Міллер Вільям : другие произведения.

Благородна Помста

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  Благородна Помста
  вільям Міллер
  Зміст
  
  Глава 1
  
  Глава 2
  
  Розділ 3
  
  Глава 4
  
  Глава 5
  
  Глава 6
  
  Розділ 7
  
  Розділ 8
  
  Розділ 9
  
  Глава 10
  
  Розділ 11
  
  Глава 12
  
  Глава 13
  
  Глава 14
  
  Глава 15
  
  Глава 16
  
  Глава 17
  
  Глава 18
  
  Глава 19
  
  Глава 20
  
  Глава 21
  
  Глава 22
  
  Глава 23
  
  Глава 24
  
  Глава 25
  
  Глава 26
  
  Глава 27
  
  Глава 28
  
  Глава 29
  
  Глава 30
  
  Глава 31
  
  Глава 32
  
  Глава 33
  
  Глава 34
  
  Глава 35
  
  Глава 36
  
  Глава 37
  
  Глава 38
  
  Глава 39
  
  Глава 40
  
  Глава 41
  
  Глава 42
  
  Глава 43
  
  Глава 44
  
  Глава 45
  
  Глава 46
  
  Глава 47
  
  Глава 48
  
  Глава 49
  
  Глава 50
  
  Глава 51
  
  Глава 52
  
  Глава 53
  
  Глава 54
  
  Глава 55
  
  Глава 56
  
  Глава 57
  
  Глава 58
  
  Глава 59
  
  Глава 60
  
  Глава 61
  
  Глава 62
  
  Глава 63
  
  Глава 64
  
  Глава 65
  
  Глава 66
  
  Глава 67
  
  Глава 68
  
  Глава 69
  
  Глава 70
  
  Глава 71
  
  Глава 72
  
  Глава 73
  
  Глава 74
  
  Глава 75
  
  Глава 76
  
  Глава 77
  
  Глава 78
  
  Глава 79
  
  Глава 80
  
  Глава 81
  
  Глава 82
  
  Не можеш дочекатися продовження "Джейк Ноубл"?
  
  Чи сподобалась вам Книга?
  
  Інформація про автора
  
  Благородний Намір
  
  Глава Перша
  
  Глава Друга
  
  
  
  БЛАГОРОДНА ПОМСТА
  
  Авторське право No 2017 Вільяма Міллера.
  
  
  
  Всі права захищені. Надруковано в Сполучених Штатах Америки. Ніяка частина цієї книги не може бути використана чи відтворена яким-небудь чином без письмового дозволу, за винятком коротких цитат, що містяться в критичних статтях чи оглядах.
  
  
  
  Ця книга - художній твір. Імена, персонажі, підприємства, організації, місця, події та інциденти або є продуктом уяви автора або використовуються вымышленно. Будь-яке подібність з реальними людьми, живими чи мертвими, подіями або місцями дії є цілком випадковим.
  
  
  
  Дизайн книги та обкладинки від www.LiteraryRebel.com
  
  
  
  Перше видання: травень 2017 року
  
  Кожен роман - це праця любові. Цей випадок не є виключенням. Я не зміг би зробити цього без всій любові та підтримки моєї сім'ї і друзів. Особлива подяка Гері Клері за цінну інформацію і зворотний зв'язок, а також Робін за те, що вона робила все можливе, щоб виявити мої численні помилки.
  
  "Із серця Пекла я наношу удар в тебе".
  
  ~ Герман Мелвілл
  
  Глава Перша
  
  Хесусу Торресу залишалося жити приблизно годину. Він увійшов на нещодавно реконструйований залізничний вокзал Буэнависты через кілька хвилин після першої. Літня спека перетворила вулиці Мехіко в річки виблискуючого асфальту. Всередині вокзалу кондиціонери працювали понаднормово. Голос оголошував про прибутті і відправленні через зернистий гучномовець. Звук луною віддавався у схожому на печеру залі. Торрес пройшов повз квиткових кас і терміналів, битком набитих спітнілими пасажирами, до ряду камер тривалого зберігання. Він дістав флешку з кишені своїх вицвілих джинсів, відкрив шафку 314, оглянув галасливий термінал, потім сховав флешку всередину, використовуючи вузький виступ над дверною петлею. Він закрив шафка, вийняв ключ і посмикав його, щоб переконатися, що він замкнений.
  
  Потім він виявив ряд таксофонів біля туалетів. Йому вистачило одного погляду на громіздкі помаранчеві зчитувачі карт, і його губи розтяглися, оголивши зціплені зуби. Для людини його професії кредитна картка подібна до маяка самонаведення.
  
  Він стояв і мовчки сперечався. Єдиною людиною, крім нього, користувався таксофонами, була жінка середніх років. Вона продовжувала махати рукою в повітрі, зітхаючи і закочуючи очі.
  
  "До біса все", - сказав Торрес і поліз в задню кишеню за гаманцем. Він зняв трубку, вставив картку в щілину і дочекався гудка.
  
  “Hola. - Сказав Мачадо хрипкуватим баритоном, який з'являється в результаті багаторічного пияцтва.
  
  "Це я", - сказав Торрес по-іспанськи. "У тебе є те, що мені потрібно".
  
  “Sí, amigo. У ній багато сили духу".
  
  Торрес почув крик на задньому плані. Серце стислося в грудях. Кісточки пальців побіліли. “Cabrón!"
  
  Жінка на іншому кінці проводу кинула на нього непривітний погляд.
  
  "Мої люди розважали її кілька днів", - сказав Мачадо. "Я вже почав сумніватися, що ти коли-небудь подзвониш".
  
  Торрес замружився. Якби вона могла кричати, вона була все ще жива. Це все, що мало значення. Мачадо намагався натиснути на нього, змусити зробити помилку. Він наказав собі дихати. Вона все ще була жива, і у нього був шанс врятувати її.
  
  "Давай поміняємося", - сказав Торрес. "Я за дівчину".
  
  “ Мене більше цікавлять файли, які ти в мене вкрав.
  
  "Це частина операції", - запевнив його Торрес. “Звільніть її, і ви отримаєте файли. Не робіть цього, і вони стануть надбанням громадськості".
  
  "Ми платимо жахливу ціну за жінок, яких любимо", - усміхнувся Мачадо. "Коли і де?"
  
  Намагаючись, щоб його голос звучав рівно, Торрес сказав: “На аеродром. Одну годину. Приведи дівчину".
  
  "Ми уклали угоду", - сказав Мачадо.
  
  Торрес кинув трубку і вийшов з вокзалу під палюче полуденне сонце. Його очі звузилися від яскравого світла. Він стискав у руці ключ від камери схову. Перше, що йому було потрібно, - це поштове відділення.
  
  Глава Друга
  
  Пройшли ті часи, коли картелі використовували маленькі одномоторні літаки для доставки наркотиків в Америку під покровом темряви. У вісімдесяті роки, коли кокаїновий бізнес був виведений за межі Колумбії, літак або човен були найбільш ефективним засобом транспортування товару. Тепер, коли картелі перемістилися в Мексику, стало дешевше вантажити кілька сотень кілограмів на спини іммігрантів і переправляти їх через кордон, що зробило літаки застарілими.
  
  Проте літаки як і раніше є кращим засобом пересування для параноїдальних наркобаронів. Броньовані колони, незалежно від того, наскільки добре вони захищені, можуть бути підірвані придорожніми бомбами — тактика, часто використовувана конкуруючими бандами. Опинившись в повітрі, єдине, що може збити літак, - це ракета класу "земля-повітря". З цієї причини Cessna і вертольоти є кращим транспортом для модних контрабандистів наркотиків.
  
  Торрес з'їхав з дороги задовго до аеродрому. Він був в покритому пилом Range Rover з облысевшими шинами. Кондиціонер працював на повну потужність. Від спеки горизонт мерехтів. "Рейндж Ровер" торохтів по кам'янистій землі, всіяній низькорослими деревами. Торрес об'їхав злітно-посадкову смугу зі східного боку, де ангар з гофрованої сталі примикав до огорожі безпеки, увінчаному колючим дротом. Він заглушив двигун і підняв бінокль.
  
  На пасажирському сидінні лежала гвинтівка СВД Драгунова з оптичним прицілом і 9-міліметрова "Берретта". Він спорудив глушник зі скляної пляшки з-під кока-коли, набитий ватою, і прикріпив його до "Берретте" клейкою стрічкою. Пістолет виглядав комічно з приклеєною до стовбура пляшкою з-під кока-коли, але Торрес з досвіду знав, що саморобний глушник звуку спрацює. Скло і вата затримали гази розширюються і приглушили звук пострілу. Хоча це було не ідеально. Він отримає, може бути, два уколи. Щоб надіти пляшку на стовбур, йому довелося підпиляти мушку, що ускладнило прицілювання. Якщо б їй довелося використовувати Berretta, йому довелося б перебувати з близької відстані і особисто.
  
  У бінокль він нарахував шістьох солдатів картелю, озброєних автоматами АК-47, що юрмилися біля головних воріт. Вони знали, що він прийде, і були готові до бійки, але це були підлітки з автоматичною зброєю. Мачадо найняв школярів, дав їм зброю і відправив працювати силовиками на вулиці Мексики. Більшість хлопчиків прожили коротке, жорстоку життя. Ті, хто дожив до зрілого віку, перетворилися на холоднокровних убивць. Це були ті, хто турбував Торрес.
  
  Він жбурнув бінокль на підлогу. Він з глухим стуком приземлився. Він вибрався з машини, перекинув снайперську гвинтівку Драгунова через плече і взяв "Берретту" з глушником. Гарячий вітер пронісся над безплідним ландшафтом, як дихання з відкритою духовки. Торрес витер піт з чола. Його черевики підняли невеликі хмарки пилу. Він перекинув килимок через передпліччя, почепив гвинтівку на плече, обома руками стиснув "Берретту" і попрямував між низькорослими деревами до паркану по периметру.
  
  Він став на коліно за колючим кущем і став чекати. Він видивлявся піші патрулі. Якщо підлітки pistoleros піймають його на відкритому місці, вони доб'ють його з своїх АК-47. Ангар, яскраво-синя фарба якого виблискувала на сонці, знаходився прямо попереду. П'ятнадцять метрів відкритого простору відокремлювали його від паркану.
  
  Він дивився на секундну стрілку на підробленому "Ролексі" з облупившимся золотим покриттям. Тридцять секунд. Шістдесят секунд. Жодних піших патрулів. Його тренування вимагали почекати щонайменше десять хвилин, але у нього не було такої розкоші, як час. Йому потрібно було потрапити в ангар до того, як з'являться люди Мачадо з Алехандрой.
  
  Торрес вибрався зі схованки і побіг, пригнувшись, із Берреттой в мовчанні попереду. Паркан був заввишки вісім футів. Торресу, зростанням всього п'ять футів сім дюймів, довелося підстрибнути, щоб натягнути килимок на колючий дріт. Це прозвучало так, немов мідна секція оркестру впала на сцену. Він просунув носок черевика в одне з ромбовидних отворів і підтягнувся. Килимок на підлозі Range Rover захистив його від колючого дроту. Торрес зістрибнув з іншого боку і потягнув килим вниз. Латунна секція знову впала.
  
  Він кинув килимок на землю і обійшов будівлю до бічних дверей. Крім головних дверей ангара, це був єдиний інший вхід. Земля була всіяна недопалками і зім'ятими пивними банками.
  
  Торрес посмикав ручку, виявив, що вона замкнена, і постукав у металеві двері відкритою долонею. Він почув, як повернувся замок, і двері відчинилися. Службовець ангара, невисокий чоловік з обвислим животом і пістолетом, заткнутим за пояс, вистромив голову назовні. “Qué?"
  
  Торрес висунувся з-за дверей і зробив два постріли. Порожні гільзи зметнулися в повітря, залишаючи за собою шлейф диму, і приземлилися серед недопалків. Службовець ангара похитнувся на підборах з парою дірок розміром з десятицентовик по лобі і осколками скла в особі. Його тіло на мить похитнулося, а потім впало. Він плазом вдарився об бетонну підлогу. хлоп. Перша куля пробила денце пляшки. Друга викликала гучний хлопок.
  
  "Гольфстрім" за шістдесят п'ять мільйонів доларів і реактивний вертоліт поменше займали більшу частину ангарного простору. Світлові люки відбивалися в їх блискучих білих фюзеляжах. З одного боку ангара знаходився великий паливний бак, а з іншого - невеликий офіс. У повітрі висів запах авіапалива.
  
  Торрес зачинив двері, замкнув її, а потім підійшов до маленького віконця в головних дверях ангара, яке виходило на головні ворота. Найманці Мачадо тинялися без діла перед сітчастим парканом, курили сигарети і розповідали анекдоти. Він міг би укласти всіх шістьох з такої відстані, але йому знадобилася б стійка платформа для стрільби.
  
  Він оглянув ангарний відсік помітив великий червоний ящик для інструментів і покотив його по підлозі. Він був зроблений з товстого алюмінію і набитий інструментами; він повинен був зупинити кілька куль. Потім він знайшов лавку-драбину, яку механіки використовували для роботи з двигунами, і поставив її перед великим ящиком для інструментів.
  
  Торрес поклав "Берретту" на скриню, виліз на драбину і зняв з плеча СВД. Зброю калібру 7,62 мм з магазином на десять патронів. Він опустив сошки, упер приклад у плече і налаштував оптичний приціл.
  
  Його передні зуби були немов наэлектризованы, а серце намагався вискочити з грудей. Він видихнув і зосередився на своєму диханні.
  
  Заляпаний брудом BMW підкотив до головних воріт, піднімаючи за собою шлейф пилу. Хмара на мить приховало машину, перш ніж вітер розніс її на шматки. Крізь темне скло Торрес нарахував п'ять голів. Дві спереду. Три ззаду.
  
  Глава Третя
  
  Торрес спостерігав, як скло з боку водія з дзвоном опустилося, і Сантьяго наказав охороні відкрити ворота. Мачадо приїхав не сам. Сантьяго був його заступником: татуйований колишній поліцейський, який носив золотисті авіатори і зачесане назад волосся. Один із солдатів картелю. закинув рушницю на плече, дістав в'язку ключів і підійшов до висячому замку.
  
  Торрес навів перехрестя прицілу, видихнув, натиснув на спусковий гачок. СВД вистрілив. Вікно вилетіло з рами. Пистольеро перекинувся на асфальт мертвим.
  
  Інші розвернулися і випустили свинцевий град. Звук розколов повітря, немов рій розлючених шершнів, що шукають, кого б вжалити. Патронів зажувало сталевий рифлений двері і вплинуло на Роллінг інструмент скриня з важким металевим thwaps. Торрес нахилила голову і чекала.
  
  Сантьяго вискочив з "БМВ", розмахуючи руками в повітрі. “Не стріляти! Не стріляти! Ви підпалите цистерни!" Нарешті він закричав досить голосно, щоб його почули крізь гуркіт АК-47. "Я сказав, не стріляти!"
  
  Гуркіт гармат вірш. Звук прокотився над плоскою місцевістю, як віддаляється грім. З стволів гвинтівок повалив дим. Найманці тримали свою зброю спрямованим на ангар. Кільком вистачило розуму розосередитися. Один опустився на коліно, роблячи себе меншій мішенню, не те щоб це мало значення.
  
  Сантьяго присів навпочіпки за машиною і крикнув: “Діас! Я з самого початку знав, що ти з федералів . На кого ти працюєш? Американсько?"
  
  Торрес дістав з кишені одноразовий стільниковий і набрав номер Сантьяго. Він увімкнув телефон на гучний зв'язок, поклав його на ящик з інструментами поруч із "Берреттой" і навів перехрестя прицілу на верхівку Сантьяго, ледь видневшуюся над капотом машини. Він продзвенів дюжину разів, перш ніж Сантьяго усвідомив, що його телефон вібрує в кишені. “Що?"
  
  "Я хочу побачити дівчину", - сказав йому Торрес.
  
  Сантьяго відібрав телефон від вуха і гаркнув команду.
  
  Задні двері відчинилися. Реймон, схожий на бульдога чоловік з бочкоподібним грудьми, витягнув Алехандру і кинув її, оголену, на узбіччі дороги. Її чорне волосся звисало сплутаним пасмами. Одна сторона її обличчя була покрита запеченою кров'ю.
  
  Реймон поспішив назад за машину і зник.
  
  - Подобається, що я зробив з її обличчям? - запитав Сантьяго.
  
  Торрес навів на неї свій оптичний приціл, щоб розглянути ближче.
  
  Цей ублюдок порізав її. Глибокий поріз йшов по правій стороні обличчя від брів до підборіддя. Іншу половину вкривали синці. У неї були розбиті губи і зламаний ніс.
  
  Торрес відвернувся. На його лобі запульсувала відень. Сльози затуманили його зір. Він облажався. Він повинен був відпустити її, коли зрозумів, що закохується в неї, але вона була у нього під шкірою, як мелодія, яку ти не можеш викинути з голови. Він змахнув сльози і навів приціл на пистольерос біля воріт. Треба було зусилля, щоб зберегти голос під контролем. Він сказав: "Накажіть своїм людям вийти з машини".
  
  "Всі виходьте з машини," сказав Сантьяго.
  
  Вони вийшли, залишивши двері відчиненими, і сховалися в неглибокій канаві на протилежній стороні дороги.
  
  "Віддай телефон Алехандре", - сказав Торрес.
  
  Сантьяго кинув телефон через капот. Він впав у бруд. Вона підповзла до нього рачки. “ Діас?
  
  "Алехандра", - покликав Торрес. "Сідай в машину і їдь звідси, дитинко".
  
  Вона похитала головою. “Н-ні. Не без тебе".
  
  "Послухай мене", - сказав Торрес. “Я не поїду з тобою, дитинко. А тепер сідай у машину і їдь".
  
  "Ні, - простогнала Алехандра.
  
  "Сантьяго!" Торрес крикнув у вікно. “Я тобі потрібен? Посади дівчину в машину!"
  
  Сантьяго підбіг до машини, схопив Алехандру за волосся і ривком поставив на ноги. Вона вискнула. Він протягнув її навколо переднього бампера і запхав на водійське сидіння.
  
  У Торреса звело горло. Він проковтнув клубок і закричав. "Алехандра, йди!"
  
  Плачучи, вона перемкнула машину на задній хід і натиснула на педаль газу. BMW рвонувся назад, піднявши хмару пилу.
  
  Сантьяго і його команда розтягнулися вздовж узбіччя дороги.
  
  Торрес спостерігав, як BMW рвонувся назад. Алехандра проїхала сто метрів заднім ходом, потім крутонула кермо. Машину розвернуло, потім вона зупинилася, коли вона переводила передачу. Задні шини витворили гравій. Двигун заревів, але "БМВ" стояв нерухомо. Серце Торреса підскочив до горла.
  
  "Ні, - сказав він. “ Ні-ні-ні. Не зараз.
  
  Спалахнули стоп-сигнали. Алехандра перемкнула на знижену передачу, і "БМВ" рвонувся вперед.
  
  Торрес дивився, як вона зникає вдалині. Як тільки вона зникла, страх зник, змінившись вбивчою люттю. Він сказав: “Сантьяго? Ти мене чуєш?"
  
  "Я чую тебе", - гукнув Сантьяго з-за насипу.
  
  "Ти хочеш мене?" Сказав Торрес. "Іди за мною".
  
  "Убий його," наказав Сантьяго.
  
  Солдати картелю підбігли до ангару, стріляючи на автоматі від стегна. Кулі пробили двері і засвистіли всередині будівлі з гофрованої сталі. Одна куля пробила лобове скло реактивного вертольота. Торрес прицілився в найближчу загрозу і натиснув на спусковий гачок. Чоловік підняв руки в повітря і впав обличчям вниз. Торрес вистрілив ще двічі. Другий постріл пройшов мимо цілі. Третій змусив бойовика з криком зігнутися навпіл.
  
  Торрес відчув гостру біль і зрозумів, що в нього потрапили. Відчуття було таке, ніби хтось хлестнул його мокрим рушником. Куля пробила ящик з інструментами і увійшла в його лівий бік. Він подивився вниз і побачив темно-червона пляма, расползающееся над лівої тазової кісткою. Від побаченого біль чомусь посилилася. Печіння перетворилося в пульсуючий укол.
  
  Він вилаявся, схопив "Берретту" і спіткнувся об підніжку табурета. Він зашкутильгав по підлозі, залишаючи кривавий слід на задній стіні.
  
  Бандити дісталися до дверей ангара. Один з них просунув ствол свого АК-47 у вікно і вистрілив наосліп. Кулі зашипіли і заклацали. Одна зрикошетила від паливного бака, не пошкодивши шкіру.
  
  Торрес сів, притулившись спиною до стіни.
  
  Двері ангара відкрилася досить, щоб впустити людини. Торрес прицілився в отвір і натиснув на спусковий гачок. Куля розірвала шию чоловіка, і він впав на коліна, перегородивши вхід. Це дало Торресу кілька дорогоцінних секунд.
  
  Він притиснув руку до боку і поморщився. Дірка в животі вб'є його, але не відразу. Потрібно кілька годин, щоб стекти кров'ю. Сантьяго проведе цей час, допитуючи його. Спочатку Торрес пручався, але коли біль ставав досить сильною, він починав говорити. Попастися на вудку агента було досить погано. Видача інформації була непрощенним гріхом.
  
  Він притулився потилицею до стіни. “Радуйся, Марія, сповнена благодаті, благословенна ти серед жінок і благословенний плід лона твого, Ісус. Молися за нас, грішних, нині і в годину нашої смерті".
  
  Торрес приставив "Берретту" до скроні і натиснув на спусковий гачок.
  
  Розділ Четвертий
  
  Джейк Ноубл лежав на животі бруду, біля підніжжя високої сосни. Звисаючі вічнозелені гілки служили хорошим укриттям. Він був одягнений в чорне, на голові - темне кепка для охорони. Світні стрілки на його TAG Heuer показували 4:47 ранку, зірки тьмяніло, коли перший натяк на світанок пофарбував східний горизонт. Весь світ здається тихим в години перед світанком. Природа, здається, затамувала подих в очікуванні нового дня. Циркадний ритм людини знаходиться на найнижчому рівні. Саме в цей час оператори спецпідрозділів люблять наносити раптові удари. Ворог втомився і з тугою думає про своїх постелях.
  
  Особняк був двоповерховим з річкового каменю і світлого дерева, з вікнами від підлоги до стелі, з яких відкривався вид на зелені пагорби. У ньому було кілька димарів і задня веранда площею більше, ніж у першій квартирі Ноубла. Декоративні лампи висвітлювали ганок і пропановий гриль. Триколісний велосипед маленької дівчинки був припаркований поруч з опорою гойдалок. У декількох милях на південь на фоні темного пейзажу мерехтіли вогні Колорадо-Спрінгс.
  
  Огрядний чоловік притулився до поручнів палуби. Під його сірої вітровкою виднілася опуклість пістолета. Він витрусив сигарету з пачки "Лаки", клацнув запальничкою і набрав повітря в легені. Це була його третя сигарета за сьогоднішній вечір. Він закинув голову і видихнув. Вже майже розвиднілось, і він з усіх сил намагався не заснути.
  
  Ноубл поспівчував. Кілька разів за ніч він ловив себе на тому, що задремывает. Проте він не міг влаштуватися зручніше: корінь впивався йому у грудну клітку, а комаха останні дві години гризло його праву сідницю. Кожні кілька хвилин він відчув гострий булавочный укол, який віддавався поштовхом в його сонному мозку. Він був досить далеко від дому, щоб убити комаха, не привертаючи нічиєї уваги, але його зупиняла тренування. Він дозволив маленькому засранцу бенкетувати і використовував біль, щоб не заснути.
  
  Рація охоронця на ґанку видала коротке шипіння перешкод, а потім тишу заповнив голос. “ Елемент два, це контроль. Статус?
  
  Ноубл зробив глибокий вдих, наповнюючи легені розрідженим гірським повітрям, і затримав його на рахунок десять, повертаючи кисень в мозок. Він розправив плечі і стиснув пальці в кулаки, готуючи своє тіло до дії.
  
  Кремезний охоронець зняв з пояса рацію. “ Доповідати нічого. Прийом.
  
  "Вас зрозумів".
  
  Елемент два докурив сигарету, загасив недопалок об підошву черевика і кидком відправив фільтр в ліс, де його роботодавець не міг його побачити. Він неквапливо попрямував до південної сторони будинку. Як і всі будівлі уздовж хребта Скелястих гір, будинок був побудований на схилі, так що південна сторона підвалу була відкрита. Посипана гравієм доріжка вела до гаражним воротам, всередині яких стояв "Ягуар XF" власника.
  
  Елемент Два затримався досить надовго, щоб переконатися, що двері закриті, кинув побіжний погляд вздовж посипаній гравієм доріжки у бік головної дороги і, не помітивши нічого незвичайного, попрямував назад на своє сідало.
  
  Ноубл вибрав цей момент, щоб включити механізм відкривання гаражних воріт, налаштований на ту ж частоту, що і той, що прикріплений до сонцезахисного козирка всередині Jaguar. З тихим дзижчанням ожив електродвигун. Відчинилися двері гаража. Промінь жовтого світла пролився на всипану гравієм під'їзну доріжку.
  
  Охоронець розвернувся і зірвав з пояса рацію. Він натиснув кнопку передачі. “ Контроль, це другий елемент. Двері гаража тільки що відкрився. Ви чуєте?
  
  “Я зрозумів. Перевірте це. Я підходжу, щоб підтримати вас. Прийом."
  
  Елемент Два засунув руку під пальто і дістав пістолет "Глок". Рухаючись повільно, намагаючись не оступитися в темряві, він прокрався вниз по схилу до під'їзній доріжці і наблизився до відкритих дверей, тримаючи рушницю навпереваги.
  
  Елемент Один обійшов спереду повільної підтюпцем, важко дихаючи від зусиль. Він переважував свого напарника на добрих п'ятдесят фунтів. З-за його великих рук пістолет здавався крихітним. На його лобі блищав піт. “ Що сталося? - запитав він хрипким шепотом.
  
  "Не знаю". Другий елемент знизав плечима. "Відкрився сам по собі".
  
  Ноубл вибрався з-під низько звисаючих гілок, піднявся сходами на веранду і, пригнувшись, посунув до задніх дверей будинку. За рогом він почув, як охоронці обговорюють можливість несправності. Він дістав з кишені штанів-карго набір інструментів для розтину замків. Працюючи швидко, він вставив натяжна інструмент замок, вибрав відмичку і вставив тумблери на місце. Вся операція зайняла менше тридцяти секунд. Замок відкрився з м'яким клацанням. Двері відчинилися. Ноубл увійшов у темну кухню.
  
  Зовні охорони команда все ще ламала голову над дверима гаража. Їх голоси були ледь чутні з дому. На кухні був кахельну підлогу і прилади з нержавіючої сталі. На стійці висіла колекція дорогий кухонного посуду. Ноубл взяв яблуко з вази з фруктами, що стояла на стійці.
  
  На панелі сигналізації, вмонтованої в стіну, миготіло слово ЗАТВОР. Цифрова клавіатура світилася зеленим в очікуванні коду, який запобіг би відключення безшумної сигналізації. Системи домашньої безпеки базуються на досить простої технології; коли двері або вікна відкриваються, система починає шестидесятисекундный зворотний відлік. Якщо зворотний відлік досягає нуля, в компанію з моніторингу відправляється оповіщення, яка потім дзвонить домовласникові і в місцеву поліцію.
  
  Є два способи вимкнути сповіщення. Перший - ввести код з клавіатури. Інший - відключити основне вікно, не дозволяючи системі зв'язуватися з компанією, що здійснює моніторинг.
  
  Вважаючи себе - у нього залишалося п'ятдесят сім секунд, — Ноубл рушив затемненому першого поверху до гардеробу біля головного входу. Сорок вісім секунд. Відсунувши в бік зимові куртки, він виявив невелику металеву коробку, прикріплену до задньої стінки. Коробку закривав простий замок, схожий на ті, що зустрічаються на столах керівників. Ноубл затиснув яблуко в зубах і взявся за роботу зі своїми відмичками. Тридцять дві секунди. Він відчув, як тумблери з клацанням встали на місце, і повернув клямку. Коробка відкрилася. Двадцять шість секунд. Ноубл витратив кілька дорогоцінних секунд на вивчення проводки, вибрав ту, яка посилала сигнали туди і назад в компанію моніторингу, й смикнув за неї.
  
  Залишилося вісімнадцять секунд.
  
  Ноубл посміхнувся.
  
  Відключивши сигналізацію, він піднявся по сходах на другий поверх. Сходова площадка була абсолютно неохоронюваної. Вся охорона знаходилася зовні. Балкон виходив у вітальні на першому поверсі, де шкіряні дивани стояли по боках від масивного кам'яного каміна. Ноубл зупинився біля дверей, прикрашеної малюнками кольоровими олівцями, зображують різнокольорових поні з ніжками-паличками, тулубами з повітряних куль і усміхненими пичками.
  
  Він заглянув усередину. Маленька дівчинка, шести або семи років, розтягнулася на ліжку в мультяшной піжамі. Її рот був відкритий, а кінцівки розкинуті в подобі глибокого сну, якого досягають лише невинні.
  
  Ноубл обережно причинив двері і пройшов по коридору в хазяйську спальню. Тут йому слід було бути обережнішим. Навіть найменший шум може розбудити дорослої людини, а у чоловіка всередині було більше причин для занепокоєння, ніж у більшості інших, звідси і безпека.
  
  Ноубл поклав руку на ручку і повільно повернув, поки не відчув, що засувка відсувається. Потім він почекав і прислухався. Нічого. Двері безшумно відчинилися на петлях.
  
  Він увійшов у простору спальню з темно-білим килимом. Праворуч від нього була окрема ванна з нічником на випадок, якщо комусь знадобиться туалет посеред ночі. Там був косметичний столик, дзеркало, комод, ймовірно, антикварний.
  
  Власник і його дружина спали в "Каліфорнія кінг" на шовкових простирадлах. Зім'ятий стьобана ковдра з квітковим принтом лежало на підлозі. Чоловік обіймав дружину однією рукою за плечі і тихо похрапывал. Дружина спала трохи більш неспокійно. Її світле волосся нагадували спутаний стіг сіна. Ноги пересмикувались під простирадлами. Тонкі бретельки натякали на шовкову нічну сорочку.
  
  Ноубл взяв стілець від туалетного столика, поставив його поруч з ліжком і сів верхи, поклавши руки на спинку. Він шумно відкусив від яблука. Дружина прокинулася з тихим вскриком, схожим на стук крейди по дошці. Чоловік сів, на його обличчі були написані страх і подив.
  
  Ноубл простягнув руку і включив приліжкову лампу. “Бах, " сказав він з набитим яблуком ротом. “ Ти мертвий.
  
  Шон Хеннессі потягнувся за очками. У нього було пухке обличчя, великі виразні очі і рано посивілі волосся. Він був з тих хлопців, які носять жилети-светри і вельветові штани.
  
  Його дружина була на десять років молодше і краще піклуватися про себе. Це було помітно. Вона оговталася від шоку, викликаного тим, що прокинулася з незнайомцем у своїй спальні, сердито вилаялася і натягнула простирадла на плечі.
  
  "Містере Ноубл", - сказав Шон. Пухка рука потягнулася до його грудей. “Ви налякали мене. Як ви сюди потрапили?"
  
  Ноубл проковтнув. “ Ви заплатили мені за оцінку вашої безпеки.
  
  "І що?" Запитав Шон.
  
  "Це відстій".
  
  Розділ П'ятий
  
  П'ятнадцять хвилин потому, Ноубл сидів на табуреті в кінці кухонного острівця розміром військовий корабель. В кавнику кипів кави, наповнюючи кімнату насиченим ароматом. Шон Хеннессі і його дружина були одягнені в халати. Команда безпеки була поінформована про їх невдачі і відправлена назад на свої пости. Другий елемент надав Ноублу смертельний вид, коли він йшов.
  
  Місіс Хеннессі вручила Ноублу кухоль з написом "Бюлетень Хеннессі" —на цьому розіграш закінчується!
  
  Він прийняв його з вдячністю.
  
  Вона знайшла час зачесатися і підфарбуватися. “ З вершками або цукром?
  
  Він похитав головою. “ Чорний підійде.
  
  Шон Хеннессі протер окуляри про халат. Його сиве волосся місцями були скуйовджене. - Яка ваша думка, містере Ноубл? - запитав я.
  
  "Ці хлопці зі служби безпеки "Блек Даймонд" на сходинку вище копів торгового центру". Ноубл зняв бейсболку, склав її і засунув у кишеню штанів-карго, перш ніж провести рукою по волоссю. "І відключення вашої системи сигналізації було дитячою забавкою".
  
  Місіс Хеннессі простягнула руку і схопила чоловіка за передпліччя, поки Ноубл говорив. Він пояснив, як відвернув охоронців, зламав замок і відключив сигналізацію.
  
  "А що з дверима гаража?" - запитала вона. "Як тобі це вдалося?"
  
  Ноубл дістав з кишені відкривачку для гаражних воріт. Він поклав її на кухонний столик. Вона взяла її, покрутила в руках і натиснула кнопку. Вони почули, як запрацював мотор гаражної двері. Вона знову натиснула на кнопку, і двері від'їхали в іншу сторону.
  
  "У цих открывалках використовується досить проста технологія", - пояснив Ноубл. “Двадцатидолларовый сканер від Radio Shack дав мені правильний сигнал. Після цього залишалося тільки купити пристрій для відкривання гаражних воріт і налаштувати його на ту ж частоту ".
  
  Шон Хеннессі обмінявся тривожним поглядом зі своєю дружиною. Багаті люди думають, що за гроші можна купити безпека. Вони встановили сигналізацію і найняли команду охорони. Вони зробили все, що від них вимагалося, і все ще не були в безпеці у своєму власному домі. Це було не те, що вони хотіли почути, але вони найняли Ноубла для оцінки своєї безпеки, і він не збирався прикрашати ситуацію.
  
  Він сказав: "Вчора, коли ви смажили на задньому ганку..." Хеннессі кивнув. "Я був у двадцяти ярдів від вас", - сказав їм Ноубл. "Весь цей час спостерігав за вами".
  
  Місіс Хеннессі втягнула повітря крізь зуби. Одна рука мимовільним жестом запахнула верх халата. Губи Шон стиснулися. Вони були розумними людьми. Вони вміли читати між рядків. Якщо б у Ноубла був пістолет і він хотів убити їх, вони були б мертві.
  
  Він обома руками обхопив чашку з кавою. “ Якщо хтось захоче вбити вас досить сильно, містер Хеннессі, він знайде спосіб.
  
  Місіс Хеннессі подивилася на чоловіка, потім на Ноубла. “ Ми отримуємо листи і телефонні дзвінки. Схоже, вони серйозні.
  
  Ноубл кивнув. "Ти не можеш щовечора виходити на кабельне телебачення, говорити те, що говориш, і не чекати, що наживеш ворогів".
  
  Хеннессі поставив свою кружку. “Наш уряд безнадійно корумпована, і наша нація рухається до катастрофи. Мій обов'язок попередити людей".
  
  “Я не кажу, що не згоден. Я кажу, що люди будуть обурені тобою за це". Ноубл зробив ковток.
  
  - Що ти пропонуєш? - запитав Шон.
  
  “Купи пістолет. Навчися ним користуватися", - сказав йому Ноубл. “Ти міг би також подумати про наймання охоронця. Цього охоронця. Кого-небудь з бойовим досвідом".
  
  "Хтось на кшталт тебе", - зазначив Хеннессі.
  
  Ноубл посміхнувся, але похитав головою. “ При всій моїй повазі, я не зацікавлений в тому, щоб няньчитися з телезіркою, містер Хеннессі.
  
  Хеннессі вказав підборіддям на вікно, звідки вони могли бачити, як Другий Елемент стоїть на палубі і курить сигарету. “Я плачу їм хороші гроші. Передбачається, що вони кращі в своїй справі. Ти пронісся повз них, як привид, що проходить крізь стіни. Ти саме той чоловік, якого я хочу бачити захищає мою сім'ю ".
  
  "Я знаю кількох хлопців", - сказав йому Ноубл. “Хлопців, які нітрохи не гірше за мене. Я дам тобі їх контактну інформацію. Нічого не обіцяю".
  
  Шон розуміюче кивнув, але вираз його обличчя говорив про протилежне. “Я б хотів, щоб ти передумав. Ти, очевидно, знаєш свою справу і угождаешь мені не тому, що я на телебаченні. Мені це подобається ".
  
  Ноубл почухав брову. “ У мене складна ситуація.
  
  Місіс Хеннессі щось прошепотіла на вухо чоловікові. Це звучало як заплати людині. Шон вибачився. Його дружина взяла кухоль і оглянув благородний по ободу. - Як ви гадаєте, які шанси, що хтось зробить замах на життя мого чоловіка? - запитала вона.
  
  Ноубл задумався, як на це відповісти. Він вирішив сказати правду. "Я здивований, що це ще не сталося".
  
  По виразу її обличчя він міг сказати, що вона подумала про те ж. Вона розправила плечі, неначе боролася з ознобом. "Дякую за чесність".
  
  Він кивнув. “ Повинно бути, це важко.
  
  "Більшість днів проходять нормально", - сказала вона. “Деякі дні нестерпні. Іноді мені хочеться, щоб ми могли втекти. Виїхати куди-небудь, де нас ніхто не зможе знайти".
  
  "Мені знайоме це почуття".
  
  Вона засміялася й похитала головою. “Шон ніколи б не зупинився. Це не в його характері".
  
  "Це частина того, що робить його таким успішним", - сказав рональд Ноубл.
  
  "Він безумовно не відступить", - сказала вона. "А як щодо тебе?"
  
  "Я займаюся цим так довго, що не знаю іншого способу".
  
  “ Ви одружені? - запитав я.
  
  "Ні, мем".
  
  "Кличте мене Пейдж", - сказала вона.
  
  "Джейк," сказав він.
  
  "Мені важко повірити, що такий хлопець, як ти, не знайшов дівчину, з якою можна стати розсудливим".
  
  "Я думав, що бачив".
  
  Вона підняла брову. “ І?
  
  "І я думаю, що з цього нічого не вийшло". Ноубл натягнув на обличчя посмішку, щоб приховати образу.
  
  "Шкода це чути", - сказала Пейдж.
  
  Шон повернувся з чеком. "Сподіваюся, він не відскочить", - сказав він з посмішкою.
  
  “ Я теж. Ноубл примружився. “ Я знаю, де ти живеш.
  
  Шон розсміявся і простягнув руку.
  
  Ноубл потиснув її.
  
  Глава Шоста
  
  Благородний попався організації рейси Денвер-Тампа Інтернешнл. Він приземлився в половині третьої пополудні, вийшов з терміналу з ручною поклажею, перекинутої через плече, і піднявся на ліфті в гараж для довгострокової паркування. Buick GSX 1970 року випуску був втиснутий між парою сучасних седанів. Ноубл перевірив гараж, щоб переконатися, що він один, потім поставив свою ручну поклажу на землю, став на карачки і перевірив ходову частину.
  
  Останні чотири дні він провів у Колорадо—Спрінгс - достатньо часу, щоб встановити вибухівку або пристрій стеження. Ймовірність того, що хтось прикріпить бомбу до його стартеру, була невелика — він вже п'ять років як вийшов з гри, — але у нього з'явились вороги, зовсім нещодавно на Філіппінах і в Гонконзі, де він розкрив кілька угруповань, які займаються торгівлею людьми. Оскільки здорова доза параної життєво важлива в шпигунському бізнесі, Ноубл оглянув днище автомобіля. "Підозрюй всіх" було одним з улюблених висловів Метью Берка.
  
  Поки Ноубл перевіряв ходову частину, ліфт зі дзвоном під'їхав. Молода пара, тримаючись за руки, увійшла в двері. Вони зупинилися, побачивши Ноубла, що стоїть на четвереньках.
  
  Він встав і обдарував їх ніяковою посмішкою. "Впустив ключі".
  
  Вони сіли в електромобіль і поїхали без коментарів.
  
  Ноубл дістав ключі з кишені, відімкнув дверцята і кинув свою ручну поклажу на пасажирське сидіння. Він сів за кермо. Знадобилося три спроби, щоб завести старий "Б'юік". Нарешті, гараж наповнився хрипким гарчанням. Ноубл включив задню передачу. Шини взвизгнули по гладкій поверхні, і він покинув аеропорт, прямуючи на захід по I-275 в Санкт-Петербург. Температура повітря наблизилася до ста градусів. Навіть при працюючому на повну потужність кондиціонері на лобі в нього виступили крапельки поту.
  
  Він поїхав на південь по 4-й-й вулиці Центральній, а потім об'їхав квартал. Знайти парковку в центрі міста в середині дня - все одно що знайти курячі зуби. Форд виїхав з місця прямо перед ним. Ноубл кинув виклик пікапу Chevy за місце і виграв. Водій пікапа показав Ноублу середній палець. Він відповів тим же, вийшов з машини і об'їхав потік машин на 1-ій вулиці.ST Авеню.
  
  Піт утворив жирне пляма між лопатками. Липень у Флориді видався липким і спекотним. Регулярні денні зливи з грозою тільки роблять спеку задушливій і нестерпним. Жителі поспішають від одного джерела кондиціонування повітря до іншого. Ноубл вийшов на затінену лоджію центрального поштамту, радіючи можливості сховатися від палючого післяполудневого сонця.
  
  У Сент-Пітері знаходиться перше в країні поштове відділення під відкритим небом. Будинок побудований в 1916 році, завдяки середземноморської архітектури та іспанської плитки крита доріжка зберігає прохолоду влітку. Горгульї присідають на верхівках італійських арок, а теракотовий фриз створює враження, що ви повертаєтеся в минуле. Ноублу це сподобалося, тому що дизайн під відкритим небом давав йому цілодобовий доступ до своєї поштової скриньки.
  
  Всередині він виявив прострочені рахунки, небажану пошту і бежевий конверт без зворотної адреси. Чек від Шона Хеннессі допоможе оплатити рахунки. Цього було і близько недостатньо — хіба коли-небудь було? — але світ залишався включеним. Ноубл насупився, дивлячись на дивний конверт. Він струсонув його, потім дослідив кінчиками пальців. На Дотик він був схожий на ключ.
  
  Він сунув неоплачені рахунки під мишку, розірвав конверт і перевернув його. На його розкриту долоню випав маленький латунний ключ. На ньому було викарбувано 314. Записки не було. Ноубл підкинув ключ на розкритій долоні. Почерк на конверті був зроблений друкованими літерами чорним фломастером.
  
  Підкоряючись якомусь передчуттю, він дістав свій мобільний і набрав номер Саманти Ганн. В основному це було прийняття бажаного за дійсне. Він не отримував звісток від Сем шість місяців. У вересні минулого року він допоміг Сем врятувати її кращу подругу від банди "Тріада". Коли все скінчилося, вона поїхала додому в Бостон, щоб оговтатися від вогнепального поранення, а Ноубл повернувся до Флориди. Спочатку вони досить регулярно спілкувалися і переписувалися. Вони навіть обговорювали ідею її приїзду у Флориду з візитом. Потім, шість місяців тому, вона перестала відповідати на його дзвінки.
  
  Свята швидко наближалися. Сем була молода, гарна собою і гостра, як бритва. Ноубл вирішила, що знайшла хлопця. У її житті не буде нестачі в доступних чоловіків. І Ноубл... Що ж, він був за тисячу миль звідси і на десять років старше.
  
  Стоячи під тінистою верандою, слухаючи телефонні дзвінки, він сказав собі порадіти за неї. Вона була чудовою дівчиною. Вона заслуговувала нормальних відносин. Таких відносин, які він не міг запропонувати. Він сказав собі, що їй буде краще без нього. Це була одна з тих непереконливих банальностей, які друзі пропонують один одному після розставання.
  
  Телефон задзвонив дюжину разів, а потім переключився на голосову пошту. Він встромив ключ у кишеню. Хто відправив його і навіщо? Хтось із ЦРУ? Ворог, який відправив йому повідомлення? Попередження? Не маючи додаткової інформації, все, що він міг робити, це здогадуватися.
  
  Він дочекався перерви в русі, а потім попрямував по розпеченому асфальту до "Бьюику". Він кинув неоплачені рахунки на пасажирське сидіння разом з ручною поклажею і вставив ключ у замок запалювання. Двигун забурчав, як старий, прочищающий горло, але відмовився заводитися.
  
  "Давай," прошепотів Ноубл.
  
  Він спробував багато разів. Мотор героїчно опирався, але відмовив. Ноубл вилаявся, зібрав свій багаж, потім вийшов і пішов пішки.
  
  Глава Сьома
  
  Саманта Ганн сиділа на задньому сидінні туристичного автобуса, битком набитого помічниками, політичними радниками, стратегами і різними співробітниками передвиборної кампанії. Вони були десь в Нью-Гемпширі. Сем була майже впевнена, що це Манчестер, але це міг бути Конкорд. Вона збилася з рахунку. Кожну ніч був новий мітинг у новому місті. Через деякий час вони всі почали зливатися.
  
  Сем була одягнена в зшитий на замовлення костюм зі зручними балетками, а її волосся було зібране у хвіст. Температура в туристичному автобусі перетворювала пальці її ніг в маленькі шматочки льоду. Їй слід одягти кальсони і уггі. Держсекретар Хелен Роудс, яку її співробітники прозвали Крижаний королевою, почувала себе некомфортно при температурі вище 68 градусів.
  
  Роудс говорила по мобільному, на її шиї пульсувала відень. "Скажи редактору, що якщо він опублікує цю статтю, я його поховаю".
  
  Вона нагадала Сему вчительку початкових класів-садистку по імені міс Вормер. Діти називали її Вормер-Відьма. Коли вони по-справжньому злилися, вони використовували слово на букву "Б", одне з найгірших лайок, яке може вимовити третьокласник, що уступає тільки священної Ф-бомбу, яку можна було вимовляти тільки пошепки, коли була абсолютно впевнена, що поблизу немає дорослих.
  
  Він тільки що отримав звістку, що редактор the Wall Street Journal збирається опублікувати не надто захоплену статтю. Це був рік виборів, і до президентських праймеріз залишалося всього три місяці. Він виступав проти пихатої республіканського повстанця, і напруженість всередині кампанії Родса була високою. Потрібно було організувати телевізійну рекламу, написати мови, підготуватися до ратушам, інтерв'ю для новин та дебатів. Кульмінаційна мова Роудс була зустрінута з диким ентузіазмом у всіх оплоти DNC, але в країні естакад вона сильно провалювалася. Показники її опитувань падали. Гірше того, директор ФБР натякав на пред'явлення їй офіційних звинувачень в обговоренні надсекретної інформації через незахищений власний поштовий сервер.
  
  Її помічники і радники працювали цілодобово, гасячи пожежі. Роудс стиснула свій мобільний телефон кістлявою хваткою, коли сказала: “Не давай мені нічого з цього права знати, нісенітниця собача про свободу преси, Харві. Скажи йому, щоб він зам'яв цю історію, чи сотня аудиторів податкового управління перевірить його особисті фінанси мелкозубой гребінцем.
  
  Настала пауза, поки вона слухала. Потім вона сказала: "Я знала, що ти побачиш все по-моєму". Вона поклала трубку і повернулася до своєму помічникові. "Які останні номери?"
  
  Матін Малих, симпатична арабська дівчина, пов'язана з "Братами-мусульманами", скорчила гримасу. “Недобре. По всім національним опитуваннями ви відстаєте як мінімум на чотири".
  
  Гай Таггарт, симпатичний випускник Гарварду з посмішкою продавця уживаних автомобілів, сказав: “Зауваження директора ФБР поширили і інші новинні агентства. І ти знаєш, що Шон Хеннессі буде у всьому цьому замішаний. Нам потрібно діяти на випередження. Я думаю, тобі слід зробити заяву ".
  
  Один з інших аналітиків, брудна блондинка, похитала головою. “Єдина заява, яку ви повинні зробити, - це заперечення. Заперечуйте, заперечуйте, заперечуйте".
  
  Гай Таггарт не погодився. "Нам потрібно змінити ситуацію і зробити її про директора ФБР-сексисте і його війні з жінками".
  
  Кілька консультантів висловили згоду з цією ідеєю. Це була популярна карта в їх колоді тез для обговорення. Вони часто розігрували її. Таггарт сказав: “Заявіть, що директор ФБР роздуває проблему, щоб саботувати вашу заявку на пост президента Білого дому. Він динозавр-жінконенависник, який не хоче бачити президентом жінку".
  
  Салон автобуса перетворився на ехо-камеру прогресивних саундбитов. Сем відчувала себе так, немов повернулася в Єль, слухаючи, як її однокласники переповідають основні моменти з останньої лекції відверто марксистських професорів. В кишені завібрував телефон. Вона дістала його.
  
  Номер належав Джейку Ноубла.
  
  Вона прикусила нижню губу. Думки про Джейка сколихнули збиває з пантелику вир емоцій. Метелики запорхали у неї в животі, але болючий вузол горя і втрати утворився в грудях. Відповісти на дзвінок коштувало більше, ніж її робота. Вона дуже багато працювала, щоб потрапити сюди. Вона була гарна в тому, що робила, і вона дійсно змінювала ситуацію на краще. Єдина заковика полягала в тому, що їй довелося залишити все позаду. Вона навіть змінила особистість. Тепер вона була Ванессою Кляйн.
  
  - Якісь проблеми, агент Кляйн? - запитала Елен Роудс.
  
  Сем сунула мобільник в кишеню блейзера і зобразила на обличчі посмішку. “ Ні, мем.
  
  Роудс постукала довгим пальцем по своєму підборіддя. “ Давай подивимося, яку бруд приховує директор ФБР.
  
  - Я чув, він справжній бойскаут, - сказав Гай Таггарт.
  
  "У кожного є секрети", - сказав Роудс. “Я хочу, щоб ти першим же літаком вилетів до Вашингтона, покопайся в житті директора ФБР і придумай що-небудь, що ми могли б використовувати. Він грає в азартні ігри? Він п'є? Копай глибше. Якщо він обмочився у другому класі, я хочу знати про це ".
  
  "Це може зажадати певних позакласних занять, яким я не навчений", - сказав Таггарт.
  
  Роудс махнув рукою Сему. “ Візьми з собою агента Клейн.
  
  Сем прочистила горло. "При всій повазі, мем, моя робота - захищати вас".
  
  Роудс пильно поглянув на Сема. “І прямо зараз мені потрібно, щоб ти захистив мене від директора ФБР Стендіша. Кримінальні звинувачення в розпал виборів позбавлять мене шансів потрапити в Білий дім. Я не очікую, що ви зрозумієте всю складність ситуації — в кінці кінців, ви тупий інструмент, — але я намагаюся зробити Америку чимось таким, чим ми можемо пишатися. Іноді нам доводиться порушувати деякі правила і зрізати кути, щоб це сталося. Ти розумієш це, чи не так?"
  
  Сем кивнула. Вона надто добре розуміла подвійні стандарти політиків кільцевої дороги. Якби Сем спіймали на передачу секретної інформації на приватному поштовому сервері, вона була б у в'язниці. Ось так просто.
  
  Роудс відкинулася на спинку сидіння і зобразила посмішку на своєму обветренном особі. “ Скажіть мені, агент Кляйн, як вам подобається ваша робота?
  
  "Мені це підходить".
  
  “У вас є задатки першокласного агента, і вас дуже рекомендують. Я можу побачити вас одного разу на керівній посаді. Досягнення вершини у Вашингтоні залежить від того, кого ви знаєте. Як президенту, мені знадобляться люди в моїй службі безпеки, яким я можу довіряти", - сказав Роудс. “Але я повинен знати, що ви командний гравець. Ви командний гравець, Клейн?"
  
  "Так, мем".
  
  "Відмінно", - сказав Роудс. “Вважай це природним наслідком твоїх обов'язків по захисту. Я вірю, що ви з Таггартом складете прекрасну команду".
  
  Сем подивився на Таггарта.
  
  Він оголив зуби в посмішці, але його очі були млявими блакитними кульками. Це нагадало Сем про рептилії. Їй хотілося вилізти прямо зі шкіри геть. Таггарт був з тих хлопців, які спрямували б бензопилу на кошик з кошенятами, якщо б це сприяло його кар'єрі. Брехня давалася йому так само легко, як дихання.
  
  Вона зустріла його посмішку натягнутою усмішкою.
  
  Роудс змінила тему, виклавши свої плани на майбутні дебати. CNN заздалегідь надіслав копію питань, які повинен був поставити ведучий, і команда працювала їх один за іншим, вирішуючи, якими будуть їхні тези, намагаючись передбачити, що скаже її опонент, а потім підготувала серію реплік. Велика частина його зводилася до одним і тим же заїждженим, шаблонним фразам. Помічник, зачитує список питань, прийшов до того, який Роудсу не сподобався. Це було пов'язано з нападом ісламських радикалів на дипломатичний комплекс в Лівії. Родс кинув посла і його співробітників напризволяще, а резиденція була спалена дотла.
  
  "Подзвони Ріду на Сі-ен-Ен", - сказав Роудс. “Скажи йому, щоб прибрав це питання, або я з'їм його яйця на сніданок.
  
  Глава Восьма
  
  Два дні потому , Благородний був у трюмі його вітрильник Yeoman заміна генератора. "Б'юік" був відбуксований до механіку на 4ї Вулиця Південна. Передбачуваний ремонт обійшовся більш ніж у дві тисячі доларів. Вимушений вибирати між човном і машиною, Ноубл вирішив полагодити човен. В основному тому, що ремонт човна обходився дешевше і тому, що в даний час вона подвоювала його житлоплощу.
  
  Він був одягнений у шорти кольору хакі, топсайдеры і заляпанную жиром футболку. Його волосся звисали млявими пасмами. Від вологості в трюмі перебирання спітніла. На лобі в нього виступили крапельки поту, а на грудях утворився липкий нагрудник.
  
  Він зняв згорів генератор і вставив новий, куплений на кошти, яких у нього не було. Тепер йому просто потрібно було відрегулювати ремінь. Коли йому було десять, все це здавалося набагато простіше. Тоді він в основному тримав ліхтарик, поки батько повертав болти. Деякі з його найкращих спогадів були тут, у трюмі, коли він допомагав батькові працювати на човні. Він був такий зосереджений на ремені, що мало не пропустив скрип кроків над головою.
  
  Ноубл витер руки брудної магазинної ганчіркою і дістав пістолет .45 калібру 1911 року з ящика з інструментами біля своїх ніг. Він пересмикнув затвор. З патронника йому підморгнула порожниста куля.
  
  Нагорі хтось пройшов по палубі до дверей каюти, постукав і покликав: “чи Є хто вдома? Ми хотіли б зацікавити вас саєнтологією".
  
  Ноубл дізнався соковитий баритон Метта Берка. Він засунув пістолет за пояс і піднявся по сходах.
  
  Берк затулив собою дверний проріз. Посмішка оголила щілину між його передніми зубами. Це був чорношкірий чоловік з бочкоподібним грудьми в пом'ятому лляному костюмі, який обтягивал його плечі. Метт грав у футбол в коледжі, перш ніж піти в армію. Він зробив собі ім'я в надсекретний 1-му оперативному загоні спеціального призначення армії - Дельта, перш ніж перейти в контррозвідку. Але дні його працювати в полі позаду нього. Зараз він поїхав в Ленглі, і це негативно позначилося на його фізичне здоров'я. Він підняв копія Діанетика Л. Рон Хаббард. "Тобі цікаво?"
  
  Секта захопила сусідній Кліруотер і вторгалася в Санкт-Петербург з великими сумами готівки, наданими довірливими голлівудськими знаменитостями.
  
  Ноубл пирхнув. “ Де ти це взяв?
  
  "Група роздає їх безкоштовно Штрауб-парку", - сказав Берк. “Як щодо цього? Хочеш приєднатися?"
  
  “ Я пас. Чого ти хочеш?
  
  "Хіба хлопець не може заглянути до старого друга?" Запитав Берк.
  
  Ноубл схрестив руки на грудях і притулився до перебиранні.
  
  Берк кинув книгу на кухонний стіл, відкрив холодильник і налив собі пляшку води. Він відкрутив кришку, зробив великий ковток і притулився до стільниці. “ Як у тебе справи, Джейк? - запитав я.
  
  "Я не передумав, якщо це те, про що ти питаєш".
  
  Після того, як Ноубл в минулому році врятував дочку філіппінського дипломата, Компанія запропонувала поновити його на посаді. Ноубл відмовився. Він ні за що не збирався повертатися до роботи на людей, які його спалили.
  
  “ Хто сказав, що я тут для того, щоб завербувати тебе?
  
  "Чому ти тут?" - запитав я.
  
  “ Подумав, що ми могли б надолужити згаяне. Поговоримо про старі часи. Берк потягнув себе за мочку вуха, поки говорив. Це не був відсутній жест. Хтось слухав.
  
  Ноубл отримав повідомлення. “Ти даремно витратив час на поїздку. Я не зацікавлений в тому, щоб заново переживати дні слави. Ви та інші бюрократи в Ленглі викинули мене, щоб прикрити свої власні дупи, а тепер у вас вистачає нахабства приходити сюди і питати, як у мене справи?"
  
  "Вода витекла, Джейк". Сказав Берк. “Все прощено. Ти можеш повернутися до роботи з чистого аркуша".
  
  Ноубл невесело усміхнувся і провів рукою по волоссю. Вони діяли заради мікрофонів. “Звичайно, до наступного разу, коли їм знадобиться козел відпущення. Може бути, в наступний раз, коли я потраплю до в'язниці. Саме туди Фостер хотів мене помістити, пам'ятаєш?
  
  - Я не маю до цього ніякого відношення, - сказав Берк.
  
  "Ти теж нічого не зробив, щоб зупинити це", - сказав рональд Ноубл.
  
  Берк скорчив гримасу. “ Політика, Джейк. Ось і все, що це було. Я шкодую, що не зміг зробити більшого.
  
  Берк був як батько. Він був єдиним хлопцем, від якого Ноубл очікував, що той буде в своєму кутку, коли ЦРУ почне шукати, на кого б звалити провину. Замість цього Берк повернувся до нього спиною. Такі рани затягуються глибоко. Ноубл сумнівався, що коли-небудь оговтається від цього.
  
  "Колись ми були друзями, Джейк". Берк поклав руку на" Діанетика "і постукав по обкладинці. "Я сподіваюся, що одного разу ми знову зможемо стати друзями".
  
  "Навряд чи", - сказав рональд Ноубл. "А тепер, якщо ти мене извинишь, мені потрібно полагодити генератор змінного струму".
  
  "Поки, Джейк".
  
  Ноубл схилив голову.
  
  Берк пішов.
  
  Ноубл спостерігав за ним через вікна каюти, поки він перетинав палубу і йшов уздовж причалу до Південного басейну яхт. Берк хотів, щоб він знав, що Компанія слухає. У них, ймовірно, була захована мікроточка на яхті. Це була новітня технологія аудіоспостереженням. Крихітний мікрофон був вбудований в клейку пластикову точку, яка могла передавати сигнал на відстань до ста метрів. З-за їх невеликого розміру батареї вистачало всього на сорок вісім годин, але їх було легко сховати. Їх було б неможливо знайти, не знаючи, де шукати.
  
  Ноубл взяв саєнтологічну книгу і покрутив її в руках. Одну з пластикових точок можна було сховати в корінці, але це було б занадто просто. Він міг просто викинути за борт. Ні, підслуховуючий пристрій має бути заховане на дверному одвірку, в шафі або під подушкою. Але Берк хотів , щоб він глянув на книжку.
  
  Він відкрив його. Він був Діанетика гаразд, в комплекті з діаграмами, що зображують те, що називається тэтаны тіла і як вони зв'язали себе з людьми, викликає негативних енергій. Ноубл похитав головою. Він міг би вирішити усі свої грошові проблеми, якщо б знайшов час написати купу псевдонаукових фокусів-покусів і представити їх як релігію. Сівши за стіл на камбузі, він погортав книгу. На сторінці 110 він виявив написану від руки нотатки на полях.
  
  Ангар. 2:30
  
  Ноубл глянув на годинник. 1:10. Це не дало йому багато часу. Якщо Берк хотів таємної зустрічі, це означало, що сталася якась сварка між керівниками шпигунської мережі, що керують Таємною службою. Не було нічого незвичайного в тому, що офіцери розвідки проводили суперечливі операції. В організації розміром з ЦРУ рідко буває день, коли всі рухаються в одному напрямку. Сумна правда полягає в тому, що занадто часто гору беруть окремі особистості. Люди, які йдуть працювати в ЦРУ, хочуть захистити Америку від її ворогів — їх серця знаходяться в потрібному місці, — але вони часто розходяться в думках про те, як найкраще це зробити.
  
  Ноубл швидко перегорнув решту сторінки, щоб подивитися, чи немає там якихось інших інструкцій. Все, що він знайшов, - це інформацію про життєдайної радості, яка могла б прийти до нього, якби він приєднався до саєнтології. Він вирвав сторінку 110, порився в шухлядах камбуза, знайшов пачку сірників і підпалив край. Помаранчеве полум'я поповзло вгору по сторінці і почорніло, стираючи докази. Він кинув сторінку в раковину і дивився, як вона перетворюється на попіл. Потім він піднявся на палубу і кинув книгу в затоку. Вона з глухим стуком впала у воду і, підстрибнувши, знову спливла на поверхню. Знадобилося б кілька хвилин, щоб воно намокло і затонуло.
  
  Ноубл зняв заляпанную жиром сорочку, натягнув поло оливково-сірого кольору, взяв наручний годинник TAG Heuer і гаманець і подався нагору. Генератору доведеться почекати.
  
  Глава Дев'ята
  
  Фургон спостереження був припаркований у тіні дуба на бульварі Бей-Шор, навпроти парку Піонерів. Двигун працював, і повітря, що виходить через вентиляційні отвори, видавав рівне гудіння. Ремонтні фургони та машини доставки стоять всюди в центрі Сент-Пітера. Ще один білий фургон не залучив нічиєї уваги.
  
  Езра Кук сидів за кермом, одягнений в звичайну синю робочу форму, роблячи вигляд, що читає. Off Grid Журнал. Це був невисокий чоловік з густими чорними волоссям і занадто великим носом. Він закінчив Фарм - надсекретне навчальний заклад Ленглі - всього шість тижнів тому. Це була перша польова місія Езри, і прямо зараз він відчував себе Джейсоном Борном і Джеймсом Бондом в одній особі. Шкода, що він не міг розповісти про це нікому з друзів.
  
  Поверх журналу він помітив великого чорношкірого чоловіка, який перетинає Дименс-Лэндинг і піднімається на борт дерев'яної парусного човна, що отримала назву the Yeoman. Чоловік був одягнений в м'ятий лляний костюм і тримав книжку в м'ясистій лапі.
  
  "Вище голову", - сказав Езра. “У мене є афроамериканець, чоловік років п'ятдесяти з гаком. Він тільки що піднявся на борт човна об'єкта. Ви двоє це бачите?"
  
  Грегорі Хант просунув голову між сидіннями. “Він чорний хлопець, Езра. Ми не поліція. Тобі не обов'язково бути політкоректним. Назви його чорним хлопцем. І, так, ми бачимо його".
  
  Хант сидів на табуреті на коліщатках в задній частині фургона, дивлячись на стіну з обладнанням для спостереження. Монітор високої чіткості, підключений до крихітної камері, захованої в решітці фургона, був спрямований на корабель.
  
  Гвендолін Витвики, ще одна недавня випускниця Ферми, нахилилася до монітора і зморщила ніс. Вони з Езрою вчилися в одному класі. Обидва виконували необхідну польову роботу, перш ніж влаштуватися на кабінетну роботу аналітиків. Це була нова програма, яку ЦРУ впровадило для недавніх випускників. Ідея полягала в тому, щоб кабінетні жокеї краще розуміли, через що відбуваються таємні оперативники на місцях.
  
  У Гвен були мишачо-каштанове волосся, окуляри кольору пляшки з-під кока-коли, і вона була разюче схожа на молоду Керрі Фішер, у певному сенсі зануду. Ніхто з її колег по ЦРУ не знав про це, але вона ходила на кілька comic con в костюмі принцеси Леї. Це творило чудеса з неіснуючою особистим життям. Дивлячись на екран, вона запитала: "Це ...?"
  
  "Метью Берк", - представився Хант. Він був керівником групи і єдиним агентом у фургоні з яким-небудь реальним досвідом. Для Ханта це була робота няні. Він міг запропонувати Компанії щось більше, ніж роль няньки для молодших аналітиків. А метою був кінчений оператор, який помилився на завданні в Катарі і був вигнаний з SOG. Чому компанія витрачала час і таланти Ханта на те, щоб стежити за таким вигорілим людиною, як Джейк Ноубл, було загадкою. Досі Хант проводив ранок, обдумуючи способи залізти Гвен в штани.
  
  Однак приїзд Берка пробудив його інтерес. Можливо, за цим стоїть щось більше, ніж йому вселяли.
  
  Езра, все ще вдаючи, що читає свій журнал, запитав: "Хто?"
  
  "Полковник Метью Берк," підказав Хант. - Він був командос “Дельта-Форс", перш ніж перейшов на постійну роботу в розвідку. Він динозавр часів холодної війни, який вважає, що розвідувальну роботу краще всього виконувати колишнім бійцям спецназу. Він також другий в черзі на посаду заступника директора по операціях."
  
  "Між вами двома не пропала любов", - зауважив Езра.
  
  "Ніяких", - сказав Хант.
  
  "Що він тут робить?" Запитала Гвен.
  
  "Ми збираємося це з'ясувати". Хант вказав на панель управління записом.
  
  Фургон був обладнаний твердотільними жорсткими дисками, підключеними до моніторів аудіо - та відеоспостереження. Гвен слухняно натиснула кнопку запису. Мікрокрапки, який Хант встановив в каюті яхти Ноубла, зафіксував розмову і передав аудіозапис приймач у фургоні. Хант і Гвен слухали в навушниках з шумозаглушенням, поки комп'ютери записували діалог на жорсткі диски. Розмова була короткою, і, коли він закінчився, Берк зійшов з літака, перетнув Дименс-Лэндинг і попрямував на південь по бульвару Бей-Шор.
  
  "Що все це означало?" Гвен хотіла знати.
  
  Хант похитав головою. “ Поняття не маю.
  
  "Ти це чуєш?" Гвен притулила до вуха навушник. "Звучить так, ніби він розірвав аркуш паперу".
  
  Хант кивнув. У них не було відеозв'язку всередині каюти корабля. Берк міг записати повідомлення, поки вони з Ноублом розмовляли. У них міг бути заздалегідь встановлений код. Весь цей розмова могла бути зашифрованим обміном, наскільки знав Хант.
  
  - Він що-то спалює? - запитала Гвен.
  
  "Схоже на те", - сказав Хант. "Він курить?"
  
  Гвен переглянула оперативний файл. "Ніяких записів про це".
  
  Мить Ноубл з'явився на палубі.
  
  "Він просто кинув книгу в воду", - сказав Езра.
  
  Хант подумував сказати Эзре, що вони бачили це на моніторах, але передумав.
  
  "Ми повинні спробувати повернути книгу?" Езра хотів знати.
  
  "Він спалив всю інформацію, яку дав йому Берк", - сказав Хант. "Книга була приманкою".
  
  "Що відбувається?" Запитала Гвен.
  
  "Це частина вправи?" Запитав Езра.
  
  "Це не вправа", - сказав їм Хант.
  
  Ноубл знову з'явився на палубі кілька хвилин потому, одягнений і, вочевидь, прямував кудись. Не потрібно бути фахівцем з ракетобудування, щоб зрозуміти, що Берк якимось чином організував зустріч.
  
  Хант схопив темно-синій блейзер зі спинки пасажирського сидіння і натягнув його. “ Давай подивимося, куди він прямує.
  
  Гвен схопила Ханта за руку. Товсті лінзи окулярів збільшили її очі. "Це операція зі спостереження".
  
  Хант зобразив безтурботну посмішку і поплескав її по щоці. "Розслабся", - сказав він їй. "Я збираюся провести невелике мобільний спостереження".
  
  Вона почервоніла.
  
  Хант почекав, поки Ноубл від'їде на двадцять метрів, перш ніж відкрити задні двері. У тіні було вісімдесят дев'ять градусів, а на сонці на десять градусів гарячіше. Він збирався спектися в блейзері, але він прикрив пістолет за поясом. "Підтримуйте вогонь у вогнищі", - сказав їм Хант. "Я скоро повернуся".
  
  Він зачинив задні двері clomp до того, як аналітик міг протестувати.
  
  Езра повернувся на водійському сидінні. “ Ти думаєш, це перевірка?
  
  Гвен закинула обидві руки. "Звідки мені знати?"
  
  Глава Десята
  
  Ноубл помітив фургон спостереження в той момент, коли ступив на палубу. Він був припаркований досить близько, щоб можна було зробити мікрокрапок. За кермом сидів хлопець-єврей років двадцяти з невеликим, одягнений у робочий комбінезон. У нього не було кольору обличчя чорнороба, швидше жовтувата шкіра завзятого видеоигранта. Журнал по виживанню, який він удавав, що читає, тільки залучив більше уваги до невідповідностей. Це була недбала айдентика для обкладинки, підібрана без особливої передбачливості.
  
  Ноубл, намагаючись не зустрічатися з ним поглядом, повернув на південь по Бей-Шор, засунув руки в кишені і неквапливо попростував вулицею. Середній міський житель поспішає. Це спрощує стеження за ними. Навіть неакуратна група спостереження може загубитися в юрбі бізнесменів, які поспішають на наступну зустріч. Важче стежити за тим, хто рухається повільно. Люди, які не поспішають, часто зупиняються і несподівано міняють напрям руху, ускладнюють приховане спостереження.
  
  Ноубл зупинився, щоб поспостерігати за зграйкою студенток, які намагаються зайнятися віндсерфінгом в Південному басейні яхт. Порив вітру підхопив яскраво розфарбований парус і перекинув його. Дівчина з плескотом впала у воду. Її друзі сміялись і аплодували її невдачі. Ноубл посміхнувся, пройшов ще трохи, знову зупинився. Він нахилився, підняв камінець і пустив його по воді. Він використав цю дію як привід, щоб перевірити свій хвіст.
  
  Двадцять метрів назад, він помітив людину з побудови спортсменів і тип жирні волосся зазвичай бачив тільки на сторінках Журнал GQ Журнал. На ньому були штани кольору хакі темно-синій блейзер поверх білого поло. Він виглядав як член яхт-клубу, але його взуття було абсолютно невідповідною. Замість всюдисущих кросівок, які носять члени заміських клубів по всьому світу, на ньому були чорні черевики на шнурівці з гумовою підошвою: такі одягають, коли готуєшся до бійки, туфлі з хорошою нековзною підошвою і сталевими шкарпетками для додаткового захисту. Він намагався не дивитися прямо на Ноубла і виконував роботу вище середнього, безтурботно тиняючись без діла. Він дістав смартфон з кишені куртки і набрав повідомлення.
  
  Ноубл попрямував до музею Дали. Місто Санкт-Петербург нещодавно витратив кілька мільйонів доларів на капітальний ремонт будівлі. Воно виглядало як підноситься куб з гігантським мильним міхуром, прикріпленим до однієї сторони. В саду стоїть величезна скульптура зі скловолокна, що зображає вуса Дали.
  
  Ноубл потягнув на себе важкі двері і почув низький шипіння пневматичної петлі. Відчуття було таке, наче входиш в морозильну камеру. Безцінні твори мистецтва, зокрема картини маслом, піддані тепловому пошкодження. Куратори докладають всі зусилля, щоб підтримувати постійну температуру у своїх галереях. Ноубл купив квиток, пройшов через сувенірний магазин на першому поверсі і піднявся по гвинтових сходах на другий поверх. Діставшись до верху, він помітив містера Джі Кью, що входить у вестибюль. Ноубл пірнув через подвійні двері в головну експозицію.
  
  Освітлення було тьмяним, з вогнищами глибокій тіні по кутках. Прожектори виділяли твори мистецтва. Гігантські полотна зображували плавляться годинник і очні яблука прибульців. Велика глиняна скульптура була схожа на лежачого на спині таргана з звиваються в повітрі лапками. Люди зупинялися і розглядали експонати з глибокодумним виразом на обличчях, наче володіли якимось особливим розумінням думки художника. Різкий штучний запах змусив Ноубла зморщити ніс. Хтось скористався занадто великою кількістю одеколону, і запах залишився. Він прискорив крок, шукаючи ванну або куточок, де можна було б сховатися і почекати, поки містер Джі Кью пройде повз. Він націлився на матір-одиначку з коляскою. Вона була молодою білявкою, і Ноубл не помітив кільця. Вона продовжувала катати коляску взад-вперед, милуючись фантастичним пейзажем з деревами і тануть годинами.
  
  Ноубл приєднався до неї на тлі пейзажу. Він стояв досить близько, щоб сторонній спостерігач міг прийняти його за члена сім'ї. Містер Джі Кью ще не завернув за ріг. Ноубл зупинився, щоб помилуватися картиною, а потім заглянув в коляску. Всередині міцно спала маленька дівчинка з рожевим бантом на золотистих кучериках.
  
  Є щось обезоруживающее в сплячому дитину. Ноубл усміхнувся. “ Вона красива. Скільки їй років?
  
  Мати посміхнулася і продовжила рух коляски. "Одинадцять місяців".
  
  "Принадність", - сказав рональд Ноубл. "Мій колишній і я ... Ми намагалися дуже довго".
  
  Її посмішка зникла, змінившись співчуттям.
  
  Офіцерів ЦРУ вчать швидко визначати мету, з'ясовувати, чого вони хочуть найбільше, і підвішувати це на мотузочці. Люди готові зрадити свою країну, навіть власну сім'ю, заради правильного стимулу. Феміністська балаканина не витримує критики, матері-одиначки завжди полюють за татом. Ноубл запропонувала саме те, що шукала: доступного чоловіка, який хотів дітей.
  
  Це був брудний трюк. Але він спрацював.
  
  Він присів навпочіпки перед коляскою, придумавши собі привід повернутися спиною до натовпу і при цьому змінивши зростання. - Ви живете в цьому районі? - запитав я.
  
  "Тайрон", - сказала вона. "Там, біля торгового центру".
  
  "Я прямо на вулиці, в "Сент-Піт-Один", - збрехав він. Це було дороге висотна будівля кондомініуму з видом на затоку Тампа. Ноубл не міг дозволити собі вечеряти у вітальні, не кажучи вже про те, щоб жити там.
  
  Її усмішка повернулася. Вона назвала своє ім'я. Ноубл знову збрехав.
  
  Містер Джі КЬЮ пройшов повз, повернувши голову. Він шукав чоловіка зростанням п'ять футів десять дюймів, який кудись поспішає, а не люблячого батька. Розчинитися в натовпі може бути так само просто, як змінити кількість людей в групі. містер Джі КЬЮ пройшов до кінця залу і завернув за ріг.
  
  Ноубл встав, простягнув руку і сказав: "Було приємно познайомитися з вами".
  
  Тінь збентеження промайнула на її обличчі. Краще розчарувати її зараз, ніж запропонувати фальшивий номер і залишити чекати біля телефону, який ніколи не задзвонить. Ноубл знав, яке це. Він попрощався й вийшов тим же шляхом, яким прийшов.
  
  Він вийшов з експозиції, поспішив униз гвинтовими сходами і вийшов через головні двері в обпалюючий літню спеку. Сонячне світло відбивалося від тротуару сліпучими хвилями. Після тьмяно освітленій виставки Ноублу довелося примружитися. Він повернув на південь, у бік аеропорту Альберта Уиттеда.
  
  Повідомлення Берка збило б з пантелику будь-якого, незнайомого з цим районом. Вони задалися питанням, який ангар він мав на увазі. У Тампа-Бей є два великих аеропорти, десятки аеродромів поменше і декілька льотних шкіл. Тільки місцевий житель міг знати, що Берк мав на увазі ангар.
  
  Глава Одинадцята
  
  Грегорі Хант дійшов до кінця виставки. Головний зал описав коло і повернув його назад на сходовий майданчик верхнього поверху, де група японських туристів була зайнята тим, що робила знімки ультрасучасними цифровими камерами. Ноубла ніде не було видно. Хант помітив вивіску чоловічого туалету і штовхнув двері. В істинно стилі Далі, пісуари уздовж стіни, здавалося, плавилися. Ханту не потрібно було мочитися, але якщо б йому захотілося, він би не скористався пісуаром дивної форми, побоюючись, що в підсумку обмочит свої черевики.
  
  Хант нахилився і помітив пару топсайдеров в останній кабінці. Решта були порожні. Він зайшов у таку кабінку. Туалет, на щастя, був нормальний. Він заліз на сидіння і виглянув з-за розділяє стіни.
  
  Замість Джейка Ноубла він побачив чоловіка середніх років з рідким волоссям. Хлопець мугикнув, потягнувся за туалетним папером і побачив Ханта. Його обличчя почервоніло. "Забирайся геть звідси до біса, псих!"
  
  Потік проклять супроводжував Ханта за дверима. Він поспішив через вестибюль назовні, на сонячне світло. Ноубл зник.
  
  Губи Ханта розтягнулися, оголивши зціплені зуби. Зазвичай агенти, занесені в чорний список, приходили з проблемами з алкоголем і пивним шлунком. Як мінімум, з розхитаними нервами. Хант очікував побачити стару розбиту скакового коня. У Ноубла все ще були ходи.
  
  Він закрив очі, перевів подих, а потім засунув руку в кишеню блейзера за мобільником. Він не став би знову недооцінювати Ноубла, і у нього було передчуття, що їх шляхи перетнуться. Він набрав номер і підніс трубку до вуха.
  
  Заступник директора розвідки зняв трубку на іншому кінці. Його напружений голос заповнив трубку. "Це Кларк С. Фостер".
  
  "Берк наніс візит Ноублу", - сказав Хант без передмов. Він коротко описав зустріч і дивний діалог. "Ноубл покинув свою човен відразу після цього".
  
  "Де він зараз?" - запитав я.
  
  Це була та частина, якої боявся Хант. Він прочистив горло. “ Він вислизнув від мене, сер.
  
  Ця заява була зустрінута мовчанням.
  
  Хант поспішив заповнити утворену порожнечу. "Він провів маршрут виявлення камер спостереження через музей Далі, сер".
  
  - Ноубл вибув з гри на п'ять років, - сказав Фостер. Ти закінчив ферму кращим у своєму класі. Ти хочеш сказати, що він вислизнув від тебе?
  
  "Він не такий іржавий, як я думав, сер", - сказав він. "Це більше не повториться".
  
  “ Повертайтеся в фургон. Ноубл повинен як-небудь з'їздити додому. Заберіть його і залишайтеся з ним. На цей раз не облажайтесь, містер Хант.
  
  "Так, сер", - сказав Хант, але Фостер вже повісив трубку.
  
  Він сховав телефон у кишеню.
  
  Берк і Ноубл були зроблені з одного тіста; обидва були гарячими стрілками Спецназу, завербованими Компанією за їх вміння натискати на спусковий гачок. Справжня шпигунська робота полягає в проникненні у ворожу мережу і збір корисної інформації, а не в нападі зі зброєю напереваги. Вони були старою гвардією. Особливо благородними. Його вигнали з Компанії незадовго до того, як Хант приєднався до Неї, і нудота ще не стихла, так що до Ханта дійшли чутки. Якщо Берк ділився інформацією, він порушував закон. Хант подбає про те, щоб він заплатив пайперу. Кончина Берка в будь-якому випадку назріла давно. Геть старе і приймай нове.
  
  Глава Дванадцята
  
  Ангар - це гриль-бар в аеропорту Альберта Уиттеда, розташований на другому поверсі з видом на злітно-посадочні смуги. Ноубл відчув запах жиру і цибулевих кілець ще до того, як піднявся по сходах. Стіни були обвішані чорно-білими фотографіями старих гвинтових літаків. З музичного автомата в кутку долинали звуки "Синіх замшевих туфель" , а над стійкою бару був прикріплений дерев'яний пропелер.
  
  Берк втиснув свою тушу в кабінку біля вікна. Перед ним стояв недоїдений чізбургер з беконом. Він ледь помітно кивнув Ноубла, взяв полуничний дайкірі і зробив ковток.
  
  Ноубл оглянув інших відвідувачів. Ніхто не підняв тривогу, але хороша стеження цього не зробила б. Він ковзнув в кабінку. Шкіра рипнули. За вікнами двомоторна "Сессна" выруливала на злітно-посадкову смугу. Підійшла офіціантка. Ноубл замовив каву.
  
  “ Картоплю фрі? Берк вказав на гірку товстих картопляних скибочок на своїй тарілці.
  
  Ноубл похитав головою. “ У мене був хвіст. Шість футів. Світле волосся. Одягнений як член яхт-клубу.
  
  "Грегорі Хант", - представився Берк. "Новий світловолосий золотий хлопчик Фостера, в буквальному сенсі".
  
  “ Колишній військовий? - Запитав Рональд Ноубл.
  
  "Цей клоун?" Берк пирхнув. “Єльський університет. Прийнятий на роботу відразу після коледжу. Робить собі ім'я в Компанії. Він хороший ".
  
  "Недостатньо хороший".
  
  "Ти втік від нього?" Запитав Берк.
  
  Ноубл подивився у вікно на "Сессну", готується до зльоту. “ Сподіваюся, ви пройшли весь цей шлях не для того, щоб перевіряти новобранців.
  
  "Ми втратили зв'язок з Торресом", - сказав Берк.
  
  Брила льоду потрапила Ноублу в живіт, взявши його до сидіння. Він служив пліч-о-пліч з Хесусом Торресом в "Зелених беретах". Вони разом боролися і стікали кров'ю на трьох різних континентах. Торрес не раз рятував Ноублу життя. Він відкинувся на спинку сидіння і прикусив внутрішню сторону щоки. - Що сталося? - запитав я.
  
  “Він був у Мехіко, впроваджувався в наркокартель Лос Зетас. Чув про це?"
  
  Ноубл знизав плечима. "Тільки те, що я бачу в Fox News".
  
  “ Тоді ви поінформовані краще, ніж більшість. "Берк взяв свій бургер, відкусив шматочок і промовив з набитим ротом: “Порівняно з ними медельінскую картель вісімдесятих виглядає як команда JV. Це одна з самих безжальних банд в Мексиці. Майже половина кокаїну, що надходить через нашу південну кордон, надходить завдяки "Лос Зетас". Хлопця, який заправляє цим шоу, звуть Мачадо ".
  
  "Сокира", - перевів Ноубл.
  
  Берк кивнув, витер рота серветкою і сказав: “Він був рядовим під час воєн з наркотиками в кінці вісімдесятих. Зробив собі ім'я як нещадний вбивця. Любить шматувати своїх жертв. Щось на зразок його візитної картки."
  
  "Звучить як справжня лялечка", - зауважив Ноубл.
  
  "Ви не знаєте і половини всього", - сказав Берк. “Десять років тому мексиканські власті заарештували Ель Мататана. Тоді він керував шоу. Копи посадили його за допомогою судді, який відмовився від підкупу. У Мексиці це рідкість. Мачадо, який у той час був головним лейтенантом Ель-Мататана, втрутився. В помсту за укладення Ель Мататана Мачадо вбив суддю і його сім'ю."
  
  "Дай вгадаю," сказав Ноубл, сокирою?
  
  "Сокирою, якщо бути точним", - сказав Берк. “Потім він спалив дотла будинок судді. З тих пір Мачадо усуває конкурентів і об'єднує торгівлю наркотиками під одним дахом. DHS розглядає картель Лос-Зетас як серйозну загрозу національній безпеці. Раніше ці хлопці просто переправляли "удар" через кордон. Тепер вони переправляють контрабандою боєприпаси і радикальних ісламістів ".
  
  "А при чому тут Торрес?" Запитав Ноубл, малюючи кола кавовій чашкою на столі.
  
  “Вісімнадцять місяців тому ми провели операцію під кодовою назвою "риптайд". Метою був збір інформації про Лос-Зетасе. Потім ця інформація буде використана DHS у спільній операції з мексиканською владою з ліквідації картелю і припинення потоку наркотиків, що охопила Сполучені Штати ".
  
  "І Торрес був наконечником списа", - сказав рональд Ноубл.
  
  Берк схилив голову. “Він проник в банду, видаючи себе за пілота. Ми отримували хорошу інформацію, але все це було на поверхні. Близько шести місяців тому Торрес знайшов агента по імені Алехандра Домінго і підклав її в ліжко Мачадо. Ми отримували все: імена, дати поставок, навіть місце розташування переробних підприємств. Два тижні тому потік інформації раптово припинився. Ми не знаємо, живий Торрес або мертвий ".
  
  Ноубл насупив брови. Стандартна процедура полягає в тому, щоб залишатися поза полем зору радарів до тих пір, поки не стане безпечно встановлювати контакт, але двох тижнів більш ніж достатньо, щоб перетнути кордон з Мексики. Якби Торрес досі не з'явився...
  
  Ноубл не хотів думати про це. - Хто керує пошуково-рятувальними роботами? - запитав він.
  
  Берк взяв недоїдену картоплю, оглянув її і кинув назад на тарілку. “Схоже, ніхто в ЦРУ не зацікавлений в тому, щоб з'ясувати, що сталося. Фостер згорнув операцію ".
  
  “ Пропав оперативний співробітник, і ніхто не хоче знати, що з ним сталося?
  
  Берк оголив зуби в невеселій усмішці. “Мені було наказано залишити це в спокої".
  
  Ноубл вилаявся собі під ніс. Досить того, що ЦРУ зруйнував його кар'єру із-за смерті нечесного політика. Тепер вони залишили одного з його братів напризволяще.
  
  Берк сказав: “Ми думаємо, що Торрес відправив посилку незабаром після того, як зник з радарів. Ми не знаємо, куди він її відправив і що було всередині".
  
  Ноубл знову втупився у вікно. "Сессна" піднялася в повітря, і інший маленький літак заходив на посадку. З вереском шин він торкнувся землі і підрулив до воріт. "Так ось чому Диво-хлопчик переслідує мене?"
  
  “ Фостер боїться, що якщо ти отримаєш посилку від Торреса, то можеш втекти до Мексики, щоб допомогти своєму другові.
  
  "А якби я це зробив?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  “ Фостер послав би кого-небудь перехопити вас.
  
  "Думаю, це добре, що я не отримав ніяких посилок".
  
  "Хороша ідея", - сказав Берк. Він подивився на годинник. “ Я, мабуть, піду. Мені треба встигнути на зворотний рейс у Вашингтон"
  
  "Як Торрес передавав інформацію?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  "Через місцеву газету в місії Санта-Ана в Мехіко". Берк кинув на стіл кілька м'ятих банкнот, а потім вибрався з кабінки. “ Священик на ім'я Кордеро. Стеж за своєю шісткою, пілігрим.
  
  Ноубл втупився в свою кавову чашку. Коли йому було дев'ять чи десять, батько повів його на карнавал. Вони разом пройшли через дзеркальний зал. В одному дзеркалі десятирічний Джейк і його батько були дуже високими і худими. У наступному вони були короткими і товстими. В іншому вони були схожі на годинник Дали, вигнуті і дивні.
  
  Розвідувальне співтовариство багато в чому схоже на пустелю дзеркал. Ніщо не є тим, чим здається. Можливо, Берк діє за межами резервації — згодовує Ноблу інформацію з лояльності до старого підрозділу — або це може бути частиною якогось більш глибокого змови. Можливо, керівники Таємної служби маніпулювали ним, примушуючи виконувати брудну роботу. Зрештою, це не мало значення. Його друг зник, і Ноубл збирався його знайти. Він багатьом зобов'язаний Торресу.
  
  Він допив свою каву, залишив чайові і вислизнув з кімнати.
  
  Розділ тринадцятий
  
  Ноубл пройшов на схід до 4-ї-й вулиці, а потім повернув на північ, залишаючись в тіні, наскільки це було можливо, щоб врятуватися від спеки. Студенти коледжу з татуюваннями і кільцями в носі збирали голоси за кандидата від демократичної партії на одній стороні вулиці. Представники робочого класу, втомлені від корупції уряду, агітували за повстанців на іншій стороні. Дві протиборчі сили були близькі до відкритої війни. Третя група збирала підписи за легалізацію марихуани. Вони були дуже схожі на першу групу.
  
  Ноубл зайшов в магазин старих платівок з панорамним вітриною і гарним видом на вулицю. Магазини вінілу з'являлися по всьому центру Сент-Пітера. Ноубл не міг зрозуміти, що за повальне захоплення. Навіщо купувати вініл, коли він міг би зберігати всю свою музику на пристрої, який помістився б у нього в кишені?
  
  На стінах висіли плакати Боба Марлі, і пахло ладаном. З динаміків лунала музика, якийсь інді-лейбл, який Ноубл не знав. Він прикинувся, що гортає колекцію старих джазових платівок біля дверей, а сам спостерігав за тротуаром у пошуках "хвостів". Після магазину грамплатівок він перейшов вулицю і попрямував до ресторану крафтового пива. Він попросив дозволу скористатися туалетом і вийшов через задні двері, яка виходила на завалений сміттям провулок. Він продовжував рухатися на північ, навмання роблячи повороти і повертаючись назад, щоб відірватися від переслідування, поки не досяг підноситься блоку з рожевого бетону під назвою "Уиндем Армз".
  
  Його рекламували як будинок престарілих для "активних літніх людей". Ноубл заборгував медичній установі рахунок, приблизно дорівнює половині стану Білла Гейтса, за їх роботу по виведенню раку його матері зі стадії ремісії, а другу половину цього стану у вигляді орендної плати the Wyndham Arms.
  
  Подвійні двері з шипінням відкрилися, і порив холодного повітря охолодив піт у нього на лобі. Вестибюль міг би зійти за шикарний готель з шкіряними кріслами і килимом з глибоким ворсом. Штучний вогонь танцював у вогнищі. Взимку він дійсно випромінював тепло. Літня людина зі сльозавими очима сидів в інвалідному кріслі, дивлячись у вікно. Ноубл надряпав своє ім'я на аркуші реєстрації на стійці реєстрації і відправився на пошуки своєї матері.
  
  Він знайшов її в кімнаті відпочинку, де вона грала в джин-рамми з трьома іншими жінками. Її сиве волосся місцями випадали — результат хіміотерапії, — а шкіра була схожа на пергамент. Товстий светр великої в'язки облягав її виснажене тіло. Битва з раком була дуже близька до завершення, але Мері Еліза Ноубл була впертою жінкою з залізною волею.
  
  Вона взяла карту, зробила два заходи і скинула. “ Джин!
  
  Інші дами радісно закричали.
  
  Ноубл підійшов. “ Ти коли-небудь дозволяла кому-небудь іншому вигравати, мам?
  
  “ Ні, якщо я зможу допомогти. "Її очі загорілися при вигляді нього. Слабка посмішка торкнула куточки її рота. Було приємно бачити її посмішку. Останні два місяці в Wyndham Arms пішли їй на користь. До неї повернулася частина колишньої сили і з'явилося кілька друзів. Вона представила Ноубл своїм приятелям по карткових ігор. Він ніколи не пам'ятав їхніх імен, та й не намагався. Вони витратили півгодини, розповідаючи йому, який він чудовий син, раз відвідав свою матір.
  
  “ Не проти прогулятися? - Запитав Рональд Ноубл.
  
  “Після двох років на лікарняному ліжку? Я готовий бігти, але я погоджуся на прогулянку".
  
  Вона вибачилася і вийшла з гри.
  
  Джейк запропонував їй руку. Вона просунула свою тендітну долоню під згин його ліктя. Він відвів її від карткового столу до двох дверей, які виходили в сад. Вона закрила очі і підставила обличчя сонцю. “ Звичайно, приємно.
  
  Це було схоже на потрапляння в духовку, але Ноубл не сказав їй про це. “ Як ти себе почуваєш?
  
  "Краще", - сказала вона. "Кожен день стає трохи краще".
  
  Вони зашаркали по тротуару, який вився через доглянутий сад. Равлик могла б встигнути за ними.
  
  "Так ти познайомився з Шоном Хеннессі?" запитала його мати.
  
  "Звичайно," сказав Джейк.
  
  "Який він із себе?"
  
  “ Коротше, ніж я думав.
  
  "Ти напружений", - сказала вона. "Це з-за грошей?"
  
  "Хіба так не завжди буває?"
  
  "Бог подбає".
  
  Хотілося б, щоб він відповів трохи швидше,, Подумав Ноубл про себе. Але він не наважився сказати це вголос. Не перед Мері Елізою Ноубл. Це тільки початок би сварку.
  
  "Я збираюся поїхати з міста на кілька днів", - сказав він їй.
  
  Її хватка на його передпліччя посилилася. “ Для людини, у якого немає роботи, ти весь час страшенно зайнятий.
  
  "З тобою все буде в порядку, поки мене не буде?"
  
  “ Якщо тутешня їжа мене не вб'є.
  
  Джейк розсміявся. "Мені надходять деякі гроші від Хеннессі", - сказав він їй. "Тобі треба трохи заспокоїтися".
  
  Її тонкі губи стиснулися в тонку лінію. Тротуар широким колом привів їх назад до подвійних дверей. Вона зупинилася на сонячному світлі. - Я думав, ти закінчив працювати в Компанії.
  
  "Це не для компанії", - сказав він. "Одного потрібна моя допомога".
  
  Вона зустрілася з ним поглядом.
  
  "Нічого небезпечного", - сказав він їй.
  
  Вираз її обличчя говорив про те, що вона на це не купилася. "Хочеш спробувати цю лінію ще раз?"
  
  Він підняв три пальці в бойскаутском вітанні. "Чесний індіанець".
  
  Вони пройшли через двері в кімнату відпочинку. “ Пообіцяй мені, що будеш обережний.
  
  "Я завжди такий", - сказав Джейк. "А поки що розслабся і наберися сил".
  
  "На все воля Божа", - сказала вона.
  
  Він хмикнув. За останні декілька тижнів вони досягли нетривкого перемир'я на тему Бога і загробне життя. Обидва розуміли, що різниця в думках розлучить їх, якщо вони дозволять цьому.
  
  Вони пройшли повз зони відпочинку, де телевізор був налаштований на CNN. Ноубл глянув на екран. Він вже втомився від репортажів про вибори, але щось промайнуло в глибині його свідомості, і він зробив подвійний знімок.
  
  За мить він вже прокладав собі шлях через лабіринт ходячих, щоб дістатися до пульта управління. Мешканці заартачились від раптового вторгнення. Ноубл проігнорував їх, схопив пульт і почав натискати кнопки.
  
  "Джейк?" покликала його мати. "Що на тебе найшло?"
  
  "Як ти повернешся назад?" Запитав Ноубл, безрезультатно натискаючи на кнопки.
  
  “ Дай-но мені подивитися. - Літній чорношкірий чоловік в інвалідному кріслі з жмутками сивого волосся над вухами простягнув знівечену артритом руку.
  
  Ноубл передав пульт дистанційного управління. Останнім телешоу, яке він дивився з яким-небудь ентузіазмом, було Firefly, і це було задовго до винаходу відеореєстратора.
  
  Старий набрав команду на пульті дистанційного управління, і зображення на екрані поповзло тому. Ноубл відчував себе нерозумно, звертаючись за технічною допомогою до дев'яносторічному старому в інвалідному кріслі. Може бути, йому варто знову відвідати ці магазини платівок? Він спостерігав за людьми, що мчаться заднім ходом. "Там!" - гаркнув він. “Зупинися. Грай".
  
  Старий клацнув пультом дистанційного керування. На екрані держсекретар Хелен Родс виходила з туристичного автобуса біля конференц-центру в Нью-Гемпширі. Замиготіли спалахи камер. Він помахав рукою і посміхнувся. Натовп напирала на сині поліцейські загородження. Але Ноубла не цікавив Родс. Він спостерігав за свитою помічників, виходять з автобуса.
  
  Він вказав. “Пауза! Пауза!"
  
  Старий заморозив екран.
  
  Ноубл втупився на нерухоме зображення Саманти Ганн, що виходить з туристичного автобуса Хелен Роудс. Вона була одягнена в жакет і спідницю в тонку смужку, волосся зібране ззаду в кінський хвіст. Зображення було розмитим, камера була націлена на держсекретаря, але помилки не було.
  
  "Якого біса..." Ноубл пробурмотів щось собі під ніс.
  
  Шість місяців тому Сем керувала притулком для жінок, які зазнали насильства, на Філіппінах. Коли її краща подруга була викрадена безжальним злодій в законі, вона взяла закон в свої руки і довела свою хоробрість у перестрілці, яка перетворила б більшість дорослих чоловіків в желе. Ноубл ніколи б не подумав, що вона може стати політичним помічником, особливо такий, як Хелен Роудс.
  
  Принаймні, тепер він знав, чому вона не відповідала на його дзвінки.
  
  "Ти кінчила?" - запитав старий з легким роздратуванням. "Не заперечуєш, якщо ми перейдемо до новин?"
  
  Ноубл пробурмотів вибачення і пробився назад крізь море ходячих, все ще намагаючись розібратися в що відбувається. Навіщо Сему йти працювати на Хелен Роудс?
  
  - Твій друг? - запитала його мати.
  
  "А?"
  
  Вона вказала підборіддям на екран. "Та дівчина, яка виходить з автобуса", - сказала вона. "Ви її знаєте?"
  
  "Так," сказав Ноубл. “ Е-е... ні. Немає, напевно, я знав її не так добре, як мені здавалося.
  
  Він попрощався з матір'ю, помахав її приятелям за картковим столом і попрямував на південь, до пристані для яхт. Фургон спостереження все ще стояв поруч з парком Піонерів у тіні дуба. З заходу наползала гнівна смуга чорних хмар. Було літо, і у Флориді було відразу після чотирьох годин, що означало, що настав час для післяполудневого зливи з грозою. По ньому практично можна звірити годинники. Сильний вітер сколихнув гілля дерев. Листя шепотіли один одному в їх таємний мову. У повітрі пахло дощем. Благородний поспішив вздовж доків до Yeoman. Перша важка крапля впала йому на плече, коли він ступив на палубу. Мить небеса розверзлися. Він зачинив двері каюти. Дощ забарабанил по даху. Розгалужена блискавка прокреслила небо за вікнами камбуза. Пішов гуркіт грому.
  
  Старшина Погойдувався на неспокійній брижах. Тримаючись однією рукою за перегородку для опори, Ноубл забрався в трюм, взяв викрутку з ящика з інструментами і потім попрямував у свою каюту. Дробовик Remington 870 був притулений до стіни поруч з його ліжком. Його підводна камера стояла на комоді поруч з фотографією Сема. Фотографія була репродукцією її посвідчення особи, виданого в коледжі, надрукованого в місцевому магазині "Кінко". Ноубл надав послугу одному, все ще працював в Управлінні підтримки, якому вдалося зламати базу даних Єльського університету і переслати Ноублу фотографію. Фотографія була трохи зернистою, але Сем посміхнулася йому з дешевою рамки з Walmart.
  
  Чим вона займалася, працюючи в політичній кампанії Хелен Роудс? Політика - брудна гра, але Роудс вивела корупцію на новий рівень. Вона сиділа в Ситуаційної кімнаті Білого дому і спостерігала, як ісламські терористи захопили американське посольство в Лівії, вбивши чотирьох американців. Коли її запитали про це, вона випалила: "Яка тепер різниця?" Ноубл не міг повірити, що Сем свідомо пішов би працювати на такого кричуще корумпованого людини, як Роудс.
  
  Він залишив двері каюти відкритою і зняв гвинт пластини від дверних петель. Під ними була невелика перерва в ліс відомий в розвідувальному співтоваристві як ковзання. Він поліз всередину і витягнув ключ. Все, що йому тепер потрібно було зробити, це струсити з себе пильних псів ЦРУ і дістатися до Мексики.
  
  Дощ усе ще тарабанив по даху. Наступні п'ятнадцять-двадцять хвилин він нікуди не збирався, тому використовував це час, щоб підсмажити тройчатку з холодильника і зварити рис. До того часу, як він закінчив їсти, буря вщухла, і виглянуло сонце. Повітря стало задушливо-гарячим.
  
  Ноубл завів двигуни і виїхав з Південного Яхтового басейну, прямуючи на схід, у бік Дніпра. Він був близький до того, щоб перетнути межу, і шляху назад не було. Опинившись в Мехіко, він буде наданий самому собі, діючи за межами резервації.
  
  Глава Чотирнадцята
  
  Мачадо був незграбна постать у червоному спортивному костюмі від Puma, расхаживающая по кімнаті, як лев у клітці. У нього була голена голова і шия розміром з стегно нормального чоловіка. З кісточок пальців капала кров.
  
  Кімната являла собою голі бетонні стіни в підвалі його будинку. Зі стелі звисала гола лампочка, а в середині статі був злив. Хуан Бусто Эспарса—високопоставлений агент в PFM Мексики Федеральних Міністрів Поліції —був прив'язаний до стільця колючим дротом. Він був голий і весь у власній крові. Вони вирвали йому нігті на руках і ногах, перш ніж приступити до лиця.
  
  Мачадо перестав ходити по кімнаті досить надовго, щоб вдарити Эспарзу кулаком в обличчя. Від удару пролунав м'ясистий тріск.
  
  Десять років тому серйозний серцевий напад ледь не убив Мачадо. Цей досвід змінив його. Він відмовився від надмірної їжі і пиття і виявив, що йому дійсно подобається займатися спортом. Мачадо скинув майже сто фунтів жиру. Тепер у нього були вражаючі двісті двадцять фунтів міцних м'язів. Він ніколи не приймав стероїди. Він пишався тим, що був природженим культуристом. Його результати були результатом пісних білків, корисних жирів і підняття важких предметів. Мускулисте статура стало символом його нестримної волі, і коли він наносив удар, то вкладав у нього всі двісті двадцять фунтів.
  
  Він струсив кров з кісточок пальців. - Де дівчина? - запитав я.
  
  Еспарза повернув голову в бік і виплюнув зламаний зуб. “ Я не знаю.
  
  Мачадо розплющив Эспарзе ніс і продовжував робити знімки тіла, поки Эспарзу не вирвало кров'ю, забризкавши спортивний костюм Мачадо.
  
  Дізнатися, що його пілот працює на Norteamericanos було досить важко — Діас був хорошим солдатом, — але ця біль тьмяніла порівняно з звісткою, що його коханка працює на PFM. Гірше того, вона вкрала записи, які могли зруйнувати все ретельно продумані плани Мачадо.
  
  "Ти розкажеш мені те, що я хочу знати", - сказав Мачадо.
  
  "Іди до біса", - вискнув Еспарза.
  
  Мачадо обхопив череп Эспарзы руками і стиснув. Губи Эспарзы розсунулися, оголивши зціплені зуби. Його руки сіпнулися колючого дроту, а пальці затанцювали в повітрі, як у піаніста, шукає клавіші. Крик вирвався з його горла. Його череп заскрипів під тиском. Мачадо продовжував тиснути, і крики Эспарзы перетворилися в охолоджуючу кров трель.
  
  “El Jefe!" Сантьяго виступив вперед. “ Він нічого не зможе нам сказати, якщо буде мертвий.
  
  Мачадо відпустив її і зробив крок назад, важко дихаючи. Він провів рукою по обличчю, вимазавшись кров'ю Эспарзы. - Змусь його заговорити., amigoабо я почну з сокири війни ".
  
  Мачадо відійшов, даючи Сантьяго можливість попрацювати. Лейтенант дістав з кишені чистий носовичок, присів навпочіпки перед капітаном PFM і витер йому чоло. "Чому б не сказати йому те, що він хоче знати?" Сказав Сантьяго. “Рано чи пізно ми знайдемо дівчину. Навіщо страждати?"
  
  Еспарза похитав головою, струшуючи краплі крові і поту. “ Я не знаю, де вона.
  
  "Все це може закінчитися", - підказав Сантьяго. “Скажи нам, де записи, і я обіцяю тобі швидку смерть. Ти нічого не відчуєш".
  
  Плачу, Еспарза сказав: “Я не знаю ні про які записах. Шість місяців тому Алехандра подала заяву про продовження відпустки, пославшись на надзвичайні сімейні обставини, і з тих пір я нічого про неї не чув. Я поняття не мав, що вона проникла у вашу організацію. Клянусь."
  
  Сантьяго встав, подивився на Мачадо і знизав плечима.
  
  Мачадо схопив зі столу біля дверей топірець і опустив його на колінну чашечку Эспарсы. Капітан PFM вискнув. З його ноги артеріальними струменями потекла яскраво-червона кров.
  
  Сантьяго відскочив назад, щоб уникнути бризок.
  
  Мачадо відчув, як тепла кров просочила його спортивний костюм. Він знову опустив сокиру. "Говори!" Він заревів. "Скажи мені те, що я хочу знати!"
  
  Еспарза кричав до тих пір, поки у нього не лопнули голосові зв'язки, і єдине, що вирвалося назовні, був слабкий видих повітря.
  
  Сантьяго відвернувся.
  
  У люті Мачадо відрубав Эспарзе обидві ноги, а потім встромив сокиру йому в груди. Коли все закінчилося, Мачадо вибіг з підвалу і піднявся сходами на другий поверх, супроводжуваний Сантьяго.
  
  Генрі Пенниуорт Блайт, літній британець з витончення волосся і черевцем, сидів у кріслі, дивлячись на копію вчорашнього Дейлі Телеграф. Він дивився, як вони увійшли. "Не пощастило, я так розумію?"
  
  Сантьяго похитав головою.
  
  Блайз склав газету, встав і розгладив штани. "Якщо ці записи вийдуть назовні..."
  
  "Я прекрасно обізнаний", - сказав йому Мачадо. Він подивився на Сантьяго. "Знайди Алехандру, і ми знайдемо запису".
  
  - Сказав Сантьяго. “ Можливо, вона мертва, el Jefe."
  
  "Тоді йди і знайди її тіло", - сказав Мачадо.
  
  "Я відправлю на це своїх кращих людей", - сказав Сантьяго.
  
  Мачадо тицьнув великим пальцем через плече. “ І пришліть сюди кілька людей, щоб вони це прибрали.
  
  “Sí, el Jefe."
  
  Коли Сантьяго пішов, Блайт сказала: "Може бути, мені подзвонити?"
  
  “І що сказати? Що ми таємно записували наші ділові стосунки?" Він похитав головою. "Ми знайдемо Алехандру, і коли ми це зробимо, я змушу її сказати мені, де записи".
  
  "Можливо, все це марно". Блайт зняв окуляри і протер їх про свій светр. "Ці записи не гарантують рентабельність інвестицій".
  
  "Є одна річ, в якій я впевнений", - сказав Мачадо.
  
  Блайз підняв брови. "Що це?"
  
  "Влада розбещує", - сказав йому Мачадо. "Отримавши її, ти зробиш все, щоб утримати її".
  
  "Я сподіваюся, що ти прав", - сказала Блайт.
  
  Мачадо ляснув його по плечу, залишивши кривавий відбиток долоні. “Ти турбуєшся про гроші. Я буду турбуватися про нашого друга".
  
  Розділ П'ятнадцятий
  
  До сьомої години наступного дня на наступний ранок Грегорі Хант повернувся в округ Колумбія, він прийняв душ, поголився і проспав менше чотирьох годин. Він в'їхав в Ленглі в 7:27 ранку, зупинив свій BMW в барикад в жовто-білу смужку і опустив скло. Охоронець в темно-синій уніформі порівняв Ханта з його посвідченням особи з фотокарткою, в той час як інший охоронець провів дзеркалом на палиці під автомобілем, перевіряючи наявність вибухових пристроїв. Коли вони були задоволені, охоронець повернувся в свій хлів і натиснув кнопку. Барикади піднялися.
  
  Штаб-квартира Розвідувального управління знаходиться на другому поверсі і займає більшу частину північно-західного кута. Хант пройшов повз моря до кабінок двері з матового скла з написом" Заступник директора з розвідки".. Кімната за нею була обшита панелями зі світлого дерева, з килимом з глибоким ворсом і шкіряним диваном, на якому люди могли посидіти в очікуванні.
  
  Секретарка Фостера, Джіні Фарнхем, нагадала Ханту його викладача граматики в Академії Таєра. Окуляри для читання низько сиділи на її носі, руде волосся було зібране в пучок, а навколо очей починалися "гусячі лапки". Темні тіні для повік і губна помада непогано приховували її вік. Одному Богу відомо, як довго вона пропрацювала в Компанії. Ймовірно, з часів адміністрації Клінтона. Директора приходять і йдуть, але хороші секретарки залишаються назавжди. Вона підняла голову на звук відкривання дверей, побачила, хто це, і зняла окуляри.
  
  "Містер Хант", - сказала вона з посмішкою. “Завжди приємно. Як Флорида?"
  
  "Переоцінюють". Хант присів на край столу, схрестив руки на грудях і натягнув посмішку. "Ти нудьгував по мені?"
  
  "Я вважала годинник". Одна рука грала з коміром її блузки на гудзиках.
  
  Хант нахилився рівно настільки, щоб вторгнутися в її особистий простір, і вловив аромат жасмину. Щось у жіночих парфумах заводило мотор Ханта. Старий він чи молодий, не мало значення. Йому просто подобалося, коли вони приємно пахли. "Забудь про Флориді", - сказав він. “Ти коли-небудь був на Арубі? Білі піски. Кришталево чиста вода. Скільки можна пити піна-колады. Завтра в цей же час ми з тобою могли б сидіти на пляжі.
  
  Її щоки порожевіли. “Обережніше, містер Хант. Деякі люди назвали б це сексуальним домаганням на робочому місці".
  
  Він засміявся і кивнув на внутрішню двері. “ Він удома?
  
  "Він чекає на тебе".
  
  “ Борг кличе.
  
  Заступник директора розвідки сидів за вишневим деревом площею приблизно в акр, притискаючи телефон до вуха. Він вказав Ханту на порожній стілець.
  
  Перш ніж сісти, Хант розстебнув піджак і задер холоші штанів, щоб не зіпсувати складки. Він особливо ретельно підбирав одяг. Зрештою, чоловіка формує одяг. Хант жив під девізом "Одягайся так, як хочеш, а не так, як у тебе є". Якщо б це було правдою, Фостер, мабуть, шукав роботу викладача історії для старшокурсників.
  
  Стіни були обвішані нагородами і подяками. На розі масивного столу стояла фотографія жовтої лабораторії. У Фостера не було ні дружини, ні подруги. Хант вирішив, що хлопець повинен бути у відчаї, щоб повісити фотографію собаки у себе на столі. Але Хант був досить розумний, щоб тримати подібні спостереження при собі. Він не сказав би Фостеру, що тримати фотографію собаки на його столі шкода, так само як не порадив би йому збрити тонкі пасма волосся навколо вух. "Навіщо залишати кілька розпущеного сивого пасма?" "Як ніби когось обдурили?" "Просто збрити їх", - подумав Хант. Збрити їх і стати лисим з яким-небудь чортовим гідністю, чорт візьми.
  
  Він розпрямив і знову схрестив ноги, поки чекав. Фостер затягнув розмова, тонким способом даючи Ханту зрозуміти його місце у світі. Нічого страшного, нехай Фостер проведе свій день на сонечку. Коли-небудь цей офіс буде належати Ханту. Він задавався питанням, чи буде він до того часу лисим, а якийсь молодий чоловік буде сидіти навпроти й думати про те ж.
  
  Хант провів рукою по волоссю. З ним би цього не сталося. Його батька було шістдесят сім, і у нього все ще була густа шевелюра. Крім того, сказав собі Хант, якщо він почне лисіти, у нього вистачить здорового глузду збрити волосся. Або, може бути, надіти капелюх. Фетровий капелюх, як носив Френк Сінатра.
  
  "Тримайте мене в курсі", - сказав Фостер і повісив трубку. Він переключив свою увагу на Ханта. “Що сталося? Де Ноубл?"
  
  Ханту здалося, що він повернувся в Тайер, сидячи в кабінеті директора. "Ми не впевнені".
  
  "Я думав, ви встановили підслуховуючий пристрій на його яхті?" запитав Фостер.
  
  "Я так і зробив", - сказав йому Хант.
  
  "І що?"
  
  "Ці мікроточки ніколи не призначалися для використання в якості пристроїв стеження", - сказав Хант. “Вони передають звук на коротку відстань. Як тільки Noble залишив гавань, ми втратили сигнал".
  
  Хант виклав всю операцію від початку до кінця.
  
  Фостер сперся ліктями об стіл і склав пальці будиночком. “ Значить, Берк прийшов до вас на операцію без попередження, а Ноубл зник приблизно на дві з половиною години? Я правильно вас зрозумів?"
  
  "Це точно", - сказав Хант, радіючи можливості переключити увагу зі своєї невдачі на нез'ясовне поява Берка.
  
  "Ці двоє дружні, як злодії", - зауважив Фостер. “Берк завербував Ноубла, навчив його. Навчив його всьому, що він знає".
  
  “ Ти думаєш, Берк працює з Ноублом за межами резервації?
  
  Фостер похитав головою. “Це риса, яку Берк ніколи добровільно не переступив, але він впритул підійшов до неї. Досить близько, щоб не обпектися. Ми повинні припустити, що він постачає Ноубла інформацією ".
  
  "Несанкціоноване поширення секретної інформації є федеральним злочином", - сказав Хант, цитуючи підручник.
  
  Фостер відмахнувся від цього, махнувши рукою. “У тебе ніколи не прижитися. Берк працює в Компанії тривалий час. Довше, ніж я. Вони з Уизардом на "ти". На щастя, у Берка немає ні найменшого політичного чуття, інакше він сидів у моєму кріслі ".
  
  "Чи можу я запитати, що відбувається?" Запитав Хант.
  
  Фостер відкинувся назад, зміряв Ханта поглядом і потім сказав: "Один із старих армійських друзів Ноубла пропав без вісті в Мексиці".
  
  “ І ти думаєш, Ноубл поїде в Мексику шукати його?
  
  "Він, ймовірно, вже в шляху", - сказав Фостер.
  
  “ Скажи тільки слово. Я можу бути в Мексиці до заходу сонця. Хант старанно зберігав нейтральний вираз обличчя. Всередині він відчував себе собакою, спущеної з повідка. Він помирав від бажання ще раз врізати Ноубла. Усунення негідника-оперативника було б ідеальним доповненням до його резюме. Це було якраз те, що вище керівництво любить бачити, коли приходить час для підвищення.
  
  Фостер спохмурнів і похитав головою. “Ні. Якщо Ноубл не отримав нові паспорти з таємним каналам, ми знаємо всі його легенди. Назвіть його особистість. Нехай мексиканські власті зроблять всю важку роботу. Якщо вони зловлять його, хто в'їжджає в країну за підробленим паспортом, Ноубл проведе наступні десять років в мексиканській в'язниці. Це повинно тримати його подалі від нас ".
  
  Хант спробував приховати своє розчарування, але кивнув. “ Я відразу ж цим займуся.
  
  Глава Шістнадцята
  
  Сем зустрівся з Таггартом в "Маккормік і Шмик" на Кей-стріт за кілька хвилин до одинадцятої. Від запаху шиплячої яловичини у неї загурчало у животі. Довга барна стійка з полірованого червоного дерева займала одну стіну. Зліва від неї, коли вона увійшла, був холодний камін. Квадратні столи, покриті хрусткою білою скатертиною, змушували підлогу. Дві дюжини відвідувачів вже сідали, наповнюючи ресторан дружній балаканиною і дзвоном столового срібла. Офіціант, притулившись до стійки, балакав з барменом. Таггарт сидів один за столиком у кутку. Він вітально підняв руку.
  
  Вони провели півночі, ретельно вивчаючи життя директора ФБР. Держсекретар Роудс натиснув на ниточки і роздобув їм повні копії всіх досьє ФБР, в яких фігурувало ім'я Стендіша. Це була товста стопка. Стендіш пропрацював в Бюро тридцять два роки і розслідував всі - від серійних вбивць і організованої злочинності, до корупції в уряді. Сем з інтересом вивчив першу дюжину папок. Це був рідкісний погляд на внутрішню роботу ФБР. Американські правоохоронні органи, як відомо, не діляться секретами. Це був рідкісний шанс побачити, як ФБР керує своїм бізнесом, і зазирнути в життя самого директора ФБР. З того, що Сем зміг зрозуміти, він був послідовний у своєму прагненні до справедливості. Він був, як уже припустив Таггарт, реальний бойскаут. І це не було перебільшенням. Джеймс Стендіш в юності був нагороджений орденом скаута Голок.
  
  Однак у файлах не виявилося нічого компрометуючого або навіть підозрілого. Сем і Таггарт оголосили про припинення відносин десь після двох годин ночі. Вона ще навіть не добралася до ліжка, коли Таггарт надіслав їй повідомлення з проханням зустрітися у Маккорміка і Шмика за раннім ланчем.
  
  Тепер, змучена і поспавшая всього кілька годин, Сем зрізала шлях через їдальню до столика Таггарта в кутку. “ Я не думала, що ти любитель стейків.
  
  "Я вегетаріанець", - сказав Таггарт. Він надпив із склянки води, заправленої лимоном.
  
  З'явився офіціант. Сем замовив капучіно.
  
  "Так що ж ми тут робимо?"
  
  "У мене зустріч," сказав Таггарт.
  
  "З ким?"
  
  Таггарт вказав підборіддям на двері.
  
  В кімнату перевальцем увійшов сенатор Рендал Додд. Це був огрядний чоловік у погано сидить костюмі, якого коліна підгиналися під його власною вагою. Зруйновані кровоносні судини розповзлися по його носі-цибулині з-за десятиліть зловживання алкоголем.
  
  “ Впізнаєш його? - Тихо запитав Таггарт.
  
  "Я дивлюся новини", - пробурмотів Сем, обдарувавши сенатора ввічливою посмішкою.
  
  Додд працював у конгресі з початку дев'яностих. Він прошаркал і сів всім своїм тілом в крісло. Тонкі дерев'яні ніжки зловісно застогнали. Він говорив з шепелявостью Даффі Дака, від якої по столу розліталися крапельки слини. “Завжди радий тебе бачити, Гай. Я нічого не чув ні від кого в таборі Родса з початку сезону передвиборної кампанії ".
  
  Сем недбало переставила чашку з капучіно, щоб уникнути слинотечі.
  
  "Робота на "Крижану королеву" не залишає багато часу для світського життя", - сказав Таггарт.
  
  Додд переключив увагу на Сема. “ І хто ця чарівна молода леді?
  
  "Сенатор Додд, познайомтеся з Ванессою Кляйн," сказав Гай. “ Ванесса - юрист з конституційних питань. Брехня злетіла з його губ так легко, що було неможливо сказати, придумав він її заздалегідь або брехня стала його другою натурою. У будь-якому випадку, вирішив Сем, у нього були задатки першокласного політика.
  
  "Приємно познайомитися з тобою, Ванесса".
  
  Додд замовив каву з бренді, юшку з молюсків, палтуса з дикої Аляски, крабові котлети, приготовлені на пару мідії і соте з грибів та шпинату. Цього було достатньо, щоб прогодувати сімох.
  
  Сем замовив "Махи-махи", а Таггарт - салат.
  
  “ Чому зобов'язаний таким задоволенням? - Запитав Додд, коли принесли їжу і він заправив серветку за комір. Він говорив з набитим палтусом ротом. Маленькі шматочки риби злітали з його губ, як гільзи, випущені з казенника автоматичної гвинтівки. “ Думаю, ви привели мене сюди не для того, щоб представити своє останнє завоювання.
  
  Сем вигнув брову.
  
  "Думаю, ви чули про зауваження директора ФБР?" - Запитав Таггарт.
  
  Додд витер рота серветкою і похитав головою. - А хто не чув? Це серйозне звинувачення. Це правда?
  
  "Абсолютно безпідставно", - сказав Таггарт.
  
  Додд уривчасто засміявся. “ Тоді нашій дівчинці не про що турбуватися.
  
  Таггарт кинув на нього сумний погляд. “Це серйозно, Додд. Подібний скандал прямо перед виборами може погубити нас і повернути республіканців у Білий дім".
  
  "Ніхто цього не хоче", - сказав Додд.
  
  “ Ти ходив у школу з Стэндишем. Ми сподівалися... Таггарт замовк.
  
  “ Що він таємний педик? Сенатор Додд похитав головою з сумною усмішкою. “Не пощастило тобі, старий. У Стендіша червона, біла та синя кров. Я сумніваюся, що він шахраює зі своїми податками, не кажучи вже про своїй дружині.
  
  Таггарт в розпачі вишкірив зуби. “ Повинно ж щось бути. А як же діти? У них коли-небудь були неприємності? Його дружина належала до якихось радикальних груп в коледжі?
  
  “Я не можу допомогти тобі, Гай. Повір мені, я б хотів, щоб я міг. Ніхто не хоче бачити стороннього на водійському місці, але ти даремно витрачаєш час, копаючись в Стэндише ". Додд відклав виделку і розвів руками. “ Це один з рідкісних зразків Вашингтона.
  
  Сем запитливо подивився на нього.
  
  "Він чесний", - сказав Додд.
  
  Таггарт навіть не доторкнувся до салату. Сем не міг його звинувачувати. В тарілці було повно слини і шматочків юшки з молюсків. Він сидів насупившись, занурений у свої думки.
  
  Додд відрізав шматочок крабового пирога і відправив його в рот. “ Хочеш моя порада?
  
  Таггарт кивнув.
  
  “ Переконайся, що це не ти залишишся стояти, коли замовкне музика. Додд підкликав кельнера і замовив ще бренді.
  
  Таггарт зняв невидиму ниточку зі свого світло-синього краватки. “ Спасибі за пораду.
  
  "Із задоволенням".
  
  Після обіду, стоячи на тротуарі перед магазином "Маккормак і Шмик" в виснажливої спеки "Фогги Боттом", Таггарт зловив таксі і сказав: "Переходимо до плану Б."
  
  "Що саме?" Запитав Сем.
  
  Таггарт відкрив задні дверцята і забрався всередину, не чекаючи Сема.
  
  Вона була змушена видертися слідом за ним і прикинулася, що нічого не помітила.
  
  "Державний департамент", - сказав Таггарт їх пакистанському водієві, потім повернувся до Сема. "Якщо директору ФБР нічого приховувати, нам доведеться щось придумати".
  
  "Я не впевнений, що мені подобається, до чого це все ведеться", - сказав Сем.
  
  Таггарт пирхнув і кинув на нього несхвальний погляд. “ Все це частина гри, Ванесса. В політиці немає місця правді. Ми робимо все можливе, щоб перемогти. Якщо це означає підкидання доказів федералу, саме це ми і зробимо ".
  
  Він вказав у вікно на рух на Кей-стріт. “Подивися навколо. Ти справді думаєш, що Джон Кью Паблік має хоч якесь уявлення про те, що потрібно, щоб керувати цією країною? Американці - незграбні неандертальці, чіпляються за застаріле уявлення про те, що всім заправляє джин у небі ".
  
  Таггарт ткнув себе пальцем у груди. “Ми заправляємо шоу. Ми завжди так робили. Вибори - це шоу собак і поні. Структура влади у Вашингтоні вирішує, хто стане президентом. Ми просто даємо можливість людям думати, що у них є вибір ".
  
  "Як ви поясните участь незалежного кандидата у виборах?" Запитав Сем.
  
  "Щаслива випадковість", - сказав Таггарт. “Люди згуртувалися навколо нього, тому що він говорить жорстко і грає не за правилами, але не дозволяйте себе обдурити. У нього немає підтримки ні у кого на Пагорбі ".
  
  “ Значить, все вирішує машина Вашингтона, - сказав Сем. “ Це все?
  
  Таггарт схилив голову.
  
  "Ось і вся демократія," пробурмотів Сем.
  
  "Демократію переоцінюють", - сказав їй Таггарт. “Людям потрібен правлячий клас, усвідомлюють вони це чи ні. Забезпечте їх фаст-фудом, футболом і кабельним телебаченням, і вони продовжать платити податки і приведуть нас до влади ".
  
  "Ілюзія свободи", - сказав Сем.
  
  "Абсолютно вірно".
  
  "Для ясності", - сказав Сем. "Ви просите мене допомогти підкинути помилкові докази проти директора ФБР?"
  
  "Думай про це як про можливості", - сказав їй Таггарт. “Те, що у тебе тут є, — це шанс заробити кілька фішок у великій грі - втертися в довіру до реальний влада у Вашингтоні".
  
  "Я слухаю", - сказав Сем.
  
  Розділ Сімнадцятий
  
  Берк прибув на роботу виснажений, з таким почуттям, ніби не спав. Він не спав майже всю ніч, сперечаючись зі своєю дружиною. Останнім часом вони часто це робили. Ковальські простягнув йому телеграму з Південно-Східної Азії, коли він проходив повз моря кабінок. На лицьовій стороні манільської папки стояв штамп терміново — тільки для сторонніх очей.
  
  Секретарка Берка, Дана, сиділа за своїм столом. Ретельно наманикюренные нігтики пурхали по клавішах, а її грудей напружувалися під блакитним шовком. Цим ранком її світле волосся були зібрані в кінський хвіст. Берк вловив запах теплої ванілі і представив Дану у ванні, повної мильної води.
  
  Вона підняла очі, коли він увійшов. Грайлива посмішка торкнула куточки її червоних губ. "Ви жахливо виглядаєте, бос".
  
  “ І тобі доброго ранку. Він поклав папку Ковальські на її стіл і пройшов в свій кабінет. На стінах не було ні похвал, ні фотографій, нічого особистого. Його робочий стіл був утилітарним: комп'ютер і телефон. В стіну за письмовим столом був вбудований сейф. В кутку, поряд з каучуковим рослиною, яке Берк успадкував разом з офісом, були складені картонні коробки. Єдиним надмірністю, що він собі дозволив, було першокласне обертове крісло з пінопластом з ефектом пам'яті. Якщо він збирався сидіти весь день, йому повинно бути зручно.
  
  Дана налила кави, додала потрібну кількість вершків і цукру і пішла за Берком в його кабінет. "У Вундеркінда сьогодні зранку першим ділом була зустріч з Фостером," повідомила вона йому.
  
  Берк впав у крісло і кілька разів погойдався. “ Хант на шляху до Мексики?
  
  “ Поки немає. Вона простягнула йому каву.
  
  Берк з кивком взяв кухоль. "Це тільки питання часу", - сказав він. "Думаю, до кінця дня".
  
  Дана помітила зім'ятий пакет з картопляними чіпсами, наполовину похований під паперами. Вона витягла його і суворо подивилася на нього.
  
  Він знизав плечима.
  
  Вона кинула зім'ятий пакет у кошик для сміття. Від цього руху її блузка натягнулася. Берк помітив спокусливий проблиск чорного мережива між гудзиками. Пакет з картопляними чіпсами вдарився об край і провалився всередину.
  
  "Два моменту," сказав Берк.
  
  Вона присіла на кут його столу і схрестила ноги. Її спідниця задерлася, оголивши кілька засмаглих стегон. “ Думаєш, Ноубл поїде в Мексику?
  
  Берк включив свій комп'ютер натисканням мишки і увійшов у систему, використовуючи свій пароль. "Ймовірно, він вже там".
  
  “ Як ти можеш бути так впевнений?
  
  "Я граю в цю гру набагато довше, ніж ти, малюк".
  
  "Сподіваюся, ти все продумав", - сказала Дана. "Від цього залежить багато чого".
  
  "Шляхетність - наш найкращий вибір".
  
  "Ти віриш у цього хлопця".
  
  "Він один з найкращих, кого я коли-небудь тренував", - сказав Берк. “Він тобі сподобався. Він приблизно твого віку".
  
  "Це правда?" - запитав я.
  
  Він схилив голову. “ Могло бути і гірше.
  
  Вона вигнула скульптурно окреслену брову. “ Може бути, мені подобаються чоловіки трохи постарше.
  
  Їх погляди зустрілися. Берк відчув хвилювання глибоко всередині. Він сказав: "З'ясуй, що Ковальські вважає таким терміновим, гаразд?"
  
  Вона зісковзнула з його столу і поправила спідницю. “ Що-небудь ще?
  
  “ Подивися, чи є в торговельному автоматі чіпси з сиром чеддер.
  
  "Я принесу тобі фруктовий салат з кафетерію", - сказала йому Дана.
  
  Він дивився, як вона йде до дверей.
  
  Глава вісімнадцята
  
  Рейс Delta 7202 приземлився в міжнародному аеропорту Мехіко відразу після 14:00. Вереск шин по асфальту висмикнув Ноубла з неспокійного сну. Позіхання трохи не вивихнув йому щелепу. Він протер очі, поки літак подруливал до виходу, потім узяв свою ручну поклажу з стелі і зашаркал до виходу разом з іншими пасажирами.
  
  На митниці він пред'явив свій справжній паспорт. Він сподівався, що ЦРУ відзначило його підроблені документи і забув вказати його справжнє ім'я. Це була хороша ставка. Насправді Хант випустив з уваги справжнє ім'я Ноубла, коли той попередив мексиканські влади про потенційну терористичну загрозу.
  
  Агент уважно вивчив паспорт Ноубла і впізнав його обличчя з фотографій, прикріпленим до дошки в кімнаті відпочинку. Його погляд ковзнув по Ноублу і повернувся до паспорту. Його рука ковзнула під стіл, і Ноубл зрозумів, що його надурили. В животі у нього утворився вузол. Краєм ока він помітив пару поліцейських з аеропорту, рухались у його напрямку.
  
  Митник сказав: “Не могли б ви пройти за цими людьми, будь ласка? У них є кілька питань, які вони хотіли б задати".
  
  "Є якась проблема?"
  
  "Без проблем, сер". Агент зобразив на обличчі посмішку. “Звичайні питання. От і все".
  
  Співробітники служби безпеки аеропорту оточили його з обох сторін. Один узяв його сумку. Інший схопив його за лікоть. Все це було зроблено у дуже ввічливій, але твердої манері. Вони відвели його подалі від митниці, повз перешептывающейся натовпу, і провели через бічні двері з написом sólo el personal del aeropuerto.
  
  Ноубл опинився в коридорі без килима, з голими стінами і яскравим освітленням. Запах нагадав йому магазин FedEx, в повітрі витав аромат картонних коробок і свіжої паперу для принтера. На двері праворуч від нього була табличка з написом portero. Зліва був двадцятиметровий порожній коридор, який закінчувався поворотом направо. Офіцери, як і раніше оточували Ноубла, повели його по коридору.
  
  Він не скоював ніяких злочинів у Мексиці— про яких їм було відомо, тому вони не могли заарештувати його, але могли відмовити йому у в'їзді і посадити на перший рейс назад в Америку, де його буде чекати Хант, щоб забрати. Ноубл не міг допустити, щоб це сталося.
  
  Важкі двері з гуркотом зачинилися за ними, ізолюючи шум терміналу. Охоронець праворуч від Ноубла затиснув його руку в лещатах. Охоронець зліва від нього тримав ручну поклажу Ноубла, залишивши його зброю в кобурі без нагляду. Лівою рукою Ноубл схопив пістолет, що висів на стегні охоронця, і змахнув ним по дузі, завдавши іншому охоронцеві удару в обличчя. У чоловіка з хрускотом зламався ніс. З його ніздрів хлинула кров. Він закрив обличчя обома руками і відсахнувся назад.
  
  Інший охоронець спробував укласти Ноубла у ведмежі обійми. Ноубл простягнув руку через плече, схопив за комір офіцера форми і застосував прийом дзюдо, поваливши офіцера на бетонну підлогу в напівнепритомному стані.
  
  Перший офіцер прийшов в себе і спробував вихопити зброю.
  
  Ударом ноги Ноубл вибив його з-під себе. Офіцер важко сів і випустив з рук пістолет. Ноубл копнув ногою пістолет. "Берретта" покотилася по підлозі.
  
  Офіцер підняв руки вгору закривавленими долонями. Коли він заговорив, полетіли краплі крові. “Будь ласка, не вбивайте мене. У мене є дружина".
  
  "Коли-небудь захочеш побачити її знову?" - Запитав Ноубл по-іспанськи.
  
  Офіцер кивнув.
  
  "Зніми рацію з пояса і кинь її," наказав Ноубл.
  
  Він поспішив підкоритися.
  
  "Тепер його," сказав Ноубл, вказуючи на напарника в напівнепритомному стані.
  
  Коп підповз на колінах, тремтячими пальцями зняв рацію з пояса свого напарника і кинув її.
  
  "У тебе все добре виходить", - запевнив його Ноубл. "Тепер віднеси його в шафу".
  
  Офіцер просунув обидві руки під пахви свого напарника і потягнув його до коморі прибиральника. Він використовував лікоть, щоб відкрити засувку. Там було повно швабр і чистячих засобів, але охоронцю вдалося протиснутися на вільне місце поруч зі своїм напарником, який почав приходити в себе.
  
  Швидкий огляд дверної ручки показав, що вона відкривається тільки зовні. Ноубл замкнув обох поліцейських в комірчині для мітел, витратив хвилину, щоб заправити сорочку, а потім дістав свою ручну комору. Він запхав всередину і вогнепальна зброя, і рації, перш ніж поспішити в кінець залу. Він пішов по коридору, орієнтуючись інстинктивно і сподіваючись, що не зіткнеться з персоналом аеропорту, поки не знайшов сходову клітку.
  
  Він подолав дві сходинки за раз, добрався до першого поверху і прочинив двері, щоб зазирнути всередину. Він виявився особою до багажним каруселям і виходу. Ніхто не спостерігав за єдиною дверима для співробітників. Ноубл вислизнув з машини і пройшов повз мандрівників, що чекали свій багаж.
  
  Він був на півдорозі до виходу, коли задзеленчав сигнал тривоги. Двоє співробітників служби безпеки аеропорту, юрмилися у багажних каруселей, повернулись і поспішили до найближчого ескалатору. Кілька чоловік здивовано підняли голови, але сигнал тривоги був занадто далеко, щоб викликати паніку.
  
  Ноубл проігнорував це і продовжував рухатися.
  
  Бетонний навіс затінював зону розвантаження, де автомобілі боролися за місце біля узбіччя. Лисіючий чоловік вийшов з Nissan Tsuru, щоб обняти дружину і чотирирічну дочку, залишивши двері з боку водія відкритою. Tsuru - мексиканський аналог Sentra 1992 року випуску. Вони як і раніше виробляються в Мексиці і, за винятком модернізації трансмісії, виготовляються з усіма оригінальними деталями. Для Noble це означало відсутність сучасних наворотів, як у Star. Йому не потрібно було турбуватися про те, що машина буде відключена дистанційно.
  
  Поки чоловік корчив смішні пички своєї дочки, Ноубл ковзнув на водійське сидіння і включив передачу. Седан рвонувся вперед. Ноубл сильно крутонув кермо, щоб не зачепив бампер припаркованого позашляховика, а потім вирівнявся, виїжджаючи на зустрічну смугу. Батько закричав і побіг за машиною. Ноубл натиснув на акселератор, об'їжджаючи більш повільні машини, слідуючи вказівниками на автостраду.
  
  Глава Дев'ятнадцята
  
  Хант і його команда молодших аналітиків влаштувалися в одній із ситуаційних кімнат на другому поверсі. На відміну від тьмяно освітлених кімнат, які стали популярними в Голлівуді, ця була залита яскравим флуоресцентним світлом. Килим був сірим і місцями протертим. Кавоварка покрилася кіркою від жорсткої води, а комп'ютерні вентилятори видавали запах нагрітих друкованих плат. Операція була призначена Оперативною групою "Грінго" - назва, яка придумала Гвен.
  
  Езра і Гвен були в своїй стихії, згорбившись над своїми терміналами, як пара короткозорих черепах. Стукіт клавіш порушував рівний гул комп'ютерів. Хант походжав взад-вперед, поки технічні ботаніки творили своє чарівництво.
  
  Фостер був єдиною людиною, мав доступ у тимчасову операційний центр. На другому поверсі ходило багато пліток про те, над чим працював Хант; кілька чоловік припустили, що він переслідував офіцера-шахрая, але ніхто не знав напевно. Ханту це подобалося. Нехай вони гадають. Загадкові чутки про місіях black on black зміцнять його репутацію всередині Компанії.
  
  На даний момент вони виявили човен Ноубла на протилежній стороні затоки Тампа, пришвартувалися і заплатили протягом місяця. Ретельний обшук судна не дав нічого корисного. Вони оголосили розшук у всіх великих аеропортах і транзитних станціях Центральної і Південної Америки. Вони навіть позначили його підроблені паспорти в Техасі і Неваді на той випадок, якщо він прилетить в Даллас і попрямує на південь.
  
  У 15:55, якраз коли Хант подумував про те, щоб знайти диван, щоб потайки подрімати, Гвен зняла навушники і сказала: "Американець, відповідний опису Аристократа, тільки що побив двох поліцейських і втік з міжнародного аеропорту Мехіко".
  
  Хант вилаявся. “ З'єднайте мене зі службою безпеки аеропорту.
  
  Гвен постукала по клавішах, а потім передала навушники Ханту. Він доклав один навушник до вуха, відрегулював мікрофон і почекав, поки хто-небудь відповість.
  
  “Hola..."
  
  Перш ніж телефоністка встигла продовжити, Хант сказав: “Це офіцер Чак Діксон з Федерального бюро розслідувань Сполучених Штатів. Я дзвоню з приводу американця, який тільки що втік з-під варти".
  
  Оператор передав його службі безпеки. Хант слухав, як поліцейський в аеропорту пояснював, як Ноубл роззброїв пару офіцерів і втік. Підозрюваний подорожував під ім'ям Джейкоб Ноубл. Хант проковтнув ще одне прокляття. “Він розшукується для допиту в зв'язку з тероризмом на території Сполучених Штатів. Його слід вважати озброєним і небезпечним. Вам потрібно оголосити його в розшук".
  
  “Qué? "Запитав поліцейський в аеропорту. “ Що таке A. P. B., señor?"
  
  Хант прикрив мікрофон рукою. "Як по-іспанськи буде "бюлетень за всіма пунктами"?
  
  Езра знизав плечима.
  
  Гвен похитала головою.
  
  "З'ясуй!"
  
  Езра відкрив веб-браузер. Гвен потягнулася за довідником операцій. Езра виявився швидше.
  
  Хант перейшов на незнайомий іспанська і став чекати.
  
  Хлопець на іншому кінці дроту все ще не розумів, чого хоче Хант. Він кинув на навушники консоль і перехилився через крісло Гвен. “Зв'яжися з мексиканськими правоохоронними органами. Висловіть справжнє ім'я та фотографії Ноубла. Переконайтеся, що вони знають, що він озброєний і дуже небезпечний. Та один із вас, заради всього Святогодізнайтесь, як правильно вимовляти 'бюлетень за всіма пунктами ".
  
  Заступник директора Фостер вибрав цей момент, щоб увірватися в Оперативну кімнату і вимагати оновлення. У нього був талант ловити співробітників в самі невідповідні моменти.
  
  "Служба безпеки аеропорту намагалася затримати його, але він втік", - сказав Хант.
  
  У центрі блідого лоба Фостера запульсувала відень. “ Як йому це вдалося?
  
  “ Він обеззброїв двох поліцейських.
  
  "Хто-небудь помер?"
  
  Хант похитав головою.
  
  "Це щасливий випадок", - сказав Фостер.
  
  "Він пробув у Мексиці менше години, і двоє поліцейських в лікарні", - сказав Хант, перебільшуючи серйозність травм офіцерів. “Уявіть, що він накоїть до кінця дня. Посади мене на літак до Мексики. Я пригорну цього хлопця ".
  
  Фостер похитав головою. “ Выслеживай його звідси. Попередь влада Мексики. Я хочу, щоб Ноубла нейтралізували до заходу сонця.
  
  "Ми намагаємося поширити анонімайзери", - сказав Хант. "Якщо ми зможемо зрозуміти, як сказати це по-іспанськи".
  
  Він багатозначно подивився на Езру.
  
  Езра вказав на екран перед собою. "Ось що тут написано".
  
  "Знайди Ноубла," сказав Фостер. “ Поки він не заподіяв ще більше шкоди.
  
  "Ем, прошу вибачення, сер ..." Гвен поправила окуляри на носі. “Є які-небудь ідеї, що він задумав? Це полегшило б нам його вистежування".
  
  "Тобі платять не за те, щоб ти задавала питання", - сказав їй Фостер. “Ноубл - розбещена людина. Завжди був таким. Його потрібно знайти. Знайди його."
  
  Гвен повернулася назад до свого комп'ютера, притиснувши плечі до вух і опустивши голову, як побраненный щеня.
  
  “Ми робимо все, що в наших силах звідси", - сказав Хант.
  
  Фостер зник за дверима.
  
  Хант знову почав ходити по кімнаті.
  
  Глава Двадцята
  
  Нобл кинув викрадену машину на багатолюдній стоянці. Навіть без OnStar у місцевої поліції був би бюлетень про викраденому Tsuru. Він залишив ключі в замку запалювання і рушив на захід по Андраде-авеню під палючими променями післяполудневого сонця. Температура перевищувала сто градусів. Люди йшли, примружившись від спеки. Принаймні, в Санкт-Петербурзі дув вітерець з Мексиканської затоки. Мехіко не має виходу до моря. Ноубл відчував, як асфальт обпікає підошви його черевиків.
  
  Минуло сім років з тих пір, як він був в Мехіко. Його команда провела успішну вилазку в Чилі, а потім провела три дні в Мексиці, розпиваючи дешеву випивку і ганяючись за спідницями. Столиця не сильно змінилася. Це все ще був залитий сонцем мегаполіс, оточений нетрями посеред пустелі, — міський нервовий центр, старанно працює над тим, щоб зайняти місце на світовій арені, що бореться десь між першим і третім світом.
  
  Ноубл зупинив таксі на мотоциклі. Заповзятливі молоді мексиканці, які потребували роботі, використовували дешеві мотоцикли в якості неліцензованих служб таксі. Хлопець за кермом виглядав років на п'ятнадцять-шістнадцять. Ноубл запитав, чи знайомий він з місією Санта-Ана.
  
  “Sí, señor."
  
  Ноубл перекинув ногу через сидіння. Хлопець відпустив зчеплення, крутнув педаль газу і зигзагами проїхав крізь всюдисуще рух, запрудившее центр міста. Ноубл відкинувся назад, вчепившись в хромовану багажну полицю, і насолоджувався вітром в волоссі. Повітря був схожий на хімічний суп, який потрібно було ковтати, а не вдихати. Ноубл здригнувся, уявивши, що це робить з його легенями.
  
  Місія Санта-Ана займала кутовий ділянку. Це була двоповерхова будівля, побудована з пісковика з червоної глиняної черепицею. До фасаду будівлі був прибитий масивний дерев'яний хрест. На дзвіниці гніздилися голуби.
  
  Малюк попросив вдвічі більше, ніж зазвичай, а потім з ревом помчав на пошуки іншого сосунки. Ноубл штовхнув пару великих дубових дверей і опинився в освітленому свічками критому приміщенні. Густий запах пахощів вдарив йому в ніс. Він відчував себе тут непроханим гостем. Ноубл був у скруті, коли справа стосувалася всієї цієї історії з "загробного життям". Якщо Бог і існував, то вони з Ноублом не розмовляли.
  
  Ноубл пройшов в неф. Його кроки віддавалися луною. Ряди дерев'яних лавок марширували до простої кафедрі. Світло пробивалося крізь вітражні вікна. Скульптура Христа була прибита цвяхами до хреста. З його зап'ясть і ступень сочилася кров. Його очі були звернені до неба.
  
  "Пекельний спосіб вийти з дому"", - подумав Ноубл про себе.
  
  Молодий священик протиснувся між лавами. У нього були рідіють волосся і тонкі риси обличчя. На бездоганній англійській він запитав: "Ви прийшли на сповідь?"
  
  "Ми пробудемо тут весь день", - сказав рональд Ноубл. "Де я можу знайти батька Кордеро?"
  
  Священик затнувся. “ Я батько Кордеро.
  
  Ноубл озирнувся, щоб переконатися, що вони одні. “ Наскільки я розумію, ви передавали інформацію для ЦРУ, батько.
  
  Нервова усмішка промайнула на обличчі Кордеро. Він почав хитати головою.
  
  Ноубл обірвав його. “Не бреши. Я знаю, що ти вів себе як лох. Я тут не для того, щоб заподіяти тобі шкоду, батько. Мій друг зник. Я тут, щоб знайти його.
  
  “ Хто твій друг? - запитав я.
  
  Ноубл дістав фотографію семирічної давності, на якій вони з Торрес були відображені на площі Конституції.
  
  Кордеро завагався, потім кивнув. Він вказав на лаву. Вони сіли.
  
  “Ваше ЦРУ звернулося до мене два роки тому з проханням допомогти їм зібрати розвіддані проти картелю Лос Зетас. Вони сказали мені, що все, що мені потрібно буде зробити, це прийняти посилки від однієї людини і передати їх іншому. Твій друг приходив раз, іноді два в тиждень, і давав мені флешку. Він назвався Діасом."
  
  "Як він передав вам інформацію?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  Кордеро вказав на коробку для збору пожертвувань. “Він клав її в десятину і пожертвування. Через кілька днів інший чоловік приходив на сповідь. Я передавав флешку через перегородку ".
  
  "Продовжуй," сказав Ноубл.
  
  Батько Кордеро знизав плечима. “Два тижні тому Діас перестав приходити. Я не знаю чому".
  
  “ А щодо іншої людини, який збирав інформацію? Що з ним сталося?
  
  “Він прийшов на наступному тижні, але у мене нічого не було для нього. Я сказав йому, що не бачив Діаса. Це був останній раз, коли я його бачив ".
  
  Історія звучала нормально, але Кордеро щось недоговорював. "Що ти мені не договариваешь?"
  
  Ще одна нервова усмішка промайнула на його обличчі. “ Я не розумію, про що ти говориш.
  
  Ноубл відкинувся назад, схрестив руки на грудях і пильно подивився на священика. “ Рано чи пізно я це з'ясую. Полегши це для нас обох.
  
  На лобі Кордеро виступили краплі поту. Він витер обличчя рукавом. “Я погодився тільки передати інформацію, ви розумієте? Я думав, що допомагаю своїй країні. Картелі - це бич Мексики. Але тепер..."
  
  "Викладай," наказав Ноубл.
  
  Кордеро помассировал віскі. На його обличчі ясно читалася боротьба. Він не був створений для шпигунської роботи. Нарешті, він повернувся до Ноублу і запитав: "Ви хороший чоловік?"
  
  Ноубл похитав головою. “ Ні.
  
  Кордеро зітхнув. “ Принаймні, ти чесний.
  
  Ноубл знизав плечима.
  
  "Ходімо зі мною".
  
  Вони пройшли через нішу і піднялися вузькими сходами на другий поверх. Тут було градусів на десять спекотніше. Пальці ніг Ноубла захлюпали в шкарпетках. Вони увійшли в зал з арками, який виходив у закритий сад у внутрішньому дворі внизу. У центрі знаходився сухий кам'яний фонтан, а кілька низькорослих рожевих кущів боролися зі спекою.
  
  "Не дуже-то схоже на сад, чи не так?" Помітив Кордеро.
  
  "Ні", - погодився Ноубл.
  
  "Садівник з мене нікудишній", - сказав Кордеро. “Сьогодні вранці він не вийшов на роботу. Ось чому я змушений довіритися вам. Більше я нікому не можу довіряти.
  
  Перш ніж Ноубл встиг запитати, яке відношення до всього цього має садівник, Кордеро штовхнув двері і жестом запросив Ноубла увійти.
  
  Глава Двадцять перша
  
  Сантьяго сидів спиною до стіни. Його начищені шкіряні туфлі стояли стопкою на столі поруч з рюкзаком, набитим песо. Рукави його чорної сорочки були закатані до ліктів. На його татуйованих передпліччях блищав піт. Три стельових вентилятора над головою оберталися так швидко, що загрожували зірватися зі своїх кріплень.
  
  Він витрусив сигарету з пачки, запхав її в рот і клацнув позолоченою запальничкою Zippo. Порошинки затанцювали в блідому світлі, просачивающемся крізь покриті шаром бруду вікна.
  
  Бар називався "У Пакиты" і був порожній, якщо не рахувати Сантьяго і його команди. Лоренцо і Естебан зайняли столик біля дверей, граючи в карти. Хорхе метал дротики. Реймон стояв за стійкою бару, потягуючи текілу і чистячи свій нікельований "Таурус 410", мініатюрну ручну гармату, яку він називав револьвером. Люсита, єдина жінка в команді, сиділа на барній стійці в міні-спідниці і набирала повідомлення в свій телефон.
  
  "У Пакиты" колись належав Сантьяго. Він здав свій значок після п'ятнадцяти років служби в поліції Мехіко, вклав всі свої заощадження в бар і відкрив власну справу. Знадобилося три роки, щоб збанкрутувати. Він вже збирався закривати магазин, коли Мачадо зробив йому пропозицію; наркобарон видавав готівку, щоб "Пакита" залишалася відкритою, а натомість Сантьяго відмивав гроші через касу. Одне призвело до іншого, і тепер Сантьяго працював на Мачадо повний робочий день.
  
  Він затягся й випустив хмару диму до стелі, де вентилятор розігнав його в сторони. Озираючись назад, він подумав, що знав, на що йшов. Бар був грошової ямою. Копи в Мексиці або беруть, або не доживають до пенсії, і Сантьяго вирішив, що краще бути гангстером на повну ставку, ніж поліцейським на повну ставку, а за сумісництвом шахраєм. Принаймні, так йому не потрібно було балансувати між своєю лояльністю.
  
  Перш ніж він встиг ще хоч якось обдумати це питання, увійшов ель Лобо — Вовк - у супроводі старого в забрудненої брудом робочої сорочці з шамбр. У старого було засмагле обличчя з глибокими зморшками від десятиліть роботи під суворим мексиканським сонцем. Він крутив у руках солом'яний капелюх і кліпав очима від тьмяного світла. Його погляд на мить затримався на Люсите, а потім зупинився на Сантьяго і рюкзаку.
  
  Ель Лобо підвів старого за лікоть. “ Скажи йому те, що ти сказав мені.
  
  Старий ще трохи помучив капелюх. “ Ви шукаєте жінку Домінго?
  
  Сантьяго задер підборіддя.
  
  Старий облизнул пересохлі губи. “ А гроші? П'ятсот тисяч песо?
  
  Сантьяго вийняв сигарету з рота і вказав палаючим кінчиком на рюкзак.
  
  Зморшкувате обличчя тягнулося до пачці, як металеві нитки, ж притягуємося магнітом.
  
  Сантьяго розігнув щиколотки і перекинув одну ногу через рюкзак. “ Спочатку ти скажеш мені, де дівчина.
  
  Крапелька поту скотилася по зморшкуватій щоці старого. Він знову оглянув кімнату. Реймон відкрив барабан свого нікельованої револьвера і провернув його, дозволивши механічного гуде заповнити тишу. Старий важко проковтнув. “ Вона в місії Санта-Ана.
  
  Очі Сантьяго звузилися. "Звідки у вас ця інформація?"
  
  “ Я садівник, señor."
  
  Сантьяго глибоко затягнувся, і дим вийшов у нього з ніздрів. “ Якщо ти брешеш мені...
  
  Рамон клацнув циліндра на його револьвер, закрив з гучним клак.
  
  Садівник здригнувся. “ Це не брехня, señor. Ви знайдете її там. Черниці лікують її."
  
  Сантьяго тицьнув рюкзак носком парадного черевика.
  
  Старий накинув капелюх на голову і притулив рюкзак до грудей. “Gracias, señor. Gracias, - сказав він, задкуючи з бару.
  
  Сантьяго подивився йому вслід, потім переключив свою увагу на ель Лобо.
  
  Вовк злегка кивнув, мовчазно запевняючи, що старий садівник говорить правду.
  
  Отже, Алехандра все-таки була жива. Сантьяго був упевнений, що вона померла від ран. Ну, неважливо. Вона довго не проживе. Він жбурнув недопалок у смітник на іншому кінці кімнати. Він відскочив від стіни, піднявши сніп іскор. “Пішли, mis amigos." Сантьяго встав і потягнувся. "Прийшов час висповідатися в наших гріхах".
  
  Розділ Двадцять другий
  
  Ноубл ступив в тісний спальню із закритими ставнями на вікнах. Мідний запах крові і покидьків атакував його почуття. Алехандра Домінго лежала на вузькій ліжку, чіпляючись за життя. Мачадо зробив з неї справжню роботу. Закривавлені бинти повністю приховували ліву половину її обличчя. Інша половина була покрита багряними рубцями. Вона втягувала повітря розбитими губами.
  
  Від цього видовища кров Ноубла застигла в жилах. Кожен офіцер контррозвідки знає про ризики; плавай з акулами, і тебе можуть з'їсти. Знищити ворожого агента - це одне, але порізати особа жінки - зовсім інше. Це було варварством.
  
  Огрядна черниця в плащі займала стілець біля ліжка. Вона схопилася, коли відчинилися двері, її кругле обличчя перекосилося від страху. Батько Кордеро обома руками зробив заспокоюючий рух. Вона знову опустилася на стілець.
  
  "Її звуть Алехандра Домінго," сказав Кордеро. “ Вона допомагала вашому другу витягувати інформацію з Мачадо.
  
  Ноубл кивнув, не зводячи з неї очей. “ Я знаю.
  
  Черниця занурила мочалку у відро і промокнула лоб Алехандры. Жінка в напівнепритомному стані відповіла слабким стогоном.
  
  "Вона, хитаючись, увійшла в неф два тижні тому", - сказав йому Кордеро. “Гола і вся в крові. Ми не могли відвезти її в лікарню. У Мачадо всюди люди. Ми дбали про неї, як могли ".
  
  "Вона щось сказала?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  Черниця похитала головою. "Вона марить у лихоманці".
  
  - Вона більше не може залишатися тут, - сказав Кордеро.
  
  "Чому?" Запитав Рональд Ноубл. "Що сталося?"
  
  “ Мачадо запропонував півмільйона песо будь-кому, хто знає, де вона знаходиться.
  
  Ноубл тихо присвиснув. Півмільйона - це великі гроші в Мексиці. Достатньо, щоб жити як король.
  
  - Боюся, садівник був спокушений гріхом, - сказав Кордеро.
  
  Черниця осінила себе хресним знаменням.
  
  Ноубл вперше відчув шалений прилив нової небезпеки. - Він знав, що вона тут?
  
  Кордеро розвів руками. "Сестри і я зробили все можливе, щоб зберегти це в секреті, але..."
  
  Ноубл кивнув. Важко зберегти в таємниці лікування людей з важкими травмами. Їм потрібні ліки та їжа, а щоденне викидання грудок закривавлених бинтів викликає підозри. - Вона може рухатися? - запитав він.
  
  Кордеро похитав головою. “Я здивований, що вона добралася сюди сама. Вона втратила багато крові".
  
  "Як вона сюди потрапила?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  - У "БМВ".
  
  "Де він зараз знаходиться?" - запитав я.
  
  "В гаражі в чотирьох кварталах звідси," відповів Кордеро.
  
  "Йди і принеси це," наказав Ноубл.
  
  Священик завагався, а потім сказав: “У мене немає ліцензії, señor."
  
  Ноубл кинув на нього важкий погляд.
  
  Кордеро позадкував до дверей. “ Я повернуся, як тільки зможу.
  
  Ноубл підійшов до краю ліжка.
  
  Черниця похитала головою. "Вона була такою красивою дівчиною".
  
  Ноубл не був здивований. Торрес вмів оточувати себе красивими жінками.
  
  Алехандра поворухнулася. Її потріскані губи відчиняються. Вона прохрипіла: "Води".
  
  Черниця вказала на глечик. Ноубл налив чашку і обережно влив трохи в її відкритий рот. Вона закашлялася і забулькав. Він просунув руку їй під плечі і посадив. Простирадло впала. Порізи і синці покривали все її тіло. Ноубл гладив її по спині, поки вона не перестала кашляти, а потім допоміг їй зробити ковток. На цей раз їй вдалося проковтнути.
  
  Її праве око прочинився. - Ви американка? - запитав я.
  
  "Абсолютно вірно". Він дістав ключ з кишені. "Ти знаєш, до чого це веде?"
  
  В її очах промайнуло впізнавання, але вона похитала головою.
  
  "Ти впевнений?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  "Я ніколи цього не бачив".
  
  Він дістав свою фотографію з Торрес. “ А що щодо нього? Ти його знаєш?
  
  Її обличчя спотворилося. "Діас..." Ім'я перейшло в переривчасті ридання. Відкрилися шлюзи. Ноубл поклав її назад на матрац і натягнув простирадло на її оголені груди.
  
  “Señor?" Черниця підійшла до вікна і дивилася назовні крізь щілини.
  
  Ноубл приєднався до неї.
  
  Під'їхав покритий пилом джип "Рэнглер", і з нього висипала команда "карателів", озброєних пістолетами і автоматами.
  
  "Вони прийшли на вечірнє вивчення Біблії у вівторок?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  Черниця похитала головою.
  
  Він насупився. “ Я так і думав.
  
  Глава Двадцять третя
  
  Чотири важких валізи підбіг до дверей представництва, у той час як інший чоловік виходив з "Лексуса". Він був високим і добре одягненим, у темному костюмі на гудзиках, з зачесаним назад волоссям і підкоченими рукавами. Його передпліччя покривали татуювання.
  
  Ноубл був у меншості. Про те, щоб ховатися, не могло бути й мови. Вони розірвуть місію на частини, поки не знайдуть дівчину. Він вилаявся, і черниця кинула на нього докірливий погляд.
  
  Ноубл підійшов до ліжка і обійняв Алехандру за плечі. “ Допоможи мені підняти її!
  
  Черниця спустила ноги Алехандры з ліжка на підлогу.
  
  Єдиний здоровий очей Алехандры прочинився. “ Ми в небезпеці?
  
  "Нам треба вибиратися звідси", - сказав їй Ноубл. "Ти можеш йти?"
  
  Вона кивнула, але це забрало в неї всі сили. Про те, щоб іти, не могло бути й мови. Ноубл обійняв її за талію і ривком поставив на ноги. Простирадло впала. Її коліна тремтіли, як у новонародженої кобилки.
  
  Черниця схопила простирадло і спробувала прикрити її.
  
  "Немає часу", - гаркнув Ноубл. Він підштовхнув Алехандру, її босі ноги волочилися по підлозі, в коридор нагорі. “ Тут є запасний вихід?
  
  Черниця погодилася. “Sí, señor." Вона повела його по коридору. Серце Ноубла гучно забилося в грудях. Алехандра з усіх сил намагалася рухатися, але Ноублу було тільки важче нести її. Він міцно обійняв її, ймовірно, заподіявши їй сильний біль, але вона мовчки перенесла все це звернення.
  
  Вони завернули за ріг у холі верхнього поверху з відкритими вікнами, що виходять у внутрішній двір. Двоє з Лос Зетас сікаріос увірвалися в сад одночасно. Ноубл різко зупинився в проміжку між вікнами. Він притулився спиною до стіни і жестом наказав черниці зупинитися. Вона була недостатньо швидка. Один з важких пацієнтів помітив її і вказав пальцем. "Ось так!"
  
  Град куль просвистів під склепінням, вибиваючи шматки з стін з пісковика. Звук віддавався у вухах, як удар відбійного молотка. Пил забила ніс і защипала очі.
  
  Черниця притиснула її спиною до стіни. Ноубл попередив її залишатися на місці. Вона кивнула.
  
  Він переніс вагу тіла Алехандры, витягнув один з "глоков", відібраних у поліцейських в аеропорту, і каблуком пересмикнув затвор. Він просунув пістолет за віконну раму і випустив три патрона. Він стріляв наосліп, але це дало бажаний ефект. Вбивці з картелю переступили через сухий чагарник до задньої стіни в пошуках укриття.
  
  У дальньому кінці коридору була закрита двері. Ноубл задер підборіддя. “ Драбина?
  
  Черниця погодилася.
  
  Застрягти посеред коридору було найгіршим місцем, яке він міг придумати для перестрілки. Укриття не було, та тікати було нікуди. Якщо головорізи картелю зловлять його тут, вони розріжуть його на стрічки. Ноубл кинув Алехандру в обійми черниці. “ Залишайся на місці.
  
  Вона з усіх сил намагалася відірвати Алехандру від підлоги.
  
  Ноубл добіг до кінця коридору і почув тупіт ніг по сходах. Він засунув пістолет за пояс і притиснувся до стіни.
  
  Двері відчинилися. Увійшов чоловік, схожий на бульдога, з нікельованим револьвером, затиснутим в пухкою лапі. Ноубл зловив зап'ясті Бульдога однією рукою і рушив ліктем чоловіка в обличчя, з глухим хрускотом зламавши йому ніс. З обох ніздрів хлинула кров. Ноубл скористався інерцією, щоб розгорнути бульдога і направити свій револьвер на другого чоловіка, який піднімався по сходах, — худорлявої мексиканця з MAC-10.
  
  Ноубл просунув палець в спускову скобу, поверх пальця бульдога, і натиснув. Револьвер заревів. З стовбура вирвався язик полум'я. Вибух вдарив по барабанних перетинках Ноубла.
  
  Худий хлопець отримав кулю калібру .410 в груди з відстані менше двох метрів. Дев'ять свинцевих куль пробили його наскрізь. Він стрімголов скотився по сходах і розтягнувся на майданчику. У повітрі висів запах пороху.
  
  Бульдог вільною рукою обхопив шию Ноубла і перекрив йому доступ повітря. Ноубл використовував вагу свого тіла, щоб надрукувати бульдога в дверний проріз. Стіна з пісковика здригнулася від удару. Ноубл вдарив його ще двічі. Бульдог послабив хватку, і Ноубл відправив його шкереберть вниз по сходах.
  
  Бульдог приземлився на свого мертвого напарника. Ноубл сподівався, що при падінні зламає собі шию. Не пощастило. Бульдог був живий і сповнений адреналіну. Він намацав MAC-10. Ноубл прицілився з револьвера і натиснув на спусковий гачок. Бульдог відкотився вбік, і куля потрапила в мерця. Бульдог, похитуючись, звівся на ноги і відступив за поворот сходів, перш ніж Ноубл встиг вистрілити ще раз.
  
  Бульдог міг сидіти біля підніжжя сходів і утримувати їх, поки у нього не закінчаться патрони. Ноубл побіг назад по коридору і перекинув тонку руку Алехандры собі на плече.
  
  Черниця зітхнула з полегшенням. “ І що тепер?
  
  Ноубл поніс Алехандру в іншу сторону, назад до сходами, по якій батько Кордеро повів його нагору, коли він увійшов. Коли він завернув за ріг, бойовик картелю в ковбойському капелюсі і чоботи зі зміїної шкіри піднявся по сходах.
  
  Ноубл підняв револьвер і вистрілив. Вага Алехандры позбавив його рівноваги. Заряд дробовика зрикошетив від кам'яної стіни. Ковбой кинувся у розчинені двері, просунув пістолет за одвірок і вистрілив наосліп. По коридору дзижчали розлючені свинцеві шершні.
  
  Ноубл відступив у куток. Його серце билося так сильно, що він відчував биття пульсу на шиї. Слух пропав, змінившись пронизливим дзвоном. Черниця зіщулилася поруч з ним. Вони опинилися в пастці в U-подібному коридорі. Бульдог контролював один кінець. Ковбой контролював іншого. Ноубл застряг посередині. Він не міг захищати обидві сторони одночасно.
  
  Він повинен був діяти. Він міг опустити Алехандру і кинутися на одного з бойовиків, але це дало б іншому шанс вистрілити йому в спину. Принаймні, він помре на ногах. Він збирався з духом, щоб напасти на ковбоя, коли почув автомобільний гудок.
  
  Глава Двадцять четверта
  
  Батько Кордеро пюре роги і тісний рульове колесо, щоб уникнути автобус заглох. Він виїхав на зустрічну смугу і протягом однієї страхітливої секунди дивився прямо на наближається пікап. Він вивернув кермо і знову влився в потік транспорту.
  
  Дві машини перед будівлею місії належали картелю, це було очевидно. Жоден із заявників Кордеро не міг дозволити собі Lexus. Побоюючись, що він вже запізнився, Кордеро пробився крізь потік машин до передньої частини місії і обома ногами натиснув на педаль гальма. Заблокувалися Колеса. Задній бампер вигнувся, як у собаки, задравшей дупу. У задню частину "Лексуса" полетіли бризки гравію. Крізь товсті стіни з пісковика долинули приглушені звуки пострілів. Кордеро відчинив дверцята з боку водія і натиснув на клаксон.
  
  
  
  Ноубл почув гудок і зрозумів, що Кордеро був зовні з машиною. Все, що йому потрібно було зробити, це дістатися до неї. Прямо через хол знаходилася кімната з вікнами, що виходять на вулицю, але це змусило Ноубла рухатися прямо через лінію вогню ковбоя.
  
  Він перекинув Алехандру через плече, як переносять пожежники. Вона захрипіла. Ноубл ненавидів заподіювати їй ще більше болю, але йому потрібно було рухатися швидко. Він не міг цього зробити, тягнучи її. Глибоко зітхнувши, щоб заспокоїти нерви, він перетнув хол і вдарив ногою у двері. Вона відчинилися з тріском ламається дерева.
  
  Ковбой почав стріляти, як тільки Ноубл поворухнувся. Кулі просвистіли над його головою. Він протиснувся через відчинені двері в тісне приміщення. На вузькій ліжку лежало квітчасте ковдру, на комоді - кілька рамок для фотографій. Один кут займало крісло-качалка.
  
  Черниця втиснулася слідом за ним, зачинила двері і притулилася до неї спиною. Її обличчя спотворилося від болю. Темна пляма просочило її чорну рясу. Вона притулила обидві руки до рани.
  
  Ноубл побачив це і зашипів.
  
  "Продовжуй тиснути на неї", - сказав він. "Ми відвеземо тебе в лікарню".
  
  Вона сповзла по двері в сидяче положення, залишивши темно-червона пляма на дереві. “Іди. Спаси дівчину".
  
  "Я витягну тебе звідси", - сказав рональд Ноубл.
  
  Вона похитала головою. “ Ні, якщо тільки ти не збираєшся нести нас обох.
  
  “ Дай мені хвилину. Я що-небудь придумаю.
  
  "Йди", - сказала вона. "Я буду тримати двері стільки, скільки зможу". Її рот наповнився кров'ю, і вона зафарбувала губи в малиновий колір.
  
  "Ти не зобов'язаний цього робити".
  
  Вона видавила слабку посмішку. “ Поквапся.
  
  Ноубл відчув себе так, немов хтось загнав іржавий цвях йому в серце. Він не міг нести їх обох, а солдати картелю могли виламати двері в будь-яку хвилину. Він сказав: "Мені дуже шкода".
  
  "Не варто", - сказала вона. "Це не... твоя провина".
  
  Обурений думкою залишити спливала кров'ю черницю на підлозі, він повернувся і відчинив вікно. Дах веранди була всього в декількох футах під ним. Ноубл підняв Алехандру над підвіконням і опустив її вниз.
  
  "Ти повинна використовувати свої ноги", - сказав він їй.
  
  Вона кивнула. Її босі ноги торкнулися плитки. Вона вхопилася за віконну раму, щоб не впасти. Як тільки вона знайшла стійкість, Ноубл вибрався на виступ. Черепиця прогнулася під його вагою. Він обхопив лівою рукою її тонку талію, і вона здригнулася. Часу на ніжності не було. Тридцять ярдів відокремлювали їх від батька Кордеро і "БМВ".
  
  Люди на вулиці розбіглися у пошуках укриття. У Мехіко нерідкі картельні розбирання. Як і жертви серед цивільного населення. Кілька хоробрих — або дурних людей знімали відео на свої мобільні телефони в кафе через дорогу.
  
  Ноубл ніс Алехандру. Глиняні плитки затріщали під ногами, погрожуючи зісковзнути прямо з навісу. Це змусило його сповільнитися. Він очікував, що куля встромитися йому в спину в будь-яку секунду. Час тяглося, поки він щосили тягнув Алехандру останню дюжину ярдів. Це було схоже на сон, у якому чим швидше ти біжиш, тим повільніше йдеш. Здавалося, що кут з кожним кроком віддаляється все далі. Нарешті він дістався до краю і помітив чорний BMW, покритий пилом. Кордеро стояв у відкритих дверцятах, натискаючи на гудок, як телеоператор, отстукивающий азбуку Морзе.
  
  “ Вище голову, - крикнув Ноубл, коли вони завернули за ріг.
  
  Очі Кордеро розширилися при вигляді Ноубла на даху веранди з оголеною Алехандрой, прижимающейся до його боку.
  
  "Допоможи мені," наказав Ноубл. Він засунув револьвер за пояс, взяв Алехандру за зап'ястя і опустив її на дах "БМВ".
  
  Кордеро вагався, його почуття пристойності йшло врозріз з бажанням допомогти.
  
  Ноубл витріщився на нього. “ Допоможи мені!
  
  Молодий священик стріпнувся і потягнувся вгору. Ноубл відпустив його. Дах прогнулася під вагою Алехандры. Кордеро підхопив її і допоміг спуститися.
  
  Ноубл впав з даху, від удару на даху утворилася вм'ятина. Він зістрибнув на землю. Водійське сидіння було вкрите запеченою кров'ю. Ключі були в замку запалювання, двигун працював. Поки Кордеро обіймав Алехандру навколо переднього бампера, Ноубл кинувся за кермо. Священик відчинив дверцята з боку пасажира і посадив Алехандру на сидіння.
  
  Ноубл вже збирався наказати священика сісти на заднє сидіння, коли водій "Лексуса" увірвався в парадні двері місії.
  
  Праве око Алехандры широко розкрився. “ Веди!
  
  Ноубл перемкнув BMW на задній хід і натиснув на газ. Двигун заревів, і машина рвонулася назад, все ще тримаючи відкритими двері з боку пасажира.
  
  Головоріз з картелю жорстким рухом прибрав Кордеро з дороги і навів 9-міліметровий "Глок" на видаляється BMW. Прогримів постріл. Латунні гільзи вилетіли з казенника. Кулі вдарили по капоту BMW і осколками прошили лобове скло. Ноубл змусив Алехандру опустити голову і повернувся на своє сидіння так, щоб бачити в заднє вікно.
  
  
  
  Сантьяго стрибнув за кермо свого "Лексуса", натиснув на стартер і різко вивернув кермо. Машину розвернуло і вона збила мотоцикліста. Шини пасажира в'їхали на протилежний бордюр. Люди розступалися з його шляху. Старшокласниця виявилася недостатньо швидкою. Вона зникла під решіткою радіатора. Сантьяго втиснув акселератор в підлогу. Коробка передач загарчала на другий, потім третій. Він опустив скло, висунув свій "Глок" і дав залп по "БМВ".
  
  
  
  Ноубл заднім ходом виїхав на смугу зустрічного руху. Двигун заглох на швидкості сорок миль на годину. Вантажівка доставки зачепив відкриту двері з боку пасажира. Він зник під скрегіт металу і разлетающегося скла. Алехандра, майже без свідомості, майже викотилася з машини. Ноубл простягнув руку повз неї, зачепив ремінь безпеки і пристебнув її.
  
  Вбивця з картелю наздоганяв. Ноубл помітив провулок і вивернув кермо. BMW зі скреготом проїхав задній поворот. Стіна зрізала дзеркало з боку водія. Ноубл вирівняв кермо і витяг револьвер з-за пояса.
  
  "Лексус" вильнув в провулок, поцілувався зі стіною і випустив сніп іскор. Двигун заревів, і "Лексус" скоротив відставання. Ноубл втиснув педаль газу в підлогу. BMW вискнув. Передні бампери зустрілися. Пластик хруснув. Ноубл сів за кермо і звів курок револьвера, цілячись у водія. Найманий вбивця з картелю пірнув під приладову панель і відкрив вогонь у відповідь. Кулі вибили лобові скла на обох машинах.
  
  Провулок закінчився, і Ноубл затамував подих, коли BMW помчав назад по жвавому бульвару. Удар прийшовся по задньому бамперу. Ноубл відчув, що BMW крутонуло, як на карнавалі. Його серце намагався вистрибнути через горло. Він перейшов в обертання, як боксер, який готується нанести удар. BMW з виттям зупинилася, похитнувшись на ресорах. З-під шин валив густий білий дим. Задній бампер звисав. Капот був пом'ятий і помережаний кульовими отворами, але двигун все ще працював. Ноубл перемкнув передачу і втиснув ногу на підлогу. Машина рвонулася вперед.
  
  Таксі врізалося в передню частину Lexus. Дві машини з гучним тріском зіткнулися. Солдат Лос Зетас, спотикаючись, вибрався з своєї розбитої машини і розрядив зброю у тікає BMW. Ноубл лавірував в потоці машин, намагаючись, щоб між ним і вбивцею з картелю було якомога більше машин. Він не відпускав газ до тих пір, поки вбивця не зник з виду.
  
  Глава Двадцять П'ята
  
  Берк телефон до вуха. Це було майже сім вечора, і кожні кілька хвилин його живіт дав катували брязкальце. Він проігнорував запити для їжі і сказав: “Вони насправді говорили про підтасовку доказів? Це здорово. Ти записав що-небудь з цього на плівку? "
  
  “Все це, але у нас немає юрисдикції всередині Сполучених Штатів. Ніщо з цього не прийнятно в суді ".
  
  "Ця інформація ніколи не потрапить до суду", - сказав Берк.
  
  "І як ти хочеш, щоб я діяв далі?"
  
  “Продовжуй спускатися в кролячу нору. Дай мені знати, що з'ясується".
  
  Він поклав телефон на важіль і, піднявши очі, побачив Дану, що стоїть в дверях його кабінету. Вона притулилася до одвірка, схрестивши руки на грудях і схиливши голову набік. “ Пора закінчувати, бос.
  
  "Спокійної ночі".
  
  “Я збираюся випити. Не хочеш приєднатися до мене?"
  
  Берк відкинувся на спинку сидіння і вивчаюче подивився на неї. Його пульс почастішав. Він ніколи не зміг би пройти через це. Залишки його заглохшого шлюбу все ще пересмикувались, як пацієнт на операційному столі, чіпляється за життя. Службові романи в ЦРУ були суворо заборонені. Один з них або обоє були б звільнені, якщо б хто-небудь хоча б запідозрив це. Але цієї ідеї було достатньо, щоб розпалити полум'я його уяви.
  
  Образи заповнили його розум. У роті раптом пересохло. Він відкашлявся і вказав на стос паперів на своєму столі. “ Борг кличе.
  
  "Я буду в Smoke & Barrel, якщо ти передумаєш".
  
  Він повинен був зупинити це, поки це не почалося. Викресли це. Це вже почалося. Вони фліртували місяцями. Він повинен був зупинити це, поки все не вийшло з-під контролю. Він сказав: "Послухай, Дана..."
  
  Телефон на столі пронизливо задзвонив. Це була внутрішня лінія заступника директора Фостер. Берк підняв палець, закликаючи її почекати, і зняв трубку. "Це Берк".
  
  Голос Фостера звучав більш здавлено, ніж зазвичай. “ Мені потрібно негайно бачити вас в моєму кабінеті.
  
  "Я вже їду". Він повісив трубку і сказала Пані: “ми поговоримо пізніше. Я викликаний."
  
  "Це погано?"
  
  "Я не можу уявити, що в цьому є щось хороше".
  
  "Наш друг в Мексиці?" вона здогадалася.
  
  "Ймовірна ставка".
  
  "Тобі треба, щоб я залишилася?" Запитала Дана.
  
  Він похитав головою. “ Випий за нас обох.
  
  "Не втрачай самовладання," попередила вона.
  
  Берк перетнув будівля Управління розвідки, немов людина, що прямував на шибеницю. Висувалися дві можливості. Перша полягала в тому, що у Фостера були докази того, що Берк передавав інформацію компанії Ноубла. Другим, і це було ще гірше, було те, що Фостер пронюхав про операції "Наутілус". Берк помахав секретарці Фостера і просунув голову у внутрішній кабінет. - Ви хотіли мене бачити? - запитав я.
  
  “ Сідайте. На скроні Фостера запульсувала відень.
  
  Берк закрив двері і сів на стілець. Він не нервував. Він побував у боях по всьому світу, отримав два "Пурпурних серця" і армійський хрест "За видатні заслуги". Чекати, поки такий придурок, як Фостер, обсмикне його, було смішно. Він більше турбувався, що Фостер відсуне його в сторону до початку операції. "наутілус" міг надати корисну інформацію.
  
  Фостер взяв зі столу пульт від телевізора і направив його на плоский екран на стіні. В іспанських новинах розповідали про перестрілку в католицькій місії в центрі Мехіко. Титри внизу екрана приписували насильство наркокартелям. Була вбита черниця. Очевидці зняли відео на мобільний телефон. Губи Берка стиснулися, коли він дізнався Ноубла, що вилазить з вікна другого поверху з оголеною жінкою, притиснутою до його боку. Камера була занадто далеко, щоб розгледіти деталі, але Берк дізнався незграбний силует Ноубла і непокірно довге волосся.
  
  Фостер зробив паузу, оскільки дві фігури на екрані збиралися зістрибнути на дах BMW. "Поправте мене, якщо я помиляюся, але це дуже схоже на Джейка Ноубла".
  
  Берк надув щоки. “Цей хлопець непередбачуваний. Ніколи не знаєш, де він з'явиться".
  
  "Член його Спеціальної оперативної групи пропадає в Мехіко, а два тижні потому Ноубл обмінюється кулями з головорізами з картелю", - сказав Фостер. "Ви хочете сказати мені, що це збіг?"
  
  "Я кажу, що нічого про це не знаю". Берк розвів руками. "Я не слідкую за Джейком Ноублом".
  
  Фостер натиснув кнопку інтеркома. До телефону підійшла його секретарка. "Він тут?" запитав Фостер.
  
  “Так. Він тільки що прибув".
  
  "Впусти його сюди".
  
  Грегорі Хант влетів у двері Фостера зі своєю незмінною хлоп'ячою посмішкою. Він сів, схрестив ноги і кивнув заступнику директора розвідки, ігноруючи Берка.
  
  "Містер Хант вчора був у Санкт-Петербурзі", - сказав Фостер.
  
  "Який збіг", - сказав Берк. "Вчора я був у Сент-Пітер".
  
  “ Значить, ви визнаєте, що зустрічалися з Ноублом? - Запитав Фостер.
  
  "Я завдав йому візит". Берк знизав плечима. “Незважаючи на те, як склалася кар'єра Ноубла, я все ще вважаю його другом. Я був у місті, тому зайшов побачитися з ним. В цьому немає нічого протизаконного.
  
  Фостер кивав весь час, поки Берк казав. Його губи розтяглися в невеселою посмішкою. “ У тебе на все є відповідь, чи не так?
  
  “ Мені нема чого приховувати, якщо ти це маєш на увазі.
  
  Фостер підхопився зі свого місця. “У вас була операція в Мексиці. Все пішло наперекосяк. Ви втратили агента і замість того, щоб покінчити з цим, нацькували на нього Ноубла, щоб він міг зібрати все по шматочках.
  
  "Ти все зрозумів навпаки", - сказав Берк. "Я був у Сент-Пітер, зустрічався зі старим другом".
  
  "Так?" Хант, нарешті, устряв у розмову. "Про що ви двоє говорили?"
  
  "Як звичайно", - відповів йому Берк. "Погода, бейсбол, наша улюблена пісня Тейлор Свіфт".
  
  "Припини нести нісенітницю, Берк", - сказав Хант.
  
  Фостер підняв руку. “Ви послали Ноубла у Мексику. Я поки не можу це довести, але коли я це зроблю, я подбаю про те, щоб ви відповіли за це ".
  
  Берк схрестив руки на грудях і втупився на заступника директора зверху вниз. Він не став обтяжувати себе самозахистом. Фостер буде продовжувати копати, поки не знайде щось, що зможе використовувати, щоб підірвати кар'єру Берка.
  
  Фостер чекав. Коли стало ясно, що Берк закінчив говорити, він сказав: "Забирайся до чорта з мого кабінету".
  
  Берк встав і вийшов, борючись з бажанням грюкнути дверима.
  
  
  
  Фостер зняв окуляри, протер їх про сорочку і знову почепив на вуха. У нього була реальна ситуація, яка розгортається в Мексиці. Один агент пропав безвісти, імовірно загинув, а колишній оперативник вбивав головорізів картелю у вечірніх новинах. І все це в рік виборів.
  
  Хант відкашлявся. “ Може, нам зачитати мексиканській владі справу Ноубла?
  
  "Сказати їм, що колишній розвідник роз'їжджає по Мексиці, вбиваючи наркоторговців?" Фостер відкинув цю ідею помахом руки. “У нас в Компанії все по-іншому, містер Хант. Ми розбираємося зі своїми. Збери свою команду. Ти вирушаєш в Мексику."
  
  Хант стримав посмішку. Він навів обережні довідки і з'ясував, що ім'я Джейка Ноубла було легендою. Старі сварливі начальники шпигунства часів холодної війни вимовляли його побожним пошепки. Нобл з'явився незабаром після 11 вересня і швидко піднявся до статусу суперзірки. Компанія зверталася до нього за секретними операціями, за які ніхто інший не був настільки божевільний, щоб взятися. Нобл мав репутацію людини, що здійснює неможливе. Його усунення зміцнило б репутацію Ханта. "Мені не потрібні технічні ботаніки", - сказав він. "Я можу впоратися з Ноублом сам".
  
  “ Не пригадую, щоб я питав вашої думки, містер Хант.
  
  "Я просто кажу, що це буде простіше без—"
  
  Фостер перервав його, піднявши руку. “Вони йдуть з тобою. Це не обговорюється".
  
  "Яке у нас прикриття?" Запитав Хант.
  
  Фостер зірвав з важеля трубку. Хант почув, як Джіні взяла трубку в іншій кімнаті. “Джіні, зв'яжися з хлопцями з магазину алібі. Мені потрібні легенди першого пріоритету для Ханта, Езри Кука і Гвендолін Вітвікі. Пункт призначення Мехіко. Це не обов'язково має бути красиво, але краще б це протрималося. І зроби це швидко.
  
  Магазин алібі - неофіційна назва Управління підтримки ЦРУ. Які там працюють експерти створюють фальшиві документи і паспорти, які відрізняються від справжніх. Вони знають, на якому папері повинен бути надрукований паспорт з будь-якої країни світу. Вони можуть відтворити квитки в театр на російський балет шестимісячної давності з правильними датами і часом. Вони знають, яку шерсть китайські фермери використовують для виготовлення зимових пальто і на яких саме фермах італійські шевці отримують свою шкіру. Під час холодної війни більшість американських шпигунів, захоплених за Залізною завісою, були викриті з-за незначних невідповідностей, таких як кількість та відстань між отворами в ремені, які не відповідали специфікаціям виробника ременів.
  
  Фостер повісив трубку. “ Джіні потурбується про твої плани на рейс. Я хочу, щоб ти заглянув до хлопчиків внизу, в Магазин Алібі. Переконайся, що вони поквапляться, але не настільки швидко, щоб провалити роботу ".
  
  Хант підійшов до дверей і зупинився, взявшись за ручку. “ Одне питання, сер. Які кошти я уповноважений використовувати?
  
  Фостер обдумав це. “ Поверніть його живим.
  
  Красиве обличчя Ханта сіпнулося. “ Так, сер.
  
  Фостер сіл, зняв окуляри і вщипнув себе за перенісся великим і вказівним пальцями. Досить того, що він втратив агента. Тепер йому доводилося мати справу з лінчевателем, що вбиває наркоторговців. Він подивився на телефон і подумав, чи не подзвонити йому, але передумав. Немає сенсу її турбувати.
  
  Глава Двадцять шоста
  
  Ноубл зареєструвався в зубожілому мотелі в Сан-Рафаелі, заплатив готівкою і скористався вигаданим ім'ям. Район унікальний своєю французької колоніальної архітектурою і низькими цінами на оренду, які в останні роки зробили його притулком для молодих художників. До цього він був відомий проституцією. Прагнучи локалізувати секс-торгівлю, мексиканські правоохоронні органи дозволили повіям займатися своїм ремеслом в Сан-Рафаелі, не побоюючись переслідування з боку поліції. Ноубл вибрав його тому, що мексиканські влади зазвичай закривають очі на цю частину міста.
  
  Доставити Алехандру в мотель непоміченою було непростим завданням. Він поклав її поперек заднього сидіння, припаркувався перед дверима в номер і почекав, щоб переконатися, що його ніхто не побачить, перш ніж занести її всередину. Потім він відігнав побитий кулями BMW за шість кварталів і припаркував його на вулиці, вставивши ключі в замок запалювання і опустивши скло, перш ніж повернутися пішки.
  
  Здається, що всі бюджетні мотелі оформлені однаково: покривало в квіточку, бежевий килим, підставка для телевізора і непомітний картина із зображенням пляжу. У цьому мотелі пахло промисловими засобами з ароматом лимона.
  
  Ноубл увімкнув світло у ванній, відкрив раковину і ополоснул обличчя холодною водою. Його шия була напружена після аварії. Завтра вона буде хворіти жахливо. Потираючи ниючі м'язи, він повернувся в спальню.
  
  Алехандра розтягнулася на ліжку.
  
  Він оглянув її рани. Кожен дюйм було вкрито синцями. Поріз на її обличчі був найстрашнішим: ніж увійшов прямо в кістку. Кордеро і черниця зашили рану, як могли. Два десятки нерівних швів недбалої лінією тяглися від її чола до щелепи. На рані були ознаки інфекції, вона була запаленої і сочилася гноєм. Ноубл обережно зняв пов'язку і поклав руку їй на чоло. Вона вся горіла.
  
  Він підняв край ковдри, накинув його на її оголене тіло і присів на краєчок ліжка, щоб подумати. Він чіплявся за надію, що Торрес все ще жива. Алехандра знала, де він був, або що з ним сталося. Якщо вона помре, ця інформація піде в могилу разом з нею. Крім того, у ЦРУ була не найкраща репутація в плані турботи про активи. Шпигунська гра не залишає місця сентиментальності. Якщо агент потрапляє в полон або побивається, ви розриваєте зв'язку і рухаєтеся далі. Але Ноубл в душі був солдатом і вчив ніколи не кидати полеглого товариша. Алехандра ризикувала своїм життям заради Торрес. Це зробило її однополчанкой в книзі Ноубла.
  
  Він встав, потягнувся і порився в шухлядах столу, поки не знайшов скріпку. Йдучи, він встромив скріпку в одвірок і йшов пішки, поки не зловив таксі.
  
  Двадцять хвилин щільного руху привели його в центр фінансового району. Ще десять хвилин пішло на те, щоб знайти пункт прокату автомобілів. Ноубл увійшов і побачив на екрані телевізора зернисте відео, на якому він сам стрибає з даху місії Санта-Ана. Влада визнали його збройним і надзвичайно небезпечним. Холодна рука стиснула його серце. Його першим бажанням було розвернутися і піти, але це було б явною видачею. Клерк ще не бачив звіт. Він був занадто поглинений своїм смартфоном. Слава Богу, що є соціальні мережі.
  
  Ноубл постукав по стійці, доброзичливо посміхнувся і попросив машину. Він скористався одним зі своїх підроблених паспортів, щоб орендувати темний седан на ім'я Чарльза Паркера.
  
  Портьє відклав смартфон і ввів інформацію в комп'ютер. “Хочете додаткову страховку, señor?"
  
  "Я буду гранично обережний", - сказав рональд Ноубл.
  
  Випуск новин переключився на освітлення аномальної спеки, передбачивши температуру вище дев'яноста до кінця тижня, потім на репортаж про десятифутовом пітоні в чиємусь басейні. Клерк вручив Ноублу в'язку ключів, побажав йому щасливої дороги і повернувся до свого смартфону.
  
  З чистими колесами Ноубл скористався своїм телефоном, щоб переглянути список клінік для тварин в Мехіко. Алехандре знадобляться антибіотики, щоб боротися з інфекцією, а антибіотики для кішок - це те ж саме, що дають людям, тільки в менших дозах. Він переглядав результати, поки не знайшов зоологічну клініку в тихому районі.
  
  По дорозі він минув магазин електроніки та заїхав всередину. Коли він відкрив двері, дзенькнув дзвоник. Полки були забиті незамкненими айфонами, уживаними ноутбуками і піратськими фільмами. Товстий мексиканець сидів на табуреті, стискаючи в пухких руках ігровий контролер, і грав в останню версію Call of Duty. Звук цифрових кулеметів і вибухів наповнив магазин. Він зупинив гру, коли увійшов Ноубл. “ Тобі що-небудь потрібно, грінго?
  
  "Я шукаю підсилювач сигналу, який я міг би підключити до свого мобільного телефону".
  
  Товстий власник магазину скоса поглянув на нього. "Навіщо тобі це потрібно?"
  
  "Я думаю, що моя дівчина зраджує мені", - сказав рональд Ноубл. "Я намагаюся зловити її на місці злочину".
  
  “ Твоє обличчя з'являється у всіх новинах, Americano. Розшукується поліцією. Кажуть, озброєний і небезпечний. Його рука поповзла вздовж прилавка.
  
  Ноубл обдарував його важким поглядом. “ Не треба.
  
  Товстун зблід. Його рука знову вперлася в бік. “ Ти збираєшся вбити мене?
  
  Ноубл дістав пачку готівки.
  
  “ Навіщо тобі підсилювач сигналу? - запитав я.
  
  “ У мене є справа до картелю.
  
  “Люди , які ведуть справи з картелем , зазвичай виявляються мертвими, amigo."
  
  "Картель ніколи раніше не мав справи зі мною", - сказав йому Ноубл.
  
  Він пирхнув і похитав головою. “Вони їдять білих хлопців начебто тебе на сніданок. Послухай моєї ради і вирушай додому, грінго".
  
  “ У вас є підсилювач сигналу? - запитав я.
  
  Товстун на мить замислився. “ Ти впевнений, що не збираєшся мене вбити?
  
  Ноубл витягнув з пачки кілька стодоларових банкнот. “ Ви впевнені, що не викличете поліцію, як тільки я вийду?
  
  Він засунув руку під прилавок, дістав маленьку коробочку розміром з колоду гральних карт і штовхнув її через прилавок. - Удачі., Americano."
  
  Ноубл поклав банкноти на стійку і взяв підсилювач. Товстун, ймовірно, викличе поліцію, як тільки закриється двері. До того часу, як вони приїдуть, Ноубла вже не буде. Він повернувся до взятому напрокат седану, повернув на південь і зрізав два квартали, перш ніж знову повернути на північ.
  
  У ветеринарної клініки був великий червоний неоновий хрест і карикатура на щасливу собачку перед входом. Парковка була порожня. Години роботи офісу з 8 ранку до 18 вечора.
  
  Ноубл включив радіо, наповнивши машину типовими бітами і шаблонними текстами, синонімічними іспанської поп-музиці. Він підключив підсилювач сигналу до свого мобільного телефону і настроїв його на трансляцію білого шуму. Музика змінилася шипінням перешкод.
  
  За останнє десятиліття компанії, що виробляють сигналізацію, перейшли на сигнали на основі Wi-Fi. Їх навіть легше відключити, ніж домашню сигналізацію Шона Хеннессі. Все, що потрібно злодієві, - це підсилювач сигналу і мобільний телефон, який може транслювати досить білого шуму, щоб заглушити сигнал Wi-Fi. Прямо зараз люди в квартирах через дорогу задавалися питанням, що ж пішло не так з їх телевізорами.
  
  Ноубл залишив двигун включеним, вийшов і дістав з кишені свого гаманця набір відмичок. Звичайний засув на вхідних дверях доставив йому деякі клопоти. Використовуючи світло автомобільних фар, він працював повільно й методично, встановлюючи один штифт за іншим, поки не відчув, що замок відкрився.
  
  В кімнаті темно було, якщо не вважати світного знака аварійного виходу. Плакати попереджали про серцевих глистів та важливості регулярних оглядів. Журнальний столик був завалений вицвілими журналами про домашніх тварин.
  
  Ноубл увійшов в оглядовий кабінет. Уздовж стіни стояли клітки з хворими кішками та собаками. Вони самі підняли тривогу. Від нестерпного запаху котячої сечі у нього на очі навернулися сльози. Ноубл зупинився і ткнув пальцем на клітку з нещасною кішечкою з табличкою з ім'ям Калі. Він почухав її між вухами, а потім порився в шафках в пошуках антибіотиків. Він поклав у кишеню пляшечки з доксицикліном і ципрофлоксацином, перш ніж взяти бинти та медичну стрічку.
  
  Пограбування клінік ставало звичкою. Не так давно він здійснив наліт на іншу медичну клініку, на цей раз в Гонконзі. Ноубл задавався питанням, чи це просто невезінням чи це щось говорило про його життєвому виборі. З оберемком медикаментів він попрямував до вхідних дверей, коли почув рух позаду себе.
  
  Глава двадцять сьома
  
  Берк тримав у руках Розкрите досьє Ковальські і кухоль з холодним кави на столі. М'ятий пакетик з-під картопляних чіпсів мерехтів у яскравому світлі ламп денного світла. Стрілки на годиннику показували 7:25. Після кількох телефонних дзвінків він дізнався, що Хант повинен вилетіти з Даллеса прямим рейсом в Мехіко завтра вранці. Він не хотів думати про те, що станеться, коли шляхи Ноубла і Ханта перетнуться. І їх шляху неминуче перетнулися. Берк ущипнув себе за перенісся великим і вказівним пальцями. Жереб був кинутий, до кращого або до гіршого. Тепер все, що він міг зробити, це почекати і подивитися, як все це розіграється.
  
  Він повернув свою увагу до досьє Ковальські. Високопоставлений керівник шпигунства в Киддоне — по імені Рабин — готував втечу іранського фізика-ядерника. Берк перегорнув брифінг і надряпав нотатки. Виникли розбіжності з приводу того, як з цим впоратися. Президент Соторо, випускник Колумбійського університету, змінив ім'я Баррі Палмера на Барат Соторо, симпатизував палестинцям. Він дав Ірану зелене світло на розробку ядерних центрифуг і збагачення урану. В обмін вони пообіцяли не використовувати технологію для створення зброї, і цю обіцянку коштувало приблизно стільки ж, скільки папір, на якій воно було написано.
  
  Хоча ніхто в ЦРУ не хотів, щоб іранці отримали бомбу, вони також не хотіли безпосередньо виступати проти президента Сполучених Штатів. Це поставило Секретну службу в складне становище. До виборів залишалося всього кілька місяців, і Берк затамував подих. Якби Хелен Роудс висунула свою кандидатуру, Ізраїль опинився би сам по собі, в оточенні ворожих мусульманських країн, які хотіли б стерти його з лиця землі.
  
  Берк задавався питанням, чи буде у нього взагалі робота до того часу, коли пройдуть вибори. Вони з Фостером рідко сходилися у поглядах. Їх стосунки завжди були повні ввічливій ворожості. Оскільки нинішній директор був готовий піти у відставку, а Фостер стояв у черзі на заміщення, дні Берка були полічені. У нього був вибір: він міг тихо піти на пенсію раніше директора з інформаційних технологій або піти з тріском.
  
  Коли він закрив справу Ковальські і замкнув його в сейф, його думки звернулися до Дани. Їх кокетливе кепкування почалося досить невинно. Він відпустив кілька недбалих зауважень про те, що б він зробив, якби на двадцять років молодше. Вона відпускала шпильки про чоловіків старшого віку. За останні кілька місяців, у міру того як шлюб Берка продовжував саморуйнуватися, безневинний флірт перетворився в щось більше.
  
  Він глянув на годинник. Було 7.30. Достатньо часу, щоб переправитися через річку в місто.
  
  Повертатися додому було все одно що йти по мінному полю. Вони з Медлін рідко розмовляли, а якщо і говорили, то сперечалися. Їдкі коментарі злітали з вуст, як отруєні стріли. Це була запекла війна без чіткого початку і кінця.
  
  Берк дістав свій мобільний і набрав текстове повідомлення, в якому говорилося, що він запізниться. Він завагався, перш ніж натиснути "Відправити". Хіть і вірність боролися за володіння її душею. Коли його кар'єра пішла котові під хвіст і вдома його чекала тільки обіцянку злісного поєдинку з криками, він натиснув "Відправити".
  
  Він замкнув свій офіс і спустився на ліфті в гараж, відчуваючи, як у животі скручується тугий вузол страх і передчуття. Сонце хилилося до обрію. Берк включив кондиціонер на повну потужність, перетинаючи міст Френсіса Скотта Кі по напрямку до Джорджтауну. Він продовжував умовляти себе обернутися. Через годину або два вона втомиться чекати і піде додому, і це буде кінцем їх службового роману. Але він не обернувся.
  
  The Smoke & Barrel - затишний бар, рекламирующий пиво, барбекю і бурбонрозташований у ряду модних нічних закладів. Він знаходився в декількох кроках від яскраво освітленого електричного намету з написом "Досить доречно, Побачення. Єдина вивіска Smoke & Barrel - кришка від бочки з випаленим на дереві назвою. Це був анонімний салун в місті, відомому таємними зустрічами.
  
  Берк заглушив голос розуму, припаркував машину і підтюпцем перетнув бульвар. Таксист просигналив. Берк вибрався на безпечний тротуар і протиснувся повз групи студентів, запруд вхід. Короткий сходовий проліт вів вниз, до красиво обставленному бару. Інсайдери Beltway зібралися за високими столами, сміючись над власними жартами, з віскі в руках.
  
  Дана сиділа в кутовий кабінці. Вона зловила його погляд і посміхнувся. Незважаючи на спеку, на ньому був плащ, туго стягнутий навколо її вузької талії. На столі перед нею стояв склянку бурбона.
  
  Берк прослизнув в кабінку.
  
  "Я не думала, що ти прийдеш", - сказала Дана.
  
  “ Я теж не думав, що буду. "Берк підкликав кельнера і замовив скотч з льодом.
  
  "Чи повинна я запитати, як все пройшло з Фостером?" Запитала Дана.
  
  "Він шукає привід, щоб звільнити мене".
  
  "Настільки погано?"
  
  Берк знизав плечима.
  
  Вона потягнулася через стіл і взяла його за руку. “ Я можу що-небудь зробити?
  
  “Я б не заліг в" риптайд "і" наутілус "якщо б не був готовий до наслідків ".
  
  Офіціант повернувся з його напоєм. Їх руки розійшлися.
  
  Дана підняла свій келих. “ За повстанців.
  
  Вони цокнулись і випили. Волосся у неї були розпущені, на щоках горів рум'янець. Одна рука продовжувала смикати комір плаща. - А якщо Ноубл зазнає невдачі?
  
  Берк зробив великий ковток. Він не хотів думати про це.
  
  Вона відмахнулася від питання і змінила тему. "Отже, ми колеги, вип'ємо після роботи чи щось більше?"
  
  “ Це ти мені скажи.
  
  Вона сьорбнула бурбона і сказала: "Може бути, я сплячий агент, намагається спокусити тебе".
  
  “В такому разі я був би змушений лягти з тобою в ліжко, - сказав Берк, - у спробі перевернути тебе".
  
  Вони розсміялися. Розмова перейшла на більш приємні теми. Розмовляти з Даною було легко. Їх келихи спорожніли, і вони замовили ще. Було майже десять, коли вона сказала: “Я краще піду. Мені завтра рано вставати. Не проводиш мене додому?
  
  "Де ти живеш?" - запитав я.
  
  “ За рогом на Калверт-авеню, - сказала вона йому.
  
  Вони допили, і він проводив її за три квартали до двері двоповерхового будинку, пофарбованого в жовтий колір. Вона взяла його під руку, коли вони піднімалися по сходах до вхідних дверей. Запах її шампуню його розбурхував уяву.
  
  "Миле містечко," сказав їй Берк.
  
  Вона дістала з кишені в'язку ключів і отперла двері. “ Чи можу я провести для вас екскурсію?
  
  Берк зробив останню відчайдушну спробу врятуватися. “ Ми обидва знаємо, що станеться, якщо я зайду всередину.
  
  Вона повернулася до нього обличчям і відчинила плащ. Під ним на ній були нейлонові панчохи до стегон і нічого більше. Її обличчя повернулося до нього. Їх губи зустрілися. Її тіло тулилося до нього. Цього було досить, щоб переконати Берка. Остання його захист звалилася, коли вона взяла його за руку і втащила всередину.
  
  Глава двадцять восьма
  
  Сем походжав навколо її орендованій квартирі з пальником, притиснувши трубку до вуха. Цифрові годинник на її столику показували 8:15 вечора зобразивши рушником висів на стільці. Вона була без сорочки, в темних джинсах і похідних черевиках. Її волосся вологими пасмами спадало на оголені плечі. За останні шість місяців вона набрала п'ятнадцять фунтів м'язів. Замість того, щоб здаватися більшими, як вона побоювалася, тепер вона стала більш витонченою і незграбною.
  
  Вона почула, як задзвонив телефон, і сказала: “Давай, Берк. Візьми трубку".
  
  Повідомлення перейшло на голосову пошту. Вона повісила трубку і сховала одноразовий телефон в гаманці за дверима ванної. Вона вже запізнювалася. Нічого не залишалося, як рухатися вперед. Вона взяла з ліжка чорний бюстгальтер, один з декількох, оснащених крихітними записуючими пристроями. Мікрофони були з голосовою активацією і працювали від семидесятидвухчасовой батареї. Кожен бюстгальтер міг записувати до 750 Мбайт. Це було не так вже багато пам'яті, але в тому місці, де кісточки зазвичай обхоплюють жіночу груди, могло зберігатися не так вже багато інформації.
  
  Зовні пролунав гудок. Сем натягнула ліфчик, вибрала чорну сорочку з шафи на гудзиках і зібрала мокрі волосся у хвіст. Йому потрібно просушитись на повітрі, а завтра у неї будуть сплутане волосся. Засунувши пістолет за пояс, вона схопила ключі від будинку і мобільний телефон і поспішила вниз.
  
  Вона жила на другому поверсі квартири в Джорджтауні, яка примикала до каналу Сі Енд О. Чорний "Лінкольн Таун Кар" стояв на холостому ходу біля узбіччя, перекриваючи рух. Сем ковзнув на заднє сидіння.
  
  Таггарт був одягнений у похмурий сірий костюм. В підстаканнику поруч з ним стояв пластиковий шейкер, наповнений мерзенної зеленою рідиною.
  
  "Ти запізнився," сказала вона і показала Таггарту свій наручний годинник.
  
  Він відмахнувся. “ У мене була зустріч.
  
  "Стендіш повинен бути вдома о дев'ятій," нагадав йому Сем.
  
  Водій влився в потік машин.
  
  "Розслабся", - сказав Таггарт. "Все, що тобі потрібно зробити, це прослизнути всередину, помістити файли у його ноутбук і забратися".
  
  "Ти розумієш, що станеться, якщо нас спіймають", - сказав Сем.
  
  “ Якщо тебе зловлять, " поправив Таггарт.
  
  Сем повернулася на сидіння до нього обличчям. “ Ти не підеш зі мною?
  
  Він пирхнув. "Таємне проникнення - це не моя робота".
  
  "Я теж", - сказав Сем. “Мені платять за те, щоб я захищав людей. А не вламывался в будинку".
  
  "У тебе все вийде", - запевнив її Таггарт. Він показав флешку. Ідея полягала в тому, щоб завантажити дитяче порно на комп'ютер Стендіша. Коли виявиться, що у директора ФБР був жорсткий диск, повний дитячого порно, його кар'єрі прийде кінець. Цього буде достатньо, щоб змусити Джона Кью Публічно забути про своїх звинуваченнях проти держсекретаря Роудса.
  
  - Значить, я беру на себе весь ризик, а Роудс отримує всі нагороди? - запитав Сем.
  
  Таггарт посміхнувся, але його очі рептилії були порожніми і безпристрасним. “ Ванесса, на це не можна так дивитися. Зроби це для держсекретаря Роудс, і вона подбає про те, щоб ти отримав місце в президентській охороні. Облажайся, і вона подбає про те, щоб тебе направили до іноземному дипломату в пекельну дірку третього світу. У нас все чисто?"
  
  Сем кивнула, потай радіючи, що Таггарт не буде тягатися за ним по п'ятах. Вона могла взяти флешку, проникнути в будинок, повернутися через кілька хвилин і заявити, що зробила, як їй сказали. Хто міг сказати інакше?
  
  “ Ти тільки що прийняла душ? - Запитав Таггарт.
  
  Питання приголомшив її. "Гм... Так".
  
  "Ти приємно пахнеш," сказав він.
  
  В устах будь-якого іншого це було б компліментом. Від коментаря Таггарта їй захотілося вилізти зі шкіри геть. Вона пробурмотіла "спасибі" і відвернулася, щоб подивитися у вікно.
  
  Двадцять хвилин потому вони зупинилися в приміському районі через дорогу від парку з бейсбольною майданчиком. Дугові натрієві лампи заливали порожнє поле штучним денним світлом. Навіть в 8:35 вечора температура коливалася близько дев'яноста градусів. Бігунка підтюпцем пробиралася по парку, слизька від поту. Вони почули м'яку ходу її кросівок і важке дихання, коли вона проходила повз машини.
  
  Таггарт сказав: “Ти прокинувся, хлопець. Будинок Стендіша в двох кварталах звідси, на розі. Великий будинок, оточений цегляною стіною. Його не можна пропустити".
  
  "Я знаю, який це будинок". Вона використовувала таємні канали всередині Секретної служби, щоб розкопати поверхові плани і заходи безпеки. Ідея полягала в тому, щоб входити і виходити так, щоб ніхто не знав, що вона там коли-небудь була. Вона сунула флешку в кишеню і вилізла з машини.
  
  "О, та ця флеш-накопительница веде журнал дій кожен раз, коли нею користуються", - сказав Таггарт.
  
  Її план провалити роботу пішов нанівець. Вони могли б сказати, підключила вона диск до комп'ютера. В грудях у неї утворився тугий вузол.
  
  Таггарт перехилився через сидіння. “ Зустрінемося тут через десять хвилин.
  
  Вона втупилася на нього, не вірячи своїм вухам. “ Ти їдеш?
  
  "Ми просто об'їдемо квартал", - сказав Таггарт. “Ми не можемо дозволити, щоб нас бачили слоняющимися без діла. Це багатий район. Жителі з підозрою ставляться до дивним машинам, що стоять на холостому ходу в парку. Не можна, щоб поліція задавала питання. Ми зробимо пару кіл по району і заберемо вас, коли все буде готове ".
  
  Сем прикусила нижню губу. Було вже пізно, і у неї не було часу сваритись. "Десять хвилин," сказала вона. “ Не запізнюйся.
  
  Вона закрила двері і попрямувала на північ, опустивши голову і намагаючись по можливості уникати світла вуличних ліхтарів. Власність директора ФБР знаходилася в стороні від дороги, оточена стіною з старої цегли висотою по плече, увінчаною декоративними залізними шипами. Літаюче драконівське дерево зів'яло від літньої спеки, видаючи кислий запах. Навколо впав фрукта дзижчали мухи.
  
  Швидко озирнувшись, щоб переконатися, що за ними ніхто не спостерігає, Сем перестрибнув через садову огорожу і приземлився на м'яку траву. У Стендіша була алергія на всі види шерсті домашніх тварин, тому возитися з собаками було не з ким. Сем пройшла через бічний дворик до парі французьких дверей, що ведуть у невеликий внутрішній дворик.
  
  Комбінація залякування і закулісних угод дозволила Таггарту дізнатися код домашньої сигналізації Стендіша. Все, що Сему треба було зробити, це зламати замок. Вона дістала з задньої кишені пару відмичок і взялася за роботу. На лобі у нього виступив піт. Джейк старався, щоб це виглядало легко, але у нього було набагато більше практики. Знадобилося три хвилини і двадцять сім секунд, щоб встановити штифти і звільнити циліндр. Замок відкрився. Сем увійшла і поспішила через темний будинок до головного входу, де набрала код на клавіатурі.
  
  Тепер перейдемо до найбільш складної частини.
  
  Їй потрібно було обставити все так, ніби вона підкинула файли, насправді не підставляючи директора ФБР. Вона глянула на годинник. Було 8:50. За десять хвилин до вильоту вона поспішила нагору по сходах. На другому поверсі було три спальні. Одна була головною, де спали директор ФБР і його дружина. Це була простора кімната з ліжком і телевізором. Дві інші кімнати були переобладнані. В одній був домашній офіс з книжковими полицями з темного червоного дерева, антикварним столом і шкіряним диваном. Там була карта Сполучених Штатів з позначками чоловічим почерком, і копія Конституції в полі поряд з прапором Гадсдена. На столі стояв портативний комп'ютер.
  
  Третя кімната була оформлена в біло-блакитних тонах. На полицях стояло колекція матеріалів для скрапбукінгу. Біля дальньої стіни стояла стара дерев'яна лавка, пофарбована у білий колір, а на ній спочивав ноутбук в захисному чохлі в квіточку. Сем натиснув прогалину, щоб вивести комп'ютер з режиму сну, потім вставив USB-накопичувач в гніздо і став спостерігати за обертовими пісочним годинником.
  
  Поки флеш-накопичувач завантажувався на комп'ютер дружини, Сем помчала назад через хол в домашній кабінет директора ФБР. Вона рилася в ящиках, поки не знайшла ручку і папір. Вирвавши листок з жовтого блокнота, вона надряпала,
  
  
  
  Вас підставляють!
  
  Почисти комп'ютер своєї дружини!
  
  
  
  Вона почула шум машини на під'їзній доріжці. Її серце підскочило. Вона вилаялася, підійшла до вікна і розсунула штори, щоб виглянути назовні. Срібляста "Ауді" зупинилася перед гаражем. Фари освітили фасад будинку. Запрацював мотор гаражних воріт.
  
  Глава двадцять дев'ята
  
  Фостер прибув додому в 8:42 вечора Він жив у двоповерховому будинку в колоніальному стилі менше ніж в п'яти милях від офісу директора ФБР, куди Сем вломився. Як DDI, Фостер гарантував найвищу захист, яку могла запропонувати Компанія. У підвалі була кімната страху, цілодобове спостереження і закритий під'їзд. Команда QRF могла опинитися на галявині перед будинком менше ніж за десять хвилин. Фостер припаркував свій "Мерседес" в гаражі і увійшов через кухню, де його зустрів жовтий лабрадор.
  
  Чіф завиляв хвостом і торкнувся лапою порожню миску з-під їжі. Фостер налив у миску собачого корму і стояв, спостерігаючи, як собака їсть. На початку своєї кар'єри Фостер вирішив, що у нього немає часу на дружину. Ще буде час, сказав він собі, знайти хорошу дівчину, як тільки він стане директором і всі трохи вляжеться. Зараз ця ідея здавалася сміховинною. Знадобилося двадцять три роки плазування, ударів в спину і закулісних угод, щоб стати заступником директора з розвідки. З кожним новим підвищенням життя ускладнювалася, а не зменшувалася. Були перспективи. Так було завжди. Не одна молода жінка визнала в ньому висхідну зірку, але Фостер відкидав всі загравання. Правда полягала в тому, що в глибині душі він не дуже любив жінок.
  
  Він не був геєм. Ні, сер. Йому подобався секс з жінками, але він ніколи не зустрічав жінку, яка йому дійсно подобалася. Але бували моменти, як, наприклад, сьогодні ввечері, коли, стоячи на кухні і спостерігаючи, як шеф їсть, він жалкував про своє рішення. Було б здорово мати когось, до кого можна прийти додому. Замість цього його вечора складалися з келиха вина і перегляду Історичного каналу.
  
  Чіф закінчив вечеряти, підійшов до свого повідця, висевшему біля вхідних дверей, сіл і заскиглив.
  
  "Пізніше," сказав йому Фостер. Він налив високий келих мерло.
  
  Чіф ліг перед дверима з розчаруванням на собачій морді.
  
  Фостер попрямував до дивана з вином у руці, коли його телефон завібрував. Він дістав його з кишені і знайшов текстове повідомлення.
  
  Нам потрібно зустрітися.
  
  Він поставив свою склянку. “ Може бути, ми все-таки прогуляємося, хлопець.
  
  Чіф піднявся з підлоги, виляючи хвостом і виваливши язик з рота.
  
  Ніч прогнала останні промені денного світла. На небі з'явилися зорі, але повітря все ще був задушливим і гарячим. Фостер послабив краватку і розстебнув верхній гудзик. Вони дійшли до кінця доріжки, Чіф натягував повідець. Пес важко дихав, наче вже пробіг милю. Вони пройшли через невеликі ворота в кам'яній стіні, що оточувала маєток, і повернули на північ.
  
  Чорний "Лінкольн" з тонованим склом стояв на холостому ходу на розі Теннісона і Лонгфелло. Фостер прив'язав повідець Чіфа до фонарному стовпа і забрався на заднє сидіння. Гай Таггарт потягував з пластикового стаканчика, повного газонних обрізків. Він випивав по дві порції в день, стверджуючи, що погано пахне напій підтримує здоров'я його серця, чистоту товстої кишки і надає йому додаткову енергію.
  
  "Що такого важливого?" Запитав Фостер.
  
  “ Роудс хоче знати, що відбувається в Мексиці. Таггарт зробив великий ковток. Між його зубами залишилися шматочки зелені.
  
  "Я подбаю про це", - запевнив його Фостер.
  
  "Мені так не здається", - сказав Таггарт.
  
  “ Стеж за своїм тоном. Фостер повернувся до нього обличчям. “ Я перед тобою не звітую.
  
  Таггарт зробив ще ковток. “ Ти підкоряєшся їй, і вона хоче знати, що відбувається в Мексиці. Або, може бути, їй потрібен кращий вибір на посаду директора?
  
  “ Не погрожуй мені, маленький тарган. Скажи їй, що у мене все під контролем.
  
  "Ми обидва знаємо, що їй не сподобається така відповідь".
  
  Фостер сидів там, ненавидячи зарозумілого панку в його зшитих на замовлення костюмах і огидних еліксири. Таггарт був слизьким маленьким вугром. Здавалося, він завжди опинявся на боці переможця, незалежно від того, в який бік змінювалися політичні вітри. Як би Фостер його недолюблював, Таггарт був силою, що стоїть за троном. Виводити його з себе шкідливо для бізнесу. Фостер глибоко зітхнув. “Один з улюблених вбивць Метью Берка дав маху. Він відправився до Мексики, щоб помститися за свого друга. Мої люди вже в дорозі, щоб перехопити його.
  
  "Це проблематично", - сказав Таггарт.
  
  "Так, ну, це не буде проблемою надовго".
  
  “ Як його звати? - Запитав Таггарт.
  
  "Прошу пробачення?" Сказав Фостер. Він чув питання; просто не міг повірити, що Таггарт наважився задати його.
  
  "Як звати агента?" Таггарт запитав абсолютно спокійно.
  
  “ Ви просите мене розкрити особистість колишнього співробітника ЦРУ?
  
  Таггарт потягував свій напій і чекав.
  
  Фостер засовався на сидінні. Здавалося, що машина стискається навколо нього. Відмова від Ноубла ще глибше засунув його в кишеню Роудса. Якщо коли-небудь випливе, що він розкрив особистість офіцера ЦРУ, навіть дезавуированного офіцера, Фостер відправиться у в'язницю. З іншого боку, якщо Він буде обраний, а це виглядало все більш і більш ймовірним, його співпрацю гарантувало б його призначення наступним директором ЦРУ.
  
  Таггарт, здавалося, був цілком задоволений тим, що перечекав його.
  
  "Його звуть Джейк Ноубл", - сказав Фостер. “Він колишній керівник Групи спеціальних операцій. Я відправив кількох своїх кращих людей на його перехоплення. Нехай вони розбираються з цим".
  
  “ Це залежить від неї. "Таггарт побачив вираз обличчя Фостера і сказав: "Не зривайся на нас зараз. Виконуй свою частину угоди, і до лютого ти будеш сидіти в Директорському кріслі ".
  
  “ Тобі не потрібно турбуватися про мене. "Фостер вийшов з машини, перш ніж Таггарт встиг поставити ще які-небудь питання, на які він не хотів відповідати. Він зачинив дверцята, схопив повідець Чіфа і попрямував до будинку.
  
  Глава Тридцята
  
  Сем відчула, як дихання застигло у неї в легенях. Перше правило розвідки - Не попадайся.. Те, що тебе знайшли в будинку директора ФБР, було квитком в один кінець до Ливенворта. Вона навіть не удостоїлася б гідного судового розгляду. Вона просто зникла.
  
  Вона кинулася через хол. Маленькі пісочний годинник все ще перекидалися з боку на бік. Файли ще не були повністю завантажені. Сем вихопила флешку з ноутбука і, сунувши її в кишеню, збігла вниз по сходах. Вона почула, як зачинилися двері гаража і пролунав м'який звук відкриваються автомобільних дверей.
  
  Вона згадала, що сигналізація відключена, і кинулася через темний будинок до парадного входу. У поспіху вона набрала неправильний номер. Блокнот пискнув, попереджаючи, що у неї є ще дві спроби. Вона почула приглушені голоси директора Стендіша і його дружини, що доносилися з гаража.
  
  Пульс стукав у вухах, а пальці тремтіли так сильно, що вона ледве могла набирати цифри, і Сем вдруге набрала код сигналізації. На цифровому дисплеї спалахнуло включено червоним. Через Секунду директор ФБР і його дружина увійшли в двері гаража.
  
  Система защебетала.
  
  Сем притиснув її спиною до стіни, що відокремлює вітальню від вітальні.
  
  Директор Стендіш зупинився біля воріт гаража, щоб відключити сигналізацію, яку тільки що включив Сем. Його дружина Беккі пішла на кухню. Якщо б вона подивилася направо, то побачила б Сема, який притиснувся до стіни передпокою. Але вона цього не зробила, і на кухні спалахнуло світло.
  
  "Хочеш?" - покликала дружина.
  
  "Спасибі, трохи," сказав Стендіш.
  
  "Білий?"
  
  "Червоний". Директор ФБР пройшов на кухню, і Сем затамувала подих. Він зупинився в коридорі, і на одну жахливу секунду Сем подумала, що він повернеться і подивиться прямо на неї. Потім він пройшов на кухню. Коли він зник з очей, вона перевірила панель сигналізації, побачила слово вимкнено і потягнулася до дверної ручки.
  
  Дружина запитала: "Ми можемо хоча б обговорити це?"
  
  Сем помовчав.
  
  "Це не підлягає обговоренню", - сказав директор Стендіш.
  
  "Вона збирається стати наступним президентом".
  
  "Можливо", - сказав Стендіш. "Але я присягнув цій країні".
  
  Сем коливалася. Самим розумним було вислизнути через парадні двері. Потім вона подумала про Джейка. Як би він впорався з цим? Він виконає свою роботу, навіть якщо для цього доведеться піддати себе ризику. Вона підкралася до кухонних дверей і молилася, щоб записуючий пристрій в її кісточках було досить міцним, щоб вловити розмова.
  
  "З-за цього ідеалізму я вийшла за тебе заміж", - казала місіс Стендіш. “Але ми повинні бути реалістами. Якщо ти пройдеш через це і вона виграє в листопаді, ти залишишся без роботи".
  
  "У нас є гроші", - сказав Стендіш.
  
  “ Це не те, про що я кажу, Девід, і ти це знаєш.
  
  "Я не хочу, щоб наді мною знущалися".
  
  "Родос небезпечний".
  
  Стендіш сказав. “Ніхто не заподіє тобі шкоди. Я тут, щоб захистити тебе".
  
  “ А як щодо дітей, Девід? - запитала я.
  
  Настала пауза. - Що-небудь сталося? - запитав Стендіш. Хто-небудь погрожував Чарлі або Бет?
  
  Знову запанувало мовчання, поки місіс Стендіш робила великий ковток зі свого келиха. “ Кілька днів тому Бет отримала поштою конверт. Я не збиралася тобі про це розповідати.
  
  "Що це було?"
  
  “ Фотографії. Хтось забрав їх через вікно її спальні.
  
  Голос Стендіша був схожий на гарчання. “ Їм це з рук не зійде.
  
  "Бет була не єдиною", - тихо сказала дружина Стендіша. “Учора по дорозі на роботу мені подзвонили. Це був чоловік. Він сказав, що я повинна бути обережна. Наступне, що я пам'ятаю, - це з нізвідки з'явився "Лінкольн" з тонованими стеклами. Трохи не зіштовхнув мене з дороги ".
  
  Стендіш прогарчав прокляття.
  
  “ Будь ласка, послухай мене, Девід. "Місіс Стендіш запанікувала. “ Тобі треба бути розумнішими в цьому питанні. Я знаю, ти присягнув дотримуватися закону, але це вище твоїх сил. Це більше, ніж США. Вона поховає нас. Будь ласка, я прошу тебе заради наших дітей, відпусти цієї людини ".
  
  Сем почула достатньо. Вона пройшла назад по коридору і тихенько відкрила вхідні двері. Опинившись зовні, вона перебігла галявину і перелізла через паркан. Іржавий залізний шип дряпнув її по стегну. Вона закрила рот, щоб не закричати. Біль пронизав її ногу. Вона впала по той бік стіни, кривлячись від шуму, але вулиця була порожня. Вона зупинилася, щоб перевірити ступінь своєї травми, коли була в двох кварталах від будинку. Шип розірвав штани і залишив неглибокий поріз довжиною в два дюйми уздовж зовнішнього боку лівого стегна.
  
  "Напевно, правець," пробурмотів Сем.
  
  У парку вона сіла на гойдалку, почекала п'ятнадцять хвилин і, коли Таггарт не з'явився, вирушила в довгий шлях назад у округ Колумбія.
  
  Глава Тридцять перша
  
  Мачадо укладав тарілки на штангу, довівши загальну вагу до трьохсот п'ятнадцяти фунтів. Крапельки поту просочили його спортивний костюм від Puma спереду. У його домашньому тренажерному залі було все, що може знадобитися серйозного атлетові, включаючи серію еліптичних тренажерів і механізоване стіну для скелелазіння з регульованою швидкістю. В одному кутку був смузі-бар зі свіжими фруктами, протеїновими і креатиновыми порошками для цього найважливішого коктейлю після важкої тренування. Дін Мартін пробурмотів щось невиразне. Поки, доки, Blackbird на найсучасніших динаміках.
  
  Мачадо підняв з підлоги пляшку з водою і зробив ковток, перш ніж влаштуватися на лавці. Йому знадобилося мить, щоб пристосуватися; зціпив лопатки за спиною, вхопився обома руками за перекладину і наповнив легені повітрям. Потужним видихом він відірвав поперечину від штифтів. Сталевий стрижень прогнувся під вагою. Здулися вени у нього на шиї. Він зробив вісім повторень і підняв вагу. М'яч з гучним брязкотом приземлився на кеглі.
  
  Двері спортзалу безшумно відчинилися на петлях. Увійшов Сантьяго, одягнений у свій звичайний чорне. Він схрестив руки на грудях і став чекати.
  
  Мачадо сів, важко дихаючи. - Що, чорт візьми, сталося? Про тебе пишуть у всіх новинах.
  
  "Вона втекла", - заявив Сантьяго.
  
  Діна Мартіна замінив Френк Сінатра, заспівав “Забери мене на Місяць." Мачадо дістав з кишені смартфон і приглушив музику. “Я бачу це. Куди вона поділася?"
  
  "Я все ще працюю над цим".
  
  “ А що щодо священика? Ви його допитували?
  
  “До того часу , як я повернувся , поліція була вже по всій церкві, el Jefe."
  
  Мачадо захотілося схопити Сантьяго за горло і зламати йому шию. “ Значить, ти знову її втратив?
  
  "Всі, хто є у моєму розпорядженні, шукають її", - сказав Сантьяго. “Вона поранена. Вона не може піти далеко".
  
  “Я чув цю історію раніше. Коли вона втекла в перший раз". Мачадо знову ліг і зробив ще вісім повторень. Він сів, витер обличчя рушником і випив води.
  
  Сантьяго сказав: “Я роблю все, що в моїх силах, el Jefe."
  
  Мачадо підійшов до смузі-бару, взяв папку і простягнув її Сантьяго. “ Його звуть Джейкоб Нобл. Він працює на Центральне розвідувальне управління США.
  
  "Звідки у вас це?" Запитав Сантьяго, гортаючи папку.
  
  "Зв'яжися зі своїми друзями в поліцейському управлінні", - сказав Мачадо. “Я хочу, щоб грінго був мертвий — мені все одно, чого це буде коштувати, — але поверни дівчину живою. Це ясно?"
  
  “Sí, el Jefe."
  
  Мачадо подивився йому вслід, провів обома руками по своїй лисій голові і вилаявся. Він хотів убити дівчину власними руками, хотів спостерігати за її стражданнями, але найбільше він хотів отримати ці записи. Вони були його страховим внеском.
  
  
  
  Сантьяго взяв папку і пройшов по коридору до приватного домашнього кінотеатру Мачадо. Йому доведеться витратити трохи грошей, але Ноубл опиниться в мішку для трупів ще до кінця тижня. Він підійшов до бару, налив собі випити і подзвонив начальникові поліції.
  
  “Cómo estás, mi amigo?" - Сказав Сантьяго.
  
  “Muy bien, " сказав Шеф. "Як справи в приватному секторі?"
  
  "Деякі дні краще за інших", - визнав Сантьяго. "Мені потрібна послуга".
  
  “ Скажи мені, що тобі потрібно. Я подивлюся, що можна зробити.
  
  Сантьяго процитував статистику життєдіяльності Ноубла з досьє.
  
  "Ми вже шукаємо цієї людини", - сказав йому шеф поліції. "Сьогодні вранці він втік від поліції аеропорту і викрав машину".
  
  Сантьяго допив свій напій і знову наповнив порожній стакан. “ Передайте своїм офіцерам, що Мачадо пропонує п'ятдесят тисяч песо того, хто натисне на курок.
  
  Шеф сказав: "Це повинно мотивувати їх".
  
  “ І ще дещо. З ним дівчина, - сказав Сантьяго. “ Мачадо хоче дістати її живою.
  
  “ Що-небудь ще?
  
  “Він американець, так що все має бути чисто. Зрозуміло?"
  
  “Немає проблем. Він озброєний і небезпечний. Ніхто не буде піддавати сумніву факт вбивства. Передайте від мене привіт вашому роботодавцю", - сказав начальник поліції, і вони повісили трубку.
  
  Глава Тридцять друга
  
  Ноубл кинув припаси і витягнув пістолет. Нещасний щеня втік з клітки і в пошуках їжі перекинув пляшку.
  
  "Я мало не вдарив тебе", - сказав Ноубл цуценяті.
  
  Собака у відповідь заскиглила.
  
  Ноубл прибрав зброю у кобуру і почав збирати свою колекцію крадених речей, потім зупинився. “ Ти голодний, хлопець?
  
  Щеня підняв очі, повні надії. Таке личко могло б стати хорошою телевізійною рекламою усиновлення домашньої тварини. Воно свідчило:, Я жалюгідний. Дайте мені ласощі. Хто може встояти перед таким поглядом?
  
  Ноубл знайшов банку собачого корму і електричну відкривачку. Цуценя в передчутті облизав свої відбивні. Тарілок або мисок не було, тому Ноубл висипав їжу на підлогу. Собака, здавалося, не заперечувала. Він накинувся на глопа. Ноубл почухав малюка за вухами, поки той їв. Коли він закінчив, Ноубл обережно переніс його в порожню клітку.
  
  Зробивши добру справу на цей день, Ноубл зібрав ліки і бинти і повернувся до чекала орендованій машині. Він кинув свою здобич на пасажирське сидіння, увімкнув двигун і виїхав зі стоянки. Його мобільний телефон все ще видавав білий шум. Як тільки він опиниться поза зоною дії мережі, система сигналізації клініки подасть сигнал компанії, що здійснює моніторинг, але Ноубла до того часу вже не буде.
  
  Він пробирався манівцями до застарілої купі цегли і вапняного розчину, що називає себе мотелем. На розі стояв седан темного кольору. Пара важких валізок на передньому сидінні могла бути поліцейськими, головорізами з картелю або просто парою хлопців, прислужували друзям, але Ноубл не вірив у співпадіння.
  
  Він припаркувався на задній стоянці, подалі від дороги, поруч зі сходами. Пакет з медикаментами доведеться залишити в машині. Він розіпхав антибіотик по кишенях, а решту залишив. Він міг би повернутися, якщо б був час.
  
  З майданчика другого поверху він міг бачити седан на розі. Пара кейсів на передньому сидінні спостерігали за проїжджаючими машинами. Притискаючись до стіни, Ноубл підкрався до дверей. Скріпка валялася на землі. Він почув звук бійки всередині.
  
  Глава Тридцять третя
  
  Ноубл висмикнув пістолет з-за пояса і штовхнув двері. Пара головорізів притиснула Алехандру до матраца. Один тримав її, поки інший намагався ввести шприц, повний прозорої рідини. Вона була у свідомості і боролася з усіх сил, що в неї були, розмахуючи руками і ногами, але це була програна битва.
  
  Ноубл випустив кілька куль у хлопця, який тримав шприц. Кулі відкинули його до стіни. Голка впала на килим. Він опустився в сидяче положення, залишивши яскраво-червоний мазок на білій фарбі.
  
  Другий чоловік витягнув пістолет. Алехандра з глухим стуком скотилася з ліжка на підлогу. Ноубл ступив у кімнату, навів приціл на другого вбивцю, і вони обидва вистрілили одночасно. Кімнату наповнила оглушлива барабанний дріб. Кулі просвистіли повз вуха Ноубла, відриваючи шматки штукатурки від стіни. Голова бандита збоку зникла в червоному тумані. Він повалився на ліжко. Мозкова речовина розсипалося по матрацу.
  
  Все закінчилося менш ніж за п'ять секунд. У повітрі повисла хмара блакитного диму, наповнивши кімнату нудотним запахом кордита. Перший чоловік був ще живий і сидів спиною до стіни. Його очі були відкриті, а на обличчі великими літерами було написано страх. Він знав, що помирає. Одна з куль Ноубла пробила йому легені. Навколо рани утворилися рожеві бульбашки.
  
  Ноубл стусаном перевернув його на бік і носком ноги підняв сорочку чоловіка. Він знайшов "Глок-19" — улюблена зброя правоохоронних органів по всьому світу — і щит, пристебнутий до пояса чоловіки. Ноубл вишкірив зуби. Вбивати копів, навіть брудних копів, - дурне діло.
  
  Алехандра лежала на підлозі. Її рот ворушився, але слів не було чути. Вона видавала звуки, як дитина, що вперше вчиться говорити. Ноубл підняв її.
  
  "Ми повинні йти", - сказав він їй.
  
  У неї підігнулися коліна. Він обхопив її рукою за талію, щоб вона не впала. Йому довелося нести її вниз по сходах. Седан з тонованими стеклами з ревом в'їхав на парковку, коли вони досягли нижньої сходинки. Ноубл змінив напрям і побіг до отвору в стіні з шлакобетону, навколишнього ділянку.
  
  Водій різко загальмував. Заблокувалися Колеса. Двері з боку пасажира відчинилися перш, ніж машина закінчила рух. З машини вискочив чоловік з пістолетом у руці. “Поліція! Не рухайся!"
  
  Ноубл підштовхнув Алехандру до пролому в стіні. Офіцер у цивільному зробив пару пострілів. Кулі з глухим стуком врізалися в шлакоблок. чваки. Ноубл ссутулил плечі і опустив голову, як черепаха, яка намагається заповзти в свій панцир.
  
  Прохід вів у зарослий бур'янами провулок, який тягнувся між промисловими стоянками. Їх оточували сітчасті огорожі, увінчані колючим дротом. Пітбуль рвався з ланцюга, шалено гавкаючи. Один зі складів був все ще відкритий. Двері у відсік була піднята. Робітники в синіх комбінезонах стояли у відсіку доставки, покурюючи сигарети. Ноубл не міг перелізти через паркан, не заподіявши Алехандре серйозних травм, але він міг ускладнити копам холоднокровне вбивство. Він перекинув свою зброю через паркан в кузов самоскида.
  
  Сили Алехандры вичерпалися. Її коліна підігнулися. Ноубл міцніше обхопив її вузьку талію і, спотикаючись, пішов по алеї. Вони не пішли далеко. Седан без розпізнавальних знаків перегородив їм шлях до відступу, і офіцер в цивільному увійшов в провулок позаду них зі зброєю напоготові.
  
  Ноубл підняв одну руку в повітря, намагаючись утримати Алехандру іншого. Він закричав досить голосно, щоб почули робітники фабрики. “Не стріляти. Я беззбройний. Ми здаємося".
  
  Офіцери оточили їх, вигукуючи вказівки. Ноубл опустився на коліна. Алехандра притулилася до нього. Йому довелося відпустити її, коли йому наказали закласти руки за голову. Вона упала в бур'яни. Ноубл зчепив пальці за головою. Щось важке впало на нього ззаду. Він видихнув і впав обличчям у бруд. Чиєсь коліно притиснуло голову Ноубла до землі, в той час як його руки були заломлены за спину. Сталеві наручники вп'ялися в зап'ястя.
  
  Працівники складу підійшли до паркану, щоб трохи краще розглянути. Один з поліцейських наказав їм відійти. Ноубла підняли на ноги і повели до чекала машині. Він дозволив затягнути себе на заднє сидіння. Алехандру кинули поруч з ним. Поліцейські забралися спереду, і двері з гуркотом захлопнулись.
  
  Пасажир дістав телефон і набрав номер. "Вони у нас під вартою".
  
  Вони або не знали, або їм було все одно, що Ноубл говорить по-іспанськи. Він чув, як хтось на іншому кінці дроту кричав у трубку.
  
  "Були свідки", - сказав офіцер. Він мовчки вислухав, потім сказав: "Зрозуміло".
  
  Він забрав мобільник і багатозначно подивився на свого напарника. Водій увімкнув передачу. Вони проїхали через центр міста, повз старих кварталів. П'ятнадцять хвилин вони вже гуркотіли по грунтовій дорозі через безплідну пустелю, за машиною тягнувся шлейф пилу.
  
  Розділ Тридцять четвертий
  
  Ноубл сидів на задньому сидінні патрульної машини, зі скутими за спиною руками, прислухаючись до шелесту шин з утрамбованої землі. На задньому плані було бліде заграва Мехіко. Фари вихопили пориту коліями ґрунтову дорогу, що пробивається крізь чагарник. Кілька зірок з трудом пробивалися крізь шари смогу. Інше було темно.
  
  Поліцейський з дробовиком раз обертався, щоб хитро подивитися на Алехандру.
  
  “ Навіть не думай про це, - сказав рональд Ноубл.
  
  Він засунув свій табельний пістолет за спинку сидіння. “ Потурбуйся про своїй шкурі, грінго.
  
  Ще десять хвилин вони їхали мовчки.
  
  Водій з'їхав з грунтової дороги і припаркувався. Фари освітили голий ділянку піску і колючі кущі. Обидва поліцейських вийшли, залишили двигун включеним і відкрили задні двері. Водій приставив пістолет до підборіддя Ноубла. “ Повільно.
  
  Ноубл підкорився. Водій схопив його за лікоть підвів до заднього бампера. “ На коліна.
  
  Про смерть на колінах не могло бути й мови. Ноубл повернув голову і сплюнув. Коп наніс удар в сонячне сплетіння Ноубла. Біль осяяла його мозок, як різдвяна ялинка. Все повітря вийшов з його легенів. Ноги підігнулися. Гравій вп'явся в коліна. Він задихався.
  
  Поки Ноубл намагався відновити роботу легенів, старший офіцер дістав свій мобільний і набрав номер. Наступні кілька хвилин копи намагалися придумати, як запустити відеочат. Ноубл, все ще стояв на колінах, притулившись спиною до бампера, закотив очі. “ Гей, хлопці, вам допомогти?
  
  Вони, нарешті, розібралися зі скайпом, і тут Ноубл побачив переодягненого мексиканця. Не потрібно бути генієм, щоб вгадати ім'я в обличчя. "Здрастуйте, містере Ноубл", - сказав Мачадо. “ У тебе є щось моє. Я б хотів це повернути.
  
  "Ви з бібліотеки?" Запитав Рональд Ноубл. "Це з-за моїх прострочених книг —"
  
  Напарник вдарив Ноубла по обличчю. Кісточки пальців з'єдналися з його головою. У нього запаморочилось в очах. Він впав у бруд. Офіцер схопив його за волосся і ривком поставив на коліна. У скроні Ноубла пульсувала біль від удару. Він змусив себе відкрити повіки. Секунду він дивився на три мачадо. Він моргнув, і зображення злилися в одне.
  
  “ Я не любитель ігор, містере Ноубл. Ваш друг Діас дещо у мене вкрав. Або це у вас, і в цьому випадку ми зможемо прийти до якого-небудь угоди про його безпечне повернення, або у вас цього немає. У такому разі ці люди вб'ють тебе.
  
  Ноубл зціпив зуби. Мускул у кутку його щелепи напружився. За мовчання він отримав ще один удар по голові. У черепі спрацював зумер.
  
  "Нічого сказати?" Запитав Мачадо. “Чому ви в Мексиці, містере Ноубл? Вас не посилало ЦРУ. Ви приїхали, щоб помститися за смерть свого друга?"
  
  Слова Мачадо подіяли на нього, як ще один удар під дих. Всяка надія на те, що Торрес все ще живий, згасла. Втрата була настільки глибокою, що заподіювала фізичну біль. У нього перехопило горло.
  
  "Він помер як боягуз," сказав Мачадо, "благаючи про пощаду".
  
  Один з копів пирхнув.
  
  Голос Ноубла пролунав грубо. "Я збираюся вбити тебе".
  
  Мачадо розсміявся. “ Загрозу я чув сотні раз, містере Ноубл. І все ж я тут. Я запитаю вас ще раз. У вас є те, що я хочу?
  
  "Це залежить від обставин".
  
  "Включено?" Запитав Мачадо.
  
  “ Чи хочеш, щоб тобі вибили зуби.
  
  Мачадо зробив вдих, закрив очі і затримав його. Він поволі видихнув. “ Покажи мені дівчину.
  
  Офіцер, який тримав трубку, сказав: “Вона наполовину мертва, el Jefe."
  
  “Роби, як тобі кажуть!"
  
  Поліцейський перевів телефон на Алехандру, яка все ще лежала гола в багнюці.
  
  "Ганна, люба, ти мене чуєш?" Сказав Мачадо. “Чи мені слід називати тебе Алехандрой. Це твоє справжнє ім'я. Alejandra Domingo. У мене була дуже цікава дискусія з вашим босом, Señor Esparza."
  
  Її обличчя спотворилося від болю. Вона видала низький стогін.
  
  "Я б убив твою сім'ю за цю зраду," сказав Мачадо, "але я вже зробив це".
  
  Її губи шевельнулись. З них не зірвалося ані звуку. Вона проковтнула і спробувала знову. “ Іди до біса.
  
  Його губи розтяглися в невеселій усмішці. “Я збираюся показати будь ти проклята, Алехандра.
  
  Вона запхикала від страху.
  
  Мачадо сказав: “Убий цього Americano. Приведи дівчину до мене.
  
  “Sí, el Jefe." Офіцер прибрав телефон в кишеню. "Пора вмирати, американець".
  
  Ноубла підняли на ноги і погнали глибше в пустелю, високо переступаючи через колючий підлісок. Він сказав: “Ти знаєш, хто я? I'm CIA. Думаєш, ти можеш вбити офіцера ЦРУ, і вони цього не помітять? Тобі нікуди буде тікати. Ніде сховатися. Вони уб'ють тебе."
  
  Коп штовхнув його. “ Заткнися.
  
  Ноубл спіткнувся, але зумів утриматися на ногах. “ Послухай, ми можемо укласти угоду. Відпусти мене, і я зникну. Ніхто не повинен знати.
  
  Він хотів виглядати як людина, благальний зберегти йому життя. Для цього не потрібно багато грати.
  
  “ Занадто пізно для цього, грінго.
  
  Поліцейський схопив його за комір сорочки, як людина, дергающий собаку за поводок.
  
  Ноубл зупинився. Він відчув, як дуло вперлося йому в потилицю. "Почекай хвилинку," сказав він. Йому коштувало великих зусиль говорити рівним голосом. “ Не стріляй мені в спину. Я хочу померти як чоловік. Принаймні, дай мені цю гідність ".
  
  Коп пирхнув. “Будь по-твоєму, Americano."
  
  Він схопив Ноубла за руку і розгорнув його. Ноубл використовував інерцію, щоб вдарити поліцейського плечем у живіт. Удар вибив повітря з легенів офіцера. Пістолет вислизнув у нього з пальців. Благородний наслідувати удар по його колінної чашечки. КС зігнуту ногу в ту сторону з прив'язка. Він відкрив рот, щоб закричати.
  
  Зі скутими за спиною руками Ноубл обвив рукою голову офіцера, застосовуючи задушливий захоплення, і вони обидва впали на землю. Офіцер з усіх сил намагався вивільнитися. Коли це не спрацювало, він намацав випав пістолет. Ноубл посилив натиск. Особа копа почервоніло. Його пальці вчепилися в пісок. Один палець торкнувся рукоятки пістолета і зісковзнув. Ноубл перекотився, оттаскивая поліцейського від "Глока" і повертаючи його голову набік. Його очі выпучились. Його підбори вибивали дріб на піску пустелі. Ноубл перекотився ще раз і почув, як хрустнули хребці. Коп обм'як. Його очі закотилися. Ноубл потримав його ще шістдесят секунд, щоб переконатися, що він мертвий, потім сів і засунув руку під черевики.
  
  Витягнувши руки перед собою, Ноубл поповз по піску до "Глока" і перевірив тиск, щоб переконатися, що в патроннику є патрон. У світлі автомобільних фар він побачив мідний відблиск кулі з порожнистим наконечником.
  
  Другий офіцер притиснув Алехандру до багажника працює на холостому ходу поліцейської машини. Однією рукою він зціпив її зап'ястя над головою, а інший розстебнув блискавку. Вона брикала і верещала, але у неї не було сил скинути його з себе. Ноубл підійшов до нього ззаду, приставив пістолет до його потилиці і спустив курок. Грім прокотився над безплідним ландшафтом і луною відбився від далеких гір. Офіцер упав у грязь з відкритими очима і відірваною половиною обличчя.
  
  Алехандра спробувала піднятися, але зісковзнула з машини. Тихі ридання стрясали її оголені плечі.
  
  - Ти в порядку? - запитав рональд Ноубл.
  
  Вона плюнула в обличчя мертвого поліцейському і вилаялася.
  
  Він опустився на коліна і забрав у мерця табельний пістолет і запасні магазини. "Кожен коп і злочинець у Мексиці шукають нас", - сказав Ноубл швидше собі, ніж Алехандре. “Нам потрібно місце, щоб залягти на дно. Таке місце, де нікому не прийде в голову шукати".
  
  Тремтячою рукою вона відкинула волосся з обличчя. “ Я знаю одне місце.
  
  Розділ Тридцять п'ятий
  
  Берк вимкнув фари, перш ніж заїхати на під'їзну доріжку. Всі вікна в його двоповерховому особняку з бурого каменю були темними. Над головою мерехтіли зірки. Він припаркувався, вийшов і акуратно закрив дверцята з боку водія, перш ніж піднятися по сходинках. Він намацав ключі від будинку. Вони впали на сходинку. Берк здригнувся від цього звуку. Пробурмотівши прокляття, він підібрав їх і безшумно вставив ключ у замок.
  
  Його очі все ще звикали до темряви, коли у вітальні клацнула лампа. Права рука Берка перемістилася на поперек. Реакція була вироблена тридцятьма роками служби у спецназі і контррозвідці. Йому вдалося призупинити рух на півдорозі. Він не носив зброї більше п'ятнадцяти років.
  
  Медлін сиділа на дивані, загорнута в волошковий халат. Її ноги були підібгані під себе. Її очі були плоскими, позбавленими емоцій, які приховують приховану біль. "Де ти був, Метт?"
  
  "Робота". Виправдання прозвучало непереконливо навіть для нього.
  
  В куточку очі навернулася сльоза. Медлін змахнула її. “ Не бреши мені, Метт. Я хочу знати правду. Ти багатьом мені зобов'язаний.
  
  Він знизав плечима. “ Що ти хочеш, щоб я сказав, Медді?
  
  "Як її звати?" - запитав я.
  
  "Дана".
  
  Медлін повільно кивнула. “ Як довго?
  
  "Це було в перший раз", - сказав Берк. "Я клянусь".
  
  Її обличчя спотворилося. Вона прикрила рот рукою.
  
  "Медді, мені шкода"
  
  "Не треба". Вона похитала головою.
  
  Берк оглянув підлогу. Тиша затягнулася, і Берк не знав, що, чорт візьми з собою робити.
  
  "Коли ми були щасливі", - сказала Медлін. “Що сталося? Коли все пішло наперекосяк?"
  
  "Якийсь час справи йшли неважливо", - сказав Берк.
  
  "Ні", - погодилася вона. Вона втупилася на лампу, щоб не дивитися на нього. "Значить, до цього дійшло?"
  
  Він стояв, не знаючи, що сказати. Його ноги ніби відірвалися від тіла. Його мозок застряг. Зрештою, Медлін вирішила за нього.
  
  Вона сказала: "Знайди сьогодні ввечері яке-небудь інше місце".
  
  "Медді—"
  
  Вона підняла руку. "Просто йди".
  
  Ноги Берка, нарешті, з'єдналися з іншими частинами його тіла. Він повернувся, взяв ключі і вийшов з хати. Він не був упевнений, куди йде, і раптово перестав бути впевненим, що хоче, щоб його шлюб розпався. Місяцями він шукав рішення, молився про те, що поклало б край цій шараде. Тепер це нарешті сталося, і Берк не міг позбутися відчуття, що щось цінне було знищено назавжди.
  
  Розділ Тридцять шостий
  
  Разрушающаяся вілла приткнулась в тіні Східного хребта Сьєрра-Мадре. Власність оточувала напівзруйнована кам'яна стіна, заріс плющем. У дворі був сухий фонтан, повний опалого листя. Між бруківкою росли бур'яни. Будинок був двоповерховим, з арочними вікнами і дахом з червоної дранки, вибіленої сонцем.
  
  Вогонь знищив все одне крило вілли. Стіни являли собою почорнілі колоди. Дах обвалився. Інша частина будинку не постраждала. Одяг все ще висіла в шафах, а меблі покривалася пилом. На одвірках висіла павутина.
  
  Ноубл провів перші кілька днів у стані підвищеної готовності, дозволяючи собі спати всього кілька годин щоночі. Якщо Алехандра знала про цьому місці, був хороший шанс, що хтось ще знав. Але три дні минули без пригод, і Ноубл велів собі розслабитися. Найближчий місто перебувало в семи милях. Це було село з одним світлофором під назвою Толантонго, куди він відправився за їжею і припасами.
  
  Алехандра видужувала з допомогою антибіотиків. Вчора їй вдалося сісти і поїсти твердої їжі.
  
  Тепер, через чотири дні після їх втечі з завдання, Ноубл піднявся по сходах в головну спальню з підносом з їжею, водою в пляшках і таблетками. Алехандра стояла на балконі, загорнувшись у простирадло, і дивилася через запущений сад на тропічний ліс, вырисовывающийся за напівзруйнованою кам'яною стіною.
  
  Він поставив тацю з їжею на припалий пилом комод, взяв антибіотик і пляшку води і приєднався до неї на балконі. Повітря було нерухомим і нестерпно гарячим. Над їх вухами дзижчали комарі.
  
  Ноубл простягнув їй таблетку і пухирець.
  
  Вона проковтнула антибіотик великим ковтком і повернула флакон назад.
  
  Він зробив великий ковток. “ Що це за місце?
  
  "Додому". Вона міцніше натягнула простирадло на плечі.
  
  “ Мачадо вбив твоїх батьків?
  
  “Мій батько був суддею. Мачадо намагався відкупитися від нього. Коли він не піддався на хабар, Мачадо послав своїх м'ясників. Вони вбили моїх батька й матір, і підпалили будинок. Мені було чотирнадцять.
  
  Зграя кровожерливих вбивць і чотирнадцятирічна дівчинка. Ноублу не потрібні подробиці. Це було погано. Він сперся на кам'яну балюстраду. "Як ви зв'язалися з Торресом?"
  
  "Хто?"
  
  "Діас".
  
  Тінь болю пробігла по її обличчю. “I'm Федеральна поліція міністерська. Діас зв'язався зі мною дев'ять місяців тому. У нього вже був налагоджений інформаційний канал. Все, що йому було потрібно, " це хтось, готовий залізти в ліжко до Мачадо.
  
  “ Значить, ти переспала з людиною, який вбив твоїх батьків. Це було швидше твердження, чому питання.
  
  “ Тобі, мабуть, це здається дивним.
  
  Ноубл похитав головою. “ У тебе сталеві нерви.
  
  "Я випробувала всі законні канали", - сказала вона. “Мачадо недоторканним. Він володіє половиною поліції і вбиває всіх, кого не може підкупити".
  
  "І Торрес тобі обіцяв помститися", - сказав рональд Ноубл.
  
  Вона кивнула. “Кожну ніч, коли він лежав поруч зі мною і хропів, мені хотілося засунути пістолет йому в рот і вибити мізки. Діас підтримував мій розум. Він допоміг мені побачити загальну картину. Вбивства Мачадо було недостатньо. Він хотів ліквідувати всю організацію згори донизу ".
  
  "Як же все вийшло боком?"
  
  “ У Мачадо є інформатор в ЦРУ.
  
  Ноубл скорчив скептичну гримасу.
  
  "Ми все зробили правильно", - наполягала Алехандра. “Перші два місяці до того, як я потрапила, Діас вчив мене ремеслу: вирізам, схованках, шифрів, блайндам. Ми встановили безліч каналів і брандмауерів. Ми ніколи нічого не робили, якщо не були чисті. Хто-то з вашої сторони розкрив наше прикриття ".
  
  "Тобі доведеться постаратися краще, якщо ти хочеш переконати мене".
  
  Вона повернулася до нього обличчям. “Одного разу увечері Мачадо подзвонили. Ми дивилися один з тих безглуздих американських гангстерських фільмів, які він так любить. Я зрозуміла, що щось не так, по тому, як він дивився на мене. Я пішла у ванну і закрилася там.
  
  "З ким розмовляв Мачадо?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  "Я не знаю". Вона похитала головою. “Але одразу після цього він зателефонував Сантьяго і сказав, що стався витік. Я все чула через двері ванної".
  
  "Він сказав, що Діас з ЦРУ?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  Вона кивнула. “ Я зателефонувала Діасу на мобільний і попередила його, перш ніж Мачадо встиг виламати двері ванної.
  
  "Як тобі вдалося втекти?"
  
  "Діас обміняв себе на мене".
  
  “ Та ви впевнені, що витік стався на нашої стороні? - Запитав Рональд Ноубл.
  
  Вона кивнула. “Це жінка, це все, що я знаю. Зазвичай вона розмовляє з бухгалтером Мачадо, англійцем за прізвищем Блайт".
  
  М'язи на щелепи Ноубла напружилися і розслабилися. Якщо хто-то в ЦРУ викрив Торреса, Ноубл з'ясує, хто саме, і змусить їх заплатити. Він дістав ключ з кишені. "До чого це призведе?" - запитав я.
  
  Алехандра похитала головою. “ Я не знаю.
  
  "Торрес надіслав це мені", - сказав їй Ноубл. “Це важливо. Ти впевнена, що не знаєш, що це відкриває?"
  
  "Я ніколи не бачила цього раніше". Алехандра наполягала.
  
  Він стиснув ключ в кулаці. Вона брехала. Він не знав чому, і доки не збирався витягати з неї правду. Він змінив тему. - Хто такий Сантьяго? - запитав я.
  
  “Старший лейтенант Мачадо. Ви познайомилися з ним у місії Санта-Ана. Він убив Діаса." Вона вказала на пов'язку на своєму обличчі. "Він той, хто це зробив".
  
  "Продовжуй говорити", - сказав рональд Ноубл.
  
  “Сантьяго раніше був поліцейським. Тепер він працює на картель. Він розумний і безжалісний. Якщо Мачадо помре, Сантьяго буде наступним на черзі. Я здивований, що він ще не спробував захопити владу. Інші члени його команди - наймані вбивці, за винятком ель Лобо. Він досить хитрий. Вони захочуть помститися за Реймона, того, кого ти вбив.
  
  "Добре," сказав Ноубл. “ Ми можемо використовувати це в наших інтересах.
  
  "Діас був твоїм другом?" Запитала Алехандра.
  
  "Ага".
  
  "Ти помстишся за нього?"
  
  "Абсолютно вірно".
  
  "Я допоможу".
  
  Ноубл вказав на піднос з їжею, що стоїть на туалетному столику. “ Їж. Тобі знадобляться сили.
  
  Розділ Тридцять сьомий
  
  Хант і його команда відкрили магазин в американському посольстві на Пасео де ла Реформа. Вони зняли невикористаний офіс на другому поверсі, де пахло цигарками і несвіжим кави, і перетворили його в свій командний пункт. Складні столи були заставлені комп'ютерами, принтерами, факсами, зашифрованими модемами і захищеними телефонами. Кімната була такою тісною, що їм доводилося перелазити один через одного. Всі невикористовувані поверхні були завалені коробками для виносу. У кутку висів телевізор з плоским екраном, за яким повторювали втеча Ноубла з місії в Санта-Ані. До стіни була прикріплена картка Мексики, а поруч з нею - карта столиці.
  
  Протягом трьох днів вони спостерігали і чекали. Вони стежили за літаками, автобусами і поїздами на всьому шляху від Техасу до Колумбії, не виявивши жодних ознак своєї здобичі. Гвен і Езра переводили перехоплені повідомлення і дрімали по черзі на потертому дивані, кишить пиловими кліщами. Хант проводив більшу частину часу, ходячи взад-вперед. Бездіяльність і гостра місцева кухня позначалися. Його погляд раз у раз повертався до екрану телевізора. Він хотів знати, хто була ця дівчина. Чому вона була так важлива? Ноубл влаштував стрілянину в церкві і повів групу бандитів у погоню на високій швидкості через все місто, щоб врятувати її. Чому?
  
  Хант відправився в місію і розпитав священика. Все, що він дізнався, це ім'я, Алехандра: поширене іспанське ім'я, марне без прізвища. Хант відсьорбнув каву з пластикового стаканчика і скривився. Він був готовий вбити за пристойний мокко-латте. Він поставив чашку на стіл і запитав: "Що у нас з дівчиною?"
  
  Гвен притискала навушники до одного вуха, слухаючи місцеві поліцейські передачі. “Вона не з'являлася ні в одній лікарні. Як ніби вони просто зникли ".
  
  "Вони не зникали," пробурчав Хант. “ Вони десь в Мексиці. Знайди їх.
  
  Гвен знову повернулася до свого комп'ютера, втягнувши голову в плечі.
  
  Хант тут же пошкодував про свій спалах. Він усе ще намагався залізти Гвен в штани — що може бути краще, ніж виконання завдання в чужому місті, — і втрата самовладання не допомагала. Він ущипнув себе за перенісся великим і вказівним пальцями. Знайдіть дівчину. Вона була ключем. Знайдіть дівчину, і вони знайдуть Ноубла.
  
  "Тут є дещо цікаве", - сказав Езра. Він розтягнувся на дивані, гортаючи стопку файлів місії з прикріпленим ім'ям Ноубла. “Гвен, ти пам'ятаєш Саманту Ганн? Вона була в нашому навчальному класі. Азіатка, темне волосся, супер симпатична."
  
  “Я пам'ятаю. Що щодо неї?"
  
  Почувши ім'я Сема, Хант нагострив вуха.
  
  "Я тільки що наткнувся на її ім'я в звіті про операції". Езра сів і спустив ноги з дивана. "Це сильно відредаговано, але, схоже, Саманта Ганн допомогла Ноублу врятувати дочка дипломата з мережі торговців людьми в Гонконзі".
  
  Хант сказав: “Цього не може бути. Ноубл був внесений у чорний список ще до того, як хто-небудь з вас приєднався до Компанії".
  
  "Це стає ще більш дивним", - сказав йому Езра. “Цей звіт про операції майже семимісячної давності. Це було до того, як Сем був на Фермі і після того, як Ноубл потрапив в чорний список".
  
  "Це дивно", - погодилася Гвен.
  
  “ Вірно? Езра повернувся до Ханту. “ Ти, напевно, її не пам'ятаєш.
  
  Хант добре її пам'ятав. Йому було доручено викладати рукопашний бій на фермі в перервах між польовими завданнями. Це була легка посаду, яка давала йому можливість познайомитися з симпатичними жінками-новобранцями. Він подбав про те, щоб отримати багато "практичного" досвіду спілкування з Сем. Вона була з Ліги Плюща, розумна і амбітна. Вони порозумілися з самого початку. Вона ніколи не згадувала ні Джейка Ноубла, ні Гонконг.
  
  Хант дістав свій мобільний і набрав номер.
  
  Сем взяв трубку після трьох гудків. “Так, так. містер Хант. Я думав, ви на завданні в якому-небудь віддаленому куточку земної кулі, робите світ безпечним для демократії?"
  
  "Так", - сказав їй Хант. "Мені потрібна послуга".
  
  "Я не отримувала від тебе звісток два місяці, і тепер тобі потрібна послуга?" Запитала вона грайливим тоном.
  
  “Я б подзвонив раніше, але DDI тримає мене в бігах. Я не спав у своєму ліжку більше двох ночей поспіль".
  
  “Чия ліжко є ти вже спиш?" Сем запитав.
  
  “ Ревнуєш? - Запитав Хант.
  
  "Я б збрехав, якби сказав "ні", - сказав йому Сем.
  
  Гвен і Езра обмінялися поглядами.
  
  Хант притулився стегнами до підвіконня. “ Знаєш, у мене буде трохи особистого часу, коли я закінчу тут справи. Чому б нам не провести кілька днів у будиночку моєї родини? Тільки ти і я, ніяких відволікаючих факторів.
  
  Він почув посмішку в її голосі. “ Ти знаєш мою політику щодо сексу до шлюбу.
  
  "Я обіцяю бути бездоганним джентльменом", - збрехав Хант.
  
  "Я слухаю", - сказав Сем.
  
  “ Мені потрібна будь-яка інформація, яка у вас є, про хлопця на ім'я Джейкоб Ноубл.
  
  На іншому кінці дроту повисла пауза. “ Чому ти питаєш про Джейка?
  
  “Так ви у знаєш його?"
  
  "Я знаю його", - зізналася вона. "Що відбувається?"
  
  Хант знав, що йому доведеться трохи прикрасити, якщо він хоче заручитися її допомогою. Він сказав: “У нього криша поїхала. Він повністю поза резервації. Він убив кількох людей. Мені потрібно знайти його до того, як він завдасть ще який-небудь шкоду.
  
  "Сталася якась помилка", - сказав Сем. “Я знаю Джейка. Він би так не вчинив".
  
  "Послухай, Сем, мені важливо знайти його", - сказав Хант. “Ти знаєш якісь конспіративні квартири, які він міг би використовувати в Мексиці? У нього є друзі?"
  
  “ Конспіративні квартири? Немає. Він ніколи не згадував Мексику.
  
  "Він коли-небудь говорив про дівчину по імені Алехандра?" Запитав Хант.
  
  “Що? Немає. Я ніколи не чув цього імені. Грег, що відбувається?"
  
  “Послухай, Ноубл в бігах. Він може спробувати зв'язатися з тобою. Якщо він це зробить, тобі потрібно негайно зателефонувати мені, ти розумієш?"
  
  Коли він не отримав відповіді, Хант сказав: "Сем, це важливо".
  
  "Я розумію", - сказала вона. "Я дам вам знати, якщо що-небудь почую, але кажу вам, сталася якась плутанина".
  
  Гвен підвелася зі стільця, її обличчя спалахнуло від збудження. “Я знайшла її! Alejandra Domingo!" Вона вказала на екран комп'ютера.
  
  Хант прикрив телефон рукою і кинув на неї важкий погляд.
  
  Вона знову сіла і сказала більш м'яко: "Я знайшла її".
  
  “ Привіт, Сем? - Мені треба йти, - сказав Хант в трубку. Подзвони мені, якщо що-небудь почуєш, гаразд?
  
  "Добре, але ти повинен щось для мене зробити".
  
  "Назви це", - сказав Хант.
  
  Вона сказала: "Обіцяй мені, що ти даси Джейку презумпцію невинуватості".
  
  "Я зроблю все, що зможу", - сказав Хант і повісив трубку. Він повернувся до Гвен, яка виглядала винуватою. "Що ти знайшла?"
  
  На моніторі Гвен була кольорова фотографія з камер спостереження, на якій мексиканка виходила з офісної будівлі в жакеті і спідниці, з піднятими волоссям.
  
  Хант перехилився через плече Гвен, щоб розглянути ближче. “ Ти впевнена?
  
  "Це вона". Гвен застукала по клавіатурі. “Її звуть Алехандра Домінго. Вона була частиною операції під назвою "риптайд". Він був створений для збору інформації про організацію під назвою Лос Зетас. Очевидно, вони займаються наркотиками."
  
  Всі троє зібралися навколо комп'ютера Гвен, щоб поглянути на Алехандру Домінго без бинтів.
  
  “ Вона гаряча штучка, - сказав Езра.
  
  "Що сталося?" Запитав Хант.
  
  Гвен переглянула оперативний файл. “Операція пройшла невдало. Офіцер, який керував нею, зник. Підозрюваний мертвий. Міс Домінго теж зникла. Інформаційний канал вичерпався, і ми перекрили його ".
  
  "Хто був оперативним співробітником?" Запитав Хант.
  
  Гвен відкрила файл. Там був чорно-білий знімок голови Торреса з диявольською усмішкою на обличчі. Поруч зі знімком голови червоними літерами було вказано його статус: померлий.
  
  "Вони навіть не знають, чи він дійсно мертвий", - сказав Езра. "Вони просто кинули його?"
  
  "Одна з небезпек на роботі", - сказав Хант, але щось в операції "риптайд" здавалося неправильним. Насправді, від усього цього безладу виходило сморід.
  
  Езра і Гвен обмінялися поглядами. Це було їх перше справжнє завдання, і холодна правда розвідувальної роботи потрапила в ціль. Польовий офіцер працює глибоко в тилу ворога, і якщо щось піде не так, ніхто не прийде на допомогу.
  
  "Давайте дізнаємося більше про міс Домінго," сказав Хант.
  
  Знадобилося трохи покопатися. Вони взялися за роботу, збираючи все, що змогли знайти про Алехандре Домінго, простежуючи її життя від початкової школи до закінчення коледжу. Після цього Гвен довелося проникнути в базу даних правоохоронних органів Мексики.
  
  "Вона PFM", - нарешті сказала Гвен.
  
  "Що це?" Запитав Езра.
  
  “Федеральна міністерська поліція", Пояснила Гвен. “Це мексиканський еквівалент ФБР. Вона була створена в 2006 році президентом Вісенте Фокс Кесада в спробі боротися з картелями і корупцією в Мексиці."
  
  Ханта більше цікавила історія сім'ї Алехандры. Він сказав: “Її батько був суддею. Його вбив картель Лос Зетас".
  
  "Це пояснює її мотиви", - сказала Гвен.
  
  "Зберіть все, що зможете, про батька", - сказав Хант.
  
  Гвен застукала по клавішах. За мить у них було досьє на суддю Домінго. Ближче до кінця був старий новинний репортаж і серія фотографій згорілої вілли в сільській місцевості на північ від Мехіко. Хант ткнув пальцем в картинки на екрані. - Де це? - запитав я.
  
  Розділ тридцять восьмий
  
  Підтвердивши, що інформація з флеш-накопичувача була використана, Таггарт подзвонив в DHS. На наступний ранок директор ФБР доручив слідчим покопатися в його особистому житті. Розслідування потрапило в заголовки національних газет. Експерти ЗМІ визнали Стендіша винним у суді громадської думки і наполягали на тому, що він був жінконенависником-педофілом, використовував своє становище в ФБР, щоб зірвати спробу Роудса напасти на Білий дім. Сорок вісім годин, коли слідчі повернулися з порожніми руками, DHS був змушений принести вибачення. Потім з'ясувалося, що вони діяли за анонімною наводкою, і ЗМІ, що оточували все це справа, перетворилися в повномасштабний цирк. Це домінувало в кожному новинному циклі. Шон Хеннессі палко благав провести розслідування щодо DHS і анонімного інформатора, але у сніжка в пеклі було більше шансів.
  
  Роудса виваляли у багнюці, Стендіш став чимось на зразок другорядної знаменитості — фігурою Робіна Гуда, який веде боротьбу з корумпованою системою, — а Сем, що ж, у неї були важкі пару днів.
  
  Коли файли не знайшлися на комп'ютері Стендіш, її відчитали, спочатку Таггарт, а потім і сама Хелен Роудс. Стара бойова сокира викликала Сем у свій офіс на Капітолійському пагорбі і кричала до хрипоти. У якийсь момент Сем подумала, що Роудс дійсно може заробити собі аневризму. Але не тут-то було. Сем стояв там і мовчки зносив образи, поки Роудс не вигукнув, що його звільняють.
  
  Коли Роудс закінчив з нею, начальник Сема в Секретній службі відправив її в адміністративну відпустку. Сем ніколи раніше не звільняли з роботи. Це зачепило.
  
  Дзвінок від Ханта був єдиною світлою плямою в її дні, і той був затьмарений тривожними питаннями про Джейка Ноубле. Він був останньою людиною, якого Сем хотіла обговорювати з Хантом.
  
  Вона продиралась крізь заплутаний клубок емоцій, коли того вечора повернулася додому і виявила Хрест, намальований крейдою на синьому поштовій скриньці біля її квартири. Замість того, щоб шукати місце для паркування, вона повернула ліворуч на розі і попрямувала в центр міста до кінотеатру E Street cinema. Вранці, перед відходом, вона поставила рожеву позначку на касі. Це був умовлений сигнал. Берк додав другу половину хрестика, щоб показати, що він готовий до зустрічі.
  
  Сем заплатила за паркування в гаражі і перейшла вулицю Е, прямуючи до театру, все ще одягнена в блейзер секретної служби з білої застібкою на гудзиках і широкі штани. Волосся вона зібрала в кінський хвіст. Кілька вологих пасом обрамляли її обличчя. Вона розглядала колекцію кіноафіша біля кінотеатру. На одній з полірованих латунних рамок була маленька позначка крейдою в нижньому куті. Шоу було Мати і не мати. Сем подивилася на годинник. Відмітка була в нижньому лівому кутку, що означало, що час показу ближче до сьомої години. Вона почекала в черзі і заплатила за показ в 7:15.
  
  Підліток з брекетами за віконцем квиткової каси сказав: "Це вже почалось".
  
  "Нічого доброго не вийде до другого тайму", - сказав йому Сем.
  
  Вона простягнула свій корінець іншому підліткові, на цей раз з обличчям, схожим на тане віск. Кінотеатром, схоже, керували виключно старшокласники, які досягли статевої зрілості. Він розірвав квиток і пробурмотів театральний номер. Сем пройшла повз спеціальної стійки ліфта, розташованого в кінці коридору поруч з туалетами. Вона піднялася на другий поверх. Двері відкрилися, і вона опинилася віч-на-віч з іншим підлітком. У цього було кільце в носі. Він був зайнятий, набираючи повідомлення на своєму телефоні.
  
  Сем розправила плечі, сподіваючись, що ділового вбрання буде досить, щоб переконати в брехні. “ Ми платимо вам не за текстові повідомлення, молодий чоловік.
  
  Телефон зник з ефективністю трехкарточного круп'є, що збирає ставки. Він почав питати: "Хто..."
  
  "Концесійний кіоск закритий", - обірвав його Сем. "Подивися, чи ти можеш бути корисний".
  
  “ Так, мем. - Він увійшов до ліфта і натиснув кнопку першого поверху.
  
  Сем зітхнула з полегшенням, знайшла проекційну будку кінотеатру 7 і постукала п'ять разів. Два швидких, три повільних. Берк відкрив двері. Сем увійшла всередину і закрила її за собою.
  
  Проекційний апарат наповнював невеликий простір рівним гулом. Пройшли ті часи, коли реальній людині доводилося міняти барабани. Тепер кіномеханік може просто завантажити диск, натиснути на кнопку "Відтворити" і повернутися, коли фільм закінчиться. Це означало, що протягом наступних півтора годин у них було вільне місце.
  
  "Мене мало не зловив патруль по боротьбі з статевим дозріванням," сказав Сем.
  
  Берку слід було б посміхнутися — Сем знав про його почуття гумору, — але замість цього він видерся на стілець і зачерпнув повну миску попкорну з маслом. Запах спиртного посилив її погане передчуття. Берк засунув жменю до рота і запитав: "Ти роздобула що-небудь корисне?"
  
  "Я можу довести, що Роудс використовує Секретну службу як своє особисте гестапо, але це все", - сказав Сем.
  
  "Продовжуйте копати," сказав Берк.
  
  "Я в адміністративній відпустці", - сказав йому Сем. "Ти п'яний?"
  
  "Я наближаюся до цього", - визнав Берк.
  
  "Ти хочеш поговорити про це?"
  
  Він засунув руку в банку з попкорном, але втратив мотивацію. Його великий чорний кулак наполовину зарився в жовту купу. "Ми з Медлін розлучилися".
  
  Сем поклав руку на його масивне плече. “ Мені так шкода. Що сталося?
  
  "Я облажався".
  
  "Що ти зробив?"
  
  "Ти знаєш Дану?"
  
  “ Твоя секретарка? - Запитав Сем.
  
  Він кивнув.
  
  “ Вона вдвічі молодше тебе, Метт.
  
  "Ти думаєш, я цього не знаю?" Берк відклав попкорн і взяв колу, таку велику, що її можна було віднести до цеберку. Він пив, поки соломинка не забулькав.
  
  "Що зробила Медді, коли дізналася?" Запитав Сем. Берк був хорошою людиною, а його дружина - милої леді, але їх відносини вже деякий час були напруженими. Сему було цікаво, чи вийдуть вони з пікірування з носом чи виявляться на схилі гори.
  
  "Вона вигнала мене", - сказав він. “Це менше, ніж я заслуговую. Я ніколи не був кращим чоловіком. Я ніколи не був поруч з нею так, як повинен був бути. Вся справа в цій роботі. Коли справа доходить до відносин, полонених не беруть ". Берк жбурнув порожню склянку у відро для сміття, але промахнувся.
  
  "Розкажи мені про це", - пробурмотів Сем собі під ніс.
  
  Берк сказав: “Медді знала, які ставки робляться. Спочатку у нас все було добре. У нас вийшло. Але десь на цьому шляху, я думаю, ми обидва перестали намагатися. Останнім часом все було гірше, ніж зазвичай, і Дана, ну, вона була там. Розумієш?"
  
  "Я знаю," сказала Сем, думаючи про Ханті. Він був поруч, коли Джейка не було. Вона притулилася спиною до стіни і засунула руки в кишені блейзера. "Що ти збираєшся робити?"
  
  "Занадто рано говорити", - зізнався Берк. "Выскользни з цього ліфчика".
  
  "Повернись," сказав Сем.
  
  Берк перевів свою увагу через квадратний отвір на кіноекран, де Боги і Беколл обмінювалися дотепними репліками. Поки він стояв до неї спиною, Сем скинула блейзер, розстебнула сорочку і зняла ліфчик. Вона знову вдягла сорочку і блейзер і простягнула ліфчик Берку. “ Принаймні, ми можемо довести, що Роудс підкинув помилкові докази проти Стендіша.
  
  "Яким ми сприяли", - зазначив Берк. “Це відправило би нас у в'язницю разом з нею. Цього недостатньо".
  
  "Це найкраще, що у нас є, поки мене не поновлять на посаді", - сказав Сем.
  
  Берк скривився, показавши щілину між передніми зубами. "Вибори не за горами".
  
  "Що відбувається в Мексиці?" Запитав Сем.
  
  Берк глянув на неї з невисловленим питанням, написаним на його обличчі.
  
  "Сьогодні вранці мені зателефонував Грег Хант", - сказала вона як пояснення.
  
  "Мексика - це місце, де збулися мої найгірші побоювання", - сказав Берк.
  
  Сем перевернув пластиковий ящик з-під молока і сіл. “ Хочеш, прочитаєш мені?
  
  "Це може покласти край моїй кар'єрі", - сказав Берк. "Чим менше знаєш, тим краще".
  
  Сем провела рукою по волоссю. “Моя перша офіційна робота в Компанії - операція зі збору розвідданих "чорний на чорному" проти політика Сполучених Штатів на американській землі. Це незаконно, якщо ти забув. Моя кар'єра може закінчитися, не встигнувши початися. Якщо це піде далі, тобі треба мене зрозуміти ".
  
  Він оцінив її. Ймовірно, допомогло те, що вона була наполовину в танку. Він сказав: “Це почалося десять років тому. Тоді я все ще керував спеціальними операціями у Війні з терором. Американець боровся з талібами, і ніхто не боявся використовувати слово Ісламський перед словом терорист.
  
  “Одного разу вранці я прокинувся з упевненістю, що у нас стався витік. Ідея сформувалася так поступово, що я ледь усвідомлював це, поки вона не наповнилася і не подивилася мені в обличчя. Я не міг вказати ні на що конкретне, розумієте? Насправді, це був інстинкт. Час від часу операції виходили боком, але в цьому не було нічого незвичайного. Тим не менш, я був упевнений, що в Компанії завівся кріт.
  
  "Спочатку я намагався ігнорувати це", - сказав Берк. “Параноя - обов'язкова умова роботи в цьому бізнесі. Але є тонка грань між здоровою підозрілістю і параноїдну шизофренію".
  
  "Я пам'ятаю лекцію". Сказав Сем. “Ти читав її на другому тижні мого перебування на Фермі".
  
  "Так, ну, я опустив деякі деталі", - сказав Берк. “Постійна підозрілість створює великий стрес для людини. Протягом багатьох років я спостерігав, як блискучі агенти програвали битву з параноєю. Щасливчики йдуть на пенсію. Невезучі потрапляють в психіатричну лікарню, якою управляє Пикл Фарм."
  
  "До мене доходили чутки, що у нас є власний божевільний будинок", - сказав Сем.
  
  "Це правда", - сказав Берк. “Я не хотів, щоб хто-небудь подумав, що я зіпсував локшину, тому залишив свої підозри при собі. Я ховав цю ідею так довго, як тільки міг, але вона спливала на поверхню всякий раз, коли операція зривалася або агент був мертвий ".
  
  "Що ти зробив?" Запитав Сем.
  
  “Кілька років тому я почав вести докладні записи про всі провалилися операціях. Я відстежував кожного офіцера, кожного агента, кожного аналітика. В кінці кінців я склав список ймовірних підозрюваних. Потім я ввів серію барієвих прийомів їжі ".
  
  “ Барієві страви? - Запитав Сем. “ Ніколи не чув цього терміна.
  
  "Ви б цього не зробили", - сказав Берк. “Ваше покоління займається високотехнологічним шпигунством. Але тоді, в часи холодної війни, барієва мука була одним з наших кращих засобів для відсіювання червоних, які проникли в країну в якості подвійних агентів ".
  
  "Як це працює?" Запитав Сем.
  
  "Насправді все просто". Берк перейшов на тон, який використовував, коли проводив заняття по контррозвідці на Фермі. “Припустимо, у вас є вісім можливих зрадників. Ви налаштовуєте вісім різних операцій, а потім передаєте ключові відомості назад у свій пул підозрюваних. Потім ви чекаєте, щоб побачити, яка операція пройде невдало. "
  
  "А що щодо офіцера, який керував операцією?" Запитав Сем.
  
  Губи Берка стиснулися в тонку лінію.
  
  "Ти грав життями людей", - сказав Сем.
  
  "Ми робимо це щодня".
  
  Сем притулилася спиною до стіни, схрестила руки на грудях і дозволила шматочках скластися в розумі воєдино. “ Одне з твоїх страв з барієм було в Мексиці?
  
  Берк схилив голову. “Нехай допоможе мені Бог. Це було останнє, що, як я підозрював, зіпсується. Я включив його, просто щоб прикрити всі свої підстави ".
  
  "Хто це?" Запитав Сем. "Хто зливає інформацію?"
  
  "Хелен Роудс".
  
  Розділ Тридцять дев'ятий
  
  Сем сказав:, "Це дуже серйозне звинувачення, Берк".
  
  "Ось чому мені потрібні незаперечні докази", - сказав він їй.
  
  Хтось проходив повз проекційної будки. Берк підняв руку, закликаючи до тиші. Вони почекали, поки не стихли кроки в коридорі.
  
  “Якщо ти помиляєшся на цей рахунок, нам обом як кінець", - сказав Сем.
  
  "Хотів би я бути таким", - сказав Берк. "Торрес, оперативний співробітник в Мексиці, знайшла докази того, що вона отримувала кошти на передвиборну кампанію від картелю Лос Зетас".
  
  Сем присвиснув.
  
  "Це не найгірше", - сказав Берк. “Я трохи покопався в її фінансових документах. За останні два десятиліття вона отримала більше ста мільйонів доларів у вигляді виплат з Саудівської Аравії, Лівії, Колумбії і півдюжини інших країн, що входять в список "неслухняних" Америки. Виявляється, держсекретар отримував великі грошові вливання від "Братів-мусульман" і різних близькосхідних угруповань, пов'язаних з радикальним ісламом ".
  
  "Всі групи, які хочуть бачити Америку знищеної", - сказав Сем.
  
  Берк кивнув.
  
  Вона встала і пройшлася по кімнаті. "Якщо вона буде обрана, спонсори її кампанії будуть тримати її на повідку".
  
  “ Дуже шкода, що я не можу це довести.
  
  "Щодо інформації, яку виявив Торрес?" Запитав Сем.
  
  "Пропав без вісті", - сказав Берк.
  
  "Як Роудс взагалі дізнався про операції ЦРУ проти картелів?" Запитав Сем.
  
  Злобна усмішка з'явилася на обличчі Берка. “Вони з Фостером дружні, як злодії. Вони разом навчалися на юридичному факультеті Колумбійського університету. З-за неї він став заступником директора розвідки. Це, звичайно, не має ніякого відношення до таланту ".
  
  Наслідки залишили неприємне відчуття в животі Сем. “Як тільки вона буде обрана, вона призначить Фостер директором. У неї буде відкритий доступ до всіх операцій, які проводить Компанія".
  
  Берк кивнув. “І вона зобов'язана різних терористичних та злочинних організацій, які направляють готівку в її військовий фонд. Будь-які операції, які загрожують її донорам, підуть нанівець. Згине багато невинних людей".
  
  “ Нам потрібно передати цю інформацію Чарівникові, - сказав Сем.
  
  Берк розвів руками. “ І що сказати йому? Я знаю, що вона збоченка, але не можу це довести. І я не знаю, чи бере Фостер хабар або просто дурепа.
  
  "Я не можу вирішити, що було б гірше", - сказав Сем. "Хто ще знає про це?"
  
  "Тільки ти, я і Дана".
  
  Сем сплеснула руками. “ Є що-небудь, чим ти не поділився зі своєю секретаркою?
  
  Берк скорчив гримасу.
  
  "Вибач," пробурмотів Сем. “ Це був удар нижче пояса.
  
  Він відмахнувся. “Що ви дізналися з розмови з Хантом?
  
  "Ноубл в Мексиці, і в нього неприємності", - сказав Сем. “Грег зараз там з командою, яка намагається вистежити Джейка. Я вловив деякі перешкоди перед тим, як ми повісили трубку, схоже, у них є зачіпка щодо його місцезнаходження.
  
  Берк ущипнув себе за перенісся великим і вказівним пальцями. "Чорт візьми, цей хлопець безжурний".
  
  "Який з них?" Запитав Сем.
  
  Він посміхнувся. “ І те, і інше.
  
  "Я турбуюся", - сказав Сем.
  
  "Я теж", - зізнався Берк. “Ноубл одного разу вже поставив Ханта в незручне становище. Він буде шукати відплати, а в цього хлопця на плечі чіп розміром з Гібралтар".
  
  Сем відчула швидкий напад паніки і не була впевнена, про кого вона турбується, про Греге або про Джейка. Або про обох. Вона сказала: "Грег не вбив би Джейка".
  
  Берк скоса глянув на неї, що говорило про те, що він не був так упевнений.
  
  "Що нам робити?" Запитав Сем.
  
  "Йди додому".
  
  "Ти не можеш бути серйозним?"
  
  "Прямо зараз найважливіше, що ти можеш зробити, - це залишатися в образі", - сказав Берк. “Люди Роудса можуть стежити за тобою. Пам'ятайте, ви недавній випускник Секретної служби і вже перебуваєте в адміністративній відпустці. Дійте відповідно."
  
  “ А що щодо Джейка?
  
  "Він великий хлопчик", - сказав Берк. "Він може постояти за себе".
  
  
  
  Сем виконала наказ і вирушила додому, стомлена і емоційно вичавлений. Її блузка на гудзиках просочилася потім. Вона налила високий келих к'янті — у відповідності зі своєю легендою — і потім прийняла гарячу ванну. Вона скинула туфлі на підборах і скинула штани. Вона повісила свій одяг на гачок у двері ванної. Її пістолет ліг на кришку унітазу в межах легкої досяжності, а трусики впали на підлогу. З глибоким зітханням вона занурилася в гарячі обійми ванни.
  
  Що за день.
  
  Вона сьорбнула вина і взяла книжку в твердій палітурці "Холодна лють"останній трилер Вільяма Міллера. Вона прочитала кілька сторінок, похитала головою і пирхнула. Шпигун романісти ніколи не дізнатися подробиці. Але на цей раз не було занадто погано. Сем спробував загубитися в книзі, але її розмова з Хантом голову вперто лізли думки про оповіданні.
  
  Вона відчувала себе винуватою за те, що відмахнулася від Ноубла. У них все йшло добре. Потім їй довелося вибирати між Джейком і Компанією. Зустріч з Хантом на другому тижні її перебування на Фермі тільки ускладнила прийняття рішення. Зрештою, вона вирішила порвати з ним, діяти холоднокровно. Повний розрив.
  
  Вона відклала книгу вбік і занурилася в заплутаний клубок емоцій. З одного боку, був Хант: красивий, з гарною промовою, легкою посмішкою і багатообіцяючою кар'єрою. Але у Ханта була репутація. Потім був Ноубл: тихий, неговіркий і трохи грубуватий по натурі. Він був колишнім шпигуном без напрямку і без майбутнього. І, незважаючи на всі нападки на нього, Сем не могла викинути Джейка з своїх думок.
  
  Тепер обидва чоловіки йшли курсом на зіткнення в Мексиці.
  
  Ця думка викликала тиху паніку в її животі. Наскільки вона знала, вони могли вже обмінюватися кулями. Але все ще залишався шанс попередити Ноубла і, можливо, розрядити ситуацію. Вона потерла обличчя обома руками. Наскільки це могло бути важко? Все, що їй було потрібно, цілодобовий супермаркет і одноразовий телефон з передоплатою. Вона прикусила нижню губу. Перш ніж вона встигла подумати про це, Сем виліз з ванни і витерся рушником.
  
  Розділ Сороковий
  
  Після вечері, Алехандре захотілося прогулятися, і вони прогулялися по саду. Уздовж доріжки росли засохлі кущі троянд. Буяли бур'яни. Сонце опустилося за обрій, поглинаючи велику частину світла з неба, але піт все ще просякав їх одяг. На Алехандре було побите міллю сукні з квітковим принтом, яке вона знайшла в одному з шаф нагорі. Носити одяг своєї покійної матері, повинно бути, було боляче, але вона ніколи не показувала цього, а Ноубл не питав. Вона зірвала тонку виноградну лозу і крутила її між пальцями, поки вони йшли. “ Розкажи мені про Диасе.
  
  "Торрес," поправив її Ноубл. “ Він був хорошою людиною.
  
  “ Розкажи мені що-небудь, чого я не знаю.
  
  "Він рятував мені життя," сказав Ноубл, "кілька разів". Сумна посмішка ковзнула по його обличчю. “У перші дні війни Америки з тероризмом ми готували партизанів у горах Афганістану. Місцеві жителі вміли їздити верхи, тому об'єднане командування спеціальних операцій доручило нам навчити їх воювати в сідлі.
  
  “Але Торрес виріс в Лос-Анджелесі. Коней він бачив тільки по телевізору". Ноубл усміхнувся. “Афганці подарували йому цього гігантського сірого в яблуках. Звір був заввишки сімнадцять долонь. Торрес ледве діставав до сідла."
  
  Алехандра видавила посмішку. “ Що сталося?
  
  “Він хапається за луку, стрибає в сідло, і кінь брикає. Торрес падає долілиць на спину в бруд. Ми всі думали, що він зламав шию ".
  
  "Він був поранений?"
  
  Ноубл похитав головою. “Ні. Він схопився і холоднокровно вдарив коня прямо в голову".
  
  "Він ударив по ньому кулаком?"
  
  Ноубл кивнув. “З того дня у Торреса і його коня встановилося взаєморозуміння. Для хлопця з Лос-Анджелеса він виявився одним з кращих наїзників в команді".
  
  Алехандра розсміялася і взяла його під руку. Вони йшли рука об руку. Ноубла охопило дивне почуття відчуження, як ніби він заступав свого померлого друга. Йому було цікаво, чи відчувала Алехандра те ж саме. Це було сумно і мило одночасно.
  
  "Таліби обстрілювали вогневу базу в долині Коренгал", - сказав він, щоб заповнити тишу. “Американські війська понесли важкі втрати. Ми патрулювали місцевість, намагаючись встановити контакт, проїжджаючи на конях по мілководдю, коли внизу просвистів мінометний снаряд. Я їхав верхи на пойнті. Вибух убив мою коня, і я опинився в пастці під нею. У той час як всі інші кинулися вперед, щоб битися з ворогом, Торрес залишився, щоб захистити мене. Джихадисти випускали один мінометний снаряд за іншим. Вибухи лунали всюди навколо нас. Я сказав Торресу знайти яке-небудь укриття, але він відмовився. Він прикривав мене своїм тілом, поки наші хлопці не вступили в бій з мінометної командою ".
  
  "Схоже на Діаса", - сказала Алехандра. "У нього... був хто-небудь..."
  
  "Ні". Ноубл похитав головою. “Ні дружини. Ні дітей. Наш підрозділ було найбільш близьким до сім'ї, що у нього було".
  
  Вони зробили ще два кола по запущеному саду, промокнувши від поту на одязі і не звертаючи уваги на сморід гниючої рослинності, перш ніж Алехандра попрямувала до дверей веранди.
  
  
  
  Ноубл оселився в кімнаті з вікном, що виходить через внутрішній двір до головних воріт. Звичайна меблі наводила на думку про гостьової спальні, яка чудово підходила Ноубла. Йому не подобалася ідея спати в ліжку мерця. Запах - інша справа. Тут пахло, як на горищі, навіть при відкритих вікнах. Зовні в ночі гули цикади.
  
  Було вже за північ, коли його вуха вловили звук босих кроків за дверима спальні. Його очі різко відкрилися. Серце шалено забилося в грудях. Він засунув руку під подушку і дістав один з "глоков", які відібрав у мексиканських поліцейських.
  
  Пролунав тихий стук. Двері на зношених петлях відчинилися. В отворі стояла Алехандра. Лінії її оголеного тіла вимальовувалися на тлі темряви холу. Сліди м'якого місячного світла пестили її вигини.
  
  Ноубл сіл. “ Щось не так?
  
  Вона застигла в дверному отворі, охоплена нерішучістю.
  
  Він поклав "Глок" на приліжковий столик. “ Ти повинен бути в ліжку. Тобі потрібен твій...
  
  Вона перетнула кімнату і змусила його замовкнути поцілунком. Він був теплим, м'яким і нетерплячим. Гормони Ноубла збунтувалися, і його тіло відгукнулося на її дотик. Їх губи злилися. Її оголена плоть притиснулася до нього. Її дихання виривалося тремтячими ривками. Ноубл хотів насолодитися цим, але думки про Торрес продовжували заповнювати його розум. Він схопив її за плечі і м'яко штовхнув.
  
  Їх губи відчиняються.
  
  “ Я - не він, - сказав рональд Ноубл.
  
  Минуло кілька секунд, перш ніж вона заговорила. "Пробач," прошепотіла вона.
  
  "Не варто", - сказав рональд Ноубл.
  
  Вона зісковзнула з ліжка і тихо підійшла до дверей.
  
  Ноубл відкинувся на подушки і глибоко зітхнув. У нього не було звички відмовлятися від сексу, і це було давно. Дуже давно. Його побожне мати пишалася ним, але його лібідо обурено вопило при такому безпрецедентному повороті подій.
  
  Він поглянув на світляний циферблат свого TAG Heuer. Було 12:47. Ноубл закрив очі. Завтра він почне будувати плани. Він чекав, поки Алехандра видужувала, але якщо вона була досить здорова для сексу, то була достатньо здорова і для того, щоб спланувати вбивство. Він все ще хотів знати, що відкриває цей ключ і чому Торрес йому прислав його, але це могло почекати, поки Мачадо не помре.
  
  Він був на межі сну, коли усвідомив, що цикади перестали дзижчати. В голові задзвеніли тривожні дзвіночки. Він сів і звісив ноги з ліжка, уважно прислухаючись.
  
  Його телефон завібрував на столику біля ліжка, і серце Ноубла спробував вискочити з грудей. Він перевірив і виявив текстове повідомлення з невідомого номера.
  
  У тебе є компанія.
  
  Глава Сорок перша
  
  Хант припаркував взятий напрокат пікап в півкілометра від занедбаної вілли. Він вийшов, залишив дверцята відкритими і перевірив магазин в никелированном "Кімбер Кастом" 45-го калібру. Це було гарне зброю з п'ятидюймовим стовбуром, тритиевым нічним прицілом і перламутровою ручкою. Він купив його після закінчення ферми в подарунок самому собі. Це був його фірмовий аксесуар. У деяких хлопців були улюблені наручний годинник, в інших - запонки або гвоздик для краватки. У Ханта був свій фірмовий костюм Кімбер, як у знаменитого "Брудного Гаррі" .Магнум 44-го калібру. На слайді навіть були вигравірувані ініціали.
  
  Він скористався моментом, щоб відключити верхній купол пікапа, щоб світло не видавав його, потім прокрався по лісовій дорозі до дому, стежачи за рухом і чуйно прислухаючись до найменшого звуку.
  
  Це зайняло у Гвен більшу частину дня, але врешті-решт їй вдалося знайти адресу маєтку, розташованого в передгір'ях Сьєрра-Мадрес. У декількох милях від найближчої ферми, приховане від сторонніх очей густими джунглями, це було ідеальне місце, щоб залягти на дно.
  
  Хант зупинився біля входу. Блідий світ півмісяця висвітлив кам'яну стіну, повиту густим плющем, і відкриті ворота. Він чекав до ранку, щоб застати Ноубла на нижчій точці його добового ритму, але увійти через парадні двері було останнім засобом. Замість цього він пробрався крізь дерева, рухаючись по периметру до задньої частини ділянки, і знайшов місце, де стіна занепала від часу. Камені вивалилися назовні, як перевернутий на бік скриня з дитячими іграшками.
  
  Хант обережно перебрався з падінням каменів у внутрішній двір. Ця сторона будинку була повністю знищена вогнем. Він увійшов через обвуглену щілину в кам'яній кладці, яка колись була французькими дверима, а тепер перетворилася в зяючу порожнину. У головному холі посеред терраццо-полу стояла люстра. Дужки були зігнуті під божевільними кутами, а кристали нагадували осколки розбитих алмазів, мерехтять у темряві. Пил десятиліть заглушала його кроки. Він піднявся широкими сходами на другий поверх і почав перевіряти спальні і вітальні.
  
  Він йшов повільно, методично прокладаючи собі шлях по будинку в пошуках своєї здобичі. Він майже обшукав другий поверх, коли почув скрегіт, ніби дротяні вішалки на полиці шафи. Почувся тихий скрип, немов хтось скрадався по провисшим дерев'яним підлогам. Хант пішов за ним у кімнату в передній частині будинку, яка виходила на балкон верхнього поверху.
  
  Пролунав ще один скрегіт. Тепер, коли він був ближче, звук був схожий на звук фіранки в душі. Хант штовхнув двері ногою. Він знаходився в господарській спальні з ліжком з балдахіном і старовинним дубовим шафою, стоїть в кутку. Пара французьких дверей вели на балкон. Побиті міллю штори ворушилися на вітрі. Інша двері вели в окрему ванну. Хант безшумно дістався до ванної і зайшов всередину з піднятим пістолетом, виглядаючи мети.
  
  Алехандра Домінго сиділа на унітазі, шовковий халат обгорнутий навколо стегон, коліна стиснуті. Одна сторона її обличчя все ще була закрита медичної марлею. Вона втупилася на нього здоровим оком. "Ти не заперечуєш?"
  
  Сцена застала Ханта зненацька. Дуло його зброї опустилося. Він відкрив рот, щоб промурмотати вибачення, перш ніж його тренування взяли гору над роками світського етикету. Пістолет знову піднявся. "Покажи мені свої руки!"
  
  Глава Сорок друга
  
  Благородний не потрібно текст повідомлення. Шість років в спецназі навчила його прислухатися до звуків природи. Птахи і змії являють собою постійну загрозу для цикад. Коли вони перестали густи, Ноубл зрозумів, що щось не так. Він скинув простирадла і помчав нагору, до кімнати Алехандры.
  
  З балкона, що виходить в сад, він побачив, як якась постать прослизнула в щілину в стіні, і дізнався білявого золотого хлопчика Фостера. Ноубл дозволив Ханту пройти через галявину до дому, поки вони з Алехандрой розробляли поспішний план.
  
  Вона зіграла свою роль бездоганно. Всі увагу Ханта було зосереджено на ній. Він не встиг підмести іншу частину кімнати і не помітив Ноубла, що стоїть за дверима ванної зі згорнутим рушником для рук.
  
  Коли Хант навів пістолет на Алехандру і наказав їй підняти руки, Ноубл одним швидким рухом обернув рушник навколо зап'ястя Ханта. Пролунав громовий удар. Раковина на підставці вибухнула, разлетевшись цілим дощем порцелянових осколків.
  
  Двоє чоловіків боролися за контроль над зброєю. Хант був молодий і сильний, але у Ноубла було більше досвіду. Він пройшов ту ж підготовку з рукопашного бою і міг передбачити руху Ханта. Він використовував ці знання, щоб протистояти більш небезпечним атакам до того, як вони могли завдати якої-небудь реальний збиток.
  
  Ствол пістолета мотався взад-вперед під час бою. Хант в розпачі натиснув на спусковий гачок. Пістолет гаркнув. Дзеркало розлетілося вщент. Алехандра затулила вуха обома руками і закричала.
  
  Ноубл крикнув: “Ванна! Живо!"
  
  Вона зробила два великих кроку і кинулася в алебастрову ванну. Через Секунду куля пробила бачок унітазу. Солонувата вода залила підлогу.
  
  Ноубл намацав кнопку вилучення магазину. Його пальці намацали маленьку виступаючу ручку. Магазин дзенькнув по кахлях. В патроннику залишався один патрон.
  
  Хант вдарив Ноубла кулаком в лопатку. Хвиля ослепляющей біль пронизав його спину і досягла мозку. Шість місяців тому постріл з дробовика рикошетом відскочив від корпусу вантажного судна і потрапив Ноублу в плече. Хант, повинно бути, ознайомився з досьє Ноубла, тому що він неодноразово ятрить стару рану.
  
  Ноубл ногами і плечима впечатав Ханта в стіну. Плитка хруснула під ударом. Хант відплатив йому тим же, впечатав Ноубла у протилежну стіну. Слідом за цим він вдало вдарив коліном по майже зажившим ребрах Ноубла.
  
  Ноубл настав Ханту на ногу і вигнав його з ванної в спальню, де у нього було більше місця для бійки. Кісточки пальців вдарили Ноубла збоку по голові, змусивши чарівні вогники заплясать у нього перед очима. Він ухилився від другого копиці сіна і вдарив Ханта ліктем в щелепу. Вони, похитуючись, пройшли через спальню, обмінюючись колінами і ліктями, все ще змагаючись за контроль над зброєю. Бійка винесла їх з спальні на сходову площадку другого поверху. Їх тіла врізалися в поручні. Дерево розкололося, і вони перекинулися під власною вагою.
  
  Ноубл відчув жахливу безпорадність падіння. Крик вирвався з його горла. Терраццо-пол підвівся йому назустріч. Він приземлився на Ханта, і світло згасло.
  
  
  
  Мозок Ноубла намагався розібратися в розрізненої інформації. Кожен суглоб в його тілі хворів. Він лежав на холодній підлозі, покритий пилом і піском. Він поворушив лівою рукою і відчув шар бруду під нігтями. Він знав, що повинен встати, повинен рухатися, але не міг пригадати чому. Його мозок сигналив застережливим сигналом, поки він не відкрив очі. Він лежав на спині, втупившись у стелю. Біль пульсував у кожній клітинці його істоти. Він підвернув пальці на ногах, а потім і на пальцях. Зламаних кісток немає.
  
  Бійка, падіння: все це згадалося в мить ока.
  
  Він повернув голову, почувши скрип сухожиль, і побачив Ханта на підлозі поруч з собою.
  
  У зламаних перил з'явилася Алехандра. “ Ноубл? Ти в порядку?
  
  "Думаю, що так," прохрипів він.
  
  Вона подивилася на Ханта. “ Він мертвий?
  
  Ноубл притулив два пальці до горла Ханта і намацав пульс.
  
  "Він живий", - сказав рональд Ноубл. Він обернувся і помітив пістолет. Він лежав серед зламаних підлокітників впала люстри. Ноубл підтягнувся по підлозі. Осколки битого кришталю впиналися в шкіру. Кожен дюйм був тортурами. Він дістався до пістолета, коли Хант вже підходив до нього.
  
  До того часу, як Хант прийшов у свідомість, Ноубл прийняв сидяче положення і великим пальцем звів курок. Звук луною рознісся по просторого залу. Хант кілька разів кліпнув очима, перш ніж його погляд сфокусувався на Ноубле. Він застогнав.
  
  - Алехандра, знайди що-небудь, чим можна його перев'язати, - сказав рональд Ноубл.
  
  Глава Сорок третя
  
  Хант відчув себе так, наче хтось ударив його кувалдою по хребту. Він все ще міг ворушити пальцями ніг — це був добрий знак, але цілий слоїк аспірину не унял б його головний біль. Біль становила лише половину всього. Тридцятитрирічний чоловік побив його вже двічі. Цей факт був на смак, як рот, набитий скипидаром. Він сказав собі, що це із-за падіння. Якби не падіння з балкона, він би збив Ноубла з ніг.
  
  Вони прив'язали його до дерев'яного стільця електричними проводами в порожній вітальні на другому поверсі. Дріт вп'ялася йому в зап'ястя. Його пальці були як шпильки.
  
  Ноубл передав свій пістолет Алехандре з інструкціями вистрілити Ханту в коліно, якщо той спробує що-небудь зробити, перш ніж, накульгуючи, вийти з кімнати. Вона тримала пістолет спрямованим йому в груди і спостерігала за ним здоровим оком. Її халат був вільно зав'язаний, відкриваючи одне оголене стегно.
  
  “ У вашого друга Ноубла великі неприємності, - сказав Хант. Ви знаєте це?
  
  “ Хто сказав, що він мій друг?
  
  “ Він пройшов весь цей шлях до Мексики, щоб врятувати тебе.
  
  Алехандра підняла одне плече. “ Він врятував мене по своїх власних причин.
  
  "Роби правильно", - сказав їй Хант. “Звільни мене. Я можу захистити тебе, дати тобі нову особистість. Ти можеш виїхати в Америку. Може бути, я навіть зможу організувати пластичну операцію. Ти міг би повернути собі своє обличчя.
  
  Невеселий сміх вирвався з її грудей. “ Мені не потрібна твоя захист.
  
  "Чого ти хочеш?" - запитав я.
  
  "Мачадо мертвий", - сказала вона. "Ти можеш дати мені це?"
  
  Хант не знав, що на це сказати.
  
  Вона пирхнула. “ Тоді нам нема про що говорити.
  
  Він залишив спроби вгамувати її. У пеклі немає люті, подібної ганебною жінці.
  
  Ноубл повернувся через десять хвилин з автомобільним акумулятором і сполучними кабелями. Він поєднав роз'єми. Затріщала електрика. Посипалися іскри. Від цього звуку у Ханта защеміло в животі. Це була спроба контролювати свій сечовий міхур. Він сказав: "Ти б не стала".
  
  Ноубл доторкнувся до сполучних кабелів на плечі Ханта.
  
  Кожен м'яз у тілі здригався. Його очі намагалися вилізти з орбіт. Він використав усі відомі йому лайки, а потім придумав ще кілька. З його губ злетіло слина.
  
  "Ми можемо зробити це двома способами", - сказав йому Ноубл. “Я можу катувати тебе. Або ти можеш сказати мені те, що я хочу знати".
  
  Одного поштовху було досить, щоб переконати Ханта. Ще трохи, і він накладе в штани. Він говорив крізь зціплені зуби. "Питай мене про що завгодно".
  
  "Обачність - краща частина доблесті", - прокоментував Ноубл. Він узяв стілець з кута, розгорнув його і сів верхи. "Ви працюєте безпосередньо на Фостера?"
  
  “Заступник директора Фостер, " поправив його Хант.
  
  Ноубл не виглядав впечатленным. “ Які будуть накази?
  
  “ Нейтралізувати тебе, перш ніж ти нанесеш ще який-небудь шкоди.
  
  “ Живий? - Запитав Рональд Ноубл.
  
  "На жаль".
  
  Ноубл дістав з кишені мідний ключ. “ Чим це відкрито? - запитав я.
  
  "Я поняття не маю".
  
  Він постукав ключем по лобі Ханта, змусивши його поморщитися. "Намагайся сильніше".
  
  “Я не знаю."
  
  Ноубл задоволено кивнув і поклав ключ у кишеню. Потім він почекав.
  
  Хант старався, щоб мовчання не нервувало його. Це був старий прийом при допиті. Не ставте жодних питань, просто сидите і дивіться на співрозмовника, поки він не заговорить, щоб заповнити порожнечу. Хант сам користувався ним. Він стиснув губи і втупився в стіну.
  
  “Що ти знаєш про операції бистрина?" - Запитав Рональд Ноубл.
  
  “Я знаю, що твій армійський приятель був тут на завданні, операція пішла шкереберть, і він пропав. Замість того, щоб покінчити з цим, Берк послав тебе знайти його".
  
  "Він не пропав," сказав Ноубл. “ Він мертвий. Хто-то з вашої сторони розкрив його прикриття.
  
  Хант похитав головою. "Нісенітниця собача".
  
  "Невже?" Сказав Ноубл. "Тоді чому Фостер одержимий бажанням зам'яти все це діло?"
  
  “Операції провалюються. Агентів вбивають. Це небезпечна робота ".
  
  "Ти жахливо молода, щоб бути такою пересиченій", - сказав рональд Ноубл.
  
  “ Ти жахливо старий, щоб бути таким сентиментальним.
  
  "Обережніше", - сказав йому Ноубл. "Торрес був моїм другом".
  
  "Навіть кращі офіцери роблять помилки", - сказав Хант.
  
  "Щось у всьому цьому не сходиться", - сказав рональд Ноубл.
  
  "Ти дозволяєш емоціям затуманювати розум", - сказав Хант. "Ти не бачиш загальної картини".
  
  "Загальна картина?" Ноубл пирхнув. “Ось яку картину я бачу. Компанія вводить людину в картель. Він налагоджує конвеєр і збирає корисну інформацію. Перш ніж ця інформація може бути використана, його прикриття розкривається, і він виявляється мертвим. Схоже, нікого в Ленглі не цікавить, як і чому. Як тобі ця фотографія, гаряча штучка?"
  
  "Це не завжди має сенс," сказав Хант. - Оперативні офіцери виконують накази. Ви, як ніхто інший, повинні це знати".
  
  Ноубл похитав головою. “ Дещо смердить, і ти це знаєш.
  
  "Послухай, Ноубл, мені шкода твого друга", - сказав Хант. "Це не дає тобі приводу вести війну з картелем поодинці".
  
  “ Хто мене зупинить? Ноубл нахилився до мене. “ Ти?
  
  Хант кипів від безсилої люті.
  
  Ноубл глянув на годинник. “ Скільки у мене часу, перш ніж ваша команда почне турбуватися?
  
  Хант зробив вигляд, що проігнорував питання.
  
  Ноубл підняв сполучні кабелі і відключив від них електричну дугу.
  
  “ Моя реєстрація заїзду у п'ять годин.
  
  Глава Сорок четверта
  
  Гвен міряла кроками маленький офіс на другому поверсі посольства, бажаючи, щоб задзвонила захищена лінія. Езра сидів у кріслі і клацав кульковою ручкою, втупившись в нікуди. Клац-клац-клац. Кожні пару клацань він обертав ручку, а потім повертався до клацання. Клац-клац-клац. Коли Гвен більше не могла цього терпіти, вона випалила: "Ти не міг би це припинити?"
  
  Він відклав ручку, пробурмотів вибачення і почав притопывать ногою, що було майже так само погано.
  
  Після чотирьох днів, проведених в Мехіко, обидва аналітика були готові повернутися в свої ліжка і до звичної їжі. Таємні операції в екзотичних місцях здавалися гарними тренуваннями; реальність виявилася зовсім іншою. Все, що вони бачили в Мексиці, - це аеропорт і посольство. Замість курортів світового класу і коктейлів вони спали на кишить блохами дивані і пили газовану воду з банок, щоб уникнути дизентерії.
  
  Обидва були схвильовані своїм першим закордонним завданням. Мексика була не зовсім іншою стороною земної кулі, але вона була далі від робочого столу, ніж більшість аналітиків отримали за все життя. Потай вони плекали ідею повернутися в Ленглі з розповідями про війну. Замість цього єдині історії, які їм довелося б розповісти, були б про довгі години, проведені під замком в кабінеті на другому поверсі посольства, за вивченням поліцейських звітів і зведень новин.
  
  Тепер вони просто чекали, коли Хант подзвонить і скаже, що вони можуть іти додому. Це була довга ніч. Сходило сонце, заливаючи даху Мехіко сердитим помаранчевим світлом. Стрілки на годиннику показували п'ятнадцять хвилин шостого. Вікно реєстрації Ханта прийшло і пішло.
  
  Гвен ходила, склавши руки разом, як жінка в молитві. Вона уривчасто зітхнула. "Це відбувається насправді".
  
  "Він подзвонить", - сказав Езра. “Він просто запізнюється. От і все. Напевно, втратив лік часу".
  
  Гвен похитала головою. "Ми повинні поїхати на віллу", - сказала вона. "Такий був план".
  
  "І що робити?" Езра розвів руками. “Ми не оперативники. Ми аналітики. Я навчався в масинте, чорт візьми".
  
  "Не має значення", - категорично заявила Гвен. "Ми його підстраховка".
  
  Езра проковтнув, засунув руку під один із столів і витягнув пластиковий футляр з бічної кишені своєї спортивної сумки. В сірій поролоновою підкладкою лежав Sig Saur P229.
  
  Гвен дістала точно такий же футляр з фіолетового рюкзака.
  
  Езра перевірив дію своєї зброї і видихнув, надувши щоки. "Я не стріляв з цієї штуки з моменту тренування".
  
  "Я теж", - зізналася Гвен.
  
  Вони подивилися один на одного. Метелики запорхали у них в животах. От і все. Це було по-справжньому. Вони хотіли оповідань про війну. Схоже, вони збиралися отримати більше, ніж розраховували.
  
  Вони засунули зброю за пояс і спустилися вниз, до взятому напрокат седану, припаркованого у гаражі посольства. Езра сів за кермо. Вони їхали мовчки. Жоден з них не хотів говорити про те, що б вони зробили, якби дісталися до вілли і виявили, що Хант мертвий. Гірше того, вони могли дістатися до вілли і знайти там Ноубла, все ще цілком живого. Ніхто не міг сказати, на що він був здатний. Він був колишнім Зеленим беретом. Вони були комп'ютерними жокеями.
  
  Езра зупинився посеред курній дороги, оточеній високими дубами, порослими іспанським мохом. Орендований пікап Ханта стояв у двадцяти ярдів далі по дорозі, припаркований на узбіччі з піднятим капотом.
  
  Особа Гвен просвітліло. "Може бути, у нього просто були проблеми з двигуном".
  
  "Може бути," сказав Езра.
  
  Вони сиділи, спостерігаючи за пікапом, кілька хвилин. Коли нічого не сталося, Езра сказав: "Я думаю, ми повинні це перевірити".
  
  Гвен кивнула. "Може, нам витягти зброю?"
  
  Езра подумав про це. “Так. Так, я так думаю".
  
  Вони витягли зброю і провели останню перевірку, перш ніж вийти з машини. Вони на мить зупинилися у відкритих дверях, готові пірнути назад, якщо почнуть летіти кулі. Езра першим зібрався з духом. Він залишив відносну безпеку відкритої дверці машини і зробив кілька кроків у напрямку до пікапа. Гвен пішла за ним. Вони подолали половину відстані, коли хтось-то сказав: "Цього досить".
  
  Езра завмер на місці. Гвен тихенько пискнула, наче крейдою на класній дошці.
  
  “ Киньте зброю в бруд і повільно поверніться.
  
  Жоден з аналітиків навіть не розглядав нічого, крім повної співпраці. Вони кинули зброю, підняли руки над головами, перш ніж розвернутися.
  
  Ноубл вийшов з—за дерев з націленим на них пістолетом - дорогоцінним "Кімбер Кастом" 45-го калібру Ханта. Алехандра Домінго з'явилася з іншого боку дороги, тримаючи в руках пару 9-міліметрових "глоков". Вона була одягнена в дуже великі джинси, туго затягнуті навколо талії, мішкуватий майку і бинти, закривали половину її обличчя.
  
  "Зробіть три великих кроки назад", - наказав Ноубл. “Мій помічник забере вашу зброю. Кожен з вас спробує стати героєм, і ви приєднаєтеся до Ханту".
  
  Езра і Гвен відступили назад, піднявши руки. Його коментар про приєднання до Ханту залишив клубок у горлі Гвен. Сльози наповнили її очі. Її підборіддя затремтів. Езра був дуже наляканий, щоб говорити. Це було не так він уявляв собі свою кар'єру в ЦРУ.
  
  Алехандра взяла у них пістолети і рассовала їх по кишенях, перш ніж приєднатися до Ноублу в машині.
  
  "Ви знайдете Ханта у вітальні на другому поверсі", - сказав їм Ноубл. Вони з Алехандрой забралися в седан, завели двигун і з ревом бігли заднім ходом по грунтовій дорозі, залишаючи за собою хмару пилу.
  
  Езра видихнув, нахилився і поклав руки на коліна. "Я думав, що ми загинули".
  
  “Я думаю, Грег мертвий", - сказала Гвен.
  
  Вона схопила Езру за лікоть і потягла його до дому. Вони минули пікап і побачили, що акумулятор відсутній. На під'їзній доріжці стояла друга машина, але і у неї сів акумулятор. Побоюючись мін-пасток, вони обережно проникли в будинок, обходячи кімнату за кімнатою, і виявили Ханта прив'язаним до стільця з кляпом у роті. Його світле волосся було розкуйовджене. Одне око заплило і був закритий. Засохла кров запеклася в обох ніздрях.
  
  Гвен витягла кляп. "Ти в порядку?"
  
  Він кивнув. “ Благородний?
  
  "Він втік", - сказав Езра.
  
  Хант викрикнув прокляття.
  
  "Разом з нашим єдиним засобом пересування", - зазначила Гвен.
  
  "І наша зброя," додав Езра.
  
  "Ви двоє проробили відмінну роботу", - сказав Хант. "Нагадайте мені, щоб я представив вас обох до подяки".
  
  Вони почали, затинаючись, вимовляти вибачення.
  
  "Звільни мене!"
  
  Глава Сорок п'ята
  
  Благородний витяг на АЗС на смугу безплідною автомобільні дороги, що йдуть через країну кактусів. Алехандра пішов всередину для закуски. Благородний щілинні насадки, встановити маркер, а потім набраний загадане число. Він був занадто зайнятий, розбираючись з Хантом, щоб стежити за своїм таємничим другом раніше. Тепер він притулився стегнами до машині і слухав гудки. Він вже був готовий здатися, коли на лінії пролунав голос Сема.
  
  “Привіт, Джейк. Давно не бачилися".
  
  "Сем?"
  
  "Сюрприз," сказала вона без будь-якої інтонації.
  
  Ноубл відчув, як у його всесвіту опускається дно. Це було все одно що прокинутися після глибокого сну і не знати, який сьогодні день. Він проспав годину? Або весь день? Він прочистив горло. "Мені знадобиться певний контекст".
  
  "Метт Берк завербував мене близько півроку тому", - сказала вона, пояснюючи своє раптове зникнення. “Я б подзвонила раніше. Я хотіла, але..."
  
  "Але тобі було наказано розірвати всі зв'язки", - закінчив Ноубл за неї. Почуття втрати було настільки глибоким, що воно фізичним тягарем лягло на його плечі. Він закрив очі. Його лице викривилося. Він втратив Торреса, а тепер і Сема.
  
  "Будь ласка, зрозумій, Джейк, я не знала", - сказала вона, щоб заповнити тишу. “Вони не говорили мені до тих пір, поки після Я не була на фермі. До того часу було вже занадто пізно. Я вже був усередині.
  
  Він поховав біль в тому холодному темному місці, куди поклав всі інші речі, яких у нього ніколи не буде в житті. Любов, шлюб, діти, постійна робота. Все це вирушило в сховище. Він сказав: "Тобі не потрібно нічого пояснювати".
  
  “ Мені шкода, Джейк. Правда шкода.
  
  "Не варто", - сказав він. "Ви частина команди Ханта в Мексиці?"
  
  "Ні", - сказала вона. “Я у Вашингтоні, між завданнями. Він живий?"
  
  "Він живий", - сказав їй Ноубл. "Як ти потрапила на його операцію?"
  
  Пішла пауза. "У нас з ним є історія".
  
  Насос відключився, луною відізвавшись про повну зупинку в мозку Ноубла. Він спробував осмислити цю заяву. Сем і Хант? Хлопець був закінченим нікчемою. Що, чорт візьми, вона в ньому знайшла? Він відкрутив форсунку і знову навинтил газовий ковпачок. “ Ти і Хант?
  
  "Не зовсім", - сказала вона.
  
  "Що це значить?" - запитав я.
  
  "Це складно", - сказала вона.
  
  "Він робить тебе щасливою?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  "Іноді", - сказала вона.
  
  "Але не весь час?"
  
  "Коли я з ним, мені здається, що я єдина дівчина в світі".
  
  “ А коли тебе немає? - запитав він.
  
  Була ще одна довга пауза. "Він може бути трохи перегибающим палицю, я визнаю це, але він непоганий хлопець".
  
  "Він намагався вбити мене", - сказав рональд Ноубл.
  
  "З ним все в порядку?" - запитала вона.
  
  "З ним все в порядку", - сказав їй Ноубл. "Я теж в порядку, спасибі, що запитала".
  
  Вона пробурмотіла вибачення. “ Хто-небудь з вас намагався поговорити перш ніж вибити один одному зуби?
  
  "Ми трохи поговорили". Сказав Ноубл, думаючи про автомобільних акумуляторах і з'єднувальних кабелях. Я повинен був підсмажити його.
  
  "І?" Запитав Сем.
  
  "Ми не зійшлися в думках".
  
  Вона роздратовано зітхнула. “ Послухай, Джейк...
  
  У Ноубла не було ні часу, ні сил обговорювати проблеми у відносинах. Він змінив тему. “Що ти знаєш про риптайде?"
  
  "Я знаю, що Торрес збирав інформацію проти Лос Зетас", - сказала вона. "Я знаю, що хтось проговорився, і з-за цього його вбили".
  
  "Поки ми дотримуємося однакової позиції". Ноубл переключив увагу на телефон. "У мене є джерело, який, здається, думає, що з вашої сторони стався витік".
  
  "Можливо, твій джерело прав", - визнав Сем. "Деякі люди тут відчувають те ж саме".
  
  “ Наш спільний друг? - Запитав Рональд Ноубл.
  
  “Він великий плюшевий ведмідь. І це все, що я хочу сказати. Я і так вже сказав надто багато. I'm вихід тут ризикований. "
  
  "Це означає, що нас двоє", - сказав їй Ноубл.
  
  Алехандра вийшла з заправки, одягнена в дешеву туристичну толстовку. В одній руці у неї був насунутий капюшон, щоб приховати бинти, а в іншій - пластиковий пакет.
  
  "Мені потрібно йти," сказав Ноубл.
  
  "Перш ніж ти це зробиш", - сказала вона. "Я дійсно жалкую про те, як все обернулося".
  
  "Я теж", - сказав він. “Тобі краще відключити цей телефон як можна швидше. Вони будуть прослуховувати мої дзвінки".
  
  "Я так і зроблю", - сказала вона, а потім: "Джейк?"
  
  "Так?"
  
  “ Будь обережний.
  
  "Я так і зроблю".
  
  Вона повісила трубку.
  
  Алехандра подивилася на нього поверх даху машини. “ Хто це був?
  
  "Друг".
  
  “ Хтось, кому ти довіряєш?
  
  "Ціною мого життя", - сказав він їй.
  
  Через Десять хвилин вони знову були на шосе, прямуючи на південь, у бік Мехіко. Ноубл сказав: "Виходячи з припущення, що у Мачадо є інформатор в ЦРУ, хто ще в його організації міг знати?"
  
  "Блайт", - сказала Алехандра без паузи.
  
  Ноубл махнув рукою, закликаючи його продовжувати.
  
  "Бухгалтер Мачадо". Сказала Алехандра. “У нього слабкість до маленьким хлопчикам. Він відсидів три роки за звинуваченням у дитячій порнографії в Англії. Після цього він не зміг знайти роботу у Великобританії — ніхто не хоче наймати педофіла, — тому він переїхав до Мексики ".
  
  "Наркоторговці не надто розбірливі в компанії, в якій вони водяться", - прокоментував Ноубл.
  
  Алехандра кивнула. “Такий збоченець, як Блайт, створений на замовлення для торгівлі наркотиками. Мачадо закриває очі на його сексуальні нахили і пропонує захист від закону. Blythe надає креативні бухгалтерські та податкові притулку. Ці два напрямки практично збігаються. Куди йде Мачадо, Блайт слід за ним ".
  
  "Вони не можуть бути разом весь час", - сказав рональд Ноубл. "Звідки Блайз бере своїх хлопчиків?"
  
  "Зустрічі організовуються через Інтернет, але Діас—Торрес," поправила вона себе, " відстежила джерело до квартири в Зоні Троянда. Раз або два в тиждень Блайт відправляється в п'ятизірковий готель у місті. Хлопчиків привозить кур'єр."
  
  Ця думка залишила кислий присмак у роті Ноубла. Зґвалтування дітей проникає в самі глибини людської порочності. Такі люди заслуговують особливого місця в пеклі, якщо він існує, і дуже неприємною смерті, якщо його немає. У Ноубла були порахунки з Мачадо, він безкоштовно прикінчив Блайт. - Підемо нанесемо візит сутенеру Блайт, - сказав він.
  
  Глава Сорок шоста
  
  Він був повертатися Хант і його команда. Вони провели більшу частину ранку, повертаючи вілла навиворіт, намагаючись знайти відсутні акумулятори. Там, де благородні сховав їх, він зробив хорошу роботу. До того часу, коли сонце досягло зеніту, вони припинили пошуки і почали виснажливий марш до шосе і, в кінцевому рахунку, до Мехіко.
  
  Першу половину прогулянки Хант провів, придумуючи нові і винахідливі способи заподіяти біль Ноубла, але ніщо з того, що він представляв, не було досить болючим. Ноубл заслуговував страждань. Біль підживлювала похмурі фантазії Ханта. Його побили, скинули з балкона і вдарили струмом від автомобільного акумулятора. У нього боліли суглоби. В голові стукало, і було таке відчуття, що хтось замінив його хребет битим склом. Кожен крок завдавав біль.
  
  До того часу, як вони дісталися до шосе, Хант майже позбувся своєї люті, і його думки звернулися до дивної розмови з Ноублом. Хант очікував побачити людину на межі, засмученого, кимось рухомого люттю. Ноубл контролював ситуацію. Гірше того, його питання не давали спокою Ханту. Відклавши глибоко вкорінену ненависть до Ноубла, Хант ламав голову над питаннями, і йому не подобалися відповіді, які він одержував. Там було дуже багато деталей, які не підходили один одному.
  
  Гвен пройшла з піднятим великим пальцем добру частину милі, коли до узбіччя пригальмував пошарпаний "Ель Каміно". Водій, товстий мексиканець з зубастою посмішкою, запропонував підвезти їх в місто. Троє агентів забралися в ліжко, і водій довіз їх до самого американського посольства.
  
  Вони взяли обід в кафе, а потім піднялися на ліфті до своєї кімнатки на другому поверсі. Езра і Гвен взялися за їжу, поки Хант дзвонив в DDI.
  
  "Це Кларк С. Фостер".
  
  "Це Хант". Він, зітхнувши опустився на старий диван. Біль пробігла по хребту, але, принаймні, він був на ногах.
  
  "Ви нейтралізували Ноубла?"
  
  "У нас була невеличка невдача".
  
  "Я слухаю".
  
  Хант взяв пляшку з водою і притиснув холодний пластик до опухшему оці. "Ми вистежили його до згорілої вілли на околиці міста ..."
  
  "І що?"
  
  “ Він роззброїв нас і втік.
  
  “ Він роззброїв вас всіх трьох?
  
  "Так, сер", - відповів Хант.
  
  На іншому кінці дроту запанувало мовчання.
  
  Хант прочистив горло і рушив уперед. “ З приводу зниклого оперативника Торреса. Ноубл висунув кілька звинувачень ...
  
  Фостер перервав його. “Його прикриття розкрито. Кінець історії. Ваша місія благородна. Я зрозуміло висловлююсь?"
  
  “ Сер, Ноубл мав на увазі...
  
  "Мене не хвилює, що сказав Ноубл!" Голос Фостера спотворював крихітний динамік телефону. “Він знятий з бронювання. Його потрібно зупинити".
  
  Хант скинув черевики і вщипнув себе за перенісся. “ Мені потрібно переозброїтися, перш ніж я знову спробую напасти на нього, сер.
  
  Голос Фостера був небезпечним пошепки. “Грегорі, я хочу, щоб ти вислухав мене дуже уважно. Не повертайся в Вірджинію, поки Джейк Ноубл не опиниться в мішку для трупів. Це ясно?"
  
  “ Абсолютно ясно, сер. Що стосується нашого озброєння...
  
  Лінія обірвалася.
  
  Чотири дні тому він влаштував би саммерсайт за наказом вбити Ноубла. Тепер це виглядало не надто вдало. Хант глибше розслабився на дивані. Його тіло благало його витягнутися і заснути, але він не міг дозволити собі відпочивати.
  
  Езра і Гвен спостерігали за ним з однаковими виразами осіб.
  
  - Це погано? - запитала Гвен.
  
  "Це недобре". Хант набрав номер Сема.
  
  Вона зняла трубку після трьох гудків. “ Що я можу зробити для тебе на цей раз, Грег?
  
  “ Мені потрібно, щоб ти розповів мені все, що зможеш, про свого друга, Ноубл.
  
  "Це дуже поганий час для мене," сказав Сем. “Я не повинна говорити з тобою, і я, безумовно, не повинні говорити, його."
  
  "Сем, це важливо".
  
  Вона зітхнула. “ Ти просиш мене сунути голову в пащу лева, Грег.
  
  "Мені тільки що наказали відправити його у відставку". Хант дав цьому час усвідомити. "Якщо ви знаєте щось, що може вплинути на це рішення, зараз саме час сказати мені".
  
  Глава Сорок сьома
  
  Зона Роза - це гей-мекка, розташована прямо в центрі Мехіко. Все це місце схоже на один великий парад Марді Гра. Повсюди майорять райдужні прапори. Одностатеві пари прогулюються рука об руку. Кімнатні собачки - звичайний аксесуар. Повітря просякнуте запахом поту і спиртного, а з кожної двері і вікна доносяться гучні ритми танцювальної музики. Жорстока спека і атмосфера карнавалу були ідеальним приводом для місцевих жителів скинути одяг і скутість.
  
  Ноубл та Алехандра прогулювалися по вуличному ринку. Продавці продавали все: від піратських фільмів і підроблених кросівок до секс-іграшок і інших продуктів. Поки торговець торгувався про вартість сумочки зі зграйкою юних дівчат, Ноубл стягнув з вішалки яскраво-фіолетовий шарф. Він підняв комір, пов'язав шарф навколо шиї і повернувся до Алехандре за схваленням.
  
  Вона усміхнулася. "Вся ваша гей-культура прийшла з Голлівуду".
  
  "Ти не помиляєшся", - визнав Ноубл.
  
  Вона зупинила його, розстебнула його сорочку, а потім розстебнула ще кілька гудзиків.
  
  "Краще", - сказала вона, і вони продовжили свій шлях.
  
  Ноубл привернув увагу кількох чоловіків. Трансвестит в корсеті і сітках підморгнув йому. Він відбивався від залицянь ввічливими відмовами.
  
  Алехандра попрямувала до квартирі, прибудованої над клубом під назвою "Дикі жеребці". Сутенер Блайт жив у будинку номер три. Вони увійшли в невелике фойє і піднялися по сходах. Музика з клубу стрясала штукатурку зі стін. Глибокий ритмічний стук допоміг би замаскувати звуки бійки, якщо б до цього дійшло. Ноубл потягнувся за спину і поклав руку на пістолет. Він не знав, чого очікувати нагорі сходів. “ У нього є охорона?
  
  "Не знаю". Алехандра похитала головою і дістала одну з гвинтівок, які вони забрали у команди підтримки Ханта. "Я не знаю, наскільки добре я буду цілитися лівим оком".
  
  "Я візьму на себе більшу частину важкої роботи", - сказав він їй.
  
  Сходи закінчувалася невеликим майданчиком з масивними дверима, пофарбованої в зелений колір. У дверях був вічко і мідний молоток у формі пари горіхів.
  
  Ноубл сказав: "Ти надаєш мені честь".
  
  Її губи стиснулися. Вона постукала три рази. Глухі удари луною рознеслися по порожній сходовій клітці. По іншу сторону дверей почулося рух, а потім крихітний вогник в центрі вічка згасло. Ноубл послав повітряний поцілунок.
  
  Двері відчинилися на кінці ланцюжка безпеки. У утворилася щілини з'явився сивий чоловік з акуратно підстриженою цапиною борідкою. Його сорочка була розстебнута, відкриваючи густу копицею чорних кучерів. "Клуб внизу", - сказав він, щегольски шепелявлячи. "Це приватна резиденція".
  
  Ноубл відступив назад і вдарив ногою у двері. Ланцюжок з тріском лопнула. Двері вдарила сутенера по обличчю. Його голова відкинулася назад. З обох ніздрів пішла кров, і він купою повалився на підлогу.
  
  Ноубл увійшов з піднятим пістолетом. Квартира була яскраво оформлена в стилі, який зійшов за гей-моду. На підлозі лежав килим з леопардовим принтом, а на стінах висіли постери Джуді Гарланд з "Днів чарівника країни Оз". В одному кутку стояв стілець у формі гігантської пластикової руки.
  
  Алехандра приставила пістолет до щоки сутенера, поки Ноубл перевіряв іншу частину квартири. І кухня, і спальня були порожні. Килимок Twister був вставлений в рамку і повісили над ліжком-платформою. На прікроватной тумбочці стопкою лежали книги з кросвордами. В цілому в квартирі було бездоганно чисто. Деякі стереотипи вірні, вирішив Ноубл.
  
  Сутенер зіщулився, коли сталь вперлася йому в щоку. Кров сочилася з його розбитого носа і капала на килим з леопардовим малюнком. “Будь ласка, не роби мені боляче. Я ненавиджу насильство. Мене від нього нудить".
  
  "Як ти ставишся до того, щоб сводничать з маленькими хлопчиками?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  "Я поняття не маю, про що ти говориш", - сказав він.
  
  "Я повинен дозволити Алехандре стерти тебе в порошок прямо зараз".
  
  "Ні!" він закричав. “Почекай. Чого ти хочеш? Ви хочете грошей? Є п'ятдесят тисяч доларів в копії Аліса в країні чудес." Він вказав тремтячим пальцем на книжкову полицю.
  
  Ноубл відклав книгу і перегорнув сторінки. Він знайшов п'ятдесят хрустких тысячедолларовых купюр в американській валюті, які склав і сховав у кишеню. Ці гроші підуть на оплату медичних рахунків його матері. Він жбурнув книжку на підлогу. Вона приземлилася з глухим ляпанцем.
  
  "Ви забезпечуєте Генрі Блайта маленькими хлопчиками", - сказав рональд Ноубл.
  
  “Я не знаю жодної Блайт. Я не розумію, про що ти говориш. Я редактор онлайн-журналу".
  
  “Так? Як називається твій журнал ?" Запитав Рональд Ноубл. "Щомісячник педофілів"?
  
  - Це називається "Дивний путівник по Латинській Америці".
  
  “ Продаж хлопчиків - це всього лише твоя робота на півставки?
  
  Сутенер набрався сміливості і сказав: “Ти знаєш, хто ти? Ти цисгендерный гомофоб і хуліган".
  
  "Я теж жахливий танцюрист", - сказав рональд Ноубл. “Як це працює? Блайт звертається до тебе чи ти связываешься з ним?"
  
  Сутенер наполягав, що нічого не знає про проституцію. Алехандра сильніше притиснула пістолет до його щоки, притискаючи до килима. На лобі у нього виступив піт. Його погляд перебігав з Ноубла на Алехандру і назад.
  
  "Подивися на її обличчя", - сказав рональд Ноубл. "Вона схожа на когось, кого ти хочеш розсердити?"
  
  Алехандра відкинула каптур, оголивши закривавлені бинти і жовті синці.
  
  Його підборіддя затремтів, але йому потрібно було бути більш переконливим.
  
  Ноубл пішов на кухню і почав ритися в ящиках, виробляючи багато шуму. Задзвеніло столове срібло, і тарілки розлетілися по підлозі. Він знайшов відкривачку для винних пляшок і відніс її назад у вітальню.
  
  Вид штопора справив бажаний ефект.
  
  "Я всього лише посередник", - сказав сутенер між риданнями. “Продавець надсилає мені фотографії своїх нових хлопчиків. Коли у нього з'являється той, який відповідає типу клієнта, я домовляюся про зустріч. Блайт переводить гроші, і я зв'язуюся з продавцем. Я кажу їм, де взяти товар."
  
  “Сувенірний магазин, " сказав Ноубл. - Це все, що вони для тебе означають?
  
  “Послухай, я ніколи не робила цього сама. Мені подобаються чоловіки. Я просто встановлюю зв'язки. От і все. Я переводжу гроші на рахунок продавця і залишаю собі десять відсотків".
  
  Ноубл помахав штопором перед носом сутенера. “ Ти свяжешься з Блайтом і скажеш йому, що в тебе є для нього хлопець.
  
  “ Можливо, він не захоче зустрічатися прямо зараз.
  
  "Тобі краще сподіватися, що це не так", - сказав рональд Ноубл.
  
  “Якщо я призначу зустріч на завтрашній вечір, ти обіцяєш не заподіяти мені шкоди?"
  
  "Я обіцяю заподіяти тобі біль, якщо ти цього не зробиш", - сказав йому Ноубл.
  
  Він насилу проковтнув, витер долонею кров з носа і кивнув. "Добре, я зроблю це".
  
  - Як тебе звуть? - запитав рональд Ноубл.
  
  "Гектор Санчес".
  
  “ Ми втрачаємо час, Гектор.
  
  "Мені потрібен мій комп'ютер", - сказав Гектор.
  
  Алехандра прибрала пістолет від його щоки. Ноубл схопив його за руку і ривком поставив на ноги. Гектор злякано вискнув. Ноубл штовхнув його до комп'ютерного столу. "Приступай до роботи".
  
  Гектор опустився в крісло і, кинувши похмурий погляд на Ноубла, відкрив веб-браузер. Ноубл стежив за кожним натисканням клавіші. Він сказав: "Якщо хто-небудь з'явиться тут, щоб врятувати тебе, я вб'ю його, а потім викину тебе з вікна, зрозуміла?"
  
  “Ти такий жорстокий. Ти, мабуть, м'ясоїд", - пробурмотів Гектор. Він відправив електронний лист. Вони кілька хвилин чекали відповіді. Задзвонив ноутбук. “ Справу зроблено, - сказав Гектор.
  
  "Коли?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  “ Завтра ввечері, як ти і просив. В готелі "Плаза Сьютс" в шість.
  
  Ноубл поплескав його по щоці. “ Хороший хлопчик.
  
  Алехандра пішла в спальню. Коли вона повернулася, в руках у неї були наручники і кляп з кульками.
  
  Ноубл підняв брову. "Дивний".
  
  "Як ти ніколи", - сказав Гектор.
  
  "Я віддаю перевагу м'ясо з картоплею", - сказав йому Ноубл. Він забив стілець, на якому все ще сидів Гектор, на кухню, де прикував Гектора наручниками до водопровідної труби. Метал лязгнул з різким дзвоном.
  
  Ноубл сказав: "Здобудеш проблеми, і ти отримаєш кляп".
  
  "А що, якщо мені захочеться пописати?"
  
  Ноубл знайшов пластиковий стаканчик в шафці над раковиною. Він простягнув його Гектора, а потім здійснив набіг на холодильник. Полиці були заставлені фруктами, зародками пшениці, лососем, лавашем і чимось схожим на хумус. Ноубл схопив яблуко, витер його об рукав і попрямував у вітальню.
  
  "Хуліган," пробурмотів Гектор йому в спину.
  
  "Який у нас план?" Запитала Алехандра. Вона замкнула вхідні двері на засув, як могла. Разом вони подтащили до неї диван.
  
  Ноубл відкусив від яблука і заговорив з набитим ротом. “ Тут ми будемо в безпеці на ніч. У нього немає їжі, але ми можемо замовити. Завтра я приїду в готель раніше Блайт, і ми побалакаємо.
  
  “ А якщо Блайт не любить базікати?
  
  "Я можу бути дуже привабливим", - сказав їй Ноубл.
  
  Вона подивилася на Гектора, прикута наручниками до труби на кухні, і сказала: "Так, я це бачу".
  
  Глава Сорок восьма
  
  Готель plaza suites являє собою піднесену підкову зі скла і сталі на Пасео де ла Реформа. Пам'ятник Кристобалю Колону височіє на зеленому острівці посеред жвавої вулиці. Один тьмяний бронзовий палець вказує на небеса, поки повз з шумом проїжджають машини. Вночі готель в центрі міста виблискує, як дорогоцінний камінь.
  
  Ноубл прибув відразу після чотирьох. Шари смогу перетворили сонце в мерехтливий червоний диск над головою. Вихлопні гази щипали очі, а сорочка просочилася потім. Наступний годину він провів, спостерігаючи за рухом пішоходів в прилеглих кварталах. Якщо у Блайт і була охорона, то вони залишалися поза увагою. Ноубл тримав парі, що британець тримав свої незаконні зв'язку в секреті. Деякі гріхи викликають несхвалення навіть закоренілих злочинців.
  
  Він увійшов у вестибюль у 5.15 і попрямував до ряду ліфтів. Блайт забронював номер 1402, свій звичайний номер, за словами Гектора. У англійця був розпорядок дня, якого він прямував в точності. Він прибуде в половині шостого, а хлопчика доставлять в шість. "Прибиральниця" приходила близько півночі, щоб прибрати безлад і продезінфікувати кімнату.
  
  Ноубл піднявся на ліфті на дванадцятий поверх і пройшов пішки. Сучасні готелі охороняють свої номери за допомогою зчитувачів карток-ключів, запрограмованих на відповідний двійковий код, вбудований в магнітну смугу. Кожна картка відкриває одну двері. Картки-ключі створюють у гостей відчуття безпеки. Однак бригади прибиральників можуть отримати доступ в будь-який номер готелю з допомогою універсальної карти. А оскільки керівництво готелю, як відомо, дуже суворо ставиться до прибиральникам, більшість покоївок прикріплюють свою картку-ключ до візка, побоюючись випадково замкнути її в номері.
  
  Ноубл піднявся на дванадцятий поверх, повернувся до ліфта і піднявся на тринадцятий, де знайшов те, що шукав: візок для прислуги, припарковану перед дверима в кінці коридору. В кімнаті гудів пилосос. Двері були прочинені гумовим клином. Ноубл заглянув всередину. Покоївка стояла до нього спиною, її увага була прикута до килима. На ній була пара навушників, і вона беззвучно вимовляла слова пісні під час роботи.
  
  Її картка-ключ була прикріплена до візка з висувним дротом. Поки вона пылесосила килим, Ноубл вивільнив пластиковий стрижень. Вона була приклеєна і відірвалася з тихим тріском. Він заглянув в кімнату. Покоївка все ще була зосереджена на килимі. Він поклав картку в кишеню і повернувся до ліфта. Для персоналу готелю єдине, що страшніше втрати універсальної карти, - це необхідність повідомити про втрату керівництва. Ноубл розраховував на цей факт, щоб дати йому час, в якому він потребував.
  
  В кінці коридору виключився пилосос. Покоївка поставила великий пилосос Black and Decker на візок, все ще не підозрюючи, що її візитка пропала. Вона розбереться з цим, коли добереться до наступного номера.
  
  Ліфт дзенькнув. Двері роз'їхалися в сторони. Ноубл ступив усередину і натиснув кнопку чотирнадцяти.
  
  Він зупинився біля номери 1402 і постукав, переконавшись, що Блайт не добралася туди першою. Коли ніхто не відповів, Ноубл увійшов сам. У кімнаті був килим з глибоким ворсом, а на стіні висіли картини сучасного мистецтва. Ліжко була досить великою, щоб мати власний поштовий індекс. З такої висоти машинки здавалися іграшковими.
  
  Ноубл влаштувався в плюшевому кріслі в кутку і став чекати. Більшості людей це вміння ніколи не дається. Вони нервують. Вони стають нетерплячими. Вони вовтузяться. Їм потрібно чимось зайняти свій розум, тому вони починають прослуховувати або перевіряти свій телефон. Можливо, вони вирішують подивитися телевізор. Ноубл сидів у темряві, не шевельнув жодним мускулом. Стрілки на його TAG Heuer повільно оберталися навколо своєї осі.
  
  Було 17:28 вечора, коли він почув звук пластикової картки, що вставляється в зчитувальний пристрій. Пролунав виразний клацання, і двері відчинилися. Блайт не був схожий на колишнього ув'язненого. Він був схожий на професора історії, з черевцем і рідким волоссям. Він був одягнений в штани і сорочку на гудзиках. Окуляри для читання низько сиділи на його носі.
  
  Кімбер Ханта спочивав у Ноубла на стегні. Блайт пройшов углиб кімнати і клацнув вимикачем. Верхнє світло різонуло Ноубла по очах, змусивши його примружитися.
  
  Блайз, все ще тримав руку на вимикачі, завмер, як дика тварина, яке тільки що наткнулося на більш великого хижака. Його рот відкрився. Його очі за окулярами в золотій оправі стали великими. “ Хто ви?
  
  “У чому справа, Блайт? Занадто великий для тебе?" Ноубл направив пістолет в живіт Блайт.
  
  "Тоді в чому справа?" Блайт запнулася. "Хто ти?"
  
  “ Тобі слід знати. Твій бос шукав мене по всьому місту.
  
  Останні фарби зійшли з блідого обличчя Блайт. “ Джейкоб Ноубл.
  
  Ноубл махнув пістолетом у бік ліжка. “ Сядь.
  
  Блайз потягнувся за кут і обережно опустився на матрац. “ Ти не заперечуєш, якщо я закурю?
  
  "Взагалі-то, знаю", - сказав рональд Ноубл. "Хто зрадник?"
  
  "Я не розумію", - сказала Блайт.
  
  "Мачадо купив або шантажував когось в ЦРУ", - сказав рональд Ноубл. “Ви його фінансист. Хто це?"
  
  Блайз похитав головою. "Це зовсім не те, що ти думаєш".
  
  Ноубл великим пальцем повернув молоток тому.
  
  Блайт підняла руку. “Почекайте. Я маю на увазі, що це не хто-то з ЦРУ".
  
  “ Продовжуй говорити, Блайт.
  
  "Я не впевнений, що ти мені повіриш".
  
  “ Тобі краще сподіватися, що я це зроблю.
  
  "Її звати Гелен Роудс", - сказала Блайт.
  
  "Держсекретар?" Перепитав Ноубл. "Ви хочете сказати, що кандидат у президенти передає секрети картелю?"
  
  Блайт кивнула.
  
  "Ти прав," сказав Ноубл. “ Я тобі не вірю.
  
  "Це правда", - наполягала Блайт. “Мачадо десятиліттями фінансував її політичні кампанії. Він добре постачає її військовий запас, і вона стежить за тим, щоб йому нічого було боятися американських правоохоронних органів. Погодься, це досить вигідну угоду.
  
  Ноубл сидів у ошеломленном мовчанні.
  
  "Кумедний старий світ, в якому ми живемо, чи не правда?" Сказав Блайт, як людина, що коментує погоду. "Вашого людини зрадили ті самі люди, на яких він працював".
  
  "Забавно", - сказав Ноубл абсолютно незворушно. "Розкажи мені про заходи безпеки навколо Мачадо".
  
  Блайз посміхнувся і похитав головою. “У нього своя особиста армія. Ти ніколи навіть близько не підійдеш. Крім того, поки ми розмовляємо, за тобою полює група найманих убивць. Лідер - колишній поліцейський. У нього є зв'язки в департаменті. Я здивований, що ти протримався так довго.
  
  "Ти говориш про Сантьяго?"
  
  "Старший лейтенант Мачадо", - сказав Блайт. Він промовив лейтенант. "лівий лейтенант". "Це він убив твого товариша".
  
  “ Де мені його знайти? - запитав я.
  
  "Це було б все одно що сказати голубу, де знайти кішку".
  
  "Дозволь мені потурбуватися про це".
  
  Блайт знизала плечима. “Він і його хлопці-хулігани тусуються в барі під назвою Paquita's. Мачадо керує всім районом. Вони дізнаються про твій приїзд в той момент, коли ти з'явишся в цій частині міста.
  
  "Я розраховую на це", - сказав йому Ноубл.
  
  - Що тепер буде, містере Ноубл? - запитала Блайт.
  
  “ Выкурите свою останню сигарету, містер Блайт.
  
  "Це схоже на це, чи не так?"
  
  "Схоже на те", - сказав йому Ноубл.
  
  Блайз витрусив сигарету з пачки. Йому знадобилося три спроби, щоб розпалити вогонь. Він затягнувся, випустив дим у стелю і сказав: "Знаєш, все починалося не так".
  
  "Цього ніколи не відбувається".
  
  Блайт говорив, поки курив. Він розповів Ноублу про свій невдалий шлюб і своєму першому нерішучого кроці в гомосексуальність. Як ніби йому треба було комусь розповісти, і Ноубл був єдиною людиною поруч. Отже, Блайт говорила, а Ноубл слухав. Він розповів про своє скочування до педофілії, про свій арешт, про те, як він переїхав до Мексики і подружився з такими, як Мачадо. Докуривши сигарету до фільтра, він кинув недопалок на підлогу і розчавив його каблуком, залишивши невелику купку чорного попелу. - Ти збираєшся застрелити мене? - запитав я.
  
  Ноубл похитав головою. “ Мило з вашого боку вибрати готель з відкритими вікнами.
  
  Блайт встав і глибоко зітхнув. Він здавався дивно смирившимся, ніби чекав настання цього дня. Коли зв'язався з наркоторговцями, він, мабуть, знав, що це погано скінчиться. Блайз підійшов до вікна і повернув клямку. У кімнату увірвався повітря. Наче хтось додав гучність вуличного руху. Він витріщився на тротуар чотирнадцятьма поверхами нижче. "Вони подумають, що я самогубець".
  
  “ Ми втрачаємо час, Блайт.
  
  Блайз замружився і висунув одну ногу. Вікно було вузьким — ймовірно, щоб люди не вистрибували. Блайзу довелося вхопитися за раму і протиснутися всередину. Він застряг на півдорозі. “ Я— я справді не думаю, що зможу...
  
  Ноубл встав і дав йому стусана.
  
  Блайт вискочив з вікна, як пробка. Він впав обличчям вперед, його руки і ноги смикалися так, наче він міг бігти по повітрю. Крик вирвався з його горла. Далеко внизу пролунав вологий ляпанець, і крик різко обірвався.
  
  Ноубл відійшов від вікна, сповнений дикого почуття справедливості. Блайт був монстром. Неможливо було сказати, скільки життів він зруйнував. Він заслуговував смерті. Змусити його зробити стрибок лебедем з висоти чотирнадцятого поверху здавалося доречним. У світі стало одним покидьком, розтліваючим малолітніх, менше.
  
  Ноубл вийшов і спустився на ліфті на перший поверх. Зібрався натовп. Крізь ліс ніг виднілася одна безвольна рука. Двоє охоронців готелю кинулися через вестибюль. Ноубл пройшов повз, наспівуючи собі під ніс: Співчуття дияволу.
  
  Глава Сорок дев'ята
  
  Полювання тролем нетрі, поки він не знайшов хтось готовий продати його на чорному ринку шматок. Огрядний чоловік, який займав барний стілець в одному з численних місць розпусти Мехіко, запросив подвійну ціну за нову зброю в Штатах. Він знав, що у Ханта є гроші, і був у розпачі. Не маючи інших варіантів, Хант розщедрився на сімсот американських доларів.
  
  "Це вибухне у мене в руці при першому використанні?" Запитав Хант.
  
  "Це зробило б тебе красивіше", - сказав товстун. Це викликало сміх у інших відвідувачів.
  
  Хант засунув зброю за пояс і вийшов на вулицю, в таку сильну спеку, що у нього мало не підігнулися коліна. Він зупинив таксі. Сковзнути на заднє сидіння було все одно що залізти на сковорідку. Штучна шкіра обпікала тильні сторони його оголених рук. Коли водій влився в потік машин, Хант постукав по перегородці. “ Водій, ви можете включити ефір?
  
  Водій махнув рукою. "Повітря лопнув".
  
  “ Ідеально. Хант нахилився вперед, з усіх сил намагаючись не торкатися голою шкірою сидіння.
  
  Вони проїхали повз висотного готелю з парою машин швидкої допомоги перед входом, з включеними фарами. Поліцейська машина з вереском проїхала повз, прямуючи до готелю. Хант витягнув шию на сидіння, гадаючи, що сталося.
  
  У посольстві Хант кинув гроші на сидіння і вискочив з тренажерного залу.
  
  Його телефон завібрував, коли він відкрив важку скляні двері. Хвиля холодного повітря облила його, висушуючи піт на обличчі і залишаючи сорочку липкою. Він почекав, поки не виявиться в ліфті, щоб перевірити повідомлення. Це був адресу, відправлений з невідомого номера. Хант насупився. Ліфт задзвенів. Він пройшов по коридору в тісний кабінет.
  
  "Як все пройшло?" Езра хотів знати.
  
  “Відмінно. Ніяких проблем". Сказав Хант. "Гвен, мені потрібно, щоб ти перевірила адресу".
  
  Він прочитав номер будинку, і вона підключила його до комп'ютера.
  
  "Це квартира в районі міста, який описують як 'химерний'. Ніяких червоних прапорців. Ніякого зв'язку з якимись минулими або поточними операціями. В чому справа?"
  
  "Я не впевнений", - зізнався Хант.
  
  Він знайшов потрібне місце на карті, обвів його кружком і додав знак запитання.
  
  Повідомлення прийшло не від Фостера; DDI не став би обтяжувати себе тим, щоб ховатися за номером, якого немає у списку. І воно прийшло не від Берка, який не хотів, щоб Хант знищував його цінного учня. Це могло бути від Сема. Може бути, вона відкопала щось чутливе і їй потрібно було передати це, не викриваючи себе?
  
  "Є що-небудь про Ноубле або його місцезнаходження?" Запитав Хант.
  
  Езра і Гвен в унісон похитали головами.
  
  Хант перевірив дію старого пістолета. Текст з таким же успіхом міг виходити від Ноубла. Божевільний ублюдок міг перевернути сценарій, намагаючись заманити Ханта в засідку. Він сказав: "Я повинен дещо перевірити".
  
  "Одна?" Запитала Гвен.
  
  “ Минулого разу ви двоє не дуже допомогли.
  
  
  
  Від "Зони Роза" у Ханта мурашки побігли по шкірі. Район виглядав як живе уявлення "Роккі Хоррор Пикчер Шоу". Він знайшов адресу. Вхідні двері були виламані, а потім притулена до одвірка. Хант витягнув 9-міліметровий "Макаров" і штовхнув двері в сторону. Хтось надряпав записку і прикріпив її до комп'ютера в кутку. Вона свідчила:; організація дитячої проституції.. На кухні Хант виявив чоловіка, прикута наручниками до батареї опалення з кляпом у роті. Ще одна записка була приклеєна скотчем до чола чоловіка. На цій було написано; посередник.
  
  Сутенер потягнув за наручники і застогнав крізь кляп. Від нього несло кислим потом і сечею. Його очі викотилися з орбіт.
  
  Хант оглянув решту квартири, потім витягнув кляп і витер пальці об штани. "Якраз в той момент, коли я почав думати, що бачив все".
  
  Гектор не міг вимовити це досить швидко. Піт струмками котився по його обличчю, поки він щось бурмотів. Він розповів Ханту про злом і зустрічі з Блайт.
  
  Хант притулився до плити, схрестив руки на грудях і сунув радянський "Макаров" під мишку. "Значить, Ноубл напав на бухгалтера Мачадо?" запитав він, в основному звертаючись до самого себе.
  
  Гектор одягнув наручники. “ Ключ у шухляді мого комода, поруч з гаманцем.
  
  "Навіщо йому це робити?" Хант розмірковував вголос.
  
  “ Звідки мені знати? Він потягнув за наручники, звякнув ланцюгом про трубу радіатора. “ Я тобі все розповів. Будь ласка, зніми з мене наручники.
  
  Хант засунув кляп назад в рот Гекторові, дістав свій мобільний і набрав номер Гвен.
  
  Вона відповіла після першого ж гудка.
  
  Він сказав: “З'ясуй, хто відповідає за відділення в Мексиці. Я зловив посередника в банді дитячої проституції. У мене тут його комп'ютер. Якщо ми будемо діяти швидко, то зможемо відключити всю мережу і, можливо, повернути вам обом розташування Фостера.
  
  Розділ П'ятий
  
  Paquita's був баром стало зубожілим в зубожілому районі міста. Будівлі були покриті графіті, а вікна закривали решітки. Нещодавно уряд спробував оживити район з допомогою серії проектів, спрямованих на залучення бізнесу в цей район. Там був недобудований торговий центр, де кинуте будівельне обладнання повільно іржавіло. Мародери винесли все цінне. Незважаючи на спроби урбанізації, район залишався сумним нагромадженням цегли і асфальту, якого пристойні люди уникали.
  
  Ноубл, який сидів за кермом викраденого седана, об'їхав квартал. Купка дівчат ошивалась на розі біля магазину "Пакита", займаючись своїм ремеслом. Всі вони метушилися, крім однієї. Спокуслива дівчина в фіолетовою майці і міні-спідниці спостерігала за проїжджаючими повз машинами.
  
  Ноубл зробив ще одне коло по кварталу і сказав Алехандре: "Забирайся на заднє сидіння і злазь".
  
  "Чому?" - запитала вона.
  
  "Ти виділяєшся", - сказав він.
  
  Вона перелізла через сидіння і вперлася в половицю.
  
  Ноубл притискав Кімбер Ханта до стегна. Він пригальмував біля узбіччя, опустив скло й помахав спостерігачеві рукою.
  
  Її очі звузилися. Її обличчя не можна було назвати красивим, але тіло компенсувало це.
  
  Ноубл обдарував її широкої, зубатий американською посмішкою. “Hola, señorita."
  
  Вона неквапливо підійшла і просунула голову у вікно з боку пасажира, надавши йому щедрий огляд свого декольте. “ Хочеш скласти компанію, красень?
  
  Ноубл показав їй пістолет. “ Сідай.
  
  Якщо б вона була професіоналом, вид пістолета змусив би її закричати. Замість цього вона стиснула губи, відкрила дверцята і забралася всередину.
  
  Ноубл від'їхав від тротуару. “ Давай зробимо це.
  
  Вона розсунула ноги. Шкіряна спідниця задерлася, оголивши нікельований револьвер 38-го калібру, пристебнутий ременем до внутрішній стороні стегна.
  
  "Зроби це для мене, будь добра, Алехандра," попросив Ноубл.
  
  Алехандра села, і повія здригнулася. Вона дозволила Алехандре просунути руку між стегон і витягнути револьвер. У курносом стовбурі були просвердлені отвори, щоб приглушити звук. Патронники були заряджені противо-звуковими боєприпасами — глушником для бідних.
  
  "Сантьяго і його команда в барі?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  Повія схрестила руки на грудях і подивилася у вікно.
  
  “ Стріляй їй на коліно, - сказав рональд Ноубл.
  
  Алехандра звела курок і притиснула стовбур до колінної чашечки повії.
  
  "Так", - сказала вона.
  
  "Скільки?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  “ П'ятеро, включаючи Сантьяго.
  
  "Як ти збирався встановити контакт, коли помітив мене?"
  
  Вона запустила руку в кишеню своєї майки.
  
  "Повільно", сказав Ноубл.
  
  Вона кинула на нього злий погляд і дістала мобільний телефон.
  
  Ноубл вказав підборіддям на відкрите вікно.
  
  Вона відкинула його.
  
  Він припаркувався на пустельній бічній вулиці, подалі від світла вуличних ліхтарів. “ Забирайся.
  
  "Що ти збираєшся зі мною робити?" - запитала вона.
  
  “ Менше, ніж ти запланувала для мене. Ноубл відкрив багажник і пішов за нею до задньої частини машини. “ Всередину.
  
  Вона перекинула одну ногу через край багажника. “Мачадо збирається вирізати твоє серце, bastardo!"
  
  "У мене його немає". Ноубл відірвав язичок аварійного відключення, перекинув його через плече і закрив багажник перед убивцею з картелю.
  
  "Ти впевнений, що вона не може вибратися?" Запитала Алехандра, коли вони знову забралися в машину.
  
  "Ні", - зізнався Ноубл.
  
  "Куди ми зараз прямуємо?"
  
  "По магазинах".
  
  Він скористався телефоном, щоб викликати список господарських магазинів, і знайшов один, відкритий до дев'ятої вечора, що давало йому годину. Він сказав Алехандре: "Це може погано скінчитися".
  
  Вона вказала на своє обличчя. “ Я і так потвора.
  
  "Досить справедливо".
  
  Глава П'ятдесят перша
  
  Сантьяго провів телефонний двох дюймах від його вуха. Крики Мачадо спотворені спікер. Єдине, що виходить, є статичним. Сантьяго не потрібні подробиці. Блайт була розмазана по тротуару перед готелем, і Мачадо вийшов на стежку війни. Сантьяго час від часу хмикав, даючи Мачадо зрозуміти, що він все ще слухає. Стельові вентилятори розгойдувалися на своїх кріпленнях, нагнітаючи жар, чому його кров ставала млявою, а думки уповільненими. Лінія обірвалася, і Сантьяго впустив телефон на стіл. Він оглянув свою команду і сказав: "Блайт мертвий".
  
  Естебан перестав здирати етикетку з порожньої пивної пляшки і присвиснув.
  
  - Яким чином? - запитав Хорхе.
  
  "Хтось викинув його з вікна", - сказав Сантьяго.
  
  “ Той грінго? - Поцікавився Естебан.
  
  "Хто ж ще", - сказав Сантьяго.
  
  “ Що ми збираємося робити? - Поцікавився Лоренцо.
  
  Сантьяго потер потилицю. “ Якщо ми найближчим часом не засунемо цього грінго в мішок для трупів, наші голови опиняться на пласі.
  
  Вони обмінялися напруженими поглядами.
  
  Двері відчинилися, і увійшов Ель Лобо. Краплі поту просочили його сіру сорочку. Він побачив вирази їхніх облич і запитав: "Що трапилося?"
  
  Сантьяго витрусив сигарету з пачки, запхав її в рот і клацнув запальничкою. “У Americano убив бухгалтера.
  
  Ель Лобо вилаявся. “ Мачадо знає?
  
  Сантьяго видихнув. “ Як, по-твоєму, ми дізналися?
  
  Хорхе зазначив підборіддям на Ель Лобо. “ Що ви робите, щоб знайти його?
  
  Інші члени команди повернулися до Вовка.
  
  Ель Лобо розвів руками. “Він привид. Сантьяго, кажу тобі, ніхто ніде не бачив цього грінго".
  
  "Блайт бачила його", - сказав Сантьяго.
  
  Ель Лобо зайшов за стійку і налив собі випити. “Кожен коп і шахрай в Мексиці шукає цього хлопця. Що я можу зробити?"
  
  "Ти ніколи раніше не терпів невдачу", - зауважив Сантьяго.
  
  Ель Лобо допив піну зі свого пива. “Знаєш, що я думаю? Я думаю, Мачадо втрачає самовладання. Спочатку він дозволив собі Североамериканцу шпигун проник в організацію, і тепер його бухгалтер мертвий. Може бути, настав час для нового керівництва?"
  
  Сантьяго витягнув з-за пояса свій "Глок".
  
  "Ти збираєшся застрелити мене?" Запитав Ель Лобо. “Продовжуй. Але ти знаєш, що це правда, amigo. Мачадо збився з кроку".
  
  Двері відчинилися, і в кімнату, накульгуючи, увійшла Люсита, виглядала так, ніби щойно вилізла з ліжка. Її волосся безладно, а одежа пом'ята. У одній туфлі відірвався каблук.
  
  Естебан розсміявся. “Повинно бути, він був одним з найбільш порушених клієнтів. Тобі потрібен пакет з льодом?"
  
  Вона кинула йому пташку і сказала: “Божевільний грінго викрав мене і запхав у багажник".
  
  Сантьяго прибрав ноги зі столу. “ Що? Коли це було?
  
  "Годину назад", - сказала вона йому. “Прямо перед входом. Він під'їхав і махнув мені рукою, щоб я йшла до його машині, а потім під дулом пістолета запхав мене в багажник".
  
  Інші члени екіпажу вже перевіряли свою зброю.
  
  "Як тобі вдалося втекти?" Запитав Сантьяго.
  
  “Він кудись поїхав, зупинився на сорок хвилин, а потім висадив мене в шести кварталах від будинку. Він хоче, щоб ви знали, що він на будівельному майданчику в півмилі на північ, навпаки занедбаного торгового центру. З ним жінка Домінго.
  
  “ Це пастка, - сказав Хорхе.
  
  "Звичайно, це пастка", - сказав Сантьяго.
  
  "Що ми збираємося робити?" - запитав Лоренцо.
  
  “ Те, що нам не вдалося зробити в перший раз. Сантьяго відсунув стілець і встав. “ Выломай залізо.
  
  Естебан засунув руку під стійку бару, дістав АК-47 і кинув його Сантьяго.
  
  Глава П'ятдесят друга
  
  П'ятнадцять хвилин потому, Сантьяго і його команда стояли на вулиці перед покинутій будмайданчиком, вдивляючись крізь сітку огорожі в затемнену зону бойових дій з недобудованими вітринами магазинів, викинутими будівельними матеріалами і щільно утрамбованою землею, пересіченій гусеницями бульдозерів. Конуси жовтого світла вуличних ліхтарів робили тіні глибше, і відстань важко було визначити. Сантьяго вдивлявся в темний пейзаж у пошуках руху. За його спиною виднівся житловий будинок. Мешканці, відчувши біду, розправили штори і вимкнули світло.
  
  Хорхе переминався з ноги на ногу. Піт виступив на кінчику його довгого носа і падав важкими краплями. "Мені це не подобається", - сказав він. “Ми повинні зателефонувати Мачадо. Поклич сюди ще дюжину хлопців.
  
  "Ми нікому не будемо дзвонити". Сантьяго відвернувся і сплюнув. "Грінго вбив Реймона і виставив нас дурнями".
  
  "Він правий", - сказав Естебан. "Давайте зловимо цього хлопця".
  
  Лоренцо кивнув на знак згоди. "Нас п'ятеро, а їх двоє".
  
  "Не забувай, що дівчина сліпа на одне око", - зазначив Сантьяго. "Вона майже не може ходити".
  
  Він відчинив ворота, звякнув ланцюгом. Шум підкреслив давить тишу. Не кажучи ні слова, Хорхе Лоренцо пішли по східній стороні. Сантьяго разом з Эстебаном і Ель Лобо рушив на захід. План полягав у тому, щоб видавити Americano в середині зловіть його перехресним вогнем.
  
  Сантьяго і його команда, пригнувшись, рушили до блоку низьких бетонних конструкцій. Хорхе Лоренцо побігли до купи кинутих дощок поруч з нержавіючої бетономішалкою. Вони подолали половину відстані, коли гучний хлопок розірвав тишу. Хорхе лежав, розтягнувшись у багнюці, корчачись від болю. Лоренцо стискав закривавлену руку, але все ще стояв на ногах.
  
  Інша команда відкрила вогонь по порожніх вітрин магазинів. Вони стріляли автоматними чергами з відкритим дверних отворів і темним віконних нішах. Кулі прожевывали стіни зі шлакоблоків, піднімаючи крихітні пилові бурі. Сантьяго махнув рукою і крикнув. "Не стріляти!"
  
  Знадобилося кілька спроб, але він нарешті доніс до них суть. Навколо них запанувала тиша, коли останнє відлуння пострілів рознеслося по дахах. В бруду поблискували латунні гільзи. Естебан поміняв магазини. З його стовбура гвинтівки повалив димок.
  
  Сантьяго, його нерви були напружені до межі, чекав і спостерігав. Ніхто в них не стріляв. Вибух був простим саморобним пристроєм, призначеним для того, щоб прорідити їх ряди. Це спрацювало. Хорхе притискав обидві руки до рани на грудях, з якої сочилася кров. Його очі вилізли з орбіт. Він не вставав.
  
  Сантьяго подивився на Лоренцо. “ Ти в порядку?
  
  Темно-червона кров просочила його передпліччя нижче ліктя. Він переклав гвинтівку в ліву руку і кивнув. “ Я вмію битися.
  
  Ель Лобо схопив Сантьяго за плече. “ У американця був годину фори. Він міг встановити десятки мін-пасток.
  
  - Він правий, - сказав Естебан. Ми навіть не знаємо, тут він насправді. Можливо, він веде за нами шалену погоню. Давай вибиратися звідси, Сантьяго.
  
  Не було сенсу йти по мінному полю. Грінго вбив одного та поранив іншого без єдиного пострілу. Сантьяго вилаявся і жестом наказав відступати.
  
  З ряду багатоквартирних будинків позаду них донеслася стрілянина. Кулі прожарювали повітря, вибиваючи купини на газоні. Куля потрапила Естебану в плече. Він стріляв наосліп по житловим будинкам. Вікна вилетіли з рам. Люди кричали.
  
  Сантьяго побіг через будівельний майданчик у пошуках безпеки у недобудованих вітрин магазинів, де, принаймні, він міг знайти укриття. Решта пішли за ним. Вони не пройшли і двадцяти футів, коли черговий гучний хлопок вдарив по барабанних перетинках Сантьяго. Над головою просвистіла шрапнель. Він не зупинявся. Він змусив свої ноги рухатися швидше. Повітря вирвався з його легень у панічних вздохах.
  
  Третій вибух збив Естебана з ніг. Він упав навзнак.
  
  Сантьяго пробіг ще через два вибухи, і кулі переслідували його всю дорогу.
  
  Прямо попереду був відкритий дверний отвір, і Сантьяго знав, що він підстроєна. Він зменшив швидкість, дозволяючи Лоренцо обігнати себе. Вони були друзями довгий час, він і Лоренцо, але тепер кожен був сам за себе. Лоренцо увірвався у відчинені двері. Оглушливий гуркіт відкинув його убік, як ганчір'яну ляльку. Він приземлився в безладді, як зламана маріонетка.
  
  Залишилися тільки Сантьяго і Ель Лобо. Вони вистрибнули крізь отвір у темне нутро незавершеного будівництва. Стрілянина припинилася. Ель Лобо лаявся і танцював джигу, тримаючись за дупу. На брюках у нього були плями крові. Особа щипало. Він кульгав по колу, поки біль не вщух. Оволодівши собою, він вказав на передпліччі Сантьяго. “ Тебе підрізали.
  
  Сантьяго подивився вниз. У нього в передпліччя була кривава діра розміром не більше, ніж від бі-бі-сі, і при вигляді цього біль посилилась. “Bastardo!"
  
  Ель Лобо притулився спиною до стіни. Його обличчя було блідим. "Ми повинні вибиратися звідси, аміго".
  
  Сантьяго говорив крізь зціплені зуби. “ Я не піду, поки не вб'ю американця.
  
  "Нас тільки двоє", - сказав Ель Лобо. "Ми обидва поранені, і поліція буде тут з хвилини на хвилину".
  
  Сантьяго вискнув від люті й розчарування. Ель Лобо був прав. Американець знищив всю його команду кількома феєрверками. Цей бій був закінчений. Він кивнув. “Гаразд, давай вибиратися звідси, поки не з'явилася поліція. Подивися, чи зможеш ти знайти запасний вихід. Я прикрию тебе".
  
  Ель Лобо заглибився в затемнене торгове приміщення. Він кульгав за осколка в дупі. Сантьяго залишився в декількох метрах позаду, роблячи вигляд, що прикриває їх тил. Вони пройшли повз переляканого бродяги, забившегося в кут, оточеного уламками бездомного життя. Ель Лобо знайшов задні двері і відчинив її. Яскравий спалах впечатала його в дверний косяк з силою, що руйнує кістки.
  
  "Пробач, старий друже", - пробурмотів Сантьяго і переступив через понівечене тіло Ель Лобо. Він пробіг сім метрів по відкритому простору, потім переліз через сітку і зник по сусідству.
  
  Глава П'ятдесят третя
  
  Нобл купив водопровідну трубу діаметром ¾ дюйма, заглушки, шарикопідшипники, рибальську дріт і побутову хімію в господарському магазині. Виготовити саморобну бомбу відносно просто; установка розтяжок в темряві займала більше часу.
  
  Коли вони закінчили, Алехандра знайшла порожню квартиру в будинку через дорогу. Ноубл купив брудне пальто і изъеденную міллю кепку у бездомного, який живе на покинутій будмайданчику, перш ніж порадити йому забиратися звідси. Потім він ліг під запліснілий брезент і спостерігав, як Алехандра веде силовиків картелю під смертоносним градом шрапнелі. У живих залишилися тільки двоє вбивць, Сантьяго і довговолосий хлопець у чоботях зі зміїної шкіри, якого Алехандра називала Вовком.
  
  Вони пройшли повз нього, поспішаючи втекти. Йому потрібна була вся його сила волі, щоб не пристрелити їх, але він почекав, тримаючи парі, що його останній маленький сюрприз покалічить обох. Не пощастило. Сантьяго відпустив Вовка першим.
  
  Ноубл почув гучний хлопок саморобної бомби і скинув яке пропахнуло цвіллю пальто. До того часу, як він дістався до задньої двері, Сантьяго вже пішов. Вовк лежав, скорчившись від болю, стискаючи кілька закривавлених лап.
  
  Ноубл використовував старий шлакоблок, щоб направити заряд на висоту коліна. Нижні лапи Вовка були покалічені, але він буде жити. Він підняв закривавлену руку, коли Ноубл наблизився. “Зачекайте! Я не вбивав Діаса.
  
  Ноубл присів навпочіпки поруч з ним. “ Хто це зробив?
  
  "Він покінчив з собою", - сказав він крізь зціплені зуби. “Ми загнали його в кут в ангарі, і він застрелився. Клянуся могилою моєї матері".
  
  Ноубл дістав ключ з кишені. “ До чого це веде?
  
  Вовк подивився на це з щирим замішанням і похитав головою. "Не знаю".
  
  "Давай поговоримо про Мачадо", - сказав рональд Ноубл. "Як мені підібратися до нього ближче?"
  
  "Ти не розумієш", - сказав він. "Його дім - фортеця".
  
  "Коли-небудь йому доведеться піти", - сказав рональд Ноубл.
  
  “ Він мене вб'є, якщо я заговорю.
  
  Ноубл встав і розтоптав пошкоджені коліна Вовка.
  
  Його очі выпучились, а рот широко розкрився в крику. Секунда знадобилася, щоб звук відновився. Коли він закінчив, він глибоко зітхнув і зумів сказати: "Він призначив зустріч".
  
  "Тепер ми дечого досягли", - сказав Ноубл і жестом наказав Вовкові продовжувати.
  
  Він продиктував адресу. “Завтра ввечері. Верхній поверх. Пентхаус. Всі глави картелів будуть там".
  
  "Яка ситуація з безпекою?"
  
  "Рядовий склад буде знаходитися в гаражі", - сказав він. "В пентхаус допускаються тільки глави картелів і їх охоронці".
  
  Ноубл приставив пістолет до чола Вовка. “ Ти впевнений, що це все, що ти знаєш?
  
  "Я простий піхотинець", - сказав він. "Вони кажуть мені, коли і де".
  
  Далеко завили сирени. Ноубл відвів пістолет від морди Вовка і встав.
  
  "Почекай," мовив Вовк. “ Не залишай мене тут.
  
  "Поліція вже в дорозі", - сказав він. "Вони відвезуть вас до лікарні".
  
  "Саме так", - сказав Він. “Мачадо дізнається, що я проговорився, і я все одно що небіжчик. Будь ласка, не залишай мене тут".
  
  Глава П'ятдесят четверта
  
  Сем завершила сверхдлинную тренування тим, що колотила важким мішком, поки не розсікла кісточки пальців на обох руках. Кров просочила її бинти. Якийсь придурок на корточках цілу годину намагався привернути її увагу. Вона ігнорувала його. Навіть ввічлива посмішка привернула його увагу, і тоді їй вже ніколи не позбутися від нього. Вона заправила вибилося пасмо волосся за вухо, сходила в роздягальню за спортивною сумкою і пішла, не потрудившись прийняти душ. Вона могла б зробити це вдома.
  
  Сонце зайшло, але не забрало з собою ні краплі тепла, що охопила Затягнуте Туманом Дно. Сем кинула свою спортивну сумку на пасажирське сидіння сірого "Фольксвагена". Її руки тремтіли так сильно, що треба було дві спроби, щоб вставити ключ в замок запалювання. Нарешті їй це вдалося, і двигун з гудінням ожив. Вона збільшила подачу повітря і направила вентиляційні отвори собі на груди.
  
  Пролунав стукіт у вікно.
  
  Сем сіпнулася і закрила рот, щоб не закричати. Одна рука метнулася в спортивну сумку за своїм Smith & Wesson M & P. Вона дізналася м'ясоїда за стійки для присідань. Він обдарував її самовдоволеною усмішкою.
  
  Вона прочинила вікно до щілинки і сказала: "Не зацікавлена".
  
  Він розсміявся, ніби вона розповіла анекдот. "Я бачив, як ти роздивлялася мене там" ззаду.
  
  “ Ти все зрозумів навпаки, чемпіон.
  
  “Кілька моїх друзів влаштовують вечірку. Ти любиш веселитися, не так, Ча?"
  
  "Я сказав, що мене це не цікавить".
  
  “ Не будь такий. "Він насупився. “ Ти навіть не знаєш мене.
  
  "Я знаю твій типаж", - сказав Сем і підняв скло.
  
  “ Чортів жарт.
  
  Сем дістала телефон із спортивної сумки. Вона хотіла витягнути пістолет, але це могло привернути поліцію, а їй не потрібні були нові неприємності. Одного виду телефону було достатньо, щоб змусити його зібратися. Він обізвав її повією і пройшовся назад зі спортзалу на ногах розміром з стовбур дерева.
  
  Вона дивилася йому вслід, а потім помітила, що у неї є повідомлення. Воно свідчило:, Чарівник хотів би почути пару слів.
  
  Її шлунок зробив нудотні сальто.
  
  Бути викликаним на пізню нічну зустріч з DDO було недобре. Сем завела "Фольксваген" і виїхала заднім ходом. З душем доведеться почекати. Вона зателефонувала Берку на мобільний, але ніхто не відповів. До того часу, як вона поставила "Фольксваген" на місце в гаражі під Ленглі, її коліна перетворилися в Дурну замазку. Сем йшла до ліфтів у штанях для йоги і пропотевшей майці, на костяшках пальців запеклася кров.
  
  Після приєднання Гонконгу до Компанії здавалося наступним логічним кроком. Вона завжди була прихильницею трилерів. Вона оберемками поглинала детективи, читаючи до п'ятдесяти книг на рік. Зустріч з Джейком і допомога йому в порятунку Баті дали їй відчути смак справжнього діла. Раптово працювати з 9 до 5 стало неможливо. Вона провела у лікарні, відновлюючись після вогнепального поранення, задаючись питанням, чи зможе вона коли-небудь повернутися до нормального життя. Вона зверталася в поліцію, до військових, навіть у ФБР. Це було не зовсім те, чим займався Джейк, але це було близько до того, і вона могла б розкрити злочин. Вона вже була готова подати заяву в Куантіко, коли Берк завдав їй візит. І ось, менше ніж через рік, її викликали на килим до заступника директора.
  
  Фостер чекав перед ліфтами, поглядаючи на годинник. Його лисина блищала у світлі ламп денного світла. Він говорив уривчасто, в ніс. “ Добре, що ви нарешті приєдналися до нас, міс Ганн.
  
  “ Я був у спортзалі, сер. Я добрався сюди так швидко, як тільки зміг.
  
  Він зробив невелику несхвальну позначку, ніби провів крейдою на класній дошці, і сказав: "Сюди, міс Ганн".
  
  Сем послідувала за ним через відділ таємних операцій. Здавалося, що хтось інший контролює її тіло. Її ноги рухалися самі по собі. Проходячи повз, вона випадково заглянула в кабінет Берка, але там не було світла.
  
  Фостер зупинився перед конференц-залом З, відкрив двері і жестом запросив її всередину. Неприємна посмішка звела куточок його рота. Це була мстива усмішка, від якої у Сема кров застигла в жилах.
  
  "С" був одним із непоказних внутрішніх кабінетів без вікон. Його двічі на день підмітали на предмет підслуховуючих пристроїв. Від сигаретного диму стіни придбали болісно-жовтий колір, а на столі залишилися плями від кави. Берк згорбився в одному з крісел. Він виглядав втомленим. Під очима в нього були темні кола, і Сему здалося, чи, може, йому лише здалося, що сиві пасма на скронях стали більш помітними.
  
  Операційний директор сидів у дальньому кінці кімнати. Він був схожий на анемічного стерв'ятника, сгорбившегося над столом. З рота звисала сигарета, яка здавалася глибокою раною на його обветренном особі. Неможливо було сказати, скільки йому років; десятиліття куріння перетворили його шкіру в дорожню карту глибоких зморшок, але він працював в Компанії з часів холодної війни. Він був одягнений у темно-сіру смужку і вузький чорний галстук, який вийшов з моди, коли Елвіс був на вершині чартів. Його рідіють волосся було зачесане назад, а пара проникливих блакитних очей, дивилась з-під кущистих брів.
  
  "Вибачте, я запізнився, сер", - почав Сем.
  
  Він відмахнувся від вибачень. Його голос пролунав, як удар ножа про точильний камінь. “ Сідайте, міс Ганн.
  
  Сем сіла на стілець навпроти Берка і зловила його погляд, сподіваючись на підтримку. Все, що вона отримала, це простий кивок головою на знак визнання, не більше.
  
  Фостер сів праворуч від заступника директора з розвідки, все ще зберігаючи на обличчі свою нервову посмішку. Були присутні ще двоє: секретар заступника директора і чоловік середніх років із темним волоссям і подергивающимся оком прізвища Кофлін. Він був давнім співробітником Компанії, чий прикрий твк на обличчі не дозволив йому працювати в польових умовах. Сем бачив його десь поблизу, але ніколи не був офіційно представлений.
  
  Чарівник дістав пляшечку з таблетками і витрусив пару собі на долоню. "Я приймаю їх двічі в день для вимірювання кров'яного тиску," прохрипів він. “ Костоправ каже, що мій тікер працює в неробочий час.
  
  Його секретарка налила склянку води з глечика.
  
  Чарівник закинув таблетки в рот, проковтнула, не звертаючи уваги на воду, і запив ліки затяжкою сигарети. З його ніздрів дим вирвався. "Ми перервали тренування, міс Ганн?"
  
  "Так, сер", - сказав Сем. “Я маю на увазі ... ні, сер. Я якраз закінчував, сер".
  
  Чарівник усміхнувся і зайшовся в нападі кашлю. Його секретарка спробувала змусити його випити води. Він похитав головою і витер сльозу з одного ока. На столі перед ним лежала відкрита папка. Він перегорнув вміст. “ Ти навчався в Єлі.
  
  Сем не був впевнений, чи було це питанням чи затвердженням. “ Абсолютно вірно, сер.
  
  "Я був студентом Єльського університету", - сказав він. "Ви давали обітницю?"
  
  “ Каппа-Каппа Гамма, сер.
  
  Фостер насупився, незадоволений напрямком, який прийняв розмова. Відень у нього на лобі була готова лопнути.
  
  "Я був Альфа Фі Альфа", - сказав Чарівник. “Це було задовго до того, як ти потрапив туди. До того, як школи перетворилися в центри ідеологічної обробки. Раніше університети заохочували дітей думати самостійно. Тепер це соціалістичні ехо-камери".
  
  "Якщо це вас хоч якось втішити, сер, я поїхав, твердо зберігши свою віру в систему вільного ринку".
  
  Всі очі в кімнаті звернулися до Сем. Їй захотілося утиснутися в своє крісло і зникнути. Фостер насправді захихотів.
  
  Чарівник дивився на неї своїми пронизливими блакитними очима. Тінь усмішки зворушила куточок його рота. Він кивнув. "Приємно знати, міс Ганн".
  
  Ніздрі Фостера роздулися. Він виглядав так, немов тільки що проковтнув мерзенного жука.
  
  Берк спробував, але безуспішно, приховати усмішку.
  
  Чарівник продовжував гортати її досьє. Його кущисті брови сіпнулися, коли він читав. "Ви закінчили ферму три місяці тому?"
  
  "Так, сер".
  
  Він закрив папку, відкинувся на спинку стільця і сказав: "Розкажіть мені про вашу поточної операції, міс Ганн".
  
  Краєм ока Берк ледь помітно кивнув. Вона відчайдушно пошкодувала, що не взяла душ або хоча б не причесалась. Вона відчувала себе безглуздою і недоречного в своїй тренувальній одязі. Вона набрала в груди повітря і видихнула. "Сер, я видавала себе за агента Секретної служби, прикомандированного до держсекретаря Хелен Родс".
  
  Глава П'ятдесят п'ята
  
  Cafebrería el Pendulo це двоповерховий книжковий магазин і кафе з таким освітленням, якого можна було б очікувати в музеї. З перил другого поверху повз плющ, а прямо посеред приміщення виросло дерево. Сильний аромат міцної кави наповнив повітря. Ноубл волів тьмяно освітлені книжкові магазини, повні старих запліснявілих томів, але в цьому був певний шарм. Вони вивчили його заздалегідь. Це було менше ніж за милю від будівельного майданчика. Він все ще чув виття сирен. Алехандра лежала на дивані в історичному відділі. Ноубл звалився поряд з нею. Адреналін закінчувався, і його руки почали тремтіти.
  
  "Ти молодець", - сказав він.
  
  "Ми зібрали їх всі?" - запитала вона.
  
  "Сантьяго пішов". Він побачив розчарування в її очах. “Ми тільки що завдали серйозного удару по роботі Мачадо. Ми знищили його найкращих нападників і пішли чистими. Він втратив свого багача і своїх кращих солдатів - і все це за один день. Він буде відчувати тиск ".
  
  З'явилася офіціантка. Ноубл замовив дві чашки кави.
  
  "Безпечно показуватися на людях?" Запитала Алехандра. Вона накинула капюшон, щоб приховати обличчя.
  
  "Я сумніваюся, що у Мачадо є хтось, хто стежить за місцевим книгарнею", - сказав він.
  
  Офіціантка повернулася з двома химерними гуртками паруючої кави. Ноубл випив половину свого одним довгим ковтком. Гаряча рідина обпекла йому горло і потрапила в шлунок. Він глибше втиснувся в сидіння, зітхнув і провів рукою по очах.
  
  Алехандра взяла чашку з кавою обома руками і випустила пар. Вона виглядала маленькою і жалюгідною, закутана в одяг на три розміри більше, ніж потрібно, з пожовклими бинтами на обличчі. Кілька відвідувачів кинули цікаві погляди в їх бік. - Який наш наступний крок? - запитала вона.
  
  Він розповів їй про своє коротке спілкування з Вовком.
  
  Вона кивнула, коли він заговорив. “Готель належить картелям. Пентхаус - нейтральна територія, місце, де вони зустрічаються, щоб обговорити бізнес".
  
  "Ти бував там?" - запитав я.
  
  "Одного разу, під час однієї з зустрічей", - сказала вона йому. "Це місце добре охороняється, але проникнути в нього не так складно, як в резиденцію Мачадо".
  
  "У вас є загальний план?" - запитав він.
  
  Вона схилила голову. “ Я могла б накидати карту. Про що ти думаєш?
  
  Смаглявий чоловік з очима-намистинками спостерігав за ними з відділу філософії. Діставши мобільний телефон, Ноубл сказав: "Я думаю, нам потрібно знайти яке-небудь інше місце".
  
  Глава П'ятдесят шоста
  
  Майстер нахилився відкинувшись на спинку крісла, затягнувся і видихнув дим у стелю. Його очі заглядали у сам. Вона тримала його погляд.
  
  "Я не знав ні про яку подібної операції", - сказав він.
  
  Фостер прочистив горло. “Це тому, що це було абсолютно неофіційно. Це було закладено і організовано Берком для просування його особистої політичної програми. Він використовував недавнього випускника Ферми в несанкціонованої операції, спрямованої на саботаж президентських виборів. Якщо цього було недостатньо, то тепер його протеже, Джейк Ноубл, роз'їжджає по Мексиці, ведучи самосуд проти картелів ".
  
  "Я не маю ніякого відношення до присутності Джейка Ноубла в Мексиці", - сказав Берк.
  
  “ Ви зустрічалися з ним у Санкт-Петербурзі. Фостер нахилився вперед, ніби збирався перелізти через стіл Берка.
  
  "Я ходив до нього". Берк знизав плечима. “Ну і що? Він мій друг. Це не означає, що я розголошував інформацію Компанії".
  
  Фостер побарабанил кістлявим пальцем по стільниці. “ Бреши скільки хочеш про Ноубле, ти втягнув офіцера-новачка несанкціоновану операцію.
  
  Заговорив Кофлін. “Це правда, сер. Я зв'язався з главою Секретної служби. В них міс Ганн вказана як Ванесса Кляйн. Останні кілька тижнів вона була прикомандирована до охорони держсекретаря. Все це було організовано агентом по імені Томсон, спільником містера Берка в Секретній службі. Вони разом служили в армії.
  
  Сем втрутився: “Мене не шантажувалидиректор".
  
  Фостер підняв руку. “Будь ласка, міс Ганн. Ви не винні. У Берка довга історія порушень правил. Він використовував вас у своїх цілях. Чесно дайте відповідь на наші питання, і, можливо, ви виберетеся звідси, зберігши свою роботу в цілості й схоронності ".
  
  Сем перемкнула свою увагу на директора по операціях. "Сер, Хелен Роудс передавала надсекретну інформацію ворогам Сполучених Штатів і використовувала Секретну службу для подброски помилкових доказів проти директора ФБР Стендіша".
  
  Очі Фостера вилізли з орбіт. "Міс Ганн, я наказую вам замовкнути!"
  
  Берк підвищив голос. “ У чому справа, Фостер? Боїшся, що вона переверне камінь і декілька твоїх секретів випливуть назовні?
  
  "Ти єдиний, хто намагається поховати секрети", - парирував Фостер. “Ти тому відправив Ноубла в Мексику? Намагаєшся зберегти свої скелети в шафі?"
  
  Кофлін приєднався до бійки. “Ми тут не для того, щоб обговорювати присутність Джейкоба Ноубла у Мехіко. Немає жодних доказів того, що Берк передавав йому інформацію про діяльність компанії в Центральній Америці ".
  
  "Ми тут для того, щоб обговорити дії офіцера ЦРУ, проводить операції без дозволу", - сказав Фостер.
  
  Чарівник підняв руку, і в кімнаті запанувала тиша. Це було схоже на натискання кнопки відключення звуку на пульті дистанційного керування телевізора. Він загасив цигарку і сказав: "Кларк, вийди в хол і дай собі кілька хвилин, щоб заспокоїтися".
  
  Мить Фостер сидів, приголомшений, ніби інспектор поліції тільки що відважив йому ляпаса. Він прийшов в себе, встав і вийшов.
  
  Коли двері за ним зачинилися, Чарівник повернувся до Берку. - Не хочеш розповісти мені, що відбувається?
  
  Погляд Берка метався між секретарем Чарівника і Кофлином.
  
  "Ви граєте трохи відверто, чи не так?" Запитав Режисер.
  
  Берк схилив голову.
  
  "Добре", - сказав Чарівник. “Я підіграю. Всі забирайтесь".
  
  Сем підвівся разом з іншими.
  
  "Не ви, міс Ганн", - сказав Чарівник. Він вказав на її стілець.
  
  Вона знову сіла, в той час як інші вийшли з конференц-залу. Двері зачинилися з важким звуком, наче кришка закривалася на труні. Сем залишився наодинці з Берком і начальником відділу.
  
  Чарівник подивився на Берка. “ Що все це значить, Метт?
  
  "Полювання на крота". Берк поставив лікті на стіл і переплів пальці. Він розповів директор по операціях все, що розповів Сему. Він закінчив словами: "Родс передавала надсекретну інформацію іноземним державам, щоб поповнити свою особисту скарбничку".
  
  Чарівник закурив ще одну сигарету. “ Ви можете що-небудь з цього довести?
  
  “ У мене немає речових доказів.
  
  Чарівник похитав головою. “Ми не займаємося політикою, Метт. Ти це знаєш. Наша робота - збирати розвіддані, а не диктувати політику".
  
  "Якщо я правий," сказав Берк, " і вона стане президентом, нашими ворогами будуть ті, хто буде диктувати політику. Розвідувальний апарат цієї країни буде виведено з ладу. Кожен наш агент на місцях буде підданий ризику. Ви хочете працювати на президента, який в боргу перед наркоторговцями і терористичними режимами?"
  
  "Якщо ви помиляєтеся, ви вирушите у в'язницю", - сказав Уизард. “Ви виплеснеться на світ, і Роудс буде каламутити воду до тих пір, поки голосуюча публіка не зможе відрізнити правду від усього цього". таблиця правил. Вона розкопає твоє минуле і переверне все з ніг на голову. Це ти будеш під судом."
  
  Берк розвів руками. “Я повинен щось зробити, Ел. Вона чертовски винна, і з-за цього загинули люди. Я не можу сидіти склавши руки і дивитися, як вона продає Америку тому, хто більше заплатить". Через хвилину він додав: "Ти теж не можеш".
  
  Чарівник відкинувся назад і спостерігав, як ледачими завитками піднімається дим. “ Ти хороший офіцер, Метт, і я довіряю своїм інстинктам. Я багато років прикривав тебе. Навіть кілька раз підставляв себе під удар. Але я не впевнений, що зможу захистити тебе на цей раз. Якщо все піде шкереберть, твоїй кар'єрі кінець. Ти дійсно хочеш ризикувати своєю пенсією?"
  
  Великі чорні руки Берка стиснулися в кулаки. Він глибоко зітхнув, затримав подих, повільно видихнув. “Вона навмисне видала офіцера ЦРУ чолі мексиканського наркокартелю. Я повинен десь підвести риску ".
  
  Чарівник розчавив цигарку. “ Дай мені почути, як ти це скажеш.
  
  - Я наполягаю на своїх діях, сер, - сказав Берк, - і я готовий зіткнутися з наслідками.
  
  Чарівник перевів погляд на Сем. “Міс Ганн, ви отримували високі оцінки на протязі всього навчання, і у вас є задатки першокласного офіцера розвідки, тому я збираюся надати вам вибір ".
  
  Її шлунок зробив сальто.
  
  Він хитнув головою в бік дверей. “Ти можеш прямо зараз встати і вийти звідси. Особисто Я зніму з тебе всі звинувачення у цій справі. Ти був новачком, який виконував наказ старшого офіцера. Ніякої шкоди, ніякого фолу. Або ти можеш залишитися і зіткнутися з наслідками як добровільний учасник ".
  
  “ Забирайся звідси, Сем, - сказав Берк. Тобі немає необхідності спускатися зі мною.
  
  Це був шанс покінчити з цим безладом. Все в ній говорило: встати і бігти - не ходити — до дверей. Це був розумний вчинок. Але у неї ніколи не буде ні однієї ночі без почуття провини за все життя. Держсекретар продавала шпигунів, щоб просувати свої власні плани. Сем не могла цього так просто залишити. Вона проковтнула клубок у горлі. “ Спасибі, сер, але я залишуся.
  
  Йому вдалося зобразити здивування, не здригнувшись жодним м'язом на лиці. Його очі просто як би блиснули. "Тоді вам краще доповісти мені про ваші дії в кампанії на Родосі".
  
  Сем дала повний звіт, розповівши йому все, включаючи те, як вона підкинула докази проти Стендіша.
  
  Він кілька разів зупиняв її, щоб попросити роз'яснень щодо певного пункту, і змушував її повторювати окремі частини. Коли вона закінчила, він сказав: “Це була швидка думка - помістити файли на комп'ютер своєї дружини замість цього. Тримаю парі, слідчі навіть не потрудилися перевірити її ноутбук.
  
  "Спасибі, сер", - сказав Сем.
  
  "Одне питання", - сказав він.
  
  “ Роудс наказав вам підкинути докази проти Стендіша?
  
  "Сер?"
  
  “ Хелен Роудс особисто наказала вам підкинути докази в ноутбук Стендіша, або це зробив Гай Таггарт?
  
  Минуло кілька секунд, перш ніж Сем зміг підібрати слова. “ Це був Таггарт.
  
  Він пригладив кустистую білу брову жовтим від нікотину кінчиком пальця. "Бачиш, яку проблему це створює для нас?"
  
  - Роудс заявить, що Таггарт діяв самостійно, - сказав Берк.
  
  Чарівник кивнув.
  
  Сем провела рукою по волоссю. “ А як щодо моїх записів?
  
  Берк похитав головою. “ Все вказує на Таггарта. Нам потрібні незаперечні докази, які Роудс не зможе спростувати. У Торреса були документи, але він зник.
  
  "Щодо вашої людини в Мексиці?" Запитав Уизард. "Близький він до отримання зниклих файлів?"
  
  "Я з ним не контактую", - сказав Берк. "Фостер послав Ханта втрутитися".
  
  Уизард відкинувся на спинку стільця. “Я не більше тебе хочу бачити зрадника, який сидить в овальному кабінеті, але без цих файлів ми в глухому куті. Якщо Ноублу вдасться знайти корисну інформацію, яку ми могли б випадково просочить в пресу, тоді ми могли б керувати громадською думкою і уникнути будь-якого прямого втручання. Принаймні, ми можемо привернути увагу громадськості до злочинної діяльності Хелен Роудс. Це повинно налаштувати громадську думку проти неї і сильної руки Стендіша, змусити їх висунути звинувачення, що позбавить її права балотуватися в президенти ".
  
  "Багато що може піти не так з цим планом", - сказав Сем.
  
  Чарівник не поспішаючи раскурил чергову сигарету. “ Поки у нас не буде чогось конкретного, обговорювати більше нічого. Міс Ганн, будь ласка, попросіть інших приєднатися до нас.
  
  Вона підійшла до дверей, висунула голову і веліла їм повертатися. Після того, як вони зайняли свої місця, Уизард сказав: “Подробиці моєї розмови з містером Берком і міс Ганн поки залишаться конфіденційними. Перш ніж я зможу вирішити, чи були які-небудь неправильні дії з їх боку, мені потрібно зібрати більше інформації. На даний момент я відправляю обох у неоплачувану адміністративний відпустку. "
  
  Десять хвилин потому Сем була на парковці з Берком. Все, до чого вона прагнула останні шість місяців, валилося. Її розум гарячково працював і швидко ні до чого не приводило. Сем нахилилася, поклала руки на коліна і похитала головою. “ Що ми збираємося робити?
  
  Берк поплескав себе по кишенях, знайшов ключі і сказав: "Я б не відмовився випити".
  
  Істеричний сміх вирвався з її горла. “ Випити було б непогано.
  
  Глава П'ятдесят сьома
  
  Ноубл постукав відкритою долонею по задній двері місії Санта-Ана.
  
  "Це і є твій план?" Запитала Алехандра, оглядаючи завалений сміттям провулок. "У перший раз ми ледве врятувалися".
  
  "Вони ніколи не будуть очікувати, що ми повернемося". Він постукав у двері ще трохи і почув кроки. Замок відкрився. Кордеро виглянув. Обидва очі перетворилися на розпухлі фіолетові щілинки, а ніс перетворився в товстий червоний рубець. Він кинув швидкий погляд через плече Ноубла на порожній провулок. Коли він заговорив, це прозвучало так, ніби у нього був набитий рот ватою. "Я не очікував побачити кого-небудь з вас знову".
  
  “Ми з усіх сил намагаємося, щоб нас не бачили ", - сказав йому Ноубл.
  
  Кордеро широко відчинив двері і відступив назад. “ Тоді тобі краще увійти, поки тебе хто-небудь не побачив.
  
  Вони зібралися за столом на кухні, потягуючи іспанське вино. Вечеря складався з буханця черствого хліба і сиру. На решітці над головою висіли чавунні сковорідки. Повітря було гарячим і задушливим. Різкий запах пахощів просочував все навколо, позбавляючи Ноубла апетиту. Він запитав: "Що з тобою сталося?"
  
  “ Люди Мачадо. Кордеро обережно помацав свою забиту щоку. “ Провідав мене два дні тому.
  
  "Чому ти не попросив захисту у поліції?" Запитала Алехандра. "Вони б поставили патрульну машину біля входу".
  
  "А це що-небудь змінило б?" Запитав Кордеро. "Мачадо володіє поліцією".
  
  "Не всі з них", - сказала Алехандра.
  
  "Ти розповів їм що-небудь про мене?" Запитав Рональд Ноубл. "Або про Диасе?"
  
  Кордеро похитав головою. “Не хвилюйся. Я сказав їм, що дівчина прийшла за допомогою, і допомогти було моїм християнським обов'язком. Спочатку вони мені не повірили". Він вказав на своє распухшее особа. "Але я дотримувався своєї історії".
  
  "Тобі пощастило, що вони тебе не вбили," сказав Ноубл з набитим ротом черствого хліба.
  
  Кордеро знизав плечима.
  
  "Я жалкую про сестру", - сказав рональд Ноубл.
  
  "Розалита тепер з Богом", - сказав Кордеро, як ніби це вирішувало питання.
  
  "Звичайно", - сказав рональд Ноубл.
  
  Кордеро почув сумнів у його голосі. “ Ти не віриш?
  
  "Я не впевнений, у що я вірю", - зізнався Ноубл. Він пригубив вино. "Хтось—один раз помолився за мою матір".
  
  "І що?" Запитав Кордеро.
  
  Ноубл смикнув плечем. “У неї був рак. Зараз у неї ремісія. Важко сказати, чи це була молитва або хіміотерапія. Думаю, я знаю, до чого ви прийшли в цьому питанні ".
  
  "Я піднесу молитву за її подальше поліпшення". Кордеро відрізав ножем скибочку хліба. Під час пережовування на його губах знову відкрилися порізи. Він витер кров серветкою.
  
  "Мене виховали католичкою", - сказала Алехандра. "Але я вже багато років не була на сповіді".
  
  "Ще не пізно", - сказав їй Кордеро.
  
  Одна рука несвідомим жестом потягнулася до пов'язці на лівому оці. “ Можливо, завтра.
  
  Кордеро кивнув. “ Коли будете готові.
  
  Вона отломила кусень хліба. До неї повертався апетит. Після вечері вона допила вино і сказала: "Я втомилася".
  
  "Відпочивай добре," сказав Кордеро.
  
  Вона побажала їм на добраніч і вирушила на пошуки ліжка. Ноубл зловив себе на тому, що думає про Сем. При думці про неї і Ханті разом йому захотілося пробити дірку в стіні. Він повинен був сказати їй про свої почуття. У нього не могло бути іншого шансу. Це повернуло його до Мачадо. Він сказав: "Ви думаєте, Бог все ще займається чудотворством, падре?"
  
  "Я не думаю, що він коли-небудь йшов".
  
  "Вважаю, вам доведеться повірити в це", - сказав рональд Ноубл. "Щось на зразок професійного вимоги".
  
  "Це, безумовно, допомагає". Кордеро відрізав ще один скибочку хліба. "Ти йдеш за Мачадо?"
  
  "Він вбив мого друга", - сказав Ноубл як пояснення.
  
  “ І ти змусиш його заплатити за те, що він зробив?
  
  Ноубл кивнув.
  
  “ Якщо тільки він не вб'є тебе першим.
  
  "Це можливо", - визнав Ноубл.
  
  "З того місця, де я сиджу, це дуже хороша можливість".
  
  "Спасибі за відвертість".
  
  “ Ще одне професійне вимога.
  
  Ноубл розсміявся. "Я і не знав, що у священиків буває почуття гумору".
  
  "Я купила це на Amazon".
  
  "Гроші витрачені не даремно", - сказав рональд Ноубл. Вони сиділи в тиші, і хвилини повільно цокали. Його думки звернулися до смерті та загробного життя. Кожен солдат рано або пізно замислюється про це, навіть якщо він не хоче в цьому зізнаватися. Нарешті Ноубл сказав: "Хочеш почути моє зізнання?"
  
  Кордеро жестом запропонував йому продовжувати.
  
  "Хіба нам не потрібно замикатися в цих маленьких кабінках?"
  
  Кордеро посміхнувся. “Сповідь - це формальність. Бог чудово тебе чує".
  
  Ноубл кивнув. “У Мачадо на зарплаті був британський бухгалтер по імені Блайт. Він був педофілом, який розважав маленьких хлопчиків. Я підбив його вистрибнути з вікна чотирнадцятого поверху.
  
  "І що при цьому відчув?"
  
  "Ви священик або психіатр?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  "Іноді між ними немає великої різниці".
  
  "Я не почував себе ні крапельки погано із-за цього", - сказав рональд Ноубл. "Насправді, спочатку я відчував себе дуже добре".
  
  "А тепер?"
  
  "Зараз я не знаю", - зізнався Ноубл. “Завтра я збираюся вбити Мачадо. Чи він збирається вбити мене. Біблія каже: "не вбивай', але як може бути гріхом вбивство такого монстра, як Мачадо, як Блайт?"
  
  Кордеро відклав кусень хліба і струсив крихти з пальців. “ Ти торкнувся цікавий момент. В Біблії не сказано "не вбивай'. Більш близьким перекладом було б 'ти не повинен убивати".
  
  Ноубл запитливо глянув на нього.
  
  “В давньоєврейській є кілька різних слів, які означають забирати життя. 'Вбивати' - це широкий термін, який охоплює все: від зарізу курки на вечерю до солдатів на полі бою. Це слово на івриті означає harag. Однак це не слово, використовуване в Десяти заповідях. Ратсах - це слово, використовуване в Старому Завіті. Це означає вбити кого-небудь в результаті акту злочинного насильства або з егоїстичних спонукань. Це не відноситься до солдатам на полі бою ".
  
  "Я не зовсім солдатів на полі бою", - зауважив Ноубл.
  
  Кордеро насупив брови. “Це війна, señor. Щорічно від рук картелю гинуть десять тисяч чоловік. Вони - тварини. Іноді мені здається, що всі ці вбивства звели їх з розуму. Твій друг, Діас, він розумів це ".
  
  Ноубл допив рештки вина. “ Звучить так, ніби ти хочеш, щоб я вбив Мачадо.
  
  Кордеро зчепив руки. Кісточки пальців побіліли. “ Якщо б я був людиною ваших навичок ... ...
  
  Ноубл посміхнувся. “ Продовжуй.
  
  "Я б відчув спокусу взяти закон в свої руки". Кордеро переривчасто зітхнув, наче визнаючи, що це зажадало фізичного зусилля, і тепер, коли воно було зроблено з плечей звалилася тяжкість.
  
  "Радий це чути", - сказав рональд Ноубл. "Тому що завтра мені потрібно, щоб ти сходив за покупками".
  
  "Будь ласка, не просіть мене купувати що-небудь незаконне", - сказав Кордеро.
  
  "Лише деякі господарські речі," запевнив його Ноубл.
  
  Глава П'ятдесят восьма
  
  У Smoke & Barrel було повно народу на весь тиждень. Хелен Роудс давала інтерв'ю Джорджу Стефанопулосу по телебаченню, і студенти коледжу стовпилися в барі, щоб подивитися. Вони залпом випили дорогий віскі і запевнили один одного, що Він виправить сексистську, гомофобні, фанатичну вигрібну яму, якою була Америка. Послухати їхні розмови, так повстанці ніяк не могли перемогти. Чарівник був прав: система освіти промила мізки цілому поколінню.
  
  Сем звернув увагу Берка на порожній келих. Вони випередили пару хіпстерів за столом. "Могло бути і гірше", - сказав Берк.
  
  Сем ущипнула себе за перенісся великим і вказівним пальцями. “ Не розумію, як.
  
  “ Чарівникові не обов'язково було виганяти Фостера з кімнати. "Берк відсьорбнув густий рожевий напій через фігурну соломинку. “Він міг би поставити нас на місце в кімнаті, повній свідків, змусити нас викрити самих себе. Фостер наполіг би на посилених допитів. Прямо зараз ти був би в темному місці, прив'язаний голим до стільця, і випускав би свої кишки ".
  
  "Він міг це зробити?" Запитав Сем.
  
  Берк кивнув. "Як заступник директора розвідки, він володіє такою юрисдикцією".
  
  В голові Сем промайнув образ її самої, що знаходиться в темній кімнаті, прикутою наручниками до стільця з жорсткою спинкою під різким світлом лампочки під ковпаком, в той час як її допитувач, темна постать, неспокійно ходив взад-вперед, як лісовий кіт. Тремтіння пробігла по її хребту.
  
  "У цілому", - сказав Берк. "Нам пощастило".
  
  "Прости мене, якщо я не буду робити сальто назад", - сказав Сем.
  
  "Не дивися так похмуро", - сказав Берк. "Я вже був в адміністративній відпустці".
  
  “Я навіть не пропрацювала в Компанії, Метт. Ти знаєш, що скажуть мої батьки, коли дізнаються?" Вона витягла великий палець і мізинець і заговорила в уявний телефон. “Привіт, мама, привіт, тату, пам'ятаєш, я казала тобі, що пішла працювати в міжнародну дизайнерську фірму у Вашингтоні?" - збрехала я. Я справді влаштувався на роботу в ЦРУ, мене звільнили, і тепер мені, можливо, загрожує кримінальне переслідування ".
  
  Берк зіщулився й озирнувся, але ніхто в шумному барі не звертав на них уваги. “ Розслабся, тебе не звільнять. Ти подобаєшся Чарівникові.
  
  “Правда? Як ти міг догадатися?" - запитала вона. “Цей хлопець схожий на стерв'ятника-завзятого курця. Я майже впевнена, що в останній раз, коли він посміхався, Келвін Кулідж був у влади ".
  
  "Не будьте до нього занадто суворими", - сказав Берк. “Він керував операціями контррозвідки з часів настання Тет. Він віддав цій роботі три шлюбу і нирку".
  
  "Нирка?"
  
  Берк кивнув.
  
  “ І він все ще курить?
  
  Берк знизав плечима. "Якщо на перлинних воротах буде табличка "Не палити", Альберт Даллес туди не увійде".
  
  Вони допили свої напої і замовили ще. - Думаєш, Торрес все ще живий? - запитав Сем.
  
  Берк похитав головою.
  
  “ А якщо Джейк не знайде зниклі файли?
  
  Берк провів пальцем по своєму горла.
  
  Сем застогнав.
  
  “Розслабся. Якщо хтось і може знайти файли, це Джейк ".
  
  “ Як ти можеш бути так впевнений?
  
  "Цей хлопець схожий на собаку з кісткою".
  
  "Він хоча б знає, що шукає?" Запитав Сем.
  
  “У нього є ключ, який Торрес відправив по пошті незадовго до свого зникнення. Я припускаю, що він призведе Джейка до зниклим документів".
  
  "Звідки ти все це знаєш?"
  
  Берк посміхнувся крізь свою кучеряву соломинку. “ Давно цим займаюся, дитинко.
  
  По телевізору Роудс закінчила свою промову обіцянкою "Рухати Америку вперед". Студенти коледжу вітали гасло кампанії. Сем вказала підборіддям на екран. “Ти можеш у це повірити? Вона перша жінка-кандидат в американській історії і єдина, хто перебуває під слідством ФБР ".
  
  Берк насупився. “Якщо вона переможе, Уизарда відправлять на пенсію, і вона призначить Фостера главою ЦРУ. Ми з тобою не зможемо отримати роботу вигулює собак".
  
  "Відмінно." Сем помассировала віскі. Вона відчула, що починається головний біль. “Ну, я повертаюся на Філіппіни. Який у тебе план?"
  
  "Я буду вивчати кар'єру в області алкоголізму", - сказав Берк і підняв свій келих.
  
  "Може бути, це була величезна помилка", - сказала Сем, швидше собі, ніж Берку.
  
  “Не говори так. У тебе є задатки хорошого агента. Може бути, навіть великого. Я відразу це побачив. Чарівник теж це бачить.
  
  "Невже?"
  
  "Не дозволяй цього забивати собі голову". Він посміхнувся, показавши щілина між зубами. "Ти не такий гарний, як Джейк".
  
  "Він - причина, з якої я приєднався".
  
  "Він - причина, по якій я найняв тебе".
  
  Вона запитливо подивилася на нього.
  
  Берк знизав плечима. “ Він доручив мені перевірити тебе під час неприємностей в Манілі. Дуже високо відгукувався про тебе.
  
  Сем не знала, ображатися на те, що Джейк перевірив її, або пишатися тим, що він дав їй знак схвалення. Ці два почуття боролися за перевагу. Потім вона згадала, що її кар'єра в Компанії закінчилася майже так і не розпочавшись.
  
  "У мене в голові склалася ціла фантазія", - сказала йому Сем. Вино допомогло їй розв'язати мову. “Ми б зустрілися в офісі. Він був так здивований, дізнавшись, що я приєднався і пройшов навчання. Потім ми об'єдналися для проведення операції ... "
  
  "За винятком того, що Джейк відмовився повертатися в резервацію", - сказав Берк.
  
  "Це трохи сплутала мої плани".
  
  “ А потім ти зустріла Ханта.
  
  “ Дааааа. "Сем розтягла це слово. Вона думала, що вони тримали свої романтичні витівки в секреті. Вони були дуже обережні, але напрочуд важко зберігати секрети на роботі, де зберігати секрети було ця робота.
  
  "Джейк підходить більше", - сказав Берк.
  
  “ Тобі не подобається Хант? Це було швидше твердження, чому питання.
  
  “Хант слизький, як вугор. Джейк чесний стрілок. Що бачиш, те й отримуєш. Якщо він дасть тобі слово, він впорається або помре, намагаючись ".
  
  "Джейк..." Сем шукав потрібні слова.
  
  “Мовчазний? Замислений? Важко читається?" Припустив Берк.
  
  "Всі ці речі". Сем кивнув. “Але він також Джейк. Якщо це має сенс. У ньому є щось неймовірно первісне".
  
  "Це те, що робить його таким хорошим", - сказав Берк.
  
  "Хант, з іншого боку..."
  
  "Розіб'є тобі серце," закінчив за неї Берк.
  
  Сем підтвердила це кивком. Вона завжди це знала; Берк просто наділив це у слова. Вона похитала головою і змінила тему розмови. “А як щодо тебе? Ти збираєшся бути щасливий з Даною?
  
  “Це було нерозумно. Я не повинен був дозволяти цьому статися. Але, ймовірно, я знову опинюся у неї сьогодні ввечері".
  
  "Ми чудова пара", - сказав Сем.
  
  Берк підняв свій келих. “ За переможених.
  
  "Програли," луною повторив Сем.
  
  Вони цокнулися келихами і випили. Один тост перетворився в три, і незабаром у Сема закрутилася голова. Берк спробував замовити ще по порції. Сем відмовився. Їй потрібно було сісти за кермо, і вона не хотіла додавати до своїх неприємностей звинувачення у водінні в нетверезому вигляді.
  
  Глава П'ятдесят дев'ята
  
  Нобл витратив все наступне ранок на змішування хлористого калію, нафти та воску в пластиковому контейнері розміром з бутерброд з шинкою. Це була повільна, виснажлива нерви робота, і не допомагало те, що Алехандра весь час маячила за плечем у нього.
  
  Батько Кордеро знайшов велику частину інгредієнтів зі списку покупок в магазині сільськогосподарських товарів. Решту він купив у господарчому магазині. Він не запитав, для чого це потрібно, позбавляючи Ноубла від необхідності брехати. Поки Кордеро ходив за хлористим калієм і бензином, Ноубл ризикнув піти в найближчий магазин електроніки за передплаченими мобільними телефонами. Він повернувся в місію кружним шляхом, витративши дві години на те, щоб переконатися, що ніхто не напав на його слід.
  
  Потім стояла складна задача по нагріванню і ретельному перемішуванню, щоб суміш не плеснула йому в обличчя. Кухня нагадувала сауну. Біла майка Алехандры промокла від поту, і крізь неї дивились темні кінчики її сосків. Найсильніші з її синців гоїлися, і частина її природної краси повернулася. Шрами залишаться з нею на все життя, як графіті на безцінному творі мистецтва.
  
  Ноубл, роздягнутий по пояс, з блискучою від поту оголеними грудьми, не зводив очей з грудей Алехандры, поки розмішував вибуховий склад.
  
  Кордеро увійшов, коли Ноубл закінчував. Його погляд метнувся до Алехандре, а потім кудись убік. Він зачепив пальцем комір і потягнув. “Метеоролог каже, що з Тихого океану насувається шторм. Сподіваюся, це дасть нам перепочинок в таку спеку. Що у нас на обід?"
  
  "Термитный заряд," сказав йому Ноубл.
  
  Алехандра дивилася, як він переливає киплячий хлористий калій з великої алюмінієвої миски в контейнер Tupperware. “ Ви збираєтеся підірвати пентхаус? А як щодо інших мешканців? - запитала вона.
  
  "Не хвилюйся", - сказав рональд Ноубл. “Я не збираюся підривати будівлю. Це всього лише невеликий страховий поліс".
  
  “ І що ти збираєшся з цим робити? - Поцікавився Кордеро.
  
  “Я збираюся прикріпити його до нижньої частини лімузина Мачадо. Броня, призначена для захисту від куль, стримає вибух, перенаправивши силу вибуху всередину".
  
  "Хіба для цього не знадобиться яка-небудь шрапнель?" Запитала Алехандра.
  
  "Звичайна вибухівка могла б," сказав їй Ноубл. “ Це термитный заряд. Він розжарюється дочиста, як напалм, але не вибухає.
  
  “ Значить, хтось у машині буде готувати? - Запитала Алехандра.
  
  "В цьому і полягає ідея".
  
  Закінчивши змішувати смертельний коктейль, він взяв один з акумуляторних батарей, зняв задню кришку і під'єднав мідний провід до приймача. Він обережно вставив інший кінець в термитное желе, закрив посуд кришкою і щільно заклеїв все це скотчем. "Все, що потрібно, - це текстове повідомлення, щоб воно спрацювало".
  
  "Я сподіваюся, що ви не скористаєтеся послугами телемаркетингу", - сказав Кордеро.
  
  Ноубл посміхнувся і засунув посуд в чорну сумку на зразок тих, що носять кур'єри на велосипедах. “ Якщо пощастить, вона мені навіть не знадобиться.
  
  Глава Шістдесята
  
  Висотка із скла і стали стояла в самому центрі Мехіко, в декількох кварталах від американського посольства. Незважаючи на прогнози синоптиків про дощ, ртутний стовп продовжував підніматися. Далеко мерехтіли теплові міражі.
  
  Ноубл та Алехандра сиділи у викраденому "Провіднику" з працюючим двигуном і включеним на повну потужність кондиціонером. Було 17:27 вечора, по бульвару пробиралися машини. Двоє гостей вечірки вже прибули. Вони дивилися, як кортежі з'їжджають по пандусу в підземний гараж.
  
  Напруга всередині Дослідника наростало. Ноубл прикусив внутрішню сторону щоки. У нього були основи плану, але він поняття не мав, як його здійснити.
  
  Алехандра подивилася в дзеркало заднього виду і випросталась. Кортеж з трьох машин тільки що звернув на бульвар — пара чорних Range Rover з боків від бездоганно білого лімузина з дзеркальними стеклами.
  
  "Це він", - сказала Алехандра.
  
  "Ви повинні бути абсолютно впевнені, що це машина Мачадо", - сказав їй Ноубл.
  
  "Я впевнений".
  
  Конвой порівнявся з викраденим позашляховиком.
  
  - Злазь, - сказав рональд Ноубл.
  
  Алехандра пірнула між сидіннями, коли кортеж проїжджав повз. Головний автомобіль звернув на парковку, за ним пішли лімузин і машина охорони. З-за темного забарвлення вікон неможливо було точно порахувати кількість людей. Ноубл нарахував п'ятьох в головній машині і ще як мінімум чотирьох в задній.
  
  "Залишився ще один," сказав Ноубл.
  
  Алехандра уривчасто кивнула. Куточки її рота опустилися. Вона стиснула пістолет так, що побіліли кісточки пальців. Ноубл хвилювався, що вона випадково вистрілить, але нічого не сказав. Він відкинув цей страх і зосередився на майбутньої задачі.
  
  Останній з лідерів картелю з'явився одразу після 5:40. Два джипа, чорний лімузин і позашляховик Lexus з'їхали по пандусу в підземний гараж.
  
  "Шоу починається," сказав Ноубл.
  
  Він дістав чорну сумку з-під сидіння. “ Сідай на водійське сидіння і будь напоготові. Нам потрібно буде швидко змитися, коли я вийду. Думаєш, ти впораєшся з цим?
  
  "Я піду з тобою", - сказала Алехандра, як ніби це було забуте рішення.
  
  Ноубл похитав головою. “ Ти занадто збуджений. Ти хочеш смерті Мачадо і готовий померти за шанс убити його. Ні за що.
  
  "Він забрав у мене все", - сказала вона крізь зціплені зуби.
  
  "І він заплатить за це", - сказав рональд Ноубл. “Але я не можу довіряти тобі, що ти залишишся холоднокровним там. Ти будеш думати серцем, а не головою. З такою ж імовірністю ви отримаєте я убитий. Так що ти залишаєшся."
  
  Її ніздрі роздулися.
  
  "Ти залишишся," сказав Ноубл. “ Зрозумів?
  
  Вона втупилася на нього своїм єдиним здоровим оком, але кивнула.
  
  "Будь готова сісти за кермо, коли я вийду", - сказав їй Ноубл.
  
  Він вибрався з машини і об'їхав потік машин. На лобі в нього виступили краплі поту. Сорочка прилипла до спини. Сумка підстрибувала у нього на стегні при кожному кроці, нагадуючи про те, що у нього на боці прив'язане два з половиною фунта термітного желе. Якщо б це спрацювало, він би зобразив людину-факел. Він відчинив важку скляні двері й ступив на повітря, такий холодний, що його пробрала тремтіння.
  
  Гарненька мексиканка в темно-синьому костюмі посміхнулася йому з-за стійки портьє. Охоронець в погано сидить блейзері чергував поруч з рослиною в горщику в куті вестибюля. Ноубл опустив плечі і прикинувся, що жує жуйку. Якщо хто-небудь запитає, він був експрес-кур'єром.
  
  Він піднявся на ліфті на сьомий поверх, почекав, поки ніхто не увійде, і потім натиснув кнопку метро. Коли машина знову рушила, він виліз на поручні і підняв панель доступу. Подих теплого повітря вдарило йому в обличчя. Температура в шахті була набагато вище ста градусів за Фаренгейтом. Маленькі червоні аварійні лампочки в дротяних корпусах давали досить світла, щоб можна було бачити. Товсті металеві кабелі дзвеніли й лопалися. Звук заповнив вузьку шахту. Ноубл обережно обійшов велику систему шківів і підійшов до краю вагона. Далеко внизу він побачив світло, що ллється з вентиляційного отвору.
  
  До підніжжя було недалеко. Дзенькнув дзвіночок, і двері відчинилися. Вздовж верхнього краю вагона з'явилося лезо світла. Він припускав, що люди картелю будуть перевіряти кожного, хто вийде з ліфта, протягом наступних декількох годин, і він не був розчарований. Найнятий бандит просунув голову в машину і сказав: "Там порожньо".
  
  Інший голос сказав: "Можливо, хтось натиснув на кнопку помилково".
  
  Через хвилину двері закрилися.
  
  Ноубл перевалився через борт ліфта і повис, тримаючись кінчиками пальців за вузький простір між ящиком і стіною. Він зістрибнув на дно шахти, прямо в калюжу стоячої води.
  
  - Ти що-небудь чув? - запитав чийсь голос.
  
  Глава Шістдесят перша
  
  Верхній поверх Пентхаус був розрахований на декаданс. Підтримуваний спільно наркокартелями, він користувався нейтральною територією в нескінченних війнах за територію, де вони могли зустрічатися і обговорювати справи. Обслуговуючий персонал складався з екзотичних молодих жінок у коротких сукнях з глибокими вирізами і невимушеними посмішками. Стіни прикрашали оригінальні картини маслом іспанських та італійських майстрів епохи Відродження. Китайські вази стояли на розкішних столах з червоного дерева. Підлоги були покриті східними килимами.
  
  Сантьяго пішов за Мачадо в більярдну. В повітрі відчувався солодкий аромат кубинських сигар. Товстий чоловік у білому костюмі з сивим волоссям, відомий поліції як ель Казадор, зробив кидок. Він постукав по битку. Той поцілував трійку, яка опустилася у кутову лузу. Ель Казадор посміхнувся. Кожен з решти гравців відрахував достатньо грошей, щоб купити нову машину. Дехто з найнятих м'язів в залі закліпав, в той час як решта дивилися один на одного з відкритою ворожістю.
  
  Сантьяго розправив плечі. Кожне нервове закінчення в його тілі було в стані підвищеної готовності. Перебування колишнього поліцейського в кімнаті, повній найманих головорізів з автоматичним зброєю, змушувало його нервувати. Це була нейтральна територія, але вони були холоднокровними вбивцями. Найменша провокація могла спровокувати бійку, і Сантьяго вже знав, чим це закінчиться. Він прокручував цей сценарій в голові дюжину разів. Добром це ні для кого не закінчилося.
  
  Поки Мачадо вітав своїх суперників, Сантьяго взяв келих шампанського від служниці. Як лейтенанту, йому була надана ця привілей. Очікувалося, що інші співробітники служби безпеки будуть тверезі і мовчазні. Сантьяго замінив свою загиблу команду трьома новачками. Вони були не такі гарні, як ті, кого він втратив, але вони зійдуть.
  
  “ Шкода чути про вашому бухгалтера, - говорив Ель Казадор, черкая крейдою на своїй паличці. “ Він пропрацював у вас кілька років, чи не так?
  
  "Одинадцять," сказав Мачадо.
  
  “ Я чув, він викинувся з вікна.
  
  Ескобедо, високий чоловік з худим обличчям, сказав: "Я чув, його штовхнули".
  
  "Ніяково," сказав ель Казадор.
  
  М'язи на щелепи Мачадо напружилися. "Він вичерпав себе".
  
  "Отже, його смерть не стала для вас несподіванкою?" Прокоментував Ескобедо.
  
  "Зовсім ні", - запевнив їх Мачадо.
  
  "Зрозуміло". Ель Казадор прицілився для наступного удару. "Можливо, тоді це було на краще".
  
  - До мене доходять чутки про американському линчевателе, - сказав Ескобедо.
  
  “Тотсамый Americano вирішується", - сказав Мачадо. "І ці дві події не пов'язані".
  
  Ель Казадор потопив четвірку. "Що ж, у що б то не стало, дайте нам знати, якщо вам потрібна допомога у боротьбі з цим лінчевателем-одинаком".
  
  Мачадо оголив зуби в тому, що повинно було бути ввічливою посмішкою. Це більше скидалося на оскал акули. "Може, перейдемо до справи?"
  
  "Звичайно", - сказав я. El Cazador сказав. "Ми можемо закінчити нашу маленьку гру пізніше". Вони залишили свої ключки на столі і гуськом вийшли з більярдною, прямуючи з коротким коридором до вітальні.
  
  Мачадо схопив Сантьяго за руку. Його потужні пальці глибоко встромилися в біцепс Сантьяго. Вони відстали від решти групи. Коли інші опинилися поза межами чутності, Мачадо сказав: "не Можна дозволяти грінго заважати зборам".
  
  "Ти думаєш, він нападе на нас тут?" Запитав Сантьяго. "З усією цією охороною?"
  
  "Якщо він це зробить," сказав Мачадо, "я повішу тебе вниз головою і переріжу тобі горло".
  
  Ніздрі Сантьяго роздулися. Він дотримав різкий випад. Мачадо стримав своє слово. Якщо грінго втрутиться, життя Сантьяго буде коштувати плювка.
  
  Мачадо відпустив його руку і приєднався до присутніх у вітальні.
  
  Сантьяго допив вино, поставив порожній келих на столик поруч і попрямував до приватного ліфта.
  
  Глава Шістдесят друга
  
  Кожен мускул Тіло Ноубла напружився. Він був на дні шахти ліфта, і йому нікуди було йти. Якщо головорізи картелю знайдуть його, вони приріжуть, як загнаного в кут щура. Він витягнув "Кімбер" Ханта і прислухався.
  
  “ Мені здалося, що я чув.
  
  "Це урчало у мене в животі".
  
  “ Мовчи і слухай.
  
  Ноубл стояв нерухомо, намагаючись не потривожити воду, яка збиралася біля його ніг, і намагався контролювати своє дихання.
  
  “Це нічого. Давай."
  
  Ноубл повільно видихнув. Він прибрав зброю у кобуру і поповз по підлозі шахти до витяжного отвору, яке було звернено в бік від дверей ліфта. Крізь щілини він міг бачити заляпаний маслом бетон та шини позашляховика. Використовуючи розсіяне світло, він знайшов засувки, закривають вентиляційний отвір, і з копіткою обережністю повернув їх одну за одною. Вони видавали неголосні скребуть звуки, як миша в пошуках сиру. Ноубл поморщився. Він рухався повільно, повертаючи ручки на частку дюйма за раз, поки вони не розтулилися. Покінчивши з цим, він підняв решітку і підтягнувся вгору.
  
  Ліфтова майданчик являла собою бетонний квадрат у центрі підземного гаража. На дахах машин горіли лампи денного світла, створюючи штучний блиск і глибокі зони тіні. Легкі Ноубла наповнилися бензиновими парами. За рогом праворуч від нього двері ліфта охороняла пара міцних горішків з автоматами. Ще одна пара зависла біля виходу. Яскраве сонячне світло перетворив їх у силуети.
  
  Зліва від нього почулися кроки. Ноубл закрив вентиляційний отвір, зробив два великих кроку і перекотився під найближчу машину — позашляховик, — коли солдат картелю з MP5 завернув за ріг. Ноубл заліг в тіні і почекав, поки солдат пройде повз. Він завернув за ріг до дверей ліфта і зупинився, щоб взяти сигарету у приятеля.
  
  Наркобарони припаркували свої кортежі в проходах. Знайти білий лімузин Мачадо було досить просто. Водій задньої машини вийшов розім'яти ноги і покурити. Водій лімузина опустив скло і відкрив магазин. Головний автомобіль був порожній. Водій, мабуть, десь блукав. Можливо, він чергував у ліфті.
  
  Ноубл скрадався по провулках, двічі зупиняючись для патрулювання, поки не добрався до кортежу Мачадо. Він чекав за бампером Hyundai. Водій заднього "Рендж Ровера" докурив сигарету до фільтра, викинув її і знову забрався всередину. Він увімкнув радіо. З динаміків полився мексиканський рок.
  
  Ноубл скористався нагодою, щоб полетіти через прохід.
  
  Водій набрав номер радіостанції pop. Ноубл впав на землю на задньому сидінні Range Rover і поповз на животі. Двигун все ще був гарячим і прогрів бетон. Це має бути те, що відчуває вафлі як, благородна думка. Він зупинився біля переднього бампера. Менше ніж півтора метра відокремлювали Рендж Ровер від лімузина. Він глибоко зітхнув, перекинувся на спину і поповз вперед, поки його голова і плечі опинилися під лімузином. Його стегна були відкриті для кожного, хто міг пройти повз. Бензобак лімузина знаходився прямо над головою. Він втиснув сумку між баком і шиною, переконався, що вона щільно прилягає, потім перекинувся на живіт і незграбно поповз задом наперед.
  
  Патруль із двох чоловік вибрав цей момент, щоб пройти мимо. Ноубл почекав, поки вони підуть, переривчасто зітхнув і витер долонею піт з обличчя. Перша частина плану була виконана. Тепер все, що йому треба було зробити, - це влаштувати достатній хаос, щоб затягнути Мачадо назад в лімузин. Він позадкував назад, поки не вибрався з-під Range Rover, і підвівся навпочіпки. У нього підгиналися коліна і нила спина. Тридцятичотирирічний Ноубл був занадто молодий для проблем з суглобами, але його тіло встигло добряче потрудитися. Він вже збирався повернутися по своїх слідах, коли побачив Сантьяго, що перетинає паркування у напрямку до автоколоні.
  
  Ноубл метнувся за сірий "Лінкольн Навігатор". Лос Зетас сикарио пройшов між рядами до ведучого "Рендж Ровера" і постукав у вікно водія.
  
  Скло з дзижчанням опустилося.
  
  “ Дивись в обидва. Подзвони мені по рації" якщо побачиш щось підозріле. Сантьяго підійшов до лімузину, повторив повідомлення, а потім до заднього позашляховику.
  
  Він був менш ніж в десяти футах від нього. Привид Торреса закричав Ноубла, щоб той вистрілив. З такої відстані він міг перегнутися через бампер і, не цілячись, всадити кулю в Сантьяго, але той залишився на місці. Дотримуйся плану,, сказав він собі,, дотримуйся плану, чи це все розвалиться на шматки.
  
  Глава Шістдесят третя
  
  Сантьяго попрямував геть., його підбори гулко віддавалися по підлозі гаража. Ноубл почекав, поки він зникне з поля зору, потім повернувся до ліфтів. Тихо рипнули решітка. Ноубл ковзнув назад в задушливу спеку і темряву шахти. Кабіна ліфта все ще перебувала на підземному рівні, але забратися на неї було непросто. Він притулився спиною до машини, уперся ногами у стіну і підтягнувся. Знадобилося десять хвилин, але він зміг видертися на дах.
  
  З пістолетом у руці він підняв люк доступу, переконався, що ліфт порожній, а потім просунув голову і плечі в отвір. Йому довелося напружитися, і він майже послабив хватку, але зміг використовувати дуло свого пістолета, щоб натиснути кнопку "сімнадцять".
  
  Кабіна мчала вгору крізь темряву. Ноубл опустився на одне коліно, однією рукою вперся в дах ліфта, слухаючи, як гудуть кабелі. Повз замиготіли червоні лампочки технічного обслуговування. Зліва від нього був довгий обрив, ставав довшим з кожною секундою. Ноубл намагався не думати про це.
  
  Троси сповільнилися, і машина зупинилася поверхом нижче пентхауса. М'яке червоне світіння осяяло пару подвійних дверей нагорі. По іншу сторону цих дверей перебувала невелика армія вбивць, володіють достатньою вогневої міццю, щоб вести війну.
  
  Великі шансисказав собі Ноубл.
  
  Він розправив плечі, розслабляючись. Повільно - повільно, а плавно - швидко., подумки повторив він. Виробити достатньо шуму, щоб Мачадо повернувся в машину і дозволив термиту закінчити роботу.
  
  Вставши навшпиньки, він ухитрився натиснути на важіль активації двері стовбуром "Кімбера".
  
  Час сповільнилося. Двері відкрилися, немов завіса в смертельно небезпечному балеті. Шахту ліфта заповнив світло — прожектор, що привертає увагу натовпу до головному виконавцю. Але це шоу не було написано за сценарієм. Хто вижив, а хто помер, повністю залежало від випадку.
  
  Троє солдатів картелю стояли перед дверима. Вони стовпилися під кришталевою люстрою в центрі вестибюля. У всіх трьох на шиї висіли автоматичні гвинтівки. Вони одночасно повернулися, коли двері відчинилися.
  
  Шість місяців тому Сем Ганн помолився перед перестрілкою в каменоломні на північ від Коулуна, і вони перемогли, незважаючи на перевагу. Тепер, коли двері досягли бампера, Ноубл виголосив коротку молитву в надії, що Бог — якщо він існує — дарує яку-небудь божественну захист. Принаймні, трохи удачі.
  
  Він прицілився в першої людини і відвів курок назад, поки не відчув, як Кімбер видихнув вогонь. Шахту ліфта заповнив оглушливий гуркіт. У лобі бандита відкрилася діра розміром з четвертак. Задня частина його черепа зникла в моторошних бризках крові і мізків. Його коліна підігнулися.
  
  У той же час другий чоловік виставив перед собою пістолет-кулемет і натиснув на спусковий гачок. Маленький автоматичний пістолет задзвенів, як сердита циркулярна пила. З казенної частини вискочили порожні гільзи. Свинець потрапляв на підлогу, викопуючи траншеї і піднімаючись вгору, щоб просвердлити отвори в шахті ліфта над головою Ноубла.
  
  Він присів, намагаючись здаватися як можна менше, і зробив кілька пострілів. Обидві кулі пробили груди солдата картелю, відкинувши його назад.
  
  Третій чоловік натискав на спусковий гачок до тих пір, поки затвор не повернувся у своє положення на порожній патронник. Коли його друзі впали замертво, він викинув витрачений магазин і спробував перезарядити, але в поспіху пересмикнув магазин назад. Він усвідомив свою помилку на секунду пізніше. Ноубл всадив йому кілька куль в груди.
  
  Всі три мішені були уражені. У повітрі повисла густа хмара блакитного диму. На підлозі виднілися глибокі вибоїни, а стіна шахти ліфта у двох футах над головою Ноубла була поцяткована дірками.
  
  Якщо це не вважалося дивом, то що ж тоді було?
  
  Він підтягнувся, схопив АК-47 мерця і зняв з його пояса рацію. З відкритої двері зліва від Ноубла долинали крики. Він підняв зброю на плече і випустив чергу з трьох патронів якраз вчасно, щоб зловити солдата картелю, який підійшов на розвідку. Кулі прошили груди солдата. Його голова і плечі откинулись тому. Ноги підкосилися. Він приземлився плиском на спину. Він усе ще дихав, але ненадовго.
  
  Ноубл повернувся направо, очищаючи пентхаус проти годинникової стрілки. Його єдиним шансом на виживання було створити хаос, вивести супротивника з рівноваги і змусити їх вбивати один одного замість того, щоб вбивати його. Він натиснув кнопку на радіо і на своєму кращому іспанською прокричав: "Лос Зетас атакують!"
  
  Він не знав, чи належала рація, яку він тримав у руках, "Лос Зетас" або однією з інших банд, але це повинно було викликати замішання. Він увійшов в добре освітлений хол з паркетними підлогами і картинами, написаними маслом, на стінах. Довгий стіл зі стільцями з високими спинками наводив на думку про їдальні. Він рухався швидко і ледве не наїхав на дівчину в короткій сукні з підносом, заставленим кухлями для шампанського. Піднос впав на підлогу. Скло розлетілося на друзки. Її очі, здавалося, були готові вискочити прямо з орбіт. Вона відкрила рот, щоб закричати.
  
  "Не кричи," попередив її Ноубл. “ Не роби цього. не кричи.
  
  Звук завмер у неї на губах.
  
  Він затулив їй рота лівою рукою і притиснув до стіни. З іншого кінця пентхауса долинали крики.
  
  - Скільки ще цивільних тут працює? - запитав він.
  
  Він підняв руку, щоб вона могла заговорити.
  
  "Сім".
  
  “ Є якийсь інший вихід?
  
  Вона похитала головою. “ Тільки ліфт.
  
  “ Де знаходиться блок запобіжників? - запитав я.
  
  Вона вказала на двері в іншому кінці кімнати. “Он там. Через дві двері, направо".
  
  "Ляж на підлогу і закинь руки за голову," наказав Ноубл.
  
  Вона поспішила коритися, вжимаясь в кут.
  
  Глава Шістдесят четверта
  
  Алонсо, глава Caballeros Templarios був чоловіком середніх років з парою підборідь. Він розповідав присутнім, що почав оснащувати своїх койотів окулярами нічного бачення. Якщо вони були біля прикордонного патруля США, міркував він, чому б і ні? Це також дозволяло їм рити нові тунелі, не турбуючись про подачу електрики. Тамплієри були відповідальні приблизно за дві дюжини тунелів, що простягаються від Тіхуани до самого Сан-Дієго, багато з яких мали світло і вентиляцію.
  
  Глави картелів зібралися за низьким столиком у конференц-залі. Їх оточувала охорона. Обслуговуючий персонал постійно наповнював їх напої. У повітрі висів сигарний дим, який стельові вентилятори закручували в повільні вихори. За вікнами на заході збиралися темні грозові хмари, закриваючи сонце.
  
  Ескобедо похитав головою. "Ми повністю позбудемося потреби в технологіях, якщо просто откупимся від більшої частини прикордонного патруля США".
  
  "Це стає все важче робити", - заперечив Алонсо. “Американці втомилися від вбивств на їх південній межі. Північноамериканський прикордонний патруль краще перевіряє своїх людей. Це шкодить бізнесу".
  
  "Ось чому я скликав це зібрання", - сказав їм Мачадо. Час прийшов. Він витратив десятиліття на те, щоб розставити все по місцях. Це вимагає терпіння і чималих вкладень капіталу, але плоди його праці нарешті дозріли. Він глибоко затягнувся сигарою і видихнув. "А що, якщо я скажу вам, що через кілька коротких місяців прикордонний патруль більше не буде викликати ніякого занепокоєння?"
  
  Алонсо пирхнув.
  
  "Я б сказав, що ви використали свій власний продукт", - пробурмотів Ескобедо.
  
  "Я працював над угодою, яка покладе кінець війні Америки з наркотиками і надасть нам відкритий доступ", - сказав їм Мачадо.
  
  "Продовжуй", - сказав Ель Казадор.
  
  "Ви говорите про те, щоб підкупити прикордонний патруль". Мачадо розсміявся, і з його ніздрів вирвалося хмарка диму. “Ви занадто дрібно уявляєте, друзі мої. Навіщо купувати прикордонних агентів, коли ви можете володіти президентом?"
  
  Алонсо похитав головою. “Ви ніколи не відкупитеся від президента Сполучених Штатів. Навіть Америка не настільки корумпована". Після паузи він додав: "Поки".
  
  "А що, якщо я скажу вам, що вже зробив це?" Сказав Мачадо, дозволяючи заявою осмыслиться. "Що, якщо я скажу вам, що нинішній лідер DNC у мене в кишені?"
  
  Ель Казадор нахилився вперед. "Це неймовірні новини".
  
  Всі погляди були прикуті до нього. Він не поспішав, насолоджуючись моментом. “Протягом десятиліть американські політики отримували пожертвування на передвиборну кампанію від іноземних урядів, таких як Іран і Саудівська Аравія. Я подумав про себе, чому обідранці повинні бути єдиними, хто диктує американську політику?
  
  “Кілька років тому я почав фінансувати політичні кампанії, розраховуючи, що рано чи пізно одне з моїх вкладень окупиться. На що ви завжди можете розраховувати, друзі мої, так це на жадібність. Хелен Родос був надто охоче беруть мої внесок у кампанію. Це були мої гроші, які допомогли забезпечити її балотуватися на пост губернатора Нью-Йорка і мої гроші на фінансування своєї президентської кампанії".
  
  "Я бачив її виступу", - сказав Алонсо. "Вона виступає за відкриті кордони".
  
  "Як тільки вона виявиться в Білому домі, ми зможемо перевозити товар, не побоюючись прикордонного патруля".
  
  "Як ви можете бути в цьому впевнені?" Запитав Алонсо. “Одна справа - давати їй гроші. І зовсім інше - очікувати, що вона надасть нам відкритий доступ".
  
  "Я записав нашу бесіду вів докладний паперових грошей, які я направив в її швейцарський рахунок," Мачадо розповіла. “Коли вона буде президентом, я буду запит вона відкриває для нас певні маршрути для переміщення продукції. Якщо вона відмовляється, я публікую запис ".
  
  Алонсо розсміявся і заплескав у долоні. “Браво! Жоден політик не хоче, щоб голосуюча публіка побачила скелети в шафі".
  
  Мачадо кивнув.
  
  Ескобедо пожував кінчиком сигари. “Ви один будете знати, якими маршрутами безпечно користуватися. Насправді, якщо б ви побажали, ви могли б використовувати свої зв'язки з президентом Америки, щоб обрушити на нас закон ".
  
  Мачадо дружелюбно посміхнувся. “ Ти надто турбуєшся, мій друг. Я з радістю тобі забезпечу безпечний проїзд за помірну плату. Скажімо, двадцять відсотків?
  
  Ескобедо загарчав. “ Ти не отримаєш від мене жодного песо!
  
  Мачадо відкинувся назад і перекинув руку через спинку дивана. "Тоді, боюся, вам буде дуже важко пересувати товар".
  
  El Казадор говорив крізь зціплені зуби. “ Ти думаєш, що зможеш озброїти нас силою, Мачадо?
  
  “Ви неправильно дивіться на все це, друзі мої. Я роблю транспортування продукції безпечніше і простіше. Більше ніяких битв за тунелі в пустелі. Більше ніяких воєн. Більше ніякого кровопролиття. Ми забезпечуємо Північноамериканців ліками, які їм потрібні, щоб заглушити їх безглузде існування, і ми заробляємо більше грошей, ніж Бог ".
  
  "Але ти заробляєш більше, ніж всі ми", - зазначив Алонсо.
  
  "Ціна ведення бізнесу—"
  
  Оглушливий гуркіт автоматної черги обірвав його слова. Лідери картелю застигли на своїх місцях. Лейтенанти витягли зброю. М'язи на спині Мачадо напружилися, готові до дії. Кров стукала у вухах. Його найгірший кошмар ставав реальністю. Він стояв на порозі перемоги, і його план зруйнувався з-за самотнього американця, затаившего образу. Він прокляв агента ЦРУ грінго і цього некомпетентного дурня Сантьяго.
  
  Стрілянина припинилася так само раптово, як і почалася.
  
  “ Що, чорт візьми, там відбувається? - Поцікавився Алонсо.
  
  “ Поліція? - Запитав Ескобедо.
  
  По всьому конференц-залу озброєні люди дивилися один на одного. Повітря здавався наелектризованих. Вони сиділи на пороховій бочці. Одна іскра могла підірвати.
  
  Затріщала радіо. Перешкоди перервали передачу, але почувся спотворений голос. "... Лос Зетас ... атакують..."
  
  Мачадо відчув, що всі погляди спрямовані на нього. Інші картелі повернули зброю в його бік. Його силовики відповіли тим же. Паніка охопила його. Він почав, заїкаючись, щось заперечити, але його перервали нові постріли.
  
  Ескобедо скочив так швидко, що перекинув стілець. Все в кімнаті схопилися на ноги, направивши зброю один на одного. Троє солдатів Лос Зетас з Мачадо були в значній меншості. Вони переключили свою увагу з інших лідерів картелю на конкуруючих силовиків.
  
  “ Зачекайте! "Мачадо здійняв руки. “ Просто почекайте!
  
  "Накажіть своїм людям опустити зброю!" Наказав Ескобедо.
  
  "Накажи своїм людям припинити вогонь," прогарчав Мачадо.
  
  Світло згасло, зануривши кімнату в темряву. Гримнув пістолет. Спалах з дула освітила обличчя чотирнадцяти збройних і розлючених чоловіків. Мачадо відчув, як куля просвистіла у нього над вухом. Він кинувся до дверей, коли повітря наповнилося свинцевим градом.
  
  У паніці він зіткнувся з ким-то в темряві, і вони обидва впали на підлогу. Кулак врізався Мачадо збоку в голову. Лезо ковзнуло по вуху, змусивши його швидше здивуватися, ніж постраждати. Людина під ним представляв собою извивающуюся масу які розмахують рук і ніг. Мачадо не знав, боровся він з солдатом або з одним з ватажків інших банд. Він отримав удар в губи, і гарячий мідний присмак крові наповнив його рот.
  
  Мачадо обхопив руками голову чоловіка і сильно крутнув. Через стрілянину у нього відключився слух, але він відчув, як хруснув хребець. Руки чоловіка обм'якли, як ніби хтось витягнув батарейку з дитячої іграшки.
  
  Люди закричали. Кімнату наповнив різкий запах пороху. Свинець, немов рій розлючених шершнів, дзижчав над головою. Мачадо намацав зброю, але замість цього вхопився за черевик мерця. Він кинув пошуки, відштовхнувся від підлоги і побіг до виходу. Він вдарив у двері плечем. Вуд вискнув. Двері відчинилися, викинувши його в довгий коридор, з'єднаний з передпокою. Червона лампочка аварійного виходу висвітлила тіла чотирьох мертвих силовиків перед ліфтами.
  
  Куля просвистіла повз його голови. Мачадо здригнувся і притиснув плечі до вух. Він почув крик Ескобедо: “Мачадо, ти зрадник!"
  
  Мачадо побіг до ліфта
  
  Глава Шістдесят П'ята
  
  Ноубл знайшов автоматичний вимикач в бібліотеці, повній книжок, які ніхто ніколи не читав; ні один корінець не був зламаний. Пара шкіряних крісел стояла по боках електричного каміна. Кімната нагадувала нафтопереробний завод, місце, куди могли піти наркоторговці, щоб прикинутися цивілізованими людьми, а не дрібними шахраями. Гобелен приховував блок запобіжників. Ноубл відкрив двері і натиснув на головний вимикач.
  
  Світло згасло, замигав.
  
  З протилежного кінця пентхауса долинув різкий гуркіт кулеметів. Смертоносний рев тривав цілу хвилину, потім перейшов в одиночний бавовна з пістолета в темряві. Дикий вишкір торкнув куточок рота Ноубла. Параноїдальні картелі тільки що зробили за нього його роботу. Верхній поверх все ще кишів силовиками, але звучало це так, немов боси струсили пил один з одного.
  
  Він вийшов з бібліотеки і попрямував через пентхаус — АК-47 — попереду, очищаючи кімнати одну за одною. Пульс стукав у вухах, темрява зіграла з ним злий жарт. Вдалині він почув гуркіт грому, а ближче до нього - спорадичні постріли.
  
  Більярдний зал був перетворений в Аламо трьома найманими головорізами. Вони перевернули кілька столів і використовували їх як укриття. Вікна від підлоги до стелі виходили на Мехіко. На заході зібралася темна смуга зловісних грозових хмар, і за пасмом хмар на горизонті мерехтіло сонце. Четверо мертвих чоловіків, жахливі результати невдалої спроби штурму захисників, лежали посеред підлоги. Порожні гільзи валялися на килимі.
  
  Ноубл зробив два широких кроку і перестрибнув через стійку бару.
  
  Важкі ящики поливали з шланга дальній кінець кімнати автоматикою. Свинець розколов полірований бар, розбив пляшки і розбив дзеркало заднього виду. Ноубл приземлився на гумовий килимок. На нього дощем посипалися осколки скла і випивка.
  
  Кулі забарабанили по стійці, як розлючений звір, що намагається прорватися крізь неї. Коли він, нарешті, зупинився, тиша була приголомшуючою.
  
  Переляканий бармен забився в кут, де вигнута стійка впиралася в стіну. Він підняв обидві руки і ламаною англійською попросив зберегти йому життя.
  
  "Я не заподію тобі шкоди", - сказав Ноубл по-іспанськи.
  
  Бармен втиснувся в полку, намагаючись стати менше. Його очі забігали по сторонах, а підборіддя затремтів.
  
  Ноубл випадково глянув, і йому трохи не знесло голову. Розбилося ще кілька пляшок, обдавши його бурбоном і віскі.
  
  Ноубл подумав, що солдати картелю, ймовірно, занадто довіряють цим більярдним столом. Куля калібру 9 мм може пробити стіну, а АК-47 Ноубла стріляв з важкого 7,62-мм.
  
  Він припав до землі і дав три короткі черги. Гвинтівка вдарила його по плечу. З казенної частини вилетіли латунні гільзи. Кулі з важким ляпанцем врізалися в більярдний стіл, виконавши дірки в зеленому фетре і дереві під ним, але застрягли в складній системі повернення м'яча.
  
  Виробник створив якісне обладнання для відпочинку. Чорт візьми.
  
  Сикарио відповіли градом свинцю, обливши Ноубла ще великою кількістю спиртного. Це наштовхнуло його на ідею. Він схопив пляшку текіли, відкрутив кришку і взяв з полиці ганчірку. Кулі продовжували стукати по стійці. Солдати картелю змінювали один одного, один стріляв, поки інші перезаряджали, утримуючи Ноубла на місці. Він намочив ганчірку, засунув один кінець у відкриту пляшку, потім пошукав що-небудь, щоб її підпалити.
  
  Бармен дістав з нагрудної кишені помаранчевий "Бик".
  
  “Gracias, " сказав Ноубл.
  
  “De nada, Señor."
  
  Примарне блакитне полум'я злетіло по ганчірці до шийки пляшки. Ноубл відкинув її рукою. Пляшка перекинулася і з голодним свистом розбилася об одну з ніжок столу. Помаранчеве полум'я оповила захисників. Їх панічні крики наповнили повітря. Всі троє побігли у відчайдушній спробі врятуватися від вогню.
  
  Ноубл вискочив з-за стійки і убив першого чергою з свого АК-47. Другий чоловік впав і катався по підлозі, поки вогонь чорнила його шкіру. Третій чоловік станцював джигу, ляскаючи себе по руках і ногах. Ноубл вистрілив у нього короткою чергою. Кулі відкинули солдата картелю тому, через вікно. Він з криком впав.
  
  Почувся віддалений бавовна. Взвизгнули шини.
  
  Запах обвугленої плоті забив легкі Ноубла і викликав сльози на очах. Він закашлявся, помахав рукою перед носом і обійшов барну стійку до розбитого вікна. Солдат картелю приземлився на вулиці. Рух по бульвару позадкувало. Кілька водіїв вийшли зі своїх машин, щоб краще роздивитися.
  
  Глава Шістдесят Шоста
  
  Мачадо тицьнув пальцем в кнопку виклику. На його лисій голові блищав піт, отливавший червоним в яскравому світлі ламп аварійного виходу. На межі паніки він спостерігав, як один за одним спалахували індикатори поверху. Ліфт ніколи не добереться до нього вчасно. Він підійшов до глухої частини стіни і намацав прихований вимикач. Картелі обладнали окрему сходи на випадок, якщо до них коли-небудь прийде поліція. Мачадо зовсім забув про нього, до цього моменту. Він ніколи не очікував, що дійсно скористається ним. Як запасне колесо в багажнику автомобіля, це був додатковий рівень безпеки, про який ви не думали, поки він вам не знадобився. Його пальці знайшли кнопку, і майстерно замаскована двері відчинилися на безшумних петлях.
  
  
  
  Сантьяго був в гаражі, чекаючи ліфта, коли радіо пронизливо прокричало: "Лос Зетас... Атакують..." Двоє членів картелю Перської затоки стояли в десяти футах від нього. Обидва чоловіки повернулися і витріщилися на нього. Шлунок Сантьяго зробив сальто. Він побачив звинувачення в їх очах. Ліфт дзенькнув, і двері відчинилися.
  
  Замість того, щоб спробувати заспокоїти їх, Сантьяго витягнув свій службовий "Глок", розрядив магазин і відступив чекала його кабіну ліфта. Найближчий солдатів зігнувся навпіл. Інший силовик прошив передню частину ліфта кулями з "Узі". Сантьяго втиснувся у кут і натиснув кнопку виклику пентхауса.
  
  
  
  Мачадо увірвався через двері в гараж. Почалося справжнє пекло. Картелі стріляли один в одного поверх дахів припаркованих машин. Кулі вибивали вікна і відскакували від бетону. Солдат картелю Перської затоки лежав на спині перед ліфтами. Короткоствольний AR-15 лежав поруч з витягнутою рукою.
  
  Мачадо потягнувся за гвинтівкою, але град куль змусив його відступити. Свинець прогриз стіну, обсипавши його пилом. Він змінив напрямок руху і побіг через гараж до своєї броньованої колоні.
  
  Солдати Лос Зетас вискочили зі своїх машин, поливаючи Кабальєрос Темплариос з автоматичної зброї. Мачадо дістався до головного позашляховика і крикнув: "Поїхали!"
  
  Він відштовхнув водія зі свого шляху. Чоловік впав на дупу з виразом здивування на обличчі. Він відкрив рот, але половина його голови вибухнула перш, ніж він встиг заперечити. Мачадо кинувся на водійське сидіння позашляховика, зачинив дверцята і натиснув на газ. Кулі вдарили в лобове скло, залишивши на ньому подряпини. Броня витримала.
  
  
  
  Ноубл, виглянувши у розбите вікно, помітив, як лімузин Мачадо вилетів з підземного гаража, наче блискуча біла ракета, запущена з палуби корабля. До лімузину під'їхала пара позашляховиків. Ведучий позашляховик протаранив Mazda. Водій проїхав зигзагом крізь потік машин, сигналячи клаксоном, використовуючи бампер, щоб розштовхувати інші машини зі свого шляху. Він виїхав на тротуар, об'їхав вантажівка і повернувся на вулицю. Водія лімузина було важко за ним встигнути.
  
  Ноубл дістав з кишені одноразовий стільниковий і набрав номер. Пролунала спалах. Оранжевий вогненна куля відірвав задню частину лімузина від землі.
  
  Головний позашляховик так і не зупинився. Ось вам і честь серед злодіїв.
  
  Ноубл спостерігав досить довго, щоб переконатися, що ніхто не втік з лімузина, потім підняв великий палець у бік Алехандры. Місія виконана.
  
  Вона включила передачу на "Субурбані" і вырулила з потоку машин, зіткнувшись з седаном. Вона натиснула на газ, відірвавши більшу частину бічної обшивки, потім протаранив іншу автівку, убравшись зі свого шляху, виїхала на бордюр і промчала повз палаючого лімузина в гонитві за провідним позашляховиком.
  
  Ноубл вилаявся і побіг до ліфта. Далеко завили сирени. Йому потрібно було втекти, поки поліція оточила будівлю. Він натиснув кнопку виклику і став чекати. З кожною секундою виття сирен наближався. Перше, що вони робили, це встановлювали периметр, щоб оточити кожного, хто вийде.
  
  "Давай", - наполягав Ноубл. Він почув шум ліфта по іншу сторону дверей і відкинув АК-47. Він не міг винести його з будівлі. Він з гуркотом покотився по підлозі. Дзенькнув дзвоник. Двері відчинилися, і Ноубл опинився лицем до лиця з Сантьяго.
  
  Глава Шістдесят сьома
  
  Резидентура ЦРУ Шеф, який відповідає за Мексику, підключив потрібних людей до мережі дитячої проституції. Місцевій владі вдалося схопити лідера і врятувати дюжину дітей. Сутенер сидів за ґратами, виливаючи душу, а Хант звідти вийшов героєм. Єдине, чого він не міг зрозуміти, так це чому Ноубл взагалі втягнув його у все це. Намагався він допомогти або перешкодити?
  
  Хант дивився у вікно посольства на лінію темних хмар, сгущавшихся на заході. Сонце, розпечений червоний півмісяць на горизонті, швидко опускалося. Він відвернувся від вікна і потягнувся. "Що-небудь?"
  
  "Я працюю над цим", - запевнив його Езра. Він сидів за своїм комп'ютером, так глибоко зіщулився в кріслі, що здавалося, ось-ось зісковзне зі стільця на підлогу.
  
  "Скільки часу це займе?" Запитав Хант.
  
  Гвен почала дратуватися. Вона сказала: “Це називається одноразової осередком не просто так. Це важко відстежити".
  
  Хант потер очі.
  
  “ Нарешті, - сказав Езра, сідаючи.
  
  "У тебе щось є?" Запитав Хант.
  
  “ Він був куплений в семи кварталах від квартири сутенера.
  
  Хант схрестив руки на грудях і скорчив гримасу. Це тільки підтвердило те, що він вже підозрював — повідомлення відправив Ноубл, — але не пояснювала чому. "Де воно зараз?"
  
  “Він не відстежує роботу вишок. Ймовірно, він відключив його відразу після відправлення повідомлення ".
  
  Ноубл сплив на поверхню і знову зник, як у тих набридливих іграх в "бий крота". Він з'явився в одному місці, і до того часу, як Хант дістався туди, його знову не було, тільки щоб з'явитися в абсолютно іншому місці. Хант вишкірив зуби.
  
  Гвен клацнула пальцями. Вона притискала навушник до вуха, слухаючи поліцейську передачу. “У пентхаусі висотного будинку йде стрілянина. Пролунало кілька пострілів. Реагують всі доступні підрозділу".
  
  “ Де? Хант схилився над її плечем.
  
  Вона зачитала адресу.
  
  Езра сверился з картою. “ Це менше ніж у двох милях звідси.
  
  На цей раз "Вдар крота" з'явився в межах легкої досяжності. Хант сховав у кобуру потьмянілий пістолет радянських часів і поспішив по коридору до ліфтів. Ноубл спускався вниз. До біса презумпцію невинності. Якщо Сем розсердиться, що ж, вона це переживе.
  
  Глава Шістдесят восьма
  
  Сантьяго підняв пістолет, і у Ноубла була частка секунди, щоб зреагувати. У нього не було часу вихопити власну зброю. Він увійшов в кабіну ліфта і ляснув Сантьяго по руці відкритою долонею. 9-міліметровий "Глок" видихнув вогонь. Ліву сторону особи Ноубла обдало жаром. Куля пройшла повз вуха на частки дюйма. У мозок немов встромили ніж для колки льоду. Він закричав, але зумів обома руками обхопити пістолет Сантьяго.
  
  Усередині ліфта вони зчепилися за контроль над зброєю. Ноубл скинув пістолет, і Сантьяго натиснув на спусковий гачок. Одна з ламп денного світла над головою розсипалася дощем іскор. Порожня гільза відскочила від стіни і покотилася по підлозі.
  
  Ноубл штовхнув Сантьяго по коліну, і силовик картелю вдарив Ноубла ліктем в обличчя. Це було схоже на удар молотком по щоці. Він відсахнувся і врізався спиною в стіну. Сантьяго з силою опустив дуло пістолета. Ноубл переніс свою вагу на зап'ясті Сантьяго і повернув дуло в останню секунду. Дві кулі просвердлили дірки в стіні.
  
  Сантьяго був вуличним бійцем. На відміну від Ханта, він відточував свої навички в незліченних сутичках не на життя, а на смерть. Його атаки були менш відточеними, більш смертоносними. Ноубл повинен був покінчити з цим швидко, інакше Сантьяго побив його до напівсмерті.
  
  Ноубл вдарив його по ряду кнопок, і на екрані загорілася половина номерів поверхів. Двері зачинилися, і ліфт почав опускатися. Ноубл вдарив його знову, вибивши все повітря з легенів Сантьяго. Він розтулив хватку, і пістолет з гуркотом покотився по підлозі. Машина зупинилася, і дверці відчинилися. Ноубл блокував шквал ударів колінами і ліктями. Дверцята зачинилися. Кастет розчавив Ноублу нижню губу. У роті з'явився присмак міді. Ліфт зупинився на чотирнадцятій, тринадцятою і знову на десятій. Коліно Сантьяго загрожувало знову зламати Ноублу ребро болючим ударом. Ноубл обома руками затиснув вуха Сантьяго.
  
  Атака була розрахована на розрив барабанних перетинок і дезорієнтацію нападника. Це спрацювало. Лейтенант картелю закричав і відсахнувся назад. По його щоці потекла цівка крові.
  
  Ноубл пірнув за пістолетом. Сантьяго захопив його голову. Це вимагало від Ноубла усієї сили, але він зумів кинутися вперед і схопити зброю. Він засунув пістолет за пояс і вистрілив наосліп. Сантьяго сіпнувся, відпустив його і привалился до стіни.
  
  Ноубл повернувся, спіткнувся об порожню гільзу і важко сів.
  
  Сантьяго сидів навпроти нього, притиснувши руку до живота, і кров просочила його сорочку. В його очах світився Ноубл, як ніби він міг продовжувати бій, керуючись лише глибиною своєї ненависті. Але він не вставав. Вони обидва знали це.
  
  Він ледве переводив подих. “ Твій друг... він помер... як боягуз.
  
  "Коли потрапиш у пекло, скажи їм, що тебе послав Джейк Ноубл". Він натиснув на курок. Пролунав громовий ляск пістолета. Кров забарвила стіну лютим червоною плямою.
  
  Ліфт зупинився на другому поверсі. Ноубл, накульгуючи, вийшов і взяв себе в руки. Біль маршем піднімалася по його тілу. Він обмацав ниючі ребра. Вони були цілі, але напевно були в синцях. Перш ніж двері ліфта закрилися, Ноубл кинув пістолет Сантьяго собі на коліна.
  
  Він піднявся по сходах в гараж, відсунув клямку на важкій дверей і прочинив її досить, щоб зазирнути всередину. Три автоколони все ще були припарковані. Поліцейські патрульні машини забарикадували съездную рампу. Офіцери наказали їм здатися, але картелі були озброєні до зубів і не здавалися без бою.
  
  "Мексиканське протистояння," пробурмотів Ноубл собі під ніс.
  
  Ніхто не спостерігав за сходами. Ноубл відкрив двері, прицілився поверх припаркованих машин і вистрілив в спину найближчому бандитові. Кімбер заревів. В бетонній печері підземного гаража постріл луною віддався, з-за чого було неможливо визначити, звідки він пролунав. Всі почали стріляти одночасно. Звук був оглушливим. Кулі просвистіли всередині гаража, вибиваючи шибки, відключаючи автомобільну сигналізацію і пробиваючи шини. Чоловіки кричали від болю.
  
  Ноубл зачинив двері перш, ніж одна з куль відскочила від сходів. Він вибіг на перший поверх. На сходовому майданчику було двоє дверей. Одна вела у вестибюль. Інший був пожежний вихід. Він прибрав зброю в кобуру і плечем протиснувся через пожежну двері в провулок.
  
  “ Руки вгору! - крикнув я.
  
  Пара поліцейських в тактичному спорядженні наставили на нього AR-15. Їх машина перекрила вхід в провулок. Інший кінець був відкритий, але занадто далеко, щоб втекти. Ноубл просто помер би, засапавшись. Він підняв обидві руки.
  
  Вони наказали йому лягти.
  
  Він розіграв карту невдалого іноземця. “Er... perdón... no hablo español."
  
  Один з поліцейських вийшов вперед, у той час як його напарник затримався біля машини. Ноубл втупився в дуло AR-15 і нагадав собі дихати. Коп міг покінчити з собою одним рухом пальця. Серце Ноубла скажено забилося в грудях. Він підняв руки.
  
  Офіцер опустив зброю. Воно було закріплено на одноконечной перев'язі в нього на шиї. Він дозволив гвинтівці бовтатися і схопив Ноубла за витягнуту руку. Ноубл змінив захоплення. Тепер він стискав зап'ясті офіцера. Він притягнув офіцера ближче і вдарив коліном в пах поліцейського. Офіцер зігнувся від болю, а Ноубл вихопив AR-15.
  
  Другий коп не міг вистрілити, не зачепивши свого напарника. Він рушив уперед, вигукуючи накази. Ноубл підкинув гвинтівку і натиснув на спусковий гачок. Куля потрапила поліцейському в груди, і він упав навзнак.
  
  Ноубл натиснув на швидкознімний ремінь гвинтівки і вдарив першого офіцера прикладом зброї. Його ноги підкосилися, а очі закотилися. Він перевернувся на бік.
  
  Другий поліцейський закашлявся і схопився за груди. Ноубл розраховував, що жилет поліцейського зупинить кулю, але з такої відстані це було ризиковано. У нього, певно, були зламані ребра, і завтра в нього буде пекельний синяк, але він буде жити. Він спробував підняти рушницю руками, які трепыхались, як вмираючі метелики.
  
  Ноубл навів мушку на лоб. “ Кинь це.
  
  Коп розстебнув пряжку і відкинув зброю в бік. Воно з дзвоном впав на асфальт. Страх наповнив його очі.
  
  Ноубл забрав два повних магазину у лежачого без свідомості поліцейського, а потім підійшов до звіра напарнику. Він тримав стовбур спрямованим на думку офіцера, поки витягав ще два магазини з тактичної збруї чоловіки. - Вона проникла всередину? - запитав він по-іспанськи.
  
  Офіцер похитав головою.
  
  "Ключі?"
  
  "В машині," прохрипів він.
  
  "Повільно порахуй до ста," сказав йому Ноубл. "Тоді виклич "швидку".
  
  Офіцер кивнув.
  
  Ноубл схопив другий AR-15, забрався на водійське сидіння поліцейської машини і кинув гвинтівки на пасажирське сидіння.
  
  Поранений офіцер перекотився на карачки і підповз до свого втратив свідомість напарнику. Ймовірно, вони були хорошими поліцейськими. Ноубл відчував себе ніяково через те, що розправився з ними.
  
  Він виїхав з провулка заднім ходом. Рух навколо висотки зупинилося. Копи висипали кулі по пандусу в гараж. Автомобілісти запанікували і спробували здати назад, що призвело до десятків переломів крил. Ноубл оглянув приладову панель, включив мигалки і їхав по тротуару, поки не проїхав пробку. Він попрямував на схід, повз американського посольства, слідуючи за Алехандрой. Він не бачив Ханта, що йде в протилежному напрямку.
  
  Глава Шістдесят дев'ята
  
  Сьогоднішній вечір ознаменувався першими президентськими дебатами. Роудс протистояв гучному магнату нерухомості з Нью-Йорка. Модератором дебатів буде Шон Хеннессі з Fox. Експерт кабельного телебачення засипав його питаннями про загибель чотирьох американців у Лівії, про її приватних поштових серверах і недавніх звинувачення в тому, що вона підкинула помилкові докази проти глави ФБР.
  
  Немає нічого гірше журналіста, який не зобов'язаний бути відданим істеблішменту. Вони задають складні питання замість того, щоб дотримуватися оповідання. Після тридцяти років роботи в політиці Родс знав, чого насправді хочуть плебейські маси: щоб хтось підтримував світло, щоб вони могли пити пиво і дивитися футбол.
  
  Вона була за лаштунками у приватній гримерці. Кольорова дівчина робила їй макіяж. Роудс вірила в роботу Маргарет Сенгер і вважала, що чорношкірих слід стерилізувати. Злочинність і зростаючі витрати на соціальне забезпечення були їх єдиним внеском у розвиток суспільства, але вони голосували за демократів. Загони їх у нетрі і заправ достатньою кількістю готівки, щоб прогодуватися, вони продовжували б голосувати за демократів. Як би їй не було неприємно це визнавати, їй потрібні були голоси чорношкірих. Селюк, кровососи в країні естакад, звичайно, не проголосували б за неї.
  
  Поки кольорова дівчина завдавала тональний крем, Роудс перечитувала її тези, беззвучно бурмочучи щось собі під ніс. Її співробітники створювали занадто багато шуму: працювали в соціальних мережах, телефонували і обговорювали плани дій на випадок виникнення будь-яких незручних питань. З-за всього цього шуму Роудс здалося, що вона чує, як натовп скандує ім'я повстанця. Її ліве око почав сіпатися.
  
  "Намагайся не робити цього," сказала кольорова дівчина, Це зіпсує твою туш".
  
  Начальник її штабу Матін Малих з'явилася у неї за плечем з мобільним телефоном у руках і прошепотіла: "Тобі дзвонять".
  
  "Який ідіот буде настільки дурний, щоб зателефонувати мені за п'ятнадцять хвилин до дебатів?"
  
  Матін знизила голос ще на октаву. “ Це він."
  
  "Будь більш конкретним".
  
  “Наш найбільший донор". Матін підняла брови.
  
  "Блайт?"
  
  Матін похитала головою. “Він."
  
  Її ніздрі роздулися. “ Він знає, що краще не дзвонити мені. Так це не працює.
  
  Матін піднесла слухавку до вуха і почала виправдовуватися. Вона зупинилася на півслові. Фарба відринула від її особи. Вона слухала кілька секунд, а потім передала трубку Роудсу. Її губи затремтіли. “ Він погрожував мені.
  
  Роудс схопив телефон. “Я збираюся виходити на сцену. Що такого важливого?"
  
  Здавалося, він був у машині. Роудс почув ревіння двигуна. Мачадо кричав у трубку. "Вбивця з ЦРУ спровокував війну між картелями і підірвав мою машину!"
  
  Роудс махнув рукою кольоровий дівчині, яка чемно відійшла. “ І ви вирішили подзвонити мені на мобільний?
  
  “ Турбуєшся, що хто-небудь може підслуховувати?
  
  Роудс знизила голос. “Я розумію, як це може тебе засмутити, але немає причин бути неввічливою. Я подивлюся, що я можу зробити, щоб виправити твою маленьку проблему. Прямо зараз я збираюся вийти на сцену ".
  
  “Це не мало проблеми", - сказав Машаду. “Благородний просто знищив все, що я провів останні два десятиліття працює на. Я хочу, щоб він помер".
  
  Вона встала і тупнула ногою. “ Ким ти себе уявив? Ти не можеш мені наказувати!
  
  Все в кімнаті спостерігали за нею.
  
  "Ти неосвічена корова!" Мачадо вибухнув. “Як би ти хотів, щоб американська громадськість дізналася про нашому маленькому угоді? Як це вплине на результати твоїх опитувань?"
  
  "Ти мені погрожуєш?"
  
  "Я не погрожую", - сказав Мачадо. “Я даю обіцянки. У мене є записи кожної розмови і роздруківки кожного долара, який я коли-небудь пожертвував на ваші кампанії за ці роки".
  
  Роудс вхопилася за край стільця і опустилася на сидіння. Її очей сіпнувся.
  
  "Тепер слухай мене уважно", - сказав Мачадо. "Я хочу, щоб Джейк Ноубл помер, або я накажу викрасти твою дочку і відправити тобі поштою по частинах".
  
  Загроза на адресу Келсі була несуттєвою. Двадцятидворічна бол-енд-чейн могла впасти замертво, Роудсу було все одно. Але загроза витоку записів... це знищило б її. Вона насилу стримувала свій голос. “ Не роби нічого необачного...
  
  Лінія обірвалася.
  
  Кольорова дівчина зробила рух, питаючи, чи варто їй продовжувати. Роудс похитала головою. Вона набрала номер і приклала слухавку до вуха.
  
  "Це Кларк С. Фостер".
  
  "Я сказав, що хочу розібратися з агентом-шахраєм", - сказав Роудс. "Хіба я не зрозуміло висловився?"
  
  "Мій кращий офіцер зараз там, внизу", - сказав Фостер. “Але ми зіткнулися з кількома перешкодами. Чарівник створює перешкоди для Берка. Замість того, щоб висіти на волосині, він в адміністративній відпустці. Як тільки ви станете президентом, а я стану головним, я приберу весь набрід. Такі ковбої, як Берк, більше не будуть проблемою ".
  
  "Для цього вже занадто пізно", - сказав Роудс.
  
  "Про що ти говориш?" - запитав я.
  
  Вона відійшла в куток кімнати. “Я кажу про Мачадо. Він став проблемою. Йому потрібно піти".
  
  "Я не впевнений, що розумію вас", - сказав Фостер.
  
  Її голос був небезпечним пошепки. “ Знищ його.
  
  "Спочатку мені потрібно було б узгодити подібну операцію з Директором", - сказав Фостер.
  
  Роудс так сильно стиснула телефон, що хрустнули кісточки пальців. “Ти працюєш не на Директора. Ти працюєш на мене. Я збираюся стати наступним президентом, і я віддаю вам прямий наказ. Убийте Мачадо або моліться, щоб я програв ці вибори ".
  
  Вона повісила трубку перш, ніж Фостер встиг заперечити. Вона сумувала за тими часами, коли можна було грюкнути телефоном, щоб висловити свою точку зору. Всі дивилися на неї. Вона гаркнула: "Шоу закінчено, народ".
  
  Глава Сімдесяту
  
  Трьома кварталами вище, поліція вела війну з картелем. По бульвару луною розносився тріск автоматних черг. Пішоходи розбігалися в пошуках укриття. Водії з працею вирулювали з пробки, а потім тиснули на газ. Хант спостерігав, як загін мексиканських копів в захисному спорядженні просувається до гаражу, випускаючи снаряд за снарядом з AR-15 вниз по пандусу. Один з офіцерів отримав кулю в ногу, похитнувся і впав.
  
  Хант сховався в ніші за дверима і спостерігав за розгортається битвою. Він відчув, як завібрував його стільниковий в кишені, дістав його і дізнався номер Фостера. Він доклав телефон до вуха. “ Зараз не зовсім вдалий час, сер.
  
  "Я чую постріли?"
  
  "Так, сер".
  
  “ Джейк Ноубл адже не помер, чи не так?
  
  Хант насупився. “ Е-е... ні, сер. Поки немає.
  
  "Добре", - сказав Фостер. “Ситуація змінилася. Мачадо треба усунути".
  
  Хант відвернувся від того, що відбувається і заткнув вуха. “ Скажи ще раз.
  
  “Я міняю операцію. Зв'яжися з Ноублом і підтримай його будь-яким можливим способом", - сказав Фостер.
  
  “Ти хочеш, щоб я Довідка Благородний?"
  
  "Це складно". Фостер говорив як шкільний учитель, який читає лекцію недалекій учня. “У мене немає часу просвіщати вас про тонкощі зовнішньої політики. Все, що вам потрібно знати, це те, що подальше існування Мачадо загрожує вищим інтересам Америки. З ним потрібно розібратися. Ви зможете з цим упоратися? "
  
  "Так, сер", - відповів Хант. "А як щодо Ноубла?"
  
  “Якщо він виживе, чудово. Якщо він помре, тим краще. Але переконайся, що про Мачадо подбають".
  
  "Вважай, що це зроблено".
  
  Хант стояв, закипаючи від люті. Його планам щодо Ноубла доведеться почекати. Він сховав телефон у кишеню і став спостерігати за битвою, бажаючи побачити, як все обернеться. Він не поспішав вступати в боротьбу з наркокартелем. Такого роду справи краще залишити військовим. Тоді, згадав Хант, Ноубл був колишнім "Зеленим беретом". Тим не менш, навіть маючи Ноубла на своїй стороні, Ханту не подобалися їхні шанси проти армії нарко. Якщо пощастить, мексиканська поліція проведе чисту зачистку.
  
  Його надії рухнули, коли поліцейська машина задом виїхала з провулка. Взвизгнули шини. Задній бампер зупинився прямо перед обшитим панелями фургоном. За кермом був Ноубл. Він включив передачу і натиснув на газ. Двигун заревів. Він скористався тротуаром, щоб минути ряд машин, що заглохли.
  
  Хант відвернувся, коли Ноубл пронісся повз.
  
  Куди він прямує?
  
  Хант виїхав на проїжджу частину, де мотоцикліст вів свій мотоцикл заднім ходом. Байкер подолав найбільшу пробку і розвернувся. Хант витягнув пістолет і показав його байкеру. Хлопець передав мені поперечини без подальших підказок.
  
  Хант перекинув ногу через сидіння, витиснув зчеплення, і переднє колесо підскочило в повітря. Він переніс свою вагу на кермо, з силою вивернув кермо назад на тротуар і проїхав трактор з причепом. Поліцейська патрульна машина була менш ніж за півкілометра попереду. Хант скинув газ. Він тримався низько над кермом, щоб його було важче помітити в дзеркалі заднього виду. Ноубл не перевіряв, чи немає за ним хвостів. Куди він прямував, він поспішав. Він знову виїхав на тротуар і проїхав на червоний, змушуючи Ханта не відставати.
  
  Глава Сімдесят перша
  
  Фари Ноубла відбивалися від задньої частини "Субурбана", припаркованого на узбіччі. Двері з боку водія була відкрита. Кам'яниста, нерівна місцевість і низькорослі дерева росли по обидва боки дороги. Над головою клубочилися темні грозові хмари. Ноубл пригальмував, проїжджаючи повз. Крові немає. Кульових отворів немає.
  
  Він з'їхав на узбіччя, припаркувався, відкрив дверцята і став чекати. Жужжала самотня цикада. Електричний світло висвітлював гірський хребет праворуч від Ноубла. Йому не потрібен був супутник, щоб зрозуміти, що резиденція Мачадо знаходиться відразу за пагорбом зламаних зубів. Алехандра, ймовірно, вже була на іншій стороні.
  
  Він взяв обидві гвинтівки і почав підніматися по кам'янистому схилу. Пухкий камінь ходив ходором під ногами. Колючі зарості ожини дряпали його стегна. Він був змушений йти повільно, інакше ризикував підвернути ногу. На його шиї утворився комір з поту. Ближче до вершини підйом різко пішов вгору. Ноубл підтягувався однією рукою. Знадобилося десять хвилин, щоб досягти вершини.
  
  По інший бік пагорба розкинувся великий комплекс оштукатурених будівель, оточений високою стіною, з басейном олімпійських розмірів, тенісними кортами і садовим лабіринтом, повним грецьких скульптур. Дугові натрієві лампи безпеки розганяли темряву. Броньований позашляховик, який втік з готелю, був припаркований перед головною будівлею.
  
  З вершини хребта Ноубл нарахував дванадцять охоронців. Всередині має бути ще більше. Зазубрений розгалужувач блискавки прокреслив небо, залишивши залишкове зображення на його сітківці. Пішов низький гуркіт. Перше подих вітерця підняло його волосся.
  
  Він оглянув темні скелі й валуни, помітив рух біля підніжжя. Алехандра скрадалася уздовж скель двадцятьма метрами нижче. Вона планувала поодинці напасти на табір. Ненависть пожирала її. Вона жила з цим так довго, що тепер це взяло верх над здоровим глуздом. Заподіявши біль будь досить глибоку, і вони будуть штурмувати самі ворота пекла, щоб помститися.
  
  Тихий голос в потилиці Ноубла запитав; І що ти робиш посеред пустелі з парою автоматичних гвинтівок?
  
  У пошуках справедливості, подумав Ноубл.
  
  Правосуддя? Чи помста?
  
  Помідор, то-ма-то.
  
  Він почув шум двигуна і обернувся. Майнула крихітна іскорка світла, схожа на блискавку в темряві. Вона перетворилася в єдину фару. Під'їхав мотоцикл і зупинився позаду припаркованих машин. Навіть з такої відстані він дізнався вершника.
  
  "Чорт візьми, цей хлопець наполегливий".
  
  Хант спустив ногу з мотоцикла, озирнувся і почав підніматися по схилу.
  
  Поки Хант дерся нагору, Ноубл почав спускатися з іншого боку. Спускатися було швидше, хоча і не менш небезпечно, і він наздогнав Алехандру, коли вона ховалася за великим виступом скелі.
  
  "Мачадо був у головній машині", - сказала вона без передмов.
  
  "Я так і думав", - сказав рональд Ноубл. “Який у тебе план? Піти зі зброєю напереваги, як Бутч і Санденс?"
  
  "Хто такий Бутч Санденс?" запитала вона.
  
  “Бутч і Санденс", - поправив він.
  
  "Хто це?" - запитав я.
  
  "Не бери в голову", - сказав рональд Ноубл.
  
  "Я не прошу тебе йти зі мною", - сказала вона.
  
  Ноубл схопив її за руку. Вона повернулася до нього обличчям. Він сказав: "Мене б тут не було, якби я не планував перелізти через цю стіну".
  
  "Більше ніяких фокусів", - сказала вона. “Більше ніяких пасток, ніяких бомб під машинами. Сьогодні все закінчиться".
  
  "Відмінно". Ноубл простягнув їй гвинтівку і два повних магазину. "Але якщо ми збираємося це зробити, давай, принаймні, зробимо це правильно".
  
  Вона перевірила дію зброї. “ Я слухаю.
  
  "Почекай секунду", - сказав їй Ноубл.
  
  На вершині хребта на фоні більш глибокого чорного нічного неба рухалася темна тінь. Ноубл скористався ліхтариком, встановленим на AR15, і двічі сяйнуло. Минуло кілька хвилин. Нічого не сталося. Ноубл знову подав сигнал. Нарешті, Хант почав спускатися по насипу, пригинаючись і огинаючи більш великі скельні утворення.
  
  Черговий гучний гуркіт сповістив про наближення бурі. В небі блиснула блискавка. Ноубл відчув, як на плече впала важка крапля. Через мить небо відкрилося, і дощ обрушився щільною пеленою, скоротивши видимість до декількох ярдів.
  
  Через кілька хвилин з темряви виплив Хант.
  
  “ Знову він? - Запитала Алехандра. Їй довелося підвищити голос, щоб перекричати шум зливи. “ Треба було вбити його.
  
  "Я теж радий тебе бачити", - усміхнувся Хант. Волосся моделі з GQ прилипли до черепа. З підборіддя стікала вода. Вся його удавана впевненість зникла, змінившись похмурим виглядом похмільного пса.
  
  "Якого біса він тут робить?" Запитала Алехандра.
  
  "Шукаю відповіді".
  
  Ноубл зробив здивоване обличчя. "Я почав сумніватися, що ЦРУ все ще займається збором фактів".
  
  “ Думай, що хочеш, Ноубл. Я отримав наказ.
  
  "А це що таке?"
  
  Хант виглядав так, немов тільки що проковтнув кулю. “ Щоб допомогти тобі прибрати Мачадо.
  
  "Все цікавіше і цікавіше," помітив Ноубл. “ Чому ви так раптово змінили свою думку?
  
  "Я не питав".
  
  Ноубл посміхнувся. “ Ти не питав, чи Фостер не сказав?
  
  “ Я виконую накази. Тобі варто як-небудь спробувати. Хант витягнув з-за пояса 9-міліметровий "Макаров" радянських часів.
  
  Ноубл підняв брову. “ Ця штука, ймовірно, вибухне у тебе в руці.
  
  “Хтось вкрав мій", - сказав Хант.
  
  "Ми втрачаємо час," сказала Алехандра.
  
  Нобл передав Ханту інший AR15.
  
  "Який план?" Хант вказав підборіддям на стіну комплексу. "Там дюжина хлопців і багато АК-47".
  
  "Ми з Алехандрой перебираємося через стіну", - сказав йому Ноубл. “Ти прикрасиш нас з того гребеня. Думаєш, впораєшся?"
  
  "Це і є ваш план?" Сказав Хант. "Ви не зовсім Уїнстон Черчілль, чи не так?"
  
  "Ти не зовсім Юджин Следж", - сказав рональд Ноубл. “Піднімайся назад по схилу, поки не отримаєш гарний огляд місцевості. Подай сигнал ліхтариком, коли берег звільниться".
  
  Хант кивнув. "Добре, але якщо все піде шкереберть, я повернуся за той горб, а ти будеш наданий сам собі".
  
  Глава Сімдесят друга
  
  Мачадо вдвічі мужики на воротах перед відступом в його особистий кабінет. Він налив на палець віскі з бару, відкинув його назад, і знову наповнив склянку. Спиртне заспокоїло його нерви. Він хотів вбивати: ламати, рвати і трощити. Джейк Ноубл вибив грунт з-під ніг. Замість того, щоб вести переговори з іншими лідерами картелю про скорочення їх доходів, він біг, рятуючи своє життя. Проклятий янкі помре жахливою смертю, але спочатку Мачадо потрібно було забратися з Мексики. Інші картелі жадали б крові.
  
  Він набрав номер Сантьяго і не отримав відповіді. Потім він набрав номер свого нового пілота і став чекати.
  
  Чоловік узяв трубку після дюжини гудков. “Si, el Jefe?"
  
  “ Якого біса тебе так довго не було?
  
  Пілот почав, заїкаючись, виправдовуватися.
  
  "Неважливо," гаркнув Мачадо. “ Я хочу бути в повітрі через тридцять хвилин.
  
  “Perdón, señor, але там бушує буря".
  
  "Мене не хвилює, що з неба ллється вогненний дощ", - кричав Мачадо в трубку. "Будь на злітній смузі і готовий до вильоту до того часу, як я прибуду туди!"
  
  Він повісив трубку і відсьорбнув віскі. Зберігай контроль., Сказав собі Мачадо. Нехай кожна людина в комплексі супроводить його на аеродром, і як тільки він благополучно підніметься в повітря, він уб'є сім'ю Ноубла — якщо така у нього є —. Після цього він призначить зустріч з Хелен Роудс. Він виконав свою частину угоди. Для неї настав час проявити міць американського прикордонного патруля. З її допомогою він все ще міг привести в порядок інші картелі. Він кивнув сам собі. Можливо, це була не повна втрата.
  
  На бічному столику в зарядному пристрої стояла двостороння рація. Мачадо взяв і покрутив у руках, намагаючись зрозуміти, як ця штука працює. Зазвичай зв'язком займався Сантьяго. Мачадо натиснув на вимикач живлення, а потім перемкнув передачу. Відповів начальник його служби безпеки. Мачадо сказав: “Готуйте конвой. Візьміть всіх, кого зможете виділити. Ми вирушаємо на аеродром. Дайте мені знати, як тільки будете готові до переїзду.
  
  “Sí, señor."
  
  Будинок грім струсонув. Перші краплі дощу залопотіли по віконному склу, потім хмари розійшлися, обрушившись на будинок з усією люттю матері-природи. Маленький клубочок страху скрутився у нього в животі. Чи зможуть вони втекти в цій плутанині?
  
  Мачадо хлюпнув в свій стакан ще віскі. Минуло кілька хвилин. Якого біса так довго?
  
  Спорадична стрільба зі стрілецької зброї заглушала шум зливи. Ось і все для того, щоб сховатися. Йому доведеться пробиватися до аеродрому з боєм. Він поставив свій келих і дістав з-під столу помпову рушницю.
  
  Глава Сімдесят третя
  
  Ноубл та Алехандра проповзли десять метрів по відкритій місцевості до стіни. Алехандра використовувала ліхтарик, прикріплений до її гвинтівці, щоб подати сигнал Ханту, потім вони стали чекати. Ноубл перевірив дію "Кімбера" і нервово зітхнув.
  
  Алехандра сказала: “Ти не зобов'язана цього робити, ти знаєш. Це не твоя боротьба".
  
  Ноубл подумав про Торреса. Якби ролі помінялися місцями, якби його вбили м'ясники Мачадо, Торрес переслідував би злодія в законі хоч на край світу. Ось чому Торрес залишився, в той час як Ноубл був затиснутий мертвою конем під градом мінометних снарядів.
  
  Ноубл сказав: "Так, це так".
  
  "Ми помремо", - сказала Алехандра.
  
  "Можливо," визнав Ноубл. “ Нервуєш?
  
  Вона похитала головою, розбризкуючи краплі води. "Я не боюся померти".
  
  "Як тільки ми ввійдемо всередину, продовжуй рухатися", - сказав їй Ноубл. “Це головне. В рухому ціль важко потрапити".
  
  Вона ще раз уривчасто кивнула.
  
  "Це буде хаотично", - сказав він, а потім додав: "Не нервуй і не стріляй мені в спину".
  
  Хвилини здавалися годинами. Ноги Ноубла почали зводити судоми. Нарешті, Хант відповів "все чисто" двома швидкими ударами ліхтарика.
  
  "Чи можемо ми довіряти йому?" Запитала Алехандра.
  
  "Ми скоро це з'ясуємо", - сказав рональд Ноубл.
  
  Перш ніж вони встигли поворухнутися, крізь поривчастий вітер і дощ долинув звук кулемета. Алехандра підвела гвинтівку, вишукуючи мети, але постріли пролунали з боку головних воріт. У відповідь пролунало кілька автоматичних пострілів. Один з інших картелів вирішив відплатити Мачадо за розгром в пентхаусі.
  
  "Тепер у нас є шанс", - сказав рональд Ноубл. "Іди".
  
  Алехандра повісила зброю і переплела пальці. Ноубл поставив ногу в стремено. Вона підсадила його. Він ухопився за верх стіни і підтягнувся на виступ. Дюжина пікапів і позашляховиків під'їхала до території комплексу. Дульные спалаху блимали, як світлячки, крізь злива. Кулі свистіли і клацали над головою.
  
  Алехандра підстрибнула, і Ноубл вчепився в її зап'ястя. Його забиті ребра здалеку болісний крик, але йому вдалося підняти її. Вони з плескотом впали з іншого боку. Не потрібно турбуватися про шум. Бій приховає їх пересування. Прибуття ворожого картелю підвищило шанси проникнути всередину. Вибратися було зовсім іншою справою. Ноубл взяв ініціативу на себе. Він поспішив через галявину, повз тенісних кортів, під проливним дощем до головної будівлі.
  
  
  
  Хант нарахував дві дюжини нападників і сімнадцять захисників. Нападники під'їхали до воріт на пікапах з встановленими на кузовах кулеметами стрічкового живлення. Однак перевага була у господарів поля; у них було гарне прикриття за стіною і багато вогневої мощі. Це була повномасштабна війна, і Ханту дісталися місця на трибунах. Повинно бути, саме це відчували римляни, сидячи в Колізеї. Хант був на півдорозі вгору по схилу, в кількох коротких метрах від вершини. Він хотів бути достатньо близько, щоб перелізти через гребінь, спуститися з іншого боку і бути на мотоциклі, якщо щось піде не так.
  
  Він упер ствол гвинтівки в щілину, утворену між двома каменями, і вирівняв дихання. Його пульс почастішав. Він відчував биття свого серця у вухах. Це був перший раз, коли він брав участь у цій перестрілці. І це була ідеальна ситуація. Принаймні для нього.
  
  Він перевірив, як там Ноубл і дівчина. Вони рухалися на південь, до головної будівлі, повз басейну, досить великий, щоб у ньому могла плавати яхта. Біля головних воріт люди Мачадо знищували нападників. Хант вилаявся. Йому потрібно було, щоб "Лос Зетас" програли. Якщо конкуруючий картель захопить територію і вб'є Мачадо, Хант може закінчити на сьогодні і відправитися додому.
  
  Він прицілився в одного з захисників, видихнув, і кінчик його пальця напружився на спусковому гачку. Гвинтівка клацнула. Солдат Лос Зетас відлетів від стіни.
  
  Хант, серце якого відбивало чечітку в грудях, пригнувся за скелею, очікуючи, що на нього обрушиться свинцевий град. Він тільки що вбив людину, вистрілив йому в спину. Це було схоже на відеогру. Цілься. Стискай. Бах. Тільки що хлопець стояв там, а в наступну мить він зігнувся і впав на землю.
  
  Це був другий раз, коли Хант стріляв із своєї зброї при виконанні службових обов'язків. У перший раз він біг через засніжену паркування в Пушкіні. Все сталося так швидко, що Хант так і не дізнався, чи потрапив він у російського агента, і так і не дізнався, що сталося.
  
  Це було по-іншому. Його куля знайшла мета. В цьому немає сумнівів.
  
  Він випадково визирнув з-за скелі. У нього ніхто не стріляв. Армії наркобаронів були захоплені туманом війни і не розуміли, що хтось стріляє їм у спини. Навіщо їм це? Одиночна гвинтівка не привернула уваги в цьому смертоносному шквалі.
  
  Хант вирівняв свою зброю, вистрілив і побачив, як звалився ще один солдат Лос-Зетас.
  
  "Я міг би звикнути до цього", - сказав він дощу. Він відчував себе непереможним, як бог, розправляється зі своїми ворогами з холодною відстороненістю. Він прицілився ще раз, промахнувся, насупився, а потім згадав, що треба перевірити, як там Ноубл та Алехандра.
  
  Ноубл був збоку від головного будинку, рухаючись на напівзігнутих в бік заднього двору. Один з людей Мачадо йшов в протилежному напрямку. Вони обидва доберуться до кута одночасно.
  
  Хант затамував подих. Якщо Ноубла вб'ють, а суперничає угруповання прибере Мачадо, всі проблеми Ханта будуть пов'язані акуратним бантиком. Він подумав про те, щоб повідомити новину Сему. Співчуваю вашій втраті. Жахливо соромно. Якщо б тільки він не наполіг на тому, щоб піти туди одному.
  
  Глава Сімдесят четверта
  
  Ноубл почув тупіт чобіт по гравію і притулився до оштукатуреній стіні. Алехандра прилаштувалася поряд з ним. Він приклав палець до губ. Починати зйомку було занадто рано. Він не хотів, щоб Лос-Зети знали, що в табір проникли. Якби він міг тихо прибрати Мачадо і перелізти назад через стіну, він міг би вибратися звідти живим.
  
  Недокормленный мексиканець у вицвілій футболці і армійських черевиках поспішив за кут з АК-47 в руках. Ноубл підійшов до нього ззаду, схопив однією рукою пасмо волосся, а інший притиснув до підборіддя. Зламати людині шию - завдання не з легких. М'язи шиї є одними з найсильніших в людському тілі — вони весь день тягають предмет приблизно такого ж розміру і ваги, як куля для боулінгу, — а хребці згинаються сильніше, ніж думає більшість людей.
  
  Ноубл вивернув підборіддя бандита за плече й відчув, як напружилися м'язи. Хлопець безуспішно спробував вдарити Ноубла ліктем. Сухожилля на його шиї натяглися, як мотузки, натягнуті до межі. Ноубл відчув запах поту і немитих волосся, намагаючись утримати впертого чоловіка.
  
  Він змусив хлопця опуститися на одне коліно, отримавши необхідну підтримку, і героїчно крутнувся. Він відчув, як хруснув хребець. Солдат картелю обм'як. За його штанів розпливлося темна пляма. Різкий запах сечі наповнив повітря. Ноубл відтягнув мерця за кут, кинув його на гравій і забрав його АК-47.
  
  
  
  Хант зняв палець зі спускового гачка. Ноубл зламав хлопцеві шию. Це було схоже на щось з фільму. Хант з легкою заздрістю спостерігав, як Ноубл тягнув тіло з очей геть. Це була одна з найбільш крутих речей, які Хант коли-небудь бачив.
  
  Ноубл взяв зброю убитого, перевірив кут, а потім, пригнувшись, рушив — АК-47 попереду — навколо головної будівлі до задніх дверей.
  
  Хант переключив свою увагу на головні ворота. Битва зайшла в глухий кут. У "Лос Зетас" була перевага в позиції, але атакуючі окопалися за своїми машинами. Здавалося, вони були задоволені тривалим штурмом бази: вискакували, випускали кілька патронів, а потім пірнали назад. Вони ніби чекали, але чого?
  
  Немов у відповідь на невисловлений питання Ханта, на вершині хребта пролунав постріл стрічкового кулемета. Група нападників вилізла на дальню бік пагорба і підійшла прямо до Ханту ззаду. Вони обстріляли стіну комплексу з М60. Яскраво-зелені трасуючі кулі проносилися крізь дощ, залишаючи світиться залишкове зображення. Троє солдатів Лос Зетас загинули, перш ніж інші розвернулися і окропили схил пагорба. Свинець зашипів і розірвався над головою, піднімаючи клуби розмоклому землі. Куля просвистіла від каменя в декількох дюймах від вуха Ханта. Він зіщулився за валуном, опинившись між двома протиборчими силами.
  
  
  
  Мачадо відкрив MacBook Pro на своєму столі і вивів на екран запис з ультрасучасного відеоспостереження. Він збільшив зображення головних воріт. Солдати картелю не носили форму, так що важко було сказати напевне, але вони були схожі на людей Ескобедо.
  
  Клацання потужних гвинтівок було перемежено раскатом грому, таким близьким, що будинок здригнувся. Світло сяйнуло. Мачадо відімкнув високий шафу і дістав окуляри нічного бачення на випадок, якщо з-за грози відключиться електрика.
  
  Він спробував зв'язатися з начальником служби безпеки за двосторонньою телефону, але відповіді не отримав. Мачадо залишився один. Якщо б він зміг спуститися в гараж, то зміг би втекти на одній зі своїх броньованих машин. Кілька його "хотродов" були оснащені кевларовими пластинами і куленепробивним склом.
  
  Він перевірив записи з камер спостереження і помітив дві фігури, що крадуться до задніх дверей. Мачадо збільшив зображення. Він одразу впізнав Алехандру. Цією людиною міг бути Джейк Ноубл, настирлива муха, яка вбила його бухгалтера і привела людей Ескобедо до його порогу. Поки Мачадо спостерігав, Ноубл спробував відкрити задні двері, виявив, що вона замкнена, і просунув лікоть крізь скло.
  
  На лобі Мачадо, як набряклий пітон, здулася відень. Його мускулисте тіло здригалось від люті. Грінго все зіпсував. Тепер у нього вистачило нахабства вломитися в будинок Мачадо? Невже він думає, що може прийти сюди і вбити мене в моєму власному домі? Мачадо розлютився на зарозумілість американця.
  
  Глава Сімдесят п'ята
  
  Вони дісталися до задніх дверей. Ноубл вибив віконне скло, поки Алехандра прикривала його. Він простягнув руку, намацав засув і відкрив двері. Свідоцтва зарозумілості Мачадо були всюди. Будинок був палацом. На стелі була ретельно відтворена розпис Сікстинської капели. Тільки в цій версії Адам підозріло схожий на Мачадо. Підлога була викладена рожевим мармуром. Над головою висіла кришталева люстра. Дах підтримували колони з вигадливою різьбою. Широкі сходи вели на другий поверх.
  
  Алехандра здригнулася. “ Він тримає його тут замороженим.
  
  Ноубл хмикнув. Він був занадто збуджений, щоб звертати увагу на температуру. Його почуття були напружені. М'язи живота стиснулися від нервового збудження. Досі операція проходила без сучка і задирки. "Гроза" і конкуруючий картель були несподіваною удачею, але таке везіння ніколи не триває довго.
  
  "Де кухня?" Запитав Рональд Ноубл.
  
  Алехандра вказала пальцем.
  
  "Показуй дорогу", - сказав він.
  
  Вона провела його через простору їдальню, повз столу, достатньо довгого, щоб вмістити саміт ООН, на кухню з плитою, досить великий, щоб нагодувати делегатів.
  
  Алехандра закрила двері і притулилася до неї спиною. “ Ти голодний?
  
  “ Вмираю з голоду, - сказав їй Ноубл. Він нічого не їв з обіду, але не думав про їжу. Він перекинув рушницю через плече, вхопився за плиту і відсунув її від стіни, поки не зміг дотягнутися ззаду і відключити газопровід.
  
  Запах наповнив кухню. Алехандра прикрила ніс.
  
  Ноубл порився в шафах і сказав: “До комплексу не тягнуться лінії електропередачі, а для підземного кабелю занадто далеко, тому у Мачадо повинен бути своє джерело живлення. Ви бували тут раніше. Ви знаєте, де зберігається генератор?
  
  "Це в іншому приміщенні", - сказала вона. "Чому?"
  
  Ноубл знайшов матерчату серветку, засунув її в тостер з нержавіючої сталі і натиснув на важіль. Потім він схопив Алехандру за лікоть. Її не потрібно було переконувати. Вони пробігли підтюпцем через їдальню назад у оброблений мармуром хол.
  
  Троє солдатів картелю спускалися по сходах, коли Ноубл та Алехандра з гуркотом влетіли в двері їдальні.
  
  Ноубл та Алехандра пірнули за найближчу колону. Кулі вибивали шматки з кам'яної кладки і відскакували від мармурової підлоги. Ноубл втягнув руки і ноги всередину. Алехандра стала поруч з ним, але була недостатньо швидка. Свинцева бджола вжалила її в передпліччя. Її обличчя спотворилося від болю. Вона видала звук, щось середнє між гавкотом і криком.
  
  “ Погано? - Прокричав Ноубл, перекриваючи гуркіт пострілів.
  
  Вона притиснула руку до рани. Її рот перетворився на сувору лінію. “ Зі мною все буде в порядку.
  
  З кухні, була голодна свист. Ноубл заплющив очі і відкрив рот, щоб вирівняти тиск у вухах. Через секунду вибух струсонув будинок. Мерехтіли вогні. Зі стелі дощем посипалась штукатурка. Вибух знищив кухню і значну частину їдальні. Але це був тільки початок. Вогонь полетить назад по газовій трубі до генератора.
  
  Ноубл затамував подих.
  
  Через кілька секунд після першого вибуху струсонув повітря другий вибух. Світло згасло, зануривши їх у пітьму. За французькими дверима Ноубл побачив крізь дощ помаранчевий вогненна куля.
  
  Здвоєні вибухи оглушили солдатів картелю. Ноубл скористався цим, щоб вийти з укриття. Він висунувся з-за колони і прицілився в темний силует, випустивши три короткі черги. Його кулі прошили двох солдатів, і вони впали. Третій чоловік вистрілив і одночасно спробував відступити по сходинках. Він зачепився каблуком і важко сів.
  
  Ліва рука Алехандры не слухалася, тому вона поклала гвинтівку на згин ліктя, нахилилася і випустила чотири кулі йому в груди. Він різко впав, і цівка темної крові потекла у нього з рота.
  
  
  
  Куля зі свистом відскочила від каменя, за яким ховався Хант.—більше схоже на те, що він зіщулився. Він повинен був визнати, принаймні, самому собі. Рано чи пізно одна з цих куль відскочить не в ту сторону. Йому потрібно було рухатися. Але його ще ніхто не бачив, і він був упевнений, що в той момент, коли він вийде з укриття, кулеметник помітить його. Смертоносний вогняний шторм пронесеться по його позиції , і це буде кінцем Грегорі Аластера Ханта - молодшого . Він віддав тихий, зляканий зітхання, який був дуже схожий на схлип, хоча він ніколи б не описав це так нікому іншому. Ще один рикошет просвистів повз його вуха.
  
  Потрібно рухатися,, сказав він собі. Потрібно рухатися, поки я не отримав кулю.
  
  Але де?
  
  Він не міг піднятися. Кулеметник був на вершині пагорба, ведучи вогонь. Внизу не було безпечніше. Камені і рослинність закінчувалися біля підніжжя пагорба. Потім була стіна компаунда, десятифутовый бетонний бар'єр, слизький від дощу. Ноубл та Алехандра допомогли один одному перебратися через неї. Хант був би наданий самому собі, намагаючись піднятися на стіну в розпал перестрілки, де хто завгодно міг би побачити. У неї був образ того, як він досягає вершини і отримує кулю в спину, зовсім як у старих фільмах, які він дивився в дитинстві. Укладений підіймається на тюремну стіну, його знаходить прожектор, лунає бавовна. Актор здіймає руки в повітря і перекидається, ховаючись з виду. Йдуть титри.
  
  Хант притиснувся до валуну, наскрізь промоклий і оглохший від постійного дзижчання пилки М60, занадто налякана, щоб поворухнутися.
  
  У дворі солдати Los Zetas дістали реактивний гранатомет. РПГ - улюблена зброя ісламських екстремістів, деспотів третього світу і мексиканських наркобаронів, тому що вони дешеві і прості у використанні. Крім того, вони явно неточні.
  
  Ракета просвистіла над стіною комплексу, але замість того, щоб знищити стрілка М60, вона вибухнула на півдорозі вгору по схилу, в декількох метрах зліва від Ханта. Різкий удар грому позбавив його останніх звуків. Шрапнель покрила поверхню валуна пухирями. Він відчув укол у ліве стегно, схожий на укус мурашки. Хант зашипів і доторкнувся до своєї ноги. Його пальці стали мокрими від крові.
  
  Це все вирішило. Він перекотився за валун і поповз на животі вниз по схилу. Як тільки він поворухнувся, біль посилилась всерйоз. Відчуття було таке, ніби в його підколінне сухожилля встромили залізний шип.
  
  Ще одна ракета з шипінням пролетіла вгору по схилу. Ця наблизилася, але все одно промахнулася. Бруд і уламки дощем посипалися Ханту на спину. Кулеметник навів гранатомет. Град куль збив з ніг солдата "Лос Зетас", який тримав ракетну установку.
  
  Хант пробирався між камінням і крізь зарості. Він був на півдорозі до підніжжя пагорба, коли стіна особняка Мачадо зник у спалаху світла і звуку. Вибух потряс землю і висвітлив нічне небо. Хант уткнувся обличчям в бруд. За мить один з прибудов розвалилося.
  
  Глава Сімдесят шоста
  
  Алехандра спробувала встати. У неї підкосилися ноги. Вона притулилася до колоні, зісковзнула на землю і притиснула руку до боку. Кров просочила її сорочку. Вона уривчасто зітхнула.
  
  Ноубл опустився на коліна поруч з нею. “ Дай мені подивитися.
  
  Він підняв її сорочку. Куля проробила дірку не більше пятицентовика в її боці і вийшла зі спини.
  
  Їй вдалося посміхнутися крізь біль. "Це боляче".
  
  Брова Ноубл поповзла вниз. Якщо б вони були в місті і бригади швидкої допомоги були поблизу, вона могла б вижити. Сем Ганн пережив дуже схоже поранення шість місяців тому. Але вони були в милях від найближчої лікарні, і Ноубл повинен був вивести її з табору повз людей Мачадо. У нього було більше шансів стати наступним папою римським.
  
  Вона прочитала вираз його обличчя і кивнула. “ Все в порядку.
  
  "Ми повинні зупинити кровотечу", - сказав рональд Ноубл.
  
  Вона схопила його за руку і не відпускала.
  
  "Убий Мачадо", - сказала вона. "Заради мене".
  
  Ноубл вагався.
  
  "Для Діаса", - сказала вона.
  
  Він кивнув.
  
  Вона відпустила його.
  
  Він вклав їй у руки гвинтівку AR-15, поклав свій АК-47 їй на коліна і вказав на французькі двері. “Ти вб'єш будь-якого, хто увійде у ці двері, зрозуміло? Двоє в груди, один в голову.
  
  Вона кивнула.
  
  Залишити її було смертним вироком. Ноубл знав це, і йому було шкода з-за цього, але вона мала померти, і він нічого не міг зробити, щоб зупинити це. Може бути, вона вб'є кількох солдатів Лос Зетас, перш ніж вийде. Він поплескав її по здорової щоці. Вона поцілувала його розкриту долоню.
  
  Серце Ноубла стислося. Йому здалося, що в груди встромили стрижень арматури. Розпечений до білого вогонь розгорався в його животі з тих пір, як він дізнався, що Торрес мертвий. Тепер це переросло в сліпу, бездумну лють.
  
  
  
  Хант все ще лежав обличчям у бруд, коли хто-то мало не наступив на нього. Кілька солдатів картелю кралися вгору по схилу, перешіптуючись одне з одним в темряві. Один пройшов у декількох сантиметрах від Ханта. Він нарахував трьох, потім помітив ще двох, які прямували до кулеметника із засідки. Хант ткнувся обличчям в бруд і спробував виглядати частиною пейзажу. Маленький план Ноубла полетів до дідька.
  
  Шлях до відступу Ханту був відрізаний. Він не міг повернутися через пагорб непоміченим, а ідея спускатися йому подобалася ще менше. Йому прийшло в голову пролежати там всю ніч, потопаючи в багнюці. Дозволити картелям вбивати один одного, а коли вони будуть мертві, тоді, можливо, йому вдасться втекти.
  
  Солдати Лос Зетас досягли вершини і відкрили вогонь по кулеметного розрахунку. Послідувала коротка, запекла перестрілка, потім настала тиша. Хант, нога якого все ще боліла, підвівся, щоб поглянути. Важко було розгледіти з-за проливного дощу, але виглядало це так, ніби обидві сторони вбили один одного. Він почекав. Накотилася хвиля запаморочення. Ймовірно, від втрати крові. Минуло кілька хвилин. Він не бачив від спалахів пострілів. Він скочив на ноги, маючи намір залізти назад по схилу, але нога підкосилася. Він впав обличчям в бруд і піднявся, відпльовуючись.
  
  "Я ненавиджу тебе, Ноубл," пробурмотів він. “ Я ненавиджу тебе до глибини душі.
  
  Спираючись на гвинтівку як на тростину, Хант зашкутильгав по насипу вгору. Не доходячи п'яти метрів, він зупинився і почекав ще трохи, щоб переконатися, що ніхто не вижив і не прикидається. Під ним картелі билися один з одним до упору. Шалений гуркіт автоматичної зброї змінився спорадичними чергами. Вмираючі люди з знівеченими тілами встеляли землю. Їх крики змушували серце Ханта тремтіти в грудях.
  
  Опинившись зовсім близько, один з солдатів картелю видав слабкий стогін. Хант скинув рушницю на плече і вистрілив. Чоловік закашлявся, і його очі закотилися. Вершина пагорба знову була у Ханта. І М60. Він похромал по нерівній місцевості і знайшов три повних пояса патронів серед купи стріляної гільзи.
  
  "Добре, Ноубл", - сказав Хант. "Може бути, у нас вийде".
  
  Він забрав автомат у мертвого бандита і похромал до великого каменю з плоскою вершиною. Він переніс туди пояси з боєприпасами, а потім перевірив дію зброї. Готовий до рок-н-ролу.
  
  Хант перевів приціл на нападників і, притримуючи ремінь однією рукою, щоб він не натягався, знову натиснув на спусковий гачок. Великий пістолет рівне вистрілив. чмок—чмок—чмок чергу з 7,62-мм патронів НАТО. З казенника вилетіла паруюча латунь. Зелені трасуючі кулі прокреслили дугу під проливним дощем. Хант провів лінію вогню по атакуючому картелю. Троє впали, а інші намагалися видертися з іншого боку своїх машин, але тільки для того, щоб бути зарубленными захисниками.
  
  Полювання проводиться на курок на сім граф і відпустив, дозволяючи стовбур холодний. Як тільки він зупинився, кулі просвердлили схилі гори з гострими все інше. Він відповів короткими чергами, пережовуючи стрічку з набоями, поки зброя не встало назад на порожню казенну частину.
  
  Кілька нападників вирішили, що з них вистачить. Вони сіли в свої машини і помчали по грунтовій дорозі. Чоловіки всередині комплексу здалеку переможний клич.
  
  “Це вірно amigos, " сказав Хант, заряджаючи нову стрічку патронами. "Продовжуйте підбадьорювати".
  
  Він потягнув назад рукоятку заряджання і випустив ще одну довгу чергу смертоносного автоматичного вогню. Солдати Лос Зетас не витримали і побігли. На цей раз Хант натиснув на спусковий гачок, і стовбур М60 почав світитися.
  
  
  
  Ноубл повільно пройшовся по першому поверху, очищаючи кожну кімнату, перш ніж перейти до наступної. Він нікого не зустрів в темряві і починав відчувати, що це місце було в його повному розпорядженні. Мачадо міг вислизнути у всій цій метушні. Там міг бути секретний тунель на випадок надзвичайних ситуацій. Ним користувалося безліч наркобаронів. Мачадо зараз міг бути за багато миль звідси.
  
  Зовні битва підходила до кінця. Стрілянина стихла. Цікаво, хто перемагає., Благородна думка. Це не мало великого значення. З його кольором шкіри будь картель застрелив би його на місці. І люди кажуть, що немає такої речі, як зворотний расизм. Але виживання було самій далекій річчю з його думок.
  
  Він відкрив двері в гараж з колекцією автомобілів, яка суперничала з колекцією Джея Лено і Клайва Касслера. Три низки класичних мускулкаров вишикувалися у виставковому залі. Хромовані бампери мерехтіли у світлі зірок, струившемся через вікна від підлоги до стелі. У Machado були всі ознаки хорошої колекції: Mustangs, Camaros, Chevelles, Pontiacs і Challengers. У нього були і більш еклектичні знахідки: Renault, Rolls Royce Phantom, Ford Edsel. Повністю відреставрована модель T стояла поруч з Aston Martin DB9. Зліва від Ноубла стояв "Форд фастбек" 67-го року випуску, пофарбований у світло-сірий колір з темними смугами. Він тихо свиснув. В одній тільки цій кімнаті було досить багатства, щоб вирішити всі фінансові проблеми. Шкода, що він не міг забрати його з собою.
  
  Ноубл пройшов через гараж до двері в дальньому кінці. Він був на півдорозі, коли почув рух і обернувся. Мачадо увійшов в гараж з дробовиком і окулярами нічного бачення. Ноубл раптово зрозумів, що, мабуть, відчував Девід, зіткнувшись з Голіафом. Мачадо був складний як бульдозер. Його масивні плечі погрожували розірвати піджак. Зброя здавалося крихітним в його руках, схожих на парову лопату.
  
  Глава Сімдесят сьома
  
  Ноубл кинув сам за '67 Понтіак GTO і дробовик ревів. Лобове скло вибухнуло в душі розбитого скла. Окуляри нічного бачення дозволяють побачити поганих хлопців раніше, ніж вони побачать вас, але ускладнюють прицілювання. Це вимагає практики. Багато практики. Солдати Сил спеціального призначення проводять незліченні годинник, навчаючись користуватися своєю зброєю з допомогою приладів нічного бачення. Мачадо цього не зробив, і це врятувало Ноублу життя.
  
  Він виставив "Кімбер" за передній бампер і вистрілив наосліп. Він не цілився, просто намагався налякати Мачадо. Не спрацювало. Наркокороль пересмикнув затвор і вистрілив знову, вибивши фару з боку водія і проробивши дірки в решітці радіатора. Звук пролунав у вухах Ноубла як удар залізничного штиря. Його губи розтяглися, оголивши зціплені зуби. Серце шалено забилося в грудях.
  
  "Ти думаєш, що зможеш убити мене в моєму власному домі?" Мачадо закричав.
  
  Ноубл почув, як він заштовхує патрони в казенник. Йому потрібно було збільшити відстань між собою і дробовиком. Він зробив два великих кроки і опинився за Model T. Це був крок вниз з точки зору прикриття. Дробовик кашляв вогнем, а старий автомобіль бризкав охолоджувальною рідиною з пробитого радіатора. Ноубл обійшов задній бампер Aston Martin в пошуках кращої точки огляду. Мачадо вистрілив. Картеч відскочила від капота машини, затягнувши павутиною одне з вікон від підлоги до стелі, що виходили в сад. Це наштовхнуло Ноубла на думку.
  
  Мачадо крикнув: “Продовжуй бігти, малюк. Скоро у тебе закінчаться машини, за якими ти зможеш сховатися. Що тоді?"
  
  У повітрі висів запах пороху. Крізь дзвін у вухах Ноубл почув клац-клак постріл з дробовика. Він прицілився поверх капота, випустив два патрона і потім побіг через гараж. Прогримів постріл дробовика. Над головою клацнула картеч. Волоски у нього на потилиці стало дибки. Ноубл закрив обличчя обома руками і викинувся у вікно. Це було схоже на стрибок у купу нещільно покладених цеглин. Він вдарився плечем, вікно розлетілося на друзки, і Ноубл увірвався всередину. Але його рука хотіла знати, хто вдарив його бейсбольною битою. Він приземлився на мокру від дощу галявину.
  
  Картеч рознесла ще одне вікно, обсипавши Ноубла осколками. Він відкрив у відповідь вогонь. Він не міг бачити крізь дощ і не став чекати, щоб з'ясувати, чи потрапив він у що-небудь. Він відштовхнувся від землі і, спотикаючись, пішов в лабіринт високих живоплотів і топіари, струшуючи з волосся осколки битого скла.
  
  
  
  Хант натиснув на спусковий гачок М60. Крізь дощ блиснули яскраво-зелені трасуючі кулі. Солдати Лос Зетас падали, як пшениця під серпом. Він стріляв до тих пір, поки стовбур розплавився і зброю заклинило гучним брязкіт. У вухах дзвеніли, як хтось утримуючи акорду е на електричному фортепіано. Дощ застилав йому зір, а руки тремтіли від сильної віддачі. Він витер очі і підняв AR-15, щоб продовжити бій, але армія Лос-Зетас була розірвана на шматки.
  
  Мачадо, ймовірно, загинув при вибуху, а якщо ні, то Ноубл, ймовірно, вбив його. Час було йти, поки не з'явилися копи. Повертайся на мотоцикл і писок."Сказав собі Хант. Це було розумно".. Але існувала віддалена ймовірність, що Мачадо все ще живий, і був би останнім ганьбою сказати Фостеру, що він мертвий, тільки для того, щоб через місяць або два його ім'я спливло у зведенні розвідки.
  
  
  
  Повіки Алехандры опустилися. Пальці на ногах перетворилися на маленькі шматочки льоду. Вона не відчувала своїх ніг. Біль у животі притупилася. Вона змусила себе відкрити очі, але вони майже відразу ж зачинилися знову. Все стало дуже тихо. Стрілянина припинилася. Це, мабуть, смерть, сказала вона собі.
  
  Її підборіддя опустився на груди. Діас посміхався їй. Вони були в ліжку. Вона відчула його руки на своїй шкірі. Вона потягнулася до нього. Хлоп—хлоп—хлоп гуркіт стрілецької зброї зруйнував мрію. Постріли лунали далеко, ніби вони долинали з боку Мексиканської затоки. Алехандра зрозуміла, що її очі закриті, і змусила себе відкрити їх. Четверо солдатів картелю пробігли повз, прямуючи в тому напрямку, куди пішов Ноубл.
  
  Як давно це було?
  
  Вона не могла пригадати. Вони не бачили її, або думали, що вона мертва. Зібравши всі сили, вона уперла приклад в підлогу, обхопила стовбур обома руками і підвелася. У неї закрутилася голова. Кров забруднила її штани. На мармуровій підлозі розтеклася червона калюжа. Вона похитнулася і вчепилася в гвинтівку, щоб не впасти. Коли запаморочення минуло, вона пішла за солдатами по коридору в задню частину будинку. Їй довелося кілька разів зупинятися. Потрібна ціла вічність, щоб пройти весь хол. Вона завернула за ріг і побачила, як бойовики заходять в гараж. Вона притулилася до стіни, зібралася з силами і закинула гвинтівку на плече. Накотилася ще одна хвиля запаморочення, і вона з усіх сил намагалася втриматися на ногах, поки воно не пройшло.
  
  Через двері гаража вона почула, як Мачадо віддає накази. Її погляд сфокусувався. Вона забула про смерть і згадала, навіщо прийшла. Її рот стиснувся в похмуру лінію. Вона відштовхнулася від стіни і, спотикаючись, побрела вперед на тремтячих ногах.
  
  
  
  Ноубл кинувся через сад, намагаючись триматися якомога далі від дробовика Мачадо. Шок від стрибка у вікно пройшов, і він знову зміг переміщати ноги. Він побіг уздовж лабіринту живоплоту, навмання роблячи повороти, повз ряду грецьких статуй, потім пірнув за альтанку з білого каменю.
  
  Дощ припинявся. Він падав прямо вниз, тяжкими краплями, як це буває, коли шторм витратив всю свою лють і вичавлює з хмар залишки вологи. Ноубл присів навпочіпки поруч з однією з кам'яних колон і натиснув на кнопку вилучення магазину у своєму пістолеті. В магазині у нього залишалося два патрони. Один в патроннику. Його губи розтяглися, оголивши зціплені зуби.
  
  Він нагострив вуха, почувши звук кроків, хлюпающих по мокрій траві. Його серце підскочило. Він прицілився в прогалину в живоплоті і зробив два постріли, коли темний силует ступив в утворений отвір. Чоловік впав долілиць на спину, його руки були розкинуті в сторони, поруч з ним лежав АК-47.
  
  Сад ожив від смертоносного буйства автоматних черг. Кулі дзижчали навколо, як розлючені бджоли. Ноубл присів навпочіпки поруч з альтанкою, намагаючись стати якомога меншими. Куля відколола шматок від перил в декількох сантиметрах від його голови. Він вибрався зі схованки і кинувся через галявину до звіра солдату.
  
  Глава Сімдесят восьма
  
  Алехандра увійшла в гараж як раз вчасно, щоб побачити, як Мачадо і четверо його охоронців виходять на галявину через розбите вікно. Вони розосередилися в пошуках Ноубла. Мачадо, одягнений в діловий костюм, озброєний дробовиком і окулярами нічного бачення, зник за живоплотом.
  
  Алехандра, хитаючись, пробиралася між машинами, залишаючи кривавий слід, до вікон. Під ногами хрумтіло бите скло. Важкими краплями падав дощ. Зовні солдатів картелю проходжувався уздовж декоративного басейну, покритого великими листям латаття. Він був такий зосереджений на саду, що навіть не потрудився озирнутися.
  
  З темного кута лабіринту пролунали постріли. Солдат повернув гвинтівку в напрямку звуку і натиснув на спусковий гачок. Він розмахував гвинтівкою взад-вперед, як пожежник, спрямовуючий шланг на палаючий будинок.
  
  Використовуючи шум як прикриття, Алехандра підняла зброю, прицелилась йому в спину і натиснула. Гвинтівка клацнула, посилаючи гострий біль від пораненого живота вгору по хребту до мозку. Її кулі пробили спину солдата. Він гепнувся обличчям у ставок. Стрілянина припинилася. В саду запанувала тиша. Єдиним звуком був рівномірний стукіт дощу по листю.
  
  
  
  Ноубл схопив АК-47 і перевірив магазин. Важко було сказати, скільки патронів залишилося, не вийнявши їх і не порахувавши. Замість цього він натиснув великим пальцем і відчув, що пружина майже порожня. Його становище поліпшилося ненабагато. Він засунув його назад в пістолет і поплескав мертвого бандита по кишенях. Безуспішно.
  
  Його єдиним шансом було продовжувати рухатися і знищувати поганих хлопців по одному. Він відступив далі в сад, шукаючи інше ймовірне місце для засідки, але зайшов у глухий кут. Сад упирався в стіну комплексу. Ноубл пройшовся вздовж неї в пошуках укриття.
  
  Солдат картелю протиснувся крізь огорожу побачив Ноубла і закричав: "Він тут!"
  
  Крик був подібний до викиду адреналіну. Ноубл відступив убік, прицілився і натиснув на спусковий гачок. Найманий головоріз вистрілив одночасно. Кулі просвистіли над плечем Ноубла, ударившись об стіну. Кулі Ноубла знайшли свою мету, відкинувши чоловіка тому, через огорожу.
  
  Його першою думкою було забрати зброю мерця. Він рушив у тому напрямку, але оглушливий гуркіт рушничного пострілу струсонув повітря. Картеч знесла живопліт менш ніж у футі від ліктя Ноубла. Він пригнувся і притиснув плечі до вух, як черепаха, яка намагається заповзти в свій панцир.
  
  Мачадо обійшов велике топіарі. Зелена точка на його окулярах нічного бачення світилася, як ненависний очей гомерівського міфічного Циклопа.
  
  Ноубл вже рухався, перетворюючись в зручну мішень. Він навів АК-47 і дав три коротких залпу, перш ніж курок влучив у порожній патронник.
  
  Мачадо скинув рушницю. Ще один різкий хлопок вдарив Ноубла по вухах. У повітрі просвистіла картеч. Він ухилився від пари ослонів і кам'яного херувима, що пісяє в фонтан. Мачадо швидко провів ще три раунди поспіль. Бум—клік—клак-бум-клік-клак-бум. Херувим втратив крило і більшу частину пухкою руки. Мачадо знову зважив зброю. На цей раз пролунав глухий клацання.
  
  Ноубл зупинився і обернувся.
  
  Мачадо відкинув дробовик і кинувся на Ноубла, як розлючений бик. Його м'язисті ноги подолали половину відстані за той час, який знадобився Ноубла, щоб витягнути Кімбер з-за пояса. Мачадо врізався в нього, як вантажівка з доставки пива без гальм. З легких Ноубла з гучним звуком вийшов весь повітря. Уфф! Він випустив пістолет. Той з гуркотом впав у фонтан. кер-планк. Мачадо повалив Ноубла на землю. Двісті двадцять фунтів м'язів навалилися на його забиту грудну клітку. Він видав стогін. М'ясисті кулаки вдарили його по голові. Перед очима затанцювали маленькі чарівні вогники.
  
  Мозок Ноубла перетворився в яєчню-бовтанку. Відчайдушно бажаючи зупинити покарання, він ударив кулаком у щоку Мачадо. Кісточки пальців з'єдналися з достатньою силою, щоб зупинити атакуючого мастифа. Мачадо ледве встиг відбити удар. Ноубл завдав три удари. Користі від цього було не більше, ніж від грудочки газети, розлетівшись об цегляну стіну.
  
  Мачадо обхопив Ноубла обома руками за шию і стиснув, перекриваючи доступ повітря. Шийний хребець заскрипів від нищівної сили. Його очі выпучились. Він спробував відірвати пальці Мачадо. Це було все одно що копатися в корінні дерева. Його мозок відчайдушно потребував в кисні. Його обличчя стало потворним фіолетовий відтінок. Його зір звузилося до булавочного уколу.
  
  "Я збираюся вбити тебе," прогарчав Мачадо. “ Так само, як і твого друга.
  
  Глава Сімдесят дев'ята
  
  Алехандра швидко втрачала кров. Все її тіло тряслося від холоду. Її ліва нога була немов кийок, заставлявшая її тягнути її за собою. Це було все, що вона могла зробити, щоб утриматися на ногах. Бажання лягти і закрити очі було непереборним. Вона завернула за ріг біля альтанки і помітила флегматичну уздовж ряду статуй фігуру. Вона відразу впізнала його. Вона не знала його імені. Він був одним з чоловіків, які зґвалтували її після того, як Мачадо скінчив, і до того, як вона зайшла занадто далеко, щоб запам'ятовувати обличчя. Він отримував величезне задоволення, завдаючи їй болю. Алехандра підвела гвинтівку на плече і присвистнула.
  
  Фарба відринула від його особи.
  
  Вона двічі вистрілила йому в живіт.
  
  Він кинув зброю і сів у траву, тримаючись за живіт і стогнучи. Алехандра обійшла його, просуваючись глибше в сад. Пролунали постріли. Це був короткий, стрімке обмін репліками, а потім тиша. Вона хотіла втекти, але змогла лише спотыкающейся ходою.
  
  
  
  Очі Ноубла закотилися. Він чіплявся за свідомість тільки зусиллям волі. Його легені відчайдушно потребували повітрі. Одна рука лягла на мобільний телефон у кишені. Зібравши останні сили, він витягнув телефон і зробив знімок. Спрацював спалах.
  
  Мачадо скрикнув, відсахнувся назад і зірвав з обличчя захисні окуляри. Раптовий спалах, збільшена через окуляри нічного бачення, повинно бути, вп'ялася в сітківку його очі, як в'язальні спиці.
  
  Ноубл ахнув. Кисень наповнив його ниючі легені. Його повіки затріпотіли і відкрилися. Пальці рук і ніг покалывало, коли кров знову почала циркулювати.
  
  Мачадо стояв на колінах, моргаючи й протираючи очі.
  
  Ноубл заніс ногу і вдарив п'ятою в обличчя Мачадо. Він відчув удар. Гарний сильний удар. Мачадо перекинувся навзнак з шумом, як поранений буйвол. Його губи розійшлися, і два передніх зуба впали в траву. Кров залила його костюм спереду.
  
  Ноубл знову вдарив ногою, використовуючи свою перевагу, намагаючись вивести здорованя з ладу. Сила удару відкинула Мачадо на спину. Він перекотився на карачки і спробував повзти. Він був схожий на п'яного, що катається по траві.
  
  Ноубл насилу піднявся на ноги, трохи не впав, утримався і штовхнув Мачадо в ребра. Сила удару підняла здорованя на кілька дюймів над землею.
  
  Мачадо судорожно ковтнув повітря.
  
  Ноубл вдарив його ногою в обличчя, перевернувши Мачадо на спину. З обох ніздрів хлинула кров.
  
  “ Ти наляканий? - Прохрипів Ноубл крізь горло, яке, здавалося, хтось протер сталевою щіткою.
  
  Мачадо закашлявся кров'ю. “Іди до біса, Americano!"
  
  Ноубл замірився вдарити його ногою в обличчя, маючи намір зламати щелепу, але руки Мачадо рухалися, як дві кобри. Він зловив ногу Ноубла і вивернув. Здавалося, що його нога ось-ось вивернеться з суглоба. Він впав у траву з пронизливим криком.
  
  Кулак розміром з кулю для боулінгу врізався йому в нирку. Ноубл застогнав крізь зціплені зуби. Велетенський кулак врізався йому в скроню. Феєрверк вибухнув за його століттями. Йому вдалося відбити ще один удар передпліччям. Мачадо відбив його руку вбік, схопив Ноубла за голову обома руками і вивернув. Ноубл боровся з цим м'язами шиї, але його голова повільно, невблаганно поверталася вправо, поки хребет не опинився на межі перелому.
  
  "Відпусти його!" Закричала Алехандра.
  
  Вона притиснула дуло своєї рушниці до потилиці Мачадо.
  
  Тиск на шию Ноубла зникло. Він відповз, намагаючись опинитися поза досяжності цих смертоносних рук, повз по траві, поки не натрапив на кам'яний фонтан.
  
  Мачадо скорчився на мокрому газоні, на грудях у нього був кривавий нагрудник. Його плечі напружилися, він був готовий до дії. Він озирнувся через плече на Алехандру. “Продовжуй. Натисни на курок, ти, повія.
  
  Алехандра так і зробила. Гвинтівка клацнула, досилаючи патронник. Тихий звук — частково здивування, почасти розчарування — зірвався з її губ.
  
  Мачадо вирвав гвинтівку у неї з рук і замахнувся нею, як кийком. Її голова мотнулась в бік. Вона впала на землю, як зламана маріонетка.
  
  Поки Мачадо возився з Алехандрой, Ноубл підтягнувся до фонтану в пошуках впала Кімбер. Він помітив блиск полірованої сталі під водою і кинувся до неї. Його пальці зімкнулися на рукоятці пістолета.
  
  Мачадо кинув розряджену рушницю і, обернувшись, побачив, що дивиться в дуло. Він злегка присів, як лісовий кіт, готовий до стрибка. Його руки сіпнулися. Очі звузилися.
  
  "Спробуй," сказав Ноубл.
  
  Мачадо підстрибнув.
  
  Ноубл натиснув на спусковий гачок. Кімбер з гуркотом вистрілив. Латунна гільза вилетіла з казенника, залишаючи за собою шлейф диму. Куля пробила дірку розміром з пятицентовик у лобі Мачадо і рознесла задню частину черепа. Ноги підкосилися. Він приземлився плиском на спину, втупившись в небо порожніми, неживими очима.
  
  Ноубл, відчуваючи, як болить кожен м'яз у його тілі, підповз по траві до Алехандре і підхопив її на руки. Її повіки відчиняються. Губи ворушилися. З них не зірвалося ані звуку. Вона спробувала ще раз. “ Мачадо?
  
  "Мертвий", - сказав їй Ноубл.
  
  Вона кивнула. Її обличчя спотворилося від болю. Кашель струсонув її тіло. З куточка рота потекла кров. Вона підняла ліву руку, і Ноубл взяв її в праву. Вона підштовхнула його ближче. Він нахилився. Довгий, деренчливий звук вирвався з її горла. Тихим голосом вона видавила: "Залізнична станція".
  
  Ноубл помацав ключ в кишені. Вона кивнула. Останній подих зірвався з її губ. Спазм скував її тіло. Її зіниця розширився. Ноубл помацав пульс, але вона була мертва. Він поклав її на траву, відчуваючи себе змученим і спустошеним. В горлі у нього утворився клубок. Дощ припинився. Пора було забиратися звідси. Перш ніж він встиг змусити себе встати на ноги, хтось приставив пістолет до його потилиці.
  
  Глава Вісімдесята
  
  Кожне нервове закінчення у тілі Ноубла гуло, як натягнутий дріт. Його серце намагався виповзти через горло. М'язи спини напружилися. Він якраз збирався зробити відчайдушну спробу роззброїти того, хто стояв у нього за спиною, коли почув, як Хант сказав: "Мені потрібен мій пістолет".
  
  Ноубл перекинув Кімбер через плече.
  
  "Що вона тобі сказала?" Запитав Хант
  
  "Вона подякувала мене, - сказав Ноубл, - за те, що я помстився за вбивство її батьків".
  
  Хант подивився на розкидані тіла. “ Ваші завдання завжди так закінчуються?
  
  "В значній мірі". Ноубл піднявся на ноги. Його коліна підігнулися, даючи йому зрозуміти, що він старіє. "Хто-небудь залишився?"
  
  “ Кілька. Вони поїхали на вантажівках. Ми останні, хто вцілів.
  
  Ноубл вказав на стегно Ханта. “ Тебе підрізали.
  
  “ Осколок від РПГ.
  
  “ Сильно боліло?
  
  "Пече".
  
  "І що тепер відбувається?" Ноубл хотів знати.
  
  Хант трохи подумав. “ Ти мені не подобаєшся, Ноубл. Компанії слід було б кинути тебе в якусь глибоку темну діру.
  
  "Але," підказав Ноубл.
  
  "Але Сем попросив мене дати вам презумпцію невинуватості", - сказав Хант.
  
  Ноубл кивнув.
  
  “ Наступного разу, коли ми зустрінемося, я відведу тебе вниз, - сказав Хант.
  
  "Будемо сподіватися, що ми не зустрінемося", - сказав рональд Ноубл.
  
  Хант повернувся і зашкутильгав геть. Ноубл на своїх ногах повернувся в маєток. Вибух зруйнував значну частину будинку, але шторм загасив пожежу до того, як він вийшов з-під контролю. Були виявлені свідоцтва мародерства. Кілька найбільш дорогих творів мистецтва і багато електроніки були звільнені останніми залишилися солдатами Лос Зетас перед втечею. Десять хвилин потому Ноубл з ревом виїхав з воріт комплексу за кермом Ford Fastback 67-го року випуску.
  
  Глава Вісімдесят перша
  
  Три дні потому, Ноубл увійшов на залізничну станцію Буэнависта у центрі Мехіко з сумкою для ноутбука, перекинутою через плече. Гучномовець оголосив, що поїзд на Хуарес відправляється через десять хвилин. Електронний голос луною рознісся по схожому на печеру терміналу. Ноубл сів за стійку з дзеркалом заднього виду, замовив чашку кави і став спостерігати за натовпом. Ніхто не виділявся.
  
  Він хвилин п'ять потягував каву, потім кинув на стіл кілька песо, перетнув жвавий термінал і знайшов клітинку 314. Ключ підійшов. Ноубл відчинив їх і зазирнув усередину. Не було ні папок, ні паперів, ні дисків. Нічого. Він втупився в порожній металевий куб. Ноубл пожував внутрішню сторону щоки. Торрес не відправив би йому ключ від порожньої коробки. Він оглянув внутрішню частину шафки у пошуках повідомлення. Він навіть вивчив графіті в пошуках прихованого сенсу. Жодних кубиків.
  
  Ноубл провів рукою по своїм кудлатим волоссям. Він закрив двері і вже збирався повернути ключ, коли йому в голову прийшла ідея. Він відкрив двері і засунув руку всередину. Там, де двері стикалася з рамою, був вузький металевий виступ. На виступі балансувала флешка. Трепет задоволення пройшов по його тілу. Він поклав флешку в кишеню, закрив шафку і повернувся до зайнятого терміналу. Чиясь рука опустилася йому на плече. Він відчув вістрі ножа у своїй грудній клітці.
  
  "Я візьму це," сказав Хант.
  
  З гучномовців долинув останній сигнал про посадці на поїзд, що йде в Хуарес. Повз снували зайняті пасажири. Ноубл сказав: "Ти не вдариш мене ножем, Хант".
  
  “Так? Чому б і ні?"
  
  “Ти хочеш знати, що на цій флешці, так само сильно, як і я. Якщо ти віддаси її Фостеру, її закопають".
  
  “Це те, що відрізняє нас, Ноубл. Я виконую накази". Він встромив ножа трохи глибше. "Тепер дай мені флешку".
  
  Ноубл говорив крізь зціплені зуби. “ У мене було передчуття, що ти саме так і поставишся до цього.
  
  "Що ти хочеш цим сказати?"
  
  Ноубл зайшов до місцевої бібліотеки по дорозі на вокзал і набив сумку для ноутбука твердими обкладинками. Він використовував її, щоб відобразити лезо ножа, потім розвернувся і завдав удару відкритою долонею в горло Ханту. Ніж відскочив від брудного лінолеуму. Голова Ханта відкинулася назад. Він втратив рівновагу і важко впав. Його обличчя почервоніло.
  
  Ноубл поспішив через термінал до виходу.
  
  Хант скочив на ноги і притиснув руку до вуха. Йому знадобилася хвилина, щоб вимовити хоч слово. “ Зближаємося! - сказав він у рацію. “ Зближуємось з метою. Відключи його. Не пускай його у поїзд ".
  
  Ноубл побачив, що команда підтримки наближається з обох сторін. Езра був ближче за всіх. Його очі були повні страху. Він робив короткі, уривчасті кроки, як монстр Франкенштейна. Він був схожий на людину, що входить в Колізей разом з голодним левом.
  
  Ноубл обдарував його крижаним поглядом і поліз у сумку з ноутбуком.
  
  "О Боже". Езра зупинився як укопаний. “У нього пістолет. У нього пістолет".
  
  Гвен відступила на крок, шукаючи допомоги, якої там не було. Хант був занадто далеко, щоб надати будь-яку підтримку, і вона не збиралася протистояти Ноублу поодинці.
  
  “ Хапайте його! - Прохрипів Хант. “ Не пускайте його в поїзд.
  
  Ноубл підійшов до виходу. Він вручив квиток мексиканцю з суворим обличчям, який поставив на ньому печатку і побажав йому щасливої дороги. Ноубл пройшов через металошукач, не включивши сигналізацію, і спустився по сходах на платформу. Йому довелося поквапитися, але він сів у поїзд. Він спостерігав, як Хант підійшов до виходу. Службовець підняв руку і попросив показати його посадковий талон. Ноубл посміхнувся і помахав квитком, коли пневматичні двері з шипінням зачинилися.
  
  Глава Вісімдесят друга
  
  Ноубл припаркував Фастбек 67-го року випуску перед ангаром в центрі Санкт-Петербурга. Він зайняв ту ж кабінку з видом на злітно-посадкову смугу і замовив тарілку яєць з беконом і кави. З кухля тихими завитками піднімався пар. Арета Франклін грала в музичному автоматі і співала "Ланцюг дурнів". В одному кутку був встановлений плоский екран високої чіткості, показує останній скандал навколо кандидата в президенти Хелен Роудс. Шон Хеннессі отримав флеш-накопичувач з анонімного джерела, що містить докази того, що Роудс отримував великі суми готівки від мексиканського картелю в обмін на секретні розвіддані в ході війни Америки з наркотиками. Репортаж виходив в ефір щодня більше тижня. Всі інші великі телеканали підхопили цю історію, за винятком CNN, який робив все можливе, щоб дискредитувати Хеннессі.
  
  Ноубл, дивлячись у вікно на "Сессну", выруливающую на злітно-посадкову смугу, узяв каву і зробив ковток. Він майже закінчив снідати, коли Берк втиснувся в кабінку. Дешевий вініл заскрипів під його вагою.
  
  - За вами стежили? - запитав рональд Ноубл.
  
  Берк похитав головою. “Компанія занадто зайнята наслідками, щоб стежити за мною. Все, до чого торкався Фостер, радіоактивно. Довелося закрити безліч хороших підприємств."Через мить він додав: "Я думаю, це краще, ніж альтернатива".
  
  - А що буде з Фостером? - запитав я.
  
  "Прямо зараз піддається посиленому допиту". Берк підкликав офіціантку, замовив солодкий чай і індичку.
  
  "Ці посилені допити, як правило, ламають людей", - прокоментував Ноубл поверх краю своєї гуртки.
  
  Берк кивнув на знак згоди. “Він стверджує, що поняття не мав, що Роудс передавала розвіддані. Вона пообіцяла йому директорське крісло в обмін на те, що він буде тримати її в курсі операцій Компанії. Важко сказати, як багато він знав. Одне можна сказати напевно. Він закінчив роботу в якості заступника директора розвідки. Поки ми розмовляємо, вони шукають йому заміну ".
  
  "А як же Сем?" - запитав рональд Ноубл.
  
  "Її поновили на посаді", - сказав Берк. “Але у неї стала чорна мітка. Ще одна, і їй кінець".
  
  "А Хант?"
  
  “ Він молодий. Його репутація може відновитися. Берк смикнув плечем. - Може, й ні. До речі, він звинувачує тебе.
  
  Ноубл відмахнувся від цього, знизавши плечима.
  
  Принесли їжу для Берка. Він їв мовчки.
  
  Ноубл спостерігав за прилетающими й летіли літаками. “ Думаєш, Гелен Роудс сяде в тюрму?
  
  Берк заговорив з набитим ротом. "Хороший політик може пробратися по пояс в лайні і вийти звідти, благоухая трояндами, але її спроба атакувати Білий дім закінчена".
  
  "Тобі слід було розповісти Торресу, що ти задумав", - сказав рональд Ноубл.
  
  Берк відклав сендвіч. “Я ніколи не підозрював Фостера. Я включив місію в Мексиці, щоб прикрити свої бази, але був страшенно здивований, коли все пішло шкереберть. Клянуся Богом, Джейк, цього не повинно було трапитися ось так. Я наказав Торресу піти. Я поняття не мав, що він закоханий у цю дівчину ".
  
  Ноубл відкинувся на спинку стільця і заплющив очі. Він дозволив горя і гніву сховатися глибоко всередині, де вони перетворяться в гіркота. Він міг справитися з гіркотою.
  
  Берк струсив крихти з пальців на тарілку. “ Це небезпечна робота. Ми приймаємо рішення, і іноді ці рішення виявляються поганими. Хороші люди вмирають. Ти, як ніхто інший, знаєш це.
  
  "Думаю, зараз це не має значення", - сказав рональд Ноубл. “Торрес нарешті все зрозумів. Ось чому він прислав мені ключ".
  
  "Торрес не посилав тобі ключ", - сказав Берк. "Він відправив його мені".
  
  Ноубл кілька секунд сидів, намагаючись перетравити цю інформацію.
  
  Берк сказав: “Я страшенно шкодую про те, що сталося. Я дійсно жалкую. Але він знав рахунок і обміняв своє життя на її".
  
  Ноубл пожував внутрішню сторону щоки. Хороший чоловік був мертвий, і ніщо з того, що зробив Ноубл, не могло його повернути.
  
  Ніби прочитавши думки Ноубла, Берк сказав: “Ви зловили вбивцю і перешкодили одному з найбільш корумпованих політиків в американській історії захопити Білий дім. Це перемога".
  
  Ноубл мовчки допив залишки кави.
  
  Берк доїв сендвіч і дістав з гаманця кілька банкнот. - У нас все в порядку?
  
  "У нас все в порядку", - сказав йому Ноубл.
  
  "Тримайте ніс в чистоті", - сказав Берк, вибираючись з кабінки. “У Компанії все змінюється. Можливо, незабаром я зв'яжуся з вами".
  
  Ноубл проводив його поглядом, потім переключив увагу на телевізор. Директор ФБР Стендіш тільки що скликав прес-конференцію, щоб оголосити про створення спільного двопартійного комітету для розслідування справи Хелен Роудс.
  
  
  
  Кінець.
  
  Не можеш дочекатися продовження "Джейк Ноубл"?
  
  Підпишіться на фан-клуб Джейка і Ноубла отримаєте БЕЗКОШТОВНО книгу "ПІДРОБІТОК: том 1" Пограбування"! Ця історія доступна виключно в моєму списку розсилки.
  
  https://williammillerauthor.com/fan-club/
  
  Чи сподобалась вам Книга?
  
  Будь ласка, знайдіть хвилинку, щоб залишити відгук на Amazon. Читачі залежать від відгуків, коли вибирають, що читати далі, а автори залежать від того, як вони продають книжки. Чесний відгук - це все одно, що залишити офіціанту сто доларів чайових. І найприємніше, що це не буде коштувати вам ні копійки!
  
  Інформація про автора
  
  Я народився і виріс в сонячному Санкт-Петербурзі, штат Флорида, на постійній дієті з бойовиків і фантастичних романів. Після 11 вересня я залишив кар'єру фотографа, щоб вступити в армію Сполучених Штатів. З тих пір я подорожував по світу і займався всім - від викладання англійської мови в Китаї до водіння навантажувача. Я вивчав креативне письмо в коледжі Экерд і написав чотири крутих детектива для Delight Games, перш ніж випустити першу книгу про Джейка Ноубле. Коли я не пишу, мене можна застати за скелелазінням в приміщенні, грою на гітарі і відвідуванням прокурених джаз-клубів у центрі Сент-Пітера. В даний час я працюю над іншим трилером Джейка Ноубла. Ви можете слідкувати за мною на моєму сайті WilliamMillerAuthor.com
  
  
  Благородний Намір
  
  Автор:
  
  
  
  ВІЛЬЯМ МІЛЛЕР
  
  Глава Перша
  
  Маленьке суденце пристало носом до кам'яного причалу в портовому містечку Онфлер. Розташований на південному березі гирла Сени, Онфлер - мальовничий портове містечко з вузькими вуличками і тісно розташованими будівлями. Тут знаходяться середньовічні фортеці і церква Святої Катерини, повністю побудована з дерева в 15 столітті. Кафе і бруковані вулички з тих пір надихали Клода Моне та безліч художників. Дощ все ще лив, але тепер він лив як з відра. На воді погойдувалися вітрильники, захищені від сильного шторму дамбами з півночі і півдня. Склопластиковий корпус "Сv" натрапив на гниючі дерев'яні опори.
  
  Дюваль спробував переконати пілота провести його вниз по Сені до самого Парижа, але старий моряк тільки похитав головою і вимкнув двигуни. Найманці вистрибнули назовні і почали закріплювати швартови.
  
  “ Удачі вам, містер Дюваль, - сказав пілот.
  
  “ Спасибі. "Дюваль зробив паузу, щоб потиснути йому руку.
  
  Поки Жак закінчував прив'язувати канати, Матін пройшов трохи вниз по причалу, і оглянув околиці. Перед гаванню розташовувався химерний ряд прибережних магазинчиків, в даний момент всі закриті. Вуличні ліхтарі світилися, як чарівні гірлянди, крізь безперервну мряка. Кілька елінгів вишикувалися вздовж дамби, а на бульварі був припаркований ряд машин, але сам місто спав. Матін задоволено кивнув і повернувся на корабель. “ Все чисто. Забирайте свій багаж.
  
  Дюваль схопив величезний валізу і перекинув його через планшир на причал. Він крякнув від зусилля. Метелики запорхали у нього в животі. Він відчував себе зовсім беззахисним. Йому не подобалося перебувати на човні посеред океану, але і на відкритому місці йому теж не подобалося. Йому хотілося кинути свій багаж і побігти до чекав його "Рено". Він відчує себе в більшій безпеці, коли вони сядуть у машину і попрямують на південь. Він переліз через планшир, послизнувся на липкому камені і впав прямо на свій чемодан.
  
  “ Нам потрібно поквапитися, - сказав Матін.
  
  Дюваль змусив себе піднятися. “ Ти міг би допомогти.
  
  Матін оглянув порожню гавань, зітхнув і потягнувся за набитим валізою Дюваля. В той момент, коли він це зробив, пролунав різкий звук тук-тук-тук розітнув повітря. Жак видав звук, схожий на звук рожающего тюленя, зігнувся в поясі і похитнувся. Одна нога ковзнула між пірсом і човном. Він вдарився об борт судна і з плескотом впав у воду.
  
  Серце Дюваля підскочив до горла. Він присів навпочіпки, виглядаючи джерело шуму. Крізь пелену дощу з'явився одягнений у чорне привид в лижній масці і з маленьким автоматичним пістолетом, оснащений глушником звуку. Дюваль мало що розумів в зброї, але він знав досить, щоб розпізнати професійне обладнання.
  
  Матін кинув валізу і сунув руку в кишеню куртки. Він навіть не встиг витягнути пістолет, як крізь проливний дощ дісталася ще одна коротка чергу приглушених ударів. Птхут-птхут-птхут. Дюваль був достатньо близько, щоб почути удари і побачити, як з дощовика Матина зриваються мокрі краплі.
  
  Найманець станцював джигу. Його рука з пістолетом висунулася з-під куртки. Вбивця вистрілив знову. Тук-тук. Голова Матина відкинулася назад. Він випустив зброю і звалився на причал. Пістолет відскочив від каменів і зупинився в декількох дюймах від ніг Дюваля.
  
  Його першим бажанням було пірнути назад у човен, але ноги відмовлялися коритися. Він відчував себе прикутим до місця. Його сечовий міхур тут же здався. Він стояв прямо, відкинувшись назад, подалі від вбивці. Вага спортивної сумки ледь не перекинув його.
  
  Вбивця пройшов вздовж причалу, скинув ногою пістолет Матина у воду, а потім направив короткий автоматичний ствол на пілота. Руки англійця зметнулися в повітря, і вся фарба відринула від його особи. Він почав заїкатися, вимовляючи слова. Це могло бути "Не стріляйте", але прозвучало як "Дончума!"
  
  Жіночий голос, приглушений мокрому від дощу лижної маски, запитав: "Ти хочеш жити?"
  
  Пілот кивнув. “ У мене вдома дві маленькі дівчинки.
  
  “ Лягай на палубу. Опусти обличчя і повільно полічи до ста.
  
  Він кинув переляканий погляд на Дюваля, пробурмотів вибачення і опустився на палубу корабля.
  
  Від страху руки і ноги Дюваля перетворилися в гуму. Болісний схлип вирвався з його горла. Він замружився і чекав, що почує птхут-птхут-птхут і відчуває, як кулі пробивають йому груди.
  
  Замість цього вбивця схопив його за комір і потягнув по палубі. Пальці ніг зачепилися за нерівні камені бруківки, а коліна погрожували подогнуться. Повітря вирвався з його легень у панічних судомних вздохах. Він намагався благати про пощаду, але страх настільки сильний, що здавався фізичною силою, замкнув ланцюга між його мозком і ротом.
  
  В кінці причалу вбивця повів його по тротуару до фургона без розпізнавальних знаків з тонованими стеклами. Це він., Сказав Дюваль. Його заштовхали б на заднє сидіння фургона, заклеїли скотчем і відвезли в темне місце, де його стали б катувати. Коли вони виб'ють з нього всю корисну інформацію до останньої крихти, вони пустять йому кулю в потилицю. Ніхто ніколи не знайде його тіло.
  
  Ця думка, нарешті, зачепила щось в його мозку. Інстинкт самозбереження взяв гору над страхом. У відчаї він ударив себе ліктем в плече, заставши вбивцю зненацька. Її голова відкинулася назад. Вона видала звук, в якому було більше здивування, ніж болю, але цього було достатньо, щоб вивести її з рівноваги. Вона випустила нашийник Дюваля, і він побіг, рятуючи своє життя. Він не знав, куди прямує, знав тільки, що йому потрібно збільшити відстань між собою і вбивцею, наскільки це можливо. Страх пробіг по його венах, переходячи в сліпу паніку, змушуючи ноги рухатися швидше.
  
  Глава Друга
  
  Дюваль метнувся між припаркованими машинами і побіг уздовж ряду магазинів, що виходять на набережну Карантен. Спортивна сумка бовталася у нього за спиною, поки він біг. Він був дивно швидкий для повного чоловіка середніх років. Страх і адреналін, змішані в потужний коктейль, надали йому швидкості. Він звернув на вулицю Логетт, а потім піднявся по сходах церкви Святої Катерини. Він промчав по вузькому коридору позаду старої церкви, який виходив на вулицю Пюї. Страх проніс його ще на два квартали, перш ніж погана робота серцево-судинної системи взяла своє. Його втомлені ноги почали сповільнюватися, і ступні ставали важче з кожним кроком. М'язи стегон горіли від зусиль.
  
  Він кинув погляд через плече, побачив свого переслідувача і злякано вискнув. Вбивця, складений як бігун, швидко скорочували розрив. Дюваль замахав руками для швидкості. Його голова крутилася, як у щура, яка шукає шпаринку, в яку можна було б прослизнути. Його погляд зупинився на світному біло-блакитному покажчику трамвая. Під'їжджав до станції вагон. Довгий білий шаттл уповільнив хід і зупинився. Зашипіли повітряні гальма і задзвеніли дроти. В цей час ночі на платформі чекали тільки два людини. Лампи денного світла заливали їх болючим штучним сяйвом. Пневматичні двері зітхнувши відкрилися. Дюваль був майже на платформі. Якби він тільки міг сісти в поїзд...
  
  Вбивця зупинився, скинув MP5 на плече, низько прицілився і випустив чергу з трьох патронів. Каретка затвора швидко клацнула клац-клац-клац.
  
  Біль, який він ніколи раніше не відчував, пронизала праву сідницю Дюваля. Він схопився обома руками за сідниці, скрикнув і впав обличчям вниз на бруківку. Первісна біль перетворилася на нищівну пульсацію, яка загрожувала відправити його в темну безодню. Він боровся з бажанням втратити свідомість. Він повинен був залишатись у свідомості, повинен був втекти. Але все, що йому вдалося зробити, це кататися по землі, тримаючись за дупу і постогнуючи. Страх був написаний на його обличчі великими великими літерами.
  
  Двері поїзда з шипінням зачинилися, і блискучий білий шаттл рушив геть від станції, спочатку повільно, потім набираючи швидкість. Дюваль зробив одну слабку спробу піднятися на ноги, але гострий біль в заднице переконала його, що про втечу в даний момент не може бути й мови. “ Будь ласка, заради всього Святого, не вбивай мене.
  
  Вбивця подолала останні кілька ярдів, опустилася на коліна і стягнула лижну маску. Довга завіса чорних як смола волосся впала їй на плечі. Вона була азіаткою, з високими вилицями і очима, які видавали змішане походження. "Я не збираюся тебе вбивати", - сказала вона. “Мене звуть Саманта Ганн. Я намагаюся врятувати твоє життя.
  
  Він захлинався. З його губ стікали краплі дощу. Він чув слова, що злітають з її губ, але вони не мали ніякого сенсу. Він забрав одну руку від дупи, оглянув долоню і був здивований, не побачивши крові. Його обличчя зморщилося в замішанні.
  
  "Це була гумова куля", - пояснила Саманта. "Вона вжалить, але не проб'є".
  
  “ Гумова куля? - Пробурмотів Дюваль. Його рука повернулася до сідниць. Від болю його занудило. Йому довелося боротися з хвилею жовчі, яка намагалася піднятися по стравоходу.
  
  Саманта Ганн витерла дощову воду з особи. “ Послухай мене. У нас не так багато часу. Ці гангстери не були твоїми друзями. Вони збиралися продати тебе.
  
  Мозок Дюваля почав осмислювати події. Він сказав: “Matin? Jacques? Вони збиралися видати мене?"
  
  "У мене немає часу все це пояснювати", - сказала вона. “Тобі доведеться довіритися мені. Прямо зараз сюди прямує група ЦРУ з розслідування. Нам потрібно витягти тебе звідси. Ти можеш стояти?"
  
  Вона схопила його за лікоть і допомогла піднятися. Він переніс вагу тіла на праву ногу і ахнув. Його очі широко розкрилися. “ Я не можу. Він похитав головою, намагаючись опуститися назад. “ Ти вистрілив у мене. Це боляче.
  
  Вона підняла його назад. “ Вони зроблять набагато гірше, якщо зловлять тебе.
  
  Жалібний стогін вирвався з його горла, але загроза здобула бажаний ефект. Його ноги почали рухатися. Його зад все ще хворів. Перенесення ваги на праву ногу був справжньою мукою, але як тільки шок пройшов, він зміг перейти на незграбну рись. Його рятівник переконував його йти швидше. Дюваль чув, як у вухах гупає його власний пульс. Кожен удар віддавався пронизливим болем.
  
  
  
  ПРИДБАЙТЕ ПРИМІРНИК "БЛАГОРОДНОГО НАМІРУ" СЬОГОДНІ!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"