95. Jeruzalemski slučaj http://flibusta.is/b/611066/read
Jeruzalemski dosje
96. Doktor Smrt http://flibusta.is/b/607569/read
Dr. Smrt
98. Šest krvavih dana ljeta http://flibusta.is/b/609150/read
Šest krvavih ljetnih dana
99. Dokument Z http://flibusta.is/b/677844/read
Dokument Z
100. Ugovor iz Katmandua http://flibusta.is/b/701133/read
Ugovor iz Katmandua
Nick Carter
Zavjera N3
preveo Lev Shklovsky u spomen na svog umrlog sina Antona
Izvorni naziv: The N3 Conspiracy
Prvo poglavlje
Bio je bistrooki mladić s velikim planovima za svoju pustinjsku zemlju i sebe, ali Sjedinjene Države su trebale starog kralja kojeg je želio svrgnuti, pa sam ga ubio.
Što je bio moj posao: Nick Carter, Killmaster za moju zemlju, za AH, Davida Hawkea i za visoku plaću. Ja sam agent N3 u vojnom korpusu, najtajnovitijoj organizaciji u Washingtonu, a možda iu svijetu.
Buntovnik je bio idealist, ponosan i snažan čovjek, ali meni nije bio dorastao. Nije imao šanse. Ustrijelio sam ga u zabačenoj pustoši njegove zemlje, gdje ga nitko neće naći i gdje će mu se tijelo pretvoriti u kosti, pojedene od lešinara.
Pustio sam ovog preambicioznog kandidata da trune na suncu i vratio se u grad da podnesem svoje izvješće kanalima koje je malo tko poznavao i očistim svoj Luger Wilhelmina.
Ako živiš kao ja, dobro čuvaj svoje oružje. Ovo su najbolji prijatelji koje imate. Prokletstvo, ovo su jedini "prijatelji" kojima možete vjerovati. Moj 9mm Luger je Wilhelmina. Imam i stiletto ispod rukava po imenu Hugo i Pierre, minijaturna plinska bomba koju skrivam bilo gdje.
Rezervirao sam i let za Lisabon. Ovaj put mi je paravan bio Jack Finley, trgovac oružjem koji je upravo ispunio još jednu "narudžbu". Sada se vraćao na zasluženi odmor. Jedino tamo gdje sam išao nije bilo posve mirno.
Kao agent N3 u vojsci, bio sam hitni admiral. Tako bih mogao ući u bilo koju američku ambasadu ili vojnu bazu, izgovoriti šifru, a zatim zahtijevati bilo kakav prijevoz do i uključujući nosač zrakoplova. Ovaj put sam išao osobnim poslom. Hawk, moj šef, ne slaže se s tim da njegovi agenti imaju osobne stvari. Pogotovo ako zna za to, a zna gotovo sve.
Tri puta sam mijenjao avione i imena u Lisabonu, Frankfurtu i Oslu. Bio je to obilazni put oko Londona, ali na ovom putu nisu mi bili potrebni progonitelji ni psi čuvari. Ostao sam na svom sjedalu cijeli let, skrivajući se iza hrpe časopisa. Nisam čak ni otišao u salon po svoju uobičajenu količinu pića niti uzvratio osmijeh crvenokosoj djevojci. Hawk ima oči posvuda. Obično mi se sviđa; Što se moje kože tiče, jako je cijenim. A kad trebam Hawka, obično je u blizini.
Kad smo sletjeli, London je bio zatvoren kao i obično. Njegov je klišej bio istinit, kao i većina klišeja, ali sada je magla bila jasnija. Idemo naprijed. Zračna luka Heathrow je dosta izvan grada i nisam mogao koristiti jedan od naših udobnih automobila pa sam uzeo taksi. Bio je mrak kad me taksist ostavio u sirotinjskim četvrtima Chelseaja blizu oronulog hotela. Rezervirao sam pod drugim četvrtim imenom. Provjerio sam pretrpanu, prašnjavu sobu za bombe, mikrofone, kamere i špijunke. Ali bila je čista. Ali čist ili ne, nisam namjeravao provoditi puno vremena u njemu. Točnije: dva sata. Ni sekunde duže, ni sekunde kraće. Pa sam prešao na svoj dvosatni trening.
Specijalni agent, posebno izvođač i Killmaster, živi po takvoj rutini. Ovako mora živjeti, inače neće dugo živjeti. Ukorijenjene navike, poput druge prirode, postale su mu sastavni dio kao što je disanje bilo kome drugome. Čisti svoj um da vidi, razmišlja i reagira na sve iznenadne radnje, promjene ili opasnosti. Ovaj automatski postupak osmišljen je kako bi osigurao da je sredstvo spremno za upotrebu svake sekunde sa 100% učinkovitosti.
Imao sam dva sata. Nakon što sam provjerio sobu, uzeo sam minijaturni alarm i pričvrstio ga na vrata. Kad bih dotaknuo vrata, zvuk bi bio pretih da bi ga itko čuo, ali bi me probudio. Potpuno sam se skinula i legla. Tijelo mora disati, živci se moraju opustiti. Pustio sam da mi se um isprazni, a mojih sto osamdeset kilograma mišića i kostiju opustilo. Minutu kasnije zaspao sam.
Sat i pedeset minuta kasnije ponovno sam se probudio. Zapalio sam cigaretu, natočio si piće iz boce i sjeo na trošni krevet.
Odjenuo sam se, uklonio alarm na vratima, provjerio štiklu na ruci, stavio plinsku bombu u kutiju na gornjem dijelu bedra, napunio Wilhelminu i iskrao se iz sobe. Ostavio sam svoj kofer. Hawk je razvio opremu koja mu je omogućila da provjeri jesu li njegovi agenti na svojim mjestima. Ali ako je ovaj put stavio takav svjetionik u moj kovčeg, htio sam da povjeruje da sam još uvijek siguran u ovom ušljivom hotelu.
U predvorju su još uvijek visjeli natpisi iz Drugog svjetskog rata koji su goste upućivali u skloništa. Službenik za šalterom bio je zauzet stavljanjem pošte u zidne pretince, a crnac je drijemao na otrcanom kauču. Službenik je bio žilav i bio mi je okrenut leđima. Crnac je na sebi imao stari kaput, uzak za njegova široka ramena, i nove, ulaštene cipele. Otvorio je jedno oko da me pogleda. Pažljivo me pregledao, zatim ponovno zatvorio oči i udobnije legao. Službenica me nije pogledala. Nije se ni okrenuo da me pogleda.
Vani sam se okrenuo i zavirio u predvorje iz noćnih sjena ulice Chelsea. Crnac me otvoreno pogledao, žilavi službenik kao da me nije ni primijetio u predvorju. Ali vidjela sam njegove zle oči. Nije mi promaknulo pažnji da me gleda u ogledalu iza pulta.
Tako da nisam obraćao pažnju na službenicu. Pogledao sam crnca na kauču. Službenik je pokušavao sakriti da me gleda, odmah sam to primijetio, a ni najjeftinija špijunska tvrtka ne bi koristila tako beskorisnu osobu koju bih mogao prepoznati jednim pogledom. Ne, kad je postojala opasnost, dolazila je od crnca. Pogledao me, proučavao, a onda se okrenuo. Otvoreno, iskreno, ne sumnjičavo. Ali kaput mu nije baš pristajao, a cipele su mu bile nove, kao da je dojurio odnekud odakle mu ovaj kaput nije trebao.
Shvatio sam to za pet minuta. Ako me je primijetio i bio zainteresiran, bio je previše dobar da bi to pokazao, znajući da ću poduzeti mjere opreza. Nije ustajao s kauča, a kad sam zaustavila taksi, nije se činilo da me prati.
Možda griješim, ali također sam naučio slijediti svoje prve instinkte o ljudima i zapisivati ih u svoju podsvijest prije nego što zaboravim.
Taksi me ostavio na prometnoj ulici Soho, okruženoj neonskim reklamama, turistima, noćnim klubovima i prostitutkama. Zbog energetske i financijske krize bilo je manje turista nego prijašnjih godina, a svjetla su čak i na Piccadilly Circusu bila slabija. Nije me bilo briga. U tom trenutku nisam bio toliko zainteresiran za stanje u svijetu. Prošao sam dva bloka i skrenuo u uličicu gdje me dočekala magla.
Otkopčao sam jaknu preko Lugera i polako hodao kroz pramenove magle. Dva bloka dalje od ulične rasvjete, vijenci magle kao da se miču. Moji su se koraci jasno čuli, a ja sam slušao odjeke drugih zvukova. Nisu bili tamo. Bio sam sâm. Vidio sam kuću pola bloka dalje.
Bila je to stara kuća u ovoj maglovitoj ulici. Prošlo je dosta vremena otkako su farmeri s ovog otoka emigrirali na zemlju po kojoj sam sada hodao. Četiri kata od crvene cigle. U podrumu je bio ulaz, stepenište je vodilo na drugi kat, a sa strane je bila uska uličica. Uvukao sam se u tu uličicu i okolo straga.
Jedino svjetlo u staroj kući bila je stražnja soba na trećem katu. Pogledao sam prema visokom pravokutniku prigušenog svjetla. Glazba i smijeh lebdjeli su kroz maglu u ovoj zabavnoj četvrti Sohoa. U toj sobi iznad mene nije bilo ni zvuka ni pokreta.
Lako bi bilo otključati bravu na stražnjim vratima, no vrata se mogu spojiti na alarmne sustave. Iz džepa sam izvadio tanku najlonsku uže, prebacio je preko stršeće željezne šipke i povukao se do zamračenog prozora na drugom katu. Stavio sam vakuumsku čašicu na staklo i izrezao sva stakla. Zatim sam se spustio i pažljivo spustio čašu na pod. Vrativši se do prozora, popeo sam se unutra i našao se u mračnoj, praznoj spavaćoj sobi, iza spavaće sobe nalazio se uzak hodnik. Sjene su mirisale na vlagu i staro, poput zgrade napuštene prije sto godina. Bilo je mračno, hladno i tiho. Pretiho. Štakori se useljavaju u napuštene kuće u Londonu. Ali nije se čulo grebanje malih krznenih šapa. Netko drugi je živio u ovoj kući, netko tko je sada tamo. Nasmiješila sam se.
Popeo sam se stepenicama na treći kat. Vrata jedine osvijetljene sobe bila su zatvorena. Drška se vrtjela pod mojom rukom. Poslušao sam. Ništa se nije pomaknulo.
Jednim tihim pokretom otvorio sam vrata; odmah ga je zatvorio za sobom i stao u sjenu, promatrajući ženu koja je sjedila sama u slabo osvijetljenoj sobi.
Sjedila mi je leđima okrenuta i proučavala neke papire na stolu ispred sebe. Stolna svjetiljka ovdje je bila jedini izvor svjetla. Bio je tu veliki bračni krevet, radni stol, dvije stolice, goruća plinska peć, ništa drugo. Samo žena, tankog vrata, tamne kose, vitke figure u uskoj crnoj haljini koja je otkrivala sve njene obline. Zakoračio sam od vrata prema njoj.
Iznenada se okrenula, a crne su joj oči bile skrivene iza obojenih naočala.
Rekla je. - Dakle, jesi li ovdje?
Vidio sam njezin osmijeh i istovremeno čuo prigušenu eksploziju. Oblak dima sukljao je u malom prostoru između nas, oblak koji ju je gotovo odmah sakrio.
Pritisnula sam ruku na bok i moja je štikla iskočila ispod rukava u ruku. Kroz dim sam vidio kako se otkotrljala na pod i prigušeno svjetlo se ugasilo.
U iznenadnom mraku, s gustim dimom oko mene, više ništa nisam mogao vidjeti. Sjeo sam na pod, razmišljajući o njezinim obojenim naočalama: vjerojatno infracrvenim naočalama. I negdje u ovoj sobi postojao je izvor infracrvenog svjetla. Mogla me vidjeti.
Sada je lovac postao progonjeni, zatvoren u maloj sobi koju je poznavala bolje od mene. Potisnula sam psovku i napeto čekala dok nisam čula zvuk ili pokret. Nisam ništa čuo. Ponovno sam opsovao. Kad se pomaknula, bilo je to kretanje mačke.
Tanka vrpca omotana mi je oko grla. Čuo sam kako njezin dah šišta o moj vrat. Bila je sigurna da me ovoga puta drži u rukama. Ona je bila brza, ali ja sam bio brži. Osjetio sam uže u trenutku kad mi ga je omotala oko grla, a kad ga je čvrsto povukla, prst mi je već bio unutra.
Ispružio sam drugu ruku i zgrabio je. Okrenuo sam se i završili smo na podu. Borila se i previjala u tami, a svaki mišić njezina vitkog, napetog tijela snažno me pritiskao. Jaki mišići u istreniranom tijelu, ali imao sam višak kilograma. Posegnuo sam za stolnom lampom i upalio je. Dim se rasplinuo. Bespomoćna pod mojim stiskom, ležala je priklještena mojom težinom, bijesno me gledajući. Obojene naočale su nestale. Pronašao sam svoju štiklu i pritisnuo je na njezin tanki vrat.
Zabacila je glavu i nasmijala se.
2. Poglavlje
"Gade", rekla je.
Skočila je i zarila zube u moj vrat. Spustio sam stiletto, povukao joj glavu unatrag za njezinu dugu crnu kosu i duboko je poljubio. Ugrizla me za usnu, ali ja sam joj čvrsto stisnuo usta. Opustila se, usne su joj se polako otvarale, mekane i mokre, i osjetio sam kako su joj se noge otvorile za moju ruku. Jezik joj je ispitivački prolazio kroz moja usta, sve dublje i dublje, dok je moja ruka podigla njezinu haljinu uz njezino napeto bedro. Ispod ove haljine nije bilo ničega. Mekana, mokra i otvorena poput njezinih usta.
Moja je druga ruka pronašla njezinu dojku. Stajali su uspravni dok smo se borili u mraku. Sad su bile meke i glatke, poput otekline njezina trbuha kad sam dotaknuo njezinu svilenkastu kosu...
Gotovo sam osjetio kako se oslobađam, rastem i postalo mi je teško gurati se u nju. I ona je to osjetila. Odmaknula je usne i počela ljubiti moj vrat, zatim moja prsa gdje mi je majica nestala tijekom borbe, a zatim natrag do mog lica. Mali, gladni poljupci, poput oštrih noževa. Leđa i donji dio leđa počeli su mi udarati u ritmu guste krvi i bio sam spreman eksplodirati.
"Nick", stenjala je.
Uhvatio sam je za ramena i odgurnuo. Oči su joj bile čvrsto zatvorene. Lice joj je bilo rumeno od strasti, usne su joj se još uvijek ljubile u slijepoj želji.
Pitao sam. - "Cigareta?"
Glas mi je zvučao promuklo. Penjući se uz strmu, bijesnu liticu eksplozivne želje, prisilila sam se na povlačenje. Osjetio sam kako mi tijelo drhti, potpuno spremno uroniti u mučan tobogan užitka koji će nas poslati u visoku, suspendiranu spremnost za sljedeći vrući, oštar zaokret. Odgurnuo sam je, škrgućući zubima od te veličanstvene boli. Na trenutak nisam bio siguran hoće li uspjeti. Sada nisam znao može li to učiniti i prestati. Ali uspjela je. S dugim, drhtavim uzdahom, uspjela je, zatvorenih očiju i ruku stisnutih u drhtave šake.
Zatim je otvorila oči i pogledala me s osmijehom. "Daj mi tu prokletu cigaretu", rekla je. - O moj Bože, Nick Carter. Ti si prekrasan. Kasnio sam cijeli dan. Mrzim te.'
Otkotrljao sam se od nje i pružio joj cigaretu. Smješkajući se njenom golom tijelu jer joj se crna haljina poderala u našoj strasti, zapalio sam naše cigarete.
Ustala je i legla na krevet. Sjeo sam do nje, zagrijan toplinom. Počeo sam je nježno i polako milovati po bedrima. Malo ljudi može ovo podnijeti, ali mi bismo mogli. Već smo to radili mnogo puta.
"Kasnim cijeli dan", rekla je pušeći. 'Zašto?'
"Bolje ne pitaj, Deirdre", rekla sam.
Deidre Cabot i ona su znale bolje. Moj kolega AX agent. N15, rang "Ubij kad treba", najbolja protustranaka sa statusom samostalnog operativnog zapovjedništva. Bila je dobra i to je opet dokazala.
"Ovaj put si me zamalo uhvatio", rekla sam s osmijehom.
"Skoro", rekla je turobno. Njezina je slobodna ruka otkopčavala zadnje gumbe moje košulje. “Mislim da se mogu nositi s tobom, Nick.” Kad bi barem bilo stvarno. Ne u igri. Vrlo stvarno.
"Možda", rekao sam. "Ali to mora biti život i smrt."
"Barem te udario", rekla je. Njezina mi je ruka otvorila patentni zatvarač na hlačama i pogladila me. "Ali nisam te mogao povrijediti, zar ne?" Nisam mogao nauditi svemu. Bože, jako mi pristaješ.
Dugo sam je poznavao i volio. Napad i obrana bili su dio našeg putovanja svaki put kad bismo se sreli, vruća utakmica između profesionalaca; a možda bi se mogla nositi sa mnom kad bi se radilo o životu i smrti. Tek tada ću se boriti do smrti, a to nije ono što smo htjeli jedno od drugog. Postoji mnogo načina da ostanete zdravi u ovom poslu, a za nas oboje tijekom godina, jedan od tih načina bili su naši tajni sastanci. U najgorim vremenima, među svim tim muškarcima i ženama, uvijek je postojalo svjetlo na kraju tunela. Ona je za mene, a ja sam za nju.
"Mi smo dobar par", rekla sam. “Fizički i emocionalno. Bez iluzija, ha? Nije čak ni da će ovo trajati zauvijek.
Sada su mi hlače bile skinute. Sagnula se da me poljubi u donji dio trbuha.
“Jednog dana ću čekati, a ti nećeš doći”, rekla je. “Soba u Budimpešti, u New Yorku, i bit ću sam. Ne, nisam to mogao podnijeti, Nick. Možete li to podnijeti?'
"Ne, ni to ne mogu podnijeti", rekao sam, prelazeći rukom niz njezino bedro do mjesta gdje je bilo mokro i otkriveno. “Ali ti si postavio ovo pitanje, a i ja.” Imamo posla.
Oh la la, da, rekla je. Ugasila je cigaretu i objema rukama počela milovati moje tijelo. “Jednog će dana Hawk saznati. Ovako završava.
Hawk bi vrisnuo i pocrvenio da je saznao. Njegova dva agenta. Od ovoga bi bio paraliziran. Dvoje njegovih agenata su zaljubljeni jedno u drugo. Opasnost od ovoga bi ga razbjesnila, opasnost za AH, ne za nas. Bili smo potrošni materijal, čak i N3, ali AH je bio svet, vitalan i stavljen iznad svega na ovom svijetu. Tako je naš susret držan u najvećoj tajnosti, upotrijebili smo svu svoju pamet i iskustvo, kontaktirajući jedno s drugim tiho kao da radimo na slučaju. Ovaj put je uspostavila kontakt. Stigao sam i bila je spremna.
Hawk još ne zna", šapnula je.
Ležala je potpuno mirno na velikom krevetu u toploj tajnoj sobi, otvorenih crnih očiju i gledajući me u lice. Tamna kosa uokvirivala je njezino malo ovalno lice i široka ramena; njezine pune grudi sada su visjele sa strane, bradavice velike i tamne. Gotovo uzdahnuvši, šapnula je pitanje. 'Sada?'