığıdır. Bu geriye birçok seçenek bırakıyor. Libya? Lübnan? Suriye? Irak? Partizanlar büyüyor."
  
  
  "Tamam, burasının Orta Doğu olduğunu biliyoruz ve Roby'ye ilk ipucu Tel Aviv'den geldi."
  
  
  “Ya da Kudüs. Dinle, Vadim neden burada olduğunu biliyor. Bugün onunla konuştun. Vadim benim patronum, tıpkı senin Hawk'ın gibi. Yani size hiçbir şey söylemediyse, hiçbir şey bilmediğini ya da bir şeyler bildiğini ve size söylemek istemediğini düşünebilirsiniz. Ben başka bir konu için buradayım. Yapabileceğim en iyi şey, sizi doğru yöne yönlendirmek ve eğer bir ara sokakta sırtınızı duvara dayamış ve karnınıza altı silah dayamış halde sıkışıp kalırsanız - eğer bir telefon kulübesine gidebilirseniz, beni arayın. ve geleceğim."
  
  
  “Teşekkür ederim David. Sen gerçek bir şeftalisin."
  
  
  O gülümsedi. Benden daha uygun değiller. Herhangi bir ipucuna ihtiyacınız var mı?
  
  
  "Cevap vereyim mi?"
  
  
  “Sarah Lavi'yi aramanı tavsiye ederim. Allenby Caddesi, Tel Aviv'de. Amerika'nın ülkesine geri dönmesi. Bir öğretmen olduğunu düşünüyorum. O ve Robie... titriyordu. Bu kelime?"
  
  
  "Titreyerek" güldüm. "Ama bu aynı şey."
  
  
  Bir süre düşündü ve gülümsedi. Sonra gülmeye başladı. Düşük, dolgun, yuvarlanma sesi. Bana eski akşamları hatırlattı. David ve kız arkadaşı. Nasıl olduğunu sordum.
  
  
  Gözleri griye döndü. "Defne öldü." Yüzü taş gibi bir halde bir sigaraya uzandı. Önemsiz bir "özür dilerim" demeyecek kadar bilgim vardı. Dengeli bir şekilde devam etti. "Takip etmek isteyebileceğin başka bir tahminim var." Gözleri ona bunu hissettirmemem için bana yalvarıyordu.
  
  
  "Vur" dedim.
  
  
  "Restoran El Jazzar Caddesi üzerinde. Bir de bölge hakkında ipucu vermek gerekirse El Jazzar Arapça'da haydut anlamına gelen bir kelime. Neyse biz
  
  
  oraya göz kulak oldu ve bir gün Robie'nin oraya girdiğini gördü. Belki orada bir bağlantısı vardı."
  
  
  Belki bire kırk daha.
  
  
  Genişçe omuz silkti. "Fazla bir şey olmadığını biliyorum ama düşünebildiğim tek şey bu." Arkasına yaslandı ve bakışlarımla buluştu. "Kendi kaynaklarım işe yarar hiçbir şey bilmiyor."
  
  
  "Ya yaptılarsa?"
  
  
  Boğazını temizledi, "Sana söylerdim."
  
  
  "Açıkçası?"
  
  
  "Cehenneme git."
  
  
  Uyandım. "Ben değilim. Cennete gidiyorum. Saf düşüncelerim ve iyi işlerim için." Konyağımdan son yudumumu aldım.
  
  
  Elini uzattı. "İyi şanslar" dedi. “Ve ciddiyim, Nick. Yardıma ihtiyacın olursa bana güvenebilirsin."
  
  
  "Biliyorum" gülümsedim. "Telefon için on sentim olduğu sürece."
  
  
  
  
  
  
  Bölüm dört.
  
  
  
  
  
  Cehennemden konuşalım. Club El Jazzar'ın içi Dante'nin Yedinci Çemberi'ne benziyordu. Katillere bıraktıkları yer. Yalnızca erkeklerden oluşan bir kalabalıktı ve bir adama, seni içmektense öldürmeyi tercih edecekmiş gibi geldi.
  
  
  Oda küçük, kalabalık ve karanlıktı, koyu mora boyanmıştı. Püsküllü iplerden palalar sarkıyordu ve duman yılanları duvarlardan alçak, benekli tavana doğru tırmanıyordu; burada dönen bir fanın siyah kanatları onları anlamsız bulutlara dönüştürüyordu. Derinlerden bir yerden bir ud sesi ve bir tefin çınlaması geliyordu.
  
  
  Kapıdan içeri girdiğimde her şey durdu. Kırk çift göz havada gezindi; seksen göz aynı anda hareket etti. Neredeyse hepsinin döndüğünü duyabiliyordunuz. Daha sonra sohbet yeniden başladı. Altında. Guruldama. Ve bir tef.
  
  
  Terden ıslanmış bir gömlek giymiş, ufak tefek, esmer bir adam yanıma geldi ve bana hafif kasvetli bir bakış attı. Kollarını kavuşturdu ve maço görünümünün pek işe yaramayacağı kadar kısa bir süre bana baktı. Yere tükürdü. Bagajımdan yarım santim uzakta.
  
  
  Gülümsedim. "Sana da iyi akşamlar."
  
  
  Başını eğdi. "Amerikalı mı?"
  
  
  "Sağ. Amerikan. Aç Amerikalı. Mira’dan arkadaşım sana bir yer önerdi.” Yüksek sesle söyledim.
  
  
  Ağırlığını kaydırdı; sildi ve sonra tekrar kaşlarını çattı. "Yemek için mi geldin?"
  
  
  Başımı salladım. "Ve iç."
  
  
  Onayladı. "Ben varım. Size devam izni vereceğiz." Zaten nefesinin kokusundan midem yanmaya başlamıştı ve "Sana izin vereceğiz" demesine bakılırsa bunun iyi bir fikir olduğuna karar verdim ve bir şişe kömür almaya karar verdim. Aktif kömür, birinin içkinize koyabileceği neredeyse her türlü zehir veya ilaca karşı çok iyi bir panzehirdir. Veya onu bir güvecin içine doldurun. Bir bardak suya bir çorba kaşığı ekleyin ve muhtemelen bu hikayeyi anlatacak kadar yaşayacaksınız.
  
  
  Beni kalabalık odadan geçirerek, ıslık çalan gözlerin arasından arkadaki ikinci bir odaya götürdü. Beni küçük bir sahne için ringin yanında görünen şarap renginde plastik bir kabine götürdüler. Siyah saten gömlekli iki genç holigan sahnenin yanında durup müzik tıngırdatırken, beyaz bir elbise giymiş üçüncüsü dalgın bir şekilde tef sallıyordu.
  
  
  Hangi cehennemde olduğum hakkında hiçbir fikrim yoktu. Başkasının bölgesine adım attım. Haydut sığınağı. Ama hangi çete?
  
  
  İri, geniş bir adam masaya yaklaştı. Esmer, enerjik bir Araptı. Sigara paketimi aldı, bir tane aldı, yaktı, çekti, oturdu ve sigara ağızlığının ucundaki altını inceledi. "Amerikan?" Hafif bir aksanla konuşuyordu.
  
  
  “Evet öyleyim. Sigara - hayır."
  
  
  "Türkçe?"
  
  
  "Evet. Sağ. Türkçe". Konuya gelmesini bekledim. Ya da en azından konunun ana fikrinin bu olduğunu umuyordum. Planım basitti. Aptalca ama basit. Ortaya karşı iki belki oynadım. Belki de birincisi, Robie'nin muhbirinin burada olması ve belki de kısa sürede üç bin kişi daha bulmayı umarak temas kurmaya çalışması çifte şanstı. Muhtemelen ikinci ihtimal Robie'nin katilinin burada olmasıydı. Bu aynı zamanda bana çok zaman kazandırabilir. Düşmanınızın kim olduğunu bulmanın en hızlı yolu bir ara sokağa girip sizi kimin öldürmeye çalıştığını görmektir.
  
  
  Masanın karşısındaki adamı inceledim. Sert, köşeli çeneli ve kaslıydı. Dar, yeşil, pamuklu bir tişörtün altında. Şişkin kot pantolonun altında solmuşlardı. Garson geldi. Arak'ı sipariş ettim. Şişe. İki bardak.
  
  
  Masanın karşısındaki adam, "Gekonduda mı oturuyorsun?" dedi.
  
  
  "Gecekondu?"
  
  
  Meydan okurcasına gözlerini kıstı. “Fark etmediysen burası bir gecekondu mahallesi. Okyanusa bakan büyük otel yok. Özel banyolu güneşlenme odası yok.”
  
  
  Derin bir iç çektim. “Peki bu bizi nereye götürüyor? Retoriğe mi yoksa ara sokakta kavgaya mı doğru?” Başımı salladım. “Dinle dostum, hepsini duydum. World Magazine için sahneler hazırlıyorum." Devam etmeden önce bunun anlaşılmasına izin verdim. "Ve tüm kelimeleri duydum, tüm savaşları gördüm ve şu anda sadece keşke
  
  
  Oturup iç ve başını belaya sokma."
  
  
  "Dünya Dergisi," dedi sakince.
  
  
  "Evet" dedim ve bir sigara yaktım. Arak geldi.
  
  
  "Adın ne?" dedi.
  
  
  "Mackenzie" dedim.
  
  
  "Şüpheliyim."
  
  
  "Neyin var?" dedim.
  
  
  "Yusuf" dedi bana. "Ebu Abdelhir Shukair Youssef."
  
  
  "Tamam" dedim. "Bundan hiç şüphem yok"
  
  
  Parlak bir ışık dumanın arasından sahneye çıktı ve tef bağırdı: “Naam! Naam! ve felç olmuş bir Jangles çılgınlığına girdi. Düdük o gitmeden önce çalmaya başladı; beline kadar uzanan bir kurdeleden boncuklu bir perde gibi akan ışıltılı gümüş rengi bir üst ve etek giymiş, koyu tenli bir kız. Koyu renk saç dalgaları sırtından aşağıya düşüyor, neredeyse tamamen makyajsız, yumuşak, güzel yüzünü çerçeveliyordu.
  
  
  Müzik, tatsız, tekdüzeliğiyle neredeyse hipnotize edici bir şekilde çalmaya başladı. Ve kız yavaşça başladı. Dalgalı, pürüzsüz, ta ki vücudu sıvıdan yapılmış gibi görünene ve elbisesinin gümüş renginden ışıklar, dalgalı fantastik gökyüzündeki yıldızlar gibi yansıyana ve vücudu, bu inanılmaz vücut erimeye devam edene kadar.
  
  
  Size oryantal danstan bahsedeyim. Genellikle dört ton makyajlı, dört göbekli, tombul, şişman kadınlardır. Ve bunun gibi hanımlar onu etrafa atmaya başladığında orada oturup yapışmamasını umarsınız. Bu kız bir başkaydı. Daha iyisini asla hayal etmedin. En çılgın ve çılgın rüyalarınızda bile.
  
  
  Dans, tabiri caizse bitti. Yusuf'a döndüm. O gitti. Bunun yerine terli sahibi kabinin üzerine eğildi, yüzü paslı bir gülümsemeyle çarpıtılmıştı. Kaşlarını çattığında onu daha çok sevdiğime karar verdim. "Yemek" dedi. "Yemek istediğini mi söylüyorsun?" Yaptığımı söyledim. Gülümsemesi daha da genişledi. "Sana izin veriyoruz." Sonuç, azalan notaların bir ölçeğidir. Tef çaldı.
  
  
  O gitti. Biraz uzo ya da Türk rakısına benzeyen baharatlı bir içecek olan arakımdan bir yudum aldım. Üç bar gangsteri masanın yanından geçti; beline kadar açık, kasları ve özenle süslenmiş madalyonları açığa çıkaran üçlü baskılı naylon gömlek. Somurtkan bir garson yemekle geldi. Hızlı gözler bana bakıyor. Yemekler güzel görünüyordu, bu da mucizevi tedavilere ihtiyacım olmayacağı anlamına geliyordu. Bromo, evet. Kömür, hayır. Yemeye başladım.
  
  
  Üçlü geri döndü ve boyumu, kilomu ve gücümü hesaplayarak beni kabul etti. Bara döndüler ve bulgularını diğerlerine bildirdiler. Çeteye.
  
  
  Hangi çete?
  
  
  Performansları ne olursa olsun, pek incelikli değildi. Bardaki diğer üç çocuk yürüyüşe çıktı. A-bir, a-iki, a-üç ve a, Jangling ritmine göre zamanlanmış adımlardır. Beni geçtiler, döndüler ve yüzerek geri döndüler. Ortalama yükseklik: beş fit on inç; ortalama yaş: yirmi bir yıl. Masama gelip etrafımdaki standa oturdular. Yemeye devam ettim. Baktılar. Mor ve turuncu gömlek giyen masanın üzerinde öne doğru eğildi. Uzun saçları ve etli, somurtkan, sert bir adam yüzü vardı. İngilizce “Peki,” dedi, “kebap sever misin?”
  
  
  Hadi gidelim, diye düşündüm. Böyle bir sahne olacak. 1950'lerin kapüşonlu tarzı yüzleşme, modası geçmiş "akıllı aptal".
  
  
  "Hayır, dedim. "Ama hayatta ne alırsam almayı öğrendim. Mesela yemeye devam ettim."
  
  
  Mor-turuncu kırmızı çizgilere dönüştü. "Zeki" dedi. "Amerikalı akıllıdır."
  
  
  Başka bir şey düşünecek kadar akıllı olmayan Red Stripe, "Zeki" dedi.
  
  
  “Yani bilmiyorum...” Geniş bir sırıtışla Yeşil Çiçekler'di. "Onun o kadar akıllı olduğunu düşünmüyorum."
  
  
  53. Yeni Yılınız Kutlu Olsun, dedim kendi kendime. Silahlı olmadıklarını biliyordum. Dar, parlak gömlekler ve dar, parlak pantolonlar gergin vücutlarına o kadar yakın dikilmişlerdi ki tırnak eti makasını bile gizleyemiyorlardı. Hepsini giyip gülümseyerek uzaklaşabilirim. Ama onlar bunu bilmiyorlardı ya da umursamadılar. Gençlerdi, öfkeliydiler ve kavga için yalvarıyorlardı.
  
  
  "O kadar da akıllı değil" dedi Mor-Turuncu. Onun grubun lideri olduğunu düşündüm. (Hangi paket?) “El Jazzar'a gelmek pek akıllıca değil. El Jazzar'ın ne anlama geldiğini biliyor musun?"
  
  
  İç çektim. "Dinleyin çocuklar. Bence buraya gelmeniz harika. Yani, pek çok insan yalnız bir yabancıyı neşelendirmek için zaman ayırmaz. Bu yüzden şunu bilmenizi isterim ki, bunu büyük bir şükran ve takdirle söylüyorum. Artık gittin."
  
  
  "Uzakta" kelimesinin anlamı üzerine küçük bir konferans vardı. Luger'ıma uzanmak zorunda kalmam ihtimaline karşı sağ elimi kucağıma koydum. Wilhelmina'nın patlaması onları korkutup kaçıracak. Onlarla tek başıma sorun yaşamayacağım ama burada yumruk yumruğa kavga başlar başlamaz tüm müşterilerle kavga edeceğim. Ve altmışa bir benim en iyi şansım değil.
  
  
  "Uzak" diye yazdılar ve ilk hamlelerini tehditkar yüzlerle ayağa kalkıp yaptılar
  
  
  Elimi tabancanın kabzasında tuttum ama imdadıma yetişen Wilhelmina'nın kabzası olmadı. Dansöz sahneye geri döndü. Arapça "Beyler" dedi, "özel bir dans için yardım istiyorum. Bana kim yardım ediyor? Odanın etrafına baktı. "Sen!" Hemen Mor-Turuncu'ya söyledi. Selam vermek için parmağını kıvırdı. "Hadi gidelim" diye ikna etti.
  
  
  Tereddüt etti. Yarı kızgın, yarı gururlu. "Hadi gidelim" dedi tekrar. "Yoksa utangaç mısın? Ah, utangaç mısın? Ah, ne kadar kötü!” Dudaklarını büzdü ve kalçalarını hareket ettirdi. "İri bir adam bu kadar küçük bir kızdan korkar mı?"
  
  
  Oda güldü. Böylece mor-turuncu olan sahneye atladı. Elini uzun siyah saçlarının arasında gezdirdi. “Seni koruyacak arkadaşlara ihtiyacın olabilir. Hadi gidelim arkadaşlar." Işığa baktı ve parmağıyla işaret etti. "Gel, onu koru."
  
  
  Bir çarpma yaptı. Dumanlı odadan yine sıcak kahkahalar. Ve birkaç saniye sonra sahnede kırmızı çizgiler ve yeşil çiçekler belirdi.
  
  
  Müzik başladı. Vücudu sarsıldı. Üç adamın etrafında dokuma ve yüzme. Eller indirilir, dalgalanır, kızdırılır; sırtını bükmek, kalçaları düzleştirmek. Orta Doğu standartlarına göre zayıftı. Güçlü ve esnek, hafif şişkin. İnce bel. Yuvarlak, muhteşem, kavun şeklinde göğüsler.
  
  
  Bana baktı.
  
  
  Hala arıyordu.
  
  
  Başını sertçe salladı. Bir saniye sonra aynısını tekrar yaptı, gözlerimin içine baktı ve başını salladı; bakışlarını kapıya çevirdi. Scram için uluslararası dil.
  
  
  Onun tavsiyesine uydum. Çocukları sırtımdan kurtardı. Ya da belki de bu bir tesadüf değildir. Ayrıca kendimi El Jazzar'da buldum. Yüzümü gösterdim ve yem teklif ettim. Söz yayılacak. Birisi beni bulmak isteseydi bunu yapardı. Ve şimdi ayrılmak için bir neden olabilir. Belki birisi benimle tanışmak istemiştir. Ya da belki birisi beni öldürmek istiyordu. Parayı attım ve gittim.
  
  
  Bardan çıkmakta sorun yok. Kimsenin gözleri ıslık bile çalmadı. Bu benim ilk ipucum olmalıydı.
  
  
  Dışarı gittim. Kulübün önünde bir sigara yaktım. Kırık taşlı bir caddede çizilen çizmelerin çıkardığı sesleri, kabuğun içinden çıkan bir bıçağı ya da atlamadan önce alınan uzun bir nefesi dinledim. Ama hiçbir şey duymadım.
  
  
  Gittim. Caddenin genişliği on iki metreden fazla değildi; duvardan duvara on iki metre genişliğinde. Binalar eğildi. Adımlarım yankılanıyordu. Hâlâ ses yok, yalnızca dar, dolambaçlı sokaklar, bir kedi çığlığı, ayın ışığı.
  
  
  Suçla! Kemerli pencereden atladı, adamın büyük kısmı omzumun ortasından bana çarptı ve beni geriye doğru uzun bir sarmal yolculukta yanında götürdü. Çarpmanın etkisi bizi hem havaya taşıdı hem de sokağın çıkışına doğru yuvarlandı.
  
  
  Beklediler, altısı çıkışa koştu. Ve bunlar sabırsız, özensiz çocuklar değildi. Bunlar yetişkinlerdi ve işlerini biliyorlardı. Namlu kaydı ve ben de ayağa fırlayıp Stiletto'm Hugo'yu avucuma koydum. Ama durum umutsuzdu. Arkamdan iki adam daha atlayıp beni kollarımdan tutup boynumu büktüler.
  
  
  İlk çıkıntılı kasığa tekme attım ve judo hapishanesinden kaçmaya çalıştım. Asla. Son on dört haftadır uğraştığım tek şey Tilly Teyzemin kum torbasıydı. Ve kum torbaları da buna cevap vermiyor. Zamanım kokuyordu. Her tarafımdaydılar, midemi deldiler, çenemi patlattılar ve birisinin çizmesi kaval kemiğimi, yeni basılmış sol kaval kemiğimi deldi ve bundan sonra ne olduğunu bilmek istiyorsanız onlara sorsanız iyi olur. Ben orada değildim.
  
  
  
  
  
  
  Beşinci bölüm.
  
  
  
  
  
  İlk gördüğüm şey Karadeniz'di. Sonra yavaş yavaş yıldızlar belirdi. Ve hilal. Ölmediğimi ve cennete gitmediğimi düşündüm çünkü sanırım öldüğünde çenen morarmış bir kavuna benzemiyor ve bacağın sana acı içinde Mors alfabesi mesajları göndermiyor.
  
  
  Gözlerim alıştı. Büyük odadaki kanepede uzanırken tavan penceresinden baktım. Stüdyo. Sanatçının atölyesi. Yüksek standlardaki mumlarla aydınlatılıyordu, çıplak ahşap zeminlere ve yürüyüş yoluna yığılmış tuvallere sert gölgeler düşürüyordu.
  
  
  Odanın sonunda, benden yaklaşık on metre ötede, Abu Abdelhir Shukair Youssef bir sandalyeye oturmuş tabancamı inceliyordu.
  
  
  Gözlerimi kapattım ve düşündüm. Tamam, beyinsiz ve paslanmış halde El Jazzar'a gittim, bela istedim ve süslü bir cin dileğimi yerine getirdi. Kısa bir akşamda üç aptalca hareket. Aptallık konusunda dünya rekorunu kırın. Hızlı. Guinness'i ara. Er ya da geç onun rekorlar kitabına gireceğimi biliyordum.
  
  
  İlk önce karnı üzerinde dans eden çürük bir kadın tarafından kandırıldım; ikincisi, bir ara sokakta bir haydut çetesi tarafından dövüldüm; üçüncüsü, en aptalı, akıllı olduğumu, küstah olduğumu sanıyordum, kelime bu. Sağduyudan daha fazla cesaret.
  
  
  Ve artık oyunun içinde sıkışıp kaldım.
  
  
  Ayağa kalkmaya çalıştım. Vücudum bunun o kadar da iyi bir fikir olduğunu düşünmüyordu. Aslında başımı havaya kaldırdı. Kafam itaat etti - yuvarlak ve yuvarlak.
  
  
  Yusuf odanın karşı tarafına geçmeye başladı. Eldeki tabanca Luger Wilhelmina'dır.
  
  
  "Görünüşe göre ikiniz küçük bir kavga etmişsiniz." dedi.
  
  
  O kadar da küçük görünmüyordu."
  
  
  Mizahsız bir şekilde güldü. "Burada... eğer mücadeleden sağ çıkarsan, bunun önemsiz olduğunu düşünüyoruz." Yere çöktü ve silahı bana verdi. "Sanırım onu kaybedeceksin." Stilettomu çıkardı. "Ve bu da."
  
  
  "Pekala, lanetleneceğim." Luger'ı aldım, kemerime soktum ve stilettoyu tekrar kılıfına soktum. Yusuf'a baktım. Karanlık, acımasız bakışlarını kaybetti ve bana sessiz bir değerlendirmeyle baktı.
  
  
  "Buraya nasıl geldim?"
  
  
  "Soracağını düşündüm. Seni sokakta buldum."
  
  
  Bu cümleyle ürperdim. Kendimi portakal kabuğu ya da sızdıran kahve telvesi torbası gibi hissettirdi. Sokaklarda bulunabilecek şeyler.
  
  
  “Silahını da bir sütunun arkasında buldum. Seninle iyi iş çıkardılar."
  
  
  "'İyi' nereye oturduğunuza bağlıdır." Bakışlarıyla karşılaştım. "Nerede oturuyorsun?"
  
  
  "Çete için kötü bir arkadaş olduğumu söyleyebilirsin."
  
  
  Şimdi. Nihayet. "Hangi çete?"
  
  
  "Susadın mı?"
  
  
  "Hangi çete?"
  
  
  Kalktı ve bir şişe votka buldu. "Başlangıç olarak," dedi odanın karşı tarafında, "kendilerine B'nai Megiddo diyorlar. İngilizce: Armageddon'un Oğulları. Ve eğer İncil'ini hatırlarsan..."
  
  
  "Armagedon dünyanın sonudur."
  
  
  "Yakınsın. Burada son savaşı veriyorlar."
  
  
  “Kafam son savaşta savaştıkları yer. Bu adamlar kim? Peki kafama karşı neleri var?
  
  
  Şişeyi bana uzattı. Fişi çıkardım ve yüzünü dikkatle inceledim. Kavisli bir burnu olan büyük, kemikli bir yüz. Kısa kesilmiş saçlar. Akıllı-hüzünlü gözler. Şimdi hafif bir eğlenceyle parlıyorlardı. "Belki sadece seni soymak istediler... ya da belki senin kim olduğunu anladılar."
  
  
  "DSÖ? BEN? Myra'dan Mackenzie mi?
  
  
  Kafasını salladı. “Ben de Kral Faysal'ım. Megiddo'nun senin kim olduğunu bildiğini sanmıyorum ama biliyorum. Roby'yle çalıştın, ben de öyle. Ve muhabirler Luger ayakkabı ve ince topuklu ayakkabı giymiyor. Şimdi iş hakkında konuşmak istiyor musun, istemiyor musun? "
  
  
  "Fiyatı ne kadar?"
  
  
  "Senin paranla beş yüz dolar."
  
  
  "Robie ne kadar ödedi?"
  
  
  "Evet. Kesinlikle doğru. Hayatınıza kurtuluş veriyorum."
  
  
  Bir yudum daha aldım. “Votkaya ne dersin? Evde mi?
  
  
  Arkasına yaslanıp soğuk bir şekilde bana baktı. "Oh evet. Beni suçladığım için bana kızıyorsun. Saf fikirli, ilkeli bir Amerikalı ve aşağılık, telaşlı, ahlaksız bir Arap."
  
  
  Başımı salladım. “Ah. Yanlış. Ve stereotiplere bağlı kaldığımız sürece saf bir zihin olarak görülmekten rahatsız oluyorum.” Şişeyi ona verdim. "Ama bir konuda haklısın. Haber satan adamlardan şüpheleniyorum çünkü haber iki kez satılabilen bir şeydir. Her yöne bir kez. Tamamen çifte kâr."
  
  
  Eli şişeyi sıktı. Gözleri benimkilerle kesişti. "Bu geçerli değil."
  
  
  Birkaç saniye daha gözlerimiz savaştı. “Tamam” dedim, “Sanırım satın alacağım. İlk önce söyle bana, gazete oyununa nasıl girdin?
  
  
  "Yeni başlayanlar için," diye tekrarladı ve şu cümleyi yazdı: "Ben bir arkadaşım. Anladın?"
  
  
  Anladım. Dürziler, çoğu Arap ülkesinde zulüm gören küçük bir İslam mezhebidir. Bunların yaklaşık 40.000'i İsrail'de yaşıyor ve Arapların yönetimi altında olduğundan çok daha iyi yaşıyor. Devam etmesine izin verdim.
  
  
  "Ben Golan Tepeleri'nden geliyorum. İsrail'in 1967'de fethettiği topraklar. Ama ben sebze yetiştiricisi değilim. Ve ben sepet dokumacı değilim." Hızla tuval yığınlarına baktım. Güçlü, kayalık, siyah manzaralar. "Yani" dedi basitçe, "Tel Aviv'e geldim."
  
  
  “Anladığım kadarıyla Suriyelilere sevgi yok.”
  
  
  “Tamamen aşksız. Ben de Suriyeliyim." Elinde tuttuğu şişeye baktı. “Ama önce ben bir erkeğim. İkincisi, druse. Gülümsemeye başladı. “İnsanların etiketlerine bu kadar bağlanmaları çok komik. Gerçeği söylemek gerekirse ateist olduğuma inanıyorum ama bana Dürzi diyorlar. Beni arkadaş gibi takip ediyorlar. İşte bu yüzden gururla bir arkadaş olduğumu söylüyorum.”
  
  
  Uzun bir yudum alıp şişeyi bıraktı. “Ve bu hikaye aynı zamanda “evde”. Şimdi B'nai Megiddo'yu tartışıyoruz."
  
  
  Yussef bana B'nai Megiddo'nun Matzpen adlı bir gruptan ilham aldığını söyledi. Tercüme: Pusula. Doğru yöne işaret ettiklerini düşünüyorlar. En sol yönü gösterirler.
  
  
  Matzpen'in hem Arap hem de Yahudi olmak üzere seksen kadar üyesi var ve bunların çoğu öğrenci. İsrail Devleti'nin feshedilmesini ve yerine komünist bir devletin getirilmesini istiyorlar.
  
  
  Bu hükümet şekli. Bu fikirden yola çıkarak adamı meclise aday gösterdiler ama bir sonuç çıkmadı. Adaylarının o sırada cezaevinde olması ve Suriye istihbaratı adına casusluk yapmakla suçlanması, şanslarını pek artırmadı.
  
  
  Ancak terör onların tarzı değil. O kadar uzak değil. Çoğunlukla Filistin gazetelerinde yayın yapıyorlar ve Filistinli komandolar da dahil olmak üzere "her yerdeki komünistlere" katılıyorlar. Göreve koşarken ve adaylarını serbest bırakmaya çalışırken yerel barlara gittiler, El Jazzar Caddesi gibi hayatın zor olduğu ve manifestolarının siren şarkısının Fareli Köyün Kavalcısı'nın yemi gibi gelebildiği yerlere gittiler. .
  
  
  Ve sonra bildiğiniz şey B'nai Megiddo'dur. "Komünizmin" "boş yere bir şey" anlamına geldiğini düşünen bir grup hüsrana uğramış, öfkeli çocuk. Ve sadece bu değil. Bu aynı zamanda buharı boşaltmanın, birkaç camı kırmanın, birkaç çeneyi kırmanın ve böylece daha iyi bir yol oluşturmanın bir yoludur.
  
  
  Hazır konu açılmışken, en iyi yolu tartışalım. Bir tane olmalı. Yoksulluğu, çıkmaz sokakları, nefreti, önyargıyı ve diğer tüm eski kötülükleri ortadan kaldırmanın bir yolu olmalı. Ancak komünist sistemler - tasfiyeleri, çalışma kampları ve tasnifleri, kendi mantıksız sarı tuğlalı yolları, acımasız baskıları ve kraliyet devletleriyle - bana sorarsanız en iyi yol değil.
  
  
  "Onların Şeytan'la bağlantıları nasıl?"
  
  
  Yusuf başını salladı. “Bnai Megiddo mu? Onlar olduğundan emin değilim. En azından şimdilik. En başından başlayalım. El Jazzar'dan birkaç blok ötede yaşıyorum, bu yüzden oraya sık sık gitmek benim için kolay. Ben Suriyeliyim, sanatçı. Benim de devrimci olmam muhtemeldir. Ben parti hattıyla konuşuyorum, onlar da benimle konuşuyor. Neyse, Fox kaçırılmadan birkaç gün önce oradaki adamlardan biri yüksek sesle konuşuyordu. Megiddo'dan bir sürü silah almasını istedi, bin iki yüz pounda Kalaşnikof alabileceğini söyledi. Üç yüz dolar. Herkes çok mutluydu.
  
  
  “Olay şu ki, bu adam aynı zamanda esrar da satıyor. Zamanın yarısını bulutların üzerinde geçiriyor, ben de bunun onun boş hayallerinden biri olabileceğini düşündüm. 'Bu para ağaçtan düşecek mi?' dedim. Yoksa Hilton Oteli'nin kasalarını mı soymayı düşünüyorsunuz? “Bana hayır dedi, büyük bir para kaynağı var.”
  
  
  "Peki bunu o mu yaptı?"
  
  
  "Kim bilir? Gökyüzündeki büyük bir pasta parçası gibiydi. Bir arkadaşı olan ve aniden zengin olan kardeşi hakkında konuşmaya başladı. Kardeşinin bir arkadaşına parayı nereden bulduğunu sorduğunu ve kendisinin de işi üzerinde anlaşmaya varıldığını söylediğini söyledi. İşin içinde bir adam kaçırma planı da vardı ve geri ödemenin çok büyük olacağını söyledi."
  
  
  "Ve Megiddo da işin içindeydi?"
  
  
  "Hemen hemen sonuca varmayın. Bildiğim kadarıyla bu olaya kimse karışmadı. Kardeşi ya da arkadaşını hiç kimse görmedi. Suriye'de yaşıyorlar. Beit Nama adında bir köyde. Çıkıntıdan sadece birkaç kilometre uzakta. Bunun kulağa gökyüzündeki bir pasta gibi geldiğini söylediğimde, bunun bir "eğer" merdiveni olduğunu kastetmiştim.
  
  
  "VE?"
  
  
  "Ve hiç para görmedim, herhangi bir silah görmedim ve Megiddo'da hiç kimse kaçırılma olayıyla övünmedi."
  
  
  "Peki sana bundan bahseden adam?"
  
  
  "Evet. Adam öldürüldü."
  
  
  Kafalarımızın içindeki çarkların tıkırtısı dışında ikimiz de bir süre sessiz kaldık.
  
  
  "Ve Robie'nin kaçırılmasıyla ilgili hikayeyi anlattın."
  
  
  Onayladı. "Evet. Duyduğum anda."
  
  
  "Koca ağız ne zaman öldürüldü?"
  
  
  Yusef yan gözle havadaki bir noktaya baktı. "Bekle, sana tam olarak anlatacağım." Hava takvimi tarihe taşındı. Parmaklarını şıklattı. "Yirmi beşinci. Robie'nin öldürülmesinden iki gün önce. Leonard Fox'un dönmesine dört gün kala. Ama hayır - bir sonraki sorunuza cevap verecek olursam - bir bağlantı olup olmadığını bilmiyorum. Roby'nin bunu takip edip etmediğini bilmiyorum. "
  
  
  Benjamin'in Robie hakkında söylediklerini hatırladım. Bilgileri kontrol edene kadar ödeme yapmadığını. "Ama sana para ödedi mi?"
  
  
  "Kesinlikle. Şehirden ayrıldığı gün."
  
  
  "Fakat sizin bildiğiniz kadarıyla olaya karışan grubun Al-Shaitan olduğuna ya da kaçırılan kurbanın Leonard Fox olduğuna dair bir garanti yoktu."
  
  
  Kafasını salladı. “Robie'ye gerçeği söylüyorum. Bu gerçeğin yararlı olup olmadığı onu ilgilendirir, beni değil.”
  
  
  Yani Robie ona yine de para verebilirdi. Bütünlük. İyi niyet.
  
  
  "Robi'nin neden Kudüs'e gittiğini biliyor musun?"
  
  
  Yusuf gülümsedi. "Anlamıyorsun. Robie'ye bilgiyi verdim. Tam tersi değil."
  
  
  Ben de gülümsedim. "Denemeye değerdi." Bir şey beni rahatsız ediyordu. "Kardeşimin para saçan arkadaşı..."
  
  
  "Evet. Onun nesi var?
  
  
  "Kaçırılmadan önce para saçıyordu."
  
  
  Yusuf gözlerini kıstı. "Bu yüzden?"
  
  
  “Yani kiralanan eşkıyaya eylem başlamadan önce ödeme yapılmıyor. En azından özel bir şey yok."
  
  
  Artık ikimiz de yoktan var olan noktalara bakıyorduk.
  
  
  Yusuf'a döndüm. "Öldürülen adamın adı neydi?"
  
  
  "Mansur" diye cevap verdi. “Hali Mansur. Kardeşimin adı sanırım Ali'dir."
  
  
  "Kardeşin hâlâ Beyt Nam'da mı yaşıyor?"
  
  
  Omuz silkti. "Eğer kardeşin hala hayattaysa."
  
  
  “Evet,” dedim, “ne demek istediğini anlıyorum. Bazen ölüm bulaşıcı olabiliyor."
  
  
  Para gönderebileceğim bir yer ayarladık ve Youssef, kamyonu arızalı olan bir arkadaşını gelip beni alması için aradı.
  
  
  Arkadaş Suriyeliydi ama sanatçı değildi. Daha doğrusu, o bir çeşit hurda satıcısıydı - "hurda" kelimesinin on dokuzuncu yüzyıldaki anlamıyla - ve kamyon eski kıyafetlerle, ezilmiş tencerelerle ve sürekli sağa sola sallanan büyük, lekeli mavi çizgili bir şilteyle doluydu. zemin. Arabayı sürerken omuzlarındaydı. Arkasını döndü, ona küfretti, onunla savaştı ve diğer eliyle arabayı sürmeye devam etti. Adı Rafi'ydi ve beni kendisine verdiğim adrese bıraktığında yedinci oğlu için ona iyi şanslar diledim.
  
  
  İçini çekti ve bana sekiz kızı olduğunu söyledi.
  
  
  
  
  
  
  Altıncı bölüm.
  
  
  
  
  
  "Kahve ister misin?" Uzun bir geceydi. Kahve muhtemelen iyi bir fikirdi. Yapacağımı söyledim ve o da beni genel Universal Modern oturma odasında yalnız bırakarak ortadan kayboldu. Kahverengi çizgili kanepe, cam masalar, Barselona sandalyesinin kopyası.
  
  
  Sarah Lavi gece yarısı kapı zilini kusursuzca çaldı. Aslında onun bu müdahaleyi memnuniyetle karşıladığını hissettim. O geceler uyumaya çalışmıyor gibiydi. Dairenin her yerinde ışıklar yanıyordu ve sandalyenin dibinde parlak renkli yün toplarıyla birlikte büyük, tamamlanmamış bir yastık kılıfı yatıyordu. Müzik çalıyordu, bossa nova gibi atıyordu.
  
  
  Bir tencere ve bardaklarla geri döndü. "Sormadım; kahvenin yanında krema ve şeker alır mısın?"
  
  
  "Şekerin varsa."
  
  
  Bir etek girdabı içinde kayboldu. Renkli kişi Sarah Lavi. Hepsi köylü eteği ve köylü bluzu giymiş, kulaklarında dev altın halkalar var. Bu kıyafet bana Seattle'daki bir boyahaneyi hatırlattı. Penceresinde neon yazan: "Renk yoksa yoktur." Koyu, neredeyse siyah saçları vardı, sırtı güçlü bir şekilde taranmıştı ve bu ona çok yakışıyordu - çıkık elmacık kemikleri ve iri, kirpikli, neredeyse siyah gözleriyle açık renkli yüzünü ön plana çıkarıyordu. Otuz yaşlarındaydı ve gerçek kadın dedikleri şeye yakındı.
  
  
  "Demek Dünya seni Jack'in yerini alman için gönderdi." Bana bir kase şeker ve bir kaşık uzattı.
  
  
  "Bildiğim kadarıyla bu küçük bir iş değil, onun iyi olduğunu duydum."
  
  
  Biraz sessizlik.
  
  
  "Beni göndermelerinin başka bir nedeni daha var" dedim. "Neden öldüğü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyoruz."
  
  
  Gözleri sessizce benden uzaklaştı. Çaresizce omuz silkti ve tekrar uzak bir sessizliğe gömüldü.
  
  
  "Sana birkaç soru sormak istiyorum" dedim. Ben... çok üzgünüm."
  
  
  Tekrar gözlerimin içine baktı. "Gerçekten üzgünüm" dedi. “Narin bir çiçek gibi davranmak istemedim. Devam etmek. Sorularınızı sorun."
  
  
  "İyi. Öncelikle hangi hikaye üzerinde çalıştığını biliyor musun?” Robie'nin cover'ıyla birlikte oynamak zorunda kaldım. Kız gerçeği ya biliyordu ya da bilmiyordu. Büyük ihtimalle ikisi de. O biliyordu ve bilmiyordu. Kadınlar bu tür işlerde profesyoneldir. Kocalarının ne zaman aldattığını biliyorlar ve bilmiyorlar. Ne zaman yalan söylediğinizi biliyorlar ve bilmiyorlar.
  
  
  O, başını salladı. “Bana işinden hiç bahsetmedi...” Cümlenin sonunda hafif bir yükseliş, bunu bilinçsiz bir soruya dönüştürüyor: Bana işinden bahset.”
  
  
  Alt metni görmezden geldim. "Bana ne yaptığı hakkında bir şeyler söyleyebilir misin? Her şeyi hesaba katarak. Gitmeden bir hafta önce diyelim."
  
  
  Yine boş görünüyordu. “Akşam yemeğinde yalnız kaldığı iki gece vardı. Gece yarısına kadar... yani belki gece yarısına kadar dönmedim. Demek istediğin bu mu?
  
  
  Öyle olduğunu söyledim. Ona o geceler nereye gittiğini bilip bilmediğini sordum. O yapmadı. Hiç bilmediğini söyledi. Hiç sormadı. Hafifçe kızardı ve nedenini bildiğimi düşündüm.
  
  
  "Diğer kadın olduğundan şüpheliyim" dedim ona.
  
  
  Bana alaycı bir ifadeyle baktı. "Önemli değil" dedi. "Gerçekten mi." Gözlerini 'gerçekten'den ayırması gerekti.
  
  
  Kahvesinden bir yudum alıp bardağı bıraktı. “Korkarım beni oldukça hayal kırıklığı yaratan bir bilgi kaynağı bulacaksınız. Jack'in hayatının geri kalanı hakkında çok az şey biliyordum. Ve bu bizim... yani, asla öğrenmeye çalışmadığım 'anlaşmamızın' bir parçasıydı." Parmağını fincanın üzerindeki desenin üzerinde gezdirdi.
  
  
  Bunu tekrar yaptı ve yavaşça şöyle dedi: "Sanırım bunun uzun sürmeyeceğini her zaman biliyordum."
  
  
  İkincisi konuşmaya davetti.
  
  
  Ne demek istediğini sordum.
  
  
  "Demek istediğim bu konuda pek iyi değildim. Onun kurallarını biliyordum ve kurallarına uydum ama neden kuralların olduğunu hep merak etmişimdir?” Gözleri yüzümde parlak spot ışıkları gibiydi. Hiçbir şey bulunamadı. Kasenin yanına çekildiler. Tecrübeli ve zarif bir başarısızlıkla omuz silkti. “Asla emin olamadım. Hiçbir zaman hiçbir şeyden emin olamadım. Ve Jack kendinden çok emindi." Küpeyi çıkardı ve yine alaycı bir şekilde gülümsedi. "Bir kadın kendine güvenen bir erkeğe asla güvenemez."
  
  
  "Bunu sana annen mi öğretti?"
  
  
  "HAYIR. Her şeyi kendim öğrendim. Ama eminim erkekler hakkında öğrendiklerimi öğrenmek için burada değilsinizdir. O halde sorularınızı sorun Bay McKenzie."
  
  
  Sigara içmek için durdum. Ölen ajanın kız arkadaşı hakkında bilgi sahibi olmak öğrendiğim ilk şeydi. Düşman ajanı olacak kadar akıllı mı? Satacak kadar hırslı mısın? Onu başkasına verecek kadar aptal mı? Yoksa bu kadar kötülük yeterli mi? Sarah'nın bunlardan herhangi biri olduğundan şüpheliydim ama Sarah ondan emin değildi. Ve bu, kendisine rağmen onu meraklandırıyordu. Ve eğer bir kadın meraklıysa dikkatsiz de olabilir. Kendime rağmen.
  
  
  "Geçen hafta burada konuştuk. Yaptığı herhangi bir şey var mı, kiminle konuştu?”
  
  
  Hayır demeye başladı. “Peki... bekle. Aslında çok sayıda şehirlerarası arama yaptı. Biliyorum çünkü biz... çünkü faturayı yeni aldım."
  
  
  "Bir bakabilir miyim?"
  
  
  Masaya doğru yürüdü, etrafı karıştırdı ve bir telefon faturasıyla geri döndü. Hızla ona baktım. Görüşmeler ayrıntılıydı. Beyrut. Şam. Numaralar sıralandı. Saklamak istediğimi ve cebime koymak istediğimi söyledim. "Telefon rehberi" dedim. "Onu aldın mı?" Bunun için geldiğim şeylerden biri de buydu. Kitap bana onun bağlantılarıyla ilgili bir satır verebilir. Bu çizgi olmasaydı karanlıkta çalışıyor olurdum.
  
  
  "H-hayır" dedi. “Başka şeylerin olduğu bir kutunun içindeydi.”
  
  
  "Hangi kutu?" Söyledim. "Başka ne gibi şeylerle."
  
  
  “Notlarım ve belgelerimle birlikte. Bunları kilitli bir çekmecedeki dolapta sakladı."
  
  
  "Kutuya ne oldu?" - Yavaşça dedim.
  
  
  "Ah. Başka bir Amerikalı aldı."
  
  
  "Başka bir Amerikalı mı?"
  
  
  "Başka bir muhabir."
  
  
  "Dünyadan?"
  
  
  "Dünyadan".
  
  
  Bu tura donmuş hissederek başladım. Duygu artık bodrumdaydı.
  
  
  "Adını biliyor musun?"
  
  
  Bana dikkatle baktı. "Kesinlikle. Jack'in eşyalarını bir yabancıya vermem."
  
  
  "Peki adı neydi?"
  
  
  "Jens" dedi. "Ted Jans."
  
  
  Sigaramdan son bir nefes çektim ve yavaşça kül tablasında söndürdüm. "Ted Jens ne zaman buradaydı?"
  
  
  Soru sorarcasına bana baktı. "Üç ya da dört gün önce. Neden?"
  
  
  "Nedeni yok." dedim hızlıca. "Sadece merak ettim. Jens tekrar gelirse bana haber ver, tamam mı? Ona bir şey sormak istiyorum."
  
  
  Yüzü rahatladı. "Kesinlikle. Ama bundan şüpheliyim, kahretsin. Biliyorsunuz Şam'daki ofiste."
  
  
  "Biliyorum" dedim.
  
  
  Farklı bir yola gitmeye karar verdim. Jens'in aldığı evrakların dışında Jack'ten gelen başka bir şey var mı hâlâ burada? Peki ya Yeruşalim'de yanında bulunan şeyler?
  
  
  "Vardı. Aslında bugün geldiler. Otel onları gönderdi. Artık yatak odamda bir bavulum var. Ben açmadım. Ben... ben hazır değildim. Ama eğer bunun işe yarayacağını düşünüyorsan..."
  
  
  Onu yatak odasına kadar takip ettim. Terk edilmiş bir yatağın bulunduğu geniş ve ferah bir odaydı. Yatağı düzeltmeye başladı. "Orada," çenesiyle yıpranmış deri çantayı işaret etti.
  
  
  Söyledim. "Anahtarlar?"
  
  
  O, başını salladı. "Kombinasyon. 4-11 arası sayılar. Doğum günüm".
  
  
  "Doğum günün?"
  
  
  "Bu benim valizim. Jack'in çantası parçalandı."
  
  
  Kombinasyonu işleyip çantayı açtım. Yatakla işi bitti. "Buraya koy."
  
  
  Bavulu alıp yatağın üzerine koydum. Yanına oturdu. Keşke ona odadan çıkmasını söyleyebilseydim. Sadece omzumun üzerinden geçmesin diye değil, çok çekici bir kadın olduğu için. Ve şimdilik kucaklanması gereken bir kadın. Robie'nin eşyalarını karıştırmaya başladım.
  
  
  Belge yok. Silah yok. Çantanın astarından hiçbir şey çıkmadı. Kıyafetleri kim bıraktı? Kot. Chinos. Birkaç tişörtü. Koyu kahverengi takım elbise. Blazer. Bot ayakkabı.
  
  
  Bot ayakkabı. Ağır botlar. Kudüs şehri için mi? Bir tanesini alıp dikkatlice inceledim ve ters çevirdim. Tabana turuncu toz yapıştı. Parmağımla çizdim. Turuncu toz.
  
  
  Ve chinosun dibinde turuncu toz var. Robie şehirde değil, başka bir yerdeydi. O ovadaydı. Paslı tebeşir kayalarıyla düz.
  
  
  Sarah şaşkın bir temkinlilikle bana baktı.
  
  
  “Jack uzaktayken ondan haber aldın mı? Kudüs'ü bir yerde bırakıp bırakmadığını biliyor musun?"
  
  
  "Evet, evet" dedi. "Nereden biliyorsunuz? Buradan doğrudan Kudüs'e gitti. American Colony Hotel'de kaldı. Oraya ilk onun gittiğini biliyorum çünkü o gece beni aradı. Ve iki gece sonra... hayır, üç, saat yirmi beşti. beşinci. Beni tekrar aradı ve birkaç günlüğüne uzaklara gideceğini ve onunla iletişime geçemezsem endişelenmemem gerektiğini söyledi." Açıklamaları yine soru işaretlerine yol açtı. Nereye gittiğini bilip bilmediğini sormadım.
  
  
  Yani tek bildiğim Robi'nin X'e gitmek üzere Kudüs'ten ayrılıp Kudüs'e geri döndüğüydü. Nereye gitse canlı olarak dönecekti. Kudüs'te öldürüldü. Yirmi yedi.
  
  
  Robie'nin kıyafetlerini incelemeye devam ettim. Sarah'nın önünde kendimi bir akbaba gibi hissettim. Kalıntılarla beslenen soğukkanlı bir kuş. Ceketimin cebinde bir kibrit kutusu buldum. Cebime koydum. Daha sonra bakabilirim.
  
  
  Bunlar da Jackson Robie'nin son etkileriydi.
  
  
  "Peki ya araba? Hala Kudüs'te mi?
  
  
  O, başını salladı. "Arabayı almadı. Bunu bana bıraktı."
  
  
  "Cüzdan, anahtarlar, para?"
  
  
  Tekrar başını salladı. "Onu öldüren her şeyi almış. Onun saati de. Bu yüzden bunun... yani polisin söylediğine göre bunun bir soygun olduğundan emindim. En azından... Bu geceye kadar bundan emindim. Başka bir soru.
  
  
  Ona cevabı verdim. Cevap olarak hem inanır hem de inanmazdı. "Muhtemelen bir soygundu" dedim.
  
  
  Bavulu kapattım.
  
  
  Yatakta kaldı.
  
  
  Müzik başka bir odadan geliyordu. Seksi bossa nova ritmi.
  
  
  Tamam, dedi. “Eğer işin bittiyse...” Ama o hareket etmedi. Hareket etmediğine şaşırdı. Ama hâlâ hareket etmedi. Ben de. Omuzlarına baktım. Düzgün kıvrımlar boynuna doğru akıyordu ve uzun, ipeksi boynu küçük, kalkık bir çeneye dönüştü ve çenesi yumuşak, şaşkın dudaklara doğru akıyordu.
  
  
  "Evet dedim. "Sanırım bitti."
  
  
  Birisi beni ara sokakta bıçakladıktan bir hafta sonra başka bir adamın kız arkadaşıma bulaşmasını istemiyorum. Belki Robie'nin de aynı şekilde hissettiğini düşündüm.
  
  
  İyi geceler dedim ve çıktım.
  
  
  
  
  
  
  Yedinci bölüm.
  
  
  
  
  
  Dört çeşitli büyük bir Pazar kahvaltısıydı ve oda servisi balkonda bir masa kurdu. Saat geç oldu, 10:30. Derin, örümceğe benzer bir uykuda uyudum ve uykunun ipleri hâlâ beynime eziyet ediyordu.
  
  
  Hava ılıktı, güneş parlıyordu ve balkon Akdeniz'e bakıyordu. Deniz kuşlarının sesi. Dalgaların sıçraması. Gün, tatlı gülümseyen Mata Hari'nin beni görevimden uzaklaştırmaya çalışması gibiydi.
  
  
  Biraz daha kahve koydum, bir sigara yaktım ve kahvaltıyla birlikte sipariş ettiğim gazeteye uzandım. Kısa bir yazı bana kötü bir haber verdi.
  
  
  Popüler aylık dergi Public Report'un sahibi ve editörü Harrison Stohl kaçırıldı. Yine Al Shaitan. Yine yüz milyon dolar karşılığında.
  
  
  Ve dört artı bir - beş yüz milyon. Yarım milyar dolar.
  
  
  Ne için?
  
  
  Başka şeyler de denedim. Kaçırılan kurbanların listesine baktım. Zihnim otomatik olarak bir model buldu. Bir kalıbın var olması için hiçbir neden yoktu ama zihnim kalıp aramaya programlıydı.
  
  
  Leonard Fox, otellerin kralı. Dünyanın her şehrinde büyük cam oteller. Dev Coca-Cola şişeleri ufku kaplıyor. Fox'un sorunları vardı. Büyük bir problem. Diğer şeylerin yanı sıra para sorunları da vardı. İki yüz milyonluk tazminata ilişkin özel dava; şimdi hükümetin alabileceğini ekleyin. Ödenmemiş birkaç milyon vergi ve en az bir düzine dolandırıcılık vakasının cezası. Fox Bahamalar'da yaşıyordu ancak Foxx Hotels Inc. durum istikrarsızdı.
  
  
  Roger R. Jefferson: Ulusal Motorlar. İkinci lig araba işi, birinci lig baş ağrısı. Enerji krizi, artan fiyatlar ve sekiz mpg'lik otomobilin icadı gibi çeşitli nedenlerden dolayı sektörde otomobil satışları düşüyordu. National Motors iki fabrikayı kapattı ve şu anda üçüncüsünü hedefliyor. Jefferson maaşı olan (yılda 200.000 dolar) sıradan bir adamdı. Ne olursa olsun fidyeyi toplayamadı. Talep bizzat National'a karşı yapılmıştı.
  
  
  Harlow Wilts: Kır Evi Motelleri. Güneybatı Bir Gece Tur Ağı. Motel işi de benzinle çalışıyor ve bir hamburgerin kilosu elli dolar iken insanlar tatile çıkmayı iki kez düşünüyor. Ve Wilts'in bir İtalyan oteli satın alma planları zaten fazlasıyla gergindi.
  
  
  Harris
  
  
  Shtohl'da: "Haçlı editörü" dedikleri şey. Posta ve matbaa faaliyetleri o kadar yüksek bir seviyeye ulaştı ki, ek katkı talep ederek "Kamu Kayıtlarına" destek verdi.
  
  
  Yani şu ana kadar bir model oluştu. Herkesin para sorunu vardı. Bu ne anlama geliyordu? Bu, bankaların yüz milyonlarca dolarlık kredi vermeyeceği anlamına geliyordu. Bu, şirketlerin varlıklarını satmak zorunda kalacağı ve iflas edecekleri anlamına geliyordu. Bütün bunlar ne anlama geliyordu? Hiç bir şey. Şeytan iflası neden önemsesin ki?
  
  
  Ve sonra planı karmaşıklaştıran Thurgood Miles olayı yaşandı. Doggie Bag Köpek Mamasının yanı sıra yatılı okullar, güzellik salonları, giyim mağazaları, hediyelik eşya dükkanları, hastaneler, oteller ve cenaze şapellerinden millerce uzakta - hepsi köpekler için. Ve tüm bunlar hayal gücünü şaşırtabilecek kar getiriyor. Thurgood Miles: kalıpları bozan.
  
  
  Ve bu modelin var olması için hiçbir neden yoktu.
  
  
  Telefon çaldı. Balkondaki dahili numaraya cevap verdim. David Benjamin çağrıma cevap verdi.
  
  
  Telefon numaralarını kontrol edip etmeyeceğini sordum. Robi'nin ölümünden bir hafta önce Beyrut ve Şam'da kimi aradığını öğrenin.
  
  
  Rakamları yazdı. "Başka önemli bir şey öğrendin mi?" Kaçamak davranıyormuş gibi görünüyordu. Sanki bir şeyler bildiğimi biliyormuş gibiydi.
  
  
  "Özel birşey yok".
  
  
  "Hımm. Emin misin?"
  
  
  "Elbette eminim." Sahile, daha doğrusu sahildeki belli bir kırmızı bikiniye bakıyordum.
  
  
  “Peki planların neler? Şehirde mi kalacaksın?
  
  
  Bikinimin üzerinden baktım. Hayır, dedim ona. "Kudüs'e gidiyorum."
  
  
  “Peki, eğer araba kiralamayı düşünüyorsanız Yarkon Caddesi'ndeki Kopel'i deneyin. Bir Fiat 124'ü alıp Kudüs'te bir Jeep karşılığında takas edebilirsiniz... ihtiyacınız varsa."
  
  
  Duraklattım. “Neden Kudüs'te bir cipe ihtiyacım var?”
  
  
  "Kudüs'te cipe ihtiyacınız olmayacak" dedi.
  
  
  "Başka yararlı önerileriniz var mı?"
  
  
  “Yapraklı sebzeler yiyin ve bol bol dinlenin.”
  
  
  Ona bir şeyler yapmasını tavsiye ettim.
  
  
  Yarkon Caddesi'ndeki Kopel Rent-A-Car'dan Fiat 124 kiraladım. Günde dokuz dolar artı mil başına on sent. Kudüs'te bir cip ile takas edebileceğimi söylediler.
  
  
  Yetmiş kilometre boyunca uzanan dört şeritli bir otoyol boyunca güneydoğuya doğru ilerledim. Yaklaşık kırk dört mil. Radyoyu açtım. Gübreler üzerine Amerikan Rock Paneli tartışması. Radyoyu kapattım.
  
  
  Önemli bir şey keşfetmediğimi söylediğimde Benjamin'e tamamen yalan söylemiyordum. Aslında bu muhtemelen acı verici bir şekilde doğruydu. Beş yüz dolara bana Beyt Nam'daki bir cesedin kardeşinin adını satın aldılar. Hepsi bu ve muhtemelen hiçbir şey.
  
  
  Beş yüz dolara gelince, eğer Robi'nin Yussef'e ödediği paranın tamamı buysa, hâlâ iki bin beş yüz dolar kalmıştı. Bir noktada daha fazlasını başardı.
  
  
  Kime para ödedi?
  
  
  Onun iletişim listesi olmadan hiçbir fikrim yoktu.
  
  
  Ve hiçbir ipucu olmasaydı, beş adam beş yüz milyonu kaybedebilirdi. Ya da belki hayatları.
  
  
  Bu beni şu soruya getiriyor: İpuçları kimin elindeydi? Robie'nin eşyalarını kim aldı? Kolaydı. James. Ama Arizona'da bir yatağa bağlıydı. Başlangıca. "Amerikalı" onları aldı. Ajan? Casus? Arkadaş mı? Düşman?
  
  
  Radyoyu tekrar açtım ve hatırladığımda sigaraya uzanıyordum.
  
  
  Kibrit kutusu. Robie'nin ceketindeki.
  
  
  Shanda Hamamları
  
  
  Ömer Caddesi 78
  
  
  Kudüs
  
  
  
  
  İç kapakta Chaim adı el yazısıyla yazılmıştır.
  
  
  Belki de hiçbir anlamı yoktu.
  
  
  
  
  
  
  Sekizinci bölüm.
  
  
  
  
  
  İsrail haritası İncil'e giden bir tabela gibidir. Yaratılış ile başlayıp Süleyman'ın Madenleri, Davut'un Mezarı, Beytüllahim ve Nasıra'dan geçip Armageddon ile bitirebilirsiniz. Kısa versiyonunu istiyorsanız Kudüs'e gelin.
  
  
  Şehir her adımda nefesinizi kesiyor. Çünkü Süleyman'ın atlarını tuttuğu yerde duruyorsunuz ve şimdi İsa'nın haçla yürüdüğü Via Dolorosa caddesi boyunca yürüyorsunuz. Ve Muhammed orada göğe yükseldi. Ve Absalom'un mezarı. Ve Meryem'in mezarı. Gözyaşı Duvarı. Ömer Camii'nin Altın Kubbesi; Son Akşam Yemeği'nin vitray odası. Hepsi orada. Ve her şey o zaman olduğu gibi görünüyor.
  
  
  Kudüs'te 200.000 Yahudi, 75.000 Müslüman ve 15.000 Hıristiyan yaşıyor; gerginlik de var ama şu anki kadar değil, şehrin bölünmüş olduğu ve Arapların akan su veya kanalizasyon olmadan Arap yönetimi altında yaşadığı dönemde.
  
  
  Kentin "Doğu Kudüs" olarak adlandırılan bir kısmı 1967 savaşı öncesinde Ürdün'e aitti. Scopus Dağı ve Zeytin Dağı da öyle.
  
  
  Dolayısıyla "Doğu Kudüs" Arap karakterine sahiptir.
  
  
  "Arapça karakterli" yanlış anlaşılabilir. Arap karakteri, en azından Batılı Arapların çoğu tarafından yanlış anlaşıldığından, Batılıların zihninde son gerçek egzotik barbar olarak kalıyor. Dört karısı olan, Şeriat kanunlarına uygun, şüpheli ahlaklı ve kötü dişleri olan şeyhler. Size “gerçek antika halı” satacak ve kızları için iki kuruş daha isteyecek kaçak tüccarlar. Filmlerdeki iyi adamlara eziyet eden ve Rudolph Valentino'nun öldüğü günden beri hiçbir işe yaramayan kötü adamlar. Teröristler görüntüye yardımcı olmadı. Hatta bir görüntüye bile dönüşmüş durumdalar. Ve bu oldukça aptalca.
  
  
  Bütün Araplar, bütün Arap şeyhlerinden daha fazla şiddet yanlısı terörist değildir. Araplar hakkında bir genelleme yapmak zorunda kalsaydım - ki genel olarak genellemelerden nefret ederim - harika bir zekaya, geniş bir mizah anlayışına, mükemmel görgü kurallarına ve çoğu zaman aşırıya kaçan bir dostluğa sahip olduklarını söylerdim.
  
  
  Amerikan kolonisi Doğu Kudüs'te bulunuyor. Burası bir zamanlar Paşa'nın sarayıydı. Yaldızlı kiremitli keyif kubbesi. Odaların fiyatı artık günde yirmi dolar. Kirişli tavanlara ve duvarlarda oryantal desenlere sahip büyük odalar.
  
  
  Myra'dan Mackenzie olarak kayıt yaptırdım ve öğle yemeği yemek için güneşli bahçeye çıktım. Yemekler Fransız ve aynı zamanda Orta Doğu'dur. Fransız yemeği ve İsrail şarabı sipariş ettim. Öğleden sonraydı ve fayanslı masaların çoğu boştu. Dört yerel iş adamı, çiçek açan sardunyalarla dolu bir tarhın üzerine taş yağmuruna tutuldu. Yanımda bronzlaşmış, pahalı görünüşlü bir çift gümüş rengi espresso kabına bakıyor, kahvenin istedikleri gibi koyulaşmasını bekliyordu. Adam içini çekti. Bekletilmek istemiyordu.
  
  
  Şarabım geldi ve adam etiketi görmek için boynunu uzattı. Denemesine izin verdim. Eğer ona söylersem önümüzdeki yarım saat içinde şarap örnekleri yaparız diye düşündüm. Daha sonra Fransa'daki restoranlardan ve Saville Row'daki en iyi gömlek imalatçısından bahsetmek isteyecektir. Bu yüzden içmesine izin verdim.
  
  
  Boğazını temizledi. "Özür dilerim" dedi. Amerikan. "Ben sadece merak ediyorum ..."
  
  
  "Mikveh İsrail"
  
  
  "Üzgünüm?"
  
  
  "Şarap." Şişeyi çevirdim. "Mikveh İsrail"
  
  
  "Ah." Etiketi okudu. "Mikveh İsrail"
  
  
  Altı yüz dolarlık bir takım elbise giyiyordu; kahverengi bir takım elbise, koyu renk bir gömlek, koyu tenli ve kahverengi saçlı. Somut başarı denebilecek şey. Yanındaki bayan da görünüşünü tamamladı. Soluk mavi ipekli sarışın Grace Kelly.
  
  
  "Daha önce tanıdık geldiğini düşünmüştüm." Melodilerle konuşuyordu. Aksan, Fransızca. “Ama artık bana kimi hatırlattığını biliyorum.” Bakışları flört ediyordu. Serin ama sıcak. Güneş kremi reklamına yöneldi. "Sen kim olduğunu sanıyorsun, Bob?"
  
  
  Bob sessizdi. Yemeğim geldi. Garsona doğru eğilip elimi tuttu. "Ömer Şerif!" Garson bana göz kırpıp gitti. Öne doğru eğildi. "Yapmıyorsun... değil mi?"
  
  
  "Ömer Şerif. Ah. Üzgünüm." Sigaramı söndürüp öğle yemeğini yemeye başladım. Bob sigaralarıma baktı. Bir dakika sonra paketi görmek isteyecek. Boğazını temizledi.
  
  
  “Ben Bob Lamott'um. Bu da Jacqueline Raine."
  
  
  Pes ettim. "Mackenzie." Hepimiz el sıkıştık.
  
  
  "Burada tatilde misin?" - Bob'a sordu.
  
  
  World Magazine için çalıştığımı söyledim. Bunu o kadar sık söyledim ki artık inanmaya başladım.
  
  
  Bana Fresco Oil için çalıştığını söyledi. "Ah" dedim ve yemeye devam ettim. "Ah?" değil mi? Sadece "Ah." Korkmaması gerekiyordu.
  
  
  "Kiş gibi mi?"
  
  
  "Hım?"
  
  
  Tabağımı işaret etti. "Kish. Nasıl yani?"
  
  
  "Harika."
  
  
  "Madame Dit'inki kadar iyi olmadığına bahse girerim." Hiç Paris'teki Madame Dit's'e gittiniz mi? Dünyadaki en iyi kiş, hiçbiri hariç."
  
  
  "Onu hatırlayacağım"
  
  
  "Burada yalnız mısın?"
  
  
  "Hımm. Evet."
  
  
  "Tamam" dedi Jacqueline. "Bu durumda belki..." Bob'a attığı bakış teleprompter kartlarına benziyordu. Bob onun sözünü anladı.
  
  
  "Ah evet. Belki bu geceki konsere bilet istersin? Bir toplantım var, bir iş toplantım var ve Jacqueline buraya gelmek istiyor ama yalnız başına gitmesi biraz garip geliyor. Peki. ... "
  
  
  Jacqueline bana uzun uzun ve yavaşça baktı. Neden-neden-neyi-zarar vermeyeceğini-defediyorum bakışı. Gözleri yeşildi ve altın rengindeydi.
  
  
  "Tanrım, üzgünüm ama başka planlarım var" dedim.
  
  
  Lamott gibi insanlar bana "kahretsin" gibi şeyler söyletiyor. Ve Jacqueline gibi kadınlar ruha zararlıdır. Seni kancaya takmayı planlarken tekerleklerinin tık sesini duyabiliyorsun, ama hafif bir koku, ipeksi saçlar, kolunda hafif bir el, sonra kayıp gidiyor... ve sonra bir bakıyorsun, kancaya atlıyorsun. Ve sonra bakıyorsun, okyanusa geri dönüyorsun.
  
  
  "Belki başka zaman?" Bunu birlikte söylediler ve sonra ikisi de güldüler.
  
  
  "Belki de" dedim onlar gülerken.
  
  
  Çeki istedim, ödedim ve çıktım.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Türk hamamları var, Türk hamamları var.
  
  
  Ve sonra Shanda var.
  
  
  Otantik Türk ve otantik hamamlar. Saçmalık yok. Buharlı ısıtma veya kuru ısıtma, sıcak havuz, soğuk havuz veya orta-sıcak arasından seçim yapın. Shanda başka bir eski sarayda yer almaktadır. Vitray pencereler, mozaik zeminler, yüksek yaldızlı kubbeli tavanlar.
  
  
  Peki Allah aşkına Hayim kimdi? Chaim burada çalışıyor olabilir ya da sadece ortalıkta dolaşıyor olabilir. Chaim en azından bir kez Robi ile tanışmaya gelebilirdi. Chaim burada olamazdı. Veya Robie'yi de. Belki bir kibrit kutusu bulmuştur. Affedersiniz bayan, ışığınız var mı? Kesinlikle. Burada. Herşey yolunda. Onları sakla.
  
  
  Masaya doğru yürüdüm. Paşa tarzı lobinin ortasında 1910'dan kalma yıpranmış bir ofis tarzı masa. Tabelada "Giriş IL 5. 1,15 dolar" yazıyordu. Kasiyere parayı ödedim. S.Z. ile ilgili anılarıma benziyordu. Sackell, gözlük takan tereyağlı bir hindidir.
  
  
  Bozuk paramı katladım ve bir dakika düşündüm.
  
  
  "Bu yüzden?" İngilizce olarak "peki sorun ne?" dedi.
  
  
  "Bir şey olmuş gibi mi görünüyorum?" dedim.
  
  
  "Hiç birinin başına bir şey geldiğini gördün mü? Herkesin farklı bir şeyi var. Peki neden farklısın?
  
  
  Gülümsedim. "Yapmıyorum."
  
  
  Omuz silkti. "Bu yüzden?"
  
  
  Yani neden olmasın. "Chaim burada mı?" dedim.
  
  
  "Haim kim?" dedi.
  
  
  "Bilmiyorum. Kimin var?"
  
  
  Çenesini salladı. "Chaim burada değil." Başını eğdi. "Peki neden sordun?"
  
  
  "Biri bana Chaim'e sormamı söyledi."
  
  
  Tekrar çenesini salladı. "Chaim burada değil."
  
  
  "Tamam. Tamam. Dolap nerede?"
  
  
  "Seni Chaim'in gönderdiğini söylediysen bu başka bir şey."
  
  
  "Başka bir şey?"
  
  
  “Seni Chaim'in gönderdiğini söylersen patronu ararım. Eğer patronu ararsam özel muamele göreceksin.”
  
  
  Başımı kaşıdım. "Lütfen patronu arayabilir misiniz?"
  
  
  “Patronu aramak beni mutlu eder ve sevindirir. Tek bir sorun var. Seni Chaim göndermedi.”
  
  
  “Bakın, yeniden başladık diyelim. Merhaba. İyi bir gün. Beni Chaim gönderdi."
  
  
  O gülümsedi. "Evet?"
  
  
  Gülümsedim. "Evet. Patronu arayacak mısın?"
  
  
  “Patronu arasaydım mutlu ve mutlu olurdum. Tek bir sorun var. Patron burada değil"
  
  
  Gözlerimi kapattım.
  
  
  Dedi ki: Bana buhar odasına gideceğini söyle. Patronu sonra göndereceğim."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Fellini'nin buhar odası seti vardı. Küçük bir Kolezyum gibi yuvarlak ve uzun, tribünler gibi renkli camdan yüksek kubbeli bir tavana kadar yükselen yuvarlak beyaz taş levhalarla çevrelenmişti. Buharla birlikte bir sürrealistin Pompei rüyası gibiydi. Taş basamaklara yayılan cesetler havada belirdi, ancak tam zamanında bir çarpışmayı önlediler. Görüş neredeyse sıfırdı.
  
  
  Bir dolap buldum ve İran desenli büyük bir havlu ve el bezi dedikleri bir elyaf kazıyıcı kiraladım. Patronun beni nasıl bulacağını bilmiyordum. Ayağa bile kalkamıyordum.
  
  
  Yaklaşık yirmi metre yükseklikteki levhaya tırmandım. Buhar yükselir. Güzel ve sıcaktı. Önceki gecenin eziklerini iyileştirebileceğimi düşündüm. Ağrıyan kasları gevşetin. Gözlerimi kapattım. Belki Jackson Robie buraya sadece rahatlamak için gelmiştir. Belki de Chaim'in bana gönderdiği buhar, havuz ve özel bakım için gelmişti.
  
  
  Tedavinin özel olduğunu kabul etmek zorunda kaldım. Pompei'nin sislerinin arasından bir yerden bir çift el hızla içeri doğru uçtu. Beni çekiçle yakalayıp dengemi bozdular. Hava o kadar sıcaktı ki onu göremedim. Ama çekici nasıl indireceğimi biliyorum. Bunu, dedikleri gibi, ellerim arkamdayken yapabilirim.
  
  
  Buna bir judo tekmesiyle karşılık verdim ve adam tekrar tekrar benden uzaklaştı ve bir buhar bulutu içinde ortadan kayboldu.
  
  
  Uzun süre değil.
  
  
  Silahının dipçiğiyle kaburgalarıma vurdu (orada savaşmak için radara ihtiyacınız var) ve ben bir kayanın üzerine kaydım. Havlu uçtu ve ben çıplaktım ve sonra o yine üzerime geldi, yüzü olmayan büyük bir damla, öldürmek için bomba atmaya başladı.
  
  
  Diğer bacağımın yerden kalkıp ters dönmesini bekledim! Basamaktan aşağı kaydım ve vücudu boş bir taşa çarptı. Daha "öf" demesine fırsat vermeden onunla ilgilendim! Elimin yan tarafıyla boğazına vurdum ama o ağaç gövdesi kadar kalın bir kolla beni engelledi. King Kong gibi yapılıydı ve yüzüne bakmak fikrimi değiştirmedi. O homurdanıp yüzünü buruşturana kadar neredeyse Hint güreşi yapıyorduk ve ikimiz de tekrar tekrar yuvarlandık ve aniden ben basamağa düştüm.
  
  
  ve kafasını bir taşa çarptı.
  
  
  O sıralarda Wilhelmina'nın yardımına ihtiyacım olabilirdi. Ama elbette Luger'ımı buhar odasına götürmedim ama güvenilir stilettom Hugo'yu aldım. Ne yazık ki onu havlunun bel kısmına sakladım ve havlu uçunca uçup gitti ve onu da çiftin bir yerinde kaybettim.
  
  
  Ama birisinin dediği gibi arayın, bulacaksınız. Sırtımda keskin bir şeyin karıncalandığını hissettim. Gişe rekorları kıran bu filmde sinek gibi yere çakıldım ve kafamdan doğranmış bir karaciğer çıkarmaya çalışırken kendi bıçağım beni sırtımdan bıçaklamaya başladı.
  
  
  Harekete geçmek için yeterli gücüm vardı. Üzerimdeki basamağı yakaladım ve ittim, ikimiz de ileri geri yuvarlandık ve artık bir stilettom vardı. Ama şimdi bıçağı tutan elimi tuttu ve bıçağı iterek tekrar döndük, ancak şimdi üstteydi ve ellerime bastırıyordu. Dizimi kaldırdım, gözleri dolmaya başladı ve tekrar ona doğru yürüdük. Bir çıtırtı duydum, nefesi ıslık çalmaya başladı ve eli gevşedi. Yaklaşıyordum ve bıçağı cesede sapladığımı fark ettim.
  
  
  Yavaşça ayağa kalktım ve saldırgana baktım. Basamağın köşesinde boynu kırılmış ve başı da kenardan sarkmıştı. Ayağa kalktım, derin bir nefes aldım. Vücudu çöktü. Yuvarlanmaya başladı. Beyaz taş basamaklardan yukarı ve aşağı, yükselen cehennem buharı bulutlarının arasından aşağı.
  
  
  Rotondanın etrafından dolaşıp merdivenlerden aşağı indim. Birinin "Bu gürültünün neyle ilgili olduğunu düşünüyorsunuz?" dediğini duyduğumda kapının yarısındaydım.
  
  
  Arkadaşı cevap verdi: "Ne sesi?"
  
  
  Patronu ziyaret etmeye karar verdim. Giyindim ve "Müdür" yazan kapıya doğru yöneldim. Sekreteri bana orada olmadığını söyledi. Masasının ve itirazlarının yanından geçip patronun ofisinin kapısını açtım. O yoktu. Sekreter dirseğimin dibinde duruyordu; tombul, şaşı, orta yaşlı bir kadın, kolları göğsünde çaprazlanmış. "Mesaj var mı?" Dedi. Alaycı.
  
  
  "Evet" dedim. “Ona Chaim'in burada olduğunu söyle. Ve bu onun mekanını son tavsiyem.
  
  
  Resepsiyonda durdum.
  
  
  "Haim çok arkadaş mı gönderdi?"
  
  
  "Hayır" dedi. "Birincisi sensin. Patron bana daha iki gün önce şöyle dedi: "Biri Chaim dediğinde dikkatli ol."
  
  
  İki gün önce. Kendi anlam ülkesini yaratmaya başladı.
  
  
  Belki.
  
  
  "Bu yüzden?" o bana sordu. "Bir şey oldu?"
  
  
  "Hayır." dedim yavaşça. "Herşey yolunda. Gayet iyi."
  
  
  
  
  
  
  Dokuzuncu bölüm.
  
  
  
  
  
  Kopel Rent-a-Car bana yardımcı olmadı. Ve Avis'i de. Hertz'de şanslıydım. Evet, Bay Robie bir araba kiraladı. Yirmi beşinci. Sabahın yedisi. Özel olarak bir Land Rover sipariş etti. Rezervasyon yaptırmak için önceki gün aradım.
  
  
  "Ne zaman geri verdi?"
  
  
  Parmaklarını gönderilen makbuzun üzerinde gezdirdi. Kötü tenli çirkin kız. Bana kiralanmış birine benzeyen bir gülümseme verdi. "Yirmi yedi. On bir otuzda."
  
  
  Yirmi dakika sonra AX'e telgraf çekti. Bir saat sonra bir ara sokakta öldü.
  
  
  Dosya çekmecesini kapatmaya başladı.
  
  
  "Bana başka bir şey söyleyebilir misin?"
  
  
  Tezgahın üzerindeki tabelada adının Bayan Mangel olduğu yazıyordu.
  
  
  "Rover'la kaç kilometre yol kat ettiğini bana söyleyebilir misin?"
  
  
  Mızrak şeklindeki mürdüm rengi tırnaklarını Robie'ye ulaşana kadar R'ye doğru fırlattı. "Beş yüz kırk kilometre efendim."
  
  
  Tezgahın üzerine elli sterlinlik bir banknot koyuyorum. “Bu nedir, ne için?” - şüpheyle sordu.
  
  
  "Çünkü Bay Robie'yi hiç duymadınız ve burada da kimse onun hakkında bir şey sormadı."
  
  
  "Kimin hakkında?" - dedi ve hesabı aldı.
  
  
  Kasadan kartı alıp çıktım.
  
  
  Gün batımıydı ve bir süre etrafta dolaşıp zihnimi rahatlatmaya ve bir sonraki büyük kara kara düşünmeye hazırlanmaya çalıştım. Şehir, tepelerin arasına atılmış dev bir bilezik gibi pembe altın rengindeydi. Kilise çanları çaldı ve yaldızlı minarelerden ülkenin müezzinin sesi duyuldu. La ilahe illallah. Müslümanların namaz çağrısı.
  
  
  Şehrin kendisi bir tür dua gibiydi. Duvaklı egzotik Arap kadınları, boncuklu sepetlerin üzerinde dengede duruyor, kesik kot pantolonlu turistlerle, uzun siyah cüppeli ve uzun siyah saçlı Ortodoks rahiplerle ve camiye ve Hasidim'e giden kaffiyehli erkeklerle birleşiyor. Yahudiler Duvar'a gidiyor. Acaba bir gün Tanrı'nın üç isimle çağırdığı şehir gökten aynaya parlayıp, “Bakın arkadaşlar, böyle olması gerekiyor. Herkes bir arada huzur içinde yaşıyor." Şalom Aleichem, Salam Aleikum. Barış sana.
  
  
  Odama dönüp votka sipariş ettim, sonra da mutfağa sıcak su döktüm.
  
  
  banyo yaptım ve banyoya votkayı yanıma aldım. Saçımı tararken acı veren başımın arkasındaki yer dışında vücudum günü unuttu. Affetmek değil, sadece unutmak.
  
  
  Telefon çaldı. diye inledim. Benim işimde telefonları çalabilme veya kapı zillerini çalabilme lüksü diye bir şey yok. Ya birisi seni ele geçirmek için çıktı ya da birisi seni ele geçirmek için çıktı. Ve cevap verene kadar ne olduğunu asla bilemezsin.
  
  
  Küfür ettim ve banyodan çıktım, telefonuma damladım ve oryantal halının üzerinde ayak izleri bıraktım.
  
  
  "Mackenzie mi?"
  
  
  Bünyamin. Ona beklemesini söyledim. Vanilyalı dondurma yediğimi söyledim. Onu almak istedim. Eridiğini sanıyordum. Çizgi Roman Kodu: Belki de dinleniyoruz. Odayı kontrol ettim elbette ama santral telefonu her yerden izlenebiliyor. Ve Kudüs'te biri beni kovalıyordu. Telefonu kapattım ve yirmiye kadar saydım, telefonu açtığımda gitmesi gerektiğini söyledi; kapı zili çaldı. Onu geri arayacağımı söyledim. Saat 10'da aramamı söyledi.
  
  
  Banyoya geri dönmeyi düşündüm ama bu, kızarmış ekmeği yeniden ısıtmak gibi bir şey; değerinden daha fazla iş. Bir havlu, içkim ve bir harita alıp kral yatağa uzandım.
  
  
  Roby gidiş-dönüş 540 kilometre yol kat etti. İki yüz yetmiş bir yön. Kudüs'ten başlıyoruz. Haritanın altındaki ölçeği kontrol ettim. Bir inç'e kırk kilometre. 6 inç ölçtüm ve Kudüs'ün etrafına bir daire çizdim; Her yönde 270 kilometre. Toplam yaklaşık 168 mil.
  
  
  Çember kuzeye doğru giderek Lübnan'ın çoğunu kapsıyordu; doğu-kuzeydoğudan Suriye'ye girdi; Güneydoğuya doğru ilerleyerek Ürdün'ün çoğunu ve Suudi Arabistan'ın elli millik bir kısmını ele geçirdi. Güneyde Sina'nın yarısını kaplıyordu ve güneybatıda Port Said'in verandasına iniyordu.
  
  
  Robi bu çevrenin bir yerinde Şeytan'ı buldu.
  
  
  Bu çevrenin bir yerinde Şeytan'ı bulacağım.
  
  
  Turuncu tozlu bir ovada bir yerde.
  
  
  Her şey sırayla. Ürdün komandolar için düşman bölgesi ve Mısır hızla güvenilmez hale geliyor. Sina Yarımadası saklanmak için iyi bir yer ama burası İsrailliler ve BM gözlemcilerinin yanı sıra ABD'den oldukça memnun olan Sedat'ın Mısırlılarıyla da dolu. Bunu "belki" olarak işaretleyin ancak ilk seçenek olarak değil. Ayrıca Suriye'nin bir kısmını ve büyük bir Filistin birliğinin bulunduğu Lübnan'ın çoğunu terk eden Arabistan da yoktu. Ordusu hâlâ İsrail'le savaşan Suriye, barış görüşmelerine rağmen hâlâ tutunacak bir yer kazanmayı umuyor. Lübnan, ünlü bir özel kuvvetler üssü.
  
  
  Yani Şeytan'ın figürü Lübnan'da ya da Suriye'deydi.
  
  
  Peki Robie onları bulduğunda hala oradalar mıydı? Yoksa cinayetten sonra orada kalacak kadar güvende olduklarına mı karar verdiler?
  
  
  Lübnan veya Suriye. Robi Şam, Beyrut, Suriye ve Lübnan'a telefon etti.
  
  
  Daha sonra kafamda dedikodular uçuşmaya başladı.
  
  
  Belki Benjamin aramaların izini sürmüştür.
  
  
  Belki şaşırtıcı bilgilere sahipti.
  
  
  Belki de giyinip öğle yemeği yemeliyim.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Restoranın adı "Arap Şövalyeleri" idi ve duvarları ve tavanı kumaşla kaplıydı; mor, kırmızı, sarı ve baş döndürücü. Odanın ortasını dev bir kuş kafesi dolduruyordu ve mor, kırmızı ve sarı kuş, mum ışığındaki ziyaretçilere kötü kötü bakıyordu.
  
  
  Bir masaya oturup votka ve bir tabak kuzu eti, fındık, nohut, pirinç, baharat ve susam sipariş ettim. “Susam açmak istiyorum” dedim. Garson nazikçe eğilip geri çekildi.
  
  
  Birkaç dakika sonra bir içkiyle geri döndü ve birkaç dakika sonra Jacqueline Raine'le birlikte geri döndü.
  
  
  "Köşedekinin sen olduğunu sanıyordum. Yalnız mı kalmak istiyorsun, yoksa...
  
  
  Biz “veya”ya karar verdik ve o da oturdu. Paris'te giyinmişti ve Paris kokuyordu; sarı saçları başının üzerinde toplanmış ve küçük bukleler halinde boynundan aşağı dökülüyordu. Elmaslar kulaklarında sinsice parlıyordu ve gözlerinde başka bir şey sinsice parlıyordu.
  
  
  Onları indirdi ve "Benden hoşlanmıyorsun, değil mi?" dedi.
  
  
  "Seni tanımıyorum" dedim.
  
  
  Biraz kabaca güldü. "'Soru sormak için yalvarmak' diye bir tabir var mı?' "Sanırım bu soruyu sordun. Tekrar soruyorum. Neden benden hoşlanmıyorsun?
  
  
  "Neden bunu yapmamı istiyorsun?"
  
  
  Kırmızı dudaklarını büzdü ve başını eğdi. "Bu kadar çekici bir adam için oldukça safça"
  
  
  "Bu kadar çekici bir kadın için," gözlerindeki ışıltıyı okumaya çalıştım, "senden hoşlanmayan erkeklerin peşinden koşmana gerek yok."
  
  
  Başını salladı ve gülümsedi. “Touché. Şimdi bana bir içki ısmarlar mısın yoksa akşam yemeği yemeden beni evime, yatağıma mı gönderirsin?”
  
  
  Garsona gösterip sipariş verdim
  
  
  Kırmızı içmeli. Kuşa baktı. "Birbirimize iyi davranabileceğimizi umuyordum. Umarım...” sesi dondu ve sustu.
  
  
  "Umutların mı vardı?"
  
  
  Bana yeşil-altın gözlerini gösterdi. "Gittiğinde beni de yanında götüreceğini umuyordum. Buradan uzak."
  
  
  "Kimden?"
  
  
  Somurttu ve parmağını üzerinde gezdirdi. "Bana yaptıklarından hoşlanmıyorum." Kulaklarının üzerinde parlayan elmaslara baktım ve ona yaptıklarından hoşlandığını düşündüm. Bakışlarımı fark etti. "Ah evet. Paran var. Çok para var. Ama paranın her şey olmadığına inanıyorum. Şefkat ve cesaret var... ve..." - bana uzun, eriyen bir bakışla baktı. "Ve daha birçokları". Dudaklarını ayırdı.
  
  
  Al ve yazdır. Kötü bir filmden kötü bir sahneydi. Dersleri vardı ama oynayamıyordu. Her ne kadar cesur ve nazik olduğumu ve Ömer Şerif'e benzediğimi falan kabul etsem de, gözlerinde parlayan hiçbir şey aşk değildi. Saf şehvet bile iyi değildi. Başka bir şeydi ama okuyamadım.
  
  
  Başımı salladım. “Yanlış Patsy. Ama pes etmeyin. Peki ya şu uzun boylu adam?" Yakışıklı Arap garsonu işaret ettim. "Çok fazla parası yok ama bahse girerim ki çok daha fazlası vardır."
  
  
  Bardağı bıraktı ve aniden ayağa kalktı. Gözlerinde yaşlar vardı. Gerçek gözyaşları. "Gerçekten üzgünüm" dedi. "Kendimi aptal yerine koydum. Düşündüm ki, ne düşündüğümün hiçbir önemi yok." Gerçek gözyaşları yüzünden aşağı aktı ve onları titreyen parmaklarıyla sildi. "Sadece ben... o kadar çaresizim ki-oh!" Ürperdi. "İyi geceler Bay Carter."
  
  
  Döndü ve yarı koşarak odadan çıktı. Şaşkınlıkla orada oturdum. Bu sonu beklemiyordum.
  
  
  Adımın Carter olduğunu da ona söylemedim.
  
  
  Saat ondan önce kahvemi bitirdim, telefon kulübesine gidip Benjamin'i aradım.
  
  
  "Birisi ısıyı artırıyor, değil mi?"
  
  
  Cevap olarak ona buhar odasında hikayeyi anlattım.
  
  
  "İlginç."
  
  
  "Değil mi? Burayı kontrol etmek için zamanın olduğunu düşünüyor musun? Özellikle patron? Sanırım Chaim sadece bir ipucuydu."
  
  
  "Chaim hayat demektir."
  
  
  "Evet biliyorum. Hayatım beni pek çok tuhaf yere götürüyor."
  
  
  Duraklat. Kibriti çaktığını ve sigarasından bir nefes çektiğini duydum. "Sizce Robie kibrit kutusuyla ne yapıyordu?"
  
  
  "Haydi David" dedim. Bu nedir? İlk yıl zeka testi mi? Kibrit kutusu yalnızca benim gözlerim için bir bitkiydi. Birisi onu benim gibi birinin bulacağını bilerek Robie'nin bagajına koymuş. Ve onu takip et. Bu fikirden en çok nefret ettiğim şey şu anda bulduğum her şeyin bir bitki olabileceğidir."
  
  
  O güldü. "Harika."
  
  
  "Hım?"
  
  
  "Testte. Ya da en azından aynı cevaba ulaştım. Paylaşmak istediğin başka bir şey var mı?”
  
  
  "Şu anda hayır. Ama sen beni aradın."
  
  
  “Robie'nin telefon görüşmeleri. Numaraları takip ettim."
  
  
  Bir kitap ve kalem çıkardım. "Konuşmak."
  
  
  “Beyrut'taki oda Fox Oteli.” Roby istasyondan istasyona aradı, dolayısıyla kimi aradığına dair hiçbir kayıt yok."
  
  
  "Peki ya Şam?"
  
  
  "Evet. Anladım. Telefon, listede yok. Özel ev. Theodor Jens. Bir şey mi kastediyorsun?"
  
  
  Ah ah. Yanımda Sarah'nın telefon faturası vardı. Robie'nin aramalarının tarihlerini kontrol ettim. Jens'in Arizona'da Robie'yle konuştuğu iddia edilirken ben onunla poker oynuyordum.
  
  
  Ne demekti?
  
  
  Jens'in Tilly Teyze'de başına gelen kaza ayarlandı. Bu Robie, Jensa sahtekarıyla konuşuyordu. Dışarıdan birinin AX'e sızdığını. Ve aynı yabancı Robie'ye de dokunabilirdi. Henüz değil...
  
  
  "Hayır, dedim. 'Bunun benim için hiçbir anlamı yok.'
  
  
  "Kontrol etmemi ister misin?"
  
  
  "Seni bilgilendirecegim."
  
  
  Bir duraklama daha. "Sen berbat bir kibbutznik olacaksın, anladın mı?"
  
  
  "Anlam?"
  
  
  "Robie gibi işbirliği ruhu yok."
  
  
  "Evet. Haklısın. Okulda futbol oynamak yerine atletizm koşusu yapıyordum. Ve pişman olduğum tek şey amigo kızları piste alamamaktı. ve takım arkadaşları."
  
  
  "Bu arada sana bir takım arkadaşımı gönderdim."
  
  
  "Bana ne gönderdin?"
  
  
  "Merak etme. Bu benim fikrim değildi. Ben de onların söylediği gibi itaat ettim.”
  
  
  "Vadim mi?"
  
  
  "Şahin. Senin patronundan benim patronuma. Benden sana."
  
  
  "Bu da ne?"
  
  
  "Suriye'ye, Lübnan'a ya da bana söylemediğiniz herhangi bir yere gittiğim için."
  
  
  "Sana geleceğimi düşündüren ne?"
  
  
  "Hadi ama Carter. Az önce bu numaraların izini Şam ve Beyrut'a kadar sürdüm. Ayrıca, sanmıyorum
  
  
  Şeytan İsrail'in merkezinde beş Amerikalıyı saklıyor. Aniden benim aptal olduğumu mu düşünüyorsun? "
  
  
  "Ya bir arkadaşa ihtiyacım olursa? Bu da nedir böyle?
  
  
  "Hey kes sesini. Emir emirdir. Sana gönderdiğim bu "dostum" bir Arap. Tam olarak bir temsilci değil ama sana yardımcı olan biri. Ve burnunu kaldırmadan önce sanırım biraz yardıma ihtiyacın olacak. Ve belgeleri olan bir Arap. Onları da sana gönderdim. Yeni doğmuş bir Amerikalı gazeteci olarak bu sınırları aşmaya çalışırsanız, onlara casus olduğunuzu söyleyebilirsiniz."
  
  
  İç çektim. "İyi. Ben zarif bir kaybedenim."
  
  
  "Cehennem gibi. Yandığını duyabiliyorum."
  
  
  "Bu yüzden?"
  
  
  "Yani bu senin hamlen."
  
  
  "İyi. Seni bir iki gün sonra arayacağım. Nereden olursam olayım. Shand'ın hamamları hakkında neler öğrendiğini görmek için." Duraklattım. "Pek menajer olmayan güvenilir ajanınızın sizi benim hakkımda bilgilendireceğine inanıyorum."
  
  
  O güldü. "Ve zarif bir başarısızlık olduğunu söylemiştin."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Hesabı ödedim, bir sürü bozuk para aldım ve Intercontinental Otel'e gittim. Bir telefon kulübesi buldum ve oraya yerleştim.
  
  
  Her şey sırayla. Dikkatlice. Bunu bir gece önce yapmalıydım ama alarmı kurmak istemedim.
  
  
  "Merhaba?" Arka planda bir bossa nova daha.
  
  
  "Sarah mı? Bu Mackenzie."
  
  
  "Mackenzie!" Dedi. "Uzun zamandır seni düşünüyorum."
  
  
  "Var?"
  
  
  "Sahibim."
  
  
  İki çubukla dinlenmek için durakladı. "Sanırım aptaldım."
  
  
  İki bossa nova barı daha.
  
  
  “Önceki gece sen giderken pencereye gittim ve gidişini izledim. Nedeni önemli değil. Neyse, kötü bir alışkanlık, taksiniz uzaklaşırken, yolun karşısına bir araba garaj yolundan çıktı. Siyah Renault Ve birden bu arabanın iki gündür orada olduğunu ve sürekli birisinin yanında olduğunu fark ettim. İki gün - beni duyabiliyor musun Mackenzie? "
  
  
  "Seni duyuyorum Sarah."
  
  
  "Sen gittikten sonra araba uzaklaştı. Ve o orada değildi."
  
  
  Her ne iseler, aptal değillerdi. AX'ten birinin Robi'yi takip edeceğini biliyorlardı ve kim olduğunu öğrenmek için onun yerini tespit ettiler. Bu, Sarah'ı görmeye gidene kadar kim olduğumu bilmedikleri anlamına geliyordu. Yani benim Yusuf'la tanıştığımı ya da Benjamin'i gördüğümü bilmiyorlardı.
  
  
  Belki.
  
  
  "İçerideki adamı gördün mü?" Diye sordum.
  
  
  "İki tane vardı. Sadece sürücüyü gördüm. Jack Armstrong'a benziyor. Tamamen Amerikalı bir çocuk."
  
  
  "İri ve sarışın mı demek istiyorsun?"
  
  
  "Başka bir tür var mı?"
  
  
  "Şimdi bana tüm bunların seni neden aptal yaptığını söyle."
  
  
  Tekrar durdu. “Sanırım bütün bunlar beni akıllı yaptı. Bunca zaman aptallık ettim. Artık biliyorum MacKenzie. Jack'in çalışmaları hakkında. Ve... ve muhtemelen seninki. Bunun doğru olduğunu her zaman biliyordum. Biliyordum. ve sadece bilmek istemedim. Gerçekten bilmek çok korkutucuydu. Bilseydim evden her çıktığında endişelenmek zorunda kalırdım." Sesinde öfkeli bir kendini suçlama vardı. "Anladın mı Mackenzie? "Diğer kadınlar" ya da kendim hakkında endişelenmek daha kolaydı. Tatlı küçük, güvenli küçük, kız gibi endişeler.
  
  
  "Sakin ol Sarah."
  
  
  Sözlerimi aldı ve çarpıttı. "Bu kolay olmadı. İkimiz için de zordu." Sesi acıydı. "Ah, elbette. Onu hiç rahatsız etmedim. Ona hiç soru sormadım. Kendimi bir kahraman yaptım, “Sana nasıl soru sormuyorum, görüyor musun? “Ve bazen yeni döndüm. Sessizliğe daldı. Ah, bu onu çok mutlu etmiş olmalı." Sesim düzdü. "Eminim onu çok mutlu etmişsindir. Gerisini anladı. Olması gerekirdi. Neler yaşadığını bilmediğini mi sanıyorsun? Biliyoruz Sarah. Ve onu oynama şekliniz, onu oynamanın hemen hemen tek yoludur."
  
  
  Bir süre sessiz kaldı. Sevgili, uzun, uzun mesafeli sessizlik.
  
  
  Sessizliği bozdum. "Bir soru sormak için aradım."
  
  
  Kendi kendine gülebilecek kadar transtan çıktı. "Sorunlarımı dinlemek için aramadığını mı söylüyorsun?"
  
  
  "Dert etmeyin. Benimle konuştuğuna sevindim. Şimdi Ted Jens hakkında konuşmak istiyorum."
  
  
  "Dünyadan Adam mı?"
  
  
  Cevap vermedim. Yavaşça, tereddütle, acıyla, "Oooh" dedi.
  
  
  "Neye benziyor?"
  
  
  "Aman Tanrım, ben..."
  
  
  “Nasıl bilebilirsin? Haydi. Söyle bana. Neye benziyordu."
  
  
  “Eh, kumral saçlı, mavi gözlü. Oldukça bronzlaşmıştı."
  
  
  "Yükseklik?"
  
  
  "Ortalama, ortalama yapı."
  
  
  Şu ana kadar Ted Jens'i anlatıyordu.
  
  
  "Başka bir şey?"
  
  
  “Mmm... yakışıklı, derdim. Ve iyi giyinmiş."
  
  
  "Sana herhangi bir kimlik gösterdi mi?"
  
  
  "Evet. World Magazine'den basın kartı.”
  
  
  Dünya Dergisi değil mi?
  
  
  Kot örtüsü.
  
  
  İç çektim. "Sana herhangi bir soru sordu mu? Peki ona cevap verdin mi?
  
  
  "Evet o da seninle aynı şeyi sordu. Farklı. Ama çoğunlukla Jack'in işi ve arkadaşları hakkında bildiklerimi öğrenmek istiyordu. Ben de ona gerçeği söyledim. Ne dedim sana. Bunu bilmiyordum. herhangi bir şey."
  
  
  Ona dikkatli olmasını ama uykusuz kalmamasını söyledim. Artık onu rahatsız edeceklerinden şüpheliydim. Benimle iletişim kurma görevini yerine getirdi.
  
  
  Bozuk param bitmek üzereydi ve bir arama daha yapmam gerekiyordu.
  
  
  Sarah Lavi'ye iyi geceler diledim.
  
  
  Makineye birkaç bozuk para daha verdim ve Beyrut'taki evinde Jacques Kelly'nin numarasını çevirdim. "Jacques Kelly" Jacques Kelly'yi anlatıyor. Vahşi Fransız-İrlandalı. Belmondo, Errol Flynn'i taklit ediyor. Kelly aynı zamanda Beyrut'taki adamımızdı.
  
  
  Ben aradığımda o da yataktaydı. Sesindeki hakarete bakılırsa, iyi bir gece uykusuna ya da Lübnan'daki Late Show'a müdahale etmiyordum.
  
  
  Çabuk yapacağımı söyledim ve çok uğraştım. Robi'nin aradığı günlerin davetli listesini almak için Fox Beirut'a uğramasını istedim. Ayrıca ona Ted Jens'in bir benzerinin olduğunu da söyledim. Ona, haberi Hawk'a telgrafla iletmesini ve kimsenin Şam'ı bypass etmediğinden emin olmasını söyledim. AX, Jens'e yeni birini gönderecekti ama ben yeni birine güvenme riskini göze almadım. Kim olduğunu bilmiyorsam, ki bilmiyordum.
  
  
  "Peki ya Jens'in kendisi?" Tavsiye etti. "Belki de onun hakkında biraz araştırma yapmalıyız. Kayığının pruvasından su akıp akmadığını öğrenin.”
  
  
  "Evet. Bu bir sonraki şey. Ve Hawk'a Millie Barnes'ı kullanmasını önerdiğimi söyle."
  
  
  "Ne?"
  
  
  "Millie Barnes. Jens'e sorular sorabilen bir kız."
  
  
  Kelly tekrarlanmaması gereken bir kelime oyunu yaptı.
  
  
  Kapattım ve kabine oturdum. Kızgın olduğumu fark ettim. Bir sigara yaktım ve öfkeyle bir nefes çektim. Aniden gülmeye başladım. İki gün içinde kandırıldım, yakalandım, iki kez dövüldüm, takip edildim, büyük olasılıkla dinlendim ve genel olarak gelen ve giden kötü haberler için bir telefon santrali görevi gördüm. Ama sonunda beni kızdıran şey neydi?
  
  
  Kelly'nin Millie hakkındaki seks oyunu.
  
  
  Bunu anlamaya çalışın.
  
  
  
  
  
  
  Onuncu bölüm.
  
  
  
  
  
  İSLAM KÜLTÜRÜ.
  
  
  yarın 14:00 balo salonunda
  
  
  Konuk Konuşmacı: Dr. Jamil Raad
  
  
  
  
  "Senin değişimin?"
  
  
  Tabeladan aşağıya, sigara tezgâhının arkasındaki kıza baktım. Bana bir elli agorot parasıyla eksantrik sigara paketimi verdi. Benim çılgın altın uçlu markam yalnızca Orta Doğu'da ve Paris'in bazı bölgelerinde normal otel tütün tezgahlarında satılıyor. Altın bahşiş olmadan da yapabilirdim. Sadece özel tasarım kıyafetler giyen orta yaşlı hanımlar ve yeşil boyalı tırnaklı genç hippi kızlar yanıma gelmiyor ("Bu sevimli/havalı sigaraları nereden aldın?"), aynı zamanda sigara izmaritlerim ile ne yaptığımı da izlemem gerekiyor. . . "Carter Buradaydı" yazan bir tabela gibi görünüyorlar.
  
  
  Mesajlarımı kontrol etmek için masanın önünde durdum. Katip kıkırdadı. Bana utangaç ve bilgili bir şekilde bakmaya devam etti. "Hızlı bir şekilde başlamak" için sabah yedide uyandırılmamı istediğimde, en iyi sahnelerden birini mahveden Robert Benchley olduğumu düşünmüş olabilirsiniz. Kafamı kaşıdım ve asansörü aradım.
  
  
  Asansör operatörünün de keyfi yerindeydi. Esnedim ve "Yatağa gitmek için sabırsızlanıyorum" dedim ve kıkırdama ölçer 1000'i gösterdi.
  
  
  Anahtarı kullanmadan önce kapımı kontrol ettim ve - ho ho - ben yokken kapı açıldı. Birisi benim özel kapı tuzağımı yakaladı ve arkamdan ziyarete geldi.
  
  
  Ziyaretçim hâlâ beni ziyaret ediyor muydu?
  
  
  Silahımı çıkardım, emniyeti açtım ve kapıyı arkasına saklanan herkesi parçalayacak güçle açtım.
  
  
  Nefesi kesildi ve yataktan kalktı.
  
  
  Işığı açtım.
  
  
  Dansöz?
  
  
  Evet, bir dansöz.
  
  
  "Kapıyı kapatmazsan üşüteceğim." Sırıtıyordu. Hayır, gülüyorum. Üzerimde. Siyah saçları darmadağınıktı. Silahla hâlâ kapı eşiğinde duruyordum. Kapıyı kapattım. Önce silaha, sonra kıza baktım. Silahlı değildi. Bu vücut hariç. Ve bu saç. Ve o gözler.
  
  
  Bakışlarıyla karşılaştım. "Bugünkü mücadelemi zaten verdim, o yüzden bana tuzak kurmayı planlıyorsan çok geç kaldın."
  
  
  Bana gerçek bir şaşkınlıkla baktı. "Bunu anlamıyorum..." ayarı "?"
  
  
  Silahı bıraktım ve yatağa doğru yürüdüm. Oturdum. "Ben de. Diyelim ki bana söyledin." Kendini bir battaniyeyle örttü, korkmuş ve utanmış görünüyordu. Büyük topaz gözleri yüzümü tarıyor.
  
  
  Elimi yüzümde gezdirdim. "B'nai Megiddo için çalışıyorsun, değil mi?"
  
  
  "Hayır. Seni konuşturan ne?"
  
  
  İç çektim. “Çeneye bir tokat, kaval kemiğine bir tekme ve karnına kemer bunlardan sadece birkaçıdır. Diyelim ki her şeye yeniden başladık. Kimin için çalışıyorsun ve neden buradasın? Ve seni uyarsam iyi olur. Benim de Wilhelmina'm vardı. Bugünün vampiri, o yüzden beni narin genç bedeninle baştan çıkarmaya çalışma."
  
  
  Bana uzun, meraklı bir bakış attı; uzun bir çiviyi ısırarak başını yana eğdi. "Çok konuşuyorsun." dedi yavaşça. Ve sonra başka bir gülümseme, neşeli, ikna edici.
  
  
  Uyandım. "Tamam. Yukarı!" Ellerimi çırptım. "Zayıf bir şekilde. Giysilerini giy. Kapıdan dışarı. Dışarı!"
  
  
  Örtüyü daha yukarı çekti ve daha geniş gülümsedi. “Anladığını sanmıyorum. David sana beni beklemeni söylemedi mi?”
  
  
  "David mi?"
  
  
  "Bünyamin."
  
  
  Bunları bir araya getirdiğinizde David Benjamin'i elde edersiniz. David - Seni takım arkadaşı olarak gönderiyorum - Benjamin.
  
  
  Takım arkadaşı, kahretsin. Bir amigo kızdı.
  
  
  Onu inceledim. "Sanırım bunu kanıtlasan iyi olur."
  
  
  Omuz silkti. "Kesinlikle." Ve ayağa kalktı.
  
  
  Çıplak değil. Düşük yakalı, dar bir elbise giyiyordu. Turkuaz mavisi. Elbiseyi unut. Beden... sevgili Tanrım!
  
  
  "Burada." Bana bir zarf uzattı. Benjamin'den bir not. On beş santimden fazla uzakta durmuyordu. Kanım ona doğru akmaya devam ediyordu. Mektubu aldım. İlk kısım bana telefonda söylediği şeydi. Ve gerisi:
  
  
  El Jazzar'daki gizli ajanımız Bayan Kaloud'u mutlaka hatırlıyorsunuzdur (yoksa "açığa çıkan ajanımız" mı demeliyiz?). Bana zaten sana yardım ettiğini söyledi. Kulüpteki masanız bir kapak üzerine kurulmuştu ve yemeğinizin son lokmasını da yuttuktan sonra yer sizi yutmayı planlıyordu.
  
  
  
  
  Bu yüzden bana kaçmam için işaret verdi. Karşımdaki kadına baktım ve gülümsedim. “Vücudunuzu sunma konusunda fikrinizi değiştirmek istiyorsanız...”
  
  
  Aniden öfkelendi. Yatağıma döndü, yorganın altına girdi ama hâlâ öfkeli görünüyordu. "Bay Carter," dedi ve teklifin iptal edildiğini hemen anladım, "Burada Bayan McKenzie gibi davranıyorum çünkü bunlar benim emirlerim. Bu emirleri kabul ediyorum çünkü bir Arap olarak terörist olanlardan nefret ediyorum. Çünkü bir kadın olarak peçe ve peçenin zulmünden kurtulmak istiyorum. Bunlar benim nedenlerim. Sadece siyasi olanlar. Lütfen ilişkilerimizi politik tutacaksınız."
  
  
  Yastıkları kabartıp battaniyeyi yukarı çekti. "Ve şimdi" dedi, "uyumak istiyorum." Gözlerini kapatıp tekrar açtı. Lütfen çıkarken ışıkları kapatın"
  
  
  Marslılara ve bazı belirsiz kübist tablolara ayırdığım görünümü verdim. “Sanırım,” dedim yavaşça, “tekrar alsak iyi olur. Bu benim odam. Ve sizin yattığınız yatak benim yatağım Bayan Mackenzie. Başka bir oda kiralayabilseydim bile bu benim olmazdı.” Kapak bakış açımıza göre doğru görünüyor Bayan Mackenzie, Bayan Mackenzie, eğer yukarı çıkıp sizin gibi bir tabağa rastlarsam.”
  
  
  Oturdu, dirseğine yaslandı ve şöyle düşündü: "Eh... haklısın." Yastığı yere attı ve battaniyeyi yataktan çıkarmaya başladı.
  
  
  Yastığı geri attım. "Nasıl oynarsak oynayalım, ergenlik çağına girecek ama geceyi yerde geçirirsem kahrolurum." Hızla kravatımı çözmeye başladım. Bana geniş gözlerle baktı ve genç görünüyordu. "Ben... seni uyarıyorum" dedi, uyarı tonunu korumaya çalışarak, "Ben... yapmayacağım... yapmayacağım..." ve sonunda mırıldandı, "Ben' bakireyim."
  
  
  Elim kravatımın düğümünde dondu. Mesele şu ki ona inandım. Yirmi beş yaşında, tatlı, seksi, dansöz, casus... bakire.
  
  
  İç çamaşırımı açık bıraktım ve kavgayı bıraktım. Yatağa oturup bir sigara yaktım. "Adın ne?" - Ona yavaşça sordum.
  
  
  "Leyla" dedi.
  
  
  "Tamam Leyla. İlişkilerimizi kesinlikle siyasi tutacağız."
  
  
  Battaniyenin altına girip hızla ona baktım. Sırtı bana dönük duruyordu ve gözleri kapalıydı.
  
  
  Politika tuhaf yatak arkadaşları edinir.
  
  
  
  
  
  
  Onbirinci bölüm.
  
  
  
  
  
  Neredeyse şafak vaktiydi ama henüz tam olarak değil. Otel lobisindeki ışıklar hâlâ açıktı ve gece görevlisinin yüzünde zor bir gece ve gündüz varmış gibi bir ifade vardı. Koyu yeşil tulumlu bir görevli elektrikli süpürgeyi halının üzerinde gezdirdi. Kükremesi boş salonda yankılanıyordu. Düzeltme: Lobi tamamen boş değil.
  
  
  Askere alım posterine benzeyen bir yüzü vardı. Herkes sarışın, mavi gözlü, genç ve havalı. Pahalı Amerikan kıyafeti. Ama kolunun altında biraz şişlik var. Yaklaşık olarak kılıfın asılı olduğu yer. Ve göz çevresinde biraz serinlik. Ve sabahın beşinde gazete okurken koridorda tam olarak ne yapıyordu? Bakire tanrıça benim yatağımdaydı, onun değil.
  
  
  Onun kim olduğunu biliyordum. Jack Armstrong, bir
  
  
  Tam Amerikan sembolü.
  
  
  Odadan çıktığımda aklımdaki tek şey uykusuzluktan dolayı blokta dolaşmaktı. Artık arabayı alıp dikiz aynasına bakmaya karar verdim.
  
  
  Ve tabii ki siyah bir Renault. Otelin önündeki yerden ayrıldı. Aldığım tek şey onun görünüşüne dair kısa bir izlenimdi. Koyu saçlı ve iri yapılı. Ama Arap'a da benzemiyordu. Bütün bu adamlar kimdi? Peki Şeytan'ın bununla ne alakası var?
  
  
  Hayesod Caddesi'ne doğru sağa döndüm.
  
  
  Renault sağa Hayesod Caddesi'ne döndü.
  
  
  Neden birdenbire beni takip etmeye başladılar? Tel Aviv'den gelirken kimse beni takip etmedi. Ve dün arkamdaki yol açıktı. Peki neden şimdi?
  
  
  Çünkü şu ana kadar nereye gittiğimi biliyorlardı. Amerikan Kolonisi. Shanda banyoları. Shand Hamamı'na gideceğimden emin oldular ve oradan morga gitmeme karar verdiler. Artık ne bekleyeceklerini bilmiyorlardı. Yani üzerimde bir gölge vardı.
  
  
  Yoksa üzerimde bir katil mi vardı?
  
  
  Tekrar döndüm. Tekrar döndü.
  
  
  Hala uyuyan şehre bakan Rambon Caddesi'nin en ucunda durdum. Motoru çalışır halde bırakıp silahı çıkardım.
  
  
  Renault geçti.
  
  
  Katil değil.
  
  
  Gerekli değil.
  
  
  Agron Caddesi'nden bir araba durdu. Genç aşıklar güneşin doğuşunu hayranlıkla izlemeye geliyorlar.
  
  
  Muhtemelen Kudüs'ten ayrılma zamanı gelmişti.
  
  
  Eğer Roby'nin bağlantısı hâlâ burada olsaydı (eğer Roby'nin başlangıçta burada bağlantısı olsaydı), adam gölgeleri görür ve vebalı gibi benden kaçardı. Bir gölgenin gölgesi mi? Endişelenme. Bunlar tipik küçük paralı askerlerdi. Shanda mı? Shin Bet bunu kontrol edecek. Ama büyük olasılıkla küçük bir komploydu. Arap teröristleri arıyordum. Ve henüz bir Arap bile görmedim.
  
  
  Kudüs'ten ayrılma vakti gelmişti.
  
  
  Nereye gitmek istediğimi tam olarak biliyordum.
  
  
  Soru şuydu: Gölgeler biliyor muydu?
  
  
  Bir sigara yaktım, müziği açtım ve pencereden güneşin yüzüme yansımasına izin verdim. Gözlerimi kapattım.
  
  
  Ve Jacqueline Raine kafamın içinde dans etti.
  
  
  Jacqueline Raine nereye uyuyor?
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Bir parça asetat kullandım ve kilidi yerine oturttum.
  
  
  Uyumadı.
  
  
  Kapıyı açtığımda yüzündeki ifade, dingin bir korku paradoksuydu. Benim olduğumu görünce içini çekti ve yastıklara yaslandı.
  
  
  "Konuşmak istiyordun" dedim.
  
  
  "Ah, Tanrıya şükür" dedi.
  
  
  Dantelli sabahlığı sandalyeden fırlattım ve oturdum. Jacqueline parmağını dudaklarına götürdü. "Dikkatli ol," diye fısıldadı, "Bob, o karşı odada kalıyor."
  
  
  Birlikte kayıtlı olup olmadıklarını kontrol ettiğimi bildiğimi söyledim. Bir sigara istedi. Sırt çantasını ona attım. Sarı saçlarını yüzünden çekti, eli hafifçe titriyordu. Yüz hafifçe şişmiş.
  
  
  Maçı patlattı. "Beni de yanında götürür müsün?"
  
  
  "Bundan şüpheliyim" dedim. "Ama beni ikna etmeye çalışabilirsin."
  
  
  Bakışlarımla karşılaştı ve hafifçe öne doğru eğildi, göğüsleri yeşil dantel elbisesinin altından dışarı fırlamıştı...
  
  
  "Mantıkla" diye ekledim. “Öyleyse güzel sandığını ait olduğu yere koy.”
  
  
  Battaniyeyi kaldırdı ve alaycı bir şekilde gülümsedi. "Bütün kalbim sende."
  
  
  "Can kulağı ile dinliyorum. Konuşmak mı istiyorsun, yoksa gitmemi mi istiyorsun?"
  
  
  Bana baktı ve içini çekti. "Nereden başlayayım?"
  
  
  "Lamott kim?"
  
  
  "Ben... bilmiyorum."
  
  
  "Güle güle Jacqueline. Sohbet etmek güzeldi."
  
  
  "HAYIR!" - dedi keskin bir şekilde. "Bilmiyorum. Sadece kim olduğunu söylediğini biliyorum."
  
  
  "Onu ne zamandır tanıyorsun?"
  
  
  "Yaklaşık iki ay."
  
  
  "Tamam. Alacağım. Nerede tanıştınız?"
  
  
  "Şam'da."
  
  
  "Nasıl?"
  
  
  "Partide."
  
  
  "Kimin evi?"
  
  
  “Evde değil. Restoranda"
  
  
  "Özel parti mi yoksa iş partisi mi?"
  
  
  "Anlamıyorum".
  
  
  "Özel parti mi yoksa iş partisi mi?"
  
  
  "Bu ayrıntıları neden sorduğunuzu anlamıyorum."
  
  
  Çünkü birinin yalan söyleyip söylemediğini anlamanın en iyi yolu makineli tüfek mermisi gibi sorular sormaktır. Soruların ne olduğu önemli değil. Hız önemlidir. Bunu yalnızca bir profesyonel hızlı bir şekilde yapabilir. Ve sadece iyi prova edilmiş bir profesyonel. Jacqueline Raine her kimse kesinlikle bir profesyonel değildi.
  
  
  "Özel parti mi yoksa iş partisi mi?"
  
  
  "İşletme,"
  
  
  "Kimin?"
  
  
  "Petrolcüler Konferansı".
  
  
  “Konferansa katılan şirketlerin isimlerini söyleyin.”
  
  
  "Trans-Com, Fresco, S-Standart, sanırım. Ben..."
  
  
  "Oraya nasıl gittin?"
  
  
  "Ben... bir arkadaşımla birlikteyim."
  
  
  "Ne arkadaş?"
  
  
  "Adam. Bu gerçekten önemli mi? BENCE…"
  
  
  "Ne arkadaş?"
  
  
  "Onun adı... adı Jean Manteau."
  
  
  Yalan.
  
  
  "Devam etmek."
  
  
  "Ne ile?"
  
  
  “Manto. Arkadaş mı? Yoksa sevgilin miydi?
  
  
  "Sevgili". dedi sakin bir sesle.
  
  
  "Devam etmek."
  
  
  "Ne? Tanrım! Ne?"
  
  
  “Lamott. Manto'yu bırakıp Lamott'a gittin. Peki Bob LaMotta hakkında ne biliyorsun?
  
  
  "Sana söyledim. Özel birşey yok. Ben... Sadece onun kötü bir şeye bulaştığını biliyorum. Bu beni korkutuyor. Kaçmak istiyorum."
  
  
  "Bu yüzden? Seni ne durduruyor".
  
  
  "O...o biliyor."
  
  
  "Nasıl?"
  
  
  Sessizlik. Sonra: “O... beni izleyen iki adamı var. Bilmiyormuş gibi yapıyorum. Ama biliyorum. İzliyorlar. Kaçmaya çalışırsam beni öldüreceklerini düşünüyorum. Sanırım ne dediğimizi öğrenirlerse beni öldürürler."
  
  
  Sessizlik.
  
  
  "Devam etmek."
  
  
  "Ne istiyorsun?"
  
  
  "Bu doğru mu. En baştan başlayın. Petrol konferansında kiminle birlikteydiniz?
  
  
  Bir an bayılacağını sandım. Vücudu çöktü ve göz kapakları titremeye başladı.
  
  
  "Bana da söyleyebilirsin. Ben zaten biliyorum".
  
  
  Bayılmadı. Sadece hıçkırıklarla boğuluyordu. İnledi ve yüzünü duvara doğru çevirdi.
  
  
  "Ted Jens. Sağ? Şam'da Trans-Com Oil'de çalışıyor. En azından işinin bir parçası bu. Ve sen onu elmas küpeler karşılığında sattın.” Jensa'nın Millie'yi nasıl sorguladığını düşündüm. Millie parayı önemsiyor mu? Artık her şey mantıklı geliyor, kahretsin. "Ve neredeyse onu öldürüyordun, biliyorsun."
  
  
  "Yapma, lütfen!"
  
  
  "Bu tür şeyleri duymayacak kadar yumuşak değilsin. Ne oluyor sence?
  
  
  Gevşek bir şekilde oturdu. Bob'un yalnızca dairenin anahtarlarına ihtiyacı vardı. Ted'in kimsenin bilemeyeceği dairesini kullanması gerektiğini söyledi. Zengin olacağımızı."
  
  
  "Ted'in dairesinde ne işi vardı?"
  
  
  O, başını salladı. "Orada değildim".
  
  
  "Ted neredeydi?"
  
  
  "O...o Beyrut'taydı"
  
  
  "Ne zaman ayrıldı?"
  
  
  "Bilmiyorum. Çarşamba günü sanırım."
  
  
  "Onikinci?"
  
  
  Omuz silkti. "Belki. Bence".
  
  
  Bunu anladım. Jens ayın on ikinci Çarşamba günü Şam'dan ayrıldı. Beyrut'a gitti ve ona araba çarptı. "Salı" dedi. Yani ayın on sekizi salıydı. Bu, Arizona'da ortaya çıktığı zamana denk gelecek şekilde zamanlanmıştı. Bunu söyleyiş şeklinin AX ile ilgili olduğunu düşünmüyordu.
  
  
  Olması gereken tek yol bu.
  
  
  Belki Fox'la bile akraba olabilir.
  
  
  Fox ayın on beşinde kaçırıldı. Lamothe'nin Jeans'in dairesini kullanmaya başladığı zaman hakkında.
  
  
  Ve Robie bu konuda heyecanlanmaya başladı.
  
  
  Ve birisi havanın ısındığını biliyordu. "Jackson Robie ilk ne zaman aradı?"
  
  
  Uzun süre tereddüt bile etmedi. “Bir akşam geç saatlerde. Belki sabah saat birde."
  
  
  "Ve Ted orada değildi."
  
  
  O, başını salladı.
  
  
  "Ve Lamott da öyleydi."
  
  
  Başını salladı.
  
  
  "Ve sen ona telefonu verdin. "Bir dakika, Ted'i arayacağım" dedin. Ve LaMotta ile Roby'yi telefona verdin."
  
  
  Başını salladı.
  
  
  "Sonra da anahtarı istedi."
  
  
  Başka bir baş sallama.
  
  
  Bundan sonra Jens vuruldu.
  
  
  Ve Lamott geride kalıp Robie'nin çağrılarına cevap verdi. Robie soruşturmanın ilerleyişini bildirir.
  
  
  Robie Şeytan'ı bulduğunda Lamott bunu biliyordu ve birine anlattı. Ve Robi'yi öldürdü.
  
  
  "Bir soru daha. Buraya geldiğim ilk gün. Bu seni bir konsere götürme daveti. LaMotte gerçekten kollarınıza düşüp kulaklarınıza devlet sırlarını fısıldayacağımı mı düşündü?”
  
  
  Hayır, diye yavaşça yanıtladı. “Bu benim fikrimdi. Ona davan hakkında seni konuşturabileceğimi düşündüğümü söyledim. Ama tek istediğim seninle yalnız kalmak... senden yardım istemekti."
  
  
  “Ve sen bana holiganlıkla ilgili bir hikaye anlatmayı planlıyordun. Kızın başı dertte."
  
  
  Gözlerini kapattı. "Zor durumdayım."
  
  
  Uyandım.
  
  
  Gözleri açıldı ve panik alevlendi. "Lütfen!" o yalvardı. "Beni öylece bırakamazsın. Ted yaşıyor ve Tanrı biliyor ya çok üzgünüm. Her şeyi düzelteceğim. Sana yardım edeceğim".
  
  
  "Tokyo Rose da aynı şeyi söyledi."
  
  
  "Gerçekten mi! Yapacağım. Ben… Bob'tan bir şeyler öğreneceğim ve sana anlatacağım.
  
  
  Sigaraları yataktan aldım. Bir tane yaktım ve sırt çantamı cebime koydum. Görünüşe göre onun önerisini biraz düşündüm. "Görüyorsun," dedim, "eğer arkadaşın Lamott burada olduğumu öğrenirse ve senin aniden sorular sormaya başladığını öğrenirse, her şeyi bir araya getirecek kadar akıllı olur. Bu senin öldüğün anlamına geliyor"
  
  
  Kapıya doğru yürüdüm ve sessizce açtım. Salonda kimse yok. Gözler bakmıyor. LaMotte'nin odasından horlama sesleri geliyor. İçeri girip kapıyı kapattım. Sigaramı sandalyenin yanındaki kül tablasında söndürdüm.
  
  
  "Tamam" dedim. "Bilgiye ihtiyacım var ve bu gece istiyorum."
  
  
  Zorlukla yutkundu. "Bob'un burada olduğunu bilmeyeceğinden emin misin?"
  
  
  Bir kaşımı kaldırdım. "Asla söylemeyeceğim."
  
  
  İçini çekti ve başını salladı.
  
  
  Gülümsedim ve ayrıldım.
  
  
  Her iki durumda da işe yaradı ve bundan memnun kaldım. Belki biraz bilgi alabilir. Bundan çok şüpheliydim ama belki yapabilirdi. Öte yandan -ve büyük olasılıkla- eğer Lamothe akıllı olsaydı orada olduğumu bilirdi.
  
  
  Jacqueline'in odasında iki sigara izmariti vardı.
  
  
  Altın uçlu okuli, bir işaret olarak okunabilir. "Carter Buradaydı" yazan bir tabela.
  
  
  Tekrar yukarı çıkıp yattım. Leila oradaydı, hâlâ derin uykudaydı.
  
  
  Çok yorgundum, umurumda değildi.
  
  
  
  
  
  
  On İkinci Bölüm.
  
  
  
  
  
  Rüyamda çölde bir yerde kocaman turuncu taşlarla çevrili yattığımı ve taşların şeytan şekline dönüşerek ateş ve duman solumaya başladığını gördüm. Sıcaklığı ve terimi hissettim ama nedense hareket edemiyordum. Diğer tarafta serin ve gölgeli mor dağlar vardı ve uzakta bronz bir kısrak üzerinde yalnız bir binici vardı. Önümde yerden pürüzsüz bir taş yükseldi. Taşın üzerinde yazıyordu. Gözlerimi kısıp şunu okudum: "Burada Nick Carter yatıyor." Başımın yanında soğuk bir şey hissettim. Başımı salladım. Kıpırdamadı, gözlerimi açtım.
  
  
  Bob Lamott yanımda durdu. "Soğuk bir şey" bir silahın namlusuydu. Sola baktım. Yatak boştu. Leyla orada değildi.
  
  
  Düşüncelerim önceki sahneye döndü. Bu sabah koridorda duruyorum. Lamotte'nin kapısının önünde duruyorum. İstilanın değerini tartıyoruz. Vazgeçtim. En olası senaryoyu inceledim ve diyaloğun oynanmayacağına karar verdim.
  
  
  Ben (silahım doğrudan onun kafasına doğrultuldu): Tamam, Lamott. Bana kimin için çalıştığını ve onları nerede bulabileceğimi söyle.
  
  
  Lamott: Bunu yapmazsam beni öldüreceksin, değil mi?
  
  
  Ben: Bu kadar.
  
  
  Lamott: Peki bunu yaparsam bana beş vereceksin öyle mi? İnanmakta zorlanıyorum Bay McKenzie.
  
  
  Ben: Risk al.
  
  
  Lamott (birden bir bıçak çıkarır ve beceriksizce beni yanıma saplar): Öhö! Ah!
  
  
  Ben: Bam!
  
  
  LaMotte'un bir kahraman olduğunu düşünmüyorum. Elli dolarlık kravat takan erkekler boyunlarını korumayı severler. Sadece olasılıkları takdir edeceğini düşünmüştüm. Eğer konuşmasaydı onu öldürmek zorunda kalacaktım. Eğer konuşursa onu öldürmek zorunda kalırdım. Ne yapabilirdim? Al-Shaitan'ı uyarması için onu hayatta mı bırakacaksınız? Ben oraya ulaşamadan saklandıkları yeri hareket ettirecekler ve çarptığım her şey bir tuzak olacak. Ve Lamott buna izin verecek kadar akıllıydı. Bu yüzden bana herhangi bir cevap vermek yerine - belki de yanlış cevap dışında - beni öldürmeye çalıştı ve ben de onu öldürmek zorunda kalacaktım. (Bu mutlu sonla biten bir senaryoydu.) Her iki durumda da gerçek bir bilgi alamayacaktım ve muhtemelen değerli bir ipucunu öldürecektim.
  
  
  Ben de onunla farklı bir şey yapacağımı düşünerek LaMotte'nin kapısından uzaklaştım.
  
  
  Bu kadar.
  
  
  "Eh, sonunda uyandın" dedi. "Eller yukarı."
  
  
  Lamothe bin dolar gibi giyinmişti ve yüzünden Zizani dalgaları akıyordu. Sarah onun "oldukça yakışıklı" olduğunu, gelip Jens gibi davranan bir adam olduğunu söyledi ama bana şımarık bir çocuk gibi göründü. Dudaklar çok yumuşak. Kasvetli gözler.
  
  
  "Evet" dedim. “Hizmet için teşekkür ederim. Çalan alarmla uyanmak çok kötü. Artık ayağa kalktığımda sana ne sunabilirim?"
  
  
  O gülümsedi. "Ölebilirdin. Bunun bana yakışacağını düşünüyorum."
  
  
  Güldüm. “Bu akıllıca olmaz Lamott. Öncelikle sesiniz kasete kaydedilir. Kapıyı açtığında arabayı çalıştırdın. Odanın etrafına bakmaya başladı. "Eh," dedim. "Bütün gün ararsan onu bulacağından şüpheliyim." Dudağımı ısırdım. "Eğer o kadar uzun süre aramaya vaktin varsa."
  
  
  Orada olmadığı için bulamadı. Bunun hoş olmadığını biliyorum ama bazen yalan söylüyorum.
  
  
  "Şimdi mesele şu ki," diye devam ettim sakince, "arkadaşlarım şu ana kadar topladığım birkaç gerçeği biliyor. Şunlar da dahil: "Ona bakıyordum", sizin varlığınız gerçeği. Eğer beni öldürürsen, ölürsün. Eğer beni yaşatırsan, bir hata yapıp bizi Şeytan'a sürüklemene karşı seni de yaşatırlar."
  
  
  Gözleri kısılarak beni okumaya çalıştı. Silah hareketsiz kaldı, şimdi göğsüme doğrultuldu. Bir yanım gülmek istiyordu. Silah 25 kalibrelik bir Beretta'ydı. James Bond tabancası. Elbette Lamott'un James Bond silahı olacak.
  
  
  Kafasını salladı. "Sana inandığımı sanmıyorum."
  
  
  "O halde neden beni öldürmüyorsun?"
  
  
  "Tamamen bunu yapmaya niyetliyim."
  
  
  “Ama daha önce değil... ne? Eğer aklından geçen tek şey cinayet olsaydı, ben uyanmadan önce beni vururdun."
  
  
  Kızgındı. "Bana davranılmasından hoşlanmıyorum." Sinirli görünüyordu. "En azından potansiyel cesetler bunu yapıyor. Bana ne kadar bildiğini söylemeni istiyorum. Ve eğer biri varsa bunu kime söylediniz?
  
  
  Ben: Eğer yapmazsam beni öldüreceksin, değil mi?
  
  
  Lamott: İşte bu.
  
  
  Ben: Peki bunu yaparsam yaşamama izin mi vereceksin? Buna inanmıyorum Bay Lamott.
  
  
  Lamott: Snicke...
  
  
  Ben (elim Beretta'yı elinden düşürecek güçlü bir darbeyle öne doğru fırlıyor, bacaklarım öne doğru sallanıyor ve yere düşüyor, dizim karnını selamlayacak şekilde kalkıyor ve elim onun sırtında bir satır gibi duruyor) Karnına aldığı darbeden dolayı hâlâ öne doğru düşmüş haldeyken): Peki şimdi - ne diyorsun, ne bilmek istiyordun?
  
  
  Lamott (aşağı iner ama sonra beni de yanına alır, şimdi üstümdedir, elleri boynumdadır ve kemer tokası midemde bir delik açmaktadır): Öhö! Ah!
  
  
  Ben: Bam!
  
  
  O aptal piç silahımı yastığın altından çıkardı ve ceketinin cebine koydu. İşte bu, ceplerini karıştırırken öğrendim.
  
  
  Ağzından kan akıyordu ve ceketinin yanında bir leke oluşuyordu. Eğer hayatta olsaydı cehennemden daha çılgın olurdu. Böyle güzel bir takım mahvoldu.
  
  
  Cesedini ittim, ceplerini aradım ve anahtarları buldum. Onun için başka hiçbir şeyin önemi yoktu. Düşündüğüm gibi kimliğini okudum. "Fresco Oil'den Robert Lamott." Ev adresi Şam'da bir sokaktı.
  
  
  Giyinmeye başladım.
  
  
  Kapı açıldı.
  
  
  Leila pamuklu etek ve bluz giymiş. Saçları örgülü. Ağzının yanında küçük bir yapışkan çilek reçeli zerresi mutlu bir şekilde duruyordu. "Kalkmışsın" dedi. "Seni uyandırmak istemedim, o yüzden kahvaltıya gittim..."
  
  
  "Ne oldu?" Söyledim. - “Cesedi hiç görmedin mi?”
  
  
  Kapıyı kapattı ve yaslandı, ara verdiğine pişman olduğunu anlayabiliyordum...
  
  
  "Kim o?" Dedi.
  
  
  “Yatakta kalması gereken adam. Bununla daha sonra ilgileneceğiz. Bu arada bana bir iyilik yapmanı istiyorum.”
  
  
  Ona bu iyilikten bahsettim. Bunu yapmaya gitti.
  
  
  Kapıya Rahatsız Etmeyin tabelasını astım ve LaMotte'un odasına doğru yürüdüm.
  
  
  İki bin dolar Amerikan parası. On dört takım elbise, üç düzine gömlek ve aynı sayıda kravat. Yarım kilo yüksek kaliteli eroin ve tüm silahlı çatışma gereçlerinin bulunduğu küçük bir Gucci deri çanta. Bu tam olarak Gucci'nin aklında olan şey değildi.
  
  
  Daha fazlası yok. Kontrol yok. Mektup yok. Telefon numaralarının olduğu kara kitap yok. Telefonuna gittim.
  
  
  "Evet efendim?" Operatörün sesi neşeliydi.
  
  
  Ben Bay Lamott, 628'den. Herhangi bir mesajım varsa bilmek isterim lütfen. "
  
  
  "Hayır efendim" dedi. "Sadece bu sabah sahip olduğun."
  
  
  "Bay Pearson'dan gelen mi?"
  
  
  "Hayır efendim" dedi, "Bay el-Yamaroun'dan."
  
  
  "Ah evet. Bu. Anladım. Operatör, şunu bilmek isterim - bu akşam çıkış yapıyor olabilirim ve bir gider hesabı yazmam gerekebilir - çok sayıda bekleyen uzun mesafe aramam var mı?"
  
  
  Başka biriyle konuşmam gerektiğini söyledi. Bir saniye efendim. Tıklayın, tıklayın, arayın.
  
  
  Sadece Cenevre'ye yaptığım telefon görüşmesi vardı. Numarayı yazdım.
  
  
  Dışarıdan bir operatöre bağlanmayı istedim ve geri ödeme için Kelly'yi aradım.
  
  
  Ona Jacqueline'den öğrendiklerimi anlattım. Kelly ıslık çaldı. "Neredeyse yalnız uyumamı sağlayacak kadar." Durakladı ve ekledi: "Neredeyse, dedim."
  
  
  "Otele bakma fırsatınız oldu mu?"
  
  
  "Evet ve hayır. Burası gürültülü. Abu Dhabi'den bir petrol şeyhi her zaman kürsüde oturuyor. Guy'ın dört karısı, bir düzine asistanı ve kişisel hizmetçilerden oluşan bir kadrosu var. kendi şefim."
  
  
  "Peki bunun bizimle ne alakası var?"
  
  
  “Gaz ve elektrik faturanızın neden bu kadar yüksek olduğunu bilmek istersiniz diye düşündüm. Bu kadar sabırsız olma Carter. Bunun bizimle alakası şudur ki, Şeyh kasalarında olduğu için her yerde güvenlikleri vardır. Bilgi dilenip satın alamadığım için onu çalmaya çalışmak zorundayım, anlıyor musun? Ve her şeyin bir araya getirilme şekli, Robie'nin aradığı haftanın davetli listesini çalmanın bir milyon dolarlık soygunu gerçekleştirmek kadar zor olduğudur. Sorduğumda sana söyleyebileceğim tek şey o hafta bir petrol kongresi olduğu. Otel Amerikalı tiplerle ve bir sürü Körfez Kıyısı Arap şeyhiyle doluydu."
  
  
  "Peki ya otel personeli?"
  
  
  "İlginç bir şey yok. Ancak tam bir sunum birkaç gün sürecektir. Bu arada, ne arıyorum? Dost yada düşman? Robbie beni aradı.
  
  
  Ben bilgi almak için arkadaş mıydım yoksa şüpheliyi bir davaya yol açmak için mi aradı?
  
  
  "Evet kesinlikle."
  
  
  "Evet, tam olarak ne?"
  
  
  "Soru tam da bu."
  
  
  "Çok tatlısın Carter, bunu biliyor musun?"
  
  
  “Bana böyle söylediler Kelly. Bana böyle söylediler."
  
  
  Telefonu kapattım ve LaMotte'un dolabına doğru yürüdüm. Büyük bir Vuitton valizi gördüm. İki bin dolar değerinde bagaj. Kendine bundan daha pahalı bir tabut alamazdın. Yirmi dakika sonra Lamott içerideydi. Cenaze töreni basit ama zevkliydi. “İyi yolculuklar” dedim ve “Amin” diye ekledim.
  
  
  Leila bir alışveriş gezisinden döndü. Büyük bir Dürzi sepeti taşıyordu.
  
  
  "Sorun mu yaşıyorsunuz?"
  
  
  O, başını salladı.
  
  
  Ben saatime baktım. Saat bir buçuktu. "Tamam" dedim. "O zaman gitsek iyi olur."
  
  
  
  
  
  
  On üçüncü bölüm.
  
  
  
  
  
  Dr. Raad'ın İslam kültürü üzerine dersi için balo salonunda iki yüzden fazla kişi toplandı, perdeli bir platformun karşısındaki katlanır sandalye sıraları mikrofonlarla dolduruldu, hava kibar öksürükler ve yumuşak parfüm kokusuyla dolduruldu.
  
  
  Kalabalığın çoğunluğu turistlerden, çoğunlukla Amerikalılardan ve çoğunlukla kadınlardan oluşuyordu. Ders, ücretsiz havaalanı transferleri, otobüsle şehir turu ve özel gece gezi turunun yanı sıra paketin bir parçası olacaktı. Ayrıca lise öğrencilerinden oluşan bir sınıf ve yaklaşık yirmi Arap vardı; bazıları takım elbise ve tipik Arap erkeklerinin başlığı olan beyaz keffiyeh giyiyordu. Geri kalanlar dökümlü elbiseler, dolgun başlıklar ve koyu renkli gözlüklerle gizlenmişti.
  
  
  Ve sonra Mackenzie, Leila ve ben vardık. Sadece Leila'nın kamuflaj için koyu renk gözlüklere ihtiyacı yoktu. Gri ve siyah bir duvak ve çadır benzeri bir pelerinle neredeyse bir kumaş parçasına benzemişti.
  
  
  Bulabildiğimin en iyisiydi ve kötü de değildi. Lobideki ders tabelasını hatırladım ve Leila'yı bize kıyafet alması ve koruyucu olarak tam elbiseli Araplardan oluşan bir çete toplaması için gönderdim.
  
  
  Kimse seni takip etmeden şehri terk etmenin bir yolu.
  
  
  Dr. Jamil Raad izleyicilerin sorularını yanıtladı. Raad ufak tefek, huysuz bir adamdı, yanakları çöküktü ve gözleri miyoptu. Hafiya onun şaşı yüzünü çerçeveledi ve onu perdeli pencereden bakmaya zorladı.
  
  
  İslam kültürü batılılaştı mı?
  
  
  HAYIR. Modernize edildi. Cevap devam etti. Hanımlar sandalyelerini gıcırdatmaya başladılar. Saat dörttü.
  
  
  Garsonlar odanın arka tarafında göründüler, tepsilerle kahve ve kekler getirip büfe masasının üzerine yerleştirdiler.
  
  
  Öğrenci ayağa kalktı. Raad'ın bugünkü adam kaçırma olaylarıyla ilgili bir yorumu var mı?
  
  
  Odada gürültü. Leila'ya döndüm. Peçesinin kıvrımlarına omuz silkti.
  
  
  “Sanırım beş Amerikalıyı kastediyorsunuz. Bu talihsiz bir durum" dedi Raad. "Talihsiz. Sıradaki?"
  
  
  Hım-hım. Çoğu insan akşama kadar haberleri duymuyor. Kalabalık adam kaçırma olaylarını da duymamıştı.
  
  
  "Ne tür Amerikalılar?" - kadın bağırdı.
  
  
  "Sessizlik lütfen!" Raad platforma çarptı. "Bu bizim burada bulunmadığımız bir konu. Şimdi kültürel meselelere dönelim.” İzleyiciyi kültür açısından taradı. Çoğunlukla başlangıçta durum böyle değildi.
  
  
  Lise öğrencisi hâlâ ayaktaydı. Sivilceyle olan savaşını açıkça kaybetmiş olduğundan, daha fazla yenilgiye uğramaya niyeti yoktu. "Amerikalılar" dedi, "beş Amerikalı milyoner daha var. Bir tür yıllık av gezisindeydiler. Ormandaki özel bir kulübede yalnızlar. Ve Şeytan onları aldı.” Raad'a baktı. "Ya da Şeytan'ın onları serbest bıraktığını mı söylemeliyim?"
  
  
  Hım-hım.
  
  
  Çocuk yoluna devam etti. “Yine yüz milyon dolar istiyorlar. Kişi başına yüz milyon dolar. Ve bu sefer süre on gündür.”
  
  
  Hımm. Ah. Çekiç darbesi.
  
  
  "Diğer dört adam hâlâ ellerinde, değil mi?" Kalabalıktan orta yaşlı bir kadının sesiydi bu. Aniden korkmaya başladı.
  
  
  Ben de. Dokuz Amerikalı hedef alındı ve net kâr dokuz yüz milyon oldu. Düzeltme. Şimdi şişman bir milyardı. Başında bir tane olan dokuz sıfır. Zaten Fox'un parası ellerindeydi.
  
  
  Ve on günüm vardı.
  
  
  Lise öğrencisi cevap vermeye başladı.
  
  
  Raad sanki odanın içinde dolaşan ve vızıldayan duyguları bastırmaya çalışıyormuş gibi avucunu platforma vurdu. "Sanırım buradaki toplantımız sona erdi. Hanımlar. Beyler. Sizi kalmaya ve bir şeyler içmeye davet ediyorum." Raad aniden sahneden ayrıldı.
  
  
  Oradan defolup gitmek istedim. Hızlı. Leila'nın elini tuttum ve Araplarımızdan birine baktım. O da hepimiz gibi kendi yolunu çizmeye başladı.
  
  
  kapının dışında. Hepimiz gibi o da fazla uzağa gidemedi.
  
  
  Amerikalı kadınlar etrafımıza akın etti. Sonuçta biz gerçek Araptık. Gerçekten egzotik-barbarca bir şey. Şu anda öne çıkan kötü adamlar da var. Kıvırcık gri saçlı ve kazağına plastik "Merhaba, ben Irma" tabelası iliştirilmiş bir kadın bana davetsiz misafirleri uyaran bir bakış attı. Raad da bizim yönümüze doğru gidiyordu. Dikkatini dağıtmak için Leila'ya fısıldadım. Raad için Arap rolünü kaldıramadım. Lobinin kapıları sonuna kadar açıktı ve her iki tanıdık gölge de içeriye bakıyordu. Layla Raad'la karşılaşmayı başardı. Ondan teker teker binlerce af istediğinde, Raada turist çemberi tarafından yutulmuştu.
  
  
  Merhaba, ben... kendime doğru geliyordum. Tam adı Merhaba, ben Martha gibi görünüyordu.
  
  
  Oda şiddet ve dehşetten söz ediyordu. Kendimi bir çeşit sinsi saldırıya hazırladım.
  
  
  "Bana bir şey söylemeni istiyorum," diye başladı. Çantasını karıştırdı ve "İslam'ın Büyük Amelleri, Özgürlük Bütçe Turları Nezaketiyle" başlıklı bir broşür çıkardı. “Bu yakut bir yat hakkında bir şiir mi...?”
  
  
  "Rubai" dedim.
  
  
  "Yakut yatı. Bilmek istedim - yazar kim?
  
  
  Başımı salladım ve kibarca gülümsedim: "Hayyam."
  
  
  "Sen!" Kızardı. "Tanrım! Francis - burada kim olduğumu asla tahmin edemezsin! Francis gülümsedi ve bize doğru yürüdü. Francis, Madge ve Ada'yı getirdi.
  
  
  "Ni gonhala mezoot" dedim Martha'ya. "İngilizce konuşmak yok." Geri çekildim.
  
  
  "Ah!" Martha biraz utanmış görünüyordu. “O halde bize Arapça bir şeyler söyle.”
  
  
  Leila açılma partimizi organize etti. Kapıda grup halinde beni bekliyorlardı.
  
  
  "Ni gonhala mezoot." Anlamsız sözleri tekrarladım. Martha hazırlandı ve elimi tuttu.
  
  
  "Nee gon-holler mezoo. Bu ne anlama geliyor şimdi?"
  
  
  "Ah, selam." Gülümsedim. "Ah selam byul zhet."
  
  
  Kendimi serbest bırakıp kapıya gittim.
  
  
  Lobide gözetleme alanının hemen yanından geçtik; Bir bezle perdelenmiş yedi Arap yüksek sesle ve hararetli bir şekilde tartışıyor. "Ni gonhala mezoot," dedim, yanından geçerken ve hepimiz kapının önünde bizi bekleyen tozlu Rover'a bindik.
  
  
  Şehirden bir ipucu bile almadan ayrıldık.
  
  
  Bir süre kendimi çok akıllı hissettim.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Şimdi nereye gidiyoruz?"
  
  
  Leila ve ben arazi aracında yalnızdık. Hala Araplar gibi giyiniyorduk. Kuzeye doğru gidiyorduk. Radyoyu açtım ve bazı tınılı Orta Doğu müziği buldum.
  
  
  "Yakında göreceksin."
  
  
  Cevabı beğenmedi. Dudaklarını büzdü ve ileriye baktı.
  
  
  Döndüm ve yanımda oturan kıza baktım. Yüzünü kapatan peçeyi geri çekti. Profili mükemmeldi. Doğrudan ve muhteşem. Çok uzun baktım ve kızarmaya başladı. "Yola dikkat etmezsen bizi öldürürsün" diye uyardı.
  
  
  Gülümsedim ve yola bakmak için döndüm. Radyo istasyonunu değiştirmek için uzandım ve o şöyle dedi: “Hayır, yapıyorum. Ne istersin?"
  
  
  Ona sinirlenmeyen her şeyi anlattım. Piyano müziğini buldu. Tamam dedim.
  
  
  Batı Şeria olarak bilinen, işgal altındaki Ürdün'e doğru kuzeye doğru ilerlerken, kilometrelerce portakal bahçesinin içinden geçtik. Burada Filistinliler yaşıyor. Ve Ürdünlüler. Ve İsrailliler. Arazinin kime ait olduğu ve kime ait olması gerektiği yirmi beş yıldır konferans salonlarında, barlarda, bazen de savaş odalarında sordukları sorular ama toprak tıpkı birkaç yıl önce olduğu gibi meyve vermeye devam ediyor . Belki de dünyanın her zaman yaptığı gibi, tüm rakiplerinden daha uzun süre dayanacağını bilerek bin yıl. Sonunda toprak onlara sahip olacak.
  
  
  Uzanıp radyoyu kapattı. "Belki konuşabiliriz?"
  
  
  "Elbette. Aklından ne geçiyor?"
  
  
  "Hayır. Yani belki Arapça konuşuyoruzdur."
  
  
  "Hımm," dedim, "bu konuda biraz paslanmışım."
  
  
  "Ni gonhala mezoot," diye gülümsedi. "Şaka yapmıyorum."
  
  
  "Haydi. Dürüst ol. Sadece numaraydı. Aslında Arapçayı ana dilim gibi konuşuyorum.” Ona baktım ve gülümsedim. "Yerli Amerikan"
  
  
  Sonraki yarım saati Arapça pratik yaparak geçirdik ve ardından öğle yemeği için bir kafede durduk.
  
  
  Burası bir Arap kafesiydi - burası qahwa - ve ben de oy hakkı olanlardan oldukça makul bir Arapçayla bir akel sipariş ettim, diye düşündüm. Eğer aksanım kapatılmış olsaydı, bu bir lehçe sayılabilirdi. Güneyli bir çekiciliğin Yankee'ye ne kadar da hoş gelebildiğini. Leila da aynı sonuca vardı. Garson gittiğinde, "Bu iyi," dedi. "Ve bence oldukça... özgün görünüyorsun." Yüzümü inceledi.
  
  
  Ben de onu mum ışığında küçük bir masada inceledim. Dumanlı topaz parçalarına benzeyen gözler, iri ve yuvarlak; bir tür canlı saten gibi cildim,
  
  
  ve sadece kıvrımlarını hayal etmediğinizden emin olmak için parmaklarınızla takip etmek istediğiniz dudaklar.
  
  
  Ve sonra hepsini yine bu siyah perdenin kıvrımları altına saklamak zorunda kalacak.
  
  
  "Senin rengin de fena değil" dedi. Üstelik bu endişe verici bir durum,” diyerek bedenimin uzunluğunu işaret etti.
  
  
  Söyledim; "Başaklar böyle şeyleri fark etmemeli."
  
  
  Yüzü kırmızıya döndü. "Ama ajanların bunu yapması gerekiyor."
  
  
  Garson keskin aromalı güzel bir beyaz şarap getirdi. Kaderleri düşünmeye başladım. Bütün bunların planlarının bir parçası olup olmadığını merak ettim. Arizona güneşinin altında çıplak yatıyorum. Beni gerçekten Arap olarak tanınmaya mı hazırlıyorlardı? Ben sigarayı bırakmayı düşünürken bile - Millie ne dedi - Omar Hayyam'dan alıntı yaparak felsefe yapmaya başladı?
  
  
  Kadehimi Leila'ya kaldırdım. “İçki; çünkü nereden ve neden geldiğinizi bilmiyorsunuz; iç; çünkü neden ve nereye gittiğini biliyorsun.” Bardağımı içtim.
  
  
  Kibarca gülümsedi. "Hayyam'dan alıntı yapmayı sever misin?"
  
  
  "Eh, kulağına 'Old Black Magic' şarkısını söylemekten daha havalı." Anlamadı. "Önemli değil" dedim. Biraz daha şarap koydum. “Anahtarını bulamadığım bir kapı vardı; arkasını göremediğim bir perde vardı; Biraz Ben ve Sen hakkında konuştuk ama sonra artık Sen ve Ben diye bir şey kalmadı.” şişe. "Evet. Hayyam'ı seviyorum. Oldukça güzel."
  
  
  Dudaklarını büzdü. "Bu aynı zamanda çok iyi bir fikir. Artık Sen ve Ben hakkında konuşmak yok." Şarabından bir yudum aldı.
  
  
  Bir sigara yaktım. "Bunun amacı ölümlülük üzerine bir meditasyondu, Leila. Benim tahminim daha doğrudan. Her neyse, senden bahsetmek isterim. Nerelisin Buraya nasıl geldin?"
  
  
  Güldü. "İyi. Ben Riyadlıyım."
  
  
  "Arabistan".
  
  
  "Evet. Babam bir tüccardır. Çok parası var."
  
  
  "Devam etmek."
  
  
  Omuz silkti. “Cidde'de bir üniversitede okuyorum. Daha sonra Paris'te okumak için burs kazanıyorum ve büyük zorluklardan sonra babam gitmeme izin veriyor. Sadece altı ay sonra beni evimden aradı. Arabistan'a geri dönelim." Durdu.
  
  
  "VE?"
  
  
  “Ve hâlâ peçe giymeyi bekliyorum. Hala yasadışı araç kullanıyorum. Lisans alma iznim yok." Gözlerini indirdi. “Orta yaşlı bir tüccarla evliyim. Bu adamın zaten üç karısı var.”
  
  
  İkimiz de sessizdik. O başını kaldırdı, ben onun gözlerine baktım ve ikimiz de sessizdik.
  
  
  Sonunda dedim ki, “Ve Shin Bet. Onlarla nasıl iletişime geçtiniz?
  
  
  Gözler yine yere düştü. Küçük bir omuz silkme. "Evden kaçıyorum. Paris'e dönüyorum. Ama bu sefer her şey farklı. Aslında ne bir okulum ne de bir arkadaşım var. Batılı olmaya çalışıyorum ama yalnızım. Sonra Süleymanlarla tanışıyorum. İsrailli bir aile. Benim için harikalar. Bizimle gelin diyorlar. Kudüs'e dön. Yerleşmenize yardımcı olacağız." Durdu ve gözleri parladı. "Anlamak zorundasın. Onlar benim ailem gibiydi. Ya da her zaman hayalini kurduğum aile gibi. Sıcak, nazik ve birbirlerine yakındılar. Çok gülüyorlar. Onlara geleceğimi söylüyorum. Eve uçuyorlar ve ben de onlara gelecek hafta onlara katılacağımı söylüyorum. Sadece Lod havaalanında öldürülüyorlar."
  
  
  "Terör saldırısı."
  
  
  "Evet."
  
  
  Bir sessizlik daha.
  
  
  "Yani hala geliyorum. Hükümete gidip hizmetlerimi sunuyorum.”
  
  
  "Ve seni dansöz mü yapıyorlar?"
  
  
  Hafifçe gülümsedi. "Hayır. Başka pek çok şey yapıyorum. Ama oryantal dans benim fikrimdi."
  
  
  Düşünecek çok şey vardı.
  
  
  Yemek geldi ve tabağına döndü, ona baktığımda sustu ve kızardı. Garip bayan. Komik kız. Yarı Doğu, yarı Batı ve kendilerini çelişkinin eşiğinde buldular.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Dolunay çıktı. Aşıkların ayı ya da keskin nişancının ayı, olaylara nasıl baktığınıza bağlı. Son kilometreleri sessizce katettik ve Ein Gedan adlı kolektif çiftlik olan moshav'da durduk. On yılda yer değişti ama doğru yolu, doğru araziyi ve "Lampek" tabelalı ahşap bir çiftlik evini buldum.
  
  
  Kapıyı açan adamın önünde eğildim. Arapça "Özür dilerim efendim" dedim. Hızla başını salladı ve temkinli görünüyordu. Tekrar eğilip eşarbımı çıkardım. Kaşları havaya kalktı.
  
  
  "Nick Carter mı?"
  
  
  "Belki de Bayan Nussbaum'u bekliyordunuz?"
  
  
  Uri Lampek bana sarıldı ve genişçe gülümsemeye başladı. “Sen bir elçisin elçi! Girin." Leila'ya baktı, sonra bana döndü. “Hala zor görevleri yerine getirdiğinizi görüyorum.”
  
  
  Bizi küçük bir Spartalı odaya götürdü, bize çay, konyak ve yemek ikram etti; bize karısı Raisa'nın uyuduğunu söyledi; esnedi ve dedi ki, acil bir şeye mi ihtiyacım var yoksa sadece yatağa mı ihtiyacım var?
  
  
  Leila'ya baktım. “İki yatak” dedim.
  
  
  Felsefi bir tavırla omuz silkti. "Ne şanslısın, sahip olduğum tek şey bu."
  
  
  Bizi ranzalı bir odaya aldı, “Selam oğlum” diyerek bizi yalnız bıraktı.
  
  
  Üst ranzayı aldım.
  
  
  Gözlerimi kapattım.
  
  
  Layla'nın altımda hareket ettiğini duymaya devam ediyordum.
  
  
  Onu görememek beni deli ediyordu.
  
  
  Onu görsem delirirdim.
  
  
  
  
  
  
  On dördüncü bölüm.
  
  
  
  
  
  Dikkat çeken, İsrail'in Ekim Savaşı'nda işgal ettiği Suriye bölgesi. Yaklaşık on mil derinliğinde ve on beş mil genişliğinde olup Golan Tepeleri'nden doğuya doğru uzanır. Çıkıntının kenarı ateşkes hattıydı. Sadece yangın henüz sönmedi. Bu, "savaşın sona ermesinden" aylar sonraydı ve Suriye topçusu hâlâ ateş ediyordu ve her iki tarafta da insanlar ölüyordu, ancak onlar buna savaş adını vermiyorlardı.
  
  
  Beit Nama hattın dört mil doğusundaydı. Suriye tarafının dört mil derinliğinde. Beit Nama'ya gitmek istiyordum. En iyi performansım Yousef'in başrolüydü ve Yusef'in başrolü de Beit Nama'ydı. Leonard Fox'la bağlantılı veya bağlantısız bir kaçırma olayına karışmış veya karışmamış olan Ali Mansour'un hâlâ yaşıyor olabileceği veya olmayabileceği yer.
  
  
  Ve bu benim en iyi fikrimdi.
  
  
  Oraya varmak da oldukça şüpheliydi.
  
  
  Bütün sabah bu konuyu tartıştık. Uri, Raisa, Leila ve ben Lampek'in mutfağında bir fincan kahve içiyoruz. Haritam ahşap masanın üzerine yayılmıştı, hediyelik eşyaların üzerinde kahve lekeleri ve reçeller birikmişti.
  
  
  Bunun bir yolu güneye dönüp Ürdün'e geçmek. Sorun değil. Ürdün sınırı normaldi. Oradan kuzeye gideceğiz, Suriye'ye geçeceğiz - orada büyük bir sorun var - ve arka kapıdan Beyt Nama'ya ulaşacağız. Görev imkansız. Belgelerimiz bizi Suriye'ye yönlendirse bile ateşkes hattı askerler tarafından kuşatılacak ve bölgeye erişim sınırlı olacaktır. Bizi hapse atmasalardı tekrar yola döndürülürdük.
  
  
  Diğer bir yol da Tepeleri geçip İsrail tarafındaki çıkıntıya girmek. Tam olarak ördek çorbası da değil. İsrailliler de hareketi izledi. Ve bir dünya muhabirinin, hatta bir Amerikan ajanının bile buralara ulaşabileceğinin garantisi yoktu. Ben öne geçsem bile ateş hattını nasıl geçeceksin?
  
  
  “Çok dikkatli,” diye güldü Uri.
  
  
  "Çok yararlı." ürktüm.
  
  
  "Uzun bir yol kat ettiğimizi söylüyorum. Ürdün'den geçiyoruz." Leila bacaklarını altına alarak oturdu ve yoga tarzında tahta bir sandalyeye yerleşti. Kot pantolon, örgüler ve ciddi bir yüz. "Suriye'ye varır varmaz konuşacağım."
  
  
  "Harika tatlım. Ama ne diyorsun? Peki Beyt Nama yolunda bizi durdurduklarında Suriye ordusuna ne diyeceksiniz? tepeler mi?"
  
  
  Bana bazılarının kirli sayacağı bir bakış attı. Sonunda omuz silkti. "Tamam sen kazandın. Yani asıl sorumuza geri döndük. Ordunun önündeki yolu nasıl geçeceğiz?”
  
  
  Bu cümlenin en kötü kısmı “biz”di. Suriye silahlarını nasıl aşacağım ve bunu nasıl yapacağım iki farklı şey.
  
  
  Uri konuştu. Uri, Ezio Pinza'nın yerine ikiye katlanabilirdi. Büyük, güçlü bir yüzü, çoğunlukla beyaz saçları ve çıkık bir burnu olan iri, güçlü bir adam. “Buradan çizgiye yaklaştığını görüyorum. Yani bu taraftan. Eğer faydası olursa." Benimle konuştu ama karısına baktı.
  
  
  Raisa kaşını hafifçe kaldırdı. Raisa o nadir yüzlerden biri. Yıpranmış ve astarlı olup her çizgisi daha muhteşem görünmesini sağlar. Bu harika bir yüz, ince ama kadınsı bir vücut ve bele kadar uzanan kırmızı ama grileşen saçlar, başın arkasından bir tokayla bağlanmış. Eğer Kader ileri yaşlara kadar yaşamama izin verirse sonbahar ayları için Raisa'yı istiyorum.
  
  
  "Anlayacağım." dedi ve ayağa kalkmaya başladı. Uri onu terk etti.
  
  
  "Acele etmeyin" dedi. "Bırakın ilk kararı Nick versin"
  
  
  "Bir şey mi kaçırdım?" dedim. Ne olduğunu?"
  
  
  Uri içini çekti. "Vakti var" dedi. "Evdeki soru hâlâ çizgiyi nasıl geçeceğimiz."
  
  
  "Bu işin canı cehenneme," dedim. "Çizgiyi geçeceğim." Nasıl bilmiyorum. Sadece bunu yapmam gerekiyor. Dinleyin, Musa denizi böldü, belki de cehennem Suriyelileri böldü."
  
  
  Uri Raisa'ya döndü. "Bu adam her zaman böyle korkunç kelime oyunları yapar mı?"
  
  
  "Ben de öyle düşünüyorum" dedi. "Ama o zamanlar daha gençtik."
  
  
  Uri kıkırdadı ve tekrar bana döndü. "O zaman bu senin kararın mı?"
  
  
  "Bu benim kararım. Her iki durumda da koridorda sorun yaşayacağım ama arkamda dost bir silah olsa iyi olur." Leila'ya döndüm. "Nasıl istersin
  
  
  çiftlikte mi kalacaksın? Eminim ki Raisa ve Uri..."
  
  
  Başı güçlü bir inkarla salladı.
  
  
  "O zaman başka bir şekilde ifade edeyim. Çiftlikte birkaç gün geçireceksin."
  
  
  Hala titriyordu. “Bana kendi görevim verildi. Oraya seninle ya da sensiz gitmeliyim. Seninle gelsem benim için daha iyi olur." Bana ciddi bir şekilde baktı. "Benimle gelirsen senin için daha iyi olur.
  
  
  Sessizlik odaya hakim oldu. Ben Leila'ya bakarken Uri'yi izlerken Raisa da izledi. Kendi göreviyle ilgili kısım haberdi. Ama aniden çok mantıklı geldi. Yastreb ve Vadim arasında hızlı bir anlaşma. Patronlar birbirlerinin sırtını kaşıyor ve ben eskort olarak çalışıyorum.
  
  
  Uri boğazını temizledi. "Ya sen Leyla? Nick'in planına katılıyor musun?"
  
  
  Yavaşça gülümsedi. "Ne derse o doğrudur." Ona baktım ve gözlerimi kıstım. Bana baktı ve omuz silkti.
  
  
  Uri ve Raisa birbirlerine baktılar. Karı-kocanın bu bakışmasıyla iki saniye içinde kırk yedi mesaj ileri geri geldi. İkisi de ayağa kalkıp odadan çıktılar. Onu almak için".
  
  
  Leila'ya döndüm. Benimle göz göze gelmemeye çalışarak kahve fincanlarını temizlemekle meşguldü. Dirseğimin yanındaki bardağı alırken eli hafifçe koluma dokundu.
  
  
  Uri geri döndü, eli "onu" sıkıca tutuyordu. “O” açıkça bir ekmek kutusundan daha küçüktü. Uri'nin yüzündeki ifadeye bakılırsa "bu" da şaka değildi. "Bunu canın pahasına koruyacaksın ve bana geri vereceksin." Hala yumruğunu açmadı. "Bu, İsrail'deki herhangi bir engeli aşmanıza yardımcı olacaktır, ancak sizi uyarıyorum, eğer Araplar sizde olduğunu anlarsa, onların sizi ele geçirmesine izin vermektense kendinizi vurmanız daha iyi olur." Avucunu açtı.
  
  
  David'in yıldızı.
  
  
  Uri, "Jestini takdir ediyorum" dedim. Ama dini madalyalar..."
  
  
  Gülmemi durdurdu. Çok büyük bir kahkaha. Diski zincire bağlayan madalyonun tepesindeki halkayı büktü. Yıldızın üst üçgeni ortaya çıktı ve altına şunlar kazındı:
  
  
  '/'
  
  
  
  
  A. Alef. İbrani alfabesinin ilk harfi. A. Alef. İsrailli terörle mücadele grubu.
  
  
  Yani Uri Lampek yine iş başında. 46'da Irgun'un bir parçasıydı. Yıkım uzmanı. Bağımsız bir İsrail isteyen ve arkasından köprüleri yakmaya inanan bir adam. Kendisiyle 1964 yılında tanıştığımda bomba tespit ekibinde çalışıyordu. Artık elli yaşına geldiği için geceleri olayları yeniden başlatıyordu.
  
  
  "İşte" dedi. "Bunu giyeceksin."
  
  
  Madalyayı alıp taktım.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Gece yola çıktık. Biz kostümsüzken, benim ustaca dövülmüş ve yıpranmış Arapça kâğıtlarım ve boynumda Uri Davut Yıldızı vardı.
  
  
  Ayrıca Heights'a geceleri de seyahat edebilirsiniz. Burada görülecek bir şey yok. Üç savaşın enkazıyla dolu düz, bazalt siyahı bir plato. Çarpık, paslı, yanmış tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıların enkazları, kayalık alanlara mezar taşları gibi dağılmış, çatısız evler, paslı dikenli teller ve “Tehlike!” yazan tabelalar. Mayınlar!
  
  
  Ancak yolların dışında 18 İsrail çiftliği var ve Arap köylüler tarlalarını sürüyor, koyunlarını yetiştiriyor ve bombardıman başladığında kaçıyor, hatta rahatsız bile olmuyorlar. Hepsi ya deli ya da sadece insan. Ya da belki de aynı şeydir.
  
  
  M-16'lı bir adam tarafından durdurulduk. Dünya Kupası basın kartımı gösterdim ve o da devam etmemize izin verdi. Sadece yirmi metre sonra, virajın etrafında yolu tam bir abluka bekliyordu. Bir tripod üzerine monte edilmiş 30 kalibrelik bir makineli tüfek kızgın bir parmakla geziciye işaret etti.
  
  
  İsrailli teğmen kibar ama kararlıydı. İlk başta bana, cepheye hiçbir yere gitmeye niyetimin olmadığını, adı ne olursa olsun bunun bir savaş olduğunu ve kimsenin güvenliğimi garanti edemeyeceğini söyledi. Ona pikniğe gelmediğimi söyledim. Hala hayır dedi. Kesinlikle hayır. Lo. Onu kenara çekip madalyayı gösterdim.
  
  
  Rover'a döndüm ve yoluma devam ettim.
  
  
  Suriye hattından birkaç yüz metre uzakta, alçakta bulunan bir İsrail mevzisinde durduk. Burası bir zamanlar bir Arap köyüydü. Artık sadece bir moloz yığını kalmıştı. Askeri hasar değil. Savaş sonrası hasar. Hat boyunca günlük Suriye topçu ateşinin sonucu.
  
  
  İsrailli bir asker bana "Bu, başkanlarının ruh hali hakkında hava durumu tahmini gibi" dedi. Adı Chuck Cohen'di. Chicago'dan geldi. Bir zamanlar evin duvarı olan bir metre yüksekliğindeki taş çitin üzerinde otururken sandviçlerimizi ve Raisa'nın kahvesini paylaştık. “On dakikalık ateş; sadece merhaba diyor. Bir saat sonra tüm Arap dünyasına Suriye dışında her konuda anlaşabileceklerini söylüyor.
  
  
  Suriye sonuna kadar savaşmak istiyor."
  
  
  "Buna inanıyor musun?"
  
  
  Omuz silkti. "Bunu yaparlarsa onların işini bitiririz."
  
  
  İsrailli bir kaptan yaklaştı. Madalyaya bakıp bana yardım etmek için elinden geleni yapacağını söyleyen kişi. Yüzbaşı Harvey Jacobs otuz yaşındaydı. Savaşa çağrılmadığı zamanlarda üniversitede güzel sanatlar dersi veren güçlü, yorgun, sırım gibi sarışın bir adam olan Leila, ona termostan kahve doldurdu.
  
  
  Jacobs bana çizgiyi nasıl aşacağımı sordu. Bir planım yoktu ama planım olduğunda ona mutlaka anlattım. Her iki taraftan da ateş etmenin bir anlamı yok.
  
  
  Jacobs'ın bana karşı tutumu ihtiyatlıydı. Boynumdaki alef bana yadsınamaz bir statü kazandırıyordu ama onun bakış açısına göre bu aynı zamanda sorun anlamına da geliyordu. Ondan manevi destek mi isteyecektim, yoksa ateş desteği mi isteyecektim? Jacobs'ın ben olmadan da yeterince sorunu vardı. Kendisine Suriye silahlarının bulunduğu haritayı bana gösterip göstermeyeceğini sordum. "Her yerde" dedi. “Ama sen bunu haritada istiyorsan, sana haritada göstereceğim.”
  
  
  Harabe halindeki çarşıdan geçtik ve ay ışığında büyük taş binaya, şehrin en yüksek binasına, eski polis karakoluna doğru yürüdük. Harika bir gözlemdi ve ardından harika bir gol oldu. Girişte değerli görünen her şey vardı. Üzerinde Jandarma de L'Etat de Syrie yazan ve Suriye'nin Fransız yönetimi altında olduğu 1929 tarihini taşıyan taş bir levhanın altında kalın bir çift kapı.
  
  
  Kapının içinden geçmek yerine etrafından dolaştık ve molozlarla kaplı merdivenlerden bodruma indik. Yüzbaşı Jacobs'un geçici savaş odasına. Bir masa, birkaç dosya, tek bir çıplak ampul, mucizevi bir şekilde çalışan bir telefon. Kartımı çıkardım ve kartı yavaşça X ve O'larla doldurdu; ileri karakollar, kontrol noktaları, komuta noktaları, tanklar. Yaşam boyu bir tic-tac-toe oyunu.
  
  
  Elimi gözlerimin üzerinde gezdirdim.
  
  
  "Kızın dövüş eğitimi aldığını varsayıyorum?" Masaya yaslanmış duruyordu, tepedeki ışık gözlerinin altına çizilen gölgelerin üzerine kırk watt'lık gölgeler düşürüyordu.
  
  
  Cevap vermek yerine bir sigara yakıp ona ikram ettim. Cevap olarak sigaramı aldı. Kafasını salladı. "O halde sen gerçekten delisin" dedi.
  
  
  Kapıda bir asker belirdi; beni görünce durdu. Jacobs özür diledi ve geri döneceğini söyledi. O uzaktayken telefonunu kullanabilir miyim diye sordum. Lampek'in çiftliğinde Benjamin'e ulaşmaya çalıştım ama izini bulamadım. Bu benim son şansım olabilir.
  
  
  Jacobs geri döndü ve telefonu aldı. Ahizeyi üç ya da dört kez salladı ve sonra şöyle dedi: "Bloom? Jacobs. Dinlemek. Bu çağrıyı bana iletmeni istiyorum...” Bana baktı. "Nerede?"
  
  
  Tel Aviv'e.
  
  
  "Tel Aviv. En yüksek öncelik. Iznim." Benim VIP olduğumu, kendisinin ise oldukça VIP olduğunu kanıtlayarak telefonumu geri verdi. Askeriyle birlikte yola çıktı.
  
  
  Benjamin'in kırmızı telefon numarasını verdim ve on ya da on beş dakika sonra telefon hattındaki statik elektriğin kalitesi değişti ve bu sayede Benjamin'in "Evet?" dediğini duydum.
  
  
  “Shand Hamamı” dedim. "Ne buldun?"
  
  
  "Burası... bir paçavra."
  
  
  “Yer nedir? Sahip olduğum tek şey statikti.
  
  
  "Uyuşturucu kaçakçılığının ön cephesi. Afyon nakliyesi için bir depo olarak kullanılıyordu. Ancak Türkiye'deki haşhaş tarlaları kapatıldıktan sonra - bwupriprip - patron bunun yerine esrar ticaretine başladı. Yalnızca yerel ticaret.
  
  
  "Burada patron kim?"
  
  
  "Bwoop-crack-bwwoop-st-crack-t-bwoop."
  
  
  
  
  
  
  "Tekrar?"
  
  
  "Hepsi bu?"
  
  
  "Evet."
  
  
  "Terhan Kal-rrip-ccrackle. Buranın sahibi değil, sadece işletiyor"
  
  
  "Bu onun fikri mi yoksa talimatı mı?"
  
  
  “Muhtemelen o. Evin sahibi Regal, Inc.'tir. Regal, Inc. - İsviçre şirketi - bwup. Yani gerçek sahibinin kim olduğunu takip edemiyoruz. Peki ya sen? Çıtırtı nerede?
  
  
  
  
  
  
  "BENCE…"
  
  
  "Bwoop-crack-sttt-poppp-buzz-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"
  
  
  
  
  
  
  Terim.
  
  
  Üzgünüm David. Hatta gerçeği bile söylerdim.
  
  
  Birkaç dakika sonra Jacobs geri döndü. "Bu yüzden?" dedi.
  
  
  Başımı salladım. “Bir plan yapmam birkaç saatimi alacak.”
  
  
  "Hımm" dedi. "Sadece seni uyarmak istiyorum. Hareket eden her şeye ateş ediyorlar. Silahımın olduğu yerden seni koruyabilirim ama insanların seninle gelme riskini göze alamam. Bir intihar gezisinin ne olması gerektiği konusunda değil. "
  
  
  "Sana sordum mu?" Bir kaşımı kaldırdım.
  
  
  "Hayır" diye yanıtladı. "Ama artık senin için endişelenmeme gerek yok."
  
  
  Rover'a döndüm ve gözlerimi kapattım.
  
  
  Bu işe yaramayacak. Scarlett O'Hara'nın savaş planı, kendim için endişeleneceğim
  
  
  Yarın buradaydı. Ve hala iyi bir fikrim yoktu.
  
  
  Birinci plan: Leila'yı kaptana bırakmak. Bunu yalnız yapma şansımı dene. Yastreb ile Vadim arasındaki anlaşmanın canı cehenneme. Eğer onu bıraksaydım en azından hayatta olacaktı. Bu benimle gelirse garanti edebileceğimden daha fazlasıydı.
  
  
  İkinci plan: arkanı dön. Ürdün üzerinden geri dönün ya da Lübnan'a gidin ve Suriye sınırında sahte numara yapmaya çalışın. Ancak ikinci plan eskisi gibi tutmadı. Beit Nama'nın yanına bile gitmem. Burası neden çizgiye bu kadar yakındı?
  
  
  Üçüncü plan: Beit Nama'yı hareket ettirin. Çok komik.
  
  
  Dördüncü plan; hadi ama dört tane olmalı.
  
  
  Gülümsemeye başladım.
  
  
  Dördüncü plan.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Kurşunlar uçuşuyordu. Kafalarımız eksik ama yeterli değil. Henüz şafak vaktiydi ve biz kolay bir avdık; iki Arap figür sahada koşuyor. Taşın arkasına atladım ve dikkatlice nişan alarak ateş ettim: Çatla!
  
  
  Leila'ya daha fazla görüntü denemesini işaret ettim. Vızıltı! Boeing! Kurşunlar saklandığım kayanın üzerine saçıldı. Çok yakın. Bu beni kızdırdı. Tüfeğimi kaldırdım ve nişan aldım; Çatırtı! Kurşun Jacobs'un kafasının üzerinden geçti. Rat-a-tat-tat. Mesajı aldı. Bir sonraki turda beni hedef aldı ve beni bir yarda ıskaladı.
  
  
  Suriye silahları henüz başlamadı. Muhtemelen dopingle meşguldüler. İsrail ateşi onlara yönelik değildi. Hedeflenmişti - evet! - sahada koşan iki Arap figürü. Aptallar! Ne yapıyorlardı? İsrail sınırlarından kaçmaya mı çalışıyorsunuz? Rat-a-tat-tat. Jacobs tekrar saldırıyor. Çatırtı! Aslında atışım patladı. Leila takıldı ve bir taşın üzerine düştü.
  
  
  "İyi misin?" Fısıldadım.
  
  
  "Bir lanet!" Dedi.
  
  
  "İyi misin. Devam edelim".
  
  
  Beş metre daha denedik. Jacobs'un atışları bir avlu içinde kaldı.
  
  
  Bunun üzerine Suriyeliler ateş açtı. Ama bizim için değil. Plan işe yaradı. İsrail silahları artık Suriyelilerin üzerine ateş ediyordu ve hattın aşağılarında bir yerde, bir tank silahı Sovyet yapımı T-54'ü 105 milimetre gölgede bırakırken ağır bir silah sesi duyuldu. Layla ve ben çizgiyi geçerken ordular birbirlerine kibar ve nişanlı davrandılar.
  
  
  Bir anda Suriyeli bir askerle karşılaştık.
  
  
  "Mann!" meydan okudu. (Dinle, kim geliyor?)
  
  
  “Bassem Aladeen,” gülümsedim. Benim adım. Eğildim: "Selam." Kaşlarını çattı. "İmra?" (Kadın mı?) Omuz silktim ve ona bunun benim bagajım olduğunu söyledim. Makineli tüfeğini bana doğrultarak onu takip etmemi söyledi. Leila'ya bir işaret yaptım. Bir jestle reddetti. "Kadını bırak."
  
  
  Şimdi Suriye savaş odasına giriyordum. Başka bir taş bina. Bir moloz parçası daha. Başka bir çıplak ampulün olduğu başka bir masa. Başka bir kaptan, yorgun ve kızgın. Berlitz'in çok dilli tanrısına, iyi Arapçamın bu zorlukları aşmama yardım etmesi için dua ettim.
  
  
  Bir kimlik seçtim. Mütevazı, sabırsız ve biraz aptal. Benim yaptığımı bir aptaldan başka kim yapabilir? Bir casus, işte o. Ya casus ya da aptal olmalıydım. En mantıklı zihinleri her zaman ölüme mahkum eden neredeyse kusursuz bir mantıksızlığa güveniyordum. Sınırı kabaca, açıkça geçtim; İsrail askerleri tarafından arkadan ateş açıldı. Bu, bir casus göndermenin o kadar bariz bir yoluydu ki, hiç kimse düşmanının bunu yapacağına inanmazdı. Açıkçası bu doğru olamaz. Savaşın mantıksız mantığı budur.
  
  
  Kapıdaki asker tüfeğimi aldı. Gülümsedim, eğildim ve ona neredeyse teşekkür ettim. Suriyeli kaptanın önünde tekrar eğildim ve kelimeler birbirinin üzerinden geçerek, gülümseyerek, heyecanlanarak sohbet etmeye başladım. Alf Shukur - binlerce teşekkürler; Düşmanlar tarafından tutuldum (adouwe, hatırladım), beni kariyamda, köyümde tuttular. İla ruka el-an -şimdiye kadar beni tuttular ama saçını yoldum ve musadını aldım -çaldığımı iddia ettiğim tüfeği işaret ettim- ve sonra min fadlak lütfen tamam yüzbaşı imramı buldum ve Jabal'a koştum. Eğilmeye, gülümsemeye ve salya akıtmaya devam ettim.
  
  
  Suriyeli kaptan yavaşça başını salladı. Belgelerimi istedi ve tekrar başını salladı. Asistanına baktı ve "Ne düşünüyorsun?" dedi.
  
  
  Asistan benim temel konularda aptal olduğumu düşündüğünü söyledi. Şanslı aptal. Aptal gibi gülümsemeye devam ettim.
  
  
  Bana buradan nereye gideceğimi sordular. Beit Nam'da bir anaokulum olduğunu söyledim. Bana yardım edecek bir arkadaşım.
  
  
  Kaptan tiksintiyle elini salladı. "O zaman git aptal. Ve sakın geri dönme."
  
  
  Dışarı çıkarken tekrar gülümsedim ve eğilerek selam verdim: “Şükran, şukran. Ila-al-laka." Teşekkür ederim kaptan; Teşekkürler ve hoşçakal.
  
  
  Harap binadan çıktım, Leila'yı buldum ve başımı salladım. On adım arkamdan beni takip etti.
  
  
  Suriye birliklerinin ilk çemberini geçtik ve "Jid jiddan" diye mırıldandığını duydum. Çok iyiydin.
  
  
  "Hayır" dedim İngilizce. "BEN
  
  
  şanslı aptal."
  
  
  
  
  
  
  Onbeşinci bölüm.
  
  
  
  
  
  Aptal ve şansı çok geçmeden ayrılır. Bunu yeni uydurdum ama istersen benden alıntı yapabilirsin.
  
  
  Bir mil sonra bir trafik görevlisi tarafından durdurulduk. Kibirli, zalim bir orospu çocuğu, sivil olarak yeterince kötü olan türden bir adam, ama ona bir silah ve asker kıyafeti verirseniz kaçak bir sadist elde edersiniz. Sıkılmıştı, yorulmuştu ve eğlenceye can atıyordu: Tom ve Jerry tarzı.
  
  
  Yolu kapattı.
  
  
  Eğildim, gülümsedim ve "Lütfen..." dedim.
  
  
  Sırıttı. "Sevmiyorum". Layla'ya baktı ve siyah ve yeşil dişlerle dolu bir şekilde sırıttı. "Ondan hoşlanıyor musun? Kadın? Ondan hoşlanıyor musun?" Yanımdan geçip gitti. "Sanırım ondan hoşlanıp hoşlanmadığımı göreceğim."
  
  
  "Hayır, seni gübre yığını!" dedim. Bunu sadece ben İngilizce söyledim. Stilettomu çıkardım ve açtım. "Abdel!" O bağırdı. "Bir casus yakaladım!" Boğazını kestim ama artık çok geçti. Abdül geldi. Diğer üç kişiyle birlikte.
  
  
  "Bıçağı bırak!"
  
  
  Makineli tüfek taşıyorlardı.
  
  
  Bıçağı düşürdüm.
  
  
  Askerlerden biri yanıma geldi. Esmer ve kara gözlü; başı türbanlıdır. Leila'nın bana öğretmediği bir kelimeyi söyleyerek çeneme vurdu. Onu yakalayıp önümde döndürdüm ve kollarımı arkasında birleştirdim. Bu pozisyonda bir kalkan haline geldi. Silah hâlâ bornozumun içinde saklıydı. Eğer yapabilseydim...
  
  
  Unut gitsin. Makineli tüfekler Leila'ya geçti. "Bırak onu."
  
  
  Gitmesine izin verdim. Arkasını dönüp boğazıma vurdu. Öfkeden kudurmuştu ve ben kaçamadım. İkimizi de yere itmek için ağırlığımı kullandım. Kayalık tozun içinde yuvarlandık ama elleri çelik gibiydi. Boynumda kaldılar.
  
  
  "Yeterli!" - dedi topçu. "Abdel! Bırak gitsin!" Abdül durakladı. Yeterince uzun. Boğazına vurduğum bir darbeyle onu yere serdim. Tozu buruşturdu, nefes nefese kaldı. Alet! - kısa olanı söyledi. - Sorunlarımız olacak. Albay tüm casusları sorgulamak istiyor. Ona ceset getirmemizi istemiyor."
  
  
  Yere oturup boynuma masaj yaptım. Abdel ayağa kalktı, hâlâ nefes almaya çalışıyordu. Tükürdü ve bana domuz bağırsağı dedi. Uzun boylu asker anlayışla kıkırdadı. “Ah, zavallı Abdel, umutsuzluğa kapılmayın. Albay özel yöntemlerini kullandığında casus onu hemen öldürmenizi isteyecektir." Geniş, siyah-yeşil bir gülümsemeyle gülümsedi.
  
  
  Ah evet. İnanılmaz. "Özel yöntemler". Boynumdaki madalyayı düşündüm. Kimse beni aramadı. Kimse beni aramadı. Silahım hâlâ bendeydi ve madalyam hâlâ bendeydi. Her şeyden önce madalyayı atın. Tokaya uzandım.
  
  
  "Yukarı!" sipariş geldi. "Eller yukarı!" Lanet tokayı bulamadım! "Yukarı!" Kahramanlığın zamanı değildi. Ellerimi kaldırdım. Adamlardan biri silahını taşa dayadı, gelip ellerimi arkamdan bağladı. Halatları çekip beni ayağa kaldırdı. Adamın yontulmuş tabak gibi bir yüzü vardı. Güneşten, rüzgardan ve öfkeden çatlamış. "Şimdi" dedi. "Onu albayın yanına götürüyoruz." İşte o zaman Leila harekete geçmeye başladı. Kaya gibi sessiz duran Leila. Aniden bağırdı: “La! La” ve bana doğru koştu, takıldı ve düştü. Şimdi toprağın içinde yatıyor, ağlıyor ve bağırıyordu: "Hayır! HAYIR! Lütfen! HAYIR!" Askerler ekose gülümsemeleriyle gülümsediler. İplerin üzerindeki adam beni geri çekmeye başladı. Leila kalkıp koştu; hıçkırarak, vahşi, çılgınca, sonunda kendini ayaklarımın dibine attı, beni ayak bileklerimden yakaladı, ayakkabılarımı öptü. Onun orada ne işi vardı? Abdel onu yakaladı ve uzaklaştırdı. Daha sonra silahın burnuyla onu dürttü.
  
  
  "Taşınmak!" dedi. "Albayın yanına gidiyoruz. Hadi Beit Nam'daki albayın yanına gidelim."
  
  
  Ben de oraya ulaşmanın bir yolunun bu olduğunu düşündüm.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Albay'ın ofisi, şehir otelinin lobisinin yanındaydı. O ve adamları burayı devraldı ve Nama Oteli en kötülerini birleştirdi: genelev, kışla ve sorgu merkezi.
  
  
  Müzik koridorun sonundaki bir odadan geliyordu. Yüksek sesle kahkaha. İçki kokuyor. Lobi, askerler parlak tüfeklerle devriye gezerken, bazıları çoğunlukla tek başlarına gözaltında tutulan yerel Araplarla doluydu. Leila lobideki bir koltuğa götürüldü. Albay Kaffir'e götürüldüm.
  
  
  Beni ilk getirdiklerinde onu göremedim. Albay sırtı kapıya dönük duruyordu. Küçük bir aynanın üzerine eğilip dikkatle bir sivilceyi sıktı. Korumalara el salladı ve işine devam etti. Tokat! Yüzü aynaya çarptı. Neredeyse cinsel bir zevkle içini çekti. Onu gözümün ucuyla izledim. Odanın karşı tarafındaki sandalyede oturuyordum, ellerim hâlâ arkamda bağlıydı. Sanki aynada yüzünü tekrar inceledi.
  
  
  düşman kamplarının bir haritasıydı; albay bundan sonra nereye saldıracağını merak ediyordu.
  
  
  Etrafa bakındım. Ofis, Arap karanlığının büyük geleneklerine göre özenle dekore edilmişti. Duvarlar koyu sarı sıvayla kaplıydı ve kasvetli, tozlu halılarla kaplıydı. Ağır mobilyalar, oymalı ahşap kapılar ve küçük, uzun vitray pencereler. Pencerelerdeki çubuklar. Çıkış yok. Oda toz, idrar ve esrar kokuyordu. Ofisin kapısı hafifçe açıktı. Bunun sonucunda çıplak sıvalı bir oda ortaya çıktı. Tek sandalye. Ve bir çeşit bağımsız duran metal şey. Üstünde dik açılı, kalın bir demir çubuğun olduğu dev bir çelik elbise askısına benzer bir şey. Neredeyse on iki metrelik tavana değiyordu. İşkence makinesi. "Özel yöntemler". Bu, ekşi biyolojik kokuyu açıklıyordu.
  
  
  Albay son seçimini yaptı. İki kirli parmağıyla hızla aşağı indi ve vurdu. Hedef! Görev tamamlandı. Çenesini ceketinin manşetine sildi. Etrafında döndü. Geniş bıyıklı ve hastalıklı, yumrulu, çiçek lekeli bir yüze sahip, zeytin renginde bir adam.
  
  
  Ayağa kalktı ve albay olmadan önce insanların ona baktığı gibi bana baktı. Ayrıca bana domuz bağırsağı derdi.
  
  
  Konuşmam yine hazırdı. Ateş hattında kullandığımın aynısı. İngilizce konuştuğumu duyan tek kişi yolda öldürdüğüm adamdı. Kadınıma saldırdığı için onu öldürdüm. Ben hala aptal, alçakgönüllü, sevimli aptal Bassem Aladeen'dim.
  
  
  Ticarette buna "şişman şans" denir!
  
  
  Performansım her zaman olduğu gibi mükemmel ve kusursuzdu, tek bir farkla. Albay Kaffir. Kaffir işkenceden hoşlanıyordu ve kandırılmayacaktı. Savaş ona sadece meşru bir mazeret verdi. Barış zamanında, muhtemelen sokak fahişelerini heyecan verici bir ölümle baştan çıkararak sokaklarda dolaştı.
  
  
  Kaffir bana görevimden bahsetmemi söyleyip duruyordu.
  
  
  Kaffir'e hiçbir görevimin olmadığını söyleyip durdum. Ben Bassem Aladeen'dim ve hiçbir görevim yoktu. Cevabı beğendi. Rafa, bölünmüş bir muza bakan şişman bir kadın gibi baktı. Üzerime bir yorgunluk hissi çöktü. Daha önce de işkence gördüm.
  
  
  Kaffir ayağa kalktı ve muhafızlarını çağırdı. Ofisin dış kapısını açtı, müzik ve kahkaha duydum ve Leila'yı lobide bir çift nöbetçi tabancanın arasında otururken gördüm.
  
  
  Korumalar içeri girip kapıyı kapattılar. Üniforma ve türban giymiş, bira kokan iki iğrenç görünümlü sığır eti parçası. Şimdi arandım. Hızlı ama yeterli. Eski dostum Wilhelmina oraya gitti. Masanın üzerinde, kağıt ağırlığı gibi sessiz ve işe yaramaz bazı dosyaların üzerine oturdu.
  
  
  Yapacak hiçbir şey yoktu. Ellerim, dedikleri gibi, bağlıydı. Bunu aldım. Bu da neydi böyle? Ve o madalya hâlâ boynumdaydı. Belki Kaffir bunun ne olduğunu öğrenir. Belki de döngüyü bükmemiştir. Olası varilin dibindeydim.
  
  
  Belki…
  
  
  Belki aklıma iyi bir fikir geldi.
  
  
  Beni Kaffir'in oyun odasına geri götürdüler.
  
  
  Beni yere yatırıp ellerimi çözdüler. Albay bana bir ip attı. Ayak bileklerimi birbirine bağlamamı söyledi. "Sıkı" dedi. "Sıkı yap yoksa ben sıkıştırırım." Ayak bileklerimi birbirine bağladım. Sıkı cilt. Hala yüksek deri çöl çizmelerimi giyiyordum. Albay çizmelerimi de sevdi. Gerçek, hasta bir aptal. İpleri bükmemi izlerken gözlerinde yıldızlar vardı. Kendi ifademi korudum.
  
  
  Terlemeye başladı. Dev portmantodaki kolu bıraktı ve üstteki çubuk yere kaydı. Korumalarına başıyla selam verdi. Bacaklarımı bağlayan ipin aynısıyla ellerimi de bağladılar. Eğildim ve ayak parmaklarıma dokundum.
  
  
  Halatları direğin çubuğunun üzerine attılar ve çubuğu tekrar tavana kaldırdılar. Orada uyuyan bir tembel hayvan gibi, bir kasap vitrinindeki bir parça sığır eti gibi asılı kaldım.
  
  
  Sonra madalya aşağı kaydı, döndü ve ön tarafı sırtımın ortasında göründü.
  
  
  Albay bunu gördü. Kaçıramazdı. "Evet! Apaçık. Bassem Aladeen Davut Yıldızı ile. Çok ilginç, Bassem Aladeen.”
  
  
  Hala bir şans vardı. Eğer gizli "A" harfini bulamadıysa madalyayı araması gerçekten işe yarayabilir. Benim iyi fikrimle oldukça tutarlı.
  
  
  Bassem Aladeen, "Demek olan bu" dedi. "David'in yıldızı!"
  
  
  Kafir homurdanmaya ve kıkırdamaya benzeyen bir ses çıkardı. “Yakında pek şaka yapmayacaksın. Yakında konuşmana izin vermem için bana yalvaracaksın. Ciddi şeyler hakkında. Örneğin, göreviniz hakkında."
  
  
  Uzun, deri bir kırbaç çıkardı. Muhafızlara döndü. Onlara gitmelerini söyledi.
  
  
  Gardiyanlar gitti.
  
  
  Kapı kapandı.
  
  
  Kendimi olacaklara hazırladım.
  
  
  Elbise arkadan yırtılmıştı.
  
  
  Ve sonra kirpikler belirdi.
  
  
  Bir.
  
  
  İki.
  
  
  Kesme. Cızırtılı. Yanıyor. Yırtılma. Etimden başlayıp beynimde patlıyor.
  
  
  20.
  
  
  otuz.
  
  
  Saymayı bıraktım.
  
  
  Kanın sırtımdan aşağı aktığını hissettim. Bileğimden aşağı kan damladığını gördüm.
  
  
  Albay'ın niyetinin daha kötü olduğunu sanıyordum.
  
  
  İyi fikrimin o kadar da iyi olmadığını düşündüm.
  
  
  Biraz dinlenmeye ihtiyacım olduğunu düşündüm.
  
  
  Ben bayılmışım.
  
  
  Uyandığımda birkaç saat geçmişti ve hafif, yavaş bir şafak değildi. Sırtım küçük bir Chicago yangınıydı. O piç yaralarıma tuz bastı. Harika bir eski İncil işkencesi.
  
  
  Yeterince yediğime karar verdim. Vatana, gurura ve göreve yeter.
  
  
  Kırgınım.
  
  
  "Durun!" diye bağırmaya başladım.
  
  
  Şöyle dedi: “Göreviniz. Bana görevinden bahsetmek ister misin?”
  
  
  "Evet evet".
  
  
  "Söylemek." Hayal kırıklığına uğradı. Hâlâ granüler ateşte sürtünmeye devam ediyordu. "Neden buraya gönderildin?"
  
  
  “Temas kurmak için. Lütfen! Durmak!"
  
  
  Durmadı. "Kiminle iletişime geçeceğim?"
  
  
  Tanrım, ne kadar acı verici!
  
  
  "Kiminle iletişime geçeceğim?"
  
  
  "M-Mansur" dedim. "Ali Mansur"
  
  
  Peki bu adam nerede? "
  
  
  "H-burası. Beit-nama."
  
  
  "İlginç" dedi.
  
  
  Ateş yandı ama daha da ısınmadı.
  
  
  Ofisine gittiğini duydum.
  
  
  Kapının açıldığını duydum. Korumalarını çağırdı. Ali Mansur adını söylediğini duydum.
  
  
  Dış kapı kapandı. Adımları yaklaştı. Oyun odasının kapısı arkasından kapandı.
  
  
  "Sanırım şimdi bana tüm hikayeyi anlatacaksın. Ama önce sana biraz daha motivasyon vereceğim. Seni doğruyu söylediğine inandıracak küçük bir motivasyon.” Albay yanıma gelip önümde durdu, alnı zonkluyordu, gözleri parlıyordu. "Ve sanırım bu kez baskıyı bir yere uygulayacağız... eve daha yakın."
  
  
  Elini kırbaçla attı ve nişan almaya başladı.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Gardiyanlar Ali Mansur'u ofise getirdiğinde albay sırtı kapıya dönük olarak durdu. Tekrar aynanın üzerine eğildi. Korumalara el salladı ve işine devam etti. Sonunda dönüp Mansur'a baktı.
  
  
  Mansur'un elleri arkadan bağlıydı ama yüzündeki somurtkan ifadeyi korumaya çalışıyordu. Mansur'un yuvarlak, neredeyse çocuksu bir yüzü vardı. Kalın düz burun. Dolgun, seğiren dudaklar. Korkunun meydan okumayı tasvir eden yüzü.
  
  
  Kaffir itaatsizliğe tahammül etmeyecekti.
  
  
  Yüzüne kırbaç vurarak Mansur'u selamladı. "Yani" dedi. "Casuslarla işbirliği yapıyorsunuz."
  
  
  "HAYIR!" Mansur kapıya baktı. Bardan dev bir askıyla sarkan devasa çiğ et parçasına bakıyorum.
  
  
  Kaffir adamın bakışlarını takip etti. "Şimdi konuşmak mı istiyorsun yoksa ikna olmak mı istiyorsun?"
  
  
  "HAYIR! Yani evet. Yani hiçbir şey bilmiyorum. Söyleyecek hiçbir şeyim yok. Ben Suriye'ye sadıkım. Ben Filistinlilerin yanındayım. Fedailere inanıyorum. Yapmam... Yapmam... Albay, ben..."
  
  
  "Sen! Sen domuz cesaretisin! İsraillilerle konuştunuz. Amerikan ajanlarıyla. Belli bir planı tehlikeye attın. Kaçırma planı. Sen ve piç domuz kardeşin. Kaffir kırbacını havada salladı. Mansour inledi ve başını salladı, gözleri hamamböcekleri gibi ileri geri hareket ediyordu. "HAYIR!" dedi. "Erkek kardeşim. Ben değilim. Ve kardeşim öldü. A! Şeytan onu öldürsün. Şimdi. Anlıyorsun. Bu bunu kanıtlamalı. Onlara ihanet etseydim ben de ölmüş olurdum."
  
  
  "O halde neden bir zamanlar ajan olan o et parçası bana görevinin seninle temasa geçmek olduğunu söyledi?"
  
  
  Mansur acı içindeydi. Başını iki yana sallamaya devam etti. “Benim... kardeşim, bir Amerikan ajanıyla konuşuyordu. Belki benim de konuştuğumu sanıyorlar. Ben istemem. Önce ben öleceğim. Yemin ederim. Ben değilim".
  
  
  "O zaman bana kardeşin hakkında ne bildiğini anlat."
  
  
  "Kardeşim bir aptaldı. Ona plandan bahsettiğimde bunu bilmiyordum. Çok para olabileceğini söyledim. Kardeşim silah almak için para istiyor. Plan başarısız olunca ağabeyim sinirleniyor. Diyor. kendisi için biraz para alacak. Sonra bildiğim şey Khali'nin öldüğü. Bir Amerikan casusuyla konuştuğunu söylüyorlar. Casusun kendisine ödeme yapmasını Kudüs'te bekledi."
  
  
  Tarih yerli yerine oturuyordu. Acıdan dişlerimi gıcırdattım. Kaffir'in üniforması sırtımda gıcırdadı. Hala kanamadığımı kesinlikle umuyordum. Gerçi Mansur bunun başkasının kanı olduğunu düşünmüş olabilir. Oyun odasında insan kanı asılı. Gerçek Albay Kaffir'in kanı.
  
  
  "Plan başarısız olunca ne demek istiyorsun? Benim bildiğim plan zaten uygulandı.”
  
  
  "Plan evet. Bizim buna katılımımız söz konusu değil.”
  
  
  kalıyorum
  
  
  olaya karışan Ali'nin arkadaşıydı. Ali'nin kendisi değil. "Arkadaşın" dedim. "Sana plandan bahseden kişi..."
  
  
  "Ahmet Rafad mı?"
  
  
  "Nerede o şimdi?"
  
  
  "Ramazan'da sanırım. Eğer Şeytan hâlâ oradaysa, sanırım onlarla birliktedir."
  
  
  "Şimdi bana kardeşinin bildiklerini anlatacaksın."
  
  
  Mansur bana baktı. "Gerçeği biliyordu."
  
  
  Kırbaçla oynadım. "Bana gerçeği söyleme." Ona anlattığın hikayeyi tam olarak bilmeliyim, bu yüzden casusa anlattığı hikayeyi bileceğim. Peki Emir'le bu kadar gurur duymana neden olan şey ne ki sana gerçeğin söylendiğini düşünüyorsun? A! Sen? Sana gerçeği söylediler mi? Hım!"
  
  
  Gözleri yere doğru kaydı. "Belki de bu durumu açıklıyor," dedi halıya.
  
  
  "A? Ne? Konuş, solucan."
  
  
  Gözlerini ve onlarla birlikte sesini de kaldırdı. “Belki de dediğin gibi Rafad bana yalan söyledi. Belki de bu yüzden onu o zamandan beri göremiyorum."
  
  
  Plan, söylediğine göre Fox'u kaçırmaktı. Onu Suriye'nin Ramaz köyünde tutun. Hayır, Ramaz'da hangi evin olduğunu bilmiyordu. Bu iş için dört kişi işe alındı. Arkadaşı Rafad'ın uçağı uçurması gerekiyordu. “Hayır, uçak değil. Ve...” Mansur elleriyle işaret etmek istedi. Elleri bağlıydı.
  
  
  "Helikopter."
  
  
  "Helikopter" dedi. “Aynı şey, değil mi? Rafad kendisine çok para ödediklerini söyledi. Bazıları önceden, diğerleri daha sonra. Ona başka iyi işçiler aramasını söylerler. İşe almayın, sadece izleyin.” Mansur yine korkmuş görünüyordu. "Tüm bildiğim bu. Tüm bildiğim."
  
  
  "Peki plan başarısız oldu mu?"
  
  
  “Rafad işe alma konusundaki fikirlerini değiştirdiklerini söyledi. Başkalarının işte olmasını istemiyorlardı.”
  
  
  "Peki onlar kim?"
  
  
  Mansur başını salladı. “Rahad'ın bile bunu bildiğini sanmıyorum. Onunla sadece telefonda konuşuyorlardı. Bugüne kadar çıkmanın tehlikeli olduğunu düşündüklerini söylediler. Helikopter uçurduğunu biliyorlardı. Onun sadık olduğunu biliyorlardı. Geri kalanı için ihtiyaçları olan tek şeyin bu olduğunu söylediler; ona çok para gönderdiler ve Rafad'ın bilmesi gereken tek şey de buydu."
  
  
  Gözlerimi iğrenç yarıklara diktim. "Sana inanmıyorum. Onların kim olduğunu biliyorsun. Eğer sana söylemedilerse, belki tahmin etmişsindir." Aniden onu yakasından tuttum. "Tahminleriniz neydi?"
  
  
  "Ben... hiçbir fikrim yoktu."
  
  
  "Herkesin bir tahmini var. Seninki neydi?"
  
  
  “Ah... Saika gibi. As Saiki'nin bir parçası olduklarını sanıyordum. Ama gazeteler bunların "Kara Eylül" olduğunu söylüyor. Ben... bence de durum böyle olabilir."
  
  
  Yakasını bıraktım ve gözlerimle ona baktım. "C-Albay, lütfen, kardeşim Amerikalılara fazla bir şey söyleyemezdi. Sadece ona söylediklerimi biliyordu. Ve bütün bunları - az önce sana söyledim. Ve - ve - kardeşime söyleyerek hiçbir şey yapmadım. Yanlış Şeytan, Rafad'a asker toplamasını söyledi ve Rafad, evet, kardeşimle konuşabilirim, ben yanlış bir şey yapmadım dedi. Lütfen Albay, gitmeme izin verir misiniz?
  
  
  "Şimdi başka bir odaya gitmene izin veriyorum."
  
  
  Gözleri dondu. Onu başka bir odaya götürdüm. Onu bir sandalyeye oturttum, bağladım ve ağzını tıkadım. İkimiz de Kaffir'in cesedine baktık. Başı öne dönük ve duvara dönüktü. Birisinin onu fark etmesi, yüzüne bakma zahmetine girmesi biraz zaman alacaktı.
  
  
  Ve bunu yaptıklarında ben çok uzakta olacağım.
  
  
  Belki.
  
  
  
  
  
  
  On altıncı bölüm.
  
  
  
  
  
  Bunu nasıl yaptığımı bilmek isteyebilirsin.
  
  
  Tepedeki olay yerine, topçuların “bıçağı bırak” dediği yerden, Leila’nın ayaklarımın dibinde yattığı yere kadar geri dönmelisiniz. Hugo'yu bu şekilde geri aldım. Layla "tökezleyip düştüğünde" onu aldı ve stilettoyu botuma soktu.
  
  
  Nasıl kullanılacağını bilmiyordum. Ya da kullanma fırsatım olsa bile. Albay'ın ofisinde ne zaman olduğumu bile bilmiyordum. Gardiyanlar içeri girdiğinde tek düşündüğüm Ali Mansur'u görmeye gidemeyeceğimdi. Ve ardından İslam atasözü geldi: "Muhammed dağa gelemezse, dağ Muhammed'e gelir." Ben de Mansur'un yanıma gelmesine karar verdim. Albayın işini yapmasına izin vereceğim, bir süre sonra yıkılmış numarası yapıp Mansur'dan bahsedip onu yanıma getireceğim.
  
  
  Hikayenin geri kalanı tamamen şanstı. Gerisi her zaman şanstır. Şans çoğu insanın hayatta kalmasının yoludur. Beyin, kuvvet, silah ve cesaretin toplamı sadece yüzde elliyi buluyor. Gerisi şanstır. Şans eseri kimse silahın ötesinde beni aramamıştı, Kaffir bir adamın kendini bağlamasını görmekten hoşlanıyordu ve bir sonraki hamlem ellerimi ayak bileklerime bağlamaktı. Kaffir, Mansur'u tutuklamak için odadan çıktığında bir bıçak kaptım, kendimi kestim, sanki bağlıymışım gibi oraya (ya da yukarıya) astım ve Kaffir geri döndüğünde üzerine atladım, üzerine kement fırlattım, dövdüm ve öldürdüm. o. Ve şunu da eklemeliyim ki, dayak sadece vücut değişimini yasal göstermek için yapıldı.
  
  
  Ali Mansur'u kilitledikten sonra kapıya giderek “kadını” aradım. Elimi yüzüme götürdüm ve bağırabildiğim tek şey "Imraa!" oldu. Kadın]
  
  
  Onu getirdiğimde yine aynanın karşısındaydım. Hatta gülümsedim. Tıp dergilerindeki makaleleri düşünüyordum. Sivilcenin dünyadaki tek tedavisini keşfettim. Ölüm.
  
  
  Gardiyanlar gitti. Arkamı döndüm. Leila'ya baktım, o da bana baktı, gözleri buz parçalarından nehirlere döndü ve sonra kollarımdaydı, peçe düştü, duvarlar çöktü ve bayan bakire gibi öpmedi.
  
  
  Gözlerimin içine bakacak kadar durdu. "Düşünüyordum - yani, orada Kaffir hakkında - onun ne yaptığı hakkında konuşuyorlardı..."
  
  
  Başımı salladım. “Biliyor... Ama sadece sırtıma dokundu. Bu arada..." Elini gevşettim.
  
  
  Aniden Clara Barton rolünü oynayarak geri çekildi. "Bir bakayım."
  
  
  Başımı salladım. “Ah. Görmek onun ihtiyacı olan şey değil. İhtiyacı olan şey novokain ve aureomisin ve muhtemelen dikiş ve çok iyi bir bandaj. Ama görmek onun ihtiyacı olmayan bir şeydir. Gitmiş. Hala yapacak işlerimiz var."
  
  
  Etrafına baktı. "Nasıl çıkacağız?"
  
  
  "Yapmamız gereken iş bu. Nasıl çıkacağınızı düşünün ve sonra yapın.”
  
  
  “Önünde park edilmiş cipler var” dedi.
  
  
  “O zaman tek yapmamız gereken ciplere ulaşmak. Yani tek yapmam gereken tüm müfrezenin önünde Albay Kaffir'in yerine geçmek. Salonda kaç adam var?
  
  
  “Belki on. En fazla on beş," başını eğdi. "Kafir'e mi benziyorsun?"
  
  
  "Bıyıkların biraz çevresi." Kaffir'in ayırt edici özelliklerini anlattım. “Baharda parka göre daha çiçek açıyordu. Ve bu herkesin özlediği şey değil. Tek gereken bir adamın benim kafir olmadığımı söylemesi ve onlar da Kaffir'in öldüğünü hemen anlayacaklar. Ve sonra....., biz de öyle. "
  
  
  Leila durdu ve biraz düşündü. "Kimse sana bakmadığı sürece."
  
  
  "Her zaman 'Bakma' yazan bir tabela takabilirim."
  
  
  "Ya da 'Bana bak' yazan bir tabela takabilirim."
  
  
  Ona baktım ve kaşlarımı çattım. Hafif sessizlikte müzik duydum. Müzik salondan geliyor.
  
  
  "Leila, sen de benim düşündüğümü mü düşünüyorsun?"
  
  
  "Ne düşündüğümü sanıyorsun?"
  
  
  Elimi hafifçe bornozla kaplı vücudunun üzerinde gezdirdim. "Bunu nasıl yapacaksın?"
  
  
  “Nasıl olacağı konusunda endişeleniyorum. Sadece doğru anı dinle. Daha sonra dışarı çıkıp cipe biniyorsunuz. Otelin arka tarafına doğru sür."
  
  
  Bundan şüphe ettim.
  
  
  Şöyle dedi: “Beni küçümsüyorsun. Unutmayın, bu adamlar neredeyse hiç kadın görmüyor. Yalnızca yürüyen giysi demetlerini görüyorlar.”
  
  
  Birdenbire daha da şüpheli göründüm. Ona onu hiç hafife almadığımı söyledim ama sarsılıp sarsılabileceğini ve hiçbir şey olmamış gibi çekip gidebileceğini düşünüyorsa bu adamları hafife aldığını düşündüm.
  
  
  Güldü. "Henüz hiçbir şey olmadı." Ve sonra aniden kapıdan çıkıp gitti.
  
  
  Albay'ın masasını aramaya başladım. Kağıtlarını bulup cebime koydum. Tabancasını ve kılıfını çoktan almıştım, bıçağım koluma bağlanmıştı ve Wilhelmina'yı kurtarıp bagajıma koydum. Ayrıca kahve lekeleri, reçel, X'ler, O'lar ve Robie'nin yolculuğuna uygun olarak çizdiğim bir dairenin bulunduğu bir Hertz haritam vardı.
  
  
  Haritaya baktım. Suriye'nin küçük şehri Ramaz, dairenin yirmi mil içinde kalıyordu. Sırıtmaya başladım. Aleyhime yığılan tüm ihtimallere rağmen belki bir milyar dolar kazanabilirdim. El-Şeytan kampı. Şeytanın atölyesi.
  
  
  Lobideki ses efektleri değişti. Müziğin sesi daha yüksekti ama hepsi bu değil. İç geçirmeler, mırıltılar, ıslıklar, mırıltılar, ıslık çalan yetmiş gözün sesi. Layla, görkemli bir şekilde El Jazzar oryantal dansını yaptı. Sesler doruğa ulaşana kadar bekledim; Sonra Albay'ın kapısını açtım ve Malibu sahilindeki şişman bir kız gibi görünmeden kalabalık lobiden geçtim.
  
  
  Önümdeki cipler boştu, bir tanesini sürdüm ve bir palmiye çalısının arkasına park ederek bekledim.
  
  
  Beş dakika.
  
  
  Hiç bir şey.
  
  
  Planı işe yaramadı.
  
  
  Oraya gidip Leila'yı kurtarmam gerekecek.
  
  
  Beş dakika daha.
  
  
  Ve sonra ortaya çıktı. Bana doğru koşuyor. Gümüş pullu takım elbisesini giymişti.
  
  
  Cipe atladı. Dedi. "Haydi!"
  
  
  Ben de uzaklaştım ve hızla yola koyulduk.
  
  
  Yarım mil sonra açıklamaya başladı. “Kapılardan bahçeye çıkıp daha az kıyafetle geri dönmeye devam ediyordum.”
  
  
  
  “Ve düşündüler ki, en son ne zaman dışarı çıktın...?”
  
  
  Bana muzip bir şekilde baktı ve güldü, başını kaldırıp rüzgarın saçlarını uçurmasına izin verdi. Gözlerimi tekrar yola çevirdim ve cipi olabildiğince hızlı sürdüm.
  
  
  Leila Kalud. Freud'un altın madeni. Seksin kıyısında oynamak ve asla gerçeğe yaklaşamamak. Herkes gibi o da kendisiyle dalga geçiyor. "Tamam ama artık örtün" dedim. Bu Jeep'e binlerce gözün bakmasını istemiyoruz."
  
  
  Çuval benzeri bornozu giymeye çabaladı ve yüzünü bir duvakla sardı. "Peki şimdi nereye gideceğiz?" Biraz kırgın görünüyordu.
  
  
  “Ramaz diye bir yer. Buranın güneydoğusunda."
  
  
  Yanımdaki koltuktan kartı aldı. Ona baktı ve "İlfidri'de duracağız" dedi.
  
  
  Hayır dedim".
  
  
  “Kanayorsun” dedi. Ilfidri'de yaşayan bir doktor tanıyorum. O yolda."
  
  
  "Bu adama güvenebilir misin?"
  
  
  Başını salladı. "Ah evet."
  
  
  Ilfidri alçak, basık taş evlerden oluşan küçük ama yoğun bir köydü. Nüfus iki yüz olabilir. Akşam karanlığında vardık. Asfaltsız sokaklarda kimse yoktu ama cipin sesi çok önemliydi. Meraklı yüzler pencerelerden, taş duvarların ve sokakların arkasından bakıyordu.
  
  
  "İşte" dedi Leila. "Doktor Nasr'ın Evi." Beyaz taşlı bir kutunun önünde durdum. “Yalnız yürüyorum ve neden burada olduğumuzu söylüyorum.”
  
  
  "Sanırım ben de seninle geleceğim."
  
  
  Omuz silkti. "Herşey yolunda."
  
  
  Dr. Daoud Nasr kapıyı çaldı. Kısa boylu, zayıf, buruşuk ve giyinik bir adam. Suriyeli albayımın nasıl giyindiğini fark etti ve gözleri hızlı bir uyanıklıkla parladı.
  
  
  "Selam albayım." Hafifçe eğildi.
  
  
  Leila boğazını temizledi ve peçesini geri çekti. "Peki Leyla'na selam yok mu?"
  
  
  "Ah!" Nasr ona sarıldı. Daha sonra geri çekildi ve parmağını dudaklarına götürdü. "Misafirler içeride. Daha fazla bir şey söyleme. Albay mı? Bana değer verircesine baktı. "Belki ofisime gelmişsindir diye düşündüm?"
  
  
  Nasr kolunu sırtıma doladı, cübbesi kanlı ceketimi örtüyordu. Bizi küçük bir odaya götürdü. İki adamın işlemeli minderlerde oturduğu beton zemin yıpranmış bir halıyla kaplıydı. Diğer ikisi taş bir duvarın etrafına örülmüş minderlerle kaplı bir bankta oturuyordu. Gazyağı fenerleri odayı aydınlatıyordu.
  
  
  "Dostlarım," diye duyurdu, "Size yakın dostumu takdim ediyorum, Albay..." durakladı, ama yalnızca bir an için, "Haddura." Diğer konukların isimlerini kesti. Safadi, Nusafa, Tuveini, Khatib. Hepsi orta yaşlı, zeki adamlardır. Ama hiçbiri Nasr'ın kapıda bana baktığı gibi telaşla bana bakmadı.
  
  
  Onlara "özel bir işimiz" olduğunu söyledi ve hâlâ kolumdayken beni evin arka tarafındaki bir odaya götürdü. Leila mutfağa girdi. Fark edilmedi.
  
  
  Oda ilkel bir doktorun muayenehanesiydi. Tek bir dolap onun malzemelerini barındırıyordu. Odada akan suyu olmayan bir lavabo ve bir tür derme çatma muayene masası vardı; topaklı şilteli ahşap blok. Ceketimi ve kanlı gömleğimi çıkardım. Sıktığı dişlerinin arasından derin bir nefes aldı. “Kafir” dedi ve işe koyuldu.
  
  
  Sıvılı bir sünger kullandı ve anestezi olmadan birkaç dikiş attı. Yavaşça inledim. Sırtım iyi adamları kötü adamlardan ayıramıyordu. Sinirlerime gelince, Nasr ve Kaffir kötü adamlardı.
  
  
  Bir gazlı bezin üzerine biraz yapışkan madde yayıp sanki bir mumyayı sarar gibi orta kısmıma sararak işini bitirdi. Biraz geride durdu ve eserine hayran kaldı. "Şimdi" dedi, "yerinde olsaydım sanırım gerçekten sarhoş olmayı denerdim. Sana verebileceğim en iyi ağrı kesici aspirindir."
  
  
  "Alacağım" dedim. "Alacağım."
  
  
  Bana haplar ve bir şişe şarap verdi. Birkaç dakikalığına odadan çıktı, geri geldi ve bana temiz bir gömlek fırlattı. "Ben Leila'nın arkadaşına soru sormuyorum, sen de bana soru sormasan iyi olur." Sıvıyı ceketimin üzerine döktü ve kan lekeleri kaybolmaya başladı. "Tıbbi açıdan burada kalmanızı tavsiye ederim. İçmek. Uyumak. İzin ver sabah üstümü değiştireyim.” Kuru temizlemecideki işinden hızla başını kaldırdı. “Eğer kalırsan siyasi olarak bana çok yardımcı olacaksın. Siyasi olarak oldukça zor bir oyun oynuyorum.” Fransızca söyledi: Un jeu complqué. "Masamdaki varlığınız bana diğerlerinin önünde... çok yardımcı olacak."
  
  
  "Anladığım kadarıyla geri kalanlar diğer tarafta."
  
  
  "Geri kalanı" dedi, "diğer tarafta."
  
  
  Eğer doğru okuduysam yeni arkadaşım Nasr çifte ajandı. Bir kaşımı kaldırdım. "Un jeu d'addresse, ileri." Bir beceri oyunu.
  
  
  Onayladı. "Kalıyor musun?"
  
  
  Başımı salladım. "Hey, kalıyorum."
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Öğle yemeği bir kutlamaydı. İşlemeli minderlerin üzerine yere oturduk ve halının üzerine koyduğumuz bir bez parçasını yedik. Kaseler dolusu fasulye çorbası, ızgara tavuk, kocaman kaseler dolusu dumanı tüten pilav. Konuşma siyasiydi. Basit şeyler. İsrail'i denize sürüyoruz. Tüm Golan Tepeleri'nin dönüşü. Gazze ve Batı Şeria'nın yoksul Filistinlilere ev sahipliği yapmasını talep ediyoruz.
  
  
  Filistinlilerin fakir olduğunu ve darbe aldıklarını iddia etmiyorum. Beni eğlendiren şey, Filistin sorununun genel çözümüne yaptıkları büyük katkı göz önüne alındığında, Arapların dindarlığıdır. Şunu düşünün: Gazze ve Batı Şeria başlangıçta Filistin devletlerine ayrılmıştı. Ama Ürdün 48'de Batı Şeria'yı çaldı, Mısır da Gazze Şeridi'ni yuttu ve Filistinlileri mülteci kamplarına attı. Bunu İsrailliler değil Araplar yaptı. Ama Araplar onların dışarı çıkmasına izin vermiyor.
  
  
  Araplar kampların parasını bile ödemiyor. Gıda, barınma, eğitim, ilaç, mültecilerin hayatlarını kurtarmak için gereken her şey BM'ye gidiyor. ABD yılda 25 milyon dolar sağlıyor, geri kalanının çoğu Avrupa ve Japonya'dan geliyor. Arap ülkeleri, bütün bu konuşmalarıyla ve petrol milyarlarıyla birlikte toplam iki milyon doları harcadılar. Ve ulaşılamayan kitlelerin büyük savunucuları olan Rusya ve Çin'in kesinlikle hiçbir katkısı yok.
  
  
  Arapların Filistinlilere yardım etme fikri onlara bir silah alıp onu İsrail'e doğrultmaktır.
  
  
  Ama ben dedim ki: "İşte, burada!" Ve evet!” Ve “Zafere” diyerek orduya ve Başkan Esad'a kadeh kaldırdı.
  
  
  Ve sonra El-Şeytan'a kadeh kaldırdım.
  
  
  Çok az insan Al-Shaitan'ı biliyordu. Birlikte olduğum grup As Saiqa'ydı. FKÖ Suriye Şubesi Çünkü Sayqa Süryanice'de "yıldırım" anlamına geliyor. Masadaki adamlar ateş etmedi. Çok konuşuyorlardı ama savaşçı değillerdi. Belki planlamacılar. Stratejistler. Bombacılar. Süryanice'de gök gürültüsünün ne anlama geldiğini merak ediyordum.
  
  
  Küçük, düzgün bıyıklı, derisi kahverengi kese kağıdı renginde olan Safadi adında bir adam, El Şeytan'ın, Kiryat Şmona'da İsraillileri vuran Lübnanlı akıncılar olan Jabril Genel Komutanlığı'nın bir parçası olduğundan emin olduğunu söyledi.
  
  
  Nusafa kaşlarını çattı ve başını salladı. "Ah! Farklı olmak istiyorum, dostum. Bu Jebril'in aklına göre çok incelikli bir şey. Bunun Hawatme'den gelen bir işaret olduğuna inanıyorum." Onaylamak için bana döndü. Hawatmeh bir diğer fedai grubu olan Halkın Demokratik Cephesi'nin başında bulunuyor.
  
  
  Biliyorum ama söyleyemem gülümsemesiyle gülümsedim. Bir sigara yaktım. "Merak ediyorum beyler. Para sizin olsaydı nasıl harcardınız?
  
  
  Masanın etrafında fısıltılar ve gülümsemeler vardı. Nasr'ın karısı bir cezveyle içeri girdi. Başının üzerine bir tür tam boy şal örtülmüş bir duvak vardı ve onu yüzünün çevresinde sıkıca tutuyordu. Onun varlığını görmezden gelerek kahveyi koydu. Belki bir hizmetçi ya da kefene bürünmüş bir robottu.
  
  
  Tuvaini arkasına yaslanıp sakalındaki biber ve tuzla oynadı. Başını salladı ve çizgilerle çevrelenmiş gözlerini kıstı. "Sanırım," dedi tiz, genizden gelen bir sesle, "paranın bir uranyum difüzyon tesisi inşa etmek için harcanmasının daha iyi olacağını düşünüyorum."
  
  
  Elbette bu adamlar planlamacıydı.
  
  
  "Evet, bence bu çok iyi, değil mi?" Meslektaşlarına döndü. "Bunun gibi bir tesisin inşası bir milyar dolara mal olabilir ve buna sahip olmak çok faydalı olacaktır."
  
  
  DIY nükleer kit.
  
  
  "Ah, ama sevgili ve saygıdeğer dostum," diye ağzını büzdü Safadi, "bu çok uzun vadeli bir plan. Nereden teknik yardım alabiliriz? Ruslar hükümetimize yardım edecek evet ama fedailer yardım etmeyecek. - en azından doğrudan değil."
  
  
  "Uranyumu nereden bulabiliriz dostum?" Dördüncü bir adam olan Khatib de sesini ekledi. Nasralı kadın fincanı kahveyle doldururken o da fincanı aldı ve mutfağa döndü. Khatib, "Hayır, hayır, hayır" dedi. "Daha acil bir plana ihtiyacımız var. Para benim olsaydı, onu dünyanın her büyük şehrinde fedai kadrolar oluşturmak için kullanırdım. Bize yardım etmeyen herhangi bir ülkenin binalarını havaya uçururuz, liderlerini kaçırırız. Adaleti sağlamanın tek yolu bu." Ustasına döndü. "Yoksa katılmıyor musun muhafazakar dostum?"
  
  
  Hatib, Nasr'ı keyifle izledi. Ve eğlencenin altında gözleri dertler yazdı. Bu yüzden Nasr beni yanında istiyordu. Onun “muhafazakarlığı” şüphe altındaydı.
  
  
  Nasr yavaşça fincanını bıraktı. Yorgun ve dahası yorgun görünüyordu. "Sevgili Hatip. Muhafazakarlık sadakatsizliğin başka bir adı değildir. Her zaman inandığım gibi artık tüm dünyayı terörize etmeye çalıştığımızda kendimizin en kötü düşmanları haline geldiğimize inanıyorum. Dünyanın geri kalanından yardıma ihtiyacımız var. Korku ve düşmanlık ancak terörden kaynaklanabilir.” Bana döndü. “Ama sanırım arkadaşım albay yorgun. Cepheden yeni döndü."
  
  
  "Daha fazla konuşma."
  
  
  Khuvaini ayağa kalktı. Diğerleri de onu takip etti. “Çabalarınıza saygı duyuyoruz Albay Khaddura. Küçük işletmemiz bizim katkımızdır.” O eğildi. “Allah yanınızda olsun. Selam."
  
  
  Selamlarımızı ve velaiküm el-selâmlarımızı verdik ve dört kibar, orta yaşlı terörist tozlu geceye çekildiler.
  
  
  Nasr beni tek yatak odasına götürdü. Taş bir levha üzerinde, yastıklarla ve çok temiz çarşaflarla kaplı büyük, kalın şilte. Protestoları kabul etmedi. Onun evi benimdi. Onun yatağı benimdi. O ve karısı yıldızların altında uyuyacaklar. Bugün hava sıcaktı, değil mi? Hayır, başka bir plandan haberi olmayacak. Kırılırdı. Ve insanlar onun evini albaya vermediğini bilseler konuşurlardı.
  
  
  "Leyla?" Söyledim.
  
  
  Nasr omuz silkti. "Diğer odada yerde uyuyor." Elini kaldırdı. “Hayır, bana Batı saçmalıklarından bahsetme. Bugün yenilmedi ve yarın da savaşmak zorunda kalmayacak.
  
  
  Beni ikna etmesine izin verdim. Üstelik şiirsel bir adalet dokunuşu da vardı. Kudüs'te bana yerde uyumamı söyledi. Yavaşça başımı salladım ve bekaretin ne kadar pratik olmadığını düşündüm.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Yarım saat uyumuş olmalıyım. Yatak odasının kapısında bir ses duydum. Silahı kaptım. Belki Nasr bana tuzak kurmuştur. (“Uyu” dedi. “Uyu. Sarhoş ol.”) Ya da belki arkadaşlarından biri anlamıştır. ("Bu Albay Haddura tuhaf bir adam, değil mi?")
  
  
  Kapı yavaşça açıldı.
  
  
  Sigortayı kapattım.
  
  
  "Nick?" o fısıldadı. Emniyet anahtarına bastım.
  
  
  Karanlık odada süzülerek ilerledi. Battaniye gibi bir duvağa sarılıydı. "Leyla" dedim. “Aptal olma. Ben hasta bir insanım."
  
  
  Gidip yatağın kenarına oturdu.
  
  
  Perde açıldı. Gözlerimi kapattım ama artık çok geçti. Bedenim onun bedenini çoktan gördü. "Leyla" dedim. "Bana çok fazla güveniyorsun."
  
  
  "Evet. "Sana güveniyorum" dedi, "yeterince."
  
  
  Gözlerimi açtım. "Yeterli?"
  
  
  "Yeterli."
  
  
  Parmaklarını yüzümde, boynumda, göğsümde, tüylerin diken diken olduğu yerde gezdirdi ve dans etmeye başladı. "Yeterince"yi tanımla dedim kesin bir dille.
  
  
  Şimdi gözlerini kapatma sırası ondaydı. "Benimle sevişmek istemeyi bırak."
  
  
  Elimin kendine ait bir arzusu var gibiydi. Göğüslerini avuçladı ve ikimizden de bir çift mırlama sesi çıkardı. “Tatlım,” diye soludum, “seninle çok sert kavga etmeyeceğim. Gerçekten istediğinin bu olduğundan emin misin?
  
  
  Boynu kavisliydi ve gözleri hala kapalıydı. "Ben hiçbir zaman... hiçbir şeyden... emin olamadım."
  
  
  Hareket etti ve perde yere düştü.
  
  
  Sanırım bu herkesin hayalidir. İlk olmak. Veya Star Trek'te dedikleri gibi, "daha önce kimsenin gitmediği yere gitmek." Ama aman Tanrım, çok tatlıydı. Ellerimin altında yavaşça açılan, sadece hareket değil, aynı zamanda keyif veren hareketler yapan bu pürüzsüz, olgun, inanılmaz vücut, ilk hisleri şaşırttı, refleks nabız atışları, sabırsız, sezgisel parmakları sıkma, kalçalarda sallanma, nefesini tutma. Son anda uçurumun kenarında bir tür lirik ses çıkardı. Sonra ürpererek şöyle dedi: "Hepsi yetişkin."
  
  
  Birlikte uzandık ve yüzünü ve boğazında atan nabzını izledim, vücudunu takip ettim ve diliyle parmağımı durdurana kadar parmağımı dudaklarının kıvrımı üzerinde gezdirdim. Gözlerini açtı ve bana gülümsediler. Uzanıp elini saçlarımın arasından geçirdi.
  
  
  Ve sonra artık özgürleşmiş bir kadın olduğunu söyleyen tek kelimeyi fısıldadı.
  
  
  "Daha fazla" dedi.
  
  
  
  
  
  
  On yedinci bölüm.
  
  
  
  
  
  Yidiş dilinde bir ifade var: drhrd offen dec. Uri bana bunun dünyanın bir ucunda olduğu anlamına geldiğini söylüyor; nerede olduğu belli değil; cehenneme gitti. Ramazan'dı. Şam'ın yüz mil güneyinde ve İsrail cephesinden yüz mil uzakta. Son otuz mil Hiçbir Yerden geçiyordu. Şehirsiz, ağaçsız, lavlarla kaplı bir Hiçlik, sisli bir gökyüzü ve sessiz toz. Yol boyunca manzara, ölü tankların paslanmış gövdeleriyle ve bir noktada eski bir Bizans kalesinin kalıntılarıyla noktalıydı.
  
  
  Layla, Arap hanımının avlusunda giyinmişti; bunun artık en azından pratik bir amacı vardı; toz ve güneşten tasarruf sağlar. Henüz yaz güneşi değildi, teninize sıcaklık iğneleri fırlatan gökyüzündeki o yastık değildi. Ama hava oldukça sıcaktı ve Albay Kaffir'in kara gözlüklerinin ardında bile toz ve sis gözlerimi çiziyordu.
  
  
  Leila bana bir şişe su uzattı. Aldım, içtim ve geri verdim. Bir yudum aldı, sonra dikkatlice parmaklarını ıslattı ve soğuk parmak uçlarını boynumda gezdirdi. ona baktım
  
  
  ve gülümsedi. Kadınlar her zaman "değişip değişmediklerini" bilmek isterler. Leyla değişti. Hem katı nişasta patinasını hem de Rita-Hayworth-oynama-Sadie-Thompson rutinini ortadan kaldırdı. Oynamayı bıraktı ve sadece oynadı. Elini boynundan çekip öptüm. Altımızdaki zemin kırılgan kil gibiydi ve tekerleklerimiz onu ezip toz çıkarıyordu. Turuncu toz.
  
  
  Pedala bastım ve hızı arttırdım.
  
  
  Ramaz şehri pek şehir sayılmazdı. Daha çok küçük bir grup binaya benziyor. Bazıları kötülükten korunmak için maviye boyanmış, düz çatılı tipik kerpiç kulübeler.
  
  
  Yolda bizi fark eden ilk Ramaz sakini, yüz seksen yaşlarında bir adamdı. Cipi görünce derme çatma bir bastonla topalladı ve eğildi, ben de onu kurtarmam gerektiğini düşündüm.
  
  
  Durdum. Şaşırmış görünüyordu. "Hoş geldiniz," diye seslendi, "Ah, saygıdeğer albay."
  
  
  Elimi Leila'ya uzattım ve kapıyı açtım. “Otur, yaşlı adam. Seni gezdireceğim."
  
  
  Harika dişlek bir gülümsemeyle gülümsedi. "Albay beni onurlandırıyor."
  
  
  Başımı eğdim. "Yardım edebildiğim için şanslıyım."
  
  
  “Allah sana bereket versin.” Yavaşça cipin içine girdi. Hazırlandım ve şehre doğru yola çıktım.
  
  
  “Ramaz'da bir ev arıyorum ihtiyar. Belki aradığım evi tanıyacaksın."
  
  
  "İnşaallah" dedi. Eğer Allah isterse.
  
  
  “Aradığım evde çok sayıda erkek olacak. Bazıları Amerikalı olacak. Geri kalanlar Arap."
  
  
  Özetle yüzünü salladı. “Ramazan’da böyle bir ev yok” dedi.
  
  
  “Emin misin yaşlı adam? Bu çok önemli".
  
  
  “Albayı gücendirmek istemeyen Allah, duygularımı bana bırakmayı uygun gördü. Böyle bir evi bilmeyen, Ramaz'da böyle bir ev olsaydı, insan kör olmaz mıydı?”
  
  
  Ona, onun hikmetine ve Allah'ın hikmetine taptığımı söyledim. Ama pes etmedim. Şeytan'ın karargâhı burada olmalıydı. Çünkü Hiçbir Yerin ortası mükemmel bir yerdi. Çünkü bildiğim tek yer orasıydı. Ona alışılmadık bir şeyin olduğu başka bir ev olup olmadığını sordum.
  
  
  Yaşlı adam meyankökü gözleriyle bana baktı. “Güneşin altında olağandışı hiçbir şey yok. Olan her şey daha önce de oldu. Savaşlar ve barış zamanları, öğrenme ve unutma. Hatadan aydınlanmaya ve tekrar hataya kadar her şey tekrar tekrar kendini tekrar ediyor. Kemikli parmağını bana doğrulttu ve bol, yırtık cüppesinin kollarının altında bileğinde gümüşi bir şey parladı: "Dünyadaki tek sıra dışı şey, neşeli bir kalbe sahip bir adamdır."
  
  
  Ah! Arap aklının güzelliği! Boğazımı temizledim. "Seninle çelişmeyi hoşgörüyle karşılıyorum yaşlı adam, ama böyle bir neşe her gün yaşanıyor. Öyle olduğunu öğrenmek için sormanız yeterli."
  
  
  Direksiyondaki elime baktı. "Albay, insanlığın tam anlamıyla iyi insanlardan oluştuğuna inanıyor. Ama nasıl ki albayın yüzüğündeki mücevherde güneşin ilahi ışığı yansıyorsa, ben de albaya bunun böyle olmadığını söylüyorum.”
  
  
  Kaffir'in yüzüğünü parmağımdan çıkardım. "İnsanların benimle çelişmesinden hoşlanmıyorum, ihtiyar. Büyük hoşnutsuzluğuma rağmen sana bu yüzüğü kabul etmeni tavsiye ediyorum - bir dilencinin işareti, ama sevinçle verilmiş - ve sonra da hemcinslerini hafife aldığını kabul et." Elimi Leila'ya uzattım ve yüzüğü ona verdim. Bileğindeki gümüş parıltıyı yeniden gördüm.
  
  
  Yüzüğü gönülsüzce kabul etti. "Bunu sadece gücendirmemek için yapıyorum ama belki de kararım yanlıştı."
  
  
  Küçük mavi bir eve yaklaşmaya başladık. Yaşlı adam beni affetti ve buranın onun evi olduğunu söyledi. Önden ilerledim ve cipi durdurdum. Yavaşça dışarı çıktı ve yüzünü bana döndü.
  
  
  "Belki albay Ramaz'dan geçerken Kalouris'in evinde durabilir." Kayalık alanı işaret etti. “Shaftek ve Serhan Kalooris'in evi Bhamaz'daki tek sarı ev. Bu bakımdan o, en... sıradışı olanıdır.”
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Tam sarı değildi. Birisi onu sarıya boyamaya çalıştı ama yanlış boya kullanmış olmalı. Büyük boya parçaları dökülmüştü ve rastgele taş parçaları ortaya çıkıyordu.
  
  
  Ve evin kendisi ışıklarla aydınlatılmadı. Caddenin hemen karşısında iki katlı, kum renkli bir meydan daha vardı. Issız manzaradaki diğer tek nesne, iki evin ortasındaki sivri uçlu turuncu kaya yığınıydı.
  
  
  Planım sadece sayı yapmaktı. Tabanca ve benzeri bir şeyle tek başıma içeri dalmaya hiç niyetim yoktu; "Tutuklusun." Ancak Leila'yı yolun yaklaşık yarım mil uzağında park etmiş olan cipte bıraktım. Yolun geri kalanını yürüyerek gidecektim.
  
  
  Sokağın karşısındaki ev tamamen terk edilmiş görünüyordu; Pencereler kapalı değil, kapı açık.
  
  
  Yarı sarı evin etrafına geniş bir daire çizdim. Pencereleri kapalıydı ve arkalarında karanlık panjurlar vardı. Arkada, evin ikinci katının çatısının altında, minyatür bir taş avluya benzeyen, belki bir buçuk metre derinliğinde ve bir buçuk metre genişliğinde küçük, dar bir giriş vardı. Çarpık ahşap kapı avlunun sonundaydı. Kulağımı dayadım ama hiçbir şey duymadım. Yüksek sesle kapıyı çaldım. Suriyeli albayın bilgiye ihtiyacı var.
  
  
  Hiç bir şey.
  
  
  Cevapsız. Ses yok. Bir şey yok. Silahımı çıkarıp kapıyı açtım.
  
  
  Duvara çarptı ve sonra ileri geri sallandı. Gıcırtı, gıcırtı.
  
  
  Daha fazlası yok.
  
  
  Girdim.
  
  
  Çıplak zeminler, çıplak taş duvarlar ve etraflarındaki çıplak taş banklar. Siyah kirli göbekli soba. Gaz lambası. Dört boş bira kutusu yere dağılmış durumda. İçlerine doldurulmuş bir düzine sigara izmaritleri var. Yerdeki kömürleşmiş kağıt kibritleri.
  
  
  Başka bir oda, hemen hemen aynı. Neredeyse, tek bir şey dışında. Çıplak taş bank kırmızı lekelerle kaplıydı. Ölü bir insan büyüklüğünde büyük bir kan lekesi.
  
  
  Birinci katta başka bir oda. Başka bir bira çöpü yığını. Başka bir çirkin, ölüm saçılmış bank.
  
  
  Dar basamaklardan yukarı. İki oda daha. İki kanlı cinayet sahnesi daha.
  
  
  Ve sadece pencereden gelen rüzgarın sesi ve alt kat kapısının gıcırdaması, gıcırdaması, gıcırdaması.
  
  
  Kahretsin. Gitmiş. Burası Al-Shaitan'da bir saklanma yeriydi ve Jackson Robie de buradaydı. Ve bunu kanıtlayan sadece turuncu toz değildi. Yaşlı adamın bileğindeki gümüş parıltı standart bir AX kronometre saatiydi.
  
  
  Sedyeyi bir kenara bırakıp oturdum. Tezgahın önünde üzeri bira kutularıyla dolu küçük, lake bir masa duruyordu. Ayrıca bir paket sigara. Suriye markası. Ve üzerinde şu yazılı olan bir kibrit kutusu: Her zaman lüks - Foxx otelleri - kongreler, tatiller.
  
  
  Küfredip kibrit kutusunu tekrar masaya fırlattım. Bitirdim. Bu kadar. Yolun sonu. Ve cevapların yerine sadece sorular vardı.
  
  
  Bir sigara yaktım ve bira kutusuna tekme attım. Döndü ve deliklerini gösterdi. Kurşun delikleri. Her iki tarafta bir tane. Bir yandan ve diğer yandan. Aldım ve masanın üzerine koydum. Birbirimize baktık.
  
  
  Muhtemelen bir fark yaratmadı ama eğer kutunun içinden geçen şut kaçırılan bir atışsa...
  
  
  Ayağa kalktım ve yörüngeleri hesaplamaya başladım.
  
  
  Katliam gece yarısı gerçekleşti. Buradaki herkes bankta öldürülmüş olmalı. Onları uyuklarken yakaladık. Susturuculu bir tabancadan. Uyuyan adamın kan lekesinin olduğu kafasına nişan aldığımı hayal edin. Masanın üzerinde bir kutu bira var. Adamı hedef alıyorum ama onun yerine bir kavanozun içinde kalıyorum. Peki, duruyorum... nerede? Ben burada duruyorum ve kurşun kutunun içinden geçip yere düşecek - ve işte burada. Onu yumuşak taştan çıkardım. Küçük kalibreli 25'lik mermi. Küçük David gibi. Küçük ama aman Tanrım.
  
  
  Evin ön kapısından çıktım. Ve yolda park edilmiş bir cip vardı. Ve Leila onun yanında duruyordu.
  
  
  Deli gibi öfkeyle ona doğru ilerledim. "Leila, bu ne..."
  
  
  "Nick! Geri dön!"
  
  
  Çatırtı! Saçmalık!
  
  
  Çatılarda oklar. "Aşağı!" Ona bağırdım. Saçmalık! Çok geç. Korunmak için daldığında kurşun bacağını sıyırdı. "Cipin altına girin!" Taşlara doğru koştum. Çatırtı! Saçmalık! Orada her çatıda ikişer tane olmak üzere dört adam vardı. Yolun karşısındaki tetikçiye nişan aldım. Hedef! Sarsıldı ve tozun içine düştü. Çatımdan iki kurşun sekti. Diğer adamı hedef aldım ve Whang'ı kaçırdım! Bir metreden az bir farkla kaçırdı. Hepsinin boy avantajı vardı Wang! Kapalı girişe doğru koştum, kurşunlar ayaklarımın dibine toz saçıyordu. İçeri daldım ve nefes nefese, onların ulaşamayacağı bir yerde durdum. Belli bir süre için.
  
  
  Gelecek olanı bekliyordum.
  
  
  Ölüm sessizliği.
  
  
  Kapılar gıcırdıyor.
  
  
  Adım yok. Başka ses yok. Bunları sadece hayalimde duydum. Şimdi kafamdaki zaman ve mekan haritası dedi. Artık uçuruma ulaştılar, şimdi evdeler, şimdi onlar... Yere oturup hazırlandım. Bir, iki, üç, şimdi. Dışarıya baktım ve aynı anda ateş ettim. Onu temiz beyaz cüppesinin ortasına yerleştirdim ve adamın başka bir darbesini, başka bir silahı kaçırmamak için zamanda geriye doğru eğildim. Diğer taraftan hareket ediyordu. "İnal abuk!" - tetikçi bağırdı. Babamın lanetleri. Tekrar ateş ettim ve küçük mağarama daldım.
  
  
  "Ya Allah!" - O bağırdı. Acele etmek! Olay olmadan önce yine kafamda oynadığını gördüm. Doğrudan kapı aralığına bir el daha ateş ettim. Çatıdaki adam onu yakalamak için atlayışını zamanladı. Atlamadan düşmeye kadar yolun yarısı.
  
  
  Yere düştüğünde bağırsaklarından kan fışkırıyordu. Hızlı bir ikinci atışla işini bitirdim. Artık bire bir oldu. Bir tetikçi kaldı. Peki o hangi cehennemdeydi? Kafamdaki film şeridinde boş kareler görünüyordu. Eğer son adam olsaydım ne yapardım?
  
  
  Köşeye baktım ve onu gördüm. Tıklamak! Silahım boştu. Aniden cesurlaştı. Bir tık sesi duydu ve ileri doğru ilerledi. Geri çekildim ve yüksek sesle küfrettim, sonra işe yaramaz tabancayı kapı eşiğine fırlattım. Dörde kadar sayınca terli yüzünde zafer dolu bir gülümsemeyle köşeden baktı. Alkış! Onu sırıtırken vurdum.
  
  
  Kaffir'in silahı boştu ama Wilhelmina'nınki değildi.
  
  
  
  
  
  
  On sekizinci bölüm.
  
  
  
  
  
  Cesetleri kontrol ettim. Yüzü olmayan adamın da hiçbir belgesi yoktu. Arap Arap, tek bildiğim bu. Yüzü Araptı, Suudi'ye benziyordu.
  
  
  İki numaralı gövde: çatı dalgıcı. İsimsiz bir Arap daha.
  
  
  Üç numaralı ceset: Onu tekmeledim. Damalı saç bandı düşmüştü. Yavaşça ıslık çaldım. Jack Armstrong'du. Otel lobisindeki iri sarışın adam. Cildini bronzlaştırdı ama saçını boyamadı. Sadece kafamı sallayarak uzaklaştım.
  
  
  Dört numaralı gövde: evin önünde. İlk şanslı atışım onu çatıdan düşürdü. Başlığımı çıkardım. Beni Renault'da takip eden adam.
  
  
  Yavaş adımlarla cipe doğru yürüdüm. Leila zaten önde oturuyordu, ben de sürücü koltuğuna oturup kapıyı kapattım.
  
  
  "Bacağın nasıl?" - Aptalca dedim.
  
  
  Merakla bana baktı. "Acıyor ama çok da kötü değil."
  
  
  İlerideki sisli ufka baktım.
  
  
  "Nick?" Sesi ihtiyatlıydı. "Sana ne oldu? Görünüşe göre... bir tür transa girmiş gibisin."
  
  
  Her şeyi yaktım ve tüttürdüm, sonra şunu dedim: “Şaşırdım, mesele bu. Bir milyon ipucu ve hiçbir şey toplanmıyor. Yine sıfırdayım."
  
  
  Omuz silktim ve motoru çalıştırdım. Leila'ya döndüm. Nasr'ın bu bacağa bakmasına izin vermek daha iyi. Ama önce durmam lazım..."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Kibar dolaylı adresle zaman kaybetmedim. Elimde silahla kapıdan içeri daldım ve yaşlı adamı yerden kaldırdım. "Hadi konuşalım" dedim.
  
  
  Onun hikayesi şöyleydi:
  
  
  Birkaç hafta önce bir gece geç saatlerde yaşlı bir adam gökyüzünde bir ses duydu. Bu onu uyandırdı ve pencereye koştu. Devasa bir böcek, devasa dönen kanatları olan canavarca bir sivrisinek. Kalooris'in sarı evinin yanına gökten düştüğünü gördü. Yaşlı adam bu yaratığı daha önce görmüştü. O da aynı şekilde gökten düştü. İnsanları midesinde taşıdığı söylendi ve bu onun görüşüne göre şüphesiz doğruydu. Çünkü Shaftek ve Serhan Kalouris'in ağabeyi ve iki kuzeni evde belirdi.
  
  
  Peki ya Amerikalı?
  
  
  Hayır Amerikalı değil.
  
  
  Sonra ne oldu?
  
  
  Özel birşey yok. Kardeşim gitti. Kuzenler kaldı.
  
  
  Peki ya bir böcek?
  
  
  Hala oradaydı. Şehrin iki mil doğusundaki ovada yaşıyor.
  
  
  Peki ya ikinci böcek? Gece yarısı ortaya çıkan mı?
  
  
  Bir saat sonra ayrıldı.
  
  
  Başka ne oldu?
  
  
  Ertesi gün başka bir yabancı geldi. Belki Amerikalı.
  
  
  Bir böcek üzerinde mi?
  
  
  Arabayla.
  
  
  O da sarı eve gitti. Yaşlı adam onu takip etti; merakı onu cesurlaştırıyordu. Sarı evin penceresinden dışarı baktı. Shaftek Kalouris yedek kulübesinde yatıyordu. Ölü. Daha sonra yabancının odaya girdiğini gördü. Yabancı da onu pencerede gördü. Yaşlı adam korkmuştu. Yabancı gümüş bileziği aldı ve yaşlı adama korkmamasını söyledi. Yaşlı adam bileziği aldı ve korkmadı. O ve yabancı üst kata çıktılar. Tepede üç ceset daha buldular. Sırp Kalooris ve kuzenleri.
  
  
  Ve daha sonra?
  
  
  Ve sonra yabancı birkaç soru sordu. Yaşlı adam ona böceklerden bahsetti. Bu kadar.
  
  
  "Hepsi bu?" Silahı hâlâ kafasına doğrultmuştum.
  
  
  "Rahman olan Allah'a yemin ederim ki, bu yetmez mi?"
  
  
  Hayır, bu yeterli değildi. Robi'yi Kudüs'e gönderip AX'e Şeytan'ı bulduğuna dair telgraf çekmesi yeterli değil. dört ceset var ve Leonard Fox yok mu? HAYIR. Yeterli değildi.
  
  
  Ama hepsi bu kadardı. Robie cesetlere ve bira kutularına baktı; sigara ve kibrit aldı. Bu kadar. Hepsi bu. Öfkeli ve şaşkın bir şekilde evden ayrıldı. Yaşlı adam, "Şimdi nasıl görünüyorsun?" diye belirtti. Ama hepsi bu kadar.
  
  
  "Cesetleri kim gömdü?"
  
  
  Gözlerini ağır bir korku perdesi kapladı.
  
  
  
  "Sana söz veriyorum, sana zarar vermeyecekler."
  
  
  Silahımdan yüzüme ve tekrar yüzüme baktı. “Dört kişi daha geldi. Sonraki gün. Hâlâ oradalar, Kalouris'in evinde kalıyorlar."
  
  
  Yaşlı adama "Orada durdular" dedim.
  
  
  O anladı.
  
  
  “Elhamdulillah” dedi. Tanrı kutsasın.
  
  
  İnanılmaz. Son dört ipucumu öldürdüm.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Helikopter düzlükteydi. Açıkça görülebilir. Girişte. Küçük alüminyum merdivenden yukarı çıktım. Araba eski ama bakımlı. Gaz sayacı yüz elli mil daha dayanacağını gösteriyordu.
  
  
  Leila'yı kabine taşıdım ve merdiveni tekrar içeri çektim.
  
  
  "Bunu uçurabilir misin?" Biraz korkmuş görünüyordu.
  
  
  Sinirli görünüyordum. "Arka koltuktaki pilot mu olacaksın?"
  
  
  "Anlamadım bunu". Sesi kırgın geliyordu.
  
  
  Cevap vermedim. Kafam kelimelere yer bulamayacak kadar doluydu. Direksiyon pedallarını ayaklarımın altında hissettim. Önce motoru kontrol etmek daha iyidir. Tekerlek frenlerini kilitledim ve eğim kontrol koluna bastım. Benzini açtım ve marşa bastım. Motor turuncu toz öksürdü. Tısladı ve sonunda mırıldanmaya başladı. Rotor frenini serbest bıraktım, gazı çevirdim ve dev rotor kanatları bir tür dev sineklik gibi dönmeye başladı. 200 devir/dakikada dönene kadar bekledim, sonra tekerlek frenlerini bırakıp hızı arttırdım. Şimdi biraz daha gaz verip tırmanmaya başladık. Yukarı ve yana.
  
  
  Sağ el sürüşü.
  
  
  Devam et.
  
  
  İlk durak Ilfidri.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Leila Nasrov'un yatağında uyuyordu.
  
  
  Parlak işlemeli yastıklarla ve kendi siyah saçlarının ışıltılı dalgalarıyla çevrelenmiş, bol mavi pamuklu bir gecelikle uyuyordu. Gözlerini açtı. Yatağa oturdum. Kollarını açtı ve onu kendime doğru çektim.
  
  
  "Çok üzgünüm." diye fısıldadım.
  
  
  "Ne için?" Dedi.
  
  
  "Başka bir yerde olduğum için. Ben..."
  
  
  "Gerek yok". Parmağını dudaklarıma götürdü. "Beni sevmediğini en başından beri biliyordum. Ve işin hakkında ne düşündüğünü biliyordum. Ve her şey yolunda. Her şey gerçekten yolunda. Ben... senin ilk olmanı istedim. Ya da belki sonuncusu. uzun zamandır. Ama bu benim endişem, senin değil." Yumuşakça gülümsedi. "Sanırım yakında ayrılacağız, ha?"
  
  
  Ona baktım. "Nereye gidiyorsun?"
  
  
  İçini çekti. "Birkaç gün burada kalacağım. Bacağım bandajlıyken dans edemem."
  
  
  "Dans?"
  
  
  Başını salladı. “Buraya Suriye'deki bir gece kulübünde çalışmak için geldim. Ordu subaylarının toplandığı yer."
  
  
  Kaşlarımı çattım. "Leila Kalud - ne yaptığını biliyor musun?"
  
  
  Tekrar gülümsedi. Geniş anlamda. "Hiçbir kadın erdemini yirmi beş yıldır bunu yapan bir kadından daha iyi savunamaz." Gülümsemeye devam etti. "Seni bile mesafeni korumaya zorlamadım mı?"
  
  
  "Peki sen?"
  
  
  "Yani ben istediğim zaman."
  
  
  Ben de gülümsedim. “Peki şimdi mesafem ne kadar?” dedim.
  
  
  Gülümsemedi. "Daha yakın olsa iyi olurdu."
  
  
  Yakın olmak güzeldi.
  
  
  Bol mavi pamuklu elbiseyi aldım ve kaybolana kadar yavaşça çektim.
  
  
  Harika.
  
  
  Daha hoş.
  
  
  En hoş.
  
  
  Yuvarlak göğüsleri göğsüme baskı yapıyordu ve vücudu nehrimin altından akıyordu; sürekli, yumuşak, akan bir nehir. Sonra nefesi sıklaştı ve hızlandı, nehir kükredi ve sonra kesildi. Gözyaşlarını tenimde hissettim.
  
  
  "İyi misin?"
  
  
  O, başını salladı.
  
  
  "HAYIR?"
  
  
  "HAYIR. İyi değilim. Üzgünüm, mutluyum, korkuyorum, yaşıyorum, boğuluyorum ve... ve her şey yolunda."
  
  
  Elimi burnunun üzerinde ve dolgun dudaklarının kıvrımlarında gezdirdim. Hareket etti ve başını göğsüme koydu. Bir süre öylece yattık.
  
  
  "Leila, neden bu kadar bekledin?"
  
  
  "Sevişmek?"
  
  
  "Evet."
  
  
  Bana baktı. "Beni hiç anlamıyorsun değil mi?"
  
  
  Saçını okşadım. "Çok iyi değil."
  
  
  Dirseğinin üzerine yuvarlandı. “Aslında oldukça basit. İyi bir Müslüman olarak yetiştirildim. Olmadığımı bildiğim her şey olmak. Uysal, itaatkar, saygılı, erdemli, oğulların taşıyıcısı, insanların hizmetkarı. Bütün erkeklerden nefret etmeye başladım. Sonra sadece korktum. Çünkü vazgeçmek, bilirsin... vazgeçmek demektir. Çünkü kadın olmak... kadın olmak demektir. Anladın? »
  
  
  Biraz bekledim. "Biraz. Belki, sanırım. Bilmiyorum. Bütün erkekler tam bir teslimiyet istemez.”
  
  
  "Biliyorum" dedi, "ve bu da,
  
  
  aynı zamanda bir sorun."
  
  
  Ona baktım. "Anlamıyorum".
  
  
  "Biliyorum" dedi. "Anlamıyorsun".
  
  
  Sorunun bir kadının teslimiyetini yanımda taşıyamayacak kadar hafif seyahat etmem olduğunu biliyordum. Sadece sessiz kaldım.
  
  
  Tekrar konuşmak istediğimde o, kollarımda kıvrılmış uyuyordu. Uyuyakalmış olmalıyım. Kırk beş dakika. Ve sonra kafamdaki tilt makinesi çalışmaya başladı: klik, bum, klik; fikirler birbirine çarptı, duvarlara çarptı ve Lamott'u geri fırlattı.
  
  
  Bütün bunlar bir şekilde Lamott'a yol açtı. Jens gibi davranan Lamott; Robie'yle konuşan kişi. Beni Kudüs'te bekleyen Lamott.
  
  
  Bob LaMotta hakkında başka ne biliyordum?
  
  
  Uyuşturucu bağımlısı oldu ve Cenevre'de bir yeri aradı.
  
  
  Cenevre.
  
  
  Shand'ın hamamları bir İsviçre şirketine aitti.
  
  
  Benjamin Shanda'nın uyuşturucu paravanı olduğunu söyledi. Afyon Türk sahaları kapanmadan önce. Artık esrar üreten küçük bir işletmeydi.
  
  
  Youssef, Khali Mansour'un esrarı öne sürdüğünü söyledi. Robi ile konuşan Hali Mansour. Kimin kardeşi Ali beni Ramaz'a getirdi. Shanda Hamamları'ndaki patronun Khali'yle bağlantısı var mıydı?
  
  
  Belki.
  
  
  Muhtemelen hayır.
  
  
  Shanda'da patron. Adı Terhan Kal'dı, geveze-çıtırtı. Statik Benjamin'in hükmünü yerle bir etti. Terhan Kal - ooris? Üçüncü kardeş mi?
  
  
  Belki.
  
  
  Ya da belki değil.
  
  
  Ramaz'da çatılarda vurduğum haydutlar, beni Kudüs'te Sarah'nın Tel Aviv'deki evini izlerken yakalayan adamlarla aynıydı. İçimden bir ses onların Jacqueline'in korktuğu LaMotte için çalıştıklarını söylüyordu.
  
  
  Lamott. Her şey Lamott'a yol açtı. Fresco Oil'den Robert Lamott. .25'lik James Bond tabancasıyla. Sarı evin zemininde bulduğum James Bond 25'lik mermi gibi.
  
  
  Hepsini bir araya getirin ve elinizde ne var?
  
  
  Anlamsız. Kaos. Parçalar birbirine uyuyor ve bir resim oluşturmuyor. Uyuya kalmışım.
  
  
  Bitki deposundaydım. Burada kaktüsler, sarmaşık, filodendron ve limon ağaçları yetişiyordu. Ve portakal ağaçları.
  
  
  Satıcı yanıma yaklaştı. Bir Arap gibi giyinmişti, başlığı ve yüzünü kapatan güneş gözlüğü vardı. Bana bir limon ağacı satmaya çalıştı ve ayrıca üç saksı sarmaşık olduğunu söyledi. Çok sattı. "Gerçekten satın almanız gerekiyor" diye ısrar etti. "Son kitabı okudun mu? Artık bitkilerin konuşabildiği söylendi. Evet, evet,” diye güvence verdi bana. "Bu kesinlikle doğru." Yeşil bir şekilde gülümsedi. Ağzından bitkiler çıktı.
  
  
  Portakal ağaçları dükkanın arka tarafındaydı. Portakal ağacı aradığımı söyledim. Mutlu görünüyordu. "Mükemmel seçim" dedi. "Portakal, limon; hepsi aynı şey." Beni portakalların yetiştiği yere kadar takip etti. Ağaca doğru yürüdüm ve çatladım! Saçmalık! Yolun karşısındaki çatıdan mermiler uçuyordu. Kalurilerin evinin önündeydim. Albay gibi giyinmiştim. Ben de karşılık verdim. Dört Arap militan ağır çekimde, kabus gibi bir tarzda çatıdan düştü. Arkamı döndüm. Arap satıcı hâlâ oradaydı. Portakal ağacının yanında durdu ve genişçe gülümsedi. Elinde bir tabanca vardı. Bob Lamott'tu.
  
  
  Terleyerek uyandım.
  
  
  Yatakta doğruldu ve duvara baktı.
  
  
  Sonra aklıma geldi. Cevap ne olmalıydı? Her zaman oradaydı. Kendim söyledim. Benjamin'e "Kibrit kutusu bir bitkiydi" dedim ve şunu ekledim: "Bu konuda en sevmediğim şey şu anda bulduğum her şeyin bir bitki olabilmesi."
  
  
  Bu kadar. Hepsi bir bitkiydi. Özenle hazırlanmış bir bitki. Her detay. El Jazzar'daki Hali Mansur'un hikayelerinden, bitkiler konuşabilir, Ramaz'daki eve kadar. Ramaz'da evde hiçbir şey olmadı. Ancak orada dört bitki öldürüldü. Ev bir bitkiydi. Yolun tamamı bitkiydi. Sis perdesi, perde, yem.
  
  
  Artık tüm yarım kalan işler yerine oturdu. Anlamadığım her şey. Bir terör örgütü neden insanları işe alır? Neden boş konuşmayı teşvik ettiler? Çünkü sahte bir ipucu yaratıyorlardı ve hikayenin yayılmasını istiyorlardı.
  
  
  Mansurlar ve Kalooriler masum aldatıcılardı. Yaptıkları her şeyin gerçek olduğuna inanıyorlardı. Ama kullanıldılar. İnsanlar o kadar akıllı ki bu gerçekten şaşırtıcı. Asabiler ve şerbetçiotuyla uğraştıklarını bilen ve ne bekleyeceklerini bilen insanlar. Khali Mansour'un satacağına inandılar ve teorilerini test etmek için Roby ile iletişim halinde kaldılar. Sonra hikayeye ağırlık vermek için ikisini de öldürdüler.
  
  
  Gerçeği yalnızca Jackson Robie öğrendi. Bhamaz'dan dönerken bunu fark etti. Benimkiyle aynı. Tüm detayları doldurmamış olabilirim ama şansım yaver giderse tüm cevaplara sahip olacağım. Yakında.
  
  
  Peki ya Benjamin?
  
  
  Ne biliyordu? Bir şeyler biliyor olmalı. Fazla soğukkanlı ve biraz da utangaç oynuyordu. Leila Kalud'u da yanıma oturttu.
  
  
  Onu uyandırdım.
  
  
  "Fare kokusu alıyorum" dedim. Fareyi tarif ettim.
  
  
  Bana ciddi bir şekilde baktı ve başını salladı. "Evet. Haklısın. Shin Bet, Robi ile aynı yolu izledi. Ayrıca Bhamaz'daki bir evde de cesetler bulundu. Ayrıca ayak izinin... ne diyorsunuz... bir bitki olduğuna karar verdiler."
  
  
  “Böylece beni engellediler, Şin Bet'in efendileri dışarı çıkıp gerçek yolu bulabilsinler diye El-Şeytan'ı oyalamak için beni kullandılar. Çok teşekkür ederim Leyla. Kullanılmayı seviyorum."
  
  
  Sessizce başını salladı. "Anlamıyorsun."
  
  
  "Ben ne halt ediyorum."
  
  
  "Tamam, kısmen yanlış anladın. Ayrıca Robie'nin AX'e kablo çektiğini de biliyorlar. Yani yalanların arasında gerçeği bulmuş olabileceğini düşünüyorlar. Gözden kaçırdıkları gerçek. Eğer Robie'nin izini sürersen onun her ne olduğunu... öğrenebileceğini düşündüler. Shin Bet bunun üzerinde çok çalışıyor Nick. Hemen hemen her ajan..."
  
  
  "Evet evet. İyi. Ben Benjamin'in yerinde olsaydım ben de aynısını yapardım. Mesele şu ki işe yaradı."
  
  
  "Ne demek işe yaradı?"
  
  
  “Yani, El-Şeytan'ın nerede olduğunu biliyorum.”
  
  
  Bana geniş gözlerle baktı. "Yapıyor musun? Nerede?"
  
  
  "Ah, tatlım. Bir sonraki tur benim."
  
  
  
  
  
  
  On dokuzuncu bölüm.
  
  
  
  
  
  Yoğurt, meyve ve tatlı çaydan oluşan kahvaltımızı yaptık. Nasr ve ben. Evinin kurallarına göre erkekler yalnız yemek yiyordu. Nasr'ın sızdığı komando grubu As Sayqa'yı konuşuyorduk. Son zamanlarda faaliyetleri yerli Suriyeli Yahudilere odaklandı. Gettodaki Yahudiler. Yasa gereği gettoda yaşamaya zorlanıyorlar, çalışamıyorlar ve sokağa çıkma yasağı var. Pasaport yok, özgürlük yok, telefon yok. Sokakta saldırıya uğradı, bir hevesle bıçaklanarak öldürüldü. Antisemitizmin başına ne geldiğini bilmek isterseniz, Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde hala canlı ve iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. Yahudiler Suudi Arabistan'a giremiyor, Suriye'den de çıkamıyor. İsraillileri birkaç bin yıl önce hayal ederek onlarla ilgili pek çok şeyi kolaylıkla anlayabiliyordum.
  
  
  Nasr'a neden dublör olduğunu sordum.
  
  
  Şaşırmış görünüyordu. "Neden çifte ajan olarak çalıştığımı soruyorsun; ben de bunu tartıştığımızı sanıyordum." Küçük bir salkım üzüm aldı. “Dünyanın bu kısmı çok eskidir. Ve topraklarımız her zaman kanla beslendi. İncili oku. Kanla yazılmış. Yahudi, Mısırlı, Filistli, Hititli, Suriyeli, Hıristiyan, Romalı. Ve sonra İncil vardı. yazılı. Müslümanlar. Türkler. Haçlılar. Haçlılar çok kan döktüler. Barışı seven İsa adına onu döktüler." Üzümleri havada döndürdü. Kanda yetişen yiyecekleri yemekten yoruldum. İnsanların sanki gerçekten biliyormuş gibi iyilik ve kötülük hakkında tartıştığı bitmek bilmeyen çılgınlıktan bıktım. İsraillilerin haklı olduğunu düşündüğümü sanıyorsun. HAYIR. Onları yok etmek isteyenlerin yanıldıklarını düşünüyorum. -Üzümleri attı ve gülümsemeye başladı. - Ve belki de böyle bir yargıyla kendi aptallığımı yapıyorum.
  
  
  Bir erkeğin yargılaması gerektiğine inandığımı söyledim. İnsanlar benim yargılama yapmadığımı söylemekten gurur duyuyorlar, “ama bazı şeylerin yargılanması gerekiyor. Bazen eğer yargılayıcı değilseniz, sessizliğiniz affedicidir. Ya da bir zamanlar inançları uğruna mücadele eden birinin söylediği gibi: "Çözümün bir parçası değilseniz, sorunun bir parçasısınız."
  
  
  Nasr omuz silkti. “Ve çözüm yeni bir dizi sorun yaratıyor. Her devrim bir tohumdur; hangisi? Bir sonraki devrim! Ama,” havadar elini salladı, “hepimiz mükemmel bir dünya üzerine bahis oynamalıyız, değil mi?” Ve Kaderler bazen komplo kurarlar, değil mi? Ben sana yardım ettim, sen de bana yardım ettin. Şanslı olduğumuzda Tanrı'nın bizim tarafımızı seçtiğine inanırız."
  
  
  “Ne zaman şanssız olduk?”
  
  
  "Ah! O zaman Tanrı'nın tarafını seçip seçmediğimizi anlayacağız. Bu arada bu iş helikopterinden bana ikinci gelişiniz kuşkusuz şansımı artırdı. Acaba senin için yapabileceğim daha fazla şey var mı? "
  
  
  "Evet. Leila'ya göz kulak olabilirsin."
  
  
  "Bunu sormana gerek yok dostum. Ah!" Nasr omzumun üzerinden baktı. Döndüm ve Leila'nın kapı eşiğinde durduğunu gördüm. Nasr ayağa kalktı. "Sanırım yapabileceğim bir şey daha var. Artık vedalaşmanız için sizi yalnız bırakabilirim."
  
  
  Nasr gitti. Leila hafifçe topallayarak bana doğru ilerledi. Ona durmasını söyledim. Onu kucağıma alıp bankın yanına götürdüm. O an sanki bir Hollywood diyalogu gerektiriyordu. Dedim ki: "Bir gün Tanya, savaş bittiğinde Leningrad'ın merdivenlerinde buluşacağız."
  
  
  O bunu söyledi?"
  
  
  Gülümsedim. "Önemli değil." Onu koltuğa oturttum ve yanına oturdum. Söyleyecek hiçbir şeyin olmadığı komik bir an. Sen ne diyorsun?
  
  
  Şöyle dedi: “Fransızların güzel bir sözü var.
  
  
  à bientôt diyorlar. Bir sonrakine kadar."
  
  
  Elini tuttum. "Bir dahaki sefere kadar" dedim.
  
  
  Elimi öptü. Sonra hızla, "Sadece git, tamam mı?" dedi.
  
  
  O an bacaklarımın hareket edemediği bir an oldu. Daha sonra onlara sipariş verdim. Kalktım. Konuşmaya başladım. O, başını salladı. "Hayır. Sadece git."
  
  
  Neredeyse kapının önündeydim.
  
  
  "Nick?"
  
  
  Arkamı döndüm.
  
  
  "Nereye gittiğini bana söylemeyecek misin?"
  
  
  Güldüm. “Bir Shin Bet ajanı olarak başarılı olacaksın. Elbette sana nereye gittiğimi söyleyeceğim. Helikopter alıp uçuyorum."
  
  
  Nerede?"
  
  
  "Başka neresi? Elbette Kudüs'e."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ürdün'ün üzerinden uçtum ve Kudüs'ün dışındaki bir uçak pistine indim. O kadar kolay değildi. Çok ve çok hızlı konuşmak zorunda kaldım. Radyo kontrolünden havaalanı kulesine. O zaman bile kapıyı açtığımda bir silahla karşılaştım. Suriyeli albayın kostümü göz önüne alındığında, büyülü Alef Uri olmasaydı yine de sorgulamayı geçebilirdim. İbranice'deki Aziz Christopher madalyası gibi çalışıyordu.
  
  
  American Colony'deki odama döndüm, duş aldım, tıraş oldum, somon füme ve bir şişe votka sipariş ettim ve işe koyuldum.
  
  
  Bir uçak ayırttım.
  
  
  Bir otel odası ayırttım.
  
  
  Üçüncü bir telefon görüşmesi yaptım. Yanıma ne alacağımı, nerede ve ne zaman buluşacağımı söyledim. Dördüncü telefon görüşmesini yaptım. Yanıma ne alacağımı, nerede ve ne zaman buluşacağımı söyledim.
  
  
  Ben saatime baktım.
  
  
  Bıyıklarımı tıraş ettim.
  
  
  Wilhelmina'yı temizleyip şarj ettim.
  
  
  Kıyafetlerimi giyerim.
  
  
  Ben saatime baktım. Sadece kırk dakika harcadım.
  
  
  Hazırlanıp yarım saat daha bekledim.
  
  
  Bahçeye çıkıp bir içki ısmarladım. Hala öldürmem gereken iki saatim vardı.
  
  
  İçki hiçbir işe yaramadı. Aksiyon havasındaydım. Zaten oradaydım ve kapıyı çaldım. Hepsi oradaydı. Dokuz milyoner. Ve El-Şeytan. Sevgili Al S. Haklı olmalıydım. Çünkü artık hata yapmayı göze alamazdım. Her zaman yanılmışım.
  
  
  Artık tamamen haklı olma şansım vardı.
  
  
  Bunun için içtim.
  
  
  Ve işte burada. Jacqueline Raine. Elinde yakışıklı bir polis teğmeni var. Garson onları terastan geçirerek masamın yanından geçirdi. Jacqueline durdu.
  
  
  "Pekala, merhaba Bay... Mackenzie, öyle mi?" Aynı mavi ipek elbiseyi, aynı sarı ipek saçlarını, aynı ipeksi ifadeyi giyiyordu. Tavan arasındaki fotoğrafının nasıl göründüğünü merak ediyorum.
  
  
  “Bayan... Kar...” Parmaklarımı şıklattım. "Hayır. Bu Bayan Raine."
  
  
  Güldü. "Ve bu da Teğmen Yablon."
  
  
  Selamlaştık.
  
  
  Jacqueline şunları söyledi: “Teğmen Yablon çok nazikti. Arkadaşım... intihar etti. Büyük şok." Yablon'a döndü. "Sen olmasaydın hayatta kalacağımı sanmıyorum." Ona göz kamaştırıcı bir gülümseme verdi.
  
  
  "İntihar?" Lamothe'nin kendini vurup bagaja mı girdiğini yoksa bagaja girip kendini vurduğunu mu düşündüklerini merak ederek dedim.
  
  
  "Evet. Cesedi yatağında bulundu."
  
  
  Ve onu kimin yönettiğini tam olarak biliyordum. Ona minnetle başımı salladım. Huzursuz olmaya başlamıştı. Teğmenine döndü. "Peki..." dedi. Garson bana ikinci bir içki getirdi. Bardağımı kaldırdım. "Le Chaim," dedim.
  
  
  "Le Chaim?" - tekrarladı.
  
  
  "İntihar için" dedim.
  
  
  Teğmen şaşkın görünüyordu.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Saat beşte Beyrut'a indim.
  
  
  Uri, koyu renkli bir takım elbise giymiş, ağır görünümlü bir bagaj ve yırtık plastik bir Air France çantasıyla beni havaalanında bekliyordu. Ayrı taksileri durdurduk.
  
  
  Şehrin içinden geçerken dizlerimin üzerinde davul çaldım. Beyrut'a Ortadoğu'nun Paris'i deniyor. Parazit olarak da adlandırılır. Alışveriş merkezi, büyük butik; başka ülkelerin ürünleriyle geçiniyor, dev bir aktarma noktası, dev bir ithalat-ihracat ofisi görevi görüyor. Şeritler, klipler, kolay para; diğer yanda Filistinlilerin istikrarsız varlığı, sınır ötesi baskınlarla, heyecanlı, tedirgin sol basınla, Filistin şantajı altında varlığını sürdüren iktidar rejimine karşı “olaylarla” sonuçlanan bir varlık.
  
  
  Arabam Fox Beyrut'a yanaştı. Kapıcı bagajı teslim etmesi için görevliyi çağırırken ben de dışarı çıktım ve parayı ödedim. Uri'nin yaldızlı kapılardan içeri girdiğini gördüm. Bir dakika daha öldürdüm ve onu takip ettim.
  
  
  Masaya doğru yürüdüm. "Mackenzie," dedim. "Rezervasyonum var."
  
  
  "Bay McKenzie." Katip esmer ve yakışıklıydı
  
  
  genç adam. Bir yığın pembe formu ayıklıyordu. “Ah, işte geldik. Bay Mackenzie. Tek kişilik, küvetli.” Kayıt defterini imzaladım. Bana beklememi söyledi. Kapıcı gelip bana odamı gösterdi. Uri de bekliyordu. Bir sigara yaktım ve lobiye baktım. Beyaz mermer her yerde. Kırmızı kenarlıklı beyaz halılar. Beyaz kanepeler ve kırmızı sandalyeler. Beyaz lake masalar ve kırmızı çiçekli lambalar. Kalçalarından 38 kalibrelik tabanca kılıfları çıkan, boz kahverengi üniformalı iki muhafız. Sivil kıyafetli üç değil iki kişi.
  
  
  İşte Kelly geliyor. On dakika gecikti. Kelly ve yıpranmış bir deri çanta.
  
  
  Haberci Uri'nin çantalarını bir arabaya koydu. Gitmeye hazır bir şekilde çantamı dolduruyordu.
  
  
  Kelly'ye yaklaştım.
  
  
  "Söyle bana, sen..."
  
  
  "Elbette, peki ya sen..."
  
  
  "Mackenzie."
  
  
  “Mackenzie. Kesinlikle. Bunun için buradasın..."
  
  
  "Evet. Kesinlikle. Sen de mi?"
  
  
  "Kesinlikle."
  
  
  Katip Kelly'ye bir kalem uzattı. Giriş yaptığını gördüm: Tom Myers.
  
  
  "Maureen nasıl?"
  
  
  "O iyi."
  
  
  "Ya küçük Tom?"
  
  
  "Her gün daha fazla bahis oynuyor."
  
  
  "Ah, gerçekten büyüyorlar."
  
  
  "Evet elbette".
  
  
  Bu noktada kapıcı bir kapıcı çağırmıştı ve Kelly'nin bagajı da bizimkiyle birlikte arabadaydı. Kapıcı şöyle dedi: "Beyler?"
  
  
  Gülümsedik ve öne çıktık. Asansör açıldı. Komi yüklü bir arabaya bindi. Kapıcı da onu takip etti. O zaman üçümüz varız. Asansör operatörü kapıyı kapatmaya başladı. Kısa boylu, şişman, orta yaşlı, elmaslarla kaplı, devasa göğüslü bir kadın kapanan kapılardan içeriye sıkıştırılmıştı.
  
  
  "On" dedi İngilizce olarak, dolgun parmaklarını havaya kaldırıp on tanesinden beşindeki elmasları vurguladı.
  
  
  Araba çalıştı.
  
  
  "Altı" dedi kapıcı anahtarlarımıza bakarak. "Altı ve sonra yedi."
  
  
  "On bir" dedi Kelly.
  
  
  Operatör ona şaşkınlıkla baktı. "İmkansız efendim. Onbir özel bir kattır. Gerçekten üzgünüm".
  
  
  "Gerçekten çok üzgünüm." dedim silahımı çekerken. Kelly, herhangi bir alarm düğmesine basamadan operatörün kollarını arkadan yakaladı ve Uri, elmaslarla dolu bir çığlık atmasına fırsat vermeden başhemşirenin ağzını yakaladı.
  
  
  Kapıcı ve yuvarlak gözlü haberci korkmuştu.
  
  
  Durdur tuşuna bastım. Asansör durdu. Kelly asansör operatörünü kelepçeledi ve polise 38 kalibrelik silahı ateşledi. Uri'nin eli hâlâ kadının ağzının üzerindeydi. “Hanımefendi,” dedim, “çığlık atıyorsunuz ve ölüsünüz. Anladın?"
  
  
  Başını salladı.
  
  
  Uri onun gitmesine izin verdi.
  
  
  Altıya bastım. Asansör başladı. Tıpkı bir kadının ağzı gibi. Dakikada bir mil.
  
  
  “Bundan sıyrılabileceğini sanıyorsan, sen... sen... yağmur kadar yanılıyorsun. Kocamın önemli bir adam olduğunu bilmeni isterim. Kocam seni dünyanın sonuna kadar izleyecek. Kocam…"
  
  
  Uri yine eliyle ağzını kapattı.
  
  
  Altıncı kata ulaştık.
  
  
  Kelly resepsiyon görevlisinden üç takım anahtar aldı. "Tamam" dedi. "Şimdi hepimiz gidiyoruz. Hızlı ve sessiz. Tek ses, tek hareket, ateş ediyorum. Apaçık?"
  
  
  Dördü de başını salladı. Görevliye bagajı bırakmasını söyledim. Uri elini Ağızdan çekti. Yavaşça mırıldandı: "Dünyanın sonuna kadar."
  
  
  Kapıyı açtım. Hiçbir hareket yok. Kelly anahtarlarını salladı ve eğildi. "Altı On İkinci Oda mı? Tam burada hanımefendi."
  
  
  Koridorda yürüdüler. Asansör kapısını kapattım. Uri ve ben valizlerimiz için daldık. Kelly'nin çantasında iki takım elbise vardı. Lacivert gömlekler, pantolonlar ve uyumlu Mae Wests. Yumuşak eldivenler. Teneke kasklar. İki resmi kimlik belgesi. kartpostallar. Soyunduk ve yeni kıyafetler giymeye başladık. Uri'ye terörist madalyasını verdim. "Söz verdiğim gibi" dedim.
  
  
  "Bu yardımcı oldu mu?"
  
  
  "Bu yardımcı oldu. Eşyaları getirdin mi?"
  
  
  “İşler yolunda. Büyük bir emir verdin evlat. Sınırı geçip bomba imha ekibi gibi davranmak istediğini söylemem için bana dört saat ver.
  
  
  "Bu yüzden?"
  
  
  “Yani... Henüz acele etmek istemiyorum. Yaşlı bir adam kılığında sınırı geçtim. Ve yanımda getirdiğim şey tatlım, çöp." Kıllı göğsü ve şortuyla durdu ve koyu mavi bir gömlek giydi.
  
  
  "Ne tür bir saçmalık?" dedim. .
  
  
  "Çöp. Televizyon anteni. Daktilo silindiri. Ama gülme. O anteni duvarın üzerinden geçirin, bunun bir tür tuhaf fal çubuğu olduğunu düşünecekler."
  
  
  "Hayatımı bunun üzerine bahse sokmak istemem. Başka ne getirdin?
  
  
  “Hatırlamıyorum bile. O halde biraz bekleyin. Şaşıracaksın".
  
  
  "İyi. Ben sadece sürprizleri seviyorum."
  
  
  Bir kaşını kaldırdı. "Şikayet mi ediyorsun?" dedi. Kendi attı
  
  
  çantanın içindeki ceket. "Ağzının ve büyük fikirlerinin dışında bu partiye ne kattın?"
  
  
  "Patates salatası".
  
  
  "Komik" dedi.
  
  
  Asansör kapısı vuruluyor.
  
  
  "Şifre ne?"
  
  
  "Siktir git."
  
  
  Kapıyı açtım.
  
  
  Kelly asansör operatörü gibi giyinmişti. Hızlıca içeri girip kapıyı kapattı. Sonunda ağır yalıtımlı yeleği giyerken onu resmi olarak Uri ile tanıştırdım.
  
  
  "Arkadaşlarımız nasıl?" Kelly'ye söyledim. "Onları meşgul ediyor musun?"
  
  
  "Evet. Hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz."
  
  
  "Zavallı hanımefendi" dedim.
  
  
  "Zavallı kocayı mı kastediyorsun?"
  
  
  Uri, "Dünyanın sonuna kadar," diye seslendi.
  
  
  Kelly uçuşlar için bir plastik torba aldı. "Radyo burada mı?"
  
  
  Uri şöyle dedi: “Sekiz. Lobide oturun ve sinyali bekleyin. Bundan sonra ne yapacağınızı biliyorsunuz."
  
  
  Kelly başını salladı. “Sadece ilk on dakikada başını belaya sokma. Üzerimi değiştirip lobiye gitmem için bana zaman ver."
  
  
  "Bence olduğun halinle çok güzelsin" dedim.
  
  
  Müstehcen bir jest yaptı.
  
  
  Uri'ye döndüm. "Sanırım bana Kelly'ye nasıl işaret vereceğimi söylesen iyi olur."
  
  
  "Evet evet. Kesinlikle. Kutunuzda sensöre benzeyen bir şey var. İki düğme var. Üstteki düğmeye bastığınızda Kelly'ye sinyal vereceksiniz."
  
  
  "Peki ya alttaki?"
  
  
  O gülümsedi. "Dünyaya bir sinyal göndereceksiniz."
  
  
  Uri iki metal kutuyu açıyordu. Devasa haki öğle yemeği kovalarına benziyorlardı.
  
  
  Kelly başını salladı. "Sen delisin. İkiniz de".
  
  
  Uri ona baktı. “Siz Bay Sane misiniz? Peki sizin burada ne işiniz var Sane Bey?”
  
  
  Kelly Belmondo gülümsemesiyle gülümsedi. "Bırakılmayacak kadar iyi görünüyordu. Her neyse. Eğer Carter haklıysa bu, Aimee Semple McPherson'un ortadan kaybolmasından bu yana gerçekleşen en büyük adam kaçırma planı. Ve eğer yanılıyorsa -ki ben öyle olduğunu düşünüyorum- eh, bu başlı başına kabul edilme bedeline değer."
  
  
  Uri kutusunun içindekileri inceledi. "Amerikalılar," diye içini çekti. "Rekabetçi ruhunuzla, savaşı kazanmanız bir mucize."
  
  
  "Şimdi şimdi. Rekabet ruhunu karıştırmayalım. Sonuçta Edsel ve Diet Cola'yı o üretti."
  
  
  Uri bana metal bir kutu uzattı. "Ve Watergate."
  
  
  Omuz silktim. "Ve onun ilacı." Kelly'ye döndüm. “Peki ne beklemeliyiz? Yani yukarıda."
  
  
  Kelly omuz silkti. "Bela."
  
  
  Uri omuz silkti. "Peki burada yeni olan ne?"
  
  
  Kelly, "Muhafızlar," dedi. “Sanırım kapıyı açtığımızda korumaları göreceğiz. Her katta otuz oda var.” Her birimize bir ana erişim anahtarı verdi.
  
  
  Uri'ye baktım. "Sen sağ tarafı tut, ben de solu."
  
  
  "Bence birlikte gitmeliyiz" dedi.
  
  
  “Hı-hı. Yolumun çoğunu yürüyeceğiz. Ayrıca benim yöntemime göre eğer birimiz yakalanırsak diğerimizin hâlâ sinyal verme şansı var."
  
  
  Uri gözlüğünü yüzüne indirdi. “Ve diyelim ki bizi yakaladılar ama onlar Şeytan değiller. Tam olarak söyledikleri gibi olduklarını varsayalım. Bir grup şeyh... - Kelly'ye döndü, - bunu nereden söyledin?
  
  
  "Abu Dhabi'den. Ve bu bir şeyh. Ahmed Sultan el-Yamaroun. Adamların geri kalanı uşak, hizmetçi ve eş.”
  
  
  "Karıları erkek mi?"
  
  
  "Muhteşem" dedim. "Bu da nedir böyle? Abbott ve Costello Al-Shaitan'la mı buluşuyor? Sağa git, ben de sola gideceğim, ama Tanrı aşkına gidelim.” Düğmeye bastım.
  
  
  Biz yola çıktık.
  
  
  11. kat
  
  
  Kelly kapıyı açtı.
  
  
  Koridorda iki üniformalı koruma duruyordu. Resmi görünüm. Ama sonra biz vardık.
  
  
  Kartı göstererek "Bomba ekibi" dedim. Kapıdan çıktım. Yol bir güvenlik görevlisi tarafından kapatıldı.
  
  
  "Bekle" dedi. "Neyle ilgili?"
  
  
  "Bombalar!" Oldukça yüksek sesle söyledim. "Yoldan". Uri'ye döndüm ve başımı salladım. İkimiz de zıt yönlere doğru ilerlemeye başladık. Gardiyanlar bakıştı. Kelly asansörün kapısını kapattı. Gardiyanlardan biri bacaklarımı kovalamaya başladı. "B-b-ama" dedi. "Bir emir mesajı almadık."
  
  
  "Bu bizim sorunumuz değil." dedim kısık bir sesle. “Birisi bu otele bomba yerleştirdi. Bize yardım etmek istiyorsanız herkesin odasında kalmasını sağlayın." Dönüşün olduğu yere vardım ve korumaya baktım. "Bu bir emirdir" dedim. Burnunu kaşıdı ve geri çekildi.
  
  
  Kırmızı beyaz halıda sonuna kadar yürüdüm. "Merdiven" yazan kapı içeriden güvenli bir şekilde kilitlenmişti. Sıradaki son kapıyı çaldım. Cevapsız. Erişim anahtarını çıkarıp kapıyı açtım.
  
  
  Bir adam yatakta derin bir uykuya daldı. Yanındaki masada ilk yardım çantası vardı. İşaretler ve semboller. . Hipodermik iğne. Haklı olmam gerekiyordu.
  
  
  Amerikalıları kim kaçırdıysa burada olmalı. Yatağa doğru yürüdüm ve adamı ters çevirdim.
  
  
  Harlow Wilts. Yazlık motellerin milyoner sahibi. Yüzünü televizyon görüntülerinden hatırladım.
  
  
  Yan odanın kapısı hafif açıktı. Arkasından televizyonda futbol maçı çağrıları duydum. Arkalarında akan duşun sesleri ve baritonlaştırılmış pornografik şarkılar var. Gardiyan Wilta mola veriyor. Çatlaktan baktım. Yatakta bir Arap tulumu, damalı bir başlık ve 38 kalibrelik bir tabanca oturuyordu.
  
  
  Oldu. Altın madeni. El-Şeytan Barınağı. Harika, Al. İyi fikir. Kalabalık bir otelin özel katı. Petrol zengini bir şeyhin örtüsünü kullanmak. Özel hizmetçiler, özel şef. Bütün bunların amacı yabancıları dışarıda tutmaktı. Yönetim bile gerçeği bilmeyecek. Ama Robie onu tanıdı, ben de öyle. Çünkü Al Shaitan'ın kim olduğunu anladığınızda, Al Shaitan'ın kim olduğunu bulmakta özgürsünüz.
  
  
  İyi. Sıradaki ne? Uri'yi bulun, beyni bulun ve her şeyi tamamlayın.
  
  
  Bu sırayla olmadı.
  
  
  Koridora çıkıp güvenlik görevlisine çarptım.
  
  
  "Şeyh seni görmek istiyor."
  
  
  Şeyhle tanışmaya hazır değildim. Biraz daha Bomb Squad oynamayı denedim. "Üzgünüm" dedim, "zamanım yok." Koridorun karşısındaki kapıyı çaldım. "Polis" diye bağırdım. "Açık."
  
  
  "Ne?" Şaşkın kadın sesi.
  
  
  "Polis." diye tekrarladım.
  
  
  Gardiyan silahını çıkardı.
  
  
  Elimdeki metal kutuyu salladım ve kutunun içindekiler yere dökülürken kutunun köşesi yanağının bir parçasını oydu. Muhafız sırtını duvara dayayarak düştü, silahı çılgınca ateş etti ve şeytanı - en azından şeytanın hizmetçilerini - kaldırdı. Dört kapı açıldı, dört silah doğrultuldu ve biri duştan yeni çıkmış ıslak biri de dahil olmak üzere dört haydut bana doğru yürüdü. Çatışma girişiminin şansı düşüktü. Kendimi koridorun dar bir çıkmazında sıkışıp kalmış buldum.
  
  
  "DSÖ?" - kadın sesini tekrarladı.
  
  
  "Unut gitsin" dedim. "Aptallar Günü."
  
  
  Adamın dediği gibi şeyhe gittim. Bay Al-Shaitan'ın kendisi.
  
  
  Burası Kraliyet Süitiydi. En azından aynı odada. Yaldızlı mobilyalar, damask döşemeler, İran kilimleri ve Çin lambalarıyla donatılmış on iki metrelik bir oda. Baskın renk turkuaz mavisiydi. Uri, iki yanında silahlı Arap muhafızların bulunduğu turkuaz bir sandalyede oturuyordu. Diğer iki muhafız bir çift çift kapının önünde duruyordu. Turkuaz başlıklarla lacivert giyinmişlerdi. Evet efendim, zenginlerin zevki vardır. Başka kim renk uyumlu serserilerden oluşan bir takıma sahip olabilir ki?
  
  
  Maiyetim hızla beni aradı, Wilhelmina'yı ve ardından Hugo'yu buldu. Geçen hafta o kadar sık silahsızlandım ki kendimi Milo Venüs'ü gibi hissetmeye başladım. Beni turkuaz bir sandalyeye ittiler ve "bombamı" Uri'nin yanına, benden yaklaşık üç metre uzaktaki bir masaya koydular. Yerdeki eşyaları toplayıp aceleyle kutuya tıktılar. Kapak açıktı ve Molly vidaları ve daktilo silindirleri ortaya çıkıyordu; bunlar tıpkı Molly vidaları ve daktilo silindirleri gibi görünüyordu. İçimden bir ses konserin bittiğini söylüyordu.
  
  
  Uri ve ben omuz silktik. Kutulara baktım ve sonra ona baktım. Kafasını salladı. Hayır, Kelly'ye de işaret vermedi.
  
  
  Odanın diğer ucunda çift kapı açıldı. Gardiyanlar hazıroldaydı. Cüppeli olan, üniformalı iki kişi ve duştan gelen, kemerinde havlu olan.
  
  
  Kapıdan, ipek bir elbise, altın agallı ipek bir bandaj, kolunun altında siyah bir kaniş ile teröristlerin lideri El-Şeytan Şeyh el-Yamaroun Oz Büyücüsü girdi:
  
  
  Leonard Fox.
  
  
  Masaya oturdu, köpeği bacaklarından tutarak yere koydu ve ince dudaklarında muzaffer bir gülümsemeyle bana, sonra Uri'ye, sonra bana, sonra korumalarına bakmaya başladı.
  
  
  Muhafızlara seslendi ve dört mavi silahlı adam dışında hepsini kovdu. Kapıda Uri'nin yanında bulunan ikisini koridora taşıdı. Fox kırk beş yaşlarındaydı ve son yirmi yıldır milyonerdi; milyarder olarak son onda. Soluk, neredeyse limon yeşili gözlerini, ince, keskin, iyi taranmış yüzünü inceledim. Birbirine uymuyordu. Yüz, iki farklı sanatçının çizdiği bir portre gibi bir şekilde kendisiyle çelişiyordu. Gözlerinde aç bir şaşkınlık parladı; ağzı sürekli bir ironi içindeydi. Eğlenceli ve bariz bir zevk savaşı. Çocukluğundaki hesaplanamaz zenginlik hayali bir çocuğun gerçeği haline gelmişti ve bir yerlerde bunu biliyordu ama kaplana binen bir adam gibi bu hayalin peşinden gitmişti ve şimdi dağın tepesinde onun tutsağıydı. Uri'ye baktı ve sonra bana döndü.
  
  
  “Pekala, Bay Carter. Yalnız geleceğini sanıyordum."
  
  
  İç çektim. "Demek geleceğimi sandın. Tamam,
  
  
  geleceğimi biliyor muydun? Dün geceye kadar bilmiyordum bile. Ve bildiğim kadarıyla takip edilmedim."
  
  
  Masanın üzerindeki som altın kutuyu aldı ve bir sigara çıkardı. Benim tarzım. Bana bir tane teklif etti. Başımı salladım. Omuz silkti ve altın rengi bir çakmakla yaktı. "Hadi Carter. Seni takip etmemeliydim. Aşağıdaki muhafızlarım yüzünü hatırlıyor. Tel Aviv'den fotoğrafını aldım. Ben de sizin olağanüstü yeteneklerinizi İzmir günlerinden beri biliyorum."
  
  
  "İzmir".
  
  
  Gözlerini kısarak bir duman bulutu üfledi. "Beş yıl önce. Türk afyon ağını kapattınız."
  
  
  "Seninki mi?"
  
  
  "Maalesef. Çok akıllıydın. Çok zeki. Neredeyse benim kadar akıllı." Gülümseme dudakların tikleri gibi titriyordu. "Seni Robie'yi takip etmen için gönderdiklerini öğrendiğimde bir an gerçek bir endişeye kapıldım. Daha sonra bundan keyif almaya başladım. Gerçek bir düşmana sahip olma fikri. Zihnimin gerçek bir testi. Al Shaitan, Nick Carter'a karşı, gerçeği anlayabilecek kadar akıllı olan tek adam."
  
  
  Uri bana hayranlıkla baktı. Sandalyemde kıpırdandım. "Bir şeyi unuttun Fox. Seni ilk fark eden Jackson Robie oldu. Yoksa bunu bilmiyor muydun?”
  
  
  Başını geriye atıp güldü, ha! "Bu yüzden. Buna gerçekten inandın. Hayır Bay Carter, yoksa size Nick diyebilir miyim? HAYIR. Bu da yemin bir parçasıydı. AX'e kablo bağlayanlar bizdik. Robie değil."
  
  
  Ara verdim. "İltifatlarımla Fox, yoksa sana Al diyebilir miyim?"
  
  
  Dudaklar yine kenetlendi. “İstediğin kadar şaka yap, Nick. Şaka sana yapıldı. Bu çağrı planın bir parçasıydı. AX'i yanlış yolda tutmaya yönelik bir plan. Ah, sadece AX değil. Birçok ajanı kandırmayı başardım. Shin Bet, Interpol, CIA. Hepsi Ramaz'a çok akıllıca yaklaştılar. Bazıları ceset gördü, bazıları ise sadece kan gördü. Ama hepsi doğru yolda olduklarına inanarak oradan ayrıldılar. Al-Shaitan'ı bulma fırsatını kaçırdılar. O zaman izlerinizi silmenin zamanı geldi."
  
  
  "Altın kaz yumurtlayan kazları öldürün."
  
  
  "Evet."
  
  
  "Khali Mansour gibi."
  
  
  “Khali Mansour ve meslektaşları gibi. İlk ipuçları için kullandığım insanlar. Ve elbette ajanlardan birini öldürmek zorunda kaldık. Ramaz'ı bildiği için çok şey bildiği izlenimini yaratmak için."
  
  
  "Neden Robie?"
  
  
  Sigarayı yeşim yüzüklerle dolu bir kaseye tıktı. "Diyelim ki taşlanması gereken bir baltam var. Washington'u küçük düşürmenin başka bir yolu. Hepinizi yavaşlatmanın başka bir yolu. Robie ölmüş olsaydı başka birini gönderirdin. Her şeye yeniden başlamak yanlış yoldur.”
  
  
  “Böylece bizi iki kere aptal durumuna düşürebilirsin.”
  
  
  “Çifte aptallar mı? HAYIR. İki katından fazla, Carter. Washington'un yaptığı ilk şey Leonard Fox'un peşine düşmek oldu."
  
  
  Uri kaşlarını kaldırarak bana baktı.
  
  
  Uri'ye cevap verdim. "Edsel'in başına gelenleri hatırla," diye mırıldandım.
  
  
  Fox gülümsedi. İşaretle ve tut. “Eğer benimle benzetme yapmaya çalışıyorsan yanılıyorsun. Tamamen yanlış. Hayallerim ne çok büyük ne de çok rokoko. Teklifime gelince, herkes satın alıyor. Leonard Fox öldü. Ve Arap teröristler öldü. kaçırma".
  
  
  Uri boğazını temizledi. “Biz bunun hakkında konuşurken ne hayal ediyorsun?”
  
  
  Fox, Uri'ye onaylamayan gözlerle baktı. “Belki de rüyalar kötü bir kelime seçimiydi. Ve planlarım hızla meyvelerini veriyor. Fidyenin yarısını zaten aldım. Ve eğer gazeteleri okumadıysanız, katılımcılara paranın tamamı elime geçene kadar hiçbir kurbanın serbest bırakılmayacağını bildiren bir bildirim gönderdim. Üzgünüm. Şeytan'ın elinde."
  
  
  "Peki onu nasıl harcayacaksın?"
  
  
  “Her zaman nasıl harcadığımı. İyi bir hayatın peşinde. Bir düşünün beyler, bir milyar dolar. Vergilendirilmedi. Belki Arabistan'da kendime bir saray inşa edeceğim. Batı Gücünün bilmediği bir ihtişamla dört ve beş eş mi alacağım? Onu alacağım. Sınırsız güç. Feodal güç. Yalnızca doğu prenslerinin sahip olabileceği bir güç. Demokrasi çok bayağı bir icattı."
  
  
  Omuz silktim. “Bu olmasaydı hâlâ... ne olurdun? Başladığında kimdin? Bir kamyon şoförü, değil mi?”
  
  
  Zamanında birkaç dostça bakışla karşılaştım. “Demokrasiyi kapitalizmle karıştırıyorsun Nick. Mutluluğumu serbest girişime borçluyum. Beni hapse atmak isteyen demokrasidir. Bu da demokrasinin sınırları olduğunu kanıtlıyor." Aniden kaşlarını çattı. “Ama konuşacak çok şeyimiz var ve eminim siz beyler bir içki içmek istersiniz. Yapacağımı biliyorum."
  
  
  Zile bastı ve bir hizmetçi belirdi. Yalınayak adam.
  
  
  "Ne demek istediğimi anlıyor musun?" Fox yeri işaret etti. “Demokrasinin sınırları vardır. Amerika'da böyle hizmetçiler bulamazsınız." Hemen emir verdi ve adama serbest bıraktı, o da metal kutularımızı çıkarıp masanın altına yere koydu. Ulaşılamaz ve şimdi
  
  
  görünürlük.
  
  
  Ne Uri ne de ben özellikle endişeliydik. Fox içini dökmekle meşguldü, ikimiz de hayattaydık ve hala iyi durumdaydık ve Kelly ile iletişime geçmenin bir yolunu bulacağımızı biliyorduk. Peki nasıl kaybedebiliriz? Fox'un Kelly'den haberi bile yoktu. Aptal planımızdan bahsetmiyorum bile.
  
  
  
  
  
  
  Yirminci Bölüm.
  
  
  
  
  
  Hizmetçi ona içinde Polonya votkası ve Baccarat bardakları, futbol topu büyüklüğünde beluga havyarı, soğan, doğranmış yumurta ve kızarmış ekmek dilimleriyle dolu kocaman bir pirinç tepsi verdi. Fox kendine buz gibi bir votka doldurdu. Silahlı bir muhafız yaklaştı ve bize gözlük verdi.
  
  
  Fox boğazını temizledi ve sandalyesine yaslandı. “Planlama aylar öncesinden başladı...” Hızla bana baktı. "Bu hikayeyi duymak isteyeceğinizi varsayıyorum. Seninkini gerçekten duymak istediğimi biliyorum. Bu yüzden. Dediğim gibi planlama aylar öncesinden başladı. Bermuda'da sıkılmıştım. Güvenli ama sıkıcı. Ben dünyayı dolaşmaya alışkın bir adamım. Seyahat, macera, fırsatlar. Bu benim hayatım. Ama aniden kendimi çok az yerde sınırlı buldum. Ve param sınırlıydı. Param bir davaya bağlandı, mülke yatırıldı ve benim için gerçekten kaybedildi. Özgürlüğümü istiyordum. Ve parama ihtiyacım vardı. Filistinli teröristler hakkında bir şeyler okuyordum ve birden şunu düşündüm: Neden olmasın? Neden benim kaçırılmamı ayarlayıp bunu Araplar yapmış gibi göstermiyorsunuz? Ortadoğu'da birçok bağlantım oldu. Yasal görünmesi için insanları işe alabilirim. Ve o kadar çok aşırı Arap grubu var ki, bunların nereden geldiğini kimse bilemeyecek. Yani Al-Shaitan'ı icat ettim."
  
  
  Durdu ve votkasından uzun bir yudum aldı. “Buradaki en iyi üssüm Shanda Hamamlarıydı. Umarım onlarla olan bağlantımın farkındasınızdır. Yönettiğim afyon ağının bir kısmında para İsviçre şirketleri aracılığıyla süzülüyordu. Shanda benim... diyelim ki "işe alım ajansım"dı. Öncü Kalurisov bana kolaylıkla bir haydut ordusu satın alabilir. Ücret karşılığında her şeyi yapacak iticiler. Ve çöpleri için her şeyi yapacak uyuşturucu bağımlıları."
  
  
  "Pek güvenilir bir ordu değil."
  
  
  "Ah! Kesinlikle. Ama bu sorumluluğu bir varlığa dönüştürdüm. Devam edeyim. İlk olarak Caloris'ten erkek önermesini istedim. O anda iş sadece kaçırılmamı sahnelemekti. İsim listesini inceledik ve Khali Mansour adını buldu. Calouris, Khali'nin Suriye'de yaşayan bir erkek kardeşinin yanı sıra bir sokak çetesine bulaştığını biliyordu. Birisinin bizi takip etmeye başlaması durumunda bunun iyi bir kör nokta oluşturacağını düşündü. Ama sonra hayır dedi. Khali Mansur güvenilmez. Para doğru olsaydı bizi satardı. Ve sonra aklıma gerçek bir fikir geldi. Mansur bizi satsın. Bu davada ajanların olacağını biliyordum ve Mansour gibi güvenilmez kişiler söz konusu olduğunda ajanların yanlış yola gittiğine ikna olabilirdim.
  
  
  Mansur'un durumu çok hassastı. Onu kışkırtmak istedim. Onu ihanet noktasına kadar kızdır. Ona liderlik et ve sonra onu hayal kırıklığına uğrat. Ama onun gerçeğin en ufak bir izini bile öğrenmemesini sağlamak için büyük bir dikkatle hareket etmem gerekiyordu. Bu yüzden arka kapıdan girdim. Khali'nin erkek kardeşinin Beit Nama'dan arkadaşı Ahmed Rafad adında bir adamla başladık. Beni Bermuda'dan getiren helikopterde Rafad da vardı. Ama bu daha sonraydı. İlk önce Rafad ve diğer birkaç adama, başka işçileri işe almamıza yardım etmelerini söyledik. İşe alarak bir söylenti dalgasının yayılmasına katkıda bulundular. Söylentiler kulaklarıma kadar ulaştı. Muhbirlerin kulakları. Rafad'ın arkadaşı Ali'yi işe alacağını da biliyorduk. Ali de kardeşi Khali'yi işe alacak."
  
  
  "Ve bu Khali kışkırtıldığında seni satacaktır."
  
  
  "Kesinlikle."
  
  
  Başımı salladım ve gülümsedim. Sanırım şöyle diyen Arabistanlı Lawrence'tı: "Doğu'da bir meydanı üç taraftan geçmenin daha iyi olduğuna yemin ediyorlar." Bu durumda Fox'un gerçekten doğuya özgü bir zihni vardı ve bu da yüksek sanatla dolaylı bir ilişki ortaya çıkardı."
  
  
  Bir sigara yaktım. “Şimdi bana Lamott'un buraya nasıl uyduğunu söyle. Ve Jens'i."
  
  
  Fox kocaman bir tenis topu havyar aldı ve onu tost ekmeğinin üzerine sürmeye başladı.
  
  
  Bu iki soruyu bir arada cevaplamak için, "Bir ısırık aldı ve bir miktar havyar kırık bir kolyeden fırlayan boncuklar gibi masaya dağıldı. Damak tadını temizlemek için votkadan bir yudum aldı." Afyonu ortada kullanamazsınız. Doğu, ABD ajanının kim olduğunu bilmeyen Lamott benim organizasyonumda çalışıyordu. Şam şubesi. Jens'i biliyordu. Ve Lamothe bana bağlı olarak işe alındı. Sadece eroin için değil, aynı zamanda büyük para için de. Başka bir alışkanlığı beslemek için paraya ihtiyacı var"
  
  
  "Evet. O aynı zamanda bir züppeydi."
  
  
  Fox gülümsedi. "Evet. Kesinlikle doğru. Afyon işimiz sona erdiğinde Lamott korktu. Hem kimya alışkanlığını, hem de deyim yerindeyse moda anlayışını karşılayamıyordu. Fresco Oil'deki maaşı için bile ki eminim oldukça yüksekti. Peki Jens. Jens hakkında bazı arka plan bilgilerimiz vardı. Başının belada olduğunu biliyorduk.
  
  
  Ve stres. Moda anlayışı da olan bir kadın. LaMotte'un onu götürmesi ne kadar kolaydı. Zavallı Bob aslında bundan pek hoşlanmadı. Tadı kadın cinsiyetine ulaşmadı. Ancak erkekler eroin ve para için daha kötüsünü yaptı, bu yüzden Bob Jacqueline'i baştan çıkardı ve onu eski sevgilisine ihanet etmeye zorladı. İlk başta Jeans'i aldatıcı olarak kullanmayı düşündük. Ama kafa karışıklığı vardı. Şam'da yaymayı kabul ettiğimiz söylenti bunun yerine bir CIA memuruna ulaştı. Ama sonra - ne şans. Robi'niz Tel Aviv'deki dedikoduları duymuş."
  
  
  “Mansur'un El Jazzar'da anlattığı söylentiler...”
  
  
  "Evet. Robi onları duydu ve Mansur'la tanıştı. Daha sonra Şam'daki Jens'i aramaya çalıştı. Oradan bakınca ne olduğunu biliyorsunuz sanırım. Ancak Robie şüphelenmeye başladı. Mansour değil, Jens/LaMotta. Fox'u, gerçek Jens'in petrol konferansında kaldığı Beyrut'a gitmesi için aradı..."
  
  
  "Ve siyah Renault'nun ona sokakta çarptığı yer."
  
  
  "Hımm. Onu öldürmedim ama sorun değil. En azından Robie'yle hiç konuşamadı.”
  
  
  "Ve tüm bu süre boyunca sen burada oteldeydin."
  
  
  "Her zaman. O zaman bile petrol şeyhi kılığına girmiş. Ama şimdiye kadar bir şeyi çözmüş olmalısın.”
  
  
  "Evet. İpucu gardiyanları yeniden canlandırıyor. Şeyhin parasını korumak için burada olduklarını duydum. Para bir otel kasasında saklanmıştı. Gerçek olamayacak kadar eksantrikti. Körfez şeyhleri paralarını Lübnan'a getiriyor ama bankalara koyuyorlar Herkes gibi ben de birdenbire aklıma geldi: Fidye için bankaya ne kadar para yatırırdınız?
  
  
  “Ama neden ben, Nick? Sonunda ölmüştüm."
  
  
  "Gerekli değil. Bermuda'ya bir uçakla canlı olarak geldin. Televizyon kameraları bunu gösterdi. Ama Bermuda'yı kapalı bir tabutta bıraktın. Cesedi “yakın arkadaşların” dışında kimse görmedi. Ve kapalı bir tabut, yaşayan bir insanı adadan çıkarmanın iyi bir yoludur. Şimdi bir sorum var. Diğerlerini kaçırmaya ne zaman karar verdin? Bu orijinal planın bir parçası değildi."
  
  
  Fox omuz silkti. "Evet. Yine haklısın. Bu fikir aklıma... esaretim sırasında geldi. Bu iki hafta boyunca bu odada oturdum ve sevmediğim bütün insanları düşündüm. Ve düşündüm ki - ah! Eğer sistem bir kere işe yaradıysa neden tekrar tekrar işe yaramasın? İşte! El-Şeytan büyük bir iş haline geldi. Ama sanırım artık bana söylemenin zamanı geldi..."
  
  
  "Nasıl bildim"
  
  
  "Umarım bana söylemende sakınca olmadığını nereden biliyordun, Nick?"
  
  
  Omuz silktim. "Beni tanıyorsun Ali." Halıya ve ardından Uri'ye baktım. Fox ve masası çok uzaktaydı. İkimizi de güvenli bir mesafede ve çifte çapraz ateş tehdidi altında tuttu. Kutulara ulaşma umudumu kaybediyordum. İkinci plan kaldı. Fox'u ölümüne konuşabilirim. Kelly sinyali bir saat sonra alamasaydı yine de gidip işini yapardı.
  
  
  Boğazımı temizledim: “Nereden bildim? Bilmiyorum Fox. Bir sürü küçük şey. Ramaz'ın çıkmaz sokak olduğunu, baştan sona her şeyin sahte olduğunu anladığımda diğer parçalar dağılmaya başladı. yer. Ya da en azından diğer parçaların ne olduğunu görebiliyordum. Örneğin federallerle başınızın belaya girmesinin nedenlerinden biri vergi kaçakçılığıdır. İsviçreli şirketlerinizle ilgili söylentiler ve kirli parayı temizlemek için yapılan kurnaz anlaşmalar. Peki tüm kirli paranı nereden buluyorsun? Otellerden değil. Yasa dışı bir şey olsa gerek. Uyuşturucuya benzer bir şey. Peki ne biliyorsun? Benim El-Şeytan bulmacamın üç parçasının da uyuşturucuyla ilgisi vardı. Mansour Lamott uyuşturucu bağımlısıydı. Shand'ın banyoları da yüzük için bir kılıftı. Shand Banyoları bir İsviçre şirketine aitti. İsviçre şirketiniz. Ve Lamott İsviçre'yi aradı. Kusursuz daire. İlk tur.
  
  
  “Şimdi LaMotta'ya gelince. Şeytan'a boynuna kadar batmıştı. Ben de Ramaz'da adamları vurduğunu sanıyordum. Pek çok terörist 0,25 mm mühimmat taşımıyor. Ancak durum böyle değildi. Lamothe OOP ile çalıştı mı? mantıklı olmak. Ama sonra pek çok şey anlamsız gelmeye başladı. Ah, sürekli ortaya çıkan Amerikalılar. Ve tüm para etrafa saçıldı. Komando birlikleri kiralık haydutlar değildir. Onlar kendilerini kamikazeden nefret eden kişilerdir. Parçalar uymuyordu; eğer bulmaca Al-Shaitan tarafından çözülmüşse. Ama adını Leonard Fox olarak değiştir..."
  
  
  Fox yavaşça başını salladı. "Gerçek düşmanın sen olduğunu düşünmekte haklıydım."
  
  
  Daha fazla süre oynadım. "Anlamadığım bir şey var. Lamott'un öldüğü sabah onunla konuştun. Şeyh El-Yamaroun onu aradı. Neden ona beni desteklemesini söyledin?”
  
  
  Fox kaşını kaldırdı. “Bay Lamott'tan oldukça yoruldum. Ve bana ondan bir şeyden şüphelendiğini düşündüğünü söyledi. Ve seni karanlıkta tutmanın tek gerçek ipucunu öldürmenden daha iyi bir yolu olabileceğini düşündüm."
  
  
  "Onu öldüreceğimi biliyor muydun?"
  
  
  "Aslında seni öldürmeyi başarabileceğini gerçekten düşünmemiştim. Ama yine de, eğer başardıysa... eh,
  
  
  - Kaşlarını tekrar kaldırdı. - Hikayen bitecek mi yoksa başka bir şey mi var?
  
  
  "Başka bir şey. Kaçırma kurbanları. İlk başta beni deli etti. Bu adamların neden olduğunu anlamaya çalışıyorum. Sonra düşündüm: yani... sebepsiz yere. Tuhaflıklar. Ama senden şüphelenmeye başladığım anda yumruk bir düzen oluşturdu. İtalyan otelinde senden daha yüksek teklif veren Wilts. Stol, dergisinde sana yer veren köpek maması satıcısı Thurgood Miles, Long Island'daki komşun. O zaman beş avcıyı hayal edin. Kulübenin yeri derin ve karanlık bir sırdı. eşleri onun nerede olduğunu bilmiyordu. Arap teröristler bilmiyordu. Ama hobinizin avlanmak olduğunu okuduğumu hatırladım. Bir zamanlar küçük, ayrıcalıklı bir avcılık grubuna aittin."
  
  
  "Çok iyi Nick. Gerçekten iyi. Avcılığa olan ilgimi anlatan bu makale on yıl önce ortaya çıkmış olmalı? Ama özlediğin bir kişi var. Roger Jefferson."
  
  
  "Milli arabalar".
  
  
  "Hımm. Ona kırgınlığım yirmi yıl önce başladı. Dahası. Yirmi beş. Dediğiniz gibi, bir zamanlar kamyon şoförlüğü yapmıştım. Ulusal kamyon. Ve bir fikrim vardı. Detroit'e gittim ve Roger Jefferson'la tanıştım. O zamanlar nakliye bölümünün başındaydı. Ona yeni bir kamyon tasarımı sundum. İş dünyasında devrim yaratacak bir tasarım. Beni reddetti. Soğuk. Kaba. Yüzüme güldü. Aslında sanırım az önce kabul etti. yüzüme gülmenin tadını çıkaracağımı görün."
  
  
  "Evet. Kesinlikle son gülen sen oldun."
  
  
  O gülümsedi. “Ve haklılar. Bu en iyi varyanttır. Ve biliniz ki, köpek maması satıcısı Thurgood Miles, komşum olduğu için değil, kliniklerinin köpeklere davranış şekli nedeniyle listemde. Hasta hayvanlara ötenazi yapıp onları canlı deney için üniversitelere satıyorlar. Barbarlık! İnsanlık dışı! Durdurulması gerekiyor! "
  
  
  Yere yığılmış hizmetçiyi, Ramaz'da öldürülen aldatıcıları, kumsalda öldürülen masum insanları düşünerek, "Hımm," dedim. Fox, köpeklere insan gibi davranılmasını istiyordu ama insanlara köpek gibi davranmaktan da çekinmiyordu. Ancak Alice'in dediği gibi: "Bunun ne kadar ahlaki olduğunu size şimdi söyleyemem ama bir süre sonra hatırlayacağım."
  
  
  Birkaç dakika sessizce oturduk. Uri şunları söyledi: “Kendimi Harpo Marx gibi hissetmeye başlıyorum. Bana bir şey sormak istemez misin? Mesela benim gibi akıllı bir dahi nasıl bu kadar belaya girdi? Ya da belki bana bir cevap verirsin. şimdi bize katılmayı mı planlıyorsun? "
  
  
  "Güzel soru, Bayım...?"
  
  
  "Bay Moto. Ama bana Quasi diyebilirsin."
  
  
  Fox gülümsedi. Harika, dedi. “Gerçekten mükemmel. Belki de ikinizi de saray soytarıları olarak sarayda tutmalıyım. Söyle bana," hâlâ Uri'ye bakıyordu, "başka hangi yetenekleri önerebilirsin?"
  
  
  "Yetenekler mi?" Uri omuz silkti. "Biraz şarkı, biraz dans. İyi bir omlet yapıyorum."
  
  
  Fox'un gözleri dondu. "Yeterli olur! Ne yaptığını sordum."
  
  
  “Bombalar,” dedi Uri. “Bomba yapıyorum. Ayağınızın dibindeki kutuda duran gibi.”
  
  
  Fox'un gözleri daralmadan önce genişledi. "Blöf yapıyorsun" dedi.
  
  
  Uri omuz silkti. "Beni dene." Saatine baktı. "Yalan söylediğimden emin olmak için yarım saatin var. Jem'i dışarı çıkaracak hiçbir kozumuz olmadan buraya iki çılgın insan olarak tek başımıza geleceğimizi mi sanıyorsun? Bittiğini düşünüyorsunuz Bay Leonard Fox."
  
  
  Fox bunu değerlendirdi. Masanın altına baktı. Köpeği de masanın altındaydı. Parmaklarını şıklatınca köpek koşarak dışarı çıktı, Fox'un dizine doğru koştu, ayağa fırladı ve onu köpek sevgisiyle izledi. Fox onu kaldırdı ve kucağına aldı.
  
  
  "Tamam" dedi. “Blöfünü göreceğim. Görüyorsun, beni bu otel odalarında tutan hiçbir şey yok. Ben Şeyh Ahmed Sultan el-Yamaroun, gelip gidebilirim. Ama öte yandan sen...” diye bağırdı gardiyanlarına. Arapça "Onları sandalyelere bağlayın" diye emretti. Tekrar bize döndü. "Ve sizi temin ederim beyler, eğer bomba sizi yarım saat içinde öldürmezse öldüreceğim."
  
  
  Uri kutulara dalmaya başladı. Ayağa kalktım ve üç tabanca ateşlendiğinde çenesine aptalca bir yumruk attım, çat-çat-çat - sadece yönünü değiştirdiğim için onu ıskaladım.
  
  
  Aptalca bir hareket. Bunu asla yapmazdı. Kutular on metreden fazla uzaktaydı. Ve her durumda, bunun için ölmeye değmez. İçlerinde bomba yoktu, sadece uzaktan kumanda vardı. Kahramanlığa inanmadığımdan değil. İki durumdan birinde onları kurtaracağıma inanıyorum. Kaybedemediğin zaman. Ve kaybedecek hiçbir şeyin kalmadığında. Bunu ben de anlamıyorum - henüz.
  
  
  Fox'un gardını alıp gideceğini sanıyordum. Ve bir şekilde ikimiz sandalyelere bağlıyken çekmecelere ulaşıp iki düğmeye basmayı başardık. Birincisi, lobide oturan Kelly'yi uyarmalı ve ikincisi, iki dakika sonra uçuş çantasında gürültülü bir patlamaya neden olacaktır. Gerçek bir bomba değil. Sadece büyük bir patlama. Bir plastik poşeti yırtmaya yetecek kadar. Yeterli
  
  
  havaya siyah dumanlar salıyor. Ve Kelly'nin on birinci kata göndereceği Beyrut polisini aramaya yetecek kadar. Bağımsız polis baskını.
  
  
  İkinci plan, "bizden bir saat içinde haber almazsan yine de polisleri çağıracaksın" planı pek işe yaramadı. Fox sözünü tutarsa hayır. Eğer bomba yarım saat içinde bizi öldürmeseydi, o bizi öldürecekti. Polisler yine gelecek ama cesetlerimizi bulacaklar. Pyrrhic zaferinin harika bir örneği. Ancak yarım saat içinde çok şey olabilir. Ve kahramanlık için bolca zaman vardı.
  
  
  Biz sandalyelere, ellerimiz sandalyenin kollarına, bacaklarımız da bacaklarına bağlıydık. Uri, Fox ve haydutları ayrılırken uyandı. Fox kafasını kapıdan uzattı.
  
  
  “Ah, bahsetmediğim bir şey var beyefendi. Arkadaşınızı koridorda otururken bulduk."
  
  
  Kapıyı biraz daha geniş açtı. Kelly'yi İran halısının üzerine attılar. Elleri ve ayakları bağlıydı, elleri arkasındaydı ve yüzü mavi ve mavi morluklarla kaplıydı.
  
  
  Uri'ye "Şimdi bize anlatıyor" dedim.
  
  
  Fox kapıyı kapattı. Kilitlediğini duyduk.
  
  
  "Tamam" dedim. "İşte plan..."
  
  
  İkisi de bana sanki gerçekten sahipmişim gibi baktılar.
  
  
  "Özür dilerim" dedim. "Gül mizahı. Çanta nerede Kelly?
  
  
  Kelly güçlükle yuvarlandı. "Tamam Pollyanna. İşte iyi haberiniz. Hala lobideler."
  
  
  Uri bana öfkeyle baktı: "İşte kötü haberiniz Bay Büyük." “Patlatmayı başarsak bile polisler buraya gelmeyi bilmeyecek. Neden bana vurdun, seni aptal aptal? Kısıtlanmadığımız zaman en iyi şansımızı yakaladık."
  
  
  “Öncelikle,” ben de kızdım, “daha iyi ne olabilir ki? Kelly'nin gittiğini düşünürsek."
  
  
  "İyi. Ama o zaman bilmiyordun."
  
  
  "İyi. Bilmiyordum ama yine de senin hayatını kurtardım."
  
  
  "Yarım saat boyunca bu çabaya pek değmedi."
  
  
  "Son anlarını beni temizleyerek mi geçirmek istiyorsun?
  
  
  Yoksa yaşamaya çalışırken bir şeyler mi yapmak istiyorsun?
  
  
  "Sanırım seni daha sonra da bırakabilirim."
  
  
  "O halde kutuya git ve bombayı patlat."
  
  
  Uri sandalyesindeki çekmecelere doğru yürüdü. Santim santim "Favus?" dedi. "Bunu neden yapıyorum? Yani Beyrut polisi biraz takılabilir mi?”
  
  
  Sandalyemde zorlukla bana doğru gelen Kelly'nin yanına yürüdüm. "Nedenini bilmiyorum," diye mırıldandım Uri'ye. "Ama Leonard Fox ve onun mavi haydut grubu lobiden öteye gidemeyecek. Orada oturup yarım saat kadar sayacaklar. Belki polisleri gördüklerinde korkarlar. Ona koş. Otelden ayrılın. Ya da belki bir şekilde polisleri buraya getirirler. Ya da belki her yerde bombalarımız olduğunu düşünecekler."
  
  
  "Polisler mi düşünecek yoksa Fox mu düşünecek?" Uri hâlâ kutulardan bir buçuk metre uzaktaydı.
  
  
  "Lanet olsun, bilmiyorum. Sadece yapabileceğimi söylüyorum."
  
  
  Kelly bir adım öteden, "Bir şeyi unuttun," dedi. "Belki de sadece kötü bir rüyadır."
  
  
  "Bu hoşuma gitti," dedim sandalyeyi yere düşecek şekilde eğerek. "Şimdi, belki beni çözmeye çalışmak istersin?"
  
  
  Kelly elleri benimkilerin yanına gelene kadar yavaşça ayağa kalktı. Beceriksizce halatlarımı yakalamaya başladı. Uri masanın yanındaki bir noktaya ulaştı ve sandalyesini yere fırlattı. Açık kutuyu çenesiyle dürttü. Öne doğru eğilerek içindekileri döktü. Uzaktan kumanda düştü ve yanına düştü. "HAYIR!" - aniden dedi. "Henüz değil. Bombayı patlatmak için yirmi üç dakikamız var. Ve belki de sunucumuzun da söylediği gibi, belki de patlama Fox'u buraya gönderecektir. Önce biraz rahatlamaya çalışsak iyi olur."
  
  
  Kelly bana daha zayıf bir şey vermedi. Uri yerdeki dağınık çöplere baktı. "Anladım" dedi. "Anlıyorum, anlıyorum."
  
  
  "Ne demek istiyorsun?"
  
  
  “Kerpetenler. Tel kesicileri fırlattığımı hatırlıyorum. Tek bir sorun var. Tel kesiciler ikinci çekmecededir. Ve lanet çekmece masanın çok altında. Ve oraya bağlanamıyorum, buna bağlıyım. Sandalyeye." Başını bizim yönümüze çevirdi. "Acele et Kelly. Sanırım İrlandalıların şansına ihtiyacım var burada."
  
  
  Kelly masaya doğru emekledi. Bir futbol sahasına benziyordu. Sonunda oraya ulaştı. Bağlı bacaklarını bir sonda gibi kullanarak kutuyu açık bir alana itti.
  
  
  Uri izledi. "Tanrım. Kilitli."
  
  
  Yavaşça, "Anahtarlar nerede?" diye sordum.
  
  
  "Unut gitsin. Anahtarlar boynumdaki zincirde.”
  
  
  Uzun bir dakikalık korkunç sessizlik. "Endişelenme" dedim. "Belki de sadece kötü bir rüyadır."
  
  
  Bir sessizlik daha. On dakikamız vardı.
  
  
  “Bekle,” dedi Uri. "Senin kutun da kilitliydi
  
  
  . Nasıl açtın? "
  
  
  "Yapmadım" dedim. “Bunu korumaya attım ve kendi kendine açıldı.”
  
  
  "Unut gitsin" dedi tekrar. "Bu şeyi bir kenara atacak güce asla sahip olamayacağız."
  
  
  "İyi. Anten".
  
  
  "Peki buna ne dersin?"
  
  
  "Al şunu."
  
  
  Kıkırdadı. "Anladım. Şimdi ne olacak?"
  
  
  “Kutu için balık tut. Onu elinden tut. Daha sonra mümkün olduğunca ters çevirmeye çalışın.
  
  
  "Kahretsin. Bu kadar aptal olamazsın."
  
  
  O yaptı. İşe yaradı. Kutu masanın kenarına çarptı, açıldı ve tüm çöpler yere düştü.
  
  
  "Bu gerçekten muhteşem bir kale, Uri."
  
  
  "Şikayet mi ediyorsun?" O sordu.
  
  
  Kelly onu çoktan serbest bırakmıştı.
  
  
  "Ah!" dedi.
  
  
  "Şikayet mi ediyorsun?" - Kelly'ye sordu.
  
  
  Neredeyse beş dakikamız kalmıştı. Mükemmel zamanlama. Çantayı uçağa gönderiyoruz. Polisler beş dakikadan kısa sürede gelecek. Kapıya doğru yöneldik. Kilitli olduğunu unuttuk.
  
  
  Diğer kapılar odanın geri kalanına açılan kapılar değildi. Wilhelmina'yı şifonyerin üzerinde buldum ve stilettomu mutfak çekmecesinden bıçak alan Uri Kelly'ye fırlattım.
  
  
  "Telefon!" Söyledim. "Aman Tanrım, telefon!" Telefona daldım ve operatöre oops göndermesini söyledim. “Evet efendim” derken bir patlama sesi duydum.
  
  
  Salonun tüm kapıları kilitliydi. Ve hepsi kırılmaz metalden yapılmıştı. Herşey yolunda. O yüzden bekleyeceğiz, artık kaybedemeyiz. Oturma odasına, başladığımız yere geri döndük. Uri bana baktı. "Ayrılmak mı yoksa birlikte kalmak mı istiyorsun?"
  
  
  Hiçbir zaman karar vermek zorunda kalmadık.
  
  
  Kapı açıldı ve kurşunlar havada uçuştu. Bir hafif makineli tüfek odayı yerle bir ediyor. Masanın arkasına saklandım ama kurşunların bacağımı yaktığını hissettim. Ateş ettim ve tetikçinin mavili kalbine vurdum ama iki tetikçi her yere kurşun sıkarak kapıdan içeri girdi. Bir kez ateş ettim, ikisi de düştü.
  
  
  Bir saniye bekle.
  
  
  İyiyim ama o kadar da iyi değil.
  
  
  Uzun bir an, ürkütücü bir sessizlik. Odanın etrafına baktım. Uri, yastıklı yeleğinde bir kurşun deliğiyle halının ortasında yatıyordu. Kelly'nin sağ eli tamamen kırmızıydı ama kanepenin arkasına saklanmak için eğildi.
  
  
  Önce birbirimize sonra kapıya baktık.
  
  
  Bir de eski dostum David Benjamin vardı.
  
  
  Lanet bir gülümsemeyle gülümsedi. "Merak etmeyin hanımlar. Süvariler burada."
  
  
  "Cehenneme git David."
  
  
  Uri'nin cesedinin yanına doğru süründüm. Bacağımdan aşağıya kan akıyordu. Nabzını hissettim. Hala oradaydı. Yeleğimin düğmelerini açtım. Onun hayatını kurtardı. Kelly kanlı elini tuttu. "Sanırım canım acımadan önce bir doktor bulacağım." Kelly yavaşça odadan çıktı.
  
  
  Shin Bet'in adamları artık salonun her yerindeydi. Onlar ve Lübnanlı polisler oldukça ilginç bir kombinasyon yaparak esirleri ele geçirdiler. Ve sonra polisler geldi. Beyrut polisi. Hadi garip yatak arkadaşları hakkında konuşalım Shin Bitahon.
  
  
  “Lübnan bu hikayeyi önümüzdeki yıllarda kullanacak. “Filistinlilere yardım ettiğimiz için bizi nasıl suçlayabilirsiniz?” diyecekler. Bir zamanlar Shin Bet'le çalışmamış mıydık? "Bu arada," diye ekledi Benjamin, "bizim Leonard Fox'umuz var." Beyrut bunu vermekten mutluluk duyuyor. Ve onu memnuniyetle Amerika'ya geri vereceğiz."
  
  
  "Bir soru David."
  
  
  "Buraya nasıl geldim?"
  
  
  "Sağ."
  
  
  “Leila bana Kudüs'e gideceğini söyledi. Geldiğinizde bana haber vermesi için pisti alarma geçirdim. Sonra seni takip ettim. Tam olarak gözetim değil. Seni oteline götüren ordu aracı bizimdi. Seni havaalanına götüren taksi. Şoför Beyrut'a giden uçağa bindiğinizi görmüş. Bundan sonrası o kadar da zor olmadı. Unutma, senin için Robie'nin telefon kayıtlarını kontrol ettim. Rakamlardan biri de Fox Beirut'tu. Al Shaitan'ın Leonard Fox olduğunu hiç anlamadım ama uğradığınızı fark ettim ve arkadaşlarınızdan biraz yardıma ihtiyacınız olabileceğini düşündüm. Beyrut havaalanında bir adamımız var - yani bir adamımız vardı - şimdi onun kimliği ortaya çıktı. Yeşile dönüyorsun Carter. Bayılabilmeniz için çabuk bitirmeye çalışacağım. Neredeydim? Oh evet. Salonda bekledim. Yanımda üç adam var. Mackenzie'nin odasında olmadığını öğrendik. “Peki Mackenzie neredeydi? Adamın biri bara seni aramaya gitti. Operatöre bakmaya gittim. Belki McKenzie farklı bir dolaşım servisini aramıştır.”
  
  
  "İyi. Bana söyleme. Polisi aradığımda operatörle konuşuyordun."
  
  
  "Tamam söylemeyeceğim. Ama durum böyleydi. Çok acemisin Carter. Kısmen yeşil ve beyaz. Sanırım bayılacaksın."
  
  
  "Öldü" dedim. Ve bayıldı.
  
  
  
  
  
  
  Yirmi birinci bölüm.
  
  
  
  
  
  Güneşin altında çıplak yatıyordum.
  
  
  Balkonda. Bir milyar dolarla ne yapacağımı merak ediyordum. Muhtemelen farklı bir şey yapmazdım. Orada ne yapacaksın? Bob LaMotta gibi on dört takım elbisen var mı? Arabistan'da saray var mı? Hayır. Sıkıcı. Seyahat? Bu, insanların parayla yaptığı başka bir şeydir. Her durumda, seyahat etmek tutkulu olduğum bir şeydir. Seyahat ve macera. Bir sürü macera. Size macerayı anlatayım; bu koldan vurulan bir kurşun. Veya bir bacak.
  
  
  Bu parayı her zaman hayal ediyorum. Yarım milyar dolar. Beş yüz milyon. Leonard Fox'un kasasından aldıkları para. Fidye için para. Ellili yıllarda beş yüz milyon dolar. Bunun kaç fatura olduğunu biliyor musun? On milyon. On milyon elli dolarlık banknotlar. Fatura başına altı inç. Beş milyon feet para. Bin milin biraz altında. Ve bundan alınacak ders şudur: Mutluluğu satın alamaz. En azından Fox için. Ona bir depozito bile satın alamaz. Her şeyden önce parayı iade ettikleri için. İkinci olarak yargıç, hukuki bir komediyle Fox'un kefalet bedelini bir milyar dolar olarak belirledi.
  
  
  Alıcı yoktu.
  
  
  Telefon çaldı. Balkonda yanımda yatıyordu. Ben saatime baktım. Öğlen. Kendime bir bardak Polonya votkası doldurdum. Telefonun çalmasına izin verdim.
  
  
  Aramaya devam etti.
  
  
  Ben kaldırdım.
  
  
  Şahin.
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  "Hoşuna gitti mi?"
  
  
  "Ah, evet efendim... İyi olup olmadığımı sormak için mi aradınız?"
  
  
  "Pek sayılmaz. Bacağın nasıl?"
  
  
  Duraklattım. "Yalan söyleyemem efendim. Birkaç gün sonra her şey düzelecek."
  
  
  “Bana yalan söyleyemeyeceğini duyduğuma sevindim. Bazı insanlar senin eleştirmenler listesinde olduğunu düşünüyor."
  
  
  “Bu söylentilerin nasıl başladığını hayal edemiyorum” dedim.
  
  
  "Ben de yapamam Carter. Ben de yapamam. O halde bir sonraki göreviniz hakkında konuşalım. Fox'un davasını dün bitirdin, o yüzden şimdi bir sonrakine hazır olmalısın."
  
  
  "Evet efendim" dedim. Nobel Ödülü'nü beklemiyordum ama hafta sonu... "Devam edin efendim" dedim.
  
  
  “Artık Kıbrıs’tasınız. Önümüzdeki iki hafta boyunca orada kalmanı istiyorum. Bu saatten sonra Kıbrıs'taki Kıbrıs ağaçlarının tam sayısına ilişkin tam bir rapor istiyorum.”
  
  
  "İki hafta mı dedin?"
  
  
  "Evet. İki hafta. Hızlı ve berbat bir sayıma ihtiyacım yok.
  
  
  Ona kesinlikle bana güvenebileceğini söyledim.
  
  
  Telefonu kapattım ve bir kaşık dolusu havyar daha aldım. Neredeydim? Ah evet. Kimin paraya ihtiyacı var?
  
  
  Kapıda anahtar sesi duydum. Bir havlu alıp yuvarlandım. Ve işte burada. Balkon kapısının eşiğinde duruyorum. Kocaman gözleriyle bana baktı ve yanıma koştu.
  
  
  Minderin üzerine çömelip bana baktı. "Seni öldüreceğim Nick Carter! Gerçekten seni öldüreceğimi düşünüyorum!"
  
  
  "Hey. Ne oldu? Beni gördüğüne sevinmedin mi?
  
  
  "Seni görmek güzel? Yarı yarıya korktum. Öleceğini sanıyordum. Gece yarısı beni uyandırdılar ve şöyle dediler: “Carter yaralı. Kıbrıs'a uçmanız gerekiyor."
  
  
  Elimi sarı ve pembe saçlarının arasında gezdirdim. "Merhaba Millie... merhaba."
  
  
  Bir an için güzel bir gülümsemeyle gülümsedi; sonra gözleri yeniden parladı.
  
  
  “Tamam,” dedim, “eğer bu kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaksa, kırıldım. Bandajın altına bak. Orada her şey zor. Peki ülkesinin savunma hattında yaralanan yaralı bir kahraman hakkında böyle mi düşünüyorsunuz? Veya başka bir şekilde ifade edeyim. Kıbrıs'ta iki haftalık bir tatil yapmanızı ayarlayan adam hakkında böyle mi düşünüyorsunuz? "
  
  
  "Tatil?" Dedi. "İki hafta?" Sonra yüzünü buruşturdu. "İlk fiyat neydi?"
  
  
  Onu yakına çektim. "Seni özledim Millie. Senin şımarık ağzını gerçekten özledim.
  
  
  Onu ne kadar özlediğimi ona bildirdim.
  
  
  "Bilirsin?" - dedi usulca. "Sanırım sana inanıyorum."
  
  
  Sonraki bir buçuk saat boyunca öpüştük.
  
  
  Sonunda arkasını döndü ve göğsüme yattı. Saçının bir tutamını dudaklarıma götürdüm, parfümlerini içime çektim ve bir şekilde tam bir daire çizdiğimizi düşünerek Akdeniz'e baktım.
  
  
  Millie denize bakmamı izledi. "Yine AX'i bırakmayı mı düşünüyorsun?"
  
  
  “Ah. Bunun benim kaderim olduğunu düşünüyorum."
  
  
  "Çok yazık. Eve gelmenin senin için iyi olacağını düşündüm."
  
  
  Onun tatlı sarı kafasının üstünü öptüm. "Tatlım, berbat bir sivil olurdum ama bahse girerim yılda en az bir kez ciddi şekilde yaralanmayı ayarlayabilirim. Buna ne dersin?
  
  
  Döndü ve kulağımı ısırdı.
  
  
  "Hımm," dedi. "Sözler sözler."
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Doktor Ölümü
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Doktor Ölümü
  
  
  Amerika Birleşik Devletleri gizli servisindeki insanlara adanmıştır
  
  
  
  
  İlk bölüm
  
  
  Taksi Rue Malouche'un girişinde aniden durdu. Şoför tıraşlı kafasını bana doğru çevirdi ve kan çanağı gözlerini kırpıştırdı. Çok fazla şef içiyordu.
  
  
  "Kötü sokak," diye homurdandı somurtarak. "Ben içeri girmeyeceğim. Girmek istiyorsan git."
  
  
  Kıkırdadım. Tanca'nın cesur Arap sakinleri bile, Medine'nin ortasındaki dar, dolambaçlı, kötü aydınlatılmış ve kötü kokulu bir sokak olan, Kasbah'ın Tanca versiyonu olan Rue Malouche'den kaçınıyordu. Ama daha kötüsünü de gördüm. Ve orada işim vardı. Şoföre parayı ödedim, beş dirhem bahşiş verdim ve yola çıktım. Arabayı vitese taktı ve ben bir sigara yakma fırsatı bulamadan yüz metre öteye gitti.
  
  
  "Sen Amerikalı mısın? İyi vakit geçirmek ister misin?
  
  
  Çocuklar birdenbire ortaya çıktılar ve yürürken beni takip ettiler. Yaşları sekiz ya da dokuzdan fazla değildi, kirli, yırtık pırtık jelabalar giymişlerdi ve Tanca, Kazablanka, Şam ve diğer bir düzine Arap şehrinde birdenbire ortaya çıkan diğer sıska çocuklara benziyorlardı.
  
  
  "Ne istersin? Erkekleri sever misin? Kızlar mı? Aynı anda iki kız mı? Gösteriyi izlemekten keyif alıyor musunuz? Kız ve eşek mi? Çok küçük çocuklardan hoşlanıyorsun. Ne istersin?"
  
  
  "Benim hoşuma giden şey," dedim kesin bir dille, "yalnız bırakılmak. Şimdi kaybol."
  
  
  “Şef ister misin? Esrar ister misin? Ne istiyorsun?" - ısrarla bağırdılar. İşaretsiz kaldırım taşı kapının önünde durup kapıyı dört kez tıklattığımda hâlâ peşimdeydiler. Kapının paneli açıldı, bıyıklı bir yüz dışarı baktı ve çocuklar koşarak uzaklaştı.
  
  
  "Eskimiş?" dedi ifadesiz yüz.
  
  
  "Carter," dedim kısaca. "Nick Carter. Bekliyorum".
  
  
  Panel anında uzaklaştı, kilitler tıklatıldı ve kapı açıldı. İlk başta sokaktan bile daha karanlık görünen alçak tavanlı geniş bir odaya girdim. Yanan esrarın keskin kokusu burun deliklerimi doldurdu. Arap müziğinin keskin çığlıkları kulaklarımı deldi. Odanın yanlarında, halıların üzerinde bağdaş kurarak duran ya da yastıklara yaslanan birkaç düzine karanlık figür duruyordu. Kimisi nane çayını yudumladı, kimisi nargileden esrar içti. Dikkatleri odanın ortasına odaklanmıştı ve nedenini anlayabiliyordum. Ortadaki, loş mor spot ışıklarının aydınlattığı dans pistinde bir kız dans ediyordu. Üzerinde yalnızca kısa bir sütyen, yarı saydam bir pantolon ve bir duvak vardı. Kıvrımlı bir vücudu, dolgun göğüsleri ve pürüzsüz kalçaları vardı. Hareketleri yavaş, ipeksi ve erotikti. Saf seks gibi kokuyordu.
  
  
  "Oturur musunuz, mösyö?" - bıyıklı olana sordu. Sesi hâlâ ifadesizdi ve konuşurken gözleri hareket etmiyor gibiydi. İsteksizce kızdan uzaklaştım ve kapının karşısındaki duvara dayalı bir yeri işaret ettim. Standart işletim prosedürü.
  
  
  "İşte" dedim. “Ve bana biraz nane çayı getir. Kaynamak."
  
  
  Alacakaranlıkta kayboldu. Duvara dayalı bir yastığa oturdum, gözlerim karanlığa tamamen alışıncaya kadar bekledim ve mekanı dikkatle inceledim. Buluşacağım kişinin iyi bir seçim olduğuna karar verdim. Oda yeterince karanlıktı ve müzik, biraz mahremiyete sahip olmamız için yeterince yüksekti. Bu adamı düşündüğüm kadar iyi tanısaydım ona ihtiyacımız olurdu. Ayrıca hemen fark ettiğim birkaç çıkıştan birine de ihtiyacımız olabilir. Başkalarının da olduğunu biliyordum ve nerede olduğunu bile tahmin edebiliyordum. Tangier'deki hiçbir kulüp, polisin veya daha az arzu edilen ziyaretçilerin ziyareti durumunda birkaç gizli çıkış olmadan uzun süre dayanamaz.
  
  
  Eğlenceye gelince, bu konuda da hiçbir şikayetim yoktu. Sert kil duvara yaslandım ve kıza baktım. Saçları simsiyahtı ve beline kadar uzanıyordu. Yavaş yavaş, midesindeki ritmin ısrarcı ritmi eşliğinde karanlık ışıkta sallanıyordu. Sanki vücudunun istediği, ihtiyaç duyduğu veya yaptığı şey üzerinde hiçbir kontrolü yokmuş gibi başı önce geriye, sonra öne düştü. Kömür karası saçları önce bir göğsüne, sonra diğerine değiyordu. Terden ıslak bir şekilde parıldayan karın kaslarını örttüler ve sonra ortaya çıkardılar. Olgun kalçaları boyunca dans ediyorlardı, tıpkı bir adamın elleri onu yavaş yavaş erotik bir ateşe sürüklermiş gibi. Elleri havaya kalktı ve muhteşem göğüslerini, sanki onları tüm erkekler tuvaletine sunuyormuşçasına ileri doğru itti.
  
  
  "Nick. Nick Carter'dı."
  
  
  Yukarı baktım. İlk başta yanımda duran kot pantolonlu koyu tenli figürü tanıyamadım. Sonra derin gözleri ve jilet gibi keskin bir çeneyi gördüm. Birlikte oldukları şüphe götürmezdi. Remy St-Pierre, CIA'mızın Fransız eşdeğeri olan Bureau Deuxieme'nin beş kıdemli üyesinden biri. Ve arkadaş. Bir an gözlerimiz buluştu, sonra ikimiz de gülümsedik. Yanındaki yastığa oturdu
  
  
  
  
  
  "Sadece bir sorum var." dedim kısık bir sesle. “Terziniz kim? Söyle bana ki bundan kaçınayım."
  
  
  Gergin yüzde bir gülümseme daha parladı.
  
  
  "Her zaman akıllı ol dostum," diye cevapladı aynı sessizce. "Seni son gördüğümden bu yana çok yıl geçti ama nihayet tekrar buluştuğumuz zaman bunun dokunaklılığını hemen anlıyorsun."
  
  
  Bu doğru. Uzun zaman önceydi. Aslına bakılırsa, patronum ve AX operasyonları başkanı David Hawk'ın beni Bureau Deuxieme'nin Başkan de Gaulle suikastını önlemesine yardım etmem için görevlendirmesinden bu yana Remy'yi görmemiştim. Kendi adıma söylemem gerekirse, kötü bir iş yapmadım. Suikastçı olabilecek iki kişi ortadan kaldırıldı, Başkan de Gaulle birkaç yıl sonra kendi yatağında doğal ve barışçıl bir ölümle öldü ve Remy ile ben karşılıklı saygıyla ayrıldık.
  
  
  "Başka nasıl eğlenebilirim, Remy?" - dedim sigarayı çıkarıp ona ikram ederek.
  
  
  Güçlü çene acımasızca kasıldı.
  
  
  "Sanırım, dostum, tanıdığım en etkili ve ölümcül casus olan seni bile eğlendirecek bir şeyim var. Ne yazık ki bu beni hiç eğlendirmiyor."
  
  
  Sigarayı aldı, ağzına koymadan önce altın ucuna baktı ve başını hafifçe salladı.
  
  
  "Görüyorum ki hâlâ özel yapım monogramlı sigaralar var. Tek gerçek zevkiniz."
  
  
  Dansçıya bakarak önce onun sigarasını, sonra kendi sigaramı yaktım.
  
  
  "Ah, birkaç kişiyle daha karşılaştım. Kesinlikle görev başındaydım elbette. Ama sen bu yüksek öncelikli acil çağrıyı Hawk aracılığıyla göndermedin -ve buna, küçük güzel bir tatili yarıda kesmeyi de ekleyebilirim- sigaralarım hakkında konuşmak için göndermedin. Mon ami." Sanırım beni buraya, bu kızın odadaki tüm erkeklerle aynı anda sevişmeye çalışmasını izlemeye bile davet etmedin. Ben de umursamıyordum."
  
  
  Fransız başını salladı.
  
  
  "Tanışmamızın daha hoş olmadığı için üzgünüm ama..."
  
  
  Garson, dumanı tüten iki bardak nane çayıyla yaklaştı ve Remy, djellabasının başlığıyla yüzünü kapattı. Yüz hatları neredeyse gölgelerin arasında kayboluyordu. Dans pistinde sert müziğin temposu biraz arttı. Kızın hareketleri daha ağır ve daha ısrarcı hale geldi. Faslı garsonların yaptığı gibi garsonun kayıt dışı kalmasını bekledim, sonra sessizce konuştum.
  
  
  "Tamam Remy." dedim. "Bunu yapalım."
  
  
  Remy sigarasından bir nefes çekti.
  
  
  “Gördüğünüz gibi,” diye başladı yavaşça, “Cildimi boyadım ve Fas kıyafetleri giydim. Bu göründüğü kadar aptalca bir maskeli balo değil. Güvenli olduğunu düşündüğüm bu yerde bile düşmanlarımız etrafımızda olabilir. . Ve bilmiyoruz, kim olduklarından emin değiliz. Bu durumun en korkutucu tarafı da bu. Kim olduklarını bilmiyoruz ve amaçlarını bilmiyoruz. Sadece tahmin edebiliriz."
  
  
  Bir ara verdi. Ceketimden gümüş bir şişe çıkardım ve her iki bardağımıza da gizlice 151 derecelik Barbados romu döktüm. Müslümanlar içki içmez, içmemeliler de, onların inancına geçmeyi de düşünmedim. Remy minnetle başını salladı, çayından bir yudum aldı ve devam etti.
  
  
  "Doğrudan konuya gireceğim" dedi. "Birisi ortadan kayboldu. Yalnızca Fransa'nın değil, tüm Avrupa'nın, İngiltere'nin ve ABD'nin güvenliği açısından hayati öneme sahip biri. Kısacası Batı dünyasının ilgisini çeken biri."
  
  
  "Bilim adamı." Bu bir soru değil, bir açıklamaydı. Bir bilim adamının aniden ortadan kaybolması, hangi ülkede olursa olsun, bir düzine bürokratın firar etmesinden daha fazla paniğe neden oldu.
  
  
  Remy başını salladı.
  
  
  "Fernand Duroch'u hiç duydun mu?"
  
  
  Sigaramdan derin bir nefes çektim ve AX'in Fransız bilim liderleri hakkındaki biyo-dosyalarını zihnimde inceledim. On beş metre ötede bir dansçı dikkatimi dağıtmak için elinden geleni yapıyordu. Müzik giderek ivme kazanıyordu. Midemde bir kaşıntı hissettim. Kız titriyordu, karın kasları müziğin ritmiyle kasılıyor, kalçaları titriyordu.
  
  
  "Dr. Fernand Duroch, Legion of Honor'un doktora üyesi. 1914'te Alsace'de doğdu. 1934'te Paris'teki École Polytechnique'ten birincilikle mezun oldu. Alman işgalinden önce Fransız Donanması için denizaltı tahrik sistemleri üzerine araştırma. Kurtuluştan önce Fransızlar de Gaulle'ün yönetimi altında. Savaş sonrası çalışmalar: Fransız Donanması'nda nükleer denizaltıların geliştirilmesinde büyük ilerlemeler - Savaş sırasında Fransız Donanması'nın gizli bir projesi olan RENARD'ın direktörü. Patlayıcı maddelerle ilgili tecrübesi nedeniyle "Doktor Ölüm" kod adıyla biliniyordu. Duroch'un nazik doğası nedeniyle bu isim hâlâ şaka olarak kullanılıyor."
  
  
  Remy tekrar başını salladı. Artık gözleri de kıza odaklanmıştı. Titreyen göğüsleri dumanlı ışıkta ıslak bir şekilde parlıyordu. Dans ederken gözleri kapalıydı.
  
  
  "Sen üzerine düşeni yaptın
  
  
  
  
  Ev ödevi. AX bilgileri iyi toplar. Belki de RENARD'ın Güvenlik Direktörü olarak benim için fazla iyi. Ancak bahsettiğimiz kişi bu."
  
  
  "Ve dosyasındaki anahtar kelime elbette 'nükleer'" dedim.
  
  
  "Belki".
  
  
  Bir kaşımı kaldırdım.
  
  
  "Belki?"
  
  
  “Başka anahtar kelimeler de var. Örneğin, “bilgisayarlaştırma” ve “su altı tahrik sistemleri”. Hangisi doğru, bilmiyoruz."
  
  
  "Belki de hepsi?" Diye sordum.
  
  
  "Yine, belki." Remy hafifçe kıpırdandı. Ben de. Odayı hafif bir tedirginlik kapladı; gittikçe büyüyen ve neredeyse elle tutulur bir gerilim. Ortadaki kızdan gelen saf cinsel gerilimdi. Artık perdesi indirilmişti. Sadece külotun ve sutyenin ince şeffaf kumaşı iri göğüslerini sulu meme uçları ve sulu kalçalarla kaplıyordu. Bu malzeme sayesinde odadaki her erkek onun cinsiyetinin siyah üçgenini görebiliyordu. Onu hipnotik bir şekilde hareket ettirdi, elleriyle işaret etti, davet etti, ilgi için yalvardı.
  
  
  Remy boğazını temizledi ve rom çayından bir yudum daha aldı.
  
  
  "En baştan başlayayım" dedi. “Yaklaşık üç ay önce Dr. Duroch, yıllık üç haftalık tatili için Cassis'teki RENARD genel merkezinden ayrıldı. Meslektaşlarının ifadesine göre morali yüksekti. Proje başarıyla tamamlanmaya hızla yaklaşıyordu ve aslında açıklığa kavuşturulması gereken yalnızca birkaç ayrıntı kaldı. Duroch, Politeknik Üniversitesi'nde yaşayan eski bir arkadaşıyla tekne tatili yapmayı planladığı İsviçre'deki Lucerne Gölü'ne gidiyordu. Çantalarını topladı ve 20 Kasım sabahı kızına veda öpücüğü verdi..."
  
  
  "Onun kızı?"
  
  
  “Duroche bir dul. Yirmi üç yaşındaki kızı Michelle onunla birlikte yaşıyor ve RENARD'da kütüphaneci olarak çalışıyor. Ama bu konuya daha sonra döneceğim. Söylediğim gibi Duroch, Marsilya havaalanında kızına veda öpücüğü verdi. , Lucerne'ye uçan Milano uçağına bindi. Maalesef… "
  
  
  "Hiç gelmedi," diye tamamladım onun yerine.
  
  
  Remy başını salladı. Dansçıyı görüş alanından uzak tutmak için hafifçe döndü. Nedenini anlayabiliyordum. Konsantrasyona yardımcı olmadı. Salonun ortasından ayrılmıştı ve şimdi seyircilerin arasında kıvranıyor, şehvetli bir şekilde göğüslerine ve kalçalarına istekli bir adama, sonra diğerine dokunuyordu.
  
  
  Remy, "Uçağa bindi" diye devam etti. "Bunu biliyoruz. Kızı bunu gördü. Ancak Lucerne'de gümrük ve göçmenlik işlemlerinden geçmedi. Aslında Milano'dan Lucerne'ye giden uçakta yer almıyor."
  
  
  “Yani kaçırma, eğer bir kaçırma ise, Milano'da gerçekleşti. Veya Marsilya'dan gelen uçağa binerken," dedim düşünceli bir tavırla.
  
  
  "Öyle görünüyor" dedi Remy. Zaten iki gün sonra kızı ondan bir mektup aldı. Hem Matmazel Duroch hem de en iyi el yazısı uzmanlarımız bunun gerçekten de Duroch tarafından yazıldığı konusunda hemfikir. ani bir yalnızlık ihtiyacı duydu ve "her şeyi yeniden düşünmek" için kendiliğinden bir yere kendini izole etmeye karar verdi.
  
  
  "Damga vurmak?" - Dansçıya bakmamak için kendimi zorlayarak sordum. Yaklaşıyordu. Artık boğazından alçak inlemeler kaçıyordu; gövde hareketleri çılgına dönmüştü.
  
  
  “Mektubun üzerindeki damga Roma'ydı. Ama bu elbette hiçbir şey ifade etmiyor."
  
  
  “Hiçten az. Onu kaçıran kişi onu bir mektup yazmaya ve sonra da bunu herhangi bir yerden postalamaya zorlamış olabilir." Rom ve çayı hafif bir yudumda bitirdim. "Eğer kaçırıldıysa."
  
  
  "Kesinlikle. Elbette, parlak vatanseverlik geçmişine rağmen Duroch'un firar etme olasılığını kabul etmeliyiz. Mektuplarının sözlerini ve tonunu gerçek anlamda ele alırsak, bu büyük olasılıkla olur."
  
  
  "Birden fazla mektup var mıydı?"
  
  
  “Ortadan kaybolmasından üç hafta sonra Michelle Duroch başka bir mektup aldı. Yine el yazısıyla yazılan bu belgede Durocher, RENARD'da yaptığı işin doğası hakkında giderek daha fazla endişelenmeye başladığını ve buna devam etmek isteyip istemediğini "düşünmek" için bir altı ay daha yalnız kalmaya karar verdiğini belirtti. Ancak o zaman kızı gerçekten paniğe kapıldı - mektupta nerede olduğunu belirtmedi ve onunla tekrar ne zaman iletişim kuracağını belirtmedi - ve bunun hem bir RENARD çalışanı hem de kızı olarak görevi olduğuna karar verdi. yetkililerle iletişime geçmek için. Hemen davaya dahil edildim, ancak o zamandan bu yana araştırmalarımızdan neredeyse hiçbir değer çıkmadı."
  
  
  "Ruslar mı? Çinliler mi?" Kız bize yakındı. Işıldayan vücudunun parfümünün ve misk kokusunu alabiliyordum. Geniş göğüslerinin arasında boncuk boncuk terler gördüm. Erkekler ona dokunmak, onu yakalamak için uzandılar.
  
  
  
  
  
  Remy, "Bütün ajanlarımız bu konuda olumsuz" dedi. "Görüyorsun ya dostum, gerçekten boş bir duvarla karşı karşıyayız. Kiminle olduğunu, kendi isteğiyle olup olmadığını ve en önemlisi nerede olduğunu bilmiyoruz. Fernand Duroch'un kafasındaki bilgiyle RENARD projesinin dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi biri tarafından sadece birkaç milyon dolara kopyalanabileceğini biliyoruz."
  
  
  "Ne kadar ölümcül?"
  
  
  "Ölümcül," dedi Remy sertçe. "Hidrojen bombası ya da bakteriyolojik savaş değil, yanlış ellerde ölümcül bir tehlike."
  
  
  Kız artık o kadar yakınımdaydı ki sıcak nefesini yüzümde hissedebiliyordum. İnlemeleri gırtlaktan gelen, zorlu bir hal aldı, leğen kemiği çılgınca ileri geri hareket ediyordu, elleri sanki etinde kendinden geçmiş bir ıstırap üreten görünmez bir sevgiliye doğru uzanıyordu; sonra kalçaları onu karşılamak için açıldı. Diğer adamlar ona uzandı, gözleri açlıktan parlıyordu. Onlardan kaçtı ve kendi iç sarsıntılarına olan odağını asla kaybetmedi.
  
  
  "Kızından ne haber? Gerçekten Duroch'un 'her şeyi yeniden düşünmek' için kendi başına gittiğini mi düşünüyor?"
  
  
  Remy, "Kızınızla kendiniz konuşun" dedi. "O saklanıyor ve ben seni ona götüreceğim. Seni buraya, Tanca'ya gelmeni istememin sebeplerinden biri de bu dostum. Diğer sebep ve seni ve AX'i bu işe dahil etmemin sebebi de şüphelerim. .. Söylediğiniz gibi bir önsezi ama RENARD projesine sızmak, bunun ne olduğunu ve nasıl kullanılabileceğini öğrenmek ve ardından Dr. Duroch'u kaçırmak veya onu ayrılmaya ikna etmek için en iyi konum kimdi? .
  
  
  Yakına eğilip Remy'nin sözlerini duymaya çalıştım. Karşımızdaki kız, ağzını sessiz bir coşku çığlığıyla açarak, vücudunu son spazma doğru eğmeye başladığında müzik keskin bir çığlık attı. Göz ucuyla iki adamın odanın içinde kararlı bir şekilde hareket ettiğini görebiliyordum. Fedailer mi? İzleyenleri kontrol altında tutmak ve olayın toplu tecavüz sahnesine dönüşmesini engellemek için mi? Onlara dikkatlice baktım.
  
  
  “...Yine eski dostlar - ajan raporu - volkan...” Remy'nin konuşmalarından parçalar duydum. İki adamın yaklaşmasını izlerken uzanıp elini tuttum. Birkaç santim ötede kızın vücudu titredi ve sonunda ürperdi.
  
  
  “Remy,” dedim, “göz kulak ol...”
  
  
  Arkasını dönmeye başladı. Bu noktada her iki adam da jellabaslarını çöpe attı.
  
  
  "Remy!" Çığlık attım. "Aşağı!"
  
  
  Çok geçti. Alçak tavanlı odada Sten makineli tüfeklerinden sağır edici bir atış sesi duyuluyor. Remy'nin vücudu sanki omurgasına dev bir çekiçle çarpılmış gibi öne doğru savruldu. Sırtında sanki oraya dövme yapılmış gibi bir dizi kanlı delik belirdi. Kafası patladı. Kafatası kırmızı kan, gri beyin ve beyaz kemik parçalarının patlamasıyla yarıldı. Yüzüm onun kanıyla ıslanmıştı, ellerim ve gömleğim sıçramıştı.
  
  
  Artık Remy için yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Ve onun yasını tutacak zamanım yoktu. İlk kurşun isabet ettikten bir saniye sonra düştüm ve yuvarlanmaya başladım. 9mm Luger'ım ve sürekli yoldaşım Wilhelmina zaten elimdeydi. Yüz üstü yatarak bir tuğla sütunun arkasına tırmandım ve ateşe karşılık verdim. İlk kurşunum hedefi vurdu. İki adamdan birinin hafif makineli tüfeğini düşürüp başını geriye doğru eğdiğini, boynunu tutarak çığlık attığını gördüm. Kan, şah damarından sanki yüksek basınçlı bir hortumdan fışkırıyormuşçasına fışkırıyordu. Hala kendine tutunarak düştü. O, kendi ölümünü izleyen ölü bir adamdı. Ama diğer adam hâlâ hayattaydı. İkinci kurşunum yüzünü yaraladığında bile yere düşüp hayatta olan arkadaşının cesedini önüne itti. Bunu kalkan olarak kullanarak ateş etmeye devam etti. Mermiler yüzümden birkaç santim ötedeki kil zemindeki tozu ve kıymıkları fırlattı. Tetikçinin kafatasının görebildiğim birkaç santimlik kısmını vurmaya çalışırken zaman ya da cephane kaybetmedim. Wilhelmina'nın yüzünü açtım ve odadaki tek ışık kaynağı olan üç loş ampule baktım. İlk seferde kaçırdım, küfrettim, sonra da ampulleri kırdım. Oda derin bir karanlığa gömüldü.
  
  
  "Yardım! Lütfen! Bana yardım et!"
  
  
  Çığlıklar, haykırışlar ve silah seslerinden oluşan sağır edici kaosun içinde yanımda bir kadın sesi çınladı. Başımı çevirdim. Bir dansçıydı. Benden birkaç metre uzaktaydı, orada olmayan bir sığınak bulmak için çaresizce yere tutunuyordu, yüzü dehşetle buruşmuştu. Bu karışıklıkta sutyeni yırtılmıştı ve çıplak göğüsleri parlak kan lekeleriyle kaplanmıştı. Remy Saint-Pierre'in kanı. Uzanıp onu uzun, kalın siyah saçlarından sertçe yakaladım ve direğin arkasına çektim.
  
  
  "Aşağıya inme." diye homurdandım. "Hareket etmeyin".
  
  
  "Bana sarıldı. Tabancayla elimdeki vücudunun yumuşak kıvrımlarını hissettim. Atıcının silahının parıltılarına odaklanarak bir dakika ateş tuttum. Şimdi tüm odayı ateşledi ve bir ateş hattı oluşturdu. Eğer sığınağım olmasaydı beni yutardı.
  
  
  
  Oda cehenneme, cesetlerle dolu kabus gibi bir ölüm çukuruna dönüştü; burada hâlâ yaşayanlar çığlık atıyor, ölmekte olanların kıvranan bedenlerini ayaklar altına alıyordu, kan birikintilerinde kayıyordu, kırık ve parçalanmış etlere takılıp kurşun gibi düşüyordu. onların sırtına veya yüzüne acımasızca vurun. Birkaç metre ötede bir adam ellerini karnına götürerek sürekli çığlık atıyordu. Kurşunlarla midesi yarılmış, bağırsakları yere dökülmüştü.
  
  
  "Lütfen!" yanımdaki kız sızlandı. "Lütfen! Bizi buradan çıkarın!”
  
  
  "Yakında" diye çıkıştım. Bu haydutu yakalayıp canlı ele geçirme şansım olsaydı bunu istiyordum. Elimi direğe koydum, dikkatlice nişan aldım ve ateş ettim. Hala orada olduğumu ona bildirmek için. Beni rastgele yakalayıp karanlıkta beni aramaya zorlamak umuduyla üst üste ateş etme taktiklerini bırakmasını sağlayabilseydim, kalem inceliğindeki stilettom Hugo'nun güderi koluna rahatça yerleştiğini hissedebiliyordum.
  
  
  "Dinlemek!" - yanımdaki kız aniden dedi.
  
  
  Onu görmezden geldim ve bir atış daha yaptım. Çekimler bir süreliğine durdu, ardından devam etti. Haydut yeniden yüklendi. Ve hala rastgele ateş ediyordu.
  
  
  "Dinlemek!" - dedi kız daha ısrarla tekrar elimi çekerek.
  
  
  Başımı çevirdim. Uzaklarda bir yerde, Sten'in tabancasının keskin vuruşu nedeniyle bir polis arabasının karakteristik tiz çığlığını duydum.
  
  
  "Polis!" dedi kız. "Artık gitmeliyiz! Gitmeliyiz!"
  
  
  Atıcı da sesi duymuş olmalı. Tuğlalar sütun boyunca parçalanırken ve yattığımız yere yakın yerden rahatsız edici bir şekilde kil yükselirken son silah sesi duyuldu ve ardından sessizlik oluştu. Bu çığlıklar, inlemeler ve sarsıntılar topluluğuna sessizlik diyebilirseniz. Kızın elini tuttum ve onu ve kendimi ayağa kalkmaya zorladım. Barınakta oyalanmanın bir anlamı yoktu. Haydut çoktan gitti.
  
  
  “Arka çıkış,” dedim kıza. “Hiçbir sokağa çıkmayan. Hızlı!"
  
  
  "Orada" dedi hemen. "Duvarın arkasında bir duvar halısı var."
  
  
  Karanlıkta neyi işaret ettiğini göremedim ama sözüne güvendim. Elini çekerek, ölü ve ölmekte olan insan bedenlerinin çalılıkları arasından duvar boyunca el yordamıyla yolumu buldum. Elleri bacaklarımı, belimi sıktı. Etrafımdaki çığlıkları görmezden gelerek onları kenara ittim. Florence Nightingale oynayacak zamanım olmadı. Fas polisi tarafından sorgulanacak zamanım olmadı.
  
  
  Arkamdaki kızın, "Gilim altında" diye fısıldadığını duydum, "tahta bir çivi var. Onu çekmelisin. Kesinlikle".
  
  
  Ellerim bir Fas halısının kaba yününü buldu. Onu yırttım ve altında bir çivi aradım. Ellerim kan olduğunu bildiğim şey yüzünden ıslak ve kaygandı. Polis arabasının çığlığı artık daha yakından geliyordu. Aniden durdu.
  
  
  "Acele etmek!" kız yalvardı. "Dışarıdalar!"
  
  
  Kabaca şekillendirilmiş bir çivi buldum ve çektim; sanki aklımın uzak bir yerinde, masum gözlemciye kızın polisten kaçamayacak kadar endişeli göründüğünü fark etmişim gibi.
  
  
  "Acele etmek!" o yalvardı. "Lütfen!"
  
  
  Daha sert çektim. Aniden Ti kil duvarın bir parçasının çöktüğünü hissetti. Geriye doğru sallanarak serin gece havasının odanın ölümcül kokusuna girmesine izin verdi. Kızı açıklığa ittim ve onu takip ettim. Arkamdan birinin eli çaresizce omzumu yakaladı ve bir vücut önümdeki delikten içeri girmeye çalıştı. Sağ elim havaya kalktı ve yarı öldürücü bir karate vuruşuyla aşağıya indi. Acı verici bir homurtu duydum ve vücut düştü. Tek ayağımla onu deliğin dışına ittim ve duvarın bir bölümünü arkamdaki yerine iterek deliğin içinden geçtim. Duraklattım. Nerede olursak olalım, her yer zifiri karanlıktı.
  
  
  Yanımdaki kızın "Bu taraftan" diye fısıldadığını duydum. Eli uzanıp benimkini buldu. - Sağında. Dikkat olmak. ".
  
  
  Elinin beni merdivenlerden aşağı ve dar bir tünelden geçirmesine izin verdim. Başımı aşağıda tutmam gerekiyordu. Gece havası toz, çürüme ve küf kokuyordu.
  
  
  Kız karanlıkta bana, "Bu çıkış nadiren kullanılır," diye fısıldadı. "Bunu sadece sahibi ve birkaç arkadaşı biliyor."
  
  
  "Sten silahlı iki adam gibi mi?" Teklif ettim.
  
  
  “Silahlı insanlar arkadaş değildi. Ama... şimdi emeklememiz gerekiyor. Dikkat olmak. Delik küçük."
  
  
  Kendimi yüz üstü yatarken, ancak bedenime yetecek büyüklükte bir geçitte mücadele ederken buldum. Nemliydi ve kokuyordu. Kanalizasyon sisteminin eski, kullanılmayan bir bölümünden faydalandığımızı fark etmem fazla düşünmemi gerektirmedi. Ancak beş gergin dakikanın ardından temiz hava akışı arttı.
  
  
  
  Önümdeki kız aniden durdu.
  
  
  "İşte" dedi. "Şimdi yukarı doğru itmelisin. Çıtayı yükseltin."
  
  
  Uzandım ve paslı demir çubukları hissettim. Kendimi dizlerimden tutarak ayağa kalktım. Gıcırdadı, sonra santim santim yükseldi. Delik yeterince büyüyünce kıza geçmesini işaret ettim. Onun peşinden gittim. Izgara boğuk bir çınlamayla yerine geri döndü. Etrafıma baktım: Dışarıdaki ay ışığının loş bir şekilde aydınlattığı büyük bir ahır, arabaların gölgeleri.
  
  
  "Neredeyiz?"
  
  
  Kız, "Kulüpten birkaç blok ötede" dedi. Ağır nefes alıyordu. “Limanın terk edilmiş garajı. Burada güvendeyiz. Lütfen biraz dinlenmeme izin verin."
  
  
  Ben de biraz ara verebilirim. Ama aklımda daha önemli şeyler vardı.
  
  
  "Tamam" dedim. "Sen dinleniyorsun. Rahatlarken birkaç soruyu yanıtladığınızı varsayalım. Öncelikle bu silahlı adamların sahibinin arkadaşı olmadığından neden bu kadar eminsiniz? polis geldiği için mi? "
  
  
  Bir süre nefesini toparlamak için çabalamaya devam etti. Bekliyordum.
  
  
  Sonunda sesi hâlâ çatlayarak, "İlk sorunuzun cevabı," dedi, "silahlı kişilerin Remy St. Pierre'i öldürdüğü. St. Pierre, mülk sahiplerinin dostuydu ve bu nedenle silahlı kişiler, mülk sahiplerinin dostu olamazdı."
  
  
  Omzunu tuttum.
  
  
  "Remy St. Pierre hakkında ne biliyorsun?"
  
  
  "Lütfen!" - diye bağırdı, etrafında dönerek. "Beni incittin!"
  
  
  "Bana cevap ver! Remy St-Pierre hakkında ne biliyorsun?
  
  
  "Ben... Bay Carter, bildiğinizi sanıyordum."
  
  
  "Biliyorum?" Omzunu tutan elimi gevşettim. "Biliyorum ki?"
  
  
  "Ben... ben Michel Duroch'um."
  
  
  
  İkinci bölüm
  
  
  Hala omzunu tutarak ona baktım. Bana dikkatle baktı.
  
  
  - Yani Saint-Pierre sana söylemedi mi?
  
  
  "Saint-Pierre'in bana söyleyecek vakti olmadı" dedim. "Tam hikaye ilginçleşmeye başladığında kafası uçtu."
  
  
  Ürperdi ve arkasını döndü.
  
  
  "Gördüm" diye fısıldadı. “Yüzümden birkaç santim uzakta oldu. Berbattı. Hayatımın geri kalanı boyunca kabuslar göreceğim. Ve o çok nazikti, çok rahatlatıcıydı. Babam ortadan kaybolduktan sonra..."
  
  
  "Keşke baban olsaydı" dedim. "Eğer Michel Duroch'san."
  
  
  "Ah, anlıyorum," dedi hızla. “Ünlü bir bilim adamı olan Fernand Duroch'un kızının, Fas'taki bir esrar kulübünde dance du ventre gösterisi yaptığını hayal etmek sizin için zor. Ancak…"
  
  
  "Hayır, hiç de değil" dedim. “Aslında Remy St-Pierre'in ayarlayacağı şey de tam olarak bu. Seni saklayacak en iyi yer neresi? Ama bu bana senin Michel Duroch olduğunu kanıtlamıyor."
  
  
  "Peki senin, St. Pierre'in bana dört kıtadaki en parlak ve ölümcül casus olarak tanımladığı Nick Carter olduğunu bana kanıtlayan nedir?" diye sordu, sesi daha da sertleşti.
  
  
  Ona düşünceli bir şekilde baktım.
  
  
  "Kanıtlayabilirim" dedim. "Hangi kanıta ihtiyacın var?"
  
  
  "Très bien" dedi. "Kimlik belirleme yöntemlerinizi bilip bilmediğimi bilmek istiyorsunuz. Çok güzel. Bana sağ dirseğinin içini göster."
  
  
  Ceketimin ve gömleğimin kollarını geriye doğru çektim. Dirseğimin iç kısmındaki AXE kimliğini okumak için öne doğru eğildi, sonra başını kaldırıp başını salladı.
  
  
  "Kod adınızı da biliyorum: N3 ve unvanınız: Killmaster" dedi. "St. Pierre ayrıca bana Bay Carter, çalıştığınız bu AX'in Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin istihbarat sistemindeki en gizli teşkilat olduğunu ve yaptığı işin CIA için bile çok zor ve çok kirli olduğunu da açıkladı."
  
  
  "Çok güzel" dedim kollarımı sıvayarak. "Hakkımda her şeyi biliyorsun. Ve senin hakkında bildiklerim..."
  
  
  "Ben sadece Fernand Duroch'un kızı değilim," dedi hemen, "aynı zamanda RENARD projesinin kütüphanecisiyim. Bu tür işlerin gerektirdiği 2. Sınıf güvenlik yetkim var. RENARD genel merkezini ararsanız, size beni kesin olarak tanımlamanın bir yolunu verecekler: yanıtlarını yalnızca ben ve RENARD'ın bildiği üç kişisel soru."
  
  
  "Peki ya annen?" - Diye sordum. "Bu soruların bazılarının yanıtlarını bilmiyor mu?"
  
  
  "Hiç şüphesiz," diye cevapladı kız soğuk bir tavırla. "Tabi sizin de bildiğiniz gibi on altı yıl önce ölmediyse."
  
  
  Hafifçe kıkırdadım.
  
  
  "Siz çok şüpheli bir adamsınız Bay Carter" dedi. "Ama şunu anlamalısın ki, kendimi dövmelerle süslemek dışında, ki bu hiç hoşuma gitmiyor, takım elbisemin içinde kimliğimi saklayacak çok az yer vardı..."
  
  
  Nefesi kesildi
  
  
  
  
  aniden iki elini çıplak göğüslerinin üzerine attı.
  
  
  “Mon Dieu! Tamamen unuttum..."
  
  
  Tekrar kıkırdadım.
  
  
  "Bilmiyordum" dedim. Ceketimi çıkarıp ona verdim. “Buradan çıkmamız lazım ve bu haliyle sokakta yeterince dikkat çekeceksin. İsyan başlatmak istemem."
  
  
  Kirli pencerelerden süzülen loş ay ışığında bile ceketini giyerken kızardığını görebiliyordum.
  
  
  "Ama nereye gidebiliriz?" diye sordu. “Remy'nin sahipleri olan arkadaşlarıyla birlikte benim için ayarladığı kulübün üst katındaki küçük bir odada uyudum. O korkmuştu..."
  
  
  “...Ya baban kaçırıldıysa ve onu kaçıranlarla işbirliği yapmamışsa, listedeki bir sonraki sen olabilirsin. Babanın işbirliğinin rehinesi." Onun için bitirdim.
  
  
  Başını salladı. "Kesinlikle. Ama artık kulübe geri dönemeyiz. Polis orada olacak ve kaçan tetikçi yeniden ortaya çıkabilir.”
  
  
  Elimi omzuna koydum ve onu kapıya yönlendirdim.
  
  
  "Kulübün yakınına gitmiyoruz," diye güvence verdim ona. "Ben bir arkadaşım var. Adı Ahmed ve bir barı var. Ona birkaç iyilik yaptım." Onu bir Fransız hapishanesinde ömür boyu hapis cezasından nasıl kurtardığımı ekleyebilirdim ama yapmadım. "Şimdi o da bana bazı iyilikler yapacak."
  
  
  "Yani gerçekten benim Michel Duroch olduğuma inanıyor musun?" diye sordu. Sesi yalvarıyordu.
  
  
  "Değilse," dedim, şu an giydiğimden çok daha iyileştirilmiş olan ceketimin yakalarının arasındaki manzaraya bakarken, "sen ilginç bir alternatifsin."
  
  
  Kapıyı açtığımda bana gülümsedi ve içeri girdik.
  
  
  "Daha iyi hissediyorum" dedi. "Korkmuştum…"
  
  
  Tekrar nefesi kesildi. Daha çok boğuk bir çığlıktı bu.
  
  
  "Yüzün... yüzün..."
  
  
  Ağzım kasıldı. Parlak ay ışığında, Remy St. Pierre'in kanıyla kaplı yüzümün, ellerimin ve gömleğimin nasıl görüneceğini hayal edebiliyordum. Pantolonumun cebinden temiz bir mendil çıkardım, şişedeki romla ıslattım ve elimden geleni yaptım. Bitirdiğimde yüzündeki kontrollü korku ifadesinden hala kabustan çıkmış bir şeye benzediğimi anlayabiliyordum.
  
  
  "Hadi" dedim elini tutarak. "İkimizin de sıcak bir duşa ihtiyacı var ama bu bekleyebilir. Birkaç saat içinde burada bir polis ordusu olacak."
  
  
  Onu limandan, kulüpten uzaklaştırdım. Tam olarak nerede olduğumu anlamam birkaç blok sürdü. Daha sonra Girana Caddesi'ni buldum ve sağa, Ahmed'in barına giden uzun, dolambaçlı sokağa saptım. Tanca'daki diğer sokaklar gibi idrar, ıslak kil ve yarı çürümüş sebze kokuyordu. Her iki yanımızda uzanan çürümüş kerpiç evler karanlık ve sessizdi. Geç olmuştu. Sadece birkaç kişi yanımızdan geçti, ama geçenler kısa bir bakış attılar ve başlarını çevirerek sessizce kaçtılar. Rahatsız edici bir tabloyla karşılaşmış olmalıyız: sadece yarı saydam bir pantolon ve bir erkek ceketi giymiş, güzel ve düzgün vücutlu, uzun saçlı bir kız, yanında cildi insan kanıyla lekelenmiş kasvetli bir adam. Yoldan geçenler içgüdüsel olarak bizden kaçınıyordu; bela kokuyorduk.
  
  
  Ahmed'in barı da aynısını yaptı.
  
  
  Marrakesh Lounge, Medine'nin en lüks, pahalı ve gösterişli barıydı. Zengin ve bilgili Faslı bir iş adamının yanı sıra ne esrar ne de uydurma bir turist tuzağı isteyen bilgili bir turistin de ilgisini çekti. Ahmed uzun zamandır onu satın almak için para biriktiriyordu ve şimdi parayı çok dikkatli kullanıyordu. Elbette hukukun diğer tarafındaki bazı güçlü unsurlara ödediği gibi polise de koruma parası ödedi. Ancak aynı zamanda barın uyuşturucu satıcıları, bağımlılar, kaçakçılar ve suçlular için bir sığınak haline gelmemesini sağlayarak kanunla sorun yaşamanın da önüne geçti. Konumunu güvence altına almanın bir parçası da kurulumuydu: bar avlunun en ucundaydı. Avluda betona yerleştirilmiş kırık camlarla kaplı yüksek bir duvar ve ağır bir ahşap kapı vardı. Kapıda zil ve dahili telefon vardı. Müşteriler içeri giriyor, isimlerini veriyor ve yalnızca Ahmed onları veya onları yönlendiren kişiyi tanıyorsa kabul ediliyorlardı. Avluya vardıklarında Ahmed'in dikkatli bakışlarıyla daha ayrıntılı bir incelemeye tabi tutuldular. İstemedikleri takdirde ise rekor sürede kendilerini sokakta buldular. Bar sabah kapandığında, hem veranda kapısı hem de barın kapısı çift kilitliydi.
  
  
  Bar kapatıldı. Ancak avluya açılan kapı birkaç santim açıktı.
  
  
  Ahmed'in buranın sahibi olduğu altı yıldır böyle bir şey görmedim.
  
  
  "Ne oldu?" - kız kapının önünde tereddüt ettiğimi görünce fısıldadı.
  
  
  "Bilmiyorum" diye cevap verdim. “Belki de hiçbir şey. Belki Ahmed başarılı bir şekilde dikkatsiz ve kayıtsız davranıyordur. Ama bu kapı açılamaz.”
  
  
  
  
  
  
  Kapının aralığından dikkatlice avluya baktım. Bar karanlıktı. Hareket belirtisi yok.
  
  
  "İçeri girmeli miyiz?" - kız kararsızca sordu.
  
  
  "Hadi gidelim" dedim. “Ama avlunun karşısında değil. Biz parlak ay ışığındayken, karanlıkta gizlenmiş bir barda olabilecek kişiler için mükemmel bir hedef olmadığımız bir yer.
  
  
  "Halbuki?"
  
  
  Tek kelime etmeden onu omzundan tutarak caddeye doğru götürdüm. Çıkış olarak kullanmak gibi bir niyetim olmasa da Ahmed'in de bir kaçış yolu vardı. En azından kullanılmayan kanalizasyonların kabarmasını gerektirmiyor. Köşeye yaklaştık, sokağın boş olduğundan emin olana kadar bir süre kızı tuttum, sonra sağa dönüp sessizce caddedeki üçüncü binaya doğru yürüdük. Kapının üzerindeki solmuş, soyulmuş tabelada Arap harfleriyle "Muhammed Franzi" ve "Baharatlar ve Tütsü" kelimeleri yazıyordu. Ağır, paslı metalden yapılmış kapı kilitliydi. Ama anahtar bendeydi. Son altı yıldır bu bende var. Bu galada Ahmed'in bana hediyesiydi: Tanca'dayken her zaman güvenli bir yuvaya sahip olacağımın garantisi. Anahtarı kullandım, kapıyı iyi yağlanmış, sessiz menteşeleri üzerinde iterek açtım ve arkamızdan kapattım. Yanımdaki kız durdu ve kokladı.
  
  
  "Bu koku" dedi. "Bu tuhaf koku da ne?"
  
  
  "Baharatlar" dedim. "Arap baharatları. Mür, buhur, alaşım, İncil'de okuduğunuz her şey. Ve İncil'den bahsetmişken..."
  
  
  İnce öğütülmüş baharat fıçılarının ve tütsü torbalarının arasından el yordamıyla duvardaki bir oyuğa doğru ilerledim. Orada, özenle süslenmiş bir kumaşın üzerinde İslam'ın kutsal kitabı olan Kuran'ın bir kopyası duruyordu. Davetsiz bir Müslüman buradaki her şeyi soyabilir ama benim ona dokunduğum şeye dokunamaz. Niş içindeki ağırlık dengesini değiştirerek belirli bir sayfaya açıldı. Aşağıda ve önünde zeminin bir kısmı geriye doğru yuvarlandı.
  
  
  Kızın elini tutarak, "Gizli geçitlere gelince," dedim, "bu az önce ayrıldığımızdan çok daha iyi."
  
  
  "Özür dilerim" dedi kız. "Tanrı, Nick Carter'ın gizli bir turist sınıfı geçidine rastlamasını yasakladı."
  
  
  Zihinsel olarak gülümsedim. Fernand Durocher'in kızı olsun ya da olmasın bu kızın cesareti vardı. Pek çok insanı aylarca şokta bırakacak bir deneyimin ardından şimdiden yarı yarıya iyileşti.
  
  
  "Nereye gidiyoruz?" arkamdan fısıldadı.
  
  
  "Geçit iki evin ve bir sokağın altından geçiyor," dedim, dar bir taş kuyu boyunca yolumuzu kalem feneriyle aydınlatırken. "Uygundur ..."
  
  
  İkimiz de aniden durduk. İleriden gürültülü bir ses geldi, ardından utanç verici çığlık sesleri geldi.
  
  
  "Ne olduğunu?" - kız ısrarla fısıldadı, sıcak vücudunu tekrar bana doğru bastırdı.
  
  
  Bir süre daha dinledim ve sonra onu teşvik ettim.
  
  
  "Endişelenecek bir şey yok" dedim. "Sadece fareler."
  
  
  "Fareler!" Beni durdurdu. "Yapamam ..."
  
  
  Onu öne doğru çektim.
  
  
  “Artık lezzetlere vaktimiz yok” dedim. "Aslında bizim onlardan korktuğumuzdan daha çok onlar bizden korkuyor."
  
  
  "Bundan şüpheliyim."
  
  
  Cevap vermedim. Geçiş sona erdi. Kısa, dik bir taş merdivenden yukarı çıktık. İleride, duvarda bir buçuk metre çapında bir şarap fıçısının ucu vardı. Ona bir spot ışığı tuttum, gövdenin etrafında saat yönünün tersine ince bir ışık tuttum ve üstten dördüncü çubuğu buldum. Onu ittim. Açık uç hızla açıldı. Fıçı, en üst uçta birkaç galon şarap içeren küçük bir bölme dışında boştu; bu, herkesi fıçının boş olduğundan şüphelenmeye ikna etmek için kullanılabilirdi.
  
  
  Kıza döndüm. Kendini nemli duvara yasladı, şimdi ince takımının içinde titriyordu.
  
  
  "Burada kal" dedim. "Senin için geri döneceğim. Eğer geri dönmezsem Amerikan büyükelçiliğine gidin. Onlara AX'ten David Hawk ile iletişime geçmen gerektiğini söyle. Onlara bunu söyle, ama daha fazlasını değil. Hawk dışında kimseyle konuşma. Anladın ? "
  
  
  Hayır, dedi hızla. "Seninle gideceğim. Burada yalnız kalmak istemiyorum."
  
  
  "Unut gitsin." dedim kısaca. "Sadece filmlerde seninle gelmemden kurtulabilirsin." Herhangi bir sorun varsa müdahale edersiniz. Neyse,” parmağımı çenesinde ve boynunda gezdirdim. "Kafan kopmuş halde dolaşamayacak kadar güzelsin."
  
  
  Tekrar itiraz etmesine fırsat vermeden namlunun ucuna uzandım ve kapağını arkamdan kapattım. Fıçının aslında manken olarak kullanılmadan çok önce şarabı depolamak için kullanıldığı hemen anlaşıldı. Kalan koku öğürdü ve başımın dönmesine neden oldu. Bir an bekledim, sakinleştim, sonra sürünerek en uç noktaya kadar dinledim.
  
  
  
  
  İlk başta hiçbir şey duymadım. Sessizlik. Sonra biraz uzaktan sesler geliyor. Ya da en azından ses olabilecek sesler. Ama çarpıklardı ve neredeyse insanlık dışı bir nitelik bana bu çarpıklığın yalnızca mesafeden kaynaklanmadığını söylüyordu.
  
  
  Bir süre daha tereddüt ettim, sonra riski almaya karar verdim. Yavaşça, dikkatlice namlunun ucuna bastım. Sessizce açıldı. Elimde Wilhelmina ile hazır olarak çömeldim.
  
  
  Hiç bir şey. Karanlık. Sessizlik. Ancak duvarın yükseklerindeki küçük kare pencereden gelen loş ay ışığında, şarap fıçılarının iri şekillerini ve şarap şişeleri için ahşap kat kat rafları seçebiliyordum. Ahmed'in, Kuzey Afrika'nın en kaliteli şarap koleksiyonunu barındıran şarap mahzeni, sabahın bu saatinde son derece normal görünüyordu.
  
  
  Daha sonra sesleri yeniden duydum.
  
  
  Güzel değillerdi.
  
  
  Fıçıdan sürünerek çıktım, fıçıyı dikkatlice arkamdan kapattım ve taş zeminde şarap mahzeninin girişini çevreleyen metal parmaklıklara doğru yavaş adımlarla ilerledim. Bende onlar için bir anahtar vardı ve sustum. Bara giden merdivenlere giden koridor karanlıktı. Ama koridorun ötesindeki odadan loş sarı bir dikdörtgen ışık geliyordu.
  
  
  Ve sesler.
  
  
  Üç tane vardı. İkincisi, artık o kişiyi tanıdım. Konuştukları dili bile tanıyabiliyordum: Fransızca. Üçüncüsü, sesleri hayvaniydi. Acı çeken bir hayvanın sesleri.
  
  
  Vücudumu duvara yaslayarak ışıktan oluşan dikdörtgene doğru ilerledim. Sesler yükseldi, hayvanın sesi daha acı verici gelmeye başladı. Kapıdan birkaç santim uzaktayken başımı öne doğru eğdim ve kapı ile çerçeve arasındaki boşluğa baktım.
  
  
  Gördüklerim midemi bulandırdı. Sonra bana öfkeyle dişlerimi gıcırdattı.
  
  
  Ahmed çıplaktı, bilekleri asıldığı et kancasına bağlıydı. Gövdesi kömürleşmiş deri, kas ve sinirlerden oluşan kararmış bir kalıntıydı. Ağzından ve göz yuvalarındaki oyuk kraterlerden kan akıyordu. Ben izlerken, iki adamdan biri puroyu ucu kırmızı olana kadar içine çekti, sonra onu acımasızca Ahmed'in yan tarafına, kolunun altındaki yumuşak ete bastırdı.
  
  
  Ahmet çığlık attı. Ancak artık gerçek bir çığlık atamazdı. Sadece bu guruldayan, insanlık dışı acı sesleri.
  
  
  Karısı daha şanslıydı. Benden birkaç metre uzakta yatıyordu. Boğazı o kadar derin ve geniş kesilmişti ki başı neredeyse boynundan kopacaktı.
  
  
  Puronun ucu yine Ahmed'in etine bastırıldı. Vücudu şiddetle seğiriyordu. Ağzından çıkan sesleri duymamaya ve aynı zamanda çıkan fokurdayan kanı görmemeye çalıştım.
  
  
  Purolu adam, "Hala aptallık ediyorsun Ahmed" dedi. “Eğer hâlâ konuşmayı reddedersen ölmene izin vereceğimizi düşünüyorsun. Ama sizi temin ederim ki, biz size dilediğimiz sürece hayatta kalacaksınız ve hayatta olduğunuza pişman olacaksınız, siz bize bilmek istediğimi söyleyene kadar."
  
  
  Ahmet hiçbir şey söylemedi. Adamın sözlerini duyduğundan bile şüpheliyim. Ölüme bu insanların düşündüğünden çok daha yakındı.
  
  
  Bir başkası, Marsilya yerlisinin etkili Fransızcasıyla, "Alors, Henri," dedi, "bu iğrenç şey hadım edilebilir mi?"
  
  
  Yeterince gördüm. Bir adım geri çekilip tüm enerjimi yoğunlaştırdım ve tekme attım. Kapı menteşelerinden kırıldı ve odaya koştu. Bunun için hemen uçtum. İki adam döndüğünde parmağım yavaşça Wilhelmina'nın tetiğine bastı. Purolu adamın alnında parlak kırmızı bir daire belirdi. Arkasını döndü ve ileri doğru koştu. Yere düşmeden önce bir cesetti. Bir kurşun daha atarak diğer adamdan bir anda kurtulabilirdim ama onun için başka planlarım vardı. Eli sol kolunun altında bulunan 38 kalibrelik tabancaya ulaşamadan Wilhelmina ortadan kayboldu ve Hugo elime kaydı. Çelik bir bıçağın parlak parıltısı havada parladı ve Hugo'nun ucu ikinci adamın kolunun tendonlarını düzgünce kesti. Çığlık atarak elini tuttu. Ama o bir korkak değildi. Sağ eli kanlı ve işe yaramaz olmasına rağmen bana doğru koştu. Yan tarafa geçmeden önce kasıtlı olarak sadece birkaç santim uzakta olana kadar bekledim. Artık tamamen kontrolden çıkan vücudu yanımdan uçup geçerken onu kafatasına dirsekledim. Vücudunun geri kalanı yere çarptığında başı yukarı kalktı. Düşer düşmez onu yüz üstü çevirdim ve iki parmağımı kanlı elinin açıkta kalan siyatik sinirine bastırdım. Boğazından kaçan çığlık neredeyse beni sağır edecekti.
  
  
  "Kim için çalışıyorsun?" gıcırdadım. "Seni kim gönderdi?"
  
  
  Bana baktı, gözleri acıyla açılmıştı.
  
  
  "Seni kim gönderdi?" - Tekrar talep ettim.
  
  
  Gözlerindeki korku çok büyüktü ama hiçbir şey söylemedi. Tekrar siyatik sinirine bastım. Çığlık attı ve gözleri tekrar kafasının içine döndü.
  
  
  
  
  
  "Konuş, lanet olsun," diye hırladım. “Eğer konuşmazsan başına geleceklerle karşılaştırıldığında Ahmed'in hissettiği şey bir zevkti. Ve unutma, Ahmed benim arkadaşımdı."
  
  
  Bir an sadece bana baktı. Sonra ne yaptığını anlayamadan çeneleri hızlı ve öfkeli bir şekilde hareket etmeye başladı. Hafif bir çatlama sesi duydum. Adamın vücudu gerildi ve ağzı bir gülümsemeyle gerildi. Daha sonra vücut hareketsiz bir şekilde yere düştü. Acı bademin hafif kokusu burnuma ulaştı.
  
  
  Dişlerinin arasına gizlenmiş bir intihar kapsülü. Ona -her kim olursa olsun- "Konuşmadan öl" dediler ve o da öyle yaptı.
  
  
  Vücudunu uzaklaştırdım. Ahmed'den hâlâ duyabildiğim hafif inlemeler içimden kaçıyordu. Hugo'yu yerden kaldırdım ve vücudunu sol elime alarak arkadaşımın bağlarını kırdım. Onu olabildiğince yavaş bir şekilde yere yatırdım. Nefesi sığ ve zayıftı.
  
  
  "Ahmet." dedim sessizce. "Ahmet dostum."
  
  
  Karıştırdı. Bir el koluma dokundu. İnanılmaz bir şekilde bitkin, kanlı ağızda gülümsemeye benzer bir şey belirdi.
  
  
  "Carter" dedi. "Arkadaşım."
  
  
  "Ahmet, bunlar kim?"
  
  
  “Saint-Pierre'in gönderdiği düşünce... bar kapandıktan sonra kapıları onlara açtı. Carter... dinle..."
  
  
  Sesi zayıfladı. Başımı ağzıma doğru eğdim.
  
  
  "İki haftadır seninle iletişime geçmeye çalışıyorum... burada bir şeyler oluyor... eski dostlarımız..."
  
  
  Öksürdü. Dudaklarından bir damla kan aktı.
  
  
  "Ahmet" dedim. "Söyle bana."
  
  
  "Karım" diye fısıldadı. "O iyi mi?"
  
  
  Ona söylemenin bir anlamı yoktu.
  
  
  "O iyi," dedim. "Az önce bilincimi kaybettim."
  
  
  "İyi... kadın," diye fısıldadı. "Deli gibi savaştım. Carter... dinle..."
  
  
  Yaklaştım.
  
  
  “...Sizinle... iletişime geçmeyi denedim, sonra da St. Pierre. Eski dostlarımız... piçler... birini kaçırdıklarını duymuşlar..."
  
  
  "Kim kaçırıldı?"
  
  
  "Bilmiyorum... ama... önce onu buraya getirdim, Tangier, sonra..."
  
  
  Kelimeleri zar zor seçebiliyordum.
  
  
  "Peki nerede Ahmet?" - Acilen sordum. "Tangier'den sonra onu nereye götürdüler?"
  
  
  Vücudunu bir spazm ele geçirdi. Eli kolumun üzerinde kaydı. Parçalanmış ağız konuşmak için son bir ümitsiz girişimde bulundu.
  
  
  “...Leoparlar...” diyor gibiydi. -...leoparlar...inciler..."
  
  
  Sonra: "Vulcan, Carter... volkan..."
  
  
  Başı yana düştü ve vücudu rahatladı.
  
  
  Arkadaşım Ahmed Julibi öldü.
  
  
  Hizmetlerimin karşılığını verdi. Ve sonra biraz daha.
  
  
  Ve bana miras bıraktı. Gizemli bir dizi kelime.
  
  
  Leoparlar.
  
  
  İnci.
  
  
  Ve Remy Saint-Pierre'in bu dünyada son kez söylediği sözün aynısı:
  
  
  Volkan.
  
  
  
  Üçüncü bölüm.
  
  
  Kızı boş şarap fıçısından geçirip mahzene soktuğumda titriyordu. Gözlerinden bunun soğuktan ziyade korkudan kaynaklandığını anlayabiliyordum.
  
  
  "Ne oldu?" - elimi çekerek yalvardı. "Siliş sesleri duydum. Yaralı var mı?
  
  
  "Dört" dedim. “Herkes öldü. İki tanesi arkadaşımdı. Gerisi pislikti. Bir tür pislik."
  
  
  "Özel bir tür mü?"
  
  
  Onu koridorun aşağısına, Ahmed ve karısının işkencecilerin, katillerin yanında ölü yattıkları odaya götürdüm. Kulüp katliamından bu yana yeterince eğitim alamamış olması ihtimaline karşı ne tür insanlarla karşı karşıya olduğumuzu görmesini istedim.
  
  
  "Bak" dedim karamsar bir tavırla.
  
  
  İçeriye baktı. Ağzı açıldı ve rengi soldu. Bir dakika sonra koridorun yarısındaydı, eğilmişti ve nefes almaya çalışıyordu.
  
  
  Söyledim. "Ne demek istediğimi anladın mı?"
  
  
  “Kim... onlar kim? Neden…"
  
  
  “İki Faslı arkadaşım, Ahmed ve eşi. Diğer ikisi ise onlara işkence edip öldüren kişilerdir.”
  
  
  "Ama neden?" diye sordu, yüzü hâlâ şoktan bembeyazdı. "Onlar kim? Ne istiyorlardı?
  
  
  “Ölmeden kısa bir süre önce Ahmed bana birkaç haftadır benimle iletişime geçmeye çalıştığını söyledi. Burada, Tanca'da bir şeyler olduğunu öğrendi. Birisi kaçırılıp buraya getirildi. Herhangi bir çan çal. ? "
  
  
  Gözleri büyüdü.
  
  
  “Kaçırıldı mı? Yani babam olabilir mi?
  
  
  “Remy St-Pierre de öyle düşünmüş olmalı. Çünkü Ahmed bana ulaşamayınca Saint-Pierre'le temasa geçti. Hiç şüphe yok ki Remy seni ve beni buraya bu yüzden getirdi.”
  
  
  "Ahmet'le konuşmak mı?"
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  “Ama Ahmed kimseyle konuşamadan iki adam ona yetişti. Kendilerini Saint-Pierre'in elçileri olarak tanıttılar, bu da Ahmed'in Remy ile bağlantı kurmaya çalıştığını bildikleri anlamına geliyordu. Ahmed'in ne bildiğini ve gerçekte ne aktardığını öğrenmek istediler."
  
  
  
  .
  
  
  "Peki onlar kimdi?"
  
  
  Elini tuttum ve onu koridora yönlendirdim. Bara giden merdivenlerden yukarı çıkmaya başladık.
  
  
  "Ahmed onlara 'eski dostlarımız' derdi" dedim. “Ama dost canlısı arkadaşları kastetmemişti. Cinayetinden kısa bir süre önce Remy St-Pierre aynı kelimeleri babanızın ortadan kaybolmasının arkasında olabilecek kişilere atıfta bulunmak için kullanmıştı. Ayrıca bu kişilerin RENARD'a sızabilecek ve babası hakkında yeterince bilgi edinip onu doğru zamanda kaçırabilecek konumda olduklarına dair bir şeyler söyledi."
  
  
  Kız durdu. Yavaşça, "Ayrıca St. Pierre'i bulup öldürmeyi de başardılar," dedi. "İkimizi öldürebilecekken onu öldür."
  
  
  Başımı salladım. "Fransız hükümeti içindeki birçok kaynaktan gelen dahili bilgiler. Ne ve kim sunuyor?
  
  
  Gözlerimiz buluştu.
  
  
  "OAS," dedi basitçe.
  
  
  "Doğru. Başkan de Gaulle'e karşı isyana öncülük eden ve onu defalarca öldürmeye çalışan gizli bir ordu örgütü. Remy ve ben onlara karşı birlikte çalıştık. Ahmed'in de Gaulle'ün koruması olarak çalışan bir oğlu vardı, bir oğlu da Gaulle'ün koruması olarak çalışıyordu. Suikast girişimlerini önledik. Bu girişimler SLA'yı yok etmedi. Bunu çok azimli bir şekilde biliyorduk...”
  
  
  Formu "Ve hala yüksek rütbeli destekçileri var" diye tamamladı.
  
  
  "Tekrar sağ."
  
  
  "Peki babamdan ne istiyorlar?"
  
  
  "Bu," dedim, "öğreneceğimiz şeylerden biri."
  
  
  Merdivenlerin geri kalanını çıktım, bardan geçtim ve Ahmed'in evin arka tarafındaki yaşam alanının kapısını açtım.
  
  
  "Ama nasıl?" dedi arkamdaki kız. “Hangi bilgilere sahibiz? Arkadaşın ölmeden önce sana bir şey söyledi mi?”
  
  
  Yatak odasının önünde durdum.
  
  
  "Bana birkaç şey anlattı. Bunların hiçbirini size anlatmayacağım. En azından şimdilik."
  
  
  "Ne? Ama neden?" Kızgındı. "Kaçırılan babamdı değil mi? Kesinlikle düşünmem lazım..."
  
  
  "Senin Duroch'un kızı olduğuna dair gerçek bir kanıt görmedim." Yatak odasının kapısını açtım. “Eminim senin de benim kadar duş almaya ve değişmeye ihtiyacın var. Ahmed'in Paris'te okula giden bir kızı var. Elbiselerini dolapta bulmalısın. Hatta gelebilir. Şu an giydiğin şeyden hoşlanmıyorum."
  
  
  Kızardı.
  
  
  "Su sıcak olmalı" dedim. “Medine'deki tek modern su tesisatı Ahmed'de. Pekala iyi eğlenceler. Birkaç dakika sonra döneceğim."
  
  
  İçeri girdi ve hiçbir şey söylemeden kapıyı kapattı. Onu yaşadığı yerden, kadınsı kibirinden vurdum. Bara dönüp telefonu elime aldım. Beş dakika sonra üç arama yaptım: Biri Fransa'ya, biri havayoluna ve biri de Hoku'ya. Yatak odasına döndüğümde banyo kapısı hâlâ kapalıydı ve duşun sesini duyabiliyordum. Koridordan diğer banyoya doğru giderken Ahmed'in bornozlarından birini kaptım ve ayakkabılarımı ve çoraplarımı fırlattım. Sıcak duş neredeyse yeniden insan hissetmemi sağlıyordu. Bu sefer yatak odasına döndüğümde banyonun kapısı açıktı. Kız, Ahmed'in kızının elbiselerinden birini bulup giydi. Giyecek hiçbir şey yoktu ve orada olanlar örtülmeyenleri vurguluyordu. Kapsanmayan şey iyiydi.
  
  
  “Nick,” dedi, “şimdi ne yapacağız? Birisi gelip o cesetleri bulmadan önce buradan çıkmamız gerekmez mi?”
  
  
  Yatağa oturdu ve uzun, kalın siyah saçlarını taradı. Yanına oturdum.
  
  
  "Henüz değil" dedim. "Bir şey bekliyorum."
  
  
  "Ne kadar beklememiz gerekecek?"
  
  
  "Uzun süre değil."
  
  
  Bana yan gözle baktı. "Beklemekten nefret ediyorum" dedi. "Belki de zamanı hızlandırmanın bir yolunu bulabiliriz" dedi. Sesinde özel bir ton vardı; boğuk, durgun bir ton. Saf duygusallığın tonu. Beyaz, yumuşak etinin tazeliğini hissettim.
  
  
  "Vaktini nasıl geçirmek istersin?" Diye sordum.
  
  
  Kollarını başının üstüne kaldırdı ve göğüslerinin geniş hatlarını ortaya çıkardı.
  
  
  Hiçbir şey söylemedi ama göz kapaklarının altından bana baktı. Sonra tek bir yumuşak hareketle bornozunu geri çekti ve avucunu yavaşça uyluğunun iç kısmındaki kadifemsi deri boyunca dizine doğru gezdirdi. Gözlerini indirdi ve eli takip ederek hareketi tekrarladı. "Nick Carter" dedi yumuşak bir sesle. "Tabii ki, senin gibi bir insan, hayatın bazı zevklerinin kendisine verilmesine izin verir."
  
  
  "Örneğin?" Diye sordum. Parmağımı başının arkasında gezdirdim. Ürperdi.
  
  
  "Mesela..." sesi artık kısıktı, ağır bir şekilde bana yaslanıp yüzünü bana çevirirken gözleri kapalıydı. "Bunun gibi..."
  
  
  
  
  Keskin tırnakları dayanılmaz bir şehvetle yavaş yavaş bacaklarımın derisini hafifçe çizdi. Ağzı öne doğru fırladı ve beyaz dişleri dudaklarımı ısırdı. Daha sonra dili benimkine doğru kıvrıldı. Nefesi sıcak ve sıktı. Onu yatağa bastırdım ve altımda kıvranırken vücudunun ağır, dolgun kıvrımları benimkilerle birleşti. Ben bornozumu çıkarırken o da hevesle bornozunu çıkardı ve vücutlarımız birleşti.
  
  
  "Ah, Nick!" nefesi kesildi. "Aman Tanrım! Nick!"
  
  
  Vücudunun gizli kadınsı köşeleri bana açıklandı. Onun etinin tadına baktım, armasına bindim. Tamamen ıslaktı. Ağzı da eti kadar sıcaktı. Benimle birleşerek her yeri yaktı. Bir kasırga gibi bir araya geldik, vücudu benim ritmime göre kavis çiziyor ve çarpıyordu. Eğer dansı ateşliyse, sevişmesi Tanca'nın çoğunu yakmaya yetiyordu. Bu tür bir yanık umurumda değildi. Yangın söndükten birkaç dakika sonra yeniden alevlendi. Ve yeniden. Mükemmel bir kadındı ve tamamen terk edilmişti. Arzuyla, sonra tatminle çığlık atıyorum.
  
  
  Her şey göz önüne alındığında, telefonun çalmasını beklemek çok iyi bir yoldu.
  
  
  * * *
  
  
  Çağrı şafak vakti geldi. Kendimi sabırsız, hala talepkar uzuvlardan kurtardım ve soğuk taş zeminden bara doğru yürüdüm. Konuşma iki dakikadan az sürdü. Daha sonra yatak odasına döndüm. Bana uykulu ama hala aç gözlerle baktı. Kollarını bana uzattı, tatlı vücudu beni ziyafete devam etmeye davet ediyordu.
  
  
  " Hayır dedim. "Oyun bitti. Cevaplaman gereken üç sorum var. Onlara doğru cevap verirsen senin Michel Duroch olduğunu bileceğim."
  
  
  Gözlerini kırpıştırdı, sonra dik oturdu.
  
  
  "Sor" dedi, ses tonu aniden ciddi bir tavır takındı.
  
  
  "Birincisi: Çocukken ilk evcil hayvanınız ne renkti?"
  
  
  "Kahverengi". - dedi hemen. "Bir hamsterdı."
  
  
  "İki: On beşinci yaş gününde baban sana ne hediye verdi?"
  
  
  "HAYIR. Unuttu. Ertesi gün kaybettiğim zamanı telafi etmek için bana bir motosiklet getirdi.”
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  "Şu ana kadar doğru. Bir diğer. On iki yaşındayken yatılı okuldaki en iyi arkadaşının adı neydi?”
  
  
  "Tee" dedi hemen. “Çünkü o İngilizdi ve akşam yemeğinden sonra hep çay isterdi.”
  
  
  Yatağın kenarına oturdum.
  
  
  "İyi?" Dedi. "Şimdi bana inanıyor musun?"
  
  
  “RENARD'a göre bu sizi her türlü makul şüphenin ötesinde Michel Duroch yapıyor. Ve RENARD için yeterince iyi olan şey benim için de yeterince iyidir."
  
  
  Gülümsedi, sonra esnedi ve kollarını başının üstüne kaldırdı.
  
  
  "Giyinme vakti geldi." dedim. "Sen ve ben bir uçak yolculuğuna çıkacağız. David Hawk adında bir adam seninle konuşmak istiyor. Ve benimle."
  
  
  Gözleri yeniden iş gibi oldu. Sessizce başını salladı ve yataktan kalktı. Dolabındaki kıyafetleri incelemeye başladı. Onun muhteşem çıplak vücuduna bakarken zorlukla yutkundum. Mantıklı bir gizli ajan olmanın kolay olmadığı zamanlar vardır.
  
  
  "Bir soru daha" dedim.
  
  
  O dönüştü. Tekrar yutkundum.
  
  
  "Fernand Duroif'in kızı hayatımda gördüğüm en erotik oryantal dansı yapmayı nasıl öğrendi?" diye sordum. Dersler mi?"
  
  
  Güldü. Sesi dört oktav düştü.
  
  
  "Ah hayır" dedi. “Sadece yetenek. Doğal yetenek."
  
  
  Kabul etmek zorunda kaldım.
  
  
  
  Bölüm dört
  
  
  Air Maroc, Tangier'den hızlı, konforlu ve rahat bir sabah uçuşuyla Madrid'e sakin bir öğle yemeği için zamanında varıyor ve ardından Iberia üzerinden New York'a aynı derecede hızlı, konforlu ve rahat bir öğleden sonra uçuşuyla bağlantı kuruyor.
  
  
  Turistler için pahalı. İşadamları için harika. Diplomatlar için mükemmel.
  
  
  Gizli ajanlar için kötü.
  
  
  Malaga'ya doğru yavaş, eski ve cılız bir uçağa bindik, burada üç saat boyunca sıcak havaalanının dışında oturduk ve uçağa binmeden önce tozlu, terden ıslanmış bir akşam olan Seville'ye giden yavaş, eski ve kesinlikle cılız bir uçağa bindik. Nice'e muhteşem bir uçuş. Orada yiyecekler gelişti ve Paris'e götürdüğümüz uçak Air France DC-8'di. İkimiz de gerçekten tadını çıkaramayacak kadar yorgun olmasaydık, Paris'teki yemekler daha da iyiydi; ve sabah saat yedide bindiğimiz New York'a giden Air France 747 uçağı rahat ve dakikti. Ancak JFK'ye indiğimizde sevimli ateşli dansözüm, temiz bir yatak ve uykudan başka hiçbir şey düşünemeyen veya konuşamayan, hiçbir hareketin olmadığı bitkin ve sinirli bir küçük kıza dönüşmüştü.
  
  
  Uçaktan terminale doğru rampadan aşağı doğru yürürken, "Uyuyordun," diye suçlayıcı bir şekilde mırıldandı.
  
  
  
  
  
  
  "Uçak her havalandığında elektrik düğmesini kapatıyormuş gibi uykuya dalıyor, biz inene kadar da bebek gibi uyuyordunuz. Bu çok verimli. Sen erkek değilsin, bir makinesin."
  
  
  "Kazanılmış bir yetenek" dedim. "Hayatta kalmak için gerekli. Eğer dinlenmek için rahat yataklara güvenseydim uzun zaman önce kendimden geçmiş olurdum.”
  
  
  “Eh, eğer yatağa giremezsem sonsuza dek bayılacağım,” dedi. Yapamaz mıyız..."
  
  
  "Hayır." dedim kesin bir dille. "Yapamayız. İlk önce bagajla ilgilenmeliyiz."
  
  
  “Ah,” diye mırıldandı, “valizlerimizi alın. Kesinlikle".
  
  
  "Telefona cevap verme." dedim. “Fazla bagajlardan kurtulun. İnsan bagajı. Bize çok dokunaklı bir şekilde bağlı olan istenmeyen arkadaşlar.
  
  
  Şaşkınlıkla bana baktı ama açıklamaya zamanım yoktu ve zaten kalabalığın göçmenlik yoluyla gidebileceği hiçbir yer yoktu. Kalabalığın bir parçası olduk, gerçekçi görünen ama sahte pasaportlarımıza damga vurdurduk ve bagajlarımızı kontrol etmek için gümrükten geçtik. Birkaç dakika sonra bir telefon kulübesinde Dupont Circle, Washington DC'deki AX genel merkezine şifreli arama yapıyordum. Sinyal vericinin çalmasını beklerken kabinin cam duvarlarına baktım.
  
  
  Hala bizimle birlikteydiler.
  
  
  Vietnam dao'sunda çok egzotik ve çekici görünen Çinli kız, görünüşe göre kalabalık bir gazete bayisinden bir Fransız moda dergisi satın almakla meşguldü. Saçında belirgin gümüş çizgiler bulunan, özel dikilmiş bir takım elbise içinde çok kibar olan Fransız, sanki şoförlü bir araba bekliyormuş gibi, durgun bir şekilde uzaklara baktı.
  
  
  Elbette bu bizimle geziye çıkan Fransızla aynı değildi. Tangier havaalanında bizi karşılayan kişi, üzerine uymayan bir spor gömlek ve pantolon giymiş, Paris Match'in bir kopyasının arkasına saklanan, saçları dökülmüş, buruşuk, ufak tefek bir adamdı. Malaga'da onun yerine, yüzü ringde ya da sert barlarda son derece başarısız bir kariyere tanıklık eden bir haydut geldi. Sevilla üzerinden doğrudan Nice'e kadar bizimle kaldı ve yerini şimdi gözlemlediğim diplomatik karaktere bıraktı.
  
  
  Çinli bir kız bizi Tanca havaalanından aldı ve her adımımızda yanımızda kaldı, bizi takip ettiği gerçeğini gizlemeye çalışmadı. Hatta Paris'ten uçakta kasıtlı olarak bana çarptı ve sohbet başlatmaya çalıştı. İngilizce. Bunu anlayamıyordu. Ve dürüst olmak gerekirse beni rahatsız etti.
  
  
  Ancak Tangier'den New York'a kadar izlediğim gülünç derecede dolambaçlı rota bana istediğimi verdi: Bizi takip edip etmediğini ve kimin takip ettiğini öğrenme şansı. Bu bilgiyi Hawk telgrafhaneye yaklaşırken ona ilettim. Bitirdiğimde bir duraklama oldu.
  
  
  "Sayın?" - Sonunda dedim.
  
  
  "Hak hak harurrmunmrnph!" Hawk boğazını temizleyerek düşündü. Ucuz purolarından birinin korkunç kokusunu neredeyse alabiliyordum. Hawk'a tam bir saygım vardı ama hayranlığım onun puro seçimine kadar uzanmıyordu.
  
  
  "Çince. Bölgesel lehçeyi duydunuz mu?” - sonunda sordu.
  
  
  "Kantonca. Temiz ve klasik. İngilizce…"
  
  
  Duraklattım.
  
  
  "İyi?" - Hawk bir cevap istedi. "İngilizce konuşurken belli bir aksanı var mıydı?"
  
  
  "Mott Sokağı," dedim kuru bir sesle. "Belki Pell."
  
  
  “Hack hak hak” sesleri duyuldu. Şahin düşündü. “Harump. Yani burada doğdu. New York, Çin Mahallesi."
  
  
  Kesinlikle, dedim. Daha fazla sessizlik. Ama artık aynı dalga boyunda düşündüğümüzden emindim. Amerika doğumlu etnik Çinliler için Çinli komünistlerin ajanı olmak neredeyse duyulmamış bir şeydi. Peki kimin için çalışıyordu? - Hawk'a sordum.
  
  
  "Kesin olarak söyleyemeyiz" dedi yavaşça. "Birçok ilginç fırsat var. Ancak şu anda kontrol edecek vaktimiz yok. Sadece salla. Ve Fransız'ı salla. Gece yarısına kadar Washington'da olmanı istiyorum. Kızla. Ve Nick..."
  
  
  "Buyurun efendim." dedim güçlükle. Kabinin dışında, Michelle ona yaslanarak gözlerini kapattı ve düşen bir yağmur damlası gibi cam yüzey üzerinde huzur içinde süzülmeye başladı. Korkarak bir elimi uzattım ve kaldırdım. Gözleri açıldı ve hiç minnettar görünmüyordu.
  
  
  "Nick, Fransız'ı salla ama ona zarar verme."
  
  
  "Yapma..." Yorgunum. Sinirlenmeye başladım. "Efendim, OAS olmalı."
  
  
  Hawk artık sinirlenmiş görünüyordu.
  
  
  “Elbette SLA'dır. JFK'deki göçmenlik görevlimiz bunu birkaç dakika önce doğruladı. Aynı zamanda Fransız diplomatik yetkilisidir. İkinci sınıf. Gazeteler. AX'in başarılı olduğu şey tanıtım değil, değil mi Nick? O yüzden onu ve kızı uygun, şiddet içermeyen ve kötü bir tavırla başından savın ve Washington'a doğru yola çıkın.
  
  
  
  
  
  
  "Anladım efendim." dedim olabildiğince neşeli bir şekilde.
  
  
  Bir tık sesi duyuldu ve hat kesildi. Hawk vedalardan hoşlanmazdı. Alışılmışın dışında ihtiyaçları olan insanlar için yabancı araba kiralama konusunda uzmanlaşmış bir acenteyi tekrar aradım ve kabinden çıktığımda Michelle'in ayakta rahatça uyumanın mümkün olduğunu keşfettiğini öğrendim. Onu sarstım.
  
  
  "Sen" dedim, "uyan."
  
  
  "Hayır" dedi kararlı ama uykulu bir sesle. "İmkansız".
  
  
  "Ah evet" dedim. "Mümkün. Yeterince çabalamıyorsun."
  
  
  Ve ona tokat attım. Gözleri açıldı, yüzü öfkeyle buruştu ve gözlerimi yakalamak için uzandı. Ellerini tuttum. Uzun bir açıklama yaparak vakit kaybedecek zamanım yoktu, bu yüzden ona doğrudan söyledim.
  
  
  “Ahmet ile karısının başına gelenleri gördün mü? Bunun bizim başımıza gelmesini ister misin? Peşimize takılan bu iki karakterden kurtulamazsak bunun olacağını söylemek yanlış olmaz. Ve eğer zamanımın bir kısmını uyuyan güzeli bir yerden bir yere sürükleyerek geçirmek zorunda kalırsam bunu atlatamayız.
  
  
  Gözlerindeki öfkenin bir kısmı öldü. Öfke devam etti ama kontrol altına alındı.
  
  
  “Ve şimdi,” dedim, “kahve.”
  
  
  En yakın havaalanı kafesine gittik ve kahve içtik. Ve daha fazla kahve. Ve daha fazla kahve. Siyah, hızlı enerji için bol miktarda şeker içerir. Adım - yani pasaportumdaki isim - çağrı sistemi aracılığıyla çağrıldığında, her birimizin elinde beşer bardak vardı. Buna rağmen ayrılırken yanımıza dört tane daha alınmasını emretmiştim.
  
  
  Otoparkta bir BMW bizi bekliyordu. Oldukça küçük bir arabadır ve Jag ya da Ferrari'nin gösterişli, sportif görünümüne sahip değildir. Ancak hızlanma hızı bir Porsche'nin hızına eşit ve yolu bir Mercedes sedan gibi idare ediyor. Ayrıca, düzgün çalıştığında anında 135 mil/saat hıza ulaşabilir. Bu üzerinde düzgün bir şekilde çalışıldı. Biliyordum. Daha önce de binmiştim. Çantalarımızı bagaja attım ve arabayı teslim eden kızıl saçlı adama, buraya kadar sıkışık trafikte arabayı asla 70 milden fazla sürmediği için yaşadığı hayal kırıklığını telafi etmek için beş dolar verdim.
  
  
  Havaalanı otoparkından çıkarken Fransız'ı açıkça gördüm. Kahverengi beyaz 74 model Lincoln Continental'in içindeydi ve siyah saçları alnından geriye doğru taranmış, iğrenç görünüşlü küçük bir karakter tarafından sürülüyordu. Arkamızdan birkaç araba arkamızdan yaklaştılar.
  
  
  Bunu bekliyordum. Beni şaşırtan Çinli kadındı. Yanından geçtiğimizde otoparktaki kırmızı Porsche'ye biner ve sanki dünya kadar vakti varmış gibi davranırdı. Yanımızdan geçerken bakmadı bile. Bizi gerçekten başka bir kuyruğa mı teslim etti?
  
  
  Şimdi bunu öğrenmenin tam zamanı.
  
  
  "Emniyet kemeriniz takılı mı?" - Michelle'e sordum.
  
  
  Başını salladı.
  
  
  "O halde lütfen uçuş seyir yüksekliğine ulaşana kadar sigara içilmez tabelasına dikkat edin."
  
  
  Michelle bana şaşkınlıkla baktı ama ben daha fazla bir şey söylemedim, arabanın hissiyatına ve kontrollerine dair hafızamı tazelemeye odaklandım. Van Wyck Ekspres Yolu'nun girişine geldiğimizde sanki son sekiz saattir bu yolda gidiyormuşum gibi hissettim. Yavaşladım, sonra durdum ve otoban trafiğinde yeterince uzun bir mola bekledim. Yaklaşık bir dakika sonra arkamızdaki birkaç araba yanımızdan geçip otoyola girdi. Artık arkamızdan yürümek zorunda kalan Fransız ve fare arkadaşı değil.
  
  
  "Biz ne bekliyoruz?" - Michelle sordu.
  
  
  “Bunu bekliyoruz” dedim, “bunu!”
  
  
  Ayağımı gaz pedalına bastım ve otoyola doğru döndüm. Birkaç saniye sonra kilometre sayacı 70'i gösteriyordu. Fransız da hızla arkamızdan yürüyordu. Olması gerekiyordu. Trafikte iki arabanın geçebileceği kadar büyük bir boşluk oluştu. Eğer bekleseydi bizi kaybedecekti.
  
  
  "Mon Dieu!" Michelle'in nefesi kesildi. "Geçimini nasıl sağlıyorsun…"
  
  
  "Sadece orada kal ve tadını çıkar" dedim. Artık 70'ten fazlamız vardı, Fransız tam peşimizdeydi. Ve birkaç saniye sonra önümüzdeki arabanın tavanına tırmanıyor olacağız. Ama o saniyeleri beklemeyecektim. Gözlerim yaklaşan trafiği dikkatlice inceledi ve ihtiyacım olanı buldum. Ayağım frene çarptı, sonra direksiyonu döndürürken freni bıraktım ve araba iki tekerlekten çekişli bir dönüş yaparak refüje doğru ilerledi ve karşı şeride girdi. Sadece bir arabanın sığabileceği kadar geniş bir alanda.
  
  
  "Mon Dieu!" Michelle yeniden nefesini tuttu. Göz ucuyla yüzünün beyaz olduğunu gördüm. "Bizi öldüreceksin!"
  
  
  Fransız uçarak geçti ve New York'a doğru ilerlemeye devam etti. Özellikle konfor için yapılmış bir arabada dönecek yer bulması bir dakika kadar sürecektir.
  
  
  
  
  ve manevra için değil, uzun yolculuklarda kontrol kolaylığı.
  
  
  Michelle'e, "Seni uyanık tutmak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum," dedim, sonra bu kez yavaşlama ya da vites küçültme zahmetine girmeden direksiyonu tekrar çevirdim ve arabayı South State Bulvarı'na gönderdim.
  
  
  "Sana yemin ederim" dedi Michelle, "Bir daha asla uyumayacağım. Sadece yavaşla."
  
  
  "Yakında" dedim. Sonra dikiz aynasına baktı ve sessizce küfretti. Fransız oradaydı. Yirmi araba geride ama bizim arkamızda. Küçük fare arkadaşı sandığımdan daha iyi bir sürücüydü.
  
  
  "Bekle" dedim Michelle'e. "Ciddi olmanın zamanı geldi."
  
  
  Direksiyonu sert bir şekilde çektim, en sol şeride, çekici römorkundan birkaç santim uzağa sürdüm ve ardından 30 mil / saate kadar yavaşlayarak sürücüsünü daha da kızdırmaya devam ettim. Öfkeli bir korna sesiyle sağa doğru yürüdü. Diğer arabalar da aynısını yaptı. Artık Fransız sadece iki araba gerideydi ve yine en sol şeritteydi. Baisley Pond Park sapağına giden trafik ışığına yaklaşırken dönüşümlü olarak hızlanıp yavaşlayarak trafik akışını dikkatle inceledim. Sol şeride girdim, ışık yandığında hızımı 20 mil/saat'e düşürdüm ve kırmızı olduğunu gördüm.
  
  
  Önümdeki 200 metrelik yol benim şeridimde açıktı. Işık yeşile döndü ve ayağımı gaza bastım. Kavşağa vardığımızda BMW 60'la gidiyordu. Lincoln hemen arkamızdaydı, hemen hemen aynı hızda. BMW'nin kavşağın üçte ikisini yavaşlamadan geçmesine izin verdim, sonra direksiyonu sertçe sola çekerek fren yapmadan vites küçülttüm. BMW neredeyse tek bir yerde topaç gibi dönüyor. Michelle ve ben sert bir şekilde savrulduk ama emniyet kemerleri yüzünden yere çakıldık. Yarım saniyeden daha kısa bir süre içinde ayağım tekrar gaz pedalına bastı ve BMW'yi Lincoln'ün yoluna, radyatörüne birkaç santimden daha az bir mesafede, kavşağa gönderdi. Frenlere bastım, BMW'nin karşıdan gelen bir arabanın geçmesine izin vermek için tam zamanında aniden durduğunu hissettim, sonra gaz pedalına bastım ve uzak şeritteki bir başka arabanın geçmesine izin vermek için tam zamanında kavşaktan hızla geçtim. Başka bir arabaya çarpabilirdi ya da kontrolden çıkıp durmasına neden olabilirdi, ama ben onu parkın çevresindeki yola doğrulttuğumda BMW tekrar yumuşak bir şekilde hızlandı.
  
  
  "İyi misin?" - Michelle'e sordum.
  
  
  Ağzını açtı ama konuşamadı. Titrediğini hissettim.
  
  
  "Rahatla," dedim bir elimi direksiyondan alıp uyluğuna hafifçe vurarak. “Artık daha kolay oluyor.”
  
  
  Sonra tekrar Lincoln'ü gördüm. Boş, düz bir yol boyunca neredeyse çeyrek mil gerideydi, ama yaklaşan alacakaranlıkta bile onun kendine özgü alçak siluetini seçebiliyordum.
  
  
  Bu sefer küfür bile etmedim. Fare Adam açıkça doğuştan bir sürücüydü. Beni uzun bir süre gözüpek gösterilerle eşleştirebildi; hatta polisin kaçınılmaz olarak bizi durdurmasına yetecek kadar uzun bir süre. O, diplomatik numaralara sahip olsa bile muhtemelen bunu karşılayabilirdi ama ben bunu karşılayamazdım.
  
  
  Michelle gibi ben de kendi kendime "hız değişikliği zamanı geldi" dedim.
  
  
  BMW'nin rahat, yasal bir hız olan 40 mil/saat'e kadar yavaşlamasına izin verdim. Lincoln geldi. Dikiz aynasından ön çamurluklardan birinin kötü bir şekilde parçalandığını, farların kapalı olduğunu ve yan camın kırıldığını görebiliyordum. Fransız şok olmuş görünüyordu. Şoförünün sersemlemiş, çılgın bakışlı bir ifadesi vardı.
  
  
  Birkaç arabayı arkalarına çekip mesafelerini korudular. Aynı hızla New York Bulvarı'na doğru sürdüm. Kaldılar. Diğer arabalar arkadan geliyordu; beş, on, on beş. Fransız geçmeye çalışmadı.
  
  
  Belki de bizi hedefimize kadar takip etmeye çalışıyorlar. Öte yandan sessiz ve karanlık bir yere varıncaya kadar bekleyebilirler.
  
  
  Zaman geçtikçe. Değerli zaman.
  
  
  Onlara yardım etmeye karar verdim.
  
  
  İki mil daha sürdüm ve sağa Linden Bulvarı'na dönüp Donanma Hastanesi'ne doğru ilerledim. Yarı yolda geceleri kullanılmayan bir mobilya deposu neredeyse bir blok işgal ediyordu. Onun önünde durup bekledim. Pusu kurmak için ideal bir yerdi.
  
  
  Lincoln on beş metre kadar yaklaştı.
  
  
  Bekliyordum.
  
  
  Kimse dışarı çıkmadı.
  
  
  Bir süre daha bekledim ve Fransız ile şoförü hâlâ hareket etmeyince Michelle'e talimat verdim. Hala titriyor olmasına rağmen, sadece başını salladı ve gözleri hazır bir şekilde kısıldı.
  
  
  Sonra BMW'den indim ve Lincoln'e doğru yürüdüm. Kalan farlardan arabaya bakacak kadar yaklaştığımda, Fransız'ın yüzündeki şokun, yaklaştıkça yavaş yavaş temkinli bir uyanıklık ifadesine dönüştüğünü gördüm. Gösterilerden bıkan şoförü şaşkın ve aptal görünüyordu.
  
  
  
  
  
  Lincoln'ün kaputunun üzerine eğildim ve Fransız'ın yüzünün tam önünde ön cama hafifçe vurdum.
  
  
  "İyi akşamlar." dedim nezaketle.
  
  
  Şoför Fransız'a endişeyle baktı. Fransız hiçbir şey söylemeden, endişeyle, ihtiyatla dümdüz ileriye bakmaya devam etti.
  
  
  Başım ve vücudum Lincoln'ün görüşünü kapattığı için Michelle artık sürücü koltuğuna oturmak zorundaydı.
  
  
  Tekrar kibarca gülümseyerek, "İki yönlü çok güzel bir radyo antenin var," dedim.
  
  
  Michelle şimdi bir sonraki hamlemi beklerken hâlâ çalışan BMW'yi vitese takmak zorunda.
  
  
  "Ama bazı yerleri biraz paslı," diye devam ettim. "Onu gerçekten değiştirmeniz gerekiyor."
  
  
  Ve bir anda Wilhelmina elimdeydi ve ateş ediyordu. İlk mermi arabanın radyo antenini parçaladı ve havaya fırlattı, ikincisi kalan farları patlattı ve Michelle BMW'yi keskin bir U dönüşüne çevirip Lincoln'e doğru ilerlemeye devam ederken uzun farları yaktı. Hem Fransız hem de şoför kör, üçüncü ve dördüncü kurşunlarım büyük sedanın sağ tarafındaki iki lastiği deldi.
  
  
  Endişelendiğim bir sonraki manevra buydu ama Michelle bunu mükemmel bir şekilde halletti. Lincoln'den birkaç metre uzakta, uçuşun ortasında sıçramama yetecek kadar yavaşladı ve yan taraftaki açık pencereyi tutup kapıya tutunmama izin verdi. Sonra yeniden hızlandı, ışıklar artık sönmüştü, Lincoln'ün etrafından ve park edildiği kaldırımın üzerinden geçerek çömelmiş bedenimi kaldırımdaki sokağın sonuna ulaşana kadar BMW'nin uzak kenarına doğru sakladı. . Sonra çığlıklar atarak sağa bir dönüş daha yaptım, vücudum tamamen görünmez oldu ve ellerim kapıya iki sülük gibi yapışarak New York Bulvarı'ndan aşağı doğru hızla ilerledik.
  
  
  Çeyrek mil sonra durdu. Akıcı bir hareketle ben sürücü koltuğuna oturdum, o da yolcu koltuğuna; ikimiz de tek kelime etmedik.
  
  
  Konuşmadan önce bir mil daha geçti.
  
  
  "Bu...çok riskliydi" dedi. “Arabalarına yaklaştığınızda sizi öldürebilirlerdi. Bu makine üzerinde akrobatik atlama tehlikesi dışında.”
  
  
  "Hesaplanmış bir riskti" dedim. “Bize saldırmak isteselerdi yolun kenarına yanaştığımızda orada öylece oturmazlardı. Akrobasi dediğiniz şeye gelince; eğer bu tür riskleri almaya istekli olmasaydım, emekliliğe hazır olurdum. Henüz öyle değilim."
  
  
  Michelle sadece başını salladı. Hala şok olmuş görünüyordu. Direksiyonu sessizce çevirdim ve başka bir kuyruğu fark etmenin kolay olacağı yerel sokaklarda ilerleyerek Manhattan'a doğru yöneldim. Ama Fransız'ı ve arkadaşlarını kaybettiğimize neredeyse emindim. İki yönlü telsizlerinin anteninden kurtulmak, onların yerine başka birini gönderemeyecekleri anlamına geliyordu. Çinli kıza gelince, bize atabileceği diğer kuyruğu salladığımdan emindim.
  
  
  En başında bunu reddetmiştim. Kolayca.
  
  
  Çok kolay.
  
  
  Neden bu kadar çabuk pes etmek zorunda kaldılar?
  
  
  Bu beni rahatsız etti. Ama şimdi bu konuda hiçbir şey yapamadım. Kaygımı zihnimin bir bölümünde, her an patlamaya hazır bir şekilde tuttum.
  
  
  Manhattan'da kalabalık bir ara sokağa park ettim ve bir telefon görüşmesi yaptım. On beş dakika sonra araba acentesinden adam tamamen sıradan ve çok anonim bir Ford Galaxy ile geldi. Kaputun altında kolayca 110'a çıkmasını sağlayan birkaç değişiklik dışında hiçbir şekilde dikkat çekici değil. Ani araba değişikliğime hiçbir ilgi duymadığını veya şaşırmadığını ifade ederek BMW'yi aldı ve bize iyi yolculuklar dileyerek yola çıktı.
  
  
  Direksiyonun arkasında olduğunuzda ve kırk sekiz saatten fazla bir süredir uyumadığınızda, bu herhangi bir yolculuğun olabileceği kadar güzeldi. Michelle şanslı. Başını omzuma koyup uyukluyordu. Ford'u saatte tam beş mil hız sınırının üzerinde tuttum ve öğürmek isteyene kadar kaplardan sade kahve içtim.
  
  
  Takip edilmedik.
  
  
  Gece yarısına on dakika kala arabamı, AX'in genel merkezini gizleyen, Dupont Circle'da oldukça köhne, köhne bir bina olan Amalgamated Press and Wire Services'in genel merkezinden birkaç metre uzağa park ettim.
  
  
  Hawk ofisinde bekliyordu.
  
  
  
  Beşinci bölüm.
  
  
  “İşte bu kadar efendim” diyerek bir saat sonra hesabımı kapattım. “SLA'nın neredeyse kesinlikle Durosh'u var. Gönüllü olarak yanlarında olup olmaması bambaşka bir konu.”
  
  
  Hawk kasvetli bir tavırla, "SLA'da nerede olduğu başka bir hikaye," diye ekledi.
  
  
  Başımı salladım. Ona zaten ipuçlarımdan bahsettim, üç kelime: Leoparlar, İnciler, Vulkan. Bu kelimelerin anlamları hakkında hâlâ düşüncelerim vardı ama Hawk'ın onları duyacak ruh halinde olmadığı açıktı. İğrenç purosundan kasvetli bir nefes çekti ve sol omzumun üzerinden bir yere baktı. Sertleşmiş eski tenli keskin yüzü ve şaşırtıcı derecede yumuşak mavi gözleri, derin düşünürken ve endişeliyken sahip olduğu ifadeyi taşıyordu. O endişeliyse ben de endişeliydim.
  
  
  Aniden, sanki bir şeye karar vermiş gibi, Hawk öne doğru eğildi ve yirmi beş sentlik purosunu çatlak bir kül tablasına söndürdü.
  
  
  "Beş gün" dedi.
  
  
  "Sayın?" Söyledim.
  
  
  Soğuk ve net bir şekilde, "Fernand Duroch'u bulup OAS'tan uzaklaştırmak için tam olarak beş gününüz var" dedi.
  
  
  İzledim. Artık sertleştirilmiş çelik kadar sert olan mavi gözleriyle beni delip geçerek geriye baktı.
  
  
  "Beş gün!" Söyledim. “Efendim, ben bir ajanım, sihirbaz değil. Neyle çalışmam gerektiğine bakılırsa bu beş haftamı alabilir, aksi takdirde...
  
  
  "Beş gün" dedi tekrar. Sesinin tonu "tartışma yok" anlamına geliyordu. Döner sandalyesini sert bir şekilde itti ve bana dönük olmayacak şekilde kendi etrafında döndü ve kirli pencereden dışarı baktı. Sonra bana söyledi.
  
  
  "Siz New York'a varmadan birkaç saat önce bir mesaj aldık. Albay Rambo'dan. Sanırım onu hatırlıyorsun."
  
  
  Hatırladım. De Gaulle'e yapılan suikast girişiminden sonra elimizden kayıp gitti ve sürgüne gitti. İspanya'da ondan şüpheleniliyordu. Ancak kendisi hala SLA'da üst düzey bir kişidir.
  
  
  “Rumbaut bize OAS'ın artık ABD enerji krizini bir krizden daha fazlasına dönüştürebileceğini söyledi. Bir felaket. Ve eğer bize doğruyu söylüyorsa, felaket bunu daha yumuşak bir şekilde ifade etmek olur."
  
  
  Hawk'ın ses tonu kuru ve soğuktu. Sorunlar ciddi olduğunda bu her zaman böyleydi.
  
  
  "Peki bu güç tam olarak nedir efendim?" Diye sordum.
  
  
  Hawke her zamankinden daha kuru ve soğuk bir sesle, "Rambeau yönetiminde" dedi, "SLA artık Batı Yarımküre'deki tüm petrol rafinerilerini ve sondaj kulelerini tamamen yok edebilir."
  
  
  İstemsizce çenem düştü.
  
  
  "İmkansız görünüyor" dedim.
  
  
  Hawk tekrar yüzünü bana döndü.
  
  
  "Hiçbir şey imkansız değildir." dedi üzgün bir tavırla.
  
  
  Birkaç dakika boyunca masasının üzerinden sessizce birbirimize baktık; her birimiz bu tehdidin gerçek olsaydı tam olarak ne anlama gelebileceğini anladığımız için tedirgindik. Petrol platformlarının yok edilmesi yeterince kötü olurdu; önemli miktarda petrolün burada kapanmasına neden olur. Ancak yalnızca Batı Yarımküre'den değil, aynı zamanda Arap ülkelerinden de petrol işleyen petrol rafinerilerinin yok edilmesi, ABD'ye petrol arzını yüzde seksen kadar azaltabilir.
  
  
  Büyük endüstriler için, benzin için, ısıtma için, elektrik gibi diğer enerji türlerine dönüşüm için petrol.
  
  
  Bildiğimiz gibi ABD duracak. Ülkemiz fiilen felç olacak.
  
  
  "Belki bu bir blöftür?" Diye sordum. "Bunu başarabileceklerine dair kanıtları var mı?"
  
  
  Hawk yavaşça başını salladı.
  
  
  “Beş gün içinde delil sunacaklarını söylüyorlar. Bunu yapabileceklerinin yanı sıra önceden uyarıda bulunsak bile onları durduramayacağımızın kanıtı."
  
  
  "Peki ya kanıt?"
  
  
  “Beş gün içinde SLA, Curacao kıyısındaki Shell petrol rafinerisini havaya uçuracak ve tamamen yok edecek. Tabii onları durduramazsak. Ve onları işten çıkarın."
  
  
  "Ya bunu yapmazsak? Her şeyi havaya uçurmamanın bedeli nedir?”
  
  
  Hawk, buruşuk kahverengi takımının göğüs cebinden yavaşça bir puro daha çıkardı.
  
  
  "Bize bundan bahsetmediler. Yine de. Yapabileceklerini kanıtladıktan sonra iletişimin devam edeceğini belirtiyorlar.”
  
  
  Daha fazla ileri gitmesine gerek yoktu. Eğer SLA tehdidini gerçekten yerine getirebileceğini kanıtlasaydı, ABD'den talep edebileceği talepler mali, siyasi ve diğer açılardan çok şaşırtıcı olurdu.
  
  
  İnanılmaz ölçekte bir şantajdı, gasptı.
  
  
  Hawk ve ben masasının üzerinden birbirimize baktık. İlk ben konuştum. Bir kelime.
  
  
  "Duroche," dedim.
  
  
  Şahin başını salladı.
  
  
  “Bağlantı tesadüf olamayacak kadar güçlü. OAS'ın Durosh'u var. Duroch, su altı tahrik sistemleri, bu cihazların bilgisayarlaştırılması ve bunların nükleer savaş başlıklarıyla kullanılması konusunda bir uzmandır - bir dahidir. Bu yarım küredeki kıyıdaki petrol platformlarına ve rafinerilere karşı. Bu yüzden… "
  
  
  "Yani Duroch onlara bu yeteneği verdi," diye tamamladım onun yerine.
  
  
  Hawk puroyu dişlerinin arasına aldı ve tekrar konuşmadan önce kısa, öfkeli nefeslerle yaktı.
  
  
  "Doğru" dedi. "Ve bu nedenle…"
  
  
  "Bu yüzden Duroch'u OAS'tan uzaklaştırmak için beş günüm var," diye tekrar bitirdim.
  
  
  "Beş gününüz var
  
  
  
  
  Duroch'u SLA'dan uzaklaştırın ve onlar için geliştirdiği tüm cihazları yok edin. Ve onlardan çizimler."
  
  
  İşte bu kadar. Beş gün.
  
  
  "Ve Carter," Hawk'ın sesi hâlâ kuru ve soğuktu, "bu bir solo. SLA, herhangi bir yabancı polisin veya yetkilinin yardımına başvurursak, bunların tüm açık deniz petrol platformlarını ve rafinerilerini derhal yok edecekleri konusunda uyardı. Caracas'tan Miami'ye."
  
  
  Başımı salladım. Bunu anladım.
  
  
  Otomatik olarak purosunu tüttürerek, "Kızı da yanında götürmen gerekecek," diye devam etti. “Sana babasının kimliğini kesin olarak verebilir. Yanlış kişiyi ortaya çıkarmanıza izin veremeyiz. Onu bu işe karıştırmak istemiyorum ama..."
  
  
  "Ya Duroch isteyerek gitmezse?"
  
  
  Hawk'ın gözleri kısıldı. Cevabı zaten biliyordum.
  
  
  "Duroch'u çıkarın!" - diye bağırdı. "İster isteyerek ister istemeyerek. Eğer onu dışarı çıkaramazsan..."
  
  
  Bitirmesine gerek yoktu. Herhangi bir nedenle Duroch'u dışarı çıkaramazsam onu öldürmek zorunda kalacağımı biliyordum.
  
  
  Michelle'in bunu fark etmediğini umuyordum.
  
  
  Ayağa kalktım, sonra bir şey hatırladım.
  
  
  "Çinli kız" dedim. "Bilgisayar onun hakkında bir şey buldu mu?"
  
  
  Hawk'ın kaşları kalktı.
  
  
  "İlginç" dedi. “İlginç çünkü bu konuda özellikle ilginç olan hiçbir şey yok. Interpol kaydı yok. Herhangi bir casusluk faaliyetine karıştığına dair herhangi bir rapor yok. Adı Lee Chin. Yirmi iki yıl. Vassar'dan çok erken mezun oldu ve sınıfının birincisi oldu. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans çalışması. Daha sonra Hong Kong'a gitti ve orada bir yıl aile şirketi olan İthalat-İhracat'ta çalıştı. Birkaç ay önce New York'a yeni döndüm. Bu noktada onun resme nasıl uyduğunu hayal etmek zor."
  
  
  İlginçti. Beni rahatsız eden de buydu. Ama şimdi bu konuda hiçbir şey yapamadım. Lee Chin'i kafamdaki özel küçük bölmesine geri döndürdüm.
  
  
  "Nereden başlayacağınıza dair bir fikriniz var mı?" - Şahin sordu.
  
  
  Ona söyledim. Onayladı. Puro külü ceketinin üzerine döküldü ve bir dizi diğer leke ve lekelere rahatlıkla katıldı. Hawke'un dehası gardırobuna ya da gardırobuna olan özenine kadar uzanmıyordu.
  
  
  Eğer onu kullanabilirsen senin için Gonzalez'le iletişime geçeceğim. En iyisi değil ama bölge hakkında bilgi sahibi."
  
  
  Ona teşekkür ettim ve kapıya doğru yöneldim. Tam kapıyı arkamdan kapatmak üzereyken Hawk'ın şunu söylediğini duydum:
  
  
  “Ve Carter...” Döndüm. Gülümsedi ve sesi yumuşadı. "Dikkatli olamıyorsan dikkatli ol."
  
  
  Kıkırdadım. Aramızda özel bir şakaydı. Yalnızca dikkatli bir ajanın hayatta kalma şansı vardı. Sadece iyi ajan hayatta kaldı. Onun zamanında Hawk fazlasıyla iyiydi. O en iyisiydi. Onun tarzı olmadığı için hemen söylemedi ama önümde ne olduğunu biliyordu. Ve umurundaydı.
  
  
  "Tamam efendim." dedim ve kapıyı kapattım.
  
  
  Michelle'i McLaughlin, N5'in onunla bilgi almak için vakit geçirdiği kasvetli küçük odanın dışındaki bir sandalyede otururken - daha doğrusu kambur dururken - buldum. Zaten söylediği her şeyi kasete kaydetmişti ve şimdi bu kaset diğer birkaç ajan tarafından dikkatle incelenecek ve gözden kaçırmış olabileceğim herhangi bir bilgi olup olmadığı için bilgisayara yüklenecekti. Ancak sonuçları bekleyecek zamanım yoktu. Eğildim ve kulağına üfledim. Bir sarsıntıyla uyandı.
  
  
  "Yine yolculuk zamanı" dedim. "Güzel bir uçak yolculuğu zamanı."
  
  
  "Ah hayır," diye inledi. "Yapmalı mıyız?"
  
  
  "Yapmak zorundayız." dedim ve kalkmasına yardım ettim.
  
  
  "Şimdi nereye gidiyoruz? Kuzey Kutbu'na."
  
  
  "Hayır, dedim. 'Önce pasaportlar ve kimlikler de dahil olmak üzere yeni kılıflarımızı almak için yukarı Özel Efektler'e gideceğiz. Sonra Porto Riko'ya gideceğiz.'
  
  
  "Porto Riko? En azından orası sıcak ve güneşli."
  
  
  Başımı salladım ve onu koridordan asansöre doğru götürdüm.
  
  
  "Ama neden?"
  
  
  “Çünkü” dedim asansörün düğmesine basıp cebimden yeni bir paket sigara çıkarırken, “Ahmet'in bu son sözlerinin manasını anladım.”
  
  
  Soru sorarcasına bana baktı. Sigarayı ağzıma koydum.
  
  
  "Ahmet'in 'leopar' dediğini sanıyordum. O demedi. "Cüzzamlı" dedi. Cüzzam vakasında olduğu gibi."
  
  
  Ürperdi. "Ama nasıl emin olabiliyorsun?"
  
  
  “Sonraki kelime yüzünden. "İnci" dediğini sanıyordum. Ama aslında 'La Perla'ydı."
  
  
  Bir kibrit yakıp sigaraya götürdüm.
  
  
  "Anlamıyorum" dedi Michelle.
  
  
  “İki kelime bir araya geliyor” dedim. “La Perla, Porto Riko'nun Eski San Juan bölgesinde bir gecekondu bölgesidir. La Perla'da bir cüzam kolonisi var. Baban Tanca'dan alınmış ve bir cüzam kolonisinde saklanmış olmalı."
  
  
  Michelle'in gözleri dehşetle büyüdü.
  
  
  "Babam cüzam kolonisinde mi?"
  
  
  Sigaramdan bir nefes çektim. Dışarı çıktı. Bir kibrit daha yakıp ucuna getirdim.
  
  
  
  
  
  "Saklamak için mükemmel bir yer olduğunu söyleyebilirim."
  
  
  Michelle beyazdı.
  
  
  "Peki biz bu cüzamlı kolonisine mi gidiyoruz?"
  
  
  Başımı salladım, sonra sinirle kaşlarımı çattım. Sigara bir türlü yanmıyordu. Tembelce ucuna baktım.
  
  
  "Eğer şanslıysak ve o hâlâ buradaysa, belki..."
  
  
  Cümlenin ortasında durdum. Üzerime soğuk bir ürperti geldi. Başparmağım ve işaret parmağımı kullanarak sigaranın ucunu ısırdım, kağıdı ve tütünü silkeledim.
  
  
  "Ne olduğunu?" - Michelle sordu.
  
  
  "İşte bu," dedim kategorik bir şekilde, avucumu uzatarak. İçinde küçük bir metal nesne vardı. Çubuk şeklindeydi, uzunluğu yarım inçten fazla değildi ve çapı, içinde saklandığı sigaradan daha küçüktü.
  
  
  Michelle ona bakmak için eğildi.
  
  
  "Popüler terminolojiyi kullanırsak bir hata," dedim ve sesim dikkatsizliğimden dolayı kendimden tiksindiğimi yansıtıyor olmalıydı. “Gözetleme cihazı. Ve bu en modernlerden biri. Corbon-Dodds 438-U alıcı-verici. Sadece sesimizi alıp bir mil öteye iletmekle kalmıyor, aynı zamanda elektronik bir sinyal de yayıyor. Uygun alıcı ekipmanına sahip olan herkes, birkaç metre ötedeki yerimizi belirlemek için bunu kullanabilir."
  
  
  "Yani," Michelle doğruldu, şaşırmış görünüyordu, "bunu yerleştiren kişi sadece nerede olduğumuzu bilmekle kalmıyor, aynı zamanda söylediğimiz her şeyi de mi duyuyor?"
  
  
  "Kesinlikle" diye yanıtladım. Çinli kadının bu yüzden bizi bulma zahmetine girmediğini biliyordum. En azından görünürde değil. Bunu boş zamanlarında, yarım mil kadar uzakta, bir yandan da konuşmamızı dinlerken yapabilirdi.
  
  
  Nereye ve neden gittiğimiz konusunda Michelle'e yaptığım ayrıntılı açıklama da dahil.
  
  
  Michelle bana baktı.
  
  
  "OAS," diye fısıldadı.
  
  
  "HAYIR." Başımı salladım. "Öyle düşünmüyorum. Çok güzel bir Çinli kadın Tanca'dan New York'a kadar bizi takip etti. Paris'ten gelen uçakta benimle karşılaştı. Gömleğimin içinde yarısı boş bir paket sigara vardı. cebimde ve açılmamış halde ceketimin cebinde. Benim sigara paketimin tamamını kendisininkiyle değiştirmeyi başardı.”
  
  
  Ve sadece filtre üzerinde NC etiketi basılı kendi özel yapım sigaralarımı içtiğimi düşünürsek, bunun gerçekleşmesi için büyük çaba harcadı. Ve oldukça geniş fırsatlardan yararlandı.
  
  
  "Şimdi ne yapmalıyız?" - Michelle sordu.
  
  
  Telefon dinlemesini dikkatle inceledim. Ön yarısı kibritimin sıcaklığından eridi. Karmaşık mikro devreler yok edildi ve görünüşe göre böcek iletimi durdurdu. Soru şuydu: Hangi arabadan dinleme yapılıyordu, birinciden mi yoksa ikinciden mi? Eğer ilkiyse, Çinli kadının nereye gittiğimizi bilmesine yetecek kadar bilgi almamış olması ihtimali yüksekti. Eğer ikincisi olsaydı...
  
  
  Yüzümü buruşturdum, sonra iç geçirdim ve topuğumla böceği yere bastırdım. Bu bana biraz duygusal tatmin verdi ama başka bir şey değil.
  
  
  Asansör kapısı açılıp içeri adım attığımızda Michelle'e, "Şu anda yaptığımız şey," dedim, "Porto Riko'ya gitmek. Hızlı".
  
  
  Yapabileceğim başka bir şey yoktu. Çinli kızı aklımda kendi kompartımanına geri getirdim. Bir kez daha.
  
  
  Coupe'nin oldukça büyük olduğu ortaya çıktı.
  
  
  Onun bu işte kalmasını istedim.
  
  
  
  Altıncı Bölüm
  
  
  Dobbs Plumbing Supplies, Inc., Grand Rapids, Michigan'dan Bay Thomas S. Dobbs ve Fransız-Kanadalı karısı Marie evden ayrıldı. San Juan Havaalanı ana terminali; kameralar, şnorkel malzemeleri ve Bay Dobbs'un varışta terminalden satın aldığı Porto Riko örgü hasır şapkası da dahil olmak üzere Karayip tatilleri için gerekli diğer tüm ekipmanlarla donatılmışlardı. Bay Dobbs'un dinleyen herkese söylediği gibi, "kükreyen bir zaman" geçireceklerdi. "Bu küçük eski adayı kırmızıya boyayacaklardı." "Eski San Juan'ı kumarhane de dahil olmak üzere tersyüz edeceklerdi."
  
  
  Tahmin edilebileceği gibi, bunlar tipik, orta derecede sevimsiz Amerikalı turistlerdi.
  
  
  "Taksi! Taksi!" - Bay Dobbs kollarını çılgınca sallayarak kükredi.
  
  
  Bayan Dobbs daha sessizdi. Biraz yorgun görünüyordu. Ama açıkça güneşten ve sıcaklıktan hoşlanıyordu.
  
  
  Güzel yüzünü yukarı çevirerek kocasına, "Mmmm," dedi. “Bu çok güzel bir güneş değil mi? Ve bir sürü çiçek kokuyorsun. Ah, Nick..."
  
  
  Sanki onu önümüzde duran taksiye sürükleyecekmiş gibi elini tuttum.
  
  
  "Tom," diye mırıldandım dudaklarımı hareket ettirmeden. “Nick değil. Hacim".
  
  
  "Tom," itaatkar bir şekilde tekrarladı. “Çok güzel değil mi? Sadece bir mayo giymek, kumsalda güneşin altında bir yere uzanmak ve okyanusu dinlemek istiyorum.” Sonra yüzünü buruşturdu. "Ayrıca yapacak başka işlerin olduğuna ve seninle gelmeme ihtiyacın olduğuna inanıyorum."
  
  
  "Lanet olsun tatlım," diye kükredim. “Biz de tam olarak bunu yapacağız. O kumsala uzan ve çok güzel bir bronzluk elde et. Bunun için yeterince para ödüyoruz."
  
  
  Kapıcı çantalarımızı kabinin bagajına yüklemeyi bitirdi. Onu aşırı derecede hafife aldım, sırtıma acımasız, içten bir tokat atarak ve "Her şeyi tek bir yerde bırakma dostum!" ve Michelle'in yanındaki taksiye atlayıp kapıyı öyle bir kuvvetle çarptı ki arabanın kabini çatlamaya başladı. Şoför bana sinirle baktı.
  
  
  "Otel San Geronimo, dostum." Biz de oraya gidiyorduk. Thomas K. Dobbs ve küçük karısı için en iyisi” dedim. Sonra keskin ve şüpheci bir tavırla: “Bu en iyisi, değil mi? Bazen bu seyahat acenteleri..."
  
  
  "Evet efendim," dedi sürücü sessizce, "bu en iyisi. Orayı seveceksin."
  
  
  Onu umumi tuvalete yönlendirsem bunun da en iyi seçenek olduğunu söyleyeceğinden emindim.
  
  
  "Tamam dostum. Bizi hızla oraya ulaştıracaksınız ve bunda sizin için iyi bir ipucu var," dedim açık bir şekilde.
  
  
  "Si," diye yanıtladı sürücü. "Seni hemen oraya götüreceğim."
  
  
  Koltuk minderlerine yaslandım ve ceketimin cebinden Hawk'ın sevdiği purolardan biraz daha az rahatsız edici olan bir puro çıkardım. Yaktığımda sürücünün hafifçe irkildiğini görebiliyordum.
  
  
  Tabii ki abarttım. Çok fazla numara yapıyordum. Hatırlandığımdan emin olmak.
  
  
  Ve bu mantıklıydı. İyi bir menajer hatırlanmak için aşırıya kaçmamalı ve çok fazla şey oynamamalıdır. Bu da beni ya çok kötü bir menajer ya da menajer olarak düşünülmeyecek kadar akıllı, iyi bir menajer yaptı.
  
  
  "Tom," dedi Michelle sessizce, "plaja gitmek konusunda söylediklerinde gerçekten ciddi miydin?"
  
  
  "Elbette tatlım." dedim sakin bir ses tonuyla. "Önce eski sahile gideriz. Sonra giyiniriz, bize şu Peeny Colazza'lardan falan getirirler, sonra bu adada bulabileceğiniz en büyük lanet bifteğe dişlerimizi geçiririz, sonra o kumarhanelere gideriz ve eğleniriz. eğlenceli . İlk gün ve gece için kulağa nasıl geliyor, ha?
  
  
  "Aslında?" - Michelle aynı alçak sesle söyledi. "Ama ben seni düşündüm..."
  
  
  “Eski kocanın nasıl iyi vakit geçireceğini bilmediğini sanıyordun. Sıhhi tesisat malzemelerinden başka bir şey düşünemeyeceğini sanıyordum. Şapkanı sıkı tut tatlım. Plaj ve içecekler, akşam yemeği ve zarlar, işte geliyoruz! "
  
  
  Ve böylece Michelle'i mutlu bir şekilde şaşırtarak yola çıktık. Birincisi, Bay Thomas S. Dobbs ve eşinin yapacağı şey buydu. İkincisi, San Juan'daki ciddi işlerimi gece geç saatlere kadar sürdürmek intihar olurdu. Vücudumda vuran güneş ve kulaklarımı dinlendiren Karayip sörfü eşliğinde beyaz kumlu plajda uzanmak, bekleyerek vakit geçirmenin oldukça iyi bir yoluydu.
  
  
  "Hacim."
  
  
  Dönüp Michelle'e baktım. Ve bunun sadece iyi olmadığına karar verdim, o... yani, en üstün durumunuzu söyleyin. Her şey ya da her şey işe yarar: Michelle'in iri göğüsleri giydiği minicik, neredeyse transparan bikini sütyenini fazlasıyla dolduruyor, göbeğinin ipeksi derisi iki küçük üçgen ve bir parça dantelden biraz daha fazla olan bikini altına doğru inceliyor. uzun ince bacaklar kumun üzerinde şehvetle hareket ediyor.
  
  
  "Tom," diye mırıldandı, gözlerini kapatıp yüzünü güneşe doğru kaldırarak, "lütfen bana biraz güneş yağı dökün."
  
  
  "Memnuniyetle."
  
  
  Sıcak yağı boynuna, pürüzsüz omuzlarına, karnına ve uyluklarına sürdüm. Eti yavaşça ellerimin altında hareket etti. Cildi daha sıcak, daha yumuşak hale geldi. Karnı üzerine yuvarlandı ve ben yine yağı omuzlarına sürdüm, sütyeninin kopçalarını açtım ve sırtına yaydım, ellerim yanlarından aşağı kayarak göğüslerine dokundu. İçini çekti, ses iç çekişten çok iniltiye benziyordu. Bitirdiğimde yan yana uzanıp birbirimize dokunduk. İkimizin de gözleri kapalıydı ve aramızdaki seks aurası yoğun, sıcak ve büyüyordu. Parlak güneş bizi bir mıknatıs ve demir gibi amansız bir şekilde birbirimize yaklaştırıyor gibiydi.
  
  
  "Tom," diye fısıldadı sonunda, "buna daha fazla dayanamıyorum. Hadi odamıza dönelim."
  
  
  Sesi yumuşak ama ısrarcıydı. Ben de aynı ihtiyacı hissettim. Tek kelime etmeden sutyenini tekrar bağladım, onu ayağa kaldırdım ve otele geri götürdüm. Odaya girdiğimizde benden biraz uzaklaştı.
  
  
  "Yavaş ol, Nick," dedi alçak, boğuk bir sesle, koyu gözleri benimkilere bakarken. "Bu sefer yavaştan almak istiyorum. Sonsuza kadar sürmesi dileğiyle."
  
  
  Elim ona uzandı. Yakaladı ve tam kıvrımına doğru kavradı.
  
  
  “Sonsuza kadar yap, sevgilim. Artık her şeyi istiyorum, her şeyi.”
  
  
  
  
  Elimin altında güneşten kavrulan eti gerildi. Kan nabzını hissettim. Nabzı hızlandı. Onu kendime doğru çektim ve açık ağzım onunkini kapladı, dilim sert ve talepkar bir şekilde keşfediyordu. Erotik bir şekilde ama yavaş yavaş, sanki temposu dayanılmaz derecede kontrollü bir hızda artan duyulamayan bir davul ritmine uyarak kıvranıyordu.
  
  
  "Su bu yangını söndürebilir mi?" - Sert bir şekilde fısıldadım.
  
  
  Ne demek istediğimi hemen anlayarak, "Ateşi arttır canım," dedi.
  
  
  Hızlı bir hareketle sutyenini ve ardından bikini altını çıkardım. Dudaklarında şehvetli bir gülümseme kıvrıldı. Eli ellerimi itti ve gözleri bana gurur ve hayranlıkla baktı.
  
  
  Onu kucağıma alıp banyoya taşırken kendi içgüdülerimin kontrolü tamamen ele geçirdiğini hissettim. Bir dakika sonra duşun kaynar suyunun altında durduk; ıslak, dumanı tüten vücutlarımız birbirine bastırılmış ve öfkeyle birbirini besliyordu. Hâlâ yavaştı ama saf şehvetli coşkunun kan sıcak hızıyla, erkeği kadına, kadını da erkeğe dayanılmaz, tam ve mutlak bir şekilde ele geçirmeye doğru ilerliyordu.
  
  
  Sonunda gerçekleştiğinde, ikimiz de kısa süreliğine dönüştüğümüz saf içgüdüler gibi sözsüz bir şekilde çığlık attık.
  
  
  "Tatmin edici biçimde?" - İkimiz de biraz iyileşince mırıldandı.
  
  
  Kesinlikle, dedim, hâlâ gözlerimi odaklamaya ve nefesimi düzenlemeye çalışırken.
  
  
  * * *
  
  
  Akşamın geri kalanı da eksiksiz ve tatmin ediciydi - ya da en azından ben gerçekten Thomas K. Dobbs olsaydım öyle olurdu. Karayip gün batımı sanki talep üzerine renk katarken, bir grup telaşlı garsonun durduğu açık hava terasında piña coladas içtik. Yemek için içeri girdiğimizde, garson ordusu bir alay haline geldi, menü bir metre uzunluğundaydı ve her yer boşa harcanmış para gibi kokuyordu. Paranın satın alabileceği her şey mevcuttu ve büyük miktarlarda satın alınıyordu.
  
  
  Ne yazık ki, iyi bir romu mahvetmenin en iyi yolunun tropik içecek karıştırıcıları olduğunu düşünüyorum ve yirmi dört onsluk bifteğin aslanlar ve yalnızca aslanlar için mükemmel yiyecek olduğu konusunda Albert Einstein'a tamamen katılıyorum. Bazen hayal etmekte zorlandığım daha normal şartlarda, taze yakalanmış "conk" veya sarımsak ve Karayip baharatlarıyla sotelenmiş deniz kestanelerinin tadını çıkarırdım. Ama Thomas S. Dobbs bunların herhangi birinin düşüncesiyle bile yeşile dönerdi ve o an için ben Dobbs'dum. Bu nedenle, Michelle'i benim yerime her erkeğe büyük keyif verecek şeffaf bir elbiseyle görünce eğlenerek gecesini inatla tasvir ettim.
  
  
  Daha sonra, Caribe Hilton Casino'ya taksiye bindiğimizde, rulet çarkında birkaç yüz dolarlık AX parasını kaybederek teselli buldum; Thomas S. Dobbs'un kesinlikle yapacağı bir şeydi bu. Nick Carter bunu blackjack masasında yapacak ve kazanacaktı. Devasa bir miktar değil ama Carter'ın sistemine göre birkaç bin kumar değil.
  
  
  Michelle'in yaptığı da buydu.
  
  
  "Kaç tane?" - Taksiyle otele dönerek talep ettim.
  
  
  "Bin dört yüz. Aslında on beşti ama satıcıya bahşiş olarak yüz dolarlık bir çip verdim.”
  
  
  "Ama sana oynaman için sadece elli dolar verdim!"
  
  
  "Elbette," diye cevapladı neşeyle, "ama ihtiyacım olan tek şey bu." Görüyorsunuz, bende bu sistem var..."
  
  
  "Tamam, tamam." dedim karamsar bir tavırla. Thomas K. Dobbs'un arka kısmında belirgin ağrıların olduğu zamanlar vardı.
  
  
  Ama aynı zamanda San Geronimo'daki odamızı düşündüğüm, Michelle'in banyodan çıplak çıkışını izlediğim, Nick Carter'a geri dönmenin de dezavantajları olduğu zamanlar da oldu.
  
  
  Nick Carter'a dönme zamanı geldi.
  
  
  Odada dinleme cihazı bulunması ihtimaline karşı sesimizi boğmak için televizyonu açtım ve Michelle'i kendime doğru çektim.
  
  
  "İş zamanı geldi" dedim, gözlerimi boynundan ayırmamak için elimden geleni yaparak. “En azından sabaha kadar dört ya da beş saat içinde dönerim. Bu arada odanın kapısı kilitli olarak kalın ve herhangi bir nedenle kimsenin içeri girmesine izin vermeyin. Eğer bunu yapmazsam ne yapacağını biliyorsun." Sabah döneceğim."
  
  
  Başını salladı. Bütün bunları Washington'dan ayrılmadan önce tartıştık. Silah taşıması gerekip gerekmediğini de tartıştık. Hiçbir zaman herhangi bir silahla ateş etmemişti. Bu yüzden silahı alamadı. Zaten bunun ona hiçbir faydası olmaz ve silahları nasıl ve ne zaman kullanacaklarını bilmeyen insanlara silah verilmesine inanmıyorum. Aldığı şey sahte bir elmas yüzüktü. Elmas zararsızdı. Ayarın, kayışa basıldığında elmasın ötesine uzanan dört ucu vardı. Bu uçlardan biri düşmanın derisini deldiğinde anında bilincini kaybediyordu. Sorun, düşmanın Michelle'in yüzüğü kullanmasına yetecek kadar yaklaşması gerektiğiydi. Kullanmak zorunda kalmayacağını umuyordum.
  
  
  
  
  Kullanmak zorunda kalmayacağını umuyordum.
  
  
  Ona bunu söyledim, sonra sözlerimi uzun bir öpücükle noktalama dürtüsüne direndim ve oradan ayrıldım.
  
  
  Otelden filmlerde dedikleri gibi “arka yoldan” çıktım. Ancak “dönüş rotasında” herhangi bir otelden ayrılmak o kadar da kolay değil. İlk önce geri dönüş yolunu bulmalısın. Bu durumda, öndeydi ve dar bir yangın merdiveni uçuşunu temsil ediyordu. Çünkü odamız on dördüncü kattaydı ve aklı başında hiç kimse on dört kat yukarı çıkmazdı ama ben on dört kat aşağı indim. Daha sonra, AX Fitness Eğitmeni Walt Hornsby ile spor salonu antrenmanı için minnettar olarak, bodruma iki kat daha yürüdüm. Orada, tulum giymiş iki otel çalışanı İspanyolca müstehcen şakalar anlatana ve birkaç düzine çöp kutusunu götürene kadar merdivenlerin arkasına saklanmak zorunda kaldım. Üst katta gözden kaybolduklarında dışarı çıktım. Condado şeridindeki bir ara sokaktan biraz daha fazlası olan bir ara sokaktı. Mütevazı, sıradan kırmızı bir Toyota kullanan Gonzalez ise on beş metreden fazla uzağa park edilmemişti. Onun yanındaki yolcu koltuğuna oturduğumda görünürde kimse yoktu.
  
  
  Neşeli bir şekilde, "Porto Riko adasındaki en iyi taksi hizmetine hoş geldiniz" dedi. "Sunuyoruz..."
  
  
  Wilhelmina'yı elime tutuşturup cephaneyi kontrol ederken, "La Perla'ya hızlı bir yolculuk yapmanızı öneririm," dedim. "Arabayı sürerken bana La Perla'daki cüzamlı kolonisine nasıl gideceğimi söyle."
  
  
  Gonzalez'in neşesi anında buharlaştı. Arabayı vitese taktı ve yola çıktı ama mutlu görünmüyordu. Bıyıkları sinirden seğirmeye başladı.
  
  
  Birkaç dakikalık sessizliğin ardından yavaşça, "Bu," dedi, "delilik. Gecenin bu saatinde La Perla'ya gitmek çılgınlık. Herhangi bir zamanda cüzamlı kolonisine gitmek akıllıca değildir, ancak gecenin bu saatinde gitmek sadece delilik değil, aynı zamanda muhtemelen intihardır."
  
  
  "Belki de," diye kabul ettim Wilhelmina'yı yeniden düzenleyerek ve Hugo'nun süet kılıfın içine tam olarak oturup oturmadığını kontrol ederek.
  
  
  "Cüzzam kolonisindeki hastanelerin çoğunun istila kanadında olduğunun farkında mısın?"
  
  
  "Farkındayım" dedim.
  
  
  "Bulaşıcı olmayan kanattaki cüzamlıların bile son derece fakir oldukları ve para kazanmak için hiçbir yasal yolları olmadığı için tehlikeli olduklarının farkında mısınız?"
  
  
  "Bunu ben de biliyorum," dedim Pierre'i uyluğuma bastırarak.
  
  
  Gonzalez direksiyonu çevirdi ve Toyota'yı Condado'dan Eski San Juan'a doğru yönlendirdi.
  
  
  "Ve Mavi Haçımın süresi doldu," dedi sertçe.
  
  
  "Sen sadece bir rehbersin" dedim ona. "Yalnız gidiyorum."
  
  
  "Ama bu daha da kötü!" - dedi alarmla. "İçeriye yalnız girmene izin veremem. Tek bir adamın bile şansı olmaz, Nick Carter'ın bile. Israr ediyorum…"
  
  
  "Unut gitsin." dedim kısaca.
  
  
  "Ancak…"
  
  
  “Gonzalez, rütben N7. Hangisine sahip olduğumu biliyorsun. Sana bir emir veriyorum."
  
  
  O öldü ve yolculuğun geri kalanını sessizce geçirdik. Gonzalez bıyığını çiğnedi. Olası kuyruklar için dikiz aynasına baktım. Hiç yoktu. Küçük, dar sokaklardan geçen on dakikalık dolambaçlı dönüşler bizi eski valinin malikanesinin yanından geçip yamaçtan La Perla'nın deniz kenarındaki gecekondu mahallesinin eteklerine götürdü. İçinden geçerken Karayip esintisi teneke çatıları salladı. Dalgaların deniz duvarına çarpmasını, çürüyen balıkların, çöplerin ve akan suyu olmayan küçük darmadağın odaların kokusunu duyabiliyordunuz. Gonzalez küçük meydanın etrafında döndü, Toyota'yı her iki yanında yaklaşık birer inçlik alan bırakan bir ara sokağa doğru manevra yaptı ve köşeye park etti. Karanlık sokak ıssızdı. Üzerimizdeki pencereden Latin müziği hafifçe süzülüyordu.
  
  
  "Bu aptalca şeyi yapmaya kararlı mısın?" - Gonzalez kaygı dolu bir sesle sordu.
  
  
  Kategorik bir şekilde "Başka çıkış yolu yok" diye cevap verdim.
  
  
  Gonzalez içini çekti.
  
  
  "Cüzzamlı kolonisi sokağın sonunda. Burası aslında bir hastane ile cüzamlılar için bir pansiyonun birleşiminden oluşan bir leprosarium. Bir şehir bloğuna eşdeğer bir alanı kaplıyor ve tek bir büyük binadan oluşan bir kale şeklinde. Merkezi avlulu olup, tek girişi ve çıkışı vardır. Arkasında tek kilitli kapı vardır: Hastane olan doğu kanadı. durumu stabil olan cüzamlılar için yatakhane olan kanat ve güney kanadı."
  
  
  Gonzalez dönüp bana dikkatle baktı.
  
  
  "Güney kanadında" dedi, "bulaşıcı olan ve cüzamhaneden ayrılmalarına izin verilmeyen cüzamlılar var."
  
  
  Başımı salladım. Ödevimi cüzzam gibi çirkin bir konu üzerine yaptım. Bu kronik bir enfeksiyon hastalığıdır
  
  
  
  
  cilde, vücut dokularına ve sinirlere saldırır. İlk aşamalarında ciltte beyaz lekeler oluşur, bunu beyaz pullu kabuklar, çürük yaralar ve nodüller takip eder. Sonunda vücut parçaları kelimenin tam anlamıyla kuruyup düşüyor, bu da korkunç deformasyonlara neden oluyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra geliştirilen antibiyotikler sayesinde artık hastalığı belli bir noktada durdurmak mümkün. Ancak erken aşamalarda hala oldukça bulaşıcıdır.
  
  
  "Senden getirmeni istediğim şey yanında mı?"
  
  
  Gonzalez tek kelime etmeden arka koltuğa uzanıp bana bir doktor çantasıyla iki takım kimlik kartı uzattı. kartlar. Biri MD Jonathan Miller'a aitti, diğeri ise San Juan Gümrük Departmanından Müfettiş Miller'a aitti.
  
  
  Gonzalez, "Şırıngalar dolu" dedi. “İçlerinden birinin yetişkin bir adamı saniyeler içinde bayıltması ve onu en az sekiz saat boyunca baygın tutması gerekiyor. Carter..."
  
  
  Bir ara verdi. Ona baktım.
  
  
  "Ülserleri iyileşen cüzamlılar bulaşıcı oldukları kadar tehlikelidirler. Burada bedava uyuyorlar, yemek yiyorlar ve ilaç veriliyor. Ancak sigara, rom, kumar gibi başka şeyler için paraları yok ve çok azı işe yürüyerek gidebiliyor." Yani pek çok şaibeli işe karıştıkları biliniyor..."
  
  
  Arabanın kapısını açtım ve dışarı çıktım.
  
  
  “Buna güveniyorum,” dedim. Ayrıca sabaha kadar geçtiğimiz o küçük meydanda beni bekleyeceğinize de güveniyorum. Eğer o zamana kadar çıkmazsam, git. . Ne yapacağını biliyorsun."
  
  
  Gonzalez başını salladı. O daha arabayı vitese takmadan ben döndüm ve oradan uzaklaştım.
  
  
  "Buena suerte," diye arkamdan kısık sesini duydum.
  
  
  İyi şanlar.
  
  
  Ona ihtiyacım var.
  
  
  
  Yedinci Bölüm
  
  
  Cüzzamevi, birinin parlak kırmızıya boyadığı, onu daha da çirkin hale getiren, ufalanan sıvadan yapılmış bodur, ağır, çirkin bir binaydı. İki katlıydı ve her katın pencereleri, Karayip sıcağında bile sıkıca kapatılan ağır ahşap kepenklerle kapatılmıştı. Zili ahşap kapının yanında buldum ve sertçe çektim. İçeriden yüksek bir metalik çınlama sesi duydum, ardından sessizlik. Tekrar çektim. Tekrar tangırdama. Sonra adımlar. Kapı hafifçe açıldı ve ince, uykulu bir kadın yüzü dışarı baktı.
  
  
  "Ne istiyorsun?" - sinirli bir şekilde İspanyolca sordu.
  
  
  Biraz paslı ama oldukça akıcı İspanyolcamla kararlı bir şekilde, "Ben Dr. Jonathan Miller'ım" diye cevap verdim. "Diaz'ın hastasını görmeye geldim."
  
  
  Cüzzamevinde Diaz adında bir hasta olması gerekiyordu. Porto Riko'da en yaygın isimlerden biriydi.
  
  
  "Bu saatte bir hastayı görmeye mi geliyorsun?" - kadın daha da sinirlendiğini söyledi.
  
  
  "New York'luyum" dedim. "Sadece birkaç gündür buradayım. Diaz ailesine bir iyilik yapıyorum. Başka zamanım yok. Lütfen içeri girmeme izin verin sinyora. Yarına kadar kliniğime dönmem gerekiyor.”
  
  
  Kadın tereddüt etti.
  
  
  "Senyora," dedim sesimde keskin bir sabırsızlık tonuyla, "zamanımı boşa harcıyorsun. Beni içeri almazsanız yetkili birini çağırın."
  
  
  "Geceleri burada kimse yok," dedi sesinde belli belirsiz bir belirsizlikle. Doktorumun çantasına baktı. "Hastanede sadece iki hemşire görev yapıyor. Kadromuz çok az."
  
  
  "Kapı, senora," dedim sertçe.
  
  
  Yavaşça, isteksizce kapıyı açtı ve içeri girmem için kenara çekildi, sonra kapatıp arkamdan kilitledi.
  
  
  “Nasıl bir Diaz istiyorsun? Felipe mi yoksa Esteban mı?
  
  
  "Felipe," dedim, eski dosya dolaplarıyla kaplı, iki çürük metal masa ve birkaç sandalyeyle donatılmış büyük odaya bakarken. Güçlü bir dezenfektan kokusu ve hafif fakat belirgin bir çürüyen insan eti kokusu.
  
  
  “Felipe Diaz, stabilize kutularla birlikte batı kanadında. Ama seni oraya götüremem. Kapının yanında kalmam gerekiyor” dedi kadın. Masaya gitti, çekmeceyi açtı ve bir sürü anahtar çıkardı. "Gitmek istiyorsan yalnız gitmelisin."
  
  
  “Bueno,” dedim, “kendim giderim.
  
  
  Anahtarlar için elimi uzattım. Kadın onları dışarı çıkardı. Eline baktım ve iç çekişimi bastırdım. Avuç içinden yalnızca başparmak ve işaret parmağının bir inç kadarı uzanıyordu.
  
  
  Kadın gözüme çarptı ve gülümsedi.
  
  
  "Öyle bir şey yok efendim" dedi. “Davam stabilleşti ve bulaşıcı değilim. Ben şanslı olanlardan biriyim. Sadece birkaç parmağımı kaybettim. Felipe gibi başkalarıyla..."
  
  
  Kendimi o elinden anahtarları almaya zorladım ve karşı duvardaki kapıya doğru ilerledim.
  
  
  Ben kapıyı açarken arkamdaki kadın, "Diaz saat on ikide yatakta, kapının önünde," dedi. “Ve efendim, güney kanadına girmemeye dikkat edin. Oradaki vakalar çok bulaşıcı.”
  
  
  Başımı salladım ve bahçeye çıkıp kapıyı arkamdan kapattım. Loş elektrik ışığı, birkaç cılız palmiye ağacının ve birkaç sıra bankın bulunduğu çıplak, kirli avluyu zar zor aydınlatıyordu.
  
  
  
  Bu taraftaki pencereler açık ve karanlıktı ve horlama, iç çekme, öksürme ve birkaç inilti duyabiliyordum. Avluyu hızla geçerek batı kanadına doğru ilerledim ve büyük bir demir anahtarla kapının kilidini açtım.
  
  
  Koku bana çekiç gibi çarptı. Kalın ve ağırdı, çürüyen insan eti kokuyordu, sıcakta çürüyen bir cesedin kokusu. Dünyadaki hiçbir dezenfektan kokuyu gizleyemezdi ve üzerime yayılan mide bulantısıyla mücadele etmek zorunda kaldım. Hasta olmayacağımdan emin olduktan sonra cebimden bir kalem feneri çıkardım ve ışığı karanlık odada gezdirdim. Karyolaların üzerinde sıra sıra yatan, garip uyku pozisyonlarında toplanmış bedenler. Orada burada bir göz açıldı ve bana dikkatle baktı. Işığı kapının tam karşısındaki yatağa doğrulttum ve sessizce odanın karşı tarafına doğru yürüdüm. Karyoladaki figür çarşafı başının üzerine çekti. Çarşafların altından bir yerden gargaralı bir horlama sesi geliyordu. Uzanıp bir omuzumu salladım.
  
  
  "Diaz!" - Sert bir şekilde fısıldadım. "Uyan! Diaz!"
  
  
  Şekil hareket etti. Yavaş yavaş bir el ortaya çıktı ve çarşafları çekti. Baş döndü ve yüz göründü.
  
  
  Zorlukla yutkundum. Bu bir kabustan kalma bir yüzdü. Burun yoktu ve bir kulağı çürümüş bir et yığınına dönüşmüştü. Siyah diş etleri üst HP'nin tükendiği yere baktı. Sol kol, dirseğin altından buruşmuş bir kütüktü.
  
  
  "Como?" - Diaz kısık sesle bana uykulu bir şekilde bakarak sordu. "Qué quière?"
  
  
  Ceketime uzandım ve kimliğimi şıklattım.
  
  
  "Müfettiş Miller, San Juan Gümrük Departmanı" dedim. "Sorgulanmak üzere aranıyorsunuz."
  
  
  Şekilsiz yüz bana anlaşılmaz bir şekilde baktı.
  
  
  "Giyin ve dışarı çık." dedim sertçe. "Burada herkesi uyandırmaya gerek yok."
  
  
  Hâlâ kafası karışmış görünüyordu ama yavaşça çarşafı çıkarıp ayağa kalktı. Kıyafet giymesine gerek yoktu. İçinde uyudu. Zemin boyunca beni takip etti ve kapıdan avluya çıktı, orada durup yarı karanlıkta bana gözlerini kırpıştırarak baktı.
  
  
  "Vaktimi boşa harcamayacağım Diaz" dedim. “Cüzzamevi aracılığıyla bir kaçakçı ağının faaliyet gösterdiğine dair bilgi aldık. Bir yandan kaçak mallar burada depolanıyor. İlaçlar. Ve bizim bilgilerimize göre her şeyde kulağına kadar konuşuyorsun.”
  
  
  "Como?" - dedi Diaz, korkmuş görünümü yerini uykulu bir görünüme bıraktı. "Kaçakçılık mı? Neden bahsettiğinizi anlamıyorum."
  
  
  "Aptalmış gibi davranmanın bir anlamı yok," diye çıkıştım. "Neler olduğunu biliyoruz ve senin de işin içinde olduğunu biliyoruz. Şimdi işbirliği yapacak mısın, yapmayacak mısın?”
  
  
  Diaz, "Ama size söylüyorum, hiçbir şey bilmiyorum" diye karşı çıktı. "Burada veya başka herhangi bir yerde uyuşturucu veya kaçakçılık hakkında hiçbir şey bilmiyorum."
  
  
  Ona baktım. Bundan sonra yapmam gereken şeyi yapmaktan hoşlanmadım ama yaptım.
  
  
  “Diaz,” dedim yavaşça, “bir seçeneğin var. Ya bizimle işbirliği yapıp serbest kalırsınız, ya da sizi hemen burada tutuklarım. Bu seni hapse göndereceğim anlamına geliyor. Tabii ki, hücre hapsinde, çünkü diğer mahkumlar arasında cüzamlı olamaz. Ve muhtemelen uzun bir süre için, çünkü bu davayı sen olmadan çözmemiz uzun zaman alabilir. Ve bu süre zarfında muhtemelen hastalığınızı durdurmak için ihtiyacınız olan ilacı sağlayamayacağız."
  
  
  Diaz'ın gözlerinde korku parladı.
  
  
  "HAYIR!" nefes nefese, “Bunu yapamazsın! Öleceğim! Korkunç! Annemin mezarı üzerine yemin ederim ki, bu konuda hiçbir şey bilmiyorum...”
  
  
  "Bu senin seçimin Diaz," dedim sertçe. "Ve bunu şimdi yapsan iyi olur."
  
  
  Diaz'ın parçalanmış yüzü terlemeye başladı. Titredi.
  
  
  "Ama hiçbir şey bilmiyorum!" - yalvardı. "Eğer sana nasıl yardımcı olabilirim ki..."
  
  
  Bir ara verdi. Sinirlerim gergindi. Yakaladığım şey bu olabilir.
  
  
  "Bekle" dedi yavaşça. "Beklemek. Belki…"
  
  
  Bekliyordum.
  
  
  "Birkaç ay önce" dedi, "birkaç ay önce oldu. Burada yabancılar vardı. Cüzamlılar değil. Doktorlar değil. Ama bir şeyi ya da belki birini gizliyorlardı.”
  
  
  "Onu ya da onu nerede saklıyor?" - Ben talep ettim.
  
  
  "Kimsenin bakmayacağı bir yere. Bulaşıcı hastalıklar bölümünde."
  
  
  "Hadi" dedim.
  
  
  “Yaklaşık bir ay sonra ayrıldılar. Sakladıkları her şeyi yanlarında götürüyorlar. Bütün bildiğim bu, annemin onuru üzerine yemin ederim."
  
  
  Daha fazla bilgiye ihtiyacım var Diaz, dedim kesin bir dille. “Gizlediklerini nereden buldular?”
  
  
  “Bilmiyorum, yemin ederim, bilseydim sana söylerdim. Ancak…"
  
  
  Bir ara verdi. Gözlerinde endişe belirdi.
  
  
  "Devam et." diye rica ettim.
  
  
  "Jorge. Jorge'nin bilmesi gerekir. O bir cüzamlı, bir mahkum."
  
  
  
  
  bulaşıcı kanatta hemşire olarak çalışıyor. Her şeyi görürdü, belki de sizin için değerli olan bir şeye kulak misafiri olurdu. Ancak…"
  
  
  "Ama ne?"
  
  
  "Onunla konuşmak için enfeksiyon kanadına gitmemiz gerekecek. Benim için bu hiçbir şey değil. Ama senin için..."
  
  
  Cümlesini tamamlamasına gerek yoktu. Tehlikeyi biliyordum. Ama aynı zamanda ne yapmam gerektiğini de biliyordum.
  
  
  "Bana steril bir önlük, eldiven, şapka ve tüm kıyafeti getirebilir misin?"
  
  
  Diaz başını salladı.
  
  
  "Yap şunu" dedim kısaca. "Ve hızlı".
  
  
  Binanın içinde kayboldu ve birkaç dakika sonra istediğim şeyi taşıyarak yeniden ortaya çıktı. Önlüğümü, şapkamı, cerrah maskesini ve eldivenlerimi giydiğimde bir çift ayakkabıyı bana doğru itti.
  
  
  "Ayakkabılarını kapıda bırakman gerekiyor. Tekrar çıkardığınızda tüm bunlar sterilize edilmiş olacak.
  
  
  Dediğini yaptım ve çizmelerimi elimde tutarak bahçeye doğru yürüdüm.
  
  
  "Güney kanadının anahtarını alabilir misin?" Diye sordum.
  
  
  Diaz hafifçe gülümsedi, eksik üst dudağı korkunç bir yüz buruşturmasına dönüştü.
  
  
  "Sadece dışarıdan kilitleniyor efendim" dedi. “Cüzzamlıları uzak tutmak için. Başkalarını tutmak zor değil.
  
  
  Diaz başka bir ağır ahşap kapının sürgüsünü söktü ve önce benim geçmeme izin vermek için kenara çekildi. Aniden ona ilerlemesini işaret ettim. Yine karanlık bir odaydı, ama bu sefer bir ucunda ışık vardı, burada beyazlı bir adam masada oturmuş, başını ellerinin arasına almış uyuyordu. Yine sıra sıra beşikler, garip figürler. Ama burada bazıları acıdan kıvranıyordu. Oradan buradan ani inlemeler duyulabiliyordu. Koku Batı Kanadı'ndakinden bile daha kötüydü. Diaz koridordan beyazlı adama doğru yürüdü, ona dikkatle baktı, sonra başını saçından kaldırdı.
  
  
  "Jorge," dedi sertçe. “Jorge. Uyanmak. Senyor seninle konuşmak istiyor."
  
  
  Jorge'nin gözleri hafifçe açıldı, odak noktası dışında bana baktı, sonra başı ellerinin arasına düştü. Sol yanağının bir kısmı kaybolmuş, beyaz kemiği ortaya çıkmıştı.
  
  
  "Ay," diye mırıldandı. "Çok güzel. Ve cüzamlılarla çalışacak kadar cesursun. Çok güzel".
  
  
  Diaz bana baktı ve yüzünü buruşturdu.
  
  
  "Sarhoş" dedi. "Maaşını her gece sarhoş olmak için kullanıyor."
  
  
  Jorge'nin başını tekrar kaldırdı ve çürük yanağına sert bir tokat attı. Jorge acıyla nefesini tuttu. Gözleri genişledi ve odaklandı.
  
  
  Diaz, "Senyor'la konuşman lazım, Jorge," dedi. "Polisten, gümrük polisinden."
  
  
  Jorge bariz bir çabayla başını kaldırarak bana baktı.
  
  
  "Polis mi? Neden?"
  
  
  Diaz'ın dışına çıkıp kimliğimi verdim. Jorge'nin evinde.
  
  
  "Bilgi için" dedim. “Kimin burada saklandığına, kim olduğuna ve buradan ayrıldıklarında nereye gittiklerine dair bilgiler.”
  
  
  Sarhoş olmasına rağmen Jorge'nin gözlerinde sinsi bir bakış vardı.
  
  
  "Burada kimse saklanmıyor. Burada sadece cüzamlılar var. Bulaşıcı. Çok tehlikeli. Burada olmamalısın."
  
  
  Jorge'yle Diaz'la olduğundan biraz daha farklı ilgilenmeye karar verdim.
  
  
  Cüzdanımı çıkararak yavaş ve net bir şekilde, "Bilginin bir ödülü var," dedim. Beş tane yirmi dolarlık banknot çıkardığımda Jorge'nin gözlerinin hafifçe büyüdüğünü gördüm. "Yüz dolar. Hemen ödedim."
  
  
  "Evet," dedi Jorge. “Çok para isterdim ama...”
  
  
  "Korkulacak bir şey yok. Bana söylediklerini Diaz'dan başka kimse bilmeyecek. Ve Diaz konuşmaktan daha iyisini biliyor.
  
  
  Jorge'nin bakışları elimdeki paraya odaklanmıştı. Masanın üzerinden kaydırdım. Jorge dudaklarını yaladı ve aniden parayı kaptı.
  
  
  "Kim olduklarını bilmiyorum" dedi hemen, "ama İspanyol değillerdi. Üç tane vardı. Bir gecede geldiler ve kendilerini kanadın arkasındaki boş bir odaya kilitlediler. İkiden fazla. Haftalarca gelmediler. Tutuklu bir hastası olan bir cüzamlı onlara günde iki kez yiyecek getiriyordu. Onlar gelmeden önceki gece odayı sterilize eden kişi bu cüzamlıydı. Sonra bir gece geldikleri gibi aniden gittiler. Cüzzamlı da ortadan kayboldu ama daha sonra cesedinin birkaç blok ötede bulunduğunu öğrendik. Boğulmuştu."
  
  
  "Buradan nereye gittikleri hakkında bir fikrin var mı?" - Ben talep ettim.
  
  
  Jorge tereddüt etti.
  
  
  "Emin değilim ama sanırım iki kez, cüzamlı yiyecekle odaya geldiğinde, sanırım adamlardan birinin Martinik hakkında bir şeyler söylediğini duydum."
  
  
  Beynimde bir şey tıkladı.
  
  
  Martinik. Volkan.
  
  
  Aniden Jorge'nin arkasındaki duvardaki bir kapı açıldı. Benim gibi giyinmiş, steril bir önlük, maske, kep ve diğer her şeyle bir figür içeri girdi. Jorge yarı döndü, baktı, sonra sırıttı.
  
  
  "Buenos noches, senorita" dedi. Sonra sanırım sarhoşluğun bir kısmı sesine geri döndü. “O kadar güzel ki, ne kadar tatlı bir küçük çinita ve cüzamlılara yardım etmeye geliyor. Yeni geldi."
  
  
  
  
  
  Chinita. Çince.
  
  
  Cerrahi maskenin üstünde iki göz kapaklı oryantal gözler doğrudan bana bakıyordu.
  
  
  Çok tanıdık çift kapaklı oryantal gözler.
  
  
  "Partiye hoş geldin Carter" dedi.
  
  
  Ona kasvetli bir şekilde baktım.
  
  
  “Senin için Lee Chin,” dedim, “parti bitti.”
  
  
  Ona doğru ilerledim. Elini kaldırdı.
  
  
  "Pişman olacağınız hatalar yapmayın" dedi. "Sahibiz…"
  
  
  Sesi cümlenin ortasında kesildi ve gözlerinin aniden korkuyla büyüdüğünü gördüm.
  
  
  "Carter!" bağırdı. "Arkanda!"
  
  
  Arkamı döndüm. Jorge'nin şişesi kafatasımı birkaç santim sıyırıp elindeki masanın üzerinde parçalandı. Bir saniye sonra karate vuruşum onun ensesine çarptı ve ıskaladı. Devrilmiş bir kütük gibi yere düştü. Düşerken bile Lee Chin'in sesini tekrar duydum. Bu sefer pürüzsüz, kararlı ve ölümcül derecede sakindi.
  
  
  "Kapı" dedi. "Ve solunda."
  
  
  Kapıda üç kişi vardı. Loş, gölgeli ışıkta tuhaf, şekilsiz uzuvları, çukurlu yüzleri, boş göz çukurlarını, çarpık kolları görebiliyordum. Ayrıca yavaşça bana doğru ilerlerken iki bıçağın ve ölümcül bir kurşun boru parçasının parıltısını da görebiliyordum.
  
  
  Ama tüylerimin ürpermesine neden olan şey soldaki figürlerdi. Beş, altı, belki daha fazla kişi vardı ve hepsi yataklarından kalkıp dikkatle bana doğru süzüldüler.
  
  
  Bunlar bulaşıcı hastalıkları olan cüzamlılardı. Ve yarı çıplak bedenleri, hastalıklı etten korkunç bir şekilde dışarı çıkan beyaz ülserli tümörlerle kaplı, giderek yaklaşıyordu.
  
  
  Lee Chin yanıma geldi.
  
  
  "Batılı filozoflarınızdan biri bir keresinde şöyle demişti," dedi sakince, neredeyse konuşur gibi, "düşmanımın düşmanı dostumdur. Katılıyor musun?"
  
  
  “Bu noktada,” dedim, “kesinlikle.”
  
  
  "O halde kendimizi savunalım," dedi ve vücudu hafifçe eğildi, kolları, klasik bir kung fu hazır pozu olduğunu hemen fark ettiğim şekilde öne doğru kaydı.
  
  
  Bundan sonra olanlar o kadar hızlı oldu ki, zar zor takip edebildim. Kapıdaki cüzamlı grupta ani bir hareket oldu ve havada parlak bir bıçak parıltısı parladı. Yan tarafa döndüm. Lee Chin hareket etmedi. Ellerinden biri havaya fırladı, döndü, hızlı bir parabol oluşturdu ve bıçak tekrar onu fırlatan adama doğru hareket etmeye başladı. Bıçak boynunu deldiğinde nefesinin kesilmesiyle biten bir çığlık attı.
  
  
  Bir sonraki anda oda kaotik bir hareketle patladı. Cüzamlılar grup halinde öne çıkıp üzerimize saldırdılar. Sağ bacağım dışarı fırladı ve bir saldırganın karnında bir iz buldum, sert parmaklarımı bir başkasının solar pleksusuna doğru ileri doğru uzattım. Kurşun bir boru omzumun üzerinden ıslık çalarak geçti. Hugo elimdeydi ve kurşun borulu adam, ölümcül bıçak boynuna saplanırken onu düşürdü. Kan, şah damarından bir çeşme gibi fışkırıyordu. Yanımda Lee Chin'in vücudu akıcı, kıvrımlı bir hareketle hareket ediyordu; vücudu tuhaf bir şekilde havada sallanırken kolları bükülüp düşüyordu ve başı imkansız bir açıyla buruşmuş halde düşüyordu.
  
  
  "Bunun bir faydası yok, Carter." Diaz'ın sesinin karanlığın içinde bir yerden hırıltılı geldiğini duydum. "Kapı dışarıdan kilitli. Artık asla çıkamayacaksın. Sen de bizim gibi cüzamlı olacaksın."
  
  
  Hugo'yu önümde havada kestim ve iki yarı çıplak cüzamlıyı ellerimle geri ittim.
  
  
  Lee Chin'e "Kıyafetlerin" dedim. “Kıyafetlerini yırtmalarına veya sana dokunmalarına izin verme. Bize bulaştırmaya çalışıyorlar."
  
  
  "Sen de bizim gibi çürüyeceksin Carter," diye boğuk bir uğultu yeniden duyuldu. “Sen ve küçük olan bunu düzeltin. Etin düşecek..."
  
  
  Çığlık, Lee Chin'in çömelmesi, dönmesi, geriye düşmesi, hareketleri yakalaması ve Diaz'ın vücudunu mancınık gücüyle duvara doğru göndermesiyle sona erdi. Düşerken gözleri beyaza döndü ve sonra kapandı. Aynı anda birinin elinin sırtımı tuttuğunu hissettim ve kusma sesini duydum. Hugo solar pleksusuna yukarı doğru bir açıyla çarptığında eldivenli elimle cüzamlının sırtını tutarak döndüm. Buruştu, ağzından kan aktı. Steril elbisemin bir parçası hâlâ elindeydi. Arkamı döndüğümde Lee Chin'in başka bir kedi kulübesinden sürünerek çıktığını ve cüzamlının vücudunun duvara düştüğünü fark ettim. Elbisesi de yırtılmıştı. Bir an gözlerimiz buluştu ve aynı düşünce aynı anda bizim de aklımıza gelmiş olmalı.
  
  
  "Kapı." dedim.
  
  
  Hafifçe başını salladı ve vücudu yeniden kedi gibi oldu. Jorge'nin kullandığı masaya atladığını gördüm.
  
  
  
  
  daha sonra üç saldırganın başlarının üzerinden imkansız bir uçuş yaptı ve kapının yakınına indi. Ben de Hugo'yu kullanarak yolu açarak hemen arkasından yürüdüm. Kapının önünde hep birlikte dururken, cüzamlıların bize tekrar saldırmasından önce sadece birkaç saniyemiz kalmıştı.
  
  
  "Birlikte!" - Havladım. Şimdi!"
  
  
  Bacaklarımız iki koçbaşı gibi aynı anda ateş etti. Bir çarpışma oldu ama menteşeler dayandı. Tekrar. Çarpışma daha şiddetliydi. Tekrar. Kapı menteşelerinden fırladı ve biz de oradan avluya doğru koştuk, parçalanmış ellerimiz bize uzandı, kıyafetlerimizi yakaladı, ölmekte olan etin kokusu burun deliklerimize doldu.
  
  
  "Ofisin kapısı!" Lee Chin'in çığlığını duydum. "Açık!"
  
  
  Cüzamlılar grup halinde bizi kovalarken, avludaki kurak zeminde koşan ayakların sesini duydum. Cerrahların önlükleri yolumuzun üzerindeydi ve hızla bize yaklaşıyorlardı. Enerjimin son zerresini son bir hız patlamasına harcadım, Lee Chin'in de arkamda aynısını yaptığını gördüm ve açık kapıdan ofise doğru koştum. Ben kapıyı çarparak kapatırken arkamda Lee Chin'in silueti bulanık bir hıza dönüştü ve yaklaşan cesetlerin ağırlığını acımasızca taşıyordum. Bir an kapının tekrar kırıldığını hissettim. Sonra aniden kapandı ve kilide ateş ettim. Kapının diğer tarafından bir takım sesler duyuldu, ardından sessizlik.
  
  
  Lee Chin yanımda duruyordu.
  
  
  “Bak,” dedi odanın köşelerinden birini işaret ederek.
  
  
  Beni içeri alan kadın bir yığın halinde hareketsiz yatıyordu. Nedenini görmek kolaydı. Boğazı kulaktan kulağa kesildi. Yanında teli duvardan kopmuş bir telefon seti duruyordu.
  
  
  "Bize saldıran cüzamlılara SLA tarafından ödeme yapılmış olmalı" dedim. “Bu kadına açıkça ödeme yapılmadı. Muhtemelen bu konuda hiçbir şey bilmiyordu. Enfeksiyon kanadındaki göğüs göğüse çatışmayı duyduğunda polisi aramaya çalışmış olmalı ve..."
  
  
  Lee Chin benim için sözlerini şöyle tamamladı: "Ve bunu yaparken avluya açılan kapıyı açık bırakmak gibi bir hata yaptı."
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  “Fakat cüzamlılardan birinin telefonu SLA takviyelerini çağırmak için kullanmadığına dair bir garanti yok. Ve onlar geldiğinde ben burada olmayacağım. Artık buradan ayrılacağız. Ve birlikte. Açıklaman gereken şeyler var."
  
  
  Lee Chin sakin bir şekilde "Elbette" dedi. "Peki ya kıyafetlerimiz?"
  
  
  Her iki cerrahımızın da önlüğü yırtılmıştı. İç çamaşırı kirliydi. Ne yapılması gerektiği çok açıktı.
  
  
  "Striptiz," diye emir verdim, hareketlerimi sözlerimle eşleştirerek.
  
  
  "Tüm?" - Lee Chin şüpheyle sordu.
  
  
  "İşte bu" dedim. "Ta ki bir gün uyanıp parmaklarınızın koptuğunu görmek istemiyorsanız."
  
  
  “Ama nereye gideceğiz? Kıyafetsiz..."
  
  
  "Arabada biri beni bekliyor. Buradan sadece birkaç blok ötede,” diye güvence verdim ona.
  
  
  Lee Chin sutyeninin kopçasını çözdükten sonra başını kaldırdı.
  
  
  "Birkaç blok!" Dedi. "Yapacağımızı kastetmiyorsun..."
  
  
  Başımı salladım, şortumu çıkardım ve ön kapıya doğru ilerledim.
  
  
  "Hazır?"
  
  
  Külotunun bir parçasını bir kenara atan Li Chin şüpheli görünüyordu ama başını salladı. Elini tuttum ve ön kapıyı açtım.
  
  
  "Hadi koşalım!"
  
  
  San Juan'ın ilk oyuncuları olduğumuzu düşünmek hoşuma gidiyor.
  
  
  
  Sekizinci Bölüm
  
  
  Gonzalez uyukluyordu. Pencereye tıkladığımda uyandığında, çıplak Nick Carter'ı güzel ve son derece çıplak bir Çinli kadınla kol kola dururken buldu, çenesi ayakkabılarına düşmüştü. Bir süre izlemekten başka bir şey yapmadı. Ve bana değil. Onu suçlayamazdım. Li Chin küçüktü, neredeyse ufacıktı ama vücudunun her santimi mükemmel bir şekilde orantılıydı. Simsiyah saçları, büyük taçlı ve dik meme uçlarıyla küçük, sıkı göğüslerinin üzerine düşüyordu. Kalçaları ve bacakları pürüzsüzdü, karnı sıkışmış ve kavisliydi. Yüzü mükemmel bir bebek burnuyla vurgulanıyordu ve belirgin dudaklarını kenara çektiğinde dişleri kamaşıyordu. Bu kızın göğüs göğüse dövüşte çok sayıda erkeği alt edebilecek bir kung fu ustası -ya da bir aşık mı demeliyim- olduğuna inanmak zordu. Unutacağımdan değil.
  
  
  Tekrar pencereyi tıklatarak Gonzalez'i transa benzer bakışlarından kurtardım.
  
  
  “Gonzalez,” dedim, “beden eğitimi çalışmalarına ara vermek senin için sorun değilse, kapıyı açarsan çok memnun olurum. Ve sanırım bayan ceketinizi takdir edecektir.
  
  
  Gonzalez kapı koluna koştu.
  
  
  "Kapı" dedi. "Evet. Kesinlikle. Kapı. Blazer. Kesinlikle. Bayana kapımı vermekten çok mutlu olurum. Ceketimi kastediyorum."
  
  
  Kafa karışıklığı birkaç saniye sürdü ama sonunda kapı açıldı ve Lee Chin, Gonzalez'in ceketiyle omuzlarından dizlerine kadar örtülmüştü. Bende var
  
  
  
  
  Gonzalez'in kısa boyu nedeniyle kalçalarıma zar zor ulaşan bir pelerin.
  
  
  "Tamam," dedim, Lee Chin ile arka koltuğa oturdum, Wilhelmina ve Hugo'yu geçici olarak Gonzalez'in ceketinin ceplerine koydum ve onun ne olduğunu öğrenmek için dile getirilmemiş ama açıkça çaresiz olan arzusunu görmezden geldim. "Hadi buradan defolup gidelim. Ama henüz otele dönmeyeceğiz. Biraz dolaşın. Bu küçük hanımın bana söyleyecek bir şeyi var."
  
  
  “Elbette,” dedi Li Chin sakince. Bir paket sigara bulana kadar Gonzalez'in ceketinin ceplerini karıştırdı, bir paket sigarayı bana teklif etti ve ben reddedince kendisi için bir sigara yaktı ve derin bir nefes çekti. "Nereden başlayayım?"
  
  
  "Başta. Temel bilgilerden Mesela tam olarak ne yapmaya çalışıyorsun ve neden?”
  
  
  "İyi. Ama araba kullanan birinin dikiz aynasına baktığından daha sık önüne bakması gerektiğini düşünmüyor musun?”
  
  
  "Gonzalez," dedim uyararak.
  
  
  Gonzalez suçluluk duygusuyla yola baktı ve saatte yaklaşık yirmi mil hızla sürmeye devam etti.
  
  
  "Çin Mahallesi hakkında bir şey biliyor musun?" - Lee Chin sordu.
  
  
  "Etnik Çinli olmadığı sürece Çin Mahallesi hakkında bir şey bilen var mı?"
  
  
  "İyi bir noktaya değindin." Lee Chin gülümsedi. “Neyse, ben Lung Chin'in kızıyım. Ben de onun tek çocuğuyum. Lung Chin, Chin ailesinin veya Chin klanının başıdır. Bu büyük bir klan ve çok zengin olması umurumda değil. Sadece New York'un Çin Mahallesi, Hong Kong ve Singapur'da değil, tüm dünyada pek çok farklı ticari ilgisi var. Babamın başka çocuğu, özellikle de oğlu olmadığından, ben, nerede ve ne olursa olsun, Chin klanının çıkarlarını gözetmek üzere yetiştirildim ve eğitildim. Öyle ya da böyle, bunu yapabilirdim."
  
  
  "Dövüş sanatları becerilerinin akıllıca kullanılması da dahil mi?"
  
  
  “Evet,” Lee Chin başını salladı. "Ve Vassar'da beşeri bilimler okuyorum. Ve MIT'de genel olarak teknoloji çalışmaları."
  
  
  "Çok eğitimli genç bayan," diye belirttim.
  
  
  "Benim böyle olmam gerekiyor. Şu anki işim buna klanın sorun gidericisi diyebilirsiniz. Bir şeyler ters gittiğinde veya klanın çıkarlarına yönelik bir tehdit oluştuğunda, nerede ve ne olursa olsun, benim Görev, duruma müdahale etmek ve düzeltmektir."
  
  
  "Şu anda sorunsuz çalışmayan veya tehdit altında olan şey nedir?" - diye sordum, cevabımdan zaten emindim.
  
  
  "Hadi Carter," dedi. "Şimdiye kadar tahmin etmişsinizdir. Klanın Venezüella petrolüyle ciddi çıkarları var. Ayrıca Güney Amerika'nın diğer birçok yerindeki petrolle de. Ve SLA, kıyıdaki ve aşağısındaki açık denizdeki petrol platformlarını ve rafinerilerini yok etme tehdidinde bulunuyor. Değil mi? "
  
  
  "Çok iyi." dedim kasvetli bir tavırla. “Çok iyi bilgilendirilmiş. Neden bu kadar bilgili olduğunu bana söylemek isteyeceğini sanmıyorum?”
  
  
  "Elbette hayır," diye cevapladı neşeyle. "Size söyleyebileceğim tek şey, Tanca'da Michelle Duroch'la tanıştığınızı nasıl öğrendiğim ve oradan size göz kulak olmak için bunu zamanında öğrendiğimdir. Diyelim ki Chin klanı büyük ve kulakları çok fazla. Birçok yerler ".
  
  
  "Sigaraya takılan elektronik kulaklar da dahil" diye hatırlattım ona.
  
  
  "Evet" diye cevapladı kuru bir sesle. “Duroch'un nerede olduğuna dair tek ipucum sendin. Seni kaybetme riskini göze alamazdım. Ve ikimiz de Fernand Duroch'un tüm SLA tehdidinin anahtarı olduğunu çok iyi biliyoruz. Neyse artık ikimiz de sevgili doktorumuzun nerede olduğunu biliyoruz. Ölüm, bir cüzzam hastanesine saklandıktan sonra kaçırıldı..."
  
  
  "Bekle," diye sert bir şekilde sözünü kestim. "Tam olarak nereye çekildiğini düşünüyorsun?"
  
  
  "Hadi Carter. Yine benimle oyun oynuyorsun,” dedi sabırsızca. Jorge'nin söylediklerini senin kadar ben de duydum. Böceğim Duroch'un kızıyla konuşmanızı öğrenir öğrenmez, siz onu hareketsiz bırakmadan hemen önce neden buraya uçup hemşire olarak ortaya çıktığımı sanıyorsunuz? tadı nasıldı? "
  
  
  "Faul," dedim. "Ama soruma cevap vermedin."
  
  
  Jorge şunları söyledi: “Martinik. Arkadaşın Ahmed'in son sözü "Vulcan" oldu. Size rehberden alıntı yapabilir miyim?” Fransız Karayip adası Martinik, hareketsiz, muhtemelen sönmüş bir yanardağ olan Mont Pelée'ye ev sahipliği yapıyor. Sonuç: Duroch ve OAS genel merkezi Martinik'teki Mont Pelée kraterinin içinde veya yakınında bulunuyor."
  
  
  Sessizce lanet ettim. Bu kız iyiydi.
  
  
  "Tamam" dedim. "Dedektiflik çalışmanız çok kapsamlı. Ve zorlu sorunlarla iyi başa çıkıyorsunuz. Ama artık küçük çekirge, büyük resmi terk etme zamanın geldi. Toplumun çıkarlarını temsil edebilirsiniz. Chin Klanı, ama ben Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkarlarını temsil ediyorum, bu yarıküredeki diğer petrol üreten ülkelerin hepsinden bahsetmiyorum bile. Bu bir öncelik meselesi.
  
  
  
  Apaçık? "
  
  
  Lee Chin sigara izmaritini pencereden dışarı atarak, "Ama hepsi bu." dedi. “Benim hizmet ettiğim çıkarlar ile sizin hizmet ettiğiniz çıkarlar çatışmıyor. İkimiz de aynı şeyi istiyoruz: OAS devresini devre dışı bırakmak. Duroch'u kurtarmak için aynı şekilde hareket etmemiz gerektiğini ikimiz de biliyoruz. Sonuç: Birleşme zamanıdır."
  
  
  "Unut gitsin" dedim. "Sadece işleri daha da karmaşık hale getirirsin."
  
  
  "Cüzzam hastanesinde yaptığım gibi mi?" - Li Chin bana sinsice bakarak sordu. “Dinle Carter, bu konuda sana yardımcı olabilirim ve sen de bunu biliyorsun. Her iki durumda da beni bunu yapmaktan alıkoyamazsınız. Beni esir tutmaya çalışabileceğin herkesten fazlasıyım ve eğer beni tutuklarsan bu senin için işleri zorlaştırır."
  
  
  Bir süre pencereden dışarı baktım ve düşündüm. Söylediği doğruydu. Muhtemelen onu bunu yapmaktan alıkoyamazdım. Muhtemelen şu anda orada oturuyordu ve eğer denemeye karar verirsem ayak tırnaklarıma zarar vermenin tuhaf bir yolunu düşünüyordu. Öte yandan, oldukça makul hikayesine rağmen, belki de muhalefet için çalışıyordu ve benim takdirimi kazanmak için cüzamlı kolonide yardımıma gelmişti. Ama yine de onu göz önünde tutabileceğim bir yerde tutmak, gözlerden uzak bir yerde sürünmesine izin vermekten daha iyi olurdu.
  
  
  "Hadi Carter," dedi. "Orada oturup anlaşılmaz görünmeye çalışmayı bırak. Bu bir anlaşma mı?
  
  
  "Tamam" dedim. “Kendinizi geçici olarak AX'te çalışıyormuş gibi düşünün. Ama sadece kendi ağırlığını taşıdığın sürece.”
  
  
  Lee Chin kirpiklerini kırpıştırdı ve yan gözle bana baktı.
  
  
  Charlie Chan'den beri duyduğum en boğuk aksanla, "Eski Çin atasözüne bakın" dedi.
  
  
  "Ne olduğunu?" - Söyledim.
  
  
  "İyi bir adamı bastıramazsınız çünkü işler zorlaştığında, onlar da harekete geçiyor ve ben de mücadele etmeye başlıyorum."
  
  
  "Hımm" dedim. "Konfüçyüs mü?"
  
  
  "Hayır. Çin Mahallesi Lisesi, 67. sınıf."
  
  
  Onaylayarak başımı salladım.
  
  
  “Her durumda, çok derin. Ama artık günlük kültürümüze sahip olduğumuza göre, Martinik'e nasıl gideceğimizi tartışmak istiyorum.”
  
  
  Bütün ifadesi değişti. Tamamen iş amaçlıydı.
  
  
  "Rehberinizi iyi okursanız," dedim ona, "Tıpkı Hawaii'nin Amerika Birleşik Devletleri'nin bir eyaleti olması gibi, Martinik'in de Fransa'nın denizaşırı bir bölgesi olduğunu bilirsiniz. Bu, yasaların ve idarenin Fransız olduğu anlamına gelir..."
  
  
  Lee Chin benim için "Bu, SLA üyelerinin onlara sızabileceği anlamına geliyor."
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  "Bu, onların bizim gelişimizden haberi olmadan Martinik'e girmemiz gerektiği anlamına geliyor. Bu da ulaşım sorununu gündeme getiriyor. Michelle ve ben gizli görevdeyiz ama onun orada olmaması riskini göze alamayız, özellikle de cüzzam hastanesindeki olaydan sonra."
  
  
  Lee Chin düşünceli bir şekilde yüzünün bir tarafını okşadı.
  
  
  "Yani havadan değil" dedi.
  
  
  Hayır, diye kabul ettim. “Burası dağlık bir ada. İnebileceğimiz tek yer havaalanı ve gümrük ve göçmenlik işlemlerinden geçmemiz gerekecek. Öte yandan uçağın inebileceği tek bir yer olmasına rağmen nispeten küçük yüzlerce yer var. bir tekne demir atabilir ve günlerce fark edilmeden kalabilir."
  
  
  Lee Chin, bir Gonzalez sigarası daha yakarken dalgın dalgın, "Tekne kiralamak bu adadaki çok sayıda insana bir gezi planladığımızı bildirmenin iyi bir yolu olabilir" dedi.
  
  
  "Kabul ediyorum" dedim. “Bu yüzden tekne kiralamak yerine tekne kiralamayı düşünüyoruz.”
  
  
  "Tabii ki sahibinin bilgisi olmadan."
  
  
  "Kullanım ücretini ödeyerek onu iade edene kadar olmaz."
  
  
  Lee Chin sigara külünü pencereden dışarı attı ve ciddi görünüyordu.
  
  
  "Bu ödeme konusunu tartışmamız gerekecek Carter" dedi. “Son zamanlarda harcamalarım konusunda biraz fazla abarttım.”
  
  
  "Muhasebeciyle konuşacağım" diye ona söz verdim. "Bu arada ikimizin de biraz uykuya ihtiyacı var. Bu akşam. Yat iskelesinin nerede olduğunu biliyor musun?”
  
  
  Başını salladı.
  
  
  "Doğu ucunda Puerto Real adında bir kafe var." Yarın gece yarısı seninle orada buluşuruz. O zamana kadar kalacak yerin var mı?”
  
  
  "Elbette" dedi. "Çene Klanı..."
  
  
  "Biliyorum biliyorum. Chin klanı çok büyük bir klan. Tamam, Gonzalez beni otelimin yakınına bırakabilir, sonra sana birkaç kıyafet alıp seni istediğin yere götürebilir.”
  
  
  "Tamam" dedi ve sigara izmaritini pencereden dışarı attı. "Ancak. Carter, bu kıyafetler konusunda..."
  
  
  "Hesabıma gidecek" diye güvence verdim ona.
  
  
  Güldü.
  
  
  Ne oluyor be. Diğerlerini nasıl çektiğini görmek için bir kıyafet satın almaya değer.
  
  
  
  
  San Geronimo Apartmanı'na tekrar girdiğimde şafak vaktiydi ve Michelle hâlâ derin uykudaydı. Ayrıca uyumak için bile aşırı giyinmemişti. Aslında giydiği tek şey, uyluğunun yaklaşık on santimini mütevazı bir şekilde kaplayan çarşafın bir köşesiydi. Özellikle bu amaç için yanımda getirdiğim karbolik sabunu kullanarak sessizce ama iyice duş aldım ve yatağın yanına uzandım. Yorulmuştum. Uykuluydum. Tek yapmak istediğim gözlerimi kapatmak ve yürekten horlamaktı. En azından Michelle hareket edip bir gözünü açıp beni görene ve Lee Chin'in küçük, sıkı, dik göğüslerinden farklı olarak geniş göğüslerini çıplak göğsüme bastırıncaya kadar ben böyle düşünüyordum.
  
  
  "Nasıl oldu?" - diye mırıldandı, bir eli sırtımı, boynumun dibine doğru okşamaya başladı.
  
  
  Kendi ellerimle ilginç bir alanı keşfetmeye başlayarak, "Bıçaklar ve sopalarla donanmış bulaşıcı cüzamlılardan oluşan bir alayla savaşmak dışında hiçbir şey yoktu" diye yanıtladım.
  
  
  Michelle boğuk bir sesle, "Bunu bana anlatmalısın," dedi, artık tüm vücudu bana baskı yapıyordu, bana baskı yapıyordu.
  
  
  "Yapacağım" dedim. Sonra bir süre başka bir şey söylemedim, dudaklarım başka bir şekilde meşguldü.
  
  
  "Bana ne zaman söyleyeceksin?" - Michelle bir dakika sonra mırıldandı.
  
  
  "Sonra" dedim. "Çok sonra."
  
  
  Ve bu çok sonraydı. Aslında o gün bir kez daha beyaz kumlu plajda uzanıp sıcak Karayip güneşinin biraz daha tadını çıkarıyorduk.
  
  
  "Ama bu Çinli kıza gerçekten güveniyor musun?" Michelle sırtıma sıcak bronzlaştırıcı yağ sürerken omuzlarımdaki kasları yoğururken sordu.
  
  
  "Elbette hayır" dedim. "Ona sahip olmayı tercih etmemin nedenlerinden biri de bu, böylece ona göz kulak olabilirim."
  
  
  Michelle, "Bundan hoşlanmadım" dedi. "Tehlikeli görünüyor."
  
  
  "İşte o," dedim.
  
  
  Michelle bir süre sessiz kaldı.
  
  
  "Ve sen onun senin önünde çırılçıplak soyunduğunu mu söylüyorsun?" - aniden sordu.
  
  
  "Tamamen görev başındayım," diye ona güvence verdim.
  
  
  "Evet!" diye homurdandı. "Kung fu dışında birkaç konuda da uzman olduğunu düşünüyorum."
  
  
  Kıkırdadım. "Bilmek ilginç olurdu."
  
  
  "Hayır, ben burada olduğum sürece bunu yapmayacaksın!" - Michelle havladı. "Onun bizimle olması fikrinden hoşlanmıyorum."
  
  
  "Bunu bana zaten söylemiştin." dedim.
  
  
  "Pekala, sana tekrar söylüyorum," diye yanıtladı somurtkan bir tavırla.
  
  
  Ve bana tekrar söyledi. Akşam yemeğinden önce o lanet Piña Colada'ları yediğimiz zaman. Ve öğle yemeğinde aslan gibi davrandığımızda. Öğle yemeğinden sonra taksiye bindiğimizde kumarhaneye gidiyorduk.
  
  
  "Bak" dedim sonunda. “O bizimle geliyor ve hepsi bu. Bir daha bu konuyu duymak istemiyorum."
  
  
  Michelle kasvetli bir sessizliğe gömüldü; kumarhaneden çıkıp teslim ettiğim kiralık arabaya doğru yürürken bu daha da asık suratlı bir hal aldı. Onu görmezden gelip, bizi takip edebilecek birini kaybettiğimden emin olana kadar elimden gelen her şeyi arabayı sürmeye, geçmeye ve San Juan'ın çevresinden dolaşmaya yoğunlaştırdım. Arabamı yat limanının birkaç blok uzağına park ettiğimde neredeyse gece yarısı olmuştu ve çantamda yanımda getirdiğim tulum ve kazakları giymiştik.
  
  
  "Senin şu kung fu şampiyonunla nerede tanışacağız?" - Ben elini tutup onu karanlık, sessiz sokaklardan yatın bulunduğu yüzme havuzuna yönlendirdiğimde Michelle sordu.
  
  
  Ona neşeyle, "Kirli, karanlık, tamamen itibarsız bir gecekondu mahallesinde" dedim. "Buna bayılacaksın."
  
  
  Puerto Real gerçek bir gecekondu mahallesiydi. Ve kirli, karanlık ve düpedüz iğrençti. Burası aynı zamanda insanların işleriyle meşgul olduğu ve yabancılara çok yakından bakmamaya çalıştıkları bir yerdi. Başka bir deyişle aklıma gelen en iyi buluşma yeriydi. Girişin üzerindeki boncuklu perdeleri çektim ve karanlık, dumanlı içeriye baktım. Odanın her tarafına kırık fayanslardan oluşan uzun bir çubuk uzanıyordu ve arkasında yarım düzine keyifsiz karakter içki içiyordu; bazıları barmenle domino oynuyordu, bazıları ise sadece boşluğa bakıyordu. Barın karşısında, ufalanan bir alçı duvara dayalı, birkaç cılız masada gürültülü bir zar oyunu, birkaç yalnız içici ve birasının içinde kelimenin tam anlamıyla ağlayan bir sarhoş vardı. Her şey bayat bira, bayat sigara dumanı ve rom kokuyordu. Onu masaya yönlendirdiğimde Michelle tiksintiyle yüzünü buruşturdu.
  
  
  "Bu Tangier'den daha kötü," diye mırıldandı bana. "Bu kızı ne kadar beklemeliyiz?"
  
  
  "O gelene kadar" dedim. Tam bir içki içmek için bara gitmeye hazırlanıyordum ki, yalnız içenlerden biri odanın diğer ucundaki masadan kalkıp elinde bir şişe ve birkaç bardakla sendeleyerek bize doğru geldi. Belli ki sarhoştu ve inanılmaz derecede kirli, boya sıçramış tulumu, yırtık yün kazak ve yüzünün yarısını kapatan yün kasketiyle şansı yaver gidiyordu.
  
  
  
  .
  
  
  "Hey arkadaşlar," dedi sarhoş, masamıza doğru eğilerek, "birlikte bir içki içelim. Yalnız içmekten nefret ediyorum."
  
  
  "Beni rahat bırak dostum. Biz…"
  
  
  Cümlenin ortasında durdum. Şapkamın altında tanıdık bir doğulu göz bana göz kırptı. Bir sandalye çıkardım.
  
  
  “Lee Chin,” dedim, “Michelle Duroch'la tanışın.”
  
  
  “Merhaba,” dedi Lee Chin, bir sandalyeye otururken sırıtarak.
  
  
  "İyi akşamlar" dedi Michelle. Sonra tatlı bir sesle: “Ne kadar güzel bir kıyafetin var.”
  
  
  Lee Chin, "Beğendiğinize sevindim" diye yanıtladı. “Ama dün gece gördüğümü görmeliydin. Carter sana söyleyebilir."
  
  
  Michelle'in gözleri tehlikeli bir şekilde parladı. "Fark etmesine bile şaşırdım," diye çıkıştı.
  
  
  Li Chin sadece gülümsedi.
  
  
  "Konfüçyüs dedi ki" dedi tekrar hokey aksanıyla, "iyi şeyler küçük paketlerde gelir."
  
  
  "Tamam hanımlar" diye araya girdim. - Dostça sohbeti başka bir zamana saklayın. Yapacak bir işimiz var ve bunu birlikte yapmalıyız."
  
  
  Li Ching hemen başını salladı. Michelle bakışlarını bastırdı. Lee Chin'in getirdiği şişeyi aldım ve her şeyi bardaklara döktüm. Lee Chin içkisini hafif bir yudumda içti, sonra oturup bana baktı ve bekledi. Bir yudum aldım ve neredeyse patlıyordum.
  
  
  "Tanrı!" Nefesim kesildi. "Bu nasıl bir malzeme?"
  
  
  Lee Chin kayıtsız bir tavırla "Yeni rom" dedi. "Biraz güçlü, değil mi?"
  
  
  "Güçlü!" Söyledim. “Her şey... tamam, bak. Hadi çalışalım. Dördümüz için yeterince büyük, bizi hızla Martinik'e götürecek kadar güçlü, ancak dikkat çekecek ve su limanında derin bir dalış gerektirecek kadar büyük olmayan bir tekneye ihtiyacımız var."
  
  
  Lee Chin "Kadınlar Günü" dedi.
  
  
  Ona soru sorarcasına baktım.
  
  
  "Limanın çeyrek mil kadar uzağında demirlemiş durumda" dedi. "Hunter adında Amerikalı bir milyonerin sahibi. Yaklaşık üç aydır yanında değildi. Gemide bununla ilgilenecek tek kişi var ve o da şehirde sarhoş oluyor."
  
  
  "Meşguldün." dedim onaylayarak.
  
  
  Lee Chin, "Oturup durmaktan sıkıldım" dedi. “Zaten geceleri sadece dört saat uyuyorum, bu yüzden yapacak bir şeye ihtiyacım vardı ve hâlâ tekneleri seviyorum. Bu güzellik Carter, özellikle aklımızdaki şey için. Bu seksen metrelik bir Brigantine. Güçlendirilmiş gövde ve donanıma sahip, açık denizde ve sert rüzgarlarda dayanıklılık sağlamak için alçak inşa edilmiş üç direk. En az dört, belki daha fazla uyuyabilir gibi görünüyor. açık denizde, hatta yelkenliyken bile, limana hızlı bir şekilde girip çıkıyor. Bu bir güzellik, gerçek bir rüya."
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  "Kulağa hoş geliyor."
  
  
  Lee Chin, "Sadece bir sorun var" diye ekledi. "Kariyer. Geri döndüğünde teknenin kaybolduğunu anladığında mutlaka polise başvuracaktır.”
  
  
  "Teknenin kayıp olduğunu anlamayacak" dedim. "Onu bekleme nezaketini göstereceğiz. Geldiğinde ona kısa bir gezi teklif edeceğiz. Kabinde kilitli tabii ki.”
  
  
  Michelle sinirlenerek, "Güvenemeyeceğimiz bir kişiyi daha ekliyoruz" dedi. Gözleri Lee Chin'e baktı.
  
  
  "Yapılacak bir şey yok" dedim. "Ve burada boşuna oturuyoruz. Gelin Hanımlar Günü'ne bakalım."
  
  
  Uyandım. Michelle sandalyesini geriye itti, ayağa kalktı ve Lee Chin'e bakmadan bardan çıktı. Onu takip ettik. Barın iğrenç atmosferinden sonra, sıcak Karayip gecesi havası alışılmadık derecede güzel kokuyordu. Tekneler yatın havuzu boyunca ışıkları yanıp sönerek yüzüyordu. Huzurlu, hoş bir sahneydi. Lady Day'i "ödünç aldığımız" sürece bunun böyle kalacağını umuyordum.
  
  
  "Bakın" dedi Lee Chin, kazağının altından küçük bir dürbün çıkardı. "Orada."
  
  
  Dürbünü alıp belirtilen yöne doğrulttum. Biraz bulanıklık ve adaptasyondan sonra "Lady's Day" ortaya çıktı. Hayranlıkla hafifçe ıslık çaldım. Tıpkı Lee Chin'in dediği gibi çok güzeldi. Uzun, şık hatları şüphe götürmez bir şekilde okyanuslara gidiyordu ve geminin ortasındaki yüksek direği, yelken altında daha fazla güç anlamına geliyordu. Yürüyüş tarzından sığ sulara kolaylıkla demir atabildiğini görebiliyordum. Dürbünü gözlerimden uzaklaştırmak yerine onu biraz daha inceledim.
  
  
  "Bu konuda hoşlanmadığım tek bir şey var" dedim.
  
  
  "Ne olduğunu?" - şaşkın Lee Chin'e sordu. İlk görüşte tekneye aşık olduğunu söyleyebilirim. "Kıç tarafında bir tekne bağlı" dedim.
  
  
  "Hangi?" - Lee Chin dedi ve dürbünü kaptı. Ne demek istediğimi çok iyi biliyordu: Eğer tekne teknenin yanındaysa, bekçi çoktan dönmüş olmalı. Lee Chin bir süre Hanımlar Günü'nü inceledi, sonra dürbünü indirip başını salladı.
  
  
  
  
  "Kuzenim Hong Fat bu yüzden birkaç yemek çubuğunu kaybedecek" dedi. “Bu bekçiye göz kulak olması ve ne zaman döneceğini bana bildirmesi gerekiyordu. Daha önce beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı."
  
  
  "Bekçi olmayabilir" diye hatırlattım ona. “Onu yolculuğa hazırlamak için gelen başka bir mürettebat üyesi olabilir. Ya da aklında küçük bir hırsızlık olan biri bile. Tıpkı senin gibi bekçilik alışkanlıklarını öğrenmiş biri. Her halükarda, Hanımlar Günü de vazgeçmemiz amaçlarımız açısından iyidir. Sadece yolculukta yeni bir misafir için hazırlanmamız gerekiyor."
  
  
  Li Chin onaylayarak başını salladı. Gözlerimiz buluştu. İkimiz de aynı şeyi düşünüyor olmalıydık - Hanımlar Günü'nde orada biri olsaydı, tekneye yaklaştığımızı görmesine izin veremezdik - çünkü bir sonraki söylediği şey basitçe şu oldu:
  
  
  "Tüplü dalış ekipmanı mı?"
  
  
  "Doğru" dedim ve Michelle'e döndüm. "Hiç tüplü dalışa gittin mi?"
  
  
  Michelle, Lee Chin'e baktı.
  
  
  "Senden ne haber?" Dedi.
  
  
  Lee Chin "İyiyim" diye yanıtladı.
  
  
  Michelle, "Eh, ben de o kadar da kötü değilim" dedi.
  
  
  Bundan şüphe ettim. Eğer Lee Chin başarılı bir tırmanıcı olduğunu söyleseydi, sanırım Michelle Everest'in zirvesine ulaştığını iddia ederdi. Ama ben de buna katılıyorum.
  
  
  "Tamam" dedim Lee Chin'e. “Üç kişilik tüplü dalış takımı. Ve su geçirmez bir silah çantası.”
  
  
  "Elbette" dedi. "Yirmi dakika."
  
  
  Ve hareket eden bir gölge gibi karanlığın içinde kaybolarak gitti.
  
  
  “Bekçiye bakabilecek bir kuzeni var. Talep üzerine tüplü dalış ekipmanı alabilir, dedi Michelle sinirli bir şekilde. "Bütün bunları nereden buluyor?"
  
  
  Ciddi bir yüzle "Chin klanı" dedim, "çok büyük bir klan."
  
  
  Ve Chin Klanı'nın bizim özel şubemiz yirmi dakikadan kısa bir sürede geri döndü. Ona, ekipmanını bırakırken derin nefesler alan, yaklaşık on dokuz yaşlarında oldukça tombul bir Çinli adam eşlik ediyordu.
  
  
  Lee Chin, "Silindirler dolu" dedi. “Yalnızca bir derinlik ölçer alabildim ama hepimiz onu takan kişiyi takip edebiliriz. Bu kuzenim Hong Fat."
  
  
  Hong Fat, "Bana Jim deyin" dedi. “Dinle, ben bu bekçinin yanından hiç ayrılmadım. Ben de nefesinin kokusunu üç metre öteden duyduğum için yarı sarhoşum. Ve şu anda başı masaya dayamış, sarhoş bir çocuk gibi uyuyor."
  
  
  "Kadınlar Günü'nde kim olursa olsun şansımızı denememiz gerekecek," dedim. "Hadi gidelim. Orada, setin üzerinde, bu cüruf blok yığınının arkasında giyineceğiz.”
  
  
  Eşyalarımızı iskeleye taşıdık, soyunduk ve dalgıç kıyafetlerimizi giymeye başladık. Yeniydiler ve lastik gibi kokuyorlardı. Paletlerimi taktım, sonra diğerleri gibi maskemi ve oksijenimi kontrol ettim. Hugo ve Wilhelmina, Lee Chin'in getirdiği ölümcül küçük derringer ile birlikte su geçirmez çantaya girdiler. Pierre dalgıç kıyafetimin altında uyluğumun iç kısmında kendini rahat ettirmeye devam etti.
  
  
  "Vay canına," dedi Hong Fat. "Kara lagünün yaratıkları yine saldırıyor."
  
  
  "Dinle kuzen," dedi Lee Chin, "bara geri dön ve gözlerini o bekçiden ayırma, yoksa Honda'nı alırım. Lady Day'e geri dönmeye başlarsa bana haber ver.
  
  
  Hun Fat saygıyla başını salladı ve karanlığa doğru yola koyuldu.
  
  
  "Mutluluk?" Söyledim.
  
  
  Lee Chin kısaca "Küpem" dedi. “Elektronik alıcı. Bazen kullanışlı oluyor."
  
  
  "Hiç şüphesiz" dedim kuru bir sesle. Üçümüzün de hazır olup olmadığını kontrol ettim, ardından Lee Chin ve Michelle'e setin kenarına gitmelerini işaret ettim. Parlak ay ışığının olduğu bir geceydi ama bize bakan kimseyi görmedim.
  
  
  "Beni takip edin" dedim. “V oluşumu. Derinliğimde kal."
  
  
  İkisi de başını salladı. Maskeyi yüzüme taktım, oksijeni açtım ve suya girdim. Bir dakika sonra üçümüz limanın yeşilimsi siyah derinliklerinde yüzgeçlerin üzerinde rahatça süzülerek Lady Day'e doğru ilerliyorduk.
  
  
  
  Dokuzuncu bölüm.
  
  
  Karayip Denizi'nin büyük bir kısmı köpek balıklarıyla doludur ve San Juan Limanı çevresindeki bölge de istisna değildir, bu yüzden Lee Chin'in sağladığı silahı hazırda tuttum. Omzumun üzerinden sıradan bir bakış bana Michelle konusunda güvence verdi. Suyun içinde kolayca ve rahatça hareket ediyordu, bu da dalışa uzun yıllardır aşina olduğunun göstergesiydi. Bir şey olursa olsun, o Lee Chin'in dengiydi ve maskesinin camından bundan memnun bir gülümseme yakalayabileceğimi düşündüm. Ancak pek sık dönüp bakmadım. Liman teknelerle doluydu ve halatları, çapaları ve hatta ara sıra gece oltalarını yakından takip ederek aralarında ve bazen de altından dolaşmak zorunda kalıyorduk. Ve tabii ki köpek balıkları. Su geceden dolayı yeşilimsi siyah ve bulanıktı ama zaman zaman minik balık sürülerinin ve dikenli karadeniz kestanesi toplarının yanımızdan uçtuğunu fark ettim.
  
  
  
  
  deniz dibinde ve bir gün bir kalamarın hantal, şaşırtıcı derecede zarif ve hızlı bir şekilde geri çekilmesi. Yönü belirlemek için bir kez yüzeye çıktım, sonra tekrar daldım ve dip boyunca ilerledim. Bir dahaki sefere Leydi Günü çapasını almak için yüzeye çıktım. Saniyeler sonra Michelle'in kafası birkaç santim uzakta belirdi, ardından Lee Chin'in kafası. Hepimiz oksijeni kapattık, yüzümüzdeki maskeleri çıkardık ve sonra bir araya toplanıp dinledik.
  
  
  Hanımlar Günü'nden bu yana ses çıkmadı.
  
  
  Sessizlik için parmağımı dudaklarıma götürdüm, sonra ilk önce kalkıyormuş gibi yaptım ve ben işaret verene kadar beklemek zorunda kaldılar. Her ikisi de onaylayarak başlarını salladılar. Paletlerimi çıkardım, Lee Chin'e verdim ve tekne dalgaların içinde sallanırken su geçirmez çantayı tutarak çapa halatını kaldırmaya başladım.
  
  
  Güvertede kimse yoktu. Kıç tarafta bağlama feneri sürekli yanıyordu ama kabin karanlıktı. Korkulukların üzerinden tırmandım, Wilhelmina'yı su geçirmez çantadan çıkardım ve bir süre sessizce güvertede oturup dinledim.
  
  
  Yine de ses yok.
  
  
  Korkulukların üzerinden eğildim ve Lee Chin ile Michelle'e bana katılmalarını işaret ettim. Lee Chin ilk olarak bir akrobat gibi hızlı ve çevik olarak ortaya çıktı. Michelle onu daha yavaş ama inanılmaz bir özgüven ve rahatlıkla takip etti. Oksijen tankını ve maskeyi güverteye indirdiğimde iki kadın yanımda duruyordu, suları damlayan, parmaklarıyla emniyet kemerlerini çalıştıran.
  
  
  Michelle'e, "Burada kal," diye fısıldadım. “Lee Chin ve ben kabinde kim varsa ona merhaba diyeceğiz.”
  
  
  Ve umarım uykuya dalmayı zihinsel olarak ekledim.
  
  
  Michelle öfkeyle başını salladı.
  
  
  "Ben de gidiyorum..."
  
  
  İki elimle yüzünü tutup ona baktım.
  
  
  "Bunu daha önce de yaşadık," diye fısıldadım dişlerimin arasından. "Burada kal dedim."
  
  
  Bir süre meydan okurcasına geriye baktı. Daha sonra gözleri düştü ve hafifçe başını salladı. Yüzünü bıraktım, Lee Chin'e başımı salladım ve sessizce güverte boyunca süründüm. Kulübenin kapısında durdum ve hareketsiz oturup dinledim.
  
  
  Hiç bir şey. Horlama bile yok. Hatta ağır nefes alma.
  
  
  Lee Chin sorgulayıcı bir şekilde kaşlarını kaldırdı. Başımı salladım. Ben yavaşça kapı koluna dokunduğumda kendini kapının bir tarafına bastırdı.
  
  
  Olduğu ortaya çıktı.
  
  
  Yavaşça kapıyı açtım. Lombarlardan gelen ay ışığında iki ranzayı, saklama dolaplarını, bir masayı ve bir bankı görebiliyordum.
  
  
  Ranzalar ve banklar boştu. Yataklar özenle yapılmıştı.
  
  
  İnsan varlığına dair hiçbir iz yoktu.
  
  
  Tekrar Lee Chin'e işaret ettim ve kapının arkasında olabilecek herhangi birinden kaçınmak için dönerek dikkatlice, sessizce kapı aralığından içeri girdim.
  
  
  Hiç kimse. Hiç kimse.
  
  
  Lee Chin arkamdaydı, mutfağın kapısını ittim.
  
  
  Boş.
  
  
  Ve kabinde ya da mutfakta saklanacak yer yoktu. Bir an orada durup düşündüm. Cankurtaran botu, gemide birisinin olduğu anlamına geliyordu. Kabinde veya mutfakta değilse nerede? Kapaklardan biri sıkıca kapatıldı.
  
  
  Aynı şey ikimizin de başına aynı anda gelmiş olmalı çünkü Lee Chin aniden elimi tuttu ve ranzaları işaret etti. Daha sonra iki parmağını kaldırdı ve soru sorarcasına kaşlarını kaldırdı.
  
  
  O haklı. İki kişi için fazla büyük bir tekneydi. Gözlerimin yavaşça kabin duvarının her santiminde dolaşmasına izin verdim.
  
  
  Mutfağın arkasında, en uçtaki panelde durdular.
  
  
  Lee Chin'e arkamdan beni korumasını işaret ederek sessizce panele yaklaştım ve kenarlarını hissetmeye başladım. Zor bir kilit veya yay saklıyorlarsa, onu iyi sakladılar. Panelin etrafındaki pervazı dikkatlice bastırdım, dikkatlice bir taraftan yukarıya, diğer taraftan yukarı ve aşağı doğru ilerledim. Arkamda bir gıcırtı duyduğumda alt pervaz üzerinde çalışmaya yeni başlamıştım. Arkamı döndüm ve zihinsel olarak küfrettim.
  
  
  Yanlış panelle çalışıyordum. Üzerinde çalışmam gereken panel kabine girdiğimiz kapının yanındaydı. Bu panel uzaklaştı.
  
  
  Ve arkasında uzun boylu, zayıf, siyah bir adam duruyordu. Çiçekli pijama giymişti. Tüfeği işaret ediyordu. Üzerimde.
  
  
  Dudakları gülümsedi. Gözleri öyle değildi.
  
  
  "Aman Tanrım," yavaşça başını salladı. "Siz sessiz olun. Ziyaretçilerim olduğunu bile bilmiyordum."
  
  
  Lee Chin'e baktım. O, herhangi birimizi vurup ona ulaşmadan önce pompalı tüfeği yakalayamayacak kadar uzakta duruyordu. Ve onun küçük derringer'ı hiçbir yerde görünmüyordu. Ona baktığımı gördü ve sanki pişmanlık duyuyormuş gibi omuzlarını silkti.
  
  
  "Üzgünüm Carter" dedi. "Ben... yani... biliyorsun kahrolası gerçek şu ki onu almayı unuttum
  
  
  
  
  çantanın dışında."
  
  
  "Harika," dedim kasvetli bir şekilde.
  
  
  "Çantanızdan çıkarmayı mı unuttunuz?" - dedi siyah adam sahte bir şaşkınlıkla. "Çantanızdan bir şey çıkarmayı mı unuttunuz? Kedi? Tekrar başını salladı. "Siz beni şaşırtıyorsunuz.
  
  
  Silahı tutmayan sol eli, hile panelinin arkasındaki kabinde yanındaki masaya düştü. Ağzına bir şey koydu ve gözlerini bir an bile bizden ayırmadan yavaş yavaş çiğnedi.
  
  
  "Şimdi dost canlısı davranarak ziyaretçileri bekliyorum. Ve beni biraz eğlendirdiğin için gerçekten minnettarım, çünkü kendimi biraz yalnız hissettim, bekçimi Lady Day'den daha çok şaraba bağlı olduğu için görevden aldım. Sol eli tekrar tekrar düştü." Ağzında bir parça çikolataya benzeyen bir şey vardı. "Fakat genel olarak meraklı bir kedi olarak, ziyaretinizin amacını bildiğimden, bunun tam olarak ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz?" burada mı oluyor?
  
  
  Lee Chin'e baktım ve hafifçe başımı salladım. İkimiz de sessizdik.
  
  
  Adam tekrar başını salladı. Diğer çikolata ise -kesinlikle buydu- güçlü görünen dişler tarafından yenildi.
  
  
  "Pekala, bunu duyduğuma üzüldüm" dedi. “Ben içtenlikle inanıyorum. Çünkü bu kıyıya küçük bir ziyaret yapmam gerektiği anlamına geliyor, anlıyor musun? Yerel polisle bir süre konuşmamız gerekecek."
  
  
  Hala hiçbir şey söylemedim. Yavaşça durduğumuz kabine girdi. Li Chin'e daha da geri çekilmesini işaret etti.
  
  
  "İkincil düşünceler mi?" O sordu. "Başka bir düşünce duyuyor muyum?"
  
  
  Eğer düşüncelerimi duyabilseydi bizimle konuşmazdı. Kedi patileriyle kulübeye giden merdivenlerden inen Michelle'le baş etmeye çalışıyordu, Lee Chin'in cübbesi siyah adamın kafasının tam arkasına nişanlanmıştı.
  
  
  "Ne yazık" dedi. "Gerçek ..."
  
  
  "Hareket etmeyin!" - Michelle sert bir şekilde söyledi. Derringer'ın namlusuyla adamın kafatasına sert bir şekilde vurdu. Dondu. "Tüfeği bırak!"
  
  
  Bir santim bile hareket etmedi. Gözleri bile hareket etmiyordu. Ancak elleri av tüfeğini kavrayışını gevşetmedi.
  
  
  "Peki, şimdi," dedi yavaşça. "Bunu yapacağıma inanmıyorum. Bu silaha bir nevi bağlıyım diyebiliriz. Ve parmağımın sıkı bir şekilde tetikte olduğu söylenebilir. Eğer kafama bir kurşun girseydi, o parmak refleks olarak tetiğe basardı ve iki arkadaşın da duvarı süslemeye başlardı."
  
  
  Hepimiz silahların, gerilimin ve atan kalplerin oluşturduğu bir tablonun ortasında, sessizlik içinde donmuştuk.
  
  
  Aniden, bu kadar uzun ve ince bir adam için inanılmaz bir hızla adam düştü ve arkasını döndü. Silahın dipçiği Michelle'in karnına çarptı. Buruştu ve nefesi kesildi. Derringer düştü ve yarım saniye içinde siyah adam onu sol elinde tutuyordu. Ama Lee Chin çoktan harekete geçmişti. Sağ bacağı öne doğru fırladı ve tüm vücudu öne doğru kaydı. Silah siyah adamın elinden fırladı ve bölmenin üzerine düştü. Birkaç saniye sonra elimdeydi ve doğrudan ona doğrultulmuştu.
  
  
  Ama şimdi elinde olan cezalandırıcı Michelle'in boynuna bastırarak yukarıya, kafatasına doğru işaret ediyordu. Ve Michelle'in cesedini benimle, pompalı tüfekle Wilhelmina arasında tuttu.
  
  
  Sırıttı.
  
  
  “Bunun bir Meksika açmazı olduğuna inanıyorum. Veya bu durumda Afro-Amerikan rekabetine ne dersiniz? Veya küçük hanımefendiyi, Çin-Amerikan çatışmasını da ihmal etmemek için mi?
  
  
  Haklıydı. Dayanabildiği sürece Michelle'in vücudunu kalkan olarak kullanarak bizi hareketsiz tutmayı başardı. Ama o da hareketsizdi. Gemi-kıyı telsizini kullanmak için Michelle'i serbest bırakması gerekecekti ki bunu bize bildirmeden yapamazdı.
  
  
  Michelle'in kafatasının parçalanması riskini göze alamazdım.
  
  
  Ve San Juan polisini arama riskini göze alamazdım.
  
  
  Ve kesinlikle masum Amerikalı yat sahiplerini vurmamam gerekiyordu.
  
  
  Bir karar verdim.
  
  
  "Konuşalım." dedim üzgün bir tavırla.
  
  
  Harika, dostum, dedi. Derringer bir santim bile kıpırdamadı.
  
  
  “Anladığım kadarıyla sen bu yatın sahibi Huntersın” dedim.
  
  
  "Benim" dedi. “Robert F. Hunter. Robert F. Hunter Enterprises'dan. Ama arkadaşlarım bana Sweets der. Çünkü tatlıya biraz düşkünüm."
  
  
  Yavaşça ve kasıtlı olarak, "Tamam, Hunter," dedim. “Seninle aynı fikirdeyim çünkü işbirliğine ihtiyacımız var. Adım Nick Carter ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin bir teşkilatında çalışıyorum."
  
  
  Keskin gözleri hafifçe parladı.
  
  
  "Bana şimdi tuzak kurmazsın, değil mi?" - Hunter çekildi. "Çünkü Bay Hawk'ın bir numara gibi davranan birini takdir edeceğini sanmıyorum." "Şimdi yapmayacaksın
  
  
  
  
  
  Bu sefer gözlerim parladı.
  
  
  "Bana Hawk'tan bahset." - Ben talep ettim.
  
  
  “Görüyorsun dostum, benim küçük bir ithalat-ihracat işim var. Küçük bir emlak işi, küçük bir reklamcılık işi ve birkaç başka işletmenin yanı sıra. İyi iş çıkarıyorlar. Sanırım benim bir çeşit milyoner olduğumu söyleyebilirsin, ki bence bu oldukça hoş bir şey. Ama bunun tüm eksiklikleriyle birlikte A.'nın eski güzel ABD'si olduğunu unutmadım. bana kendi ekmeğimi pişirme fırsatı verdi. Bu yüzden birkaç yıl önce yaşlı Bay Hawk benimle temasa geçip Gana'daki ihracat/ithalat ofisimi kullanarak kendisine ve AX'e birkaç hizmet sunmamı istediğinde, buna aldırış etmedim. Tümü. Başlangıçta bana işe başlayacaklarını söyleyen Ajan Hawke Bay Nick Carter, Güneydoğu Asya'da bir yerde acil bir durum nedeniyle çağrıldığında ve oraya ikinci düzey bir kişi gönderildiğinde itiraz bile etmedim."
  
  
  İşi hatırladım. Gana önemliydi. Güneydoğu Asya daha önemliydi. Gana'ya hiç gitmedim. Benim yerime McDonald, N5 gönderildi.
  
  
  "Tamam" dedim. "Kim olduğumu biliyor musun. Şimdi sana neye ihtiyacım olduğunu söyleyeyim."
  
  
  Korkudan ve Hunter'ın tutuşundan dolayı donuk gözlerle felce uğrayan Michelle aniden konuştu.
  
  
  "Lütfen, lütfen... silah..."
  
  
  Hunter ona baktı ve kafasındaki başlığı hafifçe kaldırdı.
  
  
  "Bana neye ihtiyacın olduğunu söylemeden önce" dedi, "küçük bir kimliğe bakmama izin verir misin?"
  
  
  Sessizce dalgıç elbisemi çıkardım ve ona kolumun iç kısmındaki dövmeyi gösterdim. Ona dikkatle baktı. Sonra geniş bir gülümsemeye başladı. Derringer dikkatsizce yatağa atıldı. Michelle yere düştü ve derin bir rahatlama sesi duydum.
  
  
  Hunter fırtına gibi, "Öldürme ustası," dedi, "bu gerçek bir zevk. Şeker mi şaka mı, Hanımlar Günü de emrinizde."
  
  
  "Teşekkür ederim." dedim kısaca. "Yoldaşlarımla tanışın, Chin Klanının dünya çapında ilgi alanlarına sahip sorun gidericisi Lee Chin ve Fransız bilim adamı Fernand Duroch'un kızı Michelle Duroch."
  
  
  Hunter herkese selam vererek, "Bu benim için bir zevk, hanımlar," dedi, sonra pijamasının cebine uzandı ve zafer edasıyla uzattığı küçük bir kutuyla dışarı çıktı. “Biraz çikolata dene. Portakal aromalı. Siparişim üzerine Perugia, İtalya'da yapıldı.
  
  
  Michelle sessizce başını salladı. Lee Chin kutudan bir çikolata çıkardı ve ağzına koydu.
  
  
  "Merhaba" dedi. "Fena değil."
  
  
  Hunter mutfağa doğru yürürken, "Sizlere biraz tazelenmenizi öneririm," dedi. “Burada tam bir soda çeşmem var. Güzel bir dondurmalı sodaya ya da sıcak şekerlemeli dondurmaya ne dersiniz?”
  
  
  Michelle ve ben başımızı salladık.
  
  
  Lee Chin, "Soda içeceğim" dedi. "Ahududu varsa, Hunter."
  
  
  "Bana Candy de," dedi. "Bir taze ahududu sodası yeterli olur."
  
  
  Sweets soda çeşmesinin yanında oyalanıyordu. Michelle'e baktım. Şok olmuş görünüyordu ama yavaş yavaş yüzünün rengi geri geldi. Li Chin, beklediğim gibi hareket etmedi.
  
  
  Sweets, "Hey dostum," dedi, "bana istediğinden daha fazla bilgi vermene gerek yok, ama veri konusunda biraz daha bilgili olsaydım muhtemelen biraz daha yardımcı olabilirdim. "
  
  
  Bu konuda zaten bir karar verdim. İçimden bir ses (ve eğer bir menajer içgüdülerine dayanarak ani kararlar alamıyorsa, o ölü bir ajandır) bana Hunter'ın haklı olduğunu söyledi.
  
  
  "Kendinizi takımın bir parçası olarak düşünün" dedim. "Ve kaybedecek zamanımız olmadığına göre, işte hikaye."
  
  
  Lee Chin memnuniyetle gazozunu yudumlarken, Sweets de gerçekten berbat görünen bir muz ezmesini kendisi kazarken, bilmemesi gereken detayları dışarıda bırakarak ona verdim.
  
  
  "İşte bu kadar." diye bitirdim. "Martinik'e hızlı bir yolculuk için teknenize ihtiyacımız var."
  
  
  Sweets, parmağındaki çikolata şurubunu yalayarak, "Anladın," dedi hızlıca. "Ne zaman gidiyoruz?"
  
  
  "Şimdi" dedim. “Lady Day için bir takımda kaç kişiye ihtiyacınız var?
  
  
  "Hımm," dedi Sweets, "aranızda hiç bir takımda çalışmış olan var mı?"
  
  
  "Ben halledebilirim" dedim.
  
  
  Li Chin kayıtsızca, "Hong Kong Yat Kulübü'nde biraz eğlendim" dedi, muhtemelen yarış galibinin kaptanı olduğunu kastediyordu.
  
  
  Michelle hemen şöyle dedi: "Yazları babamın Lucerne Gölü'ndeki teknesinde geçirerek büyüdüm."
  
  
  Sweets, "Eh, Karayipler tam olarak Lucerne Gölü sayılmaz" dedi, "ama sanırım dördümüz bu durumun üstesinden gelebiliriz."
  
  
  "Kartlar mı?" - Lee Chin sodasını bitirirken sordu.
  
  
  Sweets, "Diğer kabinde," dedi. Sweets, "Diğer kabinde," dedi. Çekmeceye uzandı. "Naneli sodadan sonra kimse var mı?
  
  
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  "Lee Chin, adanın kuzey tarafına, St. Pierre'in ötesindeki sahilde bir yere doğru bir rota çiz," dedim. Sonra Sweets'e: "Motorun ne kadar sessiz?"
  
  
  Gülümsedi ve ayağa kalktı.
  
  
  "Sakin ol dostum" dedi. “Balıklar bile geldiğimizi bilmeyecek. Sen "boo" demeden önce bu cennetten çıkalım. Şimdi sana birkaç tulum getireyim. Bu wetsuits su için pek iyi değil.
  
  
  Yarım saatten az bir süre sonra San Juan limanından ayrıldık ve artık yelken altında ve motor kapalı olarak güneye, Martinik'e doğru yola çıktık.
  
  
  Volkana doğru.
  
  
  
  Onuncu Bölüm
  
  
  San Juan Limanı'ndan Martinik'e yaklaşık 400 deniz mili mesafe vardır. Sabah olduğunda, Porto Riko'nun batı kıyısını dolaşıp Karayip Denizi'ne doğru kırk milden fazla mesafeyi geride bırakmıştık. Lee Chin, St. Pierre'in kuzeyinde herhangi bir yere demir atmadan önce yirmi dört saat daha süreceğini tahmin ediyor. Bu, SLA'nın Curaçao rafinerisini yok etmesini önlemek için yalnızca iki günümüzün olacağı anlamına geliyordu. Zor olacak. Zamanımın çoğunu kafamdaki mevcut bilgilerin her detayını inceleyerek ve detaylı bir plan geliştirerek geçirdim.
  
  
  Geri kalan zamanda Michelle ve ben arka kabini paylaştık. İki ranza vardı ama sadece birine ihtiyacımız vardı. Bunu iyi bir şekilde kullanıyoruz. Konu bu konularda ben de oldukça yaratıcıyım ama Michelle, kabul etmem gereken bir yaratıcı deha olduğunu gösterdi. Gemideki ilk on sekiz saat dolduğunda, Michelle'in vücudunun her kıvrımına neredeyse Wilhelmina'nın çalışmalarından daha fazla aşinaydım ve onlara daha çok hayranlık duyuyordum. Ancak öğleden sonra kendimi onun hala arzu ettiğim kollarından kurtarmayı başardım, duş aldım ve Sweets'in bize ödünç verdiği tulumu giydim.
  
  
  "Nereye gidiyorsun?" - Michelle yatakta şehvetle hareket ederek sordu.
  
  
  "Güvertede" dedim. “Sweets ve Lee Chin ile konuşmak istiyorum. Ve senin de orada olmanı istiyorum."
  
  
  "Merak etme. Şu anda seni gözümün önünden ayırmayı düşünmüyorum,” dedi Michelle, hemen yataktan kalktı ve giyildiğinde onu eskisinden daha da az giyinmiş gösteren bir tulum ve tişört aldı. o çıplaktı.
  
  
  Ben de ona gülümsedim ve güverteye çıkan merdivenleri tırmanmaya başladım.
  
  
  "Merhaba!" Duydum. Sonra kapı çalma sesleri, homurdanmalar ve tekrar "Hai!"
  
  
  Kıç tarafta, ana yelkenin altında Lee Chin ve Sweets derme çatma bir deniz dojosuna benzeyen bir şeyle meşguldü. Sweets'in beline kadar soyunmuştu, siyah derisi parlak Karayip güneşinde terden parlıyordu. Lee Chin, sahibinin onaylamayabileceği bir kostüm giyiyordu: bikini o kadar dardı ki ipten yapılmış gibi görünüyordu. Ama ilginç olan şey Lee Chin'in kung fu'daki becerisinin Sweets'in karatedeki eşit becerisiyle çelişmesiydi. Karate köşeli ve keskindir, yoğun kuvvet patlamaları kullanır. Kung Fu doğrusaldır, böylece düşman nereli olduğunuzu bulamaz. Lee Chin ve Sweets'in dövüşmesini, manevra yapmasını ve birbirlerine üstünlük sağlamasını hayranlıkla izledim. İkisi arasında Lee Chin'e hafif bir üstünlük sağladım. Ama sadece küçük. Sweets Hunter'ın hem karada hem de denizde ekibin değerli bir üyesi olacağına karar verdim.
  
  
  Lee Chin, Sweets ile birbirlerine ciddiyetle selam verdikten sonra "Hey Carter," dedi. "Biraz hava alayım mı?"
  
  
  “Yayın ve konferans uğruna,” dedim. "Ve buna sen de dahilsin. Tatlılar".
  
  
  "Elbette dostum," dedi Sweets, göğsünü büyük bir havluyla kurularken. "Otomatik pilotu kontrol edeyim."
  
  
  Birkaç dakika sonra hepimiz rögar kapağının üzerinde toplanmış, Lee Chin'in iyi donanımlı bir harita sandığında bulduğu Martinik haritasının üzerine eğilmiştik. Sahil kasabası Saint-Pierre'i işaret ettim.
  
  
  Üçüne, "Artık sakin bir balıkçı köyünden başka bir şey değil," dedim. "Seyrek nüfuslu. Hiçbir şey olmuyor. Ama onun arkasında, birkaç mil ötede yanardağımız Mont Pele var.”
  
  
  Sweets, "Aktif olsaydı rahatlık için fazla yakındı" diye belirtti; çikolatalı karamelin ambalajını açmak.
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  Yüzyılın başında aktifti. O zamanlar Saint-Pierre sadece sakin bir köy değildi. Adanın en büyük şehriydi. Ve Karayipler'in en canlı ve modern şehirlerinden biri. Aslında ona Batı Hint Adaları'nın Paris'i diyorlardı. Sonra Mont Pele patladı. Saint-Pierre tamamen yok edildi. Kırk binden fazla insan öldürüldü; yeraltı hapishanesindeki bir mahkum dışında şehrin tüm nüfusu. Bugün bile lavlarla dolu bina kalıntılarını görebilirsiniz.
  
  
  "Ama artık sessiz, değil mi?" - Michelle dedi.
  
  
  "Muhtemelen sessiz, belki sadece hareketsiz" diye yanıtladım. "Uykuda. Koşullar göz önüne alındığında tekrar patlayabilir."
  
  
  
  
  Asla bilemeyeceğiniz volkanlarla. Mesele şu ki, eğer patlayıcı cihazlar üretip depolayacaksanız, çok büyük olan Mont Pele krateri bunu yapmak için iyi bir yer olacaktır. Çünkü size saldırmayı düşünen herkes yanardağa neden olma korkusuyla tereddüt edecektir."
  
  
  Lee Chin, "Ve eğer bu patlayıcılar teknelere yüklenseydi, Saint-Pierre gibi sakin küçük bir balıkçı köyü bunun için iyi ve göze çarpmayan bir yer olurdu."
  
  
  Tamam, diye kabul ettim. "Yani hem volkanın içinde hem de çevresinde ve ayrıca Saint-Pierre'de olağandışı aktivite işaretleri arayacağız. Görünmeyeceğimiz bir demir atacak yer bulduğumuzda iki kişilik ekiplere ayrılacağız. ve ben turist gibi davranıp Mont Pele'yi keşfedeceğim, sen ve Sweets yerli gibi davranabilirsiniz. Gerçekten Fransızca konuşuyor musunuz?
  
  
  Lee Chin, "Pek iyi değil" dedi. “Fransızcayı oldukça akıcı konuşuyorum ama aksanım Güneydoğu Asyalı. İspanyolcayı bırakıp Küba'dan gelen bir göçmen olduğumu söylemek daha iyi. Orada bir sürü Çinli var."
  
  
  Sweets başka bir şeker paketini açarken, "Ve bir sürü siyahi" dedi. “Martinik'e plantasyon işçileri olarak gelebiliriz. Bir yerlerde güzel, küçük bir palam var.”
  
  
  "Tamam" dedim. "O halde siz ikiniz St. Pierre'e gidin."
  
  
  “Bir şey bulursak ne yapmalıyız?” - Michelle sordu.
  
  
  “Başkentte bir restoran var. La Reine de la Caribe olarak adlandırılan Fort-de-France. Orada buluşacağız ve günün sonunda eylem için güçlerimizi birleştireceğiz."
  
  
  Sweets biraz endişeli görünüyordu.
  
  
  "Ne tür bir restoran dostum?" O sordu. "Yemek konusunda biraz seçiciyim."
  
  
  Michelle, "Martinique, Karayipler'deki en iyi yiyeceğe sahip" dedi. "Bir Fransız adasından başka ne bekleyebilirsiniz?"
  
  
  "Tatlılar güzel mi?" şeker istedi.
  
  
  Michelle açık bir şovenizm esintisiyle, "En iyisi," diye cevap verdi.
  
  
  Lee Chin ayağa kalkıp imkansız pozlar vererek "Bunu bilmiyorum" dedi. "Fransız mutfağı hakkında duyduğuma göre, yemeğinizi bitirdikten yarım saat sonra tekrar acıkacaksınız."
  
  
  Michelle ona keskin bir bakış attı, bir şeyler söylemeye başladı, sonra görünüşe göre Lee Chin'in sözlerindeki ironiyi fark ederek dudaklarını büzdü ve arkasını döndü.
  
  
  "Bakın" dedim sertçe, "siz ikiniz bu takımda birlikte çalışacaksınız, bu yüzden isteseniz de istemeseniz de işbirliği yapacaksınız ve birbirinize düşman olmayacaksınız. Tekrar söylemeyeceğim. Şimdi yemek yiyelim ve sonra biraz uyuyalım. İlk nöbeti ben alacağım."
  
  
  "Ve ben" dedi Michelle, Lee Chin'e dikkatlice bakmadan, "yemek yapacağım." Hepimizin yararına."
  
  
  Michelle'in yemeği iyiydi. İyiden daha iyi. Lee Chin bile buna katılıyordu. Ama hiçbirimizin görev dışındayken aralıklı olarak daha iyi uyuduğunu sanmıyorum. Şafak söktüğünde dördümüz de korkulukların yanında durup Martinik adasının doğudaki gökyüzüne karşı ana hatları çizilen kayalık, dağlık ama yemyeşil profiline baktık. Adanın kuzey ucuna yakın bir yerde Mont Pelée Dağı, kraterinin geniş, küt kenarına doğru dik ve uğursuz bir şekilde yükseliyordu.
  
  
  Sweets, dümeni Lee Chin'e verirken, "İğrenç görünen bir karınca yuvası, değil mi?" diye belirtti.
  
  
  "İçeride olabilecek kadar korkutucu değil" diye yanıtladım. "Taşıyabileceğin ateş gücüne sahip misin?"
  
  
  Tatlı sırıttı. Gömleğinin cebinden folyoya sarılı bir çikolata kirazı çıkardı, paketi açtı ve hepsini ağzına attı.
  
  
  "Cephaneliğe bir göz atmak ister misin?" O sordu .
  
  
  Yarım saat sonra, Lee Chin denizden bir körfezle gizlenmiş ve Lady Day'i kara yollarından gizleyecek yoğun orman bitki örtüsüyle çevrelenmiş izole bir koyda demir atarken güverteye çıktık. Sweets, etkileyici bir silah sandığından 50 mm'lik Walther'i, belinin alt kısmında tuttuğu jilet keskinliğinde bir yerçekimi bıçağını ve boynundaki bir zincire taktığı boncuk kılığına girmiş on beş güçlü mini el bombasını seçti. Yırtık pantolonu, dökümlü gömleği, yırtık hasır şapkası ve deri kayışlara taktığı yıpranmış ama keskin palası ile kimse onu bir şeker plantasyonu işçisinden başkasıyla karıştırmazdı. Michelle ve bana giydirdiği gündelik ama pahalı spor gömlek ve pantolonlarla zengin turistlerle karıştırılabilirdik. Tulum, yıpranmış bir tişört, hasır şapka, öğle yemeği sepeti ve oldukça ağırbaşlı bir görünüm giyen Lee Chin, çalışan kocasının öğle yemeğini taşıyan saygılı bir eşe benziyordu.
  
  
  Sweets başka bir şeyle ortaya çıktı: iki kişiye ancak yetecek kadar büyük olan iki zamanlı bir Honda minibisiklet. Sessizce, her birimiz kendi düşüncelerimizi düşünerek onu teknenin kenarına attık. Hâlâ sessizlik içindeyiz, etrafımızdaki orman kuşlarının boğuk çığlıklarını duyuyor ve sabah güneşinin başlangıcını hissediyoruz.
  
  
  
  
  Öğle vaktinin kavurucu rüzgarından önce ısınmak için kıyıya doğru kürek çektik. Orman önümüzde aşılmaz bir duvar gibi büyüyordu ama tekneyi bir plantasyon ağacına güvenli bir şekilde bağlayıp Honda'yı kıyıya çektikten sonra Sweets palasını kınından çıkardı ve işe koyuldu. Yolu bizim için açarken onu yavaşça takip ettik. Neredeyse yarım saat sonra açıklığın kenarında durduk. Birkaç bin metre ötedeki bir tarlanın karşısında, düzgün asfaltlanmış bir yol güneyde St. Pierre'e, kuzeydoğuda ise Mont Pelée'ye doğru gidiyordu.
  
  
  "Bakın" dedi Michelle. “Hiçbir şeyin yetişmediği yanardağ kraterinden güneye uzanan yüzlerce metre genişliğindeki vadileri görüyor musun? Bunlar Saint-Pierre'e giden lav yollarıydı."
  
  
  İnanılmaz bir manzaraydı. Ve yarattığı manzara daha da dehşet vericiydi; gökyüzüne savrulan binlerce ton kaya, yoluna çıkan her şeyi yutan kavurucu lav nehirleri, ani bir volkanik kül yağmuru, insanları ve hayvanları oldukları gibi fosillere dönüştürüyordu. Ama gerçekten turisti oynayacak zamanım yoktu.
  
  
  "Geziyi sonraya sakla" dedim. "İşte burada ayrıldık. Michelle ve ben yanardağın kraterini ve ona yaklaşımları keşfetmek için Honda'ya bineceğiz. Slads, sen ve Lee Chin, St. Pierre'e doğru yürüyüşe çıkmanız gerekecek. Ama burası küçük bir ada ve geriye birkaç milden fazla mesafeniz kalmadı."
  
  
  "Harika," dedi Sweets rahatlıkla. “Bu egzersizi hâlâ kullanabilirim.”
  
  
  Lee Chin, "Yorulursa onu her zaman taşıyabilirim" dedi.
  
  
  Sweets, Walter'ı ve yerçekimi bıçağını ayarlarken kıkırdadı.
  
  
  Michelle'e işaret ettim, Honda'yı direksiyonundan tuttum ve tarlada sürmeye başladım.
  
  
  Omzumun üzerinden, "Bugün saat yedide, Ren de la Karayipler'de, Fort-de-France'ın ana meydanına yakın bir yerde," diye seslendim.
  
  
  Sweets ve Lee Chin başlarını salladılar, el salladılar ve ters yöne doğru yöneldiler. Birkaç dakika sonra, Mont Pelée kraterine doğru yavaş yavaş ilerlerken, Michelle Honda'da arkamda oturuyordu.
  
  
  
  On Birinci Bölüm
  
  
  Yedi saat sonra iki şey öğrendik. Parlak güneş ışığı altında, tozlu toprak yollarda, bedenlerimizi terden sırılsıklam, ağzımıza toz dolu, güneş gözlerimizi kör eden yedi saat araba kullanmaktı. Polisle yedi saat süren tartışmalar, saha çalışanlarının kasıtlı olarak yanlış talimatları, şehir yetkililerinden gelen bilgilerin somurtkan bir şekilde reddedilmesi. Çalılıkların ve volkanik alanların arasında yedi saat yürümek ve ardından aynı kayalık alanlarda yüzüstü yatıp birkaç yüz metre ötede neler olduğunu görmeye çalışmak.
  
  
  Her şeye değdi.
  
  
  Öğrendiğimize göre yanardağ krateri halkın erişimine kapatılmıştı. Yürüyüşçülerin iki saatlik keyifli bir yürüyüş yapmaları için önerilen, tabandan kratere kadar resmi olarak belirlenmiş iki parkur, uzun ahşap bariyerlerle kapatılmıştı. Her bariyerin arkasında, kratere giden yolların "tamir nedeniyle kapalı" olduğunu söyleyerek kibar ama kesin bir şekilde erişimi reddeden üniformalı bir muhafızın durduğu bir kapı vardı.
  
  
  Kratere giden diğer iki yol da halka kapatıldı. Ve bunlar patika değildi. Bunlar, son altı ay içinde açıkça bakıma muhtaç hale gelen, iyi yüzeyli yollardı. Yanardağın doğu tarafındaydılar ve yanardağın tabanı etrafındaki kamuya açık yollardan iyice gizlenmişlerdi; bu yollara toprak yollarla bağlıydılar; her biri yine üniformalı muhafızların bulunduğu ağır ahşap kapılarla kapatılmıştı.
  
  
  Uzun bir yol yürürseniz, yanardağın tabanı etrafındaki ormanda el yordamıyla yolunuzu bulursanız, ardından çalılar ve volkanik kayalar arasından kratere doğru bu yollar boyunca neyin hareket ettiğini görebilirsiniz.
  
  
  Kamyonlar. En az on beş dakikada bir. Kaldırma kapıları olan ağır tenteli kamyonlar. Boş. Güneyden, adanın Atlantik tarafından geliyorlardı ve hızla yaklaşıyorlardı. Kraterden çıktılar, ağır, yavaş ve alçak bir şekilde güneye doğru ilerlediler.
  
  
  Her kamyonun arkasında iki koruma görülüyordu. Tam bir savaş üniforması giymişlerdi ve otomatik silahları vardı.
  
  
  "Bunu sana açıklayabilir miyim?" O akşam Sweets ve Lee Chin'e tüm hikayeyi anlattım.
  
  
  Sweets, "Bunu bu adama açıklamak zorunda değilsin" dedi. “Harfler SLA, bir mil yüksekliğinde. Ve bir mil genişliğinde askerileştirilmiş bir operasyonda. Ve bir o kadar da açık."
  
  
  Lee Chin, "Martinik'i operasyon üssü haline getirmelerinin nedenlerinden biri de bu" dedi. "Burada Fransız yönetiminden tüm bunlara göz yummaya hazır dostları var."
  
  
  "Ayrıca," diye ekledi Michelle, "burası kesinlikle Curacao açıklarındaki petrol rafinerisine saldırmak için ideal bir yer."
  
  
  Başımı sallayarak onayladım ve içkimden bir yudum daha aldım.
  
  
  
  Reine de la Caribe restoranında bir masaya oturduk ve uzun buzlu bardaklarda yerel romlu punç içtik. Güzeldi ve daha sonra sipariş ettiğimiz ıstakozun Karayip versiyonu olan ıstakozun da aynı derecede iyi olacağını umuyordum. Ve tatmin edici. Önümüzdeki yirmi dört saat içinde çok fazla enerji rezervine ihtiyacımız olacağına dair bir his vardı içimde. Pazarda daha saygın kıyafetler bulmayı başaran Sweets ve Lee Chin, Michelle ve benim kadar yorgun görünüyordu.
  
  
  Sweets, içeceğine iki kaşık daha şeker ekleyerek, "Eh," dedi, "yoğun bir gün geçirdin, Carter. Ama ben ve buradaki arkadaşım, sizin deyiminizle Afro-Asya ittifakı, içimizde olup bitenlerin bir kısmını ortaya çıkarmayı başardık."
  
  
  "Örneğin?" - Ben talep ettim.
  
  
  Lee Chin, "Örneğin, St. Pierre, Şubat ayının Pazar gecesi kar fırtınasından sonra Doğu Peoria'dan daha ölüdür" dedi. “Balık, balık ve daha fazla balık. Ve balıkçılar. Balık tutma. Bu kadar".
  
  
  Sweets, "Artık balıklara karşı hiçbir şeyimiz yok" dedi. “Aslında çok lezzetli, tatlı ve ekşili bir öğle yemeği yedik. Ancak…"
  
  
  Lee Chin, "Tatlı ve tatlı demek istiyor" dedi. "İlk kez tatlıyı ana yemek olarak yedim. Ve ayrıca uskumru."
  
  
  "Her neyse," diye devam etti Sweets gülümseyerek, "sizin de söylediğiniz gibi buranın küçük bir ada olduğuna karar verdik ve bu rotalardan, bu halk taksilerinden birine bindik ve güneye doğru adanın küçük bir turunu yaptık. Sahil."
  
  
  "Nerede," diye araya girdi Lee Chin, ikisinin de Mutt ve Jeff'in aksiyonuna çok benzemesine neden oldu, "aksiyonu bulduk. Aksiyon istiyorsanız Lorrain ve Marigot'yu deneyin."
  
  
  “Güney kıyısındaki balıkçı köyleri” dedim.
  
  
  Sweets, süzülmüş bir bardağın dibinden şeker toplarken, "Lanet balık avlamanın yapıldığı yer," dedi. “Hayatımda hiç bu kadar çok irili ufaklı balıkçı teknesinin boşta durduğunu ve güzel balık avlama havalarında balık tutmadığını ve kamyonların onlara bir tür ekipman getirmek için limana geldiğini görmemiştim, oysa bana bunların hiçbiri yok. motorları bile var."
  
  
  "Yatlar mı?" Diye sordum.
  
  
  Lee Chin, "Yatlar, kesiciler, slooplar, brigantinler, yatlar; tekneden uskuna kadar her şey" dedi.
  
  
  Bir süre hepimiz sessizce oturduk. Garson gelip sepetler dolusu ekmek ve çörekleri koydu. Dışarıda ana meydanda müzik, kahkahalar ve yerel seslerin bağırışları vardı. Kalabalık. Bir süre önce başladı ve oturup içki içerken sessizce arttı. Sweets'in pencereye doğru koştuğunu gördüm.
  
  
  "Orada neler oluyor?" - tembelce garsona sordu. Şaşırtıcı bir şekilde, Fransızca ya da İngilizce değil, Fransız Antilleri'ne özgü akıcı bir Creole dili konuşuyordu.
  
  
  Garson geniş bir gülümsemeyle, "Karnaval, mösyö," dedi. “Bu Mardi Gras, tatilin Lent'ten önceki son günü. Geçit törenlerimiz, kostümlerimiz, danslarımız var. Burada çok eğlence var."
  
  
  Sweets, Kulağa eğlenceli geliyor, dedi. "Ne yazık ki..."
  
  
  Michelle sert bir şekilde araya girdi: "Babamın bulunduğu yerde benim için komik bir şey yok." Bana döndü. "Nick, ne yapacağız?"
  
  
  İçeceğimden bir yudum aldım. Kalabalığın gürültüsü giderek artıyordu. Muhtemelen Trinidad'dan ithal edilmiş çelik bir davul bandının akıcı sallantısını ve kornalarda çalınan yerel Martinik beginesinin akıldan çıkmayan ritmini duyabiliyordum.
  
  
  "Temel kurulum belli," dedim yavaşça. “SLA'nın Mont Pelée kraterinde bir tür karargahı var. Volkanik kayalardan tüneller ve odalardan oluşan bir ağ oluşturmak kolay olurdu; eğer yanardağın tekrar patlama tehlikesini hesaba katmazsanız. Ve SLA'nın onlarla bir anlaşma yaparak bu şanstan bile yararlanmaya hazır olduğunu düşünüyorum."
  
  
  "Ve sen babamın orada tutulduğunu mu düşünüyorsun?" - Michelle endişeyle sordu.
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  “SLA'nın ürettiği su altı patlayıcılarının orada üretildiğini düşünüyorum. Daha sonra teknelere yüklenmek üzere kamyonla iki limana taşınıyor.”
  
  
  "Küçük tekneler mi?" Sweets hafif bir inanamayarak söyledi. “Küçük tekneler mi? Sıradan balıkçı tekneleri mi?
  
  
  "Henüz anlayamadığım şey bu," diye itiraf ettim. Karnavalın sokak seslerini duyurabilmek için daha yüksek sesle konuşmam gerektiğini fark ettim. Geçit töreni artık restorana çok yakın olmalı. “Küçük bir tekneden su altı motoruyla bir su altı cihazını nasıl fırlatabilirsiniz? Ve eğer harekete geçirilmezse, şimdi Curacao çevresine çekilecek olan denizde çekilmiş güvenlik kordonunun içerisine masum görünümlü bir balıkçı teknesi bile nasıl girebilecek? Rafineri? Ancak SLA'nın bu teknelere bir şey yüklediğini biliyoruz ve bunların patlayıcı cihazlar olduğunu varsaymamız gerekiyor. Bu da bizi sorunumuza getiriyor."
  
  
  Pencerenin hemen dışında boğuk bir korna sesi duyuldu. Sırıtan, bağıran, şarkı söyleyen, elinde bir çeşit pankart tutan yüzlerin geçtiğini gördüm.
  
  
  
  
  "Sorun şu ki," diye devam ettim, "eğer balıkçı teknelerine çarparsak ve patlayıcıları etkisiz hale getirirsek yanardağın içindeki karargah, tahliye edilmesi için zamanında uyarılacak. Tüm ekipmanlar olmasa bile, en azından personelin onu başka bir zamanda ve başka bir yerde yeniden inşa etmesi gerekiyordu. Buna tüm operasyonun anahtarı olan Michelle'in babası da dahil."
  
  
  Dışarıdaki gürültü uğultuya dönüştü. Pencerenin diğer tarafındaki sokaklar tıkanmıştı. Bir renk parıltısı gördüm, sonra bir tane daha. Kuşların, balıkların, Karayip efsanelerinden garip yaratıkların, insan karikatürlerinin yer aldığı devasa kartonpiyer maskeler, hepsi parlak renkli ve abartılı özelliklere sahip, bir yandan diğer yana sallanarak yanından geçti. Figürlerden bazıları gerçek boyuttaydı ve içlerindeki insanlar tamamen görülmeyecek şekilde gizlenmişti. Yürümedikleri zamanlarda ise beguine'nin etkileyici ritmine göre dans ediyorlardı.
  
  
  "Öte yandan," diye devam ettim başkalarının da duyabilmesi için masaya eğilerek, "eğer ilk önce yanardağa çarparsak karargah teknelere yola çıkma emrini verebilir." liman, bu balıkçı tekneleri Karayipler'deki diğer onbinlerce tekne arasında kaybolacak. Zaten gemide patlayıcı cihazlar var."
  
  
  Lee Chin, "Ve oldukça iyi bir tahminde bulunabilirim," dedi, "Curacao saldırısı için geri sayıma bu kadar yaklaşmışken, muhtemelen zaten silahlanmışlardır."
  
  
  "Öyle olduğunu varsaymalıyız," diye onayladım. "O halde yapmamız gereken tek bir şey kaldı. Bu büyük bir şans değil ama tek şansımız."
  
  
  Dışarıdan daha da yüksek sesli müzik duyulabiliyordu. Ön kapı camlarından biri kırıldı. Garsonun öfkeyle küfrettiğini ve ön kapıya koştuğunu duydum. Onu açtı ve geçit törenine katılanlara itiraz etmeye başladı. Sokaktan kahkahalar ve çığlıklar duyuldu.
  
  
  Sweets yavaşça, "Eğer seni doğru anlarsam dostum," dedi, "teknelere ve yanardağa aynı anda saldırmak zorunda kalacağız."
  
  
  "İmkansız!" - Michelle tısladı.
  
  
  "İnanılmaz" dedim kuru bir sesle, "ama imkansız değil. Ve az önce söylediğim gibi tek şansımız bu. Sweets ve Lee Chin teknelere pilotluk yapacak. Michel, sen ve ben Mont Pelée'ye kısa bir ziyarette bulunacağız.
  
  
  Kapıda ani bir renk parlaması oldu. Tüm vücudu parlak yeşil ve kırmızı balık kıyafetiyle kaplı olan yürüyüşçülerden biri, garsonu uzaklaştırmış ve şimdi kapı eşiğinde duruyordu. Kızgın garsonun itirazları üzerine yüzgeçli elini sokaktaki arkadaşlarına salladı ve onlara işaret etti.
  
  
  Sweets, Merhaba dostum, dedi. "Küçük bir fikrim daha var. Neden ..."
  
  
  "Bakmak!" - Lee Chin dedi. "Geliyorlar! Vay! Ne çılgın bir sahne!”
  
  
  Yürüyüşçüler aniden garsonun üstünü başlarının üzerinde yeşil ve kırmızı balıklarla bir gelgit dalgası gibi kapladılar. Devasa papağanlar, sırıtan ağızları ve parlayan dişleri olan köpekbalıkları, Karayipler'deki bir voodoo efsanesinden devasa simsiyah, grotesk bir yarı insan, yarı kuş figürü, kocaman bir burnu olan sıcak pembe bir domuz ve düzinelerce parlak balığa benzeyen şeyler vardı. kafalar folyoyla kaplanmıştır. Şimdi restoranın etrafında çılgınlar gibi dans ediyor, bağırıyor, bir o yana bir bu yana sallanıyorlardı. Bir zamanlar sessiz ve sakin olan oda artık insan, hareket ve gürültülü gürültüden oluşan bir kaosa dönüşmüştü.
  
  
  "Bir şey mi biliyorsun. Carter," dedi Lee Chin bana, dansçılar masamıza yaklaşırken, "bu çok eğlenceli olabilir." Ve belki de budur. Ama bazı nedenlerden dolayı bundan hoşlanmıyorum. "
  
  
  Ben de. Bunun nedenini ben söyleyemedim, Lee Chin de söyleyemedi. İyi bir ajanı, başka hiçbir şeyin yapamayacağı tehlikelere karşı uyaran da bu altıncı histir. Dördümüzü derhal bu odadan ve kalabalıktan uzaklaştırmak istedim. Ama bu imkansızdı. Kartonpiyer figürler artık masamızı çevrelemiş, sokaklardan gelen müzik eşliğinde etrafımızda çılgınlar gibi dans ediyorlardı.
  
  
  "Dans et!" ağlamaya başladılar. "Dans et!"
  
  
  Aniden eller uzandı ve Lee Chin ile Michelle ayağa kalktılar ve sesler onları dansa katılmaya teşvik etti. Lee Chin'in içgüdüsel bir kung fu tepkisiyle kolunu bükmeye ve ağırlığını ayarlamaya başladığını, ardından Sweets'in kolunun onu tutmak için şimşek gibi fırladığını gördüm.
  
  
  "Onları sakinleştirin!" - o emretti. "Bu insanlar doğaları gereği nazik, kibar ve arkadaş canlısıdır, ancak konukseverliklerine yönelik hakaretler - dans daveti de dahil olmak üzere - çirkinleşebilir!"
  
  
  Kendisine uzanan ellere hâlâ direnen Michelle, onu çekti ve korkuyla bana baktı.
  
  
  "Candy haklı." Söyledim. "Onların sayısı bizden çok daha fazla ve isteyeceğimiz son şey polisin de dahil olduğu bir kavga."
  
  
  Bir süre sonra iki kadın ayağa kalkıp koşmaya başladılar.
  
  
  
  Sweets'e "Lee Chin'e sadık kalın" dedim. "Onu gözünün önünden ayırma. Michelle'i alacağım."
  
  
  İkimiz de ayağa fırlayıp kalabalığa karıştık, bu da iki kadını hızla masadan uzaklaştırdı. İki alüminyum folyo balığın arasına kaydım ve siyah, beyaz ve kırmızı horozu dirseğiyle dürttüm ve Michelle'e gelsin diye kanatlarını müziğe çılgınca çırptım. Pembe domuz onu baş döndürücü daireler çizerek döndürdü, kocaman burnu yüzüne değiyordu.
  
  
  "Boovez!" - aniden bir ses bağırdı. İçmek! Ve çığlık tüm odaya yayıldı. "Bouvez! Bouvez!"
  
  
  Michelle'e yakın durmaya kararlı olduğum için tezgahın üzerine para atıldığını ve şişelerin alındığını gördüm. Odanın öbür ucuna havaya fırlatıldılar, fişler çıkarıldı ve elden ele dolaştırıldı.
  
  
  "Boovez!" - kulağıma bir ses bağırdı, beni yarı sağır etti. "Voici! Buvez!"
  
  
  Ben farkına bile varmadan elime bir şişe tutuşturuldu ve ağzıma bastırıldı. Bitirmek için onu dudaklarıma götürdüm ve hızlı bir yudum aldım. Kamış tarlalarından gelen saf yeni romdu, zengin ve tatlıydı ve boğazımı sülfürik asit gibi yakıyordu. Öğürme dürtüsüne direnerek sırıtmayı başardım ve şişeyi, gagası uzun, sivri uçlu, gümüş grisi bir martı olan sahibine verdim. Onu elime geri verdi. Onu ağzıma götürdüm, bir yudum daha alıyormuş gibi yaptım ve onu sırıtan, dişlek köpekbalığının hevesli ellerine verdim.
  
  
  Sonra Michelle'in yönüne baktım ve o gitmişti.
  
  
  Kabus gibi görünen hayvan, kuş ve balık figürleri arasında ilerlemek için omuzlarımı ve dirseklerimi kullanarak öfkeyle kalabalığın içine doğru ilerledim.
  
  
  "Michelle!" Aradım. “Michelle! Bana cevap ver!"
  
  
  "Burada!" Onun zayıf sesini duydum. "Burada!"
  
  
  Aniden onu gördüm. Kapıda bu kez dev bir horozun kollarında duruyordu. Ve onu kapıdan dışarı sürükledi. Sonra birdenbire kapıya doğru itildiğimi hissettim. Kalabalığın tüm yönü değişti. Tıpkı bir gelgit dalgası gibi restorana hücum ettikleri sırada, şimdi yeniden sürükleniyorlar. İtişen bedenlerin arasında sürüklenmeye izin verdim, yoğun ter kokusunu duydum, kulaklarım boğuk çığlıklar, kahkaha çığlıkları ve bakır boruların çınlamasıyla boğuldu. İleride Michelle'in partneri tarafından bir sağa bir sola sallanan uzun siyah saçlarını görebiliyordum; belki bir hayvan, belki bir kuş, belki bir balık.
  
  
  "Boovez!" - kulağıma bir ses bağırdı. "Boovez!"
  
  
  Bu sefer şişeyi kenara ittim. Artık dışarıdaydık ve Michelle'i bir an bile gözden kaçırmayı göze alamazdım. Sweets ve Lee Chin ortalıkta görünmüyordu.
  
  
  Aniden patlamalar müzikte yankılandı. Gerildim. Sonra gökyüzü flaşlarla ve ışık çizgileriyle aydınlandı. Kırmızı, beyaz, yeşil, mavi - ışık çeşmeleri, renkli şelaleler. Havai fişek. Genel olarak. Bir anlığına beni kör ettiler. Sonra görüşüm netleşti ve tüm vücudumda alarm zilleri çaldı.
  
  
  Kalabalık bölündü. Yolun çoğu düz gidiyordu ama bir dal köşeyi ara sokağa çeviriyordu. Michelle de bu şubenin arasındaydı.
  
  
  Uzun otların arasından geçen bir boğa gibi kalabalığın arasından ilerledim. Köşeyi döndüğümde kendimi ara sokaktan biraz daha büyük olan dar bir sokakta buldum. Michelle en sonunda grubun ortasındaydı ve ben küfrederek onu izlerken başka bir köşeye taşındığını gördüm. Birçoğu şişelerden içki içen eğlence düşkünü kalabalığın arasından dirsekle ve omuzla yolumu buldum. kaldırım taşlarında şişeler kırılıyor. Yürüdükçe sokak daha da karanlık ve daralıyordu, ta ki sonunda tek ışık kaynağı gökyüzünün yükseklerinde yıkıcı bir ışık patlaması olana kadar. Binaların alçı duvarlarına ve pencerelerin ferforje parmaklıklarına ürkütücü gölgeler düşürüyorlar. Köşeye ulaştım ve döndüm ama kendimi ara sokak gibi başka bir karanlık sokakta buldum.
  
  
  Şok içinde boş olduğunu fark ettim.
  
  
  Michelle ortalıkta görünmüyordu.
  
  
  Sonra birdenbire artık boş kalmadı. Bir ceset akıntısı vardı, tuhaf maskeler vardı ve etrafım alüminyum folyodan yapılmış balık kafalarından oluşan bir daireyle çevrelenmişti.
  
  
  Mutlak sessizlik anı, yukarıdaki gökyüzünde bir kıvılcım çarkının patlamasıyla aniden sona erdi.
  
  
  Etrafımı saran figürlerin ellerinde, jilet gibi keskinleştirilmiş pala bıçaklarının donuk parlaklığını görebiliyordum.
  
  
  "Ah, mösyö," dedi karakterlerden biri, "balık, balıkçıyı yakalamış gibi görünüyor."
  
  
  “Balık” dedim yavaşça ve ısrarla, “balıkçıdan uzak durmazsa öğle yemeğinde yenebilir.”
  
  
  "Balık," diye homurdandı figür, "balıkçının içini boşaltmak üzere."
  
  
  Palanın bıçağı elinde parladı ve eli ileri doğru çarptı. Ama Wilhelmina'nın olduğu elimden daha yavaştı. Neredeyse hareket ettiği anda bir kurşunun çatırtısı ara sokakta yankılandı ve düştü, folyoya sarılı göğsündeki delikten kan fışkırdı ve ağzından sızdı.
  
  
  
  Arkasındaki iki adam iki yanıma yaklaştı. Wilhelmina'dan gelen ikinci kurşun solumdakinin karnına isabet etti ve sağ ayağım diğerinin kasıklarına tekme attığında acı ve dehşet içinde çığlık attı ve anında cenin pozisyonuna düşmesine neden oldu.
  
  
  Tepemde patlayan Roma mumunun tuhaf ışığında, havada tıslayan bir pala bıçağının parlak titreşimini görmek için arkama dönmeye ancak zamanım oldu. Dönüp yana doğru bir adım attım ve arkamdaki kaldırım taşlarına zarar vermeden çarptı. Wilhelmina tekrar tükürdü ve başka bir balık figürü düştü; kafatası anında kırmızı kan, beynin gri maddesi ve beyaz kemik parçalarından oluşan bir patlamaya dönüştü.
  
  
  Ama davranışlarım başka bir şeyi ortaya çıkardı. Sokağın diğer ucunda başka bir grup balık figürü yavaşça yanıma yaklaştı. Her iki taraftan da saldırıya uğradım ve tüm kaçış yolları kapatıldı.
  
  
  Ayrıca birdenbire başka bir Roma mumunun gökyüzünde patladığını ve bir taraftaki sokağı aydınlattığını fark ettim. Yukarı.
  
  
  Üç balık figürü önümdeki kalabalıktan ayrılarak sokağın izin verdiği kadar aralıklı bir şekilde bana yaklaştı. Omzumun üzerinden baktığımda arkamdaki üç figürün de aynı şeyi yaptığını fark ettim. Sanki bir çeşit ölümcül ritüel dansı yapıyormuşçasına, bir tür ritimle yavaşça hareket ediyorlardı. Arkalarındaki kalabalıktan gürleyen bir slogan yükseldi. Derin, tüyler ürpertici bir cinayet tonu vardı.
  
  
  “Tuet... Thuet... Thuet... Thuet...”
  
  
  Öldür... Öldür... Öldür... Öldür...
  
  
  İleriye ve biraz yana doğru ilerleyerek ilerlemelerini değerlendirerek bekledim. Artık alüminyum folyo balık kafalarının arkasında parıldayan gözleri görebilecek kadar yakındılar. Gözler doğal olmayan bir şekilde geniş, yuvarlanıyor, heyecanlı. Öldürmek için sıcak. Yine de bekledim.
  
  
  “Tuet... Thuet... Thuet... Thuet...”
  
  
  Cinayetin dansı yaklaşıyordu. Ölümün nefesini neredeyse yüzümde hissedebiliyordum. Palalar yükselmeye başladı. Wilhelmina'yı örterek bekledim, kaslarım hazır olarak gerilmişti.
  
  
  “Tuet... Thuet... Thuet... Thuet...”
  
  
  Şu anda!
  
  
  Bütün gücümü kullanarak yükseğe sıçradım. Uzattığım ellerim balkonun üstündeki dövme demir korkuluğu tutarken, iki sopa gibi birbirine kenetlenmiş bacaklarım uğursuz bir sarkaç kavisi çizerek sallanıyordu. Ayakkabılarım kafama çarptığında ıslak bir ses duyuldu, ardından geri teptiklerinde bir ses daha duyuldu.
  
  
  Daha sonra korkulukların üzerinden balkona çıktım. Aşırı istekli, sinirli eller tarafından fırlatılan bir pala bıçağı korkuluklara çarptı ve ardından bir diğeri. Birkaç saniye içinde Hugo elimdeydi ve beni yere çarptı ve balkona tırmanmaya çalışan adamın elinden dört parmağını kopardı. Çığlığı kulakları deliyordu.
  
  
  Sonra tekrar ayağa fırladım ve üstümdeki balkonun korkuluklarına tutundum. Aşağıdaki şarkı, yaraladığım kişilerin inlemeleri ve çığlıklarıyla karışan öfkeli çığlıklardan oluşan bir kaosa dönüştü. Saldırganlar benim gibi balkonlara çıkabilsin diye balık kıyafetleri yırtıldı. Ama çatıya ulaştığımda sadece bir tanesi en alttaki balkona çıkmayı başarmıştı. Çıkıntının üzerinden atladım ve çömeldim, etrafımdaki çatıların karanlık karanlığına gözlerimi kısarak baktım.
  
  
  Sonra nefesim kesildi.
  
  
  Her iki tarafımdaki tüm evler aynı seviyedeki çatılarla birbirine bağlıydı. Ve en uzaktaki evin çatısında kostümlü figürlerden oluşan bir kalabalık toplandı.
  
  
  Cesetlerle çevrili kalabalığın ortasında Michelle vardı.
  
  
  Ve havai fişeklerle aydınlatılan bir gökyüzünden bir helikopter kalabalığa doğru indi.
  
  
  Wilhelmina elime atladı ve ben de hızla eğilerek öne doğru koştum. İlk korkuluğu aştım, sonraki çatıya atladım ve ateş etmek için durdum. Kocaman ağızlı dev pembe bir domuz döndü, ellerini yüzüne bastırdı ve düşerek çığlık attı, boğazından aşağı kan püskürttü.
  
  
  "Nick!" Michelle'in beni gördüğünde çığlık attığını duydum. Sonra: “Geri çekil, Nick! Geri! Seni öldürecekler! Makineli tüfekleri var..."
  
  
  Tam zamanında çatıya çarptım. Sten'in silahının acımasız sesi geceyi yarıp geçti ve kurşunlar tam arkamdaki bacadan tuğla parçalarını fırlattı. Başımı kaldırıp ateş ettim. Bir figür daha düştü ama Sten'in silah sesi devam etti. Helikopter doğrudan çatının üzerindeydi ve yavaş yavaş iniyordu. Dişlerimi gıcırdattım ve riski almaya karar verdim. Bir dakika sonra çok geç olacaktı; Michelle helikoptere bindirilecek.
  
  
  Kaslarım gerildi ve öne doğru sıçradım.
  
  
  
  
  Çaresizce zikzak çizerek koştum, çatı korkuluklarını bir atlet gibi aştım. Önümde Sten'in silahından çıkan ölümcül atışları ve çatıya inen, kapısı içeriden açılan bir helikopteri görebiliyordum.
  
  
  Sonra kafatasım Mont Pele gibi patladı, beynim alev aldı ve ileri doğru koştuğumu hissettim.
  
  
  Siyah.
  
  
  Sessizlik.
  
  
  Hiç bir şey.
  
  
  
  On İkinci Bölüm.
  
  
  Bir yerlerde bir şey beni bir fikirle harekete geçirdi. Açık bir fikir değildi ama çok nahoş olduğunu biliyordum. Mümkün olduğunca bundan kaçınmaya çalıştım. Ama o sızlanmaya devam etti. Sonunda ne olduğunu bildiğimi itiraf etmek zorunda kaldım.
  
  
  "Gözler" dedi. Gözlerini açmalısın.
  
  
  Yaptım. İstemedim ama istedim.
  
  
  Tanıdık bir doğulu yüzdeki tanıdık çift kapaklı gözler bana baktı. Gözlerini kırpıştırdılar ve sonra dudakları ışıltılı bir rahatlama gülümsemesiyle kıvrıldı. Bu sefer siyah ve aynı derecede tanıdık başka bir yüz gözlerimin önünde belirdi. O da gülümsüyor.
  
  
  "Merhaba Carter," dedi doğulu yüz, "akşamları hep bu kadar erken mi yatarsın? Yani daha akşam yemeği bile yemedik.”
  
  
  Başımı kaldırdım ve bağırdım. Gözlerimin düşeceğini sanıncaya kadar ağrı kafatasıma saplandı. Dikkatle, tereddütle elimi kafatasına dokundurdum. Büyük bir bandaj keşfetti.
  
  
  "Kendimi," dedim güçlükle, "Sten'in tabancasından çıkan kurşunla kafa derisi kesilmiş bir adam gibi hissediyorum."
  
  
  Lee Chin, "Muhtemelen Sten'in silahından çıkan kurşunla kafası parçalanan bir adam olduğun için," diye önerdi.
  
  
  Sweets usulca, "Hey dostum," dedi, "kimse sana otomatik silahla birine saldırmanın seni vurabileceğini söylemedi mi?"
  
  
  Yerime otururken, "Michelle'i helikoptere bindirdiler" dedim. "Onları durdurmaya çalışmam gerekiyordu."
  
  
  Lee Chin, "Eh, bu iyi bir denemeydi" dedi. “Demek istediğim, daha önce bir kişinin bir orduya saldırmaya çalıştığını hiç görmemiştim. Özellikle ordu domuz, horoz ve balık gibi giyinmişti. Ve Stan tabancayla ateş etti. Sweets ve ben helikopterin inip o çatıya uçtuğunu gördüğümüzde ve sizin Işık Tugayı'nı aradığınızı gördüğümüzde ilk başta gözlerime inanamadım."
  
  
  Sweets, "Gözlerine güvendiğinde kafa bandı olan oldukça hızlı bir piliç haline geldi" dedi.
  
  
  Lee Chin, "Bu sadece bir şişlik Nick" dedi. "Çin Seddi büyüklüğündeki baş ağrısı dışında her şey yoluna girecek."
  
  
  “Bu arada” dedim, “Michelle'i yakaladılar. Ve gittiler."
  
  
  "Rahatsız edici," diye içini çekti Sweets. "Bunun için gerçekten tuhaf bir zaman."
  
  
  "En kötüsü." diye onayladım. Ve bu en kötüsüydü. Aslında…
  
  
  Ruhumun derinliklerinde bir yerlerde çarklar dönmeye başladı.
  
  
  "Henüz teknelere ve yanardağa aynı anda saldırmayı düşünmüyorsun, değil mi?" - Lee Chin sordu. “Çünkü her şey düşünüldüğünde biraz daha uzun yaşamak isterim. Ve eğer…"
  
  
  Ona sessiz olmasını işaret ettim. Dirseğime yaslanıp sigara almak için gömleğimin cebine uzandım, buruşuk bir sigara çıkardım ve yaktım. Bir süre sessizce sigara içtim. Ve düşündüm. Ve ne kadar uzun süre düşünürsem, ilk melodide her şeyi net bir şekilde gördüğüme o kadar ikna oldum.
  
  
  Görünüşleri hoşuma gitmedi.
  
  
  Ama bir avantajım vardı. Düşmanların benim bildiğimi bilmediğinden neredeyse emindim.
  
  
  Bu avantajı elimden geldiğince kullanacaktım.
  
  
  Yeniden yüklemek için Wilhelmina'yı çekerken Lee Chin ve Sweets'e döndüm.
  
  
  Onlara “Plan” dedim, “değişti. Hepimizin sonu bir yanardağ olacak."
  
  
  Başlarını salladılar.
  
  
  "Burası onların karargâhı" dedi. "Sanırım Michelle'i oraya götürdüler."
  
  
  Lee Chin, "Sanırım onlar da öyle düşünüyorlardı" diye araya girdi.
  
  
  "Kesinlikle" dedim. “Ve kesinlikle onları hayal kırıklığına uğratmak istemem. Ancak ek bir bonus olarak, beklemedikleri küçük bir malzemeyi de ekleyeceğiz.
  
  
  Sweets ve Lee Chin'in kaşları aynı anda kalktı. Baş döndürücü acıyı görmezden gelmeye çalışarak Wilhelmina'yı tekrar örttüm ve konuşmaya başladım. Bitirdiğimde ikisi de bir süre sessizce bana baktılar. Sweets daha sonra yavaşça kıkırdadı. Cebinden bir çikolata çıkardı, paketini açtı ve ağzına attı.
  
  
  "Sanırım" dedi. “Bu gerçek bir canlı drama. Ve her zaman bir sanatçı olmak istedim."
  
  
  "Evet ama her zaman küçük parçalar halinde bitirmek ister miydin?" - Lee Chin sordu. Sonra bana: “Bak Carter, ben cesur aksiyon ve dramadan yanayım ama sanırım bazı zorluklar olabilir. Eğer tüm adayı havaya uçurursak, bazı itirazlarımız olabilir. Ve bunu yapmamız için oldukça iyi bir şans var. Hızla yükseleceğimizden bahsetmiyorum bile."
  
  
  
  "
  
  
  "Elbette bu bir oyun" dedim. "Fakat yalnızca birkaç saatimiz kaldı ve bu bizim tek şansımız."
  
  
  Li Chin sessizce düşündü.
  
  
  “Eh,” dedi sonunda, “TNT ile mahjong oynamanın nasıl bir şey olacağını her zaman merak etmişimdir. Ve bu gece hala yapacak başka bir şeyim yok. Beni de sayın."
  
  
  "Doğru" dedim. "Hadi gidelim. Kaybedecek zaman yok."
  
  
  Sokağa döndüğümüzde, neşeli karnavalların gürültücü kalabalığının arasından yolumuza devam ederek, Fort-de-France'dan Saint-Pierre'e, oradan da yanardağa en yakın şehir olan Mourne-Rouge'a giden bir halk taksisi bulduk. Cömert bir bahşiş vererek sürücüyü Morne Rouge'a gitmeye ikna ettim ve geriye yalnızca üç yolcumuz kaldı. Sessizce yolumuza devam ettik, her birimiz kendi düşüncelerine dalmıştık.
  
  
  Morne Rouge'a gittik. Lee Chin ve ben sessizce Sweets'in elini sıktık, gözlerimiz buluştu ve kilitlendi. Daha sonra Lady Day'in saklandığı yola doğru ilerledik. Farklı bir yol izledi. Mont Pele'ye doğru.
  
  
  Artık Lee Chin'in yalnızca bir küpesi vardı.
  
  
  Sweets farklı bir tane giyiyordu.
  
  
  Lady Day radyo odasında Gonzalez ile temasa geçtim ve aciliyetlerini vurgulayarak ona talimatlarımı verdim. Daha sonra iki saat bekledik. Bunlar tüm operasyonun en zor iki saatiydi. Ama Sweets'e çalışması için zaman vermemiz gerekiyordu. Gonzalez'den haber almam gerekiyordu. Bunu yaptığımda ve söylediklerini duyduğumda adrenalin vücuduma hücum etti. Radyoyu kapattım ve Lee Chin'e döndüm.
  
  
  "Sıfır saat" dedim. "Gitmek."
  
  
  Yarım saat sonra zaten yüzüstü yatıyorduk ve Mont Pelee kraterine giden yolu çevreleyen alçak çalıların arasından geçiyorduk. Wilhelmina, Hugo ve Pierre'den oluşan her zamanki ailemin yanı sıra İsrailli bir MKR Sten'im vardı. Bu, en dikkat çekici otomatik silahlardan biridir, ancak yüksek isabetliliği, düşük kırılma oranı ve hepsinden iyisi, isabetliliği veya atış hızını gözle görülür derecede düşürmeyen bir bastırıcı için yapılmıştır. Lee Chin, Sweets'in etkileyici silah kutusundan çıkan ikizini taşıyordu.
  
  
  "Bekle," diye fısıldadım aniden, Lee Chin'i işaret ederek.
  
  
  Yüz metreden daha yakın bir mesafede Mont Pele kraterinin kenarı gece gökyüzüne karşı göze çarpıyordu. Sweets'in dürbünü gözlerime götürdüm ve onları taradım. O günkü saha gezimizden, yedi metrelik elektrikli telden oluşan bir halkanın halkanın tüm çapı boyunca uzandığını zaten biliyordum. Şu an aradığım şey farklıydı. Onu bulduğumda dürbünü Lee Chin'e verdim ve bakmasını işaret ettim.
  
  
  "Spot ışıkları," dedim kısaca. "Her çit direğine çiftler halinde, zıt yönlere bakacak şekilde monte edilir."
  
  
  Lee Chin dürbünle gözlerini kapatarak, "Hı-hı," dedi, "ve eğer çite bir şey dokunursa devam ederler."
  
  
  "Doğru" dedim. "Şimdi biraz daha öğrenelim."
  
  
  Çalılığın çevresini yokladım ve ağır bir sopa buldum, sonra Lee Chin arkamdayken elli metre daha süründüm. Daha sonra sopayı fırlattı. Tele çarptığında büyük bir ses duyuldu, akım çiy boyunca akarken bir elektrik çıtırtısı duyuldu ve iki spot ışığı yandı. Sadece iki.
  
  
  "Hı-hı" dedi Lee Chin. "Projektörler sadece aydınlatmakla kalmıyor, aynı zamanda çitteki parazitin kaynağını da tespit ediyor."
  
  
  Lee Chin gibi kendimi dümdüz ederek, "Sonrasında" dedim, "silahlı muhafızlar ortaya çıktı."
  
  
  Sanki işaretmiş gibi, gökyüzünde tüfekli iki muhafız belirdi. El fenerlerini yokuş aşağı ve çitin çevresine doğru tutarken başımız aşağıda izledik ve görünüşe göre rahatsızlığın bir hayvandan kaynaklandığına karar vererek ortadan kaybolduk.
  
  
  Lee Chin'e döndüm.
  
  
  "Bu geceki akrobasi hareketin nasıl?"
  
  
  Soru sorarcasına bana baktı. Ona tam olarak ne yapacağımızı anlattım. Hiç düşünmeden başını salladı ve dönüp dosdoğru oraya doğru sürünmeden önce korumaların artık izleyebildiği alandan uzaklaşmak için çit boyunca sürünerek beş dakika daha harcadık. Birkaç adım uzaklaştığımızda ona döndüm ve başımı salladım. Hızla ve aynı anda ayağa kalktık.
  
  
  "Hop-la!" - Sert bir şekilde fısıldadım.
  
  
  Sağ bacağı kapalı kollarımdaydı, vücudu kollarımın arasından kaydı ve havada takla atarak hızlı, neredeyse görünmez bir gölge gibi çitin üzerinden uçtu. Benim karnımın diğer tarafında yaptığım gibi o da içeriden aynı hızla yere yuvarlandı. Bütün bunlar üç saniyeden fazla sürmedi. Dördüncüsünde, yakınlarda başka bir sopa arıyordum. Onu bulduktan sonra saatime baktım ve anlaştığımız kalan otuz saniyeyi bekledim. Sonra istifa etti.
  
  
  Spot ışıkları açıldı.
  
  
  Stan'i omzuma kaldırdım, tek harekete geçtim ve tetiği iki kez çektim.
  
  
  Camda iki hafif çatlak duyuldu, ardından bir çarpma sesi ve yine karanlık.
  
  
  Muhafızların siluetleri belirdiğinde durdular, el fenerlerini açıklanamaz bir şekilde yanan spot ışıklarına tuttular ve sonra söndüler.
  
  
  Tetiği tekrar Stan'e çektim.
  
  
  Sol koruma düştü, başından vuruldu. Sürekli ateş yerine tek ateş kullandığım için çitin üzerine düştü. Neredeyse -silahımdan ses çıkmadığı için- sanki aniden eğilip onu incelemiş gibiydi. Ancak sağdaki muhafız daha iyisini biliyordu ve Lee Chin'in sert fısıltısı karanlıktan geldiğinde tüfeği çoktan omzuna doğru yükselip kurşunun kaynağını bulmak için dönüyordu.
  
  
  "Bir dakika bekle!" - Fransızca dedi. "Hareket etmeyin! Ben senin arkandayım ve senin önünde bir adam var. İkimizin de otomatik silahları var. Yaşamak istiyorsan dediğimi yap."
  
  
  Loş ışıkta bile adamın yüzündeki dehşeti görebiliyordum. Tüfeğini indirdi ve gözle görülür bir şekilde titreyerek bekledi.
  
  
  Lee Chin, "Kontrol odasındaki adamı arayın" dedi. “Ona ortağının çitin üzerine düştüğünü söyle. Ona akımı kapatmasını söyle. Ve inandırıcı derecede üzgün görünüyorsun!
  
  
  Adam hemen itaat etti.
  
  
  "Armand!" - diye bağırdı, dönüp kratere doğru bağırdı. “Tanrı aşkına, çitteki akımı kapatın! Marcel düştü!
  
  
  Korkunç ses tonu benim için bile ikna ediciydi, muhtemelen gerçekten korktuğu için. Birkaç saniye sonra elektrikli telden yayılan hafif uğultu kesildi. Böceklerin sesi ve ardından kraterden gelen uzaktan gelen çığlık dışında gece sessizdi.
  
  
  Gardiyan, "Akım kesildi" dedi. Hala titriyordu.
  
  
  Lee Chin'in "Senin iyiliğin için öyle umuyorum" diye fısıldadığını duydum. “Çünkü şimdi ona dokunacaksın. İlk önce alt şerit. Bütün elinizle direğin hemen yanında tutun.”
  
  
  "HAYIR!" - dedi adam. "Lütfen! Olası hata..."
  
  
  "Yap!" - Lee Chin tersledi.
  
  
  Adam kontrolsüz bir şekilde titriyordu ve nefesi o kadar zordu ki onu açıkça duyabiliyordum, çite doğru yürüdü. Silahımı ona doğrultmuştum ama şimdi benden sadece birkaç metre uzakta olmasına rağmen yüzü korkudan çarpık bir ıstırapla buruşarak en alttaki tele ne kadar yavaş uzandığını zar zor fark etti.
  
  
  "Al şunu!" - Li Chin'den bir tehdit emri duyuldu.
  
  
  Adam bir süre daha tereddüt etti, sonra soğuk suya dalan bir yüzücü gibi teli yakaladı.
  
  
  Hiçbir şey olmadı. Muhafızın yüzü biraz gevşedi. Çenesinden ter damladığını gördüm!
  
  
  "Ben sana durmanı söyleyene kadar tut" diye emir verdim.
  
  
  Uyuşmuş bir ifadeyle başını salladı. Tele ulaşana kadar birkaç adım daha yürüdüm ve arka cebimden bir çift tel kesici çıkardım. Daha sonra, gardiyanın elinden birkaç santim uzakta, ben çalışırken akım tekrar açılırsa, onu vücuduyla ve hayatıyla topraklayacaktı, alt şeridi kestim.
  
  
  "Şimdi bir sonraki ipe sarıl," diye emrettim ona.
  
  
  O itaat etti. Bir sonraki ipliği kestim ve ona elini bir sonraki ipe taşımasını söyledim. Tüm teller kesilinceye kadar bu işlemi tekrarladım, sonra muhafıza uzaklaşmasını söyledim ve gardiyanın vücudunu beni kraterden bakan herhangi birinin bakışlarından korumak için kullanarak çitin üzerinden geçtim.
  
  
  Lee Chin sessizce "Görünürde kimse yok" dedi.
  
  
  Dikkatlice muhafızın omzunun üzerinden kratere baktım. En hafif tabirle burası bir kaleydi. Duvarları en az bir buçuk metre kalınlığında olan, hiçbir yerinde penceresi olmayan, çimento blok binalardan oluşan bir labirent. Adolf Hitler'in intiharından önceki son günlerini geçirdiği kötü şöhretli Furhrerbunker kadar güçlü. İki noktada yanardağın kraterine binalar inşa edildi. Üç çıkış vardı, ikisi dış kraterin karşıt taraflarına açılan insan boyutunda kapılardı, biri bir kamyonun sığabileceği kadar büyüktü. Kraterin kenarından uzanan geniş bir yol bu kapıya çıkıyordu.
  
  
  Lee Chin haklıydı. Görünürde kimse yoktu.
  
  
  Tabancamla gardiyanın karnına dürttüm.
  
  
  "Diğer korumalar nerede?" - Sert bir şekilde talep ettim.
  
  
  "İçeride" dedi, insan boyutunda çıkışları olan iki kanadı işaret ederek. "CCTV sistemi kraterin tamamını tarıyor."
  
  
  "Bizim bulunduğumuz kenara nasıl ulaşabilir?" - Ben talep ettim.
  
  
  "Burası farklı bir yol," dedi ve gözlerindeki dehşetle doğruyu söylediğine beni ikna etti. "Tarayıcılar projektörlerdir ve açıldıklarında etkinleştirilirler."
  
  
  
  Yani şimdilik konunun dışındaydık. Ancak kratere inmeye başladığımız anda çok net bir şekilde görünür olacağız. Bir an düşündüm, sonra döndüm ve yanımda yüzükoyun yatan Li Ching'e birkaç kısa kelime fısıldadım. Birkaç dakika sonra ölü muhafızın şapkasını ve ceketini çıkarıp kendime giydim.
  
  
  "Kontrol odasındaki adamı çağırın" dedim. güvenlik görevlisine. “Ona ortağının yaralandığını ve onu getireceğini söyle.”
  
  
  Muhafız dönüp kratere doğru bağırdı. Artık çıkış kapılarından birinin açıldığını ve içeriden gelen ışıkla çerçevelenmiş bir figürün ortaya çıktığını görebiliyordum. Elini salladı ve onaylayarak bir şeyler bağırdı.
  
  
  "Tamam dostum" dedim gardiyana. “Şimdi beni bu kontrol odasına götüreceksin. Ve yavaşça. Tüm yolculuk boyunca arkanızda birkaç metre ötede bir silah olacak.”
  
  
  Muhafızın yutkunduğunu duydum. Sonra gözlerindeki teri silerek tüfeğini bıraktı, eğildi ve beni kaldırdı. İsrailli sessiz Sten'im hazır olsun ve parmağım hâlâ tetikte olsun diye döndüm. Ama bu sefer otomatik olarak ateş edecektim.
  
  
  "Tamam cankurtaran" dedim gardiyana. "Gitmiş. Ve sana beni bırakmanı söylediğimde bunu hemen yap.”
  
  
  Yavaş yavaş kraterin içindeki yokuştan aşağıya doğru yürümeye başladı. Arkamızda Lee Chin'in karnının üzerinde süründüğünü duydum. Aşağıda, açık kapıdan kontrol odasında hareket eden figürleri görebiliyordum. En az bir düzine saydım. Ayrıca ilginç bir şey gördüm. Kontrol odasından bina kompleksinin iç kısmına açılan tek bir kapının olduğu ortaya çıktı.
  
  
  "Carter! Bakmak! Yol!"
  
  
  Lee Chin'in işaret ettiği yöne baktım. Yanardağın kenarı boyunca ağır bir kamyon devasa bir çelik garaj kapısına giden yol boyunca ilerliyordu; yokuşta vites küçültürken vitesleri gıcırdıyordu. Kapıda durdu. Bir süre sonra kapılar sessizce açıldı ve kamyon içeri girdi. Bunu yaparken açık bir kapı gördüm. Her ikisi de makineli tüfek taşıyan, her ikisi de beyaz olan iki silahlı muhafız ve iki yerel işçi, şüphesiz ekipmanı taşımak için tutuldu.
  
  
  HAYIR. Bir yerel işçi.
  
  
  Ve bir Tatlı Avcı muhtemelen hayatında giydiği en berbat kıyafetleri giymişti. Yanında Martinique varken akıcı bir lehçeyle konuşuyor ve gülüyordu; iyi maaşlı bir işe yeni girmiş olmaktan mutlu bir adam gibi tüm dünyayı arıyordu.
  
  
  Faaliyetleri programa göre planlayın.
  
  
  Sonraki adım.
  
  
  Artık açık kontrol odası kapısına yüz metreden az kalmıştık. Beni taşıyan muhafız zor nefes alıyordu ve yorgunluktan sendelemeye başladı. İyi.
  
  
  "Hazır mısın Lee Chin?" - Ellerimi Duvara sıkarak sordum.
  
  
  "Hazır," diye kısa bir fısıltı geldi.
  
  
  "Gardiyan, taşımama yardım etmeleri için arkadaşlarını çağır," dedim ona. "O halde beni bırakmaya hazır ol. Ve hile yok. Silahın sırtına doğrultulmuş olduğunu unutma."
  
  
  Fark edilmeden başını salladı ve tekrar sertçe yutkundu.
  
  
  "Merhaba arkadaşlar, biraz yardıma ne dersiniz?" - etkileyici bir şekilde kükredi. "Marsilya yaralandı!"
  
  
  Üç-dört kişi kapıdan girip bize doğru yürüdü. Birkaç kişi daha kapının önünde toplandı ve merakla dışarı baktı. Lee Chin silahını otomatik ateşe geçirirken arkamda hafif bir tık sesi duydum. Kaslarım hazırlıkla gerildi. Bekliyordum. Sayılar arttı. Artık yalnızca otuz metre uzaktaydılar. 20.10.
  
  
  Şu anda!
  
  
  "Beni at!" - Gardiyana dedim. Ve birkaç dakika içinde Lee Chin'in ateş hattından yerde yuvarlanmaya başladım, Sten'in kıçı çenemin altındaydı ve gözleri Lee Chin'in ateşi altına girmeye başlayan önümdeki insan grubuna odaklanmıştı. Bir diğeri, kendi silahım ateş püskürtmeye başladığında, mermilerin gücünden dönerek düştü. Anlık bir katliamdı: Kafatasları kanlı beyin ve kemik yığınlarına dönüştü, yüzler parçalandı, uzuvlar vücuttan kopup havaya düştü. Ve duvarlardaki susturucular yüzünden her şey ürkütücü bir sessizlik içinde gerçekleşti; sanki isimsiz bir sakatlama ve ölüm balesindeymiş gibi, kurbanlar çığlık atamayacakları veya ağlamayacakları kadar hızlı ve sert bir şekilde dövülüyordu. itibaren.
  
  
  "Kapı!" - Aniden bağırdım. "Kapıyı vur!"
  
  
  Silahı önümüzdeki adamların cesetlerine doğrultup kapıya ateş ettim. Kapanıştı. Sonra yemin ettim. Duvar boştu. Lee Chin arkamdan ateş etmeye devam ederken boş şarjörü çıkardım ve cebimden bir dolu şarjörü daha çıkardım, silaha sapladım. Bir an için kapının hareketi durdu ve sonra yavaş yavaş tekrar kapanmaya başladı, sanki arkasındaki biri yaralanmıştı ama umutsuzca savunma hattını kapatmaya çalışıyordu. Bir el daha ateş edip ayağa fırladım.
  
  
  
  
  
  "Koru beni!" Lee Chin'e bağırdım ve aynı anda tam önümde ayağa kalkmaya çalışan adamlardan birine bir dizi kurşun sıktım.
  
  
  Sonra koştum, çömeldim, Stan sessiz ama ölümcül ateşiyle önüme tükürdü. Omzumu son hızla kapıya çarptım, sonra dönüp odaya ateş ettim. Sağır edici bir cam kırılma patlaması yaşandı ve TV ekranlarının bulunduğu duvar tamamen yok oldu; sonra solumda susturucusu olmayan bir tabancayla bir atış. Tekrar arkama döndüğümde Stan sessizce patladı. Kapının arkasından tek bir figür göğsüne isabet eden bir kurşunun gücüyle yukarıya doğru koştu ve sonra yavaşça öne düştü.
  
  
  "Carter!" Li Chin'in dışarıda çığlık attığını duydum. “Başka bir kapı! Daha fazla gardiyan!”
  
  
  Odanın tek sakini olan cansız bedenlerin üzerinden kapıya doğru atladım. Elim düğmeyi bulup tıklattı ve oda karanlığa gömüldü. Bina kompleksinin köşesinden, kraterin diğer tarafındaki bir kapıdan, otomatik silahları çoktan takırdamaya başlayan büyük bir muhafız grubu ortaya çıktı. Televizyon monitörleri onlara bilmeleri gereken her şeyi anlattı: bir yanardağ saldırısı!
  
  
  "İçeri!" Gardiyanların ateşine karşılık verirken Lee Chin'e bağırdım. "Acele etmek!"
  
  
  Mermiler kapının yanındaki çimento bloğa sıçradı ve Lee Chin öfkeyle bana doğru koşarken arkasında ölümcül bir toz izi bıraktı. Omzumda keskin bir acı hissettim ve bir adım geriye sendeledim, sonra Lee Chin'in kapı aralığından atladığını, dönüp çelik kapıyı arkasından çarparak ağır sürgüleri kilitlediğini gördüm. Omzumun ağrısından irkilerek anahtarı aradım. Bir süre sonra onu buldum ve oda ışıkla doldu. Lee Chin dumanı tüten bir silahla ayağa kalktı ve bana endişeyle baktı.
  
  
  "Bana o yarayı göstersen iyi olur Carter," dedi.
  
  
  Ama bunu zaten kendim gördüm. Kurşun pazımın üst kısmını sıyırdı. Acıdı ama hâlâ kolumu kullanabiliyordum ve fazla kan yoktu.
  
  
  "Vaktim yok." diye çıkıştım. "Haydi!"
  
  
  Yerleşkenin kapısına doğru ilerlerken aynı zamanda Sten'den boş bir dörtte üçlük şarjörü çıkarıp dolu bir şarjörü daha çarptım. Silahın namlusu sıcak ve dumanlıydı ve ben sadece çalışmaya devam etmesini umuyordum.
  
  
  "Nereye gideceğiz?" Arkamda Lee Chin'in şöyle dediğini duydum.
  
  
  "Kratere çıkışı olan her iki kanat, doğrudan volkanik kaya kütlesinin içine inşa edildiği tek bir merkezi kanatta birleştirildi. En değerli silahlarını orada saklayıp atölyelerini kurdular.”
  
  
  Lee Chin, "Ve gitmemizi bekledikleri yer burası" diye hatırladı.
  
  
  "Tamam." dedim ve ona dönüp gülümsedim. "Ve onları hayal kırıklığına uğratmak istemeyiz, değil mi?"
  
  
  "Ah, hayır" dedi Lee Chin, ciddiyetle başını sallayarak. "Tanrım Betsy, hayır."
  
  
  İç kapıyı sol elimle yavaşça açtım, sağ elimde Sten hazırdı. Tavandaki floresan tüpler dışında çıplak, uzun, dar bir koridora açılıyordu. Kalın çimento blok duvarlar dışarıdan gelen tüm sesleri bastırıyordu ancak kompleksin içinden gelen sesler için dev bir yankı odası gibi davranıyordu. Ve o anda duyduğum sesler tam da beklediğim gibiydi. Uzaklardan ağır savaş botlarındaki ayak seslerini duyabilirsiniz. Her iki yönden de çok sayıda insan geliyor.
  
  
  Döndüm ve Lee Chin'in gözleriyle karşılaştım. Bu, tüm operasyonun en zor kısmı olmalıydı.
  
  
  Söyledim. "Şimdi"
  
  
  Koridorda yan yana koşuyorduk. Koşan ayakların sesi daha yüksek, daha yakından geliyordu. Hem koridorun sonundaki merdivenlerden, hem de sola giden koridordan geliyordu. Merdivenlere altı metreden az kalmıştı ki, hızla merdivenlerden yukarı çıkan iki kafa belirdi.
  
  
  Çığlık attım. "Aşağı!"
  
  
  Aynı anda yere düştük, Duvarlarımız aynı anda omuzlarımıza indi ve ağızlarından ölümcül kurşunlar yağdı. İki ceset sanki dev yumruklarla vurulmuş gibi geriye savruldu, merdivenlerden aşağı doğru kaybolurken kan yukarı doğru fışkırdı. Aşağıdaki adamlar bu fikri anlamış olmalı. Başka kafa yoktu. Ama merdivenlerden, görüş alanımdan çıkan sesleri duyabiliyordum. Bir sürü ses.
  
  
  Sol taraftaki koridordan gelen sesleri de duyabiliyordum.
  
  
  Lee Chin'e "Hadi küçük bir balık tutma gezisine çıkalım" dedim.
  
  
  Başını salladı. Koridorda karınlarımızın üzerinde yan yana sürünerek ilerledik, parmaklarımız hâlâ Duvarların tetiklerindeydi. Koridordaki bir viraja geldiğimizde, önümüzdeki merdivenlerden sadece birkaç metre uzakta, ölü muhafızdan aldığım şapkayı çıkardım ve virajın etrafından önüme çektim.
  
  
  Sağır edici atışlar duyuldu. Şapka şeritler halinde yırtılmıştı.
  
  
  
  
  "Vay canına," dedi Lee Chin. "Askerler solumuzda. Askerler önümüzde. Askerler arkamızda. Gerçekten klostrofobik hissetmeye başlıyorum."
  
  
  "Çok uzun sürmeyecek" dedim. "Bizi tuzağa düşürdüklerini biliyorlar."
  
  
  Ve uzun sürmedi. Ses geldiğinde kızgındı, öfkeliydi. En az 20 SLA askerini öldürdük. Ancak ses de kontrollüydü.
  
  
  "Carter!" diye bağırdı, sesi beton bloklu koridorda yankılanıyordu. "Beni anlıyor musun?"
  
  
  "HAYIR!" - Ben de bağırdım. “Dudakları okudum. Seni görebileceğim bir yere çıkman gerekecek."
  
  
  Lee Chin yanımda kıkırdadı.
  
  
  "Aptallığı bırak!" - ses her zamankinden daha güçlü yankılanarak kükredi. "Sizin etrafınızı sardık! Her ne olursan ol, seni parçalara ayırabiliriz! Seni ve kızı teslim olmaya teşvik ediyorum! Şimdi!"
  
  
  "Yani hareket edersek bizi parçalara ayıracağınızı, ama teslim olursak bizi sadece canlı canlı yağda haşlayacağınızı mı söylüyorsunuz?" - Ben de bağırdım.
  
  
  Ardından gelen boğuk hırıltıya bakılırsa yapmak istediği şeyin tam olarak bu olduğundan emindim. Ve dahası. Ancak konuşmacı yine kendini toparladı.
  
  
  Hayır, diye bağırdı. "Senin ve kızın güvenliği garanti altında. Ama sadece şimdi pes edersen. Zamanımızı boşa harcıyorsun."
  
  
  "Zamanını boşa harcamak?" - Lee Chin mırıldandı.
  
  
  Tekrar bağırdım, "Sana nasıl güvenebilirim?"
  
  
  "Bir subay ve bir beyefendi olarak size söz veriyorum!" ses geri döndü. "Ayrıca, çok az seçeneğin olduğunu da hatırlatmama izin ver."
  
  
  "Peki Lee Chin," dedim yumuşak bir sesle, "bir subay ve bir beyefendi olarak onun sözüne kulak verelim mi?"
  
  
  "Peki, Carter," dedi Lee Chin, "Onun bir er ve bir alçak olduğuna dair belirsiz bir şüphem var. Ama ne oluyor? Her zaman canlı canlı yağda haşlanmanın nasıl bir şey olduğunu merak etmişimdir.”
  
  
  "Ne oluyor" diye onayladım. Sonra bağırarak, “Tamam, sözüne güveneceğim. Otomatik silahlarımızı koridora atacağız."
  
  
  Yaptık. Pek iyi değil ama başardık.
  
  
  "Très bien," dedi bir ses. "Şimdi seni görebileceğimiz bir yere çık. Yavaşça. Elleriniz başınızın üzerinde kavuşturulmuş halde."
  
  
  Biz de beğenmedik. Ama başardık. Savunmasız, gözümüzün önünde ve yakınımızda hareket ettiğimiz an, bir sonsuzluk gibi geçti; kurşunların bizi parçalayıp ayırmayacağını, yoksa biraz daha uzun yaşamamıza izin mi vereceğini beklediğimiz bir sonsuzluk.
  
  
  Sonra o an geçti ve Fransız paraşütçü üniforması giymiş insanlarla çevrili olarak hayatta kaldık. Ancak bu adamların kollarında OAS baş harfleri vardı. Ve ölümcül otomatik BARLAR birkaç metre uzaktan vücutlarımızı hedef alıyordu. Bunlardan ikisi, Lee Chin'in cesareti Wilhelmina ve Hugo'yu alarak her birimizi hızla ve acımasızca aradılar, ancak bu onun saklandığı yer Pierre sayesinde olmadı.
  
  
  "Bon" dedi onların lideri olduğu ve müzakereleri sesiyle yürüten adam. "Ben Teğmen Rene Dorson ve sizinle tanıştığıma hiç memnun olmadım. Ama bir emrim var. Benimle geleceksin."
  
  
  Elinde .45 kalibrelik bir tabancayla önümüzde bulunan merdivenleri işaret etti. Tüfek namluları arkamızdan bizi dürttü ve merdivenlerden inmeye başladık, teğmen önümüzde yürüyordu. Alt katta tavanı floresan aydınlatmalı başka bir çıplak koridor vardı. Sadece asker botlarının çimentoya sürtmesiyle kırılan ölüm sessizliği içinde yürüdük. Koridorun sonunda iki kapı vardı. Dorson soldakini işaret etti.
  
  
  "İçeri gelin" dedi. "Ve unutma, her zaman seni hedef alan makineli tüfekler olacak."
  
  
  Biz girdik. Çimento blok duvarları cilalı ceviz kaplamalı büyük bir odaydı. Yerler kalın İran halılarıyla kaplıydı. Mobilyalar orijinal Louis Quatorze'ydi. Kanepelerin önündeki küçük masalarda altın kenarlı kristal kadehler duruyordu. Masalardaki lambalardan gelen zayıf ışık panellere yansıyordu. Gösterişli on yedinci yüzyıl masasında SLA üniforması giymiş başka bir adam oturuyordu. Dorson'dan daha yaşlıydı; beyaz saçları, kalem inceliğinde beyaz bıyığı ve ince, aristokrat bir yüzü vardı. Lee Chin ve ben odaya girdiğimizde sakince baktı ve ayağa kalktı.
  
  
  "Ah," dedi. "Bay Carter." Bayan Chin. Tanıştığıma memnun oldum".
  
  
  Ama onu ne duydum ne de gördüm. Bakışlarım odadaki kanepede oturan ve kristal bardaktan brendi yudumlayan başka bir figüre takıldı.
  
  
  Masadaki adam "Kendimi tanıtayım" dedi. "Ben, Gizli Ordu örgütünün Batılı güçlerinin komutanı General Raoul Destin'im. Çekici yoldaşıma gelince, sanırım birbirinizi zaten tanıyorsunuz.”
  
  
  Bakışlarım kanepedeki kadından hiç ayrılmadı.
  
  
  "Evet" dedim yavaşça. "Bence evet. Merhaba Michelle."
  
  
  Gülümsedi ve brendisinden bir yudum aldı.
  
  
  
  
  "Merhaba Nick," dedi usulca. "Merkezimize hoş geldiniz."
  
  
  
  
  On üçüncü bölüm.
  
  
  Bunu uzun bir sessizlik izledi. Sonunda Lee Chin kırdı.
  
  
  "Gördün mü Carter?" Dedi. “Bilmeliydik. Fransız mutfağı hakkında çok fazla şey bilen bir kadına asla güvenme."
  
  
  Michelle'in gözleri parladı. Generale başını salladı.
  
  
  "Bu kızdan kurtulmak istiyorum!" - dedi öfkeyle. "Şimdi! Ve acıyor!"
  
  
  General elini kaldırdı ve sitem dolu bir ses çıkardı.
  
  
  Oxford aksanlı İngilizcesiyle, "Şimdi canım," dedi, "bu hiç de misafirperver bir şey değil. HAYIR. Aslında Bayan Chin'in misafirimiz olması nedeniyle çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta o, büyük ve etkili bir ticari kuruluşun temsilcisi. Petrol sektöründeki birçok çıkarı ilgilendiren bir endişe. Bu çıkarların yok edilmesini istemeleri pek mümkün değil. Bu yüzden bizimle işbirliği yapmayı faydalı bulacağına eminim."
  
  
  "Yirmi kadar askerini kaybetmiş bir adama göre oldukça iyi huylusun" dedim.
  
  
  General sakin bir tavırla, "Endişelenmeyin," dedi. “Beceriksizdiler, bu yüzden öldüler. Bu, herhangi bir ordudaki askerlerin karşılaşabileceği risklerden biridir.”
  
  
  Teğmene döndü.
  
  
  "Sanırım silahsız olduklarını doğruladınız?"
  
  
  Teğmen akıllıca selam verdi.
  
  
  “Merhaba General. Detaylı bir şekilde arandılar."
  
  
  General elini kapıya doğru salladı.
  
  
  "O halde bizi bırakın. Bazı şeyleri konuşmamız lazım."
  
  
  Teğmen hızla döndü ve adamlarını da yanına alarak kapı aralığına girdi. Kapı sessizce kapandı.
  
  
  General, "Lütfen Bay Carter, Bayan Chin," dedi, "oturun. Biraz konyak içmek için bize katılmak ister misin? Fena değil. Bir fıçıda kırk yıl. Kişisel malzemem."
  
  
  "Prusik asit aromalı mı?" - Lee Chin dedi.
  
  
  General gülümsedi.
  
  
  Michelle'in karşısındaki kanepeye otururken iki kristal bardağa konyak döküp bize verirken, "İkiniz de benim için canlıyken, ölünüzden çok daha değerlisiniz," dedi. “Ama belki de sana bir şeyi açıklamamın zamanı gelmiştir.”
  
  
  "Dikkatle dinliyorum" dedim kuru bir sesle.
  
  
  General sandalyesine yaslandı ve yavaşça konyağından bir yudum aldı.
  
  
  "Muhtemelen şimdiye kadar fark etmiş olduğunuz gibi," dedi, "ona suikast girişimlerimizin başarısızlığa uğramasından ve askeri liderlerimizin çoğunun zorla sürgüne gönderilmesinden sonra bile, ne Başkan de Gaulle ne de halefleri OAS'ı tamamen yok etmeyi başaramadı. Aslında bu zorla ihraç, taktiklerimizin tamamen değişmesine yol açtı. Örgütümüzü Fransa dışında kurmaya karar verdik ve tekrar harekete geçince dışarıdan saldırdık. Bu arada hükümetteki yeraltı sempatizanlarının sayısını artırmaya ve Fransa dışındaki aktif üyelerin sayısını artırmaya devam ettik. Bu eylemler bir süre önce Mont Pele'nin üssümüz olarak ve Fernand Duroch'un da üssümüz olarak alınmasıyla doruğa ulaştı - öyle diyelim. , teknik danışman?"
  
  
  "Fernand Duroch'un satın alınması mı?" - Kuru bir şekilde tekrarladım.
  
  
  General Michelle'e baktı. Omuz silkti.
  
  
  "Söyle ona" dedi umursamaz bir tavırla. "Artık bunun bir önemi yok."
  
  
  General, "Korkarım Mösyö Duroch kaçırıldı" dedi. Michelle uzun süredir davamızın gizli bir destekçisidir. Mösyö Duroch kategorik olarak bize karşıydı. Baskı altında hizmetlerinden yararlanmak gerekliydi. . "
  
  
  Sormak yerine, "Ve onun sana yazdığı, senin Remy Saint-Pierre'e gösterdiğin mektuplar da sahte," dedim.
  
  
  "Evet" dedi Michelle. “Babamın esaret altındayken benden aldığı mektuplar gibi. Mektuplarda benim de kaçırıldığımı ve eğer kendisinden istenileni yapmazsa ölene kadar işkenceye maruz kalacağımı söylediğim mektuplar.”
  
  
  "Vay canına," dedi Lee Chin, "bu bebek sevgi dolu bir kız."
  
  
  Michelle soğuk bir tavırla, "Aile bağlarından daha önemli şeyler var" dedi.
  
  
  General, "Gerçekten de var," diye onayladı. "Ve Fernand Duroch'un gönülsüz yardımıyla bu hedeflere ulaşacağız. Ama diyelim ki Mösyö Duroch'un bunu nasıl başaracağımızı bizzat açıklamasına izin veriyorum."
  
  
  General masasının üzerindeki telefonu aldı, bir düğmeye bastı ve talimat verdi. Bardağı bıraktı ve konyağından bir yudum aldı. Kimse konuşmadı. Saatime bir göz attım. Bir süre sonra kapı açıldı ve odaya bir adam girdi. Adım attım diyorum. Kendimi sürüklediğimi söyleyebilirim. Tamamen mağlup olmuş gibi yere düştü, gözleri yere bakıyordu. Eski adı Dr. Ölüm'ün gerçekte ne kadar ironik olduğunu düşünmeden edemedim.
  
  
  General, sanki daha alt sınıftaki hizmetkarlara hitap ediyormuş gibi, "Duroche," dedi, "bu, Amerikan istihbarat ajanı Nick Carter ve büyük bir mali şirketin danışmanı olan Bayan Lee Chin. Buraya gelin ve onlara bunun nasıl çalıştığını anlatın." Bizim için ne geliştirdiğinizi ve nasıl çalıştığını bilmek istiyorlar. Buraya gelin ve onlara anlatın."
  
  
  Duroch tek kelime etmeden ileri doğru yürüdü ve odanın ortasında durup yüzü bize dönüktü.
  
  
  "Konuşmak!" - generale emretti.
  
  
  Duroch başını kaldırdı. Gözleri Michelle'inkilerle buluştu. Ona soğukça baktı. Yüzünde bir acı ifadesi belirdi, sonra kayboldu. Omuzlarını hafifçe düzeltti.
  
  
  Sesi titreyerek ama hikayesini net bir şekilde anlatarak, "Kızım olduğunu düşündüğüm kadın sayesinde" dedi, "ama hem babasına hem de ülkesine hain olan kadın bana şantaja uğradı ve bu pislikler için çalışmaya zorlandım. Kendileri için eşsiz bir su altı itiş cihazı yaptıklarını utançla itiraf ediyorum. Uzunluğu bir buçuk metreyi, çapı ise bir ayağı geçmez ve otuz kilodan fazla TNT içerir. Tüplerden fırlatılmasına gerek yok ancak herhangi bir geminin yanına alınabiliyor ve 100 feet derinliğe ulaştığında kendi kendine hareket edebiliyor. Bu sırada hedef için programlanmış otonom bir bilgisayar, hedefi rastgele bir rotaya göre hedefe doğru gönderir. Rotası sadece rastgele olacak şekilde değil aynı zamanda engellerden ve takip cihazlarından kaçınacak şekilde programlanmıştır.
  
  
  Duroch bana baktı.
  
  
  "Bu cihaz bir kez çalıştırıldığında durdurulamaz" dedi. Seyri rastgele olduğundan tahmin edilemez. Engellerden ve takipçilerden kaçabildiği için başarılı bir şekilde saldırıya uğrayamaz. Bilgisayar bunu kendi bilgisayarına gönderir. her seferinde gol. "
  
  
  General, "Bu doğrulandı" dedi. "Birçok kez kontrol edildi."
  
  
  Durocher hoşnutsuzca başını salladı.
  
  
  General, konyak bardağını genişçe sallayarak, "Görüyorsun ya Carter," dedi, "bizi durdurmak için yapabileceğin hiçbir şey yok. İki saatten kısa bir sürede, her boyutta ve türde birkaç düzine tekne Martinik'ten ayrılacak. Onu bırakacaklar. Karayipler ve Güney Atlantik'e dağılacak. Bazı durumlarda silahlarımızı başka teknelere aktaracaklar. Daha sonra küçük teknelerde yaşayan denizlerin devasa nüfusu arasında kaybolacaklar. Bırakın bir haftayı, bir yıl içinde, bırakın Curaçao'ya sekiz saat içinde varmamızı, büyük bir kumsalda birkaç düzine belirli kum tanesi bulamayacağınız kadar fazlasını bile bulamazsınız."
  
  
  Etkisi için durakladı.
  
  
  "Dramadan kaçının General" dedim. "Bakış açınızı söyleyin."
  
  
  Biraz kızardı, sonra düzeltti.
  
  
  "Söylediğim şu ki" dedi, "Curaçao rafinerisi pratik açıdan tam bir enkaz. Bu size neler yapabileceğimizi göstermek içindir. Peki Amerika Birleşik Devletleri deyim yerindeyse işbirliği yapmazsa ne yapacağız?
  
  
  "Mesele şu, General" dedim. "Konuya yaklaşın. Bu nasıl bir şantaj?"
  
  
  Yine kızardı.
  
  
  “Şantaj, kendi davası uğruna savaşan askerlere karşı kullanılabilecek bir kelime değildir. Yine de. Koşullar şöyle: ABD iki gün içinde Martinik'i artık Fransa'nın bir parçası olarak değil, bağımsız bir cumhuriyet olarak tanıyacak."
  
  
  "Hiç şüphesiz seninle ve uşaklarınla."
  
  
  “Bir kez daha terminolojinize itiraz ediyorum. Ama önemi yok. Evet, SLA Martinik'i yönetecektir. Hem ABD tarafından hem de Birleşmiş Milletler'deki bağımsız bir ülke olarak konumuyla korunacaktır."
  
  
  "Ve tabii ki Martinik'ten memnun kalacaksın," dedim alaycı bir tavırla.
  
  
  General gülümsedi.
  
  
  “Bağımsız bir ülke olarak Martinik, Fransa'ya diplomatik bir temsilci gönderecek. Vatanımız ilk defa SLA ile eşit şartlarda uğraşmak zorunda kalacak. Ve yakında - bundan kısa bir süre sonra Generalissimo Franco'nun ayaklanmasına benzer bir durum ortaya çıkacak. İspanya Cumhuriyeti'ne karşı."
  
  
  “Fransız ordusu, merkezi Martinik'te bulunan SLA'ya sığınacak ve Fransa'yı ele geçirecek” dedim.
  
  
  "Kesinlikle. Ve bundan sonra davamıza ve felsefemize sempati duyan sadece Fransızlar değil. Bazı diğerleri…"
  
  
  "İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan birkaç Nazi olduğuna şüphe yok mu?"
  
  
  Ve general yine gülümsedi.
  
  
  "Disiplinli bir dünya, sorun çıkaranların olmadığı, doğal olarak üstün olanların lider olarak doğal yerini aldığı bir dünya arzumuzu paylaşan birçok iftiracı insan var."
  
  
  Li Chin tiksintiyle, "Bugün Martinik, yarın tüm dünya" dedi.
  
  
  "Evet!" - Michelle öfkeyle bağırdı. “Dünya, aptal kitlelere kendileri için neyin iyi olduğunu söyleyecek ve sorun yaratanları ortadan kaldıracak olan, gerçekten akıllı olan, doğanın aristokratları tarafından yönetiliyor!”
  
  
  "Sieg Heil," dedim usulca.
  
  
  General beni görmezden geldi. Ya da belki sadece kelimelerin sesini beğenmişti.
  
  
  Peki Bay Carter, planımızın sizin kişisel kısmına geliyoruz. Şu ana kadar seni hayatta tuttuğumuz kısıma kadar.”
  
  
  
  Lee Chin, "Komik" dedi. "Her zaman onu öldüremediğin için onun hayatını kurtardığını düşünmüştüm."
  
  
  General yine kızardı. O kadar açık bir teni vardı ki çok çabuk ve gözle görülür şekilde kırmızıya dönüyordu. Bu onun kafasını karıştırmış olmalı ve bu hoşuma gitti.
  
  
  “Birkaç kez çok yaklaştın, çok hızlı. Bu Michelle'in kötü şansıydı. Bunun doğru ana kadar gerçekleşmediğini görmeliydi."
  
  
  Utanmış görünme sırası Michelle'deydi ama o bunu başını sallayarak yaptı.
  
  
  "Sana söyledim. Bu aptal cüzamlılar görevlerinde başarısız oldular. Ne olduğunu öğrendiğimde Çinli bir kadınla çalışıyordu ve benim onları Karnaval'dan önce bir araya getirme şansım olmamıştı. İşe yaramayınca..."
  
  
  General elini salladı.
  
  
  "Artık bir önemi yok. Önemli olan, Michelle'i kurtarmak umuduyla seni yanardağa saldırman için kandırmayı başarmış olmamız ve şimdi seni yakalayıp etkisiz hale getirmiş olmamız. Curacao petrol rafinerisi yok edilene ve bizim silahımız yok olana kadar seni burada tutacağız. silahlar açıkta." denizde ve tespit edilemiyor. Daha sonra, Michelle'in emin olmasıyla, başından beri sizin göreviniz olan taleplerimizi ve bunların kabulüne ilişkin kesin takvimimizi hükümetinize bildirmek için bir irtibat noktası olarak hareket edeceksiniz. İstediğimiz zaman varırsın, istediğin zaman değil."
  
  
  İçimde öfkenin kaynadığını hissettim. Bu Nazi holiganları benim elçi olmamı mı bekliyorlardı? Sesimi zar zor tutabiliyordum.
  
  
  "Sadece bir sorun var General" dedim. "Buraya tek başıma geldim. Ve kendi şartlarımla."
  
  
  Ellerini salladı.
  
  
  “Kuşkusuz, gelişiniz dilediğimden daha acımasız oldu. Ama dediğim gibi artık bunun bir önemi yok."
  
  
  "Sanırım öyle" dedim. Sonra dönerek: “Lee Chin mi? Telefon nasıl çalışır?
  
  
  Lee Chin kıkırdadı.
  
  
  "Çanlar çalıyor. Son üç dakikadır arıyorlar."
  
  
  "Telefon?" dedi general.
  
  
  Michelle'in nefesi kesildi.
  
  
  "Küpesi!" Dedi. “Bu bir alıcı-verici! Ve onun sadece bir tane var!”
  
  
  General ayağa fırladı ve o yaştaki bir adam için inanılmaz bir hızla odayı geçti. Elini salladı ve Lee Chin'in kulak memesindeki küpeyi çıkardı. ürktüm. Kulakları delinmişti ve küpeyi tam anlamıyla vücudundan yırttı. Hemen kulak memesinde geniş bir kan lekesi belirdi.
  
  
  "Ah," dedi sakince.
  
  
  "Diğer küpe nerede?" General istedi. Sesindeki nazik konukseverlik tonu tamamen kayboldu.
  
  
  Lee Chin, "Bunu arkadaşıma ödünç verdim" dedi. “Sweets adında bir adam. İletişim halinde olmayı seviyoruz."
  
  
  Michelle bu kez daha da derin bir iç çekti.
  
  
  "Siyah adam!" Dedi. "Avcı! Yanardağa ayrı ayrı girmiş olmalı!”
  
  
  General ona baktı, sonra tekrar küpelerin alıcı-vericisine baktı.
  
  
  "Önemli değil" dedi. “Eğer bir kraterdeyse televizyon monitörlerimiz onu bulacaktır. Ve şimdi onunla olan bağlantınızı kesmek için bu büyüleyici küçük enstrümanı yok edeceğim.
  
  
  "Bunu yapmazdım General" dedim. "Onunla iletişimimizi keserseniz tüm ada Fransa'ya doğru uçup gidebilir."
  
  
  General bana baktı, sonra bariz bir çabayla yüzünü inanamayan bir gülümsemeyle gevşetti.
  
  
  "Sanırım blöf yapıyorsunuz Bay Carter" dedi.
  
  
  Ben saatime baktım.
  
  
  "Eğer Sweets Hunter tam olarak iki dakika otuz bir saniye içinde alıcı-vericisinden sinyal almazsa, bunu hepimizin öğrenme şansı olur," dedim sakince.
  
  
  General, "Bu süre zarfında çok şey olabilir" dedi. Masasına yürüdü, telefonu aldı ve birkaç emir verdi. Küresel uyarı. Avcıyı bulun. Onu hemen buraya getirin.
  
  
  "Bu faydasız. General, dedim. "Bu sinyal Sweets'in zaten aradığını bulduğu anlamına geliyordu."
  
  
  "Ne?" Generale sordu.
  
  
  "İki şeyden biri" dedim. “Ya sizin silahlarınız için silahlar, ya da onların bilgisayarları.”
  
  
  General onu susturamadan Fernand Duroch, "Bilgisayarlar," dedi.
  
  
  "Duroche," dedi general, öfkeyle dişlerini gıcırdatarak, "bir kelime daha edersen, ağzını sonsuza kadar kapatmak için tabancayı kullanırım."
  
  
  "Önemli değil General, biri ya da diğeri olması gerekiyordu" dedim. "Teknelere yapılan sürpriz bir baskın sırasında silahınızın sağlam bir şekilde ele geçirilmemesini sağlamak için silahınıza en az bir hayati unsuru eklemek için son dakikaya kadar bekleyeceğinizi biliyordum. Ve bilgisayarlar en önemli unsur olduğundan büyük olasılıkla sona kaldı"
  
  
  General hiçbir şey söylemedi ama gözleri kısıldı. Hedefte olduğumu biliyordum.
  
  
  "Görüyorsunuz General," dedim, "Michelle'in bu akşam 'kaçırılması' çok uygun bir zamanda gerçekleşti. Birlikte çalışırsanız onun ve sizin için uygun olur.
  
  
  
  . Birlikte çalışırsanız onun ve sizin için uygun olur. Martinik'te olduğumuzu bilseydin, Porto Riko'da olduğumuzu da bilirdin ve o çok daha önce kaçırılmış olabilirdi. Tabii senin için çalışmadıysa. Senin için çalıştığı için, planlarımızın sana saldırmak olduğunu anlayana kadar bize eşlik etmesi daha uygun oldu. Daha sonra size her şeyi anlatacak zamanı bulabilmek için uygun bir şekilde "kaçırıldı".
  
  
  Cebime uzandım, sigara buldum ve bir sigara yaktım.
  
  
  “Farkına varır varmaz,” diye devam ettim, “planlarımızı değiştirdim. Lee Chin ve ben buraya sizi küçük bir ziyarette bulunmak için geldik. Bunun sürpriz olmayacağını biliyorduk ama bildiğimizi bilmenizi istemedik. Bu yüzden ziyaretimizi saldırı süsü vererek gizledik ve sonra bizi yakalamanıza izin verdik."
  
  
  Şimdi generalin bakışları yüzüme odaklanmıştı. Blöf yaptığımıza dair tüm iddialardan vazgeçti.
  
  
  “Görüyorsunuz, eğer içeri girip sizinle konuşmak istediğimizi söyleseydik, Şeker Avcısı küçük ziyaretini başka şekilde gerçekleştiremezdi. Bir kişinin tek başına bir kratere dışarıdan saldırmaya çalışması anlamsız olacağından onun içeride olması gerekir. İçeride, bilgisayarınızın deposunda. Nerede o şimdi ".
  
  
  "Patois!" - Michelle aniden dedi. “Portekizce konuşuyor! Yerel kamyon işçilerinden biri olarak işe alınabilirdi!”
  
  
  Generalin gözleri sertleşti. Eli telefona doğru gitti. Ancak telefonu alamadan telefon çaldı. Eli bir an dondu ve sonra telefonu aldı.
  
  
  "Kui?" - kısaca dedi. Daha sonra enstrümandaki parmak eklemleri bembeyaz oldu ve birkaç dakika sessizce dinledi.
  
  
  "Hiçbir şey yapma." dedi en sonunda. "Sorumluluğu üstleneceğim."
  
  
  Telefonu kapatıp bana döndü.
  
  
  "Muhafızlarımız, uzun boylu, zayıf siyahi bir adamın onlardan ikisini öldürdüğünü, otomatik silahlarını aldığını ve kendisini bir bilgisayar kasasına barikat kurduğunu söyledi. Saldırırsak bilgisayarları havaya uçurmakla tehdit ediyor."
  
  
  "Genel fikir bu" dedim.
  
  
  "İmkansız" dedi general, tepkimi görmek için yüzümü inceleyerek. “İçeriye girmek için işçi kılığına girebilirsiniz evet ama patlayıcıları içeriye sokamazsınız. Bütün işçiler aranıyor."
  
  
  "Ya patlayıcılar boncuk kolye kılığına girmiş yüksek etkili el bombalarıysa?" Diye sordum.
  
  
  General kategorik olarak, "Sana inanmıyorum," dedi.
  
  
  "Bunu yapacaksın," dedim saatime bakarak, "tam olarak üç saniye içinde."
  
  
  “Geri sayım,” dedi Lee Chin. "Üç... iki... bir... sıfır!"
  
  
  Patlama tam da Sweets'le anlaştığımız gibi, zamanında gerçekleşti. Yarım kiloluk bir TNT değildi, hatta standart bir el bombası kadar büyük değildi ama patlamanın tüm gücünü içeren çimento blok sığınağın sınırları içinde devasa bir ses çıkarıyordu. Gürültü sağır ediciydi. Ve bu kadar uzaktan bile şok dalgalarını hissedebiliyorduk. Ama beni en çok şaşırtan şey generalin yüzüydü.
  
  
  "Mon Dieu!" nefesi kesildi. "Bu delilik…"
  
  
  "Bu sadece başlangıç General" dedim sakince. "Eğer Sweets iki dakika içinde alıcı-vericisinden bizden bir bip sesi almazsa, bir mini el bombası daha ateşleyecek. Büyük değiller ama birkaç bilgisayarınızı havaya uçuracak kadar büyükler."
  
  
  "Yapamazsın!" - Michelle bağırdı. Yüzü beyazdı. "Yasaktır! Bir volkanın içinde değil! Bu…"
  
  
  "Bu delilik!" dedi general. “Buradaki herhangi bir patlama, yanardağı yeniden canlandıracak şok dalgalarına neden olabilir! Tüm adayı yok edecek kadar büyük bir patlama olabilir! Karargahımızı volkanik kayalara kazarken bile patlayıcı kullanmadık, özel yumuşak matkaplar kullandık."
  
  
  "Her iki dakikada bir atış General, tabii..."
  
  
  "Keşke?"
  
  
  “Siz ve tüm adamlarınız silahlarınızı bırakmadıkça, yanardağdan ayrılmadıkça ve Fort-de-France yetkililerine teslim olmadıkça. Yetkililerin OAS'a sempati duymamak için Deuxieme Bürosu tarafından özel olarak seçildiğini eklemeliyim."
  
  
  General sırıtarak dudaklarını büktü.
  
  
  "Absürt!" dedi. “Neden vazgeçelim? Buradaki tüm bilgisayarları yok etseniz bile, denize açılmaya hazır teknelerde silahların bir kısmını henüz donatmadığımızı nereden bileceksiniz?”
  
  
  "Bilmiyorum" dedim. "Bu nedenle Porto Riko'daki bir üsten Amerikan uçaklarından oluşan özel bir filo, Lorraine ve Marigot limanlarının etrafında dönüyor. Eğer o limandaki teknelerden biri bile sizin silahlarınızdan birini ateşleyecek kadar derin suya girmeye çalışırsa, o uçaklar, onları havaya uçuracak." suda ".
  
  
  "İnanmıyorum!" - dedi general. Bu, ABD'nin Fransa'ya yönelik düşmanca bir eylemi olacaktır."
  
  
  
  Bu, Fransa Cumhurbaşkanı tarafından acil durum tedbiri olarak bizzat onaylanan bir eylem olacak."
  
  
  General sessizdi. Dudağını ısırdı ve ısırdı.
  
  
  "İşiniz bitti General" dedim. “Sen ve SLA. Pes etmek. Bunu yapmazsanız, tüm bu bilgisayarlar ve belki de onlarla birlikte biz de yok olana kadar her iki dakikada bir patlama yaşanacak. Bu, almaya hazır olduğumuz bir risk. Sen?"
  
  
  "Bay Carter?"
  
  
  Arkamı döndüm. Fernand Duroch endişeli görünüyordu.
  
  
  "Bay Carter" dedi, "anlamalısınız ki...
  
  
  General hızlıydı ama ben daha hızlıydım. Ben ona doğru koşmaya başlayana kadar eli kalçasındaki kılıfa ulaşmadı. Sol omzum şiddetli bir şekilde göğsüne çarptı ve onu sandalyesinde geriye doğru uçurdu. Başı yere çarptığında yumruğum çenesine dokundu. Göz ucuyla Michelle'in ayağa kalktığını, elinde aniden bir bıçağın parıldadığını gördüm. Generalin çenesine bir kez daha yumruk attım, gevşediğini hissettim ve .45 kalibrelik fişeği uyluğunda hissettim.
  
  
  "Durmak!" Michelle çığlık attı. "Dur yoksa boğazını keserim!"
  
  
  Sağ elimde 45'lik bir tabanca tutarak tek dizimin üzerine çöktüm ve bu sevgi dolu kızı, babasının boğazındaki şah damarına bıçakla dayamış halde gördüm. Lee Chin onlardan birkaç adım ötede durdu, dikkatlice sallanarak bir açıklık aradı.
  
  
  "Bırak!" - Michelle homurdandı. "Silahını bırak yoksa değerli Doktor Ölüm'ünü öldürürüm!"
  
  
  Ve sonra ışıklar söndü.
  
  
  
  On dördüncü bölüm.
  
  
  Karanlık mutlaktı, mutlaktı. Çimento blok bina kompleksinin penceresiz alanına öğle vakti bile dışarıdan tek bir ışık ışını bile giremiyordu. Bir anda işitme yeteneğim daha keskin ve daha doğru hale geldi. Michelle'in neredeyse gırtlaktan nefes aldığını, babasının korku dolu boğulma seslerini ve Lee Chin ona yaklaşırken yarı tokat yarı kayma sesini duyabiliyordum. Ve aniden Lee Chin'in sesi:
  
  
  "Carter! Kapıya geliyor!
  
  
  Silahımı hazır halde masanın etrafından döndüm ve kapıya doğru yöneldim. Elim koluma dokunduğunda neredeyse oradaydım.
  
  
  "Uzaklaş!" Michelle kulağımdan birkaç santim uzakta tısladı. "Yaklaşma, ya da..."
  
  
  Kapı hiçbir uyarı vermeden açıldı ve el fenerinin ışığı odaya çarptı.
  
  
  "Genel!" - keskin bir erkek sesi bağırdı. "İyi misin? Oradaydı…"
  
  
  Kırk beşte tetiği çektim. Yüksek bir silah sesi duyuldu ve el feneri yere düştü. Onu aldım ve ışını koridora yönlendirdim. Michelle çoktan kapıdan geçip koşuyordu. .45 kalibreyi kaldırdım ve salonun diğer ucundan sağır edici bir makineli tüfek sesi duyulduğunda nişan aldım. Kurşunlar yüzümün yakınındaki çimento bloğa çarptı. Odaya döndüm, az önce öldürdüğüm askerin cesedini ittim ve kapıyı kapatıp kilitledim.
  
  
  "Duroche!" - Havladım. "Orada mısın?"
  
  
  Lee Chin'in sesi "O burada" diye çınladı. "O iyi. Bıçağı elinden düşürdüm."
  
  
  El fenerini Lee Chin ve Durocher figürlerine doğrulttum. Duroch titriyordu; dar yüzü beyazdı ama gözleri tetikteydi.
  
  
  "Bilgisayar deposunun nerede olduğunu bize söyleyebilir misiniz?" Diye sordum.
  
  
  "Elbette" dedi. “Ama buradaki havanın şimdiden kötüleştiğini fark ettiniz mi? Havalandırma sistemi kapatılır. Birisi ana güç anahtarını kapatmış olmalı. Eğer bina kompleksini bir an önce terk etmezsek..."
  
  
  Haklıydı. Oda zaten havasızdı. Havasız, havasız olmaya başlamıştı.
  
  
  "Henüz değil" dedim. "Bilgisayar deposuna giden yol nedir?"
  
  
  Durocher odanın uzak ucundaki kapıyı işaret ederek, "Buradan laboratuvara, oradan da depo odalarına doğrudan geçiş var" dedi. “Yalnızca general ve kıdemli kurmayları tarafından kullanılıyor.”
  
  
  Eğildim, ölü askerden .45'liği aldım ve Lee Chin'e verdim.
  
  
  "Hadi gidelim" dedim.
  
  
  Durosh'un işaret ettiği kapıyı dikkatlice açtım. İlerideki koridor oda ve dış koridor kadar siyahtı. El feneri ışınını tüm uzunluk boyunca yönlendirdim. Terk edilmiş bir yerdi.
  
  
  "Carter!" - Lee Chin dedi. "Dinlemek!"
  
  
  Başka bir koridordan bir dizi yüksek patlama sesi. Odanın kapısını kırmaya çalıştılar. Aynı anda bilgisayar depolama alanından bir patlama daha duyuldu. Candy hâlâ arkasındaydı. Lee Chin ve Duroch'a beni takip etmelerini işaret ettim ve bir elimizde fenerler, diğer elimizde 45'lik fenerlerle koridorda hızla ilerledik. Yakındaki salonlardan ve odalardan çığlıklar, silah sesleri ve kaçışlar duydum.
  
  
  "Arkadaşınız patlamaları durdurmalı!" Duroch'un arkamdan bağırdığını duydum. “Tehlike herkesle birlikte artıyor!”
  
  
  
  
  - Ard Durocher arkamdan bağırdı. “Tehlike herkesle birlikte artıyor!”
  
  
  Başka bir patlama. Bu sefer binanın sallandığını hissedebildiğimi düşündüm. Ancak hava daha da kötüydü: yoğun ve sıkışık. Nefes almak daha zordu.
  
  
  "Daha ne kadar?" - Duroch'a bağırdım.
  
  
  "İşte! Koridorun sonunda!"
  
  
  Tam bunu söylediği anda koridorun sonundaki kapı açıldı ve uzun boylu bir figür içeri daldı. Otomatik tüfeği vardı ve geldiği yöne doğru hızla ateş ediyordu. Elimdeki .45'lik fişek otomatik olarak yükseldi ve sonra düştü.
  
  
  "Tatlılar!" Çığlık attım.
  
  
  Figürün kafası kısaca bizim yönümüze döndü.
  
  
  Sweets'in çekime devam ederken "Hey dostum," diye bağırdığını duydum, "partiye hoş geldin!"
  
  
  Koridorun geri kalanını koşarak Sweets'in yanına çöktük. Önündeki ağır laboratuvar masasını devirdi ve laboratuvarın uzak ucundaki başka bir masanın arkasına saklanan bir grup askere ateş etti.
  
  
  "Bilgisayarlar," dedim nefes nefese, nefes almaya çalışarak.
  
  
  Boş şarjörü çıkarıp dolu şarjörü takmak için duraklayan Sweets, "Onu parçalayıp gitti," dedi. “Duyduğunuz son patlama onların işini bitirdi. Artık ihtiyacı olmayan birinden ödünç aldığım bu kullanışlı küçük BAR'ı kullanarak ana güç anahtarını alabildim. o depodaydım ve ayrılmaya karar verdim."
  
  
  Duroch beni omzumdan çekerek koridorun sonundaki, geldiğimiz odayı işaret etti. İki el feneri ışını karanlığı delip geçiyor. Kapı açılmış olmalı.
  
  
  "Sanırım" dedim hüzünlü bir şekilde, "hepimizin yollarımızı ayırma zamanı geldi."
  
  
  Sweets laboratuvarda başka bir patlamaya neden oldu.
  
  
  "Nasıl olacağı hakkında bir fikrin var mı?" - neredeyse gelişigüzel bir şekilde sordu.
  
  
  El feneri ışınları geçidi kesiyor. Sweets'in mini el bombalarından birini kolyesinden çıkardım ve doğrudan koridora fırlattım. Odaya uçtu ve bir an sonra başka bir patlama binayı sarstı, neredeyse ayaklarımızı yerden kesiyordu. Artık fener ışınları yoktu.
  
  
  "Mon Dieu!" Durocher'ın nefesi kesildi. "Volkan..."
  
  
  El fenerimi yukarı doğru tutarak onu görmezden geldim.
  
  
  “Burası benim” dedim. "Bu nedir? Bu nereye varır?
  
  
  "Havalandırma bacası" dedi Duroch. "Burası çatıya çıkıyor. Yapabilseydik..."
  
  
  "Hazırlanıyoruz" diye çıkıştım. "Lee Chin mi?"
  
  
  "Yine akrobasi zamanı, değil mi?" Artık o da hepimiz gibi ağır nefes alıyordu.
  
  
  Tek kelime etmeden havalandırma bacasının açıklığının altına yerleştim. Bir dakika sonra Lee Chin omuzlarıma çıktı ve ızgarayı şafttan çıkardı. El fenerimi ona verdim ve onu yukarı doğru parlattığını gördüm. Birkaç adım ötede Sweets laboratuvara ateş etmeye devam etti.
  
  
  Lee Chin, "Bu iyi bir eğim seviyesi" dedi. "Sanırım bunu yapabiliriz."
  
  
  "İçeriye girdiğimizde parmaklıkları kapatabilir misin?" Diye sordum.
  
  
  "Kesinlikle."
  
  
  "O halde devam et."
  
  
  Onu ellerimle bir kez daha ittim ve Li Chin kuyunun içinde kayboldu.
  
  
  "Tamam Duroch," dedim nefes nefese, "şimdi sen."
  
  
  Durocher güçlükle önce kenetlenmiş ellerimin üzerine, sonra da omuzlarıma tırmandı. Lee Chin'in eli kuyudan dışarı çıktı ve Durosh çabayla homurdanarak yavaşça içeri girmeyi başardı.
  
  
  "Tatlılar," dedim nefes nefese, "hazır mısın?"
  
  
  "Neden?" dedi.
  
  
  Laboratuvara son bir el ateş etti, hızla kapı aralığından çıktı ve bana doğru koştu, geldiği sırada BAR'a tıkladı. Hazırım. Büyük bir kedi gibi omuzlarıma atladı ve ardından hızla kuyuya tırmandı. BAR'ı laboratuvar kapısına doğrulttum ve iki adam içeri girince tetiği çektim. Cesetleri laboratuvara geri gönderildi. İçlerinden birinin çığlık attığını duydum. Başımı kaldırdım ve el feneri ışığı bulunduğumuz odanın koridorunu aydınlatırken BAR'ı Sweets'in bekleyen kollarına geçirdim.
  
  
  "Acele etmek!" Tatlı konusunda ısrar etti. "Adam hadi!"
  
  
  Dizlerimin üzerine çöktüm, nefes nefese kaldım, başım dönmeye başladı ve tüm gücümle ayağa fırladım. El fenerinin ışığı bacaklarımı aydınlatırken Sweets'in her iki elinin de benimkini yakalayıp çektiğini hissettim. Tüm gücümle ayağa kalktım, vücudumdaki her kas çabayla çığlık atıyordu. BAR ateşinin ölümcül bir kükremesi vardı ve pantolonumda bir metal kesiği hissettim. Daha sonra kendimi madenin içinde buldum.
  
  
  "Izgara." Hemen nefes verdim. "Onu bana ver!"
  
  
  Birinin elleri parmaklıkları benimkine yerleştirdi. Kemeri çözmeye çalışırken bir tarafı açık bırakarak çerçeveye yerleştirdim.
  
  
  Diğerlerine söyledim. "Tırmanmaya başla!"
  
  
  "Orada ne var?" Sweets arkasını dönerken sordu.
  
  
  
  Pierre'i saklandığı yerden çıkardım ve beş saniyelik emniyeti açtım.
  
  
  “Aşağıdaki arkadaşlarımıza küçük bir veda hediyesi,” dedim ve Pierre'i koridora fırlattım, hemen ızgarayı yerine koydum ve kepenkleri sıkıca kapattım. Umarım sıkıdırlar, diye düşündüm acımasızca, dönüp diğerlerinin ardından kuyuya tırmanmaya başladım.
  
  
  Pierre gittiğinde yaklaşık bir buçuk metre yükseldim. Patlama Sweets'in mini el bombaları kadar güçlü değildi ama bir an sonra boğucu öksürüklere, boğaz hırıltılarına, Pierre'in ölümcül gazıyla öldürülen adamların ardı ardına korkunç seslerine dönüşen çığlıklar duyabiliyordum.
  
  
  Izgaradaki kepenkler umduğum kadar sıkı olmalıydı, çünkü yukarı çıktıkça kuyudaki hava giderek daha iyi hale geliyordu ve Hugo'dan gelen gazların tek bir parçacığı bile içeri girmiyordu.
  
  
  Üç dakika sonra hepimiz beton çatının üzerinde yatıyor, taze, güzel, temiz gece havasını ciğerlerimize çekiyorduk.
  
  
  Lee Chin aniden "Hey, bakın" dedi. Aşağıyı işaret etti. “Çıkışlar. Kimse bunları kullanmıyor."
  
  
  Duroch başını salladı.
  
  
  “General, arkadaşınızın burada gözaltına alındığına dair uyarıda bulununca, kaçmasın diye çıkışlar elektronik olarak kapatıldı. Bay Carter'ın gaz bombası patladıktan sonra..."
  
  
  Birbirimize acımasız bir anlayışla baktık. Sweets'in kaçmasını önlemek için elektronik olarak kilitlenen kapılar, OAS güçlerinin Pierre'den kaçmasını engelledi. Fanlar çalışmadığından Pierre'in gazı artık tüm bina kompleksine ölümcül bir verimlilikle yayılıyordu.
  
  
  OAS karargahı, Nazilerin toplama kamplarında kullandıkları gaz odaları kadar etkili ve güvenilir, kabus gibi bir ölüm tuzağı olan bir mezara dönüştürüldü.
  
  
  Lee Chin, "Herkesi Sweets'le savaşmak için binalara çağırmış olmalılar" dedi. "Dışarıda kraterde kimseyi görmüyorum."
  
  
  Aşağıya baktım, kraterin içini ve çevresini taradım. Hiç kimse. Garaja girmenin yanı sıra...
  
  
  Onu Duroch'la aynı anda gördüm.
  
  
  "Michelle!" nefesi kesildi. "Bakmak! Orada! Garajın girişinde!
  
  
  Garajın girişine iki kamyon yanaştı. Kapıları sıkıca kapalıydı ama Michelle'in garaja gitmek istemediğinden şüpheleniyordum. Kratere giderken ona eşlik eden kamyonlardan birindeki iki silahlı muhafızla çılgınca, neredeyse histerik bir şekilde el kol hareketleri yaparak konuştu.
  
  
  "Nasıl dışarı çıkabilir?" şeker istedi.
  
  
  Duroch, kızına dikkatle bakarak, "Acil çıkış," dedi; ifadesi, onun hayatta olmasından duyulan bariz mutluluk ile hem kendisine hem de ülkesine ihanet ettiği bilgisi arasında kalmıştı. "Yalnızca generalin ve birkaç kıdemli personelin bildiği gizli bir çıkış. O da biliyor olmalı."
  
  
  “Adadan asla ayrılmayacak” dedim. "Bunu yapsa bile, geliştirdiğiniz silahlar veya onların planları olmadan, SLA sona erecek."
  
  
  Duroch bana döndü ve beni omzumdan yakaladı.
  
  
  "Anlamıyorsunuz Bay Carter," dedi heyecanla. “General beni vurmaya çalıştığında sana bunu söyleyecektim. Bilgisayarların tümü yok edilmedi."
  
  
  "Hangi?" - diye çıkıştım. "Aklında ne var?"
  
  
  “Cihazlardan biri zaten bir bilgisayarla donatılmış ve başlatılmaya hazır. Acil bir durumdu. Ve şimdi Saint-Pierre limanında küçük bir teknede. Uçaklarınızın nöbet tuttuğu Lorraine veya Marigot'ta değil. . Ama Saint-Pierre'de."
  
  
  Son sözlerini söylerken, sanki işaretmiş gibi, Michel ve iki silahlı koruma kamyonun kabinine tırmandılar. Arkasını döndü ve kraterden çıkmak için U dönüşü yapmaya başladı. BAR'ı sessizce Sweets'in elinden aldım, kamyonun kabinine doğrulttum ve tetiği çektim.
  
  
  Hiç bir şey.
  
  
  Boş şarjörü çıkardım ve Sweets'e baktım. Üzgün bir şekilde başını salladı.
  
  
  "Artık değil dostum. Bu kadar".
  
  
  BAR'ı düşürdüm ve içinde Michelle'in olduğu kamyon kraterden çıkıp kenarda kaybolduğunda ayağa kalktım. Ağzım sıkıydı.
  
  
  "Tatlılar" dedim, "Umarım Hanımlar Günü söylediğiniz kadar çabuk geçer. Çünkü eğer St. Pierre Limanı ağzında Michelle'in önüne geçemezsek Curacao'da bir rafineri daha eksilecek. . "
  
  
  Sweets, "Hadi deneyelim" dedi.
  
  
  Daha sonra çatıdan garaja ve onun önünde kalan kamyona doğru hızla ilerledik; şaşkına dönmüş iki muhafız tam zamanında yukarıya bakarken sağ ellerinden gelen ateş sonucu göğüsleri kanlı kraterlere dönüştü.
  
  
  
  Onbeşinci Bölüm
  
  
  Hanımlar Günü, Sweets'in dümeninde, bana bunun bir yat mı yoksa deniz uçağı mı olduğunu düşündüren bir hızla St. Pierre limanının ağzını döndü. Ben tüplü dalış ekipmanıyla uğraşırken pruvada yanımda duran Lee Chin, Sweets'in güçlü dürbünüyle limanın etrafında tur atıyordu.
  
  
  
  
  
  "Bakmak!" - Aniden işaret ederek dedi.
  
  
  Dürbünümü alıp onlara baktım. Limanda hareket eden tek bir tekne vardı. Boyu on beş metreden fazla olmayan ve görünüşe göre motorla donatılmamış küçük bir yelkenli, hafif bir esintide limanın girişine doğru yavaşça hareket ediyordu.
  
  
  Lee Chin, "Asla başarılı olamayacaklar" dedi. "Bir dakika içinde onlara yetişeceğiz."
  
  
  Gözlerimi tekneden ayırmadan, "Bu çok kolay," diye mırıldandım. “Onlara yetişeceğimizi anlaması gerekiyor. Başka bir fikri olmalı."
  
  
  O kadar yakındık ki, teknenin güvertesi boyunca hareket eden figürleri seçebiliyordum. Rakamlardan biri Michelle'di. Tüplü dalış kıyafeti giyiyordu ve iki korumaya öfkeyle el kol hareketleri yaptığını görebiliyordum. Güverte boyunca uzun ince bir boru taşıyorlardı.
  
  
  "Ne oluyor?" - Lee Chin merakla sordu.
  
  
  Fernand Duroch'un gergin, acı çeken figürüne döndüm.
  
  
  "Su altı silahlarınız ne kadar ağır?"
  
  
  "Yaklaşık elli pound" dedi. "Ama ne fark eder? Buradan yönetemezler. Dibe çökecek ve orada kalacak. Kendi kendine harekete geçip ilerlemeye başlaması için onu en az otuz metre derinliğe bırakmak için limandan çıkmaları gerekecekti. "
  
  
  Lee Chin, "Ve onlar limanın girişine ulaşmadan çok önce onlara yetişeceğiz" dedi.
  
  
  "Michelle bunu anlıyor" dedim. “İşte bu yüzden tüplü dalış kıyafeti giyiyor. Silahı yüz feet derinliğe indirmeye çalışacak.”
  
  
  Lee Chin'in çenesi düştü.
  
  
  Sırtımda kalan iki hava tankını ayarlarken, “Göründüğü kadar imkansız değil” dedim. “Su altında çok iyi, hatırladın mı? Ve su altında elli pound, su dışında elli pound ile aynı değildir. Böyle bir şeyi deneyebileceğini düşündüm.”
  
  
  Kemerimdeki bıçağı ayarladım, Sweets'in silahını aldım ve ona talimat vermek için döndüm. Ama ne olduğunu gördü ve beni yendi. Lady Day'in motorlarını kapattı ve pruvasının on beş metreden fazla olmayan bir mesafeden süzülmesini sağladı.
  
  
  Ben de Michelle'in yaptığı gibi, elinde Durocher torpidosuyla yan taraftan tırmandım.
  
  
  Su siyah ve çamurluydu. Bir an hiçbir şey görmedim. Sonra sürekli yüzgeçlerimle çalışarak suyu keserek bir yelkenli teknenin sığ omurgasını fark ettim. Arkama döndüm ve maskesinde baloncuk izleri görmeyi umarak Michelle'i aradım. Hiçbir yerde.
  
  
  Sonra, on beş metre altımda ve biraz önümde, dipte Durocher'ın torpidosunu gördüm. Yalnız. Michelle hiçbir yerde bulunamadı.
  
  
  Çaresizce döndüm ve döndüm, aniden bundan sonra ne olacağını fark ettim. Ve o geldi; uzun, ölümcül bir mızrak yüzümden birkaç santim ötedeki suyu delip geçti. Arkamda Michelle'in eski bir yelkenli geminin enkazının arkasında süzüldüğünü gördüm.
  
  
  Torpidoyla daha derinlere yüzmeden önce benden kurtulacaktı. Tabii önce ondan kurtulmazsam.
  
  
  Başka bir seçeneğim yoktu. Onu takip ettim.
  
  
  Silahım hazır, yavaşça enkazın etrafında yürüdüm. Çürük kenarlardan tehlikeli biçimde çıkıntı yapan sivri uçlu tahta direkler vardı. Yolumun üzerinden bir balık sürüsü uçtu. Kırık direğe tutunarak durdum, sonra birkaç metre tırmandım ve aşağı baktım.
  
  
  Bu sefer aşağıdan geldi, elindeki bıçak şiddetli bir şekilde karnımı kesiyordu ve sonra yana kayarken yüzümü kesti. Çürümüş rögar kapağını bıçakla kestim, silahımı doğrultup tek hareketle ateş ettim. Ok ileri doğru fırladı ve Michelle'in omzunun derisini kesti. Maskesinin ardından ağzının acı veren kıvrımını gördüm. Ayrıca omzundan suyu renklendiren ince bir kan damlaması da gördüm.
  
  
  Artık bu işin hızla bitirilmesi gerekiyordu. Köpekbalıkları her an kan kokusu alarak ve aç olarak bize saldırabilirler.
  
  
  Bıçağı kınından çıkardım ve yavaşça ileri doğru yüzdüm. Michelle batık geminin direğini bıçakla deldi ve bana doğru koştu. Bıçağı kafama şiddetle saplandı. Oksijen tüpümü kesmeye çalıştı. Aşağı yüzdüm, sonra aniden dönüp ters takla attım. Aniden onun üstüne çıktım ve sol elimle bıçak elini demir bir tutuşla yakaladım. Kendini kurtarmak için çabaladı ve birkaç dakika boyunca ölümcül bir su altı balesinde ileri geri, aşağı yukarı sallandık. Maske maskeydik, yüzlerimiz arasında yalnızca bir adım mesafe vardı. Ağzının çaba ve gerginlikle kıvrıldığını gördüm.
  
  
  Bıçağım onu yukarıya, karnına ve göğsüne sapladığında, sık sık öptüğüm yüzün acıyla buruştuğunu gördüm.
  
  
  
  
  Ve defalarca seviştiğim beden sarsılarak kıvranıyor, titriyor ve sonra ölümün başlangıcından itibaren aniden topallıyor.
  
  
  Bıçağı kınına soktum, vücudunu kollarının altından tuttum ve yavaşça yukarı doğru yüzmeye başladım. Sudan çıktığımda Lady Day sadece birkaç metre uzaktaydı ve Lee Chin'in ip merdiveni indirdiğini, el kol hareketleri yaptığını ve çılgınca bağırdığını gördüm.
  
  
  Sonra onun çığlığını duydum: “Köpekbalıkları, Carter! Köpekbalıkları!
  
  
  Başka bir seçeneğim yoktu. Michelle'in bedenini bıraktım, sırtımdaki oksijen tankının kayışlarını çıkardım ve bir Olimpiyat yıldızı gibi "Lady Day"e doğru yüzdüm. İp merdiveni yakaladım ve bir dizi jilet keskinliğindeki diş yüzgeçlerimin yarısını koparmadan saniyeler önce kendimi sudan çıkardım.
  
  
  Sonra güvertedeydim ve yelkenli tekneden iki muhafızın Sweets'in yanında, elleri ve ayakları bağlı, yenilginin kasvetli yüzleriyle oturduğunu gördüm. Ve Fernand Duroch'un, köpek balıklarının Michelle'in vücudunu parçaladığı köpüren kırmızı kargaşaya korkudan iri gözlerle korkulukların üzerinden baktığını görmek.
  
  
  Yorgun bir şekilde yüzgeçlerimi çıkardım ve ona doğru yürüdüm.
  
  
  "Pek uygun olmadığını biliyorum" dedim, "ama köpekbalıkları ona çarpmadan önce ölmüştü."
  
  
  Duroch yavaşça arkasını döndü. Omuzları daha da çökmüştü. Kafasını salladı.
  
  
  "Belki de" dedi kekeleyerek, "böylesi daha iyi. Hain ilan edilecek, yargılanacak, hapse atılacaktı..."
  
  
  Sessizce başımı salladım.
  
  
  "Carter," dedi Lee Chin yumuşak bir sesle, "yetkililerin Michelle'i bilmesi gerekiyor mu? Yani artık kimin umurunda?”
  
  
  Hakkında düşündüm.
  
  
  “Tamam Duroch,” dedim sonunda, “senin için yapabileceğim tek şey bu. Dünyanın bildiği kadarıyla kızınız, özgürlüğü ve ülkesi için SLA'ya karşı savaşan bir kahraman olarak öldü. . "
  
  
  Duroch başını kaldırıp baktı. Yüzündeki minnettarlık neredeyse acı vericiydi.
  
  
  Teşekkür ederim, diye fısıldadı. "Teşekkür ederim."
  
  
  Yavaşça, yorgun ama belli bir bitkin vakarla uzaklaşıp kıç tarafta durdu.
  
  
  Sweets direksiyonun arkasından, "Hey Carter," dedi. "Radyoda sana küçük bir mesajım var. Gonzalez isimli bir kediden. Yaşlı Bay Hawk'ın seni sorgulamak için Washington'dan geleceğini söylüyor. Fransız hükümeti, Lorraine ve Marigot limanlarındaki bu gemileri ele geçirmek ve Martinik yönetimindeki OAS destekçilerinden kurtulmak için bir ordu alayıyla birlikte geldi."
  
  
  "Evet" dedi Lee Chin. "Hatta Fransız hükümetinin SLA'nın arkasını kırdığı ve devralma planı için yazdığı bir teşekkür mektubundan bile bahsetti."
  
  
  Sweets sırıttı ve bağlı iki gardiyanı işaret etti.
  
  
  “Bu SLA insanlarının savaşacak pek fazla iradesi kalmadı. Michelle tekneden atladığı anda bize teslim oldular.”
  
  
  "Torpidoya ne oldu?" - Lee Chin'e sordu.
  
  
  "Orada, yaklaşık yirmi metre ötede" dedim. "Daha sonra köpekbalıkları bölgeyi terk ettiğinde onu alabiliriz. Bu arada, kimsenin bunu yapmadığından emin olmak için burada kalıyoruz.
  
  
  "Bak dostum," dedi Sweets, "çok güzeldi ama şekerlemem neredeyse bitti. Sakıncası yoksa şehre koşuyorum. "
  
  
  “Bir yelkenliye bin,” dedim. "Ve hazır bu arada bu iki SLA serserisini yetkililere teslim edin."
  
  
  "Bay Carter?" - dedi Fernand Dureau.
  
  
  Arkamı döndüm.
  
  
  “Beni kurtardığın için teşekkür ederim ve...”
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  “Ama artık halkımın yanına dönmem gerekiyor. Bureau Deuxieme benimle konuşmak isteyecektir."
  
  
  "Hadi Sweets'le gidelim" dedim. "Doğru kişilere ulaşmanızı sağlayacaktır."
  
  
  Başını salladı, ardından elini uzattı. Onu salladım ve o da dönüp Sweets'in yakınlarda bir yelkenliyi çektiği yere doğru yürüdü.
  
  
  Sweets, iki SLA görevlisi Durosh ve kendisi gemiye atladıktan sonra, "Sonra görüşürüz dostum," diye bağırdı. "Belki biraz bekleyip yaşlı Bay Hawk'ı da yanımda getiririm."
  
  
  Lee Chin, "Yap şunu" diye önerdi. "Acele etme. Carter ve benim çok işimiz var."
  
  
  "Tam olarak ne demek istedin?" - Yelkenlinin ne zaman hareket ettiğini sordum.
  
  
  Lee Chin bana yaklaştı. Çok yakın.
  
  
  "Görüyorsun Carter," dedi, "eski bir Çin atasözü vardır: 'Çalışmanın zamanı vardır, oynamanın da zamanı vardır.'
  
  
  "Evet?"
  
  
  "Evet". Artık o kadar yakındaydı ki küçük, sert göğüsleri göğsüme bastırılmıştı. "Şimdi oynama zamanı."
  
  
  "Evet?" Söyledim. Söyleyebileceğim tek şey buydu.
  
  
  "Yani, Fransız kadınlarının en iyi aşıklar olduğu saçmalığına inanmıyorsun, değil mi?"
  
  
  "Daha iyi bir şey var mı?"
  
  
  "Hı-hı. Çok daha iyi. Bilmek istersin
  
  
  
  
  Söyledim. "Neden?"
  
  
  Öğrendim. O haklı. Demek istediğim, haklıydı!
  
  
  Son.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Yazın altı kanlı günü
  
  
  
  
  Ek açıklamalar
  
  
  
  ÇÖL ÖLÜM TUZAĞI.
  
  
  Amerikan büyükelçisi öldürüldü. Başkan Mendanike "kazara" bir uçak kazasında öldü. Güzel dul eşi yakalanır. Ebu Osman adında acımasız ve hain bir adam, yeni hükümeti devirme planları yapmaktadır. Ve gizli polisin başı Albay Mohamed Douza cinayet planlarıyla...
  
  
  AX, NATO'nun nükleer cephaneliğindeki en ölümcül silah olan çalıntı füze Kokai olmasaydı, küçük Kuzey Afrika cumhuriyetinin kendi katliamında yanmasına izin verebilirdi. Killmaster'ın görevi: Bu çöl cehennemine tek başına girmek, füzeyi bulmak ve onu yok etmek.
  
  
  Fazla vakti yoktu. Tam olarak ALTI KANLI YAZ GÜNÜ geçirdi!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  Bölüm 1
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 2
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 3
  
  
  
  
  
  
  4. Bölüm
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 5
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 7
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 8
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 9
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 10
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 11
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 12
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 13
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 14
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 15
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 16
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 17
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 18
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 19
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 20
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Öldürme ustası
  
  
  Yazın altı kanlı günü
  
  
  
  
  
  Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi üyelerine ithaf edilmiştir
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Tekneye bindim ve sessizliği dinledim. Su güneşte altın renginde parlıyordu. Göl kıyısında cüce benzeri topluluklar halinde toplanmış iğne yapraklı ağaçlara bakarak gözlerimi kısarak parlaklığına baktım. Ladin ve huş ağaçları sırtlara kadar yükseliyordu. Ama görüş alanımda sivrisinekten daha büyük hiçbir şey hareket etmiyordu. Bu doğal değildi; bu tür faktörlerin bir kombinasyonu. Bekleyebilir veya harekete geçebilirim. Beklemeyi sevmiyorum. Aradığım şey beklediğim şey olmayabilir. Sağ elim yumuşak bir şekilde geri geldi, sol elim rahatladı ve gevşedi, sonra bileğe dikkat ederek dümdüz ileri doğru ilerledim.
  
  
  Sessizlik hüküm sürdü. Sol elim hassas görevine başladı. Boynumda ve alnımda ter hissettim. Hava uygun değildi. Rüzgarın suyu dalgalandırması nedeniyle keskin ve serin olması gerekiyordu. Bunun yerine küçük bir dalga gördüm ve altında bir renk değişikliği yakaladım.
  
  
  Rakibim hamlesini yaptı. Ölümcül bir hızla ve tam hedefi tutturarak saldırdı... ve kaçtı. Üç kilo (bir ons bile olsa) ağırlığındaydı, arktik kömürüyle benek benek kaplıydı ve enerji doluydu. Savaşmak için ayağa kalktım. İki gün boyunca onu takip ettim. Diğer alabalıkların aşırı sıcaklardan dolayı derinlere dalarken, bu yalnız balığın sazlıkların arasındaki sığ sularda beslenmeyi ve kendi yoluna gitmeyi sevdiğini biliyordum. Onu gördüm. Onu takip ettim ve bağımsızlığında hoşuma giden bir şey vardı. Belki bana Quebec'teki çölde bir gölde çok ihtiyaç duyulan kaçamağın tadını çıkaran Nick Carter'ı hatırlattı.
  
  
  Onun bir dövüşçü olacağını biliyordum ama büyüktü; yalanlarla doluydu. O teknenin altına atlayıp çizgiyi aşmaya çalışırken, "Belki de Carter'dan çok Hawk'a benziyordur," diye düşündüm. "Böyle şans yok dostum" dedim. Bir an için boş bir dünyada sadece ikimiz yarışıyormuşuz gibi göründü. Ama bu da uzun süremezdi, tıpkı sessizliğin süremeyeceği gibi.
  
  
  Bir sivrisineğin vızıltısı, ancak daha sonra daha yüksek sesle şikayet, tanıdık saçmalığa dönüşüyor. Gökyüzündeki benek dosdoğru bana doğru geliyordu ve bunun bana Ar-Ge'ye veda etmek ve Closs Gölü'nde beş gün daha balık tutmak anlamına geldiğini söylemek için sudaki sihirli bir yansımaya ihtiyacım yoktu. Bir gizli ajanın hayatı, mesleğinin tehlikelerinden kurtulduğu andan daha fazla kesintiye uğramaz.
  
  
  Ama şimdi değil, kahretsin! Tüm balık tutma hikayelerinin bir ayak uzunluğunda ve karnının bir köpekbalığı kadar geniş olmadığını savundum. Tehlikede bir balina vardı ve geri kalan her şey bekleyebilirdi. Ama bu olmadı.
  
  
  Büyük bir RCAF AB 206A hantal adımlarla bana doğru geldi ve fanlarının sarsıntısı sadece suyu çalkalamakla kalmadı, aynı zamanda neredeyse ayaklarımı yerden kesiyordu. Hiç eğlenmedim. Kanlı yaratığı kenara salladım ve büyümüş bir yusufçuk gibi yana doğru yuvarlandı.
  
  
  Rakibim şaşkınlığa düşmüştü. Şimdi yüzeye atladı ve kanca atmaya çalışan bir teriyer gibi titreyerek suyu kırdı. Bu gösterinin helikopterde oturanları etkileyeceğini umuyordum. Ben arkadaşımla hatta oynarken onların havada hareketsiz oturup yüksek sesle takırdamalarından olsa gerek. Yarım düzine kez suya atladı
  
  
  daha tekneye yaklaşmadan önce bile. Daha sonra sağ eliyle ipi gergin tutarken sol eliyle ağı altına çekmek gibi zor bir görev vardı. Balık tutarken balık istiyorsanız asla acele etmeyin. Sakin ve sakin kalırsınız, koordine olursunuz; Bazı konularda iyiyim.
  
  
  Bir ayaktan uzun olmayabilirdi ama öyle görünüyordu. Ve rengi koyu ten rengi, kırmızı-kahverengi tonlarıyla dolu ve güzel benekli bir göbeği var. Yorulmuştu ama pes etmedi. Onu havadan izleyicilerimin önünde desteklediğimde bile kendini kurtarmaya çalıştı. Vazgeçemeyecek kadar özgür ve ruh doluydu, ayrıca gideceğimi biliyordum. Sümüksü kafasını öptüm ve onu tekrar suya attım. . Minnettarlıkla değil protesto olarak kuyruğuyla suya vurdu ve sonra uzaklaştı.
  
  
  Kıyıya yüzdüm, tekneyi iskeleye bağladım ve kabinden eşyalarımı topladım. Sonra iskelenin sonuna doğru yürüdüm ve helikopter bir ip merdiveni düşürdü ve ben de huzura ve rahatlamaya veda ederek, balsam ve çam nefesimi çekerek yukarıya tırmandım.
  
  
  Bana veya başka bir AX temsilcisine Ar-Ge süresi verildiğinde, diğer tüm zamanlar gibi bunun da ödünç alındığını biliyoruz. Benim durumumda, benimle iletişime geçme ihtiyacı duyulursa mesajı iletmek için RCAF'ın kullanılacağını da biliyordum, bu nedenle helikopterin ağaçların tepelerinin üzerinden uçması sürpriz değildi. Beni asıl şaşırtan şey Hawk'ın içeride beni beklemesiydi.
  
  
  David Hawk, ABD hükümetinin en küçük ve en ölümcül teşkilatı olan AX'te patronum, yöneticim ve operasyon şefimdir. Bizim işimiz küresel casusluk. Zor konulara gelince, CIA ve diğer istihbarat adamlarının bıraktığı yerden devam ediyoruz. Başkanın dışında tüm bürokrasiden 10'dan az yetkilinin varlığımızdan haberi var. İstihbarat böyle olmalı. AX, Ben Franklin'in aksiyomu gibidir: Üç kişi, eğer ikisi ölürse, bir sırrı saklayabilir. Hayatta kalan tek kişi biziz ve görev Hawk'ta. İlk bakışta onun yaşlı ve pek de başarılı olmayan bir ikinci el araba satıcısı olduğunu düşünebilirsiniz. Tüm zamanların en ölümcül oyunundaki en zeki operatör olduğunu düşündüğüm adam için iyi bir koruma.
  
  
  Kafamı ambar kapağından içeri uzattığım ve mürettebattan birinin elindeki çantayı uzattığı sırada Hawk'un ellerinin üzerine eğildiğini ve her zaman orada olan purosunu yakmaya çalıştığını gördüm. Ben kalkıp içeri girdiğimde ve kapak kapandığında, o başını geriye atmış oturuyordu ve çok sevdiği kötü kokulu puro markasından memnun bir şekilde duman ve kükürt alıyordu.
  
  
  "Güzel yakaladım" dedi bana alaycı bir şekilde bakarak. "Oturun ve kemerlerinizi bağlayın da bu çöl cennetinden çıkalım."
  
  
  "Geleceğinizi bilseydim iki tane yakalardım efendim" dedim yanına oturarak.
  
  
  Buruşuk takımı ona atılmış bir çuval gibi uyuyordu ve düzgün giyimli mürettebatın, bakımsız, yaşlı bir balıkçıya ve güzel alabalıkları olan bir balıkçıya neden bu kadar VIP muamele yapıldığını anlayamadığına şüphe yoktu.
  
  
  "Oğlum," Helikopterin şiddetli homurtusunun arasında Hawke'nin hırıltısı duyuldu, "bak bakalım pilota yardım edebilir misin?"
  
  
  Onbaşı olan komutan sadece bir an tereddüt etti. Daha sonra kısa bir baş hareketiyle kabine doğru ilerledi. Hawk'ın yüzündeki yumuşaklık onunla birlikte yok oldu. İnce yüz artık bana Hawk aile ağacından birinin Siyu ya da Cheyenne savaş şefi olduğunu düşündüren bir ifadeye bürünmüştü. İfade bastırılmış bir güçtü, içgörü ve algıyla doluydu, harekete geçmeye hazırdı.
  
  
  "Böldüğüm için özür dilerim. DEFCON alarmımız var." Hawke sanki İskoç para harcıyormuş gibi resmi bir dil kullandı.
  
  
  "Global mi efendim?" Kafamın arkasında hafif bir karıncalanma hissettim.
  
  
  "Daha kötüsü yok." O konuşurken ataşenin bavulu kucağında duruyordu. “Bu sana bir arka plan sağlayacak.” Bana, yalnızca Başkan'ın görebileceği, kapağında kırmızı bir şerit bulunan bir AX bilgi dosyası verdi. Bu ikinci kopyaydı. Kısa bir özet vardı. Hawk'la benim bir haftadan kısa bir süre önce yaptığımız bir konuşmanın uzun bir senaryosu gibi geliyordu kulağa. Bu, AX'in ülkenin başkentindeki Dupont Circle genel merkezinin dinlenmeye alındığı anlamına gelmiyordu. Amalgamated Press and Wire Services'in yırtık pırtık örtüsünün ardında hiçbir hata yapmıyoruz. Bu aynı zamanda bizim durugörü sahibi olduğumuz anlamına da gelmiyordu, yine de Hawk'ın bir yeteneği olduğundan emin olduğum zamanlar oluyor. Bu basitçe, kişinin bilgisayar kullanmadan mevcut koşullardan belirli sonuçların ortaya çıkacağı sonucunu çıkarabileceği anlamına geliyordu. Bu durumda sonuç gecikmiş oldu: nükleer hırsızlık. Bu aynı zamanda çok gizli yeni bir taktik silahın nükleer hırsızlığıydı ve bu da bazı hassas diplomatik kararların Başkan tarafından alınacağı anlamına geliyordu.
  
  
  Cockeye, SRAM sınıfına (kısa menzilli saldırı füzesi) aittir. Bu, Yom Kippur Savaşı sırasında İsraillilere sağladığımız bir roket türüdür. Benzerliklerin bittiği yer burasıdır. Horoz bir nükleer bombadır
  
  
  ve diğer kısa menzilli taktik nükleer silahlardan farklı olarak yüzde doksan etkilidir. Çeviride bu, aynı boyut ve türdeki diğer nükleer silahların (Varşova Paktı cephaneliklerinde, Pekin sığınaklarında veya bizimkilerde) bir şehir bloğunu yok edebileceği, Cockeye'nin ise bir şehri yok edebileceği anlamına gelir. Tam olarak on altı fit uzunluğunda, yarım tondan daha hafif ve 150 mil menzile sahip, son derece hareketli silindirik bir nesne olan Cockeye, savunma güvertenizde güçlü bir varlıktır. Ve SHAPE ve Pentagon'daki planlarımızın ve politika yapıcıların yüzlerindeki bazı rahatsız edici özellikleri sildi.
  
  
  Horozun kaybının ayrıntıları incelendiğinde bir faktör açıkça görülüyordu; Operasyonu gerçekleştirenlerin muayenesi. Bu gösterişli ve zarif bir çalışmaydı ve bir füze filosunun depolandığı Rhineland Platz'daki Kaiserslauten'in kuzeyindeki Katzweiler'deki sığınakların konumu hakkında kesin bilgi sağlıyordu.
  
  
  Yılın bu zamanında veya saat 03:00'te yaygın olan yoğun sis vardı. Elli kişilik güvenlik ekibinde hayatta kalan olmadı ve olaydan sonra zamanlama ve hareket ayrıntıları CID tarafından toplandı. Daha sonra altıya sekiz ABD Ordusu kılığına girdiği keşfedilen bir kamyonla geldiler. GI kıyafetleri giymeselerdi en azından bir miktar dirençle karşılaşacakları varsayıldı. Kapıda ve sığınak muhafızlarında görev yapan üç askere bıçaklar uygulandı. İkincisinin cesetlerine bakılırsa, katillerinin kendilerini kurtarıcıları olduğunu düşünüyorlardı. İki polis memuru ve diğerleri yataklarında gaz zehirlenmesinden öldü.
  
  
  Nükleer savaş başlığına sahip yalnızca bir füze çalındı. Acil şüpheler, Kafkasyalı Maoculardan oluşan bir ekibi kullanan KGB veya SEPO Chicom'a odaklanacak.
  
  
  Ama uzun sürmez. Cockerel'in ele geçirildiği sırada, birkaç kilometre güneyde Otterbach'taki bir depoda başka bir hırsızlık daha meydana geldi. Bu, Cockerel'i çalan grupla aynı değildi ama aynı yöntemler kullanıldı. Bu durumda, ele geçirilen nesne son model RPV'miz (uzaktan kumandalı araç), kara kutu ve diğerleriydi.
  
  
  RPV Cockeye'den çok daha uzun değil. Kısa, kısa kanatları vardır ve Mach 2 hızında uçabilir. Ana amacı fotoğraf keşfidir. Ancak Cockeye'ı bir drone ile eşleştirdiğinizde, 4.200 mil menzilli ve bir milyon insanı öldürme yeteneğine sahip bir nükleer füzeye sahip olursunuz.
  
  
  “Nükleer şantaj, işte buradayız” dedim.
  
  
  Hawk kıkırdadı ve ben de purosunun kokusunu bastırmak için özel yapım sigaralarımdan birine uzandım.
  
  
  Acı hap denebilecek şeye adanmış tek bir paragraf vardı:
  
  
  Hava ve zamanlama koşulları nedeniyle ve olaya karışan tüm personel ortadan kaldırıldığı için, Katzweill'deki hırsızlık ancak 05:40'ta, Otterbach'ta ise 05:55'e kadar fark edildi. Heidelberg'deki USECOM ve Casto'daki SHAPE, Otterbach'taki saldırıdan hemen haberdar olmasına rağmen, ABD ve NATO karargahlarına, şu anda araştırılan nedenlerden dolayı, Cockeye'nin ortadan kaybolduğu konusunda saat 07:30'a kadar bilgi verilmedi.
  
  
  
  
  "Neden bu karışıklık?" - dedim yukarıya bakarak.
  
  
  “Bir kamyon bulduğu için her şeyi kendisinin çözebileceğini düşünen bazı tugay komutanları rütbesinden memnun değildi. Bir fark yaratabilir."
  
  
  Aşağıdaki değerlendirme bunun nedenini açıkladı. AX, tüm Müttefik istihbarat teşkilatları gibi, katillerin izini sürmek ve çalınan eşyaları kurtarmak için her türlü çabayı gösterdi. Kaiserlauten'den 1.500 kilometrelik bir yarıçap içinde durdurulmayan ve aranmayan tek bir kamyon, tren, otobüs veya uçak yoktu. Batı Avrupa ve Demir Perde sınırlarını geçen tüm kara taşımacılığı çifte kontrole tabi tutuldu. Özel tespit cihazlarının kullanıldığı havadan gözetleme tüm dünyayı kapsıyor. Kirkenes'ten Hartum'a kadar sahadaki her ajanın tek bir görevi vardı: Horoz'u bulmak. Eğer zil neredeyse iki saat sonra değil de, açılış sırasındaki çabayı artırmak için açılmış olsaydı, yine de balık yakalayabilirdim.
  
  
  AX dört kritere dayalı bir çalışma varsayımında bulundu: 1. Bu operasyonu hiçbir büyük karşı güç gerçekleştirmedi. Kendi RPV'leri vardı ve bir tanesini sabotaj olarak çalmak çok riskli olurdu. 2. Dolayısıyla RPV'nin çalınması operasyon açısından Cockeye'nin çalınması kadar önemliydi. 3. Hırsızlıktan sonra zaman çok önemliydi. Çifte ameliyatı gerçekleştirenler ne kadar zamanları olduğunu bilemedi. Bu, acilen barınma veya bölgenin dışına taşınma ihtiyacı anlamına geliyordu.
  
  
  Bölgede kalmaları halinde, mal sahipleri sürekli olarak açıklama baskısı altında kalacak ve hareket kabiliyetleri ciddi şekilde sınırlı olacaktır. 4. Cockeye ve RPV büyük olasılıkla alan içindeki amaçlanan bir noktadan alan dışındaki amaçlanan bir noktaya taşınmıştır.
  
  
  Hırsızlıkların hemen ardından bölgedeki tüm hava trafiğinin hareketini incelemek tek ipucunu veriyor. Kuzey Afrika Halk Cumhuriyeti'ne ait DC-7 pervaneli kargo uçağı, aynı gün saat 05.00'te Kaiserlauten yakınlarındaki Rentstuhl Flügzeugtrager kasabasından havalandı.
  
  
  Uçak, motor onarımları için bir hafta erken geldi; Rentstuhl, jet olmayan uçakların onarımında uzmandır.
  
  
  Sisin içinde DC-7 minimum kontrolle havalandı. Önceki gece gümrük tarafından kontrol edilen manifestosu, yedek motor parçaları taşıdığını gösteriyordu. Rampanın uzak ucuna park edilen uçak izole bir konumdaydı ve kritik dönem boyunca sisin içinde kuleden veya ofis binasından görülemiyordu.
  
  
  Askeri NAPR pilotları olduğu anlaşılan üç kişilik mürettebat operasyon için saat 04.00'te geldi. Atina'daki Kandiye havaalanına uçuş planı sundular. Saat 07:20'de Civitavecchia Hava Trafik Kontrolüne uçuş planının NAGR'ın başkenti Lamana direkt olarak değiştirildiği bilgisi verildi.
  
  
  Olası sonuç: Cockeye ve İHA DC-7'deydi.
  
  
  Dosyayı kapatırken, "Bu oldukça incelikli bir davranış efendim," dedim.
  
  
  "Dündü. O zamandan beri daha da arttı ve ne düşündüğünüzü biliyorum; Kuzey Afrika Halk Cumhuriyeti'nden Ben d'Oko Mendanike asla böyle bir şeye bulaşmazdı."
  
  
  Düşündüğüm şey buydu.
  
  
  "Evet, o artık bu işle ilgilenmiyor. Öldü". Hawk purosunun sapını salladı ve limanda batan güneşe gözlerini kısarak baktı." Ayrıca NAPR büyükelçimiz Carl Petersen. İkisi de gizli bir toplantıda buluştuktan sonra öldürülür. Yaklaşık üç saat sonra Budan'da bir uçak kazasında Petersen'e bir kamyon çarptı ve Mendanicke de Cockerels'ın çarpmasıyla aynı anda oldu.
  
  
  "Bu bir tesadüf olabilirdi."
  
  
  "Olabilir ama daha iyi bir fikrin var mı?" - dedi huysuzca.
  
  
  "Hayır efendim, ama Mendanike'nin nükleer malzeme hırsızlığını planlamaktan aciz olduğu gerçeğini bir yana bırakırsak, fare sürüsünde kumbarayı soyacak kimse yok. Ve ikimizin de bildiği gibi NAGR'daki durum şu: Albayların darbe yapması için çoktan olgunlaşmış durumda."
  
  
  Bana dikkatle baktı. “Bir daha balığa gitmene izin vereceğimi sanmıyorum. Bir!" Başparmağını kaldırdı. "Nükleer bomba ve İHA A noktasından hareket etti. İki!" İşaret parmağı kalktı. "Daha iyi bir şey ortaya çıkana kadar bu DC-7 elimizdeki tek ipucu. Üç!" Parmakların geri kalanı havaya kalktı - ve uzun bir cankurtaran halatı olduğunu fark ettim - "Nick Carter, A noktasından alınan şeyi bulup bulamayacağını görmek için B noktasına gidiyor. Anladın mı?"
  
  
  "Az çok." Ona sırıttım, ekşi bakışım yerini iyi huylu kaşlarını çatmasına bıraktı.
  
  
  "Bu bir meydan okuma, evlat," dedi sessizce. "Zor olduğunu biliyorum ama zaman yok. Bu piçlerin ne anlama geldiği belli değil. Hakkında hiçbir şey bilmedikleri silahları ele geçirdiler ve bu silahlar kendi şehirlerinden birini hedef almış olabilir."
  
  
  Hawk hiçbir şeyi dert etmeyenlerden değil. Bizden biri değil. Aksi takdirde o kendi yerinde oturmazdı, ben de onun yanında oturmazdım. Ancak akşamüstü ışığında solan ışıkta yüzündeki çizgiler daha derin görünüyordu ve soluk mavi gözlerinin dinginliğinin arkasında bir endişe parıltısı gizleniyordu. Bir sorunumuz vardı.
  
  
  Bana göre suçlandığım oyunun adı bu. Tüm ve'lerden, eğer'lerden ve ama'lardan kurtulun, resmi jargondan kurtulun ve bu sadece bunu nasıl yapacağınıza bağlıdır.
  
  
  Hawk bana Montreal'in dışındaki Dorval Havaalanına gideceğimizi bildirdi. Oradan doğrudan Roma'ya giden Air Canada uçağına bineceğim ve ardından NAA Caravel ile Lamana'ya gideceğim. Birleştirilmiş Basın ve Telgraf Hizmetleri - AP&WS'nin Baş Muhabiri Ned Cole olarak görev yaptım. Görevim Başbakan Ben d'Oko Mendanike'nin ani ve trajik ölümünü bildirmek. Çatı oldukça sağlamdı. Ancak güvenlik ağı olarak, Avrupa endişesi RAPCO'da hidrolog ve su mühendisi olan Jacques D'Avignon adına ikinci bir Fransız pasaportum vardı. NAPR için tatlı su, petrolle aynı seviyedeydi. Her ikisinden de çok az vardı.
  
  
  Bana destek olacak AX personelimiz yoktu. Küçük olduğumuzu söyleyebilirim. Tek resmi bağlantım CIA sakini ve ABD Büyükelçiliği'ndeki ticari ataşe Henry Sutton olacaktır. Büyükelçinin ölümüyle ilgili olarak beni bekliyordu ama gerçek görevimden haberi yoktu. Böyle bir durumda bile AX'in politikası, operasyonel planları yalnızca saha ajanının takdirine bağlı olarak işbirliği yapılan istihbarat teşkilatlarına ifşa etmektir.
  
  
  İlk başta iki yaklaşımım vardı: Mendanike'nin Pakistanlı dul eşi Shema ve DC-7 mürettebatı. Dul, çünkü Büyükelçi Petersen'in merhum kocasıyla yaptığı gizli görüşmenin konusunu ve Budan'a ani kaçışının nedenini biliyor olabilir. DC-7 ekibine gelince, anlaşılır bir şekilde onlarla uçuş planlarını tartışmak istedim.
  
  
  Dediğim gibi bu normal bir süreçti. "Cockeye ve İHA'nın orada olup olmadığını öğrenmek için fazla zamanınız yok" diyen Hawk'tı.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 2
  
  
  
  
  
  
  
  
  Balıkçı kampından yolculuğumuzun geri kalanı boyunca Hawk'ın bana verdiği referans materyallerinin çoğunu ezberledim. Bu esas olarak Kuzey Afrika Halk Cumhuriyeti'ni ilgilendiriyordu.
  
  
  Her AX ajanı dünyanın jeopolitik yüzünün güncel bir resmine sahiptir. Bir Killmaster N3 olarak bilgim elbette çok geniş ve derin. Olması gereken de bu, yani detaylara odaklanarak zaten yarı yoldayım.
  
  
  Tüm Mağrip ülkeleri arasında NAGR en fakir olanıdır. BM tarafından 50'li yılların sonlarında eski Fransız topraklarının kurak bir kısmından yaratıldı. "Yeni ortaya çıkan bir Üçüncü Dünya ülkesi" olarak ortaya çıkışı tamamen politikti.
  
  
  Başkenti Lamana, stratejik bir konumda bulunan ve uzun süredir Sovyetler Birliği'nin imrendiği bir derin su limanıdır. Amiral S.G. Rus Donanması başkomutanı Gorshkov, Politbüro Merkez Komitesi önünde verdiği gizli ifadede Lamana'nın Batı Akdeniz'in kontrolünün anahtarı olduğunu söyledi. Bunun nedenini anlamak için askeri dehaya gerek yoktu.
  
  
  Bu kontrol, NARN Başkanı Ben d'Oko Mendanike ile Washington arasındaki ilişki nedeniyle sekteye uğradı. İyi bir dostluk ilişkisi değildi. Mendanika'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde sevdiği tek şey sürekli yardım akışıydı. Onu tek eliyle aldı ve her fırsatta velinimetinin yüzüne sözlü olarak tokat attı. Ancak yardım karşılığında Sovyetlere Laman'da yakıt ikmali yapma hakkı vermedi ve aynı zamanda kendi topraklarındaki varlıklarına karşı dikkatli olacak kadar akıllıydı.
  
  
  Tito ve Sovyetlerin Adriyatik limanlarına saldırısıyla ilgili durumla bazı paralellikler vardı. Mendanike adı sıklıkla Yugoslav liderinin adıyla ilişkilendiriliyordu. Hatta Montreal Star'ın pankartındaki kalın manşet şöyleydi: "Mendanike, Kuzey Afrika'nın Tito'su öldü."
  
  
  Seylan doğumlu, Oxford eğitimli Mendanike, 1964'te iktidarı ele geçirdi ve kanlı bir darbeyle yaşlı Kral Phaki'yi devirip öldürdü. Faki'nin akrabası Şik Hasan Ebu Osman transferden pek memnun değildi ve Washington kendisine silah sağlamayı reddedince Pekin'e gitti. Budan çevresindeki NAPR kum tepesinin güney kesimindeki on yıllık gerilla kampanyasından zaman zaman basında bahsediliyordu. Osman'ın etkisi küçüktü ama Irak'taki Mustafa Barzani gibi onun da ayrılmaya niyeti yoktu ve Çinli tedarikçileri sabırlıydı.
  
  
  Mendanike kazasında en yakın danışmanlarından altısı öldü. Aslında iktidar çevresinin geriye kalan tek üyesi General Salem Aziziz Tasahmed'di. Hala bilinmeyen nedenlerden dolayı, ölüm ilanı sütununa tek yön biletle sürpriz bir yolculuk yapmak için diğer altı kişiyle birlikte yataktan sürüklenmedi.
  
  
  Felaket haberinin ardından Tasahmed kendisini mareşal ilan etti ve geçici bir hükümete liderlik edeceğini açıkladı. General kırk yaşındaydı, Fransa'nın eski Batı Noktası Saint-Cyr'de eğitim görüyordu ve 1964 darbesi sırasında albaydı. Bir karısı vardı, Mendanike'nin kız kardeşi ve o ve Ben ölene kadar sıkı arkadaşlardı. AX Inform bu konuda şunları söyledi:
  
  
  Bilindiği gibi Tasahmed, Haziran 1974'ten bu yana, liderliğe atanan Malta istasyonunun başkanı KGB ajanı A.V. Sellin ile ilgileniyor. Yakınlarda Koramiral V.S.'nin komutasındaki Karadeniz Filosu vardı. Sysoev.
  
  
  ;
  
  
  Star'ın uyardığı gibi, Mendanike'nin "trajik ölümü" bazı üçüncü ve dördüncü dünya liderlerinin BM Güvenlik Konseyi'nin acil oturumu için öfkeli taleplerine yol açtı. Kaza sonucu ölüm dikkate alınmadı. Kuşatılmış CIA bir kez daha kırbaçlanan çocuktu ve her ne kadar Güvenlik Konseyi'nin "seçkin devlet adamı ve halkların haklarının savunucusu"nu diriltebileceğine dair hiçbir his olmasa da, toplantı ABD'ye karşı öfkeyi ifade etmek için bolca fırsat sağlayacaktı. emperyalist savaş.
  
  
  Hawk'ın bana sağladığı tüm ek deneyime rağmen ilk değerlendirmem değişmedi. Mesele şu ki, güçlendirildi. Bu durum, Sovyet esinli klasik bir karşı darbenin tüm bileşenlerini barındırıyordu. Ve Katzweiler ile Lamana arasındaki tek bağlantı, rutin bir uçuşla havalanmış gibi görünen DC-7 uçağıydı; tek şüpheli faaliyeti, yarı yolda varış noktası değişikliğiydi.
  
  
  Dorval'daki RCAF hangarına indiğimizde,
  
  
  iş kıyafetine dönüştü ve AP&WS'den Ned Cole kimliğini üstlendi. Görevde olmadığım zamanlarda, hızlı bir şekilde teslim alınabilmesi için tamamen paketlenmiş bir seyahat çantası ve özel bir AXE ataşman çantası merkeze bırakılıyor ve Hawk bunları alıyor. Görev dışında ya da görev sırasında standart kıyafetim Wilhelmina, 9mm Luger'im, Hugo, bileğe takılan stiletto ve genellikle jokey şortumla giydiğim ceviz büyüklüğünde gaz bombası Pierre'den oluşuyor. Sayamayacağım kadar çok kez detaylı bir şekilde arandım ve bu konu hakkında konuşmak istememin nedenlerinden biri de kimsenin burayı aramayı düşünmemesiydi.
  
  
  Akşamın erken saatlerinde, kendisini başkente geri götürecek özel jete binmeye hazırlanan Hawk'la birlikte uçuş hattında durdum. Artık hikayenin ayrıntılarını anlatmaya gerek yoktu.
  
  
  Hawk ellerini birleştirip bir puro daha yakarak, "Doğal olarak Başkan bu davanın kamuya açıklanmadan tamamlanmasını istiyor," dedi.
  
  
  “İki nedenden biri ya da belki her ikisi nedeniyle sessiz olduklarına inanıyorum. Cockeye'yi nereye gizlerlerse saklasınlar, onu drone'a kurmak ve aviyoniklerle çalışmak için zamana ihtiyaçları var. Bu onlar için çok zor olabilir."
  
  
  "Başka neden?"
  
  
  "Lojistik. Eğer bu şantajsa taleplerin karşılanması, koşulların sağlanması gerekiyor. Böyle bir planı hayata geçirmek zaman alır.”
  
  
  "Umarım bize yeterince verir... Kendini iyi hissediyor musun?" İlk olarak Quebec'te bir gölde balık tutmamın nedenini anlattı.
  
  
  "Uzun tatillerden nefret ediyorum."
  
  
  "Bacağın nasıl?"
  
  
  "Daha iyi. En azından bende var ve o piç Tupamaro da biraz daha kısa."
  
  
  "Hımm." Puronun ucu soğuk alacakaranlıkta kırmızı parlıyordu.
  
  
  Uçaktan "Peki efendim" diye bir ses geldi.
  
  
  "Seni olta takımlarımla baş başa bıraktığım için özür dilerim" dedim.
  
  
  “Potomac'ta şansımı deneyeceğim. Hoşçakal oğlum. Bağlı kalın".
  
  
  "Eli demir ağacı gibiydi."
  
  
  Beni arabayla havaalanı terminaline götürdüler. Kısa yolculuk sırasında emniyet kemerini tekrar taktım. Kayıt hemen gerçekleşti. Güvenlik servisine beni geçmesi için işaret verildi ve ataşe çantamı kısaca inceleyip kek gibi vücudumu aradı. 747'nin neredeyse hiç taşıma kapasitesi yoktu. Her ne kadar her iyi haber muhabiri gibi ekonomi sınıfında seyahat etsem de, uzanmak ve uyumak için uygun üç koltuğum vardı.
  
  
  İçkiler ve akşam yemeği sırasında rahatladım ama Hawk'ın dediği gibi her şey tek bir noktaya geldi. Çalınan mallar NARR'da bir yerlerde olabilir. Eğer oradalarsa, benim işim sadece onları bulmak değil, aynı zamanda onları oraya koyan kişiden kurtulmaktı. Bana yukarıdan yardım edecek bir uydu ve SR-71 uçağından keşif olacak.
  
  
  Geçmişte gerçek, kurgudan daha güçlüydü. Artık şiddeti kurgusunun çok ilerisinde. Televizyon, filmler ve kitaplar buna ayak uyduramıyor. Bu bir üstünlük meselesi haline geldi. Hızlanmanın ana nedeni ise bugün Los Angeles, Münih, Roma veya Atina'da hemcinslerini öldürenlerin çoğu zaman bu yanına kâr kalıyor. Eski güzel ABD'de hayırseverler kurbanlar için değil, saldırganlar için endişeleniyor. AX farklı çalışır. Aksi takdirde hiç çalışamazdı. Daha eski bir kodumuz var. Öldür ya da öl. Korunması gerekeni koruyun. Düşmanın eline geçen her şeyi iade edin. Gerçekten hiçbir kural yok. Yalnızca sonuçlar.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 3
  
  
  
  
  
  
  
  
  Roma'daki Leonardo da Vinci Havaalanı terminal binası, havayolu gişeleri, ekspres barlar ve gazete bayileriyle sıralanan uzun, camla kaplı, içbükey bir koridordur. Cam uçuş hattına bakıyor ve büyük havayollarının uçaklarının toplandığı birçok giriş kapısından inen rampalar var. Kuzey Afrika'ya, güneye ve doğuya giden daha az prestijli taşıyıcılar, terminalin arka kanatlarından yükleme yapıyor; bu da, en azından Roma'da, Arap petrol üreten ülkelerin yeni keşfedilen etkisine rağmen, bir takım farklılıklar olduğunu kanıtlıyor. halen gözlenmektedir.
  
  
  Geniş, yoğun nüfuslu koridorda yürümek iki şeye iyi geliyordu: gözlemlemek ve iyileşen bacağın egzersizi. Gözlem daha önemliydi. Air Canada uçağına bindiğim andan itibaren gözetim altında olduğumu biliyordum. Bu, uzun deneyime dayanan içsel bir duygudur. Bununla asla tartışmıyorum. Rampa boyunca indiğimde ve ekspres barda sipariş ettiğim kapuçinoyla birlikte büyüdüğümde oradaydı. Gazete bayisine gidip bir Rome Corriere Delia Sera satın aldığımda ve manşetlere göz atmak için yakındaki bir sandalyeye oturduğumda hâlâ sağlam duruyordu. Mendanike hâlâ ilk sayfadaydı. Ülkede gerginliklerin olduğu ancak sıkı kontrol altında olduğu yönünde haberler vardı. Kravatımı düzeltmek için erkekler tuvaletine gitme zamanının geldiğine karar verdim.
  
  
  Lamana'dan gelen haberleri incelerken bunu fark ettim.
  
  
  Kısa boylu ve zayıftı, solgun bir teni vardı ve sade kıyafetleri vardı. Her yerden olabilir, kalabalığın içindeki tipik bir yüz. Ben onun anonimliğiyle değil, niyetiyle ilgileniyordum. Yalnızca Hawk ve AX Merkezi Kontrol Roma'da olduğumu biliyordu... muhtemelen.
  
  
  Erkekler tuvaletindeki aynada yüzüm bana dik dik baktı. Daha çok gülümsemem gerektiğini kendime hatırlatmak için not aldım. Dikkatli olmasaydım, birileri gizli ajan uydurmuş gibi görünmeye başlardım.
  
  
  Odadan çıkan insanlar oldukça sürekli bir hareket halindeydi ama benim küçük gözlemcim içeri girmedi. Belki de çok deneyimli bir profesyonel. Ben oradan ayrılıp merdivenlerden ana koridora indiğimde ortadan kayboldu.
  
  
  Uçuşa çok zaman vardı ama onu korkutup kaçırmayacağımı görmek için uzaktaki bir check-in noktasına yürüdüm. Ortaya çıkmadı. Düşünmek için oturdum. O gerçek bir casustu. Amacı muhtemelen benim geldiğimi teyit etmek ve bunu bildirmekti. Kime? Bir cevabım yoktu ama eğer onun kontrolü uyarıldıysa ben de öyleydim. Düşman avantajlı olabilir ama ciddi bir hata yaptı. İlgileri Hawke'nin uzun vadeli planında bir şeylerin ters gittiğini gösteriyordu.
  
  
  Corriere okumaya geri döndüm. Mendanike'nin ölümü ve bunun NAR için önemi hakkında spekülasyonlarla doluydu. Kazanın ayrıntıları Hawk'ın sağladığı ayrıntılarla eşleşiyordu. Uçak, Budan Vahası'nın kenarındaki piste rutin bir ADF yaklaşımı yapıyordu. Pistin sonundan sekiz mil uzakta yere çarpması dışında her bakımdan normal. Uçak çarpma anında patladı. Bu çarpışma bir sabotajdı, ancak şimdiye kadar hiç kimse havanın gün ışığı ile karanlık arasında "açık" olduğu bir zamanda DC-6'nın tekerlekleri uzatılmış halde ve standart alçalma hızıyla çöl kumuna nasıl uçtuğunu açıklayamıyordu. Bu, gemide bir patlamanın veya Mendanike'yi vuran başka bir uçağın olasılığını dışladı. General Tasahmed kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğini söyledi.
  
  
  Yol arkadaşlarım toplanmaya başladı. Çoğunlukla Araplardan oluşan karışık bir kalabalık var; bazıları Batılı kıyafetler giyiyor, bazıları ise giymiyor. Arap olmayan birkaç kişi vardı. Konuşmaya bakılırsa üçü Fransız mühendis, ikisi de İngiliz ağır ekipman satıcısıydı. Koşullar göz önüne alındığında, iş yapma zamanlamasının iyi olduğunu düşünmüyordum. Ama bu tür şeyler İngilizleri rahatsız etmiyor gibi görünüyor.
  
  
  Toplanan grup birbirlerine pek dikkat etmiyor, zaman zaman saatlerini kontrol ediyor ve check-in ve check-in ritüeline başlamak için uçağın gelmesini bekliyordu. Roma havaalanındaki son katliamın ardından Arap Havayolları bile güvenliği ciddiye almaya başladı. Wilhelmina ve Hugo ataşe kutusunda kilitli hücrelerindeydi. Bu sorun değildi ama sadece bir erkek NAA katibi yirmi dakika geç gelip kolunun altında bir panoyla geldiğinde, sorunun başka bir yerden geldiğini fark ettim.
  
  
  Önce Arapça, sonra zayıf İngilizceyle konuştu; genizden gelen sesi düz ve pişmanlıktan uzaktı.
  
  
  Bekleyen kalabalığın bir kısmı inledi. Diğerleri sorular sordu. Bazıları bakanı protesto etmeye ve onunla tartışmaya başladı, o da hemen savunmaya geçti.
  
  
  "Diyorum ki," iki İngilizden iri olanı aniden benim varlığımı fark etmiş gibiydi, "sorun ne gibi görünüyor?" Gecikme?"
  
  
  "Korkarım ki öyle. Öğleden sonra saat birde dönmeyi öneriyor."
  
  
  "Saat! Ama daha önce değil..."
  
  
  "Bir saat," diye içini çekti arkadaşı üzgün gözlerle.
  
  
  Onlar kötü haberi değerlendirirken ben de Roma numarasını arayıp uçağı emrime vermeyi düşünüyordum. Birincisi, Laman hakkındaki şüphelerin her zamankinden daha fazla paranoyaklaştığı bir dönemde dikkat çekecek özel bir gelişin zaman kaybı riskini göze almaya değip değmeyeceği sorusuydu. İkincisi, bana öldürmeye tuzak kurulup kurulmadığı sorusu vardı. Bir şekilde yetişeceğime karar verdim. Bu arada biraz dinlenmek istiyorum. İki İngiliz'i, rezervasyonlarını iptal etmeden önce mi yoksa iptal ettikten sonra mı ikinci bir kanlı biftek kahvaltısı yapacaklarını tartışırken bıraktım.
  
  
  Terminalin ikinci katında ranzalı bir hücre odası kiralayabileceğiniz geçici otel adı verilen bir otel bulunmaktadır. Pencerelere ağır perdeler çekin ve rahatlamak istiyorsanız ışığı engelleyebilirsiniz.
  
  
  Alt katta her iki yastığı da battaniyenin altına yerleştirdim ve perdenin aşağı sarkmasına izin verdim. Daha sonra üst kata çıktı ve olayların gelişmesini beklemek için uzandı.
  
  
  NAA memuru, üç saatlik gecikmenin mekanik bir sorundan kaynaklandığını duyurdu. Bekleme alanındaki koltuğumdan Caravel'imizin aşağıdaki uçuş hattında olduğunu görebiliyordum. Bagaj uçağın göbeğine yüklendi ve bir yakıt tankeri çalışanı JP-4'ün tanklarını doldurdu. Uçağın mekanik donanımı olsaydı
  
  
  Sorunu gören hiçbir tamirci yoktu ve herhangi birinin sorunu çözmek için bir şey yaptığına dair hiçbir kanıt yoktu. Bulanık bir durumdu. Kişisel olarak almaya karar verdim. İşimde hayatta kalmak doğrudan bir tutum gerektirir. Yanlış yakalanmak ölmekten daha iyidir. Otel kayıt defterine adımı büyük ve anlaşılır bir yazı tipiyle yazdım.
  
  
  Bir saat on beş dakika sonra geldi. Anahtarı kilitte bırakıp işini zorlaştırabilirdim ama zor olmasını istemedim. Onunla konuşmak istedim. Anahtarı dönerken açma/kapama düğmelerinin hafif tıklamalarını duydum.
  
  
  Yataktan indim ve sessizce soğuk mermer zemine indim. Kapı içeriye doğru açıldığında kenardan yürüdüm. Bir boşluk ortaya çıktı. Açıklık genişledi. Büyük bir susturucuya sahip bir Beretta'nın namlusu ortaya çıktı. Kemikli bileği ve parlak mavi ceketi tanıdım.
  
  
  Tabanca iki kez öksürdü ve yanıt olarak yarı karanlıkta yastıklar inandırıcı bir şekilde zıpladı. Devam etmesine izin vermek cephane israfıydı. Bileğini kestim ve Beretta yere çarptığında onu odaya fırlattım, ranzaya çarptım ve kapıyı tekmeleyerek kapattım.
  
  
  Küçüktü ama çabuk iyileşti ve zehirli bir yılan kadar hızlıydı. Yatak direklerinin arasından döndü, döndü ve sol elinde küçük bir palaya benzeyen bir bıçakla üzerime geldi. Yüzünde düşmanca bir ifadeyle oturdu. Onu geri iterek ilerledim, Hugo'nun stilettosu dönüyordu.
  
  
  Beni karnıma doğru iterek dikkatimi dağıtmaya çalıştı ve ardından boğazıma vurdu. Nefesi düzensizdi, sarımsı gözleri parlıyordu. Hugo'yu yanılttım ve karşı çıktığında kasıklarına tekme attım. Darbenin çoğundan kaçtı ama şimdi onu duvara sıkıştırmıştım. Kafatasımı parçalamak niyetiyle geri çekilmeye çalıştı. Saçımı ayırmasına izin vermeden bileğini yakaladım. Sonra onu geri çevirdim, yüzü duvara çarptı, kolu boynuna doğru büküldü, Hugo onu boğazından bıçakladı. Silahı yere çarptığında tatmin edici bir çınlama sesi çıkardı. Nefesi sanki çok uzun bir mesafe koşmuş ve yarışı kaybetmiş gibi hırıltılıydı.
  
  
  "Pişman olmaya vaktin yok. Seni kim gönderdi? Dört dilde denedim ve sonra elimi sonuna kadar kaldırdım. Kıvrandı ve nefesi kesildi. Hugo'yla birlikte kan döktüm.
  
  
  İtalyanca "Beş saniye sonra ölürsün" dedim.
  
  
  Hiçbir dilde yanılmadım. Dört saniye içinde öldü. Hıçkırık sesi çıkardı ve sonra vücudunun titrediğini, sanki içeriden kaçmaya çalışıyormuş gibi kaslarının kasıldığını hissettim. Yere düştü ve onu tutmak zorunda kaldım. Ampulü normal bir şekilde ısırdı, ancak içi siyanürle doluydu. Onu yatağa yatırdığımda acı badem kokusu duydum.
  
  
  Ölüm ritüelinde hayatta olduğundan daha iyi görünmüyordu. Elinde herhangi bir belge yoktu ki bu da şaşırtıcı değil. Onu konuşturmamı engellemek için intihar etmesi ya fanatik bir bağlılığın ya da konuştuktan sonra daha acı verici bir ölüm korkusunun ya da her ikisinin de kanıtıydı.
  
  
  Yatağa oturup bir sigara yaktım. Eğer işleri farklı yapsaydım ne olurdu diye düşünerek asla zaman kaybetmem. Kendimi suçlama lüksünü filozofa bırakıyorum. Burada, önce gelişimi kontrol eden, sonra da ayrılmamı engellemek için elinden geleni yapan küçük suikastçının kalıntıları vardı.
  
  
  Gözlemi ile son eylemi arasında bir yerde, önemli nüfuza sahip biri, tarifeli uçuşun uzun süre ertelenmesi emrini vererek beni cinayetten hapse atmak istedi. Müstakbel katilimin benden nasıl kurtulacağına ilişkin talimatları esnek olmuş olmalı. Biraz dinlenmeye karar vereceğimi bilemezdi. Zaman geçirmek için yarım düzine başka şey yapabilirdim ve bunların hepsi görünürdü. Bu, katilin işini daha da zorlaştıracak ve yakalanma olasılığını artıracaktır. Bütün bunlar belli bir derecede çaresizliğin göstergesiydi.
  
  
  Bu girişim aynı zamanda ciddi soruları da gündeme getirdi: Benim Ned Cole değil de Nick Carter olduğumu bilen var mıydı? DSÖ? Eğer bu birisi NAPR'la bağlantılıysa neden beni Roma'da öldürsün ki? Neden Lamana'ya gelip beni risk almadan orada öldürmeme izin vermiyorsun? Cevaplardan biri, yeni oda arkadaşımı yönlendiren kişinin NAPR ile değil, Kuzey Afrika Havayolları ile ilişkili olduğu olabilir. İkisi aynı yapının parçası olduğu için öldürme emirleri dışarıdan geliyordu ancak havayolları içinde önemli bir etkiye sahipti.
  
  
  Ranzamdaki cesedin bir ekürisinin olup olmadığı bilinmiyor. Her durumda, birileri görevin başarısı hakkında bir rapor bekliyor olacak. Sessizliğin ne yaratacağını görmek ilginç olurdu. Onu battaniyenin altında, Beretta'yı yastığın altında bıraktım. Carabinieri bunu çözmeye çalışırken eğlenirdi.
  
  
  Hawk da öyle. BEN
  
  
  ona DC adresindeki Bayan Helen Cole'a şifreli bir telgraf gönderdi. İçinde Kuzey Afrika Havayolları'nın mülkiyeti ve kontrolü hakkında tam bilgi istedim. Ayrıca kimliğimin açığa çıkmış gibi göründüğünü de belirttim. Daha sonra güzel Katalanlar ve Bardolino fiyaskolarını denemek için havaalanı restoranına çekildim. Sadece garson benimle ilgilendi.
  
  
  İniş bölgesine döndüğümde saat bire on dakikaydı. Yolcular zaten tarandı ve mekanik sorun çözüldü. Kırmızı fesli sert bir Arap onları silah ararken, daha kırmızı olan ama gecikme nedeniyle hiçbir şekilde daha kötü olmayan iki İngiliz, birbirlerinin peşinden koşuyorlardı.
  
  
  Kendi iznim rutindi. Üç erkek asistanın hiçbiri benimle diğerlerinden daha fazla ilgilenmedi. Yolcu akışının merkezinde olmaya çalışarak kapıdan geçip rampadan öğleden sonra güneş ışığına doğru yürüdüm. Bu noktadan kimsenin bana ateş edeceğini düşünmüyordum ama kabul komitesinin de gelmesini beklemiyordum.
  
  
  Caravelle'nin içi dardı ve koridor tarafındaki ikili koltuklar konfordan çok yük taşımaya yönelik tasarlanmıştı. Alt katta el bagajları için yer vardı ve yalnızca palto ve şapkalar için ayrılmış üst raflar her türden eşyayla doluydu. Kısa etekli, lacivert üniformalı iki uçuş görevlisi, bunun faydasız olduğunu bilerek kural dayatmaya çalışmadı. Kafamdaki bej dekor gibi boya da dökülüyordu. Uçak bakımının daha profesyonel olacağını umuyordum. Arka koltuklardan birini seçtim. Böylece yeni gelenleri kontrol edebiliyor ve kimseye arkamı dönmüyordum.
  
  
  Saat 13.20'de yolcu binişleri durduruldu. Koltukların çoğu doluydu. Ancak kuyruk rampası aşağıda kaldı ve pilot motorları çalıştırmadı. Arapça muzak bizi eğlendirdi. Mekanik bir gecikmeyle ilgili başka bir duyuru beklememiz pek olası değil. Buna hazır değildik. Son yolcunun gelmesini bekliyorduk.
  
  
  Onu selamlamak için bekleyen iki hostesin yardımıyla, oflayarak ve oflayarak, merdivenlerden ağır bir şekilde tökezleyerek geldi.
  
  
  Fransızca hırıldadığını duydum: “Acele et, acele et, acele et. Her şeyin acelesi var… Ve ben hep geç kalıyorum!” Daha sonra uçuş görevlisini gördü ve Arapçaya geçti: "As selam alikum, binti."
  
  
  "Wa alicum as salaam, abui," diye cevapladı, gülümseyerek ve elini ona uzattı. Ve sonra Fransızca: "Acelemiz yok doktor."
  
  
  "Ahhh, bunu rezervasyon masanıza söyleyin!" Şarap şişeleriyle dolu bir plastik torba ve büyük, yıpranmış bir bavulla yüklenmişti.
  
  
  Uçuş görevlisi, o nefes nefese kalırken ve kalkış saatinin doğal olmayışını protesto ederken eşyalarını alırken ona güldü. Taksisi kahrolası Roma trafiğinde sıkışıp kalmıştı. FAO'nun yapabileceği en az şey ona bir araba vb. sağlamaktı.
  
  
  Doktor iri yapılı, ağır yüzlü bir adamdı. Kıvırcık, kısa kesilmiş, gri saçlarından oluşan bir şapkası vardı. Bu, iris derisiyle birlikte bir miktar siyah ataya işaret ediyordu. Koyu mavi gözleri ilginç bir kontrast oluşturuyordu. Uçuş görevlisi eşyalarını toplarken yanımdaki koltuğa çöktü, mendiliyle yüzünü sildi ve özür dileyerek nefesini tuttu.
  
  
  Kuyruk merdiveni yükselip yerine kilitlendiğinde onunla İngilizce konuştum. "Biraz zorlu bir yarış, değil mi?"
  
  
  Şimdi bana ilgiyle baktı. "Ah, İngilizce," dedi.
  
  
  “Uçuşu birkaç kez filme aldık. Amerikan".
  
  
  Etli kollarını iki yana açtı: "Amerikalı!" Heyecan verici bir keşif yapmış gibi görünüyor. "Pekala, hoş geldiniz! Hoş geldiniz!" Elini uzattı. "Ben Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nden Dr. Otto van der Meer." Aksanı Hollandaca'dan çok Fransız'dı.
  
  
  Uçuş görevlisi "Emniyet kemeriniz doktor" dedi.
  
  
  "Üzgünüm, ne!" Yüksek bir sesi vardı ve birkaç yolcunun ona baktığını ve ona gülümsediğini ya da el salladığını fark ettim.
  
  
  Kemer şişkin orta kısmına bağlandı ve Caravel minderden uzaklaşıp yön vermeye başladığında dikkatini tekrar bana çevirdi. "Yani... Amerikalı. RAPKO?"
  
  
  “Hayır, ben bir gazeteciyim. Benim adım Cole."
  
  
  “Ahh, anlıyorum gazeteci. Nasılsınız Bay Cole, çok hoşsunuz.” El sıkışması kolanın altında daha sert bir şeyin olduğunu ortaya çıkardı. "Kiminle birliktesin, New York Times'la mı?"
  
  
  "Hayır. AP ve WS."
  
  
  "Ah evet evet. Çok güzel". AT&T'den AP&W'yi bilmiyordu ve umursamadı. "Başbakanın ölümü nedeniyle Lamana'ya gideceğinize inanıyorum."
  
  
  "Editörümün önerdiği de buydu."
  
  
  “Korkunç bir şey. Duyduğumda burada, Roma'daydım."
  
  
  Kafasını salladı. "Üzücü şok."
  
  
  "Onu iyi tanıyor muydun?"
  
  
  "Evet elbette."
  
  
  "İşi zevkle birleştirip sana onun hakkında birkaç soru sormamın sakıncası var mı?"
  
  
  Bana göz kırptı. Alnı geniş ve uzundu, yüzünün alt kısmı tuhaf bir şekilde kısa görünüyordu. “Hayır, hayır, hiç de değil. Bana ne sevdiğini sor, sana söyleyebileceğim her şeyi anlatacağım.
  
  
  Defterimi çıkardım ve sonraki bir saat boyunca soruları yanıtladı ve A. Zaten sahip olduğum bilgilerle birçok sayfayı doldurdum.
  
  
  Doktor, Mendanike'nin ölümü kazara olsa bile (ki bundan şüphe ediyordu) albayın darbesinin sürecin bir yerinde olduğu yönündeki yaygın görüşe sahipti.
  
  
  "Albay - General Taşahmed?"
  
  
  Omuz silkti. "En bariz seçim o olurdu."
  
  
  “Peki devrim bunun neresinde? Mendanike artık yok. Veraset generale gitmez mi?”
  
  
  "Albay işin içinde olabilir. Albay Muhammed Dusa güvenliğin başıdır. Örgütünü Mısır Muhaberatı modeline göre modellediğini söylüyorlar."
  
  
  Sovyet danışmanlarının yardımıyla KGB modeline göre modellendi. Bilgi materyallerimde Duza'yı okudum. Tasahmed'in adamı olduğunu belirttiler. “Ordu Tasahmed'e aitse ne yapabilir?”
  
  
  "Ordu Muhaberat değildir" diye mırıldandı. Daha sonra içini çekerek etli kollarını göğsünün üzerinde kavuşturdu ve önündeki koltuğun arkalığına baktı. “Bir şeyi anlamalısınız Bay Cole. Hayatımın çoğunu Afrika'da geçirdim. Daha önce buna benzer şeyler görmüştüm. Ama ben uluslararası bir memurum. Politika beni ilgilendirmiyor; beni tiksindiriyor. Çakallar kimin baş çakal olabileceğini görmek için savaşıyor. Mendanike dışarıdan boşboğaz gibi görünebilirdi ama memleketinde aptal değildi. Halkına elinden geldiğince iyi baktı ve o gittiğine göre artık bunun nasıl biteceğini söylemek zor ama her şey olması gerektiği gibi giderse her şey kanlı olacak."
  
  
  Doktor dişlerinin arasına sıkıştı ve anlamını anlamadı. "Dusa'nın dışarıdan yardım aldığını mı söylüyorsun?"
  
  
  "Benden alıntı yapmak istemiyorum ama işimin bir parçası olarak ülke çapında çok fazla seyahat etmem gerekiyor ve kör değilim."
  
  
  "Yani Abu Othman'ın bu işin içinde olduğunu mu söylüyorsun?"
  
  
  "Osman!" Bana geniş gözlerle baktı. “Osman kumda koşan, su için ağlayan deve gibi cihad çağrısı yapan yaşlı gerici bir budaladır. Hayır, hayır, bu başka bir şey."
  
  
  "Tahmin oyunu oynamayacağım, Doktor."
  
  
  "Bak zaten çok fazla konuşuyorum. Sen iyi bir Amerikalı gazetecisin ama seni gerçekten tanımıyorum. Benim sözlerimle ne yapacağınızı bilmiyorum.”
  
  
  “Dinliyorum, alıntı yapmıyorum. Bu arka plan bilgisidir. Her ne demek istiyorsan yine de kontrol etmem gerekecek."
  
  
  “Demek istediğim Bay Cole, herhangi bir şeyi kontrol etmekte zorluk çekebilirsiniz. Ülkeye girmenize bile izin verilmeyebilir.” Biraz sert olmaya başladı.
  
  
  “Bu, editörünün defolup gitmesini söylediğinde her gazetecinin denemesi gereken bir şans.”
  
  
  "Eskimiş. Eminim öyledir. Ama artık Amerikalılara, özellikle de soru soranlara karşı hiçbir dostluk olmayacak.”
  
  
  "Eh, eğer oraya varmadan buradan atılmak gibi şüpheli bir şerefe sahip olacaksam, alçak sesle konuşmaya çalışacağım," dedim. "Elçimizin ölümünü elbette biliyorsunuzdur?"
  
  
  “Elbette ama bunun insanlar için hiçbir anlamı yok. Sadece liderlerinin ölümünü düşünüyorlar. Aralarında bir bağlantı görüyor musunuz? Peki,” gönülsüzce karar vermiş bir adam olarak derin bir nefes aldı ve içini çekti, “Bak, bir şey daha söyleyeceğim, bu röportaj bu kadar yeter. Geçtiğimiz aylarda ülkeyi çok sayıda kişi ziyaret etti. Görünüşlerini biliyorum çünkü onları başka yerlerde de gördüm. Gerillalar, paralı askerler, komandolar ne olursa olsun, birkaç kişi aynı anda geliyor, Laman'da kalmıyor, köye gidiyor. Bunları köylerde görüyorum. Böyle insanlar neden buraya gelsinler ki? Kendime soruyorum. Burada hiçbir şey yok. Onlara kim para ödüyor? Mendanike değil. Yani belki de tatile çıkmış, bir kafede oturup manzarayı hayranlıkla izleyen turistlerdirler. Anlıyorsunuzdur Bay Gazeteci Çocuk. Sona ermek ". Buna bir son verip ellerini iki yana açtı. "Şimdi beni affedin. Dinlenmeye ihtiyacım var". Başını geriye atıp koltuğu yasladı ve uykuya daldı.
  
  
  Onun pozisyonu, adamın konuşmak istediği ancak bunu yapmakta isteksiz olduğu ve tanımadığı gazeteciye karşı dürüstlüğünden dolayı üzgün ve mutsuz olduğu bir noktaya ulaşana kadar devam ettikçe giderek daha isteksiz hale geldiği yönündeydi. Ya çok konuşuyordu ya da iyi bir oyuncuydu.
  
  
  Zaten o öyle düşünmüyorsa bana akından bahsetmeye gerek yoktu. Komandolar nükleer silahlar çalmıştı ve Kazablanka'dan Güney Yemen'e kadar Orta Doğu bunlarla dolu olsa da bu bir ipucu olabilir.
  
  
  İyi doktor uyandığında, o zaman
  
  
  kestirdikten sonra daha iyi bir ruh halindeydi. Yaklaşık bir saatimiz kalmıştı ve ona tarım projeleri hakkında konuşmasını tavsiye ettim. Hayatının çoğunu Afrika'da geçirdi. Belçikalı bir babası vardı - Hollandalı değil - Louvain Üniversitesi'nde okudu, ancak bundan sonra hayatı Kara Kıta'nın gıda sorunlarına adadı.
  
  
  Pilot alçalmaya başladığında, van der Meer bana yayılan kuraklığın küresel felaketini anlatmak yerine emniyet kemerini takmaya geçti. "Ne yazık ki dostum" dedi, "burada gelenekler asla kolay değildir. Bu şu anda sizin için çok zor olabilir. Benimle kal. Seni FAO yazarı yapacağım, nasıl yani?”
  
  
  "Başını belaya sokmak istemem."
  
  
  Homurdandı. "Benim için sorun değil. Beni çok iyi tanıyorlar."
  
  
  Bir fırsat gibi görünüyordu. Başka bir şey olsaydı nedenini bulurdum. "Teklifinizi takdir ediyorum" dedim. "Seni takip edeceğim."
  
  
  "Arapça bilmediğinizi varsayıyorum?"
  
  
  Düşman bir ülkenin dilini susturmanın her zaman bir avantajı vardır. "Bu benim yeteneklerimden biri değil" dedim.
  
  
  "Hımm." Papa gibi başını salladı. "Peki ya Fransızca?"
  
  
  "Un peu."
  
  
  “Peki, sorulur ve sorgulanırsanız elinizden gelenin en iyisini yapın.” Gözlerini devirdi.
  
  
  Bir gazeteci olarak eski Fransız topraklarının "özgürleşmiş" seçkinlerinin neden ana dilleri yerine bir statü sembolü olarak Fransızca konuşmayı tercih ettiklerine dair bir kapak yazısı yazıp yazamayacağımı merak ederek, "Deneyeceğim" dedim.
  
  
  
  
  
  
  
  4. Bölüm
  
  
  
  
  
  
  
  
  Lamana şehri, Romalılar Kartacalıları kovmadan önce inşa edilmiş, hilal şeklindeki eski bir limanın kenarında yer almaktadır. Üzerinden ve aşağıdaki tozlu metropolün üzerinden uçtuk. Son durağımdan bu yana pek büyümedi.
  
  
  "Daha önce buraya geldin mi?" - doktora sordu.
  
  
  "Daha fazla Laman olmasını bekliyordum." Hayır dedim.
  
  
  “Büyümesinin bir nedeni olmalı. Portarios'taki Roma kalıntıları bir zamanlar turistik bir cazibe merkeziydi. Belki petrolü keşfedersek kim bilir.”
  
  
  Lamana havaalanı terminali, bitişik kanatları olan, sarımsı renkli, tipik kare bir binaydı. Ondan ayrı olarak yüksek tonozlu çatılı büyük bir hangar duruyordu. Uçuş hattında bizimki dışında başka uçak yoktu. Uçuş hattında başlık olarak mavi ve beyaz kareli kefiyeler giyen bir piyade müfrezesi vardı. Belçika FN 7.65 makineli tüfekleriyle donatılmışlardı ve stratejik olarak yerleştirilmiş yarım düzine Fransız Panhard AML savaş aracıyla destekleniyorlardı.
  
  
  Müfreze ekibi güneşin sıcak asfaltı boyunca uzanmıştı. Yanlarından geçip terminalin gümrük kanadına doğru ilerledik. Bir uçuş görevlisi geçit törenini yönetirken diğeri arkadan geliyordu. Doktorun aşırı yükle başa çıkmasına yardımcı olurken, ekibin özensiz, dayanılmaz veya cilasız, sadece kasvetli göründüğünü fark ettim.
  
  
  Doktor, "Bu hoşuma gitmedi," diye mırıldandı. “Belki de zaten bir devrim vardır.”
  
  
  Douan - "gümrük" - herhangi bir üçüncü veya dördüncü dünya devletinde uzun süren bir konudur. Bu ödeşmenin bir yoludur. Bu aynı zamanda işsizliği de azaltır. Adama bir üniforma verin, ona patronun olduğunu söyleyin, böylece onu işte tutmak için ona fazla para ödemenize gerek kalmayacak. Ancak buraya iki yeni faktör eklendi: liderin kaybına duyulan öfke ve belirsizlik. Sonuç, yeni gelenler arasında gerginlik ve korku duygusuydu. Gelenleri karşılamaya yarayan pis kokulu, havasız ahırda bu kokuyu alabiliyordum.
  
  
  Hat, önceden belirlenmiş yavaş bir hızda ilerledi; yolcunun, sorun çıkarmaya ve gecikmeye neden olmaya hevesli müfettişlerin görev yaptığı ayrı istasyonlarda bir uzaklaştırma kartı, pasaport ve aşı kartı ibraz etmesi gerekiyordu. İleride, üç Fransız ile müfettişler arasında tartışan kızgın bir ses duyuldu. Paris'ten gelen üçlü utangaç değildi; oyunda akıllıydılar.
  
  
  Van der Meer'in sırası geldiğinde, tezgahın arkasındaki memuru uzun zamandır kayıp olan bir kardeşi gibi Arapça selamladı. Erkek kardeş cevap olarak kaçamak bir şekilde kıkırdadı ve ağır elini salladı.
  
  
  Tezgaha yaklaştığım sırada doktor benim için Fransızca konuşmaya başladı. "Bu adam bir arkadaşım. Deneysel çiftlikler hakkında yazmak için Roma'dan geldi."
  
  
  Kalın boyunlu, kare yüzlü memur doktora el salladı ve kağıtlarıma odaklandı. Pasaportu görünce başını kaldırdı ve öfkeli bir tatminle bana baktı. "Amerikan!" bunu İngilizce olarak tükürdü, müstehcen bir kelimeydi. Sonra Arapça homurdandı: "Buraya neden geldin?"
  
  
  “Çok teşekkür ederim, Mösyö. Je ne comprend pas," dedim kirli gözlerine bakarak.
  
  
  "Raison! Raison!" - diye bağırdı, dikkat çekti. "Porquoi êtes-vous ici?" Ve sonra Arapça "Gübre Yiyenin Oğlu".
  
  
  "Tıpkı ünlü doktorun gibi
  
  
  Van der Meer şunları söyledi: "Fransızların yanında kaldım." Çölü verimli topraklara dönüştürerek neler başardığınızı anlatmak için buradayım. Bu her yere duyurulması gereken güzel bir haber. Katılmıyor musunuz, Mösyö Binbaşı? "
  
  
  Bu onu biraz geriye itti. Teğmen rütbesinden terfinin zararı olmadı. Bu bir inlemeye neden oldu.
  
  
  "Bu gurur duyulacak bir şey." Bir sigara tabakası çıkarıp ona verdim. "Böyle bir hekime sahip olduğunuz için çok şanslısınız" Bir sonraki tezgahta sırada bekleyen ve omzunun üzerinden endişeyle bize bakan van der Meer'e gülümsedim.
  
  
  Yeni terfi eden binbaşı, altın baş harflerden etkilenerek sigarasını alırken tekrar homurdandı. Bir çakmak tutuyordum. "Burada ne kadar kalmayı planlıyorsun?" - diye homurdandı, AX'in hazırladığı vizemi inceleyerek.
  
  
  "Hafta, in-Shalah."
  
  
  "Hayır, Allah'ın izniyle değil, Mustafa'nın isteğiyle." Kendisine işaret ederek bir duman bulutu üfledi.
  
  
  “İstersen yazacağım makaleye seni de dahil ederim. Beni karşılayan ve bana burada yaptığınız harika şeyleri başkalarına anlatma fırsatı veren Binbaşı Mustafa.” Büyük bir jest yaptım.
  
  
  Bunun bir aldatmaca olduğunu biliyorsa bunu göstermemesi gerektiğini biliyordu. Diğer müfettişlerin beni duyabileceği kadar yüksek sesle konuştum. Arapların kuru bir mizah anlayışı var. Aralarındaki boşboğazların güldüğünü görmekten daha çok sevdikleri hiçbir şey yoktur. En azından bazılarının Mustafa'yı sevmediğini hissettim.
  
  
  Aslında alabalıkla oynamaktan çok daha kolaydı. Bunu geçtikten sonra kontrol ve damgalama daha rutin hale geldi. Bagajın aranması kapsamlıydı, ancak Wilhelmina ve Hugo'yu rahatsız edecek kadar kapsamlı değildi. Kendime yalnızca iki kez "pis Amerikan casusu" dendiğini duydum. Bavulum ve çantama beyaz tebeşirle izin verildiğinde kendimi evimdeymiş gibi hissettim.
  
  
  Van der Meer beni bekliyordu ve havasız ahırdan çıktığımızda ne Fransızca ne de Arapça konuşan iki İngiliz Mustafa'yla tartışıyordu.
  
  
  Kapıcı bagajımızı antika bir Chevrolet'nin bagajına attı. Doktor bakşi dağıttı ve Allah'ın izniyle uçağa bindik.
  
  
  "Laman'ın sarayında mı kalıyorsun?" Ustam çok terliyordu.
  
  
  "Evet."
  
  
  Olay yerine baktım. Önden terminal daha insani görünüyordu. Askının hareketi için çıkıntılı bir engeli olan dairesel bir yoldu ve Jebel'den göl serapına giden çakıllı bir yoldu. Güneydeki sıcak sisin içinde, rüzgârın süpürdüğü, güneşin kavurduğu kırık tepeler daha yüksekti. Sert mavi gökyüzü güneşin acımasız bir yayıcısıydı.
  
  
  "Adına yakışır bir saray bulamazsınız." Doktor, sürücüye talimatlar verirken sandalyesinde arkasına yaslanıp içini çekti. "Ama Lamana'nın sunabileceği en iyi şey bu."
  
  
  "Yardımınız için size teşekkür etmek istiyorum." Sürücü yoldan çıkmak için dönüşü tamamlamadan önce gaz pedalına basmaya çalışırken ben de orada oturdum.
  
  
  Doktorun bu sabrı yoktu. “Yavaş ol devecinin altıncı oğlu!” Arapça bağırdı. "Yavaş ol yoksa seni güvenliğe ihbar edeceğim!"
  
  
  Şoför şaşkınlıkla aynaya baktı, bacağını kaldırdı ve somurttu.
  
  
  "Ah, bu kadarı çok fazla." Van der Meer yüzünü mendille sildi. “Bütün bunlar çok aptalca, çok savurganlık. Kendini taşıma şeklin için seni övüyorum. Fransızcan iyiydi."
  
  
  "Daha kötü olabilir. Pasaportumu alabilirlerdi."
  
  
  "Otelden alacaklar ve ne zaman geri alacağınızı Tanrı bilir."
  
  
  “Biliyor musun, belki çıkıp senin işin hakkında bir makale yazarım. Seni nerede bulabilirim?
  
  
  "Onur duyarım." Ciddiymiş gibi konuşuyordu. “Şehirde kalsaydım seni misafirim olmaya davet ederdim. Ama Pacar'a gitmem gerekiyor. Orada soya fasulyesi ve pamuk yetiştirdiğimiz bir istasyonumuz var. Yarın geri dönmeliyim. Neden kartımı almıyorsun? Eğer hala buradaysan beni ara. Seni işimizin ana kısmına götüreceğim ve bana ne istediğini sorabilirsin."
  
  
  “Hapiste olmazsam ya da atılmazsam deneyeceğiz Doktor. Zaten bir darbe olduğunu mu düşünüyorsunuz?”
  
  
  Van der Meer sürücüye şunları söyledi: "Şehirde her şey sessiz mi?"
  
  
  "Askerler ve tanklar ama her şey sessiz."
  
  
  “Cenaze törenini yapana kadar bekle. Sizin yerinizde olsaydım Bay Cole, o sırada sokaktan yürümezdim. Aslında neden şimdi benimle gelmiyorsun? Her şey sakinleşene kadar."
  
  
  "Teşekkür ederim ama korkarım basın cenazede bile beklemeyecek."
  
  
  Kötü kullanılmış bir motorla ilgili şikayetler nedeniyle yeni bir ses duydum. Geriye baktım. Tozumuzun gri perdesi arasından başka bir araba hızla yaklaşıyordu. Çift şeritli bir yoldu. BEN
  
  
  Karşıdan gelen sürücü geçmek isteseydi çoktan sollama şeridine dönmüş olacağını biliyordu. Talimatlar için zaman yoktu. Koltuğun üzerinden tırmandım, sürücüyü direksiyondan düşürdüm ve Chevrolet'i ağır bir şekilde sağa, sonra sola çektim. Çakıllar düşerken ve lastikler gıcırdarken yolda kalmak için çabaladım. Başka bir araba yanından geçerken metalin metal üzerinde kırılma sesi duyuldu. Fren yapıp geçemeyecek kadar hızlı sürüyordu.
  
  
  Ona bakmanın hiçbir yolu yoktu ve yanından geçerken yavaşlamadı. Şoför sanki müminleri namaza çağırır gibi öfkeyle bağırmaya başladı. Van der Meer'in film müziği bir kalıba sıkışmış gibiydi. "Sözüm! Sözüm!" işe yarayan tek şey buydu. Kendimi daha iyi hissederek direksiyonu sürücüye geri verdim, kıl payı kurtulmanın ölümcül bir acelesi olan birinin işareti olmasından daha büyük bir şeyin işareti olmasını umuyordum.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  Doktor, otelin girişinde kaygılı bir şekilde benimle vedalaştı. Pakar'dan döner dönmez mesaj gönderecek. Telefon görüşmesi yapmak imkansız olurdu. Dikkatli olacağımı umuyordu vs. vs.
  
  
  Adrian Pelt boyunca limanın etrafında dolaşırken, General Tasahmed'in birliklerinin sergilendiğine dair pek çok kanıt vardı. Otelin kirli beyaz cephesine yaklaştığımızda askerler palmiyeler ve selvilerin arasına yabani ot gibi dağılmıştı. Onların varlığı, van der Meer'in bana olan ilgisini daha da artırıyor gibiydi. Taksiden inerken, Je vous remercie beaucoup, doktor, dedim. "A la prochaine fois. Bon Chance en Pakar."
  
  
  "Vay! Vay!" Başını pencereden dışarı uzattı, neredeyse şapkasını kaybediyordu. "Mon plaisir, a bientôt, a bientôt!"
  
  
  "Bahse giriyorsun." Şoför, hayatını kurtardığım için beni asla affetmeyecekti ama ona verdiğim bahşişe karşılık bana bagajımı getirdi ve ben de hızla taş basamakları tırmanıp otel lobisinin karanlık girintisine çıktım.
  
  
  Kırk yıl önce Laman'ın Sarayı Fransız sömürgecilerin sunabileceği en iyi yerdi. Eski patina kaldı, serinlik kaldı. Ama koku daha tazeydi, kapıcı da öyle.
  
  
  Zamanın baskısı artık oyun oynama lüksüne izin vermiyordu. Fransızca konuşabildiğimi öğrendiğinde rezervasyon talebi almamayı alışkanlık haline getirdi. Ne yazık ki tüm odalar rezerve edildi. Ay gibi bir yüzü, dikenli siyah saçları ve berrak siyah gözleri vardı. Banyo yaptığı parfüm, ten rengi yeleği gibi hareketleriyle eşleşiyordu.
  
  
  O anda gelen tek kişi bendim ve fuaye o kadar büyüktü ki kimse bizimle ilgilenmedi. Sağ elimle yeleğimi bağlarken sol elimle onay teleksimi getirdim. Daha sonra onu kısmen tezgahın üzerine sürükleyerek onları yaklaştırdım.
  
  
  "Seçme şansın var." dedim sessizce. "Rezervasyonumun bu onayını yiyebilirsin ya da hemen odamın anahtarını bana verebilirsin."
  
  
  Belki de benimkilere bakan şişkin gözlerindeki bakıştı. Aç olmadığını belirtti. Gitmesine izin verdim. Dağınık tüyleri temizledikten sonra anahtarı çıkardı.
  
  
  "Merci, bien." Hoş bir şekilde gülümsedim.
  
  
  Göğsünü ovuşturarak, "Bir kimlik doldurup pasaportunuzu bırakmalısınız," diye hırladı.
  
  
  "Sonra" dedim kartı alırken. "Biraz uyuduğumda."
  
  
  "Ama mösyö...!"
  
  
  Çocuğa çantamı taşımasını işaret ederek uzaklaştım.
  
  
  Şehirde bilgiye veya hizmete ihtiyaç duyduğumda iki kaynağım var: taksi şoförleri ve hizmetçiler. Bu durumda ikincisi oldu. Adı Ali'ydi. Hoş bir yüzü ve mavi gözleri vardı. Mükemmel pis Fransızca konuşuyordu. Bir arkadaşımın olduğunu hemen anladım.
  
  
  Barok asansöre doğru yürürken bana bilmiş bir bakış attı. "Usta kötü bir adamı düşman yaptı." Yüzü geniş bir gülümsemeyle aydınlandı.
  
  
  "Davranışlarını kötü buldum."
  
  
  “Annesi domuz, babası keçiydi. Başını belaya sokacak." Sesi midesinden geliyordu.
  
  
  Ahır büyüklüğündeki asansörde yükselen Ali bana adını söyledi ve kapıcı Aref Lakute'nin bir polis casusu, bir pezevenk, bir ibne ve sinsi bir piç olduğunu söyledi.
  
  
  Ali odamın kapısını açarken, "Usta çok uzaklara geldi," dedi.
  
  
  "Ve daha da ilerisinde Ali." Onun yanından geçerek Lakut'un bana tahsis ettiği loş odaya girdim. Ali ışığı açtı ama bunun pek faydası olmadı. “Bir arabaya ihtiyacım olursa onu nerede bulacağımı biliyor musun?”
  
  
  Sırıttı. "Ustanın istediği her şeyi Ali bulabilir... ve bunun bedeli beni fazla azarlamana neden olmaz."
  
  
  "Yaşlı bir deveden daha iyi giden bir araba istiyorum."
  
  
  "Ya da yeni bir tane" diye güldü. "Ne kadar yakın?"
  
  
  "Şimdi iyi bir zaman olabilir."
  
  
  "On dakika içinde senindir."
  
  
  "Dır-dir"
  
  
  Burada arka çıkış var mı? "
  
  
  Bana eleştirel bir gözle baktı. "Sahibi sorun çıkarmayacak mı?"
  
  
  "Bugün değil. Etrafta neden bu kadar çok asker var? Cüzdanımdan bir avuç dolusu riyal çıkardığımda onun konsantrasyonunu fark ettim.
  
  
  “Bu generalin işi. Artık Patron öldüğüne göre. O patron olacak."
  
  
  "Ölen Patron iyi bir insan mıydı?"
  
  
  "Her patron gibi," diye omuz silkti.
  
  
  "Bir sorun olacak mı?"
  
  
  "Yalnızca generale karşı olanlar için."
  
  
  "Çok mu?"
  
  
  "Var olduklarına dair söylentiler var. Bazıları ölen Efendinin güzel hanımının onun yerine hüküm sürmesini istiyor."
  
  
  "Sen ne diyorsun?"
  
  
  "Konuşmam. Dinliyorum".
  
  
  "Bundan ne kadarına ihtiyacın var?" Banknotları ona salladım.
  
  
  Bana yan gözle baktı. “Usta pek akıllı değil. Seni soyabilirdim."
  
  
  "HAYIR." Ona gülümsedim. "Seni işe almak istiyorum. Eğer beni aldatırsan, pekala, in-ula.”
  
  
  İhtiyacı olanı aldı ve bana otelin arka çıkışına nasıl gideceğimi anlattı. "On dakika" dedi ve bana göz kırpıp gitti.
  
  
  Kapıyı kilitleyip odadaki tek pencerenin perdelerini kapattım. Aslında küçük bir balkona açılan bir kapıydı. Düz çatıların ve limanın manzarası vardı. Aynı zamanda temiz havanın içeri girmesine de izin verdi. Wilhelmina'yı omuz kılıfıma yerleştirip Hugo'yu koluma takarken, CIA istasyon görevlisi Henry Sutton'ı düşündüm. Pozisyonlarımız tersine olsaydı, havaalanında varışımı kontrol edecek birini, dikkatli olacak bir sürücüyü ve girişi kolaylaştıracak bir kişiyi burada otelde bulundururdum. Arabanın kullanılabilirliği hakkında bir mesaj olurdu. Henry bana pek bir şey göstermedi.
  
  
  Otelin arka girişi pis kokulu bir sokağa açılıyordu. Bir Fiat 1100'e yetecek genişlikteydi. Ali ve arabanın sahibi beni bekliyorlardı; birincisi benim onayımı almak, ikincisi ise onu ne kadar zengin edeceğimi görmek için.
  
  
  "Bu hoşunuza gitti mi, Usta?" Ali kanattaki toz tabakasına hafifçe vurdu.
  
  
  İçeri girip başladığımda daha çok hoşuma gitti. En azından dört silindirin tamamı çalışıyordu. Pazarlık etmeyi reddettiğimde, dört günlük kira için teklif ettiği tutarın yarısını ona verdiğimde ve Allah'ın ikisini de kutsaması için dua ederek sıkışıklıktan çıktığımda, ev sahibinin günü mahvoldu.
  
  
  Lamana bir şehirden çok büyük bir parka benziyordu. Fransızlar, bölgenin satın alınması sayesinde sokaklarını yelpaze şeklinde inşa etmiş ve onları birçok çiçek parkıyla iç içe geçirmiştir. Mağribi mimarisi ile Fransız planlamasının karışımı, Lamana'ya onu kurtaranların bile silemeyeceği eski dünya cazibesini kazandırdı.
  
  
  Montreal'e helikopterle giderken, dar trafikte kenar mahallelere ve Rue Pepin'deki ABD Büyükelçiliği'ne doğru ilerlerken sokaklarını ezberledim. Ana kavşaklarda zırhlı araçlar ve dinlenen ekipler vardı. Özellikle Başkanlık Sarayı'nın önünden geçtim. Süslü kapıları siyah krep kumaşla kaplıydı. Altın çubukların arasından palmiye ağaçlarıyla kaplı uzun bir yol gördüm. Düzeni, dış ve iç kısmı da hafızamdaydı. Sarayın savunması başka hiçbir noktada olduğundan daha iyi değildi. Tasahmed'in birliklerini sorun beklediği için değil, etki yaratmak için göndermesi mümkündür.
  
  
  Küçük beyaz bir villa olan elçilik, uzun, yüksek beyaz bir duvarın arkasında yer alıyordu. Çatısındaki bayrak yarıya indirildi. Denizcilerin kapıda nöbet tuttuğunu görmek beni memnun etti ve onların ciddi tavırlarından daha da memnun oldum. Pasaportum kontrol edildi. Fiat kaportasından bagajına kadar kontrol edildi. Sutton'a bir telefon geldi. Cevap geldi ve bana nereye park etmem gerektiği söylendi ve elçilik girişindeki çavuşa haber verdim. Her şey kibarca iki dakika kadar sürdü ama kimse bir numarayı kaçırmadı.
  
  
  Kapının arkasında çavuşu buldum. Onu fark etmemek zor olurdu. Aynı tarafta olmamıza sevindim. Tekrar kontrol etti ve sol elimi iki kollu geniş bir merdivene götürmemi tavsiye etti. Gideceğim yer 204 numaralı odaydı.
  
  
  Çiçek kokuları, cenaze sessizliği ortasında halı kaplı merdivenlerden yukarıya çıktım. Sessizlik sadece olayın ölçüsü değil aynı zamanda saatiydi. Saat zaten beşi geçmişti.
  
  
  204 numarayı çaldım ve cevap beklemeden kapıyı açtım ve içeri koştum. Bu bir resepsiyondu ve beni bekleyen kızıl saçlı kadın, Sutton'a yönelttiğim buhar akışını yumuşatmak için bir şeyler yaptı. İlk tepkim "zarif" oldu; İkinci izlenimim sıradan bir sekreter olmadığıydı.
  
  
  Her iki durumda da haklıydım.
  
  
  "Bay Cole," dedi bana yaklaşarak, "sizi bekliyorduk."
  
  
  Onu görmeyi beklemiyordum ama kısa tokalaşmamız beklenmedik bir durumda iyi bir şey olduğunu söylüyordu. "Mümkün olduğu kadar çabuk geldim."
  
  
  "Ah". Alaycılığım karşısında ürktü, soluk yeşil gözleri parlıyordu. Gülümsemesi kokusu kadar hafifti, saçının rengi özeldi; Yates ve Kathleen Houlihan bir aradaydı. Onun yerine o, kayıp Henry Sutton'ın asistanı ve sekreteri Paula Matthews'du. "O nerede?" dedim onu ofise kadar takip ederek.
  
  
  Oturana kadar cevap vermedi. "Henry - Bay Sutton - Büyükelçi'nin ölümüyle ilgili... hazırlıklar üzerinde çalışıyor."
  
  
  "Bu neyi çözecek?"
  
  
  "Ben... gerçekten bilmiyorum... Neden öldürüldüğünü ancak bu açıklayabilir."
  
  
  "Orada hiçbir şey yok?"
  
  
  "HAYIR." O, başını salladı.
  
  
  "Sutton ne zaman dönecek?"
  
  
  "Yediye kadar düşünüyor."
  
  
  "Bana bir şey geldi mi?"
  
  
  “Ah evet, neredeyse unutuyordum.” Masasından bana bir zarf uzattı.
  
  
  "Affedersin." Hawke'nin Romalı soruma verdiği şifreli yanıt kısaydı ve herhangi bir gerçek yanıt sunmuyordu: NAA'nın mülkiyeti %60 Mendanike, %30 Tasahmed, %10 Shema. Eğer Tasahmed ya da Şema beni öldürmek isteseydi, bu kesinlikle burada Roma'dakinden daha kolay yapılabilirdi.
  
  
  Paula'ya baktığımda göğüslerinin bluzuna doğru şiştiğini fark ettim. “İrtibat ofisinize ihtiyacım var.”
  
  
  "Yardım etmek için ne yapabiliriz?" Hareketi zarifti.
  
  
  "Bağlantı hakkında konuşalım."
  
  
  İletişim departmanı ve baş operatörü Charlie Neal, durumu biraz sakinleştirdi. Ekipman son teknolojiydi ve Neil işini biliyordu. Başka bir sahte adres kullanarak AX-Sp'yi kodladım. Hawk için: FAO hakkında her şeye ihtiyacım var, Dr. Otto van der Meer.
  
  
  "Yarım saat içinde bir cevap almam lazım, Charlie." Söyledim. "Bana haber vereceksin."
  
  
  Paula ikimizi de, "Benim kamaramda olacağız," diye aydınlattı.
  
  
  Duvarlarla çevrili büyükelçilik yerleşkesinde personel için birkaç küçük bungalov vardı. Paula bana, yakın zamana kadar böyle bir evde yaşamanın isteğe bağlı olduğunu, ancak ABD personeline yönelik terör saldırılarının tüm kadınların, özellikle de NAPR'a atanan bekar kadınların bu evde yaşamasını zorunlu hale getirdiğini söyledi.
  
  
  "Fena fikir değil," dedim kulübesine giden yolda yürürken.
  
  
  "Faydaları var ama sınırlayıcı."
  
  
  Çevredeki selvi ağaçları, yakınlarda benzer bir kır evi olmasına rağmen, buraya hoş bir inziva hissi veriyordu. Beyaz kaplamanın üzerindeki kırmızı begonviller, her şey gibi yanıltıcı olan bir huzur atmosferi katıyordu.
  
  
  "Normalde mülkümü muhtemelen dayanamayacağım biriyle paylaşırdım ama bu sefer insan eksikliği işe yaradı." Başını sallama şekli hoşuma gitti.
  
  
  Daha da küçük olan mutfağın arkasında küçük bir veranda vardı, oraya oturup cin tonik içtik. "Burada daha rahat olacağını düşündüm" dedi.
  
  
  “Kararını beğendim. İzin ver sana hoşgörülerimden birini ısmarlayayım." Sigaramı teklif ettim.
  
  
  "Hımm... altın harfler, ne kadar güzel."
  
  
  “Tütünü seveceksin. Henry'yle aynı işte misiniz?"
  
  
  Çakmağı uzattığım sırada başını salladı.
  
  
  "Çatı ne zaman uçacak?"
  
  
  “Yarın cenazede sorunlar yaşanacak. Ancak General Tasahmed'in gerçek bir muhalefeti yok.”
  
  
  "Mendanike ve büyükelçi ölmeden önce burada ne oldu?"
  
  
  Bana temkinli ve spekülatif bir bakış attı. "Belki de bekleyip bu konuyu Bay Sutton'la konuşmalısınız."
  
  
  "Bekleyecek zamanım yok. Ne biliyorsan onu şimdi yapalım.”
  
  
  Ses tonumdan hoşlanmadı. "Dinleyin Bay Cole..."
  
  
  "Dinleme. İşbirliği yapmanız için talimatlar aldınız. İşbirliği yapma şeklin hoşuma gidiyor ama benim hakkımda resmi olarak konuşma. Bilmem gerekiyor ve hemen." Ona baktım ve kıvılcımlar hissettim.
  
  
  Arkasını döndü. Yanaklarındaki kızarmanın bana cehenneme gitmemi söylemek istemesinden mi yoksa karşılıklı olarak birbirimizi etkilememizden mi kaynaklandığını anlayamadım. Bir süre sonra gözleri soğuk ve biraz düşmanca bir şekilde benimkilere döndü.
  
  
  “İki şey var. Öncelikle bunu henüz bilmiyor olmanıza şaşırdım. Ağustos ayından bu yana çeşitli yerlerden profesyonel teröristlerin geldiğine dair Langley'e bilgi gönderiyoruz ... "
  
  
  “Tekler, çiftler ve üçlüler halinde varış.” Onun için bitirdim. "Soru şu; neredeler?"
  
  
  "Emin değiliz. Sadece gelip kayboluyorlar. Biz bu işin arkasında Başbakanın olduğunu düşünüyorduk. Büyükelçi Petersen bu konuyu onunla tartışmak istedi."
  
  
  Van der Meer'in bu insanlardan daha fazla cevabı olmasına üzüldüm. "Hala geliyorlar mı?"
  
  
  "İkisi ayın yirmi dördünde Dhofar'dan geldi."
  
  
  "Mendanike'nin onları Osman'a yönelik saldırısını güçlendirmek için mi getirdiğini düşünüyorsunuz?"
  
  
  
  "Olasılığı test etmeye çalışıyorduk."
  
  
  "Ben d'Oko'nun generalle nasıl bir ilişkisi vardı?"
  
  
  "Kuzenleri öpmek"
  
  
  Tüm standart cevapları vardı. "Öpüşmeyi bıraktıklarına, Tasahmed'in Mendanike'den kurtulduğuna dair kanıt var mı?"
  
  
  "Doğal olarak aklıma bu geliyor. Ama elimizde kanıt yok. Eğer Henry, Büyükelçi Petersen'i öldüren sürücünün kimliğini bulabilirse, belki biz de bunu buluruz."
  
  
  Bardağıma doğru irkildim. "Albay Duza nereye oturuyor?"
  
  
  "Generalin cebinde. Kirli işi yapıyor ve seviyor. Baktığınızda yılanın pullarını görüyorsunuz.”
  
  
  Boş bardağı bıraktım. "Bahsettiğiniz ikinci nokta nedir?"
  
  
  "Hiçbir şey olmayabilir. Bay Sutton'la bağlantı kurmak isteyen Hans Geier adında bir adam var."
  
  
  "Kim o?"
  
  
  "Kuzey Afrika Havayolları'nın baş tamircisi."
  
  
  Kulaklarım dikildi. "Ne istediğine dair herhangi bir işaret verdi mi?"
  
  
  "HAYIR. Gelmek istedi. Arayacağız dedim."
  
  
  Seks dürtüm açısından Paula Matthews büyük bir başarıydı. Bir CIA ajanı ya da yardımcı ajan ya da her neyse, bana kayıp patronunu hatırlattı. "Guyer'in nerede olduğunu biliyor musun?"
  
  
  “Eh, havaalanında tek bir hangar kontuarı var. Sekize kadar orada olacağını söyledi."
  
  
  Uyandım. “Paula, saçının rengi ve yasemin kokusu hakkında konuşacak zamanım olmadığı için gerçekten üzgünüm. Yağmura karşı kontrol etmek istiyorum. Bu arada Henry'den benimle saat sekizde Lamana Sarayı'ndaki barda buluşmasını ve telgrafıma yanıt vermesini rica edebilir misin? "
  
  
  Ayağa kalktığında yanakları yine kızarmıştı. "Bay Sutton'ın bir toplantısı olabilir."
  
  
  "Ona iptal etmesini söyle." Ellerimi omuzlarına koydum. "Ve içki için teşekkürler." Onu iffetli bir şekilde alnından öptüm ve şaşkın bakışına gülümseyerek uzaklaştım.
  
  
  
  Bölüm 6
  
  
  
  
  
  Havaalanına yaklaştıkça güneşin kavurduğu gökyüzündeki ışıklar soluyordu. Saha lambaları yanıyordu ve kuledeki deniz feneri koyu kırmızı alacakaranlığı yansıtıyordu. Artık girişin önünde iki yerine üç zırhlı araç vardı. Havaalanı girişinin de korunacağını biliyordum. Şehirden takip edilmedim ve elçiliğe giriş ve çıkışlarımı kimse denetlemedi. Önümüzdeki abluka biraz daha zor olacak.
  
  
  Ana erişim yolundan hangarlara giden kısa bir yola saptım. Yolun sonunda güvenlik noktaları vardı ve yakınlarda bir Fransız AMX komuta cipi ve bir TT 6 zırhlı personel taşıyıcı vardı. Bazıları benim yaklaştığımı görene kadar boştaydı. Sonra sanki bekledikleri işgal gücü benmişim gibi bağırdılar. Kapıdan on beş metre uzakta durmam istendi.
  
  
  Çavuş, muharebe güçlerinin hazır olduğu dört kişilik bir mangaya önderlik etti. Selamlama ani ve Arapçaydı. Yasak bölgedeydim. Ne yaptığımı sanıyordum ki!
  
  
  Cevabım Fransızcaydı. Paris Havacılık Derneği'nin temsilcisiydim. Mecanicien des Avions Africque Nord'un baş tamircisi Mösyö Guyer ile işim vardı. Burası girmek için yanlış yer miydi? Bu soruyla resmi Fransız pasaportumu uygun damgayla sundum.
  
  
  Çavuş belgeyi aldı ve onunla birlikte güvenlik kulübesine çekildi; burada iki polis memuru sayfaları çevirmeye yoğunlaştı. Dört korumam bana sevgisiz baktı. Bir sonraki adımı bekledim, ne olacağını çok iyi biliyordum.
  
  
  Bu kez çavuşun yanında bir teğmen de vardı. Biraz daha az düşmanca davrandı ve bana Fransızca hitap etti. Ziyaretimin amacı neydi? Neden Mösyö Geyer'i görmek istedim?
  
  
  NAA'nın yeni Fourberge 724C'deki aviyoniklerle ilgili sorunlar yaşadığını ve sorunu çözmek için Paris'ten gönderildiğimi anlattım. Daha sonra teğmene güvendim ve jestlerle teknik detaylarıyla olup biten her şeyi anlattım. Ilham aldım. Sonunda bıktı, pasaportumu geri verdi ve bana elini sallayarak geçmeme izin verme emrini verdi.
  
  
  "Allah maak!" Kapıdan geçerken bağırdım ve selam verdim. Selam geri verildi. Hepimiz aynı taraftaydık. Allah korusun ve zayıf güvenlik versin.
  
  
  Hangarın otoparkında sadece iki araba vardı. Başka korumalarla da karşılaşmayı bekliyordum ama hiçbiri yoktu. Çevreyi geçtikten sonra kendinizi içeride buldunuz. Uçuş hattında birkaç eski DC-3 vardı. Hangarın içinde motorları boşaltılmış bir tane daha vardı. Caravel ve birkaç küçük çift motorlu uçağa ek olarak, çarpıcı yeni bir Gulfstream uçağı da vardı. NAPR amblemi kokpit penceresinin altında bulunuyordu. Şüphesiz bu, Air Force One'ın Mendanicke'nin versiyonuydu. Neden DC-6 ile Budan'a gitmelisiniz?
  
  
  Bu kadar lüks bir uçağınız olsaydı?
  
  
  Hangarın içinde dolaşırken çeşitli uçaklara dikkat ettiğimde hareket eden herhangi bir cisim fark etmedim. İşten çıkarmalar sırasında olduğu kesindi. Hangarın arka tarafında camla kaplı bir ofis bölümü vardı. Pencerelerden ışık gördüm ve ona doğru yöneldim.
  
  
  Hans Geyer'in düğme gibi kurnaz gözleri olan muzip bir yüzü vardı. Kel kubbesi işlenmiş deri rengindeydi. Kısa ve tıknazdı, büyük önkolları ve yağ çukurlarıyla kaplı büyük elleri vardı. Solucanı dinleyen ardıç kuşu gibi başını eğme yeteneği vardı. Kapıdan girerken bana baktı.
  
  
  "Bay Guyer?"
  
  
  "Benim." Sesi zımparalanmıştı.
  
  
  Uzandığımda kirli beyaz tulumunu uzatmadan önce sildi. "Bay Sutton'ı mı görmek istediniz?"
  
  
  Aniden alarma geçti ve cam bölmeden bakıp tekrar bana baktı. "Sen Sutton değilsin."
  
  
  "Sağ. Benim adım Cole. Bay Sutton ve ben birbirimizi tanıyoruz.”
  
  
  "Hımm." Derin çatık kaşlarının ardında tekerleklerin tıkırdadığını duyabiliyordum. "Buraya nasıl geldin? Sağım sırasında bu yeri ineğin kıçından daha sıkı düğmeliyorlar.”
  
  
  “Süt almaya gelmedim.”
  
  
  Bir süre bana baktı ve sonra güldü. "Oldukça iyi. Oturun Bay Cole." Dağınık masasının diğer tarafındaki sandalyeyi işaret etti. "Kimsenin bizi rahatsız edeceğini sanmıyorum."
  
  
  Oturduk ve çekmeceyi açıp bir şişe burbon ve birkaç kağıt bardak çıkardı. "Kendini iyi hissediyor musun? Buz yok mu?
  
  
  "Sen de iyisin," dedim şişeyi işaret ederek.
  
  
  “Ah, biraz seyahat ediyorum. Ne zaman olacağını söyle."
  
  
  - Dedim ve alkışları geçip kendi markalarımızı yaktıktan sonra Hans başını eğerek bana doğru geldi. "Sizin için ne yapabilirim Bay Cole?"
  
  
  "Bence tam tersi. Bizi görmek istedin."
  
  
  “Büyükelçilikte ne yapıyorsunuz Bay Cole? Oradaki herkesi tanıdığımı sanıyordum."
  
  
  "Bu öğleden sonra geldim. Henry benden onun yerine geçmemi istedi. Birlikte çalıştığım insanlar bana talimatlar verdi; zaman kaybetmeyin. Bunu yapacak mıyız?
  
  
  Bardağından bir yudum alıp başını geriye attı. "Bazı bilgilerim var. Ama bu dünyada hiçbir şeyin kolay ya da ucuz olmadığını keşfettim.”
  
  
  “Tartışma yok. Hangi bilgi? Ne fiyatı?"
  
  
  O güldü. “Tanrım, sen kesinlikle Arap değilsin! Ve evet, kaybedecek vaktin olmadığını biliyorum. Öne doğru eğilerek ellerini masaya koydu. Tepedeki ışıktan kubbesinin üzerinde ter parlıyordu. “Tamam, özünde bir vatansever olduğum için bunu sana bir kuruş karşılığında vereceğim. Hesaba bin dolar Amerikan doları, eğer kanıt sunabilirsem beş bin dolar.”
  
  
  “İkinciyi çekemezsen ilk kısmın ne faydası var?”
  
  
  "Ah, ama yapabilirim. Biraz zaman alabilir çünkü buradaki her şey şu anda berbat durumda. Malzemelerinizi yenilemek mi istiyorsunuz?
  
  
  "Hayır, teşekkürler. Tabiri caizse. Depozito olarak sana üç yüz vereceğim. İlk kısmı iyi olursa diğer yedisini alırsınız, üretirseniz beş bin garanti alırsınız.”
  
  
  İçkisinin geri kalanını benim için içti, yuttu ve kendine bir tane daha doldurdu. "Mantıklıyım" dedi. "Hadi üç yüz görelim."
  
  
  "Tek bir şey var." Cüzdanımı çıkardım. "Sahip olduğun şeyin yatırılan paraya değmeyeceğini düşünürsem, onu geri almak zorunda kalacağım."
  
  
  "Elbette endişelenme, göreceksin."
  
  
  "Ben de kendime ait birkaç soruya yanıt istiyorum."
  
  
  "Yardım etmek için yapabileceğim her şey." Altı ellili sayıp bunları tulumunun göğüs cebine tıkarken yüzü gülüyordu. "Tamam," bölmeyi kontrol etti, başını eğdi ve sesini alçalttı. “Mendanike uçak kazası bir kaza değildi. Nasıl olduğunu biliyorum. Kanıtlar Budan'daki enkazın içinde."
  
  
  "Bunu kimin yaptığını biliyor musun?"
  
  
  Hayır ama her aptal oldukça iyi bir tahminde bulunabilir. Şimdi Tasahmed bir numara.”
  
  
  “Benim halkım tahminler için para ödemez. DC-7 nerede?
  
  
  "DC-7! Mendanike ve çetesinin uçtuğu altı kişiydi." Sesi yükseldi. "Ve Körfez Akıntısı üzerinde uçmaları gerekirdi." Beni uyaran ilk şey bu oldu. Ama bu bir inişti..."
  
  
  "Hans." Elimi kaldırdım. "Seven, NAA'nın DC-7'si nerede?"
  
  
  Gözaltına alındı. Arızalıydı. “Rufa'da bir askeri üste. Bunu neden yapmaya gerek duyuyorsun ki..."
  
  
  “Neden Rufa'da? Genelde orada mı yaşıyor?”
  
  
  "Birkaç aylığına askere alındı."
  
  
  "Peki ya ekibi?"
  
  
  “Kesinlikle askeri. Bakın, Mendanike'yi nasıl ele geçirdiklerini merak etmiyor musunuz?
  
  
  
  Bu çok güzel bir hikaye. Bu daha önce de oldu. Şablon aynıydı, yaklaşım aynıydı. Mükemmel bir kurulumdu. Bu…"
  
  
  "Mendanike yola çıktığında görevde miydin?"
  
  
  "Asla! Eğer orada olsaydım bugün yaşıyor olurdu... ya da belki ben de ölmüş olurdum. Halid görev başındaydı. Gecenin patronuydu. Ancak o artık gece gündüz ortalıkta yok. Hasta olduğum söylendi. Hastalanmadan önce sana bir şey anlatmaya çalışıyorum ama sen o lanet DC-7 hakkında konuşmak istiyorsun. Onu buradan götürdüklerinde, geçmiş olsun dedim! "
  
  
  Gök gürlerken cam bölmeyi her zamanki gibi kontrol ettim. Askıda ışık yoktu ama alacakaranlıkta yeni gelenlerin silüetlerini seçebilecek kadar karanlık vardı. Beş kişi vardı. Düzenlenen hangarın etrafında uzun bir sırayla hareket ettiler. Tepedeki ışık düğmesi Hans'ın arkasındaki duvardaydı.
  
  
  "Işıkları kapatın, çabuk!" - Ben müdahale ettim.
  
  
  Ses tonumdan ve ne zaman susması gerektiğini ve kendisine söyleneni yapması gerektiğini bilecek kadar uzun süredir buralarda olduğu gerçeğinden mesajı aldı.
  
  
  Sandalyemde geriye yaslanıp diz çöktüğümde, kırılan cam sesiyle karışan iğrenç bir bronşiyal öksürük hissettim. Wilhelmina elinde. Karanlıkta Hans'ın derin nefes aldığını duydum.
  
  
  "Arka kapı var mı?"
  
  
  "Bağlantı ofisinde." Sesi titredi.
  
  
  "İçeri gir ve bekle. Buradaki her şeyle ben ilgileneceğim."
  
  
  Sözlerim birkaç kurşun ve birkaç sekmeyle bölündü. 9 mm'lik makineli tüfekle ateş açıp piyade çağırmak istemedim. Saldırı tamamen boşunaydı. Beş kahramanın silahsız bir tamirciyi ele geçirebilmesi için camları kırmaya gerek yoktu. Sinyal bozucular onların havaalanı güvenlik şirketine ait olmadığı anlamına geliyordu. Belki de onların düşüncesi Hans'ı korkutarak öldürmekti.
  
  
  Hans'ın yan ofise girdiğini duydum. Kapının yanına oturup beklemeye başladım. Uzun süre değil. Saldırganlardan ilki bacaklarının sesiyle içeri uçtu. Ona alçaktan vurdum ve tökezlediğinde Wilhelmina'nın poposuyla ona vurdum. Yere düşer düşmez iki numara da onu takip etti. Onu kaldırdım ve Hugo'yu maksimuma çıkardı. Anlamsız bir çığlık attı ve omzuma çöktü. Onu kalkan olarak kullanarak ilerledim ve üç numarayla karşılaştık.
  
  
  Temas gerçekleştiğinde bıçakla kesilmiş cesedi omzundan attım. Daha hızlı ve daha akıllıydı. Ölü ağırlıktan kurtuldu ve ateş etmeye hazır bir şekilde elinde bir tabancayla bana doğru geldi. Atıştan hemen önce daldım, kolunun altına girdim ve hangarın zeminine indik. İri ve güçlüydü, çöl teri kokuyordu. Silahla bileğini tuttum. Dizimin kasıklarıma çarpmasından kaçındı, sol eliyle boğazımı tutmaya çalışıyordu. İki arkadaşı daha oradayken, Greko-Romen güreş sanatına harcayacak zamanım yoktu. Serbest elinin boğazımı bulmasına izin verdim ve Hugo'yu kolunun altına almaya zorladım. Ürperdi ve debelenmeye başladı, ben de diğer ikisine hazırlanmak için hızla üzerinden atladım. Birinin koştuğunu duydum. Bunun iyi bir fikir olduğunu düşündüm ve çömelerek ofis kapısından içeri girdim.
  
  
  "Han!" - tısladım.
  
  
  "Cole!"
  
  
  "Kapıyı aç ama orada kal."
  
  
  "Merak etme!"
  
  
  Kapı hangarın arkasından çıktı. Ayakların koşması ziyaretçilerimizin bizimle orada buluşmaya karar verdikleri anlamına gelebilir. Havaalanı ışıkları, güvenlik ışıkları ve akşam karanlığının berraklığı sayesinde, istenmeyen bir misafirimizin olup olmadığını görmekte hiçbir sorun yoktu. Bunu şu an için keşfedemedik.
  
  
  "Arabam kaldırımın yanında" dedim. "Beni takip et. Arkamızı kollayın. Hadi gidelim".
  
  
  Hangarın arkasından boş park alanına kadar oldukça basit bir yürüyüş yapıldı. Fiat, Washington için bir anıt olarak göze çarpıyordu.
  
  
  "Araban nerede Hans?" Diye sordum.
  
  
  "Hangarın diğer tarafında." Bana yetişmek için koşmak zorundaydı ve sadece yorgun olduğu için nefes nefese kalmıyordu. “Oraya park ettim çünkü daha gölgeli ve...”
  
  
  "İyi. Arkada oturuyorsun, yere uzanıyorsun ve bir santim bile kıpırdamıyorsun.”
  
  
  Tartışmadı. Fiat'a iki nokta üzerinden toplamları hesaplayarak başladım. Ziyaretçiler beni takip etselerdi arabamın nereye park edildiğini bilirlerdi. Havaalanını koruyan ekipte olmasalar bile istihbarat görevlileriydiler ve bu da partizanlar için sorun değildi. Zaten Hans için geldiler, benim için değil.
  
  
  Güvenlik noktasına yaklaşınca arabayı durdurdum, dikkatli olduğumu göstermek için farları kararttım ve dışarı çıktım. Teğmen ve adamları suikast ekibini bilselerdi ben de şimdi öğrenirdim.
  
  
  Çavuşun liderliğindeki ilk dörtlü bana yaklaştı. Onlara doğru ilerleyerek, "Yaşasın NAPR, Çavuş," diye şarkı söyledim.
  
  
  "Ah, sen," dedi çavuş.
  
  
  .
  
  
  "Sabah döneceğim. Pasaportumu damgalamak ister misin?”
  
  
  "Yarın dua ve yas günüdür" diye homurdandı. "Buraya gelme."
  
  
  "Oh evet. Anladım".
  
  
  Çavuş, "Çıkın buradan" diye işaret etti.
  
  
  Gözlerimi hangarın kavisli siluetinden ayırmadan yavaşça arabaya doğru yürüdüm. Şimdiye kadar, çok iyi. Gülümsedim, korumalara el salladım ve uzaklaşmaya başladım.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Havaalanından çıkıp kimsenin bizi takip etmediğinden emin olduktan sonra gizli yolcuma döndüm.
  
  
  "Tamam dostum. Gel ve bana katıl."
  
  
  Arka koltuğa yürüdü ve bir yudum alarak tulumundan bir şişe burbon çıkardı. "İsa!" - dedi ve uzun bir yudum aldı. "Bir tane ister misin?" - şişeyi uzatarak nefes verdi.
  
  
  "Araba sürerken ona asla dokunmam."
  
  
  “Aman Tanrım, sen bir nevi arkadaşsın. İşte...” göğüs cebine uzandı, “bunu geri al. Az önce hayatımı kurtardın. İstediğin her şey bedava."
  
  
  "Sakin ol, Hans." Gülmeyi bırakamadım. "Herkes görev başında. Parayı kendine sakla. Bunları kazanacaksın."
  
  
  “Ama kahretsin! Böyle davranmayı nereden öğrendin?”
  
  
  "A? Neden, tüm hayatım boyunca. Afrika'da yirmi yıl ve “Ne zamandır uçaktasın?” »
  
  
  "A? Neden, tüm hayatım boyunca. Afrika'da yirmi yıl ve ondan önce..."
  
  
  “Sanırım pilot tüpün türbinden farklı olduğunu biliyorsunuz. Alanınızda profesyonelsiniz." Kendi odamda yalnızım. Seni güvende olacağın yere nereye götürebilirim? "
  
  
  "Benim yerim. Yüksek bir duvarı ve güçlü bir kapısı var ve eğer ona söylersem yaşlı Thor teneke bir kazın kıçını ısırır.”
  
  
  “Sen gezginsin. Bu düşmanca insanların kim olduğu hakkında bir fikrin var mı?”
  
  
  “Tanrım, hayır! Onları hâlâ göremedim."
  
  
  "Taşamed'in ordusunda komando birliği var mı?"
  
  
  "Beni öldür. Bildiğim tek şey hepsinin mavi kareli başlık taktığıdır.”
  
  
  Bu çok açıktı. Saldırganlardan biri bere takıyordu, diğer ikisi ise başlıksızdı.
  
  
  "Bunu istemediğine emin misin? Hepsini içeceğim ve sonra kafayı bulacağım."
  
  
  "Sadece söylediklerime dikkat etmeyecek kadar kendini kaptırma. Mendanike'nin ölümünün kaza olmadığını biliyorsun. Bunu başka kime söyledin?"
  
  
  "Hiç kimse. Sadece senin için."
  
  
  "Birinin kafa derinizi istemesinin başka bir nedeni var mı?"
  
  
  "Beni öldürecekler mi?"
  
  
  Frene basıp Fiat'ı durdurdum. Hans ön panele doğru fırladı, şişesi tehlikeli bir çınlama çıkarıyordu. Onu tulumundan yakalayıp yüzüme doğru çektim. “Hemen bazı cevaplar istiyorum, yoksa eve ağzında bir şişeyle gidersin. Apaçık?"
  
  
  Bana baktı, bu sefer suskundu, gözleri kocaman açılmıştı, ağzı açıktı ve aptalca başını sallıyordu. Onu bıraktım ve tekrar yola çıktık. Uyanıncaya kadar bekledim, sonra sessizce ona bir sigara ikram ettim. Aynı sessizce aldı.
  
  
  "Peki felaketle ilgili teorini kime anlattın?"
  
  
  “Halid... Ben görevdeyken hangardaydı. Zaten bir felaket söylentileri var. Gulfstream yerine neden DC-6'yı aldıklarını sorduğumda uçağın jeneratörünün olmadığını söyledi. Yalan söylediğini biliyordum. Önceki gün Gulf Stream'deki her şeyi kontrol ettim. Ayrıca onun çok korktuğunu da biliyordum. Onu daha da korkutmak ve konuşturmak için DC-6'nın nasıl sabote edildiğini bildiğimi söyledim."
  
  
  "Peki konuştu mu?"
  
  
  "Hayır."
  
  
  "Bunun sabotaj olduğunu nasıl anladınız?"
  
  
  “Dediğim gibi Afrika'da yaşanan başka bir kaza gibiydi. Aynısı. Herkes bunun sabotaj olduğunu biliyordu ama kimse bunu kanıtlayamadı. Sonra bunu kanıtladım. Budan'a ulaşabilirsem bunu kanıtlayabilirim. bu konuda da."
  
  
  Uzaklarda çalan siren belirsiz bir cevap verdi. "Ambulans olabilir. Bakalım bu ne tür bir kum arabası?” İkinci vitese geçtim ve zorlu olduğunu umduğum Fiat'a bindim.
  
  
  "Kesinlikle sıkışıp kalacağız." Hans ileri geri bakarak yukarı aşağı zıpladı.
  
  
  Alçak bir uçurumun kapağına doğru açı yaptığımda tekerlekler bir miktar çekiş gücü buldu.
  
  
  "Çok hızlı gidiyorlar!"
  
  
  Yaklaşan farların menzilinin dışına çıkacak kadar yoldan, yani bir uçurumun arkasına geçmeyi umuyordum. Tekerlekler içeri girip yuvarlanmaya başladı. Bununla mücadele etmenin faydası yoktu. "Bekle," dedim, motoru kapatıp yanıma doğru uçarak.
  
  
  Fiat'ın beyazımsı rengi çöle mükemmel uyum sağlıyor. Öyle ki büyük bir komuta aracı ve ardından ambulans geçerken bizi fark etmediler. Siren soğuk gece havasında uludu. Sonra onlar gittiler, biz de kalkıp arabaya doğru yürüdük, Hans ise "Günü bitirmek ne güzel" diye mırıldanıyordu.
  
  
  . Sonra onlar gittiler, biz de kalkıp arabaya doğru yürüdük, Hans ise "Günü bitirmek ne güzel" diye mırıldanıyordu.
  
  
  "Bu ilişkiyi sonsuza dek bitirmediğin için Allah'a şükredebilirsin."
  
  
  "Evet. Şimdi buradan nasıl çıkacağız?"
  
  
  “Şişeni sileceğiz, belki bir fikir gelir. Değilse, arabaları itmekte iyi olduğunuza eminim.
  
  
  Sadece birkaç kısa duraktan sonra on dakika içinde tekrar yola çıktık ve yirmi dakikada Hans'ın villasına vardık.
  
  
  Lamana'nın dış mahallesi, Lafayette adlı bir parkın etrafında toplanmış, beyaz duvarlı Mağribi tarzı evlerden oluşan bir bölümdü. Hans'ın bölgesine girmeden önce biraz keşif yaptık. Evi parkın yanındaki ara sokaktaydı. Etrafında iki kez dolaştık. Sokakta ne araba ne de ışık vardı.
  
  
  - Ve tüm bunları Halid'e anlattın mı?
  
  
  "Evet."
  
  
  "Başka kimseye söyledin mi?"
  
  
  "Erica, kızım ama hiçbir şey söylemedi."
  
  
  "Şimdi söyle bana, birini seni öldürmek isteyecek kadar üzecek başka ne yapıyordun?"
  
  
  “Bilirsem kahrolurum. Açıkçası!" Beni tutmak için elini uzattı. “Ben biraz kaçakçılık yapıyorum, herkes yapıyor. Ama bu adamı öldürmek için bir sebep değil."
  
  
  “Hayır, sadece sağ elini tutacaklar. Sanırım bu DC-7'nin uçakta kayıt defterleri var."
  
  
  "Evet. Eğer yardımı olacaksa, eski motora ait günlükleriniz olabilir. Rufa'ya giremeyeceksin."
  
  
  "Güvenlik buradan daha mı sıkı?"
  
  
  "Tabi lan."
  
  
  “Uçağın orduya verildiğini söylüyorsunuz. Neden biliyor musun?
  
  
  "Kesinlikle. Paraşütçü eğitimi. Bana neden olduğunu söyler misin?..."
  
  
  “Bakım, büyük onarımlar ve bunun gibi şeyleri nerede yaptınız?”
  
  
  "Burada gerekli olanlar dışında her şeyi yaptık. Bunun için Atina'daki Olimpiyatları kullandım."
  
  
  "Son kontrolü ne zamandı?"
  
  
  “Ah, onu götürdükleri zaman olmalı. Sorunu çözeceklerini söylediler."
  
  
  Farları söndürerek, “Bir soru daha,” dedim, “bu yolda dönüş var mı?”
  
  
  Aniden sarsıldı ve mesajı anlayarak başını çevirdi. “Hiçbir şey değil! Tanrım, bizi takip ettiklerini mi sanıyorsun?"
  
  
  Ben arabaya bindim ve o dışarı çıktı ve Judas penceresinin bulunduğu duvardaki kapıya gitti. Thor'un memnuniyetle homurdandığını duydum. Hans iki kısa ve bir uzun zili çaldı. Tepedeki ışık yandı.
  
  
  "Benim için endişelenmiş olmalı." dedi kıkırdayarak. "Erica, benim tatlım" diye seslendi. “Bir arkadaşım var, o yüzden Thor'u kendine sakla.”
  
  
  Zincir çekildi. Kapı açıldı ve ben de onu bahçeye kadar takip ettim. Loş ışıkta bana uzun boylu gibi geldi. Beyaz bir şey giyiyordu ve elinde hırlayan bir köpek tutuyordu. "Thor, kes şunu!" - dedi boğuk bir sesle.
  
  
  Hans diz çöktü ve elini Thor'un başına koydu. "Thor, bu benim arkadaşım. Ona bir arkadaş gibi davranıyorsun!
  
  
  Köpeğin yanına oturdum ve elimi koklamasına izin verdim. "Hey Thor," dedim, "korunmaya ihtiyaç duyulduğunda birlikte gidilecek türden bir adamsın."
  
  
  Homurdandı ve kuyruğunu sallamaya başladı. Ayağa kalktım ve Erica'nın bana baktığını gördüm. “Benim adım Ned Cole. Babanı evine bıraktım.”
  
  
  "Kokusuna bakılırsa buna ihtiyacı olduğuna eminim." Bu kabalıkta bir mizah unsuru vardı.
  
  
  "Bu çok iyi söylendi." Hans şişeyi dışarı itti. "Bakın, bunu sudan çıkarmakta çok zorlandım."
  
  
  Hepimiz güldük ve sesinin bu kadar rahat çıkması hoşuma gitti. “İçeri girin Bay Cole. Arabana ne oldu baba?
  
  
  “O... ah... kırıldı. Bay Cole burada olduğu için tamir etmeye zaman harcamak istemedim..."
  
  
  "Havacılık işinde misin?" Kapıyı açtı ve geçmemizi işaret etti. Işıkta onu daha iyi görebiliyordum.
  
  
  Babasının kayakla atlama öncesi burnunun minyatür bir versiyonuna sahipti. Üstelik annesine karşı olumlu bir bakış açısına sahip olmalı. Beyaz şortlu Afrodit. Soğuk havada her şeyi içinde tutmakta zorlanan mavi balıkçı yaka bir kazak giyiyordu. Geri kalan ölçüleri eşitti ve kapıyı kapatıp yanından geçtiğinde, ileri giderken olduğu kadar uzaklaşırken de iyi görünüyordu. Aslında, Erica Guyer, yalınayak ya da at sırtında, uzun ve doğal siyah saçları, düz ve delici mavi gözleri ile her görüşte en çok arzu edilen görüntüydü.
  
  
  "Sana bir şey getirebilir miyim?" Hafif bir gülümseme benimle dalga geçti.
  
  
  "Şimdi değil, teşekkür ederim." İyiliğine karşılık verdim.
  
  
  “Dinle tatlım, burada kimse var mıydı? Kimse aradı mı?
  
  
  “Hayır... Klinikten geldiğimde Kazza'nın eve gitmesine izin verdim. Neden misafir bekliyorsun?”
  
  
  "Umarım olmaz. Olmaz diyorum. Ama şimdi her şey o kadar da iyi değil ve..."
  
  
  "Doktor Raboul yarın gelmesem daha iyi olacağını söyledi. Bence o aptal
  
  
  ve sen de. Katılıyor musunuz Bay Cole? "Hala birbirimize bakıyorduk.
  
  
  “Ben burada sadece bir yabancıyım Bayan Guyer. Ama işlerin kontrolden çıkabileceğine inanıyorum. Her iki durumda da bu, bir gün izin alman için iyi bir neden, değil mi?”
  
  
  "Doktor haklı. Hey, soğuk bir bira ve atıştırmalıklara ne dersin?” Hans'ın bana mı sorduğunu yoksa ona mı söylediğini bilmiyordum.
  
  
  "Gerçekten üzgünüm" dedim. "Kalamam." Pişmanlığım samimiydi. “Belki bir gün izin alabilirsin, Hans.”
  
  
  "Ne oldu?" - dedi Erica benden babasına bakarak.
  
  
  "Şimdi bana öyle bakma" dedi yüzünü buruşturarak. "Hiçbir şey yapmadım değil mi?"
  
  
  "Bildiğim kadarıyla hayır." Ona göz kırptım. "Sabah ikinizi de kontrol edeceğim. Bu arabayı orada çok uzun süre bırakmak istemiyorum. İhtiyacı olan her şeyi kaybedebilir."
  
  
  "Ben kapıyı açacağım ve sen de onu bahçeye koyacaksın." Hans da gitmemi istemedi.
  
  
  "Beni davet edersen kahvaltıya gelirim." Erica'ya başımı salladım.
  
  
  "Yumurtanızı nasıl istersiniz?" Babasının da kopyaladığı bir hareketle başını tekrar bana doğru eğdi.
  
  
  "Evi özel olarak alacağım. Saat kaçta?"
  
  
  "Sen geldiğinde ben hazır olacağım."
  
  
  “Bir bientôt,” elimi uzattım. O el sıkışmayı bırakmayı gerçekten istemiyordum.
  
  
  "Bir bientôt". İkimiz de güldük ve Hans şaşkın görünüyordu.
  
  
  "Ben sana eşlik edeceğim" dedi.
  
  
  Arabada ona bazı tavsiyelerde bulundum. "Sana her şeyi anlatmak daha iyi. Geceyi geçirebileceğiniz arkadaşlarınız varsa bu iyi bir fikir olacaktır. Burada kalırsan Thor'a dişlerini keskinleştirmesini söyle. Silahın var mı?
  
  
  "Evet. Bu duvarı aşmaya çalışan herkes, ölüleri uyandıracak bir alarmı çalıştıracaktır. Bunu kendim ayarladım.”
  
  
  "Sabah görüşürüz Hans."
  
  
  "Kesinlikle. Ve hey, her şey için teşekkürler ama henüz o parayı kazanmadım."
  
  
  “Özgür kal, öyle kalacaksın.”
  
  
  Kalmak isteyerek ayrıldım. Onları koruyacak zamanım yoktu ve haydutların yeniden avlanma ihtimali yüksekti.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  Şehir merkezine döndüğümde uzun ve pek de verimli olmayan bir gün geçirdim. Beni Roma'da açıkça vurmaya çalışmanın dışında, Hawk'ın beni göl kenarındaki cennet gibi inzivamdan çekip alması dışında yapabileceğim pek bir şey yoktu.
  
  
  O zamandan bu yana yaşanan neredeyse her şey NARN'un iç sorunlarına işaret ediyordu, ancak buranın nükleer silahlar için güvenli bir sığınak haline geldiğine dair çok az şey vardı. Neredeyse Van der Meer'e ve bana çarpan araba, berbat bir sürücü ya da istenmeyen bir Amerikalı için bir karşılama komitesi olabilirdi. Şu ana kadar Sutton yalnızca Paula adında bir kıza teklif etmişti ve eğer yapacak daha iyi bir işiniz yoksa bu kötü bir teklif değildi.
  
  
  Hans'a yönelik tek şüpheli saldırı açısı, neden sayılar ve neden konumdu? Cevap, her şeyi hazır tutmak istedikleri ve askeri kontrol altındaki bir alandan daha iyi bir yol olabileceği olabilir. Rakamlar onu korkutup konuşmaya başlayana kadar onu öldürmeyi planlamadıkları anlamına gelebilir. Paralı askerlerin akını tek zayıf ipucuydu. Birileri tarafından getirilen ve cinayet işlemek üzere bir yere eğitilen partizanlar. En bariz olanı Tasahmed'di ama askerlerinin görünüşü ve tavırları AX dosyalarının gösterdiği profesyonellik eksikliğini daha da güçlendiriyordu. Elbette Rufa'da her şey farklı olabilir. Bir düzine Sovyet eğitmeni bunu farklı şekilde yapabilirdi. Görünüşe göre Rufa'yı ziyaret etmek bir öncelikti. DC-7'nin tek olumlu yanı bakımının gerekenden çok daha uzun sürmesiydi. Hepsini topladığınızda güzel bir gizem yığınınız olur.
  
  
  Fiat'ı aldığım ara sokağa park etmenin bir faydası yoktu. Onu sokakta bırakmak da iyi değildi; bu onu kaybetmenin iyi bir yoluydu.
  
  
  Şehirde her şey kapalıydı, yaya trafiği neredeyse araba ve at trafiği kadar seyrekti. Merkez meydana doğru yola çıktım. Polis Komiserliği merkez postanenin yanında bulunuyordu. Solmuş cephesinin önüne yarım düzine araba park etmişti. Kendi arabamdan daha resmi görünmeyen bir Volkswagen arabasına yaklaştım. Binanın girişindeki iki jandarma bana kısa bir bakış attı. Ali daha iyi bir şey koyana kadar burası park etmek için iyi bir yer gibi görünüyordu. Eski bir Laman atasözü şöyle der: "Fark edilmek istemiyorsanız devenizi düşman sürüsünün arasına park edin."
  
  
  Otelin barına Yeşil Oda adı verildi. Yeşil çünkü etrafı vintage yeşil perdelerle çevriliydi. Bar yoktu ama ahşap masaların çevresinde aynı yaştaki Fas sandalyeleri vardı. Yarım yüzyıl önce burası beylerin kokainlerini çektikleri veya Courvoisier konyağını yudumladıkları zarif bir Fransız salonuydu.
  
  
  
  Artık Müslüman hukukunun ekonomik gerçekleri kabul etmesi gerektiğinden, inançsız birinin içki içebileceği bir yan cep haline gelmişti. Gerçekte ise normal bir içeceğin fiyatının dört katıydı. En azından Henry Sutton'ın şikâyetlerinden biri buydu.
  
  
  Onu Cuma günü öğleden sonra saat beşte Grand Central İstasyonu'nda görebiliyordum. Taft, Yale ve muhtemelen Harvard Business School'du. İyi yetiştirilmiş, uzun boylu, köşeli, kıyafetlerinde, saatinde, bileziğinde, klasik yüzüğünde ve kendini beğenmiş bir havanın sınırında olan bu belirsiz sıkılmış güven tavrında zenginlik görünümü ortaya çıkıyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından damgalandı. CIA'in onu tam olarak neden etiketlediği konusunu uzmanlara bırakıyorum.
  
  
  Yeşil oda puro dumanıyla ve birbirlerine en son söylentileri besleyen küçük iş adamı yığınlarıyla doluydu. Aralarında birkaç İngiliz dikkatimi çekti. Gerçek adı şüphesiz Üçüncü Duncan Coldrich Ashforth'a benzeyen Sutton, köşede tek başına oturuyor, zamanını birasını yudumlayarak saatine bakarak geçiriyordu.
  
  
  Yanına oturup elimi uzattım. "Bay Sutton, ben Ned Cole. Kusura bakmayın geç kaldım, trafik sıkışık."
  
  
  Bir anlık şaşkınlık yerini hızlı bir değerlendirmeye bıraktı. "Ah nasılsın? Geleceğinizi duyduk." Kendi saçmalıklarıyla birlikteydi. Ses seviyesi kalabalığa göre yüksekti ama kalabalık tamamen mahremiyet içinde konuşabileceğimiz kadar meşguldü.
  
  
  Cep defterimi çıkarırken gülümseyerek, "Bazı önemli notlar alacağım" dedim. "Birkaç soruya cevap vereceksin."
  
  
  "Sanırım elçiliğe gitsek daha mantıklı olur." Yüksek burnuyla uyumlu geniz eti gibi bir sesi vardı.
  
  
  “Ben zaten büyükelçiliğe gittim Henry. Meşgul olduğunu duydum. Önceliğime A'dan Z'ye cevap getirdiniz mi?
  
  
  “Cebimde ama şuraya bak…”
  
  
  "Gittiğimizde onu bana verebilirsin. Mendanike ile Petersen arasındaki görüşme hakkında bir şey var mı?
  
  
  Bana üzgün ve buz gibi bir ifadeyle baktı. “Sana cevap vermiyorum Cole. BENCE…"
  
  
  "Bunu şimdi yapıyorsun ve oraya çok çabuk gitsen iyi olur." Gülümsedim ve başımı salladım ve sayfaya bir not aldım. “Talimatlarınız Beyaz Saray'dan geldi, o yüzden hadi bu saçmalıktan kurtulalım. Peki ya Petersen?
  
  
  İlk kelimeyi vurguladı: "Büyükelçi Petersen benim kişisel arkadaşımdı. Onun ölümünden kişisel olarak kendimi sorumlu hissediyorum. BENCE…"
  
  
  "Umurumda değil." Sutton'ın bira şişesini işaret edip iki parmağımı kaldırarak garsona işaret verdim. "Yaralı duygularını sakla ve bana gerçekleri anlat." Nefes almasını sağlamak için not defterime bir boşluk daha yazdım.
  
  
  "Büyükelçinin arabasına çarpan kamyon işaretsiz bir kamyondu." Bunu dişlerini tükürür gibi söyledi. "Bunu buldum".
  
  
  Ona baktım. Hayal kırıklığıyla somurttu ve hızla öfkeye dönüştü.
  
  
  “Sarhoş sürücü senin için. Sahibinin kim olduğunu buldun mu?
  
  
  Kafasını salladı. "Henüz değil."
  
  
  "Gece yarısı toplantısının amacına dair tek göstergeniz bu mu?" Ses tonum bronzlaşmış yüzüne daha da derin yansıdı.
  
  
  “Toplantı saat 01.00'de gerçekleşti. Amacını henüz bilmiyoruz."
  
  
  “Bunu en başından söyleseydin bir dakika kazanabilirdik. Anladığım kadarıyla Mendanike büyükelçiye saygı duymuyordu.”
  
  
  “Büyükelçiyi anlamadı. Büyükelçi denedi ve denedi..."
  
  
  "Dolayısıyla Mendanica Petersen'e yapılan çağrının niteliği olağandışıydı."
  
  
  “Evet, bunu söyleyebilirsin.”
  
  
  "Petersen Başkanlık Sarayı'na gitmeden önce tam olarak kiminle konuştu?"
  
  
  “Sadece karısı ve denizciyle. Sadece karısına nereye gideceğini söyledi ve aynı zamanda denizcilere de söyledi. Şoförünü alması gerekiyordu. Eğer beni ararsa..."
  
  
  "Sarayda hiç bağlantınız yok mu?"
  
  
  "Kolay mı sanıyorsun?"
  
  
  Garson birayı getirdi ve bu çocuğun ne kadar berbat bir durumda olduğunu düşündüm. Laman'da görevli bir AX Bölüm R yedek ajanı ve ben cevaplarımı alacaktım.
  
  
  Şu anda bilmen gereken bir şey var,” dedi garson ayrılırken. - Yarın burada sorun yaşanacağına dair bilgimiz var. Günü elçilikte geçirmek akıllıca olacaktır. İşler çok çirkinleşebilir."
  
  
  Biramdan bir yudum aldım. “Buraya gelen partizanlar kime ait?”
  
  
  "Bunların Mendanike tarafından güneyde Osman'a karşı kullanılmak üzere getirildiğinden şüpheleniyorum."
  
  
  "Tahminlere göre hareket ediyorsun, öyle mi?"
  
  
  Ne yazık ki öyleydi. Gözleri kısıldı ve bana doğru eğildi. “Bay Cole, siz benim ajansımın bir memuru değilsiniz. DVD'den mi yoksa başka bir operasyondan mı geliyorsunuz? Sen evinde önemli olabilirsin ama buradaki istasyonu ben yönetiyorum ve tüm bilgilere sahibim..."
  
  
  Ayağa kalktım, “Ben de seninle geleceğim” dedim ve ona gülümseyerek defteri cebime koydum.
  
  
  not defteri. Beni odadan çıkıp lobi koridoruna kadar takip etti.
  
  
  "Sadece bir şey," diye ekledim garip bir şekilde yanımda yürürken. "Muhtemelen yarın sizinle temasa geçeceğim. Büyükelçinin ölümüyle ilgili tüm ayrıntıları içeren yazılı bir rapora ihtiyacım var; tahmin yok, sadece gerçekler. Paralı askerler hakkında sahip olduğunuz her şeyi istiyorum. Bu şehirde hangi bağlantılarınızın olduğunu bilmek istiyorum ve Bu ülkede Osman'ın neyin peşinde olduğunu bilmek istiyorum ve..."
  
  
  O durdu. "Şimdi burayı görüyorsun...!"
  
  
  "Henry oğlum," dedim ve bir gülümsemeyle bitirdim, "dediğimi yapacaksın, yoksa seni buradan öyle hızlı göndereceğim ki, dans ayakkabılarını toplamaya vaktin olmayacak. bir ev salonuna giriyoruz ve önceliğimi A'dan Z'ye bana verebilirsin. Az önce seninkini aldın.
  
  
  O son hızla gitti ve ben de ajansın böyle bir bahçeli yerde bile daha iyisini yapabileceğini düşünerek asansöre doğru yürüdüm.
  
  
  Daha önce Kapıcı Lakuta'nın yerini Gece Adam'ın aldığını belirtmiştim. Ona başımı salladım ve o da bana soğuk, senin bilmediğin bir şeyi biliyorum gülümsedi. Göz ucuyla Ali'nin kafasının saksıdaki bir palmiye ağacının arkasından çıktığını gördüm. Bana hızlı bir işaret verdi ve ben de ekili ağacın yanından geçtim, temas kurmanın mutluluğunu yaşadım. Belki Aladdin'im sofraya yiyecek çağırır.
  
  
  "Usta!" - ayakkabımın bağını bağlamak için durduğumda tısladı, - odana gitme. Orada polis domuzları var. Şef ve onun sert adamları.
  
  
  “Eski dostlarım, Ah,” dedim, “ama teşekkür ederim. Bir süre yalnız kalabileceğim bir yer istiyorum.”
  
  
  "İkinci kattaki asansörden çıkın."
  
  
  Ali'nin Henry Sutton'ın eseriyle ne yapacağını merak ederek daha dik oturdum. Belki ona Yale'den burs ayarlayabilirim.
  
  
  Benimle ikinci katta buluştu ve beni iki kat yukarıdaki odama benzer bir odaya götürdü. "Burada güvende olacaksınız, Usta" dedi.
  
  
  “Tok bir mideyi tercih ederim. Bana yiyecek bir şeyler getirebilir misin?”
  
  
  "Kuskus?"
  
  
  “Evet ve kahve. Bu arada, arabayı park etmek için en iyi yer neresi?”
  
  
  Göğsüne kadar gülümsedi. "Belki de karakolun önünde?"
  
  
  "Çık buradan". Botumu onun arkasına doğrulttum.
  
  
  Arkasını döndü. “Usta o kadar aptal değil.”
  
  
  Kapıyı arkasından kilitledim ve AX'in cevabını okumak için oturdum. Toplam iki sıfırdı. Dr. Otto van der Meer tam olarak söylediği kişiydi ve aynı zamanda oldukça saygı görüyordu. Annesi Zulu'ydu. Afrika onun tarım merkeziydi. NAGR üzerinden yapılan uydu ve hava fotoğrafları hiçbir sonuç vermedi.
  
  
  AZ'nin cevabını yok edecek helikopterim yoktu ama kibrit vardı. Yaktım, sonra yıkadım ve üst katta bekleyen misafirlerimi düşündüm. Gelmelerine şaşırmadım. Lakute onları çağırsın ya da aramasın. Gümrük söz verecekti. İsteseydim onlardan kaçınabilirdim. Ben seçmedim ama içimdeki erkek yeniden ortaya çıkana kadar beklemeleri gerekecek.
  
  
  Ah, doğru, kuskus iyiydi, koyu siyah kahve de öyle. “Sahibi arabanın buraya getirilmesini istiyor mu?” O sordu.
  
  
  "Sizce orası güvenli mi?"
  
  
  "Çalınacağını düşünmüyorum." Direkt oynadı.
  
  
  "Daha özel bir yer önerebilir misin?"
  
  
  “Evet, Öğretmen onu getirdiğinde ona göstereceğim.”
  
  
  "Çok daha sonra olabilir."
  
  
  “Bu gece bu odada kalın efendim, huzur içinde uyuyacaksınız. Tepedekiler yorulup gidecekler. Şu domuz mesanesi Lakute'yi getirdi onları."
  
  
  "İpucun için teşekkürler Ali." Birkaç fatura getirdim. "Gözlerini kapat ve kazmayı al."
  
  
  "Ustanın para hakkında pek bir bilgisi yok."
  
  
  "Bu bir ipucundan daha fazlası. Bu bir bilgidir. Amerikan büyükelçisinin öldürüldüğünü biliyorsunuz. Onu kimin öldürdüğünü bilmek istiyorum."
  
  
  Gözleri büyüdü. "Elini tuttuğunun on katıyla doldurabilirsin ama sana bir cevap veremem."
  
  
  "Şimdi değil ama dikkatli kulaklarınızı açık tutun, ne duyacağınızı bilemezsiniz."
  
  
  Kafasını salladı. "Onların kesilmesini istemiyorum."
  
  
  "Sessizce dinle."
  
  
  Bir şey duyarsam bana para ödersin. Şimdi değil. Zaten bana iki katını ödedin. Hiç eğlenceli değil. Pazarlık yapmak zorundasınız."
  
  
  O gittiğinde Wilhelmina'yı, Hugo'yu ve Fransız pasaportunu çıkardım. Luger yatağın altına girdi, Hugo dolaba girdi ve pasaport da dolabın rafının arkasındaydı. Muhalefetle tanışmanın zamanı gelmişti ve dedikleri gibi temiz olmak istedim.
  
  
  Resepsiyondaki uygun sürprizi fark ederek odama girdim. Oda üç kişiyle dolacaktı. Beş ile neredeyse SRO'ydu.
  
  
  
  Kapı çarpılarak kilitlendi ve üniformalı davetsiz misafirlerden biri tarafından üzerim arandı.
  
  
  Askerler haki giyerken, misafirlerim zeytin yeşili giymişlerdi. Karşımdaki sandalyede oturan albay, gözlerini benden ayırmadan arama motorumdan pasaportumu aldı.
  
  
  "Burada neler oluyor!" Dışarı çıkmayı başardım. "N-sen kimsin?"
  
  
  "Kapa çeneni," dedi akıcı bir İngilizceyle. - Ben konuşacağım, sen cevaplayacaksın. Nerelerdeydin?" Neredeyse dolu olan kül tablasından bunun sabırsız bir garson olduğu belliydi.
  
  
  "Ne demek istiyorsun, neredeydim?"
  
  
  Kısa bir emir verildi ve solumdaki boğa ağzıma vurdu. Kükürt ve kan tadı aldım. Nefesimi tuttum ve şaşkın gibi davranmaya çalıştım.
  
  
  "Cevap vereceğini, aptalca sesler çıkarmayacağını söyledim." Albay gümüş sigara tabakasına yeni bir sigara vurdu. Güçlü parmakları vardı. Geri kalanıyla birlikte gittiler; sarmal blackjack yılanı. İkna edici yüz yıkıcı derecede güzeldi - ince dudaklar, ince burun, ince gözler. Obsidiyen gözler; acımasız, zeki, mizahsız. Düzgün üniformasına bakılırsa şimdiye kadar gördüğüm askeri adamların aksine titiz ve iyi organize olmuş bir adamdı. Çöl kıyafetiyle en iyi zamanlarında Abd el Krim'i oynayabilirdi.
  
  
  "Peki, neredeydin?" - o tekrarladı.
  
  
  "ABD Büyükelçiliği'nde." Dudaklarımı mendille kapattım. “Ben... saygılarımı sunmak için oradaydım. Ben bir gazeteciyim."
  
  
  "Senin hakkında her şeyi biliyoruz. Seni buraya kim davet etti?
  
  
  "Başımı aptalca salladım." Kimse beni davet etmedi. Ben-ben sadece... tarımsal projeleriniz hakkında yazmaya geldim."
  
  
  "Gururumuz okşandı," diye bir duman bulutu üfledi, "ama sen bir yalancısın." Sağımdaki et yığınını işaret etti. Karın kaslarımı gerecek ve darbeyi alacak kadar zamanım vardı. Ama yine de acı verici öksürük ve iki katına çıkma sadece bir oyun değildi. Dizlerimin üzerine çöktüm, karnımı tuttum. Beni saçlarımdan tutarak ayağa kaldırdılar. Hıçkırarak derin bir nefes aldım ve kafa derimin altına düştüm.
  
  
  "Bu da ne!" Zayıf bir şekilde nefes aldım.
  
  
  "Ne oldu gerçekten. Buraya neden geldin?"
  
  
  "Başbakanın ölümü hakkında yazın." Yardım etmek için bir yudum alıyormuş gibi yaparak onu çıkardım.
  
  
  "Peki bu konuda senin pis kokulu CIA'nın onu öldürmesinden başka ne yazabilirsin ki?" Sesi öfkeyle çatladı. “Belki de CIA'dansınızdır! Bunun doğru olmadığını nasıl bilebilirim?
  
  
  "Hayır, CIA değil!" Elimi uzattım.
  
  
  Arkamdaki üçüncü kişiden gelen darbeyi görmedim. Boynuma bir darbe aldım ve bu sefer gerçekten düştüm. Gözüme İran halısı gelmemesi için var gücümle mücadele etmek zorunda kaldım. En kolay yol bilinçsizmiş gibi davranmaktır. Dondum.
  
  
  "Aptal!" - albay Arapça havladı. "Muhtemelen boynunu kırdın."
  
  
  "Sadece hafif bir darbeydi efendim!"
  
  
  "Bu Amerikalılar pek fazla şeye dayanamıyorlar" diye mırıldandı.
  
  
  "Yüzünü aç ve biraz su iç."
  
  
  Su güzeldi. Kıpırdayıp inledim. Tekrar ayağa kalkıp bir elimle boynumu, diğer elimle karnımı ovuşturmaya çalıştım.
  
  
  "Dinle beni, davetsiz yalan yazarı," saçlarımdaki el başımı kaldırdı ve ben de albaya hak ettiği ilgiyi gösterdim, "Saat 07.00'de Lamana'dan Kahire'ye giden bir uçak var. Saat 05:00'te havalimanında olacaksınız, dolayısıyla orada olmak için bolca zamanınız olacak. Eğer orada değilseniz, burada kalışınız kalıcı olacaktır."
  
  
  Ayağa kalktı ve bakışları bir usturadan bile daha keskindi. Pasaportumu burnumun önünde salladı. “Bunu bende saklayacağım ve gümrükten geçtikten sonra iade edebilirsin. Bu senin için açık mı?”
  
  
  Sessizce başımı salladım.
  
  
  "Ve eğer burada geçirdiğiniz keyifli kalışla ilgili bir hikaye yazmak istiyorsanız, sizi en çok eğlendiren kişinin Albay Muhammed Douza olduğunu söyleyin."
  
  
  Yanımdan geçti ve bana tavşan yumruğuyla vuran züppe çizmesiyle kıçıma tekme attı ve beni odanın öbür ucuna, yatağa itti.
  
  
  Duza kapıda söyledi. “Korunmanı sağlamak için Ashad'ı burada bırakacağım. Davetsiz misafirlere bile konukseverlik göstermeyi seviyoruz.”
  
  
  Çölün aslanlarına doğru koşmak için boynum tutulmuş ve ağrıyan bir mideden başka gösterecek hiçbir şeyim yoktu. Duza'yla tanıştım ve onun Nick Carter'ı tanımadığını, sadece Ned Cole'u tanıdığını öğrendim, bu da onun cinayet emrinde hiçbir rolü olmadığı anlamına geliyordu. Beni bir sorun olarak görmüyordu ve benim amacım da buydu. Uçağıma varıncaya kadar beni rahatsız etmeyecek. Saat henüz 21:00'di, bu da dokuz saatim kaldığı anlamına geliyordu. Gündemimde birkaç durak daha vardı ve artık gitme vakti gelmişti. Eğer onların da diğerleri kadar kuru olduğu ortaya çıkarsa, kendi darbemi yapabilirim.
  
  
  Bana arkadan en çok zarar veren kişi bana bakmakla yükümlü olan Ashad'dı. O, Duza'nın boşalttığı sandalyeye otururken, ben de salle de bain yazan kabine girip molozları temizledim. Morarmış dudağım dışında her zamankinden daha kötü görünmüyordum.
  
  
  .
  
  
  Ben mendili almak için eğildiğimde Ashad sırıtarak beni izledi. Arapça “Annen tezek yemiş,” dedim.
  
  
  Beni doğru duyduğuna inanamıyordu. Ağzı açık ve gözleri öfke dolu bir halde sandalyesinden kalktı, ben de ona atılıp karate tekmesi attım. Ayağım boynunun ve çenesinin üst kısmına çarptı ve kafası neredeyse kopacakken kemiklerinin parçalandığını hissettim. Sandalyenin arkalığının üzerinden geçti, duvara çarptı ve bulaşıkları sarsacak bir gümbürtüyle yere çarptı.
  
  
  O gün ikinci kez cesedi yatağa yatırdım. Daha sonra siyah bir takım elbise ve ona uygun balıkçı yaka bir gömlek giydim. Yas tuttuğumdan değil ama rengi duruma uygundu.
  
  
  Dışarı çıktığımda ikinci kattaki odama çıktım. Orada ekipmanımı topladım ve çantamı ve çantamı kontrol ettim. Bavuldan en gerekli şeyleri çıkardım; Luger için biri yangın çıkarıcı olmak üzere fazladan iki şarjör. Dizime yaklaşık bir balta düğmesi büyüklüğünde özel bir hedef bulma cihazı taktım. İhtiyaç duyulması halinde, onun sinyali Altıncı Filo'dan 600 Korucudan oluşan bir taburu çağıracak. Yedek Pierre iç cebe girdi. Son olarak, on metrelik düzgün bir şekilde sıkıştırılmış naylon ip, sağlam bir bağlantıyla orta kısmıma ikinci bir kayış gibi sarıldı.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  Otelden bir ara sokaktan çıkıp aynı ara sokakları takip ederek kuzey duvarındaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ulaştım. Duvar yarım mil uzunluğundaydı ve her iki ucunda ve ortasında iki koruma kutusu vardı.
  
  
  Gardiyanlar sürekli devriye gezmedi. Yaklaşık her on dakikada bir, iki kişilik ekipler zıt yönlere yürüyor, yurttaşlarıyla buluşuyor ve üsse dönüyordu. Duvara paralel uzanan caddede tavan aydınlatması olmasına rağmen çevreden geçmenin pek sorun olmadığını görebiliyordum. Bu sadece zaman meselesiydi. Sokak lambaları duvarı çok az aydınlatıyordu. Ancak duvar altı metre yüksekliğinde ve beyazdı. Siyah giyindiğimde ona doğru gelen bir tarantulaya benzeyecektim.
  
  
  Merkez ekibin gönülsüz devriyesini tamamlamasını bekledim, sonra siper aldığım hendekten uzaklaşıp hızla duvara doğru koştum. Üzerinde alçak çalılar vardı ve ben de ipi hazırlamak için onların içine yerleştim.
  
  
  Hazırlandıktan sonra orta savunma direğinin hemen arkasındaki bir noktaya geçtim. İki yolcu onun önüne oturup konuşuyordu. Sigaralarının parlaklığını görebiliyor, boğuk seslerini duyabiliyordum. Ancak arkalarını dönerlerse beni görecekler.
  
  
  Ayağa kalktım, kontrol ettim ve atışı yaptım. Halat tekrar yukarıya çıktı. Özel cihazı otomatik olarak uzak tarafa saplanırken hafif bir çınlama duyuldu. Ses sigara içenleri rahatsız etmedi. Halatı çektim ve ilerledim. Saha botları için AX Supply'a teşekkür etmek amacıyla not aldım. Tabanlar mıknatıs gibiydi.
  
  
  Doğu geleneklerine göre duvarın üstü kırık cam parçalarıyla kaplıydı. Dikkatlice aşağı kaydım, pozisyonumu değiştirdim ve ipi kırarak başkanlık avlusunun park alanına atladım.
  
  
  Ülkenin tarihinde hiçbir zaman bir cumhurbaşkanı olmadı, ancak NAPR olunca siyasi propagandanın anlamsızlığı nedeniyle adı Kraliyet Sarayı'ndan Başkanlık Sarayı'na değiştirildi. Ne olursa olsun, gayrimenkuldü. Karanlıkta sanki Versailles'la aynı seviyedeymiş gibi görünüyordu.
  
  
  Gökyüzünde sarayın yerini gösteren soluk ışığa doğru yürüdüm. Gece kuşları vardı ama bekçi ya da köpek yoktu. Bu, Tasahmed'in gerçekte kimsenin muhalefetini beklemediği yönündeki duygumu güçlendirdi.
  
  
  Sarayın bir çeşit koruma altında olduğunu gördüğüme neredeyse sevindim. Bu, dış duvarı koruyan oğlanlarla aynı seviyedeydi. Kırık buz üzerindeki viski gibi aralarından geçtim. Giriş noktam yalnızca üç metre yüksekliğindeki başka bir duvarın içinden geçiyordu. Shema Mendanike ve hanımları dışında herkese kapalı olan bir avluyu gizliyordu; bu, bir tür kadın sefahatinin tam tersiydi. Ben onun koruyucu koluna tırmanırken hiçbirinin beklemeyeceğini umuyordum. Avlunun bir tarafı saray duvarıydı ve AX çizimleri Şema'nın dairelerinin bu kanatta olduğunu gösteriyordu.
  
  
  Bahçe yasemin kokuyordu. Kapalı geçitleri ve merkezi bir çeşmesi vardı. Ayrıca saray duvarının yüksek kısmından pencerenin altındaki loş bir ışığın parladığı bir noktaya kadar uzanan asmalarla kaplı, merdivene benzer bir kafesi vardı. Bir seyahat acentesi bunu nasıl görmezden gelebilir?
  
  
  Ona odaklanarak Nick Carter ve Douglas Fairbanks'in Akşamını neredeyse bitiriyorum.
  
  
  
  Her şey çok kolaydı ve onu karanlıkta tek başına yürürken görmedim. Benim şansım, ben çiçek tarhına inene kadar beni görmemesiydi.
  
  
  Eğer akıllı olsaydı bana arkadan vuruncaya kadar yerinde beklerdi. Veya bakır bir gong çaldı ve büyük yardım istedi. Bunun yerine, kısmen şaşkınlıkla, kısmen de öfkeyle, bir deniz aygırı gibi havlayarak patikadan fırladı.
  
  
  Elinde bir bıçağın parıltısını gördüm ve korkağın gitmesine yardım ettim. Zaman çok önemliydi ve onun arkadaşlarıyla tanışmak istemiyordum. Hugo'nun uçuşu kısa ve kesindi; boğazın göğüs kemiğinin tepesiyle buluştuğu hassas noktaya kabzaya kadar nüfuz ediyordu.
  
  
  Düştü, kandan boğuldu, çiçeklere bölündü. O son kasılmalarını yaşarken, yalnız olduğumuzdan emin olmak için bahçeyi iki kez kontrol ettim. Geri döndüğümde Hugo'yu boğazından koparmayı başardı. Bu onun hareketin son kısmıydı. Stilettoyu gömleğine sildim ve parmaklıkların olduğu çite doğru ilerledim.
  
  
  Ağırlığımı taşıyacak kadar güçlüydü. İpi asmaların arasında bıraktım ve Fasulye Sırığındaki Jack gibi yoluma devam ettim.
  
  
  Daha pencereye yaklaşmadan önce sesler duydum: bir kadın ve bir erkeğin sesi. Pencereye ulaşmak için parmaklıkların üzerinde dengede durmam gerektiğini, vücudumu duvara bastırdığımı, kollarımı başımın üstünde çıkıntıya uzanmam gerektiğini gördüm. Uzun, eğimli pencere pervazına ve sivri kemere sahip, derin girintili yapılardan biriydi. Tutunacak hiçbir şey yoktu. Yükün el ve ayak parmaklarından geçmesi gerekiyordu. Seslerin sesi beni ipi kullanmanın alternatifi olmadığına ikna etti. Meme cama çarparsa veya bir şeye çarparsa sorun budur. Benim için zor olurdu.
  
  
  Hugo dişlerimin arasındayken ayak parmaklarımın üzerinde dururken, ayak parmaklarımı çıkıntıya tutturmayı başardım. Daha sonra çenemi içeri sokmak zorunda kaldım, alt bedenimi dışarı doğru itmeden ayak parmaklarımı duvara bastırmak zorunda kaldım. Çenemi çıkıntıya dayadığımda ağırlığın bir kısmını almasına izin verdim, sağ elimi bıraktım ve pencere pervazının içini tuttum.
  
  
  Gerisi gürültü yapmadan odaya girmekti. İçeri doğru açılan kanatlı bir pencereydi ve köstebeğin tünelinden geçmeye çalışan bir porsuk gibi içinden geçtim. Sonunda ışığın girmek üzere olduğum odadan değil, başka bir odadan geldiğini gördüm. Sesler de buradan geliyordu.
  
  
  Buranın bir yatak odası olduğunu fark ettim ve yatağın büyüklüğüne ve hafif parfüm kokusuna bakılırsa burası bir kadının yatak odasıydı. Tüm duvarı kaplayan ayna yansımamı yakaladı ve bir anlığına beni kopyaladı.
  
  
  Açık kapıdan çok daha büyük bir oda, gerçek bir kraliyet salonu gördüm. Ancak içindekileri, özellikle de kadını gördüğümde, büyüklüğü ve mobilyaları hemen anlaşıldı.
  
  
  O bir elfti, siyah saçlı, kara gözlü ve muhtemelen sinek kuşuyla akrabaydı. Boynundan bağlanan som altın rengi lame bir kaftan giyiyordu. Ancak öfkesi göğüslerini vurguluyordu ve hızlı girdaplar ve dartlar halinde hareket etme şekli mükemmel şekillendirilmiş vücudunun geri kalanını vurguluyordu. "Sen lanet bir yalancısın Tasahmed"; - Fransızca havladı.
  
  
  Genel AX dosyasının güncellenmesi gerekiyor. İyileşti. Yüzü fazla dolgundu, gıdısı iyice oluşmaya başlamıştı ve üniformasının içine sokulması gereken yerden dışarı doğru çıkıntı yapmaya başlamıştı. Hâlâ yakışıklı bir adamdı; uzun boylu, hafif ayakları üzerinde, ağır yüz hatları ve darmadağınık bıyıklı. Ten rengi zeytin rengindeydi ve şakaklarındaki gri saçları göze çarpıyordu.
  
  
  Shema Mendanike'nin tavırlarından veya sözlerinden açıkça rahatsız değildi. Aslında hem şaşırmıştı hem de onun hareketlerinden keyif alıyordu. "Sevgili hanımefendi," diye gülümsedi, "durumun doğasını anlamıyorsunuz."
  
  
  "Bunu gayet iyi anlıyorum." Önüne oturup yukarıya baktı. "Her şeyin kontrol altında olduğundan emin olana kadar beni burada esir tutacaksın!"
  
  
  "Bir çeşit melodram gibi konuşuyorsun," diye kıkırdadı. "Elbette kontrolü elime almam gerekiyor. Başka kim yapabilir?
  
  
  “Gerçekten, başka kim yapabilir ki! Eski güvercin tüylerinden kurtuldun ve...!”
  
  
  Güldü ve ellerini onun omuzlarına koymaya çalıştı. “Hanımefendi, rahmetli kocanız ya da benim hakkımda böyle konuşmanın yolu yok. Size defalarca söylediğim gibi, düştüğünü öğrenene kadar uçuşu hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Onun ölümü Allah'ın dilemesiyledir."
  
  
  “Sana inansam bile bunun benim burada tutulmamla ne alakası var?”
  
  
  "Şema!" Tekrar ona el uzatmaya çalıştı. "Seni hiçbir şekilde alıkoymayacağım. Ama şimdi ayrılmak tehlikeli ve yarın cenaze töreni var.”
  
  
  
  “Bu öğleden sonra haberi babama iletmek için Pakistan büyükelçiliğine gitmek istedim. Gitmemi engelledin. Neden?"
  
  
  Kötüye kullanılmış bir adam olarak, "Dediğim gibi," diye içini çekti, "senin kendi güvenliğin için. Ben d'Oko'nun dış güçler tarafından öldürüldüğüne inanmak için nedenlerimiz var. Seni de öldürmeye çalışmayacaklarını bilmemize imkan yok. Bu sefer değerli kafanın kılını riske atacağımı mı sanıyorsun? " Onu sevmek için uzandı ama o kaçtı. Onu kovalamaya başladı.
  
  
  "Hangi dış güçler?" sırıttı.
  
  
  “Örneğin CIA. Uzun zamandır Ben d'Oko'yu ortadan kaldırmak istiyorlardı." Üzgün bir şekilde başını salladı.
  
  
  "Onlar da onu senin kadar mı istediler?"
  
  
  "Neden bana karşı bu kadar kabasın? Senin için her şeyi yapacağım."
  
  
  “İkinci, üçüncü veya dördüncü eşin olmamı ister misin?”
  
  
  Bu yüzünün kızarmasına neden oldu. “Sizi, sizin çıkarlarınızı en iyi şekilde düşündüğüme inandırmak için ne yapabilirim?”
  
  
  "Gerçekten bilmek istiyor musun?" Tekrar karşısında durdu.
  
  
  "Evet." Ona bakarak başını salladı.
  
  
  “Beni Pakistan büyükelçiliğine götürmesi için bana bir araba sipariş edebilirsiniz.”
  
  
  "Bu saatte mi canım? Bu söz konusu olamaz." Ve şimdi elleri onun omuzlarındaydı. Uzaklaşmaya çalıştı ama adam onu yakaladı.
  
  
  "Bırak beni, bok böceği!" - diye homurdandı, kurtulmaya çalışıyordu.
  
  
  Adam onu daha sıkı kavradığında, kadın onun kasıklarına diz çöktürmeye çalıştı, yüzüne tükürdü ve kafasını tosladı. Onun için çok güçlü olsa bile savaşmadan pes etmeyecekti.
  
  
  Tasahmed onu yerden kaldırdı ve o mücadele ederken, tekmeler atarken ve küfrederken kendisi de yatak odasına yöneldi. Kendimi kapının yanındaki duvara yasladım. Ama kırmızı itfaiye arabası giyseydim ve neon ışıklarla aydınlansaydım şimdi beni göremezdi.
  
  
  Onu yatağa attı ve dişlerini gıcırdatarak anlayışa ihtiyaç duyulduğuna dair bir şeyler söyledi. Bu onun için yeterliydi. Elini serbest bıraktı ve onu yere sabitlemeye çalışırken onu yakaladı. Küfretti ve el salladı. Çığlık attı ve ne olur ne olmaz diye ona iki tane daha verdi. Yenilgiden değil, öfke ve hayal kırıklığından ağlamaya başladı. Kaftanın onu üzerinden çıkarırken çıkardığı sesi duydum ve şimdi öfkeyle Arapça mırıldanıyordu. Cennete giden yol, direnen Huriler tarafından çukurlaştırıldı.
  
  
  Fiziksel güç ve ağırlık, sonunda ruha ve kararlılığa galip geldi. Dizini bacaklarının arasına bastırdı ve uyluklarını açtı. Sol eliyle bileklerini başının üstünde tuttu ve sağ eliyle elbiselerini çıkardı. Geriye kalan tek silahı kalçalarıydı. Onları ona doğru itmeye devam etti ve onu uzaklaştırmak için sırtını büktü. Bu hareket onu sadece heyecanlandırdı. Küfrediyor ve ağlıyordu ve kırdığımda bacaklarının arasında diz çökmüştü.
  
  
  Ona neyin çarptığını asla bilmiyordu ve ben de bunu istiyordum. Ellerimi kulaklarına vurarak onu şaşırttım. O şokla gerilirken başparmaklarımı boynundaki baskı noktalarına bastırdım. Sonra mesele onu uzaklaştırmak ve Shema'yı kontrol altında tutmaktı.
  
  
  Tasahmed'i dışarı çekerek Urduca "Gecenin çiçeği" dedim. "İnan bana, ben bir arkadaşım."
  
  
  Alacakaranlıkta vücudunun beyazlığı cıvaya benziyordu. Bu noktada yapabileceği tek şey havayı içine çekip bana bakmaktı.
  
  
  "Ben sana yardım etmek için buradayım." Kaftanın artıklarını alıp ona attım. Giymek için hiç acelesi yokmuş gibi görünüyordu. Bileklerini ovuşturarak oturuyordu ve generalin niyetini anlayabiliyordum.
  
  
  Sonunda dilini buldu ve İngiliz İngilizcesiyle şöyle dedi: “Lanet olası orospu çocuğu! Lanet domuz! Köpek!"
  
  
  "Çok kibar değildi, özellikle de bir generale göre." İngilizce söyledim.
  
  
  Öfkeyle kaftanını kendi üzerine attı. "Sen kimsin? Nerelisin ve ne istiyorsun?
  
  
  "Ben bir arkadaşım. Ve seninle konuşmak istiyorum."
  
  
  Yatağın kenarına baktı. "O piçi öldürdün mü?"
  
  
  - “Hayır, onu bir süreliğine acı çekmekten kurtardım.”
  
  
  Yataktan atladı. "Talihsizlik! Ona bir çeşit talihsizlik göstereceğim!"
  
  
  Tekmesini duydum. Generalin vücudu sarsılarak seğiriyordu. Başka bir yerde olduğu için ne kadar şanslı olduğunu bilmiyordu. Soyunma odasının girintisine doğru kaydı. "Ben üzerime bir şeyler giyerken defol buradan" dedi.
  
  
  Ben Tasahmed'le ilgilendim, o da kapakla ilgilendi. Boyun atkısını göz bağı olarak, mendilini tıpa olarak, kemerini bileklerini bağlamak için kullandım. İyi paketlenmiş hale geldi.
  
  
  Bitirdiğimde tavandaki ışığı açtı ve kocaman yatakta tekrar birbirimize baktık. Soluk mavi bir sabahlık giydi. Altında ne olduğunu gizlemiyordu. Her şeyin orada olduğunu bildiğinden emin oldu.
  
  
  
  Nick Carter'ı incelemesi de aynı derecede kapsamlıydı.
  
  
  "Sen tanıdığım, erkeğe benzeyen ilk Amerikalısın" dedi. "Urduca konuşmayı nerede öğrendin?"
  
  
  İslamabad Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisansa gittim. İngilizce konusmayı nerede öğrendin? "
  
  
  “Babam Pakistanlı bir kadınla evli olan bir İngiliz valisiydi, yoksa kimse sana imparatorluktan bahsetmedi mi? Hala sorularıma cevap vermedin; kimsin sen? Güvenliği çağırırsam boğazını keserler!"
  
  
  "O zaman sana kim olduğumu söyleyemem."
  
  
  Hem sahte hem de utangaç görünerek sırıttı. "Ve bu domuzu sırtımdan çıkardığın için sana yeterince teşekkür edemem."
  
  
  "O halde neden oturup konuşmaya yeniden başlamıyoruz?"
  
  
  “Daha önce hiç yatak odamda bir erkekle tanışmadığımı söylemeliyim. Ama burada başladığımızdan beri.” Yatağın kendi tarafına oturdu ve bana da kendi tarafıma oturmamı işaret etti. "Şimdi başla."
  
  
  "Seni evde bulmayı umarak bu pencereden geçtim" dedim.
  
  
  "Ne yaptın, sihirli halının üzerinde uçarak mı geçtin?" - diye bağırdı. "Beni kandırmaya çalışmayın."
  
  
  "Uçmadım, tırmandım ve seni kandıracak vaktim yok."
  
  
  "Sen generalin bahsettiği lanet olası ajanlardan birisin."
  
  
  "Sana birkaç soru sormak isteyen benim. Sonra halıma inip uçacağım.
  
  
  Ayağa kalktı, pencereye gitti ve dışarı eğildi. Hareketleri her şairin şiir yazabileceği kıçını vurguluyordu.
  
  
  "Nanga Parbat'a iyi bakacağına bahse girerim" dedi, yatağa doğru yürürken. “Bu tuhaf bir olay ama sana bir şey borçluyum. Ne bilmek istiyorsun?"
  
  
  "Kocanız neden gece yarısı Budan'a gitmek için bu kadar acele etti?"
  
  
  "Ha! Bu tuhaf adam! Bana neden bir yere gittiğini hiç söylemedi. Genellikle bana gelmem için haber gönderirdi. Herkes, Londra'da okula giden, seksi, zengin bir Pakistanlı olan eşini nasıl seçeceğini bildiğini düşünsün diye bana hava atmayı severdi. Onun sevdiği şey küçük çocuklardı."
  
  
  "Yani onunla pek iletişimin olmadı ve uçup gitmeden önce onu görmedin öyle mi?"
  
  
  Ayağa kalktı, ellerini dirseklerinden tuttu ve sinek kuşu gibi şarkı söylemeye başladı. "Evet, aslında onu gördüm. Beni uyandırdı. Korkmuştu. Elbette yaşlı bir kadına benziyordu ama belki de o zaman ona daha fazla ilgi göstermeliydim.”
  
  
  "Ne dediğini hatırlıyor musun?"
  
  
  "Elbette yapabilirsin! Aptal olduğumu mu düşünüyorsun! Eğer kendisine bir şey olursa ülkemin büyükelçiliğine gidip Büyükelçi Abdul Khan'dan beni korumasını istemem gerektiğini söyledi. “Neden, nereye gidiyorsun?” dedim. "Ebu Osman'la buluşmak için Budan'a gidiyorum" dedi. Neden korktuğunu anlayabiliyordum. Chic onu hadım etmekle tehdit etti ama bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum. “Bu küçük şeyi neden göreceksin?” dedim. Bana bir cevap vermedi. Sadece bunun Allah'ın takdiri olduğuna dair bir şeyler söyledi. Hala yarı uykudaydım ve uyandığım için pek mutlu değildim. Belki de ona daha fazla dikkat etmeliydim." İçini çekti. “Zavallı yaşlı Ben d'Oco, yatakta BM kürsüsünde bir aşağı bir yukarı zıplamasının yarısı kadar iyi olsaydı. Ülkede herhangi bir kadına sahip olabilecekken onun korodaki çocukları kovaladığını hayal edin!
  
  
  "Dürüst olmak gerekirse benim öyle bir hayal gücüm yok Shema."
  
  
  Yatağın benim tarafıma oturdu. “Biliyor musun, dört yıl boyunca bu yatakta tek başıma yattım!” Bana bakarken göğüs uçlarının sabahlığının ağını yırtmaya çalışmasının benim hatam olmadığını söyledi. "Adın ne?"
  
  
  "Ned Cole."
  
  
  "Tamam, Edward." ellerini omuzlarıma koydu. "Şimdi sıra bende ve eğer dört yıllık hiçliğe bir son vermezsek güvenliği çağıracağım ve onun hayatına son vermesine yardım edeceğim."
  
  
  Yatakta kaplan olan kadın hakkındaki eski deyişi duymuşsunuzdur. Shema onu bir kediye benzetecekti. Öpüştük ve dilimi yakalayıp hafif bir çekişle emdi. Ellerim göğüslerini bulduğunda onun elleri sanki kıyafetlerime kızmış gibi beni takip etti. Dört yıllık bekarlığı boyunca kemerini ve fermuarını nasıl açacağını unutmamıştı. Ben karşılık vermeye başlayınca kafasını geriye attı.
  
  
  Gözleri iri ve parlaktı, dudakları ise somurtkandı. "Sen benim misafirimsin!" - Urduca nefes verdi. “Doğu'da misafirinizi ağırlamak adettir. Burası benim yatağım ve sen de benim davetim üzerine buradasın."
  
  
  Beni sırtıma bastırdı ve dudaklarıyla vücuduma ıslak haritalar çizmeye başladı. Sonra aniden yanıma geldi. Sırtı kemerli, göğüsleri dışarı çıkmış, dizleri kalçalarıma dolanmış halde ellerimi elleriyle tuttu ve “Senin için dans edeceğim” dedi.
  
  
  
  Yavaş yavaş, santim santim yerine otururken yüzünü izledim. Gözleri kırpıştı ve genişledi, dudakları aralandı ve derin bir nefes aldı. Sonra dans etmeye başladı ve tüm hareketler kalçalarında ve leğen kemiğindeydi. Onu okşadım. Dört yıl boyunca aşksızlığını telafi etmeye çalışırken aklı başından gitti.
  
  
  Yukarı doğru hareket ettiğinde ben onun dansını durdurdum ve kendi dansıma başladım. Onu başımın üzerine kaldırdım ve havada tuttum. Sonra, o şehvetli gavotunu durdurduğum için öfkelenerek mücadele etmeye başladığında, onu yere serdim ve konumumuzu değiştirmek için yuvarlandım.
  
  
  "HAYIR!" - dedi mücadeleye başlayarak. "Hayır hayır hayır!"
  
  
  Sonuçta ben onun misafiriydim. Geriye doğru yuvarlandım ve onu kolayca üzerime çektim. Saldırılarımız daha hızlı, daha şiddetli hale geldi. Artık tek vücut halinde hareket ediyorduk ve son dalgamızın tepesini geride tutarak öne doğru düşerken gözleri kapandı.
  
  
  İkimizi de ters çevirerek dikkatlice altından çıktım. Sonra ona baktım, bacaklarının bana yakın olduğunu hissettim. Parmakları sırtıma battı, dişleri omzuma düşerken yüzünü buruşturdu, "Lütfen!" Artık geri adım atmak yoktu. Bir araya geldik, benim bedenimden onunkine coşkulu bir titreme geçti.
  
  
  Gecenin geri kalanını birlikte geçirebilseydik Kama Sutra'nın yeni bir baskısını yazabilirdik. Öyle ya da böyle Tasahmed gerçek dünyaya dönüyordu.
  
  
  "Neden onu öldürmüyorsun?" - dedi onun için sigaralarımdan birini yakarken.
  
  
  "Bunu yapsaydım nerede olurdun?" İncelemek için diz çöktüm.
  
  
  "Şu an olduğumdan daha kötü değilim Edward."
  
  
  “Ah, çok daha kötü, Shema. Sana bir şey olmasını istemiyor. Ama eğer sizin odanızda ona bir şey olursa, riske atmaya değmez."
  
  
  Başka bir nedenden dolayı buna değmezdi. Ölü Tasahmed'in bana hiçbir faydası yok. Belki hayatta. Aynı zamanda Shema'nın önünde ona sorsam ne alacağımı bilmiyordum. Bu devenin önündeki araba olacak. Deve Osman'dı.
  
  
  O, Mendanike'nin ezeli düşmanıydı ama yine de Ben d'Oko onunla karşılaşmak için büyük çaba harcadı. Toplantının amacına dair önceden bir belirti olmadığı sürece Osman'ın katılmayı reddetmesi mantıklı görünüyordu. Ayrıca Nick Carter'ın Tasahmed'e sorular sormadan önce Osman'la hemen görüşmesinin daha iyi olacağı da mantıklı görünüyordu. Mantık için bu kadar.
  
  
  “Shema, neden çocukları çağırıp generali yatağına yatırmıyorsun? Heyecandan bayıldığını söyle onlara." Tıkacı çıkarmaya başladım.
  
  
  Kıkırdadı. “Neredeyse seviştiğin kadar iyi düşünüyorsun. O gittikten sonra gecenin geri kalanını geçirebiliriz."
  
  
  Ona kötü haber vermedim. Biraz şaşkın ama sırıtan iki gardiyan zayıflamış Arap şövalyesini evine götürürken ben soyunma odasında saklandım.
  
  
  "Şimdi," generalin gitmesinden önce giydiği bornozu bir kenara atarak yatak odasına girdi, "bu sefer bize nelerden hoşlandığımızı gösterecek bir aynamız olacak." Kollarını iki yana açtı ve önümde çıplak bir şekilde dönme hareketi yaptı, yine sinek kuşu gibi.
  
  
  Sabah muhtemelen kendimden nefret edeceğimi bilerek ona sarıldım. Cevap verdi. En az beklendiği veya istendiği yerde baskı uyguladım. Bir an dondu, sonra gevşedi. Onu kucağıma alıp yatağına taşıdım. Onu yatırdım ve iyi geceler öpücüğü verdim. Sonra ışığı kapattı ve pencereden avluya bakarak dikkatlice dışarı çıktı.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  Hawk, Shema ile geçirilen zamanın tehlikeli bir israf olduğunu söylerdi. Belki. Ancak zevkin ötesinde, Doğu ve Batı'nın bu çılgın karışımına bir müttefik olarak, eğer fırsat doğarsa Tasahmed'e karşı destekleyebileceğim birine ihtiyacım vardı. Ancak çok zaman kaybedildi. Artık Fiat'ı Polis Komiserliği'nin önünde alıp büyükelçiliğe doğru yola çıkarak boşa harcamadım. Kapısına geldiğimde oyunlara çoktan başlamıştım.
  
  
  Kapı kapalıydı. Bir zil ve bir konuşma kabini vardı. Zili birkaç kez uzun aralıklarla çaldım. Çalma imkanım olmadığında tekrar daha sert çaldım.
  
  
  Bu sefer duvar hoparlöründen kayıtlı mesaja benzer bir ses geldi. "Büyükelçilik saat 8:00'e kadar kapalı efendim."
  
  
  "Bu bir Deniz güvenlik görevlisi mi?" - Kabine sordum.
  
  
  "Evet efendim, bu Onbaşı Simms."
  
  
  "Onbaşı, yedi-beş-üç'ün ne olduğunu biliyor musun?"
  
  
  Kısa bir duraklama oldu. "Evet efendim." Onunla daha fazla bağlantı vardı.
  
  
  "Eh, saat yedi-beş-üç ve beni hemen içeri alırsan çok memnun olurum."
  
  
  "Siz kimsiniz efendim?"
  
  
  "Bay Sutton size bunu söyleyebilir. Saat yedi, beş, üç. Derhal harekete geçilmesini istiyorum, Onbaşı."
  
  
  
  Bir dakika daha duraksadıktan sonra: "Bekleyin efendim."
  
  
  AX tarafından yapılan teklifin dünya çapındaki ABD büyükelçilikleri ve ajansları ile bir SOP haline gelmesinden memnuniyet duyarak arabaya döndüm. Buradaki fikir, terörizm ve adam kaçırma olaylarının artmasıyla birlikte, acil bir durumda anında kimlik tespiti yapılabilmesinin gerekli olmasıydı. Her gün için Washington'dan farklı bir numara dizisi gönderildi. AX tedarikçi olduğu için her zaman iki hafta boyunca ezberlediğim bir listeyle çalıştım.
  
  
  Kapı açıldı ve ışıklı giriş alanına girdim. Karşılama komitesinde M16'lı üç denizci ve .45'lik Onbaşı Simms vardı.
  
  
  "Kusura bakmayın efendim, arabadan inmeniz gerekecek" dedi bana bakarak. "Kimliğinizi görebilir miyim lütfen".
  
  
  Arabadan inerken, "Bay Sutton bunu sağlayacak" dedim. "Lütfen bunu ondan al."
  
  
  "Onunla iletişime geçiyorlar." Onbaşı hızla arabayı inceledi. Ona sandığın anahtarını verdim. Konuşma orada sona erdi. Denizciler ben sigara yakarken ve Sutton kıçını sallarken beklerken izlediler. Bu kıç Sutton'ınkinden çok daha iyiydi ama beni sinirlendirdi.
  
  
  Paula Matthews soğuğa karşı bedene oturan tüvit pantolon ve kürk astarlı bir uçuş ceketi giymişti. İrlandalı Setter saçlarını topuz haline getirdiği ve kremalı şeftali rengi teninin hâlâ uykudan dolayı biraz lekeli olduğu için, neredeyse her toplantıya hoş bir katkı olacaktır. Her ne kadar üç denizcinin gözleri üzerimde olsa da onlar da aynı fikirdeydi.
  
  
  "Bu adamı tanıyor musunuz Bayan Matthews?" diye sordu Onbaşı Simms.
  
  
  "Evet, Onbaşı." Biraz nefesi kesilmişti ve keyifsiz olması gerekip gerekmediğini bilmiyordu. "Sorun nedir Bay Cole?"
  
  
  "Sutton nerede?"
  
  
  “Çok yorgundu ve bana sordu...”
  
  
  "Telefonunuzu kullanmak isterim, Onbaşı."
  
  
  Onbaşı biraz emin değildi. Onaylamak için Paula'ya baktı.
  
  
  Onun yerine onu giydim. "Bu bir emirdir Onbaşı. Hemen şimdi!" Ses tonum bir temel eğitim kampı eğitmeninin onayını almış olurdu.
  
  
  "Evet efendim!" Üçümüz sessizce güvenlik noktasına yaklaştık. Küçük iç odadaki telefonu işaret etti.
  
  
  Uzaklaştı ve Paula'nın saçlarıyla parıldayan yüzünü gördüm. "Bakmak! Nasıl düşünüyorsun…"
  
  
  "Numarası nedir ve ayakkabını atarak vaktini boşa harcama."
  
  
  Sıkılmış yumrukları ve parıldayan gözleriyle fotoğraf çekecek kadar güzel görünüyordu. "Beş, iki sıfır, üç," diye tısladı.
  
  
  Dönüp numarayı çevirdim. Sutton şikayet etmeye başlamadan önce telefon çok uzun süre çaldı, "Paula, sana söylemiştim..."
  
  
  "Sutton, hemen elçilik uçağını kullanmam gerekiyor. Kıçını salla ve takımı uyar. Sonra da buraya, kapıya gelin ki Bayan Matthews ait olduğu yere, yatağına dönebilsin.”
  
  
  Dişlerini kaldırırken tellerin uğultusunu duyabiliyordum. Konuştuğunda bana uzattı.- “Büyükelçiliğin uçağı hâlâ Tunus'ta. Sanırım yanında bir ekibi var. Şimdi eğer düşünürsen..."
  
  
  "Sanırım bu yazılı hale getirilecek ve Langley'deki müdürünüze gönderilecek. Bu arada yedek uçak var mı?
  
  
  "Hayır. Yalnızca Convair var."
  
  
  "Bir sözleşme için şartlarınız var mı?"
  
  
  Alaycı bir şekilde homurdandı. "Kimden! Özel kaynak yok. Biz bir büyükelçiyiz. Biz bu ülkenin sahibi değiliz."
  
  
  “Diğer büyükelçiliklerin de uçakları olduğunu varsayıyorum. Acil bir durumda karşılıklı anlaşmalar var mı?”
  
  
  "Harekete geçmek için bir büyükelçi gerekir ve bildiğiniz gibi... bizim bir büyükelçimiz yok." Kendini beğenmiş bir şekilde gülümsedi.
  
  
  "Başka bir şekilde ifade edelim. Bu Kırmızı Olan'ın önceliğidir. Bir uçağa ihtiyacım var. Ona şimdi ihtiyacım var. Yardım edebilirsin?"
  
  
  Teller yeniden uğuldamaya başladı. “Çok kısa bir süre ve gecenin bir yarısı. Ne yapabileceğimi göreceğim. Bir saat sonra beni tekrar ara." Telefonu kapattı.
  
  
  Arkamı döndüğümde Paula'nın kaşlarını çatarak beni incelediğini gördüm. "Yardım edebilir miyim?" Dedi.
  
  
  "Evet." Bir kalem ve kağıt çıkardım ve yazmaya başladım. “Bunlar UHF iletim frekansları. İşaretçilerinizi onları denetlemeleri konusunda uyarın. Arayabilirim. Kod adım Piper olacak. Charlie'yi arayacağım. Anlaşıldı?"
  
  
  "Peki, nereye gidiyorsun?"
  
  
  "Bir gün verandanda oturacağız ve sana her şeyi anlatacağım."
  
  
  Benimle birlikte arabaya kadar yürüdü. İçeriye tırmandım. "Henry yardım eder misin?" Dedi.
  
  
  Ona baktım. "Yatağına git, Paula." Onbaşıya kapı anahtarını açmasını işaret ettim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bazı görevlerde molalar sizinle birlikte gelir. Diğerlerinde, hareket halindeyken birkaç tane alırsınız. Bazılarında onları alamayacaksınız.
  
  
  Hans Geier Caddesi'nin köşesini döndüğümde. Budan'a uçakla nasıl gidileceğine dair bir fikri olabileceğini düşündüm.
  
  
  Farlar dar sokağı aydınlatıyordu. Geyer kapısının hemen dışında park edilmiş tek bir araba vardı. Kirli, resmi görünüşlü bir Mercedes'ti. Ben geçtim. Boştu ya da sürücü koltukta uyuyordu. İkincisi pek olası değildi. Hızımı arttırıp köşeyi döndüm. Aklımda Erica'yı o şort ve balıkçı yaka kazakla görebiliyordum.
  
  
  Fiat'ı parkta bıraktım. Guyer'a paralel uzanan caddede koşuşumu izleyecek yayalar, başıboş bir köpek bile yoktu. Araya giren duvarların üzerinden ve iki katlı Mağribi tarzı Han hikayesinin arkasında duran villa arazisinin üzerinden tırmanmam için bir ipim vardı. Kemerli ve fayanslı bir verandası vardı. Birinci katın penceresinden ışık düşüyordu. Ne kadar eve gitmek istesem de önce evin içinde dolaştım.
  
  
  Dışarıdan güvenlik yoktu. Yalnızca ölü Thor vardı. Birkaç kez vuruldu. Sıktığı dişlerinin arasında zeytin renginde bir parça vardı. Pencereden savaşa koştum.
  
  
  Bu sahnede, hiçbir şeyden haberi olmayan Peeping Tom'u oynadığım önceki sahneyi hatırlatan bir şeyler vardı. Bunun bir tür komik imaları vardı. Bunda komik bir şey yoktu. Yüzü şişmiş ve kanlı olan Hans Geier, bir eliyle onu yarı boğan, bıçağın ucunu tamircinin boğazına dayayan, zeytin yeşili üniformalı iri bir adamın elinden kaçmaya çalıştı.
  
  
  Hans'ın çabaları onu esir alan kişiden kaçmaktan çok kızını kurtarmaktı. Erica'nın kıyafetleri çıkarılmıştı ve yemek masasında yatıyordu. Arkasında duran, bileklerini tutan bir başka tanınabilir zeytin yeşili yetiştiricisi vardı. Erica'nın bacakları masanın iki yanından sarkıyordu, ayak bilekleri iple sabitlenmişti. Masanın ucunda çirkin bir orospu çocuğu duruyordu. O da zeytin yeşili giyinirdi. Küçük ev sahnesi Albay Mohamed Douza tarafından yönetildi ve yönetildi. Yüzü sandalyenin arkasına yaslanmış, çenesini sandalyenin tepesine dayamıştı.
  
  
  Felsefeyi filozoflara bırakıyorum ama her zaman bir tecavüzcüyle baş etmenin tek yolunun onun tecavüz etme yeteneğini elinden almak olduğuna inandım. Shema'nın durumunda bunun tecavüz olacağını hiç düşünmemiştim, en azından burada olacağı anlamında. Erica'nın ağzı tıkanmıştı ve vücudundaki her kas gergin ve kavisliydi, serbest kalmak için çığlık atıyordu.
  
  
  Dusa'nın hayduta başını salladığını gördüm, Hans'ın şöyle bağırdığını duydum: "Tanrı aşkına, sana her şeyi anlattım!"
  
  
  Sonra Wilhelmina konuştu. Bir keresinde çığlık atarak yere düşen tecavüzcü olduğu iddia edilen kişi için. Bir keresinde işkenceci Hans'ın kafasına üçüncü bir göz yaptım. Bir kez daha Erica'nın bileklerini tutan üçüncü kişiye ödeme yapmak için. Ona silahını aramaya gitme fırsatı veriyor.
  
  
  Duza ayaktaydı, bir eli .45'liğinin üzerindeydi. "Don yoksa ölürsün!" Ona Fransızca talimat verdim. "Bana bir bahane söyle, Dusa!" Fikrini değiştirdi. “Ellerinizi başınızın üzerine kaldırın! Duvara dön! O itaat etti.
  
  
  Hans ve Erika şok olmuşlardı. "Han!" İngilizceye geçtim. "Çıkmak! Silahını kap! Gözünü bile kırparsa vurun onu!”
  
  
  Hans uykusunda yürüyen bir adam gibi hareket ediyordu. İçeri girmek isteyerek camın geri kalanını Wilhelmina'nın kıçıyla kırdım. Ben bunu yaptığımda Erica kendini kurtarmış ve ortadan kaybolmuştu. Kıvranan figür yerde yatıyordu, buruşmuş ve hâlâ kendi kanıyla kaplı, baygın ya da ölü.
  
  
  Hans ayağa kalktı, gözleri parladı, kabusun bittiğinden tam olarak emin değildi. Onu FN'den kurtardım ve omzuna hafifçe vurdum. “Kendine bu burbondan bir kemer al. Buradaki her şeyle ben ilgileneceğim."
  
  
  Aptalca başını salladı ve sendeleyerek mutfağa gitti.
  
  
  Duse'a söyledim. "Arkanı dön."
  
  
  Düşündüğü kişi olup olmadığımı görmek için yanıma yaklaştı. "Vous serez..." derken sırıtmaya başladı.
  
  
  Onun vuruşlarına ters vuruşum sadece sırıtışını ortadan kaldırıp sözlerini durdurmakla kalmadı, aynı zamanda kafasını duvara vurarak dudaklarından kırmızı bir akıntının akmasına neden oldu.
  
  
  Bir anlık şoku bastırılmış öfkeye dönüşürken, "Sessiz kalacaksın" dedim. “Bana talimat verdiğin gibi konuşulduğunda cevap vereceksin. Beni kışkırtma. Seni mahvetmenin eşiğindeyim. Bu insanlardan ne istiyorsunuz?
  
  
  "O lanet piç, felaket hakkında ne bildiğimi öğrenmek istedi." Hans yüzünü yıkadı, şişeyi elinde tuttu ve hâlâ çok uzağa koşmuş bir adam gibi nefes almasına rağmen, boğuk sesi yeniden uyumlu hale geldi ve gözlerindeki camsılık kayboldu. "Ama ona söylediğimde bana inanmadı. İzin ver de bu şişeyi kafatasının üzerinde parçalayayım!” İleriye doğru bir adım attı, morarmış yüzünün her yerinde gerginlik yazılıydı.
  
  
  "Gidip Erica'nın nasıl olduğuna bak." Elini tuttum.
  
  
  Aniden Erica'yı hatırladı ve onun adını seslenerek hızla uzaklaştı.
  
  
  "Onun felaket hakkında ne bildiğini neden bu kadar önemsiyorsun?"
  
  
  Duza omuz silkti. "Benim işim ilgilenmek. Eğer nasıl olduğunu biliyorsa kimin yaptığını da biliyor olmalı. Çok iyi bilgilendirileceksiniz..."
  
  
  Yumruğum fazla uzağa gitmedi. Bu onu incitti. Serseri durup geri dönene kadar bekledim, sonra ona kendi plaklarını dinlettim: "Cevap vereceğini, aptalca sesler çıkarmayacağını söyledim. Açıkçası, nasıl olduğunu bilse bile kim olduğunu bilmiyor. Yoksa maymunlarınızdan birinin kızına tecavüz etmesine izin verdiğiniz sürece cevap vermeyi reddedeceğini mi düşünüyorsunuz? "
  
  
  Duza'nın sesi boğazında ıslık çaldı. "Bunu öğrenmek benim işim."
  
  
  "Benim de." Luger'ı karnına, Hugo noktasını da çenesinin altına yerleştirdim. “Çok az zamanım var Albay. İşbirliği yapmazsanız daha da azına sahip olacaksınız.” Onu duvara yasladım, boynu geride, çenesi stilettonun ucundan uzaktaydı. "Mendanike neden Ebu Osman'ı görmek istedi?"
  
  
  Sıktığı dişlerinin arasından başını sallayarak boğuldu: "Allah'a yemin ederim ki bilmiyorum!"
  
  
  Hugo kan döktü. Duza duvardan geri çekilmeye çalıştı. “Kuran’a yemin ederim ki! Annemin mezarında!"
  
  
  Baskıyı biraz hafiflettim. "Mendanike neden Büyükelçi Petersen'i görmek istedi?"
  
  
  Kafasını salladı. “Ben sadece güvenliğin şefiyim! Bunu bilmiyordum!
  
  
  Bu sefer Hugo sadece gıdıklanmamıştı. Duza başını duvara vurup çığlık attı. "Tekrar. Neden dedim? Bunu alabileceğin tek zaman bu."
  
  
  Yere düştü ve hıçkırarak gevezelik etmeye başladı: “Çünkü! Çünkü! Darbeden korkuyordu! Çünkü General Taşahmed'in onu öldüreceğinden korkuyordu!”
  
  
  "Ve sen büyükelçimizi öldürdün."
  
  
  "Bu bir kazaydı!"
  
  
  “Uçağın sabotajı sanki bir kazaydı. Tasahmed, Mendanike'nin Osman'la anlaşmaya çalışacağından korkuyordu.”
  
  
  "Hayır hayır!" Başını iki yana salladı. “Bu yüzden buraya Geyer'i sorgulamaya geldim. Kazanın nasıl olduğunu nasıl bildiği hakkında konuşmamız lazım ve...”
  
  
  "Ve senin zamanın doldu." Geri çekildim ve Wilhelmina'nın namlusuna baktı, gözleri onun namlusu kadar geniş ve siyahtı. Müezzinin müminleri namaza çağırdığını duymuş gibi dizlerinin üzerine çöktü. Nedense ateş altındaki yumuşaklığıyla beni etkilemedi ama konuşmanızdaki bir kelimenin ne kadar değerli olduğunu asla bilemezsiniz.
  
  
  Eğer söyledikleri doğruysa, hatta yarısı doğruysa, bu sadece onun değil, benimkinin de süresi dolmuştu. Yığında çalıntı nükleer silah yoktu, yalnızca bir grup üçüncü sınıf üçüncü dünya darbecileri vardı. Oyun oldukça açıktı. Tasahmed, Sovyetler Birliği ile bir anlaşma yaptı. Ödül Lamana'ydı ve kurbanlık keçi Mendanike'ydi. Mendanicke, uçağını kimin ya da nasıl düşürdüğünün aslında önemli olmadığını fark etti... ve yine de - ama yine de - "Hepsini bir araya getirip Hawk'a başka bir yere bakmasını bildirebilirim ya da değerli zamanınızı kullanıp onu oynayabilirim. acı son.
  
  
  Hans ve Erica odaya döndüklerinde, "Dizlerinizin üzerinde durun," dedim. Pantolon ve bir balıkçı yaka kazak daha giyiyordu. Solgundu ama gözleri net ve kontrollüydü.
  
  
  "Nasılsın?"
  
  
  Zayıf bir gülümsemesi vardı. "İyiyim... sayende."
  
  
  "Memnuniyetle. Biz burada her şeyi hallederken neden sen diğer odaya gitmiyorsun?”
  
  
  Yerdeki canlı ve ölü bedenler Hamlet'in son sahnesine benziyordu. Dünyanın bu bölgesindeki bir hemşire olarak kuşkusuz kandan payına düşeni görmüştü ve geride kalanlara pek merhamet duyamıyordu. "Gideceğin kahvaltıyı sana getireceğim," dedi, odanın karşı tarafına doğru yürürken.
  
  
  "Bununla ne yapacaksın?" - dedi Hans, mağlup olmuş güvenlik şefine bakarak.
  
  
  "Onu başından mı vuracağıma yoksa boğazını mı keseceğime henüz karar vermedim."
  
  
  Hans, ciddi olup olmadığımdan emin olamayarak başını bana doğru eğdi. Bunu yapmamamın tek nedeni Duza'nın hayatta kalmasının cennetteki Duza'dan daha faydalı olabileceği ihtimaliydi. "Buraya sana bir soru sormak için geldim." dedim.
  
  
  "Dostum," Hans başını salladı, "gece veya gündüz herhangi bir saatte buraya gelip bana bir şey sorman için kalıcı bir davetiyen var!"
  
  
  "İyi. İyi cevap ver. Beni hemen Budan'a götürecek bir uçağa ihtiyacım var. Onu nerede bulabilirim?
  
  
  Bana baktı, gözlerini kırpıştırdı, çenesini ovuşturdu, sonra Cheshire kedisi gibi sırıttı ve şişeyi Duza'ya doğrulttu. O orospu çocuğu bize bir tane sipariş edebilirdi. Bunlar sırada bekleyen, test edilmiş ve yola çıkmaya hazır iki NAA Dakota. İçlerinden birinin gitmesi gerekiyor..."
  
  
  “Onların uçuş geçmişine ihtiyacım yok. Takımı nereden alabiliriz?
  
  
  "Bir mürettebat sipariş edebilir.
  
  
  Tek yapması gereken müşteri hizmetlerini aramak. Telefon bağlantısı kötü, ama bu saatte...”
  
  
  "Kalk, Dusa."
  
  
  Bunu iki kez söylemesine gerek yoktu ama soğukkanlılığını biraz geri kazandığını görebiliyordum. Parıltı tekrar gözlerine geldi. Üniformasını çıkarmaya başladı.
  
  
  Telefon lobideydi. Beyaz duvarları ve parke zeminleri vardı. Yemek odasındaki her şey karanlıktı ama burada ışıklar açıkken hepimiz açıkça göze çarpıyorduk. Duza bana sanki yüzümü hatırlamak istermiş gibi baktı ama aynı zamanda unutmak da istiyordu.
  
  
  "Sana bazı talimatlar vereceğim" dedim. “Onlara göz kulak ol, yoksa seni ceset ve çöp toplayıcıya bırakırız. Bir uçak sipariş ediyorsunuz, bir ekip sipariş ediyorsunuz. Senin gelmeni bekliyor olacaklar." Hans uçuşlarla iletişime geçerken ona ayrıntıları anlattım.
  
  
  Evden çıktığımızda Hans ve ben Dusa'nın iki adamının görünümündeydik. Bir an Hans'ın gösteriyi mahvedeceğini düşündüm. Köpeğine yaptıklarını gören Düz'ün peşine düştü. Albay onun iki katı boyundaydı ama öfkeli tamirciyle boy ölçüşemezdi. Erica onu sakinleştirirken benim yapabileceğim tek şey onu dışarı çıkarmaktı. Sonra Duza'yı tekrar ayağa kaldırdım ve bir tür yürüyüş düzeni oluşturdum. Onun testi geçemeyecek kadar bitkin görünmesini istemedim.
  
  
  Hans, yanında Duza'yla birlikte at sürüyordu. Ben albayın arkasına oturdum, Erica da yanımda. Yolun çoğunda sessizdi, ara sıra bana bakıyordu. Uzanıp elini tuttum. Sıkıca tuttu, tutuşu sıcak ve minnettardı.
  
  
  "Kendini iyi hissediyor musun?"
  
  
  "Şimdi iyiyim."
  
  
  "Seni geride bırakmanın hiçbir faydası yoktu."
  
  
  "Beni bırakamazdın."
  
  
  "Daha önce Budan'a gittin mi?"
  
  
  "Sıklıkla. Dünya Sağlık Örgütü'nde çalışıyorum. Oradaki kliniği düzenli olarak ziyaret ediyorum.”
  
  
  "İyi. O zaman yolculuk senin için boşa gitmiş olmayacak.”
  
  
  "Her iki durumda da boşa gitmeyecek." Termosları aldı. "Bir bardak daha ister misin?"
  
  
  "Şimdi değil, teşekkür ederim."
  
  
  Hans'ın dikkati araba kullanmaktan dağılmadı ve ben de gözlerimi Dusa'dan ayırmadım. Onu da arka sıraya koymak istedim ama bu Erica'yı öne geçirirdi. Bu saatte şirket arabasının önünde giden bir kadın dikkat çekerdi. Duza ölüme bir parmak uzakta olduğunu biliyordu. Ya korkaktı ya da iyi bir aktördü. Yalnız olsaydık ve zamanımız olsaydı, onun kim olduğunu hemen bulurdum. Ancak şu ana kadar hissederek oynamak zorunda kaldım ve verdiği his gerçekten hoşuma gitmedi.
  
  
  Düza, telefonla saat 02.30 sıralarında kontrol noktası kapısına geleceği yönünde talimat verdi. Görevli memurlara herhangi bir gecikme yaşanmaması gerektiği konusunda bilgi verildi. Bu güvenebileceğim bir emir değildi. “Sözlerini bildiğinden emin olalım dostum. Biz durdurulduğumuzda bununla nasıl başa çıkacaksınız?”
  
  
  "Kim olduğumu açıklayacağım..."
  
  
  "Fransızca, Arapça değil."
  
  
  "Ve eğer bunu otomatik olarak yapmazlarsa, bize geçmemize izin vermelerini söyleyeceğim."
  
  
  "Diyelim ki arabadan inmeniz istendi?"
  
  
  "Olduğum yerde kalacağım ve komutanı görmek isteyeceğim."
  
  
  "Hans, eğer bir şeyler ters giderse ve ben albayı vurursam ne yapacaksın?"
  
  
  “Bir içki daha alıp uçağı kontrol edeceğim. Hayır, önce hangara gideceğim. Yan girişte bu şeyden atlayacağız, hangardan geçip arabamı diğer tarafta bıraktığım yerden alacağız. Bundan sonrasını size bırakıyorum."
  
  
  Bundan sonra kesinlikle kulaktan kulağa oynayacağız. Buna gerek olmayacağını umuyordum ama Duza'nın korkusundan ya da oyuncu olarak gizli yeteneğinden dolayı bu gerçekleşmedi.
  
  
  Hangar kontrol noktası kapısına yaklaştığımızda göz kamaştırıcı bir ışık üzerimize çarptı. Hans durdu ve Dusa başını pencereden dışarı çıkarıp öfkeyle bağırdı.
  
  
  Korumanın selamına karşılık vererek kapıdan içeri girdik. Daha yumuşak olamazdı. Erica'nın rahatladığını, nefesinin uzun bir iç çekişe dönüştüğünü hissettim. Dizine hafifçe vurdum.
  
  
  “Uçağa vardığımızda Erica, sen benim tarafımdan çıkacaksın, yanımdan geçip uçağa bineceksin. Kimseye söyleyecek bir şeyin yok. Duza, sen onu takip et. Ben hemen arkanda olacağım. sen arka tarafa git. Pilot nereye gittiğimizi bilmek isteyecektir. Ona Budana'ya olduğunu ve uçuş planını biz havalandıktan sonra gönderebileceğini söyle."
  
  
  Uçağımızı bulmak zor olmadı. Saha ışıkları uçuş hattını aydınlatıyordu ve iki uçuş ekibi üyesinin eski bir DC-3 Dakota'yı kontrol ettiğini görebiliyorduk. Hans arabasıyla ona doğru gitti ama söylendiği gibi arabadan inmedi. Planımı gerçekleştirdim
  
  
  Neden. Pilotların yanı sıra son dakika incelemelerini yapan iki NAA bakım teknisyeni de vardı. Üzerine uymayan üniformasıyla bile Hans onu tanıyacaklarına karar verdi.
  
  
  Erica hızla gemiye bindi. Pilotlar Duza'nın önünde hazır bulunarak onu selamladılar. Onlara talimatlar verdi ve onlar da kenara çekilip onun merdivenlerden çıkmasını beklediler.
  
  
  Hans'ı geride bırakma riskini göze alamazdım ve kesinlikle gözlerimi Dusa'dan alamıyordum. Kara savaşçılarının öldürülemeyeceğini biliyordum. Uçak havalandığında yangın söndürücülerle ayakta durmak zorunda kaldılar. Uçağın girişinde bir çift güve gibi gezindiler.
  
  
  “Albay efendim” dedim, “bu aramanın ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek istiyordunuz. Bu insanlardan biri bunu yapmış olamaz mı? Çifte başımı salladım. "Ve bir diğeri de arka aksımıza bakabilir."
  
  
  Duza çabuk öğrendi. Bir süre omzunun üzerinden bana boş boş baktı ve ardından bir emir verdi.
  
  
  Pilot, "Efendim" dedi, "üs operasyonlarıyla telsiz yoluyla iletişime geçebilir ve aramanızı öğrenebiliriz."
  
  
  "Gerekli değil. Bu uçağı kullanabilir." İkisinin daha yuvarlak olanını işaret etti ve sonra gemiye bindi. Bundan sonra ne yapmam gerektiğini merak ederek onu takip ettim. Çok riskliydi. Ama her ne ise, beni istediğim yere götürdü, Duza'yı hayatta tuttu ve onun listesinde bir numaraydı.
  
  
  Pilotlar bizi takip etti ve birkaç saniye sonra Hans içeri girdi. Kokpit kapısı kapatma mekanizmasını çalıştırdı. Onu emniyete aldıktan sonra bitkin bir şekilde ona yaslandı. “Tanrım, bu karakterlerin ikisi de işime yarıyor!”
  
  
  "Pilotlar seni tanıyor mu?"
  
  
  "HAYIR. Bunlar Rufalı askerler. Böyle bir piç uçtuğunda askeri komutları kullanırlar.”
  
  
  Dakota VIP'lerin yönetici tipiydi. Yanlarda uzanan birkaç geniş koridor, bir bar, bir masa, uzanmış sandalyeler ve halılar vardı.
  
  
  Yardımcı pilot başını kokpit kapısından dışarı çıkardı ve şöyle dedi: "Size mesaj yok efendim. Emniyet kemerlerinizi bağlar mısınız? Hemen yola çıkacağız."
  
  
  Birkaç saniye sonra motorun uğultu yapmaya başladığını duydum, ardından motor boğuldu, öksürdü ve güçlü bir flaşla canlandı. Hans bara bakarak, "Herkes Budan'da," dedi.
  
  
  Albay karşıma oturdu, emniyet kemerini taktı ve rahatladı. İfadesi oldukça boştu ama gözlerinde bir parça kendini beğenmişlik gördüm.
  
  
  "Duza, Mendanike'nin uçağını sen sabote etmediysen kim yaptı sanıyorsun?"
  
  
  Oyunu tekrar rayına oturtmaya çalışarak, "Belki Bay Guyer bunu size söyler" dedi.
  
  
  "Teorilerinizi duymak isterim" dedim. “Budan'a kadar sadece uzun bir yolculuk olmayacak, uçtuğumuz irtifadan yere kadar da uzun bir yolculuk olacak. Sen bu rotayı seçebilirsin, biz de başka bir rotayı seçebiliriz.”
  
  
  Uçak durup kalkıştan önce motoru kontrol etmeye başladığında bir dakika düşündü. “Havaya çıkana kadar bunu düşün,” dedim.
  
  
  Eski çift motorlu uçakla havalandığımızda farklı bir duyguydu. Bu şeyin uçmak için yeterli hıza ulaşıp ulaşmayacağını merak ettiniz ve sonra uçmakta olduğunuzu fark ettiniz.
  
  
  Motorlar durdurulduktan sonra Hans'a devam etmesini ve pilottan tavan ışıklarını kapatmasını istemesini söyledim. "Sen de onlarla git. İnişe yaklaşık bir saat kala, Budan'la temasa geçmelerini istiyorum, böylece güvenlik karargahına amirlerinin geldiği konusunda bilgi verilebilir. Osman'ın nerede olduğu ve havaalanında bekleyen araba hakkında en son bilgilere ihtiyacı var."
  
  
  "Bahse giriyorsun." Hans elinde şişeyle ayağa kalktı.
  
  
  "Ve onu burada bıraksan iyi olur. Şüphe uyandırmak istemezsin ve herhangi bir kötü alışkanlığa başlamak istemezsin."
  
  
  Kaşlarını çattı, şişeye baktı ve onu yerine koydu. "Tamam dostum, sen ne dersen de."
  
  
  “Erica,” dedim, “neden oraya uzanıp saklanmıyorsun?”
  
  
  Bana gülümsedi ve ayağa kalktı. "Evet efendim."
  
  
  Ana ışığı kapatıp sadece birkaç yan ışığı açtıktan sonra Albay ve ben gölgede oturduk. Ona sigara ikram etmedim. “Şimdi yüksek sesle ve net bir şekilde duyalım. Patronunun Mendanike'nin işini bitirmediğine Kuran üzerine yemin ediyorsun. Kim yaptı?"
  
  
  "Dış güçlerden şüpheleniyoruz."
  
  
  "Bana CIA hakkında saçma sapan şeyler söyleme."
  
  
  "Kim olduğunu bilmiyoruz. Sovyetler, Çinliler, İsrailliler."
  
  
  Sovyetler hakkında yalan söylediğini biliyordum, bu da yalan söylediği anlamına geliyordu. "Sebepleriniz neler?"
  
  
  Çünkü biz yapmadık, başkası yaptı. Osman Çinliler tarafından destekleniyor."
  
  
  "Kesinlikle. Bunun üzerine Mendanike, Osman'ı görmek için acele ediyor ve o onlara nedenini söyleyemeden onu vuruyorlar."
  
  
  Duza omuz silkti. "Bana kim olduğunu sordun. Özel birşey yok. Kaza normal bir kaza gibi görünüyordu. Arkadaşın aksini bildiğini söyledi
  
  
  
  Doğal olarak bilmek istedik, biz..."
  
  
  "Peki ya getirdiğin paralı askerler, Güney Yemen'den ve diğer noktalardan gelen sevimli oğlanlar?"
  
  
  Bu bir anlık sessizliğe neden oldu. “Bu insanlar Mendanike'nin emriyle ülkeye girdiler. Nedenini hiç söylemedi. Sadece onları içeri alma talimatımız vardı. Bu General Tasahmed'i endişelendiriyordu. Biz…"
  
  
  “Bu paralı askerler nerede takılıyorlardı?”
  
  
  “Çoğunlukla Pacar'da.”
  
  
  "Orada ne var?"
  
  
  "Burası bizim ikinci büyük şehrimiz. Libya sınırına yakın."
  
  
  “Heyecan için yaptıklarını.”
  
  
  "Hiç bir şey. Sadece takılıyorduk."
  
  
  Bir kavanoz yılan ve bir kavanoz yalandı. Bunların hepsi bariz olana eklendi. Piç kurusu NAPR infaz dairesinin başıydı ama Tasahmed gibi o da benim için hala hayattayken ve oldukça iyi durumdayken ölüden daha değerliydi - en azından Osman'la konuşma şansım olana kadar.
  
  
  Uçağın arkasında küçük bir tuvalet vardı. Albayı oraya ben koydum. Hareket etmediğinden emin olmak için giydiği üniformanın pantolonundan iple ellerini ve ayaklarını bağladım. Pantolonun şeritleri oldukça hafif bir ip oluşturuyordu. Onu tahtta otururken bıraktım, pantolonu güvenliği için ayak bileklerine kadar indirilmişti. Daha sonra Erica'nın karşısındaki oturma odasına uzandım ve iki dakika içinde uykuya daldım.
  
  
  Bir noktada cennete giden Duza değil Nick Carter oldu. Sıcak ve nazik bir el kemerimi çözdü. Beni okşamaya ve okşamaya başladı. Düğmelerini çözdü ve fermuarını açtı. Vücuduma yayıldı ve başka bir el ona katıldı. Göğsüm, karnım, tüm dokunuşum gecenin müziğinin en ince dokunuşuydu.
  
  
  Dudakları ve vücudu benimkine dokunduğunda uyandım. Ona sarıldım, kazak giymediğini, sadece yuvarlak göğüsler giydiğini görünce şaşırdım. Yavaşça dilimizi keşfederek ikimizi yanlarımıza doğru yuvarladım ve elim aşağıya doğru hareket ederek yukarıda çıplak olanın aşağıda da çıplak olduğunu keşfettim. Ben de ona hoş sözlerine karşılık vermeye başladığımda inledi, başını salladı ve sonra dudaklarıma doğru fısıldadı: "Ah, evet! Evet!"
  
  
  Sözlerini ağzımla boğdum ve diğer elimin göğüslerine odaklanmasına izin verdim. Dudaklarım da onlara açtı.
  
  
  "Lütfen!" Kalçalarının ortak bir ritim aradığını hissederek onu altımda rahatlattığımda nefesi kesildi.
  
  
  Yavaşça içine girdim, parmakları gerçekten beni içine sokmak istiyordu. "Müthiş!" nefesi kesildi.
  
  
  Onun için bu, kısmen neredeyse olacak olana karşı duygusal bir tepkiydi, kısmen de aramızda dile getirilmemiş ama hemen fark edilen bir çekimdi. Onunla sevişirken bunu biliyordum ve bu nedenle yorgunluk yoktu. Bunun yerine derin bir verme ve alma, hızlı bir darbe ve karşı darbe karşılıklılığı vardı.
  
  
  Süremeyecek kadar iyiydi ve ikimiz için de bir çıkış yolu bulamayacak kadar acildi. Geldik, orgazm olmanın zevkinden ağlıyordu, biliyordum ki uyursan cenneti bulamazsın.
  
  
  Oturma odasında uzanıyoruz, dinleniyoruz ve bir sigara içiyoruz. Motorların sürekli uğultusu beni tekrar uykuya daldırdı. "Biliyor musun?" dedi düşünceli bir tavırla. "Kim olduğunu bilmiyorum."
  
  
  "Birinci sınıf sihirli halının üzerinde seyahat ederek Budan'a gidiyorum."
  
  
  "Ama bunun pek önemi yok," cevabımı görmezden geldi, "en azından şimdilik."
  
  
  “Bir gün kendimi resmen tanıtmamı hatırlat bana.”
  
  
  Saçlarımı karıştırdı ve beni öpmek için eğildi. "Sanırım seni resmi olmayan bir ortamda daha çok seviyorum. Beni erkek tecavüzcülerden kurtarman hoşuma gidiyor ve kimsenin bizi rahatsız etmeyeceği bu gökyüzünde olmanı da seviyorum.”
  
  
  Onu kendime doğru çektim. "Belki performansı tekrarlamak istersiniz."
  
  
  "Performansı tekrarlamak isterim." Sigarasını söndürmek için eli kalktı.
  
  
  "İyi bir dönüş diğerini hak eder" dedim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  Motorların perde değiştirme sesiyle uyandım. Sabahın erken ışıkları kulübeyi dolduruyordu. Erica oturma odasında karşımda yatıyordu, kıvrılmış uyuyordu. Oturdum, esnedim ve limana baktım. Kurak, kurak bir arazideydik ve daha sonra oluşan termal sisin olmadığı açık gökyüzüne bakıyorduk. Dağlar çıplaktı ve aralarında pek yeşillik yoktu. Budan'ın bir istisna olduğunu biliyordum. On bin mil karelik alandaki tek gerçek su kaynağı olan yer altı rezervuarlarıyla beslenen bir vadide bulunuyordu.
  
  
  Hans kabinden ayrıldı. Eski püskü görünümüne rağmen, önündeki manzaranın üzerinde berrak gözleri ve gür bir kuyruğu vardı. “Geliyoruz,” dedi, “doğrudan kaza mahalline gideceğiz. Öne çık, sana ne olduğunu göstereyim."
  
  
  "Bir dakika oturun" dedim. "Tahmini varış zamanımız Budan'a bildirildi mi?"
  
  
  "Elbette, tıpkı söylediğin gibi."
  
  
  "İyi. Şimdi bu üniformayı çıkar ve burada bizimle kal.”
  
  
  "Ama zorundayım ..."
  
  
  “Kaybol ve dinle. Bu Hans Geyer'in keyif gezisi değil."
  
  
  “Evet biliyorum ama kaza...”
  
  
  "İşlerin nasıl olduğunu gördükten sonra bunu istediğin kadar inceleyebilirsin. Duza benimle olacak."
  
  
  "Hey, nerede o?"
  
  
  “Burnumu pudraladım. Daha önce buraya geldiniz mi, havaalanında durum nasıl; güvenlik, olanaklar vs.?”
  
  
  Erica bana her şeyi anlattığında uyandı. Doğu-batı yönünde tek pist, hangar ve terminal binası vardı. Bu resmi bir uçuş olduğu için izin kontrolü yapılmadı ve güvenlik her zaman yalnızca terminal güvenliğinden oluşuyordu. Her şey hemen hemen beklediğim gibiydi.
  
  
  "Sanırım burada ziyaretçiler için bir misafirhane ya da otel var."
  
  
  "Elbette Ashbal."
  
  
  "Ben seni almaya gelene kadar sen ve Erica orada kalacaksınız."
  
  
  "Dur bir dakika dostum, kalmakla ne demek istiyorsun?"
  
  
  “Sen molozları kazmadığın ya da hapse girmediğin ve Erica da kliniği ziyaret etmediğin sürece orada kalacaksın. Ne kadar süreceğini bilmiyorum. Apaçık?"
  
  
  "Evet evet elbette tamam. Seni anladım". Yine mutluydu.
  
  
  Bir vites sesi duydum. "Ve eğer bu üniformayı çıkarmazsan, onu senden çıkarırım."
  
  
  Bakışlarını görmezden gelmeye çalışarak Erica'yla konuşmaya başladım. “Bir günümü alabilir, belki daha da fazlasını, ama kliniğe yakın durursan sorun olmaz. Mendanica'daki uğultu burada da Laman'daki kadar yoğun olacak mı?"
  
  
  “Hayır,” dedi Hans, zeytin yeşili pantolonunu çıkarırken. "Burada çok sayıda Osman sempatizanı var."
  
  
  Ev sahibimizin kalabalığa katılma zamanının geldiğine karar vererek ayağa kalktım. “Bir şey daha: Yanınıza silah almayın. Sahip olduğun şeyi sakla." Ben de aynı şeyi yapmayı planlıyordum, 45'lik Duza ve Pierre hariç.
  
  
  Güvenlik şefi pek iyi durumda değildi. Esmer yüzünde asabi bir renk tonu vardı. Kan çanağı gözleri parladı. Alt yarısı şişmişti. Lazımlığın üzerinde çok uzun süre oturdu.
  
  
  Kollarını ve bacaklarını serbest bıraktım ve o da öfkeyle bileklerini ovuşturarak orada oturdu. "Pantolonunu kendin çekebilirsin" dedim. "O halde kahve içmek için bize katılabilirsiniz."
  
  
  Kahve vardı. Erica bu işi ön taraftaki küçük mutfakta halletti. Bir uçuş görevlisini oynadı ve mürettebata hizmet etti. Hans'ın kendine gelmeye vakti yoktu, yüzünü pencereye yaslamıştı.
  
  
  “Hey, buraya gel ve bak! Nereye gittiklerini görüyorum! Dediğim gibi, tam kuruşun üzerinde! Harika!"
  
  
  Pencereden dışarı baktım ve vadinin kenarına paralel uçtuğumuzu gördüm. Yemyeşil görünüyordu ama iki yanımızdaki dağlar bambaşkaydı. Osman'ın uzakta olmadığını ya da bir mağarada saklanmadığını umuyordum. Hawk araştırmam için sabit bir zaman sınırı belirlememişti ama cevap verilmeyen her dakika, bir dakika çok uzundu.
  
  
  "Enkazı görüyor musun?" Hans kıkırdadı.
  
  
  Enkazı gördüm. Pistten birkaç mil uzakta, düz zemin boyunca uzanan küçük bir hurdalığa benziyordu; yanmış ve kırık uçak parçalarıyla dolu uzun siyah bir şerit. Kimsenin bunları soruşturma için toplamadığı açıktı. Bu gerçeğin benim için daha anlamlı olması gerekirdi ama Duza topallayarak, hâlâ bileklerini ovuşturarak kabinden çıktı ve dikkatimi dağıttı.
  
  
  "Buraya otur," diye işaret ettim ve o da dimdik oturdu.
  
  
  “Erica, biraz kahve getir ve bize katıl. Bir nimet vermeliyim. Hans, sen de."
  
  
  İndikten sonra Duse'a takıma üste kalma emrini vereceğini söyledim. Hans, sen ve Erika, Albay ve ben ayrılana kadar gemide kalacaksınız. Mürettebat gelene kadar hiçbirimiz uçaktan inmeyeceğiz. Hans, ikinizin ulaşımına ne dersiniz? "
  
  
  “Taksinin olması lazım ama yoksa istasyon şefinin cipini ödünç alabilirim. Erica'yı kliniğe götüreceğim ve sonra hatta bağlanacağım."
  
  
  "Aşbal'da olmazsan ya da ben hazır olduğumda gemiye dönmezsen geride kalacaksın."
  
  
  "Peki, bunun ne zaman olacağını nasıl bileyim!"
  
  
  “Hazır olduğumda önce Ashbal'ı, sonra klinikte, sonra da burada kontrol edeceğim. Senin için yapabileceğimin en iyisi bu."
  
  
  "Ne istiyorsun?" Erica, uçak alçalırken yavaşlarken, kanatlarını indirirken ve temas kurmak için tekerlekler uzatıldığında sordu. "Belki yardım edebilirim."
  
  
  "Keşke yapabilseydin ama Albay benim rehberim olmaya gönüllü oldu." Albay kahvesinden bir yudum alıp kapaklarını indirdi.
  
  
  Tekerlekler birbirine değdi, gıcırdadı ve kendimizi Budan'da bulduk. Havaalanı meşgul görünmüyordu. Ancak taksiye binerken yarım düzine gerillanın terminalin önünde durup yaklaşımımızı izlediğini fark ettim. Bandoleer ve Kalaşnikof A-47 saldırı tüfekleri giyiyorlardı. Uçuş hattında park edilmiş resmi bir araba da vardı.
  
  
  
  "Bu bir şeref kıtası mı yoksa normal bir muhafız mı?" - Hans'a dedim.
  
  
  "Normal görünüyor."
  
  
  Pilot uçağı döndürdü, motorlar durdu ve pervaneler tangırdayarak durdu. Pilotlar kokpitten ayrılmadan önce Hans kapıyı açtı ve rampayı indirdi. Duza onlara talimatlarını verdi. Yardımcı pilotun, Hans ve benim artık zeytin yeşili giymememize şaşırdığını görebiliyordum. "Şekil değişikliği" dedim ve göz kırptım. Mesajı aldı, bana gülümsedi ve gittiler.
  
  
  Sabahın sessizliğinde uçağa bindik. Duza'nın davranışında hafif bir değişiklik fark ettim. Belki kahve onu iyileştirmişti ya da esaretinin sonunu gördüğünü düşünüyordu. Omzumun üzerinden limanın öbür tarafına baktı ve şeref muhafızlarından bazılarının uçuş yoluna çıkmasını izledi.
  
  
  “Les règlec de jeu - oyunun kuralları - Duza, ben ne emredersem oynayacaksın, yoksa oyun sona erecek. Kibar olma. Sen ve ben şimdi gidiyoruz. İki adım öndesin. doğruca arabaya gidin ve binin. Tek yaptığın bu. Hadi artık gidelim." Elimde .45'liğiyle ayağa kalktım.
  
  
  Ceketimi saklamak için koluma atmamı izlemesine izin verdim. "Apres vous, mon Albay." İkinizi beladan uzak tutmaya çalışın,” dedim dışarı çıkarken.
  
  
  Makyajlanması gereken bir Citroen araca yaklaştığımızda şeref kıtası uygun askeri formasyonda değildi. Ayağa kalktılar, uçağa baktılar, bize baktılar ve genel olarak kopukluk izlenimi verdiler. Üniformaları tutarsızdı, yalnızca ekipmanları eşleşiyordu. Paralı askerler değildi elbette ama Duza'yı arabanın arkasına kadar takip ederken alarm zilleri çalıyordu. Onun için görevde değillerdi, peki boş havaalanını koruyarak ne yapıyorlardı? Cevap, olup bitenler göz önüne alındığında basitçe bir önlem olabilir. Üzgünüm bu yanlış cevaptı.
  
  
  "Allonlar". Şoföre ve ardından Duse'a İngilizce olarak "İstenen bilgileri getirip getirmediğini sorun" dedim.
  
  
  Sürücü, havaalanına giden yuvarlak anahtar deliğine doğru aracını çekerken başını salladı. Fransızca "İletişim kuruldu efendim" dedi. "Seni onunla tanışmaya götüreceğim. Şik Hasan Ebu Osman'ın nerede olduğunu biliyor."
  
  
  Duza kollarını göğsünde çaprazlayarak arkasına yaslandı. Herhangi bir tepki göstermeden göz kapaklarını tekrar indirdi.
  
  
  "Ona ne kadar ileri gitmemiz gerektiğini sor?"
  
  
  Sürücü ilerideki dağları işaret etti. "Sadece yirmi mil" dedi.
  
  
  Budan'a doğru değil, vadiden geçiyorduk. Kavşaklar buğday, pamuk ve soya fasulyesi tarlaları arasında geniş bir alana dağılmıştı. Kavşaklarda havalimanındakine benzer arabalar vardı. Birliklerden bazıları AK-47'lerle silahlandırıldı. Diğerlerinin FN'leri vardı ve daha ağır ekipmanları da aynı derecede karışıktı. Bizi durdurmak için hiçbir çaba göstermediler ve ben de onların havaalanındaki kardeşleri gibi ayakta olduklarını kabul etmeye hazırdım, çünkü Mendanike'nin cenaze günüydü ve Tasahmed onun iktidara yükselişinin düzgün bir şekilde organize edildiğine dair güvence verdi. Daha sonra vardığım sonuç hakkında düşünecek zamanım olduğunda, Hawk yanımda otursaydı ne söylerdi diye merak ettim.
  
  
  Albay İngilizce konuşarak sessizliği bozdu: "Osman seni öldürecek."
  
  
  "Endişelenmenden etkilendim."
  
  
  "Amerikalılardan nefret ediyor."
  
  
  "Elbette. Sana ne yapacak?"
  
  
  "Ayrıca zamanını boşa harcıyorsun."
  
  
  “Öyleyse ofisinize şikayette bulunacağım.”
  
  
  "Göreceğimiz bu kişiyi tanıyorum. O güvenilmez."
  
  
  “Albay... sessiz olun. Bağlantılarımızın hizmetlerinizin sağlayabileceği en iyi şey olduğuna eminim. Şüphesiz bizim Hasan seni kurusun diye taşaklarından asacaktır, ama bu senin sorunun.”
  
  
  Dar bir vadiyi geçtik ve yeşilliklerin hızla dağıldığı dolambaçlı, çakıllı bir patikayı tırmanmaya başladık. Sıcaklık başlamıştı ama toz bulutu halinde yükselen bir miktar nemi arkamızda bıraktık. Tırmanış kısa sürdü. Kenarında kaya yapısı olan bir platoya saptık. Yüksek bir çevre duvarı vardı ve kare merkezi ve iki büyük kanadı olan 19. yüzyıldan kalma bir kale görünümündeydi.
  
  
  Sürücü yoldan çıkıp deve yoluna doğru ilerledi ve bir duvara çarptık. Görünürde kimse yoktu.
  
  
  Şoför aynaya bakarak Arapça konuşuyordu. "Sizi bekliyorlar efendim."
  
  
  Sıcak rüzgarı ve toz tadını hissederek Duza'yı arabadan çıkarken takip ettim. 45 kalibrelik tetiğin sesini duymasına izin vererek, "Devam et," dedim.
  
  
  Kemerli giriş kapısından geçerek hiçbir şeyin yetişmediği geniş bir taş avluya girdik. Mekanın yarıklı pencereleri ve bir haydi buradan gidelim hissi vardı.
  
  
  "Kişimizin adı ne?"
  
  
  "
  
  
  "Emanet". Albay taş işçiliğine baktı. Uzun, sert ve solgun yüzlü görünüyordu.
  
  
  "Ona söyle kıçını çıkarsın."
  
  
  "Safet, talihsiz deve hırsızı" dedi albay, "dışarı çık!"
  
  
  Safed yaramaz bir çocuk gibi hiçbir şey söylemedi, hiçbir şey yapmadı. Çift demir bir kapı olan kapı kapalı kaldı. Rüzgâr etrafımızda esiyordu.
  
  
  "Tekrar deneyin." Söyledim. İkinci deneme ilkinden daha fazla tepki yaratmadı.
  
  
  "Bak bakalım açık mı?" Her şeyin berbat olduğunu bilerek onun yaklaşmasını izledim. Rüzgar alay etti.
  
  
  Yukarıda bir uzaylı sesinin fısıltısını duydum. Onunla yüzleşmek için döndüğümde cevabı biliyordum. Şoförün ve onlara Kalaşnikof tüfekleri doğrultan dört kişinin donmuş yüzünü gördüm.
  
  
  Kafamdaki her şey yakıcı bir alev dalgasıyla patlayıp beni hiçbir yere savurmadan önce iki el ateş ettim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  Belirsiz bir an ve yerde kafam eritilip bir çana dönüştürüldü. Her iki etkinliğe de katıldım. İkisini de beğenmedim. Onlara sessizce katlandım. Bu bir şartlanma meselesi. Ama kudretli bir piç yeni kubbemde gong çalmaya başlayınca itiraz etmeye karar verdim, özellikle de sayım on ikiyi geçince.
  
  
  Evren'e Urduca hitap ettim çünkü Shema gecenin kraliçesiydi ve bu oldukça uygun görünüyordu. Hiçbir yerin karanlığından bir yerin karanlığına kusmama neden olan şeyin müstehcenliğimin tonu mu, gong sesi mi, yoksa her ikisinin birleşimi mi olduğunu hiçbir zaman bilemeyeceğim. Bu noktada bildiğim tek şey, bir hiç karşılığında bir şeyi takas etmeye hazır olduğumdu. Sonra o an geçti ve beynim yavaş yavaş gücünü toplayıp aldığı darbeleri üzerinden atmaya başladı.
  
  
  Kokuşmuş samandan bir şiltenin üzerinde yatıyordum. Ellerim ve ayaklarım bağlıydı. Başım fena halde ağrıyordu, sanki bir şey patlamak istiyormuş gibi zonkluyordu. Dikkatlice çevirdim, bu da önümde hiç ışığın olmadığı yerde birçok beyaz ışığın belirmesine neden oldu. Birkaç benzer deneyden sonra yaşadığım en kötü şeyin hafif bir beyin sarsıntısı olduğuna karar verdim. Şoför beni vurmadı, sadece sersemletti. Kıyafetlerim çıkarılmadı. Pierre oradaydı. Nick Carter'ın hayatında ve zamanında işler daha da kötüydü.
  
  
  Bacaklarımdan aşağı bir şey kaydı ve yanımda misafir olduğunu biliyordum. Hücre kapısından küçük bir kavga geliyordu. Ama o olmasa bile bulunduğum yer mimarlık okumayı gerektirmiyordu. Hava çok güçlü kokuyordu. Farelerin daha önce kiracıları vardı.
  
  
  Birkaç denemeden sonra ayağa kalkmayı başardım. Arkamda taş bir duvar oluşana kadar topuklarımla zemini tırmaladım. Beyaz ışıkların yanıp sönmesi durduğunda ve kafatasımdaki zonklama idare edilebilir bir seviyeye düştüğünde, bileklerimi mengeneye tutan ipleri kontrol ettim.
  
  
  Geriye sadece dinlenmek ve beklemek kalıyordu. Osman'ı görmeye geldim. Artık onu görme şansımın çok yüksek olduğuna karar verdim. Mesajı biraz geç aldım. Eğer daha erken alsaydım, beni birçok baş ağrısından kurtarabilirdi. Havaalanındaki çocuklar, kavşaktaki çocuklar ve buradaki karşılama heyeti gibi Mendanike ya da Tasahmed'in askerleri değil, Şiek'e aittiler. Osman, Ben d'Oko'nun ölümüne üzülen Budana'yı işgal etti. Çinliler Ak-47'yi tıpkı Sovyetler gibi yapıyor.
  
  
  Duza'nın geldiğini bildirdim ve resepsiyona haber verdim. Budan'ın merkezine götürülmedik çünkü çatışmaların devam ettiğine dair işaretleri açıkça görüyorduk. Bunun yerine buraya getirildik. Soru şuydu: Düza, havaalanında Osman'ın adamlarını neden tanımadı? Ayrıca cevabı bildiğimi sanıyordum. Aksine, tuzağa düşene kadar Budan'daki nöbet değişimini fark edememem, Osman'ı dağlarda kovalayıp ona bir soru sormaktan daha iyi sonuç verebilirdi.
  
  
  Anahtarın kilitte çınlaması ve kapının açılmasıyla uyandım. Uyku yardımcı oldu. Ellerim ve bileklerimdeki uyuşukluk kafamdaki zonklamadan daha rahatsız ediciydi. Parlak ışığa karşı gözlerimi kapattım, bacaklarımda eller hissettim ve ayak bileklerimde ipleri kesen bir bıçak hissettim.
  
  
  Ayağıma çekildim. Dünya dönüyor. Beyaz flaşlar parlak neonlara dönüştü. Derin bir nefes aldım ve birkaç bakıcının beni tutmasına izin verdim.
  
  
  Taş koridor boyunca, odanın düzenini inceleyerek, midem bulanıncaya kadar oynadım. Fazla bir şey değildi; her iki tarafta yarım düzine hücre ve sol tarafta bir güvenlik odası. Erika ve Hans'a oturma izni verilip verilmediğini merak ediyordum. Duvar desteklerinde dört loş ışık vardı ve tek çıkış dik açıyla yukarıya doğru çıkan taş bir merdivendi.
  
  
  Dik açının sonu bizi loş bir girişe götürdü.
  
  
  Tek ışık yarık pencerelerden geliyordu. Burası hakkında söylenebilecek en iyi şey havalı olmasıydı. Fuayenin arkasında birkaç kapı vardı. Ben en büyüğüne yöneldim. Orada sağ korumam -ki birkaç tane kullanabilirdi- kıllı yumruğuyla kapıyı çaldı ve bir meydan okumayla karşılaştı.
  
  
  Beni kalabalığın önünde yüz üstü yere koymak niyetiyle fırlattılar. Dik durmayı başardım. Oda fuayeden daha iyi aydınlatılmıştı ama fazla değil. Önümde bir masa vardı, arkasında siyah beyaz kareli keffiyehler giymiş çölün üç oğlu duruyordu. Ortadakinin yaşlı bir akbaba yüzü, kanca burnu, kapalı siyah gözleri, ince, sert bir ağzı ve keskin bir çenesi vardı. Her iki taraftaki çift arasında güçlü bir benzerlik vardı. Aile portresi - Osman ve çocukları. Beni saldırmak üzere olan kobraların büyüsüyle incelediler.
  
  
  "Ah!" Sessizliği Hasan bozdu. "Tüm Yankee köpekleri gibi o da kokuyor!"
  
  
  Soldaki oğul, "Koşan emperyalist köpek" dedi.
  
  
  Bir başkası, "Ona biraz düşünce reformu öğretelim" diye önerdi.
  
  
  "Konuşabilseydi ne derdi?" Osman'ın gözlerinde küçümseme parladı.
  
  
  Ona Arapça cevap verdim: "Aiş, ya kdiş, ta yunbut el-haşiş - "çimler büyüyene kadar yaşa ey katır." "
  
  
  Bu, kişnemeyi bastırdı ve onları bir dakikalığına susturdu. "Demek," Chic ellerini masaya koydu, "müminlerin dilini konuşuyorsun."
  
  
  "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" diye aktardım, "İnsanın göğsüne fısıldayan sinsi fısıltıların şerrinden, insanların Rabbi, insanların meliki, insanların ilahı olan Allah'a sığınırım. ya da bir cin ve bir adam."
  
  
  Bana baktılar, sonra oğulları tepkilerini görmek için babalarına baktılar. “Kuran okuyorsun. Bizden biri misin? Zımpara kağıdı sesinde ilginç yeni bir ton vardı.
  
  
  “Peygamberimiz Muhammed ile ilgili kitabınızı inceledim. İhtiyaç anında onun sözleri güç veriyor.”
  
  
  "Bu sözleri dinleyelim." Osman bana sahip olduğunu, birkaç şiiri iyi yazabileceğimi sanıyordu, hepsi bu.
  
  
  Açılışla başladım: “Her şeyin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.” Daha sonra “İnek”, “İmran Evi”, “Ganimetler” ve “Gece Yolculuğu”ndan birkaç şiire geçtim.
  
  
  Osman beni durdurdu ve ortama uyum sağlamam için Mary ile Ta Ha'nın kitabından satırlar atmaya başladı. Cevap verme yeteneğim fotoğrafik hafızamdan geliyor. Bir süre sonra vazgeçti ve beni incelemek için oturdu.
  
  
  “Deve pisliği yiyicinin pis, çürümüş emperyalist oğluna gelince, siz bizim kitabımızı çok iyi biliyorsunuz. Bu senin kredin. Seni cennete götürebilir ama buradan çıkarmaz. Sen bir casussun ve biz casusların kafasını kesiyoruz. Neden buraya geldin? "
  
  
  "Hasan Ebu Osman isen seni bulmak için."
  
  
  Oğulları ona şaşkınlıkla baktı. Sırıtışını saklamaya çalıştı ve hepsi güldü. “Evet” dedi, “Allah'a hamdolsun, ben Hasan Ebu Osman'ım. Benden ne istiyorsun?
  
  
  "Bu herkesin kişisel meselesi."
  
  
  "Ah! Bu iki pislikten kişisel bir şey çıkmadı. Ben öldüğümde kemiklerim için kavga edecekler. Bir Yankee casusu neden beni görmek istesin ki? Beni Laman'daki tahta oturtmak ister misin? Allah'ın izniyle bunu kendim yapacağım."
  
  
  "Mao'nun yardımını aldığını sanıyordum."
  
  
  Kendini tutamadı, kıkırdadı ve çocuklar da ona katıldı. “Ah, eğer buna değeceğini düşünürsem, tıpkı senin teklif ettiğin gibi, bu kafirin teklifini de kabul ederim. Sunabileceğin bir şey var mı, Yankee casusu? "Eğleniyordu.
  
  
  "Bana sunacak bir şeyin olduğunu umuyordum."
  
  
  "Ah, bundan korkma. Seni herkesin önünde idam etmeden önce sana el-Feddan'ı teklif ediyorum. Bir an önce tamamlanması için sana Allah'a dua ettirecek."
  
  
  "Önemli bir şeyden bahsediyorum."
  
  
  Bana baktı ve tekrar gülümsedi. “Önemli, merhaba! Katılıyorum, hayatının hiçbir önemi yok. Masaya vurarak bağırdı: “El Feddan'ı istiyorum! Ona hemen gelmesini söyle!”
  
  
  Arkamdan biri hızla uzaklaştı. "Ülkenin geri kalanını ele geçireceğinizi garanti edebilirim" dedim.
  
  
  “Bu, üzerine tüküreceğim bir garanti olurdu.” Tükürdü.
  
  
  “Yani ona tükürdükten sonra soru hala geçerli. Budan'ın var. Onu elinizde tutup tutamayacağınız başka bir konu ama Lamana'yı ya da Pakar'ı asla alamayacaksınız. Tasahmed Mendanik değil. En azından Mendanike. bir anlaşma yapmaya hazırdı."
  
  
  Osman'ın gözleri parladı. “Yani haklıydım. Siz kahrolası emperyalistler onun arkasındaydınız. Eğer yaşasaydı kafasını meydana koyardım!”
  
  
  "Yani sana söylemediğini mi söylüyorsun?" Cevabın ne olacağını çok iyi bildiğim için şaşırmış numarası yaptım.
  
  
  Chic ve oğlu birbirlerine baktılar, sonra bana baktılar.
  
  
  "Sen söyle" dedi.
  
  
  “Tasakhmed, Rusların desteğiyle darbe planladı. Hükümetim Mendanike'yi seninle uzlaşmaya çalışması gerektiğine ikna etti ve..."
  
  
  Osman alaycı bir çığlık attı ve masaya çarptı: “İşte bu yüzden bu cesaret dolu adam beni görmek istedi, gerçekten anlaşmayı imzalamak için! Öyle dedim! Budana'yı almamı sağlayan da bu oldu. Eğer beni görmek zorunda kalacak kadar kötüyse bununla başa çıkabileceğimi biliyordum. Çürük bir hindistancevizi gibi düştü! "Yine tükürdü.
  
  
  Ona katılmak istedim. Bu kadar. Alacağımdan oldukça emin olduğum cevap. Nükleer silah hırsızlığına gelince, Hartum Savaşı sırasında o kalabalık başka bir yerdeydi. Sorun şu ki oyundaki Çinli Gordon'a benziyordum ve o da turnaya çıktı.
  
  
  Arkamda kapının açıldığını duydum ve Osman'ın bakışları omzumun üzerinden geçti. "El Feddan," diye işaret etti, "Yankee casusunuzla tanışın."
  
  
  Boğa anlamına gelen El Feddan bunların hepsiydi. Benden uzun değildi ama yine benim yarı boyumda olmalıydı ve tamamen kaslıydı. Arap'tan çok Moğol'a benziyordu. Nerede doğmuş olursa olsun, hoş olmayan bir yüzdü. Sarımsı gözler, basık burun, lastik gibi dudaklar. Boyun yoktu, yalnızca traşlı kafasının balkabağının dayandığı kaslı bir kaide vardı. Açık bir ceket giyiyordu ama kimsenin altında ne olduğunu tahmin etmesine gerek yoktu. Beni görmezden geldi, patronuna baktı ve beni bir yoyoya dönüştürecek sözü bekledi.
  
  
  Dışarıdaki etkinliklerden dolayı gecikme yaşandı. Kapı tekrar açıldı ve döndüğümde Erika ile Hans'ın Praetorian Muhafızların birkaç üyesi tarafından odaya sürüklendiğini gördüm. Arkalarından eski dostum Mohamed Douza girdi. Doğru düşündüm. Albay ya Osman'ın düşman kampındaki adamıydı ya da Tasahmed'in Osman'ın çadırındaki adamı... ya da her ikisi birden. Detaylara girecek zamanım yoktu ama başımı eğebildiğim sürece ona bir şey sormak istedim.
  
  
  Erica'nın sol gözünün altında bir aşınma vardı. Solgundu ve ağır nefes alıyordu. Bana özlem ve umut karışımı bir ifadeyle baktı.
  
  
  İngilizce "Dur bakalım çocuğum" dedim. Cevap veremeyince başını eğdi ve salladı.
  
  
  Hans kelepçeliydi ve zar zor ayakta duruyordu. Bakıcı onu serbest bıraktığında dizlerinin üzerine çöktü.
  
  
  "Hanginiz onu istiyor?" -Osman susayan oğullarına sordu.
  
  
  İkisi de aynı anda yutkundular, neredeyse salyaları akıyordu. Kurnaz yaşlı piç sevinçle uludu ve masayı çarptı. "Benim kemiklerim için dövüştüğün gibi, onun kemikleri için de savaşabilirsin... onunla işim bittiğinde!"
  
  
  İkisi de susup masaya bakıyor, onu hasta duruma düşürmenin bir yolunu nasıl bulabileceklerini merak ediyorlardı.
  
  
  "Peki Albay, her şey yolunda mı?" Osman, Düza'ya yağlı bir gülümsemeyle karşılık verdi.
  
  
  Duza, "Allah'ın izniyle" selamlamak için alnına dokundu ve masaya yaklaştı. "Ben bir iyilik isteyebilir miyim?"
  
  
  “Ama sor şunu,” dedi Osman.
  
  
  "İdam edilmeden önce onu sorgulamak istiyorum."
  
  
  "Hımm." Osman çenesini kaşıdı. “Bunu El-Feddan'a vermeyi planlıyorum. Bitirdiğinde bunun hiçbir şeye cevap verebileceğini sanmıyorum. Peki ya yerdeki deve gübresi yığını işe yarar değil mi?”
  
  
  "Ah, ben de onu sorgulamak istiyorum."
  
  
  “Eh, benim teklif ettiğim şeyle yetinmek zorundasın Albay. El Feddan'ın egzersize ihtiyacı var. Aksi takdirde tatminsiz olacaktır.” Bu, Boğa'nın kahkahalara ve hatta onay çığlığına neden oldu.
  
  
  Ben de şöyle dedim: "Eğer bu ineğin memesiyle dövüşmek zorunda kalırsam, en azından bana ellerimi kullanma şerefini verecek kadar şerefe sahip olacaksın."
  
  
  Duza ilk kez benim Arapça konuştuğumu duyuyordu. Bu sırıtmayı sildi ve sözlerim El-Feddan'ın mizah anlayışını pek etkilemedi.
  
  
  Osman kıkırdayarak, "Ah, bunu halledeceksin," dedi. “Onları dua için kullanabilirsiniz. Silahın olup olmadığını bile göreceğim.”
  
  
  "Bahis mi oynuyorsun Şik Hasan Ebu Osman?" - Heyecan aşkı olmadan doğmayan Arap olmadığını bilerek dedim. “Bu boğanın beni öldürtmesini istiyorsun. Neden kavgamızı cinayete çevirmiyoruz? Eğer kazanırsam arkadaşlarım ve ben Lamana'ya güvenli bir şekilde geri döneceğiz."
  
  
  Bu hamile sessizlik denilen şeye yol açtı. Bütün gözler bana bakan adamın başına odaklanmıştı. Çenesini çekerek, "Biliyorsun, Yankee casusu," dedi. "Bence erkek olmalısın. Kokuşmuş bir emperyalist olsa bile bu adama hayranım. Savaşta ölebilirsin."
  
  
  "Ya kazanırsam?"
  
  
  “Kazanamayacaksın ama seninle bir anlaşmam yok. Eğer Allah, görünmez bir darbeyle el-Feddana'yı kötü bir kadere terk ederse, gözlerini Boğa'ya devirdi, "o zaman göreceğiz." Ayağa kalktı ve onun ne kadar tıknaz, yaşlı bir horoz olduğunu gördüm. "Onları içeri getirin" diye emretti.
  
  
  Savaş alanı, Citroen'i bıraktığımız yerden çok da uzak olmayan bir platodaki duvarın arkasındaydı.
  
  
  
  Yakınlarda birkaç Fransız cipi duruyordu. Osman'ın maiyetinden mümkün olduğu kadar çok kişi çatılarda toplanırken, geri kalanlar (toplamda yirmi kadar kişi) yarım daire şeklinde durup eğlenceyi izlediler. Sofra getirildi, Osman, oğulları ve Dusa sofraya oturdular. Erica ve babası yere oturmak zorunda kaldılar.
  
  
  Saatim yoktu ama öğlen güneşi vardı ve sıcak çok yoğundu. Aşağıda yeşilliklerin bittiği düzlükte toz şeytanları vardı. Çıplak dağın bir tarafı yükseldi ve termiklerin arasında tembel tembel daireler çizen bir şahin gördüm. İyi bir alamet. Bileklerimi ovuşturup parmaklarımı esnetirken, onlara biraz güç verirken buna ihtiyacım vardı.
  
  
  El-Feddan'ın ceketini çıkarıp gövdesini açığa çıkarmasını izledim. Daha sonra toplanan grubun tezahüratları eşliğinde kalekonları kaldırdı. Bir Arap çıplaklar, daha az değil. Aşağıda sahip olduğu şey neredeyse yukarıda sahip olduğu kadar zorluydu. Tam olarak Aşil'in topuğu sayılmaz ama ezilmeden ölmeden yaklaşabilirsem ona da aynı derecede faydası olacağını düşündüm.
  
  
  Çığlıklar arasında belime kadar soyundum. David ve Golyat ama askıları yok. Yine de Osman silahlar konusunda şaka yapmıyordu. Kesinlikle ten tene temas olacağını düşündüm. Belki iş o noktaya gelecekti, ama o gelmeden önce bana palmiye lifinden ince bir ağ fırlattılar ve içinde sekiz inçlik bir bıçak bulunan bir bıçağı sardılar.
  
  
  Bir judo veya karate tutkununun size söyleyeceği gibi, önemli olan boyut değildir. Bunlar hız, koordinasyon ve zamanlamadır. Rakibimin üçüne de sahip olduğuna dair çok az şüphe vardı. Nick Carter'a gelince, kılıç becerilerinin zirvede olmadığını söyleyebiliriz. Son görüşmeden sonra sağ bacağım tam olarak iyileşmedi. Kafam temiz olmasına rağmen temiz havayla zonkluyordu. Güneşin parıltısı şartlanmayı gerektiriyordu ama bu, göz kapaklarının birkaç kez kırpılmasıyla gerçekleşmiyordu. Onun etkisi olmadan manevra yapmak imkansızdı. Elimdeki bıçak yeterince tanıdıktı ama ağ tanıdık değildi. Önümdeki çıplak maymunun eşyalarını taşıma şekli bana boğanın diğer ucundaki şeyi hatırlattı: bir boğa güreşçisi.
  
  
  Hayatımı tehlikeye atmak işimin bir parçası. Çoğu durumda, bu acil eylem meselesidir. Ani temas, acımasız tepki ve düşünmeye zaman yok. Böyle bir meydan okuma yine başka bir şeydir. Neyle karşı karşıya olduğumu değerlendirebilmek oyuna belli bir heyecan katıyor. İki şeyi biliyordum: Kazanacaksam bunu çabuk yapmalıydım. En iyi silahım kurnazlıktı. Boğayı ve herkesi bir kavgaya değil, bir katliama tanık olduklarına ikna etmem gerekiyordu.
  
  
  Ağı beceriksizce aldım: "Bunu kullanamam!" Osman'ı aradım. "Adil bir dövüş olacağını düşündüm!"
  
  
  Osman alayları ve bağırışları bastırdı. “El-Feddan'la görüşme talebinde bulunan sizdiniz. Sen de onunla aynı silaha sahipsin. Allah katında rekabet adildir!”
  
  
  Kaçmanın bir yolunu bulmak için çılgınca etrafa bakmaya başladım. Yarım daire daireye dönüştü. "Ama - ama bununla mücadele edemem!" Bıçağı ve ağı uzatırken sesimde bir yalvarma ve korku tınısı vardı.
  
  
  Koronun hakaretlerine rağmen Osman öfkeyle bağırdı: "O halde onlarla birlikte öl, Yankee casusu! Ben de seni bir insan sandım!”
  
  
  Ayağımın altındaki kaba taşı hissederek geri adım attım; sadece ekşi bir gülümsemeye sahip olan rakibim gibi yalınayak olmadığıma sevindim. Erica'nın elleriyle yüzünü kapattığını gördüm. Hans ona sarıldı ve solgun ve çaresiz bir halde bana baktı.
  
  
  "Bitir şu işi, el-Feddan!" -Osman emretti.
  
  
  Kalabalığın aniden sessizleşmesi üzerine çığlığım: “Hayır! Lütfen!" Duza'nın önceki geceki performansıyla aynı seviyedeydi. Tepkisini yakalayacak zamanım olmadı. Kollarımı iki yana açarak ringden çıkmaya çalışmakla meşguldüm, kaçınılmaz olanı başarısız bir şekilde engellemeye çalışıyordum.
  
  
  Boğa, Japon sumo güreşçisine benzer bir şekilde, ayakları üzerinde hareketsiz durarak bana yaklaştı. Sol eliyle ağı sallıyordu; sağda bıçağı uyluğuna bastırdı. Planı yeterince basitti: Beni bir ağa dolaştır ve sonra beni kendi kanımla marine et.
  
  
  Kalabalık yeniden bağırdı: “Öldürün onu! Öldür onu!" Geri çekilmeyi bırakıp ön tarafa doğru ilerlemeye başladım. Tükürüğün sırtıma çarptığını hissettim. Çiviler onu yakaladı. Daha fazla geri çekilmemeye çalıştım. Arkadan itilme ve dengemin bozulması riskini almak istemedim. Güneş parlıyordu, ter akıyordu.
  
  
  El-Feddan kendinden emin bir şekilde beni takip etti ve seyirciye bunu gösterdi. Yavaş yavaş yaklaştı, gülümsemesi dondu ve sarı gözleri durdu. Saldırısının işaretlerini bekledim. Ne kadar incelikli olursa olsun her zaman bir şeyler vardır. Kendine güvendiği için telgraf çekti. Ve o anda hareket ettim.
  
  
  Geri dönüp daire çizerken ağı iyice çektim. Örgü eli hareket etmeye başladığında, elimi yüzüne fırlattım. Refleks olarak eli onu engellemek için kalktı ve aynı anda eğilerek duruşunu değiştirdi. Denge kaybından yararlanarak hareketini takip ettim.
  
  
  
  Ağının altına sürünerek aşağı doğru ittim. Bıçağı ona yarım santim sapladım. Daha sonra saldırımı engellemek için kolunu çevirdi. Her şey o kadar hızlı oldu ki Osman ve arkadaşları hâlâ anlamaya çalışırken o dönüp bana saldırdı.
  
  
  Onu hamlemle geçerek ringin ortasına girdim ve bana doğru geldiğinde, saldırısının altından atladım ve yanından geçerken sırtına tekme attım.
  
  
  Ölüm sessizliği vardı. Bu onların şampiyonuydu, karnından aşağı kan akıyordu, taşların üzerine kırmızı damlalar düşüyordu ve korkak bir Yankee casusu onun sırtına tekme atmıştı. Mesajı aldılar ve yüksek sesli kahkahalar yükseldi. Artık kedinin çığlıkları El-Feddan içindi. Nedir o, boğa yerine tavuk mu?
  
  
  Araplar şaka yapmayı sever. Kalabalık oyunumu oynadığımı fark etti. Bunu takdir ettiler. Boğa bunu yapmadı, ben de bunu istiyordum. Zamanına değmediğime onu ikna ederek onu yakalamayı başaramadım. Artık tek avantajım onun o kadar oyuna gelmesiydi ki aklını yitirdi.
  
  
  Bana döndüğünde sırıtması kayboldu ve sarı gözleri parladı. Göğsünden aşağı damlayan ter güneşte parlıyordu. Durdu ve bıçağı dişlerine soktu. Daha sonra bıçak elini kullanarak göğsünün ve yüzünün her yerine yaradan kan sürdü. Anlamını anlayamadım ama kasıklarına tekme atarak tuvaletini bitirdim. Uyluğundan vurulmuştu ve sanki sabanla taş bir duvara çarpmışım gibi hissettim.
  
  
  Kalabalık çok heyecanlıydı. Bunun ilginç olacağını biliyorlardı. Hans'ın bağırdığını duydum: "Kaldır başını Ned!" Daha sonra hayatta kalmaya odaklanarak sesleri kapatıyorum.
  
  
  Daire çizerek bir boşluk arıyormuş gibi davrandı. Ağımı alıp tekrar sol elime tuttum. Şimdi, tamamen açık bir duruş yerine, bir kılıç ustası çömelmesiyle, bıçak kolu yarı uzatılmış, ağ bağlı ve sarkık bir şekilde onunla yüz yüze geldim. İç çekmeme izin veremedim ama onunla alay etmeye başladım.
  
  
  "Boğa! Sen bir boğa değilsin, bir inek bile değilsin; domuz dışkısıyla doldurulmuş yağlı bir deve derisi!
  
  
  Bu onu çileden çıkardı. Ağı yükseğe fırlattı ve alçaktan attı. Daha hızlı hareket görmedim. Geriye sıçramama rağmen ağ sağ bacağımı yakaladı ve neredeyse takılıp düşmeme sebep oldu. Aynı zamanda bileğimi yakalayıp bıçaklı elimi yakalamaya çalıştığında devamından ancak yarı kaçınabildim. Bunun yerine omzumu tuttu. Kendi bıçağı bana doğru geldi ve yukarı doğru kesti. Sağa dönüp boğazını kesip göğsünü damgaladığında kaburgalarıma vurduğunu hissettim. Sonra dönüp ağı yüzüne çarptım ve omzunu serbest bıraktım. Eli boğazımı tuttu. Bıçaklarımız çınladı ve parladı. Tam yüzünün önünde ağımdan uzaklaşmak için bir adım geri attı ve ben de onun ağından kurtuldum. Sonra ben saldırmak için harekete geçtim, o da geri sıçradı.
  
  
  Bunu kısa bir süreliğine yaptık ama çok uzun bir zaman gibi geldi. Ağzım kuru bir su birikintisiydi. Nefes alışı sıcak ve aralıklıydı. Sağ bacağımdaki ağrı kafamda davul sesi gibi çalıyordu. Ben ondan daha fazla kan döktüm ama onda daha da fazlası vardı. İleriye doğru bir adım daha attım ve ona sırıtarak bıçağı salladım.
  
  
  İster gururdan, ister kalabalığın uğultusundan, ister dövülme düşüncesinin öfkesinden kaynaklansın, diye suçladı. Sırt üstü düştüm, onu ayağa kaldırdım ve başının üzerine fırlattım. Yüzü yukarı dönük olarak Osman'ın önüne düştü, bir an sersemledi.
  
  
  Kalabalık onu yedi. Kendini yerden kaldırdı, eğildi ve bacaklarımı tuttu. Bıçağının üzerinden atladım ama tam arkasındaydı ve hızlı hamlesinden kaçacak zamanım yoktu. Ağı ortadan kayboldu ama onu tutan el kaybolmadı. Bıçakla bileğime vurdu. Kılıcı öldürücü darbe için geri döndü. Süre dolduğunda ekstra puan kazanmak için her şeyimi verdim.
  
  
  Vücudun birçok hassas kısmı vardır. Ancak şunu unutmayın: Kendinizi yakınınızda sıkışıp kalmış halde bulursanız, düşmanınızın kaval kemiğinden daha uygun bir temas noktası yoktur. Orada kemiklerden ve sinirlerden başka bir şey yok. Ayakkabılarımın ön kısmı böyle bir durum için ince bir metal şeritle güçlendirildi.
  
  
  El-Feddan başını geriye attı ve Allah'a homurdandı, bıçaklı eli saldırının ortasında asılıydı. Karatede bileğini kestim, bıçakla elini çıkardım ve arkasıyla boğazını kulaktan kulağa kestim.
  
  
  Dizlerinin üzerine çöktü, nefes nefese kaldı ve hasarı elleriyle onarmaya çalıştı. Parmaklarının arasından arteriyel kan fışkırdı. El-Feddan düştü, vücudu titriyordu, topukları ezilmeye başladı. Ölümünün sesleri dışında mutlak bir sessizlik vardı. Osman, şampiyonunun cennete gidişini dikkatle izledi.
  
  
  Genellikle bir boğa güreşi sırasında boğayı öldüresiye döven boğa güreşçisi kulaklarla ödüllendirilir. Bunu düşündüm ama sonra şansımı yeterince zorladığıma karar verdim. Bunun yerine masaya doğru yürüdüm, gözlerimdeki teri sildim ve kanlı bıçağı masanın üzerine koydum. “Bin huri onu dinlenmeye yönlendirsin” dedim.
  
  
  .
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kavganın sonucu yaşlı Osman'ı şok etti. Oğullarının hepsi benim işimin orada bitmesinden yanaydı. Onları susturdu. El-Feddan kendi kanından oluşan devasa bir havuzda yatıyordu, sinekler ona saldırıyordu, akbabalar çoktan etrafını sarmıştı. Parçalanmış askerler grubu sessizce liderlerinin emrini bekliyordu. Hans gözlerini ölü adamdan alamıyordu, Erika da gözlerini benden alamıyordu.
  
  
  Şeyh ayağa kalktı ve bana baktı. “İn-Allah, sen bir erkeksin, bir Yankee casusu, büyük bir adamsın. Eğer işler farklı olsaydı, senden yararlanabilirdim. Ne yapacağıma karar vermeden önce bunu düşüneceğim." Masanın ucunda kollarını kavuşturmuş halde duran sakallı memura döndü. "Onları hücrelere koyun!"
  
  
  "Peki ya ona?" sağdaki oğul dikkat çekti.
  
  
  Babası onu görmezden geldi. “Bir hücrede iki adam, ayrı ayrı bir kadın.”
  
  
  Hafifçe nefes verdim. Eğer tepkisi farklı olsaydı boğazına bıçak dayayarak benim rehinem olacaktı. El-Feddan'ın bıçağını sıktım ve arka cebime sıkıştı.
  
  
  Birlikler geri çekilmeye başladı. Cenazenin kaldırılması emri verildi. Duza çenesini kapalı tutmaya çalışarak kenara çekildi. Gömleğimi giymeme izin verildiğinde, bıçağın sapını gizleyerek kuyruklarımın aşağı sarkmasına izin verdim.
  
  
  Altı kişilik bir güvenlik görevlisi üçümüzün etrafını sardı ve bizi tekrar binaya götürdü.
  
  
  "Tanrım, eğer yüz yaşına kadar yaşarsam," diye içini çekti Hans, "bir daha böyle bir şey görmeyi beklemiyorum."
  
  
  "Kapa çeneni!" - takım lideri Arapça söyledi.
  
  
  Erica'yı gardiyan odasının tam karşısındaki ilk hücreye yerleştirdiler. "Yakında görüşürüz bebeğim" dedim. "Ruhunu yüksek tut."
  
  
  "Deneyeceğim" diye fısıldadı.
  
  
  Bizi daha önce kaldığım hücreye koydular. Tahmin ettiğim gibi ellerimizi ayaklarımızı bağlayıp pis kokulu karanlıkta bıraktılar.
  
  
  Hans mırıldanmaya başladı.
  
  
  Onun sözünü kestim. “Diğer adamın dediği gibi, kapa çeneni ihtiyar.”
  
  
  Çığlığın ortasında durdu.
  
  
  “Şimdi şu soruyu cevaplayın: DC-3'ü benimle yardımcı pilot olarak uçurabilir misiniz?”
  
  
  “Dakota mı? Elbette ama..."
  
  
  "İyi. Yapacak işlerimiz var." Ona bıçaktan bahsettim ve sırt sırta gelene kadar manevra yaptık. Bir tamirci gibi parmakları hünerli ve kendinden emindi. İlk denemede bıçağı cebimden çıkardı ve bileklerimdeki palmiye lifi kordonlar birkaç dakika içinde kesildi. Çeşitli nedenlerden dolayı hızlı çalışmak zorunda kaldık. Birisi aniden El-Feddan'ın bıçağının kaybolduğunu fark ederse, hemen arkadaş oluruz.
  
  
  "Sanırım kalenin anahtarı da sende." - Hans tısladı.
  
  
  "Hayır sahipsin. Çığlık atmaya başlamanı istiyorum."
  
  
  "Yılan?"
  
  
  "Bu benim oğlum. Osman ne karar verirse versin, verirken bizim iyi durumda olmamızı istiyor. Yılan ısırıklarından ölürsek gözetmenlerimiz de ölmüş olacak. En az ikisi koşarak gelecek. Sırtınız duvara dayalı, elleriniz arkanızda, ip ayak bileklerinize dolanmış şekilde köşede oturmanızı istiyorum. Çığlık atmaya başlarsın ve onlar içeri girene kadar durmazsın. Bundan sonra ben sana söyleyene kadar hareket etme veya hiçbir şey yapma. Anlaşıldı?"
  
  
  "Tabii ki dostum, nasıl istersen."
  
  
  "Çığlık atmaya başlayacağım."
  
  
  - dedi Hans ve konuşmasına bakılırsa bir grup yılanın içinde olup olmadığımızı merak etmeye başladım. Çığlıkları nedeniyle gardiyanların yaklaştığını duydum.
  
  
  Anahtar kilidin içindeydi, sürgü çekilmişti, kapı açıldı. Bir Numara, dolu bir AK-47'yi hazır halde, arkasındaki ışık kamerayı aydınlatıyor. O anda El-Feddan'ın bıçağı onu öldürdü. Ben diğerini sırtından yakalayana kadar kurbanı henüz yere düşmemişti. Kafasını duvara çarptım, onu döndürdüm ve karate darbesiyle boynunu kırdım.
  
  
  Hızla koridora bakarak, "Cellabalarını çıkar ve bir tanesini giy, keffiyeh," diye emrettim.
  
  
  Görünürde kimse yoktu, koşmaya başladım. Bir elimde Pierre, diğer elimde AK vardı. Belli nedenlerden dolayı kullanmak istemedim. Bu Pierre'in gösterisiydi. Parfümünün bir kokusu vardı ve bu son kokusuydu.
  
  
  Nöbetçi kulübesine vardığımda gardiyanlardan biri araştırma yapmak için dışarı çıkmaya başladı. Ağzını açacak vakti vardı. Kalaşnikof saldırı tüfeğinin namlusu onu geri savurdu ve her türlü sesli tepkiyi kesti. Pierre diğer üçünün oturduğu, kapağı açık bir masaya indi. Kapıyı kapattım. Karşı taraftan hafif bir sürtünme sesi duyuldu. Hepsi bu.
  
  
  Ona kadar saydım, ciğerlerimdeki havayı boşalttım ve bir yudum aldım. İçeri girip metal kapıyı arkamdan kapattım. Pierre yerde yatıyordu ve baktı
  
  
  
  ceviz gibi. Kurbanları daha büyüktü. Aradığım ikincinin anahtarları vardı.
  
  
  Eric'le ilgili hoşuma giden birçok şey vardı. Her şeyden önce onu alıp dengesini koruyabilirdi. Onu hücresinden çıkarıp bizim hücremize getirdiğimde ona bir plan vermiştim ve taşınmaya hazırdı.
  
  
  "Geleceğini biliyordum." demekle yetindi. Sonra ben djellaba ve keffiyeh'imi giyerken o koridora baktı ve gitmeye hazırdık.
  
  
  Plan basitti. Osman'ın nerede olduğunu bilmiyordum ama Hans'la sanki biz yapmışız gibi Erica'yı buradan çıkaracaktık. Koridorda yürüdük ve gerçek bir askeri eskort gibi merdivenlerden yukarı çıktık. Hans'a emniyeti açıkken AK'yi nasıl ateşleyeceğini ve otomatik olarak nasıl ateşleyeceğini gösterdim. Bir saldırı tüfeği olarak Kalaşnikof aslında bir makineli tüfektir.
  
  
  Girişe yaklaştığımızda havanın eskisinden çok daha karanlık olduğunu fark ettim. Kapıyı biraz araladığımda nedenini anladım. Mavi gökyüzü siyaha döndü. Bulutlu bir gökyüzü bizi bekliyordu. Allah gerçekten çok merhametliydi. Binanın sol kanadında yarım düzine askerin korunmaya doğru ilerlediğini gördüm.
  
  
  "Merdivenlerden iniyoruz ve doğrudan kapıdan geçiyoruz" dedim. “Citroen gitmezse ciplerden birini deneyeceğiz.
  
  
  Ulaşım olmazsa dağdan uzaklaşırız.”
  
  
  Güçlü bir gök gürültüsü Erica'yı sıçrattı.
  
  
  "Şemsiyeyi yanımıza almadığımız için özür dileriz." Ona gülümsedim. "Doluya yakalanmadan gidelim."
  
  
  Kapıdan çıktığımızda rüzgar etrafımızı sardı. Manzarayı hayranlıkla izlemeye vaktim yoktu ama vadiden bize doğru yaklaşan bir fırtına gördüm. Aşağıdaki gökyüzü soluk sarı renkteydi ve mürekkebin* üzerinde sivri uçlu şimşek çizgileri dağılmıştı.
  
  
  Kapıdan içeri girdiğimizde içeriye daha çok kişi giriyordu. Bize meraklı bakışlar attılar ama yaklaşan selden kaçınmak için çok aceleleri vardı.
  
  
  Citroen ve cipler ortadan kayboldu, bu da Osman ve ekibinin başka bir yere taşınması anlamına geliyordu. Bu iyi bir haberdi.
  
  
  Hans kötü sözler söyledi. "Buradan nasıl çıkacağız?"
  
  
  "Bu kamyon." Dağ yolundan aşağı inen büyük bir arabayı işaret ettim. Seslenme mesafesine geldiğimde sürücünün durup fırtınayı beklemeyi planladığını gördüm. Adaçayı. Kamyonu açık bir platformdu. Yorgun ve yaralı olduğundan taşıdığı çok sayıda kayayla baş edemiyordu.
  
  
  Gök gürültüsü başladığında ona durması için el salladım. Ayini gerçekleştirirken bana gergin bir şekilde sırıttı. “Arkadaş” dedim, “bizi Budan’a götüreceksin.”
  
  
  "Elbette kaptan, fırtına geçtiğinde."
  
  
  "Şimdi değil. Bu çok acil." Erica'ya taksinin etrafından dolaşıp arabaya binmesini işaret ettim. "Bu bir emirdir".
  
  
  "Ama orada, duvarın arkasında cipleriniz var!" eliyle işaret etti.
  
  
  "Yeterli benzin yok." Yoldaki görüş noktamdan cipleri kaçırdığımızı gördüm çünkü içeri getirilip binanın sonuna park edilmişlerdi. Olası bir zulmü kastediyorlar.
  
  
  "Ama... ama fırtına!" - sürücü öfkeliydi. "Ve yer yok!" ellerini salladı.
  
  
  "Şeyh Hasan Ebu Osman'la mısın?" AK'nin namlusunu kaldırdım ve gülümseme kayboldu.
  
  
  "Evet, evet! Her zaman!"
  
  
  Gök gürültüsü vardı ve rüzgar kesildi. İlk güçlü düşüşleri hissettim. “Hans, git Erica'yı gör. Dağdan aşağı indiğimizde ilk kavşaktan dönsün.”
  
  
  "Nerede olacaksın?"
  
  
  “Taş yığınında çok ihtiyacım olan banyoyu yapacağım. Şimdi git!"
  
  
  Arka kapıdan çıktığımda yağmur yağmaya başladı. Kamyon vitese takıp yola çıktığında kayaların arasına yerleştim. Birkaç dakika içinde görüş mesafesinin on beş metreye veya daha aza düşeceğini biliyordum. Buzlu suyla ölesiye dövülmekten korkmuyordum ama arka koruma şansına rağmen cezayı kabul etmeye hazırdım.
  
  
  Kaçışımız beş dakikadan fazla sürmedi. Havanın ve kamyonun sayesinde her şey yolunda gitti. Ancak bu kadar kolay ayrılacağımızı düşünmüyordum ve haklıydım.
  
  
  Kamyon yaylanın ilk geniş sapağını yeni geçmişti ki, gök gürültüsü ve selin uğultusunun arasında bir siren sesi duydum.
  
  
  Yağmur, kör edici şimşeklerle dolu kör edici bir sağanak yağmura dönüştü. Takip eden Fransız cipindekiler gizlenme avantajına sahipti. Sürpriz avantajım vardı.
  
  
  Şoförümüz düşük vitesteydi, yokuş aşağı yavaşça ilerliyordu ve Panhard Jeep hızla yanaştı. Ön tekerleklerine iki kez ateş açmadan önce, önümüze geçmek için geri dönmesini bekledim. Çamura düştüm.
  
  
  Çaresizce düzeltmeye çalışan sürücünün yüzündeki bulanıklığı fark ettim.
  
  
  bir arabanın dönen kızağı. Daha sonra yoldan çıkarak yağmurla dolu hendeğe düştü. Şimşeklerin parlak ışığında cipe benzeyen iki kişinin daha bize doğru uçtuğunu gördüm. Lider 50 kalibrelik bir makineli tüfek kurdu.
  
  
  Makineli tüfek benimle aynı anda açıldı. Arka kapı çınladı ve etrafımdaki kayalar sekerek şarkı söyledi. Amacım daha doğrudandı. Makineli tüfek durdu ama yağmur perdesinin arasından ikinci bir adamın silahı almak için ayağa kalktığını gördüm. Sürücüyü takip ettim ve Kalaşnikof saldırı tüfeği boşa çıktı. Yedek kartuşum yoktu.
  
  
  İkinci tetikçi lastiklere uzandı ve bana kayayı bagaj kapağının üzerine fırlatma şansı verdi. Büyük bir canavardı ve eğer tüfekle kullanabileceğim şekilde konumlandırılmasaydı, onu asla elime almazdım.
  
  
  Cip çok yakındaydı ve sürücü görmüş olması gereken şeyden kaçınmaya çalışırken nişancı da manzaranın her yerine kurşun atıyordu. Nişanı silahlı bir adamınkinden daha iyi değildi. Bir kayaya çarptı ve Panhard tam anlamıyla ikiye bölünerek binicileri bez bebekler gibi dışarı fırlattı.
  
  
  Biz de pek iyi durumda değildik. Nişancı tüm ateşine rağmen bir şeye çarpmayı başardı ve onu uçarken gördüğümde kamyonun arkasının sallanmaya başladığını hissettim. Sürücü de bunu hissetti ve savrulmaya karşı mücadele etti. Yükten düşersem gömülmeme gerek kalmayacağını biliyordum. Dengemi kaybettim ama bagaj kapısının kenarından atladım. Kamyonun arkası devrilip yolun aşağısına doğru giderken ona tutundum. Ne kadar yavaş gidersek gidelim, yükün ağırlığı harekete atalet kazandırıyordu. Tek bir sonuç olabilir.
  
  
  Deniz alabora olmaya başladığında bir bacağım denize düştü. Eğim bana kaçmam için gereken gücü sağladı. Geriye doğru sıçradım ve yumuşak bir omzun toprağına indim. Çarptığımda bile minibüsün takla attığını gördüm. Çıkardığı ses ağırlığıyla eşdeğerdi. İnişte zayıflayan yük çığ gibi çöktü. Önemli olan tek şey kamyonun kabiniydi. Yükten kurtuldu. Ya Allah ya da sürücü onun kontrolden çıkmasını engelledi. Yolun karşı tarafında bir drenaj kanalında durdu, dereden gelen su ön lastiklerine fışkırıyordu.
  
  
  Çamurdan çıkıp ona doğru koştum. Göz ucuyla üçüncü bir cipin ikizinin enkazının içinden yavaşça manevra yaptığını gördüm. Kabine girip kapıyı açtım. Üçü de boş boş bana baktı. Konuşmaya zaman yoktu. AK'yi Hans'ın kucağına aldım.
  
  
  "Merhaba!" Sahip olduğu tek şey bu ve hemen saklanacak bir yer bulmak için arkama döndüğümde beni tanımadığını fark ettim.
  
  
  Görüş mesafesi 15 metre mi? Yirmiden fazla değildi. Yağmur benim dostumdu. Son Panhard oradan dikkatle geçti. Orada bulunanlar, ikinci cipin parçalanmasını ve kamyonun çarpmasını -en azından detaylı olarak görebilecekleri ölçüde- gördüler. Beni hendek kenarındaki su birikintisinde yatarken görmediler. Sürünerek geçtiler. Ayağa kalktım ve kör taraftaki cipin izlerini takip ettim. Kulübenin çok yakınında durdu.
  
  
  Sadece iki tane vardı. Hazır AK'lerle çıktılar. Onlara bağırmadan önce taksi ile cipin arasına girmelerini bekledim.
  
  
  "Silahlarınızı bırakın! Hareket edersen ölürsün!" Su basmış bir natürmortta bir şimşek çakması bizi aydınlattı. Onlara daha fazlasını anlatmak için gök gürültüsü dinene kadar bekledim. "Silahını önünüze atın!"
  
  
  Soldaki, arkasını dönüp beni sıkıştırmayı umarak bunu hızla yaptı. Bunun yerine onu sıkıştırdım ve silahının üstüne çıktı. Sağdaki adam söyleneni yaptı.
  
  
  “Yolun karşısına geçin ve vadiye ulaşana kadar yürümeye devam edin.” Sipariş ettim.
  
  
  Bunu yapmak istemedi. "Ama suya sürükleneceğim!"
  
  
  "Seçimini yap. Hızlı!"
  
  
  O gitti. Uzaklara gitmeyeceğini biliyordum ama yeterince ileri gidecekti. Yağmurda kaybolana kadar onu izledim. Daha sonra tekrar taksiye bindim.
  
  
  Hendekteki su yükseldi ve gücü pruvayı salladı. Kapıyı açtım ve “Hadi, Niagra Şelalelerini geçmeden oradan çık” dedim.
  
  
  "Tırım! Ve kamyonum! sürücü feryat etti.
  
  
  "Velinimetiniz Hasan Ebu Osman'a söyleyin, size yeni bir tane alsın. Hadi gelin," dedim İngilizce olarak, "uçağımızı kaçırmak istemeyiz."
  
  
  Dağdan aşağı indiğimizde fırtınanın en kötüsü geçmişti. Panhard, kontrol noktasında durdurulana kadar bize resmi koruma sağladı. Şanslıydık çünkü yağmur herkesi içeriye sürükledi. Yolun su basması konusunda endişeliydim ama bu düşünülerek inşa edildi. Her iki taraftaki drenaj vadileri geniş ve sağlamdı.
  
  
  Hem Erica hem de babası benim hakkımda sessiz kaldı. Bir şokun diğerinin üstüne çıktığı gecikmiş şok. Eğer bu konuda eğitimli değilseniz sizi balkabağına dönüştürebilir.
  
  
  "Yoğun bir gündü" dedim. "Harika iş çıkardın; geçilecek bir nehir daha kaldı."
  
  
  "Bu uçağı buradan nasıl çıkaracağız?" Hans, galabiasıyla Beau Cheste'den fırlamış gibi görünüyordu ve ben de bir yığın ıslak çamaşır kadar çekiciydim.
  
  
  Tekrar gerginleşmelerini istemeyerek, "Çok fazla sorun yaşamamalıyız" dedim. "Pilotlar yakalandı. (Ben eklemedim ve muhtemelen vuruldum). Bu araba şirket arabasıdır." Direksiyona hafifçe vurdum. "Sahaya geldiğimde ve uçağın yanına park ettiğimde şüpheli görünmeyecek. Sen kokpite gir ve sürmeye başla. Erica, uçağa bin ve rahatla. Ben stoperi çıkarırım ve gerisini hallederim." "
  
  
  "Buraya ne için geldiğini aldın mı?" Bunu çok sessizce, dümdüz ileriye bakarak söyledi.
  
  
  Doğrudan cevap hayırdı. Bunların hepsi bir kağıt kovalamacasıydı. Bundan yalnızca somut bir gerçek ortaya çıktı. Duza. İkili veya üçlü bir ajan olarak Hans Geyer'in felaketle ilgili olası bilgisine olan ilgisi fazlasıyla açıktı. Evet, onu sorguya getirin. Vur onu, evet. Ama onu söylediği şekilde test etmek tamamen farklı bir şeydi.
  
  
  “Hans,” dedim, “peki ya sen, almaya geldiğin şeyi aldın mı?”
  
  
  Dik oturdu ve hayata geri döndü. “Tanrım, evet! Unuttum! Haklıydım, buldum! BENCE…"
  
  
  "Tamam, tamam." Güldüm. "Bu bahçeden çıktığımızda bana anlat."
  
  
  “Ama ben her zaman haklıydım! Bunu nasıl yaptıklarını çok iyi biliyordum!
  
  
  "İyi. Havaalanı ileride. Şimdi dikkat edin. Ben aksini söylemediğim sürece durdurulsak bile plan yürürlükte kalacaktır. Gemiye çıkın ve motorları çalıştırın. Bunu yapabileceğini düşünüyor musun?”
  
  
  "Evet elbette".
  
  
  “Bir soru daha, Osman bizi alt edecek bir şey koyabilir mi?”
  
  
  “Hayır, burada savaşçı yok. Sahip oldukları en iyi şey zayıf güvenliktir."
  
  
  “Eğer işler kötüye giderse, ben kalkana kadar kalkma.”
  
  
  Pencereyi açtım. Yağmur azalıyordu ama yine de öğle sonrası sağanaklarından daha güçlüydü. "Hanginiz Su burcunda doğdunuz?" Söyledim. "Sanırım o bizim tarafımızda."
  
  
  Erica, "Ben de öyle düşünüyorum," dedi. "Sen kimsin?"
  
  
  "Akrep."
  
  
  "Kova Çağı değil." Hafifçe gülümsedi.
  
  
  "Gülümsemen en iyi işaret... Tamam, hadi gidelim."
  
  
  Bir daire çizerek sürdük, lastiklere su püskürtüldü, asfaltta tısladı. Terminalin dışında kimse yoktu. Kapıya giden yol boyunca ilerledim. Karşısında bir halkalar zinciri vardı. Tıklaması bir gök gürültüsüyle kesildi.
  
  
  Havaalanı kulesi terminalin üzerinde yükseldi. Dönen feneri çalışıyordu. Muhtemelen birkaç operatör görev başındadır. Rampaya döndüm ve yukarıdan görünmemek için çıkıntıya tutunarak yavaşça binanın önünden geçtim.
  
  
  Terminalin cam pencereleri yağmur camlarıyla kaplıydı ama arkalarında hareket görebiliyordum. "Her yer askerlerle dolu!" Hans'ın nefesi kesildi.
  
  
  “Sorun değil, nemden uzak duruyorlar. Unutmayın, biz onların tarafındaymışız gibi görünüyoruz."
  
  
  Binanın sonuna doğru yürüdüm ve bir dönüş yaptım. Yağmurdan dolayı uçağın koruma altında olmaması bizim için başka bir soluklanma oldu. Tek başına ayakta bekliyordu.
  
  
  “Hans, eğer ateş başlarsa motorları çalıştır ve buradan defol. Aksi takdirde kokpitte size katılmamı bekleyin.”
  
  
  Erica, "Cipteki silahı bana ver," dedi. "Sana yardım edebilirim."
  
  
  Hans, “Kabinde bana yardım edebilirsin,” dedi.
  
  
  "Kabin kapısı kapalı, yani kilitli mi?"
  
  
  “Hayır, harici kilit yok.” Hans içini çekti.
  
  
  Binanın yan tarafından sektim ve gövdeye paralel olarak yükseldim, ancak kuyruk cipin yanından kayabilecek kadar uzağa.
  
  
  "Tamam arkadaşlar" diyerek onlara gülümsedim. “Hadi Lamana'ya geri dönelim. Hans, kapıyı aç ve içeri gir. Acele etmeyin, doğal davranın. Sana ne zaman olacağını söyleyeceğim, Erica." Motoru rölantide bıraktım.
  
  
  Bir an Hans'ı izlerken kabin kapısının kilitli olmadığını söylerken yanıldığını düşündüm. Açamadı. Erica derin bir nefes aldı. Daha sonra bükerek ve çekerek onu dışarı çıkardı. İçeri girince kapıyı çevirdi ve başparmağını kaldırdı.
  
  
  “Tamam Erica, yağmurda öğleden sonra yürüyüşü yapıyormuş gibi yürü.”
  
  
  Gemiye geldiğinde terminalin tepkisini izleyerek bekledim. Eğer bu bir çatışmaya dönüşürse, kovalamacayı yönetmek için cipi kullanırdım. Kuzey ve batıdaki dağların üzerinde gökyüzü açıldı ve yağmur çiselemeye dönüştü.
  
  
  
  Çocuklar birazdan hava almak için dışarı çıkacaklar.
  
  
  Her uçağın kontrol yüzeyleri için harici kilitleri vardır, böylece az önce yaşadığımız gibi rüzgarlarda alarm, asansör ve kuyruk devreden çıkıp uçağın devrilmesine neden olmaz. Kuyrukta üç ve her kanatta birer tane olmak üzere bunlara pin adı verilir. Şirket geldiğinde kuyruğumdaki ilkini henüz salmıştım.
  
  
  Üç kişiydiler ve AK'leri hazırdı.
  
  
  “Kardeşler,” diye bağırdım elimi sallayarak, “yardım edebilir misiniz?”
  
  
  İçlerinden biri "Uçamayız" diye yanıtladı ve... diğerleri güldü.
  
  
  “Hayır ama ihtiyacı olanlara yardım edebilirsin. Albayın acelesi var."
  
  
  Onlar geçerken parmaklarımı kuyruğun ucundan çektim. "Kanat orada," kilidi kaldırdım, "sadece hareket ettir."
  
  
  Bunun için toplandıklarında diğer kanada geçtim ve alarmı kaldırdım. Kuyruğun etrafından dolaştığım zaman ellerinde bir kilit vardı. "Allah senden razı olsun" dedim ve kabul ettim.
  
  
  İçlerinden en büyüğü benim ıslak halime bakarak, “Eğer o fırtınaya uçmuş olsaydın, Allah’a hamdolsun daha fazlasına ihtiyacın olurdu” dedi.
  
  
  “İçinde uçtum ama kanatlarım yoktu.” Kolumdan biraz su çıkardım ve ben onlardan uzaklaşıp cipe doğru ilerlerken hepimiz güldük. Yükü sırtıma bıraktım. AK omuz halkalarından birine sahiptim. Ben de aynısını ikizine yaptım ve üçüncüsünü elimde taşıdım. Jeep'te son hareketim anahtarı kesip anahtarı cebime koymak oldu.
  
  
  Üçlü hala kanattaydı, yaklaşmamı merakla izliyordu ama tamamen şüpheci değildi.
  
  
  “Kardeşler,” dedim, “biriniz hangardaki tamirciden, hazır olana kadar uçmamamız için bir şişe ateş getirmesini isteyebilir mi?”
  
  
  Uçaklardan ya da molotof kokteyllerinden emin değillerdi ve içlerinden biri gitmeye başlayınca hepsi gitmeye karar verdi.
  
  
  "On bin teşekkürler!" - Aradım, gemiye biniyorum.
  
  
  Hans, Arap kıyafetlerini çıkarmış ve pilot koltuğuna oturmuş, kokpiti son kez kontrol ediyordu. Erica yardımcı pilot koltuğuna oturdu ve güç düğmesini açmak için elini kaldırdı.
  
  
  "Her şey hazır mı?"
  
  
  "Sen ne zaman." Onayladı.
  
  
  "Kule frekansını ayarladınız mı?"
  
  
  "Evet."
  
  
  "Mikrofonu bana ver ve buradan çıkalım."
  
  
  Geri verdi. Erica'ya "Şarj et" dedi ve kabin aktivatörün artan vızıltısıyla doldu.
  
  
  Sağ desteği dönüyordu ve sol destek daha kule canlanmadan dönmeye başladı. “NAA-dört - bir - beş! Gemide kimin olduğunu hemen bildirin!
  
  
  "Boudan Kulesi, bu Albay Douz'un uçuşu." Bu onu bir anlığına durdurdu ve geri döndüğünde Hans zaten direksiyonu kullanıyordu.
  
  
  "Dört-bir-beş, Albay Duza'nın uçmasına izin vermiyoruz. Sen kimsin? Uçuş planınız nedir?"
  
  
  "Budan Kulesi, tekrar ediyorum, seni duyamıyorum."
  
  
  "Dört-bir-beş!" sesi netleşti: "Uçuş hattına dönün ve havaalanı ekibine rapor verin!" Osman'ın hayvanat bahçesinde kontrol kulesi operatörlerinin olmayacağını düşündüm. Kontroldeki kişi ya gönüllü olarak taraf değiştirdi ya da boynunu kurtardı. Her durumda, en iyi durumda değildi. Çığlık atmaya başladı. - "Geri dön! Geri dön!"
  
  
  Piste paralel olarak rüzgara doğru ilerliyorduk. "Hans," dedim, sirenin motorlardan çaldığını duyduğumda, "eğer o kuşu yanlış yöne uçurabilirsen, hava kuralları konusunda endişelenmem."
  
  
  Sanki hareketi bizi yerden kaldırabilecekmiş gibi öne doğru eğilerek, gazları sonuna kadar iterek hareket ediyordu. Kuleden bir ses bağırdı: “Size ateş edeceğiz! Sana ateş edeceğiz!
  
  
  Bunun gerekli olup olmayacağını merak etmeye başladım. Gaz kelebeğinin gidecek başka yeri yoktu. Pervaneler düşük perdedeydi, karışım acil durumdaydı ve motorlar tam güçte çalışıyordu. Ama uçmadık. Tarlanın kenarındaki palmiye ağaçları inanılmaz boyutlara ulaştı. Erica eğilip elini vites koluna koydu. Yerinde donmuş gibi görünen babasına baktı. Pratt-Whitney'in uğultusundan dolayı silah seslerini duyamadığım için kule operatörünün umutsuz sesini boğarak onların arkasında durdum.
  
  
  "Hazırlanmak!" - Hans havladı. Yerden ayrılmadığımızdan emindim ama Erica tartışmadı ve hamle yaparken Hans boyunduruğu geri verdi ve biz ağaçların tepelerine tutunmaya başladık. Motorların gürültüsünden dolayı uçağın karnına sürttüklerini duydum.
  
  
  Havaya çıktığında çatalı ileri doğru hareket ettirerek gazı, payandaları ve karışımı ayarladı. Sonra içini çekti. "Dostum, sakın benden bunu bir daha denememi isteme!"
  
  
  Mikrofona şöyle dedim: "Budan Kulesi, burası NAA, dört-bir-beş. Tekrar ve tekrar".
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 15
  
  
  
  
  
  
  
  
  On bin feet yükseklikte bir sis örtüsüne hapsolmuştuk. Yardımcı pilot koltuğunu geriye kaydırdım ve sigaralarımı çıkardım. "İşte dostum" dedim, "maaş çekini kazandın."
  
  
  Otomatik pilotu kurmakla meşgulken bana alaycı bir gülümsemeyle baktı ve şöyle dedi: "Bir tür gündü.
  
  
  “Erica'nın kahvesinin faydası olmalı. Lamana'dan başka inecek yer var mı?"
  
  
  "Hakkında düşündüm". O bir sigara aldı, ben de çakmağı tuttum. “Şehrin doğusunda eski bir şerit var. Eğitim için kullandılar. Belki bizi oraya koyabilirim ama sonra ne olacak?”
  
  
  "Yaklaştığımızda ulaşımı ayarlayacağım."
  
  
  Başını bana doğru eğerek gözlerini kıstı. “Buna asla inanmazdım. Neyse, ne arıyorsunuz?"
  
  
  “Uzun zamandır bana Mendanica felaketini anlatmak istiyordun. Şimdi iyi bir zaman. Bu nasıl oldu?
  
  
  Bu onu şaşırttı. "Tamam, şimdi yavaşça anlatacağım sana... DC-6B'nin burun tekerleği bölümünde altı adet CO-2 silindiri var, her iki tarafta üç adet, her birinde on bir virgül altı galon malzeme var. Peki, motorda, kargoda veya bagaj bölmesinde yangın varsa, kabinden çalıştırıyorsunuz ve altısı da işe gidip yangını söndürüyor. Artık sistem otomatik olarak çalışmaktadır. Silindirlerden gelen hortumlar vasıtasıyla gaz, basınç altında CO-2 pilotun belirlediği herhangi bir noktaya aktarılır. CO-2'yi biliyor musunuz? "
  
  
  “Kokusuzdur. Nefes almakta zorluk çekerler. Kan dolaşımında izini sürmek mümkün değil.”
  
  
  "Sağ. Yeterince nefes al, seni öldürecek. Şimdi, birisi bu CO-2'lerden gelen gazın kabine girdiğinden emin olsaydı ve mürettebatın bundan haberi olmasaydı, mürettebat oldukça çabuk uykuya dalardı. Beni duyabiliyor musun? "
  
  
  "Nefesimi tutuyorum."
  
  
  “Tamam, şimdi bu biraz önlem gerektiriyor çünkü dediğim gibi sistem otomatik çalışıyor ve eğer birisi bir hata yapıp bu CO-2'nin bir kısmını salıverirse kabinin dumanla bağlantısı kesilecek. Tamam, burun tekerleği bölümünde yirmi sekiz voltluk bir mikro anahtar var, kokpitte vitesin devreye girdiğini gösteren gösterge ışığına akım sağlıyor. Şimdi, bu anahtardan her sıradaki bir numaralı silindirdeki elektrik solenoidine bir kablo uzatırsam, anahtar etkinleştirildiğinde her ikisinde de CO2 serbest bırakır ve bu da otomatik olarak diğer dört silindiri ateşler. Sistem böyle işliyor, bir numara gidiyor, hepsi gidiyor. Hala beni takip mi ediyorsun? "
  
  
  "Buna nasıl sebep olabilirim?"
  
  
  "Ah, işin güzelliği de bu. Solenoidlerden gelen tel, iki terminali ve tetiği olan bir anahtara bağlı. Herhangi bir tamirci bunu yapabilir. Bunu lastik burunlu tekerlek pedine takarsınız, böylece dişli kaldırıldığında ve vites kaldırıldığında burun tekerleği yuvaya geri çekiliyor, anahtara dokunuyor ve onu çalıştırıyor."
  
  
  "Ve vites düştüğünde ateşleniyor."
  
  
  “Anladın! Ama hepsi bu değil. Bu anahtar ayarlandığında, ön kargo bölmesine olan bağlantı hariç, kokpitten yangın söndürme sistemine kadar olan tüm bağlantıların bağlantısı kesilmelidir."
  
  
  "Bu çok iş mi?"
  
  
  "HAYIR. Pense ile on dakika ve işiniz bitti. Ön tekerlekte oturan bir kişi tüm işi yirmi dakikadan daha kısa bir sürede yapabilir.”
  
  
  "Peki bitirdiğinde elinde ne kaldı?"
  
  
  “İniş sırasında uçuş güvertesindeki herkesin işini bitirmek için kusursuz bir yönteminiz var. Uçak havalanıyor, iniş takımı açılıyor, burun tekerleği tetiği çekiyor. Uçak inişe hazırlanıyor ve nereye olursa olsun vites indiriliyor ve ön tekerlek aşağıya inince tetik bırakılıyor.
  
  
  Elektrik yükü bir numaralı silindirdeki CO-2'yi serbest bırakır ve diğerleri otomatik olarak ateşlenir. Bu da pruva kargo bölümüne yaklaşık sekiz galon CO-2 demek oluyor. Kokpitin altında bulunur. Otomatik olarak kapanmamaları için kısa devre yapılmış havalandırma deliklerinden geliyor. Dediğin gibi kokusunu alamıyorsun. İletim başarısız olduktan üç dakika sonra mürettebat hazır.”
  
  
  "Görünüşe göre bunu zaten denemişsin."
  
  
  Kıkırdayarak başını salladı. "Doğru, denedik. Ancak bu kazadan sonra oldu. Bir kazanın daha nasıl olduğunu kanıtlamaya çalıştık ama kimse bizi dinlemedi ve enkazı çıkaramadık. Onu gömüp götürdüler. koruma altında. Eğer ellerimi tutabilseydim..."
  
  
  "DC-6'daki yangın söndürme sistemi buna özel mi?"
  
  
  “Buna oldukça benzeyen başka uçaklar da var ama her iki uçak da DC-6B'di ve ayrıntıları hemen duyduğumda bunun bir tekrar olabileceğini düşündüm. Bu uçuş da gizliydi; Mendanicke'nin uçağını kesinlikle beğendim. Hava açıktı, her şey yolundaydı ve uçak standart bir yaklaşma yaparak doğrudan yere uçtu.
  
  
  
  Üç soruşturma ekibi vardı ve ulaşabilecekleri en iyi sonuç, ekibin uykuya dalmış olabileceğiydi. Ekibi tanıyorduk ve onların bunu yapacak tipte olmadıklarını biliyorduk, bu yüzden birkaçımız kendi araştırmamızı yapmaya başladık ve ortaya bu çıktı."
  
  
  "Mendanike'nin bu şekilde düştüğüne dair kanıt buldun mu?"
  
  
  "Tabi lan! Lanet bir kanıtım vardı! Duza ve o piçler onu benden aldılar. Sistemde dört adet yön valfi bulunmaktadır. Her birinin bir çek valfi var, biliyor musun? Siz CO-2'nin akışına izin vermeye hazır olana kadar işleri geride tutar. Çek valfi çıkarın; tüm gaz hattan akacaktır. Ön bölme için bir kılavuz valf buldum. Çek valf onda kayboldu ama diğer üçünde yok. Bu vanalar...” Ellerini kavuşturdu.
  
  
  Arkama yaslanıp kırmızımsı pusa baktım. Elbette bu saf bir sabotaj yöntemiydi. "Dusa seni sorguladığında işin nasıl yapıldığını bildiğini itiraf ettin mi?"
  
  
  "Evet elbette. Başka ne yapabilirdim? Erica..."
  
  
  “Ama bu onu tatmin etmedi.”
  
  
  "HAYIR. Bunu kimin yaptığını bilmek istiyordu. Bunu nasıl bileyim?”
  
  
  “Bugün seni götürdüklerinde bunu sana tekrar sordu mu?”
  
  
  "HAYIR. Haydutları beni dağa çıkarana kadar onu görmedim.”
  
  
  “Bu daha önce araştırdığınız ilk kaza, burada mı oldu?”
  
  
  "Hayır." Tekrar gülümsedi. “Bundan daha büyük bir haberdi. Bu, Zaire olmadan önce Kongo'da olduğum zamandı. Leopoldville'de Tansair için çalışıyordum. Uçağın adı Albertina'ydı ve Dag Hammerskjöld adında bir adam onun bir numaralı yolcusuydu. Elbette sizin vaktinizden önce olması gerekiyordu. "
  
  
  Tepki vermedim. Konuşmasına izin verdim. Ondan bu bilgiyi daha erken alamamak benim hatamdı. Uzanıp frekans ölçeğini ayarlamaya başladım. "Duse'a Hammerskiöld felaketinden bahsettin mi?"
  
  
  "Hayır... Hayır, sanmıyorum."
  
  
  Gözlerimi kapattım ve hatırladım: Kongo'nun ayrılıkçı eyaleti Katanga. Lideri Moshe Tshombe, BM birliklerine karşı savaşıyor. İngiliz hastalığı. Sovyet yetkilileri, oğulları Lumumba'nın onları yere serdiğinden endişeleniyor. Kruşçev daha önce de BM'ye gelmiş ve Hammarskjöld'ü istifasının daha iyi olacağı konusunda uyarmıştı. Hammerskjöld yangını söndürmek için Kongo'ya gitti. Ndola'da Tshombe ile gizli bir toplantıya uçar. Osman'a uçan Mendanike gibi. Uçak iniş sırasında düşüyor. Karar - karar yok. Kazanın nedeni hiçbir zaman bulunamadı. Bulabilecekleri en iyi şey pilot hatasıydı... Ta ki Hans Geier ortaya çıkana kadar. Soru: Antik tarihin çalınan nükleer bombayla ne ilgisi var? Cevap: Henüz bir şey yok.
  
  
  "Laman'daki arkadaşlarımızla iletişim kurabilecek kadar yakın mıyız?" Kulaklığımı ayarlayayım dedim.
  
  
  "Dene. Peki hikayem hakkında ne düşünüyorsun?
  
  
  "Bunu bir milyon dolara satabilirsin ama ben Hoboken'e dönene kadar beklerdim. Şimdi bana bir ETA ver ve bence sen ve Erica, biz sizi daha sağlıklı bir iklime taşıyana kadar elçilikte biraz zaman geçirmeyi planlasanız iyi olur." "
  
  
  "Evet, sanırım artık yola devam etme zamanı geldi, ama kahretsin, o piç Duza diğer tarafta."
  
  
  “Buna güvenme. İnmek üzere olduğumuz bu pistin bir adı var mı?"
  
  
  “Rufa'ya kırk kilometre uzaklıkta olduğu için Kilo-Kırk olarak anılırdı.”
  
  
  "Tamam, ETA."
  
  
  “18.30 deyin. Kimi arayacaksın Büyükelçi?”
  
  
  "Hayır, patronu." Mikrofonu elime aldım. "Charlie, Charlie, bu Piper, bu Piper. Statik bir yanıt gelmeden önce aramayı üç kez tekrarladım.
  
  
  Domuz Latincesi, kelimenin son kısmını önüne koyup ardından ay, mesela, ilkay umbay - serseri öldür ekleyen modası geçmiş bir çocuk dilidir. Kullanımının bilinmediği yerlerde harika çalışır. Açıkça konuşuyorsunuz ve mesajınız kısa. Büyükelçilikten Charlie'nin tercüme yapabileceğinden emindim.
  
  
  Ona iki kez verdim ve istediğim cevabı aldım.
  
  
  "Ilokay ortythay - sekizay irtythay" dedim, "kırk, on sekiz otuz kilogram."
  
  
  Cevap şuydu: "Yadingray, oya, oudley ve kulak kili - seni yüksek sesle ve net bir şekilde oku."
  
  
  “Çok süslü değil misin?” - Hans sırıttı. "Ikersn'e geldiğimden beri kullanmadım."
  
  
  "Umarım başka kimse de bunu yapmaz."
  
  
  Nerede ve ne zaman sinyali yerine göndermek istediğim şey, AX'in Eylül 1961'deki Hammerskjöld felaketiyle ilgili dosyasını teslim etmesi için bir çağrıydı. Uzun zaman önceydi ama bir keresinde üzerinde bir dosya gördüm ve listede olduğunu biliyordum. "Muhtemel Cinayet" anlamına gelen özel bir yeşil kart altında. Ama Domuz Latincesinde bile bu riski göze alamazdım. Dusa, Hans'ın Mendanicke'nin uçağını kimin havaya uçurduğunu bilip bilmediğini öğrenmek istedi. Bu kaza ile neredeyse on beş yıl önceki kaza arasında bir bağlantı varsa,
  
  
  o halde Hammerskjöld isminin açık radyo frekansında herhangi bir biçimde ortaya çıkması tesadüf olamaz. Her iki uçağı da yok etmek için kullanılan tekniğin üçüncü dünya ya da basit fikirli hiçbir yanı yoktu. Bu, NAPR'da Cockeye ve RPV hırsızlığı gibi teknik uzmanlığa sahip birinin bulunabileceğinin ilk göstergesiydi.
  
  
  "Hans, Hammerskiöld'ün çöküşü sırasında bunun arkasında kimin olduğu hakkında bir fikrin var mıydı?"
  
  
  "HAYIR. Eski Doug'dan kurtulmak isteyen birçok karakter vardı. Uçak, havalanmadan önce uzun süre korumasız kaldı. Herhangi bir tamirci..."
  
  
  “Bunu herhangi bir tamirci yapabilirdi ama önce birisinin bunu çözmesi gerekiyordu. Hiç Laman'da Kongo zamanlarından tanıdığın birini gördün mü?"
  
  
  “Varsa, onları görmedim. Elbette bu uzun zaman önceydi. Nereye gidiyorsun?
  
  
  "Biraz daha kahve koy ve Erica'yı kontrol et."
  
  
  “Tanrım, bir içki alabilir miyim? Ama kahveyle yetineceğim."
  
  
  Erica kanepede battaniyeye kıvrılmış oturuyordu. Kolu bacağıma dolandığında yattığı yerden uzaklaşmaya başladım. Gözlerini açtı ve sırıttı. "Gelmeni istedim."
  
  
  "Çağrı tuşuna basmalıydın."
  
  
  Battaniyeyi attı. Sadece başlangıç olarak, sutyen ve bikini altıyla herkesin ağrıyan gözlerini tedavi ederdi. "Bana bir iyilik yapmanı istiyorum..."
  
  
  Ayağa kalkıp ona baktım. Gülümsemesi kayboldu, sesi boğazında yankılandı. "Fazla zamanımız olduğunu sanmıyorum" dedi elini bacağımdan yukarı doğru kaldırarak.
  
  
  İkimize de bir iyilik yaptım. Sonuçta zaman kısaydı. Ben kendi kıyafetlerimi çıkardım, o da giydiği küçük elbiseyi çıkardı. Yavaşça kanepede onun üstüne uzandım ve birlikte hareket ederken bir anda vücutlarımız bir oldu, önce yavaş yavaş, sonra daha ısrarcı bir şekilde, ikimiz de birlik içinde titreyene, birlikte eğilene kadar...
  
  
  Onu tekrar yatırdıktan sonra gözlerini açtı ve elini başımın arkasına koydu. "Kim olduğunu öğrenebileceğimi mi sanıyorsun?"
  
  
  "Fırsat bulduğumuzda sana anlatacağım." Söyledim. "Kahve ister misin?"
  
  
  "Bu iyi olacak". Sırıttı, dudaklarını şapırdattı ve gözlerini kapattı.
  
  
  Kahve yaptım.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 16
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kilo-Forty'ye yaklaştığımızda Hans irtifa kaybetti ve rotasını değiştirdi. Sadece Rufa'nın radar kontrolünden kaçmak için değil, aynı zamanda olası görsel gözlemi gizlemek için de kum tepelerinin tepelerini bulmayı umarak çitin içine girdik.
  
  
  Hans bir tamirci olduğu kadar bir posta güvercini kadar da iyiydi, çünkü aniden kumla kaplı bir beton şeridin üzerinde uçuyorduk. Yakınlarda park edilmiş bir Land Rover'ı gördükten sonra şeridi fark ettim. Motor yatağından bir Amerikan bayrağı dalgalandı. Yanında iki kişi bizi izliyordu.
  
  
  Hava trafik kontrolörü Rufa'yı izliyordum ve Hans pistin durumunu kontrol etmek için yanımdan geçerken tanıdık bir ses duydum. Bu, zorlukla duyulabilen bir ses olan Duza'ydı. Kendisini ve çağrı mektuplarını Beach Twin olarak tanıttı. İnme emrine uymadığımız takdirde Rufa'yı bizi takip etmesi ve vurması konusunda uyardı. Eğer canlı yakalanırsak o gelene kadar gözaltında tutulacağız.
  
  
  Hans, "Biraz zor olabilir" dedi. "Belki de çatlakların buradan göründüğünden daha büyük olması ihtimaline karşı geri dönüp Erica'nın yanına oturmalısın."
  
  
  "Sadece bırak onu dostum, emrin üzerine dişliler ve kanatlar üzerinde çalışacağım." Ben ona misafir olabileceğimizi söylemeden de düşünecek yeterince şeyi vardı.
  
  
  Yaşlı kuşu yeterli güçle iniş pistine doğru yönlendirdi, böylece pistin çok yırtık veya yanlış hizalanmış olduğunu fark ederse hızla tekrar havalanabilecekti.
  
  
  Solmuş pistin yarısında inişli çıkışlı bir durağa geldiğimizde şöyle dedim: “Hans, sen gerçek bir profesyonelsin. Şimdi anahtarları kapatalım ve buradan çıkalım.”
  
  
  Ben koridorda yürürken Erica çoktan kabin kapısına varmış, mandalı açmıştı. "Sana ait olan hiçbir şeyi bırakma tatlım" dedim.
  
  
  "Fazla bir şey getirmedim." Bana gülümsedi. "Şimdi ne olacak?"
  
  
  “Artık uçmuyoruz, araba kullanıyoruz.”
  
  
  "Her yerde seninle" dedi ve kapıyı açtık.
  
  
  Sutton aşağıda durup bize baktı, ardından Onbaşı Simms geldi.
  
  
  "Bunu yapabildiğine sevindim," dedim aşağı atlayarak. Erica'ya elimi tuttum.
  
  
  "Harekete geçsek iyi olur" dedi ona bakarak.
  
  
  Land Rover'a bindiğimizde ışıklar hızla yandı, çöl alacakaranlığının güzel yanlarından biri de buydu.
  
  
  "Fark edildiğini sanmıyorum." Sutton, Erica'yı tekrar incelemek için bize döndü.
  
  
  "Bunlar Bayan Guyer ve Bay Guyer," diye kendimi tanıttım. “Şimdilik büyükelçilikte kalmaları gerekecek.
  
  
  
  Buradan bir an önce çıkmak isteyebilirler. Daha sonra açıklayacağım. Laman'da durum nedir? "
  
  
  “Beklediğimiz gibi cenazede çok fazla gürültü vardı, büyükelçilikte de kalabalık vardı. Artık her şey daha sessiz. Osman'ın Budan'ı aldığını biliyorsunuz sanırım. Tasahmed onu geri getirmenin planlarını yapıyor. Burada kontrolü sıkı bir şekilde elinde tutuyor gibi görünüyor."
  
  
  "Dışarıda bir şeyler oluyor mu?"
  
  
  Bakışlarını Erica'dan çevirdi. "Bilinen hiçbir şey yok" dedi kesin bir dille. Muhtemelen olay yerindeki varlığım hakkında çıkardığı kötü kokudan dolayı, kendi karargâhının onu bilgilendirdiği açıktı. Ama ne biliyorsa, ne düşünüyorsa, sadece bir an ilgimi çekiyordu. Horozu ve İHA'yı kim çaldıysa henüz kamuoyuna açıklamadı.
  
  
  Bir zamanlar erişim yolu olan yol boyunca ilerledik. Akşam karanlığında onbaşı, arazi aracını dik yokuştan yukarı ve daha iyi bir yola çekti. Diye sordum. - "Onbaşı, bu konuda Rufu'yu dinleyebilir misin?"
  
  
  "Evet efendim. Onları izledik,” dedi, eli kaidenin üzerindeki alıcının ayar kadranlarına doğru giderken. Fransızca konuşan ve ardından bunu Arapça olarak tekrarlayan bir ses çınladı ve savaşçıları Lamana'nın güneyinde bize dikkat etmeleri konusunda uyardı.
  
  
  "Görünüşe göre tam zamanında geldin." Sutton'ın kurumaya çalışması hafif nemliydi.
  
  
  Büyükelçilikte Erica ve babasını sıcak su ve yemeğin olduğu bir yere götüren kişi Paula'ydı. Ayrıca yarın öğleden sonra saat dörtte Başkanlık Sarayı'nda Madame Mendanike ile röportaj yapmak için özel bir davet aldığımı da bildirdi. Shema'nın bir dönüş toplantısı aradığı ortaya çıktı.
  
  
  Sonra Sutton'la yalnız kaldım. "Bana söyleyebilirdin," dedi; ses tonu, eğer söyleseydim her şeyin farklı olacağını gösteriyordu. "Elbette, Cockerel'ı buradan bin mil uzakta herhangi bir yerde bulmanın tamamen saçmalık olduğunu düşünüyorum."
  
  
  "O zaman sana söylemenin ne anlamı var?"
  
  
  "Büyükelçi Petersen'in ölümü ile hırsızlık arasında kesinlikle hiçbir bağlantı yok" dedi. “Bir kamyonumuz var ve polis sürücüyü buldu. Her şeyi itiraf etti. Aptalca bir kazaydı."
  
  
  "Hayat bunlarla dolu değil mi? Bizi aldığınız için teşekkür ederiz." Arkamı dönüp merdivenlerden yukarı çıktım ve iletişim odasına doğru ilerledim.
  
  
  Charlie Neal doğru bağlantıyı yapmaya giderken beni ses geçirmez kabinde karıştırıcıyla yalnız bıraktı. Karıştırıcı harika bir buluş. Elektronik olarak çalışır, kelimelerinizi anlaşılmaz kelimelere dönüştürür ve sonra onları yeni gibi tükürür. Karıştırıcının bir dezavantajı vardır. Üçüncü bir tarafça takip edilirse kelimelerin şifresi daha basit bir elektronik cihaz kullanılarak aktarılırken çözülebilir. Böylece birçok devlet sırrı birçok kişi tarafından öğrenildi. Buna karşı bir önlem, karıştırıcının içinde sürekli değişen kodun varlığıdır. Bu, kontrollü çeviriyi imkansız hale getirir. En azından şimdilik.
  
  
  AX'in böyle bir kodu vardı ve Charlie Neal'a özel bir arama sırası vererek, karıştırmak için gereken uzun duraklamalar nedeniyle Hawk ve benim uzun süre de olsa özel olarak konuşacağımızı biliyordum.
  
  
  Selam vermekle vakit kaybetmedim. "Hammarskjöld Felaketi". Söyledim. "Motivasyon ve Bireysel Katılıma İlişkin Çıkarımlar."
  
  
  Karıştırıcıya rağmen Hawke'nin sesi aynı sürüş kalitesine sahipti. “İstek doğrulanıyor. Bu arada kayıp ekipmanın nerede olduğuna dair hiçbir kaynaktan olumlu bir bilgi gelmedi. Alman basını kaybolduğu yönündeki söylentileri aktardı. Bundeswehr ve SHAPE bunu yalanladı. Kremlin, sorunun devam etmesi halinde yarın saat 12:00 GMT'de kamuoyuna bir duyuru yapmakla tehdit ediyor. karar verilmiş."
  
  
  Konuşmayı bıraktı; Hiçbir şey söylemeden orada oturdum ve onun sorularıma cevap vermesini bekledim. Nükleer malzemelerin çalınması ve büyüyen potansiyeli hakkında çok şey yazıldı. Ayrıca biz Batı'da terör eylemlerine o kadar alıştık ki, nükleer şantaj tehdidinin artan şiddet ölçeğindeki bir sonraki adım olarak görüleceği de yazıldı. Ben satın almadım.
  
  
  Kremlin'in duyurusu NATO ve ABD için ölümcül bir psikopolitik darbe olacak. Bu yaygın bir öfkeye neden olacaktır. Ve karara bağlanan tek şey Horozun kimde olduğu ve nereye gönderildiği sorusuydu. Sonuç, diğer her şeyin önemsiz görünmesine neden olacak nükleer bir çatışma olabilir.
  
  
  Hawk'ın sesi, karıştırıcının tetiklediği düşüncelerimi böldü. “AX'in, Hammarskjöld felaketinin tespit edilemeyen bir gaz kullanılarak yapılan olası bir sabotaj olduğu yönündeki sonucu. Hiçbir mekanik kanıt bulunamadı. Şüpheler Belçika vatandaşı Dr. Cornelius Mertens üzerinde yoğunlaşıyor. Uzun süredir teknik alanlarda uzmanlaşmış bir KGB görevlisi olan Mertens, aynı zamanda Birleşmiş Milletler güvenlik görevlisiydi. Mertens disiplinci biri değil.
  
  
  Kongo'da bağımsız olarak faaliyet göstermiş olabilir. 67 Savaşı sırasında Mısır'da öldürüldüğü bildirildi."
  
  
  Hawk raporu sunduğunda umutlarım açıldı. Tekrar kapatıldı. Gözlerim kapalı oturdum: "Ölüm haberi ne kadar doğru?"
  
  
  Bekliyordum. “Port Said'deki Mukhabarat karargâhında olduğu biliniyor. Bina havaya uçtu, kurtulan olmadı. Mertens o zamandan beri görülmedi."
  
  
  Bir çıkmaz sokak gibi görünüyordu. Son as bendeydi. "Dr. Otto van der Meer 67 savaşı sırasında Mısır'da mıydı?"
  
  
  Bu en uzun bekleyişti. Hawk tekrar konuştuğunda, karıştırıcının üzerindeyken bile zımpara kağıdının rengi daha açıktı. “Van der Meer konusunda olumluyum. Haziran ayında oradaydı. Hasta olduğu öğrenildi. Savaştan sonra Eylül ayında Cezayir'e gelene kadar kimse onu görmedi.”
  
  
  "İletişime devam edeceğim" dedim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 17
  
  
  
  
  
  
  
  
  Sutton'ın dairesinde duş alıp tıraş olurken elçilik şoförü Fiat'ımı sağ salim geri verdi. Bütün sorularına doğru cevaplar verilmişti ama bunları soracak kimse yoktu.
  
  
  Sutton gerçekten her şeyi öğrenmek ve geçmiş günahlardan arınmak istiyordu. Ondan tek istediğim şehrin bir haritasıydı. Ben ders çalışırken telefonum çaldı. Paula'ydı bu. Aç olsak akşam yemeği hazır olurdu. Zevkten vazgeçmek istemedim. Sutton'a özür dilemesini söyledim. Daha sonra mekanı terk ettim. İnsanların resmi olsun ya da olmasın yoluma çıkmasından bıktım. İşim olduğunda bunu yalnız yapmayı tercih ederim.
  
  
  Van der Meer'in villası, merkez meydandan birkaç blok ötede, Flagey Caddesi'nde bulunuyordu. Tekrar polis binasının önüne park ettim. Büyük bir cenazenin ertesi günü Lamana'nın atmosferini yaşamak istedim. Sessizlik doğru kelimeydi. Birlikler gitti. Polis muhafızları kemerli geçitte uzanıp sigara içiyor ve sohbet ediyordu. Sadece bana baktılar. Görünüşe göre Tasahmed sadece Şema'nın öfkesinden ve Budan'da Osman'ın işgalinden endişe ediyordu. İlkini evcilleştirmek istiyordu, hazır olduğunda diğerini de yakalayabilirdi.
  
  
  Loş karanlıkta parkı geçtim, eğer bu hobi sadece soya fasulyesi ve pamuğa yönelirse Hawk'a başarısızlık sinyali verip oradan ayrılmak zorunda kalacağımı biliyordum. Mertens'in van der Meer'in kopyası olması kesinlikle mümkündü. Deriyi maskelemek ve boyamak bir profesyonel için sorun değildir. Tarımda da deneyim kazanabilirsiniz. Afrika ve BM ortak operasyon alanları olduğundan, Mertens pekala van der Meer'i taklit etmiş olabilir ve eğer van der Meer Altı Gün Savaşı sırasında kazara veya emirle ölmüş olsaydı, onun kimliğini varsaymak Mertens'e gerçek bir darbe olurdu. ' parça. Hiç kimse daha iyi bir korumayı hayal edemezdi.
  
  
  Flagy Caddesi karanlıktı ve van der Meer kapısında ışık yoktu. Tekrar duvara tırmanmak zorunda kaldım. Ama önce ellerimi kırık camlardan korumak için paltomu giydim. İyi bir yakalama yakaladım. Ortalığı silktikten sonra Wilhelmina ve Hugo'yu kontrol ettim, Pierre'in ikizinin evde yaşamasına sevindim. Daha sonra kalçalarımın üzerine sıçradım.
  
  
  Duvarın diğer tarafı da aynı derecede karanlıktı. Villada ışık yoktu. Yatağa gitmek için erkendi. Doktor evde değildi. Başka kimse yoktu. Mekan bir Mısır mezarı gibi kilitlenmiş ve kepenkleri kapatılmıştı; yukarıdaki pencereler de aşağıdakiler gibi mühürlenmişti. Elin iç cebinde saklanan susturucu Wilhelmina'ya tam oturuyor. Arka kapı kilidine bir el ateş edildi ve ben içerideydim.
  
  
  Hava karanlık kadar ağırdı. Görünüşe göre bir süredir evde kimse yoktu. Flaşımın ince huzmesi mobilyaları, kilimleri, duvar halılarını ve sanat eserlerini yakaladı. Puflarla dolu büyük bir merkezi odaydı. Bitişiğinde bir yemek odası, ardından bir salon ve onun ötesinde bir doktorun muayenehanesi vardı. İşte orada çamura düştüm.
  
  
  Duvarlar kitaplarla kaplıydı ama odanın ortasındaki devasa masa beni durdurdu. Flaşımın ışığı kartonpiyer minyatürlerin üzerinde oynuyordu. Bu bir tarımsal deney istasyonunun modeli değil, Portarius kalıntılarının büyük ölçekli bir sergisiydi.
  
  
  Hawk'ın bana çalışmam için verdiği bilgi materyallerinde harabelerden bahsediliyordu. Mendanike, dört yıl önce bir ışık ve ses gösterisi sırasında bir sütunun düşüp seyircilerden bir çiftin ölümüne yol açması sonucu meydana gelen kaza sonrasında bunları halka kapatmıştı. Bu paragrafı okuduğumda, olayın harabeleri kapatacak ve dolayısıyla Lamana'nın az sayıdaki turistik mekanlarından birini kesecek kadar önemli görünmediği düşüncesi beni şaşırtmıştı. Artık bu anlaşılmaz an üzerinde durmadığım için kendimi suçlayabilirdim. Sıcak bir Cumartesi öğleden sonra Roma'da araba yarışlarının nasıl gerçekleştiği bilinmiyor.
  
  
  Fırsatı değerlendirip lambayı açtım. Portarius, ışıltısıyla zamanın yıpranmış ihtişamıyla yayıldı. Kartaca'nın düşüşünden sonra kurulan büyük bir kentsel koloniydi.
  
  
  Şehir en parlak döneminde otuz bin Romalıya ve onların kölelerine ev sahipliği yapıyordu. Şimdi modeli önümde yatıyordu - kırık duvarlar, sütunlar ve dar sokaklardan oluşan bir sergi - çok eski hayaletlerle ve belki de çok modern bir nükleer silah ve fırlatma aracıyla dolu bir yer. Onu saklamak, üzerine çıkıp fırlatmak için ne asil bir yer! Başka bir sütun veya kemer gibi görünmek için kolayca gizlenebilir. Uydu kameraları bunu tespit edemezdi.
  
  
  Odada, kitapların arasında ya da zengin bir şekilde dekore edilmiş masanın üzerinde, arkeolojinin Dr. van der Meer, kızlık soyadı Mertens'in hobisi olduğunu gösteren hiçbir şey yoktu. Duvarda Portarius'un Lamana'nın 30 kilometre, yaklaşık 28 mil doğusunda bulunduğunu ve Portarius'un 60 kilometre güneyinde Pacar'ın bulunduğunu gösteren güzel bir harita vardı. Pek çok şey uymadıktan sonra her şey mükemmel bir şekilde uyuyordu: Doktor'un özenle seçtiği komando ekibi Lamana'ya ikişer üçer geldi, Pacar'a ve ardından Portarius'a doğru yola çıktılar. Düşünce zincirimde bir uyarı zili çaldı.
  
  
  Lambayı kapattım ve karanlıkta durup gıcırtıları dinledim - iki ayaklı değil, dört ayaklıydım. Ama ine geldiğimden beri hiç kaçış olmadı. İçeri girer girmez ofisin kapısını kapattım. Elimde Wilhelmina ile onun yanında durdum. Odadaki kepenkli iki pencereden hiçbir mücadele görülmüyordu. Arkadan içeri girmeden önce herhangi bir alarm kablosu fark etmedim. Ancak Mertens gibi bir profesyonelin yanında Varşova Paktı'nı engelleyecek bir şeye rastlayabilirim.
  
  
  Ayakta durup toz ve aşırı ısınmış havayı soluyacak, bir cevap bekleyecek ruh halinde değildim. En yakın pencereye gittim. Panjurlar panjurlu, metal, aşağıya doğru yuvarlanıyordu. Basit bir mandalla her iki taraftaki halkalara tutturuldular. Luger'ı cebime koydum ve düğmelerini açtım. Dönmesini önlemek için yayına bastırarak cıvatanın yükselmesine izin verdim. Sırtım kapıya dönük olduğundan bu durumdan pek hoşlanmadım; Hedef antrenmanı için mükemmel bir siluet oldum. Pencerenin bir kolu vardı ve panjurları kaldırır kaldırmaz onu çevirdim. Sonra her şey bitti.
  
  
  Hassasiyet eksikliği nedeniyle Killmaster N3'ü kullanmazdım. Beni hayatta tutan da bu gizli duyarlılıktı -beşinci, altıncı ya da yedinci his-. Duvara doğru koşarken tüm duyularım kırmızı renkte parladı. Beni kurtaramadılar ama uyarı yeterince açıktı ve başlama vuruşu sırasında birdenbire her yer Kennedy Stadyumu'na benzediğinde, geleceğim şüpheli olsa bile içgüdülerimin iyi durumda olduğunu biliyordum.
  
  
  Arkamı döndüm ve mevcut tek örtünün, görkemli bir palmiye ağacının arkasına kıvrıldım. Sırt üstü, duvara en yakın iki lambayı ateşledim ve ardından çatıdaki en yakındaki lambayı söndürdüm. Nişancılığım, ışığı örümcek ağlarıyla engelliyormuş gibi görünüyordu. Çok fazla vardı.
  
  
  Megafondan Fransızca bir ses gürledi. "Silahını at ve yüzünü duvara dön!"
  
  
  Otomatik silah sesleri, başımın birkaç metre yukarısındaki bir palmiye ağacının gövdesini parçalayarak komutu kesintiye uğrattı. Çatışma villanın siperlerinden gerçekleştirildi. Bunu evin önündeki çalılıklardan başka bir ateş hattı izledi. Palmiye ağaçlarının büyük kısmı zarar gördü. Üçüncüsü, evin arka tarafından gelen, bunu denedi. Böyle ateş etmeye başlarlarsa ağacı öldürürler.
  
  
  Beni bir kutuya koydular. Duvarın üzerinden çıkabilsem bile orada bekleyen birileri olurdu. tuzak dikkatlice kurulmuştu. Tek soru, ziyarete geldiğim eve girmeden önce mi yoksa sonra mı bilecekleriydi.
  
  
  Cevabımı oldukça hızlı bir şekilde aldım. "Mösyö Carter, itaat etmezseniz bir dakika içinde öleceksiniz!"
  
  
  Gerçekten itaat etmemi sağladı. Bunu yapmasaydım öleceğim tehdidinden dolayı değil, birisi benim kim olduğumu bildiği için. Ve NAPR'da bunu bilmesi gereken tek kişi Nick Carter'dı.
  
  
  Wilhelmina'yı gönülsüzce soğuk ışığa attım ve onunla çarpışmak üzere olduğundan emin olan bir adam gibi duvara doğru yürüdüm.
  
  
  "Ellerini duvara koy ve eğil!" ekip geldi.
  
  
  Büyük ihtimalle üzerimde yarattığı psikolojik etkiden dolayı, yaklaşan ayak seslerini duymadan önce uzun bir süre bekledim. Birinin eli saçlarımdan tutup başımı çekti. Göz bağı gözüme çarpmadan önce, bir an için savaş botları ve zeytin yeşili bir kol gördüm. Birinin eli, gizli bir silah arayışı içinde ustaca vücudumu okşadı. Hugo'yu ya da Pierre'i bulamadı ama ben savaşma fırsatını kaybettim. Kollarım geriye çekildi ve bileklerim bağlandı. Sonra iki yanımdan el ele tutuşarak beni ileri ittiler. Fikir beni ayağımın takılıp inciklerime zarar verecek herhangi bir şeyin yoluna sokmak gibi görünüyordu. Engel parkurları beklediğim gibi sona erdi; arabanın arka koltuğunda iki yanımda iki düşmanım oturuyordu.
  
  
  Sonra her şey durdu.
  
  
  Başımı geriye atıp gece havasını içime çektim.
  
  
  Sonra sordum. - "Portarius'a kaç mil var?"
  
  
  Korumalarımdan biri, "Kapa çeneni," dedi.
  
  
  Ön taraftan gelen yanıt "Tek yön bir yolculuk için yeterince uzak" oldu.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 18
  
  
  
  
  
  
  
  
  Tek yön yolculuk beni hiç rahatsız etmedi. Pencere açıktı, denizden hafif bir esinti esiyordu ve dışarıda bir yerlerde bir uçak gemisi devriye geziyordu. Tek yapmam gereken, sağ bacağımın dizimin arkasında bulunan yön bulma düğmesini etkinleştirmekti ve altı yüz denizciyi yeterince hızlı bir şekilde buraya getirebilirdim. Ama şimdilik oyundan memnundum.
  
  
  Hırsızlığın bir gecede planlanmadığı başından beri belliydi. Mendanike'nin kaza olmayan bir olay nedeniyle Portarius'u kapatmasından bu yana dört yıllık bir çalışma gibi. Van der Meer kılığına giren Mertens'in, Mendanicke'yi kalıntıları şimdiki amaç dışında başka bir amaç için kullanmak istediğine ikna etmesi mümkündür. O andan itibaren Mertens, kişiliğinin, yıkıntılarının ve umutsuz durumunun üçlü örtüsünün ardında hazırlıklarını yaptı.
  
  
  Yüzüğünde Casto ve Heidelberg'deki ajanlar vardı. Aksi takdirde, Horoz Gözü'nün NATO'nun cephaneliğindeki en ölümcül taktik nükleer silah olmasına rağmen aynı zamanda en savunmasız silah olduğunu bilmesinin hiçbir yolu yoktur. Diğer tüm nükleer silahlar, bu tür hırsızlığa karşı koruma sağlayan ikili anahtar sistemine sahiptir.
  
  
  1970 yılında Yunan ordusundaki isyancı unsurlar, Selanik yakınlarında taktik nükleer silahların depolandığı sığınakları ele geçirme girişiminde bulundu. Yunan Hava Kuvvetleri savaşçılarından oluşan bir filo tarafından durduruldular. Nükleer silahlara sahip olsalar bile kendilerine faydası olmayacak ve kimseyi tehdit etmeyeceklerdir. İkinci bir anahtarları olmayacaktı.
  
  
  Cockeye'da durum farklı. Entegre devresi ve aviyonikleri öyle ki, kara kutusunu tutan ve çalışmasını anlayan herkes onu havaya uçurabilir. Bu nedenle “Horoz” özel koruma altına alındı. Mertens'in guardlara vurabilmesi kendisinin ve oyuncu arkadaşlarının ne kadar çevik olduğunu gösterdi.
  
  
  Zavallı yaşlı Mendanike ya acı gerçeği öğrendi ya da Horoz kendi memleketine varınca soğudu. Çaresizlik içinde Büyükelçi Petersen'i uyardı. Tüm detaylara sahip olmasam da anlaşmaya Duza ve Tasahmed'in dahil olduğunu gördüm. Görevleri cepheyi korumak ve halkın dikkatini onun üzerinde tutmaktı. Shema hiçbir tehdit oluşturmuyordu. Karşı darbe efsanesini yaratmaya son derece uygundu. Yalnızca Hans Geier bir tehdit oluşturuyordu ve onun sayesinde bir zamanlar Roma'ya ait olan zafere giderken arabanın arkasında bir tavuk gibi zincirlenmiş halde oturuyordum.
  
  
  Sonuçta birkaç uzun gün olmuştu. Biraz uyumam gerektiğine karar verdim. Engebeli zemin ve gecenin soğuğuyla uyandım.
  
  
  Araba durdu. Sesler hızla, fısıltı halinde konuşuyordu. Devam ettik. Darbeler durdu ve aşağıya indiğimizi fark ettim. Rüzgar ve denizin sesi azaldı. Arabanın yankısı kapalı bir odada olduğumuzu söylüyordu. Tekrar durduk. Bu sefer motor kapatıldı. Kapılar açıldı. Daha bastırılmış sesler vardı, ikisi Almanca konuşuyordu, biri "Vaktinizi boşa harcamayın" diyordu.
  
  
  Sağımdaki koruma beni sola doğru itti. Solumdaki beni yakamdan tutuyordu. Boğulmaktan kendimi alıkoymayı başardım. Jeneratör mırıldandı. Metal kapı çınladı. Gemi sesi vardı. Ayrıca yürüyüş de yapıldı. Soğuk havanın dolaştığını hissettim. Portarius'a güncellemeler yüklendi.
  
  
  Hızlı bir komut duyuldu ve oturdum. Yakamdaki elim göz bağının üzerindeydi. Ani ışıkta gözlerimi kırpıştırıp gözlerimi odaklamaya çalıştım.
  
  
  Karşımdaki masada üç kişi oturuyordu. Yaşlı adamın her iki yanındaki çift yabancı görünüyordu ve loş ışıkta üstlerine göre daha fazla gölgede kalıyorlardı. Ayrıca arkalarındaki gölgelerde DC-7'nin uzun kuyruk kısmı da vardı. Burası bir yer altı hangarıydı ve Rufa'da uçak aramaya çıkmadığım için mutluydum. Her iki taraftaki duvarlar metaldi ama üstteki gölgelik kamuflajdı. Arkasında kamufle edilmiş bir pist olduğuna şüphe yoktu ama uydu sensörlerinin onu neden algılamadığını merak ediyordum.
  
  
  "Bunu etkileyici buluyor musun?" - ustama sordu.
  
  
  "Buna ne diyorsunuz, geç Romalılara mı yoksa barbar kardeşlere mi?"
  
  
  "Seni daha erken beklediğimi söylemeliyim," yorumumu görmezden geldi.
  
  
  "Mümkün olduğu kadar çabuk geldim ama sanırım gecikmeyi Albay'la görüşmeniz gerekecek."
  
  
  O da görmezden geldi. "Benimle neredeyse bir iddiayı kaybettiğini biliyorsun. Bahisleri kaybetmekten nefret ediyorum. Öyle değil mi Dr. Schroeder?”
  
  
  Solunda yuvarlak, sert yüzlü ve gri kısa saçlı Dr. Schroeder vardı. Cevabı "Evet" oldu.
  
  
  
  "Söyle bana, adın nedir, van der Meer mi yoksa Mertens mi?"
  
  
  
  "Ha!" avucunu masaya vurdu. "Tamam! Sana söyledim, söyledim!" - dedi heyecanla arkadaşlarına. "Ve bu kazanacağım bir bahis, Dr. Villa. Öğreneceğini söyledim."
  
  
  Bıyıklı ve zayıf bir adam olan Dr. Villa kıkırdadı.
  
  
  "Kumarbaz gibi konuşuyorsun" dedim.
  
  
  “Ah hayır, asla kumar oynamam. Sadece belirli şeylere bahse girerim. Tıpkı benim size bahse girdiğim gibi, Bay Carter. Gerçekten burada kahvaltı yapacağını düşünmüştüm.
  
  
  "Evet, beni davet etme fırsatın oldu."
  
  
  "Ben istedim ama dün çok erkendi. Günümü mahvettin ve yapacak çok şey vardı.
  
  
  "Detaylı olmak daha iyi."
  
  
  "Kesinlikle!" Göz kırpıp burnunu çekti. “Bir profesyonelden diğerine, farkı yaratan özelliğin bu olduğu konusunda hemfikir olacağınızdan eminim. Meslektaşlarımı tanıyorum ve faaliyetlerimizin, yani misyonumuzun başarısını özetleyebiliyorum” diyerek kutsamak için elini uzattı. "Titizlikle. Öyle değil mi beyler?"
  
  
  Cevap olarak mırıldandılar. “Evet, titizlik. Bay Carter, ne kadar iyi planlanmış olursa olsun çoğu banka soygununun neden başarısızlıkla sonuçlandığını biliyor musunuz? Soygun mükemmel bir şekilde gerçekleştirilebilir, ancak bu olayın ardındandır, olayın ardından!” parmağını kaldırıp “işlerin nerede bozulduğunu” anlatıyordu. Bunun nedeni de elbette genel planlamanın hem olaydan sonra hem de öncesinde tam olarak yapılamaması." Tatlı bir şekilde gülümsedi. “Planlama aşamasında bu operasyonu ne kadar süre sürdürdüğümüzü biliyor musunuz?”
  
  
  "Yaklaşık dört yıl, birkaç ay ver veya al."
  
  
  "Harika! Harika! Neden bahsettiğimi anlıyor musun?" Sessiz ortaklarına döndü ve sonra bana döndü. “İlk aşama tamamlandığında kritik 72 saatlik dönemde olduğumuzu biliyorduk. Açığa çıkan malzemenin tespit edilmeden buraya getirilmesi gerekiyordu. Ve buraya geldiğimizde onun keşfedilmeyeceğinden emin olmamız gerekiyordu. çok dikkatli olun Bay Carter."
  
  
  "Bir yerlerde benim için de bir yer olması gerektiğini biliyordum."
  
  
  “Batı'da sorun bekleyebileceğimiz bir örgütün olduğunu biliyorduk. AX ve AX'ten - Nick Carter. Seninle ilgili Savaş ve Barış kadar kalın bir dosyamız var.”
  
  
  "Umarım bu da okunur."
  
  
  "Ah, bazı açılardan daha iyi." Parmaklarını kullandı. “Batı Alman BND'si güldürüyor. CIA, buraya gönderdikleri aptalların açığa çıkması ve sömürülmesi nedeniyle operasyonel kabiliyetini kaybetti. MI6 Ulster ve Kıbrıs'ta meşgul. Fransız ve İtalyan SID'nin kendi ülkesinde yetişen teröristlerle bağlantısı var. Biz sadece AX'i ve siz de AX'i böyle okuduk ve bunu bize anlatacak bir bilgisayara ihtiyacımız yoktu."
  
  
  "Ayağa kalkıp övgünüz için teşekkür edebilir miyim?"
  
  
  "Bu gerekli değil. Kuruluşunuz mükemmelliğiyle gurur duyduğu gibi, biz de Bay Carter olarak kendimizle gurur duyuyoruz. Dediğim gibi seni bekliyorduk."
  
  
  "Madem beni bekliyordun, neden beni Roma'da öldürmeye çalıştın?"
  
  
  Mertens kaşlarını çattı: “Bu bir hataydı ve özür dilerim. Roma'daki istasyon şefimiz size göz kulak olması konusunda uyarıldı. Aşırı hevesliliği nedeniyle talimatlarını yanlış yorumladı. Organizasyon planımızda rol oynadığınızı bilmesine imkan yoktu. Yine de yaptıkları affedilemezdi ve o artık aramızda değil. Dönüşünüzde size katılmak için Lamana'dan geldim. Yani artık anlıyorsun."
  
  
  "Hayır bilmiyorum. Eğer Duza istediğini yapsaydı Kahire üzerinden Roma'ya dönerdim."
  
  
  “Duza bazen aptal olabiliyor. Yeteneklerini hafife almıştı ama inan bana, sen Kahire'ye gitmezdin, buraya gelirdin. Bunun yerine vahşi bir kaz avına çıkmak için Budan'a gittin."
  
  
  "Tanıma uyuyorsun" dedim, donmuş sırıtışın kaybolmasını izleyerek.
  
  
  "Epeyce. Neyse, devam etme zamanı geldi." Arkamdaki korumalara başıyla selam verdi.
  
  
  O devam ederken bacağımın arkasını sandalyeye bastırmayı ve dönüş alarmını açmayı düşündüm. İki nedenden dolayı beklemeye karar verdim. Beni kullanmayı bekliyordu, bu da idamın şu anda planın bir parçası olmadığı anlamına geliyordu ve ben de "Horoz"u canlı olarak görene kadar ona eşlik etmeye hazırdım.
  
  
  Korumalar beni ayağa kaldırdı. Mertens ve doktor arkadaşları da düzgün yeşil savaş üniformaları giymişlerdi. Botları parlayacak kadar cilalanmıştı. Mertens ve ekibinin nükleer silahlardan çok daha fazlasına bulaştığı görülüyordu.
  
  
  Schroeder diğer ikisinin baş ve omuzlarının üzerinde duruyordu. Yanaklarında düello yaraları, düz Prusyalı yüzü - otuz yıl çıkarın ve doğu cephesinde SS tarafından yakalandınız, yeniden yapılandırıldınız, MBS terörist ekibine liderlik etmek için Doğu Alman Demokratik Cumhuriyeti'ne, ardından da aynı şekilde Afrika'ya geri döndünüz ve söylendiği gibi benim konuşkan efendim olacaktır, "vesaire vesaire."
  
  
  Diğeri Willie de aynı yerden.
  
  
  parlak siyah gözleri olan buruşuk, dar, kapalı bir yüz. Seni yakmak için kendini yakan, inatçı bir sorgulayıcıya benziyordu.
  
  
  "Bileklerim" dedim, "çözülse daha iyi olur."
  
  
  “Bunun için üzgünüm Bay Carter,” Mertens üzgün görünüyordu, “ama söylediğim gibi, dikkatli plan yapıyoruz ve sizi mümkün olduğu kadar güvende tutmayı planlıyoruz. Yeteneklerinizi küçümsemiyoruz."
  
  
  Muhafızlardan biri benden uzaklaşıp metal kapıya doğru yürüyüp yuvarlak kolunu çevirdiğinde bir işaret yaptı. Kapı açıldı ve stadyumlu bir futbol sahası izlenimi veren bir alan gördüm. İzleyiciler domuz derisinden daha ince bir şeyin özlemini çekiyorlardı. Burası şehrin kolezyumuydu. Amfitiyatro zemininin altındaki bir zamanlar zindan ve kafes olan yere çıktık. Antik duvar işçiliğinden geriye kalan tek şey taş zemin ve çevredeki duvarlardır.
  
  
  Ay vardı ve onun ışığında tepedeki kamuflaj ağını ve onun üzerinde de Kolezyum'un yuvarlak kalıntılarını görebiliyordum. Temizlenen zindanın ortasında kayıp "Horoz" vardı. Bir drone üzerine kuruldu. Her ikisi de çok alçak bir açıyla eğimli olan fırlatma rampasında oturuyorlardı.
  
  
  Başlangıç rampasına doğru ilerledik. Mükemmel bir sığınaktı. Ne uydu ne de SR-71'in uzaydaki kameraları, en azından fırlatılıncaya kadar onu asla tespit edemeyecek. Bu elbette ironikti; burada, harabelerin arasında harabe yaratmak için mükemmel bir araç vardı.
  
  
  "Peki Bay Carter, ne düşünüyorsunuz?" - dedi Mertens.
  
  
  "Şaşırdım."
  
  
  O durdu. "Ah, bu nasıl?"
  
  
  “Sen titizlikten bahsettin. Karanlıkta bile etrafımdaki her şeyi görebiliyorum, oraya yerleştirdiğiniz keskin nişancılara kadar. Mantıklı değil".
  
  
  "Bu doğru mu? Yoldaşlarına ne söylediğini duyuyor musun? Ne mantıklı değil?
  
  
  "İnsanların soygun yapmayı planlayıp sonra da kaçmayı başaramaması hakkında söylediklerinle, senin de aynı hatayı yaptığını söyleyebilirim."
  
  
  "Yapar mısın? Horst, Jose, biz nerede yanlış yaptık?"
  
  
  Schröder Almanca olarak "İlk hata onu buraya getirmekti" dedi.
  
  
  "Ah, buna yeniden başlama," diye tersledi Villa, "sırf anlamayacak kadar aptalsın diye..."
  
  
  “Evet! Yeterince iyi anlıyorum. Eğer ekibim olmasaydı bu roket orada durmazdı. Eğer…"
  
  
  “Komandonuz! Planladığım şey bu, bu yüzden..."
  
  
  “Beyler! Beyler! Mertens'in sesi tartışmaları bastırdı. "Önümüzdekiler ortak çabalarımızın sonucudur. Tartışmaya gerek yok ve zaman yok. Ama konuğumuz hata yaptığımızı söylüyor ve ben de öncelikle nerede hata yaptığımızı bilmek istiyorum. Bize anlatın Bay Carter."
  
  
  O an bunu yapamayacak olsam da bacağımın arkasındaki hedef arama düğmesine basmaya hazırdım. Bulmam için gönderildiğim şeyi buldum ama bu noktada yapabileceğim tek şey bir çıkış yolu aramaktı. “O kuşu uçurmadığın sürece” dedim, “çok iyi gizlenmiş durumda. Bunu yaptığınızda NAJ veya Altıncı Filo onu vuracak. Hedefinize ulaşmadan çantanın içinde olacaksınız. "
  
  
  “Bu hiç de iyi değil, değil mi? Oh hayır. Tamam, yakından bakın Bay Carter. Neyin başlatılmasına yardımcı olacağınızı görmenizi istedim. Bu arada hala yapılması gereken çok şey var."
  
  
  Beni DC-7 muhafazasına değil, fırlatma rampasının karşı tarafındaki bir odaya geri getirdiler. Birkaç görev kontrol merkezine gittim. Elektronik konsolları, hedefleme sistemlerini ve gözetleme telemetrilerini gördüm. Mertens ve grubun Portarius'un bağırsaklarında bir araya getirdiğinden daha karmaşık bir şey görmedim.
  
  
  Odada yarım düzine teknisyen vardı ve hepsi üstleriyle aynı şık üniformaları giymişti. İkisi kontrol modülünün başına oturdu ve bir kontrol listesinin üzerinden geçti. İçeri girdiğimizde hepsi dikkatini verdi ve Schroeder onları sakinleştirdi.
  
  
  "Senin de görmeni istedim." Mertens'in yüzü gülüyordu. “Artık kendi kontrollerimizi Horoz Gözü'nün kara kutusuna uyarlamamız gerekiyordu. Kolay bir iş değil dostum ama burada biriktirdiğimiz yetenekler sayesinde geri sayıma yaklaşıyoruz.”
  
  
  “Andre, bir dakikalığına sözünü kesebilir miyim? Sanırım konuğumuzun kısa bir brifinge ihtiyacı var. Hedefe bakabilir miyiz lütfen?”
  
  
  Andre'nin renksiz gözleri ve uzun, esnek parmakları vardı. İçlerinden biri solundaki paneldeki iki düğmeye bastı. Duvarı ERX Mark 7 kilitli tarama ekranı kaplıyordu. Karadeniz'in manzarasını olağanüstü bir netlikle gösteriyordu. İçindeki düğüm elmas şeklindeki Kırım yarımadasıydı. Dnepropetrovsk'tan gelen demiryolu hattı, Canköy deliğinden geçerek Sevastopol'a giden bir kabloydu.
  
  
  Sevastopol, Sovyet Karadeniz Filosunun karargahından daha fazlasıdır; Murmansk'ın kuzeyde olduğu gibi, SSCB'nin güney deniz sınırındadır.
  
  
  Amiral Egorov'un kuzey filosunda, Akdeniz'e tedarik ettiği Karadeniz komutanlığındaki Amiral Sysoev'den yüz gemi daha fazla olabilir, ancak altı Krest sınıfı füze kruvazörü, 50 Kashin destroyeri ve neredeyse bir o kadar da Y sınıfı denizaltıyla, tereddüt etmeyin.
  
  
  Tarayıcı Sevastopol'a yakından baktı. Buna ihtiyacım yok. Oradaydım. Bu kesinlikle nükleer hırsları olan biri için bir hedefti.
  
  
  "Bunu tanıyor musun?" Mertens homurdandı.
  
  
  "Açıklama. Birisi bana radarının aşılamaz olduğunu söyledi."
  
  
  "Biri sana yanlış söyledi. Öyle değil mi Andre?”
  
  
  "Evet efendim."
  
  
  "Andre, misafirimize amaçlanan rotayı göster."
  
  
  Andre birkaç tuşa daha bastı ve Lamana'dan doğuya doğru İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Karadeniz'in de dahil olduğu tüm Akdeniz bölgesine bakıyorduk. Yeşil Hat, Kithira ile Antikythera arasında, Mora Yarımadası ile Girit arasında neredeyse düz bir şekilde İyonya Denizi'ne kadar uzanıyor. Orada hat Ege Denizi'ndeki Kiklad adalarından geçiyordu. Limni'nin kuzeyinden ve Semadirek'in doğusundan geçti. Çanakkale Boğazı'ndaki dar geçidin yanından geçti ve Aleksandropis'in güneyinden karadan geçerek Türk topraklarını geçerek Hayabolu'nun kuzeyine doğru ilerledi ve Dağları yakınlarında Karadeniz'e çıktı. Oradan doğruca Sevastopol'a gitti.
  
  
  Mertens, "Çok doğrudan ve isabetli" dedi. “Ah, ne düşündüğünü biliyorum. Radar, uydu kameralarının tespit edemediklerini tespit edecek. RPV o kadar hızlı hareket etmiyor ve bu da her şeyi zaman kaybı haline getiriyor. Öyle değil mi? "
  
  
  Her şeyi isteyerek, "Söz sende" dedim.
  
  
  "Elbette, eğer radar yakalayacak bir şey olsaydı, bizim küçük çabalarımızı da yakalardı. Boy, Bay Carter, boy. Gördüğünüz gibi roketimiz suyun üzerinde kısa bir mesafede hareket edecek. Onu otuz fitlik sabit bir yüksekliğe programladık. Yerden geçerken yerin, ağaçların, vadilerin, her ne varsa konturunu takip edecek ve yüksekliği değişmeyecektir. Ve sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, radar onu bu kadar alçak bir yörüngede taramayacaktır."
  
  
  Dar ağzıyla Sevastopol'u, etrafını saran kayalıkların fan dedektörleriyle kesildiğini gördüm. Lanet, herhangi bir roketin yörüngesinde bir açının olması gerektiğiydi. Drone'a takılan "Horoz" un buna ihtiyacı yoktu. Hırsızlığının amacı buydu. Tıpkı bir ok gibi neredeyse sıfır noktasına girebiliyordu.
  
  
  "Bütün sorularına cevap verdim mi?" Tekrar ışınlanıyordu.
  
  
  "Biri hariç hepsi. Neden hepiniz Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatmak için bu kadar heveslisiniz?
  
  
  “İşte bu yüzden bunu önlemek için buradasınız Bay Carter! İnsanlık için yapacağınız fedakarlıkları düşünün. Haydi, program başlamadan önce sana göstermek istediğim bir şey daha var. Teşekkürler André. "
  
  
  Kontrol odasının kapıları da kilitliydi. Patlamaya karşı koruma düşünülerek inşa edilmiştir. JP-4 yüküne sahip bir İHA'nın fırlatılmasına çok az ihtiyaç duyulacaktır. Merten başlangıçta kıtalararası balistik füze fırlatmayı planlamış olabilir.
  
  
  El fenerlerini kullanarak beni görev kontrolünden ışıksız bir taş koridora götürdüler. Antik merdivenleri tırmanıp kendimizi harabelerin arasında bulduk. Orada ay rehberimiz oldu. Tek katlı, modern bir inşaat kompleksine gelinceye kadar ana cadde olması gereken yerde yürüdük. Yürürken yükseklerde duran korumaları fark ettim.
  
  
  “Eh,” dedi Mertens, “Eminim Dr. Schroeder ve Dr. Villa'yı affedersiniz. Onları daha sonra göreceksiniz ama şu anda onların da yapacak işleri var, bizim de."
  
  
  Bir nedenden dolayı oturmak için sabırsızlanıyordum. Sandalyemin arkalığını bacağıma dayadığımda Portarius'un nüfusunu altı yüz kişi artırabilirdim. Genellikle işimi yapıyorum ve takviye yok. Ama bu alışılmadık bir durumdu ve Hawk bana bir emir verdi. Sorun şu ki oturamıyordum.
  
  
  Kompleksin içinde hiçbir ışık yanmıyordu, bu da bir başka planlama işaretiydi. Samos iz kameralarımız, birkaç yüz mil öteden golf topunun üzerindeki pireyi tespit edecek kadar güçlüdür. Normal modda uydu harabelerdeki ışıkları yakaladı. Bu standart dışı durumda, fotoğraf tercümanı not alacak ve bilgi aktaracaktır.
  
  
  Mertens koridordan ofisine doğru yürüdü. Bir masa ve birkaç sandalye vardı ama odanın tamamı karmakarışık, parça ve elektronik ekipman parçalarıyla doluydu.
  
  
  "Karışıklık için özür dilemeliyim" dedi.
  
  
  "Hammarskjöld'e karşı bundan daha dikkatli olman gerekirdi." - Boş bir sandalye arıyorum ama göremiyorum dedim.
  
  
  Bir süre bana baktı ve sonra gülümsedi. Masasına oturup evraklarıyla uğraşıyordu.
  
  
  "Bu şeyin içinde kaç kişi var?" - Masaya yaklaşarak üzerine oturmayı sordum. “Yoksa bu bir devlet sırrı mı?”
  
  
  
  "Sizden gizli hiçbir şey yok Bay Carter." Birkaç kağıt aldı. “Sen ve ben tam olarak elli bir yaşındayız. Hepimiz burada, başlamaya hazırız. Tabiri caizse toz yatıştıktan sonra bir sonraki aşamaya geçeceğiz. Şimdi size programa katılımınızı okuyacağım. Bunu kasete alacaksınız ve biz de onun dünya çapında yayınlanmak üzere emin ellere teslim edildiğini göreceğiz. Ünlü olacaksın." Sırıttı. Yüzündeki ifade bana başkasının avından kaçan bir sırtlanı hatırlattı.
  
  
  "Dünya insanları!" üçüncü sınıf bir haber spikeri gibi okudu: “Rusya'nın Sevastopol limanının nükleer yıkımından sorumlu organizasyonun adı AX. AX, ABD hükümetinin hükümetlere suikast düzenlemeye ve onları devirmeye adanmış özel bir casus teşkilatıdır. Direktörü ve operasyon şefi David Hawke'dir. Kokai füzesinin ve fırlatma aracının çalınması ve bunların yönlendirilmesi Hawk tarafından gerçekleştirildi. Ben, Nick Carter, göreve yardım ettim. Bunu bir protesto işareti olarak yaptım. Bu sözler yayınlandığında ben ölmüş olacağım. AX'i öldürmekle görevliyim.
  
  
  "Bu nükleer soykırım eyleminin ardındaki plan iki yönlüdür. Sivastopol'un yok edilmesinin sorumlusu Çin Halk Cumhuriyeti'ne yüklenecek. Olası bir nükleer savaş ve bunu takip eden dünya ayaklanması durumunda Hawke, Pentagon'un desteğiyle bunu yapmayı planlıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde iktidarı ele geçirin. Ayrıntı vermeye zaman yok. Son umudum, sözlerimin her yerde duyulması!
  
  
  "Pekala," az önce açılış konuşmasını yapmış olan adama baktı, "bu kulağa nasıl geliyor?"
  
  
  “Vuruşlar. Sözdizimi de pek kesin değil.”
  
  
  “Ahh, ama etkisini bir düşün.”
  
  
  "Kırık bir yumurtaya benzeyecek" dedim.
  
  
  "Daha çok çırpılmış yumurtaya mı benziyor Bay Carter, yoksa haşlanmış kaz mı?"
  
  
  “Onu nasıl sunarsan sun, kimse onu satın almayacak.”
  
  
  "Ha! Sivastopol harap oldu. Dünya yıkımın eşiğinde. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki itirafınızın sonuçlarını bir düşünün. İlk olarak, bu dehşetin sorumlusunun hükümetinizin gizli istihbarat birimi olduğu ortaya çıkacak. Amerikan halkını kimsenin bilmediği bir casusluk teşkilatı hakkında bilgilendirecek. Üçüncüsü, artan kamu desteği eksikliği nedeniyle sisteminiz çökecek! " Yumruğunu masaya vurdu ve bir anlığına şişkin gözlerinde delilik parladı.
  
  
  “Ah, sizi temin ederim Bay Carter, her şeyi düşündük, bu anı uzun zamandır planladık. Görüyorsunuz, bu organizasyonda hepimizin aynı amaç için çabalaması gerekiyor. Bunun ne olduğunu tahmin edebilir misin?
  
  
  "Kendi idamında orada ol."
  
  
  İğrenç bir şekilde sırıttı. “Ülkeniz kimseyi idam etme cesaretinden yoksun. Amacımız dayanılmaz sisteminizi yok etmektir. Anarşi ekin… ve sonra doğru destekle parçaları toplayın ve onları uygun şekilde şekillendirin.” Yumruğunu sıktı ve ışık geri geldi.
  
  
  "Yüce Sezar." Geri çekilip masaya oturdum ama korumalardan biri beni itti.
  
  
  Sanki beni duymuyormuş gibi davrandı. “Denizcileriniz ne diyor; birkaç iyi insan mı? Bizim azımız herkesten daha iyi. Her insan kendi alanında profesyoneldir, ne yapacağını, nasıl yapacağını ve belirli bir amaç için yapacağını bilir. sonuçta önemli olan hedef. Sana ne demek istediğimi göstereceğim."
  
  
  "Söyle bana, Tasahmed senin elli profesyonelinden biri mi?"
  
  
  “General bir müttefiktir. Onun işbirliğine karşılık Mendanike'den kurtulduk. Onun ödülü NAPR, bizimki ise doğru zamanda sessizce oradan ayrılmak.” Ortam köpürürken bir film projektörü kurdu ve içine film besledi. Masanın üzerine koydu ve duvara doğrulttu.
  
  
  "Sizi ne kadar zamandır burada beklediğim hakkında hiçbir fikriniz yok Bay Carter. Siz de bir profesyonelsiniz, ama öyle olmasaydınız bile eminim bu kadar çok bilgiye nasıl ulaştığımızı merak edersiniz." AX ve kendimiz hakkında göreceksiniz ".
  
  
  Gördüm ama önce biraz daha dinlemem gerekiyordu. “Günümüz tıp teknolojisi dünyasında, yapılması gerektiği şekilde çalıştırılamayan hiç kimse yoktur. Ancak bazı konularda eski kafalıyım. Hiperdermi iğnesi çok basittir. Psikolojik hedeflere ulaşmak için fiziksel araçları kullanmayı tercih ediyorum."
  
  
  "Filmler için koltuk sağlıyor musunuz?"
  
  
  "Bu durumda değil. Ayağa kalkmanı tercih ederim. Senin rahatın benim çıkarıma değil.” Bir işaret yaptı ve gardiyanlar beni perde görevi gören duvara bakacak şekilde çevirdiler.
  
  
  Düğmeye bastı. Projektör, "Eminim eski bir dostunuzu tanıyorsunuzdur," diye fısıldadı.
  
  
  Haklıydı. Joe Banks'i goril kılığına girse tanırdım. Ben hiyerarşide N-3'üm. Yaklaşık dört yıl önce Trablus'ta kaybolana kadar N-6'daydı. Hawk bana Joe'nun tesadüfen bir şeyler öğrendiğini söyledi. Kaza ölümle sonuçlandı.
  
  
  Bir akşam elinde pire torbalarıyla birlikte yaşadığı otelden ayrılarak ortadan kayboldu. Hiçbir iz yok. Artık rüzgârın onu nereye götürdüğünü biliyordum.
  
  
  Merten'in gösterildiği filmini görene kadar ona karşı tavrım soğukkanlıydı. Onu mümkün olan en kısa sürede öldüreceğim. Yerleştirmenin yarısında dişlerim o kadar sıkı kapandı ki çene kaslarım patlamaya hazırdı. Boynumda ter, boğazımda safra tadı ve her gözeneğin beyaz ateşle yandığını hissettim.
  
  
  Canlı olarak filme alınırken birinin öldürüldüğünü hiç görmedim. Bunun bir kelebek gibi tahtaya çivilenmiş Joe Banks'in başına geldiğini gördüm. Mertens'in iki haydutu yönetmesini, derisini yüzen bıçakların ona kanlı üzümler gibi saplanmasını izledim. Mertens'in Joe'nun acısından dolayı neredeyse ağzının suyu aktığını gördüm.
  
  
  Film başladı ama gözlerimi kapattım. Düşünmek zorundaydım ama eski dostumun hayatının parçalanıp sökülüp alınmasını izlerken bunu yapamadım. İster ayakta ister yatarak, ellerim bağlıyken hedef arama düğmesine basamadım. Hugo'nun bileklerimi serbest bırakmasını sağlamaya çalışmak çok uzun sürecek ve gözlemcilerimin dikkatini çekecektir. Sağlam bir şey almam gerekiyordu.
  
  
  Mertens'in saçmalamaya devam ettiğini duydum. “Biliyor musun, sonunda bize her şeyi anlatmayı kabul etti; keşke onu vursaydık. Çiğ etin üzerine tuz döküyorsun ve acı çok şiddetli oluyor.”
  
  
  İnledim ve masaya doğru sendelemeye çalıştım. Asistanlarım beni tekrar eski yerime koyana kadar on beş santimim bile yoktu.
  
  
  "Ah, üzücü, evet." Mertens içini çekti. "Ve elbette sözümüzü tuttuk. Ama onu sefaletinden kurtarmadan önce bize AX ve Nick Carter hakkında yeterince bilgi verdi ve zamanla bilmemiz gereken şeyleri bir araya getirmeyi başardık. Tabii ki durum böyle değildi." Çok sonraya kadar seni ve AX'i operasyonumuza programlamaya karar verdik. Yani görüyorsun. "Arabayı kapatıp ışıkları açtı.
  
  
  Ağzımdan salyaların akmasına izin verdim ve yere çöktüm, omzuma bir darbe yedim. Eller üzerime konulunca hızla yukarı doğru yürüdüm ve ayağımı kenara dayayabileceğim masanın üstüne düşmemi sağlayacak bir ters takla atmayı planladım.
  
  
  Asla. Beni sımsıkı tutarak tüm hareketlerimi engellediler. Oldukça hoşlardı. Biri Koreli, diğeri Hispanikti. Coğrafyaları ne olursa olsun aynı metni incelediler. -
  
  
  “Tanrım,” diye bağırdı Mertens, “senin daha sert bir maddeden yapıldığını sanıyordum. Size de aynı şekilde davranılacağından endişeleniyor musunuz? Korkma, bu kadar çıplakken sana ihtiyacımız olmayacak. İyi bir sese sahip olmanızı istiyoruz."
  
  
  Kapıya doğru yürüdü ve ben de işi korumalarımın yapmasına izin verdim, bayılıyor numarası yaparak beni de yanlarında sürüklemelerine izin verdim.
  
  
  Koridorun sonunda yine harabelere ve aşağı inen taş merdivenlere geldik. Mertens düğmeye bastı ve aşağıdan ışık akarak ölüme giden tozlu yolu gösterdi.
  
  
  Umduğum şeyi yaptı. İlk o gitti. Benim işimde hiçbir zorluk yaşamazsınız, bunu anlıyorsunuz. Tökezledim ve üzerimdeki baskının yoğunlaştığını hissederek bacaklarımı kaldırdım, içeri soktum ve dışarı attım. Merten'in sırtına dokundum. Bir çığlık atarak merdivenlerden aşağı düştü. Darbemin gücü dengemi bozdu ve düşüşte çok da geride değildik.
  
  
  Başımı içeri sokmaya çalıştım ama yine de kol yoktu. Hiç dibine inemedim. Onunla fırlatma noktası arasında bir yerde, karanlık, soğuk ve boş olan derin uzaya girdim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 19
  
  
  
  
  
  
  
  
  Birisi adımı sesleniyordu ama bu aslında benim adım değildi. "Yanılıyorsun" dedim, "her şeye yeniden başlaman gerekecek."
  
  
  “Ned! Ned Cole! Lütfen lütfen!"
  
  
  "Korkma. Derin bir nefes almaya çalışın." Sesimi duyabiliyordum ama düşüncelerim ile söylediklerim arasında fark vardı. Gözlerimi açarak düzeltmeye çalıştım. Parlak ışıkta tekrar kapattım. "Sadece bıçağı al," diye mırıldandım.
  
  
  “Ned! Ned, benim, Paula Matthews!
  
  
  Bir sonraki denememde onun haklı olduğuna ikna oldum. Bana baktı ve hiç bu kadar tatlı görünmemişti. Makyajdan başka bir şey yapmıyordu ve ancak bu kadardı. Kurban sunağı olan eski bir taş levhanın üzerine yerleştirildi. Burası bir zamanlar işkence odasıydı. Tek modern eklenti parlak ve canlı aydınlatmaydı.
  
  
  Paula her açıdan güzel bir yaratıktı. Kolları geriye çekilmiş, göğüsleri dışarı çıkmış, meme uçları tutkudan değil korkudan dikleşmiş, vücudunun kıvrımları ve eklemleri vurgulanmışken, hepsini hızla çözdüm.
  
  
  "Ah, Tanrıya şükür!" - ona baktığımı görünce dedi.
  
  
  "Ne zamandır buradayım?" Odanın ortasında taş bir sütun vardı. Ona sadece kollarımdan ve bacaklarından değil, aynı zamanda göğsünün çevresinden de bağlıydım.
  
  
  “Ben... bilmiyorum. Uyandığımda sen... kanlar içindeydin. Düşündüm ..."
  
  
  Mesaj deri yüzen bir bıçağın kesilmesine benziyordu. Eğer top oynamasaydım Joe Banks'e yaptıklarının aynısını ona da yapacaklardı. "Seni nasıl ele geçirdiler?"
  
  
  "Bir çağrı vardı. Kaza geçirdiğini söylediler ve..."
  
  
  "Sutton neden gelmedi?"
  
  
  "O... General Tasahmed'le sarayda toplantıya çağrıldı."
  
  
  Bulanıklığı gidermek için başımı salladım ve keşke bunu yapabilseydim. "Paula," diye başladım.
  
  
  "Peki, burada ne işimiz var?" Albay Duse içeri girmek için eğilmek zorunda kaldı. Omuzlarında general yıldızı bulunan yeni bir üniforma giyiyordu. "Ne kadar tatlı". Yaklaştı ve Paula'ya uzun ve acı dolu bir bakış attı. Uzanıp göğüslerini okşadı. Nefesini emdiğini duydum.
  
  
  “Harika, gerçekten harika.” Ellerini bacaklarının üzerinde gezdirdi. “Gerçek bir safkan. Ben harika bir safkan biniciyim.” Pençesini bacaklarının arasına kaydırırken sızlandı. "Saf altın," diye içini çekti.
  
  
  Onu bana doğru çekmeyi umarak, "Sen bir keçiye binecek kadar insan değilsin ve dişi domuz seni ağıldan atar," dedim.
  
  
  İşe yaradı. Yağlı bir gülümsemeyle yanıma doğru yürüdü. "Sizi tekrar gördüğüme sevindim."
  
  
  Sol tarafı ona, sağ tarafı da çeneme çarpmadan önce gerilmeye ancak zamanım oldu. Üzerine kan tükürdüm ve o da benim üzerimde çalışmaya başladı.
  
  
  Beni götürdüğünü hiç iddia etmedim. Ancak ağrı ve uyuşukluk nedeniyle ertelemeye devam ettim. Satın almanın zor bir yoluydu ama başka seçeneğim yoktu.
  
  
  Durduğunda derin nefes alıyordu. "Doktor sana çok fazla zarar vermeyeceğimi söyledi ama kendini daha hazır hissettiğinde tekrar deneyeceğiz." Benden uzaklaştı ve Paula'ya döndü.
  
  
  Bileklerim çok uzun süredir mengenedeymiş gibi hissettim ama yine de parmaklarımı hareket ettirebiliyordum. Bu egzersizi AX spor salonunda Peter Andrus ile saatlerce uyguladım. Peter Houdini değildi. Kendini daha iyi hissetti. Görevi, bağlama, kelepçeleme ya da bir çimento fıçısının içinde nehre atılma gibi, başka hiç kimsenin yapamayacağı şeylerin nasıl yapılacağı konusunda Bölüm N'ye talimat vermek ve eğitim vermekti. Parmaklarım Hugo'nun gömleğinin altındaki yarısına ulaşmaya başladı.
  
  
  Daha sonra zaman doldu ve Mertens ile Villa içeri girdi.
  
  
  "Albay, elinizi bu kızın üzerinden çekin!" Mertens'in kafası bandajlıydı ve kafası aşağıdayken bile pek iyi olmadığını görebiliyordum. Topallayarak ışığa doğru yürüdü ve beni gördü; kan damlıyordu, belli ki soğuktu.
  
  
  "Neden!" - kükredi. "Onunla ne yaptın?"
  
  
  Saçlarımdan tutup beni kaldırdı. Beni gördüğünde nefesini tuttuğunu duydum. “Doktor Villa, su getir, uyarıcı al! Duza, eğer..."
  
  
  "Daha işbirlikçi olsun diye biraz yumuşattım."
  
  
  "Çık buradan! Çık dışarı, çık!"
  
  
  Mertens kalbimi hissederek beni tekrar inceledi. Daha sonra titreyerek Paula'ya yaklaştı: "Umarım bu davranışından dolayı onu affedersin."
  
  
  "Ben de buradan ayrılmak istiyorum Dr. van der Meer." Paula'nın sesi titriyordu ama histerik değildi.
  
  
  "Ve sen, canım... tabii bu beyefendinin yardımını sağlayabilirsek."
  
  
  Bu büyücü nazikti; onun iyiliğini önemsiyordu, canlı canlı derisini yüzmeye hazırlanıyordu.
  
  
  Yaşlı Che geri döndü ve ağrıyan başı için bir kova su getirdi. Tepki vermedim. Willa bana saldırdı, göz kapaklarımı indirip kafatasımı kontrol etti. "Bu ona çok zarar verebilirdi" dedi. "Kulağının içinde ve kayaya çarptığı başının arkasında kan var."
  
  
  "Ama bu olamaz!" Mertens aslında feryat etti.
  
  
  "Ya da blöf yapıyor olabilir."
  
  
  "Evet!" Şimdi ikisi de karşımdaydı. Bir kibritin yakıldığını duydum.
  
  
  "Ne yapacaksın?"
  
  
  "Ölçek."
  
  
  Alev yanağımı yaktı ve saçlarımı karıştırdı. Gevşek kalmak için elimde kalan tüm kontrolü aldı. Acı ölçülemezdi. Alevler etimi kemirdi. Yanık kokusu aldım.
  
  
  Mertens, "Bu kadar yeter" dedi. "Gerçekten bilinci kapalı. Onu burada yakmaya hiç niyetim yok."
  
  
  "Hala emin değilim. Başka bir yol deneyebiliriz, onunla başlayabiliriz.”
  
  
  Schroeder'in odaya girdiğini görmedim. Gırtlaktan gelen sesi aniden gürledi. "Doktor, geri sayımı başlatmak için on beş dakikamız var. İhtiyacın var".
  
  
  Mertens, "Burada istediğimizi elde edene kadar fırlatma gerçekleşmeyecek" dedi.
  
  
  “Ama programlama ayarlandı, tüm veriler girildi.”
  
  
  "Biliyorum biliyorum. Ben gelene kadar beklemeniz gerekecek."
  
  
  "Uzun süremez. Fırlatma için belirlenen sürenin ötesinde bir gecikme söz konusu değil."
  
  
  "Mümkün olduğu kadar çabuk geleceğim!"
  
  
  “Evet! Planınızın onda işe yaramayacağını ve işe yaramayacağını söyledim.” Mırıldanarak uzaklaştı.
  
  
  Mertens içini çekerek, "O bir pislik, tek yapmak istediği Sevastopol'u havaya uçurmak."
  
  
  "Bırakın o sadist Duza ona bıçakla saldırsın, bakalım bunun ona faydası olacak mı?" Villa hâlâ Almanca konuşuyordu ve Paula'nın bunu okumadığını umuyordum.
  
  
  Parmaklarımda çok az güç ve daha az his vardı ama Hugo'nun sapında bir yumru fark edebiliyordum. Elimi çevirerek üzerine üç parmağımı yerleştirebildim. Avucumun içine sokmaya çalıştım. Basınç, bıçağı ön koluma tutan bandı serbest bırakacak şekilde yapılandırılmıştı. Ancak Villa Duse'a döndüğünde yayınlanmamıştı.
  
  
  Mertens, "Onu devre dışı bırakıp bırakmadığınızı bilmiyorum Albay," diye çıkıştı. “Evet ise idam edileceksiniz. Dr. Villa blöf yapıyor olabileceğini düşünüyor. Eğer öyleyse, hayattasın. Kızı o kadar çok seviyorsun ki onunla başlayabilirsin.”
  
  
  "Anlamıyorum". Duza'nın sesi alçak ve heyecanlıydı.
  
  
  “Tamamen basit. Deneyimin var. Koluyla, göğsüyle veya herhangi bir yerden başlayın. Ama şimdi işe koyulun!”
  
  
  "N-ne yapacaksın!" Paula'nın sesi çok tizdi, neredeyse doruğa ulaşmıştı. Parmaklarım Hugo'yu serbest bırakacak kadar güçlü değildi.
  
  
  Duza'nın sesi titreyerek, "Bunu hiçbir kadınla hiç yapmadım," dedi.
  
  
  "Şimdi yapacaksın, yoksa öleceksin." Mertens'in sesi kırılmaya hazır, yıpranmış bir tel gibiydi.
  
  
  Başımı aşağıda tuttum, parmaklarım gergindi. Tek duyduğum derin nefes alış verişleriydi. Paula sızlandı, "Lütfen, hayır!" ve sonra çığlık atmaya başladı.
  
  
  Kayış gevşedi ve Hugo'nun kabzası avucumun içindeydi. Onu hareket ettirdim ve bıçak gömleğimi kesti. Artık stilettoyu düşürmeden kordonlara takmak gerekiyordu. Paula'nın çığlığını bastırdım ve konsantre oldum. Kan terliyordum ve sonunda bağlarımı gevşettiğime emin olduğumda kan parmaklarımı yapışkan hale getiriyordu.
  
  
  Nefesim kesildi. - "Bekle! Dur!"
  
  
  Bu onların kaçmasına neden oldu.
  
  
  "Haklıydınız Dr. Villa, haklıydınız!" Mertens homurdandı.
  
  
  "Onu rahat bırak." diye mırıldandım.
  
  
  "Tabiki tabiki! Eğer üzerinize düşeni yaparsanız onun saçının tek teline bile dokunmayacağız."
  
  
  Paula bayıldı. Sol eli kanıyordu. Gerçekte, fırlatmayı önlemek için onun feda edilmesi gerekiyorsa, sahne ne kadar korkunç olursa olsun sessiz kalırdım.
  
  
  Duza beni yendiğinde zaman kazandım. Paula bana biraz daha aldı. Tek bir dokunuşla ellerim serbest kalacak. Bacaklarım özgür olsaydı beklemezdim. Neyse, üçüyle birlikte oynamak zorunda kaldım.
  
  
  "Dr. Villa, kayıt cihazı lütfen."
  
  
  "Su!" - Hırıldadım.
  
  
  "Senor Carter numara yapmayı bırakacak, yoksa albay kıza dönecek." Mertens itirafımı sunduğunda Villa Sony dizüstü bilgisayarını kontrol etti.
  
  
  Kağıdı gözümün önüne tutarak, “Bunu sonuna kadar oku,” dedi.
  
  
  “Su olmadan hiçbir şey okuyamıyorum.”
  
  
  Kovada hâlâ biraz kalmıştı ve ben boğulup yutkunurken Duza onu tuttu.
  
  
  Mertens, "Şimdi oku ve hile yapma," diye emretti. Bu heyecan karşısında şok oldu.
  
  
  "Peki ya kız?"
  
  
  "Ona bir daha dokunmayacaklarına söz veriyorum." Elini kalbine götürdü.
  
  
  Ona dokunulmayacak, ben yoldan çekilir çekilmez vurulacak.
  
  
  "Carter'ı okuyun! Okuyun!" Villa mikrofonu ağzına götürdüğünde kağıt yüzümün önünde sallandı.
  
  
  İtirafın kasete kaydedilmesiyle beni öldürecekler. İkisi de yakınlaştığında onları Hugo'yla bulabilirim. Bu, ulaşılamayan Duza'yı bıraktı. Kendi .45 kalibrelik kılıfına ek olarak Wilhelmina'ya da el koymayı başardı ve silah kemerine sıkıştı. Eğer ona yaklaşabilseydim Luger'ı alıp hepsini vururdum.
  
  
  Villa beni, eğer düzgün bir tasarım yapmazsam Dusa'nın Paula'yı yeniden yontmaya başlayacağı konusunda uyarmadan önce, itirafımı üç kez berbat etmeyi başardım.
  
  
  Dördüncü çekimde artık hazırdım. “Ayrıntı vermeye vaktim yok” satırına geldiğimde kendimden birkaç tane verecektim. Hiç şansım yoktu. “Bu nükleer soykırım eyleminin arkasında iki yönlü bir plan var” yazısını okuduğumda Schroeder başını koridora uzattı ve konuşmamı mahvetti.
  
  
  "Mertens!" - Almanca havladı. "Geri sayımı durduramayız. Şimdi gitmek zorundasın!"
  
  
  Mertens, "Bir dakika içinde," diye ciyakladı. "Şimdi her şeyi mahvettin!"
  
  
  "Tartışmaya zaman yok. İkinize de hemen ihtiyacımız var, yoksa iptal etmek zorunda kalacağız."
  
  
  Mertens ayağını yere vuramadan gitti.
  
  
  "Albay yapabilir
  
  
  Kayıt cihazını ve mikrofonu Duse'a uzatan Villa, "Hadi kaydetmeye başlayalım doktor," diye önerdi ve kapısız girişe doğru ilerledi.
  
  
  "İyi iyi! Albay, kayda baştan başlayın. Geri döndüğümde onun hayatta olmasını istiyorum. Cesedi Stuttgart'ta bulunduğunda tanınmasını istiyorum." O kaçtı.
  
  
  Paula'nın bilinci yeniden açıldı ama gözleri şoktan cam gibi olmuştu. Sanki ne olduğunu anlayamıyormuş gibi başı dönüyordu. Duza bir elinde kağıt, diğer elinde mikrofonla yaklaşırken bana sırıttı.
  
  
  Onun yeni formuna tükürdüm. Aşağıya bakarak tepki verince bileklerimi tutan son teli de kırdım. Direkten kurtulan ellerim yaylar gibi bükülmeye başladı. Sol elimle boynunu tuttum ve ona yaklaşırken sağ elimle Hugo'yu alçak ve çömelme hareketiyle ittim.
  
  
  Ağlaması acı dolu bir inançsızlığın çığlığıydı. Ölümcül bıçaktan uzaklaşmaya çalıştı ama şimdi elim onun sırtındaydı. Boynu kemerli, başı geriye dönük, gözleri ve ağzı Allah'a açıktı, elleri bileğimi yakalamaya çalışıyordu.
  
  
  Ona hiç merhametim yoktu. O hiçbir şeyi hak etmedi. Onu balık gibi karnından göğsüne kadar deştim ve attım. Miyavlayarak aşağı indi, bacakları cenin pozisyonunda yukarı çekilmişti. O, topuklarını tekmeleyerek, bağırsaklarını tutmaya çalışırken pek başarılı olamasa da, bacaklarımı tutanların ipini kestim. Sonunda elim hedef arama düğmesinin üzerinde durdu. Altıncı Filo monitörleri sinyalimi alıyor.
  
  
  Paula neler olduğunu bilmiyordu ve benim de ona anlatacak zamanım yoktu. Albayın cennete gitmeye çalışmasını izlerken gözleri akik gibiydi. Ben onu kurtarırken o hâlâ kendi kanından ve cesaretinden oluşan denizini kazıyordu. Tekrar bayıldığını gördüm ki bu koşullar altında bu hiç de kötü bir fikir değildi.
  
  
  Wilhelmina'yı yerden kaldırdım, Doosa'nın Danse Macabre'si ile tedavi ettim. Ayrıca .45 kalibrelik tabancasını çıkardım ve cebinde yangın söndürücü şarjörü buldum.
  
  
  Ona, “Nereye gidersen git, hafif seyahat edebilirsin” dedim. Beni duymadı. Zaten yoldaydı.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 20
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mertens'in ofis kompleksinde kimseyi bulamadım ve beklemiyordum. Eylem fırlatma rampasındaydı. Elli kişi görev kontrol merkezinde görevlendirilecek veya güvenliği sağlamak için duvarlarda görevli olacak. Kontrol odasındakiler kilitlenecek. Fırlatmayı oradan durdurma şansı olmayacak. Cockerel'in kendisini almam gerekiyordu.
  
  
  Ana caddeyi takip ederek kompleksin üç adım ötesine gitmemiştim ki, harabelerin kenarındaki projektör yandı ve bir ses bana durmam için bağırdı. Alçak bir duvarın arkasına çömeldim ve koşmaya başladım. Işık beni takip etmeye çalıştı. Makineli tüfek gürleyerek eski tuğlaları patlattı.
  
  
  Köşeyi dönüp kayalarla kaplı bir sokağı kestim. Işık söndü ama koşan ayakların ıslığını ve takırtısını duydum. Ay ışığının aydınlattığı karanlıkta bir kemer fark ettim. İçeri girdim ve Dor sütununun arkasındaki yere çarptım. Bir çift takipçi hızla yanlarından geçti. Daha sonra arka duvarın üzerinden tırmandım ve tekrar ana caddeye dönmeye çalıştım. Yıkıntılardan oluşan labirentte çok yavaş hareket ediyordum. Önümde diğerlerinden daha yüksek bir duvar vardı. Koşarak bir sıçrama yaptım ve engebeli tepede yatarken bir tepe gördüm. Oraya vardığımda Kolezyum'a odaklanma konusunda daha rahat olacağım.
  
  
  Bölümleri geçerken başka bir spot ışığıyla karşılaştım. Bu sefer otomatik ateşlemeden geriye sadece el bombaları kaldı. Duvarlarının sağlam inşasından dolayı Romalıları tebrik etmek için not aldım. Birinin arkasına koştum ve gürültüden ve karışıklıktan kaçındım.
  
  
  Tam bir saklambaç oyununa dönüştü. Ateşe karşılık verme riskini göze alamazdım; sadece beni tanımlayacak. Beni ışıklarına yakalayıp görene kadar nerede olduğumdan ve nereye gittiğimden emin olamazlardı. Nihayet Kolezyum'un bir tarafındaki tümseği gökyüzüne karşı gördüğümde, tepesinde yanıp sönen ışıklar da gördüm. Kovalamaca ya önümdeydi ya da komuta eden kişi, korumaları gereken tek şey Horoz ve drone iken beni enkaz altında kovalamanın faydasız olduğunu anlayacak kadar akıllıydı.
  
  
  Kalkışa sadece birkaç dakika kaldığını biliyordum ve Colosseum amfitiyatrosuna fark edilmeden ulaşmak için çok fazla zaman harcamak zorunda kaldım. Sonunda pusuya düşürüldüm. Duvara tırmanırken düşen bir taş onları uyardı. Ancak beklemek yerine ateş etmeye başladılar. Bir çığlık attım ve eğilip koşarak giriş kapısına ulaştım ve tünele daldım.
  
  
  Üçü de beni takip etti. Namluyu indirip Duza tabancasının işini bitirmesine izin verdim. Tünel silah sesleriyle yankılanıyordu.
  
  
  
  
  ve ses azalmadan önce koridordaki amfitiyatro girişinde gösterinin yıldızını arıyordum.
  
  
  Kamuflaj onu gizledi. Kalabalık merdivenlerden aşağıya doğru yürümeye başladım. Hemen hemen bir uyarı çığlığı duyuldu. Işık yukarıdan geliyordu. Otomatik silah sesleri arkamda ve üç tarafımda yankılanmaya ve yankılanmaya başladı. Bir çığlık attım ve yarışa katıldım. Üç atlamadan sonra yavaşladım ve inişi daha gerçek hale gelmeden durdurmayı başardım. Dört ayak üzerinde bir sonraki geçide doğru yürüdüm. Daha sonra tekrar ayağa kalktım ve hızla aşağıya indim.
  
  
  Beni fark ettiler ve ateşleri beni buldu. Kurşun bacağıma çarptı. Bir tane daha bana çarptı, kıymığın darbesi beni büktü, neredeyse düşürüyordum. Aşağıda siyah bir su birikintisi vardı. Dikdörtgen şekli, bir zamanlar Kolezyum'un zemini olan bölgenin sınırını işaret ediyordu. Siyah kamuflaj ağıydı. Üzerine eğilerek daldım ve sonra doğrudan yere düştüm.
  
  
  Ellerim fileye dokundu. Atlamamın ağırlığı altında büküldüğünü ve sonra kırılmaya başladığını hissettim. Bacaklarım düştü, darbeyi almaya hazırdım. Ağın beni tutmasını beklemiyordum, sadece düşmeden önce beni tutması için. Standart paraşüt tarzında düşüyorum, dört ayak üzerine düşüyorum ve yuvarlanıyorum. Kamuflaj alttakini gizliyordu ama içinden geçen ışığı engelleyemiyordu, özellikle de şimdi ona bir delik açtığım için. Yukarıdan gelen üç güçlü ışın beni takip etti. Bağırılan komutlar ve ateş etmeye hazırlanan askerlerin sesleri vardı. Sezar'ı değil Nick Carter'ı gömmeye geldiler. Ve ben aslanlarla çıplak ellerimle dövüşmeye değil, "Horoz" ve onun dronlarıyla savaşmaya geldim. İkincisi benim hedefimdi. Yangın çıkarıcı fişeklerle dolu bir Wilhelmina'm vardı.
  
  
  Normalde bu kadar egzotik cephane taşımazdım. Mermi işi herhangi bir ek havai fişek olmadan yapacak. Hedefin İHA olduğu durumlar hariç, tam JP-4. Standart bir Luger mermisi jet yakıtını ateşlemez.
  
  
  Bu gerçeği ya da mesleğimde beklenmeyeni beklenmedik bir durum ortaya çıkmadan önce değerlendirmeyi ve ona hazırlanmayı nasıl öğrenebileceğinizi hiç düşünmemiştim. Yukarıdaki atıcılar menzili ve hedefi keşfetmeden önce iyi hazırlanmış olduğumu kanıtlamak için yeterli siper bulmaya çalışmakla meşguldüm.
  
  
  Önümde başlangıç çizgisinde sırtında “Horoz” bulunan siyah bir İHA silüeti vardı. Yaratıcılarının hayal bile edemeyeceği kadar büyük bir küresel cehennem yaratmayı amaçlıyordu. Bu ölümcül natürmortun ötesinde, çitin uzak kenarı boyunca Mertens'in görev kontrol merkezinin gözlem penceresini işaretleyen mavimsi bir ışık çizgisi vardı.
  
  
  Görev kontrolünün tam önünde yattığım yer Luger ile isabetli atış yapmak için fazla uzaktaydı. Ateş etmeye başlar başlamaz ateşle karşılaşacağımı biliyordum. Başka seçeneğim yoktu, zamanım yoktu. Siperden çıktım ve doğrudan drone'a koştum. Işık beni yakalayıp etrafta mermiler uçuşmaya başlayana kadar üç el ateş ettim. Omuz taklasına düştüm ve dik durduğumda dördüncü ve beşinci kez yere ve sırtıma ateş ettim.
  
  
  O zaman artık ateş etmeme gerek kalmadı. RPV ani bir anda alevler içinde kaldı. Parlak bir şekilde parladı ve kızgın bir homurtu sesi çıkardı. Tekrar yere düştüm ve bu sefer yaklaştıkça başlangıç çizgisinin gerisinde yüzeye çıkıp mavi ışığa doğru yöneldim.
  
  
  Projektör ışınları yanan İHA'ya sıkıştı ve gecikti. Çekim durdu. Bunun yerine çok dilli çığlıklar vardı. Hepsi şunu ekledi: Cehennem gibi koş! Eylemlerin yapıldığını duydum. Bahsi geçen çete, deneyimli teröristler, güçlü ve iyi eğitimliydi; uçağı kaçırmak, rehineleri öldürmek ve hatta nükleer silah çalmak için mükemmeldi. Ancak bilimsel eğitimleri burada sona erdi. Daha önce hiç olmadığı gibi koştular çünkü kişisel atomizasyon sözleşmenin bir parçası değildi.
  
  
  Sonraki iki ses mekanikti. Dönmeye başlayan İHA türbininin hafif bir uğultusu ve metal kapı kilidinin çınlaması duyuldu. Kapı, mavi pencere ışığının yanındaydı ve oradan Dr. Cornelius Mertens çıktı. Kızgın bir maymun gibi mırıldandı. Alevlerin ve drone ışıklarının artan ışığında, fırlatma rampasına doğru hızla ilerlerken öyle görünüyordu. Gözleri dışarı fırlamış, kolları sallanarak yanımdan geçti ve roketi dışında hiçbir şeye dikkat etmedi. Alevlere peleriniyle saldırıp onu devirmeye çalışırken adam çılgına döndü.
  
  
  Arkadan ilerleyemediği için pistin önüne koştu ve titreyerek ve bağırarak piste tırmandı. Sonra çığlığı bir anlığına durdu ve tekrar çığlık attığında bu, delici bir korku çığlığıydı.
  
  
  Ne olduğunu öğrenmek için hareket etmeme gerek yoktu. Başını geriye attığını, kollarının artık sallanmadığını, doğrudan RPV'nin hava girişine dayandığını, gururunun ve neşesinin pençesinden kaçmaya çalıştığını gördüm.
  
  
  Ancak bu onun gitmesine izin vermedi. Onu istiyordu ve savaşırken, yalvarırken ve çığlık atarken yavaşça
  
  
  Mertensburger diye adlandırabileceğim bir şey tarafından boğularak ölene kadar onu türbininin içine çekti. Bu onun gitmesi için uygun bir yol gibi görünüyordu.
  
  
  O son kez guruldamadan önce bile bazı sorunları çözmek üzereydim. Metal kapı açıktı. Kontrol odasının ana kapısının girişine açılıyordu. Ayrıca açıktı. Onun sayesinde odayı ve sakinlerini gördüm. Villa ve Schroeder dahil on kişi vardı. Hepsi başlangıç ekranlarına baktılar ve liderlerinin donmuş bir şaşkınlıkla gidişini izlediler. Onlar da ona ayak uydurdular, ben de onlara iyi yolculuklar dilemeye vakit ayırmadım.
  
  
  Pierre'i aralarına attım. Daha sonra kapıyı kapattım ve kilitleme çarkını çevirdim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  RPV'nin alevi kamuflaj ağındaki yanıcı bir şeyi ateşledi ve her şey anında ama etkileyici bir şekilde alevlere dönüştü. Bu, Ranger Team Huey pilotlarına elektronik bir kornadan daha fazlasını kazandırdı.
  
  
  Lamana'nın bakış açısına göre bu aynı zamanda Tasahmed'in kaçmasına da yol açtı. Başlangıç saatini biliyordu. Ani havai fişek gösterileri bir şeylerin ters gittiğinin sinyalini veriyordu ve o, bulunduğu pozisyonda bunu görmezden gelemezdi. Ve bu şartlar altında soruşturma için başka kimseyi göndermezdi.
  
  
  Korucular tarafından hızla silahsızlandırılan yirmi kişilik bir kuvvetle geldi, ancak generalin gelişi, grubun komutanı Albay Bill Moore'u siyasi bir pozisyona soktu. Onun emri çalınan malları iade etmek ve defolup gitmekti. Gücü egemen toprakları işgal ediyordu. Ne pahasına olursa olsun uluslararası bir olaydan kaçınılması gerekiyordu. Eğer Horoz'u geri almak için savaşmak zorundaysa bu bir şeydir ama bunun da ötesinde, saldırıya uğrasa bile karşılık vermek zorunda olmamalıdır.
  
  
  Komuta helikopterinin fanı altında buluşmamızın ilk anlarında kendisini uyardım ve generalin gelişine hazır olması gerektiğini söyledim. Tasahmed ortaya çıkmazsa onu bulmak için Lamana'ya gideceğimi biliyordum. Ancak temizlik operasyonu beklenenden uzun sürdü. Fiziksel amaç, birkaç sağlık görevlisinin dikkatli bir şekilde müdahale ettiği Paula'yla ilgilenmek ve Mertens'in komandolarının ya teslim olmasını ya da çöle doğru yola devam etmesini sağlamaktı. Teknik kısım zaman gerektiriyordu. Mertens'in tüm şık elektronik oyunlarına rağmen Moore'un teknisyenleri Cockeye'nin hareketsiz ve güvende olduğundan emin olmak zorundaydı.
  
  
  Moore sağlam, soğukkanlı bir tipti, az konuşan, doğrudan komuta edebilen bir adamdı; adamları onu her yere takip edecek türden bir adamdı. General, fırlatma rampasında Albay'ın huzuruna çıkarıldığında neredeyse tamamen soğukkanlılığına kavuşmuştu.
  
  
  “Siz kimsiniz efendim? Askerlerinizin burada ne işi var? - Tasahmed Fransızca mırıldandı.
  
  
  "Albay William J. Moore, Birleşik Devletler Ordusu"! İngilizce cevap verdi. “Bu nükleer füzeyi buradan çıkarıyoruz. O bize ait."
  
  
  “Rahatsız ediyorsun! Siz emperyalist işgal gücüsünüz! Sen…!" İngilizceye geçti.
  
  
  “General, bunu hükümetim ile görüşün. Şimdi lütfen uzaklaşın."
  
  
  "Ve katlettiğiniz yurttaşlarım," Mertens görev kontrol merkezinin önünde toplanan ve serilen düzenli ceset sıralarını işaret etti, "Bunu sadece sizin hükümetinizle birlikte götürmeyeceğim!" Kendini köpük haline getirdi.
  
  
  Gölgelerden çıktım. "Saat kaç Albay?"
  
  
  "Yedi dakika sonra havadayız."
  
  
  “General ve ben çitin içinde olacağız. Seninle gideceğim".
  
  
  Albay, "Yedi dakika," diye tekrarladı ve adamlarının Horoz'u yanmış İHA'dan yavaşça çıkarmasını izlemek için uzaklaştı.
  
  
  "Sen kimsin?" Tasahmed ark ışığında mahvolmuş yüzümü inceledi.
  
  
  "Silahlı adam," dedim, Wilhelmina'nın yüzünü hissetmesine izin vererek. "Şu anda oraya DC-7 ile gidiyoruz."
  
  
  Tartışmadı. Onu daha önce oturduğum sandalyeye oturttum ve Luger'a yaslanarak masaya oturdum.
  
  
  "İki seçeneğiniz var" dedim. "Ya arkadaşlarınızın bu saflarına katılabilirsiniz... ya da sığınma talebinde bulunabilirsiniz."
  
  
  Bu onun doğrulmasına neden oldu, siyah gözleri parlıyordu. "Barınak!"
  
  
  “General, sizinle sohbet ederek zamanımı boşa harcamayacağım. Bir helikopter kaldırmam gerekiyor. Burada neredeyse olacaklardan, ölen arkadaşlarınız kadar siz de sorumlusunuz. Mertens ve adamları deliyken sen değilsin. Tüm düğmeleriniz var. İstediğini elde etmek için birlikte oynadın. Peki, istediğimiz bir şey var. Onu bize verebilirsin, yoksa bu kadar." Wilhelmina'yı aldım.
  
  
  Dudaklarını yaladı. "Ne...ne istiyorsun?"
  
  
  "İki şey. Yeni Başbakan olarak Shema Mendanike ve Sovyet filosunun Lamana'yı ele geçirmesine izin verme planlarınız. Ya kaçarsınız ve Washington bunu yapar."
  
  
  resmi duyuru yoksa Madam Mendanica ölümünüzü duyurmak zorunda kalacak."
  
  
  "Ben... düşünmek için zamana ihtiyacım var."
  
  
  "Senin yok." Uyandım. “Kapıdan birlikte çıkarız ya da tek başıma çıkarım.”
  
  
  Komuta helikopterinin fanı dönmeye başlayınca birlikte dışarı çıktık.
  
  
  Paula'yla seyahat ediyordum. Sakinleşmişti ve uyuşuktu ama beni gördüğüne sevinmişti. Bağlı olduğu sedyenin yanına, sağlam elini tutarak oturdum. "Biliyor musun," dedi, "yaklaşık yüz yıl önce gelip verandama oturacağını, cin tonik içeceğini ve bana neler olduğunu anlatacağını söylemiştin. Bunu şimdi yapabileceğimizi sanmıyorum. "
  
  
  "Burada değil. Çok gürültülü. Ama Atina'nın dışında, Voulaghmini'de, deniz kenarında güllerle dolu, şarabın sek olduğu ve hikâyenin güzel olduğu bir yer biliyorum.”
  
  
  Kararsızca içini çekti, "Ah, kulağa hoş geliyor. Ben isterim." Daha sonra kıkırdadı, "Acaba Henry ne düşünecek?"
  
  
  “Ona bir kartpostal göndereceğiz” dedim. Ben de Hawk'a bir tane göndermeyi düşündüm.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Belge Z
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Belge Z
  
  
  Ölen oğlu Anton'un anısına Lev Shklovsky tarafından tercüme edildi
  
  
  Orijinal başlık: Z Belgesi
  
  
  
  
  
  
  Bölüm 1
  
  
  
  
  
  Yeni kimliğimle mücadele etmeye devam ettim. Bir ajan olarak böyle hissedersiniz, özellikle de yeni kimliğiniz hakkında düşünme fırsatınız olmadıysa. Ben Nick Carter, özellikle gece yarısından sonra Greyhound otobüslerinden nefret ettiğimi hissettim. Ve yarısı boş bir Greyhound otobüsü kimlik krizi için mükemmel bir ortamdır.
  
  
  Ancak Fred Goodrum otobüslere alışıktı. Bu otobüslerle ülkeyi yeterince dolaşmış, eski püskü bavulu ve kirli spor çantası bagajda bir yerlerde, boğazında bir yudum ucuz burbon, yüzünde kirli sakal ve sırtında yirmi beş ucuz akşam yemeğinin kalıntıları, buruşuk takım elbise. Kimliğimi, bu Freddie'nin neye alıştığını bilecek kadar iyi anlamıştım; tedarikçisine ödeme yapmadığından beri başı gerçekten dertte olan ucuz bir asalak. Ama hala eski iyi Freddy olmaya alışamadım.
  
  
  Uyuyamamama rağmen kimsenin ışığı açık olmadığından ışığım açık değildi. Yolcular, Norfolk'taki birliklerine dönen yedi denizci ve sekiz sivilden oluşuyordu; bunlardan ikisi, kokulu, çığlık atan bebekleri olan ve şu anda uykuda olan asker eşleriydi.
  
  
  AH'nin bana verdiği ucuz takım elbise hem çevreme uyum sağlamamı sağladı hem de Wilhelmina, Luger'ım, küçük gaz bombam Pierre ve stilettom Hugo için koruma sağladı. Terzinin gözden kaçırdığı tek şey, otobüsün zıplama şekli göz önüne alındığında kıçıma destek vermekti.
  
  
  David Hawke, Killmaster N3 kariyerim boyunca beni pek çok tuhaf göreve göndermişti ve onun beni öldürtmek için gönderdiğine ikna olmuştum. Beni bu kadar az güvenilir bilgiyle ve bu kadar özür dileyerek bir göreve gönderdiğini hiç hatırlamıyordum. Hawk bunun Killmaster'a göre bir iş olup olmadığını bile bilmediğini söyledi. Ve daha da azını biliyordum.
  
  
  Massawa'ya geldiğimde daha fazlasını öğrenmem bekleniyordu ve Etiyopya hükümeti benimle iletişime geçti. Ancak Washington ile Massawa arasında cahilce davrandım.
  
  
  Her şey on iki gün önce, tam Columbus Circle'daki dairemden çıkmak üzereyken başladı. Ayrılma nedenlerim Cynthia adında bir sarışın, akşam yemeği ve bir İtalyan filmiydi. Cynthia'yı ve restoranı zaten beğenmiştim ve film eleştirmeninin filmin iyi olduğu yönündeki görüşüne katılmaya hazırdım. Ama sonra telefon çaldı ve Hawk akşamımı mahvetmeye başladı. Karıştırıcı hakkında konuştuk ve iki gün sonra bana Baltimore-Washington Uluslararası Havaalanında arabanın anahtarlarını nereden alacağımı söyledi. Film berbattı, restoranın yeni bir sahibi vardı ve Cynthia üşütmüştü.
  
  
  Hawk, buluşma yeri olarak Mourdock'un restoranını seçti; öğle yemeğini uçağımın kalkışına ve harap olmuş Ford'u motoru tam gaz çalıştırarak Washington'un Montgomery County, Maryland banliyösüne sürmemin kaç dakika süreceğine göre zamanladı.
  
  
  Mordock dışarıdan bakıldığında alışveriş merkezindeki diğer restoranlara benziyordu. Yan tarafta bir süpermarket bile vardı ve biraz ileride bir eczane vardı. Vasat yemek, kötü dekorasyon ve tarif edilemeyecek kadar kötü hizmet bekliyordum. Giriş hayal kırıklığına uğratmadı.
  
  
  Arka planda sessiz bir müzik çalınıyor, ballı teller eski melodileri çalıyordu. Yazar kasa şeker ve sigaralarla dolu cam bir tezgahın üzerinde duruyordu. Hangi kredi kartlarının kabul edildiğini gösteren tabelalar vardı. Sağ tarafta giyinme odası, sol tarafta ise yemek odasına açılan bir kapı vardı. Duvarlarda bir tür sahte Japon çiçek deseni vardı, hastalıklı pembe renkteydi. Mavi halı yıpranmıştı ve garsonların paralarını saymasına yetecek kadar ışık vardı.
  
  
  Hostes duruma uymadı. Garson bekliyordum çünkü AVM'lerdeki bu tür restoranların baş garsona parası yetmiyor. Hatta onu önceden tanıştırdım - tüm kibar ifadeleri bilen ama kesinlikle hiçbir tarzı olmayan eski bir garson. Fuayeye girer girmez yanıma yaklaşan sarışın otuz yaşlarındaydı, uzun boylu ve inceydi ama zayıf değildi ve açıkça gelişmişti. Açık yeşil elbisesiyle akıcı bir zarafetle hareket ediyordu.
  
  
  Diye sordu. —Yalnız mı yiyeceksiniz efendim?
  
  
  "Adım Carter" dedim. 'Bay Hawk'la randevum var.'
  
  
  Sol elindeki not defterine baktı ve onu tezgahın üzerine koydu. - Ah evet Bay Carter. Bay Hawk dört numaralı özel odada. Ceketinizi alabilir miyim efendim?
  
  
  Kadınların güçlenmesinin başlangıcından bu yana en komik şeylerden biri, erkeklerin geleneksel olarak kadınlara sunduğu tüm küçük iyilikleri yaparak kadınların kendi kimliklerini savunmaya çalışmaları oldu. Kızların paltolarını çıkarırken neredeyse ellerini ovuşturduklarını ya da sigara yakarken neredeyse burunlarını yaktıklarını gördüm. Ancak bu kadın işini biliyordu; paltomu çıkarmama yardım etti ve bunu çok ustaca yaptı. Benim için kapıyı tutarken, yemeğin duvar kağıdı kadar mı kötü yoksa ev sahibesi kadar mı iyi olacağını merak ettim.
  
  
  Ama eğer Hawk, Mourdock'un restoranını seçmiş olsaydı, ben de kötü yemeklerle uğraşmak zorunda kalacaktım. Hawk çok şey biliyordu ama yiyecek ve içecek onun sözlüğünde yoktu.
  
  
  Kapıları kapalı bir dizi odaya ulaşana kadar dümdüz yürüdük. Kimsenin konuştuğunu duymadım, yani Hawk buluşacak kadar güvenli bir yer bulmuş olmalı. Kız sağdaki ikinci kapıyı çalmadan açtı. Puro dumanından irkildim. Kendini doğru odada buldu. Hostes içki siparişimizi aldı, Hawk uzattığım elimi geri verdi ve yemeğin çoktan sipariş edildiğini fark ettim. — Menü yok mu? - Hostesin ne zaman gittiğini sordum.
  
  
  Hawk, "Menüde tek bir şey var" dedi. "Biftek".
  
  
  - Oh bu yüzden. Sanırım bu yüzden bu restoranı seçtin.
  
  
  “Burayı seçtim çünkü orası AX'e ait, her ne ise.” Daha fazla bir şey açıklamadı.
  
  
  Hawk her zaman sessiz bir adam olmuştur ve ABD hükümetinin AX ajansına başkanlık etmesinin nedenlerinden biri de budur. Konuşkan insanların Gizli Servis'e faydası yok. Hawk bana neden AX'in bu restoranın sahibi olduğunu ve benim onun en iyi adamlarından biri olduğumu bile söylemedi. Biz bifteklerimizi, lezzetli, eskitilmiş etlerimizi yiyene kadar bekledi ve konuşmasına başlamadan önce bir kadeh şarap içti.
  
  
  “N3, burada var olmayabilecek bir vakamız var. Sana bu konuda bildiğim her şeyi anlatacağım ama bu akıllı bir karar vermek için yeterli değil.
  
  
  "Bu Killmaster'ın işi mi?"
  
  
  Hawk bana, "Bu senin işin," dedi. Yeni bir puro çıkardı -eğer içtiği o pis kokulu purolar yeni olsaydı- ambalajını çıkardı ve devam etmeden önce yaktı.
  
  
  “Teknik olarak bu AX'e göre bir iş değil. Dost canlısı, tarafsız bir hükümetin belirli unsurlarına yardım ediyoruz."
  
  
  'Bu kim?'
  
  
  "Etiyopyalılar".
  
  
  Şarabı -ne iyi ne de kötü olan Kaliforniya Burgonyası- içtim ve "Anlamıyorum efendim" dedim. Etiyopyalıların Amerikan Gizli Servisi'nin değerli çöllerinde dolaşmasından hoşlanmadıklarını sanıyordum.
  
  
  “Genellikle hayır. Ama Cesare Borgia adında bir adamı bulmak için yardımımıza ihtiyaçları var.
  
  
  "Yüzyıllar önce öldüğünü sanıyordum."
  
  
  - Bu adamın gerçek adı Carlo Borgia. Cesare'nin takma adı kasıtlı bir hiledir, onun acımasız bir piç olduğunu dünyaya duyurmanın bir yoludur. Etiyopya'da olduğundan bile emin değiliz. Belki farklı bir yerdedir. Ve şimdi öğrenmelisin.
  
  
  — Etiyopyalılar onun nerede olduğunu bilmiyor mu?
  
  
  Hawk, "Eğer bize karşı dürüstlerse hayır" dedi. “Ve CIA de. Sanırım hem CIA hem de Etiyopyalılar benim kadar şaşkın. Bu Borgia'da elimizde olan şey bu.
  
  
  Hawk evrak çantasından "Çok Gizli" yazan raporlarla dolu bir dosya çıkardı. Sayfalardan birinin üstünde, alfabenin son harfi olan AX harfinin yer aldığı bir etiket vardı; bu tek bir anlama geliyordu: Bu kağıt ne tür bilgi içeriyorsa, dünyanın sonu anlamına gelebilirdi. Bu büyük E ile yazılmış bir acil durumdu. Hawk konuşmadan önce belgeye baktı.
  
  
  “1950'lerin sonlarında Borgia, İtalya'da bir neo-faşistti. Siyasi faaliyetlere ve hukuki organizasyonlara bağlı kaldığı sürece çok yararlı olmayı sürdürdü. Grubu, daha ılımlı partilerin normal şekilde faaliyet göstermeye devam edebilmesi için bu kenar komünistlerden bazılarını uzaklaştırdı. Ama sonra siyasi şiddetin değerini keşfetti. İtalyan polisi onu yakalamaya çalışmadan hemen önce Livorno'da ortadan kayboldu. Onu Massawa'ya, oradan da Asmara'ya kadar takip ettiler. 1960'a gelindiğinde ortadan kaybolmuştu."
  
  
  "Peki son zamanlarda ilgimizi çekecek ne yaptı?"
  
  
  “Belki de hiçbir şey. Belki beni korkutacak kadar büyük bir şey olabilir" dedi Hawk. “Mısırlılar İsrail'e hedef aldıkları 14 kısa ve orta menzilli füzeyi kaybetti. Ve İsrailliler Mısır ve Suriye'ye yönelik dokuzunu kaybetti. Her iki taraf da karşı tarafın onları çaldığını düşünüyor..."
  
  
  "Öyle değil mi?"
  
  
  "Buna dair herhangi bir kanıt bulamadık. Görünüşe göre Ruslar da. Borgia'yı ilk keşfedenler onlardı ama hızları ve verimlilikleri hiçbir işe yaramadı. Ajanları iki ay önce ortadan kayboldu.
  
  
  — Çinlilerin bu işle bir ilgisi olabileceğini düşünüyor musun?
  
  
  "Bunu göz ardı etmiyorum, Nick." Ancak Borgia'nın bağımsız çalışma ihtimali hâlâ mevcut. Bu fikirlerin ikisini de sevmiyorum.
  
  
  "Onun bir Rus ajanı olmadığından emin misin?"
  
  
  - Evet Nick, eminim. Onlar bizim kadar Ortadoğu'da sorun istemiyorlar. Ancak talihsizlik bu füzelerin neye benzediğidir. Yirmi üçünün de nükleer savaş başlıkları var.
  
  
  Hawk purosunu yeniden yaktı. Süveyş Krizi'nin patlak verdiği ve Amerika'nın yaygın bir güvensizlik kazandığı 1956'dan bu yana bu tür durumlar kaçınılmazdı. Eğer İsrailliler ve Araplar her yıl birbirlerini konvansiyonel silahlarla vurmak istiyorlarsa bu bizim ve Ruslar için sorun değil. Tanklarımız ve tanksavar silahlarımız sahada kapsamlı bir şekilde test edildikten sonra her zaman tekrar müdahale edebildik. Ancak nükleer savaş başlıkları Rusları bile korkutan yeni bir boyut katıyor.”
  
  
  Diye sordum. - Bu Borgia Etiyopya'nın hangi bölgesinde faaliyet gösterebilir?
  
  
  Hawk, "Etiyopyalıların kendileri Danakil'i düşünüyor" dedi.
  
  
  "Burası bir çöl."
  
  
  “Çöl Sina'ya benzer. Burası neredeyse hiçbir şeyin olmadığı ve Etiyopyalıların burayı kontrol etmediği çorak bir arazi. Orada yaşayan halk yabancıları öldürmekten çekinmiyor. Danakil, Etiyopya topraklarıyla çevrili, ancak orayı yöneten Amhara kabilelerinin bölgeyi keşfetmek için bir keşif gezisi düzenleme planları yok. Burası çok güzel bir yer.
  
  
  Bu Hawk için nadir görülen bir ifadeydi ve beni tedirgin etti. Üstelik ilerleyen günlerde Danakil hakkında öğrendiklerim beni pek rahatlatmadı. Gizliliğim beni de endişelendirdi. Fred Goodrum bir kamu işleri mühendisi olarak biliniyordu ancak ödeme sorunları nedeniyle Amerika'daki tüm sendikalar tarafından kara listeye alındı. Şimdi de Massawa'ya bir Norveç kargo gemisi sipariş etti. Etiyopya hükümetinin yol inşa edebilecek insanlara ihtiyacı vardı.
  
  
  Greyhound Norfolk'a geldi. Spor çantamı ve gizli bölmesinde Wilhelmina için bir sürü mühimmat ve bir alıcı-verici bulunan yıpranmış bir valiz buldum. Daha sonra bir taksi buldum. Şoför görünüşüme dikkatle baktı ve sordu: "Sekiz doların var mı?"
  
  
  'Evet. Ama arabanı dikkatli sür yoksa senden geriye kalan her şeyi dava edeceğim.
  
  
  Şakamı anladı. Belki de Nick Carter'ın Fred Goodrum kişiliğime fazla girmesine izin verdim çünkü ses çıkarmadı.
  
  
  Beni gümrükte bıraktı ve geçişte hiçbir sorun yaşamadım. Kamyon şoförü beni Hans Skeielman'a bıraktı.
  
  
  Uzun boylu, kum rengi saçlı, Larsen adında bir adam olan uçuş görevlisi beni gördüğüne pek sevinmedi. Bunun nedeni saatin sabahın ikisi olması ve benim görünüşümdü. Beni kulübeme götürdü. Ona bir ipucu verdim.
  
  
  "Yedi ile dokuz arası kahvaltı" dedi. "Yemek odasını merdivenlerin aşağısında, arka tarafta ve bir güverte aşağıda bulacaksınız."
  
  
  "Tuvalet nerede ?"
  
  
  - Kulübelerin hemen arkasında. Duş da. Bayanları şok etmemeye dikkat edin.
  
  
  O gitti. Silahı bagaja koydum, kapıyı kilitledim ve küçük kabinin etrafına baktım. Tek yatak, iskele tarafındaki ana güverteye bakan iskele penceresinin yanında bulunuyordu. Burası aynı zamanda setin tarafıydı ve ince bir perde, parlak ışığın içeriye girmesini engellemiyordu. Bir duvarda lavabo, diğer duvarda ise dolap ve dolap kombinasyonu vardı. Ertesi sabah eşyalarımı boşaltmaya karar verdim.
  
  
  AX bana yolcu listesinin iyi göründüğünü söyledi. BANA TALİMATLARI VEREN GENÇ AÇIKLADI: “HER DURUMDA GEMİDE BİLİNEN HİÇBİR RUS VEYA ÇİNLİ AJAN YOK. EKİPLERİ DİKKATLİCE KONTROL ETMEK İÇİN ZAMANIMIZ YOKTU. O yüzden dikkatli ol, N3.”
  
  
  Herkes bana dikkatli olmamı söyledi, Hawk bile. Buradaki zorluk kimsenin bana kime veya neye dikkat etmem gerektiğini söyleyememesiydi. Işığı kapatıp yatağa girdim. Pek iyi uyuyamadım.
  
  
  
  
  Bölüm 2
  
  
  
  
  
  Bir geminin kalkışı gürültülü ama Hans Skejelman'ın mürettebatı yolcuları uyandırmak için gerçekten ellerinden geleni yaptı. Ben saatime baktım. Saat yedi, karar verme zamanıdır. Hugo'yu mu alırdım, yoksa Freddie Goodrum'un stiletto giymesi pek mümkün olmaz mıydı? Yani hiçbir şekilde çözüm yok.
  
  
  Hugo, Wilhelmina ve Pierre'e çantanın gizli bölmesinde eşlik ediyordu. Bu sabah tanıştığım insanlar o uçuş görevlisinden çok daha dikkatliydi.
  
  
  Öne doğru yürüdüm ve duş aldım. Daha sonra kulübeme döndüm ve birkaç kıyafet seçtim. Flanel bir gömlek, iş pantolonu ve su geçirmez bir ceket giydim.
  
  
  Daha sonra kahvaltı yapıldı.
  
  
  Yemek odası açıktı. On kişilik yer vardı. Bu, geminin çok fazla yolcu taşımadığı anlamına geliyordu. Uçuş görevlisi Larsen bana portakal suyu, çırpılmış yumurta, domuz pastırması ve kahve getirdi. Yaşlı bir çift içeri girdiğinde neredeyse işim bitmişti.
  
  
  Bunlar İngiliz Harold ve Agatha Block'du. İnce bir yapısı ve bir muhasebecinin solgun yüzü vardı. Bana futbol havuzunda iki şanslı gol atmayı başardığını ve akıllıca bir yatırım yaptığını söyledi. Sürekli bir ev hanımının lavanta kokulu tarzına, kocasının dayanabileceği bir çit ördüğü kadına sahipti. Ellili yaşlarında görünüyorlardı ve ani mutlulukları onları orta yaşlı parti hayvanlarına dönüştürmüştü. Her ikisi de konuşkandı. - Norfolk'tan mısınız Bay Goodrum? - Blok'a sordu.
  
  
  "Demedim.
  
  
  "Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyini seviyoruz" diye açıkladı.
  
  
  Bayan Block, "Amerika'yı çok seviyoruz" diye araya girdi. “Hükümetinizin turistik mekanlarının tanıtımını daha iyi yapmaması çok yazık. İki yıl önce Batı'yı dolaştık ve Büyük Kanyon ve Rocky Dağları gibi yerlerden çok etkilendik. Ama maliyeti oldukça yüksek. Ve...'
  
  
  Dersini kısmen kestim. Fred Goodrum gibi benim de dinlemem gerekiyordu ama sohbete tek katkım ara sıra homurdanmak oldu.
  
  
  Fred Goodrum dinledi çünkü yolculuk sırasında bu insanların pahasına içki içebilirdi. Fred, dolar almayı sevdiği kadar içki içmeyi de seviyordu. Sonunda kaçınılmaz soruyu sordu. "Bu gemide ne yapıyorsunuz Bay Goodrum?"
  
  
  "Etiyopya'ya gidiyorum."
  
  
  "Ne için?"
  
  
  'İş için. Ben bir teknisyenim. Yollar ve drenaj sistemleri inşa ediyorum. Bunun gibi bir şey.
  
  
  - Bunu ilginç buluyorum.
  
  
  Ona, "Bir şeyler kazanmamız lazım," dedim.
  
  
  Muhasebeci ve ev hanımının yol inşaatı hakkında fazla bir şey bilmesi mümkün değildi, bu yüzden eğer söyledikleri gibiyse benim için sorun yoktu. AX'in Addis Ababa'ya uçuş ayarlamasını tercih ederim ama KGB ajanları havalimanlarını izliyor. Ve bu ucuz ulaşım şekli benim durumuma daha uygundu.
  
  
  Bayan Block'un sorgusu ve monologu, başka bir kargo gemisi yolcusunun odaya girmesiyle kesintiye uğradı. Kapıdan içeri girdiği an, tüm zihinsel dosyalarıma bakmamı sağladı. Uzun siyah saçlar, dolgun vücut, güzel olmasa da hoş bir yüz - bir polis fotoğrafından fazlasını hatırlıyorum. Bir yerlerde onu tamamen çıplak gördüm. Ama nerede?
  
  
  "Ben Gene Fellini'yim" dedi.
  
  
  Bunu söylediğinde onu hatırlayabildim.
  
  
  Bloklar kendilerini tanıttı. Tanıştırıldım; Gina sıkı ve soğukkanlı bir şekilde el sıkıştı. Kabinden kaçmak, radyo odasına gitmek ve Hawk'a öfkeli bir şifreli mesaj göndermek istedim. Ancak Hawke masum olabilirdi; CIA ona haber vermeden o gemiye her zaman bir ajan gönderebilirdi. Bu, bir AX görevini takip etmek için birini gönderdikleri ilk sefer olmayacaktı.
  
  
  Bayan Block, seyahat etmeyi sevdiğimiz futbol-bilardo oyununa geri döndü. Jean kibarca dinledi ama eminim ki benden daha fazla dinlememiştir. Bayan Block daha sonra sorular sormaya başladı.
  
  
  'Ne yapıyorsun?' - neşeyle sordu.
  
  
  Jean, "Ben serbest çalışan bir gazeteciyim" dedi.
  
  
  "Senin gibi genç bir yaratık mı?"
  
  
  'Evet.' - Kahvesini bitirdi. “Babam bir erkek çocuk istiyordu. Ve birkaç biyolojik faktörün çocuğunu, erkeklerin dünyasında nasıl hayatta kalacağı konusunda kandırmasına izin vermeyecekti. Gazetecilik okulundan mezun olduğumda kadınların yapabileceği işlere baktım ve hiçbirinin bana uygun olmadığına karar verdim.”
  
  
  — Kadınların özgürleşmesinden yana mısınız? - Bay Block'a sordu.
  
  
  'HAYIR. Sadece macera için.
  
  
  Onun soğukkanlılığı onları o kadar şaşırttı ki bir anlığına ona eziyet etmeyi bıraktılar. Bana baktı. İlk darbenin bir taler değerinde olacağına karar verdim.
  
  
  "Tanıdık geliyorsunuz Bayan Fellini," dedim. "Fazla okumasam da."
  
  
  "Muhtemelen erkek dergilerini okuyorsunuz Bay Goodrum," dedi.
  
  
  'Evet.'
  
  
  - Demek beni orada gördün. Yayıncılar, bir kadının tek başına yaşadığı maceralar hakkında yazdığı bir makalenin erkeklerin hoşuna gideceğini varsayıyor. Birkaç fotoğraf ekleyerek birkaç hikaye satabildim. Beni orada görmüş olabilirsin.
  
  
  Belki, dedim.
  
  
  — Dergiler mi? - dedi Bayan Block. 'Fotoğraf?'
  
  
  'Evet. Biliyorsunuz muhabir Jakarta'da banyo yapıyor. Rio'da kıçı çıplak bir kadın kahraman. Bunun gibi bir şey.
  
  
  Artık tüm dosyasını hatırladığıma göre AX hâlâ Jean Fellini'nin iyi bir menajer olup olmadığına karar veremiyordu. Artık onu çalışırken gördüğüme göre, resmi kafa karışıklığını hayal edebiliyordum.
  
  
  Bloklar bu şoku atlattıktan sonra onu mutlaka hatırlayacaklar. Ama kız aynı zamanda onu yalnız bıraktıklarından da emin oldu. Bu ya çok akıllıca ya da çok aptalca bir hareketti. Tam olarak ne olduğunu çözemedim.
  
  
  Jean, "Belki de tarihçisiniz Bay Goodrum," dedi. “Neden bu kargo gemisindesin?”
  
  
  "Ben bir teknisyenim ve Etiyopya'da yollar inşa etmem gerekiyor."
  
  
  — Orada sana göre bir iş var mı?
  
  
  'Evet. Massawa'ya vardığımızda biri beni oradan alacak.
  
  
  "Kötü ülke. Etiyopya. Dikkatli olun boğazınızı kesecekler.
  
  
  "Dikkatli olacağım." dedim.
  
  
  Bu oyunu oynarken ikimiz de çok eğlendik. Belki Block'ları ve gemide karşılaşacağımız herkesi kandırabiliriz - belki; Fred Goodrum ve Massawa'ya giden bu yavaş yolculuk konusunda hiçbir şey beni mutlu edemezdi ama birbirimizi bir an bile kandırmadık. Jean çenesini kapalı tuttu ve ben de iyi davrandım. Görevi hakkında çok şey öğrenmek istiyordum ve bu bilgiyi kendisinden gönüllü olarak alıp almama konusunda şüphelerim vardı. Yüzleşmemiz daha iyi zamanlara kadar beklemeli.
  
  
  Ben de izin isteyip geminin kütüphanesinden birkaç ciltsiz kitap aldım ve kamarama döndüm.
  
  
  Harold Block ve ben denizdeki ilk iki gece satranç oynamayı denedik. Ona kale ve fil avantajı vererek, o hata yapıp mat etmeden önce oyunu kırk beş hamle kadar uzatmayı başardım. Bu yüzden satranç oynamayı bıraktık ve pek sevmediğim bir oyun olan birkaç briç oyunu oynadık. Bir şeyi anlamaya çalışarak zaman harcadım. Blocks giderek daha çok konuşkan, masum ve zararsız, sonunda bir yere yerleşmeden ve Brighton'a hiç gidememiş daha az şanslı arkadaşlarını sıkmadan önce dünyayı dolaşmaya hevesli, konuşkan bir İngiliz çiftine benziyordu. Jean daha gizemliydi.
  
  
  Dikkatsizce kart oynadı. Ya çok kazandık, tekrar tekrar ortak olduk ya da o bizi ezici bir yenilgiye sürükledi. Her el aldığında, bileğinin bir hareketiyle kartını oynuyor ve kartın destenin üzerinde dönmesine neden oluyordu. Ve bana her zaman ateşli bir şekilde gülümsedi, uzun siyah saçlarını parlak kahverengi gözlerinden çıkarmak için başını geriye attı. Üniforması koyu renk pantolon ve bol bir kazaktan oluşuyor gibiydi ve tropik ve ekvator sularına vardığımızda ne giyeceğini merak ettim.
  
  
  Üçüncü sabah tropik sıcağa uyandık. Yemek odasındaki haritaya bakılırsa rüzgara karşı bir kanaldaydık. Hız rekorunu kıramadık. Hans Skeielman artık Hatteras açıklarındaki ve Amerika Birleşik Devletleri kıyılarındaki gri-yeşil denizlerin üzerinde süzülmüyordu, bunun yerine Küba çevresindeki denizin lacivert sularında yavaşça süzülüyordu. Akşam Georgetown'a varmamız gerekiyordu. Saat yediden önce kalktım ve nöbetçi memurlarla birlikte yemek odasında kahvaltı yaptım. Klima kabinimi rahat ettirecek kadar iyi çalışmıyordu.
  
  
  Block ve Jin'in işi henüz bitmedi. Böylece şezlongu güvertenin yolcu tarafına sürükledim ve güneşin üzerime batmasına, iskele tarafında beni yakmasına izin verdim. Kazıma sesini duyduğumda başımı kaldırdım ve Gene'nin başka bir şezlongu çelik güverte döşemelerinin üzerinden sürüklediğini gördüm.
  
  
  "Bizim İngilizcemizin sabah güneşini sevdiğini sanmıyorum" dedi.
  
  
  “Öğlene kadar bekleyip sonra çıkıyorlar” dedim.
  
  
  Poposunun şişkinliğini zar zor gizleyen kısa bir kot pantolon ve göğüslerinin ne kadar büyük ve dik olduğunu bana gösteren bir bikini üstü giyiyordu. Örtülmeyen cildi eşit şekilde bronzlaşmıştı. Uzun bacaklarını şezlonga uzattı, sandaletlerini çıkardı ve bir sigara yaktı. "Nick Carter, sohbet etme zamanımız geldi" dedi.
  
  
  "Beni tanıdığınızı ne zaman resmileştireceğinizi merak ediyordum."
  
  
  "David Hawk'ın sana söylemediği çok şey var."
  
  
  - Birçok şey?
  
  
  "Cesare Borgia hakkında bilgi. Hawk sana söylemedi çünkü bilmiyordu. KGB memuru ölmeden önce bir mesaj yazdı. Onu durdurmayı başardık. Ve şimdi benden yeni KGB memuruyla temas halinde çalışmamı bekliyorlar. Ama o ve ben Etiyopya'ya varıncaya kadar birbirimizi tanımayacağız. Geri döneceğinizden tam olarak emin değilim.
  
  
  Diye sordum. - "Bana kim olduğunu söyleyebilir misin?"
  
  
  Sigarayı denize attı. "Kesinlikle sakin ol, Fred Goodrum; kod adını kullandığımdan emin ol lütfen." Bu bir uçuş görevlisi.
  
  
  "KGB'nin herhangi bir Bloks kullanacağına inanmadım."
  
  
  "Bizi ölesiye sıkmazlarsa zararsızdırlar." Bunun yıllardır son görevim olabileceğini anlıyor musun?
  
  
  'Evet. Tabii işin bittiğinde meslektaşını öldürmezsen.
  
  
  "Ben Killmaster değilim. Ancak serbest çalışmayla ilgileniyorsanız bana bildirin. Sam Amca'nın masum olduğunu iddia et."
  
  
  -Bu Borgia tam olarak ne yapıyor?
  
  
  - Sonra, Fred. Sonrasında. Güneşten korkan İngilizlerimiz hakkında yanılmışız.
  
  
  Block'lar şezlongları arkalarında sürükleyerek dışarı çıktılar. Yanımda bir kitap vardı ama okuyormuş gibi yapmadım. Jean fotoğraf malzemelerini sakladığı küçük plaj çantasına uzandı. 35mm kamerasının telefoto lensini çevirdi ve uçan balıkların hareket halindeyken renkli fotoğraflarını çekmeye çalışacağını söyledi. Bu, kamerayı sabit tutmak için bir korkuluğun üzerinden eğilmeyi içeriyordu; bu, kesik pantolonunun, deriden başka bir şey giyiyormuş gibi görünmemesini sağlayacak şekilde poposuna kadar sıkı bir şekilde çekilmesine neden olan bir hareketti. Harold Block bile karısının şaşkınlığına rağmen izledi.
  
  
  Bakışlarımın yönüne rağmen düşüncelerim Jean'in bize gösterdiği şeyden başka şeylerle meşguldü. Uçuş görevlisi Larsen KGB'dendi. Kayıt departmanımızdaki kişiler bu vakayı kanserli bir tümöre dönüştürdüler. Yolcuları kontrol ettiler ve önlerindeki kişinin fotoğraf ve bilgilerinin dosyalarımızda bulunması gereken bir CIA ajanı olduğunu bulamadılar. Görünüşe göre CIA oldukça gizliydi; Gene, Borgia hakkında benden daha fazlasını biliyordu, muhtemelen bana onu ölü mü yoksa diri mi istediğimizi söyleyecek kadar bilgi sahibiydi.
  
  
  Gemi geceyi karada geçirmek üzere Georgetown'a ulaştığında ve Cape Afrika'yı dolaşmak üzere yeniden yola çıkmadan önce, Fred Goodrum'un çok sıkıldığına ve karaya çıkamayacak kadar meteliksiz olduğuna karar verdim. KGB'nin benimle ilgili bir dosyası vardı -hiç görmedim ama gören insanlarla konuştum- ve belki Larsen beni tanırdı. Guyana, başka bir ajanla bağlantıya geçmesi için iyi bir yerdi ve Goodrum adındaki Amerikalı bir turistin ortadan kaybolması, Hans Skeielman'ın daha sonraki yolculuğuna çıkmasını hiçbir şekilde engellemeyecekti.
  
  
  "Etrafa bakmayacak mısın?" - Agata Blok bana sordu.
  
  
  "Hayır Bayan Block," dedim. “Dürüst olmak gerekirse seyahat etmeyi pek sevmiyorum. Ve mali açıdan son bacaklarımdayım. Biraz para kazanabilir miyim diye görmek için Etiyopya'ya gidiyorum. Bu bir keyif gezisi değil.
  
  
  Kocasını da yanına alarak hızla oradan ayrıldı. Ben yemek yerken ve briç sırasında sıkılmaktan oldukça memnundum ama o beni karaya çıkmaya ikna etmek için hiç vakit kaybetmedi. Jean elbette karaya çıktı. Gemide olmak benim bir parçam olduğu kadar, bu da onun kimliğinin bir parçasıydı. Henüz Borgia'lar hakkında konuşma şansımız olmamıştı ve tam olarak ne zaman bu şansı yakalayacağımızı merak ediyordum. Öğle vaktinde kaptan ve ikinci kaptan dışında herkes karaya çıkmıştı ve her şey benim Amerika'nın arabalara olan sevgisini iki subaya açıklamamla sona erdi.
  
  
  Larsen kahve ve konyak içerken kaptandan karaya çıkmak için izin istedi.
  
  
  "Bilmiyorum Larsen, bir yolcun var..."
  
  
  "Bu benim için sorun değil" dedim. “Kahvaltıdan önce hiçbir şeye ihtiyacım yok.”
  
  
  "Kıyıya çıkmıyor musunuz Bay Goodrum?" - Larsen'e sordu.
  
  
  Söyledim. - “Hayır. Dürüst olmak gerekirse buna param yetmez.”
  
  
  "Georgetown çok dinamik bir yer" dedi.
  
  
  Swinger turistlerin Guyana'nın öncelikler listesinde üst sıralarda yer almaması nedeniyle bu duyuru yerel yetkililere haber olarak gelebilir. Larsen kıyıya çıkmamı istedi ama beni zorlamaya cesaret edemedi. O gece Wilhelmina ve Hugo'nun yanında uyudum.
  
  
  Ertesi gün de kimsenin gözünden uzak durdum. Önlem muhtemelen işe yaramazdı. Larsen, Moskova'ya Nick Carter'ın Massawa'ya gideceğini bildirmek için karaya çıktı. Eğer bana söylemediyse, bunun nedeni beni tanımamasıydı. Eğer teşhis ederse hiçbir şeyi değiştiremezdim.
  
  
  "Georgetown'da hiç güzel hikaye buldun mu?" O gece yemekte Jean'e sordum.
  
  
  "Bu durak tam bir zaman kaybıydı" dedi.
  
  
  O akşam kapımı yavaşça çalmasını bekliyordum. Saat onu biraz geçiyordu. Bloklar erkenden yattı, görünüşe göre dünkü yürüyüşten dolayı hala yorgunlardı. Jean'i içeri aldım. Beyaz bir pantolon ve iç çamaşırı olmayan beyaz bir file gömlek giyiyordu.
  
  
  "Sanırım Larsen seni teşhis etti" dedi.
  
  
  "Muhtemelen" dedim.
  
  
  "Benimle üst yapının arkasında, kıç güvertede buluşmak istiyor. Bir saat içinde.'
  
  
  "Peki senin yerine benim bakmamı mı istiyorsun?"
  
  
  “Bu yüzden beyaz giyiyorum. Dosyalarımız bıçak konusunda iyi olduğunu söylüyor Fred.
  
  
  'Geleceğim. Beni aramayın. Beni görürsen her şeyi mahvedersin.
  
  
  'İyi.'
  
  
  Sessizce kapıyı açtı ve koridorda yalınayak ilerledi. Hugo'yu çantadan çıkardım. Daha sonra kamaramın ışığını kapattım ve gece yarısına kadar bekledim. Sonra koridorda gözden kaybolup arka güverteye doğru ilerledim. Koridorun arkasında ana güvertenin iskele tarafına açılan bir kapı açıktı. Su sakin olduğundan ve aşırı çalışan Hans Skeijelman kliması serin gece rüzgarının tüm yardımını kullanabileceğinden kimse kapatmamıştı.
  
  
  Dalgalı denizlerde ellerinden geldiğince yol alan çoğu kargo gemisi gibi Hans Skejelman da tam bir karmaşaydı. Branda, üst yapının arkasındaki kıç güvertenin her yerinde uzanıyordu. Birkaç parça seçip okun etrafına katladım.
  
  
  Sonra içine daldım. Larsen'in bunları yastık olarak kullanmaya karar vermeyeceğini umuyordum. Bazı gemilerde korumalar vardı. "Hans Skeielman" ekibi bu konuda endişeli değildi. İçeride mürettebat odalarından köprüye, telsiz odasına, makine dairesine ve mutfağa giden geçitler vardı. Gözcünün uykuda olma ihtimalinin yüksek olduğunu ve otomatik pilotta yelken açtığımızı düşündüm. Ama ben gelmedim. Larsen sabah tam birde ortaya çıktı. Gecenin karanlığında bulanık görünen uçuş görevlisi ceketi hâlâ üzerindeydi. Onu sol koluyla uğraşırken gördüm ve orada bir bıçak sakladığını sandım. Burası onun için iyi bir yerdi ama ben Hugo'nun bulunduğu yeri tercih ettim. Stilettoyu elimde tuttum. Sonra Jean ortaya çıktı.
  
  
  Konuşmalarının yalnızca bir kısmını takip edebildim.
  
  
  “İkili bir rol oynuyorsunuz” dedi.
  
  
  Cevap duyulmuyordu.
  
  
  "Gemiye geldiğinde onu tanıdım. Massawa'ya ulaşıp ulaşmaması Moskova'nın umurunda değil."
  
  
  'Yapacağım.'
  
  
  Cevap yine belirsizdi.
  
  
  "Hayır, bu seks değil."
  
  
  Tartışmaları giderek şiddetlendi ve sesleri kısıldı. Larsen bana sırtını döndü ve Jean'i köprüdeki herkesten saklanarak yavaş yavaş çelik üst yapıya doğru götürmesini izledim. Brandayı dikkatlice kaldırdım ve altından çıktım. Neredeyse dört ayak üzerinde, Hugo elimde hazır halde onlara doğru emekledim.
  
  
  Larsen, "Ben sizinle çalışmıyorum" dedi.
  
  
  'Ne demek istiyorsun?'
  
  
  “Beni ya da patronunu aldattın. İlk önce senden kurtulacağım. Sonra Carter'dan. Bakalım Killmaster okyanusta yelken açmak hakkında ne düşünüyor?
  
  
  Eli onun koluna uzandı. Ona doğru koştum ve sol elimle boğazını tutarak çığlığını bastırdım. Hugo'nun stilettosuyla vücuduna vurdum ve kollarımda gevşeyene kadar onu bıçaklamaya devam ettim. Vücudunu kollarımla korkuluklara doğru sürükledim ve onu kaldırdım. Bir sıçrama duydum. Ve gergin bir şekilde bekledim.
  
  
  Köprüden bağırış yoktu. Afrika'ya doğru koşarken motorlar ayaklarımın altında gürledi.
  
  
  Hugo'yu dikkatlice pantolonuma sildim ve üst yapıya yaslanmış olan Jean'e doğru yürüdüm.
  
  
  “Teşekkürler Nick... yani Fred.”
  
  
  "Her şeyi anlayamadım" dedim ona. — Afrika'ya gidemeyeceğimi mi duyurdu?
  
  
  "Öyle bir şey söylemedi" dedi.
  
  
  "Moskova'nın Massawa'ya gelip gelmediğimi umursamadığını hissettim."
  
  
  "Evet ama belki de raporu o yazmamıştır."
  
  
  'Belki. Kolunda bir bıçak vardı.
  
  
  - İyisin Nick. Hadi senin kulübene gidelim.
  
  
  "Tamam" dedim.
  
  
  Kabin kapısını sürgüledim ve dönüp Jean'e baktım. Hala Larsen'in onu neredeyse öldüreceği gerçeğine tepki vermesini ve ürkmesini bekliyordum ama o bunu yapmadı. Pantolonunun fermuarını açıp çıkarırken yüzünde şehvetli bir gülümseme belirdi. Beyaz tişörtü hiçbir şeyi gizlemiyordu; eğilip tişörtü başının üzerine çekerken göğüs uçları sertleşti.
  
  
  "Bakalım yatakta da bıçak kullanmadaki kadar iyi misin?" dedi.
  
  
  Büyük göğüslerine ve kıvrımlı bacaklarına bakarak hızla soyundum. Bacaklarını değiştirirken kalçaları yavaşça hareket ediyordu. Hızla yanına gittim ve onu kucağıma aldım ve sarıldık. Cildi sanki serin gece havasına maruz kalmamış gibi sıcaktı.
  
  
  "Işığı kapat." diye fısıldadı.
  
  
  Dediğini yaptım ve dar kafeste yanına uzandım. Biz öpüşürken dili ağzıma girdi.
  
  
  "Acele et," diye inledi.
  
  
  Islaktı ve hazırdı, ben içine girdiğimde vahşi bir çılgınlığa dönüştü. Tırnakları tenimi çizdi ve ben tutkumu ona aktarırken tuhaf sesler çıkardı. Tamamen bitkin bir halde birbirimize sokulmuştuk ve kamaramızdaki tek ses derin, memnun nefeslerimiz ve Larsen'i denize attığım yerden uzaklaşırken geminin gıcırtılarıydı.
  
  
  
  
  Bölüm 3
  
  
  
  
  
  Saat üçte nihayet konuşmaya başladık. Vücudumuz terliydi ve dar kabinde birbirimize sokulmuş yatıyorduk. Jean göğsümü yastık olarak kullandı ve parmaklarının vücudumun üzerinde oynamasına izin verdi.
  
  
  "Bu gemide bir sorun var" dedi.
  
  
  — Çok yavaş sürüyor, klima çalışmıyor. Ve Larsen iğrenç bir kahve yaptı. Demek istediğin bu mu?
  
  
  'HAYIR.'
  
  
  Daha fazla açıklama yapmasını bekledim.
  
  
  "Nick," dedi, "AH'nin 'Hans Skeielman' hakkında ne söylediğini bana söyleyebilir misin?"
  
  
  - Massawa'ya doğru zamanda varacağını. Ve yolcuların durumu iyi.
  
  
  'Evet. Peki ya takım?
  
  
  “Larsen'i bilmiyordum” dedim. "CIA bunu kendisine sakladı."
  
  
  - Neden bu kadar kapalı ve gizemli olduğunu biliyorum. Kabinde arkasını döndü. - Seni aldattığımı düşünüyorsun. Ama bu doğru değil. Üç kayıp füze buldum.
  
  
  "Dolu roketler mi?"
  
  
  - Hayır ama onları bir araya getirecek parçalar. Nükleer savaş başlıkları ile.
  
  
  - Neredeler?
  
  
  - Köprünün arkasındaki güvertede bulunan konteynerlerde.
  
  
  Diye sordum. -'Emin misin?'
  
  
  'Yeterli.'
  
  
  - Borgia'lara mı gidiyorlar?
  
  
  'Evet. Larsen çok fazla otorite edindi. KGB'nin Nick Carter'ı öldürmek yerine bu füzeleri yok etmeyi tercih edeceğinden şüpheleniyorum."
  
  
  "Böylece işi Rusya'nın yardımı olmadan halledebiliriz" dedim. - Geceyi burada geçirsek iyi olur.
  
  
  - Ve itibarımı mı mahvedeceksin?
  
  
  "Aksi takdirde çoktan Tanrı'ya yardım eden bir melek olurdun."
  
  
  Güldü ve ellerini tekrar vücudumun üzerinde gezdirdi. Okşamalarına karşılık verdim. Bu seferki sevişmemiz yumuşak ve yavaştı; ilk kucaklaşmamızdan farklı bir tür rahatlıktı bu. Jean'in korkularının yarısı doğru olsaydı iyi durumda olurduk. Ama şu anda bunun için endişelenmeyi reddettim.
  
  
  Jean uyuyordu. Ama ben değil. AH'nin mürettebat hakkında hangi bilgilere sahip olduğu sorusundan endişelendim. Halkımız Hans Skeielman'ın birkaç yolcusu olan masum bir kargo gemisi olduğunu sanıyordu. Ancak bazen entrika içinde entrika, komplo içinde komplo olur ve deneme balonları masum, şüphelenmeyen bir yolcuyla birlikte uçurulur. Belki de AX'in "Hans Skeelman" hakkında şüpheleri vardı ve beni katalizör olarak davet etti. Olayların kendi başına olmasına izin vermek Hawke'nin tarzıydı. Sadece birkaç mürettebat üyesiyle tanıştım. Yolcularla iletişim sağlanamadı. Öğle yemeğinde Yüzbaşı Ergensen'le arabalardan bahsettik. Bay. İkinci kaptan Gaard dinledi. İkinci kaptan Bay Thule zaman zaman homurdanıyor ve daha fazla patates istiyordu ama yolcuların ölü ya da diri olmasını umursamıyor gibi görünüyordu. Kahya Bay Skjorn, Larsen'i bizden ve yemeğimizden sorumlu bıraktı ve günlük kalori alımını huzur ve sessizlik içinde tüketmeyi tercih ediyor gibi görünüyordu. Birgitte Aronsen adında uzun boylu, zayıf bir sarışın olan telsiz operatörü İsveçliydi ve yardımcı subay kadar sessizdi. Yemek odasına girdiğinde sosyal bir ziyaret için değildi.
  
  
  Sonunda bir çığlık ya da birinin Larsen'i aramasını bekleyerek hafif bir uykuya daldım. Sabahın ilk ışığı lombozdan içeri girdiğinde uyandım. Jean kıpırdandı ve bir şeyler mırıldandı.
  
  
  Söyledim. - "Hala dehşet verici şüpheler mi var?"
  
  
  'Evet.' Hafif battaniyeyi attı ve üzerime tırmandı.
  
  
  "Hadi duş alalım" dedi.
  
  
  - Birlikte bu kadar dikkat çekici olmak zorunda mıyız?
  
  
  'Özellikle. Bu kapağa ihtiyacım var. Belki Larsen kötü şöhretli bir kadın katiliydi.
  
  
  "Bundan şüpheliyim" dedim.
  
  
  Eğer Jean onun üzerindeki tüm şüpheleri ortadan kaldırabileceğimi düşünmek isteseydi bunu umursamazdım. Zamanı gelince bu görev ciddi bir engel haline gelecek noktaya gelecektir. O zaman onu kovardım. Danakil'de bir kadına, özellikle de intihar edemeyen bir kadına yer yok. Ama Etiyopya'ya varıncaya kadar onun arkadaşlığından keyif almaya devam etmek istedim.
  
  
  Yatakta ustaydı. Ve muhteşem vücudunun erkekler üzerindeki etkisinin tamamen farkındaydı. Son beş yıldır, çıplak fotoğrafları da dahil olmak üzere vasat hikayeler satıyor. Kendine bir havlu sarıp elinde uzun bir tişörtle duşa girmesini izledim. Nihayet birbirimizi köpürtmeyi ve durulamayı bitirdiğimizde, uzun bir duşla ödüllendirildik.
  
  
  Ben pantolonla, Jean ise sadece pek fazla saklanmayan uzun tişörtüyle tekrar koridora çıktığımızda neredeyse Birgitte Aronsen'le karşılaşıyorduk.
  
  
  -Larsen'i gördün mü? - bana sordu.
  
  
  "Öğle yemeğinden sonra olmaz" diye yanıtladım.
  
  
  Jean bana doğru eğilip kıkırdayarak, "Ben de," dedi. Bayan Aronsen bize pek güven vermeyen bir bakış attı ve yanımızdan geçip gitti. Jin ve ben bakıştık ve kulübeme geri döndük.
  
  
  "On dakika içinde beni kulübeden al" dedi. "Bence birlikte kahvaltı yapmalıyız."
  
  
  'İyi.'
  
  
  Giyindim ve bir kez daha silah taşımaya karar vermeye çalıştım. Jean'in, Hans Skeielman'ın üç kıtalararası balistik füze yapmak için gerekli parçaları taşıdığı yönündeki teorisi, kod mesajını göndermek için radyoyu kullanmamakla akıllıca davrandığımı gösteriyordu. Konteyner gemisindeki hiç kimsenin konteynırları açmak için bir nedeni olmadığından mürettebat ne taşıdıklarını bilmiyor olabilir.
  
  
  Peki ya bilseydim? Silahlanmam gerekecek mi? Ne yazık ki Hugo ve Wilhelmina'yı Pierre'le birlikte çantamın küçük vericimin bulunduğu gizli bölmesine koydum ve kapattım. Bu gemide Etiyopya'ya dürüst bir yolculuk yaptım, yoksa Luger'la tek başıma çözebileceğimden çok daha fazla boktan bir durumdaydım. Alternatif silahlar son derece sınırlıydı.
  
  
  Ayrıca sürücülerin hiçbirini görememek de beni rahatsız etti. En azından onlardan biriyle kafeteryada tanışmalıydım. Ancak Larsen bize denizdeki ilk günde şunu açıklamıştı: “Yolcularımızdan hiçbiri sürücüleri görmemişti Bayan Block. Yerde kalmayı tercih ediyorlar. Bu onların… bunu İngilizce olarak nasıl söyleyebilirim… onların kendine has özellikleri.” Elbette Agata Blok bu soruyu sordu. Larsen'in ifadesini inançla aldım. Şimdi aptal olup olmadığımı merak ediyordum. Benim yaşam tarzımda, bir insan her zaman aptallık nedeniyle öldürülme riskiyle karşı karşıyadır, ancak ben ölümüme yol açacak türden bir aptallığı sağlamayacaktım. Tekrar bavuluma baktım. Yanımda Wilhelmina'nın saklanabileceği ceketlerim vardı. Luger'ı fark edilmeden yanınızda tutmak istiyorsanız en azından bir ceket giymeniz gerekiyordu. Ancak ekvatora yakın sıcak bir günde sıradan bir kargo gemisinde ceket giymek, dürüst bir mürettebat arasında şüphe uyandırırdı. Ve ben bu ekibin dürüstlüğüne pek ikna olmadım.
  
  
  Silahsız olarak koridora girdim, kulübemin kapısını arkamdan kapattım ve Jean'in kulübesine doğru birkaç metre yürüdüm. Yavaşça kapıyı çaldım. "İçeri gelin" diye seslendi.
  
  
  Biraz kadınsı karışıklık bekliyordum ama düzenli bir yer buldum; bagajı ranzanın altına düzgünce yerleştirilmişti ve kamera çantası da açık gardıroptaydı. Kamerasının lenslerinden birinde 22'lik tabanca olup olmadığını merak ettim.
  
  
  Jean mavi bir tişört ve kısa kot pantolon giyiyordu. Bugün sandalet yerine ayakkabı giyiyordu. Kesin olan bir şey vardı ki, silahı yoktu.
  
  
  Diye sordu. - “Büyük bir kahvaltıya hazır mısın?”
  
  
  "Evet dedim.
  
  
  Ancak yemek odasında kapsamlı bir kahvaltı yoktu. Bay. Kahya Skjorn çırpılmış yumurta ve kızarmış ekmek hazırladı.
  
  
  Kahvesi Larsen'inkinden daha kötü değildi ama daha iyi de değildi.
  
  
  Başka hiçbir memur yoktu. Çok mutsuz görünen Blocks çoktan masada oturuyordu. Jean ve ben, kötü ahlaklarımıza rağmen yol arkadaşları olarak hâlâ var olduğumuzu bilerek soğuk bir şekilde karşılandık.
  
  
  Skjorn, "Larsen'i bulamıyoruz" dedi. "Ona ne olduğunu bilmiyorum."
  
  
  "Belki de çok fazla burbon içmiştir" diye müdahale etmeye çalıştım.
  
  
  Agatha Block, "Denize düştü" dedi.
  
  
  "O halde birisinin bunu duyması gerekirdi," diye itiraz ettim. "Dün kötü bir hava yoktu. Ve deniz hala çok sakin.
  
  
  Bayan Block, "Gözcü uyuyor olmalı," diye ısrar etti. "Ah hayır Bayan Block," dedi Skjorn hızlıca, "Kaptan Ergensen'in komutası altındaki bir gemide bu olamaz." Özellikle Gaard ve Thule görevdeyken.
  
  
  Tekrar, “Viski malzemelerinizi kontrol edin,” dedim. Gülümsedim. Sadece Jean benimle gülümsedi.
  
  
  Skjorn, "Kontrol edeceğim Bay Goodrum," dedi.
  
  
  Bayan Block'a uyuyan nöbetçiyle ilgili hızlı yanıtı, önceki geceki şüphelerimi doğruluyor gibiydi. Mürettebat otomatik pilotu devreye aldı ve hava ve konum izin verdiğinde kestirdi. Bu, birçok ticari gemide meydana gelir ve bu da gemilerin neden bazen rotadan çıktığını veya herhangi bir seyir açıklaması olmaksızın birbirleriyle çarpıştığını açıklar.
  
  
  Jean, "Burada bir makale için malzeme var" dedi.
  
  
  Skjorn, "Sanırım öyle Bayan Fellini," dedi. - Gazeteci olduğunuzu unuttum.
  
  
  Bayan Block açıkça, "Denize düştü," dedi. "Zavallı kadın".
  
  
  Larsen davasıyla ilgili son kararı ve seksten hoşlanan insanlara karşı soğuk tavrı arasında Bayan Block'un teşvik edici bir arkadaşlık kurmasına pek yer yoktu. Jean'in ince kumaşın altında sallanan iri göğüslerine kaçamak bakışlar atan kocası, daha insani bir tepkiden korkuyordu.
  
  
  Yemekten sonra Jean ve ben onun kulübesine döndük. "Kameranın nasıl kullanılacağını bildiğinize eminim" dedi.
  
  
  'Evet.'
  
  
  "O halde eski aşkım Fred Goodrum, bu teklifi beğeneceksin." Bu kabinde fotoğrafımı çekebilmen için kamerama 28mm lens takacağım.
  
  
  Jean bana hangi enstantane hızını ve diyafram açıklığını seçmem gerektiğini söyledi ve beni bir köşeden diğerine yönlendirdi. Tamamen çıplak bir şekilde, yüzünde son derece şehvetli bir ifadeyle kabinin farklı yerlerinde bana poz verdi. Tek yapmam gereken nişan almak, odaklanmak ve tetiği çekmekti. Film rulosunu bitirdiğimizde tekrar yatağa döndük. Onun cinsel açlığı konusunda endişelenmeye başladım. Onun kıvranan, titreyen bedenini ne kadar sevsem de, Hans Skeielman'da daha ciddi bir iş için bulunduğumu kendime sürekli hatırlatmak zorunda kalıyordum.
  
  
  “Bugün Larsen hakkında bazı sorular soracağım” dedi. “Benim görevim sorgulayıcı bir gazeteci olmaktır. Ne yapacaksın?'
  
  
  "Ben güverteye çıkıp dinlenmeye çalışacağım."
  
  
  Yüzüm gölgede bir şekilde şezlonga uzanmıştım ki bir hareket duydum ve bir adamın sesi "Kıpırdama Bay Carter" dedi.
  
  
  Onu duymamış gibi yaptım.
  
  
  "O halde, isterseniz Bay Goodrum, kıpırdamayın."
  
  
  "Neyi tercih edersem?" - dedim, ikinci asistan Gaard'ın sesini tanıyarak.
  
  
  -Eğer hayatta kalmayı tercih ediyorsan.
  
  
  Karşımda her ikisi de tabancalı iki denizci duruyordu. Sonra Gaard görüş alanıma girdi; onun da yanında bir tabancası vardı.
  
  
  "General Borgia yaşamanı istiyor" dedi.
  
  
  "General Borgia da kim?"
  
  
  "Etiyopya hükümeti için avlamanız gereken adam."
  
  
  "Gaard, Etiyopya hükümeti bile ne General Borgia'yı ne de General Grant'i işe almaz."
  
  
  - Bu kadar yeter Carter. Yani sen Killmaster'sın. Gerçekten Larsen'la ilgilendin. Zavallı fahişe, Ruslar onu ucuza işe almış olmalı.”
  
  
  “Bence viski stokunu kontrol etmelisin” dedim. "Skjorn sana bu mesajı vermedi mi?" Bana sohbet eder gibi cevap verdi: "Bayan Block gibi bu kadar konuşkan bir kişinin bazen doğruyu söyleyebilmesi şaşırtıcı. Bekçi aslında dün gece uyudu. Bekçi neredeyse her gece uyuyor. Ben değilim. Ama Larsen yüzünden gemiyi alabora etmemeyi tercih ettim. KGB ajanlarına ne için ihtiyacımız var?
  
  
  "Ruslar öldürülecek."
  
  
  -Çok sakinsin Carter. Çok güçlü. Sinirleriniz ve vücudunuz tamamen kontrol altında. Ama biz silahlıyız, siz değilsiniz. Bu ekibin teknik ekip dışında tamamı Borgia ajanlarından oluşuyor. Kendi makine dairesinde kilitliler. Ve kesinlikle dün gece nezaketle ortadan kaldırdığınız Larsen değil. Kullandığın bıçak nerede?
  
  
  "Larsen'in vücudunda kaldı."
  
  
  “Onu çıkardığını ve sonra kanı sildiğini hatırlıyorum.”
  
  
  "Gece görüşün zayıf, Gaard," dedim. "Halüsinasyonlara neden oluyor."
  
  
  'Önemli değil. Artık bu bıçağa sahip değilsin. Çok iyisin Carter. Sen hepimizden daha iyisin. Ama sen silahlı üçümüzden daha iyi değilsin. Peki biz silahları iyi tanıyor muyuz, Carter?
  
  
  "Gerçekten" dedim.
  
  
  “Sonra yavaşça kalkın ve ileri doğru yürüyün.” Arkanıza bakmayın. Kavga etmeye çalışmayın. General Borgia seni canlı istese de ölümünün onu etkilemesi pek mümkün değil. Görevim Borgia'yı bulup ne yaptığını görmekti. Bunu orijinal planıma göre yapmayı tercih ederim ama en azından oraya varacağım. Üstelik Gaard kendisinin ve iki adamının silahlardan haberdar olduğunu söylerken kesinlikle haklıydı. Bunlardan silahlı biri bana fazla gelir. Ve bana saygı duyuyorlardı, bu da onları iki kat daha ihtiyatlı hale getiriyordu.
  
  
  Sıcak tropik güneş suya yansıyor. Bağlı konteynırların yanından ileri doğru yürüdük. Arkada silahlı insanlar vardı. Hoşuma gitmedi. Eğer dışarı çıkmayı başarırsam silahıma ulaşmak için çok koşmam gerekecekti. Üst yapının kapısına girmeden önce okyanusa son bir kez baktım. Çoğu kargo gemisinin kıç tarafında bir köprü bulunur ve Hans Skejelman'ın, II. Dünya Savaşı'ndaki Alman Q-botlarına benzer şekilde kısmen bir savaş gemisine dönüştürülüp dönüştürülmediğini merak ettim.
  
  
  "Durun," diye emretti Gaard.
  
  
  Radyo odasından yaklaşık üç metre uzaktaydım. Birgitte Aronsen karnıma silah doğrultarak dışarı çıktı.
  
  
  "Kaptan, kayıkçının dolabının altındaki depo odasını kullanmamız gerektiğini söylüyor," dedi.
  
  
  Gaard, "Hepsi gelecek" dedi.
  
  
  'Kuyu?'
  
  
  “İki İngiliz yolcu bizi görebiliyordu. Son olarak Carter artık revirde bir hastadır. Korkunç tropik ateş. Bayan Fellini'den bir gecede enfeksiyon kaptı.
  
  
  "Hastalar revire kaldırılıyor" dedi.
  
  
  Ne olacağını biliyordum ama doğrudan göbek deliğime doğrultulmuş silahı konusunda hiçbir şey yapamadım. İyi bir atış olmasa bile beni o mesafeden ıskalamak çok zor olurdu. Ayrıca Gaard'ı ve diğer iki kişiyi de vuracaktı ama ben onları gerekli kayıplar olarak sileceğini düşündüm. Arkamda ayak sesleri duyuldu. Kendimi toparlamaya çalıştım ve bunun faydasız olduğunu fark ettim. Sonra önümde bir ışığın patladığını gördüm, başımın içinden bir acının geçtiğini ve karanlığa doğru uçtuğunu hissettim.
  
  
  
  
  4. Bölüm
  
  
  
  
  
  Artık taze olmayan bir baş ağrısıyla uyandım ve vücudumun titreyen kısımlarının tekrar sakinleşmesinin biraz zaman alacağını düşündüm. Doğrudan gözlerimin içine parlayan o çıplak ampul bu duyguyu engellemeye pek yardımcı olmadı. İnleyerek gözlerimi kapattım, kim ve nerede olduğumu anlamaya çalıştım.
  
  
  'Nick?' Kadın sesi.
  
  
  "Ne?" diye homurdandım.
  
  
  'Nick?' Yine o ısrarcı ses.
  
  
  Acıya rağmen gözlerimi açtım. Bir anda bakışlarım tel kapıya takıldı. Birgit Aronsen'i hatırlıyordum. Onun silahı. Birisi kayıkçının dolabının altındaki bir depodan bahsetmişti. Cin de alındı. Sol tarafıma döndüğümde onun geminin yanında çömeldiğini gördüm. Sol gözünün altındaki morluk yüzünü gölgelemişti.
  
  
  Diye sordum. - "Yüzüne kim tokat attı?"
  
  
  "Gaard." - O piç bana göre çok hızlıydı. Üzerime atladı ve ben farkına bile varmadan beni yere düşürdü. Sonra beni susturdu. Kameramı kırmaması bir mucize, boynumdaydı."
  
  
  — Arkadan bir darbeyle beni yere serdi, Jin. Telsiz operatörü silahı karnıma doğrulturken.
  
  
  Hikayesinin iki kısmı kulağa hoş gelmiyordu. Jean, kamerasıyla ilgili bu sözleri sanki herhangi bir şüpheyi önlemek istermiş gibi çok sıradan bir şekilde söyledi. Ve bir ajan olarak asgari düzeyde dövüş becerisine sahip olması gerekiyordu. Gaard çok zalimdi ve muhtemelen yumruklarını da oldukça iyi kullanıyordu ama yine de biraz hasar verebilirdi ve tetikte olması gerekiyordu.
  
  
  "Aksi takdirde morarmış gözünüz oldukça ikna edici," dedim. - İkna edici mi? Eliyle yüzünün sol tarafını ovuşturdu ve yüzünü buruşturdu.
  
  
  Amerika Birleşik Devletleri'ne olan tam iyi niyeti konusunda onunla tartışmak istemediğim için -buna şüphesiz yemin ederdi ve ben de şüphemi kanıtlayamadım- ayağa kalkmaya çabaladım. Küçük alan, geminin hareketinin tahmin edebileceğinden daha güçlü ve daha hızlı sallanıyordu. Neredeyse kustum. bir lanet. Gaard neden ilacı kullanmadı? Enjeksiyonun etkisi zamanla geçer ancak kafanın arkasına alınan bir darbe günler, haftalar veya aylar boyunca yaşayabileceğiniz beyin sarsıntısına neden olabilir. Sakatlığımın geçici olmasını umuyordum.
  
  
  - Nick, iyi misin?
  
  
  Jean'in eli belime doğru kaydı. Çelik taban levhalarına oturmama yardım etti ve sırtımı geminin gövdesine yasladı. 'İyi misin?' - tekrarladı.
  
  
  "Bu lanet gemi dönmeye devam ediyor," dedim. "Gaard bana korkunç bir darbe indirdi."
  
  
  Önümde diz çöktü ve gözlerime baktı. Nabzımı hissetti. Sonra kafamın arkasına çok dikkatli bir şekilde baktı. Yumruğa dokunduğunda inledim.
  
  
  "Sıkı tutunun" dedi.
  
  
  Orada kırık bir şey bulmadığını umuyordum.
  
  
  Jean ayağa kalktı ve şöyle dedi: “İlk yardım konusunda pek iyi değilim Nick. Ama beyin sarsıntısı ya da kırık geçirdiğine inanmıyorum. Sadece birkaç gün beklemeniz gerekecek.
  
  
  Ben saatime baktım. Saat üçü geçiyordu.
  
  
  Diye sordum. - "Bugünlük bu kadar mı?"
  
  
  "Eğer yakalandığımız gün buysa, o zaman evet."
  
  
  'İyi.'
  
  
  'Şimdi ne yapmalıyız?'
  
  
  "Eğer hareket edebilirsem çok dikkatli hareket edeceğim ve umarım orada bir şeyler ters gitmez."
  
  
  "Buradan çıkmaktan bahsediyorum" dedi.
  
  
  Diye sordum. - "Parlak fikirleriniz var mı?"
  
  
  "Kameram bir alet kutusudur."
  
  
  "Büyük aletler oraya sığmaz."
  
  
  "Hiç yoktan iyidir."
  
  
  Diye sordum. - “Bize öğle yemeği getirdiler mi?”
  
  
  Şaşırmış görünüyordu. - 'HAYIR.'
  
  
  "Bakalım bizden önce bizi doyuracaklar mı...".
  
  
  'İyi.'
  
  
  Birkaç kez sohbet başlatmayı denedi ama cevap vermeyi reddettiğimi fark edince vazgeçti. Oturdum, metal çerçeveye yaslandım ve dinleniyormuş gibi yaptım. Ya da belki de numara yapmıyordum çünkü düşünmeye çalıştığım şey baş ağrıma yardımcı olmuyordu. Şimdilik durumumu Jean'le tartışmamaya karar verdim. Baş dönmesi ve baş ağrılarım beni alanımızı keşfetmekten alıkoymadı ve bazı gerekli eşyaların eksikliği, burada ne kadar kalacağımızı merak etmeme neden oldu.
  
  
  Mesela bizim cezaevimizde tuvalet yoktu. Her ne kadar su kaynağının su hattının bu kadar altına indiğine inanmasam da, geçici barınağın bir kova ile donatılması gerektiğine inanıyordum. Bu sadece bizim için daha kolay olmakla kalmayacak, aynı zamanda geminin kendisi için de makul bir sıhhi önlem olacaktır. Mürettebat ticari gemilerin uluslararası özensiz geleneklerine bağlı kalmalarına rağmen Hans Skeielman'ı hâlâ makul derecede temiz tutuyorlardı.
  
  
  İçme suyumuzun da eksik olduğunu gördüm. Ve eğer su ve kova gece yarısından önce burada ortaya çıkmazsa, iki hoş olmayan olasılıktan birini seçebilirdim: Ya kaptan ve mürettebatı Jean'i ve beni Borgias'a teslim etme niyetinde değildi ya da Jean'in yakalanması bir düzmeceydi. Larsen'i öldürmenin kimliğimi ortaya çıkardığını düşünmeye devam ettim, bunu da onun kışkırtmasıyla yaptım. Belki bu Jean'in biraz baskıya ihtiyacı olabilir.
  
  
  Saat dörtten hemen sonra, "Sizce Hans Skeielman'da fareler var mıdır?" diye sordum.
  
  
  Diye sordu. - "Fareler mi?"
  
  
  Sesinde biraz korku sezdim. Başka bir şey söylemedim. Bu düşüncenin bir süreliğine hayal gücünden geçmesini istedim.
  
  
  "Hiç fare görmedim" dedi.
  
  
  "Muhtemelen değiller," dedim güven verici bir tavırla. “Hans Skeielman'ın alışılmadık derecede temiz bir gemi olduğunu fark ettim. Ama eğer fareler varsa, burada, geminin dibinde yaşıyorlar.
  
  
  - En altta olduğumuzu nereden biliyorsun?
  
  
  Elimi soğuk metal plakanın üzerinde gezdirirken, "Vücudun eğriliği," dedim. "Suyun hareketi. Ses.'
  
  
  "Beni çok aşağılara taşıyormuş gibi hissettim" dedi.
  
  
  On dakika boyunca ikimiz de konuşmadık.
  
  
  - Neden fareleri düşündün? - Jean aniden sordu.
  
  
  "Burada uğraştığımız potansiyel sorunları analiz ettim" dedim ona. “Fareler de bunun bir parçası. Saldırganlaşırlarsa, diğeri uyurken biz sırayla nöbet tutabiliriz. Isırılmaktan her zaman daha iyidir."
  
  
  Jean ürperdi. Kendi şortunu ve tişörtünü benim uzun pantolonum ve yün gömleğimle mi karşılaştırdığını merak ettim. Isırması gereken bir sürü et vardı. Ve herhangi bir akıllı fare kalın derimi kemirmeye çalışmak yerine onun kadifemsi derisine tutunur.
  
  
  "Nick," dedi sessizce, "fareler hakkında daha fazla bir şey söyleme." Lütfen. Beni korkutuyorlar.
  
  
  Oturdu ve yanıma yerleşti. Belki yakında kimin tarafında olduğunu öğrenirim.
  
  
  Sabah saat 5.30'da saatim bozulmadığı sürece bana yemek getirdiler. Bay. İkinci kaptan Thule görevdeydi. Garard onun yanındaydı.
  
  
  Tek sözleri şuydu: "Ölmek istemiyorsanız ikinizin de sırtınız duvara dayalı."
  
  
  Yanında dört denizci vardı. İçlerinden biri belimize silah doğrulttu. Diğerleri battaniye ve kova attı. Daha sonra yiyecek ve su koyuyorlar. Bay. Thule tel kapıyı kapattı, sürgüyü yerleştirdi ve asma kilidi çarparak kapattı.
  
  
  "Bütün gece yetecek kadar su olacak" dedi. — Sabah bu kovayı boşaltacağız.
  
  
  Minnettarlığımızı beklemedi. O oradayken hiçbir şey söylemedim ama sıkıca duvara yaslandım. Gücümü hafife alırsa ya da almazsa bana ne yapabileceğini bilmiyordum ama hiçbir fırsatı kaçırmayı göze alamazdım. Jean iki tabak aldı ve şöyle dedi: “Tüm olanaklara sahip bir otel. Kaygısız oluyorlar."
  
  
  - Ya da kendinden emin. Onları küçümsemeyelim. Gaard bana Borgia'nın tamirciler dışında tüm ekibi işe aldığını söyledi.
  
  
  Dedi. — “Motor mekaniği mi?”
  
  
  “Bu yüzden onları yemek yerken hiç görmedik. Bu gemide tuhaf bir şeyler olduğunu düşünmeden edemedim ama ne olduğunu çözemedim."
  
  
  "Ben de pek akıllı değildim, Nick."
  
  
  Yemeğimizi yedikten sonra çelik zemine battaniyeler sererek bir nevi yatak yaptık. Kovayı ön köşede bir yere koyuyoruz.
  
  
  "Burada olmak kulübelerin kıymetini bilmemi sağlıyor," dedim. "Bu Block'ların ne durumda olduğunu merak ediyorum."
  
  
  Jean kaşlarını çattı. - 'Sence...'
  
  
  'HAYIR. AX yolcuları kontrol etti ama kimse bana senin CIA'den olduğunu söylemedi. Bu Bloklar tam da söyledikleri gibi; futbol havuzunda şansı yaver giden bir çift sinir bozucu İngiliz. Hans Skeielman'da bir şeyler döndüğünden şüphelenseler bile Cape Town'a indiklerinde yine de ağızlarını açmıyorlardı. Kendi başımızayız Jean.
  
  
  - Peki ya bu mekanikler?
  
  
  Onlara güvenemeyiz, dedim ona. "Bu tugayda yaklaşık otuz kırk Borgia adamı var. Ve bize sahipler. Kim olduğumu, Usta Suikastçı unvanıma kadar biliyorlar. Gaard beni bu kadar neşeyle kapatmak zorunda kaldığında bunu kaçırdı. Ve onların da sizin kariyerinize aynı derecede aşina olduklarını varsayıyorum. Anlamadığım tek şey neden yaşamamıza izin verdikleri.
  
  
  "Sonra kameram..."
  
  
  “Bu kamerayı unutun artık. İlk endişemiz günlük rutinlerinin nasıl olduğunu öğrenmek. Cape Town'a hâlâ üç ya da dört günlük yolumuz var.
  
  
  Yiyecek yenilebilirdi: patatesli kızarmış ekmek üzerine doğranmış biftek. Açıkçası takımla aynı oranlardaydık. Kahya Skjorn, yolcu olarak hakkımız olan ve parasını ödediğimiz yemeği bize sağlamayarak başka birinin -muhtemelen kendisinin- isteklerine karşı gelmişti. Jean neredeyse hiç yemek yemiyordu. Onu cesaretlendirmedim. Kamerasını bir alet çantasına çevirmiş olmasına rağmen, kendisinin ne kadar işe yaramaz olduğunu düşündüğümü anlamış gibi görünmüyordu. Kendi payıma düşeni ve onun istemediği her şeyi yedim. Gücümü yeniden kazanmam gerekiyordu. Daha sonra uykuya dalmak için battaniyeye uzandım. Jean yanıma uzandı ama rahat bir pozisyon bulamadı. "Işık beni rahatsız ediyor" dedi.
  
  
  "Anahtar kapının diğer tarafında, mandaldan bir metre kadar uzakta," dedim.
  
  
  - Kapatmalı mıyım?
  
  
  "Eğer ulaşabilirsen."
  
  
  İnce parmaklarını ağın içine soktu, anahtarı buldu ve alanımızı karanlığa gömdü. Kovayı kullanarak tekrar yanıma uzandı ve battaniyeye sarıldı. Geminin dibi o kadar soğuk olmasa da nem tenimizi hızla üşüttü. Ambardan gelen koku da durumumuzu iyileştirmedi.
  
  
  "Bize yastık vermemeleri çok yazık" dedi.
  
  
  "Yarın sor" diye önerdim.
  
  
  “Bu piçler bana sadece gülecekler.”
  
  
  'Belki. Ya da belki bize yastık verirler. Bize o kadar da kötü davranıldığını düşünmüyorum Gene. Mürettebat isteseydi bize çok daha kötü davranabilirdi.
  
  
  Diye sordu. - Buradan çıkmayı mı düşünüyorsun? "Buradan çıkmamızın tek yolu birinin bize silah doğrultup 'git' demesi. Umarım bana bir daha vurmazlar. Hala kafamdaki çanları duyabiliyorum.
  
  
  "Zavallı Nick," dedi elini yavaşça yüzümde gezdirirken.
  
  
  Jean karanlıkta bana sarıldı. Kalçaları yavaşça kıvrıldı ve dolgun göğüslerinin boğucu sıcaklığını elimde hissettim. Onu istiyordum. Bir erkek, Jean'in baştan çıkarıcı vücudunu düşünmeden onun yanına yatamaz. Ama uykuya ihtiyacım olduğunu biliyordum. Işıklar kapalıyken bile gözlerimin önünde yanıp sönen ışık parıltılarını görmeye devam ettim. Jean haklı olsaydı ve beyin sarsıntısı geçirmeseydim sabaha oldukça iyi durumda olurdum.
  
  
  Hayal kırıklığını yüksek bir iç çekişle dışarı attı. Sonra hareketsiz yatıyordu.
  
  
  Diye sordu. - "Fareler karanlık olduğunda mı gelirler, Nick?"
  
  
  "Bu yüzden ışığı kapatmadım."
  
  
  'Ah.'
  
  
  - Ya orada değillerse?
  
  
  "Onlardan biri ortaya çıkana kadar bilemeyiz."
  
  
  Jean huzursuzdu. Fare korkusunun gerçek olup olmadığını merak ettim. Kafamı karıştırmaya devam etti. Ya çok başarılı bir menajerdi ya da deliydi ve ben onun gerçekte kim olduğunu çözemedim.
  
  
  "Kahretsin, gözlerimdeki ışıkla uyumaktansa var olmayan fareler hakkında endişelenmeyi tercih ederim" dedi. - İyi geceler Nick.
  
  
  - İyi geceler Jin.
  
  
  Sadece birkaç dakikalığına uyanıktım. Çok hafif uyuyacaktım ama kafama aldığım bu darbe gerekli soğukkanlılığı kazanmamı engelledi. Derin bir uykuya daldım ve ertesi sabah saat altıyı biraz geçe, Jean'in ışığı açmasıyla uyandım.
  
  
  
  
  Bölüm 5
  
  
  
  
  
  Mantıklı bir plan yapmam üç günümü aldı. Bu zamana kadar kafam o kadar iyileşti ki, birisi tam olarak aynı noktamdan vurmaya karar vermediği sürece beni fazla rahatsız etmiyor. Jean'e güvenmeye karar verdim. Kaçış planı hazırlamak için çok zaman harcadı ama işe yaramadı.
  
  
  Korumalarımızın günde üç kez gelip kirli bulaşıkları toplamasına, kovayı yenisiyle değiştirmesine ve bir sürahi dolusu su getirmesine alışmıştık. Akşam yemeğini getirdiklerinde akşamın geri kalanında yalnız olacağımızdan emin olabilirdik. Özellikle fileli kapı menteşeleri ilgimi çekti. Her ikisi de metal çubuğa üç cıvatayla sıkı sıkıya bağlıydı ve üç cıvata daha onu çelik kapıya sıkıca tutturdu. O cıvataları gevşetecek gücü toplayabileceğimden şüpheliydim. Ancak menteşeler, kendi evinizde bulabileceğinizlere benziyordu; çelik halkalara dikey olarak takılan metal bir pimle bir arada tutuluyordu.
  
  
  Diye sordum. - “Hücrende küçük, güçlü bir tornavida var mı Gene?”
  
  
  'Evet. Ve ilerisi…"
  
  
  Hayır, dedim ona. "Koşmayacağız."
  
  
  'Neden?'
  
  
  "Eğer ikimiz bir mucize eseri bu gemiyi ele geçirirsek ve filo bizi alana kadar onu suyun üzerinde tutarsak, Borgia'lara ve onun yirmi üç füzesine şu an olduğumuzdan daha yakın olamayız." Silahımı geri almaya çalışmayacağım bile Jin. Hans Skeielman dalgaların arasından geçerken sendeleyerek ayağa kalktı. "O halde neden bir tornavidaya ihtiyacın var, Nick?"
  
  
  “AX'e mesaj atmayı ve sonra kendimi tekrar sana kilitlemeyi planlıyorum. Washington nerede olduğumuzu öğrendiğinde nasıl hareket edeceğini ve Etiyopya hükümetine ne söyleyeceğini de bilecek.”
  
  
  Gemi tekrar daldı. Jean, "Bunu yapmak için harika bir gece seçtin," dedi.
  
  
  “Onu seçmemin sebeplerinden biri de bu.” Artık herhangi birinin bazı şeyler için kayıkçının dolabına gelmesi pek mümkün değil. Ve çıkardığımız herhangi bir sesin duyulması da pek mümkün değil.
  
  
  “Denize düşme riskiyle karşı karşıya mıyız?”
  
  
  - HAYIR. Yapacağım.'
  
  
  "O zaman nerede olacağım?"
  
  
  "İşte" dedim.
  
  
  Bir süre bana baktı. Daha sonra uzanıp omuzumu tuttu.
  
  
  "Bana güvenmiyorsun Nick," dedi.
  
  
  "Her şeyde değil" diye itiraf ettim. "Larsen'i sen öldürmedin Jean." O bendim. Gaard bana silah doğrulttu ama sen ona dokunamadan seni yere düşürdü. Bu gece biri beni görürse ölmeli. Hızlı ve sessiz. Bu bizim uzmanlığımız mı?
  
  
  'HAYIR.' - Elimi bıraktı. "Sadece bilgi topluyorum. Nasıl yardımcı olabilirim?'
  
  
  “Bilgilerinizi paylaşarak.”
  
  
  'Ne hakkında?'
  
  
  “Beni buraya getirdiklerinde bilincim kapalıydı; Bir sedyeye bağlanıp ağzı tıkandı. Ama bu güverteye açılan ambar kapağının nerede olduğunu görmüş olmalısın.
  
  
  "Ana güvertenin dört güverte altındayız" dedi. “Üst yapının güvertede olduğu pruvada bir kapak var. Büyük bir kapak ve merdiven ikinci seviyeye çıkar. Havalandırma bacalarının yanındaki dikey merdivenler alt üç kata çıkmaktadır.
  
  
  Diye sordum. — “Ana kapak köprüye mi açılıyor?”
  
  
  'Evet.'
  
  
  "Yakalanma ihtimalini artırıyor"
  
  
  Kamerayı sökmeye başladı. Film makarasındaki tornavida küçüktü, bu yüzden menteşelerdeki pimleri gevşetmek için güç kullanmak zorunda kaldım. Gemi deli gibi daldı ve dalma açısı son derece keskindi çünkü biz çok ilerideydik. Pimler çıktığında, ben onları açarken Jean kapıyı yerinde tuttu.
  
  
  Onlar gittikten sonra onları battaniyelerimizin üzerine serdim ve birlikte tel kapıyı iterek açtık. Menteşeler gıcırdadı ve sonra parçalandı. Kapıyı dikkatlice geçmeme izin verecek kadar ittik.
  
  
  'Şimdi ne olacak?' - Jin'e sordu.
  
  
  Ben saatime baktım. Saat dokuza az kalmıştı.
  
  
  "Bekliyoruz." dedim ve kapıyı yerine koydum. 'Kaç tane?'
  
  
  — Nöbetin yarısı bitene ve gözcü ile nöbetçi memurun artık o kadar tetikte olmadığı saat 10'a kadar. Yanılmıyorsam Thule köprüde. Gaard, Larsen'i denize attığımı gördüğüne göre Thule'un orada olmasıyla şansım daha yüksek olabilir.
  
  
  Jean, "On birden önce radyo kabinine gelin," dedi. "Larsen'e göre Birgitte Aronsen onu her gece bu saatlerde kilitliyor ve sonra kaptan kamarasına gidiyor."
  
  
  — Başka yararlı bilginiz var mı?
  
  
  Bir an düşündü. "Hayır" dedi.
  
  
  Panjurları arkamdan kapattım ki hızlı bir incelemede konumları zorlukla ortaya çıksın. Ama dönüşte onlara doğru koşmak istersem, tek yapmam gereken onları biraz çevirerek tekrar açmamdı. İkinci güverteyi aradım ama hava şartlarına uygun kıyafet bulamadım. Bu nedenle, ambar ağzının ortasındaki, ana güverteye giden delikten sürünerek geçtim ve kayıkçı kamarasının bir kısmını inceledim. Denizcilerden biri eski pantolonunu ve yağmurluğunu fıçıda bıraktı. Pantolonumu ve ayakkabılarımı çıkarıp dar bir pantolon ve ceket giydim.
  
  
  "Hans Skejelman" kötü hava koşullarında yola çıktı. Her an pruva dalgalar arasında sallanıyordu ve suyun baş kasaraya çarptığını duydum. Güvertede ambar kapağının yanına serdiğim bir branda parçası ve havlu olarak kullanılabilecek iki küçük parça bulana kadar depoyu karıştırdım. Ayrıca bana uygun bir yağmurluk buldum. Ceketimi çıkardım, gömleğimi çıkardım ve pantolonumun ve ayakkabılarımın içine soktum. Daha sonra ceketimi tekrar giydim.
  
  
  Işığı kapattım. Zifiri karanlıkta elimi tüm ambar kilitlerini çalıştıran kolun üzerine koydum ve Hans Skeielman'ın dalgayı kırıp tekrar yüzeye çıkmasını bekledim. Daha sonra kapıyı açtım ve içeri girdim. Olabildiğince hızlı, ıslak güverte boyunca pruva üst yapısına doğru koştum.
  
  
  Geminin pruvası yeniden battı ve arkamda bir su duvarının yükseldiğini hissettim. Dalga bana çarptığında kendimi üst yapıya attım ve korkuluklara tutundum. Beni metale çarptı ve ciğerlerimdeki havayı sıktı. Su etrafımda kükredi, beni çekti ve karanlık Atlantik'e çekmeye çalıştı. Çaresizce korkuluklara tutundum, nefes nefese kaldım ve baş dönmesi dalgasıyla mücadele ettim.
  
  
  Su ayak bileklerime ulaştığında geminin iskele tarafında ilerlemeye devam ettim. Korkuluğa tutundum ve kendimi mümkün olduğu kadar üst yapıya yaklaştırdım. Köprü üç kat yüksekliğindeydi ve orada memur ya da gözcü bulunması pek mümkün değildi. Dümenciyle birlikte kaptan köşkünde olacaklar. Ve eğer beni güvertede yürürken görmeselerdi, şimdi beni göremezlerdi.
  
  
  İskele tarafındaki rampaya ulaştığımda bir sonraki dalga beni geçti. Barı ellerimle tutup astım. Buradaki dalganın gücü o kadar güçlü değildi ama gemide olduğum için denize çekilme ihtimalim daha yüksekti. Üçüncü dalga, tam üst yapıya yaklaştığım sırada güverteye çarptı ve ayak bileklerime çok az miktarda su sıçradı.
  
  
  Üst yapının arka duvarına yaslandım ve nefesimin normale dönmesine izin verdim. Ekvatora yakın olduğumuz için su ayaklarımızı uyuşturacak kadar soğuk değildi. Deniz kenarında ilk turu kazandım. Ama sonra ikinci bir savaş oldu; kayıkçının odasına dönüş yolu. Bunu yapmak için önce radyo odasına girmem, Birgitte Aronsen'i etkisiz hale getirmem ve mesajımı iletmem gerekiyordu.
  
  
  İki üst yapı arasındaki ana güverteyi kontrol ettim. Arka camlardan ışık sızmasına rağmen büyük bir kısmı karanlıktaydı. Birisi beni görürse, sadece işimi yapan bir mürettebat üyesi olduğumu düşüneceğini umuyordum. Geminin ortasına doğru yürüdüm ve pruva üst yapısının tamamı boyunca uzanan bir koridora açılan ambar kapağını hızla açtım. Kapak açılıp kapanırken fazla ses çıkarmıyordu ve Hans Skeielman'ın gıcırtıları ve inlemeleri benim seslerimi ve hareketlerimi bastırmış olmalıydı. Sessizce öne doğru sürünerek radyo odasının açık kapısını dinledim. Hiçbir şey duymadım. Operatör herhangi bir kayıt dinliyorsa ya ses seviyesi düşüktü ya da kulaklık takıyordu. İçeriye baktım. Yalnızdı. Sanki radyo odasında bir şey aramam gerekiyormuş gibi içeri girdim.
  
  
  Birgitte Aronsen gösterge panelinin arkasında solumda oturuyordu. Elim boynuna doğru gittiğinde bana baktı. Çığlık atamadan öldü. Hızla cesedi yakaladım ve önünde duran anahtardan uzaklaştırdım. Sistem kaptanın kamarasına bağlı olmadığı sürece yüksek sesin bir önemi yoktu.
  
  
  Döndüm ve kapıyı dikkatlice kapattım. Öldüğünden emin olmak için Birgitta'nın nabzını ve gözlerini kontrol ettim. Daha sonra takılıp düşmemek için bedenimi gösterge panelinin altına sıkıştırdım. Büyük verici sancak duvarının karşısındaydı. Onu gördüğümde zafer çığlığını güçlükle bastırabildim. Düşündüğümden çok daha fazla gücü vardı.
  
  
  Frekansı ayarladım, anahtarı aldım ve doğrudan vericiye bağladım. Kontrol panelinin nasıl çalıştığını çözecek zamanım olmadı. Ayarlama düğmelerinin nispeten iyi çalıştığını umuyordum ve Brezilya ya da Batı Afrika'da görevde olan her kimse - nerede olduğumuzdan emin değildim ama kesinlikle o dinleme istasyonlarından birinin menzilindeydik - görev başında uyumuyordu. .
  
  
  Kod, basit bir durum raporuydu ve bazı düşman ajanlarının onu kazara kırması son derece anlamsızdı. Her biri dört harften oluşan birkaç gruba indirgenmiş yaklaşık kırk kelime öbeği içeriyordu. Bir kimlik sinyaliyle başlayan ve kapatılan mesajım bana gönderebileceğim beş grup verdi. Bunu yazan kişilerin bunu hemen Hawk'a ileteceğini umuyordum çünkü seçtiğim bu cümle kombinasyonunu anlayabilen tek kişi oydu.
  
  
  'N3. Düşman tarafından yakalandık. Göreve devam ediyorum. Başka bir acenteyle çalışıyorum. N3.'
  
  
  Mesajı iki kez gönderdi. Daha sonra anahtarı tekrar kontrol paneline yerleştirdim, vericiyi yayından kaldırdım ve orijinal dalga boyuna ayarladım. Nick parmaklarının ucunda kapıya doğru yürüdü.
  
  
  Koridorda bir ses duyuldu. “Radyo odası neden kapalı?”
  
  
  "Belki yaşlı adamın kulübesine biraz daha erken gitmiştir." Kahkaha. Bir ambar kapağının çarpılması, muhtemelen ana güverteye açılan ambar kapağı. Adamlar İtalyanca konuşuyordu.
  
  
  Kıç üst yapıya ulaşmaları en az iki dakika sürecek. Radyo odasında kilitliyken bazı yanıltıcı ipuçlarını doğaçlama olarak üretebildim. Birgitte'in cesedini kontrol panelinin altından çıkardım ve onu sırt üstü yatırdım. Kazakını başının üzerine çektim ve sütyenini yırttım. Daha sonra pantolonunu indirdim, fermuarın etrafındaki kumaşı yırttım ve külotunu yırttım. Pantolonumu bir bacağımdan aşağı çektim ama diğer bacağımdan kısmen sarkmasına izin verdim. Sonunda bacaklarını ayırdım. Onun zayıf vücuduna baktığımda kaptanın onda ne bulduğunu merak ettim. Belki de sadece mevcuttu.
  
  
  Etkili bir soruşturma, Birgitte'nin bir tecavüzcü tarafından öldürülmediğini hemen gösterecektir. Profesyonel bir çalışma aynı zamanda Nick Carter'ın parmak izleri ve muhtemelen saç gibi bazı izlerini de ortaya çıkarabilirdi. Ancak kapıdan çıkıp hızla ambar kapısına doğru ilerlediğimde, Hans Skeielman'ın böyle bir soruşturma için gerekli donanıma sahip olmasının pek olası olmadığına karar verdim. Kaptanın, metresinin başına gelenler yüzünden o kadar üzüleceğini ve üstünkörü bir bakış atmak dışında hareketlerimi kontrol etmeyeceğini düşündüm. Ve bu benim kafesimde kilitli olduğumu gösterirdi.
  
  
  Ana güverteye çıktığımda kimse bana bağırmadı ya da saldırmadı. Üst yapının yan tarafına doğru ilerledim ve eğer su pruvayı geçip kıç tarafa doğru koşarsa, yol kenarına ulaşmak için ileri süratimi zamanladım. Az önce yaptım. İkinci denememde beni doğrudan üst yapının önüne götürdü ve dalga yine beni metale çarparak korkuluklara çarptı.
  
  
  İyi durumdayım, vücudum güçlü ve kaslı. Zanaatımda güç ve dayanıklılık değerli silahlar olduğundan onları ön planda tuttum. Ama hiç kimse denizi tek başına kaba kuvvetle fethedemez. Bütün gece olduğum yerde oturabilirdim ama deniz sakinleşmeden güneş doğardı. Ancak o anda ilerlemeye gücüm yoktu. İki dalganın daha üst yapıya çarpmasıyla bekledim. Onlara zaman ayırmaya çalıştığımda, güverteye uzanan iki su duvarı arasındaki mesafenin ancak yaklaşık bir kısmını elde edebildiğimi fark ettim.
  
  
  Şu ana kadar kötü hava benim müttefikimdi. Şimdi, eğer ileri koşup ambar kapağından geçmezsem denize atılabilirim. Ve eşiğinde olacak gibi görünüyordu. Sadece soluk siyah bir şekil olarak görülebilen okun yanından koşmaya çalıştım, sonra tek seferde yakalama ihtimalim düşükse yine de onu yakalamayı deneyebilirdim.
  
  
  Su yeniden yükseldi, dalga bir önceki kadar şiddetli ve yüksekti. Pruva daha yeni yükselmeye başlıyordu ve su boşalıyordu, ben ileri doğru yürümeye başladığımda neredeyse kaygan güverteye düşüyordum. Su dizlerimin üzerine düştü. Daha sonra ayak bileklerine. Bacaklarımı kaldırdım ve olabildiğince hızlı koşmaya başladım. Yükleme kolunu geçtim. Geminin pruvası çok hızlı bir şekilde daldı ama çılgın dürtümü durduramadım ve direği tutamadım.
  
  
  Burnumun etrafında dönen suyun emme, vurma sesini duydum. Başımı kaldırdığımda üzerimde beyaz köpük gördüm ve yolumdaki üst yapı artık görünmüyordu.
  
  
  İleriye atladım ve bir hata yapıp altından geçmem gereken kapağa ya da metal çıkıntıya çarpmamak için dua ettim. Üzerime tonlarca su düştüğünün farkındaydım.
  
  
  Artık vücudum neredeyse düzdü ve sanki sadece ayak parmaklarım güverteye dokunuyormuş gibi görünüyordu. Ellerimin çelik kapıya dokunduğunu hissettim ve kelepçeleri kapatan kolu tuttum. Su vücudumun alt kısmına çökerek beni güverteye sıkıştırdı ve beni güverteye doğru iterek denize atmaya çalıştı. Parmaklarım kumanda koluna dokundu. Sol elim kaydı ama bileğim dönerken ve koluma dayanılmaz bir ağrı saplanırken sağ elim tutundu. Bir an omuz eklemlerimin rahatlayacağını düşündüm.
  
  
  Pantolonumun bel kısmını kapatan klips açıldı. Dalga pantolonumu kısmen yırttı. Su gölgeliğin altından girdap gibi akıyor, gözlerime tuz giriyor ve beni elimde kalan azıcık şeye tutunmaya zorluyordu. O akşam Gaard'ın bana ilk vurduğu yer, başım ağrımaya başladı. Eğer Hans Skeielman pruvasını hızla sudan çıkarmamış olsaydı, baş kasaranın üzerinde yüzen sadece birkaç parçadan ibaret olacaktım.
  
  
  Yük gemisinin pruvası inanılmaz bir yavaşlıkla yeniden yükselmeye başladı. Su yüzümden akıp vücuduma damlıyordu. Islak pantolonum ayak bileklerime dolanmıştı, bu yüzden ambar kolunu kullanarak kendimi ileri çekmek zorunda kaldım. Çaresizlik içinde ıslak bezi attım. Gemi artık hızla yükseliyor, hızla körfezin tepesine ulaşıyor ve başka bir su duvarına dalmaya hazırlanıyordu.
  
  
  Kolu kaldırmaya çalıştım. Hiçbir şey olmadı. Neyin yanlış olduğunu anladım. Kolun üzerindeki ağırlığım, onu su geçirmez bölmeyi kapatmak için gereğinden fazla zorladı. Ancak kaldıracın neden hareket etmediğini bilmenin bir sonraki dalga geldiğinde bana pek bir faydası olmayacak; Başka bir kasırgaya dayanacak gücüm yoktu.
  
  
  Hansa Skeielman hâlâ dalıyordu. Yarım tur döndüm ve sol omzumla kola çarptım. Üst kata çıktı. Kapağı hızla açtım, kenarını tuttum ve içeri süzüldüm. Sol elimle içerideki kolu tuttum. Düştüğümde bu kolu tutmayı başardım. Kapak arkamdan çarparak kapandı. Ben ambar kapağını boşuna kilitlerken su üstümdeki güverteye hücum etti. Elim kapağın ortasına çok yakındı.
  
  
  Geri itip döndüm, sağ elim kolu sertçe vurdu. Kelepçeleri kapattığımda içeriye su damladı. Kafam çelik kapıya çarptı. Acı kafatasımı delip geçerken inledim. Parlak ışıklar parladı ve ağır bir şekilde güverteye yayılan brandanın üzerine düştüm. Ya geminin hareketinden ya da kafaya alınan başka bir darbeden dolayı dünya gözlerimin önünde altüst oldu. Bunu söyleyemedim.
  
  
  Hans Skeielman suyu sürerken ben de yarı diz çöktüm, yarı yattım, brandanın üzerine kusmamaya çalıştım. Havayı içime çekerken ciğerlerim acıyordu. Sol dizim yaralandı ve kafam kör edici, güçlü bir patlamayla patlamak üzereymiş gibi hissetti.
  
  
  
  
  Bölüm 6
  
  
  
  
  
  Yarım saat gibi görünse de iki üç dakikadan fazla dinlenmedim. Saatim 10.35'i gösteriyordu ama 9.35 ya da 11.35 de olabilirdi. Saat dilimi değişikliğini yalnızca tahmin edebildim.
  
  
  Anahtarı bulup ışığı açtım. Bu odadan çıkmadan önce üzerime sıkıca çektiğim pelerinimi çok dikkatli bir şekilde çıkardım. Ellerimi bir tuval parçasına sildikten sonra yavaşça saçlarıma dokundum. Kenarları hâlâ ıslaktı ama üstleri kuruydu. Islak lekeleri gizlemek için bunları birbirine karıştırdım. Daha sonra muşambayı çıkardım. Onu tuvalin üzerine fırlattım ve vücudumu silmeye başladım. Kuru olduğumdan emin oldum, sonra küçük bir tuval ve muşamba parçasını büyük bir parça haline getirdim ve paketi kayıkçının bölmesine taşıdım. Onu diğer eşyaların ve tuvalin arkasındaki dolaba koydum.
  
  
  Aniden bir bip sesi duydum. Bir parça metal boru aldım ve hızla arkama döndüm. Alt güverteye açılan kapak açıldı. Uzun saçları ve koyu gözleri görünce atlamak için çömeldim.
  
  
  'Nick?' - dedi Jean.
  
  
  "Orada olsan iyi olur" dedim ona.
  
  
  “Aşağıda kalıp o delikte beklemek beni deli ediyordu. Mesaj gönderdin mi?
  
  
  'Evet.' Etrafa birkaç santim su sıçrayan güverteyi işaret ettim.
  
  
  "Daha fazla gelme" dedim ona. "Orada bir su izi bırakmadığımız sürece, dün gece hapishanemizden çıktığımıza dair hiçbir kanıt olmayacak." Bir süre o merdivenlerden uzak dur.
  
  
  Hâlâ çıplaktım; ayakkabılarımı, çoraplarımı, gömleğimi ve ıslak külotumu topladım. Eğildim ve alt güvertedeki kapaktan düşmelerine izin verdim. Sonra yüzümü Jean'in görebileceği kadar uzaklaştırdım.
  
  
  “Ayaklarını silmek için bir bez al. Onları delikten aşağıya indireceğim.
  
  
  Merdivenlerde onun sesini duyana kadar bekledim. Daha sonra ambarın kenarına oturdum ve ayaklarımı dikkatlice deliğe soktum. Sert bezin onları sildiğini hissettim.
  
  
  Tamam, dedi.
  
  
  Hızla merdivenden aşağı indim, kapağı arkamdan kapattım ve kolu çevirdim. Güverteye ulaştığımda Jean'e baktım. Elinde şortuyla yanımda duruyordu.
  
  
  "Bulabildiğim tek şey bu" dedi.
  
  
  "Acele et." diye emir verdim. "Hadi kafesimize geri dönelim."
  
  
  Pantolonumu giydim ama diğer kıyafetlerime dikkat etmedim. Jean ıslak pantolonunu giymeyi bıraktı. Hapishanemize vardığımızda kıyafetlerimizi battaniyenin üzerine attık. Ben tel kapıyı yerine oturtmak için uğraşırken, Jean kapakların arasını karıştırdı ve menteşe pimlerini çıkardı. Onları tekrar yerine yerleştirmemiz on dakikamızı aldı.
  
  
  Elimle arka duvarı sildim ve parmaklarımı kirlettim. Ben pimlere ve menteşelere çamur sürerken Jean de kamerasını tekrar bir araya getirdi. Bir sonraki sorun Jean'in ıslak iç çamaşırını ve ıslak kot pantolonunu nasıl açıklayacağım?
  
  
  Diye sordum. "Bu gece istediğin kadar suyu içtin mi?" Sürahiyi alıp uzun bir yudum aldı. Sonra ağzımdaki tuzlu tadı sildim. İçinde hâlâ battaniyenin köşesini ıslatmaya yetecek kadar su vardı. külotum ve kot pantolonum ıslak noktaya düştü.
  
  
  “Bütün bunlardan çıkarılacak ders şu: kötü havalarda ayaklarınız bir sürahi suyun yanında sevişmeyin” dedim.
  
  
  Kahkahası çelik duvarlara çarptı. “Nick,” dedi, “harikasın. Ne kadar zamanımız var?
  
  
  Ben saatime baktım. "Bu gece gelirlerse yarım saate burada olurlar."
  
  
  Jean'in eli belime doğru kaydı. Dudaklarını göğsümdeki saç tutamına gömdü. Sonra bana baktı ve ben de onu öpmek için eğildim. Dudakları çıplak sırtının derisi gibi sıcaktı.
  
  
  Boğuk bir sesle, "Kafesten çıkamayacak kadar meşgul olduğumuza dair kanıtları nasıl toplayacağımızı biliyorum" dedi. "Battaniyelerin üzerinde pek çok iz olacak."
  
  
  Elbisesinin son parçasını da çıkardım ve ellerimi vücudunun yukarısına doğru kaydırarak büyük göğüslerini kavradım. Bunun başka bir faydası daha vardı, gardiyanlarımızın Birgitta'yı bulduğunu ve soruşturmayı planlandığı gibi yürüttüğünü varsayarsak. Jean ve ben sevişirken radyo odasında tam olarak ne olduğuna dair sorular sorarak bizi rahatsız etmezlerdi. Ona hala pek güvenmiyordum. Hızlı ve öfkeli olmasını istiyordu. Onu ateşli bir orgazma ulaştırmak için ellerimi ve ağzımı kullanarak bunu kasıtlı olarak yavaş ve sakin bir şekilde yaptım. "Onlar gelmeden acele et Nick," diyordu sürekli. Beş dakikadan az bir süre geçmişti ve biz, örtülerin üzerinde yan yana yatıyorduk ki, güvertemize giden ambar kapısı açıldı ve silahlı bir denizci ortaya çıktı.
  
  
  Jean, "Bırak da bunu ben halledeyim, Nick," diye fısıldadı.
  
  
  Onayladığımı homurdandım. Eğer beni ele verecekse bir yolunu bulurdu.
  
  
  Denizci Gaard'a, "Buradalar," dedi. "Ben zaten söyledim..."
  
  
  - Gemi batıyor mu? - Jean ayağa fırlayıp ağı yakalayarak çığlık attı.
  
  
  Sad onun çıplak vücuduna baktı ve çenesi düştü. Bana dönerek, "Boğuluyoruz, Nick," diye bağırdı. Gaard, "Boğulmuyoruz" dedi.
  
  
  Ağı çekti. "Bırakın beni buradan" dedi. Kapı onun öfkeli saldırısının gücü altında sarsıldı. "Gemi batıyorsa boğulmak istemiyorum."
  
  
  "Kapa çeneni," diye bağırdı Gaard. Kısmen battaniyeyle örtülü çıplak vücuduma baktı ve güldü. "Bayan'ı sakinleştirmeye çalışıyormuşsun gibi görünüyor, Carter" dedi. "Onu sakinleştirmeye çalıştım." diye cevap verdim kuru bir sesle. “Maalesef bu yuvarlanma nedeniyle sürahimiz düştü. Şimdi, eğer bu kadar nazik olursanız...
  
  
  "Cehenneme git" diye bağırdı.
  
  
  Jean, gözlerinden yaşlar akarken histerik bir şekilde "Boğuluyoruz" diye bağırdı. - Bırakın beni Bay Gaard. Senin için her şeyi yapacağım. Tüm. Bırak çıkayım.'
  
  
  "Bu gece olanlar senin için henüz yeterli değil mi?"
  
  
  Jean, "Çok tatlı," dedi, daha da yüksek sesle hıçkırıyordu. Gaard soğuk bir tavırla, "Fellini, çeneni kapatmazsan denizciden seni boğazından vurmasını isteyeceğim," dedi. Bana baktı. - Bu ne zamandır sürüyor Carter?
  
  
  'Bütün gece boyunca. Eğer müdahale etmeseydin iyiydi. Gerçekten Jean'e bir kadeh viskiyle birlikte bir kâhya göndermeniz gerektiğini düşünüyorum.
  
  
  “Aşağıya bir kâhya mı göndereceksiniz? Güvertenin nasıl olduğu hakkında bir fikrin var mı Carter?
  
  
  - Ne bileyim ben?
  
  
  "Bence." - Etrafa baktı. “Yüzbaşı Ergensen'e burada güvende olduğunuzu söyledim.” Ama eğer biri yaşlı bir adamın metresini öldürürse onun bir süre çılgına dönmesini bekleyebilirsiniz.
  
  
  Söyledim. - Onun metresi mi?
  
  
  "Birgitte, işaretçi."
  
  
  "Silahlı sıska kadın" dedim.
  
  
  'Evet. Dün gece birisi ona tecavüz edip öldürdü. Kaptana onun sen olmadığını söyledim. Durumun böyle olduğuna sevinmelisin.
  
  
  Gaard ve denizci gittiler. Jean, kapağı kapatana kadar duvara yaslandı, hıçkırıkları küçük alanda yankılanıyordu. Metalden uzaklaşıp sırıtmaya başladığında ona kısılmış gözlerle baktım.
  
  
  "Daha yüksek sesle ağlasan iyi olur," diye fısıldadım. "Belki de dinliyorlardır. Bu harika ama beş dakika daha devam etmemiz gerekiyor.”
  
  
  Dört dakika daha dayandı. O kadar güzel bir programdı ki bu çılgın CIA piliçine güvenebileceğime karar verdim.
  
  
  Ne olacağına dair söylenecek hiçbir şey yoktu ve AX'in yolundan çekilmek hoşuma gitmiyordu ama birimiz verileri Amerika Birleşik Devletleri'ne geri götürdüğü sürece Borgias'ı vurabilirdik.
  
  
  Jean battaniyenin üzerine oturup bana baktı. - Tecavüz mü dedi Nick?
  
  
  "Sana ne olduğunu anlatacağım Jean," dedim.
  
  
  Ona gönderdiğim mesajın içeriği dahil tüm hikayeyi anlattım.
  
  
  Elini bacağımda gezdirirken, "Bir kadına tecavüz etmene gerek olmadığını düşündüm Nick" dedi.
  
  
  Cape Town'da o kadar uzun süre kalmadık. Gene ve ben bunu değerlendirebilecek konumdaydık. Çapa bölmesindeydik. Hans Skeielman'ın Cape Town'da boşaltması gereken her şey, herhangi bir liman tesisine ihtiyaç duymuyordu. Böylece altı saat on üç dakika boyunca limanda demirledik.
  
  
  Ancak gemiden ayrılanlar arasında Bloklar da vardı. Ertesi gün Bay Thule ve dört denizci Jean ve benim için geldiklerinde bu aklıma geldi. Ümit Burnu açıklarında hava pek hoş değildi ama görünüşe göre kaptan güvertede dinlenmemiz gerektiğine karar verdi.
  
  
  - Duş alıp temiz kıyafetlere ne dersin? - Tula'ya dedim.
  
  
  "İstersen" dedi.
  
  
  Ben duş alırken sadece bir denizci nöbet tutuyordu ve Thule'un Jean'i çok daha tehlikeli bir insan olarak gördüğü açıktı, çünkü Jean duş alırken onu yakından takip ediyordu. Ama kıyafetlerimi değiştirdiğimde Hugo'yu, Wilhelmina'yı ya da Pierre'i bagajımdan çıkarma fırsatım olmadı; gemideki insanlar profesyoneldi.
  
  
  Günün sonunda Yüzbaşı Ergensen tarafından sorgulanmak üzere köprüye kadar götürüldük. Kaptan, "Korkarım sizin korkunç bir suç işlediğinizden şüpheleniyorum, Bay Carter," dedi.
  
  
  'Bay. Gaard dün gece bana benzer bir şey söyledi," dedim.
  
  
  "Sen gemideki bir düşman ajanısın" dedi. "Senden şüphelenmem mantıklı."
  
  
  'Ne oldu?' Sordum.
  
  
  Bir Jean'e, bir bana, sonra tekrar Jean'e baktı. -Bunu biliyorsun değil mi?
  
  
  Yüzbaşı Ergensen üzüntüsünü anlatmak istedi. Birgitte Aronsen birkaç yıl onun altında yelken açtı ve ilişkileri çoktan mürettebat arasında şaka konusu haline gelmişti. Jean ve ben onun ona duyduğu sessiz sevgiyi anlatabileceği yabancılardık. Norfolk'ta bir denizcinin saldırılarını savuşturmuştu ve Ergensen'in cinayet ve tecavüzden şüphelendiği kişi de bu adamdı. Kaptan hikayesini bitirerek, "Onu Cape Town'da bıraktım" dedi.
  
  
  Jean, "Bu yüzden başka birine tecavüz etmek için kaçtı" dedi. 'Tam olarak değil.' Kaptanın kahkahasında bir damla bile mizah yoktu. "General Borgia'nın Afrika'nın her yerinde bağlantıları var. Peki bu tehlikeli kıtada Norveçli bir denizcinin hayatının değeri nedir?
  
  
  Hapishanemize döndüğümüzde Jean bana şunları söyledi: “Şimdi bizim yüzümüzden masum bir insan öldürüldü.”
  
  
  'Masum?' - Omuzlarımı silktim. "Gene, Borgia'lar için çalışan hiç kimse masum değildir. Düşmanlarımı mümkün olan her şekilde yok etmeye çalışacağım.”
  
  
  "Bunu daha önce düşünmemiştim" dedi.
  
  
  Jean masumiyet ve içgörünün garip bir birleşimiydi. Birkaç yıldır menajerlik yapmasına rağmen, her şeyi derinlemesine düşünecek vakti olmuyordu. Borgia'yla tanıştığımızda onun bana yardım mı edeceğini yoksa yük mü olacağını merak ettim. Güverte antrenmanımız günlük bir rutin haline geldi. Bir gün sonra duş almamıza izin verildi. Ve kaptanla satranç oynamaya başladım.
  
  
  Bir gece yine tropik sulardayken beni çağırdı. Jean kayıkçının kamarasının altındaki ranzada kaldı. Kendisiyle birlikte kamarasında tek başıma kilitlenmemi emretti.
  
  
  Ona sordum. - “Risk almıyor musun?”
  
  
  Zayıf İngilizcesiyle, "Sizin istihbaratınıza karşı hayatımı riske atıyorum, Bay Carter," dedi. Kutudan satranç taşlarını ve bir tahtayı çıkardı. "General Borgia gerçekten seninle görüşmek istiyor." Ne yapacaksınız bayım? Carter'ı mı?
  
  
  'Ne yap?'
  
  
  “Amerikalılar daha önce hiç bir generalin peşinden ajan göndermemişti. Killmaster rütbenizi biliyor. Eminim seni idam etmektense işe almayı tercih eder.
  
  
  "İlginç bir seçim."
  
  
  - Benimle oyun oynuyorsunuz bayım. Carter. General Borgia ile oyunlara vaktiniz olmayacak. Kime hizmet etmek istediğinizi düşünün."
  
  
  Ertesi akşam bir forklift Hans Skeielman'ın yanında manevra yaparken Kızıldeniz'de durduk. Ön yükleme bomu roketleri yükleyicinin içine doğru hareket ettirdi. Jean ve ben, arkadan Norveçli denizcilerin ve önden de dümen köşkünde tüfekleri olan Arapların silah zoruyla tuttuğu kargo kısmına taşındık. Bay. Gaard bize eşlik etti.
  
  
  Ahşap korkuluğa yaslandım ve Hans Skeielman'ın uzaklaşışını izledim. İlk başta sadece iskele fenerini gördüm ama sonra açıklık arttı ve kıçta beyaz bir ışık gördüm.
  
  
  "Bu çukuru kaçıracağımı düşünmezdim ama şimdiden özledim" dedim.
  
  
  Arkamdan emirler Arapça veriliyordu. Anladığımı göstermedim.
  
  
  Gaard, "Bilet paranız iyi bir amaca gidiyor" dedi.
  
  
  - Borgia'yı mı? - Jean sordu.
  
  
  'Evet. Sen de ona gideceksin.
  
  
  İtalyancası berbattı ama ekip onu anlıyordu. Bize güverte altında eşlik ettiler ve kabinde kilitli kaldık. Gördüğüm son şey yükselen üçgen bir yelkendi. Gemimizin hareketi bize denizin üzerinden Etiyopya kıyılarına doğru bir rota olduğunu söyledi.
  
  
  Ahşap duvarların arasından kulak misafiri olduğum konuşmalardan Assab'ın kuzeyinde ve Massawa'nın güneyinde bir yerde olduğumuz sonucuna vardım. Demir attık. Bir grup adam gemiye bindi. Füzeler güvertenin etrafında hareket ettirildi. Birkaç kez ambalaj kutularının açılma sesini duydum.
  
  
  “Bu füzeler ne kadar güvenli?” — Jean'e fısıldayarak sordum.
  
  
  'Bilmiyorum. Bana Borgia'nın nükleer savaş başlıklarının patlatıcılarını çalmadığı söylendi ve bunların yakıt içermediğini biliyorum.
  
  
  Eğer sürekli duyduğum sesler düşündüğüm gibi olsaydı Borgia oldukça yetkin bir organizasyon yaratırdı. Çoğu insan füzelerin iki veya üç parçadan oluşan silindirik ölüm makineleri olduğunu düşünme eğilimindedir. Ancak gerçekte sayısız parçadan oluşuyorlar ve yalnızca bir roket uzmanının liderliğindeki iyi, çok büyük bir ekip bir gecede bu üç parçayı sökebilir. Üstümüzde sanki gerekli insan gücü gerçekten orada çalışıyormuş gibi geliyordu.
  
  
  Kabin havasız hale geldi. Etiyopya'nın Eritre kıyıları dünyanın en sıcak bölgelerinden biri ve güneş hızla doğuyordu. Birkaç dakika sonra kabin kapısının kilidi açıldı ve açıldı. Gaard elinde Rus makineli tüfeğiyle kapıda belirdi. Arkasında silahlı iki denizci duruyordu. Üçüncü denizci bir paket elbise taşıyordu. Gaard, "Nereye gideceğini biliyordun, Carter," dedi. "Çizmelerin bana uysaydı, çölde terliklerle topallayarak yürümene izin verirdim."
  
  
  "Danakil'i biliyordum" diye itiraf ettim. "Spor çantamdaki çöl malzemelerinin hepsini aldın mı?"
  
  
  - Hayır, sadece çizmeler ve kalın çoraplar. Bayan Fellini için de aynı şey geçerli. Sen de yerli gibi giyineceksin.
  
  
  Elbiseli adama başıyla selam verdi. Adam onu ahşap güverteye düşürdü. Gaard'dan bir selam daha. Kabinden geri çıktı. Gaard kapıya doğru yürüdü. Hafif makineli tüfek mutlaka bize doğrultuldu.
  
  
  "Değiş" dedi. "Beyaz bir adam derisinin rengini değiştiremez. Ama birisi seni öldürecek aslanları ve sırtlanları bulursa kıyafetlerinden tanınmanı istemiyorum. Ayakkabılarınız ve saatleriniz dışında her şey yerli olacak. Dışarı çıktı, kapıyı çarptı ve kilitledi.
  
  
  "Onun dediğini yapıyor muyuz, Nick?" - Jin'e sordu.
  
  
  "Bizi hemen vurmayacakları bir alternatif biliyor musun?"
  
  
  Soyunmaya başladık. Bu, Arap kıyafetlerini giydiğim ilk sefer değildi ve bu garip görünümlü elbiselerin Batı dünyasında gördüğümüz her şeyden çok daha pratik olduğunu biliyordum. Kahverengi kumaş dokunulamayacak kadar sertti ve oksijeni tükenmiş kabin rahatsız edici derecede sıcaktı. Bir anlığına başlığımı çıkardım.
  
  
  -Bu örtüyü ne yapayım? - Jin'e sordu.
  
  
  "Kapa çeneni," diye tavsiye ettim ona. “Ve dış giyiminizi vücudunuza sıkı tutun.” Buradaki erkeklerin çoğu Müslüman. Kadının iffetinin sembollerini ciddiye alıyorlar.”
  
  
  Gaard geri döndü ve bize tekneden inmemizi emretti. Şapkamı taktım ve yukarı çıktık. Güneş, demir attığımız küçük koyun mavi sularında parlarken çölün kumları batıya doğru uzanıyordu. Halat merdiven kullanarak küçük tekneye indik. Ve çok geçmeden kıyıya götürüldük.
  
  
  Jin arabayı bulmak için etrafına baktı. Bu olmadı. "Hadi gidelim" dedi Gaard.
  
  
  Üç kilometre derinlikte yürüdük. İki kez yolları, kumdaki tekerlek izlerini ve büyük kamyonların kayalarını geçtik. Çok meşgul görünmüyorlardı ama ne zaman yaklaşsak, Gaard bize durmamızı ve yaklaşan trafiği aramaları için dürbünlü adamlar göndermemizi emrederdi. Arazi çoğunlukla çıplak kumdan oluşuyordu ancak çöl, kayalıklarla çevrili tepeler ve vadilerle doluydu. İkinci yolu geçtikten sonra kuzeye dönüp dar geçitlerden birine girdik. Orada bir deve kervanına katıldık.
  
  
  Yetmiş beşe yakın deve kayaların arasına gizlenmişti. Her birinin bir binicisi vardı. Adamlar karmakarışık diller konuşuyorlardı. Öğrendiğim tek dil Arapçaydı. Ayrıca Arapça, muhtemelen Somali lehçeleriyle ilgili bazı diller de duydum. Sorumlu adamları görmek zor değildi. Farklı giyinmişlerdi. Birçoğu kayaların gölgesinde şapkasız oturuyordu. Derileri açık kahverengiydi. Ortalama boydaydılar ve yüksek dalgalı saç modelleri giyiyorlardı. Çoğunun çatallı kulak memeleri ve bir bilezik koleksiyonu vardı. Bu görev için fazla bilgim yoktu ama AX'teki insanlar beni, yönettikleri çölün adını taşıyan bir halk olan Danakil hakkında uyardılar. Çatlak kulak memeleri, öldürdükleri ilk düşmanın hatırasıydı; bilezikler, savaşçının mağlup ettiği rakip sayısı kadar ödüldür.
  
  
  Gaard, "Yüzden fazla deve halihazırda iç bölgelere doğru ilerliyor" dedi.
  
  
  Benim yorumum "Biraz ilerleme kaydettin" oldu. Cevabı "Vebayı yakala" oldu.
  
  
  Tepkisi beni şaşırttı. Bir süre bu sahneyi inceledim ve sonra Norveçli asistanın neden bu kadar sinirli tepki verdiğini anladım. Gaard bu yolculuğun figüranlarından biriydi; çölde kendine yer bulamayan bir denizciydi. Sırım gibi, sırıtan Danakil yaklaştığında oturduğu kayadan kalktı. Gaard İtalyanca olarak "Bu Luigi" dedi. "Gerçek adı Luigi değil ama gerçek adını söyleyemezsin."
  
  
  Eğer Gaard bunu bir meydan okuma olarak değerlendirdiyse, cevap vermeye niyetim yoktu. Ne zaman bir şeyi anlamıyormuşum gibi davranacağımı bilecek kadar sağduyunun yanı sıra dillere dair bir yeteneğim var.
  
  
  Danakil Gaard'a hareketsiz baktı. Sol eliyle Gaard'a silahı kaldırmasını işaret etti. Büyük denizci protesto etmek istedi ama sonra fikrini değiştirdi. Danakil bize döndü.
  
  
  "Carter," dedi beni işaret ederek. "Fellini". Jean'e baktı.
  
  
  "Evet dedim.
  
  
  İtalyancası Gaard'ınkinden daha iyi değildi. Ama durum çok da kötü değil.
  
  
  - Ben sizin kervanınızın komutanıyım. Üç karavanla seyahat ediyoruz. Ne sormak istiyorsun?'
  
  
  Diye sordum. - 'Ne kadar uzak?'
  
  
  "Birkaç gün. Develer General Borgia için suyumuzu ve yükümüzü taşıyor. Bütün erkekler ve kadınlar gidiyor. Bu çölde halkım ve ölümümden başka hiçbir şey yok. Danakil olmadığın sürece su yoktur. Bunu anladın mı?'
  
  
  'Evet.'
  
  
  'İyi.'
  
  
  Gaard, "Luigi, bu adam tehlikeli" dedi. “O profesyonel bir katil. Eğer yapmazsak...
  
  
  "Çok fazla insanı öldürmediğimi mi sanıyorsun?" Luigi bileğindeki bileziklere dokundu. Bana bakarken kayıtsız kaldı. "Rakiplerini tabancayla mı öldürürsün Carter?"
  
  
  'Evet. Ve bir bıçakla. Ve ellerinle.
  
  
  Luigi gülümsedi. "Sen ve ben bu yolculukta birbirimizi öldürebiliriz, Carter." Ama bu doğru değil. General Borgia sizinle görüşmek istiyor. Ve etrafınız sizi Danakil'in düşmanlarından koruyacak insanlarla çevrili. Bu çöl hakkında bir şey biliyor musun?
  
  
  - Bu konuda bir şeyler biliyorum.
  
  
  'İyi.'
  
  
  O gitti. Bilekliklerini saydım. Eğer birini kaçırmasaydım on dört olacaktı. Bunun yerel bir rekor olduğundan şüpheliydim ama Luigi'nin herhangi bir kelimeyle ifade edebileceğinden daha iyi bir uyarıydı.
  
  
  Sabah geç saatlerde grubun yaklaşık üçte biri bir karavan oluşturup yola çıktı. Onların gidişini izlerken organizasyona hayran kaldım. Danakiller etkiliydi. Hızla develeri binicileriyle birlikte sıraya dizdiler, esirleri ve fazlalık adamları ortaya getirip geri çekildiler, hâlâ vadinin sığınağında olmalarına rağmen gözleriyle bölgeyi taradılar. Deve sürücüleri bile oluşumun askeri hassasiyetini anlamıştı. Liderlerinin onları nereye koyduğunu tartışmıyorlar. Mahkumları koruyan adamlar bağırmıyor ya da dövmüyor, aksine sessizce emirler veriyor ve bu emirler hızla yerine getiriliyordu. Mahkumlar benimle son derece ilgilendiler.
  
  
  Ağır kısımları çıkarılmış olmasına rağmen bazılarının üzerinde zincirler vardı. Bazıları kadındı, çoğu yine esmer tenliydi. Etiyopya, yirminci yüzyıl dünyasının onayını arayan uygar bir ülke olarak köleliğe resmen tolerans göstermiyor. Ne yazık ki, yeni gelenekler bu geniş Afrika ülkesinin bazı sakinlerine henüz tam olarak nüfuz edemedi. Hint Okyanusu çevresindeki Doğu Afrika ve Asya ülkelerindeki hükümetler zaman zaman köle tüccarlarına saldırıyor ama hiçbir hükümet yetkilisi onları kızdırmayı veya yollarına çıkmayı düşünmüyor. İnsan etinden tüccarların özel orduları vardır ve bir adamın diğerini köleleştirme geleneğinin ortadan kalkması için yüzyıllar geçmesi gerekecektir.
  
  
  - Bu kızlar köle mi? - Jin sessizce sordu.
  
  
  'Evet.'
  
  
  Acı bir şekilde gülümsedi. “Gençlik yıllarımda bir gün biz kızlar sessiz film izlemeye gittik. Açık artırmada satılan az giyimli kadınlardan oluşan bir kalabalığı gösteriyordu. Hepimiz kıkırdıyorduk ve böyle bir müzayedede olmanın ne kadar korkunç olduğundan bahsediyorduk. Ancak her birimizin bu durumda kendimizle ilgili kendi fantezilerimiz vardı. Gerçekten bu fanteziyi yaşayacağımı mı sanıyorsun Nick?
  
  
  "Bundan şüpheliyim" dedim.
  
  
  'Neden?'
  
  
  - Çünkü sen profesyonel bir ajansın. Bir liderin karısı olacağın için şanslı olacağını sanmıyorum. Borgia ikimizin de bildiğini bilmek istiyor ve piç muhtemelen acımasızdır.
  
  
  Teşekkür ederim, dedi. "Birini nasıl güldüreceğini kesinlikle biliyorsun."
  
  
  "Siz ikiniz neden çenenizi kapatmıyorsunuz?" - dedi Gaard.
  
  
  Jean ona, "Neden yüzünü devenin toynaklarının altına koymuyorsun?" diye yanıtladı.
  
  
  Jean'in sevdiğim yanı da buydu; dövüşme içgüdüleri, sağduyu eksikliğiyle örtüşüyordu. Gaard, bölgedeki tüm develeri korkutmuş olması gereken öfkeli bir kükreme çıkardı, ayağa fırladı ve yumruğunu sallayarak onu üzerinde oturduğumuz kayadan düşürdü.
  
  
  Kolunu tuttum, ağırlığımı öne doğru verdim, kalçamı ve omzumu büktüm ve onu sırtına fırlattım.
  
  
  Jean'e, "Şimdi gerçekten her şeyi mahvettin," diye mırıldandım. Birkaç Danakil bize doğru koştu. Gaard'ı yerde yatarken gören bazıları güldü. Kısa bir sohbet bana, Gaard'ı yere fırlattığımı gören birkaç kişinin bunu diğerlerine bildirdiğini bildirdi.
  
  
  Gaard yavaşça ayağa kalktı. "Carter" dedi, "seni öldüreceğim."
  
  
  Luigi'nin etrafımızda daire şeklinde durduğunu gördüm. Bu Danakillerin neyin peşinde olduğunu merak ettim. Gaard beni öldürmek istemiş olabilir ama benim onu öldürmeye hiç niyetim yoktu. Cesaret edemem. Ve bu sınırlama mücadeleyi daha da kolaylaştırmayacaktır.
  
  
  Uzun boyluydu, en az bir buçuk metreydi ve benden yirmi kilo daha ağırdı. Kocaman yumruklarıyla bana vurmayı başarırsa ya da beni yakalarsa kafam tamamen karışırdı. Ellerini havaya kaldırıp yanıma yaklaştı. Gaard bir palavracıydı, emir verildiğinde kabadayı bir denizciyi yumruklayacak kadar güçlüydü, ancak eğitimini doğru kullanırsa bir AH ajanı için kolay bir avdı.
  
  
  Gaard saldırdı. Yan tarafa bir adım attım ve pozisyon değiştirirken hemen sağ ayağımla tekme attım. Uzun çöl cübbesi yolumu kapatıyordu, bu yüzden hamlem onu yere sermedi. Kıyafetler yüzünden yavaşladığımdan ayağım Gaard'ı sadece yüzeysel olarak diyaframına yakaladı ve hafifçe sendelediğinde sadece bir hırıltıya neden oldu. Yere daldım ve yuvarlandım, keskin taşlar sırtımı deldi. Tekrar ayağa kalktığımda sendeledim ve arkamdaki ellerin beni çemberin ortasına, ayakta duran Danakil'in önüne doğru ittiğini hissettim.
  
  
  Tekrar saldırdı. Vahşi sağ saldırısını sağ kolumla engelledim, darbesi beni ıskalayacak şekilde döndüm ve sol vuruşuyla onu gözlerinin ortasında yakaladım. Başını sallayarak hırladı. Sol tekmesi kaburgalarıma çarptı ve vücuduma yayılan acıyla nefesim kesildi.
  
  
  Gaard yumruklarını sallayarak tekrar saldırdı. Kollarının altına eğildim ve iki elimi karnına ve göğsüne koydum. Koca yumruklarının sırtıma indiğini hissettim. Geri adım atarak bir başka sol kolunu savuşturdum ve sol yumruğumla çenesini yakalamayı başardım. Darbe onu ayağa kaldırdı ama düşmek istemedi. Tüm ağırlığımı sağ elime verdim ve bu da onun tam kalbinin altına çarptı. Gaard düştü.
  
  
  Arkamdan Arapça bir ses geldi: "Öldürün bu piçi."
  
  
  Gaard yavaşça yuvarlandı ve tek dizinin üstüne çöktü. Ağır çöl botumu çenesinin altına doğrultmak için harekete geçtim. Kemerindeki tabancaya uzandı. Yakın olması gerekiyordu ama ben ona ulaşamadan ateş edeceğini düşündüm.
  
  
  Sol tarafta kahverengi bir figür parladı. Dipçik sesi hafif makineli tüfeği Gaard'ın elinden düşürdü. Tüfek tekrar yükseldi ve Gaard'ın göğsüne çarparak onu yere yapıştırdı.
  
  
  "Dur," diye emretti Luigi. Tüfeğini çevirip yüzükoyun Gaard'a doğrulttu.
  
  
  Güçlü kollar beni arkamdan yakalayıp vücuduma bastırdı. Direnmedim.
  
  
  "O..." diye söze başladı Gaard.
  
  
  "Gördüm" dedi Luigi. "Halkım bunu gördü."
  
  
  Silahın namlusuyla Gaard'ı dürttü. 'Uyanmak. Bir sonraki karavanla yola çıkıyorsun.
  
  
  Gaard buna uydu. Tabancasını kaldırdı. Danakil'ler hâlâ etrafımızdaydı. Bana kızgın bir bakış attı ve silahı kılıfına koydu. Beceriksiz adımlarla uzaklaşırken dört danakil ona eşlik etti.
  
  
  Luigi başını salladı. Beni tutan adamlar beni bıraktılar. Luigi tüfeğini Jean'in oturduğu kayaya doğrulttu ve ben de oturdum. "İnsanları kendi ellerinle öldürdüğünü söylüyorsun Carter," dedi. - Neden Gaard'ı öldürmedin?
  
  
  "Beğenmeyeceğinden korktum."
  
  
  “Çok isterim. Denize hakim olan, çöle hakim olamaz. Carter, beni öldürmeye çalışmayacaksın.
  
  
  Sesi çok ikna olmuş görünüyordu ve ben de onunla aynı fikirdeydim.
  
  
  İkinci kervan öğleden sonra yola çıktı. O gece kanyonda uyuduk. İki kez uyandım ve yerlilerin nöbet tuttuğunu gördüm.
  
  
  Ertesi gün batıya doğru yola çıktık.
  
  
  
  
  
  Bölüm 7
  
  
  
  
  
  Luigi'yi hiç pusula tutarken görmemiştim ama onu sık sık geceleri yıldızları incelerken görmüştüm. Görünüşe göre kaba bir sekstant'ı bile yoktu. Görünüşe göre yıldızlı gökyüzüne o kadar aşinaydı ki ondan konumumuzu belirleyebiliyordu. Ya da belki okuyabildiği bir izi takip ediyordu. Eğer durum böyle olsaydı hemen gidip büyücü derecesini alabilirdi. Doğu Danakil'in büyük bir kısmı uçsuz bucaksız bir kumdan oluşuyor ve hayata o kadar düşman ki, tüm nehirler yok oluyor ve buharlaşarak tuz yataklarına dönüşüyor.
  
  
  Yoğun sıcağa ve ara sıra bizi kaba kıyafetlerimizi yüzümüze çekip bir araya toplanmaya zorlayan kum fırtınalarına rağmen iyi bir ilerleme kaydettik. Sadece bir mahkum olmama ve bu nedenle kervanın fiili ilerleyişinden habersiz olmama rağmen, Luigi'nin neden bizi acele etmeye zorladığını anlıyordum. İnsanlar az su içiyordu, develer ise hiç su içmiyordu.
  
  
  Yolculuğumuzun dördüncü gününde, tamamı kumla kaplı, kaya oluşumlarıyla kesintisiz bir çölden geçerken, sağımızda bir kum setinde çığlık atan ve bağıran Danakillerden oluşan bir kalabalık belirdi ve bize silahlarla ateş etmeye başladı.
  
  
  Arkamdaki sürücü yüksek sesle küfrederek hayvanını yere fırlattı. Hızla devenin benimle saldırganlar arasında kaldığından emin oldum. Bu kaprisli canavarları kıskanıyordum, sadece çok kötü koktukları için değil, aynı zamanda onlara çok yaklaşan herkesi ısırmaktan hoşlanıyor gibi göründükleri için. Ama artık deve ısırığının tüfek mermisinden daha az ciddi olduğunu düşünüyordum.
  
  
  Bütün biniciler develerini yere indirmişler ve silahlarını omuzlarından çıkarmaya başlamışlardı. Devenin sağrısına yakın bir yerde kumun içine gizlenmiş olan saldırı kuvvetinin on beş ya da yirmi kişi olduğunu tahmin ettim. Yirmi beş şoförümüz ve altı gardiyanımızın yanı sıra dört kadın ve iki erkek mahkumumuz vardı. Kurşunlar yüzüme kum fırlattı ve ben de geri çekildim. Oldukça şişman bir devenin arkasındaydım ve kurşunlar bu kadar kolay geçemezdi. Hans Skeielman'da bir yerlerde Wilhelmina'yı düşündüm ve onun da benimle olmasını diledim. Birkaç saldırgan Luger'ın menziline girdi.
  
  
  Birkaç seyisle birlikte Danakil muhafızlarımızdan en az ikisi öldü. Sürpriz atak sayı avantajımızı boşa çıkardı. Luigi ve adamları hızlı bir şekilde hasar veremezlerse başımız büyük dertte demektir. Neyse ki kum tepesi hemen sağımızdaydı. Eğer diğer tarafta biri olsaydı çapraz ateşte ölürdük.
  
  
  Yakındaki bir deve, kurşunla vurulunca acı içinde çığlık attı. Yayvan toynakları sürücünün kafatasını yardı. Kendi sığınağımın güvenliğinden şüphe etmeye başladım. Sonra devem ya korkudan ya da yaralı deveye duyduğum sempatiden dolayı hırladı. Sürücü ayağa kalktı. Elindeki eski M1 tüfeğiyle küfür ederek ateş etti. Aniden kollarını iki yana açtı, geriye sendeledi ve yere düştü.
  
  
  Ona doğru süründüm. Boğazındaki bir delikten kan akıyordu. Kadınların tiz çığlıklarını duydum ve iki adam daha sağıma düştü... Kurşun dizimi bir santim sıyırmıştı.
  
  
  "Müdahale etmemiz gerekiyor." diye mırıldandım. Sürücünün M1 tüfeğini kaptım ve devenin kıçının etrafından sürünerek geri döndüm. Orada yatarken tepeden aşağı koşan bir Danakil'i vurdum. İleriye atladı. Diğer saldırgana nişan aldım. Silah tıkladı. Kurşun kafamın üzerinden ıslık çalarak geçti.
  
  
  Hemen tepki verdim ve hızla ölü sürücüye doğru sürünerek geri döndüm, kumlar kıyafetlerime bulanmıştı. Cephane kemeri kahverengi kıyafetlerine dolanmıştı ve onu kurtarmak için onu iki kez çevirmek zorunda kaldım. O anda tek bir kurşun yanıma yaklaşmadı. Hemen yeni bir cephane şarjörü buldum ve çatışmayı izlemek için döndüm.
  
  
  Yaklaşık bir düzine saldırgan hâlâ ayaktaydı ama en azından ilk saldırılarını durdurmaya yetecek kadar mermi atmıştık. Kumlu yamaçta ayakta ya da diz çökerek bize ateş ettiler. Diz çöktüm ve bir hedef seçtim. Bir kez ateş ettim. Adamın irkildiğini gördüm ama görünüşe göre onu ben öldürmedim. ML'yi şimdiye kadar yapılmış en kötü askeri silah olarak lanetleyerek, nişanını hafifçe sağa ayarladım ve tekrar ateş ettim.
  
  
  Tüfeğini indirdi. İfadesini göremeyecek kadar uzaktaydım ama kafası karışmış gibi görünüyordu. Dikkatli bir şekilde nişan alarak tekrar ateş ettim. Baş üstü kuma düştü, bacağını birkaç kez salladı ve dondu.
  
  
  Saldırganların solundaki uzun boylu bir savaşçı ayağa fırladı ve bana doğru ateş etmeye başladı. Nişanının korkunç olduğunu düşündüm, tek bir kurşun bile yanıma yaklaşmadı ama sonra devem çığlık attı. Kurşun sırtındaki ağırlığın bir kısmını parçaladığında ayağa kalkmaya çalıştı. Korkmuş hayvanın yoluna çıkmamak için karavanın baş kısmına doğru ilerledim. Mermiler bir sonraki devenin etrafındaki kumları havaya fırlattı ve kervanın her iki yanından gelen ani bağırışlar bana, saldıran savaşçıların develerimizi kaçmaya zorlamaya çalıştıklarını söyledi. Yedi veya sekiz deve zaten ayağa kalkmış, ileri geri koşuyor, savunucuları ayaklar altına alıyordu. Haydutlar silahlarını bırakıp onlara doğru koştular. Haydutlar tarafından vurulan iki adam tekrar düştü.
  
  
  Ateş etmek için açık bir alan bulduğum mahkumlara ulaşana kadar kervana doğru koştum. Saldırganlar artık çok daha yakındaydı ve nişan almak için kendimi yüzüstü attığımda kaybedeceğimizi biliyordum. Düşman hattının solundaki uzun boylu savaşçı onların lideri gibi görünüyordu. Onu devirmek için iki el ateş etmem gerekti.
  
  
  Solumdaki Danakil muhafızı bir şeyler bağırdı, ayağa kalktı ve yaklaşan hatta ateş etti. Bir haydut daha düştü. Sonra gardiyan da düştü. Üç atışım kalmıştı. Saldırganlardan birine ateş ettim.
  
  
  Etrafa bakındım. M1 cephanesini nereye düşürdüğümü hatırlayamadım. Ama bir yerlerde develerden kaçarken düşürmüş olmalıyım. Düşen muhafızın tüfeğini aldım. Bir Lee-Enfield'dı, iyi bir silahtı ama eskiydi. Yine de iyi bir atış olacağını umarak, üzerimize yaklaşan saldırganlara nişan aldım. Bir diğeri yakın mesafeden karnından vurularak düştü.
  
  
  Sol tarafımdan bir dizi silah sesi duyuldu ve iki saldırgan daha düştü. Sırada sadece dört ya da beş kişi kalmıştı ama hızla yaklaşıyorlardı. Silahım tıkladı. Boş. "Lanet olsun" diye bağırdım.
  
  
  Danakil beni üç metre uzaktan vurdu. Ama yine de bana vurmayı başaramadı. Silahı hızla çevirdim ve dipçiğiyle yüzüne vurdum. Düşerken tekrar vurdum ve hem tahta kütüğü hem de kafatasını parçaladım.
  
  
  Kemerinde bıçak taşıyordu. Bir sonraki kahverengi giyimli saldırgan yaklaşırken tüfeği ulaşamayacağı kadar uzağa düştü. Bir bıçak aldım ve saldıran haydutun karşısına çömeldim. Silahını havaya kaldırdı ve ben onun şiddetli darbesi karşısında eğildim. Kumun desteği zayıftı, bu yüzden midesine vurmayı planladığım bıçak darbesi sadece kaburgalarını sıyırmıştı.
  
  
  Yanımdan geçerken çığlık attı. Hızla arkamı dönüp peşinden koşmaya başladım. Etrafımızda birkaç el silah sesi daha duyuldu, ardından göğüs göğüse dövüşen savaşçıların çığlıkları ve homurtuları geldi. Rakibim tüfeğini düşürdü ve bıçağını çıkardı.
  
  
  Benim Danakil olmadığımı anlayınca yüzünde bir gülümseme oluştu. Bileklikleri güneşte parlıyordu. Etrafımızda topyekun bir savaş sürüyordu ama evren ikimiz için de küçülmüştü.
  
  
  Bıçağı önünde tutarak pervasızca ileri doğru bir adım attı. Eğildim ve geri çekildim. Eğri bıçak beni rahatsız etti. Tutamak yanlış görünüyordu. Hugo yanımda olsaydı, adama güvenle saldırırdım ama stiletto o lanet Norveç yük gemisinde kaldı.
  
  
  Korku ve kafa karışıklığı numarası yaparak ve sallanan bıçak tarafından kısmen hipnotize edilmiş gibi davranarak geri adım atmaya devam ettim. Danakil artık tamamen memnundu ve ellerimle ne yaptığımı umursamadı. Tamamen bıçağı karnıma daldırmaya odaklanmıştı. Gittikçe daha derine çömeldim, geriye doğru bir adım attım ve dizlerimin kambur pozisyonumun getirdiği baskıyı taşımasına izin verdim. Aramızdaki mesafe düzelince hızla sol elimi yere indirdim, yerden biraz kum alıp gözlerine fırlattım.
  
  
  Bu eski numarayı kesinlikle biliyordu ama muhtemelen benim bildiğimi düşünmüyordu. Yüzümü kaşırken kılıcının ucu yolundan kaydı. Hızla ileri atladım, bıçağın yönünü değiştirmek için sol elimi sağ elinin altına kaldırdım ve kendi kılıcımla kestim. Midesi tamamen parçalanmıştı. Çığlık attı.
  
  
  Danakil sendeleyerek geri çekildi, yırtık midesinden kan fışkırıyordu. Uzattığım sol elimle bıçakla elini kestim. Silahını düşürdü, ben de tekrar yukarı çıkıp kalbine vurdum. Silahım hantal olabilir ama eski sahibi, ucunun çok keskin olmasını sağlamak için her türlü çabayı gösterdi.
  
  
  Rakibim yere düştü. Ona atladım ve bıçağı göğsünde durana kadar döndürdüm. Ayağa kalkıp etrafa baktım. Etrafımda kahverengi cübbeli bir grup adam duruyordu. Bizim? Yoksa saldıran bir grup mu?
  
  
  Luigi diğer adamları kenara iterek, "Bırak o bıçağı Carter," dedi.
  
  
  Silahımı düşürdüm.
  
  
  Eğildi, onu aldı ve şöyle dedi: "Bir danakili bu kadar kolay öldürebilen pek fazla insan yoktur, Carter."
  
  
  Söyledim. - Kolay olduğunu kim söyledi Luigi? -Savaşı kazandık mı?
  
  
  'Onlar öldüler.' Bir silah sesi duyuldu. - Ya da neredeyse. Su toplamalarına yardım edin.
  
  
  Her şişeyi alarak erkekten erkeğe gittik. Hala nefes alan düşmanlar, Luigi'nin gülen Danakil'iyle kafalarından vuruldu. Bana öyle geliyordu ki bazıları hâlâ iyileştirilip köle olarak hizmet edebilirdi, ama ben bu fikri muhafızlarıma getirmedim.
  
  
  Vagona döndüğümüzde ve çoğu hayvan derisinden yapılmış su şişelerini istiflediğimizde sürücülerden biri bir şey söyledi ve bana ilerlememi işaret etti. Onu diğer mahkumların toplandığı yere kadar takip ettim.
  
  
  Luigi, "Onu görmeni istiyorum Carter," dedi. "Borgia'ya bunun nasıl olduğunu anlatabilirsin."
  
  
  Jean kendi kaba kıyafetlerinin üzerinde yatıyordu. Birisi iç çamaşırını kesip vücudunu açığa çıkardı. Sol göğsünün hemen altındaki küçük delik hâlâ kanıyordu.
  
  
  Kadın Arapça "Savaşın en başındaydı" dedi.
  
  
  Ona aynı dilde cevap verdim. "Kurşun kimden?"
  
  
  "Çölden" dedi.
  
  
  Jean'in nabzını hissettim. Ölmüştü. Gözlerini kapattım ve kıyafetlerini giydim. İronikti ama onun iyi bir menajer olup olmadığını hâlâ bilmiyordum. Tek bildiğim, eğer yazacak kadar uzun yaşasaydı, "Etiyopya Çölünde Bir Köle Gibiyim" adlı eserinin onun en iyi seyahat günlüğü olabileceğiydi. Uyandım.
  
  
  Luigi bana Arapça şunları söyledi: “Gaard onun senin karın olduğunu iddia etti. Bu doğru?'
  
  
  'Evet.'
  
  
  “İntikamın için hayatta kimse kalmadı.” Onu öldüren kişi artık kendisi kadar ölü, Carter.
  
  
  "Evet" dedim tekrar.
  
  
  Kamerasına ne olduğunu merak ettim.
  
  
  Luigi sessizce, "Arapça konuşuyorsun," dedi. “Ama bu Afarlarla arkadaş olmana yardımcı olmayacak.”
  
  
  - Afar mı?
  
  
  'Halkım. Danakil halkı.
  
  
  "Şu anda Luigi," dedim, "arkadaşlarım kadar senin halkına da ihtiyacım yok."
  
  
  'Anladım. Onu gömebilirsin. Halkımı gömeceğim."
  
  
  Kervan yeniden toplandı ama gününü Jean de dahil olmak üzere ölüleri gömmekle ve Borgia kampına giden yolu hangi develerin sürdürebileceğini bulmakla geçirdi. Dört deve kontrolden çıkıp çölde kayboldu; dokuz ya da daha fazlası öldü ya da devam edemeyecek kadar ağır yaralandı. On iki devemiz ve on sürücümüz kaldı. Hayatta kalan dört Danakil'den ikisi sürücü olarak hareket etti ve Luigi ile başka bir savaşçıyı muhafız olarak bıraktı. Saldırganların develerini bulamadık.
  
  
  Luigi ile sürücüler arasındaki tartışmayı dinlerken saldırganların bana bir iyilik yaptığını fark ettim. O sordu. - “Kayıp develer ne taşıyordu?”
  
  
  “İkisi su taşıyordu. Ama sürahilerimizin çoğu kırıldı. Düşmandan aldığımız su ve elimizde kalan birkaç kavanoz ve deriyle çok azımız kuyuya canlı olarak ulaşabilecektik.”
  
  
  "Tamam" dedi. “İlk deveye su ve yiyecek yükleyin.”
  
  
  Sağlıklı develerimizden birinin gölgesinde oturup Jean'in kamerasını nasıl bulacağımı çözmeye çalışıyordum. Muhtemelen onu bulsaydım bile saklamamam gerekirdi ama bir şekilde Luigi'nin duygusal nedenlerden dolayı onu saklamama izin vereceğini umuyordum. Dindar bir Müslüman olarak kadınların aşağılık olduğuna inanıyordu, ancak ölümün her zaman bir sonraki kum tepesinin arkasında saklanabileceği acımasız bir dünyada yaşayan bir adam olarak, adamın çok yetenekli partnerine karşı beslediği duyguyu takdir edebiliyordu. .
  
  
  Odadaki aletler ne kadar değerliydi? Hâlâ Jean'in bir yerlerde tek atışlık 22'lik tabanca merceğinin olduğuna ikna olmuştum. Benim görevimi ona anlatmadığım gibi, o da bana göreviyle ilgili her şeyi anlatmadı. Elbette bu lens büyük olasılıkla hala Hans Skeielman'daydı. Daha sonra sürücülerden birinin bu kamerayla yürüdüğünü gördüm. Bu fikri unutun, diye karar verdim. Luigi'nin şüphelerini riske atmaya değmezdi.
  
  
  Adamlar yükü taşımak için çok çalıştılar ve yaklaşık bir saat sonra Luigi yardımımı işaret etti. At gibi çalıştım ve en az üç kez, kimse bakmadığında, çatlak kutulardan çıkan elektronik parçaları kumun altına saklamayı başardım. Ayrıca yeniden yükleme sırasında birkaç sandığı açmayı da başardım. Ve Cesare Borgia'nın üç mini füzesini de umduğu gibi hazırlaması pek olası görünmüyordu.
  
  
  
  
  Bölüm 8
  
  
  
  
  
  Üç gün sonra neredeyse hiç su kalmamışken kendimizi bambaşka bir ülkede bulduk. Orada birçok kayalık tepe vardı. Alçak bitkiler büyüdü. Seyircilerin ve muhafızların yüzlerindeki sırıtış bana suya yakın olduğumuzu söylüyordu. Kolay bir yolculuk olmadı. İki deveyi daha kaybettik. Kumun üzerine uzandılar ve yükleri indirildikten sonra bile kalkmayı reddettiler.
  
  
  Luigi, "Kurşunlarınızı onlara harcamayın" dedi. “Suyu diğer hayvanlara aktarın.”
  
  
  Havuz küçük ve su bulanık. Etrafında küçük çalılar bulunan kayaların arasındaki bir delikten başka bir şey değildi. Suyun tadı alkaliydi. Ancak sürücülerin çöl bilgeliği, içmenin güvenli olduğunu ve bildiğim kadarıyla dünyanın en lezzetli suyu olduğunu söyledi. Yolculuğumuzun ilk bölümünde katı yiyeceklerle beslendik ve son üç gün boyunca bize daha da az su verildi, böylece neredeyse susuz kaldık.
  
  
  Develerimiz açgözlülükle su içti ve havuzun seviyesi hızla düştü. Görünüşe göre buharlaşmaya ayak uyduran ve çevredeki toprağa sızan bir yeraltı kaynağı vardı. Susamış develer beni büyüledi ve çöl kabilelerinin onlarla bir tür ortak yaşam içinde yaşadığını fark ettim. Herhangi bir kara hayvanının şişip ölmeden bu kadar çok suyu yutması neredeyse imkansız görünüyordu. Sürücüler onları besledi ve yükün onlar için rahat olduğundan ve sıkıca bağlandığından emin oldular.
  
  
  Luigi bana, "Bu gece burada kamp kuracağız, Carter," dedi. “Yarın sabah kuyu tekrar dolduğunda tulumları suyla dolduracağız.”
  
  
  Diye sordum. - “Ya başkası su isterse?”
  
  
  O güldü. 'Aslanlar mı?'
  
  
  "Ya da insanlar."
  
  
  Silaha dokundu. "Eğer çok sayıda varsa Carter, sana bir silah daha veririz."
  
  
  O gece iki ateş yaktık: biri sürücüler, danakil muhafızları ve mahkumlar için, diğeri Luigi ve davet etmek istediği herkes için. O beni davet etti.
  
  
  "İki gün içinde Borgias'ta olacağız Carter," dedi.
  
  
  Diye sordum. - "Borgia kim?"
  
  
  - Bunu bilmiyor musun?
  
  
  "Sadece söylentiler."
  
  
  "Dedikodu". Ateşe tükürdü. Kervancıların General Borgia hakkında anlattığı bu söylentiler, bu hikayeler hiç de iyi değil. Yıllar önce ülkemize geldi. Onu öldürebilirdik ama kabilelerinden bazıları bizden onu bir dost olarak görmemizi ve ona öyle davranmamızı istediler. Borgia, ona yardım edersek bize zenginlik ve köle sözü verdi. Biz de ona yardım ettik.
  
  
  Diye sordum. - “Şu anda servetin var mı?”
  
  
  'Evet. Ne büyük bir zenginlik. Karavanı işaret etti. Başka bir yangından bize kadınların çığlıkları geldi. Bizi ayıran karanlığa baktım. Üç köle kadın elbiselerini çıkarmaya zorlandı ve erkekler onları yakaladı. Çeşitli kavgalar çıktı. Tekrar Luigi'ye baktım. Orada olup bitenleri görmezden geldi.
  
  
  "Onlar köle" dedi. "Bu yüzden onlara sahibiz." General Borgia buraya birçok insanı getirdi, bazıları sizden bile daha beyazdı. Ve kadınlara ihtiyaçları var. Bu Borgia'nın zenginliğidir.
  
  
  - Peki bundan hoşlanmadın mı?
  
  
  “Savaşçı eşlerini, silahlarını ve develerini sever. Halkım bu topraklarda herkesin söyleyebileceğinden daha uzun süre yaşadı. Borgia'nın yanında getirdiği birçok insana yer olmadığını biliyoruz. Her ne kadar ülkemizi her zaman kuzeyden gelen Amhara Hıristiyanlarına karşı korumuş olsak da, Borgia'ların ürettiği tuhaf silahlara sahip olanlarla savaşmak istemiyoruz. Neden Gaard'ın gemisine bindin?
  
  
  "Borgia'nın kim olduğunu öğrenmek için."
  
  
  "Olan bu." - Luigi üzgün bir şekilde güldü. “Diğer adamlar bunu öğrenmeye çalıştı. Bazıları generale katıldı. Geri kalanlar öldü. Umarım sen de ona katılırsın.
  
  
  Cevap vermedim.
  
  
  "Değil mi?"
  
  
  "Hayır, Luigi," dedim. “Planlarına karşı dikkatli olmakta haklısın.” Bir noktada Borgia'nın düşmanları onu bulup yok edecek. Ayrıca Borgia'yla savaşanları da öldürecekler."
  
  
  'Halkım?'
  
  
  'Evet.'
  
  
  Tekrar ateşe tükürdü. “Babamın zamanında buraya İtalyan diyen insanlar gelirdi. Yanlarında uçaklar ve bombalar dahil tuhaf silahlar vardı. Dağlarda Amhara Hıristiyanları, güneyde ise Galyalılar hüküm sürüyordu. Ancak Afarlar direndi. İtalyanlar çöle girdiler ve öldüler. Her zaman bu şekilde olmuştur. Eğer yabancılar Danakil'i işgal ederse ölecekler.
  
  
  Başka bir yangında üç kadın yerdeki çivilere bağlandı ve Danakiller tecavüz prosedürü üzerinde anlaştılar. Luigi beni uzaklaştırdı. Belirlenen yere, anlayamadığım başka bir kölenin yanına gittim ve dış elbiseme kıvrıldım. O gece üç kez uyandım. Bir keresinde iki kadın aynı anda çığlık attığında, bir keresinde aslan öksürdüğünde ve bir keresinde ortada hiçbir neden yokken. Ve Luigi her zaman uyanıktı.
  
  
  Ana Borgia kampında biri kadınlar, üçü erkekler için olmak üzere dört köle mahallesi vardı. Dikenli tellerle çevriliydiler ve kayalık tepelerin arasındaki dar geçitlerde yatıyorlardı. Çalılıkların ve pınarların yakınına kurulan çadırlar liderlere ve özgür insanlara yönelikti. Bir grup Danakil koşarak kervanımıza doğru geldi. Luigi ile konuşmaya başladılar. Dilleri beni suskun bıraktı. Ancak Luigi'nin jestlerine ve ara sıra bana bakışlarına bakılırsa, onun bir kavgayı anlattığını sanıyordum. Bir grup gardiyan beni hızla köle kamplarından birine götürdü. Kapıyı açtılar ve girmemi söylediler.
  
  
  Sağımdan bir İngiliz sesi, "O Amerikalı sen olmalısın" dedi. Arkamı döndüm. Bir ayağı koltuk değneği olan bir adam yanıma yaklaştı. Elini uzattı.
  
  
  "Nick Carter" dedim.
  
  
  "Edward Smythe" dedi. "CIA'da ya da bir tür casus biriminde olduğunuza dair söylentiler var. Yanındaki kadına ne oldu?
  
  
  Kampa yapılan saldırıyı anlatırken, "O öldü" dedim. "Kana susamış piçler, bu Danakiller," dedi. "Beş yıl önce yakalandım. Bir grup Borgialı adamla karşılaştığımızda Etiyopya ordusu devriyesinin danışmanıydım. İşte o zaman bacağımı kaybettim. Hayatta kalan tek kişi benim. Borgia beni hayatta tutmaktan ve tüm kirli işleri bana bırakmaktan keyif alıyor gibi görünüyor.
  
  
  Edward Smythe bana son derece sahte göründü. Söylediği her şey doğru olabilirdi ama sahte İngilizce turu çok kötü kokuyordu. Yine de çok faydalı olabilir.
  
  
  "Casus olduğumu kabul etmenin bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum" dedim. "Benden bu Borgia denen adamın neyin peşinde olduğunu bulmamı bekliyorlar."
  
  
  Smythe, "Tüm kahrolası dünyayı ele geçirmeyi planlıyor," diye güldü. - Yakında sana anlatacak. Seni nasıl ele geçirdiler?
  
  
  “Norfolk'tan Massawa'ya giden vahşi bir mavnadaydım. Ben güvertede eğlenirken ve kapakta kendimi tebrik ederken, ikinci kaptan ve silahlı bir grup denizci belirdi. Direnebilmemin hiçbir yolu yoktu. O zamandan beri tutukluyum.
  
  
  - Nasıl keşfedildiğin hakkında bir fikrin var mı?
  
  
  'Evet.' Smythe'e ne kadar güvenebileceğime karar vermek için bir an düşünüyormuş gibi yaptım. “Gemide bir KGB ajanı vardı. Onu öldürdüm ama ekipten birine kim olduğumu söyledikten sonra. İkinci arkadaş beni adamı öldürürken gördüğünü iddia ediyor ama ben bundan şüpheliyim.
  
  
  "Bu, şu kendini beğenmiş Norveçli Gaard olmalı" dedi Smythe. — Bu arada Carter, bu bir KGB operasyonu değil. Eğer Ruslar burayı bilselerdi sizin hükümetiniz kadar onlar da burayı yeryüzünden silmekten mutluluk duyarlardı. Birkaç hafta önce General Borgia'yı çok mutsuz edene kadar bir Rus casusumuz vardı. Smythe beni kampta gezdirdi ve birkaç Amhara mahkumuyla ve diğer Avrupalılarla tanıştırdı: iki Alman, bir İsveçli ve bir Çek. Hepsi Borgia tarafından tutulduklarına ve sonunda köle olduklarına inanarak Danakil'e geldiler.
  
  
  "Kulağa lezzetli geliyor" dedim Smythe'e.
  
  
  "Evet, tek bir emri bile aksatmayacak sadık bir hizmetkar olarak kaldığın sürece."
  
  
  Öğle yemeğinden sonra Borgia ile tanışma fırsatım oldu. Onun hakkında kasıtlı olarak hiçbir fikrim yoktu. Gördüğüm tek fotoğraflar birkaç yıl önce çekilmişti ve sıska, boş gözlü bir siyasi kışkırtıcıyı gösteriyordu. Büyük çadırın kalın halısının üzerinde oturan adam ne zayıftı ne de gözleri çökmüştü. Güneşten bronzlaşmıştı ve gözleri neredeyse cansız görünüyordu.
  
  
  Davetkar bir tavırla, "Otur, Carter," dedi. Onun oturduğu alçak masanın diğer tarafına oturdum. Beni kamptan buraya getiren iki silahlı Danakil'i serbest bıraktı. Aynı zamanda kemerinde asılı olan tabancayı da kolay ulaşılabilecek bir yere koydu. "Senin hakkında ilginç hikayeler duydum" dedi.
  
  
  "Bunlar doğru mu?"
  
  
  "Luigi'ye her zaman güvenebilirsin, Carter." Son karavanımızın sağ salim varmasında etkili olduğunuza dair bana güvence verdi. Belki sana borçluyumdur.
  
  
  "Hayatımı kurtardım" dedim. "Bu haydutlar beni kurtarmakla ilgilenmiyorlardı."
  
  
  - Kesinlikle doğru. Şarap?'
  
  
  Lütfen, dedim. Şarabı sol eliyle dikkatlice döküp bardağı masanın üzerinden geçirirken gülmemeye çalıştım. Bana çok dikkatli baktığı için neredeyse kırmızı sıvıyı döküyordu.
  
  
  "Gaard'a göre sen çok tehlikelisin, gerçi kendisi sinyalciyi senin öldürmediğini iddia ediyor." Bu doğru mu Carter?
  
  
  'HAYIR.'
  
  
  'Ben de öyle düşünüyorum.' Omuzlarını kaldırdı. - Ama önemli değil. Neden buraya geldin?'
  
  
  “Etiyopya hükümeti bizden yardım istedi” dedim.
  
  
  — KGB ile birlikte mi çalışıyorsunuz?
  
  
  'HAYIR. Her ne kadar onların da seninle aynı derecede ilgilendiklerini anlıyorum.
  
  
  "Doğru" dedi. - Tıpkı Çinliler gibi. Bu ilginin sebebi nedir Carter?
  
  
  "Yirmi üç füze."
  
  
  - Ne kadar konuşkansın. Rus meslektaşınız bana hiçbir şey söylemeyi reddetti.”
  
  
  Güldüm. “Sanırım bu füzelerin nerede olduğunu biliyorsunuz. Hatta beni buraya neden gönderdiklerini bile söylemek istiyorum - onlara neden ihtiyacın var? Alışveriş listenize neden üç Minuteman füzesi eklediniz?
  
  
  "O Minutemenleri unutun" diye emretti.
  
  
  Borgia bana biraz şarap koydu, kendine de bir bardak daha doldurdu. O sordu. - "Rahip John'u hiç duydun mu?"
  
  
  "Orta Çağ'da Etiyopya'yı yöneten efsanevi imparator."
  
  
  "Gerçeğe yaklaşıyorsun Carter." Ancak Rahip John bir efsane değil, Saba Kraliçesi de değil. Bu ikisi Etiyopyalılara, kendilerinin tüm Afrika'daki en iyi insanlar olduğuna inandıracak kadar efsane sağladı. Size bunun Avrupa egemenliğini hiç tanımayan tek Afrika ülkesi olduğunu söylemekten mutluluk duyacaklardır. Tabii ki, geçen yüzyılın sonunda İngilizler burada biraz eğlendi ve İtalyanlar 1930'larda buradaydı, ancak bu tür hoş olmayan gerçekler rahatlıkla unutuluyor. Ve yeni papaz John'u taçlandırmaya hevesliler."
  
  
  Söyledim. - "Sen?"
  
  
  'Evet ben.'
  
  
  Borgia deliyse bile tamamen aptal değildi. Üstelik nükleer füzeleri de vardı. Bu yüzden ona aklı başında biri gibi davranmaya karar verdim.
  
  
  Ona sordum. - “Etiyopya hükümetinin itiraz edeceğini düşünmüyor musunuz?”
  
  
  'Evet. Ama Danakil'i kontrol edemiyorlar. İşte bu yüzden Amerika'ya gittiler. Ve sonra N3 geliyor, Nick Carter. AX'ten Killmaster. Peki şimdi neredesin Carter?
  
  
  “Ben işimi yapıyorum. Neyin peşinde olduğunu öğrenmem gerekiyordu.
  
  
  "O halde işini kolaylaştıracağım Carter," dedi. “Doğu Afrika'yı yönetmek istiyorum. Rahip John bir efsane haline geldi çünkü etrafını Kuzeydoğu Afrika'nın en iyi birlikleriyle çevrelemiş ve İslam'ın tecavüzünü durdurmuştu. Etrafımı modern dünyanın en iyi savaşçılarıyla çevreledim. Halkımı gördün mü?
  
  
  "Danakiller" dedim.
  
  
  “Hiçbir korkuları yok. Sadece bir lidere ve modern silahlara ihtiyaçları var."
  
  
  "Kervana saldıran ve o üç Minutemen'i almanı engelleyen haydutlar aynı zamanda Danakil mi?"
  
  
  "Dönekler" dedi öfkeyle. "Ve şu anda bu üç Minutemen toplanıyor, Carter." Dünyanın en iyi roket bilim adamlarından bazıları benim için çalışıyor. Ve yakında Cesare Borgia'nın adı tüm dünyada tanınan bir isim haline gelecek."
  
  
  "Adınızın Carlo Borgia olduğunu sanıyordum."
  
  
  “Carlo Borgia, aynı derecede yozlaşmış komünistlerin benimsemeye çalıştığı, yozlaşmış bir demokrasi olan İtalya'dan kovuldu. Carlo Borgia, işçi sınıfının kendi büyüklüğüne oy vermesini sağlamaya çalışan ve seçmenleri kendi manipülasyonlarıyla suçlu politikacıları yenmeye çalışan genç bir aptaldı. İtalya Carlo Borgia'yı sınır dışı etti. Yani İtalya, Cesare Borgia'ya büyükelçi gönderen ilk ülkelerden biri olacak."
  
  
  "Gerçek Cesare'nin babasının arkasında kilise duruyordu" dedim.
  
  
  "Orijinal Cesare hakkında daha fazla konuşma," dedi. “Okulda bana güldüler ve şaka yaptılar. - “Baban annenle evli Cesare” mi? . “Lucretia nerede? »
  
  
  Oturduğunu gördüm. Zili çalarak, "İşte Lucretia," dedi.
  
  
  Çadırın kapağı açıldı ve içeriye genç bir Amhara kadını adım attı. Neredeyse bir buçuk metre boyundaydı ve kıyafetleri yalnızca gururlu vücudunu sergilemek için tasarlanmıştı. İslami danakil'in altında bir peçe takıyordu ama artık sadece uzun bir etek giyiyordu. Kahverengi göğüsleri iri ve sıkıydı, ince eteğinin yanlarında kaslı bacaklarını ortaya çıkaran uzun yırtmaçlar vardı.
  
  
  “Bu Meryem” dedi. "Meryem, bize biraz daha şarap getir."
  
  
  Aksansız bir İtalyancayla, "Evet, General Borgia," diye yanıtladı.
  
  
  Borgia ayrılırken şunları söyledi: “Babası ve amcası Kıpti Kilisesi'nin liderleri. Hükümeti etkiliyorlar. Yani o benim rehinem olduğu sürece Etiyopyalılar bana karşı hiçbir şey yapmayacak.
  
  
  Maryam geri döndü ve Borgia'ya yeni bir şişe açık kırmızı şarap verdi.
  
  
  "Maryam" dedi, "Bay Carter bir Amerikalı." Etiyopya hükümetinin isteği üzerine buraya geldi.
  
  
  'Bu doğru?' - İngilizce sordu.
  
  
  'Evet.'
  
  
  Borgia, "İtalyanca konuş," diye bağırdı. 'Bay. Carter birkaç gün misafirimiz olacak," dedi Meryem'e. "Belki babanla amcanın düğünümüzü kutladığını görecek kadar uzun yaşar."
  
  
  "Sana bunu istemediklerini zaten söylemiştim."
  
  
  "Seni tekrar canlı görmek isterlerse görecekler."
  
  
  "Ben onlar için zaten ölüyüm."
  
  
  - Elbette. Çalışkan Amerikalımız Carter bu yüzden ortaya çıktı. Bu yüzden Etiyopya birliklerinden rahatsız olmuyoruz."
  
  
  Meryem'i gönderdi. Neden bunu bana gösterme zahmetine girdiğini merak ediyordum.
  
  
  "Ben aptal değilim Carter" dedi. İmparatorluğum Etiyopya'nın tanınan hükümeti haline gelene kadar Amerikalılar düşmanım olarak kalacak. Tıpkı Ruslar gibi. Bu yüzden seni dışlamıyorum.
  
  
  - Senin esirin olarak mı kalacağım?
  
  
  'Şimdilik. Danakiller çölde hareket eden her şeyi takip ediyor. Birkaç gün sonra tekrar konuşacağız. Bana söylemediğin birkaç detay daha var.
  
  
  Ellerini çırptı. İki gardiyan beni köle kampına geri götürdü.
  
  
  
  
  Bölüm 9
  
  
  
  
  
  Sonraki iki günü kamptaki yaşamı keşfederek geçirdim. Gün doğumundan hemen sonra kölelere kahvaltı verildi ve ardından Danakil savaşçıları tarafından korunan çalışma gruplarına katılarak ortadan kayboldular. Birkaç adamla birlikte kampta kaldım. Sonra özgür Amhara adamlarının tozlu kayalık vadide bir aşağı bir yukarı yürüdüğünü gördüm. Borgia ilgili Etiyopyalı yetkililere rüşvet verdiyse Larsen'in mesajını dinleyerek benim hakkımda bilgi elde edebilirdi. Hostesin kimliğinin belirlendiğini biliyordum ve Georgetown'dan Rusya'ya gönderdiği mesajın bana ihanet ettiğini varsayıyordum, ancak şimdi Hans Skeielman'a binmeden önce benim bir AX ajanı olduğumu bildiklerini fark ettim. Her şey Hawke'nin Etiyopya hükümetine ne söylediğine ve güvenliğin ne kadar iyi sağlandığına bağlıydı.
  
  
  Kamptaki ilk günümde Edward Smythe öğle yemeğinden hemen önce beni görmeye geldi. Yanında makineli tüfeği olan bir Danakil ve bir tomar elbise taşıyan koyu tenli bir köle vardı.
  
  
  "Haydi Carter," dedi Smythe. "General Borgia yüzünü yıkamanı ve Batılı kıyafetler giymeni istiyor."
  
  
  Paslı metal bir tanka yaklaştık. Su temiz değildi ama çöl kirinin çoğunu temizlemeyi başardım. Daha sonra haki pantolon ve gömlek giyip başıma hasır kask taktım.
  
  
  "Kendimi çok daha iyi hissediyorum" dedim Smythe'ye.
  
  
  -Borgia'ya katılacak mısın? Smith'e sordu.
  
  
  "Bana bu konuda bir şans veremeyeceğini söylüyor."
  
  
  - Çok yazık Carter. Borgia çılgın bir İtalyan olabilir ama aynı zamanda çok akıllıdır. Planı başarıya ulaşacak kadar zekidir.
  
  
  "Onunla birlikte misin?"
  
  
  - Belki - eğer bana bir şans verirse.
  
  
  Tanktan geri dönüş yolculuğu bana kampa dair yeni bir bakış açısı kazandırdı. Kısa sürede onu havadan neredeyse tamamen görünmez hale getirmeyi başardılar. Ve küçük bir detay, daha doğrusu yirmi üç detay eksikti. O lanet füzeler neredeydi? Topoğrafik olarak yönelimim kötüydü ama sanki Danakil Çölü'nden çok daha yüksekte yüksek bir platodaymışız gibi görünüyordu. Belki bu füzeler tepelerde bir yere saklanmıştı.
  
  
  Bu kamptan kaçmak istiyorsam bunu Borgia beni sorgulamaya başlamadan önce yapmalıyım. Bu KGB ajanının işkenceye yenik düştüğü hissine kapıldım. Ama şu anda hamlemi nasıl yapacağımı çözemedim. Gündüzleri kamp Danakil savaşçıları tarafından korunuyordu ve geceleri kaçmanın tek yolu genel kaos ortamıydı. Köleler bir isyan başlatacak kadar savaşma ruhuna sahipmiş gibi görünmüyorlardı. Ya kamptan kaçarsam? Nerede olduğumu bile bilmiyordum. Kuzeydoğuya, Etiyopya Dağlık Bölgesi'ne gidebilir ve medeniyetle karşılaşmayı umabilirim. Ancak çöl ilk önce üzerime düşmeseydi Danakil köyüyle karşılaşmam çok muhtemel. Çölde bana rehberlik edecek bir rehber olmadan, kör ve susuz dolaştım.
  
  
  Ertesi akşam Çek Vasily Pacek yanıma oturduğunda ben hâlâ minimal bir kaçış planı üzerinde düşünüyordum.
  
  
  'Hollandaca mı konuşuyorsun?' - bu dilde sordu.
  
  
  'Evet.'
  
  
  "İyi". Etrafa baktı. "O lanet Smythe değişiklik olsun diye başkasını gözetliyor." Yarın sana roketleri göstermem lazım.
  
  
  'Yarın?'
  
  
  'Evet. General Borgia ve Maryam'la birlikte. Ve beceriksiz asistan ekibim Danakiller ve Somalililerle. Siz CIA'den misiniz Bay Carter?
  
  
  "Hayır ama yaklaştın" dedim.
  
  
  “KGB'den olmaman iyi bir şey. Bana gelince, KGB'nin yanında olmaktansa Borgia'nın yanında olmayı tercih ederim. O Ruslar tanklarıyla Prag'ı ele geçirince kaçmayı başardım. Borgia'nın füzelerini Moskova'ya doğrulttuğunu sanıyordum. Ama sonra tüm dünyayı hedef aldığını keşfettim. Ve onun teğmeni olmak yerine artık onun kölesiyim.
  
  
  Ayağa kalktı ve sanki kasları gerginmiş gibi bacaklarını ovuşturdu. Bununla işi bittiğinde, herhangi bir düşman gözü var mı diye çevresini dikkatlice taradı.
  
  
  Tekrar yerine oturduğunda sessizce şöyle dedim: “Dikkatli incelemenizin bir nedeni olmalı. Gitmeye hazırım.'
  
  
  “Belki yarın bir fırsat olmayacak. En azından bugün değil. Eğer gizli ajansan silah konusunda iyi olman gerekir. Evet?'
  
  
  "Evet dedim.
  
  
  Onayladı. “Sabah geldiğinde ve muhafızlar azalıp ortadan kaybolduğunda, savaş başladığında bana yardım edeceksin. Danakillerin sadece öldürmek için savaştıklarını biliyor muydunuz?
  
  
  "Birlikte geldiğim kervana saldırdılar."
  
  
  “Kervanda üç Minuteman füzesinin kontrolleri vardı. Belki yarın kampta uyumayacağız. Al şunu.'
  
  
  İnce, kavisli bıçağı kıyafetlerimin arasına gizleyemeden gitmişti. Vasil Pacek silahı tenime bantla yapıştırmayı bile düşündü.
  
  
  Borgia deveye biniyordu. Ayrıca bize eşlik eden dört gardiyan da vardı. Maryam, Pacheka, iki asistanı ve ben yürüyerek gittik. Alçak tepelere ulaşmak tüm sabahımızı ve öğleden sonramızın bir kısmını aldı.
  
  
  Arkasında küçük bir nehir parlıyordu. Danakil köyü suya yakın kum ve taşların üzerinde uzanıyordu. Yerel soylular yanımıza geldi ve onlar ve Borgia kendi ana dillerinde cömertçe selamlaştılar.
  
  
  -Lider kim? - Maryam'a sordum.
  
  
  "Borgia için çalışan insanları kontrol ediyor. Yeni Borgia sarayında kendisini çok iyi temsil edeceğini düşünüyor.
  
  
  Şefin dileğinin gerçekleşmesi ihtimalinin çok yüksek olduğunu ona söylemedim. Bugün ya da bu gece kaçmayı başarmış olsak bile çölde yakaladığımız şanstan pek etkilenmedim. Ve Borgia nükleer füzeleriyle uluslararası şantajını kolayca gerçekleştirebilirdi.
  
  
  Ona sordum. - “Neden benimlesin?”
  
  
  "Artık onun kölesi olmama rağmen Borgia'nın karısı olmalıyım. Ailem nedeniyle buradaki varlığım bu küçük köyde çok büyük bir etki bırakıyor. Ve bugün sarhoş bir parti olacak.
  
  
  —Sen de katılıyor musun?
  
  
  "Hayır" dedi. "Bir köle olarak eğlence sağlayabilirdim ama Borgia bu adamların gözünde geleceğimi mahvetmeyi göze alamaz."
  
  
  Borgia ve lider, ritüel içkisini bir fincanla değiştirdiler. Borgia grubumuzun yanına dönmeden önce gürültülü kahkahalar duyuldu.
  
  
  "Roketler, Pacek" dedi. "Roketler".
  
  
  Pachek'in talimatı üzerine Danakiller ve Somalililer mağaranın önündeki birkaç taş ve kayayı kaldırdılar.
  
  
  Borgia bana "Burası yirmi altı mağaradan biri" dedi. “Yakında en büyük üç tanesi de dolacak.”
  
  
  Hakkında düşündüm. Bize gösterdiği roket, çıkarılmaya hazır bir şekilde bir kamyonun üzerine yerleştirildi. Sekiz ila on bir yüz kilometre güç rezervine sahip bir Rus modeliydi. Fırlatma rampası ve etrafındaki her şey fırlatıldığında yanacak.
  
  
  Borgia, "Bay Carter'a işletim sisteminin nasıl yapılandırıldığını göster Pacek," diye emretti.
  
  
  Çek uzman, ayrıntılı açıklamalarda kaybolup kontrol panelindeki çeşitli anahtar ve düğmeleri gösterdi. Bunu çok ciddiye alıyordu ve bazen iki asistanı aptalca bir şey yaptığında yüksek sesle küfürler arasında kendini kaybediyordu. Ve bu sık sık oldu. Çok sık, diye düşündüm. Eğitimsiz kabile üyeleri bile emirlere uymayı ve emir üzerine düğmeleri çevirmeyi öğrenebilir.
  
  
  Etkilenmiş görünmek için elimden geleni yaptım. Pacek bana bu füzenin İsrail'deki petrol rafinerilerini vuracağını söylediğinde Borgia'nın planlarının canavarca ve çılgınca olduğunu yüksek sesle haykırdım.
  
  
  Borgia dehşetime güldü.
  
  
  "Ona başka neyi hedeflediklerini söyle, Pacek," dedi. 'Kahire. Atina. Bağdat. Şam. Ana şehirler. Orta Doğu, Bay Carter, eğer dünya General Borgia'nın topraklarını inkar ederse.
  
  
  Borgia, "Ve Etiyopyalılar teslim olmayı reddederse Addis Ababa'ya bir füze hedefledim" diye ekledi.
  
  
  Meryem ona baktı, gözleri korkudan ya da öfkeden irileşmişti. "Belki bu füzenin fırlatılmasını durdurabilirsin Meryem" dedi. "Paczek, tekrar kapat."
  
  
  Pacek yardımcılarını füze sığınağını kamufle etmeye yönlendirirken ben bir kayanın üzerine oturdum ve uygun şekilde çaresiz görünmeye çalıştım. Bütün bu füzelerin gerçekten işe yaramaz olup olmadığını merak ettim.
  
  
  -Ne düşünüyorsun Carter? - Borgia'ya sordu.
  
  
  - Bunları ele geçirmek için çok fazla nüfuza sahip olmanız gerekiyor. Raporlarımıza göre bunlar çalınmıştı ve ne Mısır ne de İsrail hükümeti ne olduğunu bilmiyordu."
  
  
  "Senin de öyle düşünmeni istedim" dedi.
  
  
  - Yani her iki ülkede de bağlantılarınız var.
  
  
  - Bu akıllıca bir sonuç, bayım. Carter.
  
  
  Diye sordum. - “Gerekli fonları nasıl elde edersiniz?”
  
  
  "Bu ne tür bir soru?"
  
  
  “Çok mantıklı. Senin hakkında çok az şey bildiğimizi düşünmekte kesinlikle haklısın Borgia. Ancak İtalya'daki siyasi çatışmalarınızın sizin için tamamen kârsız bir girişim olmadığını biliyorduk. Ama çok geçmeden Livorno'dan kaybolmak zorunda kaldın, yani paran çoktan bitmiş olmalı. Artık Etiyopya çölünün ortasında kendi füze üssünüzü inşa etmek için gereken paraya ve insanlara sahipsiniz.”
  
  
  "Beni kaybettin mi?"
  
  
  "Afrika'da olduğunuzu duyduk."
  
  
  "Ama takip edilmemem mi gerekiyordu?"
  
  
  “Bu yanlıştı ve bu hatayı bir daha yapmayacağız” dedim.
  
  
  "Artık çok geç, Bay Carter. Yarın geleceğiniz hakkında konuşacağız. Eğer bu kadar tehlikeli olmasaydınız, bölgedeki birçok şef beyaz bir köleye sahip olmak isterdi."
  
  
  Pacek ve iki adamı füzeyi kamufle etmeyi bitirdi. Muhafızlar etrafımızı sardılar ve bizi köyün yakınındaki küçük bir kulübeye götürdüler. Oraya itildik ve herhangi bir sorun yaratmamamız söylendi. Meryem kapıda yemeğimizi bekliyordu. Bize büyük kaseler dolusu sıcak yemek verildi.
  
  
  "Ellerimizle yiyoruz" dedi.
  
  
  Ona sordum. - 'Ne oluyor?'
  
  
  "Borgia bir partiye gidiyor. Ve burada sadece iki savaşçı kalacak.
  
  
  Yemeğimizi yedikten sonra Meryem kaseleri tekrar dışarıdaki muhafızlardan birine uzattı. Bir şeyler homurdandı ve dışarı çıktı. Köyden yüksek sesler, ara sıra silah sesleri ve bazen de yaylım ateşi duyduk.
  
  
  -Develeri gördün mü? Arfat de Somali'ye İtalyanca sordu. "Evet dedim.
  
  
  Bize “Kadınlarımız olmalı” dedi.
  
  
  'Neden?'
  
  
  - Çünkü onlar kadın. Develeri biliyorum.
  
  
  Pachek'e, "Bırakın develeri bizim için çalsın" diye önerdim. Saifa Danakil kızgın görünüyordu. Pacek ona ne olduğunu sormaya devam etti ama o sadece küfretti.
  
  
  Meryem, şunları söyledi: “Bir Somaliliyi tehlike ve güven konumuna soktunuz. O halde Danakil buna neden itiraz etmesin?
  
  
  "Sanırım kaçmaya çalıştığımızda kabileler arasındaki kavgaları unutmayacaklar" dedim.
  
  
  'Tabii ki değil. Somalililer ve Danakiller birbirlerini eşit görmüyorlar. Ve ikisi de Etiyopya'yı eski fetih kanunlarına göre yöneten halkımdan nefret ediyor."
  
  
  Pacek, "Sadece Danakillerden gelen bir rehber bize çölde yol gösterebilir" dedi.
  
  
  “Allah aşkına, kızıp tüm planımızı mahvetmeden önce Saifah’a söyle” dedim. Pacek, Saifah'ın yanına oturdu. Danakil neredeyse hiç İtalyanca bilmiyordu ve Çek'in konuyu anlaması uzun zaman aldı. Sonunda Saifa anladı. Bana döndü.
  
  
  "Somali'nin çalacağı develer ne kadar berbat olursa olsun, rehberiniz olacağım" dedi.
  
  
  - Ne kadar beklememiz gerekiyor? - Pacek'e sordu.
  
  
  Meryem, "Gece yarısına kadar" dedi. 'Yiyecek ve içecekle doydukları zaman. O zaman öldürmeleri kolaydır. Bir savaşçı olduğunuzu duydum Bay Carter?
  
  
  “Birlikte kaçarsak bana Nick deyin,” diye önerdim.
  
  
  — Vasily bir savaşçı değil Nick. Size güveniyoruz. Beklerken biraz daha fazlasını öğrenmeye çalıştım. Vasil Pachek'e kulübenin arka duvarındaki sessiz bir yeri işaret ettim. Kırık Almanca konuşuyorduk birbirimizle.
  
  
  Ona sordum. - “Bana gösterdiğin roketler kadar işe yaramaz mı?”
  
  
  "Bu kısa menzilli füzelerden dördünün kendi taşınabilir fırlatıcıları var" dedi. "İki tanesi kontrolüm altında, bu yüzden zararsız bir şekilde denize düşecekler."
  
  
  "Peki ya diğerleri?"
  
  
  - Almanlara aitler. Üzgünüm Carter ama Almanlara güvenmiyorum. Ben Çek'im. Ancak diğer füzeler -onları kimin kontrol ettiği önemli değil- fırlatıldıklarında kendi kendini imha edecek ve çok az zarar verecek.
  
  
  - Yani Borgia'nın bu füzelerle oluşturduğu büyük tehdit gerçek değil mi?
  
  
  - Bunu göreceğinizi umuyordum Bay Carter.
  
  
  Ağırlığımı değiştirdim ve bıçağı iç uyluğumda tutan bandın gerildiğini hissettim. "Hepimiz buradan canlı çıkamayabiliriz," dedim.
  
  
  "Belki de hiç kimse" dedi Pacek.
  
  
  “Tamam, dinle. ABD Büyükelçiliğine gitmeyi başarırsanız içeri girin. Oradaki sorumlu kişiyi bulun. Ona N3'ten AX'e bir mesajınız olduğunu söyleyin. N3. AH. Bunu hatırlıyor musun?
  
  
  Şifremi ve gizli servisimin adını tekrarladı. - Onlara ne söylemeliyim?
  
  
  - Az önce bana söylediğin şey.
  
  
  Zaman geçirmek için daha iyi bir şey düşünemedim, bu yüzden biraz uyumak için yere uzandım. Eğer gecenin çoğunda deve çalacak ve sarhoş Danakil'lerle köyden çıkmak için savaşacaksak, o zaman biraz dinlensem iyi olur.
  
  
  Yattıktan yaklaşık on beş dakika sonra tekrar uyandım. Meryem yanıma uzandı.
  
  
  Diye sordu. - 'Bu iyi?'
  
  
  "Evet" dedim ona dokunmamaya çalışarak.
  
  
  Tekrar uykuya daldım.
  
  
  
  
  Bölüm 10
  
  
  
  
  
  Gece yarısına doğru tekrar uyandım. Meryem gözleri açık hâlâ yanımda yatıyordu.
  
  
  Diye sordu. - "Zamanı geldi mi?"
  
  
  'Evet.'
  
  
  Bıçağımı çıkardığımda Saifa doğruldu. Cüppesinin kıvrımlarından aynı silahı çıkardı ve kulübenin karanlığında sırıttı. Bir bakıma kaçışımız için talihsiz bir geceyi seçtik, çünkü ay yüksekte ve dolunaydaydı.
  
  
  Saifa'nın devam etmesine izin verdim. Perde görevi gören dalları dikkatlice araladı. Eli geri gelip beni öne çekene kadar orada durdum.
  
  
  Sessizce perdeden içeri girdi. Onu takip ettim, dalları hışırdamasınlar diye dikkatlice yerlerine koydum. Kapıyı koruyan iki nöbetçi sırtları bize dönük, başları aşağıda oturuyordu. Yanlarında üç büyük kase duruyordu. Bıçağı onlara doğrulttum.
  
  
  Biz ilerlerken Saifah soluma doğru yürüdü. Bizi iki muhafızdan ayıran sıkıştırılmış toprakta dikkatle yürürken, o da benim yürüyüş tarzıma uyuyordu. Biz onlara ulaşamadan botlarımın altındaki engebeli zemin gıcırdadı ve sağdaki nöbetçi hareket etti. İleriye atladım, çığlığını bastırmak için sol elimi boğazına doladım ve vurdum. Silahı vücudunda çevirerek kalbini aradım. Öne düştü. Silahımı çıkardım, arkama döndüm ve Saifah'ın da aynısını başka bir korumaya yaptığını gördüm. "Silahı alacağım," diye fısıldadı Saifah ve ben bir şey söyleyemeden karanlığın içinde kayboldu.
  
  
  Daha sonra Arfat kulübenin kapısında belirdi ve sessizce deve sürüsüne doğru koştu. Nereye gittiğini biliyor gibiydi ve ben onu takip etmeye çalışmadım.
  
  
  İki ölü korumanın önünde diz çöktüm. Birinin İsrail makineli tüfeği vardı. Bir diğerinde hem Lee-Enfield hem de eski bir Smith & Wesson vardı. 38. Fişekleri parçalara ayırdım ve tüfeği Pachek'e vermek istedim.
  
  
  "Daha önce hiç silah tutmamıştım" dedi.
  
  
  "Meryem?" Fısıldadım.
  
  
  "Silahı bana ver" dedi. “Nasıl dolduracağımı bilirsem onu vurabilirim.”
  
  
  Ona Lee-Enfield'ı nasıl ve nereye yükleyeceğini hemen gösterdim. .Smith & Wesson 38 Pachek'e verdim. "Zor değil" dedim. "Ama hedefinize yaklaştığınızda mideye nişan alın ve tetiği çekin."
  
  
  Sol taraftaki gölgelerde bir hareket gördüm. Makineli tüfeğimi kaldırarak hızla arkama döndüm ama Meryem şöyle dedi: "Bu Danakil'den yoldaşımız."
  
  
  Bir dakika sonra Seyfah elinde tüfek, belinde tabancayla yanımıza geldi.
  
  
  "Birçok kişiyi öldürebilirim" diye övündü.
  
  
  "Hayır" dedi Pasek. "Hadi sizinkilerin yanına koşalım."
  
  
  Danakil, "Yalnızca şefin evinde nöbetçi vardır" dedi. "Hadi gidelim" diye mırıldandım ve deve ağılına gittim.
  
  
  Saifah'ın bilgisi sorunumu çözdü. Borgia'yı öldürebilirsem örgütünün dağılma ihtimali var. Ama bundan kesinlikle emin olacak kadar ona yakın değildim. Özgür Avrupalıların onun kampında hangi mevkileri işgal ettiğini bilmiyordum. Etiyopya örgütünün ne kadar güçlü olduğunu da bilmiyordum. Onu öldürmemin tek yolu kızgın, akşamdan kalma Danakil'lerle dolu köyden kaçmayı başarmamdı ama bu pek olası görünmüyordu.
  
  
  Borgia gibi önemli birinin o günkü gibi bir karşılama alması için şefin evinde ya da yakınlarda bir misafirhanede uyuyacağını düşündüm. Ve Saifah orada nöbetçilerin olduğunu söyledi. Yani Borgia'nın öldürülmesi görevimi sona erdirebilecek olsa da bu olasılığı reddettim.
  
  
  Aldığım bilgiler daha önemliydi. Ya Pacek ya da ben ABD Büyükelçiliğine gitmek zorunda kaldık. AX, Borgia'nın füzelerinin çoğunu nereye sakladığını, çoğunun işe yaramaz olduğunu ve kampın nerede olduğunu öğrendiğinde, nükleer şantaja son vermenin her zaman bir yolu olacaktır. Hatta Ortadoğu konusunda bizim kadar kaygılı olan Ruslarla da bilgilerimizi paylaşabiliriz.
  
  
  Deve ağılına ulaşıyoruz. Arfat'ın kalın demir tellerle kapattığı deliğin yanında ölü Danakil yatıyordu. Beş deve küçük bir kulübenin önünde duruyordu ve Somalili bir adam develeri eyerlemekle meşguldü.
  
  
  Pacek, Saifa'ya "Ona yardım et" dedi.
  
  
  "Onlar kötü develer" diye homurdandı. “Somalililer develer hakkında hiçbir şey bilmiyor.
  
  
  Maryam, Pacek ve ben kulübede mevcut tüm su tulumlarını ve konserve yiyecek miktarını aradık. Daha fazlasını bulsaydık çok daha mutlu olurdum ama yiyecek aramaya vaktimiz yoktu.
  
  
  Arafat, "Biz hazırız" dedi. "Bunlar deve."
  
  
  Daha sonra Somaliliye neden develeri almakta ısrar ettiğini sormaya karar verdim. Bu hayvanlarla olan deneyimim sınırlıydı ama daha önce bir cinsiyetin diğerine tercih edildiğini hiç fark etmemiştim. Hem develer hem de dişi develer olağanüstü bir dayanıklılığa ve inanılmaz derecede kötü bir mizaca sahipti.
  
  
  Silahlı bir adam ateş etmeye başladığında neredeyse şehrin dışındaydık. Mermiler yanımızdan ıslık çalarak geçerken makineli tüfeği kaptım ve yüksek eyerde arkama döndüm. Bir atış gördüm ve voleybolla karşılık verdim. Bir devenin yürüyüşü bunu tamamen imkansız hale getirdiği için hiçbir şeye çarpmayı beklemiyordum ama ateş durdu.
  
  
  "Acele edin" dedi Pacek.
  
  
  "Bunu bana söylemene gerek yok." dedim. "O lanet hayvanlara daha hızlı koşmalarını söyle."
  
  
  Arfat, Saifa'nın Somalililerin zeka düzeyi hakkında ne düşündüğü önemli değil, iyi hayvanları seçti. Deve dünyanın en hızlı hayvanı sayılmaz, köyde atlar olsaydı mutlaka bizi geçerlerdi. Ancak develer, tıpkı bir kasırganın ilk dalgalarından kaçan bir gemi gibi sabit bir ilerleme gösterirler ve deniz tutması ya da kaza geçirmediğiniz sürece sizi gitmeniz gereken yere doğru zamanda ulaştırırlar. Köyden ayrıldıktan iki saat sonra alçak tepeler ve nehir boyunca uzanan kumlu şeritler üzerinden yürüdük. Daha sonra Saifa bizi suya doğru işaret etti.
  
  
  “Develer diledikleri kadar içsinler” dedi. “Her kabı suyla doldurun ve kendiniz bol bol için.”
  
  
  "Neden nehir boyunca daha ileriye gitmiyoruz?" - Pacek'e sordu. "Nehrin yukarısına doğru gidiyoruz ve bu da tam olarak gitmek istediğimiz yön."
  
  
  “Nehir insanları onların oradaki arkadaşlarıdır.” - Saifa arkamızdaki köyü ve az önce kaçtığımızı işaret etti. "Onlar benim arkadaşlarım değil. Nehir boyunca bizi arıyorlar. Çöle gidiyoruz.
  
  
  "Haklı" dedim Pachek'e. Rehberimiz Danakil'e döndüm. — Yeterli suyumuz ve yiyeceğimiz var mı?
  
  
  "Hayır" dedi. "Ama belki bir şeyler buluruz." Veya buna sahip olan insanlar. Silaha dokundu.
  
  
  Pacek, "Buraya geldiğimde nehri bir sal üzerinde geçtik" dedi. "Uzun bir yolculuk değil ve..."
  
  
  "Çöl," dedim ve tartışmayı sonlandırdım. — Vasily, şarap tulumlarını doldurmaya başla. Borgia sizi açıkça nehir boyunca götürdüyse, nehir boyunca bağlantıları onun için oldukça güvenlidir.
  
  
  "Bunu daha önce düşünmemiştim" dedi.
  
  
  Arfat, "Çöl" dedi, "çöl yaşamak için çok güzel bir yer."
  
  
  O ve Saifah, develeri idare etme ve çöl bilgisinde birbirlerinden üstün olmaya çalıştılar. Hepimiz bundan faydalandığımız için kabile farklılıklarının bu şekilde ifade edilmesi hoşuma gitti. Ama yiyecek ve içecek sıkıntısı çektiğimizde Danakil-Somali kombinasyonunun ne kadar patlayıcı olacağını merak ediyordum. Kabilesinin topraklarına girdiğimizde Seyfe'nin tavrından endişeleniyordum. Belki bizi yoldaş olarak görmeye devam edecek, ama belki de bizi işgalci, birkaç yeni bilezik elde etmenin mükemmel kurbanları olarak görmeye de karar verecek.
  
  
  Nehri geçtik ve geceye doğru koştuk. Kuzeydoğuya doğru gittiğimizi gördüm çünkü gece çöktükçe batıdaki karanlık tepeler kaybolmaya başladı. Bir an için Saifah'ın bilgeliğinden şüphe ettim. Çölü düşmanca bir ortam olarak görmüyordu ama geri kalanımız orada çaresiz kalacaktı.
  
  
  Sonra kendi kendime planın mantıklı olduğunu söyledim. Çölün en kötü bölgesini seçerek, iletişimin az olduğu veya yoğun olduğu köylerden veya yerleşim yerlerinden kaçındık, bu da kuzeydeki Tigray eyaletine ulaşmamızı ve böylece Borgia etki alanından kurtulmamızı sağladı. Saifa'nın bol su almamı söylemesine şaşmamalı. Batıya hareket edene kadar çorak, yanan bir çölde kalacağız.
  
  
  Saifah nihayet durma emrini verdiğinde öğle vaktini çoktan geçmişti. Tozlu kum, çölde bir havzaya benzer bir şey oluşturuyordu; girişi yalnızca doğudaki dar bir geçitten geçiyordu. On deveye ve bize yetecek kadar büyüktü. Bacaklarımı uzattım ve az miktarda su içtim. Bir saat sonra kum tepeleri gölge sağlayacak. Gölge. Edward Smythe'ye ve onun Batılı kıyafetlerine sessizce lanet ettim. Kaskımı memnuniyetle yerli kıyafetlerle değiştirirdim. Yolculuğumuzun son ayağında burada olmayan kaynakları, insanları ve hayvanları görmeye geldim. Biraz daha su içtim ve bu yolculuktan nasıl kurtulacağımızı merak ettim. - Belki bir koruma koymalıyız? — Saifa'ya sordum.
  
  
  'Evet. Afar Borgia bizi takip ediyor. Güçlü develeri ve çok sayıda insanları var. Rüzgar izlerimizi bir günde silmedi. Somalili ve ben gündüzleri görev başındayız. Sen ve Pachek güneşte görme sorunu yaşıyorsunuz.
  
  
  “O zaman gece nöbetçi olacağız” dedim.
  
  
  'İyi.'
  
  
  Yemek yiyemeyecek kadar yorgun olduğum için Saifa'nın en yüksek kum tepesinin tepesine tırmanıp kuma girip fark edilmeden bölgeyi incelemesini izledim. Devemin gölgesine uzanıp uykuya daldım. Arfat'ın omzumu sağa sola sallamasıyla uyandım. Güneş battı.
  
  
  "Şimdi bekleyin" dedi. "Biraz yemek ye."
  
  
  Kendisiyle konuştuğum Arap diline yakın bir Somali lehçesi konuşuyordu. “Biraz uyu Arfat,” dedim. "Nöbetteyken yiyecek bir şeyler alacağım."
  
  
  Bir kutu sığır eti buldum. Yemeğe ulaşmak için uyuyan Pacek'in üzerinden geçmek zorunda kaldım. Çek elli yaşlarındaydı ve fiziksel durumu kötüydü. Kaç gün dayanacağını, nasıl yaşayacağını merak ettim. Prag'daki laboratuvarından Etiyopya çölüne kadar büyük bir uçurum vardı. Pacek'in Ruslardan kaçmak için çok iyi bir nedeni olmalı. Bu konuda daha fazlasını öğrenmem gerekiyordu.
  
  
  Pacek hakkında bildiklerimin onu neredeyse eski bir dost haline getirdiğini fark ettiğimde neredeyse gülecektim. Meryem, Amharyalı bir kadındı; üst düzey Kıpti ileri gelenlerinin güzel kızı ve yeğeniydi. Onun hakkında bildiğim tek şey buydu. Somalili Arfat iyi bir deve hırsızıydı. Saifah'a sırf Danakil olduğu için hayatım pahasına güvendim. Kavanozu açtım ve kum tepesine oturdum. Saifah ve Arfat zirveye doğru hafif bir tırmanış gerçekleştirdiler ve ben aşağıdaki tehlikeli biçimde değişen kumlu yokuşta dengemi korumaya çabaladım. Yıldızlar gökyüzündeydi ve günün korkunç sıcağından sonra berrak çöl gecesi neredeyse soğuk görünüyordu.
  
  
  En üstte oturup yemeye başladım. Et tuzluydu. Ateşimiz yoktu. Batımızdaki tepelerde, hayatta kalacaklarından bizden daha emin olan başka bir grup daha vardı ve açıkça saldırıya uğramayı beklemiyorlardı. Ateşleri küçüktü. Ama karanlıkta parlak bir fener gibi yanıyordu. Ve bunun Borgia halkını yoldan çıkaracağını umuyordum.
  
  
  Üzerimden jet uçağının sesi geldi. Uçağın yanıp sönen ışıklarını gördüm ve irtifasının yaklaşık iki buçuk bin metre olduğunu tahmin ettim. En azından Borgia'nın uçakları ya da helikopterleri yoktu. Etiyopyalıların Borgiaları havadan tespit edemediklerini sanıyordum. Ve izlerken bu düşünce aklıma takıldı.
  
  
  Pacek beni rahatlattığında ve Meryem'in hâlâ uyanık olduğunu öğrendiğimde ona bunu sordum.
  
  
  "Parası var" dedi. “Geri döndüğümde bazı insanların büyük sorunları olacak. İsimlerini biliyorum. Borgia, bir kadını etkilemek istediğinde gösteriş yapacak bir tiptir.
  
  
  — Etiyopya'da siyasi durum nasıl Maryam? “İstikrarlı bir hükümetin olduğunu sanıyordum.”
  
  
  Bana yaslandı. - “Yahuda Aslanı yaşlı ve gururlu bir adamdır Nick. Genç adamlar, oğulları ve torunları kükreyip tehdit edebilir ama yaşlı aslan sürünün lideri olmaya devam ediyor. Bazen komplolar ortaya çıkar ama Yahuda Aslanı iktidarda kalır. Ona sadakatle hizmet etmeyenler onun intikamını hissederler."
  
  
  "Bir Aslan öldüğünde ne olur?"
  
  
  “Sonra yeni bir Leo, bir Amhara şefi geliyor. “Belki onun ırkından biri, belki değil. Bu kaçınılmaz bir sonuç değildir. Bu da önemli değildi. Etiyopya hakkında bildiğim her şey Borgia'nın bana bu konuda verdiği ulusal karakterle örtüşüyordu. Avrupa tarafından sömürgeleştirilmeyen tek Afrika ülkesi olmaktan gurur duyuyorlardı. Bir zamanlar İngilizlerle kısa bir savaşı kaybettiler ve bunun sonucunda imparator intihar etti. İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen önce, Milletler Cemiyeti'nin yetkilerinin iddia ettikleri kadar geniş olmadığını çok geç öğrendiklerinde İtalyanların elinde acı çektiler. Ama hiçbir zaman müşteri devlet olmadılar. Borgia'nın çöle yerleşmek için yaptığı her şey Etiyopya için bir iç sorundu. Ve buna karışan herhangi bir Avrupalı ya da Amerikalı büyük bir aptaldı. Meryem elini sırtıma koydu ve gömleğimin altındaki kasları esnetti.
  
  
  "Sen benim halkımın erkekleri kadar uzunsun" dedi.
  
  
  “Sen de büyüksün Meryem,” dedim.
  
  
  "Güzel olamayacak kadar büyük mü?"
  
  
  Sessizce iç çektim. "Kısa bir adamın gözünü korkutabilirsin ama akıllı bir adam boyunun güzelliğinin bir parçası olduğunu bilir" dedim. "Yüz hatlarınız bir örtü altında gizlenmiş olsa bile."
  
  
  Elini kaldırdı ve perdeyi yırttı.
  
  
  "Evde" dedi, "Batılı giyiniyorum. Fakat Peygamber'in talebeleri olan Danakiller arasında, iffetimin bir işareti olarak peçe takıyorum. Tek elimle tavuk kemiklerini kırdığım küçük bir Somalili bile yüzümün tecavüze davetiye olduğunu düşünebilir.”
  
  
  “Zavallı Arfat,” dedim. “Saife, develer hakkında hiçbir şey bilmediğini sanıyor. Pacek ona her yönden emir veriyor. Ve onun boyuyla dalga geçiyorsun. Neden kimse onu sevmiyor?
  
  
  - Somalili. O bir hırsız.
  
  
  “Bizim için iyi develeri seçti.”
  
  
  "Elbette" dedi. "Onun kötü bir hırsız olduğunu söylemedim." Az önce tüm Somalililerin hırsız olduğunu söyledim.”
  
  
  Karanlıkta gülümsedim. Etiyopya'yı uyumlu bir ulus yerine gevşek bir kabileler federasyonuna dönüştüren nefrete dair çok sayıda tarihsel kanıt vardı. Meryem, Avrupa'nın Karanlık Çağlarından daha uzun süren Orta Çağ'da Müslüman ordularının ayaklanmasını bastıran geleneksel Hıristiyan savaşçılar kastına mensuptu. Avrupa'ya dair daha yeni anılarım, grubumuzdaki Etiyopyalılar arasındaki gerilimlere karşı beni biraz daha hoşgörülü hale getirdi.
  
  
  Çek Pacek herhangi bir Alman'a güvenmeyi reddetti, bu yüzden yirmi üç füzenin tamamının çalışma durumu hakkında güvenilir veriye sahip değildik.
  
  
  Maryam, "Borgia da küçük bir insan" dedi. "Benimle evlenmek istiyordu. Bütün küçük insanların benden korktuğunu söylediğini sanıyordum?
  
  
  - Neden seninle evlenmek istedi?
  
  
  - Babam nüfuzludur. Ona verebileceğim güç. Durdu. “Nick, bu tehlikeli bir yolculuk. Hepimiz hayatta kalamayacağız.
  
  
  "Bu tür şeyleri bilecek özel bir yeteneğiniz var mı?"
  
  
  'Ben bir kadınım. Babam ve amcamın söylediğine göre bu tür yetenekler yalnızca erkeklerde var.
  
  
  -Nereye geri döneceksin Meryem?
  
  
  'Annemle babama karşı utanıyorum. Ama her zaman Borgia'dan daha iyidir. Evli bir Müslüman kadın olmaktansa kötü bir Amhar kadını olmak daha iyidir. Ben onurumu çölde kaybetmedim. Ama bana kim inanacak?
  
  
  "Öyleyim" dedim.
  
  
  Başını omzuma koydu. - Onu kaybedeceğim, Nick. Ama bugün değil. Dikkatli, izleyen ve kıskanç olan başkalarıyla değil. "Evliliğe ya da bir erkeğe geri dönmeyeceğim, Nick."
  
  
  Yataklarımızı, Somalililerin develerin semerlerine atmak için çaldığı kaba battaniyeleri yan yana serdik. Meryem başını omzuma koyarak uyuyakaldı.
  
  
  
  
  Bölüm 11
  
  
  
  
  
  Pacek görevdeyken Borgia adamları bize saldırdı. Uyarı çığlıkları beni uyandırdı. Sonra 38 kalibrelik kısa atışlar duydum. Yanıt bir salvo, en az iki makineli tüfek ve birkaç tüfek oldu. Makineli tüfeğimi aldım.
  
  
  Üç saldırgan ateş ederek ve tökezleyerek kumuldan kaçtı. Silahımı kaldırdım ve ateş etmeye başladım. Aşağıya indiklerinde hiçbiri ayağa kalkmadı.
  
  
  Meryem'in silahı yanıma düştü. Kurşun kafamın üzerinden ıslık çalarak geçti. Arfat ve Saifah da katılarak aynı anda ateş açtılar. Saldırganlarımızın ana dalgası kum tepelerindeki bir boşluktan geçti. Birbirlerine bu kadar yakın oldukları için bu bir hataydı. Onları kolaylıkla vurduk.
  
  
  Gürültü başladığı hızla tekrar kesildi. Etrafıma başka hedefler aradım. Develerimizden biri yerde yatıyor ve tekme atıyordu. Diğerleri gürültü yaparak kendilerini iplerden kurtarmaya çalışıyorlardı.
  
  
  - Develer! - Bağırdım. "Develere Arfat."
  
  
  Somalili onlara doğru koştu.
  
  
  Saifa, asıl saldırının geldiği uçurumu işaret ederek, "Orayı izleyebilirim" dedi. "Pacek'i arayacaksın."
  
  
  Danakil ay ışığında oraya dağılmış cesetlere doğru pervasızca koştu. Çektiğim üç kişiye daha dikkatli yaklaştım. Geçidin yönünden korku ve acı dolu bir çığlık geldi. Etrafa bakındım. Saifa tüfeğini kıvranan bedene doğrulttu.
  
  
  Silah patlamadan önce tekrar arkamı döndüm. Yerleştirdiğim üçünü incelemeye başladım. İçlerinden biri ölmüştü ama diğer ikisi ağır yaralı olmasına rağmen hala nefes alıyordu.
  
  
  Silahlarını alıp kampa doğru fırlattım. Daha sonra kum tepesine tırmandım.
  
  
  Arkamdan bir silah sesi duyuldu. Hızla döndüm ve tüfeğimi kaldırdım. Meryem adamın başında durdu. Ben onları izlerken, hâlâ nefes alan bir başkasının yanına yürüdü ve kafasına bir tüfek mermisi sıktı. Sonra yamaçta bana katıldı.
  
  
  Dedi. - “Mahkumlar ne işe yarar?”
  
  
  "Onları orada bırakacaktım."
  
  
  - Borgia'ya ne zaman ve nereye gittiğimizi söylesinler diye mi? O güldü. "Bizi öldürmeye geldiler Nick." Bizi yakalamak için değil.
  
  
  Meryem arkamdayken kum tepesine doğru biraz daha yürüdüm. Vasily neredeyse zirvedeydi. Onu ters çevirdim ve yüzündeki kumları sildim. Ağzından kan damlıyordu. Göğsü ve midesi kurşun delikleriyle doluydu. Onu tekrar kuma koydum ve yukarı tırmandım; Dikkatlice aşağıya baktım. Gördüğüm ilk şey yokuşun yarısında bir cesetti. Böylece Pachek en az bir kişiyi vurmayı başardı. Nöbette uyuya mı kaldığını, yoksa onların yaklaştıklarını mı fark etmediğini merak ettim. Ay ışığının aydınlattığı çölün karşısındaki develerine baktım. Onları görmedim.
  
  
  Develerle gelmiş olmalılar. Bir araba olsaydı bunu duyardım. Ay ışığında siluetimin görünmemesi için alçakta durarak alanı taramaya devam ettim. Sonra kum tepelerinden birinin karanlık gölgesinde develer gördüm. Yakınlarda iki adam duruyordu; tedirgin hareketleri diğer taraftaki kasede olup bitenlerden rahatsız olmaya başladıklarını gösteriyordu. Benimle havuza giden uçurumun arasındaydılar, bu yüzden burası onların Saifa'nın müttefiklerini nasıl acımasızca yok ettiğini görmelerine izin vermiyordu.
  
  
  Çok dikkatli bir şekilde atış pozisyonu aldım ve nişan aldım. Ama yeterince dikkatli değildim. Adamlardan biri çığlık atıp bana nişan aldı. Çabucak ateş ettim ve ıskaladım ama nişanı o kadar bozuktu ki kurşunu yalnızca kumları havaya fırlattı. Birkaç deve endişelenmeye başladı. İkinci adam deveye atladı. Bu sefer düzgün nişan almak için daha fazla zamanım oldu. Onu vurdum ve sonra hayvan çölde kayboldu. Uçurumdan karanlık bir figür belirdi, yüzümün yanında kumları kaldıran bir kurşun. Paniğe kapılan develerin arasından ateş edemedim. Kısa bir süre sonra hepsi atlı olmadan dörtnala çöle gittiler. Metal bir parıltı gördüm ve bir çığlık duydum.
  
  
  Adam ayağa kalktı. Diğeri ise yerinde kaldı. Meryem kumulun tepesi boyunca yanıma emekledi. Makineli tüfeğimi hazırda tuttum.
  
  
  "Bu Saifa" dedi.
  
  
  'Emin misin?'
  
  
  'Evet.'
  
  
  "Çok güzel gözlerin var."
  
  
  Biz kalktık. Danakil bize el salladı.
  
  
  Meryem’e “Git Arfat’a söyle kimseye ateş etmemesini söyle” dedim.
  
  
  - Bu gerekli değil. Gerçek bir Somalili develerin arasında saklanıyor." Kumuldan aşağı kaydım ve Saifa'ya katıldım.
  
  
  "O bıçakla iyi iş çıkardın" dedim.
  
  
  “Onları öldürdük,” dedi, yoldaşça bir tavırla kolunu omzuma dolayarak. “İçlerinden biri arkadan saldırıp kafama vurunca beni yakaladılar. Ama bu Afarlar savaşçı değil. Kadın bile birkaçını öldürdü. Neşeyle güldü.
  
  
  - Peki Arfat? O da birkaçını öldürmedi mi?
  
  
  "Somali mi? Belki de onları korkudan öldürdü. Karanlıkta etrafına baktı. -Ya şimdi bir radyoları olsaydı? Belki biz onları öldürmeden önce Borgia'ları aramışlardır. Adamın sırtında bir şey buldum. Sanırım radyo.
  
  
  "Göreceğiz" dedim.
  
  
  Beni cesedin yanına götürdü. Adamın taşıdığı açık sırt çantasına baktım. Oldukça geniş menzilli bir saha radyosu içeriyordu.
  
  
  "Bu bir radyo" dedim.
  
  
  Alıcı-vericiye ateş etti. Kurşunlar içini delerken parçaların uçuşmasını izledim. Saifah'a durması için bağırmak üzere döndüm ama daha bir şey söyleyemeden silahının boşaldığını gördüm. Onu attı.
  
  
  Artık bizi bulamıyorlar dedi. "Kimse bu radyoyu bizi tekrar bulmak için kullanmayacak."
  
  
  "Hiç kimse." diye itiraf ettim. Daha sonra cesetlerin arasından develerimize doğru ilerledim.
  
  
  Artık Pacek öldüğüne göre kendimi bu Somalili ile bu Danakil arasında buldum. Sakinliğimi kaybettim. O aptal çöl haydutuna az önce yaptıklarını anlatmalıydım ama bunun bir faydası olmazdı. Benim hatamdı. Eğer ilk önce Saif'e bu telsizi bizi kurtaracak birini aramak için kullanabileceğimi açıklasaydım, onu yok etmezdi. Hayatta kalmak istiyorsam bu çöl insanları gibi düşünmem gerekiyordu.
  
  
  Kampa döndüğümüzde Maryam, "Kötü haber Nick," dedi. “En çok yiyecek taşıyan deve öldü. Çok fazla su içeren kargosu hasar gördü. Su kumun içine akıyor. Somalili elinden geleni kurtarmaya çalışıyor.”
  
  
  'Ne?' Saifa dedi.
  
  
  Yavaş yavaş ona İtalyanca olarak açıkladı.
  
  
  "Belki Borgia halkının suyu vardı."
  
  
  Toplamda on tane vardı. Pasek birini öldürdü. Tepeden aşağı inen üç kişiyi vurdum. Ve kanyonda dört tane daha. Diğer ikisi develerle birlikte bırakılan ölü adamlardı. Pervasız saldırıları işimizi çok kolaylaştırsa da, bu tür mücbir sebeplerle iyi başa çıkabilirdik. Danakil'in zihnine dair bir şeyler anlamaya başladığımı sanıyordum. En azından Saipha ve Luigi bunun tipik örnekleriyse. Kendi kabilelerine mensup olmayanları küçümsemekten başka bir şeyleri yoktu.
  
  
  Grubumuz iki beyazdan, bir Amhar kadını, bir Somalili ve düşman kabilesinden bir Danakil'den oluşuyordu. Borgia adamları telsizle yardım isterken bizi kuşatmaya ve kuşatmaya gerek duymadılar.
  
  
  Sadece üçünün yanında matara vardı. Ve yarısı boştu. Görünüşe göre, suyun çoğu develerin üzerinde kalıyordu; bu develer artık çölde bir yerlerde özgürce dolaşıyordu.
  
  
  Saifa bana "Buradan çıkmalıyız" dedi.
  
  
  'Evet. Belki bize saldırmadan önce telsiz kullanıyorlardı. Arfat'a gittim. "Diğer develer nasıl?"
  
  
  "Tamam" dedi.
  
  
  İçeri girdik ve gecenin karanlığına doğru yola çıktık. Saifah ve Arfat gözlerini çölden ayırmadılar ve güneş doğarken takip işaretleri bulmak için arkamızdaki ufku taradılar. Ben de baktım ama çöl insanlarının görmediği bir şeyi görmeyi beklemiyordum. Kaçışımız fark edilmeden gitmiş gibi görünüyordu.
  
  
  "Borgia etkisi nereye kadar uzanıyor?" - Maryam'a sordum. "Bugün ya da yarın dışarı çıkmalıyız. Bir şef çok güçlü hale gelirse veya nüfuz alanı çok genişlerse, bu Addis Ababa'da tanınacaktır. Ama Borgia'yı bilmiyorlar. En azından ben öyle düşünmüyorum.
  
  
  Su miktarımızın durumu beni endişelendirdi. Yoğun sıcak bizi kuruttu. Suyu o kadar karneye bağladık ki sürekli boğazımda kum hissediyordum. Başımın döndüğünü ve ateşim olduğunu hissettim. O gün durduğumuzda Saifa'ya sorunu sordum.
  
  
  “Dört gün daha suya ihtiyacımız var” dedi. "Ama iki gün içinde dağlara çıkıp onu bulmaya çalışabiliriz." Silahlı insanları da bulabiliriz.
  
  
  Arfat, "Suyumuz sorun değil" dedi.
  
  
  Danakil onu görmezden geldi.
  
  
  Ona sordum. - Suyu nerede bulabileceğimizi biliyor musun?
  
  
  'HAYIR. Ama sütün nerede olduğunu biliyorum. Bakmak.'
  
  
  Arfat devesinin yanına giderek eyerden boş bir tulum aldı. Çantanın hala sağlam olduğundan emin olmak için dikkatlice inceledi. Daha sonra birkaç adım geri giderek develeri incelemeye başladı. Onlardan birine yaklaştı ve onunla konuşmaya başladı. Canavar ondan geri çekildi.
  
  
  Saifa, "Eğer canavarı kaçırırsa kaçmak zorunda kalacak" dedi.
  
  
  Arfat konuşmaya devam etti. Deve onu neredeyse anlıyor gibiydi. Birkaç adım daha atıp kararsızca durdu; kendisine yaklaşan küçük figür karşısında neredeyse sersemlemiş, büyük, uyuz bir canavar. Boynu dışarı çıktı ve ısıracağını ya da tüküreceğini düşündüm. Kaçtığımızdan beri sürekli atımla kavga ediyordum ve bacağımdaki dört ısırık bana canavarın kazandığını hatırlatıyordu.
  
  
  Arfat sessizce konuşmaya devam etti. Deve onun yanına geldi, onu kokladı ve kendisini sevmesini bekledi. Yavaşça kendini ona bastırdı ve onu yanlamasına kendisine doğru çevirdi. Konuşmaya devam ederek büyük canavarın altına uzandı ve memesini yakaladı. Deve ağırlığını kaydırdı.
  
  
  Maryam, "Bunlar Danakil hayvanları" dedi. “Muhtemelen hiç sağılmamışlardı.”
  
  
  Saifa, "Bu onun ölümü olacak" dedi.
  
  
  “Allah bağışlasın öyle değil” dedim birdenbire sürekli etnik hakaretlere kızarak. "Eğer başaramazsa hepimiz öleceğiz."
  
  
  Danakil ağzını kapalı tuttu. Arfat'a baktım. Çok yavaş davrandı ve deveyi kendisine süt vermesi için ikna etmeye çalıştı. Diğer eliyle torbayı yerine iterken elinin meme ucunun etrafında kaydığını gördüm. Deve ayrıldı ve gitti.
  
  
  Arfat, herhangi bir ani hareketin canavarı kumların üzerinden uçuracağını ve en azından birimizin çölde ölmesine neden olacağını bilerek bir an için tamamen hareketsiz durdu.
  
  
  Meryem, Saifah ve ben bir süre hareketsiz kalmaya çalıştık. Deveye baktığımda doğanın onu insan sütüne kolay ulaşabilmek için yaratmadığını fark ettim. Bir ineğin yanına oturabilirsiniz ve meslekten olmayan biri bile orada asılı büyük bir çanta bulacaktır. Keçiyi sağmak daha zordur ama deveyle kıyaslandığında bu bir hiçtir. Böyle bir şeyi düşünecek kadar çılgın başka bir deve ya da Somalili.
  
  
  Tekrar deveye yaklaştı ve çantayı onun yanına bastırdı. Çirkin canavarı karnının altından yakalayabilmesi için onu yan çevirmeye zorlamak amacıyla işlem bir kez daha tekrarlandı. Meme ucunu tekrar sıktı. Deve sessiz, melodik bir ses çıkardı, sonra sustu. Arfat, ara sıra bir derenin geçmesine izin vererek, daha sonra kumun içinde kaybolan bir derenin hızla sağılmasını sağladı. Sonunda deveden indi, gövdesine hafifçe vurdu ve yüzünde kocaman bir gülümsemeyle bize döndü.
  
  
  Deri derisi sütten şişmiş. Arfat çok ve açgözlülükle içti ve yanıma geldi.
  
  
  "Süt güzel" dedi. 'Denemek.'
  
  
  Şarap tulumunu alıp dudaklarıma götürdüm.
  
  
  Saifa, "Somalililer deve sütüyle yetiştiriliyor" diyor. "Devenin karnından çıkarlar."
  
  
  Arfat öfkeyle çığlık atarak kemerindeki bıçağa uzandı. Çantayı hızla Maryam'a verdim ve iki adamı da yakaladım. Aralarına adım atacak aklım yoktu ama onları hazırlıksız yakalayıp iki adamı da ellerimle yere fırlatmayı başardım. Makineli tüfeğimi üzerlerinde durarak onlara doğrulttum.
  
  
  "Yeter" dedim.
  
  
  Öfkeyle birbirlerine baktılar.
  
  
  "Bu deve sütünden başka bizim için yiyecek ve içecek hakkında ne düşünüyorsun?" — Saifa'ya sordum.
  
  
  Cevap vermedi.
  
  
  Ben de Arfat'a dedim ki: "Barış yapabilir misin?"
  
  
  Arfat, "Bana hakaret etti" dedi.
  
  
  "İkiniz de beni kırdınız." diye bağırdım.
  
  
  Silahıma baktılar.
  
  
  Kelimelerimi dikkatle seçtim ve ikisinin de beni anlayabilmesi için yavaş yavaş İtalyanca konuştum. "Eğer ikiniz birbirinizi öldürmek istiyorsanız sizi durduramam" dedim. "Güvende olana kadar seni gece gündüz tüfekle koruyamam." Geleneksel olarak birbirinizin düşmanı olduğunuzu biliyorum. Ama bir şeyi unutmayın; biriniz ölürse, birimiz ölürse hepimiz ölürüz.
  
  
  'Neden?' Saifa dedi.
  
  
  “Bize yalnızca Arfat yiyecek sağlayabilir. Bizi çölden ancak sen çıkarabilirsin.
  
  
  'Peki sen?' - Arfat'a sordu.
  
  
  “Eğer ölürsem Borgia yakında tüm çöle ve çok daha büyük bir ülkeye hükmedecek. Siz onun düşmanı ve kölesi olduğunuz için sizi özellikle özenle arayacaktır. Ve yalnızca Meryem, halkını zamanında uyararak onu öldürecek silahları sağlamalarını sağlayabilir.”
  
  
  Sessizdiler. Saifah daha sonra ağırlığını kaydırdı ve bıçağını kınına koydu. Benden uzaklaşıp ayağa kalktı. "Sen savaşçıların liderisin. Eğer bunun doğru olduğunu söylersen sana inanıyorum. Bir daha bu Somaliliye hakaret etmeyeceğim.”
  
  
  "Tamam" dedim. Arfat'a baktım. "Suçunu unut ve bıçağını bir kenara bırak."
  
  
  Bıçağı bıraktı ve yavaşça ayağa kalktı. Yüzündeki ifade hoşuma gitmedi ama onu vurmaya cesaret edemedim. Devenin nasıl sağılacağını bilmiyordum.
  
  
  Maryam çantayı bana uzatarak, "Bu pek lezzetli değil Nick," dedi. "Ama besleyici."
  
  
  Derin bir nefes alıp çantayı tekrar dudaklarıma götürdüm. Kokudan neredeyse kusacaktım. Buna karşılık keçi sütünün tadı ballı bir içecek gibiydi. Kötü kokuyordu ve homojenleştirmenin, pastörize etmenin ve soğutmanın onu daha lezzetli hale getireceğinden şüpheliydim. İçinde yüzen bazı kümeler vardı ve bunların krema mı, yağ mı, yoksa torbanın kendisinden kaynaklanan kalıntılar mı olduğundan emin değildim. Süt de tatsız. Su tulumunu Saifa'ya verdim ve tekrar temiz havayı içime çektim. İçti, bize tiksintiyle baktı ve Somali'ye geri verdi. Arfat sarhoş oldu ve güldü.
  
  
  "Bir adam sonsuza dek deve sütüyle yaşayabilir" dedi. "Uzun bir hayat buna değmez" dedim ona.
  
  
  Meryem bana “İlk kez deve sütü içiyordum” dedi.
  
  
  "Etiyopya'da içmiyor musun?"
  
  
  "Sen halkının liderlerinden birisin, Nick." Aranızdaki fakirlerin hiç yemediğiniz yiyecekleri yok mu?
  
  
  Columbus Circle'daki dairemde hiç domuz kafası ve irmik yediğimi hatırlamıyordum. En sevdiğim restoranın menüsünde de kepek yoktu.
  
  
  "Gerçekten" dedim.
  
  
  Eyerlere geri döndük ve günün geri kalanını bisikletle sürdük. Gün batımından hemen önce tuz bataklığını andıran geniş bir ovaya ulaştık. Saifa atından indi ve heybelerdeki düğümleri çıkardı.
  
  
  “Eğer izlersek burada bizi kimse şaşırtamaz” dedi.
  
  
  Gece yarısından kısa bir süre sonra Arfat ve Seyfe uyurken ben de onlardan uzakta küçük bir adada nöbet tutarken Meryem yanıma geldi. Yumuşak ay ışığında neredeyse güzel görünen uçsuz bucaksız kumlara baktı.
  
  
  Seni istiyorum Nick, dedi.
  
  
  Peçesini çoktan çıkarmıştı. Artık uzun eteğini çıkarıp kumların üzerine sermişti; pürüzsüz kahverengi cildi ay ışığında parlıyordu. Vücudu kıvrımlardan, kıvrımlardan, çöküntülerden ve gölgelerden oluşuyordu.
  
  
  Sarılıp yavaş yavaş eteğinin üzerine indiğimizde sıcak ve arzu doluydu. Önce şefkatle, sonra daha tutkulu bir şekilde öpüştük.
  
  
  Ellerimi onun muhteşem vücudunun üzerinde gezdirdim ve onları lezzetli göğüslerine tuttum. Meme uçları parmaklarımın altında sertleşti. Sanki beni nasıl memnun edeceğini bilmiyormuş gibi garip bir tepki verdi. İlk başta ellerini çıplak sırtımda gezdirdi. Sonra ellerimi göğüslerinden düz, sert karnına, uyluklarının arasındaki ıslak çukura doğru kaydırdığımda, o da elleriyle tüm vücudumu okşamaya başladı.
  
  
  Yavaşça onun üzerine yuvarlandım ve ağırlığımın bir süreliğine asılı kalmasına izin verdim.
  
  
  "Evet" dedi. Şimdi.'
  
  
  Ona girdim ve bir anlık dirençle karşılaştım. Küçük bir çığlık attı ve kalçalarını kuvvetli bir şekilde hareket ettirmeye başladı.
  
  
  Hareketlerime tepki olarak yavaş yavaş ritmini arttırdı. Hala bakire olacağını düşünmüyordum.
  
  
  
  
  Bölüm 12
  
  
  
  
  
  Üç gün sonra, su kaynaklarımız neredeyse tükenmiş ve yiyeceğimiz tamamen tükenmiş halde, batıya, Tigray eyaletinin alçak, kayalık tepelerine doğru yola çıktık. Gün batımından kısa bir süre önce Saifah küçük bir kuyu keşfetti. Dikkatlice içtik ve su tulumlarımızı suyla doldurduk. Develer seyrek yeşillikler arasında otlamaya başlamadan önce her zamanki susuzluklarını gösterdiler.
  
  
  Safai, "Burası kötü bir yer" dedi.
  
  
  'Neden?'
  
  
  "Halkım orada yaşıyor." Uçsuz bucaksız çölü işaret etti. — İki gün içinde şehre ulaşacağız. O zaman güvendeyiz. Çok fazla su var ama bu bölgede kötü insanlar da var.”
  
  
  Son günlerde deve sütü dışında pek besleyici gıda bulamadığımız için çabuk yorulduk. O gece diğerleri uyurken ilk nöbeti ben tuttum. Saifa saat on civarında uyandı ve büyük bir kayanın üzerine yanıma oturdu. -Uyuyacak mısın şimdi? - dedi. "Birkaç saat izleyip sonra bu Somaliliyi uyandıracağım."
  
  
  Kampımıza topallayarak gittim. Meryem devenin yanında huzur içinde yatıyordu, ben de onu rahatsız etmemeye karar verdim. Kuyuda biraz ot buldum ve oraya uzandım. Bir an dünya etrafımda dönüyormuş gibi göründü ama sonra uykuya daldım.
  
  
  Develerin arasındaki gergin hareketlerle uyandım. Bir tuhaflık hissettim ama tanımlayamadım. O kadar uzun süre develerle ve kendi yıkanmamış vücudumla yaşamak zorunda kaldım ki, koku alma duyum köreldi. Daha sonra bir öksürük ve hırıltı duydum.
  
  
  Başımı sağa çevirdim. Karanlık form benden uzaklaştı. Sesin normal nefes alma olduğunu anladığımda hava daha da güçlü kokmaya başladı. Bir yerde aslanların nefesinin berbat koktuğunu okuduğumu hatırladım ama o tatlı kokulu nefesi bu kadar yakından deneyimleyebileceğimi düşünmemiştim.
  
  
  Makineli tüfek solumda yatıyordu. Aslana nişan almak için dönüp onu yakalayıp vücudumdan kaldıramazdım. Ya da tek hareketle yuvarlanabilir, zıplayabilir, silahı alabilir ve emniyeti açabilirim. Ama aslanın hâlâ bir avantajı vardı. Üzerime atlayabilir ve ben doğru nişan alamadan ısırmaya başlayabilir.
  
  
  Maryam sessizce, "Nick, uyandığında hareketsiz yat," dedi.
  
  
  Leo başını kaldırdı ve ona doğru baktı.
  
  
  Saifa, "Yuvarlak bir göbeği var" dedi.
  
  
  "Bu ne anlama geliyor?"
  
  
  - Aç olmadığını. Düz karınlı aslan yemek yemek ister ve saldırır. Ama bu daha yeni yedi.
  
  
  Kendi bakış açımdan Danakil'in ne gördüğünü doğrulayamadım ama yeni tanıştığım kişinin uzun, darmadağınık yeleli bir erkek olduğunu gördüm. Aslanlar hakkında bildiğim her şeyi hatırlamaya çalıştım. Çok fazla değildi. Elbette Saifah'ın, aslanın düz olup olmadığını anlamak için karnına bakmanız gerektiğine dair teorisini hiç duymamıştım. Bana öyle geliyordu ki, bir aslanın karnını inceleyecek kadar ona yakın olan herhangi biri, muhtemelen sindirim süreçlerine içeriden daha yakından bakabilirdi.
  
  
  Maryam hareketsiz yatmamı söyledi. Aslan da hareketsiz duruyordu, sadece kuyruğunu sallıyordu. Bu detay beni rahatsız etti. Bir kuşu ya da fareyi sabırla bekleyen pek çok kedi gördüm; niyetleri yalnızca kuyruklarının istemsiz hareketleriyle ortaya çıkıyor. Bu büyük kedinin benim en ufak bir hareketimde pençesini uzatıp bana vurmayı mı amaçladığını merak ettim. Meryem'in tavsiyesi bana çok mantıklı geldi.
  
  
  Sonra başka bir şeyi hatırladım; aslanlar çöpçülerdir. Örneğin, kolay bir atıştırmalık için akbabaları çürüyen bir leşten uzaklaştırırlar. Eğer hareketsiz durursam o aslan beni çöldeki bir sonraki yemeğine sürüklemeye karar verebilir.
  
  
  Kıpırdayıp öksürdü. Kötü bir nefes dalgası üzerime çarptı. Sinirlerim gergindi ve makineli tüfeği kapma dürtüsüne karşı savaştım.
  
  
  Aslan çok yavaş bir şekilde vücudunu benimkine paralel olacak şekilde çevirdi. Karnına baktım. Gerçekten bir anlamı varsa, oldukça yuvarlak görünüyordu. Leo tekrar bana bakmak için döndü. Sonra yavaş adımlarla kuyuya doğru yürüdü. Başımın yanından geçerken ilk başta gözlerimi kıstım. Aslan çok yavaş yürüyordu, ya yiyip içmeyeceğini bilmiyordu. Makineli tüfeği alma zamanının geldiğine karar vermeden önce neredeyse suya gelmesini bekledim. Aslan gerçekten suyun üzerine eğilene kadar tüm irademle bir dakika daha bekledim. Orada tekrar kampın etrafına baktı. Meryem ve Seyfe'den herhangi bir ses veya hareket duymadım. Tehlikede olmadığından emin olan aslan başını eğdi ve gürültülü bir şekilde içmeye başladı. Bir daha süt tabağında salyaları akan bir yavru kedi gördüğümde nasıl tepki vereceğimi merak ettim. Yavaşça sol elimi uzattım ve makineli tüfeğin soğuk çeliğini bulana kadar toprağı kazdım. Hemen aldım. Bunu yapmak için aslandan bakmam gerekiyordu ama yine de onun içki içtiğini duyuyordum.
  
  
  Silahı sola dönüp emniyeti devre dışı bırakacak ve akıcı bir hareketle klasik yüzüstü duruşa geçebilecek şekilde tuttum. Aslanı rahatsız etmeden bu manevrayı gerçekleştirmek imkansızdı ama bunun üstünlük kazanmak için bir şans olduğunu hissettim. Silahın şarjörü doluydu, yani aslan kuyruğunu bile oynatmış olsaydı, ben de ateş ederdim. Sürekli bir salvo kesinlikle hayati bir şeye çarpacaktır.
  
  
  Yuvarlanıp nişan aldım. Aslan başını kaldırdığında Meryem yüksek sesle nefesini tuttu.
  
  
  Saifa, "Ateş etmeyin" dedi.
  
  
  Cevap vermedim. Ateş edip etmeme hayvanın kendisine bağlıydı. Tekrar içmeye başlarsa ateş etmezdim. Eğer o, develer için değil de Meryem ve Sayfa'ya gitmeseydi, kamptan çıktığında ona ateş etmezdim. Eğer dönüp bana bakmasaydı onu vurmazdım. Bu ölçüde bu uzlaşmayı kabul etmeye hazırdım.
  
  
  Saifa'nın ateş etmemesini söylemesinin en az iki iyi nedeni vardı. Ülkenin bu bölgesinde yaşayan insanlara güvenmiyordu ve vurulma olayı onların dikkatini çekebilirdi. Başka bir neden daha yakındı: atışlar aslanı kızdırabilirdi. Bir kişi ne kadar iyi atış yaparsa yapsın, en uygun koşullar altında bile ıskalama ihtimali her zaman vardır. Ve mevcut koşullar pek iyi değildi.
  
  
  Işık aldatıcıdır. Ay dolunay olmasına rağmen neredeyse batmak üzereydi. Ve aslan çevresine çok güzel uyum sağlıyor. Yüzüstü pozisyona geldiğimde o pozisyonda kaldım ve aslanın ne yapacağını görmeyi bekledim.
  
  
  Leo biraz daha su içti. Memnun olarak başını kaldırdı ve homurdandı. Develer korkuyla uludu.
  
  
  Arfat oturduğu yerden “Aslan” diye bağırdı. "Kampta bir aslan var."
  
  
  Maryam, "Uzun zaman oldu" dedi.
  
  
  Bu gürültülü konuşma aslanı rahatsız etmişe benziyordu. Meryem'e, develere ve Arfat'ın durması gereken yere baktı. Makineli tüfeği daha sıkı kavradım ve sağ elimin işaret parmağıyla baskıyı arttırdım. Biraz daha sonra ateş edeceğim.
  
  
  Aslan yavaşça sola, bizden uzağa doğru yürüdü. Gecenin karanlığında kayboluyor gibiydi ve onu hızla gözden kaybettim.
  
  
  İki dakika sonra Saifa, "Gitti" dedi.
  
  
  Uyandım. "Şimdi onun bu kampa nasıl girdiğini bilmek istiyorum," diye kükredim.
  
  
  Arfat benimle kampımızın ve kayalıkların ortasında buluştu.
  
  
  "Aslan benim bakmadığım bir yönden geldi" dedi.
  
  
  - Yoksa uyuyor muydun?
  
  
  'HAYIR. Bu aslanı göremedim.
  
  
  "Kampa git ve uyu" dedim. "Uyumuyorum. Bu canavar uzun zamandır yüzümde nefes alıyor.
  
  
  "Yani aç değildi" dedi.
  
  
  Arkamı dönüp Arfat'ı botumla tekmelemek istedim. Ama kendimi toparlamayı başardım. Somalili uykuya dalmamış olsa bile bu aslanı fark etmemesi tamamen ihmalkarlıktı. Veya bu “ihmal” kasıtlıydı. Onu Seyfe'den ayırdığımda yüzündeki ifadeyi unutmadım.
  
  
  Ertesi gün öğleden kısa bir süre sonra kısa bir dinlenme için başka bir kuyunun yanında durduk. Her ne kadar o kadar aç olsam da, kendi develerimizin birinden kesilmiş bir et parçasını açgözlülükle yutacaktım. Çöldeki yolculuğumuz sırasında yaklaşık on beş kilo verdim ve kemerimi son deliğe kadar sıkmak zorunda kaldım. Ama bunun dışında kendimi oldukça güçlü hissettim. Ben elbette bizi şehirden ayıran günden sağ çıkmayı başardım.
  
  
  — Sizce şehirde polis karakolu var mı? - Maryam'a sordum. “Orada olmalı. İzin ver onlarla konuşayım, Nick. Onlarla nasıl konuşulacağını biliyorum.
  
  
  'İyi. Bir an önce Addis Ababa ya da Asmara'ya gitmeliyim."
  
  
  Yokuşun tepesine ulaştığımızda kuyudan yeni ayrılmıştık ve üç danakilden oluşan bir grupla karşılaştık. Onlar da şaşırsalar da bizden daha hızlı tepki verdiler. Ateş etmeye başladılar. Arfat çığlık atarak deveden düştü.
  
  
  O zamana kadar zaten bir makineli tüfeğim vardı. Saifa ve Maryam da ateş etmeye başladı. Ve bir dakika içinde üç rakibimiz yerdeydi. Meryem'e baktım. Gülüyordu. Sonra Saifah yavaşça eyerden aşağı kaydı.
  
  
  Deveden atlayıp ona doğru koştum. Omzundan vurulmuştu ama gördüğüm kadarıyla yara, kurşunun hayati organlara zarar verebileceği kadar derin değildi. Deliği suyla temizleyip bandajladım. Meryem Arfat'ın önünde diz çöktü.
  
  
  "O öldü," dedi ve geri gelip yanıma geldi.
  
  
  "Bu çok kötü" dedim. "Devesinin sütüyle bizi kurtardı."
  
  
  "Ve neredeyse bizi, özellikle de seni öldürüyordu çünkü o aslan konusunda bizi zamanında uyarmadı."
  
  
  “Arfat uyuyakaldı. Cesurdu ama bu yolculuk için yeterince güçlü değildi.
  
  
  - O uyudu? Meryem sessizce güldü. Nick, sana Somalililere asla güvenmemeni söylemiştim. Danakil'le savaşmasına izin vermediğin için senden nefret ediyordu.
  
  
  Belki, dedim. “Ama bunun artık bir önemi yok.”
  
  
  Saifah gözlerini kırpıştırdı ve yavaş yavaş bilinci yerine geldi. İnlemesini bekliyordum ama bakışlarını bana çevirdi ve metanetli bir şekilde sakinliğini korudu.
  
  
  O sordu. - “Ne kadar ağır yaralandım?”
  
  
  - Belki omzun kırılmıştır. İçeride hiçbir şey vurulmadı ama kurşun hâlâ orada.”
  
  
  "Buradan çıkmamız lazım." dedi ve ayağa kalktı.
  
  
  "Sana askı takana kadar olmaz" dedim ona.
  
  
  Üç saldırganın ve Arfat'ın cenazelerini bıraktık. Büyük bir aç aslan sürüsünün, varlıkları şüphe uyandırmadan geçip gideceğini umuyordum.
  
  
  Hava kararana kadar yürüdük. Büyük acı çeken ama hâlâ tetikte olan Danakil bize vadide kamp kurmamızı söyledi.
  
  
  "Şehirden belki iki saat uzaktayız" dedi. - Yarın oraya gidiyoruz. Bugün yangın olmayacak.
  
  
  "Uyuyacaksın" dedim ona.
  
  
  - Bizi korumalısın.
  
  
  'Yapacağım.'
  
  
  Develeri yiyebilsinler diye seyrek çalılara bağladım. Neredeyse her şeyi yiyebiliyor gibiydiler ve kayaları bile sindirip sindiremediklerini merak ettim. Kendimle çok gurur duyuyordum; bu canavarlar konusunda oldukça yetenekliydim ve Hawk'a yeni keşfettiğim yeteneğimden bahsedip onu dosyama eklemesini isteyecektim.
  
  
  Alçak bir tepede iyi bir yer seçip izlemeye başladım. Meryem gelip yanıma oturdu.
  
  
  "Sanırım halkıma ulaşacağız, Nick" dedi.
  
  
  “Ayrıldığımızda farklı mı düşündün?”
  
  
  'Evet. Ama Borgia'nın karısı olmaktansa ölmeyi tercih ederim.
  
  
  Ona sarıldım ve büyük göğüslerini okşadım. "Bu gece yapamayız" dedi. "Saifah'a göz kulak olmalıyız."
  
  
  "Biliyorum" dedim.
  
  
  “Bir Hıristiyan gibi giyinene kadar bekle. İslam kadınları yüzlerini gizlemek zorundadır ama göğüslerini açmalarına izin verilmiştir. Gelenekleri tuhaf.
  
  
  "Göğüslerinin açıkta kalması hoşuma gidiyor" dedim.
  
  
  "Eğitim aldığım için mutluyum" dedi.
  
  
  Yorumunu sohbetimize bağlamaya çalıştım ama yapamadım. 'Neden?'
  
  
  “Etiyopya değişti Nick. Yıllar önce, annemle babamın çocukluk döneminde benim gibi kaçırılan bir kız, bekaretini kanıtlayamamanın utancıyla yaşamak zorunda kalırdı. Artık üzerinde anlaşmaya varılan bir evliliğe girmek gerekli değildir. Gelişimim bana hükümette bir iş garantisi veriyor. Babam ve amcam bunu benim için hiç utanmadan ayarlayabilir. O zaman hayat Batı ülkelerindeki gibi olacak.”
  
  
  "Benimle yatmasaydın bakire olarak geri dönebilirdin" dedim.
  
  
  "Bakire olarak geri dönmek istemedim Nick." Ayağa kalktı. - Yorulduğunda beni uyandır. Bütün gece uyanık kalmaya çalışın. Geceleri senin kadar iyi görebiliyorum ve çok iyi bir nişancı olmasam da tehlike söz konusu olduğunda her zaman seslenebilirim."
  
  
  "Tamam" dedim.
  
  
  Beyaz eteğiyle karanlığın içinde kaybolmasını izlerken yapbozun bir parçası daha yerine oturdu. Meryem ilk seviştiğimizde bekaretinin öneminden bahsetmişti ve ben bir an Amhara dağlarına vardığımızda benimle yattığına pişman olacağından korktum. Ancak ilerisini düşünüyordu. Meryem cesur bir kadındı ve alabileceği tüm mutlulukları hak ediyordu. Halkının ona herhangi bir nedenle kötü davranmasını istemem. Böyle nüfuzlu bir metresim olduğu için de mutluydum. Danakil'den kaçış çılgınca bir tahmindi ve kamyonları, üniformalı adamları ve silahsız sivilleri sokaklarda huzur içinde dolaşana kadar buna inanmazdım.
  
  
  Ancak Borgia'dan kaçmak görevimin sonu değildi. Bu sadece yeni sorunlarla yüzleşmek için bir şanstı. Yanımda herhangi bir kimlik belgesi yoktu. Gaard belgelerimi aldı. Addis Ababa ya da Asmara'daki büyükelçiliğe gittiğimde orada görevli kişiye balta dövmemi göstererek kendimi tanıtabiliyordum. Her şeyi bilmesi gerekiyordu. Peki ya durum böyle değilse? O zaman bunun gerçek olduğunu düşünecek mi?
  
  
  Etiyopya hükümeti ne olacak? Onların isteği üzerine Borgia'nın peşine düştüm. Artık kabaca nerede olduğunu ve ne yaptığını biliyordum. Üstelik savunmasızlığının devre dışı bırakılmış füzelerden kaynaklandığına dair hiçbir kanıtım yoktu. Eğer onu Danakil köyünde öldürseydim AX için işim tamamlanmış olacaktı. Ama onu ben öldürmedim. Etiyopyalıların ne istediği hakkında hiçbir fikrim yoktu.
  
  
  Meryem'in iyi bağlantıları vardı. Benim için güvenliği garanti ederdi. Ağırlığımı değiştirdim ve kendimi uyanık kalmaya zorladım. Uyuyakalırsam bir daha medeniyete ulaşamayabiliriz.
  
  
  
  
  Bölüm 13
  
  
  
  
  
  Gün doğumundan iki saat sonra Saifa bizi, uzaktan açıkça görebildiğimiz bir köye giden, açıkça işaretlenmiş bir patikaya götürdü. Zayıftı ve ateşi vardı, zaman zaman onu eyerde sallanırken görüyordum. Kamptan ayrılmadan önce yarasını inceledim ve yarasının iltihaplı olduğunu gördüm. Mermi, kemik parçaları ve şarapnellerin hızla çıkarılması gerekiyor.
  
  
  Diye sordum. - "Eyerde kalabilir misin - Seni taşıyacak mıyım?"
  
  
  "Sen zaten hayatımı kurtardın" dedi. - Nick, sadece tek bir şeyi umuyordum.
  
  
  'Ne için?'
  
  
  “Böylece bu Somaliliyi öldürmeme izin verdin.”
  
  
  Ona "Ölmeden önce birçok düşmanı öldüreceksin" dedim.
  
  
  - Evet Nick. Ama bir daha asla böyle bir yolculuk yapmayacağım. İnsanlar senin ve benim yaptıklarımız hakkında hikayeler anlatmaya başlayacak. Pacek ilk kampımızda öldü. Somalili bir savaşçı değildi. Ve diğer tek kişi bir kadındı. Kaç kişiyi öldürdük?
  
  
  "Saymayı unuttum" dedim. - Sanırım on üç.
  
  
  “Artık silahlarımızdan kurtulacak bir yer bulmalıyız. Şehirde buna ihtiyacımız yok.
  
  
  Develer yol boyunca yürüdüler. Büyük kayaların olduğu bir alana geldiğimizde devemi durdurdum. “Silahlarımızı taşların arasına saklayalım” dedim. "Tamam" dedi Saifa.
  
  
  Maryam ve ben tabancasını ve taşıdığı fişekleri aldık ve kemerinden tabancayı çözdük. Bir yarık bulana kadar kayaların üzerinden tırmandım. Hem tüfeğimi hem de tabancayı oraya koydum ve makineli tüfeğime baktım.
  
  
  Artık elimde olmasa kendimi çıplak hissederdim ama silahlarımızı savurarak şehre girmeyi göze alamazdık. Biz yeni bir katliam değil, dost arıyorduk. Meryem onun bir yanında, ben de diğer yanındaydım. Karakola götürülmek istemedi ve gururuyla yoluna devam etti.
  
  
  “Mariam” dedim İngilizce olarak, “polisi bu adamla ilgilenmeye ikna edebilir misin?”
  
  
  'Bilmiyorum. Babam adına derhal doktor çağırmaları için onlara yalvaracağım. Onun büyük bir suçun yıldız tanığı olduğunu söyleyeceğim.
  
  
  "Saifah'ın bizim için yaptığı onca şeyden sonra onun elini kaybetmesini istemedim."
  
  
  "Anlıyorum Nick" dedi. “Fakat polisi kim olduğuma ikna etmek biraz çaba gerektirecek. Bir rapor hazırlamaları gerekiyor. Yetkililere isimlerimizi söylemeliler. Ancak Müslüman gibi giyinmiş bir Amhara kadını görürlerse harekete geçmeyi reddedeceklerdir.”
  
  
  Kıyafetlere bakılırsa burası Müslüman bir şehir diye düşündüm. Hemen polis karakoluna gittik. Haki üniformalı iki adam kılıfları açık dışarı fırladı. Maryam Amharca konuşmaya başladı ve adımın serbestçe kullanıldığını duydum. Yaralı Saifah'a dikkatli davrandıklarını görmek beni sevindirdi. İçlerinden biri beni hücreye götürdü, içeri itti ve kapıyı kapattı.
  
  
  "Amerikan mısın?" - kötü bir İngilizceyle sordu.
  
  
  'Evet. Benim adım Nick Carter.
  
  
  — Belgeleriniz var mı?
  
  
  'HAYIR.'
  
  
  'Burada bekle.'
  
  
  Onu gücendirmekten korktuğum için kahkahalarımı tuttum. Nereye gideceğimi düşündüğünü merak ettim.
  
  
  Hücrenin köşesinde yıpranmış bir ordu battaniyesi yatıyordu. Orada çok fazla zararlı olmadığını umuyordum. Son birkaç gündür çok hafif uyuyorum ve sürekli olarak en ufak bir tehlike işaretine dikkat ediyorum. Ancak yalnızca başkalarının harekete geçmesini bekleyebileceğim için uykuya dalmaya karar verdim. Yağmacı Danakillerin hapishaneye hücum etmesi pek olası değil. Borgia'nın gücü o kadar kuzeye uzanmıyordu. Yatağa uzandım ve bir dakika içinde uykuya daldım.
  
  
  Israrlı bir sesin sesiyle uyandım. 'Bay. Carter. Bay. Carter, Bay Carter.
  
  
  Gözlerimi açtım ve saatime baktım. İki saatten biraz fazla uyudum. Hala hayvana bağlı olan deve bifteğini yiyecek kadar aç olmama rağmen kendimi çok daha iyi hissettim.
  
  
  'Bay. Carter, lütfen benimle gel” dedi beni hücreye götüren polis.
  
  
  "Gidiyorum." dedim ve ayağa kalkıp kendimi kaşıdım.
  
  
  Beni bir koridordan, duvarlarla çevrili bir hapishane bahçesine götürdü. Mahkum, üzerinde bir leğen sıcak su bulunan ateşe odun attı. Polis bağırarak emir verdi. Mahkum banyoya sıcak su döktü ve üzerine soğuk su ekledi.
  
  
  Polis bana, "Sabun var Bay Carter," dedi. "Ve sizin için de birkaç kıyafet bulduk."
  
  
  Kirli haki pantolonumu çıkarıp güzelce yıkadım. Sıcak suyun ve sabunun cildimde bıraktığı hissin tadını çıkardım. Mahkum bana büyük bir pamuklu havlu verdi ve ben de çıplak tenimdeki sıcak güneşin tadını çıkararak tembelce kurulandım. Kanepedeki kıyafet yığınının içinde bacakları sadece birkaç santimetre kısa olan temiz bir pantolon, temiz çoraplar ve temiz bir gömlek buldum.
  
  
  Polis bir jilet bulmak için cebini karıştırdı. Mahkum bir tas su getirdi ve bankın üzerine küçük bir ayna koydu. Aynada yüzümü görebilmek için çömelmem gerekti ama tıraş olduktan sonra kendimi tamamen farklı biri gibi hissettim. 'Lütfen benimle gelin bayım. Carter," dedi memur.
  
  
  Beni hapishaneye geri götürdü ve koridorda, gardiyanın yanındaki ayrı bir odaya götürdü. Meryem ve görevli orada oturuyorlardı. Önlerindeki masada dumanı tüten bir kase yemek vardı. Artık Meryem vücudunun büyük bir kısmını kaplayan uzun bir elbise giyiyordu.
  
  
  'Bay. Carter, ben bu hapishanenin müdürüyüm,” dedi adam Arapça olarak ayağa kalkıp elini uzatarak. "Yemek yedikten sonra Asmara'ya gideceğiz."
  
  
  Bana Meryem'in yanındaki yeri işaret etti ve küçük şişman kıza emirler vermeye başladı. Hemen bana bir somun ekmek ve bir kase yemek getirdi. Bileşimi hakkında soru sormadım ve yemeye başladım. Sıcaktı ve yağ içinde yüzen doyurucu et parçalarıyla (iyimser bir şekilde kuzu eti sanıyordum) doluydu.
  
  
  Ekmek taze ve lezzetliydi. Yemeğimi acı çayla yıkadım.
  
  
  Maryam'e usulca, "Sen önemli birisin sanırım," dedim.
  
  
  "Hayır, sensin" dedi bana. "Her şey polisin radyoda adınızı söylemesiyle başladı."
  
  
  Komutana döndüm. - Danakil gibi aramızda kim vardı?
  
  
  — Şu anda yerel bir klinikte. Doktor ona antibiyotik yazdı. Hayatta kalacak.'
  
  
  'İyi.'
  
  
  Komutan boğazını temizledi. 'Bay. Carter, silahını nereye bıraktın?
  
  
  Söyledim. - "Ne silahı?"
  
  
  O gülümsedi. “Tek bir kişi bile Danakil'den silahsız geçemez. Arkadaşın vuruldu. Çatışma açıkça benim yetki alanım dışında gerçekleşti ve sizin hükümet adına çalıştığınızı anlıyorum. Sorumu yalnızca silahların, hoşlanmadığınız bir kabilenin üyelerinin eline geçmesini önlemek için soruyorum.
  
  
  Hakkında düşündüm. “Bu sığınağı doğru bir şekilde tanımlayabilir miyim bilmiyorum.” Buradan develerin yavaş yavaş yürümesiyle yaklaşık yirmi dakikada şehre vardık. Taşlar vardı...
  
  
  'İyi.' O güldü. "Manzara konusunda iyi bir gözünüz var, Bayım." Carter. Şehre gelen her Danakil silahını orada saklıyor. Yalnızca tek bir yerde olabilir.
  
  
  Yemekten sonra komutan bizi cipe kadar geçirdi ve ellerimizi sıktı. Nezaketinden dolayı kendisine teşekkür ettim. "Bu benim görevim" dedi.
  
  
  Maryam, "Etiyopya'nın görevini senin kadar bilen insanlara ihtiyacı var" dedi.
  
  
  Biraz banal geldi, tıpkı bir film yorumu gibi. Ancak komutanın cevabı Meryem'in durumu hakkında bana yeterince bilgi verdi. Doğruldu ve gülümsedi; evin hanımının iltifatla ödüllendirdiği sadık bir hizmetçi gibi. Konumunun ailesi tarafından güvence altına alındığını fark ettim ve yalnızca erkek üyelerinin benimle olan ilişkisinin o aileye utanç getirdiğini hissetmemelerini umuyordum.
  
  
  İki polis cipin kapısını açık tuttu ve arka koltuğa geçmemize yardım etti. Daha sonra iki küçük dağ sırasının arasındaki çöküntüyü takip ediyormuş gibi görünen toprak bir yoldan aşağı indik. İlk on mil boyunca sadece tek bir araçla karşılaştık, eski bir Land Rover, oldukça ilginç bir yol izliyormuş gibi görünüyordu. Şoförümüz küfredip kornasını çaldı. O kadar yakından geçtik ki sol tarafta oturan Meryem ona rahatlıkla dokunabiliyordu.
  
  
  Üç kilometre ötede bir deve kervanının arasından yol aldık. Gözlerim kapalı olduğu için sürücünün bunu nasıl yaptığını bilmiyorum. Yirmi kilometre kat ettiğimizde toprak yol biraz daha zorlaştı ve sürücü cipten ekstra on kilometre daha hız çıkardı. Diğer arabaları geçtik. Oldukça büyük bir şehre ulaşmadan önce eski bir İtalyan helikopterinin önünde keskin bir dönüş yaptık. Şoförü yüksek sesle bağırdı. Sahaya çıktık ve helikopterin yanında durduk.
  
  
  Bir subay olan pilot dışarı atladı ve selam verdi.
  
  
  dedi. - 'Bay. Carter'ı mı?
  
  
  'Evet.'
  
  
  "Seni mümkün olan en kısa sürede Asmara'ya götürmeliyim."
  
  
  Beş dakika sonra havadaydık. Cihaz o kadar gürültü yapıyordu ki herhangi bir konuşma imkansızdı. Meryem başını omzuma koydu ve gözlerini kapattı. Asmara'ya vardığımızda bu telaşın sorumlusunun kim olduğunu bulacağımı sanıyordum.
  
  
  Helikopter hükümet havaalanına indi. Yan tarafında resmi yazılar bulunan kahverengi bir minibüs, pervane kanatları tamamen durmadan önce bize doğru hızla geliyordu. Üst düzey bir subayın arka kapıdan çıktığını gördüm. Parlak güneş ışığına baktım. Eğer yanılmıyorsam...
  
  
  Helikopterden indiğimde Hawk yanıma koştu ve Meryem'in inmesine yardım etmek için arkamı döndüm. Tutuşu sıkıydı ve bir an birbirimizi selamlarken gözlerinde rahatlamış bir ifade gördüğümü sandım.
  
  
  Diye sordum. — Asmara'da ne yapıyorsunuz efendim? "Eğer bu Asmara ise."
  
  
  "Hans Skeielman'ın kaptanı öldürüldüğünü bildirdi N3." - Şahin dedi. "Bütün kıyamet koptu."
  
  
  “Yüzbaşı Ergensen muhtemelen öldüğümü düşünüyordu” dedim. "Makine dairesindeki insanlar dışında tüm mürettebat Borgia çetesine ait." Geminin artık Massawa'da olmadığını mı anlıyorum?
  
  
  'HAYIR. Yerel yetkililerin onu tutuklamak için hiçbir nedeni yoktu. Diğer ikisi nasıl?
  
  
  - Hangi diğer ikisi?
  
  
  "Gene Fellini," dedi Hawk. "CIA ajanı. Onun da gemide olduğunu biliyordum ama birlikte çalışmanızı istediğimden henüz emin değildim.
  
  
  “Larsen adında bir KGB ajanını öldürmek için güçlerimizi birleştirdik. Hans Skejelman'da kamarot olarak görev yapıyordu. Birlikte esir düştük. Gina daha sonra Kızıldeniz'den Borgia karargâhına giderken göğsünden vuruldu.
  
  
  - Ve diğeri?
  
  
  -Diğeri kim?
  
  
  "Onun adı Gaard..."
  
  
  “İkinci dostum. Bu piç Borgia kampında. En azından biz ayrılırken öyleydi. Peki öldüğümüze dair bu hikaye nedir?
  
  
  Hawk, "Massawa'ya neden ulaşamadığınızı açıklamanın bir yolu" dedi. "Kaptan üçünüzün de hıyarcıklı vebadan öldüğünü iddia etti." Güvenlik önlemi olarak üçünüzü de denize gömdü. Etiyopyalı yetkililerin onaylamadan edemeyeceği bir hikayeydi bu. Bu yüzden limanı tekrar terk etmelerine izin verildi. Nick, hıyarcıklı vebadan ölen ilk AX ajanı olacaksın.
  
  
  Karargahtaki daktilolar için yeni bir sorun yaratmadığım için biraz hayal kırıklığına uğramış görünüyordu ve eğer Meryem ve Etiyopyalı general o sırada bize yaklaşmasaydı alaycı bir şeyler söyleyebilirdim. Amharca konuşuyorlardı ve bu adamın eski bir arkadaşım olduğu izlenimine kapıldım.
  
  
  Hawk, "General Sahele, bu Nick Carter" dedi.
  
  
  General ve ben el sıkıştık. Yaklaşık bir buçuk metre boyunda, yeni yeni grileşmeye başlayan kalın siyah saçlarıyla soylu bir Amhara'nın güzel bir örneğiydi.
  
  
  'Bay. Carter, Maryam'i doğduğundan beri tanıyorum. Onu sağ salim geri getirdiğiniz için teşekkür ederim, ayrıca ailem adına da teşekkür ederim.”
  
  
  İngilizcesi mükemmel bir okul çocuğu aksanına sahipti ve onun İngiltere'de eğitim gördüğünü varsayıyordum.
  
  
  “General Sakhele,” dedim, “Onun dönüşüne itibar edemem. Birlikte geri döndük. Nöbet tuttu, deveye bindi ve iyi eğitimli bir asker gibi tüfekle ateş etti. İkimiz de hayatlarımızı bizimle birlikte kaçan Saifa Danakil'e borçluyuz.
  
  
  "Borgia'dan kurtulduysan kaçmaya devam etmek zorunda kalabilirsin." Sahele, Hawk'a döndü. “Meryem bana hükümetimizde görev yapan müttefiklerinin birkaç ismini verdi. Keşke bunu birkaç gün önce bilseydim.
  
  
  'Ne oldu?' Hawk'a sordum.
  
  
  Hawk, "Siz kaçar kaçmaz, eğer sıralamayı doğru anladıysam Borgia hamlesini yaptı" dedi. "Ültimatomu dört gün önce geldi."
  
  
  “Kaçtıktan hemen sonra olmadı,” dedim. "Devriyesinin bizi geri getirmesini bekliyor olmalı."
  
  
  - Öldürdüğümüz devriye mi? - Meryem sordu.
  
  
  "Evet dedim.
  
  
  - Gereksinimlerini biliyor musun? diye sordu General Sahele.
  
  
  "Doğu Afrika'nın yarısını istiyor gibi görünüyor" dedim. — Füzelerini kullanmakla tehdit etti mi?
  
  
  Hawk, "Üç Minutemen de dahil" dedi. — Hans Skeelman'daydılar. Jean Fellini bundan sonraydı.
  
  
  Diye sordum. - "Ne zaman ateş etmeye başlayacak?"
  
  
  'Yarın akşam. Ve eğer ona saldırmak istersek daha erken.
  
  
  Hawk'a, "Sanırım onu bu füzeleri kullanmaya ikna etmelisiniz efendim" dedim. “Özellikle şu Minutemenler.” General Sahele'nin ağzı açık kaldı. Bana baktı. Hawk bir an şaşkın göründü, sonra yüzünde hafif bir gülümseme belirdi. - “Bizim bilmediğimiz ne biliyorsun, N3?”
  
  
  “Borgia füzelerinin en az yarısı yalnızca onları fırlatan kişiler için tehlikelidir. Minuteman işletim sistemini kumdan çıkardığından ya da onun kayıp olduğunu bildiğinden bile şüpheliyim. Uygun fırlatıcıları olmadığı için füzelerini çok iyi sakladı. En iyi adamlarından biri ve belki de sahip olduğu tek teknisyen bizimle birlikte kaçtı. Vasily Pachek size tam bir teknik rapor sağlayabilir. Ama ne yazık ki kaçışın ertesi gecesi bize saldıran Borgia devriyesi tarafından öldürüldü. Borgia tarafında otomatik silahlarla donanmış bir grup havalı Danakil savaşçısı var. Onun bütün tehdidi bu.
  
  
  -Emin misiniz bayım? Carter'ı mı? diye sordu General Sahele.
  
  
  'Evet. Pacek bu füzeler üzerinde çalıştı. Borgia onu aldattı, bu yüzden Pacek tüm planı sabote etmek için elinden geleni yaptı. Borgia çölün bizi öldüreceğine güveniyordu herhalde, çünkü Pacek ya da ben gerçekleri ortaya çıkarmak için oraya doğru yürüdüğümüzde herkes onun tehdidinin bir balondan başka bir şey olmadığını anlayacaktı.
  
  
  Maryam, "Pacek'in ne bildiğini bilmiyor" dedi. "Gerçekten bu füzelerin işe yarayacağını düşünüyor."
  
  
  General Sakhele, "Onun için çok daha kötüsü" dedi. Tekrar bana döndü ve büyük elini omzuma koydu.
  
  
  "Geceyi bu gece bir otelde geçirip sonra da Borgia genel merkezine dönmeye ne dersiniz Bay Carter?"
  
  
  Diye sordum. - "Oraya nasıl gideriz?"
  
  
  - Helikopterimle. Afrika'nın en iyi yüz elli savaşçısına komuta edeceksin.
  
  
  “Daha iyi bir yol hayal edemiyordum. Umarım burayı tekrar bulabilirim.”
  
  
  Meryem sessizce, “Bana haritayı göster,” dedi. "Nerede olduğumuzu tam olarak biliyorum."
  
  
  General Sakhele bizi personel arabasına götürdü ve askeri kampa gittik. Arabada klima bulunmadığı için iki kez özür diledi. Onu temiz dağ havasını solumayı sevdiğime ikna edemedim.
  
  
  Maryam ve general haritanın üzerine eğilirken Hawk ve ben bilgi alışverişinde bulunduk.
  
  
  Ona sordum. - “AX mesajımı almadı mı?”
  
  
  “Evet ama kullandığınız kodun dikkatli bir şekilde yorumlanması gerekiyor. Hans Skeielman Massawa'ya demir attığında ve sahte ölüm belgeleri sunulduğunda, mesajınızın geminin Borgia'ya ait olduğu anlamına geldiğine ikna olmuştuk. Merkezi Norveç gibi dost bir ülkede olsa bile, sahte bir holding şirketiyle karşı karşıya olduğunuzu fark etmeniz her zaman birkaç gün alır. Ayrıca sizin ve Bayan Fellini'nin hayatta olup olmadığınızı bilmiyorduk ve mesajınızı nasıl gönderdiğinizi anlayamadık.
  
  
  Durdu, bekledi. Ona kayıkçı kamarasının altındaki kafesten nasıl kurtulduğumu ve sonrasında kendimi nasıl tekrar içeri kilitlediğimi anlattım. Sessizce güldü.
  
  
  "İyi iş çıkardın Nick," dedi yumuşak bir sesle. “Mesajınız bize ihtiyacımız olan zamanı verdi. Şu anda Etiyopyalılar ve Afrikalı müttefikleri "Hans Skeelman"ın peşinde. Bu konu aynı zamanda Rusya ile aramızdaki, iki dünya gücü ile üçüncü dünya arasındaki işbirliğini de geliştirmiştir. Her durumda, düşündüğümden daha fazlası. Ancak bu mavna Atlantik Okyanusu'na giderse NATO ülkelerinin donanmalarına yem olacak” dedi.
  
  
  'Bay. Carter, bize biraz yardım edebilir misin? diye sordu General Sahele.
  
  
  Odanın karşı tarafına yürüdüm ve Danakil'in topografik haritasını inceledim. Maryam zaten Borgia karargâhını buldu.
  
  
  "Bu bölge helikopter saldırısına uygun mu?" diye sordu General Sahele.
  
  
  “Sahip olduğunuz insan sayısına ve ateş gücünüze bağlı.” Nehrin yukarısında bir noktayı, aşağısında ikinci bir noktayı ve alçak tepelerde üçüncü bir noktayı işaret ettim. “İnsanları bu üç noktaya koyarsanız” dedim, “o zaman bu Danakil köyünü haritadan silebilirsiniz.”
  
  
  Sakhele, "Ayrıca iki savaş teknemiz var" dedi.
  
  
  "Bir tanesini Borgia kampının yakınına koyun," diye önerdim. "Sonra da halkını sizin birliklerinizin kollarına sürecek." Büyük bir savaş gücü yok; çoğunlukla köle emeğine dayanıyor.”
  
  
  General Sakhele birliklerini nasıl kullanacağını zaten bildiği için bu istişare sadece nezaketen yapıldı. Nick Carter da geziye katılacaktı ve eğer Amerikan ajanı Etiyopya birliklerinin savaş niteliklerinden etkilenmişse, bu çok daha iyi olurdu.
  
  
  Daha önce kimse füzelerden bahsetmemişti ve Hawk ile benim sorunu çözmemizin hiçbir yolu yoktu. Ancak Borgia karargahına saldırırlarsa hükümet birliklerine görevlerinde eşlik etmeyi kabul etmemin ana nedeni buydu. O nükleer füzelerin yanlış ellere geçmeyeceğinden emin olmak istedim.
  
  
  "Nick, son zamanlarda uyuyor musun?" - Şahin sordu.
  
  
  "Bu sabah birkaç saat hapisteydim."
  
  
  General Sakhele, "Bugün de uyuyacak zamanımız olmayacak" dedi. “Sabah saat üçte yola çıkıyoruz ve gün doğumundan hemen sonra Borgia kampına saldırıyoruz. Karanlıkta dağların arasından uçmak tehlikelidir ama kimse onu uyarmadan Borgia'yı halletmeliyiz.
  
  
  "Erken yatacağım." diye söz verdim.
  
  
  Hawk, "Artık otele gidebilirsin," dedi. “Bu arada, yerel yetkililer “Hans Skeielman”a tüm eşyalarınızı bırakmasını emretti. Bunları odanızda bulacaksınız.
  
  
  'Kendimi VIP gibi hissedeceğim.'
  
  
  General Sahele, "Getirdiğiniz haberler Etiyopya hükümeti için önemli" dedi.
  
  
  Ortam resmileşti, general elimi sıktı ve şoföre bana çok iyi bakmasını emretti. Görünüşe göre Hawk bir süre generalin yanında kalacaktı, bu yüzden elbette eşyalarımın otelde olduğunu vurguladı. Çünkü Hans Skeielman'ın mürettebatı bavulumda gizli bir bölme bulmasaydı, Wilhelmina yarın bana eşlik edecekti.
  
  
  Onu Gaard ya da Borgia'yla tanıştırmanın ne kadar güzel olacağını düşündüm.
  
  
  Formalitelere rağmen Maryam bana yaklaşmayı başardı ve fısıldadı: “Sonra görüşürüz Nick. Bu bana biraz entrikaya mal olacak ama ben senin otelinde kalacağım.
  
  
  Diye sordum. "Bu akşam birlikte akşam yemeği yemeye ne dersin?"
  
  
  - Yedide odana geleceğim.
  
  
  
  
  Bölüm 14
  
  
  
  
  
  Akşam yemeği için giyinirken bir aksaklık keşfettim: Hawke'nin otele gönderdiği kıyafetler beni geçmiş günahlarından kaçmak için Etiyopya'ya giden sarhoş ve tembel Fred Goodrum olarak göstermeyi amaçlıyordu. Bir an için Maryam'la restorana girdiğimizde nasıl görüneceğimiz konusunda endişelendim ama sonra her şeyin canı cehenneme dedim. Etiyopya Avrupalılarla doluydu ve birçoğu çok para kazanıyordu. Meryem'in odama girmesini beklerken General'in benden duyduklarını ve Şahin'in duyduklarını düşündüm. İki kişi Hawk ve benim kadar uzun süre birlikte çalıştığında, bir fikri veya uyarıyı iletmek için mutlaka kelimelere ihtiyaç duymazlar. Yüz ifadesi, sessizlik, ton değişikliği - bunların hepsi uzun bir konuşmadan daha azını söyleyemez. Pacek'in bana Danakil'de söylediklerini aynen aktardım. Cech bana Borgia füzelerinin yarısının düzgün çalışmadığından kesinlikle emin olduğunu söyledi. General Sakhele hemen hepsinin füze olduğunu varsaydı. Şahin hayır. Hawke'un Borgia'ya saldırmanın getirdiği riski anladığından kesinlikle emin değildim ama yine de anladığından emindim.
  
  
  Etiyopya birlikleriyle birlikte gittiğim için, saldırı planlarının nükleer savaş başlıklarının nasıl etkisiz hale getirileceğini de hesaba katacağını umuyordum. General Sahel, birlikleriyle o kadar hızlı saldırmak zorunda kaldı ki Borgia adamları füzeleri mağaralardan çıkarıp fırlatma alanına yerleştiremedi. Pacek yalnızca yarısını sabote etti ve Pacek diğer yarı üzerinde çalışan Alman mühendislere güvenmiyordu. Şimdi tanımadığım insanlara güvenmenin zamanı değil.
  
  
  Meryem'in sessizce kapıyı tıklattığını duydum. Gerçekten hoşuma gitmeyen batılı kıyafetler giymişti. Ama ona nasıl bakarsanız bakın hâlâ güzeldi. Soluk mavi elbisesi vücudunu sarıyor ve zeytin-kahverengi tenini ön plana çıkarıyordu. Yüksek topuklu ayakkabılar onu yüz seksen beşten daha uzun gösteriyordu. Takıları pahalı ve mütevazıydı; ağır bir zincire bağlı altın bir haç ve değerli altından yapılmış bir bilezik. Asmara’yı hiç tanımadığım için ondan bir restoran seçmesini istedim. Dilenci gibi giyinmiş olmamın hiç de dezavantaj olmadığı ortaya çıktı. Sahibi bize sessiz bir köşede hizmet etti. Biftek sertti ama mükemmel baharatlıydı ve şarap İtalyandı. Ne zaman sahibine iltifat etmek istesem, Başpiskoposun kızına hizmet etmekten duyduğu onurdan söz ederdi. Maryam'ın ailesinden her yeni söz, Etiyopya'dan ayrılmak istersem her şeyin ne kadar karmaşık olacağını merak etmeme neden oluyordu. Maryam sanki düşüncelerimi tahmin ediyormuş gibi şöyle dedi: "General Sahel'e, Borgia kampında başta Danakiller ve Somalililer olmak üzere birçok erkek tarafından tecavüze uğradığımı söyledim."
  
  
  'Neden?' — Cevabını zaten bilmeme rağmen sordum.
  
  
  "O zaman sana gitmem konusunda endişelenmezdi, Nick."
  
  
  Sorabileceğim daha birçok soru vardı ama çenemi kapalı tuttum. Çölde de gördüğüm gibi Meryem'in geleceğine dair çok güçlü fikirleri vardı. Eve dönüp babasının ve amcalarının, Kıpti Kilisesi'nde yüksek bir konuma sahip olan gözden düşmüş bir kadını aklamak için bir evlilik düzenlemelerini beklemeye niyeti yoktu. Ve anlaşılan o da zengin bir Amharalı adamın metresi olmak istemiyordu. Şarabımızı yudumlayıp, güçlü Etiyopya kahvesiyle yemeğimizi bitirirken, onun iş bulma planları hakkındaki konuşmasını dinledim. Çalışan bir kadın konusunda aşırı romantik bir fikri olabilir ama tüm zengin Amhara kadınlarının yaşadığı Purdah'ın yerel biçimine dönmek yerine bunu kendi başına yapma arzusu bana oldukça makul geldi. Onu çölde eylem halinde görmemiş olsaydım bile onun birey olma arzusu zaten saygımı kazanırdı.
  
  
  Otele dönüp anahtarımızı aldık. Birlikte asansöre doğru yürürken görevli dikkatle başını çevirdi. Meryem benim katım için düğmeye bastı.
  
  
  Asansör yavaşça yukarı çıkarken bana şunu sordu: “Nick, peki ya Pacek'in sabote etmediği füzeler? Çalışacaklar mı?'
  
  
  "Kimse bilmiyor" dedim.
  
  
  - Peki yarın tehlikede misin?
  
  
  'Evet. General Sakhele ile birlikte.
  
  
  Cevap vermesini bekledim. O yapmadı. Ta ki odama gelene kadar. Ceketimi çıkarmadan önce alışkanlıktan kapıyı açtım ve banyoyu kontrol ettim. Maryam, Wilhelmina ve Hugo'yu görünce nefesi kesildi.
  
  
  "Bu gece tehlikede olduğumuzu mu düşündün?" diye sordu.
  
  
  "Bilmiyordum" dedim. "Danakil'in ortasında kaçırılmadın." Ama seni şehirde buldular. Siz ve Sahele hükümetteki hainlerden bahsettiniz. "Hans Skeielman"ın Borgia'ya ait olduğunu çok geç öğrendim.
  
  
  "Umarım onu yarın öldürürsün, Nick."
  
  
  "Bu pek çok sorunu çözer," diye itiraf ettim.
  
  
  Luger'ımı ve stilettomu komodinin üzerine koydum ve Maryam odadaki tek sandalyeye oturdu. Otel işlevseldi, çok sterildi. Hiçbir yerde "oda servisi" reklamını yapan bir tabela veya broşür görmedim. Bir yatak, bir sandalye, küçük bir şifonyer, bir komidin ve bir banyo vardı. Sandalyede hareketsiz oturan, mavi elbisesini bacak bacak üstüne atmaya çalışan Meryem'in boş odaya mı, silahıma mı yoksa ertesi gün olabileceklere mi tepki verdiğini anlayamıyordum.
  
  
  "Nick," dedi sessizce. "Seni kullanmadım."
  
  
  'Bunu biliyorum.'
  
  
  “Çölde yanına geldiğimde bunu istedim. Ve bu gece ikimizin de zevki için senin odanda kalacağım. General Sahel'e yalan söyledim çünkü seni yok etmeye çalışacağından korkuyordum. O güçlü bir adam, Nick. Ve tüm Batılılardan, Avrupalılardan ve Amerikalılardan nefret ediyor. Onlardan nefret etmeyi Sandhurst'te öğrendi.
  
  
  "İngiliz aksanını duydum" dedim.
  
  
  "Görünüşe göre İngiltere'den pek memnun değildi."
  
  
  "Keşke çöle geri dönebilseydim Meryem."
  
  
  Ani bir ruh hali değişimiyle sessizce güldü. Ayağa kalkarak, "Ama öyle değil, Nick," dedi. - Ve eğer öyleyse, o zaman yeniden köle olurum. En azından bu gece burada olacağız. Elbisesinin düğmelerini çözdü ve hızla dışarı çıktı. Daha sonra odanın karşı tarafına geçti ve yatağa oturdu. Diğer tarafa eğilip ona sarıldım. Öpüşmemiz yavaş ve yumuşak bir şekilde, alaycı bir keşifle başladı. Ama dudaklarımız buluştuğunda beni kendine doğru çekti ve elleri omuzlarımı tuttu.
  
  
  "Bu gece kum tepelerine bakmamıza gerek yok," diye fısıldadım.
  
  
  Meryem tekrar yatağa çöktü. Tekrar öpüştüğümüzde ellerimi göğsüne koydum. Külotu vücudundan dolayı sıcaktı.
  
  
  Çölde çekingen bir bakireydi. Ama bugün ne istediğini tam olarak bilen ve kapısı kapalı odanın güvenliği de dahil olmak üzere her anın tadını çıkarmayı amaçlayan bir kadındı. İkimiz de çıplak olduğumuzda artık hazırdım. İkimiz de ışığı kapatmak için dönmedik ve benim ona hayran olduğum kadar o da bana vücudunu göstermekten hoşlanıyor gibiydi.
  
  
  Yatağa uzanmış bronz teni hissettiği kadar pürüzsüz görünüyordu. Büyük göğüsleri gövdesinin üzerinde geniş duruyordu. Yavaşça bacaklarını açtı. Kalçalarını çevirerek sıcak vücuduna girmesine izin verdi. Yavaş yavaş başlayıp doruğa doğru ilerlemeye çalıştık ama bu ikimiz için de nafile bir çabaydı. Kıvrandı ve kendini bana bastırdı ve artık yalnız kaldığımız için birlikte doruğa çıktığımızda özgürce inledi ve çığlık attı.
  
  
  
  
  Bölüm 15
  
  
  
  
  
  General Sakhele beni küçük bir askeri havaalanındaki birliklerini teftiş etmeye davet etti. Savaşçı ve sert görünüyorlardı. Çoğu Amhara kabilesindendi ve onların Etiyopya'daki belirli bir sorunu çözmek için seçildiklerini varsayıyordum. Baskın Kıpti Hıristiyan kültürünü temsil ediyorlardı ve Danakil yerleşimine memnuniyetle saldıracaklardı.
  
  
  Askeri operasyonun kendisi saçma derecede basitti. Generalin helikopterinde, inişinin üç bölümünün Danakil köyünü kuşatmasını havadan izledim. Daha sonra Borgia karargâhına doğru yola çıktık ve yirmi dakikalık bir uçuşun ardından kampın üzerindeydik.
  
  
  Radyodan bir Amharca akışı geldi. General Sakhele mikrofonu aldı ve bir dizi emir verdi.
  
  
  "Füzeleri fırlatıyorlar" dedi. - Onlara hoş olmayan bir sürpriz vereceğiz.
  
  
  Üç savaşçı, füzeler ve napalm püskürterek düşmanlara gökten saldırdı. Onları altı bombardıman uçağı takip etti. Biri kuzeyde kamp ile Danakil köyü arasında ve diğeri kampın güneyinde bulunan iki Borgia füze üssünden duman bulutlarının yükseldiğini izledim. Helikopterlerimize ateş etmeye başlayan kamp savaşçıları bir dizi napalm saldırısıyla dağıldı. Güneyde bir yerde şiddetli bir patlama helikopterimizin şiddetli bir şekilde sallanmasına neden oldu.
  
  
  "Umarım bu aptallar yanlış anlamazlar" dedim.
  
  
  General Sahele alaycı bir kahkahayla, 'Nükleer bir patlama bizi kesinlikle öldürür' dedi, 'ama Ortadoğu'nun önemli bir şehrinde bir yerde patlamaktansa, kum, deve ve danakillerden başka hiçbir şeyin olmadığı burada bir patlama olması her zaman daha iyidir. .'
  
  
  Nükleer bir patlama değildi. General bizim Borgia kampına yerleştirilmemizi emretti. Savaş teknelerinden biri, başka bir yerde kayalık bir hendeğe saklanan son direnişe ateş açtı.
  
  
  Tabancasını kılıfından çıkarırken “Katillere dikkat edin” diye uyardı.
  
  
  Ceketimi çıkardım ve Wilhelmina'yı yakaladım. General elimdeki Luger'a baktı ve gülümsedi. Kol kılıfındaki stilettoyu işaret etti.
  
  
  “Siz her zaman kavgaya hazırsınız Bayım.” Carter'' dedi. Ve başarılı bir mücadele verdik. Borgia'nın çadırına doğru yürürken, kadınların kampının yakınındaki kayalıklara saklanmış küçük bir grup üzerimize ateş açtı. Yere daldık ve ateşe karşılık verdik.
  
  
  - General Sakhele telsiz operatörüne bir şeyler bağırdı. Birkaç dakika sonra birliklerinden küçük bir müfreze vadinin güney tarafından bölgeye girerek kayalara el bombaları atmaya başladı. Düşmanlardan biri üzerimize koştu. Onu tabancayla vurdum. O gün tek şansım buydu. Askerler kayalara birkaç el bombası daha attıktan sonra o yöne doğru koştular. Birkaç saniye içinde savaş sona erdi.
  
  
  Ayağa kalkıp üniformasını çıkaran General Sakhele, "Basit bir operasyon" dedi. - Kendini General ilan eden şu Borgia'yı bulalım Bay Carter.
  
  
  Çadırı kontrol ettik. Bütün kampı aradık. Ve çok sayıda ölü Danakil ve birkaç ölü Avrupalı bulmamıza rağmen General Borgia'dan hiçbir iz yoktu. Bir avuç mahkum arasında değildi.
  
  
  General Sakhele, "Danakilleri konuşturmak en az birkaç saatimizi alacak" dedi.
  
  
  Hükümet birlikleri Borgia halkını teslim olmanın daha iyi olduğuna ikna etmeye çalışırken ben de bölgede dolaştım. Köleler serbest bırakıldı ve ardından yaklaşık bir düzine askerin koruması altında tekrar bir araya getirildi. Kampta birlikte bulunduğum iki Alman'ı görünce görevli memurdan onlarla konuşmak için izin istedim.
  
  
  'Bilmiyorum ..
  
  
  “General Sakhele ile konuşun” dedim.
  
  
  Generale bir haberci gönderdi, bu da on beş dakika daha boşa gitti. General Almanlarla konuşmama izin verdi.
  
  
  -Borgia nerede? - Onlara sordum.
  
  
  İçlerinden biri, "Senden birkaç gün sonra ayrıldı" dedi. - Pachek nasıl?
  
  
  'Öldü. Borgia nereye gitti?
  
  
  'Bilmiyorum. O ve Luigi bir deve kervanı oluşturdular. Gaard da onlarla birlikte gitti.
  
  
  Bilmek istediğim tek şey buydu ama General Sakhele günün geri kalanını Danakillere işkence yaparak ve onlardan onay alarak geçirdi.
  
  
  General, "Demek Borgia denizde," dedi. "Artık Etiyopya topraklarında değil."
  
  
  "Bu onun artık Etiyopya'nın sorunu olmadığı anlamına gelmiyor" diye önerdim.
  
  
  “Biz büyük bir filoya sahip olmayan tarafsız bir ülkeyiz. - Ne yapabileceğimizi düşünüyorsun?
  
  
  "Hiçbir şey" dedim. “Halkınız ve ülkenizin hava kuvvetleri mükemmel bir iş çıkardı. Ne sen ne de ben Borgia gemisine yüzerek onu tek başımıza batıramayız. Ve Hans Skeielman'ın artık Etiyopyalı savaşçıların menzili dışında olduğundan şüpheleniyorum. Asmara'ya döndüğümüzde bunu üstlerimize bırakmak zorunda kalacağız.
  
  
  General Saheles'in gururunun neden olduğu gecikmeye sessizce lanet etsem de, dışarıdan sakin kaldım. Hawke'a Borgia'nın kaçışını ne kadar çabuk bildirirsem, o da Hans Skeelman'ı yok etmek için planlar yapmaya o kadar çabuk başlayabilir. Ancak bu sorunu açık bir radyo hattında tartışamazdım. Ve bu kodu kullanmak General Saheles'in gururunu zedeler. Aslında benim yapacağım herhangi bir hareket onu kızdırırdı. Buranın patronu oydu ve pozisyonundan keyif alıyordu.
  
  
  O akşam Asmara'ya döndüğümde Hawke, "Aklımız için," dedi, "Borgia'ların lanet olası filolarının olmadığını ve Hans Skuelman'da olduklarını varsayalım." Atlantik Okyanusunda, açık denizde ve ticaret yollarından uzakta yer almaktadır. Onu bir uçak gemisi ve dört muhrip takip ediyor. İki Rus denizaltısı Afrika kıyılarını koruyor.
  
  
  "Hans Skeielman'ın silahlı olduğuna dair bir his var içimde" dedim. Ben de Hawk'a iki ayrı üst yapıdan bahsettim ve güvertenin altında hiçbir açıklama yapamadığım çok fazla alan olduğunu belirttim.
  
  
  "75 mm'lik silahlar." Başını salladı, "AX sen Norfolk'tan ayrıldığından beri veri toplamakla meşgul."
  
  
  "Borgia'nın gemide olduğundan nasıl emin olabiliriz?"
  
  
  "Hayatta kalanlara varsa sorabilirsiniz" dedi.
  
  
  
  
  Bölüm 16
  
  
  
  
  
  Hawk'ın beni Washington'a geri göndermesini ve görevin tamamlandığını ilan etmesini bekliyordum. Borgia'nın karargahı harabelerden ve çok sayıda cesetten başka bir şey değildi ve General Sahel'in ordusunun Borgia'yı öldürme şansı olmamasına rağmen onun nerede olduğunu bildiklerini sanıyorlardı. Nick Carter'ın Etiyopya'da önemli ölçüde başardığı tek şey Maryam'in kurtarılmasıydı; bu bana büyük bir kişisel tatmin yaşattı ama Etiyopya hükümetinin beni orada tutması için bir neden değildi. Bu yüzden Hawk bana bir daire bulup Asmara'dan daha iyi kıyafetler almamı söylediğinde çok şaşırdım.
  
  
  "Peki burada ne yapmalıyım?"
  
  
  - Borgia'nın Hans Skeielman'la ilgilendiğinden emin misin?
  
  
  'HAYIR.'
  
  
  'Ben de değil. Bu takım için çok basit, çok basit. Bu doğru değil. O zaman bu füzelerle sorunumuz var. Müttefik bir ülke olsa bile geri dönüşlerinde sorun yaşardık ama Etiyopya tarafsız bir ülke çıktı. Sizce General Sahele çölün daha derinlerine bakmanıza neden izin vermedi?
  
  
  "İki nedeni var; genel olarak beyazlardan, özellikle de benden nefret ediyor ve orada bir şeyler sakladığını düşünüyordu."
  
  
  Hawk, "Etiyopya çok hassas bir konu" dedi. "Bu füzelerden bazıları resmi olarak Mısır'a ait, diğerleri ise İsrail'e ait. Etiyopya, Müslümanların iç baskısından dolayı Mısır'a yöneliyor. Ancak Etiyopyalılar her iki ülkenin de silahlanmasını artırmakla hiç ilgilenmiyorlar. Sonuç olarak bu füzelerle ne yapacaklarını bilmiyorlar. Yani Asmara'da mahsur kaldın. Her görevde kadın bulma alışkanlığınız, AX sonunda karşılığını vermeye başlıyor."
  
  
  - Burada kalmam için bana bir bahane mi veriyorsun?
  
  
  'Evet. Ve sana başka bir resmi neden daha vereceğim; özenle sabote ettiğin üç Minuteman füzesi.
  
  
  Hawk Washington'a döndü ve beni Asmara'da bıraktı. Beklemek işimin bir parçası ve çoğu zaman neyi beklediğinizi bilmiyorsunuz. Ancak bu durumda bu bekleyişin sonunda bir şey olup olmayacağını hiç bilmiyordum.
  
  
  General Sakhele beni tamamen görmezden geldi ve eğer Maryam olmasaydı çok sıkılırdım. Asmara o kadar da heyecan verici bir şehir değil.
  
  
  Bağlantım Amerikan konsolosluğu memuruydu. Hawk gittikten on gün sonra geldi ve bana uzun bir rapor verdi. Şifreyi çözmem iki saatimi aldı ve bitirdiğimde birinin ciddi bir taktiksel hata yaptığını fark ettim.
  
  
  Donanma, Hans Skeielman'ı Atlantik Okyanusu'nda, nakliye hatlarının çok ötesinde, Afrika ile Güney Amerika arasında, ekvatorun hemen üzerinde bir yerde buldu. Hans Skeielman savunurken, bir uçak gemisi ve dört muhripten oluşan bir saldırı grubu yaklaştı. 75 mm'lik topları çok az direnç gösteriyordu, hayatta kalan yoktu ve çok az enkaz vardı. Bölgede çok sayıda köpekbalığı olduğu için tek bir ceset bile bulunamadı. Bu, Borgia'nın yaşayıp yaşamadığını hâlâ bilmediğimiz anlamına geliyordu.
  
  
  General Sakhele ertesi gün beni ziyaret etti. Raporun kendi kopyasını aldı. İçki teklifimi reddetti, kanepeye oturdu ve konuşmaya başladı.
  
  
  "Hedeflerimizden en az biri bu gemide değildi" dedi.
  
  
  - Borgia'yı mı? Aldığım rapor bundan emin değildi."
  
  
  - Borgia'yı bilmiyorum bayım. Carter. Maryam, sen Danakil'den ayrıldığında bana sözde arkadaşlarının birkaç ismini verdi.
  
  
  İstihbarat benim uzmanlık alanım değil. Ve istihbarat aygıtlarımızın çoğuna güvenemiyorum. Ama bazı ajanların raporlarına inanıyorum. Fark edilmeden birkaç generali ve politikacıyı gözlemlediler. Ve bu memurlardan birinin iri beyaz bir adamla gizli toplantılar yaptığını gördüler.
  
  
  "Borgia kampında gördüğüm kadarıyla sadece bir tane uzun boylu beyaz adam vardı" dedim, "ajanınızın benden daha uzun birinden bahsettiğini varsayarak." Bu da Gaard. Onun Hans Skeelman'da olmadığını mı söylüyorsun?
  
  
  Sakhele bana "Filonuz görevinde başarısız oldu" dedi.
  
  
  'Belki. Ancak bu 75 mm'lik toplar açıkça gemiye binmeyi imkansız hale getirdi."
  
  
  - Şimdi ne yapacaksınız bayım? Carter'ı mı?
  
  
  "Ne yapacağım sizin hükümetinize bağlı, General." Borgia'nın hayattaysa onları tekrar kullanmasını önlemek için bu füzeleri nasıl parçalayacağınızı bulana kadar Asmara'da kalmam emredildi. Bilindiği gibi bunlardan üçü Amerika Birleşik Devletleri'nden çalındı. Bu üçünün hiçbirinin işe yaramayacağına eminim ama yine de onların parçalarını eve götürmek isterim."
  
  
  General Sahel hararetle, "Bu lanet füzeler," dedi.
  
  
  Bu dürtüsüne dair bir açıklama bekledim. General Sakhele ve ben asla arkadaş olmayacağız. Sandhurst'teki deneyimi onu İngilizce konuşan tüm beyazlarla karşı karşıya getirdi. Artık Maryam'la bir sorunumuz vardı. Beni onun üzerinde çok kötü bir etki olarak gördüğünü varsaydım. Yine de onun şeref duygusuna güvendim. Etiyopya'nın çıkarlarına bağlılık yemini etti ve bu çıkarlar AX'in çıkarlarıyla örtüştüğü sürece güvenilir bir müttefik olacak.
  
  
  'Bay. Carter, Etiyopya'nın nükleer güç olmakla ilgilenmediğini söyledi. Bunun getirdiği sorunları kaldıramayız."
  
  
  "Bu yalnızca Etiyopyalıların karar vermesi gereken bir soru General" dedim. “Egemenliğinize müdahale etmek için burada değilim. Ama nükleer yetenek istiyorsanız bu füzelerle başlayabilirsiniz. Ancak sizden bu üç Minutemen'i iade etmenizi istemek zorunda kalacağım.
  
  
  'Bay. Carter," dedi, "son birkaç günde nükleer güce dönüşmemiz lehine argümanları çok sık duydum. Füzeleriniz olduğunda onları kullanabileceğiniz bir hedefe de ihtiyacınız var. İsrailliler ve Mısırlılar füzeleri birbirlerine doğrultuyorlar. Rusları tehdit ediyorsunuz ve tam tersi. Etiyopya'da bu füzeleri birbirlerine doğrultabilen kabileler var. Ancak taraftarların geçmişte Borgia'larla ilişkileri olmasa da ben buna karşı çıkıyorum."
  
  
  "Belki de en iyi çözüm füzeleri çalındıkları ülkelere iade etmektir General."
  
  
  'Tam olarak değil. Mısırlılar memnuniyetle kendilerininkini alacaklardı, ancak füzelerin İsraillilere iadesi gibi düşmanca bir eyleme karşı ihtiyatlı davranacaklardı. Hükümetiniz hepsini size vermeyi teklif etti. Ama Mısırlılar da bundan hoşlanmayacak.
  
  
  "Görünüşe göre herkesi memnun edemezsiniz General." Bu füzeleri kurtarmanın iyi tarafına bakın. Yirmi yıl içinde geçerliliğini yitirecekler.
  
  
  "Biliyorum" dedi. "Bir süre Asmara'da kalmayı planladığın için, bu konunun nasıl bir sır haline gelebileceğini tartışmak için seni tekrar ziyaret edebilirim."
  
  
  O gitti. Konsolosluğa gittim ve Hawk için şifreli bir telgraf yazdım. Füze uzmanlarını Etiyopya'ya ulaştırmanın ne kadar süreceğini bilmek istedim. General Sakhele füzelerin tehlikeli olmadığını söylemedi ancak güvenli füzeler konusunda bu kadar endişelenmeyeceğini söyledi.
  
  
  İki gece sonra Maryam, birlikte Asmara'da bir gece kulübüne gitmeyi önerdi. Bir devlet kurumunda iş buldu - işi bir şekilde arşivlerle ilgiliydi ve Sahele onu oraya götürdü - ve bir kadın meslektaşı ona burayı tavsiye etti. Herhangi bir sorun beklemiyordum ama yine de Wilhelmina, Hugo ve Pierre yanımdaydı.
  
  
  Kulüp Batı kültürünün tüm kötü taraflarını gösterdi. Orada pek iyi olmayan bir rock grubu vardı ve servis ettikleri içecekler çok pahalıydı. Bazen rock'n'roll'un Amerika'nın en büyük ihracatı haline geldiğini düşünüyorum. Eğer onun fikirlerinden ve tarzlarından telif haklarının tamamını alsaydık, bir daha asla ödemeler dengesi açığı yaşamazdık. Maryam ve ben iki saatlik gürültüden sonra ayrıldık.
  
  
  Serin bir akşamdı, tipik bir dağ gecesi. Kulüpten ayrıldığımızda boşuna taksi aradım. Arayabilecek kapıcı çoktan eve gitmişti. Ama şans eseri kulübün önüne bir at ve araba park edilmişti, tahta banklar karşılıklı yerleştirilmişti. Maryam ve ben bindik ve şoföre dairemin adresini verdim. Arabacı bana boş boş baktı. Adresi İtalyanca olarak tekrarladım.
  
  
  dedi. - "Evet efendim."
  
  
  Araba hareket etmeye başlayınca Meryem soluma yaslandı. Kulübün gürültüsünden sonra akşam iki kat daha sessiz görünüyordu ve sokaktaki nal sesleri o kadar sabitti ki neredeyse uykuya dalacaktım. Meryem açıkça rahatlamıştı. Ama ben değil. Küçük bir bilmeceyi çözmeye çalışıyordum.
  
  
  İngilizce, Etiyopya okullarında çok yaygın bir ikinci dildir. Asmara, taksi şoförlerinin, otel personelinin, esnafın, garsonların, barmenlerin, fahişelerin ve diğer hizmet şirketi çalışanlarının genellikle iki dilli olduğu oldukça kozmopolit bir şehirdir. Şoförümüzün İngilizce konuşmamasının kötü bir yanı yoktu ama bu beni temkinli hale getirecek kadar alışılmadık bir durumdu.
  
  
  Bazen kendi başlarına oldukça zararsız görünen bir dizi tutarsız olay ve durum, gizli bir tehlikeye karşı uyarı görevi görebilir. Hans Skeelman'da böyle bir modeli gözden kaçırmış olmam kafama darbe aldı. Ve aynı hatayı bir daha yapmayacaktım. Çok geçmeden ikinci yanlış kısmı keşfettim. Asmara'da kaldığım süre boyunca, bekleme süresini azaltmak için kısmen Maryam'la ve geri kalanıyla tek başıma bölgeyi keşfettim. Şehri çok iyi tanımasam da arabacının daireme ulaşmak için yanlış yöne gittiğinden şüphelenmeye başladım.
  
  
  Maryam'e yumuşak bir sesle, "Bizi eve götüreceğini sanmıyorum," dedim. "Belki de İtalyanca anlamıyordur."
  
  
  Yerel lehçede bir şeyler söyledi. Sürücü cevap verdi ve elleriyle işaret yapmak için döndü. Tekrar konuştu. İkinci bir açıklama yaptı ve yine hareket etmeye devam etmeyi umuyordu.
  
  
  Maryam bana "Kısa yoldan gittiğini söylüyor" dedi. Wilhelmina'yı omuz kılıfından çıkarırken, "Bunu daha önce duymuştum," dedim.
  
  
  İnanmayan ses tonum şoföre ulaşmış gibiydi, gerçi o İngilizce anlamıyormuş gibi görünüyordu - eğer anlıyorsa da - ve hızla arkasını dönüp cebini karıştırdı.
  
  
  Onu başından vurdum. Koltuğunun yarısına düştü. Çıkarmak üzere olduğu tabanca büyük bir gürültüyle sokağa düştü. Luger'ım atı ürküttü ve dizginlerdeki baskı kaybı onun kaçmasına neden oldu.
  
  
  "Bekle" dedim Meryem'e.
  
  
  Tabancayı kılıfına geri koydum, ileri atladım ve arabacıyı koltuğundan tekmeledim. Kendini sokağa attı ve sol tekerlek ona çarptı. Dizginleri yakaladım ve atın şaha kalkıp arabayı devirmesi için çok sert çekmemeye çalıştım, ama hayvan kantarmanın baskısını hissedecek kadar sert çekmemeye çalıştım. Ölü arabacının cesedinin üzerinden atladığımız için hâlâ dengemizi kaybetmiş halde sallanıyorduk.
  
  
  Dizginler birbirine dolanmıştı ve caddede hızla ilerlerken onları çözmeye çalıştım. Birkaç yaya yana doğru fırladı ve ben tek bir araba görmemek için dua ettim. Şehrin içinde bulunduğumuz kısmı tamamen ıssız görünüyordu, yol kenarına park etmiş sadece birkaç araba vardı. At bu kadar hızlanamayacak kadar zayıf görünüyordu ama bu noktada Büyük Millet yarışını kazanabilecek kapasitede görünüyordu.
  
  
  Sonunda dizginleri çözdüm ve biraz daha sert bastırmaya başladım. Her iki tarafta da baskının eşit olduğundan emin oldum.
  
  
  Arabanın ağırlık merkezi yüksekti ve eğer at aniden sarsılırsa Meryem ve ben arabadan uçardık. Yavaş yavaş baskıyı artırdım. At daha yavaş yürümeye başladı. Onunla konuştum.
  
  
  "Sakin ol oğlum" dedim. "Sessizce git."
  
  
  Onun İngilizce anladığından şüpheliydim, şoför yerel lehçeyle konuşuyordu ama belki de benim sakin, yumuşak ses tonum ona güven verirdi. Hayvanın aygır mı kısrak mı olduğunu göremedim. Ayrıca kontrol etme zamanı da değildi.
  
  
  Meryem'in çığlığını duyduğumda at neredeyse kontrol altına alınmıştı. 'Nick. Bir araba hızla bizi takip ediyor.
  
  
  "Ne kadar yakın?"
  
  
  "Birkaç blok ötede. Ama çok hızlı yaklaşıyor.
  
  
  Dizginleri çektim. At şaha kalktı ve araba sallanmaya başladı. Sonra at tekrar aşağı indi ve tekrar koşmaya çalıştı. Tekrar çektim, omuz kaslarım hayvanı durdurmak için kasıldı. Tekrar şaha kalkarak arabanın geriye doğru eğilmesine neden oldu.
  
  
  “Atla,” diye bağırdım Maryam'a.
  
  
  Dizginleri bırakıp ön tekerleğin üzerinden atladım. Yola yuvarlandım, dizimi ovuşturdum ve ceketimi yırttım. Binaya yaslanarak sendeleyerek ayağa kalktım ve bunu Meryem'in yapıp yapmadığını görmek için arkama baktım. Benden on metre uzakta duruyordu.
  
  
  Dizginlerden kurtulan at yeniden koşmaya başladı. Araba devrildi ve hayvan düştü. Çaresizce tekmeledi ve kişnedi. Araba hızla bize doğru geliyordu; ölüm arzusundaki Etiyopyalı bir sürücü için bile fazla hızlı gidiyordu.
  
  
  Maryam koşarak yanıma geldi ve şöyle dedi: "Nick, araba..."
  
  
  "Sundurmayı bul" dedim.
  
  
  Depo olduğu ortaya çıkan evlerin arasında bir boşluk bulmaya çalışarak cadde boyunca koştuk. Ama bir insanın içinden geçebileceği bir yol yoktu. Daha sonra bodrumun girişine geldik. Maryam'i merdivenlerden aşağı yönlendirdim. Aşağıda kendimizi binaya bastırdık. Sokak seviyesinin hemen altındaydık. Arabanın farları etrafı aydınlatmaya başladı. Fren yaparken lastiklerin gıcırdadığını duydum.
  
  
  "Sessiz," diye fısıldadım, normal nefes almaya çalışarak.
  
  
  Meryem sol elimi sıktı ve silahımı tutabilmem için bana yer açmak üzere geri çekildi.
  
  
  Arabanın kapısı çarptı. Saniye. Üçüncü. Motor çalışmaya devam etti. En az üç ve muhtemelen dörtten fazla yolcu.
  
  
  Adam kötü bir İtalyancayla, "Onları bulun," diye emretti.
  
  
  O iğrenç aksan olmasaydı bile Gaard'ın sesini tanırdım. Sürücü tabancasını çektiği andan itibaren onu bekliyordum ve Sahele bana Etiyopya'da olduğunu söylediği andan itibaren onunla buluşmayı umuyordum. Bu sefer silah elimdeydi.
  
  
  - Arabada değiller. Bu aksan Etiyopya yerlisine aitti.
  
  
  Gaard, "Burada bir yerlerde olmalılar" dedi. "Joe'ya söyle lanet motoru kapatsın da onları duyabilelim." Meryem elimi çekti. Arkamızdaki kapıyı denedi, açıktı. Bu tarafa koşmayı çok istiyordum ama cesaret edemedim. Konuşmaları, takipçilerimizin yaralı olduğumuzu düşündüklerini gösteriyordu, bu yüzden belki de onları şaşırtmayı ve durumu lehimize çevirmeyi başarmıştım. Keşke Meryem'in silahı olsaydı. Danakil'de ne kadar iyi dövüşebildiğini zaten gördüm.
  
  
  Pantolonuma uzanıp Pierre'i kalçamdan çıkarmak için döndüm. Bomba, bir kişiyi birkaç saat boyunca hareketsiz bırakabilecek oldukça yeni bir tür sinir gazı içeriyordu. Bu yeni gaz bombaları atıldığında AX ajanlarına verilen veriler bunların çok tehlikeli olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Neredeyse ikiye katlanmış olan merdivenleri çıkarken sonuç konusunda hiçbir tercihim yoktu.
  
  
  Daha fazla oy. Motorun sesi aniden kesildi. Daha sonra bir kapının açılma sesi duyuldu. Dikey pozisyonda sol elimle Pierre'i fırlattım ve son anda mesafeyi ayarladım.
  
  
  Bomba hedefine çarptı ve arabanın sol tarafına yakın bir yerde patladı. Farlarla aydınlanan alana tekrar baktım. Ateş ettim ve adamın düştüğünü gördüm. Daha sonra birisi, muhtemelen Gaard, makineli tüfekle ateş açtı.
  
  
  Kurşunlar üzerimizdeki taş duvara çarpınca eğildim.
  
  
  Meryem'e "Binaya" dedim.
  
  
  Hızlıca bodruma girdik. Karanlıkta yüksek kutu yığınları etrafımızı sarmıştı. Tamamen karanlıkta daha da yürüdük. Sokakta bir makineli tüfek patlaması daha duyuldu ve camlar kırıldı. Üst katta ayak sesleri yere vuruyordu. Maryam'a, "Gece bekçisi," diye mırıldandım. "Umarım polisi arar."
  
  
  "Belki de bunu yapmazsa daha güvende oluruz," dedi yumuşak bir sesle. "Hangi tarafı tutacaklarını asla bilemeyiz." Merdivenlerden aşağıya doğru ayak sesleri gürledi. Meryem iki kutu yığınının arasından geçti ve oturduk.
  
  
  Sonra dışarıdaki kaldırımda ağır çizmelerin sesini duyduk.
  
  
  Garard mı?
  
  
  İki adam sıra sıra kutuların arasında buluştu. İkisi de ateş etti. Gaard az önce kapıdan içeri girdi. Gece bekçisi onunla aramızdaydı. Gece bekçisi ilk atışı yaptı ama ölümcül bir hata yaparak ıskaladı. Gaard makineli tüfeğiyle ateş açtı ve feneri düşürüp yere düşen gece bekçisinin vücuduna giren kurşunları neredeyse görebiliyordum.
  
  
  Gaard ateş etmeyi bıraktı. Geçide atladım, Wilhelmina'yı mide hizasına indirdim ve bir kez ateş ettim. Sonra yere düştüm.
  
  
  Garard yanıtladı. Hafif makineli tüfeği bir kez daha ateş etti ve ardından boşaldı. Kurşunlar başımın üzerinden geçti. El fenerini tekrar ateşledim ve Gaard'ın yere düştüğünü duydum.
  
  
  Wilhelmina'yı sol elime aldım ve Hugo'yu sağ elime alıp Gaard'a koştum. Kapının yanında yatıyordu. Hâlâ nefes alıyordu ama nefesi zayıf ve düzensizdi.
  
  
  Dedim ki: “Mary dışarı çık. O tehlikeli değil. Kapıdan çıkıp merdivenlerden yukarı sokağa çıktık. Özenle biraz uzak duran meraklı insanların figürlerini gördük. Wilhelmina'yı görünür bir yerde tuttum. Hiç kimse, özellikle de çatışmadan sonra birine silahla saldırmaz.
  
  
  "Koşmak için hazır?" - Maryam'a sordum.
  
  
  "Evet" dedi. "Telefonu bulup General Sahel'e haber vermeliyiz."
  
  
  Karanlık sokaklardan, dolambaçlı sokaklardan geçtik. Bir süre sonra tabancamı ve stilettomu bir kenara bırakıp Meryem'e yetişmeye odaklandım. Sonunda birçok kafenin olduğu bir cadde bulduk. Durduk ve kıyafetlerimizi düzelttik. Daha sonra içeri girdik.
  
  
  
  
  Bölüm 17
  
  
  
  
  
  En iyi yeri seçmedik. Gaard ve adamlarının bizi pusuya düşürdüğü yerden kaçarken kendimizi oldukça zorlu bir bölgede bulduk. Ve şimdi muhtemelen fahişelerin buluşma yeri olarak hizmet veren bir kafedeydik. Çoğu, akşam soğuğuna dayanabilecek hafif yazlık elbiseler giymiş olan kızlar, çekiciliklerini sergileyerek odanın içinde dolaşıyorlardı. İçeri girdiğimizde Meryem'e baktılar. Odadaki birkaç erkek ziyaretçiyle meşgul olan kadınlar bile kendi bölgelerine giren yabancılara dik dik bakmak için konuşmayı bıraktılar.
  
  
  Düşmanlıklarının arkasında daha az belirgin olan bir faktör de vardı; tipik olarak Etiyopya'ya özgü bir şey. General Sakhele bana her şeyi mükemmel bir şekilde anlattı. Etiyopyalıların yurtdışındaki düşmanları yerine birbirlerinin boğazını kesmeye hevesli kabileleri vardı.
  
  
  Meryem, geleneksel yönetici sınıfın bir üyesi olan Amharyalı bir kadındı. Bu bardaki fahişeler başka kabilelerdendi. Böylece Meryem onları iki şekilde kızdırdı. Kendi bölgelerinde dolaşan sıradan bir fahişe olabilirdi ve onlara kim olmadıklarını ve kökenleri nedeniyle kim olamayacaklarını hatırlattı. Ceketimin düğmelerini açtım. Bu kafenin müşterileri Wilhelmina'nın omuz kılıfı taktığını görürlerse düşmanlıklarını bastırmayı hatırlayabilirler. Maryam durumu benim kadar hızlı değerlendirdi ve sessizce şöyle dedi: “Arkana dikkat et Nick. Ve savaşa hazır olun. "Tamam" dedim. Bara yaslandım ve barmene "Telefonunu kullanabilir miyim?" diye sordum.
  
  
  "Birkaç blok ötede bir telefon var" dedi.
  
  
  Ceketimi biraz daha açtım.
  
  
  "Birkaç blok yürüyüp ankesörlü telefon aramak istemiyorum" dedim.
  
  
  Meryem öfkeyle yerel lehçede bir şeyler söyledi. Kadın ne derse desin barın iki sandalye ötesindeki adamın anlamadığı belliydi. Pantolonunun cebine uzanıp bir bıçak çıkardı. Wilhelmina'yı ve yüzünü çektim. Yere düştü ve inledi, ağzından kan akıyordu.
  
  
  "Telefon," diye hatırlattım barmene.
  
  
  "Arkamda."
  
  
  Barın üzerinden atlayışım onu şaşırttı. Ayrıca bira pompasının yanında sakladığı tabancasını almasına da engel oldu. Sol elimle sağ elini sıkıca tuttum ve onu barın arka tarafına doğru itmeye başladım.
  
  
  "Aptalca bir şey yapma." dedim. "Silahını alırsan seni öldürürüm."
  
  
  Maryam da tezgahın arkasına daldı, eteği havaya kalktı ve uzun bacakları ortaya çıktı. Barmenin silahını aldı ve fahişelerle pezevenklerin görebilmesi için barın üzerine kaldırdı. Kısa ve net bir şekilde konuştu ve sessizce oturmanın, müdahale etmek yerine sessizce içkinizi içmenin erdemleri üzerine ilham verici bir vaaz verdiğini anlamak için resmi bir çeviriye ihtiyacım yoktu.
  
  
  Barmen bizi telefona götürdü. Maryam General Sahel'i ararken onu tuttum. Ona nerede olduğumuzu ve ne olduğunu anlattı. Daha sonra telefonu barmene uzattı. Sahele'nin iş adamına ne söylediğini hiç öğrenemedim ama bu onu Maryam'la benim maceralarımızla uyanmayı başardığımızdan daha fazla korkuttu. Biz beklerken tek bir müşteri bile bara yaklaşmadı ve barmen tam anlamıyla yeri öpüyordu ki on beş dakika sonra Sahele en korkunç görünüşlü ve en uzun askerlerden bazılarıyla içeri girdi.
  
  
  - İyi akşamlar bayım. Carter," dedi general. “Meryem bana faaliyetleriniz hakkında kısa bir rapor verdi. Görünüşe göre menajerim Gaard'ı teşhis etmekte kesinlikle haklıymış.
  
  
  "Bir an bile bundan şüphe etmedim" dedim. “Etkisiz adamlar sizin emriniz altında uzun süre dayanamazlar.
  
  
  "Sana ve Meryem'e eşlik etmeyi öneriyorum." Bu akşamki olayların yayınlanmamasını sağlamak için uygun kişilerle iletişime geçeceğim. Bu suçlularla konuşayım.
  
  
  General Sahel'in tehditleri muhtemelen gereksizdi. Bar ve müşterileri, casusluk faaliyetlerine nadiren karışan bir suç unsurunu temsil ediyordu. Bu küçük serseriler herhangi bir nedenle olaya karıştıklarında asıl ağır darbeyi her zaman haydutlar üstlenir. Barmen, müşteriler ve fahişeler kendi aralarında bile bu konuyu bir daha konuşmayacak kadar akıllı olmalılar. Sahele bizi Asmara yakınlarındaki bir askeri üsteki özel odasına götürdü. Maryam ve ben rahat oturma odasında oturduk ve onun diğer odadaki bir dizi telefon görüşmesini bitirmesini bekledik. Önemsiz şeyler hakkında sohbet etmekten ve içki içmekten başka seçeneğimiz yoktu. Bize içki sağlayan asker aynı zamanda refakatçi olarak da çok etkili bir şekilde hareket etti. Ayrıca generalin onu bu nedenle oturma odasına koyduğundan da şüpheleniyordum. General nihayet bizi sorgulamaya geldiğinde, Sandrust'ta geçirdiği zamandan kalan düşmanlık yükünün beni bunaltmasına izin vermemem gerekecek.
  
  
  Sadece dört saat sonra, sabah saat üç civarında General Sakhele odaya girdi ve askere alınan kişiyi serbest bıraktı. Bütün hizmetçilerin yattığından emin olduktan sonra kendine bir içki doldurdu ve arkası dik bir sandalyeye oturdu. Sırtı tamamen düz kaldı.
  
  
  "Filonuzu batıran gemide Borgia'nın olmadığına hala inanıyor musunuz bayım?" Carter'ı mı? - O sordu .
  
  
  Omuz silktim. - Sadece tahmin ediyoruz. Doğru soru, Gaard'ın kendi inisiyatifiyle hareket edip etmediğidir. Gaard'ı pek akıllı olmayan bir kötü adamdan başka bir şey olarak görmediğim için bu sorunun cevabı hayır. İkisi de burada kaldı.
  
  
  - Borgia nerede o zaman?
  
  
  "Etiyopya'da bir yerlerde" dedim. "Şartlar göz önüne alındığında, onu aramak istemem pek mümkün değil." Ve bu tür aramaların açık kollarla karşılanacağını düşünmüyorum."
  
  
  "Elbette hayır" dedi Sakhele. 'Bay. Carter, bu ülkede giderek daha az hoş karşılanıyorsun. Gaard, bilinci yerine gelmeden ameliyat masasında öldü. Bu, Borgia'nın şu anda nerede saklandığını bulmak için kaçırılan bir fırsat anlamına geliyor.
  
  
  "Bu füzeler konusunda bir şeyler yapmanız gerekecek, General." Olumsuz unsurları ülkelerinize çeken de budur.”
  
  
  - Hayır bayım. Carter, bu konuda bir şeyler yapacak olan sensin. Şu anda oldukça hassas müzakereler sürüyor. Bunları çalmanıza izin veriyoruz. Böylesine kaba bir davranış elbette sizi Etiyopya'da istenmeyen kişi yapar, ancak bu, oluşturdukları tehdide son vermek için ödenmesi gereken küçük bir bedeldir."
  
  
  Sahele'nin yüzünde köpek balığını andıran bir sırıtış vardı.
  
  
  Ülkenizin Etiyopya kıyılarında bir uçak gemisi var veya olacak. Helikopterler teknisyenleri ülkeye taşıyacak. Füzeler çölde kalacak ama nükleer savaş başlıkları Amerika'ya teslim edilecek. Füze yaratmak oldukça basit bir teknoloji gerektiriyor; yalnızca nükleer savaş başlıkları onları tehlikeli kılıyor. Bu plan benim açımdan ihaneti gerektiriyor, ancak bu gerçekleşene kadar kimsenin bu hırsızlıktan haberi olmayacak ve ben de tüm suçu Amerikalılara yükleyeceğim."
  
  
  "Onları koruyan birlikleri kontrol ediyor musun?"
  
  
  "Evet" dedi. “Çölün çok uzaklarına götürüldüler. Akıllıca bir fikir, değil mi?
  
  
  Çok zekice, dedim, herhangi bir duyguyu belli etmemek için sesimi kontrol ederek. “Planınız, katılan herkese fayda sağlayan bir dizi ihtiyacı ele alıyor. Ve eğer Etiyopya'ya dönememenin benim için küçük bir bedel olduğunu düşünüyorsanız öyle olsun.
  
  
  “General...” diye başladı Meryem.
  
  
  General Sahel, "Sözlerini kendine sakla, Meryem" dedi. “Sanırım Bay Carter'ın ilk bağlılığının size değil ülkesine olduğunu biliyorsunuz.
  
  
  'Bunu biliyorum. İşte bu yüzden ona saygı duyuyorum” dedi öfkeyle.
  
  
  Sahele kaşlarını çattı. Bir hevesle bu planı sabote edecek ve ülkesinin güvenliğini tehlikeye atacak kadar kibirli olup olmadığını merak ettim. Sonra düz bir yüzle ayağa kalktı ve gitmemize izin verdi.
  
  
  "Nihai ayrıntılar önümüzdeki birkaç gün içinde netleşecek. Şimdilik Etiyopya misafirperverliğinin tadını çıkarın Bay Carter.
  
  
  Uyandım. "Etiyopya'nın sunduğu en büyük konukseverlikten keyif alıyorum General."
  
  
  Şoför bizi daireme geri götürdü. Orada tekrar yalnız kaldığımızda Meryem öfkesini dile getirdi.
  
  
  "Nick," dedi. “Sahele nasıl bu kadar zalim olabilir?”
  
  
  "Artık onun metresi olmanı istemiyor mu?"
  
  
  'Artık değil.'
  
  
  “Doğru şeyi yaptığına inanıyor. Ve insanlar erdemi kendi yöntemleriyle anladıklarında en zalim olurlar.
  
  
  Beş gün sonra, ben gittikten sonra kıyafetlerimi Asmara'dan nasıl çıkaracağım dışında her ayrıntıyı hallettik. Ve bu sorun beni rahatsız etmedi. Hawk onun yerini alabilir ya da ben gemiye biner binmez onu alabilir.
  
  
  General Sahele ertesi sabah saat altıda Asmara'dan bana şahsen eşlik edeceğini söyledi. Bu Maryam ve bana birlikte geçireceğimiz son geceyi yaşattı. İşi bittikten sonra onu aradım ve nereye gitmek istediğini sordum. "Gidecek hiçbir yerimiz yok" dedi. - Evime gel Nick.
  
  
  Hafif bir yemek ikram etti ve kasıtlı olarak konuşmayı yaklaşan veda konusuna çevirmedi. Akşam yemeğinden sonra tabakları lavaboya koydu ve beni oturma odasındaki konforlu kanepeye doğru işaret etti.
  
  
  "Nick," dedi, "sana söylememem gerekiyor ama general benim istihbarat teşkilatımızda çalışmamı ayarladı." Bu bağlamda büyükelçiliklerimizi ve konsolosluklarımızı ziyaret etmek için çok sayıda gezi yapmam gerekiyor.”
  
  
  "İyi bir iş çıkaracaksın" dedim.
  
  
  "Belki bir gün yüz yüze görüşürüz."
  
  
  "Umarım öyle değildir ama hiçbirimiz bunu kontrol edemeyiz."
  
  
  - Sanmıyorum. Affedersiniz, Nick? Yatak odasına girdi. Masanın üzerindeki fildişi kutusundan bir sigara aldım. Belki ağlamak için yatak odasına gitmiştir. Hep birlikte yaşadıklarımızı düşününce Meryem'i hiç baygın ya da ağlarken görmediğime hayret ettim. Sevinç için pek çok neden vardı - Danakil'de, muhtemelen açlık veya susuzluktan sağ çıkamayacağımız veya Danakil'in düşman kabileleri tarafından öldürüleceğimiz görülüyorken; o gece bana bekaretini teklif etti; o gece otel odamda Borgia karargâhına yapılan saldırıda General Sahel'e veda ettiğimde; o gece Sahel'in özel odasında benim Etiyopya'da istenmeyen kişi ilan edileceğimi muzaffer bir edayla ilan ettiğinde; ve elbette bu gece.
  
  
  Meryem yaptığı işe çok fazla zaman harcıyormuş gibi görünüyordu, bu yüzden onu tanıdığım birkaç haftayı düşündüm. Çoğu çok güzel olan pek çok kadınla çıkmak mesleğimin bir parçasıydı ama stres altında bu uzun boylu Amhar kızı kadar güçlü olan çok az kadın olduğunu düşünebiliyordum. Ama onu kaç kez görürsem göreyim, onu her zaman küçük bir köle olarak hatırlayacağım, gizli ve çıplak göğüslü, gururlu ve çöl kumlarıyla çevrili.
  
  
  Yatak odasının kapısı açıldı. Oraya baktım. Bir an halüsinasyon gördüğümü sandım. Meryem odaya köle gibi girdi. Sonra vücudunda parıldayan tatlı yağın kokusunu aldım ve bunun gerçek olduğunu ve bir şekilde benim gizli arzularımı okumuş veya tahmin etmiş olması gerektiğini fark ettim. Ve artık dün gece bu isteklerinin yerine geldiğine ikna olmuştu.
  
  
  Meryem'le ilgili ilk anılarımdan iki şey farklıydı: Çölde değildik ve o da örtünmüyordu. Üzerinde sadece boncuklarla asılı, neredeyse ağ benzeri kumaştan yapılmış beyaz bir etek vardı. Hiçbir şeyi saklamıyor ve halının üzerinde zarafetle yürürken kayan her kasını sergiliyordu.
  
  
  "Her şey böyle başladı Nick" dedi.
  
  
  - Pek öyle değil Meryem. Borgia seni bu kadar güzel giydirmek istemez.
  
  
  "Soğuk bir içecek ister misin?"
  
  
  "Seni istiyorum." dedim elimi ona uzatarak.
  
  
  Gülümseyerek geriye çekildi ve şöyle dedi: “İslam kadınları, kocalarıyla yatmadan önce sarhoş olurlar. "O zaman yap." dedim ve gülümsemesine karşılık verdim.
  
  
  Mutfağa gitti. Açılan bir şişenin sesini ve buzdolabının kapısının çarpıldığını duydum. Bir süre sonra üzerinde bir bardak olan gümüş bir tepsiyle geri döndü. Buğulanmış bardağı alabilmem için tepsiyi hafif bir yarım eğilme hareketi ile bana verdi.
  
  
  - Bardakların nerede Meryem? Söyledim.
  
  
  — Müslüman kadınlar içki içmez Nick. Saygın bir Müslümana alkollü içkiler haramdır."
  
  
  “Peki o Danakiller o gece nasıl o kadar sarhoş oldular ki biz de köylerinden kaçtık?”
  
  
  “Danakil'e göre Kur'an şarap içilmemesi gerektiğini söylüyor” dedi. "Ve o zamanlar şarap değil, yerel kaçak içki içiyorlardı." İnançları çok esnektir."
  
  
  O odanın ortasında durup beklerken ben de tatlı bir içecek içtim. Meryem Etiyopyalıydı, bu kadar basitti. Uzun boylu, gururlu, asil; Amhara kabilelerinin Avrupalı sömürgeci güçlerin boyunduruğu altında on sekizinci ve on dokuzuncu yüzyıllarda Avrupalı sömürgeci güçlerden uzak durmayı başarmaları şaşılacak bir şey değil.
  
  
  Diye sordum. - “Bugün neden köle gibi giyiniyorsun Meryem?” - Çünkü bunu istediğini biliyordum. Bir keresinde çöle geri dönmeyi dilediğini söylemiştin. Sutyenimin kopçasını açtığımda ya da külotumu çıkardığımda senin yüzünü, o hafif tiksintiyi gördüm. Mutlu olmanı istiyorum.'
  
  
  Bardağımı boşalttım. Aldı, tepsiye koydu ve masanın üzerine koydu. Ona yanımdaki kanepeyi işaret ettim. Neredeyse tereddüt ederek yumuşak minderlerin üzerine çöktü. Birbirimize sarıldık. Ellerinin kravatımı çözdüğünü ve gömleğimin düğmelerini açtığını hissettim. Ben de belden yukarısı çıplak olana kadar kıyafetlerimi itti. Büyük, sert göğüslerini göğsüme bastırırken cildi cildime karşı sıcaktı. Yavaş yavaş birbirimizi soyduk. Bir an Meryem'in eteğini kanepenin ya da halının üzerine sererek çöldeki durumu yeniden yaratacağını düşündüm. Ancak kemerini çözüp elbiselerini düşürdüğünde hemen ayağa kalktı ve yatak odasına gitti.
  
  
  Odanın içinde yürürken dümdüz sırtına, sıkı kalçalarına ve uzun bacaklarına bir kez daha hayran kaldım.
  
  
  Loş ışık yatak odasına girdi. Yatak zaten geri çevrilmişti. Meryem gülümseyerek sırt üstü yattı ve kollarını iki yana açtı. Sıcak kucağına gömüldüm ve kendimi ona bastırdım. Sonra ben de dahil oldum ve o kadar kendimizi kaptırdık ki evren hakkında bir düşüncemiz oldu, sonra birbirimiz hakkında düşüncelerimiz oldu ve ikimiz de bu gecenin son gece olacağını unutmaya çalıştık.
  
  
  Ama bunu yapamadık ve bu farkındalık tutkumuza ek bir boyut, onu yeni boyutlara taşıyan yeni bir güç ve hassasiyet kazandırdı.
  
  
  Saat beşte henüz uykuya dalmamıştık. Meryem bana sımsıkı sarıldı ve bir an ağlayacağını sandım. Diğer tarafa baktı. Daha sonra gözyaşlarını tutarak tekrar gözlerime baktı.
  
  
  “Kalkmayacağım Nick” dedi. "Neden gitmek zorunda olduğunu anlıyorum." Neden geri dönemediğini anlıyorum. Herşey için teşekkürler.'
  
  
  "Teşekkür ederim Meryem" dedim.
  
  
  Kalktım ve giyindim. Onu bir daha öpmedim ya da başka bir şey söylemedim. Söyleyecek başka bir şey yoktu.
  
  
  
  
  Bölüm 18
  
  
  
  
  
  Meryem'den ayrıldığımda yeterince zamanım olsa bile yine de bavulumu hazırlamazdım. İhtiyacım olan tek bagaj Wilhelmina ve Hugo'ydu. Dairemi kimin gözetlediğini bilmiyordum ama Borgia halkının bir gözlemci ağı oluşturup beni güneye kadar takip etmelerini istemiyordum. Kendine acımasız bir Rönesans papasının adını veren bu manyak piçle dalga geçmekten ne kadar keyif alsam da asıl görevimin o nükleer savaş başlıklarını Etiyopya'dan çıkarmak olduğunu fark ettim. Sakhele kaldırıma yanaştığı anda arabasına atladım ve o da hiç vakit kaybetmeden oradan uzaklaştı. Bugün arabayı kendisi sürdü.
  
  
  General, "Yolculuğumuz bütün gün sürecek" dedi. "Dinlen."
  
  
  Biraz uyudum, sonra uyandım. General Sakhele arabayı iyi sürdü ve güneye doğru giderken karşılaştığımız veya geçtiğimiz tüm hayvanlar ve eski araçlar arasında ustaca manevralar yaptı.
  
  
  Etiyopya'da karayolları demiryollarından daha iyi olsa da uçaklar daha çok tercih ediliyor. Neden gitmeye karar verdiğini açıklamadı ve ben de onun bilgeliğinden şüphe duymayacaktım.
  
  
  Yolculuğunun çoğunu Sandhurst'teki günlerinden, İngilizlere olan hayranlığından ve nefretinden bahsederek geçirdi. Beyaz olduğum için beni suçlu hissettirmek istediğini hissettim. Monologun kendi amacı vardı.
  
  
  "Meryem Amharyalı bir adamla daha mutlu olacaktır" dedi.
  
  
  "Çok daha mutluyum" diye ona katılıyorum.
  
  
  - Onu sevmiyor musun?
  
  
  Kelimelerimi dikkatle seçerek, "Ona saygı duyuyorum" dedim. - Kim olduğumu biliyorsun General.
  
  
  "Sen bir casussun".
  
  
  “İşte bu yüzden kadınlarla sürekli temastan kaçınıyorum.”
  
  
  "Size yardım ediyorum çünkü Etiyopya nükleer güç olmayı göze alamaz."
  
  
  General Sakhele beni eğlendiriyordu. Güçlü bir kişisel onur duygusuna sahip iyi bir adamdı ama casusluk dünyasında asla hayatta kalamazdı. Kuralları anlamadı. Ve şimdi, benim dünyam onun resmi dünyasıyla birleştiğinde, gizli ajanlara karşı düşük bir görüş sergileyerek ona ihanet etti. Ordusunun ben ya da benim gibi biri olmadan savaşları kazanamaması ona acı veriyordu.
  
  
  Geceyi generalin akrabalarını ziyaret ederek geçirdik. Tek bir kadın görmedim. Kendisi de asker olan ev sahibimiz benimle kısa bir süre konuştu ama biz ayrılmaya hazır olana kadar odamda kalmaya ikna edildim. Ve bu ayrılış anı güneş doğmadan bir saat önce geldi.
  
  
  General Sakhele bizi küçük bir havaalanına götürdü.
  
  
  "Pilota güvenilebilir" dedi. "Halkınızı aramak için radyoyu kullanın."
  
  
  Helikopterin arkasındaki iletişim bölmesine yerleştim ve motorlar ısınırken taşıyıcıyla temasa geçtim.
  
  
  General Sahele, "Füzeler çölün derinliklerine atıldı" dedi. Onları koruyacak birlik yok. Adamların oraya vardığında ben de gideceğim. O zaman Etiyopya'yı terk edeceksiniz ve geri dönmenizi tavsiye etmem. Zamanla bir inceleme gezisi yapacağım ve artık nükleer savaş başlığı kalmadığını resmen keşfedeceğim. Çok fazla heyecan olacak ve sonra birisi casus Nick Carter'ın Asmara'da olduğunu ve aniden ortadan kaybolduğunu öğrenecek. O zaman bir başkası aynı anda Etiyopya açıklarında bir Amerikan uçak gemisinin bulunduğunu hatırlayacaktır. Ruslar casusluk yapacak ve nükleer savaş başlıklarının ABD'de olduğunu keşfedecekler. Bize anlatacaklar, ben de bu konuda bağıracağım ve güvenilmezliği nedeniyle Amerika'ya lanet okuyacağım. Anladınız mı Bay Carter?
  
  
  "Evet dedim.
  
  
  ABD birimi on beş deniz helikopteriyle zaten havadaydı ve teknik olarak Etiyopya'yı işgal ediyordu. General Sahel sözünü tutsaydı kimsenin bundan haberi olmayacaktı. Helikopterler içeriye doğru ilerleyip nükleer savaş başlıklarını aldıktan sonra, birkaç teknik kusur dışında gemiye dönüş yolculuğunun hiç de riskli olmayacağından emindim. Yirmi üç farklı nükleer cihaz ihanete karşı çok güvenilir bir garanti sağlıyordu. Ekipmanları Borgia Kampı'na yapılan saldırıya karşı oldukça dayanıklıydı ama bu onların bir helikopter kazasından sağ çıkabileceği anlamına gelmiyordu.
  
  
  Sakhele'nin hile yapmayı planladığına inanmıyordum. Nükleer savaş başlıklarını ülkeden çıkarmak ve suçu üzerime yükleyerek beni istenmeyen kişi haline getirecek şekilde beni Etiyopya'dan çıkarmak için harika bir plan yaptı. General bunu gerçekten istiyordu; Maryam'la beni ayırmanın yolu buydu. Hawke dahil pek çok insanı aldatmadığı sürece, Nükleer Derneği üyeliğinin Etiyopya'ya hiçbir fayda getirmeyeceği inancından beni kurtardı.
  
  
  Bu tür bir yardımın gizlice sağlanması gerektiği gerçeği, diğer güçlü tarafın bu nükleer savaş başlıklarının Etiyopya'da kalmasını istediği anlamına geliyordu. Tek umudum General Sahele'nin diğer tarafı zekasıyla alt etmesiydi. Askeri helikopterleri düşürüp bizi kovalayabilenler onlardı.
  
  
  Doğuya giden üç deve kervanının üzerinden uçtuk. Özellikle hoşlanmadığım anıları geri getirdiler. Ayrıca Etiyopyalıların Borgia'yı destekleyen ancak saldırı sırasında kamptaki köyde bulunmayan Danakillere karşı herhangi bir eylemde bulunup bulunmadığını da merak ettim. General Sakhele'nin şimdiki ruh hali merakımı gidermeme engel oldu. Bu yöndeki bir soruyu içişlerine müdahale olarak yorumlayabilir.
  
  
  İrtifa kaybetmeye başladık. Aşağıya baktım ve düzgün sıralar halinde dizilmiş roketlerden parlayan güneşi gördüm. Onları Borgia karargâhından çöle çeken büyük traktörler gitmişti. Muhtemelen havada yürüyorlardı çünkü bütün izler tek bir yöne gidiyormuş gibi görünüyordu.
  
  
  "Biriminizin buraya gelmesi ne kadar sürer Bay Carter? diye sordu General Sahele.
  
  
  Ona "Yirmi dakika" dedim.
  
  
  Pilota bağırarak emir verdi. Füzelerin hemen batısındaki alanın üzerinde durduk ve alçalmaya başladık. General, "Yakıt israfına gerek yok" dedi. Helikopter yere çarptı. General raftan bir tüfek aldı ve almamı işaret etti. Seçtiğim tüfeğin şarjörünün dolu olduğuna kendimi ikna ettim.
  
  
  Helikopterin sağındaki kapıdan dışarı fırlayarak, "Haydi onları kontrol edelim" dedi.
  
  
  Makineli tüfekler ateş açtığında ben de onu takip etmek üzereydim. Ben tekrar içeri daldığımda kurşunlar helikopterin yan tarafını delik deşik etti. General Sakhele sendeledi ve helikopter zemininin kenarını yakaladı. Eğildim ve hızla emdim. Pervaneler tekrar dönmeye başlayınca helikopter sarsıldı. Bize daha fazla kurşun isabet etti ve açık kapıya doğru uçan bir kurşunun ıslığını hissettim. "Yukarı!" diye bağırdım pilota.
  
  
  Hızlandı ve havaya uçtuk. Daha sonra pervaneler tam güçle çalışmaya başladı ve biz de yangından kurtulduk. General Sahele'nin önünde diz çöktüm.
  
  
  "Onları Etiyopya'dan çıkarın" dedi zayıf bir sesle.
  
  
  - Evet general.
  
  
  “Buraya ait değiller.” Duyuyor musun...'
  
  
  Kan kustu ve cümlesini tamamlayamadan öldü.
  
  
  Helikopteri yönetmeye gittim ve ona generalin öldüğünü söyledim.
  
  
  Pilot, "Onu hastaneye götüreceğim" dedi.
  
  
  - Hayır, burada kalıyoruz.
  
  
  Kemerindeki tabancaya uzanarak, "General Sahele'yi hastaneye götürüyorum" diye tekrarladı.
  
  
  Sağ yumruğum çenesinin altına vurdu. Onu pilot koltuğundan indirdim ve helikopterin kontrolünü ele aldım. Beş altı yıl önce AX havaalanında karşılaştığım bir Amerikan uçağıydı. Çok iyi bir uçucu değildim ama Amerikalılar gelene kadar büyük daireler çizerek uçacak kadar deneyimim vardı. Pilotun Colt 45'ini kılıfından çıkarmak için kontrolleri bir anlığına bırakıyorum ve fişek yatağında bir mermi olduğundan ve emniyetin devrede olduğundan emin oluyorum. Daha sonra daire şeklinde dönmeye devam ettim.
  
  
  İzleniyorduk ve füzelerin doğusuna doğru uçarken orduyu açıkça görebiliyordum.
  
  
  Pilot hareket etmeye başladı. Gözlerini açtı ve bana baktı. Ayağa kalkmaya çalıştı.
  
  
  Colt 45'i elimde ona doğru tutarak, "Oturun," dedim.
  
  
  "Bana saldırdın" dedi.
  
  
  "Adamlarım buraya gelene kadar havada kalacağız" dedim. "Eğer sana söylediğim gibi daireler çizerek uçuyor olsaydın, sana saldırmazdım." Onun sadakatine başvurmaya karar verdim. "General Sahel'in son emri bu nükleer savaş başlıklarını Etiyopya'dan çıkarmaktı... ve eğer dağlara geri dönersek bunu yapamayız."
  
  
  Helikopter bir hava boşluğuna girdi ve kontrolünü yeniden kazanmak için iki elime ihtiyacım vardı. Tekrar geriye baktığımda pilotun çoktan ayağa kalktığını ve sendeleyerek silah rafına doğru ilerlediğini gördüm. Helikopterin istemeden havaya fırlamasına izin vermeseydim, silahı kapıp beni vurma şansı olacaktı. Dikkatlice nişan aldım ve onu dizinden vurdum.
  
  
  Düşmek yerine sendeledi. Helikopter tekrar daldı. Pilot, General Sakhele'nin cesedine takıldı ve açık kapıdan düştü. Bunun olmasını istemedim. Üstlerine Danakil'de saklanan füzeleri anlatacak kadar yaşaması gerekirdi. Artık Etiyopyalıların General Sahel'in ölümünden beni sorumlu tutmaları çok muhtemeldi. Yaklaşan Amerikalılara seslenmek için mikrofonu aldım.
  
  
  Diye sordum. — Yanınızda silahlı kişiler var mı?
  
  
  Cevap "On iki" oldu.
  
  
  "Bu yeterli değil ama yapılması gerekiyor" İşte sorun bu. Füzeleri koruyan kişilere rapor verdim.
  
  
  Birim komutanı "On iki denizci" dedi. “Önce helikopteri onlarla birlikte gemiye indireceğiz. Yaklaşık üç dakika sonra bizi görebileceksiniz.
  
  
  Harika, dedim. - Tam önünüze ineceğim.
  
  
  On iki Deniz Piyadesi - sayıca sadece bire ikimiz üstündük.
  
  
  ************
  
  
  Denizciler gelmeden hemen önce helikopterimi indirdim. Riskli bir manevraydı ama füzelerin olduğu tarafa inerek bizi pusuya düşüren Danakilov'un izini sürmeyi umuyordum. Yaklaşık yüz metre ötedeki açık çöle indim. Dışarı atladım ve helikopterden kaçtım.
  
  
  Sıcak güneş bedenimi yaktı. Etiyopya helikopterine çarpan silah ve mermilerin sesini duydum. Sonra bir patlama oldu; Bir kurşun yakıt deposunu delip onu ateşe verirken kavurucu sıcaklık beni delip geçti. Sürünerek uzaklaşma fikrinden çoktan vazgeçmiştim, silahlarımı sıkıca kavradım ve mümkün olduğu kadar küçük olmaya çalışarak kumların üzerinde koşarak uzaklaştım.
  
  
  Kurşunlar kumu delip başımın üzerinden geçerken alçak bir kum tepesinin arkasına daldım. İlk tüfeği aldım ve yüzüstü atış pozisyonu aldım. Çölde on kadar Danakil bana ateş etti. On tanesi hâlâ füzelerle doluydu. Ateşe karşılık verdim ve tüfeğim bitmeden iki kişiyi öldürdüm.
  
  
  İkinci tüfeğin yarısı boştu ve onlar kuma dalarken bir danakil daha düştü. Başkalarının ateşinin arkasına saklanarak bana yaklaşmaya başladılar. Kum tepesinin diğer tarafına geçmeyi başardım ve ikinci tüfeğin cephanesi bitmeden başka bir düşmanı devirmeyi başardım.
  
  
  Zaten çok yakındılar ve çok geçmeden biri beni vuracaktı. ABD Donanması helikopterleri gökyüzünde belirdiğinde ve Deniz Piyadeleri ateş açtığında yanlış hesap yaptığımı düşünmeye başladım. Mücadele 5 dakikada sona erdi. Başka bir atış yapma şansım olmadı. Deniz çavuşu kumun üzerinden yavaşça bana doğru yürüdü. Selam verdi ve şöyle dedi: "Sn. Carter'ı mı?
  
  
  "Doğru, Çavuş" dedim. 'Tam zamanında. Bir dakika sonra beni kurtarmanın zevkini kaçırmak zorunda kaldın.
  
  
  "Onlar kimdi?"
  
  
  Danakiller. Bunu hiç duydunuz mu?
  
  
  "Hayır efendim."
  
  
  "Onlar dünyanın en iyi ikinci dövüşçüleri."
  
  
  Bir sırıtış yüzünü böldü. -En iyileri kimler efendim?
  
  
  "ABD Deniz Piyadeleri" dedim.
  
  
  Yanan Etiyopya helikopterini işaret etti. - Yanınızda başka kimse var mıydı efendim?
  
  
  'Bir adam. Ama o zaten ölmüştü. Roket bilimcilerini ne kadar sürede buraya getirebiliriz?
  
  
  Nükleer silahlar konusunda deneyimli bir teğmen, yirmi teknisyenden oluşan bir müfrezeye komuta ediyordu. Pek çok sorusu vardı ama onu susturdum.
  
  
  "Uzun hikaye, Komutan," dedim. "Bütün bunları dinlemeye yetkili değilsin ve sana anlatacağım kısım da hoşuna gitmeyecek."
  
  
  -Bu nedir bayım? Carter'ı mı? - dedi.
  
  
  "Bu çöl, düşmanları öldürmenin futbol oynamaktan daha eğlenceli olduğunu düşünen insanlarla dolu. On iki denizcimiz var. Ve bu danakillerden otuz kırk tanesini bir arada gördüm.
  
  
  Durumu anladı. Adamlar hemen nükleer savaş başlıklarını sökmeye başladı. Beş nükleer savaş başlığını söküp helikoptere yüklerken, füzelerin doğu tarafından çok sayıda atış yapıldı. Oturduğum füzelerden birinin gölgesinden çıkıp Wilhelmina'yı dışarı çıkardığımda Deniz Kuvvetleri hemen harekete geçti. Yeni silah seslerini bekledim ama gelmedi. Sonra denizcilerden biri kumların üzerinden bana doğru koştu.
  
  
  Bay. Carter,” dedi nefes nefese. -Şimdi gelebilir misin? Manyağın biri roketleri patlatmak istiyor.
  
  
  Kumsalda peşinden koştum. Alçak bir kum tepesinin tepesine ulaştık ve elinde bir kutu tutan şişman beyaz bir adam gördüm. Mısırlılardan çalınan Rus yapımı füzelerden birinin yanında duruyordu. O gece Saheles'teki apartman dairesinde şunu tahmin ettim: Cesare Borgia hâlâ Etiyopya'da bir yerlerdeydi.
  
  
  
  
  Bölüm 19
  
  
  
  
  
  Borgia'dan yaklaşık on beş metre uzakta duruyordum. Wilhelmina'dan kolay şut. Ne yazık ki o çekimi yapmaya gücüm yetmedi. Borgia'nın elinde tuttuğu küçük kutu için bir açıklamaya ihtiyacım yoktu, özellikle de kutudan nükleer savaş başlığına uzanan kabloları gördüğümde. İnanılmaz derecede basit bir silahtı. Geleneksel patlamalar nükleer savaş başlıklarını tetikler. Elektriksel darbeler sıradan patlamalara neden olur. Borgia'nın tek yapması gereken bir düğmeye basmak ya da bir düğmeyi çevirmekti ve tarihteki en büyük ve en güçlü nükleer patlama merkez üssünde Nick Carter olmak üzere Danakil'in kumlarında meydana gelecekti. - Silahınızı indirin bayım. Carter,” diye bağırdı Borgia.
  
  
  Luger'ı kuma attım. O anda iki şey yapmak istedim. Bunlardan biri Borgia'yı öldürmekti. Bir diğer husus da birlik komutanını kızdırmamaktı. Bana bir haberci göndermeseydi Borgia hakkında her şeyi öğrenip onu öldürmenin bir yolunu bulabilirdim.
  
  
  Borgia, "Bana çok yavaş gelin," diye emretti.
  
  
  Hugo'yu biliyor muydu? Borgia halkıyla daha önceki temaslarımı düşündüm. Gaard, Hans Skeielman'da Larsen'i öldürdüğümü gördü ve eğer mükemmel bir gece görüşü olsaydı, onu bıçakladığımı da görürdü. Ancak beni yakaladığında silahsızdım ve Hans Skeelman dedektifleri Hugo'yu bagajımda bulamadılar. Elbette Borgia kampında ben de silahsızdım ve döndüğümde Etiyopyalı teftiş birliklerinden oluşan bir bölüğün arkasındaydım. Altı gece önce Asmara'da Gaard ve yandaşları bana saldırdığında sadece tabanca ve gaz bombası kullandım. Hugo kınında kaldı. Yani Borgia'nın istihbaratı iyi çalışıyor olsa bile muhtemelen kullandığım tek bıçağın Atlantik'in dibinde olduğunu düşünüyordu.
  
  
  Eh, onu kullanmaya hazırdım. Peki şimdi onu nasıl kullanırdım? Borgia sağ işaret parmağını düğmenin üzerinde tuttu. Artık telleri sayabilecek kadar yakındım. Bunlardan ikisi kutudan roketin başına doğru koştu, Borgia'nın arkasında sağa - soluma - güneşin tadını çıkaran bir tür fütüristik yılan gibi uzanıyordu. Borgia'nın daha da yaklaşmama ne kadar izin vereceğini merak ediyordum.
  
  
  “Durun bayım. Carter'' dedi.
  
  
  Üç metre. Durdum. Neredeyse öğlen olmuştu ve sıcak güneş, giydiğim ağır botların ve kalın çorapların tabanlarından ayaklarımı yakıyordu.
  
  
  - Borgia çığlık atmayı bıraktı. Bana öfkeyle baktı. Şöyle dedi: “Sn. Carter, sağa doğru iki dikkatli adım at.
  
  
  Ben itaat ettim. Vücudum artık denizcilerin ve denizcilerin görüşünü engellemiyordu. Arkamda kimsenin kahramanlık göstermeyeceğini umuyordum. Denizcilerin çoğu tüfek keskin nişancılarıdır. Hiç şüphe yok ki içlerinden biri Borgia'yı bir füzeyle yere serebilirdi ama parmağının sarsıcı hareketi düğmeyi çevirip hepimizi havaya uçurabilirdi. Onlara, "Hepiniz gitmeye hazır olun" dedi. "Hepinizin helikopterlerde ve beş dakika içinde havada olmasını istiyorum."
  
  
  Borgia çıldırdı. Adını Carlo'dan Cesare'ye değiştirdiğini öğrendiğimden beri onun hep deli olduğunu düşünmüştüm. Ama artık kanıtım vardı. Nükleer savaş başlığına bağlı fünye dışında hiçbir silahı yoktu.
  
  
  Beni bitirmesinin hiçbir yolu yoktu. Beni ancak kendini öldürebilecek bir roketi patlatarak öldürebilirdi. Beni, son eylemine, atom bombasının patlamasındaki vahşi intiharına tanık olmam için çağırdı.
  
  
  Ama boşuna olduğunu anladı mı? Sadece güneş ve sıcak kum yüzünden vücudumdan su akmadı. Bu delinin aklına girip planlarını öğrenmek ve onları etkisiz hale getirmenin bir yolunu bulmak için üç, belki de dört dakikam vardı. Denizciler ve denizciler ortadan kaybolduktan sonra beni çırılçıplak soyunmaya ve kumların üzerinde yüz üstü yatmaya zorlamış olsaydı bile, Hugo'yu yakalayıp vücudumdan birkaç santim uzakta tutsaydı bile, onun böyle olması pek olası değildi. Killmaster'ı alt edebilir. Onunla hızlı bir şekilde ilgilenmem gerekiyordu. Sakin bir ses tonuyla, "Etiyopya hükümetindeki bu dostlarınız varken, bizi bu şekilde rahatsız etmek yerine hayatta kalmaya çalışmanız çok daha akıllıca olur," dedim. "Daha sonra bizimle dövüşebilirsin."
  
  
  "Arkadaşlarım korkuyor" dedi. - “Onlar aptal. Sana ve operet generaline Danakil'de bir pusu hazırladığımı bilmiyorlardı.
  
  
  "Danakiller arasında kesinlikle çok sayıda bağlantınız var" dedim.
  
  
  Borgia'nın birdenbire aklının başına gelmesini istemedim. Danakillerin bugün savaşı kaybetmesini beklemiyordu. Deniz Piyadelerini Sahele ve bana kurduğu pusudan kurtarabileceklerine inanıyordu. Ancak adamlarından biri çok sabırsızdı ve general ortaya çıktığı anda ateş etti. Artık Borgia'nın başka seçeneği yoktu. Bunu öğrendikten sonra düğmeyi çevirecek ve nükleer savaş başlığına giden kablolar üzerinden elektrik akımı gönderecek.
  
  
  Teller mi? Hızlıca onları inceledim. Hayatımı kurtaracaklarını umuyordum.
  
  
  Borgia'nın biyografisini ve karakterini analiz etmekte cesaret kırıcı derecede yavaş davrandım. İtalya'da siyasi bir kışkırtıcı, eğitimi büyük ölçüde akademik ve teorik olan bir üniversite öğrencisi, politikacılarla ve orduyla nasıl başa çıkacağını bilen parlak bir lider, kirli işleri Vasily Pacek gibi adamlara bırakan, kendini başkomutan ilan eden bir kişi... Borgia neden bu patlatıcıyı doğru şekilde bağlama becerisine sahipti? Zayıf noktasını buldum.
  
  
  Teller, vidayla sabitlenenler gibi metal kelepçelerle sona erdi. Borgia onları nükleer savaş başlığına yerleştirdi. Onları mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde inceledim. Üst temas noktasına bağlanan sadece uçlara takıldı. Telin en ufak bir çekişi devreyi kesecek ve patlamayı imkansız hale getirecektir. Tek yapmam gereken, o düğmeye basmadan önce kabloları tutabilecek şekilde kendimi konumlandırmaktı. İleriye doğru bir adım attım.
  
  
  Borgia, "Olduğun yerde kal," diye bağırdı.
  
  
  Savaş timi geri çekilmeye hazırlanırken helikopter motorları gürledi.
  
  
  "Özür dilerim" dedim yavaşça. "Bacağıma kramp giriyor. O kahrolası Etiyopya helikopterinde o kadar az yer vardı ki, rahatça oturmak için bile zar zor uzanabiliyordum.”
  
  
  "Buraya gel de sana göz kulak olabileyim."
  
  
  Neredeyse nükleer savaş başlığına dokunana kadar sola doğru birkaç adım attım. Borgia bana ve uçan insanlara daha iyi bakmak istediğinde gözlerini benden ayırmadı. Bu, bağlantılarının kötü olduğunu bildiği anlamına geliyordu. Bu bilginin bana faydası mı yoksa engel mi olacağını merak ettim.
  
  
  Helikopter filosunun gürültüsü yüzünden duyulmak için neredeyse çığlık atmak zorunda kaldım. - Maryam'ı hatırlıyor musun Borgia?
  
  
  "Onu geri alacağım," diye blöf yaptı. "Onu bana geri verirler, yoksa bu Allah'ın unuttuğu ülkeyi haritadan silerim."
  
  
  "Biraz hasar görmüş," dedim sessizce onun adına özür dileyerek.
  
  
  -Ne demek istiyorsunuz bayım? Carter'ı mı?
  
  
  "Kampınızdan kaçtığımızdan beri o benim sevgilim."
  
  
  Borgia gibi erkekler, her kadının özel mülk olduğu yanılgısından muzdariptir. Normal bir adam böylesine güzel bir köleye tecavüz eder veya onu baştan çıkarmaya çalışır. Her halükarda, onu bir gün Etiyopya'yı yöneteceğine dair umutlarının sembolü haline getirmeye kesinlikle çalışmazdı. Onu kendi arzuları ve ihtiyaçları olan bir kadın olarak düşünmeyi bıraktı. İşte bu yüzden yorumum onu kızdırdı. Ve sadece bir süreliğine mevcut koşullara olan dikkatini kısa süreliğine kaybetti.
  
  
  Patlayıcının bulunduğu kara kutuyu sağ elinde tutarak ve parmağını anahtardan yaklaşık üç çeyrek inç uzakta tutarak bana doğru bir adım attı. Tam olarak ihtiyacım olan şey olmayabilir ama elde edebileceğim tek şey buydu. İleriye daldım.
  
  
  Saldırımı engellemek için içgüdüsel olarak sol elini kaldırdı. Benim ona değil de tellere daldığımı fark ettiğinde harekete geçme zamanı doldu.
  
  
  Ellerim onları buldu. Sadece onları çektim. En zayıf olduğunu belirlediğim üst tel, nükleer savaş başlığının temas ettiği yerden koptu.
  
  
  Borgia'nın arkamda küfür ettiğini duydum. Onunla ilgilenmek için döndüm. Farkında olmadan düğmeye birkaç kez bastı. Hala bağlı olan tek ipliği yakaladım ve çektim; o da çıktı. Artık Borgia'nın elinde Danakil Çölü'nün kumlarına bağlı bir fünye dışında hiçbir şey yoktu. Helikopterler havalanıp başımızın üstünden geçti. Birinin oraya bakacağını umuyordum çünkü burada yalnız kalırsam başım gerçekten belaya girerdi. Bir kez Danakil'i geçerken hayatta kaldım ama bunu ikinci kez geçme şansım yok denecek kadar azdı.
  
  
  Borgia anahtarla temas kurmaya çalışmayı bıraktı ve bana dik dik baktı. Hugo'yu sakince kınından çıkardım.
  
  
  "Carter, seni piç" dedi öfkeyle.
  
  
  Borgia'ya söyleyecek başka bir şeyim yoktu. Washington banliyösündeki bir restoranda buluşacağımız gün Hawk beni bu göreve gönderdiğinde bunun Killmaster'ın işi olup olmadığını bilmediğini söyledi. Bu karar görevimin bir parçasıydı. Borgia'nın Etiyopya'da çok önemli bağlantıları vardı.
  
  
  Artık General Sahele öldüğüne göre, yeniden ne gibi sorunlar yaratabileceğini bilmiyordum. Üstelik nükleer savaş başlığı gibi şeyleri havaya uçurmaktan yararlı bir vatandaş olamayacak kadar hoşlanıyordu.
  
  
  Ona yaklaştım, Hugo kalbini hedef aldı. Bana işe yaramaz bir patlayıcı attı. Daldım ama hareket nişan almamı engelledi. Borgia gevşek kumdan kaçmaya çalıştı ama çok az desteği vardı. Sol elimle yakasından tutup yere fırlattım. Üstüne düştüğümde dizim boğazına baskı yaptı, stiletto göğsünü delip geçiyordu.
  
  
  Ayağa kalkıp kollarımı salladım. İki helikopter daha uçtu. Sonra biri aniden arkasını döndü. Birkaç metre ötedeki kumun üzerine indi ve bir Deniz çavuşu dışarı atladı.
  
  
  "Onu etkisiz hale getirdiğinizi görüyorum efendim" dedi.
  
  
  'Evet.'
  
  
  Helikoptere dönüp çığlık attı. "Radyo menzilini tamamen terk etmeden önce komutana haber verin."
  
  
  — İlk helikopterle bu komutan havada mıydı Çavuş?
  
  
  'Saniye.'
  
  
  "Bu gece taşıyıcının yemekhanesi için hâlâ harika bir hikaye."
  
  
  Gülümsemesi duygularımı mükemmel bir şekilde ifade ediyordu.
  
  
  Teğmen Komutan William C. Shadwell beni tüm kalbiyle sevmedi. Çoğu asker gibi o da AX hakkında çok az şey biliyordu. Ve bunu biliyor olması onu rahatlatmıyordu. Ve onun hakkındaki görüşlerim onu daha da az memnun etti. Mühendisler nükleer savaş başlıklarını söküp helikopterlere yüklemeye devam ederken ben bunu bir kenara koydum. Uzun ve pek hoş olmayan bir konuşma yaptık.
  
  
  Sonunda, "Bazı ciddi hatalar yaptığımı kabul ediyorum Bay Carter," dedi.
  
  
  "Kabul etmeye devam edin, Komutan," diye önerdim. “İkinci helikopterle ayrılmak korkaklıktır. Bu bir suçlama ve bunu ileri sürmek neredeyse deliriyorum.”
  
  
  İkinci gidişinde daha iyi performans sergiledi. Benimle birlikte havalanmak için son helikoptere o bindi. Artık batan güneşin aydınlattığı alanın etrafında döndük. Nükleer savaş başlıkları diğer helikopterlerdeydi ve bazı uçakların uçak gemisinde zaten güvende olması gerekirdi. Şu ana kadar Etiyopya askerleri hava sahasını ihlal etmemize ilişkin bir soruşturma başlatmadı. Ben de Sahel'in emirlerinin görevimizin sonuna kadar yürürlükte kalacağını varsayıyordum. Füzeler, düşmüş, taşlaşmış bir ormanın parçası gibi çölde yatıyordu. Ve eğer kimse onları bulmasaydı, uzun süre orada kalacaklardı.
  
  
  'Bay. Carter," dedi Komutan Shadwell, "kimdi bu Borgia?
  
  
  “Yetenekli çılgın. Doğu Afrika İmparatoru olup Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatmak istiyordu. Halkınızın topladığı nükleer savaş başlıkları Kahire, Şam ve Tel Aviv'i hedef alıyordu.
  
  
  "Kesinlikle deliydi." Hepimizi havaya uçurmaya hazırdı. Bir nükleer savaş başlığı yeterli olabilir ama zincirleme reaksiyon dünyanın tamamını radyoaktif serpinti ile kaplayacaktır.”
  
  
  Shadwell başka bir soru sorduğunda Kızıldeniz'in yarısını geçmiştik: Carter, neden Etiyopyalılar nükleer savaş başlıklarını ellerinde tutmak istemediler?
  
  
  Artık alacakaranlıkta zar zor görülebilen kumlara baktım. Danakil Çölü'nde yol alan deve kervanlarını düşündüm. Sonra Meryem'i düşündüm.
  
  
  "Onların daha iyi şeyleri var" dedim.
  
  
  
  
  
  
  Kitap hakkında:
  
  
  Mısır ve İsrail'den gelen füzelerin ortadan kaybolması iki ülke arasında karşılıklı suçlamalara yol açtı. Ancak Amerika'nın Cumhurbaşkanlığı İstihbarat Servisi AX'in elinde başka bir yöne işaret eden güvenilir bilgiler var: Kendine General "Cesare Borgia" adını veren hain bir İtalyan'ın hain eylemlere giriştiği dünyadaki son bölgelerden biri olan Etiyopya'nın Danakil bölgesi. İktidara giden yolda pişmanlık duymayan bir adam. Ağır silahlarla donatılmış şehrinde, bataklıklarla dolu bir çöl bölgesinde Borgia'yı avlamak ve yok etmek, Carter için bile neredeyse imkansız bir görevdi. Ancak Üçüncü Dünya Savaşı'nı pekâlâ başlatabilecek olan nükleer silahların sökülmesi ihtiyacı, ağır fedakarlıklar pahasına bile çabaya değer... Carter'ın tek ortağı, Etiyopyalı bir ileri gelenin güzel kızı Maryam'dı.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Katmandu'da Sözleşme
  
  
  Ölen oğlu Anton'un anısına Lev Shklovsky tarafından tercüme edildi
  
  
  Orijinal adı: Katmandu Sözleşmesi
  
  
  
  
  İlk bölüm
  
  
  Tahmin ettiğimden daha hızlı ve daha çevikti. Ve ölümcül biriydi. Bir elinde, kafatasımı yüzlerce kanlı parçaya ayırabilecek, balyoz büyüklüğünde güçlü bir tahta sopa tutuyordu. Bir insan kemiği zaten sekiz buçuk kiloluk basınç altında kırılıyor ve sopayı kullanan bir adam bu kuvvetin üç katını kolaylıkla uygulayabiliyor.
  
  
  Söylemeye gerek yok, bunun olmasına izin vermeyecektim.
  
  
  O saldırmak için ileri atıldığında ayaklarım pürüzsüz zeminde kaydı. Sopasını sallayarak göğüs kafesimi kırmak amacıyla saldırdı. Bana öğretildiği gibi, büyük bir acı ve çabayla tekrar tekrar pratik yaparak cevap verdim. Vücudum içgüdüsel olarak hareket ediyordu; eylem neredeyse bir refleksti. Sopa havada sallanırken ulaşamayacağım şekilde sağa doğru sıçradım. Havada ıslık çaldığını duydum ama kaburgalarıma çarptığını, kemikleri ve kasları bir buharlı silindirin acı verici gücüyle kırdığını hissedene kadar orada amaçsızca durmayacaktım. Avuç içlerimi ve önkollarımı rakibin koluna vurarak saldırıyı engelledim. Nasırlı elim adamın dirseğine vurdu. Diğer elim omzuna dokundu.
  
  
  Bir an felç oldu. Daha sonra geri çekilip sopayı tekrar sallamaya çalıştı. Ama şimdi benim tepki sürem onunkinden daha iyiydi. Silahını kullanamadan öne atıldım, kolundan tuttum ve onu kendime doğru çektim. Onun sıcak nefesi
  
  
  Diğer elimi kaldırırken yüzüme doğru kaydı. Bu son darbe olacaktı; bir hafta önce nihayet ustalaştığım acımasız elimin darbesi.
  
  
  Topuğumla çenesine sert bir tekme atmak için elimi kaldırmak istedim. Ama ben harekete geçmeden önce bacağımı yakaladı ve ayağını bileğime doladı. Hızlı bir hareketle kafası kolumun ulaşamayacağı bir yere doğru kaydı ve ikimiz de yerdeydik. Sopaya uzanıp ölümcül silahı elime almaya çalıştım.
  
  
  Rakibim nefes nefeseydi, neredeyse nefes nefeseydi, beni yere sermeye çalışıyordu. Ama hareket etmiyorum. Dizlerimi tüm ağırlığımla bileklerinin iç kısmına bastırdım ve ellerinin doğru baskı noktalarında dayanılmaz bir acıya neden oldum. Birini öldürmek istiyorsanız bilek kemikleri önemlidir ve dizlerim onun kollarını, sopayı zayıflamış kavramasından çekip almama yetecek kadar felç etti.
  
  
  Sopayı boynuna bastırdım. Adem elmasına çarpıp soluk borusunu ezeceğimi tehdit ettiğimde yüzü kızardı. Ama sonra elini cilalı parke zemine vurduğunu duydum.
  
  
  Bu beklediğim işaretti.
  
  
  Hemen kendimi geri çekip ayağa kalktım. Belden eğildim, rakibimin yerden kalkmasına yardım ettim ve onun da eğilmesini izledim. Sert beyaz kumaştan yapılmış bir elbise olan tobokunu düzeltmek için döndü. Gömlek etkileyici bir yedinci derece siyah kuşakla sabitlenmişti. Bana sırtını dönmeden kıyafetlerini düzenleseydi kabalık olurdu. Tekrar bana dönmesini bekledim. Daha sonra elini omzuma koydu ve onaylayarak gülümsedi.
  
  
  Eğitmenim sırıtarak, "Her geçen gün daha iyi ve daha akıllı oluyorsun, Chu-Mok," dedi.
  
  
  Anavatanı Kore'de bu isim "Yumruk" anlamına geliyordu. Bu iltifattan memnun oldum çünkü o, hükümetimizdeki en iyi dövüş sanatçısıydı ve AH'nin onun yardımını almaya gücü yetiyordu. Ve Usta Zhuoen övgü konusunda cömert davranan biri değildi. Gerçekten hak edildiğini düşünmediği sürece iltifat etmek için acelesi yoktu.
  
  
  Eğitmen pozisyonu için doğru terimi kullanarak, "Benim yeteneğim senin yeteneğindir, Kwan-Chang-nim," diye cevapladım.
  
  
  "Nazik sözlerin çok cömert, dostum." Bundan sonra ikimiz de sustuk, yumruklarımızı sıktık ve tam ve mutlak bir dikkat duruşu olan klasik Zihinsel ve Fiziksel Konsantrasyon Arabası pozunda onları göğüslerimize götürdük.
  
  
  "Kwang-jang-nim ke kyeon-ne," diye bağırdım ve yanımdaki adama selam vermek için döndüm. O şimdiye kadar gördüğüm en mükemmel insan makinesiydi.
  
  
  Yayımı geri verdi ve beni günün çoğunu geçirdiğimiz iyi donanımlı spor salonu olan dojang'ın çıkışına götürdü. Kapıda ikimiz de dönüp selam verdik. Bu basit ritüel, hem ustanın hem de öğrencinin karşılıklı saygısına ve bir eğitim kurumu olarak spor salonuna duyulan saygıya tanıklık ediyordu. Tuhaf görünse de, böylesine vahşi bir aktiviteyi çevreleyen tüm bu uygar eğlenceler, Kyung Fo'nun ve Kore karate formu Taikwando'nun ayrılmaz bir parçasıdır.
  
  
  “Tekrar teşekkür ederim Usta Zhouen,” dedim. Başını salladı, özür diledi ve ofisine giden yan kapıdan geçerek gözden kayboldu. Bir adam köşeyi dönüp yolumu kapattığında koridorda duşlara doğru yürüyordum.
  
  
  İyi huylu bir kahkahayla, "Keçi gibi kokuyorsun, Carter," dedi. Ama gülümsemesinde dile getirilmemiş bir endişe var gibiydi.
  
  
  Onun kaygılarını ya da pis kokulu puroyu görmezden gelmek kolay değildi. Ama şaka yapmadım çünkü Hawk şimdi bana soğuk ve neredeyse hesaplı bir kararlılıkla bakıyordu. Amerikan istihbaratının en gizli ve öldürücü kolu olan AH'nin yöneticisi ve operasyon şefi olarak hafife alınmamalıydı. Bu yüzden saygıyla sessiz kaldım.
  
  
  -Beni iyi tanıyorsun, değil mi?
  
  
  Kirli, siyah, pis kokulu bir puro dudaklarının arasında sallanıyordu, kemirilmiş ucu dişlerinin arasındaydı. Ölümcül bir ciddiyetle konuştu ve sanki birdenbire kelimelerim tükenmiş gibi başımı yukarı aşağı hareket ettirdiğimi fark ettim.
  
  
  "Bana bunu öğrettiniz efendim," dedim sonunda.
  
  
  "Her şey fazlasıyla doğru" dedi. Gözleri uzak bir noktada, bana baktı. - Bacağın nasıl? bir süre sonra sordu.
  
  
  Yeni Delhi'de görevdeyken, kıymetli Hugo'ma benzeyen bir stilettoyla uyluğuma vuruldum. Ama yara iyice iyileşmişti ve kısa sürede kaybolacak olan yürüyüşümdeki hafif topallama dışında oldukça iyi durumdaydım. "Önemli değil... sadece listeye eklenecek bir yara izi. Ama onun dışında iyiyim.
  
  
  Patronum, "Duymayı umduğum şey buydu" diye yanıtladı. Hawk yarı çiğnenmiş puroyu ağzından çekti ve ayak parmaklarının üzerinde ileri geri yürümeye başladı. Sinirsel gerginliğini dışarı verdi; Şaka yapmaya çalıştığında ve bana bu günlerde iyi bir havanna almanın ne kadar zor olduğunu söylediğinde bile endişeleniyordum. Ama şu anda puroların aklına gelen son şey olduğunu biliyordum.
  
  
  - Bu sefer durum ne kadar kötü efendim? - diye sorduğumu duydum. Aklını okuduğuma şaşırmış gibi bile görünmüyordu. "Ne kadar kötü olursa olsun," diye yanıtladı düşünceli bir tavırla. "Ama... bunun hakkında konuşmanın yeri burası değil." Önce duş alın ve sonra diyelim yarım saat sonra ofisime gelin. Bu kendini biraz toparlamak için yeterli mi?
  
  
  - Yirmi dakika sonra orada olacağım.
  
  
  Söylediğim gibi tam yirmi dakika sonra Hawke'un ofisindeydim. Ruh hali karardı ve ağzının kenarlarında ve artık kırışmış olan alnında endişe ve endişe çizgileri belirdi. Saatine baktı, bir sandalyeyi işaret etti ve ellerini masanın üzerine koydu. En az altı pis kokulu puro izmaritiyle dolu kristal kül tablasını bir kenara iten Hawk, başını kaldırıp bana yorgun ve endişeli bir şekilde gülümsedi.
  
  
  —Senatör Golfield hakkında ne biliyorsun?
  
  
  Ondan ismi tekrarlamasını istemedim ama ne gevşemedim ne de sandalyeme çöktüm. “Öncelikle hükümetteki en saygın insanlardan biri. Aynı zamanda güçlü Silahlı Hizmetler Komitesi'nin de başkanıdır. Yanlış hatırlamıyorsam bunun büyük bir kısmı bütçemizin büyüklüğüyle ilgili. Geçen yıl üçüncü dönem için yeniden seçildi. Düşündüğünüzde oldukça etkileyici bir şey. Kullanılan oyların yüzde altmış yedisi gibi bir şey. Seçmenleri parti çıkarlarını tamamen görmezden geldi. Sadece Golfield'ı istediler... ve onu yakaladılar.
  
  
  Hawk, "Gazete okumaya hâlâ zaman ayırabildiğine sevindim," diye yanıtladı. "Ama henüz okumadığın bir şey var Nick, o da Golfield'ın sorunları olduğu, büyük sorunları."
  
  
  Sandalyemde öne doğru eğildim. Ulusal güvenlik AH için değildi. Eğer Golfield'ın sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalsaydım, bunun nedeni senatörün sorunlarının tüm dünyaya yayılması olurdu. Ama senatörün ne tür bir belaya bulaşabileceği hakkında hiçbir fikrim yoktu. "Dinle Nick, bütün gece bu lanet şey yüzünden ayakta kaldım." Başkan dün öğleden sonra beni aradı ve bana söyleyecekleri pek iyi değildi. Bak, seninle açık konuşacağım çünkü seninle neden konuşmak istediğimi zaten bildiğini düşünüyorum.
  
  
  Beyaz Saray aramış olsaydı, Golfield'in sorunları açıkça uluslararası güvenliğe ve dünya düzenine tehdit oluşturuyordu. Bu yüzden başımı salladım, ağzımı kapalı tuttum ve bekledim.
  
  
  “Golfield bir dul. Bunu da okumuş olabilirsiniz. Karısı geçen yılın başlarında bir araba kazasında öldü. Sadece kocasını değil iki çocuğunu da geride bırakmasıyla daha da kötüleşen anlamsız bir trajedi. İkizler, erkek ve kız. Chuck'ı şahsen tanırım Nick, ama bunun bu operasyonla hiçbir ilgisi yok. Karısını da tanıyordum. Onu çok sevdim ve bugüne kadar onu çok özlüyorum. Golfield çocuklarıyla da tanıştım. Her erkeğin gurur duyabileceği düzgün, makul çocuklar.
  
  
  Aniden durdu, ellerine baktı ve tırnaklarını inceledi; işaret parmaklarından birinin üzerinde nikotinden kaynaklanan sarı bir leke akıyordu. Sessiz kaldım ve bana sorunun ne olduğunu açıklamasını bekledim.
  
  
  Hawk aniden, "Onlar kaçırıldılar, Nick," dedi. 'İkisi birden. Erkek ve kız.
  
  
  "Kaçırıldı mı? Nerede...? Ne oldu?'
  
  
  “Çocuklar grupla birlikte dinleniyorlardı. Washington'da okudukları okuldan bir öğretmen ve bazı öğrenciler. Beş gün önce Yunanistan'daydılar. Daha sonra senatör mesajı aldı. Fısıltıyla ekledi: "Ve başkan da."
  
  
  -O anda neredeydiler?
  
  
  "Atina'da" diye yanıtladı. "Ama bunun hiçbir anlamı yok çünkü artık Atina'da değiller, Nick." Bir şekilde ülke dışına kaçırıldılar ama bunun nasıl yapıldığını hâlâ bilmiyoruz. Ama artık Yunanistan'da değiller.
  
  
  - Peki neredeler?
  
  
  'Nepal'de.'
  
  
  Bunu işlememe izin verdi ve bunu düşündüğümde bile inanmak zordu. 'Nepal?' - Tekrarladım. Karlı zirveler, hippiler imajı vardı içimde.
  
  
  Başka hiçbir şey yok, hiçbir şey yok. - Tanrı aşkına, onları neden oraya götürüyorsunuz?
  
  
  "Devrimin finansmanına yardımcı olmak için, bu yüzden" diye yanıtladı. Bu yüzden başkan AH'yi bağlamak istedi. Çünkü Nepal hâlâ monarşiyle yönetiliyor. Kralın mutlak gücü vardır. “Evet...” müdahale ettiğimde elini kaldırdı, “seçilmiş bir hükümet, bir yasa var ama kral ülke üzerinde neredeyse tam ve tam kontrole sahipti.” Artık bildiğiniz gibi Nepal bir tampon bölge, bir tampon bölge. Küçük olabilir, Kuzey Carolina'dan çok da büyük olmayabilir ama bu, önemini azaltmaz, özellikle de bu küçük ülke Çin ile Hindistan arasında yer aldığında. Ve şu anda kral batıya yanaşıyor.
  
  
  “Ama Nepal'deki devrimciler değil.”
  
  
  'Sağ. Nepal'de başarılı bir sol devrim, tampon bölgeyi kapatacak ve muhtemelen bölgenin Pekin tarafından siyasi ilhakına yol açacaktır. Tibet'e ne olduğunu biliyorsun. Aynı siyasi senaryo ve aynı siyasi iç çekişme Nepal'de de kolaylıkla uygulanabilir. Nepal Pekin'e düşerse Hindistan'a veya tüm kıtaya ne olacağını bilmiyoruz."
  
  
  - Peki Golfield'in çocuklarının bununla ne ilgisi var? - Soruyu sormadan önce bile cevabı bilmeme rağmen sordum.
  
  
  Bir milyon dolar değerindeki elmaslar karşılığında satılacaklar. Bu konuda yapmaları gereken şey bu, N3” dedi. Sandalyesine yaslanıp yumruğunu masaya vurdu. "Chuck Golfield çocuklarını bir daha canlı olarak görmek isterse bir milyon. Bize kalsa ödemek istemediğimiz bir milyon. Bu yüzden klasik satın alma seçeneğine karar verdim. Kaçıranlara para ödeyin ve Çin sanki hiçbir şey olmamış gibi Nepal'i alacaktır. Fidyeyi ödemeyin ve Golfield'ın yalnızca iki ölü çocuğu var.
  
  
  "Ve bunu onlara vermemi istiyorsun, değil mi?"
  
  
  "Ve onu geri getirdim" dedi. 'Apaçık?'
  
  
  "Getir... ve al..."
  
  
  "Sadece elmaslar değil, senatörün iki çocuğu da." Başkan bunun bu şekilde yapılmasını istiyor, çok basit.”
  
  
  Görevin basit hiçbir yanı yoktu. Hiç de bile.
  
  
  "O kadar kolay olmayacak." dedim.
  
  
  "İşte bu yüzden buradasın, N3." Yorgun bir şekilde gülümsedi, uzanıp tek parmağıyla interkom düğmesine bastı. Sekretere, "Senatörden içeri gelmesini isteyebilirsiniz" dedi. "Bunu ilk elden duysan iyi olur." O zaman hata yapma ihtimalin azalır Nick. Senatör Golfield'ın bir izlenim bıraktığı inkar edilemezdi... Kare ve keskin hatları olan bir yüzü vardı ama artık kendine güven ve kararlılık saçan bir adamın yüzü değildi. Ofise girdiğinde solgun ve bitkin görünüyordu. Bir sandalyeye çöktü ve Hawk'ın kendisini tanıtmasına izin verdi.
  
  
  "Onlar sadece çocuk, ergen" diye mırıldandı. “İnsanların endişelenmeden çocukları kaçırıp öldürmelerine dayanamıyorum. Ve Kara Eylül hareketinin gerçekten insanlık dışı olduğunu düşündüm. Benim pahasına birkaç rehine buldular.
  
  
  Hepimizin pahasına, diye düşündüm kendi kendime.
  
  
  Golfield benim yönüme baktı ve üzüntüyle başını salladı. "Bana şiddetle tavsiye edildiniz Bay Carter." Hawk bunu halledebilecek tek kişinin sen olduğunu söylüyor.
  
  
  "Bana güvendiğiniz için teşekkür ederim Senatör," diye yanıtladım. “Ama bana tam olarak ne olduğunu anlatmadan önce sana bir şey sorabilir miyim?”
  
  
  'Kesinlikle.'
  
  
  “Nepal hükümetiyle neden iletişime geçmediniz? Bütün bu gizlilik neden? Neden sessiz? Belki bu aptalca bir soru olabilir ama bunun geçerli bir soru olduğunu düşündüm.
  
  
  Senatör, "Bu aptalca bir soru değil Bay Carter" diye yanıt verdi. Ceketinin cebinden buruşuk beyaz bir zarf çıkardı. Makalenin durumu göz önüne alındığında, pek çok kişinin onu zaten incelemiş olduğunu varsayıyordum.
  
  
  Onu bana verdi ve ben de dikkatle inceledim. Üzerinde Yunan posta damgası vardı ve Atina'dan gönderilmişti. İçinde, filigransız, düzgünce üçe katlanmış, karbon kopya olarak basılmış bir sayfa vardı. "Makine harfi" diye not ettim. - Çok profesyoneller Bay Carter. Neredeyse korkutucu," diye mırıldandı senatör karanlık bir şekilde.
  
  
  Mektubun içeriği şu şekildeydi:
  
  
  SENATÖR: GINNY VE MARK HALA HAYATTA. AMA ATİNA'DA DEĞİL. NEPAL'DE SAĞLIK DURUMLARI İYİ. ONLARI YENİDEN GÖRMEK İÇİN BİZE BİR MİLYON ABD DOLARI ÖDEMENİZ GEREKİR. AMA NAKİT OLARAK DEĞİL. ÖDEME ELMAS OLARAK YAPILMALIDIR. SÖZLEŞME HAKKINDA SİZİ EN KISA ZAMANDA BİLGİLENDİRECEĞİZ. ÇOCUKLARI BULMAYA ÇALIŞMAYIN. NEPAL HÜKÜMETİNE HABER VERİLİRSE ÖLDÜRÜLECEKLER. ELMASLAR BU AYIN 27'SİNDE BURADA OLMALIDIR. DAHA SONRA DEĞİL YOKSA ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLMEYECEK. İLETİŞİM KURMAYA ÇALIŞMAYIN. ZAMANINDA SİZE HERŞEYİ AÇIKLAYACAĞIZ.
  
  
  Hawk, "İki hafta içinde" dedi. "O parlak şeyleri alıp Katmandu'ya gitmeden iki hafta önce".
  
  
  Diye sordum. - "Neden Katmandu? Neden başka bir şehir olmasın?"
  
  
  Senatör, "Dün öğleden sonra kızımla konuştum" diye yanıtladı. "Çağrı, Katmandu'daki tüm ülkeye hizmet veren ana telgraf ofisine kadar takip edildi. Özel telefonları olan evler bile uzun mesafeli aramaları yapabilecek donanıma sahip değil.”
  
  
  - Sana ne söyledi?
  
  
  "Çok az, bunu söylediğim için üzgünüm. Bir dakikadan fazla benimle konuşmasına izin vermediler. Ama az önce okuduğunuz her şeyi doğruladı. Bana çaresiz olduklarını söyledi. Ve bana paranın ne için olduğunu söyledi.
  
  
  “Evet, Hawk bana senin yüzünden burada olduklarını söyledi. Başka bir şey?'
  
  
  "Hiçbir şey" dedi. “O ve Mark güvende... olması gerektiği kadar güvendeler. Ve o çok korkuyor, Carter. Tanrım, bu çocuk korkuyor.
  
  
  "Onu suçlamıyorum." diye mırıldandım. "Bu, biri için hoş bir deneyim değil... Çocuklarınızın kaç yaşında olduğunu söylersiniz, Senatör Golfield?"
  
  
  "On altı, iki ay önce döndü." Ellerini kucağında kavuşturdu ve tutunmaya çalıştı ama ne kadar titrediğini ve duygularına hakim olamadığını gördüm. Sonunda, "Talimatlarını tam olarak yerine getirdim" dedi. “Çocukların neden fidye için tutulduğu bana söylenene kadar uluslararası güvenliğin tehlikede olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Ama artık Nepal'in Pekin'in uydu devleti haline gelme ihtimali var..."
  
  
  Hawke, "...devrimcilerin durdurulması zorunludur" diye sözünü kesti.
  
  
  "Kesinlikle," diye yanıtladı Golfield.
  
  
  - Peki ya bir milyon dolar?
  
  
  Hawk bana "Başkan bunu zaten halletti" dedi. "Şimdi benim işim ham elmasları satın almak ve onları bu ayın yirmi yedisine kadar teslim etmek, senatörün iki çocuğunu güvenli bir yere götürmek ve sonra taşları geri vermek," dedim. "Bu bana fazla zaman vermiyor."
  
  
  Hawk sertçe, "Başka seçeneğimiz yok," dedi. - Başa çıkabileceğini mi sanıyorsun?
  
  
  - Elimden geleni yapacağım efendim. Ama bir şey daha var... İnce, sıkıştırılmış dudaklarının arasına yeni bir puro sıkıştıran Hawk'a baktım. “Bu elmasları sürekli geçtiğim sınırlarda gümrükten tam olarak nasıl geçireceğim?”
  
  
  "Kaçakçılık." cevapladı. Bakışlarını bana sabitledi.
  
  
  "Kaçak mı efendim? Onayladı. "Ama ayarlanabilecek birkaç şey var..."
  
  
  Hawk'ın monoton sesiyle sözüm kesildi. “Beyaz Saray başka hiçbir hükümetin bu işe karışmasını istemiyor. Bu tamamen bizim işimiz olmalı ve tamamen gizli olmalı. Başka birine, özellikle de Nepal hükümetine, o ülkeye 1 milyon dolar değerinde elmas göndereceğimizi söylersek, muhtemelen bir tür açıklama yapmamız gerekecek. Mantıklı bir hikaye ortaya çıkaracak zamanımız yok."
  
  
  Senatör Golfield parmaklarını şakaklarına bastırdı. “Bu partizanların ajanlarının veya muhbirlerinin nerede olduğunu kim bilebilir? Eğer Nepal hükümetinin bu meseleyi öğrendiğini bile düşünürse, o zaman çocuklarım duyabilir...” İçini çekti. "Bu konuda haklısın" dedim. "Elmasların yolda olduğunu öğrendiklerinde gözetim altına alınma ihtimalim var."
  
  
  Hawk, "Onların talimatlarını takip ettiğinizden emin olmak için" diye ekledi. "Bu da başka kimsenin bu fidyeden haberi olmadığı anlamına geliyor".
  
  
  "Kaçakçılık..." Bunun büyük sorunlara yol açabileceğini biliyordum.
  
  
  - Tek yol bu, Nick. Elmasları bu kadar kısa sürede oraya ulaştırmamızın ve gizli tutmamızın tek yolu bu.
  
  
  Senatör Golfield ayağa kalktı ve görevi üstlendiğimiz için bize teşekkür etti. Eli sertti ve gözlerindeki şiddetli bakış, içinde ne hissettiğini ele veriyordu.
  
  
  O gittiğinde Hawk'a döndüm. Zaten başrolü oynayacağım bir senaryo üzerinde çalışıyordu. — Bir banka çeki alacaksın, Nick. İsviçre Frangı cinsinden bir milyon dolara dönüştürebileceğiniz bir şey."
  
  
  "Sanırım hemen işe koyulmalıyım efendim?"
  
  
  'Yarın.' Masasının çekmecesinden sarı bir not defteri çıkardı ve yazdıklarını dikkatle inceledi. "Ama Amsterdam'a gitmeden önce dişçinize gidin."
  
  
  - Sayın ?
  
  
  - Kendi diş hekiminiz yeterlidir. Test edilmiştir ve güvenlik riski oluşturmamaktadır. Ancak yapmasını istediğiniz işten ona daha fazla bahsetmeyin.
  
  
  AH'nin çözecek zamanı bulduğu kısmı dinlemekten keyif aldım. Durumlar ortaya çıktığında hala anlamam gereken çok şey vardı.
  
  
  Brifingi bitiren Hawk koltuğundan kalktı. - Sana güveniyorum Nick. Başkan ve söylemeliyim ki Golfield bu görevin başarısına güveniyor.
  
  
  Amsterdam uçağına binmeden önce halletmem gereken hâlâ çok şey vardı.
  
  
  Diğer şeylerin yanı sıra, diş hekimime Nick Carter olarak tanındığım bir ziyaret vardı.
  
  
  Ama şu şekilde değil: Carter, Nick, Killmaster N3.
  
  
  
  
  Bölüm 2
  
  
  
  
  
  Herkes siparişlerini aldı.
  
  
  Golfield'ın işi kolaydı. Kaçıranlardan mesajı aldığında, kuryenin kendi ofisinden Nicholas Carter olacağı söylendi. Herhangi bir risk almak istemedik. Genelde Amalgamated Press and Wire Services'tenmiş gibi davranırım ama Hawk bunun bir kılıf olarak işe yarayacağını düşünmedi, özellikle de evimden bu kadar uzağa taşındığım göz önüne alındığında.
  
  
  AH'nin emirleri çok daha doğrudandı. Beyaz Saray, görevin aksamadan tamamlanmasını istiyordu. Eğer bir şeyler ters giderse, işler planlandığı gibi gitmezse Hawke, Başkan'ın endişesine maruz kalacaktır.
  
  
  Hawke'nin ofisindeki brifing sırasında siparişlerim zaten altın tepside bana verilmişti. Ben havaalanına taksiye binmeden hemen önce her şeyi toparladı. Hawk, "Nick, her şey sana bağlı," dedi. “Devrim yok. Ölen çocuk yok. Eksik elmas yok.
  
  
  Tek yapabildiğim başımı sallamaktı. En azından talihsiz bir durumdu ve arkasında çok dikkatli ama aceleci bir planlama vardı; bu, önceki günü dişçim Burton Chalier'i ziyaret ederek geçirmemin birçok nedeninden biri olabilir.
  
  
  “Nick, ciddi değilsin…” dedi.
  
  
  Ben de "Burt, bana bir iyilik yap ve bana hiçbir şey sorma" dedim. İnanın deliliğimin bir nedeni var. Ayrıca birbirimizi ne zamandır tanıyoruz?
  
  
  'Profesyonel olarak mı? Beş yıl.'
  
  
  "Yedi" diye düzelttim. “Peki senden alt azı dişlerimden biri için özel bir taç istesem ne yaparsın?”
  
  
  İçini çekip omuz silkti ve bana yorgun bir dişçi gülümsemesi sundu. "O zaman ne işe yaradığını sormadan özel bir taç takacağım."
  
  
  "Sen iyi bir adamsın Burton Chalier," dedim. Daha sonra sandalyeme yaslanıp ağzımı açtım.
  
  
  Chalier daha fazla bir şey söylemeden işe koyuldu.
  
  
  Bana güvenmesine sevindim, çünkü onun uzmanlık deneyimi olmasaydı görevim yanlış bir adımla, daha doğrusu yanlış dişle başlayacaktı. Amsterdam Schiphol'a giden 747 sefer sayılı uçağa binerken bunlar aklımdaydı. Uçuş görevlisi duble viskim ve suyumla geri döndüğünde, gözlerimi onun vücudunda gezdirdim, aç bir bakışla onu hissettim, sonra AH'nin çok gizli laboratuvarlarında çalışan tüm insanlara baktım. Onlar eşsiz kahramanlar çünkü onların bilgi ve becerileri olmasaydı görevim asla düzgün bir şekilde başlayamazdı. O anda uçağın karnında, şimdiye kadar insan eliyle yaratılmış en güzel çift dipli, kanvas bir valiz duruyordu. Bu akıllıca gizlenmiş bölme olmasaydı, bırakın diğer iki favorim olan Hugo'nun stilettosu ve Pierre'in minyatür bombası bir yana, Wilhelmina'nın Luger'ını havaalanının daha az karmaşık elektronik ekipmanına bile sokmayı asla başaramazdım.
  
  
  Yine de Atlantik'in üç yüz metre yukarısında, çok alışık olduğum üç değerli yol arkadaşım olmadan orada olmak tuhaf bir duyguydu. Luger'ın genellikle taşıdığı omuz kılıfını takmamıştım. Genellikle stiletto üzerine giyilen süet kılıf ön koluma bağlanmıyordu. Ve uyluğuma sürtünen metal bir şey yoktu: Sevgiyle Pierre adını verdiğim küçük bir gaz bombası.
  
  
  Önümüzdeki altı saat en kolayı olacak çünkü Amsterdam'a vardığımda dinlenmeye, elimde bir bardakla oturup zihnimin ve gözlerimin biraz dolaşmasına izin vermeye zamanım olmayacak.
  
  
  Şu anda kot etek ve kahverengi süet yeleğin içindeki o leziz şeyden kendilerini kurtarmaya çalışıyorlardı. Onun tipini biliyordum. Ama bunu Hong Kong'un hareketli sokaklarından, Macau'nun köhne kumarhanelerinden ve Manila, Singapur ve Taipei'nin daha tehlikeli ama bir o kadar da canlı ana caddelerinden biliyordum. Anlayabildiğim kadarıyla Avrasyalıydı; inanılmaz derecede uzun, düz siyah saçları ve Yengeç Dönencesi'nin bu tarafındaki en kıvrımlı vücudu vardı.
  
  
  Üçlü sıra halinde iki koltuk öteye, pencereye daha yakın bir yere oturdu; ince omuzları çökmüştü, gözleri iki ince eliyle tuttuğu kitaptaydı. Elimde değildi. "Sana yüz on üçüncü sayfada ne olduğunu anlatayım mı?" Cevap vereceğini umarak gülümsedim.
  
  
  Gülümsemeyi görmezden gelerek başını kaldırdı ve beklediğimden daha fazla kafa karışıklığı ve itidalle, "Affedersiniz?" dedi. Ne dediğini duymadım.
  
  
  "Yüz on üçüncü sayfada neler olduğunu sana anlatabilir miyim diye sordum."
  
  
  "Yapma" dedi. "Ben zaten sayfadayım..." ve "kırk" kitabına baktı. Bu adil olmaz.
  
  
  Hiç aksanı yoktu. Dıştan gizemli Doğu'ya dair pek çok işaret taşımasına rağmen sesi Orta Amerikalı gibi geliyordu. - Bir içki ister misin? — diye sordum kendimi tanıtarak. Teşekkür ederim, dedi. "İsmim Andrea. Andrea Ewen, Bay Carter.
  
  
  “Nick,” diye otomatik olarak düzelttim.
  
  
  - Tamam Nick. Bana ihtiyatla, merakla ve biraz da eğlenerek baktı. — Bir kadeh şarap istiyorum.
  
  
  "Beyaz ya da kırmızı."
  
  
  "Beyaz" dedi. "Kırmızı şarap dişlerinizi etkiler." Bir anlığına dudaklarını çekti ve bir bakışta yirmi yılı aşkın süredir kırmızı şaraba hiç dokunmadığını gördüm.
  
  
  "Böylesine güzel bir ağız üzerinde çalışmak için her şeyi verebilecek bir diş hekimim var."
  
  
  - Bu farklı şekillerde açıklanabilir.
  
  
  Gülümseyerek "En çok sevdiğin şeyi al" dedim ve uçuş görevlisini aradım.
  
  
  Akşam yemeği servis edildiğinde Andrea çok rahatlamış bir şekilde yer değiştirmiş ve şimdi yanımda oturuyordu. Şehrin gençleri arasındaki uyuşturucu sorunu hakkında bir dizi makale yazmak için Amsterdam'a giden serbest gazeteciydi. İki yıl önce mezun oldu. Artık her ne olursa olsun yüzleşmeye hazır hissediyordu. 'Tüm?' diye sordum, tabağımda biftek sayılan gri maddeyi görmezden gelmeye çalışarak. "Soru sormayı seviyorsun, değil mi Nick?" bunu bir soru olarak değil, bir açıklama olarak söyledi.
  
  
  "Kime bağlı."
  
  
  Bana derin, koyu gözleriyle baktı ve genişçe gülümsedi. Ancak tabağına baktığında gülümsemesi kayboldu ve gözlerinin arkasından bulutlar geçti.
  
  
  "Sanırım bir sonraki içkiler uygun olur Bayan Yuen" dedim.
  
  
  "Andrea," diye düzeltti beni.
  
  
  Dolayısıyla Schiphol'den şehre aynı taksiyle gitmemiz garip değildi. Andrea, merkezi bir konumda olduğunu ve fiyatının uygun olduğunu söylediği Embassy Oteli'ni önerdiğinde teklifini kabul etme konusunda iki kere düşünmeme gerek kalmadı. Ama “kendimi iyi hissedemeyecek kadar boynuma yakın” diye bir şey olduğu için iki farklı odaya girdiğimizden emin oldum. Koridorun karşısındaydı. Otel Herengracht'ta bulunuyordu. Apollo'daki Hilton'dan çok daha anonim. Ambassade Hotel, Amerikalı turistlerin görmeyi sevdiği gösterişli gösterişler olmadan tam donanımlıydı.
  
  
  Ne zaman Amsterdam'ı ziyaret etsem Bali'deki bir restoranda yemek yemeye çalışırım. Onların imza yemeği pirinç masasıdır. Tam zamanında gelmiştik ve ikimizin de hissettiği saat farkına rağmen akşamın geri kalanını geçirmenin bundan daha keyifli bir yolu olamazdı.
  
  
  Andrea konuşmaya başladı. Çocukluğundan, Çinli babasından, Amerikalı annesinden bahsetti. O, yan komşunun prototip kızıydı; Orta Batılı kökenlerinin önerdiğinden yalnızca biraz daha medeniydi. Ve masanın karşısında oturan ona ne kadar uzun süre bakarsam, onu o kadar çok istiyordum. Bu muhtemelen bir süredir izinli olduğum son günümdü ve bundan en iyi şekilde yararlanmak istedim.
  
  
  Restoranın önünde Leidsestraat'tan geçen bir taksi çağırdım. Andrea bana yaslandı, esnemesini bastırdı ve gözlerini kapattı. "Seyahat ettiğinizde en iyi insanlarla tanışırsınız" dedi. "Harika bir akşamdı Nick."
  
  
  "Bu son değil" diye hatırlattım ona.
  
  
  AH'ye nerede kaldığımı bildirmek için zaten bir telgraf göndermiştim ama otele döndüğümüzde kasada beni bekleyen hiçbir mektup yoktu. Katip biraz meraklı görünse de (ve biraz da kıskanç olduğunu tahmin edebiliyorum), bunu pek fark etmedim. O anda aklımda tek bir şey vardı ve Andrea'nın son bir bardak brendi içmek için odamda bana katılması için ikna edilmesine gerek yoktu.
  
  
  "Bırakın tamir edeyim" dedi; ama dolgun, nemli dudaklarından çıkan eski söz kulağa tamamen yeni geliyordu.
  
  
  Ve sözüne sadıktı. Odamın kapısını sessizce çaldığında zar zor soyundum ve rahat bir havlu bornoz giymeye çalıştım. Wilhelmina, Hugo ve Pierre'in görmesine gerek olmayan her şey güvenli bir şekilde saklanmıştı. Ona kapıyı açmadan önce son bir kez odayı kontrol ettim.
  
  
  Yere sarkan siyah ipek elbisesiyle "Cesur olduğumu sanıyordum" dedi. Gecelik şeffaftı. Onu kendime doğru çekerken küçük, sıkı göğüsleri bana sıcak bir şekilde baskı yapıyordu. Bir ayak dışarı fırladı ve kapıyı çarptı. Boştaki elimle onu kilitledim ve bir süre sonra onu dikkatlice yatağa indirdim.
  
  
  Dili yumuşak ve aç dudaklarının altından dışarı çıkarak altımda hareket etti. O artık bir kız öğrenci değil ve ben de artık bir kız öğrenci değilim. Uzun tırnaklarının sırtıma karmaşık desenler çizdiğini hissettim. Onu keşfetmek isteyerek ellerimi kalçalarında gezdirdiğimde dili ağzıma kilitlendi.
  
  
  "Yavaş yavaş, Nick," diye fısıldadı. "Bol zaman var."
  
  
  Ama sabırsızlığım beni yendi ve uzanıp sabahlığımın düğmelerini çözdüğünde daha fazla beklemedim. Bornoz yatağın yanında yerde unutulmuştu. Yumuşak sarı ışıkta cildi sarımsı, pürüzsüz ve elastik görünüyordu. Uzayıp bacaklarını açarak bacaklarının arasındaki yumuşak kürkü gözlerime hayran bırakırken ona bakmaktan kendimi alamadım. Yüzümü ona gömdüm ve hakkımda her şeyi bilmesini sağlamak için ona döndüm. Adımın ardından N3 isminin görünmesi dışında her şey.
  
  
  Cildindeki parlaklık kayboldu. Artık seyahat alarm saatimin yalnızca yüzü aydınlanıyordu. Karanlık bir odada saatin kaç olduğunu gördüm. Üç saat, saat üçte. Gözlerimin neredeyse tamamen karanlığa alışmasını bekledim. Daha sonra yavaşça ve sessizce yataktan kalkıp ayağa kalktım. Ona baktım. Yüzü bana döndü ve elini küçük bir yumruk gibi, solmuş bir çiçek gibi dudaklarına götürdü. Savunmasız bir çocuk gibi görünüyordu. Beni hayal kırıklığına uğratmayacağını umuyordum.
  
  
  Yere düşürdüğü odanın anahtarını buldum. Ona tekrar baktım. Andrea'nın nefesi derin ve düzenliydi, uyuyormuş ya da masum numarası yaptığına dair hiçbir belirti yoktu. Ama zihnimin arkasını kemiren bir şey vardı; beni vücudumun çaresizce ihtiyaç duyduğu huzurdan mahrum bırakan altıncı yüksek farkındalık hissi.
  
  
  Çok uzun zamandır bu casusluk işinin içindeyim. Tekrar tekrar kararlar almaya ve risk almaya zorlandım. Bu akşam da aynısı oldu ve odadan çıkarken hayvani içgüdülerimin sağduyunun yerini almadığından emin olmak istedim.
  
  
  Koridor boştu, kalın peluş halı adımlarımı boğuyordu. Anahtar rahatça kilide girdi. Kolu çevirip içeri girdim. Bavulunu tamamen açık halde yatağın üzerine bıraktı ve bir yığın kıyafet ve banyo malzemesini ortaya çıkardı. Gucci omuz çantası yatağının yanındaki ahşap dolabın üzerinde bir kupa gibi duruyordu. Tokayı açtım ve içindekileri karıştırdım. Bana söylediği her şeyi doğrulayacağını umarak Andrea'nın pasaportunu aradım.
  
  
  Ancak durum böyle değildi.
  
  
  Ertesi sabah yeniden seviştik. Ama dün gece hissettiğim tatlı, hoş karıncalanma hissi yok oldu. Otelden ayrıldığımda güneş metalik mavi gökyüzünde çoktan yükselmişti ve hala ihtiyacım olduğunu düşündüğüm kanıt yoktu. Belki de kendisine söylenenin aynısıydı; sıradan bir melez Amerikalı. Ama pasaportunu görene kadar dün gecekinin yarısı kadar, yarısı kadar da güvenmeyecektim.
  
  
  Andrea ruh halindeki değişikliği fark ettiyse de bunu göstermedi. Üzgünüm, çok üzgünüm ama tatilde değildim ve onun duygularını incitmekten endişe edecek çok fazla şey vardı.
  
  
  Güzel bir kahvaltının hemen ardından Credit Suisse'e vardım. Pek çok insan bir milyon dolarlık çekle gelmiyor. Niyetimi açıkladığım anda kırmızı halıda karşılandım. Müdürlerden biri olan Bay van Zuyden beni özel ofisine götürdü. Yarım saat sonra şahsen üç milyonun biraz üzerinde İsviçre Frangı'nı saymıştı.
  
  
  Daha sonra, "Umarım her şey yolundadır Bay Carter," dedi.
  
  
  Ona daha fazla memnun olamayacağıma dair güvence verdim. Daha sonra filtresine "NC" harflerinin basıldığı bir Virginia yaktım. "Belki başka bir küçük meselede bana yardım etme nezaketinde bulunursun," dedim.
  
  
  "Peki bu neyle ilgili Bay Carter?"
  
  
  Dumanın ağzımın kenarından çıkmasına izin verdim. "Elmaslar," dedim geniş bir gülümsemeyle.
  
  
  Van Zuyden bana ihtiyacım olan tüm bilgileri verdi. Antwerp ve Amsterdam Avrupa'nın en büyük iki pırlanta merkezi olmasına rağmen çok fazla dikkat çekmeden alışveriş yapmak istedim. Bildiğim kadarıyla o sırada zaten bir veya daha fazla Sherpa ajanı tarafından izleniyordum.
  
  
  Aslında birkaç dakika sonra bankadan çıktığımda takip edildiğime dair belirsiz ve huzursuz bir hisse kapıldım. Vitrin görüntüsüne hayranlıkla bakmak için durdum. Bir şey aradığım için değil, pencere camının yansıması bana sokağın diğer tarafını inceleme fırsatı verdiği için. Birisi kafenin önünde tereddüt ediyor gibiydi, yüzü gölgelerin arasında gizlenmişti. Köşeye geldiğimde başımı salladım ama tek gördüğüm alışveriş yapan ve işe giden insanlardı.
  
  
  Ancak biraz sonra Büyük Merkez İstasyon'a vardığımda bu duygu kaybolmadı. Damrak'ta trafik taksimin takip edilip edilmediğini göremeyecek kadar yoğundu. İstasyona vardığımda kalabalığa karışmak daha kolay oldu. Trenle yaklaşık elli dakika uzaklıktaki Lahey'e dönüş bileti aldım. Yolculuk olaysız geçti. Eğer hayal gücüm bana acımasız bir şaka yapmasaydı, takipçim banka ile Büyük Merkez İstasyon arasında bir yerde kaybolmuş olmalıydı.
  
  
  Avrupa'nın en iyi küçük müzelerinden biri olan Mauritshuis'ten çok da uzak olmayan bir yerde aradığım dolambaçlı, dar sokağı buldum. Hooistraat 17, Amsterdam'daki tipik kanal evlerinden biraz daha geniş, küçük ve anonim bir evdi.
  
  
  Zili çaldım ve Lahey'e gelişimin fark edilmeden gittiğine dair son şüpheyi ortadan kaldırmak için caddeye bakarak bekledim. Ama Hooistraat boştu ve birkaç dakika sonra kapı açıldı ve yüzü kızarmış, parlak kırmızı olan, bir elinde mücevher büyüteci tutan, diğer eliyle kapıya yaslanmış bir adam gördüm.
  
  
  "İyi günler" dedim. Credit Suisse'den Bay van Zuyden iş yapabileceğimizi düşündü. Sen...'
  
  
  Beni içeri davet etmeye çalışmadan, "Clas van de Heuvel," diye yanıtladı. - Aklınızda ne iş var efendim?..
  
  
  "Carter" dedim. Nicholas Carter. Birkaç kaba taş satın almak istiyorum. Almazov.
  
  
  Kelimeler bir balon gibi havada asılı kaldı. Ama sonunda balon patladı ve şöyle dedi: “Doğru. Sağ.' Aksanı ağır ama anlaşılırdı. "İşte lütfen."
  
  
  Kapıyı arkamızdan kapatıp kilitledi.
  
  
  Van de Heuvel beni loş bir koridora götürdü. Sonunda ağır çelik kapıyı açtı. Anında gözlerimi kıstım, mükemmel kare odaya yağan parlak güneş ışığı bir an için kör oldu. Burası onun ofisiydi, onun en büyük sığınağıydı. Kapıyı arkamızdan kapattığında gözlerim hızla etrafa baktı.
  
  
  "Sandalyeye oturun Bay Carter," dedi ve beni uzun siyah kadife bir masa örtüsüyle kaplı ahşap bir masanın yanında duran sandalyeyi işaret etti. Masa, güneş ışığının içeri girdiği büyük bir pencerenin tam altında duruyordu; pırlantaların kalitesini değerlendirmek için tek doğru yer.
  
  
  Klaas van de Heuvel'in bir şey söylemesine fırsat kalmadan iç cebime uzandım ve Wilhelmina'nın rahatlatıcı kılıfını yokladım. Daha sonra 10x'lik bir kuyumcu büyüteci çıkardım ve büyüteci masanın üzerine koydum. Van de Heuvel'in yuvarlak, geniş yüzünde hafif bir gülümsemenin gölgesi oynadı.
  
  
  "Amatör olmadığınızı görüyorum Bay Carter," diye mırıldandı onaylayarak.
  
  
  "Bugünlerde buna gücün yetmiyor," diye yanıtladım. Killmaster rütbesi silah bilgisi, karate ve rakipleri alt etme yeteneğinden çok daha fazlasını içeriyordu. Mücevherler de dahil olmak üzere pek çok konuda uzmanlaşmanız gerekiyordu. “Üç milyon İsviçre Frangını kaba taşlara dönüştürmek için buradayım. Ve elli karattan fazla olmayan taşlara ihtiyacım var."
  
  
  Ustam hiç tereddüt etmeden, "Size faydalı olabileceğime eminim" diye yanıtladı.
  
  
  Van de Heuvel şaşırmış olsa da, yüz ifadesinde bu kafa karışıklığının hiçbir izi yoktu. Oturduğum yerin tam karşısındaki metal dolaptan masanın üzerindekiyle aynı kadife kaplı bir tepsi çıkardı. Toplamda altı torba taş vardı. Tek kelime etmeden ilkini bana uzattı.
  
  
  Elmaslar kağıt mendile sarıldı. Ambalajı dikkatlice çıkardım ve nefesimi tuttum. Gökkuşağının parlak renkleri gözlerimin önünde titreşiyor, sıkışıp kalan ateşin kıvılcımlarını saçıyordu. Taşlar mükemmel kalitede görünüyordu ama onlara büyüteçle bakana kadar bundan emin olamadım.
  
  
  Açık piyasada yeniden satılmaları gerekebileceğinden yalnızca en yüksek kalitede elmasları istedim. Eğer başlangıçta kalitesiz olsaydı, AH 1 milyon dolarlık yatırımını asla geri kazanamazdı. Ben de acele etmedim, büyüteci sağ gözüme soktum ve taşlardan birini aldım. Başparmağımla işaret parmağım arasında tutarak büyüteçle baktım. Büyük kaba taşı elimde çevirdim ve çıplak gözle göründüğü kadar mükemmel olduğunu gördüm. Taş doğru renkteydi ve değerini düşürecek en ufak bir sarılık belirtisi yoktu. Yanlardan birinde ufak bir leke dışında hiçbir kusuru yoktu. Ancak bunun dışında, büyüteç herhangi bir yelpazeyi, herhangi bir kalıntıyı, kabarcıkları, bulutları veya başka lekeleri ortaya çıkarmadı.
  
  
  Bunu yirmi kereden fazla yaptım, yalnızca tamamen saf ve beyaz renkli taşları seçtim. Bazılarında o kadar derinlere işleyen karbon lekeleri vardı ki, mükemmelliği gölgeliyorlardı. Diğerlerinde kristal çizgiler vardı ve birden fazlasında, bilinçli bir elmas alıcısının kaçınabileceği çirkin bir bulanıklık vardı.
  
  
  Nihayet bir saat sonra altı yüz karatın biraz altında bir taş koleksiyonuna sahip oldum.
  
  
  Van de Heuvel ne zaman bitirdiğimi sordu. —Seçiminizden memnun musunuz bayım? Carter'ı mı?
  
  
  "Fena görünmüyorlar" dedim. İç cebimden bir tomar İsviçre frangı çıkardım.
  
  
  Van de Heuvel iş görgü kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalmayı sürdürdü. Takıların toplam maliyetini hesaplayıp faturayı bana sundu. Amsterdam'dan getirdiğim para üç milyon franktan biraz azdı. Hesaplaşma bitince eğildi. "Glik be atslakha" dedi. Bunlar bir elmas satıcısının satın alma kararı vermek ve bir kişiyi sözüne bağlamak için kullandığı iki Yidiş kelimedir. Teşekkür ederim Bay Van de Heuvel,” diye tekrarladım. "Bana çok yardımcı oldun".
  
  
  "İşte bunun için buradayım Bay Carter." Gizemli bir şekilde gülümsedi ve beni kapıya yönlendirdi.
  
  
  Elmaslar, purolarda kullanılana benzer, sıkıca kapatılmış bir alüminyum tüpte güvenli bir şekilde saklandı. Hooistraat'a adım attığımda Klaas van de Heuvel'in ön kapıyı arkamdan kapattığını zar zor duydum. Bulutsuz gökyüzünde güneş çoktan alçalmıştı. Akşam karanlığı yaklaşıyordu, bu yüzden ıssız sokaklarda aceleyle yürüdüm, istasyona ulaşıp Amsterdam'a dönmek istiyordum.
  
  
  Amsterdam'a saatte yaklaşık üç tren kalkıyor, bu yüzden acele etmeme gerek yoktu. Ancak akşam karanlığı çökerken kafa karışıklığım daha da arttı. Taksi görmedim ve nemli, soğuk rüzgar kuzeydoğudan bana doğru esiyordu. Ceketimin yakasını kaldırdım ve her zamankinden daha dikkatli ve dikkatli bir şekilde adımlarımı hızlandırdım. Bir milyon dolar değerinde elmasım vardı. Ve Nepal krallığına hâlâ binlerce kilometre uzaktaydılar. İstediğim son şey, Şerpaların devrimlerini başlatmak için silah satın alacakları fidyeyi, yani fidyemi kaybetmekti.
  
  
  İstasyona doğru hızla yürürken ayak sesleri arkamda yankılanıyordu. Geriye baktığımda sadece aşırı dolu bir alışveriş çantasının ağırlığı altında ezilen yaşlı bir kadının kambur bedenini gördüm. Arkasında ağaçlarla kaplı ıssız bir sokak uzanıyordu; sadece asfalta tuhaf şekiller veren gölgeler uzuyor. Aptal olma, dedim kendi kendime.
  
  
  Ama bir şeyler yanlış görünüyordu, anlayamadığım bir şeyler. Eğer takip ediliyorsam, beni takip eden kişi görünmezdi. Ancak Amsterdam'a gidip taşları otelin kasasına koyana kadar dikkatim dağılmayacaktı. Ancak o zaman kendime geçici olarak rahat bir nefes alma lüksünü tanıyabildim.
  
  
  Hoostraat'tan istasyona olan on dakikalık yürüyüş, farkına bile varmadan bitmişti. Tren beş dakika sonra gelecekti ve ben de peronda sabırla bekledim, yoğun saatlerde büyüyen yolcu kalabalığından uzak durmaya çalışıyordum. Hâlâ tetikteydim ama sürekli hareket eden gözlerim en ufak bir şüpheli görünen, en ufak bir alarma neden olabilecek hiçbir şeyi yakalayamadı. Platforma baktım, trenin yaklaştığını gördüm ve kendi kendime gülümsedim.
  
  
  Kimse senin kim olduğunu ya da nerede olduğunu bilmiyor, dedim kendi kendime, gözlerimi yaklaşan trenden ayırmadan. Kıvılcımlar, elmas içindeki renkli elmas parıltıları gibi raylardan uçtu. Kollarımı çaprazladım ve alüminyum borunun rahatlatıcı şişkinliğini hissettim. Sonra birinin ceplerime dokunduğunu hissettim; birdenbire ortaya çıkan sinsi bir el.
  
  
  Trenin sağır edici sesi kulaklarımda çınladığı anda sol bacağımı geriye attım. Sırtıma bir darbe ya da dy-it tsya-ki, arkamdan ceplerimi kıvırmaya çalışanın diz kapağını kırmalıydı. Ama kimseye çarpmadan önce bir çift güçlü kol tarafından ileri doğru itildim. Ayakta durmaya çalışarak sendeledim ve çığlık attım. Kadın çığlık attı ve ben ince havayı tırmaladım, başka hiçbir şey yapmadım. Binlerce ton demir ve çelik beni gözleme gibi ezmeye hazır halde raylar boyunca ilerlerken korkunç bir çarpışmayla raylara indim.
  
  
  Çok kanlı bir gözleme.
  
  
  
  
  Bölüm 3
  
  
  
  
  
  Düşünmeye zamanım olmadı.
  
  
  İçgüdüsel hareket ettim. Gücüm ne kadar kaldıysa, platformla parmaklıklar arasındaki dar boşluğa yana doğru yuvarlandım. Trenin uğultusu ve vahşi ıslığı kulaklarımı doldurdu. Sırtımı platformun kenarına yaslayıp gözlerimi kapattım. Hızla koşan bir araba birbiri ardına yanımdan geçti. Sıcak kıvılcımlar etrafımı sardı ve cehennem köpeğinin sıcak nefesi gibi kötü bir rüzgar yanaklarımdan esmeye başladı, ta ki cildim yanacakmış gibi geldi bana.
  
  
  Daha sonra keskin bir fren sesi duyuldu. Bunun hemen ardından havada ormandaki korkmuş hayvanların çığlıklarına benzer kadın çığlıkları duyuldu. Gözlerimi tekrar açtığımda -toz ve kıvılcımlara karşı kapatmıştım- arabalardan birinin tekerleklerine bakıyordum. Çok yavaş bir şekilde tekrar dönmeye başladılar, böylece banliyö treni birkaç dakika sonra geri geri gitmeye başladı.
  
  
  "Sen başardın, Carter," diye düşündüm. Bu yüzden sakin olun, nefesinizi tutun ve bir sonraki adımınızın ne olması gerektiğini düşünün. Daha önce de tehlikeli durumlarla karşılaşmıştım ama bu sefer ölüme her zamankinden daha yakındım. Öfkeli bir kurşun merminin kafanızın üzerinden uçması başka bir şeydir, on beş vagonlu bir lokomotif olan bütün bir tren üzerinize gök gürültüsü gibi uçmak üzereyken ise bambaşka bir şey. Platform ile raylar arasındaki o dar alan olmasaydı Killmaster N3 artık var olmayacaktı. Daha sonra vücudum küçük deri parçaları, kemikler ve ezilmiş beyin parçalarıyla birlikte rayların üzerine dağılacaktı.
  
  
  Aniden hava yeniden aydınlandı. Başımı dikkatlice kaldırdım ve bir düzine korkmuş ve güvensiz göz gördüm. İstasyon şefi, kondüktör ve yolcuların hepsi aynı anda rahat bir nefes almış gibi görünüyordu. Titreyerek ayağa kalktım. Sanki hayatımın en kötü dayaklarından birini yemişim gibi kıyafetlerim yırtılmıştı, vücudum morarmış ve ağrıyordu. Ama hayatta kaldım ve tıpkı Hugo'nun her zaman koruduğu süet kılıf gibi, kolumun iç kısmına taktığım özel tasarımlı kılıf sayesinde elmaslar hâlâ güvendeydi. Alüminyum kasa kılıfa sıkı bir şekilde oturuyordu ve gürleyen bir trenin yardımı olsa da olmasa da hiçbir yankesici onu bulamazdı.
  
  
  Kondüktör hızla Hollandaca şöyle dedi: "Nasılsın?"
  
  
  'Mükemmel.' İngilizce olarak şunu ekledim: “Kendimi iyi hissediyorum. Teşekkür ederim.'
  
  
  'Ne oldu?' diye sordu, elini uzatıp platforma çıkmama yardım etti.
  
  
  İçimden bir ses bu konuda susmamı söyledi. "Dengemi kaybettim" dedim. "Kaza." Bana kalsa polisin karışmasını istemezdim.
  
  
  Şoför, "Kadının dediğine göre siz düştükten hemen sonra bir adam platforma doğru koştu" dedi. Tebeşir rengi solgun bir yüz ve kasvetli bir ifadeyle izleyen, yanındaki orta yaşlı kadını işaret etti.
  
  
  "Hiçbir şey bilmiyorum" diye cevap verdim. "Ben... takıldım, hepsi bu."
  
  
  İstasyon şefi, sesinde net bir uyarıyla, "O halde bundan sonra dikkatli olmalısınız efendim," dedi.
  
  
  - Evet, buna dikkat edeceğim. Bir kazaydı, hepsi bu,” diye tekrarladım.
  
  
  Kondüktör ön vagona döndü ve tren yavaş yavaş eski yerine döndü. Yolcu kalabalığı bana bakmaya devam ediyordu ama meraklı, meraklı gözleri az önce beni neredeyse öldüren treninkinden çok daha nazikti. Kapılar açıldığında oturdum ve gözlerimi dizlerime diktim. Birkaç dakika içinde Lahey'in eteklerinden süzülüp Amsterdam'a geri dönüyorduk.
  
  
  Bir saatlik yolculuk bana bazı şeyleri düşünmek için bolca zaman verdi. Saldırganın Şerpalarla akraba olup olmadığını bilmemin hiçbir yolu yoktu. Aslında o, beni zengin bir Amerikalı iş adamı-turist sanan sıradan bir yankesici olabilirdi. Diğer bir olasılık da Van de Heuvel tarafından elmasları iade etmek ve üç milyon İsviçre frankını cebine koymak için gönderilmiş olmalarıydı. Ancak bankadan van Zuyden, van de Heuvel'in son derece güvenilir olduğuna dair bana güvence verdi. Böylesine sinsi bir ikili oyun bulmaya zamanı ya da isteği olduğundan şüpheliydim. Hayır, başka biri olmalıydı ama kimliği hakkında hiçbir fikrim yoktu. Erkek kılığına girmiş bir erkek veya kadın platformdan kaçar. Tahmin etmem gereken tek şey buydu. Ve o kadar da fazla değildi.
  
  
  Şerpalar ham elmasları ele geçirdikten sonra senatöre daha fazla fidye için yaklaşmaya karar verirler miydi diye merak etmeden duramadım. Eğer durum buysa, o zaman bu elmaslara sahip oldukları sürece benim ölümümde kaybedecekleri hiçbir şey yok. Ve eğer bu kişi Şerpalar tarafından gönderilmediyse, o zaman onun için çalışan başka biri ya da devrimci örgüte sızmayı başaran biri olabilir. Ancak hangi çözümün nereye uyduğunu bilmenin hâlâ bir yolu yoktu. Cebinizde bir anahtara benziyordu ama deneyebileceğiniz kilit yoktu. En azından bir şey kesindi: Amsterdam artık benim için güvenli değildi ve bu şehirden ne kadar erken ayrılırsam o kadar iyiydi. Ertesi sabah gezinin devamını ayarlamaya karar verdim.
  
  
  Ama bunu yapmadan önce, bu şakacı ve çekingen Avrasyalı kızın gününü nasıl geçirdiğini öğreneceğim. Lahey'i pekâlâ ziyaret edebilirdi. Ve bunun bir tesadüf olmayacağını düşündüm.
  
  
  Üstelik bu pek de mutlu bir düşünce değildi. Hiç de bile.
  
  
  Odamın anahtarını masanın üzerine bıraktım. Orada bir mesajla beni bekliyordu. Kare kağıdı açtım ve okudum: Saat beşte bir içki içmek için odama gelmeye ne dersin? Andrea.
  
  
  Elbette bana bir Amerikan pasaportu göstermesini umarak düşündüm. Bu aynı zamanda gününü nasıl geçirdiğine dair büyüleyici bir hikaye. Böylece yukarı çıktım, kendimi odama kilitledim ve neredeyse otuz dakika boyunca kavurucu sıcak duşun altında durdum. Bu, tıraş olmak ve kıyafetlerimi değiştirmek beni tekrar yoluna soktu. Elmasları otelin kasasına bıraktım çünkü onları odada tutmak çok riskliydi. Bu konuda bir şeyler yapabilseydim daha fazla risk almazdım.
  
  
  Düşmeme rağmen Wilhelmina'nın Luger'ı zarar görmedi. Ceketimin altına giydiğim kılıfın içine koymadan önce kontrol ettim. Daha sonra aynaya son bir kez bakıp odadan çıktım ve kapıyı arkamdan kilitlediğime emin oldum. Andrea Ewen'in ihtiyacım olduğunu düşündüğüm tüm cevapları bana verebileceğini umarak koridorda yürüdüm.
  
  
  Ancak odasına varmadan sigaramın bittiğini fark ettim. Hala biraz zamanım vardı, bu yüzden otomatları aramak için asansörle lobiye indim.
  
  
  Orada, makinenin açık yuvasına birkaç gulden ve çeyreklik koyarken müdür beni buldu. Özel sigaralarımın sonuncusunu az önce içmiş olmamdan rahatsız olarak kendi tercih ettiğim düğmeye basar basmaz omzuma dokundu. "Ah, Bay Carter," dedi. "Ne kadar güzel."
  
  
  'Sorun ne?' — diye sordum sigara paketini bırakarak. - Seni burada bulmak için. Az önce odanızı aradım ama cevap alamadım. Size bir telefon var. İsterseniz tezgahta konuşabilirsiniz.
  
  
  Bana son talimatları verecek olanın Hawk olup olmadığını merak ettim. Belki Senatör Golfield, planlarımı değiştirecek bilgileri kaçıranlarla iletişime geçmiştir. Kasada kasiyere sırtımı döndüm ve telefonu elime aldım. Patronumun güçlü sesinin ince, teneke gibi bir versiyonunu duymayı umarak, "Merhaba, ben Carter," dedim. Bunun yerine, hattın diğer ucundaki kişi sanki hemen köşedeymiş gibi konuşuyordu.
  
  
  'Nick?' Dedi. - Bu Andrea. Bütün gün seninle iletişime geçmeye çalıştım.
  
  
  'Ne demek istiyorsun?' dedim, bana talihsiz bir tesadüf gibi gelen şeyi görmezden gelerek. 'Tüm gün? "Yukarı çıkıp odanızda bir içki içmeyi düşündüm?"
  
  
  "Nerede?" Dedi.
  
  
  - Buradaki oteldeki odanızda. Nereden arıyorsunuz?'
  
  
  "Van de Damme'a" dedi. “İçkiyle ilgili hiçbir şey yazmadım. Birlikte akşam yemeği yiyebilir miyiz diye sormak istedim, hepsi bu.
  
  
  "Masaya benim için mesaj bırakmadın mı?"
  
  
  'İleti?' - sesini yükselterek tekrarladı. 'Hayır tabii değil. Bütün gün burada Weteringschans'taki Paradiso'daki kız ve erkek çocuklarla sohbet ediyordum. İlk makalem için yeterli materyalim var. Uyuşturucu kullanımından bahsetmişken...
  
  
  "Dinle" dedim hızlıca. 'Olduğun yerde kal. İki saat sonra Dam Meydanı'nda görüşürüz. Eğer yediye kadar orada olmazsam, yalnız gideceksin. Hala otelde bazı şeyleri ayarlamam gerekiyor.
  
  
  -Çok gizemli konuşuyorsun. Herhangi bir konuda yardımcı olabilir miyim?
  
  
  "Hayır dedim. Sonra fikrimi değiştirdim. 'Evet, bir şey var. Pasaportun nerede?'
  
  
  'Benim pasaportum?'
  
  
  'Sağ.'
  
  
  - Tezgahta teslim ettim. Ne oldu?'
  
  
  Hiçbir şey, dedim büyük bir rahatlamayla. - Ama yedide görüşürüz. En azından ben bunu umuyordum.
  
  
  Telefonu kapattığımda, tüm gün boyunca aklımdan çıkmayan o kişiye nihayet ulaşacağımı biliyordum. Beni Credit Suisse'e kadar takip eden her kimse Lahey'de iyi iş çıkarmış. Artık Andrea Ewan'ın odasında daha samimi bir parti veriyorlardı. Birçok soruya cevap vereceğini umduğum bir toplantı.
  
  
  Asansörde yalnız kaldığımda Wilhelmina'yı kılıfından çıkardım. Luger son derece güvenilir bir şekilde atış yapıyor, bu nedenle son dakika ayarlamaları yapmaya gerek kalmıyor. Ek olarak tetik, diğerlerinden farklı bir çekiş sağlayacak şekilde değiştirildi. Çok az zaman alacaktır. Baskı uyguladığım anda mermi ateşlenecek. Ama mecbur kalmadıkça kullanmak istemedim. Ölüler konuşmaz. Cevaplara ihtiyacım vardı, bedenlere değil.
  
  
  
  
  4. Bölüm
  
  
  
  
  
  Kilitli kapı kadının iffetini değil, katilin gizliliğini koruyordu. Andrea'nın odasının kapısında nefesimi tuttum ve en ufak bir sesi dinleyerek bekledim.
  
  
  O yoktu.
  
  
  Koridorun sonunda asansör gürledi. Biraz sinirlendim ve ağırlığımı bir bacağımdan diğerine verdim. Wilhelmina elimde yatıyordu. İyi bir ağırlık dağılımına sahip, iyi bir rakam diyebilirsiniz ve parmağımı çok hassas tetiğe bastığımda yumuşak ve kendinden emin bir his uyandırdı. İçeride bekleyen her kimse madalyayı bana takmak için orada değildi. Ama elbette onlara gök gürültüsüme kurşun sıkma fırsatını vermezdim. "Andrea" diye seslendim ve yavaşça kapıyı çaldım. "Benim... Nicholas... Nicholas Carter."
  
  
  Cevap yerine ayak sesleri duydum: Bir kadın için fazla ağır ve fazla iyimser olamayacak kadar temkinli. Ama olabildiğince dikkatliydim. Anahtar kilitte dönerken sırtımı koridorun duvarına yasladım. Birkaç dakika sonra kapı kolu indirildi ve kapı açıldı. Odadan çıkan tek şey beyaz bir ışık çizgisiydi. Ya şimdi ya da aslaydı.
  
  
  Ya kafam uçmuştu ya da içeride her kim varsa, Nick Carter'ın ölümünün bir milyon elmasın kaybolması anlamına geleceğini anlayacak kadar akıllıydı. Düşündüğümün yarısı kadar aptal olmadıklarını umuyordum. Wilhelmina, sarı saçlı, şişman bir Hollandalının göğsünü işaret etti.
  
  
  Başparmakları bol pantolonunun bel kısmındaydı ama Astra arkasından dışarı çıkmıştı. 32'lik, Wilhelmina'nın şık, ölümcül namlusunun aksine. Astra yüz metre yakınındaki her şeye çarpabiliyordu ve aynı zamanda on iki santimetrelik bir baskılayıcı avantajına da sahipti; anında ölümün eşiğinde olduklarında en ağır kurşunları bile susturmaya hazırdı. Hollandalı güçlü bir gırtlaktan aksanla, "İyi akşamlar, Bay Carter," dedi. - Görüyorum ki her şeye hazırsın. Ama bazı şeyleri sıradan hırsızlar gibi koridorda tartışmanın hiçbir anlamı yok.
  
  
  Tek kelime etmedim, sadece işaret parmağımı tetikte tuttum. Andrea'nın odasına girdiğimde, kasvetli yüzlere sahip bu kasvetli insanların varlığının odanın kutsallığını bozduğunu hissettim. Astralı adam dolunay yüzlü, simsiyah saçlı Asyalı bir adamdı. Arkadaşının aksine onun niyetinde ve sinsi bakışlarında aptalca ya da geri zekalı hiçbir şey yoktu. Kapı arkamızdan kapandığında başını neredeyse fark edilemeyecek bir hareketle gösterdi.
  
  
  "Bir içki içmek için bize katılmanıza sevindim Bay Carter," dedi. İngilizceyi Bombay ve Yeni Delhi halkı kadar hızlı ve doğru konuşuyordu. Ama o bir Hintli değildi. Daha çok Çinli bir adama benziyordu, yüz hatlarında karla kaplı zirvelerin ve küçük Budist tapınaklarının görüntülerini canlandırmaya yetecek kadar kan vardı.
  
  
  "İnsanları memnun etmek için elimden geleni yapıyorum"
  
  
  "Ben de öyle umuyordum," diye yanıtladı Asyalı, Astra hâlâ doğrudan göğsüme bakıyordu.
  
  
  - Neyi bekliyoruz Koenvar? - Hollandalı suç ortağına havladı.
  
  
  İsmim Nepalceydi ve bu da birçok sorumdan ilkini yanıtlıyordu. Ancak hiç kimse geri kalan soruları yanıtlamakla pek ilgilenmiyor gibiydi.
  
  
  Koenvaar açıkça, "Bay Carter'ın elmasları çıkarmasını bekleyeceğiz," dedi; yüzü boş bir maskeydi, soğuk ve ifadesizdi.
  
  
  - Elmaslar mı? - Tekrarladım.
  
  
  Artık gergin ve kendine daha az güvenen Hollandalı, "Onu duydunuz" dedi. Sadece etli yumrukları vardı, rahatsız olmasına şaşmamalı. Koenvaar, "Doğru Bay Carter," diye yanıtladı. "Bu anlaşmayı tamamlayıp gidebilmem için taşları çıkarırsan bana çok zaman kazandırır... ve sana da bir sürü rahatsızlık veririm."
  
  
  Diye sordum. - Bu hangi yol?
  
  
  Yüzü bir gülümsemeye dönüştü. Yapabileceği en kötü şeydi. Dişleri hançer kadar keskindi: üçüncü sınıf bir korku filmi olan Doğunun Kont Drakula'sından görüntüler.
  
  
  "Haydi Bay Carter," dedi Koenvaar. "Sadece birkaç elmas için ölmek istemezsin, değil mi?" İyi Senatör Golfield'ın sonunda çocuklara fidye vermek için daha fazla fon toplayacağına eminim. O halde gereksiz kan dökülmesinden kaçınalım.
  
  
  Başka bir sorunun cevabı. Benim Golfield'ın elçisi olduğumu biliyordu. Ancak eğer kendisi Şerpaların elçisiyse, Golfield çocukları da dahil olmak üzere anlaşmanın bazı önemli yönleri gözden kaçırılmıştı. Eğer onları şimdi verirsem, Şerpalar giderek daha fazla elmas talep edebilir. Ve eğer o bir Şerpa olmasaydı, çaresiz devrimcilere fidyenin vampire çok benzeyen şişman bir Hollandalı ve yarı Nepalli tarafından çalındığını açıklamanın benim için kolay olacağını düşünmemiştim.
  
  
  Bir süre onları konuşturmam gerekiyordu. "Peki sahip olduğumu sandığın mücevherlerden vazgeçmezsem ne olacak?"
  
  
  Koenvar tekrar gülümsedi ve yavaşça ayağa kalktı. Vücudu dar ve sırım gibiydi. Kedi benzeri hareketleri bana karate eğitmenim Usta Tsjoen'i hatırlattı.
  
  
  'Sonra ne?' - Astra'nın namlusuna tek parmağıyla hafifçe vurdu. "Bu muhteşem alet, beş adet süper hızlı aynayla birlikte geliyor. Tetiği çekersem yarınız kapıya doğru savrulacak ve bacaklarınızı olduğu yerde bırakacaksınız. Anladın?'
  
  
  Harika, dedim.
  
  
  - O halde tartışmayı bırakalım. Taşlar lütfen.
  
  
  - Seni kim gönderdi?
  
  
  - Sizin için ne fark eder Bay Carter?
  
  
  Sesi ve tüm ruh hali artan kararlılıkla karardı ve parmağı gergin bir şekilde tetiğin üzerinde kaydı.
  
  
  "Sen kazandın," dedim kendi kendime düşünerek, "sen sandığından daha büyük bir piçsin." Wilhelmina'yı yere koydum ve sanki iç cebimden elmasları çıkarmak istiyormuş gibi boştaki elimle ceketime uzandım.
  
  
  Beğenin ya da beğenmeyin, artık cevap olmayacak. Koenvaar tabancasını bana doğrulttuğunda bileğimi hızlı bir şekilde hareket ettirdim ve bir anda Hugo'yu elime aldım ve dizlerimin üzerine çöktüm. Astra patlayıcı bir ateş sesi çıkarırken yuvarlandım. Mermi hedefinden çok uzaktaydı ama Hugo tam hedefi vurdu, buna hiç şüphe yoktu.
  
  
  Hollandalı titreyerek, birbiri ardına sarsıcı hareketler yaparak bana doğru koştu. Atışım sert ve ölümcüldü. Hugo, kağıda tutturulmuş bir kelebeği tutan bir iğne gibi kalbinden dışarı fırladı. Keten kafa iki eliyle saç tokasını çıkarmaya çalıştı ama kan ondan şofben gibi fışkırmaya başlamıştı, gömleğinin önünü kabarcıklar ve kırmızı köpükle dolduruyordu.
  
  
  İçi boşaltılmış bir bez bebek gibi yere yığıldı, gözleri iştah açıcı olmayan, kanlı bir kasaya çarpıyormuşçasına içe doğru döndü. Ancak Koenvar'ın bununla hiç ilgisi yoktu. Tetiği tekrar çekti ve neredeyse ceketimin kolunu delip geçen sıcak bir kurşunun tıslama sesini duydum.
  
  
  Küçük adam özellikle Wilhelmina'yı kullanmak istemediğim için gergindi. Onun hâlâ hayatta olmasını istiyordum çünkü dili hâlâ kullanımdayken bana, konuşma merkezinin tamamını ağzından çıkarmam durumunda verebileceğinden çok daha fazla bilgi verebileceğini biliyordum. Bir süre yatağın arkasında güvendeydim. Koenvar eski, çarpık zemin üzerinde hassas hareketlerle ileri doğru emekledi. "
  
  
  Ben yalvardım. - “Uzlaşma Koenvar, anlaşalım!
  
  
  Cevap vermedi ve Astra'sının kendi adına konuşmasına izin verdi. Sahte Walter tekrar tükürdü ve yatağın yanındaki ayna yüzlerce keskin parçaya bölündü. Onun ateş hattına girer girmez birçok parçaya bölünebilirdim. Bu yüzden Wilhelmina'yı harekete geçirmekten başka seçeneğim yoktu. Onun pürüzsüz mavi-siyah sapını hedef alarak tetiği çektim. Koenvar'ın hemen arkasında, başının beş santimden az yukarısında duvarda bir delik belirdi.
  
  
  Eğilip tuvalet masasının arkasına kaydı ve kapıya yaklaşmaya çalıştı. Wilhelmina'yı tekrar kullanmaktan korkuyordum; otel personelinin görkemli ve saygın tesislerinde olup bitenleri duymasından korkuyorlardı. Ama şimdi Koenvar korkmuş görünüyordu ve içinden bir sonuca vardı. Astra, birkaç dakika içinde üçüncü kez cehennem gibi bir inatla inledi ve Wilhelmina ellerimden uçup gitti.
  
  
  "İşte, elmasları al!"
  
  
  Bana ikinci kez inanacak kadar çaresiz ve açgözlü olup olmadığını merak ederek yalvardım.
  
  
  O inandı.
  
  
  Yavaşça ve titreyerek ayağa kalktım ve çok ağır bir yürüyüşle ona doğru yürüdüm. Silahı göğsüme doğrulttu. "Ellerinizi kaldırın" dedi, hiç nefes nefese değildi.
  
  
  Yaklaştıkça bana söyleneni yaptım. Ancak Koenvar pahalı ipek astardan çok daha fazlasını keşfetmek isteyerek ceketime uzandığında sol elimle vurdum ve parmaklarımı kıvırdım. bileğine doladı ve Astra'nın namlusunu göğsümden uzağa, yere doğru itti.
  
  
  Şaşkın bir hırıltı çıkardı ve silah parmaklarının arasından kaydı. Daha sonra, so-nal-chi-ki'nin, yani gırtlağını parçalaması gereken bir bıçağın sapıyla aldığı darbenin etkisini neredeyse kaçırarak kurtulmaya çalıştı. Ama kaslı boynunun yan tarafına bir darbe almaktan öteye gidemedim.
  
  
  Sonra beni şaşırtma sırası Koenvar'a geldi. Kasıklarına tekme attığımda geri çekildi ve şimdiye kadar gördüğüm en hızlı sıçramalardan birini yaptı.
  
  
  Ayakkabısının burnu boynuma ve çeneme değil de havaya değecek şekilde başımı geriye çektim. Her halükarda Astra'sının avantajını kaybetti. Ama aslında buna ihtiyacı yoktu. Koenvaar da kolları ve bacakları konusunda eşit derecede yetenekliydi ve bu sefer geriye doğru uçan bir tekmeyle tekrar vurdu. Eğer bana vursaydı, son anda dönmeseydim, Nick Carter'ın dalağı bir bezelye çuvalı gibi görünecekti. Ancak yine hedefi kaçırdı. Elimi kaldırdım, elim ölümcül ve kör edici iki parmaklı bir mızrağa dönüştü. Gözlerine dokundum ve acıdan boğuk bir çığlık attı.
  
  
  Sonra dizini vurdu ve çenemin ucuna vurdu. Arkama yaslanıp başımı sallayıp dengemi yeniden kazanmaya çalışırken bir kemik çatırtısı duyduğumu sandım. Koenvar zaten kapıdaydı ve görünüşe göre benimle orada ve sonra sonsuza dek uğraşmak yerine seansı ikinci bir ziyarete ertelemek niyetindeydi. Birkaç dakika sonra kapıdaydım, koşmanın panik dolu ritmi kulaklarımda yankılanıyordu. Koridora daldım.
  
  
  Boştu.
  
  
  'İmkansız.' Kendi kendime sessizce küfür ettim. Koridor aniden bir iğnenin düşüşünü duyacak kadar sessizleşti. Sıra boyunca bir yandan diğer yana koştum. Ama Koenvar gitti.
  
  
  Bu adamın iz bırakmadan nasıl ortadan kaybolduğu bir sır olarak kaldı. Bağlantıları ve amaçları, bir dizi tuhaf cevaplanmamış soru olarak kaldı. Ama bir şeyden kesinlikle emindim: Beğensem de beğenmesem de Koenvar geri dönecekti.
  
  
  Odaları arayabilir miyim diye tüm kapıları çalmak benim için zordu. Her halükarda, Andrea'nın odasından gelen gürültü kimsenin ilgisini çekmiyordu, ancak ben otel misafirlerinin çoğunun akşam yemeğinden önce şehirdeki sayısız masalara çoktan oturmuş olduğunu varsayıyordum. Bu yüzden odasına döndüm ve kapıyı arkamdan sessizce kapattım.
  
  
  Hollandalı kullanılmış bir kağıt mendil gibi buruşmuş bir halde yerde yatıyordu; odadan kokuşmuş kan, barut ve korku kokusu geliyordu. Herengracht'a bakan pencereyi açtım ve su kokusunun daha somut şiddet ve ölüm kokularını dağıtacağını umdum.
  
  
  Eğer bu konuda bir şeyler yapabilseydim Andrea olağandışı bir şeyin yaşandığını bilemezdi. Ama önce bu bedenden kurtulmam gerekiyordu.
  
  
  Elbette adamın kıyafetlerinin üzerinde Hollandaca etiketler vardı. Ama cepleri bir paket sigara ve birkaç lonca dışında boştu. Kimliğini belirleyecek hiçbir şey yoktu ve Koenvaar'ın bu adamı Amsterdam'da kiraladığından şüpheleniyordum.
  
  
  Gömleğinin kana bulanmış ön kısmına bakarak, "Aptal piç," diye fısıldadım. Hugo'yu cansız bedeninden çekerken bir elimle vücudunu yere sabitledim. Göğsünden aşağı koyulaşan kan aktı. Cildi şimdiden soluk, hastalıklı bir yeşil parlaklığa bürünmüştü; ıslak pantolonu ve kansız görünümü neredeyse onun ölümünün anlamsızlığına pişman olmamı sağlıyordu. Bundan hiçbir şey kazanmadı. Koenvar başına gelenlerle hiç ilgilenmiyordu.
  
  
  Ama artık bu cansız bedenin bile yok olması gerekiyordu. Koridorun sonunda bir yangın kapısı gördüm ve adamın yerde bıraktığı kırmızı işarete aldırış etmeden adamın cesedini kapıya doğru sürüklemeye başladım. Ceset gittiğinde, pisliği temizleyeceğim. Bu hizmetçiye bırakılacak bir şey değildi. Şans eseri onu yangın kapısına doğru sürüklediğimde koridora kimse çıkmadı. Açtım ve çıkardım.
  
  
  On dakika sonra Embassy Oteli'nin çatısında bir yığın eski kıyafetle yatıyordu. Onu orada bulacaklar ama muhtemelen ben Amsterdam'dan ayrıldıktan çok sonra. İyi uykular, diye düşündüm acı bir şekilde. Geri dönüp Andrea'nın odasına girdim.
  
  
  Bu kadar mucizevi bir temizleyici olmadan tüm bu kanı temizlemek zorunda kaldım. Bu yüzden en kötü lekelerden kurtulmak için sadece sabun ve su kullandım. Zeminin bir savaş alanına benzediği göz önüne alındığında bunu çok da kötü yapmadım. Daha sonra kırık aynayı odamdaki aynayla değiştirdim. Sonunda tuvalet masasını duvardaki kurşun deliğine götürdüm, Koenvaar'ın Astra'sını cebime koydum ve Wilhelmina'yı dikkatle inceledim.
  
  
  Astra'dan gelen mermi sadece onu sıyırdı ve uzun, özel yüksek basınçlı namludan sekti. Bomar vizörünü kontrol ettim ve hala bu kadar iyi durumda olmasına sevindim. Bilmeyi umduğumdan ya da hatırlayamadığım kadar uzun yıllardır Wilhelmina'yla birlikteyim. Ve onu kaybetmek istemiyordum, özellikle de görev henüz başlamamışken.
  
  
  Odadan çıkmadan önce kravatımı düzelttim ve saçlarımı taradım. Gidiş iyi görünüyordu. Pek iyi değil, unutmayın ama mobilyaların taşınması dışında Andrea Ewen'in de fark edeceğini sanmıyordum. Üstelik burada birinin öldüğünü bilmesine imkan yoktu.
  
  
  Kapıyı arkamdan kapattım ve asansörle girişe indim. Hala Dam Meydanı'na gidip onu alıp birlikte bir şeyler yemek için yeterli zamanım vardı. Umarım gecenin geri kalanı sessiz ve huzurlu geçmiştir. Ve olaysız.
  
  
  
  
  Bölüm 5
  
  
  
  
  
  "Biliyor musun" dedi, "dünün pilav masasından çok daha lezzetlisin."
  
  
  - Hala Hint yemeklerini seviyor musun?
  
  
  Andrea, Seni tercih ederim Carter, dedi.
  
  
  "Bunu duymak her zaman güzeldir," diye mırıldandım. Sırt üstü dönüp bir sigaraya uzandım. Andrea üzerime çıktı ve başını göğsüme koydu. "Bu öğleden sonra ayrılmak zorunda olmam çok yazık."
  
  
  Diye sordu. - 'Neden?'
  
  
  “İş anlaşmaları.
  
  
  "Bu nasıl bir iş?"
  
  
  'Sizi ilgilendirmez.' - Güldüm ve anlayacağını umdum.
  
  
  O yaptı. Aslında durumundan oldukça memnun görünüyordu, cildi hala sevişmemizin ışıltısından dolayı nemli ve pembeydi. Beni gecenin yarısına kadar ayakta tuttu ama geceyi onunla geçirmek, örneğin Koenvar'dan ya da onun kahrolası arkadaşından çok daha keyifliydi.
  
  
  "Bundan sonra nereye gidiyorsun, yoksa bilmeme izin verilmiyor mu?" - Andrea karardı.
  
  
  "Her şey doğuyu gösteriyor" dedim. Sigaramı kül tablasında söndürüp ona döndüm. Ellerim pürüzsüz, saten teninde aşağı yukarı gezindi. Tamamen pembe ve porselen bir Çin bebeğiydi; zeka ve güzellik özenle paketlenmiş bir hediyedir. İçindekilere hayranlıkla bakmak için hepsini tekrar açmaya karşı koyamadım. Aniden dili her yerdeydi ve ben daha ne olduğunu anlamadan, ağır bir şekilde onun üstüne uzanıyor, hazine sandığının derinliklerine saplanıyordum.
  
  
  "Daha fazla röportaj için Paradiso'ya mı döneceksin?" Bir saat sonra duştan çıktığında sordum. Ben sırtını kurularken, kalçalarının yumuşak kıvrımlarını görünce tereddüt eden Andrea, "Belki de bu iyi bir fikirdir," dedi. “Çoğunun temas kurmak için takıldığı yer orası... ya da anlaşma yapmak için mi demeliyim. Ve kendi ortamlarındayken benimle konuşmaktan çekinmiyorlar.”
  
  
  "Uçak bileti alacaksam seni taksiye bindirebilirim."
  
  
  'Harika. Bu bana çok zaman kazandırıyor” dedi. "Ama gitmeden önce kahvaltı yapmayacak mısın?"
  
  
  "Sadece kahve."
  
  
  Önceki gecenin tüm şiddet ve sürprizlerinden sonra, Amsterdam'daki son kahvaltı hayal edebileceğim en iyi uyarıcıydı. Orada Andrea'nın karşısında dumanı tüten bir fincan kahve içerken oturmak onu o kadar çok sevmemi sağladı ki neredeyse korktum. O olmasaydı çok daha yalnız olurdu. Ama benim hayatım bu şekilde işlemedi ve bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Bu yüzden giyindiğim anda Andrea Ewan'ı aklımdan çıkarmaya çalıştım ve ona belki de son kez sarıldım.
  
  
  Kendisi de pek mutlu görünmüyordu. — Dönüşte Amsterdam'a tekrar uğrayacak mısın? Asansörü beklerken sordu.
  
  
  “Emin değilim” dedim, “bu yüzden sana hiçbir şey için söz veremem. Ama eğer buraya geri dönersem ve sen hâlâ burada olursan..."
  
  
  Andrea, yerinde durmaya çabalıyor gibi görünen bir sırıtışla, "O zaman kutlamak için yeniden pirinç sofralarımız olacak," dedi. Daha sonra parmağını dudaklarıma bastırdı ve hızla bakışlarını kaçırdı.
  
  
  Otelden çıkıp içerideki aydınlık, ılık bahar sabahına girdik. Hava pırıl pırıldı, macera ve heyecan kokuyordu. Andrea sanki beni kaybetmekten korkuyormuş gibi elimi tuttu. Aniden kaldırımın yarısına gelindiğinde ayağını kaybetmiş gibi oldu. Takıldı ve düşmesini engellemek için onu tuttum. Sonra omzunda parlak kırmızı bir çiçeğin açtığını gördüm.
  
  
  "Nick, lütfen..." diye başladı. Sonra gözleri kapandı ve ölü bir ağırlık gibi üzerime çöktü.
  
  
  Kaybedecek zamanım yoktu. Onu park halindeki bir arabanın arkasına çektim ve bakışlarımla Herengracht'ın her yerindeki çatıları aradım. Parlak sabah güneşi altında metal bir şey parladı ve tepeden şiddetli silah sesleri duyuldu.
  
  
  Kapıcı onun düştüğünü gördü. Sokağın karşısındaki çatılardan birinde bir keskin nişancı olduğu için ona saklanması için bağırdığımda caddeden aşağı koştu.
  
  
  "Ambulans çağırın" diye bağırdım. "Vuruldu." Andrea'ya baktım. Gözleri hâlâ kapalıydı ve yüzünün rengi kaybolmuştu. Artık nefesi düzensizdi ve omzundaki iğrenç yaradan kan akmaya devam ediyordu.
  
  
  Bu noktada sokağın diğer tarafına geçmeye çalışmaktan başka pek bir şey yapamadım. Nepalli arkadaşım olduğundan ve hedefinin umduğu kadar net olmadığından hiç şüphem yoktu. Ellerinde Andrea'nın kanı ve hatta belki de hesap vermek zorunda olduğu hayatı varken onun bir daha benden kaçmasına izin vermeyecektim.
  
  
  Dar Pena Köprüsü kanalın diğer tarafına geçmenin tek yoluydu. Kolay bir hedef olarak kalmama rağmen mümkün olduğu kadar aşağıda kaldım. Arkamda Embassy Oteli'ne doğru koşan ambulans sireninin çifte sesi duyuluyordu; bu ve hızla toplanan kalabalığın öfkeli çığlıkları. Köprüyü hızla geçtim ve güvenli bir şekilde diğer tarafa ulaştım. Başka bir kurşun solumdaki kaldırıma çarpıp kaldırım taşlarını havaya uçurduğunda biri bana bağırarak uyarıda bulundu.
  
  
  Bir dakika sonra kanal evinin merdivenlerinden yukarı koştum. Şans eseri kapı açıktı. Burası bir ofis binasıydı ve en üst kata çıkmam biraz zaman aldı. Çatıya açılan kapı içeriden kilitliydi, bu da Koenvar'ın ya da belki de kiraladığı yerel suikastçılardan birinin düz çatı sıralarına erişmek için evi kullanmadığı anlamına geliyordu.
  
  
  Wilhelmina koluma sokuldu ve sıcak ve rahatlatıcı hissetti. Sürgüyü çekip kapıyı olabildiğince sessiz bir şekilde açtım. Güneş ışığı, büyükelçilik otelinin önündeki kanal boyunca bir ambulansın gürültülü sireniyle birlikte akıyordu.
  
  
  Acele et seni piç, kendini göster, diye düşündüm düz, asfalt çatıya tırmanırken. Tam o sırada bir kurşun yarım metreden daha yakınımdaki tuğla bacayı deldi. Çatıya çöktüm ve ileri doğru sürünmeye başladım. Hangi taraftan ateş edildiğini bilmeme rağmen Koenvar görünmüyordu. O beni gördü ama ben onu henüz bulamadım. Kırılganlığımdan gerçekten hoşlanmıyordum ama onu Wilhelmina'mın parlak siyah gövdesi boyunca yakalayana kadar yapabileceğim çok az şey vardı.
  
  
  Sonra beklediğim sesi duydum, arkamdan koşan ayak seslerini. Çömeldim ve bacanın kenarından dışarı baktım. Gerçekten de siyahlara bürünmüş, kıvrak ve bir jaguar gibi yakalanması zor olan Koenvar'dı. Wilhelmina'yı aldım, nişan aldım ve ateş ettim...
  
  
  Ama bu kibirli piç geri durmadı bile. Sanki bir kurşun kafatasını sıyırmış gibi görünüyordu ama Koenvar refleks olarak elini başına bile kaldırmadı.
  
  
  Onu takip ettim ve olabildiğince ona yakın durdum. Birçok Amerikan polis teşkilatının standart tüfeği olan 12 atışlık Mossberg'i taşıyordu. Ancak kullandığı mühimmat daha çok M-70 havan mermisine benzediği için görünüşe göre bazı değişiklikler yapmış.
  
  
  Koenvar iki çatının üzerindeki çıkıntının üzerinden kaydı. Mossberg'i ışıkta parladı, sonra ses çelik bir tıkaç gibi geldi: dürt, solumda. Geriye daldım ama atış yeteneği karate becerilerinin yarısı kadar bile değildi. O anda buna ancak sevinebildim.
  
  
  Wilhelmina'ya tetiği çektim. Onun staccato sesini hemen ani, spazmodik bir acının iniltisi takip etti. Kurşunlarımdan birinin nihayet hedefine ulaştığını fark ettiğimde kanım kaynamaya başladı. Koenvar kanamayı durdurmak için eline uzandı. Mossberg'i yanağına doğru kaldırdı. Ancak yalnızca tek el hareket halindeyken, kurşun ıskaladı ve bir dizi şiddetli patlamayla bir çatıdan diğerine sekti.
  
  
  Sonra yine kara bir panter gibi kaçmaya çalışarak koştu. Ayağa fırlayıp peşinden koştum, parmağımla Wilhelmina'nın tetiğini sıkıca sıktım. Koenvar hızlıydı ama bundan da önemlisi inanılmaz derecede çevikti. Bir el daha ateş ettiğimde adam iki evin arasına atladı ve kısa, kömürleşmiş bir borunun arkasında gözden kayboldu. Çatının kenarına geldiğimde o ve Mossberg ortalıkta görünmüyordu. Geriye çekildim, öne geçtim ve atladım. Bir an için Nick Carter'ın aşağıda sokakta fena halde ezilmiş, sakatlanmış olduğunu hayal ettim. Ayağım kenardan kaydı. Çatıyı daha iyi kavrayabilmek için ağırlığımı öne doğru verdim. Çatı kiremitleri makineli tüfek ateşinin sesiyle kırıldı ve aşağıdaki sokağa çarptı. Ama bunu tam da taş ocağımın aşağıdaki sokağa açılan çinko kapının arkasında kaybolduğunu gördüğüm anda başardım.
  
  
  Yirmi saniyeden kısa bir sürede kapıdaydım ama Koenvar ne aptal ne de dikkatsizdi. Kapıyı içeriden ihtiyatlı bir şekilde kilitledi. Çatıya koştum, çömeldim ve çatıdan dışarı baktım. Bütün sokağın harika manzarasını gördüm. Ambulans çoktan yola çıktı. Bunun yerine otelin önüne Amsterdam polisinin amblemini taşıyan üç Volkswagen Beetle park edilmişti.
  
  
  Ama Koenvaar'dan hiçbir iz yoktu; beş dakikadan az bir süre önce beni vurmak için çatıda saklandığını gösteren hiçbir şey yoktu.
  
  
  Görünmez ve ortadan kaybolan Koenvar her şeyden daha tehlikeliydi. Hâlâ evin içinde bir yerlerde olduğundan, sokağa ve sonuçta güvenliğe doğru koşamadığından emindim, bu yüzden sürünerek geri çekildim ve çatının diğer kenarını inceledim. Binanın arkası dar bir çıkmaz sokağa açılıyordu. Coenvar'ın da gidecek hiçbir yeri yoktu.
  
  
  O zaman neredeydi?
  
  
  Kapıyı açıp evi aramaktan başka bir şey öğrenmenin yolu yoktu. Kurşun tereyağlı kek gibi kapıdan ve kilitten geçti. Bir süre sonra gizlice ve sessizce merdivenlerden ikişer adım atarak indim. Parlak kırmızı kan lekesi bana Coenvar'ın iki dakikadan kısa bir süre önce aynı rotayı yürüdüğünü söyledi. İlk indiğimde neredeyse dengemi kaybedip koyulaşan bir kan gölüne düştüğümde onun bir öküz gibi kanadığını biliyordum.
  
  
  Merdivenlerden bir sonraki sahanlığa doğru yürüdüm ve kendi nefesimden başka hiçbir şey duymadım. Oyun havasında değildim. Koridorun karanlık ucundaki kapı açıldığında hızla döndüm ve parmağımı tetikte tutmayı başardım. Çelik çerçeveli gözlüklü yaşlı bir adam dışarı baktı. Silaha baktı, miyop gözlerini kırptı ve tam ve mutlak bir dehşet hareketiyle ellerini kaldırdı.
  
  
  - Lütfen... hayır, hayır. Lütfen," diye bağırdı. 'Lütfen. HAYIR.'
  
  
  Luger'ımı indirdim ve ona sessiz olmasını işaret ettim. Hâlâ titriyordu, geri adım attı ve kapının arkasına saklandı. Daha sonra bir vuruş sesi ve ardından koşan ayak sesleri duyuldu. Ne bekleyeceğimi bilmeden geri çekildim ve bekledim. Ancak daha bir şey söyleyemeden veya bir şey yapamadan karşıma üç Amsterdam polis memuru çıktı.
  
  
  'Eller yukarı! Hareket etmeyin! - adamlardan biri Felemenkçe havladı.
  
  
  Bana söyleneni yaptım.
  
  
  "Anlamıyorsun." demeye çalıştım.
  
  
  Polis memuru, "Kadının ölebileceğini anlıyoruz" diye yanıtladı.
  
  
  “Ama senin gibi bir keskin nişancıyı arıyorum.”
  
  
  Onlara Koenvar ve benim iki farklı insan olduğumuzu anlatmak için çok konuşmam gerekti. Ve o zaman bile değerli zamanımı boşa harcadığımı biliyordum çünkü Asyalı artık güvenli bir sığınak bulma şansına sahipti.
  
  
  Sonunda beni anladılar. İki adam hızla sokağa çıkarken, üçüncü bir polis de tüm evi aramak için bana eşlik etti. Ancak birkaç gün içinde ikinci kez Koenvar gitmişti. Sonunda merdivenleri çıktım ve kötü şansıma küfrederek çatıya döndüm. Sonra kırık kapının yanında on dakika önce fark etmediğim bir şey gördüm. Eğildim ve onu aldım. Üzerinde çok özel bir yazı bulunan boş bir kibrit kutusuydu bu. Kağıdın ön yüzünde şunlar yazıyordu:
  
  
  Kabin Restoranı, 11/897 Ason Tole,
  
  
  Katmandu
  
  
  
  
  Bölüm 6
  
  
  
  
  
  Açıklamam gereken çok şey vardı.
  
  
  "Bayan Yuen'le nasıl bir ilişkiniz vardı?"
  
  
  'Daha önce bulunmak?' dedim, sorgucumun bana adi bir suçluymuşum gibi davranmasından rahatsızdım. Marnixstraat'taki polis karakolunun küçük, kasvetli odasında düz bir tahta sandalyede oturuyordum. Etrafımda “Bulundu” yazan posterler var ve önümde Müfettiş Sean'ın hareketsiz yüzü var.
  
  
  "Evet, hâlâ hayatta olduğuna göre... en azından şimdilik," diye yanıtladı.
  
  
  En azından bana bir şeyler söylediler, çok az ama Andrea'nın durumu hakkında bir şeyler. Büyükelçiliğe döndüğümde polis beni otelin dışında bekliyordu. Dostça bir sohbet yerine beni merkeze transfer etmeye çok istekliydiler. Artık keskin nişancı gittiğine göre bazı yanıtları almadan beni bırakmayacaklardı.
  
  
  'Ayrıca başka ne söyleyebilirsin?' Shen kahvaltıda ne yediğini anlayabileceğim kadar eğilerek tekrarladı.
  
  
  - Tam olarak ne? diye sordum büyüyen öfkemi kontrol etmeye çalışarak. Eğer polis en başta kanal evine girmeseydi Koenvaar'ı durdurabilirdim. Böylece kaçmadan önce onu köşeye sıkıştırabilirim. Ama artık gitmişti ve bu konuda yapılabilecek çok az şey vardı.
  
  
  "Bayan Yuen'le ilişkiniz nedir?"
  
  
  "Onunla Amsterdam'a giden uçakta tanıştım, hepsi bu" diye yanıtladım. "Biz sadece arkadaştık, Müfettiş."
  
  
  "Cinayete teşebbüste sıradan bir şey yoktur Bay Carter" dedi. Bir sigara yakmak için durdu ama bana ikram etme zahmetine girmedi. “Peki bu ülkeye yasak silahlarla nasıl girdiniz? Ateşli silahlar gümrüklere beyan edilmelidir. Ancak gümrük defterlerinde bunların hiçbiri bilinmiyor Bay Carter. Hiç bir şey.'
  
  
  "Bunu düşünmemiştim." dedim kaşlarımı çatarak. Telefonu kullanmama bile izin vermediler. Sadece büyükelçiliği aramak istedim, o da daha sonra Hawk ile tekrar iletişime geçip bir gün bile kaybetmeden bu karışıklığı benim için çözecekti. Tıpkı şimdi olduğu gibi Amsterdam'dan asla planladığım gibi çıkamadım. Gözaltında tutuldukça daha çok zaman kaybettim ve görevim daha da zorlaştı. Ama her şeyi Shen'in burnuna sokup ona neden yanımda bir Luger olduğunu ve o sabah neden birisinin beni vurmaya çalıştığını anlatmayacaktım.
  
  
  Zaten öğlen olmuştu ama müfettiş ikimizin de öğle yemeğiyle ilgilenmiyor gibi görünüyordu. Shen kafeste kapana kısılmış bir kaplan gibi etrafımda daireler çiziyordu; elleri arkasında ve kalın dudaklarının arasından sarkan bir sigara. "Hayatımı çok zorlaştırıyorsunuz Bay Carter" dedi. "Bu konu hakkında benden çok daha fazlasını biliyor gibisin." Ve bundan hiç memnun değilim."
  
  
  "Özür dilerim." dedim omuzlarımı silkerek.
  
  
  "Pişmanlık bizim için yeterli değil."
  
  
  "Verebileceğimin en iyisi bu. Bir Amerika Birleşik Devletleri Senatörü için çalışıyorum ve bu nedenle sizi diplomatik dokunulmazlığa davet ediyorum..."
  
  
  "Güle güle ne?" - emir veren bir ses tonuyla sordu.
  
  
  Bunu yaşamak istemedim, bu yüzden ağzımı kapalı ve gözlerimi kapalı tuttum. Ne karışıklık, diye düşündüm. Sanki zaten yeterince sorunum yokmuş gibi, şimdi Hollanda polisiyle de uğraşmam gerekiyor.
  
  
  Bu arada Andrea'ya ne olduğu, nereye götürüldüğü, şu anda nasıl bir tedavi gördüğü veya durumunun kritik olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yoktu. “Dinle Sean, tek yapman gereken bir telefon görüşmesi yapmak ve bu olanlarla hiçbir ilgin olmayacak. O zaman artık endişelenmene gerek yok."
  
  
  "Gerçekten mi?" "Sanki tek kelimesine bile inanmıyormuş gibi sırıttı.
  
  
  "Evet gerçekten" dedim dişlerimi sıkarak. - Lanet olsun dostum. Beynini kullan. Olay anında yanında ben olsaydım bir kızı nasıl vurabilirdim?”
  
  
  "Bayan Yuen'i vurduğunuz için sizi suçlamıyorum" dedi. “Ben yalnızca bilgiyle ilgileniyorum. Ama telefonunuzu kullanabilirsiniz. Bir telefon görüşmesi ve hepsi bu.
  
  
  Bir telefon görüşmesi her şeyi değiştirdi.
  
  
  Öğleden sonra saat dörtte Wilhelmina sağ salim benim omuz kılıfımdaki yerine döndü. Ben de oradaydım, Andrea'nın nasıl olduğunu görmek için hastaneye gidiyordum.
  
  
  Shen daha fazla sorgulamadan gitmeme izin vermek istemedi. Ancak Beyaz Saray, özellikle NATO ülkelerinde bir miktar baskı uygulayabilir. Ve son olarak Başkan ve tabii ki AH, son haberimi mahvedebilecek uluslararası bir olayın medyada yer almasını istedi. Koenvaar beni Golfield'ın gönderdiğini biliyordu. Bu bilgiyi ona kimin verdiği, hoşuma gitse de gitmese de bir sır olarak kalıyor. Onun bilmediği şey benim de N3 olduğum ve sadece elmasları teslim etmekle kalmayıp aynı zamanda tehlikeli bir devrimi önlemekle de görevlendirildiğimdi.
  
  
  Hastaneye giderken Ambassade Oteli'ne uğradım. Müfettiş Sean'ın ofisinden ayrıldığımda bunu yapmaya hiç niyetim yoktu ama bu sabah olanları gözden geçirdikten sonra hızlı bir karar verdim. İki polis arabası hâlâ dışarıda park halindeydi. Fark edilmeden gittim. Kısa bir süre masada kaldıktan sonra odama geçtim. Ayrılmadan önce yüzüme biraz su çarptım, hemen başka bir ceket giydim ve saçımı taradım. Otelin önünde taksi bekleyen birkaç kişi vardı, bu yüzden otele giden bir taksiye binmek için kanaldan aşağı yürüdüm.
  
  
  Şoföre Sean'ın Andrea'nın götürüldüğünü söylediği hastanenin adını söyledim ve yolculuk sırasında bu olayın en kötüsünü kafamdan atmaya çalıştım. Polise göre durumu çok kötüydü ve anladığım kadarıyla onun durumunun sorumlusu bendim. Benim için olan kurşunu aldı.
  
  
  Bir şey açıktı: Bugün bir çift kanat alana kadar Amsterdam'dan ayrılmayacaktım.
  
  
  Hastane görevlisine "Bayan Andrea Yuen'i arıyorum" dedim.
  
  
  İngilizce konuştuğumu hemen fark etti ama bu onu rahatsız etmedi. Hollanda'daki birçok insan için İngilizce ikinci dil gibidir. Parmağını hasta listesinde gezdirdi, sonra günlerdir gördüğüm en az eğlenen ifadelerden biriyle başını kaldırdı. “Kusura bakmayın ama ziyaretçilerin hastayı görmesine izin verilmiyor. Durumu... Durumunun çok ciddi olup olmadığını nasıl anlarım?
  
  
  "Son derece kritik."
  
  
  "Evet durum bu."
  
  
  — Doktoru serbest mi? "Mümkünse onunla konuşmak isterim" dedim. "Görüyorsun ya, sabah Amsterdam'dan ayrılıyorum ve ayrılmadan önce onu görmem gerekiyor."
  
  
  Kapıcı, "Artık kimsenin yanına girmesine izin verilmiyor" diye yanıtladı. "Bu sabah onu getirdiklerinden beri komada." Ama onun uzman doktoru Dr. Boutens'i arayacağım. Belki seninle konuşabilir.
  
  
  Boutens'in kırk yaşlarında nazik bir adam olduğu ortaya çıktı. Benimle alt kattaki bekleme odasında buluştu ama onu hastanenin dördüncü katındaki ofisine götürmem konusunda ısrar etti.
  
  
  "Bayan Ewens'in arkadaşı mısınız...?"
  
  
  "İyi arkadaşım" dedim. - Durumu ne kadar ciddi doktor?
  
  
  - Korkarım durum çok ciddi. Kurşun sol akciğerin üst lobuna saplanmış. Şans eseri, atardamara çarpmadı. Eğer böyle olsaydı birkaç dakika içinde ölürdü.
  
  
  'Ve?'
  
  
  Beni ofisine çağırdı ve bir sandalye gösterdi. “Bunun sonucunda” diye devam etti, “iç kanama nedeniyle önemli miktarda kan kaybetti. Sabah onu ameliyat ediyoruz. Ama bu çok zor... ve çok tehlikeli bir iş olacak efendim...
  
  
  Masanın yanındaki sandalyeye oturarak, "Carter, Nicholas Carter," dedim.
  
  
  Houtens bana doğru bir kül tablası itti. Bir sigara yaktım ve gergin bir duman bulutunu odaya üfledim. Sonunda ona, "Ülkeden ayrılmadan önce sağlık faturalarımı burada ödemek istiyorum" dedim. "Bu çok güzel olurdu" dedi dürüstçe. "Elbette, Bayan Yuen getirildiğinden beri komada olduğundan durumun bu yönünü tartışamadık." Koenvar'ın neredeyse onu öldürdüğünü fark ettim. Ve bu beni hiç mutlu etmedi. Şu anda yapabileceğim tek şey faturalarının ödendiğinden ve ameliyattan sağ çıkarsa benimle nasıl iletişime geçeceğini bildiğinden emin olmaktı. Dr.'a verdim. Boutens, Amerikan Büyükelçiliği numarası. Onlarla kendim de iletişime geçecektim. AH'de bu tür acil durumlar için bir yedek fonum var ve Andrea olaya tanık olan en masum insanlardan biri olduğundan, hastane masraflarını hizmet aracılığıyla karşılamakta hiçbir sorun yaşamayacağımı biliyordum. Amerika'ya dönerken ikinci kez Amsterdam'a uğrayıp uğrayamayacağıma dair hiçbir fikrim olmasa da onu elçiliğe bırakarak mesaj da gönderecektim.
  
  
  Her şey hâlâ boşluktaydı. Andrea'nın serveti, görevimin başarısı ya da başarısızlığı, Ginny ve Mark Golfield'ın hayatları, Nepal devrimi ve ardından Koenwar.
  
  
  Onu kim işe aldı? Tüm şüphelerime rağmen hâlâ Şerpalara ait olma ihtimali vardı. Ve eğer öyleyse, o zaman Golfield çocuklarına bir şeyler olmuş olabilir. Düşünmek istemediğim bir şey. Tanrım, keşke cevapları bilseydim. Ama Katmandu'ya ve Hut restoranına ulaşana kadar karanlıkta el yordamıyla yürüyordum. Bu yüzden sigarayı söndürdüm ve yorgun bir şekilde kalktım. Dr. Boutens elini uzattı ve Andrea bilinci yerine gelir gelmez mesajımı ona ileteceğine söz verdi.
  
  
  - Şansı nedir doktor? - Kapıda durarak sordum.
  
  
  Arkasını döndü ve kesilmiş tırnaklarını incelemeye başladı. Sonunda bakışlarını bana çevirdi. "Pek iyi değil Bay Carter," diye itiraf etti. “Olacak… bunu Amerika'da nasıl söylersin? Sınırda olmak mı? Evet, bunun bir ifade olduğuna inanıyorum. Kurşunu güvenli bir şekilde çıkarana kadar kenarda kalacak. Ve sonra..." Omuz silkti ve gözlerini tekrar indirdi.
  
  
  "Ve sonra ne?" - Kendi kendime yavaşça söyledim. Kapıyı kapattım ve koridorda asansörlerin bulunduğu sıraya doğru yürüdüm. Sonraki birkaç günde ne olursa olsun, hain ve yakalanması zor Koenvar'la hesaplaşmaya kararlıydım. Ve bu boş bir tehdit ya da sadece sessiz bir dilek değildi. Bu bir sözdü. Hakikat.
  
  
  İnanamadım ama polisler hâlâ otelin çevresinde dolaşıyordu.
  
  
  Yapacak daha iyi bir işleri yok mu? Taksi şoförüne parayı ödeyip otele giderken düşündüm. Ancak girişte üç beyaz Volkswagen ve garip bir şekilde sessiz bir insan kalabalığı vardı. Kalabalığın arasından döner kapıya doğru ilerledim ama girişin hemen dışında duran bir polis tarafından durduruldum.
  
  
  Hollandaca "Kimsenin girmesine izin verilmiyor efendim" dedi.
  
  
  "Otelde kalıyorum" dedim. - Neler oluyor memur bey?
  
  
  Sesini alçalttı ama söylemek istediği şey benim için hemen anlaşıldı. Mesele şu ki, bir saatten az bir süre önce birisi otelin kasasını havaya uçurmaya çalıştı. Patlama sonucu müdür hafif, kapıcı ise ağır yaralandı. Polis ve ambulans gelene kadar kaçmış olmalarına rağmen patlamanın olduğu yerden koşan iki kişi görüldü.
  
  
  "Ah, Bay Carter... Sizinle er ya da geç tanışacağımı düşünmüştüm."
  
  
  Omzumun üzerinden baktım ve kaşlarımı çattım. Müfettiş Sean kalabalığın arasından çıkıp elini omzuma koydu. Bu hayal edebileceğim en arkadaşça jest değildi.
  
  
  -Senin için ne yapabilirim Sean? - dedim sakin olmaya çalışarak.
  
  
  Dudaklarında kibirli bir ifadeyle, "Bu zorlukların sizi rahatsız etmesini çok merak ediyorum Bay Carter," dedi. “İlk olarak bu sabah bir keskin nişancı tarafından vuruldunuz. Daha sonra otelinizde bir patlama meydana gelir. Çok ilginç. Ve çok kötü. Umarım yakın zamanda Hollanda'dan ayrılmayı planlıyorsundur. Bana öyle geliyor ki, nereye gidersen git, belli bir... belayı... beraberinde getiriyorsun.
  
  
  "Neden bahsettiğini bilmiyorum Sean," dedim. "Bayan Yuen'in nasıl olduğunu görmek için Wilhelmina Gasthuis Oteli'ne gittim."
  
  
  - Peki ya kız arkadaşın? O sordu. Sesinin tınısı hayal gücüne hiçbir şey bırakmıyordu.
  
  
  “Kızım,” dedim, “çok kötü. "Sabah ameliyat olacak."
  
  
  "Peki, sorabilirsem yarın sabah nerede olacaksınız Bay Carter?"
  
  
  “Ülke dışındayım, Müfettiş. Şimdi izin verirseniz, paketleyecek çok şeyim var. Arkamı dönmek istedim ama eli hâlâ omzumdaydı. Elini çekmeden önce, "Sizi izliyoruz Bay Carter" dedi. "Ve Dışişleri Bakanlığı ne düşünürse düşünsün, çok dikkatli bir şekilde eklemeliyim."
  
  
  - Bu bir uyarı mı, Müfettiş? Yoksa bir tehdit mi?
  
  
  Sean, "Bu işi size bırakıyorum Bay Carter," diye yanıtladı. "Yorumunu size bırakıyorum."
  
  
  O uzaklaştı ve sonunda döner kapıdan içeri girmeyi başardım. Gözlerime inanamadım.
  
  
  Fuaye bir felaket bölgesiydi.
  
  
  Abonelikten çıkmaya çalışan dehşete düşmüş misafir kalabalığını bir kenara bırakırsam, masanın etrafındaki her şey tamamen yok oldu. Bir saatten az bir süre önce her şeyin yolunda gittiğini gösteren hiçbir şey yoktu.
  
  
  Asansörün yanındaki düğmeye parmağımla basarken, otel yönetimi benim çıktığımı duyunca sevinecektir, diye düşündüm. Asansör kabininin lobiye ulaşması birkaç saat sürecek gibi görünüyordu. Bir dakika sonra koridordan koşarak odama gittim.
  
  
  En kötüsünü bekliyordum ve tam da bunu buldum. Yatak ters dönmüştü, şilte parçalanmış bir ceset gibi her taraftan yırtılmıştı. Bütün çekmeceler çıkarılmış ve içindekiler yere dağılmıştı. Dolaba astığım kıyafetler odanın her tarafına dağılmıştı.
  
  
  Kapıyı arkamdan kapattım ve banyoya girdim, ecza dolabının aynasında akla gelebilecek en melodramatik mürekkeple, kanla yazılmış bir tür mesaj bulmayı bekliyordum. Ama hiçbir şey yoktu: Ne bir ipucu, ne de aceleyle yazılmış bir uyarı.
  
  
  Hugo bıçağını çok dikkatli bir şekilde dolabın kenarından geçirdim ve fayanslı duvardaki girintiden yavaşça çıkardım. Sonunda yeterince gevşeyince stilettoyu tekrar kılıfına koydum ve küçük metal kutuyu dikkatlice çıkardım.
  
  
  O gün ilk defa kendimi gülümserken buldum. Dikdörtgen deliğin boyasız arka duvarına elmas şekilli bir alüminyum tüp bantlandı. Bandı çıkardım ve kapağı manşondan çıkardım. Parlak ışıklar önümde bir ışık feneri gibi parladı. Pırlantalar gökkuşağının her renginde, yüzlerce karatlık, ham, doğal güzellikte parlıyordu. Etki hipnotikti. Bir süre taşlara sanki kutsalmış gibi bakmaya devam ettim. Daha sonra puro şeklindeki sigara ağızlığını cebime koydum ve ilk yardım çantasını yerine koydum. Sen aptal değilsin Koenvar, diye düşündüm. Ama sen de bir dahi değilsin.
  
  
  Hastaneye gitmeden önce otelde kısa bir mola verme kararım o zamanlar hayal edebileceğimden bile daha akıllıcaydı. Ve o anda müdürden kasayı açmasını istemedim çünkü Koenvaar'ın kasayı havaya uçuracağını düşündüm. Ancak olabildiğince dikkatli olmam gerektiğini biliyordum. Taşları kasaya koyduğum sonucuna varmak için yeterli zamanı vardı ve bana öyle geliyordu ki onları koyacak en iyi yeri ben biliyordum.
  
  
  Bu yüzden Andrea'nın durumunu öğrenmek için hastaneye gitmeden önce taşları ilk yardım çantasının arkasına dikkatlice yerleştirdim. Tahminim mutluydu ve odayı yeniden düzenlerken dudaklarımda karanlık bir sırıtış belirdi. Koenvahr çantamı mahvetti ama AH'deki mühendislerin benim için yarattığı akıllıca boş alanı bulamadı. Buradaki gümrük memurlarının da aynı derecede kör olmasını umuyordum. Çünkü eğer öyle olmasaydı... muhtemelen Müfettiş Sean'la yeniden konuşmak için hazırlanmam gerekecekti.
  
  
  Eşyalarımı topladıktan sonra yatağın kenarına oturdum ve telefonu elime aldım. Konuşma yaklaşık yirmi dakika sürdü. Ve zamanı geldiğinde sesi büyük kalibreli bir kurşun kadar şiddetli bir havlamayla kulaklarımda patladı. "Neler oluyor N3?" Şahin bağırdı.
  
  
  "Zorluklar, zorluklar," dedim olabildiğince sessizce.
  
  
  "Eh, bunu bana herhangi bir aptal söyleyebilir," diye bağırdı. “Kırmızı telefonum bütün gün susmadı.”
  
  
  Kırmızı telefon Beyaz Saray'a olan yardım hattıydı ve kendisini o kadar da şanslı hissetmiyordu. Derin bir nefes aldım ve tabiri caizse boynuma kadar ona girdim. Hawk'a başından beri olanları anlattım.
  
  
  “Neredeyse vurulacak olan bu kadın kim?” Son otuz altı saatte neler olduğunu anlattığımda sordu.
  
  
  "Tanıdık..." diye mırıldandım.
  
  
  "Tanıdık... kıçım Carter," diye bağırdı. 'Bakmak. Seni bir fahişeyi alıp her şeyi mahvetmek için bir geziye göndermedim...”
  
  
  - Biliyorum efendim.
  
  
  "O halde gelecekte biraz daha dikkatli olun. Ruh halim için beni suçlama Carter. Ama bugün her yönden çok kızgınım. Görünüşe göre Pekin'deki bu adamlar yıllık manevralarını şimdi Nepal sınırında gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Sherpa cennette olmalı, arkadaşları sınırdan altı milden az uzakta olmalı.
  
  
  "Görevim nedir..."
  
  
  "Her şey çok daha acil" dedi. - Peki Nick. Ne dersin…"
  
  
  "Bir saat kadar önce otelin kasasına girmeye çalıştılar."
  
  
  'Ve?'
  
  
  - Sorun değil efendim. Yarın bilet alır almaz uçakla yola çıkacağım.”
  
  
  - Duymak istediğim buydu. Bakın, Golfield'la tekrar iletişime geçildi. Onlara yolda olduğunuzu söyledi. Katmandu'daki Durbar Meydanı yakınındaki Maroehiti 307 adresindeki Camp Hotel'e sizin için bir mesaj bırakacaklarını söylediler - bazı kağıtları karıştırdığını duydum. Anladığım kadarıyla burası şehir merkezinde bir hippi mekanı. Bu yüzden...'
  
  
  "Gözlerini açık tut." diyerek cümlemi tamamladım.
  
  
  'Kesinlikle.'
  
  
  — Yarın akşam Katmandu'da olmalıyım. Uçuş on iki ila on dört saat sürüyor. O halde eğer bana başka talimatınız olursa Intercontinental'de kalacağım efendim.
  
  
  'Bir?'
  
  
  - Evet efendim.
  
  
  Sessizce kıkırdayarak, "Duymak istediğim buydu," diye yanıtladı. "Ayrıca geri döndüğünüzde bu tür faaliyetler için bolca zamanınız olacak."
  
  
  "Teşekkürler bayım ".
  
  
  - İyi yolculuklar Nick. Bu arada, güzel miydi?
  
  
  'Çok güzel.'
  
  
  'Ben de öyle düşünmüştüm.'
  
  
  Telefonu kapattıktan sonra akşam yemeğini sokakta bir yerde yemek yerine otelde yemeye karar verdim. Artık düşman bombaya son kez başvurduğuna göre, başka ne gibi numaralar çevirdiğini tahmin etmek imkansızdı. Her şeyden önce bir işim vardı. Bunu tamamlamanın tek yolu Amsterdam'dan ayrılmaktı. ..canlı...
  
  
  
  
  Bölüm 7
  
  
  
  
  
  Amsterdam'dan Katmandu'ya ulaşmanın tek yolu vardı: Afganistan'ın izole başkenti Kabil'den geçmek. Bunu bilerek, Hawk'a da söylediğim gibi Intercontinental'de rezervasyon yaptırmıştım. İlgilenmem gereken tek şey uçak biletimdi.
  
  
  Ertesi sabah önlem olarak çok zengin bir kahvaltı yaptım. Hizmetçi, içinde yumurta, çeşitli Hollanda peyniri çeşitleri, jambon, dört dilim tereyağlı kızarmış ekmek, reçel ve tatlı çöreklerin bulunduğu bir tepsi getirdi. Önüme koyduğu her şeyi yedim ve iki bardak buz gibi sütle yıkadım. Her anne böyle bir oğlu olduğu için gurur duyardı. Kahve içmedim. Her neyse, kendimi oldukça iyi hissettim ve bu tam olarak istediğim şeydi.
  
  
  Tepsi çıkarıldığında giyinmeye devam ettim. Otelin arka kapısından dışarı çıktım. Koenvaar'a önceki gün yaptığı gibi beni hedef alması için bir şans daha vermeye niyetim yoktu. KLM binası müze meydanında, otele yaklaşık on beş dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyordu. Çatılar parlak güneş ışığında parlıyordu, ancak metalin parıltısı ya da keskin nişancı tüfeğinin namlusundan yansıma yoktu. Ancak çevremi izlemeye devam ettim. Dikkatsizlik kesin ölüm anlamına gelirdi çünkü Koenvar'ın şehri terk etmediğinden ve mücevherleri almak için gösterdiği onca çabadan sonra pes etmeyeceğinden emindim.
  
  
  Ancak Andrea Yuen'in durumuyla ilgili endişelerim dışında hiçbir şey günün güzelliğini bozamadı. O anda Spiegelstraat'ta yürürken düşüncelerim Wilhelmina Gastuis'te yürütülen operasyon etrafında dönmeye devam etti.
  
  
  Ve şehrin bir yerinde Koenvar beni bekliyordu. Nerede olduğunu bilseydim...
  
  
  Aynı gün saat üç buçukta kalkan Amsterdam-Tahran-Kabil uçağında KLM'den yer ayırttım. Doğudaki saat farkından dolayı ertesi sabaha kadar Kabil'e varamayacağım. Ama eğer bu uçağa binmezsem haftanın geri kalanında Amsterdam'da mahsur kalacağım. Biletimi ayırttım ve taksiye binip otele geri döndüm.
  
  
  Yönetici derme çatma bir tezgâhın arkasında duruyordu; bir gözünün üzerinde göz bandı ve bir kolu askıdaydı. Eğer bakışlar öldürebilseydi, iki saniye içinde ölmüş olurdum. Paramı alırken, "Size söylememe gerek yok Bay Carter," dedi, "Amsterdam'a dönerseniz otelde hoş karşılanmayacaksınız."
  
  
  "Daha azını beklemiyordum." dedim sert bir gülümsemeyle. Daha sonra hazırlanmaya devam etmek için yukarı çıktım.
  
  
  Bana otelde vakit geçirmektense doğrudan Schiphol'e gitmek daha iyi gibi geldi, bu yüzden yola çıkmak için her şeyi hazırladım. Tekrar arka çıkışı kullandım ve arkadaki ara sokaktan geçerek otelden çıktım. Şu ana kadar çok iyi, diye düşündüm.
  
  
  Arkamda hiçbir adım yoktu, göz açıp kapayıncaya kadar canlanan gölgeler yoktu. Ara sokak toplanmamış çöp kokuyordu ama Koenvar beni vurarak yerle bir etmek için çöp kutularının arkasına saklanmadı. Önümdeki arabaların sesi beni bu yöne çekti ve duyularımı köreltti. Bir taksinin arka koltuğuna oturup Schiphol'ün gürültülü kalabalığının arasında kaybolmak isteyerek o yöne doğru aceleyle koştum.
  
  
  Bir süreliğine her şey planlandığı gibi ve aksamadan gidiyormuş gibi görünüyordu. Bir taksi çevirip kapıyı arkamdan kapatırken kimse bana bakmadı bile.
  
  
  İki eli direksiyonda, iki gözü de dikiz aynasında olan kıvırcık saçlı genç sürücüye, "Schiphol'e lütfen," dedim.
  
  
  'İngiliz?' - yoğun trafiğe karıştığımızda sordu.
  
  
  "Amerikan".
  
  
  Harika, dedi. - Sonra İngilizce konuşuruz. Pratik yapmaya ihtiyacım var; yakında Amerika'ya gideceğim. Bugün Amsterdam'dan mı ayrılıyorsunuz?
  
  
  Tanrıya şükür, diye düşündüm. Sonra yüksek sesle: "Evet, bu öğleden sonra." Konuşurken gözlerimi arkamızdaki arabalara ve kamyonlara diktim. "Burada trafik hep böyle mi?"
  
  
  'Her zaman değil. Ama ben köy yollarını kullanacağım,” diye yanıtladı ve bir sonraki trafik ışığına döndü. İşte o zaman başka birinin bu harika fikri olduğunu fark ettim. Takip edildiğimizden emin olana kadar çenemi kapalı tutmaya karar verdim. Çok benzerdi çünkü şoförüm sola döndüğünde lacivert Renault'nun sürücüsü de zararsız görünen aynı manevrayı yaptı. Arabayı kimin kullandığını söylemek mümkün değildi. Güneş gözlerinde parlıyordu ve ön cam sadece parlayan bir yüzeydi, yüzünü ve kimliğini etkili bir şekilde gizliyordu. Koenvaar değilse bile onun için çalışan biriydi, çünkü arka arkaya dört virajdan sonra, ben istesem de istemesem de mavi Renault hâlâ arkamızdaydı. Yere eğilip şoföre doğru eğildim. "Sana bu kadar sorun çıkardığım için özür dilerim" diye başladım. "Ne sorunu?" dedi gülerek. “Schiphol'a yolcularla birlikte on kez gidip geliyorum. Sorun değil, güven bana.
  
  
  "Zulme uğrayan yolcuları taşıdığınızdan şüpheliyim" diye yanıtladım.
  
  
  'Ve ne?'
  
  
  "İzleniyoruz. Zulüm görüyorlar. Dikiz aynasına bakın. Şu mavi Renault'yu görüyor musun?
  
  
  'Ne olmuş?' dedi sürücü, hâlâ etkilenmemişti. "Rosengracht Caddesi'nden bizim için geliyor."
  
  
  Mükemmel bir Amerikan diliyle, "Şaka yapıyorsun dostum," dedi. "Bu da ne böyle?" San Francisco'da başarılı olacağını düşündüm.
  
  
  "Tehlikeli bir şaka bu" dedim mizahtan uzak bir kahkahayla. "Bu tembeli yenersen elli lonca kazanacaksın."
  
  
  Şoförün Amerikalı hippilerle çok fazla zaman geçirdiği belliydi çünkü başını salladı ve şöyle dedi: "Kahretsin, dostum. Sen havalısın.' Daha sonra gaz pedalına bastı ve ileri doğru atıldık.
  
  
  Bir sonraki virajı dört tekerlekten daha az bir tekerlekle aldı ama Renault bu kadar çabuk pes etmeye niyetli değildi. Köşeyi dönüp bizi şehir merkezine yakın arnavut kaldırımlı dar bir sokakta kovaladı. Arkama baktım ama arabayı kimin kullandığını hâlâ göremedim.
  
  
  Elmaslar kasada saklanmadı. Ayrıca ilk yardım çantasına da yapıştırılmamışlardı. Koenvaar'dan ya da o Renault'yu kim kullanıyorsa ondan kurtulmak zorundaydım, yoksa Golfield'ın iki çocuğu bir yana, Amerika Birleşik Devletleri'nin dış politikası ve Hindistan'ın güvenliği açısından işler çok çirkinleşebilirdi. “Hâlâ arkamızda mı?” - diye sordu sürücü sesinde bir miktar gerginlikle.
  
  
  "Lanet olsun, o hâlâ arkamızda," diye çıkıştım. -Biraz daha hızlı gidemez misin?
  
  
  - Deniyorum dostum. Ne demek istediğimi anlıyorsan, burası Formula 1 değil."
  
  
  - Evet, ne demek istediğini anlıyorum. Ve bu hiç de eğlenceli değil. Gözlerimi arkamızdaki sokaklarda yarışan Renault'dan ayırmadan, olabildiğince aşağıda durdum. Şoförüm sanki bir gemiyi limana doğru sürüyormuş gibi zikzaklar çiziyordu ama bu bize yalnızca yirmi ya da otuz metrelik bir fark sağlıyordu.
  
  
  Taksi şoförünün boynu yay gibi gergindi ve gömleğinin yakasından boncuk boncuk terler akıyordu. Daha hızlı, daha hızlı diye düşündüm. Hadi. Ama çocuk elinden geleni yaptı. Polisin neden hâlâ peşimize gelmediğini düşünecek zamanım olmamıştı, çünkü o anda Renault taksinin arkasına çarptı. Sürücü kontrolü kaybetti, kaldırımda ilerledi, büyük bir mağazanın önünü birkaç santim kaçırdı ve kendini tekrar sokağın ortasına attı.
  
  
  Direksiyonu sallayarak, "Bu beni deli etmeye başlıyor dostum," diye bağırdı.
  
  
  Tek başıma ve yürüyerek gitmenin daha iyi olacağını düşünerek, "Beni bir sonraki köşede bırak," diye bağırdım. Renault bize ikinci kez çarptığında tüm gücümle ön koltuğun kenarını tuttum. Çamurluğu, stop lambasını ve tamponun bir kısmını kaybettik. Sürücü, sanki rulet oynuyormuş gibi direksiyonu çevirdi ve Renault'dan sonsuza dek kurtulmak ve onu fırlatmak umuduyla tehlikeli bir U dönüşü yapmaya çalıştı. Yine şehir merkezindeydik ve havaalanına doğru değil, havaalanından gidiyorduk. Saatimi kontrol ettim. Saat onu beş geçiyordu.
  
  
  Turist broşürlerinde anlatılan dar, dolambaçlı sokaklar her iki taraftan da vızıldayarak geçiyordu. İlginç pencereli dağınık evler, renkli mağaza vitrinleri - bunların hepsi davetsiz dekorun bir parçasıydı.
  
  
  -Hangi cehennemdeyiz? Çığlık attım, tamamen kafam karışmıştı. "Deniz duvarı" dedi. sesi artık yüksek ve çılgıncaydı.
  
  
  'Nerede?'
  
  
  "Ziedijk, Zidijk" diye bağırdı. "Kırmızı ışık bölgesinde. Bu yüzden seni bırakıyorum. Arabaların değil, yalnızca bisikletlilerin ve yayaların kullanımına açık bir köprüyü geçmeye çalışırken yüksek sesle küfrederek, "Ben James Bond değilim dostum" diye ekledi.
  
  
  Bu büyük bir hataydı.
  
  
  Renault, işi bitirmeye kararlı, öfkeli bir boğa gibi yanımıza yaklaştı. Taksi, köprünün ortasına ulaşamadan Renault'nun arkadan itmesi sonucu tehlikeli bir viraja girdi. Bir çıkmaza girdik ve bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu.
  
  
  Taksi şoförü, "Düşüyoruz" diye bağırdı ve arabanın kontrolünü yeniden kazanmaya çalıştı.
  
  
  O yapamadı.
  
  
  Bir sonraki hatırladığım şey, bir kanalın ortasındaydık.
  
  
  Berrak mavi gökyüzü, on yedinci yüzyıldan kalma kanal evlerinin taş cepheleri ve bir köprünün yıpranmış dövme demir parmaklıkları bir anlığına görünüyordu. Daha sonra hala saatte 40 mil hızla suya çarptık. Dizlerimle başımı sıktım ve araba etrafımıza sıçrayan yağlı dalgaların üzerine yaslandı. Şans eseri camlar kapalıydı ve araba havada uçuyormuş gibi görünüyordu. Aksi takdirde çok daha kötü durumda olurduk.
  
  
  Sürücü başını direksiyona çarptı ve bilincini kaybetti. Bir kurşun ön camı parçalayıp ön koltuğa cam parçaları yağarken öne eğilip motoru kapattım. Şoförü itip tekrar sıktığımda gözüme kan geldi. Bir kurşun daha işi bitirdi ve ön camda kenarlardaki birkaç keskin parça dışında hiçbir şey kalmadı.
  
  
  Hala Koenvar'ı görmemiştim ama oturup birinin bizi yakalamasını bekleyecek değildim. Ve polisle olan son karşılaşmam sorunlarımın henüz bitmediği anlamına gelecek, özellikle de Sean bu son olaydan haberdar olursa. Bu yüzden elimden geldiğince ateş hattından uzak durdum ve olayları derinlemesine düşünmeye çalıştım. Her an polis sireninin sesini duyacağımdan emindim. Ancak bundan sonra başka bir kurşun taksinin tavanını deldiğinde yalnızca keskin bir patlama sesi duydum. Ne kadar tehlikeli olursa olsun harekete geçmem gerekiyordu.
  
  
  Kapıyı açsam araba anında su ile dolacaktı. Taksi şoförünün ön koltukta baygın haldeyken hayatının vicdanımı üzmesini istemedim. Bu yüzden pencereyi indirdim ve en iyisini umdum. Kapalı bölme bir tür hava deposu görevi gördüğünden, evrak çantası en az birkaç dakika havada kalacaktı. İlk önce pencereden düştü. Ön koltuğa biraz para attım ve pencereye doğru kaydım. Sonra başım, omuzlarım ve ardından vücudumun geri kalanı evrak çantamla aynı rotayı izledi.
  
  
  Koenvaar - yine de Renault'yu kullanan kişinin olup olmadığından emin değildim, görünüşe göre bunu fark etmedim çünkü arabadan indiğimde ateş edilmedi. Tehlikeli ve zor olmaya devam etti, ancak buz banyosu yapmayı başardım ve hazırlandım. Sonra dalış geldi ve soğuk bir gölete atlayan bir çocuk gibi suya çarptım.
  
  
  Tam da beklediğim gibi soğuktu.
  
  
  Elbiselerim beni aşağı çekti ama çantamın sapını tutup köprüye doğru yüzdüm. Yoldan geçen birkaç kişi korkulukların üzerinden eğilip ilerlememi izledi ve sanki bir yüzme müsabakasındaki seyircilermiş gibi cesaretlendirici sözler söylediler. Ama istediğim bu hiç de değildi; kalabalık, meraklı bir polisin dikkatini mutlaka çekerdi.
  
  
  Köprünün tuğlaları büyümüş ve kaygandı. Tutunacak bir şey bulmaya, kendimi yukarı çekebilecek bir şey bulmaya çalıştım. O anda korktuğum gibi sirenlerin uğultusunu duydum. Her saniye değerliydi, çünkü eğer polis beni uçağıma yakalayıp kaçmadan önce yakalarsa, Koenvaar bu mücadeleden yine galip çıkacaktı. Ben de yukarı tırmandım ki bu, kolumun altına sıkıştırılmış evrak çantasıyla hiç de kolay değil.
  
  
  Sonra daha önce fark etmediğim bir şeyi fark ettim; köprünün diğer tarafındaki kale duvarının yanındaki eski, paslı merdiven. Tekrar karanlık suya daldım. Hala gözlerime damlayan kan yüzünden yarı kör bir halde, yağlı su ve döküntülerin içinde mücadele ettim. Ve sonunda merdivenlerin en alt basamağına ulaşmıştım. Bundan sonra karaya dönmem iki dakikadan biraz fazla sürdü.
  
  
  Elbette Amsterdam polisi Volkswagen köprünün ortasına park etmişti. Yoldan geçenlerin kalabalığı arttı. İnsanlar bağırıyor ve köprünün altında olmam gereken yerde bulunan yüzen taksiyi işaret ediyorlardı. Memurlardan biri çoktan taksiye doğru yüzüyordu. Oturup karakola davet edilmeyi beklemeye niyetim olmadığından koştum.
  
  
  İlikime kadar ıslanmıştım. Yapmam gereken ilk şey kuru giysiler almaktı, bu yüzden "Çamaşırhane" yazan bir tabela bulmak için etrafıma baktım.
  
  
  Ancak bunu veya buna benzer ve aynı derecede etkili bir şeyi bulmak yerine, katili evlerin gölgelerinde, polisin görüş alanından uzakta saklanırken buldum.
  
  
  Şans eseri o beni görmeden ben onu gördüm. Eğer durum tam tersi olsaydı işler şimdikinden çok daha karmaşık hale gelirdi. Koenvar'dan başka biriydi: yoldaşlarından bir başkası. Bu, karnabahar kulakları, kırık burnu ve S&W Model 10.A tabancasıyla kaslı bir eski denizciye benziyordu. 38 numarayla tartışmak istemediğim için kanala yakın bir evin verandasına sığındım.
  
  
  — Özellikle birini mi arıyorsunuz? Aniden kulağıma bir ses fısıldadı, ardından ıslak bir dilin titreşmesi geldi.
  
  
  Arkamı döndüğümde kendimi bol allıklı, sarı peruklu genç bir kadınla karşı karşıya buldum. Gülerek dişlerini gösterdi ve dilini şaklatarak beni karanlık verandaya çağırdı. Buranın kırmızı ışık bölgesinin kalbi olduğunu unutmuştum ama şimdi hatırladım ve kafamda başka bir plan oluşmaya başladı.
  
  
  'Kaç tane?' — Daha fazla vakit kaybetmeden sordum. Saat 11:03'tü. Uçağım saat 1.30'da kalktı. Bilette, yolcuların kalkıştan en az bir saat önce havaalanında olmaları gerektiğine dair bir uyarı açıkça yer alıyordu. Yani sınırda olacaktı, buna hiç şüphe yoktu.
  
  
  "Sizin için otuz lonca... daha fazla uzatmadan," dedi tereddüt etmeden. Islak kıyafetlerim ve kafamdaki iç çekiş açıkça ona hiçbir şey yapmamıştı.
  
  
  "Benim için bir şey yaparsan sana elli veririm."
  
  
  Gerçek bir profesyonel gibi, "Duruma göre değişir" diye yanıtladı.
  
  
  Onu verandanın kenarına çağırdım ve Koenvar'ın suç ortağını işaret ettim; S&W tabancası kaba yün ceketinden dışarı çıkmıştı. - Şu burnu kırık, yüzü morarmış adamı görüyor musun?
  
  
  "Üçümüzü kastetmiyorsun değil mi?" - bariz bir ilgi ya da bariz bir tiksinti ile dedi çünkü yüzündeki ifade anlaşılmaz kaldı.
  
  
  Başımı salladım. "Sadece gidip onunla konuşmanı, ben ortadan kaybolana kadar dikkatini dağıtmanı istiyorum." Anladın?' Yüzümdeki kanı sildim. Her şeyi hemen anladı ve şöyle dedi: "Elbette yetmiş beş lonca karşılığında."
  
  
  "İyi bir iş çıkardığından emin olmak için yüz." Her iki durumda da dikkatini dağıtın.
  
  
  Bunu neredeyse kişisel bir hakaret olarak algıladı. Ancak para onu kökten değiştirdi. Parayı sanki bir çocuğun şekerini alıyormuş gibi sutyeninin içine tıktı. Gösterişli bir şekilde kalçalarını sallayarak, rolünü sonuna kadar oynamaya hazır bir şekilde sokağa çıktı. Bu küçük numara işe yaramasaydı gerçekten işim olurdu çünkü Wilhelmina da benim kadar ıslaktı. Islak olduğu sürece işe yaramazdı. Ve artık onu parçalara ayırıp kurulayıp tekrar bir araya getirmeye zaman yoktu.
  
  
  Yaratıcılığınıza, çıplak ellerinize ve belki de gerekirse Hugo'ya güvenmeniz gerekiyordu. Ama bana kalsa hiçbirini kullanmak istemedim. Tanrının bana gönderdiği hediye bu yüzlerce baloda rolünü iyi oynadığı sürece tek yapmam gereken bir çamaşırhane bulmak.
  
  
  Verandanın köşesinden onun rolünü oynamaya hazır bir halde sokakta yürüyüşünü izledim.
  
  
  İlk başta Koenvaar'ın suç ortağının buna kanmayacağı görülüyordu. Hollandaca bir şeyler söyledi, kelimeler anlaşılmayacak kadar uzaktı. Ancak eylemleri de aynı şekilde net bir şekilde ortaya çıktı ve kısa bir süre sonra her şeyi benim için çok net hale getirdi. Onu sert ve düşmanca bir itişle ittiğini gördüm. Şans eseri, cesurdu ve kendisinin bir kenara itilmesine izin vermeyecekti. Parmaklarını sırtında yukarı aşağı gezdirdi ve önünde durarak görüşünü engelledi. Bunu bekliyordum. Caddenin karşısındaki güvenli ara sokağa ulaşana kadar durmadan verandadan koştum.
  
  
  Her şey yolunda gitmeliydi.
  
  
  Ama bu durum böyle değildi.
  
  
  Kötü adamın dikkatini bir araba kornası çektiğinde sokağın yarısındaydım. Fahişenin sulu ve heyecanlı vücuduyla dikkatini çekmek için elinden geleni yapmasına rağmen omzunun üzerinden baktı. Gözlerimiz buluştu ve bir saniye sonra Smith & Wesson'u almak için ceketine uzandı.
  
  
  Herhangi bir havai fişek gösterisi veya ölümcül atışının gösterilmesini beklemedim.
  
  
  Bu sefer polisin yakınlığı bana bir avantaj sağladı. Coenvar'ın uşağı parmağı kontrol altında tuttu; polise bu kadar yakınken ateş etmeye niyeti yoktu. Ama bu onu çok rahatsız etmiş olmalı çünkü peşimden koşuyordu, gümbürdeyen ayak sesleri kulaklarımda endişe verici bir şekilde yankılanıyordu. Başımın bir santim yukarısından vızıldayan ilk boğuk silah sesi duyulduğunda ben zaten ara sokaktaydım. Kendimi yere attım ama ikinci kez ateş etmedi. Atışını riske attı ve artık başka bir ıskalama yapmaktan korktuğunu varsaydım.
  
  
  Sanki George Formby'nin bazı filmlerinden bir tarz ödünç almış gibi, dişlerinin arasından İngilizce, "Ayağa kalk," diye tısladı. Ama bol giysiler içindeki bir cüceye hiç benzemiyordu. İlk hareket için vücudumun gergin olduğunu hissederek ayağa kalktım.
  
  
  Birkaç dakika sonra duyduğum inilti kulaklarıma müzik gibiydi. S&W tabancası kaldırım taşlarına yüksek sesle çarptı. Yan tarafa bir cha-ki tekmesi attım ve sol ayağımın solar pleksusa çarpmasına neden oldum. Ani şiddetli acıdan dolayı iki büklüm oldu ve bu kez kasıklarına bir dizi darbe indirdim.
  
  
  Kasıklarını incitmiş olmalıyım çünkü yüzü kar gibi bembeyaz oldu. Sendeledi, ellerini kasıklarına attı ve eski bir toprak yığını gibi kaldırım taşlarının üzerine çöktü. Daha sonra basit ama mükemmel bir şekilde uygulanan bir cha-ki hareketi geldi; boynuna ezici bir güçle vuran önden bir darbe. Boyun omurları henüz kırılmamıştı ama kırılmak üzereydi.
  
  
  "Seni devirmek çok zor dostum," dedim ve kafasına ani bir tekme atarak egzersize devam ettim. Bu harikaydı. Yüz kemiklerinin tümü kırılmış gibi görünüyordu ve yüzü parlak mor bir renge bürünmüştü. Kırık çenesini elleriyle kapatıp böbreklerini açıkta bırakma hatasını yaptı. Bu bir sonraki darbe için çok çekiciydi, ardından kanlı ağızdan yeşil, safraya benzer bir kusmuk dökülüyordu.
  
  
  Bu kadar güçlü bir adama göre kendini korumak için fazla bir şey yapmadı. Bu kadar kibirli olmamalıydım çünkü hemen ardından bileğimden tuttu, yakaladı ve beni yere çekti. Ama bu konuda söyleyecek başka bir şeyim varsa çok uzun sürmez. Bacaklarım altımda ikiye katlandığı anda kolumu tırpan gibi indirdim. Avucumun kenarı burnunun köprüsüne değdi. Burnun iç yapısı, burun kemiği, burun köprüsü kanlı bir kitleye dönüştü. Kan yüzüne hücum ederek onu kör etti. Hiçbir şekilde çok taze görünmüyordu, ama her şeyin üstündeydi.
  
  
  Acınası bir şekilde inledi ama benim acımaya zamanım yoktu. Beni öldürebilirdi ve taksiye bindiğim andan itibaren bunu yapmaya çalışıyordu. Artık onun başlattığı işi bitirip işime devam etmek istiyordum.
  
  
  Geriye kalan tek şey çeneme indirdiğim bir yumruktu ve bunu göz açıp kapayıncaya kadar tamamladım. Ağzından çıkan son inilti olan acıklı inilti onu sefaletinden kurtardı. Boyun omurları ikiye bölündü ve kötü adam düşerek öldü.
  
  
  Nefes nefese ayağa kalktım. Hoş bir görüntü değildi. Ancak kanalda yüzmem de pek keyifli olmadı. Dili kanlı ağzından dışarı çıkmıştı. Yüzünün bir kısmı kanlı jöleye dönüştü. Bir zamanlar kemik ve etten oluşan karmaşık bir yapının olduğu yerde artık incirin iç kısmına benzeyen ham yakut kırmızısı hamurdan başka bir şey yoktu.
  
  
  Geriye doğru sendeledim, evrak çantam bana dayanıyordu. Ellerimdeki kanı ve kıyafetlerimdeki ölüm kokusunu temizlemek için çamaşırhaneden daha fazlasına ihtiyacım olacak.
  
  
  
  
  Bölüm 8
  
  
  
  
  
  Saat şu anda 11:17'ydi. Hayatını başından sonuna kadar sona erdirmem yaklaşık on dört dakikamı aldı. Sokağın köşesine geldiğimde fahişe arkamdan seslendi. Sokağın ortasında ölü adamı görünce yüzü tebeşir beyazına döndü.
  
  
  "Önemli değil." diye bağırdım ve gözden kayboldum.
  
  
  Üç blok ve yaklaşık üç dakika sonra bir çamaşırhane buldum. Para her dili konuşur ve birkaç dakika içinde kaşındıran yün bir battaniyeye sarıldım ve kıyafetlerim kurudu. Yüzümdeki kanı temizlemeyi başardım. Kesintiler çoktu ama yüzeyseldi. Saçlarımı çoğunu kapatacak şekilde öne doğru taradım ve her zamanki gibi çabuk iyileşmesini umdum. Ama sonuçta bu benim son endişemdi.
  
  
  Havaalanına gitmem ve hala gümrükten geçmem gerekiyordu. Koenvar'ı düşünmek, Andrea'nın operasyonunun başarısını ya da başarısızlığını düşünmek kadar tatsızdı.
  
  
  'Kaç tane?'
  
  
  Çamaşırhane sahibine arka odaya gelip beni izlemesini sordum. "On dakika, on beş dakika. "Elimden geleni yapıyorum" diye yanıtladı.
  
  
  - Telefonun var mı?
  
  
  'Ne?'
  
  
  'Telefon?' - Sabrımın tükendiğini fark ettiğimde hırlamamaya çalışarak tekrarladım.
  
  
  - Evet elbette. Sesindeki ses, dile getirilmemiş korkusunu ele veriyordu. Arkamı, yıkanmamış çamaşır yığınının altında yarı yarıya gizlenmiş antika siyah bir cihazı işaret etti. Hollandalıların kayıtsızlığını tam anlamıyla temsil ederek yerinde kaldı.
  
  
  Elimi ahizenin üzerine koyup ona baktım. Yüzümdeki ifade her şeyi ele veriyordu. Yaralı alnıma, bir battaniyeye sarılmış vücuduma baktı ve mağazayı çok etkili bir şekilde iki parçaya bölen bir çift perdenin arkasında hızla kayboldu.
  
  
  Daha sonra bilgi masasını aradım, Wilhelmina Gastuis'in numarasını aldım ve kol saatime baktım. Rolex'im 11:27 dedi.
  
  
  Hattın diğer ucundaki ses, "Wilhelmina Gastuis," dedi.
  
  
  “Evet, Bayan Andrea Yuen için arıyorum. Bu sabah ameliyat oldu.
  
  
  Hattın diğer ucundaki kadın "Bir dakika lütfen" diye yanıtladı. "Kontrol edeceğim."
  
  
  Düşüncesizce bir sigaraya uzandım ve göğüs kıllarından ve kaşındırıcı yün battaniyeden başka bir şey hissetmedim. Kendi kendime yorgun bir şekilde gülümsedim. Bu uçağa bindiğimde iyileşeceğim, diye düşündüm, ama bu arada sanki bu kadın sonsuza dek telefona dönemeyecekmiş gibi görünüyordu.
  
  
  Sonunda, "Sizi beklettiğim için özür dilerim" dedi. Ancak sonuç hakkında konuşmak için henüz çok erken” dedi.
  
  
  "Sonucun ne olduğunu öğrenmek için mi?"
  
  
  "Bayan Yuen'in ameliyatının sonuçları," diye cevapladı gerçekçi bir ses tonuyla. "Hala anesteziden çıkmadı."
  
  
  -Beni Dr. Boutens'a bağlayabilir misiniz? Bu çok önemli. Yoksa seni rahatsız etmezdim.
  
  
  "Senin için ne yapabileceğime bakacağım," dedi, sesi yalnızca minimum çabayı vaat ediyordu. Bu yüzden tekrar bekledim. Saat şu anda 11:31'di.
  
  
  Birkaç dakika sonra hızlıca, "Merhaba Dr. Boutens, bu Carter," dedim. Nicholas Carter. Hatırlarsan dün öğleden sonra seninle konuşmuştum.
  
  
  "Ah evet, elbette," dedi önceki günkü kadar nazik ve nazik bir tavırla.
  
  
  'Bunu nasıl yapıyor?'
  
  
  Sessizlik o kadar yoğun ki bıçakla kesebilirsiniz. 'Merhaba? Dr.Butens?
  
  
  "Evet, hâlâ buradayım Bay Carter," dedi sesinde belli belirsiz bir yorgunlukla. “Bu sabah kurşunu çıkarmayı başardık. Ancak iyileşip iyileşmeyeceğini kesin olarak söylemek mümkün değil. Kesin bir şey söylemek için henüz çok erken olduğunu söylediğimde bana güvenmelisin.
  
  
  - Bunu ne zaman yapabilirsin? Moralimin yeni bir düşüşe geçtiğini hissederek sordum.
  
  
  'Belki bu akşam. En geç yarın sabah. Elimizden geleni yaptık..."
  
  
  - Bundan hiç şüphem yok doktor. Her şey için teşekkür ederim ve eminim Bayan Yuen de öyle yapacaktır."
  
  
  "Yarın beni ararsan" diye başladı.
  
  
  Onun sözünü kestim: “Bunu yapabileceğimi sanmıyorum Dr. Boutens. Amsterdam'dan ayrılıyorum. Ve otomatik olarak yüzüncü kez saatime baktım. — İki saatten biraz daha az bir sürede ayrılıyorum. Ama mesajımı iletiyorsun, değil mi?
  
  
  - Elbette. Size daha iyi bir haber veremediğim için üzgünüm Bay Carter.
  
  
  "Ben de diliyorum".
  
  
  Ayakkabılarım hala ıslaktı ama yapabileceğim hiçbir şey yoktu. En azından bunun dışında her şey kuru ve az ya da çok iyi durumdaydı. Bavulumu tekrar topladım, işletme sahibine teşekkür ettim ve kendimi tekrar sokakta buldum.
  
  
  Taksiye ihtiyacınız varsa asla bulamazsınız. Aceleyle Zuidijk üzerinden Nieuwmarkt'a geri döndüm. Bir iki dakika içinde beni Schiphol'a götürecek bir taksim hazırdı.
  
  
  Saat şu anda 11:53'tü.
  
  
  — Schiphol'a ulaşmak ne kadar sürer? — Şoföre sordum.
  
  
  "Yaklaşık yirmi dakika."
  
  
  Bizi takip eden tek araç bir kamyondu. Artık biraz dinlenmeyi hak ettiğimi düşündüm. Ama koltuğa oturduğumda midem guruldamaya başladı. Doyurucu bir kahvaltı yapmış olmama rağmen bu, bir şeyler yemem gerektiğinin açık bir işaretiydi. Değilse... ama hayır, bana kalsa oturup düşünmezdim.
  
  
  Ancak Schiphol yolundaki trafik sıkışıklığı ruh halimi iyileştirmeye pek yardımcı olmadı. Sinirliydim ve gergindim, saate bakmayı denedim ama işe yaramadı. On dakika sonra her şey bitecekti ama şimdilik dümdüz ileriye bakıp mutluluğumun devam etmesini ummaktan başka yapacak bir şey yoktu.
  
  
  Neyse ki sorun yoktu.
  
  
  Valizimi gümrükte kontrol edip derin bir nefes alırken havaalanı saati 12:29'u gösterdi. Biletimi alıp bavulumu tartan havayolu çalışanı, "Tam zamanında efendim," dedi.
  
  
  "Bana bir şey söyle." dedim yorgun bir gülümsemeyle. "Birini arayıp yiyecek bir şeyler almak için hala zamanım var mı?"
  
  
  "Korkarım şimdi gümrükten geçmeniz gerekiyor ama gidiş salonunda telefonlar ve bir atıştırmalık büfesi var."
  
  
  'Teşekkür ederim. Bunu hatırlayacağım. Yoksa midem bana hatırlatırdı.
  
  
  Zamanım olduğunda Hawk'la konuşmak istedim. Ama daha da önemlisi, uçakta öğle yemeği servisi yapılana kadar kahvaltımı doyurucu bir şeyle, güzel ve mideyi ağırlaştıran bir şeyle tamamlamam gerekiyordu. Zaten açlığın neden olduğu hafif bir mide bulantısını hissettim. Aldığım tüm önlemlere rağmen tasarladığım plan görünüşe göre başarısız oldu.
  
  
  Ama önce geleneklerle uğraşmam gerekiyordu... mide bulantısı, yorgunluk, her neyse.
  
  
  Kendimi Ellis Adası'na gelen ve çitler, yollar ve okumayı umduğumdan daha fazla işaretle karşı karşıya kalan bir yabancı gibi hissettim. Tatil sırasında yüzlerce insanın programı izlemek için sıraya girdiği Radio City gibiydi. Hollanda gümrükleri. Midem yüksek sesle isyan ettiğinde ve cildim yeşil peynir rengine döndüğünde dayanmak zordu. Ancak bir dizi testten geçmekten başka seçeneğim yoktu.
  
  
  Düzgün giyimli memur bir süre sonra, "Pasaportunuz lütfen" dedi.
  
  
  Çok nazikti ve elimden geldiğince sabırla gülümsedim. Oyunculukta pek iyi değilim ama kendimi doğrudan Müfettiş Sean'ın şaşkın gözlerine bakarken bulduğumda sırıtışımı ya da şaşkınlığımı pek iyi ifade ettiğimi sanmıyorum.
  
  
  "O halde yeniden buluşuyoruz," dedim, var olmayan şapkamın kenarına alaycı bir saygı hareketiyle vurarak.
  
  
  Zedijka'daki fahişenin birkaç saat önce yaptığı kadar profesyonel bir tavırla, "Gerçekten Bay Carter," diye yanıtladı.
  
  
  "Eh, bu küçük bir dünya," diye devam ettim, kendime güvenen gülümsememi saklamak için elimden geleni yaptım.
  
  
  "Pek sayılmaz." dedi memnuniyetle. "Aslında bunu ben böyle ayarladım."
  
  
  "Ah, en sevdiğin turistlerden biri için bir veda partisi gibi, değil mi?"
  
  
  - Tam olarak değil Bay Carter. Ama eminim ki birkaç soruyu yanıtlamaktan çekinmeyeceksiniz. Sesi bundan sonra benden ne istediğini anlamama izin vermedi.
  
  
  "Eğer uçağımı kaçırmazsam, Müfettiş," dedim. "Fakat soya fasulyesi endüstrisini çevreleyen meseleler veya Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimleri hakkında dürüst fikrimi duymak istemediğiniz sürece söyleyecek bir şeyim olduğunu düşünmüyorum."
  
  
  Kaygısız ve kayıtsız bir tavırla elini omzuma koydu ve işitme mesafesindeki üniformalı iki adamı işaret etti.
  
  
  "Dinle Sean," dedim iri yapılı iki gümrük memuru yanıma yaklaştığında. "Gerçekte neler oluyor?"
  
  
  "Eh, Bay Carter," dedi her zamanki gibi kendini beğenmiş bir tavırla, "adamlarımdan bazıları bu sabah oldukça tuhaf bir olay bildirdi."
  
  
  - Peki bunun benimle ne ilgisi var?
  
  
  “Belki de hiçbir şey. Ama aynı zamanda... belki hepsi bu," diye yanıtladı. "Elbette bu sabah Zuidijk yakınlarında yüzdüğünü hatırlamıyorsun, değil mi?"
  
  
  'Ne?' "Dedim, yakamın etrafında ter oluşmaya başladığında ve mide bulantım üç kat, hatta daha fazla arttığında bile, mümkün olduğu kadar ikna edici görünmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. “Gelders Kade'de suda bir araba bulundu. Taksi. Şoför Herengracht'ta Schiphol'e götürülmek isteyen Amerikalı bir adamı aldığını söyledi.
  
  
  'Peki sırada ne var?'
  
  
  "Ve sen de bu sabaha kadar Herengracht'ta bir odası olan bir Amerikalısın." Üstelik yolcuya ilişkin verdiği tarif doğrudur.”
  
  
  "Doğru olan ne?"
  
  
  "Eh, elbette siz Bay Carter'sınız" dedi. "Sonra elimizde kaza mahallinin yakınında bulduğumuz parçalanmış ceset var."
  
  
  "Bunun için beni suçlamak istemezsin, değil mi?" - Mümkün olduğunca kırgın bir şekilde dedim.
  
  
  Shawn, zar zor gizlediği alaycı bir tavırla ve öfkeli, duygusuz bir sesle, "Elbette hayır, Bay Carter," diye güvence verdi. "Nasıl böyle düşünebilirsin? Sadece bu iki beyefendiye eşlik etmenizi öneririm...” Bir eliyle yanında duran iki gümrük memurunu işaret etti. "Dediklerini aynen yap."
  
  
  Daha önce politikacılar ve finansörler gibi insanların kibirleriyle, büyük bir göldeki küçük bir balık gibi başa çıktım, ancak hiçbir zaman bu kadar inatçı kolluk kuvvetleriyle uğraşmadım. Bir şeyler öğreneceksin, güven bana.
  
  
  "Eğer bu son sözünse..." diye başladım.
  
  
  "Doğru" dedi kısaca. Daha sonra hızla iki gümrük memuru ve çaresiz ve perişan Nick Carter ile konuştu.
  
  
  Alındığım yerden çok da uzak olmayan küçük bir özel odaya götürüldüm. Bavulum bir dakika içinde geldi.
  
  
  İki gümrük memuru, iki eski ödül savaşçısına benziyordu, ancak onlara karşı herhangi bir şeyi ölçmek gibi bir niyetim yoktu. Odada bir masa ve sandalye vardı. Daha fazlası yok. Parlak bir şekilde aydınlatılmıştı. Bana teklif edilmemesine rağmen bir sandalye alıp ellerimi dizlerime koydum ve içinde bulunduğum acı durumu unutmaya çalıştım.
  
  
  Shen sadece şeytani bir oyun değil, aynı zamanda tehlikeli bir oyun da oynuyordu.
  
  
  Çin Nepal'i ele geçirirse tüm Batı Avrupa acı çekecek. O zaman bunun tüm Batı dünyası için ne anlama geldiğini söylemek imkansızdı. Ne yazık ki Sean'ın dünyası çok daha küçüktü ve yalnızca Amsterdam şehir sınırlarıyla sınırlıydı. Onun vizyonu kuzeydeki IJsselmeer ve güneydeki Bijlmermeer konut gettosunun biraz daha ötesine uzanıyordu. De Zeedijk o zamanlar ortada bir yerde, yargı yetkisinin merkezindeydi.
  
  
  Beni şaşırtan tek şey müdahale etmemesiydi. Aksi takdirde bundan hoşlanmazdım ama beni bulmak için gösterdiği onca çabadan sonra artık geri adım atmasını ve kirli işi başkalarına bırakmasını tuhaf buldum. Belki bunlar gümrük düzenlemeleriydi ama bunu düşünecek çok az zamanım vardı çünkü o anda benden evrak çantasını açmak için anahtar istendi.
  
  
  Gerçek anı geldi.
  
  
  Evrak çantası hâlâ nemliydi ama bu durum iki korkusuz ve suskun gümrük memurunu rahatsız etmişe benzemiyordu. Biri sanki kaçmaya çalışmamdan korkuyormuş gibi boncuk gözlerini üzerimde tutarken, diğeri evrak çantasını açıp içindeki her şeyi çıkardı. Bunu dikkatli bir şekilde yaptığını, kıyafetleri tekrar dikkatlice katladığını ve içlerinde kaçak anlamında hiçbir şey olmadığından emin olduğunu söylemek gerekir.
  
  
  Bu durum, bavulun üst kısmındaki görünür alana yerleştirdiğim her şeyin bulunup aranmasına kadar yaklaşık on dakika sürdü. Düz bir tahta sandalyeye oturup tüm performansı yüzümde boş ve duygusuz bir ifadeyle izledim. Ancak gümrük memuru meraklı parmaklarını kanvas örtünün kenarlarında gezdirirken mide bulantımı unuttum ve istemsizce koltuğumda hafifçe öne doğru eğildim.
  
  
  Yüzümdeki ilgisiz ifadeden ona belli etmemeye çalışsam da ne yaptığını biliyordu. Bir an için her şey daha fazla zorluk yaşamadan sona erecekmiş gibi göründü, ancak iyimserliğimin erken olduğu ortaya çıktı. Hafif ama açıkça duyulabilen bir tıklama vardı. Müfettiş, ilk başta dip gibi görünen şeyi filme almaya devam ederken yanında duran ortağıyla hızlı bir şekilde konuştu. Eğer valizi masadan kaldırmış olsaydı, ağırlık farkı net bir işaret verebilirdi ama valiz yerinde kaldı ve ben de kendimi gergin bir şekilde koltuğuma yapışık bir şekilde hareketsiz oturmaya zorladım.
  
  
  İç mekanizma yeniden yüksek sesle tıkırdadı ve ardından Atlantik'in bu yakasında şimdiye kadar duyulan en gürültülü iç çekişlerden biri geldi. Adamın gözleri bir doğruluk kılıcı gibi parladı ve iki parmak kılıcın altını tutup yırttı. Gizli bölme artık gizli değildi. Ancak yalnızca başka bir tabloya baktığını keşfettiğinde yaşadıkları hayal kırıklığını bir düşünün.
  
  
  Artık açık olan bagaj alanı tamamen boştu; silahların veya kesilmemiş değerli taşların, özellikle de elmasların ruhunda hiçbir şey yoktu. Tebrikler, kendi kendime gülümsedim. AH teknisyenlerinin çalışmaları sandığınızdan çok daha güzeldi. Sadece gizli bir bölme yapma zahmetine katlanmakla kalmadılar, aynı zamanda sahte dipte gümrük memurlarının şimdi düşündüğü gibi bir değil iki yer olacak şekilde yaptılar.
  
  
  Daha ileriye baksalardı, son bölmeyi açabilecek gizli bir mekanizma bulacaklarından hiç şüphem yok. Güvenliğim için Wilhelmina, Hugo ve Pierre'in yanı sıra birkaç şeyi daha orada sakladım. Ama elmasları çantaya koymadım çünkü keşfedilme riskini göze alamazdım.
  
  
  Hayal kırıklığına uğrayan müfettiş altını kapattı. Onun sessizliği, partnerinin sessizliği beni rahatsız etti. Beğensem de beğenmesem de özgür olmaktan çok uzakmışım gibi geldi bana. Giysilerim ve tuvalet malzemelerim düzgünce katlandı ve sonunda tekrar kapatıldı. Soruşturmayı yürüten kişi bana yeri işaret ettiğinde, rahatlama duygumu gizleyerek oturduğum yerden kalkmak istedim.
  
  
  Partnerine fısıldadıktan sonra, "Lütfen elbiselerinizi çıkarın Bay Carter," dedi. "Ne için?"
  
  
  "Müfettiş Sean'ın ona karşı tamamen dürüst olmadığınızı düşünmek için nedenleri var." Lütfen size söyleneni yapın,” saatine baktı, “yoksa uçağınızı kaçıracaksınız.” Hiçbir şey beni daha fazla sinirlendiremez. Ama onlarla tartışmanın faydası yoktu. Sorumlu onlar, ben değil.
  
  
  Bu yüzden ayağa kalktım ve ceketimi çıkardım. Koyu renk ceketi lacivert bir kravat ve lacivert bir Mısır gömleği takip etti. Ardından, birkaç ay önce Yeni Delhi'ye yaptığım bir iş gezisi sırasında hayatını kurtardığım genç bir kızın hediyesi olan, el yapımı altın tokalı timsah derisi bir kemer geldi. Londra'daki Paisley-Fitzhigh tarafından benim talimatım üzerine yapılan hafif kamgarn iplikten yapılmış pantolonun fermuarını açtım ve çıkardım.
  
  
  Botlarımı çıkarırken gümrük memurlarından biri sanki beni tutuklamanın tek nedeniymiş gibi “Islaklar” dedi.
  
  
  Çoraplarımı çıkarıp başparmaklarımı külotumun beline sokarken, "Ayaklarım terliyor," diye sert bir şekilde yanıtladım.
  
  
  "Lütfen," diye devam etti, "bu da", her giysi incelenip yeniden değerlendirilirken beni çıplak durmaya zorladı.
  
  
  Ceplerimden tüy ve bozuk para dışında hiçbir şey bulamadılar. Ama henüz pes etmeyeceklerdi. Tam bir aşağılanma, birkaç dakika sonra, bir adamın eğilmeye ve kalçasını iki yana açmaya zorlandığında ne hissetmiş olabileceğini anladığımda geldi. Daha sonra sanki en yüksek teklifi verene satılan bir atmışım gibi dişlerim muayene edildi.
  
  
  Aradıklarını bulamadılar ve ben de bunu onların meraklı gözlerinden saklamak için tahmin ettiklerinden daha fazla çaba harcadım.
  
  
  İşleri bittiğinde başım o kadar dönmüştü ki zar zor ayakta durabiliyordum. Gümrük memurlarından biri, görmezden gelmeye çalıştığım bir gülümsemeyle, "Pek iyi görünmüyorsunuz Bay Carter," dedi.
  
  
  "Bunun nedeni sizin harika Hollanda misafirperverliğinizdir" dedim. "Artık giyinebilir miyim beyler?"
  
  
  'Elbette. Sizi daha fazla alıkoymayacağız. Ne yazık ki kötü haberi duyduğunda Sean'ın yüzünü göremedim. Ama bu bir oyun sanırım. Üstelik, okyanusun diğer tarafına götürülmeyi beklerken, hayal kırıklığına uğramış ve tatsız bir müfettiş hakkında endişelenemeyecek kadar kendimi kroketlerle doldurmakla meşguldüm. Uçağa binmeden önce on dakikam vardı. Yaşadığım onca şeyden sonra uçağımı kaçırmamaya dikkat ettim.
  
  
  Nihayet Hawk'la bağlantı kurduğumda, onu hızla son gelişmelerden haberdar ettim. Sabah yataktan kalkma hatasını yaptığımdan beri olanları anlattıktan sonra, "Bunun arkasında Şerpaların olduğuna inanamıyorum" dedi. Seni öldürmekle kazanacakları hiçbir şey yok Nick. Bu arada, başardın mı...
  
  
  "Hemen şimdi" dedim. - Ama başardım. Onlar güvendeler.
  
  
  'Mükemmel.' Ve onu üç bin mil ötedeki masasında gülümserken görebiliyordum.
  
  
  “Gerçek şu ki,” diye devam ettim, “Koenvar anlaşmayı gerçekleştirmek yerine beni ortadan kaldırmayı tercih ediyor. Ve bu beni endişelendiriyor. Nepal hükümetinin bunu öğrenip beni durdurması için Koenwar'ı göndermiş olabileceğini mi düşünüyorsunuz? Görev başarısız olursa Sherpa, ekipman satın almak için gereken tüm parayı alacak. En azından onlar böyle düşünüyor.
  
  
  "Bana sorarsan kulağa oldukça abartılı geliyor" diye yanıtladı. “Gerçi bu tür işlerde her şey mümkündür.”
  
  
  "Bana başka bir şey söyle." dedim sessizce.
  
  
  “Önemli olan, en azından şu ana kadar bunu başarmış olmanızdır. Aklıma sana yardımcı olabilecek bir şey geliyor mu diye bakacağım. Oradaki siyasi durumun oldukça belirsiz olduğu gerçeğiyle başlayalım. Olan bitene ışık tutabilecek birkaç bağlantım var. Biraz bilgi aktaracağım. Sadece zaman alır, hepsi bu.
  
  
  “Biraz eksik olduğumuz şeylerden biri bu” dedim.
  
  
  -Harika gidiyorsun Nick. Patronum, "Dünyadaki herkes bana güveniyor," diye yanıtladı; bu, gözden kaçmayan ender bir iltifattı. “Gerçek şu ki, kraliyet evinde bir tür anlaşmazlık, bir tür kana susamış iç çekişme hakkında bir şeyler duydum. Biraz daha derine inmemiz gerekecek ama belki bu, zorluğun nerede olduğunu anlamamıza yardımcı olabilir.
  
  
  O anda hoparlörden uçağımın çağrıldığını duydum.
  
  
  Aramayı bitirmek zorunda kaldım. Ağzım hala yemekle doluydu ve mide bulantım geçici olarak ortadan kalktı.
  
  
  “Kabil'e vardığımda seninle tekrar iletişime geçeceğim. Ama bir şey bulursanız minnettar olacağım efendim. Birisi Şerpalardan önce bana ulaşmak için büyük çaba harcayacak. Ve nedenini bilmek isterim.
  
  
  'Ve kim.'
  
  
  "Ben de öyle düşünüyorum" dedim.
  
  
  "Elimdeki her kanalı kullanacağım" dedi. "Bu arada... vurulan kız nasıl?"
  
  
  "Bu sabah ameliyat oldu" dedim.
  
  
  'Ve ne?'
  
  
  "Yarın sabaha kadar şansının ne olduğunu bilemeyecekler."
  
  
  ' Bunu duyduğuma üzüldüm. Ama onun için elinden geleni yaptığına eminim” dedi. — Seninle konuşacağım N3. Oraya güvenli bir şekilde vardığınızdan emin olun.
  
  
  "Teşekkürler bayım ".
  
  
  Ben kayıt yaptırırken, biniş kartımı alırken ve tünelden uçağa doğru yürürken Sean'ın veda kalabalığında gözle görülür bir şekilde bulunmadığı görüldü. Ama en çok bunu beğendim. Ne kadar çabuk yola çıkarsak, Amsterdam'dan o kadar çabuk ayrılırdım, o kadar hoşuma giderdi.
  
  
  Üstelik hâlâ açtım.
  
  
  
  
  Bölüm 9
  
  
  
  
  
  Elburz Dağları inci gibi bir şafakta yükselmeden çok önce, dişçim Burton Chalier'e kadeh kaldırmıştım. Onun yardımı ve deneyimi olmasaydı, görevim ve bununla birlikte iki çocuğun kaderi ve dağlarla çevrili izole bir krallığın geleceği gözlerinin önünde çökerdi.
  
  
  Korkunç açlığım bekleniyordu, mide bulantım da öyle. Ama artık fiziksel rahatsızlık geçtiğinden ve yüzüm yeniden renklendiğinden, kendimi biraz daha kendim gibi hissettim, yapmamam gereken bir şeyi yutmuş gibi değildim, olan da buydu.
  
  
  Dilimi, Washington'dan ayrılmadan önce dişçinin üzerime taktığı özel altın tacın üzerinde gezdirdim. Chalier sivri ucu dikkatlice alt azı dişlerinden birine tutturdu. Diş etlerine bastırıldığında gerçekten görünmüyordu, bu zaten Schiphol'de ağzımın incelenmesi sırasında kanıtlandı. Bu kanca, olta olarak da adlandırılan naylon ipliği takmak için kullanıldı. Öte yandan yemek borusundan mideye uzanan iplik, kimyasallara dayanıklı bir tüpe bağlanıyordu.
  
  
  Bütün yapı bana iç içe geçmiş bebekleri hatırlattı. Her bebekte daha küçük bir bebek bulunur ve bu sonsuza kadar böyle devam eder. Benim durumumda, sen bana sahiptin ve bende midemin de bir parçası olduğu sindirim sistemim vardı ve o midede bir tüp vardı ve o tüpün içinde işlenmemiş elmaslar vardı.
  
  
  Bu kadar zengin bir kahvaltı yapmamın nedeni başımın dönmesiydi. Schiphol'a vardığımda midemin sularını sürekli pompalamak zorunda kaldım. Eğer pipoyu aç karnına yutmuş olsaydım, sindirim sırasında açığa çıkan hidroklorik asit ile birlikte enzimlerin daha sonra salgılanması bende bir filin bile devrilebileceği kadar şiddetli bir karın ağrısına yol açabilirdi. Midemi bulandırabildiğim tüm yiyeceklerin yanı sıra, AX laboratuvarlarının farmasötik bölümünün bana verdiği sağlıklı dozda temizleme tabletlerini de aldım. Tüp, yiyeceğin mideye geçmesine izin verecek kadar esnekti. Pek hoş bir operasyon değildi ama yine de işim hiçbir zaman özellikle incelikli ya da incelikli değildir. Şimdi girişimimin başarısından dolayı kendimi kutlayarak bulantı önleyici bir hap daha aldım. En azından sürdüğü sürece.
  
  
  Biletimi ayırtmak için Ambibi Oteli'nden ayrıldığım önceki sabahtan beri elmaslar midemdeydi. İlaçlarımı aldığım ve aşırı yemeye devam ettiğim sürece orada neredeyse süresiz olarak kalabilirlerdi. Uçuş görevlisi buna ikna oldu ve sağlıklı, erkek iştahı olarak gördüğü şeye hayran kaldı.
  
  
  Her şeyin planladığım gibi gittiğinden emin olarak pencereye döndüm ve güneşin doğuşunu izledim. Pilot Tahran'a inmeye hazırlanırken "Sigara İçilmez" tabelası yanıp sönmüştü. Altımda karla kaplı Elburz sıradağları uzanıyordu. Daha da etkileyici olanı, gökyüzünden neredeyse 5.700 metre yüksekte yükselen volkanik bir zirve olan Damavand'dı.
  
  
  Ama turistik gezilere zamanım olmazdı. Hedefim, sonuncusu olmasa da, daha doğudaydı; engebeli ve gerçekten geçilmez arazinin yaklaşık 1.800 mil üzerindeydi. Bir zamanlar Moğol İmparatorluğu'nu kuran büyük komutan Babur'un ıssız çöl kalesi Kabil, sanki o şafağın ötesinde bir yerde beni bekliyor gibiydi.
  
  
  Dağ yamaçlarında kar şeritleri arasında koyunlar otluyor, küçük taş evlerin çarpık bacalarından duman çıkıyordu. Sonra, çorak ve kıraç dağların arasında sıkışıp kalmış bir şehrin görüntüsü, Büyük İskender'in antik Baktriya'yı imparatorluğuna katmasından bu yana insanların hayal gücünü cezbeden bir şehir geldi. Artık Kabil küçük ve önemsiz görünüyordu. Orada, çıplak tepelerde bunun hiçbir önemi yokmuş gibi görünüyordu.
  
  
  Zaman değişti. Cengiz Han, Timurlenk ve Babur tarih kitaplarında yer alan isimler, heyecan verici filmlerin kahramanlarıydı. Ama gururlu ve bağımsız bir halk üzerinde iz bıraktılar. Ancak Afganistan artık yirminci yüzyılın bir parçasıydı; tarihi turistik cazibe merkezleriyle dolu, eski ihtişamlı günleri çoktan unutulmuştu.
  
  
  Eğer duygusallaştıysam bunun nedeni çok fazla içmiş olmam değildi. O çorak ve çorak tepelerin alacakaranlığında dağılmış o kadar çok rüya görmüştüm ki, bir şekilde fırtınalı ve kanlı bir dramın son sayfalarına tanıklık etme hissine kapılmıştım.
  
  
  Saat sabah 6:23'tü.
  
  
  Belki de gümrük görevlilerinin eşyalarımı titizlik ve metodik bir şekilde aramamasının nedeni saatin erken olmasıydı.
  
  
  "Ziyaretinizin amacı nedir?" .
  
  
  'Tatil.'
  
  
  "Burada ne kadar kalacaksın?"
  
  
  "Bir veya iki, üç gün" diye yalan söyledim, yirmi dört saatten az bir sürenin yeni başlayan turizm endüstrisinin yüzüne atılacak bir tokat olacağını düşünüyordum.
  
  
  'Nerede kalacaksın?'
  
  
  "Kıtalararası'ya."
  
  
  "Sıradaki" dedi memur pasaportumu damgalayıp dikkatini arkamda sırada duran adama çevirerek.
  
  
  Tahmin edebileceğiniz gibi canlandırıcı bir değişiklikti. Çırılçıplak soyunmaya hazırdım ve midem bir yana, buradaki varlığımı, bavulumun içindekileri kimsenin umursamamasından harika hissettim. Gümrük dışında, Afgan taksi şoförlerinden oluşan gürültülü ve sabırsız bir kalabalık, arzuladıkları müşteriyi bekliyordu. Ama önce dolara 45 Afgan'ın iyi bir oran olduğunu düşünerek biraz para bozdurdum, özellikle de Nepal'deki gibi kara para piyasası neredeyse olmadığı için. - Taksi mi efendim? - kısa boylu, koyu saçlı bir genç adam, ben döviz bürosundan uzaklaşırken heyecanla söyledi. Afganlıyı cebime koydum ve zıplayan bir kurbağa gibi aşağı yukarı zıplıyordu. “Güzel bir Amerikan arabam var. Chevrolet. Sizi her yere götürür efendim.
  
  
  "Kıtalararası ne kadar uzakta?" diye sordum, onun coşkusuna ve enerji gösterisine şaşırmıştım. "Doksan Afganlı" dedi hızlıca.
  
  
  Hemen başka bir ses çınladı: "Yetmiş beş."
  
  
  "Yetmiş," dedi sürücü sinirli bir şekilde, arkasında beliren, gösterişli bir brokar yelek ve bir Astrakhan şapkası giymiş yaşlı bir adama öfkeyle dönerek. "Altmış beş."
  
  
  "Elli," diye bağırdı genç adam açıkça köşeye sıkıştırılmıştı. "Satıldı." dedim gülümseyerek. Bagajımı ona taşıdım ve onu gelen yolcu salonundan dışarı kadar takip ettim.
  
  
  En hafif tabirle Chevrolet daha iyi günler gördü. Ancak otel, on beş ila yirmi dakikalık yürüme mesafesinden fazla değildi. Bölgenin ayrıntılı bir haritasını inceleme şansım olmadığından kendimi biraz dezavantajlı hissettim. Birkaç yıl önce Türkmen Cumhuriyeti'nden ve Rusya sınırından çok da uzak olmayan Herat yakınlarında oldukça hassas "müzakerelere" katılmama rağmen Kabil'e hiç gitmedim.
  
  
  Sürücü direksiyona geçtiğinde çantamı yanımda bıraktım.
  
  
  "Otele ne kadar kaldı?"
  
  
  "Yarım saat" dedi. 'Sorun değil. Aziz çok iyi bir sürücü.
  
  
  Kendimi senin ellerine teslim ediyorum Aziz, dedim bir kahkahayla ve hemen ardından bir esneme geldi. Uçakta pek uyuyamadım ve sıcak bir yatak umudu gerçek olamayacak kadar iyi görünüyordu.
  
  
  Birkaç eşek arabası dışında trafik yoktu. Ancak bunun dışında Amerikalıların yardımıyla inşa edilen yol boştu. Eski, yıpranmış Chevrolet'nin dikiz aynasında Aziz'in bana baktığını gördüm. Gözleri inanılmaz derecede mavi bir renkti. Efsaneye göre mavi gözlü Afganlar, Büyük İskender'in oğlu Büyük İskender'in savaşçılarının doğrudan torunlarıdır.
  
  
  Aziz'e bu hikayenin ne kadarının doğru olduğunu sorduğumda neden bahsettiğimi anlamamış görünüyordu. Şehirdeki yolunu pek iyi bilmiyor gibi görünüyor.
  
  
  "Hotel Intercontinental - 5 mil" yazan ve sağ tarafı gösteren bir okla yanından geçti ama Aziz ayağını gaz pedalında tutmayı sürdürdü. Çıkışın önünden geçti ve içimden bir ses bunun masum bir hata ya da kaza olmadığını söyledi. Bavulu ayağa kaldırdım ve Aziz'in şüphesini uyandırmadan Wilhelmina ile iki arkadaşı Hugo ve Pierre'i yakalamayı başardım.
  
  
  Artık Luger kuruydu ama kontrol edene kadar çalışıp çalışmadığını bilmiyordum. Ancak henüz bir şeyi halletmeye hazır değilse iki asistanı bana yardım etmeye hazırdı.
  
  
  O anda belanın geleceğinden artık şüphem yoktu. Aziz beni otele, sıcak bir duşun ve rahat bir yatağın keyfini sürmeye götürmedi. Benim için hazırladığı şeyin sindirilmesinin çok daha zor olacağına ikna olmuştum ve kendimi yaklaşan tehlikeye göre ayarladım.
  
  
  Koenvaar'ın önceki sabah Amsterdam'da olmaması yalnızca tek bir anlama gelebilir. Amsterdam'dan ayrıldı ve benden önce Kabil'e ulaşmayı başardı. Hiç şüphesiz İstanbul, Beyrut ve Rawalpindi üzerinden uzun bir yol kat etti. Bu rota vardı ama üç farklı uçağa binip inme ve üç havalimanında güvenlikten geçme riski nedeniyle bundan kaçındım. Coenvar'ın geleneklere benden daha az önem verdiği belliydi.
  
  
  Wilhelmina'nın şaftını Aziz'in boynuna kolaylıkla bastırabilir ve ondan dönüp beni Intercontinental Otel'e götürmesini isteyebilirdim. Ancak konunun özüne inmek ve şimdiye kadar aklımdan kaçan cevapları almak istedim. Koenvar ihtiyacım olan tüm bilgilere sahipti ve onu konuşturmak için her türlü riski almaya hazırdım.
  
  
  Ayrıca o fark etse de etmese de hâlâ halletmemiz gereken bazı şeyler vardı. Bildiğim kadarıyla Andrea ölebilirdi. Ben de Amsterdam'daki kariyerimin sonuna yaklaşmıştım. Koenvar'ın görevimin başarısına müdahale edecek bir konumda olmayacağından emin olmak istedim. Ve eğer bu onu öldürmek anlamına geliyorsa o zaman hazırdım. Bu yüzden arkama yaslandım ve buluşmamızın nasıl ayarlandığını merak ederek gözlerimi yola diktim.
  
  
  On dakikadan az bir sürede öğrendim.
  
  
  Birkaç yüz metre ilerimizde bir kontrol noktası kuruldu. Hangisinin Koenvar olduğunu göremeyecek kadar uzakta olmamıza rağmen ahşap bariyerin her iki yanında iki adam duruyordu.
  
  
  - Neler oluyor Aziz? - Aptal bir turist rolünü oynayarak sordum.
  
  
  Bana cevap vermek yerine dikkatimi Hindu Kush sıradağlarının bir parçası olan ve Kabil'in neredeyse her yerinden görülebilen iki dağ olan Asamayi ve Sherdarwaza'ya yöneltti.
  
  
  “Neden burada bir kontrol noktası var?”
  
  
  Ben ısrar ettim, o da ayağını yavaşça gaz pedalından çekti.
  
  
  Tozlu ön camın arkasında iki adamın yüzü görünürken omuz silkti. Nepalli düşmanım kurnaz ve ketum Koenwar'ın ay şeklindeki özelliklerini kolaylıkla tanıdım. Beyaz bir türban ve dizlerine kadar uzanan astrahan kürkü giymişti ama yüzündeki etkileyici ifadeyi inkar etmek mümkün değildi. Diğer adam bana gerçek bir Afgan gibi göründü; şüphesiz Aziz gibi Kabil'de tam da bu operasyon için tutulmuştu.
  
  
  Aziz, tedirginliğini gizleyemeden, "Arabadan inmemizi istiyorlar," dedi.
  
  
  'Neden?' Bunu söyledim, zamanı oyalayarak, ihtiyacım olan her şeyi hazırlayarak.
  
  
  Omuz silkerek, "Sınır devriyesi, hükümet devriyesi" dedi.
  
  
  "O halde dışarı çık ve onlarla konuş," dedim sesimde oyun oynayacak ruh halinde olmadığımı gösteren bir tonla.
  
  
  Aziz kendisine söyleneni yaptı. Arabadan indi ve yavaşça Koenvar'a doğru yürüdü. Asyalı adam sanki tanınmaktan korkuyormuş gibi yüzünü indirmedi. Ama çok geçti. Hiçbir şekilde anonimliğini geri kazanamadı. Birkaç dakika sonra suç ortağı Chevrolet'ye yaklaştı, camı çaldı ve bana dışarı çıkıp onlara katılmamı işaret etti.
  
  
  Dışarı çıkan ben değildim, Pierre.
  
  
  Hem Pierre hem de Koenvaar için anahtarı çevirmenin zamanı geldi. Sanki emirlerine uyarmış gibi kapıyı açtım ama hiç şüphesiz umdukları ve hatta bekledikleri gibi dışarı çıkmak yerine Pierre'i Koenvaar'a doğru fırlattım. Tam ortasında yakıcı, yanan bir gaz bulutu patlarken kapıyı tekrar çarptım. Onların şaşkınlığı da aynı derecede ani oldu. Konsantre göz yaşartıcı gaz ve ölümcül olmayan kimyasallardan oluşan bir karışım etraflarında yoğun ve boğucu bir şekilde dönüyordu. Bir el ateş edildi ama rastgele çünkü ne Coenvar ne de suç ortağı önlerinin bir santimden fazlasını göremiyordu.
  
  
  Gaz başlı başına bir amaç değil, dikkat dağıtıcı bir şeydi. Geçici olarak kör olan üç sersemlemiş adam, gözlerini tırmalayarak daireler çizerek sendeledi. Gazdan nasibini alan Aziz, dengesini kaybederek yokuştan aşağı yol kenarına yuvarlandı. Eğer akıllı olsaydı, saklanırdı ve artık hayatını riske atmazdı. Rüzgar her an dönüp gazı her yöne taşıyabilir. Daha fazla bekleyemedim. Onlar ne olduğunu anlamadan Chevrolet'ten atladım. Ama bana gerekli bilgiyi verene kadar ateş etmek istemedim, Koenvar'ı öldürmek istemedim.
  
  
  Bir çift el diyaframıma çarptı ve baskı yaptı. Hiç düşünmeden iki büklüm oldum ve havası sönmüş ciğerlerime hava doldurmaya çalıştım. Gaz ve acı arasında Wilhelmina bir şekilde parmaklarımın arasından kayıp gitti. Aynı çift el beni yakalayıp terleyen vücuduma doğru çekti.
  
  
  Saldırgan istemeden kendisinin Koenvar olmadığını ima ederek alçak sesle küfretti, bilmek istediğim tek şey de buydu. Afgan beni çift Nelson pozisyonunda tutarken, ellerimi sıkıp alnıma bastırarak ölümcül tutuşunun baskısını hafifletmeye çalıştım. Gücü inanılmazdı ve acı, sinirlerim çığlık atıncaya ve boyun omurlarım kırılmanın eşiğine gelene kadar yoğunlaştı.
  
  
  "Koen'im var..." diye başladı.
  
  
  Teklif hiçbir zaman tamamlanmadı.
  
  
  Bacağımı geriye doğru tekmeledim ve botumun topuğu onun kaval kemiğine çarptı. Ani darbe onun şaşkınlıkla homurdanmasına neden oldu. Tutuşu gevşedi ve bana kendimi tamamen serbest bırakmam için gereken küçük bir alanı sağladı. Sol bacağımı bacaklarının arasına kaydırdım ve sağ dizimi dizinin çukuruna soktum. Aynı zamanda pantolonunu tutup onu da yanımda çekmeyi başardım, bu da kalçama çarpmasına ve yere düşmesine neden oldu.
  
  
  Aniden sarsıldım ve ayağımı bir cha-ka tekmesiyle dışarı çıkardım, bu da anında öfkeli bir sese neden oldu. kaburga kırığı. Afgan yaralı bir köpek gibi uludu. Yüzünden gizlenmemiş bir korku ifadesi geçerken çığlık attı ve kollarını göğsünün üzerinde çaprazladı. Vakit kaybetmeden işi bitirmek için tekrar tekme attım. Bükülmüş ağzından bir gurultu sesi çıktı. Gaz yavaş yavaş dağıldı ama henüz öfkem geçmedi. Akciğerlerinden birinin delindiğinden ve kırık kemiğin göğsüne giderek daha derin battığından emindim.
  
  
  Son darbeyi indirmek için eğilmek istedim ama Koenvar beni arkadan belimden yakalayıp geri çekti. Yoldan aşağı yuvarlandık ve Aziz'in şüphesiz korkudan titreyerek pusuya yattığı hendekten birkaç santim uzakta bir sete indik. Ağzıma, gözlerime ve kulaklarıma toz doldu. Koenvar başparmağını nefes boruma bastırırken artık hiçbir şey göremiyordum.
  
  
  "Elmaslar," diye nefes aldı ve sanki elmasların boğazımdan uçacağından eminmiş gibi beni sarstı.
  
  
  Vahşi bir at gibi tekmeleyerek onu üstümden atmaya çalıştım. Dizlerini kasıklarıma bastırdı ve tekrar tekrar bacaklarımın arasına vurdu. Toz ve acıdan kör oldum, içgüdüsel olarak tepki verdim, artık net düşünemiyordum. Tek hatırladığım, kalan tüm gücümle elimin köprücük kemiğine değmesiydi.
  
  
  Parmakları tutuşunu kaybetti ama başlangıçta düşündüğümden çok daha güçlü ve azimli olduğu ortaya çıktı. Sanki hayatı buna bağlıymış gibi bana sarıldı, iki eliyle boynumu sıktı. Taikwondo hakkındaki tüm bilgimi bir kez daha dövüşe uyguladım ve alnına dirsek atmaya çalıştım. Pal-kop chi-ki onu merhamet dilemeyeceğime ikna etti. Onu boğulmayı serbest bırakmaya zorlayan ezici bir darbeydi. Alnını Kabil'in işareti gibi korkunç mor bir nokta kapladı.
  
  
  Derin bir nefes aldım, hareket ettim ve tekrar ayağa kalkmaya çalıştım. Aynı zamanda bileğimin bir hareketiyle Hugo güvenli bir şekilde elime ulaştı. Stiletto bıçağı erken ışıkta parladı. Göz yaşartıcı gaz dağılmıştı ve artık rakibimi ihtiyacım olduğu kadar net ve doğru bir şekilde görebiliyordum. Stiletto, astrahan kürk mantosunun altına girdi. Bir dakika sonra Hugo havayı kesti. Ona ateşli silahlarla hünerini tekrar gösterme fırsatını vermeye hiç niyetim yoktu.
  
  
  Wilhelmina'nın kurşununun hangi kola isabet ettiğini hatırlamıyordum, bu yüzden Hugo'nun üst uyluğunu, uzun, dar sartorius kasını hedef aldım. Stiletto çarparsa Koenvar yürüyemeyecek. Ne yazık ki diz boyu kürk manto Hugo'nun kendini sonuna kadar ifade etmesini engelledi. Stiletto, kalın, akıcı kürk mantonun kenarına sıkıştı ve Koenvar, kobra gibi tıslayarak onu tekrar çıkardı.
  
  
  Wilhelmina ortalıkta görünmediğinden sadece ellerim kalmıştı. Düz bir yüzeye ulaşmaya çalışarak geri adım attım. Ama Coenvar beni giderek yolun kenarına itti; şüphesiz dengemi kaybedip hendeğe düşeceğimi umuyordu. Havada asılı olan ve burun deliklerimi çürük ve çöp kokusuyla dolduran iğrenç kokuya bakılırsa, bu bir drenaj kanalıydı.
  
  
  Koenvar kesin bir tavırla, "Elmasları bana ver Carter," dedi. Nefes almaya çalışırken göğsü inip kalkıyordu. "O zaman tüm sıkıntılarımız sona erecek."
  
  
  "Unut gitsin," dedim, başımı salladım ve Coenvar'ın aniden onu uçurması ihtimaline karşı iki gözümü de Hugo'dan ayırmadım.
  
  
  "Beni gerçekten sinirlendiriyorsun Carter."
  
  
  "Bunlar oyunun kusurları," diye yanıtladım, beni öldürmek için yaklaşırken tehlikeli bir adım geri atmak zorunda kaldım. “Kimin için çalışıyorsun Koenvar? Zamanın için sana kim para ödüyor?
  
  
  Bana cevap vermek yerine ceketine uzandı ve bir tabanca çıkardı. 45, Amerikan Colt. Silahı bana doğrulttu. "Bu içi boş uçlu mermilerle dolu" dedi bana. "Böyle bir kurşunun ne kadar hasar verebileceğini biliyor musun Carter?"
  
  
  "Hedefi kaçırıyorlar" dedim.
  
  
  'Kesinlikle.' Ve kesici dişlerinin keskin, eğelenmiş uçlarını göstererek sırıttı. Bu sefer arkasındaki dişçilik yaratıcılığı beni daha az eğlendirdi. "Sıkışıp kalıyorlar ve vücutta çok büyük bir delik açıyorlar. Vücudun, Carter. Bu tür mühimmatın etkileriyle uğraşmak zorunda kalsaydınız çok talihsiz olurdu... bu arada, Amerikan yaratıcılığının bir ürünü.
  
  
  Bir bıçağı ve bir Colt'u vardı. 45. Karatede iki kolum, iki bacağım ve siyah kuşağım vardı. Ama şimdi sığ vadinin kenarından sadece birkaç metre uzakta olduğum için kendimi pek rahat hissetmiyordum. Dengemi kaybedip bir hendeğe düşersem Coenvar'ın beni öldürmeye yetecek kadar zamanı olur.
  
  
  Bunun olmasına izin veremezdim.
  
  
  "Beni öldürürsen elmasları asla bulamazsın," dedim, değerli zamanımdan birkaç saniye daha kazanmaya çalışarak.
  
  
  “Müvekkilim bana kesin talimatlar verdi. Eğer taşlarla birlikte dönmezsem artık özgürce dolaşmana izin verilmeyecek. Gördüğünüz gibi Carter umurumda değil; ya biri ya da diğeri.
  
  
  Sonunda bir şeyi biliyordum. Koenvar yalnızca başkası için çalışan bir paralı askerdi. Ama karşı tarafın kim olduğunu hâlâ bilmiyordum. Ne olursa olsun cesaret edebildiğim kadar bekledim. Her an ölü ve çok kanlı bir Nick Carter kendini pis kokulu bir kanalizasyon kanalına düşebilir. Her an kirli, keskin kokuya katkıda bulunacak başka bir çöp parçasına dönüşebilirim. “Buraya gelen araba bu kontrol noktasını sevmeyecek. Koenvar,” dedim.
  
  
  'Ne arabası?' - Aynı zamanda endişeyle omzunun üzerinden bakma hatasını da yaptı.
  
  
  Bir saniyeden fazla bakışlarını kaçıramadı ama ihtiyacım olan saniye buydu. Artık Usta Chang'ın bana öğrettiği her şeyi uygulamaya koydum ve sıçrayarak tabanca eline ustaca vurdum. Botumun tabanı Colt 45'e çarptı ve Koenvaar tam olarak ne olduğunu anlamadan Colt yere düştü. Araba hiç durmadı ama kandırmaca umduğumdan daha iyi işe yaradı. Koenvar yemi yutmuştu ve şimdi bana yapmaya çalıştığı gibi onu yakalayıp öldürmeye hazırdım.
  
  
  Her zamankinden daha çevik olan küçük, sırım gibi Asyalı öfkeli bir homurtuyla dişlerini gösterdi. Hugo'nun stilettosu güneş ışığında tehditkar bir şekilde parlıyordu. Koenvar daha sonra ileri atılarak beni yolun kenarına ve hendeğe atmaya çalıştı. Kenara çekildim ve sanki kullanacakmış gibi elimi kaldırdım. Yumruğum havada uçarken o da arkasını döndü. Bakışları ona odaklandığı anda bacağım toplayabildiğim tüm güçle ileri doğru fırladı. Ayağım bileğine dokunduğunda kemik sanki balyozla kırılmış gibi parçalandı.
  
  
  Önce o şaşkınlık ifadesini, sonra acıyı görmek dünyanın en tatlı anlarından biriydi. Bıçaklı eli gevşedi ama henüz pes etmedi. Koenvaar, stiletto düşmeden hemen diğer eliyle Hugo'yu yakaladı. Keskin bir çığlık attı ve stilettosuyla havayı keserek bana doğru koştu. Bir dizi korkunç, ezici ileri tekme atmak için bacağımı serbest bırakmamı sağlayan bir ee-chum so-ki duruşu aldım. Önce solar pleksusunu, sonra dalağını ve son olarak da çenesini hedef alarak defalarca tekme attım.
  
  
  Koenvaar bana tapınağın yan tarafından vurmaya çalıştı. Bacağını tuttum ve onu kendime doğru çekerek kuru, kavrulmuş toprağa fırlattım. Hugo'nun güçsüz, sarsılan bir yılan gibi kıvranmasını sağlayacak şekilde bıçak elini tutarak etrafından dolaştım ve ona doğru koştum.
  
  
  Kolumun tüm gücüyle dirseğine bastırdım. Ji-loe-ki kelimenin tam anlamıyla kolunun kemik yapısını yok etti. - An-nyong ha-sip-ni-ka mı? Ona çığlık attım ve şimdi genç bir domuz gibi çığlık atıp kurtulmaya çalıştığına göre nasıl hissettiğini sordum.
  
  
  Ama boşunaydı.
  
  
  - Sorun nedir Koenvar? Artık istemiyor musun?
  
  
  O acı içinde çığlık atmaya devam ederken dizimi kaldırıp kuyruk kemiğine vurduğumda bir dizi Nepal küfürü takip etti. Bileğinden kemik parçaları çıkmıştı. Bordo lekesi hızla astrahan kürk mantosunun koluna yayıldı.
  
  
  Parmakları şiddetle kasıldı ve Hugo yola düştü. Bir süre sonra stilettoyu elime alıp Koenvar'ın boğazına doğrulttum.
  
  
  - Seni kim gönderdi?
  
  
  Kısılmış gözlerindeki korkuyu, çığlık atmamak için dudaklarını ısırmasındaki acıyı, hissetmiş olması gereken dayanılmaz acıyı ifade etme biçimindeki acıyı görebiliyordum. Cevap vermeyince stilettonun ucunu boğazına bastırdım. Küçük bir kan damlası belirdi.
  
  
  "Ben... söylemeyeceğim," diye nefes aldı.
  
  
  "Nasıl istersen" dedim. Ona baskı yaptım ve Hugo'nun ceketinin koluna girmesine izin verdim. Kolu tamamen kesildiğinde dirseğine verdiğim hasarı görebiliyordum. Kemiğin bir kısmı kol ekleminden dışarı çıktığı için bileşik bir kırıktı. Gömleğinin kolu kan içindeydi.
  
  
  "Ben... ben konuşmayacağım," dedi tekrar.
  
  
  Hiçbir doktor kolunu tekrar bir araya getirip çalıştıramaz. “Şimdi mi yoksa sonra mı ölmek istiyorsun Koenvar?”
  
  
  Söyledim. - “Bana kimin için çalıştığını söyle, özgür kalacaksın.”
  
  
  "Na... Nara..." diye başladı. Sonra tekrar dudaklarını büzdü ve başını salladı.
  
  
  - Nara ne? Hugo'yu yeniden boğazıma bastırarak sert bir şekilde sordum.
  
  
  Hayır, bunu söylemeyeceğim Carter, diye tısladı.
  
  
  “Bu durumda Koenvar, seninle daha fazla zaman kaybetmeyeceğim.” Ve bunu söylediğimde, onun sadist kariyerini hızlı ve belki de merhametli bir bileği hareketiyle sonlandırdım. Hugo kulaktan kulağa hafif bir yarım daire çizdi. Eti yumuşak bir kağıt gibi yırtıldı; sonra boyun kası ve hemen ardından şah damarı gelir. Sıcak kan akıntıları yüzüme hücum ederken Koenvar son bir guruldama sesi çıkardı. Ölüm sancılarını yaşarken tüm vücudu titriyordu. Onu yavaşça yere indirdiğimde ve kirli, kanlı ellerimi paltosuna sildiğimde hâlâ mezbahadaki bir öküz gibi kanıyordu.
  
  
  Yüksek sesle, "Bu Andrea için," dedim. Arkamı dönüp ortağının yanına gittim. Ama Afgan da Koenwar kadar ölüydü; yüzü morarmıştı ve delikli akciğerinin yavaş yavaş boğulmasından dolayı lekelenmişti.
  
  
  Hiçbirinden daha fazla bilgi alamayacağım. "Aziz" diye bağırdım. "Hayatına değer veriyorsan buraya gel."
  
  
  Küçük adam sığ bir vadinin yamacından yukarı doğru sürünerek çıktı. Yüzü tebeşir gibi beyazdı.
  
  
  Acınası bir uluma sesiyle, Lütfen, lütfen Aziz'i öldürmeyin, diye yalvardı. Aziz'in haberi yoktu. Aziz seni buraya getirecek parayı buldu. Hepsi bu.'
  
  
  'Ne zaman?'
  
  
  'Dün gece. O... o adam,” dedi ve titreyen eliyle Koenvar'ın cansız bedenini işaret etti. “Sizinle uçakta buluşmam ve buraya getirmem için bana para verdi. Ona ait bir şeyi çaldığını söylüyor. Başka hiçbir şey bilmiyorum.
  
  
  "Bundan kimseye bahsetmeyeceksin, değil mi?" - Öfkeyle başını salladı. - Hiçbir şey söylemiyorum Bay Amerikalı. Sen ve Aziz hiç burada olmadık. Burayı hiç görmedik. Evet? Evet?'
  
  
  "Kesinlikle" dedim. Eğer mümkünse onu öldürmek istemedim. Gençti, aptaldı ve açgözlüydü. Ancak Koenvaar'ın şüphesiz kazançlı teklifini kabul ederken başına ne geldiğinin farkında olduğunu sanmıyorum. "Bu cesetleri başka bir yere koymama yardım edin, gidelim."
  
  
  Kendisine söyleneni yaptı.
  
  
  Kontrol noktası görevi gören ahşap bariyer, Koenvar ve Afgan suç ortağının topal ve parçalanmış cesetlerinin takip ettiği bir drenaj hendeğiyle son buluyordu. Tek kollu astrahan kürk manto giyen Nepalli katil, kirli bir çöp akıntısında yüzüstü süzülüyordu. Sonunda kendi yerindeydi.
  
  
  Arabaya doğru yürürken Aziz, Seni otele bedava götüreceğim, diye mırıldandı.
  
  
  Yanlış zamanda ve yanlış yerdeydi. Ama elimde değildi. Aniden güldüm ve daha önce hiç gülmediğim kadar çok güldüm.
  
  
  
  
  Bölüm 10
  
  
  
  
  
  Maroehiti'deki Camp Hotel ne pahasına olursa olsun kaçınılması gereken bir yerdi.
  
  
  Kendimi tanıtırken görevlinin bana verdiği kağıt parçasını alarak bitlerin istila ettiği lobiye olabildiğince hızlı girip çıktım. Doğruca birkaç blok ötedeki Durbar Meydanı'na yürüdüm. Kendimi gergin hissederek Talijyoe Bhavani tapınağının önünde, Hinduların maymun tanrısı Hanuman'ın heykelinin tam gölgesinde oturdum. Tüylü tanrının benim için ne bilgisi ne de tavsiyesi vardı ama notta vardı.
  
  
  Bu kesinlikle amacına yönelikti ve doğrudan konuya yönelikti. Ason Tol'daki Hut restoranında Sherpa bağlantımla buluşmam gerekiyordu. Tanınmak için beyaz bir cep mendili giymem gerekiyordu. Gerisini onlar halledecek. Garip, diye düşündüm. Koenvaar kim olduğumu biliyordu ama görünüşe göre Sherpa'nın Golfield'in kuryesinin neye benzeyeceği hakkında hiçbir fikri yoktu.
  
  
  Hawk'ın o sabah bana söylediği her şeyi meşhur kristal kadar net hale getirdi. - Soytarı ya da Nara hakkında bir şey biliyor musun? Sonunda otelimin yakınındaki postanede ona bağlandığımda patronuma sordum.
  
  
  “Akılları okuyabiliyorsun, N3. Ben de sana bunu anlatacaktım," diye yanıtladı Hawk, sesi her zamanki emredici tonunun zayıf ve sert bir yansımasıydı. "Kraliyet evindeki anlaşmazlık hakkında sana ne söylediğimi hatırlıyor musun?"
  
  
  'Yani...'
  
  
  'Kesinlikle. Kralın danışmanları ile Bal Narayan adlı sözde prens arasında bir husumet olduğunu öğrendik. Narayan'a uluslararası bir playboy diyebiliriz. Bir süre Cannes'da bir yatım vardı ve bu seçkin, sıradan sosyal parazitlerin temsilcilerinden oluşan bir grupla uğraştım.
  
  
  - Peki Şerpa operasyonunu nasıl öğrendi?
  
  
  Hawk, "Bunu yalnızca tahmin edebiliriz" diye yanıtladı. - Bu konuda sana yardımcı olamam. Narayan'ın oldukça şaibeli bir iş adamı olarak tanındığını biliyorum. Geçen yıl Kalküta'da bizim için çözdüğünüz küçük sorunu hatırlıyor musunuz?
  
  
  'Evet. Peki buna ne dersin?'
  
  
  “Bununla uğraşmak zorundaydı... her şey ters gidene kadar... Ne dediğimi anlıyorsan, pek çok patlayıcı şeyin içinde parmağı varmış gibi görünüyor.
  
  
  'Güvendesin.'
  
  
  "Herşey yolunda?" — Oraya sorunsuzca ulaştınız mı?
  
  
  "Olabildiğince basit bir şekilde, Kabil'e gelişim dikkatlerden kaçmamasına rağmen" dedim ona. "Ama bunların hepsi halledildi." Narayan artık yalnız kalmıştı.
  
  
  Hawk iyi huylu bir kahkahayla, "Senden daha azını beklemezdim Nick," dedi ve ardından boğuk, boğuk bir öksürük geldi. Çok fazla sigara içiyordu ama bunu benden duymak istemiyordu. Puroların pis kokması gibi bazı şeylerin söylenmeden bırakılması daha iyidir. "Ama bir şeyi aklında tut," diye devam etti. "Önce bu çocukların güvende olduğundan emin olun. Daha sonra geri dönüp yapılması gerekeni bitiriyorsunuz.
  
  
  "Unutmayacağım." diye güvence verdim ona.
  
  
  - Duymak istediğim buydu. Başka bir şey öğrendiğimde sana telgraf göndereceğim. Bu telefon bağlantılarına gerçekten güvenmiyorum. Benimle nereden iletişime geçeceğini biliyordu, bu yüzden ona merhaba demekten başka yapacak bir şey yoktu.
  
  
  Şimdi sırıtan maymun tanrının gölgesinde yapbozun tüm parçalarını bir araya getirmeye çalıştım. Narayan bir noktada çocukların Şerpalar tarafından kaçırıldığını öğrendi. Ben ülkeye getirme şansı bulamadan elmasları alması için Koenvar'ı tuttu. Ayrıca paralı askerine, eğer bu taşları vermezsem beni öldürmesini de emretti. Açıkçası, bu devrimi başlatmaya çalışmıyordu. Kraliyet ailesinin bir üyesi olarak, kralla kan bağı olan Narayan'ın, taht devrildiğinde, monarşi ezildiğinde ve topraklar gümüş tepside Çin'e teslim edildiğinde kazanacak hiçbir şeyi yoktu ve kaybedecek her şeyi vardı.
  
  
  Katmandu'ya olan görevimin parçası olan yapbozun parçalarını bu şekilde bir araya getirdim. Ama hâlâ hazır bir çözümüm yoktu. Öncelikle Narayan'ın Şerpaların planlarını nasıl bildiğini bilmiyordum. Üstelik Koenwar'ın Nepal'e sadece tahta bir kutu içinde döneceğini öğrenirse ne yapmaya çalışacağını, bir sonraki adımının ne olacağını bilmiyordum. Camp Hotel'de aldığım mesaja göre bağlantımla ertesi akşama kadar görüşmeyeceğim. Boş zamanımı iyi değerlendirmeye karar verdim ve doğrudan başkentin kütüphanesine gittim. Başlangıç olarak Kraliyet Prensi'nin mevcut tüm fotoğraflarını incelemek istedim. İkinci olarak, bölgenin topoğrafyasına aşina olmam gerekiyordu çünkü faaliyetlerimin Katmandu ile sınırlı olmayacağına dair oldukça güçlü bir his vardı. Çevre hakkında ne kadar çok şey bilirsem, Sherpa'yla tanışmaya o kadar hazırlıklı olurdum... o her kimse.
  
  
  Gittiğim her yerde basılı reklamlar gördüm: “Şık Restoran”. Çin, Tibet, Nepal ve Batı tabloları. Salona özel: Esrarlı kek, esrarlı sigaralar ve esrar resepsiyonda mevcuttur. Sonra daha küçük harflerle: “The Beatles!” Yuvarlanan taşlar! Caz! Son çekimler. Ayrıca, ince bir biftek sipariş etme hatasını yapmadan önce birkaç gün geçirdiğim Kabil'deki Hayber'i de otel hippiler için aynı yerdi.
  
  
  Salon küçüktü, loştu ve neredeyse Camp Hotel kadar kirliydi ama kesinlikle çok daha popülerdi. Duvarlarda kaba masalar, sandalyeler ve banklar sıralanmıştı. Ve banklarda şimdiye kadar gördüğüm en tuhaf Amerikalı ve Avrupalı turist topluluğu oturuyordu. Brooklyn'den Güney'in derinliklerine kadar aksanlar duydum. Avustralyalılar, birkaç Galli, Yeni Zelandalı kızlar ve birkaç Fransız kız vardı. Herkesin maymun gibi tütsülendiği Grand Himalaya Oteli gibi bir şey.
  
  
  Bir koltuğa oturdum ve bir bardak bira içtim ve bundan keyif aldım. Etrafımdaki herkes kafalarını parçalayacakmış gibi görünüyordu ve kafa masaya çarptığı anda, sahibi ona doğru koştu, suçlunun yüzünü kaldırdı ve onu geri getirmesi için yüzüne birkaç tokat attı. "Burası bir otel değil" diye tekrarladı. 'Yemek yemek. içmek. Ama otel değil,” diye tekrarladı, komik bir Dicken tarzı hancı gibi koşarak.
  
  
  Ama anladığım kadarıyla bu durumda komik bir şey yoktu. Beyaz cep mendilimi olabildiğince dikkat çekici bir şekilde giydim, gözlerimi kapıda tuttum ve olabildiğince sabırla ve sakince bekledim. Sherpa beş dakika gecikmişti ama bağlantımın doğru zamanda geleceğini biliyordum. Bu arada, on sekiz ya da on dokuz yaşlarında sarışın Amerikalı bir kadın odanın karşı tarafından bana gizlenmeden baktı. Egzotik kıyafetinin ve hülyalı gözlerinin ardında yükselen bir yıldızın ihtiyacı olan her şey vardı, buna hiç şüphe yoktu. Ve hafif bir el hareketiyle ayağa kalkıp bana yaklaştığında hiç de rahatsız olmadım.
  
  
  'İzin verirseniz?' diye sordu, yanımdaki boş koltuğu işaret ederek. - Elbette. Başımı salladım ve onun kanepeye yığıldığını gördüm.
  
  
  Restoranın çok iyi tanıtılan esrar atıştırmalıklarından birinden büyük bir ısırık alırken, "Burası sık sık gittiğiniz türden bir yere benzemiyor" dedi.
  
  
  "Değil mi?"
  
  
  - Sadece etrafa bak?
  
  
  'Tam olarak değil.'
  
  
  - Tamamen normal görünüyorsun. Burjuva ya da onun gibi bir şey değil, basit. Bir çeşit polis gibi. Bu doğru?'
  
  
  'BEN? Polis memuru ? _Göğsümü tokatlayıp güldüm. 'Tam olarak değil.'
  
  
  "Bu iyi, çünkü buradaki bu saçmalık" şekerinden geriye kalanları işaret ederek "tamamen yasal."
  
  
  - Bir şey söyledim bayan...
  
  
  "Hanımefendi," diye düzeltti beni. “Ve benim adım Dixie.” Bir süre sonra elini kalçama koydu. Bunu sadece kafası iyi olduğu için biliyorum. Parmakları sanki kendi akılları varmış gibi hareket etmeye başladı. Elini yavaşça ittim ve ona, işler biraz daha ileri gitseydi, cinsel arzuları için bir nesne değil, bir gaz bombası bulacağını ona açıklamaya çalışmadan, ilgilenmediğimi nazikçe bildirdim. - Pierre . .
  
  
  'Bu hoş değil.' Kıkırdamaya başladı ve ellerimin onunla dolu olduğunu gördüm.
  
  
  Ancak daha bir şey söyleyemeden yirmili yaşlarındaki Nepalli genç bir adamın tam karşımdaki koltuğa oturduğunu fark ettim. Batı tarzında giyinmiş, kolayca unutulabilecek bir görünüme, düzenli yüz hatlarına ve mütevazı tavırlara sahipti. Tek kelime etmedi ama masanın üzerinden uzanıp göğüs cebinden beyaz bir mendil çıkardı. Masanın altına uzandı ve bir süre sonra artık keten bir zarf gibi düzgünce katlanmış olan cep mendilini geri verdi.
  
  
  Mendili açtım ve Amerikan pasaportunun yeşil ve gri kapağına baktım. Açtığımda adının düzgün bir şekilde yazıldığını gördüm: Virginia Hope Goulfield. Bir sonraki sayfada çekici, gülümseyen Amerikalı bir kadın bana baktı. Pasaportumu kapatıp iç cebime koydum.
  
  
  Bağlantımdaki kişiye "Bir dakika" dedim. Ben ayağa kalkıp Dixie'nin ayağa kalkmasına nazikçe yardım ederken genç adam sessizdi ve gözlerini iri iri açmıştı.
  
  
  Diye sordu. - 'Nereye gidiyoruz?' Tekrar kıkırdamaya başladı. "Yerinize dönün," dedim onu masadan uzaklaştırarak.
  
  
  'Ama neden? Senden hoşlanıyorum. Sen çok ateşli bir adamsın ve seni görmek için sabırsızlanıyorum."
  
  
  En azından ne istediğini biliyordu, çoğu insan için durum böyle değil. - Ve sen çok lezzetli bir parçasın. Ama yapacak başka işlerim var, o yüzden iyi bir kız ol. Belki yarın seni görmeye gelirim.
  
  
  Görünüşe göre kendi istediğini yapmaya alışık şımarık bir çocuk gibi kaşlarını çattı ve somurttu. Ama sızlanmadı.
  
  
  Masaya döndüğümde genç Şerpa hâlâ bir Buda gibi sabırla bekliyordu.
  
  
  — Siz Bay Carter mısınız?
  
  
  Başımı salladım ve biradan bir yudum daha aldım.
  
  
  “Benim adım Rana. Sen ...'
  
  
  "Evet." dedim sessizliği doldurarak. - Bu kız ve erkek kardeşi elinizde var mı?
  
  
  "Güvende ve sağlam" diye yanıtladı.
  
  
  "Hadi o zaman..." Yerimden kalkmak istedim ama Rana tekrar oturmamı işaret etti.
  
  
  "İzlediğimiz olayların gidişatını sana açıklamalıyım Carter," dedi. - Yani hiçbir karışıklık olmayacak. Anladın?'
  
  
  'Devam etmek. Can kulağı ile dinliyorum.'
  
  
  'Affedersin?'
  
  
  “Dedim ki: hadi, dinliyorum.” En hafif tabirle kötü bir ruh halindeydim. Bu kadar uzak bir bölgede iş yapmaktan gerçekten hoşlanmıyordum ve işimizin doğasından da pek hoşlanmıyordum. Ve her şeyden çok midem beni yeniden rahatsız etmeye başladı. Elmasları ne kadar erken tükürüp senatörün çocuklarını geri verirsem, kendimi o kadar iyi hissedeceğim.
  
  
  Rana'nın açıklaması kısa ve netti. Gözlerim bağlanacak ve işlenmemiş elmaslar karşılığında iki çocuğumu alacağım bir yere götürüleceğim. Her ne kadar basit görünse de, sırf dost canlısı yüzü nedeniyle işi şansa bırakmayacak ve Rana'ya güvenmeyecektim. Anladığım kadarıyla, Sherpa olarak bilinen aynı derecede ele geçirilmesi zor organizasyon için değil, gizemli Bala Narayan için çalışıyor olabilir. "Bu doğru Carter," diye tamamladı. “Biz size çocukları veriyoruz, siz de bize fidyeyi veriyorsunuz. Ve herkes mutlu. Evet?'
  
  
  Tam olarak değil, diye düşündüm, "Kulağa hoş geliyor, Rana. Ama Bal Narayan bana onunla burada buluşmamı söyledi.” Ben de uzun süre Rolex'ime bakarak söylediklerimi vurguladım. - Yaklaşık bir saat içinde. Plan değişikliğini nasıl açıklıyorsunuz?
  
  
  "Bal Narayan," diye bağırdı, zar zor sesini bastırarak. "Bunu hangi hakla yapıyor?"
  
  
  "Hiçbir fikrim yok." dedim düz bir sesle.
  
  
  Benim alaycı tavrım onu aşmış gibiydi. "Bu Narayan'ın planı değil," diye devam etti Rana, hikayemin bir blöf olduğundan bir an bile şüphelenmedi; Onun Şerpalar için çalışıp çalışmadığını, gerçek kuryenin yerini alıp almadığını öğrenmek için kullandığım hikaye. “Kanti tüm ayrıntılarla ilgilendi. Narayan'ın neyin peşinde olduğunu bilmiyorum ama Kanti bundan hiç hoşlanmayacak. Şerpaların işlerine karışması yanlıştı.”
  
  
  "Sormam gerekirse bu Canti kim?"
  
  
  Rana kendinden emin bir şekilde saatine bakarak, "Gitme zamanımız geldi Carter," dedi. Hızla ayağa kalktı. "Araba bekliyor."
  
  
  “Eh,” diye düşündüm, “attığın her adımda yeni bir şey öğreniyorsun. Narayan ve Sherpa birbirlerini iyi tanıyor gibi görünüyorlardı, ancak ben Kanti'nin kim olduğunu bilmek isterdim. Narayan'ın hile yaptığını bilmelerini isterim.
  
  
  Ancak açıklamamı başkasının değil, benim çıkarlarıma hizmet ettiği sürece kendime saklamaya karar verdim. Rana'nın prens tarafından işe alınmadığını öğrendiğimde çok sevindim ve onu restoranın dışına kadar takip ettim. Daha çok çıkmaz sokağa benzeyen bir sokak olan Ason Tole boyunca çarşıya doğru yürüdük. Hava çoktan kararmaya başlamıştı ama meydan hâlâ tüccarlar ve turistlerle doluydu. Rana dövme salonunun önüne park edilmiş eski bir Fiat'ı işaret etti.
  
  
  Arka kapıyı benim için açık tutarak, "Senden sonra Carter," dedi.
  
  
  Arka koltuğa kaydım ve aniden bir tabancanın soğuk, sert namlusunun boynuma baskı yaptığını hissettim. Boyutu göz önüne alındığında Beretta'ya benziyordu. Korkmadığımdan değil. 22. Tam tersi. Küçük ve hafif olmalarına rağmen özellikle yakın mesafede son derece güçlüdürler.
  
  
  Ben hissettiğim durumun dostça olmayan doğası hakkında yorum yapmak üzereyken Rana, "Prasad sadece gerekli önlemleri alıyor, Carter," diye açıkladı. Daha sonra direksiyona geçti.
  
  
  Ortağı kadar genç olan Prasad sonunda tabancayı kafamın arkasından çıkardı. "İşler ters giderse Canti pek mutlu olmayacak" diye hatırlattı bana.
  
  
  Rana, "Hiçbir şey ters gidemez," diye güvence verdi ona. - Öyle değil mi Carter?
  
  
  "Kesinlikle" dedim sırıtarak.
  
  
  Prasad bana siyah bir başlık verdi ve onu kafama geçirip yere oturmamı söyledi. Başka seçeneğim yoktu ve bana söyleneni yaptım. Asıl mesele bana Washington'dan ayrılmadan önce açıklandı. Hawk'ın bana başka bir şey yapmadan önce çocukları dışarı çıkarmamı hatırlattığını duydum. Hawke'nin ofisinde onunla karşılaştığımda Senatör Golfield'in korkmuş ve üzgün yüzünün görüntüsü hafızamda açıkça kazındı.
  
  
  O zamanlar çok az görüyordum.
  
  
  Gölge neredeyse opaktı ve kumaş o kadar kalındı ki içinden neredeyse hiç ışık geçmiyordu. Beni arama zahmetine girmedikleri için Prasad ve Rana sayesinde silahlıydım. Ama ben Senatör Chuck Gaul'un bir çalışanı olan Nicholas Carter'dan başkası değildim...
  
  
  Onlara göre N3, Killmaster diye bir şey yoktu bile. Ve tam olarak istediğim de buydu.
  
  
  Fiat astımlı bir öksürük, hafif bir sıçrama ve takırtıyla hareket etti. Artık gözlerimi kullanamıyor olsam da iki kulağım da vardı ve alabileceğim her ses sinyaline odaklanıyordum. Ancak kıskanılacak bir konumda değildim. Elbette, Prasad'ın yolun bir yerinde Beretta'sını kullanıp beni öldürmesi, elmasları alıp senatörü fidyeyi tekrar ödemeye zorlaması ihtimali vardı. Her halükarda, işini yapmaya hazır, kuru ve aktif bir Wilhelmina'm vardı. Eğer Luger işe yaramıyorsa Pierre ve Hugo bunu onun yerine yapabilirdi.
  
  
  Rana sanki düşüncelerimi okuyabiliyormuş gibi, "Silahtan korkma Carter," dedi. Sherpa anlamsız şiddete ilgi duymuyor. Milyon dolar değerindeki kaba taşlar zaten amacımıza çok iyi hizmet ediyor. Değişim gerçekleştikten sonra sizi daha fazla rahatsız etmek gibi bir niyetimiz yok.
  
  
  "Bunu duymak güzel" dedim, "çünkü Senatör Golfield'in umursadığı tek şey çocuklarının sağlığı."
  
  
  Prasad, "Onlara iyi davranıldı" diye karşı çıktı. "Onları mükemmel sağlıkta bulacaksınız."
  
  
  Rana acımasız bir kahkahayla, "Ve iyi bir ruh halinde," diye ekledi.
  
  
  "Kulağa... güven verici geliyor."
  
  
  "Ayrıca," diye devam etti, "Senatör kişisel özgürlüğe sıkı sıkıya inanıyor, değil mi?"
  
  
  "Bütün senatörlerimiz."
  
  
  Kendi kendine sessizce güldü. “Parayı şiddet için değil, yüzlerce yıldır köle olarak yaşayan tüm Nepal halkının kurtuluşu için kullanacağız. Kral bir despottur, yozlaşmıştır ve zalimdir. Bütün ülke üzerinde nasıl tam kontrole sahip olduğunu biliyor musun? O, burada Panjayat demokrasi sistemi dediğimiz sistemin mucididir.”
  
  
  "Bu ne anlama gelir?"
  
  
  "Demek tek kişinin, yani kralın kararlarına dayanan tek demokrasi biçimi bu," diye yanıtladı, sesine sinen acıyı gizlemeye çalışmadan.
  
  
  Bana gelince, konuşmaya devam etmesine izin verildi, ancak daha sonra takip ettiğimiz rotayı yeniden oluşturmama yardımcı olabilecek arabanın dışından gelen sesleri dinledim.
  
  
  Diye sordum. - “Peki ya Prens Narayan?”
  
  
  Sorumu yanıtlamadan önce Rana'yla birkaç kelime konuştu. “İnsanlar krala alışkındır. İngiltere'de olduğu gibi monarşi iyi olabilir ve zafer getirebilir. Her şey yolunda giderse, hükümeti devraldığımızda Narayan yeni kral olacak...
  
  
  Memnuniyetle “Pekin'le birlikte” dedim. 'Unutmayın.'
  
  
  "Hakkımızda hiçbir şey bilmiyorsun Carter," diye çıkıştı. "Bunları konuşmak zaman kaybıdır."
  
  
  Narayan'ın kral olmak istediğini düşündüm. Hâlâ inanmadım çünkü Prasad doğruyu söylüyorsa prens dünyada benim ölmemi isteyecek son kişi olurdu. Tabii kendisi her iki tarafı da birbirine düşürmediği sürece. Ancak bir şey açıktı: Burada her zamanki rekabetten çok daha fazlası yaşanıyordu. Çok daha fazla.
  
  
  Bu arada Prasad'ın sessizliği etrafımda olup bitenlere konsantre olmamı çok daha kolaylaştırdı. "Engebeli" kelimesinin neredeyse hiç kullanılmadığı bir yolda ilerliyorduk. Anladığım kadarıyla herhangi bir dönüş olmadı. Tapınak çanlarının yumuşak ve boğuk çınlaması uzaktan duyulabiliyordu. Sonra ışık gözle görülür biçimde azaldı ve bir tür tünelden geçip geçmediğimizi merak ettim. Emin değildim ama bir dakikadan kısa bir süre sonra davlumbazdan sızan ışık yeniden arttığında yakınlarda su sesi duydum. Bir derenin, hatta bir şelalenin sesi. Yaklaşık beş dakika kadar bir sessizlik oldu, ardından sığırların sessiz böğürmeleri duyuldu. Yol yüzeyi yavaş yavaş düzleşiyordu ve zaman zaman arabanın altından keskin metalik bir ses çıkararak bir çakıl taşı sekiyordu.
  
  
  İneklerin böğürmelerinin artık duyulmaması için üç yüz yirmi saniye saydım. Rana ayağını frene vurdu ve görünüşe göre yolun ortasında aniden durduk. "Burada bekleyin" dedi ve gitti. Paslı menteşeler çıtırdadı ve karanlıkta hafif ayak sesleri yankılandı.
  
  
  Şimdi başka, garip sesler duydum. Sonunda kaportayı çıkardığımda Sherpa'nın gereksiz risklere girmeyeceğini hemen anladım. En ince ayrıntısına kadar profesyoneldiler. Borsanın yerini daha da gizlemek için önlemler aldılar. Arabanın üzerine battaniyeler attılar ve gösterge panosundaki ışıklar olay yerine uğursuz bir görünüm kazandırdı. Prasad'ın yüzü kırmızımsı bir parıltıyla aydınlandı. Beretta'yı daha sıkı kavradı ve tek kelime etmeden onu bana doğrulttu.
  
  
  "Yolculuk için harika bir akşam," dedim. Hiçbir şey bu kararlılık maskesini kıramadı, hafif bir gülümseme bile.
  
  
  Göğsümü işaret eden Beretta'ya bakarak, "İyi bir arkadaştınız," diye devam ettim.
  
  
  Kapı açıldı ve gözleri bağlı, titreyen iki genç ön koltuğa itildi. Sonra kapı tekrar çarparak kapandı ama daha önce düzgün bir toprak yol ve teraslı bir dağ yamacı görebilmiştim.
  
  
  Yeni gelenleri tespit etmem bir dakikadan biraz fazla sürdü. Golfield bana iki çocuğunun bir fotoğrafını verdi ve ilk bakışta Ginny ile Mark'ın arabada bize katıldığını anladım. Kızın pasaport fotoğrafındakinden daha çekici olduğu ortaya çıktı. Kardeşi Mark'a gelince, babasına olan benzerliği neredeyse esrarengizdi.
  
  
  "Konuşma," diye bağırdı Prasad, ikizler tek kelime etmeye cesaret edemese de. Beretta şimdi ileri geri hareket ediyor, önce bana, sonra da korkmuş iki çocuğa işaret ediyordu.
  
  
  Arabanın kapısı tekrar açıldı ve bu sefer içeriye otuz beş yaşlarında göz kamaştırıcı derecede güzel bir Nepalli kadın girdi. Dünyanın her yerindeki standart gerilla kıyafetleri olan bol ordu kıyafetleri bile onun ince, şehvetli vücudunu gizleyemiyordu ve gözlerinden yayılan kibirli çekicilik çok açıktı.
  
  
  Dedi. - "Sen Carter mısın?"
  
  
  Başımı salladım.
  
  
  "Ben Kanti'yim."
  
  
  "Şerpa Beyin?"
  
  
  - Beyin değil Carter. Ruh "Şerpa" diye soğuk bir bakışla cevap verdi. - Ama bu seni ilgilendirmiyor. Tabii ki, elmasların var mı?
  
  
  - Elbette.
  
  
  "Çok iyi" dedi. "O zaman işe koyulabiliriz."
  
  
  Söyledim. - "Elmasları verir vermez hepimizi oracıkta öldürmeyeceğine dair ne garantim var?"
  
  
  Beni hala normal bir ofis çalışanı olarak düşündükleri için çok fazla profesyonel gibi görünmek istemedim. Ama aynı zamanda Canti'nin sözüne kesinlikle güvenemedim.
  
  
  'Emniyet?' - tekrarladı. "Buraya kadar geldik Carter. Anlaştığımız gibi elmasları bize verirseniz kimseyi öldürmek zorunda kalmayız. Anladın?'
  
  
  Çok iyi anladım ama silahı çok daha iyi anlayacak gibi geldi bana. Bu yüzden başımı salladım ve ceketime uzandım. Düzgün bir elmas yığını yerine Wilhelmina Luger'ı çıkardım. Luger, gösterge panosundaki yakut ışığı yakaladı. Bir an kömür gibi parlıyormuş gibi göründü. Wilhelmina'yı çekerken Prasad gerildi. "Carter'ı aramadın mı?" - Canti ona sordu.
  
  
  Genç adam gözlerini indirdi ve kendinden nefret etme ve aşağılanma duygusuyla başını salladı.
  
  
  Canti çekinmeden, "Önemli değil" dedi. Doğrudan kalbine doğrultulan silahı görmezden gelerek bana döndü. "Eğer ateş edersen Carter, Prasad çocukları öldürür." Anlaşıldı?'
  
  
  Harika, dedim. “Ama bahsettiğim güven bu. Tamam, sanırım şimdi elmaslara ihtiyacın var?
  
  
  Başını salladı ve tamamen sakin bir şekilde bekledi. Karşılaştığım bu çaptaki son kadın Prenses Electra'ydı. Ve eğer insanları düşündüğüm gibi tanıyor olsaydım, Kanti de aynı derecede kurnaz ve zorlu bir rakip olurdu. Ama şu anda benim kurallarıma göre değil, onun kurallarına göre oynamak zorundaydım. Parmağım tetikteyken boştaki elimle elmasları yakaladım. Naylon iplik bağlantı elemanından gevşemiştir. Kusmamak için çok yavaş bir şekilde, içinde bir sürü ham taş bulunan teli ve tüpü çıkarmaya başladım. Üç Şerpa'nın şaşırdığını söylemek onların tepkisini fazlasıyla küçümsemek olurdu. Naylon iplik uzadıkça ve tüp yavaşça yemek borumdan yukarı doğru hareket ederken gözleri gözle görülür şekilde genişledi. Operasyonun çok dikkatli yapılması gerekiyordu. Tek bir yanlış hareket, parmakların tek bir beceriksiz dönüşü ve elmaslar bir kez daha midemin içinde yüzüyordu. En zor kısmı boğazıma ulaştıklarında oldu. Öğürme isteğimi bastırarak ağzımı olabildiğince geniş açtım ve ardından tüpü çıkardım.
  
  
  "Çok zekice," dedi Canti, ıslak, ışıltılı sadağı ona uzattığım sırada gözleri parlıyordu. —Bu boruda elmas var mı?
  
  
  "Son taşa kadar" dedim.
  
  
  'İyi. Bizim için yapabileceğin her şeyi yaptın Carter. Bir dakika beklerseniz lütfen.
  
  
  Kapıyı açtı, hızlı Nepalce konuştu ve telefonu arabanın dışında bekleyen üçüncü kişiye verdi. Şu anda dünyada onu kullanmak isteyen son kişi ben olsam da, Wilhelmina hâlâ hazırdaydı. En azından şimdi değil. Kapı tekrar açılıncaya kadar birkaç dakika geçti ve bir erkek sesi taşların gerçek ve en yüksek kalitede olduğunu duyurdu.
  
  
  İkizler hala tek kelime etmediler. Eğer sinirlenip tetiği çekseydi Prasad için kolay bir hedef olurdu. Ancak yavaş yavaş elmaslar Şerpaların eline geçince Rana'nın ortağı rahatladı.
  
  
  Diye sordum. "Şimdi Katmandu'ya dönüyoruz değil mi?
  
  
  "Evet, elbette" dedi Canti. “Prasad gözlerini bağlayacak ve arabayı Rana kullanacak. Senatör çok nazikti Carter. Lütfen kendisine minnettarlığımızı iletin.
  
  
  "Onun tek isteği iki çocuğu. Bu fazlasıyla yeterli, Canti.
  
  
  “Ve Şerpaların tek istediği elmaslar. Çünkü onlar bizde var, sizin de çocuklarınız var. Adil ticaret, değil mi?
  
  
  "Elbette." dedim kapıyı açıp arabadan inerken.
  
  
  Kapıyı tekrar çarpmadan önce söylediği son şey, "Amerika'ya iyi yolculuklar" oldu.
  
  
  Prasad başıma siyah bir başlık geçirdi. Ancak şimdi Wilhelmina'yı dar sırtının arkasında tutuyordum. O bunu umursamıyor gibiydi ve ben de bunu değiştirmeyecektim. Bir öksürük nöbeti daha geçirdikten sonra Fiat yolda ilerlemeye başladı.
  
  
  "İyi misin?" - İkizlere sordum.
  
  
  Mark Golfield, "Teşekkür ederim Bay Carter," diye yanıtladı.
  
  
  "Konuşma," dedi Prasad keskin bir şekilde, şimdiye kadar duyduğum en gergin ses tonuyla.
  
  
  "Endişelenme çocuğum," diye yanıtladım kapüşonumun altından sırıtarak. Bu sefer karanlık neredeyse rahattı. Ve yarım saatten kısa bir süre içinde Şerpalar anlaşmanın yarısını yerine getirdiler ve bizi güvenli bir şekilde şehrin dış mahallelerine bıraktılar. İşin kötü yanı, Canti sözünü tutsa bile benim sözümü tutmayacak olmamdı. Bunlar oyunun dezavantajlarıydı.
  
  
  
  Bölüm 11
  
  
  
  
  
  ABD Büyükelçiliği, şehir merkezine yakın, Ratna Park ve Bagh Bazaar'a sadece bir blok uzaklıkta yer almaktadır. Rana bizi arabadan çıkardıktan hemen sonra Ginny ve Mark Golfield'ı sağ salim oraya götürdüm. Çocuklar elbette şoktaydı ama iyi bir gece uykusu, babalarından gelen bir telefon ve ertesi sabah doyurucu bir Amerikan kahvaltısı harikalar yarattı. Ertesi gün onları görmeye gittiğimde sanki ilk defa görüyor gibiydim. Ginny'nin ruh hali düzelmişti ve Mark, neredeyse iki hafta önce Atina'da kaçırıldıklarından beri olup biten her şeyi bana anlatmak için sabırsızlanıyordu.
  
  
  Bir Hava Kuvvetleri uçağı onları alıp Washington'a götürmek için Dakka'dan havalandı. Ama onlar ayrılmadan önce onlardan mümkün olduğu kadar, hatırlayabildikleri kadar bilgi almak istedim. Mark, Atina'da nasıl yakalandıklarını, gece yarısı küçük bir özel jete bindirilip ülke dışına uçtuklarını anlattı. Ancak uzun, meşakkatli yolculukları sırasında hem kendisinin hem de Ginny'nin gözleri bağlı olduğundan, bana Şerpaların saklandığı yer hakkında pek bir şey söyleyemedi.
  
  
  "Bir mağaraya benziyor Bay Carter, ama size söyleyebileceğim tek şey bu," dedi kızarmış ekmekten bir ısırık daha alırken.
  
  
  Kahve içtim ve dikkatle dinledim. — Neden bir mağara, Mark?
  
  
  "Eh," dedi tereddütle, "bizi... bir yere koydular."
  
  
  Ama duvarlar oyulmuş ve dokunduğunuzda oldukça nemliydi...
  
  
  "Ve kaygandı," diye sözünü kesti Ginny, "sanki yeraltındaymışız gibi." Ve hücrenin zemini sadece topraktı. Çimento ya da başka bir şey yok. Ve neredeyse hiç ışık yoktu. Güneş ışığı yok, demek istiyorum. Tavanda yalnızca birkaç çıplak lamba var. Ve sanki kayadan oyulmuş gibi görünüyordu.
  
  
  - Kaç kişi gördün?
  
  
  "Belki bir düzine kadar."
  
  
  "Hayır kardeşim, ondan fazla kişi vardı" dedi Mark. "Belki iki katı kadar."
  
  
  "Hepsi Nepalli mi?"
  
  
  Senatörün oğlu, "Ben öyle düşünmüyorum" diye devam etti. “Emin değilim ama sanırım orada birkaç Çinli vardı. En azından bunu bekliyorlardı. Ama doğruyu söylemek gerekirse Bay Carter, o kadar korktuk ki neredeyse hiçbir şey hatırlamıyoruz.
  
  
  "En azından artık korkmana gerek yok," dedim sırıtarak. "Yirmi dört saat içinde Washington'a döneceksiniz." Ve sana bir şey söyleyeyim: Baban senin uçaktan sağ salim indiğini görünce çok sevinecek.
  
  
  Artık sormak istemiyordum. Çok şey yaşadılar ve bana daha fazlasını anlatabileceklerini sanmıyorum. Kaçırılışlarının ayrıntıları Şerpa karargahının yeri kadar önemli değildi. Rana bizi Shiva Puri Dağı'nın ve Katmandu merkezinin kuzeyindeki yakındaki Buddhanikantha köyünün yakınında bıraktı. Kütüphaneden aldığım bilgiye göre Shiva Puri'nin ötesinde şelaleleri, akıntıları ve dağ manzaralarıyla ünlü Sundarijal bölgesi vardı. Bölge sakinlerinin favori piknik yeriydi. Ve belki, sadece belki burası aynı zamanda Kanti ve gerillalarının da en sevdiği yerdi.
  
  
  Önceki gece bir şelale sesi duydum ve bu dağlarda tüneller ve mağaralar olabilir. Her halükarda bu bir başlangıçtı, doğru yönde bir itmeydi. Büyükelçilikte kahvaltının ardından Hawk'la konuştuğumda bölgeyi olabildiğince çabuk keşfetmekten başka seçeneğim olmadığını biliyordum. Bana söylemesi gereken şey olabildiğince basit ve sinsiydi. Nepal'in kuzey sınırının Çin tarafında birlik yoğunlaştığı bildirildi. Bir zamanlar askeri tatbikat gibi görünen olay, artık geniş çaplı bir saldırının, yani işgalin habercisi oldu. Hawk, "Bunu ancak dünden beri öğrendim," diye açıkladı. “Ama siz çocukları oradan sağ salim çıkarana kadar hiçbir şey yapmak istemedim.” Artık bilgiyi krala iletmekten başka seçeneğim yok.
  
  
  "Bu durumda elmasları asla iade etmeyeceğiz" diye hatırlattım ona.
  
  
  - Peki ne yapmamı istiyorsun Nick? Pekin'in tamamı Şerpalardan gelecek ilk işaretleri bekliyor. İnsanlarını o kadar çabuk gönderiyorlar ki artık bir karşılama komitesine ihtiyaç duymuyorlar.
  
  
  Prasad'ın bana anlattıklarından sonra Şerpaların Nepal'in Nepallilerin elinde kalmasını istediği hissine kapıldım. “Bu riski almıyorlar” dedim. — Çünkü hepsi koyu milliyetçidir. Yardım için Çin'e güvenebilirler ama şu anda açıkça müdahale etmeye hazır olduklarına inanmıyorum. En azından henüz değil.
  
  
  - Yani, ne öneriyorsun?
  
  
  - Bana bir yirmi dört saat daha verin efendim. Tek istediğim bu. Eğer taşları henüz iade etmezsem hükümete istediğini söyleyebilirsin. Bu arada sınıra asker konuşlandırsınlar ki... Diyelim ki sınırdan silah nakliyesi yapılmaya çalışılıyor. Onlara her şeyi anlatın ama bırakın Şerpalarla ben ilgileneyim. İstediğimiz son şey devrimdir. Bunu sen de benim kadar biliyorsun.
  
  
  "Yirmi dört saat?" - o tekrarladı.
  
  
  'Bir gün. Hepsi bu," diye yanıtladım. “Para olmadan Şerpaların silah masraflarını karşılama imkanı olmayacak. O zaman tamamen iflas edecekler ve eğer müttefiklerinin tamamen mağlup edildiğini biliyorsa Çin'in ülkeyi işgal etmek için Nepal'e asker göndereceğini düşünmüyorum.
  
  
  "Tibet'te olanları hatırlatmama gerek var mı?" Her zamanki gibi zor, diye düşündüm. - Biliyorum efendim. Ama Nepal'in hâlâ kendi bağımsızlığı, kendi egemenliği var. Çinliler bu ülkeyi hiçbir zaman kendilerinin olarak görmediler. Yani durum tamamen farklı."
  
  
  - Seninle aynı fikirde olduğumdan emin değilim Nick. Ama sana yirmi dört değil on iki saat vereceğim. Daha fazla risk almak istemiyorum. Ve o zamana kadar sizden haber alamazsam topladığımız tüm bilgileri Kral Mahendra'ya iletmekten başka seçeneğim kalmayacak. Riske giremeyiz, hepsi bu.
  
  
  Saat 10:37'ydi ve Killmaster N3'ün yapacak işleri vardı. Hakkında hiç şüphe yoktu.
  
  
  Araba çok fazla dikkat çekerdi, özellikle de Şerpalar yoldan izliyor olsaydı. Üstelik Avis ve Hertz henüz buraya nüfuz etmiş değil. Belki önümüzdeki yıl. Ama benim sadece on iki saatim vardı, on iki ayım değil. Bu yüzden Durbarplain yakınlarındaki küçük köhne bir dükkandan bisiklet kiraladım. İnce yeşil sebzeler ve bir o kadar da yeşil et parçaları satan yaşlı kadınlar ve dokuz-on yaşlarında yalınayak oğlanlar kolumu çekiştirip “Tamam. Para değişimi? Doğru yoldayım.
  
  
  İhtiyacım olan tüm Nepal rupilerine sahiptim. Onlara "Yarın" dedim. Kalabalık meydandan uzaklaşıp güneş mavi, bulutsuz bir gökyüzüne yükselirken, "Yarın buraya geldiğinde işe koyulacağız." Saat on iki... diye düşündüm. Saçmalık ama bu bana pek fazla zaman kazandırmadı.
  
  
  Bu yüzden hızlı çalışmam gerekiyordu.
  
  
  Şehirden yaklaşık on iki kilometre uzaktaki Shivapuri Dağı'nın eteklerine ulaştığımda Katmandu güneyde zayıf bir noktaydı. Arkamda, yeşil teraslı alçak dağ yamaçları, gözü Himalayalar'ın karla kaplı sivri uçlu zirvelerine hazırlıyor gibiydi. Bir dizi anıt gibi, sade, kendinden emin ve fark edilmeyi talep ederek yükseliyorlardı. Bisikletten indim ve tepeye doğru yürüdüm. Vishnu heykelinin yanından geçtim. Hindu tanrısı, yılan Şeşa'nın kıvrımlarından oluşan bir yatakta yatıyordu. O da pek hafif ve mutlu görünmüyordu.
  
  
  İki buçuğa on dakika kala, Shivapoeri Dağı'nın diğer tarafındaki zorlu yolda ilerliyordum; Rana'nın önceki akşam bizi arabadan indirdiği yerden çok da uzakta değildi. Bizi o noktadan geri götürdüklerinde aynı yolu izlediklerine inanmam için hiçbir neden yoktu. Ancak başlayacak hiçbir şeyim olmadığı için bu tepe iyi bir başlangıç noktası gibi göründü.
  
  
  Yönümü toparlamak için durdum ve elmaslar Şerpalara teslim edildiğinde Prens Bal Narayan'ın ne yaptığını merak ettim. Elmaslar onun için açıkça Nepal tahtından daha önemliydi; bu da Kanti'nin devrimci niyetlerinin nihai başarısına inanmadığı anlamına geliyordu. Gerilla karargâhını bulduğumda onunla oynadığı kirli oyun bana çok fayda sağlayacaktı.
  
  
  Bu elbette en büyük sorundu.
  
  
  Yol tepenin eteğinde çatallandı. Sağa giden yol bir vadiye dalıyormuş gibi görünüyordu, soldaki yol ise dağlara doğru kıvrılıyordu. Önceki gece duyduğumu sandığım tüneli ve şelaleyi bir an önce bulmayı umarak ikincisini seçtim. Yolun beklediğimden daha fazla virajlı ve virajlı olduğu ortaya çıktı. Rana'nın bu kadar çok dönüş yaptığını hatırlamıyordum. Tam dönüp dönecekken yol birdenbire düz bir şerit gibi ufka doğru döndü. Yol bir cetvel gibi düzdü. Dağlar önümde görünüyordu ve etrafımdaki arazi engebeli ve yoğundu. beklediğimden daha uzun sürdü ve Rana'nın birkaç yanlış dönüş yaptığından şüpheleniyordum. Ancak arabayı benim sürmediğim gerçeğini de hesaba katmam gerekiyordu. Tüm çabalarıma rağmen saatte yirmi beş kilometreden fazla hız yapmıyordum.
  
  
  Bir şişe çıkardım ve içmek için yol kenarında durdum. Uzaktan, zayıf ama ısrarlı bir zil sesi duyuldu.
  
  
  Bir süre sonra tekrar bisiklete bindim ve aynı yönde pedal çevirmeye başladım. Beş dakika sonra tepenin dibinde kesilmiş bir tünel buldum. Ve hemen diğer yanında da rehber kitapların vaat ettiği kadar temiz ve şeffaf su fışkırıyordu. Sundarijal ve ötesiydi... Şelaleyi geçtiğimde gökyüzü hareketsizdi. Hava serin, nemli ve hoş kokuluydu ama bir kuşun çığlığını bile duymadım; bu yüzden yavaşladım ve herhangi bir tehlike belirtisi, belki de bir Şerpa devriyesi var mı diye tepeleri taradım. Elbette kamplarını ve organizasyonlarının sırrını korumak için yakınlardaydılar. Ancak bir yabancının yanında kendilerini tehdit altında hissettiklerinde kendilerini tanıtmaları bana pek olası gelmedi. Ancak şu ana kadar ağaçların arasında hiçbir şey hareket etmedi ve çalıların arasında tek bir ayak sesi duyulmadı.
  
  
  Beş dakika sonra bir inek sürüsü başlarını kaldırdı ve üzgün kahverengi gözleriyle yol boyunca beni izledi. Yol sürüklenmeye devam ettikçe ve yol yüzeyindeki çakıllar pürüzsüz asfaltta eridikçe derin homurtularla hoşnutsuzluklarını ifade etmek için çiğnemeyi bıraktılar. Artık böğürme sesleri duyulmaz hale gelince saatime baktım. Önceki gece Rana frene basmadan önce beş dakika yirmi saniye saymıştım. Artık ben hız farkını dönüştürürken hesaplamaları Rolex'imin yapmasına izin veriyorum. Şerpaların işlerini yürütmeye karar verdikleri yere ulaşacağımdan emindim.
  
  
  Bütün işaretler oradaydı, orası kesin. İndim, bisikleti sehpanın üzerine koydum ve etrafıma biraz daha net baktım. Bir tarafta tepelik bir teras, diğer tarafta dikenli çalıların olduğu dik bir yokuş bulunan bir açıklığın ortasındaydım. İki çift lastik izi vardı; biri Katmandu'ya geri döndü, diğeri düz yol boyunca. İkizler bir mağaradan bahsetti. Büyük olasılıkla kamufle edilmiş ve şüphesiz çevredeki tepelerde bir yerde, meraklı gözlerin göremediği bir yerde bulunuyordu.
  
  
  Bisikleti yol kenarına bıraktığımda saat çoktan ikiye gelmişti. Hırsızlık ya da ifşa olma riskine girmek istemediğim için etrafını dikenli çalılardan kesebileceğim dallarla kapattım. Motosikletle ya da arabayla geçen hiç kimse bisikleti fark etmeyecek. Katmandu'ya dönmeye hazır olana kadar kaçış yollarımın sağlam kalacağından emin olarak Hugo'yu yeniden kınına soktum ve yürüdüm. Lastik izleri soluktu ve takip edilmesi zordu. Mümkün olduğunca göze çarpmamak için yolun kenarında kaldım.
  
  
  Görünüşe göre bu yeterli değildi.
  
  
  Yalnızca M-16 tüfeğinin üzerinde uçan bir savaş uçağının sesi vardır. Küçük kalibreli mermilerin olağanüstü yüksek hızı, bu modern karabini orman savaşlarında tercih edilen silah haline getirdi. Maalesef Şerpalar bu tür silahların değerini ve faydalarını biliyor gibiydi. Eski M1 ve hatta M-14 yerine son derece gelişmiş silahlarla kovalanıyordum. Ve çok uzak bir mesafede, Wilhelmina otuz turluk bir karabina ile kıyaslanamazdı.
  
  
  Kurşunlar ıslık çalarak ağaçları delerken yüz üstü yattım. Birisi beni gördü ve kavga etmeden gitmeme izin vermeyecekti. Havada barut kokusu asılıydı ve sıcak M-16 mermileri tavşan pisliği gibi yere düşüyordu. Kıpırdamadım, karnımı sert zemine iyice bastırdım ve ateşin zayıflayıp durmasını bekledim.
  
  
  Ama bu olmadı.
  
  
  Birkaç saniye sonra başka bir şarjör ateşlendi. Mermiler çılgınca, mide bulandırıcı bir ses çıkarırken dallar havada uçuştu. Makineli tüfeğin çatırtısı nefes alma sesimi bastırdı. Başımı eğdim ve kanın şakaklarımda yüksek ve sabit bir ritimle çarptığını duyana kadar saniyeleri saydım.
  
  
  Ateş kesildiği anda ayağa fırladım ve kalın çalıların arasına, güvenli bir yere çekildim. Karabina gürleyen ateşine devam edene kadar otuz saniyeden az bir süre geçmişti. Kurşunlar daha fazla yaklaşmadı ama daha fazla uçmadılar. Sherpa devriyesini bulmak için silahlı grubun diğer tarafına geçmek için büyük bir döngü yapmam gerekiyordu. Şu ana kadar orada kaç erkeğin olduğunu bilmenin bir yolu yoktu, bu da doğrudan intihar olmasa da durumu biraz daha karmaşık hale getiriyordu. Ama partizanları görmeseydim şansımı bilemezdim ve sığınaklarını bulamazdım.
  
  
  Şimdi eğer o ölümcül M-16 mermilerinden biriyle vurulursam elmasların hepsi kaybolacak. Bu yüzden mümkün olduğu kadar alçakta kaldım ve çalıların arasında sürünmeye başladım. Kollarımı ve baldırlarımı yırtan iğne keskinliğinde dikenlerden kaçınmanın hiçbir yolu yoktu. Dallar alnıma çarpıyor, yeni iyileşen yaraları yeniden açıyor; Amsterdam'da aldığım kesintiler çift oyunculu Bala Narayan'dan hediye.
  
  
  Kurşun sesleri, unutulmayacak bir şarkının nakaratı gibi kesildi. Çömeldim ve çalıların arkasından dışarı baktım. Çalıların arasında karanlık ve belirsiz bir şeyin hareket ettiğini gördüm. Kırılan dalların sesi daha da yükseldi ve kendimi her ne olursa olsun kaçınılmaz olana hazırladım.
  
  
  Üstelik karabinasının namlusuna metal bir süngü keskin ucu takılı olan partizanlardan biriydi. Elinde eski bir İngiliz Mk V orman karabinası vardı, bu da ormanın içinde beni kanlı bir ateş patlamasıyla biçmeye hazır en az bir adamın daha saklandığı anlamına geliyordu. Nepalli devrimcinin haber olup olmadığını bilmemin hiçbir yolu yoktu. Ancak mevcut durumda net bir “evet” veya “hayır” cevabı bekleyemedim.
  
  
  İşte o zaman beni çalıların arasında buldu. Resmi veya gayri resmi olarak kendimi tanıtmaya zamanım olmadı. Adam vahşi bir çığlık atarak bana doğru koştu; süngüsü ileriyi işaret ederek yumuşak, benekli ışıkta parlıyordu. Onun ölmesinin bana hiçbir faydası yoktu. Ve ölü ben de daha da az işe yarardım. Yani bu koşullar altında yapabileceğim çok az şey vardı. Seçim onundu. Her şeyi olduğu gibi kabul etmem gerekiyordu. Oldukça hızlı ve ölümcül bir şekilde geldiler.
  
  
  Partizanın süngüyü ne kadar iyi kullandığını bana gösterecek zamanı bulamadan çok önce ayağa kalktım ve Hugo'yu elime aldım. Dişlerini göstererek üzerine atladı, alnında boncuk boncuk terler belirdi ve bronzlaşmış yanaklarından aşağı doğru yuvarlandı. Süngünün ucu saatimin kayışına değdi ve ben de yavaşça yan tarafa doğru fırlayıp etrafından dolaştım.
  
  
  Çığlık attım. - "Kanti nerede?"
  
  
  İngilizce bilmiyordu ve dikkatinin dağılmasına izin vermeyecekti. Beni süngü zoruyla tutmakla meşguldü ve cevap verme zahmetine girmedi. Parmağını yavaşça otomatik silahının tetiğine doğru kaydırdığını gördüm. Hugo'yu kemerime soktum ve onu etkisiz hale getirmeye çalışarak ileri atıldım. Birlikte tüm gücümüzle silahı birbirimizden kapmaya çalıştık, ben de namluyu gökyüzüne doğrultmaya çalıştım.
  
  
  Thai Quarter Do hakkındaki bilgilerinizi pratiğe dökmenin bir zamanı varsa, o zaman şimdidir.
  
  
  Dizine yandan bir tekme attı ve bacağı kırık bir dal gibi büküldü. Adam acı ve öfkeyle inledi ve tüfeğini elinde tutmak için çaresizce mücadele etti. Ama bunun olmasına izin vermeyecektim. Sonra ikimiz de dizlerimizin üzerindeydik, sanki bir kasırgaya yakalanmış gibi sallanıyorduk. Dudaklarından aralıksız bir Nepal küfürleri dökülüyordu. Kelimenin tam anlamıyla bir çeviri istemek istemedim.
  
  
  Yumruklarımı sıktım ve hızlı ve öfkeli bir mom-jong-ji-lo-ki ile karnına vurdum. Kaburgalarını ve göğüs kemiğini kıran bir darbeydi ve vücudu, ipleri aniden kopan bir kukla gibi yere çöktü. Orman savaşçısının tutuşu zayıfladı ve o saniye içinde karabinayı iki elimle sıkıca tuttum; jilet gibi keskin süngünün ucu çıkıntılı Adem elmasının üzerindeydi.
  
  
  'O nerede?'
  
  
  Sudan çıkmış balık gibi hâlâ ciğerlerine hava çekmeye çalışıyordu. Yanaklarının rengi soldu ve cildi gri ve solgunlaştı.
  
  
  -Kanti nerede? - Tekrarladım.
  
  
  Ellerinden biri seğirdi. Süngüyü içine sokmadan önce bıçağın keskin tarafını gördüm. Orman savaşçısının bıçağını kullanacak vakti yoktu. Ellerinden düştü ve gözlerinde çılgın ve şaşkın bir ifade belirdi. Sonra iki cam bilye gibi ölü ve boş hale geldiler. Kenara çekildim ve onu bıraktım; süngünün boğazında açtığı kötü yaradan kan fışkırıyordu.
  
  
  Koenvar'ın ölümü kadar zarif değildi ama bir o kadar da etkiliydi. Tek sıkıntı isyancının artık bana bilmek istediklerimi söyleyememesiydi. Çevredeki tepelerde bir yerde, fanatik bir Nepal devrimci grubunun karargahı olarak kullanılan bir mağara vardı. Bu mağarayı ve elmasları bulup Nepal'den çıkmam gerekiyordu.
  
  
  .
  
  
  Saatimin camında kan vardı. Sildim ve saati kontrol ettim. Saat sabahın 2:27'siydi. Hawk ve Beyaz Saray'a verdiğim sözü tutmak için akşam 22:30'a kadar vaktim vardı. Peki nereden başlamalıyım? Bu son birkaç gündür kendime sormak zorunda kaldığım en zor soruydu. Önbelleğin nerede olabileceğini aramaya nereden başlayacağımı bilmiyordum.
  
  
  Kesin olarak bildiğim bir şey vardı: Ne olursa olsun yoluma devam etmem gerekiyordu.
  
  
  On dakikadan az bir süre önce ölü isyancının geçtiği yol boyunca çalıların arasından ilerlemeye başladım. Sivri uçlar cehennem gibiydi ama iki M-16 karabinasının aniden çizik ve kanlı vücuduma nişan alması kadar sinsi değildi.
  
  
  "Nasılsınız beyler?" - Daha fazla ilerlemeden dedim. “Özel olarak birini mi arıyorsunuz?” Kimse gülmedi.
  
  
  Kimse gülümsemedi bile.
  
  
  Ama en azından rehberlerimi buldum. Umarım onlar için canlı olarak, kurşunlarla ya da süngülerle delik deşik edilmiş bir ölüden daha değerliydim. Beğenip beğenmeme kararı onlarındı.
  
  
  
  
  Bölüm 12
  
  
  
  
  
  Ağzımdan çıkan sonraki şey “Canti” oldu. Sanki Ali Baba “Susam Aç” diye bağırmıştı. Adını söylediğim anda iki gerilla, arkamdaki kalın çalılıkların arasında hala görülebilen kanlı, cansız bedeni görmezden gelmeyi seçti. "Beni Kanti'ye götürün," diye tekrarladım. "Kim olduğumu biliyor." Eğer bu işe yararsa beni doğrudan saklandıkları yere götürecekler. Eğer bu işe yaramazsa, beş ya da on yıl içinde birisinin benim kalıntılarıma, yani onlardan geriye kalanlara rastlayacağından şüpheleniyordum.
  
  
  Cansız silah arkadaşları gibi, ikisi de tek kelime İngilizce anlamadı. Nepalce söylediklerimi tekrarladım, dili tazelemek için zaman ayırdığıma sevindim. Sonunda ne demek istediğimi anlayana kadar bu yerli grubun da konuştuğu Tibet-Birmanya lehçesine kaba bir çeviri yapmakta zorlandım. Kanti, denediğim her dilde Kanti'ydi ve sonunda anladılar.
  
  
  İki silahlı adamdan en uzunu ve en zayıfı bana işaret etti ve yalnızca süngüsünün beyaz ucunu kürek kemiklerimin arasına sokmakla yetindi. Tepelere yılan gibi kıvrılan engebeli bir patikaya ulaşana kadar beni orta yükseklikteki çalıların arasından yürümeye zorladı.
  
  
  Bu sefer tamamen onların kurallarına uymaya niyetlendim, benimkine değil. Beni Canti'ye ve eğer şanslıysam elmaslara götürecekler. Süngü, oyun planlarına göre oynamak için yeterliydi. Ancak mücevherlerin geri dönüşünü tehlikeye atmayacaksa Usta Chun'un öğretilerini uygulamaya koymaktan çekinmezdim.
  
  
  Ben de sessiz, itaatkar bir mahkumu oynadım ve tam olarak benden bekleneni yaptım. Daha önce süngülenmediğimi varsayarsak, mağaraya vardığımızda tam olarak ne olacağı tahmin edilemezdi. Nepal ormanının ortasında neyin mümkün olduğu da spekülasyona açık. Şimdi dik ve kayalık bir patika boyunca yamacı tırmandık. Dana derisi ayakkabılarım dağlar için tasarlanmamıştı ama yalınayak yürümekten her zaman daha iyidir. Ekstra destek için kalın kütüğü kavradığımda, anında ensemdeki tüylerin diken diken olmasına neden olan bir şey duydum. Bu ses bana diş gıcırdatmayı hatırlattı ve olduğum yerde donup kaldım. İki "rehberim" bariz korku gösterime gülen ilk kişiler olmak için yürüyüşlerini durdurdular ve geri çekilerek yaban domuzunun kalın ve neredeyse aşılması imkansız çalılıkların arasından geçmesine izin verdiler.
  
  
  Korkudan ziyade şaşkınlık hissettim. Ama artık beni kendilerinden çok daha aşağı seviyede görürlerse daha iyi olacağını düşündüm. Buna ek olarak, yoldaşlarının ölümüyle ilgilenmemeleri de Sherpa destekçileri arasında genel bir moral düşüklüğü olarak kolayca görülebilir. Eğer öyleyse, görevim çok daha kolay olurdu.
  
  
  İç muhaliflerin rahatsız ettiği devrimci bir örgüt, başarısızlığa mahkum olan devrimci bir örgüttür. Bunun ve Bal Narayan'ın destekçilerinin Şerpalar için ölümcül bir darbe olabileceğini umuyordum. Ama Canti'yle yüzleşme fırsatı bulana kadar korumalarımın bana söylediklerini yapmak zorundaydım.
  
  
  On dakika öncesine göre daha az korkmuşlardı ve biz yukarı çıkarken gözle görülür bir şekilde rahatladılar. yolculuğumuza devam ediyoruz. Her iki tarafımız ormanlarla çevriliydi, gün ışığını sünger gibi emen kalın, yeşil bir örtü. Çevreme alıştıkça zihnim daha az korkuya kapıldı. Artık kuşların şarkılarını ve çalıların arasında sinsice dolaşan birkaç küçük hayvanı duyabiliyordum. Ama ne yaban domuzu ne de geyik sık çalıların arasından geçemedi ve süngü sırtımı delmeye devam etti; gevşek taşlarla dolu yolda ilerlemem için yeterli teşvik.
  
  
  Şerpaların saklandığı yer o kadar akıllıca gizlenmişti ki, aynı yolu tek başıma izleseydim bunu hiç fark etmeyebilirdim. Mark ve Ginny Golfield'ın bahsettiği mağaranın girişi, hareketli bir yeşillik perdesiyle gizlenmişti; o kadar akıllıca tasarlanmış ki, ilk bakışta çevredeki bitki örtüsünün bir parçasından başka bir şey değilmiş gibi görünüyordu. Daha yakından incelediğimde ve adamlardan biri yaprakları temizledikten sonra, sahte cephenin altında ahşap bir yapı gördüm. Yeşil asmalarla birbirine bağlanmış hafif, esnek balsa veya bambu kazıklardan oluşan bir kafesti.
  
  
  Ekran kenara çekildiği anda bir düzine yarasa cıvıldayarak soğuk dağ havasına doğru uçtu. Aşınmış süngünün ucu sırtıma daha da bastırdı ve gölgelerin içinden yeraltı geçidinin karanlık geçidine doğru bir adım attım.
  
  
  Dağın yamacındaki çukur düz yürümeme yetecek kadar yüksekti. Girişin kendisi, hemen hemen hafifçe aşağıya doğru eğim yapmaya başlayan taş duvarlı bir tünele açılan doğal bir kapıydı. Birkaç yüz metre ileride, muhtemelen bir ampulden gelen hafif bir parıltı gördüm. Devriye gezen adamlardan biri, hemen derin bir gürleme yankısı olarak geri dönen bir sesle bağırdı. Hiç şüphesiz Canti'ye beklenmedik ziyaretimi bildirmek için ileri doğru koştu.
  
  
  İnişimizin zamanını ayarladım; Hızlı bir tempoda iki tam dakika, belki de yarısı koşarak. Tünelin zemini Ginny'nin bu sabah bahsettiği sert, sıkıştırılmış topraktan yapılmıştı. Çok sayıda ayak izi görülüyordu; tüm bunlar Sherpa karargahında gerçekleşmiş gibi görünen önemli faaliyetlere işaret ediyor.
  
  
  Görünüşe göre kendi jeneratörleri vardı, çünkü tünelin sonunda tavanın altında güçlü bir lamba yanıyordu. Sonra şaşkınlıkla gözlerimi kocaman açtım ve her iki tarafa yığılmış tahta sandıklara ve kasalara inanamayarak baktım. Mağarada Nepal'in yarısı olmasa da Katmandu'nun tamamını havaya uçurmaya yetecek kadar silahları vardı. Şerpalar mağara alanını bir cephaneliğe, ölüm ve yıkım silahlarının depolandığı bir tesise dönüştürdü. Ahşap kutuların çoğu kırmızı Çince karakterlerle işaretlenmişti. Bazıları, birkaçı Kiril harfleriyle, büyük CCCP harfleriyle işaretlenmişti.
  
  
  Ham elmaslardan neden para kazanmaya ihtiyaç duydukları artık eskisi kadar net değildi. Tabii bu taşlar zaten bu cephanelikle değiştirilmediyse. İlk bakışta anladığım kadarıyla, başarılı bir devrimci darbe gerçekleştirmek için yeterli teçhizata, mühimmata, kişisel silahlara, el bombalarına, makineli tüfeklere, karabinalara sahiptiler.
  
  
  Tüm bu silahlarla çevrili olan Şerpaların ruhu Kanti'ydi. Yanında üniformaları ve yüzleri Çinli olduklarına dair hiçbir şüphe bırakmayan iki adam duruyordu. Bunların savaş üniformaları giymiş ve standart Kızıl Ordu tüfekleriyle silahlanmış askeri danışmanlar olduğu ortaya çıktı. Prasad ve Rana da oradaydı ve mağarada depolanan zırhların envanterini çıkarmakla meşguldü.
  
  
  Ben ileri doğru güçlü lambaya doğru itilirken Canti başını kaldırdı. Rehberlerimden biri ona olanları anlattı. Yüzünde düşünceli bir ifadeyle dinledi; sonra yavaşça ayağa kalktı, masanın etrafından dolaştı ve önümde durdu.
  
  
  Bu parlak ışıkta bile hatırladığımdan daha güzeldi. Ayrıca daha kibirli. Konuşamıyordum ama ona ne söylemek istediğimi ve Bal Narayan'ın ona pek iyi davranmadığını biliyordum.
  
  
  Ama ben onaylayarak başımı sallayamadan Çinli danışmanlardan biri beni fark etti ve şaşkınlıkla hıçkırdı. Bana daha yakından bakmak için masanın etrafından dolaştı. Daha sonra Kanti'ye döndü ve önce Mao'nun yıllardır sürdürdüğü Mandarin dilinde, ardından da Nepal dilinde şunları söyledi: “Bu adamın kim olduğunu biliyor musunuz? Herhangi bir fikriniz var mı Yoldaş Kanti?
  
  
  Şimdi bunu ana dilime çeviriyorum ama gerçek şu ki o, bir futbol maçında penaltıyı kaçıran santrforun seyircisi kadar heyecanlıydı. Bir benden, bir Şerpa liderine, sonra da bana bakarken yüzü kelimenin tam anlamıyla parlıyordu.
  
  
  Hem Mandarin hem de Nepalce konuştuğumu fark etmeden, sanki bana ne olduğunu anlatıyormuş gibi İngilizce olarak "Bu Nicholas Carter" dedi. "Anlaştığımız senatör Golfield için çalışıyor." Bunların hepsini sana anlattım Lu Tien. Neden bu kadar şaşırdın? Yoldaş Lu Tien'in İngilizceye hakimiyeti, benim Mandarin'e olan hakimiyetim kadar etkileyici değildi. Ama yine de açıklamayı başardım. “Bu adam, Kanti...” dedi. “Bu adam emperyalist istihbarat için çalışıyor. †
  
  
  "Bir ABD senatörü için çalışıyor" diye yanıtladı. Lu Tien, onunla kesinlikle aynı fikirde olmadığını belirterek başını salladı. "Hayır, bu bir yalan" dedi yüksek sesle ve kinci bir tavırla.
  
  
  Diye sordu. -Yalan söylemekle neyi kastediyorsun?
  
  
  “Bu bir yalan çünkü bu adamın, yani Nicholas Carter'ın Pekin'de bir fotoğrafını gördüm. Emperyalist, kapitalist rejimin çok gizli bir casus örgütü için çalışıyor ve dünya çapında halk cumhuriyetlerini devirmek için eğitiliyor. Adı Nicholas Carter değil, N3, Killmaster.
  
  
  Hafifçe döndü ama Canti, Çinli danışmanının ne söylemeye çalıştığını anlamaya başladı. Tekrar bana baktı, ifadesi aniden değişti. Bir zamanlar şaşkın bir ilgi ifadesi olan bu ifade, şimdi tamamen şaşkınlık ifadesine, ardından şaşkınlığa ve sonunda hızla büyüyen bir öfke ifadesine dönüştü.
  
  
  "Dediği... doğru mu, Carter?" - kollarım yanlarımda uzanmış halde durduğumda ve süngü kürek kemiklerimin arasında olmadığında bana sordu. Prasad ve Rana yaptıklarını bırakıp yaklaştılar; beni görmeyi beklediğimden daha az şaşırmışlardı.
  
  
  'Kuyu?' - Canti'ye sordu. - Cevap ver Carter. Bu doğru mu yanlış mı?
  
  
  "Tabii ki yalandır. Arkadaşınızın neden bahsettiğini bilmiyorum. Ben sıradan bir vatandaşım. "Senatör Golfield tarafından işe alındım," diye sakince ve eşit bir şekilde cevap verdim. Lu Tien yumruğunu masaya vurdu. "Yalan" diye bağırdı. “Bu adam, bu Carter, N3, yıllardır Çin Halk Cumhuriyeti'nin düşmanıydı. Dünyanın her yerindeki özgürlükçü işçilerin düşmanı olarak öldürülmeli." Tabancasına uzandı ve ben istemsizce ışık çemberinden uzaklaşarak geri çekildim.
  
  
  Çince "Pekala, bekle bir dakika dostum" dedim. "Hafızanız biraz bulanık. Beni birisiyle karıştırıyorsun.
  
  
  Canti elini uzattı ve Lu Tien'in tabancasının üzerine koydu. "Eğer gerçekten düşündüğün kişiyse, onu öldürmek için bolca zamanımız olacak" dedi ona. "Ayrıca," diye aceleyle ekledim, "eğer bir casus olsaydım, elmasları sana bu kadar isteyerek verir miydim, Canti?" Ancak zararsız bir hükümet yetkilisi olsaydım Mandarin, Nepalce veya Tibetçe-Burmanca konuşmazdım. Neyse ki bu onu Lu Tien'in hararetli suçlamalarından daha az rahatsız etti.
  
  
  "Belki de hayır," dedi bir anlık sessizlik ve düşünceli tereddütten sonra. - Peki neden buradasın Carter? Bunu nasıl aldın ve burayı nasıl buldun?
  
  
  Bunu açıklamaya hiç fırsatım olmadı.
  
  
  Lu Tien ileri doğru koştu, yüzü ve tüm vücudu öfkeden titriyordu. Titreyen iki eliyle beni tuttu. "Sen bir katilsin" diye bağırdı. “PENÇE'nin kafasını öldürdün. Küba ve Arnavutluk'taki barış yanlısı ajanlarımızı öldürdünüz. Gine'de, Sofya'da, Taipa'da özgürlükçü komünist işçileri öldürdünüz.”
  
  
  Patlaması biraz melodramatikti ama ne yazık ki yürek burkan, gürültülü, teatral şeyleri Canti üzerinde büyük bir etki bırakmış görünüyordu ki Lu Tien'in niyeti de şüphesiz buydu.
  
  
  Diye sordu. - "Bunun N3 olarak bilinen kişiyle aynı olduğundan emin misiniz?"
  
  
  Lu Tien o kadar ciddi bir şekilde yanıtladı ki, "Eğer bu doğru değilse, sevgili Yoldaşımız Mao'nun hatırası derhal silinsin," diye yanıtladı neredeyse herkesi ağlatacaktı.
  
  
  Canti, "Onda silah arayın," diye bağırdı.
  
  
  Muhafızlarım çok geçmeden buna bir son verdi ve beni Wilhelmina ve Hugo'dan kurtardı. Ancak Pierre olduğu yerde kaldı, uyluğumun iç kısmında güzel ve rahat bir şekilde oturuyordu. Kısıtlama, incelik ya da basit ihmal nedeniyle küçük ama çok etkili gaz bombasını tamamen gözden kaçırdılar.
  
  
  "Elmaslar için geri döndün, değil mi Carter?" - bundan hemen sonra dedi.
  
  
  Ellerim kalın kenevir ipiyle arkamdan sıkıca bağlanmış olmasına rağmen, dışa karşı soğukkanlılığı korumaya çalıştım. "Buraya size ortaklarınızdan biri olan Prens Bal Narayan hakkında bildiklerimi anlatmaya geldim," dedim yüksek sesle, Lu Tien'in fanatik öfkesinin yerini açık bir öfke aldı.
  
  
  - Bal Narayan mı? Başını eğdi ve badem şeklindeki dar gözleriyle beni inceledi. "Kesinlikle, tahtın varisi" dedim. - "Sadık müttefikiniz."
  
  
  "Ondan ne haber?"
  
  
  "Amsterdam'a elmas almaya geldiğimden beri seni kandırıyor" dedim. Yavaş yavaş, adım adım ona hikayeyi baştan anlattım. Ona Hollanda'da olup bitenleri, hayatıma yönelik girişimleri, Koenvaar ve iki suç ortağının kaba taşları ele geçirmek için nasıl çaba harcadıklarını anlatırken beni dikkatle dinledi.
  
  
  Hemen yine Andrea'yı düşündüm ama şimdi üzülmenin zamanı değildi. Koenwar hak ettiği sonu aldı ve eğer bana kalsaydı Bal Narayan da aynı kanlı ve zalim yolu izlerdi. Sonunda ona Kabil'deki buluşmamı, iki katilin ölümünü ve Koenvar'ın son sözlerini anlattım.
  
  
  Bitirdiğimde hemen yanında duran Ran'a döndü. - Narayan şu anda nerede? sabırsızlıkla sordu. "O... o havaalanında, Canti, tıpkı senin söylediğin gibi," diye mırıldandı Rana, şaka yapacak havasında olmadığını hissederek.
  
  
  "Elmasları teslim etmek için bir saat içinde Pekin'e uçacak."
  
  
  "Gideceği son yer Pekin," diye araya girdim. “Ülkeyi terk ediyor ve bu onu son görüşünüz; bu prens ve elmaslar, Canti.
  
  
  "Eğer yalan söylüyorsan Carter," diye yanıtladı, "o zaman Lu Tien sana ne isterse yapabilir." Bu arada hikayene inanıyorum. Prasad ve Rana'ya, prensin ülkeden ayrılmadan önce orada olacaklarını varsayarak havaalanına gitmelerini ve prensin yolunu kesmelerini emretti.
  
  
  "Ona planlarda bir değişiklik olduğunu ve onunla hemen konuşmam gerektiğini söyle."
  
  
  Prasad zaten tünelin yarısına ulaşmıştı. "Ve eğer o..." diye başladı Rana.
  
  
  Elini sinirli bir şekilde sallayarak, "Elmaslar onda" dedi.
  
  
  - Onu buraya getirin. Apaçık?
  
  
  "Evet, Canti," diye sonuna kadar itaatkar ve saygılı bir şekilde yanıtladı. Prasad'ın peşinden koştu ve ben sadece Bal Narayan'ı kaçmadan önce yakalayacaklarını umuyordum. Katmandu'dan çok fazla uçuş yoktu. Umarım zamanında yakalanır. Aksi takdirde, beni nereye götürürse götürsün, arayışıma devam etmek zorunda kalacaktım. Ve her şey Kanti'den, Lu Tien'den ve isyancılar için karargah ve mühimmat deposu olarak hizmet veren merkezi yer altı alanının çevresinde gördüğüm bir düzine kadar gerilladan kaçıp kaçamayacağıma bağlıydı.
  
  
  Prasad ve Rana, Bala Narayan'ın yolunu kesmeye gider gitmez, Kanti adamlarından ikisine beni hücreye götürmelerini emretti; bu hücrenin ikizlerin hapsedildiği hücre olduğu ortaya çıktı. Lu Tien benim hakkımda tüm sıradan terimleri kullanarak konuşmaya devam etti. Ancak Canti beni hemen idam etmektense prensin ona ihanet edip etmediğini öğrenmekle ilgileniyor gibiydi. Bu noktada beni hayatta tutmakla daha çok ilgileniyordu, en azından Bal Narayan mağaraya dönüp tüm sorularını yanıtlayana kadar.
  
  
  Bu arada, merkez odadan çıkan dar bir koridor boyunca yönlendirildim. Doğal tavandan düzenli aralıklarla lambalar sarkıyordu ama nihai hedefim olduğu ortaya çıkan karanlık oda etkileyici olmaktan çok uzaktı. Karanlık, nemli, ağır kilitli bir kapıyla dış dünyayla bağlantısı kesilmiş olan hücrem, duvardaki bir nişten başka bir şey değildi. İki refakatçim beni içeri atmaktan sadistçe bir zevk alıyormuş gibi görünüyordu. Hücrenin sert, soğuk zeminine baş aşağı düştüm; fena halde sarsılmıştım ama zarar görmemiştim. Birkaç dakika sonra kapı çarparak kapandı, sürgüler kaydırıldı ve kahkahaları demir parmaklıkların arasından sızdı. Geri çekilme adımlarını, heyecanlı seslerinin yankısını dinledim. Sonra kendi nefesimin sesiyle noktalanan bir sessizlik oldu.
  
  
  "Tanrı aşkına, buradan nasıl çıkacaksın Carter?" - Yüksek sesle söyledim.
  
  
  Henüz en ufak bir fikrim yoktu.
  
  
  
  
  Bölüm 13
  
  
  
  
  
  Ben Houdini değilim.
  
  
  Bileklerimdeki iplerde biraz yer kalsın diye ellerimi serbest bırakmaya çalıştım. Ama bu düğümleri ne kadar kurcalarsam o kadar sıkılaşıyorlardı. Parmaklarımdaki kan dolaşımı zaten arzu edilenin çok ötesindeydi. Ellerim uyuştu. Üşüyorlardı ve karıncalanıyorlardı ve çok geçmeden hissetmeyi tamamen bırakacaklarını biliyordum. Hücremin sağlam taş duvarına yaslanarak yönümü toparlamaya ve düşüncelerimi toparlamaya çalıştım. Ama patates çuvalı gibi atıldığım nemli, küflü mağarada keşfedecek hiçbir şey yoktu. İki metre uzunluğunda, iki metre genişliğinde ve tavanı çok yüksek; Hücremde çok az rahatlık vardı, yalnızca sırtımı delen kaya çivilerinden birini hissetmeden duvarlardan birine yaslanmamı neredeyse imkansız kılan birkaç keskin kaya çıkıntısı vardı.
  
  
  İşte o zaman, karamsarlığın neden hiçbir zaman bana göre olmadığını anladım.
  
  
  Bileklerimi incitmemeye dikkat ederek ellerimi iplerin arasında keskin kayaların üzerinde ileri geri sürtmeye başladım. Güçlü ipi kaba çıkıntılardan birine götürmek ilk bakışta göründüğünden daha zor oldu. Ve deriyi ipten daha sık kesiyorum. Parmak eklemlerim bile keskin çıkıntılara çarptı. Ama pes etmeyecektim. Devam eden sürtünmeden dolayı bileklerim yanmaya başladı ama ben yürümeye devam ettim; ipin yavaş yavaş yıpranması sırasında, cildimin büyük bir kısmı gibi, ipliklerin yavaş ama istikrarlı çıtırtısını dinlemeye çalıştım.
  
  
  Saatimi almadılar ama ne kadar süre tutuklu kaldığımı bilmenin henüz bir yolu yoktu. Ağır, parmaklıklı kapının gürültülü, uğursuz bir gümbürtüyle arkamdan kapanmasının üzerinden otuz beş dakikadan fazla geçmediğini tahmin ediyorum. Yakında alacakaranlık olacak. Başladığım işi bitirmek için 10:30'a kadar vaktim vardı. Bu başlangıçta düşündüğümden çok daha zor olacak. Eğer Lu Tien beni tanımasaydı işler farklı sonuçlanabilirdi. Ancak Çinli danışman o kadar inatçıydı ki, Pekinli arkadaşım ona AH'deki ünlü N3 Usta Suikastçıdan başkası olmadığımı söylediğinde Kanti bana halktan biri gibi davranmayacaktı.
  
  
  Kelepçeli bileklerimi kayalara sürtmeye devam ettim, kollarımdaki kaslar spazm geçirene kadar dinlendim. Ve sonra sadece bir veya iki dakikalığına. Biraz olsun rahatlama lüksüm yoktu çünkü bütün bir ülkenin kaderi tehlikedeydi.
  
  
  Halatın lifleri ancak büyük bir çabayla esnedi. İpler düşündüğümden daha kalındı ve ellerimi serbest bırakmam, yıpranmış ipliklerin sonuncusunu nihayet kesmem sonsuzluk gibi görünüyordu. Ellerim artık bağlı değildi ama bileklerimin iç kısmındaki deri çiğ ve kanlıydı. Yanımda bulunan beyaz cep mendilinden iki adet derme çatma manşet yaptım. Kanamayı durdurmak ve yaraları olabildiğince temiz tutmak için yırtık kumaş şeritlerini bileklerimin etrafına bağladım. Fazla değildi ama aksi takdirde kan ellerimi kayganlaştıracaktı ve toplayabildiğim tüm güce ve kavramaya ihtiyacım olacakmış gibi hissettim.
  
  
  Rolex'imin kadranı aydınlandı. Loş ışıkta bile saatin kaç olduğu anlaşılıyordu. Bir sonraki adımın ne olacağını anlamaya çalışırken hüzünlü bir 4:31 gördüm. Çok fazla seçeneğim yoktu, Pierre'i kesinlikle kullanamazdım, kesinlikle hücremde kilitli değildim. Ve o kapıyı açana kadar yapabileceğim çok az şey vardı.
  
  
  İnlemeler hariç.
  
  
  Belki işe yarayacak, belki yaramayacak. Yaygın olarak kullanılan bir hile olmasına rağmen oranlar oldukça eşitti. Yine de bir şeyin hiç yoktan iyi olduğu hissine kapıldım. Deneyimli bir oyuncu gibi, bir kramp görüntüsünü zihnimde canlandırdım, duyguyu karın bölgesine taşıdım ve ellerimi sanki hala orada bağlıymış gibi arkama koydum. Çığlıklarımın er ya da geç korumalarımdan birinin dikkatini çekeceğini umarak inlemeye ve ileri geri yuvarlanmaya başladım. Koridordaki doğal yankı etkisi sayesinde ses yayıldı ve bir dakika bile geçmeden kapının diğer tarafında keskin ayak sesleri duydum. Üç demir çubukla düzgün bir şekilde ayrılmış bir yüz hücreye sorgulayıcı bir şekilde baktı. Önceki gün sırtıma süngü saplayan adamı tanıdım.
  
  
  İnleyerek hücrenin etrafında yuvarlandım, belli ki acıdan dolayı eğildim. 'Bu nedir?' Nepalce sordu.
  
  
  “Konvülsiyonlar. Artık başarıya bu kadar yaklaşmışken kelime dağarcığımın beni başarısızlığa uğratmamasını umarak, "Hastayım," diye başardım. Fiziksel acıya dair sözlerim hücremde yankılanmaya devam etti. Bir an başarısız olduğumu düşündüm. Adam kapıdan uzaklaştı ve yüzü artık loş ışıkta görünmüyordu. Sonra kilitteki anahtarın gıcırdadığını duydum ve yürek parçalayan birçok ses çıkarmaya devam ederek kendimi tebrik ettim. Hiçbir şeyden haberi olmayan velinimetimin ağır kapıyı açmasıyla birlikte hücreye sarı bir ışık girdi. Orada öylece duruyordu; tüfeğini hava koşullarının yıprattığı sert elleriyle tutuyordu.
  
  
  'Sana ne oldu?' - sanki onu aldattığımdan korkuyormuş gibi beni dikkatle inceleyerek tekrar sordu.
  
  
  "Hastayım" diye fısıldadım. 'Tuvalete gitmem lazım.'
  
  
  Bunun çok komik olduğunu düşündü ve biraz daha yaklaşma hatasını yaptı. Başka birinin gelmesi riskini göze alamazdım çünkü iki adamı aynı anda alt etmek işimi kolaylaştırmazdı. Usta Zhuoen'in bana öğrettiği her şeyi hatırlamaya devam ederken, gücümü tam çarpışma anına odaklamayı hatırlarken, kendimi küçüldüğümü, kapak kapandığı anda kutudan çıkan bir jack gibi ateş etmeye hazır olduğumu hissettim. çarparak kapandı.
  
  
  Bu durumda kapak tamamen metafizikseldi. Sanki içime açılan bir arka kapı gibiydi.
  
  
  "Hasta," diye mırıldandım tekrar, gardiyanı daha da yakına çağırdım.
  
  
  "Seni getireceğim..." diye başladı.
  
  
  Ve o bana inanmaya hazır olduğunu gösteremeden ayağa fırladım ve tüm gücümle vurdum. Sallanan bacağım karabinasına çarptı ve karabina havada döndü. Gardiyan sanki ellerimin artık bağlı olmadığına, hasta olmadığıma ve sağ bacağımın karnına şiddetli bir şekilde tekme atmadığına hala inanmıyormuş gibi inanamayarak bağırdı. Şimdi acıdan iki büklüm olma sırası ondaydı. Bir inleme daha kaçtı dudaklarından. Sonra tam istediğim gibi dizlerinin üstüne çöktü.
  
  
  Hücresinin kirli zeminini eşeleyerek bir adımdan daha yakın olan tüfeğini aradı ama ona bir daha asla dokunamayacaktı. Havaya atladım ve uzattığım bacağım çenesine sürttü. Ses bilardo topuna vurmaya benziyordu. Muhafızın kafası garip ve doğal olmayan bir açıyla geriye doğru atılmıştı. Birkaç dakika sonra ağzından yoğun bir kan akışı fışkırdı ve çenesini parlak, ateşli kırmızı bir kurdeleyle süsledi.
  
  
  Çenesi kırılmıştı ama bir adamı baygınken ve yoldan çekilmişken öldürmenin bir anlamı yoktu. Boynuna hızlı ve merhametli bir darbe buna son verdi. Yüzü kendi kanından oluşan bir havuz içinde öne doğru çöktü.
  
  
  Sessizce kapıya doğru ilerledim ve kapıyı kapattım. Asinin gömleğini çıkardım. Tamamen bilinci kapalıydı ve ona kimin ya da neyin çarptığı hakkında hiçbir fikri yoktu. Gömleğimin kolunu destek olarak kullandım ve kanlı ağzının etrafına sıkıca bağladım. Haki gömleğinin geri kalan kısmı hızla ellerini arkasında bağlamak için kullanıldı. Sanırım bilinci yerine gelene kadar biraz zaman geçecek. Ve eğer bu gerçekleşirse, artık kendini savunamayacak veya isyancı arkadaşlarının yardımına koşamayacaktı.
  
  
  Ancak hâlâ müdahale edilecek birkaç kişi kalmıştı. Karate pratiğime rağmen dövüş sanatlarının hâlâ sınırları var. Hele ki azınlıktaysanız. Artık sadece sayıca üstün değildim, aynı zamanda zaman da bana karşıydı. Mağaranın dışında karanlık vardı. Ay olmasaydı dik ve kayalık arazide ilerlemek iki kat zor olurdu. Yola, bisikletime ve Katmandu'daki ABD Büyükelçiliğine giden yolu bulmam gerekiyordu. Ve tüm bunların o akşam saat 10.30'dan önce yapılması gerekiyordu. Ancak Sherpa karargâhından ayrılmayı düşünmeden önce Prasad ve Rana'nın Bal Narayan'la birlikte dönmesini beklemek zorunda kaldım. Eğer uçağa binmeden yakalanmasaydı sorunlarım biraz daha zorlaşmakla kalmayacak, hatta belki de imkansız hale gelecekti.
  
  
  Yani her şey hâlâ havadaydı: büyük bir soru işareti. Hücrenin zeminine düşen karabina yüklendi ve kullanıma hazır hale geldi. Emniyet düğmesine bastım, kapıdan dışarı çıktım ve kapıyı arkamdan sessizce kapattım. Koridor boştu; çıplak lambalar yer altı odalarındaki ve koridorlardaki hava akımına göre yavaşça ileri geri sallanıyordu. Şerpaların mühimmatlarını depoladıkları dış mağaranın duvarına yaklaştıkça uğursuz gölgeler kesişip yeniden ayrıldı.
  
  
  Ama uzağa gitmedim.
  
  
  Birisi dar koridordan bana doğru koşuyordu. Sırtımı duvara yasladım, nefesimi tuttum ve bekledim. Ayak sesleri daha da yükseldi, hızlı ve neredeyse sabırsız bir vuruştu. Kısa siyah saçlarla çevrelenmiş oval bir yüz, esnek, esnek bir vücut ve Canti yanımdan geçerek şüphesiz hücreme doğru ilerledi. Eğer şimdi karabina kullansaydım, atış şüphesiz tüm isyancıları alarma geçirirdi. Ellerim doluydu, çok meşguldü, bu yüzden karabinanın ceviz kütüğünü kaldırdım, kafasının arkasına inmek niyetindeydim.
  
  
  Ama yine de çok uzağa gidemedim.
  
  
  Keskin bir ciyaklama sesiyle kendi ekseni etrafında döndü ve bacağını hızla salladı. Çelik kaplı çizmesinin yanı dizime dokundu ve dengemi korumak için yapabileceğim tek şey buydu. "Sen çok aptalsın Nicholas Carter" dedi sırıtarak. - Ve çok dikkatsiz. Kendimi savunamayacağımı mı sandın?
  
  
  "Doğrusunu söylemek gerekirse emin değildim" dedim, süngü kolunu sıyırırken ileri atıldım. Canti hızlıydı, düşündüğümden çok daha hızlıydı. Dövüş sanatlarında benim kadar yetenekliydi, daha hafif olması avantajıyla çok daha hızlı ve daha etkili tepki verebiliyordu.
  
  
  Vücudunu yana çevirdi ve tekrar ileri doğru tekme attı. Bu sefer bana vurmadı, tüm ağırlığıyla karabinayı ayağının tabanına yoğunlaştırarak vurdu. Sanki yukarıdan biri silahı elimden kapmış gibi görünüyordu.
  
  
  “Şimdi hemen dinlendik” dedi. Ben savunma pozisyonuna, ağırlık merkezimi kalçalarımda tutan, hem yana doğru tekme atmama hem de sallanmama izin veren bir dit-koe-bi duruşuna hazırlanırken mesafesini korumaya çalışırken daha hızlı nefes bile almadı. savuşturmak için darbeler.
  
  
  Canti bir sonraki hamlesini yaptı. Ben kendimi kenara atmaya çalışırken, olan bitene soğukkanlı ve oldukça şaşırmış bir halde, sol bacağını yıldırım gibi fırlattı. Ama zamanlaması kusursuzdu ve refleksleri benimki kadar hızlı olmasa da benimki kadar hızlıydı. Onun çığlığı diyaframımın tam altına çarptı, sarsıntı beni acı içinde inleyerek geri çekilmeme neden oldu. Hiç vakit kaybetmedi ve sonra karmaşık paion-sjon-koot ji-roe-ki'yi buldu. Bu en etkili ve tehlikeli el saldırısıydı. Eğer bunu doğru yaparsa dalağımdan geriye pembe etten başka bir şey kalmayacak.
  
  
  Ama bacağım etkinlikte söz sahibi olana kadar bunun olmasına izin vermeyecektim. Darbeyi yandan tekmeyle savuşturdum. Bacağım havada yüksek bir kavis çizdi. Ayağımın tabanı şakağına çarptı ve o da arkasındaki duvara çarptı, sanki başındaki örümcek ağlarını silkelemeye çalışıyormuş gibi başını salladı.
  
  
  Tekrar yan tekme atmayı denedim, bu sefer çenesinin savunmasız alt tarafını hedef aldım. Donmuş kolunun bir tarafı bir çekicin tüm kuvveti ve sertliğiyle kaval kemiğime indi. Acının bacaklarıma doğru ilerlediğini hissettim. Onun sinsi ve aşağılayıcı sırıtışına aldırış etmeden kaçtım. "Sen bir aptalsın Carter," dedi kıkırdayarak. "Eğer böyle bir yetenek olmasaydı neden benim Şerpaların ruhu olduğuma karar verdin?"
  
  
  "Bu tür bir yetenek" onun dövüş sanatlarında açıkça benim dengi olduğu anlamına geliyordu. Önce bilinç, Nick. Sonra kararlılık. Daha sonra konsantrasyon. Ki-ai'nin lehinize çalışması için sürekli bunları düşünmelisiniz. İyi bir günde bu hayatınızı kurtarabilir. Usta Cheen'in kafamda konuştuğunu duydum, derin bir nefes aldım ve karın kaslarımı gerdim. Canti'nin sol bacağının ağır çekimde, zarif bir kavis çizerek bana doğru geldiğini gördüm; bu kadar iyi inseydi beni güçsüz bırakacak bir hareketti bu.
  
  
  Tiz bir "Zoot!" Ben eğilip uzaklaşırken ve o dengesini yeniden kazanamadan geri döndüğümde dudaklarımdan kaçtı. Ki-ai, yalnızca adrenalin patlamasıyla değil, aynı zamanda inanılmaz bir güç ve fiziksel yetenek duygusuyla da sonuçlanan yoğun bir konsantrasyon biçimidir. Bu tekniği uygulayarak, Canti'nin ezici böbrek darbesinden kaçmayı ve bir dizi hızlı, kesici ellerle saldırı yapmayı başardım. Nasırlı avucumun kenarı boynumla omzum arasındaki boşluğa düştü. İnledi ve arkasına yaslandı ama Ki-ai'min tüm gücünü toplayıp elimin burnunun köprüsüne değmesine izin vermeden önce bunu yapamadım. Kemik keskin bir sesle parçalandı ve ağzından ve çenesinden aşağı yoğun kan akıntıları aktı.
  
  
  Canti'nin acı çektiği açıktı. Artık beş dakika öncekinin yarısı kadar cesur ve güzel olmadığı da açıktı. Ama önce onu etkisiz hale getirmeseydim yine de beni öldürebilirdi.
  
  
  Dayanılmaz acı, böğrünü delen bir diken gibi onu yalnızca teşvik ediyor gibiydi. "Şimdi Lu Tien'e seni öldürmesini emredeceğim," diye tısladı. - Ve yavaşça. Evet senin için çok yavaş bir ölüm Carter.
  
  
  Cevap vermedim ama diyafram kaslarımı gergin tutmak için yoğun bir şekilde nefes vermeye devam ettim. Zihnim bir sonraki eylemi bedenim harekete geçmeden birkaç saniye önce kaydetti. Karate vuruşunun etkinliği, vuruş hızıyla ölçülebilir. Öfkeli bir "Zoot!" tıslaması eşliğinde sağ bacağımla ileri atıldım. Ayağımın havada uçuşmasının patlayıcı sesi Canti'nin dengesini bir anlığına bozdu.
  
  
  Yere düşmem için ters çevirme niyetiyle bacağımı tutmaya çalıştı. Ama bu sefer ona göre çok hızlıydım. Uzanmış bacağıma yoğunlaşan tüm ağırlığım göğüs kafesine çarptığında birkaç santim farkla ıskaladı.
  
  
  Yardım çığlığı gibi, hayvanların acı dolu bir çığlığı havada çınladı. Yaralı olan ve yüzünden hâlâ kan akan Canti, kırık kaburgalarını iki eliyle tuttu ve geriye doğru tökezleyerek koridorun sonuna ulaşmaya çalıştı. Eğer başarılı olursa başladığım yere geri döneceğim.
  
  
  Birkaç kaburga kemiğini kırmayı başardığım için artık hızlı hareket edemiyordu. Ona zarar vermek istemem söz konusu değildi. Sadece Canti ya da bendim. Kendini koruma meselesi. Ve kendini korumak her zaman her şeyden daha önemlidir. Bir isyancı ekibi onun yardım çığlıklarını duyup koşarak geldiğinde peşinden koştum; sürekli bir silahlı adam akışı tünelin sonunu kapatıyor ve kaçmamı engelliyordu. Tam zamanında kolunu yakaladım ve adamlarından bazıları silahlarını kaldırıp ateş etmeye hazırlanırken onu kendime doğru çekmeyi başardım.
  
  
  Canti tekmeledi ve ejderha gibi küfrederek kaçmaya çalıştı. Ama onun konumunda benim gücüme ya da kararlılığıma rakip değildi. Onu önümde kendime yakın tuttum; mücadele eden, kanlı, canlı kalkan. “Şimdi ateş edersen ölecek” diye bağırdım.
  
  
  Bu sözlerin etkisi bana canlı bir tabloyu hatırlattı. Herkes olduğu yerde dondu. İnsan nefesinin on farklı sesini duyabiliyordunuz. Canti hâlâ tekme atıyor ve kaçmaya çalışıyordu. Ama bu sefer ben söyleyene veya emir verene kadar hiçbir yere gitmeyecek.
  
  
  Boştaki elimle kirli pantolonuma uzandım ve Pierre'i çıkardım. Gaz bombası tek umudumdu ve şimdi onu kullanmaya niyetliydim. Mağaraların izolasyonu nedeniyle gazın hızla yükselme ihtimali çok azdı. Gaz bir süre tünellerde ve geçitlerde kalıyor.
  
  
  Prasad ve Rana henüz yükleriyle birlikte dönmemişlerdi ama ben onların havaalanından dönmelerini bekleyemedim, özellikle de hayatım tam anlamıyla tehlikede olduğundan. Klişe olsun ya da olmasın, olan tam olarak bu oldu. Yavaş yavaş merkez odaya doğru ilerlerken Canti'yi "Onlara geri çekilmelerini söyle," diye uyardım.
  
  
  "Önce beni öldürün" diye bağırdı. - Ama kaçmasına izin vermeyin.
  
  
  "Sen tekerlekli bir şeytansın, değil mi?" " diye mırıldandım ve elini daha da sıkı tuttum. O kadar sıkıydı ki, onun ilk yanlış hareketinde hiç tereddüt etmeden kemiği yuvadan çıkarırdım. O da bunu biliyordu çünkü acısı arttıkça emirlerime uyma isteği de artıyordu. "Onlara geri çekilip geçmemize izin vermelerini söyle," diye devam ettim. Mühimmat deposuna ulaşana kadar kendimi daha iyi hissetmeyeceğim. Ne yapılması gerektiğine dair zaten belirsiz bir fikrim vardı ama bu ancak ormana giden koridora girebileceğimden emin olursam yapılabilirdi.
  
  
  "Dinleme" diye bağırdı. Ama hiç gücü kalmamıştı. Dayanılmaz acıdan bitkin düşen Kanti, acı acı ağlayarak kollarıma düştü; ama görünür gözyaşları olmadan ağladı.
  
  
  Adamlarından biri ona "Seni öldürecek" dedi. "Önemli değil" dedi.
  
  
  Daha sonra Lu Tien otomatik tabancasını kaldırdı, Canti'ye ne olursa olsun beni alt edebileceğinden emindi. Silah kalçasından çıktığı anda ikimizi de öne doğru fırlattım ve Pierre'i tünelden ileri doğru fırlattım. Bir el silah sesi duyuldu, bir kurşun başımın üstündeki kayaya çarptı ve ardından gaz bombası yoğun bir alkali bulut halinde patladı.
  
  
  Endişeli çığlıklardan oluşan bir koro duyuldu ve bu seferki boğuk, boğuk bir öksürük olan başka bir koro tarafından neredeyse anında bastırıldı. Yakıcı gazdan gözleri kör olan partizanlar, yanan göz yaşartıcı gazdan uzaklaşmak için farklı yönlere dağılmaya başladı. Bu beni de aynı derecede rahatsız ediyordu ama tünelin sonuna ulaştığımdan emin olmam gerekiyordu, yoksa kesin ölümden başka bir şey olmayacaktı.
  
  
  Gelecek saldırılara karşı koruma olarak Canti'yi yanımda getirdim. Acıdan yarı baygın, kollarımda ölü bir ağırlık gibi gevşedi. Her öksürdüğünde, kırık bir kaburga parçasının ciğerlerine daha da battığını hayal ediyordum. Eğer şimdi akciğer kanaması geçirmeseydi, birkaç dakika sonra boğuluyormuş gibi hissedecek ve oksijenden yoksun ciğerlerine hava alamayacaktı.
  
  
  Başınızı mümkün olduğu kadar aşağıda tutarsanız, eminim ki insanların kafası karışacak ve yoğun, boğucu duman yüzünden kör olacaktır. Başka seçeneğim olmadığı için bu, almak zorunda olduğum bir riskti. Canti bana baskı yaptığında ayağım takıldı ve koştum. Başka bir el ateş edildi ama dar, dumanlı bir tünelin duvarlarına çarptı.
  
  
  Tahta kutu yığınlarını, kaba bir tahta masayı ve Hugo ile Wilhelmina'yı aramadan sonra isyancıların bıraktığı yerde gördüm. Masaya doğru yürüdüm, güvendiğim iki arkadaşımı yakaladım ve Lu Tien ve yurttaşları ya da isyancılardan herhangi biri beni durduramadan tahta kutulara ulaşmayı başardım. Adamlar gözlerini kaşıyarak, göremeyerek etrafta sendelediler. Canty'nin boynuna hızlı bir darbe indirdiğimde onu en azından bir anlığına da olsa acısından kurtardım. Umarım aklı başına gelseydi, ben uzun zaman önce gitmiş olurdum.
  
  
  Parmağım kasıldı ve Wilhelmina şiddetle ateş püskürttü. Lu Tien'in Çinli arkadaşı, yanağında aniden çiçek açan korkunç bir delikten kan fışkırırken neredeyse kelimenin tam anlamıyla duvara çivilenmişti. Kolları sanki uçmaya çalışıyormuş gibi dalgalanıyordu. Daha sonra kayalık bir duvara düştü.
  
  
  Kutular etiketlenmişti, böylece neyi aramam gerektiğini ve nelerden kaçınmam gerektiğini biliyordum. Ancak o zamana kadar göz yaşartıcı gazın etkisi geçmişti ve morali bozulan Nepalli isyancılar kısa süreli takibime bir kez daha son verme konusunda istekliydiler.
  
  
  Kutular değerli bir koruma sağlıyordu, ancak artık Canti hattın dışına çıktığı için Lu Tien aniden ateş etmeyi bıraktı. "Hepimizi öldüreceksiniz" diye bağırdı, Şerpaların ateşini durdurdu ve ben tahta kutulardan birini açmaya başladım. Önce Mandarin dilinde, sonra Nepalce dilinde "Başıboş bir kurşunla tüm mağara üstümüze çökecek" diye bağırdı. Onun kaba, rahatsız edici sözlerinin özü her dile çevrilebilirdi.
  
  
  Aklımı okudun dostum, diye düşündüm sonunda çekmecelerden birinin sıkıca çivilenmiş kapaklarından birini açmayı başardığımda. İçerikler pahalı meyveler gibi kağıt mendillere düzgünce sarılmamıştı ama el bombaları portakal veya limondan çok daha fazla güce sahipti.
  
  
  Saat sabah 5:17'ydi.
  
  
  El bombalarından birinin pimini çıkarıp doğrudan Lu Tien'e ve fanatik özgürlük savaşçılarından oluşan grubuna fırlatırken, saat altı raporu için çok erken diye düşündüm. O zamanlar düşünecek zaman yoktu, her şey hıza bağlıydı. Tünele doğru koştum, daha önce hiç koşmadığım gibi koştum. Mağaradan çıkmam en az altmış saniyemi aldı. Ama serin gece rüzgarının zevkini yüzümde hissetmeden çok önce baldırıma bir kurşun çarptı ve beni aniden dizlerimin üzerine düşürdü. Bir el bombası patlayınca ileri doğru sürünmeye başladım.
  
  
  Kör edici bir ateş küresi, insan meşalelerinin acı veren çığlıkları; ve kafama kaya ve taş parçaları düştü.
  
  
  Saat altı haberlerine çıkacağımı düşünmemiştim. En azından bugün değil.
  
  
  
  
  Bölüm 14
  
  
  
  
  
  Beni kurtaran şey zaten merkezi odanın dışında ve tünelde olmamdı.
  
  
  El bombası patlayıp diğer el bombaları gibi tüm mühimmat kutularını ateşlediğinde, Şerpa karargahının içi muhtemelen büyük bombalamalar sırasında Dresden'e benziyordu. Canti ona neyin çarptığını asla bilemedi. Ne olursa olsun, kendisini diri diri yakan alevleri hissetmeden, tüm harika planlarının ve siyasi entrikalarının boşa çıktığını fark etmeden öldü.
  
  
  Ve eğer tünelin bir kısmı çökmeseydi ve beni neredeyse düşen molozların altına gömmeseydi, ben de başka bir kurban olacaktım. Ancak patlama büyük bir odaya giden koridoru yok etti. İkinci bir patlama petekli koridorları delip geçtiğinde hâlâ kendimi kurtarmaya çalışıyordum.
  
  
  Artık kimse çığlık atmıyordu, artık değil.
  
  
  Bana isabet eden kurşun sol kaval kemiğimin etli kısmından geçti, kemiği bir kıl farkla ıskaladı. Hala kanıyordum ama en azından kendimi bir insan meşalesi gibi hissetmiyordum. Kendimi kurtarmam beş ya da on dakikamı aldı. Kapana kısılmış yangının sıcaklığını hissettim ve tüm çatı üzerime çökmeden mümkün olduğu kadar çabuk tünelden çıkmak istedim.
  
  
  Altmış saniye sürecek olan süreç neredeyse on dakikaya dönüştü. Düşen kaya parçaları ve bacağımdaki kanlı bir delik arasında koşacak durumda değildim. Ama yeşil ormanın esintisinin yanaklarıma dokunduğunu hissettiğimde ve ışıltılı yıldızlı gökyüzüne baktığımda biraz dinlenmeyi hak ettiğimi düşündüm.
  
  
  Yere çöktüm ve derin bir nefes aldım. Arkamda, bir zamanlar isyancıların çok iyi saklandığı bir sığınak olan girişten bir duman bulutu yükseliyordu. Artık bir kömür ve taş koleksiyonundan başka bir şey değildi. Ancak görevim tamamlanmaktan çok uzaktı. Kurşun yarasına rağmen hâlâ yapacak işlerim vardı. Dikişe ihtiyacım olduğu kadar bandaja da ihtiyacım yoktu ama Katmandu'ya döndüğümde ancak bir tane alabildim. Şehre dönmeden önce Rana, Prasad ve kaçak Bal Narayan'a ne olduğunu öğrenmem gerekiyordu.
  
  
  Ama önce yaradan serbestçe akan kanı durdurmaya çalışmam gerekiyordu. Gömleğin kolları dar bir durumda olduğunuzda çok kullanışlıdır. Ceketi ya da ondan geriye kalanları çıkardım, sonra gömleği çıkardım ve stilettoyla bir kolunu kestim. Daha sonra yaralı bacağın etrafına bir bez şeridi bağladım. Birkaç saniye sonra bandaj uygulandı. Çok sıkı bağlamak beni kangren riskine soktu, bu yüzden ona bakma şansım olana kadar nasıl yapıldığıyla yetinmek zorunda kaldım.
  
  
  Yürümek artık zorlu bir işti ama daha önce Hindistan'da sakat bacaklarla uğraştığım için, hafızam beni yanıltmıyorsa, kendimi yukarı çekmeyi ve yola inen dik kayalık patikaya ulaşmayı başardım. Patlamanın ardından yetkililerin harekete geçmesi an meselesiydi ama "kaza" mahalline acele etmeyeceklerini umuyordum. Polisin veya hükümet güçlerinin varlığı Rana ve grubunu caydıracaktır. Ve şu anda kesinlikle kullanamazdım.
  
  
  Sabah 6:01'de yola çıktığımda Rolex'im aydınlandı. Hawke'nin emrini hatırlamama beş saatten az zaman kalmıştı ve hâlâ yapacak çok işim vardı. Beni rahatsız eden Rana'nın mağaraya dönememesiydi. Üç saati vardı ve aklıma gelen tek açıklama Bal Narayan'ın uçak rezervasyonunu iptal edip Kanti'nin emirlerine uymakta acele etmediğiydi.
  
  
  Kendimi yol kenarındaki bisikletime bindirdim. Hilal şeklinde bir ay parlıyordu ama en azından zifiri karanlık değildi; birkaç yüz metreyi görmeye yetecek kadar ışık vardı. Üç atış daha yaparsak Wilhelmina boş kalacak. Bunu çok dikkatli kullanmam ve Wilhelmina'nın başlatmış olabileceği şeye son vermesi için Hugo'ya güvenmeye devam etmem gerekiyordu.
  
  
  Katmandu'ya dönmenin bir anlamı yoktu. Prasad ve Rana, Kanti'ye kayıtsız şartsız itaat etti. Bala Narayan'ı ele geçiremeseler bile bir noktada mutlaka mağaraya döneceklerdir. Bunun ne kadar süreceğini ancak tahmin edebiliriz. Üstelik hava soğumaya başladı. Ceketimin yakasını kaldırdım, bandajı tekrar bacağıma bağladım ve çalıların arasına oturdum.
  
  
  Bundan sonra yapabileceğim tek şey beklemek ve nöbetimin Hawk'ın saat 10:30'daki son teslim tarihi gelmeden ödüllendirilmesini ummaktı.
  
  
  Bir Buda gibi oturdum, bacaklarımı çaprazladım ve aynı miktarda sabrı özenle uyguladım. Hemen dikkatimi çeken bir çarpma sesi duyduğumda saat yedi civarındaydı. Eski, yıpranmış bir Fiat'tı bu; farları boş yolda süzülüyordu. Wilhelmina'yı arka tekerleğe doğrulttum. Tetiği çektim ve Rana'nın arabayı kontrol etmeye çalışırken çığlık attığını duydum. Patlama onu frene basmaya zorladı ve araba benden yaklaşık on beş metre uzakta durdu. Arka koltukta iki karanlık figür, iki siluet gördüm. Şanslı olsaydım gölgelerden biri sadece gazetelerdeki fotoğraflardan tanıdığım ve daha önce hiç şahsen görmediğim bir adam olurdu.
  
  
  Ama hava zaten çok karanlıktı ve onu tam olarak teşhis edemeyecek kadar uzaktaydım.
  
  
  Arabanın kapısı açılıp birisi gölgelerin arasına kayarken eğildim ve sürünerek yaklaştım. Prasad'ın "Narayan, bekle" diye bağırdığını duydum, sesi panikten çatlıyordu.
  
  
  Ancak Narayan yalnızca açgözlülüğünü dinledi. Çömelmiş figür, yoğun, geçilmesi imkansız ormandaki güvenliğe ulaşmak için yolun kenarına koşarken Nepalce "Bizi bekleyin" diye bağırdı.
  
  
  Prens her iki taraftan da ani bir çapraz ateşe maruz kaldı. Prasad, Wilhelmina'nın karanlığa kurşununu sıkmasından bir saniye sonra ateş etti. Art arda iki atış, açgözlü Nepal prensinin planlarını bozdu. Narayan kan donduran bir çığlık attı ve sendeleyerek bana doğru ilerledi. Ben ona ulaştığımda, Nirvana'ya ya da nereye varırsa oraya giden yolu yarılamıştı. "Silahı bırak," dedim, artık Narayan'ın kan kusmasından çok Prasad'la ilgileniyordum ve görevimin son bölümü olarak gördüğüm şeye daha fazla müdahale edemiyordum. Wilhelmina'nın kızgın sesimden bile daha ikna edici olduğu ortaya çıktı. Prasad Beretta'nın parmaklarının arasından kaymasına izin verdi. Asfalta büyük bir gürültüyle çarptı. Rana şimdi arabanın yanında duruyordu ve inanamayarak Narayan'ın şok edici vücudundan bana, kanlı ama oldukça canlı bir şekilde baktı.
  
  
  "Demek yeniden karşılaştık Carter," dedi alaycı bir tavırla.
  
  
  “Doğru Rana,” diye yanıtladım. “Elmaslar nerede? Peki bu kadar zamandır neredeydin?
  
  
  "Bu yalnızca Kanti'yi ilgilendiriyor," dedi Prasad kasvetli bir yüzle, ancak ben Wilhelmina'nın dikkatini onun figüründe tuttum.
  
  
  İçi boş, mizahtan uzak bir kahkaha attım. “Artık Canti yok” dedim. “Artık Şerpalar yok. Ve artık mağara yok.
  
  
  - Bu adam ne hakkında konuşuyor? - Rana'ya sordu.
  
  
  "Bulabildiğimin en iyisi" dedim. "Oraya bak." Ağaçların yukarısındaki ayın arkasına gizlenmiş kalın kara bulutları işaret ettim. Durduğumuz yerden ağır bir kül ve duman sütunu açıkça görülüyordu.
  
  
  "Onlar onda... Narayan," dedi Prasad şiddetle titreyerek. Onu tanıdığımdan beri ilk kez korkuyordu. Ve Wilhelmina bunu söylediğinde onu suçlayamazdım.
  
  
  - Onları bana getir. Çabuk' - Ses tonum hayal gücüne hiçbir şey bırakmadı.
  
  
  Rana düşmüş prensin yanına yürüdü ve ceketine uzandı. Arkamı döndüm ve silahı doğrudan göğsünün ortasına doğrulttum.
  
  
  "Bu çok aptalca olur Rana," diye onu uyardım. "Bunun aptalca olduğu söylenemez."
  
  
  "Canti sana güvenerek hata yaptı" diye yanıtladı. Eli geriye kaydı ve gevşek bir şekilde asılı kaldı. Korktuğunu, benim oyun havasında olmadığımı fark ettiğinden titrediğini görmek için büyüteceğe gerek yoktu.
  
  
  "Olabilir ama artık onun için yapabileceğin hiçbir şey yok" dedim. "İnan bana, seni öldürmeye hiç niyetim yok." Gençsin ve aptalsın ama kim bilir... belki bir gün hayatın anlamını bulursun. O halde hepimize bir iyilik yapın ve bu elmasları bana verin.
  
  
  Prasad, "Onları alacağım" dedi. "O zaman bizi bırakacak mısın?" Evet?'
  
  
  "Bu lastiği benim için değiştirdikten sonra ikiniz de istediğiniz yere gidebilirsiniz.
  
  
  Narayana'nın bedeninin üzerine eğildi. Prens en azından fiziksel olarak hâlâ hayattaydı. Zihinsel olarak bizden beş dakika ve iki kurşun daha önce ayrılmıştı.
  
  
  Elmasları dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşıdığım boruyu bulduğunda İngilizce olarak “Daha önce bunları bize vermek istemiyordu” diye fısıldadı. "Bizim yalancı olduğumuzu söyledi."
  
  
  "Yalancı." diye düzelttim.
  
  
  "Evet hepsi yalan." Ayağa kalktı ve bana plastik bir tüp uzattı.
  
  
  Dar esnek tüpteki tüm taşların hâlâ sağlam olduğunu belirlemem tam olarak bir dakikamı aldı.
  
  
  Rana çoktan lastiği değiştirmeye başladı. Prasad'ın ona yardım etmesine izin verdim ve bu talihsiz devrimcilerden birinin emirlerimi beğenmediğine karar vermesi durumunda Wilhelmina'yı hazırda beklettim. Tetiği çekip onları Prens Bal Narayan'ın gittiği yöne göndermekte tereddüt etmeyeceğimin bilincinde olarak, kendilerine söyleneni yaptılar ve bu sefer ağızlarını kapalı tuttular.
  
  
  Bitirdiklerinde saat 7:52'ydi.
  
  
  "Şimdi bisiklete binelim" dedim, o arabanın arka koltuğuna oturuncaya kadar onları dikkatle izledim. "Ve son olarak tabancan Rana."
  
  
  "Sen iyi bir adamsın," dedi, sahte bir kahkaha atarak ve öfkeyle . 38 Amerikalı Dedektif Özel yolda terk edilmiş.
  
  
  "Dikkatlice ama şefkatle" diye yanıtladım. "Ve artık ayrılma zamanının geldiğini düşünüyorum." Sizce de öyle değil mi?
  
  
  Prasad, Rana'nın karar vermesini bile beklemedi. Arkasına bakmadan ve bir an bile tereddüt etmeden, utangaç bir tay gibi ortadan kayboldu. Hafif koşu adımlarının sesi Rana'yı sersemliğinden kurtarmış gibiydi. Onun peşinden koştu ve beni Nepal kraliyet ailesinin evladıyla baş başa bıraktı. Beni üzen tek şey ikisinin de bana ve prense veda etmeyi unutmalarıydı.
  
  
  Narayana'nın topal ve cansız bedenini yol kenarına sürükledim. Ceplerinin son derece önemsiz şeylerden oluşan gerçek bir hazineye dönüştüğü ortaya çıktı. Bir kutu kibritten başka değerli bir şey yok. Üzerinde zaten tanıdık olan metnin bulunması şaşırtıcı değil: Restaurant "Cabin", 11/897. Ason Tole. Katmandu.
  
  
  İnce ve zalim dudaklarını kanlı köpük kapladı. Ölümün yüzü öfke ve kötülükle donmuştur. O da neredeyse benim kadar çalıştı ve neredeyse başardı. İki kurşun onun tüm bencil hayallerine son verdi. Artık hatırlamaya bile değmezdi.
  
  
  Daha önce bisikleti saklayan aynı kesilmiş dalları kullanarak, ilk bakışta cenaze ateşi gibi görünen bir şey yarattım. Ama asla yaprak yığınına kibrit atma zahmetine girmedim. Ağaç muhtemelen hala çok yeşildi; altın sarısı, turuncu ve kan kırmızısı alevlerle patlamaya henüz hazır değildi.
  
  
  Bu yüzden onu, tanrılar izin verdiği sürece görünmeden ve kılık değiştirerek orada bıraktım. Fiat'ın yanına gittim ve ön koltuğa oturdum. Saat sabah 8:13'tü. Hawk'ın son teslim tarihine yetişeceğim ve hatta biraz zamanım kalacak.
  
  
  
  
  Bölüm 15
  
  
  
  
  
  Hastanenin parlak beyaz koridorunda yürürken alüminyum koltuk değneklerine rağmen hâlâ topallıyordum. Katmandu bir anıya, Nepal ise kaşifin günlüğünden bir vizyona dönüştü. Şerpalar, Asya tarihinin sayfalarına Prens Bal Narayan kadar ölü, bir zamanlar Koenvara olarak tanıdığımız suikastçı kadar cansız olarak geçti.
  
  
  Benim bitiremediğimi Kral Mahendra'nın birlikleri yaptı. Son gerillalar, Annapoerna yakınlarındaki Çin sınır kasabası Mustang yakınlarında toplandı. Partizan örgütünün varlığı sona erdi. Ancak Nepal'deki başka hiçbir kadın veya erkeğin, daha az şiddet içeren bir şekilde de olsa, daha fazla siyasi özgürlük hayal etmediğini düşünmenin gerçekçi olacağını düşünmüyorum.
  
  
  Himalaya krallığından ayrılmadan önce tüm bunları Hawk'la tartıştım. Beyaz Saray, önemli yardım çabalarının yanı sıra dışişleri bakanı ile Nepal kralı arasında bir dizi üst düzey görüşmenin de devam edeceğini söyledi. Belki insanlara söylemek istediklerini söyleme konusunda daha iyi bir şans verecek ve tüm yasama sürecinin daha büyük bir kısmını sağlayacak bir tür hükümet yapısı bulunabilir.
  
  
  Ancak Nepal tahtı daha fazla demokratik özgürlüğe izin verse bile Çin'in müdahalesi tehlikesinin her zaman olacağını bilmeyecek kadar gerçekçiyim. Devrim tehdidi muhtemelen her zaman ülkenin üzerinde Demokles'in kanlı Çin kılıcı gibi asılı kalacak.
  
  
  Ve eğer bu olsaydı, hazırlayabileceğim hiçbir şeyin gerçekten önemi olmazdı. Ancak o anda tüm dikkatim artık Nepal'e değil, onu ziyaret edeceğimden haberi olmayan güzel bir genç kadına odaklanmıştı. Andrea'nın odasının kapısı kapalıydı. Yavaşça kapıyı çaldım ve açtım.
  
  
  Yatakta oturmuş bir moda dergisini karıştırıyordu. Beni gördüğü anda yanaklarının rengi geri geldi ve gülümsemesi ağzının köşelerinin bariz ve gizlenmemiş bir zevkle kıvrılmasına neden oldu.
  
  
  "Nick... ne... yani ne zaman... nasıl..." diye mırıldandı, aslında orada olduğuma ve rüyadakinden çok daha önemli olduğuma inanmıyordu.
  
  
  "Her şeyin bir zamanı vardır." diye söz verdim. Yatağa doğru yürüdüm ve dudaklarımı yavaşça onunkilere bastırdım. Geri çekildiğimde hâlâ gülümsüyordu ve Washington'a uçmadan önce Amsterdam'a ve Wilhelmine Gastuis Hastanesi'ne döndüğüm için mutluydum. "Bana buradan iki hafta içinde veya belki daha önce çıkabileceğin söylendi." Nasıl hissediyorsun Andrea?
  
  
  "Daha iyi, Nick. Çok daha iyi. Ve yaptıkların için sana teşekkür etmek istedim... Faturaları kastettim."
  
  
  "Çok daha iyi haberlerim var," dedim ayağımı yaslamak için bir sandalye çekerken. Yara zaten iyileşiyordu ama tamamen iyileşmem haftalar aldı. "Senatör Golfield hakkında söylediklerimi hatırlıyor musun?"
  
  
  Başını salladı.
  
  
  "Eh, bana, iyileşir iyileşmez Washington'da onun idari asistanlarından biri olarak seni bekleyen bir işin olacağını sana söylememi istedi." Serbest gazetecilikten çok daha iyi kazandırdığını söyleyebilirim. Ve Golfield, insanları görünüşlerine göre değil, yalnızca yeteneklerine göre yargılayanlardan biri.
  
  
  "Ve nasılsın?" - gülerek sordu.
  
  
  "Kiminle tanışacağıma bağlı, Bayan Yuen."
  
  
  - Peki sen kalıyor musun, Nick? Uzun süre değil.
  
  
  - Belki biraz daha kalacağım.
  
  
  İkimiz de iki küçük çocuk gibi güldük. Nepal benim hayatımda rutin bir şeydi; tehlike ve kan dökülmesi geçmişimin bir parçası. Arkana bakma Carter, diye düşündüm kendi kendime, çünkü önünde her zaman daha büyük bir şey vardır ve o da çok yakındadır.
  
  
  
  
  
  Kitap hakkında:
  
  
  Bir milyon dolar değerindeki ham elmas Amsterdam'dan Nepal'e nasıl nakledilir, daha sonra kaçırılan senatörün çocuklarına fidye olarak nasıl para olarak kullanılır, nasıl geri alınır ve tekrar ülke dışına çıkarılır? Çok basit!
  
  
  Ama dahası da var:
  
  
  Kanti'sinin korkunç icatlarıyla profesyonel devrimcilerden oluşan bir çete olan Şerpalar - o, devrimin mükemmel "ruhu"dur, ölümcül olduğu kadar güzeldir ve "kung fu elleri" ile onun acı dolu emirlerini acımasızca dinler. beyin.
  
  
  Koenvar her halükarda bir katil. Koenvar bir orman kedisi gibi gizlice dolaşıp aynı hızla ve acımasızca öldürebilir.
  
  
  Bal Narayan, uluslararası playboy, kraliyet ailesinin üyesi. Kendi serveti için her şeyi ve herkesi satan insanlardan biriydi.
  
  
  Nick Carter, namı diğer N3, Usta Suikastçı Carter, hayatta kalabilmek için ölümün yeni bir dilini öğrenmek zorunda...
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"