Carter Nick : другие произведения.

Carter Nick 91-100 Killmaster אוסף סיפורי בלשים

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  קרטר ניק
  
  אוסף Killmaster 91-100 של סיפורי בלשים
  
  
  
  
  
  91-100 Killmaster הוא אוסף של סיפורי בלשים על ניק קרטר.
  
  
  
  
  
  
  91. קונספירציה N3 http://flibusta.is/b/699347/read
  קונספירציית N3
  92. תקרית ביירות http://flibusta.is/b/612227/read
  תקרית ביירות
  93. מותו של הבז http://flibusta.is/b/607566/read
  מותו של הבז
  94. הנוקם האצטקי http://flibusta.is/b/631177/read
  הנוקם האצטקי
  95. תיק ירושלים http://flibusta.is/b/611066/read
  תיק ירושלים
  96. דוקטור מוות http://flibusta.is/b/607569/read
  ד"ר. מוות
  98. שישה ימים מדממים של קיץ http://flibusta.is/b/609150/read
  שישה ימי קיץ מדממים
  99. מסמך Z http://flibusta.is/b/677844/read
  מסמך Z
  100. חוזה קטמנדו http://flibusta.is/b/701133/read
  חוזה קטמנדו
  
  
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  קונספירציה N3
  
  
  תרגם לב שקלובסקי לזכרו של בנו המנוח אנטון
  
  
  שם מקורי: The N3 Conspiracy
  
  
  
  
  פרק ראשון
  
  
  הוא היה צעיר בהיר עיניים עם תוכניות גדולות למדינתו המדברית ולעצמו, אבל ארצות הברית הייתה זקוקה למלך זקן שהוא רצה להפיל, אז הרגתי אותו.
  
  
  מה היה התפקיד שלי: ניק קרטר, קילמאסטר עבור המדינה שלי, עבור AH, דיוויד הוק ועבור משכורת גבוהה. אני הסוכן N3 בחיל הצבא, הארגון הסודי ביותר בוושינגטון ואולי בעולם.
  
  
  המורד היה אידיאליסט, אדם גאה וחזק, אבל הוא לא התאים לי. לא היה לו סיכוי. יריתי בו בשממות הנידחות של ארצו, שם איש לא ימצא אותו וגופתו תהפוך לעצמות, נאכלת על ידי נשרים.
  
  
  נתתי לשאף שאפתני יתר זה להירקב בשמש וחזרתי לעיר להגיש את הדו"ח שלי בערוצים שמעטים הכירו ולנקות את לוגר וילהלמינה שלי.
  
  
  אם אתה חי כמוני, אתה תשמור היטב על הרובים שלך. אלו החברים הכי טובים שיש לך. לעזאזל, אלה ה"חברים" היחידים שאתה יכול לסמוך עליהם. לוגר 9 מ"מ שלי הוא וילהלמינה. יש לי גם סטילטו מתחת לשרוול בשם הוגו ופייר, שהיא פצצת גז מיניאטורית שאני מחביאה בכל מקום.
  
  
  הזמנתי גם טיסה לליסבון. הפעם השער שלי היה ג'ק פינלי, סוחר נשק שזה עתה מילא עוד "הזמנה". כעת הוא שב למנוחתו הראויה. רק לאן שהלכתי לא היה לגמרי רגוע.
  
  
  כסוכן N3 בצבא, הייתי אדמירל החירום. אז יכולתי להיכנס לכל שגרירות או בסיס צבאי אמריקאי, לומר את מילת הקוד, ואז לדרוש כל הובלה עד וכולל נושאת מטוסים. הפעם הלכתי לעניינים אישיים. הוק, הבוס שלי, לא מסכים לכך שלסוכנים שלו יש עניינים אישיים. במיוחד אם הוא יודע על זה, והוא יודע כמעט הכל.
  
  
  החלפתי מטוסים ושמות שלוש פעמים בליסבון, פרנקפורט ואוסלו. זה היה מעקף סביב לונדון, אבל במסע הזה לא נזקקתי לרודפים או לכלבי שמירה. נשארתי במושב כל הטיסה, מתחבא מאחורי ערימת מגזינים. אפילו לא הלכתי לסלון לשתות את כמות המשקאות הרגילה שלי או החזרתי את החיוך של הבחורה הג'ינג'ית. להוק יש עיניים בכל מקום. אני בדרך כלל אוהב את זה; לגבי העור שלי, אני מעריך אותו מאוד. וכשאני צריך את הוק, הוא בדרך כלל בקרבת מקום.
  
  
  כשנחתנו לונדון הייתה סגורה כרגיל. הקלישאה שלו הייתה נכונה, כמו רוב הקלישאות, אבל עכשיו הערפל היה ברור יותר. אנחנו מתקדמים קדימה. נמל התעופה הית'רו נמצא הרבה מחוץ לעיר ולא יכולתי להשתמש באחת מהמכוניות הנוחות שלנו אז לקחתי מונית. היה חושך כשנהג המונית הוריד אותי בשכונות העוני של צ'לסי ליד מלון מוזנח. הזמנתי תחת שם רביעי אחר. בדקתי בחדר המבולגן והמאובק פצצות, מיקרופונים, מצלמות וחורי הצצה. אבל היא הייתה נקייה. אבל נקי או לא, לא התכוונתי לבלות בו הרבה זמן. ליתר דיוק: שעתיים. לא שנייה יותר, לא שנייה קצרה יותר. אז עברתי לאימון בן השעתיים שלי.
  
  
  סוכן מיוחד, במיוחד קבלן וקילמאסטר, חי לפי שגרה כזו. הוא חייב לחיות ככה, אחרת הוא לא יחיה הרבה זמן. הרגלים מושרשים, כמו הטבע השני, הפכו לאינטגרליים עבורו כמו שהנשימה היא עבור כל אחד אחר. הוא מנקה את דעתו לראות, לחשוב ולהגיב לכל פעולות פתאומיות, שינויים או סכנות. הליך אוטומטי זה נועד להבטיח שהסוכן מוכן לשימוש בכל שנייה ביעילות של 100%.
  
  
  היו לי שעתיים. לאחר שבדקתי את החדר, לקחתי אזעקה מיניאטורית והצמדתי אותה לדלת. אם אני נוגע בדלת, הצליל יהיה שקט מכדי שמישהו ישמע, אבל הוא היה מעיר אותי. התפשטתי לגמרי ונשכבתי. הגוף חייב לנשום, העצבים חייבים להירגע. נתתי למוח שלי להתרוקן ומאה ושמונים קילו השרירים והעצם שלי נרגעו. דקה לאחר מכן נרדמתי.
  
  
  כעבור שעה וחמישים דקות התעוררתי שוב. הדלקתי סיגריה, מזגתי לעצמי משקה מהבקבוק והתיישבתי על המיטה העלובה.
  
  
  התלבשתי, הסרתי את אזעקת הדלת, בדקתי את הסטילטו על זרועי, תקעתי את פצצת הגז בתיק על הירך העליונה שלי, העמסתי את הוילהלמינה וחמקתי מהחדר. השארתי את המזוודה שלי. הוק פיתח ציוד שאפשר לו לבדוק אם סוכניו נמצאים בעמדותיהם. אבל אם הפעם הוא שם משואה כזו במזוודה שלי, רציתי שהוא יאמין שאני עדיין בטוח במלון המחורבן הזה.
  
  
  שלטי מלחמת העולם השנייה עדיין היו תלויים בלובי המפנים את האורחים למקלטים. הפקיד מאחורי הדלפק היה עסוק בהכנסת דואר לתאי הקיר, והאיש השחור נמנם על ספה מרופטת. הפקיד היה עצבני וגבו אליי. האיש השחור לבש מעיל ישן, צר לכתפיו הרחבות, ונעליים חדשות ומצוחצחות. הוא פקח עין אחת כדי להביט בי. הוא בחן אותי בזהירות, ואז עצם את עיניו שוב ועבר לשכב ביתר נוחות. הפקיד לא הסתכל עלי. הוא אפילו לא הסתובב להביט בי.
  
  
  בחוץ הסתובבתי אחורה והצצתי ללובי מצלליות הלילה של רחוב צ'לסי. האיש השחור הביט בי בגלוי, נראה היה שהפקיד החצוף אפילו לא הבחין בי בלובי. אבל ראיתי את עיניו הרעות. לא חמק מתשומת ליבי שהוא הסתכל עליי במראה שמאחורי הדלפק.
  
  
  אז לא שמתי לב לפקידה. הסתכלתי על הגבר השחור על הספה. הפקיד ניסה להסתיר את העובדה שהוא מסתכל עליי, שמתי לב לזה מיד, ואפילו חברת הריגול הזולה ביותר לא תשתמש באדם חסר תועלת שכזה שיכולתי לזהות במבט אחד בלבד. לא, כשהייתה סכנה, היא הגיעה מאדם שחור. הוא הסתכל, בחן אותי, ואז הסתובב. פתוח, כנה, לא חשוד. אבל המעיל שלו לא ממש התאים והנעליים שלו היו חדשות, כאילו מיהר ממקום שבו הוא לא צריך את המעיל הזה.
  
  
  הבנתי את זה תוך חמש דקות. אם הוא הבחין בי והתעניין, הוא היה טוב מכדי להראות זאת, בידיעה שאנקוט באמצעי זהירות. הוא לא קם מהספה, וכשעצרתי מונית, נראה שהוא לא עוקב אחרי.
  
  
  יכול להיות שאני טועה, אבל גם למדתי לעקוב אחר האינסטינקטים הראשונים שלי לגבי אנשים ולכתוב אותם בתת המודע שלי לפני שאשכח.
  
  
  המונית הורידה אותי ברחוב סוהו סוהו, מוקף בשלטי ניאון, תיירים, מועדוני לילה וזונות. בשל המשבר האנרגטי והפיננסי, היו פחות תיירים מאשר בשנים קודמות והאורות אפילו בקרקס פיקדילי נראו עמומים יותר. לא היה אכפת לי. באותו רגע לא כל כך התעניינתי במצב העולם. הלכתי שני רחובות ופניתי לסמטה שבה קיבל את פניי ערפל.
  
  
  פתחתי את כפתורי הז'קט שלי מעל הלוגר והלכתי באיטיות דרך צלעות הערפל. במרחק שני רחובות מפנסי הרחוב, נראו זרי ערפל נעים. צעדי נשמעו בבירור, והקשבתי להדים של צלילים אחרים. הם לא היו שם. הייתי לבד. ראיתי בית חצי רחוב משם.
  
  
  זה היה בית ישן ברחוב הערפילי הזה. עבר זמן רב מאז שהאיכרים של האי הזה היגרו לארץ שעליה הלכתי כעת. ארבע קומות של לבנים אדומות. במרתף הייתה כניסה, גרם מדרגות שהוביל לקומה השנייה, ובצד הייתה סמטה צרה. חמקתי לסמטה ההיא ומסביב לגב.
  
  
  האור היחיד בבית הישן היה החדר האחורי בקומה השלישית. הרמתי את מבטי אל המלבן הגבוה של אור עמום. מוזיקה וצחוק ריחפו בערפל בשכונת הסוהו המהנה הזו. לא היה שום צליל או תנועה בחדר הזה מעלי.
  
  
  יהיה קל לבחור את המנעול בדלת האחורית, אך ניתן לחבר את הדלתות למערכות אזעקה. הוצאתי מהכיס חוט ניילון דק, זרקתי אותו על מוט ברזל בולט ומשכתי את עצמי אל החלון החשוך בקומה השנייה. שמתי כוס יניקה על הכוס וגזרתי את כל הכוס. אחר כך הורדתי את עצמי והנחתי בזהירות את הכוס על הרצפה. משכתי את עצמי בחזרה אל החלון, טיפסתי פנימה ומצאתי את עצמי בחדר שינה חשוך וריק, מעבר לחדר השינה היה מסדרון צר. הצללים הדיפו ריח לח וישן, כמו בניין שננטש לפני מאה שנים. היה חשוך, קר ושקט. שקט מדי. חולדות עוברות לבתים נטושים בלונדון. אבל לא נשמע קול של כפות פרוותיות קטנות מגרדות. מישהו אחר גר בבית הזה, מישהו שהיה שם עכשיו. חייכתי.
  
  
  עליתי במדרגות לקומה השלישית. הדלת לחדר המואר היחיד הייתה סגורה. הידית הסתובבה מתחת לידי. הקשבתי. שום דבר לא זז.
  
  
  בתנועה אילמת אחת פתחתי את הדלת; הוא מיד סגר אותו מאחוריו ועמד בצל, צופה באישה היושבת לבדה בחדר האפלולי.
  
  
  היא ישבה עם הגב אליי ולמדה כמה ניירות על השולחן לפניה. מנורת השולחן הייתה מקור האור היחיד כאן. הייתה שם מיטה זוגית גדולה, שולחן כתיבה, שני כיסאות, תנור גז בוער, שום דבר אחר. רק אישה, צוואר דק, שיער כהה, גזרה דקיקה בשמלה שחורה צמודה שחשפה את כל קימוריה. צעדתי צעד מהדלת לעברה.
  
  
  היא הסתובבה לפתע, עיניה השחורות מוסתרות מאחורי משקפיים צבעוניים.
  
  
  היא אמרה. - אז אתה כאן?
  
  
  ראיתי אותה מחייכת ובמקביל שמעתי פיצוץ עמום. ענן עשן היתמר בחלל הקטן שבינינו, ענן שהסתיר אותה כמעט מיד.
  
  
  לחצתי את ידי לצדי והסטילטו שלי בצבץ מתחת לשרוול ואל היד שלי. מבעד לעשן ראיתי אותה מתגלגלת לרצפה והאור העמום כבה.
  
  
  בחושך הפתאומי, עם עשן סמיך מסביבי, לא יכולתי לראות יותר דבר. התיישבתי על הרצפה וחשבתי על המשקפיים הצבעוניים שלה: כנראה משקפי אינפרא אדום. ואי שם בחדר הזה היה מקור של אור אינפרא אדום. היא יכלה לראות אותי.
  
  
  עכשיו הצייד הפך להיות הניצוד, נעול בחדר קטן שהיא הכירה טוב ממני. הדחקתי קללה וחיכיתי במתח עד ששמעתי צליל או תנועה. לא שמעתי כלום. נשבעתי שוב. כשהיא זזה, זו הייתה תנועה של חתול.
  
  
  חוט דק כרוך בחלק האחורי של גרוני. שמעתי את נשימתה רוחשת על צווארי. היא הייתה בטוחה שהפעם יש לה אותי בידיים. היא הייתה מהירה, אבל אני הייתי מהירה יותר. הרגשתי את החבל ברגע שהיא כרכה אותו סביב גרוני, וכשהיא משכה אותו חזק, האצבע שלי כבר הייתה בפנים.
  
  
  הושטתי את היד השנייה ותפסתי אותה. הסתובבתי וגמרנו על הרצפה. היא נאבקה והתפתלה בחושך, כל שריר בגופה הדק והמתוח לחץ עליי בחוזקה. שרירים חזקים בגוף מאומן, אבל סבלתי מעודף משקל. הושטתי יד אל מנורת השולחן והדלקתי אותה. העשן התמוסס. חסרת אונים תחת אחיזתי, היא שכבה מרותקת למשקל שלי, ועיניה בוהות בי. המשקפיים הצבעוניים נעלמו. מצאתי את הסטילטו שלי ולחצתי אותו על צווארה הדק.
  
  
  היא השליכה את ראשה לאחור וצחקה.
  
  
  
  
  פרק 2
  
  
  
  
  
  "ממזר," היא אמרה.
  
  
  היא קפצה ושקעה את שיניה בצווארי. הורדתי את הסטילטו, משכתי את ראשה לאחור בשערה השחור הארוך ונישקתי אותה עמוקות. היא נשכה את שפתי, אבל לחצתי את פיה בחוזקה. היא נרגעה, שפתיה נפתחות לאט, רכות ורטובות, והרגשתי את רגליה נפתחות עבור היד שלי. לשונה עברה בחטטנות דרך פי, עמוק יותר ויותר, בעוד היד שלי הרימה את שמלתה במעלה ירכה המתוחה. לא היה שום דבר מתחת לשמלה הזו. רך, רטוב ופעור כמו פיה.
  
  
  היד השנייה שלי מצאה את השד שלה. הם עמדו גבוה בזמן שנאבקנו בחושך. עכשיו הם היו רכים וחלקים, כמו הנפיחות של בטנה כשנגעתי בשערה המשיי...
  
  
  כמעט הרגשתי את עצמי משתחררת, גדלה ונהיה לי קשה להידחף אליה. גם היא הרגישה את זה. היא משכה את שפתיה והחלה לנשק את הצוואר שלי, אחר כך את החזה שלי שבו החולצה שלי נעלמה במהלך המאבק, ואז חזרה אל הפנים שלי. נשיקות קטנות ורעבות, כמו סכינים חדות. הגב והגב התחתון שלי התחילו לפעום בקצב של דם סמיך, והייתי מוכן להתפוצץ.
  
  
  "ניק," היא נאנחה.
  
  
  תפסתי אותה בכתפיה ודחפתי אותה. עיניה היו עצומות בחוזקה. פניה היו סמוקות מתשוקה, שפתיה עדיין מתנשקות בתשוקה עיוורת.
  
  
  שאלתי. - "סיגריה?"
  
  
  הקול שלי נשמע צרוד. טיפסתי על הצוק התלול והזעם של תשוקה נפיצה, הכרחתי את עצמי לסגת. הרגשתי את הגוף שלי רועד, מוכן לגמרי לצלול לתוך מגלשת התענוג המייסרת שתשלח אותנו למוכנות גבוהה ותלויה לפנייה החמה והחדה הבאה. הדפתי אותה, חורק שיניים מהכאב הנהדר הזה. לרגע לא הייתי בטוח שהיא תצליח. עכשיו לא ידעתי אם היא יכולה לעשות את זה ולהפסיק. אבל היא הצליחה. באנחה ארוכה ורועדת היא הצליחה, עיניה עצומות וידיה קפוצות לאגרופים רועדים.
  
  
  ואז היא פקחה את עיניה והסתכלה עליי בחיוך. "תן לי את הסיגריה הארורה הזאת," היא אמרה. אלוהים אדירים, ניק קרטר. אתה נפלא. איחרתי ביום שלם. אני שונא אותך.'
  
  
  התגלגלתי ממנה והושטתי לה סיגריה. מגחכתי אל גופה העירום כי שמלתה השחורה נקרעה בתשוקה שלנו, הדלקתי את הסיגריות שלנו.
  
  
  היא קמה ונשכבה על המיטה. התיישבתי לידה, התחממתי מהחום. התחלתי ללטף בעדינות ובאטיות את ירכיה. לא הרבה אנשים יכולים להתמודד עם זה, אבל אנחנו יכולים. עשינו זאת פעמים רבות בעבר.
  
  
  "איחרתי ביום שלם," היא אמרה, מעשנת. 'למה?'
  
  
  "עדיף שלא תשאל, דירדרה," אמרתי.
  
  
  דיידרה קאבוט והיא ידעו טוב יותר. עמיתי סוכן AXE. N15, דרגת "הרוג בעת הצורך", הצד הנגדי הטוב ביותר בעל מעמד של פיקוד מבצעי עצמאי. היא הייתה טובה והיא פשוט הוכיחה את זה שוב.
  
  
  "כמעט השגת אותי הפעם," אמרתי בחיוך.
  
  
  "כמעט," היא אמרה בעגמומיות. ידה הפנויה פתחה את הכפתורים האחרונים של חולצתי. "אני חושב שאני יכול להתמודד איתך, ניק." לו רק היה אמיתי. לא במשחק. מאוד אמיתי.
  
  
  "אולי," אמרתי. "אבל זה חייב להיות חיים ומוות."
  
  
  "לפחות תרביץ לך," היא אמרה. ידה פתחה את רוכסן מכנסיי וליטפה אותי. "אבל לא יכולתי לפגוע בך, נכון?" לא יכולתי להזיק להכל. אלוהים, אתה מתאים לי מאוד.
  
  
  הכרתי ואהבתי אותה הרבה זמן. התקפה והגנה היו חלק מהמסע שלנו בכל פעם שנפגשנו, משחק לוהט בין אנשי מקצוע; ואולי היא תוכל להתמודד איתי אם זה היה עניין של חיים ומוות. רק אז אלחם עד מוות, וזה לא מה שרצינו אחד מהשני. ישנן דרכים רבות לשמור על שפיות בעסק הזה, ועבור שנינו לאורך השנים, אחת הדרכים הללו הייתה הפגישות הסודיות שלנו. בזמנים הגרועים ביותר, בין כל הגברים והנשים הללו, תמיד היה אור בקצה המנהרה. היא בשבילי, ואני בשבילה.
  
  
  "אנחנו זוג טוב," אמרתי. "פיזית ורגשית. בלי אשליות, אה? זה אפילו לא שזה יימשך לנצח.
  
  
  עכשיו המכנסיים שלי כבויים. היא רכנה לנשק את תחתית הבטן שלי.
  
  
  "יום אחד אני אחכה ואתה לא תבוא," היא אמרה. "חדר בבודפשט, בניו יורק, ואני אהיה לבד. לא, לא יכולתי לסבול את זה, ניק. אתה יכול לשאת את זה?'
  
  
  "לא, גם אני לא יכול לסבול את זה," אמרתי, מעביר את ידי במורד ירכה למקום בו היא הייתה רטובה וחשופה. "אבל העלית את השאלה הזאת, וגם אני העלית את זה". יש לנו עבודה לעשות.
  
  
  אה לה לה, כן," היא אמרה. היא כיבתה את הסיגריה שלה והתחילה ללטף את גופי בשתי ידיים. "יום אחד הוק יגלה. ככה זה נגמר.
  
  
  הוק היה צורח והופך לסגול אילו היה מגלה זאת. שני הסוכנים שלו. הוא יהיה משותק מזה. שניים מסוכנים שלו מאוהבים זה בזה. הסכנה של זה תעשה אותו מטורף, סכנה לא"ח, לא לנו. היינו מתכלים, אפילו N3, אבל AH היה קדוש, חיוני ומוצב מעל כל דבר אחר בעולם הזה. לפיכך, הפגישה שלנו נשמרה בסודיות עמוקה ביותר, השתמשנו בכל שנינותנו וניסיוננו, יצרנו קשר ברוך כאילו אנחנו עובדים על תיק. הפעם היא יצרה קשר. הגעתי והיא הייתה מוכנה.
  
  
  הוק עדיין לא יודע," היא לחשה.
  
  
  היא שכבה לגמרי בשקט על המיטה הגדולה בחדר הסודי החם, עיניה השחורות פקוחות ומביטות בפניי. שיער כהה מסגרת את פניה הסגלגלות הקטנות ואת כתפיה הרחבות; שדיה המלאים היו תלויים כעת לצדדים, פטמותיה גדולות וכהות. כמעט נאנחה, היא לחשה את השאלה. 'עַכשָׁיו?'
  
  
  הסתכלנו אחד על גופו של זה כאילו זו הייתה הפעם הראשונה.
  
  
  לא היה שומן על ירכיה השריריות וירכיה הדקות, שום דבר בחלל בטנה מעל הר נוגה המתנשא. בגובה שישה מטרים, היה לה גוף של ספורטאי ונראתה גבוהה ורזה. היא חיכתה לי.
  
  
  "עכשיו," אמרתי.
  
  
  זו הייתה אישה. לא ילדה. אישה בת שלושים ושתיים ומבוגרת מרוב גילה. חייל מגיל שבע עשרה. היא שירתה כחלק מהקומנדו הישראלי והרגה ערבים בלילות. אישה חזקה עם צלקות המעידות על חוסנה: כוויות עינויים על גבה, צלקת ריסים מעל השד השמאלי, סימן שאלה מתולתל מעל שערה בצורת טריז שבו רופא ערבי חתך את ילדיה שטרם נולדו ולימד אותה שנאתה.
  
  
  "עכשיו," היא אמרה.
  
  
  פשוט וישיר, ללא ביישנות, יומרה או מאצ'יסמו מזויף. אנחנו מכירים אחד את השני יותר מדי ויותר טוב בשביל כל המשחקים האלה שאוהבים חדשים משחקים. קצת. כמו בעל ואישה. היא רצתה שאהיה בה, רציתי להיות בה.
  
  
  עיניים שחורות נפערו והתמקדו בפניי, עמוקות וחמות, מביטות מאיפשהו עמוק בפנים. היא פרשה את רגליה והרימה אותן גבוה. ישר וחזק, ללא מאמץ. רק הסתכלתי בעיניה ונכנסתי אליה.
  
  
  לא נגענו אחד בשני בשום מקום מלבד שם. מחליקה עמוקה ואיטית אל קבלת הפנים החמה והנוזלית של גופה. לאט ובחיוך הבטנו זה בעיני זה. היא זזה, רועדת, ואני גדלתי בתוכה עד שעיניה נעצמו ואצבעותיי התחפרו עמוק במיטה.
  
  
  היא משכה את רגליה המדהימות לאחור והרימה את ברכיה עד שנגעו בשדיה והעקבים שלה נגעו בבשר העגול של ישבנה. היא חיבקה את צווארי ונמתחה. לקחתי אותה בזרועותיי כמו כדור סגור קטן. הרמתי אותה מהמיטה והחזקתי את כל גופה בזרועותיי, את ירכיה על החזה שלי, את ישבנה על בטני, ודחפתי אותה עמוק יותר, והנחתי לגניחות נמוכות להימלט משפתיה.
  
  
  נענו בקצב שווה ומאיץ, כמו שני חלקים של ישות אחת. זועם ורוך, נעול בכאב ואחר כך בשלווה כמו גאות סמיכה וחמה, עמוקה ומכלה כמו האוקיינוס שטף אותנו, קובר אותנו בחושך דומם.
  
  
  התנור היה חם. היה שקט בחדר הסודי. אי שם הרוח רששה ונראה היה כאילו הרוח נוגעת בבית. איפשהו הייתה מוזיקה וצחוק. רָחוֹק. היא החזיקה סיגריה ביד אחת. עם השני היא ליטפה בלי דעת את בטני. "כמה זמן יש לנו?"
  
  
  "נתראה מחר," אמרתי. 'אתה מסכים?'
  
  
  'להתראות מחר.'
  
  
  זה הכל. אין יותר שאלות. מעבר לחדר הסודי הזה, מעבר לרגעים הקצרים האלה, הייתה לנו עבודה לעשות. שאלה ותשובות לשאלות פירושו השתתפות, והשתתפות יכולה להיות סכנה ושינוי חיים. השינוי הקל ביותר פירושו שהוק יידע על כך, או יגלה במוקדם או במאוחר. העיקרון הנוקשה שלא השתתפנו זה בעבודתו של זה היה ההגנה היחידה נגד העיניים והאוזניים האינסופיות של הוק. זה גם אימון לשנים רבות וקשות: אל תבטח באף אחד, אפילו לא במי שאתה אוהב.
  
  
  "מספיק זמן," אמרה דירדרה וליטפה אותי.
  
  
  "הלילה ומחר. ..'
  
  
  "פעמיים הלילה," אמרתי. הנסיך השאפתני העסיק אותי יותר מדי זמן, רחוק מדי מנשים מוכנות.
  
  
  היא צחקה. - כל שנה אתה הופך יותר ויותר תובעני. עם מה באמת יכולה אישה להתמודד?
  
  
  "כל מה שיש לי," אמרתי וחייכתי. - ואתה יודע כמה זה טוב.
  
  
  "לא כל כך צנוע, ניק קרטר," אמרה דירדרה. 'אתה . ..'
  
  
  לעולם לא אדע מה היא רצתה לומר. היא הפסיקה באמצע המשפט כשהרגשתי שהכתף שלי מתחממת ושורפת. זה היה סימן שקט וסודי, אבל היא הבחינה ברעד הקל שלי.
  
  
  את אות החום הקטנטן שהוכנס מתחת לעור שלי ניתן היה להפעיל רק קילומטרים משם, כלומר האות הגיע ממקור מקומי. רק הוק ידע על זה, והוא משמש כאמצעי חירום אחרון כשכל אמצעי התקשורת האחרים נכשלו וכשהוק לא יודע איפה אני נמצא או באיזה מצב אני נמצא. אות שנועד להיות בלתי ניתן לזיהוי, אבל דירדר קאבוט ידעה את הדברים שלה. היא מהירה כמוני, והיא הרגישה את המגע הפתאומי.
  
  
  'ניק?'
  
  
  "סליחה," אמרתי. "אנחנו פשוט נלך לאיבוד מחר והערב."
  
  
  קמתי מהמיטה ותפסתי את המכנסיים שלי. בלי לזוז, שוכבת על המיטה, היא המשיכה להסתכל עליי.
  
  
  "לא היום," אמרה דירדרה. 'שוב. עַכשָׁיו.'
  
  
  אות החום היה פקודה קיצונית, בשימוש רק במצבי חירום שבהם המהירות הייתה חיונית. אבל דירדרה רצתה אותי שוב, ואולי לא תהיה הפעם הבאה בעבודה שלנו. וגם אני רציתי אותה, גם אם הייתי צריך למות בשביל זה.
  
  
  לקחתי אותה או שהיא לקחה אותי. קשה וגס רוח. ביחד, כמו תמיד.
  
  
  כששנינו התלבשנו, ראיתי איך גוף בוגר ומלא נעלם לתוך תחתונים קטנים, גרביים כהים, ואז לתוך שמלה שחורה צמודה. הרגשתי גוש בפנים, כפיפות בגב, אבל התלבשתי; ובזמן שבדקנו את הנשק שלנו, דיברנו על זוטות. היא נישקה אותי בשובבות כשהנחתי את הלהב שלה על החלק הפנימי של ירכה. היא הייתה הרבה יותר טובה עם הסכין הזאת ממני. היא קשרה את ברטה הקטנה שלה מתחת לכוס החזייה שלה. החזרתי את הסטילטו שלי למקומו ובדקתי את הלוגר.
  
  
  השארנו את החדר הסודי כפי שהיה ויצאנו דרך חלון אחר. כיסיתי אותה כשהיא חזרה לסמטה. היא כיסתה אותי כשהחלקתי במורד הסמטה, ומתוך החושך היא יצאה אל הרחוב הנטוש. היא חלפה על פני, כרגיל, ויצאה לרחוב.
  
  
  ההליך האוטומטי ושוב שגרת הרפלקס הזו הצילה אותנו.
  
  
  ראיתי פתח חשוך מעבר לרחוב. צל, גוון כהה מהלילה, תנועה קלושה שנקלטה על ידי הרדאר האישי שלי, מושחזת על ידי שנים של התבוננות מתמדת.
  
  
  אני צרחתי. 'תתכופף!'
  
  
  שתי יריות נשמעו מתוך החושך.
  
  
  
  
  פרק 3
  
  
  
  
  
  יריות עמומות. ירקו אותם אל תוך הלילה ברגע שראיתי את הצל האפל וצעקתי, "רדו!"
  
  
  שתי יריות ושנייה לאחר מכן צרחה, כמו הד מיידי. דירדרה שכבה על הרצפה. היא התמוטטה על האבן הקשה של רחוב בלונדון ברגע ששמעה את היריות ואת הצרחה שלי. אבל מה בא קודם: הצעקה שלי או היריות?
  
  
  היא שכבה ללא ניע.
  
  
  החזקתי את וילהלמינה. יריתי למרפסת באותו זמן שלפתי את וילהלמינה וכוונתי. שלוש יריות לפני שהצל יוכל לירות שוב לפני שדירדר קמה, אם תוכל לזוז שוב.
  
  
  בכי ארוך ועמום היה הפרס שלי.
  
  
  אני חיכיתי. לא נורו יותר יריות. איש לא יצא מהערפל כדי לחקור. ראיתי דם על ידה הימנית של דירדר, אבל זה לא יעזור לה אם אני אתקדם ויהרוג. דקה היא הרבה זמן לאדם עם אקדח, במיוחד אם הוא פצוע.
  
  
  לפתע התגלגלה דירדרה מעבר לרחוב, קמה ונעלמה בין הצללים: היא הייתה בסדר.
  
  
  הצרחה שלי בטח הייתה כחוט השערה לפני הצילומים. לאחר שהתאמנה בקרב אויבים כל חייה, היא נפלה על הרחוב בשבריר שנייה. כדור של יורה בלתי נראה בטח מרעה את זרועה כשנפלה. הייתי אסיר תודה על כל רגע של סכנה שהפך אותנו לנשק אוטומטי וסופר יעיל.
  
  
  הפתח האפל נותר דומם, ללא תנועה. צעדתי קדימה.
  
  
  התקדמתי לעבר המרפסת החשוכה, מצביע על הלוגר בשתי ידיים. דירדרה נמצאת צעד מאחורי עם הברטה שלה.
  
  
  השחור שכב על גבו. אפילו בלילה יכולתי לראות שני כתמים כהים על החזה שלו. פגעתי בעין השור עם שניים משלושת הכדורים. היו צריכים להיות שלושה.
  
  
  "דאגת לי," אמרה דירדרה. "אני לא אספר להוק."
  
  
  "לעולם לא הייתי שורד," אמרתי. 'אתה בסדר?'
  
  
  היא חייכה, אבל הייתה קצת יותר חיוורת מאשר לפני כמה דקות. הכדור פילח את החלק העליון הבשרני של זרועה.
  
  
  "אני בסדר," היא אמרה.
  
  
  הנהנתי. לא הסתכלתי על היד שלה. היא הייתה מקצוענית, היא דאגה לעצמה. היו לי דברים חשובים יותר לחשוב עליהם. אחרי מי היה הבחור השחור המת הזה? ולמה? 'אתה מכיר אותו?' שאלתי את דירדרה.
  
  
  "לא," היא אמרה.
  
  
  זה לא היה אותו כושי שראיתי בלובי של מלון צ'לסי הזול. רזה וצעיר יותר, כמעט בן. אבל שני שחורים לידי בלונדון באותו לילה היה צירוף מקרים ארור. יתרה מכך, אם הראשון כנראה מיהר מאיפשהו, לבוש במעיל גשם צבעוני על מכנסיים מלוכלכים, חולצת צמר זולה וכמה סנדלים תוצרת בית. וכל זה בחורף בלונדון.
  
  
  הרמתי את האקדח שלו מהמדרכה. בראונינג אוטומטי ישן תוצרת בלגיה עם משתיק קול חדש. הוא לא נראה כמו אדם שיכול להרשות לעצמו משתיק קול חדש. בכיסו היו לו כמה לירות וקצת כסף, מפתח מלון לא מסומן ומגזין רזרבי לבראונינג. על צווארו ענד שרשרת זהב דקה ועליה קמע-קמע קטן. אריה ישן.
  
  
  "הסימן של צ'אקי," אמרה דירדרה. - "הוא רדף אחרי."
  
  
  - אבל אתה לא מכיר אותו?
  
  
  - לא, אבל הוא כנראה זולו או אולי זווזי. הם התקרבו קצת לאחרונה.
  
  
  "צ'קה," אמרתי. ואז משהו הקיש בזיכרון המצולם שלי: "המלך הראשון של הזולו, מייסד אימפריית הזולו בשנות ה-20 וה-30". הצבא השחור הגדול והחזק ביותר בהיסטוריה. הובס על ידי הבריטים ב-1879, לאחר שהביסו ברצינות את ריונקן בפעם הראשונה. הזולו הם כיום חלק מדרום אפריקה. לסוואזים יש מדינה עצמאית פחות או יותר שם. מה עוד, דירדרה?
  
  
  "מה עוד אנשים צריכים בעבדות?" - היא אמרה. "יש צורך בתקווה, באגדה: צ'קה, האריה הישן שיחזור יום אחד".
  
  
  "זה מיתוס," אמרתי. "מיתוסים לא שולחים שחורים מהג'ונגלים של זולולנד ללונדון. האריה הישן הוא סמל של ארגון מחתרתי כלשהו. למה הם רוצים אותך מת?
  
  
  אתה יכול לנחש, ניק," אמרה דירדרה.
  
  
  "המשימה שלך?"
  
  
  היא הנהנה, הביטה בגבר השחור המת לרגע, ואז הניחה את הברטה מתחת לחזה. היא עמדה בחשכת הרחוב המעורפל, משפשפת לאט את זרועה. ואז היא לקחה נשימה עמוקה וחייכה אליי. ואז גורל בפעם הבאה," היא אמרה. אנחנו לא יכולים להסתובב כאן.
  
  
  "תיזהר," אמרתי.
  
  
  עקבתי אחריה ברחובות החשוכים עד שהגענו אל האור וההמולה של פיקדילי. היא הניפה את ידה ונעלמה בתוך קהל מחפשי ההנאה. עצרתי מונית חולפת. לא חזרתי למלון ההוא. אם הבחור השחור הגדול בלובי היה באותה קבוצה של היורה, כנראה שהייתי מוביל אותם לדירדרה. לא ראיתי איך, הייתי בטוח שלא עוקבים אחריי, מה שאומר שיש להם את האנשים, הכישורים והציוד להבחין בי בכביש מבלי ששמתי לב. אם הם היו כל כך מאורגנים, לא העזתי לחזור למלון.
  
  
  לא יכולתי לסכן את אחד מבתי האח בלונדון או ליצור קשר עם אחד מאנשי הקשר המקומיים שלנו. הייתי צריך להשתמש בטלפון ציבורי ולהתקשר למרכז התקשורת.
  
  
  - שירות המחקר של ווילסון, אנחנו יכולים לעזור לך?
  
  
  "אתה יכול לעקוב אחר ההיסטוריה של הגרזן עבורי?"
  
  
  - דקה אחת בבקשה.
  
  
  המילה "גרזן", AH, הייתה מילת המגע העיקרית, הצעד הראשון, אבל המילה יכולה להופיע במקרה.
  
  
  קול גברי רגוע: "אני בטוח שיש לנו את כל מה שאתה רוצה בתיקים שלנו, אדוני. באיזה גרזן קרב אתה מעוניין?
  
  
  "שמאלנים מהצפון, מתקופת האמצע של הסאגה". זה היה קוד אישור שהוכיח שאני סוכן AX ואמר לו איזה סוכן: N3. אבל אולי אני מתחזה.
  
  
  "אה כן," אמר קול רגוע. "איזה מלך ראשון?"
  
  
  "חצי שחור," אמרתי.
  
  
  רק ה-N3 האמיתי ידע את הקוד האחרון הזה. זה יכול היה להידחק ממני בעינויים, אבל בכל עסקה הייתי צריך לקחת סיכונים. אם רמאי ניסה ליצור קשר בטלפון, הדבר הגרוע ביותר היה ש-AH עלולה לאבד את מרכז התקשורת בלונדון. לאחר מכן היה צורך לשנות את קודי הקשר.
  
  
  הייתה סדרה של קליקים כשהייתי מחובר לרשת AXE. ואז נשמע קול קר וחמור: "אתה בלונדון, N3. למה?'
  
  
  קול חלק ואף: הוק עצמו. כעסתי, אבל הכעס פינה כמעט מיד את מקומו למהיר חד ויבש שגרם לי להבין שהוק רוצה משהו רציני, חשוב וקשה.
  
  
  'שכח מזה. אתה יכול להסביר זאת מאוחר יותר. השיחה שלך זוהתה. תוך שש דקות מכונית תבוא בשבילך. בוא מיד.
  
  
  העבודה הזו הייתה צריכה להיות חשובה. הוק השתמש במספר ה-N3 שלי וענה לשיחה בעצמו מטלפון ציבורי, ללא מתווכים או סקרמבלים מצידי.
  
  
  שאלתי. - איפה?
  
  
  הוא כבר ניתק. הוק לא מדבר בקו הפתוח הרבה זמן. הוא יושב, נמוך ורזה, במשרדו הצנוע בוושינגטון, מסוגל לשלוט בתחנת החלל במילה אחת. אבל אני לא מכיר חמישה אנשים מחוץ ל-AX והשירות החשאי מכיר אותו או יודע שהוא קיים.
  
  
  יצאתי מתא הטלפון, פוזל כדי לראות אם יש משהו חריג ברחוב. לא היה כלום בערפל ובאורות הבוהקים של סוהו. הסתכלתי בשעון שלי. עוד שתי דקות. הנה היא הייתה, חמש שניות קודם: מכונית קטנה אפורה עם נהג שקט. נכנסתי.
  
  
  כעבור שעה עמדתי על המסלול הנטוש של בסיס RAF ישן ומכוסה עשבים. לא הייתה מכונית ואני הייתי לבד בבסיס של חיל האוויר המלכותי שלא הכרתי. אולי הונגטון, בהתחשב בשטיחות סביבו, או אולי ת'טפורד.
  
  
  שמעתי את המטוס מתקרב לפני שראיתי אותו. לא ציפיתי למטוס בשדה נטוש בלילה. אבל הוא ירד, מונחה רק על ידי אורות הנחיתה שלו. ריינג'ר מרוף. להוק יש אנשי קשר בכל מקום.
  
  
  "סליחה," אמרתי לטייס.
  
  
  היה לו שפם רחב, אבל הוא היה אפור ובעיניו יותר אינטליגנציה מרוב נערי חיל האוויר. אדם שיכול לפעמים לשאול כמה שאלות בעצמו. הפעם הוא פשוט סימן לי לעלות ולצאת מהמונית לפני שאני יושב כמו שצריך ובאמת.
  
  
  "הם היו צריכים מישהו שיוכל לנחות כאן בלי קווי קרקע או אורות", אמר. "לא נשארו הרבה מאיתנו".
  
  
  הוא הסתובב להביט בי. "אתה חייב לפחות להפסיק את מלחמת העולם השלישית."
  
  
  "לפחות," אמרתי.
  
  
  הוא חייך חיוך קלוש והזיז את המצערת חזרה למצבה המקורי. הרגשתי כמו אדם שרץ בעיוורון לעבר חומת אבן. אבל איש RAF הזקן הכיר את האזור שלו. הוא עשה זאת בקלות ואז טס מערבה. הוא לא אמר עוד מילה ואני נרדמתי.
  
  
  כבר היה אור כשידיים של מישהו העירו אותי. נחתנו בשדה תעופה קטן מוקף בעצים גבוהים וחשופים ובשדות מכוסי שלג. מרחוק היו בניינים גבוהים, והנוף נראה לי מוכר.
  
  
  המכונית שגלשה לכיווני נראתה עוד יותר מוכרת: קאדילק שחורה עם לוחית רישוי של מרילנד. חזרתי לאמריקה והייתי ליד וושינגטון. זו תהיה עבודה מאוד קשה וחשובה מאוד.
  
  
  הוק לא מרבה להביא אותי הביתה כל כך פתאום, ולעולם לא לוושינגטון כשהוא יכול לתקן את הדברים. אני Killmaster מספר אחת, שכר טוב וחיוני, אבל אף אחד לא אוהב להודות שאני קיים, במיוחד הם בוושינגטון. בדרך כלל, כשהוא רוצה לדבר איתי, הוק מגיע אלי באיזו פינה בעולם. הוא יוצר איתי קשר שם או בא אליי, אבל מנסה לא לסכן שאף אחד יחבר אותי עם א.ח או אפילו וושינגטון.
  
  
  אז הם סגרו את הווילונות על הקאדילק כשיצאנו משדה התעופה ופנינו לפוטומק. זה היה נורמלי מבחינתי. אני לא אוהב את וושינגטון או כל בירה אחרת. פוליטיקאים ומדינאים חיים בבירות לאומיות ואחרי זמן מה כל הפוליטיקאים והמדינאים רוצים לשחק מלך. רובם מתחילים לחשוב שהם מלכים. הם כורתים את הראש לכל מי שלא מסכים איתם כי הם יודעים מה הכי טוב ומה צריך לעשות לטובת האנשים הפשוטים.
  
  
  אבל לא התעניינתי בפוליטיקה, וחשבתי שוב למה הוק איפשר לי לבוא לוושינגטון. הוא יעשה זאת רק אם יהיה צורך בכך אם הוא לא יוכל לפגוש אותי במקום רחוק. העבודה הזו בוודאי הייתה כה חשובה, עדיפות כזו, שאפילו להוק לא הייתה סמכות מוחלטת עליה. מה שזה לא היה, הוא היה צריך להיות בקשר ישיר עם הלורדים הבכירים כדי לענות על כל שאלה ששאלתי.
  
  
  עבודה זו תתחיל מלמעלה.
  
  
  
  
  פרק 4
  
  
  
  
  
  דחפו אותי מהקאדילק אל סמטה ואל בניין אפור גדול ואנונימי. המעלית העלתה אותנו לפחות שלוש קומות מתחת לקומה הראשונה. שם שמו אותי בטנדר פתוח קטן שעמד על פסים. ובדי במכונית הזו נעלמתי לתוך מנהרה צרה.
  
  
  אף אחד לא דיבר איתי, והיה ברור שאני לא צריך לדעת לאן אני הולך. אבל לא הייתי שורדת כקיילמאסטר כל כך הרבה זמן בלי לנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים. אף אחד לא חשד בזה, אפילו לא הוק, למיטב ידיעתי, אבל חקרתי את המנהרה הזו לפני זמן רב כשהבאתי לכאן לראשונה. ידעתי איפה אני ולאן אני הולך. נסעתי לאורך מסילת הרכבת המיניאטורית הסודית ביותר בעולם, לקראת סדרה של מקלטים מתחת לבית לבן ענק בשדרה רחבה.
  
  
  העגלה עצרה ברציף צר מואר באור עמום. מולי הייתה דלת אפורה שקטה. ניסיתי את הדלת, היא לא הייתה נעולה. נכנסתי לחדר אפור עם שולחן פלדה, שלושה כיסאות, שתי ספות וללא יציאה נראית לעין. הוק ישב ליד שולחן הפלדה: דיוויד הוק, ניו יורק, ראש האקדמיה למדעים, הבוס שלי. וזה כל מה שידעתי עליו. בהקשר הזה, ידעתי עליו יותר מהרוב. לא ידעתי אם היה לו עבר, בית, משפחה, או שהוא בכלל נהנה עם משהו חוץ מהעבודה.
  
  
  "ספר לי על לונדון," הוא נבח לעברי, קולו השטוח והאפף קטלני ומרושש כמו קוברה.
  
  
  הוא איש קטן עם צחוק שנשמע כמו אקדח כשהוא צוחק וגיחוך לעג כשהוא מחייך. עכשיו הוא לא עשה את זה ולא את זה. הוא הביט בי במבט ריק. הוא לבש את אותו ז'קט טוויד ומכנסיים אפורים כמו תמיד. יש לו ארון מלא בהם, הכל אותו דבר.
  
  
  היינו לבד בחדר אפור, אבל במציאות זה לא היה ככה. הטלפון האדום ישב על שולחן הפלדה במרחק כמה סנטימטרים ממנו.
  
  
  "אחרי שסיימתי את 'הסדר' שלי במדבר," אמרתי, "פחדתי שיבחינו בי. אז לקחתי את המסלול הרביעי ללונדון ליתר בטחון".
  
  
  זה בקושי היה הגיוני כתירוץ, אז חיכיתי שהוא יתפוצץ. זה לא קרה. במקום זאת, הוא התעסק בטלפון האדום, ועיניו אמרו לי שהוא לא באמת חושב על מה שאני עושה בלונדון. מחשבותיו היו עסוקים בעבודה שהוא עמד להפקיד בידי, והניצוץ בעיניו אמר לי שזו עבודה גדולה. הוק חי עבור עבודתו. מעולם לא ראיתי אותו נח, מעולם לא שמעתי אותו נח. הדבר היחיד שבאמת מדליק אותו הוא שמשרד ה-AH שלו ראוי לזמנו ול"ילד" שלו.
  
  
  "בסדר," הוא אמר. "שלח את הדוח שלך מאוחר יותר."
  
  
  נשמתי לרווחה. הפעם זה יכול להיות על הקצה. במוקדם או במאוחר הוא יגלה שדירדר קאבוט נמצאת בלונדון וזה יקשר הכל ביחד. זה היה טבע שני עבורו. אבל עכשיו הוא הדליק את אחד הסיגרים המלוכלכים שלו ושיחק שוב עם הטלפון האדום.
  
  
  "שב, ניק," הוא אמר.
  
  
  כשהתיישבתי, הבנתי שהפעם יש משהו אחר לגמרי. הוא היה חסר סבלנות. כן, עיניו נצצו מאתגר. אבל במקביל הוא היה טרוד, כמעט כועס, ולא חשב עלי. היה משהו ב"סדר" החדש הזה שהוא לא אהב. הדלקתי את אחת הסיגריות עם קצה הזהב והתיישבתי.
  
  
  "מעולם לא היית במוזמביק," אמר הוק. אתה הולך לשם בעוד שעתיים.
  
  
  "אני צריך לרענן את הפורטוגזית והסווהילית שלי," אמרתי. "אולי לסוואזילנד ואולי אפילו לדרום אפריקה," המשיך הוק בהיעדר, כאילו לא שמע את הערתי. הוא הרים את מבטו ולעס את קצה הסיגר הזול שלו. "מצב עדין".
  
  
  "נקבל משהו אחר מתישהו," גיחכתי.
  
  
  "זה לא כל כך מצחיק," נבח עלי הזקן. "עדיין לא שכחתי את לונדון."
  
  
  המשכתי לחייך וכך גם אני".
  
  
  הוק לא אוהב שמשקרים לו. חיכיתי למכה. הוא לא בא. עד מהרה הפסקתי לחייך. זה היה סימן רע שהוא לא ענה. להוק הייתה בעיה וזה היה קשור ל-AH עצמו. הגיע הזמן להיות רציניים.
  
  
  "מה עלי לעשות במוזמביק?" – שאלתי בשקט.
  
  
  הוק לעס סיגר ושיחק עם חוט טלפון אדום. "ליסבון וקייפטאון חושדות בהתקוממות גדולה באזורי זולו לאורך הגבול".
  
  
  עמוד השדרה שלי התחיל לגרד. זולו! חשבתי על היורה המת בלונדון ומארק צ'קה. יכול להיות שהיורה רדף אחרי ולא דידררה? עוד לפני שידעתי שיש עבודה הקשורה לבני הזולו. †
  
  
  "דרום אפריקה די מיומנת במניעת התקוממויות," אמרתי. "ויש עדיין מעט מורדים מוזמביקים".
  
  
  "מכיוון שקייפטאון תמיד הצליחה לשמור על הרוב השחור מבודד ותחת שליטה", אמר הוק. אבל בגלל שלשחורים במוזמביק מעולם לא היה כסף, תמיכה או מנהיגים מנוסים. כעת נראה שיש הנהגה חדשה במוזמביק, ואולי קייפטאון עשתה טעות במדיניותה של "ארצות מולדת", "בנטוסטנים" או שמות מפוארים אחרים למחנות ריכוז. מולדתם של הזולו היא לאורך או קרוב לגבולות מוזמביק וסוואזילנד".
  
  
  הוק שתק ומצץ את הסיגר שלו. "מה שבאמת מדאיג אותם הוא שהם חושבים שסוואזים מעורבים. זה הופך את המצב הבינלאומי לנפיץ, וזה בדיוק מה שלוחמי החופש רוצים. זה גם נותן להם מקלט לאימונים, גיוס ומחסה, שלשחורים מעולם לא היה שם".
  
  
  - סווזילנד? – אמרתי והנדתי בראשי. "מאז העצמאות, הסוואזים היו תלויים באינטרסים זרים, במיוחד אלה של דרום אפריקה ופורטוגל. למלך סובהוזה הזקן לא תהיה בעיה איתם.
  
  
  "ייתכן שהוא לא יוכל לשלוט באנשים שלו, ניק," אמר הוק בזעף. "יש לו הרבה לוחמים צעירים חמי מזג בסוואזילנד. אפילו אופוזיציה מאורגנת. אבל זכרו שאחרי הכל, הוא ראש בנטו. כעת הוא רוצה את ליסבון וקייפטאון, אבל הוא לא יתנגד להצטרפות מוזמביק וזולולנד עצמאית לסוואזילנד. זה היה מעמיד אותו בעמדה חזקה יותר מול דרום אפריקה ואולי אפילו מבודד את דרום אפריקה בסופו של דבר. יש תנועת פאנבנטוב שאנחנו מאוד מודעים לה. והסוואזים והזולו קרובים עוד יותר זה לזה, כי יש סוואזים בדרום אפריקה. הם עמדו כתף אל כתף במשך מאתיים שנה. הם רבו אחד עם השני במשך זמן רב, אבל עכשיו הם כבר לא נלחמים זה עם זה".
  
  
  הסיגר של הוק כבה. הוא עצר כדי להדליק אותו שוב. הוא משך עד שהסיגר שוב התלקח ועשן סמיך מילא את החדר.
  
  
  "הזולו, הסוואזי, השאנגן וחבורה של נדבלה הקימו סוף סוף ארגון: אריה ישן," אמר הוק והביט בי. "הסימן של צ'אקי. יש להם מוטו: אסיגי מאוחד. מילה זו פירושה חנית בקרב הזולו, הסיסווטי והנדבלה ומציינת את מוצאם ותחומי העניין המשותפים שלהם. ועכשיו יש להם תוכנית משותפת: מרד כל כך גדול שגם אם ייכשל, הלבנים יגרמו שם למרחץ דמים כזה שהאו"ם והמעצמות יצטרכו להתערב. הם חושבים שהם יכולים להבטיח את עצמאותן של מוזמביק וזולולנד".
  
  
  זו הייתה תוכנית הגיונית. ראיתי סבך, שדות, הרים וג'ונגלים כבר נוטפים מדם בנטו, ובאו"ם המעצמות הגדולות לקחו צד. דרום אפריקה ופורטוגל היו אז מכות עד הנפש. אבל זו הייתה גם תוכנית שדרשה המון מנהיגות כדי לשמור על כל הבנטוסים האלה ביחד. גברים היו מתים זה לצד זה במספרים גדולים, אבל לבד קשה להרגיש שאתה מת למען מטרה. זה גם ידרוש מיומנות וכסף, ארגון וצבא מספיק כדי להבטיח שלוחמי החופש לא ידוכאו מיד.
  
  
  שאלתי. - מה אעשה שם?
  
  
  הוק לא ענה מיד. הוא סחף עצבני על הסיגר שלו. כל מה שהטריד אותו התקרב אל פני השטח.
  
  
  "אנשים עצובים וחסרי אונים לא יכולים לפתח תוכנית כזו לבד, N3," אמר הזקן באיטיות. "אחד הגורמים המרכזיים הוא כוח חדש גדול של שכירי חרב לבנים הפועלים במוזמביק. אנחנו לא יודעים מי הקפטן שלו. אבל מי שזה לא יהיה, הוא טוב. יש לו גם יתרון נוסף שהוא איש קשר בכיר בממשלת מוזמביק".
  
  
  התחלתי להבין את המצב.
  
  
  'כמה גבוה?'
  
  
  "גבוה מאוד," אמר הוק. "ישירות תחת המושל הקולוניאלי. לוחמי החירות יודעים את כל מה שממשלת מוזמביק מתכננת לפני שהיא מיישמת את תוכניותיה. שכירי החרב הכו את הכוחות הקולוניאליים שוב ושוב".
  
  
  - האם הם יודעים מי זה?
  
  
  "הם צמצמו את זה לשלוש," אמר הוק. "ולא יותר משלושה." הוא עישן. "גלה את זה והרוג את האיש הזה בשבילם."
  
  
  בסדר גמור. זה לא היה מצב חדש, וזו הייתה גם העבודה שלי. עשיתי את זה בעבר, עבור ממשלות רבות שוושינגטון רצתה להיות חברים איתן.
  
  
  שאלתי, "למה הם משכו אותנו? למה הם לא עושים את זה בעצמם".
  
  
  "בגלל שהם חושבים שהם לא יכולים לדעת מי מהשלושה זה," אמר הוק. "ומה אנחנו יכולים לעשות."
  
  
  היה משהו בדרך שהוא דיבר שגרם לי להסתכל עליו. הסיגר שלו כבה שוב, והאופן שבו הוא לעס אותו בלי להסתכל עליי גרם לי להבין שהגענו למה שמפריע לו. היה קושי ורציתי לדעת מה זה.
  
  
  "למה הם חושבים שאנחנו יכולים לעשות את זה טוב יותר ממה שהם יכולים?"
  
  
  הוק ריסק את הסיגר במאפרה ובהה בזעם בשרידים. "כי הם יודעים שעבדנו עם המורדים".
  
  
  ככה. נתתי לו להתקדם והבהרתי הכל. אבל לגמרי ראיתי את זה. וושינגטון שיחקה בשני הצדדים, מחכה לראות מי ינצח. ומי שינצח, וושינגטון יהיה ילד יום ההולדת. רק עכשיו הגיע פתאום רגע האמת. ברגי הכנף הודחקו וושינגטון נאלצה לבחור.
  
  
  "שלחנו נשק וכסף ללוחמי החופש של מוזמביק ולקבוצת הזולו האריה הישן. מתחת לשולחן, כמובן, בעזרת כיסוי. אבל עשינו את זה. עזרנו לסיבהוזה ולסווזי. עכשיו קייפטאון ופורטוגל אמרו לנו שהם יודעים על זה ומעסיקים אותנו".
  
  
  עכשיו ידעתי הכל. "אז זה היה א"ה שעזר למורדים להסתערב?
  
  
  הוק הנהן. "וושינגטון צריכה את ליסבון וקייפטאון יותר מהמורדים כרגע".
  
  
  "והמורדים נעלמו," הוספתי.
  
  
  הוק הנהן שוב. הוא לא הסתכל עליי, וידעתי שמה שמפריע לו בסופו של דבר הוא האופי של כל המבצע המלוכלך הזה.
  
  
  "אנחנו יכולים לעשות את העבודה," אמרתי, "ולהרוג את המורד הזה." כי עבדנו עם המורדים. יש לנו קשר והם סומכים עלינו. ליסבון וקייפטאון ינצלו את הסיוע שלנו למורדים, ויאפשרו לנו להשמיד אותם. טָעִים מְאוֹד.'
  
  
  הוק בהה בי.
  
  
  "גם המורדים הגיעו ל-AK," אמרתי. "אם נהרוג את המנכ"ל הזה, לוחמי החופש יידעו מי, איך ולמה".
  
  
  הוק נשבע. - 'קללה. שטפו חמש שנים של עבודה באסלה וללכת לעזאזל! פסולת פלילית. ייקח לנו שנים להתחיל מזה ולבנות משהו חדש. זה טיפשי ולא יעיל.
  
  
  שאלתי. - "אבל אנחנו עושים את זה?"
  
  
  'שנעשה את זה?' הוק מצמץ. "יש לנו פקודות."
  
  
  "אין נאמנות למורדים שעודדנו?"
  
  
  "יש לנו רק נאמנות אחת, הראשונה והאחרונה," נבח עלי הוק.
  
  
  העניין האישי שלנו, על מה הכל מסתובב, חשבתי באירוניה. "אנחנו יכולים להציל את הסוכן שלנו שם?"
  
  
  הוק משך בכתפיו וחייך חיוך קלוש. "זה תלוי בך, N3."
  
  
  היה משהו בדרך שהוא אמר את זה. הבטתי בפניו הרזות והסרקסטיות, אבל עיניו הישנות והחדות היו תמונת התמימות. לא הרגשתי בנוח.
  
  
  שאלתי. - "איך לעשות את זה? מתי אתחיל?"
  
  
  "המטוס שלך עוזב בעוד שעה וחצי," אמר הוק ביובש, עכשיו שיש עבודה מעשית לעשות. "אנחנו צריכים להעביר קצת כסף למורדים. ההעברה תתבצע במקום בו נהר אינגוואוומה חוצה את גבול זווזילנד עם זולולנד. סוכם שפקיד מורד סודי ייקח את הכסף. אם הוא יופיע, אתה תהרוג אותו.
  
  
  "האם יש שיטה מסוימת שאתה מעדיף?" – שאלתי ביובש.
  
  
  'כל דבר שאתה רוצה. הפעם, אין צורך בדקויות. ברגע שזה נעשה, כל הגיהנום ישתחרר," אמר הזקן בקצרה. "אתה עובד עם הסוכן המקומי שלנו שם, עם המורדים". היא תלווה אותך לנקודת הקשר.
  
  
  היא! למעשה, כבר ידעתי, וזה הסביר מה היה מוזר כשהוק אמר לי שזה תלוי בי להציל את הסוכן שלנו. אז השועל הזקן ידע. הוא ידע עלי ועל דידרה קאבוט, וכנראה ידע עליי במשך שנים. לא ממש הופתעתי, הוא לא הפסיד כל כך הרבה. חייכתי. נץ לא.
  
  
  "אתה תעבוד, N3, ולא תשחק. זה ברור?
  
  
  "כמה זמן אתה יודע על N15 ועלי?"
  
  
  שפתיו התעקמו לחיוך משועשע ולגלג. - מההתחלה, כמובן.
  
  
  - למה לא עצרת אותנו?
  
  
  "היית צריך הסחת דעת, והיית מאוד זהיר", צחק הזקן. "כל עוד חשבת שאתה צוחק עלי, תמשיך לשמור על סודיות נאותה ולא מהווה סכנה". הוא נשען לאחור והדליק עוד סיגר. "כל עוד עבדת מספיק קשה כדי לרמות אותי, אף אחד אחר לא ישים לב בך."
  
  
  אז הוא גרם לנו לחשוב שהוא לא יודע ולמעשה הסתכל מעבר לכתף שלנו כל הזמן. קיללתי נפשית. כנראה הייתי נותנת לו הרבה הנאה. חיוכו הלעגני התרחב.
  
  
  "נראית כמו אישה, לא?"
  
  
  זה מבריק כמו שהוא יעיל, ורוב הזמן אני מרוצה ממנו. אני רוצה שהוא יישאר מאחוריי. אבל אפילו הוק לא תמיד יודע הכל, והוא היה מודאג מאוד כשסיפרתי לו על היורה בלונדון. הוא רכן קדימה בחדות.
  
  
  "סימן צ'אקי? אז זה אומר שהם שמים עין על N15, והמורדים חושדים בנו".
  
  
  ייתכן שמישהו בממשלת מוזמביק שפך את השעועית". חשב הוק. "אלא אם זולו הזה היה סוכן כפול." והפורטוגלים מנסים לוודא שנסיים את העבודה.
  
  
  אולי, אמרתי. "אולי הם לא סומכים על N15, מחשש שהוא הפך להיות נאמן מדי למורדים".
  
  
  "לך לשם ותיזהר," נבח הוק. "אם אתה חושב שהם רואים ישר דרך משחק N15, אל תשתמש בו. רק בתור פיתיון.
  
  
  אני מתעורר. הוק שלח יד לטלפון האדום כדי לדווח על הפגישה שלנו. הוא עצר והביט בי. אנחנו חייבים לגרום לקצין הזה להתקרר, בדרך זו או אחרת. אתה מבין?'
  
  
  אני מבין. אם לדירדרה לחשוד, אולי אני צריך להשתמש בעובדה הזו ולזרוק אותה לאריות. רק העבודה הייתה חשובה, והיא הייתה צריכה להיעשות בכל אמצעי זמין. הרגשות שלי לא הורשו לשחק שום תפקיד.
  
  
  
  
  פרק 5
  
  
  
  
  
  הבלונדינית הגבוהה ואני נסענו על כביש 747 מלונדון לקייפטאון כשגילינו ששנינו נוסעים ל-Mbabane. שמה היה אסתר מאשלר. היא עבדה בחברת כרייה בלגית והיה לה מספיק ידע כדי להוכיח זאת, אז לא הייתה לי סיבה לפקפק בה. אבל שמרתי את עיניי פקוחות, בין השאר כי היה לה אחד מהשדיים המלאים והגבוהים ביותר שראיתי מעודי. רציתי לדעת איך הם נראים בלי הבגדים האלה.
  
  
  "אני חושבת ששנינו נראה איך זה הולך", היא אמרה לי בין קייפטאון ללורנגו מרקז. "אתה איש מקסים, פרדי."
  
  
  באותה תקופה הייתי פרד מורס, סוחר ציוד כרייה בינלאומי, ספורטאי ומהמר נלהב. זה היה כיסוי טוב כמו כל כיסוי עבור אלה שנוסעים לסוואזילנד. מלון רויאל זווזי הוא אחד היעדים החדשים ביותר למפגש בינלאומי של אנשים.
  
  
  "זה מי שאני מנסה להיות," אמרתי לה. היא נראתה מאוד תמימה, לפחות מבחינה פוליטית.
  
  
  בלורנגו מרקס, על חוף מוזמביק, עלינו על מטוס קל שלקח אותנו ל-Mbabane. בירת סווזילנד היא "מטרופולין" של כ-18,000 איש, אליה מגיעים רוב האירופאים תושבי האדמה לבקר בחוות העצומות שלהם ובפעולות הכרייה. מעולם לא ראיתי אותו לפני כן ושכחתי לרגע מהבלונדינית כשהתקרבנו לנחיתה.
  
  
  זה היה סוף החורף באירופה, אז היה כאן תחילת הסתיו, והמיקרו-מטרופולין נוצץ באוויר הקריר והצלול של הרמה. זה הזכיר לי את העיירה השוקקת שלמרגלות הרי הקולורדו. המרחב הירוק והגלי השתרע לכל הכיוונים סביב חמישה רחובות של בתים לבנים ברובם, רבים מהם עם גגות אדומים. היו שם שמונה או תשעה גורדי שחקים בני שש או שבע קומות ומקבצים של בתים לבנים ודירות נמוכות ששוכנו על המדרונות בין עצים ירוקים כהים. העיר הקטנה, הממוקמת בשטח פתוח רדוד ורצוף עצים, חולקה על ידי רחוב ראשי סואן בעל ארבעה מסלולים שהוביל לפארק מעגלי מצד אחד ולכביש עפר מהצד השני. זה היה כאילו ננטש במדבר, כך שכל הרחובות נפתחו לדרכי עפר המתפתלות במרחבים האינסופיים של הרמה.
  
  
  על הקרקע אספתי שוב את הסטר מאשלר ועברנו יחד את המכס. זוג תמיד נראה יותר תמים מגבר רווק. המנהגים הסוואזים היו קלים ולא היה לי מה לדאוג. פקידי Mbabane אפילו לא פתחו את אחת משתי המזוודות שלי. זה לא שהם מצאו משהו. הכלים האישיים שלי מוסתרים היטב בתא עופרת צמוד בצד המזוודה שלי אם אני טס מסחרית, וכל הפריטים הכבדים מגיעים עם משלוח מתואם מראש.
  
  
  הנהג החייכן המתין עם המכונית שפרד מורס הזמין מלונדון. הוא היה צעיר ונעים, אבל לא כנוע. אדם חופשי במדינה חופשית. הוא הביט באישור אך בנימוס בשדיה המדהימים של אסתר מאשלר כשעזרתי לה להיכנס למכונית. היא הודתה לו בחיוך ולי במגע איטי של החזה והירכה כשנכנסה. קיוויתי שאין לה תוכניות אחרות מלבד לילה איטי וארוך עם שותפה לנסיעה מחוץ לבית.
  
  
  מלון רויאל זוואזי נמצא בערך שנים עשר קילומטרים מאמבאנה והיינו צריכים לחצות את העיר השוקקת. מכוניות מילאו את הבירה ברמזור היחיד שלה, היחיד בכל הארץ, והמדרכות בערב שמשי זה התמלאו בעוברים ושבים ובקונים. היו שם אירופאים מכל הלאומים, דרום אפריקאים מגניבים, פורטוגלים עליזים ממוזמביק ומאות סוואזים בתערובת ססגונית של עורות אריה ונמר. חצאיות בד בצבעים עזים עם ז'קטים מערביים, גרבי ניילון וסרטי ראש עם חרוזים, כובעים מערביים ונוצות טוראקו אדומות המציינות מעמד גבוה.
  
  
  כאן ב-Mbabane, סוואזים עשירים, פרו-מערביים ובעלי עוצמה פוליטית היו עסוקים במשימה לקרוא תיגר על מאה וחצי של שלטון אירופי. בשיחים ובשדות פשוטי העם עדיין חיו כמו תמיד, אבל היה הבדל, במיוחד עם השחורים במוזמביק השכנות ובדרום אפריקה. הם עדיין היו עניים ואנאלפביתים בסטנדרטים אירופיים, אבל לא עניים כמו קודם ולא אנאלפביתים; חוץ מזה, לא היה אכפת להם הרבה מהסטנדרטים האירופיים. מלכם הנהיג אותם למעלה מחמישים שנה, והם הכירו את העולם המערבי ומנהגי המערב. הם הבינו איך לעבוד עם אירופאים ואיך להשתמש בהם. אבל הם כבר לא השתחוו או האמינו שאירופה יכולה להציע משהו טוב יותר מאורח החיים שלהם. הם אהבו את אורח חייהם והלכו בגאווה. זכרתי את דבריו של הוק: המלך סובהוזה היה בנטו, ולא יפריע לו לבאנטוס החופשי כשכנים.
  
  
  נסענו דרך שדה שנוצץ בירק והתפתל בערב סתווי קריר. הבלונדינית אסתר מאשלר נשענה עליי ואני החלקתי את ידי לתוך שמלתה, מלטפת את שדיה האלגנטיים. היא לא התגוננה. זה הבטיח להיות לילה מעניין, אבל מוחי נשאר עירני כשסרקתי את הנוף סביבי ואת הדרך שמאחורי. לא ראיתי שום דבר חשוד.
  
  
  ה-Royal Zwazi שוכן על צלע הר בעמק אזואלוויני המוצל, מוקף במעיינות חמים, בריכת שחייה ומגרשי גולף בעלי שמונה עשר מסלולים, נוצצים כמו ספינת שייט יוקרתית על האוקיינוס. שילמתי לנהג, קבעתי תור וקבעתי עם אסתר מאשלר במספרה תוך שעה. בחדר שלי שטפתי את האבק מהנסיעה הארוכה שלי, לבשתי את הטוקסידו והתקשרתי לדלפק הקבלה לכל סידורים. כרגע לא היו כאלה. אני אוהב את זה. יבוא קשר ואני אהרוג את הקורבן שלי, אבל לא מיהרתי.
  
  
  ירדתי למטה לבר ולחדרי המשחקים. מתחת לנברשות האלגנטיות עם הציציות, שום דבר לא נראה רחוק יותר מהרמה שבחוץ והבקתות הסוואזיות העגולות. מכונות מזל צלצלו ובשולחנות הרולטה, חברי האליטה הבינלאומית זרקו צ'יפים צבעוניים למשחק. מצאתי את אסתר מאשלר הדקה ממתינה ליד הדלפק, מלווה בנסיך סוואזי בעל התיש.
  
  
  הנסיך לא הגיב בחיוב מדי להגעתי. הוא נשא ערימת צ'יפס גדולה מספיק כדי לחנוק תנין או להרשים בלונדינית, אבל הוא המשיך להופיע. הוא נעלם, אבל לא רחוק מדי, רק כמה שרפרפים משם בקצה השני של הבר. שמתי עליו עין.
  
  
  "רעב או צמא?" – שאלתי את הסטר.
  
  
  "צמא," היא אמרה.
  
  
  המשקאות שלנו הוגשו במהירות והיא הביטה מעבר לכתפי אל שולחנות הרולטה.
  
  
  היא שאלה. -יש לך מזל, פרדי?
  
  
  'לִפְעָמִים.'
  
  
  "נראה," היא אמרה.
  
  
  לבן ושחור התערבבו בשולחנות הרולטה, וקרופרים עם טוקסידו החליקו במהירות על פני הבד הירוק. הפורטוגלים המהירים ממוזמביק שיחקו בחן, האנגלים הפרומים קיבלו ניצחונות ותבוסות בלי להירתע, והאפריקאי החזק שיחק ברוגע בפנים קודרות. הם ייצגו את כל הספקטרום של המהמרים, ממהמרים הארדקור שהימרו על מאות על מספר בודד ועד תיירים להוטים שהסתכנו בכמה ראנדים, מטבע סוואזי, על אדום או שחור.
  
  
  אני תמיד משחק באותה צורה: עשרים וחמש על אדום או שחור, זוג או אימפריה, עד שאני מרגיש את השולחן ואת הגלגל. זה מספיק כדי שזה יהיה שווה את זה בלי לסכן את כל מה שיש לי. אני מחכה עד שארגיש כיוון מסוים: אני מחפש סימן, קצב, מה ששחקנים מכנים "מצב הרוח" של הגלגל. לכל הגלגלים יש מצב רוח מסוים בערב. הם עשויים מעץ, מתכת ופלסטיק, המשתנים בהתאם לטמפרטורה, הלחות, הסיכה וסגנון הטיפול של הסוחר המסוים.
  
  
  אז הסתכלתי וחיכיתי, מעכבת את עצמי. אסתר הייתה פנאטית ואמוציונלית, מסורה ומסוגרת. אהבתי את זה. היא הימרה על כמה צ'יפים על מספרים מסוימים, שיחקה עם אותו מספר במשך זמן מה, ואז שינתה את המספרים באקראי. היא הפסידה הרבה. שמתי לב שהנסיך עם זקן התיש ניגש לשולחן והביט בה. כשהוא תפס את עיניה, הוא התחיל לשחק בגדול, באומץ, לנצח בגדול ולהפסיד בגדול. הוא צחק בקול כדי למשוך תשומת לב בכוונה. ותמיד עם עין להסטר מאשלר.
  
  
  נראה שהיא לא שמה לב.
  
  
  ראיתי תמונה דרום אפריקאית חסונה על נסיך שחור. ואז הרגשתי כיוון מסוים של הגלגל: הוא העדיף שחור ומוזר. העליתי את ההפרש. כעבור שעה זכיתי באלף דולר. עכשיו זה נראה מבטיח. הייתי מוכן לשדרג למספרי תשלום גבוהים יותר, אבל לא הייתה לי הזדמנות. הסטר הימרה על שני הצ'יפים האחרונים שלה על 27, הפסידה והסתכלה עליי.
  
  
  "זה הכל להיום," היא אמרה. "אני רוצה לשתות איתך משהו בחדר שלי, פרדי."
  
  
  הימורים זה טוב, אבל סקס זה טוב יותר. לפחות אצלי, במיוחד כשהאישה מושכת כמו אסתר מאשלר. אפילו אני לא מקבל הרבה הזמנות ישירות, אם לזה היא התכוונה. לעולם לא אשכח מי אני - אם הייתי עושה, זה היה הורג אותי מהר - וכשהלכנו לחדר שלה, שמתי לב שהנסיך הסוואזי בדיוק איבד את האספקה שלו וגם קם מהשולחן. הדרום אפריקאי החסון עזב לפני כמה דקות. לקחתי את ידה היפה והשמנמנה של אסתר כשעלינו למעלה. הנסיך סוואזי עבר ממש מולנו וגם עלה.
  
  
  החדר של אסתר היה קטן וממוקם בקומה העליונה. אולי היא פשוט הייתה ילדה לא כל כך עשירה שנהנתה. כשהגענו לדלת שלה, הנסיך סווזי כבר לא היה שם. לא הרגשתי שום עיניים מתבוננות בנו כשנכנסנו. היא תלתה את השרשרת על הדלת וחייכה אליי.
  
  
  "תכין לי וויסקי זוגי עם קרח," היא אמרה.
  
  
  הרגע הכנתי את שלי. היא לא החליפה וישבה בקצה המרוחק של החדר, מביטה בי מכינה לה לשתות. שוחחתי על סווזילנד ועל כרייה והימורים. היא לא אמרה כלום וראיתי את הגרון שלה לאט לאט גדל. נראה היה שהיא בונה קצב, קצב הולך וגובר, כמו ירכיה של אישה כשחודרים אליה. הבנתי שזו הדרך שלה, חלק מהכל. היא הביאה אותו לשיא, וכשלקחה את הלגימה האחרונה מהכוס שלה, הייתי מוכנה.
  
  
  היא קמה ממושבה ואני כבר חיכיתי לה. נפגשנו באמצע החדר. היא לחצה עליי כל כך חזק שזה הרגיש כאילו היא מנסה לדחוף אותי דרכה. היא התפתלה בזרועותי, שדיה הגבוהים והרכים היו שטוחים. עיניה היו עצומות. כשנסוגתי היא לא עקבה אחרי. היא פשוט עמדה שם. עיניה היו עצומות, גופה מתרומם, זרועותיה תלויות לצידיה בטשטוש של ריכוז נלהב.
  
  
  ניגשתי אליה שוב, פתחתי את רוכסן השמלה ומשכתי אותה למטה. פתחתי את החזייה שלה, נתתי לציצים הגדולים שלה ליפול בחופשיות והורדתי את התחתונים שלה. ואז חלצתי לה את הנעליים והרמתי אותה. ראשה נפל לאחור כשנשאתי אותה למיטה. כיביתי את האור, יצאתי מהמכנסיים ונשכבתי לידה. היא כרכה את עצמה סביבי כמו נחש גדול. כשהתחבקנו, היא חפרה את ציפורניה בגב שלי. תפסתי את פרקי הידיים שלה כדי לייצב אותה ופרשתי את זרועותיה זה מזה עד שפרשתי את רגליה.
  
  
  כשזה נגמר, היא התחילה לנשק אותי בכל הגוף. נשיקות קשות ורעבות. בעיניים עצומות היא לחצה את עצמה עליי, כאילו היא לא באמת רצתה לראות אותי, רק במוחה. הושטתי יד אל הז'קט והסיגריות שלי.
  
  
  ברגע זה נשמעו קולות קלים בחוץ במסדרון.
  
  
  תפסתי את המכנסיים שלי. אסתר, שישבה על המיטה בחדר המלון החשוך, לא כמו שמעה אותם. היא שכבה בעיניים עצומות, ידיה קפוצות לאגרופים, ברכיה משוכות עד לחזה, מתרכזת רק בעצמה. השארתי אותה שם, החלקתי אל הדלת ופתחתי אותה.
  
  
  במסדרון הסתובב הדרום אפריקאי החזק שהיה ליד שולחן הרולטה כשהבטתי החוצה. בידו היה אקדח אוטומטי עם משתיק קול. גבר שחור שכב על הרצפה במסדרון.
  
  
  הדרום אפריקאי קפץ מעל הדמות המועדת ונעלם במורד מדרגות האש. הוא לא בזבז זמן לירות בי, חמק במהירות מבעד לדלת האש ונעלם. רצתי החוצה.
  
  
  דלת האש כבר הייתה נעולה, נעולה בצד השני.
  
  
  התכופפתי מעל האיש שנפל. זה היה הנסיך הסווזי בעל התיש שניסה כל כך להרשים את אסתר ליד שולחן ההימורים. הוא קיבל ארבעה כדורים: פעמיים בחזה ופעמיים בראש. הוא היה מאוד מת.
  
  
  ראיתי שרשרת דקה סביב צווארו שבה חולצתו האלגנטית נקרעה. בקצה השרשרת נתלה פסלון מוזהב קטן של אריה ישן. שוב הסימן של צ'אק.
  
  
  דלת נפתחה במסדרון. קמתי במהירות והבטתי לתוך המסדרון השקט. לא הייתה דרך לצאת עם דלת האש סגורה מלבד ללכת לאורך כל המסדרון עד למעליות ולגרם המדרגות הראשי. דלתות אחרות נפתחו. קולות אמרו לי שאנשים באים לכאן.
  
  
  אם הייתי נמצא מת. †
  
  
  דלת האש נפתחה מאחורי.
  
  
  "לעזאזל, תזדרז."
  
  
  קול של אישה שאני מזהה מאלפים.
  
  
  קפצתי מדלת האש כשהקולות במסדרון התגברו. מישהו צעק אחרי.
  
  
  "תפסיק!"
  
  
  
  
  פרק 6
  
  
  
  
  
  דירדרה סגרה את הדלת, דוחפת אותי קדימה.
  
  
  'מטה! מָהִיר!'
  
  
  הלכתי במורד מדרגות האש שלוש מדרגות בכל פעם. דירדרה עקבה אחרי. היא לבשה סרבל הולם היטב שהתאים לגופה הדק כמו כפפה ליד, מלבד הבליטה הגדולה בזרועה השמאלית שבה נורתה לפני יומיים ברחובות האפלים של לונדון. היא החזיקה ברטה בידה. שתי קומות מתחת, היא הובילה אותי דרך דלת אש למסדרון תחתון. זה היה נטוש.
  
  
  "לשמאל," סיננה דירדרה.
  
  
  במסדרון משמאל נפתחה דלת חדר. גבר שחור גבוה ורזה בחליפת מגן בצבע ג'ונגל הצביע עלינו. דירדרה הובילה אותי לחדר, הלאה אל החלון הפתוח. היה תלוי חבל מהגמלון מאחור. דרדרה הלכה ראשונה, חלקה ומהירה כמו חתול. הלכתי אחריה ונחתתי לידה ליד הלנד רובר החבוי בסבך העבות. השחור הגבוה ירד אחרון. הוא משך את החבל מהחיבור שמעל, נסוג אותו במהירות והשליך אותו לעבר הלנד רובר. למעלה שמעתי צרחות וכל מיני רעשים מסביב למלון, שהלכו והתגברו.
  
  
  "מהרו," נבחה עלינו דירדרה.
  
  
  קפצנו לרובר. הגבר השחור הגבוה לקח את ההגה, נסוג לרגע, ואז משך קדימה. כשמיהרו קדימה, ראיתי אדם בשיחים, בצל המלון. הוא היה דרום אפריקאי חסון. האקדח האוטומטי שלו עם משתיק קול שכב לידו, וגרונו נחתך. הסתכלתי על דירדרה, אבל העיניים שלה לא אמרו לי כלום ולא שאלתי כלום. לא ידעתי אילו שאלות עלולות להיות מסוכנות.
  
  
  הלנד רובר עף מתוך העצים אל דרך עפר חשוכה המובילה דרומה. הכביש זוהר לבן ואדום בלילה. לא דירדרה ולא האיש השחור הגבוה אמרו מילה כשהכביש התפתל והסתובב והלנד רובר המשיך הלאה, והדליק רק את פנסי הצד שלו כדי להציץ בכביש. חלפנו על פני משטחים קטנים של בקתות סוואזי עגולות וכמה מבנים אירופאים גבוהים על הגבעות. בחלק מהבתים המרוחקים האלה היו אורות וכלבים נבחו כשחלפנו על פנינו.
  
  
  לאחר זמן מה עברנו בכפר עם הרבה צריפים ומבנה בסגנון אירופאי. עדר בקר שאג בחלל עגול גדול. קולות איתגרו אותנו, וראיתי עיניים זועמות והבזקי חניתות: אסיגי. השחור לא האט, והאשגאים והעיניים העזות נעלמו מאחורינו. מגודל הכפר, עדר הבקר והבית האירופי היחיד, ידעתי שעברנו את לובמבה, הבירה הרוחנית של סווזילנד, המקום בו גרה המלכה האם: נדלובוקזי, הפיל.
  
  
  אחרי לובמבה נסענו זמן מה דרך אדמות שלחין. לאחר מכן פנינו לשביל צדדי חולי וכעבור עשר דקות עצרנו בכפר חשוך. הכלבים לא נבחו, הצריפים נראו נטושים. דרדרה יצאה מהמכונית ונכנסה לאחת הצריפים העגולים של זווזי. כשהיא נכנסה, היא הורידה את העור מעל הכניסה, הדליקה מנורת נפט ונשענה על אחד הקירות בחנה אותי.
  
  
  היא שאלה. ובכן, היה לך כיף, ניק?
  
  
  חייכתי: "אתה מקנא?"
  
  
  "יכולת להרוס את כל המשימה."
  
  
  כועסת, היא התמוטטה על כיסא בד. בחוץ שמעתי את הלנד רובר נוסע משם; צליל המנוע גווע מרחוק. היה שקט מאוד בבקתה ורק האורות היו עמומים.
  
  
  "לא, לא יכולתי," אמרתי. "שתיתי איתה, שיחקתי איתה קלפים, דפקתי אותה, אבל לא סמכתי עליה".
  
  
  היא נחרה בבוז ואני נתתי לה להתבשל קצת. לבקתה הקטנה לא היו חלונות, ובנוסף לכיסא בד ולפנס היו שני שקי שינה, כיריים גז, תרמיל עם אוכל, שני רובי M-16, רדיו חזק ותיק דיפלומטי עבור כסף זולו.
  
  
  "האם אתה באמת צריך לזיין כל אישה שאתה פוגש?" - אמרה לבסוף דירדרה.
  
  
  "אם הייתי יכול," אמרתי.
  
  
  בסרבל השחור הזה היא נראתה דקה וגמישה כמו פנתר. אישה יפה ואמיתית. אולי לא הייתי רוצה את כל הנשים המושכות אילו חיים נורמליים היו אפשריים עבורנו. אבל איך היה עכשיו?
  
  
  היא ראתה אותי מביט בה ובחנה את ההבעה שלי. ואז היא חייכה. חיוך קלוש, כאילו גם היא תוהה מה היה קורה אילו חיינו היו שונים.
  
  
  "אולי קינאתי," היא נאנחה. 'זה היה טוב?'
  
  
  "באלימות."
  
  
  "זה יכול להיות כיף."
  
  
  "כן אני אמרתי. "לא קיבלנו את היום השני שלנו הפעם."
  
  
  "לא," היא אמרה.
  
  
  זה הכל. היא הוציאה סיגריה מכיס החזה שלה, הדליקה אותה ונשענה לאחור בכיסא הבד. הדלקתי את אחת הסיגריות עם קצה הזהב והתיישבתי על אחד משקי השינה. רציתי לבלות איתה את היום השני. אסתר מאשלר הייתה מהירה ונפיצה, אבל היא הותירה אותי מרוצה רק חלקית: הממתק המתוק משביע את הרעב שלי רק באופן זמני. דירדרה הייתה משהו אחר, גבר זוכר אותה הרבה זמן. אבל יכולתי לראות לפי ההבעה המרוכזת על פניה שהגיע הזמן להתחיל לעניינים. היא נראתה מודאגת.
  
  
  שאלתי. - מה בדיוק קרה? "האם יש משהו לא בסדר ב'סדר' עליו אנו עובדים כעת?"
  
  
  "לא, אבל אם היו תופסים אותך שם, הם היו עוצרים אותך, ולא היה זמן לארגן דברים שוב", אמרה דירדרה. היא נשענה לאחור בכיסא הבד שלה כאילו היא מותשת. "הנסיך הסוואזי הזה היה חבר סודי בצ'אקה מארק, מנהיג החמושים המקומיים שרוצה לאחד את כל הבנטוסים. הדרום אפריקאי היה חבר במשטרה החשאית של קייפטאון. איכשהו הוא ראה ישר דרך הנסיך.
  
  
  "הנסיך שלך ידע את זה," אמרתי. "הוא ניסה לרמות את האויב בכך שהעמיד פנים שהוא מהמר מפונק שמרמה תיירת בלונדינית".
  
  
  "הוא ידע מי הדרום אפריקאי," אמרה דירדרה, "אבל הוא לא ידע שהאיש הזה קיבל הוראה להרוג אותו, ניק". גילינו, אבל זה היה מאוחר מדי. כל מה שדמבואלמנזי יכול היה לעשות זה להרוג את הדרום אפריקאי הזה.
  
  
  שאלתי. - "אנחנו?"
  
  
  אתה כבר יודע שאני איש הקשר המקומי של AH עם הזולו. אחרי שנתיים, ניק, אתה מתקרב לאנשים.
  
  
  "אז למה ניסו להרוג אותך בלונדון?"
  
  
  היא הנידה בראשה. הם לא עשו את זה, ניק. היורה היה סוכן כפול, אולי הוכיח להוק שליסבון וקייפטאון ידעו שאנחנו עוזרים למורדים.
  
  
  "היו שניים", אמרתי וסיפרתי לה על ניז'רית אחרת, שצ'לסי ראתה בלובי של המלון הזול.
  
  
  היא הקשיבה היטב לתיאור שלי. ואז היא קמה וניגשה לרדיו. היא השתמשה בכמה מילות קוד בשפה שלא הכרתי. זולו כנראה. למדתי להכיר אותה מספיק כדי לדעת שזו שפת בנטו.
  
  
  -מה העניין, דירדרה?
  
  
  אני מדווח על האדם השני. צריך להזהיר את המורדים מפני הסוכן הכפול השני.
  
  
  הסתכלתי עליה. "אל תזדהי איתם יותר מדי, דירדרה. לאחר ה"הזמנה" הזו לא תוכל להישאר. אנחנו הולכים לפוצץ את מערכת היחסים שלך איתם.
  
  
  היא סיימה את השידור שלה, כיבתה את הרדיו וחזרה לכיסא הקנבס. היא הדליקה סיגריה נוספת והשעינה את ראשה על קיר הצריף.
  
  
  "אולי אוכל להציל משהו, ניק." עבדתי איתם כאן שנתיים, סיפקתי להם מוושינגטון ושילמתי להם. אנחנו לא יכולים פשוט לוותר ולהפנות להם עורף".
  
  
  "אוי ואבוי, אנחנו יכולים," אמרתי. "ככה הם הדברים."
  
  
  היא עצמה את עיניה וגררה את הסיגריה שלה. "אולי אני יכול להגיד להם ששיחדתם והפכתם לבוגד." אתה יכול באותה מידה לשים בי כדור כדי שזה ייראה טוב."
  
  
  היא הכירה את הדברים שלה טוב יותר.
  
  
  אמרתי. "הם לא יבטחו יותר ב-AH, אף אחד מ-AH, גם כשהם חושבים ששיחדתי". - לא, הגיע הזמן לרוץ, יקירי. עכשיו אתה חייב להשתמש בעובדה שרכשת את האמון של המורדים האלה כדי להשמיד אותם. זו ההזמנה שלנו.
  
  
  היא ידעה את העבודה שלה היטב, את העבודה שנרשמנו אליה: לעשות את מה שאה"ח וושינגטון רצו שנעשה. אבל היא לא פקחה את עיניה. היא ישבה ועישנה בשקט בבקתה הקטנה של סוואזי המוארת באפלולית.
  
  
  "עבודה נהדרת, נכון, ניק?" - "עולם יפה".
  
  
  "זה אותו עולם כמו תמיד. לא יותר גרוע וכנראה הרבה יותר טוב מלפני מאה שנים,” אמרתי בבוטות. "מישהו צריך לעשות את העבודה שלנו. אנחנו עושים את זה כי אנחנו אוהבים את זה, כי אנחנו טובים בזה, כי זה מעניין, וכי אנחנו יכולים להרוויח יותר כסף ולחיות טוב יותר מהרוב. בואו לא נשלה את עצמנו, N15.
  
  
  היא הנידה בראשה כאילו כדי להכחיש הכל, אבל היה ניצוץ בעיניה כשסוף סוף פתחה אותן. ראיתי את נחיריה כמעט מתרחבים, כמו נמרת הציד שהיא באמת הייתה. שנינו היינו צריכים ריגושים וסכנה. זה היה חלק מאיתנו.
  
  
  היא אמרה. - "מה שוושינגטון רוצה, וושינגטון מקבלת." הם משלמים לי טוב עד כה, נכון? או שאולי עשינו את זה לשווא? אני תוהה אם הוק יודע על זה.
  
  
  "הוא יודע," אמרתי ביובש.
  
  
  דרדרה הביטה בשעון שלה. "אם היו שמים לב אלינו, מישהו היה כאן עד עכשיו." אני חושב שאנחנו בטוחים, ניק. עדיף שנלך לישון עכשיו כי אנחנו עוזבים מוקדם בבוקר.
  
  
  'לִישׁוֹן?' – אמרתי בחיוך. "אני עדיין רוצה את היום השני הזה."
  
  
  - גם אחרי הבלונדינית הזאת?
  
  
  "תן לי לשכוח אותה."
  
  
  "אנחנו הולכים לישון," היא אמרה וקמה. "היום יש שקי שינה נפרדים. אני אחשוב עליך מחר.
  
  
  אישה צריכה לפעמים להגיד לא. לכל הנשים. הם צריכים להרגיש שיש להם את הזכות להגיד לא, ואדם סביר יידע את זה. הזכות לומר "לא" היא החירות הבסיסית ביותר. זה ההבדל בין בן חורין לעבד. הבעיה היא שאף גבר לא רוצה שאשתו תמיד תגיד לא.
  
  
  זחלנו לתוך שקי השינה שלנו ודירדרה נרדמה ראשונה. היא הייתה אפילו פחות עצבנית ממני. פעמיים העירו אותי קולות בעלי חיים ליד כפר נטוש, אבל הם לא התקרבו.
  
  
  עם עלות השחר התחלנו לעסוק. הכנתי ארוחת בוקר בזמן שדירדרה ארזה את חפציה ויצרה קשר עם המורדים לקבלת פקודות אחרונות. הכסף היה אמור להימסר לפקיד מוזמביק אלמוני יומיים לאחר מכן עם עלות השחר אי שם ליד נהר פוגובומה בצד הזולו של הגבול. שנינו ידענו את התוכנית האמיתית, חוץ מזה שאני הולך להרוג את הפקיד הזה, אבל זה לא היה עניינו של אף אחד מלבד שלי.
  
  
  אתה מכיר אותו, דירדרה?
  
  
  "אף אחד לא מכיר אותו מלבד כמה מהמנהיגים הבכירים של הג'ונגל".
  
  
  לא שזה משנה, אני אהרוג אותו, מי שלא יהיה. אחרי ארוחת הצהריים חיכינו, ארוזים ומוכנים, בכפר הריק של הנהג הגבוה, דמבולאמנזי. זה היה יום בהיר, קריר ושטוף שמש בהייוולד. מסביבנו מונחים השדות המושקים של עמק מולקרנס, ומרחוק התנשאו ההרים הסלעיים בגבולה המערבי של סווזילנד. היו לנו כל המסמכים הדרושים. לפרד מורס היה רשות לבקר את נסוקו ולהישאר עם חבר ותיק, דידרה קאבוט, שגר בחווה קטנה ליד נסוקו.
  
  
  דמבולאמנזי הופיע לבסוף בענן אבק אדום. לאחר העמסת הג'יפ יצאנו לדרך מזרחה לכיוון עיירת השוק מנזיני. למרות שמנזיני קטן יותר ממבאבנה, הוא עמוס יותר ושוכן בחגורה פורייה ארוכה שחוצה את סווזילנד מצפון לדרום. אפילו לא עצרנו, אלא המשכנו בנסיעה לאורך האדמה הפורייה. חוות ומטעי הדרים היו פזורים סביבנו. חוות אירופיות וסווזיות זו לצד זו על אדמתן.
  
  
  ב-Sipofaneni הדרך המשיכה לאורך נהר האוסוטו הגדול ונסענו לכיוון ביג בנד דרך שיח נמוך ועקר ואדמה יבשה שבה רעה בקר צנום. נראה היה שהנהג בוהה בעדרים.
  
  
  שאלתי. - אתה לא אוהב בקר?
  
  
  זולו הגבוה לא הסיר את עיניו מהכביש. "אנחנו אוהבים את בעלי החיים שלנו יותר מדי, אבל הם ישמידו אותנו אם לא נזהר. עבור הזולו, משק חי פירושו כסף, מעמד, נישואין; זו הנשמה של כל אדם ושל השבט כולו. כשהדרום אפריקאים העיפו אותנו מהחוות שלנו ושלחו אותנו לבנטוסטן שהם יצרו עבורנו, הם נתנו לנו מנות שאף בן אדם לא יכול היה לחיות עליהן. האנשים שלי לא רוצים לגור בכפרים כי הם לא רוצים למסור את החיות שלהם. אז הם מסתובבים בזולולנד עם הבקר שלהם, חלק מהנדידה השחורה הגדולה ללא יעד.
  
  
  "דמבואלמנזי," אמרתי, "זה לא שמו של הגנרל שהובס ב-Rorke's Drift, יום אחרי הניצחון הגדול שלך במלחמת זולו?"
  
  
  "אבי הקדמון, בן דודו של המלך האמיתי האחרון שלנו, צ'טוואיו," אמר הזולו הגבוה, עדיין לא מביט בי. "בקרב פתוח השמדנו כ-1,200 מהם, אבל איבדנו 4,000 משלנו. וב-Rorke's Drift, 4,000 מאיתנו נעצרו על ידי 100 אנשים. היו להם רובים וכיסוי. היו לנו חניתות ושדיים חשופים. הייתה להם משמעת, רק היה לנו אומץ". עכשיו הוא הביט בי, עיניו הכהות מלאות בכאב ובמרירות של המאה. "אבל למעשה היה להם חינוך, מסוג החינוך שגורם לחייל האירופי לעמוד ולמות לשווא. החייל האירופי נלחם ומת לחינם, לחינם, רק למען החובה והגאווה. זה משהו שאנחנו עדיין צריכים ללמוד".
  
  
  אמרתי. - "הסימן של צ'אקי?"
  
  
  דמבולאמנזי רכב בשתיקה במשך זמן מה. - "צ'אקה ייסד את אומת הזולו, גירש את כל השבטים האחרים ושלט בכל נטאל ומעבר לו חייליו היו בלתי מנוצחים באפריקה כי הם לא נלחמו למען רווח אישי שלנו לאחר שצ'קה שכחו מזה, והפכנו לעבדים צ'קה ישן, אבל יום אחד הוא יתעורר."
  
  
  הוא לא אמר שום דבר אחר. ניסיתי ללמוד ממנו יותר על המורדים שנשאו את סימן צ'אק, וללמוד משהו על הגאון הצבאי, או אולי המטורף, שהפך את הפדרציה החלשה של שבטי נטאל לאומה שחורה. אבל הוא נסע הלאה, בלי לענות ובלי הבעה על פניו. היה בו משהו שגרם לי להרגיש אי נוחות ודאגה. היה אנטגוניזם שהוא לא יכול היה להסתיר. האם ההרס הזה כוון לכל הלבנים, שלא יכולתי להאשים אותו, או במיוחד כלפיי? עדיין חשבתי על זה כשהגענו לנסוקו.
  
  
  "אנחנו נישאר כאן," אמרה דירדרה.
  
  
  כשדמבולאמנזי עזב לדבר עם אנשיו בצד השני של הגבול בפעם האחרונה, דירדרה שכר שני סבלים סוואזים בזמן שארזתי את הציוד שלי. בנוסף ללוג'ר, סטילטו ופצצת גז הסטנדרטית, היו לי M-16, שני רימוני שבר, אספקת חירום למקרה שאצטרך לברוח בדרך הקשה, חבל ניילון דק ורדיו מיניאטורי מיוחד שהוחבאו בתרמיל.
  
  
  היה לי גם את ספרינגפילד המיוחד הישן שלי, עם כוונת טלסקופית ומשקפת צלפים אינפרא אדום לעבודת לילה. פירקתי אותו - עיצוב מיוחד משלי - והחבאתי אותו בחלקים שונים של התרמיל. עדיין לא הבנתי איך להרוג את הפקיד האלמוני הזה. בסופו של דבר זה יהיה תלוי במצב כשאני אראה אותו. הייתה גם אפשרות שאעבוד מרחוק ו-AH יוכל לאפשר זאת. אולי אוכל להפנות אותו לסיירת ממשלתית. באמת לא היה סיכוי שהם ייפלו לזה, גרילה בדרך כלל יודע את זה בארצם כשיש סיור בקרבת מקום.
  
  
  דמבולאמנזי חוזר. "אנשינו מדווחים על סיורים נוספים באזור. יש הרבה פעילות. אני לא אוהב את זה.
  
  
  שאלתי. - אתה חושב שהם חושדים במגע?
  
  
  אולי," הודה הזולו.
  
  
  "אז אנחנו חייבים לעזוב מיד," החליטה דירדרה. "אנחנו צריכים להיות זהירים וזה ייקח יותר זמן".
  
  
  דמבולאמנזי אכל אתנו במהירות חטיף והלך. השעה הייתה מאוחרת בערב ורצינו לכסות כמה שיותר קילומטרים לפני רדת החשיכה, נסיעת לילה איטית ומסוכנת לקבוצה של חמישה בשטח האויב. נסענו קלות: רובים, קצת מים, תחמושת ומכשיר הקשר של דירדרה. הסוואזים נשאו הכל חוץ מהתרמיל והנשק שלי. שעה לאחר היציאה חצינו את גבול זולולנד.
  
  
  פעם בדרום אפריקה, היינו בלתי חוקיים, פושעים, שנשארנו לדאוג לעצמנו. יכול להיות שיירו בנו במקום, והוק לא יוכל לעשות כלום. הוא לא יוכל לזהות אותנו או, אם צריך, לקבור אותנו.
  
  
  הלכתי בשקט מאחורי דירדרה, תוהה איך להרוג את הפקיד המורד הזה. אם יכולתי להרוג אותו לפני שהגענו לנקודת המפגש, או לתת לו לקחת את הכסף ולארוב לו מאוחר יותר, אולי אוכל להגן על AH. אבל אם הייתי הורג אותו קודם לכן, הייתי צריך להרוג גם את דמבולאמנזי. ולא סביר שהוא יחשוף את זהותו עד שיקבל את כספו. להרוג אותו לאחר שלקח את הכסף היה סיכון להחלקה, סיכון להכתים אותו, והמשימה שלי הייתה בראש ובראשונה להרוג אותו.
  
  
  לא, הדרך הבטוחה היחידה להרוג אותו היא לעשות את זה ברגע שהכסף יועבר לידיו, ואז לסמוך על כך שהפתעה ובלבול יעזרו לנו לברוח. אהבתי את החיים כמו אף אחד אחר.
  
  
  השמש שקעה נמוך בדמדומים האפריקאים הפתאומיים וחיפשנו מקום להקים בו מחנה. חשבתי על מנוחה ועל דירדרה. רציתי לבלות איתה לילה שני. חיוך קלוש היה על פניה, כאילו גם היא חושבת על זה.
  
  
  ערוצי נחלים יבשים ושחוקים, דונגים, שכבו בכתמים במישור המגודל. דירדרה הצביעה שמאלה, למיטה עמוקה יותר מהאחרות ומוסתרת היטב על ידי שיחים קוצניים. הרבה לפני שההיסטוריה התחילה, כשהלכנו במקלטים וגרנו במערות, האדם חי בפחד ונזהר מסכנה. ומאז ימי אנשי המערות, היה רגע של סכנה מיוחדת: הרגע שבו אדם רואה את המערה שלו ממש מולו. הוא נרגע לרגע ומשחרר את השמירה שלו מוקדם מדי. זה קורה אפילו לי.
  
  
  הם יצאו מהשיחים. כעשרים לבנים במגפיים ובמדים עלובים. שני סוואזים ניסו להימלט ונורו למוות. הושטתי יד אל הלוגר שלי.
  
  
  "ניק," קראה דירדרה.
  
  
  דמבולאמנזי שיתק את זרועי במכה מקת הרובה שלו והחזיק אותי באיומי אקדח. פניו היו חסרות הבעה. ידיים תפסו את הנשק שלנו. גבר נמוך וגרום עם שיער בלונדיני דק צעד קדימה וכיוון אקדח צפונה.
  
  
  "לאופן! לְמַהֵר!'
  
  
  המחשבה הראשונה שלי הייתה שמדובר בפטרול דרום אפריקאי ודמבולאמנזי היה סוכן כפול שהסגיר אותנו. המחשבה השנייה שלי הייתה מנומקת יותר: האנשים האלה הלכו בשקט מדי, זהיר מדי ועסוק מדי: כמו חיילים לא בבית, אלא בשטח האויב. הנשק היה תערובת של ייצור בריטי, אמריקאי ורוסי. המנהיג שלהם היה גרמני. ראיתי שוודים, צרפתים ואחרים שנראו כמו דרום אמריקאים.
  
  
  זכרתי את דבריו של הוק על כוח חדש במוזמביק: שכירי חרב.
  
  
  שעתיים אחר כך הייתי בטוח בזה. בין העצים לאורך נהר רדוד רחב, מוסווה בחושך, היה מחנה אוהלים. השומרים השקטים הסתכלו על דירדרה ואני מובלים לאוהל גדול ונדחפים פנימה.
  
  
  גבר גבוה, רזה וחיוור מוות חייך אלינו מאחורי שולחן השדה שלו.
  
  
  
  
  פרק 7
  
  
  
  
  
  "אני קולונל קרלוס ליסטר מהחזית המאוחדת לשחרור מוזמביק", אמר האיש הגבוה והרזה. "אתם מרגלים וסוכנים של האויב. יירו בך.
  
  
  הוא דיבר אנגלית, מה שאומר שהוא ידע עלינו יותר ממה שרציתי. אבל המבטא שלו היה ספרדי. קסטיליאני, ליתר דיוק. ספרדי אמיתי. המדים שלו היו מתקופה אחרת. הוא לבש כומתה מרופדת וחולצה רפויה, מכנסיים רחבים ומגפיים נמוכים, וסמל של קולונל בכוחות הרפובליקנים במהלך מלחמת האזרחים בספרד. ובכל זאת הוא לא יכול להיות כל כך זקן, לא יותר מחמישים וחמש. על שולחנו הייתה מזוודה דיפלומטית עם כסף. צעדתי קדימה בכעס.
  
  
  "אידיוט טיפש שכמותך," התפרצתי לעברו. "אנחנו לא אויבים. הכסף הזה מיועד לארגון שלך, למרד הזולו. דמבולאמנזי משקר לך.
  
  
  גרמני גרמי ואיש כהה נמוך קפצו לעצור אותי. קולונל ליסטר נופף בהם, כמעט בכעס, כאילו הוא כועס על הצורך לירות עלינו. "דמבולאמנזי הוא מנהיג תנועת הזולו המחתרת", אמר. "הוא עבד בצמוד למיס קאבוט ומכיר אותה." הוא לא משקר. אנחנו יודעים למה באת לכאן הפעם.
  
  
  דרדרה נשבעה. "לעזאזל, קולונל, זה הולך רחוק מדי." ירו בי בלונדון, בגדו בי ב-Mbabane, ועכשיו זה. כל מארק אוף צ'אק רצוף סוכנים כפולים. עכשיו זה נראה כמו דמבולאמנזי. ..'
  
  
  האיש הנמוך והקשוח שקפץ לעצור אותי פתאום קילל בספרדית. פניו הכהות היו מעוותות מכעס. לפני שמישהו הספיק להגיב, הוא שלף סכין ארוכה, תפס את דירדרה בשערה הארוך והכהה והרים את הסכין. "זוֹנָה. זונה יאנקי!
  
  
  "אמיליו!" קולו של קולונל ליסטר נשמע כמו מכת שוט. עיניו היו קשות וקרירות. "תן לה ללכת."
  
  
  האיש הקטן היסס. הוא המשיך להחזיק את דירדר בשיער ומשך את ראשה לאחור וחשף את צווארה לסכין. קולו של קולונל ליסטר נעשה רך יותר. הוא דיבר ספרדית.
  
  
  "זה מספיק, אמיליו," אמר הקולונל. "אנחנו לא שודדים. זה ייעשה על פי הכללים. עכשיו לך להתקרר.
  
  
  האיש האפל, אמיליו, שחרר את דירדרה, הסתובב ונעלם מהאוהל. קולונל ליסטר התבונן בו נעלם, הניד בראשו ונאנח, לא מביט בדירדרה או בי.
  
  
  "אמיליו הוא צ'יליאני. שלישי בפיקוד. חייל טוב. הוא חי כאן באופן זמני כדי לחזור לצ'ילה ולהילחם למען שחרור עמו מהצבא ומבעלי ההון האמריקאיים. בינתיים הוא נלחם כאן, אבל האמריקאים הם פשוט לא האנשים האהובים עליו".
  
  
  אמרתי. - 'איך היית מסתדר בלי AH, קולונל?' ״אבל AH הוא אמריקאי. אתה נלחם עם דולר אמריקאי, עם עזרה אמריקאית.
  
  
  "כי זה באינטרסים של וושינגטון," ליסטר התפרץ לעברי. הוא נד בראשו שוב. עיניים עמוקות זוהרו מראש השלד שלו. "נראה שאתה חושב שכולנו אידיוטים." אתה והמנהיג שלך, מי שזה לא יהיה. הוא יושב ליד איזה שולחן גדול בוושינגטון, מתמזמז ומושך בחוטים וחושב שלאף אחד אחר אין שכל ישר.
  
  
  הוא הביט בי. AH מציע את התשלום בזולו, תשלום מיוחד? זה יכול להשיג רק על ידי המנהיג הסודי שלנו בממשלת מוזמביק. מוזר, לא? לא חשבת שנתהה למה? הוא צחק דק ומריר. "חמש שעות אחרי ההצעה, ידענו מה אתה זומם. לממשלות קולוניאליות גוססות נותרו מעט סודות. הכל ניתן לקנות. כשפקיד אחד מדבר איתך, תמיד יהיה אחר שידבר איתנו, ישלם את אותו המחיר. שְׁחִיתוּת. אם אתה עובד עם ממשלות מושחתות, אתה עלול להיבגד".
  
  
  הוא הסתכל עליי, אבל לא אמרתי כלום. הוא לפתע הפנה אלינו את גבו בכיסאו.
  
  
  "כן". - הוא אמר. "תפוס אותם."
  
  
  תפסו אותי גרמני גרמי וגבר נוסף. השניים האחרים תפסו את דירדרה. היא הגיבה באופן אינסטינקטיבי: שנים של אימונים ואינסטינקטים הישרדות נכנסו. מכת ג'ודו חדה ממרפקה גרמה לאחד הגברים להכפיל את עצמו. היא חתכה את השני בכף ידה. זרקתי את הגרמני הגרמי באמצע האוהל והפלתי את הגבר השני. הם קמו ותקפו אותנו שוב. יריתי אחד שוב, וכך גם דידררה.
  
  
  הקולונל העיף בנו מבט, כמעט העריך את כישורינו. שכירי חרב נוספים מיהרו לתוך האוהל והצמידו את דירדר לקרקע. נאבקתי עוד קצת. לפתע פגע המקל בקנה הנשימה שלי וידיי נלחצו במהירות על המקל; הייתי חונק את עצמי אם הייתי מנסה להילחם עוד.
  
  
  "הילחם, איש מא"ח. – אמר קולונל ליסטר, – ואתה תיחנק. גארוטה, שיטת הביצוע הספרדית העתיקה שלנו, יעילה מאוד. תמות כרצונך, אבל תאמין לי, עדיף שיירו".
  
  
  הפסקתי להילחם. קולונל ליסטר חייך. הוא הנהן וסימן לאנשיו לקחת אותנו משם.
  
  
  כשהסתובבנו, דמבולאמנזי נכנס לאוהל. הוא הביט בי, ניגש אל הקולונל ולחש משהו באוזנו. הקולונל הביט בי, ואז בדמבולאמנזי. השחור הגבוה הנהן.
  
  
  "תשחרר אותם," אמר הקולונל. "קח את האישה החוצה."
  
  
  הסתכלתי על דמבולאמנזי, אבל פניו של השחור היו חסרות הבעה כמו תמיד. הוא עקב אחרי דירדר כשהובלה החוצה.
  
  
  "שב," הוא אמר.
  
  
  - אם תלך אליה. .. - אני התחלתי.
  
  
  "שב," נבח אלי הקולונל.
  
  
  התיישבתי. הוא התנדנד לאט בכיסאו, ולא הוריד את עיניו העמוקות ממני לרגע.
  
  
  "אז," הוא אמר לבסוף. אתה ניק קרטר. ניק קרטר המפורסם. שמעתי הרבה עליך.
  
  
  לא אמרתי כלום.
  
  
  'אולי . ..,” הוא עצר מהורהר. "אני תוהה, קרטר, כמה החיים שלך שווים לך? אולי הסכם?
  
  
  "איזו עסקה?"
  
  
  ליסטר התנדנד בכיסא השדה שלו, חושב. אבא שלי סיפר לי עליך. כן, ניק קרטר מ-AH, Killmaster. כולם מפחדים ויודעים על כל מה שקורה בתוך AX, קורה, נכון?
  
  
  אמרתי, "אבא שלך? אני מכיר אותו?
  
  
  נעצרתי בגלל הזמן. תמיד יש סיכוי אם כבר יש לך אפילו את התקווה הקטנה ביותר.
  
  
  "כן," אמר הקולונל, "אבא שלי." תאונה בקובה לפני מספר שנים. במהלך משבר הטילים ההוא.
  
  
  — גנרל ליסטר? האם זהו אביך?'
  
  
  זה הסביר את מדי מלחמת האזרחים הספרדית שלו. הגנרל הרפובליקני המפורסם ליסטר, אביו, היה אחד המנהיגים הבודדים שמצאו את ייעודם באותו סכסוך עקוב מדם, נלחם היטב והופיע בכבוד ובמוניטין גם לאחר תבוסה. זה לא היה שמו האמיתי. הוא היה צעיר ספרדי פשוט שהפך ל"גנרל ליסטר". לאחר המלחמה הוא נסע לברית המועצות כדי להמשיך במאבק העולמי. זה היה אדם שהופיע בקובה יותר מפעם אחת כדי לאמן את חיילי קסטרו, לעזור למהפכה שם, ולילה אחד התעמת איתי והפסיד.
  
  
  "אני זוכר את הגנרל," אמרתי. "אני זוכר גם בחור צעיר בקובה באותה תקופה. זה היית אתה?'
  
  
  'הייתי שם.'
  
  
  "עכשיו אתה כאן, יש מלחמה חדשה?"
  
  
  הקולונל משך בכתפיו. "נלחמתי במלחמות רבות, במקומות רבים. אבי נלחם למען שחרור ספרד; הוא לחם בקובה, בכל העולם, ואני ממשיך בעבודתו. האנשים שלי הם מכל הלאומים: גרמנים, צרפתים, צ'יליאנים, ברזילאים, שוודים, פורטוגזים. נשחרר את החלק הזה של העולם, ואז אני אמשיך הלאה".
  
  
  "מקום אחר, עוד מלחמה," אמרתי. אתה אוהב להילחם, קולונל? האם אתה אוהב מלחמה, האם אתה אוהב להרוג?
  
  
  "אני אוהב להילחם, כן. אבל אני נלחם למען החופש".
  
  
  "לחופש כאן או לברית המועצות?"
  
  
  הוא הביט בי. 'בוא איתי.'
  
  
  יצאתי אחריו מהאוהל. הלילה היה חשוך מתחת לעצים לאורך הנהר הרחב, אבל הירח כבר עלה, וברגע שהסתגלו עיני ראיתי שיש פעילות רבה במחנה. שכירי החרב ישבו בקבוצות קטנות כדי לנקות את נשקם, או שהם ישבו במעגלים קטנים והקשיבו למה שנראה כמו שיעור. אחרים עבדו עם קבוצות קטנות של שחורים. "מורדי זולו", אמר ליסטר. "אנחנו עובדים משני צדי הגבול, וכאשר זולו, סוואזי או אנשים שחורים אחרים צריכים לברוח מהממשלה הלבנה, אנחנו עוזרים להם, מסתירים אותם ומגנים עליהם בדרכם למקום מבטחים. אנחנו עוזרים להכשיר אותם, לעודד אותם".
  
  
  רוב השחורים היו צעירים, רבים היו נשים. הם נראו חצי מורעבים ומפוחדים, עיניהם מתגלגלות בלילה. בגדיהם היו קרועים והם רעדו. שכירי החרב נתנו להם אוכל, ביגוד ודיברו איתם.
  
  
  "בלעדינו לא היה להם סיכוי, לא תקווה", אמר קולונל ליסטר לידי. "האם זה משנה אם נעבוד עבור מישהו אחר? ה-AH שלך עובד עבור שני הצדדים, אבל עם איזה צד אתה הכי מזדהה, קרטר?
  
  
  "המפלגה שמשלמת לי," אמרתי.
  
  
  "המאסטר השכיר הוא רוצח? שום דבר יותר?'
  
  
  "משלמים לי טוב על זה."
  
  
  בזבוז זמן. היינו בחוץ. כבר לא הייתי כבול. מחנה סואן, חשוך, עם סבך עבות ודונגים עמוקים, ונהר מכל עבר. חיכיתי להזדמנות, אבל חשבתי גם על דירדרה.
  
  
  "אולי," אמר ליסטר והסתיר את עיניו בחושך, "אתה צריך לשלם."
  
  
  'אֵיך?'
  
  
  "אתה N3. אתה יודע כל מה שצריך לדעת על AH,״ אמר ליסטר. "איך זה עובד, שמות הסוכנים, שם האחראי. אני רוצה לדעת את כל זה.
  
  
  "זה יגרום לך צרות," אמרתי.
  
  
  "זה צבא בשבילי והון בשבילך."
  
  
  - יש לך הון, ליסטר? אני בספק. אני לא חושב שאתה יכול להרשות לעצמך את המשכורת השנתית שלי.
  
  
  "אני יודע מאיפה להשיג את הכסף, קרטר," הוא נבח. עיניו זהרו בלילה. "אתה תהיה חופשי, עשיר, ואולי אפילו אתן לך לסיים את המשימה שלך." אני יכול לארגן את זה. אתה יכול להרוג את המטרה שלך ולחזור הביתה כשהמשימה שלך הושלמה".
  
  
  "כלומר, היית מרשה לי להרוג את המנהיג שלך, ואז מצפה ממני לבטוח בך," אמרתי "אתה ילד חם ראש ונאיבי."
  
  
  "אני יותר חשוב מאיזה מנהיג שחור".
  
  
  ולגבי א.ח. הם לא יחשדו בי עד שאנשי האקס יתחילו למות כמו עכברושים. לא, לא תהיה עסקה, ליסטר.
  
  
  "אני יכול להבטיח את שלומך."
  
  
  "אם אגיע לצד השני." "זה לא יעבוד."
  
  
  "אתה לא מתאים לי, קרטר." אתה כמעט מת.
  
  
  "כולנו מתים".
  
  
  הקולונל הסתובב ונתן את הפקודה. גברים בראשות גרמני שנראה היה השני בפיקודו הופיעו משום מקום. כל הזמן הזה הם היו לידנו בחושך. לא הופתעתי. הם תפסו אותי ולקחו אותי לפינה הרחוקה של המחנה, לנהר רחב ורדוד. הקולונל נעלם. משהו זז בנהר. "תראה," אמר הגרמני הגרמי.
  
  
  הוא הושיט יד לתוך דלי גדול ושלף חתיכת בשר ענקית. חייך אלי כמו זאב, הוא זרק את הבשר לנהר. סערה חזקה התעוררה במים האפלים ונשמעה שאגה מצמררת. ראיתי פיות רחבים, חוטמים ארוכים וזנבות כבדים שהקציפו את המים לקצף: תנינים. הנהר היה מלא בהם. הם רבו על נתח בשר.
  
  
  אז לא חשבת להפליג משם, נכון? – אמר התחת הגרמי. "לא לבד," אמרתי. "מי היית? גסטפו? ב-SS? מאבטח בדכאו?
  
  
  הגרמני הסמיק. "חשבת שאני אחד מהחזירים האלה?" אני חייל, אתה שומע, אמריקאי? סמל, סמל הלמוט קורץ, דיוויזיית פנצרגרנדייר 1. חייל, לא תן מלוכלך.
  
  
  "מי אתה עכשיו?"
  
  
  הגרמני הרים את ידו כדי למהר לעברי, אבל נעצר בפתאומיות. הוא חייך. הסתובבתי וראיתי את קולונל ליסטר במעגל אור רחב על גדת הנהר. שש נורות המונעות על ידי סוללה סודרו במעגל כדי להאיר את האזור. במרכז מעגל האור, שלושה שכירי חרב החזיקו בדירדרה. מאחוריה עמד דמבולאמנזי, אוחז באסגי עם להב רחב בוהק בידו.
  
  
  "ניק," צעקה דירדרה. "אל תוותר".
  
  
  שכירי החרב התאספו סביבה והטילו עליה צללים. הקולונל הלך לקראתי עד שהיה ממש מולי. הוא הסתכל לי ישר בעיניים והנהן. מאחוריו כיוון דמבולאמנזי אל הכתף של דירדרה. היא צרחה כשהאסגאי היכה אותה.
  
  
  "כולנו הולכים למות," אמר קולונל ליסטר בלי להסתובב. הוא רק הסתכל עליי. אתה יכול להציל אותה. קודם היא, ואחר כך את עצמך.
  
  
  "ניק," קרא דירדרה; קולה היה עמום אך צלול. "אל תסמוך עליו".
  
  
  "יש לי שיטה אפילו יותר טובה בשבילך," אמר ליסטר.
  
  
  "לך לעזאזל, ליסטר," אמרתי.
  
  
  "מייג'ור קורץ," נבח ליסטר.
  
  
  המייג'ור הגרמני התקרב למעגל האור. קולונל ליסטר לא הסיר את עיניו ממני. מעבר לכתפו ראיתי את קורץ מצביע על שכירי החרב המחזיקים בדירדרה. הם הכריחו אותה לכרוע בזרועותיה פרושות לרווחה וראשה כפוף קדימה. שכירי החרב וכמה זולואים התגודדו סביב מעגל האור. מייג'ור קורץ הזיז אותם הצידה כדי שאוכל לראות את דירדרה בבירור.
  
  
  "שוב, קרטר," אמר קולונל ליסטר. "עסקה הוגנת".
  
  
  "לא," אמרתי, אבל הקול שלי היה עמום.
  
  
  האם הוא? ..? לא הוא לא יכול...
  
  
  ליסטר אפילו לא הסתובבה להביט במעגל האור שבו כרעה דירדרה בסרבל השחור והחלק שלה, שערה למטה ורך. הקולונל סובב את ראשו. דמבולאמנזי הרים את האסגאי שלו והוריד אותו שוב במהירות.
  
  
  דמה כאילו פרץ בזרם מפלג גופה חסר הראש. הראש נפל והתגלגל. המחנה התמלא ברחשים שקטים.
  
  
  קפצתי ופגעתי בפרצוף של קולונל ליסטר בריבוע. הוא נפל וידיו תפסו אותי.
  
  
  הקולונל קפץ ממקומו והיכה אותי בפנים בכף ידו. "תראה," הוא צעק. 'תראה!'
  
  
  הם החזיקו את ידיי, צווארי וראשי, ואילצו אותי להמשיך ולהסתכל דרך החושך אל מעגל האור. הגוף הדק בסרבל השחור עדיין הרגיש צפוף שם. ראשה היה מורם ונראה שהיא מביטה בי. כהה מדם, נדמה היה שראשה מביט בי בלהט של אור, שערה הארוך נוגע באדמה ועיניה הכהות קפואות במוות.
  
  
  ליסטר הנהן שוב.
  
  
  הסתכלתי איך הם מרימים את הגופה וזורקים אותה לנהר.
  
  
  המים החלו להסתחרר כשתנינים מיהרו פנימה מכל הכיוונים. הלסתות הצרות נפתחו לרווחה כדי להישבר.
  
  
  התחלתי לרעוד בעוצמה. לאורך כל הנהר, זוחלים מפלצתיים הגיעו לבשר ודם.
  
  
  זו הייתה ההזדמנות שלי. †
  
  
  נפלתי כמו אבן, השתחררתי מהידיים שאחזו בי. ברגע שנפלתי על הקרקע, הרשיתי לעצמי להתגלגל על גדת הנהר. שם קמתי שוב. שכיר חרב אחד עמד מולי. בעטתי לו במפשעה ותקעתי את האגודל שלי לתוך העין שלו. הוא צרח. תפסתי את האקדח שלו, הסתובבתי ויריתי בשלושה כשהם מיהרו לעברי.
  
  
  צעק ליסטר. 'תעצור אותו. לירות . ..'
  
  
  תפסתי עוד אחד ויריתי בראשו מטווח קצר. לקחתי את האקדח והסכין שלו. יריתי בליסטר. הוא ירד כאילו היה שיכור ומחורבן.
  
  
  זה היה חשוך. מחציתם סונוורו מטבעת אור הפנסים. הם הלכו זה על זה, מפחדים לירות מחשש שיפגעו זה בזה או בקולונל.
  
  
  חצי משוגע, יריתי והרגתי עוד שלושה. תפסתי אחד בגרון וקפצתי לנהר הרחב והרדוד. זה היה סיכוי קטן, אבל עדיין סיכוי. התנינים עדיין נעו לקראת המשתה שלהם עם גופתה של דירדרה. המוות שלה יכול היה להציל אותי.
  
  
  ירדתי אל החושך מואר הירח. אור הירח עצמו שיחק עם הצללים בנהר. בולי עץ ושיחים צפו אל פני השטח, ושמעתי תנינים מתקרבים אלי. הייתי עורך להם עוד מסיבה.
  
  
  דקרתי את שכיר החרב שהחזקתי בו, שיסף את גרונו כדי לתת לדם לזרום, ושחיתי במים הרדודים כל עוד הריאות שלי יכלו לשאת זאת. הוא הגיח מתחת לתא מטען נע: תנין!
  
  
  דקרתי אותו, נתתי לו כמה חתכים וברחתי שוב. כדורים עפו סביבי. משהו גירד לי בכתף, והתנין הגוסס גירד לי את הרגל.
  
  
  שחיתי הלאה, אבל עכשיו דימם לי. תנינים. .. בול עץ ענק ריחף על פני כמו ספינת אוקיינוס. הושטתי יד אליו, החמצתי ותפסתי אותו שוב.
  
  
  אחזתי בו וחרקתי שיניים, משכתי את עצמי מעליו. שכבתי שטוח, מתנשף כשנשא אותי אל מעבר לנהר.
  
  
  
  
  פרק 8
  
  
  
  
  
  התעוררתי. שום דבר לא זז.
  
  
  שכבתי עם הפנים למטה ושום דבר לא זז כשרעש הנהר היה מסביבי. הרמתי לאט את ראשי, לאט מאוד. הגזע היה תקוע על גדת חול, היו מים מכל עבר ועצים עבותים על החוף היו רחוקים. שני תנינים שכבו על הרדודים והביטו בי. הדימום פסק, ומי הנהר שטפו את הפצעים שלי בן לילה.
  
  
  בוקר אפור נפרש על הנהר והסוואנות הרחוקות. גזע שחור, רחב פי שניים ממני, בלט הרחק לתוך המים. בסוף זה הציל אותי מהתנינים. יש את הזרם המהיר, החושך והגופה המתה והעקובת מדם של דירדרה בנהר מלא בתנינים. היא נתנה לי את ההזדמנות היחידה שלי: הנהר. עם הדם שלה, העצמות שלה וחייה.
  
  
  זעם עיוור שטף אותי כששכבתי בנהר הרדוד. דירדרה. עכשיו לא יהיה לילה שני. לא, מחר לא יהיה יותר עבורנו.
  
  
  ניק קרטר הגדול, קילמאסטר. והייתי צריך לצפות במותה הנורא, מוות שהיה כל כך חסר משמעות. נאלצתי להשתמש במותה כדי להציל את עצמי. נתתי לזעם לעבור דרכי, זעם עיוור וצורב שמילא אותי. זעם כשאדם בעבודה שלי תמיד מאבד את זה, למרות שיש מקרים שזה לא משנה. שנאתי בעבר בחיי, אבל מעולם לא שנאתי את קולונל ליסטר כמו עכשיו. שנאה עיוורת ומרירה.
  
  
  בבוקר סתיו קר, רעדתי על גזע עץ כבד. חסר אונים כילד. השמש תזרח בקרוב, ולא הייתה לי דרך לדעת כמה רחוק נסחפתי מהמחנה של קולונל ליסטר. בכל רגע הם יכולים לראות אותי שוב
  
  
  נעמדתי על תא המטען והתחלתי לחקור את גדות הנהר הרחב. לא ראיתי ולא שמעתי כלום. אבל זה לא אומר שהם לא היו שם; אולי הם הסתכלו עליי בזמן שחיפשתי אותם. הם גם היו מקצוענים והבינו את עבודתם. רוצחים שכירים מיומנים וחסרי רחמים. כמוני?
  
  
  לא, הכעס כמעט עיוור אותי שוב. לא, לא כמוני. אלו היו רוצחים שאהבו להרוג, חיו בדם... †
  
  
  רעדתי כולי, נאבקתי בכעס. כעס רק יהפוך אותי לפגיע. הגיע הזמן לחשוב, לחשוב מה המצב. הנהר היה שקט ונטוש, הגדות נראו נקיות.
  
  
  את הסכין שלקחתי משכיר החרב האכלתי לתנינים תקועים בבולי עץ. בטח עשיתי את זה לפני שהתעלפתי, והמחשבה על השכיר הזה גרמה לי לגחך כמו זאב. רק קיוויתי שהוא לא מת כשהתנינים תפסו אותו.
  
  
  הכתף שלי רק שרוטה, והפצע ברגל משיני התנין לא היה רציני מדי. הבחנתי באקדח תקוע בחגורת המותניים שלי. כנראה עשיתי את זה אוטומטית.
  
  
  זה היה לוגר 9 מ"מ. כמובן שלקחו את כל הנשק שלי ואת התרמיל שלי עם הכל. אבל הם פספסו את ארבעת המגזינים השטוחים בחלק הפנימי של החגורה שלי. תחמושת עבור לוגר. אז היו לי נשק: סכין ולוג'ר עם ארבעה מגזינים.
  
  
  זה היה די טוב, יותר טוב ממה שיכולתי לקוות לו. הסתכלתי בדאגה על התנינים, החלקתי מהבולה וניסיתי להזיז אותו. בלי המשקל שלי הוא החליק על פני הרדודים. הצלחתי לשחרר אותו על ידי זריקתו חזרה בצד השרוול ואז שחיתי החוצה הצידה.
  
  
  למדתי את השמש העולה. הגדה השמאלית תחזיר אותי לגבול סווזילנד. הורדתי את החבית חזרה למים. כשעיניי עיניי על התנינים, נשכבתי על בול העץ ושחיתי על פני הנחל אל גדת הדשא הגבוהה והעצים הגבוהים.
  
  
  התיישבתי בצל העצים וצפיתי בבולי העץ צף באיטיות במורד הזרם ונעלם במקום שבו זרחה השמש מעבר לקצה העולם. המשכתי לצפות עד שהוא נעלם. היומן הזה הציל את חיי.
  
  
  כשהיא ריחפה משם, נשמתי עמוק והתחלתי לחשוב מה לעשות הלאה. לא היה קול סביבי, בין העצים ובסוואנה היו לי אקדח וסכין. שכירי החרב לא נראו בשום מקום והשמש העולה הראתה לי את הדרך חזרה לסוואזילנד ואת הדרך להימלט. הייתי Killmaster, N3 מ-AH, במשימה. היו לי את האחריות שלי.
  
  
  לעזאזל עם האחריות הזו!
  
  
  לעזאזל עם AH והמשימה הזו. וכך הלאה עד הקצה ממש עם סווזילנד ופריצת הדרך.
  
  
  השמש העולה גם אמרה לי מאיפה באתי ואיפה המחנה. ורציתי להרוג את שכירי החרב. רציתי להרוג את קולונל קרלוס ליסטר.
  
  
  הפניתי את הגב לסוואזילנד והלכתי צפונה במעלה הזרם למקום שבו מתה דירדר קאבוט. הלכתי לקולונל קרלוס ליסטר להרוג אותו, להרוג את מייג'ור הלמוט קורץ וכל מי שיכולתי לשים עליו את ידי.
  
  
  ולהרוג את דמבולאמנזי, במיוחד את דמבולאמנזי.
  
  
  הלכתי בשקט ובזהירות, עקבתי אחרי הנהר, אבל תמיד נשארתי מחוץ לטווח הראייה. השמש עלתה בהתמדה, והחום הגובר הפך את ההליכה לקשה יותר ויותר. ללא היסוס עקבתי אחרי הנהר למרחק מסוים, מסלולו מסומן בל יימחה על ידי קו העצים המתפתל לאורך גדותיו בארץ הצחיחה הזו. אבל הסוואנה הייתה קשה, שבורה ומכוסה בשקעים אינסופיים, ונאלצתי להתחבא בסבך הצפוף כדי להישאר מחוץ לטווח הראייה. מכיוון שגם הבקבוק שלי הוסר, לא הייתה לי טיפת מים איתי, והגרון והשפתיים שלי היו אטומים. אבל ברגע שהחשיך הלכתי להביא מים מהנהר ועברתי צפונה לשארית היום.
  
  
  לא ראיתי חיים, לא חיות, לא אנשים, רק כמה כרי שדה נטושים בסבך. זו הייתה זולולנד, ענייה והוזנחה בכוונה במשך למעלה ממאה שנה על ידי ממשלת דרום אפריקה הלבנה. כעת הוא יוחזר לאנשים ללא תקווה להשתקע שם. שנאתי את קייפטאון ורציתי חיים הגונים עבור הזולו. אבל זו הייתה הפוליטיקה, העתיד. אבל כל מה שדאגתי ורציתי עכשיו זה לנקום בדירדרה.
  
  
  עני ככל שהיה, היה חייב להיות משהו בארץ העקרה: עדרי בהמות קטנים. לא היה כמו שהאדמה נאכלת על ידי נחיל ארבה. למעשה, זה היה ארבה אנושי משני הצדדים. האנשים שחיו כאן ברחו מפני צוררים וממושיעים כביכול.
  
  
  לקראת רדת הלילה מצאתי אתר מחנה על גדת הנהר, בין העצים, שבו מתה דירדרה.
  
  
  היה שם ריק, לא היו אוהלים או חיילים. חיפשתי באזור ולא מצאתי כלום. כלומר, שום דבר שרציתי למצוא. מצאתי את מה שלא רציתי למצוא. עמוק בתוכי כל הזמן הזה היה ספק קלוש, תקווה קלושה שדירדרה לא מתה, שהעיניים שלי הונו אותי איכשהו, שלא ראיתי את מה שראיתי. התקווה הזאת מתה כשהבטתי בבריכת הדם השחור היבש על החול על גדת הנהר. היא הייתה מתה. מת, קרטר. ובכל זאת הייתה לי עבודה. שתיתי מהנהר, חפרתי בבור האשפה שלהם עד שמצאתי בקבוק, מילאתי אותו במים והלכתי. לא אכלתי כלום מאז שעזבתי את Nsobo לפני עשרים וארבע שעות, אבל לא הייתי רעב. הם הקדימו אותי לפחות בחצי יום. הם לא התאמצו יותר מדי לטשטש את עקבותיהם. משמעות הדבר היא שהם סמכו על המהירות שלהם כדי להתרחק מהאויב. לא יהיה קל לעקוף אותם ברגל.
  
  
  אני יכול ליצור קשר עם הוק, לבקש מסוק. אמצעי חירום זמינים בכל מקום בו אני נמצא. אבל הוק עדיין לא נתן לי רשות לעשות את מה שחשבתי. נקמה היא חסרת תועלת, לא יעילה, לא פרודוקטיבית. בנוסף, הוא הופך לסגול לאחר כל נקמה. אז אני חייב ללכת. השביל עבר ישר צפונה לתוך מוזמביק.
  
  
  הלכתי בג'ונגל כל הלילה. מונעת משנאה רצתי מהר מדי, נפלתי לדיכאון שלא הבחנתי וקרעתי את בגדיי על השיחים הקוצניים. כמו אדם דיבוק, לא יכולתי להאט ולפנות בוקר כבר ידעתי שאני משיג אותם.
  
  
  מצאתי את המחנה שלהם והאפר ממדורות הבישול שלהם עדיין חם. הם השאירו קצת אוכל, אבל למרות שלא אכלתי יותר משלושים ושש שעות, לא הייתי רעב אפילו עכשיו. הכעס מילא אותי לגמרי. הכרחתי את עצמי לאכול משהו. למרות הכעס שלי, ידעתי שאני חייבת לאכול משהו כדי לשמור על כוחי. הכרחתי את עצמי לשכב במקום נסתר ולהירדם לשעה, לא יותר. ואז יצאתי שוב לכביש. כשהלילה התקרב, התחלתי להיתקל בכפרים ובאנשים. הייתי צריך להאט מעט. לא הייתה לי דרך לדעת אם האנשים האלה הם חברים או אויבים. כמה מהקולות הרחוקים בלילה דיברו פורטוגזית. הייתי במוזמביק. שובל שכירי החרב פנה בחדות מזרחה.
  
  
  שאר היום עבר בערפל. תוך כדי תנועה, הארץ שבה נסעתי הפכה מסוואנה לג'ונגל. השביל נחסם על ידי מים וביצות מנגרובים. המשכתי ללכת, עקבותיהם של שכירי החרב התבהרו יותר ויותר. ידעתי שאני מתקרב לחוף ושאני צריך לאכול ולנוח. אדם צריך את כל כוחו כדי להרוג.
  
  
  פעמיים חמקתי לכפר, גנבתי קצת אוכל והמשכתי הלאה. אני יכול לנוח אחר כך.
  
  
  עדיין לא היה חשוך לגמרי כשמצאתי אותם. כפר מקומי גדול, מוגן משלושה צדדים בביצות מנגרובים, על גדות נחל עמוק ואיטי שזרם לאורך לשון יבשה גבוהה לעבר האוקיינוס ההודי. אבל לא ראיתי ילידים בכפר. לפחות אין ילידים גברים. מהצללים של המנגרובים העבים ראיתי עשרות נשים מקומיות מכבסות בגדים, מכינות אוכל ועוקבות אחרי שכירי החרב עטויי ירוק לתוך בקתותיהם. מצאתי את המטה שלהם. עכשיו יכולתי לנוח קצת.
  
  
  במבט קודר חזרתי לביצה, בניתי פלטפורמה קטנה מעלים וענפים במנגרובים ונשכבתי. כמה שניות לאחר מכן נרדמתי. מצאתי אותם.
  
  
  התעוררתי בחושך גמור והרגשתי שמישהו מתקרב אליי מאוד. שכבתי ללא תנועה על הרציף המאולתר שלי. משהו זז מתחתי. בלי להסתכל יכולתי לנחש מה זה. מפקד מנוסה ומיומן יציב זקיפים בתפקידי מפתח; טבעת של זקיפים צמודים קבועים, סיורים שהלכו רחוק יותר, ובין הטבעת הזו לפטרולים נדדו זקיפים שמעולם לא עברו באותו מקום פעמיים באותו זמן.
  
  
  בלי להשמיע קול, פירקתי את הענפים מתחתי והסתכלתי למטה. בחושך, הזקיף היחיד עמד עד הברכיים במים. הוא הניח את הרובה על כתפו ועצר לנוח.
  
  
  עם סכין ביד נפלתי עליו כמו אבן.
  
  
  הוא היה הראשון. חתכתי את גרונו ונתתי לו לשפוך את דמו האחרון במי הביצה. המשכתי בדרכי דרך הביצה החשוכה לכיוון הכפר.
  
  
  השבדי הגבוה נקבר מאחורי מקלע על גבעה יבשה בביצה. גם חתכתי לו את הגרון.
  
  
  צרפתי נמוך ורזה שמע אותי זוחל למעלה, ובקושי הספיק למלמל קללה בשפת האם שלו לפני שדקרתי אותו שלוש פעמים בחזה.
  
  
  כשהם מתו בזה אחר זה, הרגשתי את הכעס מתגבר בחזה שלי. הייתי צריך לשלוט בעצמי, לשלוט בעצמי ולזכור שקודם כל רציתי להרוג את קולונל ליסטר, הסמל הגרמני, כיום רב סרן קורץ, ודמבולאמנזי. עכשיו הייתי במטה שלהם.
  
  
  הלכתי דרך גדר המערכת החיצונית עד לקצה הצריפים כשראיתי את הסיור עוזב. שישה אנשים בראשות מייג'ור קורץ עצמו, ואיתו דמבולאמנזי.
  
  
  כעס זרם בי כמו לבה מותכת. שניהם יחד! חזרתי בדרך שבאתי זה עתה, וכשהסיירת חלפה על פני הביצה הבוצית, הצטרפתי אליהם.
  
  
  הם נסעו לצפון מערב. שלושה קילומטרים מהכפר הם הגיחו מהביצה אל שורה של גבעות סלעיות נמוכות. הם נכנסו לגיא צר. הייתי קרוב מאחוריהם.
  
  
  ממש מתחת לרכס התפצל הגיא והסיירת התפצלה לשתי קבוצות. גם קורץ וגם דמבולאמנזי נשארו עם הקבוצה, שפנתה שמאלה.
  
  
  מה שהרגשתי אז היה כמעט גל של שמחה. תפסתי את שניהם. אבל איפשהו עמוק בפנים, החוויה שלי צצה ואמרה לי להיזהר. אל תיסחף. .. היו עירניים. †
  
  
  נתתי להם להמשיך, בעקבותיהם לאורך הרכס, ואז ירדתי שוב לתוך נקיק נוסף. הירידה הייתה מכוסה בשיחים ועצים, ובלילה איבדתי אותם מעיני. אבל עקבתי אחרי הקולות למטה לתוך הגיא, ואז שוב למעלה במעגל ארוך. ופתאום הייתה לי הרגשה שהם הלכו רחוק מדי קדימה. הלכתי מהר יותר והתקרבתי. רציתי לקצץ אותם קצת, ראיתי שהגיא מסתובב סביב גבעה נמוכה, ויצאתי מהתעלה וטיפסתי לראש הגבעה.
  
  
  כשהגעתי לפסגה, שמתי לב שהגבעה מכוסה בשיחים. קמתי והסתכלתי סביבי.
  
  
  הפנים סביבי היו כמו נחיל של דבורים, הידיים שאחזה בי וכיסו את פי היו כולן שחורות. כשהמועדון נחבט בראשי, נזכרתי בהוק אמר שהכעס שלי יהרוס אותי.
  
  
  
  
  פרק 9
  
  
  
  
  
  ריחפתי בערפל. הכאב פילח את ראשי, נעלם ושוב פילח, ו...†
  
  
  זה הרגיש כאילו אני קופץ באוויר. היו גלגלים, הגלגלים הסתובבו בחריקה מטורפת. פרצופים שחורים רצו סביבי. ידיים שחורות כיסו את פי. משהו נגע בי. עטלף. הוק לבש את אחד ממעילי הטוויד שלו, מעילי הטוויד הארורים שלו, ונענע בראשו. הקול הקר והאפף נשמע עצבני.
  
  
  "רוע הורס מרגל. הכעס הורס את הסוכן".
  
  
  יום אחד נדמה היה לי שהתעוררתי, ומתחת לתקרה נמוכה, חיוורת ומתפוררת הסתכלו עלי פנים שחורות. היד שלי הרגישה את הדם קופא בה. איזו תקרה חיוורת ומתפוררת?
  
  
  התנדנדתי בקצב אינסופי: למעלה ולמטה... למעלה ולמטה. .. ידיים... קול... נופלים... למטה... ולמטה... ולמטה. .. דירדרה חייכה אליי... צרחה... †
  
  
  הוא ישב על כס המלכות. כס כסא גבוה כמו הילה סביב ראשו הנוצץ. ראש זהב. מקור חד... נץ. .. הוק, איפה אתה...? הוקמן...הוקמן...נץ. †
  
  
  "ספר לי על הוק, קרטר. מה רע בהוק? מי הוא? מישהו שאתה עובד איתו? תגיד לי. ..'
  
  
  הוקמן, הוקמן. מקור ארוך מעוקל של נץ.
  
  
  הקול הצרוד שלי נשמע איטי. - אתה נץ. מקור עקום.
  
  
  "הו, שמי, הא? אתה נגד שמיים? האם הנץ הזה שונא גם את השמים האלה?
  
  
  בפנים נאבקתי. "אתה, אתה נץ. נֵץ.
  
  
  לא היה שם אף אחד. שכבתי על מיטה צרה מתחת לתקרת בד גלי. אוֹהֶל? אז החזירו אותי לאוהל של ליסטר. הם תפסו אותי שוב, אני הייתי. †
  
  
  הוק הזועם אמר, "התקפי הזעם שלך יהיו הביטול שלך, N3."
  
  
  האובך נעלם. שכבתי שם והסתכלתי למעלה. לא קנבס, לא. מצמצתי. חיפשתי מדים ירוקים. לא היה שם. לא הייתי באוהל. חדר עליז ושטוף שמש עם קירות לבנים, חלונות מכוסים, פסיפסים מורכבים ובדי משי יקרים תלויים מהתקרה. חדר מ-1001 לילות. פָּרַס. .. בגדאד. †
  
  
  "בגדד". – אמר קול רך. "אה, קרטר, הלוואי שאתה צודק." לחזור לבגדד זה חלום".
  
  
  הוא ישב על אותו כס מלכות שראיתי בהזיה שלי. גבר גדול בגלימות לבנות נשפכות עם עיטור זהב. הוא היה כל כך קטן שרגליו לא נגעו באדמה. בגדים רכים ויקרים, טבעות זהב עם אבנים יקרות בכל יד וקפטן מזהב לבן, מהודקים בחוטי זהב עבים. נסיך ערבי, ומחוץ לחדר המסנוור השמש זרחה בעוצמה.
  
  
  שמש! והכס היה כיסא נצרים עם גב גבוה, עיגול גדול שיצר הילה סביב פניו הכהות, בעל האף ועיניו השחורות. וזקן שחור עבה. אור שמש זורח. הכיסא והחדר אינם אשליה או הזיה.
  
  
  "איפה אני לעזאזל," אמרתי. 'מי אתה?'
  
  
  המוח שלי עבד בקדחתנות, לא חיכה לתשובה. איפה שלא הייתי, זה לא היה בכפר השכיר בביצה, ובהתחשב בשמש בחוץ, הייתי מחוסר הכרה או חצי הכרה במשך זמן רב. זה הסביר את התחושה של ציפה, גלגלים, תקרה רועדת: משאית עם מכסה מנוע בד. יצאתי הרבה מעבר למחנה השכירים, והסכין על היד שלי הייתה מזרק: סם הרגעה כדי להישאר מחוסר הכרה.
  
  
  שאלתי. - "כמה זמן אני כאן?" 'איפה? מי אתה?'
  
  
  "הנה, כאן," נזף בי האיש הקטן בעדינות. - כל כך הרבה שאלות כל כך מהר? תן לי לענות על זה. לפי הסדר אז. אתה בבית שלי. אני טליל עבדאללה פייסל והבי אל-חוסיין, נסיך יפו וחומס. אני מעדיף שיקראו לי וואהבי. אתה כאן בערך שתים עשרה שעות. אתה כאן כי פחדתי שתהיה בסכנה גדולה יותר בשיטוט בג'ונגל.
  
  
  "האנשים האלה שתקפו אותי, השחורים האלה, הם האנשים שלך?"
  
  
  האנשים שלי, כן.
  
  
  - אין מורדי זולו, אין שכירי חרב?
  
  
  'לא. אם הם היו, אני בספק אם היית עדיין בחיים".
  
  
  -מה הם עשו שם?
  
  
  "בוא נגיד שאני אוהב לפקוח עין על קולונל ליסטר."
  
  
  אז אנחנו עדיין במוזמביק?
  
  
  הנסיך והבי הניד בראשו. "יש לי אויבים, קרטר. אני מעדיף לא לחשוף את מיקומי.
  
  
  "למה אתה דואג לי?"
  
  
  והבי הרים גבה. "את רוצה להסתכל לסוס מתנה בפה? עֶגלוֹן? תהיה אסיר תודה. הקולונל הטוב היה תולה אותך באשכים מזמן.
  
  
  הבטתי בו מהורהר. — נסיך יפו וחומס? לא, שמעתי עליך במעורפל. אל-חוסיין הוא האשמי, וחומס ויפו הם כעת חלק מסעודיה וישראל, ולא חברים של ההאשמים".
  
  
  "הנסיך הגולה, קרטר," אמר האיש הקטן ופניו מתכהים. "מנודה, ובן דוד שלי שולט בירדן. אבל אללה מזהה את רכושי".
  
  
  "איך אתה יודע מי אני; השם שלי?'
  
  
  "אני יודע הרבה, קרטר." אני יודע, למשל, למה קולונל ליסטר רוצה שתמות, ואני יודע את גורלו של חברך - נורא. הנסיך והבי נרתע לרגע. "אבל אתה בטוח כאן."
  
  
  "אני חייב ללכת לעבודה," אמרתי. "אני חייב לדווח."
  
  
  "כמובן, הסכמים מתקבלים. אבל קודם אתה חייב לאכול ולנוח. תחזיר את הכוח שלך.
  
  
  הוא חייך וקם. הנהנתי. הוא צדק. הוא עזב. הוא צדק, אבל לא סמכתי עליו בכלל.
  
  
  עצמתי את עיניי על הספה, כאילו הייתי מותשת. אם היה לו משהו בראש איתי, הוא היה רוצה שמישהו יצפה בי מאיפשהו. אז עצמתי עיניים, אבל לא נרדמתי. בדקתי את התיק שלו לזכרוני: הנסיך והבי, אחיינו של פייסל ההאשמי הראשון, שנלחם נגד הטורקים במלחמת העולם הראשונה. בן דוד עריק שעזר לטורקים. לאחר המלחמה, השתין הזקן שהימר בכל רחבי אירופה פשט את הרגל ונעלם. אז ה"נסיך" הזה והבי היה הבן שלו, והוא לא נראה שבור בכלל.
  
  
  הם נתנו לי שעתיים של "שינה". אחר כך ערבבתי, פיהקתי והדלקתי סיגריה מהקופסה המעוטרת אוניקס שעל השולחן. כשהסיגריה נשרפה למחצה, הדלת נפתחה וארבעה גברים שחורים בבגדים לבנים לגמרי נכנסו לחדר עם מגשי אוכל. היו שם פירות, לחם, כבש צלוי, מיצים, חלב, יין וקערות מלאות בירקות מהבילים ואורז. השחורים הניחו את כל זה על השולחן, ערכו שני שולחנות, פרשו עליהם מפה לבנה מסנוורת והשתחוו שוב. ישבתי לארוחה דשנה.
  
  
  אם צדקתי בחשדתי בנסיך וואהבי, היה משהו באוכל.
  
  
  זה היה נכון. יכולתי להריח את זה. הכרתי סם, משהו כמו כדור הרגעה, שישבור את הרצון שלי. משמעות הדבר הייתה שוהבי רצה לשאול כמה שאלות, והייתה רק דרך אחת לברר מדוע. פשוט הייתי צריך "לאכול". †
  
  
  לא היה זמן לגלות לאן עוקבים אחרי. בחנתי את החדר ואז התקשרתי למלווה. אחד השחורים נכנס. הצבעתי על חלון מסורג בגומחה קטנה.
  
  
  "שים שם שולחן. אני אוהב להסתכל החוצה בזמן שאני אוכל".
  
  
  כנראה שהפקיד קיבל פקודות להתייחס אלי טוב. הוא קרא לשני משרתים נוספים. הם ערכו את השולחן בנישה, הציבו את הכיסא שלי לידו והשתחוו שוב. התיישבתי כאילו אני לא יכול לחכות לאכול ארוחה גדולה.
  
  
  מול החלון בגומחה צרה, אף אחד לא ראה כלום, רק את הגב שלי, משם יכלו לצפות בי.
  
  
  התחלתי לאכול. רכנתי ואכלתי בהנאה, והפלתי כל מזלג במפית לחיקי. לעסתי, שתיתי ונהניתי. מדי פעם קמתי, כאילו נהנה מהנוף, ואז הצלחתי לדחוף את האוכל שלא נאכל לתוך כד החלב. פעם או פעמיים הסתובבתי למחצה ולמעשה אכלתי חתיכה, לא הרבה.
  
  
  כשהצלחות היו כמעט ריקות, ישבתי לאחור כאילו מלאה והדלקתי את הסיגר שהבאתי עם האוכל. גם הוא היה מסומם, והעמדתי פנים בזהירות שאני באמת מעשן את זה. סיגר ביד, חזרתי לספה, מתנודד מעט. התיישבתי והתחלתי להנהן. ואז הפלתי את הסיגר מידי הרפוי והורדתי את ראשי על החזה שלי.
  
  
  לאחר זמן מה, הדלת נפתחה ושלושה גברים נכנסו. שני שחורים שריריים, עירומים עד המותניים בבגדי חלציים, וערבי בעל חוטם קרס בגלימות חגורות כהות. השחורים נשאו רובים ונשענו על הדלת והקיר השמאלי. הערבי נשא על חגורתו פגיון מעודן ובידו רשמקול. הוא ניגש אליי במהירות.
  
  
  הוא שלף פגיון ודקר אותי בצוואר. ערבבתי וגנחתי. הרגשתי איך הערבי מתיישב ומפעיל את הרשמקול.
  
  
  "ברוך הבא, N3. אני מחכה לדוח שלך.
  
  
  גנחתי והתנגדתי. - לא... רק במטה. ..'
  
  
  זה המטה, קרטר, אתה לא רואה? אנחנו בוושינגטון. אין זמן לבזבז. זה אני, הוק.
  
  
  הנהנתי. - הוק, כן. "אנחנו חייבים לספר לבוס על זה. ..'
  
  
  "בוס, N3? איפה הוא? באיזה שם הוא משתמש בימינו?
  
  
  "הבית שלו, טקסס," מלמלתי. "אתה מכיר אותו, הוק." מנקסמן. ג'ון מנקסמן. כן? יש לי חדשות. ממשלת פורטוגל מוכנה. ..'
  
  
  הורדתי את ראשי והורדתי את קולי למלמול בלתי נשמע. קילל, קם הערבי ואז התכופף מעלי, עוטף אותי בבגדיו. היד השמאלית שלי תפסה את קנה הנשימה שלו ולחצה חזק ככל שיכולתי, בעוד הימנית שלי אחזה בלהב שלו. דקרתי אותו בעודי מחזיקה בגופו. הוא לא השמיע קול. ציפיתי שהשחורים יהיו ממושמעים ביותר. חיקיתי את הערבי.
  
  
  תפסיק!'
  
  
  שניהם קפצו עליי כמו צבי, שניהם בו זמנית. זרקתי את הערבי המת על אחד מהם וצללתי סכין בגרונו של השני. הרגתי את השני לפני שהוא הצליח להשתחרר מהערבי, ואחר כך רצתי מהאולם לחדר.
  
  
  
  
  פרק 10
  
  
  
  
  
  המסדרון היה ריק. חיכיתי, פגיון מוכן. הסכנה המיידית נובעת ממי שצפה בחדר. שום דבר לא קרה.
  
  
  הערבי שהרגתי בטח צפה בחדר. זה נתן לי את מה שהייתי צריך: זמן. חזרתי פנימה, לקחתי את הרובה מאחד השחורים המתים ואת כל התחמושת שיכולתי למצוא משניהם, ויצאתי למסדרון. שם הלכתי בשקט לעבר האור שנראה בסופו.
  
  
  הבטתי למטה אל החצר המסוידת בלבן, נוצצת בשמש של אחר הצהריים המאוחרות, וראיתי ג'ונגל צפוף מעל החומות. מרחוק ראיתי אוקיינוס כחול. ביתו של הנסיך והבי נבנה כמבצר מדברי, כולו חומות לבנות, כיפות לבנות וצריחים; דגל אסלאמי ירוק התנופף מעל השער הראשי. אבל הג'ונגל הצפוף לא היה חלק מערב או צפון אפריקה, והדגל על המגדל המרכזי היה פורטוגלי. עדיין הייתי במוזמביק.
  
  
  נשים עטורות רעלה בבגדי משרתים גסים הסתובבו בחצר, וערבים חמושים סיירו בטרנספטים של החומות. נראה שגם לנסיך והבי היה צבא אישי משלו. מאחורי החומה הפנימית, בגן עם עצים ומזרקות, הלכו ונעצלו עוד נשים רעולות. נשים אלו היו לבושות במשי: הרמון. המשכתי במסדרונות הלבנים הבוהקים, מוצלים לקרירות על ידי סורגים ומעוטרים בפסיפסים יפים בסגנון האיסלאמי הקפדני, שאינו מאפשר את תיאור דמות האדם. המסדרונות היו שופעים ושקטים; הלשכות הפרטיות של הנסיך. לא פגשתי אף אחד עד שמצאתי את המדרגות האחוריות בתחתית.
  
  
  פגשתי את השומר שישב בראש מדרגות האבן. הוא נמנם, ואני השארתי אותו מחוסר הכרה וקשרתי אותו עם השריפה שלו בחדר הצדדי. השומר השני בדלת האחורית היה עירני יותר. הוא עדיין הספיק לנהום כשהפלתי אותו עם קת הרובה שלי. קשרתי אותו וחקרתי את החצר מאחור.
  
  
  הקירות היו גבוהים מכדי לטפס, אבל השער האחורי הקטן נסגר רק מבפנים עם בריח כבד. חזרתי, לקחתי את השרופים מהשומר האחרון, לבשתי אותם והלכתי באיטיות על פני החצר בקרני השמש השוקעת. אף אחד אפילו לא עמד בדרכי, ותוך עשרים שניות כבר הייתי בג'ונגל.
  
  
  פניתי מזרחה. יהיו כפרים לאורך החוף וזה הזמן ליצור קשר עם הוק ולחזור לעבודה. לאחר לכידתו של הנסיך והבי על ידי השחורים והריגת שלושה שכירי חרב, כעסי שככה. לא שכחתי את קולונל ליסטר או דמבולאמנסי, אבל עכשיו זה היה זעם קר; קריר ונינוח, נהנה מהתוכניות המשוכללות שהיו לי עבורם.
  
  
  כמעט נתקלתי ביישוב בג'ונגל. כפר גדול חומה, כמעט מוסתר מלמעלה על ידי עצים צפופים. הקירות היו חרס ולא צבועים; שבילים משותפים הובילו אל השער. הלכתי לאורכו בפליאה עד שיכולתי להסתכל פנימה דרך השער הראשי המסורג.
  
  
  דרך השער הראשי ראיתי אזור חצי עגול של חימר דחוס עם מספר קבוצות של צריפים מסביב, כל קבוצה נפרדת מהשנייה משני הצדדים. ובכל קבוצה היו עשר צריפים; הגדרות ביניהם היו גבוהות. שערים נעולים הפרידו בין כל קבוצת בקתות מהאתר, כמו סדרה של כפרים קטנים סביב מרכז חצי עיגול, או כמו מכלאות לסוסים ובקר סביב זירת רודיאו.
  
  
  עמדתי להתקרב קצת יותר כששמעתי את קולם של קולות וטשטוש הרגליים נעים לאורך אחד השבילים הרחבים לעבר הכפר המוקף חומה. נעלמתי בצללי הערב של הג'ונגל, התחפרתי מתחת לסבך הרטוב, צופה בשביל.
  
  
  הם התקרבו במהירות. שלושה ערבים חמושים בגלימות, חגורים בבנדוליירים, השגיחו עין על הג'ונגל המקיף אותם. מאחוריהם באו סוסים וחמורים, עמוסי סחורה, ובראשם שחורים, תלויים גם הם בנדולים. השיירה פנתה היישר אל השער הראשי, שנפתח בתנופה כדי להכניס אותם. אבל לא הסתכלתי על השער.
  
  
  אחרי שהסוסים והחמורים חלפו על פניהם ראיתי עוד ארבעה ערבים נושאים כעשרה שחורים. הם היו עירומים לגמרי, שמונה נשים ושני גברים. שני הגברים היו גבוהים ושריריים, עם עיניים לוהטות, ידיהם קשורות מאחורי הגב ורגליהם כבולות. שלושה ערבים נוספים יצרו את העורף, והעמוד כולו נעלם לתוך הכפר. השערים נסגרו שוב.
  
  
  כשהערב החשיך, התחבאתי בג'ונגל, נתתי לכל מה שראיתי זה עתה לעבור דרכי. זה היה כמו משהו שראיתי בעבר, כמו זיכרון שלא האמנתי. הייתי חייב לדעת בוודאות, כי אם הקול הקטן בתוכי היה נכון, הוק היה חייב לדעת. זה היה משהו שצריך להזהיר בוושינגטון ולהיזהר ממנו.
  
  
  נשארתי בג'ונגל עד רדת החשיכה ואז יצאתי לדרך. צלילים מילאו את הלילה מתחת לקירות העפר: כיף, צחוק שיכור, צרחות של נשים, צרחות של גברים. השומר בשער, ערבי, צפה בצחוק במתרחש בתוך הכפר. אולי כל השומרים שמו לב רק למה שקורה בתוך היישוב. זו הייתה ההזדמנות שלי.
  
  
  לאחד העצים הגדולים בג'ונגל היו ענפים עבים תלויים על הקיר. עליתי על תא המטען והחלקתי קדימה לאורך הענף העבה.
  
  
  הסצנה בין החומות הללו נראתה כמו סיוט פנטסטי אחד. שחורים וערבים שטפו את האדמה בקקופוניה של רעש וצחוק. השחורים שתו מפכי יין, התכולה נשפכה על האדמה, וגם כמה ערבים שתו; אבל אצל רוב החיילים הערבים ההתרגשות הייתה במקום אחר. הם פתחו את כל שערי הקבוצות הקטנות של הצריפים ונכנסו ויצאו מהמתחם של קבוצות הצריפים. לחלק מהגברים היו שוטים, לחלקם היו אלות, לחלקם היו סלי מזון ודליים של שמן כלשהו.
  
  
  היו נשים שחורות בחדרים נעולים. נשים שחורות צעירות, עירומות, עורן נוצץ באורות הבהירים. כמה שחורים, צעירים וחזקים, היו גם הם ברבעים הסגורים, כל אחד קשור לעמודים עם כבלים ושלשלאות. מדי פעם היה אחד הערבים מצליף בצעיר השחור על ברכיו.
  
  
  הם גם הכו נשים כהות עור ודקות, אבל זה לא הכל. כמה נשים האכילו ונאלצו לאכול, כמו חיות פרסים שהוכנו לשוק. חלק מהנשים נשטפו בנוזל שמנוני ושפשפו עד שהעור הכהה שלהן זוהר באור. רובם גיששו, ליטפו, נגררו לבקתות, ורבים הונחו על האדמה בלי אפילו מחסה בצריף.
  
  
  כולם, גברים ונשים כאחד, נדחקו למקום פתוח גדול והוצגו בפני גברים שיכורים עשירים, כמו סחורה בשוק.
  
  
  זה היה גם שוק, שוק עבדים.
  
  
  מה שראיתי היה הפיכה מכוונת ומחושבת של אנשים לעבדים משועבדים. לא היו קונים, לפחות כרגע. אבל הכל התכונן לרגע שבו הגיעו הקונים. שוק עבדים - כן - אבל עכשיו עם שיפורים מודרניים, עם הניסיון והפרקטיקה של דכאו, בוכנוולד, כלובי הנמר של סייגון וארכיפלג הגולאג.
  
  
  איך עושים עבדים, במיוחד עבדים, כך שיש סיכוי גבוה יותר שיימכרו לכל קונה אקראי. איך להפוך אדם חופשי לכזה שכבר לא זוכר שהחירות הייתה קיימת פעם, שיוכל לקבל את העבדות כברכה ולא לעשות צרות למדכאיו.
  
  
  דממה פתאומית נפלה על הכפר כמו גונג ענק. רעש, כאוס ואז שקט. אף תנועה אחת וכל העיניים היו ממוקדות בכניסה הראשית. אני חיכיתי.
  
  
  הנסיך והבי עבר דרך השער. אדם קטן וכבד נכנס לחצר בגלימותיו הזהובות והלבנות, וסביבו היו ערבים חמושים. הנשים השחורות הוחזרו לחדרים נעולים, השערים היו סגורים ונעולים. לפתע התפכחו החיילים הערבים והשחורים התייצבו בשתי שורות עם מעבר ביניהם וחיכו לוואהבי שיעבור דרכם.
  
  
  במקום זאת, הנסיך הסתובב בחדות, התרחק והלך ממש מתחת לענף עליו שכבתי והרים את מבטו.
  
  
  "היית צריך לרוץ כשהיית יכול, קרטר," אמר הערבי הקטן. " אני באמת מצטער".
  
  
  מאחורי החומה, מתחתי ומאחורי, עמדו עשרה מאנשיו כשרוביהם מכוונים אלי. זרקתי את הרובה הגנוב, טיפסתי מעל הענף וקפצתי ארצה. החיילים הערבים תפסו את ידי והובילו אותי בחזרה דרך הג'ונגל האפל אל מבצר הווהבי.
  
  
  הם דחפו אותי לאותו החדר והושיבו אותי על אותה ספה. הוא עדיין היה רטוב מדמו של הערבי שהרגתי, אבל הגופות נעלמו מהחדר. הנסיך והבי הניד בראשו בעצב לנוכח כתם הדם.
  
  
  "אחד הסגנים הטובים ביותר שלי," הוא אמר במשיכת כתפיים. "בכל זאת, לא הייתי הורג אותך על זה." הוא נענש על רשלנות, סכנה של עבודת חייל".
  
  
  שאלתי. למה אתה רוצה להרוג אותי?
  
  
  "עכשיו אתה יודע מה לא רציתי להגיד לך." לא נכון, קרטר. הוא לקח סיגריה רוסית ארוכה והציע לי אותה. לקחתי את זה ממנו. הוא הדליק את זה בשבילי. "ואני חושש, מכיוון שאתה חייב למות בכל מקרה, שעמי מצפה למוות קשה עבורך, כן, אפילו דורשים זאת כנקמה." אני מצטער, אבל מנהיג חייב לשרת את עמו, ואני בקושי מתורבת.
  
  
  - אבל האם אתה מתורבת?
  
  
  "אני מקווה שכן, קרטר," הוא אמר. "אני אנסה לעכב את מותך כמה שפחות, תוך סיפוק הצורך של עמי לגמול." לְהַסכִּים?'
  
  
  "אדם שחי מעבדות. "אתה סוחר עבדים," אמרתי בבוז. - בסיס העושר שלך, לא? אתה מוכר עבדים שחורים, וואהבי.
  
  
  הנסיך והבי נאנח. - 'לצערי. אני חושש שבכל שנה הביקוש לגברים טובים יורד. חבל. בימים אלה, הלקוחות שלי בדרך כלל מרוויחים כסף מנפט והשקעות. והם צריכים כל כך מעט עבודה קשה.
  
  
  - האם העניינים מסתדרים עם נשים?
  
  
  "מצוין בתחומים מסוימים ומאוד רווחי כפי שאתה יכול לדמיין. כמובן, הלקוחות שלי נוהגים לגור באזורים מרוחקים, הרחק מהעולם המודרני שבו הם שולטים ביד ברזל. עולם האסלאם מורכב ברובו משליטים בודדים. הקוראן אינו אוסר על עבדות ופיגשים, ומה יכול להיות טוב יותר מעבד? מאומנת כהלכה, היא אסירת תודה על כל יחס אדיב, נדיבה לטובתה, ואסירת תודה על כך שהדרישות המוטלות עליה כל כך פשוטות וידידותיות. במיוחד נערה שחורה פשוטה מכפר עני בג'ונגל שכל מה שהיא יכלה לצפות בו הוא נישואים ועבדות בגיל שתים עשרה.
  
  
  "אז אתה חוטף אותם, מענה אותם ומוכר אותם לסוטים עשירים ולעריצים מטורפים."
  
  
  "אני 'מלמד אותם' להיות מוכנים", התפרץ והבי. "ואני בדרך כלל לא חוטף." ברוב הכפרים העניים יש עודף של נשים, וראשי הכפר, אפילו האבות, מוכנים למכור את הנשים הללו. מנהג שלא לגמרי ידוע במדינות שנחשבות כיום לתרבותיות".
  
  
  - איך אתה יכול לעשות את זה ללא עונש? לא היית יכול לעשות את זה בלי התמיכה שבשתיקה של הפורטוגלים. אולי יותר משקט.
  
  
  "היכן שיש רצון, יש דרך, קרטר." תקראו לזה יוזמה חופשית. אם כפרים עניים מקבלים כסף ויש להם פחות פיות להאכיל, הם מכבידים הרבה פחות על השלטון הקולוניאלי. מנהיגים בעלי שכר טוב רוצים שהדברים יישארו כפי שהם ולא אוהבים שדברים ישתבשו. כל פקיד חושב כך. ופקידים קולוניאליים תמיד רוצים כסף. זו הסיבה שרובם עוזבים למושבות כשהם מעדיפים להישאר בבית. סיפור ישן שהשתנה מעט מאוד.
  
  
  - אז אתה משחד את ממשלת מוזמביק?
  
  
  'לא. אני לא עובד עם ממשלות. אני עובד עם אנשים. ממשלות לא מקבלות שוחד".
  
  
  "אבל זה נותן לך חלק באיך שהדברים מתנהלים, לא?" אולי לא הסתדרת כל כך טוב תחת ממשלת מורדים. מנהיגי המורדים נוטים להיות אידיאליסטים לעזאזל וצרי אופקים.
  
  
  'אולי.' – משך הנסיך בכתפיו. "אבל פוליטיקה משעממת אותי." אני לא צריך את זה. הן המטרות והן העקרונות חסרי משמעות; אני אעבור את זה בשמחה רבה, קרטר. אבל, אבוי, אתה לא.
  
  
  הוא עמד שם זמן מה, מביט בי כאילו הוא עדיין לא רוצה להרוג אותי. הוא טלטל את ראשו.
  
  
  "רע מאוד," הוא אמר. "אתה יכול לתת לי את היתרון הזה. יש כל כך הרבה שאתה יכול לספר לי. אבל אני לא אפגע בך בכך שאציע הסכם אפשרי. שנינו מבוגרים ואנחנו יודעים שלעולם לא נבטח אחד בשני. לא, אתה חייב להיעלם. אני באמת מצטער.
  
  
  "גם אני," אמרתי ביובש.
  
  
  "הו, אם רק היית בורח בלי לגלות את העסק שלי." אבל יש לך את הצרכים שלך, ולי יש את שלי. אנשיי מתעקשים על הוצאה להורג פומבית מחר בבוקר. אבל הערב אני יכול לפחות להציע לך אירוח.
  
  
  האיש הקטן הסתובב בחיוך ויצא במערבולת של בגדים מתנפנפים. הדלת נסגרה, הייתי לבד. אבל לא להרבה זמן.
  
  
  שטיח הקיר התלוי נע לעבר הקיר הצדדי, ונערה שחורה ודקה הופיעה בחדר. אולי בן חמש עשרה. היא נכנסה דרך דלת שהוסתרה על ידי שטיח. היא הייתה עירומה. היא עמדה בגאווה, גופה החום הכהה בוהק כמו משי. שדיה הכבדים היו חומים בהירים וגדולים מדי לגופה של ילדתה הדקה; הפטמות היו כמעט ורודות. שערה הכבד היה כרוך בחוזקה סביב ראשה, שער הערווה שלה יצר טריז קטן מעל הבליטה של תלולית נוגה. פיה היה קטן ואדום כהה, עיניה המלוכסנות מעט היו כועסות.
  
  
  "שלום," אמרתי בשלווה.
  
  
  היא חלפה על פני לאורך המסדרון הגלי והזורם ונשכבה על הספה. היא עצמה את עיניה ופשטה את רגליה. "לא, תודה," אמרתי. - אמור לנסיך שאתה מודה לו.
  
  
  היא פקחה את עיניה, ופניה השתנו: לוהטות, נלהבות וחושניות. היא קמה, ניגשה אליי, כרכה את זרועותיה סביב צווארי והתחבאה מאחורי גופי. היא דיברה בלחש.
  
  
  "הם רוצים לדעת מה אתה יודע. אני חייב לתת לך סם הרגעה כשאנחנו עושים אהבה. אני צריך לעייף אותך, לגרום לך לדבר. הם צופים. אנחנו צריכים לעשות אהבה.
  
  
  
  
  פרק 11
  
  
  
  
  
  יכולתי לדעת. הנסיך לא היה אחד שמוותר בקלות. הוא רצה ממני את מה שהקולונל ליסטר רצה ממני: כל מה שנשאר לי. יודע הכל על AH. ידע זה שווה הון אם נעשה בו שימוש או נמכר בזמן הנכון. הוא ידע שעינויים לא יכריחו אותו לצאת ממני ושאני אחשוד בכל הצעת בריחה או חנינה. הוא קיווה שהתרומה תעבוד, כשהצורך המובן מאליו להרוג אותי.
  
  
  אם אסרב לילדה, לווהבי תהיה תוכנית אחרת. אולי בסופו של דבר, אם לא תהיה לו ברירה אחרת, הוא עדיין יענה אותי. אולי הוא יהרוג אותי מיד. לא הייתה לי ברירה אחרת. הילדה נתלה עליי. היא הצמידה את שפתיה ברעב לשלי, גופה צמוד לשלי, כאילו היא מפחדת לא לעשות מה שאומרים לה. האם אי פעם אהבת בפקודה, בידיעה שצופים בך? עם אישה שהכרת שלא רוצה יותר ממך? אפילו לא אישה, אלא ילדה. זה לא קל, אבל לא הייתה לי ברירה.
  
  
  הרמתי אותה מהרצפה ונשאתי אותה, קפואה ולחוצה ישירות אליי, אל הספה. הנחתי אותה שם, אילצתי את מוחי וגופי להתמקד בגופה, בשפתיה ובעור החם שלה. גירשתי את כל המחשבות ממוחי, אפילו את המוות, וניסיתי לחשוב רק על הילדה הזו ועל הגוף המפתה שלה מולי.
  
  
  זו הייתה רק ילדה, אבל בג'ונגל בנות הופכות במהירות לנשים. בכפרים עניים, תרבותיים למחצה, מלמדים ילדה מהעריסה להיות אישה; והיא עשתה כל שביכולתה כדי לעזור לי. היא הצליחה; מצאתי את הידיים שלה איפה שהייתי צריך אותן, מגששת ומעסה, חופרת את ציפורניה עמוק לתוך האזורים הארוגניים שלי. כל הזמן הזה היא לחשה בשקט, נאנקה, חודרת את לשונה עמוק לתוך אוזני ולתוך שקעי הצוואר והגרון שלי. פתאום הבנתי שמי שהיא, היא לא חיה רק בג'ונגל. היא לא הייתה מאיזה כפר תרבותי למחצה.
  
  
  היא עודדה אותי, ולחשה לי עידוד באנגלית. אנגלית טהורה ללא מבטא. היא ידעה איפה לגעת בי והרגשתי את התשוקה הולכת וגוברת. הצלחתי לצאת מהמכנסיים והחולצה. שכבנו עירומים אחד מול השני ולא שיחקנו בזה יותר. לא בשבילי ופתאום לא בשבילה. יכולתי להרגיש את הכמיהה רוטטת עמוק בתוכה.
  
  
  ישבנה היה כמו של ילד, ורגליה היו דקות וצרות, כמו של צבי צעיר. ישבן מוצק וקטן שיכולתי להחזיק ביד אחת. תפסתי אותם והזזתי אותה מעלה ומטה נגדי ביד אחת, בעודי מחזיקה את השדיים הגדולים והמתנדנדים יחד עם השנייה. שכחתי את העיניים שנראו. שכחתי את הנסיך וואהבי. שכחתי איפה אני או מה אני עושה עם הילדה הזאת, מה שהייתי צריך לחשוב זה מותי או בריחה אפשרית.
  
  
  רציתי אותה, קטנה, צמודה וצמודה, כמו ילד, אבל לא כמו ילד, כשהיא פרשה את רגליה וכרכה אותן סביבי. נכנסתי אליה במהירות ובקלות כמו הסכין שצללה בערבית על אותה ספה רק כמה שעות קודם לכן. הספה, שעדיין רטובה בדמו, התערבבה כעת בנוזלי גופה.
  
  
  נתקלתי בה והיא צרחה, "הו, הו. .. אלוהים . .. על אודות!
  
  
  עיניה של הילדה התרחבו עד שנראה שהן ממלאות את פניה הקטנות מאוד. הם הביטו בי מעומק שנראה רחוק מאוד. הם היו בעולם אחר ובזמן אחר. הפעם עיניים פקוחות לרווחה, עמוקות מהצד; בזמן הזה, מלא תשוקה עמוקה וחזקה.
  
  
  'אוי. ..'
  
  
  הרגשתי את מבטי מביט בה מאותו עומק, מאותו עידן פרה-היסטורי, מאותה ביצה שממנה באנו כולנו ושאנחנו זוכרים אותה עד היום ברגעי פחד ושנאה. נראה היה שגדלתי בתוכה, יותר ממה שיכולתי לדמיין, יותר ממה שיכולתי לדמיין, והשיניים שלי נשרו בשפתי שלי. הם נושכים. ... ואז הכל הסתיים בנפילה חופשית ארוכה ומסמרת שיער, ובסופו של דבר הגעתי עליה, מחזיק את הישבן הקטן וההדוק הזה ביד שלי. הרגשתי את מלח הדם שלי על שפתי.
  
  
  דקת דומייה אינסופית, מסתכלים אחד על השני בעיניים עמוקות ומלאות אמון. משהו אמיתי קרה. ראיתי את זה בעיניים שלה, הרגשתי את זה בעיני. זמן מה לא היינו בחדר הצבעוני הזה. היינו במקום אחר, בלתי נראה, רק שנינו ברגע הגילוי. הרגע שבו שמים וארץ התחילו לנוע.
  
  
  הלחישה השקטה שלה באוזני: "הם יבואו עכשיו כשאני אתן לך את האות שנתתי לך הזדמנות".
  
  
  נישקתי את אוזנה. "דמיין אותי גורם לך להתעלס איתי פעם נוספת."
  
  
  בעדינות: "אתה יכול לעשות את זה?"
  
  
  לא, אבל נסה להחזיק אותי בתוכך. אני אעמיד פנים. איפה המזרק הזה?
  
  
  "בשיער שלי."
  
  
  המקום היחיד שבו יכלה להסתיר את זה. הייתי צריך לגבש את התוכנית בקפידה. העמדתי פנים שאני ממשיכה להתעלס. היא החזיקה אותי בתוכה הכי חזק שהיא יכולה, כרכה את רגליה סביבי והחזיקה את ירכי בידיה הקטנות. נשכתי לה את האוזן. "מי צופה?"
  
  
  היא טמנה את פניה בצווארי. רק הנסיך וואהבי. הוא . .. חסרי אונים. הוא אוהב לצפות וצריך להיות לבד כדי ליהנות מזה".
  
  
  יכולתי לדעת. מְצִיצָן. כנראה שגם סדיסט.
  
  
  "יש שני גברים מאחורי הדלת שנכנסתי דרכה," היא לחשה והצמידה את שפתיה אל גרוני. "הם לא רואים כלום."
  
  
  הזענו מאוד, מכורבלים על הספה הזו. לחצתי את פני בין שדיה המוצקים והגדולים. "מה קורה כשאני נרגע מהזריקה?"
  
  
  "אז אני מסמן ווהבי נכנס. לאחר מכן הוא מתחבא מאחורי הספה. אני אומר לך ששמי דירדרה ואני שואל אותך שאלות לגבי משהו על ארגון AH, המנהיג שלך והפעולות שלך.
  
  
  הייתי מכוסה זיעה כשהייתי צריך לנסות כמיטב יכולתי להישאר בה ולהעמיד פנים שהתשוקה עדיין לא עזבה. 'בסדר גמור. עכשיו אנחנו מתיימרים לגמור שוב, אתה מעמיד פנים שאתה נותן לי זריקה ואני אדאג לכל השאר".
  
  
  היא הנהנה. 'גם אני. היא הביטה בי בעיניים ממצמצות. אחר כך היא השליכה את ראשה לאחור ובהתה בי בעיניים פעורות שלפתע נראו כאילו הן שוקעות עמוק בתוכה. פיה נפתח, עיניה עצומות. - אני... הו. .. אאוץ . ..'
  
  
  הרגשתי תנועות רכות ומרגשות, כמו אש נוזלית. הרגשתי את עצמי ממלא אותה שוב, ופתאום שוב לא היינו צריכים להעמיד פנים. הרגשתי כמו כוח עצום שחטט מאחורי עיניה, מאחורי פניה המתוחים, וכבר לא העמדנו פנים, לא שיחקנו יותר. כבר לא הייתי צריך להתאמץ כדי להישאר בו. לא יכולתי לצאת ממנה גם אם הייתי רוצה, אם היא נתנה לי הזדמנות. לא רציתי לעזוב אותה, רציתי שזה לא ייגמר לעולם. לא דאגתי לוואהבי, לבריחה, לתוכנית או... אל תפסיק, אל תפסיק. † לא לא...
  
  
  לאט לאט חזרתי ממקום מאוד מרוחק. נאבקתי לשלוט במוחי. היא היא. .. הרגשתי מגע קל של המזרק על הירך. זזתי והבטתי בעיניה. החבאתי את המזרק ביד לצדי, העמדתי פנים שקיבלתי זריקה והתגלגלתי ממנה. התיישבתי, נדתי בראשי, ואז נשכבתי על הגב, מחייכת. העמדתי פנים שאני לוקח נשימה עמוקה מהשפעות התשוקה ומהשפעות התרופה. היא עשתה סימן. הקשבתי ושמעתי את צליל התנועה הקלוש מאחורי הקיר. היו לי בערך חמש שניות.
  
  
  קפצתי על רגלי, חציתי את החדר המפואר והצמידתי את עצמי אל הקיר במקום שבו נפתחה הדלת. הוא פתח. הנסיך והבי נכנס, צעד שלושה צעדים לעבר הספסל ועצר. הוא בהה במקום שבו שכבה אישה שחורה אחת, והביט בו בעיניים גאות.
  
  
  עמדתי כמה צעדים מאחוריו, מכסה את פיו המופתע והזרקתי לו את הסם שלו. לשבריר שנייה הוא היה משותק מהמכה. ואז הוא התחיל להיאבק. הפלתי את המזרק והחזקתי אותו כשיד אחת עדיין מכסה את פי. הילדה קפצה ממקומה וצללה לקרקע כדי להחזיק את רגליו. החזקתי אותו בזרועותי במשך חמש דקות תמימות, מזיע ונאבק בדממה של החדר. לאט לאט עיניו התרוקנו. גופו נרגע והחל לחייך. נשאנו אותו אל הספה והשכבנו אותו שם. הוא הביט בנו בעיניים רגועות ושקטות, הנהן אלינו בחביבות, ואז מצמץ, כאילו ניסה להיזכר במשהו. הנהנתי לילדה.
  
  
  "אם אני אגיד לך, אתה תגרום לו להתקשר לאנשים שמאחורי הדלת הסודית הזאת."
  
  
  היא הביטה בי. "הם עלולים לחשוד. יש לך רק את הסכין שלו. אני אשאיר אותו בשקט עד שתברח.
  
  
  "כשהוא יתעשת, הוא יפשפש אותך בחיים," אמרתי. "אולי אפילו יותר גרוע. אנחנו נברח ביחד.
  
  
  היא הביטה בנסיך ההמום והחייך. "אני לא מפחד מהמוות. עזוב את הסכין שלו ואני אהרוג אותו קודם.
  
  
  - לא, תעשה מה שאני אומר. אנחנו צריכים את שני הזקיפים האלה. הם עלולים להיכנס ולמצוא אותו מוקדם מדי. נצא ביחד'.
  
  
  עמדתי מאחורי ארון גבוה ליד השטיח מול הדלת הסודית והנהנתי לילדה. היא דיברה בשקט ובחומרה לווהבי. הוא הנהן, לא רצה להתנגד.
  
  
  'אחמד. הארון. בוא הנה.'
  
  
  השטיח נדחק הצידה ושני ערבים פרצו דרך הדלת הסודית. וואהבי לימד אותם היטב. הם הגיעו מוקדם מדי לפקודתו. דקרתי אחד עם הסכין של וואהבי לפני שעשה שלושה צעדים, ותפסתי את השני לפני שהוא הסתובב למחצה. הוא הוריד במהירות את נשקו והשליך על הילדה צריבה. "קום וקח את האקדח והפגיון!"
  
  
  היא התעטפה בצריבה ועשתה זאת כך שהחתך וכתם הדם הקטן עליהם לא ייראו. למרבה המזל, הערבי היה נמוך. היה לה רובה ופגיון והייתה מוכנה.
  
  
  ניגשתי לווהבי ומשכתי אותו על רגליו. "אתה מוביל אותנו ליישוב העבדים שלך."
  
  
  הנסיך חייך ויצא בשקט מהחדר לפנינו.
  
  
  
  
  פרק 12
  
  
  
  
  
  הזקיף הראשון הרים את הרובה שלו כשראה אותי. הוא היה בראש המדרגות. הוא הוריד שוב את הרובה כשזיהה את הנסיך והבי. דחפתי את הנסיך בלי שהשומר שם לב.
  
  
  "אני לוקח את קרטר לראות את מחנה העבדים," אמר הערבי הקטן.
  
  
  הזקיף הביט בנו בחשדנות, אבל לא התכוון להטריד את וואהבי בשאלות. אז הוא זז הצידה בקידה מהירה. ירדנו במדרגות אל דלת הכניסה. לא אהבתי את הדרך שבה השומר הסתכל עלינו. היינו צריכים סיפור טוב יותר כדי לנצח מישהו עם יותר סמכות.
  
  
  "החלטתי להצטרף אליך," אמרתי לוואהבי כשנעלמנו מהעין במסדרון הנטוש למטה. - נתת לי ילדה, אני מחבב אותה. אז אני איתך. אתה תיקח אותי למחנה העבדים כדי להראות לי את עבודתך.
  
  
  "אה," הנסיך הנהן. אני שמח על זה, קרטר.
  
  
  הוא הסתכל עליי ועל הילדה. נשמתי עמוק כשנכנסנו לחצר. זרקורים הציפו את המקום כולו בים של אור. השומרים על הקירות ראו את וואהבי ומיד אימצו גישה זהירה ויראת כבוד. ערבי גבוה בבגדים יוקרתיים יותר ממה שראיתי אי פעם מיהר לעברנו. היו לו פנים של נשר זקן עם עיניים שחורות מוצלות וזקן מחודד חד. הוא התייחס לווהבי בכבוד, אך לא זחל מולו.
  
  
  "חליל אל-מנצור," לחשה הילדה באוזני. "יועץ ראשי לנסיך וואהבי ולקפטן שלו."
  
  
  "אללה איתך," אמר האיש הגבוה לווהבי בערבית. אמרתי, "אתה בטח חליל. הנסיך סיפר לי עליך. אני חושב שנוכל לפתור את זה ביחד.
  
  
  הערבי הביט בי בתערובת של כעס, הפתעה ודאגה. תחבר את זה, קרטר? זה באנגלית טהורה.
  
  
  נתתי לנסיך וואהבי עוד דחיפה בלתי נראית מאחור. האיש הקטן הנהן: "קרטר איתנו, חליל." אכן חדשות טובות מאוד. והבי הנהן שוב. "הוא אוהב את הבחורה שנתתי לו. הוא איתנו עכשיו. אקח אותו להתנחלות ואראה לו את עבודתי.
  
  
  חליל הסתכל על הילדה ואחר כך בי. הוא הנהן. "אישה משנה את דעתו של גבר פעמים רבות."
  
  
  "כמו כסף," אמרתי. "אני אוהב נשים וכסף. יותר מקבר.
  
  
  הערבי הזקן הגבוה הנהן. "החלטה נבונה".
  
  
  "וגם בשבילך," אמרתי. "יש לי הרבה דברים ששווה למכור."
  
  
  עיניו של הערבי נצצו. איכשהו זה נראה משכנע מדי. "אני חושב שכן, קרטר," הוא פנה אל הנסיך, "האם עלי לקרוא לשומר הראש שלך, הנסיך והבי?"
  
  
  "אנחנו ממהרים," אמרתי. "הנסיך רוצה מכונית."
  
  
  "אה, כן," אמר הנסיך כשדחפתי בו.
  
  
  חליל אל-מנצור הזעיק את החייל. ג'יפ הופיע מאחורי בית גדול. ישבנו מאחורי הנהג. השער נפתח ונסענו בדרך עפר רחבה אל מחנה עבדים בג'ונגל. הפעם לא הייתי מסתכל על כלום. זקיפים מתים בחדר יימצאו במוקדם או במאוחר.
  
  
  הדרך התפצלה קילומטר מביתו של הנסיך בג'ונגל. הנהג פנה למזלג הימני, לכיוון הכפר. סיננתי משהו באוזנו של הנסיך והבי. הוא רכן קדימה.
  
  
  "הישאר כאן, חייל."
  
  
  הנהג עצר ואני הרגתי אותו וזרקתי אותו מהמכונית כשהוא בלם. קפצתי מאחורי ההגה. הילדה השחורה מאחורי אמרה בזהירות: קרטר.
  
  
  הסתובבתי. הנסיך בהה בי, ואז הביט בנהג ששכב על הקרקע ליד הג'יפ. עיניו נדהמו. הוא כבר היה חופשי מהשפעת הסם. הוא עדיין לא היה ער לגמרי, אבל ההשפעה הלכה ודעכה.
  
  
  "בסדר," אמרתי לילדה. "עדיף שנקשר אותו." †
  
  
  היא ענתה. - 'לקשור?' - "לא, יש לי דרך טובה יותר."
  
  
  הפגיון הבזיק בלילה, והנסיך והבי צרח. היא דקרה אותו ישר בלב, ודקרה את הפגיון שוב ושוב. כשהדם החל לזרום, הוא נשען לאחור והחליק מהג'יפ אל הקרקע. תפסתי את הסכין מידה.
  
  
  - אידיוט מזוין. היינו צריכים אותו.
  
  
  "לא," היא אמרה בעקשנות, "אנחנו לא צריכים אותו בכלל." הוא היה צריך למות.
  
  
  נשבעתי. 'קללה! אוקיי, לאן מובילה הדרך הזו? ..'
  
  
  הצליל הגיע מאחורינו על הכביש. שתקתי והקשבתי. לא ראיתי כלום, אבל שמעתי: אנשים עקבו אחרינו לאורך הכביש. לא הספקנו להחביא את גופתו של הנסיך והבי בשום מקום. נתתי לג'יפ לסטות קדימה, סובבתי אותו ונסעתי מהמזלג השמאלי בכביש הכי מהר שיכולתי.
  
  
  פחות מדקה לאחר מכן שמעתי צרחות מאחורינו. "לעזאזל," צעקתי. "עכשיו הם עוקבים אחרינו. מה המרחק של הבסיס הפורטוגזי הקרוב ביותר?
  
  
  היא הנידה בראשה. - הפורטוגלים לא יעזרו לנו. אני מורד ואתה מרגל. הנסיך והבי הוא אזרח מכובד. הוא שילם הרבה לכמה מהם.
  
  
  "אז מה אתה מציע לעשות?"
  
  
  "יש עוד כביש שלושה ק"מ משם. היא הולכת דרומה לגבול. בצד השני של הגבול נמצאת האדמה שלי. אנחנו נהיה בטוחים שם, ותעזרו לכם.
  
  
  לא היה לי זמן להתווכח. ואני לא התכוונתי לומר לה שהמורדים היו עכשיו יותר אומללים ממני או מ-AH מאשר עם חליל אל-מנסיר אם הוא יתפוס אותנו. אולי המסר עדיין לא הגיע לכל המורדים. אני אצטרך לשחק בו בהתאם לנסיבות.
  
  
  מצאנו את הדרך ויצאנו דרומה. נהגתי בלי אורות, מקשיבה לקולות המרדף. לרגע חשבתי ששמעתי משהו, ואז הקול נעלם, כאילו הם נוסעים לאורך כביש החוף. המשכתי בנסיעה דרומה עד שהכביש יצא מהג'ונגל ולבסוף הסתיים כלא יותר משביל על פני מישור פתוח. "אנחנו חייבים ללכת מכאן," אמרה הילדה.
  
  
  אנחנו הולכים. עוד חמישה קילומטרים במהלך הלילה, ללא אור ודרך אדמה נטושה ושבורה, עם שיחים חדים וקשוחים. המכנסיים שלי נקרעו וכפות רגליה היחפות דיממו.
  
  
  "אני אביא קצת אוכל לפני שנלך לישון," אמרה הילדה.
  
  
  היא נעלמה לתוך הלילה, ופתאום הבנתי שאני יודע הכל על הגוף שלה, האומץ והכעס שלה, אבל לא ידעתי את שמה. במובן מסוים, היא הצילה את חיי, ולא ידעתי עליה דבר חוץ מזה שרציתי להיות איתה שוב. כשהיא חזרה, השריפה שלה הייתה מלאה בפירות יער ושורשים שלא הכרתי. היה להם טעים והיא ישבה לידי בזמן האוכל.
  
  
  שאלתי. - 'מה השם שלך? מי אתה?'
  
  
  "האם זה משנה?"
  
  
  "כן אני אמרתי. 'אתה יודע את שמי. את לא בת כפר רגילה. אתה צעיר מאוד, אבל אתה יודע איך להרוג.
  
  
  פניה הוסתרו בחושך. "שמי אינדולה. אני בתו של צ'יף זולו. הקראלה שלנו ממוקמת הרחק דרומה ליד נהר הטוג'לה הגדול, בלב ארצנו, שם חיה פעם צ'קה. סבו של אבי היה אחד מהאינדונות של קטווייו. הוא נלחם בניצחון הגדול שלנו על הבריטים ומת בתבוסתנו הסופית".
  
  
  - תבוסה באואלינדי?
  
  
  עיניה זהרו אלי בלילה. אתה מכיר את ההיסטוריה שלנו, אדוני? עֶגלוֹן?
  
  
  "אני יודע משהו על זה," אמרתי. - שמי הוא ניק, דרך אגב.
  
  
  "ניק," היא אמרה בשקט. אולי היא גם חשבה על הפעם השנייה שלנו על הספה.
  
  
  - איך וואהבי השיג אותך?
  
  
  "סבי ואבי מעולם לא קיבלו את נימוסיהם של לבנים, לא דרום אפריקאים ולא אנגלים. אנשינו ישבו שנים רבות בכלא. כשהגברים הצעירים הצטרפו לסימן צ'אק, ולאבי לא היה בן לשלוח, הלכתי. הפכתי למורד נגד הדרום אפריקאים. נתפסתי פעמיים ואז הציעו לי פרס על לכידתי. לפני ארבעה חודשים נאלצתי לברוח. האנשים שלנו עזרו לי ושלחו אותי מזולולנד. חוליה של שכירי חרב עזרה לי לחדור למוזמביק.
  
  
  "היחידה של קולונל ליסטר," אמרתי.
  
  
  "כן, הוא החביא אותי יחד עם רבים אחרים, לקח אותי מעבר לגבול והציל אותי מהחיילים הלבנים".
  
  
  - איך וואהבי השיג אותך?
  
  
  "הייתי בדרכי למחנה השכירים הראשי עם מחלקה קטנה של אנשי קולונל ליסטר כשהתקיפו אותנו על ידי שודדי וואהבי. הצלחתי לברוח, אבל הם איתרו אותי ולקחו אותי למחנה עבדים. ביליתי שם שלושה חודשים. עיניה היו לוהטות. "אם לא היינו בורחים, לא הייתי מחזיק מעמד שם שבוע. לא יותר.'
  
  
  "וואהבי לא יכול היה למכור אותך במהלך שלושת החודשים האלה?"
  
  
  היא צחקה צחוק גס. "הוא ניסה פעמיים, אבל בכל פעם נלחמתי כמו מטורף, והקונה לא לקח אותי. לא הוכשרתי מספיק. אז וואהבי לימד אותי עוד קצת. לפני כן, הוא נתן אותי להרבה גברים, להרבה גברים בכל לילה".
  
  
  "סליחה," אמרתי.
  
  
  "לא," היא אמרה במהירות. "זה קרה לך..."
  
  
  היא נרעדה. הבטתי בדמותה השחורה בכוויות כהות.
  
  
  "גם לי זה היה משהו שונה," אמרתי. נגעתי בו והרגשתי שהוא רוטט. רציתי אותה שוב, כאן ועכשיו, וידעתי שגם היא רוצה אותי.
  
  
  "אני שמחה שהרגתי אותו," היא אמרה בקול שהפך לייפח של כאב. "הוא היה מוגן על ידי כל הלבנים, מכל עברי הגבול. אפילו לשחורים יש קווי דמיון איתו. סוואזים, ראשים זקנים וזקני הכפר מכרו לו את בנותיהם. גם בקרב הזולוקראלים, למען הכסף והכוח.
  
  
  הייתה שנאה בקולה, אבל גם משהו אחר. היא דיברה בצורה כזו שלא תחשוב, לא תרגיש. היא דיברה על הנסיך וואהבי כדי להימנע מלדבר על כל דבר אחר.
  
  
  "קרה שם משהו," אמרתי. - אינדולה? משהו קרה לך שם.
  
  
  נגעתי בה והיא הלכה. לא רחוק, רק כמה סנטימטרים, אולי פחות. היא אמרה משהו, אבל לא כל כך ברור.
  
  
  "כן," היא אמרה. "קרה שם משהו שמעולם לא הרגשתי קודם. איש לבן וזה קרה בכל מקרה. אבל זה לא יכול לקרות שוב".
  
  
  'למה לא?'
  
  
  "כי אני רוצה את זה יותר מדי," היא אמרה. היא הפנתה את פניה אלי, כמו כתם חשוך בלילה. "הרגתי את הערבי השפל הזה כי הוא השפיל אותי עם חמישים גברים". ..ובגלל שהתאהבתי בו. גיליתי שאני נהנה יותר מדי ממין, ניק. אהבתי את מה שהוהבי גרם לי לעשות. אני מתבייש.
  
  
  "עם כל הגברים?"
  
  
  - לא כמוך, אבל רוב הגברים - כן.
  
  
  אתה מבולבל, אינדולה. אולי נדבר אחר כך.
  
  
  "אולי," היא אמרה. 'כן מאוחר יותר. עכשיו עלינו לנוח.
  
  
  עטפה את עצמה בשריפה, נשכבה. נשכבתי לידה. עדיין רציתי אותה. אבל יש לך את הרגעים האלה שאתה צריך לתת לאישה לטפל בדברים בדרכה שלה. היה לה קרב משלה. ישנתי.
  
  
  התעוררתי זמן קצר לפני עלות השחר האפריקאית. הרגשתי קר וחסר תחושה, אבל לא היה זמן להסס. אינדולה התעוררה מיד אחרי. אכלנו את אחרון הגרגרים שהיא קטפה והמשכנו דרומה.
  
  
  בצהריים השמש הייתה גבוהה כשחצינו את הגבול והגענו לזולולנד. נראה היה כי אינדולה האצה את קצבה. היא חייכה אליי, כאילו חשה פתאום פחות מתביישת בצרכיה במדינה שלה. חייכתי בחזרה, אבל בפנים הרגשתי חרדה גדולה והמשכתי להתבונן בסביבה. עכשיו החברים שלה יכולים להפוך בקלות לאויבים שלי. אני אגלה בקרוב.
  
  
  חמישה גברים התקרבו אלינו דרך הסבך הנמוך, תוך שימוש בנקיקים ובכיסוי אחר. הם לא רצו להיראות, אבל בכל זאת ראיתי אותם. ראיתי אותם לפני אינדולה, אני בעסק הזה יותר. הם היו מורדים, פרטיזנים, לא היה ספק בכך. תושבי כפר רגילים אינם נושאים רובים ופנגות, לובשים מדים יחד עם בגדי מלחמה ישנים של זולו, ואינם חומקים דרך הסבך מתוך כוונות ברורות.
  
  
  "אינדולה," אמרתי.
  
  
  היא ראתה אותם וחייכה. - "הגברים שלנו." היא צעדה קדימה וקראה. 'שלמה! Osebebo! זה אני. אינדולה מיסואן!
  
  
  אחד מהם שאל: "מי זה שנוסע עם אינדולה מיסוואן?"
  
  
  "חבר מארץ רחוקה," אמרה הילדה. "בלי החבר הזה, עדיין הייתי בידיו של הנסיך ווהבי בעל העבדים."
  
  
  כולם התקרבו אלינו לאט. אחד הגברים אמר: "יש שמועות ברחבי הארץ שהנסיך הרשע והבי מת. אתה יודע על זה, אינדולה?
  
  
  "אני יודעת," אמרה הילדה. - הרגנו אותו. אחד האחרים אמר: "זהו יום של שמחה לזולולנד".
  
  
  "בקרוב יגיע יום אחר," אמר אחר.
  
  
  "היום שבו צ'קה מתעוררת," אמרה אינדולה.
  
  
  הראשון שדיבר ומעולם לא הסיר את עיניו ממני לרגע הנהן כעת לאינדולה. ברור שהוא היה המנהיג של קבוצת המורדים הזו.
  
  
  "אתה מדבר בשם החבר שלך, וזה טוב," הוא אמר. הוא היה זולו קטן ורזה עם עיניים קטלניות. "אבל אנחנו עדיין לא קוראים לו חבר." בינתיים הוא יישאר איתנו. בוא נחזור לקראה שלנו. אחרים יצטרפו אלינו. אינדולה החלה למחות. "אתה לא סומך על חברי סולומון נדייל?" כאילו לא מספיק שאני מדבר בשבילו ושהוא הרג את וואהבי והציל את חיי. אז תדע שהוא כן. ..'
  
  
  קטעתי אותה, מביט בכולם בחיוך. "אני מסכים להישאר עם הבנים של צ'אקי." זה חכם לשכנע את עצמך שאדם הוא חבר לפני שקוראים לו חבר".
  
  
  ארבעתם נראו מתרשמים. אבל אינדולה נראתה מופתעת, כאילו מבינה שניתקתי אותה. והמנהיג, סולומון נדייל, הביט בי בחשדנות. הוא לא היה אידיוט. הוא לא בטח באף אחד. הייתי צריך להסתכן להבהיל את אינדולה קצת לפני שהיא אמרה לו שאני איתם. לא היה לי מושג למה הם מתכוונים ב-AX.
  
  
  אבל אינדולה התפטרה, וסולומון נדייל סימן לי להצטרף אליהם. אנחנו פוסעים את דרכנו בין הסבך עד שמגיעים לגיא עמוק שמתחתיו משטח קטן. כחמישה עשר גברים וכמה נשים הלכו בין שבע הצריפים העגולים בגדר החיה הקוצנית.
  
  
  אינדולה וסולומון נדייל התייעצו עם הגברים המבוגרים, ואז אינדולה חזרה והנהנה לעבר הצריף.
  
  
  "הם מחכים להיפגש. נחכה שם.
  
  
  זחלתי דרך הפתח הנמוך והתיישבתי על מיטת הקש עם אינדולה. המיטה כאילו זזה. זה היה ממש נע, שורץ ג'וקים. נראה כי אינדולה לא שמה לב לשום דבר; ברור שהיא הייתה רגילה למצוקות של בקתת הזולו. שכחתי מהג'וקים כשהעיניים שלי הסתגלו לחושך. לא היינו לבד.
  
  
  ישבו שלושה אנשים בצד השני של הצריף. אחד מהם היה איש זקן עם נוצות טוראקו אדומות תחובות בשערו: צ'יף סוואזי. השנייה הייתה אישה זולו עם אפרו רחב, לבושה גלימת משי מהודקת עם מדליון זהב על כתפה. השלישי היה גבר בגיל העמידה עם סימנים של עוזר צ'יף שנגן. זה נראה כמו מפגש של כוחות מורדים בדרג בינוני.
  
  
  זווזי הזקן דיבר ראשון, לפי גילו. "האם הלבן הוא אחד מאיתנו, אינדולה?"
  
  
  הוא השתמש בסוואהילית ולא בסוואטי, מה שאפשר לי להבין אותו. הוא היה מנומס אלי.
  
  
  "הוא חבר חזק שעוזר לנו מרחוק", אמרה אינדולה. היא הביטה בשאנגן. - האם היום קרוב?
  
  
  "בקרבה," אמר שנגן. "יש אנשים לבנים טובים."
  
  
  "עכשיו אנחנו מחכים ללבנים טובים," אמרה האישה. היא השתמשה באנגלית. היא הייתה זולו, אבל היא הייתה אפילו יותר מנומסת אלי, למרות שהמבטא שלה היה חזק. גלימת המשי ומדליון הזהב שלה הצביעו על כך שהיא מישהי חשובה. פניה רחבי האף, עיניה הכהות והעור השחור והחלק שלה יכלו להיות כל אחד בשנות השלושים או הארבעים לחייה. אבל נשים זולו מזדקנות מוקדם, ואני מעריך שהיא הייתה בערך בת שלושים.
  
  
  - בעלך יבוא? – שאלה אינדולה.
  
  
  "הוא בא," אמרה האישה. "ואדם חשוב עוד יותר. זה שמספר לנו הכל על הפורטוגזים.
  
  
  ניסיתי לא לגלות עניין, אבל הבטן שלי ירדה - היא כנראה התכוונה למורד האלמוני ההוא בממשלת מוזמביק. המטרה שלי. זו יכולה להיות ההזדמנות שלי. היו לי פגיון ורובה, שלקחתי מהשומר והבי.
  
  
  ניסיתי לדבר כלאחר יד. "שמעתי שפקיד בכיר במוזמביק עוזר לך. הוא בא לכאן?
  
  
  היא הביטה בי בחשדנות במשך זמן מה. 'אולי.'
  
  
  שחררתי את זה, אבל האישה המשיכה להביט בי. היא נראתה חזקה. עדיין צעיר, אבל כבר לא ילדה; לא ילדה כמו אינדולה, עם ידיים שריריות ובטן שטוחה. היה משהו במבט שלה, בפניה, בצורה שבה היא נראתה. .. היה חם בתא הנוסעים. יכולתי להרגיש את הג'וקים נעים מתחתי, והעצבים שלי היו מתוחים מהמחשבה איך אני יכול להרוג את הפקיד הזה ועדיין לברוח. אולי זה היה זה, או אולי פתאום הבנתי מה קורה עם האישה הזולו הזו: היא הזכירה לי את דירדר קבוט. פתאום הרגשתי חולשה ובחילה. הייתי צריך לצאת מהצריף הזה.
  
  
  זה היה מסוכן. עדיין לא נתנו לי אמון מלא, והעזיבה תיחשב כעלבון. אבל הייתי צריך לקחת סיכון. המחשבה על דירדרה, על הדם שזלג מצווארה באותו לילה על גדת הנהר. .. אני מתעורר.
  
  
  "אני צריך אוויר צח, אינדולה." תגיד להם משהו.
  
  
  לא חיכיתי לתשובה. זחלתי החוצה דרך הפתח הנמוך ועמדתי שם, נושם עמוק באור השמש. אולי זה היה רק החום או הג'וקים. מה שזה לא היה, זה הציל את חיי.
  
  
  אף אחד לא הבחין בי בשמש. אף אחד מהכפר לא היה לידי. הסתכלתי סביבי אחר הזולו וראיתי אותם על קצה המכלאה, צופים בטור הגברים המתקרב.
  
  
  עמוד לבנים בבגדים ירוקים. חוליית שכירי חרב. אלה היו אלה שהם חיכו להם. שכירי חרב בראשות קולונל ליסטר. ראיתי מולי גופה של ספרדי.
  
  
  הם כנראה היו שם כדי להיפגש עם פקיד מורדים ממוזמביק. אבל עכשיו לא היה לי זמן לחשוב על זה. היציאה מהצריף הזה נתנה לי הזדמנות. אני השתמשתי בזה. בלי רגע של היסוס הסתובבתי, הסתובבתי סביב הצריף ורצתי לעבר הגדר הקוצנית מאחור. שם חתכתי מעבר עם סכין ורצתי בגיא עמוק עד שיצאתי מהעין.
  
  
  
  
  פרק 13
  
  
  
  
  
  לא עצרתי עד שיצאתי מהגיא, עמוק בתוך כיסוי הסבך העבות. זה עדיין היה שעות אחר הצהריים המוקדמות, והסבך לא היה המקלט הטוב ביותר להימנע הן מהזולוס והן משכירי החרב, אבל אם יש סיכוי.
  
  
  המשימה שלי הייתה עדיין להרוג את פקיד המורד.
  
  
  מצאתי גבעה קטנה מכוסה בסבך צפוף. שם כופפתי הכי עמוק שיכולתי והסתכלתי על המכלאה שבנקיק. הקולונל והסיירת שלו הגיעו למכלאה, והזולו הריעו ברעש. ראיתי את סולומון נדייל עומד ליד ליסטר, והסתכלתי למעלה ראיתי את אינדולה ואשת הזולו יוצאים מהצריף שבו ישבתי זה עתה. האישה הזולו התקרבה לליסטר. היא חיכתה לבעלה. לא פלא שהיא לבשה משי וזהב. שכחתי ממנה.
  
  
  אינדולה הביטה סביבה. ראיתי אותה מדברת עם שלמה. שניהם הסתכלו מסביב, שניהם חיפשו. האישה הזולו אמרה משהו. קולונל ליסטר הסתובב. ראיתי אותו מדבר בכעס עם אנשיו ואז הסתכלתי מסביב למכלאה. לא הייתי צריך לשמוע מה קרה. ליסטר חשב שאני מת כמו אוכל תנינים בנהר. או לפחות טבע. עכשיו הוא ידע שאני חי, והוא יזכור את שלושת המתים שלו.
  
  
  ראיתי את סולומון ואינדולה נותנים פקודות למורדים הזולו. ליסטר פנה לעבר הסיור שלו. בעוד כמה רגעים הם יראו איפה פרצתי את הגדר. היססתי; כל הניסיון שלי אמר לי לעזוב כמה שיותר מהר, אבל במקביל הם אמרו לי שאם אצליח להתחמק מהם, תהיה לי הזדמנות להרוג את הפקיד הזה. אם הייתי בורח, לעולם לא הייתי מקבל את ההזדמנות לירות בו. אם לא הייתי רץ, לעולם לא הייתי יורה באף אחד שוב.
  
  
  לבד, בין הצמחייה הדלילה, בארצם לא היה לי הרבה סיכוי. רצתי.
  
  
  מחר הוא יום חדש. היה עוד יום לעבור, אלא אם מותי הפך את שליחותי להצלחה מסוימת. לא הייתה כאן הצלחה ודאית כדי להצדיק את ההתאבדות שלי, אז ברחתי.
  
  
  היה לי יתרון טוב ולא היו להם מכוניות. למרות שזו הייתה המדינה שלהם, הוכשרתי טוב יותר. מאוחר יותר יכולתי לחשוב על קולונל ליסטר ודירדרה. ניצלתי את הכוכבים, נעתי בזהירות בסבך הלילה. התחמקתי מהכפרים ולאחר שהגעתי לביצות הג'ונגל והמנגרובים, פניתי לכיוון החוף. זה היה מסע ארוך ואיטי.
  
  
  ללא ציוד, נקודת המגע הקרובה ביותר עם ה-AH הייתה בלורנגו מרקס. זה לא יהיה קל. לא ציפיתי לעזרה מהפורטוגלים. הייתי סוכן אויב, מרגל עבורם וגם עבור מישהו אחר.
  
  
  ישנתי שעה בבול עץ חלול כשהזולוס חלף בלילה. עשרה אנשים נראו כמו רוחות רפאים שחורות, ואפילו לאור הירח זיהיתי את סולומון נדייל. הם עקבו אחרי עד כאן. הם היו עוקבים טובים ונחושים. הפעם הכל היה רציני. לא פלא שהראשים הלבנים בליסבון ובקייפטאון היו מודאגים.
  
  
  כשהם חלפו, החלקתי מהבול ועקבתי אחריהם. זה היה המקום הכי בטוח שיכולתי להיות בו. לפחות זה מה שחשבתי. טעיתי כמעט אנושות.
  
  
  הירח שקע. הלכתי אחריהם לעבר קולותיהם הקלושים, ואם הגרמני הזה לא היה מועד, לא הייתי מגיע הרבה יותר.
  
  
  "המל".
  
  
  זה היה פיצוץ של אנחות במרחק של פחות מעשרים מטרים משמאלי. קול גרמני שקט, זעקת אימה בגלל שהוא התנגש בעץ ודחק את הבוהן או משהו כזה. צללתי לתוך הביצה עד לעיניי, נשמתי בקלות ככל שיכולתי וחיכיתי. הרגשתי אותם סביבי בלילה השחור. שכירי החרב, סיור גדול, רוחשים את הג'ונגלים והביצות כמו יחידת SS בארדנים המושלגים.
  
  
  הם צפו לידם כמו שדים, גלימותיהם הירוקים לבנים מלכלוך. דממה, רוחות רפאים קטלניות, ההולנדים המעופפים, שניים מהם כל כך קרובים שיכולתי לגעת ברגליהם. הם נראו כל כך מתוחים שהם לא הבחינו בי. הם מעולם לא השפילו מבט.
  
  
  חיכיתי מתחת למים עד הנחיריים. נעלמו לאט לאט לתוך הביצה, הם חלפו על פני.
  
  
  אני חיכיתי. מים נכנסו לי לאוזניים, לאף ולפה, אבל המשכתי לחכות.
  
  
  שורה שנייה של שכירי חרב רפאים הופיעה כמעט מאה מטרים אחרי הראשון. טקטיקה ישנה של הצבא הגרמני, המשמשת בעיקר ביערות עבותים. שיטה ישנה, אבל יעילה. כמו צבי ניצוד או ארנב, זה כמעט בלתי אפשרי שאדם ניצוד יישאר ללא תנועה ברגע שהאויב יעבור. רצון שאי אפשר לעמוד בפניו לקפוץ ולרוץ לכיוון השני: ישר לעבר התותחים של הקו השני, האויב.
  
  
  התנגדתי לדחף והתנגדתי לו בפעם השנייה. נותרה עדיין שורה שלישית, קבוצת צלפים אילמים מאחור. חיכיתי במקלט חצי שעה. אחר כך הסתובבתי והלכתי שוב לכיוון החוף. המתנה ארוכה מדי היא גם מסוכנת;
  
  
  עכשיו הלכתי מהר יותר. בהתחשב במספר שכירי החרב, הנחתי שהם בוודאי חזרו לשטחם. הכפר הראשי כנראה היה איפשהו בביצה הזו. ולזולו אהיה בטוח יותר אם ארעיש מאשר אם אנסה לשתוק. עם כל כך הרבה חיילים שמחפשים אותי, הרעש מפריע להם פחות מקולות התפרעות עצבניים. עשיתי בחירה, לקחתי סיכונים למהירות, וקיוויתי שאני צודק.
  
  
  אני עשיתי את זה. ראיתי דמויות כהות על עלייה קטנה בביצת המנגרובים. קול עמוק צעק משהו בזולו. ידעתי מספיק על הבנטו כדי לדעת שזו שיחה, שאלה. עניתי בכעס בגרמנית:
  
  
  "חזיר חזיר הרג שניים מאנשינו כמה קילומטרים מכאן. מייג'ור קורץ כמעט דחף אותו לפינה. אני אביא רימוני יד, מהר! †
  
  
  מיהרתי, לא הפסקתי. לא היו להם אורות ללכת אחריי והגרמנים היחידים שהם הכירו באזור היו שכירי חרב. שמעתי אותם חוזרים דרך הביצה. הדרך שלפניי הייתה צריכה להיות ברורה.
  
  
  הכעס של לפני כמה ימים - ימים שנראו עכשיו כמו שבועות - שוב התסיס בתוכי. הייתי קרוב למפקדה של ליסטר. עכשיו, בביצה, בציד אחר טרף בלתי נראה, יכולתי בקלות להשיג הרבה יותר. אחד בכל פעם. אבל לא הייתי הורג אף אחד עכשיו. קולונל ליסטר היה מוכן שאעשה בדיוק את זה, למצוא אותי ולהכות.
  
  
  אז עשיתי את דרכי הכי מהר שיכולתי דרך הביצה ופניתי ישר לחוף. כשהגעתי לשם, חיפשתי את העיר ויצרתי קשר עם א.ח.
  
  
  הביצות פינו את מקומן לג'ונגלים שופעים, ולאחר מכן לעצי דקל ולסוואנות של החוף. כשהשמש עלתה, טיפסתי מתחת לעצי הדקל אל החוף הלבן והנקי. הילידים השליכו את הרשתות שלהם לים, ובהמשך במים הכחולים ראיתי צי קטן של ספינות דייג נוסעות לשטחי הדייג שנמצאים רחוק יותר מהחוף. הייתי בפנים הארץ כל כך הרבה זמן, בין ביצות, ג'ונגלים ושיחים יבשים, שזה נראה כמו סוג של נס יוצא דופן. רציתי לצלול לתוכו ולשחות. אולי יום אחד יהיה לי זמן לניסים ולכמה כישורי שחייה, אבל הזמן הזה עדיין לא הגיע. לא בחברה שלי.
  
  
  שמעתי את המטוס הקל לפני שהגיע לטווח הראייה שלי. מחליק נמוך מעל הקרקע, הוא התקרב אליי. הוא הסתובב בחדות ועף לאותו כיוון שממנו הגיע. ראיתי את לוחיות הרישוי שלו וידעתי מה זה אומר.
  
  
  צופית הצבא הפורטוגזי. ואיך שהוא ניגש אליי הבנתי שהוא מחפש אותי. כנראה דווח עליי לח'ליל אל-מנצור, אלה בממשלה שסוחר העבדים קיבלו שכר, והסיירת הפורטוגלית לא הייתה רחוקה מהסקאוט.
  
  
  סיור לא היה משהו שרציתי לצאת איתו לקרב בחוף פתוח. נסוגתי בין עצי הדקל ונסעתי בזהירות צפונה. לורנגו מרקז היה חייב להיות איפשהו בקרבת מקום.
  
  
  עד השעה עשר לא מצא אותי סיור, והמספר ההולך וגדל של חוות ומטעים הצביע על כך שאני נכנס לאזור מיושב. לבסוף הגעתי לציוויליזציה: דרך סלולה. התחלתי לחפש עמוד נוסף של הציוויליזציה המודרנית - הטלפון. אם לא הייתי כל כך עייף, הייתי פורץ בצחוק מהתמונה הזו: לפני פחות משש שעות ניצודתי בביצה, פרימיטיבית ופרועה כפי שהייתה במשך אלף שנים - ניצודה על ידי בני שבטים בחניתות. עכשיו הלכתי לאורך כביש סלול וחיפשתי טלפון. אפריקה היום!
  
  
  מצאתי את הטלפון שלי בתא זכוכית ממש ליד הכביש, כמו חתיכה קטנה של ליסבון. מהמידע למדתי את מספר הקונסוליה האמריקאית בלורנקו מרקז. זה שהתקשרתי, נתתי מילת קוד, שזיהתה את AH. שתי שניות לאחר מכן הקונסול כבר היה בטלפון.
  
  
  "אה, מר מורס חיכינו לשיחה שלך מצטערים על אחותך. אולי עדיף שנפגש בעוד שעה בבית שלי.
  
  
  "תודה, קונסול," אמרתי וניתקתי.
  
  
  אני מרחם על אחותך. זה אומר שכל הגיהנום התפרץ בקונסוליה. נאלצתי לנתק ולהתקשר שוב בדיוק כעבור שלוש דקות, והוא חייג אליי בטלפון שהסקרמבלר היה מחובר אליו. ספרתי שלוש דקות לאחור והסתובבתי שוב. הקלטנו את זה מיד.
  
  
  "אוי אלוהים, N3, איפה היית? לא, אל תגיד לי. קיבלנו את הדיווח על מותך יחד עם N15; ואז דיווח שאתה שוב חי מבריון ערבי, שאומר שהרגת את הנסיך הערבי המקומי. דיווחים ששיתפת פעולה עם מורדים בשלוש מדינות ותקפת מורדים בשלוש מדינות; שגייסת צבא משלך ושטסת לירח בכוחך.
  
  
  "הייתי עסוק". – אמרתי ביובש.
  
  
  ובכן, אתה לא יכול לבוא לכאן. יש לי סיור מדרכות כאן. הערבי הזה שהרגת היה חשוב. אנחנו יכולים לעשות יותר טוב. ..'
  
  
  - על המדרכה שלך? כמה יש שם?' - התפרקתי.
  
  
  ״מה העומס? ובכן, לפחות יום או יומיים.
  
  
  יותר מדי זמן. בעיירות קולוניאליות קטנות, לצבא ולמשטרה יש כוח בלתי מוגבל. הם הקישו על קו הקונסוליה, ועקבו אחרי השיחה ישירות דרך מטה חברת הטלפון. בעוד חמש דקות, או אפילו פחות, הם יידעו מאיפה השיחה מגיעה, ואני אהיה מוקף בחיילים.
  
  
  אמרתי: 'תדווח ל-AH, מחר בצהריים'. אני צריך אות מצוקה.
  
  
  כבר יצאתי מהתא והלכתי באמצע שורת הבתים הראשונה, והקונסול כנראה עדיין מלמל בצד השני. בדיוק נכנסתי למקלט של הבתים הראשונים כשהג'יפ הראשון דהר לעבר תא הטלפון. חיילים ושוטרים קפצו החוצה והחלו להתפזר מתא הטלפון הריק כשהשוטרים צעקו בזעם את פקודותיהם. לא יכולתי לחכות להתפעל מהיעילות שלהם. יצאתי מהדרך הכי מהר שיכולתי. מישהו בממשלת מוזמביק נחרד ממה שאולי ווהבי אמר לי, או שהפקיד המורד שלי רצה במותי לפני זמן רב. כנראה שניהם. כל הצדדים חיפשו אותי. זה עורר בי זעם.
  
  
  כשהגעתי לאוקיינוס, דרך סלולה נוספת לקחה אותי דרומה. הזמן שלי אזל. חיפשתי כלי תחבורה מהיר יותר ומצאתי אותו במשאית שחנתה בצד הדרך ליד קיוסק. הנהג השאיר את המפתחות עם מיכל כמעט מלא. הוא צרח וצעק כשנסעתי דרומה. רק קיוויתי שהצבא הפורטוגלי עדיין לא חשב על מחסומים ושהמקום האחרון שמישהו יצפה ממני להיות הוא במבצר של הנסיך והבי.
  
  
  יצאתי מהמשאית כשהכביש הסלול הסתיים. לא ראיתי שום מחסומים. הם אפילו לא חלמו שאסע דרומה. עד שהחשיך חזרתי לביצה. הוא נעשה שם כמעט כמו חבר ותיק; אדם מתרגל להכל. אבל עדיין לא העזתי להירגע, לפחות עדיין לא.
  
  
  עם רשת של תככים, שוחד ואינטרסים אישיים בתוך הממשלה, אנשיו של וואהבי כבר ידעו שאני עם לורנגו מרקז; גם המורדים וגם הקולונל ליסטר ידעו זאת כנראה. הם לא ציפו שאחזור לכאן. היו לי התחלה של כמה שעות, אבל המשאית הייתה נמצאת, והם היו מורידים הכל אחד אחד, ובבוקר היו מוחאים כפיים וצועקים אחרי.
  
  
  אז זה היה ככה. ישנתי כמה שעות ואז פניתי מערבה לכיוון המבצר ומחנה העבדים של וואהבי.
  
  
  היחידה הראשונה שנתקלתי בה הייתה סיירת ניידת פורטוגזית שנסעה באותו כביש מערבה כמוני. לא פחדתי מהם. הם לא יעזבו את הכביש וייכנסו לביצות, לא בשביל המורדים, ליסטר והערבים מסביב. אבל זה ישאיר אותי בביצה, וזה יהפוך את האחרים למסוכנים לי יותר.
  
  
  נתקלתי בסיירת השכירים הראשונה במרחק של עשרים קילומטרים משטחו של הנסיך והבי. הם נעו מזרחה, ואני תלויתי כמו אגס רקוב על עץ עד שעברו. הם יחזרו.
  
  
  הקפתי דרומה עד שמצאתי את מורדי הזולו. הם חנו בשדה פתוח, מחוץ לשטח הביצה.
  
  
  זה אילץ אותי ללכת שוב לצפון-מערב, בזמן שהערבים עקבו אחר מה שקורה כאן. הם היו אולי הסכנה הגדולה ביותר. חליל אל-מנצור נראה כאילו הוא יודע את הדברים שלו. זה היה שועל זקן, וזה היה הטריטוריה שלו. היחידים שלא עקבו אחרי היו הסוואזים. זה לא נתן לי שקט. אם משהו השתבש והייתי צריך לברוח בדרך זו, הם כנראה היו מחכים לי בגבול שלהם.
  
  
  הערבים סוף סוף מצאו את עקבותי חמישה קילומטרים ממצודת הג'ונגל המסוידת בלבן. מכאן ואילך זה היה מרוץ ריצה. התחמקתי מזה והם נעלו אותי. אולי כל הצדדים שנאו זה את זה וכנראה לא דיברו זה עם זה; אבל בשקט כולם ידעו שהם מאחלים לי מוות וקבורה. לעת עתה הם יתעלמו אחד מהשני. צללתי, רצתי וקפצתי הלוך ושוב בג'ונגל הזה, כמו כדור ביליארד בשלוש כריות. לא היה לי הרבה זמן. האם הוק היה מקבל את ההודעה שלי?
  
  
  הייתי צריך להרוג את שכיר החרב, וזה נתן לליסטר רמז לנעול אותי ולמנוע ממני לברוח צפונה או מזרחה.
  
  
  כשהייתי צריך להשתמש ברובה שלי נגד שני ערבים במרחק של כקילומטר ממחנה העבדים, ברגע שהעזתי להתקרב יותר מדי לכביש, הם באו לקחת את ההד לפני שהוא מת.
  
  
  ואז הכתף שלי התחילה לבעור.
  
  
  אות מצוקה, אבל האם זה מאוחר מדי? ההצלה שלי הייתה במרחק של יותר מקילומטר, אבל כולם כבר היו על הזנב שלי. הצצתי לשמיים וראיתי מסוק מסתובב במעגלים נמוכים מעל צוק סלעי המשקיף על הג'ונגל.
  
  
  האם אצליח לעשות זאת? גם הרודפים שלי יכלו לראות את המסוק.
  
  
  הגעתי לתחתית הגבעה והתחלתי לטפס למעלה. חליל אל-מנצור והערבים שלו ראו אותי. כדורים שרשו סביבי כשרצתי לעבר הסככה שבה הוריד המסוק את סולם החבלים שלו. כדור אחד פגע בי בכתף והשני פגע ברגל שלי. נפלתי. קפצתי שוב על רגלי, הערבים היו במרחק חמישים מטר.
  
  
  ראיתי את השיניים שלהם כשכל המדף הסלעי התפוצץ מתחתם. מעגל גדול של סלעים ואבק מתפוצצים; בטוח איתי במעגל הזה, אה! היעילות המפחידה הדהימה אותי שוב. אפילו לא ראיתי את הסוכנים שלנו שפוצצו את מדף הסלע הזה, אבל ראיתי את המדרגות. תפסתי אותו והתחלתי להתרומם, כשהמסוק עלה במהירות גובה והתחיל להסתובב.
  
  
  טיפסתי לבקתה ושכבתי שם, נושמת בכבדות. "ובכן, N3," אמר קול חלק ואף. "באמת הרסת הכל, נכון?"
  
  
  
  
  פרק 14
  
  
  
  
  
  הוק באופן אישי, במעיל טוויד, בחלק האחורי של המסוק.
  
  
  "תודה," אמרתי. "מה העניינים?"
  
  
  "אני בסדר," הוא אמר ביובש. "הבעיה היא איך נניע את הדברים מכאן והלאה".
  
  
  אמרתי. - "הם חיכו לנו. שכירי חרב. הם הרגו את דירדרה."
  
  
  "אני מצטער על N15," אמר הזקן.
  
  
  "מישהו נתן להם טיפ," אמרתי. "מישהו בממשלת מוזמביק או אולי ליסבון".
  
  
  "גם אני לא רואה שום תשובה אחרת," הודה הוק. - אבל האם באמת היית צריך להרוג את הנסיך הערבי הזה? כל הגיהנום השתחרר.
  
  
  "לא הרגתי אותו, אבל הלוואי שיכולתי."
  
  
  "בלי להטיף, N3," התפרץ הוק. אני לא צריך צלב. להרוג את הנסיך הזה הייתה טעות. זה החמיר את היחסים שלנו עם ליסבון".
  
  
  - האם הם אוהבים את סוחר העבדים שם?
  
  
  "כנראה שהוא היה שימושי, והם לא אוהבים שאנחנו יודעים על פעילותו, במיוחד מאז שהוא חלק את הרווחים שלו עם פקידים קולוניאליים. הכרחת אותם לעשות ניקיון גדול ולשים קץ לתרגול הזה. זה מקומם אותם בתקופה שבה הם חשופים לביקורת".
  
  
  "נהדר," אמרתי.
  
  
  "לא לנו. המורדים יעשו על זה הרבה רעש. אולי ליסבון באמת תצטרך לעשות משהו בנידון, למחוק את כל המכונה הקולוניאלית, וזה יפגע ברצינות באהדה שלהם אלינו".
  
  
  "מה אתה יודע על קולונל קרלוס ליסטר?"
  
  
  "חייל טוב. בשירות סובייטי, אבל עכשיו עובד כאן עבור המורדים. יש לו את הצבא הכי טוב פה, הוא מנצח את כולם, אולי אפילו את הפורטוגלים.
  
  
  -אני יכול להרוג אותו?
  
  
  "לא," נבח עליי הזקן והביט בי בחירוף נפש. "אנחנו צריכים לאזן את הכל כאן ולספק איזון".
  
  
  "הוא לעזאזל הרג את דירדרה."
  
  
  "לא," אמר הוק בקרירות כשהמסוק טס נמוך מעל ההרים צפונה. "הוא עשה את העבודה שלו. הרגנו אותה, N3. עשינו טעות בכך שמסרנו את התוכניות שלנו.
  
  
  הסתכלתי עליו. - אתה באמת מאמין בזה?
  
  
  "לא, ניק," הוא אמר בשלווה. ״אני לא מאמין בזה. .. אני יודע. וגם אתה יודע את זה. אנחנו לא משחקים פה משחקי ילדים.
  
  
  אנחנו כאן עם העתיד של כל העולם. כל אדם נלחם כפי שהוא חייב ועושה מה שהוא חייב. גם דרדרה ידעה את זה. עכשיו כדאי שתדווח, אין לנו הרבה זמן.
  
  
  המשכתי להתבונן בו כשהמסוק קופץ מהעלייה בהרים. תקראו לזה הלחץ של הימים האחרונים. כי ידעתי שהוא צודק והוא ידע שאני יודע את זה. שנינו חיילים במלחמה, מלחמה נצחית שלא תמיד גלויה, אבל תמיד נוכחת. מלחמת הישרדות. אם הרגתי את קולונל ליסטר, זה היה רק בגלל שהוא היה האויב, לא בגלל שהוא הרג את דירדר. ואם ההישרדות של ארצי הייתה מתכוונת לעבוד עם קולונל ליסטר, זה מה שהייתי עושה. ואז דירדרה תהפוך לנחלת העבר הלא רלוונטית, וידעתי זאת. רק שלפעמים זה היה לא נעים. †
  
  
  "N3?" – אמר הוק בשלווה. שכן למרות היעילות והשליטה הקרירה והקטלנית שלו בתפקיד, הוא גם אנושי.
  
  
  דיווחתי על הכל. הוק הקליט את הכל ברשמקול שלו. שמות במיוחד. אתה אף פעם לא יודע מתי שם יכול להיות חיוני, נשק, אמצעי החלפה, דומיננטיות.
  
  
  "בסדר," הוא אמר, כיבה את המקליט, והמסוק עשה סיבוב חד מעל ההרים מערבה. "טוב, הם עדיין רוצים שנהרוג עבורם את הבוגד. הם אומרים שיש להם תוכנית חדשה לעשות את זה. תפגשו אדם שיספר לכם את כל הפרטים. מישהו מליסבון, ניק. אין שם, אבל הוא מיוחד, מעל המושל הקולוניאלי.
  
  
  'מתי?'
  
  
  'עכשיו.'
  
  
  הסתכלתי למטה וראיתי טירה בהרים. זה יכול היה להיות על הריין או טאגוס. ראיתי אותו שם בעבר, העתק של טירה גבוה מעל הטאגוס על רכס סלעי שראשיתו מימי הביניים בפורטוגל. נבנה על ידי איזה ברון קולוניאלי או איל עסקים קנאי שלעולם לא תהיה לו טירה כזו בפורטוגל. הוא היה מוקף בגדר ברזל גבוהה על פסגה סלעית, וראיתי שומרים במדים מסתכלים על המסוק.
  
  
  "זה בטח מישהו חשוב," אמרתי והבטתי באנטנת המכ"ם שהסתובבה באיטיות סביב שטחי הטירה, ובמטוס הקרב שחנה על המסלול מאחורי הטירה, מסלול שנכנס עמוק לתוך הג'ונגל.
  
  
  'הוא. פשוט דבר איתו ודווח לי מאוחר יותר", אמר הוק. - ללכת.
  
  
  המסוק ריחף ממש מעל מדשאה רחבת ידיים שנחצבה מתוך רכס הרים סלעי על ידי מאות שנים של עבדות שחורה. אני למטה. מיד הוקפתי בחיילים. הם היו מנומסים כמו דיפלומטים מאומנים היטב ומהירים ואנרגטיים כמו קומנדו. זיהיתי את הסימן על המדים: כוחות בידוק פורטוגליים. כשהובילו אותי לטירה, ראיתי נץ עף לכיוון החוף. לא הייתי צריך לראות את סיירת פולאריס או צוללת כדי לדעת לאן היא נוסעת.
  
  
  המסדרונות בטירה היו קרירים, אלגנטיים ושקטים. הייתה אווירה של שממה עצומה, כאילו הטירה שוחררה, וכוח עצום חיכה אי שם במרחבים האלה. החיילים הובילו אותי במסדרונות ודרך דלת לחדר בקומה העליונה ששימש כעת כמשרד. אחר כך הם יצאו במהירות מהחדר, ומצאתי את עצמי פנים אל פנים עם גבר נמוך קומה שרכן על שולחנו עם הגב אליי. הוא לא זז ונראה שלא ידע שאני בחדר.
  
  
  אמרתי. - אתה רוצה לדבר איתי?
  
  
  גבו נמתח. אבל כשהניח בזהירות את העט והסתובב בחגיגיות, כמעט בהוד, הוא חייך. ואז זיהיתי אותו. ליסבון בוודאי דאגה מאוד מההתקוממות האפשרית.
  
  
  'אדון. קרטר," הוא אמר בפורטוגזית, כאילו כל שפה אחרת נמצאת מתחתיו, "שב."
  
  
  זו לא הייתה פקודה ולא בקשה. הוא כיבד אותי. אנחנו גם לא תמיד צריכים לאהוב את בני בריתנו. התיישבתי. הוא חיבר את ידיו זו לזו כמו מדינאי ממאה אחרת והסתובב באיטיות בחדר תוך כדי דיבור. קולו העמוק, המרשים בגובהו, הדהד בכל החדר. היה ברור שאסור לי להפריע עד שניתנה לי הפריבילגיה. היה לי דבר אחד לתת לו: הוא ניגש ישר לעניין, בלי מהומה.
  
  
  'אדון. קרטר, עכשיו יש לנו הוכחה מוחלטת שההתקוממות מתוכננת בעוד ארבעה ימים. זה יקרה ברגע שהפקיד הבוגדני שלנו יופיע בטלוויזיה, יודיע על שיתוף הפעולה שלו ויגרום למרד בין חיילינו. הוא גם יקרא להתקוממות בשלוש מדינות: מוזמביק, סווזילנד וזולולנד. בשלב זה, כל כוחות המורדים מלבד אחד יחלו בהתקפות על מטרות ממשלתיות בשלוש המדינות. כהקדמה משתקת, שכירי החרב של קולונל ליסטר יתקפו את החיילים הפורטוגזים הפורחים שלנו בצריפים שלהם רק שעתיים לפני שהבוגד יתגלה.
  
  
  הוא הפסיק ללכת והסתכל ישר עליי. "זו תוכנית טובה מאוד והיא יכולה לעבוד, במיוחד אם שכירי החרב של ליסטר יצליחו לשתק את היחידה הכי טובה שלנו".
  
  
  - אבל אתה מצפה שתוכל להדוף את ההתקפה? אמרתי את זה בדיוק בזמן הנכון.
  
  
  הוא הנהן וחיכה.
  
  
  שאלתי. - "מה התוכנית שלך?"
  
  
  "תחילה נעביר את החיילים הנבחרים שלנו מהצריפים למחנה שישים וחמישה קילומטרים מאימבמבה". הוא חייך והדליק סיגר. - בסתר, כמובן, בלילה. ואנחנו משאירים מאחור צבא פיקטיבי. אף אחד לא יודע את זה חוץ ממני והשוטרים".
  
  
  הנהנתי. הוא התחיל ללכת הלוך ושוב.
  
  
  "שנית, נזהיר את קייפטאון ומבאפה".
  
  
  זה לא דרש הנהון.
  
  
  "שלישי, הרוג את הבוגד לפני שהוא יכול לדבר." הוא בחן את הסיגר שלו. "בלי גיוס, בלי מרד. זה המפתח.
  
  
  - האם זו עדיין העבודה שלי?
  
  
  'בְּדִיוּק.'
  
  
  "עכשיו הוא יודע ש-AH רודף אחריו, והוא התאבד," אמרתי. "פספסנו את זה פעם אחת והפעם זה יהיה קשה יותר".
  
  
  "נכשלת כי בגדו בך", אמר. "זה לא יקרה שוב, כי רק אני יודע שתנסה שוב." התגעגעת אליו כי המאמצים שלך היו תלויים בפיתוי שלו מהאוהל ובזיהויו.
  
  
  "אז אני לא צריך לזהות אותו יותר?" - אתה יודע מי זה?
  
  
  - לא, אני לא יודע את זה.
  
  
  "טוב, לעזאזל, מה אני צריך לעשות? ..'
  
  
  פשוט מאוד, אדוני. עֶגלוֹן. אנחנו יודעים שהוא אחד משלושה גברים. אתה תהרוג את כולם.
  
  
  לפעמים אני אפילו מרגיש קצת מלוכלך בעבודה ורועד כשאני חושב על איך מתנהלת המלחמה הנסתרת שלנו. 'כל השלושה? לנטרל אחד?
  
  
  "כדי להבטיח שהבוגד ייכשל, כדי להימנע מהקטל הכמעט בלתי נמנע, שלושתם חייבים למות. אני מצטער ששני אנשים נאמנים ייהרגו, אבל אתה לא יודע דרך טובה יותר?
  
  
  "מצא אותו איכשהו. חייבת להיות דרך.
  
  
  "אולי בעוד כמה חודשים, כמה שבועות. אבל יש לנו רק כמה ימים. הוא עובד בינינו שנים רבות, ויש לנו רק ימים.
  
  
  לא היה לי יותר מה לומר. זו הייתה שלטונו. למיטב ידיעתי, לפחות אחד מהפקידים התמימים היה כנראה חבר שלו. ככל שידעתי, אולי גם בוגד. אני חיכיתי. אפילו הוא היסס עוד רגע. ואז הוא נשם נשימה עמוקה.
  
  
  "שלושת אלה הם הגנרל מולה דה סילבה, סגן שר ההגנה, קולונל פדרו אנדרדה, המזכיר הצבאי של המושל הקולוניאלי שלנו, והסניור מקסימיליאן פארמה, עוזר ראש ביטחון הפנים".
  
  
  אתה מתכוון למשטרה החשאית? אחרון? פארמה?
  
  
  'אני מפחד אז. שני בדרגה.
  
  
  "בסדר," אמרתי. 'איפה אני יכול למצוא אותם? ואיך?'
  
  
  הוא חייך חיוך דק. - שכן, אני מניח, זו העבודה שלך, המומחיות שלך. היכן, תמצאו אותו במסמך זה. זוהי רשימה מפורטת שבה ניתן למצוא כל אחד משלושת אלו על בסיס קבוע.
  
  
  הוא נתן לי את הרשימה הזו, סיים את הסיגר ואמר בדאגה: "המטוס הפרטי שלי ייקח אותך ללורנצו מרקס, שדה תעופה סודי המוכר למעטים בליסבון. אתה תקבל את הנשק שאתה רוצה ואז אתה לבד. זכור, אם תילכד על ידי אנשינו לפני שתסיים את עבודתך, אני אכחיש את קיומך. לשלושתם יש קשרים משפיעים בליסבון.
  
  
  זה היה מהלך העניינים הרגיל. הוא בטח לחץ על איזה כפתור נסתר. החיילים נכנסו; הוא חזר לשולחן העבודה שלו והפסיק להסתכל עליי. החיילים לקחו אותי החוצה.
  
  
  נדחפתי לרכב פיקוד, שחצה את ההר כמו ברק. בשדה התעופה הובילו אותי בחומרה למטוס, ומיד המראנו. כבר החל להחשיך כשנחתנו בשדה תעופה סודי ליד הבירה. כיתת חמישה אנשים ליוותה אותי לבקתה מוסווה שם הייתי אמורה לקבל את הנשק שהייתי צריך. כשנותרתי לבד עם הסדרן, הפלתי אותו, חמקתי מהחלון ונעלמתי בחושך.
  
  
  בעבודה שלי, זה מועיל לשנות כל לוח זמנים המוכר לכל אחד מלבדך בהקדם האפשרי. הייתי משיג את האקדח שלי בדרך שלי, בזמן שלי. עכשיו הייתי לבד ואף אחד לא ידע מתי התחלתי או איפה אני. אף אחד.
  
  
  הם אפילו לא יידעו בוודאות אם אני עושה את העבודה אם אני באמת בצד שלהם, וזה בדיוק מה שרציתי.
  
  
  נכנסתי לעיר ברגל, חלפתי על פני הקונסוליה שלנו, ופניתי לבית קפה מסוים בנמל. ברגע שנכנסתי לבית הקפה, ראיתי את הבגדים, הנימוסים והריח של הדייגים הפורטוגזים המקומיים. לקחתי שולחן מאחור, נראה שיכור מאוד וחיכיתי למלצר.
  
  
  "וויסקי," אמרתי. - ואישה, נכון? לולו כשהיא כאן.
  
  
  המלצר ניגב את השולחן. היא מכירה אותך, סניור?
  
  
  "איך הדגים מכירים אותי."
  
  
  "יש לנו רק וויסקי אמריקאי."
  
  
  "אם המותג טוב. אולי H.O.?
  
  
  "לולו תיקח את זה לחדר האחורי."
  
  
  הוא עזב. חיכיתי שתי דקות, קמתי ונכנסתי לחדר האחורי. הצל הצמיד את האקדח לגבי. "תן שם למלך שאתה מעריץ," אמר הקול.
  
  
  "חצי משחור."
  
  
  האקדח נעלם. "מה אתה רוצה, N3?"
  
  
  "קודם כל, צור קשר עם הוק."
  
  
  המלצר חלף על פני, נצמד לקיר, והדלת נפתחה. עברנו דרך הקיר, ירדנו במדרגות ומצאנו את עצמנו בחדר רדיו סודי.
  
  
  - הוא על סיפון סיירת מול החוף. הנה התדירות ומספר הטלפון.
  
  
  רשמתי הערות והתיישבתי ליד הרדיו. המלצר השאיר אותי לבד. דיברתי לבד עם הוק. הוא הגיע ישר למכשיר. סיפרתי לו בפרוטרוט על תוכניותיו של האיש החשוב לדכא את המרד ועל עבודתי.
  
  
  "שלושתם?" – אמר בקול קר. הוא השתתק. "אני רואה שהם רציניים." האם אתה יכול לסיים בזמן?
  
  
  "אני אנסה," אמרתי.
  
  
  'תעשה את זה. אודיע לאנשינו על שאר התוכניות.
  
  
  הוא נעלם, ואני הלכתי לחפש את המלצר שיספק את הנשק שאצטרך.
  
  
  
  
  פרק 15
  
  
  
  
  
  אחד משלושת הגברים היה בוגד. אבל מי? שלושתם היו צריכים למות, אבל הסדר שבו זה קרה היה חשוב לי. אם הייתי הורג שני חפים מפשע קודם, הבוגד היה מוזהר ונמלט. זה היה משחק רולטה שבו לא הייתה ערובה שאנצח.
  
  
  זרקתי לעצמי את המטבע. הגנרל הפסיד. חבל עליו.
  
  
  הרשימה שלי ציינה שהגנרל מולה דה סילבה עבד בדרך כלל מאוחר; אלמן בן שישים, עם ילדים בוגרים בפורטוגל, ללא הרגלים רעים או מידות רעות. חייל בנשמה שחי רק בשביל עבודתו. כסגן שר ההגנה של מוזמביק, דה סילבה היה נציג הצבא והצי. עבודתו הייתה גלויה לעין, מה שהפך אותו למטרה קלה.
  
  
  משרד ההגנה היה ממוקם במבנה דמוי מבצר בלורנגו מרקס. בשמונה בערב נכנסתי לאולם החמוש במדי רב סרן מהגדוד המובחר ביותר בפורטוגל. דיברתי פורטוגזית שוטפת ללא מבטא, נופפתי בניירות כדי לציין שזה עתה הגעתי מליסבון עם הודעה אישית לגנרל דה סילבה.
  
  
  האבטחה הייתה הדוקה, אבל לא היה אכפת לי. רק רציתי למצוא את המטרה שלי. אם הוא עבד שעות נוספות במשרד שלו, הייתי מוכן להרוג אותו שם ואז לעזוב בשלום. הוא לא היה במשרד.
  
  
  "סליחה, רב סרן," אמר הקפטן, שקבע פגישות במשרדו. "אבל הערב הגנרל דה סילבה נושא נאום בפני איגוד האינטרסים הזרים. הוא לא יהיה כאן עד הבוקר.
  
  
  ה"מייג'ור" קרן. "נהדר, זה נותן לי יום ולילה נוספים בעיר שלך. תראה לי את הנתיב הימני, בסדר? אתה יודע למה אני מתכוון... כיף, אה, חברה.
  
  
  הקפטן חייך. "נסה את מנולוס. אתה תאהב את זה.'
  
  
  למען הפרוטוקול, המונית לקחה אותי למנואלו ויצאתי, כבר לא רב סרן, דרך הדלת האחורית. כמו איש עסקים רגיל, נסעתי במונית אחרת לישיבה של עמותת אינטרסים זרים, שהתקיימה במלון חדש בחוף מבורך.
  
  
  הפגישה עדיין נמשכה, והגנרל עדיין לא דיבר. לא היו זקיפים. תת-השר הקולוניאלי לא כל כך חשוב. אבל לא היו הרבה אנשים בחדר, ונראה היה שרובם מכירים זה את זה. החלקתי במסדרון אל חדר ההלבשה של הצוות בחלק האחורי של הבניין. כל הצוות היה שחור, כמובן, אבל דלת בחלק האחורי של חדר ההלבשה הובילה מעבר ליציע הדובר בחדר הישיבות. פתחתי את הסדק והתחלתי להסתכל. מחיאות כפיים ענקיות מילאו את החדר בזמן שצפיתי. עשיתי את זה בזמן. הגנרל קם וניגש לדוכן בחיוך. הוא היה גבוה לפורטוגלי, עם ראש קירח מבריק, שמן מדי וחיוך רחב ומנוכל שמעולם לא הגיע לעיניו. הם היו עיניים קטנות, קרות ומלאות חיים, עיניים מהירות של אופורטוניסט.
  
  
  הנאום שלו היה אוסף של אמירות מבריקות, ריקות וריקות, ולא הקשבתי הרבה זמן. הוא היה בתנועה מתמדת, מאיר את שורות הסמלים. לא ראיתי שומרי ראש, אבל שני גברים בחלק האחורי של החדר שמרו על הקהל. אז, שומרי ראש פרטיים. אשם או חף מפשע בבגידה, לגנרל דה סילבה הייתה סיבה להאמין שיש לו אויבים.
  
  
  סגרתי בשקט את הדלת ונעלמתי מהמלון. מכוניתו של הגנרל חנתה בצד הדרך מול המלון. הנהג הצבאי ישן מלפנים. זה אמר לי שני דברים. הגנרל לא יהיה כאן הרבה זמן, אחרת הנהג יספיק לשתות משהו או לעשות משימה ולחזור לפני תום הפגישה. עוד נודע לי שהגנרל התכוון לצאת מהאסיפה מהר ככל האפשר דרך הכניסה הראשית.
  
  
  לוח המודעות בלובי הודיע לי שהפגישה תסתיים בעוד קצת פחות משעה.
  
  
  הלכתי לפונדק בסמטה שבה שכרתי חדר בתור סוחר בחפצי דת מליסבון. נשארתי לבד בחדר שלי, לבשתי סרבל שחור מעל החליפה שלי. הרכבתי טווח צלפים אינפרא אדום על רובה שנלקח מהשומרים של הנסיך והבי ותחבתי אותו לתוך מה שנראה מאוד כמו תיק מפה ארוך. כשאחר כך בדקו וקישרו את הנשק לערביי הוהבי, זה היה יפה. השארתי את המזוודה שלי ובקלות איתרו אותי לאזרח גרמני שזה עתה הגיע בטיסה האחרונה מקייפטאון ודאג שיראו אותי עוזב בסרבל השחור שלי.
  
  
  בניין המשרדים מול המלון שבו דיבר הגנרל דה סילבה היה חשוך. שוב, וידאתי שכמה תיירים והשוער בלובי של המלון יראו אותי בסרבל השחור שלי. תפסתי את המנעול בדלת האחורית של בניין המשרדים ועליתי לקומה השלישית. שם השארתי את דלת המדרגות פתוחה, ואז עליתי לקומה העליונה ופתחתי את הדלת לגג. הורדתי את הסרבל והשארתי אותם על המדרגות לגג. כשחזרתי לקומה השלישית, תפסתי את המנעול באזור הקבלה, סגרתי את הדלת מאחורי, הוצאתי את הרובה מהתיק, הושבתי ליד החלון וחיכיתי. איפשהו צלצל שעון מגדל עשר.
  
  
  הרמתי את הרובה שלי.
  
  
  מול המלון קפץ הנהג ממכוניתו של גנרל דה סילבה ומיהר להקיף אותה כדי לא לסגור את הדלת האחורית.
  
  
  הגנרל עזב חגיגית את הלובי. הוא צעד מלפנים, גם לפני שני שומרי הראש שלו, כיאה לחשיבותו. הנהג הצדיע.
  
  
  הגנרל דה סילבה עצר להצדיע לפני שנכנס למכונית.
  
  
  יריתי ירייה אחת, הפלתי את הרובה במקום, השארתי את החלון פתוח והייתי במסדרון לפני שנשמעו הצעקות הראשונות.
  
  
  ירדתי במדרגות לקומה השנייה. 'שם! קומה שלישית. החלון הפתוח הזה. תתקשר למשטרה. תעצור אותו.
  
  
  מָהִיר!'
  
  
  בחרתי את המנעול במשרד ריק בקומה השנייה.
  
  
  הוא הרג את הגנרל. ..!
  
  
  'קומה שלישית . ..! שמעתי שריקות משטרה צווחניות בכל מקום. .. צפירות מתקרבות מרחוק.
  
  
  הורדתי את החליפה, מדי הרס"ן עדיין היו מתחת.
  
  
  רגליים הלמו במעלה המדרגות לכיוון הקומה השלישית וחבטו במשרד שם. הנה זה - אקדח. טווח צלפים. שמעתי קול כועס, כועס. "הוא לא יכול היה ללכת רחוק מאוד." אידיוטים. זה בטח היה אחד משומרי הראש, מפחד שהבוס שלו נורה.
  
  
  במשרד חשוך בקומה השנייה עמדתי ליד החלון. הג'יפ הריק נעצר בצרחות. שניים נוספים באו בעקבותיו. השוטרים ברחו מהמלון אל הרחוב. המשטרה צרחה. שוטרים וחיילים הסתערו על בניין המשרדים. צעדים כבדים נשמעו במסדרונות מעלי. 'על הגג! הזדרז.' הם הבחינו בדלת פתוחה לגג. בעוד כמה רגעים יימצא הסרבל השחור. עדים כבר סיפרו להם על האיש בסרבל ותיארו אותי בעשר דרכים שונות.
  
  
  הלכתי לאורך מסדרון הקומה השנייה, התקדמתי לכיוון המדרגות והצטרפתי לזרם החיילים והקצינים לכיוון הגג. על הגג כבר פיקדתי על שלושה שוטרים.
  
  
  "הסרבל הזה יכול להסיח את הדעת. כבר חיפשתם בקומות האחרות של הבניין?
  
  
  "לא, רב סרן," אמר אחד מהם. - לא חשבנו כך. ..'
  
  
  "תחשוב על זה," התפרצתי. "כל אחד מכם לוקח קומה אחת. אני אקח את השני.
  
  
  הלכתי אחריהם, דחפתי כל אחד מהם לקומה ריקה ויצאתי בעצמי מהדלת הקדמית. נהמתי על החיילים והקצינים ברחוב.
  
  
  -אתה לא יכול לשמור על האזרחים?
  
  
  הסתכלתי לרגע ואז הלכתי משם ברחוב הכאוטי. בעוד כמה שעות הם יירגעו, יעקבו אחרי הגבר בסרבל למלון במורד הסמטה, אולי יגלו את מקור הרובה, ותוך חודש בערך יתחילו לחפש מישהו כמוני.
  
  
  עצרתי בסמטה שבה החבאתי את הבגדים שלי, החלפתי בגדים, זרקתי את מדי הרס"ן לפח והציתי אותו. לאחר מכן הלכתי לחדר השני שלי במלון והתכוננתי לשינה.
  
  
  לא נרדמתי מיד. זה לא המצפון שלי שהפריע לי. קיבלתי את הפקודות שלי, ואף אחד לא הופך לגנרל פורטוגלי בלי להרוג כמה אנשים. זה היה חרדה ומתח. עכשיו הם ידעו שיש רוצח והם ינקטו אמצעי זהירות. היה לי מעט מאוד זמן.
  
  
  להרוג את השניים הבאים לא יהיה קל.
  
  
  תחת שמש הבוקר הבהירה שכבתי על גבעה, מביטה במשקפת על אחוזת המושל במרחק חמש מאות מטרים. לקולונל פדרו אנדרדה היו דירות מרווחות באחוזה; מאחורי חומה גבוהה יש שערי ברזל, שני זקיפים - אחד בשער ואחד בכניסה לאחוזה - וזקיפים במסדרונות הקדמיים.
  
  
  מה שציפיתי קרה. ניידות משטרה, כלי רכב צבאיים ולימוזינות אזרחיות באו והלכו בזרם קבוע ומהיר. כל המכוניות והמשאיות עצרו בשער. כל מי שיצא להיכנס, נעצר וחיפש בפתח האחוזה. אנשי הצבא נראו זועמים, המשטרה נראתה קודרת, ותושבי העיר נראו מודאגים.
  
  
  בשעה אחת עשרה הופיע האיש החשוב מאוד שלי באופן אישי. אפילו אותו היה צריך לעצור, ערכו בו חיפוש ומסמכיו נבדקו. הם לא לקחו סיכונים, השומרים היו מאוד ערניים, רשמיים ועצבניים. ואמצעי האבטחה היו יסודיים ביותר, יסודיים ביותר. אולי יסודי מדי. שכבתי על הגבעה שעתיים והסתכלתי. פעמיים התגלה במכונית חפץ חשוד, וקפטן משטרה צבאית בא בריצה עם חוליית חיילים להחזיק את הניידת באיומי אקדח עד שהקברניט בדק את הפריט ואמר שהכל תקין.
  
  
  התקרבתי לכביש הראשי שעבר מול האחוזה. למדתי את הדרך. הוא נחתך בצלע הגבעה והתעקל כעשרים וחמישה מטרים מסביב לאחוזת המושל בגובה החומה.
  
  
  משאית עלתה על הכביש. שלפתי אקדח אוטומטי, שמתי עליו משתיק קול, וכשהמשאית חלפה על פני השער הראשי וקרוב אליי, יריתי החוצה את אחד הגלגלים הקדמיים. הצמיג התפוצץ והמשאית נעצרה. הקפטן עבר את השער עם יחידתו, ותוך שניות הוקפה המשאית.
  
  
  "אתה שם," הוא נבח על הנהג. "צא החוצה והניח את ידיך על המכונית. מָהִיר.'
  
  
  כל השומרים בשער הראשי יצאו החוצה וכרעו על ברך, עזרו לקפטן לכסות את המשאית ברובים שלהם.
  
  
  התחבאתי בין העצים והשיחים.
  
  
  המטה לביטחון לאומי היה בניין קודר, כמעט נטול חלונות ברחוב צדדי לא ברור במרכז לורנצו מרקז. היה כאן עמוס עוד יותר כשחיילים, שוטרים ואזרחים נכנסו. אבל שוב יצאו רק שוטרים וחיילים. המשטרה עיכבה חשודים לחקירה וייתכן שסרקה את העיר בחיפוש אחר כל חשוד, כל מורד מוכר, מתסיס או יריב פוליטי.
  
  
  הרשימה שלי ציינה שהמשרד של מקסימיליאן פארמה נמצא בקומה השנייה מאחור. הסתובבתי בבניין. לא היו חלונות בקומה השנייה מאחור: הבניין הסמוך לו היה בגובה ארבע קומות. לסגן ראש שירות ביטחון הפנים היה משרד ללא חלונות.
  
  
  היו סורגים בחלונות בקומה הרביעית והחמישית. רק חלונות הקומה העליונה יכלו לשמש ככניסה, וקיר המבנה היה מלבנים מלאות ללא כל תמיכה. התבוננתי זמן מה וראיתי שהזקיף מציץ מעבר לקצה הגג פעמיים, מה שאומר שהגג נשמר. אף אחד לא יכול היה לקשור חבל כדי לעלות או לרדת.
  
  
  כשהחשיך חזרתי לבית הקפה בנמל. שם קיבלתי את מה שרציתי, ותוך שעה הייתי על גג הבניין מאחורי בניין שירות הביטחון הלאומי. היו איתי כוס יניקה מיוחדת, חוט הניילון הדק שלי, פטיש גומי ומאגר עטים שמטפסים משתמשים בהם. הלכתי לעבודה. חיברתי את כוס היניקה הכי גבוה שיכולתי לקיר האבן בחושך, משכתי את עצמי על חוט ניילון שעבר דרך עין המתכת הכבדה של כוס היניקה, ותקעתי שתי יתדות לתוך המלט שבין הלבנים עם גומי. מַקֶבֶת. והנחתי את רגלי על היתדות, עכשיו כמעט בגובה כוס היניקה, שחררתי את כוס היניקה והנחתי אותה כחמישה מטרים גבוה יותר על הקיר.
  
  
  חזרתי על ההליך הזה שוב ושוב, טיפסתי על הקיר במרווחים של חמישה מטרים. זו הייתה עבודה מייגעת ואיטית. הזעתי דליים באותו לילה חשוך. הצליל של פטיש הגומי שפגע בסיכות היה כמעט שקט, אבל עדיין לא שקט מספיק. בכל רגע מישהו שעובר ליד החלון או מביט מטה מעבר לקצה הגג יכול היה לשמוע או לראות אותי. יכולתי להחליק ולפגוע בקיר. הסיכה עלולה לרדת ולעוף למטה עם צליל צלצול. כוס היניקה עלולה להרפות ולגרום לי ליפול.
  
  
  אבל כל זה לא קרה. התמזל מזלי, וכעבור שעתיים הייתי בגובה חלונות הקומה העליונה, נצמדתי לקיר כמו זבוב. המזל לא איכזב אותי והחלון הראשון שניסיתי לא נסגר. תוך כמה שניות כבר הייתי בקומה העליונה השקטה הזו, בחדר אחסון קטן. פתחתי בזהירות את הדלת והבטתי החוצה. המסדרון בקומה העליונה היה ריק. נכנסתי למסדרון.
  
  
  שמעתי רעש מלמטה, דפיקות ודריסה של קולות ורגליים. הייתי בבניין, אבל לא האמנתי שזה יעזור לי הרבה להרוג את מקסימיליאן פארמה. אבל אולי זה הספיק כדי לחשוף נקודת תורפה באמצעי האבטחה שלהם.
  
  
  נשמתי נשימה עמוקה והלכתי במעלה פתח האש הצר שהוביל למסדרון בקומה החמישית. החיילים הכניסו את החשודים לתאים. שוטרים בשרוולי חולצה מיהרו קדימה עם ערימות של ניירות מתחת לזרועותיהם ואקדחים משתלשלים מנרתיקים על כתפיהם או תחובים הצידה בחגורתם. מגיפה, אבל תכליתית, וניתן היה לגלות אותי בכל רגע. במקרה הטוב, אני אחשב כחשוד, ואז אלקח משם יחד עם האחרים. בְּמִקרֶה הַגָרוּעַ בִּיוֹתֵר...
  
  
  החלקתי בחזרה במורד המדרגות, הורדתי את הז'קט כדי לחשוף את הלוגר שלי, תפסתי את רשימת הפרטים של הקורבנות שלי - המסמך היחיד שהיה איתי - ויצאתי החוצה. נכנסתי היישר לתוך מסדרון סואן, בין חיילים, שוטרים וחשודים. אף אחד לא הביט בי טוב. היה לי אקדח, אז לא הייתי חשוד, והיה לי זיהוי, אז היה לי מה לחפש. אחרי שארזתי עם המשטרה, החיילים ועובדי המשרד, עליתי במעלית לקומה השנייה. היה כאן פחות בלבול. מול כל משרד היו עמדות אבטחה. כמה מהם הביטו בי כשעברתי - מי זה, פרצוף לא מוכר - אבל לא עשו דבר. זו נקודת התורפה של מדינת המשטרה: המשמעת כל כך נוקשה והיררכית שאנשים בקושי חושבים או שואלים שאלות בעצמם. אם אתה מסתובב בחוצפה ומעמיד פנים שאתה משתלב, רק לעתים נדירות יקראו לך לסדר אלא אם תעשה טעות בולטת.
  
  
  כוחה של מדינת משטרה הוא שהשגרה היא כל כך נפוצה שאפשר בקלות לטעות בגדול. אפשר לעשות טעויות בכל שנייה, ועם כל שנייה הסכנה גוברת.
  
  
  במשרד של פארמה לא היה חדר אחד, אלא שניים: זו הייתה סוויטה. זקיפים עמדו בכל דלת. קשה להיכנס, ועוד יותר קשה לצאת. העמדתי פנים שאני בוחן את הרשימה שלי, מביט בדלתות של פארמה. יום אחד ראיתי אותו, גבר נמוך קומה וכהה שיער, פנים אל פנים עם איזה ממזר מסכן שהוחזק בכיסא בזמן שפארמה צורחת עליו. פעם ראיתי אותו מתפרץ על השוטרים והחיילים הבכירים שסביבו. ויום אחד ראיתי אותו בחדר השני, בוחן חפצים מוכרים על השולחן הארוך: הרובה, התיק והסרבל השחור שלי.
  
  
  זה נתן לי רעיון לתוכנית. תוכנית מסוכנת, אבל הזמן המוגבל יוצר סיכונים גדולים. חזרתי לבית הקפה באותה דרך שהגעתי, מכסה את כל העקבות. הכנתי כמה דברים שהייתי צריך והלכתי לישון. מחר יהיה יום עמוס.
  
  
  
  
  פרק 16
  
  
  
  
  
  ביליתי את הבוקר בחדר שלי בהכנת הציוד שלי. זה לקח לי כל הבוקר. היה לי המון ציוד לעבודה, והייתי צריך את הכל אם התוכנית שלי תצליח. לא היה לי זמן ולא הזדמנות לניסיון שני. אם זה לא היה עובד, לא הייתי מתעסק בזה לניסיון שני.
  
  
  בסביבות הצהריים שכרתי טנדר קטן ונסעתי לאחוזת המושל. החניתי את המכונית בתוך הסבך והלכתי במעלה הגבעה שממנה צפיתי יום קודם לכן. שם התמקמתי וחיכיתי.
  
  
  שכבתי שם כל היום בשיחים ובשמש בזמן שהנשרים עפו גבוה מעלי וראו את המבקרים באים והולכים מאחוזת המושל. לא יכולתי לעשן, אז לקחתי כמה לגימות מים מדי פעם. המשכתי לחכות. הנשרים החלו להסתובב למטה, לא בטוחים, כי לא זזתי הרבה זמן. לעת ערב החלו הנשרים להתיישב על הענפים העליונים של עץ השיטה הסמוך. והקולונל אנדרדה יצא לטייל בגני האחוזה. הנשרים המשיכו להתבונן בי. המשכתי לצפות באנדרדה. ההליכה שלו הצילה אותי מבעיות. כבר לא הייתי צריך לוודא שהוא באחוזה.
  
  
  הקולונל חזר פנימה בדיוק כשהשמש האפריקאית הכתומה נפלה מפניו אל הגבעות. נשרים עפו כשזזתי. חיכיתי עוד חצי שעה, ואז עקבתי אחרי קו הטלפון מהאחוזה אל עמוד על הכביש מול הבית. טיפסתי על העמוד, חיברתי את ציוד האזנות סתר והתקשרתי למחלקת משק הבית של האחוזה.
  
  
  "מנקה," נבח קול בפורטוגזית.
  
  
  השתמשתי בפורטוגזית עם מבטא מקומי. "סליחה, הוד מעלתך, אבל הערב אנחנו צריכים לבדוק את החיווט באחוזה עבור שנאי חדש שהבוסים שלי רוצים להתקין בעתיד. אנחנו מחברת החשמל.
  
  
  "בסדר, אז תוודא שהמפקדים שלך מספקים את האישורים הדרושים. "אתה חייב להראות אותו בשער הראשי," אמר הקול.
  
  
  "אנחנו נעשה כדבריך."
  
  
  ניתקתי את השיחה וחייגתי לחברת החשמל. "זהו מעונו של המושל. כבודו היה רוצה שמישהו יבדוק את החיווט הערב. קבל את הכרטיס שלך וודא שאתה כאן מיד בשעה 21:00.
  
  
  - באופן טבעי. מיד.'
  
  
  יונפק כרטיס, העוזרת תחכה לאדם, חברת החשמל תשלח אדם, והסתירה תתגלה בהמשך.
  
  
  ירדתי מהעמוד וחזרתי לטנדר השכור שלי. כבר חשוך לגמרי, הגיע הזמן להתחיל. לא חשבתי על ההשלכות של כישלון או אפילו על האפשרות שלו. אם קילמאסטר או כל סוכן אחר יעשה זאת, הוא לעולם לא ישלים את המשימה הראשונה שלו, לפחות לא בחיים.
  
  
  גררתי את הסרבל החדש שלי, רובה הצלפים, התיק הגדול, מדי החשמלאי והמזוודה השחורה והכבדה שלי אל מחוץ לטנדר אל הכביש הראשי. החניתי אותו בדיוק באותו מקום בו עצרה אתמול המשאית שניקבתי את הצמיג הקדמי. בחנתי את האחוזה כדי לוודא שיש לי את המיקום הטוב ביותר. זה מתאים.
  
  
  כאן עברה הדרך כשמונה מטרים מחומת האחוזה, כמעט בגובה העליון. הרצפה השתפלה מהכביש אל בסיס החומה. מעבר לחומה הבית עצמו היה כעשרים וחמישה מטרים מהגנים. זה היה בניין בן שלוש קומות עשוי אבן לבנה עם גג משופע כבד מעץ כהה.
  
  
  המגורים הפרטיים של המושל היו בפינה של הקומה הראשונה, משקיפים על הגן והחומה, ממש ממול למקום בו חיכיתי, מכורבלים בחושך.
  
  
  הכנתי את הסרבל השחור שלי, לבשתי את מדי החשמלאי והתחלתי לעבוד על החומר מהתיק השחור שלי. הוא הכיל חמישים יארד של קו ניילון דק, מאה יארד של חוט ניילון עבה יותר, סליל, גלגל מתח מתנייע חשמלי עם קשירה, ומחבר מיוחד לרובה הצלפים שלי. לאחר שהסרבל השחור היה מוכן, חיברתי את החיבור לרובה וכיוונתי בזהירות אל גג האחוזה במרחק של כחמישים מטרים.
  
  
  הצליל היה לא יותר מרשרוש רך בלילה. החוד השחור והמשונן עקב אחרי קשת חלקה על פני הקיר והגינה, קובר את עצמו בגג העץ של הבית. עובר דרך העין הגדולה בקצה נקודת הפלדה, חוט ניילון נתלה בקשת בלתי נראית מהמקום שבו הסתתרתי ועד לגג בו עוגנת הנקודה.
  
  
  שחררתי את החוט מהתושבת על הרובה שלי, קשרתי קצה אחד לחוט ניילון עבה יותר, וחיברתי את הקצה השני לסליל ונתתי לחוט להתפתל. החוט התפתל בצורה מסודרת על הסליל, מושך את החוט הכבד יותר על פני הקיר והגינה אל הגג ואז חזרה אלי דרך עין קצה הפלדה. שחררתי את החוט הדק וקשרתי את שני קצוות החוט העבה ליתד שננעץ באדמה על ידי הכביש.
  
  
  עכשיו היה לי חבל חזק שהוביל מהכביש דרך החומה והגן לאחוזה. לקחתי את כל הציוד שלי והחבאתי אותו איפשהו בצד הדרך. הידקתי את גלגל הרתמה לכבל, והידקתי את הסרבל השחור, המלא בתכולת שק גדול, לתוך הרתמה וקמתי.
  
  
  לאחר מכן לקחתי את לוח הבקרה האלקטרוני הקטן והחלקתי במורד הכביש הראשי למקום שבו הייתי קרוב מאוד לשער הראשי. בזכות המבקרים נפתחו השערים. שני זקיפים עמדו בבית שמירה ממש בתוך החומות, ומחוץ לכניסה הוקם מחסום.
  
  
  לחצתי על כפתור בלוח הבקרה. ערב חשוך אחד החל הסרבל הממולא שלי לנוע לאורך החבל; מעבר לכביש, מעל החומה וגבוה בשמים מעל הגן, עד לגג הבית. חיכיתי במתח, מוכן לרוץ.
  
  
  שום דבר לא קרה. איש לא ראה את "האיש" עף על פני הגן עד לגג. חיכיתי עד שראיתי את הדמה כמעט מגיעה לגג, ואז לחצתי על כפתור נוסף בפאנל. זה יגרום לרעש ופאניקה.
  
  
  'תפסיק! שם למעלה! תשומת הלב! תשומת הלב! לִתְקוֹף!'
  
  
  הצרחות נשמעו חזקות ואכזריות, מדאיגות ובהולות, בקירות מימיני. שלושת הזקיפים בשער הסתובבו שלושתם והביטו לשם לרגע.
  
  
  'תשומת הלב! התראה: התראה אדומה. מספר המושל!
  
  
  שלושה זקיפים, זהירים ומתוחים בהוראת שומרים נוספים, רצו מהשער בבהלה.
  
  
  רצתי על פני הכביש, עברתי את המחסום והלכתי בשלווה את עשרים וחמישה המטרים של שביל הכניסה לאחוזה. אף אחד לא אמר לי להפסיק.
  
  
  מימיני האירו זרקורים את גג האחוזה, קצינים צעקו, חיילים ירו יריות אזהרה ורסיסים עפו מקצה הגג. חיילים יצאו מהבית ונדחקו על ידי השוטרים. גם הזקיף בדלת הכניסה נעלם. נכנסתי ועברתי במסדרונות השקטים והאלגנטיים. גם הזקיפים בפנים רצו בבהלה.
  
  
  אולי יש לי מזל. אבטחה הדוקה מדי יכולה תמיד לעלות לך בראש, זה יוצר יותר מדי מתח עצבני. הודיעו להם על רוצח בסרבל שחור, ועכשיו היה להם אדם בסרבל שחור שביצע מתקפה על המושל. חרדה בכל החזיתות. כולם רצו להציל את המושל.
  
  
  מצאתי את המסדרון שהייתי צריך, נכנסתי אליו והלכתי לעבר דלת חדרו של קולונל פדרו אנדרדה. הדלת שלו נפתחה. בעודו מתלבש, הוא יצא. דרך הדלת הפתוחה ראיתי מאחוריו אישה שגם היא התלבשה במהירות. הקולונל בא ישר אליי.
  
  
  'מי זה?' – שאל בטון מצווה. 'לִתְקוֹף? איפה?'
  
  
  צעדתי כמה צעדים לעברו, מלמלתי משהו על המושל. הסטילטו שקשרתי לזרועי בבית הקפה נפל מהשרוול. דקרתי אותו בלב, תפסתי אותו לפני שהספיק ליפול ונשאתי אותו לגומחה קטנה. שם הושבתי אותו על ספסל, עם הגב לדלת. חזרתי למסדרון, מצאתי את המסדרון הנכון למושל והתחלתי לפרק את קו החשמל.
  
  
  כשעבדתי על ברכי ראיתי את המושל מגיח מהפמליה שלו וחיילים מתקרבים אליו מכל עבר. שניים מהם דחפו אותי הצידה. עמדתי מול הקיר ונראיתי מפוחדת ומבולבלת, בדיוק כמו שעובד צריך.
  
  
  - בובת ראווה? – אמר המושל לשניים מאנשיו. "על משהו כמו מעלית כיסא. כל כך הרבה חומר מיוחד לבובה? למה? אתה בטוח?'
  
  
  "דֶמֶה. ממולאים באיזה קש עבה. מצאנו משהו חשוד. ..'
  
  
  "אז זה חייב להיות טריק," קרא המושל והביט סביבו. 'אבל למה? אף אחד לא ניסה להרוג אותי, נכון?
  
  
  הקצין הנהן. 'רשימה. חפש בבית. לקח להם עשרים דקות למצוא את גופתו של קולונל פדרו אנדרדה. המושל נשבע לחזור לדירותיו.
  
  
  "אנדרה! הרוצח לא הצליח לצאת, נכון?
  
  
  - לא אדוני. אני בטוח שלא. השומרים בדלת נשלחו מיד לתפקידיהם.
  
  
  סובבתי את ראשי, המסדרון הפך לבית משוגעים מלא בקולות זועמים. תוך שימוש בפורטוגזית הכי מתורבתת שלי, קראתי: "אנחנו חייבים לעצור כאן את כולם, אפילו את הקצינים".
  
  
  אני בספק אם המושל או מישהו אחר יודע מי צעק את זה עד היום. ברגע זה הם לא הפסיקו להיות מופתעים, אלא מיד יירטו את הצעקה. ראיתי איך כל מי שלא שייך ישירות למנגנון או לצוות המושל נתפס ונעצר, מהקולונל הזקן הזועם ועד למשרתת וחברתו של הקולונל אנדרדה שנרצח.
  
  
  הם תפסו אותי כעבור חמש דקות כשהם הבחינו בי ממש מתחת לאף שלהם. בשלב הזה הגיע האיש האמיתי מחברת החשמל עם הכרטיס שלו והם לקחו גם אותו. נאלצנו להיכנס למכונית ולקחו אותנו משם בשמירה. השומרים היו אנשי שירות הביטחון הלאומי, כפי שידעתי. עכשיו השאר שכבו אצל סניור מקסימיליאן פארמה. קיוויתי שגם אותי הוא לא יאכזב.
  
  
  הפעם נכנסתי לבניין הביטחון הלאומי דרך דלת הכניסה. לקחו אותנו לחדר חקירות, הפשיטו אותנו וערכו חיפושים. באחוזה נפטרתי ממנגנון הסטילטו ושורש כף היד. חוץ מזה, לא היה איתי משהו כמו נשק או ציוד. לא רציתי לעשות את זה קל מדי, מהיר מדי או בטוח מדי עבור פארמה.
  
  
  השירות לביטחון פנים חי בשגרה, כמו כל השירותים הפוליטיים; אבל עם משטרת הביטחון המצב חזק עוד יותר. הכל היה צריך להיעשות לפי הספר; הניסיון לימד אותם שמשהו כזה עובד הכי טוב, והטמפרמנט שלהם גורם להם לרצות לעבוד בצורה הזו. אם היו פחות חשודים, הם היו יכולים פשוט לבדוק את חברת החשמל, והם היו מגלים שהם בכלל לא מכירים אותי. ואז זה היה קורה לי מיד.
  
  
  במקום זאת, בגלל שהיו כל כך הרבה ראיונות, כולנו היינו נתונים לאותה חקירה שלב אחר שלב, כולל כמה שוטרים כועסים מאוד, והסיפורים והאליביס שלנו נבדקו. הם בדקו כל מה שהיה איתנו בנפרד. כל מה שהיה איתי זה קצת כסף מזומן, מפתחות, ארנק, רישיון נהיגה מזויף, תמונות משפחתיות מזויפות ופריט קטן בעל חשיבות רבה. †
  
  
  "מי זה מנואל קזאדה?"
  
  
  הוא היה גבר רזה עם פרצוף קר, עדיין לבוש בז'קט שלו כשעמד בפתח חדר החקירות.
  
  
  החוקרים עמדו בתשומת לב וכמעט זחלו מול האיש הקריר. הם מצאו את זה!
  
  
  "ההוא, אדוני," אמר החוקר והצביע עלי.
  
  
  הבוס הרזה ליווה אותי לאט מלמעלה למטה. זה מצא חן בעיניו, וחיוך קל עיטר את פניו. הוא הנהן.
  
  
  "בחייך."
  
  
  החיילים דחפו אותי לשם. יצאנו מהחדר, הלכנו במסדרון שבו כולם עצרו להסתכל עליי, ועלינו במדרגות לקומה השנייה. שמרתי על פני ישרות ובו זמנית עצבני ככל שיכולתי. זה לא היה כל כך קשה, הייתי די עצבני: האדרנלין זרם בי עכשיו. לקחו אותי למשרדו של מקסימיליאן פארמה.
  
  
  הדלת נסגרה מאחורי. גבר רזה עם עיניים קרות עמד מאחורי שולחן קטן. היו עוד שלושה גברים בחדר. כל המשטרה, בלי חיילים. מקסימיליאן פארמה ישב ליד השולחן הגדול שלו, עסוק בכמה ניירות. הוא לא הרים את מבטו זמן מה. טריק ישן מאוד.
  
  
  'כך. - הוא אמר, בלי להסתכל עליי, - זה מר קסדה, לא? עובד חברת חשמל.
  
  
  בלעתי. 'כן . .. אדוני.
  
  
  "איך," הוא הרים את עיניו, "מעולם לא שמעו עליך?"
  
  
  "אני אני. ..,” מלמלתי.
  
  
  פארמה הנהנה. האיש קם והכה אותי חזק בפנים. התנודדתי, אבל לא נפלתי. פארמה הביטה בי. הוא הנהן שוב. גבר אחר לקח אקדח, כיוון אותו לראשי ולחץ על ההדק. ההדק פשוט נלחץ.
  
  
  אף אחד לא צחק. אף אחד לא דיבר. פארמה קמה מהשולחן והסתובבה סביבו, מתקדמת לעברי. הוא עצר והסתכל לי ישר בעיניים. עיניו היו קטנות ועמוקות.
  
  
  "אז," הוא אמר שוב. "מנואל קסדה, טמבל, רוצח. מה עם בובה רגילה ורוצח? לא! אדם שיודע שהוא נתפס אבל בקושי נרתע מהמכה. אדם שבקושי ממצמץ, לא נרתע ולא מיילל בכלל כשמכוון אליו אקדח. לא הרוצח הממוצע שלך, אתה לא חושב?
  
  
  השתמשתי בפורטוגזית שלי. - אני... אני מבין. ... אבל זה לא זה.
  
  
  "אז", כך נראה, היה משפט המלכוד של פארמה. - עדיין פורטוגזית ועדיין טוב מאוד. פורטוגזית טובה מאוד, אבל הניב המקומי מושלם. כל הדברים היפים האלה וזה רק הסחת דעת. מאוד חכם ומאוד יעיל.
  
  
  "הוזמנתי. הם נתנו לי את זה. .. – אמרתי בפורטוגזית.
  
  
  'הֵם?' – אמרה פארמה. הוא הניד בראשו, חזר לשולחן, הרים חפץ קטן והראה לי אותו. ״אתה יודע מה זה? מצאנו את זה עם המפתחות שלך.
  
  
  שמתי אותו שם כדי למצוא אותו: בשני מקומות. זה היה החצי השבור של הקמיע של סימן צ'קה, האריה הישן הזהוב.
  
  
  "אני אני. ..״ שוב דשדשתי. "מישהו בטח הכניס את זה לכיס שלי, הוד מעלתך."
  
  
  "אתה חושב שאני לא יודע מה זה ומה זה אומר?" מה זה אומר לי?
  
  
  אם הוא היה יודע, הוא לא היה יעיל כמו שחשבתי, והייתי משקיע מאמצים רבים לשווא. גם אני הייתי מת תוך שעה אם הוא לא היה יודע למה אני מקווה. אבל עדיין לא אמרתי כלום.
  
  
  "בוא נלך," הוא אמר.
  
  
  לקחו אותי לחדר השני, שם היה שולחן ארוך עם כל הראיות. פארמה היה שף שאהב לבדוק את כל המרכיבים בעצמו. עכשיו, ליד כל החומרים על רצח הגנרל דה סילבה, על השולחן מונחת הדוגמנית השחורה שלי בסרבל. אלמלא זה, הייתי עובד הרבה לחינם. פארמה הושיטה יד לתוך הקש העבה שתחבתי לתוך הסרבל שלי ושלפה את החצי השני של האריה הישן. הוא הסתובב אליי והראה לי את זה.
  
  
  "הטעות הקטנה שלהם," הוא אמר. ואז באנגלית: "אבל עם מה שאני יודע, זו טעות מאוד חשובה, לא?"
  
  
  הסתכלתי על זה ואז השתמשתי גם באנגלית. אנחנו יכולים לדבר?'
  
  
  אההה. הוא כמעט קרן מאושר, ואז פנה בחדות לאנשיו. חכה במשרד שלי. אני אתקשר אליך. אין הפסקה. זה ברור? אני רוצה לדבר עם האדם הזה לבד".
  
  
  הם עזבו וסגרו את הדלת מאחוריהם. פארמה הדליקה סיגריה. "סוף סוף ניפגש, וכל הקלפים יהיו בידיים שלי", אמר. הוא ליקק את שפתיו, עיניו נוצצות לנוכח האפשרות שראה. "קילמאסטר באופן אישי. N3 בידיים שלי, AH בידיים שלי. אתה רוצח שנתפס, קרטר, AH תצטרך לנהל משא ומתן יקר איתנו. כמובן איתי.
  
  
  צדקתי: אם הוא היה רק מפקד משטרה חשאית קטן, הוא בוודאי ידע ש-N3 נמצא בשטחו וככל הנראה משתף פעולה עם מורדי הזולו. ברגע שנבהל, הוא גם כנראה הכיר את דרך העבודה שלי. אז כשהוא מצא את האריה הישן שהנחתי בבומה שלי, הוא נדהם, וכשהחצי השני הגיע בסופו של דבר עם מנואל קסדה, הוא היה בטוח לחלוטין שיש לו N3 מ-AH. וגם א"ח היה חשוב מכדי שמישהו מלבדו יוכל להתמודד עם זה.
  
  
  "זו טעות," נאנחתי. "אני בהחלט מזדקן מדי."
  
  
  "המצב שלך מאוד עדין," אמרה פארמה בשקט.
  
  
  "אם אין לי ספק שאתה רוצח. .. - הוא משך בכתפיו.
  
  
  - אני יכול לקבל סיגריה? הוא נתן לי אחד ונתן לי להדליק אותו. 'בוא נתחיל במה בעצם א.ח עושה כאן? עישנתי. "אתה לא מאמין שאני הולך לדבר, נכון?"
  
  
  "אני חושב שאפילו נגרום לך לדבר בשלב מסוים," אמרה פארמה.
  
  
  "אם תחיה מספיק זמן," אמרתי.
  
  
  'אני? בחייך, חיפשו אותך לגמרי. ..'
  
  
  ניגשתי אל הבובה והנחתי עליה את ידי. הוא קפץ לעברי עם אקדח בידו ודחף אותי באלימות הצידה. נתקלתי בחדר. פארמה רכנה מעל הבובה כדי למצוא את מה שהוא חשב שהחבאתי בפנים. הוא לא אהב את זה.
  
  
  הוא ניסה להסתובב וקם. פניו הפכו לכחולות. הוא התנשף. עיניו בלטו בצורה נוראית ותוך פחות מחמש שניות הוא נפל מת ארצה.
  
  
  נשארתי בפינה הרחוקה של החדר. הגז שהשתחרר כשהפלתי את הסיגריה לנוזל שבו השריתי את הקש היה הנשק הקטלני ביותר שהכרתי. שאיפה פעם פירושה מוות מיידי. אני בספק אם פארמה הבינה אי פעם מה הרג אותו, או אפילו שהוא גוסס. זה קרה לפני שהמוח שלו הספיק לומר משהו.
  
  
  שוטר שרצה לבחון את הראיות שלו בוודאי יכניס בובה ללשכתו. בהחלט קצין שמתעסק באופן אישי במשהו חשוב כמו AH או N3 ורצה לנהל משא ומתן. סמכתי על זה וזה עבד. עכשיו כל מה שהייתי צריך לעשות זה לצאת בחיים.
  
  
  
  
  פרק 17
  
  
  
  
  
  זה לא אמור להיות כל כך קשה.
  
  
  כשהוא מת, פארמה לא השמיעה קול. אנשיו בחדר השני קיבלו הוראה קפדנית להישאר שם והיו ממושמעים היטב. יעבור זמן רב עד שאפילו הדרגה הגבוהה ביותר, כנראה אותו אדם רזה עם עיניים קרות שהביא אותי לכאן, יזכור להיכנס כשאומרים לו לא להיכנס; או אפילו התחילו לתהות אם משהו השתבש.
  
  
  לא יכולתי ללבוש את הבגדים של פארמה. היא הייתה קטנה מדי בשבילי. אבל הדלת השנייה במשרדו הובילה למסדרון שבו הוצב זקיף נוסף. עד עכשיו, כל המשרד ידע כנראה שהרוצח נתפס, שהוא שייך לארגון סודי, ושהבוס עכשיו מתעסק איתו. כולם יזכו לציון מכובד ואולי אפילו יזכו לקידום; שמועות בדרך כלל מתפשטות במהירות בארגון כמו המשטרה החשאית. עם איזה מזל, השומר יהיה רגוע וכולם יחייכו עכשיו זה אל זה תוך כדי שתיית יין.
  
  
  חשבתי על כל זה באותן שניות בודדות שעצרתי את נשימתי, חיפשתי בגופה של פארמה, לקחתי את האקדח שלו והלכתי לכיוון הדלת המובילה למסדרון. פתחתי אותו ואמרתי, מחקה את קולה של פארמה דרך מטפחת: "כנסו עכשיו".
  
  
  החייל מיהר פנימה. שוב אותה משמעת נוקשה מדי של מדינת המשטרה. סגרתי את הדלת ובאותה תנועה כמעט הורדתי אותו מהרגליים. הוא התמוטט. הוא היה כמעט בגובה שלי. עדיין הייתי משתמש במדים שלו, אבל המזל הזה הציל אותי מהרבה סיכונים. הפשטתי אותו, לבשתי את המדים ויצאתי למסדרון.
  
  
  עזבתי במהירות כאילו יש לי משימה חשובה לפארמה. השומר בדלת השנייה יראה אותי נכנס ולא יהיה אכפת אם אקפוץ החוצה שוב. גם הוא בקושי הרים את עיניו; הוא שוחח בעליזות עם שני זקיפים אחרים, שנטשו את תפקידיהם בהתרגשות מעצרו של הרוצח. השמועות כאן באמת הלכו מהר כמו שציפיתי.
  
  
  הפקידים הבכירים שהיו בחקירתי עם פארמה נצטוו להמתין במשרד אחר, ושם כנראה עוד חיכו. לא הייתי צריך לדאוג שאף אחד מהם יבחין בפניי. מיהרתי דרך המסדרונות הרועשים, ירדתי לקומת הקרקע והתקדמתי לעבר דלת הכניסה.
  
  
  השומר בכניסה הראשית הביט בי בסקרנות. סימנתי לשתות, והזקיף חייך. ואז מצאתי את עצמי ברחוב חשוך.
  
  
  נפטרתי מהמדים בסמטה אחרת, החלפתי בחזרה לבגדים שהחבאתי שם וחזרתי למלון הזול שלי. שם ארזתי את חפצי, שילמתי והלכתי שני רחובות לחדר השלישי ששכרתי. עליתי למעלה והלכתי לישון. ישנתי טוב, זה היה יום ארוך מאוד.
  
  
  אפילו רכבי המשטרה והצבא שהסתובבו כל הלילה בעיר כשהצפירות שלהם רועשות לא הפריעו לי לישון.
  
  
  את כל היום הבא ביליתי בישיבה בחדר שלי. צפיתי בטלוויזיה וחיכיתי לאיש הקשר שלי. הטלוויזיה אמרה מעט מלבד ניסיונות ההתנקשות. בהלה אחזה בעיר; הוכרז חוק צבאי והאזור היה סגור. בטון היסטרי קראה הממשלה להרגעה. כעת, לאחר שהמנהיג נהרג, הכל היה בשליטה. ככה זה הלך בדרך כלל.
  
  
  בעוד מספר שבועות, כשאף אחד לא נהרג ושום דבר לא קרה, תחליט הממשלה שהסכנה חלפה והמושבה תתיישב שוב. כולם בירכו את הממשלה, והממשלה בירכה את עצמה על פעולתה הנחרצת שהצילה את המטרה והביסה את הרוצח השפל. רק אנשים בודדים, ציניקנים, משוררים, סופרים וכמה כתבים, יכלו לדמיין שהרוצח יכול היה פשוט לסיים את עבודתו וללכת הביתה.
  
  
  הקשר שלי הופיע זמן קצר לפני ארוחת הצהריים במסווה של סרן בצבא עם מחלקה של חיילים. הוא דפק על דלתי והודיע על מעצרי. עמדתי לפוצץ אותם דרך הדלת כשהקפטן צעק: "אל תתנגד, סניור. אחיך כבר נעצר. הכוח האמיתי שלך ידוע, בריחה בלתי אפשרית.
  
  
  מילת המפתח הייתה "אחי".
  
  
  שאלתי. - "מהי האישיות האמיתית שלי?"
  
  
  "אתה סניור Halfdan Zwart, מועסק על ידי Malmö Saw ו-AX."
  
  
  פתחתי את הדלת. הקפטן חייך רק פעם אחת. הוא הורה לאנשיו לעצור אותי. תושבי העיר רצו החוצה אל המדרכה. חלק ירקו עליי. החיילים דחפו אותי לרכב הפיקוד, הקפטן נכנס ונסענו.
  
  
  'איפה?' - שאלתי.
  
  
  הקפטן רק משך בכתפיו. הסתכלתי עליו. היה בו משהו שלא אהבתי. הקפטן לא גילה סקרנות, לא חיוכים, לא שאלות. היה בו משהו אפל, הוא היה זהיר מדי. והוא לא הסתכל עליי מספיק.
  
  
  יצאנו מהעיר בדמדומים הסגולים, לתוך השממה הצפופה שמדרום. כבר היה חשוך כשנכנסנו לחצר של אסיינדה גדולה באזור הכפרי. החיילים עמדו בצל מסביבנו. כמו כן שני מסוקים, אחד מהם עם סימון אמריקאי. הרגשתי טוב יותר. הקפטן הוביל אותי פנימה. אתה חייב לחכות כאן, אדוני. קרטר," אמר הקפטן.
  
  
  הוא השאיר אותי לבד. עכשיו לא אהבתי את זה בכלל. למדתי את הסלון הגדול שבו עמדתי. היו בו גם ריהוט יוקרתי וגם כפרי, כמו גם אחוזה של איש עשיר מאוד ממשפחה ותיקה. לא אחוזה אפריקאית, אלא פורטוגלית. כסאות ושולחנות, ציורים וכלי נשק על הקירות - כל זה הועבר היישר מפורטוגל של ימי הביניים.
  
  
  לא היו כאן חיילים, אבל ראיתי צללים בכל חלון. הרגשתי לכודה. אבל עשיתי את העבודה שלי. שום דבר לא השתבש. או שזה היה נכון? סיימתי את העבודה שלי והם לא צריכים אותי יותר?
  
  
  האם ידעתי יותר מדי? אז שאדם חשוב עכשיו רוצה לוודא שהוא לא צריך אותי יותר? זה קרה בעבר. והקפטן ידע זאת.
  
  
  הדלת בקיר שמולי נפתחה. אדם נכנס לחדר והביט סביבי בריכוז כמו קודם: נץ.
  
  
  הוא ראה אותי. 'ניק? מה אתה עושה פה?'
  
  
  "לא שלחת אותי?" - התפרקתי.
  
  
  הוא קימט את מצחו. - כן, ארגנתי קשר שיוציא אותך מהארץ, אבל... ... ה"צו" הזה סגור, לא?
  
  
  "כן אני אמרתי. 'אבל מה?'
  
  
  "חשבתי שייקחו אותך בחזרה לסוואזילנד," אמר הזקן. "השר אמר לי בטלפון שיש לו עניינים חשובים לעסוק איתי. אולי הוא רוצה להודות לך.
  
  
  "אולי," אמרתי. "אבל יש שומרים בכל החלונות, והקפטן יודע את השם האמיתי שלי."
  
  
  'השם שלך!' הוק נשבע. "לעזאזל, זה נוגד את כל העסקה. השר יודע. ..'
  
  
  דלת נוספת נפתחה. "מה אני יודע, מר הוק?"
  
  
  קולו העמוק, המרשים כל כך בשל קומתו הקטנה, הדהד בכל החדר. שם הוא עמד, אחד האנשים המובילים בפורטוגל, צופה בהוק ובי. הוק לא פחד. לא ניתן להפחיד את הנץ מאף אדם בעולם.
  
  
  "שאף אחד לא יידע את השם של N3 במהלך המשימה".
  
  
  "אבל ה"משימה" הסתיימה, לא? אמר האיש הקטן. "שלושת החשודים שלנו מתים, מר מקצועי מאוד. קרטר מ-AH מנוסה מאוד.
  
  
  "לעזאזל," שאג הוק, "תגיע לנקודה." התקשרת בעניין עסקי חשוב. לא אמרת ש-N3 יהיה כאן, שהאנשים שלך יביאו אותו לכאן באמצעות הקוד שנתתי לאיש הקשר כדי לעזור לו להימלט. רצית שהוא יעזוב את מוזמביק בהקדם האפשרי. אז למה הוא עדיין כאן?
  
  
  "העבודה הסתיימה," אמרתי לאט. אולי עכשיו השר מתכוון להסתיר את מעורבותו והוא כבר לא צריך את האקדמיה לאמנויות.
  
  
  הוק צחק דק. - לא הייתי ממליץ על זה, אדוני המזכיר.
  
  
  היה איום קל בקולו, אבל כשהוק מזהיר, יש לו את הכוח, AH מאחוריו, וזה אף פעם לא רך. ע"ה יכול, במידת הצורך, להשמיד אומה שלמה. השר היה צריך לדעת זאת, אבל אף שריר אחד לא זז על פניו. התחלתי להרגיש מאוד לא בנוח. איזה...?
  
  
  "העבודה הסתיימה", אמר השר. - אבל האם זה היה באמת נחוץ? שלוש מהדמויות המובילות שלנו מתו, אבל אני תוהה אם באמת היה ביניהם בוגד.
  
  
  דממה הייתה תלויה כמו ענן בסלון המפואר, קטלנית כמו ענן הגז שהרג את פארמה. הבטתי בחלונות, שמאחוריהם ניתן היה לראות את צללי הזקיפים. הוק פשוט הסתכל על השר, פניו נעשו פתאום רציניים.
  
  
  "מה זה אומר?" – שאל הזקן.
  
  
  "היינו משוכנעים שהמורדים יודעים ויכולים לעשות את כל זה רק אם יהיה להם מנהיג תחת אחד מפקידי הממשלה. בּוֹגֵד. אנחנו יודעים שחייב להיות בוגד, אבל אולי חיפשנו במקום הלא נכון.
  
  
  -איפה היית צריך לחפש אז? שאל הוק בשקט.
  
  
  'אדון. קרטר הרג את מנהיג המורדים איתנו", אמר המזכיר והביט בי. "אבל ההתקוממות מתנהלת לפי התוכנית. שמענו שבעוד כמה שעות יופיע קולונל ליסטר בטלוויזיה המחתרתית כדי להכריז על תחילתה ולקרוא להתפרעויות ושביתות בקרב השחורים. שמענו משכנינו שהמורדים לא ייעצרו או יובסו, ושהם יכולים לבצע את תוכניותיהם ללא בעיות ניכרות".
  
  
  עכשיו הוא הביט בהוק. "אתמול בלילה, ברגע שנודע לי על מותה של פארמה, הוריתי על העברה חשאית של מיטב החיילים שלנו מהצריפים לאיממבה, 60 ק"מ מכאן. הכל לפי התוכנית. הוא הסתכל על שנינו. "בשעות הערב המוקדמות, שכירי החרב של קולונל ליסטר תקפו את חיילינו באימבמבה. הוא תקף אותם עם הגעתם, כשהם עדיין לא מאורגנים וחסרי צורה, וכמעט השמיד אותם. תוך שבועיים הם יהיו חסרי תועלת עבורנו. קולונל ליסטר חיכה להם!
  
  
  הוק מצמץ. הסתכלתי נפשית קדימה. איך זה היה אפשרי? ..?
  
  
  'אבל . .. - הוק התחיל להזעיף את מצחו.
  
  
  "לפני שנתתי את הפקודה, רק שני אנשים ידעו על תנועת הכוחות הזו", אמר השר. "אני ומר קרטר.
  
  
  "גם אני," התפרץ הוק. "N3, כמובן, דיווחה לי."
  
  
  - ואז אתה. – אמר השר. הכעס היה עמוק בקולו עכשיו. 'אני . .. ואח, ולא סיפרתי להם. ואז התחלתי לחשוב. למי מכל המעורבים יש קשרים איתנו, כמו גם עם המורדים? מי עובד עבור שני הצדדים? הו! אם רק אחד מהפקידים שלנו היה בוגד, מי יכול היה לתת למורדים האלה את כל המידע שיש להם? רק מקור אחד: ע"ה".
  
  
  השר חבט באצבעותיו. החיילים פרצו לחדר דרך כל הדלתות. השר שאג: "תעצרו את שניהם".
  
  
  לא חיכיתי. לא היססתי לשנייה. אולי התת מודע שלי היה מוכן לזה, מוכן מהרגע שהגעתי להסיינדה הזו. הפלתי שני חיילים וצללתי דרך החלון. בגשם של זכוכית נחתתי על גבי חייל בחוץ, התהפך וקפצתי על רגלי. זרקתי את עצמי מעבר לקיר האסיינדה.
  
  
  מצד שני, קפצתי על רגלי וצללתי לתוך הג'ונגל האפל.
  
  
  
  
  פרק 18
  
  
  
  
  
  הם באו בשבילי. הייתי במרחק של פחות מעשרים מטרים מהג'ונגל כשכדורים החלו לרעוש סביב אוזני, קורעים עלים וענפים מהעצים. שמעתי את קולו הנמוך והזעם של השר מפציר באנשיו להמשיך. אם הוא לא היה משוכנע מראש, הטיסה שלי הייתה מסירה לו את הספקות. אבל לא היה לי סיכוי: הוא לא היה מקשיב לשום הסברים אילו היו לי. אבל לא היה לי הסבר, ואם רציתי למצוא אחד, הייתי צריך להיות חופשי לעשות זאת. הייתה לי תחושה שהתשובה נמצאת במחנה של ליסטר.
  
  
  האדמה סביב האסיינדה הייתה תערובת של ג'ונגל וסוואנה, והחיילים ניסו להשתמש באדמות העשב הפתוחות כדי לחתוך אותי וללכוד אותי ברצועות הצפופות יותר של הג'ונגל. שמעתי אותם מסביבי, ושם, מאחוריי בהסיינדה, השתעל מנוע המסוק. ראיתי אותו ממריא אל תוך הלילה. והזרקורים שלו סרקו את הקרקע כשהסתובב לכיווני. השר יזעיק כוחות נוספים, משטרה, כל מי שיוכל. הוא יכול לעמוד לרשותו את כל המשטרה והצבא של מוזמביק אם ירצה.
  
  
  עכשיו כולם ילכו אחרי, משני צדי הגבול וכאן, משני צידי הסכסוך. לא אהיה מכשול, והוק, חברי היחיד, היה עכשיו אסיר בעצמו. הם לא יפגעו בו; היה לו יותר מדי כוח בשביל זה, אבל הם יחזיקו אותו וכרגע א"ח היה מוגבל במעשיו. איפשהו הייתי צריך למצוא את התשובה למה שקרה ואיך זה קרה. הייתי צריך למצוא את קולונל ליסטר. הזמן הפך להיות חשוב.
  
  
  הייתה רק דרך מהירה אחת, הדרך הטובה ביותר בנסיבות העניין. אולי הדרך היחידה לברוח. אכזרי ובלתי צפוי. אני מוכנה לזה כבר שנים. חזרתי אל האסיינדה.
  
  
  החיילים והמסוק המשיכו לרדוף אותי לכיוון בו רצתי. חמקתי על פניהם כמו רוח רפאים. אבל השר לא היה טיפש. הוא לא התעלם מהאפשרות שאחזור. האסיינדה עדיין הייתה רוחשת חיילים. לא בגלוי, אבל הם הסתתרו בצל בכל מקום, חיכו לתנועה שלי.
  
  
  אבל השר טעה. הוא עשה טעות. היה לו נץ, והוא ידע את חשיבותו של נץ. אז הוא ציפה שאנסה לשחרר את הוק. השומרים התרכזו בבית עצמו, נזהרו מכל ניסיון לפרוץ שוב ולשחרר את הוק. אבל לא חשבתי לנסות את זה.
  
  
  הלכתי לאורך החומה עד שמצאתי שער צדדי, בחרתי במנעול וחמקתי פנימה. המסוק של צבא ארה"ב עדיין היה באותו מקום. המסוק הוא שהביא את הוק לפגישה. הטייס כנראה היה תקוע איפשהו בבית, אבל למזלי לא הייתי צריך את זה. רק אדם אחד שמר על המסוק. הפלתי אותו במכה אחת מכוונת היטב, השארתי אותו במקום שנפל וקפצתי לתא. הפעלתי את המנוע והורדתי לפני שהחיילים הבינו מה קורה.
  
  
  המראתי הכי מהר שהמסוק יכול לעוף. כמה כדורים פגעו בגוף ובמרכב, אבל אף אחד לא פגע בי. טסתי באלכסון במעגל גדול ונעלמתי לתוך הלילה בלי אורות. פניתי לכיוון האוקיינוס כדי להתחמק מהמסוק הפורטוגלי. משם פניתי דרומה לכיוון ביצות המנגרובים והכפר של קולונל ליסטר.
  
  
  נחתתי על אותו מדף בקצה הביצה שבו תפסו אותי אנשיו של הנסיך והבי. בחושך עשיתי שוב את דרכי דרך הביצה אל כפר השכירים. לא ראיתי או שמעתי סיורים ומצאתי את הטבעת החיצונית של הזקיפים כמעט נטושה. בכפר עצמו היו עדיין כמה זקיפים, והצריפים היו תפוסים על ידי נשים ישנות.
  
  
  בבקתה מצאתי את אינדולה ישנה ואשת זולו בגלימת משי, אותה פגשתי בכפר המורדים בערוץ. היא חייבת להיות אשתו של ליסטר. ברור שהצריף היה של ליסטר, גדול יותר מהאחרים ועם משרד השטח שלו, אבל הקולונל עצמו לא היה שם, וגם לא הנשק שלו.
  
  
  איפה הוא היה? איפה היו שכירי החרב?
  
  
  לא הערתי את אינדולה כדי לשאול. לא משנה מה קרה בינינו בחדר במצודה של והבי, עכשיו היא כמובן חשבה שאני האויב, ולא הייתה לי דרך להוכיח שאני לא כך. לא הייתי אויב שלה, ולמעשה לא הייתי אויב של הזולו. אבל המינוי שלי לא עזר להם כרגע.
  
  
  נתתי לה לישון וחמקתי חזרה לתוך הביצה. שם, בטבעת החיצונית של הזקיפים, ישב אדם מנמנם מעל מקלע קל. הוא היה נמוך וקשוח, עם תווי פנים אינדיאנים ויד חבושה. אולי הדרום אמריקאי הזה נשאר בכפר כי הוא היה פצוע.
  
  
  הוא התעורר משנתו עם סכין בגרונו.
  
  
  'איפה הם?' – סיננתי בספרדית.
  
  
  הוא הרים את מבטו ונער את השינה מעיניו. 'WHO?'
  
  
  "תנשום בשקט, בלי להשמיע קול," לחשתי והצמדתי את הסכין לגרונו. -איפה ליסטר?
  
  
  עיניו התגלגלו לאחוריהן: "אימבמבה. לִתְקוֹף.'
  
  
  "זה היה מוקדם אתמול בלילה. הם אמורים לחזור כבר עכשיו.
  
  
  הוא נראה מודאג. הוא ידע יותר מדי. או שהוא פחד ממה שהוא יודע?
  
  
  "הם צריכים לחזור עד עכשיו כדי לנסוע דרומה מחר," אמרתי. "הדרום שמעבר למרד".
  
  
  עכשיו הוא פחד מאוד. ידעתי יותר מדי. אם הייתי יודע כל כך... מי עוד ידע... מה היו סיכויי ההצלחה... עם כסף. ..תגמולים? הוא היה שכיר חרב. דרום אמריקה הייתה רחוקה, והוא ידע היכן נמצאת הנאמנות הראשונה שלו. מה זה עבור רוב האנשים: להיות נאמן לעצמך. הוא בלע בחוזקה.
  
  
  - הם בדרך, אדוני.
  
  
  'איפה?'
  
  
  "צפונה, בערך עשרה מייל מכאן." רכבת מסווזילנד ללורנצו מרקס.
  
  
  'צָפוֹן? אבל . ..'
  
  
  מסילת רכבת? הרכבת היחידה מסווזילנד לים?
  
  
  מהים ללורנצו מרקז? חשיבות חיונית ואסטרטגית ו. .. התחלתי לחשוד. צָפוֹן!
  
  
  הפלתי את שכיר החרב. כבר הרגתי מספיק אנשים חפים מפשע פחות או יותר ונמאס לי בינתיים. צָפוֹן!
  
  
  כאן יקומו לוחמי חופש מוזמביק, כן. אבל כל התוכנית קראה לפיצוץ באזורי הגבול, פיצוץ מרוכז עם שכירי החרב של ליסטר ככוח העיקרי להדוף את הפורטוגלים המתקדמים מצפון ואת החיילים הדרום אפריקאים הסדירים שמתקדמים ממערב. אם ליסטר וכוח האש שלו היו זזים צפונה, הרחק מהגבול, זה היה משאיר את המורדים הזולו, הסוואזים ואת הגוף העיקרי של השחורים המוזמביקים להתמודד לבדם מול הכוחות הסדירים של דרום אפריקה וסוואזילנד.
  
  
  או, גרוע מכך, אם כוחות פורטוגל היו מצליחים לנוע דרומה ללא הפרעה של שכירי החרב של ליסטר - ליסטר מצפון וכוחות קולוניאליים פורטוגליים מדרום - לא היה סיכוי לזולו ולמורדים שחורים אחרים. זה יהיה מרחץ דמים אמיתי.
  
  
  החשדות שלי גברו. קרלוס ליסטר עבד עבור הרוסים והתכוון לזרוק את המורדים לכאן לאריות. בזמן שהם מתים בניסיון לתקוף את הכוחות הפורטוגלים והסוואזים, ליסטר התקדם צפונה וכבש את מוזמביק. פתאום ידעתי את זה בוודאות.
  
  
  נאלצתי להזהיר את הזולו ושחורים אחרים שנאלצו להילחם בכוחות הצבא המודרניים עם אשאים ורובים ישנים. אבל איך גרמתי להם להאמין לי? אֵיך?
  
  
  קשרתי את שכיר החרב ועשיתי את דרכי חזרה לכפר השכיר הריק. הוא חזר לבקתה שבה ישנו אינדולה ואשת הזולו, המאהבת של ליסטר. נכנסתי בשקט לבקתה, התכופפתי מעל אינדולה ונישקתי אותה פעם, פעמיים, ואז כיסיתי את פיה בידי.
  
  
  היא התעוררה בהתחלה. היא ניסתה לזוז, אבל עצרתי אותה בכיסוי פיה. עיניה התגלגלו בפראות והפכו כועסות כשהיא הסתכלה עליי.
  
  
  "אינדולה," לחשתי. "אתה חושב שאני האויב שלך, אבל אני לא." אני לא יכול להסביר הכל, אבל הייתה לי משימה ועכשיו זה נגמר. עכשיו יש לי הזדמנות לעשות משהו אחר: להציל אותך ואת האנשים שלך.
  
  
  היא נאבקה, נועצת בי מבט זועם.
  
  
  "תשמע," סיננתי. - עכשיו זה לא הזמן, אתה שומע? ליסטר הונה את כולנו. אתה ואני הוא השתמש באנשים שלך ואז בוגד בהם. אני חייב לעצור אותו, ואתה צריך להזהיר את האנשים שלך. איפה דמבולאמנזי?
  
  
  היא הנידה בראשה וניסתה לנשוך את ידי, עיניה נוצצות בפראות.
  
  
  'תקשיב לי. שכירי החרב נעים צפונה. אתה מבין? בצפון!
  
  
  היא נרגעה ועכשיו הביטה בי כשספק בעיניה. ראיתי ספק: הצפון והזיכרון של מה שקרה בינינו בחדר ההוא.
  
  
  "אני מודה שנשלחתי לעשות משהו נגדך, זה היה פוליטי. אבל עכשיו אני איתך, זו גם פוליטיקה, אבל הרבה יותר. עכשיו אני עושה מה שאני רוצה: מנסה לעצור את ליסטר.
  
  
  היא הביטה בי ללא ניע. ניצלתי את ההזדמנות שלי, הוצאתי את ידי מפיה ושחררתי אותה. היא קפצה והביטה בי. אבל היא לא צרחה.
  
  
  'בצפון?' היא אמרה. - לא, אתה משקר.
  
  
  "עליך להזהיר את עמך." מצא את דמבולאמנזי ותגיד לו. אני לא אלך איתך.
  
  
  איך אני יכול לסמוך עליך, ניק?
  
  
  "בגלל שאתה מכיר אותי ובגלל שבטחת בי קודם."
  
  
  'אמון? לאדם לבן?
  
  
  - אדם לבן, כן. אבל לא האויב. יש לי את העבודה שלי ועשיתי אותה. אבל עכשיו העבודה הסתיימה, ואני איתך.
  
  
  "אני..." היא היססה.
  
  
  לפתע שמעתי תנועה והסתובבתי במהירות. האישה הזולו הזקנה, אשתו של ליסטר, התעוררה והתיישבה בשמלת המשי שלה עם אבזם זהב שהאיר באור העמום.
  
  
  הוא משקר, אינדולה. זה מרגל לבן. הוא בא לכאן כדי להרוג את המנהיג שלנו ולעצור את המרד. הוא עובד עבור הפורטוגזים.
  
  
  הנהנתי. - נשלחתי בשביל זה. אבל עכשיו הכל שונה. אני לא מאמין שאי פעם היה מנהיג פורטוגלי סודי. ראית אותו פעם, אינדולה? לא, ליסטר הוא המנהיג הלבן היחיד והוא משתמש בסימן צ'אקי לטובתו".
  
  
  - אל תקשיב לו! – קראה האישה. עכשיו היא דיברה אנגלית בלי מבטא.
  
  
  אינדולה הביטה באישה, ואז בי, וראיתי ספק גדל על פניה. אולי עכשיו היא זכרה ספקות אחרים, קלים מהעבר.
  
  
  "שיבנה," היא אמרה באיטיות, "האנגלית שלך הפכה טובה מאוד עכשיו." איפה למדת את זה?
  
  
  "אני מאומנת טוב יותר ממה שאתה חושב," אמרה הקשישה בגסות. - למען מטרתנו. האיש הזה . ..'
  
  
  "זו אשתו של ליסטר," אמרתי. "אתה מקשיב לאשתו של ליסטר, אינדולה?"
  
  
  נראה היה שאינדולה חושבת על דברים שזכרה. -מאיפה את, שיבנה? האם אי פעם הכרנו אותך לפני שהקולונל ליסטר בא לכאן? באת אלינו כסגנו. הייתה אישה זולו לפניו, אז בטחנו בה, אבל...
  
  
  שיבנה התחילה לעבוד. התקפה מהירה ומתורגלת. סכין ארוכה ביד כהה, שרירים נוצצים מתחת לעור שחור. זו הייתה התקפה עליי. היא הגיבה כל כך מהר וכל כך טוב שאם אינדולה לא הייתה פועלת, היא בהחלט הייתה הורגת אותי. היא הגנה עלי ברפלקס. כי אהבנו אחד את השני? מה שזה לא יהיה, אינדולה פעלה באופן ספונטני ונקלעה לדרכה של שיבנה. שיבנה זרקה אותה הצידה בתנופה מהירה של ידה הפנויה, ואינדולה נזרקה הצידה כמו נוצה. אבל זה הספיק. הפגיון כמעט פגע בי בלב, והרגשתי צריבה בצידי. זינקתי במהירות ופגעתי בשיבנה בקצה הלסת שלה. היא נפלה כמו שור מובס. פגעתי הכי חזק שיכולתי.
  
  
  תפסתי את היד של אינדולה. 'בוא איתי.'
  
  
  היא כבר לא התנגדה והלכה איתי מהאוהל דרך המחנה הכמעט נטוש. האטנו והזהרתי אותה לשתוק. חמקנו דרך טבעת הזקיפים במוצב שבו שכיר החרב שהופל עדיין היה קשור. הוא לא ניסה לעשות לנו חיים קשים. אולי הוא שמח שהוא קשור ולא מפריע לנו יותר.
  
  
  התקרבנו למסוק. בחושך טיפסתי ממדף הסלע ופניתי את המכונית צפונה. אינדולה הביטה בי בדאגה כל הזמן, עדיין לא לגמרי משוכנעת בי. הייתי צריך למצוא את שכירי החרב.
  
  
  מצאתי אותם. הם היו בצפון, כמו שאמר האיש. מחנה שקט ללא שריפות, לאורך מסילת הברזל מסווזילנד ללורנצו מרקס, ארבעים קילומטרים מצפון למקום בו היו צריכים להיות, ורק כמה שעות מהמקום בו היו צריכים להיות ארבעים קילומטרים בצד השני של הכפרים.
  
  
  "הם לא עברו חמישים מייל לפני הצהריים היום," אמרתי. - השתכנעת?
  
  
  אינדולה השפילה מבט. "יכול להיות שיש לזה סיבה".
  
  
  "בסדר," אמרתי. "בוא נגלה."
  
  
  
  
  פרק 19
  
  
  
  
  
  שחר אפור קיבל את פנינו כשנחתנו בחלל פתוח קטן כקילומטר דרומית לשכירי החרב. הג'ונגל כאן הפך לשיח נמוך ולסוואנה. היה שקט, חיות הבר התחבאו. אנשים זעמו.
  
  
  הלכנו בזהירות לעבר מסילת הברזל, ומקלטי השכירים הקטנים התייצבו בזה אחר זה. הם היו בכוננות לחימה מלאה. סיורים בשטח שומרים מקרוב על האזור. נראה היה שקולונל ליסטר לא רצה שמישהו יגלה אותם עד שיסיים. מרכבת חולפת איש לא הצליח לתפוס עקבות של חיילים. הכניסה למחנה לא תהיה כל כך קלה. ראיתי את האוהל של ליסטר כמעט באמצע, בטוח ושמור היטב. ראיתי משהו אחר, או שלא ראיתי משהו.
  
  
  שאלתי. - "איפה דמבולאמנזי ושחורים אחרים?" אינדולה חשה אי נוחות. אולי הם בסיור?
  
  
  "אולי," אמרתי.
  
  
  הסתובבנו בטבעת החיצונית של הזקיפים. למרות שלא הצלחתי למצוא דרך בטוחה לתוך המחנה, אינדולה הצליחה פשוט להיכנס.
  
  
  "אם אני צודק, אתה יכול להיכנס, אבל אתה לא יכול לצאת," אמרתי לה.
  
  
  "אם הייתי יכולה להגיע לליסטר ולפגוש אותו פנים אל פנים, זה היה מספיק," היא אמרה "אבל אתה, הם היו לוקחים אותך..."
  
  
  בדממה נשבר ענף. דחפתי את אינדולה שטוחה לקרקע, מנסה לכסות את עצמי הכי טוב שאפשר. ענף נוסף נשבר ודמות חומה חסרת צורה הופיעה בקצה הג'ונגל, שעצרה להשקיף על השיחים והסוואנה. ערבי. אחד מאנשיו של הנסיך והבי המתים! מה הוא היה אמור לעשות כאן? מיד הוצאתי את הבעיה הזו מהראש שלי. לעת עתה זה לא משנה. חליל אל-מנצור כנראה דאג לשכירי חרב עבור "חבריו" הפורטוגזים. אבל זו הייתה ההזדמנות שלי.
  
  
  החלקתי לעברו. הוא מעולם לא ידע מה קרה לו. שמתי חבל על צווארו וחנקתי אותו. הפשטתי אותו במהירות ולבשתי את הכאפייה החומה והשחורה שלו, מרחתי את פניו באדמה ומשכתי את הכאפייה על פניו וסנטרו.
  
  
  "במקרה שלך," אמרתי לאינדולה, "הם עלולים להיות מופתעים. אבל אתה והערבי יכולים לעשות את זה ביחד. בוא נלך ל.'
  
  
  הלכנו בשקט אך בטבעיות לכיוון המחנה. הזקיף הראשון קרא אלינו. אינדולה הציגה את עצמה ואמרה לאיש שהערבי רוצה לראות את קולונל ליסטר. שמרתי את ידי על האקדח השתק מתחת לחלוק שלי. נמתחתי.
  
  
  השומר הנהן. ״המשך בדרכך. קולונל באוהל שלו. אינדולה הביטה בי לרגע. שמרתי על הבעה חסרת רגשות על פניי. הזקיף לא הופתע לראות את הערבי. הוא נראה מודאג יותר מהנוכחות של אינדולה כאן. הספק נעלם מעיניה.
  
  
  הלכנו ממש דרך המחנה הנסתר. שכירי החרב בירוק הסתכלו עלינו בסקרנות. אבל הם לא עשו שום דבר נגדנו. שני זקיפים נתנו לנו לעבור, לאחר ששאלו לראשונה את אינדולה מה היא עושה כאן, למה היא לא בכפר.
  
  
  "יש לנו מסר חשוב לקולונל", אמרה. דיברתי ערבית. "הודעה משיבנה. היא שולחת אותי לקולונל ליסטר".
  
  
  אינדולה תרגמה את זה ואז שאלה, "איפה דמבולאמנזי?"
  
  
  "במשימה," אמר הזקיף.
  
  
  הוא נתן לנו לעבור. ואז ראיתי גרמני, רב סרן קורץ. הוא עמד מול האוהל של קולונל ליסטר והביט היישר אלינו. הסתרתי את פניי כמיטב יכולתי. המשכנו הלאה. קורץ פגש אותנו מול האוהל של ליסטר. הוא בהה בי, ואז פנה לפתע לאינדולה.
  
  
  למה את כאן, אישה? - הוא חטף בסווהילית. -מי אמר לך שאנחנו כאן?
  
  
  זו הייתה שטות, שאלה מסוכנת. אינדולה לא נרתעה. "שיבנה," היא אמרה בשלווה. "יש לה מסר חשוב לקולונל."
  
  
  'אה כן?' – אמר קורץ. כל תשומת הלב שלו התמקדה בנערה. לא היה אכפת לו מהערבי השותק. "שיבנה לא הייתה שולחת את ההודעה ללא הסיסמה. מה זה?'
  
  
  "היא לא נתנה לי את הסיסמה." – אמרה אינדולה. האם בני ברית צריכים סיסמאות? האם אתה מכיר את בתו של המורד הזולו והצ'יף, מייג'ור קורץ?
  
  
  הגרמני הגרמי צמצם את עיניו. "אולי לא, אבל אני רוצה לשמוע את ההודעה הזו. קדימה, שניכם.
  
  
  היה לו לוגר בידו העבה. הוא הצביע לנו על אוהל שניצב ליד האוהל של קולונל ליסטר. נכנסנו פנימה ואני מתח את השרירים שלי כדי להתנפל עליו. זה היה מסוכן, אם הוא יעשה רעש היינו נדפקים ולעולם לא נצא בחיים מהמחנה שוב. אבל היה לי את זה. †
  
  
  פתאום נוצר בלבול בקצה השני של המחנה. קורץ הסתובב. לא יכולתי לראות מה זה, אבל זו הייתה ההזדמנות שלי לתפוס את זה במהירות. זזתי. הוא התרחק וצעק לזקיף.
  
  
  "שמור על השניים באוהל ושמור אותם שם עד שאחזור."
  
  
  הוא הלך לעבר המהומה. הזקיף ניגש לפתח, דחף אותנו עם הרובה שלו לקיר האחורי וסגר את דש האוהל. הצל שלו הצביע על כך שהוא מביט בריכוז במישור. "ניק," אמרה אינדולה, "אם קורץ יבקש הודעה, מה נגיד לו?"
  
  
  -האם אתה משוכנע עכשיו?
  
  
  היא הביטה לכיוון השני. "מוזר שקורץ לא סומך עליי." אפילו מוזר יותר, לשיבנה הייתה סיסמה. "קורץ לא היה מופתע ששיבנה ידע שהם כאן בצפון".
  
  
  "היא שיקרה," אמרתי.
  
  
  "אבל יכולה להיות סיבה לכך," אמרה אינדולה. קשה לאבד אמון כאשר חלומות החופש שלך עולים בעשן. היא רצתה להאמין לליסטר ולשיבנה, אישה מעמה.
  
  
  אמרתי. - "דמבולאמנזי צריך להיות כאן. הוא איש הקשר שלך, והוא צריך להיות ליד ליסטר."
  
  
  - כן, אבל...
  
  
  היא הייתה זקוקה להוכחה אחרונה. האוהל של קולונל ליסטר היה המקום היחיד שבו יכולנו להשיג את מה שהיא צריכה.
  
  
  קורץ חיפש אותנו בלי למהר. תפסתי סכין וחתכתי בקיר האחורי של האוהל. היה זקיף מאחורי האוהל של ליסטר. בנוסף, הטבעת החיצונית של הזקיפים הייתה ישירות מתחת לסוללת הרכבת. הם עמדו על המשמר והסתכלו רק על פסי הרכבת. שני זקיפים אחרים עמדו משמאל ונראה שהם צופים במשהו בקצה המרוחק של המחנה, הרחק מפסי הרכבת.
  
  
  "יש מאחורינו שומר שבוודאי יראה אותנו", אמרתי לאינדולה. "יש סבירות גבוהה שקורץ לא דיבר איתו". אני אעשה חור בחלק האחורי של האוהל, ואתה תצא החוצה ותדבר עם הזקיף הזה. הוא בהחלט יזהה אותך. תסיח את דעתו איכשהו, כל מה שאתה יכול לחשוב עליו, ותגרום לו להסתכל לכיוון השני.
  
  
  היא הנהנה. חתכתי בזהירות את הקיר האחורי. הזקיף לא ראה את זה. אינדולה חמקה החוצה והתקרבה כלאחר יד אל הזקיף. הוא היה זקיף טוב, הוא הבחין בה ברגע שהיא התקרבה אליו. הוא כיוון אליה, ואז הוריד לאט את הרובה. הוא חייך. יתר על כן, היה לו מזל, הוא היה בחור צעיר שכנראה היה צריך בחורה.
  
  
  אני חיכיתי.
  
  
  היא ניגשה לזקיף הצעיר, ספרדי, כנראה פרטיזן צעיר בשירותו של הקולונל הגדול ליסטר. הם שוחחו ביניהם, ואינדולה, למרות נעוריה, הייתה פרטיזנית כבר לא מעט זמן. היא ראתה מה שאני ראיתי: הוא רצה אישה. עכשיו היא עמדה מאוד קרוב אליו. ראיתי אותו נלחץ. זה היה בניגוד לכל הכללים והאימונים של הזקיף לתת למישהו להתקרב כל כך. היא הרגיעה אותו וראיתי אותה מקפלת את גבה כדי להביא את שדיה כמעט לפניו. היו לה חזה חשוף, כמו אישה זולו. הוא ליקק את שפתיו והניח את הרובה על הקרקע, מחזיק אותו ביד אחת.
  
  
  היא סובבה אותו וראיתי אותה מסתכלת מסביב כדי לוודא ששאר השומרים לא מסתכלים. ואז היא הנהנה.
  
  
  טיפסתי החוצה דרך החור והלכתי במהירות לזקיף. כששמע אותי, הוא הסתובב במהירות וניסה להרים את הרובה שלו. עיניו התרחבו לפתע ואז נצצו. תפסתי אותו לפני שהספיק ליפול. לאינדולה היה פגיון חד קטן בידו. היא ידעה בדיוק איפה להכות מישהו.
  
  
  הסתכלתי במהירות סביבי. אף אחד משכירי החרב המתבצרים לא הסתכל לכיווננו. שני השומרים מלפנים היו עסוקים מדי בחיפושים במקום אחר. נשאתי את הזקיף המת לחלק האחורי של האוהל של ליסטר. זה היה אוהל זוגי עם אזור שינה מאחור, אבל הייתי צריך לקחת את הסיכון שלי. חתכתי את הקיר האחורי ונשאנו את הזקיף המת פנימה.
  
  
  הרהיטים היחידים היו דרגש של קולונל ספרטני, חזה וכיסא בד. שאר אזור השינה היה ריק. שמנו את הזקיף המת מתחת למיטה. גם שום דבר לא זז מלפנים. הצצתי מבעד לסדק וראיתי את ליסטר עובד לבד ליד שולחן השדה שלו. היו לו אקדח, סכין, בנדוליר ורצועות כתף של תיק גב. הוא היה מוכן לצאת מיד. מחברת השדה שלו ישבה משמאל לשולחן העבודה שלו עם מכסה פתוח. הנהנתי לאינדולה. היינו צריכים להחזיק את הרשומות האלה. היא הביטה בי בציפייה. אני יכול להרוג את הקולונל הזה במקום ולקוות לצאת בחיים, אבל אם אהרוג אותו לפני שתהיה לי הוכחה, אינדולה לעולם לא תאמין לי.
  
  
  "תשמע," לחשתי. "נצטרך לחכות עד שהוא יעזוב את האוהל." או עד שנוציא אותו איכשהו. אולי . ..'
  
  
  לא סיימתי את המשפט. לפני כן, ליסטר קם וקורץ נכנס לאוהל. הוא לא נראה נינוח.
  
  
  "אורח, קולונל," אמר הגרמני.
  
  
  בד האוהל הוזז הצידה, וחליל אל-מנצור נכנס לאוהל, התכופף, יישר את גבו וניגש בחיוך אל הקולונל.
  
  
  "זה תענוג, קולונל," הוא אמר באנגלית.
  
  
  ליסטר הנהן. "תנחומי, אל מנצור. מותו של הנסיך היה הלם לכולנו.
  
  
  ליסטר דיבר גם אנגלית. זו כנראה הייתה השפה היחידה שהייתה להם במשותף. חליל אל-מנצור התיישב בחיוך. היה דמיון רב בין שני הגברים; שניהם נראו כמו זאבים ותיקים שמקיפים זה את זה. אל-מנצור המשיך לחייך.
  
  
  "הלם, אבל למרבה המזל לא טרגדיה בלתי הפיכה", אמר הערבי. "האם התוכניות שלך מסתדרות?
  
  
  "נהדר," אמר ליסטר. - יש לך תוכניות, אל-מנצור?
  
  
  "כמו כל הגברים," אמר חליל. "הנסיך עשה עבודה נהדרת לקחת ממך את המורדים השחורים חסרי המנוח שבאו אליך לעזרה ותמיכה. נראית כמו חבר, מישהו שעזר לפליטים ואז נפטר מהם בלי להתעסק.
  
  
  "הנסיך היה חכם למכור אותם לעבדות", אמר ליסטר. - הבחירה של צעירים שחורים, חזקים וחמי מזג. לקוחותיו העשירים אהבו את זה. ההשפעה שלי על המנהיגים הקלה על שיעבוד נשים אחרות. כך תוכלו לעזור אחד לשני.
  
  
  הבטתי באינדולה. פניה הכהות האפרו כמעט. השנאה בערה בעיניה. כעת היא ידעה כיצד נלכדה על ידי אנשיו של הנסיך והבי כשחשבה שהיא "בטוחה" במחנה של ליסטר. ליסטר מסר את כל השחורים שהוא כביכול הציל לוואהבי כדי למכור לעבדות כדי שלא יגלו בטעות שלסטר בדרך.
  
  
  היא הביטה בי והנהנה: עכשיו היא האמינה לי. בחלק אחר של האוהל חזר חליל לדבר.
  
  
  "תועלת הדדית", אמר הערבי. "האם יש סיבה למה זה לא ימשיך איתי במקום הנסיך?"
  
  
  "אין סיבה," הסכים ליסטר. "אם אתה יכול להציל את מקומו, אל מנצור."
  
  
  "המקום שלו וההבטחות שלו," אמר חליל. "התמיכה שלנו בך בלורנצו מרקס, מבאבנה וקייפטאון בתמורה להסכמתך ליחסים העסקיים שלנו".
  
  
  "האם אני צריך את התמיכה שלך במקומות האלה, אל מנסור?"
  
  
  חליל חייך שוב. קדימה, קולונל. אני מכיר את התוכניות שלך. בעוד שחוסר התמיכה שלך ירסק את המורדים הזולו והסוואזים כאשר הכוחות הקולוניאליים הפורטוגלים מתקדמים דרומה, אתה מכה כאן בצפון. אתה רוצה לנסות לתפוס את השלטון.
  
  
  "חזית השחרור של מוזמביק תופסת את הכוח הזה", אמר הקולונל. "הסדר יוחזר מהכאוס".
  
  
  "הכאוס שאתה יוצר על ידי נטישת המורדים, השארת הדרום אפריקאים עסוקים בזולולנד ובלבול והשמדת הכוחות הפורטוגזים על ידי המורדים. טבח שאתה הולך לסיים בקריאה לעובדים השחורים שלך.
  
  
  עיניו של קולונל ליסטר אורו. "נהפוך לכל הכוח של חזית השחרור של מוזמביק. העולם יזעק לקץ שפיכות הדמים. אז נהיה הכוח היחיד המסוגל להחזיר את הסדר על כנו. אנחנו ננהל משא ומתן עם ליסבון ואז ניקח את השלטון: אומה חופשית, אבל בידיים שלנו". הוא הביט בח'ליל. "כן, תמיכה מקייפטאון, ליסבון, רודזיה ואפילו סווזילנד יכולה לעזור. אתה יכול לשמור על ה"עסק" שלך, חליל. מחיר קטן לשלם עבור כוח.
  
  
  "אתם לוקחים את השלטון עבור הרוסים. אתה בטוח שהם יסכימו?
  
  
  "אנחנו מסכימים," התנפל עליו קולונל ליסטר. "אני לוקח את השלטון במוזמביק עבור עצמי, עבורנו. כסף וכוח, זו מדינה עשירה".
  
  
  חליל צחק. - אני רואה ששנינו אנשים חילונים. אנחנו נסתדר, קולונל.
  
  
  "ואני," אמר קורץ, "כולנו." משרד גבוה, זהב, וילה, משרתים, על מה עוד אפשר להילחם?
  
  
  עכשיו כולם צחקו, חייכו זה אל זה כמו נשרים על ענף יבש.
  
  
  הלחישה של אינדולה הייתה כמעט רועשת מדי. "אנחנו חייבים להרוג אותם."
  
  
  "לא," לחשתי. "אנחנו חייבים להציל את האנשים שלך קודם כל. הם יושמדו. אם אני מבין יותר את ליסטר, הוא יעשה יותר מסתם להתרחק. הוא יחשוף את התוכניות שלך ויזהיר את דרום אפריקה. אנחנו חייבים להציל את האנשים שלך ולעצור את ליסטר.
  
  
  "אבל איך אנחנו יכולים לעשות את זה לבד? ..'
  
  
  "אני חושב שאני רואה דרך לצאת," אמרתי בשקט. 'הִזדַמְנוּת. אולי חליל ואנשיו יתנו לנו הזדמנות, ואנחנו חייבים לקחת אותה עכשיו. תעשה מה שאני אומר. אתה לוקח את חליל. ללא קול. עכשיו!'
  
  
  הגענו לקדמת האוהל. כהרף עין, אינדולה הצמידה את הפגיון לגרונו של חליל עוד לפני שהספיק להתרומם סנטימטר מכיסאו.
  
  
  הנחתי את האקדח השתק לראשו של ליסטר וסיניתי לקורץ:
  
  
  - אל תעשה כלום, אתה שומע! אף לא צליל אחד!
  
  
  הם לא זזו. עיניים מבוהלות הביטו באינדולה והביטו בי בחום החום שלי. מי הייתי? לא הצגתי את עצמי, אבל אני חושב שקורץ ראה מי אני. הוא החוויר. הייתי קילמאסטר, התכוונתי למה שאמרתי.
  
  
  "כולנו עוזבים עכשיו," אמרתי בשקט. "קורץ נמצא בחזית עם אינדולה. אתה תהיה מת לפני שאתה יודע זאת, סמל, אז כדאי לי להיזהר מהסכין שלה. הקולונל וחליל ילכו אחריי, כפי שמחייב מנהג ערבי טוב. חייכו, דברו ותזכרו שאין לנו מה להפסיד על ידי הורגתכם אם נתגלה. תוודא שלא נעצור.
  
  
  הם הנהנו ואני הנהנתי לאינדולה. הילדה הלכה ראשונה עם קורץ, הסכין שלה תקועה במקום על גבו שבו יכול היה למות מהמכה הראשונה. עקבתי אחרי חליל וליסטר. הלכנו לאט במרכז המחנה; הקולונל וח'ליל משוחחים ומחייכים בעוד חסידו הערבי של חליל הולך מאחור. אם מישהו מהזקיפים או משכירי חרב אחרים נזכר שחליל נכנס לאוהל בלי אחד מאנשיו, הוא עדיין לא ישאל על כך. למה הוא צריך? הקולונל לא היה מודאג, וקורץ הלך קדימה עם ילדה זולו חייכנית שכולם הכירו.
  
  
  עד שקורץ, ליסטר וחליל נעשו אמיצים או טיפשים, הכל היה פשוט מאוד. הם לא הבינו, אז זה נעשה קל יותר. חלפנו על פני הטבעת החיצונית של הזקיפים והלכנו בקצה הג'ונגל. ממש מולנו הייתה גבעה עשבונית. הכרחתי את כולם לבוא ממש מתחת לחלק העליון, נתתי להם לעצור, ואז הסתכלתי עליהם בשקט,
  
  
  בשמש, כחמישים מטרים משם, ראיתי כמה ערבים מחכים לחליל. קצת יותר הלאה, קצת תנועה בשיחים הודיעה ששאר אנשיו של הנסיך והבי המנוח נמצאים שם.
  
  
  הסתובבתי וראיתי שטבעת שכירי החרב השתתקה כמאה מטרים ממני. כמה שכירי חרב הציצו כלאחר יד במפקדם ובסגן שלו. כנס ברמה גבוהה עם חליל. לאיזה חייל היה אכפת מדברים כאלה? היו אומרים להם מה לעשות, אז הם יירגעו.
  
  
  זה יהיה מסיח את הדעת. נשמתי עמוק והצבעתי על אינדולה. נתתי לה את הלוגר מהנרתיק של קורץ.
  
  
  "שומר ליסטר וקורץ," אמרתי בלחש. "ואם הם מזיזים אצבע, אתה יורה בהם."
  
  
  היא הנהנה. לקחתי את חליל ביד, עם האקדח על הגב, והלכתי איתו לראש הגבעה. כשהייתי בטוח שאנשיו ראו אותו עומד שם, הורדתי את המשתיק, יריתי בו פעמיים בגב והתחלתי לצרוח בערבית.
  
  
  "הם הרגו את חליל אל-מנצור. שכירי חרב. הם הרגו את המנהיג שלנו. לִתְקוֹף! לִתְקוֹף! אללה או אללה. לִתְקוֹף!'
  
  
  הסתובבתי במהירות ונעלמתי מהעין. שמעתי ערבים וחיילים ווהבים שחורים. קולונל ליסטר וקורץ עמדו באימה.
  
  
  בשולי המחנה כבר עמדו כל שכירי החרב על רגליהם, והקצינים מיהרו קדימה להציץ. בשמאל הערבים כבר התווכחו.
  
  
  "תירה בהם," צעקתי לאינדולה.
  
  
  היא ירתה בקורץ ואז כיוונה את האקדח לעבר ליסטר. הקולונל היה קצת יותר מהיר וצלל לכסות בשקע קטן מאחורי סלע. הזריקה של אינדולה פספסה...
  
  
  שכירי החרב צעקו: "ערבים! הם ירו במייג'ור קורץ ובקולונל. חֲרָדָה! חֲרָדָה!'
  
  
  פקודות בחמש שפות רצו הלוך ושוב לאורך שורות החיילים. המקלעים החלו לקשקש. רימונים התפוצצו. הערבים מיהרו קדימה תוך שימוש בכיסוי. הם מצאו את חליל.
  
  
  צעקתי לאינדולה. - 'תעזוב אותו. בוא איתי!'
  
  
  מימיננו הג'ונגל עדיין היה ברור. כעת ליסטר לא הצליח לשנות את המצב. הוא יכול היה רק לכעוס אותם. הוא ינצח, אבל שכירי החרב יהיו די חבוטים, והכנתי להם אפילו יותר.
  
  
  רצנו דרך הג'ונגל, החזה של אינדולה מתנופף כמו ציפורים חופשיות. רציתי לקבל אותה, אבל ידעתי שיש יותר מדי מה לעשות. הגענו למסוק כשהערבים ושכירי החרב מאחורינו ניהלו קרב עז.
  
  
  המראנו בלי לירות ירייה ופנינו דרומה. כיוונתי את הרדיו לתדר הצבא הפורטוגלי. הצגתי את עצמי וסיפרתי את התוכנית של קולונל ליסטר ואמרתי להם לא לנסוע דרומה, אלא ישר לכיוון קולונל ליסטר. השתמשתי בשמו של השר והמשכתי לחזור על ההודעה עד שחצינו את גבול זולולנד. הורדתי את המסוק ליד הכפר בגיא שבו הייתי בעבר עם אינדולה.
  
  
  "תזהיר אנשים," אמרתי כשהיא הלכה. 'תגיד את זה! הם יאמינו לך. שלח שליחים ועצור את אנשיך. סליחה, אבל יבוא יום אחר.
  
  
  היא הנהנה. עיניה היו לחות ובוהקות. 'ניק?' חייכתי. סולומון נדייל ואנשיו באו בריצה. כשפניתי צפונה, ראיתי אותה מדברת איתם. הם מיהרו בחזרה לכפר, וראיתי את השליחים מתפרצים לכל הכיוונים. עשינו זאת. המרד ייפסק. לא יהיה טבח. חופש לזולוס יגיע מאוחר יותר. אבל זה יבוא, והם עדיין יחיו כדי לחבק ולהשתמש בחופש.
  
  
  הפעלתי שוב את הרדיו והתחלתי לחזור על הודעתי לפורטוגלים. ללא מרד, להקת שכירי החרב המבועתת לא הייתה התאמה לכוחות הפורטוגזים. גם מוזמביק נאלצה לחכות לחירותה, אבל אפילו הפורטוגלים היו טובים יותר מהחופש המר של קולונל ליסטר.
  
  
  המשכתי את האזהרה שלי בדיווח על התוכנית של ליסטר. נשמע קול.
  
  
  "שמענו אותך," אמר קול עמוק שזיהיתי מיד. "החיילים שלנו כבר בדרך. הפעם הם לא יברחו מאיתנו.
  
  
  "זה עדיף," אמרתי. "מה עם הוק, מזכירה?"
  
  
  "הוא פנוי".
  
  
  "גם מסביב לכפר שלהם," אמרתי, ואז נתתי לה את מיקומה.
  
  
  "תודה," אמר קולו של השר. הוא היסס. "אני חייב לך התנצלות, אדוני. עֶגלוֹן. אבל אני עדיין מופתע.
  
  
  "מאוחר יותר," אמרתי בקצרה, כיביתי את הרדיו.
  
  
  זה נגמר. המרד הופסק, טבח נמנע ושכירי החרב הושבתו זמנית. אבל זה לא ממש הסוף. עדיין יש לי עבודה לא גמורה.
  
  
  
  
  פרק 20
  
  
  
  
  
  ברכות פסעתי בין צללי הביצה. זה היה רק בצהריים, והביצות סביב כפר השכירים שתקו. כולם נעלמו. עמדות הזקיף ריקות ושוממות. ההודעה התגלתה כאן.
  
  
  עצרתי בקצה הכפר. אפילו הנשים נעלמו, כל אחת מהן. שום דבר לא זז תחת שמש הצהריים. כמה גופות של שחורים ושכירי חרב שכבו מפוזרות, כאילו התרחשה מריבה, כאילו הושגו ציונים אישיים, לפני ששכירי החרב נמלטו למקלטים בטוחים שיכלו להגיע אליהם. הם יהיו בטוחים. תמיד היה מישהו בעולם הזה שרצה להעסיק אנשים; גברים שהיו מוכנים להילחם ללא עוררין.
  
  
  נשרים חגו מעל הכפר. חלקם היו בעצים בקצה, אבל אף אחד לא נפל ארצה. מישהו אחר עדיין היה בחיים כאן. או אולי מישהו אחר עדיין חי בכפר הזה. שלפתי את האקדח האוטומטי שלי והלכתי לאט בין הצריפים השקטים מתחת לשמש הקופחת המסתננת בין העצים.
  
  
  אם הייתי צודק, קולונל קרלוס ליסטר לא היה נשאר עם אנשיו ברגע שהבין שהמשחק שלו נגמר. היה לו רדיו, אז הוא צריך לדעת. בשלב זה, כוחות קולוניאליים פורטוגליים כיתרו את אנשיו. הרכבת תאפשר גישה נוחה למקום בו נלחמו בערבים. ליסטר היה עוזב ברגע שראה את החיילים אם הוא לא ברח קודם לכן כשנודע לו שאני אברח כדי לפרסם הכל.
  
  
  השאלה היחידה היא אם הוא יברח בכוחות עצמו, בג'יפ או ברכב פיקוד, או אפילו במסוק אם החביא את זה איפשהו, מה שלא יפתיע אותי. או שיקח עמו קבוצה מאנשיו? עכשיו כשקורץ מת, לא האמנתי שהוא עם מישהו אחר. לברוח משלך זה הרבה יותר מסוכן לקבוצה מאשר ליחיד לבד. אתה אף פעם לא יודע, האנשים המהימנים שהבאת איתך בלהט הקרב עלולים פתאום לחשוב שאתה פחדן כשאתה בורח.
  
  
  לא, קולונל ליסטר היה חייל בעצמו והיה חומק החוצה רק אם היה יכול. הוא היה נאמן רק לעצמו ולמעבידו העתידי, שהיה צריך אותו ויכול להשתמש בו. במיוחד אם הוא הכין נתיב מילוט, תוכנית מילוט לכל מקרה, מה שכמובן היה המקרה.
  
  
  תוכנית בריחה ואמצעים: כסף, רווחים, ניירות חשובים שניתן למכור או להשתמש בהם לסחיטה. בטח יש לו סוג של אוצר, ואיפה עוד אם לא כאן, בכפר הזה, כנראה בטיפולה של אשתו. בגלל זה הייתי כאן. אם ליסטר לא היה חוזר לכאן, הייתי פוגש אותו באיזשהו שלב במקום אחר, אבל ציפיתי שהוא יבוא לכאן, ועכשיו הנשרים אמרו לי שיש מישהו חי בכפר.
  
  
  הלכתי בזהירות בין הצריפים, מקשיב לקול הקל ביותר: ענף נשבר, חריקת דלת או קיר, נדנוד של רובה או אקדח, קול של סכין שנשלפת מנדנה... לא שמעתי דבר מלבד כמה יריות מרחוק. אלה בוודאי היו שכירי החרב שנתפסו כעת על ידי הכוחות הפורטוגלים. עם זאת, שכירי חרב אינם נלחמים לאורך זמן אם הקרב אבוד. הם נעלמים, בדיוק כפי שנעלמו בכפר הזה.
  
  
  שמעתי ירי מרחוק ושאגת מטוסים ממרחקים. מטוסים שטסים גבוה מעל הכפר, ומטוסים שטסים דרומה, מעבר לגבול. אלה היו חייבים להיות הדרום אפריקאים שכעת, קיוויתי, לא פגעו בשום מטרה. אבל הייתה לי מטרה.
  
  
  הגעתי לבקתה של ליסטר וראיתי את דמבולאמנזי. הזולו הגבוה שכב באבק במטה ליסטר. הוא היה מת, פצוע בראשו. לא הייתי צריך להתקרב יותר. ידו המתה אחזה בחנית. הוא מת כשהוא נלחם במישהו, והאסגאי בידו הזכיר לי את הרגע שבו חתך את ראשו של דירדר קאבוט. לא הצטערתי לראות את הזולו המתה באבק.
  
  
  הבטתי בגופו כששמעתי שירה חרישית. שירה מלנכולית עמוקה. זה הגיע מהצריף של ליסטר. נכנסתי בזהירות, כפוף, אבל מחזיק את המקלע מולי בשתי ידיים. כשעיני הסתגלו לחושך, ראיתי אותן.
  
  
  זה היה בקתה גדולה, מחולקת לשני חלקים על ידי עורות תלויים. בחדר אחד היה מזרן קש ריק, בחדר השני היה שולחן עבודה וכמה כיסאות. אישה זולו, שיבנה, ישבה על אחד הכיסאות. גלימת המשי שלה כמעט נתלשה מגופה והייתה מכוסה בדם. היה גם דם בשיער האפריקאי העבה שלה. לאט, כאילו פצועה, היא התנדנדה קדימה ואחורה. השיר פרץ מגרונה.
  
  
  קולונל קרלוס ליסטר שכב מעל שולחנו. ראשו היה תלוי בקצה אחד, רגליו המגפיים בקצה השני. הוא היה מת. גרונו נחתך. היו לו עוד שני פצעים בגופו, כאילו נדקר לפני שגרונו נחתך כדי לסיים את העבודה.
  
  
  התקרבתי. - שיבנה?
  
  
  לאט לאט התנדנדה קדימה ואחורה, היא המשיכה לשיר, עיניה מופנות כדי לגלות לובן.
  
  
  - שיבנה? מה קרה?'
  
  
  גופה עשה תנועה חלקה כשהיא מתנדנדת. מתחת לשערה הגולש, פניה היו קטנים ממה שדמיינתי, קטנים מדי לאפה הרחב. היא הייתה כמעט עירומה, שמלתה תלויה רק בחוט סביב ירכיה. כתפיה היו רחבות ורכות, ושדיה היו מלאים בפטמות ורודות כהות. לא היה לה שומן בירכיה השריריות ובצדדיה הדקים, ובטנה הייתה כמעט שטוחה. אִשָׁה. משהו התרגש בתוכי.
  
  
  "הייתי חייב לעשות את זה." – אמרה פתאום באנגלית, אנגלית צחה ללא מבטא, מה שהפתיע את אינדולה.
  
  
  - הרגת אותו? ליסטר?
  
  
  "הוא הגיע לכאן כשהוא ברח מהקרב". עיניה הלבנות התרחבו והביטו בי. "הוא ברח מעמו. הוא בא בשבילי, בשביל הכסף והמסמכים שלו. חייב להיות לו כסף ומסמכים. הוא אמר שגם אני צריך להיות איתו. הייתי צריך ללכת איתו.
  
  
  היא חתכה את האוויר העמום של התא בתנועת יד אכזרית, והרסה שוב את קולונל קרלוס ליסטר, ואולי הרגה אותו שוב. למחוק אותו מהצורך שלך, מהאהבה שלך, מהמיטה ומהחיים שלך. והורג אותו.
  
  
  "היה לו מכונית, כסף, כלי נשק. הוא רצה אותי. היא הנידה בראשה במרץ. "אני לא צעיר. אני אישה. אהבתי אותו. אבל כל חיי עבדתי למען עמי, חייתי בארץ זרה כדי לקבל חינוך לעמי. לא יכולתי לבגוד בו.
  
  
  היא הרימה את מבטה, כועסת וגאה. "הוא בגד באנשים שלי. צדקת, איש לבן. הוא אמר לי. הוא אמר לי. כל התוכניות שלו, כל החלומות שלו להיות מנהיג מוזמביק, המשא ומתן שלו עם הלבנים לשלוט כאן. הוא אמר שכמעט הצליח, אבל יצליח ביום אחר. על דם עמי. אז דקרתי אותו.
  
  
  היא קמה והסתכלה על המת. "דקרתי אותו ואז חתכתי את גרונו. נתתי לדמו להישפך על אדמת אפריקה, על האדמה שהוא רצה שדם אפריקאי ישפך".
  
  
  "הוא הרג את דמבולאמנזי?"
  
  
  היא הנהנה. – כן, דמבולאמנזי חיכה לו כאן. לא ידעתי את זה. אבל קרלוס... קולונל. .. הרג אותו. הוא ירה בדמבולאמנזי, אדם שרק רצה להילחם למען החופש של עמו".
  
  
  שדיה קפצו מעלה ומטה בכעס על הסכסוך האלים שבתוכה. פתאום ראיתי את העיניים השחורות שלה על הפנים שלי. עיניים כמעט רעבות. השדיים שלה נראו מתרוממים ונפרדים בו זמנית, נפרדים כדי לחבק את העולם. היא הביטה בי והסתכלה על גופה הכמעט עירום. למוות, אלימות, דם ושנאה יש לפעמים השפעה מוזרה. אהבה ושנאה נמצאים בקרבת מקום, חיים ומוות, חמדנות ואלימות. הרגשתי את זה בה, התשוקה העירומה.
  
  
  האם היא הרגישה אותו דבר כלפיי?
  
  
  - אתה... אתה. ..הרסה אותו," אמרה. ״עשית את זה. אינדולה אמרה לי.
  
  
  הרגשתי אותה קרוב לאצבעותיי. הקול שלי נשמע צרוד. - מה אינדולה אמרה לך?
  
  
  'מה.' החיוך שלה היה חלש, "היית גבר."
  
  
  'כאן?' – שאלתי, מסתכל על ליסטר, שהפיל את ראשו מהשולחן. 'איתו?'
  
  
  "טוב, רק בגללו."
  
  
  היא השילה את הרסיסים האחרונים של גלימת המשי שלה, הניחה לו ליפול על קרסוליה, ואז יצאה עירומה. הבטתי בגופה השמנמן, בירכיה הנשיות, בתל הבולט של ונוס ובמשולש השיער השחור על עורה השחור.
  
  
  הסתכלתי ובלעתי, אבל לא להרבה זמן. היא ניגשה אלי ומשכה את שפתי לשלה. הרגשתי את לשונה, לוהטת וחדה, כמו סכין, בבטן. שכחתי את קולונל ליסטר, הרמתי אותה, נשאתי אותה לחדר השינה והשכבתי אותה על הקש. היא עצמה את עיניה ופתחה לי את הידיים והרגליים.
  
  
  אני לא זוכר איך יצאתי מהמגפיים או מהמכנסיים. אני לא זוכר ששכבתי לידה. אני לא זוכר איך גלשתי לתוכה, כמו ילד שלוקח אישה בפעם הראשונה, מלא, כבד וכמעט פועם מכאב. אני זוכר את הגניחות שלה, את הנשיקות שלה, את רגליה סגורות סביבי ואת ירכיה שהתרוממו כל הזמן מהקש כדי שאוכל להיכנס לתוכה עמוק יותר.
  
  
  שכבנו זה לצד זה, ואני נגעתי בגופה במקום שבו התל של האישה בבטן התחתונה התנשא מתחת לשיער השחור בצורת טריז. היא נאנחה לידי, שוב עצמה את עיניה, כאילו נרדמת; ידה השמאלית ליטפה את הצד שלי ואת החזה שלי, ולפתע ידה הימנית התעופפה והתקדמה לכיוון החזה שלי.
  
  
  תפסתי את פרק כף היד שלה בשתי ידיים, פועל באותו שבריר שנייה כפי שהיא פעלה, מחזיק את פרק היד של היד שהיא החזיקה את הסכין הרחק ממני. הפגיון הארוך והחד כתער שהיא שלפה מהקש של המיטה היה כנראה אותו פגיון שבו השתמשה כדי להרוג את קרלוס ליסטר. התפתלתי, השלכתי אותה מעלי בכל הכוח, ובאותה תנועה שלפתי את הפגיון מידה.
  
  
  שמעתי חריקות כשפרק היד שלה נשבר. הפגיון נפל ארצה והיא פגעה בקיר הצריף. בן רגע היא חזרה על רגליה, התהפכה ברגע שפגעה בקרקע. תפסתי את האקדח האוטומטי שלי מהמכנסיים, שהפלתי על הרצפה ליד המיטה, וכיוונתי את הנשק אליה, מחזיק אותו בשתי ידיים.
  
  
  היא עצרה. היא רעדה לא מפחד או כעס, אלא מניסיון להישאר בשקט. כל הגוף שלה היה מתוח להשליך את עצמה עליי. פניה היו בלתי מובנות מכאב.
  
  
  שאלתי. - 'למה?'
  
  
  היא לא אמרה כלום. היא רק הביטה בי.
  
  
  "דירדרה," אמרתי. 'למה? למה עשית את זה?'
  
  
  היא עדיין לא אמרה כלום. היא עמדה שם בזהירות.
  
  
  אמרתי. - "צלקת." - הצלקת הזו עם סימן שאלה על הבטן, ראיתי אותה כשהפלת את שאר הצלקות, התחפושת המושלמת: שיער, אף, פיגמנט שחור בטח השתמשתי בו במשך שנים אבל הכרתי את הצלקת, לא הכרתי את הגוף שלך טוב מדי, דירדרה?
  
  
  "הצלקת," אמרה דירדרה קאבוט. – כן, כבר פחדתי מהצלקת הזו. בגלל זה לא הייתי עירום לגמרי כשהגעת לכאן. קיוויתי שבאור העמום, בגלל מותו של קרלוס ובגלל תשוקה, תתגעגע לצלקת ותיתן לי מספיק זמן ל... .. - היא משכה בכתפיה. "נשים," חשבתי, "הן החולשה של ניק. אם הוא מספיק חם, הוא לא יראה את הצלקת הזו, והפעם אני אנצח נגדו. זה היה רציני הפעם, נכון, ניק? הייתי צריך להרוג אותך, לא?
  
  
  הנהנתי. "הייתי מגלה את זה במוקדם או במאוחר בכל מקרה." איש מלבד השר הפורטוגלי, הוק ואני לא ידענו על העברת החיילים לאיממבה. עם זאת, ליסטר ידע. הדרך היחידה הייתה להקשיב לדיווח שלי להוק, ורק סוכן AXE יכול היה להקשיב לו. סוכן AXE שעבד עם קרלוס ליסטר. וזה יכול להיות רק סוכן AXE אחד: אתה, דירדר קאבוט, N15, זה שהיה קרוב למורדים במשך שנים. אבל לא עבדת עם המורדים, עבדת עבור ליסטר. ושיחקת את ההוצאה להורג המדומה כדי לגרום לי לטעות.
  
  
  "אפקטים חזקים של אור וצל," אמרה דירדרה. "מראות. אחד מאנשיו של ליסטר היה פעם קוסם. אישה זולו נהרגה כדי שתהיה לנו גוף להאכיל את התנינים. והיו הרבה גברים מסביב שהיו מוכנים להחליף לי אותה במהלך ההוצאה להורג. זה עבד, אבל היית טוב מדי, נכון, ניק? הדרך שבה השתמשת בגופי כדי לברוח מהתנינים. קרלוס זעם, אבל זה לא הפתיע אותי. שמחתי שהייתי "מת" כשברחת.
  
  
  "זה היית אתה כל הזמן," אמרתי. "לא היה בוגד בכלל. כל זה בא ממך, ב-AH: כל המידע הפורטוגזי. ידעת שאין פקיד שידווח על הכסף, אז היית צריך לתת ליסטר לעצור אותי. אני מניח שאתה וליסטר רציתם את הכסף הזה. למה, דירדרה?
  
  
  "כוח, ניק. וכסף. כל חיינו, שלי ושל קרלוס, עבדנו למען מטרה טובה, סיכנו את חיינו, אך לשווא. אם נשתלט כאן, היה לנו כוח אמיתי ועושר אמיתי, לא רק לעשות עבודה מלוכלכת עבור אחרים. כל העולם מושחת. תראה מה עשית הרגע. אין מוסר. הכל לכלוך. רציתי שיהיה לי כוח לעצמי כשכל מה שיכולנו להשיג זה לכלוך. כמעט היה לי את זה. ..'
  
  
  "כמעט," אמרתי. 'לא באמת.'
  
  
  "לא," היא אמרה והסתכלה עליי. "ראית את הצלקת כשהפלתי את החלוק." ראית את זה בעבר. .. ובכל זאת לקחתם אותי. ..'
  
  
  "היית חייב לי בלילה השני," אמרתי.
  
  
  "ידעת. ובכל זאת שכבת איתי.
  
  
  "אני אוהב נשים."
  
  
  "לא," היא אמרה. היא מצאה את מכנסיו של קולונל ליסטר ולבשה אותם. ואז אחת החולצות שלו וכפתרה אותה. "אהבתי את קרלוס, אבל הרגתי אותו. בריחה; הוא הכיר אותי טוב מדי. אתה אוהב אותי, ניק. אתה יכול להרוג אותי?
  
  
  הרמתי את המכנסיים. - "אל תאתגר אותי, דירדרה."
  
  
  לפני שהספקתי לזוז, כשהיא מחזיקה את החולצה ביד אחת, היא רצה אל הדלת. הרמתי את האקדח האוטומטי שלי וכוונתי. העיניים שלי היו על הגב שלה. כיוונתי. אני.. . .. היא עזבה.
  
  
  עצרתי.
  
  
  ירייה נשמעה בחוץ. בְּעִיטָה. ואז עוד אחד. רצתי מהצריף.
  
  
  שם, הוק עמד באור השמש. היה לו אקדח ביד. דירדרה שכבה על הארץ. חיילים פורטוגלים פרצו לכפר. הוק הביט בי.
  
  
  'הייתי פה. "שמעתי את רוב השיחה הזאת," הוא אמר בקולו החלק והאפף. "לא יריתי באקדח חמש עשרה שנים." אבל היא לא יכלה לשוטט בחופשיות או להופיע בבית המשפט. אה לא תיתן לה את זה, בוא נדבר, בסדר?
  
  
  "לא נראה לי," אמרתי.
  
  
  הוק זרק את האקדח והסתובב.
  
  
  
  
  פרק 21
  
  
  
  
  
  ביקשתי מהוק להסדיר את כל זה עם הפורטוגלים, עם כל הממשלות האחרות, וגם עם המורדים, אם יוכל. הוא כנראה מומחה בזה, והמורדים צריכים את כל העזרה שהם יכולים לקבל, אפילו מארגון שהם יודעים שיש לו קשרים לצד השני. הוא לקח אותי למטוס שייקח אותי מלורנצו מרקז.
  
  
  "זולולנד שקט עכשיו," הוא אמר. "כמו בכל מקום. הם עדיין תופסים את שכירי החרב של ליסטר, לפחות הם יכולים למצוא אותם. גם סוחרי עבדים נמצאים במנוסה. ללא מי שישתלט, העבדים משתחררים. אני אעשה דו"ח לאו"ם על סחר העבדים הזה, אולי זה ישים לזה סוף".
  
  
  "אל תסמוך על זה," אמרתי. "אין לזה סוף כל עוד יש שייח'ים, בוסים תעשייתיים ומנהיגי פיראטים עם כסף וראשים בכפרים עניים שאוהבים את הכוח הקטן שלהם ויותר מדי בנות וצעירים חמי מזג בסביבה".
  
  
  "יש לך השקפה אפלה על האנושות, ניק."
  
  
  "לא, רק למה שנחשב ליוזמה חופשית ברוב העולם הזה," אמרתי. "אם מישהו רוצה לקנות משהו, תמיד יש מישהו שיכול למכור אותו. פעם אמר לי את זה ערבי.
  
  
  "ערבי מת." השר רוצה שאברך אותך על הכל. למרות שהוא אומר שהשורה התחתונה היא שהוא איבד שלושה עובדים לחינם ושכל הגיהנום הולך להשתחרר בבית".
  
  
  - הוא יטפל בזה. פוליטיקאים וגנרלים לוקחים סיכונים כשהם לוקחים על עצמם עבודות. בפעם הבאה, היה בטוח יותר במטרה שלך.
  
  
  "האם זה לא יהיה נפלא אם לא היינו צריכים לעשות את זה?" – אמר הוק. הוא הסתכל על המטוסים. "היא לא יכלה לעמוד בזה, ניק." העבודה שלנו.
  
  
  זה הגיע אליה. לפעמים יש לנו סוכן שמתחיל לחשוב שכל זה לא משנה ואז לוקח את כל מה שהוא יכול לשים עליו. זה סיכון שאנחנו חייבים לקחת.
  
  
  "כמובן," אמרתי.
  
  
  היא משוגעת, ניק. תחשוב על זה. היא התחילה לראות את הכוח שלנו ככוח שלה, ושכחה למה יש לה את הכוח הזה.
  
  
  "כמובן," אמרתי שוב.
  
  
  "הפעם, קח שבוע חופש."
  
  
  "אולי שניים," אמרתי.
  
  
  הוק הזעיף את מצחו. "אל תיקח שום חירויות, N3."
  
  
  ואז עזבתי אותו. מהמטוס ראיתי אותו נכנס ללימוזינה שחורה. שיחה ברמה גבוהה. הוא חיבב אותי. בסופו של דבר, להרוג זה מה שאני עושה, זה מתאים לי יותר. ובכל זאת שנינו הורגים בדרכים שלנו מאותה סיבה: עולם בטוח יותר וטוב יותר. אני רק צריך להמשיך להאמין בזה.
  
  
  בדיוק כפי שאינדולה הייתה צריכה להמשיך להאמין שהמטרה שלה תביא לה עולם טוב יותר. כשהמטוס החל לנסוע במונית תחת השמש המוזמביקית הזורחת, תהיתי אם כדאי לי לצאת לחפש את אינדולה. משהו קרה לנו שם על הספה של הנסיך והבי. כל דבר . ..אבל היו לה חיים משלה ועולם משלה. היא לא הייתה זקוקה לי, וה"משהו" הזה קרה לי בעבר. למעשה, אני מאמין שזה תמיד קורה לי.
  
  
  זה לא יקרה שוב בפגישות חשאיות באיזה רחוב בעיר סודית שבה לא צריכים להיות שני סוכנים. עמדתי לשכוח את הרגעים האלה בחדרים הנסתרים האלה. על אודות
  
  
  אבל אני ממש מתגעגע אליהם.
  
  
  לעת עתה . .. אישה גבוהה, כמעט סובלת מעודף משקל ואדמוני שיער הלכה במעבר המטוס כשהמטוס התכונן להמראה. היא הביטה בי בחזרה. חייכתי. למעשה, זה לא היה כבד בכלל. פשוט אישה גדולה וגדולה.
  
  
  מיהרתי אחריה. עוד רגע עלינו לשבת ולחגור את חגורות הבטיחות. רציתי לשבת על הכיסא הנכון. נשענתי לעבר הג'ינג'י, שתי הידיים היו בהחלט עסוקות.
  
  
  "שלום," אמרתי. "גם אני אוהב מרטיני. שמי . ..'
  
  
  
  
  
  
  לגבי הספר:
  
  
  אפריקה, שסועה על ידי דורות של שנאה גזעית ושנים של התקוממות עקובת מדם, היא שדה הקרב של משימתו האחרונה של ניק קרטר: המצוד אחר רוצח חסר פנים. קילמאסטר קרטר יודע שזהות הקורבן שלו היא תעלומה, שהקורבן הוא בוגד, אבל גם רוצח המונים חסר רחמים...
  
  
  יש שלושה חשודים. הפקודה של ניק: "אל תסתכן, תהרוג את שלושתם!" אבל זה לא כל כך פשוט. הוא נאבק במצוקה, בשנאה, בשממה המאכלת, בברבריות פרימיטיבית ובזוועות מתורבתות באפריקה של היום. איזה תפקיד ממלאת דירדרה במשימה זו?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  תקרית ביירות
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  
  תקרית ביירות
  
  
  
  מוקדש לאנשי השירותים החשאיים של ארצות הברית של אמריקה
  
  
  
  פרק ראשון
  
  
  
  הרוח החמה והיבשה שרפה את פני וצרבה את שפתי בחום הסעודי של 130 מעלות. בפעם השלישית העברתי את האצבעות שלי בצורה מרגיעה על הישבן הבוער של וילהלמינה, הלוגר שלי בגודל 9 מ"מ. אם אי פעם תפסתי את חמיד ראשיד ואת ההולנדי, רציתי לוודא שהוא לא יתנער מנרתיק הכתף הקפיץ שנשאתי מתחת לז'קט שלי. הבורות ברצועת ההריסות הדו-מסלולית המתפתלת במדבר גרמו לשיניי לצקצוץ.
  
  
  תפסתי חזק יותר את ההגה ולחץ על דוושת הגז של הג'יפ לרצפה. מחט מד המהירות התקרבה באי רצון לשבעים.
  
  
  גלי החום המנצנצים של המדבר עיוותו את הראייה שלי, אבל ידעתי שאיפשהו על הכביש המהיר שלפניי נמצאת משאית SAMOCO הגדולה שרודפת אחריה.
  
  
  חמיד ראשיד היה סעודי ערמומי, קטן, כהה, בעל עצמות דקות, הומוסקסואל. הוא גם היה רוצח סדיסט. נזכרתי בגופה המרוטשת של אחד משומרי צינורות הנפט שמצאנו במדבר רק לפני שלושה ימים.
  
  
  כמובן, לפעמים צריך להרוג. אבל חמיד ראשיד אהב את זה.
  
  
  פזלתי מבעד למשקפי השמש וניסיתי להתרחק במהירות מהג'יפ. מרחוק הייתה קבוצה של דיונות חול גבוהות וסוחפות רוח, שפזזו בפסולת הסעודית, משובצת ברכסים סלעיים מחוספסים ועמוסים, לא שונים כמו המסות של אריזונה.
  
  
  אם לא אתפוס את המשאית לפני שהגענו לדיונות, היה מארב איפשהו לאורך קטע הכביש בן 37 הקילומטרים בין דהרן לראס טנורה. וחמיד ראשיד ידע שהוא יסמיק. לפני שהיום ייגמר, אחד מאיתנו ימות.
  
  
  הוֹלַנדִי. בדרכו שלו, ההולנדי הידידותי והבלונדיני הארי דה גרוט היה קטלני כמו ראשיד. ההתמוטטות ההולנדית הגיעה ערב קודם בהודעה מקודדת מ-AX, יחידת המודיעין הנגדית המובחרת של אמריקה:
  
  
  דה גרוט, הארי, בן 57. הוֹלַנדִי. סגן מנהל, Enkhizen, 1940-44. מזרח גרמניה, חבלן, 1945-47. טורקיה, סוריה, ירדן, ערב הסעודית, ריגול, 1948-60. רומניה, חבלן, 1961-66. ברית המועצות, מדריך ריגול, 1967-72. השכלה: אוניברסיטת גטינגן, גיאולוגיה. משפחה: לא. דירוג: K-1.
  
  
  K-1 היה המפתח. בסגנון האניגמטי של AXE, המשמעות הייתה "חסרת רחמים ומקצועית". Kl היה שווה ערך לדירוג Killmaster שלי. הארי דה גרוט היה רוצח מאומן ביותר.
  
  
  הגיאולוגיה, כמובן, הסבירה מדוע הוא נשלח למזרח התיכון.
  
  
  רשיד היה גם עובד נפט. לפני 15 שנה הוא למד באוניברסיטה האמריקאית של ביירות, והתמקד בעיקר בחיפושי נפט. זהו פריט פופולרי מאוד בחלק זה של העולם.
  
  
  זה גם מה שהביא אותי לסעודיה במשימה דחופה בעדיפות ראשונה מ-AX. הכל התחיל בצורה תמימה מספיק ב-17 באפריל 1973, כאשר, לפי הניו יורק טיימס, "חבלנים ידועים ניסו לפוצץ צינור של חברת הנפט הסעודית האמריקאית בדרום לבנון".
  
  
  מטעני חבלה הוטמנו מתחת לצינור ארבעה קילומטרים ממסוף זהראני, אך נגרם נזק קטן. ניסיון חבלה כושל זה נמחק תחילה כעוד פיצוח של PLF נגד יאסר ערפאת.
  
  
  אבל התברר שזה רק הראשון מתוך סדרה ארוכה של תקריות. הם לא נועדו לשבש את זרימת הנפט לאמריקה. באוקטובר 1973, המלחמה והחרם שלאחר מכן על ידי מדינות ערב כבר עשו זאת. המטרה הייתה לנתק את זרימת הנפט למערב אירופה, וארצות הברית לא יכלה להרשות זאת לעצמה. היינו זקוקים למערב אירופה חזקה ומתרחבת כלכלית כדי לנטרל את כוחו של הגוש הסובייטי, והנפט ששמר על מדינות נאט"ו בחיים הגיע מסעודיה. לכן, למרות שלא קיבלנו את הנפט בעצמנו, חברות הנפט האמריקאיות במדינות ערב התחייבו לספק לבעלי בריתנו המערביים.
  
  
  כשטרוריסטים הרסו את מחסן הנפט סידי בר, הוזמנתי על ידי הבוס האקסית החם שלי, דיוויד הוק.
  
  
  התפקיד שלי, אמר לי הוק, היה למצוא את המנהיגים ולחתוך את הצמח בשורשים. זה היה מסע ארוך, שעבר דרך לונדון, מוסקבה, ביירות, טהראן וריאד, אבל עכשיו היו לי אותם - הם דהרו לפניי לאורך הכביש המהיר לראס טנורה.
  
  
  המשאית התקרבה, אבל איתה היו שתי דיונות חול גבוהות ורכס סלעי המוביל ימינה. רכנתי קדימה כדי להסתיר את פניי הצרובות במדבר מאחורי השמשה הקטנה של הג'יפ. יכולתי לראות מעבר לצורה הכחולה המתנודדת של העריסה הגדולה אל הפנייה החדה בכביש המהיר שבו היא נעלמה בין הדיונות.
  
  
  לא התכוונתי לעשות את זה.
  
  
  המשאית פגעה בעיקול במהירות גבוהה ונעלמה בין הדיונות. כיביתי את ההצתה של הג'יפ כך שהקול היחיד שיכולתי לשמוע בחום המדבר השקט היה קול מנוע המשאית שפועל.
  
  
  כמעט מיד הקול נותק וטרקתי בבלמים, עפתי בחצי הדרך מהכביש לפני שנעצרתי. ראשיד וההולנדי עשו בדיוק כפי שחשדתי. המשאית כנראה עצרה ליד הכביש. ראשיד וההולנדי דהרו לעבר הסלעים משני צידי הכביש, בתקווה שאתנגש במשאית החוסמת.
  
  
  לא התכוונתי לעשות את זה. חבוי סביב עיקול בכביש, כמוהם, ישבתי זמן מה בג'יפ וחשבתי על הצעדים הבאים שלי. השמש הייתה תלויה בבהירות בשמים חסרי העננים, כדור אש בלתי נמנע חורך את החול הטובעני של המדבר. כשישבתי בשקט, הרגשתי זיעה זורמת במורד החזה שלי.
  
  
  דעתי התקבלה. הוצאתי את רגלי מהג'יפ ועברתי במהירות למרגלות דיונת החול הגבוהה. ביד שמאל נשאתי פח בנזין נוסף, שהיה ציוד סטנדרטי בכל רכב מדברי SAMOCO. ביד ימין שלי היה בקבוקון, שהיה תלוי בדרך כלל בסוגר מתחת ללוח המחוונים.
  
  
  בשלב זה, רשיד וההולנדי, שציפו לתאונה גדולה - או לפחות ניסיונותיי המטורפים להימנע ממנה - כבר הבינו שהשגתי אותם. עכשיו היו להם שתי ברירות: או לחכות לי או לעקוב אחרי.
  
  
  ציפיתי שהם יחכו: המשאית שימשה כמחסום טבעי, והכביש עם הדיונות משני הצדדים שימש כמשפך קטלני שיכניס אותי ישירות לתוך לועיהם של שני רובי AK-47 שהיו קשורים מתחת למושב המכונית. . תא משאית. ייקח שעה או יותר להקיף את הדיונה משמאל. אי אפשר יהיה להימנע מהדיונה מימין, הנשענת על סלע ארוך. הוא נמתח לאורך קילומטרים רבים.
  
  
  הייתה רק דרך אחת - גבוה יותר ויותר. אבל לא הייתי בטוח שאני יכול לעשות את זה. מעלי, דיונת החול המתנשאת הייתה בגובה של יותר משבע מאות רגל, מתנשאת בתלילות עם מדרונות תלולים שנחצבו על ידי השאמאל, הסערות הצורבות של רוחות המדבר ששוטפות את השממה הסעודית האדומה-חומה.
  
  
  הייתי צריך סיגריה, אבל הפה שלי כבר היה יבש. השתופפתי למרגלות הדיונה, שתיתי בתאוותנות את המים המליחים מהבקבוק, ונתתי להם לזרום במורד גרוני. את השאר שפכתי על ראשי. זה רץ על הפנים והצוואר שלי, ספוג את צווארון הז'קט שלי, ולרגע אחד גדול הרגשתי הקלה מהחום הבלתי נסבל.
  
  
  ואז, תוך הברגה מהירה של המכסה מהמיכל, מילאתי את הבקבוק בבנזין. ברגע שהחזרתי את המכסה למכל, הייתי מוכן ללכת.
  
  
  זה היה מדהים. שתי מדרגות למעלה, צעד אחד אחורה. שלוש למעלה, שניים אחורה, החול החליק מתחת לרגליים שלי, מותיר אותי עם הפנים כלפי מטה על המדרון הבוער, החול כל כך חם עד שהעיף את עורי. הידיים שלי תפסו את המדרון התלול ואז הרימו את החול הלוהט. זה לא עבד - לא יכולתי לטפס ישר במעלה הדיונה. החולות הזורמים לא תמכו בי. כדי לזוז בכלל, אצטרך להשתרע על המדרון כדי לקבל משיכה מקסימלית; אבל לעשות זאת פירושו לטמון את פניו בחול, והחול היה חם מכדי לגעת בו.
  
  
  הסתובבתי ושכבתי על הגב. יכולתי להרגיש שלפוחיות נוצרות בחלק האחורי של ראשי. נראה היה שהדיונה כולה זורמת מתחת לז'קט שלי ולמטה במכנסיים, מכסה את גופי המיוזע. אבל לפחות על הגב הפנים שלי היו עשויות חול.
  
  
  בשכיבה על הגב על הר החול הזה, התחלתי לטפס באיטיות במעלה ההר, תוך שימוש בזרועותיי בתנועות רחבות וברגלי בבעיטות צפרדעים. זה כאילו אני צף על הגב.
  
  
  כוחה העירום של השמש היכה אותי ללא רחם. בין השמש הבהירה, השמים הבלתי חד משמעיים והחום המשתקף של החול, הטמפרטורה בזמן שנאבקתי במעלה הגבעה כנראה הייתה סביב 170 מעלות. לפי מקדם לנדסמן, חול המדבר משקף כשליש מהחום של האוויר שמסביב.
  
  
  עברו לי עשרים דקות תמימות עד שהגעתי לרכס, חסרת נשימה, מיובשת, צמאה ומכוסה בחול. הסתכלתי בזהירות. אם ההולנדי או חמיד ראשיד היו מסתכלים לכיווני, הם מיד היו מבחינים בי, אבל היה להם קשה לירות - לירות כלפי מעלה.
  
  
  הכל היה כפי שציפיתי. המשאית חנתה מעבר לכביש, שתי הדלתות היו פתוחות. חמיד רשיד, דמות קטנה בכאפייה הלבנה והמשובצת האדומה שלו, טסה בצד הדרך חזרה למשאית והתמקמה כך שיוכל לכוון לאורך הדרך דרך הדלתות הפתוחות של המונית.
  
  
  ההולנדי כבר תפס עמדת הגנה מתחת למשאית, מוגן על ידי הגלגל האחורי הגדול. יכולתי לראות את השמש בוהקת מהמשקפיים שלו כשהציץ מאחורי צמיג חול נפוח, חליפת הפשתן הלבנה שלו ועניבת הפסים שלו לא מתאימים למיטה החבוטה של משאית מדבר ישנה.
  
  
  שני הגברים היו על הכביש המהיר.
  
  
  הם לא חיכו לי בראש הדיונה.
  
  
  נשענתי לאחור מאחורי ההגנה של הרכס והתכוננתי לפעולה.
  
  
  ראשית בדקתי את הוגו, עקב סטילטו שאני תמיד נושאת במעטפת זמש קשורה לאמה השמאלית שלי. סיבוב אחד מהיר של היד שלי והוגו יהיה בידי.
  
  
  שלפתי את הוילהלמינה מהנרתיק ובדקתי את הפעולה כדי לוודא שהיא לא סתומה בחול. לוגר המתפוצץ יקרע את ידו של היורה מפרק ידו. לאחר מכן הוצאתי את מדכא הארטמיס מכיס הז'קט שלי וניקיתי אותו בזהירות מכל חול לפני שהנחתי אותו על קנה האקדח. הייתי צריך אמצעי זהירות נוסף עם המשתיק כדי שאוכל להוריד שלוש או ארבע יריות לפני שרשיד וההולנדי יבינו מאיפה הם מגיעים. ירייה של לוגר לא שותקת הייתה מסירה את עמדתי בטרם עת.
  
  
  היה לי עוד ניתוח אחד לבצע לפני שהייתי מוכן לפעול. פתחתי את המכסה מהבקבוק המכוסה בד, סובבתי את המטפחת לחבל של שישה אינץ' ותקעתי אותה בפיה. הפה והגרון שלי היו יבשים. לא יכולתי להחזיק מעמד חמש שעות בחום המדברי הזה בלי מים, אבל הייתה לי סיבה טובה להחליף את המים בבנזין. זה הכין בקבוק תבערה נפלא.
  
  
  הדלקתי פיוז מאולתר והסתכלתי בסיפוק איך המטפחת הספוגה בבנזין מתחילה לבעבע. אם הצלחתי להגיע מספיק רחוק במדרון לפני שזרקתי אותו, התנועה הפתאומית של הזריקה בפועל צריכה להשפריץ מספיק בנזין מצוואר המזנון כדי לגרום לכל העניין להתפוצץ. אבל אם הירידה שלי תהפוך לזינוק מטורף במדרון של חול מחליק, הגז יזלוג מהפחית בזמן שאני אוחז בו, והוא יתפוצץ לי ביד. אמרתי תפילה חרישית והנחתי את הפצצה הבוערת על החול לידי.
  
  
  אחר כך התגלגלתי על הבטן לתוך החול הבוער והתקדמתי לאט לכיוון הרכס, שומרת על שטוח ככל האפשר. וילהלמינה השתרעה מולי.
  
  
  הייתי מוכן.
  
  
  חמיד ראשיד וההולנדי עדיין היו שם, אבל הם בטח התחילו להיות מודאגים, תוהים מה אני זומם. השמש השתקפה מהאקדח של רשיד ויצאה מבעד לדלת הפתוחה של הבקתה, אבל לא ראיתי דבר מרשיד עצמו מלבד כתם קטן של הכאפייה המשובצת האדומה והלבנה שענד על ראשו.
  
  
  ההולנדי הציע מטרה טובה יותר. כפוף מאחורי הגלגל האחורי של משאית גדולה, הוא היה מעט בזווית לעברי. חלק מגבו, צידו וירך נחשפו. הירי במורד המדרון דרך גלי החום המנצנצים לא הפך אותו למטרה הטובה בעולם, אבל זה כל מה שהיה לי.
  
  
  כיוונתי בזהירות. זריקה טובה הייתה שוברת את עמוד השדרה שלו, זריקה טובה מאוד הייתה שוברת את הירך. כיוונתי לעמוד השדרה.
  
  
  לחצתי על ההדק לאט ובכוונה.
  
  
  וילהלמינה רעדה בידי.
  
  
  חול ניתז לרגליו של ההולנדי.
  
  
  בעל כורחו הוא נסוג לאחור, הזדקף חלקית. זו הייתה טעות. זה הפך אותו למטרה טובה יותר. הירייה השנייה פגעה בו והוא הסתובב באמצע הדרך לפני שהתכופף שוב מאחורי מכסה גלגל משאית. הזריקה השלישית בעטה עוד יותר חול.
  
  
  קיללתי ויריתי ירייה רביעית דרך תא הנהג של המשאית. ריבאונד בר מזל עלול להוציא את ראשיד מכלל פעולה.
  
  
  עכשיו טיפסתי וחציתי את פסגת הגבעה, צללתי, גולש, כמעט עד ברכיים בחול הנע; ניסיתי כמיטב יכולתי לא לזרוק את עצמי קדימה על תמיכה מסוכנת, וילהלמינה אחזה בידי הימנית ובשנייה פצצת תבערה מבקבוק, שאותה החזקתי בזהירות באוויר.
  
  
  שלוש יריות מהרובה של חמיד ראשיד נשמעו בדממת המדבר. הם ירקו בחול מולי ברצף מהיר. המרחק לא היה כל כך נורא, אבל אדם שיורד מלמעלה הוא מטרה כמעט בלתי אפשרית. אפילו היורים הטובים בעולם תמיד יירו נמוך בנסיבות כאלה, וזה מה שרשיד עשה.
  
  
  אבל עכשיו התקרבתי יותר ויותר לתחתית הגבעה. הייתי שלושים מטרים מהמשאית, אבל עדיין לא ראיתי את רשיד, שירה שוב דרך דלתות המונית הפתוחות. הכדור קרע את כיס הז'קט שלי.
  
  
  זה עשרים מטרים עכשיו. האדמה הפכה לפתע מישורית ומוצקה הרבה יותר. זה הקל על הריצה, אבל גם הפך אותי למטרה טובה יותר. רובה רעם לימיני, ואז שוב. ההולנדי חזר לעבודה.
  
  
  הייתי עכשיו חמישה עשר מטרים מהתא של המשאית. הלוע של ה-AK-47 של ראשיד נמתח על פני המושב הקדמי, פולט להבות. מיהרתי ימינה ולקרקע מוצקה רק חצי שנייה לפני שהכדור שרק מעל הראש.
  
  
  כשכרעתי על ברכיי, הנפתי את זרועי השמאלית בקשת ארוכה בלולאה, זרקתי בזהירות את פצצת התבערה לתא הנהג של המשאית.
  
  
  היא נחתה בצורה מושלמת על המושב, מתגלגלת על קנה הרובה של רשיד לעבר האיש הסעודי המחוספס.
  
  
  זה בטח היה במרחק סנטימטרים בלבד מפניו הכהות ובעלי העצמות הגבוהות כשהן התפוצצו בגייזר רועם של להבה.
  
  
  זעקת הייסורים הדקה הסתיימה בצורה מוזרה, והסתיימה בקרשנדו גבוה כאשר ריאותיו של ראשיד הפכו לאפר. כבר זזתי, קפצתי לכיסוי מתחת למכסה המנוע של משאית SAMOCO גדולה.
  
  
  נשענתי על הפגוש הקדמי הכבד למשך דקה, מתנשף באוויר, הדם פועם במצח שלי מלחץ-על, והחזה שלי מתרומם.
  
  
  עכשיו זה הייתי אני וההולנדי. זה רק שנינו משחקים בחתול ועכבר סביב משאית כחולה ישנה עם יתדות באמצע המדבר הסעודי הריק. רק כמה מטרים משם הרחתי את הריח החריף של בשר בוער. חמיד ראשיד כבר לא היה מעורב במשחק הזה, רק ההולנדי.
  
  
  הייתי מול המשאית, מותש, חסר נשימה, מכוסה בחול, צלוי בזיעה של עצמי. הוא היה ממוקם היטב מאחורי ההגה האחורי של המשאית. הוא נפגע, אבל לא ידעתי עד כמה.
  
  
  הוא היה חמוש ברובה. היה גם סיכוי גדול שהיה לו אקדח. היו לי וילהלמינה והוגו.
  
  
  לכל אחד מאיתנו היו רק שתי ברירות: או לרדוף אחרי השני, או לשבת ולחכות שהאויב יעשה את הצעד הראשון.
  
  
  כרעתי במהירות כדי להסתכל מתחת למשאית. אם הוא היה זז, הייתי רואה את הרגליים שלו. הם לא נראו. חתיכת רגל מכנסיים זעירה הציצה מאחורי ההגה הימני, רק הצצה של פשתן לבן.
  
  
  הסרתי את משתיק קול מוילהלמינה למען דיוק רב יותר. אחזתי בפגוש ביד אחת ונשענתי כמעט הפוך, יריתי בזהירות על פיסת הלבן.
  
  
  במקרה הטוב, אני יכול לגרום לו להתרוצץ, או אולי אפילו לגרום לפיצוץ שיפחיד אותו מספיק כדי לשבור את הכיסוי. במקרה הגרוע, זה יאפשר לו לדעת בדיוק איפה אני ושאני יודע איפה הוא.
  
  
  הזריקה הידהדה בדממה, כאילו היינו בחדר קטן ולא באחד המקומות השוממים בעולם. הצמיג נשף והשתטח באיטיות, והיטה את המשאית הגדולה בזווית מביכה לכיוון האחורי הימני. כתוצאה מכך, להולנדי הייתה בריקדה קצת יותר טובה מבעבר.
  
  
  עמדתי מול הסורגים הכבדים והתחלתי לספור. עד כה יריתי ארבע יריות. הייתי מעדיף את הקליפ המלא ויהי מה. דגתי כמה קונכיות מכיס הז'קט שלי והתחלתי לטעון מחדש.
  
  
  נשמעה ירייה ומשהו דחף את העקב של המגף שלי, חול זורם משום מקום. נרתעתי, נדהמתי. קיללתי את עצמי על חוסר זהירות וקפצתי על הפגוש של המשאית במצב כפוף למחצה, תוך שמירה על ראשי מתחת לגובה מכסה המנוע.
  
  
  ההולנדי ידע גם לירות מתחת למשאיות. אני בר מזל. אם הוא לא היה יורה מעמדה מאוד לא נוחה - ובטח היה - הוא היה יכול לירות דרך הרגליים שלי.
  
  
  לרגע הייתי בטוח, אבל רק לרגע. ולא יכולתי להחזיק יותר במכסה המנוע המתכת הבלתי נסבל הזה. הגוף שלי כבר הרגיש כאילו צולים אותו על גחלים.
  
  
  האפשרויות שלי היו מוגבלות. יכולתי לרדת על הקרקע, להסתכל מתחת למשאית ולחכות שההולנדי יעשה את הצעד שלו, בתקווה לירות בו מתחת לשלדה. אלא שעם הרובה שלו הוא יכול היה לעקוף את גלגל ההגנה ולרסס די טוב כל נקודת תצפית שאוכל לבחור מבלי לחשוף הרבה מגופי.
  
  
  או שאוכל לקפוץ מהפגוש הזה ולקפוץ לחלל הפתוח שמאלה כדי שאוכל לראות את האדם במלואו. אבל לא משנה איך קפצתי, ירדתי קצת מאיזון - וההולנדי היה על ברכיו או שכב מועד ויציב. עבור ירייה מכוונת, הוא היה צריך רק להזיז את קנה הרובה כמה סנטימטרים.
  
  
  אם הייתי הולך לכיוון השני, מסתובב במשאית ומקווה להפתיע אותו מהצד השני, הוא היה יורה בי ברגליים ברגע שזזתי לכיוון הזה.
  
  
  בחרתי בדרך היחידה שעומדת לרשותי. לְמַעלָה. החזקתי את הלוגר ביד ימין, השתמשתי בשמאלי כמנוף וטיפסתי על מכסה המנוע של הרדיאטור, ואז על גג הקבינה כדי ליפול בשקט על מצע המשאית. אם יתמזל מזלי, ההולנדי יהיה די נמוך בחול מאחורי הצמיג הימני הפנצ'ר, תשומת הלב שלו דבוקה לחלל שמתחת למיטת המשאית, מחכה להציץ בי.
  
  
  לא זריקה, לא שלל תנועות. כנראה שעשיתי את הצעד שלי בלי לשים לב.
  
  
  הסתכלתי לתוך החלל שבין מסילות המיטה עם התומכים הגבוהים שלה. לאחר מכן התגנבתי לאט לפינה האחורית הימנית של המכונית.
  
  
  לקחתי נשימה עמוקה וקמתי עד 100 סנטימטרים מלאים כדי שאוכל להסתכל מעבר לסרגל העליון של הארונות, וילהלמינה הייתה מוכנה.
  
  
  שם הוא היה, פרוש בזווית לגלגל, בטנו שטוחה על החול. לחיו נחה על קת הרובה - תנוחת הנטייה הקלאסית לירי.
  
  
  לא היה לו מושג שאני שם, רק שלושה מטרים מעליו, בוהה בגבו.
  
  
  בזהירות הרמתי את וילהלמינה עד לגובה הסנטר, ואז הושטתי יד מעל המוט העליון של המשאית. כיוונתי אל הגב של ההולנדי
  
  
  הוא נשאר ללא תנועה, מחכה לסימן התנועה הראשון שהוא יכול לראות מתחת למשאית. אבל הלכתי בדרך הלא נכונה. הוא היה כמעט מת.
  
  
  לחצתי על ההדק על וילהלמינה.
  
  
  האקדח נתקע! חול ארור!
  
  
  מייד, העברתי את משקלי מרגל שמאל לימין והורדתי במהירות את ידי כדי לשחרר את הוגו. הסטילטו החליק בעדינות לתוך היד השמאלית שלי, ידית הפנינה שלו חמה למגע.
  
  
  הוגו לא הצליח להיתקע. תפסתי את הסכין בידית והרמתי את ידי, מחזיק את סיכת השיער בגובה האוזן. בדרך כלל אני מעדיף את זריקת הלהב, אבל במרחק הזה, ללא המרווח להיפוך סטנדרטי, זו תהיה זריקת ידית ישרה למטה, שלושה מטרים, ממש בין הכתפיים.
  
  
  איזה חוש שישי כנראה הזהיר את ההולנדי. הוא התגלגל לפתע על גבו ובהה בי, ה-AK-47 שלו מתקרב אלי כשהאצבע שלו החלה ללחוץ על ההדק.
  
  
  העברתי את היד השמאלית קדימה ולמטה.
  
  
  חוד הסטילטו פילח את גלגל העין הימני הבוהה של ההולנדי וצלל את הלהב התלת-צדדי שלו במוחו.
  
  
  המוות טלטל את אצבעו של החבלן, והירייה הידהדה ללא מזיק על פני חול המדבר.
  
  
  לרגע אחזתי במעקה העליון של המשאית בשתי ידיים, מצמיד את המצח שלי לחלק האחורי של פרקי האצבעות. הברכיים שלי פתאום התחילו לרעוד. אני בסדר, מוכן היטב, לעולם לא מהסס. אבל אחרי שזה נגמר, אני תמיד מרגישה מאוד בחילה.
  
  
  מצד אחד, אני אדם נורמלי. אני לא רוצה למות. ובכל פעם הרגשתי גל של הקלה, ולא להיפך. נשמתי עמוק וחזרתי לעבודה. עכשיו זה היה דבר שבשגרה. העבודה הסתיימה.
  
  
  הוצאתי את הסכין, ניגבתי אותה והחזרתי אותה לנדן על האמה. אחר כך בדקתי את ההולנדי. פגעתי בו עם הירי המטורף הזה מתחת לגבעה, בסדר. הכדור פגע בחזה הימני. הוא איבד הרבה דם וזה כאב, אבל לא סביר שזה היה פצע חמור.
  
  
  "זה לא באמת משנה," חשבתי. מה שחשוב היה שהוא מת והעבודה בוצעה.
  
  
  ההולנדי לא לבש שום דבר חשוב, אבל הכנסתי את הארנק שלו לכיסי. הבנים במעבדה עשויים ללמוד מזה משהו מעניין.
  
  
  אחר כך הפניתי את תשומת לבי למה שנותר מחמיד ראשיד. עצרתי את נשימתי כשחיפשתי את בגדיו, אך לא מצאתי דבר.
  
  
  קמתי, דגתי את אחת מסיגריות פילטר הזהב שלי מכיס הז'קט שלי והדלקתי אותה, תוהה מה לעשות הלאה. פשוט עזוב את זה, לבסוף החלטתי, שואפת את העשן בהכרת תודה, למרות הפה והגרון היבשים שלי, אוכל לשלוח את צוות הגן בחזרה לאסוף את המשאית ואת שתי הגופות ברגע שאחזור לדהראן.
  
  
  הכפרי המשובץ האדום של ראשיד משך את עיני ובעטתי בו בבוהן המגף שלי, ושלחתי אותו לעוף לתוך החול. משהו נוצץ ורכנתי להתבונן בו יותר מקרוב.
  
  
  זה היה צינור מתכת ארוך ודק, בדומה לסוג המשמש לאריזת סיגרים יקרים. הורדתי את הכובע והבטתי בה. זה נראה כמו סוכר מגורען. הרטבתי את קצה האצבע הקטנה וניסיתי את האבקה. הֵרוֹאִין.
  
  
  סגרתי את המכסה ואיזנתי מהורהר את הצינור בכף ידי. בערך שמונה אונקיות. זה היה ללא ספק תשלום לראשיד מההולנדי. שמונה אונקיות של הרואין טהור עשויות לעשות הרבה מאוד אמיר מאביון במזרח התיכון. שמתי אותו בכיס הירכיים ותהיתי כמה מהמקטרות האלה קיבל הערבי בעבר. הייתי שולח אותו בחזרה ל-AX. הם יכלו לעשות איתו מה שהם רוצים.
  
  
  מצאתי את הבקבוק של ראשיד במושב הקדמי של המשאית ושתיתי אותו יבש לפני שזרקתי אותו הצידה. אחר כך נכנסתי לג'יפ ונסעתי חזרה לאורך הכביש המהיר לדהרן.
  
  
  * * *
  
  
  דהרן התנשא נמוך באופק, צללית ירוקה כהה כשמונה קילומטרים בהמשך הדרך. לחצתי חזק יותר על דוושת הגז. דהרן התכוון למקלחות קרות, בגדים נקיים, ברנדי מגניב גבוה וסודה.
  
  
  הוא ליקק את שפתיו היבשות בלשונו היבשה. רק עוד יום או יומיים לסדר את הדוחות שלי ואני אצא מהגיהנום הזה. בואו נחזור לארצות הברית. המסלול המהיר ביותר הוא דרך קהיר, קזבלנקה, האיים האזוריים ולבסוף וושינגטון.
  
  
  אף אחת מהערים האלה לא הייתה מדורגת בין הגנים של העולם, אבל היה לי מספיק זמן אם לדייוויד הוק לא הייתה משימה מוכנה ומחכה. בדרך כלל הוא עשה את זה, אבל אם נחתי בחלקים בדרך הביתה, הוא לא היה יכול לעשות עם זה מעט. רק הייתי צריך לוודא שלא אקבל מברקים או מברקים בדרך.
  
  
  בכל מקרה, חשבתי, אין טעם ללכת במסלול יבש ולא מעניין. הייתי לוקח מסלול אחר הביתה, דרך קראצ'י, ניו דלהי ובנגקוק. מה אחרי בנגקוק? משכתי בכתפיים נפשית. קיוטו, כנראה, מכיוון שמעולם לא היה אכפת לי מהערפיח או הרעש של טוקיו.
  
  
  אחר כך קוואי, אי הגן בהוואי, סן פרנסיסקו, ניו אורלינס ולבסוף וושינגטון, וללא ספק הוק כועס.
  
  
  לפני כל זה, כמובן, זה עדיין היה הערב - וכנראה מחר בלילה - בדהראן. השרירים שלי נמתחו באופן לא רצוני, וצחקתי לעצמי.
  
  
  * * *
  
  
  פגשתי את בטי אמרס רק לפני שבוע, הלילה הראשון שלה בדהראן אחרי חופשה של שלושה חודשים בארצות הברית. יום אחד היא נכנסה למועדון בסביבות השעה תשע בערב, אחת מאותן נשים עם הילה כל כך סקסית שבאיזושהי דרך מיוחדת ועדינה העבירה מסר לכל גבר בבר. כמעט ביחד, כל הראשים הסתובבו לראות מי נכנס. אפילו נשים הסתכלו עליה, היא הייתה כזו.
  
  
  מיד נמשכתי אליה, והיא לא ישבה לבד ליד השולחן שלה יותר מחמש דקות לפני שניגשתי והצגתי את עצמי.
  
  
  היא הביטה בי בעיניה הכהות לשנייה קצרה לפני שחזרה להופעה והזמינה אותי להצטרף אליה. שתינו יחד ודיברנו. למדתי שבטי אמרס הייתה עובדת של אחת מחברות הנפט בבעלות אמריקאית, ולמדתי שחייה בדהראן חסר מרכיב חשוב: גבר. ככל שהערב עבר ומצאתי את עצמי נמשך אליה יותר ויותר, ידעתי שזה יתוקן בקרוב.
  
  
  הערב שלנו הסתיים בליל של התעלסות זועמת בדירתה הקטנה, גופנו לא הצליח להספיק אחד מהשני. העור השזוף שלה היה רך כמו קטיפה למגע, ואחרי שבילינו את עצמנו, שכבנו בשקט, ידי מלטפת בעדינות כל סנטימטר מהעור החלק להפליא הזה.
  
  
  כשהייתי צריך לעזוב למחרת, עשיתי זאת באי רצון, התקלחתי והתלבשתי לאט. בטי עטפה עליה את הגלימה הדקה, והפרידה שלה הייתה צרוד, "נתראה שוב, ניק." זו לא הייתה שאלה.
  
  
  עכשיו חשבתי על הגוף המושלם שלה, העיניים הנוצצות, שערה השחור והקצר, והרגשתי את שפתיה המלאות מתחת לשפתי כשאני מכסה את זרועותי סביבה וחזקתי אותה קרוב בזמן שהתעכבנו ארוכות ועמוקות על פרידה שהבטיחה תענוגות נוספים. לבוא…
  
  
  כעת, כשנסעתי לאורך כביש ראס טנורה בג'יפ הלוהט והמאובק, התחלתי להזיע שוב. אבל זה לא היה זה. גיחכתי לעצמי כשנסעתי בשערי מתחם דהרן. בקרוב.
  
  
  עצרתי במשרד הביטחון והשארתי הודעה לדייב פרנץ', קצין האבטחה הראשי של SAMOCO, לאסוף את ראשיד ואת ההולנדי. הסרתי את ברכותיו ובקשותיו לפרטים. "אני אתן לך הכל מאוחר יותר דייב, כרגע אני רוצה משקה ואמבטיה, לפי הסדר הזה."
  
  
  "מה שבאמת רציתי," אמרתי לעצמי כשחזרתי לג'יפ, "זה משקה, אמבטיה ובטי אמרס." הייתי עסוק מדי עם חמיד ראשיד וחבורתו מכדי לבלות יותר מכמה שיחות טלפון עם בטי אחרי אותו לילה ראשון. הייתי צריך להתעדכן קצת.
  
  
  עצרתי את הג'יפ בבקתת קוונסט שלי וטיפסתי החוצה. משהו השתבש.
  
  
  כשהגעתי לידית הדלת, שמעתי את צלילי ה"I Can't Start" של באני בריגן נכנסים דרך הדלת. זה היה התקליט שלי, אבל בהחלט לא השארתי אותו כדי לנגן כשעזבתי באותו בוקר.
  
  
  דחפתי את הדלת בכעס. פרטיות הייתה הדרך היחידה לצאת מקלחת העישון של ערב הסעודית, והייתי ארור לראות אותה מופרת. אם זה היה אחד הסעודים, אמרתי לעצמי, היה לי העור שלו, אבל בסדר.
  
  
  בתנועה אחת פתחתי את הדלת ומיהרתי פנימה.
  
  
  שרוע בנוחות על המיטה עם משקה גבוה ומבריק ביד אחת וסיגר זול מעושן למחצה ביד השנייה היה דיוויד הוק, הבוס שלי ב-AX.
  
  
  פרק 2
  
  
  
  
  ================================================= ===== ========
  
  
  "צהריים טובים, ניק," אמר הוק בשלווה, פניו הקודרות בניו אינגלנד קרובים לחיוך ככל שאי פעם הרשה. הוא סובב את רגליו והתיישב על קצה המיטה.
  
  
  "מה לעזאזל אתה עושה פה?" עמדתי מולו, מתנשא מעל האיש האפור-שיער הקטן, עם רגלי פשוקות בחוד, רגליים אקימבו. עזוב את קראצ'י. תשכחו מדלהי. תשכחו מבנגקוק, קיוטו, קוואי. דיוויד הוק לא היה שם כדי לשלוח אותי לחופשה.
  
  
  "ניק," אתה מזהיר בשקט. "אני לא אוהב לראות אותך מאבד שליטה על עצמך."
  
  
  "סליחה אדוני. הסטייה הזמנית היא השמש". אני עדיין רותח, אבל התחרטתי. זה היה דיוויד הוק, איש מודיעין אגדי, והוא היה הבוס שלי. והוא צדק. אין מקום בעסק שלי לגבר שמאבד שליטה על רגשותיו. או שאתה נשאר בשליטה כל הזמן או שאתה מת. זה כל כך פשוט.
  
  
  הוא הנהן בחביבות, אוחז בחוזקה את הסיגר בעל הריח הרע בשיניו. "אני יודע אני יודע." הוא רכן קדימה כדי להביט בי, מצמצם מעט את עיניו. "את נראית נורא," הוא ציין. "אני מבין שסיימת עם SAMOCO."
  
  
  לא הייתה לו דרך לדעת, אבל איכשהו הוא ידע. הזקן היה כזה. ניגשתי והתכופפתי להסתכל על עצמי במראה.
  
  
  
  
  
  
  נראיתי כמו איש חול. השיער שלי, בדרך כלל שחור ג'ט עם כמה קווצות אפור, היה דהוי בחול, וכך גם הגבות שלי. היו שריטות צורבות בצד שמאל של הפנים שלי, כאילו מישהו חתך אותי בנייר זכוכית גס מכוסה בתערובת מיובשת של דם וחול. אפילו לא שמתי לב שאני מדמם. כנראה קיבלתי שריטות יותר גרועות ממה שחשבתי בטיפוס על דיונת החול. זו הייתה גם הפעם הראשונה שהבנתי שהידיים שלי רכות מהלחץ על המתכת הלוהטת של משאית במדבר.
  
  
  התעלמתי מהוק, הורדתי את הז'קט שלי וחמקתי מהנרתיק שהכיל את וילהלמינה והוגו. "וילהלמינה צריכה ניקוי יסודי," חשבתי. נפטרתי מהר מהנעליים והגרביים שלי ואז הורדתי את המכנסיים ומכנסי החאקי בתנועה אחת.
  
  
  פניתי למקלחת בחלק האחורי של בקתת קוונסט, הקור הקשה של המיזוג שורף את עורי.
  
  
  "ובכן," העיר הוק, "אתה עדיין בכושר גופני טוב, ניק."
  
  
  מילים טובות מהוק היו נדירות באמת. מתחתי את שרירי הבטן והצצתי מבט אל הדו-ראשי והתלת-ראשי הבולטים שלי. היה חריץ מקומט, סגול-אדמדם על הכתף הימנית שלי - פצע ירי ישן. יש צלקת ארוכה ומכוערת עוברת באלכסון על החזה שלי, תוצאה של קרב סכינים בהונג קונג לפני שנים רבות. אבל עדיין הצלחתי לעלות יותר מ-600 פאונד, והרשומות שלי במטה AX עדיין הכילו סיווגי "מומחה מוביל" בירי, קראטה, סקי, רכיבה ושחייה.
  
  
  ביליתי חצי שעה במקלחת, שטפתי, שטפתי ונתתי לקוצי המים הקפואים לשטוף את הלכלוך מהעור שלי. לאחר שהתגבשתי במרץ, לבשתי כמה מכנסי חאקי קצרים וחזרתי להוק.
  
  
  הוא עדיין התנפח. אולי היה שמץ של הומור בעיניו, אבל לא היה כזה בקור של קולו.
  
  
  "מרגיש טוב יותר עכשיו?" הוא שאל.
  
  
  "אני בטוח!" מילאתי את כוס הקורווזיה עד מחצית הדרך, הוספתי קוביית קרח אחת ונתז של סודה. "בסדר," אמרתי בצייתנות, "מה קרה?"
  
  
  דיוויד הוק הוציא את הסיגר מפיו וסחט אותו בין אצבעותיו, מביט בעשן המיתמר מהאפר. "נשיא ארצות הברית", אמר.
  
  
  "הנשיא!" הייתה לי הזכות להיות מופתע. הנשיא כמעט תמיד נשאר מחוץ לענייני AXE. אמנם המבצע שלנו היה אחד הרגישים של הממשלה, ובוודאי אחד החשובים בה, אבל הוא גם חרג לעתים קרובות מגבולות המוסר והחוקיות שכל ממשלה צריכה, לפחות על פניה, לקיים. אני בטוח שהנשיא ידע מה AX עשה, ולפחות במידה מסוימת, ידע איך עשינו את זה. ואני בטוח שהוא העריך את התוצאות שלנו. אבל ידעתי גם שהוא מעדיף להעמיד פנים שאנחנו לא קיימים.
  
  
  הוק הנהן בראשו הקצוץ. הוא ידע מה אני חושב. "כן," הוא אמר, "הנשיא. יש לו משימה מיוחדת עבור AX, ואני רוצה שתסיים אותה".
  
  
  עיניו הבלתי ממצמצות של הוק הצמידו אותי לכיסא. "תצטרך להתחיל עכשיו... הלילה."
  
  
  משכתי בכתפי בענווה ונאנחתי. להתראות בטי אמרס! אבל היה לי הכבוד להיבחר. "מה הנשיא רוצה?"
  
  
  דייוויד הוק הרשה לעצמו לחייך רפאים. "זה סוג של עסקת Lend-Lease. אתה תעבוד עם ה-FBI."
  
  
  FBI! לא שה-FBI היה רע. אבל לא באותה ליגה כמו AXE או חלק מארגוני הביון הנגדי במדינות אחרות אנחנו צריכים להילחם. כמו אה פו בסין האדומה או N.OJ. דרום אפריקה.
  
  
  לדעתי, ה-FBI היה קבוצה יעילה ומסורה של חובבים.
  
  
  הוק קרא את מחשבותיי מהבעתי והרים את כף ידו. "קל, ניק, קל. זה חשוב. זה מאוד חשוב, והנשיא שאל אותך בעצמו".
  
  
  הייתי המומה.
  
  
  הוק המשיך. "הוא שמע עליך מהמקרה בהאיטי, אני יודע, וכנראה מכמה משימות אחרות. בכל מקרה, הוא שאל אותך ספציפית".
  
  
  קמתי על רגלי ועשיתי כמה סיבובים מהירים למעלה ולמטה בחלק הקטן של מה ששימש לי כסלון. מרשימים. מעט אנשים בעסק שלי נבחרים באופן אישי לדרג הנשיאותי.
  
  
  פניתי להוק, מנסה לא להראות את ההנאה הגאה שלי. "בסדר. תוכל למלא את הפרטים?"
  
  
  הוק נשך את הסיגר שלו כשכבה, ואז הביט בה בהפתעה. כמובן שסיגר לא צריך לצאת מהבית בזמן שדיוויד הוק מעשן אותו. הוא הביט בו בגועל וקימט את מצחו. כשהיה מוכן, התחיל להסביר.
  
  
  "כפי שאתה בוודאי יודע," הוא אמר, "המאפיה בימים אלה היא כבר לא אוסף של גנגסטרים סיציליאנים שמבריחים וויסקי ומממנים משחקי חרא צפים".
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "בשנים האחרונות - החל, נניח, לפני כעשרים שנה - המאפיה הפכה יותר ויותר מעורבת בעסקים לגיטימיים.
  
  
  
  
  
  באופן טבעי, היא מרגישה טוב מאוד. היה להם כסף, היה להם ארגון, היה להם חוסר רחמים שהעסק האמריקאי לא חלם עליו קודם לכן".
  
  
  משכתי בכתפי. "כך? כל זה ידוע".
  
  
  הוק התעלם ממני. "עכשיו, לעומת זאת, הם בצרות. הם התרחבו והתגוונו עד כדי כך שהם מאבדים לכידות. יותר ויותר מהצעירים שלהם נכנסים למפעל לגיטימי, והמאפיה - או הסינדיקט כפי שהם מכנים את עצמם כיום - מאבדת שליטה עליהם. יש להם כמובן כסף, אבל הארגון שלהם קורס והם בבעיה".
  
  
  "בעיות? הדו"ח האחרון שקראתי אמר שהפשע המאורגן באמריקה הגיע לשיאו, מה שמעולם לא קרה".
  
  
  הוק הנהן. "ההכנסה שלהם גדלה. השפעתם הולכת וגוברת. אבל הארגון שלהם קורס. כשאתה מדבר על פשע מאורגן עכשיו, אתה לא מדבר רק על המאפיה. אתה מדבר גם על שחורים, פורטוריקנים, צ'יקנוס. במערב והקובנים בפלורידה.
  
  
  "אתה מבין, אנחנו יודעים על המגמה הזו די הרבה זמן, אבל כך גם ועדת המאפיה". הוא הניח לחיוך חיוור נוסף לרכך את פניו המבולבלות. - אני מניח שאתה יודע מהי הנציבות?
  
  
  החמצתי שיניים. הזקן יכול לעזאזל להתעצבן כשהוא עוטה את האווירה הפטרונית הזאת. "כמובן שאני יודע!" אמרתי, הרוגז שלי על שיטתו להסביר את המשימה הזאת ניכר בקולי. ידעתי היטב מהי הוועדה. שבעת הקאפו המאפיה החזק ביותר בארצות הברית, כל אחד הוא ראש אחת המשפחות הגדולות, שמונו על ידי עמיתיהם לשמש מועצה שלטונית, בית משפט בסגנון סיציליאני של מוצא אחרון. הם נפגשו לעתים רחוקות, רק כאשר איים משבר רציני, אבל החלטותיהם, מחושבות היטב, פרגמטיות לחלוטין, היו קדושות.
  
  
  הנציבות הייתה אחד הגופים הממשלתיים החזקים ביותר בעולם, לאור השפעתה על פשע, אלימות ואולי הכי חשוב, עסקים גדולים. סרקתי את בנק הזיכרון שלי. פיסות מידע החלו ליפול למקומן.
  
  
  קימטתי את פניי בריכוז, ואז אמרתי בקול מונוטוני, "עלון מידע אבטחה ממשלתי מספר שלוש-עשרים ושבע, 11 ביוני, 1973." המידע העדכני ביותר מצביע על כך שוועדת הסינדיקט מורכבת כעת מהדברים הבאים:
  
  
  "ג'וזף פמליגוטי, שישים וחמש, באפלו, ניו יורק.
  
  
  "פרנקי קרבוני, שישים ושבע, דטרויט, מישיגן.
  
  
  "מריו סלרנו, בן שבעים ושש, מיאמי, פלורידה.
  
  
  "גאטנו רוג'ירו, ארבעים ושלוש, ניו יורק, ניו יורק.
  
  
  "אלפרד ג'יגנטה, שבעים ואחת, פיניקס, אריזונה.
  
  
  "יוסף פרנציני, שישים ושש, ניו יורק, ניו יורק.
  
  
  "אנתוני מוסו, שבעים ואחת, ליטל רוק, ארקנסו."
  
  
  בְּקַלוּת. נופפתי את ידי כלאחר יד באווירה הממוזגת. "אפשר לתת לך פירוט של כל אחד?"
  
  
  הוק נעץ בי מבט זועם. "זה מספיק, קרטר," הוא התפרץ. "אני יודע שיש לך מוח צילומי... ואתה יודע שאני לא אסבול אפילו סרקזם סאבלימינלי."
  
  
  "כן אדוני." הייתי לוקח רק את הדברים האלה מדיוויד הוק.
  
  
  נבוך קל, ניגשתי למכשיר ה-Hi-Fi והסרתי את שלושת תקליטי הג'אז שהאזנתי להם. "אני באמת מצטער. בבקשה המשך," אמרתי והתיישבתי בחזרה על כיסא הקפטן, מול הוק.
  
  
  הוא המשיך מהמקום שבו הפסיק לפני כמה דקות, ודחק את הסיגר שלו באוויר מולי לשם הדגשה. "העובדה היא שהוועדה רואה באותה מידה כמונו שהצלחה משנה בהדרגה את המבנה המסורתי של הסינדיקט. כמו כל קבוצה אחרת של זקנים, הוועדה מנסה לחסום את השינוי, מנסה להחזיר דברים לדרך שבה הם השתמשו. להיות."
  
  
  "אז מה הם הולכים לעשות?" שאלתי.
  
  
  הוא משך בכתפיו. "הם כבר התחילו. הם מביאים מה שמסתכם בצבא חדש לגמרי. הם מגייסים שודדים צעירים וקשוחים מהגבעות בכל רחבי סיציליה, בדיוק כמו כשהם - או אבותיהם - התחילו. "
  
  
  הוא עצר, נושך את קצה הסיגר שלו. "אם הם יצליחו מספיק, המדינה עלולה להיפגע מגל של אלימות כנופיות שישתווה למה שעברנו בתחילת שנות ה-20 וה-30. והפעם יהיו לזה גוונים גזעיים. הוועדה רוצה לשלוט בשחורים ובפורטו אתה יודע שהריקנים עזבו את השטחים שלהם והם לא הולכים בלי קרב".
  
  
  "לעולם לא. אבל איך הדוונים הוותיקים מכניסים את המתגייסים שלהם לארץ? שאלתי. "יש לנו רעיונות?"
  
  
  פניו של הוק היו חסרי הבעה. "אנחנו יודעים בוודאות - או יותר נכון, אנחנו יודעים את המנגנון, אם לא את הפרטים."
  
  
  "דקה אחת." קמתי ונשאתי את שני הכוסות שלנו לבר הפלסטיק ששימש גם בר וגם שולחן אוכל במגורי מנכ"ל SAMOCO. הכנתי לו עוד ויסקי ומים, מזגתי לעצמי ברנדי וסודה ועוד קוביית קרח והתיישבתי שוב.
  
  
  "בסדר גמור."
  
  
  "זֶה
  
  
  
  
  
  "הם ממש מעולים," הוא אמר. "הם שואבים את המתגייסים שלהם דרך קסטלמר בסיציליה ואז לוקחים אותם בסירה לאי ניקוסיה - ואתה יודע איך זה ניקוסיה."
  
  
  ידעתי. ניקוסיה היא הביוב של הים התיכון. כל פיסת ריר שנוזל מאירופה או מהמזרח התיכון בסופו של דבר מתקרש בניקוסיה. בניקוסיה, זונות הן אנשים מתוחכמים ומה שאחרים ברמות חברתיות נמוכות יותר עושות אי אפשר לתאר. בניקוסיה הברחה היא מקצוע מכובד, גניבה היא עמוד התווך הכלכלי, ורצח הוא בילוי.
  
  
  "משם," המשיך הוק, "הם מועברים לביירות. בביירות נותנים להם זהויות חדשות, דרכונים חדשים, ואז שולחים אותם לארצות הברית".
  
  
  זה לא נראה מסובך מדי, אבל הייתי בטוח שאני לא יודע את כל הפרטים. הפרטים לא היו אחת הנקודות החזקות של הוק. "זה לא אמור להיות קשה מדי להפסיק, נכון? כל שעליך לעשות הוא להזמין בדיקות אבטחה וזיהוי נוספות לכל מי שנכנס למדינה עם דרכון לבנוני".
  
  
  "זה לא כל כך פשוט, ניק."
  
  
  ידעתי שזה לא יקרה.
  
  
  "כל הדרכונים שלהם אמריקאים. הם מזויפים, אנחנו יודעים את זה, אבל הם כל כך טובים שאנחנו לא יכולים להבדיל בין המזויפים לבין אלה שהממשלה מנפיקה".
  
  
  שרקתי. "כל מי שיכול לעשות את זה יכול לעשות הון קטן בעצמו".
  
  
  "כנראה מי שעשה את זה," הסכים הוק. "אבל למאפיה יש הרבה הון קטן שהיא יכולה להוציא על שירותים כאלה".
  
  
  "אתה עדיין יכול להטיל איסור על כל מי שמגיע מביירות. זה באמת לא צריך יותר מדי תשאול כדי לקבוע שהאדם על הדרכון הוא בעצם מסיציליה ולא הלואר איסט סייד של מנהטן".
  
  
  הוק הניד בראשו בסבלנות. "זה לא כל כך קל. הם מובאים מכל רחבי אירופה והמזרח התיכון, לא רק מביירות. הם מתחילים בביירות, זה הכל. לאחר קבלת מסמכי זיהוי ודרכונים חדשים, הם נשלחים לעתים קרובות במטוס לעיר אחרת, ואז עולים על מטוס לארצות הברית. הם הגיעו לרוב בטיסות שכר חזור, שחסרות ארגון בסיסי מלכתחילה וקשה לשלוט בהן.
  
  
  "בדרך כלל יש להם קבוצה מהם על סיפון ספינות הקרוזים הגדולות גם כשהן חוזרות לארצות הברית", הוסיף.
  
  
  לקחתי לגימה ארוכה של ברנדי וסודה וחשבתי על המצב. "צריך שיהיה לך סוכן בפנים עד עכשיו."
  
  
  "תמיד היו לנו סוכנים בתוך המאפיה, או - כלומר - ה-FBI, אבל די קשה לתחזק אותם. או שהכיסוי שלהם יתפוצץ איכשהו, או שהם צריכים לפוצץ אותו בעצמם כדי להעיד".
  
  
  "אבל עכשיו יש לך מישהו שם," התעקשתי.
  
  
  "ל-FBI, כמובן, יש את זה, אבל אין לנו מישהו בצינור הזה שימשוך מתגייסים. זו אחת הדאגות העיקריות שלנו".
  
  
  יכולתי לראות לאיזה כיוון הדברים הולכים עכשיו. "אז בשביל זה אתה צריך אותי? לעלות על המסוע? לעזאזל, זה לא אמור להיות קשה מדי. זה היה פרויקט שדרש הרבה מחשבה, אבל בהחלט ניתן היה לבצע אותו די בקלות.
  
  
  "טוב," אמר הוק, "כן. כלומר, זה בעצם זה. אתה מבין," הוא המשיך באיטיות, "התוכנית המקורית קראה לנו למשוך את האיש למסוע, ואז לחשוף אותו, לשבור אותו, מה שלא יהיה". וזה היה צריך להיות אחד מהאנשים שלנו. אתה יודע שה-FBI לא בא בחשבון כשיש לנו עסק עם מדינה זרה".
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "כמובן, זה יכול להיות ה-CIA, אבל עכשיו זה קשור יותר מדי לארגנטינה, ובכל מקרה, הנשיא..."
  
  
  סיימתי את המשפט בשבילו. "ובאופן כללי, בימים אלה הנשיא לא מאוד מרוצה מה-CIA, במיוחד גראף".
  
  
  בוב גראף היה ראש ה-CIA הנוכחי, והמחלוקות שלו עם הנשיא היו בכל טור "פנימי" בוושינגטון במשך חודש.
  
  
  "בדיוק," אמר הוק בזעף. "אז הם החליטו שזו עבודה עבור AX."
  
  
  "בסדר גמור." אבל הרבה לא נאמר. למה אני, למשל? היו הרבה אנשים טובים ב-AX. "משהו אחר?"
  
  
  "בסדר," הוא אמר. "כל הרעיון הזה של AXE להזמין אדם בצנרת, כמובן, היה צריך להיות מובא לידיעת הנשיא, כי יש נקודת מבט של מחלקת המדינה מעורבת". ניחשתי שהוק השתתק, מחפש את המילים הנכונות. "הוא חשב שזה רעיון מצוין, אבל אז הוא אמר שבזמן שאנחנו הולכים לעשות את זה, אנחנו יכולים גם לקחת את זה אפילו רחוק יותר, כל הדרך לפסגה".
  
  
  משום מה לא אהבתי את זה. "מה זאת אומרת 'כל הדרך לפסגה'?"
  
  
  "זה אומר שתהרוס את הנציבות," אמר הוק בבוטות.
  
  
  ישבתי בשקט המום זמן מה. "חכה רגע, אדוני! הממשלה מנסה להיפטר מהנציבות מאז 1931, כשנודע להם לראשונה על קיומה. עכשיו אתה רוצה שאני אעשה את זה?"
  
  
  "לא אני." הוק נראה זחוח. "הנשיא."
  
  
  משכתי בכתפיי, מפגין אדישות שלא הרגשתי. "טוב אז, אני מניח שאצטרך לנסות."
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. "אני חייב לדווח על ראשיד
  
  
  
  
  
  והולנדי," אמרתי. "אז אני מניח שעדיף שתפספס טיסה לביירות דבר ראשון בבוקר."
  
  
  "לילה אחד אתמול בלילה עם בטי אמרס," חשבתי. בטי עם השדיים המדהימים שלה והגישה המסודרת והלא שטות לחיים.
  
  
  גם הוק קם. הוא הוציא מעטפה מכיס חולצתו והושיט לי אותה. "הנה הכרטיס שלך לביירות," הוא אמר. "זוהי טיסת KLM מקראצ'י. מגיע לכאן היום בשש עשרים ושלוש."
  
  
  "הערב?"
  
  
  "היום בלילה. אני רוצה אותך פה." באופן מפתיע, הוא הושיט את ידו ולחץ את ידי. ואז הוא הסתובב ויצא מהדלת, משאיר אותי עומד באמצע החדר.
  
  
  סיימתי את המשקה שלי, הנחתי את הכוס על השיש ונכנסתי לשירותים לאסוף את הבגדים שלי מהרצפה ולהתחיל לארוז.
  
  
  כשהרמתי את האפוד שלי, מיכל האלומיניום של הרואין שלקחתי מהפגר של חראיד ראשיד נפל על הרצפה.
  
  
  הרמתי את הטלפון והבטתי בו, תוהה מה לעשות איתו. חשבתי להעביר את זה, אבל עכשיו יש לי רעיון אחר. הבנתי שאני היחיד בעולם שידע שיש לי את זה.
  
  
  כל מה שהייתי צריך זה כמה סיגרים במיכל כזה וזה יהיה כמו המשחק הישן של שלוש קונכיות ואפונה בקרנבל.
  
  
  חייכתי לעצמי ושמתי את ההרואין בכיס הירכיים.
  
  
  לאחר מכן הוצאתי את וילהלמה מנרתיק הקפיץ שלה על השידה שלי והתחלתי לנקות אותה ביסודיות, מוחי התרוצצו.
  
  
  פרק 3
  
  
  
  
  הטיסה לביירות הייתה ללא אירועים. ביליתי שעתיים בניסיון להוציא מחשבות על בטי אמרס מהראש שלי, בניסיון להכין תוכנית מה לעשות ברגע שאגיע ללבנון.
  
  
  בעסק שלי, כמובן, אי אפשר לתכנן רחוק מדי. עם זאת, יש צורך בכיוון מסוים כדי להתחיל. אז זה יותר כמו רולטה רוסית.
  
  
  הדבר הראשון שאני צריך זה זהות חדשה. זה באמת לא אמור להיות קשה מדי. צ'רלי הרקינס היה בביירות, או בפעם האחרונה שהייתי, צ'רלי היה סופר טוב, טוב מאוד עם דרכונים ושטרי מטען מזויפים ודברים כאלה.
  
  
  וצ'רלי חייב לי טובה. יכולתי לערב אותו כשפירקתי את הקבוצה הפלסטינית הזו שביקשה להפיל את ממשלת לבנון, אבל השארתי את שמו בכוונה מחוץ לרשימה שנתתי לרשויות. הוא היה דג קטן בכל מקרה, וחשבתי שהוא עשוי להיות שימושי מתישהו. אנשים כאלה תמיד עושים זאת.
  
  
  הבעיה השנייה שלי בביירות הייתה קצת יותר רצינית. איכשהו הייתי צריך להיכנס לצינור של המאפיה.
  
  
  הדבר הטוב ביותר - ניחשתי שזו הדרך היחידה - היה להעמיד פנים שהוא איטלקי. ובכן, בין עור הפנים הכהה שלי לכתב ידו של צ'רלי אפשר היה לסדר את זה.
  
  
  מצאתי שפופרת מתכת של הרואין ליד שתי שפופרות זהות של סיגרים יקרים. ההרואין הזה יכול להיות הכניסה שלי למעגל קסמים.
  
  
  המחשבות שלי חזרו לבטי אמרס והשריר בירך קפץ. נרדמתי בחלום.
  
  
  * * *
  
  
  אפילו בתשע בערב היה חם ויבש בשדה התעופה של ביירות.
  
  
  מדבקת "עסק ממשלתי" בדרכון שלי העלתה גבות בקרב פקידי המכס הלבנונים, אבל היא אפשרה לי לעבור בין שורות ארוכות של ערבים בגלימה לבנים ואירופאים בעלי חליפות עסקיות. כמה דקות לאחר מכן הייתי מחוץ לבניין הטרמינל, מנסה לדחוס את רגלי למושב האחורי של מונית פיאט זעירה.
  
  
  "הוטל סן ז'ורז'," ציוויתי, "ותרגעי לעזאזל." הייתי בביירות בעבר. קטע הכביש התלול המוביל משדה התעופה לפאתי העיר לאורך צוקים תלולים הוא אחד המסלולים המרגשים ביותר שהמציא האדם. נהג המונית הסתובב במושבו וחייך אליי. הוא לבש חולצת ספורט צהובה בוהקת עם צווארון פתוח, אבל על ראשו היה תרבוש, הפאז האדום החרוט של מצרים.
  
  
  "כן, אדוני," הוא צחק. "כן, אדוני. אנחנו טסים נמוך ולאט!"
  
  
  "רק לאט," רטנתי.
  
  
  "כן אדוני!" – הוא חזר, מצחקק.
  
  
  פלטנו משדה התעופה במהירות שיא, צמיגים צווחים, ופנינו לכביש ביירות על שני גלגלים. נאנחתי, נשענתי לאחור במושבי והכרחתי את שרירי הכתפיים שלי להירגע. עצמתי את עיני וניסיתי לחשוב על משהו אחר. זה היה יום כזה.
  
  
  ביירות היא עיר פיניקית עתיקה שנבנתה לפני 1500 לפני הספירה. ה. לפי האגדה, זה היה המקום שבו הרג סנט ג'ורג' את הדרקון. העיר נכבשה מאוחר יותר על ידי הצלבנים בפיקודו של בולדווין ומאוחר יותר עדיין על ידי איברהים פאשה, אך היא עמדה במנועי המצור של צלאח א-דין והתריסה נגד הבריטים והצרפתים. כשקפצתי בחלק האחורי של פיאט דוהרת כשצנחנו בכביש ביירות, תהיתי מה זה אומר עבורי.
  
  
  מלון St. ז'ורז' ניצב גבוה ואלגנטי על חופי הים התיכון עטור הדקלים, ומשקיף על הלכלוך והעוני המדהים של רובע הגנבים.
  
  
  
  
  
  y כמה רחובות מהמלון.
  
  
  ביקשתי חדר בפינה הדרום-מערבית מעל הקומה השישית, קיבלתי אותו ועשיתי צ'ק אין, מסרתי את הדרכון שלי לפקידה חסרת נימוס, כנדרש בחוק בביירות. הוא הבטיח לי שזה יוחזר תוך כמה שעות. מה שהוא התכוון הוא שחלפו מספר שעות מאז שבדקו אותו אבטחת ביירות. אבל זה לא הפריע לי; לא הייתי מרגל ישראלי כדי לפוצץ חבורה של ערבים.
  
  
  למעשה, הייתי מרגל אמריקאי כדי לפוצץ חבורה של אמריקאים.
  
  
  לאחר שפרקתי ובדקתי את הנוף של הים התיכון מואר הירח מהמרפסת שלי, התקשרתי לצ'רלי הארקינס ואמרתי לו מה אני רוצה.
  
  
  הוא היסס: "טוב, אתה יודע, אני רוצה לעזור לך, ניק." יבבה עצבנית נשמעה בקולו. זה תמיד היה. צ'רלי היה איש עצבני ומייבב. הוא המשיך, "זה פשוט... טוב... קצת יצאתי מהעסק הזה ו..."
  
  
  "שׁוֹר!"
  
  
  "טוב, כן, אני מתכוון, לא. כלומר, טוב, אתה יודע..."
  
  
  לא היה אכפת לי מה הבעיה שלו. נתתי לקול שלי לרדת כמה דציבלים, "אתה חייב לי, צ'רלי."
  
  
  "כן, ניק, כן." הוא עשה הפסקה. כמעט יכולתי לשמוע אותו מביט בעצבנות מעבר לכתפו כדי לראות אם מישהו אחר מקשיב. "רק עכשיו אני צריך לעבוד אך ורק עבור בגד אחד, ולא עבור מישהו אחר ו..."
  
  
  "צ'רלי!" הראיתי את חוסר הסבלנות והעצבנות שלי.
  
  
  "בסדר, ניק, בסדר. רק הפעם, רק בשבילך. אתה יודע איפה אני גר?"
  
  
  "האם אוכל להתקשר אליך אם לא אדע היכן אתה גר?"
  
  
  "אה כן כן. בסדר גמור. מה דעתך על השעה אחת עשרה... ותביא איתך את התמונה שלך."
  
  
  הנהנתי לתוך הטלפון. "שעה אחת עשרה." לאחר שניתקתי את הטלפון, נשענתי לאחור על מיטת הענק היוקרתית הלבנה כשלג. רק לפני כמה שעות עברתי את דיונת החול הענקית הזו, בציד אחר חמיד ראשיד וההולנדי. אהבתי יותר את המשימה הזו, אפילו בלי בטי אמרס בקרבת מקום.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. עשר וחצי. הגיע הזמן לראות את צ'רלי. התגלגלתי מהמיטה, החלטתי מיד שהחליפה החומה הבהירה שלבשתי תתאים לאנשים כמו צ'רלי הארקינס, ויצאתי לדרך. אחרי שסיימתי עם צ'רלי, חשבתי שאולי אנסה את קפה החתול השחור או הערבי המהולל. מזמן לא טעמתי מחיי הלילה של ביירות. אבל היום היה יום ארוך מאוד. השענתי את כתפי קדימה, מותח את השרירים. עדיף שאלך לישון.
  
  
  צ'רלי גר ברחוב אלמנדרס, כשישה רחובות מהמלון, בקצה המזרחי של רובע הגנבים. מספר 173. הלכתי במעלה שלוש קומות של מדרגות מלוכלכות ומוארות עמומות. הוא היה לח, בחום חסר אוויר, עם ריח של שתן ואשפה מרקיבה.
  
  
  על כל מדרגות, ארבע דלתות שהיו פעם ירוקות הובילו למסדרון קצר מול מעקה עץ נפול שבלט בצורה מסוכנת מעל חדר המדרגות. מאחורי הדלתות הסגורות נשמעו צרחות עמומות, צרחות, פרצי צחוק, קללות זועמות בתריסר שפות, והרדיו הקופח. בקומה השנייה, כשעברתי, התרסקות ריסקה דלת נטולת תכונה, וארבעה סנטימטרים של להב גרזן בלט דרך חיפוי העץ. בפנים, האישה צרחה, ארוכות ומטרידה, כמו חתול רחוב בציד.
  
  
  את הטיסה הבאה עשיתי בלי לעצור. הייתי באחד ממחוזות החלונות האדומים הגדולים בעולם. מאחורי אותן דלתות חסרות פנים באלפי בנייני דירות חסרי פנים ברחובות הרובע זרועי האשפה, אלפי ואלפי זונות התחרו ביניהן על פרסים כספיים כדי לספק את הצרכים המיניים של חלאות האנושות, נשטפו בשכונות העוני השופעות. . ביירות.
  
  
  ביירות היא גם הפנינה של הים התיכון וגם בור השפכים של המזרח התיכון. דלת נפתחה קדימה ואיש שמן שמן רץ החוצה, מתנודד. הוא היה עירום לגמרי, מלבד תרבוש מגוחך שישב חזק על ראשו. פניו היו מעוותות בעווית ייסורים אקסטאטית, עיניו התעממו מכאב או עונג, לא יכולתי לומר ממה. מאחוריו הייתה נערה גמישה, שחורה פחם, לבושה רק במגפי עור בגובה הירך, עם שפתיים כבדות כמו מסכה פלגמטית, היא עקבה ללא לאות אחרי הערבי השמן. פעמיים היא הניפה את פרק כף היד שלה, ופעמיים היא החליקה את שוט שלושת הריסים, זעיר, חינני ומייסר, על ירכיו החטובות של הערבי. הוא התנשף מכאב, ושישה זרמי דם זעירים חרטו את בשרו הרועד.
  
  
  הערבי חלף על פני, לא שם לב לכלום מלבד השמחה הכואבת שלו. הילדה הלכה אחריו עם שמיכה. היא לא יכלה להיות בת יותר מ-15.
  
  
  אמרתי לבטן שלי לשכוח מזה ועליתי במעלה המדרגות האחרון. כאן הדלת היחידה חסמה את המדרגות. לחצתי על כפתור השיחה. צ'רלי הארקינס תפס את כל הקומה השלישית כל עוד אני מכיר אותו. כמה שניות לפני שהוא ענה, הבזיקה במוחי תמונה של הסבל העצום של דירתו דמוית עליית הגג: הספסל המואר שלו עם מצלמות,
  
  
  
  
  
  העטים, העטים וציוד החריטה היו שם תמיד, כמו אי של רוגע בין הגרביים והתחתונים המלוכלכים, שחלקם, זכרתי, נראו כאילו שימשו לייבוש גלגלת העיתונות הקטנה המעוצבת בעדינות בפינה.
  
  
  הפעם לקח לי רגע לזהות את האיש הקטן שפתח את הדלת. צ'רלי השתנה. נעלמו הלחיים השקועות וזיפי הזקן האפור של שלושת הימים שתמיד נראה שהוא שומר עליו. אפילו המבט המת וחסר התקווה בעיניו נעלם. צ'רלי הארקינס נראה כעת חכם, אולי זהיר, אבל לא מפחד מהחיים כפי שהיה בשנים שהכרתי אותו.
  
  
  הוא לבש ז'קט ספורט משובץ בהיר, מכנסי פלנל אפורים דחוסים למשעי ונעליים שחורות מבריקות. זה לא היה צ'רלי הארקינס שהכרתי. התרשמתי.
  
  
  הוא לחץ את ידי בהיסוס. לפחות זה לא השתנה.
  
  
  בדירה, לעומת זאת. מה שהיה פעם ערימת בלאגן הוא עכשיו מסודר ונקי. שטיח ירוק רענן כיסה את לוחות הרצפה הישנים והמצולקים, והקירות נצבעו בקרם בקפידה. רהיטים זולים אך ברורים חדשים הוצבו כדי לשבור את הקווים דמויי האסם של החדר הגדול...שולחן קפה, כמה כיסאות, שתי ספות, מיטה מלבנית ארוכה ונמוכה על במה בפינה אחת.
  
  
  מה ששימש בעבר באופן אקראי כאזור העבודה של צ'ארלי, מופרד כעת על ידי לוחות דק ומוארים בבהירות כאשר עדויות הופיעו מבעד לפתחי מחיצה.
  
  
  הרמתי את גבותיי, מסתכל מסביב. "נראה שאתה מסתדר טוב, צ'רלי."
  
  
  הוא חייך בעצבנות. "טוב... אה... דברים הולכים טוב, ניק." עיניו נצצו. "יש לי עוזר חדש עכשיו, והכל הולך ממש טוב..." קולו שקע.
  
  
  חייכתי אליו. "זה ייקח יותר מסתם עוזר חדש כדי לעשות לך את זה, צ'רלי." ויתרתי על העיצוב החדש. "מעל ראשי, הייתי אומר שלפחות פעם אחת בחייך מצאת משהו בר קיימא."
  
  
  הוא הרכין את ראשו. "בסדר גמור…"
  
  
  לא היה נפוץ למצוא זייפן עם עסק בר קיימא. סוג זה של עבודה נוטה לכלול טלטולים פתאומיים ועצירות ארוכות. זה כנראה אומר שצ'רלי נכנס איכשהו למשחק הזיוף. באופן אישי, לא היה אכפת לי מה הוא עשה כל עוד קיבלתי בשביל מה באתי.
  
  
  הוא בטח קרא את המחשבות שלי. "אה... אני לא בטוח שאני יכול לעשות את זה, ניק."
  
  
  חייכתי אליו חיוך ידידותי והתיישבתי על אחת הספות הדו-צדדיות שניצבו בזווית ישרה לתאום שלה, ויצרו זווית שקרית באמצע הסלון. "ברור שאתה יכול, צ'רלי," אמרתי בקלות.
  
  
  הוצאתי את וילהלמינה מהנרתיק שלה ונופפתי בו כלאחר יד באוויר. "אם לא תעשה את זה, אני אהרוג אותך." בוודאי שלא. אני לא יוצא להרוג אנשים בגלל משהו כזה, במיוחד קטנים כמו צ'רלי הארקינס. אבל צ'רלי לא ידע את זה. כל מה שהוא ידע זה שאני יכול להרוג אנשים לפעמים. מחשבה זו עלתה בו בבירור.
  
  
  הוא הושיט כף יד מתחננת. "בסדר, ניק, בסדר. אני פשוט לא... טוב, בכל מקרה..."
  
  
  "בסדר גמור." כיסיתי שוב את וילהלמינה ורכנתי קדימה, הנחתי את המרפקים שלי על הברכיים. "אני צריך זהות חדשה לגמרי, צ'רלי."
  
  
  הוא הנהן.
  
  
  "כשאעזוב מפה הלילה, אהיה ניק קרטנו, במקור מפלרמו ולאחרונה מלגיון הזרים הצרפתי. עזוב אותי אחרי כשנה בין לגיון הזרים לעכשיו. אני יכול להעמיד פנים." ככל שאנשים צריכים פחות עובדות לבדוק, כך יהיה לי טוב יותר.
  
  
  הרקינס קימט את מצחו ומשך בסנטרו. "זה אומר דרכון, הצהרות... מה עוד?"
  
  
  תקתקתי באצבעותיי. "אצטרך מכתבים אישיים מהמשפחה שלי בפלרמו, מילדה בסירקיוז, ילדה בסן-לו. אני צריך רישיון נהיגה מסנט-לו, בגדים מצרפת, מזוודה ישנה וארנק ישן".
  
  
  צ'רלי נראה מודאג. "אה, ניק, אני חושב שאני יכול לעשות את זה, אבל זה ייקח זמן. אני לא צריך לעשות שום דבר בשביל אף אחד אחר עכשיו, ואני אצטרך לקחת את זה לאט ו... אה..."
  
  
  שוב, קיבלתי את הרושם שצ'רלי תמיד עובד בשביל מישהו אחר. אבל כרגע לא היה אכפת לי.
  
  
  "אני רוצה את זה הלילה, צ'רלי," אמרתי.
  
  
  הוא נאנח בעצבנות, התחיל לומר משהו, אבל אז שינה את דעתו ועיקש את שפתיו, חושב. "אני יכול לעבד את הדרכון ולשחרר, בסדר," אמר לבסוף. "יש ביקוש למי שיש טפסים, אבל..."
  
  
  "תביא אותם," קטעתי.
  
  
  הוא הביט בי בעגמומיות לרגע, ואז משך בכתפיו בענווה. "אני אנסה."
  
  
  יש אנשים שפשוט לא יעשו כלום אלא אם כן אתה מסתמך עליהם. נשענתי על צ'רלי ובסביבות חצות הלילה ההוא יצאתי מהאלגנטיות הפלסטית הזו אל הרחובות הקודרים של הרובע בתור ניק קרטנו. שיחת טלפון לשגרירות שלנו תטפל בדרכון הישן שלי ובכמה דברים שהשארתי במלון St.George.
  
  
  
  
  
  מאותו רגע ועד שסיימתי את העבודה הזו, הייתי ניק קרטנו, סיציליאני חסר דאגות עם עבר עכור.
  
  
  שרקתי מנגינה איטלקית קלה כשהלכתי ברחוב.
  
  
  עברתי למלון רומא וחיכיתי. אם היה זרם של סיציליאנים שעובר דרך ביירות בדרכם לאמריקה, הם היו עוברים דרך הצוענים. רומא בביירות היא אטרקציה שאי אפשר לעמוד בפניה לאיטלקים, כאילו דלפק הקבלה היה מקושט בשיני שום. בעצם, אגב, זה מריח, אולי.
  
  
  עם זאת, למרות כל התוכניות שלי, למחרת פגשתי בטעות את לואי לזארו.
  
  
  זה היה אחד מאותם ימים חמים שאתה מוצא כל כך הרבה בחוף הלבנוני. הפיצוץ המדברי לוהט, החול יבש וחם מאוד, אבל הכחול הקריר של הים התיכון מרכך את הפגיעה.
  
  
  על המדרכה מולי, בדואים בעלי פני נץ בעבאיות שחורות מעוטרות ברוקד זהב דחפו את דרכם על פני אנשי עסקים לבנטיניים אלגנטיים; סוחרים משופמים בעליל חלפו על פניהם, דיברו בהתרגשות בצרפתית; פה ושם הופיע תרבוש, לפעמים לובשים אותם בחליפות מערביות בגזרה קפדנית, לפעמים בגאליבים, בכותנות הלילה הנוכחות תמיד. על המדרכה שכב קבצן חסר רגליים בעפר שהצטבר ברחוב, מיילל "בקשה, בקשש", לכל עובר אורח, כפות ידיו מורמות בתחינה, עיניו הדומעות מתחננות. בחוץ, חרידן זקן מצועף ישב גבוה על גמל עלוב, שדשדש בנחמה ברחוב, לא מודע למוניות שנשזרו בפראות ברחוב הצר, קרניים צרודות צועקות בדיסוננס.
  
  
  בצד השני של הרחוב, שתי נערות אמריקאיות צילמו קבוצה משפחתית של אנשים שאינם בני ג'בש שצועדים לאט ברחוב, הנשים מחזיקות על ראשיהן כדי חרס ענקיים, גברים ונשים כאחד לובשים את הצבעים הרכים של כתום וכחול. האנשים העדינים האלה לובשים לעתים קרובות כל כך. הגלימות והטורבנים שלהם. מרחוק, היכן ש-Rue Almendares מתעקל דרומה לכיוון Saint-Georges, חוף החול הלבן והמדהים היה זרוע משתזפים. כמו נמלים מסתחררות בים כחול של זכוכית, יכולתי לראות שני גולשי סקי מים גוררים את סירות הצעצוע שלהם על חוטים בלתי נראים.
  
  
  זה קרה פתאום: המונית חגה בעיוורון מעבר לפינה, הנהג נאבק בהגה כשסטה לאמצע הרחוב כדי להימנע מגמל, ואז חזר לאחור כדי לאפשר למכונית שמתקרבת לעבור. הצמיגים צווחו והקבינה יצאה מכלל שליטה בהיסחפות הצידה מדאיגה לעבר קבצן שזוחל בצד הדרך.
  
  
  אינסטינקטיבית התקדמתי לעברו בצלילה, חצי דוחף, חצי זרקתי את הערבי משביל המונית ונפלתי אחריו לתוך הביוב כשהמונית נפלה על המדרכה והתנגשה בקיר הטיח של בניין. נדחף אל הבניין בייסורים זועקים של קריעת מתכת.
  
  
  לרגע נדהם העולם של רחוב אלמנדרס מהציור של מוזיאון השעווה. ואז האישה התחילה לבכות, גניחה ארוכה ומתמשכת ששחררה את פחדה ונראה שהדהדה בהקלה ברחוב הצפוף. שכבתי ללא תנועה זמן מה, סופרת נפשית את הידיים והרגליים. נדמה היה שכולם היו שם, למרות שזה הרגיש כאילו קיבלתי מכה קשה במצח.
  
  
  קמתי לאט, בודקת את כל החלקים הפועלים שלי. נראה היה שאין בו עצמות שבורות, אין נקעים במפרקים, אז הלכתי אל חלון הדלת הקדמית של הבקתה, תקוע בצורה גרוטסקית לתוך הטיח הבלתי נכנע.
  
  
  נשמעה קשקוש רב לשוני מאחורי כשפתחתי את הדלת ומשכתי את הנהג מאחורי ההגה בזהירות ככל האפשר. באורח פלא, הוא נראה ללא פגע, רק המום. פני הזית שלו היו אפרוריים כשהוא נשען בחוסר יציבות על הקיר, תרבוש עם ציצית נשען בצורה בלתי אפשרית על עין אחת, בוהה בחוסר הבנה בחורבות קיומו.
  
  
  מרוצה מכך שאינו חווה מצוקה מיידית. הפניתי את תשומת לבי לקבצן שהתפתל על גבו במרזב, סבל מכדי לעזור לעצמו, או אולי חלש מדי. אלוהים יודע שהוא היה רזה כמו כל גבר רעב שאי פעם ראיתי. היה די הרבה דם על פניו, בעיקר מפצע עמוק על עצם הלחי, והוא גנח ברחמים. עם זאת, כשראה אותי רוכן מעליו, הוא הרים את עצמו על מרפק אחד והושיט את ידו השנייה.
  
  
  "בקשיש, גני ילדים," הוא התייפח. "בקשיש! בקשיש!"
  
  
  הסתובבתי, כועסת. בניו דלהי ובבומבי ראיתי ערימות חיות של עצמות ובטן נפוחה מוטלות ברחובות ומחכות למות מרעב, אבל אפילו להם היה יותר כבוד אנושי מאשר לקבצנים של ביירות.
  
  
  התחלתי ללכת, אבל יד על זרועי עצרה אותי. זה היה שייך לגבר נמוך ושמנמן עם פנים כרוביות ועיניים שחורות כשיערו. הוא לבש חליפת משי שחורה, חולצה לבנה ועניבה לבנה, מה שלא היה מתאים בחום הביירותי.
  
  
  "מומנטו," הוא אמר בהתרגשות, ראשו מתנדנד מעלה ומטה כאילו להדגשה. "מומנטו, לכל טוב."
  
  
  לאחר מכן עבר מאיטלקית לצרפתית. "Vous vous êtes fait du mal?" שלום
  
  
  
  
  
  המבטא היה נורא.
  
  
  "Je me suis blessé les genous, je crois," השבתי, מכופפת בזהירות את ברכיי. שפשפתי את ראשי. "Et quelque בחרה bien solide m'aogné la tête. Mais ce n'est pas grave."
  
  
  הוא הנהן, מקמט את מצחו אך מחייך בו זמנית. ניחשתי שההבנה שלו לא הייתה הרבה יותר טובה מהמבטא שלו. הוא עדיין החזיק את ידי. "דבר באנגלית?" – שאל בתקווה.
  
  
  הנהנתי בעליזות.
  
  
  "מעולה מעולה!" הוא היה די רותח מהתלהבות. "רק רציתי לומר שזה הדבר הכי אמיץ שראיתי אי פעם. פַנטַסטִי! זזת כל כך מהר, כל כך מהר!" הוא היה מאוד נלהב מכל זה.
  
  
  צחקתי. "אני חושב שזו רק פעולת רפלקס." כך היה, כמובן.
  
  
  "לא!" – קרא. "זה היה אומץ. זאת אומרת, זה היה אומץ אמיתי, בנאדם!" הוא שלף מארז סיגריות יקר מכיס המעיל הפנימי שלו, פתח אותו והושיט לי אותו.
  
  
  לקחתי את הסיגריה ורכנתי לחלץ את המצית מאצבעותיו הנלהבות. לא כל כך הבנתי מה הוא רוצה, אבל הוא היה מצחיק.
  
  
  "אלה היו הרפלקסים הכי טובים שראיתי אי פעם". עיניו נצצו מהתרגשות. "אתה לוחם או משהו? או אקרובט? טַיָס?"
  
  
  הייתי חייב לצחוק. "לא, אני..." בוא נראה. מה לעזאזל הייתי? כרגע הייתי ניק קרטנו, לשעבר תושב פאלרמו, לאחרונה חבר בלגיון הזרים, כרגע... כרגע זמין.
  
  
  "לא, אני לא מאלה," אמרתי, נדחקתי על פני ההמון שהתאסף סביב המונית המקולקלת והנהג ההמום, והלכתי לאורך המדרכה. האיש הקטן מיהר לצאת.
  
  
  באמצע הדרך הוא הושיט את ידו. "אני לואיס לזארו," הוא אמר. "מה השם שלך?"
  
  
  לחצתי את ידו בחצי לב והמשכתי ללכת. "ניק קרטנו. מה שלומך?"
  
  
  "קרטנו? היי אחי, גם אתה איטלקי?
  
  
  הנדתי בראשי. "סיציליאנו".
  
  
  "היי, מעולה! גם אני סיציליאנית. או... זאת אומרת, ההורים שלי היו מסיציליה. אני באמת אמריקאי".
  
  
  זה לא היה קשה להבין. ואז עלתה בי מחשבה ופתאום נעשיתי יותר חביב. נכון שלא לכל סיציליאני-אמריקאי בביירות יהיה הקשר למאפיה שחיפשתי, אבל נכון באותה מידה שכמעט כל סיציליאני בביירות יכול היה לכוון אותי בכיוון הנכון, אם במקרה ואם בתכנון. . היה סביר להניח שסיציליאני אחד יכול להוביל לאחר.
  
  
  "בלי צחוק!" הגבתי בחיוך הכי טוב שלי "תסתכל עליי, אני בחור מדהים". "גרתי שם בעצמי הרבה זמן. ניו אורלינס. פרסקוט, אריזונה. לוס אנג'לס. בכל מקום".
  
  
  "מעולה מעולה!"
  
  
  הבחור הזה לא יכול להיות אמיתי.
  
  
  "אלוהים!" הוא אמר. "שני אמריקאים סיציליאנים בביירות, ואנחנו נפגשים באמצע הרחוב. זה עולם קצת ארור, אתה יודע?"
  
  
  הנהנתי, מחייכת. "בְּהֶחלֵט". הבחנתי במדיטרניאן, בית קפה קטנטן בפינת אלמנדרס ופואד, והצבעתי על פתח החרוזים. "מה אתה אומר שחלקנו יחד בקבוק יין?"
  
  
  "גָדוֹל!" – קרא. "למעשה, אני אקנה את זה."
  
  
  "בסדר, אחי, אתה בפנים," השבתי בהתלהבות מדומה.
  
  
  פרק 4
  
  
  
  
  אני לא לגמרי בטוח איך ניגשנו לנושא, אבל בילינו את עשרים הדקות הבאות בדיונים על ירושלים. לואי בדיוק חזר משם, וטי' בילה שם פעם שבועיים הודות לארגונו של מר הוק.
  
  
  סיירנו בעיר בשיחה, סיירנו במסגד עומר ובכותל המערבי, עצרנו בחצר פילטוס ובבאר רות, הלכנו בתחנות הצלב במעלה ויה דולור ונכנסנו לכנסיית הקבר, שעדיין נושאת את ראשי התיבות המגולפים. של הצלבנים שבנו אותו בשנת 1099. למרות כל האקסצנטריות שלו, לואי היה בקיא בהיסטוריה, היה בעל תובנות למדי ויחס מתנשא למדי כלפי כנסיית האם. התחלתי לחבב אותו.
  
  
  לקח לי זמן עד שהשיחה תתקדם כמו שרציתי, אבל לבסוף הצלחתי. "כמה זמן אתה מתכוון להיות בביירות, לואיס?"
  
  
  הוא צחק. התחלתי להבין שהחיים פשוט מהנים עבור לואי. "אני אחזור בסוף השבוע הזה. אני חושב שבשבת. למרות, כמובן, היה כיף כאן".
  
  
  "כמה זמן אתה פה?"
  
  
  "רק שלושה שבועות. אתה יודע... קצת עסקים, קצת כיף." הוא נופף לרווחה. "בעיקר כיף".
  
  
  אם לא היה אכפת לו לענות על שאלות, לא היה אכפת לי לשאול אותן. "איזה סוג עסק?"
  
  
  "שמן זית. יבוא שמן זית. שמן זית פרנציני. שמעת עליו פעם?
  
  
  הנדתי בראשי. "לא. אני בעצמי שותה ברנדי וסודה. אני לא סובל שמן זית".
  
  
  לואי צחק מהבדיחה החלשה שלי. הוא היה אחד מאותם אנשים שתמיד נראה שהם צוחקים מבדיחה גרועה. טוב לאגו.
  
  
  שלפתי חפיסה מקומטת של גאלואז מכיס חולצתי והדלקתי אחת, בעודי בשמחה התחלתי לתכנן תוכניות בלתי צפויות להתיידד עם לואי לזארו, הילד הצחוק של העולם המערבי.
  
  
  הכרתי היטב את שמן הזית של פרנציני. או לפחות
  
  
  
  
  
  מי היה יוסף פרנציני. יוסף "פופאי" פרנציני. אנשים רבים ידעו מי הוא. בימים אלה היה זה דון ג'וזף, ראש משפחת המאפיה השנייה בגודלה בניו יורק.
  
  
  לפני שיוסף פרנציני הפך לדון ג'וזף, הוא היה ה"פופאי" של כל העולם התחתון של החוף המזרחי. "פופאי" הגיע מהעסק הלגיטימי מאוד שלו של ייבוא ושיווק שמן זית. הוא זכה לכבוד על כנותו האכזרית, הדבקות הטקסית בחוק האומרטה של המאפיה ושיטות עסקיות יעילות.
  
  
  כשהיה בן שלושים, פופאי לקה במחלה כלשהי - לא זכרתי מה היא - שאילצה אותו לצאת מהרחובות ולהיכנס לניהול הפשע המאורגן. שם הוכח העסקי המצוין שלו כבעל ערך רב, ובתוך זמן קצר מאוד הוא הצליח להשיג כוח אמיתי בהימורים ובריבית. הוא ושני אחיו בנו את הארגון שלהם בקפידה ובתקיפות עם חוש עסקי. עכשיו הוא היה דון ג'וזף, הזכויות המזדקנות, הזועפות והקנאיות שהוא עבד כל כך קשה כדי להשיג.
  
  
  היה זה פופאי פרנציני - דון ג'וזף פרנציני - שעמד מאחורי הניסיון לחזק את הארגון האמריקאי בדם צעיר מסיציליה.
  
  
  חיפשתי את דרכי לחוגים סיציליאניים בביירות ונראה היה שזכיתי בקופה. כמובן שביירות הייתה מקום הגיוני לעצור בו סוחר שמן זית. חלק גדול מהאספקה העולמית מגיע מלבנון ושכנותיה סוריה וירדן.
  
  
  אבל נוכחותו של לואי לזארו משמן זית פרנציני בתקופה שבה המאפיה העבירה את גיוסיה דרך ביירות הגדילה את יחס המקריות יותר מדי.
  
  
  עלתה לי גם מחשבה נוספת. לואי לזארו עשוי להיות יותר מסתם האיש המאושר שהוא נראה. כל מי שייצג את פופאי פרנציני יהיה מוכשר וקשוח, גם אם - אם לשפוט על פי הכוח שבו לואי תקף את הבקבוק - הוא היה נוטה לשתות יותר מדי.
  
  
  נשענתי לאחור על עקביו של כיסא החוט הקטן שעליו ישבתי והטתי את הזכוכית מעל האמיקו החדש שלי. "היי לואיס! בוא נשתה עוד בקבוק יין"
  
  
  הוא שאג בשמחה, טרק את השולחן בכף ידו השטוחה. "למה לא, השוו! בואו נראה לערבים האלה איך הם עושים את זה בארץ הישנה". טבעת כיתת קולומביה על ידו הימנית סתרה את זיכרונותיו הנוסטלגיים כשסימן למלצר.
  
  
  * * *
  
  
  שלושה ימים עם לואי לזארו יכולים להיות מתישים. ראינו משחק כדורגל באוניברסיטה האמריקאית, בילינו את היום בביקור בהריסות הרומיות הישנות בבעלבק; שתינו יותר מדי ב-Black Cat Café וב-The Illustrious Arab, והגענו כמעט לכל ביסטרו אחר בעיר.
  
  
  במהלך שלושת הימים העמוסים הללו למדתי די הרבה על לואי. חשבתי שכתבה על כל זה מאפיה, וכשגיליתי עד כמה זה טבוע עמוק, כל הפעמונים התחילו לצלצל. לואי לזארו היה בביירות ועבד עם שמן זית פרנציני, ובכן, מייצג את דודו פופאי. כשלואי הטיל את הפצצה על קנקן היין הרביעי, ריצתי את זכרוני המעונן ביין כדי לקבל מידע עליו. פופאי פרנציני גידל את בנו של אחיו, זכרתי מדוח שקראתי פעם. זה היה האחיין הזה? כנראה שכן, ושם המשפחה השונה שלו היה ככל הנראה שינוי קוסמטי מינורי. לא לחצתי עליו מדוע קוראים לו לזארו ולא פרנציני, וחשבתי שאם זה משנה, אגלה מהר מספיק.
  
  
  אז בעצם השגתי את הכרטיס שלי לצינור פרנציני. בן שיחי העליז והמצחיק, שנתקל בהתחלה כמאפיוז מאופרה קומית, חייב להיות בעל תפיסה שטנית תחת הסגנון הפטפטני והיקני הזה. או זה, או שדוד יוסף הצליח להגן על אחיינו מהמציאות המכוערת של הפשע המאורגן, ושלח אותו בשלום לסיום המבצע המשפחתי.
  
  
  לקראת אמצע אחר הצהריים ביום השלישי להילולה שלנו, ניסיתי לקבוע את מידת המעורבות של לואי לזארו בעניינים הלא חוקיים של הדוד ג'ו.
  
  
  היינו באדום פאס, כל שולחן תחוב לתוך נישה קטנה מוקפת חומה משלו, שמזכירה דוכן ברפת. לואי היה מתוח בכיסאו, קווצת שיער שחורה אחת החלה לתלות על מצחו. ישבתי זקוף אך רגוע עם ידיי על שולחן העץ הקטן וציירתי מה שנראה כמו הגלוזה הארבעים שלי ביום.
  
  
  "היי בחור!" – מלמל לואיס. "אתה בסדר." הוא עצר, מסתכל בשעון שלו כפי שעושים אנשים כשהם מודעים לזמן, אפילו כשהם חושבים בימים, שבועות או חודשים במקום שעות, דקות או שניות. "אנחנו חייבים להתאחד שוב בארצות הברית. מתי תחזור?"
  
  
  משכתי בכתפי. "אתה יודע איפה אני יכול להשיג דרכון טוב?" – שאלתי כלאחר יד.
  
  
  הוא הרים את גבותיו, אבל לא הייתה שום הפתעה בעיניו. אנשים עם בעיות בדרכונים היו דרך חיים עבור לואי לזארו. "אין לך אחד?"
  
  
  קימטתי את פניי ולגמתי מהיין. "בְּהֶחלֵט. אבל..." תן לו להיות
  
  
  
  
  
  להסיק מסקנות משלך.
  
  
  הוא חייך ביודעין, מניף את ידו בביטול. "אבל באת מפלרמו, נכון?"
  
  
  "ימין."
  
  
  "וגדלת בניו אורלינס?"
  
  
  "ימין."
  
  
  "ארבע שנים בלגיון הזרים הצרפתי?"
  
  
  "נכון. מה עשית, לואיס? רושם הערות?"
  
  
  הוא חייך בצורה מפרקת. "והאם אתה יודע. רק תוודא ש-T מבין נכון."
  
  
  "נכון," אמרתי. ידעתי לאן השאלות שלו הולכות - או לפחות קיוויתי שכן - גם אם הוא לא רצה להגיע ישר לעניין.
  
  
  הוא לקח חקירה נגדית כמו כל תובע טוב. "ואת... אה... מסתובבת בביירות בשנתיים האחרונות?"
  
  
  "ימין." מזגתי עוד יין לכל כוס שלנו.
  
  
  "בסדר גמור." הוא שלף אותו במבט מהורהר. "אני כנראה יכול לארגן את זה אם אתה באמת רוצה לחזור לארצות הברית."
  
  
  הסתכלתי מעבר לכתפי רק בשביל ההשפעה: "אני צריך לעזאזל לצאת מפה."
  
  
  הוא הנהן. "אולי אני יכול לעזור לך, אבל..."
  
  
  "אבל מה?"
  
  
  "בסדר," הוא חייך שוב, החיוך המפרק הזה. "אני לא באמת יודע עליך הרבה מלבד האומץ שלך."
  
  
  שקלתי את המצב בזהירות. לא רציתי לשחק את קלף המנצח שלי מהר מדי. מצד שני, זו יכולה להיות נקודת הפריצה שלי, ותמיד אוכל - אם האירועים ידרשו זאת - לחסל את לואי.
  
  
  שלפתי את צינור הסיגר המתכת מכיס החולצה שלי וזרקתי אותו כלאחר יד על השולחן. הוא התהפך ועצר. קמתי והרמתי את הכיסא שלי. "אני צריך ללכת לג'ון, לואיס." טפחתי לו על הכתף. "אני אחזור."
  
  
  עזבתי, השארתי צינור קטן בשווי של כ-65,000 דולר על השולחן.
  
  
  לקחתי את הזמן שלי, אבל כשחזרתי, לואי לזארו עדיין היה שם. אז זה היה הרואין.
  
  
  ידעתי מהמבט על פניו שעשיתי את הצעד הנכון.
  
  
  פרק 5
  
  
  
  
  בחמש אחר הצהריים פגשתי את לואי בלובי של המלון שלי. הפעם חליפת המשי הייתה כחולה, כמעט חשמלית. החולצה והעניבה היו רעננים, אך עדיין לבנים על גבי לבן. החיוך המודאג שלו לא השתנה.
  
  
  עצרנו מונית ברחוב. "סנט-ג'ורג'," אמר לואי לנהג, ואז התיישב על מושבו בזחוח.
  
  
  זה היה רק שישה רחובות ויכולנו ללכת, אבל זה לא מה שהדאיג אותי. העניין הוא שסנט ג'ורג' היה המקום היחיד בביירות שבו נודעתי כניק קרטר. עם זאת, הסבירות שפקיד או מנהל קומה יברכו אותי בשמי הייתה קלושה עד אפסית. דייט יתר הוא לא דרך חיים בביירות אם אתה אמריקאי בבירור.
  
  
  אין לי מה לדאוג. אפילו בבגדי הצמודים, אף אחד לא הקדיש לי תשומת לב קלה, כאשר לואיס התקשר תחילה בטלפון הביתי בלובי ואז הכניס אותי למעלית, מפטפט בעצבנות.
  
  
  "זו גברת ממש יפה, בנאדם! היא... היא באמת משהו אחר. אבל היא גם חכמה. או אמא! היא חכמה!" הוא הניף את אגודלו בשיניו הקדמיות. "אבל כל מה שאתה צריך לעשות זה פשוט לענות על השאלות שלה, אתה יודע? פשוט תשחק רגוע. תראה."
  
  
  "כמובן, לואיס," הבטחתי לו. הוא כבר עבר את ההליך הזה חצי תריסר פעמים.
  
  
  גבר גבוה מאוד ורזה עם עיניים כחולות וחסרות הבעה פתח את הדלת לסוויטה בקומה האחת עשרה וסימן לנו להיכנס. הוא זז הצידה כשלואי עבר, אבל כשעקבתי אחריו, הוא פתאום תפס את החלק הפנימי של המרפק הימני שלי באצבעות דומות והסתובב. אותי חזרה. כף הרגל מאחורי ברכיי הפילה אותי לרצפה בזמן שהוא הסתובב, כך שהתנגשתי בשטיח העבה על פניי, זרועי התפתלה גבוה מעבר לכתפי והברך הגרומה שלי נלחצה לתוך החלק הקטן של הגב שלי.
  
  
  הוא היה טוב. עם זאת, לא כל כך טוב. יכולתי לשבור את פיקת הברך שלו עם העקב שלי כשהוא עשה את הצעד הראשון, אבל לא בשביל זה הייתי שם. שכבתי שם ונתתי לו לשלוף את וילהלמינה מהנרתיק.
  
  
  היד ערכה בדיקה מהירה של הגוף שלי. ואז הלחץ על הגב התחתון שלי נרגע. "היה לו את זה," הוא הכריז.
  
  
  הוא היה רשלני. הוגו עדיין נח במעטפת הזמש קשורה לאמה שלי.
  
  
  הוא דחף אותי עם הבוהן שלו ואני לאט קמתי על רגליי. הוא ישלם על זה אחר כך.
  
  
  הברשתי את שיערי לאחור ביד אחת והערכתי את המצב.
  
  
  הייתי בסלון של סוויטה גדולה עם כמה דלתות שהובילו אליה. הוא היה מעוצב בצורה אקסטרווגנטית - עד כדי מותרות. את השטיח הכחול הכבד הכבד השלימו וילונות בד כחולים. השניים Klees ו-Modigliani השתלבו בצורה מושלמת עם רהיטי הארט נובו הדנים הנקיים.
  
  
  לשתי ספות ניצבו מנורות אוניקס קטנות ומאפרות כרום. שולחנות קפה כבדים ונמוכים ניצבו מול כל ספה, מלבנים גדולים של שיש אפור יושבים כמו איים חיוורים בים כחול עמוק.
  
  
  מול האשנב עמדה בובה סינית אלגנטית, אחת הנשים היפות שראיתי.
  
  
  בחיים שלי. שערה השחור היה חלק ושחור, כמעט הגיע עד מותניה, מסגר את תווי פניה העדינים והגבוהים. עיניים בצורת שקדים על פני בהט הביטו בי באפלה, שפתיים מלאות מלאות ספקנות.
  
  
  שלטתי בפנים שלי בחוסר אשמה בזמן שהמוח שלי לחץ על קובץ הזיכרון. עשרת הימים שביליתי במטה AX בשנה שעברה בעשיית מה שאנו מכנים במרירות "שיעורי בית" לא בזבזו. התמונה שלה בתיק בחדר קובץ ב' גרמה לי להתנשף כשראיתי אותה לראשונה. בבשר היה המכה פי מאה.
  
  
  האישה בשמלת הערב האפורה עם הצווארון הגבוה של משי מולי הייתה סו לאו לין, לצד צ'ו צ'ן, סוכן המודיעין הבכיר ביותר שנתמך על ידי הסינים האדומים במזרח התיכון. פגשתי בעבר בצ'ו צ'ן, גם במקאו וגם בהונג קונג; סו לאו לין, שרק שמעתי עליה.
  
  
  מה ששמעתי הספיק - חסר רחמים, מבריק, אכזרי, חם מזג, אבל קפדן בתכנון שלו. במהלך מלחמת וייטנאם, היא עבדה עם הצינור שהכניס הרואין לסייגון. אינספור אנשי צבא אמריקאים יכולים להאשים את התמכרותם ברגליו היפות של סו לאו לין.
  
  
  כעת, ככל הנראה, היא הייתה במסוע אחר - שולחת מתגייסים למאפיה לארצות הברית. זה לא היה מבצע קל. אם הדוד לואי ושאר חברי הוועדה יכלו להרשות לעצמם את סו לאו לין, זו תהיה השקעה של מיליוני דולרים שעשויה להיות שווה את זה אם הם יכלו להרוויח - או להחזיר לעצמם - את הכוח הרב שהיו ברשותם בערים הגדולות במדינה . בפעם הבאה.
  
  
  כשמסתכלים על סו לאו לין, שרירי הבטן שלי נמתחו באופן לא רצוני. משי אפור, שקוף לאור מנורת הרצפה שמאחוריה, רק הדגיש את השלמות של הגוף הקטנטן הזה: שדיים קטנים נועזים ומלאים, מותניים דקים המודגשים על ידי הגמישות של ירכיים מעוגלות למשעי, רגליים ארוכות להפתיע עבור אדם כה זעיר, עגלים דקים וגמישים, כפי שקורה לעתים קרובות בקנטונזית.
  
  
  החושניות פצחה בין שנינו כמו ברק. מה שהסוכן מספר 2 של סין הקומוניסטית במזרח התיכון עושה עם קשרים עם המאפיה האמריקאית-סיציליאנית היה תעלומה, אבל זו לא הייתה הסיבה היחידה שרציתי להשיג אותה.
  
  
  נתתי לתאווה להראות בעיניי וראיתי שהיא מזהה את זה. אבל היא לא הודתה בזה. היא כנראה ראתה את אותה תאווה בעיניים של חצי תריסר גברים בכל יום בחייה.
  
  
  "אתה ניק קרטנו?" קולה היה רך אך ענייני, ההשמצה המזרחית של עיצורים קשים בקושי נשמעה.
  
  
  "כן," אמרתי והעבירתי את אצבעותיי בשערי הפרוע. הסתכלתי על מכסה המנוע הגבוה שהעיר אותי כשנכנסתי דרך הדלת. הוא עמד לשמאלי, מרחק של מטר מאחוריי. הוא החזיק את וילהלמינה בידו הימנית, מצביע עליה על הרצפה.
  
  
  היא הניעה תנועות כלאחר יד, ציפורניה הלכה אדומות כהות נוצצות באור המנורה. "סליחה על אי הנוחות, בבקשה, אבל הרולד מרגיש שהוא צריך לבדוק את כולם, במיוחד אנשים עם..." היא היססה.
  
  
  "המוניטין שלי?"
  
  
  עיניה התערפלו מגירוי. "חוסר המוניטין שלך. לא הצלחנו למצוא מישהו ששמע עליך אי פעם מלבד לואיס."
  
  
  משכתי בכתפי. "אני מניח שזה אומר שאני לא קיים?"
  
  
  היא זזה קלות, והאור מהחלון שמאחוריה נשפך בין רגליה, והדגיש את הצללית המעולה הזו. "זה אומר או שאתה מזויף או ש..."
  
  
  ההיסוס הזה באמצע המשפט נראה כמו הרגל.
  
  
  "אוֹ?"
  
  
  "...או שאתה ממש ממש טוב." רוח רפאים של חיוך הבזיקה על שפתי הפשוקות מעט, וחייכתי בחזרה. היא רצתה שאהיה "ממש ממש טוב". היא רצתה אותי, נקודה. הרגשתי את זה. התחושה הייתה הדדית, אבל עדיין היה לנו משחק לשחק.
  
  
  "בעסק שלי, אנחנו לא מפרסמים."
  
  
  "כמובן, אבל בעסק שלי אנחנו יכולים בדרך כלל למשוך את תשומת הלב של רוב האנשים שנמצאים ב... אפשר לומר... קווי ברית?"
  
  
  הרגשתי את צינור הסיגר הנוצץ בכיס החולצה שלי.
  
  
  היא הנהנה. "אני יודע," אמר לי לואי. אבל…"
  
  
  לא האשמתי אותה. היה לה מוניטין של לא עושה טעויות, והראיה הפיזית היחידה שלי ל"עבר אפל" הייתה שפופרת של שמונה אונקיות של הרואין. זה והעובדה שלואיס היה ברור לי. אבל לואיס היה אחיינו של האיש שככל הנראה מימן את רוב הפעילויות של סו לאו לין. בסופו של דבר, זה היה הגורם המכריע. היא לא תרצה לאכזב את אחיינו של פופאי פרנציני.
  
  
  היא גם לא תרצה להרגיז את עצמה. בהיתי בה בחוצפה. עיניה התרחבו כמעט באופן בלתי מורגש. היא קיבלה את המסר נכון. החלטתי לשחרר אותה.
  
  
  דגתי חפיסת גאלואז מהכיס שלי ודפקתי בקצה הפתוח על ידי כדי להשיג סיגריה. נקשתי חזק מדי על הווילון ואחד עף לגמרי החוצה ונפל על הרצפה. התכופפתי להרים אותו.
  
  
  במקביל, כופפתי את ברך ימין ובעטתי ברגל שמאל ישר לאחור. מאחורי, הרולד צרח, פיקת הברך שלו מתפוררת מתחת לעקב הגומי הקשיח של המגף שלי, מתנפצת עם כל גרם של כוח שיכולתי לגייס.
  
  
  פניתי שמאלה והתיישבתי. כשהרולד רכן קדימה, אוחז בברך השבורה שלו, חיברתי שתי אצבעות של יד ימין עמוק מתחת לסנטר שלו, וחיברתי אותן מתחת ללסת שלו; התגלגלתי על כתפי, הפכתי אותו בזהירות.
  
  
  זה היה כמו לעקור דג מהמים ולזרוק אותו קדימה ולקראתי, כך שיצר קשת קצרה באוויר. רגע לפני שאיבדתי את המינוף, נעצתי כלפי מטה והפנים שלו נחבטות ברצפה כשמלוא כובד הגוף מאחוריו. כמעט אפשר היה לשמוע את עצמות אפו נשברות.
  
  
  ואז הוא שכב ללא ניע. או שהוא מת מצוואר שבור או שפשוט התעלף מההלם ומהעוצמה של הפגיעה בסיפון.
  
  
  הוצאתי את וילהלמינה והחזרתי אותו לנרתיק הכתף שבו הוא שייך.
  
  
  רק אז החלקתי את השיער לאחור ביד אחת והסתכלתי מסביב.
  
  
  לא לואי ולא הסינית זזו, אבל ההתרגשות הגיעה לסו לאפ לין. יכולתי לראות את זה בהתרחבות הקלה של נחיריה, במתח הווריד הזורם על גב ידה, בהירות עיניה. יש אנשים שחווים להט מיני עז כתוצאה מהתעללות פיזית. סו לאו לין נשם בכבדות.
  
  
  היא הצביעה בגועל על מה שנשאר מהרולד על הרצפה. "בבקשה קח את זה," היא הורתה ללואי. היא הרשתה לעצמה חיוך קל. "אני חושב שאולי אתה צודק, לואיס. דודך יכול להשתמש כאן באדם כמו מר קרטנו, אבל אני חושב שכדאי שתציג את עצמך. כדאי ששניכם תהיו מוכנים לטיסת הבוקר."
  
  
  היה נימה מזלזלת בטון שלה, ולואי ניגש להרולד כדי להיאבק. סו לאו לין פנתה אלי. "כנס למשרד שלי, בבקשה," היא אמרה בקרירות.
  
  
  קולה היה נשלט, אבל הטון המווסת מדי סילק אותה. התרגשות רעדה על שפתיה. אני תוהה אם לואי הרגיש את זה?
  
  
  הלכתי אחריה דרך הדלת למשרד מאובזר היטב - שולחן כתיבה מודרני גדול עם כיסא מסתובב עסקי, מקליט מתכת אפור אלגנטי, שני כיסאות מתכת ישרים, ארון תיוק אפור בפינה - מקום טוב לעבוד בו.
  
  
  סו לאו לין הלכה לכיוון השולחן, ואז הסתובבה ונשענה לאחור על הקצה, מולי, אצבעותיה הקטנטנות מחוברות למחצה על קצה השולחן, קרסוליה משולבים.
  
  
  השפתיים נפרדו בשיניים אחידות, ולשון קטנטנה בצבצה החוצה בעצבנות, בפיתוי.
  
  
  תפסתי את הדלת ברגל וטרקתי אותה מאחורי.
  
  
  שני צעדים ארוכים הביאו אותי אליה, וגניחה קטנה נמלטה מהשפתיים שלה כשהצמדתי אותה אליי, מחזיק יד אחת מתחת לסנטרה, מטה אותה כלפי מעלה כשפי הרעב שלי מישש אותה. זרועותיה הורמו למעלה, כרוכות סביב צווארי כשהיא לוחצת את גופה על גופי.
  
  
  הידקתי את הלשון שלי על פיה, חוקרתי, שברתי אותה. אין עדינות. סו לאו לין הייתה קטנה להפליא, אבל אישה פראית, היא התפתלה, נאנחה, ציפורניים ארוכות נקרעו לי בגב, רגליה נצמדו לשלי.
  
  
  האצבעות שלי מצאו את הסוגר על הצווארון הגבוה ושחררו אותו. נראה שהברק הבלתי נראה גלש מטה מעצמו. כרכתי את שתי זרועותיי סביב מותניה הקטנות והרחקתי אותה ממני באוויר. היא נשברה באי רצון, מנסה לשמור על פיה על שלי.
  
  
  שמתי את זה על השולחן. זה היה כמו לטפל בחרסינה משובחת, אבל הפורצלן יכול להתפתל.
  
  
  פסעתי אחורה, מורידה את שמלת המשי האפורה שלה. אחר כך ישבה ללא ניע, נשענת לאחור על ידיה, שדיה מתנשאים, פטמותיה בולטות החוצה, רגליה הקטנטנות על השולחן, ברכיה זו מזו לרווחה. זרזיף של זיעה ניגר על בטנה.
  
  
  היא לא לבשה כלום מתחת לשמלת המשי האפורה שלה. בהיתי, המום לרגע, מתענג על היופי הבהט היושב כמו יצירת אמנות חיה על שולחן המתכת החשוף. לאט לאט, בלי להנחות, אצבעותיי גיששו עם הכפתורים בחולצתי, התעסקו עם הנעליים והגרביים שלי, פתחו את החגורה.
  
  
  הרמתי אותה בעדינות על ישבנה, מאזנתי אותה לרגע כמו כוס על צלוחית ומשכתי אותה לעברי כשעמדתי ברגליים פשוקות מול השולחן. בחדירה הראשונה היא התנשפה בקול, ואז חרכה את מותניי עם רגליה כך שרכבה על ירכיה המשופעות.
  
  
  לחוץ על השולחן לתמיכה, נשענתי לאחור כשסו לאו לין שוכב עליי. העולם התפוצץ למערבולת של תחושות מסתחררות. מתפתלים, מסתובבים, התפתלנו במשרד מרוהט בדלילות בריקוד היסטרי קדחתני. החיה בעלת שני הגוף הזדקפה, התנגשה ברהיט ונשענה על הקיר. לבסוף, בעווית רועדת חזקה, קרסנו על הרצפה, זזים, דוקרים, דוחפים עם כל השרירים המתוחים שלנו, עד שלפתע היא צרחה פעמיים, שתי צרחות קצרות וגבוהות, הגב שלה קמור למרות שהמשקל שלי לוחץ עליה.
  
  
  התרחקתי והתהפכותי על הרצפה על הגב, החזה שלי מתרומם.
  
  
  . עם כל חדרי השינה בעולם, איכשהו הצלחתי להגיע לקומת המשרד. חייכתי והתמתחתי. יש גורלות גרועים יותר.
  
  
  ואז הבחנתי ביד זעירה על הירך שלי. באצבעות חינניות צוירה דוגמת פיליגרן בחלק הפנימי של הרגל שלי. היה ברור שסו לאו לין עדיין לא גמר.
  
  
  למעשה, עברו כמה שעות עד שהיא הייתה מרוצה.
  
  
  ואז, אחרי שכבסנו, התלבשנו ואכלנו את ארוחת הצהריים שהזמנתי, היא הלכה לעניינים.
  
  
  "תן לי לראות את הדרכון שלך."
  
  
  נתתי. היא בחנה אותו בהתחשבות לרגע. "טוב, אני צריכה לקנות לך אחד חדש," היא אמרה. "תחת שם אחר לגמרי, אני חושב."
  
  
  משכתי בכתפי וחייכתי נפשית. נראה שהחיים שלי בתור ניק קרטנו יהיו קצרים מאוד - פחות משבוע.
  
  
  "אני רוצה שתעזוב מכאן בבוקר," היא אמרה.
  
  
  "למה כל כך מהר? אני די אוהב את זה כאן." זה היה נכון. נכון גם שרציתי לדעת כמה שיותר על סיום המבצע בביירות לפני יציאתי לארצות הברית.
  
  
  היא הביטה בי בחוסר הבעה, וזה הזכיר לי שזו הייתה סו לאו לין, הסוכן הסיני האדום ששלח כל כך הרבה חיילים אמריקאים לגיהנום לאורך דרך ההרואין, ולא חתול הבר הקטן והשביר על רצפת המשרד.
  
  
  "נו? זה היה ערב מעניין, אתה חייב להסכים”.
  
  
  "זה עסק," היא אמרה בקרירות. "כל עוד אתה בסביבה, אני יכול לשכוח שאני לא יכול להרשות לעצמי..."
  
  
  "אז את רוצה שאצא מכאן בטיסת הבוקר," סיימתי עבורה. "בסדר גמור. אבל אתה יכול להכין לי מסמכים כל כך מהר?"
  
  
  ידעתי שצ'ארלי הארקינס יכול לעשות את זה. אבל הייתי בספק אם צ'רלי עדיין מסתובב בביירות.
  
  
  סו לאו לין הרשתה לעצמה שוב רוח רפאים של חיוך. "האם הייתי מציע את זה אם לא הייתי יכול?" קשה היה להאשים את ההיגיון שלה. "אני רוצה שתעזוב," היא אמרה.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. "השעה כבר עשר."
  
  
  "אני יודע, אבל זה ייקח זמן... אתה צריך לחזור לכאן לפני שאתה עוזב. מבין?" שוב רוח רפאים של חיוך. סו לאו לין לקחה את ידי והובילה אותי אל הדלת.
  
  
  חייכתי אליה. "אתה הבוס," הודיתי. "לאן אני הולך?"
  
  
  "רחוב אחד-שבע-שלוש אלמנדרז. זה בפאתי הרובע. אתה תראה אדם בשם צ'ארלס הארקינס. הוא ידאג לך. רק תגיד לו ששלחתי אותך. הוא בקומה השלישית". היא טפחה בעדינות על ידי. זה כנראה היה הדבר הכי קרוב שהיא יכלה להגיע למחווה של חיבה.
  
  
  קיללתי את עצמי כמו טיפש כשצעדתי במסדרון וצלצלתי במעלית. הייתי צריך לדעת שהסוכן שלה הוא צ'רלי הארקינס, מה שאומר שאני בצרות. לא הייתה שום דרך שצ'ארלי יכול לספק לי סט חדש של ניירות ולא להודיע לגברת הדרקון שהיא משחקת עם סוכן שדה מס' 1 AX.
  
  
  כמובן, הייתה דרך אחת לצאת. הרגשתי את משקלה המרגיע של וילהלמינה על החזה שלי כשנכנסתי למעלית. צ'רלי המסכן יישענו עליו שוב, והפעם הוא היה די רזה.
  
  
  פרק שישי.
  
  
  מספר 173 רחוב Almendares. צ'רלי ענה לפעמון כמעט לפני שהורדתי את האצבע מהפעמון. עם זאת, מי שהוא ציפה לא הייתי אני.
  
  
  "ניק...! מה אתה עושה פה?"
  
  
  זו הייתה שאלה לגיטימית. "היי, צ'רלי," אמרתי בעליזות, חלפתי על פניו לחדר. התיישבתי על אחת הספות מול שולחן הקפה, שלפתי גאולואז מהאריזה החצי הריקה שבכיסי, והדלקתי אותה במצית שולחן מקושטת שנראתה כאילו היא יכולה הייתה להגיע מהונג קונג.
  
  
  צ'ארלי היה עצבני כשסגר את הדלת, ולאחר היסוס, הוא התיישב על הכיסא מולי. "מה קרה, ניק?"
  
  
  חייכתי אליו. "יש לי עבודה אחרת בשבילך, צ'רלי, ואני רוצה לדבר איתך גם."
  
  
  הוא חייך קלות. זה לא יצא טוב מדי. "אני... אה... אני לא יכול לדבר הרבה על עסקים, ניק," הוא התחנן. "האם אתה יודע זאת."
  
  
  כמובן שהוא צדק. מחצית מהערך הניכר של צ'ארלי לעולם התחתון הבינלאומי היו כישרונותיו יוצאי הדופן: עט, מצלמה, מכונת דפוס, מברשת אייר וסט הבלטות. החצי השני שכב בשתיקתו המוחלטת. אם אי פעם ידבר על משהו, הוא היה מת. יותר מדי אנשים במזרח התיכון יפחדו מדי שהם יהיו הבאים שהוא מדבר עליהם. אז השתיקה הייתה חלק מהמקצוע שלו, ובזמן שפגשתי את צ'רלי מפעם לפעם, מעולם לא ביקשתי ממנו לשבור אותה.
  
  
  אבל החיים יכולים להיות קשים, חשבתי. לרגע התחרטתי על מה שעמדתי לעשות, אבל הזכרתי לעצמי שזו משימה נשיאותית. לא היה הרבה שצ'רלי הארקינס יכול לסמוך עליו בעולם הזה.
  
  
  "היית צריך להגיד לי שאתה עובד עבור אשת הדרקון, צ'רלי," אמרתי בטון רגוע.
  
  
  הוא קימט את מצחו כאילו לא ידע מה זה אומר.
  
  
  "למה אתה מתכוון... אה, ליידי הדרקון?"
  
  
  "קדימה, צ'רלי. סו לאו לין."
  
  
  "סו לאו לין? אה... מי היא?" פחד התנגן בעיניו.
  
  
  "כמה זמן אתה עובד אצלה?"
  
  
  "אני? עובד עבור מי?"
  
  
  נאנחתי. לא היה לי כל הלילה לשחק משחקים. "צ'רלי," אמרתי בעצבנות. "היא שלחה אותי לכאן. אני צריך סט חדש של ניירות. אני עוזב לארצות הברית בבוקר".
  
  
  הוא בהה בי וסוף סוף התחוור לו. התבוננתי בעיניו בזמן שהוא עיבד את זה במוחו. הוא ידע שאני סוכן AXE. אם סו לאו לין שלחה אותי לקבל מסמכים חדשים, זה אומר שהצטרפתי איכשהו לצינור. ואם הייתי מצטרף למסוע, זה אומר שהמסוע הזה לא יעבוד יותר. הוא הביט סביב החדר כאילו ראה את הקירות הצבועים, השטיח הירוק והרהיטים היפים נעלמים לנגד עיניו.
  
  
  הוא הבין נכון.
  
  
  הוא שאל. "אתה בטוח?"
  
  
  "אני בטוח, צ'רלי."
  
  
  הוא לקח נשימה עמוקה. הגורל היה נגד צ'רלי הארקינס והוא ידע זאת. הוא נאלץ להודיע לסו לאו לין שסוכן AX פרץ למערכת האבטחה שלה. אבל הסוכן AX היה איתו בחדר.
  
  
  לא קינאתי בו.
  
  
  לבסוף הוא קיבל החלטה ונאנח שוב. הוא הושיט את ידו אל הטלפון שעל שולחן הקפה.
  
  
  רכנתי מעל שולחן הקפה והכיתי אותו בחוזקה על גשר האף בכף היד.
  
  
  דמעות זלגו בעיניו כשהוא נסוג לאחור. טפטוף של דם זרם מהנחיר השמאלי. "אני... חייב להתקשר," הוא נשם. "אני חייב לאשר שהיא שלחה אותך. אם לא אעשה זאת, היא תדע שמשהו לא בסדר. זה נוהל סטנדרטי".
  
  
  בוודאי שהוא צדק. הייתה צריכה להיות איזושהי מערכת אישור, והטלפון היה טוב כמו כל אחד אחר. עכשיו הייתה לי דילמה משלי להתמודד איתה. אם צ'ארלי לא הייתה מתקשרת לסו לאו לין, היא הייתה יודעת שיש בעיה איפשהו. מצד שני, הדבר האחרון שרציתי באותו רגע היה שצ'ארלי ידבר בטלפון עם סו לאו לין. ביד אחת הוצאתי את וילהלמינה מהנרתיק, וביד השנייה הגשתי לצ'רלי את השפופרת. "כאן. תתקשר אליה כאילו הייתי אחד מהלקוחות הסיציליאנים הקבועים שלך. ימין?"
  
  
  הוא הנהן בפחד. "כמובן, ניק."
  
  
  נופפתי באקדח מתחת לאפו. "אני רוצה שתחזיק את הטלפון כדי שאוכל לשמוע גם אותה. ואני לא רוצה שתגיד משהו שלא הייתי מאשר. זה ברור?"
  
  
  הרקינס הנהן בזעף. הוא חייג מספר, ואז החזיק את הטלפון לאמצע השולחן, ושנינו רכנו קדימה עד שראשינו כמעט נגעו.
  
  
  ליפתה הרכה והאריסטוקרטית של אשת הדרקון הגיעה מהשפופרת. "כן?"
  
  
  הרקינס כחכח בגרונו. "אה... מיס לאו?"
  
  
  "כן."
  
  
  "אה... זה צ'רלי הארקינס. יש לי פה בחור שאומר ששלחת אותו."
  
  
  "תאר אותו, בבקשה."
  
  
  כמה סנטימטרים משם, צ'רלי גלגל את עיניו. "ובכן, הוא בגובה של כ-6.4 סנטימטרים, שיער שחור חלק לאחור, לסת מרובעת ו... אה... ובכן, כתפיים רחבות מאוד."
  
  
  חייכתי לצ'רלי וטלטלתי את קצהו של וילהלמינה לעברו.
  
  
  "קוראים לו ניק קרטנו," הוא המשיך.
  
  
  "כן, שלחתי אותו." יכולתי לשמוע אותה בקול רם וברור. "נצטרך הכל - מסמכי זיהוי, דרכונים, אישור נסיעה. הוא עוזב בבוקר".
  
  
  "כן, גברתי," ענה צ'רלי בצייתנות.
  
  
  "צ'רלי..." הייתה הפסקה בקצה השני של הקו. "צ'רלי, שמעת פעם על הקרטנו הזה? לא הצלחתי לקבל ממנו מידע מדויק".
  
  
  הנהנתי בייאוש והכנסתי את הלוע של וילהלמינה מתחת לסנטרו של צ'רלי כדי להדגיש את הנקודה שלי.
  
  
  "אה... כמובן, מיס לאו," הוא אמר. "אני חושב ששמעתי עליו קצת ברחבי העיר. אני חושב שהוא היה קצת מהכל".
  
  
  "בסדר גמור." היא הייתה מרוצה.
  
  
  צ'רלי הביט בטלפון חסר תועלת. הוא הביט בי, רצה נואשות לפרוט איזושהי אזהרה.
  
  
  עשיתי צעד קטן עם וילהלמינה.
  
  
  "להתראות, מיס לאו," הוא אמר. הוא ניתק את השיחה ביד רועדת, ואני כיסיתי שוב את וילהלמינה.
  
  
  זה יכול היה לשלוח איזושהי אזהרה מקודדת או להחמיץ קוד אישור, אבל פקפקתי בכך. המצב שאליו היה עכשיו היה מוזר מדי מכדי שהחלק שלו במבצע יהיה צפוי עם אבטחה כל כך משוכללת.
  
  
  בפעם השנייה מאז הגעתי לביירות, עברתי את תהליך עיבוד התקליטים עם צ'רלי. הוא היה טוב, אבל נורא איטי, והפעם זה לקח כמעט שלוש שעות.
  
  
  חשבתי הרבה זמן איך אני יכול להיפטר ממנו. זו הייתה בעיה. עם צ'רלי בחיים, לעולם לא אגיע לשדה התעופה, שלא לדבר על חזרה לארצות הברית. גם אם אני אשאיר אותו קשור וחתום, הוא בסופו של דבר ישתחרר והם יקבלו אותי, לא משנה איפה אני.
  
  
  התשובה, מן הסתם, הייתה להרוג אותו. אבל לא יכולתי לעשות את זה. הרגתי פעמים רבות בקריירה שלי, וצ'רלי בהחלט לא היה פנינה של אנושיות.
  
  
  אבל הרגתי את האנשים שנלחמתי או רדפתי או רדפתי אחריהם. זה דבר אחד. אבל צ'רלי שוב היה מישהו אחר.
  
  
  נראה שלא הייתה ברירה אחרת. צ'רלי היה צריך ללכת. מצד שני, אם הרקינס ימצא מת או נעדר מיד לאחר איסוף המסמכים שלי, לגברת הדרקון זה אכן מוזר מאוד. זו הייתה קצת דילמה.
  
  
  עם זאת, צ'רלי החליט את זה בשבילי.
  
  
  למדתי את חבילת המסמכים החדשה שלי - הפעם עבור ניק קנזונרי. צ'רלי תמיד אהב להישאר קרוב ככל האפשר לשמו האמיתי. "חוסך ממך לפעמים לא להגיב כשצריך", הסביר.
  
  
  כל הניירות היו במצב טוב. היה דרכון שכתוב עליו שניק קנזונרי נולד בכפר הקטן פוזיו בקלברז, רישיון עבודה ורישיון נהיגה ממילאנו, תצלום של צעיר ונערה שלא ניתן להבחין בו אוחזים ידיים מול חורבות רומיות, וארבעה מכתבים מכתביו של ניק קנזונרי. אמא בפוזיו.
  
  
  צ'רלי עשה עבודה טובה.
  
  
  ואז, כשרכנתי מעל שולחן הקפה, עיין בניירות החדשים שלי, הוא לקח מנורה מהשולחן והיכה אותי על הראש איתה.
  
  
  עוצמת הפגיעה הפיל אותי מהספה ועל שולחן הקפה. הרגשתי שהוא מתפצל מתחתי כשקרסתי על הרצפה, העולם ערפל אדום של כאב נוקב. לא התעלפתי כי המנורה פגעה בי. חוק שמיץ: ריקבון של עצם נע מפזר את כוח הפגיעה שלו ביחס ישר לקצב ההתפרקות.
  
  
  אבל זה כאב לי.
  
  
  כשהתמוטטתי על הרצפה, נשענתי אינסטינקטיבית על כפות הידיים והשלכתי את עצמי הצידה בגלגול. כשעשיתי את זה, משהו אחר - כנראה מנורה אחרת - נשבר ליד הראש שלי, בקושי התגעגע אלי.
  
  
  עכשיו עמדתי על ארבע, נד בראשי כמו כלב פצוע, מנסה לנקות את דעתי. זה היה כאילו פצצה קטנה התפוצצה בתוכו.
  
  
  עדיין לא יכולתי לראות בבירור. אבל לא יכולתי להישאר במקום אחד. צ'רלי יהיה בהתקפה. שמטתי את ידי וברכי, הורדתי את ראשי על זרועותיי הכפופות והתגלגלתי קדימה. רגלי פגעו ברצפה והתהפכותי.
  
  
  פגעתי בקיר. נראה שהדחיפה עזרה. כשהתחמקתי באופן אינסטינקטיבי כדי להמשיך לנוע, הראייה שלי התחילה להתבהר. הרגשתי דם חם זורם על פניי. קפצתי הצידה. לא העזתי להישאר בשקט עד שמצאתי את האויב שלי. כל תנועה שאוכל לעשות תוביל אותי היישר אליו, אבל לא יכולתי להישאר בשקט.
  
  
  ואז ראיתי אותו.
  
  
  הוא הלך מאחוריי מעבר לפינת הספה, זרוע אחת מונחת על גב הספה והשנייה מושטת מצידו. הוא הכיל סכין מעוקלת למראה נורא. הוא בטח שלף אותו מהנדן הערבי הדקורטיבי שראיתי תלוי על הקיר.
  
  
  צ'רלי החזיק את הסכין בגובה המותניים, מכוון אל הבטן שלי. רגליו היו פרושות לרווחה לצורך איזון. הוא התקדם לאט.
  
  
  ההיסוס שלי אולי הציל את חיי, אבל הוא גם השאיר אותי דחוס בפינה, עם ספה לאורך קיר אחד ושולחן עץ אלון כבד לצד השני.
  
  
  צ'רלי חסם את הבריחה שלי.
  
  
  לחצתי את עצמי אל הקיר כשהוא עשה עוד צעד קדימה, רק ארבעה מטרים ממני. שפתיו הדקות נצמדו בחוזקה זו לזו. ההתקפה האחרונה התקרבה.
  
  
  לא הייתה לי ברירה. אינסטינקטיבית תפסתי את וילהלמינה מנרתיק הכתפיים שלי ויריתי.
  
  
  הכדור פגע בגרון של צ'רלי ריבוע, והוא עמד שם לרגע, נעצר בעקבות פגיעת כדור לוגר. היה מבט של הפתעה מבולבלת על פניו והוא נראה כאילו הביט בי כאילו אני זר. ואז עיניו התעממו ודם נשפך מבסיס גרונו. הוא נפל על גבו, עדיין לופת את הסכין בידו.
  
  
  פסעתי בזהירות על גופו ונכנסתי לשירותים כדי לראות אם אוכל לשטוף את פניי. לפחות המים הקרים ינקו לי את הראש.
  
  
  לקח לי חצי שעה מעל הכיור ועוד עשרים דקות עם שתי כוסות מהבילות של קפה שחור שהכנתי על הכיריים של צ'רלי לפני שהייתי מוכנה ללכת. אז לקחתי את הניירות של ניק קנזוני וחזרתי לסנט ג'ורג'. לפני שהספקתי לטוס לארצות הברית, עדיין היו "הוראות מיוחדות" מסו לאו לין.
  
  
  וגם אני נאלצתי להיפטר ממנה לפני שעזבתי את ביירות. לא יכולתי להשאיר אותה שם, לדחוף את המאפיוסים הסיציליאנים דרך מעבר למאפיה בניו יורק. ומכיוון שהייתי האחרון שהיא שלחה לצ'רלי, מותו לא ייראה כל כך טוב עלי.
  
  
  נאנחתי כשצלצלתי במעלית בסנט ג'ורג' המעוטרת. לא רציתי להרוג את גברת הדרקון יותר ממה שרציתי להרוג את צ'רלי, אבל עשיתי עצירה אחת בין דירתו ברובע למלון, והעצירה הזו עזרה לי לעשות את החלק הזה של העבודה.
  
  
  כשסו לאו לין פתחה לי את הדלת, הייתה רכות בעיניה, אבל זה הפך במהירות לדאגה כשהיא הסתכלה על תווי פניי הפגומים. עברה לי רצועה של סרט דביק דרך הרקה שלי מעל עין אחת, במקום שבו מנורת הארקינס חתכה חריץ כואב אבל ממש שטחי, והעין הזו הייתה נפוחה, כנראה כבר דהויה.
  
  
  "ניק!" היא קראה. "מה קרה."
  
  
  "זה בסדר," הבטחתי לה וחיבקתי אותה. אבל היא נסוגה לאחור כדי להסתכל לי בפנים. נזכרתי בערבייה השמנה ובאותה בחורה צעירה שראיתי בטיול הראשון שלי לדירתו של צ'רלי. "הרגע התחברתי בין ערבי לזונה שלו", הסברתי. "היא הכתה אותי במנורה במקומו."
  
  
  היא נראתה מודאגת. "אתה צריך לדאוג לעצמך, ניק... בשבילי."
  
  
  משכתי בכתפי. "אני עוזב בבוקר לארצות הברית."
  
  
  "אני יודע, אבל אני אראה אותך שם."
  
  
  "אה?" זה היה הלם. לא ידעתי שהיא הולכת לבוא לאמריקה.
  
  
  החיוך שלה היה קרוב לצנוע. היא הניחה את ראשה על החזה שלי. "רק החלטתי הערב כשלא היית. אני אהיה שם בעוד שבועיים. פשוט לבקר. אני עדיין רוצה לראות את פרנציני, ו..." הייתה הפסקה נוספת באמצע המשפט.
  
  
  "ו..." ביקשתי.
  
  
  "...ואנחנו יכולים לבלות עוד זמן ביחד." זרועותיה התהדקו סביב צווארי. "אתה רוצה את זה? אתה רוצה לעשות איתי אהבה בארצות הברית?"
  
  
  "אשמח להתעלס איתך בכל מקום."
  
  
  היא התקרבה יותר. "אז למה אתה מחכה?" איכשהו, הדבר הזה משיפון ירוק אמרלד שלבשה כשהיא פתחה את הדלת נעלם. היא הצמידה אלי את גופה העירום.
  
  
  הרמתי אותה והלכתי לחדר השינה. היה לנו רוב הלילה לפנינו, ואני לא התכוונתי לבלות אותו במשרד.
  
  
  לא אמרתי לה שהיא לעולם לא תגיע לארצות הברית, ולמחרת בבוקר נאלצתי כל הזמן להזכיר לעצמי את החיילים האמריקאים שרשת הסמים שלה הרסה לפני שאוכל להביא את עצמי לעשות את מה שאני צריך לעשות.
  
  
  נישקתי אותה ברכות על השפתיים כשיצאתי למחרת בבוקר.
  
  
  פצצת הפלסטיק שחיברתי לחלק התחתון של המיטה לא תתפוצץ עוד שעה וחצי, והייתי בטוח שהיא תישן כל כך הרבה זמן, אולי יותר אם מסיבה כלשהי ייקח לחומצה יותר זמן לחדור אל הנפץ. .
  
  
  קיבלתי פצצה בדרך לסנט ג'ורג' לאחר שיצאתי מהבית של הארקינס. אם אי פעם תזדקק לפצצת פלסטיק בעיר זרה, ההימור הטוב ביותר שלך הוא להשיג אחת מסוכן ה-CIA המקומי באזור שלך - וכמעט תמיד תוכל למצוא סוכן CIA באזור שלך שמתחזה לנציג מקומי של Associated Press. בביירות היה זה אירווינג פיין, גבר קטן ועגול עם משקפיים עם מסגרת קרן שהיה לו תשוקה לשרטט קווים ישרים.
  
  
  נתקלנו אחד בשני יותר מכמה פעמים במזרח התיכון, אבל הוא סירב לספק לי חומר נפץ בלי לדעת את מי אני מתכוון לפוצץ ובלי להתייעץ קודם עם הבוס שלו. לבסוף הוא הסכים כששיכנעתי אותו שזו הוראה ישירה מהבית הלבן.
  
  
  כמובן, זה לא היה המקרה, ואני עלול להיתקל בזה מאוחר יותר, אבל כפי שהאמנתי, סו לאו לין היה סוכן אויב והיה צריך לחסל אותו.
  
  
  היא גם הצליחה מאוד במיטה. בגלל זה נישקתי אותה לשלום לפני שעזבתי.
  
  
  
  פרק שביעי.
  
  
  
  לואיס פגש אותי בשער טרנס וורלד איירליינס שעה לאחר מכן. הוא דיבר עם שני גברים כהים בחליפות לא יקרות בגזרת אנגלית. אולי הם היו סוחרי שמן זית, אבל משום מה פקפקתי בכך. ברגע שלואיס הבחין בי, הוא מיהר לעברו בידו מושטת.
  
  
  "שמח לראות אותך, ניק! אני שמח לראות אותך!"
  
  
  לחצנו ידיים מכל הלב. לואי עשה הכל מהלב. לאחר מכן הוא הכיר לי את הגברים איתם הוא דיבר, ג'ינו מניטי ופרנקו לוקלו. למניטי היה מצח נמוך שהיה תלוי על מצחו, ניאנדרטלי מודרני. לוקלו היה גבוה ורזה, ומבעד לשפתיו הפשוקות במתיחות הבחנתי בזוג צהבהב של שיניים רעות. אף אחד מהם לא דיבר מספיק אנגלית כדי להזמין נקניקייה בקוני איילנד, אבל הייתה קשיות חיה בעיניים ויכולתי לראות כעס בזוויות הפה שלהם.
  
  
  עוד גרגיר לטחנת המאפיה.
  
  
  ברגע שעליתי על מטוס נוסעים גדול, ישבתי ליד החלון, ולואי ישב במושב הבא. שני עולים חדשים למשפחת פרנציני ישבו ממש מאחורינו. במהלך כל הטיסה מביירות לניו יורק, לא שמעתי אף אחד אומר מילה.
  
  
  עבור לואי זה היה יותר ממה שיכולתי לומר. זה התחיל לרתוח מהרגע שחגרנו את חגורות הבטיחות.
  
  
  "היי ניק," הוא אמר בחיוך. "מה עשית אתמול בלילה אחרי שעזבתי את סו לאו לין? איש! זה איזה אפרוח, נכון?" הוא צחק כמו ילד קטן שמספר בדיחה מלוכלכת. "היה לך טוב איתה, ניק?"
  
  
  הבטתי בו בקרירות. "הייתי צריך לדבר עם בחור על הניירות שלי."
  
  
  "אה כן. שכחתי. זה יהיה
  
  
  צ'רלי הארקינס, כנראה. הוא אדם ממש טוב. אני חושב שהוא הכי טוב בעסק".
  
  
  היה, חשבתי. "הוא עשה עבודה טובה בשבילי," אמרתי בהתחמקות.
  
  
  לואי שוחח עוד כמה דקות על צ'רלי בפרט ועל אנשים טובים בכלל. הוא לא סיפר לי הרבה שעוד לא ידעתי, אבל הוא אהב לדבר. ואז הוא שינה נושא.
  
  
  "היי ניק, אתה יודע שכמעט הרגת את הבחור הזה הרולד בדירה של סו לאו לין. אלוהים! מעולם לא ראיתי מישהו זז כל כך מהר!"
  
  
  חייכתי לחבר שלי. אולי גם אני יחמיא. "אני לא אוהב שמפעילים אותי," אמרתי בחריפות. "הוא לא היה צריך לעשות את זה."
  
  
  "כן כן. אני בהחלט מסכים. אבל לעזאזל, כמעט הרגת את הבחור הזה!"
  
  
  "אם אתה לא יכול להכות בכדור, אתה לא צריך לצאת לקרב."
  
  
  "כן, בטח... בנאדם... הרופא בבית החולים אמר כי פיקת הברך שלו נהרסה בעצם. אמר שהוא לעולם לא ילך שוב. יש לו גם פציעה בעמוד השדרה. אולי משותק לכל החיים".
  
  
  הנהנתי. כנראה בגלל קצוץ הקראטה הזה נתתי לו לעורף. לפעמים הוא מתנהג ככה, אם הוא לא הורג על הסף.
  
  
  הסתכלתי מהחלון על קו החוף הנעלם של לבנון, השמש זורחת על הים התיכון התכול מתחתינו. עבדתי קצת יותר מיום, וכבר מתו שני אנשים, ואחד נעשה נכה לכל החיים.
  
  
  חייבים להיות לפחות שני הרוגים. הסתכלתי בשעון שלי: עשר וחמש עשרה. פצצת הפלסטיק מתחת למיטה של סו לאו לין הייתה צריכה להתפוצץ לפני חצי שעה...
  
  
  עד עכשיו עשיתי את העבודה שלי. פתח המעבר בביירות נהרס. אבל זו הייתה רק ההתחלה. ואז הייתי צריך להילחם במאפיה במולדתה. הייתי מתמודד עם ארגון מושרש עמוק, תעשייה ענקית שהתפשטה ברחבי הארץ כמו מחלה ערמומית.
  
  
  נזכרתי בשיחה שניהלתי עם ג'ק גורלי לפני כמה חודשים, רגע לפני שקיבלתי את המשימה להתמודד עם ההולנדי וחאמיד ראשיד. שתינו בירות ב-The Sixish ברחוב שמונים ושמונה ובשדרה הראשונה בניו יורק, וג'ק דיבר על הנושא האהוב עליו, הסינדיקט. ככתב חדשות, הוא סיקר סיפורי האספסוף במשך עשרים שנה.
  
  
  "קשה להאמין, ניק," הוא אמר. "אני מכיר את אחד מכרישי ההלוואה האלה - המנוהלים על ידי משפחת רוג'ירו - שיש לו יותר משמונים מיליון דולר הלוואות, והריבית על ההלוואות האלה היא שלושה אחוזים לשבוע. מדובר במאה חמישים ושישה אחוזים בשנה על שמונים מיליון.
  
  
  "אבל זה רק הכסף לסטארט-אפ", המשיך. "הם נמצאים בכל דבר."
  
  
  "כמו מה?" ידעתי הרבה על המאפיה, אבל תמיד אפשר ללמוד מהמומחים. במקרה הזה, גורלי היה המומחה.
  
  
  "כנראה שהגדול ביותר הוא משאיות. יש גם מרכז בגדים. לפחות שני שליש ממנו נשלט על ידי המאפיה. הם אורזים בשר, הם שולטים ברוב המכונות האוטומטיות בעיר, איסוף אשפה פרטי, פיצריות. , ברים, בתי לוויות, חברות בנייה, משרדי נדל"ן, חברות קייטרינג, עסקי תכשיטים, עסקים לבקבוקי משקאות - אתה שם את זה".
  
  
  "זה לא שיש להם הרבה זמן לפשעים ממשיים".
  
  
  "אל תטעה את עצמך. הם בקיאים בחטיפת מטוסים וכל דבר שהם תופסים ניתן להסיט לשקעים כביכול לגיטימיים שלהם. הבחור שמרחיב את עסקי הבגדים שלו בשדרה השביעית כנראה עושה את זה עם כספי סמים, הבחור שפותח רשת של חנויות מכולת בקווינס כנראה עושה את זה עם כסף שהגיע מפורנוגרפיה במנהטן".
  
  
  גורלי גם סיפר לי קצת על האפיפיור פרנציני. הוא היה בן שישים ושבע, אבל הוא היה רחוק מפרישה. לדברי גורלי, הוא הוביל משפחה של למעלה מחמש מאות חברים יזומים וכארבע עשרה מאות חברים "עמיתים". "מכל המוסטצ'יו פיטס הזקן," אמר גורלי, "בן זונה הזקן הזה הוא ללא ספק הקשוח ביותר. הוא גם כנראה המאורגן הכי טוב".
  
  
  במטוס שטס לכיוון ארצות הברית מביירות, הבטתי בחבר שלי, אחיינו של פרנציני לואיס. מבין תשע-עשרה הגנגסטרים שהרכיבו את משפחת פרנציני, הוא היה היחיד שיכולתי לקרוא לו חבר. וספקתי שזה יביא תועלת רבה למשהו אחר מלבד שיחה מתמשכת אם המצב ישתבש.
  
  
  הסתכלתי שוב מהחלון ונאנחתי. זו לא הייתה משימה שנהניתי ממנה. הרמתי את הרומן של ריצ'רד גלאגר והתחלתי לקרוא אותו כדי להסיר את דעתי מהעתיד המיידי שלי.
  
  
  שלוש שעות לאחר מכן סיימתי, עדיין היינו באוויר, העתיד המיידי עדיין נראה קודר, ולואי דיבר שוב. זו הייתה טיסה אומללה.
  
  
  פגש אותנו בשדה התעופה לארי ספלמן, שומר הראש האישי של פרנציני. ממה שהבנתי, לואיס זכה להערכה גבוהה למדי על ידי דודו.
  
  
  ספלמן היה גבוה לפחות בסנטימטר משישה רגל וארבע שלי, אבל צר וגרום. היה לו אף ארוך ומגושר ועיניים כחולות נוקבות ורחבות ופנים שחורות כתמים עם פאות ארוכות, אבל הוא היה רק בן שלושים וחמש בערך. הכרתי אותו במוניטין: קשוח כמו מסמרים, מסור בקנאות לאפיפיור פרנציני.
  
  
  הוא פלט צחוק חזק להפתיע כשתפס בעדינות את כתפיו של לואי. "טוב לראות אותך, לואיס! הזקן שלח אותי לכאן לפגוש אותך בעצמו."
  
  
  לואיס הציג את מניטי, לוקלו ואותי ולחצנו ידיים. ספלמן הביט בי בסקרנות, עיניו הכחולות אינן מעוותות. "אני לא מכיר אותך מאיפשהו?"
  
  
  הוא לעזאזל יכול לעשות את זה. יכולתי לחשוב על כל אחת מתוך תריסר משימות שבהן יכולתי להיות מוטל עליו. אחד הגורמים מאחורי הצלחת הפשע המאורגן במדינה זו היה מערכת המודיעין המדהימה שלה. העולם התחתון צופה בסוכני הממשלה באותה מידה כמו שהממשלה צופה בדמויות בעולם התחתון. מעולם לא פגשתי את ספלמן באופן אישי, אבל בהחלט ייתכן שהוא יזהה אותי.
  
  
  קללה! אני כאן רק חמש דקות ואני כבר בצרות. אבל שיחקתי את זה בנונשלנטיות וקיוויתי שהשיזוף העמוק שרכשתי בסעודיה יבלבל אותו קצת. גם סרט הדבק על המצח שלי היה צריך לעזור.
  
  
  משכתי בכתפי. "היית פעם בניו אורלינס?"
  
  
  "לא. לא בניו אורלינס." הוא הניד בראשו בעצבנות. "יש לך משהו לעשות עם טוני?"
  
  
  טוני?"
  
  
  "טוני קנזונרי, לוחם."
  
  
  לעזאזל שוב! שכחתי ששמי קנזונרי, אפילו אחרי ששמעתי את לואי מציג אותי ככה רק לפני דקה. עוד כמה כישלונות כאלה ואני באמת אהיה בבעיה.
  
  
  "הוא בן דוד שלי," אמרתי. "מצד אבי."
  
  
  "לוחם גדול!"
  
  
  "כֵּן." הרגשתי כאילו לארי ספלמן ממשיך את השיחה כדי שיוכל ללמוד אותי עוד קצת. שיחקנו משחק מצחיק. הוא ידע שבדיוק הגעתי ממדאם סו לאו לין מביירות ושקנזונרי לא יהיה שמי האמיתי.
  
  
  לא אהבתי את המשחק הזה. במוקדם או במאוחר הוא יזכור מי אני וכל המופע הזה יתפוצץ. אבל כרגע לא יכולתי לעשות עם זה מעט. "נתראה עוד דקה," אמרתי. "אני חייב ללכת לשירותים."
  
  
  לקחתי איתי את התיק שלי, ובלי לצאת מחדר הגברים, העברתי במהירות את וילהלמינה והוגו מהמזוודה למקומות הרגילים שלהם: נרתיק כתף לוילהלמינה, נדן זמש קפיצי להוגו. ללבנון יש כעת אמצעי אבטחה, כך שאי אפשר לעלות על מטוסים עם נשק. מצד שני, ערכת טואלטיקה מרופדת בנייר כסף מטיילת איתך טוב מאוד במזוודה ונראית תמימה לחלוטין ובלתי חדירה למכונות רנטגן למטען. כל מפקח מכס יכול, כמובן, להחליט להרים אותו ולהסתכל, אבל החיים מלאים בהזדמנויות, ומשום מה מעולם לא ראיתי מפקח מכס בודק ערכת שירותים. הם יסתכלו למטה על בהונות נעלי הבית שלך וירחחו את שקית הטבק שלך כדי לוודא שזו לא מריחואנה, אבל מעולם לא ראיתי מבט אחד לתוך ערכת מוצרי טואלטיקה.
  
  
  יצאתי מחדר הגברים הרבה יותר בטוח.
  
  
  * * *
  
  
  קרייזלר הגדולה שספלמן נהג בה חזרה לעיר הייתה מלאה בפטפוטים של לואי. הפעם הערכתי את מונולוג הצחוק האינסופי שלו. קיוויתי שזה יוריד ממני את המחשבות של ספלמן.
  
  
  זה היה קצת אחרי 18:00. כשמכונית כחולה גדולה עצרה ללופט גדול ובלתי ברור ברחוב פרינס, ממש ליד ברודווי. אני הייתי האחרון שיצא מהמכונית והבטתי בשלט המרופט בחזית הבניין: שמן זית פרנציני.
  
  
  לארי ספלמן הוביל אותנו דרך דלת זכוכית קטנה ובמסדרון פתוח, חולף על פני משרד קטן שבו עבדו ארבע נשים בריכוז על שולחנות ההדפסה שלהן, דחוסים בין ארונות תיוק אפורים וקיר. איש מהם לא הרים את מבטנו כשעברנו במקום; בחלק מהחברות עדיף לא לדעת מי מסתובב במשרד.
  
  
  ניגשנו לדלת זכוכית חלבית שעליה כתובה יפה חתימתו של יוסף פרנציני. כאילו כולנו מגויסים שזה עתה הגענו למחנה האתחול, הצטופפנו והנחנו את המזוודות שלנו על קיר אחד, ואז עמדנו מסביב ונראנו מבועות. רק לואיס היה חסין לניואנסים הגדודיים שהקבוצה הציעה; הוא קפץ מעל מעקה העץ הקטן ונראה שהוא מישש את ראש המזכירה, שקם משולחנה כשראתה אותו נכנס.
  
  
  היא צעקה. - "לואי!" "כשחזרת?"
  
  
  הוא חנק אותה בנשיקות. "רק עכשיו, פילומינה, רק עכשיו. היי! את יפה, מתוקה, פשוט יפה! הוא צדק. כשהיא נאבקה להשתחרר מהחיבוק דמוי הגורילה שלו, ידעתי זאת. למרות המראה שלה - משקפיים ללא שוליים, שיער שחור משוך לאחור בלחמנייה צמודה, חולצה עם צווארון גבוה - היא הייתה יפהפייה איטלקית אמיתית, גבוהה, רזה, אבל עם חזה טעים, מותניים דקים להפתיע וירכיים מלאות ומעוגלות. פניה הסגלגלות, המודגשות על ידי עיניים חומות ענקיות וסנטר נועז ונועז, היו היישר מסיציליה עם
  
  
  עור הזית, תווי פניה החטובים ושפתיה הכבדות והחושניות.
  
  
  היא חייכה בביישנות לכיווננו, נסוגה מהשולחן ומיישרת את החצאית. לרגע נפגשו עינינו מעבר לחדר. פגשנו והחזקנו אותה, ואז היא חזרה לשבת והרגע חלף.
  
  
  ספלמן ניגש אל השולחן ונעלם מבעד לדלת המשרד הפתוחה מאחורי ומימין לשולחן של פילומינה. לואי ישב בפינת השולחן של המזכירה ודיבר איתה בשקט. השאר מצאנו מושבים על כיסאות פלסטיק בצבעים עזים ממש ליד הדלת.
  
  
  לארי ספלמן הופיע שוב, דוחף כיסא גלגלים כרום שבתוכו ישב זקן ענק. זה היה מגעיל, מילא כיסא גלגלים ענק ונשפך על הצדדים. הוא כנראה שקל שלוש מאות קילוגרמים, אולי יותר. מתחת לתלולית השומן שיצרה את פניו נצצו עיניים שחורות מבשרות רעות עם עיגולים שחורים בצורה מוזרה, דוגמה קלאסית לתסמונת פני הירח הקשורה בדרך כלל לטיפול בקורטיזון.
  
  
  אז נזכרתי במה שקראתי לפני שנים רבות: יוסף פרנציני היה קורבן של טרשת נפוצה. הוא היה בכיסא הגלגלים הזה שלושים ושבע שנים - ממולח, חצוף, חסר רחמים, מבריק, חזק ונכה ממחלה נוירולוגית מוזרה שפגעה במערכת העצבים המרכזית. היא מעוותת או משבשת דחפים מוטוריים כך שהנפגע עלול לסבול מאובדן ראייה, חוסר קואורדינציה, שיתוק של הגפיים, הפרעות בתפקוד המעי ושלפוחית השתן ובעיות נוספות. טרשת נפוצה לא הורגת, היא רק מייסרת.
  
  
  ידעתי שאין תרופה לטרשת נפוצה, אין טיפול מונע או אפילו יעיל. כמו רוב החולים בטרשת נפוצה, פרנציני חלה במחלה כשהיה צעיר, בגיל שלושים.
  
  
  כשהסתכלתי עליו, תהיתי איך הוא עשה את זה. מלבד כמה תקופות קצרות של הפוגה ספונטנית, פרנציני היה מרותק לכיסא הגלגלים הזה מכאן ואילך, הפך שמן ושמנמן מחוסר פעילות גופנית ואהבתו לאכול פסטה איטלקית. עם זאת, הוא הוביל את אחת ממשפחות המאפיה החזקות בעולם עם חוש עסקי ומוניטין בחוגי העולם התחתון שני רק לגאטנו רוג'ירו.
  
  
  זה היה האיש שבאתי לניו יורק לעבוד בשבילו ולהרוס אם אפשר.
  
  
  "לואי!" הוא נבח בקול צרוד אך מפתיע בקול רם. "טוב שחזרת". הוא נעץ בנו מבט זועם. "מי האנשים האלו?"
  
  
  לואי מיהר להציג. הוא עשה תנועה. "זה ג'ינו מניטי."
  
  
  "בון ג'ורנו, דון ג'וזף." הניאנדרתל למחצה השתחווה בפני הענק הנכה.
  
  
  "ג'ורנו." פרנציני הביט בפרנקו לוקלו.
  
  
  רעד של פחד היה בקולו של לוקלו. "פרנקו לוקלו," הוא אמר. ואז התבהרו פניו. "מקסטלמר," הוא הוסיף.
  
  
  פרנציני ציחקק ופנה אליי. פגשתי את מבטו, אבל זה לא היה קל. הייתה שנאה בוערת בעיניים השחורות האלה, אבל ראיתי שנאה בעבר. זה היה משהו אחר שפופאי פרנציני שנא בתשוקה שמעולם לא נתקלתי בו קודם לכן.
  
  
  פתאום הבנתי. שנאתו של פרנציני הייתה כל כך מרושעת כי היא לא הופנתה נגד אדם אחד או קבוצת אנשים, או נגד מדינה או רעיון. פרנציני שנא את עצמו. הוא שנא את גופו החולה, ושנא את עצמו, הוא שנא את האל שברא בצלמו.
  
  
  קולו של לואי קטע את מחשבותיי. "זה ניק קנזונרי, דוד ג'ו. הוא חבר שלי. פגשתי אותו בביירות".
  
  
  הנהנתי לזקן, לא ממש קידה.
  
  
  הוא הרים גבה לבנה אחת, או ניסה לעשות זאת. התוצאה הייתה העוויה מאנית יותר כשצד אחד של פיו נפער וראשו נטה הצידה מהמאמץ. "חבר?" - הוא צנח. "נשלחת לא להכיר חברים. הא!"
  
  
  לואי מיהר להרגיע אותו. "גם הוא אחד מאיתנו, דוד ג'ו. חכה, אני אגיד לך מה הוא עשה פעם."
  
  
  זה נראה מוזר לשמוע גבר מבוגר קורא אחר "דוד ג'ו", אבל אני מניח שהכל היה חלק מהגישה המעט צעירה של לואי לחיים. לגבי מה שהוא יכול לספר על מה שעשיתי פעם, הוא לא ידע את החצי.
  
  
  חייכתי לפרנציני בכנות ככל שיכולתי, אבל באמת לא הצלחתי לחשוב על מה להגיד, אז פשוט משכתי בכתפיי. זוהי דרך איטלקית נפלאה לצאת מכל מצב.
  
  
  הזקן בהה לאחור לרגע, ואז, בתנועה מהירה של ידו, הוא סובב את כיסא הגלגלים לחצי הדרך, כך שהוא פונה ללואי. זה היה מהלך יוצא דופן עבור אדם שלפני רגע התקשה להרים גבה.
  
  
  "תזמין את החבר'ה האלה אצל מני," הוא הורה. "תן להם את זה מחר, ואז תגיד להם לבוא לריקו." הוא הביט בנו מעבר לכתפו. "לעזאזל!" הוא אמר. "אני בטוח שהם אפילו לא מדברים אנגלית."
  
  
  הוא הביט בלואי. "אנחנו עורכים מסיבה בגני טוני מחר בערב. היום יום הולדתה של בת דודתך פילומינה. תהיה שם."
  
  
  לואי חייך בשמחה. "כמובן, דוד ג'ו."
  
  
  בת דודתו פילומינה הסמיקה בחמוד.
  
  
  הזקן הסיר בזריזות את כיסא הגלגלים וחזר למשרד בכוחות עצמו. ספלמן הביט בי שוב בקרירות, ואז הלך בעקבות הבוס שלו. אם אי פעם הוא ידע מי אני, יום אחד הוא היה זוכר.
  
  
  כשמניטי, לוצ'לו ואני עקבנו אחרי לואי אל מחוץ למשרד אל המסדרון, הייתה לי הרגשה רעה מאוד לגבי לארי ספלמן.
  
  
  
  פרק שמיני.
  
  
  
  מני היה הבעלים של צ'לפונט פלאזה, אחד המלונות הישנים והגדולים בצד המזרחי של מרכז מנהטן. לאורך ההיסטוריה הארוכה שלה, חלפונט פלאזה אירחה יותר מבן אחד ממשפחת המלוכה האירופית כאורח. זו עדיין אחת התחנות הסטנדרטיות של אנשי עסקים מחוץ לעיר המבקרים בניו יורק.
  
  
  לפני כמה שנים, קבוצה של אנשי עסקים בולטים רכשה את חלפונט פלאזה מבעליה המקוריים כהשקעה עסקית ולאחר מכן מכרה אותה לעמנואל פריני, איש עסקים צעיר ושאפתן עם הון רב.
  
  
  השלט בחזית עדיין אומר "צ'לפונט פלאזה", אבל המאפיה, בשל האגו הנצחי שלהם, קוראת לזה "מני".
  
  
  "אתה רוצה לעצור ולשתות משהו, ניק?" לואי שאל לפני שנכנסתי למעלית לאחר ביצוע הצ'ק אין.
  
  
  "לא, תודה לך, לואיס," נאנחתי. "אני מותש."
  
  
  "בסדר," הוא הסכים בעליזות. "אני אתקשר אליך מחר אחר הצהריים ואודיע לך מה קורה."
  
  
  "בסדר גמור." העליתי חיוך ידידותי אחרון ונופפתי לשלום כשדלת המעלית נסגרה. עייף? זה לא היה רק ​​הג'ט לג שגרם לי לשכוח לתחוב את וילהלמינה מתחת לכרית שלה לפני השינה. במקום זאת, זרקתי אותו לנרתיק על גבי ערימת הבגדים שהשארתי מונח על הרצפה כשהתפשטתי.
  
  
  כשהתעוררתי, היא הייתה רק ארבעה סנטימטרים מהפה שלי והצביעה ישירות על העין השמאלית שלי.
  
  
  "אל תזוז, בן זונה, אחרת אני אהרוג אותך."
  
  
  האמנתי לו. שכבתי לגמרי בשקט, מנסה להתאים את עיני לאור המסנוור הרגעי של המנורה על השולחן ליד המיטה. הווילהמינה היא רק 9 מ"מ, אבל באותו רגע זה הרגיש כאילו הסתכלתי במורד הקנה של רובה ימי שישה עשר אינץ'.
  
  
  עקבתי אחרי המבט שלי במעלה הפיר של וילהלמינה אל היד שאחזה בה, ואז במעלה הזרוע הארוכה עד שמצאתי את פניה. כצפוי, זה היה מכר ותיק: לארי ספלמן.
  
  
  העיניים שלי בערו מעייפות, וכשהתעוררתי לגמרי, הרגשתי כאב בגוף. לא היה לי מושג כמה זמן ישנתי. עברו כשלושים שניות.
  
  
  ספלמן טלטלה בידו, וידית הפלדה של האקדח שלי פגעה בי בפניי. כאב עלה במעלה הלסת שלי. הצלחתי למנוע מעצמי לצרוח.
  
  
  ספלמן חייך והתרחק, עדיין מחזיק את האקדח מכוון אליי. הוא נעמד, תפס ביד אחת את הכיסא הקרוב ומשך אותו אליו, אפילו לא הוריד את עיניו ממני.
  
  
  הוא נשען לאחור בכיסאו וסימן לוילהלמינה. "לשבת."
  
  
  התרוממתי בזהירות והנחתי מאחוריי שתי כריות. נחמד ונוח, חוץ מהאקדח הארור הזה. הצצתי בשעון שעל השולחן ליד המיטה. השעה שלוש, ומכיוון שלא הגיע אור דרך התריסים, השעה הייתה בוודאי שלוש לפנות בוקר. ישנתי כארבע שעות.
  
  
  הסתכלתי בשאלות על ספלמן, וכשהתעוררתי סוף סוף החלטתי שהוא חייב להיות שיכור. היה מבט מוזר בעיניו; נראה היה שהם מתמקדים בצורה לא נכונה. ואז ראיתי שהאישונים הצטמצמו. הוא לא היה שיכור, הוא התרגש!
  
  
  הלסת שלי דפקה מכאב.
  
  
  "אתה חושב שאתה בן זונה די חכם, נכון, קרטר?"
  
  
  התכווצתי נפשית. הוא פוצץ לי את הכיסוי, בסדר. מעניין אם הוא סיפר למישהו אחר. לא שזה משנה הרבה. לפי איך שהדברים נראים כרגע, היה לו את כל הזמן שבעולם לספר את זה למי שהוא רוצה.
  
  
  "אני לא מרגישה מאוד חכמה עכשיו," הודיתי.
  
  
  הוא הרשה לעצמו לחייך קל. "סוף סוף נזכרתי, לפני כשעה. ניק קרטר. אתה עובד עבור AX."
  
  
  הרואין לעזאזל! לפעמים זה קורה: זיכרון שנשכח מזמן מופעל. ראיתי את זה בעבר.
  
  
  "זה היה לפני כארבע שנים", המשיך. "טום מרפי הפנה אותי אליך בפלורידה."
  
  
  "חברה טובה אתה שומר," גיחכתי. מתחת לחזית שלו להיות עורך דין מכובד, מרפי האפור ואפור היה אחד מספקי הפורנוגרפיה המצליחים ביותר במדינה. ובמקרה של מרפי, לא מדובר רק בסקס והרואין; הוא התמודד עם לכלוך אמיתי.
  
  
  ספלמן כיוון לעברי את אקדחו בצורה מאיימת. "מי עוד נמצא בזה איתך?"
  
  
  הנדתי בראשי. "אם אתה יודע שאני ניק קרטר, אתה יודע שאני בדרך כלל עובד לבד."
  
  
  "לא הפעם. ברגע שנזכרתי מי אתה, התקשרתי לביירות. סו לאו לין מת. צ'רלי הארקינס מת. הרולד בבית החולים".
  
  
  "כך?" לפחות החלק הזה בתוכנית שלי עבד.
  
  
  ספלמן חייך. "אז לא יכולת לעבוד לבד הפעם. הבחורה הסינית ההיא נהרגה כמעט שעה וחצי אחרי
  
  
  הטיסה שלך המריאה."
  
  
  "אה?" תפסתי את עצמי עם מחשבה טובה. עלה בדעתי שאם ספלמן יחשוב שיש לי אנשים אחרים שעובדים איתי, זה עלול לקנות לי זמן. אולי אפילו אערב כמה חברים לגיטימיים ממשפחת פרנציני. אולי בקרוב יוכיחו שזו מתיחה, אבל לפחות זה יגרום לאימה מסוימת.
  
  
  דחפתי את המחשבה האחרונה מהראש שלי. המטרה הראשונה שלי הייתה לא לגרום לאימה. זה היה לצאת מכאן בחיים. כרגע הסיכויים לא היו טובים מדי.
  
  
  "אם מישהו היה עובד איתי," אמרתי בכעס, "למה אתה חושב שאגיד לך?"
  
  
  הלוע של הלוגר עשה עיגול קטן באוויר. "פופאי פרנציני ירצה את כל הסיפור", אמר. עוד עיגול קטן באוויר. "וכשאני אלך ואומר לו, אני אתן לו את כל חלקו."
  
  
  עוד נקודה לטובתי! ספלמן עדיין לא סיפר לאף אחד. אם הייתי יכול פשוט להיפטר ממנו לפני שהוא נפטר ממני, דברים עלולים להתחיל להשתפר. להתחיל ממצב שכיבה ללא נשק על מיטה רכה לא הייתה התחלה טובה עבורי, אבל הייתי חייב לעשות משהו.
  
  
  הייתי צריך לקרב אותו מספיק כדי לתפוס אותו, והדרך היחידה שיכולתי לעשות זאת הייתה לעורר אותו לתקוף אותי. המחשבה לעורר בכוונה התקפה של מכור להרואין חמוש ונוקאאוט לא הייתה מהמאושרות שהיו לי אי פעם. הסיכוי שלי היה קלוש ביותר. מצד שני, לא ראיתי חלופה.
  
  
  "אתה אידיוט, ספלמן," אמרתי.
  
  
  הוא כיוון אלי את האקדח. נראה שזו המחווה האהובה עליו.
  
  
  "תתחיל לדבר, תזוז או שתמות."
  
  
  התפוצצתי. - "לירות!" "אתה לא יכול להרוג אותי עד שתגלה עם מי אני עובד. אתה יודע את זה. אבא לא יאהב את זה, לארי. השתמש בראש שלך - אם יש לך ראש עם מנת הרואין זו זורמת לך בוורידים. "
  
  
  הוא חשב על זה לרגע. בנסיבות רגילות, אני חושב שלארי ספלמן היה אדם די חכם. בהליכה על ענן הרואין, הוא בקושי הצליח לשנות את כיוון מחשבותיו.
  
  
  המשכתי לדבר. ככל שאדבר יותר, אני אחיה יותר זמן. "איך ילד יהודי נחמד כמוך הגיע למאפיה, לארי?"
  
  
  הוא התעלם ממני.
  
  
  ניסיתי גמביט אחר. "אמא שלך יודעת שהיא גידלה מכור להרואין, לארי? היא צריכה להיות גאה בעצמה. כמה אמהות אחרות יכולות לומר שבניהן התגלו כמכורים לסמים שמעבירים את רוב חייהן בדחיפה של זקן שמן בכיסא גלגלים? אני בטוח שהיא מדברת עליך כל הזמן, אתה יודע: "הבן שלי הוא רופא, הבן שלי הוא עורך דין, ואז הגברת הזקנה שלך מופיעה ואומרת, 'הבן שלי נרקומן'..."
  
  
  זה היה ילדותי ולא סביר שישלח אותו לזעם מטורף. אבל זה ממש הרגיז אותו, ולו רק בגלל שהקול שלי קטע את מחשבותיו עטויות האשפה.
  
  
  "שתוק!" – הוא הורה בשלווה. הוא יצא חצי צעד מהכיסא שעליו ישב וכמעט כלאחר יד היכה אותי עם הצד של הלוגר.
  
  
  אבל הפעם הייתי מוכן.
  
  
  סובבתי את ראשי ימינה כדי להימנע מהמכה, ובמקביל הנפתי את היד השמאלית למעלה והחוצה, תופסת את פרק כף היד שלו בקצוץ קראטה חד שהיה צריך לגרום לו להפיל את האקדח, אבל זה לא קרה.
  
  
  התגלגלתי שמאלה על המיטה, תפסתי את פרק כף היד שלו ולחצתי אותו, כף היד כלפי מעלה, אל הסדינים הלבנים, ואז הורדתי אותו מעל כתפי כדי להפעיל לחץ מרבי. זרועו השנייה כרכה סביב המותניים שלי, מנסה למשוך אותי מהיד האזיקית שלי.
  
  
  הוא לחץ את ידי ימין על הגוף שלי. עשיתי תנועה עוויתית מהירה, קימרתי את הגב והנחתי ברך אחת מתחתי למינוף, והצלחתי לשחרר את ידי. עכשיו היו לי שתי ידיים פנויות לעבוד על יד האקדח שלו, השמאלית לוחצת על פרק היד שלו חזק ככל האפשר, והימנית תופסת את אצבעותיו, מנסה לכופף אותן הרחק מהאקדח.
  
  
  שחררתי אצבע אחת והתחלתי לסלסל אותה לאט, ללא הרחקה. האצבעות שלו היו חזקות להפליא. הלחץ סביב המותניים שלי פתאום נרגע. ואז זרועו הפנויה כרכה את כתפי, ואצבעות ארוכות וגרומות תפסו את פניי, התחברו סביב הלסת שלי ומשכו את ראשי לאחור בניסיון לשבור את צווארי.
  
  
  נאבקנו בשתיקה, נהנים ממאמץ. עבדתי על אצבע האקדח, כיוונתי למינוף תוך שימוש בכל כוח הרצון והשרירים שלי כדי לשמור את הראש למטה.
  
  
  עליתי שמינית סנטימטר עם האצבע, אבל באותו זמן הרגשתי את הראש שלי נדחק לאחור. אצבעותיו של ספלמן חפרו עמוק לתוך גרוני, מתחת ללסת שלי, מעוותות את פי בצורה גרוטסקית, כף ידו לוחצת על האף שלי. בעוד רגע, כשעורק הצוואר ינתק, אני אאבד את ההכרה.
  
  
  אובך ורוד העיב על עיני ופסים לבנים של כאב הבזיקו במוחי.
  
  
  פתחתי את פי ונשכתי בחוזקה באחת מאצבעותיו של ספלמן, הרגשתי את השיניים שלי חותכות לתוכו כאילו הייתה חתיכת צלעות על האש. דם חם רץ לתוך פי כשהשיניים שלי התכווצו
  
  
  נתקל במפרק שלו, מחפש חולשה במפרק, ואז חותך את הגידים, מועך את העצם הרכה.
  
  
  הוא צרח ומשך את ידו, אבל ראשי הלך איתה, תופס את אצבעו בשיניים. קרעתי אותו באכזריות כמו כלב דרך עצם, מרגיש את הדם על השפתיים והפנים שלי. במקביל, הגברתי את הלחץ על היד שלו עם האקדח. האצבע שלו התכופפה עכשיו, וכל מה שהייתי צריך לעשות זה להחזיר אותה לאחור.
  
  
  אבל הלסת הכואבת שלי נחלשה והתחלתי לאבד את אחיזתי באצבעו. בטלטלה פתאומית הוא השתחרר, אבל באותו הזמן אצבעות ידו השנייה שחררו את אחיזתן בוילהלמינה, והלוג'ר נפל על הרצפה ליד המיטה.
  
  
  חיבקנו אחד את השני והתפתלנו על המיטה בייסורים קשים. הציפורניים שלו חיפשו את גלגלי העיניים שלי, אבל טמנתי את ראשי בכתפו להגנה ותפסתי את מפשעתו. הוא גלגל את ירכיו כדי להגן על עצמו והתגלגלנו מהמיטה לרצפה.
  
  
  משהו חד ובלתי מעורער פילח את ראשי, והבנתי שפגעתי בפינת השולחן ליד המיטה. עכשיו ספלמן היה על העליונה, פניו החדות סנטימטרים ממני, שיניו חשופות בחיוך מטורף. אגרוף אחד פגע בי בפנים והיד השנייה נלחצה על גרוני באחיזת חנק שהתרופפה על ידי אצבעו המעוותת.
  
  
  הצצתי את סנטרי לצווארי הכי חזק שיכולתי וניקבתי את עיניו באצבעותיי המושטות, אבל ברגע האחרון הוא סובב את ראשו כדי להגן עליהן, סוגר אותן בחוזקה.
  
  
  תפסתי אוזן אחת גדולה ומשכתי בזעם, מסתובב. ראשו הסתובב בחדות, וחבטתי באפו החד בכף ידי. הרגשתי את הסחוס נקרע מעוצמת המכה ודם רץ על פני, מסנוור אותי.
  
  
  ספלמן פלט בכי נואש כשהשתחררתי מאחיזתו והתגלגלתי החוצה. לרגע עמדנו על ארבע, נושמים בכבדות, מתנשפים, מכוסים בדם, כמו שתי חיות פצועות בקרב.
  
  
  ואז הבחנתי בוילהלמינה בצד וליד השולחן ליד המיטה. שמטתי את הידיים והברכיים, צללתי במהירות, החלקתי קדימה על בטני כשנפלתי על הרצפה, ידיים מושטות ואצבעות אוחזות באקדח. הציפורן שלי גירדה את אחיזת האקדח וזינקתי שוב. הרגשתי תחושת שמחה גדולה כשכף ידי נפלה על הידית והאצבעות שלי התכרבלו סביבה בצורה מוכרת.
  
  
  היה לי אקדח, אבל ספלמן, כמו איזה חתול גרמי גדול, כבר היה עליי, היד הגדולה שלו לוחצת על היד המושטת שלי, והאגרוף השני שלו, כמו בוכנה, נחבט בצלעותיי. התגלגלתי על גבי, גלגלתי את הכתף משמאל לימין ומשכתי את הברכיים למעלה כך שהרגליים שלי היו כפולות לחזה.
  
  
  ואז דחפתי את רגלי בחדות החוצה, כמו קפיץ מתפתל. רגל אחת תפסה את ספלמן בבטן, השנייה בחזה, והוא עף אחורה, מאבד את אחיזתו בפרק כף היד שלי. הוא נחת על ישבנו, המומנטום נושא אותו על גבו. לאחר מכן הוא התגלגל ימינה, סובב את ראשו מטה ומטה, ועמד על ארבע, מולי.
  
  
  הוא כרע ברך, ידיים מורמות, מחופות מעט, מוכן להתקפה. פניו היו מכוסים בדם מאפו השבור. אבל עיניו הכחולות החיוורות נצצו בהתמדה מכוונת.
  
  
  יריתי בו ישר בפנים ממרחק של כשמונה סנטימטרים. תווי פניו כאילו התכווצו פנימה, אבל הוא נשאר על ברכיו, גופו מתנודד.
  
  
  הוא כבר היה מת, אבל האצבע שלי זזה באופן אינסטינקטיבי עוד פעמיים מההדק, ורוקנה שני כדורים נוספים לתוך הפנים המעוותות האלה.
  
  
  ואז הגוף נפל קדימה ושכב ללא תנועה על השטיח מולי, יד אחת חסרת חיים טופחת על רגלי. נשארתי איפה שהייתי, מתנשף, החזה שלי מתרומם. הצד של הראש שלי דופק מהקת האקדח, וזה הרגיש כאילו יש לי לפחות שתיים או שלוש צלעות שבורות. חמש דקות חלפו עד שסוף סוף הצלחתי לקום על רגלי, ואז נאלצתי להיאחז בשולחן ליד המיטה כדי לא ליפול.
  
  
  בהתחלה פחדתי שקול של שלוש יריות יגרום למישהו לברוח, אבל במצב המעורפל שלי לא יכולתי לחשוב על שום דבר שאוכל לעשות בקשר לזה אם מישהו יעשה זאת, אז פשוט עמדתי שם אילם, מנסה להרגיע את הרגשות השבורים שלי לבוא יחד. בכל עיר אחרת בעולם, המשטרה הייתה מתדפקת על דלתי תוך דקות. שכחתי שאני בניו יורק, שם מעטים האנשים שאכפת להם ושם אף אחד לא התערב אם הם יכולים לעזור לזה.
  
  
  לבסוף, פסעתי על גופו של ספלמן ונכנסתי לחדר האמבטיה. עשר דקות של מקלחת חמה ואחריה כמה דקות של קור עז עשו פלאים לגופי הכואב ועזרו לנקות את מוחי.
  
  
  ממה שספלמן אמר, הייתי די בטוח שהוא לא פנה לאף אחד עם המידע שלו ברגע שהוא הבין מי אני. הערכתי את זה בראש שלי. הוא אמר, בין השאר, משהו על "מתי פופאי פרנציני יגלה על זה". מספיק טוב. אז הייתי בטוח בזה, לפחות כרגע. או לפחות לזה יכולתי לקוות.
  
  
  עכשיו אני עדיין מתמודד עם בעיה כרגע. לא הייתה שאלה להימצא באותו חדר עם גופתו המוכה של לארי ספלמן. מצב זה לא יכול היה להוות יתרון ביחסי עם משפחת פרנציני. ואני, כמובן, לא רציתי התערבות משטרתית. נצטרך להיפטר ממנו.
  
  
  ואני אצטרך להיפטר ממנו מבלי שימצאו אותי במשך זמן מה.
  
  
  הפרנסינים יהיו נסערים על היעדרותו של לארי ספלמן, והם יכעסו אם יתגלה מת. והזעם יכול לגרום לאנשים לתהות: יום אחד הופעתי בביירות, וארבעה ימים לאחר מכן מת הזייפן הבכיר של המאפיה במזרח התיכון, יחד עם הסוכן הסיני שלהם. ואז, פחות מעשרים וארבע שעות לאחר הגעתי לניו יורק, נהרג אחד מהסגנים הבכירים של פרנציני. לא רציתי שהפרנסינים יחשבו על הנטייה הזו. לארי ספלמן עדיין לא נמצא.
  
  
  חשבתי על זה בזמן שהתלבשתי. מה עושים עם גנגסטר מת ומוכה? לא יכולתי לקחת אותו ללובי ולפנות למונית.
  
  
  רצתי נפשית את מה שידעתי על המלון, מהרגע שנכנסתי ללובי עם לואי, מניטי ולוקלאו, ועד לרגע שהתעוררתי עם הלוע של וילהלמינה בוהה בי. שום דבר מיוחד, רק רושם מעורפל של שטיחים אדומים כבדים, מראות במסגרות מוזהבות, פעמונים במעילים אדומים, מעליות בשירות עצמי לוחצות כפתורים, מסדרונות אנטיספטיים, מכבסה כמה דלתות מהחדר שלי.
  
  
  שום דבר לא עזר הרבה. הסתכלתי סביבי בחדר שלי. ישנתי בו שעות, כמעט מתתי בו, אבל לא ממש הסתכלתי עליו. זה היה די סטנדרטי, קצת מבולגן כרגע, אבל סטנדרטי. תֶקֶן! זה היה המפתח! כמעט בכל חדר מלון בעיר ניו יורק יש דלת מקשרת דיסקרטית המובילה לחדר הסמוך. הדלת תמיד הייתה נעולה היטב ומעולם לא קיבלת מפתח אלא אם הזמנת חדרים סמוכים. אולם הדלת הזו תמיד, או כמעט תמיד, הייתה שם.
  
  
  ברגע שחשבתי על זה, היא מיד הביטה בפניי. כמובן שהדלת צמודה לארון. זה פשוט השתלב כל כך טוב במבנה העץ שאפילו לא שמת לב אליו. ניסיתי כלאחר יד את הידית, אבל כמובן שהיא הייתה סגורה.
  
  
  זו לא הייתה בעיה. כיביתי את האור בחדר שלי והסתכלתי על הרווח בין הרצפה לקצה התחתון של הדלת. לא היה אור בצד השני. פירוש הדבר היה שהוא ריק או שהדייר ישן. הוא כנראה ישן באותה שעה, אבל היה שווה לבדוק.
  
  
  מספר החדר שלי היה 634. חייגתי 636 ועצרתי את נשימתי. אני בר מזל. נתתי לו לצלצל עשר פעמים ואז ניתקתי. הדלקתי שוב את האור ובחרתי שני מרים פלדה מתוך הסט של שישה שאני תמיד נושאת בערכת האיפור שלי. כעבור רגע נפתחה הדלת הסמוכה.
  
  
  פתחתי אותו, הלכתי במהירות אל הקיר השני והדלקתי את האור; זה היה ריק.
  
  
  כשחזרתי לחדרי, הפשטתי את ספלמן וקיפלתי בקפידה את בגדיו, והנחתי אותם בתחתית המזוודה שלי. ואז גררתי אותו לחדר הסמוך. עירום לחלוטין, עם בלגן עקוב מדם על פניו, לא ניתן היה לזהות אותו מיד. ולמיטב זכרוני, הוא מעולם לא נעצר, אז טביעות האצבעות שלו לא נמצאו בתיק, והזיהוי שלו יתעכב עוד יותר.
  
  
  השארתי את גופתו של ספלמן במקלחת עם דלתות הזכוכית החלבית סגורות וחזרתי לחדרי להתלבש.
  
  
  למטה בדלפק הקבלה קטעתי פקיד צעיר במעיל אדום. הוא לא אהב שלוקחים אותו מהניירת שלו, אבל הוא השתדל לא להראות זאת יותר מדי. "כן אדוני?"
  
  
  "אני בחדר שש שלושים וארבע, ואם שש שלושים ושש, לידי, ריק, הייתי רוצה לקחת את חבר שלי לשם. היא... אה... הוא יבוא אחר כך."
  
  
  הוא חייך אלי ביודעין. "בוודאי אדוני. פשוט הירשם כאן עבור החבר שלך." הוא סובב את הפנקס לעברי.
  
  
  בחור חכם עם תחת! חתמתי על שמו וכתובתו של אירווינג פיין, שאותם אספתי, ושילמתי עשרים ושלושה דולר עבור הלינה של הלילה הראשון.
  
  
  ואז לקחתי את המפתח ועליתי חזרה למעלה. נכנסתי ל-636, לקחתי את השלט "נא לא להפריע" ותליתי אותו מחוץ לדלת. עם השלט הזה על הדלת, חשבתי שאולי יעברו שלושה או ארבעה ימים עד שמישהו יעשה יותר מאשר בדיקה שטחית.
  
  
  חזרתי לחדרי והבטתי בשעון. ארבע לפנות בוקר. עברה רק שעה מאז שספראן העיר אותי. פיהקתי והתמתחתי. אחר כך הורדתי שוב את הבגדים שלי ותליתי אותם בזהירות על אחד הכיסאות. הפעם וידאתי שווילמינה תהיה תחובה מתחת לכרית שלי לפני שנכנסתי למיטה.
  
  
  ואז כיביתי את האור. לא היה מה לעשות בניו יורק בארבע לפנות בוקר.
  
  
  נרדמתי כמעט מיד.
  
  
  
  פרק תשיעי.
  
  
  
  למחרת בבוקר יצאתי מביתו של מני עד השעה תשע. הבגדים של ספלמן היו ארוזים עם שלי במזוודה, וכך גם אחד הסדינים והציפית, מכוסים בדם.
  
  
  מצ'לפונט פלאזה לקחתי מונית למרכז העיר דרך לקסינגטון למלון צ'לסי ברחוב עשרים ושלוש, ליד השדרה השביעית. בימינו זה משהו כמו מלון ישן ומדוכא, שמושך אליו הרבה דמויות מוזרות. עם זאת, היו לו ימי הזוהר שלו. דילן תומאס, ארתור מילר וג'ף ברימן נשארו שם. הסיבה העיקרית שלי לעבור לשם הייתה רחוקה מנוסטלגיה ספרותית: גופתו של לארי ספלמן לא הייתה בשכונה.
  
  
  הדבר הראשון שעשיתי היה לשלוח קצת נייר עטיפה חום וכדור חוט. אחר כך עטפתי בזהירות את הבגדים, הסדין והציפית של ספלמן ולקחתי את החבילה לסניף הדואר.
  
  
  שלחתי חבילה לפופאי פרנציני. בכתובת החוזר נכתב: "Gaetano Ruggiero, 157 Thompson Street, New York, NY 10011." ככל שגופתו של ספלמן לא התגלתה זמן רב יותר, כך ייטב, אבל ברגע שהיא נמצאה, רציתי שהחשד יוסר ממני. בשלב זה אני לא מודע לשום דם רע ספציפי בין רוג'ירו לפרנציני, אבל ברגע שהחבילה הזו תימסר תהיה.
  
  
  מערכת הדואר הנוכחית היא כזו שאני יכול לסמוך - בביטחון סביר - על העובדה שחבילת מחלקה שלישית שנשלחת בדואר מרחוב עשרים ושלושה לרחוב פרינס, מרחק של כשלושים רחובות, תארך לפחות שבוע.
  
  
  הלכתי ל-Angry Squire, בר קטן ונחמד בשדרה השביעית מעבר לפינה מהמלון, ואכלתי ארוחת צהריים נינוחה, נשטפת בשתי כוסות של בירה טובה של וואטני. ואז התקשרתי ללואי בדירתו בווילג'.
  
  
  לואי, כמו תמיד, היה מאושר. "היי ניק! מה קרה, אחי? ניסיתי להתקשר למני פלייס, אבל הם אמרו שעזבת".
  
  
  "כן. שיקי מדי בשבילי. עברתי לצ'לסי.
  
  
  "גדול! גדול! אני מכיר את המקום הזה. היי, תקשיב, ניק. הדוד ג'ו רוצה לראות אותנו היום אחר הצהריים.
  
  
  תהיתי אם יש לי ברירה. "בטח, למה לא."
  
  
  "בסדר גמור. בערך שעתיים. במשרד של הדוד ג'ו."
  
  
  "בסדר," הבטחתי לו. "נתראה שם."
  
  
  זה היה יום נעים והלכתי בנחת. לא ראיתי את ניו יורק הרבה שנים. במובנים מסוימים זה השתנה מאוד, באחרים זה נראה בדיוק כפי שזכרתי, כנראה בדיוק כפי שנראה לפני חמישים או מאה שנה.
  
  
  הלכתי לשדרה השישית, ואז פניתי למרכז העיר. השדרה השישית לרחוב הארבע עשרה עדיין נראתה אותו הדבר, אבל היא השתנתה, ולרגע לא יכולתי לזהות אותה. ואז זה התחוור לי וחייכתי לעצמי. הפכתי להיות כל כך קוסמופוליטי שכבר לא שמתי לב לדברים מסוימים. השדרה השישית מהרחובות העשרים ושלושה עד הרחובות הארבע עשרה הייתה כמעט כולה פורטו-ריקנית. השיחות ששמעתי סביבי היו בעיקר בספרדית.
  
  
  הסורגים עמדו באותו מקום, אך כעת נשאו שמות ספרדיים; Grotto EI, El Cerrado, El Portoqueño. כפי שזכרתי, המעדנים האיטלקיים הישנים עדיין היו שם, אבל עכשיו הם היו בודגות עם יותר פירות ופחות ירקות. אם כבר, השדרה השישית הייתה נקייה מתמיד, והבנות הלטיניות העגולות והתוססות שחלפו על פניהן בנעלי העקב הגבוהות שלהן היו צעד גדול למעלה מהמערבולות האיטיות של זקנות עם שקיות הקניות שלהן שמילאו את השכונה. .
  
  
  הרחוב הארבע עשרה היה יותר כמו Calle Catorse בסן חואן, אבל היה מעבר פתאומי מהדרום לרחוב השלישי. הכל כאן היה כמו תמיד: חלק קטן מהווילג', חנויות לחומרי בניין, בתי מרקחת, חנויות מכולת, מעדניות, חנויות פרוטה, בתי קפה. מעולם לא הייתה הרבה אתניות בקטע הזה של השדרה, ואפילו לא הייתה עכשיו.
  
  
  זה היה קהל של פוליגלוטים; אנשי עסקים לבושים בקפידה בנספחים, היפים משוטטים עם שיער עד הכתפיים וג'ינס כחולים, עקרות בית אופנתיות דוחפות עגלות תינוק שחורות מפלסטיק, זקנות מדשדשות עם תווי פנים עקומים ועיניים ריקות, ילדים חמושים בכפפות בייסבול, קבצנים על קביים. היו יותר זוגות מעורבים ממה שזכרתי.
  
  
  ברחוב השלישי פניתי מזרחה על פני מקדוגל וסאליבן, ואז פניתי דרומה שוב ברחוב תומפסון, חיוך עצוב של זיכרון על פניי. רחוב תומפסון לעולם לא משתנה. כל הדרך עד לרחוב פרינס, זהו כפר איטלקי ישן: רחובות שקטים עטורי עצים הגובלים בשורות רצופות של אבן חומה, שלכל אחת מהן מערכת מדרגות המובילות לדלתות כניסה כבדות מעץ אלון, כל אחת ממוסגרת במעקות ברזל שנועדו לשמור על האנשים הלא זהירים. ליפול במורד מדרגות הבטון התלולות המובילות למרתף. משום מה, כשהכפר פותח בסוף שנות ה-80, דלתות המרתף תמיד הוצבו מלפנים, לא מאחור.
  
  
  הקצב כאן שונה מכל מקום אחר בעיר. הרעש נראה עמום והפעולה מואטת. זקנים עומדים בקבוצות של שניים ושלושה, לעולם אינם יושבים על המרפסת, אלא פשוט עומדים ומדברים; עקרות בית בעלות חזה שמנה מביטות מהחלונות העליונים כדי לדבר עם השכנים,
  
  
  עומד על המדרכה למטה.
  
  
  במגרש המשחקים המגודר של חטיבת הביניים סנט תרזה, נערים איטלקים צעירים מקומיים, מזמן מחוץ לבית הספר, מתערבבים עם ילדים במשחק סופטבול תמידי. בחורות איטלקיות שחורות עיניים ושחורות שיער הולכות לאורך המדרכות, מביטים ישר קדימה אם הן לבד. אם הם עם קבוצת בנות, הם מתפתלים ומתבדחים, כל הזמן מדברים, מריצים את העיניים שלהם במעלה ובמורד הרחוב, מצחיקים אותם.
  
  
  יש מעט עסקים ברחוב תומפסון, מדי פעם חנות מתוקים, בהכרח בצבע ירוק כהה עם סוכך דהוי וחצי חתוך המכסה חנות עיתונים; מעדן או שניים עם סלמי ענק תלוי בחלונות; פה ושם בית מרקחת, כמעט תמיד בפינה. עם זאת, ישנם בתי לוויה על תומפסון - שלושה מהם. אתה הולך לאחד אם אתה חבר של Ruggero, לאחר אם אתה חבר של פרנציני, לשלישי אם אין לך קשרים עם אף משפחה או אם אתה יודע אבל לא רוצה שהם ידעו.
  
  
  גם בתומפסון, בין יוסטון לספרינג, יש חמש מסעדות, מסעדות איטלקיות טובות, עם מפות רקומות בקפידה, נר על כל שולחן, בר קטן לאורך קיר אחד של החדר הסמוך. שכנים לעתים קרובות שותים בברים, אבל אף פעם לא אוכלים בשולחנות. הם אוכלים בבית כל ערב, כל ארוחה. עם זאת, המסעדות איכשהו עמוסות מדי ערב למרות שאף פעם לא מפרסמות אותן - נראה שהן פשוט מושכות זוגות, שכל אחד מהם גילה איכשהו את המסעדה האיטלקית הקטנה שלו.
  
  
  כשהגעתי לרחוב ספרינג ופניתי שמאלה לכיוון ווסט ברודווי, הייתי כל כך שקוע באווירה של הרובע האיטלקי הישן שכמעט שכחתי שההשתתפות שלי הייתה פחות נעימה. המשפחות האיטלקיות הוותיקות הגדולות המתגוררות מדרום לרחוב יוסטון, למרבה הצער, אינן שוללות זו את זו מהמאפיה.
  
  
  ל-Franzini Olive Oil הגעתי בדיוק בשעה שתיים בצהריים. בת דודתו של לואיס, פילומינה, לבשה סוודר לבן שהציג את החזה שלה וחצאית זמש חומה שמכופתרת רק חלקית מלפנים כך שרגלה החטובה נראתה בבירור כשהיא זזה. זה היה הרבה יותר ממה שציפיתי מפילומינה לבושה בשמרנות יום קודם, אבל לא הייתי מאלה שהתלוננתי על בחורה מאוד מושכת בלבוש צנום יותר.
  
  
  היא הובילה אותי למשרד של פופאי עם חיוך מנומס ואוויר לא אישי שאולי השתמשה בו למנקה חלונות או למנקה.
  
  
  לואי כבר היה שם, קפץ מעלה ומטה. הוא דיבר עם פופאי. עכשיו הוא הסתובב, לחץ את ידי בלחיצת יד חמה, כאילו לא ראה אותי חודשים, והניח את ידו השנייה על כתפי. "היי ניק! מה שלומך? אני שמח לראות אותך!"
  
  
  זקן ענק בכיסא גלגלים מאחורי שולחן שחור נעץ בי מבט זועם. הוא הנהן בחוסר רצון והניף את ידו. "לשבת." התיישבתי על כיסא גב ישר, התיישבתי ושילבתי את רגלי. לואי לקח את השני, סובב אותו, ואז התיישב על גבו, משלב את זרועותיו על גבו.
  
  
  פופאי פרנציני הניד קלות בראשו, כאילו לואי היה תעלומה שלעולם לא יוכל לפתור. אצבעות עבות מצאו את קופסת הסיגרים על שולחנו וקילפו את הצלופן מסיגר שחור ארוך. הוא הכניס את הסיגר לפיו, הצית אותו מהמצית שעל השולחן, ואז הביט בי מבעד לעשן.
  
  
  "נראה שלואיס חושב שאתה ממש טוב."
  
  
  משכתי בכתפי. "אני יכול להתמודד עם עצמי. הייתי שם."
  
  
  הוא הביט בי זמן מה, העריך את המוצר. ואז כנראה קיבל החלטה. "בסדר, בסדר," הוא מלמל. הוא התעסק בשני צידי כיסא הגלגלים שלו כאילו חיפש משהו, ואז הרים את ראשו וצעק:
  
  
  "פילומינה! פילומינה! לעזאזל! יש לך את התיק שלי?
  
  
  בן הדוד לואי הופיע מיד, אם כי החן המעולה שלה מנע מתנועותיה להיראות נמהרות. היא הניחה את הנספח האפור והמרופט מול פופאי וחמקה החוצה בשקט.
  
  
  "ראית את לארי הארור הזה?" – רטן ללואי, פתח את הסוגרים. "הוא נעלם כל היום."
  
  
  לואי פרש את ידיו, כפות הידיים למעלה. "לא ראיתי אותו מאתמול, דוד ג'ו."
  
  
  "גם אני," נהם הזקן.
  
  
  השם יברך! זה אומר שספלמן לא התקשר עם פרנציני לפני שבא להעיר אותי. כנראה יכולתי להודות להשפעות ההרואין על הטעות הזו.
  
  
  פופאי פרנציני לקח את ערימת הניירות מהתיק של הנספח, בחן את העמוד הראשון לרגע, ואז הניח אותם על התיק שלפניו. קולו, כל הגינונים שלו השתנו פתאום ועכשיו הוא הפך לאיש עסקים.
  
  
  "למען האמת, ניק, אתה לא האדם שהייתי בוחר לתפקיד הזה. אנחנו לא מכירים אותך מספיק טוב ואני מעדיף מישהו שעבד בארגון הזה. עם זאת, לואיס כאן אומר שהוא רוצה אותך, ואם הוא חושב שהוא יכול לסמוך עליך, זה כל מה שחשוב."
  
  
  "אני בספק," קרא מבטו ללא הבעה.
  
  
  "כמו שאתה אומר, דון יוסף."
  
  
  הוא הנהן. כמובן, מה שהוא אומר. "העובדה היא", המשיך, "שהארגון הזה נתקל לאחרונה בכמה קשיים. העסק שלנו תקוע, הרבה מהאנשים שלנו בצרות עם השוטרים, Ruggieros זזים ימינה ושמאלה. במילים אחרות, איכשהו, נראה שאיבדנו שליטה על דברים. כשזה קורה בארגון עסקי, אתה קורא מומחה להתייעלות ועושה כמה שינויים. ובכן, אני מחשיב אותנו כארגון עסקי ואני רק הולך לשפר אותו".
  
  
  פופאי פרנציני לקח משיכה ארוכה מהסיגר שלו ואז הפנה אותו דרך העשן לעבר לואי. "הנה מומחה היעילות שלי."
  
  
  הסתכלתי על לואי, נזכרתי באיזו מהירות השתנתה התמונה שלי לגביו בביירות. כלפי חוץ, התנהגותו הציעה הכל מלבד יעילות. התחלתי לאהוב את האיש הזה. אמנם הייתי בטוח שהוא יותר חכם ממה שהוא נראה לראשונה, אבל ספקתי שהוא מאוד קשוח.
  
  
  פופאי המשיך כאילו קרא את מחשבותיי. "לואי הרבה יותר מגניב ממה שרוב האנשים חושבים. גידלתי אותו כך. זה היה כאילו הוא הבן שלי". פניו התפתלו לחיוך, מביט באחיין שלו, שחייך אליו בחזרה. "נכון, לואיס?"
  
  
  "בסדר, דוד ג'ו." הוא פרש את זרועותיו בהבעה, פניו הכהות קורנות.
  
  
  הסיפור של פרנציני התנגן לי בראש כשהקשבתי באוזן אחת לסיפורו של פופאי, שככל הנראה חוזר על עצמו, כיצד לואי גדל להיות האיש שהוא חינך אותו להיות.
  
  
  * * *
  
  
  עד מלחמת העולם השנייה, שלושת האחים פרנציני היו צוות. אביו של לואי, לואיג'י, נהרג במהלך נחיתות הים בגוואדלקנל באוגוסט 1942; לואי הצעיר נלקח על ידי יוסף.
  
  
  עד אז, יוסף נאבק בפגעי טרשת נפוצה, למרות שהוא עדיין יכול היה ללכת בהליכה לא אחידה ולנהוג. הוא גם נאלץ להתמודד עם אחיו הבכור אלפרדו; שני האחים התרחקו בהתמדה, ולאחר מותו של לואיג'י גלשו המריבות ביניהם למלחמה אכזרית על שליטה באינטרסים המשפחתיים.
  
  
  אם הקרע בין האחים היה נמשך, כל משפחת פרנציני כמרכז כוח המאפיה הייתה מתערערת. יוסף לא התכוון לתת לזה לקרות. בפברואר 1953, הוא ניהל משא ומתן לשלום עם אלפרדו. ביום הפגישה, הוא לקח את הקדילק שלו לבד כדי לאסוף את אלפרדו, ושני האחים נסעו מזרחה אל מחוץ לכפר.
  
  
  זו הייתה הפעם האחרונה שמישהו ראה את אלפרדו פרנציני.
  
  
  ג'וזף טען - והמשיך לטעון - שלאחר שביקרו בביתו של אלפרדו בניו ג'רזי, הוא הסיע את אחיו חזרה לעיר, והשאיר אותו ברחוב סאליבן, המקום שבו אסף אותו. אף אחד מעולם לא הצליח להוכיח אחרת. באופן רשמי, אלפרדו פרנציני נחטף ברחובות ניו יורק על ידי אלמונים. באופן לא רשמי, השלטונות ידעו טוב יותר.
  
  
  רק יוסף פרנציני יכול היה לאשר את חשדותיהם, ויוסף פרנציני מעולם לא סטה מסיפורו.
  
  
  יוסף הפגין רצון גדול לנקום במי שחטף את אחיו. הוא לקח את אשתו של אלפרדו, מריה רוזה, לביתו - "להגנה", אמר - יחד עם בתה פילומינה, שהייתה אז רק בת שלוש. מריה רוזה נפטרה שנתיים לאחר מכן מסרטן, אך יוסף המשיך לטפל בילדים של שני האחים כאילו היו שלו. הוא מעולם לא היה נשוי.
  
  
  * * *
  
  
  פופאי פרנציני המשיך לדבר, הר מובהק של בשר עטוף בכלוב בד כרום עם גלגלי חישור.
  
  
  "...אז שלחתי את לואי לאוניברסיטת קולומביה והוא סיים בהצטיינות. מאז הוא מנהל את עסקי שמן הזית פרנציני, וזה כמעט הדבר היחיד שיש לנו שמכניס את ההכנסה שצריך. "
  
  
  "מה למדת, לואיס?" הייתי סקרן.
  
  
  הוא חייך בביישנות. "מנהל עסקים. זו הסיבה שדוד ג'ו חושב שאני יכול לתקן חלק מהפעולות שלנו".
  
  
  "על איזה מבצעים אנחנו מדברים?" – שאלתי את הזקן.
  
  
  הוא הביט בי.
  
  
  "תראה," אמרתי. "אם אתה רוצה שאעבוד עם לואיס, אני צריך לדעת למה אנחנו נכנסים. אתה שוכח, הרגע באתי לכאן."
  
  
  הוא הנהן. "בסדר גמור. אנחנו מדברים עכשיו על פורנו, ניירות ערך, משאיות, מכונות אוטומטיות, מכבסות, חנויות מזון וסמים".
  
  
  "אין זנות?"
  
  
  הוא דחה את הרעיון בבוז. "אנחנו משאירים את זה לסרסורים השחורים." הוא נראה מהורהר. "יש לנו כמובן פעולות אחרות, אבל יש לנו בעיות עם אלה שציינתי".
  
  
  פניתי ללואי. "האם הסקתם מזה מסקנות?"
  
  
  הוא נאנח ונראה מעט נבוך. "בסדר גמור…"
  
  
  פופאי הסביר. "לואי מעולם לא היה מעורב באף אחת מהפעולות. עבדתי קשה כדי להרחיק אותו מכל דבר מלבד שמן זית, וזה בסדר".
  
  
  ניסיתי לא לחייך. בפאס האדום בביירות, אחרי ששלפתי את קלף המנצח שלי עם שפופרת הרואין, לואי בגינונים
  
  
  רמז שהוא ממש שם, אחד מאנשי דודו מאחורי כל המחבטים של פרנציני. למעשה, הוא לא ידע כמעט דבר על פעולתם הפנימית. ופרנציני רצה שיעסוק ב"מבצעים"? הספקנות שלי כנראה הראתה.
  
  
  "כן. אני יודע," אמר פופאי. "זה אולי נשמע מטורף. אבל איך שהדברים מתנהלים... צריך לעשות משהו. אני חושב שלואיס יכול לעשות זאת על ידי פישוט שיטות העבודה שלנו".
  
  
  משכתי בכתפי. "זה משחק הכדור שלך. לאן עלי להיכנס?
  
  
  "לואי הוא מומחה היעילות שלי. אני רוצה שתעזור לי - מישהו חדש בארגון. כל החבר'ה האלה עובדים בשבילי ועושים מה שאני אומר. אבל לפעמים צריך לשכנע אותם בצורה ישירה יותר. אם הם לא רוצים שלואיס יתעסק עם הפעולות שלהם כי הם בטח דופקים אותי איפשהו בדרך - אני יודע את זה. אם לואי ילך לבד, הם ינסו להערים עליו. אם תלך, הם יידעו ששלחתי אותך, כדי שהם יידעו שזה מגיע ישר ממני, ולא שום דבר על זה".
  
  
  עבור העבודה שהייתי צריך לעשות עבור הדוד סם, זו הייתה הזדמנות משמיים. "בסדר גמור. עכשיו, הזכרת פורנו, ניירות ערך, משאיות, מכונות אוטומטיות, מזון כביסה וסמים. מהן "משאיות"?"
  
  
  הזקן תפס את שני גלגלי כיסא הגלגלים שלו בידיים גסות והתרחק מהשולחן בערך מטר לפני שענה. "משאיות" זה מה שאנו מכנים את פעולת גניבת המשאיות שלנו בניהולו של ג'ו פוליטו. מדובר בעיקר בדברים קטנים מתחום הביגוד, מדי פעם במעט ציוד כמו טלוויזיות או כיריים. לפני כמה ימים הוצאנו שלוש מאות תנורים מברוקלין. יצא רע. השוטרים, השוטרים, אפילו רוג'ירו, כולם מפריעים".
  
  
  "רוגרו?" הופתעתי. אם הוא חשב שיש לו בעיה עם Ruggiero עכשיו, חכה עד שהוא יקבל את התיק הזה עם בגדים של לארי ספלמן!
  
  
  הוא שחרר את רוג'ירו בהינף ידו. "שום דבר מיוחד. לפני כמה ימים כמה מהבנים שלנו אספו משאית של בגדים ואז כמה בנים Ruggiero גנבו אותה מהבנים שלנו".
  
  
  "חשבתי שהכל מוסכם בין המשפחות בניו יורק".
  
  
  הוא הנהן בראשו העצום. "בְּדֶרֶך כְּלַל. הפעם רוג'ירו אמר שזו טעות שהבנים שלו עשו זאת בעצמם".
  
  
  צחקתי. "אתה מאמין לזה?"
  
  
  הוא הביט בי בחזרה. קלות דעת לא הייתה חלק מאורח חייו של פופאי פרנציני. "כן אני יודע. מדי פעם אתה צריך לתת לבנים ללכת בכוחות עצמם. כשאתה מנסה לשלוט בהם במאה אחוז, יש לך הרבה בעיות פנימיות".
  
  
  יכולתי לראות את הנקודה שלו: "מה לגבי פעולות אחרות?"
  
  
  "בערך אותו דבר. שום דבר מיוחד. נראה שהדברים הולכים רע. אני חושב שזה יכול להיות בגלל שבמשך השנים הפכנו רגועים מדי והשקענו יותר מדי זמן בניסיון לעשות הכל בצורה חוקית. הייתה לנו יותר הצלחה כששיחקנו חזק. לזה אני רוצה לחזור. תן בראש! נהלים עסקיים טובים, אבל קשוחים! "
  
  
  הוא עשה הפסקה. "אגב, אתה יכול להשתמש בשניים שהגיעו איתך אם אתה צריך אותם. פשוט תן להם שבוע-שבועיים להתרגל לעיר, זה הכל".
  
  
  "ימין."
  
  
  "זה מזכיר לי." הוא הסתובב באמצע הדרך בכיסא הגלגלים שלו, כך שהוא היה מכוון לכיוון הפתח. "פילומינה!" הוא צעק. "פילומינה! האם כבר קיבלנו את הדו"ח מביירות?"
  
  
  היא הופיעה מיד בדלת. "לא," היא אמרה בשקט. "בינתיים שום דבר." היא נעלמה שוב.
  
  
  "לעזאזל!" הוא התפוצץ. "הדיווח הזה היה אמור להיות אתמול, והוא עדיין לא כאן! אני לא מוצא את לארי! כל העסק הארור הזה מתפרק!
  
  
  "הוא עדיין לא יודע את החצי מזה," חשבתי.
  
  
  מדהים איך הוא יכול היה לעבור מאישיות אחת לאחרת, מאיש עסקים קר, בעל חשיבות עצמית, עם משפטים מובנים בקפידה, לרודן איטלקי צועק, עצבני, עצבני כשהדברים לא מסתדרים וזועף כשזה קרה.
  
  
  עכשיו הוא הטיח את אגרופו על משענת היד של כיסא הגלגלים. "לעזאזל! אתה צריך לפתור את זה. עַכשָׁיו! ותמצא גם את לארי. כנראה יש לו מטען של הרואין איפשהו.
  
  
  לואי קם והלך לכיוון הדלת, אבל עצר כשראה שנשארתי לשבת.
  
  
  הזקן נעץ מבט זועם. "בסדר גמור?"
  
  
  משכתי בכתפי. "אני מאוד מצטער, דון ג'וזף. אבל אני לא יכול לעבוד בחינם. אני צריך כסף מראש".
  
  
  הוא נחר. "כֶּסֶף! שְׁטוּיוֹת! תישאר איתי, יהיה לך הרבה כסף". הוא הביט בי באפלה לרגע, ואז הסתובב חזרה אל הדלת. "פילומינה!" הוא צרח. "תן לבחור החדש הזה קצת כסף. תן לו סכום גדול". הוא סובב אלי שוב את כיסא הגלגלים. "עכשיו לך מפה לעזאזל! יש לי דברים לעשות".
  
  
  "הודות ל." אני מתעורר.
  
  
  "ואני רוצה לראות אותך במסיבה הלילה."
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  הוא עדיין התבונן ביציאה מהמשרד, זקן ענק בכיסא גלגלים, שילוב מוזר של חוסר אונים וכוח.
  
  
  הלכתי למקום שבו נמצאת המזכירה שלו
  
  
  ספרתי קצת כסף על השולחן שלי.
  
  
  "כאן." היא הושיטה לי חבילת כסף.
  
  
  הסתכלתי על השטרות. אלה היו שנות העשרים והחמישים.
  
  
  "תודה, פילומינה," אמרתי בנימוס. "דודך משלם טוב מאוד, לא?"
  
  
  "דוד שלי לפעמים משלם יותר מדי," היא אמרה בחריפות, והדגישה את ה"מעל".
  
  
  היא הסתכלה על פני אל לואי בחיוך פתאומי. "נתראה הלילה, לואיס. אני נורא שמח שחזרת."
  
  
  "כמובן, פיל," ענה לואי בביישנות.
  
  
  הלכנו יחד לאורך המדרכה. "מה לא בסדר עם בן דודך, לואיס? האם עלי להחליף אפטר שייב או מה?"
  
  
  הוא צחק. "אה, לא אכפת לפילומינה. היא מסתדרת מצוין בעסקי שמן הזית, אבל בכל פעם שהיא נכנסת ל...אה... פעולות אחרות, היא עולה על הסוס הגבוה שלה. היא לא רוצה לעשות עם זה כלום, בֶּאֱמֶת."
  
  
  "מה לעזאזל זה אומר? היא מבוגרת מספיק כדי לדעת שהיא לא יכולה לקבל את זה בשני הכיוונים, נכון?"
  
  
  הוא צחק בעצבנות, דחף את ידיו עמוק לתוך הכיסים שלו בזמן שהלכנו. "טוב, עבור פילומינה זה לא בדיוק שניהם. רק שמדי פעם היא צריכה לתת למישהו קצת כסף או משהו כמו שהיא עשתה לך הרגע. בדרך כלל איננו מקיימים פעילות ארגונית במשרד זה. אני חושב שעשינו את זה רק היום כי לארי נעלם איפשהו ולא היה בסביבה כדי לקחת את הדוד ג'ו למשרד החשבונות".
  
  
  "לשכת חשבונות?"
  
  
  "באביב הכל ייגמר. זה בניין ישן וגדול שבו אנחנו שומרים את הרישומים שלנו. סוג של מפקדה".
  
  
  הלכנו בשתיקה במשך כמה דקות. ואז לואי דיבר שוב. "איפה אתה חושב שנוכל למצוא את לארי?"
  
  
  "אל תשאל אותי. לעזאזל, רק אתמול הגעתי לכאן."
  
  
  "כן. שכחתי". הוא טפח לי על הכתף. "תראה, למה שלא תחזור למלון ותנוח קצת. נתראה במסעדה הערב... בסביבות השעה תשע".
  
  
  זה נראה לי כמו רעיון טוב. בהחלט לא היה לי חשק ללכת לחפש את ספלמן. יתר על כן, ידעתי היכן הוא. "נהדר," עניתי בהתלהבות אמיתית.
  
  
  הוא הלך משם בעליזות, שורק, עם ידיו בכיסים, בכיוון, כפי שניחשתי, לעבר הרכבת התחתית. תפסתי מונית וחזרתי לצ'לסי.
  
  
  בחזרה למלון, התקשרתי לג'ק גורלי בחדשות. זה היה מוזר להגיד למפעיל את השם הנכון שלי בטלפון.
  
  
  "ניק קרטר!" - חזר קולו האיטי של ג'ק. "מתי לעזאזל חזרת לעיר?"
  
  
  "לפני זמן מה," התאפקתי. "תקשיב, ג'ק, אני רוצה טובה."
  
  
  "כמובן. מה אני יכול לעשות בשבילך?"
  
  
  "אני תוהה אם תוכל להעלות סיפור איפשהו על לארי ספלמן שנעלם ועל הפרנסיניס שחושבים שלרוג'ירו יש משהו לעשות עם זה".
  
  
  הדרך הטובה ביותר לגרום למישהו לחשוב משהו לפעמים היא להגיד לו על מה הוא צריך לחשוב.
  
  
  ג'ק שרק בצד השני של הקו. "תהפוך את זה לסיפור, לעזאזל!" אני אעשה מזה סיפור! אבל האם זה נכון, ניק? האם הוא באמת חסר?
  
  
  "הוא ממש חסר," אמרתי.
  
  
  "האם הפרנציסקנים חושבים...?"
  
  
  "אני לא יודע," עניתי בכנות. "אבל הלוואי שהם היו חושבים כך."
  
  
  הוא שתק לרגע, ואז: "אתה יודע, משהו כזה יכול להוביל לעוד מלחמת כנופיות בעיר. שתי המשפחות הללו לא מסתדרות כל כך טוב לאחרונה".
  
  
  "אני יודע."
  
  
  "בסדר, ניק. אם אתה בטוח שספלמן באמת חסר."
  
  
  "הוא הלך. בֶּאֱמֶת".
  
  
  "בסדר, בנאדם, אתה על. יש עוד משהו שאני צריך לדעת?"
  
  
  "לא, ג'ק. אבל אני מאוד מעריך את זה. אני די עסוק כרגע; אולי נוכל לאכול ארוחת ערב או משקאות ביחד אחד מהערבים האלה כשאני פנוי."
  
  
  "בהנאה," הוא אמר וניתק. קבל את ג'ק גורלי להתחיל סיפור והוא לא ירצה להשתטות עם שיחת חולין.
  
  
  השתרעתי על המיטה ונמנמתי.
  
  
  
  
  פרק 10
  
  
  
  
  
  
  הגעתי לטוני גארדן למסיבה של פילומינה בסביבות תשע בערב באותו ערב, והרושם הראשון שלי היה שהייתי צריך להתקשר לאף-בי-איי במקום ג'ק גורלי. המקום היה כל כך עמוס במאפיונרים איטלקיים שזה נראה כמו העצרת ב-1937 עם בניטו מוסוליני
  
  
  Tony's הוא בדרך כלל בר-מסעדה קטן ושקט, שהיה פעם מקום בילוי לסופרים לפני כמה זמן, אבל הוא עכשיו מכה ליבול הנוכחי של בוהמיינים והיפים גבעות פילוסופיים, נטולי מזומנים. חור הצצה מגורר ברזל בדלת האחורית הצביע על כך שזה היה מסעדה ובר בימי האיסור.
  
  
  זה תמיד חשוך, עם קירות שחורים גזומים בחום כהה ואורות עמומים. חדר האוכל גדול למדי, אך מלא בשולחנות חצובים גס. לאחר מעבר לשולחנות, תראה חדר בר קטן עם דלפקים בגובה המרפק ושורה של ווי מעילים. בסך הכל, זה חשוך, מלוכלך וחסר תפאורה, אבל זה היה אחד המקומות הפופולריים ביותר במשך שנים.
  
  
  ההפתעה הראשונה שלי הייתה מספר האנשים שנתקעו במקום הזה. כל השולחנות פונו פרט לשלושה ארוכים מול האח, ערומים במגוון מדהים של פסטה איטלקית. זו הייתה מסיבת בופה עם מזנון ובר פתוח, כל אחד עם כוס או צלחת בידיים. על הבר, קבוצה קטנה השמיעה בהתלהבות שירים איטלקיים.
  
  
  דון ג'וזף פרנציני ואורחיו המכובדים היו היחידים שישבו, מסודרים מאחורי ערימת ורדים ארוכי גבעול שכיסתה את חלקו העליון של שולחן אחד ארוך הערוך בפינה. זו הייתה מסיבת יום ההולדת של פילומינה, אבל פרנציני התגאה במקום - מסה ענקית של בשר עטופה בטוקסידו אלגנטי. פילומינה פרנציני ישבה לימינו, ולצידה אישה גדולה ומפותלת שלא זיהיתי. לואי ישב לשמאלו של פרנציני, ולידו היה גבר נמוך קומה, בעל פנים כרוביות ושיער רך ולבן כשלג.
  
  
  קהל קטן התגודד סביב השולחן, לוחץ ידיים, נותן כבוד, מציג לזקן זה או אחר. כל תשומת הלב התמקדה בפרנציני; אחייניתו ישבה במתיקות ובצניעות, עם חיוך קפוא על פניה, כמעט ולא אמרה מילה. אבל כשהתקרבתי, ראיתי עשרות מעטפות לבנות קטנות מפוזרות בין הוורדים. בזמן שצפיתי, עוד כמה זרקו על השולחן.
  
  
  תמהתי על התופעה הזו כשלואי הבחין בי בקצה הקהל. מיד קפץ על רגליו והתקרב.
  
  
  "היי ניק! מה שלומך? אני שמח לראות אותך!"
  
  
  "היי לואיס." הוא לקח אותי במרפק והוביל אותי לבר. "בוא נשתה משקה. אני מרגיש קלסטרופובי לשבת ליד כל האנשים האלה שסוגרים עליי".
  
  
  הזמנתי ברנדי וסודה. לואי שתה את אותו הדבר ששתה בביירות - יין אדום.
  
  
  נשענו על הקיר האחורי כדי להימנע מדריסה. "איזושהי מסיבה, הא?" הוא גיחך. "אני בטוח שיש לנו כאן מאה וחמישים אנשים, ולפחות מאה מהם כבר שיכורים."
  
  
  הוא צדק לגבי זה. הסתובבתי בזהירות סביב הדמות הגבוהה בטוקסידו כשהוא נודד על פנינו, זכוכית ביד וקווצת שיער על מצחו. "מריאטרזה," הוא קרא די מתלונן. "מישהו ראה את מריאטרסה?"
  
  
  לואי צחק והניד בראשו. "תוך כמה שעות זה באמת אמור להיות נהדר."
  
  
  "זה בהחלט נראה שונה ממה שאני זוכר," הסתכלתי סביב החדר המוכר פעם, עכשיו מלא בסאונד. כשהכרתי את זה לפני שנים רבות, זה היה מקום לבירה שקטה ולמשחקי שחמט שקטים עוד יותר.
  
  
  "לא ידעתי שזה אחד המקומות שלך," אמרתי.
  
  
  לואיס צחק באופן טבעי. "זה לא נכון. "יש לנו כשבע-עשרה מסעדות באזור המערב התחתון, ועוד תריסר או משהו כזה הן, נניח, 'שותפים', אבל טוני'ס אינה אחת מהן".
  
  
  "אז למה לארח כאן את המסיבה של פילומינה במקום את המסיבה שלך?"
  
  
  הוא טפח על כתפי וצחק שוב. "זה קל, ניק. רואה את כל החבר'ה האלה כאן? חלקם אנשי עסקים טובים ומבוססים, חברי משפחה וכדומה".
  
  
  הנהנתי והוא המשיך. "מצד שני, יש כאן גם הרבה בחורים שאפשר לקרוא להם... אה... מאפיוזים. זה ברור?"
  
  
  הנהנתי שוב. לא יכולתי לסרב לו את זה. עשרות אנשים גסים דיברו, שתו, שרו, צעקו או פשוט עמדו בזעם בפינות. הם נראו כאילו התקבלו לעבודה מ-Central Casting לסרט החדש של אל קפונה. ואם לשפוט לפי הז'קטים התפוחים ששמתי לב אליו, היו במקום הזה יותר כלי נשק ממה שהרוסים יכלו לגייס נגד הבריטים בבלקלווה.
  
  
  "מה המסיבה קשורה לזה ולא באחד מהמקומות שלך?"
  
  
  "רַק. אנחנו לא רוצים שאחד מהמקומות שלנו ייצא שם רע. אתה יודע, אם השוטרים ירצו, הם יכלו לפשוט על המקום הלילה ולאסוף הרבה ממה שהם מכנים "דמויות לא רצויות". הם לא היו". כמובן, שום דבר אינו אשמתם והם יצטרכו לשחרר אותם בסופו של דבר. זו רק תהיה הטרדה, אבל היא תעשה כותרות טובות בעיתונים. זה רע לעסקים".
  
  
  ג'ינג'ית שיכורה עם נמשים על גשר אפה עשתה את דרכה בחדר צפוף עם שני בריונים שחורי מצח בגרירה. היא עצרה מול לואי, כרכה את זרועותיה סביב צווארו ונישקה אותו עמוקות.
  
  
  "היי לואיס, אתה זקן קטן ומתוק. מי החבר החתיך שלך כאן?" היא הייתה חמודה, גם אם הייתה אחת מאותן בנות אופנתיות עם גוף של ילד בן ארבע עשרה, והיא הייתה מודעת מאוד למיניות שלה. היא הביטה בי ברעב. שניים מחבריה הביטו בי בכעס, אבל החזרתי את מבטה. העיניים שלה אמרו שלא אכפת לה מה שאר העולם חושב, אבל שלי אמרו בסדר אם זה מה שאתה רוצה.
  
  
  לואי הציג את עצמו. שמה היה ראסטי פולארד והיא עבדה כמורה בכנסיית סנט תרזה. לאחת הגורילות איתה קראו ג'ק בייטי, לשני קראו רוקו משהו...או משהו אחר.
  
  
  בייטי העיר כמה הערות גסות על מורים לא מקצועיים, אבל ראסטי ואני נהנינו יותר מדי להיפתח אחד לשני.
  
  
  היא הייתה פלרטטנית שערורייתית.
  
  
  "מה בחור גדול כמוך עושה כאן עם כל האיטלקים הגוץ הקטנים האלה?" – שאלה, מניחה יד אחת על ירך בולטת דקה, משליכה את ראשה לאחור.
  
  
  הבטתי בה בפחד מעושה. "איטלקים קטנים? תמשיך בעבודה הטובה ומחר תקבל פיצה".
  
  
  היא ביטלה את ההזדמנות בהינף יד רזה. "אה, הם לא מזיקים."
  
  
  הסתכלתי מקרוב על ראסטי. "מה ילדה כל כך נחמדה עושה כאן עם כל האיטלקים הגוץ והקטנים האלה?"
  
  
  ראסטי צחק. "מוטב שלא תיתן למר פרנציני לשמוע אותך מתייחס לפילומינה כמו איטלקי קטן גוץ, אחרת תגמור על פשטידת פיצה של מישהו."
  
  
  משכתי בכתפי, הצעתי לה סיגריה והדלקתי לה. "לא ענית על השאלה שלי".
  
  
  היא הצביעה על השולחן שבו ישבו פרנציני ואחייניתו. "אולי יום אחד אני אאסוף את המעטפות הלבנות הקטנות האלה בעצמי."
  
  
  ראיתי שעכשיו הם מקופלים בקפידה לפני פילומינה, ולא מפוזרים בין אלומות הוורדים. "מה הם לעזאזל?" שאלתי. "קלפים?"
  
  
  "קוראים לך ניק קנזונרי ואתה לא יודע מה זה?" היא שאלה.
  
  
  "כמובן שאני יודע," אמרתי בהתמרמרות, "אבל את אומרת לי, מיס פולארד האיטלקית הגדולה למדי. אני רק רוצה לדעת אם אתה יודע."
  
  
  היא צחקה. "משחקים שאנשים משחקים. כל אחת מהמעטפות הקטנות הללו מכילה המחאה מאחד ממקורביו של מר פרנציני. אפילו הבחורים הקטנים חפרו מה שהם יכולים. כל זה ליום ההולדת של פילומינה. יש לה כנראה שבעה או שמונה אלף דולר שם. "
  
  
  "ואתה רוצה אותו דבר?"
  
  
  "אולי יום אחד אחד מהאיטלקים הקטנים הגוץ האלה יציע לי משהו אחר מלבד סוף שבוע באטלנטיק סיטי, וכשהוא יעשה זאת, אני אתפוס אותו. וכשאני אעשה זאת, בסופו של דבר אשב ליד שולחן מלא ורדים , מסתכל דרך מעטפות לבנות קטנות רבות."
  
  
  "בערך בסוף השבוע ההוא באטלנטיק..." התחלתי לומר, אבל מעבר לחדר, פופאי פרנציני נעץ בי מבט זועם והניף את ידו במחווה פקודה שלא אפשרה היסוס.
  
  
  חצי קידה בפני ראסטי. "סליחה מותק. קיסר קורצת. אולי אתפוס אותך מאוחר יותר."
  
  
  שפתיה נקפו. "עכברוש!" אבל עדיין היה אתגר בעיניה.
  
  
  דחפתי את דרכי באולם הצפוף וחלקתי כבוד לפרנציני ולפילומינה.
  
  
  פניו היו מוכתמים ביין ודיבורו היה סמיך. "נהנה?"
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  "טוב טוב." הוא כרך את זרועו סביב כתפיה של פילומינה. "אני רוצה שתקחי את הילדה המוארת שלי הביתה." הוא לחץ את כתפיה ונראה היה שהיא מתכווצת מעט, עיניה מושפלות, לא מביטה באף אחד מאיתנו. "היא לא מרגישה טוב, אבל המסיבה כבר התחילה. אז אתה תיקח אותה הביתה, הא?"
  
  
  הוא פנה אל פילומינה. "נכון, מותק?"
  
  
  היא הביטה בי. "אני אעריך את זה, מר קנזונרי."
  
  
  השתחווה. "בְּהֶחלֵט."
  
  
  "תודה." היא קמה בצניעות. "תודה, דוד ג'ו. זה היה מדהים, אבל זה עושה לי סחרחורת". היא רכנה ונישקה את הקרפדה הזקנה על הלחי. רציתי לגעת בה.
  
  
  "ימין ימין!" הוא שאג. הוא לחץ עליי בעיניים קהות. "תשמור על עצמך, ילדה קטנה שלי."
  
  
  הנהנתי. "כן אדוני." פילומינה ואני עברנו דרך ההמון אל הדלת. היא מלמלה כמה לילות טובים פה ושם, אבל נראה שאף אחד לא שם לה תשומת לב רבה, למרות שזו הייתה כביכול המסיבה שלה.
  
  
  לבסוף נדחקנו ויצאנו מהדלת אל רחוב בדפורד. האוויר הצח היה טעים. פילומינה ואני נשמנו עמוק וחייכינו אחד אל השני. היא לבשה שמלת ערב לבנה טהורה מחוץ לכתף, למעט פס אדום בוהק שרץ באלכסון בחזית. הכפפות והגלימה שלה התאימו לפס האדום. מדהים.
  
  
  נשארתי מכבד. "את רוצה לעצור קודם לקפה, מיס פרנציני, או שעדיף ללכת ישר הביתה?"
  
  
  "בבקשה הביתה." מיס פרנציני שוב היה קר. משכתי בכתפי ויצאנו לדרך. הצלחתי להגיע למונית בשדרה השביעית וברחוב בארו.
  
  
  זה היה רק עשר דקות לבניין המגורים של פילומינה, לונדון טראס, ונסענו אל החופה המסמנת את הכניסה בשקט מלכותי.
  
  
  שילמתי למונית ויצאתי משם, ואז עזרתי לפילומינה. היא משכה את ידה לאחור. "זה יסתדר," היא אמרה בקרירות. "תודה רבה לך."
  
  
  תפסתי את המרפק שלה קצת בגסות, סובבתי אותה והפניתי אותה לכיוון הדלת. "אני כל כך מצטער, מיס פרנציני. כשפופאי פרנציני יגיד לי לקחת אותך הביתה, אני אקח אותך כל הדרך הביתה."
  
  
  אני חושב שהיא יכלה להבין את זה, אבל היא הרגישה שהיא לא צריכה לענות. עלינו במעלית בשקט קר בזמן שמפעיל המעלית ניסה להעמיד פנים שאנחנו לא שם.
  
  
  ירדנו בקומה השבע-עשרה והלכתי אחריה לדלת שלה, ה-17.
  
  
  היא לקחה את המפתח והביטה בי בקרירות.
  
  
  "לילה טוב, מר קנזונרי."
  
  
  חייכתי בעדינות ולקחתי בתקיפות את המפתח מידיה. "סליחה, מיס פרנציני. עדיין לא. אני רוצה להשתמש בטלפון שלך."
  
  
  "אתה יכול להשתמש בזה שבבר במורד הרחוב."
  
  
  חייכתי שוב כשהכנסתי את המפתח למנעול ופתחתי את הדלת. "אני מעדיף להשתמש בשלך." היא יכלה לעשות מעט בנידון. הייתי כמעט פי שניים ממנה.
  
  
  פילומינה הדליקה את האור באולם הקטן, ואז נכנסה לסלון המרוהט בקפידה והדליקה את אחת משתי מנורות הרצפה שציפו את הספה הנוחה. ישבתי על קצה הספה, הרמתי את הטלפון וחייגתי את המספר.
  
  
  פילומינה נתנה בי מבט מלוכלך, שילבה את ידיה ונשענה על הקיר הנגדי. היא אפילו לא התכוונה להוריד את המעיל עד שאצא משם.
  
  
  השעה הייתה כבר אחרי חצות, אבל נתתי לטלפון לצלצל. מספר הטלפון בלשכת המידע המרכזית של AX פתוח עשרים וארבע שעות ביממה. לבסוף ענה קול נשי. "שש-תשע-הו-הו."
  
  
  "תודה," אמרתי. "האם תוכל לחייב את השיחה הזו במספר כרטיס האשראי שלי, בבקשה? H-281-766-5502." ארבעת המספרים האחרונים היו, כמובן, המפתחים, המספר הסידורי שלי כסוכן AXE #1.
  
  
  "כן, אדוני," אמר הקול בצד השני של הקו.
  
  
  "אני צריך בדיקת תיק אדום," אמרתי. פילומינה, כמובן, יכלה לשמוע את כל מה שאמרתי, אבל היא לא הצליחה להבין מזה הרבה משמעות. בדיקת הקבצים האדומה הייתה בדיקה של הרשימה המסווגת ביותר של סוכנים חסויים של ה-FBI. התיק הלבן היה עבור ה-CIA, הכחול עבור הסוכנות לביטחון לאומי, אבל ניחשתי שזה האדום שאני צריך.
  
  
  "כן, אדוני," אמרה הילדה בטלפון.
  
  
  "ניו יורק," אמרתי. "פילומינה פרנציני. F-r-a-n-c-i-n-i." הסתכלתי עליה וחייכתי קלות. היא עמדה עם ידיה על ירכיה, אגרופיה קפוצים בירכיה, עיניה מרצדות.
  
  
  "רק רגע, אדוני."
  
  
  זה היה יותר מרגע, אבל חיכיתי בסבלנות ופילומינה התבוננה.
  
  
  הקול חזר. "פילומינה פרנציני, אדוני? F-r-a-n-c-i-n-i?"
  
  
  "כן."
  
  
  "זה בחיוב, אדוני. קובץ אדום. סטטוס C-7. ארבע שנים. כיתה יב. חברת שמן הזית פרנציני. אתה מבין את המעמד והמעמד, אדוני?"
  
  
  היא תסביר אותם, אבל ידעתי בסדר. פילומינה הייתה סוכנת FBI במשך ארבע שנים. מעמד C-7 פירושו שהיא אחת מאותם אלפי מודיעי ה-FBI שהם מתנדבים ולעולם אין להם קשר עם סוכנים אחרים מלבד האדם האחד שאחראי עליהם. מחלקה 12 פירושה שלעולם לא ניתן לבקש ממנה לנקוט פעולה, ולא הייתה לה גישה למידע מסווג כלשהו על הלשכה.
  
  
  ג'ק גורלי אמר לי פעם שאלפי סוכני C-7 - מודיעים יהיו מילה טובה יותר - עובדים עבור חברות לגיטימיות בעיר ניו יורק, וכותבים דוחות חודשיים קבועים על עסקאות עסקיות. תשעים וחמישה אחוז מעולם לא מצאו דבר בעל ערך, הוא אמר, אבל 5 האחוזים הנותרים הפכו את כל עבודת הרטינה של סקירת הדוחות לכדאית.
  
  
  ניתקתי את השיחה ופניתי אל פילומינה.
  
  
  "נו, מה אתה יודע?" - אמרתי. "את לא ילדה קטנה ומתוקה?"
  
  
  "על מה אתה חושב?"
  
  
  "מרגל אחרי הדוד שלי. זה פשוט לא בסדר, פילומינה."
  
  
  היא הפכה לבנה. יד אחת עפה אל פיה והיא נשכה את החלק האחורי של פרק האצבע. "על מה אתה חושב?"
  
  
  "בדיוק מה שאמרתי. מרגל אחר דודך עבור ה-FBI."
  
  
  "זה טירוף! אני לא מבין מה שאתה אומר!"
  
  
  היא נראתה מפוחדת ולא יכולתי להאשים אותה. עד כמה שהיא ידעה, הייתי רק עוד מאפיוס שעומד לפגוש את משפחת פרנציני. מה שאמרתי יכול היה להרוס אותה. לא היה טעם לענות אותה. התחלתי לספר לה, אבל הפסקתי.
  
  
  היא עשתה תנועה קלה אחת, כאילו מעכבת יבבה, ידיה מגששות מתחת לשכמייה האדומה הלוהטת. לפתע היה בידה אקדח קטן ומכוער, דגם של ליל שבת. זה היה מכוון ישירות אליי. החבית נראתה ענקית.
  
  
  חיפזתי את ידיי. "היי, רגע! רגע!"
  
  
  מבט הפאניקה המבוהלת שגרם לי לרחם עליה לפני רגע נעלם. היה מבט קר, כמעט מרושע בעיניה השחורות, ופיה הרך והחושני נלחץ לקו הדוק.
  
  
  היא הצביעה באקדח קטן ומכוער. "לשבת!"
  
  
  "עכשיו חכה..."
  
  
  "אמרתי שב."
  
  
  הסתובבתי לשבת על הספה, מתכופף קלות כפי שרוב האנשים עושים כשהם מתחילים לשבת על משהו עמוק כמו ספה. ואז, בתנועת נדנדה אחת, תפסתי את הכרית הכחולה ההדוקה שקישטה את גב הספה והשלכתי אותה אליה, צוללת על קצה הספה.
  
  
  האקדח שאג באוזני והכדור נחבט בקיר ממש מעל ראשי.
  
  
  על הרצפה, התכופפתי במהירות וקפצתי למקום שבו היא הייתה צריכה לעמוד, ראשי עף קדימה כמו איל חובט ומכה אותה בבטן.
  
  
  אבל היא זזה בזהירות הצידה. ראיתי את האקדח מהבהב לרגע ואז יורד למטה. משהו פגע בעורפי והראש שלי התפוצץ בפיצוץ אדיר של כאב אדום וריקנות שחורה.
  
  
  כשהגעתי, שכבתי על הגב על רצפת הסלון. פילומינה פרנציני ישבה על גופי. הייתי מודע במעורפל לכך שהחצאית שלה הועלתה גבוה מעל ירכיה, אבל רק בצורה מביכה. הייתי מודע הרבה יותר לעובדה שקנה של אקדח תקוע בפה שלי. המתכת הקרה נראתה לי קשה וחסרת טעם.
  
  
  מצמצתי כדי לנקות מהם את הסרט.
  
  
  למרות עמדתה המרושעת, קולה של פילומינה היה קר ויעיל.
  
  
  "בסדר גמור. לְדַבֵּר. אני רוצה לדעת למי התקשרת ולמה. אז אני אמסור אותך לאף-בי-איי. זה ברור? ואם אצטרך, אהרוג אותך."
  
  
  הבטתי בה בעגמומיות.
  
  
  "לְדַבֵּר!" היא חרקה. היא הזיזה את האקדח לאחור מספיק כדי למנוע ממנו לסתום אותי, אבל הלוע עדיין נגע בשפתיי. נראה שפילומינה העדיפה ירי נקודתי.
  
  
  "לְדַבֵּר!" היא דרשה.
  
  
  לא הייתה לי הרבה ברירה. בכיתה י"ב היא לא הייתה אמורה לקבל מידע מסווג. ואני, כמובן, סווגתי. מצד שני, היא כיוון את האקדח הארור הזה אל הפנים שלי, ולעבור את המצעד של הפיכתי ל-FBI נראה טיפשי.
  
  
  אני דיברתי.
  
  
  קשה להיות רציני כשאתה שוכב על הגב עם בחורה ארוזה וראוותנית שיושבת לך על החזה וקנה אקדח דוחף את השפתיים שלך. אבל ניסיתי. ניסיתי מאוד.
  
  
  "אוקיי מתוקה. אתה מנצח, אבל תירגע".
  
  
  היא הביטה בי.
  
  
  ניסיתי שוב. "תראה, אנחנו באותו צד של הנושא הזה. בִּיוֹשֶׁר! למי אתה חושב שהתקשרתי הרגע? בדיוק התקשרתי ל-FBI לבדוק מה איתך."
  
  
  "מה גרם לך לעשות את זה?"
  
  
  "מה שאמרת. איך שאתה שונא הכל כאן ועדיין נשאר כאן. חייבת להיות סיבה."
  
  
  היא הנידה בראשה, מכווצת את שפתיה. "למה התקשרת ל-FBI ולא לדוד ג'ו?"
  
  
  "כמו שאמרתי, אנחנו באותו צד."
  
  
  הפרק של ליל שבת לא התערער, אבל המחשבות שלה כנראה השתנו. "מה המספר של ה-FBI?" - היא התפרצה.
  
  
  זה היה קל. "שתיים-שתיים-שתיים, שש-שש-חמש-ארבע."
  
  
  "מה הם אמרו לך?"
  
  
  אמרתי לה, מעמד וסטטוס, הכל. והמשכתי לדבר, במהירות. לא יכולתי לספר לה את הפרטים הסודיים, אבל סיפרתי לה על רון ברנדנבורג ומדלן לסטון במשרד ה-FBI כדי להראות לה שאני מכיר את זה. לא אמרתי לה שאני ב-AX או מה המשימה שלי, אבל אמרתי לה מספיק שהיא התחילה להבין את הרעיון. בהדרגה לוע האקדח החל להתרחק מהפנים שלי.
  
  
  כשסיימתי, היא התייפחה בכאב והניחה את האקדח על הרצפה ליד ראשי. מכסה את עיניה בשתי ידיה, היא התחילה לבכות.
  
  
  "קל, מותק. קל יותר". הושטתי את ידי לתפוס את כתפיה ומשכתי אותה לעברי כדי לחבר את ידי מאחורי ראשה. היא לא התנגדה והפכתי אותה כך שהיינו זה לצד זה על הרצפה, ראשה נשען על היד שלי והזרוע השנייה שלי סביבה.
  
  
  "קל, פילומינה, קל." היא עדיין בכתה, עכשיו ללא שליטה. יכולתי לשלם! שדיה העגולים על החזה שלי. הנחתי את אצבעותיי מתחת לסנטרה ומשכתי את פניה מהכתף שלי. דמעות זלגו על לחייה.
  
  
  לגבר יש רק דרך אחת למנוע מאישה לבכות. נישקתי אותה בעדינות, בביטחון, התקרבתי אליה ונישקתי אותה שוב.
  
  
  לאט לאט הבכי שכך, וגופה נעשה גמיש יותר, נינוח. השפתיים חסרות הרגשות התרככו, ואז בהדרגה, לאט לאט, נפרדו, ואז אפילו יותר. לשונה ליטפה את שלי, ואז זרועותיה התהדקו סביב צווארי.
  
  
  החזקתי אותה קרוב אליי, הרגשתי את שדיה העגולים לוחצים עלי. נישקתי בעדינות את הריסים הרטובים שלה והתרחקתי מספיק כדי לדבר.
  
  
  "קל, מותק, קל. תירגע," מלמלתי.
  
  
  צמרמורת עברה בגופה, והיא משכה את פי לעברה, ועכשיו לשונה הפכה לאיבר מהיר וחי, חודר עמוק, שפתיה נלחצות לשלי.
  
  
  יד ימין שלי, שלחצה אותה אליי, מצאה את הרוכסן בגב שמלת הכתפיים שלה, ומשכתי אותו בזהירות, הרגשתי את השמלה מתפרקת מתחת לאצבעותיי עד שהן הגיעו לחלק האחורי של גבה, נוגעות בשמלה. גומייה עדינה של התחתונים שלה.
  
  
  החלקתי את ידי מתחת לתחתונים שלה והעברתי אותם בעדינות על ישבנה, כך שגב היד שלי משך אותם למטה. הירכיים שלה התרמו מעט כדי שלא יגעו ברצפה ואחרי רגע הורדתי את התחתונים וזרקתי אותם. בתנועה אחת של אצבעותיי פתחתי את החזייה שלה, וכשהתרחקתי כדי שיהיה לי מקום להסיר אותה, הרגשתי את אצבעותיה של פילומינה מגששות עם המכנסיים שלי.
  
  
  תוך רגע פילומינה וט' היו עירומות, ופניה נקברו בכתפי. נשאתי אותה לחדר השינה, הסתפקתי בתחושת שדיה העירומים על החזה שלי,
  
  
  ואז הוא החזיק אותה קרוב, פועם בתשוקה.
  
  
  ואז פילומינה התחילה לזוז, לאט בהתחלה, בעדינות, נוגעת בי, מלטפת אותי, פיה הרטוב והחם נוגע בי. השרירים שלי נמתחו, קראו לה, רועדים מחוסר סבלנות.
  
  
  היא זזה מהר יותר עכשיו, העוצמה התחלפה בעדינות, הלהבה שורפת את העשן. בתנועה עוויתית חזקה אחת טיפסתי מעליה, הצמדתי אותה למיטה, רכבתי פנימה, נגחתי בה, ריסקתי אותה, בלע אותה וטרפתי אותה.
  
  
  היא התפתלה כלפי מעלה, מתפתלת באקסטזה, ידיה לוחצות את ישבני ומצמידות אותי אליה. "אלוהים!" היא קראה. "אלוהים אדירים!" רגליה נכרכו בחוזקה סביב המותניים שלי כשהיא התרוממה על משקלי, ואני הרמתי את עצמי על ברכיי כדי להכיל אותה, החלקתי עמוק יותר, בצורה מעודנת יותר, ואז התחלתי לשאוב בפראות, בטירוף, ולבסוף התפוצצתי בשיטפון גדול של שמחה.
  
  
  
  
  פרק 11
  
  
  
  
  
  
  מאוחר יותר, עדיין שוכבת על הרצפה, היא חיבקה אותי בחוזקה. "אל תעזוב אותי, ניק. בבקשה אל תעזוב אותי. אני כל כך לבד וכל כך מפחד".
  
  
  היא הייתה בודדה ומפוחדת במשך זמן רב. היא סיפרה לי על זה כשישבנו ליד שולחן ליד החלון, התבוננו בשחר המפוספס במזרח ושותינו ספלי קפה שחור.
  
  
  במשך שנים, כשגדלה במשפחת פרנסיני ברחוב סאליבן בתור ילדה קטנה, לא היה לה מושג שפופאי פרנסיני הוא מישהו אחר מלבד "הדוד ג'ו" החביב והאוהב שלה. מאז שהייתה בת תשע, הוא נהנה מאוד לתת לה לדחוף אותו בכיסא הגלגלים שלו בימי ראשון לפארק וושינגטון סקוור, שם אהב להאכיל את הסנאים.
  
  
  לגמתי את כוס הקפה שלי ונזכרתי באחת התעלומות המסקרנות של החיים. למה כל אישה שטובה בצורה יוצאת דופן במיטה לא יכולה להכין כוס קפה הגונה? חבר שלי אמר שאפשר לזהות אישה סקסית מדי לפי הוורידים הבולטים בגב זרועה. אבל הניסיון שלי הוא שאפשר לזהות אותם לפי האיכות המגעילה של הקפה שלהם.
  
  
  לקפה של פילומינה היה טעם של עולש. קמתי וניגשתי לצדה של השולחן. התכופפתי ונישקתי אותה ברכות על השפתיים. ידי החליקה מתחת לגלימה הכחולה שלבשה כעת וליטפה בעדינות את חזה החשוף.
  
  
  היא נשענה לאחור בכיסא לרגע, עיניה עצומות, ריסיה הארוכים נלחצים בעדינות על לחייה. "מממממממ!" ואז היא דחפה אותי בעדינות. "שב ותסיים את הקפה שלך."
  
  
  משכתי בכתפי. "אם אתה רוצה".
  
  
  היא ציחקקה. "לא ממש, אבל בוא נסיים את הקפה בכל זאת."
  
  
  נתתי בה מבט מלגלג של שוביניזם גברי דחוי והתיישבתי שוב. לקפה עדיין היה טעם של עולש.
  
  
  שאלתי. - "מתי גילית?"
  
  
  "אתה מתכוון לדוד ג'ו?"
  
  
  הנהנתי.
  
  
  היא הרכינה את ראשה מהורהר. "אני חושב שהייתי בערך בן שלוש עשרה בערך. היה סיפור גדול במגזין הניו יורק טיימס על הדוד ג'ו. לא קראנו את הטיימס. אף אחד ברחוב סאליבן לא קרא. כולנו קראנו את הדיילי ניוז, אבל מישהו קרע אותו. ושלחה לי את זה בדואר." היא חייכה. "בהתחלה פשוט לא האמנתי שזה אמר שדוד ג'ו הוא בוס מאפיה, גנגסטר.
  
  
  "הייתי נורא מוטרד במשך זמן רב, למרות שלא הבנתי הכל". היא השתתקה, פיה התכווץ. "אני אפילו יודע מי שלח לי את זה. לפחות זה מה שאני חושב".
  
  
  נחרתי. אנשים בדרך כלל אינם נושאים תלונות בגיל ההתבגרות. "WHO?" שאלתי.
  
  
  היא התכווצה. "ראסטי פולארד."
  
  
  "הבחורה הג'ינג'ית הרזה הזו בשמלה הירוקה במסיבה?"
  
  
  "זה האחד." היא נאנחה ואפשרה לטון שלה להתרכך מעט. "ראסטי ואני עברנו תיכון ביחד. תמיד שנאנו אחד את השני. אני חושב שאנחנו עדיין שונאים את זה. למרות שעכשיו התבגרנו קצת".
  
  
  "למה תמיד שנאת אחד את השני?"
  
  
  פילומינה משכה בכתפיה. "איטלקי עשיר, אירי עני, גר בסמוך. למה אתה מחכה?"
  
  
  "מה קרה אחרי שקראת את הסיפור?" שאלתי.
  
  
  "לא האמנתי בזה בהתחלה, אבל במובן מסוים הייתי צריך. כלומר, אחרי הכל, זה היה בטיימס. ושנאתי את זה! פשוט שנאתי את זה! אהבתי את דודי ג'ו, ופעם כל כך ריחמתי עליו בכיסא הגלגלים שלו והכל, ואז פתאום לא יכולתי לסבול שהוא נוגע בי או היה איתי".
  
  
  הייתי תמה. "אבל המשכת לחיות איתו."
  
  
  היא התכווצה. "נשארתי איתו כי הייתי חייב. מה ילדה בת שלוש עשרה הייתה עושה? לברוח? ובכל פעם שהפגנתי אפילו את המעט של אי ציות, הוא היכה אותי". בלי הכרה היא שפשפה את לחייה. חבורה שנשכחה מזמן נשארה בזכרונה. "אז אתה לומד במהירות."
  
  
  "זה מה שגרם לך ללכת ל-FBI?"
  
  
  היא מזגה לעצמה עוד כוס קפה מריר. "כמובן שלא," היא אמרה, לאחר שחשבה לרגע.
  
  
  "שנאתי את כל הדברים הנוראים האלה על רצח, גניבה והונאה, אבל למדתי שאחיה עם זה.
  
  
  היית צריך ל. פשוט החלטתי שכשהייתי בן שמונה עשרה, אברח, אצטרף לחיל השלום, אעשה משהו".
  
  
  "האם רוב הנשים במשפחה חושבות כך?"
  
  
  "לא. רובם אף פעם לא חושבים על זה. הם לא מרשים לעצמם לחשוב על זה. לימדו אותם לא לעשות זאת כשהיו ילדות קטנות. זו הדרך הסיציליאנית הישנה: מה שגברים עושים לא נוגע לנשים. "
  
  
  "אבל היית שונה?"
  
  
  היא הנהנה בזעף. "לא הוקסמתי מזה. מצאתי את זה דוחה, אבל לא יכולתי להתרחק מזה. קראתי כל מה שמצאתי בספרייה על המאפיה, הארגון, הכל.
  
  
  "זו הסיבה שנשארתי ומדוע הלכתי ל-FBI. קשרים משפחתיים. אבא שלי. דוד ג'ו הרג את אבי! האם ידעת על זה? הוא למעשה הרג את אחיו! אבא שלי".
  
  
  "אתה יודע את זה בוודאות?"
  
  
  היא הנידה בראשה. "לא ממש, אבל ברגע שקראתי על דברים שקרו כשהייתי בן שלוש - אני חושב שהייתי אז בתיכון - פשוט ידעתי שזה נכון. זה מה שדוד ג'ו היה עושה, אני פשוט יודע את זה. לפני, אני בטוח שגם אמא שלי חשבה כך. היא עברה לגור עם דוד ג'ו רק בגלל שהוא הכריח אותה.
  
  
  קמתי שוב וזזתי כדי שאוכל ללחוץ את ראשה על הבטן שלי. "את ילדה אמיתית," אמרתי בשקט. "בוא נחזור למיטה."
  
  
  היא הרימה את מבטה וחייכה, עיניה נוצצות. "בסדר," היא לחשה. ואז היא הצליחה לצחקק. "אני אמור להיות במשרד בעוד כמה שעות."
  
  
  "אני לא אבזבז זמן," הבטחתי.
  
  
  מבלי להסיר ממני את עיניה, היא קמה ופתחה את החגורה, כך שהגלימה הכחולה נפתחה. לחצתי אותה אליי, ידיי מתחת לחלוק הפתוחה ולחצתי על גופה, מלטף לאט, בוחן אותו. הרמתי שד אחד ונשקתי את הפטמה הצבוטה, ואז את השני.
  
  
  היא נאנקה וטרקה את שתי ידיה בחזית המכנסיים שלי, תפסה אותי באלימות אך בעדינות. נרעדתי באקסטזה, ותוך רגעים היינו על הרצפה, מתפתלים בתשוקה.
  
  
  ההתעלסות שלה הייתה טובה כמו הקפה רע.
  
  
  אחרי שפילומינה עזבה לעבודה באותו בוקר, התעצלתי כמה שעות, התקלחתי, התלבשתי, ואז הלכתי שני רחובות ברחוב העשרים ושלושה עד לצ'לסי. היה פתק בתיבת הדואר שלי: "התקשר למר פרנציני."
  
  
  גם מבט זהיר היה בעיני הפקיד. אין הרבה צרפתים בניו יורק בימים אלה.
  
  
  הודיתי לפקיד ועליתי לחדרי, הסתכלתי על המספר שבספר וחייגתי.
  
  
  ענתה פילומינה. "שמן זית פרנזיני"
  
  
  "שלום."
  
  
  "הו, ניק," היא נשפה לתוך הטלפון.
  
  
  "מה קרה יקירי?"
  
  
  "הו... הו, מר קנזונרי." קולה הפך פתאום למכריע. מישהו כנראה נכנס למשרד. "כן," היא המשיכה. "מר פרנציני היה רוצה לראות אותך היום בשעה שתיים בצהריים."
  
  
  "טוב," אמרתי, "לפחות זה ייתן לי הזדמנות לראות אותך."
  
  
  "כן, אדוני," היא אמרה בחדות.
  
  
  "אתה יודע שאני משוגע עליך"
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  "תאכל איתי ארוחת ערב הלילה?"
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  "...ואז אני אקח אותך הביתה למיטה."
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  "...ותתעלס איתך."
  
  
  "כן אדוני. תודה לך אדוני". היא ניתקה.
  
  
  חייכתי כל הדרך למעלית. חייכתי אל הפקיד, שנראה היה שעורר בו עצבים. הוא "עשה" אותי לבוס מאפיה, והרעיון לא התאים לו.
  
  
  עקפתי את הפינה ל-Angry Squire לארוחת בראנץ' לאחר שאספתי עותק של החדשות בקיוסק בפינת השדרה השביעית.
  
  
  בקרוב מלחמת כנופיות חדשה בתעלומת הרצח של המאפיה
  
  
  היעלמותו המסתורית של לארי ספלמן, סגן נחשב של בוס המאפיה ג'וזף "פופאי" פרנציני, עלולה להיות תחילתה של מלחמת כנופיות חדשה, על פי סרן המשטרה הובי מילר.
  
  
  מילר, האחראי על היחידה לפשע מאורגן מיוחד במחלקה, אמר היום בראיון כי ספלמן, מלווהו התכוף ושומר ראשו של פרנציני, נעדר מהמקומות הרגילים שלו מאז תחילת השבוע.
  
  
  קפטן מילר, על פי הסיפור, אמר שבעולם התחתון נפוצו שמועות לפיהן ספלמן נהרג וגופתו הושמדה, או שנחטף והוחזק תמורת כופר על ידי משפחה בראשות Gaetano Ruggiero.
  
  
  ג'ק גורלי עשה עבודה נפלאה.
  
  
  סיימתי את הבראנץ' שלי בנחת, מתבוסס בזיכרונות הטובים של פילומינה והמחשבה שהכל אכן הולך כשורה, מדהים כפי שזה נראה כשהתחלתי לראשונה.
  
  
  הגעתי למשרד של חברת שמן הזית פרנציני בדיוק בשעה שתיים בצהריים. מניטי ולוקלו הקדימו אותי, כשהם מרגישים אי נוחות בכיסאות המודרניים. חייכתי אל פילומינה כשהראתה אותנו למשרד של פופאי. היא הסמיקה אבל התחמקה מהמבט שלי.
  
  
  פופאי נראה קצת יותר מבוגר ושמן היום. המסיבה בלילה הקודם עשתה את שלה. או אולי זו הייתה ההשפעה של הסיפור של גורלי. עותק של העיתון היה על שולחנו של פרנציני.
  
  
  נשען על הקיר בקצה המרוחק של החדר, לואי נראה עצבני כששלושתנו התמקמנו מול שולחנו של דודו.
  
  
  פופאי נעץ בנו מבט זועם, השנאה בנשמתו רותחת בעיניו.
  
  
  הוא כועס על ספלמן, חשבתי בשמחה, אבל טעיתי.
  
  
  "אתה, לוקליו!" - הוא נבח.
  
  
  "כן אדוני." המאפיונר נראה מפוחד.
  
  
  "מי מכם היה האדם האחרון שראה את האישה הסינית סו לאו לין בביירות?"
  
  
  לוקלו פרש את ידיו בחוסר אונים. "לא יודע. מניטי ואני עזבנו ביחד."
  
  
  "אני חושב שקנזונרי היה כאן," אמר לואי והצביע לכיווני. "השארתי את זה שם כשלקחתי את הרולד לבית החולים." הוא נתן לי את המבט הזה של "אני חייב לומר את האמת".
  
  
  "היית שם אחרון?" - פופאי נבח.
  
  
  משכתי בכתפי. "אני לא יודע. דיברתי איתה כמה דקות אחרי שלואיס עזב, ואז היא שלחה אותי לבחור הזה של הארקינס."
  
  
  "אתה יודע אם היא ציפתה למישהו אחרי שהלכת?"
  
  
  הנדתי בראשי.
  
  
  עיניו הצטמצמו בי מהורהר. "המממ! גם אתה בטח היית האדם האחרון שראה את הרקינס."
  
  
  הוא התקרב מדי בשביל לנחם, למרות שלא ממש הרגשתי שאני בצרות גדולות עכשיו. "לא," אמרתי בתמימות, "היה הבחור האחר הזה. נכנסתי ממש לפני שהלכתי. אבל חכה! העפתי מבט נזכר לפתע. "אני חושב שזה היה אותו בחור שראיתי בלובי המלון של מיס לין כשהיא עזבה." הצמדתי את אצבעותיי למצחי. "כן, אותו בחור."
  
  
  פופאי הזדקף והטיח את אגרופו על השולחן. "איזה בחור?"
  
  
  "לעזאזל, אני לא יודע אם אזכור. בוא נראה... הרקינס הציג אותי. פאגי, אני חושב, או משהו כזה... פוג'ירו... אני לא זוכר בדיוק."
  
  
  "רוגרו?" הוא באמת זרק עלי מילים.
  
  
  חבטתי באצבעותיי. "כן. זה הכל. רוג'ירו."
  
  
  "לעזאזל! מה היה השם שלו?"
  
  
  משכתי בכתפי. "אלוהים, אני לא יודע. ביל, אולי, או ג'ו, או משהו כזה."
  
  
  "ואתה אומר שראית אותו במלון?"
  
  
  פרשתי את ידיי, כפות הידיים למעלה. "כן. הוא היה בלובי וחיכה למעלית כשיצאתי. אני זוכר עכשיו, זיהיתי אותו מאוחר יותר כשהוא נכנס לביתו של הארקינס".
  
  
  "איך הוא נראה?"
  
  
  "אתה יודע, סוג של ממוצע. הוא היה כהה שיער...” העמדתי פנים ריכוז, מזעיף את מצחי מהורהר. יכול להיות שהייתי עושה את זה טוב בזמן שהייתי בזה. "אני חושב על מטר וחצי, כמו עור כהה. אה כן, אני זוכר. הוא לבש חליפה כחולה כהה".
  
  
  פופאי הניד בראשו. "הוא לא נשמע מוכר, אבל יש כל כך הרבה Ruggieros ארורים שם שקשה לדעת." הוא הטיח שוב את אגרופו על השולחן, ואז סובב את כיסא הגלגלים כך שהסתכל ישירות על לואי. - האישה הסינית הזאת סיפרה לך משהו על רוג'ירו?
  
  
  לואיס הניד בראשו. "לא, אדוני, אף מילה." הוא היסס. "מה לא בסדר, דוד ג'ו?"
  
  
  פופאי הביט בו בזעם. "הם פוצצו! זה מה שקרה! איזה בן זונה נכנס לשם מיד אחרי שאתם המראתם ופוצצו את המקום הארור. לעזאזל! פְּצָצָה! ויני התקשר הרגע מביירות. הוא אומר שזה כבר כתוב בכל העיתונים. שם."
  
  
  "מה עם סו לאו לין?"
  
  
  "מת כמו מסמר ארור," אומר ויני.
  
  
  לואי היה עכשיו נסער בדיוק כמו דודו, הניח את ידיו על מותניו והדביק את ראשו קדימה. מעניין אם הוא עסק גם בה.
  
  
  "מישהו אחר נפגע?"
  
  
  פופאי הניד בראשו כאילו מאוכזב. "לא. חוץ מהצ'רלי הארקינס הארור הזה שנורה".
  
  
  "גם הוא מת?"
  
  
  פופאי הנהן. "כֵּן."
  
  
  לואיס קימט את מצחו. "אתה חושב שרוג'ירו עשה את זה?" "ילד טוב, לואיס," מחאתי בשקט.
  
  
  "כמובן, אני חושב שהרוג'ירו עשו את זה," נהם פופאי. "מה לעזאזל אתה חושב? קנזונרי רואה כאן את Ruggiero במלון של הגברת, ואז פוגש אותו בביתו של הארקינס. ואז יש שתי גופות. אתה לא חושב שיש קשר? אתה חושב שזה רק צירוף מקרים?
  
  
  "לא, לא, דוד ג'ו," הרגיע לואי. "חוץ מזה שאני לא יודע למה הרוגירוס בלבלו אותם. אפילו הבאנו בשבילם כמה בחורים דרך ביירות. אין טעם בזה אלא אם הם רק רוצים לתפוס אותנו".
  
  
  "לעזאזל! מה לעזאזל אתה חושב? פופאי הרים עיתון מהשולחן ונופף בו, "קראת את העיתון הארור הבוקר?"
  
  
  לואי משך בכתפיו. "אני לא יודע, דוד ג'ו. לארי נעלם בעבר כשהוא התגבר. הסיפור הזה יכול להיות סתם שטויות. אתה יודע מה התחביב של מילר. הבחור הגרלי הזה יכול לגרום לו להגיד מה שהוא רוצה. "
  
  
  אבל את הזקן אי אפשר היה להשפיל. הוא הניף את הנייר שוב. "מה עם ביירות, אלק חכם? מה איתו?"
  
  
  לואי הנהן, מנסה להבין את זה. "כן אני יודע. שניים ביחד זה יותר מדי. אני חושב שהם הולכים לתקן אותנו, אבל לעזאזל, רק לפני כמה שבועות נראה היה שהכל בסדר".
  
  
  "לעזאזל!" הזקן היכה את כף ידו באגרופו
  
  
  את היד השנייה שלו. "זה לא נשמע לי טוב!"
  
  
  לואיס הניד בראשו. "אני יודע, אני יודע, דוד ג'ו. אבל מלחמת רחוב אינה הגיונית כעת. יש לנו מספיק בעיות".
  
  
  "אנחנו חייבים לעשות משהו! אני לא הולך לקחת את השטויות האלה מאף אחד", צעק פופאי.
  
  
  "בסדר, בסדר," אמר לואיס. "אז מה אתה רוצה שנעשה?"
  
  
  עיניו של הזקן הצטמצמו, והוא התרחק חצי סיבוב מהשולחן. "תהרוג אותי, לעזאזל! אולי לפחות קצת. אני לא רוצה שום רוג'ירו. עדיין לא. אני לא רוצה. "אני רק רוצה שידעו שלא נתעסק". השנאה בעיניו של פופאי הפכה כעת להתרגשות. הזקן הריח דם. ידו העבה אחזה בקשת כיסא הגלגלים. "תמשיך ככה, לעזאזל!" - הוא צעק. "תתחיל לזוז!"
  
  
  
  
  פרק 12
  
  
  
  
  
  
  לואי ואני ישבנו שפופים על קפוצ'ינו בבית הקפה Decima במערב ברודווי.
  
  
  הקירות היו חומים שוקולד ורצפת הלינוליאום השחוקה, אולי ירוקה לפני שנים רבות, הייתה שחורה מלוכלכת. תריסר ציורי ענק במסגרות מוזהבות נתלו על הקירות, בקושי נראו בדים שלהם בגלל זבובים ושומן. אוסף עייף של מאפים הוצג בוויטרינה מזכוכית מלוכלכת - נפוליאונה, באבא אל רום, מיל פוגלי, קנולי, פסטיסיוטי. העדות היחידה לניקיון הייתה מכונת האספרסו המפוארת בקצה השני של הדלפק. הוא האיר בבהירות, כולו כסוף ושחור, מלוטש עד ברק. נשר השתולל עליו, פורש בהתרסה את כנפיו, ומלך בתפארת ברזל יצוק.
  
  
  לואי נראה קצת חולה.
  
  
  ערבבתי את הקפה. "מה קרה, לואיס? הנגאובר? או שמעולם לא בזבזת אף אחד לפני כן?"
  
  
  הוא הנהן בזעף. "לא... ובכן, לא. אתה יודע…"
  
  
  ידעתי בסדר. פתאום הדברים לא היו כל כך נקיים עבור אחיינו הקטן של הדוד ג'ו לואיס. כל חייו הוא היה מפורסם בזכות משחק במאפיה עם כל ההתרגשות, הרומנטיקה, הכסף והמסתורין. אבל הוא עצמו מעולם לא היה מעורב. עבור לואי, החיים היו בית ספר פרטי טוב, מכללה טובה, עבודה קלה וטובה, ניהול עסק לגיטימי של שמן זית, זמנים טובים שהתחככו עם גנגסטרים מפורסמים, אבל לא נגועים בהם.
  
  
  נזכרתי שוב שאפילו שמו היה טהור. "לואי," שאלתי, "למה קוראים לך לזארו? לא קראו לאביך פרנציני?"
  
  
  לואי הנהן וחייך בעצב. "כן. לואיג'י פרנציני. לזארו הוא שם הנעורים של אמי. דוד ג'ו שינה לי את זה כשעברתי לגור איתו. אני חושב שהוא רצה להרחיק אותי מכל הצרות. התינוק ייקרא אל קפונה ג'וניור."
  
  
  צחקתי. "כן. אני חושב שאתה צודק. שאלתי. "אז מה אתה הולך לעשות עכשיו?"
  
  
  הוא פרש את ידיו בחוסר אונים. "אני לא יודע. אף אחד לא באמת עשה כלום. אני מתכוון, לעזאזל, פשוט צא ותהרוג בחור כי הוא שייך לרוג'ירו..."
  
  
  "אלה עובדות החיים, בן," חשבתי. לחצתי את כתפו. "אתה תמצא משהו, לואיס," אמרתי בהרגעה.
  
  
  עזבנו את דצ'ימה ולואי הסתכל לרגע מסביב ברחוב, כאילו מנסה לקבל החלטה. "תראה, ניק," הוא אמר בחיוך פתאומי, "למה אני לא אראה לך את לשכת החשבונות?"
  
  
  "לשכת חשבונות?"
  
  
  "כן. זה מגניב. אחד מסוגו, אני בטוח". הוא אחז בי במרפק והוביל אותי ברחוב דרך מספר דלתות. "זה ממש כאן, פור פיפטן ווסט ברודווי."
  
  
  זה לא נראה הרבה. עוד אחד מהלופטים הישנים הגדולים האלה שאתה רואה באזור סוהו של מרכז העיר ניו יורק. מעל הרמפה הרחבה הייתה דלת כחולה גדולה שהנחתי שהיא מעלית משא. מימינו הייתה דלת רגילה עם חלונות בסגנון מגורים, עם סט סטנדרטי של תיבות דואר של בנייני דירות.
  
  
  לואי הוביל אותי דרך הדלת. במבואה הוא לחץ על כפתור.
  
  
  ענה קול חסר גוף. "כן? מי זה?"
  
  
  "לואי לזארו והחבר שלי."
  
  
  "אה, היי לואיס. בוא נלך ל". הזמזם נשמע, ארוך וצווח, ולואי פתח את הדלת הלא נעולה. מכאן היו חמש קומות תלולות של מדרגות צרות. כשהגענו לפסגה, התקשיתי לנשום ולואי היה כמעט במצב של קריסה, נשימתו הגיעה בהתנשפויות קצרות וזיעה נוטפת מפניו.
  
  
  איש ידידותי פגש אותנו במסדרון בקומה החמישית ולואי, חסר נשימה, הציג אותי. "זה ניק קנזונרי, צ'יקי. צ'יקי רייט, ניק. צ'יקי מנהל את משרד רואי החשבון של הדוד ג'ו. חשבתי שתרצה לראות את זה."
  
  
  משכתי בכתפי. "בְּהֶחלֵט."
  
  
  צ'יקי היה גבר קטן בצורת גמד עם קווצות שיער אפור גולשות על ראשו המקריח וגבות אפורות עבות שנבטות מפניו ההומוריסטיות. הוא לבש חולצת משי כחולה כהה, וסט משובץ שחור ולבן ומכנסי פלנל אפורים. עניבת הפרפר האדומה והבוהקת שלו והביריות האדומות על שרוולו הפכו אותו לפרודיה על מהמר מרוצי סוסים. הוא חייך חיוך רחב ועמד בצד כדי להוביל אותנו דרך דלת כחולה גדולה ולא מסומנת.
  
  
  לואי עמד מאחוריו, מעט פתוח.
  
  
  "היכנס," הוא אמר בהרחבה. "זהו אחד המשרדים הטובים ביותר בניו יורק."
  
  
  זה היה ככה. לא ידעתי למה לצפות מלופט בקומה החמישית שנקרא בית המשפט לחשבונות, אבל זה בהחלט לא מה שמצאתי. צ'יקי לקח אותנו צעד אחר צעד, והסביר את כל הפעולה.
  
  
  "מה שעשינו", אמר בגאווה ברורה, "זה ממוחשב את פעולות ההימורים והמספרים שלנו".
  
  
  הלופט כולו הוסב למשרד עסקי מודרני ומצוחצח. מלפנים, בנק מחשבים ענק זמזם ולחץ, מאויש על ידי צעירים רציניים למראה בחליפות עסקים מסודרות, ומעבדים נתונים ממוחשבים במיומנות מושלמת. מזכירות יפות עבדו בריכוז לאורך שורות מסודרות בקפידה של שולחנות עבודה, מכונות הכתיבה החשמליות שלהן מתחרות זו בזו. כל האביזרים של כל בניין מנהלי אוחסנו כאן.
  
  
  צ'יקי הניף את ידו לרווחה. "זה המקום שבו כל ההימורים על מספרים שממוקמים מתחת לרחוב יוסטון וכל הימורי הסוסים מעובדים. כל תוצאות המירוצים מועברות ישירות בטלפון מארלינגטון לשיקגו מזרח. כל ההימורים על הכסף מנותבים לכאן, כל הרישומים נשמרים, כל התשלומים מתבצעים מכאן".
  
  
  הנהנתי, התרשמתי. "עיבוד נתונים אלקטרוני מגיע למשרד של סוכנת ההימורים. נחמד מאוד!"
  
  
  צ'יקי צחק. "מאד אפקטיבי. אנחנו מעבדים כאן כשמונים אלף דולר ליום. אנחנו מאמינים שאנחנו צריכים לנהל את זה כמו עסק. תמו ימיו של הבחור הקטן בחנות הממתקים עם פנקס בכיס האחורי".
  
  
  "איך הימורי אופסייד משפיעים עליך?" משרדי OTB בניו יורק ברחבי העיר אושרו תחילה על ידי הבוחרים לא רק כדרך להרוויח כסף לעיר וכאמצעי נוחות למהמרים, אלא גם כאמצעי לגרש סוכני הימורים מהעולם התחתון.
  
  
  צ'יקי חייך שוב. הוא נראה כמו אדם מאושר. "זה לא פגע בנו בכלל, למרות שדאגתי מזה פעם כשהיא התחילה. אנשים אוהבים להתעסק עם חברה מבוססת ותיקה, אני חושב, והם קצת חשודים בפעולות ההימורים הממשלתיות.
  
  
  "וכמובן שיש לנו הרבה מספרים, והממשלה לא עוסקת במספרים".
  
  
  "לפחות עדיין לא," התערב לואי. "אבל איך שהדברים מתנהלים, הם כנראה יהיו בקרוב." הוא טפח לי על הכתף. "מה אתה חושב, ניק? די מגניב, נכון? "הדוד ג'ו אולי נראה ומתנהג כמו מוסטצ'יו פיט הזקן, אבל זה חייב להיות הגאדג'ט האחרון בעסק."
  
  
  על ההתפרצות של לואי עלתה רק הנאיביות שלו. לשכת החשבונות הייתה צעד קדימה בארגון עולם הפשע, אבל רחוק מלהיות המילה האחרונה. יכולתי להראות ללואי מרכז תקשורת המנוהל על ידי אספסוף במלון אינדיאנפוליס שיגרום לטלפון ניו יורק להיראות כמו מרכזייה. התוצאות של כל משחקי ההימורים בארץ - מרוצים, בייסבול, כדורסל, כדורגל וכו' - מגיעות למלון זה מדי יום ולאחר מכן מועברות במיקרו-שניות לספרי ספורט מחוף לחוף.
  
  
  למרות זאת, לשכת החשבונות הייתה חידוש מעניין: ריכוזי, מאורגן, יעיל. לא רע. "נהדר," אמרתי. "מדהים!" משכתי את תנוך האוזן שלי. "אני מניח שגם אתה עובד כאן על משאיות, הא?"
  
  
  לואיס קימט את מצחו. “לא, אבל... אני לא יודע, אולי זה לא רעיון רע. אתה מתכוון כמו עמדת פיקוד מרכזית?"
  
  
  "ימין."
  
  
  צ'יקי נראתה מעט מוטרדת. "ובכן, אין לנו באמת הרבה מקום, לואיס, שלא לדבר על כמה קשה למצוא מישהו לסמוך עליו בימים אלה."
  
  
  הייתי חייב לצחוק. הוא היה עד צוואר בעסקי העולם התחתון, אבל התנהג כמו כל מנהל משרד בכל עסק לגיטימי... חשש שאולי תהיה לו עוד עבודה לעשות, או אולי יצטרך לשנות את דרכי העבודה שלו. לא רק אנשים ישרים מתנגדים לשינוי.
  
  
  "ניק חדש בעיר," הסביר לואיס, "וחשבתי להראות לו את מבצע ההדגמה שלנו. בכל מקרה, הדוד ג'ו הולך לקבל את ניק ואני לעשות את כל הניתוחים באחד הימים האלה, רק כדי לראות אם אנחנו יכולים." להדק מעט. "
  
  
  "כֵּן." צ'יקי נראה מפוקפק.
  
  
  "אנחנו נדאג בעיקר לבטיחות," אמרתי.
  
  
  צ'יקי קרנה. "הו טוב. אני צריך עזרה שם".
  
  
  שאלתי. - "היו לך בעיות?"
  
  
  הוא נאנח. "כן. יותר ממה שאני רוצה. בוא למשרד שלי ואני אספר לך על זה."
  
  
  כולנו נכנסנו למשרד עם פאנלים יפהפיים בפינת לופט גדול. היה שטיח מסודר על הרצפה, וארונות תיוק מפלדה ציפו את כל הקיר. ממש מאחורי השולחן של צ'יקה עמדה כספת עבה בתמונה שחורה. על השולחן היו תצלומים של אישה אפורת שיער מושכת וחצי תריסר ילדים בגילאים שונים.
  
  
  "תשב, חבר'ה." צ'יקי הצביעה על זוג כיסאות עם גב ישר והתיישבה על הכיסא המסתובב ליד השולחן. "יש לי בעיה, אולי תוכל לעזור לי."
  
  
  לואי הרים את כיסאו
  
  
  חייכתי אליו בביטחון. לעת עתה הוא שכח שפופאי נתן לו כמה הוראות די ברורות. הדוד ג'ו רצה להרוג מישהו.
  
  
  "מה קרה, צ'יקי?" – שאל לואי.
  
  
  צ'יקי נשען לאחור והדליק סיגריה. "זה שוב טיפת לימון," הוא אמר. "לפחות אני חושב שזה הוא. הוא קרע את הרץ שלנו שוב. או לפחות מישהו".
  
  
  "לעזאזל, חצוף," התערב לואי. "מישהו תמיד שודד רצים. מה העניין הגדול?
  
  
  "העיקר שזה הופך להיות עניין גדול! בשבוע שעבר נפגענו ארבע עשרה פעמים, והשבוע נפגענו חמש פעמים. אני לא יכול להרשות את זה לעצמי".
  
  
  לואי הסתובב אלי. "בדרך כלל אנחנו חושבים ששלוש עד ארבע פעמים בשבוע ניקח רץ בשביל מה שהוא נושא, אבל זה הרבה יותר מהרגיל".
  
  
  שאלתי. - "אתה לא יכול להגן עליהם?"
  
  
  צ'יקי הניד בראשו. "יש לנו מאה ארבעים ושבעה בחורים שמביאים לכאן מזומנים כל יום מכל רחבי מנהטן התחתית. אנחנו לא יכולים להגן על כולם". הוא חייך. "למעשה, אפילו לא אכפת לי שחלק מהם ייגנבו מדי פעם, מה שיגרום לאחרים להיות זהירים יותר. אבל זה הרבה מאוד!"
  
  
  "מה עם טיפת הלימון הזה?"
  
  
  לואי צחק. "הוא היה כאן הרבה זמן, ניק. אחד מהקבוצה של רוג'ירו, אבל לפעמים הוא יוצא לבד. הוא עצמו היה פעם רץ של Gaetano Ruggiero, ונראה שבכל פעם שחסר לו כסף, הוא בוחר רץ. די קל למצוא אותם, אתה יודע. "
  
  
  "כֵּן." הרצים נמצאים בתחתית הסולם הפלילי. לוקחים את הכסף והקופונים ושולחים לבנק הפוליסה וזהו. הם בדרך כלל וינואים זקנים מטורפים למחצה, שנמצאים רחוק מדי במרזב העוני של זקנה מכדי לעשות משהו אחר, או ילדים קטנים שמרוויחים כסף במהירות. יש אלפים מהם בניו יורק, נמלים נבזיות שניזונות מנבלות הפושעים המושלכות.
  
  
  "אתה חושב שההיפטרות מהדמות הזו של טיפת לימון תעזור לנו?"
  
  
  צ'יקי חייך שוב. "זה לא יזיק. גם אם זה לא הוא, זה עלול להפחיד מישהו".
  
  
  הנהנתי והסתכלתי על לואי. "אולי אפילו להרוג שתי ציפורים במכה אחת, לואיס."
  
  
  המציאות הזו לא הייתה קלה עבור לואי לזארו. הוא נראה חמוץ. "כן," הוא אמר.
  
  
  "למה הם קוראים לזה טיפת לימון?" שאלתי.
  
  
  לואי השיב. "הוא אובססיבי לטיפות לימון, אוכל אותן כל הזמן. אני חושב ששמו האמיתי הוא גרגוריו, אבל עם שם כמו דרופו ושקית טיפות לימון בכיס כל הזמן... אני שונא להרביץ לו רק בגלל זה קרע כמה רצים אני מתכוון, לעזאזל, הלכתי לבית הספר עם הבחור הזה. הוא לא כזה גרוע, פשוט משוגע.
  
  
  משכתי בכתפי. נראה שעשיתי הרבה מזה במהלך המשימה. "זה תלוי בך. זה היה רק רעיון".
  
  
  לואי נראה אומלל. "כן. נחשוב על זה".
  
  
  "מה זה, שתי ציפורים במכה אחת?" – שאל צ'יקי.
  
  
  "זה לא משנה," התפרץ לואי.
  
  
  "כן אדוני." צ'יקי עדיין ידע היטב שלואיס הוא אחיינו של פופאי פרנציני.
  
  
  לאחר מכן הגיעה הפסקה מביכה. נופפתי את ידי לעבר ארונות התיק הנוצצים, כל ערימה חסומה במוט ברזל מאיים למראה שעובר מהרצפה דרך כל ידית מגירה ומוברג לראש התיק. "מה יש לך שם, תכשיטי משפחה?"
  
  
  צ'יקי כיבה את הסיגריה וחייך, מרוצה מהשינוי באווירה. "אלה התיקים שלנו," הוא אמר. "מקליט הכל מא' עד ת'."
  
  
  "את כל?" ניסיתי להרשים. "אתה מתכוון לכל פעולת ההימורים?"
  
  
  "אני מתכוון לכל הארגון", אמר. "את כל."
  
  
  הסתכלתי סביב. "עד כמה הביטחון שלך טוב?"
  
  
  "בסדר גמור. בסדר גמור. זה לא מפריע לי. אנחנו בקומה החמישית כאן. ארבע הקומות האחרות ריקות למעט כמה דירות בהן אנו משתמשים במקרי חירום. בכל לילה הצבנו שערי פלדה בכל קומה. הם מתאימים ישירות לקיר ומקובעים שם. ואז יש כלבים", הוסיף בגאווה.
  
  
  "כלבים?"
  
  
  "כן. בכל קומה יש לנו שני כלבי שמירה, דוברמנים. אנחנו משחררים אותם כל לילה, שניים בכל קומה. אני מתכוון, בנאדם, אף אחד לא עולה במדרגות האלה עם הכלבים האלה. הם בני זונות מרושעים! גם בלעדיהם, אף אחד לא יוכל לפרוץ את השער הזה מבלי להזהיר את ג'ולי הגדול וריימונד".
  
  
  "מי הם?"
  
  
  "שניים מהשומרים שלי. הם גרים כאן כל לילה. ברגע שכולם עוזבים ונועלים את השער הזה, אף אחד לא יכול להיכנס".
  
  
  "אני אוהב את זה," אמרתי. "אם ג'ולי הגדול וריימונד יכולים לדאוג לעצמם."
  
  
  צ'יקי צחק. "אל תדאג, בנאדם. ג'ולי הגדולה היא הבחור הכי קשוח בצד הזה של הקרקס, וריימונד היה אחד מסרג'נט התותחנים הטובים ביותר בקוריאה. הוא יודע מה זה נשק".
  
  
  "מספיק טוב בשבילי." קמתי על רגלי ולואי עשה את אותו הדבר. "תודה רבה, צ'יקי," אמרתי. "אני חושב שנתראה."
  
  
  "זה נכון," הוא אמר. לחצנו ידיים ולואי ואני ירדנו במדרגות. כשעיניי פקוחות, יכולתי לראות שערי פלדה מובנים בקירות של כל נחיתה. זה היה התקנה קשה, אבל היה לי רעיון איך אפשר להתגבר על זה.
  
  
  
  
  פרק 13
  
  
  
  
  
  
  ארוחת הערב הייתה טעימה, שולחן קטן בחלק האחורי של מיינטה בלילה שכמעט אף אחד לא היה שם - אנטיפסטו קליל, אוסו בוקו טוב, רצועות קישואים מטוגנות בשמן עמוק ואספרסו. פילומינה הייתה במצב הרוח האוהב והקורן הזה שמכניס קצת התרגשות לחיים.
  
  
  כשנישקתי אותה לילה טוב מול דלתה, הכל הפך לזעם העגום של סיציליאנו. היא רקעה ברגלה, האשימה אותי שהלכתי לישון עם שש בנות נוספות, פרצה בבכי, ובסופו של דבר כרכה את זרועותיה סביב צווארי וחנקה אותי בנשיקות.
  
  
  "ניק... בבקשה, ניק. לא להרבה זמן."
  
  
  השתחררתי בחוזקה. ידעתי שאם אכנס, אהיה שם הרבה זמן. היו לי דברים לעשות באותו לילה. נישקתי אותה בחוזקה על קצה אפה, סובבתי אותה כך שהיא מסתכלת בדלת שלה, והכיתי אותה בחדות בגבה. "לְהַמשִׁיך. פשוט תשאיר את הדלת פתוחה ואני אראה אותך כשאסיים עם הדברים שאני צריך לטפל בהם".
  
  
  החיוך שלה היה סלחן, ושוב מרוצה היא אמרה: "מבטיח?"
  
  
  "הַבטָחָה". חזרתי לאולם לפני שהנחישות שלי נחלשה.
  
  
  הדבר הראשון שעשיתי כשהגעתי לחדר שלי בצ'לסי היה להתקשר ללואי. "היי, זה ניק. תקשיב, מה דעתך לפגוש אותי הלילה? כן, אני יודע שזה מאוחר, אבל זה חשוב. ימין! אה, בסביבות חצות. ותביא את לוקלו ומניטה. של טוני, אני חושב. זה טוב ככל שיהיה. בסדר גמור? אוקיי... הו, ולואי, קבל את הכתובת של לימון דרופ דרופ לפני שאתה בא, בסדר? "
  
  
  ניתקתי את השיחה לפני שהוא הספיק להגיב לבקשה האחרונה. לאחר מכן הלכתי למטה והעברתי את הפינה אל אגרייר כועס. הזמנתי בירה מסאלי, הברמנית האנגלית היפה, ואז התקשרתי לוושינגטון בטלפון שהיה תלוי על הקיר בקצה הבר. זה היה אמצעי זהירות שגרתי למקרה שהטלפון בחדר המלון שלי יוקף.
  
  
  התקשרתי ל-AXE Emergency Supply ולאחר שזיהיתי את עצמי נכון, הזמנתי ערכת הסרה 17B, שנשלחה אלי באותו לילה על ידי Greyhound. אני יכול לאסוף אותו בבוקר בתחנת האוטובוסים של רשות הנמל בשדרה השמינית.
  
  
  סט 17B מאוד מסודר, מאוד מפריע. שישה כובעי פיצוץ, שישה נתיכים של טיימר שניתן להגדיר להפעלת הפקקים בכל מרווח בין דקה לחמש עשרה שעות, שש חתיכות של חוט פריימר לעבודות פחות תובעניות, ומספיק פלסטיק כדי לפוצץ את הכתר מראש פסל החירות .
  
  
  היה קשה להבין אותי על רקע הרעש שנוצר על ידי שילוב ג'אז טוב מאוד אבל חזק מאוד במרחק של כ-10 מטרים ממני, אבל לבסוף הבנתי את המסר שלי וניתקתי את השיחה.
  
  
  באחת עשרה וחצי עזבתי את ה-Angry Squire ושוטטתי בשדרה השביעית, מתכנן תכניות ל-Droppo לימון. בפינת כריסטופר ושביעית פניתי ימינה על כריסטופר, על פני כל הברים החדשים של הגאה, ואז פניתי שוב שמאלה לרחוב בדפורד ובלוק וחצי מאוחר יותר לטוני'ס.
  
  
  זו הייתה סצנה שונה לחלוטין מהלילה הקודם במסיבה של פילומינה. עכשיו היה שקט ונעים שוב, חזרה לאווירת הצינוק הרגילה שלו, האורות הכתומים העמומים על הקירות החומים הכהים מספקים בקושי מספיק אור למלצרים לעבור בין השולחנות שחזרו למקומם הרגילים בחדר הראשי. .
  
  
  במקום עדר של מאפיונרים איטלקיים לובשי טוקסידו ונשים שלהם בשמלות ארוכות, המקום היה כעת מאוכלס בדלילות עם חצי תריסר בחורים צעירים ארוכי שיער בג'ינס כחולים וז'קט ג'ינס ומספר שווה של נערות קצרות שיער. לבוש באותו אופן. אבל השיחה לא הייתה שונה בהרבה מהערב הקודם. בעוד שהשיחה של המפלגה התרכזה בעיקר בסקס, כדורגל וסוסים, הקהל של היום דיבר בעיקר על סקס, משחקי כדורגל ופילוסופיה.
  
  
  לואי ישב לבדו ליד השולחן, על הקיר משמאל לכניסה, נשען בזעף על כוס יין. הוא לא נראה מאושר מדי.
  
  
  התיישבתי איתו, הזמנתי ברנדי וסודה וטפחתי לו על הכתף. "קדימה, לואיס, תהנה. זה לא כזה נורא!"
  
  
  הוא ניסה לחייך, אבל זה לא עבד.
  
  
  "לואי, אתה באמת לא רוצה לעשות את זה, נכון?"
  
  
  "מה לעשות?"
  
  
  על מי הוא צחק? "תשמור על דרופו."
  
  
  הוא הניד בראשו בפאתוס, לא פגש את עיני. "לא, זאת אומרת, זה פשוט... הו, לעזאזל! לא!" הוא אמר ביתר כוח, שמח שזה בחוץ. "לא! אני לא רוצה לעשות את זה. אני לא חושב שאני יכול לעשות את זה. אני פשוט... לעזאזל, גדלתי עם הבחור הזה, ניק!"
  
  
  "בסדר גמור! בסדר גמור! אני חושב שיש לי רעיון שיטפל בתינוק טיפת לימון, ישמח את הדוד ג'ו שלך וירחיק אותך מסכנה. איך אתה אוהב את החבילה הזו?
  
  
  ניצוץ של תקווה היה בעיניו והחיוך המקסים שלו החל להתפשט על פניו. "בִּיוֹשֶׁר? היי ניק, זה יהיה נהדר!
  
  
  "בסדר גמור. עשית לי טובה בביירות כשהבאת אותי לכאן. עכשיו אני אכין לך אחד, נכון?"
  
  
  הוא הנהן.
  
  
  "בסדר גמור. קודם כל, קיבלתי את זה בקופסה שלי בצ'לסי היום". נתתי לו פתק שכתבתי בעצמי.
  
  
  Canzoneri: תמצא את ספלמן
  
  
  בחדר 636 של מלון חלפונט פלאזה.
  
  
  הוא חשוף תחת ומת לעזאזל.
  
  
  לואי בהה בו בחוסר אמון. "לעזאזל! מה זה לעזאזל? אתה חושב שזה נכון?
  
  
  "זה כנראה נכון, בסדר. אם זה לא היה, לא היה טעם לשלוח לי את זה".
  
  
  "לא, כנראה שלא. אבל למה לעזאזל שלחו אותו? הרגע הגעת!"
  
  
  משכתי בכתפי. "הורג אותי לעזאזל. הפקידה רק אמרה שבא מישהו ועזב אותו. אולי מי שחשב שזה כך, פשוט הייתי שימושי ואעביר לך את זה בכל מקרה".
  
  
  לואי נראה מבולבל, כפי שהיה צריך להיות. "אני עדיין לא מבין." הוא חשב דקה. "תקשיב, ניק. אתה חושב שזה היה רוג'ירו?
  
  
  אז התינוק לואיס! חשבתי. "כן," אמרתי. "זה מה שאני חושב".
  
  
  הוא קימט את מצחו. "אז מה זה קשור לבוא לכאן הלילה? ועם טיפת לימון דרופ?"
  
  
  "רק רעיון. לוקלו ומאניטי איתך?"
  
  
  "כן. הם באוטו".
  
  
  "בסדר גמור. זה מה שאנחנו הולכים לעשות". הסברתי לו את הרעיון שלי והוא היה מאושר.
  
  
  "נהדר, ניק! נהדר!"
  
  
  ה-88 של הורציו היה רק כמה רחובות משם, בערך רחוב מההדסון. הסברתי ללוקלו ומניטי כשעצרנו. "זכור. אנחנו רוצים שהוא יהיה בחיים. זה בסדר אם זה קצת פגום, אבל אני לא רוצה שום גופות. זה ברור?"
  
  
  מאחורי ההגה משך לוקלו בכתפיו. "זה נשמע לי מטורף."
  
  
  לואי היכה אותו קלות בעורפו כדי ליידע אותו מי אחראי. "אף אחד לא שאל אותך. פשוט תעשה מה שניק אומר."
  
  
  הורציו שמונים ושמונה היה בניין אפור חסר תכונה עם שורה של מדרגות גבוהות זהות ומעקות ברזל. לקח למניטי כארבעים וחמש שניות לעבור את המנעול בדלת החיצונית ועוד שלושים כדי לפתוח את הפנימית. עלינו במדרגות בשקט ככל האפשר ולבסוף עצרנו בקומה השישית כדי להפסיק להיות חסר נשימה מהטיפוס. היינו רק שלושה - לוקלו, מניטי ואני - מאז שהשארנו את לואי למטה במכונית.
  
  
  למניטי לא היו בעיות עם הדלת לדירה 6B. הוא לא השתמש בכרטיס פלסטיק כמו שכל ספרי הריגול עושים עכשיו. הוא פשוט השתמש בלהב שטוח מיושן, בצורת אזמל כירורגי, ובכלי קטן שנראה כמו מחט מסרגה מפלדה. אפילו עשרים שניות לא עברו עד שהדלת נפתחה בשקט ומאניטי זז הצידה כדי להכניס אותי, חיוך ברכה גדול של סיפוק עצמי על פניו הניאנדרטלי.
  
  
  לא היה אור במה שהיה בבירור הסלון, אבל היה אור מאחורי דלת סגורה בקצה השני של החדר. התקדמתי במהירות, לוקלו ומאניטי היו ממש מאחור, כל אחד מאיתנו עם אקדח בידו.
  
  
  הגעתי לדלת, פתחתי אותה בתנופה ונכנסתי לחדר השינה בתנועה מהירה אחת. לא רציתי לתת לדרופו הזדמנות ללכת להביא את האקדח.
  
  
  לא הייתי צריך לדאוג.
  
  
  גרגוריו דרופו היה עסוק מדי, לפחות כרגע, מכדי לדאוג מתקרית כל כך קטנה כמו גבר בעל שלוש זרועות שפרץ לחדר השינה שלו באחת בלילה. גופו העירום של דרופו רעד בעוויתות, סובב ונייף את הסדינים מתחת לילדה שאיתה התעלס. זרועותיה נכרכו בחוזקה סביב צווארו, מושכות אותו אליה, פניהן נלחצו זו אל זו, כך שכל מה שיכולנו לראות היה שיער מלוקק בשומן, מעורער באצבעותיה העיקשות של הילדה. רגליה הדקיקות, דקות ולבנות על רקע הכהה השעירה של גופו, היו חצובות סביב מותניו, כבולים לזיעה החלקלקת שניגרה לו. הידיים והרגליים שלה היו כל מה שיכולנו לראות.
  
  
  במאמץ רב, דרופו עשה את תנועת גב והעלייה הקלאסית לפני זינוק הצרחות האחרון. בלי כוס מי קרח בהישג יד, עשיתי את הצעד הבא והכיתי אותו בצלעות עם הבוהן של המגף שלי.
  
  
  הוא קפא. ואז ראשו הסתובב, עיניו התרחבו בחוסר אמון. "וואאאא...?"
  
  
  בעטתי בו שוב והוא התנשף מכאב. הוא השתחרר וגלגל את הילדה על גבו, מחזיק את צדו בייסורים.
  
  
  עזיבתו הפתאומית של אהובה הותירה את הילדה שרועה על גבה ועיניה נפוחות באימה. היא השעינה את עצמה על מרפקיה, פיה נפתח לצעוק. שמתי את ידי השמאלית על פיה והצמדתי את גבה אל הסדין, ואז נשענתי והצבעתי לעברה את וילהלמינה, הלוע שלה במרחק סנטימטר מעיניה.
  
  
  היא נאבקה זמן מה, קימרה את גופה המיוזע בלחץ היד שלי, ואז הבינה במה היא מסתכלת וקפאה, עיניה דבוקות לאקדח. אגלי זיעה עמדו על מצחה, סבכו את קווצות השיער האדומות הפרועות.
  
  
  לידה, דרופו התחיל להשתלשל את רגליו מעל קצה המיטה, אבל לוקלו היה שם. כמעט במקרה, הוא היכה את דרופו בפניו עם הלוע של האקדח שלו והוא נפל אחורה בזעקה כואבת, לופת את אפו המדמם. ביד אחת, Locallo הרים את הכרית המקומטת מהרצפה והצמיד אותה אל פניו של דרופו, מעמעם את הקולות. הוא הטיח את השני בין רגליו המושטות של דרופו, כך שקת האקדח שלו נחבטה במפשעה של האיש העירום.
  
  
  נשמע צליל חייתי מתחת לכרית, והגוף רעד גבוה באוויר, הגב קמור, כל המשקל מונח על הכתפיים, ואז הוא התמוטט ברפיון על המיטה.
  
  
  "הוא התעלף, בוס," אמר לוקלו בלאקוני. אני חושב שהוא התאכזב.
  
  
  "תסיר את הכרית כדי שהוא לא יחנק," הסתכלתי על הילדה ונופפתי באיום על וילהלמינה. "אין רעש, שום דבר כשאני מסירה את היד שלי. זה ברור?"
  
  
  היא הנהנה כמיטב יכולתה, מביטה בי באימה. "בסדר," אמרתי. "לְהִרָגַע. אנחנו לא נפגע בך". הוצאתי את ידי מפיה ונסוגתי אחורה.
  
  
  היא שכבה ללא ניע, ושלושתנו עמדנו שם עם אקדחים בידיים והתפעלנו מיופיה. למרות העובדה שהיא לבשה זיעה ממין, אימה בעיניים ושיער סבוך, היא הייתה מדהימה. חזה החשוף התרומם ודמעות זלגו לפתע מעיניה הירוקות.
  
  
  "בבקשה, בבקשה אל תפגע בי," היא ייבבה. "אתה מוזמן, ניק."
  
  
  ואז זיהיתי אותה. זה היה ראסטי פולארד, הג'ינג'י הקטן בשמלה הירוקה שפלרטטתי איתה במסיבה של טוני, זה שהתחיל את הייסורים של פילומינה לפני כל השנים האלה עם מעטפה אנונימית ובה קטע מהטיימס.
  
  
  מניטי, שעמדה לידי, החלה לנשום בכבדות. "בֶּן כַּלבָּה!" – קרא. הוא רכן מעל המיטה והושיט יד אל החזה שלה ביד אחת.
  
  
  חבטתי לו בראשו עם האקדח והוא נסוג אחורה, המום.
  
  
  דמעות זלגו על לחייו של ראסטי. הבטתי בבוז בגופה העירום. "אם זה לא איטלקי גוץ אחד, זה אחר, נכון, ראסטי?"
  
  
  היא בלעה אבל לא ענתה.
  
  
  הושטתי יד ודחפתי את דרופו, אבל הוא היה ללא תנועה. "תביא אותו," אמרתי ללוקאלו.
  
  
  הסתובבתי בחזרה לראסטי. "קום והתלבש."
  
  
  היא התחילה להתיישב באיטיות ולהביט בגופה העירום, כאילו הבינה זה עתה שהיא שוכבת עירומה לגמרי בחדר עם ארבעה גברים, שלושה מהם כמעט זרים.
  
  
  היא התיישבה בפתאומיות, מקרבת את ברכיה ומכופפת אותן לפניה. היא שילבה את ידיה על החזה והביטה בנו בפראות. "בני כלבות מחורבנים," היא ירקה.
  
  
  צחקתי. "אל תהיה כל כך צנוע, ראסטי. כבר ראינו איך אתה מתמודד עם האידיוט הזה. לא סביר שנראה אותך נראה גרוע יותר." משכתי אותה ביד ומשכתי אותה מהמיטה אל הרצפה.
  
  
  הרגשתי מיד פרץ ממנה ניצוץ קטן של מאבק. שחררתי אותה והיא לאט קמה על רגליה וניגשה אל הכיסא שליד המיטה, מתחמקת מעינינו. היא לקחה חזייה שחורה תחרה והחלה ללבוש אותה, בעודה מביטה בקיר. השפלה מוחלטת.
  
  
  מניטי ליקק את שפתיו ואני הסתכלתי עליו. לוקלו חזר מהמטבח עם ארבע פחיות בירה קרה.
  
  
  הוא הניח את כולם על שידת המגירות ופתח אותן בזהירות. הוא נתן לי אחד, מניטי אחד, והוא לקח אחד בעצמו. לאחר מכן הוא לקח רביעית ושפך אותה באופן שווה על גופו האינרטי של לימון-דרופ דרופו, הבירה נשפכה על מדיו המיוזעים והספיגה את הסדין סביבו.
  
  
  דרופו התעורר בגניחה, ידיו הושטו אינסטינקטיבית אל איברי המין הממורמרים שלו.
  
  
  פגעתי בו על גשר אפה המעוות של וילהלמינה בעוצמה כזו שדמעות עלו בעיניו. "מה?" הוא התנשף, "מה...?"
  
  
  "פשוט תעשה בדיוק מה שאני אומר, חבר, ותוכל לשרוד."
  
  
  "מה?" הוא הצליח לצאת שוב.
  
  
  חייכתי בטוב לב. "פופאי פרנציני," אמרתי. "עכשיו קום והתלבש."
  
  
  אימה נראתה בעיניו כשהוא קם באיטיות מהמיטה, יד אחת עדיין לופתת את מפשעתו. הוא התלבש לאט ובהדרגה הרגשתי שינוי בגישה שלו. הוא ניסה להעריך את המצב, חיפש מוצא. הוא שנא יותר ממה שסבל, ואדם שונא הוא מסוכן.
  
  
  דרופו סיים את התהליך הקפדני של קשירת מגפיו, גניחה מדי פעם נמלטה משפתיו הנלחצות בחוזקה, ואז תפס את המיטה בשתי ידיו כדי להתרומם על רגליו. ברגע שהוא קם, כרעתי אותו במפשעה. הוא צרח ונפל על הרצפה בהתעלפות מתה.
  
  
  הצבעתי על לוקלו. "תרים את זה שוב, פרנקו."
  
  
  מעבר לחדר, לבוש לגמרי, ראסטי פולארד התעורר פתאום לחיים. שערה עדיין היה פרוע והשפתון שלה היה כתם, אבל היא לבשה את החצאית הירוקה קלי וחולצת משי שחורה.
  
  
  לבושה מעל החזייה והתחתונים נתנו לה שוב אומץ.
  
  
  "זה היה אכזרי," היא סיננה. "הוא לא עשה לך כלום."
  
  
  "לשלוח את הקטע הזה לפילומינה פרנציני לפני כל השנים האלה היה גם אכזרי", השבתי. "גם היא לא עשתה לך כלום."
  
  
  מעט האכזריות האחרונה הזו פשטה את הלימון-דרופו מעקבותיו האחרונים של רוח לחימה, והוא ירד איתנו במורד המדרגות, כפוף מעט, שתי ידיו צמודות לבטנו.
  
  
  שמנו את ראסטי מקדימה עם לוקלו ומאניטי והכנסנו את דרופו בין לואי ולי במושב האחורי. אחר כך הלכנו ל-Chalfont Plaza. לואי, דרופו ואני נכנסנו לכניסה הקדמית של ביתו של מני בעוד שלושת האחרים נכנסו משדרת לקסינגטון.
  
  
  נפגשנו מול חדר 636. הסרתי את השלט 'נא לא להפריע' מהדלת וסובבתי את המפתח. הריח לא היה רע מאז שהפעלתי את המזגן במלוא העוצמה לפני שעזבתי לפני שני לילות, אבל זה היה מורגש.
  
  
  "מה הריח הזה?" שאל ראסטי וניסה לסגת. דחפתי אותה בחוזקה והיא השתרעה באמצע החדר וכולנו נכנסנו. מניטי סגרה את הדלת מאחורינו.
  
  
  הזהרתי את האחרים למה לצפות, ודרופו היה חולה מכדי שיהיה אכפת לו באמת. אבל לא ראסטי. היא קמה על רגליה, נראתה כועסת בבירור. "מה לעזאזל קורה פה?" - היא צווחה. "מה הריח הזה?"
  
  
  פתחתי את דלת השירותים והראיתי לה את גופתו העירומה של לארי ספלמן.
  
  
  "אוי אלוהים! הו אלוהים!" ראסטי יילל, מכסה את פניו בידיו.
  
  
  "עכשיו תוריד את הבגדים, שניכם," ציוויתי.
  
  
  דרופו, פניו עדיין מעוותות מכאב, החל לציית בטיפשות. הוא לא שאל יותר שאלות.
  
  
  לא חלודה. "מה אתה הולך לעשות?" היא צרחה עלי. "אלוהים…"
  
  
  "תשכח מאלוהים," התפרצתי, "ותסיר את הבגדים שלך. או שאתה רוצה שג'ינו יעשה את זה בשבילך?"
  
  
  מניטי חייכה וראסטי החלה לאט לאט לפתוח את כפתורי החולצה שלה. כשהיא מופשטת לחזייה ולתחתוני הביקיני, היא היססה שוב, אבל נופפתי לעברה וילהלמינה והיא סיימה בראוותנות את העבודה, זורקת את בגדיה בערימה קטנה על הרצפה.
  
  
  לואי לקח את שני מערכות הבגדים ותחב אותם לתוך התיק הקטן שהביא איתו. דרופו ישב על קצה המיטה והביט ברצפה. השידה דחפה את ראסטי לפינה כך שכל מה שיכולנו לראות זה את ירכה החשופה. ידיה כיסו את חזה והיא נרעדה מעט. החדר היה קר ממיזוג האוויר.
  
  
  עמדתי בפתח כשיצאנו. "עכשיו אני רוצה ששני ציפורי האהבה תישארו כאן," אמרתי. "אחרי זמן מה, מישהו יקום ואתה יכול לתקן את הדברים. בינתיים, מניטי תעמוד ממש מחוץ לדלת. אם היא תפתח את הסדק הקטן אפילו קצת לפני שמישהו יגיע לכאן, הוא יהרוג אותך. אתה מבין את זה? "השתהתי. "לפחות השטן יהרוג אותך, דרופו, אני לא יודע מה הוא יעשה לראסטי.
  
  
  סגרתי את הדלת וכולנו ירדנו במעלית.
  
  
  בלובי התקשרתי לג'ק גורלי מטלפון ציבורי.
  
  
  "בֶּן כַּלבָּה!" - הוא רטן בטלפון. "השעה שתיים לפנות בוקר."
  
  
  "תשכח מזה," אמרתי. "יש לי סיפור בשבילך בחדר 636 בכיכר חלפונט."
  
  
  "עדיף שהכל יהיה בסדר."
  
  
  "בסדר," אמרתי. "נשמע טוב, ג'ק. שם, בחדר 636, יש שלושה אנשים, כולם עירומים, ואחד מהם מת. ואחת מהן היא אישה".
  
  
  "ישו!" הייתה הפסקה ארוכה. "מַפִיָה?"
  
  
  "מאפיה," אמרתי וניתקתי.
  
  
  כולנו הלכנו מעבר לרחוב אל Sunrise Cocktail Bar ושתינו משקה. אז הלכנו הביתה.
  
  
  פרק 14
  
  
  
  
  פילומינה הסירה את ידי מהחזה השמאלי שלה והתיישבה במיטה, הרימה את הכרית מאחוריה כדי לתמוך בגבה התחתון. היא קימטה את מצחה בבלבול.
  
  
  "אבל אני לא מבין, ניק. זה מצחיק, או נורא, או משהו כזה. המשטרה לא יכולה להוכיח שראסטי ודרופו הרגו את לארי ספלמן, נכון? אני מתכוון…"
  
  
  נישקתי את השד הימני שלה וזזתי כדי להניח את ראשי על בטנה, שוכבת מעבר למיטה.
  
  
  הסברתי. "הם לא יצליחו להוכיח שרסטי ודרופו הרגו את ספלמן, אבל לשניים האלה יהיה הרבה זמן להוכיח שהם לא עשו את זה".
  
  
  "אתה מתכוון שהשוטרים פשוט ישחררו אותם?"
  
  
  "לא באמת. זוכר איך אמרתי לך שהשארתי את מיכל הסיגרים המתכתי הזה על השידה לפני שעזבתי?"
  
  
  היא הנהנה. "זה היה מלא בהרואין. שניהם ייעצרו בגין החזקה".
  
  
  "אוי." היא קימטה את מצחה. "אני מקווה שראסטי לא יצטרך ללכת לכלא. כלומר, אני שונא אותה, אבל..."
  
  
  טפחתי על הברך שלה, שהיתה אי שם משמאל לאוזן השמאלית שלי. "אל תדאג. יהיו הרבה דברים בעיתונים והרבה אנשים מגרדים את הראש, אבל זו הגדרה כל כך גרועה שכל עורך דין טוב יוכל להוריד אותם".
  
  
  "אני עדיין לא מבין
  
  
  
  
  
  וזה," היא אמרה. "המשטרה לא תחפש אותך ואת לואיס?"
  
  
  "אין סיכוי. דרופו יודע, אבל הוא לא מתכוון לספר לשוטרים מה קרה. זה פאקינג משפיל. הוא לעולם לא יודה בפניהם שכנופיה יריבה יכולה לברוח מזה. הרוג'ירו יהיו די כועסים. מצד שני, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים".
  
  
  "מה הם יעשו?"
  
  
  "ובכן, אם הם יגיבו כמו שאני מקווה שהם יגיבו, הם ייצאו יורים".
  
  
  למחרת, כמובן, יצאו עיתונים על הירי. תן לנער עיתונים גבר עירום ונערה עירומה בחדר מלון עם גופה עירומה והוא ישמח. הוסף שני פלגים יריבים בעולם התחתון ומיכל של הרואין ברמה גבוהה והוא יזכה לפינוק. ג'ק גורלי התלהב מהירח בנוגע לעיתונאות.
  
  
  למחרת בבוקר התמונות בחדשות היו טובות כמו שראיתי אי פעם. הצלם תפס את דרופו יושב עירום על המיטה עם ראסטי עירום ברקע, מנסה להתכסות בזרועות שלובות. הם היו צריכים לעשות קצת צחצוח אוויר כדי שיהיה מספיק הגון להדפסה. גם כותב הכותרות נהנה:
  
  
  מאפיוז עירום וילדה נתפסו עירומים עם גוף וסמים
  
  
  ה"ניו יורק טיימס" לא ראה בזה כתבה בעמוד הראשון, כפי שחשבו בחדשות, אבל העריך את הקלסר בן שישה עמודים, עמוד שישה עשר עם טור וחצי וסרגל צד על ההיסטוריה של המאפיה בניו יורק. . גם פרנציני וגם רוג'ירו שיחקו תפקידים גדולים, כולל תיאור מפורט למדי על המריבה כביכול של פופאי עם אביה של פילומינה מספר שנים קודם לכן.
  
  
  לפופאי עצמו לא היה אכפת. הוא היה מאושר עד כדי כך ששנאתו לעולם אפשרה לו להישאר. הוא צחק כשלואיס הראה לו את הסיפור למחרת, נשען לאחור בכיסאו ומיילל. נראה שהעובדה שלארי ספלמן נהרג לא הפריעה לו כלל, אלא שמותו של ספלמן שיקף עלבון של רוגרו פרנציני.
  
  
  באשר לפופאי, המבוכה ואובדן הכבוד שסבל רוג'ירו מכך שאחד הכפתורים שלהם היה במצב מגוחך שכזה יותר מאשר פיצה על הרצח. עבור הפרנציני של העולם הזה, רצח הוא דבר שבשגרה, והאבסורד הוא נדיר.
  
  
  גם לואי היה מרוצה מהתפקיד החדש שרכש בעיני דודו. לא הייתי צריך לתת לו קרדיט. כשהגעתי למשרד שמן הזית של פרנזיני באותו בוקר, לואי כבר התחמם בשבחים. אני בטוח שלואיס לא באמת אמר לפופאי שזה הרעיון שלו, אבל הוא לא אמר לו שזה גם לא.
  
  
  התיישבתי וחיכיתי שרוג'ירו יענה.
  
  
  שום דבר לא קרה, ושקלתי מחדש את עמדתי. בבירור זלזלתי ברוג'ירו. במבט לאחור, הייתי צריך להבין שגאטנו רוג'ירו לא היה מסוג המנהיגים שיכולים להיכנס לפאניקה למלחמת כנופיות עקובה מדם ויקרה בגלל סוג השטויות שהתחלתי.
  
  
  את פופאי פרנציני מתגרה בקלות, אבל לא את רוג'ירו. במקרה כזה, בחרתי שוב בפופאי. אני יכול לסמוך על התגובה שלו והתגובה החזקה שלו. הייתה לי תוכנית בעבר אז הזמנתי את ערכת ה-17B הזו מוושינגטון ורק נזקקתי לעזרה קטנה מפילומינה כדי להפעיל אותה. היעד שלי היה בית המשפט לביקורת, הלב של כל פעולתו של פרנציני.
  
  
  קיבלתי אותו רק חמישה ימים אחרי צלפי הלימון-דרופ Droppo.
  
  
  כל מה שהייתי צריך מפילומינה זה אליבי למקרה שאחד משומרי לשכת החשבונות יוכל לזהות אותי מאוחר יותר. התכוונתי לוודא שהם לא יוכלו, אבל זה היה אמצעי זהירות פשוט למדי.
  
  
  זה לא היה סוד ל-Franzini Olive Oil Com שפילומינה "ראתה הרבה מהבחור החדש הזה, ניק, הבחור שלואיס הביא משם". הכל היה פשוט. באותו לילה בדיוק הלכנו להופעה של דיוויד עמרם בלינקולן סנטר. כמעט בלתי אפשרי להשיג כרטיסים לראות את עמרם בניו יורק בימים אלה, אז זה היה טבעי שנשוויץ קצת על אלה שקיבלתי. אבל אף אחד לא ידע שהם מג'ק גורלי מהניוז.
  
  
  חיכיתי עד שיכבו האורות בבית ויצאתי. עמרם הוא אולי המלחין העכשווי הטוב ביותר באמריקה, אבל הייתה לי הרבה עבודה ומעט זמן לזה. רציתי לחזור לפני סוף ההופעה.
  
  
  לקח פחות מחמש עשרה דקות להגיע במונית מלינקולן סנטר לסוהו, 417 W. Broadway, ליד בית הספירה.
  
  
  זה היה בניין דומה, ארבע קומות של דירות עם עליית גג גדולה בקומה העליונה. חסרה לו מעלית המשא שסימנה את הבניין הסמוך, אבל חסרו לו גם כלבי שמירה בכל קומה, שלא לדבר על מוטות פלדה בכל מדרגות. לא היה סיכוי שאעלה במדרגות ללשכת החשבונות. זה כמעט בלתי אפשרי לבחור את המנעול של שבכת פלדה ביד אחת ולהילחם בדוברמן מטורף דם ביד השנייה.
  
  
  נכנסתי לבניין ב-417 וסרקתי
  
  
  
  
  
  שמות ליד פעמוני דלת. בחרתי אחד באקראי - קנדי גולקו - וצלצלתי בפעמון.
  
  
  חלף רגע עד שהגיע קול מהרמקול המובנה. "כן?"
  
  
  למרבה המזל, זה היה קול של אישה. "חנות הפרחים של פרמונטי," עניתי.
  
  
  הַפסָקָה. "איזה?"
  
  
  הוספתי נימה של חוסר סבלנות לטון שלי. "חנות הפרחים של פרמונטי, גברתי. יש לי פרחים לקנדי גולקו."
  
  
  "על אודות! קדימה, קום." הזמזם נשמע, פותח את המנעול האוטומטי בפתח הפנימי, ונכנסתי ולמעלה, מנופף בתיק הנספח החדש שלי כמו כל איש עסקים מכובד בניו יורק.
  
  
  בהחלט לא עצרתי בקומה של קנדי גלקו. במקום זאת, עליתי ישר למעלה, עברתי את הקומה החמישית, ועליתי במדרגות הקטנות האחרונות שהובילו לגג.
  
  
  עברו רק דקות ספורות לפני שכרעתי על גג 417 ווסט ברודווי, והרהר בעשרה מטרים של האוויר הפתוח בין שני הבניינים, ודמיוני נפל ללא מאמץ על הקרקע.
  
  
  בחנתי את הגג המכוסה זפת, ושכבתי ליד ארובת הלבנים, מצאתי לבסוף את מה שחיפשתי - קרש צר וארוך. הלוואי שזה לא היה כל כך צר, אבל לא הייתה לזה תקווה. הייתי צריך גשר. כשהייתי בקולג' קפצתי לרוחב עשרים וארבעה רגל שישה סנטימטרים, אבל זה היה לפני הרבה זמן, זה היה באור יום, עם מסלול טוב, נעליים עם קוצים, והכי חשוב, בגובה הקרקע, לא התכוונתי נסה לקפוץ מטר בין בניינים באותו לילה.
  
  
  הלוח היה רוחב של שישה אינץ' בלבד, רחב מספיק כדי לקנות אבל צר מדי כדי להיות בטוח. דחפתי אותו דרך הרווח שבין שני הבניינים כך שהוא מונח שווה בשווה על כל גג. החזקתי את המזוודה מולי בשתי ידיים, הנחתי בזהירות את רגלי על הגשר הרעוע שלי, אספתי את עצמי ורצתי שלושה צעדים.
  
  
  הייתי צריך לרוץ. בדרך כלל אני לא סובל מאקרופוביה, אבל אם הייתי מנסה להיתקל בזה, לעולם לא אצליח. הפחד יגרום לי לטעות, ולא היה לזה מקום. עמדתי ללא תנועה במשך כמה דקות, נרגעתי, עדיין רועדת אבל מזיעה מהקלה.
  
  
  כשנרגעתי, הלכתי לדלת המובילה למדרגות. אם זה היה מוברג מבפנים, הייתי צריך להיכנס למשרדי לשכת החשבונות דרך הצוהר, וזה היה קשה.
  
  
  הדלת לא נעולה. פשוט הייתי צריך לפתוח אותו ולדחוף. זה היה משהו כמו מה שעשו הבריטים בסינגפור: כל התותחים שלהם כוונו לים כדי להדוף כל התקפה ימית; היפנים עלו בדרך היבשה, נכנסו בדלת האחורית וכבשו את סינגפור. כמו כן, הגנות בית המשפט לחשבונאות נועדו למנוע חדירה מלמטה; הם מעולם לא חשבו שפשיטה יכולה לבוא מלמעלה.
  
  
  חשבתי לדפוק על הדלת של משרד החשבונות בקומה החמישית, רק כדי לתת לג'ולי הגדול ולריימונד משהו לחשוב עליו בקן הקטן והמחוסם שלהם, אבל לא יכולתי להרשות לעצמי להזהיר אותם, רק כדי לספק את התחושה המעוותת שלי של הוּמוֹר.
  
  
  משכתי גרב ניילון שחור על פני, פתחתי את הדלת ונכנסתי, מחזיק את הנספח שלי ביד אחת ואת וילהלמינה ביד השנייה.
  
  
  שני הגברים בהו בי, מופתעים. הם ישבו משני צידיו של שולחן פלדה שעליו שיחקו קלפים. על השולחן עמד בקבוק חצי ריק של ג'ין, יחד עם שתי כוסות ושתי מאפרות גדושות. על דופן שקית נייר חומה נחו שאריות של כריך. מתחת לאור השולחן התלוי הנמוך, עמד עשן באוויר. בצל החדר העצום, מחשב ענק שמר בדממה על שורות של שולחנות כתיבה חסרי תנועה ומכונות כתיבה אילמת.
  
  
  כמה מטרים מהשולחן ישבו שתי מיטות צבא ישנות זו לצד זו.
  
  
  אחד הגברים ליד השולחן היה ענק, גופו העצום והשרירי נוצץ באור. הוא לבש גופייה ללא שרוולים עם זוג מכנסיים אפורים ומרופטים המחוברים ברפיון מתחת לכרסו הרחב. בדל של סיגר עבה לחץ את שיניו המצהיבות מתחת לשיח ענק של שפם. ללא ספק, ג'ולי הגדולה.
  
  
  בן לוויה היה יותר מגובה ממוצע, בחור רחוב אמיתי לבוש בכובע לבד ירוק רחב שוליים, חולצת משי אדומה בוהקת שנפתרה כמעט עד המותניים, ומכנסי אקוודוקט מתרחבים. על ידו השמאלית של ריימונד נצצו שתי טבעות יהלומים ענקיות, בניגוד לשחור העור שלו. הוא הפתיע אותי. לא ציפיתי שאחד מהבנים של צ'יקי רייט יהיה שחור. אם איטלקי מהמעמד הנמוך עם רעיונות נהדרים התחיל סוף סוף לאבד את הדעות הקדומות המולדות שלו, העולם באמת הפך למקום טוב יותר לחיות בו.
  
  
  שיתוק ההפתעה נמשך רק רגע. ידו השמאלית של ריימונד הבזיקה לפתע לעבר נרתיק הכתף התלוי על גב כיסא הקלדנית שלידו.
  
  
  וילהלמינה נבחה והכדור נחבט בכיסא והשליך אותו כמה סנטימטרים. ידו של ריימונד קפאה באוויר, ואז חזרה באיטיות לשולחן.
  
  
  
  
  
  
  "תודה," אמרתי בנימוס. "רק הישארו במקום, רבותי."
  
  
  עיניה של ג'ולי הגדולה התנפחו, בדל הסיגר נע בעווית בזווית פיו. "מה לעזאזל..." הוא קרקר בקול גרוני.
  
  
  "שתוק." נופפתי לעברו וילהלמינה, ושגתי מקרוב על ריימונד. מבין השניים החלטתי ש"הוא המסוכן יותר. טעיתי, אבל לא ידעתי את זה אז.
  
  
  הנחתי את המארז על השולחן המסודר שמולי ופתחתי אותו ביד שמאל. הוצאתי שתי חתיכות ארוכות של עור גולמי שאספתי באותו יום בחנות לתיקון נעליים.
  
  
  אי שם למטה, כלב נבח.
  
  
  שני השומרים הסתכלו אחד על השני, ואז חזרה אליי.
  
  
  "כלבים," ג'ון הגדול קרקר. "איך אתה מאחל לכלבים?"
  
  
  צחקתי. "פשוט טפחתי להם על הראש כשהלכתי ליד. אני אוהב כלבים".
  
  
  הוא ציחקק בחוסר אמון. "שערים...?"
  
  
  צחקתי שוב. "שרפתי אותם לאפר עם אקדח הסופר ריי שלי." התקרבתי צעד אחד ונופפתי שוב באקדח. "אתה. ריימונד. שכב עם הפנים על הרצפה".
  
  
  "לך תזדיין, בנאדם!"
  
  
  יריתי. הזריקה פגעה בחלק העליון של הטבלה וריקושטה. קשה לדעת לאן הכדור קפץ, אבל אם לשפוט לפי הסימן על שולחן העבודה, הוא כנראה פספס את אפו של ריימונד במילימטרים.
  
  
  הוא נשען לאחור בכיסאו, מרים את זרועותיו מעל ראשו. "כן אדוני. על הרצפה. מיד". הוא קם לאט על רגליו עם זרועותיו מורמות גבוה, ואז הוריד את עצמו בזהירות עם הפנים כלפי מטה אל הרצפה.
  
  
  "שים את הידיים מאחורי הגב."
  
  
  הוא ציית מיד.
  
  
  ואז פניתי לג'ולי וצחקתי. הוא עדיין החזיק את חפיסת הקלפים בידו. הוא בטח עסק במסחר כשנכנסתי.
  
  
  "בסדר," אמרתי והשלכתי לו את אחת מרצועות העור הגולמי. "קשור את החבר שלך."
  
  
  הוא הסתכל על התחתונים, ואז עליי. לבסוף הוא קיפל את הקלפים וקם במבוכה על רגליו. הוא הרים בטיפשות את הרצועות ועמד והביט בהן.
  
  
  "מהלך \ לזוז \ לעבור! קשר את ידיו מאחורי גבו".
  
  
  ג'ולי הגדולה עשתה מה שאמרו לו. כשהוא סיים ונסוג לאחור, בדקתי את הקשרים. הוא עשה עבודה די טובה.
  
  
  נופפתי לעברו שוב באקדח: "בסדר. תורך. על הרצפה".
  
  
  "מה ה…"
  
  
  "אמרתי על הרצפה!"
  
  
  הוא נאנח, הוציא בזהירות את בדל הסיגריה מפיו והניח אותו במאפרה על השולחן. אחר כך הוא נשכב על הרצפה, כמה מטרים מריימונד.
  
  
  "שים את הידיים מאחורי הגב."
  
  
  הוא נאנח שוב והניח את ידיו מאחורי גבו, מצמיד את לחיו לרצפה.
  
  
  הנחתי את וילהלמינה על הכיסא שעליו ישבה ג'ולי הגדולה וכרעתי מעליו על ברכיו, משתרך על גופו כדי לקשור את ידיו.
  
  
  רגליו זינקו למעלה, נחבטות בגבי, וגופו הענק התפתל ורעד בעוויתות ענקיות מהמאמץ, זרק אותי אל השולחן ואיבד את שיווי המשקל. קיללתי את טיפשותי וצללתי אחר האקדח, אבל הוא תפס אותי בפרק כף היד בכפה קהה וחזקה, הרים אותי בגופו והצמיד אותי לרצפה עם משקלו העצום.
  
  
  פניו היו צמודות לשלי, נלחצות עליי. הוא התרומם והטיח את ראשו מטה, מנסה להכות אותו בשלי. הסתובבתי בחדות וראשו פגע ברצפה. הוא שאג כמו שור תקוע וחזר אליי.
  
  
  נצמדתי לעיניו בידי הפנויה, נלחמת במשקולת הלוחצת עליי, מקמרת את הגב כדי שגופי לא יימחץ בחוסר אונים תחתיו. אצבעותיי המחפשות מצאו את עיניו, אך הן היו פזלו בחוזקה. לקחתי את האפשרות הטובה הבאה על ידי הכנסת שתי אצבעות לתוך נחיריו ומשיכתו לאחור ולמעלה.
  
  
  הרגשתי את הבד מוותר והוא צרח, משחרר את פרק היד השני שלי כדי שיוכל למשוך את זרועו התוקפת. דחפתי ביד הפנויה והתגלגלנו על הרצפה. נחנו על רגל השולחן. תפסתי את שתי אוזניו והטלתי את ראשו ברהיט המתכת.
  
  
  אחיזתו התרופפה ואני השתחררתי, נפלתי ממנו. קפצתי על רגלי בדיוק בזמן כדי לראות את ריימונד, ידיו עדיין קשורות מאחורי גבו ומתאמצים לעמוד. בעטתי לו בבטן עם חוד הנעל שלי וצללתי כדי למשוך את וילהלמינה מהמקום שהשארתי אותה על הכיסא.
  
  
  תפסתי את הלוגר והסתובבתי בדיוק כשג'ולי הגדולה זינקה אלי מהרצפה כמו מעוט נהנה ומיוזע. התחמקתי ונתתי לו לעוף על פני כשפגעתי בראשו עם קת האקדח שלי. הוא הטיח את ראשו בכיסא ושכב לפתע רפוי, דם מאפו הקרוע נשפך ללסת התחתונה שלו, ספוג את שפמו. על הרצפה לידו, ריימונד התפתל וגנח, ידיו עדיין שלובות מאחורי גבו.
  
  
  חיבקתי את וילהלמינה. זה היה מבצע כל כך נקי עד שג'ולי הגדולה הפכה עבורי להירואית. חיכיתי עד שאני נושם כרגיל, ואז קשרתי את ידיה של ג'ולי הגדולה כפי שהתחלתי לעשות לפני כמה דקות. ואז הדלקתי את כל האורות
  
  
  
  
  
  משרד והתחיל לעיין בבנק הגדול של תיקים במשרד של צ'יקה רייט.
  
  
  הם היו נעולים, אבל לא לקח לי הרבה זמן לבחור את המנעולים. עם זאת, למצוא את מה שחיפשתי היה עניין אחר. אבל לבסוף מצאתי את זה. חלוקת נכסיו של פרנציני בסכום בדולרים לאינטרסים העסקיים של העיר.
  
  
  שרקתי. פופאי לא רק עשה כל מה שלא חוקי בעיר, הוא לא החמיץ פעולות חוקיות רבות: אריזת בשר, תיווך, בנייה, מוניות, בתי מלון, מוצרי חשמל, ייצור פסטה, סופרמרקטים, מאפיות, מכוני עיסוי, בתי קולנוע, ייצור תרופות.
  
  
  פתחתי את אחת ממגירות התיק והבחנתי בכמה מעטפות גדולות של מנילה מקופלות מאחור. לא היו להם תוויות והשסתומים היו סגורים. קרעתי אותם וידעתי שאזכה בקופה. המעטפות הללו הכילו תיעוד - עם תאריכי מכירה, מכירות, שמות וכל השאר - על מבצע ההרואין של פרנציני, צינור מורכב מהמזרח התיכון לניו יורק.
  
  
  נראה שחברתי המנוחה סו לאו לין לא פרש מעסקי הסמים כאשר איש השירות שלנו עזב את הודו. היא בדיוק עברה לביירות, כמה אלפי קילומטרים משם. האישה היפה הזו מכרה סמים כמו גברים. היא הייתה ילדה עסוקה.
  
  
  היחס שלה לפרנציני תמיד תמה אותי. תמיד תהיתי מדוע פגשתי סוכן אדום סיני ומפיץ סמים לשעבר שעבד כמשרד תעסוקה עבור גנגסטר אמריקאי. היא פשוט עשתה חובה כפולה, ואני הייתי מעורב רק בהיבט אחד של הכישרונות הארגוניים הרבים שלה. הכל התבהר, וחייכתי מעט כשחשבתי שערערתי בלי משים את קשריו של פרנציני עם המזרח התיכון.
  
  
  כל הפחדים שהיו לי בעבר מהשמדתו נעלמו לחלוטין.
  
  
  קיפלתי בצורה מסודרת את הניירות על השולחן ליד המזוודה, ואז הוצאתי את חומרי הנפץ מהמגירה והסדרתי אותם. הפלסטיק אינו יציב במיוחד ויש לטפל בו בזהירות. כשהיא נשלחה אליי באוטובוס מוושינגטון, היא נשלחה בשתי חבילות - האחת עבור חומר הנפץ עצמו, והשנייה עבור המכסים והמפוצצים. אז זה היה בטוח.
  
  
  עכשיו הכנסתי בזהירות את הפקק ואת מפוצצי הטיימר. כשהם מוגדרים למקסימום, הניפוצים ייכבו חמש דקות לאחר ההפעלה. הנחתי אחד במקום שהוא יהרוס את המחשב, ואז פיזרתי את שלושת האחרים בחדר שבו הם יכולים לגרום לנזק הגדול ביותר. לא הייתי צריך לדייק מדי. ארבע פצצות פלסטיק יכולות בקלות להרוס את לשכת החשבונות.
  
  
  "אחי, אתה לא תשאיר אותנו כאן." זו הייתה יותר תחינה מאשר שאלה של האיש השחור על הרצפה. הוא הסתובב לראות אותי. לפני זמן מה הוא הפסיק לגנוח.
  
  
  חייכתי אליו. "לא, ריימונד. אתה והחבר השמן שלך תבואו איתי." הסתכלתי על ג'ולי הגדולה, שהתיישבה על הרצפה והסתכלה עליי בעיניים שטופות דם. "אני רוצה שמישהו ימסור לי הודעה מפופאי פרנציני."
  
  
  "איזה הודעה?" ריימונד היה להוט לרצות.
  
  
  "פשוט תגיד לו שהעבודה של היום קיבלה מחמאות על ידי Gaetano Ruggiero."
  
  
  "טוב, לעזאזל..." זו הייתה ג'ולי הגדולה. דם זרם על פניו מאפו הקרוע.
  
  
  ארזתי בזהירות את הנספח שלי, וידאתי שהוא מכיל את כל המסמכים המפלילים, ואז סגרתי ונעלתי אותו. משכתי את ריימונד וג'ולי הגדולה על רגליהם והנחתי אותם לעמוד באמצע החדר בזמן שהסתובבתי והפעלתי את הטיימרים של כל אחד מהנפצים. ואז שלושתנו מיהרנו לצאת משם, עפנו במדרגות לגג וטרקנו מאחורינו את הדלת על הגג.
  
  
  הכרחתי את ריימונד וג'ולי הגדולה לשכב שוב על הפנים, ואז נשמתי נשימה עמוקה ורצתי על פני גשר הקרשים הרעוע אל הבניין הבא. לאחר שעברתי, הזזתי את הלוח, זרקתי אותו על הגג והתחלתי לרדת במדרגות, שורק לעצמי בשמחה. זו הייתה עבודת לילה טובה.
  
  
  באמצע המדרגות, הרגשתי את הבניין רועד כשארבעה פיצוצים חזקים הגיעו מהבניין הסמוך. כשיצאתי החוצה, הקומה העליונה של 415 ווסט ברודווי עלתה באש. עצרתי בפינה כדי להפעיל את אזעקת האש, ואז פניתי לכיוון השדרה השישית והסעתי למונית לכיוון העיר. חזרתי לכיסא ליד פילומינה לפני סיום הקונצרט של עמרם, שהיה גמר התוכנית.
  
  
  הבגדים שלי היו קצת מבולבלים, אבל ניערתי את רוב הלכלוך שהרמתי מתגלגל על הרצפה של לשכת החשבונאות. הלבוש הלא רשמי שחלק מהאנשים לובשים היום לקונצרטים לא בולט במיוחד.
  
  
  פרק 15
  
  
  
  
  למחרת בבוקר, כשפלומינה יצאה לעבודה, קיפלתי את הניירות שלקחתי מבית המשפט לחשבונות ושלחתי אותם לרון ברנדנבורג. היה שם מספיק כדי לשמור על אוטובוס של ה-FBI, משרד האוצר וכוח המשימה של המחוז הדרומי לפשע מאורגן.
  
  
  
  
  
  y במהלך ששת החודשים הבאים.
  
  
  אחר כך התקשרתי לוושינגטון והזמנתי סט נוסף של חומרי נפץ 17B. התחלתי להרגיש כמו המפציץ המטורף, אבל אתה לא יכול להתמודד עם המאפיה לבד רק עם אקדח וסטילטו.
  
  
  כשהתכוננתי סוף סוף, התקשרתי ללואי.
  
  
  הוא כמעט קפץ לעברי דרך קו הטלפון. "אלוהים, ניק, אני כל כך שמח שהתקשרת! כל המקום הארור הזה השתגע! אתה צריך לבוא לכאן מיד. אָנוּ…"
  
  
  "לאט, האט. מה קורה?"
  
  
  "את כל!"
  
  
  "תירגע, לואיס. תרגע. מה לעזאזל קורה כאן?
  
  
  הוא כל כך התרגש שהיה קשה לו לספר לי, אבל בסוף זה יצא.
  
  
  מישהו מהקהל של Ruggiero פוצץ את לשכת החשבונות בקושי הספיק לכבאים להציל שני שומרים, שהוכו, נקשרו והושארו למתים על הגג.
  
  
  נשאר למוות, לעזאזל! אבל לא אמרתי כלום.
  
  
  פופאי פרנציני, המשיך לואיס, זעם, צעק ודפק על השולחן בין תקופות של דיכאון זועף, כאשר הוא פשוט ישב על כיסא הגלגלים שלו והביט מבעד לחלון. "הרס לשכת החשבונאות היה הקש האחרון," מלמל לואי. חבורתו של פרנציני "הלכה אל המזרונים" – מנקודת מבטה של המאפיה, הקימה דירות חשופות ברחבי העיר, שבהן יכלו להסתתר שישה עד עשרה "חיילים", הרחק מהמקלטים הרגילים שלהם, מוגנים זה בזה. הדירות, המצוידות במזרנים נוספים למאפיונרים שנותרו בהן, שימשו לא רק כ"מקלטים", אלא גם כבסיסים שמהם יכלו אנשי הכפתור לפגוע בכוחות מנוגדים.
  
  
  זו הייתה תחילתה של מלחמת הכנופיות הגדולה ביותר בניו יורק מאז שגאלו וקולמבו נלחמו בקרב שהסתיים כשקולומבו משותק ומת גאלו.
  
  
  לואי, אני, לוקלי ומאניטי, יחד עם עוד חצי תריסר בריוני פרנזיני, התקרבו אל המזרונים בדירה בקומה השלישית ברחוב יוסטון. היו לו שלושה חלונות שנתנו נוף טוב של הרחוב, וברגע שסגרתי את הדלת לגג - היה רק אמצעי גישה אחד - במעלה גרם מדרגות צר.
  
  
  נסענו פנימה, התיישבנו וחיכינו לשלב הבא. כמה רחובות במעלה רחוב Ruggiero הם עשו את אותו הדבר. היו לנו חצי תריסר דירות אחרות שאוכלסו באופן דומה, וכך גם היריבים שלנו: כל אחת הכילה חצי תריסר מזוודות כבדות או יותר, כל אחת מכילה מלאי אקדחים, רובים, תת-מקלעים ותחמושת, שלכל אחת יש שליח מקומי משלה. מביא עיתונים, בירה טרייה ואוכל לקחת, כל אחד עם משחק פוקר משלו מסביב לשעון, כל אחד עם הטלוויזיה האינסופית שלו, כל אחד עם השעמום הבלתי נסבל שלו.
  
  
  פילומינה הייתה בטלפון שלוש פעמים ביום, אז היא גרפה כמה הערות זנות מאחד מחבריו המכוסים ברדס. דפקתי לו שתי שיניים ואף אחד לא העיר לאחר מכן.
  
  
  פילומינה והעיתונים המובאים מדי יום על ידי השליח שלנו היו אלה ששמרו אותנו בקשר עם העולם החיצון. למעשה, שום דבר מיוחד לא קרה. לפי פילומינה, השמועה הייתה שגאטאנו רוג'ירו התעקש שאין לו שום קשר למותו של ספלמן או להפצצות של בית המשפט לחשבונות. הוא כל הזמן אמר שהוא רוצה לנהל משא ומתן, אבל פופאי שמר על קור רוח. בפעם האחרונה שרוג'ירו ניהל משא ומתן, לפני מספר שנים במהומה עם סן רמו, זו הייתה מלכודת שהסתיימה בהרג סן רמו.
  
  
  מצד שני, לפי פילומינה, פופאי האמין שאם רוג'ירו באמת רוצה לנהל משא ומתן, הוא לא רוצה ליצור עוד עוינות כלפי יריבו. אז במשך שבועיים שני הפלגים הסתובבו בדירות המשמימות האלה, וקפצו לצללים דמיוניים.
  
  
  אפילו מאפיונרים איטלקיים יכולים להשתעמם עם הזמן. לא היינו אמורים לצאת מהדירה מכל סיבה שהיא, אבל נאלצתי לדבר עם פילומינה בלי אף אחד אחר. ערב אחד החבר'ה האחרים אישרו את הרעיון לשתות עוד בירה קרה - ההצעה שלי - והתנדבתי ללכת לקחת אותה. הצלחתי לדחות את אזהרותיהם של אחרים על זעמו של פרנציני ועל הסכנה שאליה אני חושף את עצמי, ולבסוף הם הסכימו, מתוך אמונה שאני המטורף מכל הפלוגה.
  
  
  בדרך חזרה מהמכולת הקרובה, התקשרתי לפילומינה.
  
  
  "אני חושבת שדוד ג'ו מתכונן לפגוש את מר רוג'ירו," היא אמרה לי.
  
  
  לא יכולתי להרשות לעצמי. מחצית מתוכנית הקרב שלי הייתה להעמיד קהל אחד מול שני, לבנות דברים עד לגובה קדחתני כזה שהנציבות תצטרך להתערב.
  
  
  חשבתי קצת. "בסדר גמור. עכשיו הקשיבו היטב. בקש מג'ק גורלי להתקשר לדירה בעוד עשר דקות ולבקש את לואיס." אחר כך אמרתי לה בפירוט מה אני רוצה שג'ק יספר ללואי.
  
  
  הטלפון צלצל כחמש דקות אחרי שחזרתי ולואי ענה.
  
  
  "כן? בלי צחוק? כמובן... כמובן... בסדר... כן, כמובן... מיד...? בסדר גמור".
  
  
  הוא ניתק עם מבט נרגש על פניו. הוא לחץ בביישנות את ה-.45 הגדול החגור לחזהו בנרתיק כתף. "זה אחד מהבנים של הדוד ג'ו," הוא אמר.
  
  
  "הוא אמר ששלושה מהחבר'ה שלנו נהרגו ברחוב בליקר רק לפני כמה דקות".
  
  
  שאלתי: "מי נהרג, לואיס? מישהו שאנחנו מכירים? כמה זה גרוע?
  
  
  הוא הניד בראשו ופרש את זרועותיו. "אלוהים! אני לא יודע. הבחור אמר שזה עתה קיבל את החדשות. לא ידע עוד פרטים". לואי עצר והביט סביב החדר בצורה מרשימה. "הוא אמר שדוד ג'ו רוצה שנפגע באנשים של רוג'ירו. הם פגעו בהם היטב".
  
  
  הפעם ההתרגשות גברה על כל הספקות שלואיס חש בעבר. מרוץ הקרב עושה את זה לאנשים, אפילו לואי היה מהעולם הזה.
  
  
  * * *
  
  
  באותו לילה ביקרנו בקזינו גארדן פארק בניו ג'רזי, שמונה מאיתנו בשתי לימוזינות נוחות. למאבטח הלובי במלון גרדן פארק, לבוש כמפעיל מעלית, לא הייתה בעיה; לא היה מפעיל של המעלית הפרטית, שנסעה רק לקזינו בקומה השלוש עשרה כביכול לא קיימת. הכרחנו את השומר להיכנס למעלית באיומי אקדח, דפקנו את שניהם והתחלנו את המעלית בעצמנו.
  
  
  יצאנו מהמעלית מוכנים, עם מקלעים לפנינו. זו הייתה סצנה מבריקה. נברשות קריסטל נתלו מהתקרה הגבוהה, וילונות קטיפה ושטיחים עמוקים עזרו להטביע את שירת הקרופייר, את הנקישה של כדור הפלדה על גלגל הרולטה, ואת המהום הבסיסי של שיחה שקטה, המנוגדת בקריאה של התרגשות מדי פעם. זה היה הארקייד הגדול ביותר בחוף המזרחי.
  
  
  גבר נאה בטוקסידו מחויט דק הסתובב בחיוך קל. הוא היה בערך בן 30, קצת חסון אבל מבריק, עם שיער שחור ג'קוזי ועיניים בהירות ואינטליגנטיות - אנתוני רוג'ירו, בן דודו של דון גאטאנו.
  
  
  הוא הבין את משמעות הכניסה שלנו באלפית שנייה אחת, הסתובב על עקבו וקפץ לעבר המתג שעל הקיר. המקלע של לוקלו ירה בכעס - אלימות אכזרית באווירה מקסימה. גבו של רוג'ירו התכווץ כאילו נחתך לשניים על ידי יד ענקית בלתי נראית, והוא התמוטט כמו בובת סמרטוטים על הקיר.
  
  
  מישהו צרח.
  
  
  קפצתי על שולחן הבלאק ג'ק ויריתי בתקרה, ואז איימתי על הקהל עם האקדח שלי. ליד שולחן ה-craps במרחק 10 מטרים, מניטי עשתה את אותו הדבר. לואי, יכולתי לראות בזווית העין, עמד ממש ליד המעלית והביט בגופה של רוג'ירו.
  
  
  "בסדר," צעקתי. "כולם שותקים ולא זזים, ואף אחד לא ייפגע". משמאל, הקרופייר כופף לפתע מאחורי שולחנו. אחד המאפיונרים האחרים שהגיעו עם הקבוצה שלנו ירה בו בראש.
  
  
  לפתע השתררה דממת מוות ללא תנועה. לאחר מכן החלו הבריונים של פרנציני לנוע בין ההמון, אוספים כסף משולחנות וארנקים, לוקחים טבעות, שעונים וסיכות יקרות. הקהל הרב היה בהלם, וכך גם לואי.
  
  
  יצאנו משם תוך פחות משבע דקות וחזרנו בלימוזינות שלנו לכיוון מנהרת הולנד והמחבוא שלנו בגריניץ' וילג'.
  
  
  לואי המשיך לחזור על זה. - "אלוהים!" "אלוהים!"
  
  
  טפחתי לו על הכתף. "תירגע, לואיס. הכל חלק מהמשחק!" הרגשתי קצת רע בעצמי. אני גם לא אוהב שאנשים יורים ככה, אבל לא היה טעם להראות את זה. הייתי חייב להיות מגניב. אבל הפעם, האחריות הוטלה עליי כי סידרתי את שיחת הטלפון המזויפת הזו. לא יכולתי לתת לזה להפריע לי יותר מדי זמן. כשאתה משחק את המשחק ששיחקתי, מישהו יכול להיפגע.
  
  
  וכבר למחרת אנשים רבים חלו.
  
  
  ראשית, בני הזוג Ruggieros פשטו על מסעדת אלפרדו ברחוב מקדוגל, שם, בניגוד לפקודות, התגנבו ארבעה חוטפי המשאית של פופאי לאכול ארוחת צהריים. שני חמושים הגיעו מאחור, ירו לעברם במכונות ירייה בעודם יושבים ועזבו במהירות. כל הארבעה מתו ליד שולחנם.
  
  
  פרנציני היכה בחזרה. יומיים לאחר מכן, ניק מילאן, הסגן המזדקן של משפחת רוג'ירו, נחטף מביתו בברוקלין הייטס. יומיים לאחר מכן נמצאה גופתו, קשורה בחוט כבד, במזבלה. הוא נורה בחלק האחורי של הראש.
  
  
  צ'יקי רייט נהרג אז על מדרגות משרדו של רופא, לשם הוא הלך לקנות כמה טבליות קדחת השחת.
  
  
  הבא היה פרנקי מרצ'טו, הכפוף הוותיק של רוג'ירו - הוא נמצא מאחורי ההגה של מכוניתו, נורה ארבע פעמים בחזה.
  
  
  הגופות העירומות של שניים מאנשיו של פרנציני נמצאו בסירה שנסחפה במפרץ ג'מייקה. גרונם של שניהם נחתך.
  
  
  מיקי מונסאנו - מיקי מאוס - מראשי כנופיית רוג'ירו, נמלט מפציעה כששלח את אחד מבניו לחלץ את מכוניתו מהמוסך. המכונית התפוצצה כשהבחור הפעיל את ההצתה, והרג אותו מיד.
  
  
  הקש האחרון הגיע ביום שישי כאשר שישה אנשי Ruggiero חמושים ברובי ציד ומכונות ירייה הסתערו על חברת פרנזיני זית.
  
  
  רק תאונה הצילה את פרנצוני, פילומינה בדיוק לקחה את פופאי לטיול היומי שלו בפארק. ארבעה גברים נוספים במשרד נורו, אך שתי פקידות נותרו ללא פגע.
  
  
  שמנו את הגימור לתוכנית המוזרה של פופאי לפשוט על אחוזת הגן של רוג'ירו כשלפתע היא בוטלה. הוועדה, מודאגת מהעלייה הפתאומית בתשומת הלב לענייני המאפיה וכן מהעלייה היומית במספר ההרוגים, נמסר כי היא כינסה פגישה בניו יורק כדי לסקור את המצב.
  
  
  לואי התרגש שוב כשעזבנו את הדירה שלנו ברחוב יוסטון וחזרנו הביתה, לואיס לפנקס הרווקים שלו בווילג', אני בחזרה ל-Philomina's."
  
  
  "ילד, ניק! אתה יודע, כולם צריכים לבוא! מגניב ג'ואי פמליגוטי, פרנקי קרבוני, ליטלס סלרנו, כל החבר'ה הגדולים! אפילו אלי ג'יגנטה מגיעה מפיניקס! הם הולכים לקיים פגישה. בשבת בבוקר".
  
  
  הוא נשמע כמו ילד שמדבר על גיבורי הבייסבול האהובים עליו מגיעים לעיר, לא על שבעת דמויות הפשע החשובות ביותר באמריקה.
  
  
  הנדתי בראשי בחוסר אמון, אבל חייכתי אליו. "איפה זה יהיה?"
  
  
  "חדר הישיבות של איגוד הבנקאים בפארק אווניו וברחוב החמישה עשר".
  
  
  "אתה צוחק? זה הבנק השמרני ביותר בעיר".
  
  
  לואי צחק בגאווה. "זה בבעלותינו! או לפחות אני מתכוון שיש לנו מניות".
  
  
  "פנטסטי," אמרתי. הייתי צריך לקרוא בעיון רב יותר את המסמכים שלקחתי מלשכת החשבונות, אבל כמעט לא היה לי מספיק זמן לזה. טפחתי ללואי על הכתף. "בסדר, פאיסנו. יש לי דייט עם פילומינה היום. האם אתה רוצה אותי?"
  
  
  הוא קימט את מצחו. "לא לא היום. אבל בשבת כל נציב חייב לקחת איתו שני בחורים לבנק. אתה רוצה לבוא איתי ועם דוד ג'ו? זה יכול להיות מאוד כיף".
  
  
  "כמובן," חשבתי. שמחה חסרת מעצורים. "סמוך עליי, לואיס," אמרתי. "נשמע כמו רעיון מצוין." נופפתי ונכנסתי למונית, אבל במקום לנסוע ישר לפילומינה, הלכתי למעלה לעיר לאגודת הבנקאים בפארק אווניו. רציתי לראות איך זה נראה. זה נראה מפחיד.
  
  
  הלכתי לתחנת האוטובוס, לקחתי את ערכת ה-17B שלי וחזרתי לצ'לסי כדי לחשוב על הבעיה שלי. ההזדמנות להשתתף בישיבת הוועדה הייתה ברכה, אבל הייתי צריך למצוא דרך להפיק ממנה את המרב. זה לא יהיה קל. מחר בניין אגודת הנאמנים של הבנקאים גדוש מאפיונרים, שכל אחד מהם פנאטי בהגנה על הבוס שלו.
  
  
  באופן מוזר, פילומינה היא שנתנה לי את הרעיון באותו ערב אחרי ארוחת הערב.
  
  
  היא התכרבלה אלי על הספה ופיהקה. "תעשה לי טובה כשאתה הולך לפגוש את דוד ג'ו ולואי מחר, בסדר?"
  
  
  שמתי את ידי על החזה שלה: "כמובן."
  
  
  "עכשיו תפסיק עם זה!" היא הסירה את ידי. "בדרך למשרד, האם תוכל לעצור ולקבל בקבוק מים חמים חדש לדוד ג'ו?"
  
  
  "בקבוק מים חמים?"
  
  
  "אל תהיה כל כך מופתע. אתה יודע... אחד מדברי הגומי האדומים האלה. כשהדוד ג'ו מתחיל לרעוד כל כך שהוא לא יכול לשלוט בזה, נראה שכרית חימום חמה שהוא יכול להחזיק בידיו עוזרת. הוא תמיד נושא את זה איתו. במתקן הקטן הזה מתחת למושב כיסא הגלגלים שלו, אז זה נוח מתי שהוא רוצה את זה."
  
  
  "בסדר, אם אתה אומר. מה קרה לישן?
  
  
  "זה התחיל לדלוף," היא אמרה. "הוא היה בשימוש במשך זמן רב."
  
  
  באותו לילה הלכתי לבית המרקחת בפינת השדרה התשיעית ורחוב עשרים ושלוש וקניתי אחד. ואז, מאוחר יותר באותו לילה, כשהייתי בטוחה שפילומינה ישנה שינה עמוקה, קמתי ומילאתי אותה בזהירות בניילון.
  
  
  היה קשה להתקין חומר נפץ, נפץ עם טיימר, בכרית חימום עם מים, אבל בכל זאת הצלחתי. הפגישה הייתה אמורה להתחיל בשעה עשר למחרת בבוקר, אז כיוונתי את הטיימר לעשר וחצי והצלבתי אצבעות.
  
  
  הייתי צריך למצוא דרך לא להיות בסביבה כשהדבר הארור התפוצץ, כי כשהוא באמת יתפוצץ, יהיה פיצוץ גדול. אבל אני אצטרך לשחק לפי אוזן. בכל מקרה, אני מודה שהייתי די חסר מנוחה במיטה באותו לילה.
  
  
  
  
  פרק 16
  
  
  
  
  
  
  לוקטלו הסיע את פופאי, לואי ואותי מהמשרד לאיגוד הבנקאים ועזר לנו לפרוק את פופאי מהמכונית לכיסא הגלגלים שלו. ואז, כשלואי דוחף את כיסא הגלגלים ואני הולך לידה, נכנסנו לבניין גדול.
  
  
  חדר הישיבות היה בקומה השלושים, אבל בלובי בקומת הקרקע עצרו אותנו שני בריונים מיומנים מאוד שבדקו אותנו בנימוס לנשק. לפופאי לא היה מגהץ, אבל ללואי היה דרינגר קטן עד כדי גיחוך ואני נאלצתי לתת לוילהלמינה והוגו. שני המאפיונרים נתנו לי קבלה ממוספרת על האקדח שלי ועלינו במעלית למעלה. איש לא הבחין בבקבוק המים החמים במתלה מתחת למושב כיסא הגלגלים של פופאי.
  
  
  Gaetano Ruggiero כבר היה שם יחד עם שניים מהעוזרים שלו,
  
  
  כשנכנסנו למסדרון הגדול מחוץ לחדר הישיבות. הוא עמד גבוה וחמור בקצה השני של החדר, צעיר ממה שחשבתי, אבל עם כתמים אפורים על פאותיו השחורות. גניבה והימורים היו תחומי העניין העיקריים שלו, מה שנקרא פשע טהור, אבל הוא עסק גם בסמים ורצח היה דרך חייו. בפקודת גאטנו, דון אלפרדו רוג'ירו הזקן, דודו, נהרג כדי שהצעיר יוכל לקחת אחריות על המשפחה.
  
  
  האחרים נכנסו אחרינו, כל אחד עם שני שומרי ראש.
  
  
  ג'וזף פמליגוטי - ג'ואי מגניב - מבאפלו. נמוך, חסון, עם פנים כהות ושמנות ובטן ענקית שעלתה על מותניו. הוא דידד תוך כדי הליכה, הז'קט שלו פתח את הכפתורים כדי לנוח על בטנו. הוא חייך בחביבות לרוג'ירו ופרנציני, ואז נכנס היישר לחדר הישיבות. שני שומרי הראש שלו נשארו בכבוד במסדרון.
  
  
  פרנקי קרבוני מדטרויט. אפור שיער, עשיר במראה, לובש חליפה מחויטת להפליא של צמר אפור, נעליים מחודדות אפורות, חולצת משי אפורה ועניבה משי לבנה. הוא ירש כנופיית דטרויט ותיקה ותעל את הטקטיקות צמאות הדם שלה למבצע חסר רחמים אך יעיל שעורר קנאה בכל הפשע המאורגן. הוא נראה כמו ג'נטלמן עליז.
  
  
  מריו סלרנו - כדורים קטנים סלרנו - ממיאמי - דמוי ציפור, איש קטן ומצומק שראשו זינק קדימה ואחורה בחשדנות, עור שזוף בכבדות נמתח בצורה גרוטסקית על עצמות מוגדרות בחדות, אף בעל מקור גדול וסנטר מחודד. זה התחיל במפעלי הימורים בהוואנה, עבר למיאמי, ואז מתח את המחושים העקובים מדם עמוק לתוך האיים הקריביים ומערבה ללאס וגאס. בגיל שבעים ושש, הוא היה הבוס הכנופיות המבוגר ביותר באמריקה, אבל לא היו לו תוכניות לפרוש. הוא אהב את המקצוע שלו.
  
  
  אלפרד ג'יגנטה מפיניקס. שזוף כמו מריו סלרנו, בגובה ממוצע, לבוש בקפידה, שפוף, כל תנועה איטית ומכוונת, מראה כל אחת משבעים ואחת שנותיו, אבל עיניו הכחולות והמדהימות קרות וחודרות את ראשו חסר השיער. השמועה הייתה שההנאות המיניות שלו כוונו כלפי ילדות קטנות. הוא עלה בשורות המאפיה כאחד מיבואני ההרואין הגדולים הראשונים לארצות הברית.
  
  
  אנתוני מוסו - טוני הכומר - מליטל רוק, ארקנסו. גבוה, דק וחן, בעל מראה עשיר וידידותי. טבעות יהלומים נצצו על אצבעותיו, וסיכת יהלום נצצה מהעניבה שלו. הוא הרכיב משקפי שמש כחולים שהסתירו את הצלקות סביב מה שהיה עינו השמאלית לפני שאיבד אותה במלחמות הכנופיות של תחילת שנות ה-30. בגיל שבעים ואחת, הוא עדיין היה מלך הזנות, למרות שהוא טען שהרוויח יותר כסף מרכוש גנוב מאשר מפעולות אחרות שלו.
  
  
  בזה אחר זה הם נכנסו לחדר הישיבות. יכולתי לראות אותם מבעד לדלת הפתוחה, לוחצים ידיים מעל השולחן ומחליפים נעימות. שבעת הגברים המסוכנים ביותר באמריקה. פופאי פרנציני היה האחרון שנכנס, נישא בכיסא גלגלים על ידי לואי. כשהם נכנסו ראיתי חלום עם מים חמים מתחת לכיסא הגלגלים.
  
  
  כולנו, כחמש עשרה בערך, עמדנו חסרי מנוחה במסדרון, מביטים זה בזה בחשדנות. אף אחד לא דיבר. ואז נסגרה הדלת לחדר הישיבות.
  
  
  האגרוף שלי קמוץ בעוויות. לא ציפיתי שלואיס יישאר בחדר הישיבות עם דודו. לעזאזל! אהבתי את הבחור הזה! אבל כמובן שאתה לא יכול להרשות זאת לעצמך בעסק שלי.
  
  
  בדיוק עמדתי לצאת כשהדלת נפתחה ולואי יצא החוצה וסגר אותה מאחוריו. הוא ניגש אליי.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. 10:23. נותרו שבע דקות. "בוא נלך," אמרתי בנונשלנטיות מעושה. "בוא נצא לטייל וננשום קצת אוויר."
  
  
  הוא הביט בשעונו וחייך. "בְּהֶחלֵט! למה לא? הם יהיו שם לפחות שעה, אולי יותר. לעזאזל! זה לא פרנק קרבוני? אלוהים, הבחור הזה פשוט נראה עשיר. וטוני הוא כומר! ראיתי אותו פעם כש..."
  
  
  הוא עדיין דיבר כשירדנו במעלית ללובי הראשי, שם אספנו את הנשק מחדר ההלבשה ואז יצאנו לפארק אווניו.
  
  
  בדיוק חצינו את הרחוב והסתכלנו על המזרקות הזורמות ברחבת בניין משרדים גדול, כאשר פיצוץ הרס את רוב הקומה השלושים של בניין התאחדות הבנקים.
  
  
  לואי הסתובב, מניח יד אחת על האמה שלי, והביט בעשן השחור שעלה גבוה בצד הבניין. "מה זה היה?"
  
  
  "רק ניחוש," השבתי כלאחר יד, "אבל אני חושב שהרגע הפכת לראש משפחת המאפיה השנייה בגודלה בניו יורק."
  
  
  אבל הוא לא שמע אותי. הוא כבר רץ, מתחמק מהתנועה בפארק אווניו כמו בלם כדורגל, נואש לחזור לבניין, אל דודו ג'וזף ולאחריותו שלו.
  
  
  משכתי בכתפיים נפשית והורדתי מונית. למיטב ידיעתי, עבודתי הסתיימה.
  
  
  כל מה שהייתי צריך לעשות זה לאסוף את פילומינה מדירתה ולצאת לשדה התעופה. היו לי שני כרטיסים בכיס והחלטתי
  
  
  ששנינו יכולים לבלות כשלושה שבועות בקריביים רק לצנן, לאהוב ולהירגע. אז אדווח לוושינגטון.
  
  
  היא פגשה אותי בפתח הדירה כשנכנסתי פנימה, כורכת את זרועותיה סביב צווארי ומצמידה את כל גופה אלי.
  
  
  "שלום, מותק," היא אמרה בשמחה. "כנס לסלון. יש לי הפתעה בשבילך".
  
  
  "הַפתָעָה?"
  
  
  "חבר שלך." היא צחקה. נכנסתי לסלון ודיוויד הוק חייך אליי מהספה. הוא קם והתקרב אליו בידו מושטת. "טוב לראות אותך, ניק," הוא אמר.
  
  
  
  
  
  
  קרטר ניק
  
  
  מותו של הבז
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  מותו של הבז
   פרק 1
  
  
  
  
  הטלפון שמצלצל בחדר שלי אפשר לגבר בבית ממול לחיות עוד שלושים שניות. הייתי בטוח שהטלפון יצלצל שוב, ואז ישתוק במשך עשרים שניות לפני שיצלצל פעמיים נוספות; זו תהיה מערכת שתי הטבעות המיוחדת של הוק, שתסמן לי להתקשר אליו מיד. במהלך השנים פיתחתי תחושה כמעט אינסטינקטיבית לדעת מתי אות ההוק מגיע מהצלצול הראשון. ותשעים ותשע פעמים מתוך מאה צדקתי. התמקדתי מחדש בהיקף Anschutz 1413 Super Match 54 כשהפעמון צלצל בפעם השנייה, ואז השתתק. לפני הפעמון הכפול השני, לחצתי על ההדק.
  
  
  הירידה הייתה מושלמת. מבעד לדלתות הצרפתיות הפתוחות חלקית ממול, ראיתי עין שלישית מופיעה לפתע במצחו של הקורבן שלי. זה היה קצת מעל ובין שניים אחרים שלעולם לא יראו שוב בשמחה סוכן AXE מתענה לצורך מידע. ההבהוב המרושע שלהם פסק לנצח כשקריסקיקוב התמוטט על השולחן. רק העין השלישית הזו נראתה חיה כאשר הופיעה בה נפיחות קטנה של דם, שהבהיקה באור, ואז התגלגלה על גשר האף.
  
  
  הצלצול הכפול השני של הטלפון נשמע זמן קצר לאחר יריתי, ולאחר שנסוגתי מהחלון הפתוח של דירתי היומית העלובה, הנחתי את הרובה על המיטה והרמתי את השפופרת. חייגתי למספר הישיר של הוק והוא ענה מיד.
  
  
  "אתה לא טועה," הוא הזהיר, כמו תמיד.
  
  
  לא היה צורך להתקין סקרמבלר בטלפון בדירה הקטנה הזו במונטריאול. ותזכורת של הוק, אבל הוא מעולם לא ויתר עליה, ואני אוטומטית הגבתי, "אני יודע".
  
  
  "כבר עשית את המכירה הזו?"
  
  
  "מר קיי בדיוק קנה את זה," אמרתי לו "עכשיו אני צריך לסגור את המשרד הזה כמה שיותר מהר ולהמשיך הלאה."
  
  
  "אני חושב שהגיע הזמן שתחזור למשרד הביתי שלך," אמר הזקן באיטיות. "יש לנו לקוח בעיר שזקוק לשירותיך." הוא חיכה רגע ואז הוסיף, "זהו אחד הלקוחות הגדולים שלנו בוושינגטון. אתה מבין?"
  
  
  זה עצר אותי לרגע. לא לעתים קרובות הוק רצה אותי בוושינגטון; הוא לא רצה להסתכן שאחד המתחרים יבחין בי - לא בצד שלו ולא בצד שלנו; כי אם משהו יקרה בבירה, הוא והסוכנים שלו בדירוג N שעשויים להיות שם באותו זמן יואשמו בכך. זו הבעיה עם דירוג N - אני N3 - וההרשאה לתקן סוף סוף את הבעיה. כולם חושבים שאתה בחור רע; זו בהחלט הרגשה מצידם, וגם אצלנו - אלא אם כן אתה עושה עבודה קטנה מלוכלכת שהם לא יכולים להתמודד איתה. ואז Killmaster הופך לגיבור - עד שהעבודה מסתיימת.
  
  
  חוץ מזה, הוק מעולם לא הראה התלהבות רבה מהשאלה אותי לסוכנות אחרת, וההתייחסות שלו ל"לקוח" הייתה יכולה להיות ארגון מודיעין אחר. רציתי לשאול אותו איזו סוכנות מודיעין-על שוב מתעסקת והזדקקת שנאסוף את השברים עבורם, אבל היינו בשיחת טלפון לא מוצפנת, אז השאלות שלי יצטרכו לחכות עד שאחזור לארצות הברית.
  
  
  יתרה מכך, הבנתי שהטון האיטי והמכוון של הוק נועד להעביר הרבה יותר מסתם תשישות פשוטה בסוף עוד יום ארוך. ידעתי יותר טוב מזה. עבור אדם ששגשג במשך שנים, הוא יכול היה להחזיק את עצמו עם הטובים שבינינו כשהעבודה דרשה זאת. לא, הוק לא דיבר בטון הזה כי הוא היה עייף; מישהו היה איתו במשרד, והטון הזהיר של קולו הזהיר אותי שלא לתת לו את ההזדמנות לומר כל דבר שייתן למישהו זה רמז לאן אני נמצא או מה אני עושה.
  
  
  "כן, אדוני," אמרתי בפשטות.
  
  
  "תארוז את החפצים שלך ולך לשדה התעופה," הוא הורה ביובש. "אני אקנה לך כרטיס טיסה בטיסה הבאה ל-DC... אה כן, אני לא חושב שתצטרך את כל הציוד שלך. "אני חושב שאתה יכול לאחסן כמה מהם במשרד המקומי שלך."
  
  
  ידעתי שהקצין הצבאי שלנו לא ישמח לדעת שהשארתי את אחד הרובים האהובים עליו במונטריאול; אבל הוק כמובן רצה אותי בחזרה במהירות, והוא לא רצה שאעכב על ידי אישור בשדה התעופה, מה שיהיה בלתי נמנע אם אנסה לעלות על מטוס עם הנשק הזה. היה לי תיק ממוגן עופרת שעוצב במיוחד עבור הרובים שלי, אבל לא עבור הרובה שלי.
  
  
  "אני אהיה במשרד שלך מוקדם מחר בבוקר," אמרתי.
  
  
  היו לו רעיונות אחרים. "לא, לך ישר למלון ווטרגייט." אצור איתך קשר שם. כבר בוצעה הזמנה על שמך". הוא אפילו לא אמר את שמי, שלא לדבר על מספר החדר, בטלפון הלא מוצפן. "לקחתי את החופש לשלוח לשם מישהו עם בגדים בשבילך, אני מקווה שלא אכפת.
  
  
  "לא, אדוני. זה היה מאוד מתחשב מצידך."
  
  
  הוק שיחק את זה בצורה מאוד רשמית מול החברה שלו, וידעתי שזה חייב להיות מישהו חשוב במיוחד; בדרך כלל מ
  
  
  
  
  
  הפנטגון או ה-CIA כשהם באו לבקש טובות הנאה.
  
  
  אחרי שנפרדנו באותה חומרה, הנחתי את הטלפון ועמדתי והסתכלתי עליו זמן מה. הייתי די בטוח שהנשיא לא הגיע למשרדו של הוק. אבל היה רק אדם אחד בוושינגטון שהאיש הזקן כיבד באמת: אחד מחבריו ללימודים הוותיקים שהצליח לסדר את הדברים לשם שינוי. בעודי ממהר לארוז את חפצי, תהיתי על מה שר החוץ דיבר עם הוק ואיך זה עשוי להשפיע עלי.
  
  
  לאחר שבדקתי את הרחוב כדי לוודא שגופת שלוש העיניים של מר קיי עדיין לא התגלתה ומישהו הבין את קו האש, הרמתי שוב את הטלפון כדי להתקשר למשרדנו המקומי; הייתי צריך לעשות סידורים כדי לאסוף את הרכב השכור שבו נסעתי למונטריאול ואת הרובה שנעלתי בתא המטען שלו. אחרון שנארז היה וילהלמינה לוגר שלי בנרתיק לכתף והוגו סטילטו שלי במעטפת זמש. הם נכנסו לתא מקורי בתיק מסמכים שעיצבו טכנאי מעבדה עבור סוכנים הנוסעים עם נשק בטיסות מסחריות. הגנת עופרת מיוחדת מנעה את הפעלת האזעקה כשעלינו למטוס. חבל שלא היה זמן להכין מזוודה דומה להובלת רובה; אני רוצה להחזיר אותו באופן אישי לאדי בלסינג, האקדח שלנו. הפנים שלו ממש מאירות כשאחד ה"תינוקות" שלו חוזר הביתה. ובכן, שמחתי מספיק לקחת את הילדים איתי. הייתה לי הרגשה שאזדקק להם בקרוב.
  
  
  רק עשר דקות לאחר מכן התחרטתי על האריזה הממהרת שלי. ביציאה מהפנסיון המוזנח מול ביתו השמור של קריסקיקוב, הבחנתי בשני גברים מתרווחים מחוץ לנובה השכורה שהחניתי שתי דלתות במורד הרחוב. עם מזוודה ביד אחת ותיק ביד השנייה, לא יכולתי להיראות מאיים מדי כי הם הרימו את מבטם רק לזמן קצר למשמע רעש הדלת שנסגרת מאחורי ואז המשיכו בשיחתם. נודע לי שזה רוסי, ומבט חטוף בפניהם לאור פנסי הרחוב סיפר לי מי הם.
  
  
  התחלתי לקרוא להם "לורל והרדי" במהלך הזמן הקצר שבו צפיתי בקריסקיקוב ובזוג הולכים בעקבותיו. המשרד המקומי של AXE סיפר לי על זהותם האמיתית ותפקידם בתור המתנקשים ושומרי הראש האהובים על המרגלים. שעה קודם ראיתי אותם נוסעים עם הבוס שלהם ומורידים אותו מול המחבוא שלו; אחר כך הם עזבו. בזמנו נראה לי חריג שלא נכנסו איתו לבניין כרגיל, ובטעות הנחתי שהוא בטח שלח אותם למשימה כלשהי. אולם, ככל הנראה, הם נצטוו לחזור ולהסתובב בחוץ. או שלקריסקיקוב הייתה עבודה שהוא לא רצה שידעו עליה, או שהוא ציפה למישהו ושלח אותם לחכות בחוץ, אולי לאסוף את המבקר שלו ולבדוק אותו לפני שיכניס אותו הביתה.
  
  
  באותו רגע לא היה חשוב לי מה היה בסדר היום שלהם; נאלצתי להיכנס לנובה הזאת ולצאת לפני שאחד המשרתים של האיש בעל שלוש העיניים נכנס לחדרו של קריסקיקוב וגילה את הגופה. הדבר היחיד שמנע ממני לצאת משם היו כמה רוצחים. הייתי די בטוח שהודיעו להם איך רוב האנשים שלנו נראים, כולל אני. רשת המודיעין שלנו היא לא היחידה החכמה מספיק כדי לשמור את האויב בסוד.
  
  
  לא יכולתי לעמוד יותר על מפתן הדלת מבלי לעורר את חשדם, והנובה היה הרכב היחיד שנאלצתי לצאת מהאזור, אז פניתי אליו. הארדי - הבחור השמן שאקס הזהיר אותי הוא ערימה קטלנית של שרירים קשים - הגב אליי. הרזה - לורל, מומחה בעל שם ל-Switchblade שהתענג לחתוך חתיכות קטנות מהשבויים שלו לפני שהם היו מוכנים לדבר - הביט ישר בי כשהתקרבתי, אבל לא ממש ראה אותי בצל כשהוא שקוע בשיחה .
  
  
  יכולתי לראות שבסביבות הזמן שעליתי לתא המטען של המכונית, הייתי במעגל האור הקטן של פנס הרחוב, ושלורל כנראה תסתכל עליי כשאני מתקרב. פניתי לשפת המדרכה כך שגבו של הרדי חסם חלקית את מבטי על בן לוויתו. גודלו של הגב הזה יכול לחסום את ההתקרבות של טנק M16, אלא שלורל היה גבוה בערך בראש מהשותף שלו. באופן אינסטינקטיבי, ידעתי שמשהו בי משך את תשומת ליבה של לורל כשירדתי מהמדרכה והנחתי את המזוודות שלי מאחורי המכונית. כשהראשי מופנה לכיוון הרחוב, הוצאתי את המפתחות ופתחתי את תא המטען, הרגשתי, תוך כדי, שלורל הפסיקה לדבר והולכת לכיוון החלק האחורי של המכונית.
  
  
  הלחיצה של ה- Switchblade אמרה לי שזיהו אותי. הסתובבתי אליו כשהוא זינק לעברי, לפניו חמישה סנטימטרים של פלדה. צעדתי אחורה ונתתי למומנטום שלו לסחוב אותו קדימה, ואז אחורה.
  
  
  
  
  
  
  והכה אותו בצד הצוואר שלו במרכז העצבים ממש מתחת לאוזן. הוא נפל עם הפנים כלפי מטה לתוך תא המטען, ואני הושטתי יד וטרקתי את המכסה על החלק הקטן של גבו. קצה המתכת הכבדה פגע בו בערך בגובה המותניים, ושמעתי נקישה חזקה שבוודאי הייתה עמוד השדרה שלו.
  
  
  פתחתי שוב את מכסה בית החזה ובהשתקפות קלה של האור שלו ראיתי את פניו מתפתלות מכאב, פיו פעור בקריאות ייסורים חרישיות שאיש לא שמע.
  
  
  עד אז הרדי הסתובב סביב המכונית, יד אחת דמוית חזיר מושטת לעברי והשנייה מגששת בחגורתו אחר האקדח שלו. משכתי את ידית הג'ק מהחזה, ובהשתמשתי בה כהרחבה של זרועי, חבטתי אותה ישר לתוך פרצוף הפודינג הענק הזה. הוא נסוג, יורק רסיסי שיניים רצועות ונוהם מכאב כשדם פרץ ממה שהיה אפו. היד שניסתה לתפוס אותי הפכה למוט מתנדנד חזק כמו שניים על ארבע כשהוא חטף את ידית הג'ק מידיי. הוא עף באוויר ועף החוצה לרחוב.
  
  
  אם הוא היה חכם, הוא היה ממשיך לנסות לשחרר את האקדח שלו, שהיה תקוע בין בטנו המלאה יתר על המידה לבין החגורה ההדוקה. במקום זאת, מטורף מכאב, הוא מיהר קדימה כמו דוב זועם, ידיים מושטות לרווחה כדי לעטוף אותי במה שידעתי שיהיה חיבוק קטלני. הזהירו אותי שזו שיטת השחיטה המועדפת עליו. לפחות שני גברים שהכרנו נמצאו מעוכים כמעט עד עיסתם, צלעותיהם נמחצות נגד איברים חיוניים, ומתים בצורה איומה, טובעים בדמם שלהם. עליתי שוב על המדרכה; מסתכל על ידיו הענקיות.
  
  
  כשהתרחקתי מהחיבוק הנורא הזה, הוא מעד על רגליה של לורל המתה ונפל על ברכיו. חיבקתי את ידיי זו לזו, הנחתי אותן על עורפו, והוא השתרע על הרחוב במלוא גובהו. המכה הייתה הורגת את רוב האנשים באופן מיידי, אבל בעודי בהיתי בו בפליאה, הוא ציחקק, נד בראשו האדיר כאילו ניסה לנקות את מוחו המבולבל, והחל לכרוע ברך. ידיו גיששו החוצה לתמיכה, ואחת מהן נסגרה על הבורר של לורל, שנפל על המדרכה. אצבעות כמו נקניקיות עוטפות את ידית הסכין כשהיא התחילה להתרומם. מה שהיה כמעט חיוך הופיע על הפה המדמם, המשונן כעת, ועיני החזירון הקטנות נצצו באכזריות כשהן התמקדו בי. ההכרה הגיעה אליהם גם כשהבין מי אני, ודם זרם משפתיו כשקילל ברוסית ואמר:
  
  
  "בן של כלב! אני אחלק אותך לשניים, קרטר, ואאכיל אותך לחזירים. השרירים בצווארו נמתחו והדופק הכבד שלו רקד בצורה גרוטסקית ממש מתחת לבשר האדום של צווארו העבה. הוא עשה שני צעדים מביכים לעברי. כמו שחקן שננטש על ידי קו ההגנה של הוויקינגים, בעטתי לו בפרצוף המכוער הזה עם דלעת מעוכה.
  
  
  טיפת הבשר החזקה זינקה שוב קדימה. היד שאחזה בסכין פגעה ראשונה ברחוב, והחזיקה את הלהב זקוף כשהצוואר העבה נפל עליו. התחמקתי מרסס הדם שזלג מהעורק הקטוע שלו והלכתי לחלק האחורי של הנובה; הוצאתי את גופה המתעוות עדיין של לורל מתוך תא המטען וטרקתי את המכסה.
  
  
  כשהנחתי את המזוודות שלי במושב האחורי, שמעתי צרחות מהבית ממול. הוא עבר דרך הדלתות הצרפתיות הפתוחות בקומה השנייה, וידעתי שגופתו של קריסקיקוב התגלתה. כשנכנסתי לנובה, נסעתי במהירות לרחוב השקט עדיין ופניתי לכיוון שדה התעופה, במחשבה עגומה שעוד הפתעות מחכות לאיש למעלה כשהחל לחפש את שומרי הראש של קריסקיקוב.
   פרק 2
  
  
  
  
  דבר אחד שהיה לי לומר על התפקיד שהוק הכריח אותי לשחק הוא שזו הייתה סביבה טובה. לפי התגיות על המזוודות של גוצ'י שחיכו בחדר בווטרגייט כשהגעתי, הייתי ניק קרטר מרחוב מזרח 48 במנהטן. זיהיתי את הכתובת כאבן חומה בטורטל ביי שהלשכה שלנו שימשה כמשרדים, "בית בטוח" ומגורים בניו יורק. הבגדים בתיקים היו בעליל יקרים, בצבע שמרני, וגזרה מזכירה את הטעם של מיליונר שמן מערבי. הבנים האלה של דאלאס ויוסטון אולי לא אוהבים טוויד ומשבצות בוהקות, אבל הם אוהבים שבגדי הטיולים שלהם יהיו נוחים כמו הליווי'ס שהם לובשים במגרש הישן. את הז'קטים רחבי הכתפיים עם פתחי האוורור בצדדים נוספו מכנסי סקיני עם כיסים קדמיים בסגנון כחול-ג'ינס ולולאות רחבות לחגורות הפליז הנוקשות שהגיעו איתם. לחולצות הכותנה הלבנות והרכות היו כיסים כפולים עם כפתורים בחזית. שמתי לב שהכל במידה הנכונה, אפילו כמה זוגות של מגפיים בעבודת יד של שלוש מאות דולר.
  
  
  "אם הוק רוצה שאשחק איש שמן עשיר," חשבתי כשפרקתי את האריזה והנחתי דברים בחדר ההלבשה הענק, "לא אכפת לי בכלל. החדר גם עזר. גדולות כמו כמה מדירות הסטודיו בהן גרתי - כך הן עוצבו במקור, כי הווטרגייט עוצב כ
  
  
  
  
  
  
  כשהיא נפתחה לראשונה, זה היה מעונות - הסלון/חדר השינה בשילוב עם הסלון היה באורך של עשרים וארבעה מטרים בערך ורוחב שמונה עשר מטרים. הייתה בו ספה בגודל מלא, כמה כורסאות, טלוויזיה צבעונית גדולה, מטבחון מאובזר ומיטה זוגית גדולה בגומחה.
  
  
  אור נשפך לחדר מחלונות מהרצפה עד התקרה המשקיפים על המרפסת. הסתכלתי החוצה על פני מתחם ווטרגייט בגודל 10 דונם אל נהר הפוטומק המלכותי וההיסטורי וראיתי ארבע גולגולות חופפות על פני המים. עונת המרוצים עומדת להתחיל, הבנתי כשצפיתי בקבוצות המכללות מלטפות את המשוטים שלהן בקצב קצבי. יכולתי להצביע על הרגע המדויק שבו הגאים היריבים הגבירו את קצבם, כי הפגזים מיהרו לפתע קדימה בזרם המהיר. ההערכה שלי לתיאום ההדוק של החותרים נקטעה על ידי צלצול הטלפון. אני בטוח שהוק כשהוא הרים את הטלפון. אבל הקול שאמר, "מר. עֶגלוֹן? אמר לי שפעם אחת מתוך מאה טעיתי.
  
  
  "זה מר קרטר."
  
  
  "זה השוער, מר קרטר. המכונית שלך נמצאת בדלת הכניסה.
  
  
  לא ידעתי על איזו מכונית הוא מדבר, אבל מצד שני, לא התכוונתי להתווכח. פשוט עניתי: "תודה, אני אלך עכשיו."
  
  
  כביכול הוק היה היחיד שידע שניק קרטר נמצא בווטרגייט, אז חשבתי שהוא שלח לי מכונית; פניתי ללובי.
  
  
  כשחלפתי על פני דלפק הקונסיירז' בדרכי לדלת הכניסה, הגשתי בזהירות לגברת היפה למראה בחליפה שחורה מאחורי הדלפק שטר של חמישה דולר ואמרתי בעליזות, "תודה שהתקשרת לגבי המכונית שלי." אם הוק היה רוצה שאני אתעשר, הייתי משחק עשיר - בכסף AXE.
  
  
  "תודה, מר קרטר." הטון המתוחכם שלו עקב אחריי כשדחפתי את דלת הזכוכית המובילה אל שביל הכניסה המעגלי שמגן על הכניסה למלון. השוער התחיל לשאול אם עליו לאותת לאחת מהמוניות החונות בכל מקום בחניה, ואז עצר כשהלכתי לעבר לימוזינה קונטיננטלית שעמדה בטלה ליד המדרכה. מכיוון שזה היה הסוג היחיד, החלטתי שזה חייב להיות המכונית שלי. כשהתקרבתי, הנהג, נשען על צדו, נדרך למשוך את תשומת לבו ואמר בשקט: קרטר? כשהנהנתי, הוא פתח את הדלת.
  
  
  לא היה אף אחד בפנים, מה שגרם לי קצת להיזהר; אינסטינקטיבית נגעתי בקו המתאר של הלוגר שלי ובכיסוי כדי להרגיע את עצמי שהחברים הכי טובים שלי נמצאים בקרבת מקום, ואז התמקמתי בחזרה בריפוד העור דמוי הכפפה כשהנהג בא לתפוס את מקומו מאחורי ההגה. הוא סובב את המכונית הגדולה סביב וירד בשביל הגישה אל שדרת וירג'יניה, שם פנה ימינה.
  
  
  כשעצרנו לרמזור, ניסיתי את הדלת והיא נפתחה ללא כל בעיה. זה הרגיע אותי קצת, אז הרמתי את מכסה הפנל במשענת היד ולחצתי על המתג שהוריד את חלון הזכוכית שמפריד ביני לבין הנהג. "אתה בטוח שאתה יודע את הדרך?" שאלתי, מנסה לגרום לזה להיראות קל.
  
  
  "הו כן, אדוני," ענה הנהג. חיכיתי דקה, חיכיתי שהוא יוסיף משהו שאולי יגיד לי לאן אנחנו הולכים, אבל שום דבר לא הגיע.
  
  
  "אתה הולך לשם לעתים קרובות?"
  
  
  "כן אדוני." מכה שתיים.
  
  
  "זה רחוק?"
  
  
  "לא אדוני, אנחנו נהיה בבית הלבן בעוד כמה דקות."
  
  
  רוץ הביתה. למעשה, פנה את מגרש הכדורים; ביקורים בבית הלבן לא היו חלק מהמסלול הרגיל שלי. ובכן, אמרתי לעצמי, עברת ממזכיר המדינה לנשיא בן לילה. אבל למה?
  
  
  אבל זה היה הוק, לא הנשיא, שאמר לי שבקרוב אשחק מטפלת לאישה בשם Silver Falcon, והיא הייתה האישה הכי נפיצה בעולם.
  
  
  כסף פלקון.
  
  
  "קוראים לה ליז צ'נלי והיא תגיע לוושינגטון מחר", אמר הוק. "ותפקידך הוא לוודא ששום דבר לא יקרה לה. אמרתי לנשיא ולמזכיר שאנחנו לוקחים אחריות על ביטחונה עד שלא תהיה עוד בסכנה".
  
  
  כשהוק הזכיר את השניים האחרים בחדר איתנו, בהיתי בכל אחד מהם בתורו. לא יכולתי שלא. הנשיא תפס אותי בזה והנהן קלות. גם שר החוץ תפס אותי עושה את זה, אבל הוא היה ג'נטלמן יותר מדי מכדי להוסיף על המבוכה שלי בכך שהודה בעובדה. החלטתי שהסיכוי היחיד שלי לחזור הוא להיראות חכם, אז צלצלתי: "אני יודע מי זאת ליז צ'נלי, אדוני."
  
  
  הוק נראה כאילו הוא יכול להרוג אותי ברגע זה אפילו שהבהיר שאחד מאנשי הפרס שלו אולי לא יודע מי כולם חשובים, אבל הוקל לי כאשר, לפני שהספיק לאחסן את זה בראשו, לעצור מאוחר יותר, מזכיר המדינה שאל פתאום: "איך?"
  
  
  "היו לי כמה משימות במזרח התיכון, אדוני, ומידע הרקע שלנו הוא די יסודי."
  
  
  "מה אתה יודע על ליז צ'נלי?" המזכירה המשיכה.
  
  
  "שהיא גרושתו של שאה עדבי. ששמה הערבי הוא שרימה, ושיש להם שלישיות לפני כשש שנים. ולפני כחצי שנה היא והשאה התגרשו. היא אמריקאית ואבא שלה היה טקסס
  
  
  
  
  
  כשמן שעזר בארגון פעולות קידוח בעדבי והפך לחבר קרוב של השאה".
  
  
  נראה היה שאף אחד לא רצה להפסיק את הנאום שלי, אז המשיכה ט': "מיד לאחר הגירושים, שאה חסן התחתן עם בתו של גנרל סורי. ליז צ'נלי - שרימה שוב משתמשת בשמה האמריקאי - שהתה בארמון המלוכה בסידי חסן עד לפני כשבועיים ולאחר מכן נסעה לאנגליה לביקור. יש להניח שהיא חוזרת לארצות הברית כדי לקנות מקום באזור וושינגטון ולהתמקם. יש לה כאן כמה חברים, שאת רובם פגשה במהלך שנות ביקוריה הדיפלומטיים אצל השאה.
  
  
  "לגבי השם הזה," אמרתי, "מעולם לא שמעתי עליו. אני מניח שזה מסווג".
  
  
  "במובן מסוים, כן," המזכירה הנהנה, וחיוך בקושי מורגש הופיע על שפתיו. "בז כסף" היה השם שנתן לה השאה לאחר חתונתה כדי לסמל את מעמדה המלכותי החדש. זה היה הסוד הפרטי שלהם עד שהתחילה הבעיה הזו".
  
  
  – הבהיר הנשיא. "השתמשנו בזה כקוד, כביכול."
  
  
  "אני מבין," עניתי. "במילים אחרות, כאשר במצבים מסוימים אין זה חכם לדבר על זה ישירות..."
  
  
  "היא הופכת לבז הכסף," סיים הוק עבור mc.
  
  
  פניתי לנשיא. "אדוני, אני בטוח שעלי לדעת יותר על המלכה לשעבר ועל עדבי."
  
  
  "ברשותך, אדוני הנשיא, אוסיף כמה פרטים שאולי מר קרטר אינו יודע", פתח מזכיר המדינה. לאחר שקיבל הנהון לאשר, הוא המשיך, "עדבי הוא אומה קטנה אך אדירה. רבת עוצמה מכיוון שהיא אחת המדינות העשירות ביותר שמפיקות נפט, וגם כי הצבא שלה הוא אחד המאומנים והמצוידים הטובים ביותר במזרח התיכון. ושתי העובדות הללו הן בעיקר בזכות ארצות הברית. שאה התחנך בארץ הזאת, ובדיוק כשסיים את לימודיו לתואר שני בהרווארד, נפטר אביו מסרטן העצמות. השאה הזקן יכול היה לחיות יותר אם היה בעדבי טיפול רפואי הולם, אבל לא היה כזה, והוא סירב לעזוב את ארצו.
  
  
  "כאשר שאה חסן הפך לשליט", המשיך המזכיר, "הוא היה נחוש שלעולם לא יזדקק שוב אחד מאנשיו לטיפול רפואי. הוא גם רצה לוודא שהמקצועות שלו יקבלו את ההזדמנויות החינוכיות הטובות ביותר שכסף יכול לקנות. אבל לא היה כסף בעדבי כי לא התגלה שם נפט באותה תקופה.
  
  
  "חסן הבין שלקרקע שלו יש בעצם אותו הרכב גיאולוגי כמו מדינות אחרות המפיקות נפט, אז הוא ביקש מהממשלה שלנו עזרה בקידוחי חיפושים. כמה חברות נפט מטקסס הקימו תאגיד ושלחו את מומחי הקידוח שלהן לאדאבי בתגובה לבקשת הנשיא טרומן. הם מצאו יותר נפט ממה שמישהו יכול היה לדמיין, וכסף התחיל לזרום לקופתו של סידי חסן".
  
  
  המזכירה הסבירה עוד כי גרושתו של חסן הייתה בתו של אחד ממומחי הנפט מטקסס בעדבי. ליז צ'נלי הפכה למוסלמית כשהתחתנה עם השאה. הם היו מאוד מרוצים משלוש בנותיהם הקטנות. מעולם לא היה לה בן, אבל זה כבר לא היה חשוב לחסן. בחוזה הנישואין נקבע כי הכתר יעבור לאחיו הצעיר. "מי, אפשר להוסיף, אוהב גם את ארצות הברית, אבל לא כמו חסן", ציין שר החוץ.
  
  
  "לאורך השנים, במיוחד לאחר מלחמת ערב-ישראל ב-1967", המשיך, "שאח חסן הצליח להשיג קול מתון במועצות הערביות. אבל הלחץ עליו גדל מאוד. פעמיים בשנים האחרונות פנאטים ניסו להרוג את חסן. לרוע מזלם של המתכננים נגד השאה, ניסיונות ההתנקשות רק ריכזו את אנשיו מאחורי גבו".
  
  
  לא יכולתי שלא לעצור כדי לשאול מדוע חסן התגרש שריימה.
  
  
  שר החוץ הניד בראשו. "הגירושים היו הרעיון של שרימה. היא הציעה זאת לאחר הניסיון האחרון לחייו של חסן, אך הוא לא שמע על כך. אבל היא כל הזמן אמרה לו שאם הוא יעזוב אותה, מדינות ערביות אחרות עלולות לקחת את זה כאות שהוא באמת לצידן ולהפסיק את הקמפיין שלהן להפלתו. לבסוף היא שכנעה אותו שהוא חייב לעשות את זה, אם לא למען ביטחונו, אז למען הילדות הקטנות שלו.
  
  
  "שרימה הייתה גם זו שהציעה לו להתחתן שוב מיד והיא התעקשה שאשתו החדשה תהיה ערבייה. למעשה, היא שבחרה בנערה לאחר סיור - לברית שתוכל לחבר בין חסן לאיש צבא רב עוצמה במדינה אחרת".
  
  
  "מדוע יש דאגה כזו לגבי הבטיחות שלה?" שאלתי. נראה לי", הסברתי, "שברגע שהיא תפסיק להיות אשתו של השאה, לא תהיה לה שום סכנה.
  
  
  הנשיא פנה להוק ואמר, "אני חושב שכדאי שתבין את החלק הזה של ההסבר. מקורות הסוכנות שלך סיפקו מידע על מזימה לרצוח את המלכה לשעבר שרימה. הוא פנה מהוק אלי, ואז שוב, לפני שאמר, "והסוכנות שלך גילתה חלק מזימה ל"
  
  
  
  
  
  
  להוכיח שבמשך כל תקופת נישואיה היא פעלה כסוכנת חשאית של ממשלת ארצות הברית".
  פרק 3
  
  
  
  
  "אתה, כמובן, מכיר את מנגנון ה-Silver Scimitar," התחיל הוק. הוא לא חיכה שאודה בעובדה זו - ולא יכולתי להאשים אותו בניסיון להרשים את הנשיא בהנחה שסוכנו הראשי מכיר כמובן את כל מה שקורה במזרח התיכון; אחרי הכל, הוא היה האיש כשזה הגיע להשגת כספי תפעול נחוצים מאוד בגלל מחאות ה-CIA והפנטגון. הוא המשיך: "מאז שהיא נוצרה במקור כזרוע האכיפה של תנועת ספטמבר השחור, הקנאות של חבריה גברה כמעט מדי יום.
  
  
  "בחודשים האחרונים, היקף הזוועות שבוצעו על ידי המחבלים הדאיג אפילו את אל-פת"ח. זה הגיע למצב שספטמבר השחור, שמספק ליטאגן כספים לתפעול, חושש לנסות לעצור את שפיכות הדמים. אחד ממנהיגי ספטמבר, שבכל זאת ניסה להדק את המושכות, נמצא נהרג בבגדד. ממשלת עיראק הסתירה כיצד הוא מת, אך משרדנו בבגדד למד את פרטי "הוצאה להורג" שלו. הוא התחשמל. לאחר שהופשט, הוכה והושחת, נכרכה שרשרת סביב גופו; לאחר מכן חוברו המסופים של מכונת ריתוך קשת לקצוות המעגל והזרם הופעל. כל חוליה בערה מבשרו. מאז, ל-Scimitar יש דרך משלה; בלי הפגנות".
  
  
  הוק עצר ללעוס את הסיגר שלו, ואז המשיך, "מנהיג ה-Scimitar קורא לעצמו חרב אללה, וזהותו האמיתית ידועה רק לשניים או שלושה מחברי הפיקוד העליון של ספטמבר. אפילו הם מפחדים להגיד את שמו האמיתי. מסיבה כלשהי, הוא שונא את שאה חסן ונחוש לגרש אותו מהכס. אנחנו יודעים שהוא עמד מאחורי ניסיון ההתנקשות האחרון וכנראה שהניע את הראשון.
  
  
  "המשרד שלנו בסידי חסן תפס את אחד מהסגנים הבכירים של החרב ושכנע אותו לספר לנו מה הוא יודע על תוכניותיו של ה-Scimitar..."
  
  
  "אֵיך?" – שאל הנשיא.
  
  
  "אֲדוֹנִי?"
  
  
  "איך שכנעת אותו?"
  
  
  "השתמשנו בטכניקת ריתוך קשת," הודה הוק. "רק אנחנו לא לחצנו על המתג. האיש השתתף בהוצאה להורג של מנהיג ספטמבר וראה את השלכותיה. הוא דיבר כשהאיש שלנו הושיט את ידו אל המתג.
  
  
  הייתה שתיקה קצרה, ואז הנשיא אמר, "המשך."
  
  
  "שרימה הייתה מטרה בניסיון להתנקש בחיי חסן", אמר הוק. "כאשר חרב גילתה שהיא חוזרת לארצות הברית, הוא הגה תוכנית מבריקה.
  
  
  "מה אם היא הייתה נהרגה בזמן שהייתה בוושינגטון? ובמקביל, הוצגו בפני חסן ראיות - מזויפות ושקריות, כמובן, אבל כמעט בלתי אפשרי להפריך - שלאורך נישואיהם, שרימה הייתה סוכנת חשאית של ממשלתנו".
  
  
  "אבל האם זה לא ההפך?" שאלתי. "אם היא הייתה סוכנת של ארצות הברית, היא לא הייתה בטוחה כאן?"
  
  
  "שם נכנס לתמונה השחקן הקטן", אמר הוק. "ממקור מקורב לשרימה, הוא קיבל הצהרה המתיימרת להיות הודאה. בעצם, זה אומר שהיא באמת הגיעה לוושינגטון כדי לספר לבוסים הקפיטליסטים שלה שהיא מאוכזבת ממה שהיא עשתה לגבר שתמיד אהבה, ושהיא הולכת לספר לחסן את האמת. הסיפור של החרב יהיה אז שהיא נהרגה על ידי ה-CIA לפני שהספיקה לספר לשאה איך היא השתמשה בה. ה"וידוי" המזויף שלה יהיה, כמובן, בידי השאה".
  
  
  "האם השאה יאמין בזה?" שר החוץ רצה לדעת.
  
  
  "אנחנו יודעים עד כמה הוא קשור אליה רגשית - קשה לומר איך יגיב גבר כל כך מאוהב", אמר הוק. "אם הוא יכול היה להיות משוכנע ששרימה דוחפת לגירושים כדי לצאת מהמדינה כי היא לא רצתה לפגוע בו יותר, הוא יכול גם לקבל כהגיונית את העדויות המזויפות למעורבותה ב-CIA".
  
  
  "מר קרטר," אמר המזכיר, "אתה יכול לדמיין מה היה קורה במזרח התיכון אם שאה חסן היה פונה נגדנו? במשך שנים רבות נחשב חסן לאחד החברים הטובים ביותר שלנו בחלקו של העולם. יתרה מכך, הצבא שלו הפך כמעט להרחבה של המחשבות שלנו ושל התוכניות של הפנטגון בכל הקשור למאמץ המלחמתי הכולל. זה חיוני שהוא יישאר ידיד של ארצות הברית".
  
  
  בדרך מהבית הלבן למטה AX בלימוזינה של שר החוץ, הוק נראה טרוד. הוא שאל שאלות פשוטות על הטיסה חזרה שלי, איך אני אוהב את החדר שלי בווטרגייט, והאם הארון שהוא הורה לי להרכיב מתאים לי. כמעט הייתי בטוח שהוא רוצה לספר לי עוד, אבל הוא לא הסתכן שהנהג ישמע, למרות המחיצה הכבדה שמפרידה בינינו ובינו. הנהג נצטווה לקחת אותנו לאן שרצינו ואז לחזור לאסוף את המזכירה, שהיה לה משהו אחר לדון עם הנשיא.
  
  
  
  
  
  
  
  כשישבנו במשרדו של הוק - החדר היחיד שבו הוא באמת הרגיש בטוח, כי הוא ביקש למומחי האלקטרוניקה שלו לבדוק אותו מדי יום עבור מכשירי מעקב - הוא לעס את דנהיל כל עוד הוא הרגיש הכי נוח. התרווחתי באחד מכיסאות הקפטן הכבדים מעץ אלון שניצב מול שולחנו כשהוא מיהר לסרוק את החדשות האחרונות בזרם האינסופי של שליחות, הודעות מקודדות ודוחות הערכת מצב שזרמו במשרדו.
  
  
  בסופו של דבר צומצמה ערימת הניירות לשלוש תיקיות מנילה. הוא הושיט לי את התיק הראשון והמורחב על שרימה, שחזר לילדותה בטקסס וכלל כמעט את כל מה שעשתה מאז. הפנה את תשומת לבי לדיווחים האחרונים על המלכה לשעבר, הוא סיכם אותם בקצרה עם הוראות לזכור את המידע עד הבוקר. לדברי הוק, שאה חסן היה נדיב ביותר כלפי האישה ממנה התגרש, והצביע על כך שלמשרדנו בציריך נודע ש-10,000,000 דולר הועברו לחשבונה ביום שעזבה את סידי חסן.
  
  
  ממשרד AX בלונדון, לשם הלכה שרימה ראשונה לאחר שעזבה את אדבי במטוס הבואינג 747 האישי של השאה, היה סיכום של כמה מאות שעות של סרט שנלכד על ידי החרקים שלנו. התברר ששרימה, כפי שכבר נאמר לי, מתכננת לקנות אחוזה אי שם באזור הכפרי ליד וושינגטון. הסוסות והסוסים הערבים שטיפלה בהם באהבה בארמון בסידי חסן היו אמורים לעבור אליה כשהתיישבה.
  
  
  על פי הדיווח, שרימה תגיע ל-DC תוך יומיים בלבד. שגרירות אדב כאן נצטווה לארגן לה ולאורחיה חדר במלון ווטרגייט. "הכל מוכן," אמר הוק. "החדר שלך נמצא ליד הסוויטה הזו. לא היה קשה לארגן את זה. עם זאת, עדיין לא הצלחנו לתקן את החבילה הזו. הזוג השוהה בו כעת לא יעזוב עד בבוקר יום הגעתה, ולצערי האישה בו נדבקה בנגיף לפני יומיים ומאז לא יצאה מהחדר. ננסה להביא לשם מישהו לפני שהמסיבה של שרימה תגיע, אבל אל תסמוך על טעויות ליום-יומיים".
  
  
  עלעלתי בתיקים על האנשים שייסעו עם שרימה. היו שניים מהם; א שומר ראש ומלווה. ברגע שהיא תבחר בנחלה, יישכר עבורה צוות שלם.
  
  
  התיקייה הראשונה כיסתה את שומר הראש של עבדול בדאווי. הוא נראה כמו עומר שריף, מלבד האף שלו, שהיה לו גשר בולט שנתן לו קרס ערבי טיפוסי. "הוא נבחר ידנית לתפקיד על ידי חסן", אמר הוק. "האיש הזה היה שומר ארמון לשעבר שהציל את חייו של חסן במהלך ניסיון ההתנקשות האחרון. אין לנו יותר מדי מידע עליו, אלא שאחרי זה הוא הפך לשומר הראש האישי של השאה וכביכול נאמן לו מאוד - ולשרימה. שמענו שהוא מחה כשחסן הקצה אותו למלכה לשעבר ושלח אותו משם, אבל בסופו של דבר הוא עשה את מה שהוא קיבל.
  
  
  "עבדול חייב להיות שור חזק ומומחה בג'ודו וקראטה, כמו גם קלף מצוין עם כל סוגי הנשק. זה עשוי להיות שימושי אם אתה מוצא את עצמך במצב קשה. אבל אל תסמוך עליו. אל תבטח באף אחד ".
  
  
  הוק הושיט את התיקייה הבאה בחיוך קל ואמר, "אני חושב שתאהב את החלק הזה של העבודה, ניק."
  
  
  ידעתי למה הוא מתכוון ברגע שהבטתי בתצלום המצורף לכריכה הפנימית. הילדה טמנה את אפה ברעמת הסוס הלבן. שערה הג'ינג'י-בלונדיני יצר רעמה משלו כשנפל מתחת לכתפיה הדקות, וממסגר את פניה היפות בעצמות לחיים גבוהות. שפתיה היו לחות ומלאות, ונראה היה שעיניה החומות הגדולות צוחקות על מישהו או משהו מרחוק.
  
  
  הגוף עם הפנים האלה היה אפילו יותר מפואר. היא לבשה סוודר שחור עם צווארון גולף, אבל נפחו לא הצליח להסתיר את קימורי שדיה הבשלים והמלאים, גבוהים וכמעט מתאמצים להשתחרר. המכנסיים המשובצים בשחור-לבן חיבקו את מותניה הצרים והראו את ירכיה החטובות ואת רגליה הארוכות והדקות.
  
  
  הוק כחכח בגרונו באימה ארוכה. "כשתסיים להסתכל על התמונה, אתה יכול להסתכל על שאר הקובץ", אמר. עברתי בצייתנות הלאה.
  
  
  כל אחד מהגליונות הנלווים היה זכה לכותרת קנדיס (קנדי) נייט. הראשון הכיל את היסודות. למרות שהיא נראתה כבת עשרים ושלוש, היא הייתה בערך בת שלושים. כמו ליז צ'נלי, היא נולדה בטקסס, ואביה האלמן היה אחד מעובדי הנפט שנסעו עם צ'נלי לאדאבי כדי לבצע קידוחי חיפוש. התחלתי להבין את ארון הבגדים שהוק בחר עבורי. אביה של קנדיס נייט וביל צ'נלי היו חברים קרובים, וקנדיס התיידד עם שרימה.
  
  
  התיק דיבר על ניסיון נוסף לחייו של השאה; כמו עבדול, אביו של קנדי הציל את השאה. אבל בניגוד לעבדול, גבורתו עלתה לאביה של קנדי בחייו. הוא מיהר אל מול היורה. חסן כנראה מעולם לא שכח את זה.
  
  
  
  
  
  
  בשל העובדה שלילדה הצעירה לא הייתה אם, הוא למעשה אימץ את קנדי לבית המלוכה. האמנתי שהידידות שלה עם המלכה מקלה במקצת את המעבר.
  
  
  לקנדי נייט לא נותרה משפחה לאחר מות אביה. היא הייתה לא נשואה וככל הנראה הייתה מסורה לשרימה, לפי הדיווח. לאחר הגירושים, השאה שכנע את קנדי לנסוע איתה לוושינגטון.
  
  
  הוא פתח חשבון של חצי מיליון דולר לאישה צעירה בציריך באותו זמן שפתח את החשבון של שרימה.
  
  
  על פי תצפיות בבית השאה, קנדי תמיד נראה קר כלפי חסן, למרות טוב ליבו החומרי והאנושי כלפיה. חוקר סידי חסן שלנו דיווח כי על פי השמועות קנדי הייתה מאוהבת בחסן.
  
  
  התחלתי לסגור את התיקיה, מתכננת לקרוא הכל שוב בעיון רב יותר בחדרי במלון.
  
  
  "לא, רגע," אמר הוק. "תראה את החלק האחרון."
  
  
  "קטע לא מאומת?" – שאלתי ופתחתי שוב את הקובץ. "אבל החלקים הלא מאושרים ברוב התיקים הם בדרך כלל לא יותר מאשר ספקולציות מ..."
  
  
  עצרתי את עצמי כשעיניי נפלו על הפסקאות הראשונות של קנדיס נייט: לא מאומת. הפתק פירט את חיי המין של המטרה.
  
  
  "קצת פחות מונוטוני משאר הדיווח, לא, ניק?"
  
  
  "כן אדוני." חזרתי לרגע לתצלום של הצעירה שעל חייה האישיים קראתי.
  
  
  ברור שהסופר לא התכוון לומר זאת בפה מלא, אבל אם לשפוט לפי אוסף הרכילות והשמועות שאסף, נראה היה שהצעירה חומת העיניים, אשת סודה של המלכה לשעבר עדבי, היא נימפומנית. השמועות אומרות שקנדי עברה גדוד אמיתי של אמריקאים שהועסקו על ידי חברות הנפט בעדבי והמשיכה לשרת את רוב האנשים שהוקצו בשגרירות ארצות הברית בסידי חסן.
  
  
  החוקר היה מנומס מספיק כדי לציין שחיי המין הפעילים מדי של קנדי החלו זמן קצר לאחר מות אביה ונישואיה של שרימה לשאה, והציע שאולי זה כתוצאה מהאירועים האלה היא הלכה לחפש מוצא. לרגשותיה.
  
  
  הפסקה האחרונה מציינת כי במהלך השנה וחצי האחרונות נראה היה שהיא הפחיתה את פעילותה המינית, לפחות ככל הידוע ל-AX.
  
  
  "די יסודי," אמרתי.
  
  
  "חושב שאתה יכול להתמודד עם זה, N3?" – שאל הוק.
  
  
  "אני אעשה כמיטב יכולתי, אדוני," השבתי, מנסה לא לחייך.
   פרק 4
  
  
  
  
  מכיוון שהכיסוי שלי היה פותר בעיות של חברת נפט ביוסטון עם עניין עולמי, ביליתי את היום השני שלי בתדרוך על עסקי הנפט. המחצית הראשונה של היום חלפה ברקע; השנייה היא השאלה מה למדתי. מאגרי הזיכרון שלי עובדים די טוב, והייתי בטוח שעברתי כשהוק קרא לי למשרד שלו בסביבות השעה עשר באותו לילה עם חיוך על פניו.
  
  
  "טוב, ניק," הוא אמר. "התדריך אומר לי שעשית טוב. איך אתה מרגיש לגבי זה? "
  
  
  "למען האמת, אדוני," אמרתי לו, "הייתי רוצה עוד כמה ימים. אבל אני חושב שאני יכול להתמודד עם זה".
  
  
  "טוב, כי פשוט אין זמן. שרימה והאחרים מגיעים מלונדון בסביבות הצהריים מחר. עכשיו אנחנו די בטוחים ששום דבר לא יקרה לה במשך יום או יותר. התוכנית של חרב, כפי שאנו מבינים אותה, היא לתת לה להיכנס למלון וליצור קשרים; לאחר מכן הוא יארגן התנקשות כדי להעלות חשד ב-CIA.
  
  
  "שר החוץ כבר שוחח עם שרימה בלונדון. היא הוזמנה לביתו לארוחת ערב. עבדול בדאווי ייקח אותה לבית השר באלכסנדריה. זה היה קושר את שניהם יחד לערב ומשאיר את האביר הנערה לבד.
  
  
  "וכאן אני בא," אמרתי.
  
  
  "נכון. ייצרו איתך קשר מוקדם בערב. אני רוצה ששניכם תהיו חברים טובים. מספיק טובים כדי שתוכלו לפגוש בקלות את שרימה, ובשל חיבתכם הברורה לקנדיס נייט, יהיה לכם תירוץ להישאר קרוב אליהם. ימין?"
  
  
  "כן אדוני. כמה זמן יהיה לי?"
  
  
  "המזכירה תראה שארוחת הצהריים תימשך בנעימים. ואז, כשיגיע הזמן ששרימה תחזור, לרכב שלה יהיו כמה בעיות קלות עם המפעל. שום דבר מיוחד ושום דבר שיעורר את חשדותיו של בדאווי".
  
  
  צחקתי. צוות הגיבוי שלי היה נהדר. "להתראות, אדוני," אמרתי והתקדמתי לכיוון הדלת.
  
  
  "בהצלחה," ענה הוק.
  
  
  בשבע שנות פעילותו, מלון ווטרגייט דאג לסלבריטאים בינלאומיים, והצוות שלו פיתח באופן טבעי גישה מתנשאת לנוכחותם של אנשים מפורסמים שבאים והולכים. רוב כוכבי המחול והתיאטרון הגדולים הופיעו במרכז קנדי בשלב זה או אחר, כך שדלת ליד המרכז היא בחירה הגיונית עבורם להישאר. שחקני קולנוע המגיעים למחוז להופעות אישיות עוצרים תמיד בווטרגייט; וזהו בית הרחק מהבית עבור פרשים. רוב הפוליטיקאים בעולם
  
  
  
  
  
  
  נשארו שם, ואפילו כמה מנהיגים בינלאומיים ברמה הגבוהה ביותר שמתגוררים זמנית בבית ההארחה הרשמי של הממשלה, בלייר האוס, מרבים לדבר בפגישות באחד מחדרי האירועים המפוארים של המלון.
  
  
  עם זאת, בעוד שצוות המלון רגיל לסלבריטאים בינלאומיים כאלה, אשתו לשעבר של אחד המלכים האבסולוטיים שנותרו בעולם עשתה להם הפסקה. היה ברור ששרימה שמה לב במיוחד, וכשצפיתי בפוסט שלי במסדרון, יכולתי לראות שהיא מקבלת את זה.
  
  
  החלטתי להיות בלובי באותו יום כשידעתי ששרימה עוזבת לאלכסנדריה. אין הרבה מקום לשבת, אבל אחרי שהסתובבתי קצת מול סוכן העיתונים, בדקתי את העיתונים הכפריים ועצרתי בחנות גוצ'י בכניסה הראשית למלון, הצלחתי לתפוס את אחד הכיסאות. בלובי. התנועה הייתה כבדה, אבל יכולתי לפקוח עין על שתי המעליות הקטנות המשרתות את הקומות העליונות ואת דלפק הקונסיירז'.
  
  
  בערך בשעה חמש ראיתי אדם שזיהיתי כשבדאווי יוצא מהמעלית, עובר למדרגות המובילות למוסך ונעלם. בהנחה שהוא הולך לקחת את הלימוזינה, הלכתי כלאחר יד אל הכניסה; כעשר דקות לאחר מכן, רכבת קאדילק גדולה עם לוחיות רישוי דיפלומטיות נכנסה לחניה ועצרה. השוער החל לומר לנהג שיצטרך לנסוע במעגל, אך לאחר שיחה קצרה, בדאווי יצא ונכנס פנימה והשאיר את המכונית בדלת. כנראה שהשוער הסכים שהמלכה לשעבר לא תלך יותר מכמה צעדים לכרכרה שלה.
  
  
  ראיתי את בדאווי הולך לדלפק הקונסיירז' ואז חוזר לחכות לנוסע שלו. הוא היה נמוך מכפי שציפיתי, בערך מטר וחצי, אבל בנוי בעוצמה. הוא לבש ז'קט שחור מחויט היטב שהדגיש את כתפיו המאסיביות וצנח בחדות אל מותניו הדקים. המכנסיים השחורים הצמודים שלו הראו את ירכיו השריריות להפליא. המבנה שלו דומה למבנהו של רכז כדורגל מקצועני מוקדם. שערו של הנהג כיסה את הכובע שלו, שידעתי מהתצלום שלו היה קצוץ ושחור בצבע דיו. עיניו התאימו לשיערו והן עטפו את כל מי שעבר על פניו. חזרתי לחנות גוצ'י כדי לצפות בו מאחורי שורה של תיקי יד של גברים תלויים בחלון ליד הדלת. החלטתי שהוא לא מפספס כלום.
  
  
  ידעתי שברגע ששרימה הופיעה בשדה הראייה שלו על ידי המתח הפתאומי שמילא את האיש. הגעתי לדלת בדיוק בזמן כדי לראות אותה עוברת. מהדוח של AX ידעתי שהיא בגובה מטר וחצי, אבל באופן אישי היא נראתה קטנה בהרבה. עם זאת, כל סנטימטר היה בגודל של מלכה.
  
  
  בדאווי החזיק את הדלת פתוחה עבורה, וכאשר החליקה ללימוזינה, שמלתה החליקה מעל הברך לרגע לפני שהיא משכה את רגלה פנימה. כמה אנשים שעמדו בסמוך והמתינו למונית פנו להסתכל, ויכולתי להבחין מהלחישות שכמה מהם מזהים אותה, אולי מהצילומים שנשאו המקומונים באותו בוקר עם סיפורים על הגעתה הצפויה לבירה.
  
  
  החלטתי שהגיע הזמן ללכת לעבודה ופניתי למעלית.
  פרק 5
  
  
  
  
  הגוף שלה היה חם וקלוט כמו שדמיינתי. והתיאבון שלה להתעלסות היה אתגר כמו שהתמודדתי אי פעם. אבל ההזמנה המעקצצת של אצבעותיה המחליקות לאורך צווארי והחזה שלי עוררה בי תשוקה עד שהליטופים שלנו הפכו תובעניים יותר, דחופים יותר.
  
  
  אני לא חושב שאי פעם נגעתי בעור רך ורגיש כזה. כששכבנו עייפים ועייפים על הסדינים המסולסלים, הברשתי קווצה ארוכה של שיער משיי מהחזה שלה, ונתתי לאצבעותיי לגעת קלות בכתפה. זה היה כמו ללטף קטיפה, ואפילו עכשיו, חולת אהבה, היא גנחה, דחפה אותי קדימה ומצאה את השפתיים שלי בשפתיה.
  
  
  "ניק," היא לחשה, "אתה פנטסטי."
  
  
  הרמתי את עצמי על המרפק והבטתי בעיניים החומות הגדולות האלה. לרגע קצר הייתה לי תמונה נפשית של הצילום שלה בקובץ, והבנתי שזה בכלל לא משקף את עומק החושניות שלה. רכנתי לכסות את פיה המלא, ואחרי רגע התברר שאנחנו לא כמעט עייפים כמו שחשבנו.
  
  
  מעולם לא נחשבתי לפחדנית מינית, אבל באותו לילה נדחקתי לקצה של תשישות טהורה עם אישה שדרישותיה היו חזקות - ומעוררות - כמו כל אישה שאי פעם התעלסתי איתה. עם זאת, אחרי כל שיא פראי, כששכבנו זה בזרועותיו של זה, הרגשתי את התשוקה עולה שוב כשהיא מניחה לאצבעותיה ללטף בעצלתיים את הירך שלי או להבריש את שפתיה לשפתיי.
  
  
  עם זאת, זה היה קנדי נייט, לא אני, שנפל לבסוף לתוך שינה עייפה. כשהתבוננתי בעלייה ובצניחה המתמדת של שדיה, עכשיו מוסתרת למחצה על ידי הסדין שעטפתי מעלינו, היא נראתה כמו נערה תמימה יותר מאשר האישה שאינה יודעת שובע שגניחותיה עדיין הדהדו באוזני. היא נעה קלות, התקרבה אלי כשהגעתי אל שידת הלילה והרמתי את השעון.
  
  
  השעה הייתה חצות.
  
  
  
  
  
  
  
  
  רוח קרירה נכנסה מבעד לחלון הפתוח למחצה, פרפרה את הווילונות ועוררה בי צמרמורת. הושטתי יד והרמתי את הטלפון, מנסה להיות שקט ככל האפשר, ולחצתי על כפתור "O".
  
  
  מפעילת המלון הגיבה מיד.
  
  
  כשהבטתי ברכות בצורת השינה של קנדי, אמרתי, "תוכל להתקשר אלי בשתיים עשרה וחצי? יש לי תור ואני לא רוצה לאחר... תודה.
  
  
  לידי, קנדי שוב ערבה, משכה את הסדין בחוזקה על כתפיה כשהתהפכה. צליל זעיר, כמעט כמו יבבה, הגיע מגרונה, ואז היא עדיין נראתה ילדותית מתמיד. רכנתי למטה בזהירות, הוצאתי קווצת שיער מהמצח שלה ונישקתי אותו בעדינות ממש מעל עיניה.
  
  
  אחר כך נשכבתי על הגב, עוצם את עיניי. שלושים דקות יספיקו לי לנוח, וכך גם קנדי. שנינו נתעורר לפני שרימה תחזור למלון.
  
  
  בהרגעה, הרשיתי לעצמי לחשוב אחורה על השעות שחלפו מאז שעליתי למעלה אחרי שרימה עזבה. הלכתי לדלת החדר שלה וקמתי, מתעסק עם המפתח, מנסה להכניס אותו למנעול...
  
  
  כמו אנשים רבים, קנדי עשתה את הטעות ופתחה את דש הדלת של חור ההצצה כשהאור דולק מאחוריו כדי שאוכל לדעת שהיא ניסתה לראות מי ניסה להיכנס לחדר. כנראה שהיא לא נרתעה ממה שראתה כי הדלת נפתחה פתאום. מבטה היה שואל כמו קולה.
  
  
  "כן?" היא אמרה.
  
  
  בהפתעה מעמידה בהיתי בה, הסתכלתי במפתח שלי, במספר שעל הדלת שלה, ואז הלכתי חזרה במסדרון אל הדלת שלי. החלקתי את הסטטסון שלי ואמרתי בטקס הטוב ביותר שלי בטקסס, "סליחה, גברתי. אני באמת מצטער. אני חושב שחשבתי על משהו והלכתי רחוק מדי. החדר שלי חזר לשם. אני מצטער על הצרות".
  
  
  עיניים חומות רחבות וערניות המשיכו להגדיל אותי, כשהן מבחינות בכובע, בחליפה ובמגפיים מרובעות אצבעות, ולבסוף שוב תפסו את המסגרת שלי בגובה מטר וחצי וראו את פניי. יחד עם זאת, ראיתי אותה בבירור. הנברשת הבהירה במבואת הסוויטה הדגישה את רגליה הארוכות מתחת לנזלת השקוף כמעט באותה ברורה כמו הבד הדק חשף כל פרט טעים בשדיה המוצקים המזדקרים לעברי בחושניות. התשוקה עלתה בתוכי כמו הלם חשמלי, וכמעט מיד הרגשתי שגם היא חשה בכך, כשהמבט שלה נפל אל המותניים שלי ומטה, שם ידעתי שמכנסיים צמודים יסגירו אותי אם נעמוד ומסתכלים אחד על השני עוד רגע. במחווה של מבוכה מדומה, הזזתי את הסטטסון מולי. היא הרימה את עיניה והיה ברור שהתנועה שלי הבהילה אותה. פניה האדימו כשדיברה לבסוף.
  
  
  "זה בסדר," היא אמרה. "לא הפרעת אותי. אני פשוט יושב כאן ונהנה מהרגע הראשון שלי לבד מזה שבועות".
  
  
  "במיוחד שאני צריך להתנצל, גברתי," עניתי. "אני יודע מה אתה מרגיש. אני בדרכים, בורחת מפגישות כאן בוושינגטון, לדאלאס, לניו יורק, כבר כמעט שלושה שבועות, ונמאס לי לדבר עם אנשים. אני מרגיש כמו קאיוזה שהיה במכלאה לזמן מה, אבל בלי ריצה טובה. קיוויתי בשקט שלא הגזמתי עם המבטא שלי.
  
  
  "אתה טקסני, אדוני, הא...?"
  
  
  "קרטר, גברתי. ניק קרטר. כן גברתי, אני בטוח. נולדתי ליד פוטיטה, במחוז אטקוסה. איך אתה יודע?"
  
  
  "קאובוי, אתה יכול לקחת את הילד מטקסס, אבל אתה לא יכול לקחת את טקסס מהילד. ואני צריך לדעת; גם אני טקסני.
  
  
  "טוב, אני אעשה..." התפוצצתי. "מה דעתך על זה? אבל את בטוח לא נראית כמו ילדה מטקסס נתתי לעיניים שלי לנוע פחות בזהירות מעלה ומטה שוב את גופה המעוקל, העטוע במעטה, ואז ניסיתי להרים אותן אל פניה בהבעה אשמה מבוישת." חיוך מרוצה שלה אמר לי שהצלחתי להחמיא לה בצורה שבה ברור שהיא אהבה חנופה.
  
  
  "עזבתי את טקסס לפני הרבה זמן," היא אמרה, והוסיפה כמעט בעצב, "יותר מדי זמן."
  
  
  "ובכן, גברתי, זה לא כל כך טוב," הזדהיתי. "לפחות אני חוזר הביתה לעתים קרובות למדי. עם זאת, לא כמו שהייתי רוצה לאחרונה. נראה שאני מבלה את רוב זמני בריצה הלוך ושוב בין כאן לניו יורק, מנסה להסביר לאנשים כאן למה אנחנו לא מגייסים יותר נפט, ולאנשים בניו יורק למה אנשים כאן למטה לא יכולים להבין שאתה" אתה לא רק מסובב את הברז יותר ומאפשר ליותר לזרום החוצה." המתיחות שלי נעשו קלות יותר עכשיו, כשהיליד הטקסני השתכנע.
  
  
  "אתה בעסקי הנפט, מר קרטר?"
  
  
  "כן, גברתי. אבל אל תאשימי אותי אם אין לך מספיק דלק. הכל באשמתם של הערבים האלה, ואז, כאילו נזכרתי פתאום איפה דיברנו, אמרתי, "גברתי. אני ממש מצטער שאתה עומד כאן."
  
  
  אני יודע שאהבת להיות לבד כשהפרעתי ואני פשוט אחזור ל...
  
  
  "זה בסדר, מר קרטר. נהניתי רק לשמוע אותך מדבר. הרבה זמן לא שמעתי פטפוטים כמו שלך, מאז... הרבה זמן. זה נשמע נחמד
  
  
  
  
  
  
  
  אה וזה מזכיר לי את הבית. דרך אגב," היא המשיכה והושיטה את ידה, "שמי קנדי, קנדי." אַבִּיר.
  
  
  "זה תענוג אמיתי, גברתי," אמרתי ולקחתי את ידה. העור היה רך, אבל האחיזה הייתה איתנה, והיא לחצה ידיים כמו גבר, לא אחיזת המוות שחלק מהנשים מציעות. כאילו נפגעתי מהשראה פתאומית, מיהרתי הלאה. "גברת, את רוצה לאכול איתי ארוחת ערב? אם אין מר נייט לסתור.
  
  
  "לא מר נייט," היא אמרה שוב עם עצב בקולה. "מה עם גברת קרטר?"
  
  
  גם גברת קרטר לא כאן. פשוט אף פעם לא היה לי זמן להתחייב בצורה כזו".
  
  
  "ובכן, מר קרטר..."
  
  
  "ניק, בבקשה גברתי."
  
  
  "רק אם תקרא לי קנדי ותשכח מהגברת הזו לזמן מה."
  
  
  "כן, גברתי... אה... סוכריות."
  
  
  "טוב, ניק, אני ממש לא רוצה לצאת לארוחת ערב." ואז, כשראתה את האכזבה הברורה על פניי, היא מיהרה הלאה. "אבל למה לא יכולנו פשוט לאכול ארוחת ערב במלון? אולי אפילו כאן? אני לא רוצה להיות לבד עד כדי כך שאני מפספס את ההזדמנות לדבר עם טקסני חי אמיתי שוב".
  
  
  "בסדר, מיס קנדי... אה... סוכריות. נשמע נפלא. תראה, למה שלא תיתן לי להרגיש משהו משירות משלוחי האוכל, תשים הכל בחפירות שלי ותפתיע אותך. אז אתה אפילו לא צריך להתלבש. היא העיפה מבט אל הרשלן שלה, שנקרע לרווחה במהלך שיחתה המונפשת, ואז הביטה בי בביישנות ומאשימה, שעקב אחרי מבטה. "כלומר, אה, אתה יכול פשוט ללבוש משהו נוח ולא צריך לדאוג להתלבש."
  
  
  "אתה לא חושב שזה נוח, ניק?" – שאלה בערמומיות, מושכת את הפנינה שלה קצת יותר חזק מלפנים, כאילו זה יכול איכשהו להסתיר את שדיה מתחת לארג השקוף.
  
  
  "אני חושב שכן," התחלתי, ואז, שוב נבוך, הוספתי, "כלומר, אם תרד לחדר שלי, אולי לא תרצה לסחוב את זה לאורך המסדרון."
  
  
  היא הוציאה את ראשה מהדלת, הסתכלה במכוון לאורך 20 המטר לדלת שלי ואמרה, "אתה צודק, ניק. זו הליכה ארוכה, ולא הייתי רוצה לזעזע אף אחד בווטרגייט". ואז הוסיף בקריצה: "יש פה כבר מספיק שערורייה. אוקיי, תן לי שעה בערך ואני אהיה שם. היה שמץ של צחוק בקולה והיא הוסיפה בביישנות, "ואני אנסה להיזהר שאף אחד לא יראה אותי נכנסת לחדר שלך."
  
  
  "הו, גברתי, לא לזה התכוונתי," פלטתי, נסוגתי בכוונה ומעדתי על רגלי. "אני מתכוון-
  
  
  "אני יודעת למה התכוונת, טקסנית גדולה," היא אמרה וצחקה בלבביות על המבוכה הברורה שלי כשהמשכתי להתרחק מהדלת שלי. "נתראה בעוד שעה. ואני מזהיר אותך, אני רעב.
  
  
  התברר שאוכל זה לא הדבר היחיד שהיא רצתה.
  
  
  קשה היה להאמין שמישהו עם גזרה כה צנומה יארוז כל כך הרבה דברים בארוחה אחת. ובזמן שהיא אכלה, המילים נשפכו החוצה. דיברנו על העבודה שלי ועל טקסס, מה שבאופן הגיוני הוביל אותה להסביר איך היא הגיעה לעדבי והפכה לבת לוויה של שריימה. היא דשדשה רק פעם אחת, כשזה הגיע לדיון על מות אביה. "ואז אבא שלי חלה..." היא התחילה בשלב מסוים, אבל שינתה את זה ל"ואז אבא שלי מת ונשארתי לבד..."
  
  
  עד שהגשתי את מוס השוקולד, שהמלצר הניח במקרר הכמעט ריק במטבחון כדי לשמור אותו קר, קנדי ערכה מחקר די מעמיק על עברה. זה התאים בדיוק למה שכבר ידעתי מהדוח של AXE, למעט הדרך שבה היא נמנעה מכל אזכור של גברים בחייה. אבל לא התכוונתי לדבר על זה. עם זאת, היה קשה שלא לחשוב על זה, כשצפיתי במאמץ הגוף הקשה הזה בכל תפר, או כשהיא התכופפה להרים מפית שהחליקה מחיקה, ושד אחד מעוצב בצורה מושלמת כמעט חמק מהעומק V של החולצה שלה.
  
  
  הידיים שלי גרדו להיכנס מתחת לחולצה הזו, והייתה לי הרגשה שהיא יודעת את זה. בסוף ארוחת הערב, כשעמדתי מאחורי קנדי כדי לעזור לה לצאת מהכיסא, רכנתי לפתע לנשק אותה במלואה על השפתיים, ואז התרחקתי במהירות. "אני מצטער. פשוט לא יכולתי להתאפק...גברתי."
  
  
  עיניה החומות הגדולות היו רכות כשדיברה. "הדבר היחיד שאני מתנגד לו, ניק, הוא גברתי. אהבתי את השאר..."
  
  
  - אז בואו ננסה שוב. חיבקתי אותה והצמדתי את שפתי אל פיה המלא. היא נמתחה לזמן קצר, ואז הרגשתי חום זורם אל שפתיה כשהן נפרדו. לאט אבל אינסטינקטיבית היא הגיבה לליטופים שלי, נרגעת בזרועותיי. קירבתי אותה אליי, הזזתי את ידי מעט קדימה עד שהאצבעות שלי היו ממש מתחת לעיקול החזה שלה. היא נעה בזרועותיי כך שהיד שלי החליקה למעלה וחיבקתי אותה בעדינות, ואז חזק עוד יותר כשהרגשתי את הפטמה שלה מתנפחת ומתקשה מתחת לאצבעותיי.
  
  
  קנדי נשענה לאחור על הספה ואני עקבתי אחריה, השפתיים שלי עדיין דבוקות לשלה בנשיקה שנראתה אינסופית. היא זזה הצידה כדי שאוכל להשתרע לידה בלי לומר מילה. היא לא הייתה צריכה את זה כי יכולתי להרגיש את הגוף שלה נלחץ אלי. העיניים שלה
  
  
  
  
  
  
  
  היו סגורים, אבל הם נפתחו לרווחה, נראו מפוחדים או מבולבלים לרגע לפני שנסגרו שוב.
  
  
  ידי החליקה בתוך חולצתה ועורה המשי נעשה קטיפתי וחם מתחת למגע שלי. קנדי נאנקה עמוק בגרונה וידיה הפכו תובעניות יותר.
  
  
  עדיין לא אמרה מילה, היא התפתלה על הכריות הרכות. לרגע חשבתי שהיא מנסה לדחוף אותי מהספה, אבל הידיים שלה, שגירדו את כתפי בשריטות מעצבנות ארוטיות, עברו אל המותניים שלי והבנתי שהיא מנסה לתת לי מקום לשכב על הגב. כדי שהיא תוכל להתקדם לעברי. בעזרתי היא עשתה זאת בקלות, ואז ידיים רכות החליקו על החזה שלי עד לצווארון החולצה שלי. בהתעקשותה, כבר הורדתי את העניבה עוד לפני שהתיישבנו לאכול, כדי ששום דבר לא יפריע לאצבעות החיפוש שלה כשהן התחילו לשחרר את הכפתורים.
  
  
  הרימה את החצי העליון של גופה, אבל בלי לשבור את הנשיקה, היא יישרה את החולצה שלי ושלפה את קצוות המכנסיים שלי. גם הידיים שלי היו תפוסות, וכמעט באותן תנועות שלפנו אחת מהשנייה את החולצות, ואז נשכבנו, נצמדנו שוב לכל האורך, שדינו החשופים נוגעים ומלטפים.
  
  
  עמדנו שם זמן רב לפני שתפסתי אותה במותניה, הרמתי אותה מעט, ואז העברתי את ידי בינינו כדי לשחרר את אבזם החגורה שלה. היא הסתובבה לצדה כדי להקל עליי, ואני הגבתי בשחרור מהיר של כפתורי לוי הגדולים. היא הרימה את עצמה שוב מעט כדי שאוכל להחליק את הג'ינס במורד ירכיה.
  
  
  קנדי הסירה את שפתיה מהשפתיים והרימה את ראשה, הביטה בי. "תורי," היא אמרה בשקט. היא נעה לאחור לאורך גופי, היא רכנה לנשק את החזה שלי, ואז קמה על ברכיה. היא הסירה תחילה רגל אחת מהג'ינס והתחתונים שלה, ואז את השנייה, לפני שנשענה שוב כדי לפתוח את החגורה שלי.
  
  
  התקדמנו לכיוון המיטה בחיבוק, וברגע אחר כבר לא שיחקתי...
  
  
  שיחת הטלפון הייתה קצרה, אבל העירה אותי מיד. הרמתי את הטלפון לפני שצלצל שוב, ואמרתי בשקט, "שלום".
  
  
  "מר קרטר, השעה שתים עשרה וחצי גם המוקדנית דיברה בשקט, והיא מיהרה, כמעט בהתנצלות, "ביקשת ממני להתקשר אליך כדי שלא תפספס את הפגישה."
  
  
  "כן, תודה רבה. אני ער." רשמתי לעצמי לעשות עוד קצת הוקה עם קשה לכסף ולשלוח משהו למרכזיות. לא יזיק שיהיו כמה שיותר אנשים לצדך.
  
  
  קנדי התיישבה והסדין נפל מהחזה שלה. "מה השעה?"
  
  
  "1230."
  
  
  "אוי אלוהים, שרימה צריכה להיות בבית." היא החלה לזחול מהמיטה, בדרישה: "איך יכולת לתת לי לישון כל כך הרבה זמן?"
  
  
  "ישנת רק חצי שעה," אמרתי. "השעה הייתה חצות כשנחתת."
  
  
  "אלוהים, לאן נעלם הלילה?" – אמרה, הורידה את רגליה לרצפה ועמדה ליד המיטה.
  
  
  נתתי לעיני לשוטט במרמז על גופה העירום ואז על המיטה המקומטת בלי לומר דבר.
  
  
  "אל תגיד את זה," היא צחקה, ואז הסתובבה ורצה אל הספה כדי לתפוס את הג'ינס והחולצה שלה. כשהיא נתקלה בהם, אמרה: "אני מקווה שרימה לא שם. היא בהחלט תהיה מודאגת ועבדול יכעס”.
  
  
  החלק האחרון של דבריה נאמר בפחד קל. החלטתי לעקוב אחרי זה. "עבדול? למה הוא צריך לכעוס? הוא לא הבוס שלך, נכון?
  
  
  מבולבלת לרגע, היא לא ענתה. אחר כך, שאספה כוחות, פנתה לכיוון הדלת, צחקה ואמרה: "לא, ברור שלא. אבל הוא אוהב לדעת איפה אני כל הזמן. אני חושב שהוא חושב שהוא צריך להיות גם שומר הראש שלי.
  
  
  קמתי והלכתי אחריה לדלת. לקחתי אותה לנשיקה מתמשכת אחרונה, אמרתי כששחררתי אותה, "אני כל כך שמח שהוא לא שמר על הגוף שלך הלילה, גברתי."
  
  
  היא הביטה בי ועיניה היו מלאות ביישנות. "גם אני, ניק. ואני באמת מתכוון לזה. עכשיו בבקשה, אני חייב ללכת.
  
  
  הרמתי את סטטסון שלי מהכיסא והעברתי אותו על ירכיי החשופות. "כן, גברתי. נתראה בארוחת הבוקר."
  
  
  "ארוחת בוקר? אה כן, אני אנסה את ניק, אני באמת אנסה."
   פרק 6
  
  
  
  
  חשבתי על תחרות המין אתמול בלילה כשהטלפון שלי צלצל.
  
  
  "ניק, אתה ער? זה קנדי.
  
  
  אמרתי לה שאני רק מתלבש, למרות שבמציאות הייתי ער עד קצת אחרי חמש. לאחר אימון והתקלחתי, ביליתי כשלושים דקות בטלפון במטה AXE. רציתי לדעת אם התקבל מידע נוסף על תוכניות החרב, אבל כפי שנאמר לי, אף אחד לא התקבל. הסוכנים המקומיים שלנו למדו שרוב קבוצות המחתרת הרדיקליות באזור המחוז נעשו פעילים לאחר שנותרו שקטים יחסית במשך כמעט שנה. חלקם, במיוחד קבוצת הטרור המהפכנית הידועה בשם הקואליציה הערבית-אמריקאית, ערכו פגישות חשאיות שבהן השתתפו רק ראשי יחידות, למרות שכל החברים הוכנסו לכוננות. למה אף אחד לא רואה
  
  
  
  
  
  
  לא אמור לדעת.
  
  
  "ארוחת בוקר, ניק," אמרה קנדי בחוסר סבלנות.
  
  
  "נהדר," עניתי. "לרדת במדרגות?"
  
  
  "כן. נתראה במרפסת בעוד כחצי שעה."
  
  
  אז מכרת את שרימה בכך שיצאת ופגשת את הציבור שלה?
  
  
  קנדי ענתה: "נהיה רק שניים מאיתנו, שרימה ואני." זה לא היה הגיוני בתגובה לשאלתי, אבל אז הבנתי שהמלכה לשעבר כנראה נמצאת בקרבת מקום ושקנדי לא יכולה לדבר בחופשיות מדי. הדחף להקניט אותה בנסיבות כאלה היה חזק מכדי לעמוד בפניו, אז אמרתי:
  
  
  "אני אחבש כובע בוקרים וזקפה."
  
  
  הצחוק שלה ברח ממני לפני שהיא ניתקה.
  
  
  בהתחלה, רק כמה ראשים הסתובבו להביט בשתי הנשים המושכות שהולכות לעבר שולחני; אבל כשהמלצר הראשי, כנראה זיהה את שרימה, יירט אותם באמצע החדר והחל לעשות עליה מהומה רשמית, אנשים שמו לב. קולות הפכו ללחישות ומבטים סתמיים הפכו למבטים כששרימה דיברה עם המלצר. כשהם סוף סוף עברו על פני המלצר הראשי הפטרוני, ראיתי שכמעט כולם בחדר מזהים את המלכה לשעבר. אפילו המלצרים והמלצריות העסוקות בדרך כלל התאספו סביב שולחן המזנון הארוך כדי לדון בהגעה המפורסמת.
  
  
  "ניק, אני מצטער שאיחרנו," פתחה קנדי, "אבל אני..."
  
  
  "אל תאמין לה, מר קרטר, ניק," קטעה שרימה. "לקנדי לא היה שום קשר לאיחור שלנו. זו אשמתי. אני צריך זמן כדי להחליט שאני מוכן להתמודד עם מה שאני בטוח שקורה מאחורינו". היא הושיטה את ידה והוסיפה, "אני ליז צ'נלי."
  
  
  כששמעתי ממנה שמץ של אגביות, לחצתי את ידה.
  
  
  "היי ליז. קנדי אומר שיצאת לצוד היום, אמרתי. "לאן אתה הולך?"
  
  
  "למרילנד," היא אמרה. - מסביב לפוטומאק וצפונה משם. אכלתי ארוחת ערב עם Secre אתמול בלילה... עם חבר ותיק והוא הציע שאולי באזור יש בדיוק מה שאני מחפש. אני רוצה מקום שבו אוכל לשים את הסוסים שלי.
  
  
  אהבתי איך שרימה עצרה לפני שסיפרה לשר החוץ והפכה את זה ל"חבר ותיק". זה הראה שהיא בטוחה מספיק כדי לא לוותר על שמות מפורסמים כדי להבטיח את מעמדה. החלטתי שמאחורי הפרצוף היפה הזה יש אדם נחמד.
  
  
  המלצר ריחף בזהירות ברקע ואני סימנתי לו להזמין את האוכל שלנו. ביצים עלומות, טוסט, קפה לשרימה; אותו דבר עם קנדי, רק הביצים שלה יצופו על מנה כבדה של קורנדביף; חזיר וביצים, טוסט וקפה בשבילי.
  
  
  הפכתי את השיחה לסדר היום של שרימה, והצעתי באדיבות את שירותי כמדריך - ברשות הוד מעלתה כמובן. היא גם קיבלה בחביבות את שירותיו של אמריקאי אוהד. רגלה של קנדי התחככה בשלי, באיטיות ובחושניות. כשהבטתי בה, היא חייכה אלי בתמימות, ואז פנתה להציע לשרימה עוד קפה, רגלה לא נעצרה לרגע.
  
  
  היה לי קשה להתמקד בנדל"ן במרילנד.
  
  
  שומר הראש הצרוד פתח את דלת הלימוזינה ברגע שראה את שרימה וקנדי מופיעים בכניסה למלון. ואז הוא הבחין לפתע שאני הולך קרוב מאחור, ידו הימנית שחררה את הדלת ומיהרה אוטומטית לחגורתו. דבריו של שרימה עצרו אותו לפני שהספיק לשלוף את האקדח שידעתי שיוחבא שם. ברור שגם היא הבינה מה משמעות הפעולה הפתאומית שלו.
  
  
  "זה בסדר, עבדול." – אמרה בשקט, פונה אליי והוסיפה: קרטר איתנו. ניגשתי אליה ואל קנדי והיא המשיכה, "ניק, מר קרטר, אני רוצה שתפגוש את עבדול בדאווי, שדואג לי ולקנדי. עבדול, מר קרטר יבוא איתנו היום. הוא חבר שלי והוא יודע לאן אנחנו הולכים".
  
  
  לא יכולתי להחליט אם ההבעה על פניו של עבדול היא תוצאה של חשד, הכרה בשמי או עוינות מוחלטת. אבל ברגע אחד הוא כיסה את זה בחיוך רחב, למרות שעיניו המשיכו להעריך אותי מכף רגל ועד ראש תוך כדי קידה. בזמן שדיבר עם שרימה, הוא התבונן בי מקרוב. "כרצונך, גברתי."
  
  
  הושטתי את יד ימין ואמרתי, "שלום, עבדול. נעים להכיר אותך. אני אשתדל לא ללכת לאיבוד.
  
  
  "אני גם אשתדל לא לתת לנו ללכת שולל", השיב.
  
  
  היה קצת היסוס מצידו לפני שהוא סוף סוף אחז בידי. לרגע קצר נוסף בדקנו את כוחו של זה, אבל אף אחד מאיתנו לא שם לב. האחיזה שלו הייתה מוחצת, והוא נראה מופתע מכך שלא ניסיתי להתרחק ממנו. עם זאת, אף אחד שצופה לא היה חושד בקרב הקטן שלנו לפי החיוכים על פנינו או לפי הלבביות שלו כשהוא סוף סוף השתחרר, השתחווה ואמר, "נעים להכיר אותך, מר קרטר." האנגלית שלו הייתה רשמית, מדויקת ואופיינית לערבים שגדלו במדינות שבהן לבריטים ולאמריקאים הייתה השפעה חזקה.
  
  
  בדאווי החזיק את הדלת עד שהיינו במושב האחורי של המכונית, ואז הסתובב והתיישב.
  
  
  
  
  
  
  שמתי לב שהדבר הראשון שהוא עשה זה להוריד את החלון שמפריד בין התא האחורי למושב הנהג, כפי שהנוסעים היו עושים בדרך כלל כשהם מוכנים לדבר עם הנהג. הוא לא הסתכן בהחמצת מילה ממה שנאמר.
  
  
  כשיצאנו לדרך, שרימה הסתכלה סביב המכונית ואמרה, "מכונית אחרת היום, עבדול?"
  
  
  הבוז ניכר בקולו כשהשיב: "כן, גברתי. אני לא יודע מה קורה בשגרירות. נראה שהם לא מבינים שצריך שיהיה לנו מכונית משלנו. ביליתי שעתיים אחרי שחזרנו אתמול בלילה בבדיקה של המכונית השנייה כדי לוודא שלא יהיו לנו בעיות שוב היום. ואז כשהגעתי לשגרירות הבוקר, הם הכינו לנו את המכונית הזו. השני חסר".
  
  
  עלה בדעתי שאולי הוק שוב משחק משחקים עם המכונית, אבל הייתי די בטוח שהוא היה אומר לי את זה. תהיתי אם מישהו בשגרירות היה מעורב במזימת החרב כשהם כיוונו את בדאווי דרך ג'ורג'טאון אל רחוב M ל-Canal Road. היה קשה לשחק נווט ומדריך תיירים בו זמנית, אבל הצלחתי להצביע על כמה חנויות מעניינות ומסעדות מצוינות באזור הישן והמקסים הזה של הבירה כשחלפנו על פנינו.
  
  
  "זהו קאנאל רואד, עבדול," אמרתי כשפנינו מרחוב M וירדנו בכביש המהיר היפה. "אנחנו נישאר בדרך הזו לזמן מה. זה בסופו של דבר הופך לשדרות ג'ורג' וושינגטון ולוקח אותנו בדיוק לאן שאנחנו רוצים להגיע".
  
  
  "כן, מר קרטר," ענה הנהג בקרירות. "ביליתי קצת זמן בלימוד מפות הבוקר."
  
  
  "אתה אף פעם לא ישן?" שאלתי.
  
  
  "אני צריך מעט מאוד שינה, אדוני."
  
  
  – קטעה שרימה, חשה, כפי שהרגשתי, את המתח שגדל בינינו. "למה הם קוראים לזה דרך התעלה?"
  
  
  "ובכן, אתה רואה את התעלה הגדולה הזאת מלאה במים," אמרתי והצבעתי מהחלון. כשהם הנהנו אוטומטית, המשכתי, "זה מה שנשאר מהדוברות הישנות של צ'ספיק ותעלת אוהיו. דוברות עם מטען ונוסעים נגררו על ידי פרדות. אתה עדיין יכול לראות את השביל. זו רצועת דשא חשופה ליד התעלה.
  
  
  "כפי שאני זוכר, מישהו אמר לי שהתעלה נהגה להגיע עד לקמברלנד, מרילנד, שכנראה הייתה קרובה למאתיים מייל. אחרי הכל, הוא היה מחובר באיזושהי דרך דרך הפוטומאק לאלכסנדריה. במשך מאה שנים פעלו דוברות על התעלה ואז היא נסגרה בערך בזמן שמלחמת העולם הראשונה הסתיימה".
  
  
  "מה הם עושים עם זה עכשיו?" – שאלה קנדי.
  
  
  "הוא נשמר על ידי שירות הפארקים הלאומיים", הסברתי, "ואנשים משתמשים בו רק לטיולים או לרכיבה על אופניים בשביל. אני לא יודע אם הם עדיין עושים את זה או לא, אבל כשהייתי כאן לפני כמה שנים, עדיין הייתה דוברה לטיולים לאורך התעלה. כמובן, זה לא היה אחד המקוריים, אלא רק עותק. הם אומרים לי שזו הייתה נסיעה מהנה מאוד עם פרד שמושך את הדוברה. זה בטח היה יום נהדר.
  
  
  בזמן שהנשים הביטו מבעד לחלון, קוראות שוב ושוב על היופי של הנוף לאורך תוואי התעלה, צפיתי בבדווי נוהג במכונה הגדולה. הוא היה נהג מצוין, למרות שנסע בכבישים לא מוכרים, שמר מקרוב על כל שלט ופנייה חולפים. בשלב מסוים, הוא שם לב שאני מתבונן בו במראה האחורית, וחיוך חזק הופיע על פניו.
  
  
  "אל תדאג, מר קרטר," הוא אמר ביובש, "אני אביא אותנו לשם בשלום."
  
  
  "בקרוב נהיה על הפארקווי של ג'ורג' וושינגטון," אמרתי, כאילו מנסה להסביר את תשומת לבי לו ולדרך. "אנחנו ממשיכים לנסוע בו עד שהיא הופכת לשדרות מקארתור. אז נוכל לרדת ממנו כמעט בכל נקודה ולצאת לארץ סוסים בסביבת פוטומק, מרילנד".
  
  
  "גברתי," הוא אמר במהירות, "האם לא היית רוצה ללכת ולראות את המראות של המסלול הזה?"
  
  
  "אה כן," היא אמרה. "מפלים גדולים. בטח יפה שם. זה לא מפריע לנו, ניק?
  
  
  "אתה מוזמן. שדרות מקארתור מובילות ישר אליו. וזה באמת משהו לראות."
  
  
  כמה דקות לאחר מכן המכונית נכנסה בצורה חלקה לחניון אזור הפנאי של המפלים הגדולים. היו מעט מכוניות באופן מפתיע. פתאום הבנתי שזה יום חול ורוב וושינגטון היה בעבודה.
  
  
  שרימה, קנדי ואני פנינו לכיוון המפל. בדאווי נשאר. כשהסתובבתי לראות מה הוא זומם, הוא רכן על מכסה המנוע הפתוח, כנראה התעסק במנוע.
  
  
  כשעברנו במורד השביל דרך מה שהיה פעם מנעול התעלה, שלושה גברים שעמדו מחוץ למשרד שירות הפארקים באזור שפעם היה מקום למנוחה בתעלה ומלון עברו גם הם בדרך זו. אם לשפוט לפי האופן שבו הם צילמו כמעט באובססיביות אחד את השני מול שלט סמוך, ולפי אוסף המצלמות התלויות על צוואר כל אחד מהם, חשדתי שהם יפנים. ראיתי שצדקתי כשהתקרבנו והם עברו לצד השני של התעלה.
  
  
  
  
  
  
  בוא נלך", צעק אחד מהם לחבריו והביט בשעונו. "אנחנו צריכים למהר אם אנחנו רוצים לצלם את המפלים ועדיין להגיע לעיר כדי לצלם את הקפיטול ואת אנדרטת וושינגטון."
  
  
  חייכתי לעצמי, וחשבתי כמה זה אופייני לרצון שלהם להקליט כל מה שהם רואים בקלטת. ואז פתאום התברר לי שמה שהיה יוצא דופן בסצנה הזו הוא שהמנהיג לכאורה של השלישייה דיבר אנגלית ולא יפנית. כשצפיתי בהם ממהרים לאורך גדת התעלה ולכיוון העצים והשיחים הניצנים, צלצל פעמון אזהרה קטן בעורף. כששרימה וקנדי חצו את השביל מעל התעלה, עצרתי והבטתי לאחור אל המקום שבו בדאווי עדיין התעסק מתחת למכסה המנוע המורם שלו. הבנתי שהמכונית שלנו היא המכונית היחידה במגרש הגדול, מלבד הדאטסון שחונה בקצה הרחוק. ככל הנראה, קבוצת תיירים שחזרה מהמפל כשהגענו יצאה במכוניות שונות. כנראה שגם שומר הראש של שרימה חשב שנכנסנו לבניין השירות של הפארק, אחרת הוא היה עוקב אחרינו.
  
  
  "ניק! קדימה!" קנדי נופפה לי כשהיא פנתה אל היער. נופפתי והלכתי בעקבותיהם, עצרתי רק לרגע כדי להסתובב שוב כדי לראות אם בדאווי שמע אותה וילך אחרינו. הוא לא הרים את מבטו. "כנראה המנוע פועל ואני לא שומע כלום", החלטתי.
  
  
  כשהגעתי לשרימה ולקנדי, הם היו עסוקים בקריאת לוח נחושת המחובר לסלע ענק ליד השביל אל המפל. באגי המצלמה היפניים לא נראו בשום מקום, מה שלא הפתיע אותי, אבל ציפיתי לשמוע אותם בכביש המפותל שלפנינו. אולם היער שסביבנו היה שקט, והקול היחיד היה פטפוט הנשים.
  
  
  חלפתי על פניהם, ואז חיכיתי עד שהגיעו לגשר להולכי רגל מעל הראשון מבין הנחלים הקטנים והשוצפים שזורמים ברעש ביער. כשהם הסתכלו על המים הקצפים מתחתינו, קנדי שאלה, "למה זה כל כך קצף? נראה שהמים לא זזים מספיק מהר כדי ליצור קצף".
  
  
  "הבועות האלה לא נוצרות על ידי הטבע. זה פשוט זיהום אמריקאי ישן, אמרתי. "הקצף הזה הוא בדיוק איך שהם נראים - קצף סבון. חומר ניקוי ליתר דיוק. הם נכנסים לנהר במעלה הזרם, ואז כשהזרם המהיר קולט אותם, מתחיל להיווצר קצף, כמו במכונת כביסה".
  
  
  חצינו לגשר נוסף שחצה זרם מהיר יותר שחתך ערוץ עמוק יותר בסלע. שרימה הצביעה בפנינו על מקום אחד שבו חפרו המים הגועשים בור; הייתה אבן קטנה תקועה בתוך החור, והמים שזרמו דרך החור סובבו אותה בזעם. היא התחילה לספר ל-Candy על גן הקרחונים שבו ביקרה בלוצרן, שוויץ. ניצלתי את העניין שלהם לדון כיצד מים יכולים ליצור אבנים קטנות מאבנים גדולות וחמקתי לאורך השביל.
  
  
  כעשרים מטרים משם, צריבה פתאומית של ענף הצידה וקצת מולי הקפיאה אותי. חיכיתי רגע, ואז, לא שמעתי יותר, עזבתי את השביל והחלקתי לתוך השיחים, נע במעגל רחב.
  
  
  "איפה הם?"
  
  
  הלחישה הייתה ביפנית, משמאלי, קרוב יותר לשביל למפל. כשזחלתי קדימה, מצאתי את עצמי מסתכל על גבם של שני תיירים יפנים שהסתתרו מאחורי סלע ענק.
  
  
  "שתוק," סינן האיש השני בתגובה לשאלתו המודאגת של חברו. "הם יהיו כאן בקרוב."
  
  
  את העצבני אי אפשר היה להשתיק. "למה יש שלושה כאלה? אמרו לנו שיהיו רק שתי נשים. האם אנחנו צריכים להרוג גם את האיש הזה? מי הוא?"
  
  
  "אני לא יודע מי הוא," אמר אחר. זיהיתי אותו כצופה דובר אנגלית.
  
  
  תרגום לחישות יפניות היה קשה, ורציתי שהוא ישתמש שוב באנגלית. "מי שהוא, הוא חייב למות כמוהם. לא צריכים להיות עדים. זהו הסדר של החרב. עכשיו תהיה בשקט; הם ישמעו אותך."
  
  
  יפני ועובד עבור מכה! "חכה עד שהוק יגלה על זה," חשבתי והוספתי לעצמי, אם אי פעם יגלה. הייתי די בטוח שאוכל להתמודד עם הזוג שמולי, למרות האקדחים המושתקים שהם החזיקו. זה היה השלישי שהפריע לי. לא ידעתי איפה הוא בדיוק, והנשים יהיו שם בכל רגע. בתפילה שהמהמור והסלע המסתובב יהפנטו אותם לעוד כמה דקות, שלפתי את הוילהלמינה מנרתיק החגורה שלה והנחתי להוגו ליפול לתוך היד שלי מנדן האמה שלו. שני הרוצחים הממתינים היו אמורים למות בו זמנית, מבלי לעשות רעש. הורדתי את הז'קט שלי, כרכתי אותו סביב זרועי השמאלית ואת הלוגר. זה היה משתיק מאולתר, אבל זה היה חייב לעשות.
  
  
  זזתי במהירות ארבעה צעדים קדימה, והגעתי ממש מאחורי בני הזוג לפני שהם הבחינו בנוכחותי. ברגע שבו לוגר עטוף הבד נגע בעורפו של היפני העצבני, לחצתי על ההדק
  
  
  
  
  
  
  . וידאתי שהלוע יהיה זווית כלפי מעלה כדי שהכדור יעבור דרך המוח שלו ויצא מהחלק העליון של ראשו. תוך כדי חישוב, הכדור המשיך את דרכו אל השמיים. לא יכולתי להרשות לעצמי את הרעש שהיה בלתי נמנע אם הוא היה פוגע בסלע או בעץ כשעזב את הגולגולת שלו.
  
  
  אפילו כשראשו התכווץ לאחור בהתכווצות קטלנית, הסכין שלי החליקה בין הדיסקים של עמוד השדרה של השני, קטעה את הרצועות ששלטו במערכת העצבים שלו. היד שלי בז'קט שלי התקדמה ונסגרה סביב פיו של המת, למקרה שהוא יצרח, אבל לא נשאר אוויר בפה שלי. הנפתי את ירכי כדי להצמיד את המת הראשון אל הסלע והורדתי את השני בשקט אל הקרקע, ואז נתתי לבן לוויה שלו להחליק בשקט לידו. כשעשיתי זאת, שמעתי קריאה מאחוריי לאורך השביל.
  
  
  "ניק, איפה אתה?" זה היה סוכריות. הם בטח הבינו שאני כבר לא שם, ואולי הם פחדו מהשקט של היער.
  
  
  "הנה," השבתי, והחלטתי שאני צריך לתת לרוצח השלישי למצוא אותי. "פשוט תמשיך ללכת בשביל."
  
  
  לאחר שארזתי את הז'קט שלי כאילו הנחתי אותו כלאחר יד על זרועי, יצאתי אל השביל והמשכתי הלאה. ידעתי שהוא חייב להיות בקרבת מקום - הם לא יהיו רחוקים מדי זה מזה - וצדקתי. כשהקפתי את לוח הגרניט הענק שיצר למעשה קיר ליד השביל, הוא פתאום עלה לעין וחסם את דרכי. אקדח עם משתיק קול מכוון לבטן שלי
  
  
  "אל תירה; "אני החרב," לחשתי ביפנית. ההיסוס שלו הצביע על כך שהוא לא מקצועי ועלתה לו בחייו. כדור מהלוגר שלי, עטוף בז'קט שלי, פגע בלב ועף כלפי מעלה, הרים את גופו לרגע לפני שהחל לצנוח קדימה. תפסתי אותו וגררתי אותו אל מאחורי לוח הגרניט, זרקתי אותו לשם. גרגור נורא נמלט מפיו הפעור. לא יכולתי להסתכן ששרימה או קנדי ישמעו את זה כשהם חולפים, אז קטפתי צרור דשא ותקעתי אותו עמוק בין שפתיי הכחולות. דם זלג מתחת לסתימה המאולתרת שלי, אבל אף קול לא חדר אליו. הסתובבתי ורצתי כמה מטרים למקום שבו שכבו היפנים המתים האחרים, הובלתי אותם סביב הסלע שעליו ארבו ופעלתי במהירות כששמעתי את הקולות של שרימה וקנדי מתקרבים. כשהם הגיעו אליי, שוב עמדתי על השביל, הז'קט שלי שוב עטוף כלאחר יד על זרועי כך שחורי הקליע לא נראו, הצווארון והעניבה שלי התירו. העברתי את האקדח, הנרתיק והארנק לכיסי המכנסיים שלי.
  
  
  קנדי שאלה את השאלה שעל פניהם. "חם מדי, ניק?"
  
  
  "כן, גברתי," ציירתי. "ביום חם כזה, הטיול הזה בטוח יהיה עניין לוהט. אני מקווה שלכן לא אכפת לכן.
  
  
  "אני לא יודע בוודאות," אמרה שרימה. "גם החליפה הזו עם מכנסי הצמר מתחילה להיראות די לא נוחה."
  
  
  "גם שלי," צלצלה קנדי. "למעשה, אני חושב שאני פשוט אזרוק את הז'קט הזה על הכתפיים שלי." היא הורידה את הז'קט שלה, וכשעזרתי לה להתאים אותו על כתפיה, שמתי לב שהיא התמקמה על חזייה מתחת לחולצה הלבנה המחויטת של הגבר של היום. היא לא הצליחה להכיל את שדיה הרבים. נראה שהיא חשה בביקורתיות שלי כי היא הסתובבה מספיק כדי לגעת בשד הימני שלי ואז הביטה בי בתמימות. שיחקתי איתה במשחק הזה, מרים את ידי כאילו כדי להסיר קווצת שיער תועה, אבל במקביל מנסה לשמור על אצבעותיי להחליק לאורך הבליטה של החולצה שלי. אנחתה המהירה והעמומה אמרה לי שהיא חשה את אותה תשוקה כמוני.
  
  
  "אני חושב שכדאי שנמשיך הלאה," אמרתי, התרחקתי ממנה ושוב מוביל את הדרך. "זה רק הליכה קצרה למפל. אם אתה מקשיב היטב, אתה יכול לשמוע מים."
  
  
  "זה בטח היה הרעש ששמעתי," אמרה שרימה ופנתה אל קנדי. "אבל חשבתי שזה אתה, ניק, זז בין השיחים לפנינו אחרי שהתגעגענו אליך במקום הבור הזה."
  
  
  "זה בטח היה מפל," הסכמתי, אסירת תודה על הרעש הגובר שהגיע אלינו תוך כדי הליכה. "החלטתי להמשיך בזמן ששניכם מסתכלים על הטירות. אני איש מצלמה וחשבתי להדביק את התיירים היפנים האלה ולראות איזה סוג של ציוד יש להם. אבל הם בטח הקשיבו למי שכל כך דאג מהזמן, כי הם לא בסביבה, והם כנראה כבר הרבה לפנינו. נראה אותם במרפסת התצפית במפל".
  
  
  אז שאגת המים שזרמו במורד המפלים שלפנינו הייתה חזקה למדי, ואז כשהקפנו את העיקול נפגענו מהיופי של המפל העצום והתלול.
  
  
  "אוי אלוהים, זה פנטסטי," קראה שרימה. "כל כך חמוד וכל כך מפחיד בו זמנית. האם זה תמיד כל כך אכזרי, ניק?
  
  
  "לא", אמרתי כשהתקרבנו לצינור המתכת ששימש כגדר מסביב למרפסת התצפית שיצרו הטבע ושירות הפארקים. "בעונה זו של השנה עם הפשרת האביב, המים גבוהים.
  
  
  
  
  
  
  אומרים לי שלפעמים זה הופך לטפטוף, אבל כרגע קשה להאמין. ולפי מה שאני זוכר מהביקור האחרון שלי כאן, נראה שהשטפונות שטפו לא מעט מהבנקים כאן".
  
  
  "יש סכנה כלשהי?" – שאלה קנדי, מתרחקת מעט מהמעקה.
  
  
  "לא, אני בטוח שזה בטוח או שמישהו משירות הפארקים לא ייתן לנו להיכנס," אמרתי. זרקתי את המעיל שלי מעל המעקה, ואז הסתובבתי, לקחתי את ידה ומשכתי אותה שוב קדימה. "תשמע, אתה רואה שהמים עדיין צריכים לעלות לפני שהם מגיעים לכאן."
  
  
  כשהיא... הייתה משוכנעת שנקודת התצפית שלנו בטוחה, הפניתי את תשומת לבם לצד השני של הנהר. "זה הצד של וירג'יניה," הסברתי. "הקרקע שם יותר גבוהה. זה יוצר פאליסדות, משהו כמו אלה על ההדסון מול ניו יורק, רק שהם לא כל כך תלולים. הכביש המהיר עובר לאורך אותו צד, והרמה הזו היא מקום נהדר להשקיף על המפלים. גם שם הקימו חורשה קטנה לפיקניק. אולי אתה יכול לראות את Great Falls משם... היי! תרוקן את זה!"
  
  
  "הו, ניק, הז'קט שלך!" – קראה קנדי, רכנה מעל המעקה והתבוננה בעצב כשהז'קט שלי נע במהירות באוויר לעבר המים.
  
  
  פשוט נאנחתי, והיא ושרימה נאנקו באהדה כשהוא נפל למים ונסחף על ידי הנחל המקציף שמתחתינו. משכתי את תשומת לבם לגדה הנגדית, הורדתי את המעיל מעל המעקה. הוק אולי לא היה מרוצה מדי מכך שחלק מארון בגדים יקר נזרק כל כך בקלות, אבל עדיין לא אוכל ללבוש אותו שוב. אף אחד לא היה מאמין ששני חורים עגולים וחרוכים הם הדבר האחרון באופנת הגברים - אפילו בטקסס.
  
  
  "הו, ניק, הז'קט היפה שלך," קנדי גנחה שוב. "האם היה בו משהו בעל ערך?"
  
  
  "לא. למזלי, יש לי את הארנק שלי ואת רוב הניירות שלי במכנסיים," אמרתי, הצגתי את הארנק שלי וקיוויתי שהם יחשבו שהבליטה של לוגר בצד השני היא ה"ניירות" שלי. הוספתי, "זה הרגל שרכשתי בניו יורק אחרי שכייס אסף כמעט כל מה שסחבתי בזמן שסיפרתי לו איך להגיע לטיימס סקוור".
  
  
  "ניק, אני מרגיש אחראי," אמרה שרימה. "אתה צריך לתת לי להחליף אותו בשבילך. אחרי הכל, אתה כאן בגלל. רציתי לראות את המפל. הלוואי שהחבר של עבדול מעולם לא הציע את זה".
  
  
  "אני כאן כי אני רוצה להיות כאן," אמרתי לה. "ואל תדאג להחליף אותו; אתה יודע כמה כסף אנחנו זורקים אנשי תעשיית הנפט לחשבונות לובי בוושינגטון".
  
  
  היא הביטה בי בצורה מוזרה, ואז היא וקנדי צחקו כשהחיוך שלי אמר להם שאני צוחק. "לו רק ידעו," חשבתי, "מאיפה הבאתי את החשבון!"
  
  
  הסתכלתי בשעוני ואמרתי שכדאי שנחזור למכונית ונמשיך במצוד הבית שלנו. כשחזרנו על עקבותינו, אמרתי, "קיוויתי שנוכל לאכול ארוחת צהריים במקום נחמד באזור פוטומאק, אבל אני מניח שאיתי בשרוולי חולצה נצטרך להסתפק בביג מק."
  
  
  "מה זה ביג מק?" – שאלו שניהם בבת אחת, הפתעה ושעשוע מעורבבים בקולותיהם.
  
  
  "נכון," אמרתי וטפחתי לעצמי על המצח, "שכחתי ששניכם יצאתם מהארץ כל כך הרבה זמן שמעולם לא אכלתם את טובי המאה. גבירותיי, אני מבטיח לכם שאם נמצא את מקדונלד'ס, צפויה לכם הפתעה אמיתית".
  
  
  הם ניסו לשכנע אותי לספר להם את סוד הביג מק בזמן שהלכנו, ואני נצמדתי למשחק שלי, וסירבתי להסביר שום דבר נוסף. עסקתי בהם בדיון המגוחך הזה כשחלפנו על פני אזור שבו שלוש גופות היו זרוקות בסבך, והם עברו בלי לשים לב לרמז לשפיכות הדמים שהתרחשה שם לאחרונה. בדיוק הגענו לגשר, שם צפו הנשים בסלע מסתובב במהמור, כשעבדול רץ אלינו. תהיתי למה הוא לא הופיע מוקדם יותר, לאור המחויבות שלו לכאורה לתפקיד כלב השמירה, אבל היה לו הסבר מוכן.
  
  
  "גברתי, סלחי לי," הוא התחנן, כמעט נפל על פניו מול שרימה. "חשבתי שנכנסת לבניין ההוא ליד החניון, אז התחלתי לבדוק את המנוע של המכונית, כמו שרציתי לעשות לפני שיצאנו. רק לפני כמה דקות גיליתי שאתה לא שם ומיד באתי לקחת אותך. סלח לי." קשתו כמעט נגעה בקרקע שוב.
  
  
  "הו, עבדול, זה בסדר," אמרה שרימה, ולקחה את ידו כך שהוא נאלץ לקום. "היו לנו כיף. פשוט הלכנו למפל ובחזרה. היית צריך להיות שם... משראתה שהוא לא הבין אותה, לוקח את זה כנזיפה, היא מיהרה להסביר: "לא, אני מתכוון שהיית צריך להיות שם כדי לראות את המפל. הם מרשימים, בדיוק כמו שחבר שלך אמר לך. ואפשר היה לראות את הז'קט של מר קרטר עף לתוך קצף הסבון.
  
  
  הוא נראה המום לחלוטין מהמילים האחרונות שלה, ועד שהיא סיימה
  
  
  
  
  
  
  אד הסביר לו את ההפסד שלי וחזרנו ללימוזינה. הוא הביט בי מהורהר כשנכנסנו למכונית, וחשבתי שהוא כנראה תוהה איזה סוג של אידיוט רשלני יהיה אם איבדתי ז'קט יקר כמוני, אבל הוא פשוט הביע את חרטתו בנימוס, ואז התיישב והתחיל ללכת. בחזרה ל- Falls Road.
  
  
  בדיוק התחלנו מעבר לפוטומק כשהפגיון הקטן שפילח את מחשבותי חשף את עצמו לפתע: איזה חבר של עבדול סיפר לו על המפלים הגדולים? הוא מעולם לא היה בארץ הזאת לפני כן. אז מתי הוא פגש את חבר שלו כאן? פעמיים הזכיר שרימה שההצעה לטיול צד למפל נעשתה על ידי החבר האלמוני הזה, ופעמיים המוח שלי רשם את זה ואז עבר לדברים אחרים. רשמתי הערה נפשית נוספת כדי לנסות לברר, בין אם מקנדי או דרכה, היכן פגש עבדול את ההיכרות הזו.
  
  
  את השעתיים הבאות בילינו פשוט בנסיעה סביב האזור, מה שאפשר לשרימה לראות את סוגי הבתים שפזזו בו ואת הגבעות המתגלגלות שליוו אותם. נאלצנו לעצור כמה פעמים כשהיא התפעלה מעדר הסוסים הרועה במרעה, או כשהיא התפעלה ממסלול המכשולים הפרטיים שנמשך כמעט עד לשפת המדרכה.
  
  
  מעולם לא מצאנו את מקדונלד'ס, אז T לבסוף נאלץ לספר להם על רשת ההמבורגרים והתפריט שלהם. עצרנו בפונדק כפרי קטן לארוחת צהריים אחרי שבדקתי לוודא שאוגש ללא ז'קט.
  
  
  בשלב מסוים, התנצלתי והלכתי לחדר הגברים, במקום זאת פניתי לתא הטלפון שהבחנתי בו ליד הקופה. הופתעתי למצוא את עבדול מולי. הוא סירב לסעוד איתנו; כשהיינו בפנים, שרימה הסביר שהוא מעדיף לבשל את האוכל שלו, תוך הקפדה על חוקי התזונה הדתיים שלו.
  
  
  הוא הבחין בי כמעט באותו זמן שראיתי אותו בתא הטלפון, והוא ניתק במהירות ויצא לתת לי את מקומו.
  
  
  "דיווחתי לשגרירות איפה היינו," אמר בקרירות. "הוד מלכותו עשוי לרצות ליצור קשר עם גבירתי בכל עת, ואני מצווה לעדכן באופן קבוע את השגריר שלנו על מקום הימצאו".
  
  
  זה נראה כמו הסבר הגיוני, אז לא אמרתי כלום, רק נתתי לו לעבור והסתכלתי עד שהוא יצא למכונית. אחר כך התקשרתי להוק כדי לדווח על עצמי. לא היה צורך לדאוג מהיעדר מערבל בטלפון הציבורי. הוא קצת התעצבן כשביקשתי ממישהו לנקות את הנוף של Great Falls. השארתי את הפרטים של איך לאסוף את שלוש הגופות מבלי לעורר את חשדו של איזה עובד בשירות הפארק מולו, ופשוט נתתי לו סקירה מהירה של לוח הזמנים שלנו להמשך היום, ואז אמרתי לו שאקבל בחזרה אליו. כשחזרנו לווטרגייט.
  
  
  רגע לפני שניתקתי, שאלתי אם מדור התקשורת הצליח להיכנס למגורים של שרימה כדי להבין את הטעויות שלנו. נהמת הגועל שלו אמרה לי שלא הותקנו מכשירי האזנה, ואז הוא הסביר למה. "נראה שמישהו התקשר לשגרירות אדביה והציע ששרימה תרגיש יותר בבית אם ציורים ועבודות יד מקומיות יישלחו לקשט את החדר בזמן שהיא לא. בכל מקרה, המזכיר הראשון היה בחדר כמעט מהרגע שכולכם עזבתם, והיו לו אנשים שהביאו והוציאו דברים כל היום. אנחנו מוכנים לעבור לגור ברגע שהם יצאו משם, אבל אני חושב שהמזכיר הראשון רוצה להיות בסביבה כששרימה תחזור כדי שיוכל לקחת על עצמו את עבודת הגמר.
  
  
  "מי התקשר להציע את כל זה?"
  
  
  "לא הצלחנו לגלות - עדיין," אמר הוק. "האיש שלנו בשגרירות חושב שהשיחה נשלחה ישירות לשגריר, אז היא בטח הגיעה משרימה עצמה, העלמה האבירה שלך, או אולי אותה בדווי."
  
  
  "אם כבר מדברים עליו," אמרתי, "תראה אם אתה יכול לברר אם הוא מכיר מישהו בשגרירות או שהייתה לו הזדמנות ליצור קשר עם חבר כאן."
  
  
  סיפרתי לו איך הוצע טיול צד שלנו למפלים הגדולים. הוק אמר שהוא ינסה לתת לי תשובה עד שנחזור.
  
  
  ואז, הרים את קולו לטון כמעט אזהרה, אמר, "אני אדאג לשלושת החבילות האלה של סחורה יפנית שהזכרת על ידי השארתן במפל, אבל בבקשה נסה להיות זהיר יותר בעתיד. זה די קשה לארגן שירות איסוף כזה באזור זה. התחרות בין הסוכנויות שאולי יצטרכו להשתתף היא כל כך גדולה שלאחת מהן עשויה להיות משתלם להשתמש במידע נגדנו מבחינה עסקית".
  
  
  ידעתי שהוא מתכוון שהוא יצטרך לנהל משא ומתן עם ה-FBI או ה-CIA כדי להסתיר את גורלה של שלישיית המתנקשים לעתיד. בקשות כאלה לעזרה תמיד הרגיזו אותו, שכן הוא היה בטוח שיצטרך להחזיר את הטוב עשר פעמים מאוחר יותר. "אני מצטער, אדוני," אמרתי וניסיתי להישמע כאילו הייתי. "זה לא יקרה שוב. בפעם הבאה אשאר מאחור".
  
  
  "זה לא יהיה נחוץ," הוא אמר בחריפות.
  
  
  
  
  
  ואז ניתק.
  
  
  כשחזרתי לשרימה ולממתק, גיליתי שארוחת הצהריים כבר הגיעה. כולנו היינו רעבים אחרי ההליכה ומכיוון שעשיתי קצת יותר פעילות גופנית מהאחרים הבטן שלי צרחה על הכל והאוכל היה טוב. סיימנו במהירות, ואז בילינו עוד שעה בנסיעות דרך ארץ הציד, כשקנדי עסוק בכתיבה בזמן שרימה אמרה לה אילו קטעים מעניינים אותה במיוחד. הם החליטו שקנדי תתחיל ליצור קשר עם סוכני נדל"ן למחרת. אני מקווה שהם ימצאו בית בשבוע-שבועיים הקרובים.
  
  
  השעה הייתה קצת אחרי שש בערב. כשעבדול הפך את הלימוזינה חזרה לשביל הגישה של ווטרגייט. עד אז החלטנו לאכול ארוחת צהריים בג'ורג'טאון. התעקשתי שהם יהיו האורחים שלי במסעדת 1789, מקום אוכל מצוין הממוקם בבניין שנבנה בשנה שבה קיבלה המסעדה את שמה. שרימה שוב היססה לכפות את עצמה עלי, אבל שכנעתי אותה להסכים בכך שקיבלתי את הזמנתה להתארח אצלה למחרת בערב.
  
  
  כשיצאנו מהמכונית, שרימה אמרה לעבדול לחזור בשמונה וחצי כדי לאסוף אותנו. יעצתי שנוכל לנסוע בקלות לג'ורג'טאון במונית ושעבדול יכול להיות לילה טוב.
  
  
  "תודה לך, מר קרטר," הוא אמר בשמורה הקפואה הרגילה שלו, "אבל אני לא צריך יום חופש. התפקיד שלי הוא לעמוד לרשותה של גברתי. אני אחזור בשמונה וחצי".
  
  
  "בסדר, עבדול," אמרה שרימה, אולי חשה שייתכן ורגשותיו של שומר הראש הנאמן שלה נפגעו. "אבל בהחלט תמצא מה לאכול."
  
  
  "כן, גברתי," הוא אמר והשתחווה. "אני אעשה את זה בשגרירות מיד. אני יכול בקלות ללכת לשם ולחזור לכאן, כמו שאמרת. הוא סיים את הדיון בהסתובבות במהירות סביב המכונית ונסעה.
  
  
  "עבדול לוקח את העבודה שלו ברצינות רבה, ניק," אמרה שרימה כשעלינו במעלית לקומה שלנו. "הוא לא רוצה להיות לא מנומס; זה רק ההתנהגות שלו".
  
  
  "אני מבין," אמרתי ועצרתי ליד הדלת שלי כשהם המשיכו לחדר שלהם. "נתראה באולם."
  
  
  כמה רגעים אחר כך הייתי בטלפון עם הוק, שהיה לו קצת מידע בשבילי.
  
  
  "קודם כל," הוא פתח, "המזכיר הראשון השוטה הזה לא ויתר על ההמתנה לשרימה לפני כרבע שעה. מעולם לא נכנסנו לסוויטה, אז אל תסמוך על טעויות".
  
  
  התחלתי לומר משהו על טלפון לא מוצפן, אבל הוא קטע את זה ואמר שלפחות תקשורת לא בזבזו את היום שלהם בווטרגייט. "בטלפון שלך מותקן מערבל כדי שתוכל לדבר בחופשיות."
  
  
  "בגדול! מה עם שלושת החברים שלי במפל?"
  
  
  "גם עכשיו," הוא אמר באיטיות, "גופותיהם השרופות לחלוטין מאוחזרות מהריסות הדאטסון שלהם בשדרות מקארתור, ליד המרכז לחקר הצי. הצמיג כנראה התפוצץ כי הם סטו לפתע והתנגשו במשאית דלק שחיכתה להיכנס למרכז. בשעה זו עברו זוג קציני מודיעין ימי וראו את התאונה. למרבה המזל, נהג המכלית קפץ רגע לפני הפיצוץ. בהתבסס על מה שסיפרו עדי המכון הימי למשטרת מדינת מרילנד, נראה שנהג המשאית בטוח לחלוטין. זו הייתה רק תאונה".
  
  
  "הצלחת לגלות עליהם משהו לפני התאונה?"
  
  
  "הצילומים והתדפיסים שלהם צולמו וקבענו שהם חברים ב-Rengo Sekigun. חשבנו שרוב קנאי הצבא האדום היפני נתפסו או נהרגו, אבל כנראה ששלושת אלה ברחו מטוקיו ופנו ללבנון; הם נלקחו על ידי ספטמבר השחור.
  
  
  "איך הם הגיעו לכאן?"
  
  
  "עדיין לא התקנו את זה, אבל אנחנו עובדים על זה. המשרד בביירות אומר שיש לו דיווח שכמה יפנים שאומנו על ידי ספטמבר השחור החליטו שארגון ספטמבר לא מספיק לוחמני עבורם, אז הם יצרו קשר עם אנשי ה-Silver Scimitars of the Sword בכוחות עצמם. יכול להיות שהוא דאג לשלוח אותם לכאן לעשות את העבודה הזו על שרים.
  
  
  "אז הם לא חשבו שספטמבר השחור היה לוחמני מספיק," הררתי. "מה הם חשבו על הטבח הקטן הזה שבני ארצם ביצעו בנמל התעופה לוד בתל אביב לפני כמה שנים - מעשה פציפיזם?"
  
  
  "מה התכניות שלך לערב?" הוק רצה לדעת. "האם אתה רוצה להקצות גיבוי כלשהו?"
  
  
  סיפרתי לו על ארוחת הערב שלנו במסעדת 1789, ואז התקשרתי. כאילו נשמעה דפיקה בדלת שלי.
  
  
  שחררתי את העניבה, הלכתי לדלת ופתחתי אותה. קנדי חלפה מיד על פני, וסגרה במהירות את הדלת מאחוריה.
  
  
  "אתה אף פעם לא נכנס לחדר?" נזפתי בה.
  
  
  "לעולם לא תספר מי שם," היא ענתה, ואז היא כרכה את זרועותיה סביב צווארי ונישקה אותי עמוקות. הלשון שלנו שיחקה משחקים במשך זמן מה, ואז היא משכה את פיה ואמרה, "מממ. כל היום רציתי לעשות את זה, ניק. אתה אפילו לא יכול לדמיין כמה קשה היה להתנהג טוב בזמן שרימה הייתה שם".
  
  
  "אין לך מושג כמה קשה היה לי, אבל מה עם שרימה?" שאלתי, לא לגמרי מוסחת מהעובדה שהיא נפתחה.
  
  
  
  
  
  
  פותח את כפתורי חולצתו, פותח את החגורה שלו ומנחה אותי לעבר המיטה.
  
  
  "היא התקלחה במהירות ואז אמרה שהיא הולכת לישון עד שבע ארבעים וחמש," ענתה קנדי, התיישבה על המיטה וסימנה לי להצטרף אליה. "זה אומר שיש לנו יותר משעה לפני שאני צריך לחזור לשם ולהתלבש בעצמי".
  
  
  התיישבתי לידה, חופן את פניה בידי.
  
  
  "לא אכפת לך לחיות בצורה מסוכנת עם הסוד הקטן שלנו, נכון?"
  
  
  בהתחלה היא חייכה לזה, אבל לפתע פניה חשכו ועיניה החומות הגדולות הביטו על פני לעבר הדלת. הייתה מרירות מוזרה בקולה כשאמרה בהיסח הדעת, "לכל אחד יש סוד." כולנו, נכון? אתה, אני, שרימה, עבדול... האחרון נאמר בהעווית פנים אפלה, ולשנייה תהיתי למה. "אפילו הוד מלכותו העליון והאדיר חסן..."
  
  
  היא הבינה שאני צופה בה מקרוב בזמן שהיא מדברת, ונראה שהיא נפרדה ממצב הרוח שלה, כורכת את זרועותיה הדקות סביב צווארי ומשכה אותי מטה.
  
  
  "הו ניק, תחזיק אותי. אין סודות עכשיו - רק תחזיק אותי.
  
  
  כיסיתי את פיה המלא בפי ונישקתי אותה. היא העבירה את אצבעותיה בשערי, ואז העבירה אותן במורד צווארי, נישקה אותי ארוכות ועמוקות. הפשפנו אחד את השני. היא התקרבה למיטה.
  
  
  היא שכבה על גבה, שערה הארוך והגלי פרוש על הכרית שמעל לראשה. עיניה היו עצומות חלקית ופניה נעשו רגועים יותר. העברתי את אצבעי במורד סנטרה, ואז במורד צווארה הארוך והקלאסי, והיא הניחה לאנחה עמוקה להימלט משפתיה כשהליטופים שלי הפכו אינטימיים יותר. היא הסתובבה אליה ונישקה אותי בעקשנות.
  
  
  שכבנו זה לצד זה כמה דקות, לא דיברנו, נוגעים זה בזה כמעט בהיסוס, כאילו כל אחד מאיתנו ציפה שהשני יתנגד איכשהו. ראיתי שהיא חזרה למחשבותיה. מדי פעם הייתה עוצמת את עיניה בחוזקה, כאילו כדי למחוק מחשבה ממוחה, ואז פתחה אותן לרווחה כדי להביט בי ולאפשר לחיוך להופיע על שפתיה.
  
  
  לבסוף שאלתי, "מה זה, קנדי? אתה חושב על זה או אחר הרבה". ניסיתי לדבר בצורה סתמית ככל האפשר.
  
  
  "כלום, באמת כלום," היא ענתה בשקט. "אני... הלוואי והיינו נפגשנו לפני עשר שנים..." היא התגלגלה שוב על גבה והניחה את ידיה על ראשה. "אז כל כך הרבה דברים לא היו קורים... לאהוב אותך..." היא השתתקה, מביטה בתקרה.
  
  
  השענתי את עצמי על המרפק והבטתי בה. לא רציתי שהאישה היפה הזאת תתאהב בי. אבל אז גם לא היו לי את אותם רגשות כלפיה כמו שהיו לי.
  
  
  לא יכולתי להגיד שום דבר בתגובה לדבריה שלא יסתור את העובדה שידעתי כל כך הרבה יותר על העבר הסודי שלה - ועל מה היא כנראה מדברת עכשיו - אז מילאתי את הדממה בנשיקה ארוכה.
  
  
  ברגע אחד, הגוף שלנו אמר את כל מה שהיה צריך להיאמר באותו זמן. עשינו אהבה לאט ובקלות, כמו שני אנשים שמכירים זה את זה זמן רב, נותנים ומקבלים הנאה שווה.
  
  
  מאוחר יותר, כששכבנו בשקט עם ראשה של קנדי על הכתף שלי, הרגשתי שהיא נרגעת, המתח של מחשבותיה הקודמות נעלם. לפתע היא התיישבה זקופה.
  
  
  "אלוהים אדירים, מה השעה?"
  
  
  לקחתי את השעון מהשולחן ליד המיטה, אמרתי, "השעה שבע ארבעים בדיוק, גברתי", בהתלהמות מוגזמת.
  
  
  היא צחקה. "אני פשוט אוהב את הדרך שבה אתה מדבר, ניק." ואז: "אבל עכשיו אני צריך לרוץ." היא אספה את בגדיה וקפצה לתוכם למעשה, מלמלה כמו תלמידת בית ספר שמתקרבת לעוצר. "אלוהים, אני מקווה שהיא עוד לא התעוררה... טוב, אני רק אגיד שהייתי צריך לרדת ללובי בשביל משהו... או שטיילתי או משהו..."
  
  
  לאחר שהתלבשה, היא רכנה מעל המיטה ונישקה אותי שוב, ואז הסתובבה ורצה החוצה מהחדר. "נתראה בעוד ארבעים וחמש דקות," צעקתי אחריה.
  
  
  כשהתקלחתי, הבנתי שלא משנה במה התמקדתי את מחשבותיי, הן תמיד חזרו להתהוות סביב דמותה של קנדי ולחזור על דבריה. לאנשים היו סודות - זו עובדה. ואולי הסוד שלי ממנה היה הגדול מכולם. אבל משהו בטון שלה הפריע לי.
  
  
  זה הפך ליותר מסתם המשימה של הגנה על המלכה לשעבר. הייתה תעלומה שסבכה את חייהם של האנשים האלה, ולמרות שאולי זה היה עניין אישי, זה עדיין סיקרן אותי. עם זאת, נראה כי אלה היו יותר משיקולים אישיים: ונראה שהם התרכזו סביב עבדול.
  
  
  בדאווי יכול פשוט לקנא באופן שבו גזלה את תפקידו. הוא בהחלט נראה מושפל על כך שהתחמק מחובותיו במפלים, והקור שלו כלפיי רק גבר לאחר מכן. עם זאת, לא יכולתי להשתחרר מהתחושה שיש בשומר הראש המאיים למראה יותר ממה שנראה לעין. סיפור הרקע של AX עליו היה לא שלם מדי.
  
  
  בתקווה שהוק יקבל מידע נוסף על חבריו של בדאווי בוושינגטון, יצאתי מהמקלחת תחת הקרניים המחממות של המנורה העליונה. הייתי צריך לשים
  
  
  
  
  
  
  אמרתי לעצמי שההיגיון שלי יאפשר לי לנוח קצת עד שיהיה לי מידע אמין יותר.
  
  
  בחרתי טוקסידו שהיה לו מגע של כשרון טקסס, התחלתי להתלבש, צחקתי בשקט איך הוק לא החמיץ אף פרט בארון הבגדים שלי. לז'קט, למרות שהוא רשמי, היו כפתורים עם הלוגו של העסק שהצעתי.
   פרק 7
  
  
  
  
  "זה היה מדהים, אבל אני חושבת שעליתי לפחות עשרה קילו," התלהבה קנדי כשהיא ושרימה חיכו שאחזיר את המעילים שלהם מחדר ההלבשה. "אם היא תעלה במשקל, זה לא יהיה מורגש," חשבתי ומסרתי את הצ'קים. שמלת הנדן הלבנה באורך הרצפה שלבשה נראתה כאילו נתפרה עליה, וידיים עדינות לחצו את החומר הרך לכל עיקול. ללא שרוולים וחתוכה עד הברכיים, זה הוציא גם את הדגשים האדמדמים של שיערה הגולש וגם השיזוף הזהוב שהכרתי כיסה כל סנטימטר טעים בגופה. חשדתי שהיא בחרה בשמלה מסיבה זו.
  
  
  "גם אני," הסכימה שרימה. "ניק, ארוחת הערב הייתה נפלאה. המטבח כאן טוב כמו כל מטבח שניסיתי בפריז. תודה רבה שהבאת אותנו".
  
  
  "זה יהיה התענוג שלי, גברתי," אמרתי, לקחתי את מעיל הפרווה הארוך שלה מהעוזרת ועטפה אותו על כתפיה הדקות כשהיא ציינה שהיא מעדיפה ללבוש אותו בסגנון שכמייה, כפי שעשתה בעבר. היא לבשה שמלה שחורה בסגנון אימפריה שהדגישה את שיערה השחור עד הכתפיים ואת החזה הגבוה שעיטרו את גזרתה הדקה. הייתי גאה להיכנס לחדר אוכל בשנת 1789 עם שתי נשים יפות כל כך ולענות בקור רוח על מבטי הקנאה של כל גבר שם. הודות לקשריו האינסופיים לכאורה, הוק הצליח לארגן לנו שולחן קצת פרטי בהתראה קצרה, אבל הבנתי שהידיעה על נוכחותה של המלכה לשעבר התפשטה במהירות כשזרם של אנשים החל למצוא תירוצים לחלוף על פנינו בזמן שסענו. . הייתי בטוח שגם שרימה וקנדי שמו לב, אבל אף אחת מהן לא החליטה לומר זאת.
  
  
  "הנה," אמרתי והושטתי לקנדי את המעיל עם הדפס נמר. כשהיא עטפה את עצמה בבגדים יוקרתיים שהיו מרגיזים את שומרי חיות הבר, הנחתי את היד שלי לרגע על כתפיה, נוגעת בעורה הרך והרגיש. היא חייכה אלי חיוך מהיר ויודע. ואז, פנתה לשרימה, היא אמרה משהו שכמעט חנק אותי.
  
  
  "אתה יודע, אני חושב שאני הולך לעשות קצת פעילות גופנית לפני שאני הולך לישון הלילה."
  
  
  "זה רעיון טוב," הסכימה שרימה, ואז הביטה מקרוב בקנדי, אולי חשדה במשמעות הכפולה של חברתה.
  
  
  כשקנדי השיבה את מבטה עם הבעה תמימה על פניה, ואמרה, "אלא אם כן אני עייפה מדי, כמובן. הלילה עדיין צעיר," פניה של שרימה פרצו בחיוך חם. היא נגעה בידה של קנדי בעדינות ופנינו אל הדלת.
  
  
  כשיצאנו החוצה, הלכתי בין שתי הנשים, ואפשרתי לכל אחת לאחוז בזרוע. לחצתי את ידה של קנדי במרפק והיא החזירה את המחווה על ידי לחיצה על האמה שלי. ואז רעד קל, שידעתי שנבע מעוררות מינית, הכריע אותה.
  
  
  "קַר?" – שאלתי, מחייכת אליה.
  
  
  "לא. זה יפה הלילה. כל כך חם כאן, יותר כמו קיץ מאשר אביב. ניק, שרימה," היא הוסיפה במהירות, "מה את אומרת על הליכה קטנה?" הבתים הישנים האלה כאן כל כך יפים, והתרגיל יועיל לכולנו".
  
  
  שרימה פנתה אלי ושאלה, "האם זה יהיה בטוח, ניק?"
  
  
  "אה, אני חושב שכן. נראה שהרבה אנשים נהנים ממזג האוויר הטוב הערב. אם תרצי, נוכל להסתובב באוניברסיטת ג'ורג'טאון, ואז להסתובב וללכת ברחוב N עד לשדרת ויסקונסין ואז במורד רחוב M. שם שמת לב לכל החנויות האלה הבוקר, ואני חושב שחלקן פתוחות עד מאוחר. השעה קצת אחרי אחת עשרה ולפחות אפשר לעשות קצת שופינג בחלונות.
  
  
  "קדימה, שרימה," אמרה קנדי. "נשמע כיף".
  
  
  עד אז הגענו ללימוזינה, שם עמד עבדול מחזיק בדלת. "בסדר," הסכימה שרימה. היא פנתה לשומר הראש שלה ואמרה, "עבדול, אנחנו יוצאים לטיול קטן".
  
  
  "כן, גברתי," הוא אמר והשתחווה כמו תמיד. "אני אלך אחריך במכונית."
  
  
  "הו, זה לא יהיה נחוץ, עבדול," אמרה שרימה. "ניק, האם נוכל לבחור פינה שבה עבדול יוכל לפגוש אותנו בעוד זמן מה? יותר טוב, יש לי רעיון. עבדול, תישאר חופשי ללילה. לא נזדקק לך יותר היום. אנחנו יכולים לקחת את המונית חזרה למלון, נכון, ניק?
  
  
  "אה, כמובן," אמרתי. "תמיד יש הרבה מוניות בשדרת ויסקונסין."
  
  
  כששומר הראש שלה התחיל למחות שלא תהיה לו בעיה לעקוב אחרינו במכונית ושזה המקום שלו להיות איתה, הרימה שרימה את ידה כדי להשתיק אותו. המחווה הזו הייתה ללא ספק שריד מימיה כמלכה עדבי ועבדול, איש חצר מנוסה, כי היא השתתקה מיד.
  
  
  "זו פקודה, עבדול," היא אמרה לו. "אתה כל הזמן דואג לנו מאז שהגענו לארץ, ואני בטוח שאתה יכול להשתמש בכל השאר. עכשיו תעשה מה שאני אומר." הטון שלה לא הותיר מקום לויכוח.
  
  
  משתחווה עמוקות,
  
  
  
  
  
  
  עבדול אמר, "כרצונך, גברתי. אני אחזור לשגרירות. באיזה שעה אתה רוצה שאהיה במלון בבוקר? »
  
  
  "השעה עשר כנראה תהיה מוקדמת מספיק", אמרה שרימה. "אני חושב שגם קנדי ואני יכולים לישון טוב בלילה, והטיול הקטן הזה יהיה בדיוק מה שאנחנו צריכים."
  
  
  עבדול השתחווה שוב, סגר את הדלת והסתובב סביב המכונית, נע! כשהתחלנו ללכת במורד שדרת פרוספקט לכיוון שטח האוניברסיטה במרחק של כמה רחובות משם.
  
  
  כשחלפתי על פני הבניינים הישנים בקמפוס, סיפרתי לבנות את המעט שאני יודע על בית הספר. בן כמעט מאתיים שנה, הוא נוהל בעבר על ידי הישועים לפני שהפך לאחד המוסדות הנודעים ביותר בעולם ללימודי שירות בינלאומיים וזרים. "רבים מהמדינאים החשובים ביותר שלנו למדו כאן לאורך השנים," אמרתי, "מה שלדעתי הוא הגיוני מכיוון שהוא בבירה."
  
  
  "זה יפה," אמרה שרימה, והתפעלה מהפאר הגותי של אחד הבניינים הראשיים כשחלפנו על פנינו. "וכל כך שקט כאן; זה כמעט מרגיש כאילו צעדנו אחורה בזמן. אני חושב שזה מדהים איך הבניינים השתמרו. זה תמיד כל כך עצוב לראות את הארכיטקטורה המלכותית של אזורים עתיקים יותר של העיר מתעלמים ונופלים. אבל זה מדהים".
  
  
  "ובכן, גברתי, המסע שלנו בזמן יסתיים כשנגיע לשדרת ויסקונסין," אמרתי. "בלילה כזה הפאבים יהיו מלאים בצעירים העוסקים בטקסים חברתיים מודרניים מאוד! ודרך אגב, בוושינגטון יש כמה מהנשים היפות בעולם. חבר ותיק שלי מהוליווד עבד כאן על סרט ונשבע שמעולם לא ראה כל כך הרבה נשים מושכות במקום אחד לפני כן. זה מה שהאיש ההוליוודי יגיד.
  
  
  "בגלל זה אתה אוהב לבלות כל כך הרבה זמן בוושינגטון?" – שאלה קנדי בצחוק.
  
  
  "רק עסקים איתי, גברתי," התעקשתי, וכולנו התחלנו לצחוק.
  
  
  עד אז פנינו לרחוב N והם הבחינו בבתים ישנים, שנשמרו בקפידה במצבם המקורי. הסברתי שמאז 1949 והעברת חוק ג'ורג'טאון הישנה, אף אחד לא הורשה לבנות או להרוס בניין ברובע ההיסטורי ללא רשות מהוועדה לאמנויות יפות.
  
  
  "ניק, אתה נשמע כמו מדריך טיולים," התבדח קנדי יום אחד.
  
  
  "זה בגלל שאני אוהב את ג'ורג'טאון," אמרתי בכנות. "כשאני לוקח את הזמן לטייל כאן, אני תמיד מסתובב ברחובות, פשוט נהנה מכל האווירה של האזור. למעשה, אם יהיה לנו זמן ואתה לא עייף מדי מהטיול, אני אראה לך בית שארצה לקנות מתישהו ופשוט לגור בו. זה בשלושים ושתיים ופ'. מתישהו - אולי בקרוב מאוד - אבל מתישהו יהיה לי את הבית הזה, חשבתי בקול.
  
  
  כשהמשכתי את סיור הנאום הקצר שלי, הבנתי שאולי תאריך הפרישה האחרון שלי לא יגיע לעולם. או שזה יכול לקרות בקרוב מאוד - ובאלימות.
  
  
  בזווית העין הבחנתי במכונית סטיישן ישנה ומוכה חולפת על פנינו בפעם השלישית כשעצרנו מול 3307 N Street, והסברתי שזה הבית שבו הנשיא קנדי, אז סנטור, קנה. לג'קי במתנה לאחר לידת בתה קרוליין. "הם גרו כאן לפני שעברו לבית הלבן," אמרתי.
  
  
  בזמן שרימה וקנדי הסתכלו על הבית ודיברו בשקט, ניצלתי את ההזדמנות לעקוב אחרי הסטיישן כשהיא נעה מסביב לבלוק. ממש מעבר לפינת רחוב שלושים ושלושה הוא עצר, חנה כפול במקום חשוך מתחת לפנסי הרחוב. בזמן שהסתכלתי יצאו מהדלת הימנית שתי דמויות כהות, חצו את הרחוב והלכו כמעט עד לצומת שלפנינו. שמתי לב שיש ארבעה אנשים בסטיישן, אז שניים מהם נשארו בצד שלנו של הרחוב. מבלי להיות ברור לשרימה ולקנדי, העברתי את המעיל שלבשתי על זרועי הימנית לצד השני לאחר שהנחתי את הלוגר שלי ביד שמאל, כך שהמעיל היה עטוף עליו. ואז פניתי בחזרה אל הבנות, שעדיין דיברו בלחש על הטרגדיה של JFK.
  
  
  "קדימה, שניכם," אמרתי. "זה היה אמור להיות ערב של כיף. אני מצטער שעצרתי כאן."
  
  
  הם התקרבו אליי, גם מאופקים וגם דיברו מעט תוך כדי הליכה. חצינו את רחוב שלושים ושלושה והשארתי אותם למחשבותיהם. מתוך הראייה ההיקפית שלי ראיתי שני גברים חוצים את הרחוב. הם חזרו לצדנו ונפלו מאחורינו. כשלושים מטרים לפנים נפתחו שתי דלתות הנהג של הטנדר, אך איש לא יצא. חשבתי שזה יקרה ככל שנתקרב למקום שבו החושך היה הכי עמוק על הבלוק.
  
  
  חבריי כנראה לא שמו לב לצעדים שהתקרבו במהירות מאחורינו, אבל אני הייתי שם. עוד כמה מטרים ונמצא את עצמנו דחוסים בין שני זוגות של מתנקשים מוכנים לעשות ניסיון נוסף בשרים. החלטתי לפעול בזמן שהיינו ב
  
  
  
  
  
  
  מקום שבו חלק מהאור של פנס רחוב הסתנן בין ענפי העצים עדיין חסרי עלים.
  
  
  לפתע הסתובבתי, עמדתי מול שני שחורים גבוהים ושריריים שעד אז כמעט רצו להדביק אותנו. הם הפסיקו כשדרשתי בחריפות:
  
  
  "אתה מטעה אותנו?"
  
  
  מאחורי, שמעתי את אחת הנשים מתנשפת כשהן פנו לפתע אל מול זוג עצום בחלוקים כהים שהביטו בי בזעף. שמעתי גם חבטה מתכתית מרחוב מאחוריי, שסיפרה לי שדלתה של מכונית סטיישן שחונה כפול נפתחה ונתקלה באחת המכוניות בצד הדרך.
  
  
  "לא, על מה אתה מדבר?" אחד הגברים התנגד. עם זאת, מעשיו סתרו את דבריו כאשר מיהר קדימה עם הסכין פתוחה.
  
  
  היד המצופה שלי הזיזה את הסכין הצידה בזמן שלחצתי על ההדק של הלוגר. הכדור פגע בחזהו והשליך אותו לאחור. שמעתי אותו נוהם, אבל כבר פניתי לבן זוגי, ששרט את האקדח שתקוע על החגורה שלו. הסטילטו שלי נפל לתוך יד ימין שלי ודקרתי אותו לתוכו, לוחץ את ידו על בטנו לרגע לפני ששלפתי אותו החוצה. לאחר מכן זינקתי שוב קדימה וצללתי את הלהב עמוק לתוך גרונו, ואז מיד שלפתי אותו החוצה.
  
  
  מישהו, חשבתי לקנדי, צרח למשמע הירייה שלי, ואז צעקה נוספת - הפעם משרימה - החזירה אותי מיד אליו. שני שחורים חסונים נוספים כמעט על רגליהם. אחד הרים אקדח; נראה שהשני ניסה לפתוח סכין תקועה. יריתי שוב בווילהמינה, וחלק ממצחו של היורה נעלם פתאום ובמקומו זרם דם.
  
  
  התוקף הרביעי קפא במקומו כשהוצאתי את הלוגר ממעיל הגשם שלי והפניתי אותו אליו. אור נדלק בפתח הבית שלידנו, וראיתי את הפחד הופך את הפנים השחורות למסכה נוצצת של זיעה. התקרבתי ואמרתי בשקט:
  
  
  "מי זו חרב? ואיפה הוא? »
  
  
  תווי פניו של האיש המפוחד נראו כמעט משותקים כשהביט בי ואז בלוע של הלוגר שהצביע כלפי מעלה מתחת לסנטרו. "אני לא יודע, בנאדם. אני נשבע. בכנות אחי, אני אפילו לא יודע על מה אתה מדבר. כל מה שאני יודע זה שאמרו לנו למחוק אותך מעל פני האדמה.
  
  
  יכולתי לראות ששרימה וקנדי מתקרבות אליי, מחפשות באופן אינסטינקטיבי הגנה. וגם ידעתי שהאסיר שלי דובר אמת. אף אחד שכל כך פחד מהמוות לא טרח לשמור סודות.
  
  
  "בסדר," אמרתי "ותגיד למי שנתן לך את הפקודה להתקרר, או שהוא יגיע לכאן כמו החברים שלך."
  
  
  הוא אפילו לא ענה; הוא פשוט הסתובב, דהר למכונית הסטיישן והתניע את המנוע, שנותר לפעול, ונסע בלי לטרוח לסגור את הדלתות, שהתנגשו בשתי מכוניות שחנו לאורך הרחוב.
  
  
  לפתע הבנתי שהאורות דולקים כמעט בכל בית שכן, הסתובבתי ומצאתי את שרימה וקנדי מצטופפים יחד, מביטים בי באימה ושלוש הדמויות שרועים על האדמה. לבסוף, שרימה דיברה:
  
  
  "ניק, מה קורה? מי הם?" קולה היה לחישה צרודה.
  
  
  "שודדים," אמרתי. "זה טריק ישן. הם עובדים בארבע ומתאגרפים בקורבנות שלהם כדי שהם לא יוכלו לרוץ לשום כיוון".
  
  
  הבנתי ששניהם מסתכלים על האקדח והסכין שבידי - במיוחד הסטילטו המדמם עדיין. הושטתי יד למטה, תקעתי אותו עמוק לתוך האדמה ליד השביל הסלול ומשכתי אותו החוצה נקי. הזדקפתי ואמרתי, "אל תיתן לזה להפיל אותך. אני תמיד נושא אותם איתי. התרגלתי בניו יורק אבל מעולם לא השתמשתי בהם לפני כן. יש לי אותם מאז שדדו אותי שם לילה אחד וביליתי שבוע בבית החולים עם תפרים ויציאה".
  
  
  הייתי בטוח שהקריאה למשטרה נעשתה מאחד הבתים המוארים כעת בבלוק, החזרתי את הלוגר לנרתיק ותחבתי את הסכין בחזרה לשרוולי, ואז אחזתי ביד של הבנות ואמרתי:
  
  
  "קדימה, בוא נסתלק מכאן. אתה לא רוצה להיות מעורב בדבר כזה". דברי כוונו לשרימה, ולמרות ההלם שלה, היא הבינה למה התכוונתי.
  
  
  "לא. לא. זה יהיה בכל העיתונים... מה איתם? היא הביטה בגופות על הקרקע.
  
  
  "אל תדאג. המשטרה תטפל בהם. כשנחזור למלון, אתקשר לחבר שלי מהמשטרה ואסביר מה קרה. אני לא אזהה את שניכם אלא אם כן הכרחי. וגם אם זה המקרה, אני חושב שמשטרת DC תנסה להרחיק את הסיפור האמיתי מהעיתונים בדיוק כמוך. ההתקפה עליך תעלה לכותרות גדולות עוד יותר מהירי בסנאטור סטניס, ואני בטוח שהמחוז לא רוצה יותר מהפרסום הזה.
  
  
  בזמן שדיברנו הובלתי אותם במהירות על פני שני מתים ואדם גוסס אחד ששכבו על הארץ, והמשכתי להוביל אותם מעבר לפינה לרחוב שלושים ושלושה. זזתי בחיפזון וציפיתי שיגיעו ניידות המשטרה בכל רגע, המשכתי אותם לנוע עד שהגענו לפינה.
  
  
  
  
  
  
  של רחוב O ואז תן להם רגע לנוח מול הכנסייה ההיסטורית של אולד סנט ג'ון האפיסקופלית.
  
  
  "ניק! תראה! מונית!"
  
  
  המילים הראשונות של קנדי מאז תחילת ההתקפה היו המתוקות ביותר ששמעתי מזה זמן רב. לא רק שזה אומר שהיא יצאה מההלם ששיתק זמנית את מיתרי הקול שלה והתחילה לחשוב שוב בהיגיון, אלא שבאותו רגע לא היה לנו יותר ממונית ריקה. יצאתי החוצה ועצרתי אותו. עזרתי להם לשבת, התיישבתי מאחוריהם, ואמרתי בשלווה לנהג, "מלון ווטרגייט, בבקשה", כשטרקתי את הדלת. כשהתרחק, רכב משטרה מחוז שאגה ברחוב שלושים ושלושה. כשהגענו לשדרות ויסקונסין ולרחוב M, הצומת הראשית של ג'ורג'טאון, נראה היה כי ניידות משטרה מתקרבות מכל הכיוונים.
  
  
  "בטח קרה משהו גדול," העיר נהג המונית, ונעצר כדי לתת לאחת מהסיירות לעבור אותו. "או זה או שהילדים שוב סוגרים את ג'ורג'טאון והשוטרים לא רוצים לפספס את זה הפעם למקרה שהבנות יחליטו להצטרף".
  
  
  אף אחד מאיתנו לא רצה לענות לו, ושתיקתנו בטח פגעה בחוש ההומור שלו, כי הוא לא אמר מילה עד שחזרנו למלון והודיע על מחיר הנסיעה. הטיפ של שני דולר החזיר לו את החיוך, אבל הניסיון שלי להאיר את פניהם של חבריי כשנכנסנו ללובי נכשל כישלון חרוץ, מכיוון שאף אחד מהם לא ענה על השאלה שלי:
  
  
  "שנלך למעלית?"
  
  
  כשעצרנו לקומה שלנו, פתאום התחוור לי שהם כנראה לא ידעו על הפסים כי הם לא היו בכפר כשהשיגעון קרה. גם אני לא הצלחתי להסביר, פשוט הלכתי אותם לדלת ואמרתי: "לילה טוב". שניהם הביטו בי בצורה מוזרה, מלמלו משהו, ואז סגרו את הדלת בפניי. חיכיתי שהבריח יישמע, ואז הלכתי לחדר שלי וקראתי להוק שוב.
  
  
  "שניים מהם מניו יורק, מתים. מי שנורה בחזהו נמצא עדיין ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים ואינו צפוי לחיות ואף לא לחזור להכרה. הוא מ-DC. נראה שכולם קשורים לצבא השחרור השחור. ניו יורק אומרת שבני זוג משם מבוקשים בקונטיקט בגין רצח של שוטר ממלכתי. מקומי יוצא בערבות בגין שוד בנק אך מבוקש שוב בגין שוד בסופרמרקט".
  
  
  השעה הייתה כמעט שתיים בלילה כשהוק חזר אלי. הוא לא נראה מוטרד כמו כשהתקשרתי אליו קודם כדי לספר לו מה קרה בג'ורג'טאון. דאגתו המיידית הייתה אז להקים כיסוי סביר בתוך משטרת המחוז. עם אחד משיעורי הפשיעה הגבוהים במדינה, לא ניתן היה לצפות שהם יקחו בעין יפה את התוספת של שלושה מקרי רצח נוספים לסכום המקומי בדוחות הסטטיסטיים של ה-FBI.
  
  
  "מה תהיה הגרסה הרשמית?" שאלתי. ידעתי שהמשטרה תצטרך למצוא איזה הסבר ליריות ולגופות באחד מאזורי המגורים הטובים בעיר.
  
  
  "ארבעה שודדים עשו את הטעות שבחרו בצוות מטעים, ושני בלשים התחזו לנשים, והגיעו לצד המפסיד בקרב יריות".
  
  
  -האם אנשי עיתונים יקנו את זה?
  
  
  "אולי לא, אבל העורכים שלהם כן. הבקשה לשיתוף הפעולה שלהם הגיעה מרמה כל כך גבוהה שהם לא יכלו שלא להסכים לה. הסיפור יגיע בסופו של דבר לעיתונים, אבל הוא לא ישוחק בכלל. הדבר נכון גם לגבי רדיו וטלוויזיה; הם כנראה יוותרו על זה לגמרי".
  
  
  "אני מצטער שגרמתי לך כל כך הרבה צרות."
  
  
  "אני לא חושב שאפשר לעשות משהו בנידון, N3." הטון של הוק היה רך משמעותית ממה שהיה לפני כמה שעות. "מה שהכי מדאיג אותי," הוא המשיך, "זה שאולי פוצצת את הכיסוי שלך עם שרימה והילדה. אני עדיין לא מצליח להבין למה בכלל הסכמת להליכה הזו. נראה לי שיהיה חכם יותר לחזור למלון ברכב”.
  
  
  ניסיתי להסביר שעמדתי בפני השאלה האם להופיע כחיית מסיבות ואולי לאבד את היתרון להיראות כחברה נעימה, או להסתכן בהליכה לתוך מה שהיה צריך להיות אזור בטוח יחסית.
  
  
  "לא ציפיתי שהארבעה האלה יהמרו על המסעדה", הודיתי. "עם זאת, תמיד קיימת האפשרות שאם הם לא היו משיגים אותנו בזמן התנועה, הם היו מכבים את המכונית ופשוט מתחילים לירות".
  
  
  "זה יכול להיות לא נעים," הסכים הוק. "לפי המידע שלנו מניו יורק, אחד מהם משתמש לרוב ברובה ציד מנוסר. כך קשרו אותו לרצח החייל. אם הוא היה פותח את זה כששלושתכם דחוסים במושב האחורי של הלימוזינה, יש סיכוי די טוב שלמשטרת האזור היו אותו מספר קורבנות, רק מערך אחר. מעניין למה הוא לא השתמש בו בחוץ. זה כנראה היה בסטיישן".
  
  
  "אולי החרב קבעה את כללי הבסיס," הצעתי. "אם הוא מתכנן
  
  
  
  
  
  
  מאיימים על ה-CIA במותו של שרימה כי אנחנו חושדים שאולי רובה ציד לא נראה כמו נשק מתאים לשימוש על ידי סוכנים חשאיים".
  
  
  "של מי הרעיון היה ההליכה הקטנה הזו בכלל?" הוק רצה לדעת.
  
  
  זה היה רגע שהפריע לי מהרגע ששלושתנו טיפסנו למונית האקראית שלנו וחזרנו לווטרגייט. שיחזרתי נפשית את השיחה שהובילה להליכתנו הכמעט קטלנית ואמרתי להוק שעדיין לא החלטתי לגבי מוצאו.
  
  
  "אני בטוח שזו הייתה קנדי שחגגה את הלילה היפה הזה ופתאום קיבלה השראה לצאת החוצה," הסברתי לבוס שלי. "אבל נראה שהרעיון עלה לה רק אחרי שהיא ושרימה דיברו על פעילות גופנית. והשיחה על פעילות גופנית, עד כמה שאני זוכרת, התחילה באמת כשקנדי העירה הערה שנועדה לי ולא הייתה קשורה להליכה".
  
  
  "ככה?"
  
  
  בניסיון לא לעורר את זעמו המוסרי של הוק, הסבירה ט' בצורה פשוטה ככל האפשר שנראה שדבריה נועדו להעביר את המסר שהיא תבקר בחדרי מאוחר יותר באותו לילה. הוא ציחקק מעט ואז החליט, כפי שעשיתי הרבה קודם לכן, שאי אפשר להאשים את ההליכה של ג'ורג'טאון במניעים נסתרים. לפחות בינתיים.
  
  
  עם זאת, הוק לא התכוון לנטוש את נושא ההרפתקאות המיניות שלי. "אני בטוח שייעשה ניסיון נוסף על חייה של שרימה בעתיד הקרוב", אמר. "אולי אפילו הלילה. אני מקווה שאתה לא מרשה לעצמך להיות מוסח, N3.
  
  
  "המטענים שלי אמורים להירדם עד עכשיו, אדוני. היום בגרייט פולס, קנדי אמרה לי שיש לה כדורי הרגעה, אז אמרתי לה ולשרימה לקחת אחד או שניים לפני השינה הלילה. והם הסכימו שזה רעיון טוב. אני מקווה שמנת לילה טובה תעזור להם לשכוח חלק מהפרטים של הערב ובתקווה להסיר ספקות נוספים שעלולים להיות להם לגבי ההסבר שלי לחמוש.
  
  
  לפני שניתק, הוק אמר שהוא מימש את ההצעה שהצעתי בשיחה הראשונית שלנו לאחר הפיגוע. "בזמן שדיברנו, קיבלתי טלפון מעוזר מנהל המלון. נאמר לו שהשיחה הייתה משגרירות אדביה וכי לשרימה פנה בארוחת הערב באותו ערב צלם עצמאי מתמיד. "אדוני עדבי" ביקשה שמישהו יצפה הערב במסדרון בקומה שלך ויוודא שאיש לא יפריע לה. מנהל הלילה אמר שהוא יטפל בזה מיד, אז בטח יש שם מישהו".
  
  
  "הוא שם," אמרתי. "בדקתי את המסדרון בעצמי קודם לכן והבחור האירי הזקן שהיה אמור להיות בלש הבית העמיד פנים שהוא מחפש בכיסים שלו את מפתח החדר עד שחזרתי פנימה".
  
  
  "הוא לא חשד שהוצאת את ראשך אל הברד?"
  
  
  "לא. הם שלחו לי קפה ברגע שחזרתי, אז החזרתי את המגש מחוץ לדלת. הוא כנראה פשוט הניח שאני שם אותו שם כדי שאוכל לקחת אותו לשירות חדרים.
  
  
  "טוב, כשהוא שם, הכניסה הנוספת היחידה לחדר של שרימה היא דרך המרפסת, ואני חושב שתסגור את זה," אמר הוק.
  
  
  "אני צופה בזה עכשיו, אדוני. למרבה המזל, לטלפון השני בחדר הזה יש חוט ארוך, ואני עכשיו בדלת המרפסת.
  
  
  "בסדר, N3. אני מחכה לטלפון ממך בבוקר... הא, אני חושב כי כבר בוקר, כלומר הבוקר.
  
  
  כשאמרתי שאאסוף אותו בשמונה בבוקר, הוק אמר, "קדימה בשבע. אני אחזור לכאן עד אז.
  
  
  "כן, אדוני," אמרתי וניתקתי, בידיעה שהזקן אכן לא ילך הביתה לישון, אלא יבלה את שארית הלילה על ספת העור השחוקה במשרדו. זה היה "חדר החובה" שלו כשהיה לנו מבצע גדול.
  
  
  הפכתי שני כיסאות ברזל מחושל על הסיפון הקטן שלי לכיסא נוח מאולתר ואת מעיל הגשם שלי לשמיכה. הלילה עדיין היה נעים, אבל הלחות של הפוטומק חדרה לבסוף, וקמתי כדי לזוז קצת ולנער את הצינה עד לעצמות. הפנים הזוהרות של השעון שלי קראו שלוש וחצי ובדיוק עמדתי לנסות כמה שכיבות סמיכה כשקול דפיקה רך במרפסת הבאה מחוץ לחדר של שרימה משך את תשומת לבי. מצטופפת בפינה החשוכה ביותר ליד הדלת, הסתכלתי על הקיר הנמוך המפריד בין המרפסת שלי לזו של שרימה.
  
  
  בהתחלה לא ראיתי שם כלום. מאמץ את עיניי בחושך, הבחנתי בחבל תלוי על גג המלון ועובר ליד המרפסת של שרימה. חשבתי ששמעתי את החבל פוגע ונופל מעבר לקיר הקדמי המעוגל. ואז שמעתי קול נוסף מלמעלה והסתכלתי למעלה וראיתי מישהו מטפס על החבל. רגליו החליקו בצורה מסוכנת מעבר לתלייה כשהחל בירידה איטית, מעביר את זרועותיו. לא יכולתי לראות דבר מלבד הנעליים שלו ואת האזיקים של מכנסיו כשקפצתי מעל המחיצה ולחצתי את עצמי אל הקיר הנגדי, עמוק בצל. עד עכשיו זה היה בלתי אפשרי
  
  
  
  
  
  לשים לב אלי. רגע לאחר מכן, כשהתקבע על הקיר של המרפסת בגובה שלושה מטרים, הוא היה במרחק של פחות מעשרה מטרים ממני. נמתחתי, שולטת בנשימות שלי, עומדת לגמרי בשקט.
  
  
  לבוש לגמרי בשחור, הוא התאחד לרגע ואז נפל בשקט על רצפת המרפסת. הוא עצר כאילו הוא מצפה למשהו. חשבתי שאולי הוא מחכה לבן לוויה שילך אחריו במורד החבל, גם אני חיכיתי, אבל אף אחד לא הופיע מלמעלה כדי להצטרף אליו. לבסוף הוא ניגש אל דלת הזכוכית ההזזה ונראה כאילו הוא מקשיב למשהו, אולי כדי לקבוע אם מישהו זז פנימה.
  
  
  כשהוא ניסה לפתוח את הדלת, החלטתי שהגיע הזמן לפעול. ניגשתי מאחוריו, השלכתי את עצמי מעבר לכתפי וכיסיתי את פיו בידי, ובו בזמן נתתי לו להרגיש את הלוע של הלוגר שלי בצד ראשו.
  
  
  "אף מילה, אף צליל," לחשתי. "פשוט תחזור כמו שעשיתי והתרחק מהדלת."
  
  
  הוא הנהן ואני פסעתי שלושה צעדים אחורה, ידי עדיין נלחץ על פיו, אז הוא עקב אחרי הנסיגה שלי בין אם הוא רוצה ובין אם לא. סובבתי אותו אלי כשהגענו לפינה הכי רחוקה מהדלת. באור הרך שזרם מעלה מחצר ווטרגייט, יכולתי לראות שהוא ערבי. גם ללא פחד. אפילו בזוהר העדין הזה ראיתי את השנאה בעיניו; לא היה שמץ של פחד על פניו הזועמים להיתפס.
  
  
  כשהחזקתי את חבית הלוגר שלי ישירות מול פיו, שאלתי, "עוד מישהו על הגג?"
  
  
  כשהוא לא הגיב, סימנתי אותו כמקצוען; כנראה הוא הבין שאני לא מוכן לירות בו ולהסתכן בהעיר את כל המלון. כשבדקתי עד כמה הגיעה המקצועיות שלו, הנפתי את קנה האקדח הכבד על גשר אפו. חריקת העצמות הייתה חזקה, אבל ידעתי שזה רק בגלל שעמדתי כל כך קרוב אליו. ניסיתי לשאול שוב את השאלה. הוא היה מקצוען אמיתי, הוא לא ענה ואפילו לא העז להרים את היד כדי לנגב את הדם שנשפך במורד הסנטר.
  
  
  העברתי את האקדח לידי שמאל, נתתי לסטילטו ליפול לימיני והכנסתי אותו מתחת לגרונו, מפסיק לשבור את העור. הוא נרתע, אבל עיניו נותרו מתריסות ושפתיו נותרו עצומות. הרמתי מעט את קצה המחט והיא דקרה את עורו, משכה עוד דם. הוא עדיין שתק. הלחץ הקל אילץ את הנקודה בגרונו עמוק יותר, ממש מתחת לתפוח האדם שלו, שהחל לנענע בעצבנות.
  
  
  "עוד סנטימטר ולעולם לא תוכל לדבר שוב," הזהרתי אותו. "עכשיו בוא ננסה שוב. יש עוד מישהו...
  
  
  קול פתיחת דלת המרפסת של שרימה עצר בפתאומיות את החקירה. שמרתי את הסטילטו על צווארו של האסיר, הסתובבתי קלות, הלוגר שלי הניף כדי לכסות את הדמות הגיחה מהפתח. זה היה סוכריות. לרגע, כשראתה את הסצנה המפחידה, היא אבדה בצעדיה. כשעיניה הסתגלו לחושך, היא זיהתה אותי; ואז היא הביטה באימה חסרת הבעה בגבר המדמם שכמעט משופד על ידי הלהב שבידי.
  
  
  "ניק, מה קורה?" – שאלה חרש, מתקרבת אלי בזהירות.
  
  
  "לא הצלחתי לישון," אמרתי לה, "אז יצאתי למרפסת לשאוף קצת אוויר ולהירגע קצת. שמתי לב לבחור הזה עומד ליד הדלת של שרימה, אז קפצתי מעבר לקיר ותפסתי אותו".
  
  
  "מה אתה הולך לעשות עם זה?" היא שאלה. "הוא שודד?"
  
  
  "על זה דיברנו," אמרתי. "אבל עשיתי את כל הדיבורים."
  
  
  "מה קרה לפנים שלו?"
  
  
  "אני חושב שהוא בטעות הגיע למרפסת",
  
  
  שיקרתי.
  
  
  האסיר שלי לא זז, חוץ מעיניו, שגלשו על פנינו במהלך השיחה. עם זאת, כשהזכרתי את ה"תאונה" שלו, זוויות פיו התכרבלו לחיוך צר.
  
  
  "הוא נראה ערבי," לחשה קנדי. "האם הוא יכול היה לנסות לפגוע בשרימה?"
  
  
  "אני חושב שניגש אליי בשכנות ונדבר קצת על זה," אמרתי ושמחתי לראות שסוף סוף היה שמץ של פחד בעיניו של הלילה.
  
  
  "לא נוכל להתקשר למשטרה, ניק?" – אמרה קנדי, לא מסירה את עיניה מהערבי. "בסופו של יום, אם מישהו מנסה לפגוע בשרימה, אנחנו צריכים לקבל קצת הגנה. אולי אני צריך להתקשר לשגרירות ולהביא את עבדול".
  
  
  כשהיא נזכרה בשמו של שומר הראש, נחיריו של הערבי הגדול צבטו בעודו שואב נשימה. ברור שהשם אמר לו משהו; כשהתבוננתי בו, טיפות זיעה הופיעו על מצחו, והתרשמתי שהוא חושש מזעמו של השומר המסור של המלכה לשעבר. עיניו התגלגלו על פני המרפסת ואז זינקו למעלה, כאילו חיפש דרך החוצה.
  
  
  "יהיה נחמד להתקשר לעבדול," הסכמתי. "אולי הוא יכול לקבל כמה תשובות מהחבר שלנו כאן."
  
  
  עיניו של הערבי שוב הבהבו כלפי מעלה, אבל הוא לא אמר דבר.
  
  
  "אני אלך לעשות את זה עכשיו," אמרה קנדי ונרתעה. "שרים
  
  
  
  
  
  הוא ישן מהר, הכדורים עובדים, אז אני אגיד לעבדול... ניק, תיזהר!
  
  
  זעקתה לא הייתה חזקה, אך במקביל היא תפסה את זרועי, וכוחה הבלתי צפוי לחלוטין דחף את ידי קדימה, צלל את הסכין עמוק לתוך גרונו של השבוי שלי. עיניו נפערו בבלבול לרגע, ואז נסגרו כמעט בו זמנית. משכתי את הסטילטו לאחור. לאחר מכן, הדם זרם, ומיד הבנתי שהוא לא ידבר עם אף אחד יותר. הוא היה מת. אבל לא דאגתי לו אז, כי הסתכלתי אחורה כדי לראות מה גרם לקנדי להתנשף באימה.
  
  
  עדיין אוחזת בידי, היא הצביעה כלפי מעלה, ככל הנראה עדיין לא מודעת להשלכות של הדחיפה הפתאומית שלה על ידי. "משהו זז שם," היא לחשה. "נראה כמו נחש."
  
  
  "זה חבל," אמרתי, עצרתי את כעסי. הסתובבתי והתכופפתי מעל הערבי, שהחליק לפינת המרפסת. "ככה הוא הגיע לכאן."
  
  
  "מה קרה לו?" – שאלה והסתכלה על החלק הכהה שלרגלי.
  
  
  לא יכולתי לתת לה לדעת שהיא הסיבה שהוא מת. היו לה מספיק צרות מבלי שתיאלץ לשאת עוד משא. "הוא ניסה להתרחק כשצרחת והחלקת ונפלת על הסכין שלי", הסברתי. "הוא מת."
  
  
  "ניק, מה אנחנו הולכים לעשות?" שוב היה פחד בקולה, ובאותו רגע לא רציתי שתהיה לי אישה היסטרית על הידיים. התכופפתי במהירות, ניגבתי את הדם מהסכין על הז'קט של המת, ואז הכנסתי את הלהב לשרוולי והחזרתי את הלוגר לנרתיק שלו.
  
  
  "קודם כל," אמרתי, "אני אשא את הגופה מעל הקיר לחדר שלי. אנחנו לא יכולים להישאר כאן ולדבר, אולי נעיר את שרימה ועדיף שהיא לא תדע על זה כלום אחרי מה שהיא כבר עברה הלילה. אז אני אעזור לך לטפס על החומה ונדבר קצת. עכשיו, בזמן שאני מטפל בו, אתה צולל בחזרה פנימה ומוודא שרימה עדיין ישנה. ותלבש חלוק או משהו ואז תחזור לכאן".
  
  
  האירועים נעו כל כך מהר, עד שלא שמתי לב עד אז שכל מה שקנדי לובשת היה שלילי צהוב חיוור דק, חתוך ל-V עמוק ובקושי מכיל את שדיה הנדיבים, שהתרוממו בעוויתות בכל נשימה עצבנית.
  
  
  כשהיא פנתה לעשות כדברי, הרמתי את המת מהרצפה וזרקתי אותו ללא טקס על הקיר שהפריד בין שתי המרפסות. אחר כך ניגשתי אל חבל הרוצח העתידי, שעדיין השתלשל מעל הקיר הקדמי של המרפסת של שרימה. הייתי די בטוח שהוא לא הגיע למלון לבדו; סביר להניח שלפחות חבר אחד נוסף עדיין חיכה על הגג בקומה מעלינו.
  
  
  והייתי בטוח שמי שהיה שם הסיר את j אחרי זה לא חזר אחרי פרק זמן סביר. אם שותפו של הערבי היה מקצועי כמו חברו המת, הוא היה מבין שמשהו לא בסדר. הרצח, אם הצליח, היה צריך להתרחש תוך חמש עד עשר דקות לכל היותר. ומבט בשעוני סיפר לי שחלפו חמש עשרה דקות מאז הופיעו רגליו לראשונה על החבל. ולמרות שכל השיחה מחוץ לחדר של שרימה התנהלה בלחש, ורוב התנועות היו עמומות, עדיין הייתה אפשרות שהאיש או השניים שמעו משהו, כי חצר ווטרגייט הייתה שקטה באותה שעה. רק קולה של מכונית שנסעה מדי פעם לאורך הכביש המהיר הסמוך ליד הפוטומאק שבר את שתיקת הלילה, וזה לא הצליח להטביע את הרעש במרפסת.
  
  
  החלטתי לא לטפס על החבל לגג; במקום זאת, קפצתי על מעקה המרפסת וחתכתי חלקית את החבל, והחלשתי אותו מספיק כך שאם מישהו ינסה לטפס עליו שוב, הוא לא יתמוך במשקלו של הפולש וישליך אותו לחצר עשר קומות מתחת. סוכריות הופיעה שוב ליד דלת המרפסת כשקפצתי מהמעקה. היא הדחיקה צעקה, ואז ראתה שזה אני.
  
  
  "ניק, מה?"
  
  
  "רק תוודא שאף אחד אחר לא ישתמש במסלול הזה הלילה," אמרתי. "מה שלום שרימה?"
  
  
  "היא כבה כמו אור. אני חושב שהיא לקחה עוד כמה כדורי הרגעה, ניק. נתתי לה שניים לפני שהיא הלכה לישון, אבל רק עכשיו בחדר האמבטיה שלי שמתי לב שהבקבוק על הכיור. ספרתי אותם והיו לפחות שניים פחות ממה שהייתי צריך.
  
  
  "את בטוחה שהיא בסדר?" חששתי שאולי המלכה לשעבר נטלה מנת יתר ללא כוונה.
  
  
  "כן. בדקתי את הנשימה שלה, זה נורמלי, אולי קצת איטי. אני בטוח שהיא לקחה רק ארבעה מהכדורים שלי, וזה מספיק כדי לרפא אותה לעשר או שתים עשרה שעות".
  
  
  יכולתי להבין מהמבטים של קנדי שהיו לה הרבה שאלות. שמתי בצד את החיפוש שלי אחר תשובות לזמן מה, ושאלתי אותה: "מה איתך? למה התעוררת? לא לקחתם גם משהו שיעזור לכם לישון?
  
  
  "אני חושב שכל כך נתפסתי להרגיע את שרימה ו
  
  
  
  
  
  
  פשוט שכחתי, ניק. לבסוף צנחתי על המיטה והתחלתי לקרוא. כנראה נמנמתי במשך כשעה בלי לקחת שום כדורי הרגעה. כשהתעוררתי, הלכתי לבדוק את שרימה ואז שמעתי רעש במרפסת שלה... אתה יודע מה קרה אחרי זה. היא עצרה, ואז שאלה בחריפות: "ניק, מי אתה באמת?"
  
  
  "בלי לשאול שאלות, קנדי. הם יכולים לחכות עד שנגיע לחדר שלי. חכה כאן רגע.
  
  
  קפצתי שוב מעל המחיצה ונשאתי את הערבי המת לחדרי, החבאתי אותו במקלחת ומשכתי את הווילון מעבר לאמבטיה למקרה שקנדי תיכנס לשירותים. לאחר מכן חזרתי למרפסת של שרימה והרמתי את קנדי מעל המחיצה, בעקבות מה שקיוויתי שהיה המפלט האחרון שלי ללילה.
  
  
  קנדי היססה להיכנס לחדר, והבנתי שהיא כנראה ציפתה לראות אדם מת על הרצפה. הובלתי אותה פנימה וסגרתי את דלת ההזזה מאחורינו. הדלקתי את האור כשהייתי בפנים קודם כדי להסתיר את הגופה. קנדי הציצה במהירות ברחבי החדר, ואז נאנחה בהקלה כשלא ראתה אותו בשום מקום. היא פנתה אליי ואמרה, "אתה יכול להגיד לי עכשיו, ניק?"
  
  
  היא הביטה בי ישר בעיניים רחבות ובלתי ממצמצות, כשהיא לפתה את הנזלת הצרופה מעל השמלה התואמת שלה. חיבקתי אותה והובלתי אותה אל הספה. התיישבתי לידה ולקחתי את ידיה. לאחר שהעליתי במוחי את מה שקיוויתי שיהיה סיפור סביר, התחלתי לדבר.
  
  
  "שמי הוא בעצם ניק קרטר, קנדי, ואני עובד בחברת נפט, אבל אני פחות לוביסט ויותר חוקר פרטי. בדרך כלל אני עושה בדיקות בטיחות של הצוות, או אם לאחד האנשים שלנו יש בעיות, אני מנסה להחליק את הקצוות הגסים ולוודא שאין כותרות שיגרמו לחברה להיראות רע. יש לי רישיון לשאת אקדח ונאלצתי להשתמש בו כמה פעמים בחו"ל. התחלתי לסחוב סכין אחרי שנקלעתי לבלגן לא מעט בקהיר יום אחד - כמה בריונים לקחו לי את האקדח והגעתי לבית חולים".
  
  
  "אבל למה אתה כאן עכשיו? האם זה בגלל שרימה?
  
  
  "כן," הודיתי. "הודיעו לנו מהמשרד שלנו בסעודיה שייתכן שייעשה ניסיון על חייה. האיום לא נראה רציני מדי, אבל הרשויות החליטו לשלוח אותי לכאן לכל מקרה. אם מישהו ניסה משהו והצלחתי להציל אותה, החברה ציפתה ששאה חסן יהיה אסיר תודה לנו - החברה שלנו מנסה לתקן איתו דברים כבר זמן מה. עדיין יש הרבה מאגרי נפט פוטנציאליים בעדבי שלא הושכרו לאף אחד לחיפושים, והבוסים שלי היו רוצים לעבוד עליהם".
  
  
  נראה היה שהיא ניסתה לקבל את ההסבר שלי, אבל שאלה את השאלה המתבקשת: "האם לא נאמר לממשלה האמריקאית שיש איום על שרימה? האם זה לא התפקיד שלהם להגן עליה?
  
  
  "גם אני חשבתי כך לזמן מה," אמרתי וניסיתי להישמע נבוך. "אבל האנשים שמשלמים לי את המשכורת, וזה טוב, רוצים שיראו אותם בתור הטובים אם משהו יקרה. מיליארדים יהיו על כף המאזניים אם הם יזכו בזכויות קידוח בעדבי. ולמען האמת, אני לא חושב שמישהו באמת לקח את האיום ברצינות. נראה שאין שום סיבה שמישהו ירצה להרוג את שרימה. אולי אם היא עדיין הייתה נשואה לחסן, אבל לא הרגשנו שהיא בסכנה כלשהי אחרי הגירושים".
  
  
  "אבל האיש הזה במרפסת... אתה חושב שהוא ניסה לפגוע בשרימה?"
  
  
  "אני לא יודע בוודאות. הוא יכול להיות סתם שודד, למרות שצירוף המקרים שהוא ערבי מפתיע אותי עכשיו".
  
  
  "מה עם האנשים האלה בג'ורג'טאון הלילה? האם גם זה צירוף מקרים?
  
  
  "אני בטוח שזה היה צירוף מקרים. רק לאחרונה בדקתי עם חבר שלי במשטרת המחוז והוא אמר לי שלכל שלושת הגברים שהם מצאו ברחוב יש תיעוד של פורצים או גנבים קטנים. נראה שהם מסתובבים בחיפוש אחר קורבנות אפשריים והבחינו שאנחנו עוזבים את המסעדה, ראו שיש לנו לימוזינה, אבל התחלנו ללכת, אז הם עקבו אחרינו".
  
  
  "אמרת לו שירית בהם? האם נצטרך לענות על שאלות ולעבור חקירה משטרתית? שרימה פשוט תמות אם היא תתערב בעניינים כאלה. היא כל כך מנסה לא להביך את חסן.
  
  
  הסברתי שלא סיפרתי לחברי המשטרה כביכול שאני לא יודע דבר על תקרית ג'ורג'טאון חוץ מלומר שהייתי באזור באותו זמן וראיתי את כל ניידות המשטרה ותהיתי מה קרה. "הייתה לי הרגשה שהמשטרה חשבה שהשחורים האלה עשו טעות, ניסו לשדוד כמה סוחרי סמים גדולים או משהו, והחביאו את זה מתחת לשטיח. אני לא חושב שהמשטרה תנסה יותר מדי לגלות מי הרג אותם. הם בטח חושבים שיש להם שלושה בריונים פחות לדאוג מהם ברחוב".
  
  
  "אוי, ניק, הכל כל כך נורא," היא לחשה ונצמדה אליי. "מה אם מישהו ינסה לפגוע בה?
  
  
  
  
  
  
  מה אם היית נהרג? היא שתקה לרגע, שקועה במחשבות. ואז לפתע היא טלטלה בחדות והביטה בי בעיניים בוערות. "ניק, מה איתנו? המפגש איתי היה חלק מהעבודה שלך? היית צריך לגרום לי להתאהב בך רק כדי שתוכל להישאר קרוב לשרימה?
  
  
  לא יכולתי לתת לה להאמין בזה, אז כמעט משכתי אותה לעברי בגסות ונישקתי אותה עמוקות, למרות שהיא התנגדה. כששחררתי אותה, אמרתי, "גברת מתוקה, נצטוויתי אפילו לא ליצור קשר עם שרימה או עם מישהו איתה אלא אם יש איום. הבוסים שלי סידרו לי את החדר הזה ליד החדר שלה, כן, אבל הפגישה שלי איתך הייתה מקרה טהור. גם זה יצא נפלא. אבל כשהחברה מגלה שהסתובבתי איתך ועם שרימה, אני בבעיה גדולה. במיוחד אם הם חושבים שאולי עשיתי משהו שעלול לדפוק אותם מאוחר יותר כשהם מנסים להשיג את חוזי הנפט האלה".
  
  
  נראה היה שהיא האמינה לי, כי לפתע הופיע מבט של דאגה על פניה והיא התכופפה לנשק אותי, ואמרה ברכות, "ניק, אני לא אספר לאף אחד. אפילו שרימה. פחדתי שאתה משתמש בי. אני לא חושבת שאני יכולה...” המשפט נקטע כשהיא טמנה את פניה בחזה שלי, אבל ידעתי מה היא הולכת להגיד ותהיתי מי משתמש בה וגורם לה לכאב כזה. נגעתי בה, הרמתי את פניה והצמדתי בעדינות את שפתי שוב לשפתיה. תגובתה הייתה תובענית יותר כשהלשון שלה נגעה בשפתי, וכשפתחתי אותן, היא מיהרה פנימה כדי להפוך לשד חוקר ומתגרה שגרר ממני תגובה מיידית.
  
  
  לבסוף שברה את החיבוק, היא שאלה, "ניק, אני יכולה להישאר כאן איתך לשארית הלילה?"
  
  
  רציתי להתקשר לאקס ולארגן איסוף נוסף - האיש באמבטיה - אז אמרתי ברפרוף, "אני חושש שלא נשאר הרבה זמן ללילה. השמש תזרח בעוד כמה שעות. מה אם שרימה תתעורר ותגלה שאתה אינך?
  
  
  "אמרתי לך שהיא תיעלם לכמה שעות." היא השתוללה ואמרה, "אתה לא רוצה שאשאר... עכשיו כשאני יודעת עליך הכל?" השרב הפך להבעה פגועה וידעתי שהיא חושבת שמשתמשים בה שוב.
  
  
  לקחתי אותה בזרועותיי, קמתי ונשאתי אותה למיטה. "תורידי את הבגדים האלה," הוריתי בחיוך. "אני אראה לך מי רוצה שתישאר." כשהתחלתי להתפשט, הרמתי טלפון ואמרתי לצוות להעיר אותי בשבע וחצי.
  
  
  כשצלצלה קריאת ההשכמה, קמתי ועשיתי את התרגילים. הרמתי את הטלפון לאחר הצלצול הראשון, מודה בשקט למוקדנית כדי לא להעיר את קנדי. הייתי צריך עוד כמה דקות של פרטיות לפני ששלחתי אותה בחזרה למגורים של שרימה.
  
  
  ראשית, הייתי צריך להתלבש ולחמוק החוצה למרפסת כדי להרים את מערכת האזעקה הביתית. אחרי שזרקתי את קנדי על המיטה, היא התעקשה ללכת לשירותים לפני שהתחלנו לעשות אהבה. היא הסבירה שהיא רוצה להסיר את האיפור שלה, אבל הייתי בטוח שסקרנותה העזה גרמה לה לבדוק איפה החבאתי את המת.
  
  
  ניצלתי את ההזדמנות כדי להסיר מהסליל חתיכה ארוכה של חוט שחור שתמיד נשאתי במזוודות. קשרתי קצה אחד שלו סביב כוס מפינת המטבח וקפצתי החוצה דרך הקיר לדלת המרפסת של שרימה, את הקצה השני קשרתי לידית. הוא לא נראה בחושך. קפצתי שוב על הצד שלי, הנחתי את הזכוכית על החלק העליון של המחיצה. כל מי שניסה לפתוח את הדלת של שרימה תלש את הזכוכית והתרסק על רצפת המרפסת. מכיוון שלא היו תאונות במשך כמה שעות לפני עלות השחר, ידעתי שאף אחד לא ניסה להגיע לשרימה במסלול זה. ובלש המלון במסדרון לא עשה רעש.
  
  
  כשחזרתי לחדר, ראיתי שהדרישות שהטלנו אחד מהשני ליותר משעתיים של תשוקה לפני שקנדי נרדמה סוף סוף משתקפות על פניה, שטופות בשמש הבוקר שזרחה מבעד לפתח המרפסת. היא עשתה אהבה במסירות מוחלטת ונכנעה בעוצמה שעלתה על כל המפגשים הקודמים שלנו. התכנסנו שוב ושוב, ואחרי כל שיא היא הייתה מוכנה שוב, ידיה המלטפות והפה המתגרה כמעט הכריחו אותי להוכיח שוב את חיבתי, למחוק כל מחשבה שאני פשוט משתמש בה.
  
  
  נשענתי ונשקתי לשפתיה הרכות הרכות. "קנדי, הגיע הזמן לקום." היא לא זזה, אז החלקתי את שפתי לאורך צווארה הדק, והשארתי שובל של נשיקות מהירות. היא נאנקה בשקט והעבירה יד על פניה כשזעף ילדותי חצה במהירות את פניה. הנחתי את ידי מתחת לסדין והצמדתי אותה אל החזה שלה, מעסה בעדינות, מנשקת שוב את שפתיה.
  
  
  "היי, יפה, הגיע הזמן לקום," חזרתי והרמתי את ראשי.
  
  
  היא הודיעה לי שהיא ערה בכך שהושיטה יד וכרכה את שתי זרועותיה סביב צווארי לפני שהספקתי לקום. היא משכה אותי אליה והפעם היא התחילה לנשק את הפנים והצוואר שלי. סיימנו לחיבוק ארוך ואני שחררתי אותה
  
  
  
  
  
  
  להגיד לבסוף:
  
  
  "שרימה תתעורר בקרוב. כמעט שמונה בערב.
  
  
  "זה לא הוגן לשלוח אותי ככה," היא מלמלה, נשענת לאחור על הכריות וממצמצת בשמש הבוקר הבהירה. היא הסתובבה אליי וחייכה בביישנות, ואז הביטה במכנסיים שלי.
  
  
  "את לבושה," היא אמרה. "גם זה לא הוגן."
  
  
  "קמתי והתלבשתי במשך שעות," התגרתי. "עשיתי פעילות גופנית, כתבתי ספר, סיירתי באזור, והיה לי זמן לצפות בסרט קצר".
  
  
  היא התיישבה ומילאה את החדר בצחוק. "אני מאמינה שגם אתה מיתגת עדר שלם של בקר," היא אמרה בין צחוקים.
  
  
  "ובכן, גברתי," אמרתי, "עכשיו כשאתה מזכיר את זה..."
  
  
  "הו, ניק, אפילו עם כל מה שקרה," היא נאנחה, פניה רכות, "אני לא חושבת שנהניתי מחברה גברית כמו שלך - לא להרבה זמן."
  
  
  החיוך נעלם מפניה והיא חזרה להיות רצינית, הבעה מהורהרת הופיעה על מצחה. היא ישבה לרגע על הכריות, מקשיבה למה שהמוח שלה אומר לה. ואז, באותה פתאומיות, היא הפנתה את עיניה החומות הבוהקות בחזרה אלי, וראיתי חיוך מרצד בזוויות פיה.
  
  
  "שרימה עדיין לא קמה," היא גיחכה, והחלה להישען לאחור על המיטה. "לפחות עוד... אה... חצי שעה..."
  
  
  "הו לא, אל תעשה!" – אמרתי וקפצתי מהכיסא שתפסתי. "הפעם אני מתכוון לזה!"
  
  
  היה לי יותר מדי מה לעשות הבוקר כדי לפנות מקום להזמנות המפתות של קנדי. התקרבתי למיטה, התכופפתי ומשכתי את השמיכה, באותה תנועה הפכתי אותה על בטנה והלכתי לה בתחתית.
  
  
  "אוי! זה כואב!"
  
  
  הייתי בספק אם פגעתי בה, אבל היא קפצה מהמיטה.
  
  
  "עכשיו," ציירתי, "אנחנו חייבים לקחת אותך לחדר שלך."
  
  
  בהתחלה היא נתנה בי מבט מבולבל, ואז, כשהסתכלה על הרשלן והזניח שלה שוכבים על הכיסא, היא אמרה: "אה, נכון. אין לי מפתחות.
  
  
  "נכון, אז זו הדרך שבה הגעת."
  
  
  כשהיא לבשה את הפיגנואר, נראה היה שהיא זוכרת לפתע את התיאבון העצום שלה. "ניק, מה עם ארוחת בוקר?"
  
  
  "קצת אחר כך. אני צריך להתקשר."
  
  
  "מעולה איך אני יכולה לחזור לחדר שלי בלי לשים לב?"
  
  
  "ככה." הרמתי אותה ונשאתי אותה למרפסת, ואז הרמתי אותה מעל הקיר המפריד. אם היו אנשים אחרים שקמו מוקדם באותו בוקר בווטרגייט, הם בטח חשבו שהם רואים משהו. כשהיא ירדה לרצפה, היא נשענה לאחור על הקיר ונישקה אותי במהירות, ואז הסתובבה ו... רץ דרך הדלת לחדר של שרימה.
  
  
  כשחזרתי לחדרי, ניגשתי לטלפון והתחלתי לחייג למספר של הוק. בדיוק עמדתי לחייג את הספרה האחרונה כאשר פעמון הדלת שלי התחיל לצלצל בטירוף ובמקביל נשמעה דפיקה על לוח הדלת. זרקתי את הטלפון, רצתי אל הדלת ופתחתי אותה. קנדי עמדה שם, פניה חיוורות ועיניה מלאות דמעות.
  
  
  "ניק," היא קראה, "שרימה איננה!"
   פרק 8
  
  
  
  
  גררתי את קנדי בחזרה לחדר של שרימה וטרקתי את הדלת מאחורינו. התקשיתי לא להזמין אורחים סקרנים להופיע בלובי או להתקשר לדלפק הקבלה כדי לברר מדוע בחורה צורחת בשעה זו. קנדי עמדה ליד דלת חדרה של שרימה, סוחטת את ידיה וחוזרת: "זו אשמתי. מעולם לא הייתי צריך להשאיר אותה לבד. מה עלינו לעשות, ניק? מה נעשה?"
  
  
  כבר עשיתי משהו. מהופעת הסלון של המלכה לשעבר, ניכר שלא היה שם מאבק. חזרתי אל המבואה, שם קנדי נלחצה אל הפתח, עדיין חוזרת על מיתוס הייאוש שלה. מבט חטוף בחדרה הראה לי שגם שם אין מאבק. שרימה נלקחה ככל הנראה כשהיא עדיין תחת השפעת כדורי הרגעה. אבל איך החוטפים הוציאו אותה מהמלון? מה קרה לשומר ווטרגייט שהיה אמור לבלות את הלילה במסדרון? הייתי צריך לבדוק את מיקומו, אבל לא יכולתי להסתכן שסוכריות גונחות עוקבות אחריי שוב אל המסדרון. הייתי צריך להעסיק אותה.
  
  
  החזקתי אותה בחוזקה בכתפיה, טלטלתי אותה קלות, ואז עוד יותר חזק, עד שהיא הפסיקה לצרוח והסתכלה עליי. "קנדי, אני רוצה שתסתכל בבגדים של שרימה ותגיד לי אם חסר משהו. אנחנו צריכים לגלות מה היא לבשה כשהיא עזבה את המלון. בזמן שאתה עושה את זה, אני צריך לחזור לחדר שלי לרגע, בסדר? אני רוצה שתשמור את הדלת הזו סגורה ונעולה. אל תיתן לאף אחד להיכנס חוץ ממני. אתה מאזין? האם אתה מבין מה אתה צריך לעשות? "
  
  
  היא הנהנה, סנטרה רעד ודמעות בעיניה. שפתיה רעדו כששאלה, "ניק, מה אנחנו הולכים לעשות? אנחנו חייבים למצוא אותה. אנחנו לא יכולים להתקשר למשטרה? או עבדול? מה עם חסן? האם עלינו להודיע לו? מה עם השגרירות?
  
  
  "אני אדאג להכל," הבטחתי לה.
  
  
  
  
  
  
  מחבק לרגע כדי להרגיע. "פשוט תעשה מה שאני אומר ותראה אם אתה יכול להבין מה היא לבשה. אני אחזור בקרוב. עכשיו תזכרי מה אמרתי על לא לתת לאף אחד להיכנס. ואין שיחות טלפון כרגע. אל תדבר בטלפון כדי שאם שרימה תנסה להתקשר אליך, הקו לא יהיה עמוס. האם תעשה את זה, קנדי? "
  
  
  היא מרחרחה את אפה, הרימה שרוול אחד מהנזלת היקרה שלה וניגבה את הדמעות שזולגות על פניה. "בסדר, ניק. אני אעשה מה שאתה אומר. אבל תחזור בבקשה. אני לא רוצה להיות כאן לבד. אנא."
  
  
  "אני אחזור בעוד כמה דקות," הבטחתי. כשיצאתי מהדלת, היא נעלה את המנעול מאחורי.
  
  
  עדיין לא היה זכר למאבטח המלון במסדרון. או שהוא עזב את העבודה, מה שנראה לא סביר אלא אם כן עובד אחר יחליף אותו, או... הסתובבתי, לחצתי על הכפתור שצלצל בפעמון בדלת החדר של שרימה. כשקנדי שאלה בעצבנות, "מי זה?" הצגתי את עצמי בעדינות, היא שמטה את הבורג והכניסה אותי.
  
  
  היא התחילה לומר: "ניק, רק התחלתי לחפש..."
  
  
  חמקתי על פניה, מיהרתי לחדרה ובדקתי בשירותים. ריק כאן. רצתי בחזרה לבקתה של שרימה ונכנסתי לשירותים שלה. וילון המקלחת נמשך מעל האמבטיה ומשכתי אותו הצידה.
  
  
  כנראה שלא הייתי היחיד שהסתיר את הגופה באותו לילה. שכב בתוך שלולית דם קפואה באמבטיה היה בלש הבית המזדקן שראיתי קודם לכן מגשש אחר המפתחות שלו. המוות היה ההקלה היחידה שקיבל, יכולתי לראות לאן זורם דם מכמה פצעי דקירה בחזה שלו. הוא כנראה עשה את הטעות והתקרב יותר מדי למי שהגיע אל דלת חדרה של שרימה מבלי לשלוף קודם את האקדח שלו. הנחתי את וילון האמבטיה בחזרה ויצאתי מהשירותים, סגרתי את הדלת מאחורי.
  
  
  הפנים שלי כנראה הראו משהו כי קנדי שאלה בצרידות, "ניק, מה זה? מה יש שם? לפתע היא התנשפה וידה עפה אל פיה: "ניק, זאת שרימה? היא שם?
  
  
  "לא, זה לא שרימה," אמרתי. ואז, כשהיא שלחה את ידית דלת השירותים, תפסתי את ידה. "אל תלכי לשם, קנדי. יש שם מישהו... הוא מת. אני לא יודע מי הוא, אבל אני חושב שהוא יכול להיות קצין הביטחון של המלון שניסה להגן על שרימה. אין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות בשבילו עכשיו, אז אני לא רוצה שתיכנס לשם.
  
  
  קנדי נראתה כאילו היא עומדת להתעלף, אז הובלתי אותה בחזרה אל הסלון הראשי והושבתי אותה לרגע, מלטפת את שערה היפה כשהיא חונקת את יבבותיה. לבסוף היא הביטה בי ואמרה:
  
  
  "אנחנו צריכים להתקשר למשטרה, ניק. ואני חייב ליידע את השגרירות כדי שיוכלו ליצור קשר עם חסן. זו העבודה שלי. הייתי צריך להיות איתה ולעזור להגן עליה". היא התחילה להתייפח שוב.
  
  
  ידעתי שאני מבזבז זמן יקר, אבל הייתי צריך למנוע ממנה לבצע שיחות שעלולות להפיץ שמועות על היעלמותה של שרימה לארמון בסידי חסן. הגיע הזמן לספר לה את האמת - לפחות את הגרסה שלה. הרמתי את ראשה ובלי להסיר את עיני ממנה, ניסיתי לדבר בכנות מוחלטת, ואמרתי:
  
  
  "קנדי, אני חייב להגיד לך משהו. מה שאמרתי לך אמש על היותי חוקר בחברת נפט אינו נכון.
  
  
  היא רצתה לומר משהו, אבל שמתי את האצבע שלי על שפתיה הרועדות והמשכתי לדבר.
  
  
  "אני קצת כמו חוקר, אבל עבור ממשלת ארצות הברית. אני עובד בחטיבת ההגנה המנהלת של השירות החשאי. הוטל עלי להגן על שרימה לאחר שקיבלנו הודעה ממקורות זרים שמישהו עלול לנסות להרוג את שרימה".
  
  
  עיניה של קנדי התרחבו למשמע דברי ועצרתי כדי שהיא תוכל לשאול את השאלה שלה. "למה, ניק? למה שמישהו יפגע בשרימה? היא כבר לא המלכה.
  
  
  "להביך את ארה"ב," הסברתי. "זה כל העניין. יש אנשים בעדבי שהיו רוצים שארצות הברית תאבד את השפעתה על שאה חסן. ואם יקרה משהו לשרימה כאן בארצות הברית, אנחנו בטוחים שזה יקרה. אתה יודע שהוא עדיין דואג לה הרבה, נכון?
  
  
  "כמובן," אמרה קנדי וניגבה דמעה נוספת. "הוא אוהב אותה יותר מכל דבר בעולם. הוא תמיד עשה את זה. הוא לא רצה להתגרש ממנה, אבל היא גרמה לו לעשות את זה. ניק, זה הסוד שלה; אתה זוכר שאמרתי לך שלכולם יש סודות? ובכן, שרימה אמרה שחסן נאלץ לוותר עליה כדי להציל את חייו ואת הילדים... הו ניק, מה יקרה לה? מה הם עשו לה?
  
  
  "אל תדאג," אמרתי, בתקווה שנשמעתי בטוחה בעצמי. "נמצא את שרימה ונחזיר אותה בשלום. אבל אתה חייב לעזור. לא רק שרימה, אלא גם המדינה שלך". בתשובה לשאלה שהבזיקה על פניה, המשכתי: "אתה מבין, אם תפנה עכשיו לשגרירות אדביה, החדשות על חטיפתה של שרימה יתפשטו. -מייד העולם יידע שארצות הברית לא הצליחה להגן עליה. וזה מה שהיא נחטפת
  
  
  
  
  
  
  החוטפים סופרים. אני חושב שהם מתכננים להחזיק אותה לזמן מה, אולי מספיק זמן כדי למקד את תשומת הלב של כולם לצוד אותה, ואז..." לא הייתי צריך לציין את המובן מאליו - המבט על פניה של קנדי אמר לי שהיא הבינה מה יש לי בראש. .
  
  
  "אז, אתה מבין," המשכתי, "כל עוד נוכל לחפות על היעלמותה, היא תהיה בטוחה. האנשים שלקחו אותה צריכים כותרות. לפחות לזמן מה נוכל למנוע מהם לקבל אותם. אבל אני צריך את עזרתך. האם תעמיד פנים ששרימה כאן ובטוחה? זה יכול להציל את חייה ולעזור למדינה שלך".
  
  
  "ניק; עזבתי מכאן כל כך הרבה זמן שאני כבר לא חושב על זה כעל המדינה שלי. אבל אני אעשה כל מה שאתה חושב שיעזור לשרימה.
  
  
  "זה יעזור גם לחסן ועדבי", ציינתי. "אם השאה יעזוב את ארצות הברית, הוא לא יחזיק מעמד זמן רב. יש אנשים במזרח התיכון שרק מחכים להזדמנות לעבור לארצו. וזה לא רק לגרש אותו מהכס. זה אומר את חייו".
  
  
  לרגע אורו עיניה של קנדי והיא ירקה, "לא אכפת לי ממנו. מגיע לו מה שהוא מקבל". ההפתעה שלי כנראה הופיעה על פניי, כי היא המשיכה, מאופקת מאוד, "הו, ניק, לא לזה התכוונתי. רק שרימה היא שהכי מדאיגה אותי. היא מעולם לא עשתה שום דבר כדי לפגוע באף אחד".
  
  
  לא הספקתי לחקור אותה על ההנחה הברורה שלה שחסן פגע באנשים, אבל רשמתי לעצמי לחזור לזה מאוחר יותר. במקום זאת אמרתי, "אז אני יכול לסמוך על עזרתך?" כשהיא הנהנה, אמרתי, "אממ, הנה מה שאתה צריך לעשות..."
  
  
  "עבדול יגיע בקרוב לווטרגייט כדי לאסוף אותה ואת שרימה כדי לצאת שוב לציד בתים," הסברתי, וציינתי את השעה. תפקידה היה למנוע ממנו לגלות על היעלמותה של שרימה, שכן הוא היה משרתו של שאה חסן וחש חובה לדווח על היעלמותה מיד. קנדי רצתה לדעת איך עליה לעשות זאת, אז יעצתי שכאשר עבדול התקשר מהלובי, היא אמרה לו ששרימה לא מרגישה טוב והחליטה להישאר בחדרה ולנוח במשך היום. עם זאת, היא נאלצה לספר לשומר הראש שהפילגש שלו רצתה שהוא ייקח את קנדי בחזרה למרילנד כדי שתוכל ליצור קשר עם סוכני נדל"ן מאז שרימה התיישבה באזור כדי לקנות אחוזה.
  
  
  "ומה אם עבדול רוצה לדבר עם שרימה?" – שאלה קנדי.
  
  
  "פשוט תגיד לו שהיא נרדמה שוב ולא רוצה שיפריעו לה. תגיד לו שאם הוא יתעקש, הוא יצטרך לקחת אחריות. אני חושב שהוא היה מוכן מספיק כדי לציית לפקודות של שרימה דרכך, שיעשה מה שנאמר לו. עכשיו אני רוצה שתצאי איתו לדייט ותחזיקי אותו בפוטומק כמה שיותר זמן. עצור בכל משרד תיווך שאתה יכול למצוא ותגרום להם להמתין בזמן שאתה מסתכל על הרישומים. תן לי כמה שיותר זמן לפני שתחזור לוושינגטון. לאחר מכן, כאשר אתה כן צריך לחזור, הסביר שאתה צריך לעשות קניות עבור שרימה ובקש ממנו לקחת אותך לכמה חנויות במרכז העיר. זה ייתן לי כמה שעות לנסות לאתר את שרימה ולראות אם נוכל להחזיר אותה לפני שתחזור. גדול?"
  
  
  היא הנהנה ואז דרשה, "אבל מה אם לא תמצא אותה עד אז, ניק? אני לא יכול לדחות את זה לנצח. הוא ירצה להתקשר לרופא או משהו אם שרימה לא תקום עד שנחזור. מה אני צריך להגיד לעבדול? »
  
  
  "אנחנו רק נצטרך לדאוג בקשר לזה כשיגיע הזמן. אתה יכול להגיד למנהל לפני שאתה עוזב מכאן הבוקר ששרימה לא מרגישה טוב ולא רוצה להיות מוטרד... ממשרתות או שיחות טלפון. כך אף אחד לא ינסה להיכנס לחדר היום. והמרכזייה לא תקבל שיחות לחדר. יתר על כן, אולי כדאי להורות למנהל לבקש מהמרכזייה להודיע לכל מי שהתקשר לשרימה שהיא יצאה מהמלון במשך היום. תוודא שהוא מבין שצריך לספר את זה לכולם, גם אם זה מישהו מהשגרירות שמתקשר. הדגישו את העובדה ששרימה לא טוב ואינה רוצה שיחות או מבקרים. הוא יקשיב לך, כי אם לשפוט לפי מה שכבר אמרת לי, אתה מתעסק עם צוות המלון מאז הגעתך.
  
  
  "אתה חושב שזה יעבוד, ניק? האם תוכל למצוא את שרימה לפני שהיא תיפגע?
  
  
  "אני אעשה כל מה שאפשר. עכשיו אני צריך ללכת ליד ולבצע כמה שיחות. אני לא רוצה לקשר את הטלפון הזה עכשיו, ליתר בטחון. תתלבשו והיו מוכנים כשעבדול יגיע. ואל תשכח להסתכל בבגדים של שרימה כדי לראות מה היא לבשה כשהיא נלקחה.
  
  
  וידאתי שהיא קמה ומתנועעת לפני שחזרתי לחדר שלה והתקשרתי להוק. בקצרה ככל האפשר, סיפרתי לו מה קרה ושסיכמתי עם קנדי לא לתת לחדשות להתפשט. הוא לא היה כל כך בטוח שצדקתי כשקראתי לעצמי סוכן של שירות ההגנה הבכיר - אם משהו השתבש, עלולות להיות לזה השלכות חמורות, ונראה היה שזו הלשכה
  
  
  
  
  
  
  התכוונת לקחת את האשמה על זה - אבל הוא הסכים שהסיפור הזה עדיף מלספר לה את האמת על עצמו ועל AXE.
  
  
  הוא גם היה קצת מבולבל לגבי הצורך לנהל משא ומתן על מסירת שתי גופות לווטרגייט, אבל מהר מאוד הגענו לתוכנית. שניים מאנשיו היו מספקים כמה ארגזי משלוח לחדר שלי, המכילים כביכול ציוד להקרנת סרטים שכורה. כל עובד במלון העובר בכניסה למשלוח יתבקש להקים את ציוד הכנסים העסקיים בחדרי ואז לחזור אליו מאוחר יותר. הגופות הולכות עם קופסאות האריזה.
  
  
  "מה עם המאבטח של המלון?" שאלתי את הוק. "יש אפשרות שמישהו יבוא להחליף אותו בקרוב. ככל הנראה הוא היה בתפקיד כל הלילה.
  
  
  "ברגע שנצא מהטלפון," אמר הוק, "אני אגיע לזה. מכיוון שיש לנו השפעה כזו על האנשים שמנהלים את המלון, אנחנו במצב די טוב, אבל למרות זאת, נצטרך לעשות כל מאמץ לשמור את זה בסוד. ואנחנו יכולים רק לשתוק עד שיהיה הסבר רשמי למותו".
  
  
  נצטוויתי להישאר בחדרי ולהמתין למידע נוסף מהוק. רציתי להתחיל, אבל הודיתי כשהוא ציין את זה שבאמת אין הרבה שאני יכול לעשות כרגע. הוא הבטיח לי שהוא יודיע מיד בכל הערוצים הרשמיים לחפש אישה התואמת לתיאור של שרימה, מבלי לציין את שמה. בנוסף, כל סוכני ה-AX שחדרו לקבוצות רדיקליות אלימות ולארגונים חתרניים ידועים הפועלים באזור המחוז יקבלו הוראה להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותם כדי לאתר את המלכה לשעבר.
  
  
  בתשובה לשאלתו של הוק, אמרתי לו שאני בטוח שקנדי נייט ישתף פעולה בניסיון לכסות את היעלמותה של שרימה. "לא כל כך בגלל שזה בשביל המדינה שלה," אמרתי לזקן, "אלא בשביל שרימה עצמה. ובטח שלא למענו של חסן", הוספתי וסיפרתי לו על הסלידה הברורה שלה מהאיש שעשה כל כך הרבה בשבילה. "הייתי רוצה לדעת מה עומד מאחורי רגשותיה כלפי השאה," אמרתי.
  
  
  "אני אראה אם אוכל להשיג עוד משהו מסניף סידי חסן שלנו," אמר הוק. "אבל אני חושב שהם הכניסו את כל המידע שהם יכולים לתיק הזה. עכשיו, N3, אם אין לך שום דבר אחר, אני רוצה להפעיל את הכל."
  
  
  "נכון, אדוני. אני אחכה לשיחתך. אני רק רוצה ללכת ליד הבית כדי לראות אם קנדי מוכנה להסיח את דעתו של עבדול בדאווי, ואז אני אחזור לחדר שלי ברגע שאדע שהם עוזבים למרילנד".
  
  
  לפני שקיצר את השיחה שלנו, הוק הזכיר לי לתלות שלט "נא לא להפריע" על הדלת שלי ועל דלת החדר של שרימה. "אנחנו לא יכולים לגרום לעוזרת להיכנס לאף אחד מהחדרים ולהתחיל לנקות את המקלחת", ציין. הסכמתי, כמו תמיד, רגוע בתשומת הלב שלו לפרטים הקטנים ביותר, לא משנה כמה מורכב המבצע בכללותו. אחר כך ניתקו.
  
  
  "עבדול מחכה לי למטה," אמרה קנדי ברגע שהיא פינתה את הדלת והכניסה אותי לחדר של שרימה.
  
  
  "איך הוא קיבל את החדשות ששרימה נשארה בבית היום?"
  
  
  "בהתחלה הוא התעקש לדבר איתה. ואז עלתה בי המחשבה שאולי חגגנו יותר מדי אחרי שעזבנו אותו אמש - אלוהים, זה היה רק אתמול בלילה? זה נראה כאילו זה היה כל כך מזמן - ושהיא הייתה הונגאובר, לא רצתה לראות אף אחד, לא הייתה רגילה לשתות כל כך הרבה... הוא היה קצת נעול על זה - אתה יודע מוסלמים ואלכוהול. אבל בסוף הוא הסכים לזה. אני ארחיק אותו ואעסיק אותו כמה שאוכל, ניק, אבל אתה חייב למצוא אותה מהר. עבדול יהרוג אותי אם הוא מאמין שהיה לי קשר להיעלמותה, או אם הוא אפילו חושד שמנעתי ממנו למצוא אותה".
  
  
  "אל תדאגי, קנדי," אמרתי בביטחון רב ככל האפשר. "אנחנו נמצא אותה. הרגע התקשרתי עם המטה והרבה אנשים כבר מחפשים אותה. מה היא לבשה?
  
  
  "אני חושב שהיא עדיין לבשה את הנעלים שלה. עד כמה שאני יכול לדעת, אף אחת מהשמלות שלה לא חסרות, אבל יש לה כל כך הרבה כאלה. אה כן, גם המחילה הארוכה שלה נעלמה.
  
  
  "הם כנראה שמו את זה סביבה כדי להוציא אותה. מעל הרשלן זה היה נראה כאילו היא לובשת שמלת ערב. לפי מה שהבנתי, כנראה הורידו אותה במעלית השירות ואז דרך המוסך. אם היא עדיין הייתה מסוממת בכדורים האלה, היא עלולה להיראות כמו בחורה ששתיתה יותר מדי ושכמה חברים עוזרים לה הביתה.
  
  
  לפתע צלצל הטלפון והבהיל את שנינו. "האם לא וידאת שהמרכזייה לא מקבלת שיחות?" שאלתי.
  
  
  "כן המנהל עדיין לא היה בתפקיד, אבל עוזר המנהל היה מאוד אדיב. הוא הבטיח לי שאף אחד לא יפריע למלכה.
  
  
  "תשובה," אמרתי כשהצלצול נשמע שוב. "זה בטח עבדול מדבר בטלפון הבית במסדרון. מֶרכָּזִיָה
  
  
  
  
  
  אני לא יכול לשלוט מי יחייג ישירות משם. הקפד לנזוף בו על שהתקשר ועל כך שהוא מסתכן בהעיר שרימה".
  
  
  קנדי הרימה טלפון, הקשיבה קצרה, והנהנה לי שצדקתי בהנחה שלי, המשיכה בסיפור! עבדול על שהעז להתקשר לחדר כשאמרו לו פשוט לחכות לה ולא להפריע לשרימה. היא התמודדה עם זה היטב ואני מחאתי כפיים נפשית את כישורי המשחק שלה בעיצומו של הלחץ.
  
  
  לאחר שניתקה, היא הסתובבה ואמרה, "ניק, אני חייבת ללכת. אם לא, הוא יהיה כאן הבא. הוא אומר שהוא עדיין לא בטוח שהוא צריך לצאת מהעיר כש"גברתי" לא מרגישה טוב".
  
  
  "בסדר, קנדי," הסכמתי ונותנת לה נשיקה מהירה כשהיא זרקה את ז'קט השועל שלה על החולצה הלבנה והפריכה שלה. "רק אל תתנו לו לחשוד בכלום. תתנהג כרגיל והרחיק אותו כמה שיותר זמן".
  
  
  "אני אעשה את זה, ניק," היא הבטיחה כששחררתי אותה מהדלת. "פשוט תמצא את שרימה." עוד נשיקה מהירה אחת והיא נעלמה. סגרתי את הדלת מאחוריה, עמדתי לרגע, הסתכלתי על המנעול והשרשרת, על הדלת - מכשירי פלדה חזקים. תהיתי איך מישהו יכול להיכנס לחדר מבלי לשבור את השרשרת, לעשות מספיק רעש כדי להעיר את כולם על הרצפה. כנראה שהשרשרת לא הייתה במקום. זה לא יכול לקרות כי קנדי הייתה בחדר שלי בזמן החטיפה ולא הייתה שום דרך לאבטח אותה במקום לפני כן. בזמן שהתעלסנו, מישהו השתמש בדלת שהתפנתה כדי להיכנס ולסחוב את המלכה לשעבר שעליה הייתי אמורה להגן. ותוך כדי כך הם הרגו אדם שהקריירה שלו כמאבטח מעולם לא העמידה אותו מול משהו מסוכן יותר מצייד חתימות נלהב מדי או גנב קטן ביתי. נגעל מעצמי, עטפתי את השלט 'נא לא להפריע' על ידית הדלת של החדר של שרימה וחזרתי לחדרי. כשפתחתי את הדלת, הטלפון צלצל ורצתי לענות לו. הנץ דיבר ברגע שהוא זיהה את קולי:
  
  
  "הגברים יעבירו את מקרן הסרט שלך ופריטים אחרים תוך כשעה. השומר שהם הרגו היה רווק ולפי המידע האישי שלו לא הייתה לו משפחה באזור. לפחות זו הפסקה; אף אחד לא יחכה לו בבית הבוקר. מנהל המלון יודיע למפקד האבטחה של ווטרגייט שיש לו את הוגאן - זה שמו של האיש - במשימה מיוחדת, ושיש להוציאו מהעבודה לכמה ימים. זה כל מה שיש לי בשבילך - חכה רגע..."
  
  
  שמעתי את זמזום השיחה בטלפון שולחני אחר של הוק, ויכולתי לשמוע אותו מדבר עם מישהו מהצד השני, אבל לא הצלחתי להבין מה הוא אומר. ואז הוא חזר לקו שלי.
  
  
  "זה היה חיבור", אמר. "המוניטורים שלנו מדווחים כי אות הועבר, ככל הנראה בקוד, לתחנת עדבי לפני פחות מעשר דקות. השולח לא היה מקוון מספיק זמן כדי שנוכל לתקן את זה כאן. ההודעה הייתה קצרה וחזרה על עצמה שלוש פעמים. הפענוח עובד על זה עכשיו - אם הם ימצאו משהו, אחזור אליך מיד.
  
  
  "יש לנו מכונית המכסה את הלימוזינה של שרימה?" שאלתי. זה היה חלק מהתוכנית שהוק ואני קבענו קודם לכן. גם לא רצינו שמישהו יחטוף את שומר הראש של קנדי ושרימה. שכחתי בכוונה להזכיר את האפשרות הזו בפני קנדי, לא רציתי להציע לה שאולי יש לה ממה לדאוג באופן אישי.
  
  
  "כן. חכה ואני אבדוק את מיקומם."
  
  
  שמעתי את הוק מדבר עם משהו שוב. הנחתי שזה חדר הרדיו שממנו מכוונים את הפעולות המקומיות, ואז הוא פנה אלי שוב:
  
  
  "כרגע, הנהג והילדה נמצאים בג'ורג'טאון, מתכוננים לפנייה ל-Canal Road; בערך באותו מסלול שעברת אתמול."
  
  
  "בסדר. אני חושב שהיא הצליחה לשכנע אותו שתפקידם למצוא לשרימה בית כמה שיותר מהר. עכשיו, אם היא תוכל להעסיק אותו במשך רוב היום, יהיה לנו זמן עד שההודעה תגיע לשגרירות ."
  
  
  "בואי נקווה שכן," הסכים הוק, ואז הוסיף, "אני אחזור אליך ברגע שאקנה לך משהו אחר, N3."
  
  
  כשהוא ניתק, נכנסתי לשירותים ובדקתי את הערבי המת. הגופה שכבה קפואה באמבטיה, למרבה המזל במצב צפוף שהיה קל יותר להניח אותה בארון המתים המאולתר שעתיד להימסר בקרוב לחדרי. שמחתי על זה; לא היה לי חשק להתחיל לשבור את הידיים או הרגליים של אדם מת.
   פרק 9
  
  
  
  
  זה היה בצהריים כששמעתי מהוק שוב. עד אז, הגופות הוצאו מחדרי ומדירתה של שרימה. העבודה האחרונה לא הייתה כל כך קלה. כשהגיעו אנשי הוק, המשרתות כבר עבדו על הרצפה. להכניס את הערבי לאחת מקופסאות הציוד בחדר שלי לא הייתה בעיה, אבל היה צריך להסיח את דעתו של המשרתת באגף קצת בזמן שהם נכנסו לחדר הסמוך והוציאו את החבילה הנוראה.
  
  
  
  
  
  מהשירותים שם. לשם כך, נאלצתי לרדת במסדרון לחדר בו עבדה העוזרת ולארח אותה בשאלות מטופשות בזמן שהם עושים את עבודתם.
  
  
  עד שהעוזרת הסבירה לי שהיא עסוקה מכדי לתפור לי כמה כפתורים על החולצות ולטפל עבורי בכביסה באופן אישי - המנקה ושירותי הניקיון היו דואגים בשמחה לכל מטלה כזו, היא התעקשה שוב ושוב בזמן שאני עשיתי. אני נראה כאילו אני לא מבין למה היא התכוונה - היא בטח חשבה שאני אידיוט מוחלט. אבל בסופו של דבר, כמעט הצלחתי לשכנע אותה בכך שהראיתי לה שטר של עשרים דולר. העמדתי פנים שאני מוותרת כששמעתי שיעול במסדרון - אות שאנשיו של הוק סיימו - ופניתי למעלית השירות, מחזיר את העשרים לכיס שלי. עם זאת, מבט האכזבה שלה נמחק חלקית בגלל חמשת הדולרים שהענקתי לה כ"נחמה", וההוצאות החינמיות - אם היו פשוטות - הטקסנית משכה חבר נוסף בסגל ווטרגייט.
  
  
  עם זאת, הקריאה של הוק לא עשתה דבר כדי להקל על הייסורים שחשתי על כך שנתקעתי בחדר הזה. ידעתי שבאיזשהו מקום שרימה היה שבוי של חרב או אנשיו, ואני ישבתי על התחת שלי ולא יכולתי לעשות שום דבר בקשר לזה עד שהסוכנים החשאיים של AX והמודיעים שלהם הגיעו עם הסבר. והתשובה של הוק לשאלתי המיידית לגבי ההובלה הפוטנציאלית הזו לא עזרה:
  
  
  "כלום. נראה שאף אחד לא יודע כלום. וזה לא החלק הכי גרוע, N3."
  
  
  "עכשיו מה?"
  
  
  "משרד החוץ קיבל פנייה משגרירות אדביה בנוגע לשלומו של שרימה. השגריר פעל על פי בקשה ישירה של שאה חסן. מישהו בעדבי - מי שקיבל את אות הרדיו הזה - מסר לשאה שנשקפת כאן סכנה לחייו של שרימה. אנחנו עדיין לא יודעים מי שידר את האות הבוקר או מי קיבל אותו בסידי חסן. אבל זה המסר שפענוח ניתח על סמך האות דקות לפני הקריאה משגרירות אדביה: "החרב מוכנה להכות".
  
  
  "נראה שהיא עדיין בחיים," קטעתי. "אתה לא חושב שזה היה אומר משהו כמו 'החרב פגעה' אם היא הייתה מתה?"
  
  
  נראה היה שגם הוק הגיע לאותה מסקנה, מכיוון שהוא הסכים איתי, למרות שאני חושב ששנינו הודינו בפני עצמנו שאנחנו מקווים לטוב, חוששים מהגרוע ביותר. "עם זאת," הוא המשיך בעגמומיות, "אני לא חושב שיש לנו יותר מדי זמן. המדינה אמרה לי ששגרירות אדביה כבר שלחה לווטרגייט פניות לגבי מקום הימצאה של שרימה. אמרו להם שהיא עזבה להיום כי ביקשת מהילדה לעשות סידורים עם המנהל. לבסוף, השגרירות דיברה ישירות עם המנהל, והוא נענה, ואמר למזכירה הראשונה שהוא מבין ששרימה נסע למרילנד לחפש בית. זה סיפק אותם בינתיים, אבל עכשיו הלחץ עליהם גובר".
  
  
  "ככה?"
  
  
  "נראה שמישהו בשגרירות הבין פתאום שעבדול בדאווי לא הופיע כל היום, כפי שכנראה עשה".
  
  
  "גם לי זה נראה מוזר," הודיתי. "מעניין אם הוא לא התקשר. הוא נהג להדגיש זאת. איפה הלימוזינה עכשיו?
  
  
  הוק יצא מהתור כדי לבדוק את חדר הרדיו, ואז נתן לי דיווח: "חבר שלך יושב עכשיו במשרד נדל"ן בפוטומק. זו השאלה השנייה שהיא התעכבה עליה. הנהג ממתין במכונית.
  
  
  "משהו לא בסדר," אמרתי. "בדרך כלל הוא היה מנצל את ההזדמנות לבצע שיחת טלפון כדי לדווח על כך. אם רק…"
  
  
  "מה אם, N3?"
  
  
  - אלא אם כן הוא כבר ידע מה יגלה כשייצור קשר עם השגרירות, אדוני. האם אתה יכול להחזיק את המכונית שלנו לידם מעתה ואילך? אני לא אוהב את כל המערך הזה יותר". מוחי הרץ לפני המילים שלי כשהכל נפל על מקומו. "יש לי הרגשה שאנחנו עושים בדיוק מה שהם רוצים שנעשה".
  
  
  "אנחנו כבר נשארים כמה שיותר קרובים אליהם מבלי להסיר את הידיים לגמרי. אבל חכה רגע, ניק - תקשורת מספר לי שבוקר אחד המסתערבים שלנו במכונית חשבו שהם בהחלט נהרגו. הם נותקו מהלימוזינה של שרימה על ידי ניידת סיור שליוותה את מסע הלוויה. כשסוף סוף הצליחו להמשיך בנסיעה, הלימוזינה האטה ככל הנראה את מהירותה מכיוון שהיא הייתה רק כמה רחובות משם. נראה שבדאווי אולי חיכה שהם ישיגו את הפער".
  
  
  הוק התחיל לומר משהו אחר, ואז ביקש ממני לחכות כששמעתי טלפון אחר מצלצל במשרד שלו. כשזיהיתי את הטבעת הזו, התגברתי על צמרמורת - טבעת כפולה. ידעתי שזה מגיע מהטלפון האדום שנמצא ליד המרפק הימני של הוק ושהוא מחובר ישירות לחדר הסגלגל בבית הלבן. הייתי עם הוק יום אחד כשזה צלצל, והתגובה האוטומטית שלו - "כן, אדוני הנשיא" - אמרה לי שהתקשרתי למוקד. הוא מעולם לא אישר את הרעיון
  
  
  
  
  
  
  יכולתי לראות שהוא עצבן על עצמו על כך שהוא עונה לטלפון עם כל מי שנמצא בטווח שמיעה.
  
  
  חיכיתי למה שהיה כנראה רק חמש דקות עד שהוא יחזור לקו, אבל זה הרגיש כמו שעות. לא שמעתי מה הוא אמר; לטלפון האדום היה שופר שעוצב במיוחד שהגביל את המילים למשדר. הייתי בטוח שיש גם סופר סקרמבלר על הקו.
  
  
  "N3?" הוק סוף סוף חזר אליי בטלפון.
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  "זיהית את הטבעת?" הוא מעולם לא החמיץ דבר, למרות שכשהייתי במשרדו ביום שבו ענה לשיחת הנשיא, ניסיתי להעמיד פנים שלא שמעתי אותו עונה לטלפון האדום. עם זאת, הוא זכר בבירור את האירוע.
  
  
  "כן, אדוני," הודיתי.
  
  
  "שר החוץ נמצא עם הנשיא. זה עתה פנה אליו השגריר אדביאן ישירות, שפעל לפי פקודותיו המיוחדות של שאה חסן. ממשלת ארצות הברית התבקשה להשתמש בכל האמצעים כדי לאתר מיד את המלכה לשעבר שרימה ולהביא אותה למגע ישיר עם הוד מלכותו. למזכירה לא הייתה ברירה אלא לומר שננסה לעשות זאת מיד".
  
  
  "כמה מהר" מיד "?" שאלתי.
  
  
  "המזכירה קנתה לנו זמן מה, N3, אבל באותו הזמן הכשיל אותנו. הוא אמר לשגריר אדביה להודיע לשאה חסן ששרימה אמור לחזור לביתו לארוחת ערב באותו ערב, לא באלכסנדריה, אלא בבית העירוני שהחזיק בג'ורג'טאון. הוא אמר לשגריר להבטיח לשאה ששרימה תיצור איתו קשר ישירות משם דרך רשת הרדיו של משרד החוץ. יש לו חיבור משדר בינלאומי מבית העיר שלו ומביתו באלכסנדריה. השגריר הודיע למזכיר שדיברתי איתו שהשאח ימתין ליד הרדיו שלו, למרות הפרש השעות של שש שעות".
  
  
  "כמה זמן יש לנו?"
  
  
  "המזכירה אמרה ששרימה אמורה להגיע לארוחת צהריים בסביבות השעה שמונה. השעה תהיה שתיים לפנות בוקר בסידי חסן. ואתה יכול להמר שהשאה יחכה. זה אומר שיש לנו בערך שבע וחצי שעות להחזיר את שרימה לווטרגייט, ניק.
  
  
  שאלתי את הוק אם הוא ייצור קשר עם הסוכנים במכונית המכסה את קנדי ועבדול ויבקש מהם את שמו של משרד התיווך בפוטומאק שבו חנתה הלימוזינה. הוא אמר שהוא יזהה את השם הזה בשבילי לרגע, ואז שאל למה אני צריך את השם הזה.
  
  
  "אני אחזיר אותם לכאן," אמרתי לו. "אני אתקשר לקנדי ואומר לה שהשגרירות חושדת שמשהו קרה לשרימה, אז אין טעם שהיא תעמיד פנים שהיא עם עבדול. אני אגיד לה לא להראות שהתקשרתי, אלא רק להגיד לו שהגיע הזמן לחזור; היא עשויה לומר שהיא גם מודאגת מכך ששרימה תהיה לבד או משהו כזה. אני רוצה לראות מה יקרה כשהם יחזרו. יש משהו לא בסדר בכל זה, אבל אני לא מצליח להבין את זה. או אולי פשוט נמאס לי לשבת בחדר המלון הזה ואני חושב שאוכל לעורר קצת אקשן בדרך זו. אתה בסדר, אדוני?
  
  
  "אתה אחראי, N3," אמר הוק. "יש משהו אחר שאתה צריך ממני עכשיו?"
  
  
  "לא, אדוני. רק תגיד לרכב הכיסוי הזה להישאר קרוב אליהם, ואני רוצה להתעדכן במיקומם כשהם יחזרו למחוז."
  
  
  "אני מבקש מחדר הרדיו ליצור איתך קשר ישירות כל עשר דקות, N3," אמר הוק. "אני אצטרך ללכת לבית הלבן. הנשיא רוצה שאהיה שם כשהוא ושר החוץ יחליטו מה לעשות אם לשרימה לא יהיה זמן לדבר עם חסן".
  
  
  רציתי להגיד לו שאעשה הכל כדי למנוע אפשרות כזו להתעורר, אבל כבר ידעתי שהוא יודע על זה.
  
  
  זמן קצר לאחר שהוק ניתק, התקשר מפעיל הרדיו של AX כדי לתת את שמה של סוכנות הנדל"ן שבה קנדי ניהלה את חלקה במצעד. קיבלתי את המספר ממידע והתקשרתי, והפתעתי את האישה שענתה ושאלה לגבי גב' נייט. כשקנדי עלתה על הקו ומצאה אותי מתקשר אליה, היא נראתה מופתעת עוד יותר.
  
  
  "ניק, איך ידעת איפה למצוא אותי?"
  
  
  "אין זמן להסביר, יופי. אני אספר לך הכל מאוחר יותר. חלה התפתחות חדשה ואני רוצה שתחזור לכאן בהקדם האפשרי".
  
  
  "מה קרה? זאת שרימה? מצאת אותה? היא...
  
  
  קטעתי אותו ואמרתי, "לא, זה לא שרימה, ולא מצאנו אותה. אבל שמענו שמועות ששאה חסן מנסה ליצור איתה קשר. איכשהו, אנחנו מאמינים, הודיעו לו שהיא עזבה. עכשיו אל תגיד לעבדול שאתה יודע משהו. רק תגיד שהחלטת לחזור; אתה מודאג לגבי שרימה מלכתחילה, ושלסוכנים שבהם ביקרת כבר נראה שיש מספיק בתים לשרימה להסתכל עליהם מבלי להמשיך הלאה.
  
  
  "אולי הוא ימהר לחזור אליי, ניק? אם אני אעשה את זה, הוא עלול לחשוב שמשהו לא בסדר".
  
  
  ההיגיון שלה היה הגיוני, אז המלצתי לה לא להכריח אותו לנסוע ישר לעיר, אלא לנהוג.
  
  
  
  
  
  עקבו אחר התוכנית המקורית שלנו - עצרו בכמה חנויות, כביכול כדי לבצע שליחויות בשרים. "אבל קח את הזמן שלך," הזהרתי, "ואל תיתן לעבדול לבוא לשגרירות אם אתה יכול. קח אותו לחדר שלו כשתחזור לווטרגייט.
  
  
  "איפה אתה עכשיו, ניק?"
  
  
  "כן, קנדי. אני אחכה לשובך.
  
  
  קנדי עצרה, ואז שאלה באיטיות, "ניק, אתה חושב שעבדול היה מעורב בהיעלמותה של שרימה? בגלל זה אתה רוצה שהוא יחזור?
  
  
  "כרגע אני לא יודע מה לחשוב. אבל אני מעדיף אותו במקום שבו אוכל לפקוח עליו עין. רק נסה לחזור לכאן בעוד כמה שעות אם אתה יכול לעשות את זה, אל תהיה ברור מדי לגבי זה."
  
  
  "בסדר, ניק. נתראה בקרוב."
  
  
  חמש דקות אחרי שהנחתי את הטלפון וצנחתי על המיטה, מוקדנית הרדיו של AXE התקשרה ואמרה שקנדי עזבה את משרד התיווך בפוטומק ושהלימוזינה חוזרת לוושינגטון.
  
  
  "תעדכן אותי בכל מהלך שלהם", הוריתי לפני שניתקתי.
  
  
  כעבור עשר דקות הטלפון צלצל שוב. הודיעו לי שהרכב הכיסוי נוסע דרומה בכביש המהיר 190 - ריבר רואד - כחמש מאות מטרים מאחורי הלימוזינה של שרימה ומתקרב לצומת עם בקתה ג'ון פארקווי. המשמעות היא שעבדול לקח מסלול ישיר יותר למחוז ממה שהוא וקנדי השתמשו כדי להגיע לארץ הסוסים של מרילנד. ברור שהוא קרא את המפות קצת יותר מאז המשלחת הקודמת שלנו לשם.
  
  
  "הנחה את רכב הכיסוי לשמור אותם בטווח ראייה כל הזמן," אמרתי למוקדנית. "לא אכפת לי שהם ייכנסו ישר לתוך הפגוש האחורי, אני לא רוצה לאבד את המכונית הזו".
  
  
  "כן, אדוני," הוא ענה, ולפני שהוא בכלל ניתק, שמעתי אותו מתחיל להעביר את הפקודות שלי דרך משדר ה-AX החזק.
  
  
  המהירות שבה הגיע הדיווח הבא שלו הפתיעה אותי. והדיווח שלו לא היה מעודד כלל.
  
  
  "רכבו של הנבדק עצר בתחנת שירות סמוך לצומת כביש הנהר וכביש שבעת המנעולים". גיששתי אחר הכרטיס, והוא המשיך: "מכונית C מדווחת שהנהג עצר בתחנת דלק, והמלווה ממלא את הלימוזינה. מכונית "C" נעצרת, מחוץ לטווח ראייה מהתחנה, וסוכן אחד נע קדימה ברגל כדי לעקוב אחר המעקבים... האם אוכל להישאר על הקו כדי לקבל את הדוח שלו, אדוני?
  
  
  "בחיוב", אמרתי לו וחיכיתי כעשר דקות לפני ששמעתי את הרדיו מתפצפץ ברקע עם דיווח. מפעיל הרדיו חזר לטלפון עם מילים שאישרו את אחד הפחדים הגרועים ביותר שלי: סוכריות לא יכלו למנוע מעבדול להגיע לטלפון:
  
  
  "הסוכן במכונית C מדווח שנהג הלימוזינה היה בתחנת השירות שמונה דקות לפני שחזר לרכבו. בשעה זו, הסוכן צפה בנהג בטלפון ציבורי בתחנה לאחר שקיבל חליפין מהמלווה. לפחות שתי שיחות בוצעו על ידי הנהג ואחת על ידי נוסעת, אך הסוכן לא היה קרוב מספיק כדי לראות את המספרים מחויגים. הלימוזינה והנוסעים נוסעים כעת דרומה בקבין ג'ון שדרות... רק רגע, אדוני. שמעתי שידור נוסף, אבל לא הצלחתי לזהות את ההודעה. מפעיל ה-AX סיפר לי במהרה מה קורה:
  
  
  "הרכב של הנבדק נכנס לפארק הזיכרון של ג'ורג' וושינגטון ועדיין נוסע דרומה. מכונה סי תדווח שוב בעוד חמש דקות אלא אם תרצה שאשמור על קשר, אדוני.
  
  
  "לא. פשוט דווח למחשב C כדי לשמור על לוח הזמנים של הדיווח הזה."
  
  
  כשהתנתקתי, תהיתי עם מי עבדול פנה. זה היה הגיוני שאחת השיחות שלו נעשתה לשגרירות, מה שאומר שעכשיו הוא יודע מה קרה למקום הימצאו של שרימה - אם הוא לא ידע כבר. אבל למי עוד הוא התקשר?
  
  
  שלוש ההודעות הבאות, במרווחים של חמש דקות, היו ממכונית ה-C שלנו, שסיפרו לי רק שהלימוזינה של שרימה ממשיכה לנוע בחזרה לאזור בשדרות ג'ורג' וושינגטון. כשביקשתי ממוקדנית הקשר לבדוק את מהירות המכונית, הוא שלח בקשה למכונית C ועד מהרה הודיע לי שנראה שעבדול שומר על אותם 45-50 קמ"ש ששמר בנסיעה לפוטומאק וממנה. ביקשתי אישור למהירות זו והייתי בטוח שהמידע המקורי נכון.
  
  
  הדבר עורר עוד יותר חשדות לגבי הכיוון שאליו הוא נבנה. אם עבדול היה מודיע מהשגרירות ששרימה עלולה להיות בסכנה, היה עליו לחזור לעיר בהקדם האפשרי. באמת רציתי שהוק יחזור למשרדו כדי שיוכל לבדוק את אנשי הקשר שלו בשגרירות ולקבוע אם שומר הראש התקשר לשם. עם זאת, מכיוון שהוק לא יצר איתי קשר, הנחתי שהוא עדיין בבית הלבן. מפעיל הרדיו AX אישר לי עובדה זו במהלך הדיווח הבא שלו.
  
  
  "אתה רוצה שתקשורת תוציא שיחת חירום בביפר שלו?" – שאל מפעיל הרדיו.
  
  
  "לא, זה לא יהיה נחוץ," אמרתי לו, כשראיתי את הצינור הקטן של הוק מתחיל פתאום לזמזם.
  
  
  
  
  
  עם זאת, ברגע זה יהיה שימושי לדעת אם מישהו ממגעי המחתרת שלנו הצליח להוביל להיעלמותה של שרימה. כסוכן האחראי על המבצע, הייתה לי הזכות לפנות למשרד ההנהלה של הוק ולבקש את הסטטוס של כל דוחות בשטח, אבל החלטתי שאחכה עד שהזקן יחזור למפקדה. בכל מקרה, הייתי בטוח שהוא נתן פקודות ליידע אותי בכל ההודעות החשובות הרלוונטיות למקרה.
  
  
  עקבתי אחרי המכונית של שרימה על המפה שלי בזמן שהדיווחים שודרו אליי, עקבתי אחר כניסתה לדרך התעלה והבנתי שהיא חזרה לאזור. מכיוון שהנחתי שעבדול ידע שמשהו לא בסדר עם שרימה, ציפיתי שהוא ומקנדי יחזרו בקרוב למלון. היא לא תוכל להסיח את דעתו מלעשות שום דבר אם ירגיש ש"הוד מעלתה" בסכנה.
  
  
  רק שתי דקות לאחר הדיווח האחרון שלו, מפעיל הרדיו של AX חזר איתי בטלפון. "אדוני, קרה משהו שלדעתי אתה צריך לדעת עליו. מכונית C החלה לשדר מוקדם כדי לדווח כי הלימוזינה שאחריה האטה משמעותית. ואז מכונה C איבדה לפתע קשר ולא הצלחתי להרים אותה שוב".
  
  
  "תמשיך לנסות," ציוויתי. "אני אשאר בקשר."
  
  
  שוב ושוב שמעתי אותו מקרקש את מספרי הטלפון של רכב סי. הוא לא היה צריך להתקשר אליי כדי להגיד לי שהוא לא קיבל תשובה. ואז, לפתע, בטלפון, שמעתי איזו הודעה נכנסת לחדר הרדיו, והתחלתי לקוות שאולי מכונית C הייתה באזור עצירת השידור. הם הובסו במהירות כאשר מפעיל הרדיו חזר לקו:
  
  
  "אדוני, אני חושש שאתה בצרות. ניטור זה עתה תפס התלקחות של משטרת המחוז שהזמינה סיירות סיור לחקור תאונה בכביש התעלה באזור אליו הגיעה המכונית האחרונה שלנו לאזור ג'. יש לך הזמנות? »
  
  
  "כן. צא מהקו ובקש מהאובזרבר להתקשר אליי ישירות. אני רוצה לדעת כל מילה שיש למשטרת המחוז לומר על השיחה הזו מפעיל הרדיו היה מספיק נבון כדי לנתק מיד את הקשר מבלי להגיב להוראות שלי".
  
  
  תשעים שניות לאחר מכן הטלפון שלי צלצל שוב - מרכזיית ווטרגייט בטח חשבה שאני מזמין הימורים מחוץ לחדר שלי עם כל כך הרבה שיחות. משקיף במדור ניטור AXE החל לדווח על מה שלמדו על ידי האזנה לקול משטרת המחוז. החדשות לא היו טובות. נראה שסיירת מחוז הייתה בסמוך למקום על דרך התעלה והגיעה במהירות למקום. הדיווח הראשוני למפקדה היה כי מכונית התרסקה ועלתה באש ויש צורך באמבולנסים.
  
  
  "חכה רגע, אדוני," אמר בן שיחי החדש, ושוב שמעתי הצלבה ברדיו ברקע. עד מהרה חזר לקו עם עדכון. "נראה רע, אדוני," הוא אמר. "סיירת ה-DP רק דרשה מרצח לענות לטלפון ולשלוח את כל כלי הרכב הזמינים. השוטר שהתקשר אמר שסיירת שנייה הגיעה והם ניסו לכבות את השריפה, אבל הם צריכים גם משאית כיבוי אש. בנוסף, הוא אמר שיש עדויות לירי נשק אוטומטי".
  
  
  "אין אינדיקציה שיש רכב שני במקום - לימוזינה?" שאלתי.
  
  
  "עדיין שום דבר. רגע, הנה עוד... קרוזר מדווח על שלושה הרוגים, אדוני. היו לנו שלושה גברים במכונית ה-C ההיא; נראה שהם קנו אותה."
  
  
  הוריתי לו להעביר הודעה לחדר הרדיו שלנו לשלוח את יחידת ה-AX הפנוי הקרובה למקום האירוע. "אני רוצה סיכום מלא של מה שקרה מהר ככל האפשר. מישהו בטח ראה את זה, אחרת משטרת המחוז לא הייתה מבינה את זה כל כך מהר. כשהוא חזר לקו לאחר שהעביר את הפקודות שלי, היה לי עוד דבר אחד בשבילו: "קח עוד טלפון ותגלה אם הזקן חזר... לא, יותר טוב, הפעל את אות החירום בטלפון שלו. אות קול. אני רוצה שהוא ייצור איתי קשר כאן בהקדם האפשרי. אני אלך בטלפון עכשיו כדי שהוא יוכל להתקשר אליי.
  
  
  ברגע שניתקתי הטלפון שלי צלצל שוב. הרמתי את הטלפון, שאלתי, "שמעת, אדוני?"
  
  
  הקול שענה לא היה הוק.
  
  
  "ניק? זה אני, קנדי."
  
  
  המום, כמעט צעקתי: "איפה אתה?" אצלה.
  
  
  "בבוטיק קטן בשדרת ויסקונסין בג'ורג'טאון," היא אמרה. "למה? מה קרה?"
  
  
  "איפה עבדול?" – דרשתי, ולקחתי את הזמן להסביר.
  
  
  "שב בקדמת המכונית. למה, ניק? מה קרה?"
  
  
  "את בטוחה שהוא שם?"
  
  
  "כמובן, אני בטוח. אני מסתכלת עליו מהחלון עכשיו. ניק, בבקשה תגיד לי מה לא בסדר. עשיתי כדבריך וביקשתי ממנו לעצור כאן, כנראה כדי שאוכל להרים את הסוודר שרימה ראתה בחלון אמש והזכירה שהיא רוצה. האם זה היה שגוי? אמרת שתדחה את חזרתו למלון עד שאוכל.
  
  
  הייתי בטוח שהוק מנסה ליצור איתי קשר עד אז, אבל הייתי צריך לדעת משהו מקנדי. "מותק, אל תשאל אותי עכשיו איך אני יודע, אבל אתה ועבדול הסתדרתם
  
  
  
  
  
  תחנת דלק והוא ביצע מספר שיחות טלפון. אתה יודע מי? »
  
  
  היא התחילה לשאול איך אני יודע על העצירה בצד הדרך, אבל קטעתי אותה ואמרתי בחדות, "לא עכשיו, קנדי. רק תגיד לי, אתה יודע למי הוא התקשר? »
  
  
  "לא, ניק. לא נכנסתי לתחנה. ניסיתי למנוע ממנו לעצור שם, אבל הוא התעקש שאנחנו צריכים דלק, ו...
  
  
  "אתה יודע, הייתי רוצה לשמוע הכל על זה, אבל עכשיו אני צריך לנתק. רק תעשה לי טובה ותעסיק את עבדול כל עוד אתה יכול. הַבטָחָה? »
  
  
  "בסדר," היא אמרה, נעלבה, כי צחצחתי את מה שנראה כמו מאמץ טוב מצידה. "רק תגיד לי דבר אחד," היא המשיכה, "יש משהו על שרים?"
  
  
  "לא. אבל אל תדאג. עכשיו אני צריך לנתק". שמעתי אותה אומרת משהו בזמן שלחצתי על הכפתור שניתק אותנו, אבל לא היה אכפת לי מה זה כרגע. והטלפון צלצל מיד שוב. הפעם חיכיתי עד שהייתי בטוח שהקול שהגיב לברכה שלי הוא של הוק לפני ששאלתי, "שמעת מה קרה, אדוני?"
  
  
  "כן. בדיוק נכנסתי למשרד כשהביפר שלי צלצל. ניסיתי להתקשר אליך, אבל הקו שלך היה תפוס." האחרון היה כמעט נזיפה.
  
  
  "אני מרגיש כאילו ביליתי את כל חיי עם הטלפון הזה," אמרתי בזעף, "בזמן שאנשים אחרים נהרגו." לאחר מכן התחלתי להסביר מה ידעתי על הטיול של קנדי לפוטומק והאירועים שבאו לאחר שיצרתי איתה קשר וסידרתי לה ולעבדול לחזור לעיר. "אני בטוח שהשיחות שלו היו קשורות למה שקרה מאוחר יותר ב-Canal Road," אמרתי וסיכמתי את הדיווח שלי.
  
  
  "אתה כנראה צודק," הסכים הוק. "תן לי לספר לך מה למדתי בדקות הספורות שחזרתי..."
  
  
  ראשית, היה ברור ששלושה מאנשינו מתים. הוק יצר קשר עם איש הקשר שלו במשטרת המחוז, ולאחר מספר פניות ותגובות רדיו נמהרות של שוטרים במקום, נודע כי המכונית היא שלנו וכי הגופות נמצאות בה או קרובות מספיק כדי להיות נוסעים. . "וזה לא התרסק," המשיך הוק. "הדו"ח המקורי היה שגוי. הוא התפוצץ - או יותר נכון, הושלך רימון מתחתיו והוא התפוצץ והשליך אותו לתעלה. לאחר מכן, לפי האיש שדיווח במקור על התקרית - הוא מפעיל גרר שיש לו רדיו במשאית שלו, וזו הסיבה שהמשטרה קיבלה את ההודעה כל כך מהר - חניון פולקסווגן עצר ליד המכונית C הבוערת. יצא מהקמפינג וירה במקלעים לעבר ההריסות"
  
  
  "האם מפעיל הגרר קיבל מספר רישיון לחניון?"
  
  
  העד היה המום מדי מהתפרצות האלימות הפתאומית מכדי להבחין בלוחית הרישוי של הפולקסווגן, נאמר להוק, אך הצליח לתת תיאור טוב למדי של רכב המארב. כשהוא עבד במוסך, הוא הכיר את רוב יצרני המכוניות והמשאיות, והמידע שסיפק כבר פורסם בעלון כללי במחוז ובסביבתו. מחסומים הוקמו בכל הגשרים והצירים המרכזיים מחוץ לוושינגטון, בעוד שמשטרת המדינה במרילנד ובווירג'יניה הסמוכות שמרה על כל הצירים המרכזיים ושלחה סיירות לכבישים פחות משומשים.
  
  
  לא הספקתי לספר להוק על השיחה של קנדי מג'ורג'טאון, וכשעשיתי זאת, המסקנה שלו הייתה זהה לשלי. "הוא שומר על שגרה," הסכים הוק, "כדי שלא נראה שהיה לו שום קשר לארגון ההתקפה על מכונת ה-C שלנו. הוא כנראה לא יודע שאחד האנשים שלנו שעקב אחריו הלך קדימה והסתכל איך הוא קורא לתחנת השירות ההיא. ככל שהוא יודע, רכב C פשוט עצר מחוץ לטווח הראייה וחיכה שיחזור לכביש המהיר".
  
  
  משהו שהוק אמר הרגע צלצל במוחי, אבל לא היה לי זמן להתמקד בו כי הוא נתן לי כמה הוראות. "הישאר בחדר שלך, ניק, בזמן שאני מתאם את המצוד אחר הפולקסווגן הזה." אני רוצה ליצור איתך קשר כשזה יתגלה, אז תהיה לי עבודה בשבילך". הדרך שבה הוא אמר את זה לא הותירה אותי בספק לגבי איך תהיה העבודה הזו ברגע שהרוצחים יזוהו. "ואני רוצה שתחכה עד שמיס נייט ושומר הראש הזה עבדול בדאווי יחזרו למלון. אם הוא דבק בדפוס שלו, הוא היה עולה לדירתה של שרימה לראות מה שלומה.
  
  
  "אני אהיה כאן, אדוני," הבטחתי לו כשהשיחה שלנו הסתיימה.
  
  
  כשהוק השתלט על בקרת התקשורת, ציפיתי שהטלפון שלי יהיה נייח לזמן מה, אבל טעיתי. זה צלצל שוב כמעט מיד, וכשעניתי, המתקשרת הציגה את עצמה כפקידה בבוטיק בג'ורג'טאון - שם שנשמע כמו משהו ערמומי.
  
  
  "מר קרטר, ניסיתי להתקשר אליך, אבל הקו שלך היה תפוס," היא אמרה "אישה אחת נתנה לי עשרים דולר על שהבטיחה להתקשר אליך ולתת לך הודעה היא רצה מכאן כל כך מהר. אין לי זמן להתקשר לעצמי.
  
  
  "מה קרה
  
  
  
  
  
  
  הודעה אלקטרונית? "שאלתי, בידיעה מי הגברת הזאת חייבת להיות.
  
  
  "היא רק אמרה לי להגיד לך שקנדי אמרה להתקשר אליך ולומר לך שמישהו - אני פשוט לא זוכר את השם, היא מיהרה כל כך שלא קלטתי - בכל מקרה, מישהו עזב והיא הלכה לנסות לעקוב אחריו, והיא תתקשר אליך מאוחר יותר. האם זה אומר לך משהו, מר קרטר?
  
  
  "כמובן," אמרתי לה. "זה אומר הרבה. ראית במקרה לאן היא הלכה?"
  
  
  "לא, לא ידעתי. הכל קרה כל כך מהר שאפילו לא חשבתי להסתכל. היא פשוט לקחה עיפרון מהדלפק כאן בקופה, רשמה את שמך ומספר הטלפון שלך, נתנה לי שטר של עשרים דולר והלכה".
  
  
  "תודה רבה," אמרתי ושאלתי שוב את שמה ואת כתובתה ורשמתי אותה. "תוך יום בערך, תקבל עוד עשרים דולר בדואר."
  
  
  היא התעקשה שזה לא הכרחי ואז ביקשה ממני להחזיק את הקו. שמעתי אותה מדברת עם מישהו לפני שהיא פנתה לטלפון ואמרה לי, "מר קרטר, אחת הבנות שעובדות איתי כאן, הסתכלה על הגברת כשהיא יצאה מהחנות. היא אומרת שהיא ראתה אותה נכנסת למונית והיא המריאה במהירות".
  
  
  הודיתי לה שוב, ואז ניתקתי את השיחה והתקשרתי להוק כדי לעדכן אותה בשינויים האחרונים. הוא החליט לבקש ממשטרת המחוז להעביר את כל כלי הרכב כדי לאתר את הלימוזינה של שרימה. המלצתי שאם מכונית זוהתה, אל תעצור, אלא תנסה לשמור עליה תחת מעקב עד שהיא תעצור. הוא נתן את הפקודה ואז אמר, "מה אתה חושב על זה, N3?"
  
  
  "אני חושב שעבדול בוודאי ראה את קנדי מתקשר מהבוטיק הזה והבין שהתוכניות שלו חייבות להשתנות. הוא בטח יודע שהיא עוזרת למישהו לחפות על היעלמותה של שרימה, והוא כנראה חושב שזה אני. כלומר, אם היה לו משהו לעשות עם החטיפה שלה.
  
  
  ועלייתו בדרך זו מבהירה זאת. אני מנחש שהוא כנראה הולך למקום שבו הם מחזיקים את שרימה. אם היא עדיין בחיים. אני מקווה שמשטרת המחוז תתפוס אותו במהרה. יש מידע על החניון של פולקסווגן? »
  
  
  "עדיין שום דבר," אמר הוק בעצב. "אני אתקשר אליך בחזרה אם אשמע משהו. בכל מקרה, תצטרך לחכות שם למקרה שמיס נייט תתקשר.
  
  
  "אני יודע," אמרתי באפלה, והרגשתי השלמה עם ההמתנה בחדרי לנצח. "אני רק מקווה שהיא לא תנסה לשחק בלש ותתקרב אליו מדי. אני חושב שזה בטוח להניח שהיא עדיין על עקבותיו איפשהו. אם היא הייתה מאבדת את זה, היא הייתה פונה אלי בעצמה".
  
  
  למרות שלאחרונה התחלתי להרגיש מוטרד מהטלפון שלי מצלצל ללא הרף, כעת קיוויתי שהוא יצלצל שוב לאחר שהוק ניתק. זה לא קרה, וישבתי והסתכלתי על השניות שהופכות לדקות אינסופיות לכאורה, בידיעה שברגע שהן יתחילו להפוך לשעות, בקרוב יגיע הזמן שבו אצטרך להזמין את שרימה לבית מזכירת המדינה לשיחת הרדיו שלה עם שַׁח. חסן. ובידיעה גם שאם לא נעמוד בתאריך הזה, העולם כולו עלול להתחיל להתפרק בפיצוצים שיתפשטו מהמזרח התיכון למרחבים החיצוניים של החלל.
  
  
  עד שקנדי התקשרה קצת אחרי ארבע, ישנתי תנומה קצרה מהשטיח השופע של הווטרגייט. במהלך הזמן הזה, הוק התקשר פעמיים עם דיווחים מדכאים לפיהם לא החניון של הרוצחים ולא הלימוזינה והנהג של שרימה לא נמצאו. יכולתי להבין שלימוזינה יהיה קשה למצוא בין אלפי אזרחים ציבוריים ופרטיים בוושינגטון, אבל החניון היה צריך להיות קל יותר אם הוא לא היה מוסתר איפשהו לפני שהעלון פגע ברשת המשטרה.
  
  
  המילים של קנדי זלגו כמו מים מסכר שבור; היא אפילו לא חיכתה שאענה לשאלותיה:
  
  
  "ניק, זה קנדי. האם קיבלת את ההודעה שלי? עבדול יצא, תפסתי מונית והלכתי אחריו. היינו בכל מקום. זה עלה לי חמישה עשר דולר כי נהג המונית אמר שהוא לא צריך לעשות את זה. בכל מקרה, עבדול חנה במרחק של רחוב אחד משגרירות אדביאן ופשוט ישב שם קצת, ואז יצא אדם שלא זיהיתי ונכנס לרכב שלו והם נסעו. עקבתי אחריהם והם נסעו במעגלים במשך זמן מה ואז...
  
  
  "סוכריות!" סוף סוף הצלחתי לפרוץ את זרם ההסברים כשהיא עצרה להסדיר את נשימתה. "איפה אתה עכשיו?"
  
  
  "בסנט ג'ון קולג'," היא ענתה כלאחר יד, ואז כשחזרתי על השם בחוסר אמון, היא המשיכה: "באתי לכאן להשתמש בטלפון. הם היו מאוד אדיבים ואפשרו לי להשתמש באחד מבלי לשלם לאחר שאמרתי שזה דחוף. הגברת אמרה...
  
  
  כשצעקתי שוב "קנדי" ודרשתי ממנה לספר לי היכן עבדול, היא שוב נעלבה ואמרה, "ניק, זה מה שניסיתי להגיד לך. הוא בבית במרחק של רחוב אחד משם בכביש הצבאי. היא אמרה ששומר הראש של שרימה נהג בלימוזינה ישירות למוסך שמאחורי הבית. "ראיתי אותו כי נהג המונית עבר לאט מאוד כשראה את עבדול פונה לחניה. ביקשתי ממנו שישחרר אותי בפינה הבאה
  
  
  
  
  
  
  בשדרות יוטה, ואז חזרתי על פני הבית, אבל אני חושב שהוא ואיש השגרירות כבר נכנסו פנימה."
  
  
  "ניק, אתה חושב שאולי שרימה תהיה שם?"
  
  
  "זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת," אמרתי לה, וביקשתי את הכתובת בכביש הצבאי.
  
  
  היא נתנה לי את זה ואז אמרה, "ניק, אתה יוצא בעצמך או שאתה מתכוון לשלוח את המשטרה?" כשאמרתי לה שאני אלך ברגע שאוכל לרדת למטה ולהיכנס למונית, היא אמרה, "זה טוב. שרימה עלולה להיות נבוכה אם המשטרה תגיע ותהיה מהומה.
  
  
  הייתי צוחק אם המצב לא היה כל כך חמור; שעות ספורות לפני כן, קנדי פנתה כולה לצבא, לחיל הים ולכל מי שיעזור למצוא את שרימה, אבל כשהתברר שהמלכה לשעבר עשויה להימצא, היא דאגה להגן על המוניטין של חברתה ומעסיקה. .
  
  
  "אל תדאגי," אמרתי לה. "אני אנסה להרחיק את שמה של שרימה מהעיתונים. עכשיו חכה לי בבית הספר. מה השם שוב? סנט ג'ון קולג'..." התעלמתי מהמחאה שלה שהיא רצתה שארים אותה ואקח אותה איתי הביתה, במקום זאת התעקשתי, "תעשה מה שאני אומר. אני לא יודע מה עבדול וחברו זומם, אבל יכולות להיות צרות ואני לא רוצה שתיפגע". עדיף שהיא עדיין לא ידעה כמה גברים כבר מתו באותו יום, ושעוד כמעט בוודאות יבואו בעקבותיהם. "אני אבוא לקחת אותך ברגע שאוכל. עכשיו הגיע הזמן שלי להתחיל". ניתקתי את השיחה לפני שהיא הספיקה להתווכח עוד.
  
  
  לפני ההמראה הייתי צריך להתקשר שוב. הוק הקשיב כשסיפרתי לו מה קנדי אמר לו, ואז אמר, "האיש שהוא אסף בשגרירות יכול להיות חרב, N3." כשהסכמתי, הוא המשיך: "וזיהיתי את הכתובת הזו בכביש הצבאי. זה מה שה-CIA משתמש לפעמים כ"מקלט בטוח". חשבתי שאנחנו היחידים מלבד ה-CIA שידעו על זה, אבל כנראה שגם לאויב יש מקורות מודיעיניים די טובים. אתה מבין מה החרב כנראה הולכת לעשות, ניק?
  
  
  "זה המקום שבו הבז הכסף יימצא מת," אמרתי. "ויהיו הרבה ראיות לכך שהיא עבדה עבור ה-CIA ונהרגה כשאיימה לחשוף את הקונספירציה של מעסיקה לשעבר באדאבי. אבל האם ה-CIA לא מחזיק מישהו בחצרים שלהם כל הזמן? »
  
  
  "אני חושב כך. אבל החרב לא מהססת להרוג כל מי שעומד בדרכו לתוכניותיו. ואם, כפי שאומרת העלמה נייט, הוא ובדאווי ההוא נכנסו ישר לתוך הבית, הם כנראה כבר ביצעו את הרצח שלהם.
  
  
  "אני בדרך, אדוני," אמרתי לו. בזמן שדיברנו בדקתי את המפה שלי והערכתי שייקח לי בערך עשרים וחמש דקות להגיע לכתובת בכביש הצבאי. הוק אמר שהוא ישלח לי צוות גיבוי בהקדם האפשרי. רוב הסוכנים המקומיים היו בשטח וניסו לאתר את החניון של פולקסווגן והצוות הקטלני שלו, אבל הוא אמר שהוא ישלח צוות לעזרתי מיד. עם זאת, ידעתי שזו המשימה של המאסטר המתנקש, וביקשתי ממנו להורות לאנשיו להתאפק אלא אם כן הוא בטוח לחלוטין שאני זקוק לעזרה.
  
  
  הוא אמר שהוא יעביר את הפקודות הנדרשות, ואז איחל לי בהצלחה - דבר שהוא לא נוהג לעשות - וסיים את השיחה.
   פרק 10
  
  
  
  
  כשיצאתי מהחדר, משהו חזק נחבט בגבי וקול קר ואחיד אמר בשקט, "בוא נרד את מעלית השירות למטה, מר קרטר... לא, אל תסתובב." הפקודה בוצעה עם מכה נוספת בעמוד השדרה. "זה מגנום .357, ואם הייתי צריך ללחוץ על ההדק לאן שהוא הצביע עכשיו, רוב עמוד השדרה שלך ייצא דרך הבטן שלך... זה עדיף, פשוט המשך במסדרון עד למעלית והקפד שמור את הידיים שלך ישרות לצדדים".
  
  
  לא הייתה לי דרך להזהיר את המפעיל כשהוא פתח את דלת מעלית השירות. בלאק ג'ק הפיל אותו מיד על רצפת המכונית. רגע לפני זה, הרגשתי את הלחץ בגבי נרגע לרגע, ובהסתכלתי על מצחו החבול של המפעיל, הבנתי שהשובה שלי העביר את המגנום ליד שמאל שלו, והשאיר את הימנית שלו חופשית להכות את האיש. .
  
  
  בעקבות פקודות, גררתי את מפעיל המעלית לארון המצעים הקרוב וטרקתי עליו את הדלת בתקווה שיימצא בזמן לטיפול רפואי. הפעולה הזו נתנה לי את ההזדמנות לראות אדם שהחזיק אקדח גדול מכוון לעברי בזמן שעבדתי. זה היה עוד ערבי, נמוך וחזק יותר מזה שמת במרפסת עם הסכין שלי בגרונו. הוא החליף ידיים עם האקדח שוב מספיק זמן כדי לקחת את מפתח ארון הפשתן של עוזרת הבית, שלמרבה המזל למטרותיו - או אולי בתיאום - הושאר במנעול ארון המצעים. הוא היה אנין מיצי עור. הפגיעה שברה את המפתח במנעול, מה שהבטיח שגילוי תכולתו המרופט יתעכב עוד יותר.
  
  
  "עכשיו בוא נרד למרתף, מר קרטר.
  
  
  
  
  
  
  – אמר חברי החסום. "פשוט היכנסו ישר למעלית, מול הקיר האחורי... זה מספיק... עכשיו רק רכון קדימה מהמותניים והצמידו את הידיים אל הקיר. ראית את המשטרה מחפשת אסירים, מר קרטר, אז אתה יודע מה לעשות... זה נכון, ואל תזוז.
  
  
  ירדנו אל המפלס התחתון של הווטרגייט בדממה. נשמע זמזם המצביע על לחיצה על כפתורים במספר קומות כדי לסמן טנדר, אך המכונית הועברה לשליטה ידנית והערבי לא עצר. כשהדלתות סוף סוף נפתחו, כבר קיבלתי הוראות יציאה: הסתובב, ידיים לצדדים, צאו ישר מהמכונית ופנו שמאלה. אם מישהו מחכה, פשוט עברו על פניו כאילו כלום לא קרה. אם אעשה משהו כדי לעורר חשד, אני וכמה אנשים חפים מפשע נמות.
  
  
  אף אחד לא חיכה במרתף, אבל כשצעדנו במסדרונות המובילים למוסך ווטרגייט, שני גברים במדי שירות במלון הביטו בנו בסקרנות. כדי להציל את חייהם, העמדתי פנים שאני מנהלת שיחה ידידותית עם האיש שעמד לידי, האקדח שלו תקוע עכשיו בצלעותיי מכיס הז'קט שלו. כנראה שהם הניחו שאנחנו מנהלי מלונות או אורחים שהלכו לאיבוד בזמן שחיפשו את המוסך וחלפו על פנינו בלי לומר דבר.
  
  
  "מעולה, מר קרטר," אמר השובה המנומס שלי ברגע שהיינו מחוץ לטווח שמיעה של בני הזוג. הוא נסוג מאחורי, נתן הנחיות שהובילו אותנו בסופו של דבר לחלק מרוחק של המוסך. היו שם רק כמה מכוניות חנו שם, פלוס חניון פולקסווגן. אין זה מפתיע שהסיורים לא הבחינו בו. הערבי שאיתי כנראה הוריד את חבריו איפשהו, ואז נסע ישר למוסך ווטרגייט וחיכה ליד דלתי כמעט מהרגע שהמרדף אחריהם התחיל.
  
  
  אוטומטית פניתי לכיוון החניך, והערבי הבין נכון את מעשיי. "אז אתה יודע על זה, מר קרטר. היינו בטוחים שתעשה את זה. בגלל זה נשלחתי בשבילך. עם זאת, נשתמש במכונית שתחנה ליד הפולקסווגן. הוא כאן מאתמול בלילה. אחד מאנשינו מעולם לא חזר אליו לאחר ביקור בגג. אני בטוח שאתה יודע למה.
  
  
  לא עניתי, אבל חברי הפטפטן כמובן לא ציפה לתשובה כי הוא המשיך, "לך ישר לחלק האחורי של הווגה, מר קרטר. תגלו שתא המטען פתוח. פשוט תרים אותו ולאט לאט תטפס פנימה. אין אף אחד בסביבה, אבל עדיין לא הייתי רוצה לירות באקדח הזה במוסך. הצליל יהיה די חזק, ואם מישהו יבוא לחקור, יהיה צורך להרוג גם אותו".
  
  
  הגעתי כמעט לתא המטען של הווגה כאשר החמוש כנראה הבין שעשה טעות חמורה ומיד תיקן אותה. "עצור, מר קרטר. עכשיו רכן מעל מכסה תא המטען... אני אקח את האקדח. אוקיי, אתה יכול לקום שוב ולפתוח את תא המטען... אם רק תשב ותרגיש נוח, נהיה טובים ללכת.
  
  
  מתכרבלת בתא הצפוף, וידאתי שהראש שלי יהיה הכי רחוק שאפשר מתחת לחופה תוך כדי שמירה על כפות רגלי לחוץ על הפתח. בעודי מתכווץ, המשיך הערבי לכוון את המגנום לראשי; ואז, כשנדמה היה שהייתי מסודרת, הוא נסוג לאחור והושיט יד למכסה החזה. כשהוא התחיל לרדת, שמתי את עיני על גופו כדי לוודא שהוא לא זז יותר. באותו רגע, כשידעתי שהמראה שלו אליי ייחסם לחלוטין על ידי המכסה הכמעט סגור של בית החזה, פגעתי בשתי הרגליים, הפעלתי את כל הכוח של רגלי המסולסלות על המכה.
  
  
  מכסה החזה קפץ למעלה, התנגש במשהו והמשיך לנוע. עד שהצלחתי לראות, מצאתי את עצמי מסתכל על פנים מעוותות בצורה גרוטסקית על ראש שהוטה לאחור בזווית שנראתה בלתי אפשרית. עיניים לא רואות, שכבר החלו לדעוך, הביטו בי מאחורי הקצוות התחתונים של שקעיהן. היד שאוחזת במגנום הגדול התנדנדה באופן לא רצוני לעבר תא המטען של המכונית, אבל מערכת העצבים מעולם לא שידרה את האות לאותן האצבעות הקפואות ללחוץ על ההדק.
  
  
  כשזרקתי רגל אחת על קצה החזה והתחלתי לטפס החוצה, הערבי הגוסס נפל לפתע לאחור, נוקשה כמו קרש. חלקו האחורי של ראשו פגע ראשון ברצפת המוסך הבטון וזעט קדימה בסדק חזק. רק כשהתכופפתי למשוך את הלוגר שלי מחגורתו של האיש שהחזיק אותי בשבי, הבנתי מה קרה כשטרקתי את מכסה החזה למעלה. הלהב שלו, כמו להב גיליוטינה עמום, תפס אותו מתחת לסנטר, משליך את ראשו לאחור בכוח כזה ששבר את צווארו.
  
  
  לאחר חיפוש בכיסיו, מצאתי שני סטים של מפתחות לרכב. לטבעת אחת היה תג עם אותו מספר: קרוואן פולקסווגן ושם של סוכנות להשכרת רכב. ניסיתי את אחד המפתחות בטבעת אחרת בתא המטען של וגה וזה עבד. זו הייתה ראיה די משכנעת שהאיש הזה היה עם האיש שדקרתי.
  
  
  
  
  
  
  במרפסת של שרימה אמש. תהיתי מי עוד יכול להיות בסביבה למה שאמורה להיות משימה לחטוף את המלכה לשעבר. האם החרב יכולה להיות גם על גג המלון? האם זה שהרגתי בטעות כשקנדי נבהל והיכה את זרועי, ניסה להגיד לי את זה בלי לומר מילה כשהמשיך לגלגל את עיניו כלפי מעלה?
  
  
  לא היה זמן לבדוק את הפולקסווגן, ולא רציתי שמישהו ימצא אותי פתאום עם גופה במוסך. זרקתי אותו לתא המטען של הווגה, טרקתי את המכסה שלקח את חייו ונכנסתי למושב הנהג. מה לעזאזל, זה יחסוך את דמי הנסיעה במונית AX לכביש הצבאי וגוף אחד פחות שיהיה להוק אם הוא יצטרך לארגן מעבר מווטרגייט.
  
  
  עשרים דקות אחרי ששילמתי על חניית וגה - הכרטיס הוטבע כמעט שש עשרה שעות קודם לכן בשעה 01:00. - עברתי ליד הכתובת שרציתי בכביש הצבאי. למרבה המזל, רוב כלי הרכב של המשטרה המחוזית באותו היום התמקדו בציד החניון של פולקסווגן מבלי לדאוג למפרי רמזורים או מהירות, אז נסעתי במהירות ובלי לעצור. פניתי לפינה הבאה וחניתי. כשחזרתי לצומת, הבחנתי בקבוצה גדולה של בניינים נמוכים על הגבעה ממול והחלטתי שזו כנראה האדמה של סנט ג'ון קולג', שם קנדי אמורה לחכות לי. פניתי לפינה והלכתי במהירות חזרה לכביש הצבאי, לא רציתי להסתכן בהסבר לאיזה עובר אורח מועיל שידעתי שאסור לחניה בצד הזה של הרחוב ושלא צריך להיות מקום בצד השני, ו שאני ממהר.
  
  
  כשנסעתי ליד, הסתכלתי במהירות על הבית שבו קנדי אמר שעבדול והאיש שחשדתי שהוא חרב נכנסו פנימה. נראה היה שהוא משתלב בשכונה של לבנים אדומות, חוות מרובות מפלסים. ככל הנראה בין עשרים לעשרים וחמש שנים, מוצל על ידי עצים בקיץ, הוא היה מוקף ב"גדר חיה שהורשה לצמוח גבוה מספיק כדי לטשטש את הנוף של עוברי אורח מזדמנים מבלי לספק כל ערובה ברורה לפרטיות. . הפריצה בגדר הקדמית התרחשה בחניה שהובילה למוסך שני המכוניות בחלקו האחורי של הבית. שביל אבן הוביל לדלת הכניסה. מבחוץ זה נראה כמו בית של משפחה עשירה בינונית.
  
  
  אם ה-CIA ינהל את "הבתים הבטוחים" שלו באותו אופן כמו AXE, דימוי המכובדות הזה היה מטפח בקפידה על ידי דיירי הקבע של הבית. הוק הקצה בדרך כלל שני סוכנים לכל אחד מהבתים הבטוחים, בהם השתמשנו לפגישות חשאיות, או כדי להסתיר סוכני אויב ש"הסתובבו" עד שניתן יהיה לקבוע עבורם זהות חדשה, או כנקודות התאוששות לפצועים. סוכנים מקומיים, בדרך כלל גבר ואישה שמתחזות לזוג נשוי, צריכים להיות ידידותיים לשכניהם אך לא כל כך יוצאי דופן עד שהאנשים בשכנות יתקשרו באופן בלתי צפוי. הוק אוהב להקים את המחבואים שלו באזורי מגורים ולא באזורים מרוחקים שפתוחים יותר להתקפות פתע. ונראה שה-CIA אימץ מערך דומה, לפחות בכל הנוגע לבחירת אזורים.
  
  
  חלפתי על פני הבית והלכתי לדלת של הבית השכן. היא נפתחה רגע אחרי שהתקשרתי, אבל רק עד כמה שהרשת מאפשרת. האישה לבנת השיער תקעה את אפה לתוך החור בזמן שהלוע של הרועה הגרמני נבט לעברי. שאלה האישה בנעימות, בחשדנות קלה: "כן?" הרועה לא אמר דבר, אבל הביע את חשדותיו בצורה ברורה יותר בנהמה עמוקה. היא הרגיעה אותו: "שקט, ארתור!"
  
  
  "סליחה," אמרתי, "אבל אני מחפש את ה-DeRoses. אני לא יודע את המספר המדויק, אבל הם בטח גרים על הכביש הצבאי, ליד יוטה, וחשבתי שאולי אתה מכיר אותם.
  
  
  "לא, אני לא מזהה את השם הזה. אבל בשנתיים האחרונות היו הרבה אנשים חדשים בשכונה".
  
  
  "זה זוג צעיר," הסברתי. "היא בלונדינית, בערך שלושים, ואוגי בערך באותו גיל. הוא בחור גדול; אתה בהחלט תבחין בו כי הוא בערך בגודל של שישה רגל ארבעה אינצ'ים ומשקלו כמאתיים וארבעים קילו. אה, כן, הם נוהגים בקמפרוואן של פולקסווגן".
  
  
  היא הנידה בראשה עד שהזכרתי את החניך, ואז הבהוב של זיהוי הבזיק על פניה. "ובכן," היא אמרה בהיסוס, "יש זוג צעיר נחמד שגר בסמוך. הם שם בערך שנה, אבל לא זיהיתי אותם חוץ מאשר להגיד שלום. אבל אני בטוח שהם לא חברים שלך. היא לא בלונדינית והוא לא כזה גדול. אולי הקוקו הזה, אבל עם צד דק. הדבר היחיד הוא..."
  
  
  "כן?" - אני התעקשתי.
  
  
  "ובכן, שמתי לב כשבעלי ואני תפסנו את האוטובוס לעבודה הבוקר שיש חניון פולקסווגן חונה בחניה."
  
  
  "באיזה שעה זה היה?"
  
  
  "אני חושב שעברו רבע לשמונה בערך מאז שאנחנו בדרך כלל עוזבים."
  
  
  "לא שמתי לב לאף אחד שם עכשיו," אמרתי. "האם אתה במקרה
  
  
  
  
  
  
  ראית אותו עוזב? "
  
  
  "למעשה, כן. בדיוק יצאתי מהדלת מאוחר יותר בבוקר - זה בטח היה בצהריים או אולי באמצע שלושים - כשראיתי אותה מתרחקת ונוסעת. עמדתי לבקר חבר ברחוב Legation, ו...
  
  
  "ראית מי היה שם?" - קטעתי. "אולי הם היו חברים שלי."
  
  
  "לא, לא ידעתי. הוא כבר נעלם לפני שירדתי למדרכה, ונראה היה שהם ממהרים. אני מצטער."
  
  
  הייתי די בטוח לאן הולכים הפולקסווגן וצוות הרוצחים שלה; היה להם דייט ב-Canal Road, שנקבע בחיפזון בשיחת טלפון. הודיתי לאישה על עזרתה ואמרתי שאולי אנסה בסמוך למקרה שהאנשים בחניון היו חברים שלי על ידי כך שאתקשר לשכן אחר. הרועה נהם שוב כשהסתובבתי ללכת, והוא כמעט תפס את הלוע שלו כשהיא סגרה את הדלת.
  
  
  הלכתי כלאחר יד במורד השביל למחבוא ה-CIA, המשכתי להסתובב בבית למוסך. הדלת המתקפלת שלו לא נעולה, אז החלקתי אותה על צירים משומנים היטב. הלימוזינה של שרימה עדיין הייתה שם, ליד המוסטנג שהנחתי שהיא שייכת לדיירי הקבע של הבית. בשקט סגרתי את הדלת, יצאתי אל הפטיו הקטן של החווה. עמדה שם עגלת ברביקיו, חלודה מלבלט בשלג החורף.
  
  
  "לא הכל כל כך טוב, בנים," חשבתי. בעלי בתים אמיתיים היו מאחסנים את המנגלים שלהם במוסך לחורף.
  
  
  דלת המסך הייתה נעולה, אבל חיטוט קל עם חוד של סטילטו אילץ אותה לפתוח. גם הדלת האחורית הייתה נעולה. כרטיס הפלסטיק של אמריקן אקספרס שלי הזיז את הבורג, ותוך כדי החזקתי אותו במקום, ניסיתי לסובב את הידית עם היד השנייה. הוא הסתובב והדלת נפתחה. החזרתי את כרטיס האשראי לארנק שלי לפני שדחפתי את הדלת עוד יותר והוקל לי לגלות שאין בריח שרשרת.
  
  
  נכנסתי במהירות פנימה ומצאתי את עצמי במטבח. כשהסתכלתי מסביב, הבית היה שקט. הכלים, כנראה מארוחת הבוקר, נשטפו והונחו במתקן הייבוש ליד הכיור. הלכתי על קצות האצבעות לחדר האוכל, ואז לסלון. לא היו סימני מאבק בשום מקום למטה. ואז, כשעמדתי לטפס באמצע גרם המדרגות שהובילו ככל הנראה לחדרי השינה, משכה את תשומת לבי לחור קטן בטיח שעל הקיר שליד המדרגות. השתמשתי שוב בנקודת הסטילטו, חפרתי את הכדור בקיר. זה נראה כמו 0.38 משוטח לגבס. התכופפתי ובדקתי את השטיח המזרחי הזול שכיסה את הרצפה מול הכניסה.
  
  
  הכתם הארגמן כמעט אבד בתבנית. מישהו פתח את דלת הכניסה ונורה, החלטתי. כנראה מ-.38 עם מדכא. במבואה הקטנה היה ארון בגדים. גיליתי שהדלת נעולה, וזה היה יוצא דופן מספיק כדי לגרום לי לרצות לראות מה יש בפנים. לאחר שניסיתי כמה מהבחירות שלי, מצאתי אחד שהפך מנעול פשוט.
  
  
  על רצפת האסלה, מתחת למעילים התלויים שם, שכבה גופת גבר. הגופה לבשה כובע ומעיל, ויכולתי לראות שהוא גבוה לפי הברכיים שלו כפולות כדי לסחוט אותו לחלל הצפוף. דחפתי לאחור את הכובע שהיה שמוט על פניו, ראיתי היכן הכדור נכנס לעינו השמאלית. עד כאן חצי מ"הזוג הצעיר והיפה השכן". ככל הנראה עמד לעזוב את הבית כשמישהו הגיע לדלת הכניסה, והוא עשה את הטעות הגורלית שלא השתמש בעינית כדי לראות מי בחוץ לפני שפתח אותה. למי שעמד שם היה אקדח עם משתיק קול מוכן, והוא ירה מיד עם פתיחת הדלת, ואז תפס את קורבנו והוריד אותו בזהירות על השטיח על הרצפה מבלי ש"אשתו" של המת אפילו ידעה מה קרה. .
  
  
  החלטתי שגם היא חייבת להיות איפשהו בבית. אנשי החרב לא היו מסתכנים בביצוע הגופה. לקחתי את הלוגר, עליתי במדרגות למפלס העליון. בדממה ששררה בבית, החריקה הקלה של המדרגות המכוסות שטיח נראתה רועשת. מימיני בראש המדרגות, הדלת לחדר השינה הייתה פתוחה. נכנסתי ומצאתי אותו ריק. הלכתי מהר לארון. הוא הכיל בגדי גברים ותו לא. כשהפכתי במהירות את השמיכות, הבנתי שאין שום דבר מתחת למיטה, אז חזרתי למסדרון ופתחתי לאט את הדלת השכנה באותו צד. זה היה חדר האמבטיה - ריק. ארון התרופות מעל הכיור הכיל מוצרי טיפוח לגברים ותער. המת למטה כנראה סבל מבעיות בטן; על אחד המדפים היו בקבוקי נוגדי חומצה. ובכן, זה כבר לא מפריע לו.
  
  
  הלכתי במסדרון, נכנסתי דרך דלת פתוחה נוספת לחדר שלפי גודלו שיערתי שהוא חדר השינה הראשי של הבית. האישה שאחרי הייתה מסודרת; בגדיה היו מסודרים בקפידה על קולבים ונעליה היו בארגזים שנערמו על רצפת הארון הכפול הגדול. ככל הנראה, היא ובן זוגה שמרו על קשר עסקי למהדרין, למרות שחיו יחד במשך כשנה. רק אחד מהשניים
  
  
  
  
  
  
  כריות המיטה היו מקומטות. פתאום התחוור לי שהסדין על המיטה היה תחוב רק בצד אחד. היא כנראה המציאה את זה כשהאקדח עלה לקומה השנייה.
  
  
  נפלתי על ברכיי, הסתכלתי מתחת למיטה. עיניים עיוורות בהו בי מפנים שוודאי היו יפות לפני שהכדור קרע חלק מהלסת, ניתז דם לתוך שיער שחור ארוך שהתפשט על הרצפה. היא לבשה מעיל בית צהוב מרופד, והחלק הקדמי שלו היה מכוסה בדם מיובש במקום שבו נפגעה בירייה השנייה.
  
  
  זרקתי את השמיכה וקמתי על רגליי. עברתי במהירות דרך שאר הקומה העליונה, בדקתי את חדר השינה השלישי וחדר הרחצה הראשי, והדגמתי עוד יותר את הניקיון של עוזרת הבית של ה-CIA. חבוי מאחורי ערימת מגבות בארון המצעים, גיליתי רדיו דו-כיווני רב עוצמה המכוון לתדר שזיהיתי כשייך ל-CIA. זה כנראה עבד רק כשהבית הבטוח היה בשימוש. לא היה צורך במגע ישיר עם המטה הסודי ביותר של סוכנות הביון ליד לנגלי, וירג'יניה, למעט מקרים כאלה. הפכתי את מתג המקלט, אבל לא היה רעש מהטלוויזיה. הרגשתי מאחורי הארון, הרמתי כמה חוטים שנשלפו ונחתכו.
  
  
  ברגע שירדתי למטה, עצרתי בלובי הקדמי והקשבתי היטב לכל צליל שעשוי להצביע על חרב ועבדול בדאווי, בתקווה שרימה ואולי שניים משלושת רוצחי הקמפינג עדיין היו בבית. רק תקתוק שעון הכוורת הישן של סת' תומאס במזנון חדר האוכל שבר את הדממה.
  
  
  חזרתי על קצות האצבעות למטבח ומצאתי דלת שהייתה אמורה להוביל למרתף. בדקתי את הידית וגיליתי שהיא לא נעולה, אז פתחתי אותה מעט. זמזום קל נשמע מהסדק, אבל לא שמעתי שום קולות אנושיים בעשר המדרגות של המדרגות כשפתחתי את הדלת לרווחה.
  
  
  עם זאת, האור במרתף היה דולק, ולמטה יכולתי לראות את הרצפה מכוסה לינוליאום. כשירדתי באיטיות במדרגות, הופיע מכונת כביסה-מייבש על הקיר הרחוק. מאחורי המדרגות כובו מבער הנפט ומחמם המים. כמעט למרגלות המדרגות עצרתי בפתאומיות, פתאום הבנתי שרק שליש מהמרתף פתוח; "אולי פחות," החלטתי, נזכרתי בחדרים העמוסים למעלה.
  
  
  שאר המרתף מנותק על ידי קיר בלוקים בטון. ברור שהקיר נוסף הרבה אחרי בניית הבית, כי הבלוקים האפורים היו הרבה יותר חדשים מאלה שיצרו את שלושת הצדדים האחרים של השטח אליו נכנסתי. בהערכתי במהירות את גודל הבית עצמו, הערכתי שה-CIA יצר חדר או חדרים סודיים בהיקף כולל של כחמש עשרה מטרים רבועים. לפיכך, זה היה החלק הבטוח ביותר במקלט, שבו חברים או אויבים הזקוקים להגנה יכלו למצוא מקלט. ניחשתי שכנראה גם הפנים אטומים לרעש, כך שאם מישהו מתחבא שם, נוכחותו לא תעשה רעש אם השכנים יערכו ביקור פתע אצל הסוכנים המקומיים.
  
  
  ההנחה שלי ששום צליל לא חדר את הקירות והתקרה של המחבוא הסודי שכנעה אותי שגם שרימה וחוטפיה נמצאים בפנים. חשדתי שאני מחכה למשהו או למישהו, אבל לא ידעתי מה או למי. כמובן, לא בגלל שום אות ברדיו למעלה, כי התועלת שלו נהרסה על ידי מי שחתך את החוטים. עם זאת, היה סיכוי טוב שהמסר של עדבי - "החרב מוכנה להכות" - שודר מכאן לפני השבתת הרדיו.
  
  
  נראה שלא הייתה כל כניסה לחדר מצופה בטון, אבל ניגשתי אל הקיר כדי להתבונן מקרוב. ה-CIA יצר אשליה יפה; מן הסתם, כאשר נדרש הסבר למרתף הקטן במיוחד, אם "הזוג הצעיר" היה צריך לאפשר לקוראי מונים או עובדי תחזוקה להיכנס למרתף, הם בטח היו אומרים שהאנשים שרכשו מהם את הבית עדיין לא סיימו לבנות. מרתף בגלל חוסר כספים, ובדיוק סגרו את שאר החפירה. כמעט יכולתי לשמוע את האישה היפה והעורבנית אומרת לנציגת חברת החשמל הסקרן, "אה, נסיים את זה בעצמנו יום אחד כשיהיה קל יותר לקבל את כספי המשכנתא. אבל קנינו את הבית כל כך טוב כי לא היה בו מרתף מלא".
  
  
  קרוב יותר לנקודה הרחוקה ביותר של הקיר מהמדרגות, מצאתי את מה שחיפשתי. סדק קטן בבלוקים התווה אזור בגובה של כשבעה מטרים ואולי ברוחב של שלושים ושישה סנטימטרים. זו הייתה אמורה להיות הדלת לכל מה שנמצא מעבר, אבל איך היא נפתחה? האור הבהיר מהנורות הבלתי מוצלות מעלי סיפק שפע של אור כשחיפשתי איזה מתג או כפתור שיפתחו את הדלת הנסתרת. נראה שלא היה מכשיר כזה על הקיר עצמו, אז התחלתי להסתכל סביב בחלקים אחרים של המרתף. הייתי צריך לעבור את הדלת הזאת במהירות; הזמן אזל.
  
  
  חיפשתי עשר דקות מתסכלות אבל לא מצאתי כלום. בדיוק עמדתי להתחיל ללחוץ על
  
  
  
  
  
  
  בלוקי בטון רגילים בקיר בתקווה שאחד מהם עשוי להיות המפתח. בעודי נסוג לדלת הסודית, חלפתי על פני אחת מקורות התמיכה הגדולות ובזווית העין ראיתי את מה שהיה מולי כל הזמן - מתג אור. אבל מה הפעיל המתג הזה? זה שבראש מדרגות המרתף כנראה שלט רק בשתי נורות, והן כבר דלקו.
  
  
  בדקתי את החיווט שהגיע מהמתג. יכול להיות שזה קשור לציוד הכביסה או למבער השמן. במקום זאת, החוט הלך ישר לתקרה וחצה נקודה ליד הסדק המסמן את הכניסה לחדר הסודי. החזקתי את הלוגר ביד אחת והפכתי את המתג ביד השנייה. לרגע לא קרה כלום. ואז הרגשתי רטט קל של הרצפה מתחת לרגלי ושמעתי צליל שחיקה עמום כשחלק מהקיר החל להתנדנד החוצה על צירים משומנים היטב, כנראה מונע על ידי מנוע חשמלי אי שם מאחוריו.
  
  
  עם נשק ביד, נכנסתי לפתח ברגע שהוא רחב מספיק כדי להכניס אותי. הסצנה שקיבלה את פניי יכולה להתחרות בשער של אחד מהמגזינים הציבוריים הישנים.
  
  
  שרימה הייתה קשורה לקיר הרחוק שמולי. היא הייתה עירומה לגמרי, אבל לא הספקתי להעריך את הקימורים המעוקלים של דמותה הקטנטנה. הייתי עסוק מדי בהסתכלות על הגבר שעמד לידה ומגן על האחרים בחדר עם הלוגר שלי. עבדול עמד ליד שרימה ויכולתי להבחין לפי המבט על פניה שהוא עושה משהו מגעיל, שנקטע בהגעתי. ישב ליד שולחן בחלל הפתוח הגדול שה-CIA הקימה ערבי לבוש היטב שהייתי בטוח שהוא האיש שעבדול אסף בשגרירות אדביה - זה שהוק ואני האמנו שהוא חרב. . כנראה הוא עבד על כמה ניירות; הוא הרים את ראשו מהניירות ובהה בי ובאקדח.
  
  
  שני ערבים נוספים נחו בפינה אחרת של המקלט. אחד ישב על מיטה ששימשה בדרך כלל אורחים זמניים של ה-CIA. רובה אוטומטי שכב לידו. התאום שלו היה בידיהם של אחרוני קבוצת דיירי המקלט הממשלתי. הוא החל להרים את הרובה שלו כשנכנסתי לחדר, אך נעצר כאשר הלוע של האקדח שלי הסתובב לכיוונו. אף אחד מהם לא נראה מופתע לראות אותי, מלבד שרימה, שעיניה התרחבו תחילה בהפתעה ואז הבחינה במבוכה במערומיה. הייתי בטוח שהם חיכו לי כשעבדול דיבר:
  
  
  "היכנס, מר קרטר," הוא אמר, עדיין מנומס, אפילו במצב המתוח שבו נקלע. - חיכינו לבואך. עכשיו התוכנית שלי התגשמה".
  
  
  כשקרא לזה התוכנית שלו זעזע אותי לרגע. הוק ואני טעינו. האיש שגילם את שומר הראש של שרימה והנהג של פקיד שגרירות אדביה היה חרב, לא זה שהיה הנוסע שלו. הסתכלתי עכשיו על עבדול כאילו הסתכלתי עליו בפעם הראשונה. ואז, בזווית העין, הבחנתי בתנועה מכיוון החדר, שם שני גברים היו קפואים במקומם. לחצתי על ההדק, נד בראשי, וכדור מהלוג'ר פגע בערבי עם הרובה האוטומטי ברקה כשהוא מסתובב לנסות לכוון אלי את הקנה. הוא היה מת לפני שנפל על הרצפה כשהרובה שלו נופל מידיו.
  
  
  "אל תנסה," הזהרתי את חברו, שהחל להגיע לאקדח שלידו על המיטה. לא הייתי בטוח שהוא מבין אנגלית, אבל כנראה לא היה לו שום בעיה לפרש את טון קולי או את כוונותיי כי זרועותיו התפתלו לאחור ולמעלה אל התקרה.
  
  
  "זה לא היה נחוץ, מר קרטר," אמר עבדול בקרירות. "הוא לא היה יורה בך. זה לא היה חלק מהתוכנית שלי".
  
  
  "הוא לא היסס להשתמש בדבר הזה היום," הזכרתי לחרב. "או שהרג את שלושת אלה חלק מהתוכנית שלך?"
  
  
  "זה היה הכרחי," ענה עבדול. "כמעט הגיע הזמן שאגיע לכאן - והם עקבו בי מקרוב מכדי לעשות זאת מבלי לחשוף היכן אנשי מחזיקים בכבודה". החלק האחרון נאמר בלעג כשהוא פונה קלות לעבר שרימה. "האם הם היו חברה טובה, גברתי?" הוא אמר את המילים האחרונות האלה בנימה שגרמה להן להיראות מלוכלכות יותר מכל מה שהוא או שני הבריונים שלו יכולים לעשות ללכודה היפהפייה, והסומק שהתפשט מפניה אל גרונה החשוף והחזה המתנשא אמר לי שהיא מבחן היה גם נפשית וגם פיזית.
  
  
  שרימה עדיין לא דיברה מאז שפתחתי את הדלת הסודית ונכנסתי לחדר הסודי. הייתה לי הרגשה שהיא בהלם או פשוט יצאה מזה. או אולי היא סוממה מעבר לתרופות ההרגעה שנתנה לה קנדי, ורק עכשיו התחילה לשלוט ברגשותיה באופן מלא.
  
  
  "בסדר, עבדול, או שאני צריך להגיד סייף אללה?" אמרתי. התגובה שלו לשימוש שלי במילה הערבית לחרב אללה הייתה פשוט להשתחוות קלות. - הסר את השרשראות האלה מהוד מעלתה. מָהִיר."
  
  
  "זה לא יהיה נחוץ, עבדול," אמר קול.
  
  
  
  
  
  
  אמרתי. "תזרוק את האקדח, ניק, והרם את הידיים שלך."
  
  
  "היי, קנדי," אמרתי בלי להסתובב. "מה החזיק אותך? חיכיתי שתצטרפו אלינו כאן. אם היית מגיע כמה דקות קודם לכן, היית יכול להציל את חייו של אחד מחבריך."
  
  
  ההלם מלראות את חברתה משכבר הימים ובן לוויה אוחזים באקדח על האיש שבא להציל אותה גרם לשרימה להתעורר לחלוטין. "סוכריות! מה אתה עושה? ניק בא לקחת אותי מכאן!"
  
  
  כשאמרתי לה ש-Candy Knight הוא זה שאיפשר לה להיתפס, הגילוי היה יותר מדי עבור המלכה לשעבר. היא פרצה בבכי. נעלם הכבוד המלכותי שתמך בה באומץ מול מענייה. היא הייתה אישה שנבגדה על ידי מישהו שאהבה כמו אחות, והיא בכתה שוב ושוב: "למה, קנדי? למה?"
   פרק 11
  
  
  
  
  עדיין לא שמתי את האקדח או הרמתי את ידי, אבל עבדול עזב את שרימה ובא לקחת ממני את הלוגר. לא יכולתי לעשות באותו שלב מלבד לתת לו לקחת את זה. אם קנדי תלחץ על ההדק, לא תישאר תקווה לאישה המייפחת שראשה נפל על חזה. עולמה התפצל למיליארד חלקים, ומבחינתה הכאב הפיזי נשכח. הקפלים הגסים שנחתכו בחבלי פרקי ידיה וקרסוליה הפרושים כבר לא היו אכזריים כמו תהליך ההתפרקות של חייה – תהליך שהחל כאשר נאלצה לעזוב את הגבר שאהבה ואת ילדיה.
  
  
  "עכשיו אם רק תלך לקיר, מר קרטר," אמר עבדול והצביע עם האקדח שלי לאן שהוא רצה שאלך.
  
  
  כדי להרוויח זמן, שאלתי אותו, "למה אתה לא נותן לקנדי לספר לשרימה למה היא מכרה אותה? אין לך מה להפסיד עכשיו.
  
  
  "כלום חוץ מהזמן," הוא אמר, פנה להורות על החמוש על הדרגש לבוא לשמור עליי. כשהאיש לקח את המקלע והלך לעברי, הוא עצר להסתכל על חברו המת. זעם הבזיק על פניו, הוא הרים את הרובה שלו באיום וכיוון אותו לעברי.
  
  
  "תפסיק!" – ציווה עבדול, עדיין מדבר אליו בערבית. "אי אפשר להרוג אותו עם הנשק הזה. כשהכל מוכן, אתה יכול להשתמש באקדח שבו השתמשו אלה למעלה.
  
  
  שרימה הרימה את ראשה והביטה בי בשאלה. ככל הנראה היא הוחזקה בחוץ עד שאנשי החרב נפטרו מסוכני ה-CIA התושבים. "יש 'זוג צעיר נחמד' מת למעלה", אמרתי לה. "לפחות השכן תיאר אותם כטובים".
  
  
  "הם היו מרגלים עבור ה-CIA האימפריאליסטית שלך," נהם לעברי עבדול. "אנחנו יודעים על הבית הזה כבר זמן מה, מר קרטר. הנה סלים", המשיך והנהן לעבר האיש ליד השולחן, שחזר למסמכיו לאחר שפורקתי מנשקו, "עזר מאוד בהקשר הזה. הוא צמוד לפרטי האבטחה בשגרירות ופעם אחת נאלץ ללוות את שאה חסן לכאן כשהמלך המהולל שלנו היה בוושינגטון כדי לקבל פקודות מאדוני ה-CIA שלו. פגישה זו נמשכה כמעט שש שעות, ולסלים הייתה הזדמנות מספקת להיזכר בפריסה של הבית. עבור מרגלים, הם לא היו חכמים במיוחד; סלים אפילו הורשה לעמוד על המשמר בדלת הסודית של החדר הזה ולראות איך זה עובד בזמן שהוא מחכה לחסן".
  
  
  "השאה מעולם לא קיבל פקודות מאף אחד!" - שרימה נבחה על שומר הראש שלה לשעבר. "אני זוכר שהוא סיפר לי על הפגישה הזו כשחזר לסידי חסן. ה-CIA עדכן אותו על המתרחש בשאר המזרח התיכון כדי שיוכל להגן על עצמו מפני אלה שמתחזות לחברים שלנו בזמן שהם זוממים לקחת ממנו את כס המלכות".
  
  
  "מי, מלבדך וחסן, מאמין בפיקציה הזו?" – אמר עבדול בזחיחות. "עד שנסיים, כולם בעולם הערבי יידעו על הבגידה שלו וכיצד הוא הרשה לעצמו ולאנשיו לשמש מפגיני מלחמה אימפריאליסטים. ואיך הוא הפך לכלב הרץ שלהם בזכותך"
  
  
  כשסימן שאלה גדול הופיע על פניה היפות של שרימה, עבדול התמוגג. "הו כן, גברתי," הוא אמר וחזר אליה, "לא ידעת? אתה זה שהעיב את מוחו של חסן עד כדי כך שהוא לא יכול היה לקבוע מה הכי טוב עבור ארצו. השתמשת בגוף המרושע הזה שלך כדי ללהב אותו בתשוקה כדי שלא יוכל לראות מי חבריו האמיתיים." כדי להדגיש את טענתו, עבדול הושיט את ידו וליטף בזימה את חזה וירכיה של שרימה כשניסתה להתחמק מליטופיו המייסרים; הכאב מהקשרים הגסים שלה והבחילה מהמגע הברברי שלו הופיעו על פניה בו זמנית.
  
  
  "ואז, כשהפכת את חסן לעבד האהבה שלך," המשיך עבדול, "התחלת להעביר לו את פקודות אדוניך כאן בוושינגטון."
  
  
  "זה שקר!" אמרה שרימה, פניה הופכות שוב לאדומות, הפעם מכעס ולא מבוכה על מה שהמשרת שלה לשעבר עושה לגופה. "חסן חשב רק על מה שטוב לאנשיו. ואתה יודע שזה נכון, עבדול. הוא בטח בך כידיד ובטח בך לעתים קרובות מאז היום שהצלת את חייו".
  
  
  
  
  
  
  כמובן, אני יודע את זה, הוד מעלתך," הודה עבדול. "אבל מי יאמין שכשהעולם יראה את הראיות שסלים מכין כאן - ראיות שכבר מחכות להימסר לשאה החזק כשנדווח על מותך בידי ה-CIA".
  
  
  שרימה התנשפה. "אתה מתכוון להרוג אותי ולהאשים את ה-CIA? למה השאה צריך להאמין לשקר הזה? במיוחד אם אתה מתכוון לרמוז שעבדתי עבור ה-CIA."
  
  
  עבדול פנה אלי ואמר, "תגיד לה, מר קרטר. אני בטוח שכבר הבנת את התוכנית שלי.
  
  
  לא רציתי לחשוף עד כמה AX ידע על מזימת החרב, אז רק אמרתי, "טוב, אולי ינסו לשכנע את השאה שאתה נהרג כי החלטת לחשוף את פעולות ה-CIA באדאבי לחסן ולשאר העולם."
  
  
  "בדיוק, מר קרטר!" אמר עבדול. "אני רואה שגם לכם, עובדי שירות הגנת ההנהלה, יש מוח. הנחנו שאתם לא יותר משומרי ראש מהוללים, טובים למעט יותר מאשר לעמוד מחוץ לשגרירויות ולקונסוליות".
  
  
  חרב לא ידע זאת, אבל הוא ענה על השאלה הגדולה שעלתה בראשי מאז שאמר לי לראשונה שהוא מחכה לי בבית הבטוח של ה-CIA. ברור שהוא לא ידע על AX או מי אני באמת. הבטתי בקנדי, שעמדה בשקט, עדיין אוחזת באקדח הקטן לאורך כל השיחה בין עבדול לשרימה.
  
  
  "אני חושב שאני צריך להודות לך שסיפרת לו מי אני, מותק," אמרתי. פניה היו מתריסים כשהמשכתי, "אתה די טוב בשימוש בגוף שלך כדי לקבל את המידע שאתה צריך. הודות ל."
  
  
  היא לא ענתה, אבל עבדול חייך ואמר, "כן, מר קרטר, היא משתמשת היטב בגופה." מהאופן שבו לעג בזמן שדיבר, הבנתי שגם הוא חווה את תענוגות משחקי האהבה של קנדי. "אבל במקרה שלך," הוא המשיך, "זו לא הייתה תשוקה בלתי נשלטת שהשפיעה עליה. כאורחת זכית להנאותיה - לפי הנחיותיי. הייתי צריך לדעת איפה אתה משתלב בתמונה, וברגע שהיא גילתה שגם אתה עובד עבור הממשלה הקפיטליסטית, החלטתי לכלול אותך בתוכניות שלי".
  
  
  "זה היה העונג שלי," אמרתי, פניתי לקנדי ולא אל עבדול. "תגיד לי, קנדי, האיש במרפסת של שרימה - האם זו הייתה תאונה כשהכנסת את הסכין שלי בגרונו? או שפחדת שהוא הולך לדבר ולספר לי שגם חרב הייתה על גג הווטרגייט ומובילה את ניסיון החטיפה של שרימה? »
  
  
  עיניים חומות גדולות סירבו להביט בי, וקנדי נשארה בשקט. עם זאת, עבדול לא היה כל כך מאופק. מרוצה מכך שזימתו להשמיד את שאה חסן תצליח וששום דבר לא יעמוד בדרכו, הוא נראה כמעט מוכן לדון בכל ההיבטים של המבצע.
  
  
  "זה היה מאוד חכם מצידה, נכון, מר קרטר?" – אמר בהתנשאות. "שמעתי על זה כשירדתי לחדר של שרימה כדי לראות מה השתבש. זה הרגע שאמרתי לה להעסיק אותך לשארית הלילה בזמן שאנחנו ברחנו עם הוד מעלתה...סליחה, הוד מעלתה לשעבר. תארו לעצמכם, הטיפש הזקן הזה מבלש המלון חשב שהוא יכול לעצור אותנו. הוא התקרב ורצה לדעת מה אני עושה בדלת החדר בשעה זו, מתהדר בתג המלון שלי כאילו נראיתי קרועה. הוא לא הוסיף את המובן מאליו - שלא היה צריך להרוג את הזקן - הרי עבדול הוכר כשומר הראש הרשמי של שרימה.
  
  
  "למרבה הצער שלו, אולי הוא חשב כך," אמרתי. "הוא לא ממש הבין מה קורה, רק שהוא היה צריך להגן על האישה מפני הטרדה". הודיתי בפני עצמי שזו טעות שלנו.
  
  
  שרימה, שנבהלה מכל מה ששמעה בדקות האחרונות, שאלה שוב את חברתה הוותיקה לבית הספר: "למה, קנדי? איך יכולת לעשות לי את זה? אתה יודע שהוד מעלתו ואני אהבנו אותך. למה?"
  
  
  השאלה הגיעה לבסוף לקנדי. בעיניים מהבהבות היא אמרה בבוז: "כמובן, חסן אהב אותי. בגלל זה הוא הרג את אבא שלי! "
  
  
  "האבא שלך!" – קראה שרימה. "קנדי, את יודעת שאביך נהרג על ידי אותו אדם שניסה להרוג את השאה. אביך הציל את חייו של חסן בכך שהקריב את חייו. עכשיו אתה תעשה את זה לי ולו."
  
  
  "אבי לא הקריב את חייו!" קנדי כמעט צרחה ובכתה בו זמנית. "חסן הרג אותו! הוא משך את אבי לפניו כדי להציל את חייו העלובים כשהותקף על ידי רוצח. נשבעתי שאצור קשר עם חסן כשאגלה את זה, ועכשיו אני הולך לעשות את זה".
  
  
  "זה לא נכון, קנדי," אמרה לה שרימה בלהט. "חסן היה כל כך מופתע כשהאיש הזה פרץ לחדר הקבלה של הארמון והלך אחריו שהוא פשוט עצר. אביך קפץ לפניו ונדקר. אז עבדול הרג את הרוצח".
  
  
  "איך אתה יודע?" קנדי ענתה לה. "היית שם?"
  
  
  "לא," הודתה שרימה. "אתה יודע, הייתי איתך באותו זמן. אבל חסן סיפר לי על זה מאוחר יותר. הוא הרגיש אחראי למותו של אביך, ו
  
  
  
  
  
  
  מה אחראי עליך"
  
  
  "הוא היה אחראי! הוא היה פחדן ואבא שלי מת בגלל זה! הוא פשוט לא יכול היה לסבול להגיד לך את האמת כי אז תדע שהוא גם פחדן".
  
  
  "סוכריות," התחננה שרימה, "אבא שלי אמר לי את אותו הדבר. והוא לא ישקר על דבר כזה. הוא היה החבר הכי טוב של אביך ו...
  
  
  קנדי לא הקשיבה. היא קטעה את שרימה שוב, היא צעקה, "אבא שלך היה בדיוק כמו שלי. קודם איש חברה. וחברת הנפט לא יכלה להודיע לאנשיו שחסן הוא פחדן, אחרת לא יתמכו בו. ואז החברה היקרה הייתה נזרקת מהארץ. חסן שיקר וכל מי שעבד בחברת הנפט תמך בו".
  
  
  צפיתי בחרב כששתי הבנות מתווכחות והחיוך על פניו העלה שאלה במוחי. "קנדי לא דומה לעצמה," חשבתי. זה היה כמעט כאילו היא חוזרת על סיפור שסופר לה שוב ושוב. התערבתי כדי לשאול את השאלה שלי. "קנדי, מי סיפר לך על מה שקרה באותו היום?"
  
  
  היא הסתובבה אלי שוב. "עבדול. והוא היה היחיד שם שלא היה לו מה להפסיד בכך שאמר לי את האמת. הוא גם כמעט נהרג על ידי האיש הזה באותו יום. אבל הוא לא היה פחדן. הוא ניגש אל הרוצח המטורף הזה וירה בו. לחסן היה פשוט מזל שעבדול היה שם, אחרת האיש הזה היה לוקח אותו מיד אחרי אבי".
  
  
  "מתי הוא סיפר לך על זה?" שאלתי.
  
  
  "באותו לילה. הוא ניגש אליי וניסה לנחם אותי. הוא פשוט שחרר את מה שבאמת קרה ואני חטפתי ממנו את השאר. הוא גרם לי להבטיח לא לספר לאף אחד מה השאה עשה. הוא אמר שבאותה תקופה יהיה רע למדינה אם כולם ידעו שהשאה פחדן. זה היה הסוד שלנו. אמרתי לך שלכולם יש סודות, ניק.
  
  
  "די עם זה," אמר עבדול בחריפות. "יש לנו עוד הרבה מה לעשות. סלים, איך יגיעו המסמכים? כמעט סיימת? »
  
  
  "עוד חמש דקות." זו הייתה הפעם הראשונה מאז שנכנסתי לחדר שפקיד שגרירות דיבר. "השתמשתי בספר הקודים שמצאנו למעלה כדי להכין דו"ח המצביע על כך שהוד מעלתה - המלכה לשעבר - אמרה לממונים עליה שהיא כבר לא מאמינה שמה שה-CIA עשה בעדבי היה נכון, ושהיא מתחרטת שעזרה לכולם. הפעם. היא איימה לחשוף את ה-CIA לכבודו ולעיתונות העולמית".
  
  
  "משהו אחר?" – דרש עבדול תשובה.
  
  
  "המאמר שאני מסיים כעת הוא הודעה מקודדת המורה לאנשים בבית להיפטר משרימה אם הם לא יכולים לשנות את דעתם. אם אפשר, הם צריכים לגרום לזה להיראות כמו תאונה. אחרת, יש לירות בה ולפנות את גופתה בצורה כזו שלעולם לא תימצא. במקרה זה, נכתב בדו"ח, תפורסם כתבת כיסוי, שבה נאמר שהיא נעלמה כי היא חוששת שתנועת ספטמבר השחור תהרוג את חייה. גם הנייר השני מוכן".
  
  
  נאלצתי להודות ש-Sword הגתה תוכנית שבהחלט תשים את ה-CIA - ובכך את ממשלת ארצות הברית - באותו עמוד עם שאה חסן והעולם כולו. חשבתי על ההשלכות האפשריות של התוכנית כאשר קנדי שאל אותי פתאום:
  
  
  "ניק, אמרת שאתה מחכה לי. איך אתה יודע? איך התמסרתי? »
  
  
  "נזכרתי בשני דברים בדרך לכאן," אמרתי לה. "ראשית, מה שדיווח הבוקר אחד מהגברים שעקב אחריך ואחרי עבדול לתוך הפוטומק. הוא ראה איך עבדול עוצר בתחנת דלק ושניכם השתמשתם בטלפון. זה מזכיר לי ששאלתי אותך אם יש לך הזדמנות לשמוע למי עבדול מתקשר או לראות לאיזה מספר הוא חייג כשהתקשרת אלי אחר כך בווטרגייט. ואמרת שלא הלכת איתו לתחנת המשטרה. אבל עשית זאת, יקירתי. רק אתה לא ידעת שמישהו ראה אותך עושה את זה ודיווח על כך".
  
  
  "אז אלה היו אנשי שירות ההגנה המנהלים שעקבים אחרינו, מר קרטר," אמר עבדול. "חשבתי על זה, אבל לא היה לי מספיק ניסיון בארץ כדי להיות מסוגל להכיר את כל המפעילים החשאיים השונים. אבל לא חשבתי שמישהו מהם העז להתקרב עד כדי להתבונן בנו בתחנה. חשבתי שהם חיכו סביב העיקול עד שראו אותנו שוב עולים על הכביש".
  
  
  "היכן שנסעת לאט מספיק כדי שאנשיך בטנדר יגיעו לנקודת המארב," הוספתי.
  
  
  "בְּדִיוּק."
  
  
  "עשית שתי שיחות, עבדול," אמרתי לו, והוא הנהן בהסכמה. "אני יודע איך זה היה עם הגברים בבית הזה שהחזיקו את שרימה בשבי - אחרי שהרגו גבר ואישה. מי היה המתקשר השני...סלים? »
  
  
  תקן שוב, מר קרטר. הייתי צריך להגיד לו שאני אאסוף אותו בקרוב. אחרי שמיס נייט ואני שיחקנו את המופע הקטן שלנו בג'ורג'טאון לטובתך כדי שתוכל לפתות אותך לכאן.
  
  
  "אז היית צריך להתקשר לחברת המוניות," אמרתי והסתכלתי על קנדי. "היה צריך להזמין מונית ישירות מהבוטיק ל
  
  
  
  
  
  אתה יכול לצאת במהירות ולהקפיד לעזוב לפני שהבחורה הזאת תעקוב אחריך החוצה כדי לשאול כל שאלה."
  
  
  "בסדר," אמר עבדול, ולא הרשה לקנדי לענות לי. הוא רצה לוודא שהוא מקבל קרדיט מלא על תכנון ההתקנה כולה. "וזה עבד, מר קרטר. אתה כאן כמתוכנן."
  
  
  רציתי להוציא ממנו קצת אוויר, אז אמרתי, "למעשה, זה היה עניין המוניות הזה שגרם לי לחשוב על קנדי ועל צירופי המקרים הרבים שהיא הייתה מעורבת בהם. רק בסרטים מישהו רץ מבניין ומיד נכנס למונית. זה כאילו הגיבור תמיד מוצא חניה בדיוק איפה שהוא צריך אותה. בכל מקרה, נזכרתי שזה היה הרעיון של קנדי לעשות את הטיול הקטן הזה ברחבי ג'ורג'טאון ושהיא התעקשה לבלות איתי אתמול בלילה בזמן שרימה נחטפה. ואז נזכרתי בשיחות הטלפון בתחנת הדלק, והכל נפל על מקומו".
  
  
  "אני חושש שזה מאוחר מדי, מר קרטר," אמר עבדול. הוא פנה אל האיש שמאחורי השולחן, שהחל לאסוף את הניירות שלו ולתחוב משהו - ספר קודים של ה-CIA, ניחשתי - לכיסו. "אתה מוכן, סלים?"
  
  
  "כן." הוא הושיט לחרב כמה פיסות נייר שעליהן עבד ואמר, "אלה הם אלה שאתה יכול למצוא בבית." מנהיגו לקח אותם, ואז הושיט את ידו שוב. סלים הביט בו לרגע, ואז הוציא בביישנות את ספר הקוד מכיסו. "פשוט חשבתי שאני צריך לטפל בזה", הוא התנצל. "תמיד יש סיכוי שכשהמשטרה תבוא היא עשויה לחפש אותך ולא יהיה זה חכם לעמוד לרשותך".
  
  
  "כמובן, ידידי," אמר עבדול, כרך את זרועו סביב כתפו. "היה טוב מצידך לחשוב על הבטיחות שלי. אבל אני אדאג לגבי זה ובו בזמן אסיר כל פיתוי מדרכך. יש מי שישלם הרבה כדי לשים יד על הספר הקטן הזה, ועדיף שהכסף יגיע ישירות אליי ואל תנועת Silver Scimitar המפוארת שלנו. האין זה כך, סלים? »
  
  
  זייפן השגרירות הקטן הנהן במהירות בהסכמה ונראה הקלה כאשר חרב שחרר את חיבוק הדוב שהיה לו סביב כתפו של האיש. "עכשיו אתה יודע מה לעשות?"
  
  
  "אני אלך ישר לשגרירות ואז..." הוא עצר בפתאומיות, נראה מבוהל ושאל, "באיזה סוג של מכונית הייתי צריך להשתמש?" ומוחמד, מי היה אמור להביא את הקרטר הזה לכאן? מה קרה לו?
  
  
  עבדול פנה אלי. "הו כן, מר קרטר. רציתי לשאול אותך על מוחמד. אני מניח שהוא סבל את אותו גורל כמו חברינו בצבא השחרור השחור בג'ורג'טאון. וכו."
  
  
  בדיוק עמדתי לענות לו כשראיתי את המבט השואל על פניה של קנדי והחלטתי שהיא לא יודעת כלום על "האחרים". נזכרתי בשלישיית היפנים שחיכתה לנו בגרייט פולס, הייתה לי גילוי נוסף ושמתי את הרעיון בצד לשימוש עתידי. "אם מוחמד הוא האיש שחיכה מחוץ לחדר שלי, הוא נעצר. הוא ביקש ממני לומר לך שהוא יאחר. מאוחר מידי. למעשה, אני לא חושב שהוא ישרוד בכלל".
  
  
  עבדול הנהן. "חשדתי בזה," אמר.
  
  
  "קנדי, הסתכלת כשמר קרטר הגיע כמו שאמרתי לך? איך הוא הגיע לכאן? »
  
  
  "ראיתי אותו יוצא מהמכונית שהוא החנה מעבר לפינה", אמרה. "זה היה וגה."
  
  
  "שוב, בדיוק כפי שחשדתי," אמר עבדול והשתחווה לי. "נראה שיש לנו הרבה מה להחזיר לך, מר קרטר, כולל הבאת המכונית שלנו לכאן כדי שסלים יוכל לחזור לשגרירות." הוא הושיט את ידו. "אפשר לקבל את המפתחות? תגיע אליהם בזהירות רבה". הוא הצביע על הרוצח עם המקלע, וראיתי את האצבע שלו נסגרת קלות על ההדק.
  
  
  הוצאתי את טבעת המפתחות מהכיס והתחלתי לזרוק אותה לאיש עם הרובה. "לא! בשבילי,” אמר עבדול במהירות, מוכן לכל פעולות חשודות מצידי. עשיתי כדבריו, ואז הוא הושיט את מפתחות המכונית לאיש שלו סלים, ואמר, "המשך לעקוב אחר ההוראות שלך."
  
  
  "בשגרירות אחכה לשיחתך. כשזה מגיע, אני מתקשר למשטרה ואומר שהתקשרת אלי מהכתובת הזו ואמרת שמצאת את הוד מעלתה נרצחת. אז אני מודיע להוד מעלתו מה קרה".
  
  
  "ואיך הגעתי לכתובת הזו?"
  
  
  "שלחתי אותך לכאן כשהתברר שהוד מעלתה נעדר. נזכרתי שהוד מלכותו ביקש ממני פעם לקחת אותו לבית הזה לפגוש כמה אמריקאים, וחשבתי שאולי הוד מעלתה הגיעה לכאן כדי לבקר את חבריה האמריקאים. ואני לא יודע שום דבר אחר על הבית של מי זה או משהו כזה.
  
  
  "בסדר אל תשכח מילה ממה שאמרתי לך, סלים," אמר עבדול וטפח לו על השכם חנה את זה במגרש החניה ליד השגרירות ותגיד לאדם התורן שמישהו יבוא לקחת את המפתחות." הוא אמר את המילה האחרונה לגבר שלו אחרי שהסתכל בשעון שלו.
  
  
  
  
  
  
  בשגרירות בעוד חצי שעה, ועד אז אנחנו אמורים לסיים כאן. צפו לשיחה שלי בין שש וחצי לשש ארבעים וחמש. אללה איתך."
  
  
  "ואיתך, סייף אללה," אמר פקיד אדב הבוגדני כשלוח הבטון נסגר שוב, אוטם אותנו בחדר האטום לרעש כששרימה ואני בהינו בעיני מוות בטוח.
   פרק 12
  
  
  
  
  ברגע שסלים עזב, עבדול החל לפרסם את תזכירי ה-CIA המזויפים שלו. מוסטפא ביי הפנה אלי את האקדח שלו בפנים כועסים, ורק מדי פעם הזיז את מבטו לרגע כדי להציץ בגופה העירומה של מלכתו לשעבר. איכשהו ידעתי שהוא זה שמתעלל בה כשהיא תלויה על החבלים שהחזיקו את ידיה ורגליה. הייתי גם בטוח שהוא וחברו המת כעת היו תחת פקודות מחמירות מהחרב לא לאנוס את השבוי שלהם. כל התעללות מינית כזו הייתה מתגלה בנתיחה, ולא חשבתי שחרב רוצה סוג כזה של סיבוך. הרצח היה צריך להיות מסודר, כאילו בוצע על ידי אנשי מקצוע של ה-CIA.
  
  
  אני לא לגמרי בטוח איך החרב תסביר את ההבדל בזמן המוות בין הגופות שלמעלה לשרימה. ואז התברר לי שלא ניתן למצוא את הגופות האלה בבית. כל מה שהיה עליו לעשות זה לומר שהוא פרץ ומצא את הדלת הסודית פתוחה ואת גופתה של שרימה מונחת בחדר הסודי. הוא יכול גם לומר שראה אדם אחד או שניים נוסעים משם כשהגיע בלימוזינה. או שהוא יכול היה לפתוח את תא המטען של המוסטנג במוסך ואז לספר למשטרה שמישהו רץ כשהוא עצר. הנחה הגיונית תהיה שהרוצח עמד לסחוב את גופתה של שרימה כאשר שומר הראש שלה הגיע לשם והפחיד אותו.
  
  
  תהיתי איפה אני משתלב בתוכנית שלו. ואז הבנתי שאהפוך למת שיעזור להפוך את הסיפור של עבדול לבלתי חדיר עוד יותר, והבנתי למה אסור להרוג אותי עם רובה אוטומטי. הייתי צריך למות מכדור מאותו אקדח שהרג את שרימה. עבדול ידע שהוא הוביל אותי לבית לחפש אותה, והאיש שברח מהמוסך כשהגענו ירה עוד ירייה לפני שברח, מה שהבהיל אותי. עבדול העמיד פנים שהוא לא יודע שאני משירות ההגנה הבכיר (כפי שהוא חשב עכשיו) והסביר שאני רק אדם מיודד עם שרימה, שאותה ביקש עזרה.
  
  
  סיפורו, כמובן, לא יעמוד בבדיקה רשמית. אבל האם הממשלה תצליח לשכנע את שאה חסן שהסיפור שלנו אינו כיסוי למעורבות ה-CIA ברציחתה? וכל גילוי של הזהות האמיתית שלי כסוכן AX רק יהפוך את כל הסיטואציה לעוד יותר מסובכת וחשודה. אחרי הכל, הייתי די קרוב למלכה לשעבר כמעט מאז הגעתה לוושינגטון. איך אפשר להסביר את זה לגבר שאהב אותה?
  
  
  בזמן שחשבתי על מורכבות העלילה, צפיתי בקנדי. היא התיישבה על המיטה ונראה היה שהיא נמנעת מלהביט בי או בשרימה. אני לא חושב שהיא ציפתה לראות את חברתה לשעבר מופשטת וקשורה באכזריות. הבנתי שסימני החבל על פרקי ידיה וקרסוליה וודאי ניתנו כחלק מעינויי ה-CIA כדי לנסות לאלץ את המלכה לשעבר לשנות את דעתה בנוגע לשפוך אור על מזימתה לכאורה על אדבי.
  
  
  עד אז עבדול סיים להסתיר את השטרות המזויפים. הוא ניגש לשומר שלי והחל לתת פקודות בערבית. "עלו למעלה וקח את שתי הגופות אל הדלת הצדדית. לאחר מכן גשו ללימוזינה קרוב ככל האפשר לדלת. פתחו את תא המטען והעמיסו אותם. ודא שאף אחד לא רואה אותך עושה את זה. אז תחזור לכאן בשביל קארים. לרוע המזל, הוא חייב לרכוב עם החזירים הקפיטליסטיים. יהיה עוד נוסע בתא המטען, אז תוודא שיש שם מקום".
  
  
  הייתי היחיד שיכול לשמוע מה חרב אומר לאיש שלו, ומדבריו נרמז משהו שלא חשבתי עליו עד אותו רגע. אם שרימה ואני נמצא מתים במקום, אז ה"נוסע" היחיד בתא המטען חייב להיות סוכריות! וניחשתי מה היה ב"נייר אחר" שסיים הזייפן סלים, ואת תוכנו הוא נמנע מלהזכיר. הייתי בטוח שזה מציג את קנדי כקישור של ה-CIA לשרימה ולכן שאה חסן. חלק זה בתוכניתו של עבדול התחזק על ידי העובדה שהיעלמותה במהלך מותה של שרימה הייתה נראית חשודה עוד יותר אם ה-CIA לא היה מסוגל לייצר אותה כדי להפריך את העדויות שהמציאה חרב.
  
  
  כשמוסטפה עזב והדלת העצומה נסגרה שוב, אמרתי, "סוכריות, ספרי לי משהו. מתי הכרחת את עבדול להצטרף אליך בחיפוש אחר נקמה בשאה חסן? »
  
  
  "למה? מה זה אומר?" היא הביטה בי כדי לענות, אבל שוב הסיטה את מבטה.
  
  
  "אני מאמין שזה היה בערך בזמן שהידיעות על הגירושים והחזרה של שרימה לארצות הברית התפרסמו, נכון?"
  
  
  עיניים חומות הביטו בתשומת לב בפניי והיא לבסוף הנהנה ואז אמרה:
  
  
  
  
  
  
  זה היה בסביבה אז. למה?"
  
  
  עבדול לא אמר כלום, אבל עיני הנץ השחורות שלו זינקו ממנה אליי כשהמשכתי לדבר, בתקווה שהוא מתוח מכדי לשים לב שלא הרמתי את ידי שוב לאחר שהשלכתי אליו את מפתחות המכונית.
  
  
  "מה הוא אמר?" שאלתי ואז עניתי על השאלה שלי. "אני בטוח שזה היה משהו כאילו הוא סוף סוף הבין שאתה צודק. חסן הזה היה איש רע שלא ממש עזר לבני עמו, אלא רק צבר לעצמו עושר ונתן כמה בתי ספר ובתי חולים כדי לשתוק את האנשים".
  
  
  הפנים שלה אמרו לי שפגעתי במטרה, אבל היא לא הייתה מוכנה להודות בזה אפילו בפני עצמה. "עבדול הראה לי הוכחה לכך! הוא הראה לי רישומים מבנק שוויצרי. האם אתה יודע שהפילנתרופ הוותיק והטוב חסן שם שם יותר ממאה מיליון דולר? איך אתה יכול לעזור לעצמך ולא למדינה שלך? "
  
  
  שרימה התעוררה שוב לחיים והקשיבה לשיחתנו. שוב, היא ניסתה לשכנע את קנדי שהיא טועה לגבי בעלה לשעבר. "זה לא ככה, קנדי," היא אמרה בשקט. "הכסף היחיד שחסן שלח מעדאבי היה לשלם עבור הציוד שאנשינו היו צריכים. זה הכסף שהוא הפקיד בציריך בשבילך ולי.
  
  
  "זה כמה את יודעת על חסן היקר שלך," צעקה לה קנדי. "עבדול הראה לי את ההקלטות ואז הוא הציע איך נוכל להשמיד אותו באמצעותך."
  
  
  "אפשר היה להתעסק עם התקליטים, קנדי," אמרתי. "ראית הלילה איזה מומחה סלים בדברים כאלה. יהיה הרבה יותר קל ליצור מסמכי בנק מאשר שטרות מקודדים של ה-CIA".
  
  
  קנדי הסתכלה ממני אל עבדול, אך לא מצאה הקלה מהספקות שהעליתי בו. "עבדול לא היה עושה את זה," היא אמרה בחריפות. "הוא עזר לי כי הוא אהב אותי, אם אתה רוצה לדעת!"
  
  
  הנדתי בראשי. "תחשוב על זה, קנדי. האם גבר שאהב אותך ייתן לך ללכת לישון עם מישהו אחר - יצווה עליך לעשות את זה - יאהב אותך? »
  
  
  "זה היה הכרחי, נכון, עבדול?" אמרה קנדי, כמעט בכתה כשהיא פנתה אליו לעזרה. "תגיד לו איך הסברת שצריך להעסיק אותו בלילה כדי שתוכל לקחת את שרימה, שיש רק דרך אחת להעסיק אדם כמוהו. ספר לו, עבדול." שלוש המילים האחרונות היו בקשה לעזרה, שלא נענתה מכיוון שעבדול לא אמר דבר. חיוך אכזרי היה על פניו; הוא ידע מה אני מנסה לעשות ולא היה לו אכפת כי הוא הרגיש שזה מאוחר מדי לשנות משהו.
  
  
  "אני לא יכול לקנות את זה, קנדי," אמרתי, שוב נד בראשי באיטיות. "אל תשכח, אתה כבר ידעת איזה סוג אדם אני. אתה ואני היינו ביחד לפני שעבדול ידע עלי. הוא עזב לאלכסנדריה עם שרימה לפני שפגשתי אותך באותו הלילה הראשון. אתה זוכר את הלילה ההוא, נכון? "
  
  
  "זה היה רק בגלל שהייתי כל כך בודד!" עכשיו היא התייפחה והביטה בפראות בעבדול. ככל הנראה, היא לא סיפרה לו הכל על פגישתה הראשונה איתי. "לעבדול ולי לא הייתה הזדמנות להיות ביחד כבר כמה חודשים. היה כל כך הרבה מה לעשות כדי להתכונן לעזיבת סידי חסן. ואז כל הזמן שהיינו בלונדון, הייתי צריך להיות עם שרימה כי היא התנהגה כמו ילדה. עבדול, לא היה שום דבר רע איתו באותו הלילה הראשון. אתה חייב להאמין לי. אני רק צריך מישהו. אתה יודע איך אני."
  
  
  היא רצה לעברו, אבל הוא נסוג כדי לא להסיר את עיניו ממני. "תישאר שם, יקירתי," הוא אמר בחדות, עצר אותה. "אל תבוא בין מר קרטר לחבר שלי." הוא הניף את אקדחו. "זה בדיוק מה שהוא רוצה ממך."
  
  
  "אז הכל בסדר? אתה מבין, עבדול? » היא מצמצה את דמעותיה. "תגיד לי שזה בסדר, מותק."
  
  
  "כן, עבדול," דחפתי אותו, "ספר לה הכל.
  
  
  ספר לה הכל על ה-Scimitar הכסף ועל כך שאתה חרב אללה, המוביל את חבורת הרוצחים האכזרית ביותר בעולם. ספר לה על כל האנשים התמימים-2 שהקרבת כדי לנסות להשתלט על כל המזרח התיכון. והקפד לספר לה איך היא תהיה הקורבן הבא.
  
  
  "זה מספיק, מר קרטר," הוא אמר בקרירות, בעוד קנדי שאלה, "על מה הוא מדבר, עבדול? מה לגבי ה-Silver Scimitar ומה איתי כשאהיה הקורבן הבא? »
  
  
  "מאוחר יותר, יקירתי," הוא אמר והביט בי בריכוז. "אני אסביר הכל ברגע שמוסטפא יחזור. יש לנו עוד הרבה מה לעשות".
  
  
  "נכון, קנדי," אמרתי בחדות. "אתה תדע מתי מוסטפא יחזור. כרגע הוא מעמיס את תא המטען של קאדילק עם גופות של שני אנשים למעלה. אז הוא צריך לחזור בשביל קארים על הרצפה. וזה גם חוסך לך מקום בתא המטען. נכון, עבדול? או שאתה מעדיף את חרב אללה עכשיו כשרגע הניצחון שלך כל כך קרוב? »
  
  
  "כן, מר קרטר, אני חושב שכן," הוא אמר. לאחר מכן הוא הסתובב קלות לעבר קנדי, שידיה היו נצמדות אל פניי באימה. היא הביטה בו בחוסר אמון בזמן שהוא הסתובב אליה והמשיכה בנימה קפואה וקשה: "למרבה הצער, יקירי, מר קרטר צודק מאוד. שלך
  
  
  
  
  
  
  ההרגשה עבורי הסתיימה ברגע שנתת לי את ההזדמנות להפוך את המלכה לשעבר לאסירה שלי ופיתה את מר קרטר לכאן. באשר אליך, מר קרטר," הוא המשיך ופנה אלי שוב, "אני חושב שאמרת מספיק." עכשיו בבקשה תשתוק, אחרת אאלץ להשתמש ברובה הזה, גם אם זה אומר לשנות את התוכניות שלי".
  
  
  הגילוי שצדקתי בכוונתה של חרב להשתמש בגוויתי כראיה הטובה ביותר כדי לתמוך בסיפור שלו - שהוא ואני ניסינו להציל את שרימה - גרמה לי להיות קצת יותר אמיץ מול הנשק האוטומטי. הוא יירה בי רק כמוצא אחרון, החלטתי, ועד כה לא הכרחתי אותו לעשות זאת. רציתי להמשיך בשיחה עם קנדי, למרות האיומים שלו, אז אמרתי:
  
  
  "את מבינה, קנדי, יש אנשים שעושים אהבה להנאה הדדית, כמוך וכמוני, ויש כאן אנשים כמו עבדול, שעושים אהבה מתוך שנאה כדי להשיג את מטרותיהם. עבדול הפך למאהב שלך כשהוא היה מוכן להשתמש בך, ולא לפני כן, כפי שאני מבין זאת".
  
  
  היא הרימה את פניה המוכתמים בדמעות והביטה בי, לא רואה. "עד אז היינו רק חברים. הוא בא ודיברנו על אבא שלי וכמה נורא היה לחסן להיות אחראי למותו כדי להציל את חייו החמדנים. ואז לבסוף הוא אמר לי שהוא אוהב אותי הרבה זמן ו...ואני נזהרתי כל כך הרבה זמן, ו... - היא הבינה פתאום שהיא מדברת על עצמה והסתכלה באשמה על שרימה ואז חזרה . לי.
  
  
  חשדתי שלפני זמן רב היא סיפרה לחברה ותיקה על החיפוש האינטנסיבי אחר סיפוק שהוביל אותה פעם מגבר לגבר. אבל היא לא ידעה שאני יודע על הנימפומניה שלה. עכשיו היה ברור שכשהיא התחילה להודות בזה בפניי, היא נעשתה נבוכה. חשוב מכך, הייתי מודע לכך שהזמן עובר ומוסטפא יחזור בקרוב לחדר הנסתר. הייתי צריך לעשות צעד לפני זה, ולתת לקנדי להשתתף בדיון על הרומן שלה עם עבדול לא אומר שום דבר מלבד בזבוז דקות יקרות.
  
  
  כשהסתכנתי שהמזימה הערבית הערמומית היא נחלת העבר, שאלתי אותה: "עבדול אמר לך פעם שהוא זה שתכנן את ניסיון ההתנקשות שהרג את אביך? או שהרוצח לא היה צריך להגיע לשאה. האין זה? "דחקתי בו בזמן שקנדי ושרימה פערו פעורי פה בהלם וחוסר אמון. "הוא לא היה רק מישהו שהשתמשת בו, התכוון לירות בו לפני שהוא יתקרב מספיק כדי לדקור את חסן באמת? ידעת שהצלת חייו של השאה תרוויח. האמון שלו, כיוון שהוא היה אדם כזה, יתר על כן, אם חסן היה נהרג אז, האנשים שלו היו משמידים את כל מי שהיה לו לעשות עם הרצח, וזה כנראה אומר את הסוף של תנועת הכסף שלך חזק מספיק כדי לבקש עזרה משאר העולם הערבי".
  
  
  החרב לא הגיבה, אבל ראיתי את האצבע שלו מתהדקת שוב סביב ההדק. הייתי די בטוח שעשיתי את זה נכון, אבל לא ידעתי כמה רחוק אני יכול ללכת לפני שהכדורים האלה יתחילו לפרוץ לעברי. הייתי צריך ללכת צעד אחד קדימה כדי לנסות לגרום לקנדי לפעול.
  
  
  "אתה רואה כמה שקט האיש הגדול עכשיו, קנדי?" אמרתי. "אני צודק, והוא לא יודה בזה, אבל הוא בעצם אשם במות אביך, ויותר מכך..."
  
  
  "ניק, אתה צודק!" – קראה שרימה וקטעה אותי. עבדול קרע את עיניו ממני לרגע כדי להסתכל לכיוונה, אך המבט הקר חזר אליי לפני שניתן היה להפנות אותו אליו.
  
  
  בקול מלא התרגשות המשיכה שרימה לומר: "בדיוק נזכרתי במה שאמר חסן כשסיפר לי על ניסיון חייו. זה לא נרשם אז, אבל מה שאמרת זה עתה מזכיר את זה - עקבי מבחינה לוגית. הוא אמר שחבל שעבדול בדאווי חשב שהוא צריך לדחוף את מר נייט מול הרוצח לפני שהוא ירה בו. שעבדול כבר שלף את אקדחו וכנראה יכול היה לירות בו מבלי לנסות ליצור הסחת דעת על ידי דחיפה של מר נייט. זה היה עבדול שהקריב את אביך, קנדי, לא הוד מעלתו! »
  
  
  החרב לא יכלה לצפות בשלושתנו. מסיבות ברורות, הוא התמקד בשרימה ובסיפור שלה, כמו גם בי. אם קנדי לא היה צורח מכאב וזעם כשהיא הסתובבה לתפוס את האקדח על המיטה, הוא לא היה מכוון אליה מהר מספיק. היא בקושי הרימה את האקדח הקטן אל מותניה כאשר כדורים כבדים החלו לפלס את דרכם על חזה ולאחר מכן חזרה על פניה כשעבדול סובב את כיוון אקדח הקליע שלו. מזרקות דם מיניאטוריות זלגו מאינספור חורים בחזה היפהפה והתפקעו מעיניים חומות שכבר לא הצטמצמו בתשוקה כשהיא מתגרה במאהב עד לשיא אינסופי.
  
  
  אחד הכדורים הראשונים של עבדול הפיל את האקדח של קנדי מידה ושלח אותה להסתובב על הרצפה. מיהרתי לעברו, והוא המשיך להחזיק את ההדק של הרובה, תוך ירי בזעם בזרם של כדורים לעבר
  
  
  
  
  
  
  מטרה שזזה והתפתלה מהפגיעה אפילו כשהראש האדום היפה שהיה פעם נזרק בחזרה למיטה.
  
  
  בדיוק עמדתי לקחת את האקדח של קנדי, ברטה דגם 20 בקוטר 25, כאשר התנועות שלי משכו בבירור את תשומת לבו. רובה כבד התכופף לעברי. ניצחון הבזיק בעיניו, וראיתי שהטירוף ותאוות הכוח סחפו את כל המחשבות על הצורך שלו בגוויתי מאוחר יותר. הגיע הזמן, וחיוך הופיע על פניו כשהוא מכוון בכוונה את הלוע אל מפשעתי.
  
  
  "לעולם לא עוד, מר קרטר," הוא אמר, אצבע ההדק שלו לבנה מלחץ כשהוא משך אותה עוד ועוד עד שהיא הפסיקה לנוע. פניו החווירו לפתע כשהבין באימה, באותו רגע כמוני, שהקליפ ריק, ובתוכנו הקטלני נעשה שימוש במגע מבעית עם הגופה.
  
  
  נאלצתי לצחוק על השימוש הבלתי מכוון שלו בסיסמה יהודית בינלאומית שמחאה על כך שהאימה שפקדה פעם את יהודי אירופה לעולם לא תחזור על עצמה. "אם אני אומר שזה יכול להעיף אותך מהליגה הערבית," אמרתי לו כשתפסתי את הברטה והצבעתי אותה על בטנו.
  
  
  ברור שמותו של קנדי לא כיווה את זעמו; כל ההיגיון עזב את ראשו כשהוא קילל וזרק עלי את הרובה. התחמקתי ממנו ונתתי לו זמן למשוך לאחור את המעיל ההדוק שלי ולשלוף את האקדח שידעתי כל כך הרבה זמן שהוא נרתיק. ואז הגיע תורי ללחוץ על ההדק. הדגם 20 ידוע בדיוק שלו, והכדור שבר את פרק כף היד שלו, בדיוק כפי שציפיתי.
  
  
  הוא קילל שוב, מביט באצבעות המתעוותות שלא יכלו להחזיק את האקדח. הוא נפל על הרצפה בזווית, ושנינו הסתכלנו, לרגע ללא תנועה ומוקסמים, כשהוא מסתובב לרגע לרגליו. הוא היה הראשון לזוז, ואני חיכיתי שוב כשידו השמאלית תפסה את המקלע הכבד. כשהתרומם כמעט עד מותניו, ברטה קנדי נבחה פעם שנייה, והיה לו עוד שבר פרק כף היד; המקלע נפל שוב על הרצפה.
  
  
  החרב הגיעה אליי כמו אדם שהשתגע, זרועותיו מתנופפות ללא תועלת בקצות זרועותיו המסיביות כשהן הושטו יד לחבק אותי במה שידעתי שיהיה חיבוק דוב מוחץ. לא הייתי מסתכן שזה יגיע אליי. הסדק השני של הברטה הדהד את התגובה החדה שקדמה לו שנייה.
  
  
  עבדול צרח פעמיים כשהכדורים נכנסו לפפות הברכיים שלו, ואז צעקה נוספת נקרעה מגרונו כשהוא צנח קדימה ונחת על ברכיו, שכבר שלחו פסי כאב חדים בסכין דרכו. נשלט על ידי מוח שכבר לא פעל בצורה הגיונית, הוא נשען על מרפקיו והלך לאט לעברי על פני אריחי הלינוליאום. גסויות זרמו משפתיו המפותלות כמו מרה עד שלבסוף השתרע לרגלי, ממלמל בחוסר קוהרנטיות.
  
  
  הסתובבתי והלכתי לכיוון שרימה, פתאום הבנתי שהצרחות שלה, שהחלו כשכדורי החרב קרעו את קנדי, הפכו לייפחות עמוקות וצרידות. סידרתי מחדש את ידי הנשק שלי כדי להיות מוכנות למקרה שהדלת הסודית תתחיל להיפתח, שחררתי את הסטילטו שלי וחתכתי את השרשראות הראשונה שלו. כשידה חסרת החיים נפלה לצדה, היא הבחינה בנוכחותי והרימה את ראשה המורכן. היא הסתכלה עליי, ואז בחרב נאנקת מכאב על הרצפה, וראיתי את שרירי הגרון שלה מתוחים, מעכבים את רפלקס ההסתה.
  
  
  "ילדה טובה," אמרתי כשהיא נלחמת מהקאות. "אני אשחרר אותך בעוד דקה."
  
  
  היא נרעדה ובאופן לא רצוני החלה להביט לעבר המיטה. זזתי לפניה כדי לא לראות את האישה המדממת שאהבה כמו אחות כשהלהב שלי משחרר את זרועה השנייה. היא נפלה על החזה שלי, החלק העליון של ראשה בקושי נגע בסנטר שלי, ונשפה: "הו, ניק... סוכריות... סוכריות... זו אשמתי... זו אשמתי..."
  
  
  "לא, זה לא ככה," אמרתי וניסיתי לנחם אותה בעודי מחזיק אותה בזרוע אחת וכופף כדי לחתוך את החבלים מסביב לקרסוליה. שברתי את מערכת היחסים המתעללת האחרונה, נסוגתי אחורה וחיבקתי אותה, ואמרתי בהרגעה, "זו לא אשמתי. קנדי לא יכלה להתאפק. עבדול שכנע אותה שחסן אשם...
  
  
  "לא! לא! לא! "אתה לא מבין," היא התייפחה, נשענת לאחור כדי להלום בחזה שלי באגרופיה הקפוצים הקטנטנים. "זו אשמתי שהיא מתה. אם לא הייתי מספר את השקר הזה על כך שאני זוכר את מה שחסן אמר, היא לא הייתה מנסה להרוג את עבדול, ו... וזה לעולם לא היה קורה". היא הכריחה את עצמה להסתכל בדמות הנוראה המוכתמת בדם הפרושה על המיטה.
  
  
  "זה היה שקר?" – שאלתי בחוסר אמון. "אבל אני בטוח שזה מה שקרה. עבדול עשה בדיוק את זה - כיוונתי את הברטה לעבר החרב, ששכבה ללא ניע. לא יכולתי לדעת אם הוא איבד את הכרתו או לא. אם לא, אז הוא לא הבהיר ששמע את מה ששרימה אמרה לי. "מה גרם לך להגיד את זה אם זה מעולם לא קרה?"
  
  
  "ראיתי שניסית להעלות
  
  
  
  
  
  
  אותו או להסיח את דעתו כדי שיוכל לקפוץ עליו ולקחת את האקדח שלו. חשבתי שאם אגיד את מה שעשיתי, הוא עלול להסתכל אליי או אולי ללכת אחרי ותהיה לך הזדמנות. מעולם לא חשבתי שתהיה סוכריה. גופה רעד שוב ביבבות איומות, אבל לא הספקתי להרגיע אותה. מבעד לקול הבכי שלה, שמעתי משהו אחר, זמזום של מנוע חשמלי, והמוח שלי הסתובב איתו, נזכר ברעש שנרשם בפעם הראשונה שפתחתי את הדלת לבית ההגנה של ה-CIA.
  
  
  לא היה זמן להיות עדין. דחפתי את שרימה לכיוון השולחן וקיוויתי שהושבה מספיק זרימת דם לרגליים כדי לתמוך בה. כשהסתובבתי לכיוון הפתח ראיתי בזווית העין שהיא מתחבאת חלקית מאחורי הכיסוי שהתכוונתי לקחת.
  
  
  זה היה אז שגיליתי שהחרב מעמידה פנים חוסר הכרה. לפני שמחסום הבטון האדיר נפתח מספיק כדי שהאיש שלו יוכל להיכנס לחדר, הוא נעמד שוב על מרפקיו וצעק אזהרה בערבית:
  
  
  "מוסטפא ביי! סַכָּנָה! לקרטר יש אקדח! בקפידה!"
  
  
  העפתי מבט לכיוונו כשהוא התמוטט בחזרה על האריחים. הניסיון להזהיר את השודד שלו לקח את אחרון כוחו, מה שהותיר את פצעיו כשהדם ניגר החוצה. מתוח, חיכיתי שהרוצח יעבור בפתח. עם זאת, הוא לא הופיע, והמנוע המניע את הפאנל הכבד השלים את מחזורו כשהדלת החלה להיסגר שוב. רעש אוויר אמר לי כשהוא חתם את המקלט. היינו בטוחים בפנים, אבל ידעתי שאני חייב לצאת. הסתכלתי בשעון שלי. שש עשרים. קשה להאמין שכל כך הרבה קרה מאז השעה שש, כשהחרב שלח את העוזר שלו סלים בחזרה לשגרירות. מה שהיה אפילו יותר קשה להאמין זה שהייתי צריך להוציא את שרימה משם ולמסור אותה לשר החוץ תוך תשעים דקות בלבד.
  
  
  ידעתי שסלים קיבל הנחיות לא ליצור קשר עם הקבוצות שלו בסידי חסן עד שישמע מהחרב. אני, כמובן, עיכבתי את החלק הזה של התוכנית, אבל לא יכולתי למנוע מהשאה לצפות לקולו של שרימה ברדיו. ומוכן למנוע ממני להשיג אותה היה רוצח מקצועי. היה לי את הרובה האוטומטי שלו, אבל משתיק ה-.38 עדיין היה חסר, מה שהיה מאוד יעיל להפיל שני סוכני CIA עם יריות מכוונות היטב. גברתי עליו בכוח האש, כמו גם לוגר שלי, אבל היה לו היתרון שהוא יכול לחכות שאצא דרך היציאה היחידה מהחדר הסודי. חוץ מזה, היה לי דדליין והוא לא.
  
  
  הייתי צריך לחכות בחוץ - אנשיו של הוק בטח הגיעו עד עכשיו - אבל הם היו תחת פקודה לא להפריע אלא אם כן היה ברור שאני צריך עזרה. ולא הייתה דרך לתקשר איתם מחדר אטום לרעש.
  
  
  ההתבוננות שלי בסיכויים שלפניי נקטעה לפתע בקול רועד מאחורי: "ניק, הכל בסדר עכשיו?"
  
  
  שכחתי את המלכה לשעבר, אותה דחפתי בגסות לרצפה. "כן, הוד מעלתך," אמרתי לה, מצחקק. "ולמען פיט, מצא את הבגדים שלך. יש לי מספיק מחשבות כדי לא להיות מוסחת מהיופי שלך.
  
  
  אחרי שאמרתי את זה, התחרטתי על השימוש במילה יפה.
  
  
  זה העלה זיכרונות מהאישה היפה שצחקה ואהבה אותי, ושהייתה עכשיו חתיכת בשר נהרגת כדורים בפינה. זה היה תורי לעצור את הערוץ העולה בתוכי.
  פרק 13
  
  
  
  
  שרימה מצאה את הנעל'י שלבשה כשהיא נלקחה משם, אבל לא את מעיל המינק. החלטנו שמישהו בטח לקח אותה אחרי שהעברנו אותה למרתף. היא לא זכרה הרבה ממה שקרה, כנראה בגלל שכדורי ההרגעה שנתנה לה קנדי היו הרבה יותר יעילים ממה שהיא הבינה.
  
  
  קשה היה למנוע מעיני להנות מהקימורים הזהובים של דמותה הקטנטנה של שרימה מתחת לתחתוניה הדקים כשהיא מיהרה לספר לי שהיא זוכרת במעורפל שהתעוררה פתאום על ידי עבדול, שסיפר לה משהו על מה שמישהו ניסה לעשות לה נזק, ושהוא היה צריך לקחת אותה משם, ברור שאף אחד לא ידע על זה. אחד מאנשיו בטח היה איתו כי היא זכרה שני אנשים שהחזיקו אותה כשהיא נכנסה ללימוזינה.
  
  
  היא לא זכרה שום דבר מלבד להתעורר מאוחר יותר ומצאה את עצמה קשורה לקיר, עירומה. מי ששמו ידענו כעת הוא מוסטפה העביר את ידיו על גופה. היא כמובן לא רצתה לדבר על החלק הזה של החוויה הקשה שלה והתעלמה ממנו במהירות, והמשיכה להסביר שעבדול הגיע בסופו של דבר עם סלים מהשגרירות. שומר הראש לשעבר שלה לא טרח לענות על שאלותיה ופשוט צחק כשהורתה לו לשחרר אותה.
  
  
  "הוא פשוט אמר שבקרוב לא אצטרך לדאוג יותר", נזכרה שרימה ברעד, "וידעתי למה הוא מתכוון".
  
  
  בזמן שהיא דיברה, בדקתי את החרב וגיליתי שהיא עדיין קרה. קרעתי את הרצועה
  
  
  
  
  
  
  רשלן של שרימה וחבש את פצעיו כדי לעצור את הדם שעדיין ניגר מהם. הוא היה בחיים אם הייתי יכול להוציא אותו משם כמה שיותר מהר ולקבל עזרה רפואית. אבל היה ברור שהוא כבר לא יוכל לעשות הרבה עם הידיים, גם אם פרקי ידיו יתוקנו. וזה ייקח ניתוח נרחב כדי להפוך את פיקות הברך השבורות למשהו שיכול אפילו לאפשר לו להיסחב כמו נכה.
  
  
  לא ידעתי כמה זמן מוסטפא ימתין בחוץ, בידיעה שהמנהיג שלו הוא עכשיו האסיר שלי. חשבתי שאם הוא היה פנאטי כמו רוב אנשי החרב, הוא לא היה פועל בחוכמה ובורח. שתי האפשרויות היחידות שלו הן או לנסות להיכנס ולהציל את עבדול, או לשבת ולחכות שאנסה לצאת.
  
  
  חמקתי מהז'קט ואמרתי לשרימה: "שב שוב ליד השולחן הזה. אני הולך לפתוח את הדלת ולראות מה החבר שלנו עושה. הוא יכול פשוט לירות, ואתה עומד עכשיו ממש בקו האש.
  
  
  כשהיא הייתה מחוץ לטווח הראייה, העברתי מתג שהזיז לוח בטון. השניות הספורות שלקח לפתיחה הרגישו כמו שעות ונשארתי צמוד לקיר, הלוגר שלי מוכן. עם זאת, שום דבר לא קרה והייתי צריך לברר אם הרוצח עדיין מסתתר במרתף החיצוני.
  
  
  זרקתי את הז'קט שלי על קנה של רובה אוטומטי ריק, התגנבתי לעבר משקוף הדלת כשהחלה להיסגר שוב. לאחר שהכנסתי את המעיל לתוך החור המצטמצם, הסתכלתי איך הוא יורד מהקנה של הרובה, במקביל שמעתי שני קפיצים קטנים בחוץ. משכתי את הרובה לאחור לפני שהדלת הכבדה נעלה אותנו שוב.
  
  
  "טוב, הוא עדיין שם ונראה שהוא לא ייכנס," אמרתי לעצמי יותר מכל אחד אחר. שרימה שמעה אותי והדיחה את ראשה מעבר לקצה השולחן.
  
  
  "מה אנחנו הולכים לעשות, ניק?" היא שאלה. "אנחנו לא יכולים להישאר כאן, נכון?"
  
  
  היא לא ידעה כמה הכרחי לצאת משם מהר ככל האפשר; לא הקדשתי זמן לדבר על בעלה לשעבר ועל התזמון של הופעתו ברדיו.
  
  
  "נצא החוצה, אל תדאגי," הבטחתי לה, בלי לדעת איך אנחנו הולכים לעשות את זה.
  
  
  אדם הגיוני, היא שמרה על שתיקה בזמן ששקלתי את הצעד הבא שלי. ראיתי בעיני רוחי חלק מהמרתף שוכב מאחורי הפתח. שילוב הכביסה/מייבש היה רחוק מדי מהדלת כדי לספק כיסוי אם הייתי מסתכן בשבירה. מבער השמן עמד על הקיר הרחוק, ליד המדרגות. הנחתי שמוסטפא כנראה מתחבא מתחת למדרגות. משם הוא יכול היה להשאיר את הפתח סגור ולהישאר מחוץ לטווח הראייה במקרה של התקפת פתע מלמעלה.
  
  
  הסתכלתי סביב המחבוא של ה-CIA, בתקווה למצוא משהו שיכול לעזור לי. פינה אחת של החדר הגדול הייתה מוקפת חומה, ויצרה תא קטן עם דלת משלו. בעבר הנחתי שזה כנראה חדר האמבטיה; כשהלכתי לדלת, פתחתי אותה וגיליתי שאני צודק. הוא הכיל כיור, שירותים, ארון תרופות מראות ותא מקלחת עם וילון פלסטיק לרוחבו. מקומות הלינה היו בסיסיים, אבל רוב האורחים של ה-CIA היו לטווח קצר וכנראה לא ציפו שהדירות יתחרו בדירות בווטרגייט.
  
  
  לא ציפיתי למצוא משהו בעל ערך עבורי, בדקתי אוטומטית את ערכת העזרה הראשונה. אם המקלט שימש גבר, הוא היה מצויד היטב. המדפים המשולשים הכילו מוצרי טואלטיקה - סכין גילוח בטיחותי, פחית אירוסול של קרם גילוח, בקבוק אולד ספייס, פלסטרים וסרט דביק, כמו גם מבחר של טבליות קרות וסותרי חומצה דומים לאלה שנמצאו על מדפי האמבטיה. בשימוש הסוכן המת למעלה. עשה זאת בתא המטען של הלימוזינה בחוץ, שכן ברור שהעוזר של חרב סיים לשחק קברן למעלה.
  
  
  התחלתי לצאת מהשירותים, אבל הסתובבתי לאחור כשרעיון עלה בי. עבדתי בטירוף, עשיתי כמה נסיעות בין חדר השירותים לפתח הסודי, וערמתי את כל מה שהייתי צריך על הרצפה לידו. כשהייתי מוכן, התקשרתי לשרימה ממקום המחבוא שלה ותדרכתי אותה מה עליה לעשות, ואז דחפתי את השולחן על פני רצפת האריחים למקום ליד המתג שהפעיל את הדלת.
  
  
  "אוקיי, זהו," אמרתי, והיא התיישבה ליד השולחן. "אתה יודע איך להשתמש בזה?" הושטתי לה את האקדח הקטן של קנדי.
  
  
  היא הנהנה. "חסן התעקש שאלמד לירות לאחר הפיגוע השני בחייו", אמרה. "גם אני די טוב בזה, במיוחד עם האקדח שלי." ההכנה שלה הראתה כשהיא בדקה שהאקדח טעון. "זה היה בדיוק אותו דבר. חסן נתן לי אחד והתאום שלו, זה, קנדי. הוא לימד אותה גם איך לירות. הוא מעולם לא ציפה לזה מתישהו... עיניה התמלאו בדמעות והיא השתתקה.
  
  
  "אין זמן לזה עכשיו, שרימה," אמרתי.
  
  
  היא שאפה את הדמעות והינהנה, אחר כך התכופפה והרימה את הרשלן שלה כדי למחוק אותן. בכל פעם אחרת אשמח
  
  
  
  
  
  
  הסתכלתי סביבי, אבל עכשיו פניתי להתכונן לניסיון הבריחה שלנו.
  
  
  לקחתי פחית קצף גילוח, הסרתי את החלק העליון והצצתי את הזרבובית הצידה כדי לוודא שיש לחץ רב בפחית. צליל של קצף פולט אמר לי שזה חדש.
  
  
  ואז הגיע וילון המקלחת. עטפתי את מיכל קרם הגילוח בניילון זול, הכנתי או? כדורסל, ואז חיזק אותו קלות עם רצועות סרט, ודאג שהוא לא יהיה ארוז חזק מדי, כי רציתי שאוויר יעבור בין קפלי הווילון. לקחתי אותו ביד ימין, החלטתי שזה מספיק כדי לשלוט בו למטרותיי.
  
  
  "עכשיו," אמרתי והושטתי את יד ימין לשרימה.
  
  
  היא לקחה את אחד משני גלילי נייר הטואלט הרזרביים שהוצאתי מהמדף בחדר האמבטיה, ובזמן שהחזקתי אותו במקום, היא החלה לעטוף סרט דביק סביבו, והצמידה אותו לחלק הפנימי של זרועי הימנית ממש מעל פרק כף היד שלי. . כשהיא נראתה בטוחה, היא עשתה את אותו הדבר עם הגליל השני, והיצמדה אותו לזרוע שלי ממש מעל השניה. עד שהיא סיימה, היה לי בערך ארבעה סנטימטרים של ריפוד מאולתר לאורך כל החלק הפנימי של היד שלי משורש כף היד ועד למרפק. לא ידעתי מספיק כדי לעצור את הקליע, אבל אני מקווה שיש מספיק עובי כדי להסיט את הקליע או להפחית משמעותית את כוחו.
  
  
  "אני חושב שזהו," אמרתי לה, מסתכל מסביב כדי לוודא שהציוד האחר שלי בהישג יד. לפתע עצרתי, מופתע מקוצר הראייה שלי. "גפרורים," אמרתי והבטתי בה בחוסר אונים.
  
  
  ידעתי שאין כאלה בכיסים שלי, אז רצתי אל קארים המת וחיפשתי אותו ביד שמאל הפנויה. אין התאמה. כך היה גם עם עבדול, שנאנק כשהפכתי אותו כדי לגעת בכיסיו.
  
  
  "ניק! הנה!"
  
  
  פניתי לשרימה, שחיטטה במגירות השולחן שלה. היא הושיטה את אחד מהמציתים החד פעמיים האלה. "זה עובד?" שאלתי.
  
  
  היא לחצה על ההגה; כשלא קרה כלום, היא נאנקה באכזבה ולא בכאב.
  
  
  "במקביל, את חייבת להחזיק בטריק הקטן הזה," אמרתי ורצתי אליה כשהבנתי שהיא כנראה לא ראתה הרבה מהמציתים האלה בעדבי. היא ניסתה שוב, אבל שום דבר לא עבד. לקחתי אותה ממנה ולחצתי על ההגה. הלהבה התעוררה לחיים וברכתי את המעשן האלמוני ששכח את המצית שלו.
  
  
  נישקתי את שרימה על הלחי למזל טוב ואמרתי, "בוא נסתלק מכאן". היא הושיטה יד אל מתג הדלת כשחזרתי למושבי, מחזיקה את פצצת הכדורסל בידי הימנית ומחזיקה את המצית ביד השנייה.
  
  
  "כַּיוֹם!"
  
  
  היא לחצה על המתג ואז נפלה על הרצפה מאחורי שולחנה, לופתת את האקדח באגרופה. חיכיתי שהמנוע יתחיל להסתחרר, וכשזה קרה, העברתי את המצית. כשהדלת החלה להיפתח, נגעתי בלהבה בשקית הניילון שבידי. זה עלה מיד באש, וכשהדלת הייתה פתוחה כבר היה לי כדור בוער ביד. התקרבתי לנקודה בתוך משקוף הדלת, חפנתי את הפתח ביד וכיוונתי את הכדור הבוער לעבר המקום שבו חשבתי שמוסטפה אמור להיות מוסתר.
  
  
  הוא כיבה את האורות במרתף כדי שהאור מבפנים יאיר את כל מי שנכנס בדלת. במקום זאת, המהלך פעל לטובתו; כשחתיכת פלסטיק בוערת הופיעה לפתע בחושך, היא עיוור אותו זמנית עד כדי כך שהוא לא היה מסוגל לכוון כשהוא ירה לעבר ידי.
  
  
  אחד מכדורי קליבר .38 ירד מגליל נייר הטואלט הקרוב ביותר לפרק כף היד שלי. השני פגע בקנה קרוב למרפק, הוסט מעט וחדר לחלק הבשרני של זרועי שם. משכתי את ידי כשהדם התחיל לזרום מחתך כועס בזרועי.
  
  
  לא יכולתי לעצור את עצמי לעצור אותו. תפסתי את המקלע נשען על הקיר, סחטתי אותו בין משקוף הדלת לפאנל המסיבי עצמו. חשבתי שהדלת תהיה מאוזנת בצורה מסודרת כך שהרובה יהיה חזק מספיק כדי למנוע ממנו להיסגר.
  
  
  לא היה זמן לראות אם זה יעבוד. הייתי צריך ליישם את החלק הבא של התוכנית שלי. מכיוון שלא התכוונתי לתקוע את ראשי במשקוף כדי לראות כמה יעילה פגיעת כדור האש שלי, השתמשתי בדלת מראה שהוצאתי מארון התרופות בחדר האמבטיה. עטפתי אותו סביב הפריים ומצפה שהפריסקופ המאולתר שלי יתנפץ על ידי הכדור הבא של מוסטפא, סקרתי את הסצנה בחוץ.
  
  
  החמצתי את המטרה שלי - הנישה מאחורי המדרגות למרתף. במקום זאת, כדור האש תוצרת בית נפל ליד מבער הנפט. בזמן שהסתכלתי, מוסטפא, כנראה שחשש שהמחמם הגדול עלול להתפוצץ, קפץ ממקום מחבואו ותפס את הצרור הבוער עדיין בשתי ידיו, מחזיק אותו באורך זרוע כדי שהלהבות לא ישרפו אותו. זה אומר שהוא זרק את האקדח או החזיר אותו לחגורתו. לא חיכיתי יותר לראות. זרקתי את המראה, שלפתי את הלוגר שלי ויצאתי החוצה, הבנתי את זה
  
  
  
  
  
  
  אני חושב שטריז הרובה שלי מנע את סגירת דלת הבטון.
  
  
  מוסטפא עדיין החזיק את כדור האש, חיפש נואשות סביב המרתף אחר מקום לזרוק אותו. ואז הוא הבחין בי עומדת מולו עם אקדח מכוון, ועיניו המבוהלות כבר התרחבו עוד יותר. יכולתי לראות שהוא עומד לזרוק עלי חבילה בוערת, אז לחצתי על ההדק. לא הייתה לי דרך לראות אם אני מכה אותו.
  
  
  הסדק של הלוגר שלי אבד בפיצוץ שפקד את שותפו של חרב. אני לא יודע אם הכדור שלי פוצץ את קופסת קרם הגילוח הלוחצת או שהפצצה הוסטה מהחום מהפלסטיק הבוער. אולי זה היה שילוב של שניהם. מוסטפא הרים את החבילה כדי לזרוק אותה אליי, והפיצוץ פגע ישירות בפניו. הורדתי על ברכי מעוצמת הפיצוץ, צפיתי בתווי פניו מתפוררים. ברגע שהמרתף החשיך שוב - הפיצוץ כיבה את הלהבות - נראה לי כאילו עיניו של הרוצח הפכו לנוזל וזרמו על לחייו.
  
  
  מזועזע אך ללא פגע, קפצתי על רגלי ושמעתי את הצרחות של שרימה בחדר שזמן קצר קודם לכן היה חדר העינויים שלה.
  
  
  "ניק! ניק! אתה בסדר? מה קרה?"
  
  
  נכנסתי בחזרה לפתח כדי שהיא תוכל לראות אותי.
  
  
  "לקלוע שתי נקודות לקבוצה שלנו," אמרתי. "עכשיו תעזור לי להוריד את זה מהיד שלי. הכל יהיה בסדר.
   פרק 14
  
  
  
  
  הסרט שהחזיק את גלילי נייר הטואלט ספוגי הדם לזרועי גם החזיק את הסטילטו שלי במקומו. נאלצתי לחכות ששרימה תמצא את המספריים במגירה לפני שהיא יכלה לחתוך את הבד הארגמן. רצועות נוספות של הרשלן המוחלט שלה הפכו עבורי לתחבושות, ועד שהיא הפסיקה את הדם לבעבע מקמט הכדור, לא נשאר מעט ממה שהיה פעם בגד תחתון יקר.
  
  
  "את באמת הולכת להיות סנסציה בארוחת הערב הלילה," אמרתי, מתפעלת מהשדיים הקטנים והמוצקים שנלחצו על הבד הרך כשהיא עבדה על ידי. ההסבר הנמהר שלי על מינויה בביתו של מזכיר המדינה, פחות משעה לאחר מכן, העלה מה ששמחתי לראות היה תגובה נשית טיפוסית: "ניק," היא התנשפה. "אני לא יכול ללכת ככה!"
  
  
  "אני חושש שתצטרך לעשות את זה. אין זמן לחזור לווטרגייט ועדיין להיות ברדיו עד השעה שמונה. עכשיו בואו נסתלק מכאן.
  
  
  היא פסעה לאחור, הסתובבה להביט תחילה בגופה של קנדי על המיטה, ואז בחרב המונחת על הרצפה. "ניק, מה עם קנדי? אנחנו לא יכולים להשאיר אותה ככה".
  
  
  "אני אבקש ממישהו שיטפל בה, שרימה. וגם עבדול. אבל תאמין לי, הדבר הכי חשוב כרגע הוא לתת לך את ההזדמנות לדבר ברדיו עם...
  
  
  "תשומת לב למטה. הבית הזה מוקף! צאו עם ידיים מורמות! תשומת לב למטה. הבית הזה מוקף. צא החוצה, ידיים למעלה."
  
  
  המגפון הדהד שוב, ואז השתתק. עזרה הגיעה. אנשיו של הוק בטח תקפו את הבית כששמעו את פצצת קרם הגילוח מתפוצצת, וכנראה פשטו את החדרים בקומות העליונות לפני שהחליטו לקחת את האיש הצורח לדלת המרתף. סביר להניח שהם די הופתעו כשפתחו אותו והערפל החריף מלהבת הפלסטיק הכבויה התגלגל עליהם.
  
  
  ניגשתי אל פתח הבטון וצעקתי, "זה ניק קרטר", ואז הצגתי את עצמי כמנהלת חברת הנפט שכביכול שכרה אותי. יש הרבה שעדיין לא הסברתי לשרימה, ויש כמה דברים שלעולם לא יגידו לה. בשלב זה, הרגשתי שעדיף לחזור לאופן שבו היא הכירה אותי במקור.
  
  
  "אני כאן עם... עם מיס ליז צ'נלי. אנחנו צריכים עזרה. ואמבולנס".
  
  
  "בוא אל הדלת, ידיך למעלה."
  
  
  צייתי להוראות המגפון. אחד מסוכני ה-AX מלמעלה זיהה אותי, והמרתף התמלא במהירות באנשיו של הוק. לקחתי כמה דקות יקרות כדי להדריך את מנהיג הקבוצה מה לעשות בבית, ואז אמרתי, "אני צריך מכונית."
  
  
  הוא מסר את המפתחות שלו ואמר לי היכן מכוניתו חונה. "אתה צריך מישהו שיסיע אותך?"
  
  
  "לא. נעשה את זה. פניתי לשרימה והושטתי אליה את ידי, ואמרתי, "שנלך, הוד מעלתך?"
  
  
  שוב המלכה, למרות שלבשה שמלה מלכותית שנקרעה עד אמצע ירכיה והשאירה מעט לדמיון, לקחה את ידי. "אנחנו שמחים לפרוש, מר קרטר."
  
  
  "כן, גברתי," אמרתי והובלתי אותה על פני סוכני האקס המבולבלים שכבר עבדו על החרבות. הם ניסו להחיות אותו לפני שהאמבולנס הגיע כדי לקחת אותו לבית חולים פרטי קטן שהוק סיפק בנדיבות בכספי הסוכנות כדי שיהיה לו חדר מיוחד לחולים שהוא מעוניין בהם. שרימה עצרה ליד הדלת כששמעה אותו נאנח שוב, והסתובבה כשעיניו נפערו והוא בהה בה.
  
  
  "עבדול, פיטרו אותך," היא אמרה בגדול, ואז עפה מהמחסה ועלתה במדרגות לפני.
  
  
  כמו סוד
  
  
  
  
  
  
  
  מזכיר המדינה והוק הופיעו מאחורי דלת הספרייה המכוסה פאנלים עשירים, ואני קמתי על רגלי. כיסא השוער של החופה היה נוח וכמעט נמנמתי. המזכיר שוחח קצרות עם הזקן, ואז חזר לחדר שבו נמצא המשדר החזק שלו. הוק ניגש אלי.
  
  
  "רצינו לתת לה כמה דקות של פרטיות איתו ברדיו", אמר. "לפחות כמה שיותר פרטיות שאתה יכול לקבל עם ציוד הניטור שיש לנו היום."
  
  
  "איך זה היה?" שאלתי.
  
  
  "הכל היה די רשמי," הוא אמר, ושאל בנימוס: "מה שלומך?" ו"הכל בסדר?"
  
  
  תהיתי כמה רשמית הייתה נראית לו התמונה אם לא בדקתי את ארון המסדרון כשיצאנו מהבית הבטוח של ה-CIA ומצאנו שם את מעיל המינק של שרימה. המזכירה הציעה לעזור לה עם זה כשהגענו, אבל שרימה החזיקה אותו בידיה, הסבירה שהיא הצטננה בדרך לשם ותחזיק אותו לזמן מה, ואז נכנסה אחרי המזכירה לספרייה כמו סָבָּא. השעון בלובי שלו צלצל שמונה פעמים.
  
  
  בזמן שחלפו מאז, סיפרתי להוק מה קרה בבית בכביש הצבאי. הוא דיבר בטלפון מספר פעמים, הוציא הנחיות והבהרת דוחות מיחידות שונות להן הטיל משימות מיוחדות לאחר שסיימתי את הסיפור שלי. למזכירה היה קו הצפנה שהתחבר ישירות למשרד של הוק, והוראותיו של הזקן הועברו עליו דרך רשת התקשורת שלנו.
  
  
  הוק הלך לעשות שיחה נוספת ואני התיישבתי בכיסא הקש העתיק הגדול. כשהוא חזר, יכולתי לומר שהחדשות היו טובות כי היה חיוך קל שבו הוא הביע עונג מופלג.
  
  
  "החרב תהיה בסדר," אמר הוק. "אנחנו הולכים להעמיד אותו על הרגליים ואז לשלוח אותו לשאה חסן כאות לידידות הדדית שלנו".
  
  
  "מה אנחנו מקבלים בתמורה?" – שאלתי, חשדנית בנדיבות כזו מהבוס שלי.
  
  
  "ובכן, N3, החלטנו להציע שזה יהיה נחמד אם השאה פשוט יחזיר כמה מהמתנות הקטנות האלה שנערי הפנטגון החליקו לו כשאף אחד לא הסתכל."
  
  
  "הוא יסכים לזה?"
  
  
  "אני חושב שכן. ממה ששמעתי זה עתה בספרייה, אני חושב שהשאה יוותר על כסאו בקרוב. זה אומר שאחיו ישתלט, ואני לא חושב שחסן רוצה מישהו אחר שמתי את האצבע על ההדק. מהצעצועים האלה, כפי שאני מבין זאת, עוד הונאה נמצאת מעבר לפינה, ו...
  
  
  הוא הסתובב לעבר קול פתיחת דלת הספרייה. שרימה יצאה, ואחריה מזכירת המדינה, שאמרה: "ובכן, יקירתי, אני חושב שסוף סוף נוכל ללכת לארוחת צהריים. הם הגבירו את החום בחדר האוכל, אז אני בטוח שלא תצטרכו מעיל עכשיו.
  
  
  כשהוא הושיט את ידו לקחת את זה, צחקתי. שרימה חייכה אליי וקריצה, ואז הסתובבה כדי לחמוק מהחור. נבוך, הוק דחף אותי ואמר בתוכחה: "למה אתה מצחקק, N3? הם ישמעו אותך.
  
  
  "זה סוד, אדוני. לכל אחד יש אחד.
  
  
  כשהמעיל הארוך נפל מכתפיה של שרימה, נראה היה כאילו בז הכסף השיל את כנפיו. כשהיא הלכה במלכותי לעבר חדר האוכל מואר נרות, הסוד שלי נחשף. וגם היא.
  
  
  
  סוֹף.
  
  
  
  
  
  
  קרטר ניק
  
  
  הנוקם האצטקי
  
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  הנוקם האצטקי
  
  
  תרגום לב שקלובסקי
  
  
  
  פרק ראשון.
  
  
  לפני כמה חודשים חוויתי מה שפסיכולוג יכנה משבר זהות. קל לזהות את התסמינים. בהתחלה התחלתי לאבד עניין בעבודה שלי. ואז זה הפך לחוסר שביעות רצון מציק ולבסוף, לאי חיבה מוחלטת ממה שאני עושה. הרגשתי לכודה ומתמודדת עם העובדה שאני בחיים טובים ומה לעזאזל השגתי?
  
  
  שאלתי את עצמי שאלה מרכזית.
  
  
  "מי אתה?"
  
  
  והתשובה הייתה: "אני רוצח".
  
  
  לא אהבתי את התשובה.
  
  
  אז עזבתי את AX, עזבתי את הוק, עזבתי את דופונט סירקל בוושינגטון הבירה, ונשבעתי שלעולם לא אעשה עבודה נוספת עבורם כל עוד אני חי.
  
  
  וילהלמינה, קליבר 9 מ"מ. הלוגר, שהיה כמעט כמו שלוחה של זרועי הימנית, היה עמוס בהוגו ופייר. העברתי בעדינות את אצבעותיי לאורך הפלדה הקטלנית והמושחזת של הסטילטו לפני שהנחתי אותו ועטפתי את האקדח, הסכין ופצצת הגז הזעירה בבטנת הזמש שלו. שלושתם נכנסו לכספת שלי. למחרת נעדרתי
  
  
  מאז, אני מסתתר בחצי תריסר מדינות תחת פי שניים יותר משמות בדויים. רציתי שקט ושלווה. רציתי להישאר לבד, להיות בטוח שאעבור כל יום כדי ליהנות מהיום הבא.
  
  
  היו לי בדיוק חצי שנה ויומיים לפני שהטלפון צלצל בחדרי במלון. בתשע וחצי בבוקר.
  
  
  לא ציפיתי לשיחת הטלפון. חשבתי שאף אחד לא יודע שאני באל פאסו. צלצול בפעמון פירושו שמישהו ידע עליי משהו שהוא לא צריך לדעת. ממש לא אהבתי את הרעיון הזה כי זה אומר שאהפוך לא זהיר, וחוסר זהירות יכול להרוג אותי.
  
  
  הטלפון על שידת הלילה ליד המיטה שלי צווח בעקשנות. הושטתי יד והרמתי את הטלפון.
  
  
  "כן?"
  
  
  "המונית שלך כאן, מר סטפנס," אמר קולה המנומס מדי של פקידת הקבלה.
  
  
  לא הזמנתי מונית. מישהו הודיע לי שהוא יודע שאני בעיר ושהוא גם מכיר את הכינוי שתחתיו נרשמתי.
  
  
  אין טעם לנחש מי זה היה. הייתה רק דרך אחת לגלות.
  
  
  "תגיד לו שאני אהיה שם בעוד כמה דקות," אמרתי וניתקתי.
  
  
  בכוונה לקחתי את הזמן שלי. שכבתי פרוש על מיטת הקינג סייז, ראשי נשען על כריות מקופלות, כשהטלפון צלצל. שמתי את ידי מאחורי ראשי ובהיתי בחדר בהשתקפותי בשורת הקטינים הגדולה מעל השידה המשולשת הארוכה מפורניר אגוז.
  
  
  ראיתי גוף צנום וגמיש עם פנים של גיל בלתי מוגדר. הפנים האלה פשוט החמיצו את היופי, אבל זה לא העיקר. זה היה פנים ששיקפו קור עם עיניים שראו יותר מדי בחיים אחד. יותר מדי מוות. יותר מדי רציחות. יש יותר מדי עינויים, מום ויותר שפיכות דמים ממה שכל אדם צריך לראות.
  
  
  נזכרתי איך יום אחד, לפני מספר שנים, בחדר בפנסיון קטן באזור לא כל כך אלגנטי ברומא, ילדה התלקחה לעברי וקראה לי בן זונה יהיר וקר רוח .
  
  
  "פשוט לא אכפת לך! לא עליי, לא על שום דבר! ״ היא צעקה עלי. "אין לך רגשות! חשבתי שאני אומר לך משהו, אבל טעיתי! אתה פשוט ממזר! זה לא אומר לך כלום - מה עשינו בשעה האחרונה? »
  
  
  לא הייתה לי תשובה בשבילה. שכבתי עירום על המיטה המקומטת וצפיתי בה מסיימת להתלבש, בלי שמץ של רגש על הפנים שלי.
  
  
  היא תפסה את ארנקה ופנתה אל הדלת.
  
  
  "מה הופך אותך למי שאתה?" שאלה אותי כמעט ברחמים. "למה אנחנו לא יכולים ליצור איתך קשר? זה אני? אני לא משנה לך? אני ממש כלום בשבילך?
  
  
  "אני אתקשר אליך בשבע היום," אמרתי בקצרה, מתעלמת מהדרישות הזועמות שלה.
  
  
  היא הסתובבה בחדות ויצאה מהדלת, וטרקת אותה מאחוריה. הסתכלתי אחריה, בידיעה שעד הערב היא תגלה ברגע שעבורי היא לא "כלום". לא נתתי לרגשות שלי להיות חשובים כי כבר מתחילת הרומן שלנו היא הייתה אחת מני רבות ששיחקה תפקיד במשימת ה-AX שלי. תפקידה הסתיים באותו לילה. היא למדה יותר מדי, ובשעה שבע בערב הורדתי את הווילון האחרון שלה עם הסטילטו שלי.
  
  
  עכשיו, כמה שנים מאוחר יותר, שכבתי על מיטה אחרת בחדר מלון באל פאסו והבטתי בפניי במראה. הפנים האלה האשימו אותי שאני כל מה שהיא אמרה שאני - עייף, ציני, יהיר, קר.
  
  
  הבנתי שאני יכול לשכב על המיטה הזאת שעות, אבל מישהו חיכה לי במונית, והוא לא הלך לשום מקום. ואם רציתי לברר מי חדר לאנונימיות שלי, הייתה רק דרך אחת לעשות את זה. רדו למטה ופנו אליו.
  
  
  אז הנפתי את רגלי מהמיטה, קמתי, יישרתי את הבגדים שלי ויצאתי מחדרי, מייחלת שהבטיחות של וילהלמינה תהיה תחובה מתחת לבית השחי שלי - או אפילו הקטלניות הקרה של הוגו דק בעיפרון, הפלדה המוקשה הזו. היה מחובר לזרוע שלי.
  
  
  
  
  בלובי, הנהנתי לפקיד כשחלפתי על פני ויצאתי דרך הדלת המסתובבת. אחרי הקור הממוזג של המלון, החום הלח של בוקר אל פאסו מוקדם בקיץ עטף אותי בחיבוק לח. המונית עמדה בצד הדרך. התקרבתי לאט לבקתה, אוטומטית הסתכלתי סביבו. לא היה שום דבר חשוד לא ברחוב השקט ולא בפניהם של האנשים המעטים שהלכו כלאחר יד לאורך המדרכה. הנהג הסתובב סביב המונית בצד הרחוק. "מר סטפנס?" הנהנתי. "שמי חימנז," הוא אמר. קלטתי ברק של שיניים לבנות על פנים כהות וקשות. האיש היה חסון ובנוי חזק. הוא לבש חולצת ספורט עם צווארון פתוח מעל מכנסיים כחולים. חימנז פתח לי את הדלת האחורית. ראיתי שאין אף אחד אחר במונית. הוא תפס את עיני. "אתה מאושר?" לא עניתי לו. התיישבתי מאחור, חימנס סגר את הדלת והלך למושב הנהג. הוא החליק למושב הקדמי ומשך את המכונית לתנועה קלה. התקדמתי יותר שמאלה עד שישבתי כמעט ישירות מאחורי האיש החזק. תוך כדי כך, רכנתי קדימה, השרירים שלי נמתחו, אצבעות יד ימין שלי מפותלות כך שהפרקים נמתחו, והפכו את האגרוף שלי לנשק קטלני. חימנז הביט במראה האחורית. "למה שלא תשב ותרגע?" – הציע בקלות. "לא יקרה כלום. הוא רק רוצה לדבר איתך." "WHO?" חימנז משך בכתפיו החזקות. "אני לא יודע. כל מה שאני צריך להגיד לך זה שהוק אמר שאתה צריך לעקוב אחר ההוראות. מה שזה לא אומר. זה היה אומר הרבה. זה אומר שהוק נתן לי לנוח קצת. זה אומר שהוק תמיד ידע איך ליצור איתי קשר זה אומר שעדיין עבדתי עבור הוק ועבור AXE, סוכנות הביון הסודית ביותר של אמריקה "בסדר," אמרתי בעייפות, "מהן ההוראות?" "אני צריך לקחת אותך לשדה התעופה," אמר חימנז, "שכור מטוס קל. וודא שהטנקים מלאים. ברגע שאתה פנוי מהשטח, הגדר את רדיו התקשורת שלך באוויר." כנראה שאני הולך לפגוש מישהו," אמרתי וניסיתי לקבל מידע נוסף. "אתה יודע מי זה?" חימנז הנהן, "גרגוריוס." הוא זרק את השם לאוויר בינינו כאילו הוא הטיל פצצה בעשר וחצי הייתי בגובה 6500 רגל לכיוון 60 ® עם הרדיו שלי מכוון ל-122.8 מגה-הרץ. תדירות של Unicom לשיחה בין המטוסים השמיים היו בהירים, עם נקודה קטנה של ערפל באופק ראיתי מטוס אחר בא ליירט, כשהוא עדיין היה כל כך רחוק שהוא נראה כמו נקודה קטנה, שיכולה להיות כל דבר, אפילו אשליה אופטית, הורדתי את מהירות המטוס שלי עוד יותר, ומשכתי את המצערת ואחרי כמה דקות, המטוס השני הסתובב בקשת רחבה, התקרב אליי, טס מכנף לקצה בריטון באוזניות "חמש... תשע... אלפא. זה אתה, קרטר? לקחתי את המיקרופון שלי. "חִיוּבִי." "עקוב אחרי," הוא אמר, והבוננזה נעה צפונה בצורה חלקה, והחליקה לפני המטוס שלי, מעט שמאלה ומעט מעלי, שם יכולתי בקלות לשמור אותה בטווח ראייה. סובבתי את ה-Cessna 210 כדי לעקוב אחריו. , דוחף את המצערת קדימה תוך הגבת מהירות כדי לשמור אותה בטווח ראייה. כמעט שעה לאחר מכן, הבוננזה האטה, הורידה את הדשים ואת ציוד הנחיתה, ופנתה במעלה גדה תלולה כדי לנחות על מסלול הנחיתה דחפור אל קרקעית העמק. כשעקבתי אחרי הבוננזה, ראיתי Learjet חונה בקצה המרוחק של המסלול וידעתי שגרגוריוס מחכה לי. בתוך החלק הפנימי היוקרתי של ה-Learjet, ישבתי מול גרגוריוס, כמעט מכוסה בכיסא עור יקר. "אני יודע שאתה כועס," אמר גרגוריוס בשלווה, קולו חלק ומצוחצח. "עם זאת, בבקשה אל תתנו לרגשות שלכם לעצור אתכם מלחשוב. זה לא יהיה כמוך בכלל. "אמרתי לך שלעולם לא אעשה עבודה אחרת עבורך שוב, גרגוריוס. גם אני אמרתי את זה להוק. הסתכלתי מקרוב על האיש הגדול. "אז עשית," הודה גרגוריוס. הוא לגם מהמשקה שלו. "אבל שום דבר בעולם הזה אינו סופי לעולם - מלבד המוות." הוא חייך אליי בפנים גומי גדולות עם תווי פנים גדולים. פה גדול, עיניים גדולות בולטות כמו דג בקלה מתחת לגבות אפורות עבות, אף בולבוסי ענק עם נחיריים כבדים, נקבוביות גסות על העור הצהבהב - פניו של גרגוריוס היו כמו ראש של פסל חרס מחוספס, יצוק לממדים הרואיים כדי להתאים לשאר גופו. גוף מחוספס. "חוץ מזה," הוא אמר בשקט, "הוק השאיל אותך לי, אז אתה באמת עובד בשבילו, אתה יודע.
  
  
  
  
  
  
  "הוכח זאת."
  
  
  גרגוריוס שלף מכיסו יריעת עור דק מקופלת. הוא הושיט את ידו והושיט לי אותה.
  
  
  ההודעה הייתה בקוד. לא כל כך קשה לפענח. בפענוח, נכתב בפשטות: "N3 Lend-Lease to Gregorius. אין AX עד כיבוי. נֵץ.
  
  
  הרמתי את ראשי והבטתי בגרגוריוס בקרירות.
  
  
  "יכול להיות שזה מזויף," אמרתי.
  
  
  "הנה הוכחה שזה אמיתי," הוא ענה והושיט לי את החבילה.
  
  
  הסתכלתי לתוך הידיים שלי. החבילה הייתה עטופה בנייר, וכאשר קרעתי אותה, מצאתי חבילה נוספת מתחת לזמש. וחתול ביעל היה לוגר 9 מ"מ שלי, הסכין הדקה שנשאתי במעטה קשורה לאמה הימנית שלי, ופייר, פצצת גז זעירה.
  
  
  הייתי מסירה אותם - בבטחה, - חשבתי, - לפני שישה חודשים. לעולם לא אדע איך הוק מצא את הכספת שלי או השיג את תכולתה. אבל אז הוק היה מסוגל לעשות הרבה דברים שאף אחד לא ידע עליהם. הנהנתי.
  
  
  "הוכחת את הנקודה שלך," אמרתי לגרגוריוס. "המסר אמיתי."
  
  
  "אז אתה מוכן להקשיב לי עכשיו?"
  
  
  "קדימה," אמרתי. "אני מקשיב ל."
  
  
  פרק שני
  
  
  סירבתי להצעתו של גרגוריוס לארוחת צהריים, אבל שתיתי קצת קפה בזמן שהוא סילק את הארוחה הגדולה. הוא לא דיבר בזמן שאכל, התרכז באוכל במסירות כמעט מוחלטת. זה נתן לי את ההזדמנות ללמוד את זה בזמן שאני מעשן ושתיתי קפה.
  
  
  אלכסנדר גרגוריוס היה אחד האנשים העשירים והסודיים ביותר בעולם. אני חושב שידעתי עליו יותר מכל אחד אחר כי בניתי את הרשת המדהימה שלו כשהוק השאיל אותי אליו.
  
  
  כמו שהוק אמר, "אנחנו יכולים להשתמש בזה. אדם עם הכוח והכסף שלו יכול לעזור לנו הרבה. יש רק דבר אחד שאתה צריך לזכור, ניק. מה שהוא יודע, גם אני רוצה לדעת.
  
  
  יצרתי מערכת מידע פנטסטית שהייתה אמורה לעבוד עבור גרגוריוס, ולאחר מכן בדקתי אותה על ידי הזמנת מידע שנאסף על גרגוריוס עצמו. העברתי את המידע הזה לקבצי AX.
  
  
  היה מעט מידע אמין לעזאזל על שנותיו הראשונות. לרוב זה לא מאושר. היו שמועות שהוא נולד אי שם בבלקן או באסיה הקטנה. היו שמועות שהוא חלק קפריסאי וחלקו לבנוני. או סורי וטורקי. לא היה שום דבר סופי.
  
  
  אבל גיליתי ששמו האמיתי לא היה אלכסנדר גרגוריוס, שמעט מאוד אנשים הכירו. אבל אפילו אני לא הצלחתי להבין מאיפה הוא באמת בא או מה הוא עשה בעשרים וחמש השנים הראשונות לחייו.
  
  
  זה בא משום מקום מיד אחרי מלחמת העולם השנייה. בתיק ההגירה באתונה הוא היה רשום כמגיע מאנקרה, אך הדרכון שלו היה לבנוני.
  
  
  עד סוף שנות ה-50 הוא היה מעורב עמוקות בספנות היוונית, נפט כווית וסעודיה, בנקאות לבנונית, יבוא-יצוא צרפתי, נחושת דרום אמריקאית, מנגן, טונגסטן - אתה שם את זה. כמעט בלתי אפשרי היה לעקוב אחר כל הפעילויות שלו, אפילו מעמדה של מקורב.
  
  
  זה יהיה סיוט עבור רואה חשבון לחשוף את הפרטים המדויקים שלו. הוא הסתיר אותם על ידי שילוב ליכטנשטיין, לוקסמבורג, שוויץ ופנמה - מדינות שבהן סודיות תאגידית כמעט בלתי ניתנת להפרה. הסיבה לכך היא ש-SA אחרי שמות של חברות מאירופה ודרום אמריקה מייצג Societe Anonyme. אף אחד לא יודע מי הם בעלי המניות.
  
  
  אני לא חושב שאפילו גרגוריוס עצמו יכול היה לקבוע במדויק את היקף עושרו. הוא כבר לא מדד את זה בדולרים, אלא במונחים של כוח והשפעה - היה לו הרבה משניהם.
  
  
  מה שעשיתי עבורו במשימה הראשונה הזו מהוק היה ליצור שירות איסוף מידע שהורכב מחברת ביטוח, ארגון בדיקת אשראי ומגזין חדשות עם לשכות זרות בלמעלה משלושים מדינות או יותר. מאות כתבים ומיתרים. הוסף לכך חברת עיבוד נתונים אלקטרונית ועסק מחקרי שוק. משאבי המחקר המשולבים שלהם היו מדהימים.
  
  
  הראיתי לגרגוריוס איך אנחנו יכולים לחבר את כל הנתונים האלה ביחד, ליצור תיקים מפורטים מלאים על כמה מאות אלפי אנשים. במיוחד אלה שעבדו בחברות שהיה לו עניין בהן או בבעלותו המלאה. או מי שעבד עבור המתחרים שלו.
  
  
  המידע הגיע מכתבים, מקציני הלוואות, מדוחות ביטוח, ממומחים לחקר שוק, מהקבצים של מגזין החדשות שלו. כל זה נשלח לבנק של מחשבי IBM 360 מ-EDP, הממוקם בדנוור.
  
  
  תוך פחות משישים שניות יכולתי לקבל תדפיס על כל אחד מהאנשים האלה, מלא במידע כל כך מקיף שזה יפחיד אותם לעזאזל.
  
  
  זה יהיה שלם מרגע לידתם, בתי הספר שאליהם למדו, הציונים שקיבלו, המשכורת המדויקת מכל עבודה שהם החזיקו אי פעם, הלוואות שהם אי פעם לקחו ותשלומים שהם חייבים. זה אפילו יכול לחשב את מס ההכנסה השנתי המשוער שלך עבור כל שנת פעילות.
  
  
  הוא מכיר את המקרים שהיו להם או שהיו להם. נוסיף מיד את חששותיהן של מאהבותיהם לשמות. והוא הכיל מידע על הנטיות והסטיות המיניות שלהם
  
  
  
  
  
  .
  
  
  יש גם סליל אחד מיוחד של סרט המכיל כאלפיים תיקים או יותר, כאשר הקלט והפלט מעובדים רק על ידי כמה עובדי FBI לשעבר שנבחרו בקפידה. הסיבה לכך היא שהמידע רגיש מדי ומסוכן מדי עבור אחרים.
  
  
  כל תובע מחוז בארה"ב היה מוכר את נשמתו כדי לשים את ידו על סליל של נתונים שנאספו על משפחות המאפיה וחברי הסינדיקט.
  
  
  רק גרגוריוס או אני יכולים לאשר תדפיס מהגלגל המיוחד הזה.
  
  
  * * *
  
  
  גרגוריוס סיים לבסוף את ארוחת הצהריים שלו. הוא דחף את המגש הצידה והתיישב לאחור בכיסאו, מטפח את שפתיו במפית פשתן.
  
  
  "הבעיה היא כרמיין סטוצ'לי," הוא אמר בחריפות. "אתה יודע מי הוא?"
  
  
  הנהנתי. "זה כמו לשאול אותי מי הבעלים של גטי אויל. קרמיין מנהל את משפחת המאפיה הגדולה ביותר בניו יורק. מספרים וסמים הם המומחיות שלו. איך פגשת אותו? "
  
  
  גרגוריוס קימט את מצחו. "סטוסלי מנסה להסתבך עם אחד מהמיזמים החדשים שלי. אני לא רוצה שהוא יהיה שם".
  
  
  "ספר לי את הפרטים."
  
  
  בניית מספר בתי הבראה. אחד בכל אחת משש המדינות. תארו לעצמכם מובלעת המורכבת ממלון יוקרתי, מספר בניינים משותפים נמוכים בצמוד למלון וכ-30-40 וילות פרטיות המקיפות את כל המתחם".
  
  
  חייכתי אליו. - "ורק למיליונרים, נכון?"
  
  
  "ימין."
  
  
  עשיתי את החשבון במהירות בראשי. "זו השקעה של כשמונה מאות מיליון דולר", ציינתי. "מי מממן את זה?"
  
  
  "אני," אמר גרגוריוס, "כל שקל שמושקע בו הוא הכסף שלי."
  
  
  "זו טעות. תמיד השתמשת בכסף שאול. למה הם שלך הפעם?
  
  
  "בגלל שסיפקתי כמה חברות נפט", אמר גרגוריוס. "הקידוח בים הצפוני הוא יקר להחריד".
  
  
  "שמונה מאות מיליון". חשבתי על זה דקה. "כשאני יודע איך אתה עובד, גרגוריוס, הייתי אומר שאתה מסתכל על החזר על ההשקעה שלך של פי חמישה עד שבעה בערך כשתסיים."
  
  
  גרגוריוס הביט בי בריכוז. "מאוד קרוב לזה, קרטר. אני רואה שלא איבדת קשר עם הנושא. הבעיה היא שעד שהפרויקטים האלה לא יסתיימו, לא אוכל לגבות שקל”.
  
  
  - וסטוצ'לי רוצה את האצבעות שלו בעוגה שלך?
  
  
  "בקיצור, כן."
  
  
  "אֵיך?"
  
  
  "סטוסלי רוצה לפתוח קזינו בכל אחד מאתרי הנופש האלה. קזינו ההימורים שלו. לא הייתי מעורב בזה".
  
  
  "תגיד לו ללכת לעזאזל."
  
  
  גרגוריוס הניד בראשו. "זה יכול היה לעלות לי בחיי."
  
  
  הטיתי את ראשי ושאלתי אותו בהרמת גבה.
  
  
  "הוא יכול לעשות את זה," אמר גרגוריוס. "יש לו אנשים".
  
  
  "הוא אמר לך את זה?"
  
  
  "כן."
  
  
  "מתי?"
  
  
  "באותו זמן הוא תיאר לי את הצעתו".
  
  
  "ואתה מצפה שאפטר אותך מסטוצ'לי?"
  
  
  גרגוריוס הנהן. "בְּדִיוּק."
  
  
  "בהרג אותו?"
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "זו תהיה דרך קלה. אבל סטוצ'לי אמר לי ישר שאם אנסה משהו כל כך טיפשי, אנשיו יקבלו פקודות להשיג אותי בכל מחיר. חייבת להיות דרך אחרת".
  
  
  חייכתי בציניות. - "ואני צריך למצוא אותו, לא?"
  
  
  "אם מישהו יכול, אז רק אתה יכול," אמר גרגוריוס. "בגלל זה שאלתי את הוק עליך שוב."
  
  
  לרגע תהיתי מה יכול היה לגרום להוק לשאול אותי. AX לא עובד עבור אנשים פרטיים. AX עובד רק עבור הממשלה האמריקאית, גם אם תשעים ותשעה אחוזים מהממשלה האמריקאית לא ידעו על קיומו.
  
  
  שאלתי. - "האם אתה באמת כל כך בטוח ביכולות שלי?"
  
  
  "הוק," אמר גרגוריוס, וזה היה הסוף.
  
  
  אני מתעורר. הראש שלי כמעט נגע בתקרת תא ה-Learjet.
  
  
  "זה הכל, גרגוריוס?"
  
  
  גרגוריוס הביט בי. "כל השאר אומרים שכן," הוא העיר.
  
  
  "זה הכל?" - שאלתי שוב. הסתכלתי עליו למטה. הקור שהרגשתי, העוינות יצאה בקולי.
  
  
  "אני חושב שזה יספיק אפילו לך."
  
  
  טיפסתי מה-Learjet וירדתי במדרגות אל רצפת המדבר, מרגישה את החום הפתאומי של היום עז כמעט כמו הכעס שהחל להצטבר בתוכי.
  
  
  מה לעזאזל הוק עשה לי? N3, killmaster, אסור להרוג? קרטר התעמת עם בוס מאספסוף גבוה - וכשהגעתי אליו, לא הייתי אמור לגעת בו?
  
  
  אלוהים, האם הוק ניסה להרוג אותי?
  
  
  פרק שלישי.
  
  
  עד שטסתי את ה-Cessna 210 בחזרה לשדה התעופה EI פאסו, העברתי את המפתח ושילמתי את החשבון, השעה הייתה צהריים. הייתי צריך ללכת כמאתיים מטרים מבקתת הטיסה לבניין הטרמינל הראשי.
  
  
  במסדרון הלכתי ישר לבנק הטלפונים. נכנסתי לתא, סגרתי את הדלת מאחורי, והשלכתי את המטבעות על מדף קטן מנירוסטה. הכנסתי אגורה לחריץ, חייגתי אפס, ואז חייגתי את שאר המספר של דנבר.
  
  
  המפעיל נכנס.
  
  
  "תתקשרי," אמרתי לה. "שמי קרטר." הייתי צריך להסביר לה את זה.
  
  
  חיכיתי בקוצר רוח כשהצלצולים מפעמים באוזן עד ששמעתי את הטלפון מצלצל.
  
  
  
  
  
  
  אחרי הצלצול השלישי, מישהו ענה.
  
  
  "נתונים בינלאומיים".
  
  
  המפעיל אמר, "זהו המפעיל של אל פאסו. מר קרטר קורא לי. האם תקבל? »
  
  
  "רגע אחד בבקשה." נשמע קליק, ורגע לאחר מכן נשמע קולו של גבר.
  
  
  "בסדר, קח את זה," הוא אמר.
  
  
  "המשך, אדוני." חיכיתי עד ששמעתי את המפעיל מתנתק
  
  
  "קרטר כאן," אמרתי. - כבר שמעת מגרגוריוס?
  
  
  "ברוך הבא," אמרה דנבר. "קיבלנו את המילה".
  
  
  "אני על?"
  
  
  "אתה פועל והם מקליטים אותך. להזמין."
  
  
  "אני צריך תדפיס על קרמיין סטוצ'לי," אמרתי. "כל מה שיש לך עליו ועל הארגון שלו. פרטים אישיים תחילה, כולל מספר טלפון בו אוכל ליצור איתו קשר”.
  
  
  "בקרוב," אמרה דנבר. הייתה הפסקה קצרה נוספת. "מוכן להעתיק?"
  
  
  "מוּכָן."
  
  
  דנבר נתנה לי מספר טלפון. "יש גם קוד שאתה צריך להשתמש בו כדי להגיע אליו," אמרה דנבר והסבירה לי.
  
  
  ניתקתי את השיחה בדנבר, ואז חייגתי את המספר בניו יורק.
  
  
  הטלפון צלצל רק פעם אחת לפני שהרימו אותו.
  
  
  "כֵּן?"
  
  
  "שמי קרטר. אני רוצה לדבר עם סטוצ'לי".
  
  
  "יש לך את המספר הלא נכון, ילד. אין כאן אף אחד עם שם המשפחה הזה.
  
  
  "תגיד לו שאפשר להשיג אותי במספר הזה," אמרתי, מתעלמת מהקול. קראתי את המספר של תא טלפון באל פאסו. "זהו טלפון ציבורי. אני רוצה לשמוע ממנו בעוד עשר דקות".
  
  
  "תזדיין, צ'רלי," נהם הקול. "אמרתי לך שיש לך את המספר הלא נכון." הוא ניתק.
  
  
  שמתי את הטלפון על הקרס ונשענתי לאחור, מנסה להרגיש בנוח בחלל הצפוף. הוצאתי את אחת מהסיגריות המוזהבות שלי והדלקתי אותה. הזמן כאילו עף. שיחקתי עם מטבעות על המדף. עישנתי את הסיגריה כמעט עד לפילטר לפני שזרקתי אותה על הרצפה ומחצתי אותה מתחת למגף שלי.
  
  
  הטלפון צלצל. הסתכלתי בשעון וראיתי שחלפו רק שמונה דקות מאז שניתקתי. הרמתי את הטלפון ומיד, בלי לומר מילה, הנחתי אותו על הקרס. ראיתי את המחוג השני של שעון היד שלי מתקתקת בטירוף. עברו שתי דקות בדיוק עד שהטלפון צלצל שוב. עשר דקות אחרי שניתקתי בניו יורק.
  
  
  הרמתי את הטלפון ואמרתי, "קרטר, הנה."
  
  
  "בסדר," אמר קול כבד וצרוד, שבו זיהיתי את סטוצ'לי. "קיבלתי את הודעתך."
  
  
  "אתה יודע מי אני?"
  
  
  "גרגוריוס אמר לי לצפות לשיחה ממך. מה אתה רוצה?"
  
  
  "להכיר אותך."
  
  
  הייתה הפסקה ארוכה. "האם גרגוריוס יסכים להצעתי?" – שאל סטוצ'לי.
  
  
  "זה מה שאני רוצה לדבר איתך עליו," אמרתי. "מתי ואיפה נוכל להיפגש?"
  
  
  סטוצ'לי ציחקק. "טוב, אתה כבר באמצע הדרך. אני אפגוש אותך מחר באקפולקו.
  
  
  "אקפולקו?"
  
  
  "כן. אני במונטריאול עכשיו. אני נוסע מכאן לאקפולקו. אני אראה אותך שם למטה. אתה עושה צ'ק-אין במלון מטמורוס. זה שמך? הבנים שלי ייצור איתך קשר ואנחנו ניצור איתך קשר. לִפְגוֹשׁ."
  
  
  "מספיק טוב."
  
  
  סטוצ'לי היסס, ואז נהם, "תשמע, קרטר, שמעתי עליך משהו. אז אני מזהיר אותך. אל תשחק איתי משחקים! »
  
  
  "נתראה באקפולקו," אמרתי וניתקתי.
  
  
  דגתי עוד עשרה סנט מהכיס והתקשרתי שוב לדנבר.
  
  
  "קרטר," אמרתי והצגתי את עצמי. "אני צריך תדפיס של הפעולה באקפולקו. מי קשור לסטוצ'לי שם? כמה זה גדול? איך זה עובד? כל מה שאפשר לשלוף עליהם. שמות, מקומות, תאריכים".
  
  
  "מובן."
  
  
  "כמה זמן זה ייקח?"
  
  
  "עד שתגיע לאקפולקו, יהיה לך את המידע כמו גם את החומרים האחרים שביקשת. האם זה מספיק מהר? עוד משהו?"
  
  
  "כן, אני רוצה שהטלפון יועבר למלון שלי במטאמורוס ואני רוצה שהוא יחכה לי כשאגיע."
  
  
  דנבר התחילה למחות, אבל אני קטעתי אותו. "לעזאזל, שכור מטוס קטן אם אתה צריך," אמרתי בחריפות. "אל תנסה לחסוך שקל. זה הכסף של גרגוריוס, לא שלך!
  
  
  ניתקתי ויצאתי החוצה לבקש מונית. התחנה הבאה שלי הייתה לשכת התיירות המקסיקנית כדי לקבל אישור ביקור, ומשם עברתי את הגבול לחוארז ולשדה התעופה. בקושי הגעתי עם Aeromexico DC-9 לצ'יוואווה, טוראון, מקסיקו סיטי ואקפולקו.
  
  
  פרק ארבע
  
  
  דנבר היה ילד טוב. מכונת הצילום המתינה לי בחדר שלי כשנכנסתי למלון Matamoros. עדיין לא היה זמן לדיווח, אז ירדתי למרפסת האריחים הרחבה המשקיפה על המפרץ, התיישבתי על כיסא קש רחב והזמנתי כוס רום. לגמתי ממנו לאט, הסתכלתי על פני המפרץ על אורות העיר שזה עתה נדלקו, ועל הגבעות האפלות והמטושטשות המתנשאות מעל העיר מצפון.
  
  
  ישבתי שם הרבה זמן, נהניתי מהערב, מהשקט, מאורות העיר ומהמתיקות הקרירה של הרום.
  
  
  כשקמתי לבסוף, נכנסתי פנימה לארוחת ערב ארוכה ורגועה, כך שרק כמעט חצות קיבלתי טלפון מדנבר. לקחתי אותו בחדר שלי.
  
  
  הדלקתי את מכשיר הצילום והכנסתי אליו את השפופרת. נייר החל לצאת מהמכונה.
  
  
  סרקתי אותו עד שהוא החליק החוצה, עד שלבסוף הייתה מולי ערימה קטנה של נייר.
  
  
  
  
  
  המכונית עצרה. הרמתי שוב את הטלפון.
  
  
  "זהו זה," אמרה דנבר. "אני מקווה שזה עוזר לך. עוד משהו?"
  
  
  "עדיין לא".
  
  
  "אז יש לי משהו בשבילך. זה עתה קיבלנו מידע מאחד מאנשי הקשר שלנו בניו יורק. אמש, קציני המכס אספו שלושה צרפתים בנמל התעופה קנדי. הם נתפסו כשהם מנסים להבריח משלוח הרואין. שמותיהם הם אנדרה מישו, מוריס ברתיאר ואטיין דופרה. האם אתה מזהה אותם? »
  
  
  "כן," אמרתי, "הם קשורים לסטוצ'לי בחלק הצרפתי של פעולות הסמים שלו."
  
  
  "הסתכלת על הדו"ח כשהוא נכנס," דנבר האשימה אותי.
  
  
  חשבתי לרגע ואז אמרתי, "זה לא הגיוני. האנשים האלה גדולים מכדי לשאת את הסחורה בעצמם. למה הם לא השתמשו בשליח? "
  
  
  "גם את זה אנחנו לא יכולים להבין. לפי ההודעה שקיבלנו, המטוס הגיע מאורלי. מישו הרים את התיקים שלו על הפטיפון ונשא אותם לדלפק המכס כאילו אין לו מה להסתיר. שלוש שקיות, אבל אחת מהן הייתה מלאה בעשרה ק"ג של הרואין טהור".
  
  
  "כמה אמרת?" - קטעתי.
  
  
  "שמעת אותי נכון. עשרה קילוגרמים. אתה יודע כמה זה עולה? "
  
  
  "עלות רחוב? כשני מיליון דולר. בסיטונאות? זה יעלה בין מאה עשר למאה עשרים אלף עבור היבואן. לכן כל כך קשה להאמין".
  
  
  "כדאי לך להאמין לזה. עכשיו מגיע החלק המצחיק. מישו טען שהוא לא יודע דבר על הרואין. הוא הכחיש שהתיק שלו".
  
  
  "זה היה?"
  
  
  "ובכן, זה היה תיק נספח - אחד הגדולים שבהם - ועליו הוטבעו ראשי התיבות שלו. ותג השם שלו הוצמד לידית".
  
  
  "מה עם השניים האחרים?"
  
  
  "אותו דבר. ברתייר נשא שנים עשר קילוגרמים בתיק הלילה שלו, ודופרי נשא שמונה קילוגרמים. סך הכל כשלושים קילוגרמים של ההרואין הטהור ביותר שהמכס פגש אי פעם".
  
  
  "וכולם אומרים אותו דבר?"
  
  
  "ניחשתם נכון. כל אחד מניח את התיק שלו על דלפק הצ'קים, נועז כמו פליז, כאילו אין בו שום דבר מלבד חולצות וגרביים. הם צורחים שזו הונאה".
  
  
  "אולי," חשבתי, "חוץ מדבר אחד. אתה לא צריך להוציא סמים בשווי שלוש מאות חמישים אלף דולר כדי ליצור מסגרת. חצי קילוגרם - לעזאזל, אפילו כמה אונקיות - זה מספיק.
  
  
  "המכס חושב כך."
  
  
  "היה טיפ?"
  
  
  "אף מילה. הם עברו חיפוש מלא כי המכס יודע על הפעילות שלהם במרסיי והשמות שלהם נמצאים ברשימה מיוחדת. וזה הופך את זה לעוד יותר מוזר. הם ידעו שהם ברשימה הזו. הם ידעו שהם יהיו ביסודיות. נבדק על ידי המכס, אז איך הם יכלו לצפות לצאת מזה?
  
  
  לא הגבתי. דנבר המשיכה. "תמצא את זה אפילו יותר מעניין אם תשלב את זה עם פיסת מידע נוספת בקובץ שזה עתה נתנו לך. בשבוע שעבר היה סטוצ'לי במרסיי. נחשו עם מי הוא יצא בזמן שהיה שם? »
  
  
  "מישו, ברתייר ודופרה," אמרתי. "בחור חכם." שתקתי לרגע: "אתה חושב שזה צירוף מקרים?" – שאלה דנבר. "אני לא מאמין בצירופי מקרים," אמרתי בנחישות. "גם אנחנו".
  
  
  "זה הכל?" "שאלתי ודנבר אמרה שכן, איחלה לי בהצלחה וניתקתי. ירדתי ושתיתי עוד.
  
  
  שעתיים לאחר מכן, חזרתי לחדר שלי, התפשטתי, כשהטלפון צלצל שוב.
  
  
  "אני מנסה ליצור איתך קשר כבר כמה שעות," אמר דנבר עם שמץ של רוגז בקולו.
  
  
  "מה קורה?"
  
  
  "זה העיף את האוהדים", אמר דנבר. "אנחנו מקבלים דיווחים מאנשינו כל היום. עד כה, דאטואה, טורגרוסה, ויגנאל, גמבטה, מקסי קליין וסולי וובר על החשבון! »
  
  
  שרקתי בפליאה שדנבר בדיוק כינתה שישה מסוחרי הסמים המובילים הקשורים לסטוצ'לי במבצעיו בחוף המזרחי. "ספר לי את הפרטים."
  
  
  דנבר לקחה נשימה עמוקה. "הבוקר בנמל התעופה לה גוארדיה, עצר ה-FBI ריימונד דאטואה דאטואה הגיע בטיסה ממונטריאול. בוצע חיפוש על דאטואה והמפתח ללוקר בשדה התעופה שלו נמצא בכיס מעילו. במזוודה בארונית היו עשרים ק"ג של הרואין טהור".
  
  
  "לְהַמשִׁיך."
  
  
  "ויני טורגרוסה קיבל קופסה בביתו בווסטצ'סטר מוקדם הבוקר. הוא נמסר בטנדר רגיל של United Parcel Service. הוא בקושי הספיק לפתוח אותו לפני שהותקף על ידי סוכני הלשכה לסמים וסמים מסוכנים שפעלו על טיפ. היו חמישה עשר קילוגרמים של הרואין בקופסה!
  
  
  "גמבטה וויגנאל נעצרו הערב בסביבות השעה 19:00 על ידי משטרת ניו יורק", המשיך.
  
  
  "הזהירו אותם בטלפון. הם אספו את השניים במכונית של גמבטה במרכז מנהטן וגילו עשרים ושניים קילוגרמים של הרואין ארוז בתא צמיגים רזרבי בתא המטען".
  
  
  לא אמרתי דבר כשדנבר המשיכה בקונצרט שלו.
  
  
  "בערך עשר בערב, הפד נכנסו לפנטהאוז של מלון מקסי קליין במיאמי ביץ'. קליין ובת זוגו וובר בדיוק סיימו ארוחת צהריים. הסוכנים מצאו חמישה עשר קילו של הרואין בתא של שולחן האוכל שהמלצר הביא עם ארוחת הצהריים פחות משעה קודם לכן.
  
  
  
  
  
  דנבר עצרה, מחכה שאגיד משהו.
  
  
  "זה די ברור שהם הוקמו," חשבתי.
  
  
  "כמובן," הסכימה דנבר. "לא רק הפד והמשטרה המקומית קיבלו הודעה, אלא גם העיתונים. היה לנו אחד מכתבי לשכת החדשות שלנו בכל אחת מהפגישות הללו. מחר הסיפור הזה יהיה מספר אחד בכל עיתון בארץ. זה כבר באוויר".
  
  
  "האם המעצרים יישארו?
  
  
  "אני חושב שכן," אמרה דנבר לאחר שחשבה לרגע. "כולם צועקים על הונאה, אבל הפד והשוטרים המקומיים חיכו הרבה זמן כדי לתקוע את החבר'ה האלה. כן, אני חושב שהם יגרמו להם להודות בזה".
  
  
  עשיתי קצת מתמטיקה בראש. "זה רק מאה ושניים קילוגרמים של הרואין," אמרתי, "בהתחשב במה שהם לקחו ממישו ברתיאר ודופרה לפני יומיים."
  
  
  "ממש על האף," אמרה דנבר. "בהתחשב בכך שלמוצר יש ערך רחוב של מאתיים עד מאתיים עשרים אלף דולר לק"ג, הסכום הכולל הוא יותר מעשרים ואחד מיליון דולר. לעזאזל, אפילו בעשרה עד שתים עשרה אלף דולר לקילו של סטוקלי כשהוא מייבא אותה ממארסיי, זה יותר ממיליון מאות אלף דולר
  
  
  "מישהו נפגע," הערתי.
  
  
  "אתה רוצה לשמוע את השאר?"
  
  
  "כן."
  
  
  "האם ידעת שסטוצ'לי היה אתמול במונטריאול?"
  
  
  "כן. דיברתי איתו שם."
  
  
  "האם ידעת שהוא יצא עם ריימונד דאטואה כשהיה שם?"
  
  
  "לא" אבל עם המידע שדנבר רק נתנה לי, לא מצאתי את זה מפתיע מדי.
  
  
  "או שיום לפני הפגישה עם דאטואה, סטוצ'לי היה במיאמי ביץ' ופגש את מקסי קליין וסולי וובר?"
  
  
  "לא"
  
  
  "או ששבוע אחרי שחזר מצרפת, הוא נפגש עם טורגרוסה בווסטצ'סטר וגם עם ויגנאל וגמבטה בברוקלין?"
  
  
  "שאלתי. "איפה לעזאזל אתה יודע את כל זה על סטוצ'לי?"
  
  
  "גרגוריוס ביקש מאיתנו לאתר את סטוצ'לי לפני כשלושה שבועות", הסביר דנבר. "מאז ואילך, היו לנו צוותים של שניים ושלושה אנשים שעוקבים אחריו עשרים וארבע שעות ביממה". הוא חייך. "אני יכול להגיד לך כמה פעמים ביום הוא הלך לשירותים ובכמה דפי נייר הוא השתמש".
  
  
  "תפסיק להתרברב," אמרתי לו. "אני יודע כמה טוב שירות המידע."
  
  
  "בסדר," אמרה דנבר. "ועכשיו הנה עוד עובדה ששמרתי לך. זמן קצר לפני שנתפס על ידי הפדרלים, מקסי קליין שוחחה עם הוגו דונאטי בקליבלנד. מקסי ביקש מהנציבות להתקשר בחוזה עבור סטוצ'לי. אמרו לו שזה כבר בעבודות".
  
  
  "למה?"
  
  
  "מכיוון שמקסי היה מודאג שסטוצ'לי הקים את מישו, ברתייר ודופרה. הוא שמע ברדיו על טורגרוסה, ויניאלה וגמבטה. הוא חשב שסטוצ'לי הקים אותם ושהוא הבא בתור".
  
  
  בסרקזם טוב לב אמרתי, "אני מניח שמקסי קליין התקשר וסיפר לך אישית מה הוא אמר לדונטי?"
  
  
  "זהו זה," אמרה דנבר בצחוק. "מאז שמקסי פגשה את סטוצ'לי, הצלחנו לטלפונים שלו."
  
  
  "מקסי לא מספיק טיפש להשתמש בטלפונים בחדר המלון שלו כדי לבצע שיחה כזו," הערתי. "הוא היה משתמש בדוכן בחוץ."
  
  
  "כן," אמרה דנבר, "אבל הוא רשלני מספיק כדי להשתמש באותו תא יותר מפעם אחת. האזנו לחצי תריסר דוכנים שגילינו שהוא משתמש באופן עקבי במהלך היומיים האחרונים. זה השתלם הלילה".
  
  
  לא יכולתי להאשים את דנבר שהיא שאננה. האנשים שלו עשו עבודה טובה.
  
  
  שאלתי: "איך אתה מבין את זה?" "אתה חושב שסטוצ'לי הקים את השותפים שלו?"
  
  
  "זה באמת נראה ככה, לא? ונראה שגם הועדה סבורה שכן הם העניקו לו חוזה. סטוצ'לי מת.
  
  
  "אולי," אמרתי בהתחמקות. "הוא גם עומד בראש אחת המשפחות הגדולות בארץ. לא יהיה להם קל להגיע אליו. עוד משהו?"
  
  
  "זה לא מספיק?"
  
  
  "אני חושב שכן," אמרתי. "אם משהו אחר נשבר, תודיע לי."
  
  
  ניתקתי את הטלפון מהורהר והתיישבתי על כיסא במרפסת הקטנה מחוץ לחלון. הדלקתי סיגריה, הבטתי אל האפלה של הלילה המקסיקני המתון וסרקתי את המידע שכל כך פגע בי.
  
  
  אם מה שדנבר אמר היה נכון - אם סטוצ'לי היה תחת חוזה - אז הוא ימלא את ידיו עוד כמה חודשים. עד כדי כך שלא היה לו זמן להטריד את גרגוריוס. במקרה הזה העבודה שלי הושלמה.
  
  
  אבל זה נראה פשוט מדי, פתרון סתמי מדי לבעיה של גרגוריוס.
  
  
  הסתכלתי שוב על העובדות. והספקות החלו להתגנב לראשי.
  
  
  אם סטוצ'לי באמת היה מקים את ההתקנה, הוא היה יודע שחייו שלו בסכנה. הוא ידע שהוא יצטרך לשכב נמוך עד שהחום יירגע. כמובן, הוא לעולם לא יגיע לאקפולקו בצורה כה גלויה.
  
  
  זה לא היה הגיוני.
  
  
  שאלה: לאן הוא ילך כדי להשיג מאה ושניים קילוגרמים? זה הרבה הרואין. הוא לא היה מקבל את זה מחבריו במרסיי - אם הוא היה מתכוון להשתמש בו כדי להגדיר אותם. ואם הוא היה פונה למקורות אחרים, הייתי שומע על רכישה כל כך גדולה.
  
  
  
  
  
  שאלה: מאיפה הוא יכול להשיג יותר ממיליון דולר במזומן כדי לבצע את הרכישה? אפילו בעולם התחתון של המאפיה והסינדיקט קשה להשיג כסף מהסוג הזה בסכומים חד פעמיים ובחשבונות קטנים ובלתי ניתנים לאיתור. אף אחד לא מקבל צ'קים או מציע אשראי!
  
  
  שאלה: איפה הוא יאחסן דברים? מדוע לא נמסרה מילה על החומר הזה לפני שתילתו? האינטרפול, לשכת הסמים הצרפתית - L'Office Central Pour la Suppression du traffic des Stupefiants - המחלקה האמריקאית שלנו לסמים וסמים מסוכנים - כולם בוודאי ידעו על כך מראש מהרשתות העצומות של מודיעים בתשלום.
  
  
  מחשבה נוספת: אם סטוצ'לי היה יכול למחוק כמות כה גדולה של הרואין, האם זה אומר שהוא יכול לשים את ידו על כמויות גדולות עוד יותר?
  
  
  זה מה שבאמת יכול לגרום לצמרמורת באדם.
  
  
  השאלות הללו והתשובות האפשריות הרבות שלהן הסתובבו בראשי כמו קרוסלה ללא רוכבים עם סוסי עץ שדוהרים מעלה ומטה על מוטות הפלדה שלהם, וברגע שהגעתי לרעיון אחד, נראה אחר שנראה הגיוני יותר. .
  
  
  לבסוף הלכתי לאיבוד במבוך האכזבה.
  
  
  השאלה הכי גדולה הייתה למה הוק השאיל אותי לגרגוריוס? המפתח לפתרון טמון בביטוי "Lend-Lease". הושאלתי, והוק עמד לקבל משהו בתמורה לשירותי. מה?
  
  
  ויותר מזה. "אין AX" פירושו שלא יכולתי ליצור קשר עם מתקני ייצור או אנשי AX. זה היה מפעל פרטי לחלוטין. הוק אמר לי שאני לבד!
  
  
  בסדר גמור. יכולתי להבין את זה. AX היא סוכנות סודית ביותר של ממשלת ארה"ב וזו בהחלט לא הייתה עבודה ממשלתית. אז, אין שיחות לוושינגטון. אין חלפים. אין מי שינקה את הבלגן שלי.
  
  
  רק אני, וילהלמינה, הוגו וכמובן פייר.
  
  
  לבסוף אמרתי לעזאזל עם הכל וירדתי למטה לשתות משהו אחרון על המרפסת לפני שהלכתי לישון.
  
  
  פרק חמישי
  
  
  התעוררתי בחשכת החדר שלי מאיזו תחושת סכנה אטאוויסטית וראשונית. עירומה מתחת לשמיכה קלה וסדין, שכבתי ללא תנועה, מנסה לא לפקוח את עיני או לציין בשום אופן שאני ער. אפילו המשכתי לנשום בשינה איטית וקבועה. הייתי מודע לכך שמשהו העיר אותי, צליל שלא שייך לחדר נגע במוחי הישן והזעזע אותי למצב של ערות.
  
  
  כיוונתי את אוזני כדי לקלוט כל דבר ששונה מקולות הלילה הרגילים. שמעתי את רשרוש הקל של הווילונות ברוח מהמזגן. שמעתי את התקתוק הקלוש של השעון המעורר של הנוסע הקטן שהנחתי על שידת הלילה ליד מיטתי. אפילו שמעתי טיפת מים נופלת מברז האמבטיה. אף אחד מהצלילים האלה לא העיר אותי משנתי.
  
  
  כל דבר שהיה שונה היה מסוכן עבורי. חלפה דקה אינסופית עד ששמעתי זאת שוב - החלקה איטית וזהירה של נעליים על פני ערימת השטיח, ואחריה נשיפה דקה שנעצרה יותר מדי.
  
  
  עדיין לא זזתי או שיניתי את קצב הנשימה שלי, פקחתי את עיניי באלכסון, צופה בצללים בחדר מזוויות עיני. היו שלושה זרים. שניים מהם הגיעו למיטה שלי.
  
  
  למרות כל דחף, הכרחתי את עצמי להישאר ללא תנועה. ידעתי כי כהרף עין לא יישאר זמן לפעולות מתוכננות במכוון. ההישרדות תהיה תלויה במהירות התגובה הפיזית האינסטינקטיבית שלי.
  
  
  הצללים התקרבו. הם נפרדו, אחד מכל צד של המיטה שלי.
  
  
  כשהם רכנו מעלי, התפוצצתי. פלג גוף עליון שלי התיישר בפתאומיות, ידי התרוממו ותפסו את צוואריהם כדי לרסק את ראשיהם.
  
  
  הייתי איטי מדי לשבריר שנייה. היד הימנית שלי תפסה את אחד הגברים, אבל השני נמלט מאחיזתי.
  
  
  הוא השמיע קול כועס והוריד את ידו. המכה פגעה בי בצד שמאל של צווארי בכתף. הוא היכה אותי יותר מאשר רק באגרופו; כמעט התעלפתי מהכאב הפתאומי.
  
  
  ניסיתי לזרוק את עצמי מהמיטה. הגעתי לרצפה כשצל שלישי התנפל עליי, מטיח את הגב שלי במיטה. הפלתי אותו עם הברך שלי, מכה אותו בחוזקה במפשעה. הוא צרח והתכופף, וחפרתי את אצבעותיי לתוך הפנים שלו, לא הבחנתי בעיניו.
  
  
  לרגע הייתי חופשי. זרועי השמאלית קהה מהמכה אל עצם הבריח שלי. ניסיתי להתעלם מזה, נפלתי על הרצפה בסקוואט מספיק כדי לגרום למנוף לקפוץ באוויר. רגל ימין שלי פגעה אופקית. זה פגע באחד הגברים גבוה בחזה, ושלח אותו לעוף לתוך הקיר. הוא נשף בכאב.
  
  
  הסתובבתי לגבר השלישי וקצה זרועי התנודד לעברו בבעיטה קצרה מהצד שאמורה הייתה לשבור את צווארו.
  
  
  לא הייתי מספיק מהיר. אני זוכר שהתחלתי לזרוק אגרוף וראיתי את זרועו מתנופפת אלי וידעתי באותו שבריר שנייה שלא אצליח להסיט אותה בזמן.
  
  
  
  
  
  
  צדקתי. הכל הלך מיד. נפלתי לתוך החור הכי עמוק ושחור שהייתי בו אי פעם. לקח לי נצח ליפול ולפגוע ברצפה. ואז לא הייתה הכרה במשך זמן רב.
  
  
  * * *
  
  
  התעוררתי ומצאתי את עצמי שוכב על המיטה. האור היה דולק. שני גברים ישבו בכיסאות ליד החלון. הגבר השלישי עמד למרגלות מיטתי. הוא החזיק אקדח גדול מתוצרת ספרד של Gabilondo Lama .45 אוטומטי, הצביע לעברי. אחד הגברים על הכיסאות החזיק ביד 0.38 קולט עם חבית של שני אינץ'. אחר טפח על כף ידו השמאלית עם אגוז גומי.
  
  
  כאב לי הראש. כאבו לי הצוואר והכתף. הסתכלתי מאחד לשני. לבסוף שאלתי, "מה זה לעזאזל כל זה?"
  
  
  האיש הגדול למרגלות המיטה שלי אמר, "סטוצ'לי רוצה לראות אותך. הוא שלח אותנו להביא אותך."
  
  
  "שיחת טלפון תעשה את זה," הערתי בחמיצות.
  
  
  הוא משך בכתפיו באדישות. "יכולת לברוח."
  
  
  "למה לי לרוץ? באתי לכאן כדי לפגוש אותו".
  
  
  אין תשובה. רק משיכת כתף מהכתף הבשרנית.
  
  
  "איפה סטוצ'לי עכשיו?"
  
  
  "למעלה בפנטהאוז. להתלבש."
  
  
  בעייפות קמתי מהמיטה. הם התבוננו בי מקרוב כשאני לבשתי את הבגדים שלי. בכל פעם שהגעתי עם היד השמאלית, שרירי הכתפיים שלי כואבים. קיללתי מתחת לנשימה. ששת החודשים שביליתי מ-AX עשו את שלהם. לא יכולתי לעמוד בקצב של תרגילי היוגה היומיים שלי. אפשרתי לגוף שלי להירגע. לא הרבה, אבל זה עשה קצת הבדל. התגובות שלי כבר לא היו מהירות כמו קודם. שבריר שנייה של עיכוב הספיק לשלושת הבריונים של סטוצ'לי. לפני כן יכולתי לתפוס את שניהם רכנים מעל המיטה שלי ולרסק את ראשיהם יחד. השלישי לעולם לא יקום מהרצפה אחרי שפגעתי בו.
  
  
  "קדימה," אמרתי, משפשפת את עצם הבריח הכואבת שלי. "אנחנו לא רוצים להשאיר את קרמיין סטוצ'לי לחכות, נכון?"
  
  
  * * *
  
  
  קרמיין סטוצ'לי ישב בכיסא עור נמוך ומרופד בקצה המרוחק של הסלון העצום של הפנטהאוז שלו. דמותו הנעימה הייתה עטופה בחלוק משי מרגיע.
  
  
  הוא שתה קפה כשנכנסנו. הוא הניח את הספל ובחן אותי בזהירות. עיניו הקטנות הציצו מתוך פנים עגולות עם סנטרים כהים, מלאות עוינות וחשדנות.
  
  
  סטוצ'לי התקרב לגיל חמישים. ראשו היה כמעט קירח, פרט לשיער השחור השמנוני של הנזיר, שאותו צמח וסרק במנעולים דלים על קרקפתו החשופה המצוחצחת. כשהביט בי מכף רגל ועד ראש, הוא הוציא הילה של כוח חסר רחמים כל כך חזק שיכולתי להרגיש אותה.
  
  
  "שב," הוא נהם. התיישבתי על הספה מולו, משפשפת את הכתף הכואבת שלי.
  
  
  הוא הרים את מבטו וראה את שלושת הבנים שלו עומדים בסמוך. פניו קימטו את מצחו.
  
  
  "צא החוצה!" - הוא התפרץ והצביע באגודלו. "אני לא צריך אותך יותר עכשיו."
  
  
  "אתה הולך להיות בסדר?" שאל הגדול.
  
  
  סטוצ'לי הביט בי. הנהנתי.
  
  
  "כן," הוא אמר. "אני אהיה בסדר. לעזאזל."
  
  
  הם עזבו אותנו. סטוצ'לי הביט בי שוב והניד בראשו.
  
  
  "אני מופתע שהובסת כל כך בקלות, קרטר," הוא אמר. "שמעתי שאתה הרבה יותר קשוח."
  
  
  פגשתי את מבטו. "אל תאמין לכל מה שאתה שומע," אמרתי. "פשוט הרשיתי לעצמי להיות קצת רשלנית."
  
  
  סטוצ'לי לא אמר דבר וחיכה שאמשיך. הושטתי יד לכיס, הוצאתי חפיסת סיגריות והדלקתי סיגריה.
  
  
  "באתי לכאן," אמרתי, "לומר לך שגרגוריוס רוצה להיפטר ממך. מה אני צריך לעשות כדי לשכנע אותך שתרגיש רע אם תבוא אליו?
  
  
  העיניים הקטנות והקשות של סטוצ'לי לא עזבו את פניי. "אני חושב שכבר התחלת לשכנע אותי," הוא נהם בקרירות. "ואני לא אוהב את מה שאתה עושה. Michaud, Berthier, Dupre - הגדרת אותם היטב. יהיה לי קשה מאוד ליצור מקור אחר שהוא טוב כמוהם".
  
  
  המשיך סטוצ'לי בקול כועס וצרוד.
  
  
  "בסדר, אני אספר לך על הספקות שלי. נניח שהתקנת אותם לפני שדיברת איתי, בסדר? כאילו היית צריך להראות לי שיש לך ביצים ואת יכולה לעשות לי הרבה נזק. אני לא כועס על זה. אבל כשדיברתי איתך ממונטריאול, אמרתי לך שאין יותר משחקים. ימין? לא אמרתי לך שאין יותר משחקים? אז מה קורה? »
  
  
  הוא ספר אותם על אצבעותיו.
  
  
  "טורגרוסה! Vignal! גמבטה! שלושה מהלקוחות הכי גדולים שלי. יש להם משפחות שאני לא רוצה לריב איתן. נתת לי את ההודעה שלך, בסדר. עכשיו תורי. אני אומר לך, הבוס שלך יתחרט ששחרר אותך! אתה יכול לשמוע אותי?"
  
  
  פניו של סטוצ'לי האדימו מכעס. ראיתי כמה מאמץ נדרש לו כדי להישאר בכיסאו. הוא רצה לקום ולהכות אותי באגרופיו הכבדים.
  
  
  "לא היה לי מה לעשות עם זה!" זרקתי את המילים האלה בפניו.
  
  
  הוא התפוצץ. - "שטויות!"
  
  
  "תחשוב על זה. איפה אשים את ידי על יותר ממאה קילוגרמים של הרואין?"
  
  
  לקח זמן להבין את זה. בהדרגה, חוסר אמון הופיע על פניו. "מאה קילוגרם?"
  
  
  - ליתר דיוק, מאה ושתיים. זה מה שקרה כשהם לקחו את מקסי קליין וסולי וובר...
  
  
  
  
  
  "...הם לקחו את מקסי?" - הוא קטע.
  
  
  "הלילה. בערך בשעה עשר. יחד עם חמישה עשר קילוגרמים מכל זה.
  
  
  סטוצ'לי לא ביקש פרטים. הוא נראה כמו אדם המום.
  
  
  "תמשיך לדבר," הוא אמר.
  
  
  "הם עשו איתך חוזה."
  
  
  נתתי למילים ליפול עליו, אבל התגובה היחידה שיכולתי לראות הייתה כיווץ שריריו של סטוצ'לי מתחת ללסתותיו הכבדות. שום דבר אחר לא נראה על פניו.
  
  
  הוא דרש. - "WHO?" "מי הרים את החוזה?"
  
  
  קליבלנד.
  
  
  "דונאטי? הוגו דונאטי החתים אותי על חוזה? מה לעזאזל? "
  
  
  "הם חושבים שאתה מנסה להשתלט על כל החוף המזרחי. הם חושבים שאתה מגדיר את החברים שלך".
  
  
  "בואו!" – נהם סטוצ'לי בכעס. "איזה מין שטויות זה?" הוא נעץ בי מבט זועם, ואז ראה שאני לא צוחק איתו. הטון שלו השתנה. "אתה רציני? אתה באמת רציני?
  
  
  "זה נכון."
  
  
  סטוצ'לי חיכך את ידו העבה על הזיפים הגסים שעל סנטרו.
  
  
  "לעזאזל! זה עדיין לא הגיוני. אני יודע שזה לא הייתי אני.
  
  
  "אז יש לך שוב כאב ראש," אמרתי לו בבוטות. "אתה יכול להיות הבא ברשימה להתעדכן."
  
  
  "לי?" סטוצ'לי לא היה אמון.
  
  
  "אתה. למה לא? אם אתה לא מאחורי מה שקורה, אז מישהו אחר מנסה להשתלט. והוא יצטרך להיפטר ממך, סטוצ'לי. מי זה יהיה?"
  
  
  סטוצ'לי המשיך לשפשף את לחייו במחווה כועסת. פיו התפתל לעוויה של רוגז. הוא הדליק סיגריה. הוא מזג לעצמו עוד כוס קפה. לבסוף, הוא אמר באי רצון, "בסדר, אז. אני אשב כאן. שכרתי פנטהאוז. כל ארבע הסוויטות. אף אחד לא נכנס או יוצא חוץ מהבנים שלי. הם יכולים לשלוח את מי שהם רוצים, אבל אני מוגן כל עוד אני כאן. אם צריך, אוכל להישאר מספר חודשים".
  
  
  שאלתי. - "מה יקרה בינתיים?"
  
  
  "מה זה אמור להביע?" – חשד הרים את גבותיו.
  
  
  "בזמן שאתה יושב כאן, דונאטי ינסה להשתלט על הארגון שלך בניו יורק. אתה תזיע כל יום, תוהה אם דונאטי הגיע לאחד משלך כדי להכין אותך להשפעה. אתה תחיה עם אקדח בידך. אתה לא תאכל כי הם עלולים להרעיל את האוכל שלך. אתה לא תישן. אתה תתעורר ותוהה אם מישהו שתל מקל דינמיט בחדרים מתחתיך. לא, סטוצ'לי, תודו בזה. אתה לא יכול להישאר בטוח כאן. לא הרבה זמן."
  
  
  סטוצ'לי הקשיב לי בלי לומר מילה. פניו הכהות היו חסרי רחמים ברצינות. הוא לא הסיר את עיניו מהעיניים השחורות הקטנות שלי. כשסיימתי, הוא הנהן בראשו העגול בעגמומיות.
  
  
  ואז הוא הניח את כוס הקפה שלו ופתאום חייך אליי. זה היה כמו נשר שמן שמחייך אליו, שפתיו הדקות מפותלות לפרודיה חסרת משמעות על ידידותיות על פניו העגולות.
  
  
  "הרגע שכרתי אותך," הוא הכריז, מרוצה מעצמו.
  
  
  "מה אתה עושה?"
  
  
  "מה קרה? לא שמעת אותי? "אמרתי שהרגע שכרתי אותך," חזר סטוצ'לי. "אתם. תוציאו אותי מהוועדה ועם דונאטי. ותוכיחו להם שלא היה לי שום קשר למה שקרה.
  
  
  הסתכלנו אחד על השני.
  
  
  "למה שאעשה לך טובה כזאת?"
  
  
  "כי," סטוצ'לי חייך אלי שוב, "אני אעשה איתך עסקה. אתה תפטר אותי מהאחריות שלי עם דונאטי, ואני אשאיר את גרגוריוס לבד.
  
  
  הוא רכן לעברי, חיוך דק חסר הומור חומק מפניו.
  
  
  "אתה יודע כמה מיליונים אני יכול להרוויח ממפעלי ההימורים האלה בפרויקטים של גרגוריוס? האם אי פעם עצרת להבין את זה? אז מה זה שווה לי שעשית את העבודה הזו? "
  
  
  "מה מונע ממני לתת לנציבות לטפל בך?" – שאלתי אותו ישירות. "אז לא תהיה בסביבה כדי להטריד את גרגוריוס."
  
  
  "כי אני אשלח את הבנים שלי אחריו אם לא אעשה איתך עסקה. אני לא חושב שהוא יאהב את זה.
  
  
  סטוצ'לי השתתק, עיני הכפתורים השחורות הקטנות שלו בוהות בי.
  
  
  "תפסיק להיות טיפש, קרטר. האם זו עסקה? »
  
  
  הנהנתי. "זה עסקה."
  
  
  "בסדר," נהם סטוצ'לי, נשען לאחור על הספה. הוא הניף את אגודלו בגסות. "בואו נצא לדרך. הלך.
  
  
  "לא עכשיו". ניגשתי לשולחן ומצאתי פנקס עם ציוד למלון ועט כדורי. התיישבתי שוב.
  
  
  "אני צריך קצת מידע," אמרתי והתחלתי לרשום הערות בזמן שסטוצ'לי דיבר.
  
  
  * * *
  
  
  בחזרה לחדרי, הרמתי טלפון, ואחרי שהתווכחתי עם מפעילת המלון ולאחר מכן עם המפעיל למרחקים ארוכים, התקשרתי לבסוף לדנבר.
  
  
  בלי הקדמה, שאלתי, "באיזו מהר אתה יכול להשיג לי תדפיס של חצי תריסר רשימות נוסעים של חברות תעופה?"
  
  
  "כמה זמן?"
  
  
  "לא יותר משבועיים. חלקם רק לפני כמה ימים.
  
  
  "טיסות פנים או בינלאומיות?"
  
  
  "שניהם."
  
  
  "תן לנו יום או יומיים."
  
  
  "אני צריך אותם מוקדם יותר."
  
  
  שמעתי את דנבר נאנחת באומללות. "אנחנו נעשה כל שביכולתנו. מה אתה צריך? »
  
  
  אמרתי לו. "סטוצ'לי היה בטיסות הבאות. אייר פראנס מ-JFK לאורלי ב-20 בחודש שעבר. אייר פראנס טסה מאורלי למרסיי באותו היום. TWA מאורלי ל-JFK ב-26. נשיונל איירליינס, מניו יורק למיאמי בעשרים ושמונה...
  
  
  "חכה רגע.
  
  
  האם אתה יודע כמה טיסות הם מבצעים ביום? »
  
  
  "אני רק מתעניין בזה שסטוצ'לי היה עליו. אותו דבר לגבי אייר קנדה: מניו יורק למונטריאול ברביעי, ממזרח לניו יורק בחמישי, ומאירומקסיקו לאקפולקו באותו יום".
  
  
  - רק עם טיסות סטוצ'לי?
  
  
  "זה נכון. זה לא אמור להיות קשה מדי. אני גם רוצה שתקבל את מניפסט הנוסעים לטיסה של דאטואה ממונטריאול לניו יורק."
  
  
  "אם היו לנו מספרי טיסות, היינו יכולים לחסוך הרבה זמן."
  
  
  "יהיה לך יותר אם האנשים שלך ישימו עליו עין," ציינתי.
  
  
  "אתה רוצה שישלחו לך עותקים של המניפסטים האלה?"
  
  
  "לא נראה לי," אמרתי מהורהר. "המחשבים שלך יכולים לעבוד מהר יותר ממני. אני רוצה שהרשימות ייבדקו כדי לראות אם יש שם כלשהו שמופיע בשתיים או יותר מהטיסות הללו. במיוחד בטיסות בינלאומיות. הם דורשים דרכון או אישור תייר, כך שהשימוש בשם בדוי יהיה קשה יותר.
  
  
  "תן לי לראות אם עשיתי את הטיסות האלה כמו שצריך."
  
  
  "קח את זה מהקלטת," אמרתי לו. נהייתי עייף וחסר סבלנות. אני מקווה שהקלטת אותי?
  
  
  "נכון," אמרה דנבר.
  
  
  "אשמח לקבל את המידע מהר ככל שתוכל לחפור אותו. דבר נוסף - אם אתה רואה שם מוזכר ביותר מאחת מהטיסות האלה עם Stocelli, אני רוצה סקירה מלאה של מיהו האדם הזה. כל מה שאתה יכול לגלות עליו. מידע מלא. שימו עליו כמה גברים שאתם צריכים. ותמשיך להאכיל אותי במידע ככל שהוא מגיע. אל תחכו להרכיב את הכל ביחד".
  
  
  "נעשה," אמרה דנבר. "עוד משהו?"
  
  
  חשבתי קצת. "אני חושב שלא," אמרתי וניתקתי. התמתחתי על המיטה ותוך רגע נרדמתי מהר, למרות הראש הפועם והכאבים בכתף.
  
  
  פרק שישי
  
  
  ישנתי עד מאוחר. כשהתעוררתי, הפה שלי היה יבש מעישון יותר מדי בלילה הקודם. התקלחתי ולבשתי את בגד השחייה וחולצת חוף קלה. שמתי את משקפי השמש שלי וירדתי לבריכה עם המצלמה שלי סביב הצוואר ותיק הציוד שלי על הכתף.
  
  
  ציוד מצלמה ומשקפי שמש בשילוב עם חולצת ספורט צבעונית ומעוצבת יוצרים תחפושת טובה אם אתה לא רוצה שאנשים ישימו לב בך. אתה סתם עוד תייר בעיר מלאה בהם. מי יסתכל על גרינגו אחר?
  
  
  בבריכה הזמנתי huevos rancheros לארוחת בוקר. סביב הבריכה היו רק כמה אנשים. היו שם כמה בחורות אנגליות צעירות למדי. דק, בהיר שיער, עם קולות אנגליים קרירים וברורים המגיעים משפתיים כמעט חסרות תנועה. הטון היה חלק, התנועות היו נוזליות כמו מים ועדיין נצצו על גופן השזוף.
  
  
  היו עוד שתי נשים משתכשכות בבריכה עם אישיות שרירית שנראתה כאילו הוא בסוף שנות השלושים לחייו. ראיתי את הבחור. כל החלקים והדו-ראשי הבולטים שלו מפותחים יתר על המידה מהרמת כבדות מתמדת.
  
  
  הוא התנהג כמו כאב בתחת. הוא לא אהב את שתי הבנות במים. הוא רצה נשים אנגליות, אבל הן התעלמו ממנו במיוחד.
  
  
  משהו בו הרגיז אותי. או שאולי רציתי להוכיח שאני יכול לעשות את זה. חיכיתי עד שהאנגליות יסתכלו לכיווני וחייכו אליהן. הם חייכו אלי בחזרה.
  
  
  "שלום." הבלונדינית ארוכת השיער נופפה לעברי.
  
  
  סימנתי להם לבוא ולהצטרף אלי, והם עשו זאת, מטפטפים מים, פרושים על מותניהם, וכלאחר יד.
  
  
  "מתי הגעת?" שאל אחר.
  
  
  "אתמול בלילה."
  
  
  "חשבתי שכן," היא אמרה. "לא שמנו לב בך כאן קודם. אין הרבה אורחים בכלל. האם ידעת על זה?
  
  
  "שמי מרגרט," אמרה הילדה הראשונה.
  
  
  "ואני לינדה..."
  
  
  "אני פול סטפנס," אמרתי והסתרתי.
  
  
  כששרירים יצאו, היו ניתזים בבריכה.
  
  
  בלי להביט בו, לינדה אמרה: "הנה שוב מגיע הבחור המשעמם. כולם כאלה בסן פרנסיסקו?
  
  
  "סן פרנסיסקו?" – שאלה מרגרט בתמיהה. "הנרי אמר לי בארוחת הבוקר הבוקר שהוא מלאס וגאס."
  
  
  "זה לא משנה," אמרה לינדה. "בכל מקום שהוא, אני לא יכול לסבול אותו."
  
  
  היא חייכה אליי חיוך והסתובבה על רגליה השזופות הארוכות. מרגרט אספה את המגבות שלהם. התבוננתי כשהם עולים במעלה המדרגות המובילות למרפסת המלון, רגליהם הגמישות, הברונזה, נעות בניגוד יפה לגופם הלבוש למחצה והחושני.
  
  
  במקביל, הייתי סקרן לגבי הנרי, שהגיע מסן פרנסיסקו או לאס וגאס.
  
  
  בערך בזמן הזה, זוג צעיר ירד במדרגות וערם את חפציהם לידי.
  
  
  האיש היה רזה וכהה. רגליים שעירות מאוד. האשה איתו הייתה רזה ובעלת דמות יפה. פניה היו יותר נועזים מאשר יפים. הם נכנסו למים ושחו, ואז יצאו. שמעתי אותם מדברים ביניהם בצרפתית.
  
  
  הוא ייבש את ידיו במגבת והוציא חבילה של גאלואיז. "הגפרורים רטובים," הוא צעק לאישה.
  
  
  הוא שם לב שהסתכלתי עליו וניגש. הוא אמר בחביבות, "יש לך שידוך?"
  
  
  זרקתי לו מצית. הוא חפן את ידיו מול פניו כדי להדליק סיגריה.
  
  
  
  
  
  
  "תודה. תן לי להציג את עצמי. ז'אן פול סווייר. הגברת הצעירה היא סלסט. ואתה?"
  
  
  "פול סטפנס."
  
  
  ז'אן פול חייך אליי בציניות.
  
  
  "אני מצטער שאני לא מאמין לך," הוא אמר. "אתה ניק קרטר."
  
  
  קפאתי.
  
  
  ז'אן פול הניף את ידו קלות. "אל תדאג. אני רק רוצה לדבר איתך."
  
  
  "לדבר?"
  
  
  "אנחנו מבולבלים מהקשר שלך לסטוצ'לי."
  
  
  "אָנוּ?"
  
  
  הוא משך בכתפיו. "אני מייצג קבוצה ממארסיי. האם השם אנדרה מישו אומר לך משהו? או מוריס ברתיאר? או את אטיין דופרה?
  
  
  "אני מכיר את השמות."
  
  
  "אז אתה מכיר את הארגון שאני מייצג."
  
  
  "מה אתה רוצה ממני?"
  
  
  ז'אן-פול התיישב ליד שולחני. "סטוסלי בודד את עצמו. אנחנו לא יכולים להגיע אליו. גם החברים המקסיקנים שלנו כאן לא יכולים להשיג אותו. אתה יכול."
  
  
  "אני לא יודע למה אתה מצפה ממני. להיכנס ולירות בגבר? "
  
  
  ז'אן פול חייך. "לא. אין דבר גס יותר. אנחנו רק רוצים את שיתוף הפעולה שלך - כמו שאתה אומר - כדי להקים אותו. אנחנו נדאג לכל השאר".
  
  
  הנדתי בראשי. "זה לא יעבוד."
  
  
  קולו של ז'אן פול נעשה קשה. "אין לך ברירה, מר קרטר." לפני שהספקתי להפריע, הוא המשיך במהירות. "בצורה כזו או אחרת, אנחנו הולכים להרוג את סטוצ'לי. בכך אני מתכוון שהקשרים המקסיקנים שלנו יעשו לנו טובה. כרגע כל מה שהם מבקשים זה לפגוש אותך. זה לא הרבה, נכון?
  
  
  "סתם פגישה?"
  
  
  הוא הנהן.
  
  
  חשבתי לשנייה. זה אולי ניסיון לבלבל אותי. מצד שני, בשבילי זו הייתה הדרך המהירה ביותר לגלות מי הם המקסיקנים האלה. בעסק שלי אתה לא מקבל כלום לחינם. אם אתה רוצה משהו, אתה צריך לקחת סיכון.
  
  
  "אני אפגוש אותם," הסכמתי.
  
  
  ז'אן פול חייך שוב. "במקרה כזה, יש לך דייט היום. שמה הוא סנורה קונסואלה דלגרדו.
  
  
  אמרו לי שזו אישה יפה מאוד. היא תתקשר אליך כאן במלון בסביבות שבע וחצי.
  
  
  הוא קם.
  
  
  "אני בטוח שיהיה לך ערב נעים," אמר בנימוס וחזר להצטרף לסלסט, שבדיוק יצאה שוב מהבריכה.
  
  
  * * *
  
  
  בשעות אחר הצהריים המאוחרות, לקחתי מונית במורד הגבעה מהמלון לאל סנטרו, אזור הקתדרלה, הכיכר והאנדרטה לגיבורים. אל סנטרו הוא מרכז העיר. מכאן, כל תעריפי המוניות והאוטובוסים מחושבים לפי אזור.
  
  
  אקפולקו היא העיר המרכזית במדינת גררו. וגררו היא המדינה הכי חסרת חוק במקסיקו. הגבעות ליד אקפולקו מלאות בשודדים שיחתכו לך את הגרון תמורת כמה פסו. המשטרה לא מצליחה לאכוף את החוק מחוץ לגבולות העיר. אפילו לצבא יש בעיות איתם.
  
  
  לבוש בחולצת ספורט בוהקת, זוג מכנסיים תכלת ורגליים במכנסי עור חדשים, נכנסתי לפארק שליד הסוללה.
  
  
  בכל מקום שהסתובבתי ראיתי את לוס אינדיוס, פניהם הרחבות והכהות של גברים עם שיער קצר ושחור. הנשים שלהם כרעו לידם. ולכל אחד מהם היו עיניים אובסידיאניות, עצמות לחיים גבוהות, פנים אינדיאניות מהורהרות.
  
  
  כשהבטתי בהם, הבנתי שהפסל הישן של האלים העתיקים שלהם היה יותר מדמותה של איזו אל לא ידועה; חוץ מזה, זה חייב להיות דמיון טוב לאיך שהטולטקים עצמם נראו באותם ימים.
  
  
  והם לא השתנו הרבה במהלך מאות השנים. ההודים האלה נראו כאילו הם עדיין יכולים לחתוך את החזה שלך עם סכין צור ולקרוע את הלב המדמם והפועם שלך.
  
  
  פניתי לחלק שקט יותר של הסוללה, וצילמתי תוך כדי. בהמשך העיקול של הסוללה ראיתי סירת טונה מסחרית, חסון וגוץ. סיפוניו היו עמוסים בציוד, והוא היה קשור מקדימה ומאחור בכבלי מנילה כבדים לבולדי ברזל שחורים על המלקון הבטון.
  
  
  מרחוק, על הרציפים מתחת לאבן המסיבית של פורט סן דייגו על פסגת גבעה, ראיתי ספינת משא עוגנת ליד המחסנים.
  
  
  הלכתי לאורך המלקון. במדרגות האבן המובילות לשפת המים, עצרתי והסתכלתי למטה.
  
  
  היו שם שני דייגים. צעיר וזקן. שניהם היו עירומים חוץ מהמכנסיים הקצרים הקרועים שלהם. ביניהם הם החזיקו צב ענק בגובה שישה רגל. הצב שכב על גבו והיה חסר אונים.
  
  
  הצעיר שלף סכין עם להב ארוך ודק, מושחז כל כך הרבה פעמים עד שזה היה עכשיו סהר דק של פלדה קמורה.
  
  
  הוא החליק את הלהב מתחת לתחתית השריון של הצב ליד הסנפיר האחורי. הדם האדום מהמכה הראשונה. הוא חתך במשיכות מהירות וזועמות, גורר את הסכין מתחת לקצה השריון התחתונה, פורס עור, בשר, שרירים וקרום בהינפים מהירים של פרקי ידיו כשהוא כרע ליד הצב.
  
  
  הצב סובב את ראשו מצד לצד בייסורים איטיים ושקטים. עיניה המלוכסנות והזוחלות היו עמומות מהשמש. הסנפירים שלו התנופפו בחוסר אונים קצבי, היסטרי.
  
  
  ראיתי איך הסכין של הצעיר צוללת עמוק יותר לתוך הצב. עם כל מכה הידיים שלו הפכו אדומות מדם, תחילה אצבעותיו, אחר כך זרועותיו, אחר כך פרקי ידיו ולבסוף האמה עד למרפק.
  
  
  
  
  יכולתי לראות את תוכו של הצב, פועם בכדורי מעיים ורודים ורטובים.
  
  
  אחרי כמה דקות הם סיימו. הם שפכו דליים של מי ים במורד מדרגות המזח והניחו בשר צבים בסל בוש.
  
  
  צילמתי גליל מלא של סרט צבעוני כשהם שחטו את הצב. עכשיו, כשהחזרתי את הסרט לאחור והתחלתי לטעון מחדש את המצלמה, שמעתי קול מאחורי.
  
  
  "הם די טובים, לא? זה עם הסכין, הא?
  
  
  הסתובבתי.
  
  
  הוא היה בשנות העשרים המוקדמות לחייו, נאה, עם גוף חסון, אתלטי, שרירים נעים בקלות מתחת לעורו האדום-נחושת הכהה. הוא היה לבוש במכנסי כותנה, סנדלים וחולצת ספורט שנפתחה לגמרי כדי לחשוף את חזהו הרחב. הוא נראה כמו כולם ממאות נערי החוף שמסתובבים בבתי המלון.
  
  
  "מה אתה רוצה?"
  
  
  הוא משך בכתפיו. "זה תלוי. אתה צריך מדריך, סניור?"
  
  
  "לא" הסתובבתי והלכתי לכיוון קוסטרה מיגל אלמן. הילד הלך לידי.
  
  
  "מה עם נשים, סניור? א? הוא קרץ לי. "אני מכיר בחורה מאוד יפה שיודעת הרבה טריקים..."
  
  
  "עוף מפה!" – אמרתי, נרגז מהתעקשותו הבלתי רגילה. "אני לא אוהב סרסורים!"
  
  
  לרגע חשבתי שהבחור הזה הולך לתקוף אותי. פניו הכהות היו מוכתמות בדם כהה פתאומי. ידו חזרה לכיס הירכיים שלו ועצרה. ראיתי זעם רצחני טהור מבזיק בעיניו.
  
  
  נמתחתי, מוכן לקפוץ.
  
  
  הוא לקח נשימה עמוקה. האור נכבה מעיניו. הוא אמר, ניסה לחייך אך נכשל: "סניור, אתה לא צריך לדבר ככה. יום אחד אתה תגיד את המילה הזאת למישהו והוא יתקע לך סכין בצלעות.
  
  
  "אמרתי לך שאני לא צריך את העזרה שלך."
  
  
  הוא משך בכתפיו. "רע מאוד, סניור. אני יכול לעזור לך הרבה. אולי תשנה את דעתך בפעם הבאה שאציע לך נישואין, הא? שמי לואיס. לואיס אפאריסיו. לעת עתה, להתראות.
  
  
  הוא הסתובב והלך משם, הולך בהליכה מוגזמת, מדגים את אופיו הגברי.
  
  
  היה משהו מוזר במה שקרה זה עתה. העלבתי אותו. קראתי לו בשם שכמו שכל גבר מקסיקני אחר היה אומר, הוא יחזיק לי סכין לגרוני. עם זאת, הוא בלע את גאוותו והמשיך להעמיד פנים שהוא רק עוד מדריך תיירים.
  
  
  התכוונתי לשתות משהו במרכז העיר לפני שחזרתי למלון, אבל עכשיו שיניתי את דעתי. הייתי בטוח שההצעות של חברי לעתיד אינן מקריות. ידעתי שאראה שוב את לואיס אפאריסיו.
  
  
  יצאתי החוצה, מנופף במונית עם שלט סיבים אופטיים. כשנכנסתי ראיתי דמות מוכרת בצד השני של הקוסטרה. זה היה ז'אן פול. הצרפתי הרזה היה עם סלסט. הוא הרים את ידו לברכה כשהמונית שלי נסעה.
  
  
  * * *
  
  
  סניורה קונסואלה דלגרדו מיהרה. היא עצרה למלון כמעט בדיוק בשבע וחצי בפולקסווגן אדומה קטנה. ראיתי אותה נכנסת ללובי ומסתכלת סביבה. כשהלכתי לעברה, היא ראתה אותי והושיטה את ידה. יצאנו יחד מהדלת.
  
  
  קונסואלה נסעה לאורך הכבישים המפותלים כאילו היא משתתפת ב-Mille Miglie.
  
  
  שתינו משקאות אצל סנבורן, שם רק המושבים מסביב לפסנתר היו מוארים. שמתי לב שהיא הפנתה אותנו לשולחנות האלה. לא יכולתי לראות אף אחד, אבל כל אחד יכול היה לראות אותי.
  
  
  אחר כך הלכנו להרננדו לארוחת צהריים. פגשנו אנגלי גבוה וג'ינג'י עם מבטא בריטי כל כך עבה שזה כמעט פרודיה. קונסואלה אמר לי שקוראים לו קן הובארט ושהוא ניהל חברת תעופה שכר. היה לו שפם עבה מסוג RAF מתחת למקור אפו. לבסוף הוא עזב, והשאיר אותנו לבד.
  
  
  קונסואלה דלגרדו הייתה אישה יפה. היא הייתה בשנות השלושים המאוחרות לחייה, אישה נועזת ויפה עם פנים חזקות. היה לה שיער חום כהה וארוך שלבשה כמעט עד מותניה. היא הייתה גבוהה, עם רגליים מפוארות, מותניים צרים וחזה מלא. לא היה שמץ של מבטא באנגלית שלה.
  
  
  הפריע לי שהיא הביטה בי באומץ ובהערכה כמו שהבטתי בה.
  
  
  בקפה אמרתי, "סניורה, את אישה נחמדה מאוד."
  
  
  "...והיית רוצה ללכת איתי לישון," היא סיימה.
  
  
  צחקתי.
  
  
  "אם אתה מנסח את זה ככה, כמובן."
  
  
  "ואני," היא אמרה, "אני חושבת שאתה אדם טוב מאוד. אבל אני לא אלך לישון איתך הלילה."
  
  
  "במקרה כזה," אמרתי וקמתי על רגלי, "בוא נלך לחברים שלך ונגלה מה הם רוצים לומר לי."
  
  
  הלכנו לג'וני ביקפורד.
  
  
  * * *
  
  
  ביקפורד היה בשנות השישים המוקדמות לחייו, אפור שיער, עם אף שבור ושיזוף עמוק. פרקי האצבעות של שתי הידיים היו שטוחים בגלל שנשברו פעמים רבות בזירה. כתפיים רחבות התנפחו מסוודר כותנה קצר שרוולים. קעקועים דהויים, כחולים מאחורי עור חום כהה, כיסו את שתי האמות.
  
  
  אשתו דוריס הייתה שזופה כמעט כמוהו. שיער בלונדיני פלטינה, גבות מולבנות בשמש וגוון בלונדיני חלש על זרועותיה. חוץ מזה, היא הייתה צעירה בהרבה מביקפורד. הייתי אומר שהיא בשנות השלושים לחייה. והיא התגרה. לא הייתה לה חזייה מתחת לשמלה והמחשוף שלה היה מלא וקשה.
  
  
  היא הריחה כמו בושם של ארפג. ואני מוכן להתערב שכשהיא הייתה צעירה יותר היא הלכה למאתיים בלילה לפחות. אתה תמיד יכול לזהות בחורה לשעבר. יש בהם משהו שמסגיר אותם.
  
  
  המרפסת של ביקפורד השקיפה על המפרץ הצר המוביל מהאוקיינוס השקט אל המפרץ. יכולתי לראות את המרחב האפל של האוקיינוס, כמו גם את האורות של לאס בריסאס ואת בסיס הצי בבסיס הגבעות שמעבר למפרץ. פזורים באקראי במעלה ובמורד צלע הגבעה היו האורות של בתים אחרים, כמו גחליליות חסרות תנועה העטורות בג'לטין של צללי לילה סגולים.
  
  
  שנינו היינו לבד במרפסת. קונסואלה התרצתה ונכנסה פנימה כדי לרענן את האיפור שלה. דוריס הלכה איתה כדי להראות לה את הדרך לחדר הנשים.
  
  
  לקחתי הזדמנות ואמרתי בחדות אל תוך החשכה: "אני לא רוצה להיות חלק מהעסקה שלך, ביקפורד."
  
  
  ביקפורד לא הופתע. הוא אמר בקלות, "זה מה שאמרו לנו, מר קרטר. אבל במוקדם או במאוחר נקבל את סטוצ'לי. מכיוון שקל לך יותר להגיע אליו מאשר לנו, תחסוך לנו הרבה זמן".
  
  
  פניתי לביקפורד ואמרתי בחדות, "אני רוצה שתרד מסטוצ'לי."
  
  
  ביקפורד צחק. עכשיו בוא נלך, מר קרטר. קולו היה צרוד, כמו של זוכה פרס לשעבר. "אתה יודע שאתה לא יכול להגיד לנו מה לעשות."
  
  
  "אני יכול לקרוע את כל הארגון שלך", אמרתי. "באיזה תפקיד אני?"
  
  
  ביקפורד ציחקק. "זה איום?"
  
  
  "קרא לזה איך שאתה רוצה, אבל כדאי שתתייחס אלי ברצינות, ביקפורד."
  
  
  "בסדר," הוא אמר, "תוכיח את זה."
  
  
  "רק כמה עובדות," אמרתי. "האנשים שלך מספקים הרואין לארצות הברית. לפני כשנה היית מעורב רק במוצרים שגדלו במקסיקו. אבל השלטונות רדפו את יצרני הפרג, וזה שלל ממך מקור אספקה, אז פנית למרסיי. הארגון שלך הפך לחלק מהצינור ממרסיי לארצות הברית. אתה שולח לארצות הברית דרך מטמורוס לבראונסוויל, חוארז לאל פאסו, נואבו לארדו ללרדו, טיחואנה ללוס אנג'לס. רבים מהם נוסעים ישר מכאן לסן דייגו, סן פרנסיסקו, סיאטל, בדרך כלל על סירת טונה או ספינת משא. רבים מהם מוטסים במטוס פרטי מעבר לגבול לטקסס, אריזונה וניו מקסיקו. האם אתה צריך את השמות של כמה מהספינות שבהן אתה משתמש? אני יכול לספק אותם, מר ביקפורד. תדחף אותי מספיק חזק ואני אמסור אותם לרשויות".
  
  
  "ישו!" – אמר ביקפורד לאט וברכות, כאילו היה בהלם. "מה שאתה יודע זה מספיק כדי להרוג אותך, קרטר!"
  
  
  "אני יודע הרבה דברים שיכולים להרוג אותי," עניתי בקרירות. "מה לגבי זה? תשאיר את סטוצ'לי מאחור? »
  
  
  ביקפורד עדיין היה המום ממה ששמע. הוא טלטל את ראשו. "אני... אני לא יכול לעשות את זה, אני לא מסוגל לקבל החלטה כזו."
  
  
  "למה?"
  
  
  הייתה הפסקה, ואז הוא הודה: "כי אני רק הבחור באמצע."
  
  
  "אז תעביר את המילה," אמרתי לו, לחצתי עליו בחוזקה. "תגיד לבוס שלך," ראיתי את ביקפורד מתכווץ לנוכח השימוש שלי במילה, "שאני רוצה שהוא יעזוב את סטוצ'לי לבד."
  
  
  ראיתי שתי נשים יוצאות מהבית לקראתנו. קמתי על הרגליים
  
  
  "אני חושב שנצטרך לרוץ," אמרתי ולקחתי את ידה של קונסואלה כשהיא התקרבה אלי.
  
  
  ביקפורד קם, גבר גדול ורזה, שיער לבן לאור הירח, הבעה מודאגת על פניו המותשים, וידעתי ששפטתי אותו נכון. הוא נשר מהקרב כי לא היה לו אומץ לחטוף מכה גדולה ולחזור בגדול. הוא היה כולו בתצוגה. החוסן שלו היה חיצוני.
  
  
  "תצטרך לבוא שוב," אמרה דוריס בעליזות, מביטה בי, עיניה מלאות הזמנה. "שניכם תבואו," היא הוסיפה.
  
  
  "אנחנו נעשה את זה," אמרתי מבלי לחייך אליה בחזרה. פניתי לביקפורד. "היה נחמד לדבר איתך."
  
  
  "תשמע מאיתנו בקרוב," אמר ביקפורד, ולא מתאמץ לשמור על העמדת פנים. דוריס נתנה בו מבט אזהרה חד.
  
  
  ארבעתנו ניגשנו למכונית הקטנה של קונסואלה ואמרנו לילה טוב.
  
  
  בדרך חזרה למלון שלי, קונסואלה שתקה. כמעט היינו שם כשלפתע שאלתי, "מי זה לואיס אפאריסיו? האם הוא אחד מאנשיך? "
  
  
  "WHO?"
  
  
  "לואיס אפריסיו." תיארתי גבר מקסיקני צעיר שפגשתי אחר הצהריים במלקון.
  
  
  לאחר הפסקה, היא אמרה, "אני לא מכירה אותו. למה?"
  
  
  "רק חושב. האם אתה בטוח?"
  
  
  "מעולם לא שמעתי עליו." לאחר מכן היא הוסיפה, "אני לא מכירה את כולם בארגון".
  
  
  "וככל שאתה יודע פחות, יותר טוב?"
  
  
  קונסואלה לא ענתה הרבה זמן. לבסוף, היא אמרה בקול נטול כל חום: "אני עדיין בחיים, מר קרטר. ובדרך שלי, אני מצליח".
  
  
  פרק שביעי
  
  
  קונסואלה הורידה אותי במלון והמשיכה בדרכה, גלגלי ההילוכים של הפולקסווגן מקשקשים. הלובי היה ריק. הלכתי דרכו אל מרפסת רחבה המשקיפה על העיר מעבר למפרץ. מצאתי כיסא והתיישבתי, רציתי לעשן סיגריה אחרונה לפני שיצאתי ללילה.
  
  
  כשהדלקתי את הסיגריה שלי, הפכתי אותה על המעקה, הפחם הלוהט יצר קשת אדומה זעירה בחושך. כשעמדתי לקום, שמעתי מישהו יוצא למרפסת.
  
  
  הנרי ניגש אליי, מביט בי בחושך, מנסה לזהות אותי.
  
  
  "היי היית בבריכה הבוקר, נכון?"
  
  
  "כן."
  
  
  הוא הניח לגופו הכבד לשקוע בכיסא שמולי. "הם אף פעם לא הופיעו," הוא התלונן, קולו נרגז מאכזב.
  
  
  "על מה אתה מדבר?"
  
  
  "האפרוחים האלה," אמר הנרי בגועל, "אף אחד מהם." השעה אחת שלושים ואף אחת מהבנות המטומטמות האלה מעולם לא הגיעה רזה.
  
  
  "האם באמת חשבת שהם מטבלים רזה?"
  
  
  "כמובן. לפחות השניים שהייתי איתם. הם כנראה מצאו במקום גולשי חוף מקסיקנים ארורים!"
  
  
  הוא הושיט יד לכיס חולצתו לסיגריה. הבזק של גפרור האיר את פניו הכבדים והשזופים לפני שהוא כיבה את הלהבה.
  
  
  "האפרוח האנגלי הזה הוא זה שהייתי רוצה לשים עליו את ידי," הוא אמר בזעף. "רזה. השני בנוי היטב, אבל מרגרט מקבלת את כל היופי. הזקן שלה עמוס. הבעיה היחידה היא שזה כל כך קר עד כדי כך שכנראה יביא לך כוויות קור!
  
  
  תוך התעלמות מהסלידה שלי ממנו, שאלתי כלאחר יד, "מה אתה עושה?"
  
  
  "אני כן? אני לא מבין אותך, אחי.
  
  
  "מה אתה עושה למחייתך?"
  
  
  הנרי צחק. "היי בנאדם, זה לא בשבילי! אני חי! אני לא קשור לעבודה. אני נשאר חופשי, אתה יודע?
  
  
  אמרתי. - "לא אני לא מבין."
  
  
  "יש לי קשרים. אני מכיר את החבר'ה הנכונים. מדי פעם אני עושה להם טובה. למשל, אם הם רוצים שאישען על מישהו. אני די טוב בזה.
  
  
  "אתה שריר?"
  
  
  "כן, אתה יכול להגיד את זה."
  
  
  "האם אי פעם נשענת על מישהו ברצינות? האם אי פעם חתמת על חוזה? "
  
  
  "טוב, לא הייתי רוצה לדבר על משהו כזה," אמר הנרי. "כלומר, זה לא יהיה חכם להשתיק את זה, נכון?" הוא עצר כדי לתת למילים לשקוע ואז אמר, "בהחלט הייתי רוצה להתכרבל עם האפרוח הלימי הקטן הזה. אני יכול ללמד אותה כמה טריקים! »
  
  
  ולקחת אותה איתך ללאס וגאס?
  
  
  "קלטת את הרעיון."
  
  
  "או שזו תהיה סן פרנסיסקו? מאיפה אתה? "
  
  
  הייתה הפסקה קצרה, ואז אמר הנרי בקול קשה ולא ידידותי: "מה עניינך?"
  
  
  "אני מתעניין באנשים שלא יודעים מאיפה הם באים. זה מדאיג אותי."
  
  
  "תוציא את האף הארור שלך מהעסק שלי," נהם הנרי. "זה יהיה הרבה יותר בריא."
  
  
  "לא ענית על השאלה שלי, הנרי," התעקשתי בשקט, והפתעתי אותו באמירת שמו.
  
  
  הוא קילל וקם על רגליו, צל עצום בחושך, ידיו הגדולות קפוצות לאגרופי אבן.
  
  
  "קום!" – אמר בכעס, מחכה שאקום. הוא התקרב צעד מאיים. "קום, אמרתי!"
  
  
  הושטתי יד לכיס, הוצאתי סיגריה עם קצה זהב והדלקתי אותה קלות. כשסגרתי את המצית, אמרתי, "הנרי, למה שלא תשב ותענה על השאלה שלי?"
  
  
  "לעזאזל איתך!" – אמר הנרי באיומים. "קום, בן זונה."
  
  
  הוצאתי את הסיגריה מהפה שלי ובתנועה מתמשכת אחת דחפתי אותה לתוך פניו של הנרי, האפר מתפזר וניצוצות עפים לתוך עיניו.
  
  
  ידיו התרוממו באופן אינסטינקטיבי כדי להגן על פניו, עפעפיו נסגרו באופן רפלקסיבי; ובאותו רגע קפצתי מהכיסא שלי, זרועי מקומרת, כל גופי קלט את ההלם כשאגרוף הקפוא והשטוח שלי נכנס עמוק לתוך בטנו של הנרי ממש מתחת לצלע שלו.
  
  
  הוא פלט רטינה נפיצה והכפיל את עצמו בייסורים. פגעתי בפניו בזמן שהוא נפל, פגעתי בגשר אפו, שברתי את הסחוס. הנרי נאנק, ברכיו מתכווצות כשהחליק לכיוון אבני הריצוף. דם זרם מנחיריו אל סנטרו ואל המרצפות.
  
  
  "אלוהים אדירים!" - הוא התנשף מכאב. כאב. הוא הצמיד את ידו אל אפו השבור. "לא עוד!"
  
  
  פסעתי אחורה, מביט בדמות הגדולה, חסרת האונים, הכופפת שלפני.
  
  
  "מאיפה אתה, הנרי?" – שאלתי אותו בשקט.
  
  
  האיש הגדול נשם נשימה עמוקה.
  
  
  "וגאס," הוא אמר, כאב בקולו. "הייתי בווגאס בשנתיים האחרונות. לפני כן זו הייתה סן פרנסיסקו".
  
  
  "מה אתה עושה בווגאס?"
  
  
  הנרי הניד בראשו.
  
  
  "כלום," הוא אמר. "פעם הייתי סדרן במועדון. פוטרתי בחודש שעבר".
  
  
  "קום."
  
  
  הנרי קם על רגליו באיטיות, מעביר יד אחת על בטנו ומצמיד את השנייה אל אפו, מתעלם מהדם שניגר על פרק כף היד שלו.
  
  
  "מי הקשרים שלך?"
  
  
  הנרי הניד בראשו. "אין לי," הוא מלמל. "זו הייתה רק שיחה." הוא תפס את עיני. "בִּיוֹשֶׁר! אני אומר לך את האמת!" הוא ניסה לקחת נשימה עמוקה. "אלוהים, זה מרגיש כאילו שברת צלע".
  
  
  "אני חושב שאתה צריך לעזוב מכאן," הצעתי.
  
  
  "א?"
  
  
  "הלילה," אמרתי כמעט בנעימות. "אני חושב שזה יהיה יותר טוב בשבילך."
  
  
  "היי, תקשיב..." התחיל הנרי, ואז עצר ובהה בי, מנסה לקרוא את ההבעה שלי בחושך, אך ללא הועיל. הוא וויתר.
  
  
  "בסדר," הוא נאנח. "נשעתי על החבר'ה מספיק בזמני.
  
  
  מניח שעכשיו תורי, הא? הוא טלטל את ראשו. "אני והפה הגדול שלי."
  
  
  הוא התרחק ממני באיטיות עד שהגיע לדלתות הלובי, ואז הסתובב במהירות ונכנס פנימה.
  
  
  התיישבתי בחזרה על הכיסא והוצאתי עוד סיגריה.
  
  
  "אתה מעשן יותר מדי," אמר קול מהקצה המרוחק והחשוך של המרפסת. "אני מופתע שאדם שמעשן כמוך זז כל כך מהר. הייתי בטוח שתיפגע. איזה הנרי, הוא איש גדול, לא נכון? "
  
  
  "שלום, ז'אן פול," אמרתי ללא הפתעה. "כמה זמן אתה פה?"
  
  
  "מספיק זמן. אתה חושף את עצמך ליותר מדי סכנות, ידידי.
  
  
  "הוא לא מסוכן. הוא פאנקיסט.
  
  
  "הוא כמעט מת," אמר ז'אן פול. "אם הוא היה יודע עד כמה הוא התקרב, אני חושב שהוא היה מכתים את התחתונים שלו".
  
  
  "טעיתי לגביו," אמרתי בפיכחון. "חשבתי שהוא רודף אחרי סטוצ'לי. הייתי צריך לדעת. הוא אף אחד".
  
  
  "זה קורה. עדיף לטעות ולהתנצל אם אתה לא יכול להיות צודק. אגב, מי היה המקסיקני הזה שניגש אליך אחר הצהריים?
  
  
  "הוא אמר שקוראים לו לואיס אפריסיו. הוא ניסה למכור לי את שירותיו כמדריך, עוזר או סרסור – מה שרציתי. חשבתי שאולי החברים שלך שלחו את זה.
  
  
  "אולי. מה גורם לך לחשוב כך?"
  
  
  "האופי החשוד שלי," אמרתי ביובש. "מצד שני, קונסואלה אומרת שהיא מעולם לא שמעה עליו לפני כן."
  
  
  ז'אן פול השתתק. ואז, כמעט כמחשבה שלאחר מכן, הוא אמר, "אגב, יש לי הודעה בשבילך. ככל הנראה, מה שאמרת להם הלילה, קיבלת תשובה מהירה. מחר אחר הצהריים, בבקשה תכננו לנסוע לאל קורטיו למלחמת השוורים. זה מתחיל בארבע אחר הצהריים".
  
  
  "מתי קיבלת את ההודעה הזו?" – שאלתי בחשדנות.
  
  
  "רגע לפני שחזרת למלון. הייתי בדרכי למסור את זה כשהחבר שלך הנרי הופיע. החלטתי לחכות עד שנהיה לבד".
  
  
  "ממי זה?"
  
  
  "הוא אמר שקוראים לו ביקפורד. הוא אמר שהוא העביר את השיחה לבוס שלו. אתה תדבר עם בכירים".
  
  
  "זה הכל?"
  
  
  "זה מספיק, לא?"
  
  
  "אם דיברת עם ביקפורד," אמרתי, "אז אתה יודע מה אמרתי להם. אני רוצה שתשאיר את סטוצ'לי מאחור."
  
  
  "זה מה שהוא אמר. הוא גם סיפר לי על האיום שלך.
  
  
  "בסדר גמור?"
  
  
  אפילו בחושך ראיתי את פניו של ז'אן פול הופכים רציניים. "האנשים שלי במרסיי רוצים שסטוצ'לי ייענש. אנחנו לא יכולים לדחוף את החברים המקסיקנים שלנו יותר ממה שכבר יש לנו. זו החלטה שלהם".
  
  
  "ואת?"
  
  
  הוא משך בכתפיו. "אם נצטרך, נוכל לחכות. סטוצ'לי לעולם לא יעזוב את המלון הזה בחיים. עם זאת, הוא הוסיף, אם הם יחליטו לא להסכים עם מה שאתה מציע, אם הם יחליטו לרדוף אחרי סטוצ'לי למרות האיומים שלך, אז, בסבירות גבוהה, גם אתה לא תחיה זמן רב. חשבת על זה?
  
  
  "יש הרבה על מה לחשוב, לא?" – אמרתי בקלות ונכנסתי ללובי בעצמי.
  
  
  * * *
  
  
  בחדר שלי פרקתי את ה-Xerox Telecopier 400 מהמארז שלו והנחתי אותו ליד הטלפון. השיחה שלי לדנבר נמסרה ללא דיחוי רב.
  
  
  "המצאת משהו?"
  
  
  "פגענו במטרה", אמרה דנבר. "עדיין אין לנו את כל רשימות המניפסטים של הנוסעים, אבל מצאנו אותם באייר פראנס, אייר קנדה ומזרחן. האם נוכל לדבר בפתיחות, או שאתה רוצה שזה יהיה בטלפון?
  
  
  "במכונית," אמרתי. "יש כאן קשיים. הארגון של מישו התערב. והם עירבו את החברים המקומיים שלהם".
  
  
  דנבר שרקה. "הידיים שלך מלאות, נכון?"
  
  
  "אני יכול להתמודד עם זה."
  
  
  דנבר אמרה, "בסדר, נשים את זה על מכונת הצילום הטלפונית. אגב, היה לנו מזל. יש לנו קובץ על הנושא הזה. עבר דרך לשכת בדיקת האשראי שלנו. לפני כמה שנים עשו דו"ח על החברה שלו. כללנו כמה דגשים בדוח שלנו. עדיין אין לנו את כל המידע עליו, אבל הוא לא בדיוק מתאים לקבוצת החברים של סטוצ'לי כפי שאנו יכולים לראות".
  
  
  "שים את זה על החוט," אמרתי לדנבר, והנחתי את השפופרת בעריסה של מכונת הצילום והפעלתי את הציוד.
  
  
  כשהמכונה סיימה לעבוד, הרמתי את הטלפון ואמרתי, "תן לי את כל מה שאתה מגלה בהקדם האפשרי."
  
  
  "קראת את השורה האחרונה בדוח?" שאלה דנבר.
  
  
  "עדיין לא."
  
  
  "תקראי את זה," אמרה דנבר. "זה צריך להפחיד לעזאזל את סטוצ'לי אם הוא יגלה על זה."
  
  
  אספתי את הציוד שלי וחזרתי לקרוא כמה פסקאות מהדוח שנשלח בפקס.
  
  
  השוואת נוסע מניפסטים עבור? AIR FRANCE, JFK TO ORLY, 20 באפריל - AIR FRANCE, ORLY to MARSEILLE, 20 באפריל - NATIONAL AIRLINES, JFK TO MIAMI INTERNATIONAL, 28 באפריל - AIR CANADA, ניו יורק למונטריאל, 5/4.
  
  
  מחלקה ראשונה לנוסעי STOCELLI בכל הטיסות הגבוהות יותר. איסור שכפול של שמות נוסעים אחרים מחלקה ראשונה. עם זאת, שכפול בכל הטיסות הנ"ל - חזור - בכל הטיסות לעיל במדור "כלכלה" הנוסעים נכתבים מחדש תחת השם של הרברט דיטריך.
  
  
  בדיקת מניפסט הנוסעים של AIR CANADA,
  
  
  מונטריאול ללגוארדיה, 5/6 - רשימות על שם ריימונד דאטואה והרברט דיטריך.
  
  
  לבסוף, בדוק את AEROMEXICO, JFK למקסיקו סיטי ו-AC
  
  
  
  
  
  APULCO, 4/5 - STOCELLI ודיטריך.
  
  
  ממשיך לבדוק מניפסטות נוסעים אחרות. אנו נודיע כיצד אנו מקבלים את המידע.
  
  
  האינדיקציה הטובה ביותר: HERBERT DIETRICH ממוקם ב-ACAPULCO.
  
  
  - סוף -
  
  
  שמתי לב לגיליון השני:
  
  
  מידע שנגזר מדוח ביקורת האשראי של DIETRICH CHEMICAL COMPANY, INC.
  
  
  הרברט דיטריך, נשיא. דוח מלא זמין. המידע הבא הוא מידע אישי בלבד: HERBERT DIETRICH, 63, VIDER, כתובת 29 FAIRHAVEN, MAMARONECK, NEW YORK. דיטריך יליד לורנס, קנסס. בוגר אוניברסיטת קנסס. תואר שני בכימיה, קורנל. כימאי מחקר, UNION CARBIDE, EI DUPONT, עבד על כימיה של פצצות בפרויקט מנהטן במהלך מלחמת העולם, מנהל מחקר כימי וכימי אינטרוורלד לאחר המלחמה. OPEN OWN R&D LABORATORY, 1956. ב- DIETRICH CHEMICAL CO. כרגע יש שלושים עובדים. פעילות רווחית המתמחה בפרויקטי מחקר
  
  
  תרגיל. קצת מחקר עצמאי. מכירה של כמה נוסחאות פטנטים יקרות ערך מביאה להכנסה שנתית של רשת בשבעת הערכים. הנפח השנתי הכולל עולה על $3,000,000. דיטריך חי במאמרונק מאז 1948. מכובד מאוד. ביטחון כלכלי. פעיל בקבוצות כנסיות וקהילה. ילדים: סוזן, ילידת 1952. אליס, ילידת 1954. לא בנישואים. אישה: שרלוט, מתה ב-1965.
  
  
  התחלנו מחקר מלא. אני אשלח את הדוח עם השלמתו.
  
  
  - סוף -
  
  
  הנחתי שני דפי נייר, התפשטתי והלכתי לישון. כששכבתי בחושך, רגע לפני שנרדמתי, עברתי נפשית על השורה האחרונה בעמוד הראשון של הדו"ח:
  
  
  הדיווח האחרון: HERBERT DIETRICH ממוקם ב-ACAPULCO.
  
  
  תהיתי מי זה לעזאזל הרברט דיטריך ואיזה קשר אפשרי יכול להיות לו עם פושעים כמו סטוצ'לי, מישו, דאטואה, טורגרוסה, ויגנאל, וובר וקליאן?
  
  
  פרק שמונה
  
  
  למחרת בבוקר הייתי ליד הבריכה כשקונסואלה דלגרדו ירדה במדרגות וחצתה את מדשאת הבריכה כדי להצטרף אלי. הופתעתי לראות כמה היא מושכת יותר באור יום. היא לבשה מעיל חוף משוחרר, ארוג וקל משקל שהסתיים ממש מתחת לירכיה, מראה את רגליה המדהימות שהתנדנדו בהליכה קצבית וזורמת כשהיא הלכה לקראתי.
  
  
  "בוקר טוב," היא אמרה בקולה הצרוד והנעים וחייכה אליי. "אתה מתכוון להזמין אותי לשבת?"
  
  
  "לא ציפיתי לראות אותך שוב," אמרתי. שלפתי לה כיסא. "האם תרצה משקה?"
  
  
  "לא כל כך מוקדם בבוקר." היא הסירה את מעיל החוף שלה וכרכה אותו על גב כיסא הנוח. מתחת היה בגד ים כחול כהה, כמעט שקוף למעט החזה והמפשעה. זה נראה כאילו היא לובשת גרב רשת מעל בגד הים שלה. למרות שזה כיסה אותה יותר ממה שביקיני היה מכסה אותה, זה היה חושפני כמעט באותה מידה ובוודאי היה הרבה יותר מרמז. קונסואלה שמה לב שאני מסתכל עליה,
  
  
  "אוהב את זה?" היא שאלה.
  
  
  "זה מאוד אטרקטיבי," הודיתי. "מעט נשים יכולות ללבוש את זה ולהיראות טוב כמוך."
  
  
  קונסואלה נשכבה על הכיסא ששלפתי לה. אפילו באור שמש ישיר, העור שלה נראה חלק ואלסטי.
  
  
  "אמרתי להם שאני האורח שלך," העירה קונסואלה, "אני מקווה שלא אכפת לך."
  
  
  "אתה מוזמן. אבל למה? אני בטוח שזו לא שיחה חברתית."
  
  
  "אתה צודק. יש לי הודעה בשבילך."
  
  
  "מ?"
  
  
  "ביקפורד."
  
  
  "על מלחמת השוורים באל קורטיחו? קיבלתי הודעה אתמול בלילה.
  
  
  "אני אלך איתך," אמרה קונסואלה.
  
  
  "אז הם מזהים אותי?"
  
  
  "כן, אני מקווה שלא אכפת לך להוציא אותי מהבית כל כך הרבה פעמים," היא הוסיפה בטון עליז בקולה.
  
  
  "לעזאזל!" – אמרתי בעצבנות. "למה הם לא יכולים פשוט להגיד לי כן או לא? למה כל השטויות האלה? "
  
  
  - כנראה, אתמול בלילה סיפרת לביקפורד משהו על הפעילות שלהם. זה זעזע אותם. הם לא חשבו שמישהו ידע כל כך הרבה על הניתוח שהם מבצעים. אני חושב שהצלחת להפחיד אותם.
  
  
  "איפה אתה משתלב בכל זה?" - שאלתי אותה ישירות.
  
  
  "זה לא עניינך."
  
  
  "אני יכול להפוך את זה לעסק שלי."
  
  
  קונסואלה הסתובבה והביטה בי. "האם אני לא חשוב במבצע. רק קח אותי בערך הנקוב".
  
  
  "ומה זה?"
  
  
  "פשוט אישה מושכת שמסתובבת בעיר מדי פעם."
  
  
  "לא," אמרתי, "אתה יותר מזה. אני בטוח שאם הייתי מסתכל בדרכון שלך, הייתי מוצא אותו מלא בחותמות ויזה. לפחות שמונה עד עשר נסיעות לאירופה. רוב בולי הכניסה יהיו שוויץ וצרפת. ימין?"
  
  
  פניה של קונסואלה קפאו. "ממזר," היא אמרה. "אתה ראית את זה!"
  
  
  "לא," אמרתי והנדתי בראשי. "זה ברור. יש הרבה כסף בעסק שלך. הם לא יכולים לתת להם לצוף כאן במקסיקו או בארצות הברית. המקום הטוב ביותר להסתיר אותו הוא בשוויץ או באיי בהאמה - עם שטרות ממוספרים. מישהו צריך לקחת את הכסף מפה לשם. מי יותר טוב ממך? אישה מושכת, תרבותית, אלגנטית. אתה תהמר על להיות שליח עבורם.
  
  
  
  
  
  זה שעושה את כל הנסיעות הנפלאות ומחייך כל כך בנעימות אל פקידי המכס כשהוא עובר בארץ, ומוכר לחצי תריסר פקידי בנקים בציריך, ברן וז'נבה.
  
  
  "במה עוד אתה כל כך בטוח?"
  
  
  "שאף פעם לא נושא סמים. הם לעולם לא יסתכנו להיתפס על הברחת סמים. אז הם יצטרכו למצוא שליח אחר שהם יכולים לסמוך עליו במזומן באותה דרך שהם סומכים עליך עכשיו. וזה קשה לעשות".
  
  
  "אתה ממש צודק!" קונסואלה התמרמרה: "הם יודעים שלעולם לא אשא איתי סמים".
  
  
  "האם זה גורם לך להרגיש טוב יותר לחשוב שאתה נושא רק כסף?" – שאלתי אותה בשמץ קל של סרקזם בקולי. "זה בסדר? אתה יודע, הרואין עושה כסף. אם אתה מתכוון להיות מוסרי, איפה אתה מותח את הגבול? "
  
  
  "מי אתה שתדבר אליי ככה?" – שאלה קונסואלה בכעס. "שום דבר שתעשה גם לא יעמוד בבדיקה."
  
  
  לא אמרתי כלום.
  
  
  "אנחנו לא כל כך שונים," אמרה לי קונסואלה, כשהכעס מטביע את קולה כמו קרח כחול-לבן המכסה אבן באמצע החורף. "מזמן הבנתי שזה חיים קשים. אתה יודע הכי טוב שאתה יכול. אתה עושה את העבודה שלך, ואני עושה את שלי. רק אל תשפוט אותי." היא הסתובבה ממני. "קבל אותי כפי שאני, זה הכל."
  
  
  "אני עושה מעט מאוד שיפוטים," אמרתי לה. "ושום דבר במקרה שלך."
  
  
  הושטתי יד, תפסתי את סנטרה והפניתי את פניה אלי. עיניה היו קפואות מרוב זעם קר. אבל מתחת לשכבה דקה של זעם מדוכא, הרגשתי מערבולת של רגשות רותחים שהיא בקושי יכלה לשלוט בה. הרגשתי תגובה חזקה מבפנים לתחושה החושנית הפתאומית של חלקות העור שלה על אצבעותיי, והתעורר בתוכי צורך עצום לשחרר את המהומה שהשתוללה בתוכה.
  
  
  במשך דקה ארוכה ואינסופית הכרחתי אותה להביט בי. ניהלנו קרב שקט בכמה סנטימטרים של החלל שהפרידו בין הפנים שלנו, ואז נתתי לאצבעות שלי להחליק לאט לאורך סנטרה ולחלחל על שפתיה. הקרח נמס, הכעס עזב את עיניה. ראיתי את פניה מתרככות, נמסות לכדי כניעה מוחלטת ומוחלטת.
  
  
  קונסואלה פיזרה מעט את שפתיה, נשכה בעדינות את אצבעותיי, מבלי להסיר את עיניה ממני. הצמדתי את ידי אל פיה, מרגישה את שיניה נוגעות בבשרי. ואז היא שחררה. הסרתי את ידי מהפנים שלה.
  
  
  "לעזאזל אתה," אמרה קונסואלה בלחישה לוחשת שבקושי הגיעה אלי.
  
  
  "אני מרגיש אותו הדבר." הקול שלי לא היה חזק יותר משלה.
  
  
  "איך אתה יודע איך אני מרגיש?"
  
  
  עכשיו הכעס הופנה כלפי עצמה על כך שהיא כל כך חלשה ואפשרה לי לגלות אותו.
  
  
  "כי באת לכאן כדי לראות אותי כשהיית יכול באותה קלות להתקשר. בגלל המבט על הפנים שלך עכשיו. כי זה משהו שאני לא יכול לתאר במילים או אפילו לנסות להסביר".
  
  
  השתתקתי. קונסואלה קמה והרימה את חלוק החוף שלה. היא לבשה אותו בתנועה גמישה אחת. עמדתי לידה. היא הביטה בי.
  
  
  "בוא נלך," אמרתי ולקחתי את ידה. הלכנו לאורך שפת הבריכה ולאורך שביל החצץ, עלינו בכמה גרמי מדרגות שהובילו למרפסת ולמעליות שהובילו אותנו לחדרי.
  
  
  * * *
  
  
  עמדנו צמודים אחד לשני בחדר האפלולי והקריר. סגרתי את הווילונות, אבל האור עדיין חלף.
  
  
  קונסואלה חיבקה אותי והצמידה את פניה לכתפי, צמודה לצווארי. הרגשתי את הרכות של לחייה ואת רטיבות שפתיה כשהשיניים שלה נשכו בעדינות את הגידים של צווארי. משכתי אותה אליי, המלאות הכבדה של שדיה נלחצת ברכות על חזי, הידיים שלי לוחצות את הירך שלה.
  
  
  עכשיו כשהיא הרימה את פניה אלי בנחישות, רכנתי לעברה. פיה החל בחיפוש אכזרי, מתמשך, בלתי פוסק אחר שפתי ופי. הורדתי את מעיל החוף שלה, משכתי את רצועות הדואר מכתפיה ומשכתי את החליפה עד הירכיים. השדיים שלה היו רכים להפליא - עור משיי על החזה החשוף שלי.
  
  
  "הו, רגע," היא אמרה בנשימה עצורה. "לַחֲכוֹת." והיא השאירה את הזרועות שלי מספיק זמן כדי למשוך את החליפה מעל ירכיה ולצאת ממנה. היא זרקה חופן רשת על הכיסא והושיטה יד אל חגורת בגד הים שלי. יצאתי מהם ועברנו יחד באופן כל כך אינסטינקטיבי, כאילו עשינו את הפעולה הזו כל כך הרבה פעמים בעבר, שעכשיו זה הפך לנו לטבע שני ולא היינו צריכים לחשוב מה לעשות הלאה.
  
  
  עברנו למיטה. הגעתי אליה שוב והייתי מאוד עדין ומאוד מתמיד איתה עד שהיא התעוררה לחיים בזרועותיי.
  
  
  יום אחד היא אמרה, בנשימה עצורה: "לא חשבתי שזה יהיה ככה. אלוהים, כמה טוב.
  
  
  היא רעדה בזרועותיי. "אוי אלוהים, זה טוב!" – קראה, נושמת את נשימתה החמה והלחה לתוך אוזני. "אני אוהב את מה שאתה עושה לי! אל תפסיק! "
  
  
  עורה היה דק ורך, חלק עם ברק עדין של זיעה, חלק כמו גוף של אישה בשלה, נפוח מהתרגשות. שפתיה היו חמות ורטובות, נצמדו אליי בכל מקום שהיא נישקה אותי. היא נעה באיטיות בתגובה למלטות האצבעות שלי עד שהיתה רטובה ומלאה, ולא יכלה להתאפק מלפנות לעברי בנחישות.
  
  
  לבסוף, התכנסנו בבהלה מטורפת, זרועותיה כרוכות סביבי, רגליה שלובות בשלי, היא לחצה את עצמה אליי ככל יכולתה, מושכת אותי לתוכה בידיה, קולות גרונה חודרים מעט שצמחו ל נהמה דמוית חתול, מלאה בחוסר אונים.
  
  
  ברגע האחרון, עיניה נפערו והביטו בפניי, במרחק יד של יד ממנה, והיא צרחה בקול שבור: "חיה ארורה!" כשהגוף שלה התפוצץ נגד שלי, ירכיה הוטחו בי בזעם שהיא לא יכלה להכיל.
  
  
  מאוחר יותר שכבנו יחד, ראשה על הכתף שלי, כל אחד מאיתנו מעשן סיגריה,
  
  
  "זה לא משנה כלום," אמרה לי קונסואלה. עיניה היו נעוצות בתקרה. "זה מה שרציתי לעשות..."
  
  
  "...רצינו לעשות את זה," תיקנתי אותה.
  
  
  "בסדר, אנחנו," היא אמרה. "אבל זה לא משנה כלום. תחשוב על זה עכשיו".
  
  
  "לא חשבתי שזה יהיה."
  
  
  "אבל זה היה טוב," היא אמרה, פנתה אליי וחייכה. "אני אוהב לעשות אהבה באור יום."
  
  
  "זה היה ממש טוב."
  
  
  "אלוהים," היא אמרה, "היה כל כך טוב שיש לו גבר שוב. אף אחד לא היה מודאג. פשוט ישר," חיבקתי אותה חזק יותר.
  
  
  "זה מטורף," חשבה קונסואלה. "זה לא אמור להיות כל כך טוב בפעם הראשונה."
  
  
  "זה קורה לפעמים".
  
  
  "אני חושבת שתמיד תהיה בסדר," אמרה קונסואלה. "רק אל תחשוב על זה, נכון? אנחנו לא יודעים אם זה אי פעם יקרה שוב, נכון? "
  
  
  היא הסתובבה לעברי כך ששכבה על הצד, הניחה רגל אחת על גבי שלי ולחצה את עצמה על גופי.
  
  
  "תשמע," היא אמרה בלחש דחוף, "תיזהר, בסדר? תבטיח לי שתהיה זהיר.
  
  
  "אני יכול לדאוג לעצמי," אמרתי.
  
  
  "זה מה שכולם אומרים," היא אמרה. האצבעות שלה נגעו בצלקות על החזה שלי. "לא היית כל כך זהיר כשקיבלת את זה, נכון?"
  
  
  "אני אהיה זהיר יותר."
  
  
  קונסואלה קפצה ממני ונשכבה על גבה.
  
  
  "שְׁטוּיוֹת!" – אמרה בקול בוגר צרוד. "להיות אישה זה גיהנום. אתה יודע מה זה?"
  
  
  פרק תשע
  
  
  קונסואלה הלכה הביתה להתלבש. היא אמרה שהיא תחזור בעוד כשעה כדי לאסוף אותי לפגישה מאוחר יותר. התקלחתי בנחת והתגלחתי כשהטלפון צלצל. הקול הזועם לא טרח להזדהות.
  
  
  "סטוסלי רוצה לראות אותך. עכשיו. הוא אומר שזה חשוב. קום לכאן כמה שיותר מהר.
  
  
  הטלפון השתתק בידי.
  
  
  * * *
  
  
  פניו הכהים והעגולים של סטוצ'לי היו כמעט סגולים מזעם חסר אונים.
  
  
  "תראה את זה," הוא שאג אליי. "לעזאזל! רק תראה את זה! הבן זונה קיבל את זה לא משנה מה.
  
  
  הוא הפנה את אצבעו העבה לעבר חבילה עטופה בנייר חום שעליה מודבק פיסת נייר כחולה.
  
  
  "אתה חושב שזו הכביסה הארורה שלי?" סטוסלי צעק עלי בקולו הצרוד. "קח את זה. קדימה, קח את זה! »
  
  
  הורדתי את התיק משולחן הקפה. זה היה הרבה יותר כבד ממה שהיה צריך להיות.
  
  
  "פתחנו את זה," נהם סטוצ'לי. "נחש מה יש בפנים."
  
  
  "אני לא צריך לנחש."
  
  
  "אתה צודק," הוא אמר בזעם. "חמישה ק"ג של סוס. איך אתה אוהב את זה?"
  
  
  "איך הוא הגיע לכאן?"
  
  
  "השליח הביא את זה. הוא עולה במעלית, אז הבנים שלי עוצרים אותו בכניסה. הוא אומר להם שזו הכביסה ששלחתי אתמול, מניח אותה על הכיסא ויורד בחזרה במעלית. אפילו לתת לו טיפ. הממזרים המטומטמים האלה! החבילה הארורה יושבת שם יותר משעה לפני שהם בכלל חושבים לספר לי על זה. איך אתה אוהב את זה? »
  
  
  "הוא היה עובד במלון?"
  
  
  סטוצ'לי הנהן. "כן, הוא שכיר. הבאנו אותו לכאן... כל מה שהוא יודע זה שהוא יושב על הדלפק בדוכן השירותים ומחכה למשלוח. על תלוש הכביסה יש את השם שלי ואת מספר הפנטהאוז, אז הוא מעלה את זה לכאן".
  
  
  שאלתי. - "אני לא חושב שהוא ראה מי עזב את זה?"
  
  
  סטוצ'לי הניד בראשו העגול, כמעט הקירח. "לא, זה היה בדיוק ככה. כל אחד מעובדי שירות החניה של המלון יכול היה להעלות את זה. הוא במקרה ראה את זה קודם וחשב שיביא עוד חבילה".
  
  
  סטוצ'לי רקע בכבדות לעבר החלון. הוא הביט בחבילה בחסר, לא ראה אותה. לאחר מכן הוא הפנה את גופו העבה והגבשושי לעברי.
  
  
  "מה לעזאזל עשית ביום וחצי האחרונים?" – שאל בעצבנות.
  
  
  "מנע ממך למות," אמרתי בחריפות באותה מידה. "ארגון מישו שלח לכאן אדם כדי שהארגון המקומי יהרוג אותך".
  
  
  לרגע היה סטוצ'לי פעור פה. הוא הטיח את אגרופו בכף ידו השנייה בתסכול.
  
  
  "מה לעזאזל?" הוא התפוצץ. "קללה? קודם הנציבות, ועכשיו כנופיית מישו? הוא הניד בראשו כמו שור כועס קצר. הוא דרש. - "איך ידעת על זה?"
  
  
  "הוא יצר איתי קשר".
  
  
  "בשביל מה?" עיניו הקטנות של סטוצ'לי התמקדו בי, הצטמצמו בחשדנות על פניו העגולות. הוא לא התגלח, והזיפים השחורים עמדו בניגוד לברק השחור של קווצות השיער הבודדות שסירק על קרחתו.
  
  
  "הם רוצים שאעזור להם להרוג אותך."
  
  
  "ואתה מספר לי על זה?" הוא הניח את ידיו על ירכיו, רגליו פשוקות, רוכן לעברי, כאילו הוא מתקשה לעצור את עצמו מלתקוף אותי.
  
  
  "למה לא? אתה רוצה לדעת, נכון?"
  
  
  "מה אמרת להם?" – שאל סטוצ'לי.
  
  
  "כדי להתרחק ממך."
  
  
  סטוצ'לי הרים גבה בשאלה. "באמת? משהו אחר? ואם לא, מה אז?"
  
  
  "אז אני אחשוף את הארגון שלהם."
  
  
  "אמרת להם את זה?"
  
  
  הנהנתי.
  
  
  סטוצ'לי כיווץ את שפתיו הקטנות מהורהר... "אתה משחק גס, נכון..."
  
  
  "גם הם".
  
  
  "מה הם אמרו כשסיפרת להם את זה?"
  
  
  "אני צריך לקבל את תגובתם היום אחר הצהריים."
  
  
  סטוצ'לי ניסה לא להפגין דאגה. "מה אתה חושב שהם יגידו?"
  
  
  "תחליט בעצמך. הם צריכים את הארגון של מישו יותר ממך. זה גורם לך להתבזבז".
  
  
  סטוצ'לי היה ריאליסט. אם הוא פחד, הוא לא הראה את זה. "כן אתה בטח חושב כך, נכון?" הוא שינה את הנושא לפתע.
  
  
  "מישהו בשם ז'אן פול סווייר. אתה מכיר אותו?"
  
  
  מצחו קימט בהתחשבות. "סווייר?" הוא טלטל את ראשו. "אני לא חושב שאי פעם פגשתי אותו."
  
  
  תיארתי את ז'אן פול.
  
  
  סטוצ'לי הניד בראשו שוב. "אני עדיין לא מכיר אותו. אבל זה לא אומר כלום. מעולם לא שמתי לב לאף אחד מהם מלבד החבר'ה שמנהלים את הארגון. Michaud, Berthier, Dupre. לא הייתי מכיר אף אחד אחר".
  
  
  - השם דיטריך אומר לך משהו?
  
  
  אין תגובה. אם סטוצ'לי ידע את השם, הוא הסתיר אותו היטב. "מעולם לא שמעתי עליו. עם מי הוא?
  
  
  "אני לא יודע אם הוא עם מישהו. האם אי פעם התעסקת עם מישהו בשם הזה? "
  
  
  "תשמע," נהם סטוצ'לי, "פגשתי כמה אלפי בחורים בחיי. איך לעזאזל אתה מצפה שאזכור את כל מי שפגשתי? זה בטוח - אף אחד לא התמודדתי איתו מעולם. מי הבחור הזה?"
  
  
  "אני לא יודע. כשאגלה, אודיע לך."
  
  
  "בסדר," אמר סטוצ'לי, מתעלם מהנושא. "עכשיו יש לי עבודה קטנה בשבילך. אני רוצה שתיפטר מהחבילה הארורה הזו. הוא הפנה את אגודלו לעבר החבילה.
  
  
  "אני לא ילד השליחות שלך. בקש מאחד מאנשיך לזרוק אותו.
  
  
  סטוצ'לי צחק בקול. "מה קרה לך? אתה חושב שאני טיפש? אתה חושב שאני מספיק טיפש לתת לכל אחד מהבנים שלי להתרוצץ במלון הזה עם חמישה קילו הרואין? אם הם נתפסים, זה כמו להפנות אלי אצבע. חוץ מזה, אתה יודע היטב שאני לא יכול לסמוך עליהם שייפטרו מזה. אתה יודע כמה זה עולה? למי שאתן את זה, הדבר הראשון שהוא יעשה זה לנסות להבין באיזו זווית הוא יכול למכור את זה. חמישה קילוגרמים עדיפים על מיליון דולר ברחוב. זה יותר מדי פיתוי. לא אדוני, לא אחד מהבנים שלי! "שיניתי את דעתי. "בסדר," אמרתי. "אני אקח את זה." סטוצ'לי הפך לפתע חשדן בהסכמה הקלה שלי. "חכה שנייה," הוא נהם. "לא כל כך מהר. למה לא אמרת לי לעזוב? אני מבקש ממך טובה גדולה. אתה תיתפס עם זה ואתה תבלה את שלושים השנים הבאות בכלא מקסיקני, נכון? ממה ששמעתי, אין מקום לבלות אפילו שלושים דקות. אז למה אתה רוצה להוציא את הצוואר שלך החוצה עד עכשיו בשבילי? "
  
  
  חייכתי אליו ואמרתי, "זה לא משנה, סטוצ'לי. אני היחיד כאן שאפשר לסמוך עליו שייפטר מזה בשבילך ולא ילכלך לי את התחת. לא התכוונתי לספר לו למה התכוונתי. ככל שסטוקלי ידע פחות על התוכניות שלי, כך ייטב. סטוצ'לי הנהן לאט. "כן. כשחושבים על זה, זה מצחיק, לא? מסתבר שמכל הבנים שלי, אתה היחיד שאני יכול לסמוך עליו."
  
  
  "מצחיק מאוד."
  
  
  לקחתי את החבילה ותחבתי אותה מתחת לזרועי, ואז הסתובבתי ללכת.
  
  
  "תודיע לי מה קורה," אמר סטוצ'לי בקול כמעט ידידותי. הוא הלך איתי אל הדלת. "אני עצבני יושב כאן ולא יודע מה קורה."
  
  
  ירדתי במעלית לחדר שלי בלי לפגוש אף אחד. פתחתי את הדלת עם המפתח ונכנסתי. והוא הפסיק. על מיטתי מונחת שקית עטופה בנייר חום שאליו מוצמדת רשימת כביסה כחולה, זהה לזה שהחזקתי בעקיפת זרועי, שאותה זה עתה לקחתי מהפנטהאוז של סטוצ'לי.
  
  
  * * *
  
  
  לקח לי לא יותר מעשר דקות לתקן הכל כדי שכשהשוטרים יגיעו לא ימצאו כלום. אם הדפוס היה זהה, ידעתי שהמשטרה הייתה מקבלת הודעה שהיא עשויה למצוא מחסן אחד של הרואין בפנטהאוז של סטוצ'לי ואחר בחדר שלי. הם כנראה כבר פנו למלון.
  
  
  פחות מחצי שעה לאחר מכן הייתי בלובי וחיכיתי לקונסואלה שתאסוף אותי. ענדתי את המצלמה סביב הצוואר שלי עם עדשת טלפוטו 250 מ"מ מחוברת אליה. על הכתף היה לי תיק מצלמה גדול מעור פרה.
  
  
  קונסואלה איחרה. שמתי תיק עם מצלמה כבדה ואת המצלמה
  
  
  מושב כיסא. "שים עין על זה בשבילי, בסדר," אמרתי לאחד השליחים, והגשתי לו שטר של עשרה פזו. ניגשתי אל השולחן.
  
  
  הפקיד הביט בי בחיוך.
  
  
  סניור סטפנס, לא? אפשר לעזור לך?"
  
  
  "אני מקווה שכן," אמרתי בנימוס. "יש לך אורח רשום בשם דיטריך - הרברט דיטריך?"
  
  
  "מומנטיטו," אמר הפקיד ופנה לארון התיקים של האורח. הוא סרק אותו ואז הרים את מבטו. "כן, סניור אל סניור דיטריך הגיע אתמול.
  
  
  אתמול? אם דיטריך הגיע אתמול, וסטוצ'לי שלשום, והוא טס באותו מטוס עם סטוצ'לי, אז איפה דיטריך היה במשך עשרים וארבע שעות?
  
  
  חשבתי על זה לרגע ואז שאלתי, "אתה יודע באיזה חדר הוא נמצא?"
  
  
  "הוא מספר תשע-שלוש," אמר הפקיד ובדק שוב בתיקייה.
  
  
  "אתה יודע במקרה איך הוא נראה?" שאלתי. "האם יתכן שתוכל לתאר לי את זה?"
  
  
  הפקיד משך בכתפיו. "לו סינטו מולו, סניור סטפנס. זה בלתי אפשרי! סליחה, אבל לא הייתי בתפקיד כשהסניור דיטריך עשה צ'ק-אין.
  
  
  "לא חשוב," אמרתי לו. "בכל זאת תודה." הגשתי לו את השטר המקופל.
  
  
  הפקיד חייך אליי. "דה נדה, סניור. אם אוכל לעזור לך בעתיד, אנא הודע לי."
  
  
  הלכתי בחזרה דרך הלובי ותפסתי את הציוד שלי. תליתי את המצלמה על צווארי כשקונסואלה התקרבה אליי.
  
  
  "אוי אלוהים," היא אמרה וצחקה עליי, "את באמת נראית כמו תיירת עם כל ציוד הצילום הזה קשור אליך."
  
  
  חייכתי אליה בחזרה. "כלי המקצוע שלי," אמרתי בקלות. "אני צלם עצמאי, זוכר?"
  
  
  "ספר לי על זה אחר כך," אמרה קונסואלה, הביטה בשעון היד שלה ולקחה את ידי. "נאחר אם נתקע בפקק".
  
  
  בדיוק יצאנו מהכביש הטבעת מול המלון כשניידת משטרה הסתובבה ועצרה מול הכניסה כשהצפירה שלה רועמת. ארבעה שוטרים קפצו החוצה ונכנסו במהירות למלון.
  
  
  "מה אתה חושב שהם רוצים?" – שאלה קונסואלה, מביטה במראה האחורית.
  
  
  "אני אהיה ארור אם אדע."
  
  
  קונסואלה הביטה בי הצידה, אבל לא אמרה יותר. היא התרכזה בהאצה לאורך הקוסטרה מיגל אלמן, על פני הילטון אקפולקו עד למעגל דיאנה, שם חוצה פסאו דל פארלון את הקוסטרה. היא נסעה על כביש 95 לכיוון צפון למקסיקו סיטי.
  
  
  כקילומטר בהמשך הדרך, פנתה קונסואלה לדרך עפר המובילה למרגלות הגבעות. לבסוף, היא נכנסה לחניון חצץ מלא למחצה במכוניות.
  
  
  "אל קורטיחו," היא הכריזה. "בית חווה"
  
  
  ראיתי מבנה עץ, צבוע באדום ולבן בוהק, שבאמת היה לא יותר מפלטפורמה עגולה גדולה שנבנתה שישה מטרים מעל הקרקע, המקיפה טבעת קטנה מכוסה בחול. מעל המקום הוקם גג רעפים שמרכזו פתוח לשמים ולשמש הבוהקת. הפלטפורמה עצמה הייתה ברוחב קצת יותר מעשרה מטרים, רחבה מספיק כדי להכיל שולחנות קטנים בעומק שניים מסביב להיקף.
  
  
  ישבנו ליד שולחן ליד המעקה, מול השער שדרכו היו אמורים לעבור השוורים. מעמדה זו המבט שלנו על הטבעת מתחתינו היה בלתי מופרע לחלוטין.
  
  
  הלהקה התחילה לנגן מנגינה איטית. ארבעה גברים יצאו החוצה על פני החול הקשיח של הטבעת, והשוויצו בקצב המוזיקה. הקהל מחא להם כפיים.
  
  
  ציפיתי שהם יהיו לבושים ב-trajas de luces המסורתיים, ב"חליפות עם אורות" המחויטות והרקומות בצורה מבריקה שלבשו המטאדורים שצפיתי בהם בזירות השוורים של פמפלונה, ברצלונה, מדריד ומקסיקו סיטי. במקום זאת, הארבעה לבשו ז'קטים כהים קצרים, חולצות לבנים עם סלסולים ומכנסיים אפורים תחובים במגפונים שחורים. הם עצרו בקצה הרחוק של הטבעת והשתחוו.
  
  
  היו מחיאות כפיים פזורות. המטאדורים הסתובבו והלכו אחורה, נעלמו מתחת לרציף שמתחתינו.
  
  
  השולחן לידנו היה מלא. היו שישה אנשים בקבוצה. שתיים משלוש הבנות ישבו עם הגב לזירה. אחד מהם היה בלונדינית, השני היה אדום שיער. הילדה השלישית הייתה קטנה וכהה, עם פני אבן אלגנטיים.
  
  
  בראש השולחן, גבר גבוה ואפור שיער עם בטן גדולה התחיל להתבדח עם הבנות. גבר גבוה ורזה ישב בין גבר ג'ינג'י למקסיקני חסון בעל פרצוף ברונזה.
  
  
  רכנתי לעבר קונסואלה. "אלה האנשים שלך?"
  
  
  "שניים מהם." קולה בקושי היה חזק יותר מלחש. היא לא הסתובבה מהטבעת.
  
  
  "איזה שניים?"
  
  
  "הם יודיעו לך."
  
  
  כעת רכב הפיקדור לזירה על סוס עם ריפוד כבד בצד ימין ומכה ארוכה בצד עינו הימנית כדי לא לראות את השור.
  
  
  השור הוריד את קרניו ומיהר לעבר הסוס. בדחיפה אכזרית, הפיקדור רכן מטה והכניס את נקודת הפייק שלו לעומק כתפו השמאלית של השור, מניח את משקלו על הידית הארוכה. הוא התנגד בתוקף ללחץ השור, והרחיק את הקרניים מסוסו. השור נמלט מהכאב הנורא ורץ סביב הטבעת, זורם דם בהיר מפצע על כתפו, סרט אדום מפוספס על עורו השחור המאובק.
  
  
  
  הבנדרילרו הראשון נכנס לזירה. בכל יד הוא החזיק חנית עם מוט ארוך, ובהושיט את זרועותיו בצורת משולש, הוא עשה ריצה מעוקלת לעבר השור. השור הוריד את ראשו כדי להסתער. בכפוף, הניח הבנדרילרו חניתות מושחזות על כל כתף של השור. הברזל החד החליק לתוך עורה הקשוח של החיה כאילו היה עשוי נייר טישו. הסתכלתי על האנשים בשולחן הסמוך. אף אחד מהם לא שם לב אליי. הם צפו בפעולה בזירה. המטאדור יצא שוב, כשהוא נושא מולטה קטנה. הוא ניגש אל השור בצעדים קצרים, מנסה לגרום לו למהר. השור היה רע מאוד. אבל עם המטאדור זה היה אפילו יותר גרוע. הבלונדינית בשולחן הסמוך הסתובבה מהטבעת. "היי, גארט, מתי הם הורגים את השור?" "עוד דקה או שתיים," ענה האיש הכבד. "לא תראה את זה עד שתסתובב." "אני לא רוצה לראות את זה. אני לא אוהב את מראה הדם". השור היה עייף. המטאדור היה מוכן להרוג. דפנות השור התנופפו באפיסת כוחות, ראשו כפוף לכיוון החול. המטאדור ניגש אל הראש המושפל, התכופף ו צלל את החרב שלו בשור הוא החטיא את החוליות.. אם עמוד השדרה יקרוס מיד. זה מוות נקי, כמעט מיידי. הוא לא נפל בצווארו, דם זורם מהפצע הטרי וזרם משתי החניתות על כתפיו ומהפצע הפעור בתמונה הבלונדינית, שפנתה לא מרצונה לטבעת "זו מדינה ארורה כל כך!". הפלדה והקזת דם מעצימים את תחושת האומץ הגברי שלנו. אתה, נורת'אמריקנו, רך מדי, "תזדיין, קרלוס," היא נבחה והפנתה את גבה לשור עם חרב דוקרת בידו חֶרֶב. המטאדור רכן מעל השור ועשה תנועת חיתוך. הלהב קטע את חוט השדרה והשור התמוטט על החול. גארט סובב את ראשו ותפס את עיני. הוא קם. "יש לי כמה בקבוקי וויסקי באוטו," הוא אמר בקול. "בוא נלך להביא אותם, קרלוס." ראיתי אותם מסתובבים בהיקף הזירה וחוצים את במת העץ שהובילה למגרש החניה. קונסואלה נגעה בידי. "אתה יכול להצטרף אליהם עכשיו." יצאתי בעקבותיהם מהמתחם. גארט עשה את דרכו בין המכוניות החונות עד שהגיע לקצה הרחוק של המגרש. הוא עצר להסתובב ולחכות לי. כשהתקרבתי, הוא הביט בי בקרירות. עצרתי מולו. אני לא יודע למה הוא ציפה ממני, אבל לא בזבזתי מילים או זמן. "עזוב את סטוצ'לי בשקט," אמרתי בחדות, מביט בפניו הכבדות והלוחמניות של גארט. מבטי עבר אז לקרלוס, שפגש את מבטי בהבעה מנומסת חסרת תשוקה. קרלוס לבש מכנסיים ירוקים בהירים, חולצת משי גולמית ונעליים לבנים עם ציציות על רגליו הקטנות. הוא נראה כמו אידיוט, אבל הרגשתי גרעין עמוק של קשיחות שבו לא היה לגארט. גארט היה מבלף ומפונפן. קרלוס היה המסוכן יותר מבין השניים. קרלוס הושיט את ידו ונגע בזרועי. הקול שלו היה מאוד רגוע ומנומס. "סניור, אני חושב שהאקלים של אקפולקו הפך מאוד לא בריא עבורך."
  
  
  "אני לא פוחד".
  
  
  קרלוס משך קלות בכתפיו השמנמנות. "זה רע מאוד," הוא העיר. "קצת פחד יכול לפעמים להציל חיים של גבר." התרחקתי מהם, הסתרתי את הכעס שלי. חזרתי לזירה דרך השולחנות לקונסואלה. נגעתי בידה. "יהיו בעיות. אתה יכול לחזור לעיר עם החברים שלך? "בטח, למה?" "תן לי את המפתחות למכונית שלך. "אני אשאיר אותם במלון שלי." קונסואלה הנידה בראשה. "הבאתי אותך לכאן. אני אקח אותך בחזרה. "אז בוא נלך." ארזתי את המצלמה שלי ותיק גדול של ציוד. בעקבות קונסואלה צעד מאחורי, יצאתי מהמתחם. חצינו גשר עץ קטן, קונסואלה עמדה לידי, כשלפתע קלטתי איזו תנועה בזווית העין. ברפלקס טהור, אינסטינקטיבי, השלכתי את קונסואלה ממני אל המעקה ומיהרתי לעבר קיר העץ שיצר צד אחד של המעבר. קפצתי מהקיר בזווית, הסתובבתי ונפלתי על ברך אחת. הצוואר שלי עלה באש, כאילו מישהו שרף אותו במגהץ לוהט. הרגשתי זרזיף של דם זורם במורד הצווארון שלי. "מה זה?" – קראה קונסואלה, ואז נפל מבטה על הבנדרילה בעלת הידית הארוכה שעדיין רעדה בקיר בינינו, דוקר הפלדה המושחז שלה טבוע עמוק בעץ. ידית ארוכה עם סרט מתנדנד קדימה ואחורה כמו מטרונום קטלני.
  
  
  
  
  נזכרתי באיזו קלות פלדה הדוקרנית חודרת את עורו של השור. לא היה קשה לדמיין את קלע הכסל מחורר את גרוני אם לא פעלתי כל כך מהר.
  
  
  קמתי והוצאתי את האבק מברכי המכנסיים שלי.
  
  
  "החברים שלך לא מבזבזים זמן," אמרתי בזעם. "עכשיו בוא נסתלק מכאן."
  
  
  * * *
  
  
  ז'אן-פול חיכה לי במסדרון. הוא קפץ על רגליו כשנכנסתי. עברתי דרך הלובי לכיוון המעליות והוא הלך לידי.
  
  
  "בסדר גמור?"
  
  
  "הם אמרו לי לצאת מאקפולקו לעזאזל."
  
  
  "ו?"
  
  
  "הם גם ניסו להרוג אותי".
  
  
  נכנסנו למעלית. ז'אן פול אמר, "אני חושב שאתה במצב רע, ידידי."
  
  
  לא עניתי. המעלית עצרה בקומה שלי. עזבנו והלכנו במסדרון. כשהגענו לחדר שלי, הוצאתי את המפתח.
  
  
  "רגע," אמר ז'אן פול בחריפות. הוא הושיט את ידו השמאלית למפתח: "תן לי אותו."
  
  
  הסתכלתי למטה. ז'אן פול החזיק אקדח בידו הימנית. אני לא מתווכח עם רובים כל כך מקרוב. נתתי לו את המפתח.
  
  
  "עכשיו תזוז הצידה."
  
  
  הלכתי משם. ז'אן-פול הכניס את המפתח למנעול וסובב אותו לאט. בתנועה פתאומית, הוא פתח את הדלת, נופל על ברך אחת, האקדח בידו מכוון לחדר, מוכן לפגוע בכל מי שנמצא בפנים.
  
  
  "אין שם אף אחד," אמרתי לו.
  
  
  ז'אן פול קם על רגליו.
  
  
  "אני אף פעם לא מתבייש להיזהר", אמר. נכנסנו לחדר. סגרתי את הדלת מאחורינו, ניגשתי לחלון המרפסת והבטתי החוצה. מאחוריי, ז'אן פול הכין לנו משקאות. זרקתי את התיק עם הציוד על הכיסא ושמתי עליו את המצלמה.
  
  
  בהסתכלתי על המפרץ, ראיתי סירות מנוע שגוררות סקי מים. היו כמה סירות מפרש מנוע לעגון במועדון היאכטות. סירת הטונה שראיתי יום קודם הייתה עדיין קשורה לרציף. חשבתי על זה.
  
  
  ז'אן פול שאל, "אתה לא מפחד להפנות אלי את הגב?"
  
  
  "לא"
  
  
  הוא ערבב את המשקאות. "בזמן שהיית רחוק, הייתה לנו איזושהי התרגשות. המשטרה המקומית ביקרה במלון. הם ערכו חיפוש בדירת הפנטהאוז של סטוצ'לי".
  
  
  "כך?"
  
  
  "הם גם חיפשו בחדר שלך." ז'אן פול הביט בתשומת לב בפניי, מנסה לתפוס את הבעת ההפתעה הקלה ביותר. "האם זה מעצבן אותך?"
  
  
  "ציפיתי לזה."
  
  
  הסתובבתי והבטתי שוב מהחלון. ידעתי מהרגע שראיתי את שק הכביסה המזויף על המיטה שלי שהמשטרה תתקשר אליי.
  
  
  כנראה הזהירו אותם לחפש סמים גם בדירה של סטוצ'לי וגם בחדר שלי. מישהו ניסה לשים מסגרת כבדה על סטוצ'לי.
  
  
  אבל זה לא מה שהפריע לי.
  
  
  "למה שהמשטרה תחפש בפנטהאוז של סטוצ'לי?" – שאל ז'אן פול.
  
  
  "כי היום נמסרו לו חמישה קילוגרמים של הרואין, עטוף כמו צרור כביסה", אמרתי.
  
  
  ז'אן פול שרק בהפתעה.
  
  
  "כנראה, זה אומר שהוא נפטר מזה. אה ביין? "
  
  
  "נפטרתי מזה בשבילו."
  
  
  "אה?" עוד הפסקה ארוכה. "זו הסיבה שהם חיפשו את החדר שלך?"
  
  
  "לא. עוד חבילה, כאילו נמסרה לחדר שלי,” אמרתי בשלווה, עדיין עם הגב לז'אן פול. "עוד חמישה קילוגרמים בדיוק באותה אריזה".
  
  
  ז'אן פול עיכל את המידע בהתחשבות. לאחר מכן הוא אמר, "מכיוון שהמשטרה לא מצאה כלום, אפשר לשאול מה עשית עם ההרואין?"
  
  
  "לקחתי את זה איתי."
  
  
  "ונפטרת מזה אחר הצהריים? כמה אתה חכם, מון אמיל.
  
  
  הנדתי בראשי. "לא, זה עדיין בתיק הציוד שלי. כל עשרה קילוגרמים. אני נושא את זה איתי כל היום".
  
  
  ז'אן פול הסתובב והביט בשקית הציוד המגושמת שהנחתי על הכיסא ליד החלון. הוא התחיל לצחוק.
  
  
  "יש לך חוש הומור נהדר, ידידי. אתה יודע מה היה קורה אם המשטרה תמצא את זה עליך? "
  
  
  "כן. שלושים שנות עבודת פרך. זה מה שאמרו לי."
  
  
  "זה לא מפריע לך?"
  
  
  "לא כל כך כמו משהו אחר."
  
  
  ז'אן פול הביא לי משקה. הוא לקח את שלו והתיישב על אחד הכיסאות.
  
  
  הוא הרים את כוסו. "אוור סנטה!" הוא לגם. "מה מטריד אותך?"
  
  
  הסתובבתי "אתה." "אתה לא מהארגון של מישו."
  
  
  ז'אן פול לגם מהרום. בעיניו האפורות היה אתגר. "למה אתה חושב ככה?"
  
  
  "קודם כל, אתה יותר מדי ידידותי איתי. אתה יותר כמו שומר הראש שלי. שנית, אתה לא ממש דוחף להשמדת סטוצ'לי. לבסוף, כל היום ידעת שמישהו מנסה להפליל את סטוצ'לי, בדיוק כמו שמיכאו הופלל. זה היה צריך להוכיח לך שסטוצ'לי לא סידר את מישו ובגלל זה אתה רודף אחרי הבחור הלא נכון. אבל לא עשית שום דבר בנידון".
  
  
  ז'אן פול לא אמר דבר.
  
  
  המשכתי הלאה. "לא רק זה, אלא שהיית תקוע במלון כל היום למרות שארבעה שוטרים חיפשו במסעדה סמים. אם באמת היית מארגון מרסיי, היית רץ כמו לעזאזל בפעם הראשונה שהיית רואה אותם".
  
  
  "כך?"
  
  
  "אז מי אתה לעזאזל?"
  
  
  "מי אתה חושב שאני?"
  
  
  "שוטר."
  
  
  "מה גורם לך לחשוב שזה כך?"
  
  
  "הדרך שבה עברת את הדלת לפני כמה דקות. זֶה
  
  
  ציוד משטרתי למהדרין. ככה לימדו אותך.
  
  
  "אתה בעל תובנה, mon vieux! כן, אני שוטר.
  
  
  "סמים?"
  
  
  ז'אן פול הנהן. "L'Office Central Pour la Suppression du Trafic des Stupifiants. אנו עובדים עם הלשכה הפדרלית שלך לסמים וסמים מסוכנים, BNDD."
  
  
  "מה עם המשטרה המקסיקנית?"
  
  
  "למבצע הזה, כן. הפדרלים. הם יודעים שאני מסתערב".
  
  
  "האם ארגון מישו באמת שלח לכאן מישהו כדי לאלץ את כנופיית אקפולקו לחסל את סטוצ'לי? או שזה היה כיסוי? »
  
  
  "אה, הם שלחו גבר, בסדר. כך גילינו את זה. ביקשנו מהמשטרה המקסיקנית לעצור אותו כשהוא ירד מהמטוס במקסיקו סיטי".
  
  
  "והוא סיפר לך הכל על התוכניות שלהם עבור סטוצ'לי? חשבתי שהקורסיקאים לא דיברו. הם אמורים לשתוק אפילו יותר מהסיציליאנים.
  
  
  ז'אן פול חייך אליי. "המשטרה המקסיקנית לא מאופקת כמונו. במיוחד עם פושעים זרים. הם חיברו אלקטרודות לאשכים שלו והפעילו את הזרם. הוא צרח במשך חמש דקות ואז נשבר. הוא לעולם לא יהיה אותו הדבר, אבל הוא סיפר לנו הכל".
  
  
  שיניתי נושא. "איך אתה יודע עליי?"
  
  
  ז'אן פול משך בכתפיו. "אני יודע שאתה מ-AX," הוא אמר. אני יודע שאתה N3 - מתנקש עילית בארגון הזה. לכן הייתי רוצה שתשתף איתנו פעולה".
  
  
  "מי אנחנו'? ואיך?"
  
  
  "האמריקנים רוצים את סטוצ'לי. המשטרה המקסיקנית דורשת את חיסול ארגון אקפולקו. ואנחנו הצרפתים היינו רוצים לנתק את הקשר בין כנופיית מישו, כנופיית סטוצ'לי וחבורת אקפולקו".
  
  
  "הפקודות שלי מגיעות מוושינגטון," אמרתי לו. "אני צריך לבדוק איתם."
  
  
  ז'אן פול חייך אליי. "אתה מתכוון שתצטרך להתייעץ עם הוק."
  
  
  לא אמרתי כלום. לז'אן פול לא היה שום קשר לדעת על הוק - או שאני מספר 3, או שהוגדרתי כמתנקש. הוא ידע יותר מדי.
  
  
  "היי, אני אודיע לך," אמרתי.
  
  
  ז'אן פול קם והניח את כוסו. הוא ניגש אל הדלת ופתח אותה. הוא התחיל לצאת ואז הסתובב בפתח.
  
  
  "הייתי רוצה לקבל את תשובתך לא יאוחר מהערב," אמר. "אנחנו מתכוונים..."
  
  
  כמו מחט פונוגרף שפתאום מנותקת מתקליט, קולו מתנתק באמצע המשפט והמילה מסתיימת בנהימה חסרת ביטוי של הפתעה. הוא מעד, התנדנד, חצי צעד קדימה לתוך החדר, וטרק את הדלת מאחוריו. אחר כך נשען אליה לאחור והחליק לרצפה.
  
  
  קפצתי על פני החדר. עפעפיו של ז'אן פול היו עצומים. בועת ארגמן מוקצפת פרצה לפתע מריאותיו. דם ניגר מפיו. רגליו התעוותו בכבדות על הרצפה במחאה נגד המוות.
  
  
  הושטתי יד לידית הדלת, אבל גופו התמוטט על הפאנל התחתון ומנע ממני לפתוח אותו.
  
  
  בחוץ, השטיח העבה במסדרון עימם כל צעד אפשרי. שחררתי את הידית וכרעתי ברך מול גופו הדקיק של הצרפתי. הרגשתי את הדופק שלי. הוא נעדר. הסתובבתי למחצה לעברו וראיתי ידית של סכין בעלת ידית עצם מבצבצת מגבו של ז'אן פול במבנה מוזר וממאיר.
  
  
  פרק עשרה
  
  
  התזמון של הרוצח היה מושלם. לא שמעתי את הדלתות נפתחות או נסגרות. איש לא יצא למסדרון. המסדרון מחוץ לחדרי היה שקט. עמדתי על גופו של ז'אן פול זמן רב לפני שהושטתי את יד ותפסתי את השטיח של המסדרון, גררתי את הגופה עמוק יותר לתוך החדר והרחקתי אותה מהדלת. פתחתי בזהירות את הדלת והבטתי החוצה. המסדרון היה ריק. סגרתי והברגתי את הדלת, כרעתי ברך מול גופו הדקיק של הצרפתי, השתרעתי על השטיח המדמם והסתכלתי על פניו ארוכות, כל הזמן הרגשתי כעס משתולל בתוכי בגלל שעשיתי טעות. .
  
  
  הייתי צריך להבין קודם לכן באל קורטיחו שקרלוס כבר הניע את כל התוכניות שהיו לו להיפטר ממני לפני שהוא ובריאן גארט בכלל פגשו אותי. הייתי צריך לדעת שהוא לעולם לא ייתן לי לעזוב את אקפולקו בחיים כל עוד ידעתי מה אעשה לארגון שלו. חשבתי שיהיה לי יותר זמן, לפחות עד מחר בבוקר, אבל טעיתי בהנחה הזו. הזמן עבר ועכשיו ז'אן פול מת בגלל זה. ידעתי גם שלעולם לא אוכל לגרום למשטרה המקסיקנית, במיוחד לסגן פואנטס, להאמין שלא השתתפתי במותו של ז'אן פול.
  
  
  הגיע הזמן שאפעל. הסתכלתי על עיניו הפקוחות והבוהות של ז'אן פול והושטתי יד כדי לסגור את עפעפיו. פתחתי את כפתורי הז'קט שלו. אקדח בעל ידית אגוז של Smith & Wesson דגם 42 קליבר 0.38 הוכנס לנרתיק קצר בחגורת המכנסיים שלו. העברתי את האקדח לכיס הירכיים שלי. הסתכלתי בשעון שלי - זה היה מוקדם מדי בערב כדי לנסות להיפטר מהגוף. למרות שלא היו הרבה אורחים במלון, יהיה יותר מדי להניח שהמסדרונות ריקים כרגע.
  
  
  עטפתי בזהירות את גופתו בשטיח דק. לא לקרסוליו, אבל פניו היו מכוסים.
  
  
  בעזרת רצועות בד שקרעתי מהציפית, קשרתי את השטיח לחזה ולברכיים שלו.
  
  
  חיפשתי מקום מסתור בחדר. ארון הבגדים היה מסוכן מדי, אז החלטתי לדחוף את גוף השטיח מתחת למיטה הזוגית, ולתת לכיסוי ליפול לצדו כך שהקצה שלו נח כמעט על הרצפה.
  
  
  עם ז'אן פול מהדרך לרגע, מיקדתי את תשומת לבי בניקוי העדויות למה שקרה. הדלקתי את האור במסדרון, בודקת את הקירות אם יש ניתזי דם. מצאתי כמה. הפאנל התחתון של הדלת היה בלגן. בחדר האמבטיה השריתי מגבת במים קרים, חזרתי למסדרון ושטפתי את הדלת והקירות.
  
  
  המחצלת שמרה על הדם מלעלות על הרצפה.
  
  
  לאחר מכן שטפתי את המגבת כמיטב יכולתי, קימטתי אותה וזרקתי אותה על הרצפה מתחת לכיור. הורדתי את הבגדים המחורבנים והתקלחתי.
  
  
  השתמשתי בשתי מגבות נוספות, התייבשתי וגלגלתי אותן וזרקתי מתחת לכיור יחד עם המגבת השנייה. תן לעוזרת לחשוב שאני טמבל. לפחות זה ימנע ממנה להסתכל מקרוב מדי במגבת הראשונה.
  
  
  אחרי שהתגלחתי החלפתי לחולצת ספורט נקייה, מכנסיים וג'קט של מדרס.
  
  
  התכוונתי לשים את ההוגו ולשים את וילהלמינה, הלוגר שלי בגודל 9 מ"מ, אבל כל אקדח בגודל 9 מ"מ נותן בליטה די גדולה. קל מדי לראות את זה מתחת לבגדים קלים, אז השארתי את האקדח והסכין בתחתית הכוזבת של תיק הנספח שלי.
  
  
  במקום זאת, התפשרתי על אקדח קל משקל של ז'אן פול .38.
  
  
  בדרך כלל לא הייתי לובשת ז'קט. ערב מאי באקפולקו חמים מדי מכדי להפוך ז'קט למיותר, אבל היה לי אקדח של ז'אן-פול, ולמרות שהוא היה קטן, הוא עדיין בולט מדי, אלא אם כן לבשתי משהו שיכסה אותו.
  
  
  לאחר שסיימתי להתלבש, חזרתי לשירותים. לקחתי בקבוק כדורי שינה נמבוטל מתוך ערכת הגילוח. בבקבוק היו עשר או שתים עשרה כמוסות. לפעמים כשאני לא מצליח לישון, אני לוקח אחד כזה. עכשיו היה לי שימוש נוסף עבורם. שמתי מיכל פלסטיק קטן בכיס יחד עם גליל של סרט דביק בגודל חצי אינץ' שהיה לי בערכת העזרה הראשונה שלי.
  
  
  כשחזרתי לחדר השינה, הרמתי את המצלמה שלי והנחתי את תיק המצלמה המגושם על כתפי.
  
  
  לאחר שיצאתי מהדלת, תליתי את השלט 'נא לא להפריע' על ידית הדלת החיצונית. הכנסתי את מפתח החדר לכיס שלי. כמו בתי מלון רבים, גם ה-Matamoros הצמידו למפתח לוח ברונזה כבד, כך שהאורחים לא ירצו לשאת אותו איתם וינטו להשאיר את המפתח על השיש. אני לא אוהב לעשות את זה. אני רוצה להיות מסוגל להיכנס ולצאת מהחדר שלי מבלי למשוך תשומת לב, לעצור ליד השולחן שלי בכל פעם. המפתח ולוחית השם שכבו בכבדות בכיס האחורי של המכנסיים שלי.
  
  
  כשירדתי ללובי, לא ראיתי איש במסדרון או במעלית. בדלפק הקבלה עצרתי לשאול אם יש דואר בשבילי. לא ציפיתי לכלום, אבל כשהפקיד פנה לדלפקים מאחוריו, הצלחתי לבדוק את החריץ לסוויטה 903. שני המפתחות היו במגירה. מסתבר שדיטריך עדיין לא הגיע.
  
  
  הפקיד הסתובב לאחור, מחייך בצער. "לא, סניור, אין שום דבר בשבילך." זה לא היה אותו פקיד שאיתו דיברתי מוקדם יותר באותו היום,
  
  
  "אתה מכיר את סניור דיטריך?"
  
  
  "סנור דיטריך?"
  
  
  "סוויטה תשע שלוש," ביקשתי ממנו.
  
  
  "אוי! בְּהֶחלֵט. הוא ג'נטלמן נחמד מאוד שהגיע אתמול. רשמתי את זה בעצמי".
  
  
  "הוא לא כאן עכשיו, נכון?"
  
  
  הפקיד הניד בראשו. "לא. ראיתי אותו עוזב לפני כחצי שעה.
  
  
  "אתה בטוח גבר בן שישים בערך - זה כל מה שידעתי על המראה של דיטריך, קיוויתי שהפקיד יקבל את הפיתיון.
  
  
  "כמובן שאני יודע איך הוא נראה! די גבוה. מאוד רזה. מצטיין מאוד. שיער כסוף. עיניים כחולות. הוא הולך בצליעה קלה, למרות שאין לו מקל הליכה. הבת שלו מאוד יפה".
  
  
  "הבת שלו?"
  
  
  "כן, סניור אתה לא יכול לשכוח בחורה כה יפה כמוה!" ואז הפקיד מצא את עצמו תוהה. אבל, סניור אנחנו לא שואלים שאלות כאלה."
  
  
  אוקיי, זה דיטריך. מסרתי את החשבון לפקידה. "אני אצור איתו קשר מאוחר יותר."
  
  
  אני יכול להשאיר לו הודעה, סניור?
  
  
  "לא, אני לא יודע מתי אוכל לראות אותו. תודה על המידע."
  
  
  "על לא דבר."
  
  
  * * *
  
  
  שכרתי מכונית סדאן ממשרד הרץ ונסעתי לסנבורן, שם קניתי מפת רחובות מפורטת של אקפולקו. בקפיטריה ישבתי בדוכן, הזמנתי קפה והנחתי מפה על השולחן מולי. ניסיתי למצוא את דרכי לווילה של ביקפורד, לשם לקחה אותי קונסואלה אתמול בלילה. המפה לא הראתה את כל הרחובות הצדדיים הקטנים יותר, אז לא הייתי בטוח לגמרי שבחרתי ברחוב הנכון. נזכרתי שזה היה רחוב ללא מוצא קצר ושיש עליו בתים בודדים בלבד. כל הבתים משקיפים על המפרץ.
  
  
  
  
  
  הייתי בטוח שאזהה את הרחוב אם אמצא אותו שוב. ביתו של ביקפורד היה הבית האחרון בקצה הרחוב ללא מוצא, מבודד מהאחרים.
  
  
  עברתי נפשית על כל האפשרויות עד שצמצמתי אותן לשלוש. לקח לי שתי כוסות קפה וחצי תריסר סיגריות עד שסוף סוף קיפלתי את הכרטיס ויצאתי.
  
  
  קצה הרחוב לא היה מבוי סתום, כפי שהראתה המפה. הוא הורחב כדי להצטרף לנתיב אחר, אז הסתובבתי וניסיתי את השני. זה היה רחוב ללא מוצא, אבל היו בו יותר מדי בתים, צמודים זה לזה ככל האפשר.
  
  
  ניסיתי שוב. גם זה לא היה בסדר, אז נסעתי חזרה לכביש המהיר וירדתי מהכביש. עכשיו השעה הייתה כמעט עשר וחצי. הדלקתי את האור ופתחתי שוב את המפה, בניסיון להבין היכן טעיתי. סוף סוף מצאתי את זה. פניתי בצומת הלא נכון. כיביתי את האור, גלגלתי את המפה וחזרתי לכביש.
  
  
  הפעם מצאתי את הרחוב בניסיון השני. לאורכו היו ארבעה בתים מופרדים. ביתו של ביקפורד היה האחרון על המפרץ; חומה גבוהה מלבני בוץ עם סורגי שער ברזל נפתחה אל הרחוב. לא ניגשתי אליו. השארתי את המכונית מחוץ לטווח ראייה מעבר לפינה והלכתי בדרך העפר עד לשער, שהיה מאובטח בשרשרת ומנעול. לחצתי על כפתור השיחה וחיכיתי. בחושך יכולתי לשמוע את ציוץ החרקים ואת רשרוש הנקישה של עלי דקל מתחככים זה בזה ברוח הים העדינה והלחה.
  
  
  כמה דקות חלפו לפני ששומר הסף, חצי גזע אפור שיער קשיש עם שפם זיפי, הופיע, תוחב את חולצתו לתוך מכנסיו הענקיים בזמן שצעד לאורך השביל.
  
  
  לא נתתי לו זמן לחשוב.
  
  
  צילמתי בספרדית. - "מהר, וייחו!" "סניור ביקפורד מחכה לי!"
  
  
  הזקן עצר במרחק של מטר מהשער, מביט בי כשגבותיו מקומטות מהורהר.
  
  
  "אני לא יודע כלום-"
  
  
  "פתח את השער!"
  
  
  הזקן הוציא פנס מכיסו. הוא סובב אותו לעבר הפנים שלי.
  
  
  "לא בעיניי, טיפש זקן! כוון את האור לכיוון היד שלי."
  
  
  הזקן הפנה בצייתנות את הפנס כלפי מטה. הוא ראה פלדה כחולה מדגם Smith & Wesson .38. מבלי להסיר את עיניו מהאקדח, הוציא שומר הסף צרור מפתחות עבה מכיס מכנסיו השחוקים. אצבעותיו רעדו כשבחר מפתח והחדיר אותו. המנעול נפתח. הושטתי יד ביד שמאל ושחררתי את השרשרת. דחפתי את השער, עדיין מכוונת את האקדח לעבר הזקן, ונכנסתי פנימה.
  
  
  "סגור את השער, אבל אל תנעל אותו."
  
  
  הוא עשה מה שאמרתי לו.
  
  
  "מי עוד כאן?" הצבעתי עם האקדח שלי לרדת מהשביל.
  
  
  "רק הסניור והסניורה," הוא ענה בעצבנות.
  
  
  "אשתך?"
  
  
  "Mi mujer es muerta. היא מתה, רק אני נשארתי.
  
  
  "משרתים אחרים?"
  
  
  "הם באים. הם לא ישנים כאן. הם לא יחזרו עד הבוקר".
  
  
  "האם הסניור ביקפורד הלך לישון כבר?"
  
  
  הזקן הניד בראשו. "אני לא חושב כך; עדיין יש אור למטה.
  
  
  הוא הרים את מבטו אלי בעיניים דומעות ומפוחדות. "בבקשה, אדוני, אני איש זקן. אני לא רוצה שום צרות.
  
  
  "יכולות להיות כאן הרבה צרות היום," אמרתי והתבוננתי בו.
  
  
  "אני יכול להיות רחוק מאוד בזמן קצר מאוד," התחנן הזקן. "במיוחד אם המשטרה עלולה לבוא."
  
  
  "בסדר," אמרתי. הושטתי יד לארנק שלי ושלפתי ארבע מאות פזו - כשלושים ושניים דולר.
  
  
  "כדי להקל על הטיול שלך. לאי הנוחות שלך. "הנחתי את השטרות בידו של שומר הסף.
  
  
  הזקן השפיל את מבטו ושם את השטרות בכיסו: "אפשר ללכת עכשיו?"
  
  
  הנהנתי. האיש פתח את השער ברוחב יד וחמק דרכו. הוא רץ מיד בדרך העפר, מגפיו טופחים על עקביו ומשמיעים קולות גרידה רכים על החצץ. הוא פנה לפינה ונעלם מהעין תוך כמה שניות.
  
  
  פתחתי את השער והלכתי אל האפלה של השטח המטופח לעבר הבית.
  
  
  מהפתח המוביל מהמטבח לחדר האוכל, התבוננתי בביקפורד ובאשתו. שניהם ישבו בחלק של הסלון שיכולתי לראות מעבר לחדר האוכל.
  
  
  ביקפורד הניח את המגזין שהחזיק והוריד את משקפי הקריאה עם המסגרת העבה שלו.
  
  
  "אתה רוצה לשתות לפני שאנחנו הולכים לישון?" – שאל את דוריס.
  
  
  דוריס ישבה על הספה וצבעה את ציפורני רגליה בריכוז רב. בלי להרים את מבטה, היא אמרה, "תעשה טייק."
  
  
  נכנסתי לחדר האוכל ועצרתי בקשת שהפרידה בינו לבין הסלון. "אני מציע לך להשאיר את זה למועד מאוחר יותר," אמרתי.
  
  
  ביקפורד הרים את מבטו בהפתעה. דוריס הפילה את בקבוק הלק על הספה הלבנה. "אוי שיט!" זה כל מה שהיא אמרה.
  
  
  נכנסתי לסלון ונתתי לביקפורד לראות את האקדח שבידי.
  
  
  הוא דרש. - "מה זה לעזאזל כל זה?"
  
  
  "החברים שלך לא רוצים שהדברים יהיו קלים."
  
  
  הוא ליקק את שפתיו, מביט בעצבנות באקדח. "למה אני? עשיתי מה שביקשת."
  
  
  
  "כמו שאמרת פעם, אתה רק הבחור באמצע. אני מניח שזה אומר שאתה מקבל את זה משני הצדדים."
  
  
  "מה אתה רוצה?"
  
  
  "קצת. אתה ואני הולכים לסיבוב ביחד."
  
  
  "היי, חכה שנייה!" – צעקה דוריס.
  
  
  "הוא לא ייפגע אם הוא יעשה מה שאני אומר לו," הבטחתי לה.
  
  
  "מה לגביה?" ביקפורד עדיין היה עצבני בגלל האקדח.
  
  
  "היא נשארת." הוצאתי את הבקבוק מהכיס וניערתי שתי כמוסות על החלק העליון של הבר.
  
  
  "גב' ביקפורד, אודה לך אם פשוט תיקח את הכדורים האלה...
  
  
  "לא!" - התפוצץ ביקפורד, קם על רגליו. - תשאיר אותה בצד!
  
  
  "זה מה שאני עושה. אני לא מספיק טיפש כדי לקשור אותה. יש יותר מדי סיכוי שהיא תשתחרר. ואני מעדיף לא להרביץ לה בראש.
  
  
  הוא שאל: "מה - מה זה?"
  
  
  "כדורי שינה. הם לא יפגעו בה."
  
  
  דוריס קמה מהספה וניגשה לבר. שמתי לב שהיא לא מפחדת בכלל. היא אפילו חייכה אלי חיוך מהיר, שביקפורד לא ראה. היא לקחה את הכדורים ומזגה לעצמה כוס מים.
  
  
  "את בטוחה שהם לא יפגעו בי?" היה שמץ של שעשוע בקולה, ועיניה הירוקות עבות הריסים הביטו באומץ לתוך שלי. היא הכניסה את הכדורים לפה ושטפה אותם, ואז ניגשה אלי. "כל מה שאני הולך לעשות זה להירדם?"
  
  
  "שבי, גברת ביקפורד."
  
  
  "דוריס," היא מלמלה, עדיין מביטה באומץ לתוך פניי, חיוך קטנטן על שפתיה.
  
  
  "חזרה על הספה." דוריס הסתובבה ממני באיטיות וחזרה אל הספה, מנענעת בכוונה את ירכיה. ביקפורד ניגש אליה והתיישב לידה. הוא אחז בזהירות בידה, אבל היא התרחקה.
  
  
  "למען השם, ג'וני. אני בסדר, אז תירגע, בסדר? אם הוא רצה לפגוע בי, לא יכולת לעצור אותו". היא הסתובבה אלי. "כמה זמן זה לוקח?"
  
  
  "עשר עד עשרים דקות," אמרתי. "אתה יכול פשוט להשתרע ולהירגע. אנחנו נחכה.
  
  
  * * *
  
  
  פחות מחמש עשרה דקות לאחר מכן, דוריס עצמה את עיניה. שדיה התרוממו וירדו בקצב השינה הקל. חיכיתי עוד חמש דקות וסימנתי לביקפורד להתרחק ממנה.
  
  
  "ללכת."
  
  
  ביקפורד קם על רגליו. "איפה?"
  
  
  "אנחנו הולכים לבקר את סירת הטונה," אמרתי. - זה שקשור לסוללה..."
  
  
  "על מה לעזאזל אתה מדבר?"
  
  
  "... ואז על הסיפון," המשכתי, כאילו ביקפורד לא אמר מילה, "עליך לפגוש את הקפטן ולתת לו את החבילה. תגיד לו שהוא ייאסף בסן דייגו בדרך הרגילה.
  
  
  "אתה משוגע!" ביקפורד התפוצץ. "אתה מנסה להרוג את שנינו?"
  
  
  "אתה עדיין לא מת," אמרתי והרמתי את האקדח אל חזהו.
  
  
  הוא עמד שם, עצים, מזדקן, התבוסה הפך אותו למבוגר משנותיו. "אבל הם יהרגו אותי כשהם יגלו. אתה יודע את זה, נכון? "הוא הביט בי. "איך ידעת על סירת הטונה?" – שאל בטיפשות.
  
  
  "אמרתי לך אתמול בלילה שיש לי רשימה של כלי השיט שאנשיך השתמשו בהם כדי להבריח הרואין לארצות הברית. סירת הטונה היא מרי ג'יין מסן דייגו. הוא מסתובב כבר כמה ימים ומחכה לחבילה הבאה".
  
  
  "אתם יכולים לנחש," אמר ביקפורד בהיסוס, אבל קלטתי הבהוב על פניו וזה היה כל האישור שהייתי צריך.
  
  
  "לא יותר," אמרתי. "בוא נלך להביא להם את החבילה שהם מחכים לה."
  
  
  * * *
  
  
  לא הייתה בעיה להביא את החבילה לסירת הטונה. נסענו במכונית של ביקפורד לסוללה, ביקפורד נוסע ואני לידו, 0.38 ביד.
  
  
  ברגע על הסירה, ביקפורד פנה היישר אל תא הקפטן. שלושתנו מילאנו את החדר הקטן. ביקפורד סיפר את הסיפור. הקפטן לא שאל שאלות מלבד להביט בי בחשדנות כשהגשתי לו את החבילות.
  
  
  "הוא בסדר," ביקפורד ערב לי. "זו הרכישה שלו. הוא רק רוצה לוודא שנספק".
  
  
  "מעולם לא היו לנו בעיות", התלונן הקפטן ולקח ממני את החבילה. הוא הביט בו וסובב אותו בידיו. "כביסה? זה חדש לי.
  
  
  "כמה מהר אתה יכול לצאת לכביש?"
  
  
  "חצי שעה - אולי פחות".
  
  
  "אז כדאי שתלך."
  
  
  הקפטן הביט בביקפורד בשאלה. "עשה מה שהוא אומר," אמר לו ביקפורד.
  
  
  "מה עם החבילה שחיכיתי לה?"
  
  
  ביקפורד משך בכתפיו. "זה נדחה. אנחנו לא יכולים לתת לך להישאר כאן יותר מדי זמן.
  
  
  "בסדר," אמר הקפטן. "ככל ששניכם תפנו את החפיסות שלי מוקדם יותר, כך אוכל להתחיל מוקדם יותר."
  
  
  ביקפורד ואני יצאנו מהבקתה, עושים את דרכנו באיטיות בחושך לאורך הסיפון המבולגן. שם עצרתי ליד סירת ההצלה המכוסה בד ומהר, מפנה אליו את הגב כדי שלא יראה מה אני עושה, תחבתי את החבילה השנייה מתחת לקנבס הכבד לתוך סירת ההצלה.
  
  
  כשקפצנו למזח, שמענו את המנועים מתחילים. הייתה שלל פעילות על הסיפון.
  
  
  הלכנו למקום שבו ביקפורד החנה את מכוניתו בקוסטרה.
  
  
  "עכשיו מה?" – שאל אותי ביקפורד כשנכנסנו.
  
  
  "אני חושב שכדאי שנלך לראות את בריאן גארט," אמרתי. ביקפורד אמר למחות אבל שינה את דעתו.
  
  
  
  החזקתי את אקדח הפלדה הקצר הכחול במרחק סנטימטרים ספורים ממנו. הוא נהג במכונית מזרחה בקוסטרה מיגל אלמן, ועזב את העיר לראש הכף. לבסוף, הוא פנה לכביש משני ועצר לאחר מספר דקות.
  
  
  הבית של גארט נמצא שם למטה. אתה רוצה שאסע ישר פנימה? "
  
  
  הבית בלט בזכות עצמו, ממש מתחת לפסגה של רכס על שפת מצוק שירד מאתיים רגל אל הים שמתחתיו. היינו כמאה מטרים משביל הכניסה המוביל אל השער הקדמי של הבית.
  
  
  "לא, עצור כאן."
  
  
  ביקפורד סובב את המכונית לצד הדרך. הוא עצר אותו וכיבה את ההצתה ואת הפנסים. לפתע אפפה אותנו החושך, ובאותו רגע פגעתי באחורי ראשו של ביקפורד בקת האקדח, ופגעתי בו ממש מאחורי האוזן. הוא התמוטט על ההגה. הכנסתי את האקדח לכיס הימני של הז'קט שלי והוצאתי גליל סרט מהכיס השני. משכתי את זרועותיו של ביקפורד מאחורי גבו, הדבקתי את פרקי ידיו בתריסר סיבובים של סרט ניתוח. תחבתי מטפחת לתוך פיו, הנחתי רצועת דבק מלחי אחת לשנייה כדי להחזיק את הגאג במקומו.
  
  
  הסתובבתי במכונית, פתחתי את שתי הדלתות השמאליות. ביקפורד היה כבד. השנים הביאו אותו למשקל כבד. נאלצתי להתאמץ כדי להזיז את הגוף האדיש שלו לחלק האחורי של הסדאן. התכופפתי וחבשתי את הקרסוליים והברכיים שלו. כשסיימתי, נגמר לי הקלטת, אבל הוא היה קשור היטב. לא אצטרך לדאוג שהוא ישתחרר.
  
  
  כעבור עשר דקות הלכתי בשקט בחושך בשולי הכביש עד שהגעתי לחומה הגבוהה שהקיפה את הווילה של גארט. החומה התחילה בצוק תלול מימיני, חתכה שדה, ואז יצרה חצי עיגול מסביב לבית העצום עד לקצה המצוק בצד הרחוק.
  
  
  היה אור מאחורי הקיר. יכולתי לשמוע קולות קוראים זה לזה. כשהתקרבתי לקיר, שמעתי את נתז המים. זיהיתי את אחת הקולות של הבנות כקולה של הבלונדינית שראיתי באותו יום באל קורטיחו.
  
  
  התגנבתי לאורך בסיס החומה עד שהגעתי לשביל הכניסה שהוביל לכביש. חזית השער הוארה בשני זרקורים תלויים גבוה על התומכים הראשיים. לא היה סיכוי שאוכל לחצות את שביל הכניסה כל כך קרוב לבית מבלי שיראו אותי, אז זחלתי חזרה לכביש וחצתי אותו במקום שהשארתי את ביקפורד ואת המכונית. לקח לי עשרים דקות לחקור לגמרי את הצד השני של הבית מקצה המצוק ועד לכביש, ואז חזרתי לאחור וחזרתי שוב לשולי הכביש.
  
  
  עמדתי לחצות את הכביש, שרירי הרגל שלי כבר נמתחו לעשות צעד, כאשר איזו תחושת סכנה עמוקה עצרה אותי.
  
  
  צלילי הלילה לא השתנו. מתחת לצוק יכולתי לשמוע את הגלים מתנפצים על הסלעים בקצב האיטי והלא סדיר שלהם אל החוף החולי הצר. רוח הים ממערב רששה את עלי הדקל, כאילו משפשפת ידיים יבשות. החרקים הליליים ייבבו וצייצו, מצייצים בחושך סביבי, אבל זה היה כאילו איזו אזעקה ראשונית נשמעה במוחי.
  
  
  לפני זמן רב למדתי לסמוך לחלוטין על האינסטינקטים שלי. עוד לפני שהלחישה הקלושה הראשונה של הקול הגיעה לאוזני, מיהרתי הצידה, מתחמקת מהיריב הבלתי נראה.
  
  
  כמעט ולא נפגעתי. המכה, שכיוונה אל עמוד השדרה שלי, פגעה בי באמה, כשהסתובבתי, להב הסכין נכנס לזרועי הימנית ממש מתחת למרפק, חודר אותה לפרק כף היד, וגרם לי להפיל את האקדח שהחזקתי ביד. . באותו רגע התנגש בי גוף קשה ושרירי והוציא אותי מאיזון.
  
  
  נפלתי עם הפנים כלפי מטה, בקושי הצלחתי להתחמק ממכת התגמול כשהלהב חתך באוויר היכן שהייתי רק לפני שנייה. בלי לחשוב, פועל רק כרפלקס, התגלגלתי במהירות אל הקצה הרחוק של הכביש.
  
  
  הרמתי את מבטי וראיתי את דמותו המרובעת של התוקף שלי, עומד בתנוחת לוחם עם רגליו פרושות לרווחה. אור הירח החזיר את להב הפלדה המושחז כמו סכין גילוח, שאותו החזיק בידו המושטת, מניע את ידו קדימה ואחורה. שמעתי התנשפויות מתנשפות כשהאיש התקדם לעברי, מדשדש צעד אחר צעד.
  
  
  אספתי את רגלי מתחתי. יד שמאל שלי שרטה את הכביש. מצאתי ותפסתי סלע בגודל אגרוף. הרגשתי את החום הרטוב של הדם זורם במורד האמה והפרק הימנית שלי. ניסיתי להזיז את יד ימין. הוא היה חסר תחושה כמעט מהמכה.
  
  
  האיש התקרב לחלון הפתוח של מושב הנהג ליד המכונית. ראיתי אותו מכניס את ידו דרך החלון, ולפתע נדלקו פנסי המכונית, מאירים את הכביש ואת קצה השדה, לוחצים עליי באור הלבן הקשה שלהם.
  
  
  לאט לאט קמתי על רגלי, ממצמצת את עיניי לנוכח בהירות האורות.
  
  
  
  התחלתי לזוז, מנסה לצאת מתחת לפנסים.
  
  
  התוקף יצא אל מול המכונית, צללית חדה ומסוכנת על רקע הזוהר המסנוור של הקרניים.
  
  
  לקחתי את זה צעד אחד קדימה.
  
  
  "לא כדאי לך לברוח."
  
  
  הלהב הארוך של הסכין שבידו החל שוב את האריגה האיטית והנחשלית שלו.
  
  
  "עצור, הומברה! אני אעשה את זה מהר בשבילך.
  
  
  זיהיתי את הקול. זה היה שייך לצעיר החזק שפנה אליי על הסוללה יומיים קודם לכן - לואיס אפאריסיו. הזיכרון החזיר זרם של אחרים. מסיבה כלשהי, דמותו של צב חצוף הבזיקה בראשי. בראשי יכולתי לראות שוב את הצב שוכב בחוסר אונים על גבו, את המכות המהירות של סכין הדייג, את הזרוע השרירית מדממת עד למרפק, ואת הכדורים הארוכים האפורים-ורודים של מעי רטוב נשפכים לאורך מדרגות המזח.
  
  
  דחיתי את התמונות הצידה, התאמצתי להישאר רגועה. "היי לואיס."
  
  
  "אמרתי לך שניפגש שוב," אמר לואיס. הוא עשה עוד צעד מדשדש. "הלילה שלחתי את החבר שלך לעולם הבא במלון. עכשיו אני אדאג לך."
  
  
  "עקבת אחרי?"
  
  
  לואיס הניד בראשו. "לא, אני לא עוקב אחריך. באתי לכאן כדי לראות את קרלוס אורטגה, לספר לו מה אני עושה במלון. אני הולך לאורך הכביש ורואה מכונית. מה אתה חושב שאני מוצא בפנים, זה קשור, הא? אז אני מחכה. מי לדעתכם יופיע בקרוב? "הוא חייך בלי שמחה ועשה צעד נוסף לעברי. "הומברה, אני הולך לחתוך אותך לאט ולא תוכל לעשות כלום."
  
  
  המוח שלי התרוצץ, בהתחשב באפשרויות המעטות שהיו לי. ריצה רק תדחה את הסוף לכמה דקות נואשות. זה היה חסר תועלת באותה מידה לעמוד ולהילחם רק עם אבן כנשק ויד חסרת אונים. לחימה לא חמוש עם לוחם מאומן עם סכין תהיה התאבדות טהורה.
  
  
  באותה שנייה, הערכתי ודחיתי כל אפשרות מלבד אחת, וכבר אז ידעתי שהסיכויים יהיו מוערמים נגדי. נזכרתי בעובדה אחת קטנה. נזכרתי כמה מהר לואי איבד את העשתונות שלו כשסירבתי להצעתו להיות המדריך שלי. אני מהמר על זה.
  
  
  "קצת פאנקיסט כמוך?" "צחקתי עליו, והלעג בקול שלי הגיע ונשך אותו כמו סטירת לחי. "רק מאחור ובחושך - וגם אז פספסת!"
  
  
  לואי הפסיק להתקדם. היינו לא יותר משמונה מטרים זה מזה
  
  
  "אתה חושב שאני לא יכול לעשות את זה?"
  
  
  "בוא ונסה את זה!" הושטתי את ידי שמאל כדי שלואיס יוכל לראות את האבן שהחזקתי בה. סובבתי את ידי בכוונה ונתתי לה ליפול על הקרקע.
  
  
  "אולי אני צריך אקדח לגבר," אמרתי והכנסתי כמה שיותר בוז לקולי. "בשבילך..." ירקתי על הכביש.
  
  
  לואי הסתובב מעט לעברי. הפנסים נגעו והאירו את פניו במשולשים חדים שחורים ולבנים. פיו התפתל לעוויה זועמת.
  
  
  לאט לאט הושטתי יד לכיס הירכיים שלי שוב עם היד השמאלית ושלפתי מטפחת. כרכתי אותו סביב האמה הימנית החתוכה שלי.
  
  
  "במה אתה מתכוון להשתמש כשאני חותך לך את הבטן?" לואי ציחקק.
  
  
  לא הסתכלתי עליו, למרות שכל עצב בגוף שלי צרח עליי לשמור את עיניי על הסכין באגרופו של לואי. הושטתי שוב את היד השמאלית שלי, אצבעותיי נכנסות לכיסי ועוטפות את צלחת הפליז הכבדה המחוברת למפתח חדר המלון שלי. הרחקתי את גופי מלואיס כששלפתי את המפתח והצלחת מהכיס.
  
  
  "אין לך את האומץ לעמוד איתי פנים אל פנים," התגרתי בו. "אני יכול לקחת ממך את הסכין הזו, לגרום לך לעלות על ארבע וללקק אותה עם הלשון כמו כלב! אתה תאהב את זה, נכון, מלדונדה הקטנה.
  
  
  "אל תגיד את זה!" לואי נהם, רועד מזעם.
  
  
  דחפתי אותו שוב. "מלקרדו, צ'יקו! לא אכפת לי מסרסורים קטנים כמוך! »
  
  
  הפניתי אליו את הגב בכוונה והתרחקתי ממנו צעד אחד. לואי צרח בזעם ומיהר אחרי.
  
  
  עם צליל הגירוד הראשון מיהרתי הצידה והסתובבתי. הסכין של לואי צלחה לעברי, חתכה את האוויר במקום בו עמדתי רק שבריר שנייה לפני כן.
  
  
  התנופה הזועמת של הזינוק שלו השאירה אותו פתוח לרווחה. בכל הכוח שיכולתי לגייס, סובבתי את ידי שמאל וטרקתי את צלחת הפליז והמפתח היישר אל פניו של לואי ממרחק של סנטימטרים ספורים בלבד. הקצה הכבד של צלחת הנחושת תפס את עפעפיו.
  
  
  הוא צרח מכאב. יד אחת עלתה בעל כורחו אל עיניו המסנוורות, השנייה הוציאה נואשות סכין תוך כדי מעד, סנדליו מחליקות על החצץ הרופף של הכביש. הוא נפל על ברך אחת, ידו השמאלית מושטת לשבור את נפילתו, השנייה עדיין לופתת את הסכין.
  
  
  צעדתי צעד ארוך ופרוע קדימה, זרקתי בעיטה חזקה בכל הכוח של רגל ימין - שרירי ירכיים, שרירי שוק, שרירי גב - הכל מרוכז בצורה נפיצה בכל הכוח של הגוף שלי, הקרסול שלי נעול, הבוהן שלי הצביע חזק .
  
  
  ולואי, שדחף את עצמו נואשות, קם על רגליו, מתנדנד בעיוורון ממכת קצה המגף שלי ממש באמצע גרונו.
  
  
  פיו נפער. הסכין שלו נפלה. שתי ידיו הלכו אל צווארו. הוא נאבק על רגליו, מתנודד, מתיישר, סוף סוף עומד על ברכיים כפופות, מתנדנד, כופף, קול החיות הגולמי של זעקתו נחסם בגרונו על ידי גרון שבור.
  
  
  לואי הסתובב אלי, הבוהק הקשה של הפנסים האיר את עיניו התפוחות ופניו המותשות. דם זרם מעפעפיו במקום שבו המפתח והלוח קרעו אותם. פיו נפתח ונסגר כשניסה לשאוב אוויר לריאותיו. חזהו רעד במאמץ עצום וחסר תוחלת. ואז רגליו נכנעו והוא נשם נשימה רועדת ונפל קדימה, מכה בפניו על החצץ של הכביש. הוא התחבט כמו סרטן בבוץ, מנסה לנשום, מנסה לקום. גופו השרירי התעקם בעווית סופית אחת ענקית, ואז הוא קפא.
  
  
  במשך זמן רב, עצרתי את נשימתי, התבוננתי בו בקפידה. לאחר מכן ניגשתי אליו ולקחתי את הסכין ליד גופו. ניגבתי את הדם שלי מהלהב שעל חולצתו של לואי, קיפלתי את הלהב לידית והכנסתי אותו לכיסי. מצאתי את מפתח המלון ואחרי כמה דקות של חיפושים, מצאתי את האקדח בקוטר 38 שהוא הפיל לי מהיד בדחף הרצחני הראשון שלו.
  
  
  לבסוף חזרתי לרכב וכיביתי את הפנסים. לא ידעתי כמה זמן יעבור עד שמישהו עלול להופיע. בחושך הפתאומי הרגשתי מותש ועייף, והיד שלי התחילה לכאוב מאוד, אבל עדיין היה לי מה לעשות לפני סוף הלילה. קודם כל, לא יכולתי להשאיר את גופתו של לואי במקום בו היא הייתה. לא רציתי שזה יתגלה עדיין.
  
  
  פתחתי את תא המטען של המכונית ולמרות עייפותי, גררתי את גופו לרכב וגררתי אותו לתא, ואז טרקתי את המכסה.
  
  
  בעייפות, עליתי למושב הקדמי והתנעתי את המכונית. סובבתי אותו בחושך לפני שהדלקתי את הפנסים ונסעתי חזרה לביתו של ביקפורד.
  
  
  * * *
  
  
  כעבור חצי שעה ישבתי בסבלנות בסלון של ביקפורד, וחיכיתי שהבחור הגדול יחזור להכרה. היד שלי גרמה לי לעזאזל, במיוחד כשהייתי צריך לסחוב את גופתו האינרטית של ביקפורד מהמכונית לתוך הבית, אבל הצלחתי את זה למרות הכאב. ניקיתי את החתך עם מי חמצן ועטפתי אותו היטב בתחבושות שמצאתי בארון התרופות בחדר האמבטיה של ביקפורד. הפצע היה רדוד, הגידים לא נחתכו, אבל עכשיו חוסר התחושה חלף וזה כאב. ניסיתי להתעלם מהכאב, מאמנת את האצבעות שלי כדי למנוע מהן להתמתח. מדי פעם לקחתי את האקדח בידי הפצועה וסחטתי בחוזקה את הקת. לאחר זמן מה הייתי משוכנע שאוכל להשתמש בו ביד ימין במידת הצורך.
  
  
  ביקפורד עדיין היה נעדר. וגם אשתו. דוריס כנראה תישן עד שעות הבוקר המאוחרות. בזמן שחיכיתי שביקפורד יתעשת, ניגשתי לטלפון וקיבלתי את המספר שהייתי צריך ממידע. התקשרתי לתחנת המשטרה וניתקתי במהירות כי לא רציתי לענות על שאלות. חזרתי לכיסא וחיכיתי בסבלנות.
  
  
  כעבור כרבע שעה ביקפורד התעורר. ראיתי את ההפתעה על פניו כשהוא מצא את עצמו מתוח על הרצפה מסתכל על הנעליים שלי. הוא ציחקק בכבדות והתהפך על גבו. התכופפתי וקרעתי את הסרט מהפה שלו. הוא ירק את הקול.
  
  
  "בן זונה," הוא אמר בצרידות, "למה פגעת בי?"
  
  
  התעלמתי מהשאלה. "אני רוצה שתתקשר לגארט."
  
  
  ביקפורד נעץ בי מבט זועם. "מה לעזאזל אני צריך להגיד לו?" – שאל בחמיצות. "מה פישלתי? למה אתה יושב פה בבית שלי עם אקדח ביד ורוצה לדבר איתו?
  
  
  "בדיוק. עד הפרט האחרון."
  
  
  כרעתי ברך לידו, הוצאתי את הסכין של לואי מכיסי ולחצתי על הכפתור בצד הידית. הלהב עף החוצה ועיניו של ביקפורד התרחבו מפחד פתאומי. בגסות, סובבתי אותו על הצד, חתכתי את הסרט שקשר את פרקי ידיו מאחוריו, ואז חתכתי את הסרט על הקרסוליים והברכיים שלו.
  
  
  הוא התיישב לאט, מכופף את אצבעותיו. הוא קם על רגליו בחוסר יציבות, נע בחדר מהורהר. מבטו נפל על הספה שעליה שכבה דוריס.
  
  
  "היא עדיין ישנה. כבר בדקתי את זה.
  
  
  "עדיף שהיא תהיה בסדר," נהם ביקפורד.
  
  
  התעלמתי מההערה: "תרים טלפון ותגיד לגארט שאני מחכה לו כאן ושהוא צריך לקחת את החבר שלו קרלוס איתו".
  
  
  ביקפורד נעץ בי מבט זועם, אבל הוא הושיט את ידו אל הטלפון והתקשר. לא הייתה לנו ברירה אלא לחכות עד שבריאן גארט וקרלוס אורטגה יגיעו.
  
  
  פרק יא
  
  
  דוריס עדיין ישנה על הספה. ביקפורד ישב לידה, מגושם כמו חיה, חיוור מעייפות וחרדה. קרלוס התיישב באחד הכיסאות, משלב בזהירות את רגליו לפניו כדי לא לקלקל את הקמטים במכנסיו.
  
  
  הוא הביט בשקט בתחבושת שכיסתה את זרועי הימנית ממרפק עד פרק כף היד. ז'קט המדרס שלי שכב על הרצפה לידי, שרוולו הימני קרוע. האקדח ביד ימין שלי היה יציב, ללא סימן קל של רעד, למרות הכאב שחשתי. לא יכולתי לתת לו לחשוב שנפגעתי קשה. בריאן גארט ישב על הכיסא השני, רוכן קדימה, פניו הבשרניות סמוקות מכעס, בוהה בי.
  
  
  "רק שתדעי שמה שביקפורד אמר לך הוא נכון," אמרתי. רכנתי מעל שולחן הקפה, עמוס במגזינים ובעיתונים. חדשות מקסיקו סיטי של יום ראשון היו מצוינים. לקחתי חלק מהעיתון. מתחת הייתה שקית ניילון של קילוגרם מלא באבקה לבנה.
  
  
  קרלוס וגארט הביטו שניהם בתיק, עיניהם נמשכות אליו ללא התנגדות. ביד שמאל הוצאתי את הסכין של לואי והזזתי את הלהב.
  
  
  הבעת פניו של קרלוס לא השתנתה. אם הוא זיהה את הסכין, הוא לא נתן שום סימן, אבל אז היו עוד מאות כאלה בעיר, שאחד מהם היה טבוע עמוק בעמוד השדרה של ז'אן פול.
  
  
  תקעתי את קצה הלהב לתוך השקית וקרעתי אותו מעט. חלק מהאבקה נמרחה על משטח הזכוכית.
  
  
  "רוצה לבדוק את זה?"
  
  
  קרלוס נגע באבקה בקצה אצבעו. הוא הניח את קצה אצבעו אל לשונו. הוא הנהן.
  
  
  הארכתי שוב את הסכין והגדלתי את החתך. הוא החזיר את הסכין לכיס שלו, עדיין לופת את האקדח. לאחר מכן לקחתי את התיק הקרוע ביד שמאל והלכתי לעבר הדלתות הצרפתיות. דחפתי את אחת הדלתות ברגל. עמדתי בפתח, עדיין צופה בהם, ה-.38 Smith & Wesson כיוונו היישר לקרלוס, הפכתי את השקית הקרועה כך שהאבקה הלבנה עפה אל תוך הלילה.
  
  
  גארט קפץ על רגליו, הוא התפוצץ: "טיפש!" "אתה יודע כמה זה עולה?"
  
  
  "שב, בריאן," אמר קרלוס בשלווה. "זה משחק עם הימור גבוה. האיש הזה מראה לנו שהוא יכול להרשות לעצמו להיות מעורב בזה".
  
  
  בריאן שקע בחזרה בכיסאו. הוא העביר יד בשרנית בשערו המאפיר. "לעזאזל," הוא אמר לי בזעם. "מה אתה רוצה מאיתנו?"
  
  
  "בדיוק מה שרציתי קודם. תעזוב את סטוצ'לי בשקט. תתרחק ממני."
  
  
  "אוֹ?" – שאל קרלוס בשלווה.
  
  
  "אני ארביץ לך למוות. כבר סיפרתי לך על זה קודם.
  
  
  "אתה מדבר בצורה רחבה, מר קרטר. אני לא מאמין שאתה יכול לעשות את זה."
  
  
  "הסתכלתי על הדלתות הצרפתיות הפתוחות. עכשיו אמרתי, "צא לרגע. אני רוצה שתראה משהו.
  
  
  הם החליפו מבטים. קרלוס משך בכתפיו כאילו אמר שהוא לא הבין למה התכוונתי. שלושתם קמו על רגליהם ויצאו אל המרפסת.
  
  
  "שם. תסתכל על בסיס הצי".
  
  
  יכולנו להבחין בגל של פעילות כשלפתע נדלקו האורות. הצריקות העמוקות והמתמשכות של שריקת ספינה, הקולות העיקשים והצורמים של תחנות קרב, הגיעו אלינו מעבר למפרץ. תוך דקות ספורות יכולנו להבחין בצללית האפלולית של קורבטה הנסוגה מהרציף ואחר כך חוצבת מים בירכתיים כשהיא מסתובבת. הוא התחיל לצבור מומנטום קדימה. כשהקורבטה הגיעה לכניסה הצרה לאוקיינוס, היא נעה במהירות כמעט אגף, תלתלים של תרסיס לבן יצרו שני זנבות תרנגול על החרטום.
  
  
  "מה כל זה אומר?" - שאל גארט.
  
  
  "תגיד לו מה אתה חושב," אמרתי לביקפורד. אפילו באור הירח יכולתי לראות את הפחד על פניו.
  
  
  "הם הולכים אחרי סירת הטונה," הוא ניחש.
  
  
  "צודק לחלוטין."
  
  
  "אבל איך? איך הם יכלו לדעת על זה?"
  
  
  "אמרתי להם," אמרתי בקצרה. "עכשיו בוא נחזור פנימה?"
  
  
  * * *
  
  
  "תן לי להבין את זה," אמר קרלוס. "נתת לקפטן חמישה קילוגרמים של הרואין ושלחת אותו?"
  
  
  ביקפורד הנהן ברחמים. "הוא היה הורג אותי, קרלוס. לא הייתה לי ברירה."
  
  
  קרלוס פנה אליי. "ואז הודעת לבסיס הצי?"
  
  
  "בעקיפין. התקשרתי למשטרה. אני חושב שהם ייקחו את הספינה שלך בחצי השעה הקרובה בערך."
  
  
  קרלוס חייך בביטחון. "אתה חושב שהקפטן שלי יהיה כל כך טיפש שיאפשר למשטרה לעלות על הספינה שלו מבלי להפיל קודם את החבילה מעל הסיפון?"
  
  
  "כמובן שלא," הסכמתי. "אבל הוא לא יודע על שאר ארבעת הקילוגרמים שהכנסתי כשביקפורד ואני יצאנו מהספינה. הם ימצאו את החבילה השנייה כי אמרתי להם איפה לחפש אותה. הראשון היה רק פיתוי".
  
  
  פניו של קרלוס היו מסכת זית עם שתי עיניים מצומצמות מופנות לעברי.
  
  
  "למה?"
  
  
  "אתה עדיין חושב שאני לא יכול להרוס את הארגון שלך?"
  
  
  "אני רואה." הוא נשען לאחור בכיסאו. "אתה פשוט עלה לנו הרבה, מר קרטר. הקפטן שלנו יחשוב שהרמנו אותו. יהיה קשה למנוע ממנו לדבר בזמן שהוא חושב ככה.
  
  
  "זה הצעד הראשון," אמרתי.
  
  
  "אני חושב שנצטרך לסיים אותו לתמיד," הרהר קרלוס בקול. "אנחנו לא יכולים לסכן שהוא ידבר."
  
  
  "הוא לא הפסד גדול. נוסיף את יתרת הנזק".
  
  
  "איבדנו גם ספינה. האם לזה התכוונת? האם זה נכון. גרוע מכך, שמועות יתפשטו. יהיה לנו קשה למצוא לו מחליף”.
  
  
  "עכשיו אתה מבין".
  
  
  
  
  "ובשביל זה ויתרת - תן לי לראות - עוד ארבעה וחמישה, תשעה קילוגרמים, פלוס זה שזרקת בצורה כל כך דרמטית כדי להרשים אותנו - עשרה קילוגרמים של הרואין?"
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "זה הרבה כסף לזרוק," ציין קרלוס בעודו מתבונן בי.
  
  
  "זה שווה את זה."
  
  
  "זלזלנו בך." קולו עדיין היה רגוע. אנחנו יכולים להיות שני אנשי עסקים שדנים בתנודות בשוק המניות: "אנחנו חייבים לעשות משהו בנידון".
  
  
  "אל תנסה. זה כבר עלה לך שני גברים.
  
  
  "שתיים?" קרלוס הרים גבה. "הקפטן לבד. מי עוד? "
  
  
  "לואיס אפריסיו."
  
  
  הפעם יכולתי לראות איך המילים שלי זעזעו את קרלוס, אבל האיש החזיר לעצמו את השליטה כמעט מיד. הצבעתי על התחבושת על זרועי.
  
  
  "הוא כמעט לקח אותי. עם זאת, הוא לא היה מספיק טוב".
  
  
  "איפה לואיס?"
  
  
  "מֵת."
  
  
  הסתכלתי על קרלוס קפוא - הכל חוץ מעיניו, שהביטו בי בספק, כאילו הוא לא מאמין למשמעו.
  
  
  "אתה תמצא את זה בתא המטען של המכונית של ביקפורד," אמרתי, התבוננתי בקפידה בהשפעה של דברי על שלושתם. ביקפורד כמעט קפץ מכיסאו. קרלוס היה צריך להושיט את ידו כדי לעצור אותו. פניו של גארט הפכו לאדומים מנומרים. קרלוס רכן קדימה ולראשונה ראיתי שנאה צרופה על פניו.
  
  
  "הוא היה האחיין שלי," אמר קרלוס. המילים שיצאו מפיו היו קהות עם ההבנה של מה שאמרתי.
  
  
  "אז תהיה לך חובה משפחתית לקבור את גופתו," אמרתי והזזתי את ידי כך שהאקדח הגוץ בקליבר .38 היה מכוון ישירות לראשו של קרלוס. קרלוס שקע בחזרה בכיסאו.
  
  
  שאלתי. - אתה לא שואל אותי על ז'אן פול סווייר?
  
  
  קרלוס הניד בראשו. "אני לא צריך את זה. השאלה שלך אומרת לי שלואיס הצליח."
  
  
  "אז לואיס צדק?"
  
  
  "אני לא מבין למה אתה מתכוון". קרלוס התאחד שוב.
  
  
  "חשבתי שז'אן פול נהרג בטעות, שאני המטרה. אבל אם לואי הרג אותו בכוונה, אז ידעת שהוא סוכן משטרה.
  
  
  קרלוס הנהן לאט. "כן."
  
  
  "איך גילית?"
  
  
  קרלוס משך בכתפיו. "היו כמה ניסיונות לחדור לארגון שלנו בעבר. לאחרונה נהיה מאוד זהירים. אתמול, כדי להיות בטוח כפול שז'אן פול הוא מי שהוא אמר שהוא, התקשרתי לחברים שלנו במרסיי. הם בדקו הכל חוץ מאחד. ז'אן פול סווייר לא התאים לתיאור האיש ששלחו. אז אמרתי ללואיס להיפטר מזה".
  
  
  קולו עדיין לא הראה דאגה. פניו חזרו לשיוות הנפש הרגילה, ותווי פניו רכשו את הרכות הרגילה שלהם.
  
  
  "הגענו לדטנטה, סניור קרטר", אמר קרלוס. "נראה שאף אחד מאיתנו לא יכול לעשות מהלך בלי לספוג תגמול אכזרי מהשני".
  
  
  "כך?"
  
  
  "חכה שנייה, קרלוס!" גארט נכנס להתנגד. "אתה אומר שנלך עם הבן זונה הזה?"
  
  
  הסתכלתי על הפנים הזועמים, המטומטמים, הוורידים השבורים הזעירים על אפו של גארט, החתכים בסנטר העבה שבו חתך את עצמו בזמן הגילוח. הבנתי שזה אדם שחוסר הסבלנות שלו יכול להרוס אותו על ידי זריקת המחשבה הזו.
  
  
  קרלוס משך בכתפיו. "איזו אלטרנטיבה אחרת יש לנו, אמיגו?"
  
  
  "לעזאזל! הוא עלה לנו בשני אנשים וספינה. אתה מתכוון לתת לו לברוח מזה?"
  
  
  "כן." קרלוס לא הביט בגארט בזמן שדיבר. "אין לנו יותר מה לעשות בשלב זה".
  
  
  "מה תכננת לי אחר כך?" - חשבתי. הייתי בטוח שקרלוס לא מתכוון לתת לי לחיות אם הוא יכול לעזור לזה, הייתי מסוכן מדי בשבילו. ידעתי שקרלוס יבוא איתי לעת עתה כי לא הייתה לו ברירה אחרת. השאלה הייתה כמה זמן זה יחזיק מעמד?
  
  
  אני מתעורר. "אני מניח שהסכמת להשאיר את סטוצ'לי מאחור?"
  
  
  קרלוס הנהן. "אתה יכול להגיד לו שהוא מוגן מאיתנו."
  
  
  "וגם אני?"
  
  
  קרלוס הנהן שוב. "נעשה כל מאמץ להגן על הארגון שלנו מהנזק שכבר גרמת. הישרדות באה במקום הראשון, סניור קרטר.
  
  
  התקדמתי לאט לעבר הדלתות הצרפתיות. עצרתי ליד הדלת ואמרתי: "עשית טעות אחת היום. אמרתי לך שזה יהיה יקר. אל תרדוף אחריי שוב. זו תהיה עוד טעות".
  
  
  "אנחנו מרוויחים מהטעויות שלנו". הוא לא הסיר את עיניו ממני. "תהיו בטוחים שבפעם הבאה לא נהיה כל כך טיפשים".
  
  
  ניתן להתייחס להערה זו בשני אופנים. חשבתי שאני בטוח שבפעם הבאה שהוא ישלח מישהו אחרי, הוא יזהר יותר.
  
  
  "רק תזכור את לואיס," הזהרתי אותו. "אם יהיה עוד ניסיון בחיי, אני אלך אחרי מי ששלח אותם - אתה! Entiende, סניור אורטגה?
  
  
  "אני מבין טוב מאוד."
  
  
  הסתובבתי במהירות ויצאתי מבעד לדלתות הצרפתיות, משאיר את שלושתן בסלון: קרלוס יושב בכורסה עמוקה, חלקות פניו מסכה בלתי ניתנת לערעור מסתירה את רגשותיו כשצפה בי עוזב; ביקפורד, המחבל אפור הפנים, יושב על הספה ליד אשתו הישנה; ובריאן גארט, זוהר באבק של אבקה לבנה על השטיח ושקית הניילון הריקה והקרועה המונחת על הרצפה ליד הפתח שבו הפלתי אותה.
  
  
  
  
  חציתי את הסיפון והסטתי את רגלי מעל מעקה הבטון הדקורטיבי אל הדשא בחצר. אחר כך, חבוי בחושך, הסתובבתי לאחור ועמדתי ליד החלון הפתוח שליד המרפסת, הגב נלחץ לקיר הבית, עם אקדח ביד, מחכה לראות אם ילכו אחרי.
  
  
  סובבתי את ראשי וראיתי אותם בסלון. אף אחד מהם לא זז.
  
  
  כמה דקות לאחר מכן, בריאן גארט ניגש ולקח שקית פלסטיק של הרואין.
  
  
  "עשרה קילוגרמים! איפה לעזאזל הוא שם את ידיו על עשרה קילו כדי לזרוק אותם כאילו הם לא שווים אגורה?
  
  
  "אתה טיפש!" קרלוס ירק את המילים. גארט פנה אליו. "תשכח מהרואין. אני רוצה את קרטר. אני רוצה שהוא מת! אתה לא מבין מה הוא עושה לנו?
  
  
  פרק יב
  
  
  נכנסתי למלון דרך כניסת השירות כי לא רציתי לפרסם את נוכחותי. במקום ללכת לחדר שלי, עליתי במעלית השירות לקומה התשיעית.
  
  
  חדר 903 היה בקצה המסדרון. הסתכלתי בשעון שלי. שלוש וחצי לפנות בוקר, אבל פס זעיר של אור פרץ דרך הרווח בין הדלת לאדן החלון. מעניין למה דיטריך קם כל כך מאוחר. הכנס בזהירות את בדיקה המתכתית לתוך המנעול ולחץ את כרטיס הפלסטיק הדק לתוך הדלת שעל התפס.
  
  
  התריס הסתובב לאחור, תוך לחיצה קלה בלבד. חיכיתי, הקשבתי, וכשעדיין לא היה רעש בצד השני של הדלת, הוצאתי את ה-.38 סמית' אנד ווסון עטור האף שלי ודחפתי את הדלת בשקט.
  
  
  נכנסתי לסלון. שמעתי רעש באחד מחדרי השינה. כמעט מיד הופיע בפתח גבר גבוה ואפור שיער. רזה וגרום, הוא נראה שברירי כמו גמל שלמה, עם פניו הארוכות והגרומות וכבודו העגום. הוא עצר בהפתעה גמורה,
  
  
  "מה לעזאזל אתה עושה פה?" – הוא דרש בקפדנות. "שים את האקדח!"
  
  
  "האם אתה הרברט דיטריך?"
  
  
  "כן, אני דיטריך. מה זה? שׁוֹד? "
  
  
  "שמי פול סטפנס," אמרתי, "ואני חושב שהגיע הזמן שנדבר, מר דיטריך."
  
  
  זיהוי הבזיק בעיניו. "אתה האיש של סטוצ'לי!" – אמר בהאשמה.
  
  
  הנדתי בראשי. "למה אתה חושב שאני מעורב עם סטוצ'לי?"
  
  
  "אמרו לי שהיה לך פגישה סודית איתו בשעה שלוש לפנות בוקר בליל הגעתך".
  
  
  נאנחתי. כנראה שכולם במלון ידעו על ביקור חצות זה.
  
  
  "אני לא איש סטוצ'לי. אני עושה עבודה עבור אלכסנדר גרגוריוס. הוא שלח אותי לכאן כדי לטפל בסטוצ'לי בעניין עסקי".
  
  
  דיטריך לקח רגע להבין את מה שאמרתי לו זה עתה.
  
  
  הוא קרא: "אוי אלוהים!" "פשוט עשיתי דבר נורא. ומאוחר מדי לתקן את זה! "
  
  
  שאלתי. - "אתה מתכוון לחמישה קילוגרמים של הרואין בחדר שלי?"
  
  
  דיטריך הנהן - וזה היה האישור שהייתי צריך. הוא לא פחות הודה שהוא זה שהקים את השותפים של סטוצ'לי וניסה לעשות את אותו הדבר לסטוצ'לי ולי.
  
  
  "נפטרתי מזה," אמרתי לו.
  
  
  דיטריך הניד בראשו. "אפילו יותר שלחתי פעמון לחדר שלך עם מזוודה עשויה בד שחור, זה מכיל כמעט שלושים קילוגרמים של הרואין.
  
  
  "כבר הודעת למשטרה?"
  
  
  דיטריך הניד בראשו באיטיות. "התכוננתי... כששמעתי את הדלת נפתחת."
  
  
  "המשטרה לא תפריע לי בעניין הזה," אמרתי לו, צופה בתגובתו.
  
  
  נשמע קול של פחד.
  
  
  "מי אתה, מר סטפנס? איזה מין אדם אתה שנשלחת לבד להתמודד עם חיה כמו סטוצ'לי? המשטרה לא מפריעה לך. זה לא מפריע לך בכלל שיש מספיק הרואין בחדר שלך כדי לשים אותך מאחורי סורג ובריח למשך שארית חייך. התפרצת לחדר במלון כמעט בארבע לפנות בוקר עם אקדח ביד. מי אתה לעזאזל? »
  
  
  "מישהו שלא יפגע בך," הבטחתי לו. ראיתי שהוא על סף שבירה. "כל מה שאני רוצה ממך זה קצת מידע."
  
  
  דיטריך היסס. לבסוף הוא נשף. "אוקיי בוא נלך."
  
  
  "כרגע ספרתי יותר ממאה וארבעים ק"ג של הרואין שחילקת. שווי השוק שלה הוא בין עשרים ושמונה לשלושים ושניים מיליון דולר. איך לעזאזל אדם כמוך יכול לשים יד על כל כך הרבה הרואין? אפילו סטוצ'לי לא יכול לעשות את זה עם כל אנשי הקשר שלו. מאיפה לעזאזל אתה מביא את זה? "
  
  
  דיטריך הסתובב ממני, מבט של עקשנות על פניו.
  
  
  "זה הדבר היחיד שאני לא אגיד לך, מר סטפנס."
  
  
  "אני חושב שכדאי לך לספר."
  
  
  קולה של אישה בקע מאחורינו.
  
  
  הסתובבתי. היא עמדה בפתח חדר שינה אחר, לבושה בנעלי בית שקוף בהיר. מתחת, היא לבשה כתונת ניילון קצרה באורך הברך. שיערה הבלונדיני והחלק הארוך נפל כמעט עד מותניה. היא הייתה אי שם באמצע שנות העשרים לחייה, פניה היו גרסה רכה ונשית יותר של תווי פניו המוארכים של דיטריך. מתחת למצחה הרחב, פניה השזופות חולקו על ידי אף דק וארוך שכמעט נראה דק מדי. עיניה היו רכות כמו של אביה.
  
  
  הסנטר היה שילוב עדין של הקימורים הרחבים של הלחי והלסת.
  
  
  "אני סוזן דיטריך. שמעתי את מה שאמרת לאבי. אני מתנצל בפניך. זו הייתה אשמתי. זה אני ששיחדתי את השליח כדי לתת מידע עליך. הוא אמר לי שראיתי אותך עוזב את הפנטהאוז של סטוצ'לי לפני כמה ימים. זו הסיבה שחשבנו שאתה שכיר החרב שלו.
  
  
  היא נכנסה לסלון ועמדה ליד אביה, מחבקת אותו.
  
  
  "אני חושב שהגיע הזמן להגיד לך משהו. זה קרע אותך במשך שנים. אתה צריך לעצור. אתה הולך עמוק מדי.
  
  
  דיטריך הניד בראשו. "אני לא אפסיק, סוזן. אני לא יכול להפסיק! לא עד שכל אחד מהם...
  
  
  סוזן הצמידה את אצבעותיה אל שפתיו. - "אנא?"
  
  
  דיטריך הסיר את ידה. "אני לא אספר לו," הוא אמר בהתרסה, קולו כמעט פנאטי. "הוא יספר למשטרה וכולם ייצאו מזה. כל אחד מהם! אתה לא מבין? כל המאמצים שלי - כל השנים האלה יתבזבזו".
  
  
  "לא," אמרתי, "למען האמת, לא אכפת לי מהאנשים שהקמתם או כמה זמן הם נרקבים בכלא. כל מה שאני רוצה לדעת זה מאיפה אתה מביא את כל ההרואין הזה.
  
  
  דיטריך הרים אלי את פניו הרזות והחיוורות. יכולתי לראות את קווי הסבל חרוטים עמוק לתוך עורו. רק שנים של ייסורים יכלו להביא מבט כואב בעיניו של הזקן. הוא הביט בי בריכוז ובלי שמץ של הבעה בקולו אמר בפשטות: "אני יכול להתמודד עם זה, מר סטפנס."
  
  
  * * *
  
  
  דיטריך החזיק את ידה של סוזן בחוזקה בשתי ידיו כשסיפר לי את הסיפור שלו.
  
  
  "היתה לי בת נוספת, מר סטפנס. שמה היה אליס. לפני ארבע שנים היא נמצאה מתה ממנת יתר של הרואין בחדר מלון מגעיל ומזוהם בעיר ניו יורק. היא אפילו לא הייתה בת שמונה עשרה אז. שנה לפני מותה, היא הייתה זונה. כפי שהמשטרה אמרה לי, היא לקחה על עצמה כל מי שיכול לשלם לה אפילו כמה דולרים כי היא הייתה זקוקה נואשות לכסף כדי לשלם על ההתמכרות שלה. היא לא יכלה לחיות בלי הרואין. בסופו של דבר היא מתה בגלל זה.
  
  
  "נשבעתי לנקום. נשבעתי למצוא את האנשים שמאמינים, את אלה שמאפשרים את זה - אלה שבראש! אנשים גדולים שהמשטרה לא יכולה לגעת בהם כי הם אף פעם לא מתעסקים בדברים בעצמם. אנשים כמו Stocelli, Torregrossa, Vignale, Gambetta, Klein ו-Webber. כל החבורה המגעילה! במיוחד אלה שמעבדים אותם. גברים כמו Michaud, Berthier ו-Dupre.
  
  
  "אם אתה יודע עליי משהו, אתה יודע שאני כימאי. לאחרונה מצאתי דרך לנקום. מצאתי דרך ממש לקבור אותם בזרם המלוכלך שלהם! »
  
  
  הוא עצר, עיניו נוצצות באור המגיע ממעמקי נשמתו.
  
  
  "מצאתי דרך לייצר הרואין סינטטי".
  
  
  דיטריך ראה את ההבעה על פניי.
  
  
  אתה לא מאמין לי, מר סטפנס. אבל זה נכון. למעשה גיליתי שיטה לייצור הידרוכלוריד של הרואין בטוהר של יותר מתשעים ואחד אחוז". הוא קם על רגליו. "בוא איתי."
  
  
  הלכתי אחריו למטבח.
  
  
  דיטריך הדליק את האור והראה. "תסתכל על עצמך."
  
  
  על הדלפק מונחת מערכת פשוטה של חומרי זכוכית וצינורות זכוכית. רוב זה לא נראה לי הגיוני, אבל אני לא כימאי
  
  
  "זה נכון," אמרה סוזן, ונזכרתי שבעמוד השני של הדו"ח דנבר שלחה לי באמצעות Telecopier, את משפט המפתח על Dietrich Chemical Inc. היה "מחקר ופיתוח". האם הזקן באמת מצא דרך לייצר הרואין באופן סינטטי?
  
  
  "כן, מר סטפנס," אמר דיטריך כמעט בגאווה, "הרואין סינטטי. כמו תגליות רבות, כמעט נתקלתי בטכניקה לסינתזה של התרופה, למרות שלקח לי הרבה זמן לשכלל אותה. ואז," דיטריך הושיט יד אל הדלפק והרים בקבוק ליטר פלסטיק חום, והרים אותו, "ואז גיליתי איך לרכז את החומר הסינטטי. בקבוק זה מכיל הרואין סינטטי מרוכז. אני חושב שאנלוגיה טובה תהיה להשוות אותו לסכרין נוזלי מרוכז, טיפה אחת ממנו שווה לכפית מלאה של סוכר. ובכן, זה אפילו יותר מרוכז. אני מדלל אותו במי ברז רגילים, חצי אונקיה לליטר."
  
  
  כנראה פקפקתי בזה כי דיטריך תפס את ידי. "אתה חייב להאמין לי, מר סטפנס. בדקת את זה בעצמך, נכון? "
  
  
  לא ידעתי, אבל זכרתי שקרלוס אורטגה הושיט את ידו ונגע באבקה באצבע המורה שלו, נוגע בה בלשונו, ואז הנהן, והסכים שאכן מדובר בהרואין.
  
  
  "איך זה עובד?" שאלתי.
  
  
  "אתה יודע שלעולם לא אגלה את הנוסחה."
  
  
  "לא שאלתי אותך על זה. אני פשוט לא מבין איך משיגים מזה אבקה גבישית," הצבעתי על הבקבוק, "ומים רגילים."
  
  
  דיטריך נאנח. "פשוט מאוד. לתרכיז יש את התכונה לגבש מים. בדיוק כמו שקור הופך גשם לפתיתי שלג, שהם לא יותר ממים גבישיים. ליטר מים שוקל כשלושה ק"ג. יש מספיק תרכיז בבקבוק הזה כדי לייצר כמעט מאתיים קילוגרמים של הרואין סינטטי, שאי אפשר להבחין בו מהרואין הידרוכלוריד אמיתי.
  
  
  בהחלט ידעתי, גם אם הוא לא ידע. ההשלכות של מה שדיטריך אמר זה עתה היו עצומות. מחשבות הסתחררו כמו פסולת של סופת טייפון. לא האמנתי שדיטריך לא ידע מה הוא אמר.
  
  
  חזרנו לסלון, דיטריך צועד קדימה ואחורה, כאילו האנרגיה בו צריכה למצוא שחרור כלשהו מלבד מילים. שתקתי כי רציתי להבין את המחשבות שבראשי.
  
  
  "אני יכול לעשות את זה בכל מקום. ההרואין שניסיתי לשתול בחדר שלך? חשבתם שהבאתי כל כך הרבה הרואין למקסיקו? לא הייתי צריך לסחוב אותו. אני יכול לעשות את זה כאן באותה קלות כמו שעשיתי את זה בצרפת כשהנחתי אותו על הצרפתים האלה. עשיתי את זה בניו יורק. עשיתי את זה במיאמי".
  
  
  סוזן התיישבה על הספה. התבוננתי בדיטריך צועד הלוך ושוב בתוך גבולות הסלון, וידעתי שהאיש הזה לא לגמרי שפוי.
  
  
  משכתי את תשומת לבו. - "מר דיטריך."
  
  
  "כן?"
  
  
  "שאלת אותי קודם אם אני יודע מה משמעות התגלית שלך? אתה?"
  
  
  דיטריך הסתובב אליי, מבולבל.
  
  
  "האם אתה יודע עד כמה הגילוי שלך חשוב לאנשים שאתה מנסה להשמיד? האם אתה יודע אילו סיכונים הם לוקחים כעת על ידי הכנסת תרופות לארצות הברית? או כמה מיליוני דולרים במזומן הם צריכים לשלם על זה? הם עושים זאת רק מסיבה אחת. רווח פנטסטי. מאות מיליונים בשנה. עכשיו מצאת דרך שתבטל את הסיכון של הברחת סמים לארצות הברית, וגם תביא להם יותר רווח ממה שהם יכלו לחלום עליו. אתה לא יודע מה הנוסחה שלך שווה להם? "
  
  
  דיטריך בהה בי בחוסר אמון.
  
  
  "אין אחד מהאנשים האלה שלא יבצע תריסר רציחות כדי לקבל את הנוסחה שלך. או אתה, לצורך העניין.
  
  
  הוא עצר כמעט באמצע הדרך, פניו הביעו פחד פתאומי.
  
  
  "אני... אף פעם לא... אף פעם לא חשבתי על זה," הוא מלמל.
  
  
  "לעזאזל, תחשוב על זה!" סוף סוף הגעתי אליו. אין מה לומר יותר.
  
  
  הזקן ניגש אל הספה והתיישב ליד בתו, מכסה את פניו בידיו. סוזן כרכה את זרועה סביב כתפיו הדקות כדי לנחם אותו. היא הביטה בי מעבר לחדר בעיניים אפורות חיוורות.
  
  
  "אתה מוכן לעזור לנו, מר סטפנס?"
  
  
  "הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות עכשיו זה ללכת הביתה ולסתום את הפה שלך. לעולם אל תגיד מילה לאף אחד".
  
  
  "אין לנו אף אחד אחר שיעזור לנו", אמרה. "אנא?"
  
  
  הבטתי בהם, אב ובתו, לכודים ברשת של נקמה. חובתי הייתה כלפי גרגוריוס, וכדי לעזור לו, הייתי צריך לקיים את הבטחתי לסטוצ'לי לפנות אותו בפני הוועדה. כל מה שהייתי צריך לעשות זה למסור לו את שני אלה, אבל המחשבה מה סטוסלי יעשה אם דיטריך ייפול לידיו הייתה מגעילה. ואם אתן את דיטריך לסטוצ'לי, זה יהיה כמו לתת לו את הנוסחה של דיטריך. בתוך שנה, סטוצ'לי ישלוט בכל הסחר בסמים בארצות הברית. אף מפעיל גדול לא יכול להתחרות בו. עם הסיכון של הברחת הרואין לארצות הברית והרווחים המדהימים בשל עלויות הייצור הנמוכות שלו, לא עבר זמן בכלל עד שסטוצ'לי סיפקה לכל סוחר סמים בכל עיר במדינה. אין לעצור אותו. למסור את דיטריך לסטוצ'לי יהיה כמו להביא מגפה למדינה.
  
  
  ידעתי שעלי להרחיק את הפורמולה של דיטריך מסטוצ'לי. ומכיוון שזה היה נעול במוחו של הזקן, הייתי צריך להוציא את שניהם ממקסיקו.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "אבל אתה צריך לעשות בדיוק מה שאני אומר לך."
  
  
  "אנחנו נהיה."
  
  
  "כמה הרואין יש לך שם?" שאלתי את דיטריך.
  
  
  דיטריך הרים את מבטו. "כמעט ארבעים קילוגרמים בצורת גביש."
  
  
  "להיפטר ממנו. ומכל מה שבישלת גם. היפטר מכל כלי הזכוכית. אתה לא יכול להסתכן להיראות על ידי המשרתת או הבלורית. נקה את האזור הזה ביסודיות."
  
  
  "עוד משהו?"
  
  
  "כן. מחר אני רוצה שתזמין את הטיסה חזרה לארצות הברית במטוס הראשון שיצא."
  
  
  "ואז?"
  
  
  "בינתיים שום דבר. זה כל מה שאתה יכול לעשות.
  
  
  פתאום הרגשתי מותשת. היד שלי כאבה מכאב עמום ופועם. הייתי צריך מנוחה ושינה.
  
  
  "מה עם סטוצ'לי?" – שאל דיטריך, האש הקנאית בעיניו שוב מתלקחת. "מה איתו? האם הוא יוצא ללא כדור? האם זה אומר שהוא לא ייענש?
  
  
  "היי, אני אדאג לסטוצ'לי. אני נותן לך את המילה שלי.
  
  
  "אני יכול לסמוך עליך?"
  
  
  "תצטרך להאמין."
  
  
  קמתי ואמרתי להם שאני עייף והלכתי, ויצאתי מהדלת, סגרתי אותה בזהירות מאחורי. כשיצאתי, אף אחד מאיתנו לא אמר כלום. לא היה יותר מה לומר.
  
  
  * * *
  
  
  השעה כבר הייתה הרבה אחרי ארבע לפנות בוקר כשעזבתי את דיטריך ובתו, אבל עדיין הייתה לי עבודה אחרונה לעשות לפני שהצלחתי לישון. חזרתי לחדרי לקחת את הרשמקולים - בגודל כיס וקצת יותר.
  
  
  
  המקליט הגדול יותר היה מצויד בהשמעה במהירות גבוהה. הוא יכול להשמיע שעה שלמה של קלטת בפחות משלושים שניות. לכל מי שהאזין לו, הצליל שהוא השמיע היה לא יותר מאשר יללה בגובה רב.
  
  
  עם שתי המכוניות ירדתי ללובי הנטוש והתמקמתי באחת מתאי הטלפון. העמדתי פנים שאני מדבר במיקרופון, הכתבתי דיווח על הפעילות שלי במכשיר מקליט קטן. סיקרתי כמעט כל אירוע שקרה מלבד הרצח של לואיס אפאריסיו. לקח לי כמעט חמש עשרה דקות עד שסיימתי לדבר.
  
  
  ואז התקשרתי לדנבר.
  
  
  "אתה נראה עייף," אמר דנבר כשניגש אל התור.
  
  
  "כן," אמרתי בזהירות, "אז בוא נגמור עם זה, בסדר?"
  
  
  "אני מקליט עכשיו."
  
  
  "מהירות גבוהה," אמרתי בעייפות. "בוא לא נעבוד כל הלילה."
  
  
  "רוג'ר. מוכן לקבל."
  
  
  "בסדר, זה אישי. לשעתוק רק לגרגוריוס. חזור - רק עבור גרגוריוס.
  
  
  הכנסתי את קלטת הקלטת לנגן המהיר ולחצתי אותה אל המיקרופון של הטלפון. לחצתי על play והמכונה צווחה כמו צרחה צווחנית של מסור רחוק. הצליל נמשך שבע או שמונה שניות, ואז נפסק בפתאומיות.
  
  
  הצמדתי את הטלפון לאוזני ושאלתי, "איך היה הפגישה?"
  
  
  "המכשירים מראים שהכל בסדר", הודתה דנבר.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "אני רוצה שהקלטת הזו תושמד מיד לאחר מסירתה לגרגוריוס."
  
  
  "אני אעשה את זה. עוד משהו?"
  
  
  אמרתי, "לא אני חושב שזה הכל לעכשיו."
  
  
  ניתקתי את השיחה. לפני שיצאתי מהתא, גלגלתי את הקלטת המקורית, השתקתי את המיקרופון והרצתי אותו במצב "הקלטה" במכונת הקלטות המהירה עד שהקלטת נמחקה לחלוטין.
  
  
  בחזרה לחדרי, נאלצתי להסיט את הווילונות כדי להימנע מהזוהר של השחר המתקרב. התפשטתי, הלכתי לישון ושכבתי שם הרבה זמן וחשבתי, כי המחשבות שלי התמקדו בחלק האחרון של ההודעה ששלחתי לגרגוריוס:
  
  
  "מה שדיטריך גילה כל כך מסוכן שאי אפשר לסמוך עליו. האיש הוא מאוד נוירוטי ולא יציב. אם נוסחת ההרואין הסינטטית שלו תיפול אי פעם לידיים הלא נכונות, לא הייתי רוצה לחשוב על ההשלכות. אובייקטיבית, הייתי ממליץ לחסל אותו - בהקדם האפשרי".
  
  
  פרק יג
  
  
  ישנתי עד מאוחר בערב כשסוזן היסטרית ומפוחדת העירה אותי עם דפיקות מטורפות שלה על דלתי.
  
  
  קמתי מהמיטה ופתחתי את הדלת בהיסוס. סוזן לבשה רק ביקיני וז'קט חוף נשפך. שערה הבלונדיני הארוך נפל במורד חזה.
  
  
  היא צעקה. "אבא שלי איננו!"
  
  
  פחד נכתב בצל חיוור על פניה. עיניה הפכו למבט ריק מפוזר של הלם שהיא בקושי הצליחה לשלוט בו.
  
  
  כשהרגעתי אותה סוף סוף לבשתי מכנסיים, חולצה וסנדלים. עלינו לחדר שלה.
  
  
  הסתכלתי סביבי בסלון של סוויטת דיטריך. זה היה מסלול. המנורות התהפכו ושולחן הקפה היה על צידו. בדלי סיגריות פוזרו מהמאפרות על הרצפה.
  
  
  פניתי למטבח. זה היה ריק לגמרי. לא נשאר כלום מהמשיבות, הצינורות ושאר ציוד המעבדה שראיתי שם רק כמה שעות קודם לכן.
  
  
  "שם!" – אמרה סוזן. "תראה את זה!"
  
  
  "ספר לי מה קרה."
  
  
  היא לקחה נשימה עמוקה כדי להרגיע את עצמה. "קמתי הבוקר בסביבות עשר וחצי. אבא עדיין ישן. הלכנו לישון מיד אחרי שהלכת, אבל הוא היה כל כך מודאג שגרמתי לו לקחת כדורי שינה. התקשרתי לחברות התעופה ברגע שקמתי והזמנתי אותנו לעזוב אחר הצהריים. זו הייתה הטיסה המוקדמת ביותר שהצלחתי להזמין. ואז שתיתי כוס קפה. עד אז השעה הייתה אחת עשרה. רציתי להשתזף זמן רב יותר ולא חשבתי שעדיף שאתן לאבא שלי לישון כמה שיותר זמן, אז ירדתי לבריכה. הייתי שם רק לפני כמה דקות. חזרתי לארוז את הדברים שלי ו- ומצאתי את זה! "היא הניפה את ידה בייאוש.
  
  
  "מצאת פה פתק או משהו?"
  
  
  היא הנידה בראשה. - "כלום! כנראה, אבא התעורר והתלבש. הוא בטח בישל לעצמו ארוחת בוקר. הכלים עדיין על השולחן במרפסת. כל מה שהיה לו זה מיץ, קפה וביצה".
  
  
  הסתכלתי מסביב במטבחון. הוא ניקה כאן?
  
  
  "אני לא יודע. הוא לא עשה את זה אתמול בלילה. הוא היה עייף מדי. הוא אמר שהוא יעשה את זה הבוקר".
  
  
  "מה הוא יעשה עם ציוד המעבדה?"
  
  
  "הוא אמר לי שהוא ירסק אותו ויזרוק את החלקים לפח".
  
  
  "והוא?"
  
  
  סוזן הרימה את מכסה פח האשפה. "לא. אין כאן כלים.
  
  
  "הוא אמר לי שהוא עשה עוד ארבעים ק"ג של הרואין. איפה הוא שמר את זה? "
  
  
  "בארון מעל הכיור."
  
  
  "זה שם?"
  
  
  היא פתחה את דלתות הארון כדי שאוכל לראות שהמדפים ריקים. היא הפנתה את פניה המבולבלים לעברי.
  
  
  "הוא עזב אותו?"
  
  
  היא הנידה בראשה. "אני לא יודע. אני לא חושב. הוא לא עשה כלום אתמול בלילה חוץ מלשכב לישון.
  
  
  "מה עם ריכוז?
  
  
  סוזן הביטה שוב במטבח. היא הרימה את מכסה מיכל האשפה. "הנה," היא אמרה והרימה את מגבות הנייר המשומשות. היא הרימה את בקבוק הפלסטיק. "זה ריק."
  
  
  - לפחות, תודה לאל.
  
  
  חזרתי לסלון.
  
  
  "הוא משחק את המשחק השני שלו?" שאלתי את סוזן. "הוא רדף אחרי סטוצ'לי?"
  
  
  "אלוהים!" היא קראה באימה: "אף פעם לא חשבתי על זה!"
  
  
  "אמרתי לו שהוא משחק עם רוצחים! מה לעזאזל הוא עשה? "
  
  
  סוזן הנידה בראשה בשקט. דמעות מילאו את עיניה. היא פתאום מיהרה לזרועותי. שערה הבלונדיני הארוך זלג במורד גבה. הרגשתי את חום גופה הכמעט עירום ליד שלי, שדיה הקטנים והמוצקים נלחצים על חזי.
  
  
  היא הריחה את החזה שלי ואני תפסתי את סנטרה עם היד כדי להפנות את פניה אלי. היא עצמה את עיניה, הצמידה את שפתיה לשפתי ופתחה את פיה.
  
  
  לאחר רגע היא משכה את פיה, אבל רק שבריר סנטימטר.
  
  
  "אוי אלוהים," היא לחשה, "תגרום לי לשכוח!" אני לא יכול לסבול את זה יותר בבקשה, בבקשה... תגרום לי לשכוח! "
  
  
  ואני עשיתי את זה. בהריסות בסלון. בקרני האור הזורמות מבעד לחלונות. איכשהו תלשנו את הבגדים וחיבקנו אחד את השני ושנינו מצאנו שכחה ושחררנו את המתח של עצמנו.
  
  
  שדיה מתאימים לכפות ידיי כאילו היו מפוסלים לצורתם. הירכיים שלה התפשטו ועטפו אותי. בלי התגרות. שום דבר מלבד מאבק אלים פתאומי אחד עם השני. היא לקחה אותי כמו שאני לקחתי אותה.
  
  
  ולבסוף, מכוסה זיעה, חלקה מזיעה, בנחשול זועם של אנרגיה מינית, היא התפוצצה בזרועותי, ציפורניה חופרות לי בגב, שיניה חופרות בכתפי, וגניחותיה ממלאות את החדר.
  
  
  בדיוק עזבנו, עייפים אך שבעים, כשהטלפון צלצל.
  
  
  הסתכלנו אחד על השני.
  
  
  "תענה לי," היא אמרה בעייפות.
  
  
  עברתי את החדר אל השולחן ליד החלון. "שלום?"
  
  
  "אני שמח בשבילך שם, קרטר," אמר קולו של גבר בחריפות. "חייו של סניור דיטריך בידיים שלך. הגברת שאתה יוצא איתה תפגוש אותך הלילה. שמונה שעות. אותו מקום שאכלת איתה ארוחת ערב קודם. ותוודא שלא עוקבים אחריך המשטרה.
  
  
  הטלפון נתקע לי באוזן, אבל לא לפני שזיהיתי את קולו של קרלוס אורטגה, רך, מנומס, מסויג וללא שמץ של רגש או דרמה.
  
  
  ניתקתי את השיחה.
  
  
  "מי זה היה?" – שאלה סוזן.
  
  
  "מספר שגוי," אמרתי וחזרתי אליה.
  
  
  * * *
  
  
  בילינו את היום בתאווה נעימה. סוזן התחפרה בי, כאילו ניסתה להסתתר מהעולם. נכנסנו לחדר השינה שלה, הורדנו את הווילונות וחסמנו את האור והכבוד. ועשינו אהבה.
  
  
  מאוחר יותר, הרבה יותר מאוחר, עזבתי אותה ללכת לחדר שלי להחליף בגדים.
  
  
  "אני רוצה שתישארי כאן," אמרתי לה. "אל תצא מהחדר. אל תפתח את הדלת. אף אחד, אין יוצאים מן הכלל. אתה מבין?"
  
  
  היא חייכה אליי. "אתה תמצא את זה, נכון?" – שאלה, אבל זו הייתה יותר אמירה מאשר שאלה. "אבא יהיה בסדר, נכון?"
  
  
  לא עניתי לה. ידעתי שאין לי דרך לגרום לה להבין את האכזריות הנוראה של הגברים שביניהם הסתובבתי, או את אדישותם הקשוחה לכאבו של גבר אחר.
  
  
  איך יכולתי להסביר לה עולם שבו כרכת שרשרת סביב אגרוף הכפפה שלך והחבטת גבר בצלעות שוב ושוב עד ששמעת את חריקת העצמות היבשה נשברת וצפית באדישות איך הוא מתחיל לפלוט את הדם שלו. ? או שמא הניח את ידיו על הלוח ושבר את פרקי האצבעות בעזרת ברזל? והוא לא שם לב לצרחות הכאב של החיות שהגיעו מגרונו הקרוע, ולא שם לב לעוויתות המוחצות שגרמו לגופו להפוך לשרירים צלולים ולרקמה קרועה.
  
  
  איך יכולתי לגרום לה להבין גברים כמו קרלוס אורטגה, סטוצ'לי או לואיס אפריסיו? או אני, לצורך העניין.
  
  
  עם סוזן במצב הנפשי הנוכחי שלה, עדיף לא לומר דבר. היא לא הייתה קונסואלה דלגרדו.
  
  
  נישקתי אותה על הלחי ויצאתי, נעלתי את החדר מאחורי.
  
  
  * * *
  
  
  בחדר שלי הבחנתי מיד במזוודה שחורה, שהרברט דיטריך סיפר לי עליה כשלושים קילוגרמים של הרואין טהור. בלי לפתוח אותה שמתי את המזוודה איתי. דבר נוסף הוא הגוף של ז'אן פול. אם הייתי יכול להתקשר ל-AX, להיפטר מזה יהיה קל. אבל הייתי לבד וזו הייתה בעיה.
  
  
  פשוט לא הייתה דרך להיפטר מזה והזמן היה קצר, אז החלטתי לבסוף לדחות כל פעולה. סובבתי את הגופה, ואז הרמתי אותה ונשאתי אותה אל המרפסת, הנחתי אותה בזהירות על אחד מכיסאות הנוח. לכל מתבונן מזדמן, הוא נראה כאילו הוא מנמנם.
  
  
  התקלחתי והחלפתי במהירות, ואז חגרתי את הוגו לאמה השמאלית והחלקתי על נרתיק כתף נמוך. בדקתי איך וילהלמינה מחליקה מתחת למרפק. הסרתי את התפס של תחמושת 9 מ"מ, טענתי מחדש את התפס והקשתי סיבוב לתוך החדר לפני התקנת הבטיחות.
  
  
  לבשתי עוד ז'קט קליל.
  
  
  
  
  לא יכולתי להתחמק מזה במהלך היום. לוגר 9 מ"מ הוא אקדח גדול לפי כל דמיון, והבליטה מתחת לג'קט שלי הייתה מסגירה אותי. אבל בלילה יכולתי להתמודד עם זה. כלומר, אם אף אחד לא הסתכל עליי יותר מדי מקרוב.
  
  
  כשהייתי מוכן, יצאתי מהחדר והלכתי במסדרון למעלית השירות, בכיוון היציאה האחורית.
  
  
  תוך פחות מחמש דקות יצאתי מהמלון, מצטופפת בחלק האחורי של מונית, בדרך לאל סנטרו.
  
  
  לאחר שהלכנו כמה רחובות, התיישבתי על המושב. נסענו מערבה לאורך קוסטרה. קוסטרה פתוחה מדי ויש יותר מדי ניידות משטרה כדי שארגיש בנוח, אז ביקשתי מהנהג לעצור כשהתקרבנו ל-Calle Sebastian el Cano. לאחר שלושה רחובות פנינו שמאלה אל Avenida Cuauhtemoc, העוברת במקביל לקוסטרה כמעט עד ל-El Centro. במקום שבו Cuauhtémoc מצטרף ל-Avenida Constituyentes פנינו שוב שמאלה. ביקשתי ממנו לעצור בפינת שדרת סינקו דה מאיו ושילמתי לו, צופה בו נוסע מחוץ לטווח הראייה לפני שאני זז.
  
  
  הייתי רק שני רחובות מהקתדרלה, שצריחיה החינניים, הצבועים בכחול, גורמים לה להיראות כמו כנסייה רוסית אורתודוקסית. לקחתי מונית אחרת והוא הוריד אותי כמה רחובות מהבית של הרננדו. יכולתי ללכת את המרחק הזה כי זה לא היה כל כך רחוק, אבל הייתי מושך פחות תשומת לב אם הייתי עוצר במונית.
  
  
  השעה הייתה שמונה בדיוק כשנכנסתי אל הרננדו. הפסנתרן ניגן מקצבים רכים על הפסנתר בידיו השחורות הגדולות, עיניו עצומות, מתנדנד בעדינות קדימה ואחורה במושב. הסתכלתי סביב. קונסואלה לא הייתה בפסנתר בר. עברתי בחדרי האוכל. היא לא הייתה באף אחד מהם.
  
  
  ישבתי על הבר לשתות משהו בזמן שחיכיתי לה. הסתכלתי בשעון שלי. חמש דקות ושמונה. קמתי, ניגשתי לטלפון הציבורי והתקשרתי למלון. הם התקשרו לסוויטה 903. לא הייתה תשובה. כנראה שסוזן מילאה אחר ההוראות שלי בקפדנות. היא אפילו לא ענתה לשיחות טלפון.
  
  
  כשהסתובבתי מהטלפון, קונסואלה עמדה ליד המרפק שלי. היא לקחה את ידי ונישקה לי את הלחי.
  
  
  "ניסית ליצור קשר עם סוזן דיטריך במלון?"
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "אז אתה יודע שמיס דיטריך לא בחדר שלה," היא אמרה. "היא לא הייתה שם לפחות חצי שעה. היא עזבה עם מישהו שכבר פגשת."
  
  
  "בריאן גארט?" – אמרתי בחוסר ביטחון.
  
  
  קונסואלה הנהנה.
  
  
  "אני מניח שהוא סיפר לה את הסיפור על כך שלקח אותה לאביה?"
  
  
  "איך יכולת בכלל לנחש? זה בדיוק מה שהוא עשה. היא לא התעסקה בכלל".
  
  
  "למה?"
  
  
  "בין היתר, כדי לוודא שאתה לא עושה שום בעיות כשאני אקח אותך לפגוש את קרלוס מאוחר יותר." פניה התרככו. "אני כל כך מצטער, ניק. אתה יודע שאני חייב ללכת איתם, גם אם זה כואב לך. כמה הבחורה הזו אומרת לך? "
  
  
  הבטתי בקונסואלה בהפתעה. "רק פגשתי אותה אתמול בלילה," אמרתי. "לא ידעת?"
  
  
  "מסיבה כלשהי קיבלתי את הרושם שהיא חברה ותיקה שלך."
  
  
  "תשכח מזה. מה הלאה?"
  
  
  "אתה מזמין אותי לארוחת ערב בלה פרלה." היא חייכה אליי. "אנחנו הולכים לאכול אוכל טוב ולצפות בצוללנים הגבוהים."
  
  
  "מה עם קרלוס?"
  
  
  "הוא יפגוש אותנו שם." היא הושיטה את ידה ונגעה בעדינות בלחי באצבעותיה. "למען השם, ניק, אל תראה כל כך קפדן. אני לא כל כך לא מושך שאתה לא יכול לחייך אליי, נכון? "
  
  
  * * *
  
  
  ירדנו במדרגות אבן צרות שחתכו בתלילות אל פני השטח הפנימיים של סלעי קווברדה מתחת למלון אל מיראדור. אכלנו ארוחת ערב קלה במסעדת אל גורמה במפלס העליון ועכשיו הלכתי בעקבות קונסואלה כשהיא ירדה בחושך ללה פרלה במפלס התחתון. היא מצאה מושב באחד השולחנות ליד המעקה שהשקיף אל מדף ים צר ואל הגלים המתנפצים בבסיס המצוק.
  
  
  השעה הייתה כמעט עשר. קונסואלה לא ניסתה לנהל שיחת חולין במהלך ארוחת הצהריים.
  
  
  "כמה עוד?" - שאלתי אותה כשהתיישבנו.
  
  
  "לא להרבה זמן. הוא יגיע בקרוב. בינתיים נוכל לצפות בצוללנים הגבוהים".
  
  
  עד שסיימנו את המשקה הראשון שלנו, הצוללים הגיעו לגלגול סלעי נמוך משמאלנו וירדו אל מדף ממש מעל המים. היו שלושה מהם. אחד מהם צלל לתוך המפרץ ממחשוף סלע ושחה לצד השני. כעת כל האורות מלבד כמה זרקורים כבו. הצולל הראשון הגיח מהמים, גופו הרטוב נוצץ. הזרקורים עקבו אחריו כשהוא טיפס באיטיות על הצוק הכמעט צלול שממנו עמד לצלול. נאחז בתמיכה, נאחז בסלע באצבעותיו, הוא עשה את דרכו לפסגה. לבסוף, הוא קפץ על מדף מאה ושלושים רגל מעל המפרץ.
  
  
  הצולל הצעיר כרע ברך קצרות לפני המקדש הקטן שמאחורי המדף, הרכין את ראשו והצטלב לפני שקם על רגליו.
  
  
  
  אחר כך חזר לקצה המצוק.
  
  
  כעת כבו הזרקורים והוא היה בחושך. מתחת, מתחתינו, התרסק גל חזק, וקצף לבן עלה גבוה מעל בסיס הסלעים. בצד הנגדי של התהום נדלקה אש עשויה עיתון מקומט, תאורה בוהקת האירה את המקום. הילד הצטלב שוב. הוא נמתח על בהונותיו.
  
  
  כשהתופים תפסו תאוצה, הוא זינק החוצה אל החושך, זרועותיו עפות לצדדיו, רגליו וגבו מתכופפים עד שהפך לקשת באוויר, לאט בהתחלה, ואז מהר יותר, צולל לתוך הבהירות. אור האש ולבסוף גל ענק - ידיו קוטעות את קפיצת הברבור וברגע האחרון עולות מעל ראשו.
  
  
  השתררה דממה עד שהמים בראשו נשברו, ואז נשמעו צעקות, מחיאות כפיים וקריאות עידוד.
  
  
  כשהרעש סביבנו דעך, שמעתי את קרלוס אורטגה מדבר מאחורי. "הוא אחד הצוללנים הטובים ביותר". הוא משך לידי כיסא והתיישב.
  
  
  "מדי פעם," אמר קרלוס בנימוס, התיישב ויישר את כיסאו, "הם מתאבדים. אם רגלו החליקה מהמדף תוך כדי קפיצה, או אם הוא לא קפץ רחוק מספיק כדי לפנות את הסלעים... הוא משך בכתפיו. "או אם הוא לא שופט את הגל וצלול בתלילות מדי כשאין מספיק מים. או אם ההחזרה מוציאה אותו לים. זה יכול להישבר על ידי גל. כנגד האבן. כך מת אנחל גרסיה כשצולם כאן סרט ג'ונגל ב-1958. האם ידעת על זה?
  
  
  "אתה יכול לדלג על הרצאת הביקורת," אמרתי. "בוא ניגש לעניין."
  
  
  "אתה יודע שסניור דיטריך הוא האורח שלי?"
  
  
  "הצלחתי להבין את זה בעצמי."
  
  
  "הידעת שהבת שלו החליטה להצטרף אליו?"
  
  
  "אז גיליתי," אמרתי בחוסר תשוקה. "מה לעזאזל אתה רוצה ממני?"
  
  
  קונסואלה דיברה. "אני יכול לעזוב אותך עכשיו, קרלוס?"
  
  
  "לא עכשיו". הוא הוציא סיגר קטן ודק והצית אותו לאט. הוא הרים את מבטו אלי ואמר בחביבות: "האם תרצה לשתף איתנו פעולה?"
  
  
  ציפיתי לאיומים. ציפיתי וחשבתי כמעט על כל האירועים מלבד זה. ההצעה הפתיעה אותי. הסתכלתי על קונסואלה. היא גם חיכתה לתשובה שלי.
  
  
  קרלוס רכן אלי עוד יותר. הרחתי את האפטרשייב שלו. "אני יודע על הנוסחה של דיטריך," הוא אמר, וקולו בקושי הגיע לאוזני. "אני יודע על השיחה שלו איתך ומה הוא יכול לייצר."
  
  
  "זו מערכת ריגול אמיתית של מלון," הערתי.
  
  
  קרלוס התעלם מהערתי.
  
  
  "מה שדיטריך גילה יכול להפוך את כולנו למיליארדרים".
  
  
  נשענתי לאחור בכיסאי.
  
  
  "למה להכניס אותי לעסקה, אורטגה?"
  
  
  קרלוס נראה מופתע. "חשבתי שזה יהיה ברור לך. אנחנו זקוקים לך."
  
  
  ואז הבנתי הכל. "סטוסלי," מלמלתי. "אתה צריך מפיץ הרואין. סטוצ'לי יהיה המפיץ שלך. ואתה צריך אותי כדי להגיע לסטוצ'לי.
  
  
  קרלוס חייך אלי בהעוויה דקה ומרושעת.
  
  
  קונסואלה דיברה. אורטגה השתיקה אותה. "אולי כדאי שתעזוב אותנו עכשיו, יקירתי. אתה יודע איפה לפגוש אותנו - אם מר קרטר יסכים להצטרף אלינו".
  
  
  קונסואלה קמה. היא הסתובבה סביב השולחן הקטן לידי והניחה את ידה על כתפי. הרגשתי את הלחץ העז של אצבעותיה הדקות.
  
  
  "אל תעשה שום דבר פזיז, ניק," היא מלמלה. "שלושה גברים בשולחן הסמוך חמושים. נכון, קרלוס?
  
  
  "אסוורדד."
  
  
  קונסואלה התקדמה לעבר המדרגות. התבוננתי בה לרגע לפני שחזרתי אל אורטגה.
  
  
  "עכשיו כשהיא איננה, אורטגה, מה אתה רוצה להגיד לי שאתה לא רוצה שהיא תדע?"
  
  
  לרגע אורטגה לא הגיב. הוא הרים את אחת הכוסות הריקות שלנו וסובב אותה בעצלתיים באצבעותיו. לבסוף, הוא הניח אותו ורכן לעברי.
  
  
  "אתה חושב שאני לא יודע שג'ון ביקפורד הוא חלש שאפשר לדחוף אותו בלי יותר מדי צרות? הוא חושב עם הפין שלו. בשבילו חשובה רק אשתו, הזונה היקרה הזו. ובריאן גארט? אתה חושב שאני לא יודע שגארט לא חזק יותר מביקפורד?
  
  
  קרלוס לחש כעת, פניו במרחק סנטימטרים ספורים משלי. אפילו בחושך יכולתי לראות את עיניו מאירות בכוח הראייה הפנימית שלו.
  
  
  "אני יכול להפוך לאחד האנשים העשירים בעולם. אבל אני לא יכול לעשות את זה בעצמי. כאן במקסיקו יש לי השפעה מסוימת. יש לי קשרים. אבל מה קורה כשאנחנו מעבירים את הפעילות שלנו לארצות הברית? זה יהיה רק ביקפורד, גארט ואני. אתה רואה את ביקפורד עומד מול סטוצ'לי? או גארט? הם היו מלכלכים את המכנסיים שלהם בפעם הראשונה שהם עמדו פנים אל פנים איתו. אתה מבין מה אני אומר לך?
  
  
  "כן. היית נפטר מגארט וביקפורד כדי שתוכל לעשות איתי עסקה."
  
  
  "בדיוק. מה אתה אומר?"
  
  
  "איזה פיצול?" "אמרתי, בידיעה שאורטגה ייקח את השאלה שלי כצעד הראשון לקראת ההסכמה שלי ללכת איתו, קרלוס חייך. "עשרה אחוז," צחקתי בקול. ידעתי שאורטגה ישכנע אותי להתמקח.
  
  
  
  אם לא הייתי עושה את זה, הוא היה חושד. עשרה אחוז זה מגוחך. "אם אלך איתך, נתחלק שווה בשווה."
  
  
  "חמישים אחוז? בהחלט לא."
  
  
  "אז תמצא לעצמך ילד אחר." נשענתי לאחור בכיסא והרמתי את חפיסת הסיגריות שלי שהייתה מונחת על השולחן. בלהבת המצית ראיתי את פניו של אורטגה חוזרים לשלווה החלקה והצוננת.
  
  
  "אי אפשר להתמקח."
  
  
  "מי אמר את זה? תקשיב, אורטגה, אתה צריך אותי. הרגע אמרת לי שאתה לא יכול לעשות את העסקה הזאת בלעדיי. ביקפורד וגארט? סטוצ'לי היה אוכל אותם, יורק אותם ורודף אחריך. עכשיו תקשיב. אם אתה הולך לתת לי גזר כדי שאוכל למתוח אותו אחר כך, עדיף שתעשה אותו שומני ועסיסי, או שאני אפילו לא אנשך אותו.
  
  
  "ארבעים אחוז?" – הציע קרלוס בזהירות, מתבונן בי בקפידה.
  
  
  הנדתי בראשי. "חמישים אחוז. ואם אי פעם אתפוס אותך מנסה לרמות אותי - אפילו של אגורה - אני אבוא לקחת את המחבוא שלך."
  
  
  קרלוס היסס, וידעתי ששכנעתי אותו. לבסוף הוא הנהן בראשו. "אתה מתמקח אמיתי," הוא אמר באי רצון. הוא הושיט את ידו. "מוסכם."
  
  
  הסתכלתי על היד שלו. "קדימה, אורטגה. אנחנו עדיין לא חברים, אז אל תנסה לגרום לי לחשוב שאני החבר שלך. זוהי עסקה עסקית גרידא. אני אוהב כסף. גם לך. בוא נשאיר את זה על בסיס זה.
  
  
  אורטגה חייכה. "לפחות אתה כנה." הוא שמט את ידו לצדו וקם על רגליו. "עכשיו כשאנחנו שותפים, נלך, סניור קרטר?"
  
  
  "איפה?"
  
  
  "אני אורח ב-hacienda של גארט. הוא ביקש ממני להזמין אותך להצטרף אלינו לשם - אם תחליט לחבור אלינו". הוא חייך מהאירוניה שלו.
  
  
  כשעלינו במעלה מדרגות האבן והבטון הצרות המובילות ממועדון הלילה לה פרלה, ראיתי שעוקבים אחרינו שלושה גברים שישבו בשולחן הסמוך כל הערב.
  
  
  מכונית חיכתה לנו ברחוב המרוצף המעגלי בראש המצוק. הנהג החזיק את הדלת פתוחה כשהתקרבנו אליה. אורטגה היה הראשון שישב במושב האחורי וסימן לי להצטרף אליו. כשהתמקמתי, הנהג סגר את הדלת וניגש למושב הקדמי. הוא התניע את המנוע ואז הסתובב אלי, אגרופו העבה אוחז בקת של אקדח מאוזר פרבלום גדול, הלוע שלו הצביע ישירות על פניי ממרחק של סנטימטרים ספורים בלבד.
  
  
  בלי לזוז, שאלתי, "מה לעזאזל זה כל זה, קרלוס?"
  
  
  "האקדח שלך," אמר אורטגה והושיט את ידו. "זה גרם לי לעצבן כל הערב. למה לא לתת לי את זה כדי שאוכל להירגע? »
  
  
  "תגיד לו להיזהר," אמרתי. "אני מבקש את זה עכשיו."
  
  
  "שטויות," התפרץ אורטגה. "אם הוא ייצא איכשהו מהז'קט, הוא יירה".
  
  
  הוצאתי בזהירות את וילהלמינה מהנרתיק. אורטגה לקחה את זה ממני.
  
  
  "יש לך נשק אחר, סניור קרטר?"
  
  
  לקח לי רק שבריר שנייה להחליט. שחררתי את הוגו והושטתי את הסטילטו הדק לאורטגה. "תטפל בהם בשבילי," אמרתי בקלות.
  
  
  "ואמנוס, פאקו!" אורטגה קטע את דבריו. הנהג הסתובב והתניע את המכונית. הוא נסע סביב האי המרכזי ובמורד הגבעה.
  
  
  הלכנו לאט ברחובות המרוצפים של צוקי קובראדה ודרך הרחובות הצרים של החלק הישן של אקפולקו. כשפנינו אל Costera Miguel Aleman ופנינו מזרחה, יכולתי להסתכל על פני המפרץ באורות של מלון Matamoros. אורטגה משכה את עיני.
  
  
  "זה יהיה רע מאוד עבורך אפילו לחשוב על חזרה למלון, סניור קרטר," אמר אורטגה ביובש.
  
  
  "איך ניחשת את זה?"
  
  
  "אתה עלול להיתקל בטניינטה פליקס פואנטס מהפדרציה", אמר קרלוס. "וזה יהיה רע לשנינו, לא?"
  
  
  הוא סובב את ראשו לעברי, עיניו הכהות מהבהבות בשעשוע מרושע.
  
  
  "חשבת שאני לא יודע שטניינטה פואנטס נמצא כאן באקפולקו?" הוא שאל. "אתה חושב שאני טיפש?"
  
  
  פרק י"ד.
  
  
  הייתה מסיבה רועשת בקומת הקרקע של האסיינדה הענקית של גארט. תריסר מחבריו הגיעו מניופורט ביץ' על סירת מפרש באורך שמונים רגל. הסטריאו פרח, חצי מהאורחים כבר היו שיכורים. אורטגה ופאקו גררו אותי למעלה לחדר השינה. פאקו דחף אותי לחדר, טרק ונעל את הדלת מאחורי.
  
  
  קונסואלה שכבה על מיטת קינג סייז ענקית. מול החדר היה קיר שלם של ארונות, שדלתותיו היו מראות כדי לשקף כל השתקפות בחדר.
  
  
  היא חייכה אליי ופתאום היא הייתה חתולת ג'ונגל מלוטשת ומפותלת, מתמתחת בחושניות. היא החזיקה את ידיה. "בוא הנה."
  
  
  התמתחתי בכיסא, נשענתי לאחור ושילבתי את רגלי.
  
  
  "אני רוצה שתתעלס איתי," אמרה קונסואלה, עיניה עצומות למחצה וגופה מתעקם כמו נמרה חלקה וגמישה. ישבתי בשקט והבטתי בה מהורהר.
  
  
  "למה?" שאלתי. "כי הבית מלא באנשים? זה מרגש אותך?
  
  
  "כן." עיניה של קונסולה היו פקוחות מעט.
  
  
  היא חייכה אליי ברכושנות. "אתה מתגרה בי," היא אמרה. "בוא הנה."
  
  
  קמתי והתקדמתי לעבר המיטה.
  
  
  שקעתי עליה, הצמידתי את שפתי לחלקות גרונה, החזקתי את גופה הארוך והבשל בזרועותיי. נתתי למשקל שלי ליפול עליה כשנשמתי לתוך אוזנה.
  
  
  "יא ממזר!" קונסואלה הרימה את ראשי, לוקחת אותו בשתי ידיים וחייכה לתוך עיני.
  
  
  קמתי ממנה והלכתי את החדר,
  
  
  "לאן אתה הולך?"
  
  
  "תתגלח," אמרתי, משפשפת את ידי על הזיפים שעל לחיי. הלכתי לשירותים, הורדתי את הבגדים, ואז פתחתי את המקלחת ונכנסתי.
  
  
  התייבשתי במגבת ושטפתי את פני כששמעתי אותה צועקת, "מה לקח לך כל כך הרבה זמן?"
  
  
  "הצטרפו אליי," עניתי.
  
  
  רגע אחר כך שמעתי אותה עולה מאחורי ואז הרגשתי את גופה העירום לוחץ עליי, שדיים רכים לוחצים על גבי, זרועות חלקות עוטפות את מותני, שפתיים רטובות נושקות לשכמות שלי ורצות במורד עמוד השדרה שלי. לצוואר שלי.
  
  
  "אתה תגרום לי לחתוך את עצמי."
  
  
  "תתגלח אחר כך," היא לחשה לתוך הגב שלי.
  
  
  "תתקלח בזמן שאני מסיים להתגלח," אמרתי.
  
  
  הסתכלתי עליה במראה כשהיא הלכה. היא פתחה את המים ונעלמה מאחורי וילונות המקלחת. שמעתי זרם חזק של נשמה זורם מתוך המזלף. הסתכלתי במהירות סביב המדפים ליד המראה. על השיש מצאתי בקבוק אפטר שייב בגודל חצי ליטר בסיר קריסטל כבד.
  
  
  קונסואלה התקשרה אליי. "בוא איתי לכאן, יקירי!"
  
  
  "עוד רגע," עניתי.
  
  
  תפסתי מגבת מהדלפק וכרכתי אותה סביב הקנקן. החזקתי את שני הקצוות של המגבת ביד אחת, הנפתי אותה קדימה ואחורה, ואז פגעתי במשקל הכבד של הנשק המאולתר בזרועי השמאלית. הוא היכה את כף ידי במכה תקיפה מרגיעה.
  
  
  ניגשתי לשירותים והסרתי בזהירות את הווילון.
  
  
  קונסואלה עמדה בגבה אליי, פניה מורמות ועיניה עצומות מהתרסיס החזק של המים היכה בה. לרגע הסתכלתי על הקימור העשיר והמעוקל של גופה, החלקות של גבה והאופן שבו המותניים שלה מתעקלים ואז התרחבו כדי לפגוש את ירכיה העגולות וקו הירכיים הארוך שלה.
  
  
  באנחת חרטה רמה, חבטתי בקנקן העטוף במגבת בחלק האחורי של ראשה בהינף קצר ומהיר של פרק היד שלי. המכה פגעה בה ממש מאחורי האוזן.
  
  
  כשהיא נפלה, תפסתי את משקלה ביד שמאל שלי, מרגישה את עורה הרך מחליק על שלי, מרגישה את כל הבשר החלק והמוצק נרגע פתאום בעקיפת זרועי. זרקתי את הקנקן על השטיח מאחורי והושטתי יד מתחת לרגליים שלה ביד ימין.
  
  
  הוצאתי אותה מהאמבטיה ונשאתי אותה לחדר השינה. הנחתי אותה בעדינות על המיטה, ואז הלכתי לצד הרחוק ומשכתי לאחור את השמיכות. הרמתי אותה שוב והנחתי אותה בזהירות על הסדין.
  
  
  שערה הארוך והחום, לח מהמקלחת שלה, היה פרוש על הכרית. אחת מרגליה הדקות והשזומות הייתה כפופה למחצה בברכיים, השנייה נמתחה ישר החוצה. ראשה נטה מעט הצידה.
  
  
  הרגשתי גל של חרטה על מה שעלי לעשות כשמשכתי מעליה את הסדין העליון כדי לכסות את המפגש היפה של רגליה. לאחר מכן הרמתי את ידה הימנית והנחתי אותה על הכרית מעל ראשה. פסעתי אחורה והבטתי בה. ההשפעה הייתה בדיוק - כאילו היא ישנה.
  
  
  עכשיו משכתי לאחור את השמיכה בצד השני של המיטה, מקרטעת בכוונה את הסדינים. חבטתי בכרית עד שהתפרקה וזרקתי אותה באקראי על ראש המיטה. כיביתי את כל האורות בחדר מלבד מנורה אחת קטנה בפינה הרחוקה של החדר.
  
  
  כשחזרתי לשירותים, התלבשתי ובדקתי את חדר השינה בפעם האחרונה לפני שחמקתי מבעד לדלתות הצרפתיות הגבוהות אל המרפסת החשוכה, וסגרתי בזהירות את הדלתות מאחורי.
  
  
  קולות המסיבה הגיעו אלי מלמטה. המוזיקה הייתה רועשת בדיוק כמו כשהגעתי עם קרלוס. הבריכה מוארת באמצעות זרקורים, מה שגרם לאזור סביבה להיראות חשוך עוד יותר. המרפסת שעליה עמדתי הייתה בחלק האפל ביותר של הצל.
  
  
  החדר מאחוריי היה באגף הבית המשקיף על הבריכה, והייתי בטוח שמשפחת דיטריך תהיה באגף השני של הבית. נעתי בשקט, הלכתי לאורך המרפסת, נלחצת על הקיר כדי להישאר בצל.
  
  
  הדלת הראשונה שהתקרבתי אליה לא הייתה נעולה. פתחתי אותו מעט והסתכלתי לתוך החדר. זה היה ריק.
  
  
  המשכתי הלאה. ניסיתי את החדר הבא. שוב כלום. הלכתי לקדמת האסיינדה. מהמקום שבו התכופפתי בצל המרפסת, יכולתי לראות את שני השומרים בשער הקדמי, אשר הוארו בעוצמה ובחומרה על ידי הזרקורים המוצבים מעל הכניסה. מאחוריו הייתה דרך גישה שהובילה לכביש בשולי המצוק. היו כנראה שומרים נוספים שסיירו באזור.
  
  
  חזרתי לאגף שבו היה חדר השינה של קונסואלה דלגרדו. בדקתי כל חדר שינה שם. האחרון היה זה שבו ישנה אורטגה.
  
  
  
  הריח הכבד של האפטר-שייב שלו מילא את נחיריי ברגע שנכנסתי לחדר. לקחתי הזדמנות והדלקתי את המנורה. היה ארון בגדים גדול על הקיר הרחוק. פתחתי את הדלתות הכפולות. מאחורי המכנסיים וחולצות הספורט התלויות בקפידה של אורטגה, מצאתי קופסת קרטון עם הדשים סגורים. פתחתי אותו. בפנים הייתה מסה של שקיות פלסטיק מוכרות של הרואין. אלה היו ארבעים הקילוגרמים שהיו לדיטריך.
  
  
  לאחר שאבטחתי את קופסת הקרטון, החזרתי אותה לארון וסגרתי את הדלתות, ואז כיביתי את המנורה ויצאתי.
  
  
  ובכן, מצאתי את ההרואין, אבל עדיין לא היה סימן לדיטריך או לבתו. עמדתי בחשכת המרפסת, לחוץ אל קיר הבית, התחלתי להרגיש את האכזבה שלי. הבטתי בידיים הזוהרות של שעון היד שלי. חלפו יותר מעשר דקות.
  
  
  עדיין הייתי צריך לבדוק למטה, חזרתי לקצה הרחוק של המרפסת, ונפלתי קלות, ירדתי לקרקע. קצה המצוק היה במרחק של מטרים ספורים בלבד ונפל בתלילות אל הים כמעט מאה מטרים מתחת. חבוי בין השיחים עברתי מחדר אחד לשני, חקרתי לגמרי את הקומה התחתונה. אין סימן למשפחת דיטריך.
  
  
  מגורי עוזרת בית? כן בטח. הם היו יכולים להיות שם. זה היה הגיוני יותר מאשר להחזיק אותם בבית הראשי, שם אפשר להיתקל בהם בטעות. נעתי לאורך הדשא הגזום בקפידה, עברתי מעץ דקל אחד למשנהו, מתחבאת בצילם. פעמיים נאלצתי להימנע מסיירת שומרים, למזלי לא היו איתם כלבים.
  
  
  מגורי המשרתים היו בניין ארוך ונמוך בן קומה אחת עשוי לבני בוץ. יכולתי להסתכל לתוך כל אחד מששת החדרים דרך החלונות. כל אחד מהם היה מואר, וכל אחד היה ריק מלבד העוזרים המקסיקניים של גארט.
  
  
  התרחקתי מהבניין, כופף מתחת לעלים של דקל אננס נמוך. הבטתי לאחור אל האסיינדה. הוא נבנה על בסיס לוח בטון ללא מרתף. גם עליית גג לא הייתה. בדקתי את הבית בקפידה והייתי בטוחה שהדיטריכים לא נמצאים בו, אלא אם כן הם מתים וגופותיהם ממולאות באיזה ארון קטן שלא שמתי לב אליו. אבל זה לא היה סביר. קרלוס היה צריך אותם בחיים.
  
  
  הסתכלתי שוב בשעון שלי. עברו עשרים ושתיים דקות. איפה הם יכולים להיות? שוב עברתי על האפשרויות שנותרו לי. יכולתי לחזור לחדר שבו שכב קונסואלה מחוסר הכרה וחיכיתי לעקוב אחרי קרלוס. כשעזבנו את מלון אל מיראדור, הוא אמר שאנחנו עוזבים לארצות הברית בסביבות ארבע או חמש בבוקר. אבל אם הייתי עושה את זה, אם הייתי מחכה לרגע הזה, לקרלוס הייתה היוזמה והיתרון.
  
  
  זו תהיה טעות. ידעתי שאני צריך לעשות הפסקות לבד. כך או אחרת, ידעתי שאני חייב להתרחק מקרלוס, והייתי צריך לעשות את זה מהר.
  
  
  התחמקתי בזהירות מהשומרים המסיירים והקפתי את האסינדה, ואז התקדמתי לעבר קצה הצוקים. לאחר שנחתתי על הקצה, התחלתי לרדת.
  
  
  בחושך, בקושי הצלחתי לזהות את אחיזתי בזמן שעשיתי את דרכי במורד הסלע. הצוק התברר כתלול יותר ממה שנראה. סנטימטר אחר סנטימטר, מחזיק את ידי, אכזבתי את עצמי. יום אחד אצבעותיי החליקו מהמשטח החלקלק והרטוב בים, ורק האחיזה הנואשת של בהונותי מנעה ממני ליפול בגובה של 100 מטרים על בסיס המצוק הזרוע בסלעים.
  
  
  הייתי רק עשרה מטרים מתחת לקצה המצוק כששמעתי שומרים חולפים מעלי. רעש הגלים והרוח מנעו ממני לשמוע את התקרבותם קודם לכן. קפאתי במקום, מפחדת להשמיע קול.
  
  
  אחד מהם הדליק גפרור. היה הבזק קצר, ואז שוב חושך. חשבתי שבכל שנייה אחד מהם עלול לקחת צעד לקצה המצוק ולהסתכל סביב, והדבר הראשון שאדע ששימו לב אליו יהיה כדור שיקרע אותי מהתומכים המעורפלים שלי. הייתי פגיע לחלוטין, חסר אונים לחלוטין. הידיים שלי כאבו מכך שהחזיק את עצמי במצב מביך כששמעתי אותן לראשונה מעל הראש.
  
  
  הם ריכלו על הילדה בעיר, צחקו מאיזה טריק שעשתה על אחת מהן. בדל הסיגריה התעקם מעל הצוק, הפחם האדום שלו נופל על פני.
  
  
  "... ואמנוס!" אמר לבסוף אחד מהם.
  
  
  הכרחתי את עצמי להישאר בשקט כמעט דקה שלמה לפני שהעזתי להסתכן בעזיבה. התחלתי שוב למטה, מוחי התמקד בירידה. הארכתי את רגלי, מצאתי אחיזה נוספת, בדקתי אותה בקפידה והורדתי עוד שישה סנטימטרים. בשלב זה השרירים שלי כאבו מהייסורים. האמה הימנית שלי, במקום שבו לואי חתך אותי, התחילה לפעום מכאב. על ידי מאמץ מודע של רצון, חסמתי את הכל במוחי מלבד הירידה ההדרגתית והאיטית.
  
  
  יום אחד הרגל שלי החליקה לתוך סדק ונאלצתי לשלוף אותה החוצה. כאב לי הקרסול מהפנייה החדה בדרך למטה. הידיים שלי נקרעו, העור על האצבעות וכפות הידיים שלי נתלש מהאבנים.
  
  
  כל הזמן אמרתי לעצמי שנותרו לי רק כמה מטרים ללכת, עוד כמה דקות, עוד קצת.
  
  
  ואז, מתנשף, כמעט מותש לחלוטין, מצאתי את עצמי על חוף צר, נע לאורך בסיס הצוקים, מתחמק מהסלעים, מאלץ את עצמי לרוץ בעייפות לאורך העיקול של הכף, מנסה לא לחשוב על כמה זמן היה בילה על הירידה שלי.
  
  
  פרק חמישה עשר
  
  
  בקצה הרחוק של הכף גיליתי נקיק עדין חתוך בין צוקים תלולים. במהלך העונה הגשומה, זה יהיה זרם מים שישפוך מי שיטפונות מהגבעות לים. עכשיו הוא סיפק לי שביל לראש המצוק.
  
  
  מועד, מחליק על הפצל הרופף, טיפסתי במעלה הגיא עד שיצאתי מאה מטרים מהכביש. ממזרח, כמעט חצי מייל משם, יכולתי לראות את הפנסים מעל השער הקדמי של האסינדה של גארט.
  
  
  חיכיתי בצד הדרך, מאלצתי את עצמי להמתין בסבלנות, מנסה לא לחשוב על כמה מהר הזמן עובר לי. השעה שהרשיתי לעצמי הייתה יותר משלושת רבעי מהדרך. לבסוף הופיעו פנסים מרחוק. יצאתי לאמצע הדרך, מנופפת בזרועותיי. המכונית עצרה והנהג הוציא את ראשו מהחלון.
  
  
  "קווי פאסה?" - הוא צעק לי.
  
  
  ניגשתי אל המכונית. הנהג היה נער עם שיער שחור ארוך מסורק מאחורי אוזניו.
  
  
  "טלפון. אתה יכול לקחת אותי לטלפון? El asunto es muy importante!"
  
  
  "להכנס!"
  
  
  רצתי לקדמת המכונית והחלקתי למושב. אפילו כשהתנשמתי: "ואיה מוי דה פריסה, בעד טובה!" הוא הפעיל את המצמד בתחילת המירוץ. חצץ עף מתחת לגלגלים האחוריים, המכונית מיהרה קדימה, מחט מד המהירות הראתה שישים, שבעים ואחר כך מאה ועשרה קילומטרים לשעה.
  
  
  פחות מדקה לאחר מכן, הוא צרח לתוך תחנת פמקס ושרף גומי כשהוא נעצר.
  
  
  פתחתי את הדלת ורצתי לטלפון הציבורי. התקשרתי למלון מטמורוס, וחשבתי כמה אירוני זה שאורטגה עצמו אמר לי היכן למצוא את טניינטה פואנטס!
  
  
  לקח כמעט חמש דקות לחבר אותו לצינור. לקח עוד חמש דקות לשכנע אותו שאני עומד לתת לו את הסיוע שז'אן פול ביקש ממני דקה לפני הירצחו. לאחר מכן אמרתי לפואנטס מה אני רוצה ממנו ואיפה לפגוש אותי.
  
  
  "כמה מהר אתה יכול להגיע לכאן?" - לבסוף שאלתי.
  
  
  "אולי עשר דקות."
  
  
  "תעשה את זה מוקדם יותר אם אתה יכול," אמרתי וניתקתי.
  
  
  * * *
  
  
  לטניינטה פליקס פואנטס היו פנים כמו אליל טולטקי מגולף באבן חומה. חזה קצר מאסיבי, זרועות חזקות.
  
  
  "הבאת את הרובה?" שאלתי ונכנסתי לניידת המשטרה הלא מסומנת שלו.
  
  
  "היא במושב האחורי. זהו נשק הציד האישי שלי למשחק קטן. אני דואג לו. למה את מתכוונת? "
  
  
  פואנטס התניע את ניידת המשטרה. אמרתי לו לאן ללכת. בזמן שנסענו דיברתי על מה שקרה. סיפרתי לפואנטס על דיטריך והנוסחה שלו לייצור הרואין סינטטי. אמרתי לו שאורטגה מחזיק עכשיו את דיטריך בשבי ומה אורטגה מתכנן לעשות. פואנטס הקשיב בצורה מפוכחת כשסיפרתי לו הכל.
  
  
  "עכשיו," אמרתי, "אני צריך לחזור לבית הזה לפני שהם יידעו שאני אינני. וברגע שאחזור, אני רוצה שאנשיך יפשטו עליה. אנחנו חייבים להיפטר מאורטגה. אם נוכל לגרום לפאניקה, יש סיכוי טוב שאורטגה יוביל אותי לדיטריך.
  
  
  "איזו הצדקה יש לי לתקוף את האסינדה של גארט, סניור קרטר?" הוא אדם מאוד משפיע. גם אורטגה.
  
  
  "ארבעים קילוגרמים של הרואין זה תירוץ מספיק?"
  
  
  פואנטס שרק בקול רם. "ארבעים קילוגרמים! בשביל ארבעים קילוגרמים הייתי פורץ לבית הנשיא!"
  
  
  אמרתי לו איפה למצוא הרואין. פואנטס לקח את המיקרופון ושלח רדיו למפקדה ודרש תגבורת. הוא היה גלוי לב. בלי סירנות, בלי אורות מהבהבים, בלי פעולה עד שהוא נתן את האות.
  
  
  בשלב זה שוב נסענו לאורך הכביש שהוביל על פני האסינדה של גארט. כמעט בדיוק במקום שהחניתי את המכונית של ביקפורד בלילה הקודם, הוא עצר כדי לשחרר אותי.
  
  
  לקחתי את הרובה ואת הכבל מהמושב האחורי. הרמתי את הנשק שלי. "זה יופי," אמרתי לו.
  
  
  "חזקת הפרס שלי," אמר פואנטס. "שוב, אני מבקש ממך להיות זהיר עם זה."
  
  
  "כאילו זה שלי," אמרתי והסתובבתי, כופף ומסתכל מסביב בשדה. פואנטס גבה את ניידת המשטרה במעלה הכביש במרחק של כמאה מטרים כדי ליירט את האחרים כשהם הגיעו.
  
  
  בחרתי מקום בעלייה קלה כמאתיים רגל מהשביל שהוביל מהכביש לביתו. הייתי בזווית קלה אל השער. זרקתי את הקרס לרגלי ונשכבתי בזהירות על הבטן, מחזיק את הרובה בידי.
  
  
  כעבור כמה דקות הגיעו שתי ניידות משטרה, השנייה כמעט מיד אחרי הראשונה. פואנטס כיוון אותם לתפקיד, אחד מכל צד של הכביש המוביל אל שביל הגישה, הגברים במכוניות המתינו כשהמנועים והפנסים כבויים.
  
  
  
  הרמתי את האקדח הכבד על כתפי. זה היה רובה שולץ אנד לארסון 61 עשוי להפליא בקליבר .22, נשק פעולה בריח עם קנה 28 אינץ' וכוונת כדור קדמית. משענת כף היד הייתה מתכווננת כך שתתאים לידי השמאלית שלי. המניה נחתכה עם חור באגודל כדי שאוכל להחזיק את אחיזת האקדח המעוצב למחצה ביד ימין. הרובה, שנעשה במיוחד עבור משחקים בינלאומיים, היה כל כך מדויק שיכולתי להכניס כדור דרך קצה הסיגריה במרחק של מאה מטרים. משקלה הכבד, שישה עשר וחצי קילוגרם, גרם לה להיות יציבה בזרועותיי. כיוונתי אותו אל אחד משני הזרקורים המוצבים גבוה מעל הצד השמאלי של השער הקדמי.
  
  
  האגרוף שלי נקשר לאט, האצבע שלי לוחצת על ההדק. הרובה רעד קלות בידי. הזרקור כבה במקביל לסדק חד של קול באוזני. סובבתי במהירות את הבורג, משכתי אותו למעלה ואחורה, והמחסנית המבזבזת עפה למעלה. עברתי סיבוב נוסף, טרקתי את הבריח ונעלתי אותו.
  
  
  יריתי שוב. הזרקור השני התפוצץ. היו צרחות בהסיינדה, אבל השער הקדמי והאזור סביבו היו חשוכים. פלטתי שוב את הפגז וטענתי את הרובה מחדש. מבעד לסורג הפתוח של השער יכולתי לראות את חלון הזכוכית בסלון המשקיף על בריכת השחייה המוארת עדיין.
  
  
  כיוונתי את הטווח למרחק נוסף וכוונתי שוב. הכנסתי כדור לתוך הזכוכית, הרשת הדביקה אותו כמעט במרכז. תוך כדי הטעינה שמעתי צרחות חלשות שהגיעו מהבית. יריתי את הכדור הרביעי דרך חלון זכוכית צלחת לא יותר מ-30 ס"מ מהחור השני.
  
  
  מהבית נשמעו צעקות. פתאום כל האורות כבו. גם מוזיקה. מישהו סוף סוף הגיע למתג הראשי. הנחתי את הרובה במקום שבו פואנטס יכול למצוא אותו בקלות, לקחתי את החבל ורצתי על פני השדה אל החומה המקיפה את הבית.
  
  
  עכשיו כשהייתי קרוב, יכולתי לשמוע רעשים וצרחות מבפנים. שמעתי את קרלוס צועק על השומרים. אחד מהם ירה אל תוך החשיכה עד שאקדחו היה ריק. קרלוס צעק עליו בזעם שיפסיק.
  
  
  זזתי במהירות לאורך הקיר. בערך ארבעים או חמישים רגל מהשער עצרתי והורדתי את הקרס מהכתף שלי. זרקתי את הקרס על הקיר והשיניים נתפסו בזריקה הראשונה, המתכת משובצת בחוזקה בלבני הקיר. יד ביד הרמתי את עצמי אל ראש הקיר. שחררתי את הקרס, זרקתי אותו מעבר לצידו השני וקפצתי לידו, נוחתת על השפל שלי.
  
  
  כשרצתי בין השיחים לצד הבית הרחק מהבריכה, סלסלתי את החבל שוב. עצרתי מתחת למרפסת, זרקתי שוב את הקרס, והוא נתפס במעקה.
  
  
  משכתי את עצמי עד שהאצבעות שלי תפסו את מעקה הברזל וטיפסתי מעבר לקצה. לקח רק רגע להדק את החבל ורצתי על פני המרפסת אל החדר שנשאר לי לפני יותר משעה.
  
  
  כשפתחתי את הדלת כדי להחליק פנימה, שמעתי את היללה הראשונה הגוברת של צפירות מכונית המשטרה. קונסואלה עדיין הייתה מחוסרת הכרה. בחושך תחבתי את החבל המפותל מתחת למיטה הזוגית. הורדתי במהירות את הבגדים שלי, נתתי להם ליפול על הרצפה בערימה. עירומה, החלקתי מתחת לבגדי החיצוניים ליד גופה העירום והחם של קונסואלה.
  
  
  שמעתי את היללה המתעקשת, העולה ויורדת של סירנות משטרה מתקרבות, ואז צרחות מלמטה ומבחוץ. ואז נשמעה דפיקה בדלת חדר השינה. היד רעדה בכעס.
  
  
  מישהו תקע מפתח במנעול וסובב אותו באלימות. הדלת נפתחה בתנופה ופגעה בקיר. אורטגה עמד עם פנס ביד אחת ואקדח ביד השנייה.
  
  
  "מה לעזאזל קורה כאן?" – דרשתי.
  
  
  "תתלבשי! אין זמן לבזבז! המשטרה כאן!"
  
  
  תפסתי במהירות את המכנסיים והחולצה ולבשתי אותם. הכנסתי את רגלי לתוך המוקסינים שלי, לא טרחתי לגרוב גרביים.
  
  
  "תעיר אותה!" – נהם אורטגה, מפנה את הפנס לעבר קונסואלה. היא שכבה שם כשעזבתי אותה, שערה עף על הכרית, זרועה כפופה, ראשה, פניה מופנים לצד אחד.
  
  
  חייכתי אליו. "אין סיכוי. היא שתתה יותר מדי. היא התנתקה ממני כשהדברים נעשו מעניינים".
  
  
  קרלוס נשבע באכזבה. "אז נעזוב אותה," הוא החליט. "הלך!" - הוא הניף את אקדחו.
  
  
  הלכתי לפניו. שמעתי שוב את סירנות המשטרה.
  
  
  שאלתי. - "מה לעזאזל המשטרה עושה כאן?"
  
  
  "הייתי רוצה לדעת את זה בעצמי," התפרץ קרלוס בכעס. "אבל אני לא מתכוון להישאר ולגלות."
  
  
  הלכתי אחרי אורטגה במורד המסדרון אל המדרגות. הוא האיר בפנס שלו על המדרגות. בריאן גארט עמד למרגלות המדרגות, ממצמץ אל תוך האור והרים את מבטו עם הבעה מפחידה על פניו הבהירות. הוא רץ באמצע הדרך אלינו, השכרות שוטפת ממנו את הבהלה.
  
  
  
  
  הוא צעק. - "למען השם, קרלוס!" "מה לעזאזל עושים עכשיו?"
  
  
  "זוז מהדרך שלי." קרלוס ירד במדרגות כדי לחלוף על פני גארט. גארט תפס את ידו. "מה עם ארבעים קילוגרם הרואין?" – שאל בצרידות. "לעזאזל זה הבית שלי הם יכניסו אותי לכלא על זה!
  
  
  קרלוס עצר באמצע הדרך. הוא פנה אל גארט, ואור הפנס שלו האיר אותם בצורה מוזרה.
  
  
  "אתה צודק," אמר קרלוס. "אין לך לאן לברוח, הא?"
  
  
  גארט הביט בו בעיניים מבוהלות, מתחנן אליו בשקט.
  
  
  "אם הם תופסים אותך, אתה מדבר. "אני לא חושב שאני צריך בעיות כאלה," אמר קרלוס בגסות. הוא הרים את האקדח ולחץ על ההדק פעמיים. הזריקה הראשונה פגעה בריבוע גארט באמצע החזה. הוא פתח את פיו בהלם כשהכדור השני קרע את פניו.
  
  
  למרות שגופו של גארט נלחץ חלש אל המעקה, קרלוס כבר ירד במדרגות. הוא כמעט רץ, ואני הייתי רק צעד מאחוריו.
  
  
  "כאן!" קרלוס צעק מעבר לכתפו כשפנינו לקצה הסלון. הוא הלך במסדרון אל המטבח ויצא דרך דלת השירות. מכונית סדאן גדולה המתינה שם, המנוע במצב סרק, ואותו נהג מאחורי ההגה.
  
  
  קרלוס פתח את הדלת האחורית. "להכנס!" - הוא התפרץ. מיהרתי לתוך המכונית. קרלוס רץ למושב הקדמי וטרק את הדלת.
  
  
  "ואמנוס, פאקו!" הוא צעק. "פרונטו! פרונטו! »
  
  
  פאקו הכניס את המכונית להילוך ולחץ על דוושת הדלק. צמיגים שמנים עם דריכה רחבה שנחפרו בחצץ. הגבנו תאוצה כשהקפנו את פינת הבית, בעקבות העיקול של כביש הטבעת מול הכניסה. פאקו סובב בטירוף את ההגה כדי להתקדם לעבר השער, צפר בטירוף בצופרו חזק ככל יכולתו לעבר המטומטמים כדי לפתוח את השער.
  
  
  הוא לחץ על הבלמים לרגע, האט את המכונית עד שאחד השערים היה פתוח מספיק כדי שנוכל להידחק, ואז הוא שוב לחץ על דוושת הדלק. מכונית גדולה עפה מהשער.
  
  
  ניידת המשטרה הראשונה חנתה במרחק של פחות מעשרים מטרים מהבית, וחסמה את הגישה לכביש הראשי. השוטרים השתופפו מאחורי המכונית וירו לעבר השער כשחלפנו על פנינו.
  
  
  פאקו לא היסס. מקלל, הוא סובב את ההגה של המכונית, שלח אותו מהשביל ואל הקרקע הלא אחידה של השדה, עדיין לוחץ על דוושת הדלק. בחושך, בלי פנסים, דהרה הסדאן הכבדה על פני השדה, מתנדנדת ומתנדנדת כמו מוסטנג פראי מטורף לפתע, משליך את זנב התרנגול של אבק וגושי עפר.
  
  
  הגלילה המקפצת והמסתובבת של הסדאן העיפה אותי בחוסר אונים מצד לצד. שמעתי אותם יורים עלינו. החלון האחורי התנפץ והרעיף עלי רסיסי זכוכית שבורים.
  
  
  היו עוד יריות ואז המכונית הפסיקה לרעש כשפאקו סובב לפתע שוב את ההגה והחזיר אותנו לכביש. המראנו במהירות גבוהה.
  
  
  לא היה מרדף. פעם אחת על הכביש המהיר, פאקו הדליק את הפנסים והעלה את המכונית הגדולה כמעט למהירות מירוץ.
  
  
  קרלוס התיישב ורכן מעל גב המושב הקדמי. הוא חייך אלי ואמר, "אתה יכול לשבת עכשיו, סניור קרטר. לעת עתה, אני חושב שאנחנו בטוחים".
  
  
  "מה לעזאזל כל זה היה?" התרוממתי מהרצפה שבה נזרקתי ונשענתי לאחור על כריות המושב. הוצאתי מטפחת והברשתי בזהירות את שברי הזכוכית החדים מהמכנסיים שלי.
  
  
  "אני חושב שזה בגלל שהקפטן של הספינה שלנו דיבר," ניחש קרלוס. "הוא ידע שאנחנו צריכים לשלוח את המטען. אני חושב שהמשטרה הבינה שלגארט יש את זה.
  
  
  "עכשיו מה?"
  
  
  "עכשיו ניקח את סניור דיטריך ובתו וניסע לארצות הברית. התוכניות שלנו לא השתנו. הם פשוט הועברו לכמה שעות".
  
  
  "מה עם קונסואלה?"
  
  
  קרלוס משך בכתפיו.
  
  
  "אם היא תשאיר את עצמה תחת שליטה, הכל יהיה בסדר. האורחים של גארט לא ידעו דבר על הפעילויות שלנו. קונסואלה חכמה מספיק כדי לטעון שגם היא הייתה רק אורחת ולא יודעת דבר מה הם ימצאו.
  
  
  "מה עם הרצח של גארט? אני מבין שטיפלת בבעיה הזו.
  
  
  אורטגה משך בכתפיו. "במוקדם או במאוחר זה היה צריך להיעשות."
  
  
  "לאן עכשיו?"
  
  
  "לביקפורד," השיב אורטגה. "כאן מוחזקים בני הזוג דיטריך."
  
  
  פרק ט"ז
  
  
  ההבעה הרכה הרכה נעלמה מפניה של דוריס ביקפורד. מה שדלף כעת החוצה היה הליבה חסרת הקישוט והאכזרי שהיה האני האמיתי שלה, שנראה קשוח עוד יותר בשל הניגוד לתווי הבובה הקטנים שלה הממוסגרים על ידי שיערה הבלונדיני הארוך פלטינה. ג'ון ביקפורד עקב אחר הסלון כמו אריה ענק ומזדקן, צולע בחודשים האחרונים לחייו בתמיהה זועמת של אובדן כוח, רעמתו לבנה מהגיל. הוא לא מצא מילים. הוא לא הצליח להבין את השינויים שקרו לאשתו במהלך השעות האחרונות.
  
  
  הרברט דיטריך התיישב על הספה, סוזן לידו.
  
  
  
  דיטריך היה אדם מחורבן ועייף, העייפות מהעומס של היום נראתה על פניו, איש זקן על סף קריסה, אך יושב זקוף ומסרב בעקשנות להכיר בעייפות ששקעה בעצמותיו. אבל עיניו היו מכוסות במבט עמום, שאינו רואה, וילון שמאחוריו הסתתר מהעולם.
  
  
  דוריס הסתובבה אלינו כשקרלוס ואני נכנסנו לחדר, האקדח שבידה הצביע במהירות לכיווננו לפני שהיא זיהתה אותנו.
  
  
  "למען השם," היא אמרה בציניות והסבה את האקדח, "למה זה לקח כל כך הרבה זמן?"
  
  
  "השעה רק שלוש," אמר קרלוס בקלות. "לא תכננו לעזוב עד כמעט חמש."
  
  
  אז אנחנו מוכנים לעזוב? אני לא חושבת שהוא," היא הצביעה על בעלה עם האקדח, "יכול להחזיק מעמד הרבה יותר זמן". הוא צרור עצבים. קולה היה חד וחד מבוז. ביקפורד הסתובב, דאגה פתוחה על פניו המחוספסות והמצולקות. "לא התמקחתי על זה, קרלוס," אמר. "אתה יכול לסמוך עליי".
  
  
  קרלוס הטה את ראשו ובהה בזוכה הגדול לשעבר בפרס. "אתה באמת מתכוון לזה?"
  
  
  ביקפורד הנהן ברצינות. "אני בטוח. אני לא רוצה לקחת חלק בחטיפה או ברצח".
  
  
  "מי אמר משהו על רצח?"
  
  
  "האם אתה מבין למה אני מתכוון?" - קטעה דוריס. "הוא היה ככה כל היום, מאז שהבאת את הזקן לכאן. וכשבריאן גארט נכנס עם הילדה, הוא השתולל לגמרי".
  
  
  "אני לא יכול לחיות עם זה, קרלוס," אמר ביקפורד בהתנצלות. "אני מצטער."
  
  
  דוריס הצביעה עלי. "מה איתו?" קרלוס חייך אליה בפעם הראשונה. "הוא איתנו מעתה ואילך", אמר. דוריס הביטה בי בהפתעה.
  
  
  סוזן דיטריך הרימה את מבטה. הלם היה כתוב על פניה. השארתי את הפנים שלי ריקות. סוזן הסתובבה ממני, ייאוש ופחד משתקפים בעיניה.
  
  
  דוריס העריכה אותי בקרירות כפי שהיא עשויה לבדוק מעיל פרוות סייבל יקר שהובא לה לאישור. לבסוף, היא אמרה, "הוא יצליח. אני חושב הרבה יותר טוב מג'וני.
  
  
  ביקפורד הסתובב. "למה את מתכוונת?"
  
  
  "רצית לעזוב, נכון?"
  
  
  "זה נכון. לשנינו. אתה תבוא איתי."
  
  
  דוריס הנידה בראשה, שיער הפלטינה הארוך שלה מתנופף מול פניה. "לא אני, מותק," היא אמרה בציניות. "אני לא רוצה לעזוב. לא עכשיו. לא כשהכסף הגדול מתחיל להיכנס".
  
  
  "מה קרה לך?" – שאל ביקפורד בחוסר אמון. הוא ניגש ותפס אותה בכתפיה. "את אשתי! לך לאן שאני הולך!"
  
  
  "לעזאזל! אני רוצה גבר, לא מתאגרף זקן שבור שלא יכול לדבר על שום דבר מלבד הימים הטובים של זריקת הזבל ממנו. ובכן, הימים הטובים רק מתחילים להגיע אליי, יקירי. ואתה לא תפריע לי ליהנות מהם! "
  
  
  ביקפורד נראה כאילו זה עתה תפס ימינה קשה ללסת. עיניו קפאו בתמיהה. "תקשיבי," הוא אמר וטלטל אותה בגסות. "לקחתי אותך מהחיים האלה. נתתי לך דברים. הפכתי אותך לגברת, לא נערת שיחה של מאה דולר! מה לעזאזל נכנס בך?
  
  
  "סילקתי את עצמי מהחיים האלה!" – אמרה לו דוריס בחריפות. "ואני זה שדחף אותך להיות מסוגל להרשות לעצמך לתת לי דברים. מי הכיר לך את בריאן גארט? מי סלל לך את הדרך? אל תהיה טיפש, ג'וני. זה הייתי אני לאורך כל הדרך. אם אתה לא רוצה ללכת איתך, אני אלך לבד. אל תחשוב שאתה יכול לעצור אותי.
  
  
  ביקפורד התרחק ממנה. הוא הביט בחוסר אונים על דוריס ואז פנה בחוסר אונים אל קרלוס. "קרלוס?"
  
  
  "אני מעדיף לא להתערב".
  
  
  "מה לעזאזל אתה עושה," אמרה דוריס בביטחון, ופנתה אל אורטגה. "אני ואתה כבר מעורבים. הגיע הזמן שהאידיוט הגדול ההוא יגלה עלינו, קרלוס.
  
  
  ביקפורד הביט בכל אחד מהם בתורו, האיש התנדנד במכה אחת אחרי השנייה, אבל עדיין עומד, עדיין מבקש עונש.
  
  
  "שניכם?" – שאל, המום.
  
  
  "כן, אנחנו שניים," חזרה דוריס. "כל הזמן הזה. לא ידעת, ג'וני? אפילו לא היית קצת חשדנית? למה אתה חושב שאנחנו עושים כל כך הרבה נסיעות למקסיקו מדי שנה? למה אתה חושב שקרלוס ביקר אותנו לעתים קרובות כל כך בלוס אנג'לס?"
  
  
  הטלפון צלצל, שובר את הדממה שבאה בעקבות דבריה. אורטגה הרימה במהירות את הטלפון. "בואנו!... הו, זה אתה, הובארט. איפה לעזאזל...בשדה התעופה?...בסדר! תוך כמה זמן אתה יכול לעזוב? » הוא הביט בשעונו. - כן, עשרים דקות לכל היותר. אולי פחות. אני רוצה שתהיה מוכן להמריא כשנגיע לשם. טנקים מלאים, בוא נלך עד הסוף.
  
  
  אורטגה ניתקה. "שנלך? הובארט בשדה התעופה."
  
  
  ביקפורד עמד מולו. "עדיין לא," הוא אמר בעקשנות. "לי ולי יש על מה לדבר. אני רוצה להבהיר משהו קודם".
  
  
  "מאוחר יותר," אמר אורטגה בחוסר סבלנות.
  
  
  "עַכשָׁיו!" אמר ביקפורד כשצעד לעברו בכעס ומשך לאחור את אגרופו הקמוץ והשבור כדי להכות בפניו של אורטגה.
  
  
  "ג'וני!"
  
  
  ביקפורד פנה לאשתו. דוריס הרימה את האקדח בידה, יישרה את זרועה כך שהיא מכוונת אליו, ולחצה על ההדק.
  
  
  
  נשמעה ירייה חדה. סוזן צרחה. פניו של ביקפורד התעוותו. הוא פקח את עיניו לרווחה. לא יכולתי לדעת אם מבט ההפתעה על פניו נבע מפגיעת הכדור שפגע בו, או מההלם שהבנתי שדוריס היא זו שירתה בו. פיו נפתח וטפטוף של דם ירד במורד סנטרו. הוא הכריח את עצמו לעשות צעד מדהים לעבר דוריס, מושיט את שתי זרועותיו החזקות לעברה. היא נסוגה לאחור ולחצה שוב על ההדק. ביקפורד התמוטט על הרצפה.
  
  
  בדממה, פנתה דוריס לקרלוס ואמרה בנחישות, "האם אנחנו הולכים להיות כאן כל הלילה?"
  
  
  * * *
  
  
  זה היה שדה תעופה פרטי קטן, מסלול עפר יחיד עם שני האנגרים בקצה הקרוב. הובארט חיכה לנו כשמכונית סדאן גדולה יצאה מהכביש הראשי ודהרה לאורך הכביש המשובש לעבר הקצה הרחוק של השדה. לאור הירח המטוס נראה גדול יותר ממה שהיה בפועל. זיהיתי את המטוס בתור פייפר אצטק דגם D עם שני מנועי טורבו במעונות שטוחים.
  
  
  יצאנו מהמכונית, כולם חוץ מפאקו. הוא ישב ללא תנועה, המנוע פועל.
  
  
  "שלום!" אמר הובארט כשהוא ראה אותי. "אתה הבחור שפגשתי אתמול בלילה. נעים לפגוש אותך שוב כל כך מהר.
  
  
  "אתה מוכן ללכת?" – שאל קרלוס בחוסר סבלנות.
  
  
  "מילאתי את הטנקים בעצמי. נוכל להמריא ברגע שכולכם על הסיפון.
  
  
  סוזן עזרה לאביה לעלות למטוס והלכה אחריו. דוריס נכנסה אחריהם פנימה, מטפסת על שורש הכנף, מחכה שהם ישבו ויחגרו את חגורות הבטיחות שלהם לפני שהיא תיכנס.
  
  
  עליתי על הכנף ועצרתי. מהרגע שהגענו לביקפור ועד עכשיו לא הספקתי לעשות שום פעולה. אם הייתי לבד, הדברים היו נראים אחרת, אבל ראיתי באיזו רחמים דוריס ביקפורד הכניסה שני כדורים בבעלה. ידעתי שהיא תכוון את האקדח לעבר סוזן או דיטריך בלי חרטה. לא תהיה לה יותר מהסס להרוג אחד מהם מאשר להרוג את ג'וני ביקפורד.
  
  
  זו תהיה ההזדמנות האחרונה לקחת הפסקה, כך או אחרת, אבל אם הייתי יודע על העובדה הזו, גם קרלוס היה עושה זאת. הוא אמר בחריפות, "אנא אל תנסה לעצור אותנו. יש לנו מעט זמן".
  
  
  לא יכולתי לעשות שום דבר, לא עם דוריס על המטוס מחזיקה אקדח על דיטריך וסוזן, לא עם קרלוס מחזיק אקדח שהוא יכול היה להפעיל עלי בשבריר שנייה, ובמיוחד מאז שפאקו הסתכל עכשיו דרך חלון המכונית, מחזיק אוחז בידו אקדח מאוזר פרבלום גדול 9 מ"מ, כאילו הוא רק מקווה להזדמנות להשתמש בו.
  
  
  עמדתי לצלול את ראשי במטוס כששמעתי קול של מכונית דוהרת בדרך העפר לעברנו.
  
  
  "הזדרז!" – צעק לי אורטגה.
  
  
  ניידת המשטרה הדליקה את הצפירה והאור האדום מהבהב. בעודו דוהר לעברנו לאורך כביש כפרי, נורו סדרה של יריות. שמעתי קולות של כדורים פוגעים בצד של מכונית סדאן כבדה. פאקו פתח את הדלת ומיהר לקדמת המכונית. הוא התחיל לירות לעבר ניידת המשטרה. הפרבלום הגדול רעד בידו בכל ירייה.
  
  
  שמעתי את קן הובארט צורח, אבל הצעקה שלו עמקה בעקבות הפיצוץ של המאוזר של פאקו.
  
  
  לפתע ירדה ניידת המשטרה מהכביש בהחלקה ארוכה, מסתובבת בצמיגים זועקים, יוצאת מכלל שליטה, פנסי החזית שלה יוצרים קשתות מסתובבות בחושך כמו גלגל ענק מסתובב של סנט קתרין. פאקו הפסיק לירות. שמעתי את נשימתו הצפצופים של קרלוס.
  
  
  השתיקה הייתה כמעט מוחלטת, ובאותו רגע, כשהסכנה חלפה, פאקו נכנס לפאניקה. הוא קפץ על רגליו והשליך את עצמו למושב הנהג. עוד לפני שקרלוס הצליח להבין מה הוא עושה, פאקו הכניס את המכונית להילוך ודהר אל תוך הלילה על פני השדות הכי מהר שהוא יכול לנהוג במכונית.
  
  
  קרלוס צעק עליו שיחזור. "אידיוט! טיפש! אין סכנה! לאן אתה הולך? תחזור!"
  
  
  הוא הביט בפנסים האחוריים של המכונית, שהלכו והצטמצמו בכל שנייה. לאחר מכן הוא משך בכתפיו וקפץ מהכנף, צלל מתחתיו כדי להגיע לקן הובארט. אנגלי רזה וג'ינג'י שכב מקומט בחוסר סדר על הקרקע ליד גלגל הנחיתה הראשי הימני.
  
  
  קרלוס נעמד באיטיות, מחזיק את האקדח ברפיון בידו, האכזבה משתקפת בכל קו בגופו.
  
  
  "הוא מת." הוא אמר את המילים האלה בנימה של השלמה שקטה. "והטיפש הזה עזב." הוא הסתובב מהגוף. קפצתי מהכנף וכרעתי ליד הובארט. ראשו של האנגלי נפל על הצמיג הימני של המטוס. החזה שלו היה מכוסה בדם שעדיין זלג ממנו לאט.
  
  
  משכתי את הובארט הכי רחוק שאפשר מהמטוס. ניגבתי את הדם מידיי במטפחת וחזרתי לקרלוס, שעדיין עמד ליד המטוס. שאלתי אותו בגסות. - "מה קרה לך?"
  
  
  תבוסה נכתבה על כל שורה בפניו. "סיימנו, אמיגו," הוא אמר בעייפות. "פאקו יצא עם המכונית. הובארט מת
  
  
  
  
  אין לנו דרך לברוח מהמקום הזה. כמה זמן אתה חושב שיעבור עד שעוד שוטרים יופיעו כאן? »
  
  
  נהמתי לעברו. - "לא לפני שאנחנו עוזבים. תעלה על המטוס הזה! "
  
  
  קרלוס הביט בי במבט ריק.
  
  
  "שְׁטוּיוֹת!" קיללתי אותו. "אם תעמוד שם כמו אידיוט, לעולם לא נצא מכאן! זז מהר! »
  
  
  עליתי על הכנף והתיישבתי במושב הטייס. קרלוס עקב אחריי, טורק את דלת התא ומתיישב על המושב.
  
  
  הדלקתי את האור העילי בתא הטייס וסרקתי במהירות את הפאנל. לא היה זמן לעבור על הרשימה המלאה. יכולתי רק לקוות שהובארט צדק כשהוא אמר שהמטוס מוכן להמראה, והתפללתי שאף אחת מהיריות שיורה המשטרה לא תפגע בחלק חיוני במטוס.
  
  
  כמעט אוטומטית, היד שלי הפעילה את המתג הראשי, את מפסקי מגדשי הטורבו, את מתגי הטורבו. הפעלתי את משאבות הדלק המגנטו והחשמליות, ואז החזקתי את המצערות כלפי מטה בערך חצי סנטימטר ודחפתי את ידיות תערובת הדלק במצערת מלאה. מדי זרימת דלק החלו להירשם. נחזור לכיבוי מהירות הסרק. הפעלתי את מתג המתנע השמאלי ושמעתי את הצעקה המתגברת של המתנע.
  
  
  המדחף השמאלי התנדנד פעם אחת, פעמיים, ואז נעצר בהתרסקות. מערבבים שוב עד לרוויה מלאה. הפעלתי את המנוע הנכון.
  
  
  אין זמן לבדוק את כל המכשירים. היה מספיק זמן להזיז את המעליות, הגלגלים וההגה כשהפעלתי כוח על דו המנועים והסעתי את המטוס אל המסלול, פונה אליו, מנסה ליישר קו עם קווי המתאר המטושטשים שלו בחושך. כיביתי את אורות התא והדלקתי את אורות הנחיתה. קבעתי את רבעי הדשים ואז הידיים שלי תפסו את המצערות התאומות, דוחפות אותן בעדינות קדימה עד שהגיעו לעצירה. ה-Lycoming הגדול, מוגדש הטורבו, שאג כשהמטוס החל לנוע במורד המסלול מהר יותר ויותר.
  
  
  כאשר מחוון המהירות הגיע לשמונים מייל לשעה, נסוגתי לאחור על ההגה. האף התרומם, קול הגלגלים על פס העפר המשובש נעצר. כיביתי את האור. היינו באוויר.
  
  
  את שאר הטיפוס עשיתי בחושך מוחלט, הרמתי את ידית ההילוכים, שמעתי יבבה, ואז החבטה הכבדה של הנסיעה הסופית נמשכת אל קשתות הגלגלים. במהירות של מאה ועשרים מייל לשעה, חתכתי את המטוס כדי לשמור על קצב טיפוס קבוע.
  
  
  מאותה סיבה שכיביתי את אורות הנחיתה ברגע שפגעתי בקרקע, לא הדלקתי את האורות האדומים והירוקים או את המשואה המסתובבת. רציתי שאף אחד על הקרקע לא יראה את המטוס. טסנו בחושך מוחלט, לא חוקי כמו לעזאזל, כשרק הלהבות הכחולות החלשות מהאגזוז שלנו מסרו את העמדה שלנו, וכשהורדתי את כוח הטיפוס, אפילו אלה נעלמו.
  
  
  בגובה שמונה עשרה מטרים, פניתי את המטוס לצפון מערב, תוך שמירה על ההרים מימיני. פניתי לקרלוס. "תסתכל בתא הכרטיסים. תראה אם להובארט יש את המפות שלו שם.
  
  
  אורטגה שלף ערימה של כרטיסי WAC.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "עכשיו, אם תגיד לי לאן אנחנו הולכים, אני אנסה להביא אותנו לשם."
  
  
  פרק שבע עשרה
  
  
  כבר היה אור כשהורדתי את הכוח וירדתי מההרים אל הגבעות החומות והחומות אי שם באזור התחום על ידי דורנגו, טורין ומטמורוס. טסנו בגובה של פחות מחמש מאות רגל, ואורטגה הסתכל מבעד לחלון הימני ונתן לי הוראות.
  
  
  נחתתי על מסלול מצפון לחווה מבודדת. בקצה הרצועה הייתה רק בקתת עץ. העברתי את המטוס הגדול אליו וכיביתי את המנועים.
  
  
  גבר מקסיקני עם פנים זועפות וצ'ינו בלויים יצא לקראתנו. הוא לא דיבר איתנו כשהתחיל לטפל במטוס, למלא את המיכלים ולבדוק את השמן.
  
  
  כולנו ירדנו מהמטוס. פרסתי את המפות האוויריות בקטע על כנף המטוס, וקרלוס צייר לי מסלול שעלי ללכת בו, מסמן את הנקודה שבה נתגנב לחצות את הגבול לארצות הברית.
  
  
  "זה המקום שבו אנחנו מצטלבים," הוא אמר, והצביע על נקודה על נהר ריו בראבו מדרום לעיירת הרכבת בטקסס סיירה בלנקה. "מתחיל מכאן," הוא הצביע שוב על מקום יותר ממאה קילומטרים בתוך מקסיקו, "תצטרך לטוס הכי נמוך שאפשר." אתה חוצה את הנהר בגובה שאינו גבוה מצמרות העצים, פונה מיד לחצאית הסיירה בלנקה צפונה, ואז, בנקודה זו, פונה לצפון מזרח".
  
  
  "ומשם?"
  
  
  קרלוס הזדקף. "משם אדריך אותך שוב. זכרו, גובה מינימום עד שנחצה את הגבול".
  
  
  קיפלתי את התרשימים ושמתי אותם לפי הסדר שבו השתמשתי בהם. המקסיקני סיים לתדלק את המטוס. דוריס חזרה עם סוזן והזקן. הם עלו למטוס, סוזן לא שמה לב אלי, כאילו אני לא קיים, דיטריך הלך כמו גבר בטראנס. קרלוס נכנס אחריי.
  
  
  הוא סגר ונעל את הדלת וחגר את חגורת הבטיחות שלו. ישבתי שם לרגע, משפשפת את השלפוחיות על הסנטר, העיניים עייפות מחוסר שינה, זרוע ימין כואבת.
  
  
  "בוא נלך ל?" - התעקש אורטגה.
  
  
  ;
  
  
  הנהנתי והדלקתי את המנועים. הפכתי את המטוס לרוח והפעלתי כוח בזמן שדהרנו על פני שדה בוצי ואל השמיים הכחולים של מקסיקו.
  
  
  הטיסה מטורון דורנגו לריו בראבו אורכת מספר שעות. היה לי הרבה זמן לחשוב, והרעיונות המעורפלים שהחלו להיווצר בראשי בלילה הקודם - מחשבות פרועות, כמעט בלתי אפשריות - החלו להתגבש לכדי חשד קשה שהלך וגדל מדי דקה.
  
  
  לפי הוראותיו של קרלוס, ירדתי נמוך וחציתי את הגבול בגבהים בצמרות העצים מדרום לסיירה בלנקה, ואז הקפתי את העיירה מספיק רחוק כדי להיעדר מהעין. עשרה קילומטרים צפונה, הפכתי את המטוס לצפון-מזרח. ככל שחלפו הדקות החל החשד בראשי להתגבש למשהו יותר מסתם תנועה מעורפלת ולא נוחה.
  
  
  הרמתי שוב את מפת נתיב האוויר. אל פאסו הייתה צפונית מערבית לנו. הקרנתי קו דמיוני מאל פאסו בזווית של שישים מעלות. הקו המשיך לתוך ניו מקסיקו, והתקרב לרוזוול. הסתכלתי על המצפן שעל לוח המטוס. בטיסה הנוכחית שלנו נחצה את הקו הזה תוך דקות ספורות. הסתכלתי בשעון שלי.
  
  
  כאילו גם הוא מסתכל על מפה ומחפש קו דמיוני, אמר קרלוס בדיוק ברגע הנכון: "בבקשה תלך בדרך הזו", והצביע באצבעו על מקום ששכן צפונית לנו בעמקי הים. הרי גוואדלופ.
  
  
  עכשיו זה כבר לא היה חשד. המחשבה הזו הפכה לביטחון. פעלתי לפי ההוראות של קרלוס עד שלבסוף עברנו על הרכס וראינו עמק, וקרלוס הצביע עליו ואמר, "הנה! זה המקום שבו אני רוצה שתנחת.
  
  
  הפעלתי בחזרה את המצערות, העברתי את בקרות התערובת לעוצמה מלאה, הורדתי את הדשים וציוד הנחיתה והתכוננתי לנחיתה. הפכתי את המטוס הדו-מנועי לגדה תלולה, מתיישרת בגישה הסופית עם דשים ברגע האחרון.
  
  
  לא הופתעתי לראות מטוס ליר גדול בקצה המסלול או בוננזה חד-מנוע לידו. הנחתי את המטוס ונתתי לו להתייצב בעדינות על מסלול העפר, תוך הפעלת כוח קטן בלבד כדי להאריך את הגלגול, כך שכאשר סוף סוף הורדתי את המטוס מהמסלול, הוא נעצר במרחק קצר משני המטוסים האחרים.
  
  
  קרלוס פנה אליי.
  
  
  "האם אתה מופתע?" – שאל בחיוך קל על שפתיו הדקות ובזיק של שעשוע בעיניו הכהות. האקדח שוב היה בידו. מהמרחק הקצר הזה יכולתי לראות שכל תא בצילינדר טעון בכדור עבה מצופה נחושת.
  
  
  הנדתי בראשי. "למעשה, לא אחרי הכיוון האחרון שנתת לי, אני אתפלא אם הדברים יתגלגלו אחרת."
  
  
  "אני חושב שגרגוריוס מחכה לנו", אמר קרלוס. "בוא לא נחכה לו יותר."
  
  
  * * *
  
  
  בשמש הבוהקת של ניו מקסיקו, הלכתי לאט ליד הדמות העצומה של גרגוריוס. קרלוס, דוריס ביקפורד, סוזן דיטריך ואביה היו במטוס ליר הממוזג. לוחם שרירי עם צלקות אקנה הלך תריסר צעדים לחלק האחורי שלנו, מעולם לא הוריד את עיניו ממני.
  
  
  גרגוריוס הלך לאט, בכוונה, עם ידיו מאחורי גבו וראשו מורם אל השמיים הבוהקים ללא עננים.
  
  
  הוא שאל כלאחר יד, "מה גרם לך לחשוד שאני עלול להיות מעורב?"
  
  
  "קרלוס למד יותר מדי מוקדם מדי. פשוט לא האמנתי שאנשיו היו תחת מעקב צמוד כל כך שהם ידעו כל צעד שלי. כמובן, בפעם הראשונה שפגשתי את סטוצ'לי, לא נזהרתי. מה שלא יכולתי לקבל זה שאנשיו של אורטגה עקבו אחרי בלילה שראיתי את דיטריך, או שהם שמעו את כל השיחה שלנו. זה היה יותר מדי צירוף מקרים. קרלוס חטף את דיטריך כמה שעות אחרי שהגשתי את הדיווח שלי לדנבר - והדיווח הזה היה לאוזניך בלבד! חוץ ממני, היית האדם היחיד בעולם שידע מה דיטריך גילה וכמה זה חשוב. אז אורטגה בטח קיבלה ממך מידע.
  
  
  "ובכן," אמר גרגוריוס, "השאלה היא, מה אתה הולך לעשות בנידון?"
  
  
  לא עניתי לו. במקום זאת, אמרתי, "בוא נראה אם הניחוש שלי נכון, גרגוריוס. קודם כל, אני חושב שהרווחת את ההון הראשוני שלך על ידי הברחת מורפיום מטורקיה. לאחר מכן שינית את שמך והפכת לאזרח שומר חוק, אבל מעולם לא עזבת את עסקי הסמים. ימין?"
  
  
  גרגוריוס הנהן בראשו הגדול בשקט.
  
  
  "אני חושב שעזרת לממן את סטוצ'לי. ועכשיו אני יודע שאתה איש הכסף מאחורי אורטגה.
  
  
  גרגוריוס הביט בי בריכוז ואז הפנה את מבטו. שפתיו הבשרניות התפצלו כאילו הוא משתולל. "אבל גם ידעת שאורטגה לא יכול להתמודד עם סטוצ'לי."
  
  
  "אתה יכול להתמודד עם סטוצ'לי," אמר גרגוריוס בשלווה.
  
  
  "כן, אני יכול. בגלל זה הורית לאורטגה להביא אותי לעסקה. הוא לעולם לא היה עושה את זה בעצמו. יש יותר מדי גאווה והרבה שנאה על זה שהרגתי את האחיין שלו".
  
  
  
  "אתה חושב בבהירות רבה, ניק."
  
  
  הנדתי בראשי. הייתי עייף. חוסר השינה, הלחץ של להיות במטוס כל כך הרבה שעות, החתך ביד ימין התחילו לגבות ממני מחיר.
  
  
  "לא, לא באמת עשיתי טעות, הייתי צריך להרוג את דיטריך ברגע שגיליתי את הנוסחה שלו.
  
  
  "אבל החמלה שלך כלפי הזקן לא תאפשר זאת. ועכשיו אני מציע לך את אותן הזדמנויות כמו אורטגה. רק תזכור, אתה תהיה השותף שלי, לא שלו, ואני בהחלט לא אתן לך את מלוא החמישים אחוז. עם זאת, זה יספיק כדי להפוך לאדם עשיר מאוד.
  
  
  "מה אם אני אגיד לא?"
  
  
  גרגוריוס הנהן בראשו לעבר השודד הביישני שעמד כמה מטרים משם והתבונן בנו. "הוא יהרוג אותך. הוא לא יכול לחכות להראות כמה הוא טוב".
  
  
  "מה עם AXE? והוק? אני לא יודע איך הצלחת להערים עליו לחשוב שאתה אדם אמיתי במשך כל כך הרבה זמן, אבל אם אלך איתך, הוק יידע למה. והחיים שלי לא יעלו אגורה! נץ לעולם לא מוותר".
  
  
  גרגוריוס כרך את זרועו סביב כתפי. הוא לחץ אותו במחווה ידידותית. "לפעמים אתה מפתיע אותי, ניק. אתה רוצח. קילמאסטר N3. לא ניסית לברוח מ-AX מלכתחילה? האם זה בגלל שנמאס לך להרוג רק בשביל אידיאל מעורפל? אתה רוצה להיות עשיר, ואני יכול לתת לך את זה, ניק.
  
  
  הוא הסיר את ידו וקולו נעשה קפוא.
  
  
  "או שאני יכול לתת לך מוות. עכשיו. אורטגה תקרע את הראש בשמחה! »
  
  
  לא אמרתי כלום.
  
  
  "בסדר," אמר גרגוריוס בחדות. "אתן לך זמן לחשוב על הספקות שלך ועל הכסף שעשוי להיות שלך."
  
  
  הוא הביט בשעון היד שלו. "עשרים דקות. ואז אחכה לתשובה."
  
  
  הוא הסתובב והלך בחזרה ל-Learjet. השודד נשאר מאחור, שמר בזהירות על מרחק ממני.
  
  
  עד עכשיו הייתי בטוח שגרגוריוס לא יהרוג אותי. הוא היה צריך אותי כדי להתמודד עם סטוצ'לי. אבל לא אם אגיד לו ללכת לעזאזל. לא אם אסרב לו. ואני התכוונתי לסרב לו.
  
  
  הפסקתי לחשוב על גרגוריוס והתמקדתי בבעיה של לצאת מהבלגן הזה בחיים.
  
  
  הסתכלתי מעבר לכתפי על הבריון שעוקב אחרי. למרות שהוא נשא את האקדח בנרתיק כתף ולא בידו, הוא לבש את מעיל הספורט שלו פתוח כדי שיוכל למשוך את האקדח ולירות לפני שאוכל להתקרב אליו. הוא הלך כשהלכתי ועצר כשעצרתי, תמיד הרחיק ממני לפחות חמישה עשר או עשרים מטרים כדי שלא היה לי סיכוי לקפוץ עליו.
  
  
  הבעיה לא הייתה רק איך יכולתי לברוח. כך או אחרת, כנראה יכולתי לברוח מהבריון הזה. אבל היו דיטריכים. לא יכולתי להשאיר אותם בידיו של גרגוריוס.
  
  
  מה שהחלטתי לעשות היה צריך לעבוד בפעם הראשונה כי לא הייתה הזדמנות שנייה.
  
  
  מבחינה נפשית, בדקתי מה יש לי שאוכל להשתמש בו כנשק נגד השודד שמאחורי. כמה מטבעות מקסיקניים. מטפחת וארנק בכיס ירך אחד.
  
  
  ובשנייה - סכין מתקפלת של לואיס אפאריסיו. זה היה צריך להספיק כי זה כל מה שהיה לי.
  
  
  הלכתי לאורך רצועת עפר ארוכה במשך כמעט מאתיים מטרים. אחר כך הסתובבתי והלכתי אחורה בקשת רחבה, כך שבלי שהוא ישים לב, הצלחתי להגיע מאחורי המטוס שלנו, להתחבא מה-Learjet.
  
  
  בשלב זה השמש הייתה כמעט ישירות מעל הראש, והחום של היום שלח גלים נוצצים שהחזירו כלפי מעלה מהאדמה החשופה. עצרתי מאחורי המטוס והוצאתי מטפחת, מנגב את הזיעה מהמצח. כשהמשכתי שוב, קרא לי חמוש. "היי! הפלת את הארנק.
  
  
  עצרתי והסתובבתי. הארנק שלי שכב על הקרקע, שם הפלתי אותו בכוונה כשהוצאתי את המטפחת.
  
  
  "עשיתי," אמרתי, מעמיד פנים בהפתעה. "הודות ל." במקרה חזרתי והרמתי אותו. השודד לא זז. הוא עמד בכנף המטוס, מחוץ לטווח הראייה של כולם ב-Learjet, ועכשיו הייתי במרחק של עשרה מטרים ממנו. הוא היה שחצן מדי או רשלני מכדי לסגת.
  
  
  עדיין מביט בו, הכנסתי את הארנק לכיס הירכיים השני שלי וסגרתי את אצבעותיי סביב ידית הסכין של לואיס אפאריסיו. הוצאתי את ידי מהכיס, גופי מגן על ידי מפני היורה. לחיצתי על הכפתור הקטן בידית, הרגשתי את הלהב בגודל שישה אינץ' יוצא מהידית ונצמד למקומו. סובבתי את הסכין בידי, אוחזתי בלהב במצב זריקה. התחלתי להתרחק מהיורה, ואז פתאום הסתובבתי אחורה. היד שלי התרוממת והיד שלי ירתה קדימה. הסכין נפלה לי מהיד לפני שהוא הבין מה קורה.
  
  
  הלהב פגע בו בגרון ממש מעל למפגש עצמות הבריח שלו. הוא התנשף. שתי ידיו עלו אל גרונו. מיהרתי לעברו, תפסתי אותו בברכיו וזרקתי אותו ארצה. הרמתי את ידי, תפסתי את ידית הסכין, אבל הידיים שלו כבר היו שם, אז אגרפתי את ידיו ומשכתי בחדות.
  
  
  
  ;
  
  
  דם נשפך מהבשר הקרוע ומהסחוס של צווארו הכבד. פניו המחורצות היו רק כמה סנטימטרים משלי, עיניו מביטות בי בשנאה אילמת ונואשת. ואז זרועותיו נשמטו וכל גופו נרגע.
  
  
  כרעתי, הדם על הידיים שלי כמו קרם פטל דביק. ניגבתי בזהירות את ידי עם בד הז'קט שלו. אספתי חופן חול וגירדתי את כל מה שנשאר.
  
  
  לבסוף, הושטתי יד לתוך הז'קט שלו אל האקדח, שהוא נשא אותו בטיפשות מתחת לזרועו, ולא באגרופו, מוכן לירי.
  
  
  שלפתי את הנשק שלי - אקדח ענק מסוג Smith and Wesson .44 Magnum. זהו אקדח ענק, שתוכנן במיוחד כדי לספק דיוק וכוח פגיעה גם ממרחק. זה באמת נשק חזק מדי לסחוב אותו.
  
  
  עם האקדח ביד מאחורי הגב, קמתי והסתובבתי במהירות סביב המטוס אל ה-Learjet. עליתי במדרגות אל הבקתה.
  
  
  גרגוריוס היה הראשון שראה אותי.
  
  
  "אה, ניק," הוא אמר עם חיוך קר על פניו. "קיבלת את ההחלטה שלך."
  
  
  "כן אני אמרתי. משכתי את המגנום הכבד מאחורי הגב והפניתי אותו אליו. "כן."
  
  
  החיוך חמק מפניו של גרגוריוס. "אתה טועה, ניק. אתה לא תצא מזה. לא כאן."
  
  
  "אולי". הסתכלתי על סוזן דיטריך. "צא החוצה," ציוויתי.
  
  
  דוריס הרימה את האקדח וכיוונה אותו לראשה של סוזן. "פשוט שב בשקט, מותק," היא אמרה בקולה החד והדק. היד שלי זזה מעט והאצבע שלי לחצה על ההדק. כדור מגנום כבד .44 הטיל את דוריס בחזרה לתוך המחיצה, קרע את מחצית ראשה בפיצוץ של עצם לבנה, מח אפור ודם שוצף אדום.
  
  
  סוזן הניחה את ידיה אל פיה. עיניה שיקפו את המחלה שחשה.
  
  
  "לעזוב!" – אמרתי לה בחדות.
  
  
  היא קמה. "מה עם אבא שלי?"
  
  
  הסתכלתי על המקום שבו שכב דיטריך פרוש באחד מכיסאות העור הגדולים, ששכבו לגמרי. הזקן היה מחוסר הכרה.
  
  
  "אני רוצה שתצא ראשון," סוזן הסתובבה בזהירות סביב גרגוריוס. זזתי הצידה כדי שהיא תוכל לחצות מאחורי. היא יצאה מהדלת.
  
  
  "איך אתה מתכוון להוציא אותו?" – שאל גרגוריוס והצביע על דיטריך. "אתה מצפה שנעזור לך להעביר את זה?"
  
  
  לא עניתי. עמדתי שם לרגע, הסתכלתי תחילה על גרגוריוס, אחר כך על קרלוס, ולבסוף על הזקן. בלי לומר מילה, יצאתי לאחור מהדלת וירדתי במדרגות.
  
  
  הייתה תנופת פעילות פתאומית ב-Learjet. המדרגות עלו, הדלת נסגרה, נטרקה, סוזן ניגשה אליי ותפסה את ידי.
  
  
  "השארת את אבא שלי שם!" היא צעקה.
  
  
  חיבקתי אותה ונסוגתי מהמטוס. מבעד לחלון תא הטייס הקטן ראיתי את הטייס מחליק למושב שלו. ידיו התרוממו, והפעילו במהירות מתגים. רגע אחר כך שמעתי את המנועים מתחילים ליילל כשלהבי הרוטור הסתובבו.
  
  
  סוזן התרחקה מהיד שלי. "לא שמעת אותי? אבא שלי עדיין בפנים! קח אותו! בבקשה תוציא אותו! "עכשיו היא צרחה עלי, מעל שאגת מנועי הסילון. ייאוש היה כתוב על פניה. "בבקשה תעשה משהו!"
  
  
  התעלמתי ממנה. עמדתי שם עם האקדח הכבד ביד ימין והסתכלתי איך ה-Learjet, שני המנועים בוערים כעת, מתעצמים ומתחילים להתרחק מאיתנו.
  
  
  סוזן תפסה את ידי השמאלית, נענעה אותה וצרחה בהיסטריה, "אל תיתן להם לברוח!"
  
  
  זה היה כאילו עמדתי בנפרד משנינו, נעול בעולם הבודד שלי. ידעתי מה אני צריך לעשות. לא הייתה דרך אחרת. הרגשתי קר למרות השמש החמה של ניו מקסיקו. הקור חדר עמוק לתוכי, הפחיד אותי עד היסוד.
  
  
  סוזן הושיטה את ידה וסטרה לי בפנים. לא הרגשתי כלום. זה היה כאילו היא לא נגעה בי בכלל.
  
  
  היא צרחה עלי. "תעזור לו, למען השם!"
  
  
  צפיתי במטוס מתקרב לקצה המרוחק של המסלול.
  
  
  זה היה עכשיו כמה מאות מטרים משם, המנועים שלו הפעילו מערבולת אבק מאחוריו. הוא הסתובב על המסלול והחל להמריא. צמד המנועים צרחו כעת, הוריקן חודר של רעש פגע בעור התוף שלנו בצורה מחרישת אוזניים, ואז המטוס תפס תאוצה ודהר לאורך מסלול העפר לעברנו.
  
  
  הוצאתי את ידי שמאל מאחיזתה של סוזן. הרמתי את ה-.44 מגנום וכרכתי את ידי שמאל סביב פרק כף היד הימנית שלי, הרמתי את האקדח לגובה העיניים, מיישרת את מסילת הראייה הקדמית עם חריץ הראייה האחורי.
  
  
  כשהמטוס הדביק אותנו, הוא היה כמעט במהירות המראה מקסימלית, ובאותה דקה לפני שגלגל האף התחיל לעלות, יריתי. הצמיג השמאלי התפוצץ ונשבר לרסיסים מכדור כבד. הכנף השמאלית נפלה. קצהו תפס את הקרקע, והפך את המטוס בצרחה חזקה ומייסרת של מתכת נשברת. מיכלי קצה הכנף נפתחו ודלק נשפך באוויר בזרם שחור ושמנוני.
  
  
  
  בהילוך איטי, זנב המטוס התרומם יותר ויותר, ואז, כשהכנף נשברה בשורש, המטוס התהפך מעלה ומטה על גבו, וסובב את המסלול בענן של אבק דלק שחור ואבק חום, רסיסים של מתכת עפה בפראות ברסיסים בהירים.
  
  
  יריתי פעם נוספת לעבר המטוס, ואז שלישי ורביעי. היה הבזק מהיר של להבה; כדור אש כתום-אדום התרחב מהמתכת השבורה והמרוטשת של גוף המטוס. המטוס נעצר, להבות נמלטו ממנו כשעשן שחור סמיך ושמנוני נשפך משואה של אש קופצת.
  
  
  עדיין בלי שמץ של רגש על פניי, צפיתי במטוס הורס את עצמו ואת נוסעיו. הורדתי את נשקי ועמדתי עייף בתחתית העמק; בּוֹדֵד. סוזן החליקה אל ברכי כשפניה צמודות לרגלי. שמעתי יבבה של ייאוש נמלטת מגרונה, והושטתי בזהירות את היד השמאלית ונגעתי בקצה שערה הזהוב, לא יכולתי לדבר איתה או לנחם אותה בשום צורה.
  
  
  פרק שמונה עשרה
  
  
  דיווחתי להוק בטלפון מאל פאסו ובסוף סיפרתי לו בציניות שגרגוריוס שולל אותו כבר שנים. שהוא השאיל אותי מ-AX לאחד הפושעים המובילים בעולם.
  
  
  שמעתי את הוק מצחקק מעבר לקו.
  
  
  "אתה באמת מאמין לזה, ניק? למה אתה חושב ששברתי את כל הכללים ונתתי לך לעבוד בשבילו? ולדווח שאינך יכול ליצור קשר עם AX לעזרה? "
  
  
  "האם אתה מתכוון-?"
  
  
  "התעניינתי בגרגוריוס במשך שנים רבות. כשהוא שאל אותך, חשבתי שזו תהיה הזדמנות מצוינת לעשן אותו לאוויר הפתוח. ואתה עשית את זה. עבודה נהדרת, ניק.
  
  
  שוב, הוק היה צעד אחד לפניי.
  
  
  "בסדר," נהמתי, "במקרה כזה, הרווחתי את החופשה שלי."
  
  
  "שלושה שבועות," התפרץ הוק. "ותגיד שלום לטניינטה פואנטס." הוא ניתק את השיחה בפתאומיות, והותיר אותי לתהות איך הוא ידע שאני חוזר שוב לאקפולקו?
  
  
  אז, עכשיו במכנסיים בז', סנדלים וחולצת ספורט פתוחה, ישבתי ליד שולחן קטן ליד טניינטה פליקס פואנטס מהמשטרה הפדרלית של סגורידאד. השולחן עמד על המרפסת הרחבה של מלון מטמורוס. אקפולקו מעולם לא הייתה יפה יותר. הוא נוצץ בשמש הטרופית המאוחרת של אחר הצהריים, נשטף בגשם של אחר הצהריים המוקדמים.
  
  
  מי המפרץ היו כחולים עשירים, והעיר בצד הנגדי, כמעט מוסתרת מאחורי עצי הדקל שהקיפו את המלקון והפארק, הייתה טשטוש אפור למרגלות גבעות חומות.
  
  
  "אני מבין שלא סיפרת לי הכל," ציין פואנטס. "אני לא בטוח שאני רוצה לדעת הכל, כי אז אולי אצטרך לנקוט פעולה רשמית, ואני לא רוצה לעשות את זה, סניור קרטר. עם זאת, יש לי שאלה אחת. סטוצ'לי? »
  
  
  "אתה מתכוון שהוא ברח ללא עונש?"
  
  
  פואנטס הנהן.
  
  
  הנדתי בראשי. "לא נראה לי," אמרתי. "אתה זוכר מה ביקשתי ממך לעשות כשהתקשרתי אתמול אחר הצהריים מאל פאסו?"
  
  
  "כמובן. הודעתי אישית לסטוצ'לי שהממשלה שלי רואה בו פרסונה נון גרטה וביקשתי ממנו לעזוב את מקסיקו לא יאוחר מהבוקר. למה?"
  
  
  "כי התקשרתי אליו מיד אחרי שדיברתי איתך. אמרתי לו שאני אדאג להכל ושהוא יכול לחזור לארה"ב".
  
  
  "נתת לו לעזוב?" פואנטס קימט את מצחו.
  
  
  "לא ממש. ביקשתי שיעשה לי טובה והוא הסכים".
  
  
  "טוֹבָה?"
  
  
  "תחזיר את המטען שלי איתי."
  
  
  פואנטס היה תמה. "אני לא מבין. מה הייתה המטרה של זה?"
  
  
  "ובכן," אמרתי והסתכלתי בשעוני, "אם המטוס שלו יגיע בזמן, סטוצ'לי יגיע לשדה התעופה קנדי בחצי השעה הקרובה. הוא יצטרך לעבור את המכס. בין מזוודותיו מזוודת בד שחורה ללא סימנים המציינים שהיא שייכת לאף אחד מלבד סטוצ'לי. הוא אולי טוען שזה אחד מהתיקים שלי, אבל אין לו שום דרך להוכיח את זה. חוץ מזה, אני לא חושב שהמכס ישים לב למחאות שלו".
  
  
  ההבנה עלתה בעיני פואנטס.
  
  
  - האם זו המזוודה ששלח דיטריך לחדר שלך?
  
  
  "זהו," אמרתי וחייכתי, "והוא עדיין מכיל את שלושים הקילוגרמים של הרואין טהור שדיטריך הכניס לתוכו."
  
  
  פואנטס התחיל לצחוק.
  
  
  הסתכלתי על פניו אל הפתח המוביל החוצה מלובי המלון. קונסואלה דלגרדו הלכה לקראתנו. כשהיא התקרבה ראיתי את ההבעה על פניה. זה היה תערובת של שמחה וציפייה, ומבט שאמר לי שאיכשהו, איפשהו, איכשהו היא תחזור אליי על מה שעשיתי לה בהסיינדה של גארט.
  
  
  היא ניגשה אל השולחן, אישה גבוהה, מפוארת ושמנמנה, פניה הסגלגלות מעולם לא נראו יפות יותר מעכשיו. פואנטס הסתובב בכיסאו, ראה אותה וקם על רגליו כשהתקרבה אלינו.
  
  
  "סניורה קונסואלה דלגרדו, סגן פליקס פואנטס."
  
  
  קונסואלה הושיטה את ידה. פואנטס הביא אותו אל שפתיו.
  
  
  "נפגשנו," מלמל פואנטס. ואז הוא הזדקף. הוא אמר, "אם אתה מתכוון להיות במקסיקו בכל עת, סניור קרטר, אודה לך אם תהיה אורח ארוחת הערב שלי באיזה ערב.
  
  
  
  קונסואלה לקחה את ידי ברכושנות. פואנטס קלט את המחווה.
  
  
  "נשמח," אמרה קונסואלה בצרידות.
  
  
  פואנטס הביט בה. ואז הוא הביט בי. הבעה עדינה הבזיקה בעיניו לרגע, אבל פניו נותרו חסרי רחמים וחמורים כתמיד - דמותו בצבע חום אגוזים של אל טולטקי עתיק.
  
  
  "תהנה," אמר לי פואנטס ביובש. ואז הוא עצם עין אחת בקריצה איטית וחושנית.
  
  
  סוֹף.
  
  
  
  
  
  קרטר ניק
  
  
  תיק ירושלים
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  קילמאסטר
  
  
  תיק ירושלים
  
  
  
  
  
  מוקדש לחברי השירות החשאי של ארצות הברית
  
  
  
  
  כאשר אתה פוגש כופרים, כרת את ראשיהם עד שתבצע טבח גדול בקרבם; ולקשור אותם בקשרים, ואז או לשחרר אותם לחופשי, או לדרוש כופר...
  
  
  קוּרָאן
  
  
  
  
  
  
  פּרוֹלוֹג
  
  
  
  
  
  המזגן פעל במהירות מרבית באולם האירועים המוזהב של מלון עדן, אבל החדר התמלא במאתיים חוגגים רווקים, והעשן, הבשר והייאוש גרמו לו להיות חם כמו ג'ונגל. .
  
  
  דלתות כפולות גדולות בקצה החדר הובילו אל הקצה הרחוק, אל שביל סלעי שהוליך אל החוף, אל האוויר הצח והצונן, אל מקום שקט בו האוקיינוס הכחול-שחור פגש את החוף החולי ללא כל סיוע. . סוני, המארח שלך לסוף השבוע.
  
  
  עם המשך הערב, חלק מהחוגגים עזבו. בני המזל הלכו יד ביד, האיש פורש את הז'קט שלו על החול בשביל הילדה. האומללים יצאו לבד. תחשוב למה היה להם כל כך חסר מזל; תחשוב על הכסף שהוצא ועל החופשה שחלפה, או שאו אוויר צח לפני שתנסה שוב. וחלקם פשוט יצאו להסתכל על הכוכבים לפני שהם חוזרים הביתה לדירות בארצות הברית, לערים שכבר אין להן כוכבים.
  
  
  איש לא הבחין בגבר הגבוה במקטורן של קרדין הולך לכיוון הקצה הרחוק של החוף. הוא הלך במהירות עם פנס, הלך עם הכלב שלו ממלון יקר באיי בהאמה עד למקום שבו החוף היה החשוך והשקט ביותר. יום אחד הוא הביט באנשים הבודדים שעוברים במקום. מבט שיכול להתפרש כגירוי. אבל אף אחד לא שם לב לזה.
  
  
  אף אחד לא הבחין במסוק. רק כשירד כל כך נמוך חשבת שהוא עף ישר אליך, ואם הוא לא ינחת מהר, הוא יעוף דרך דלתות הזכוכית הגדולות וינחת באמצע אולם האירועים הנוצץ.
  
  
  שלושה גברים עם ברדס נפלו מהמסוק. היו להם נשק. האיש בז'קט של קרדין, כמו כולם, הרים את מבטו בפליאה שקטה. הוא אמר, "מה לעזאזל! ואז הם תפסו אותו ובמהירות, דחפו אותו בגסות לכיוון המסוק. האנשים על החוף עמדו דומם, דוממים כעצי דקל על החוף, תוהים אם מה שהם רואים זה חלום, ואז האיש הקטן מברוקלין צעק, "עצור אותם!" משהו נשבר בקהל השקט, קהל של מפסידים שוקקים בעיר הגדולה, וכמה מהם רצו לעבר חלומותיהם כדי להילחם, אולי בפעם הראשונה בחייהם. הברדסים חייכו, הרימו את תת-המקלעים וכיסו את החוף בכדורים ובצעקות, ולקול שאגת הרובים, שריקה קלה של רימון זרחן, ואחר כך האש - אש מהירה שכילתה את השמלות שנרכשו. לרגל המאורע, וסוודרים קטנים תואמים, וטוקסידו שכורים, ואיש קטן מברוקלין, ומורה מביון...
  
  
  ארבעה עשר הרוגים, עשרים ושניים פצועים.
  
  
  ואדם וכלב נלקחו למסוק.
  
  
  
  
  
  
  פרק ראשון.
  
  
  
  
  
  שכבתי עירום בשמש. לא הזזתי שריר יותר משעה. התחלתי לאהוב את זה. התחלתי לחשוב על לא להזיז שוב שריר. תהיתי אם אתה שוכב בשמש המדברית מספיק זמן, האם החום יכול להפוך אותך לפסל? או אנדרטה? אולי אוכל להפוך לאנדרטה. ניק קרטר שוכב כאן. אני בטוח שהפכתי לפסל תיירים
  
  
  מְשִׁיכָה. משפחות היו מבקרות אותי בסופי שבוע של ארבעה ימים, והילדים היו עומדים ועושים פרצופים - כמו שהם עושים עם השומרים של ארמון בקינגהאם - בניסיון לגרום לי לזוז. אבל לא הייתי עושה זאת. אולי אוכל להיכנס לספר השיאים של גינס: "השיא ללא תנועת שרירים הוא 48 שנים ושתים עשרה דקות, שנקבע על ידי ניק קרטר בטוסון, אריזונה."
  
  
  פזלתי אל האופק הארוך, ההרים הכחולים המעורפלים המקיפים את המדבר, ולקחתי נשימה עמוקה של אוויר כל כך טהור שהרגיש כאילו הריאות שלי היו שכונת עוני.
  
  
  הסתכלתי על הרגל שלי. היא התחילה להיראות כמו חלק ממני שוב. לפחות הוא הפך לאותו חום כהה כמו שאר הגוף שלי, נראה פחות כמו צינור שואב אבק ויותר כמו רגל אנושית אמיתית.
  
  
  אם כבר מדברים על אי הזזת שרירים, לפני שישה שבועות זה היה נושא רגיש. לפני שישה שבועות הגבס עדיין היה על הרגל שלי וד"ר שילהאוס קישקש ודן בהחלמה שלי ב"אם" במקום "מתי". הכדור שג'נינגס הממזר התמזל איתו ניפץ את העצם והרסיס חתך לשרירים או עצבים או כל דבר אחר שגורם לרגל לעשות את שלה, ולא צחקנו כשלא זזנו יותר.
  
  
  הסתכלתי שוב על הנוף. בעולם האינסופי של חול, מרווה ושמש, מרחוק - רוכב בודד על סוסת ברונזה. עצמתי את עיניי ושחיתי משם.
  
  
  מכה!
  
  
  היא הכתה אותי בנייר מגולגל והעירה אותי מחלום עם דירוג X. היא אמרה, "קרטר, אתה חסר תקווה. אני אעזוב אותך לשעה ואתה תעזוב."
  
  
  פתחתי את העין שלי. אָלְפִּית. יפה. אפילו במדי האחות הלבנים והמטופשים האלה. חבורה גדולה של שיער בלונדיני משגע, שיער פלטינה מוזהב ושיער ורוד צהוב, עיניים חומות גדולות, שיזוף מבריק ופה מלא רך, ואז נע למטה וקורא משמאל לימין, שניים מהשדיים היפים בעולם, עשירים וגבוה ועגול ואז - לעזאזל, הזזתי שריר.
  
  
  נאנחתי והתהפכותי. "קדימה," היא אמרה. "חזור לעבוד." עבודה פירושה פיזיותרפיה לרגל שלי. מילי הייתה פיזיותרפיסטית. בשביל הרגל שלי. כל השאר היה לא רשמי.
  
  
  לקחתי מגבת ועטפתי אותה סביב עצמי. שכבתי על מחצלת קנבס על שולחן עיסוי במרפסת של חדר שינה פרטי באחוזה גדולה בסגנון מיסיון ספרדי כשלושים וחמישה קילומטרים דרומית מערבית לטוסון. בית המחסה של דודה טילי או, כפי שהוא פחות מכונה בחיבה, טיפול ושיקום ATR AX. פנסיון ליוצאי המלחמה הקרה.
  
  
  הייתי שם באדיבותו של הרולד ("השמח") ג'נינגס, בוטלג לשעבר, נוכל לשעבר, בעלים של מלון זעיר באיי קאיקוס, ממש מול האיטי. מלון שמח התברר כמסלקה לקבוצת פרילנסרים בשם Blood And Vengeance. מטרתו המוצהרת הייתה להשיג דם ונקמה בקבוצה נבחרת של מדענים אמריקאים. התנועה מומנה על ידי נאצי לשעבר דרום אמריקאי עשיר שגרם לכל זה להיראות ראוי להפי. דם ותגמול הם נחלת העבר, אבל שילמתי על הניצחון עם תרדמת של שבועיים ורגל שבורה. בתמורה, AX סיפקה לי חודשיים של תרגילי שמש והתאוששות ומילי בארנס.
  
  
  מילי בארנס תפסה את רגלי השמאלית והצמידה אליה משקולת מתכת. "ותתמתח," היא אמרה, "ותתכופף... והתכופף... ותמתח, שניים או שלושה - היי! זה לא רע. אני בטוח שבשבוע הבא תצעדי בלי קביים". הבטתי בה בספק. היא משכה בכתפיה. "לא אמרתי לרוץ."
  
  
  חייכתי. "זה גם נורמלי. פשוט החלטתי שאני לא ממהר במיוחד. שכבתי כאן וחשבתי שהחיים קצרים ויותר מדי זמן מושקע בריצה".
  
  
  היא הרימה את גבותיה. "זה לא נראה כמו העתק של קילמאסטר."
  
  
  משכתי בכתפי. "אז אולי זה לא המקרה. אולי אני חושב על לפרוש מ-AX. זרוק. תעשה מה שאנשים אמיתיים עושים". הבטתי בה. "מה אנשים אמיתיים עושים?"
  
  
  "שקר והלוואי שהם היו ניק קרטר."
  
  
  "בכל הכוח."
  
  
  "תמשיך להזיז את הרגל שלך."
  
  
  "מי היית רוצה להיות?"
  
  
  היא חייכה אלי חיוך ילדותי פתוח. "כשאני איתך, אני שמח להיות מילי בארנס."
  
  
  "מתי אעזוב?"
  
  
  "אוי! כשתעזוב, אני אנעל את עצמי בחדר הזה עם הזיכרונות שלי, הדמעות שלי וספרי השירה שלי". היא כיוצה את שפתיה. "זו התשובה שרצית לשמוע?"
  
  
  "רציתי לדעת מה אתה רוצה מהחיים."
  
  
  היא עמדה לשמאלי, ליד המעקה של המרפסת, בזרועותיה שלובות על החזה, השמש זורחת כמו כוכבים צהובים בשערה. היא משכה בכתפיה. "לא חשבתי לרצות משהו כבר שנים."
  
  
  "... אמר לסבתא בארנס ביום הולדתה התשעים. קדימה מותק. זו לא מחשבה עבור אישה צעירה.
  
  
  היא פתחה את עיניה. אני בן עשרים ושמונה."
  
  
  "זה ישן, הא?"
  
  
  "תמשיך למתוח את הרגל שלך"
  
  
  הארכתי את רגלי. היא הושיטה את ידה והרימה את ידה עוד יותר גבוה, מתנודדת ומצדיעה לשמש. היא הסירה את ידיה ואני הרמתי אותן למעלה, הרבה יותר גבוה ממה שחשבתי. "בפעם הבאה, תדחף את עצמך כל כך גבוה." התכופפתי ונשענתי ודחפתי כל כך גבוה.
  
  
  "מילי... אם הייתי עוזב..."
  
  
  "שטויות, ניק! מה שעובר עליך הוא חשיבה טיפוסית לשבוע 12".
  
  
  "אני אנשוך. מה זה?"
  
  
  היא נאנחה. . "זה רק החודש הראשון שאתם מבלים כאן, כולכם ממהרים לצאת החוצה. החודש השני שאתם מתמקדים בעבודה הוא קשה, החודש השלישי. - אני לא יודע - השינויים המטבוליים שלך מתרגלים לכל השקרים האלה. אתה מתחיל להתפלסף, אתה מתחיל לצטט את עומר כיאם. אתה מקבל עיניים מעורפלות כשצופה ב"וולטון". היא נדה בראשה. "שבוע שתים עשרה אופייני במחשבה,"
  
  
  "אז מה קורה אחר כך?"
  
  
  היא חייכה. "אתה תראה. פשוט תמשיך לכופף את הרגל. אתה תצטרך את זה."
  
  
  הטלפון צלצל בחדר שלי. מילי הלכה לענות. ראיתי את השרירים ברגל שלי רועדים. הכל היה חוזר. היא כנראה צדקה. בשבוע הבא אני עלול לזרוק את הקביים. שמרתי על שאר גופי בכושר עם משקולות וחבלים קפיצה ושחיות יומיות ארוכות, ועדיין שקלתי 165. הדבר היחיד שהוספתי בזמן שלי אצל דודה טילי היה שפם פיראט מקסים ומגוחך. מילי אמרה שזה גרם לי להיראות ממש כועסת. חשבתי שאני דומה לעומר שריף. מילי אמרה שזה אותו דבר.
  
  
  היא חזרה לדלת המרפסת. "האם אני יכול לסמוך עליך שתמשיך לעבוד הפעם? הגעה חדשה…"
  
  
  הסתכלתי עליה ורטן. "רומן נפלא. ראשית אתה עוזב אותי לארוחת צהריים, ועכשיו גבר אחר. מי הבחור הזה?"
  
  
  "מישהו בשם דאן."
  
  
  "דן מברלין?"
  
  
  "אותו הדבר".
  
  
  "המ. בהתחשב בכל הדברים, אני יותר מקנא בארוחת הצהריים".
  
  
  "אה!" – אמרה, ניגשה ונישקה אותי. היא רצתה שזה יהיה קל. נשיקה קטנה בתור בדיחה. איכשהו זה הפך למשהו אחר. לבסוף היא נאנחה והתרחקה.
  
  
  אמרתי, "תן לי את העיתון הזה לפני שאתה הולך. אני חושב שהגיע הזמן שלי להפעיל את המוח שלי שוב".
  
  
  היא זרקה עלי את העיתון וברחה. קיפלתי אותו בחזרה לעמוד הראשון.
  
  
  לאונרד פוקס נחטף.
  
  
  או במילותיו של הטוסון סאן:
  
  
  צאר המלונות המיליארדר לאונרד פוקס נחטף ממחבואו הגדול בהאמה ברד של כדורים ורימונים.
  
  
  קרלטון וורן, גזבר חברת האחזקות של פוקס, קיבל הבוקר שטר כופר בדרישה של 100 מיליון דולר. על השטר היה חתום "אל-שיטן", שפירושו בערבית "השטן".
  
  
  זוהי התקפת הטרור הראשונה של קבוצה שלפי החשד היא רסיסי ספטמבר השחור, הכוחות המיוחדים הפלסטינים האחראים להרג באולימפיאדת מינכן ולמעשי הטבח בשדות התעופה של רומא ואתונה.
  
  
  כשנשאל כיצד הוא מתכנן לגייס את הכסף, אמר וורן שהחברה תצטרך לזרוק מניות ולמכור אחזקות "בהפסד משמעותי. אבל, הוא הוסיף, עכשיו זה לא הזמן לחשוב על כסף. בסופו של יום, חייו של אדם מונחים על כף המאזניים".
  
  
  יאסר ערפאת, הדובר הראשי של אש"ף (הארגון לשחרור פלסטין, ועדת ההיגוי של כל כוחות הפדיינים) הציע "אין תגובה" הרגיל שלו.
  
  
  
  
  הייתה בזה איזו אירוניה פרועה. פוקס נסע לאיי בהאמה בעיקר כדי לשמור על חירותו ועל הונו. הפד התכוננו לזרוק עליו את הספר. מהדורה מיוחדת כרוכה בעור עם חריטת זהב; כזו שמפרטת רק פשעים של מיליון דולר - הונאת ניירות ערך, הונאה, קונספירציה, הונאת מס. אבל פוקס הצליח להימלט. אל הנמל החוקי הבטוח של איי בהאמה הגדולה.
  
  
  עכשיו מגיעה האירוניה מספר שתיים: גם אם וארן שילם את הכופר, התקווה הטובה ביותר של פוקס להישאר בחיים הייתה אם סוכנים פדרליים יחטפו אותו בחזרה. זו הייתה הדוגמה האולטימטיבית לרעיון הישן שהשטן שאתה מכיר טוב יותר מהשטן - או אל-שיטן - שאתה לא מכיר.
  
  
  וושינגטון תשתלט, בסדר. לא לאהבתו של לאונרד פוקס. אפילו לא רק בגלל העיקרון הכרוך בכך. היינו בעניין הזה מהסיבה הפשוטה של הגנה עצמית, כדי למנוע ממאות מיליוני דולרים של כסף אמריקאי ליפול לידיהם של טרוריסטים.
  
  
  התחלתי לתהות אם AXE היה מעורב. ומי באקס. ומה הייתה התוכנית. הסתכלתי החוצה אל הנוף המואר בשמש ופתאום הרגשתי צורך במדרכות קפואות, מחשבות קרירות ונשק קשיח קר ביד.
  
  
  מילי צדקה.
  
  
  השבוע השנים-עשר הסתיים.
  
  
  
  
  
  
  פרק שני.
  
  
  
  
  
  לאונרד פוקס מת.
  
  
  מת, אך לא נהרג על ידי אל-שיטן. הוא פשוט מת. או כמו שחבר שלי אומר, "הלב שלו החסיר פעימה."
  
  
  "אחרי שבילה שבועיים במחנה טרור, נחת בשלום בנמל התעופה לוקאיה, לאחר שאמר שלום למצלמות הטלוויזיה, לאחר ששילם מאה מיליון דולר כדי לחיות - לאונרד פוקס מת. שלוש שעות בבית ופפט!
  
  
  אם יש דבר כזה גורל, אתה חייב להסכים שיש לו חוש הומור אפל.
  
  
  ינס הביט בכרטיסיו. "אני בעד פרוטות."
  
  
  קמפבל שלף אחד ולקח ביס. פראלי אמר, "תקל". הורדתי אגורה ולקחתי ניקל. עשינו קבוצה גדולה של שחקנים. הם התאספו סביב מיטת בית החולים. ג'נס עם רגליו צמודות לתקרה באותו עינוי עצום הידוע כדדליפט, קמפבל עם טלאי על עין אחת ופרלי עם זקן שחור עבה בן ארבעה חודשים יושב בכיסא גלגלים ומתאושש מכל מה שקורה כשכדורי כנופיות פוגעים בך מְעִי. מבחינתי הלכתי קילומטר בבוקר ובהשוואה לאחרים הרגשתי בריא.
  
  
  פניתי אל ג'נס. האיש שלנו בדמשק. לפני שבוע לפחות. הוא היה חדש ב-AX אבל הכיר את המזרח התיכון. "אז מה אתה חושב שהם יעשו עם הכסף?"
  
  
  "מתאים לך את הניקל הזה." הוא זרק את הניקל על המיטה. "לעזאזל, אני לא יודע. הניחוש שלך טוב כמו שלי." הוא הרים את מבטו מהכרטיסים. "מה הניחוש שלך?"
  
  
  משכתי בכתפי. "אני לא יודע. אבל אני בספק אם הם ישתמשו בו כדי להצטייד בקופסאות שימורים, אז אני חושב שקנינו לעצמנו חבורה של אימה.
  
  
  קמפבל שקל לשחק תמורת אגורה. "אולי הם יקנו עוד כמה טילי SAM-7. פגע בכמה מטוסים שנכנסו לנחיתה. היי, מתי עונת הציד 747?
  
  
  פראלי אמר: "כל חודש עם B"
  
  
  "מצחיק," אמרתי. "אנחנו משחקים קלפים?"
  
  
  קמפבל החליט להוציא פרוטות. בהכירו את קמפבל, הייתה לו זרוע טובה. "הדבר הגרוע ביותר הוא," אמר לפרלי, "כל טרור שהם יחליטו לקנות, הם יקנו אותו בכסף אמריקאי ישן וטוב".
  
  
  "תיקון. עם הכסף של לאונרד פוקס". פראלי ציחקק וליטף את זקנו. "טרור הזיכרון של לאונרד פוקס".
  
  
  קמפבל הנהן. "ואני לא חושב שפוקס מאבד הרבה שינה."
  
  
  "אתה צוחק?" פראלי התקפל. "איפה שפוקס נמצא עכשיו, הם לא ישנים. אש וגופרית שומרים אותך ער. בנאדם, שמעתי שזו נשמה אחת רעה."
  
  
  ינס הביט בפרלי. לג'ינס היו פנים של קצין בריטי. שיזוף מדברי, שיער בלונדיני מולבן בשמש; נייר הכסף המושלם לעיניים כחולות קפואות. ג'נס חייך. "אני חושב שאני מזהה את הצליל הירוק של הקנאה."
  
  
  קימטתי את פניי. "מי יכול לקנא בלאונרד פוקס המנוח? כלומר, מי צריך כמה מיליארדי דולרים, טירה בספרד, וילה ביוון, מטוס פרטי, יאכטה של מאה מטר וזוג חברות כוכבות קולנוע מפורסמות בעולם? שְׁטוּיוֹת! לפרלי יש את הערכים הטובים ביותר, נכון, פראלי? "
  
  
  פראלי הנהן. "בְּהֶחלֵט. דברים כאלה יכולים להרוס את הנשמה שלך".
  
  
  "נכון," אמרתי. הדברים הכי טובים בחיים הם השמש והירח ועוגיות אוראו".
  
  
  "והבריאות שלי," אמר פראלי. "יש לי את הבריאות שלי."
  
  
  "לא תקבל את זה אם לא תחזור למיטה." מילי עמדה בפתח. היא ניגשה לחלון ופתחה אותו לרווחה. "אלוהים אדירים," היא אמרה, "מה עישנת? זה כמו חדר אמיתי מלא עשן". היא פנתה אלי. "ד"ר שילהאוס רוצה לראות אותך בעוד חמש עשרה דקות, ניק." היא כחכחה בגרונה. "הוא גם רוצה לראות את פרלי במיטה ואת קמפבל בחדר הכושר".
  
  
  "מה עם ג'נס?" אמר פראלי. "מה הוא היה רוצה לראות את ג'נס לובש?"
  
  
  "בגרור," הציע קמפבל.
  
  
  "בחובות," אמר פרלי.
  
  
  "משוגע," אמר קמפבל.
  
  
  "IN..."
  
  
  "ללכת!" – אמרה מילי.
  
  
  הם הלכו.
  
  
  מילי התיישבה על כיסא פלסטיק שחור. "זה סיפור די מעניין על לאונרד פוקס. לא האמנתי כששמעתי את החדשות. איזה סוף פרוע".
  
  
  הנדתי בראשי. "זה רחוק מלהסתיים, מותק. זה אולי הסוף של לאונרד פוקס, אבל זו רק ההתחלה של משהו אחר. לא משנה מה הם מתכננים עם הכסף".
  
  
  מילי נאנחה. "אני יודע איזה סוג של צלפים הייתי מכין. ובכן, תשאלו אותי חברים, צלפים מינקים."
  
  
  ינס הסתובבה ונתנה בה מבט קפוא. "האם באמת היית?" הוא פתאום נעשה רציני מאוד. מצחו היה מגולף בקמטים עמוקים. "כלומר - האם הדברים האלה חשובים לך?"
  
  
  היא עצרה לרגע ועיניה השתנו. זה היה כאילו היא קראה משהו בין השורות. "לא," היא ענתה לאט. "ציינתי. בכלל לא". היא שינתה את הטון שלה בפתאומיות. "אז אתה חושב שאל-שיטן יוציא את הכסף על טרור".
  
  
  גם ג'נס עבר. "אלא אם כן נמצא אותם קודם."
  
  
  מילי הביטה במהירות מגנס אלי אל ג'נס שוב. "אגב" אנחנו "אני מניח
  
  
  אתה מתכוון לאקס? "
  
  
  הוא הביט ברגלו המושטת לעבר התקרה. "טוב, בוא נגיד את זה ככה - אני לא מתכוון אליי. בזכות האידיוט השיכור המטופש הזה. אתה יודע, צועני ערבי אמר לי פעם שיום שלישי היה היום חסר המזל שלי. אז בכל יום שני בערב אני מניח את האקדח שלי ואני אף פעם לא עושה שום דבר מוצל ביום שלישי. אז מה קורה? אני הולך ברחוב בשליחות תמימה ותייר אבנים מכה אותי במכוניתו. מתי? "
  
  
  "ביום שישי?"
  
  
  ג'נס התעלם ממני. "והייתי נותן את רגלי הימנית כדי להיות בסוריה עכשיו".
  
  
  הסתכלתי על הרגל שלו. אמרתי, "אף אחד לא ייקח את זה."
  
  
  הוא המשיך להתעלם ממני והביט במילי. "בכל מקרה, כדי לענות על השאלה שלך, מותק, אתה יכול להתערב שהרבה בחורים מחפשים את שיטן עכשיו." עכשיו הוא פנה אליי. "אלוהים, היו להם יותר משבועיים - עולם שלם של סוכנים לוהטים - והם לא הצליחו להמציא דבר ארור".
  
  
  "ואז פוקס עוזב ומת לפני שהוא יכול לדבר. אני בטוח שוושינגטון ממש כועסת". העפתי מבט הצידה אל ג'נס. "אתה חושב שאקס היה שם?" הוא התחיל למשוך בכתפיו.
  
  
  מילי אמרה במהירות, "על אל-שיטן - אילו פעולות אתה חושב שהם מתכננים? כלומר, נגד מי?"
  
  
  ג'נס משך בכתפיו שוב. "זה תלוי מי זה אל שיטן. יש עשרות פלגים בפדאיין, ולכולם יש מטרות קצת שונות ורשימת אויבים קצת אחרת".
  
  
  מילי הזעיפה פנים. "האם אתה יכול להסביר?"
  
  
  הוא קרץ לה. "אני אוהב להסביר. זה גורם לי להרגיש חכמה. תקשיבו: יש לכם כמה קבוצות קיצוניות שלא רק רוצות למחוק את ישראל מעל פני האדמה, אלא גם רוצות להפיל משטרים ערביים - להתחיל מהפכה שלמה. ואם אל שיטן הוא חלק מהחבורה הזו, רשימת ה"נגד" יכולה להיות ארוכה למדי. מנגד, יש את אל-פתח, הקבוצה הגדולה ביותר. הם פחות או יותר נצמדים לפשרה, שיכולה להיות שטויות. כי ספטמבר השחור - החבר'ה הכי מדממים באש"ף כולו - חייבים להפוך לחלק מהפתח". הוא שילב את ידיו. "אז אתה מנסה להבין את זה."
  
  
  "אבל העיתון אמר ששייטן עשוי להיות חלק מספטמבר השחור". מילי הביטה בי. "מה זה אומר עליהם?"
  
  
  הנדתי בראשי. "בהחלט שום דבר. תראה, יש להם כל כך הרבה סיעות כי לכל אחד יש רעיונות משלו. אז הם מקימים קבוצה, ודי מהר הקבוצה מתחילה להתפרק לקבוצות, ודי מהר הרסיסים מתפרקים לקבוצות, ולמיטב ידיעתנו, שיטן יכול היה להיות שישה בחורים טיפשים שלא אהבו את מה שהם מקבלים לארוחת ערב." פניתי אל ג'נס. "איך זה לתיאוריה? חבורה של צמחונים מטורפים בכוח?"
  
  
  ג'נס הביט בי בצורה מוזרה מאוד.
  
  
  קימטתי את פניי. "זו - למקרה שלא הבנת - זו הייתה בדיחה."
  
  
  הוא המשיך להסתכל עליי בצורה מוזרה מאוד. "אולי אתה צודק."
  
  
  פניתי למילי. "אני חושב שהוא צריך זריקה."
  
  
  "אני בסדר". הוא עדיין נראה מוזר. "מה שאני מנסה להגיד לך זה שאולי אתה צודק. אל-שיטן יכול להיות כל אחד. זה יכול להיות כל דבר בכלל. בהנחה שהיו רק שישה בחורים, לא תצטרך יותר כדי לפשוט על פוקס..."
  
  
  "כך?"
  
  
  "אז... אז אולי הם לבד. אולי באמת יש להם תוכנית מטורפת משלהם".
  
  
  "אולי הם רוצים להכשיר גזר?"
  
  
  "או אולי הם רוצים לפוצץ את העולם".
  
  
  החלפנו לפתע מבט ארוך ושקט. הגענו לרעיון מלוכלך אחד. אם שיטן היה מטורף שש פעמים לבד, היה להם הרבה יותר קשה לשנות את הניחושים שלהם. המהלכים והתוכניות שלהם יכולים להיות כל דבר. לגמרי הכל.
  
  
  חשבתי על זה כמה דקות לאחר מכן כששילהאוס בדק אותי, דחף את רגלי ודיבר טוב ממני. "הרבה יותר טוב, N3. כמעט מאה אחוז", הוא חייך.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  מילי חייכה. "הרבה יותר טוב."
  
  
  סטרתי לה על ישבנה העירום והיפה. "כלבה לא רומנטית," אמרתי. "מדברים על הרגל שלי בזמן כזה..."
  
  
  "טוב," היא אמרה בערמומיות, "לא יכולתי שלא לשים לב..."
  
  
  "אסור לשים לב לשום דבר בכלל. אתה בטח עסוק מדי בלהסתכל על אורות צבעוניים."
  
  
  "הו, אלה," היא אמרה, והעבירה לאט מאוד את אצבעה לאורך הגב שלי, על כל הגב שלי. "אתה מתכוון לדברים המרצדים באדום וכחול שקורים כשהפעמונים מצלצלים...?"
  
  
  הסתכלתי עליה. "יש לך מזל," אמרתי ומשכתי אותה אליי, "שג'יי אוהב נשים חכמות." ידי חפנו את שדיה והכוס שלי עלתה על גדותיה בנשיותה העזה.
  
  
  "יָקָר?" היא אמרה בעדינות רבה, "למען הפרוטוקול," היא נישקה לאוזני, "אתה מופע אור וסאונד מרהיב למדי."
  
  
  "ואת היית...
  
  
  - נישקתי את החזה שלה: - "את רוצה לנגן את התקליט הזה שוב?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  מילי לא ישנה. הרגשתי את הריסים שלה מחליקים על הכתף שלי. היא העמידה פנים שהיא ישנה, ואני עשיתי לה טובה בכך שהעמדתי פנים שאני מאמין לה. כשאישה משחקת את המשחק הזה, בדרך כלל יש לה סיבה די טובה. ומילי לא שיחקה משחקים חסרי משמעות.
  
  
  החדר היה שקט וחשוך למעט אור הירח שהסתנן מבעד לתריסים, ויצר דוגמת פסים על התקרה. הלילה היה קריר והגוף החום המפותל שהיה עטוף סביבי היה מכוסה בשמיכה כחולה כהה, לא הייתי צריך לראות אותה. הוא ריחף לי בראש, רקד בין פסי הירח על התקרה.
  
  
  מילי הייתה פרדוקס. בחורה פשוטה ומסובכת. הייתה לה יעילות בלתי מעורערת. שום דבר לא הפריע למילי. היא יכלה להסתכל לך בעיניים גם אם חצי מהפנים שלך היו מפוצצות. ובמבט הזה לא היו לא רחמים ולא פחד. והיית יודע שהיא לא משחקת.
  
  
  הכל עם מילי היה עסקים כרגיל, כולל אנחנו. זו הייתה ידידות טובה ועמוקה שכללה סקס, אבל לא רומנטיקה. מילי ניהלה פעם רומן אהבה אחד עם סם, אבל סם מת.
  
  
  רק התמונה הייתה שגויה. אף אחד לא "אוהב שוב". אם ג'ולייט לא הייתה מאבדת את העשתונות, ארבע שנים מאוחר יותר היא הייתה מתחתנת עם מישהו אחר, ובעבור חמש אתה מקבל עשר, היא הייתה מתחתנת מאהבה. אולי לא בדיוק אותה אהבה, אבל אהבה היא בדיוק אותה אהבה. כי לאהוב זה כמו כל כישרון אחר. אם אתה עושה משהו טוב, אתה צריך לעשות את זה שוב. למילי היה כישרון. היא פשוט פחדה להשתמש בזה.
  
  
  היא נעה מאחורי הכתף שלי. "מה השעה?" היא שאלה.
  
  
  השעה הייתה אחת עשרה.
  
  
  מתחתי את רגלי והפעלתי את הטלוויזיה עם בהונות. היא אמרה, "תפסיק להשוויץ," ופיהקה בזהירות.
  
  
  הטלוויזיה נדלקה והאישה הודיעה לאמריקה המנומנמת שהיא לא מוטרדת מריח בית השחי שלה. מילי כיסתה את פניה בכרית. "אם תראה את הסרט, אני אגיד לך איך הוא מסתיים. אמריקאים, בוקרים ושוטרים תמיד מנצחים".
  
  
  אמרתי, "אני לא רוצה לספר לך, אבל אני מתכנן לצפות בחדשות."
  
  
  "אותו סוף. אמריקאים, בוקרים ושוטרים תמיד מנצחים".
  
  
  הכרוז אמר, "הטרור שוב חזר לכותרות". התיישבתי זקוף. מילי התגלגלה לזרועותיי.
  
  
  "שלושה ימים לאחר מותו של לאונרד פוקס, עוד חטיפה של נועז. הפעם בריביירה האיטלקית, כשהמיליונר האמריקאי הארלו ווילטס נחטף מהווילה הכפרית הפרטית שלו. ווילטס, המחזיק במניות הרוב ברשת המוטלים קוטג', הגיע זה עתה לאיטליה כדי לדון בתוכניות לרכישת מלון רונאלדי". (עדיין צילום של ווילטס שהגיע לאיטליה.) "כריס ווקר ממינסוטה דיבר עם אשתו..."
  
  
  המצלמה פנתה לסלון מפואר בפרבר המיליונרים של איפשהו, מינסוטה, שם גברת ווילטס דומעת סיפרה את אותו סיפור קר. החוטפים רצו מאה מיליון דולר. לשבועיים. כסף מזומן. הם קראו לעצמם אל-שיטן. שָׂטָן.
  
  
  מה שהם תכננו לקנות בכסף הזה, המחיר הגיע כעת למאתיים מיליון. ואם מישהו לא יציל את ווילטס, השטן יצטרך לשלם.
  
  
  עצמתי את עיניי. בדיוק מה שהעולם צריך עכשיו. מאתיים מיליון דולר טרור.
  
  
  מילי הושיטה יד וכיבתה את הטלוויזיה. "תחזיק אותי," היא אמרה. "רק תחזיק אותי, בסדר?"
  
  
  חיבקתי אותה. היא הייתה ממש רעועה. אמרתי, "מותק, היי! מה זה? תקשיב, אף אחד לא רודף אחריך."
  
  
  "מממ, אני יודע. אבל יש לי הרגשה נוראית שמישהו עוקב אחריך. שזה הלילה האחרון שנהיה ביחד".
  
  
  קימטתי את פניי. "בואו. מי עוקב אחרי? מי בכלל יודע שאני כאן?"
  
  
  "גרזן," היא אמרה בשקט. "אקס יודע שאתה כאן."
  
  
  הסתכלנו אחד על השני הרבה מאוד זמן. ופתאום זה הפסיק להיות ביטוי ריק. פתאום זה הפך להרבה יותר מסתם ידידות.
  
  
  "אתה יודע..." היא התחילה.
  
  
  נישקתי אותה. "אני יודע.'"
  
  
  משכתי אותה קרוב יותר, הכי קרוב שיכולתי, ושום דבר לא השתנה אחרי זה.
  
  
  למעשה, זה עשה הבדל.
  
  
  למחרת בבוקר התקשר הוק מאקס בוושינגטון, ובערב הייתי בטיסה למזרח התיכון. משימה: למצוא ולעצור את השטן.
  
  
  
  
  
  
  פרק שלישי.
  
  
  
  
  
  רחוב דיזנגוף הוא הברודווי של תל אביב. או, ליתר דיוק, זה כיכר פיקדילי, סאנסט סטריפ ושדרת מיאמי קולינס שהתגלגלו לאחד. יש בתי קפה, חנויות, ברים, ברים, יהלומים, ג'ינס, מוזיקה, תיאטראות, אורות, רעש, מכוניות, המונים ודוכני פיצה חדשים מפלסטיק.
  
  
  ישבתי ליד השולחן בפנים
  
  
  בית קפה באוויר הפתוח שבו אני שותה את הבירה השלישית שלי מכוכב הזהב וצופה בשמש שוקעת מעל העיר. זה נראה כמו כדור חוף אדום ושמן שנופל לאט על פני השמים הכתומים.
  
  
  הייתי כאן כי ג'קסון רובי מת. רובי גר בתל אביב. אבל הוא טעה. הויזה שלו זיהתה אותו כעיתונאי אמריקאי, כתב במזרח התיכון במגזין World. הכותרת אפשרה לו לשאול מגוון שאלות ולשלוח מברקים, סתמיים ואחרים, לשירות העיתונות והחוטים המאוחדים. במקרה בוושינגטון איקס. עיסוקו האמיתי היה כמשקיף AXE.
  
  
  עבודתו של צופה דומה מאוד למה שהיא נשמעת. לצפות. לדעת מה קורה בחלקו של העולם. זה אומר, בין היתר, לדעת מי המודיעים, השרירים השכירים והגנגסטרים המקומיים, וכן לגלות מי הם החבר'ה שיכולים להשאיל לך סירה, לתת לך כיסוי או לחתוך כדור. רובי היה טוב. יותר טוב מטוב. רובי היה הוגה דעות. היה לו אחד מאותם מוחות אנליטיים של אמן שחמט. הוא נמצא בעבודה הזו יותר משלוש שנים ועדיין לא קרא לנו יורה לא נכון. אז כשרובי טלגרפה בקוד ארבעה כוכבים: "מצאתי את השטן. שלח את החיילים," נותרה רק שאלה אחת לשאול: האם יש מקום על הר ראשמור לפניה של רובי?
  
  
  רק שעה לאחר מכן, רובי מת. הוא נדקר בגבו בסמטה בירושלים. פוקס עדיין היה אסיר כשזה קרה, אבל אם רובי באמת ידע איפה המיליונר, לא היה לו זמן לספר לאף אחד אחר. לפחות לא היה לו זמן לספר על זה לאקס.
  
  
  התפקיד שלי היה לנסות להתחיל את הדיון מחדש. עקבו אחר עקבותיו של רובי אל מקום המחבוא של אל-שיטן והצילו את הקורבן החדש, הארלו וילטס. החלטתי להתחיל בתל אביב כי שם התחיל ג'קסון רובי. מה שלמד בתל אביב העלה אותו בדרך לירושלים.
  
  
  אולי.
  
  
  אולי זה הכי טוב שיש לך. תפקידו של סוכן מורכב מהר של הסתברויות, ערימה ענקית של הסתברויות. ואתה תמיד משחק "מצא את המחט" ואתה תמיד משחק נגד הזמן.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. הגיע הזמן ללכת. עצרתי את המלצר ודרשתי את הצ'ק כשהשמיים הוציאו ורדים ואז הפכו לאדומים לסגול-ורוד עמוק כאילו הוא שמע את כל המצלמות מקליקות ומצא את עצמו לא רגוע מכל העניין.
  
  
  עשיתי דרכי בין הקהל לכיוון רחוב אלנבי, התבוננתי בבנות בג'ינס נמוך וחולצות רקומות רכות ורפויות שרמזו על עושר עגול ללא חזיות. צפיתי איך בנים מסתכלים על בנות ותיירים בשמלות כותנה מביטים בעיניים נלהבות באותה מידה בתצוגת מוצרי המאפה על עגלות בבתי קפה.
  
  
  מצאתי מונית ונתתי כתובת לא נכונה ביפו, עיר ערבית עתיקה כמה קילומטרים דרומה ולפני כמה מאות שנים. חזרה לרחובות הצרים המתפתלים, סמטאות האבן המקומרות והמבוכים בסגנון קסבה. בואו נחזור למזרח התיכון האמיתי ולהתרחק מהמודרניות האוניברסלית שנראה שהופכת כל עיר בעולם לכל עיר אחרת בעולם.
  
  
  שילמתי לנהג והלכתי ארבעה בלוקים לרחוב שישים, לבניין גוץ עם קירות עבים וגג אדום. דרך חצר האבן ומעלה גרם מדרגות אחד.
  
  
  דפקתי שלוש פעמים על דלת העץ הכבדה.
  
  
  "א?" אמר הקול. זה היה חד ועמוק.
  
  
  "גלידת וניל," עניתי בפלאסט.
  
  
  "היום הר?" הוא התחיל לצחוק.
  
  
  "הנה," אמרתי לסופרן. "יורד גשם".
  
  
  תרגום אחד של זה יהיה: "מה?" "גלידת וניל." "קַר?" "לא, יורד שלג." תרגום נוסף היה שלא עוקבים אחריי.
  
  
  הדלת נפתחה. בנימין חייך. הוא הפנה אותי לעבר העומס החשוך והנעים של החדר. "בכל פעם שאני צריך להשתמש באחד מהקודים האלה, אני מרגיש כמו סוכן קומיקס ארור. האם תרצה קוניאק?
  
  
  אמרתי מה שאני רוצה.
  
  
  הוא ניגש למטבח ומזג שתי כוסות. דוד בנימין היה סוכן בדרגה ראשונה של שירות הביון הישראלי שים ב'. עבדתי איתו לפני כעשר שנים והייתי כאן כי רובי יכלה לעבוד איתו גם. משקיף AX בודד במדינה ידידותית נדרש לשתף פעולה עם סוכנים מקומיים. ואם לא היה בקשר עם בנימין, אז אולי בנימין היה יודע עם מי הוא בקשר.
  
  
  הוא חזר עם כוסות ובקבוק והניח את מסגרתו הענפה באורך 10 מטרים על ספת העור החומה השחוקה. הרים את כוסו ואמר: "לה חיים. טוב לראות אותך, קרטר." הוא הניח את רגליו על השולחן המצולק.
  
  
  בנימין השתנה. הוא איבד את מבטו המבריק של הלוחם הצעיר עם ההנחה הקרירה של אלמוות. עכשיו הוא נראה כמו לוחם אמיתי. גם קשה וגם רך יותר מהילד שהיה. הפנים נחתכו לזוויות העיקריות, והעיניים הכחולות היו ממוסגרות בקווים מלוכסנים. הוא לבש סוודר מגרד
  
  
  וג'ינס.
  
  
  הדלקתי סיגריה. "אמרתי לאודים למה אני רוצה לראות אותך. אז אני מניח שאני לא צריך להתחיל בפסגה".
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "לא. אני מבין מה הבעיה. הבעיה היא שלידידנו המשותף חסרה רוח שיתוף הפעולה. אה כן, כמובן," הוא משך בכתפיו ונשען לאחור, "אם אני צריך מידע, אם יש לו, הוא יגיד לי." אם הייתי שואל אותו. הוא בהחלט לא היה מתנדב".
  
  
  הסתכלתי עליו וחייכתי. "תגיד לי," אמרתי, "אם היית יודע איפה שיטן מתחבא, היית ממהר לתא הטלפון ומתקשר לאקס?"
  
  
  בנימין צחק. "בסדר," הוא אמר. "אז זה מאזן אותנו. אילו ידעתי, הייתי הולך לשם עם עמי ומקבל אותם לכבוד גדול של ישראל. אבל אילו ידעתי, ואתה שואל אותי, הייתי חייב לומר לך. ומכיוון שאני כזה אני מבין שאתה שואל - לא הוא לא אמר לי שום דבר על היכן אל-שיטן עשוי להיות.
  
  
  "מכיר מישהו אחר מה הוא יכול להגיד?"
  
  
  "בשב"כ? לא. אם הוא היה מספר למישהו זו הייתי אני. חפרתי בשבילך. המציא משהו שאולי לא אומר כלום, או שזה יכול להיות המקום להתחיל בו. רגע לפני יציאת רובי מתל אביב לירושלים, הוא קיבל כשנים עשר אלף לירות מהקרן שלו".
  
  
  "שלושת אלפים דולר."
  
  
  "כן."
  
  
  "תשלום למישהו?"
  
  
  "אז אני מציג. ויש משהו שאני יודע על ג'קסון רובי. הוא מעולם לא שילם עד שאימת את המידע. אז אתה צריך להבין שבשלושת אלפים דולר מישהו אמר לו את האמת הגדולה".
  
  
  "נשארת השאלה: האם הכסף היה למישהו כאן בתל אביב או למישהו שהוא עמד לפגוש בירושלים?"
  
  
  בנימין חייך. "זה משאיר שאלה." הוא מזג עוד מנה של קוניאק מעט מתוק. "שוב - אם הייתי יודע את התשובה, הייתי אומר לך. ושוב - אני לא יודע," הוא לגם במהירות והעווה את פניו. "תקשיבו," הוא אמר, "גם החבורה השטנית הזו מטרידה אותנו. אלוהים אדירים, אנחנו אלה שהם באמת מחפשים. אם ישימו את ידם על ארבע מאות המיליון האלה..."
  
  
  "חכי שנייה! ארבע? מאיפה אני, אחד ועוד אחד זה שניים. פוקס ווילטס. מאתיים מיליון."
  
  
  "וג'פרסון ומיילס. ארבע מאות מיליון". הוא חצה את החדר והרים את הג'רוזלם פוסט. "כאן.".
  
  
  הוא זרק לי עיתון. קראתי את הדו"ח של רוג'ר ר. ג'פרסון, יו"ר מועצת המנהלים של נשיונל מוטורס. ת'ורגוד מיילס, יורש מזון לכלבים במיליוני דולרים. שניהם נחטפו בלילה הקודם, נחטפו מבתים בטוחים בארצות הברית. עכשיו הייתי צריך להציל שלושה בחורים. הנחתי את העיתון.
  
  
  "השיטן הזה נשמע ערמומי מכדי להיות אמיתי".
  
  
  בנימין הנהן. "אבל לא הם." הוא חייך בזעף. "והמיתוס של חוסר היעילות הערבי מתפורר".
  
  
  למדתי את זה ונאנחתי. "אמרת שגם השב"כ מודאג..."
  
  
  "בְּהֶחלֵט. מישהו עובד על זה". הוא טלטל את ראשו. "אבל מי? איפה? אני בורה כמוך. הדבר היחיד שאנו יכולים להניח בביטחון הוא שהבסיס של שיטן אינו בישראל. זה משאיר אפשרויות רבות אחרות. לוב? לבנון? סוּריָה? עִירַאק? הפרטיזנים הולכים וגדלים".
  
  
  "אוקיי, אז אנחנו יודעים שזה המזרח התיכון - וההובלה הראשונה של רובי הגיעה מתל אביב".
  
  
  "או ירושלים. תקשיב, ואדים יודע למה אתה כאן. דיברת איתו היום. ואדים הוא הבוס שלי, כמו הוק שלך. אז אם הוא לא אמר לך כלום, אולי תחשוב שהוא לא יודע כלום... או שהוא יודע משהו ולא רוצה לספר לך. אני, אני כאן בעניין אחר. הכי טוב שאני יכול לעשות זה לכוון אותך לכיוון הנכון ולומר לך שאם אי פעם הוצמדת לך בסמטה כשהגב שלך צמוד לקיר ושישה אקדחים על הבטן - אם אתה יכול להגיע לתא טלפון, התקשר ואני אבוא."
  
  
  "תודה לך, דיוויד. אתה אפרסק אמיתי."
  
  
  הוא חייך. "הם לא מתאימים יותר ממני. האם אתה צריך לידים?
  
  
  "אני צריך לענות?"
  
  
  "אני ממליץ לך לחפש את שרה לביא. רחוב אלנבי כאן בתל אביב. חוזר אמריקאי. אני חושב שזה מורה. הוא ורובי... רעדו. המילה הזו?"
  
  
  "רועד," צחקתי. "אבל זה אותו דבר."
  
  
  הוא חשב על זה דקה וחייך. ואז הוא התחיל לצחוק. צליל נמוך, מלא ומתגלגל. זה הזכיר לי ערבים ישנים. דוד וחברתו. שאלתי מה שלומה.
  
  
  עיניו האפרו. "דפנה מתה." הוא הושיט סיגריה, פניו אבנים. ידעתי מספיק כדי לא לומר "סליחה" זעום. הוא המשיך בצורה שווה. "יש לי ניחוש נוסף שאולי תרצה לעקוב." עיניו הפצירו בי לא לגרום לו להרגיש.
  
  
  "תירה," אמרתי.
  
  
  "המסעדה נמצאת ברחוב אל ג'זאר. ואם אתה רוצה לתת רמז על האזור, אל ג'זאר היא מילה ערבית שמשמעותה בריון. בכל מקרה, אנחנו
  
  
  השגיח על המקום, ויום אחד ראה את רובי נכנס אליו. אולי היה לו שם איש קשר".
  
  
  אולי עוד ארבעים לאחד.
  
  
  הוא משך בכתפיו ברחבה. "אני יודע שזה לא הרבה, אבל זה כל מה שאני יכול לחשוב עליו." הוא נשען לאחור ופגש את מבטי. "המקורות שלי לא יודעים שום דבר מועיל."
  
  
  "מה אם הם היו עושים?"
  
  
  הוא כחכח בגרונו, "הייתי אומר לך."
  
  
  "בִּיוֹשֶׁר?"
  
  
  "לך לעזאזל."
  
  
  אני מתעורר. "לא אני. אני הולך לגן עדן. על מחשבותיי הטהורות ועל מעשיי הטובים". לקחתי את הלגימה האחרונה שלי מקוניאק.
  
  
  הוא הושיט את ידו. "בהצלחה," הוא אמר. "ואני מתכוון לזה, ניק. אם אתה צריך עזרה, אתה יכול לסמוך עליי".
  
  
  "אני יודע," חייכתי. "כל עוד יש לי עשרה סנט לטלפון."
  
  
  
  
  
  
  פרק ארבע.
  
  
  
  
  
  בואו נדבר על גיהנום. בפנים, קלאב אל ג'זאר נראה כמו המעגל השביעי של דנטה. המקום שהם עוזבים לרוצחים. זה היה קהל של גברים בלבד, ולאדם זה נראה כאילו הם מעדיפים להרוג אותך מאשר לשתות אותך.
  
  
  החדר היה קטן, צפוף וחשוך, צבוע בסגול עמוק. נמלים נתלו על חוטי ציצית, ונחשי עשן טיפסו על הקירות לעבר התקרה הנמוכה והמנומרת, שם הכנפיים השחורות של מאוורר מסתחרר הכו אותם בחזרה לעננים חסרי משמעות. ממקום כלשהו במעמקים נשמע קול עוד וצלצול של טמבורין.
  
  
  כשנכנסתי דרך הדלת הכל נעצר. ארבעים זוגות עיניים נסחפו באוויר; שמונים עיניים זזו באותו רגע. כמעט אפשר היה לשמוע את כולם מסתובבים. ואז השיחה התחילה שוב. לְהַלָן. שִׁקשׁוּק. וגם טמבורין.
  
  
  גבר קטן וכהה בחולצה רטובה מזיעה ניגש ונתן בי מבט קודר קל. הוא שילב את זרועותיו והביט בי, קצר מדי מכדי שהמראה המאצ'ואי שלו יעבוד טוב. הוא ירק על הרצפה. חצי סנטימטר מהמגף שלי.
  
  
  חייכתי. "ערב טוב גם לך."
  
  
  הוא הרכין את ראשו. "אמריקני?"
  
  
  "ימין. אֲמֶרִיקָאִי. אמריקאי רעב. חבר שלי ממירה המליץ לך על מקום”. אמרתי את זה בקול רם.
  
  
  הוא העביר את משקלו; נמחק, ואז הזעיף את מצחו שוב. "באת לאכול?"
  
  
  הנהנתי. "ותשתה."
  
  
  הוא הנהן. "אני בפנים. אנחנו ניתן לך את האישור". כבר קיבלתי צרבת מריח הנשימה שלו, ואם לשפוט לפי איך שהוא אמר "אנחנו ניתן לך את האישור", החלטתי שזה רעיון טוב והחלטתי לקנות בקבוק פחם. פחם פעיל הוא תרופת נגד כמעט לכל רעל או תרופה שמישהו עלול לשים במשקה שלך. או שתכניסו אותו לתבשיל. כף בכוס מים וכנראה תחיה כדי לספר את הסיפור.
  
  
  הוא הוביל אותי לאורך החדר הצפוף, על פני מקהלת העיניים השורקות, אל חדר שני מאחור. הם הובילו אותי לדוכן פלסטיק בצבע יין שנראה היה כצד צד קטן לבמה קטנה. שני חוליגנים צעירים בחולצות סאטן שחורות עמדו סמוך לבמה ופרטו במוזיקה, בעוד ששלישי, בצריבה לבנה זורמת, ניער בהיסח דעת טמבורין.
  
  
  לא היה לי מושג בגיהנום איפה אני. נכנסתי לטריטוריה של מישהו אחר. מארת השודדים. אבל איזו חבורה?
  
  
  בחור גדול ורחב ניגש לשולחן. הוא היה ערבי אפל ואנרגטי. הוא לקח את חפיסת הסיגריות שלי, לקח אחת, הדליק אותה, משך, התיישב ובחן את הזהב שעל קצה מחזיק הסיגריות. "אֲמֶרִיקָאִי?" הוא דיבר במבטא קל.
  
  
  "אני כן. סיגריות - לא".
  
  
  "טורקי?"
  
  
  "כן. ימין. טורקי". חיכיתי שהוא יגיע לנקודה. או לפחות זה מה שקיוויתי שזה העיקר. התוכנית שלי הייתה פשוטה. טיפשי, אבל פשוט. שיחקתי שני אולי נגד האמצע. אולי מספר אחד היה סיכוי כפול שאולי המודיע של רובי היה כאן ואולי הוא ינסה ליצור קשר, בתקווה להשיג עוד שלושת אלפים במהירות. אולי מספר שתיים היה שאולי הרוצח של רובי היה כאן. זה גם יכול לחסוך לי הרבה זמן. הדרך המהירה ביותר לגלות מי האויב שלך היא להיכנס לסמטה ולראות מי מנסה להרוג אותך.
  
  
  בחנתי את האיש מעבר לשולחן. הוא היה קשה, בעל לסת מרובעת ושרירי. מתחת לחולצת טי צמודה מכותנה ירוקה. מתחת לג'ינס התפוח הם דעכו. המלצר הגיע. הזמנתי ערק. בקבוק. שני זוגות משקפיים.
  
  
  האיש מעבר לשולחן אמר, "אתה צונח?"
  
  
  "שְׁכוּנַת עוֹנִי?"
  
  
  הוא צמצם את עיניו בהתרסה. "אם לא שמת לב, זו שכונת עוני. אין מלונות גדולים המשקיפים על האוקיינוס. אין חדרי שמש עם חדרי רחצה פרטיים.”
  
  
  נאנחתי בכבדות. "אז לאן זה מוביל אותנו? לקראת רטוריקה או מאבק בסמטה?" הנדתי בראשי. "תקשיב, ידידי, שמעתי הכל. אני מסקר סצנות למגזין העולם". נתתי לזה לשקוע לפני שהמשכתי. "ושמעתי את כל המילים, ראיתי את כל המלחמות, וכרגע אני רק רוצה
  
  
  לשבת ולשתות ולא להסתבך בצרות חמות".
  
  
  "המגזין העולמי," הוא אמר בשלווה.
  
  
  אמרתי, "כן", והדלקתי סיגריה. ערק הגיע.
  
  
  הוא אמר, "איך קוראים לך?"
  
  
  אמרתי, "מקנזי."
  
  
  "אני בספק."
  
  
  אמרתי: "מה יש לך?"
  
  
  "יוסף," הוא אמר לי. "אבו עבדאלהיר שוקאיר יוסף".
  
  
  "בסדר," אמרתי. "אין לי ספק בעניין"
  
  
  אור עז חתך את העשן אל הבמה והטמבורין צעק, "נעם! נאם! ונכנס לטירוף של ג'אנגלס משותק. השריקה התחילה עוד לפני שעזבה; נערה כהה עור בחתיכת כסף מנצנצת של חלק עליון וחצאית שזרמו כמו וילון חרוזים מסרט שהתחיל הרבה מתחת למותניה. זרמים של שיער כהה נפלו על גבה, מסגרו את פניה הרכות והיפות, נטולות איפור כמעט לחלוטין.
  
  
  המוזיקה החלה להתנגן, חסרת טעם, כמעט מהפנטת במונוטוניות שלה. והילדה התחילה לאט. גלי, חלק, עד שנדמה היה שגופה עשוי מנוזל, והאורות משתקפים מכסף שמלתה, כמו כוכבים בשמים פנטסטיים גליים, וגופה המשיך להימס, הגוף המדהים הזה.
  
  
  תן לי לספר לך על ריקודי בטן. בדרך כלל מדובר בנשים שמנמנות ושמנות עם ארבעה טונות של איפור וארבע בטן. וכשגברות כאלה מתחילות לזרוק אותו, אתה יושב שם ומקווה שהוא לא יידבק. הילדה הזו הייתה משהו אחר. מעולם לא חלמת טוב יותר. אפילו בחלומות הכי פרועים והמטורפים שלך.
  
  
  הריקוד, כביכול, הסתיים. פניתי ליוסף. הוא עזב. במקום זאת, הבעלים המיוזע רכן מעל התא, פניו מעוותות בחיוך חלוד. החלטתי שאני מחבב אותו יותר כשהוא קימט את מצחו. "אוכל," הוא אמר. "אתה אומר שאתה רוצה אוכל?" אמרתי שכן. החיוך שלו התרחב. "אנחנו נותנים לך את האישור". התוצאה היא סולם של תווים יורדים. הטמבורין צלצל.
  
  
  הוא עזב. לגמתי מהערק שלי, משקה חריף קצת כמו אוזו או ראקיה טורקית. שלושה גנגסטרים של ברים חלפו על פני השולחן, שלישיית חולצות ניילון מודפסות פתוחות עד המותניים, חושפות שרירים ומדליונים מעוטרים. מלצר זועף הגיע עם אוכל. עיניים מהירות מביטים בי. האוכל נראה בסדר, מה שאומר שלא אצטרך שום תרופת פלא. ברומו, כן. פחם, לא. התחלתי לאכול.
  
  
  השלישייה חזרה וקיבלה אותי, מחשבה את הגובה, המשקל והחוזק שלי. הם חזרו לבר ודיווחו לאחרים על ממצאיהם. לחבורה.
  
  
  איזו כנופיה?
  
  
  יהיו הביצועים שלהם אשר יהיו, הם לא היו עדינים. שלושה נערים נוספים מהבר טיילו. א-אחד, א-שתיים, א-שלוש ו-א הם צעדים המתוזמנים לפי קצב הג'אנגלינג. הם חלפו על פני, הסתובבו ושחו בחזרה. גובה ממוצע: חמישה רגל עשרה אינץ'; גיל ממוצע: עשרים ואחת שנים. הם הגיעו לשולחן שלי והתיישבו בתא מסביבי. המשכתי לאכול. הם נראו. זה שלבש את החולצה הסגולה והכתומה רכן קדימה על השולחן. היה לו שיער ארוך ופרצוף קשוח בשרני ועמוס. "אז," הוא אמר באנגלית, "אתה אוהב קבב?"
  
  
  בוא נלך, חשבתי. זו תהיה סצנה כזו. עימות בסגנון מכסה המנוע של שנות ה-50, "טמבל חכם" מיושן.
  
  
  "לא, אמרתי "הזמנתי יתושים, אבל בחיים למדתי לקחת את מה שאני מקבל, למשל.
  
  
  הסגול-כתום הפך לפסים אדומים. "חכם," הוא אמר. "האמריקאי חכם".
  
  
  "חכם," אמר רד סטריפ, שלא היה חכם מספיק כדי לחשוב על שום דבר אחר.
  
  
  "אז, אני לא יודע..." זה היה פרחים ירוקים עם חיוך רחב. "אני לא חושב שהוא כזה חכם."
  
  
  שנה טובה 53, אמרתי לעצמי. ידעתי שהם לא חמושים. חולצות צמודות ומבריקות ומכנסיים צמודים ומבריקים נתפרו כל כך קרוב לגופם העצבני עד שלא יכלו להסתיר אפילו מספריים לציפורן. יכולתי ללבוש את כולם ולהסתלק מחייך. אבל הם לא ידעו את זה, או שלא היה אכפת להם. הם היו צעירים, כועסים והתחננו לריב.
  
  
  "לא כל כך חכם," אמר סגול-כתום. חשבתי שהוא מנהיג הלהקה. (איזו חבילה?) "לא כל כך חכם להגיע לאל ג'זאר. אתה יודע מה המשמעות של אל ג'זאר?"
  
  
  נאנחתי. "תקשיבו, חבר'ה. אני חושב שזה נהדר שאתם באים לכאן. כלומר, לא הרבה אנשים היו לוקחים פסק זמן רק כדי לעודד זר בודד. אז אני רוצה שתדעו שאני אומר את זה בהכרת תודה ובהערכה רבה. עכשיו אינך."
  
  
  היה כנס קטן על משמעות המילה "בחוץ". הנחתי את ידי ימין בחיקי למקרה שאצטרך להגיע אל הלוגר שלי. ההתפרצות של וילהלמינה תפחיד אותם. לא תהיה לי שום בעיה איתם לבד, אבל ברגע שמתחיל פה קרב אגרוף, אני אלחם עם כל קהל הלקוחות. ושישים לאחד זה לא הסיכוי הכי טוב שלי.
  
  
  הם כתבו "הרחק" ועשו את הצעד הראשון שלהם בפרצופים מאיימים, בעמידה
  
  
  שמרתי את ידי על קת האקדח, אבל לא הקת של וילהלמינה נחלץ לעזרתי. רקדנית הבטן חזרה לבמה. "רבותי," היא אמרה בערבית, "אני רוצה עזרה בריקוד מיוחד. מי עוזר לי? היא הביטה סביב החדר. "אתה!" היא אמרה במהירות לסגול-כתום. היא עיקמה את אצבעה בברכה. "בוא נלך," היא שכנעה.
  
  
  הוא היסס. חצי עצבני חצי מוחמא. "בוא נלך," היא אמרה שוב. "או שאתה ביישן? אה, אתה ביישן? אוי, כמה רע!" היא כיוצה את שפתיה והניעה את ירכיה. "גבר גדול מפחד מילדה קטנה כזו?"
  
  
  החדר צחק. אז הסגול-כתום קפץ לבמה. היא העבירה את ידה בשערו השחור הארוך. "ייתכן שאתה צריך חברים כדי להגן עליך. בוא נלך, חברים." היא הביטה אל האור וסימנה באצבעה. "בוא, הגן עליו."
  
  
  היא עשתה בליטה. שוב צחוק לוהט מהחדר המעושן. ואחרי כמה שניות הופיעו על הבמה פסים אדומים ופרחים ירוקים.
  
  
  המוזיקה התחילה. גופה רעד. אריגה ושוחה סביב שלושה גברים. ידיים מורידות, מנופפות, מתגרות; קימור הגב, יישור הירכיים. בסטנדרטים מזרח תיכוניים היא הייתה רזה. חזק וגמיש, עם נפיחות קלה. מותן צרה. חזה עגול, מדהים, בצורת מלון.
  
  
  היא הביטה בי.
  
  
  היא עדיין חיפשה.
  
  
  היא הנידה בראשה בחדות. שנייה אחר כך היא עשתה זאת שוב, הסתכלה לי בעיניים ונענעה בראשה; הפנתה את מבטה לעבר הדלת. שפה בינלאומית עבור Scram.
  
  
  פעלתי לפי עצתה. היא הורידה את הילדים מהגב שלי. או שאולי זה לא צירוף מקרים. חוץ מזה, הגעתי לאל ג'זאר. הראיתי את פניי והצעתי פיתיון. הבשורה תתפשט. אם מישהו היה רוצה למצוא אותי, הוא היה עושה את זה. ואולי יש סיבה לעזוב עכשיו. אולי מישהו רצה לפגוש אותי. או אולי מישהו רצה להרוג אותי. זרקתי את הכסף והלכתי.
  
  
  אין בעיה לצאת דרך הבר. עיניו של אף אחד לא שרקו אפילו. זה היה צריך להיות הרמז הראשון שלי.
  
  
  יצאתי החוצה. הדלקתי סיגריה לפני המועדון. הקשבתי לקולות שאולי היו מגפיים שגרדו לאורך רחוב אבן שבור, להב סכין שיוצא מתוך פגז, או נשימה ארוכה שנלקחה לפני קפיצה. אבל לא שמעתי כלום.
  
  
  הלכתי. רוחב הרחוב לא היה יותר משניים עשר מטרים; רוחב מקיר לקיר שנים עשר רגל. הבניינים נשענו. צעדי הדהדו. עדיין אין צלילים, רק רחובות צרים ומפותלים, זעקת חתול, אור הירח.
  
  
  האשמה! הוא קפץ מהחלון המקומר, רובו של האיש התנגש בי, באמצע הכתף, ולקח אותי איתו לנסיעה ספירלית ארוכה לאחור. הפגיעה נשאה את שנינו באוויר והתגלגלה לכיוון היציאה מהסמטה.
  
  
  הם המתינו, שישה מהם, מיהרו ליציאה. ואלה לא היו ילדים חסרי סבלנות ומרושלים. אלה היו מבוגרים והם ידעו את הדברים שלהם. החבית החליקה ואני קפצתי, הכנסתי את הוגו, הסטילטו שלי, לתוך כף היד שלי. אבל זה היה חסר סיכוי. שני בחורים נוספים קפצו מאחור, תפסו אותי בידיים וסובב את צווארי.
  
  
  בעטתי במפשעה הבולטת הראשונה וניסיתי לצאת מכלא הג'ודו. לעולם לא. הדבר היחיד שנאבקתי בו בארבעה עשר השבועות האחרונים הוא שק החבטות של דודה טילי. ושקי אגרוף לא נותנים את התשובה. הזמן שלי הסריח. הם היו מעליי, צרבו לי בבטן, פוצצו לי את הלסת, ומגף של מישהו פילח את השוק שלי, את השוק השמאלי החדש שלי, ואם אתה רוצה לדעת מה קרה אחר כך, כדאי שתשאל אותם. לא הייתי שם.
  
  
  
  
  
  
  פרק חמישי.
  
  
  
  
  
  הדבר הראשון שראיתי היה הים השחור. ואז הכוכבים הופיעו לאט לאט. והסהר. הבנתי שאני לא מת והלכתי לגן עדן כי אני מניח שכשאתה מת הלסת שלך לא נראית כמו מלון חבול והרגל שלך לא שולחת לך הודעות קוד מורס בכאב.
  
  
  העיניים שלי הסתגלו. הסתכלתי מבעד לצוהר כששכבתי על הספה בחדר הגדול. סטוּדִיוֹ. סדנת אמן. הוא היה מואר בנרות על מעמדים גבוהים, הטילו צללים קשים על רצפות העץ החשופות והבדים שנערמו על השביל.
  
  
  בקצה החדר, כשלושים מטרים ממני, ישב אבו עבדאלהיר שוקר יוסף על כיסא, בוחן את האקדח שלי.
  
  
  עצמתי את עיני וחשבתי על זה. אוקיי, הלכתי לאל ג'זאר, חסר מוח וחלוד, ביקשתי צרות, וג'ין מפואר הגשים את משאלתי. שלושה מהלכים מטופשים בערב קצר אחד. שברו את שיא העולם בטיפשות. מָהִיר. תתקשר לגינס. ידעתי שבמוקדם או במאוחר אכנס לספר השיאים שלו.
  
  
  ראשית, רימתה אותי אישה רקובה שרוקדת על בטנה; שנית, חטפתי מכות על ידי כנופיית בריונים בסמטה; שלישית, המטופש מכולם, חשבתי שאני חכם, חצוף, זו המילה. יותר אומץ מאשר שכל ישר.
  
  
  ועכשיו אני תקוע במשחק.
  
  
  ניסיתי לקום. הגוף שלי לא חשב שזה רעיון כל כך טוב. למעשה, זה גרם לראש שלי להתעופף למעלה. ראשי ציית - סבבה.
  
  
  יוסף החל לחצות את החדר. האקדח ביד הוא לוגר וילהלמינה.
  
  
  הוא אמר, "נראה שלשניכם היה מריבה קטנה."
  
  
  הוא לא נראה כל כך קטן".
  
  
  הוא צחק ללא הומור. "כאן - אם תשרוד את המאבק, אנחנו רואים בו מינורי". הוא שקע על הרצפה והושיט לי את האקדח. "אני חושב שתפסיד את זה." הוא שלף את הסטילטו שלי. "וגם זה."
  
  
  "טוב, אני אהיה ארור." לקחתי את הלוגר, תחבתי אותו לתוך החגורה שלי והחלקתי את הסטילטו בחזרה לנדן שלו. הסתכלתי על יוסף. הוא איבד את מבטו האפל וחסר הרחמים והביט בי בהערכה שקטה.
  
  
  "איך הגעתי לכאן?"
  
  
  "חשבתי שתשאל. מצאתי אותך בסמטה."
  
  
  נרעדתי מהמשפט הזה. זה גרם לי להרגיש כמו קליפת תפוז או שקית קפה דולף. דברים שאפשר למצוא בסמטאות.
  
  
  "מצאתי גם את האקדח שלך מאחורי עמוד. הם עשו עבודה טובה איתך".
  
  
  "'טוב' תלוי איפה אתה יושב." פגשתי את מבטו. "איפה אתה יושב?"
  
  
  "אפשר לומר שאני חבר רע לחבורה."
  
  
  עַכשָׁיו. סוף כל סוף. "איזו חבורה?"
  
  
  "אתה צמא?"
  
  
  "איזו חבורה?"
  
  
  הוא קם ומצא בקבוק וודקה. "בתחילה," אמר מעבר לחדר, "הם קוראים לעצמם בני מגידו. באנגלית: Sons of Armageddon. ואם אתה זוכר את התנ"ך שלך..."
  
  
  "ארמגדון זה סוף העולם."
  
  
  "אתה סגור. כאן הם נלחמים במלחמה האחרונה".
  
  
  "הראש שלי הוא המקום שבו הם נלחמו במלחמה האחרונה. מי הם החבר'ה האלה? ומה יש להם נגד הראש שלי?
  
  
  הוא הושיט לי את הבקבוק. הוצאתי ממנו את התקע ובחנתי בזהירות את פניו. פנים גדולות וגרומות עם אף מעוקל. שיער קצוץ קצר. עיניים חכמות-עצובות. עכשיו הם נצצו בשעשוע קל. "אולי הם רק רצו לשדוד אותך... או אולי הם מבינים מי אתה."
  
  
  "WHO? אני? מקנזי ממיירה?
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "ואני המלך פייסל. אני לא חושב שמגידו יודע מי אתה, אבל אני כן. עבדת עם רובי, וגם אני. וכתבים לא נועלים לוגרס ועקבי סטילטו. עכשיו אתה רוצה לדבר על עסקים או לא? "
  
  
  "כמה זה עולה?"
  
  
  "חמש מאות דולר עם הכסף שלך."
  
  
  "מה רובי שילמה?"
  
  
  "כן. צודק לחלוטין. אני נותן ישועה לחייך".
  
  
  לגמתי עוד לגימה. "מה עם וודקה? זה בבית?
  
  
  הוא נשען לאחור והביט בי בקרירות. "אה כן. אתה נעלבת ממני שהאשמת אותי. אמריקאי טהור אופקים, עקרוני וערבי שפל, בררן, לא מוסרי".
  
  
  הנדתי בראשי. "אה. לא בסדר. וכל עוד אנחנו דבקים בסטריאוטיפים, אני מתרעם על כך שנחשבים כמוח טהור". הגשתי לו את הבקבוק. "אבל אתה צודק בדבר אחד. אני חושד בחבר'ה שמוכרים חדשות כי חדשות זה משהו שאפשר למכור פעמיים. פעם אחת לכל כיוון. רווח כפול טהור".
  
  
  ידו לחצה את הבקבוק. העיניים שלו חתכו לתוך שלי. "זה לא רלוונטי."
  
  
  העיניים שלנו נלחמו עוד כמה שניות. "בסדר," אמרתי, "אני חושב שאני אקנה את זה. ראשית, תגיד לי - איך הגעת למשחק העיתון?
  
  
  "למתחילים," הוא חזר ורשם את המשפט, "אני חבר. אתה מבין?"
  
  
  אני מבין. הדרוזים הם כת אסלאמית קטנה שנרדפת ברוב מדינות ערב. כ-40,000 מהם חיים בישראל וחיים הרבה יותר טוב מאשר מתחת לערבים. נתתי לו להמשיך.
  
  
  "אני בא מרמת הגולן. אדמה שישראל כבשה ב-1967. אבל אני לא מגדל ירקות. ואני לא שוזר סלים". הצצתי במהירות בערימות הקנבס. נופים חזקים, סלעיים, שחורים. "אז", הוא אמר בפשטות, "באתי לתל אביב".
  
  
  "לפי הבנתי, בלי אהבה לסורים".
  
  
  "לגמרי בלי אהבה. ואני סורי". הוא בהה בבקבוק שהחזיק בידו. "אבל קודם כל אני גבר. ושנית, דרוזי." הוא התחיל לחייך. "זה מצחיק איך אנשים מתחברים לתוויות שלהם. לומר את האמת, אני מאמין שאני אתאיסט, אבל קוראים לי דרוזי. הם עוקבים אחרי כמו ידיד. ובגלל זה אני אומר בגאווה שאני חבר".
  
  
  הוא לגם לגימה ארוכה והניח את הבקבוק. "והסיפור הזה הוא גם "בבית". עכשיו אנחנו דנים בבני מגידו".
  
  
  יוסף סיפר לי שבנאי מגידו קיבל השראה מקבוצה בשם מצפן. תרגום: מצפן. הם חושבים שהם מצביעים בכיוון הנכון. הם מציינים את הכיוון השמאלי ביותר.
  
  
  מצפן מונה כשמונים חברים, ערבים ויהודים כאחד, ורובם סטודנטים. הם רוצים שמדינת ישראל תתפרק ותוחלף במדינה קומוניסטית.
  
  
  צורת הממשל הזו. על סמך הרעיון הזה, הם הציגו את הבחור לפרלמנט וזה לא הוביל לשום דבר. העובדה שהמועמד שלהם ישב אז בכלא, שהואשם בריגול למען המודיעין הסורי, לא שיפרה מאוד את סיכוייהם.
  
  
  עם זאת, טרור הוא לא הסגנון שלהם. לא כל כך רחוק. הם מפרסמים בעיקר בעיתונים פלסטיניים, ומצטרפים ל"קומוניסטים בכל מקום", כולל הקומנדו הפלסטיני. בזמן שהם רצו לתפקיד וניסו לשחרר את המועמד שלהם, הם הלכו לברים מקומיים, פגעו במקומות כמו רחוב אל ג'זאר, שם החיים קשים ושירת הצפירה של המניפסט שלהם יכולה להישמע כמו הפיתיון של הפייפר. .
  
  
  והדבר הבא שאתה יודע, זה בני מגידו. חבורה של ילדים מתוסכלים וכועסים שחושבים ש"קומוניזם" פירושו "משהו לחינם". ולא רק זה. זו גם דרך לפוצץ קיטור, לשבור כמה חלונות, לשבור כמה לסתות, וכך ליצור נתיב טוב יותר.
  
  
  בעודנו על הנושא, בואו נדון בדרך הטובה ביותר. חייב להיות אחד. חייבת להיות דרך לחסל את העוני ושכונות עוני ללא מוצא, שנאה, דעות קדומות וכל שאר הרעות העתיקות. אבל מערכות קומוניסטיות - עם הטיהורים שלהן, מחנות העבודה והגדוד, דרך הלבנים הצהובות והבלתי הגיונית שלהן, הדיכוי האכזרי שלהן ומדינות המלוכה שלהן - אינן, אם תשאל אותי, הדרך הטובה ביותר.
  
  
  "איך הם קשורים לאל-שיטן?"
  
  
  יוסף הניד בראשו. "בני מגידו? אני לא בטוח שזה הם. לפחות בינתיים. תן לי להתחיל מההתחלה. אני גר כמה רחובות מאל ג'אזאר, אז קל לי ללכת לשם לעתים קרובות. אני סורי, אמן. סביר להניח שגם אני אהיה מהפכן. אז אני מדבר עם קו המפלגה וגם הם מדברים איתי. בכל מקרה, כמה ימים לפני שפוקס נחטף, אחד מהחבר'ה שם דיבר בקול רם. הוא רצה שמגידו יקנה הרבה נשק, הוא אמר שהוא יכול לקנות קלצ'ניקוב בשתים עשרה מאות לירות. זה שלוש מאות דולר. כולם שמחו מאוד.
  
  
  "העניין הוא שהבחור הזה גם דוחף חשיש. חצי מהזמן הוא מעל העננים, אז חשבתי שזה יכול להיות אחד מחלומות הצינור שלו. אמרתי, 'הכסף הזה הולך ליפול מהעצים?' או שאתה מתכנן לשדוד את הכספות של מלון הילטון? "הוא אמר לי לא, יש לו מקור לכסף גדול".
  
  
  "והוא עשה את זה?"
  
  
  "מי יודע? זה היה כמו חתיכת עוגה גדולה בשמיים. הוא התחיל לדבר על אחיו, שהיה לו חבר שפתאום התעשר. אחיו, לדבריו, שאל חבר מהיכן השיג את הכסף, והוא אמר שהעבודה שלו סוכמה. התפקיד כלל תוכנית חטיפה, והוא אמר שההחזר יהיה עצום".
  
  
  "ומגידו היה מעורב?"
  
  
  "אל תקפוץ למסקנות. עד כמה שידוע לי אף אחד לא היה מעורב. אף אחד לא ראה את האח או את חברו מעולם. הם גרים בסוריה. בכפר בשם בית נמה. רק כמה קילומטרים מהבולט. כשאני אומר לך שזה נשמע כמו עוגה בשמיים, התכוונתי שהכל היה סולם של "אם".
  
  
  "ו?"
  
  
  "ולא ראיתי כסף, לא ראיתי שום נשק, ואף אחד במגידו לא התפאר בחטיפה".
  
  
  "והבחור שסיפר לך על זה?"
  
  
  "כן. הבחור נהרג".
  
  
  שנינו שתקנו לרגע, חוץ מהגלגלים שנקשו בראשנו.
  
  
  "וסיפרת את הסיפור הזה על חטיפת רובי."
  
  
  הוא הנהן. "כן. ברגע ששמעתי את זה".
  
  
  "מתי נהרג הפה הגדול?"
  
  
  יוסף הציץ הצידה בנקודה באוויר. "חכה ואני אגיד לך בדיוק." לוח השנה האווירי עבר לתאריך. הוא חבט באצבעותיו. "העשרים וחמש. יומיים לפני הרצח של רובי. ארבעה ימים לפני שלאונרד פוקס חוזר. אבל לא - כדי לענות על השאלה הבאה שלך - אני לא יודע אם היה קשר. אני לא יודע אם רובי עקב אחרי זה. "
  
  
  נזכרתי במה שבנג'מין אמר על רובי. שהוא מעולם לא שילם עד שבדק את המידע. "אבל הוא שילם לך?"
  
  
  "בְּהֶחלֵט. ביום שהוא עזב את העיר".
  
  
  "למרות שלמיטב ידיעתך, לא הייתה ערובה שהקבוצה המעורבת היא אל-שיטן או שהקורבן החטוף היה אמור להיות לאונרד פוקס".
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "אני אומר לרובי את האמת. האם האמת הזו מועילה זה עניינו, לא שלי".
  
  
  אז רובי הייתה יכולה לשלם לו בכל מקרה. יושרה. רצון טוב.
  
  
  "אתה יודע למה רובי נסע לירושלים?"
  
  
  יוסף חייך. "אתה לא מבין. סיפקתי לרובי את המידע. לא בדרך האחרת."
  
  
  חייכתי בחזרה. "היה שווה לנסות." משהו הפריע לי. "החבר של האח שהבריק כסף..."
  
  
  "כן. מה לא בסדר איתו?
  
  
  "הוא הבזיק כסף לפני החטיפה."
  
  
  יוסף צמצם את עיניו. "כך?"
  
  
  "אז הבריון השכור לא מקבל שכר לפני תחילת הפעולה. לפחות שום דבר מיוחד".
  
  
  עכשיו שנינו הסתכלנו על נקודות יש מאין.
  
  
  פניתי ליוסף. "איך היה שמו של הבחור שנהרג?"
  
  
  "מנסור," הוא ענה. "האלי מנצור. שמו של אחי, אני חושב, הוא עלי".
  
  
  "אחיך עדיין גר בבית נאם?"
  
  
  הוא משך בכתפיו. "אם האח עדיין בחיים."
  
  
  "כן," אמרתי, "אני מבין למה אתה מתכוון. לפעמים מוות יכול להיות מדבק".
  
  
  סידרנו לי מקום לשלוח כסף, ויוסף התקשר לחבר שהיה לו משאית שהתקלקלה שיבוא לקחת אותי.
  
  
  החבר היה סורי, אבל לא אמן. ליתר דיוק, הוא היה מעין סוחר זבל - במובן של המאה התשע-עשרה של המילה "זבל" - והמשאית הייתה מלאה בבגדים ישנים, סירים מחורצים ומזרן גדול ומוכתם עם פסים כחולים שהמשיך להתנדנד אל ה-. קרקע, אדמה. על כתפיו כשנהג במכונית. הוא הסתובב, קילל אותו, נלחם בו והמשיך לנסוע בידו השנייה. קראו לו רפי, וכשהוא הוריד אותי בכתובת שנתתי לו, איחלתי לו מזל טוב לבנו השביעי.
  
  
  הוא נאנח ואמר לי שיש לו שמונה בנות.
  
  
  
  
  
  
  פרק שישי.
  
  
  
  
  
  "האם תרצה קפה?" זה היה לילה ארוך. קפה היה כנראה רעיון טוב. אמרתי שאעשה זאת והיא נעלמה, והשאירה אותי לבד בסלון האוניברסלי המודרני הגנרי. ספת פסים חומה, שולחנות זכוכית, העתק של כיסא ברצלונה.
  
  
  שרה לביא צלצלה בפעמון הדלת ללא דופי בחצות. למעשה, הייתה לי הרגשה שהיא מברכת על החדירה. נראה היה שהיא לא ניסתה לישון הלילות האלה. אורות דלקו בכל הדירה, וציפית גדולה לא גמורה עם חוד מחט נחה בבסיס הכיסא יחד עם כדורי צמר בצבעים עזים. המוזיקה התנגנה, בוסה נובה פועמת.
  
  
  היא חזרה עם סיר וכוסות. "לא שאלתי - האם אתה לוקח שמנת וסוכר עם הקפה שלך?"
  
  
  "סוכר, אם יש לך."
  
  
  היא נעלמה במערבולת של חצאיות. אדם צבעוני שרה לביא. הכל בחצאית איכרים וחולצת איכרים, עם חישוקי זהב ענקיים באוזניים. התלבושת הזו הזכירה לי חנות צבע בסיאטל. זה עם שלט הניאון בחלון: "אם אין לנו צבע, הוא לא קיים". היה לה שיער כהה, כמעט שחור, מסורק חזק לאחור, מה שהתאים לה - זה הוציא את פניה הבהירות עם עצמות לחיים גבוהות ועיניים ענקיות, ריסים, כמעט שחורות. היא הייתה כבת שלושים וקרובה למה שהם מכנים אישה אמיתית.
  
  
  "אז העולם שלח אותך לתפוס את מקומו של ג'ק." היא הושיטה לי קערת סוכר וכפית.
  
  
  "זו עבודה לא קטנה, עד כמה שידוע לי, שמעתי שהוא טוב".
  
  
  קצת שקט.
  
  
  "יש עוד סיבה שהם שלחו אותי," אמרתי, "אנחנו רוצים לדעת יותר על... למה הוא מת."
  
  
  עיניה התרחקו ממני בשקט. היא משכה בכתפיה בחוסר אונים ונפלה חזרה לשקט רחוק.
  
  
  אמרתי, "אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות. אני... אני כל כך מצטער."
  
  
  היא הסתכלה שוב בעיניים שלי. "אני ממש מצטערת," היא אמרה. "לא רציתי להתנהג כמו פרח עדין. לְהַמשִׁיך. שאל את שאלותיך."
  
  
  "בסדר גמור. קודם כל, אתה יודע על איזה סיפור הוא עבד?" הייתי צריך לשחק יחד עם העטיפה של רובי. הילדה ידעה או לא ידעה את האמת. סביר להניח, שניהם. היא ידעה והיא לא ידעה. נשים הן מקצועניות בדברים כאלה. הם יודעים ואינם יודעים מתי בעליהם בוגדים. הם יודעים ולא יודעים מתי אתה משקר.
  
  
  היא הנידה בראשה. "הוא אף פעם לא סיפר לי על העבודה שלו..." עלייה קלה בסוף המשפט, והופכת אותו לשאלה לא מודעת: ספר לי על עבודתו".
  
  
  התעלמתי מהסאבטקסט. "אתה יכול לספר לי משהו על מה שהוא עשה. הכל מהכל. נגיד שבוע לפני שהוא עוזב".
  
  
  היא נראתה שוב ריקה. "היו שני לילות שבהם הוא נשאר לבד לארוחת ערב. לא חזר עד... טוב, אולי חצות. האם לזה את מתכוונת?
  
  
  אמרתי שכן. שאלתי אותה אם היא יודעת לאן הוא הלך בלילות האלה. היא לא עשתה זאת. היא אמרה שהיא מעולם לא ידעה. היא מעולם לא שאלה. היא הסמיקה קלות וחשבתי שאני יודע למה.
  
  
  "אני בספק שזו הייתה האישה השנייה," אמרתי לה.
  
  
  היא הביטה בי בהבעה מטומטמת. "זה לא משנה," היא אמרה. "בֶּאֱמֶת." היא נאלצה לקרוע את עיניה מ'באמת'.
  
  
  היא לגמה מהקפה והניחה את הספל. "אני חושש שתמצא לי מקור מידע מאכזב למדי. ידעתי כל כך מעט על שארית חייו של ג'ק. וזה היה חלק מה'עסקה' שלנו שמעולם לא ניסיתי לגלות." היא העבירה את אצבעה על העיצוב שעל הספל.
  
  
  היא עשתה זאת שוב ואז אמרה לאט, "אני חושבת שתמיד ידעתי שזה לא יחזיק מעמד."
  
  
  האחרון היה הזמנה לשיחה.
  
  
  שאלתי למה היא מתכוונת.
  
  
  "כלומר, לא הייתי טוב בזה. הכרתי את הכללים שלו ופעלתי לפי הכללים שלו, אבל תמיד תהיתי למה יש חוקים?" העיניים שלה היו כמו זרקורים מבריקים על פניי. לא נמצא דבר. הם נסוגו אל הקערה. היא משכה בכתפיה, כישלון מנוסה וחינני. "מעולם לא הייתי בטוח. אף פעם לא הייתי בטוח בשום דבר. וג'ק היה מאוד בטוח בעצמו". היא שלפה את העגיל וחייכה שוב בזעף. "אישה לעולם לא יכולה להיות בטוחה בגבר שבטוח בעצמו."
  
  
  "אמא שלך לימדה אותך את זה?"
  
  
  "לא. גיליתי הכל בעצמי. אבל אני בטוח שאתה לא כאן כדי ללמוד על מה שלמדתי על גברים. אז שאל את שאלותיך, מר מקנזי."
  
  
  עצרתי לשתות סיגריה. לגלות על חברתו של הסוכן המת היה הדבר הראשון שלמדתי. האם היא חכמה מספיק כדי להיות סוכנת אויב? שאפתני מספיק כדי למכור אותו? מספיק טיפש לתת לו? או שזה מספיק רוע? ספקתי ששרה היא משהו מהדברים האלה, אבל היא לא הייתה בטוחה לגביו. וזה גרם לה לסקרנות, למרות עצמה. ואם אישה סקרנית, היא יכולה גם להיות רשלנית. למרות עצמי.
  
  
  "דיברנו על השבוע האחרון שלו כאן. האם אתה יודע משהו שהוא עשה - עם מי הוא דיבר?"
  
  
  היא התחילה להגיד לא. "טוב תחכה. הוא למעשה ביצע הרבה שיחות למרחקים ארוכים. אני יודע כי אנחנו... כי הרגע קיבלתי את החשבון."
  
  
  "אני יכול להסתכל?"
  
  
  היא ניגשה אל השולחן, חיטטה וחזרה עם חשבון טלפון. הבטתי בו במהירות. השיחות היו מפורטות. ביירות. דמשק. נרשמו מספרים. אמרתי שאני רוצה לשמור אותו ושמתי אותו בכיס שלי. "ספר הטלפונים שלו," אמרתי. "קיבלת את זה?" זה היה אחד הדברים שבגללם באתי. הספר עשוי לתת לי קו לאנשי הקשר שלו. בלי הקו הזה הייתי עובד בחושך.
  
  
  "לא-לא," היא אמרה. "זה היה בקופסה עם דברים אחרים."
  
  
  "איזו קופסה?" אמרתי. "עם אילו דברים אחרים."
  
  
  "עם ההערות והניירות שלי. הוא שמר אותם בארון במגירה נעולה".
  
  
  "מה קרה לקופסה?" – אמרתי לאט.
  
  
  "אה. אמריקאי אחר לקח את זה."
  
  
  "עוד אמריקאי?"
  
  
  "עוד כתב".
  
  
  "מהעולם?"
  
  
  "מהעולם".
  
  
  התחלתי את הסיבוב הזה בהרגשה קפואה. התחושה הייתה עכשיו במרתף.
  
  
  "אתה יודע במקרה את שמו?"
  
  
  היא הביטה בי בריכוז. "בְּהֶחלֵט. לא הייתי נותן את הדברים של ג'ק לאדם זר".
  
  
  "אז איך קראו לו?"
  
  
  "ג'נס," היא אמרה. "טד ג'אנס."
  
  
  לקחתי גרור אחרון על הסיגריה שלי ולאט לאט כיביתי אותה במאפרה. "מתי היה... טד ג'נס כאן?"
  
  
  היא הביטה בי בשאלה. "לפני שלושה או ארבעה ימים. למה?"
  
  
  "אין סיבה," אמרתי במהירות. "רק הייתי סקרנית. אם ג'נס יבוא שוב, תודיע לי, בסדר? הייתי רוצה לשאול אותו משהו".
  
  
  פניה נרגעו. "בְּהֶחלֵט. אבל אני בספק, לעזאזל. הוא במשרד בדמשק, אתה יודע".
  
  
  אמרתי, "אני יודע."
  
  
  החלטתי ללכת בדרך אחרת. "חוץ מהניירות שג'נס לקח, האם יש עוד משהו מג'ק שעדיין כאן? מה עם הדברים שהיו איתו בירושלים?
  
  
  "היו. למעשה, הם הגיעו היום. המלון שלח אותם. יש לי מזוודה בחדר השינה שלי עכשיו. לא פתחתי אותו. אני... לא הייתי מוכן. אבל אם אתה חושב שזה יעזור..."
  
  
  הלכתי אחריה לחדר השינה. זה היה חדר גדול ומרווח עם מיטה נטושה. היא התחילה ליישר את המיטה. "שם," היא הצביעה בסנטרה על מזוודת העור השחוקה.
  
  
  אמרתי. "מפתחות?"
  
  
  היא הנידה בראשה. "קוֹמבִּינַצִיָה. מספרים 4-11. יום ההולדת שלי".
  
  
  "יום ההולדת שלך?"
  
  
  "זו המזוודה שלי. המזוודה של ג'ק התפרקה."
  
  
  עיבדתי את השילוב ופתחתי את השקית. היא סיימה עם המיטה. "הנח את זה כאן."
  
  
  הרמתי את המזוודה והנחתי אותה על המיטה. היא התיישבה לידו. הלוואי שיכולתי להגיד לה לצאת מהחדר. לא רק כדי שהיא לא תהיה מעבר לכתפי, אלא בגלל שהיא הייתה אישה מושכת. ולעת עתה, אישה שצריך להחזיק אותה. התחלתי לעבור על הדברים של רובי.
  
  
  אין ניירות. בלי אקדח. שום דבר על בטנת התיק לא חמק החוצה. מי השאיר את הבגדים. גִ'ינס. צ'ינוס. כמה סווטשירטים. חליפה חומה כהה. בְּלֵיזֶר. מגפיים.
  
  
  מגפיים. מגפיים כבדות. לעיר ירושלים? לקחתי אחד והבטתי בו בזהירות, הפכתי אותו. אבק כתום נדבק לסוליה. שרטתי אותו עם האצבע. אבק כתום.
  
  
  ובחלק התחתון של הצ'ינו, אבק תפוזים. רובי לא היה בעיר, אלא במקום אחר. הוא היה במישור. מישור עם סלעי גיר חלודים.
  
  
  שרה הביטה בי בזהירות מבולבלת.
  
  
  "שמעת מג'ק בזמן שהוא לא היה? אתה יודע אם הוא עזב את ירושלים איפשהו?"
  
  
  "כן, כן," היא אמרה. "איך אתה יודע? הוא נסע לירושלים ישירות מכאן. הוא שהה במלון אמריקן קולוני. אני יודע שהוא הלך לשם ראשון כי הוא התקשר אלי באותו לילה. ואז שני לילות אחר כך... לא, שלושה, השעה הייתה עשרים וחמישה. חמישי. הוא התקשר אלי שוב ואמר שהוא הולך לכמה ימים ואני לא צריך לדאוג אם לא אוכל ליצור איתו קשר". הצהרותיה שוב עוררו שאלות. לא שאלתי אם היא יודעת לאן הוא נעלם.
  
  
  אז כל מה שידעתי זה שרובי עזב את ירושלים ל-X ובחזרה לירושלים. לאן שלא ילך, הוא יחזור בחיים. הוא נהרג בירושלים. עשרים ושבע.
  
  
  המשכתי ללמוד את הבגדים של רובי. מול שרה הרגשתי כמו נשר. ציפור בעלת דם קר שניזונה משאריות. מצאתי קופסת גפרורים בכיס הז'קט שלי. שמתי אותו בכיס שלי. אני יכול להסתכל אחר כך.
  
  
  ואלה היו ההשפעות האחרונות של ג'קסון רובי.
  
  
  "מה עם המכונית? היא עדיין בירושלים?
  
  
  היא הנידה בראשה. "הוא לא לקח את המכונית. הוא השאיר את זה לי".
  
  
  "ארנק, מפתחות, כסף?"
  
  
  היא הנידה בראשה שוב. "מי שהרג אותו לקח הכל. גם השעון שלו. בגלל זה הייתי בטוח שזה... ובכן, כמו שאמרה המשטרה, זה היה שוד. לפחות... הייתי בטוחה עד הערב”.
  
  
  נתתי לה את התשובה. בתגובה היא תאמין ולא תאמין. "זה כנראה היה שוד," אמרתי.
  
  
  סגרתי את המזוודה.
  
  
  היא נשארה על המיטה.
  
  
  המוזיקה הגיעה מחדר אחר. קצב בוסה נובה סקסי.
  
  
  "בסדר," היא אמרה. "אם סיימת..." אבל היא לא זזה. היא הופתעה שהיא לא זזה. אבל היא עדיין לא זזה. גם אני. הסתכלתי על הכתפיים שלה. עקומות חלקות זרמו אל צווארה, וצווארה הארוך והמשי הפך לסנטר קטן הפוך, וסנטרה זרם לשפתיים רכות ומבולבלות.
  
  
  "כן אני אמרתי. "אני חושב שסיימתי."
  
  
  שבוע אחרי שמישהו דקר אותי בסמטה, אני לא רוצה שמישהו אחר יתעסק עם החברה שלי. חשבתי שאולי רובי מרגישה כך.
  
  
  אמרתי לילה טוב והלכתי.
  
  
  
  
  
  
  פרק שביעי.
  
  
  
  
  
  זו הייתה ארוחת בוקר גדולה של ארבע מנות ביום ראשון ושירות חדרים סידר שולחן במרפסת. השעה הייתה מאוחרת, 10:30. ישנתי בשינה עמוקה, דמוית עכביש, וחוטיה עדיין עינו את מוחי.
  
  
  מזג האוויר היה נוח, השמש זרחה והמרפסת השקיפה על הים התיכון. קול עופות ים. נתז של גלים. היום היה כמו מאטה הארי חייכנית ומתוקה שמנסה להרחיק אותי מחובתי.
  
  
  מזגתי עוד קפה, הדלקתי סיגריה והגעתי לעיתון שהזמנתי עם ארוחת הבוקר. מאמר קצר נתן לי חדשות רעות.
  
  
  הריסון סטוהל, הבעלים והעורך של המגזין החודשי הפופולרי "Public Report", נחטף. שוב אל שיטן. שוב, תמורת מאה מיליון דולר.
  
  
  וארבע ואחד - חמש מאות מיליון. חצי מיליארד דולר.
  
  
  בשביל מה?
  
  
  ניסיתי עוד כמה דברים. עיינתי ברשימת קורבנות החטיפה. מוחי מצא אוטומטית דפוס. לא הייתה סיבה שדפוס יתקיים, אבל המוח שלי מחווט לחפש דפוסים.
  
  
  לאונרד פוקס, מלך המלונות. מלונות זכוכית גדולים בכל עיר בעולם. בקבוקי קוקה קולה ענקיים מלכלכים את האופק. לפוקס היו בעיות. בעיה גדולה. בין היתר היו בעיות כספיות. תביעה פרטית לפיצויים בסך מאתיים מיליון; עכשיו הוסף את מה שהממשלה יכולה לקבל. כמה מיליון מסים שלא שולמו, בתוספת קנסות על לפחות תריסר מקרי הונאה. פוקס גרה באיי בהאמה, אבל Foxx Hotels Inc. המצב היה רעוע.
  
  
  רוג'ר ר. ג'פרסון: נשיונל מוטורס. עסקי רכב מהליגה המשנית, כאבי ראש מהליגה העליונה. מכירות הרכב ירדו ברחבי התעשייה מסיבות שונות - משבר האנרגיה, עליית המחירים והמצאת המכונית בעלת שמונה קמ"ג. נשיונל מוטורס סגרה שני מפעלים וכרגע מכוונת למפעל שלישי. ג'פרסון היה אדם רגיל עם משכורת (200,000 דולר לשנה). כך או כך, הוא לא יכול היה לגייס את הכופר. הדרישה הועלתה נגד נשיונל עצמה.
  
  
  Harlow Wilts: קוטג'ים. Southwest One Night Tour Network. גם עסק המוטלים פועל על בנזין, ואנשים חושבים פעמיים על חופשה כשהמבורגר עולה חמישים דולר לפאונד. ווילטס כבר היה מתוח מדי בתוכניותיו לקנות מלון איטלקי.
  
  
  האריס
  
  
  על שטוהל: מה שהם כינו "עורך צלבנים". פעילויות הדואר והדפוס הגיעו לרמה כה גבוהה עד שהוא תמך ב"הרשומה הציבורית" בדרישה לתרומות נוספות.
  
  
  אז היה דפוס עד כה. לכולם היו בעיות עם כסף. מה זה אומר? המשמעות היא שהבנקים לא יעניקו הלוואות של מאות מיליוני דולרים. המשמעות היא שחברות יצטרכו למכור את נכסיהן והן יפשטו רגל. מה כל זה אומר? שום דבר. למה לאל-שיטן צריך להיות אכפת מפשיטת רגל?
  
  
  ואז הייתה תקרית ת'ורגוד מיילס כדי לסבך את התכנית. מיילים מ-Doggie Bag Dog Food בתוספת פנימיות, מכוני יופי, חנויות בגדים, חנויות מתנות, בתי חולים, בתי מלון וקפלות לוויה - הכל לכלבים. וכל זה מביא רווח שיכול לבלבל את הדמיון. Thurgood Miles: שובר דפוסים.
  
  
  ולא הייתה שום סיבה שהתבנית תתקיים.
  
  
  הטלפון צלצל. עניתי להרחבה במרפסת. דוד בנימין ענה לשיחתי.
  
  
  שאלתי אותו אם הוא יבדוק את מספרי הטלפון. גלה למי רובי התקשר בביירות ובדמשק שבוע לפני מותו.
  
  
  הוא רשם את המספרים. "למדת עוד משהו חשוב?" הוא נראה מתחמק. כאילו הוא ידע שאני יודע משהו.
  
  
  "שום דבר מיוחד".
  
  
  "הממ. אתה בטוח?"
  
  
  "כמובן, אני בטוח." הסתכלתי על החוף, או יותר נכון, על ביקיני אדום ספציפי על החוף.
  
  
  "אז מה התוכניות שלך? האם תישאר בעיר?
  
  
  הרמתי את מבטי מהביקיני. "לא," אמרתי לו. "אני עוזב לירושלים".
  
  
  "ובכן, אם אתם מתכננים לשכור רכב, נסו את קופל ברחוב הירקון. אתה יכול לקחת פיאט 124 ולהחליף אותה בירושלים בג'יפ... אם אתה צריך".
  
  
  עצרתי. "למה אני צריך ג'יפ בירושלים?"
  
  
  "לא תצטרך ג'יפ", אמר, "בירושלים".
  
  
  "האם יש עוד הצעות מועילות?"
  
  
  "אכלו ירקות עלים ותנוח הרבה."
  
  
  המלצתי לו לעשות משהו.
  
  
  שכרתי פיאט 124 מחברת קופל רנט-א-קאר ברחוב הירקון. תשעה דולר ליום פלוס עשרה סנט למייל. אמרו שאני יכול להחליף אותו בג'יפ בירושלים.
  
  
  פניתי לכיוון דרום מזרח לאורך כביש מהיר בן ארבעה נתיבים שנמתח לאורך שבעים קילומטרים. בערך ארבעים וארבעה מייל. הפעלתי את הרדיו. דיון בפאנל רוק אמריקאי על דשנים. כיביתי את הרדיו.
  
  
  לא לגמרי שיקרתי לבנימין כשאמרתי לו שלא גיליתי שום דבר חשוב. למעשה, זה כנראה היה נכון עד כאב. תמורת חמש מאות דולר קנו לי את שמו של אח של גופה בבית נאם. זה הכל, וכנראה כלום.
  
  
  ולגבי חמש מאות הדולר, אם זה היה כל מה שרובי שילם ליוסף, עדיין נותרו אלפיים וחמש מאות דולר. איפשהו בהמשך הקו, הוא השיג יותר.
  
  
  למי הוא שילם?
  
  
  בלי רשימת אנשי הקשר שלו, לא היה לי מושג.
  
  
  ובלי שום רמזים, חמישה בחורים היו יכולים להפסיד חמש מאות מיליון. או אולי החיים שלהם.
  
  
  זה מביא אותי לשאלה: למי היו הרמזים? מי לקח את הדברים של רובי? זה היה קל. ג'יימס. אבל הוא היה קשור למיטה באריזונה. להתחלה. ה"אמריקאי" לקח אותם. סוֹכֵן? מרגל? חבר? אוֹיֵב?
  
  
  הדלקתי שוב את הרדיו והושטתי יד לסיגריה כשנזכרתי.
  
  
  קופסת גפרורים. זה מהז'קט של רובי.
  
  
  מרחצאות שאנדה
  
  
  רחוב עומר 78
  
  
  ירושלים
  
  
  
  
  השם חיים כתוב בכתב יד על הכריכה הפנימית.
  
  
  ואז שוב, אולי זה לא אמר כלום.
  
  
  
  
  
  
  פרק שמיני.
  
  
  
  
  
  מפת ישראל נראית כמו תמרור לתנ"ך. אפשר להתחיל בבראשית ולעבור במכרות שלמה, קבר דוד, בית לחם ונצרת ולסיים בארמגדון. אם תרצו את הגרסה הקצרה, בואו לירושלים.
  
  
  העיר עוצרת לך את הנשימה בכל צעד. כי אתה עומד במקום שבו שמר שלמה את סוסיו, ועכשיו אתה הולך לאורך ויה דולורוזה, הרחוב שלאורכו הלך ישו עם הצלב. ושם עלה מחמד לשמים. וקבר אבשלום. והקבר של מרי. חומת דמעות. כיפת הזהב של מסגד עומר; חדר ויטראז' של הסעודה האחרונה. הכל שם. והכל נראה בערך כמו שהיה אז.
  
  
  בירושלים יש 200,000 יהודים, 75,000 מוסלמים ו-15,000 נוצרים; יש גם מתח, אבל לא יותר מעכשיו, כשהעיר הייתה מחולקת והערבים חיו תחת שלטון ערבי ללא מים זורמים או ביוב.
  
  
  חלק מהעיר שנקרא "מזרח ירושלים" היה שייך לירדן לפני מלחמת 1967. כך גם הר הצופים והר הזיתים.
  
  
  לפיכך, ל"מזרח ירושלים" יש אופי ערבי.
  
  
  אפשר להבין לא נכון את "האופי הערבי". מכיוון שהאופי הערבי אינו מובנה, לפחות על ידי רובנו הערבים המערביים, הוא נותר בתודעה המערבית הברברי האקזוטי האמיתי האחרון. שייח'ים עם ארבע נשים, חוקי השריעה, מוסר מפוקפק ושיניים רעות. סוחרים נמלטים שימכרו לך "שטיח עתיק אמיתי" וישאלו עוד שני פיאסטרים עבור בתם. הרעים שמייסרים את הטובים בסרטים ולא היו טובים מאז יום מותו של רודולף ולנטינו. מחבלים לא עזרו לתמונה. למעשה, הם אפילו הפכו לדימוי. וזה די טיפשי.
  
  
  כל הערבים אינם טרוריסטים אלימים יותר מכל השייח'ים הערבים. אם הייתי צריך לעשות הכללה על ערבים - ובאופן כללי אני שונא הכללות - הייתי אומר שיש להם שכל נפלא, הומור רחב, נימוסים מצוינים וידידות שגובלת לעתים קרובות במוגזם.
  
  
  המושבה האמריקאית נמצאת במזרח ירושלים. זה היה פעם ארמון הפאשה. כיפת עונג מוזהבת באריחים. חדרים עולים כעת עשרים דולר ליום. חדרים ענקיים עם תקרות קורות ודוגמאות מזרחיות על הקירות.
  
  
  התייצבתי בתור מקנזי ממיירה ויצאתי לחצר מוארת השמש לאכול ארוחת צהריים. האוכל צרפתי וגם מזרח תיכוני. הזמנתי אוכל צרפתי ויין ישראלי. זה היה אחר הצהריים מאוחר ורוב שולחנות האריחים היו ריקים. ארבעה אנשי עסקים מקומיים הורדו באבנים מבעד למצע של גרניום פורחים. לידי, זוג שזוף ויקר למראה בהה בסיר האספרסו הכסוף, מחכה שהקפה יתכהה לטעמם. האיש נאנח. הוא לא רצה שיחכה.
  
  
  היין שלי הגיע והאיש הרים את צווארו כדי לראות את התווית. נתתי לו לנסות. חשבתי שאם אספר לו, בחצי השעה הקרובה נעשה דגימות יין. ואז הוא ירצה לדבר על מסעדות בצרפת ועל יצרנית החולצות הטובה ביותר ב-Saville Row. אז נתתי לו לשתות.
  
  
  הוא כחכח בגרונו. "מצטער," הוא אמר. אֲמֶרִיקָאִי. "אני רק סקרן ..."
  
  
  "מקווה ישראל"
  
  
  "אני מצטער?"
  
  
  "יַיִן." סובבתי את הבקבוק. "מקווה ישראל"
  
  
  "אוי." הוא קרא את התווית. "מקווה ישראל"
  
  
  הוא לבש חליפה של שש מאות דולר - חליפה חומה, חולצה כהה, עור כהה ושיער חום. מה שאפשר לכנות הצלחה מוחשית. הגברת שלידו השלימה את המבט. גרייס קלי בלונדינית במשי כחול בהיר.
  
  
  "חשבתי קודם שאתה נראה מוכר." היא דיברה במנגינות. מבטא, צרפתי. "אבל עכשיו אני יודע את מי אתה מזכיר לי." המראה היה מפלרטט. קריר, אבל חם. היא פנתה לפרסומת של קרם שיזוף. "מי אתה חושב שאתה, בוב?"
  
  
  בוב שתק. האוכל שלי הגיע. היא רכנה לעבר המלצר ולקחה את ידי. "עומר שריף!" המלצר קרץ לי והלך. היא רכנה קדימה. "אתה לא... נכון?"
  
  
  "עומר שריף. אה. מצטער." כיביתי את הסיגריה והתחלתי לאכול ארוחת צהריים. בוב הסתכל על הסיגריות שלי. בעוד דקה הוא יבקש לראות את החפיסה. הוא כחכח בגרונו.
  
  
  "אני בוב למוט. וזו ג'קלין ריין."
  
  
  ויתרתי. "מקנזי." כולנו לחצנו ידיים.
  
  
  "אתה כאן בחופשה?" – שאל בוב.
  
  
  אמרתי שאני עובד במגזין World. אמרתי את זה כל כך הרבה שהתחלתי להאמין בזה.
  
  
  הוא אמר לי שהוא עבד עבור Fresco Oil. אמרתי "אה" והמשכתי לאכול. לא "אה?" רק "אוי". הוא לא היה צריך לפחד.
  
  
  "כמו קיש?"
  
  
  "המ?"
  
  
  הוא הצביע על הצלחת שלי. "קיש. איך זה?"
  
  
  "גדול."
  
  
  "לא טוב כמו של מאדאם דיט, אני בטוח." היית פעם אצל מאדאם דיט בפריז? הקיש הכי טוב בעולם, בלי אף אחד."
  
  
  "אני אזכור זאת"
  
  
  "אתה כאן לבד?"
  
  
  "מממ. כֵּן."
  
  
  "בסדר," אמרה ג'קלין. "במקרה כזה, אולי..." המבט שנתנה לבוב קרא כמו כרטיסי טלפרומפטר. בוב הבין את הערתו.
  
  
  "הו כן. אולי תרצו כרטיס להופעה הערב? יש לי פגישה, פגישה עסקית, ובכן, ג'קלין רוצה לבוא לכאן, אבל היא, ובכן, זה קצת מביך בשבילה ללכת לבד. אז אה. ..."
  
  
  ג'קלין הביטה בי ארוכות ולאט. המראה למה-אני-חתול-בחוץ-מה-הוא-לא-יודע-לא יזיק. עיניה היו ירוקות ומכוסות זהב.
  
  
  אמרתי, "אלוהים, אני מצטער, אבל יש לי תוכניות אחרות."
  
  
  אנשים כמו למוט גורמים לי להגיד דברים כמו "לעזאזל". ונשים כמו ז'קלין מזיקות לנפש. אתה יכול לשמוע את הגלגלים שלהם מקליקים כשהם מתכננים לחבר אותך, אבל ריח עדין, שיער משיי, יד קלה על הזרוע שלך, ואז מחליק... והדבר הבא שאתה יודע, קפצת על הקרס. והדבר הבא שאתה יודע, אתה שוב בים.
  
  
  "אולי בפעם הבאה?" הם אמרו את זה ביחד ואז שניהם צחקו.
  
  
  "אולי," אמרתי כשהם צחקו.
  
  
  ביקשתי את הצ'ק, שילמתי והלכתי.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  יש חמאם טורקי ויש חמאם טורקי.
  
  
  ואז יש את שאנדה.
  
  
  מרחצאות טורקיים אותנטיים ואותנטיים. בלי שטויות. בחר בין חימום בקיטור או חום יבש, בריכה חמה, בריכה קרה או בינונית-חמה. שאנדה שוכנת בארמון אחר לשעבר. חלונות ויטראז', רצפות פסיפס, תקרות גבוהות עם כיפות מוזהבות.
  
  
  ומי בשם אללה היה חיים? יכול להיות שחיים עובד כאן או סתם מסתובב. חיים יכול היה להגיע לפחות פעם אחת לפגוש את רובי. חיים לא יכול היה להיות כאן בכלל. או גם רובי. אולי הוא פשוט מצא קופסת גפרורים. סליחה גברת, יש לך אור? בְּהֶחלֵט. כאן. הכל בסדר. שמור אותם.
  
  
  ניגשתי אל השולחן. שולחן כתיבה חבוט בסגנון משרדי משנת 1910 באמצע הלובי בסגנון פאשה. השלט אמר, "כניסה IL 5. $1.15." שילמתי לקופאית. זה היה דומה לזכרונות שלי מ-S.Z. Sackell הוא הודו עם כדורי חמאה עם משקפיים.
  
  
  קיפלתי את השינוי וחשבתי דקה.
  
  
  "כך?" הוא אמר באנגלית, "אז מה העניין?"
  
  
  אמרתי, "אני נראה כאילו משהו קרה?"
  
  
  "ראית פעם משהו קורה למישהו? לכל אחד יש משהו אחר. אז למה אתה שונה?
  
  
  חייכתי. "אני לא."
  
  
  הוא משך בכתפיו. "כך?"
  
  
  אז למה לא. אמרתי, חיים כאן?
  
  
  אמר: מי זה חיים?
  
  
  "אני לא יודע. את מי יש לך?"
  
  
  הוא הניד את סנטרו. "חיים לא כאן". הוא הרכין את ראשו. "אז למה אתה שואל?"
  
  
  "מישהו אמר לי לשאול את חיים".
  
  
  הוא הניד שוב את סנטרו. "חיים לא כאן".
  
  
  "בסדר. בסדר. איפה הארונית?"
  
  
  "אם אמרת שחיים שלח אותך, זה משהו אחר".
  
  
  "עוד משהו?"
  
  
  "אם אמרת שחיים שלח אותך, אני מתקשר לבוס. אם אני מתקשר לבוס, אתה מקבל יחס מיוחד".
  
  
  גירדתי בראשי. "תוכל בבקשה להתקשר לבוס?"
  
  
  "התקשרות לבוס תשמח אותי ושמחה. יש רק בעיה אחת. חיים לא שלח אותך."
  
  
  "תראה, נניח שנתחיל מחדש. שלום. יום טוב. חיים שלח אותי".
  
  
  הוא חייך. "כן?"
  
  
  חייכתי. "כן. תתקשר לבוס?"
  
  
  "אם הייתי מתקשר לבוס, הייתי שמח ומאושר. יש רק בעיה אחת. הבוס לא כאן"
  
  
  עצמתי את עיניי.
  
  
  אמר: אמור לי שאתה הולך לחדר האדים. אני אשלח את הבוס מאוחר יותר".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  לפליני היה סט חדר אדים. עגול וגבוה, כמו קולוסיאום קטן, מוקף בלוחות אבן לבנים עגולים שכמו יציע התנשאו לתקרה כיפתית גבוהה של זכוכית צבעונית. עם הקיטור זה היה כמו חלומו של סוריאליסט על פומפיי. הגופות, שרועים על מדרגות האבן, הופיעו באוויר, אבל בדיוק בזמן כדי למנוע התנגשות. הראות הייתה כמעט אפסית.
  
  
  מצאתי לוקר ושכרתי מגבת גדולה בדוגמת פרסי ומגרדת סיבים שהם קוראים להם מטלית רחצה. לא ידעתי איך הבוס יכול למצוא אותי. אפילו לא יכולתי לעמוד על הרגליים.
  
  
  טיפסתי על הלוח בגובה של עשרים רגל בערך. קיטור עולה. היה נעים וחם. חשבתי שאוכל לרפא את השקעים מהלילה הקודם. הרפי את השרירים הכואבים. עצמתי את עיניי. אולי ג'קסון רובי בא לכאן רק כדי להירגע. אולי הוא בא בשביל האדים, הבריכה והיחס המיוחד שחיים שלח לי.
  
  
  נאלצתי להודות שהטיפול היה מיוחד. מאיפשהו מתוך ערפילי פומפיי התעופפו במהירות זוג ידיים. הם תפסו אותי בפטיש והוציאו אותי מאיזון. היה כל כך חם שלא יכולתי לראות אותו. אבל אני יודע איך להוריד את הפטיש. אני יכול לעשות את זה, כמו שאומרים, עם הידיים מאחורי הגב.
  
  
  הגבתי בבעיטת ג'ודו והבחור עף ממני, שוב ושוב, ונעלם בנשיפה של קיטור.
  
  
  לא להרבה זמן.
  
  
  הוא היכה אותי בצלעות עם קת האקדח שלו (צריך מכ"ם כדי להילחם שם) והחלקתי על סלע. המגבת עפה והייתי עירומה, ואז הוא שוב התקרב אליי, גוש גדול חסר פנים, מתחיל לצלול פצצה להרוג.
  
  
  חיכיתי שהרגל השנייה תעזוב את הקרקע ותתהפך! החלקתי במורד המדרגה, וגופו התנגש באבן ריקה. הייתי עליו לפני שהוא הספיק להגיד "איכס"! חבטתי לו בגרון עם הצד של היד שלי, אבל הוא חסם אותי בזרוע עבה כמו גזע עץ. הוא נבנה כמו קינג קונג וההסתכלות על פניו לא שינתה את דעתי. עשינו כמעט היאבקות הודית עד שהוא רטן והתכווץ ושנינו התגלגלנו שוב ושוב ופתאום נפלתי על המדרגה,
  
  
  והוא היכה את ראשו באבן.
  
  
  בדיוק אז יכולתי להיעזר בעזרתה של וילהלמינה. אבל כמובן לא לקחתי את הלוגר שלי לחדר האדים, אבל לקחתי את הוגו, הסטילטו הנאמן שלי. לרוע המזל, החבאתי אותה בחגורת המותן של המגבת והיא עפה כשהמגבת עפה ואיבדתי אותה איפשהו בזוג.
  
  
  אבל, כמו שאמר מישהו, חפש ותמצא. הרגשתי משהו חד מעקצץ לי בגב. בשובר הקופות הזה, נתקעתי כמו זבוב וניסיתי להוציא כבד קצוץ מהראש שלי בזמן שהסכין שלי התחילה לדקור אותי בגב.
  
  
  היה לי מספיק מנוף לעשות מהלך. תפסתי את המדרגה מעלי ודחפתי, ושנינו התגלגלנו קדימה ואחורה, למטה - ועכשיו היה לי סטילטו. אבל עכשיו היה לו את היד שלי עם הסכין, ושוב התהפךנו, דוחפים את הסכין, רק עכשיו הוא היה למעלה ולחץ על ידי. הרמתי את הברך והעיניים שלו התחילו לבלוט ושוב הלכנו לעברו. שמעתי משהו מתכווץ, הנשימות שלו הפכו לשריקות, והיד שלו נרגעה. התקרבתי והבנתי שאני דוחף את הסכין לתוך הגופה.
  
  
  קמתי לאט, מסתכל על התוקף שלי. צווארו נשבר בפינת המדרגה וראשו היה תלוי מעבר לקצה. קמתי, נושמת בכבדות. גופו קרס. הוא התחיל להתגלגל. מעלה ומטה דרך יציעי מדרגות האבן הלבנות, מטה מבעד לעננים העולים של קיטור גיהנום.
  
  
  הסתובבתי ברוטונדה וירדתי במדרגות. יצאתי באמצע הדלת כששמעתי מישהו אומר, "על מה אתה חושב שהרעש הזה היה?"
  
  
  חברו ענה: "איזה רעש?"
  
  
  החלטתי לבקר את הבוס. התלבשתי והלכתי לדלת שסימנה "מנהל". המזכירה שלו אמרה לי שהוא לא שם. עברתי על פני השולחן שלה והמחאות שלה ופתחתי את הדלת למשרד של הבוס. הוא נעדר. המזכירה עמדה ליד המרפק שלי; אישה שמנמנה, משובצת עיניים, בגיל העמידה, זרועותיה שלובות על החזה. "יש הודעה כלשהי?" היא אמרה. עוקצני.
  
  
  "כן," אמרתי. "תגיד לו שחיים היה כאן. וזו הפעם האחרונה שאני ממליץ על המקום שלו”.
  
  
  עצרתי ליד דלפק הקבלה.
  
  
  "חיים שלח הרבה חברים?"
  
  
  "לא," הוא אמר. "הראשון הוא אתה. הבוס אמר לי רק לפני יומיים, "תיזהר כשמישהו אומר חיים".
  
  
  לפני יומיים. הוא החל ליצור את ארץ המשמעות שלו.
  
  
  אולי.
  
  
  "כך?" הוא שאל אותי. "משהו קרה?"
  
  
  "לא," אמרתי לאט. "הכל בסדר. בסדר גמור".
  
  
  
  
  
  
  פרק תשיעי.
  
  
  
  
  
  קופל Rent-A-Car לא עזר לי. וגם אוויס. היה לי מזל בהרץ. כן, מר רובי שכר רכב. העשרים וחמש. שבע בבוקר. הוא הזמין במיוחד לנד רובר. התקשרתי יום לפני להזמין מקום.
  
  
  "מתי הוא החזיר את זה?"
  
  
  היא העבירה את אצבעותיה על הקבלה שהוגשה. בחורה מכוערת עם עור רע. היא חייכה אליי חיוך שנראה כמו שכיר. "עשרים ושבע. באחת עשרה וחצי."
  
  
  כעבור עשרים דקות הוא חיבר את AX. כעבור שעה הוא מת בסמטה.
  
  
  היא התחילה לסגור את מגירת התיקים.
  
  
  "אתה יכול להגיד לי עוד משהו?"
  
  
  השלט על הדלפק אמר ששמה מיס מנגל.
  
  
  "אתה יכול להגיד לי כמה קילומטרים הוא העלה על הרובר?"
  
  
  היא זרקה את ציפורני השזיף בצורת חנית אחורה דרך ה-R עד שהגיעה לרובי. "חמש מאות וארבעים קילומטר, אדוני."
  
  
  אני מניח שטר חמישים פאונד על השיש. "מה זה, בשביל מה זה?" – שאלה בחשדנות.
  
  
  "זה בגלל שמעולם לא שמעת על מר רובי, ואף אחד כאן לא שאל עליו."
  
  
  "על מי?" – אמרה ולקחה את החשבון.
  
  
  לקחתי את הכרטיס מהדלפק והלכתי.
  
  
  זו הייתה שקיעה ופשוט נסעתי לזמן מה, מנסה להרגיע את דעתי ולהתכונן להתקפה הגדולה הבאה של הרהורים. העיר הייתה בצבע זהב ורד, כמו צמיד ענק שנזרק בין הגבעות. פעמוני הכנסייה צלצלו וקול המואזין של המדינה נשמע מהצריחים המוזהבים. לא אילאה אילה אללה. קריאה מוסלמית לתפילה.
  
  
  העיר עצמה הייתה כמו סוג של תפילה. נשים ערביות, אקזוטיות ברעלות, מתאזנות על סלים על חרוזיהן, מתמזגות עם תיירים בג'ינס חתוכים וכמרים אורתודוכסים בגלימותיהן השחורות הארוכות ושיערם השחור הארוך, וגברים בכאפיות בדרכם למסגד ולחסידות. יהודים הולכים לחומה. תהיתי אם מתישהו העיר שנקראת על ידי האל עם שלושה שמות תזרח מהשמיים אל המראה ותאמר, "תראו, חבר'ה, זה כמו שזה אמור להיות. כולם חיים ביחד בשלום". שלום עליכם, סלאם עליקום. שלום לך.
  
  
  חזרתי לחדר שלי והזמנתי וודקה, ואז שפכתי מים חמים לתוך
  
  
  אמבטיה ולקחה איתי וודקה לאמבטיה. חוץ ממקום בחלק האחורי של הראש שבו כאב לי להסתרק, הגוף שלי שכח את היום. לא סולחת, רק שוכחת.
  
  
  הטלפון צלצל. נאנחתי. בעבודה שלי אין דבר כזה מותרות הפוסום של היכולת לצלצל בטלפונים או לצלצל בפעמוני דלת. או שמישהו מחפש אותך, או שמישהו מנסה להשיג אותך. ואתה אף פעם לא יודע מה עד שאתה עונה.
  
  
  קיללתי וטיפסתי מהאמבטיה, טפטפתי על הטלפון שלי והשארתי עקבות על השטיח המזרחי.
  
  
  "מקנזי?"
  
  
  בנימין. אמרתי לו לחכות. אמרתי שאני אוכל גלידת וניל. רציתי לקבל את זה. חשבתי שהוא נמס. קוד קומי: אולי מציקים לנו. בדקתי את החדר כמובן, אבל אפשר לנטר את הטלפון המרכזי מכל מקום. ומישהו בירושלים רדף אחרי. ניתקתי את השיחה וספרתי עשרים, וכשהרמתי הוא אמר שהוא חייב ללכת; פעמון הדלת שלו צלצל. אמרתי שאתקשר אליו בחזרה. אמר לי להתקשר בעשר.
  
  
  שקלתי לחזור לאמבטיה, אבל זה כמו לחמם טוסט מחדש - יותר עבודה ממה שהיא שווה. תפסתי מגבת, המשקה שלי ומפה והתמתחתי על מיטת הקינג סייז.
  
  
  רובי נסע 540 קילומטרים הלוך ושוב. מאתיים ושבעים כיוון. החל מירושלים. בדקתי את קנה המידה בתחתית המפה. ארבעים קילומטר עד אינץ'. מדדתי 6 אינץ' וציירתי עיגול מסביב לירושלים; 270 קילומטרים לכל כיוון. סך הכל כ-168 מייל.
  
  
  המעגל יצא צפונה וכיסה את רוב לבנון; מזרח-צפון-מזרח, הוא נכנס לסוריה; כשנע לדרום מזרח, הוא כבש את רוב ירדן וחלק של חמישים מייל מסעודיה. בדרום הוא כיסה חצי מסיני ובדרום מערב הוא נחת על מרפסת פורט סעיד.
  
  
  איפשהו במעגל הזה רובי מצא את שיטן.
  
  
  איפשהו במעגל הזה אמצא את שיטן.
  
  
  איפשהו במישור עם אבק תפוזים.
  
  
  קודם כל. ירדן היא שטח אויב עבור הקומנדו, ומצרים הופכת במהירות לבלתי אמינה. חצי האי סיני הוא מקום טוב להסתתר בו, אבל הוא מלא בישראלים ובמשקיפים של האו"ם, וגם במצרים של סאדאת, שמרגישים די נוחים עם ארה"ב. סמן זאת כ"אולי" אך לא כאפשרות ראשונה. לא הייתה גם ערב, שעזבה חלק מסוריה ורוב לבנון, מדינה עם חיל פלסטיני גדול. סוריה, שצבאה עדיין נלחם בישראל, עדיין מקווה להשיג דריסת רגל למרות שיחות השלום. לבנון, בסיס מפורסם של כוחות מיוחדים.
  
  
  אז דמותו של שיטן הייתה בלבנון או בסוריה.
  
  
  אבל האם הם היו עדיין היכן שהיו כשרובי מצאה אותם? או שהם החליטו שהם בטוחים מספיק כדי להישאר במקום אחרי ההרג?
  
  
  לבנון או סוריה. רובי התקשר לדמשק, ביירות, סוריה ולבנון.
  
  
  ואז התחילו לצוץ לי שמועות בראש.
  
  
  אולי בנימין איתר את השיחות.
  
  
  אולי היה לו מידע מדהים.
  
  
  אולי אני צריך להתלבש וללכת לאכול ארוחת צהריים.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  המסעדה נקראה "אבירים ערבים" והקירות והתקרה חופו בבד; סגול, אדום, צהוב ומסחרר. כלוב ציפורים ענק מילא את מרכז החדר, והציפור הסגולה, האדומה והצהובה הסתכלה ברוגז במבקרים לאור נרות.
  
  
  לקחתי שולחן והזמנתי וודקה ומנה של טלה, אגוזים, חומוס, אורז, תבלינים ושומשום. אמרתי, "אני רוצה לפתוח שומשום." המלצר השתחווה באדיבות ונסוג.
  
  
  הוא חזר כמה דקות לאחר מכן עם משקה, וכמה דקות לאחר מכן חזר עם ג'קלין ריין.
  
  
  "חשבתי שזה אתה בפינה. אתה רוצה להיות לבד, או...
  
  
  התפשרנו על "או" והיא התיישבה. היא הייתה לבושה בפריז, והדיפה ריח של פריז, ושערה הבלונדיני היה אסוף על ראשה ונפל בתלתלים קטנים במורד צווארה. יהלומים נצצו בערמומיות באוזניה, ומשהו אחר נוצץ בערמומיות בעיניה.
  
  
  היא הורידה אותם ואמרה, "אתה לא אוהב אותי, נכון?"
  
  
  אמרתי, "אני לא מכיר אותך."
  
  
  היא צחקה קצת בגסות. "האם יש ביטוי ל'מתחנן לשאול שאלה?' "אני חושב שהרגע שאלת את השאלה הזו. אני שואל את זה שוב. למה אתה לא אוהב אותי?
  
  
  "למה אתה רוצה שאני אעשה את זה?"
  
  
  היא כיוצה את שפתיה האדומות והרכינה את ראשה. "עבור גבר כל כך מושך, זה די נאיבי"
  
  
  "בשביל אישה כל כך מושכת," ניסיתי לקרוא את הניצוץ בעיניה, "את לא צריכה לרדוף אחרי גברים שלא אוהבים אותך."
  
  
  היא הנהנה וחייכה. "טאץ'. עכשיו, אתה מוכן לקנות לי משקה או לשלוח אותי הביתה לישון בלי ארוחת ערב?"
  
  
  הראיתי את זה למלצר והזמנתי
  
  
  היא צריכה לשתות אדום. היא הביטה בציפור. "קיוויתי שנוכל להיות טובים אחד לשני. קיוויתי...” קולה קפא והשתתק.
  
  
  "עלו תקוות?"
  
  
  היא הראתה לי את עיניה הירוקות-זהובות. "קיוויתי שתיקח אותי איתך כשתלך. רחוק מכאן."
  
  
  "ממי?"
  
  
  היא השתוללה והעבירה עליו את אצבעה. "אני לא אוהב את מה שהוא עושה לי." הסתכלתי על היהלומים הבוהקים על אוזניה וחשבתי שהוא אוהב את מה שהיא עושה לו. היא שמה לב למבט שלי. "הו כן. יש כסף. יש הרבה כסף. אבל כסף, אני מאמין, הוא לא הכל. יש רוך ואומץ... ו...” – היא הביטה בי במבט ארוך ונמס. "ורבים רבים אחרים". היא פיזרה את שפתיה.
  
  
  קח אותו והדפיס אותו. זו הייתה סצנה גרועה מסרט גרוע. היה לה שיעור, אבל היא לא יכלה לשחק. ולמרות שאני מודה שהייתי אמיצה ועדינה ונראיתי כמו עומר שריף וכל זה, כל מה שברח בעיניה לא היה אהבה. זו אפילו לא הייתה תאווה טהורה טובה. זה היה משהו אחר, אבל לא הצלחתי לקרוא אותו.
  
  
  הנדתי בראשי. "פטסי לא בסדר. אבל אל תוותר. מה עם הבחור הגבוה הזה?" הצבעתי על המלצר הערבי החתיך. "לא הרבה כסף, אבל אני בטוח שיש לו הרבה יותר."
  
  
  היא הניחה את הכוס וקמה בפתאומיות. היו לה דמעות בעיניים. ממש דמעות. "אני ממש מצטערת," היא אמרה. "עשיתי צחוק מעצמי. חשבתי, זה לא משנה מה חשבתי". דמעות אמיתיות זלגו ממש על פניה, והיא ניגבה אותן באצבעות רועדות. "זה רק שאני... אני כל כך נואשת, אי-הו!" היא נרעדה. "לילה טוב, מר קרטר."
  
  
  היא הסתובבה וחצי רצה החוצה מהחדר. ישבתי שם בתמיהה. לא ציפיתי לסוף הזה.
  
  
  גם לא אמרתי לה שקוראים לי קרטר.
  
  
  סיימתי את הקפה לפני עשר, ניגשתי לתא הטלפון והתקשרתי לבנימין.
  
  
  "מישהו מגביר את החום, הא?"
  
  
  כתשובה, סיפרתי לו את הסיפור בחדר האדים.
  
  
  "מעניין."
  
  
  "האין זה? אתה חושב שיש לך זמן לבדוק את המקום הזה? במיוחד הבוס? חיים, אני מניח, היה רק רמז".
  
  
  "חיים פירושו חיים".
  
  
  "כן אני יודע. החיים שלי לוקחים אותי להרבה מקומות מוזרים".
  
  
  הַפסָקָה. שמעתי אותו מכה גפרור ולוקח גרירה מהסיגריה שלו. "מה אתה חושב שרובי עשתה עם קופסת הגפרורים?"
  
  
  אמרתי, "קדימה, דיוויד. מה זה? מבחן אינטליגנציה בשנה א'? קופסת הגפרורים הייתה צמח לעיניי בלבד. מישהו הכניס אותו למטען של רובי, בידיעה שמישהו כמוני ימצא אותו. ותלך אחריו. מה שאני הכי שונא ברעיון הזה הוא שכל מה שאני מוצא עכשיו יכול להיות צמח".
  
  
  הוא צחק. "גדול."
  
  
  "המ?"
  
  
  "במבחן. או לפחות הגעתי לאותה תשובה. עוד משהו שתרצה לשתף?"
  
  
  "כרגע לא. אבל התקשרת אלי."
  
  
  "שיחות הטלפון של רובי. עקבתי אחר המספרים".
  
  
  הוצאתי ספר ועיפרון. "לְדַבֵּר."
  
  
  "החדר בביירות הוא מלון פוקס." רובי התקשר מתחנה לתחנה, אז אין תיעוד למי הוא התקשר".
  
  
  "מה עם דמשק?"
  
  
  "כן. אני מבין. טלפון, לא רשום. בית פרטי. תיאודור ג'נס. מתכוון למשהו?"
  
  
  הו הו. היה איתי את חשבון הטלפון של שרה. בדקתי את תאריכי השיחות של רובי. שיחקתי פוקר עם ג'נס באריזונה כשהוא דיבר כביכול עם רובי.
  
  
  מה המשמעות של מה?
  
  
  שהתאונה שהסתיימה עם ג'נס אצל דודה טילי הייתה מסודרת. רובי הזה דיבר עם המתחזה של ג'נסה. שאיזה מבחוץ חדר ל-AX. ואותו זר יכול היה לגעת ברובי. עדיין לא...
  
  
  "לא, אמרתי. 'זה לא אומר לי כלום'.
  
  
  "אתה רוצה שאני אבדוק את זה?"
  
  
  "איידע אותך."
  
  
  עוד הפסקה. "היית הופך לקיבוצניק רקוב, מבין?"
  
  
  "מַשְׁמָעוּת?"
  
  
  "אין רוח של שיתוף פעולה - כמו רובי".
  
  
  "כן. אתה צודק. בבית הספר רצתי במסלול במקום לשחק כדורגל. והדבר היחיד שאי פעם התחרטתי עליו היה שלא קיבלתי מעודדות במסלול. וחברים לקבוצה".
  
  
  "אגב, שלחתי לך חבר לצוות."
  
  
  "מה שלחת לי?"
  
  
  "אל תדאג. זה לא היה הרעיון שלי. אני, כמו שאומרים, צייתתי".
  
  
  "ואדים?"
  
  
  "נֵץ. מהבוס שלך לבוס שלי. ממני אליך."
  
  
  "מה לעזאזל?"
  
  
  "על הנסיעה לסוריה - או ללבנון - או לכל מקום אחר שלא תספר לי עליו".
  
  
  "מה גורם לך לחשוב שאני בא?"
  
  
  "קדימה, קרטר. הרגע עקבתי אחרי המספרים האלה לדמשק ולביירות. וחוץ מזה, אני לא חושב
  
  
  שיטן מסתיר חמישה אמריקאים במרכז ישראל. אתה פתאום חושב שאני טיפש? "
  
  
  "מה אם אני צריך חבר? מה זה לעזאזל?
  
  
  "היי תסתום. הזמנות הן פקודות. ה"חבר" הזה ששלחתי לך הוא ערבי. לא בדיוק סוכן, אלא מישהו שהיה מועיל לך. ולפני שתפנה את האף למעלה, אני חושב שתצטרך קצת עזרה. וערבי עם ניירות. שלחתי אותם גם אליך. נסה לחצות את הגבולות האלה כעיתונאי אמריקאי שזה עתה הוטבע ואולי פשוט תגיד להם שאתה מרגל".
  
  
  נאנחתי. "בסדר גמור. אני לוזר חינני".
  
  
  "כמו גיהינום. אני שומע אותך בוער."
  
  
  "כך?"
  
  
  "אז זה הצעד שלך."
  
  
  "בסדר גמור. אני אתקשר אליך בעוד יום או יומיים. מאיפה שאני בא. לראות מה למדת על המרחצאות של שאנד". עצרתי. "אני סומך על כך שהסוכן הלא ממש הנאמן שלך יעדכן אותך עליי."
  
  
  הוא צחק. "ואמרת שאתה כישלון חינני."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  שילמתי את הצ'ק, קיבלתי הרבה כסף והלכתי למלון אינטרקונטיננטל. מצאתי תא טלפון והתמקמתי בו.
  
  
  קודם כל. בקפידה. הייתי צריך לעשות את זה בלילה הקודם, אבל לא רציתי להגדיר את האזעקה.
  
  
  "שלום?" עוד בוסה נובה ברקע.
  
  
  "שרה? זה מקנזי."
  
  
  "מקנזי!" היא אמרה. "אני חושב עליך הרבה זמן."
  
  
  "יש לך?"
  
  
  "יש לי."
  
  
  היא עצרה לנוח עם שני מוטות. "אני חושב שהייתי טיפש."
  
  
  עוד שני ברים של בוסה נובה.
  
  
  "בלילה הקודם, כשהלכת, ניגשתי לחלון וראיתי אותך עוזב. זה לא משנה למה. בכל מקרה, הרגל רע, כשהמונית שלך נסעה, מכונית מעבר לכביש יצאה מהשביל. רנו שחור, ופתאום הבנתי שהמכונית הזו הייתה שם יומיים ותמיד הייתה עם מישהו. יומיים - אתה שומע אותי, מקנזי? "
  
  
  "אני שומע אותך, שרה."
  
  
  "המכונית נסעה אחרי שהלכת. והיא לא הייתה שם."
  
  
  לא משנה מה הם היו, הם לא היו טיפשים. הם ידעו שמישהו מ-AX יעקוב אחרי רובי, והם תפסו את מקומו כדי לגלות מי. זה אומר שהם לא ידעו מי אני עד שהלכתי לראות את שרה. אז הם לא ידעו שפגשתי את יוסף או ראיתי את בנימין.
  
  
  אולי.
  
  
  "ראית את הבחור בפנים?" שאלתי.
  
  
  "היו שניים מהם. ראיתי רק את הנהג. כמו ג'ק ארמסטרונג. ילד כל אמריקאי".
  
  
  "אתה מתכוון לגדול ובלונדיני?"
  
  
  "יש סוג אחר?"
  
  
  "אז עכשיו ספר לי למה כל זה הופך אותך לטיפש."
  
  
  היא עצרה שוב. "אני מניח שכל זה עשה אותי חכם. הייתי טיפש כל הזמן הזה. עכשיו אני יודע, מקנזי. על עבודתו של ג'ק. ו... ושלך, כנראה. תמיד ידעתי שזה נכון. ידעתי. ופשוט לא רציתי לדעת. זה היה מפחיד מכדי באמת לדעת. אם הייתי יודע, הייתי צריך לדאוג בכל פעם שהוא יצא מהבית". הייתה האשמה עצמית זועמת בקולה. "אתה מבין, מקנזי? היה קל יותר לדאוג לגבי "נשים אחרות" או לגבי עצמי. דאגות קטנות ומתוקות, קטנות בטוחות, ילדותיות."
  
  
  "קל שם, שרה."
  
  
  היא לקחה את המילים שלי וסובבה אותן. "זה לא היה קל. זה היה קשה לשנינו". קולה היה מר. "או, בטח. אף פעם לא הטרדתי אותו. מעולם לא שאלתי אותו שאלות. הרגע הפכתי את עצמי לגיבורה "אתה רואה איך אני לא שואל אותך שאלות? "ולפעמים פשוט חזרתי. היא צללה לתוך הדממה. הו, זה בטח שימח אותו מאוד". הקול שלי היה ברמה. "אני בטוח ששימחת אותו מאוד. לגבי השאר, הוא הבין. הוא היה צריך להיות. אתה חושב שהוא לא ידע מה אתה עובר? אנחנו יודעים, שרה. והדרך שבה שיחקת את זה היא כמעט הדרך היחידה לשחק את זה."
  
  
  היא שתקה זמן מה. דממה יקרה, ארוכה, למרחקים ארוכים.
  
  
  שברתי את השתיקה. "התקשרתי לשאול שאלה."
  
  
  היא יצאה מהטראנס שלה מספיק כדי לצחוק על עצמה. "אתה מתכוון שלא התקשרת להקשיב לבעיות שלי?"
  
  
  "אל תדאג לגבי זה. אני שמח שדיברת איתי. עכשיו אני רוצה לדבר על טד ג'נס."
  
  
  "איש מהעולם?"
  
  
  לא עניתי. היא אמרה לאט, בהיסוס, בכאב, "אוו."
  
  
  "איך הוא נראה?"
  
  
  "אוי אלוהים, אני..."
  
  
  "איך יכולת לדעת? בואו. תגיד לי. איך הוא נראה".
  
  
  "ובכן, שיער חול, עיניים כחולות. הוא היה די שזוף."
  
  
  "גוֹבַה?"
  
  
  "מבנה ממוצע וממוצע."
  
  
  עד כה היא תיארה את טד ג'נס.
  
  
  "עוד משהו?"
  
  
  "מממ... חתיך, הייתי אומר. ולבוש היטב".
  
  
  "הוא הראה לך זיהוי כלשהו?"
  
  
  "כן. כרטיס עיתונות ממגזין העולם".
  
  
  מגזין העולם לא?
  
  
  כיסוי ג'ינס.
  
  
  נאנחתי. "הוא שאל אותך שאלות? וענית לו?
  
  
  "טוב, הוא שאל אותו דבר כמוך. באופן שונה. אבל בעיקר הוא רצה לדעת מה אני יודע על עבודתו של ג'ק ועל חבריו. ואמרתי לו את האמת. מה שאמרתי לך. לא ידעתי את זה. כל דבר."
  
  
  אמרתי לה להיזהר אבל לא לאבד שינה. ספק אם יפריעו לה יותר. היא מילאה את תפקידה - תקשורת איתי.
  
  
  נגמר לי השינוי והייתי צריך לעשות עוד שיחה אחת.
  
  
  איחלתי לשרה לביא לילה טוב.
  
  
  האכלתי למכונה עוד כמה מטבעות וחייגתי את המספר של ז'אק קלי בבית בביירות. "ז'אק קלי" מתאר את ז'אק קלי. צרפתי-אירי פראי. בלמונדו מחקה את ארול פלין. קלי היה גם האיש שלנו בביירות.
  
  
  הוא גם היה במיטה כשהתקשרתי. אם לשפוט לפי ההשמצה בקולו, לא התערבתי לישון טוב או להופעה המאוחרת בלבנון.
  
  
  אמרתי שאעשה את זה מהר, וניסיתי מאוד. ביקשתי ממנו לעצור לפוקס ביירות כדי לקבל את רשימת האורחים לימים שרובי התקשר. אמרתי לו גם שלטד ג'נס יש דופלגנגר. אמרתי לו לטלגרף את החדשות להוק ולוודא שאף אחד לא עקף את דמשק. AXE היה שולח מחליף לג'נס, אבל לא לקחתי את הסיכון לסמוך על מחליף. לא אם לא ידעתי מי הוא, מה שלא ידעתי.
  
  
  "מה עם ג'נס עצמו?" הוא יעץ. "אולי כדאי שנעשה עליו מחקר רקע. גלה אם יש מים זורמים על חרטום הסירה שלו."
  
  
  "כן. זה הדבר הבא. ותגיד להוק שאני מציע לו להשתמש במילי בארנס."
  
  
  "מה?"
  
  
  "מילי בארנס. בחורה שיכולה לשאול את ג'נס שאלות".
  
  
  קלי עשתה משחק מילים שאסור לחזור עליו.
  
  
  ניתקתי את השיחה והתיישבתי בתא. הבנתי שאני כועס. הדלקתי סיגריה ולקחתי גרור כועס. פתאום התחלתי לצחוק. תוך יומיים רימו אותי, תפסו אותי, הרביצו לי פעמיים, עקבו אחרי, סביר להניח שהטרידו אותי, ובדרך כלל שימשתי כמרכזיית טלפון לחדשות רעות שנכנסות ויוצאות. אבל מה לבסוף הכעיס אותי?
  
  
  משחק מילים סקס של קלי על מילי.
  
  
  נסה להבין את זה.
  
  
  
  
  
  
  פרק עשירי.
  
  
  
  
  
  תרבות אסלאמית.
  
  
  מחר בשעה 14:00 באולם האירועים
  
  
  מרצה אורח: ד"ר ג'מיל ראאד
  
  
  
  
  "השינוי שלך?"
  
  
  השפלתי את מבטי מהשלט וחזרתי אל הילדה שמאחורי דלפק הסיגריות. היא הושיטה לי מטבע של חמישים אגורות וחפיסת הסיגריות האקסצנטריות שלי. רק במזרח התיכון ובחלקים מפריז נמכר מותג קצה הזהב המטורף שלי בדלפקי טבק רגילים בבתי מלון. יכולתי להסתדר בלי קצה הזהב. לא רק שמטרינות בגיל העמידה בבגדי מעצבים פונים אליי ונערות היפי צעירות עם ציפורניים צבועות בירוק ("איפה הבאת את הסיגריות החמודות/המגניבות האלה?"), אלא גם אני צריכה לראות מה אני עושה עם בדלי הסיגריות שלי . . הם קוראים כמו שלט שאומר "קרטר היה כאן".
  
  
  עצרתי ליד השולחן כדי לבדוק את ההודעות שלי. הפקידה גיחכה. הוא המשיך להביט בי בביישנות וביודעה. כשביקשתי שיעירו אותי בשבע בבוקר כדי "להתחיל מהר", אולי חשבת שאני רוברט בנצ'לי שהורס את אחת הסצנות הטובות ביותר. גירדתי בראשי וצלצלתי במעלית.
  
  
  גם מפעיל המעלית היה במצב רוח מרומם. פיהקתי ואמרתי, "אני לא יכול לחכות ללכת לישון", ומד הצחקוק רשם 1,000 שמנים.
  
  
  בדקתי את הדלת שלי לפני שהשתמשתי במפתח והו הו - הדלת נפתחה בזמן שלא הייתי. מישהו נצמד למפתת הדלת המיוחדת שלי ובא לבקר מאחורי הגב שלי.
  
  
  האם המבקר שלי עדיין ביקר אותי?
  
  
  שלפתי את האקדח שלי, לחצתי על הבטיחות ופתחתי את הדלת בכוח מספיק כדי לרסק את כל מי שהסתתר מאחוריה.
  
  
  היא התנשפה וקמה מהמיטה.
  
  
  הדלקתי את האור.
  
  
  רקדנית בטן?
  
  
  כן, רקדנית בטן.
  
  
  "אם לא תסגור את הדלת, אני אצטנן." היא חייכה. לא, אני צוחק. עליי. שערה השחור היה פרוע. עדיין עמדתי בפתח עם האקדח. סגרתי את הדלת. הסתכלתי על האקדח, ואז על הילדה. היא לא הייתה חמושה. חוץ מהגוף הזה. והשיער הזה. והעיניים האלה.
  
  
  פגשתי את מבטה. "כבר היה לי את הקרב שלי להיום, אז אם אתה מתכנן להקים אותי, אתה מאוחר מדי."
  
  
  היא הביטה בי בתמיהה אמיתית. "אני לא מבין את זה..." הגדרה "?"
  
  
  הנחתי את האקדח וניגשתי למיטה. התיישבתי. "גם אני. אז נניח שתגיד לי." היא כיסתה את עצמה בשמיכה, נראתה מפוחדת ונבוכה. עיני טופז גדולות סורקות את פניי.
  
  
  העברתי את ידי על פניי. "אתה עובד בבני מגידו, נכון?"
  
  
  "לא. מה גורם לך לדבר?"
  
  
  נאנחתי. "סטירה ללסת, בעיטה בשוק וחגורה לבטן הם רק כמה. נניח שנתחיל הכל מחדש. על מי אתה עובד ולמה אתה כאן? ועדיף שאזהיר אותך. הייתה לי גם את וילהלמינה שלי. הערפד של היום, אז אל תנסה לפתות אותי עם הגוף הצעיר והרך שלך."
  
  
  היא נתנה בי מבט ארוך וסקרן; ראש לצד אחד, כוסס ציפורן ארוכה. "אתה מדבר הרבה," היא אמרה לאט. ואז עוד חיוך, עליז, משכנע.
  
  
  אני מתעורר. "בסדר. למעלה!" מחאתי כפיים. "חצוץ-ליקטי. היכנס לבגדים שלך. החוצה מהדלת. החוצה!"
  
  
  היא משכה את השמיכות גבוה יותר וחייכה חיוך רחב יותר. "אני לא חושב שאתה מבין. דיוויד לא אמר לך לחכות לי?"
  
  
  "דייוויד?"
  
  
  "בנימין."
  
  
  חבר את זה ותקבל את דיוויד בנג'מין. דוד - אני-שולח-אותך-כחבר לקבוצה - בנימין.
  
  
  חבר לקבוצה, לעזאזל. זו הייתה מעודדת.
  
  
  למדתי את זה. "אני חושב שכדאי שתוכיח את זה."
  
  
  היא משכה בכתפיה. "בְּהֶחלֵט." והיא קמה.
  
  
  לא עירום. היא לבשה שמלה צמודה עם צווארון נמוך. כחול טורקיז. תשכח מהשמלה. גוף... לורד היקר!
  
  
  "כאן." היא הושיטה לי מעטפה. פתק מבנימין. היא עמדה לא יותר משישה סנטימטרים משם. הדם שלי המשיך לזרום לעברה. לקחתי את המכתב. החלק הראשון היה מה שהוא אמר לי בטלפון. והשאר:
  
  
  אתה ללא ספק זוכר את מיס קאלוד, הסוכנת החשאית שלנו באל ג'זאר (או שמא עלינו לומר "הסוכנת הנחשפת" שלנו?). היא אמרה לי שהיא כבר עזרה לך. השולחן שלך במועדון היה ערוך על דלת, ואחרי שבלעת את ביס האוכל האחרון, הרצפה תכננה לבלוע אותך.
  
  
  
  
  בגלל זה היא נתנה לי את האות לברוח. הסתכלתי על האישה שמולי וחייכתי. "אם אתה רוצה לשנות את דעתך לגבי הצעת הגוף שלך..."
  
  
  היא התמרמרה פתאום. היא חזרה למיטה שלי, זחלה מתחת לשמיכה, אבל עדיין נראתה זועמת. "מר קרטר," היא אמרה, ומיד ידעתי שההצעה בוטלה, "אני מעמידה פנים שאני גברת מקנזי כי אלו הפקודות שלי. אני מקבל את הפקודות האלה כי כערבי אני מתעב את אלה שהם טרוריסטים. ובגלל שאני רוצה, כאישה, להשתחרר מעריצות הרעלה והפורדה. אלו הסיבות שלי. רק פוליטיים. אתה תשמור על יחסינו פוליטיים.
  
  
  היא ריפרפה את הכריות ומשכה את השמיכה למעלה. "ועכשיו," היא אמרה, "אני רוצה לישון." היא עצמה את עיניה ופתחה אותן שוב. נא לכבות את האורות בדרכך החוצה"
  
  
  נתתי לו מראה שאני שומרת לבני מאדים וכמה ציורים קוביסטיים לא ברורים. "אני חושב," אמרתי באיטיות, "מוטב שניקח את זה שוב. זה החדר שלי. ומי שאת שוכבת עליה היא המיטה שלי, גברת מקנזי. וגם אם אוכל לשכור חדר נוסף, הוא לא יהיה שלי". נראית נכון, גברת מקנזי, מנקודת מבטנו של הכיסוי שלנו, גברת מקנזי, אם אתקדם ואבוץ אל מנה כמוך."
  
  
  היא התיישבה, נשענה על המרפק וחשבה: "טוב... אתה צודק". היא זרקה את הכרית על הרצפה והחלה להסיר את השמיכה מהמיטה.
  
  
  זרקתי לאחור את הכרית. "לא משנה איך נשחק בזה, זה הולך להיות נער, אבל אני ארור אם אבלה את הלילה על הרצפה". התחלתי במהירות לשחרר את העניבה שלי. היא הביטה בי בעיניים פעורות ונראתה צעירה. "אני... אני מזהירה אותך," היא אמרה, מנסה לשמור על טון אזהרה, "אני... אני לא... אני לא..." ולבסוף היא מלמלה, "אני" אני בתולה."
  
  
  היד שלי קפאה על הקשר של העניבה שלי. הנקודה היא שהאמנתי לה. בת עשרים וחמש, טעימה, סקסית, רקדנית בטן, מרגלת... בתולה.
  
  
  השארתי את התחתונים שלי וכיביתי את הקרב. התיישבתי על המיטה והדלקתי סיגריה. "מה השם שלך?" – שאלתי אותה בשקט.
  
  
  "ליילה," היא אמרה.
  
  
  "בסדר, ליילה. אנחנו נשמור על יחסינו פוליטיים למהדרין".
  
  
  זחלתי מתחת לשמיכה והבטתי בה במהירות. היא עמדה בגבה אלי, ועיניה היו עצומות.
  
  
  הפוליטיקה עושה חברים מוזרים למיטה.
  
  
  
  
  
  
  פרק אחד עשר.
  
  
  
  
  
  זה היה כמעט, אבל עדיין לא ממש, עלות השחר. האורות עדיין דלקו בלובי של המלון, ולפקיד הלילה היה הבעה של יום ולילה קשים. מלווה בסרבל ירוק כהה העבירה שואב אבק על השטיח. שאגתה הדהדה באולם הריק. תיקון: הלובי לא ריק לגמרי.
  
  
  היו לו פנים כמו כרזת גיוס לצבא. כולם בלונדיניים, כחולי עיניים, צעירים ומגניבים. חליפה אמריקאית יקרה. אבל קצת גבשושי מתחת לזרוע. בערך במקום שבו תלוי הנרתיק. וקצת קריר סביב העיניים. ומה בדיוק הוא עשה באולם, קורא את העיתון בחמש בבוקר. האלה הבתולה הייתה במיטה שלי, לא שלו.
  
  
  ידעתי מי הוא. ג'ק ארמסטרונג, א
  
  
  סמל כל-אמריקאי.
  
  
  כל מה שהיה לי בראש כשיצאתי מהחדר היה טיול מסביב לבלוק בשביל נדודי שינה. עכשיו החלטתי לקחת את המכונית ולהסתכל במראה האחורית.
  
  
  וכמובן, רנו שחורה. הוא עזב את המקום מול המלון. כל מה שקיבלתי זה התרשמות מהירה מהמראה שלו. כהה שיער וחסון. אבל הוא גם לא נראה כמו ערבי. מי היו כל החבר'ה האלה? ומה הקשר לאל-שיטן?
  
  
  פניתי ימינה לרחוב היסוד.
  
  
  הרנו פנתה ימינה לרחוב היסוד.
  
  
  למה פתאום הם עקבו אחרי עכשיו? אף אחד לא עקב אחריי בדרך מתל אביב. ואתמול הדרך מאחוריי הייתה פנויה. אז למה עכשיו?
  
  
  כי עד עכשיו ידעו לאן אני הולך. המושבה האמריקאית. אמבטיות שאנדה. הם דאגו לדאוג שאני הולך למרחצאות שאנד והחליטו שמשם אני אלך לחדר המתים. עכשיו הם לא ידעו למה לצפות. אז היה עלי צל.
  
  
  או שהיה רוצח עליי?
  
  
  הסתובבתי שוב. הוא הסתובב שוב.
  
  
  עצרתי בקצה הרחוק של רחוב רמבון, המשקיף על העיר שעדיין ישנה. השארתי את המנוע פועל ושלפתי את האקדח.
  
  
  הרנו נסעה במקום.
  
  
  לא רוצח.
  
  
  לא נחוץ.
  
  
  מכונית עצרה מרחוב אגרון. אוהבים צעירים באים להתפעל מהזריחה.
  
  
  כנראה שהגיע הזמן לעזוב את ירושלים.
  
  
  אם הקשר של רובי היה עדיין כאן (אם לרובי היה קשר כאן מלכתחילה), הבחור היה רואה את הצללים ונמנע ממני כמו המגיפה. צל של צל? אין דאגות. אלה היו שכירי חרב קטנים טיפוסיים. שאנדה? שב"כ יבדוק את זה. אבל סביר להניח שזו הייתה קונספירציה קלה. חיפשתי מחבלים ערבים. ואפילו ערבי עוד לא ראיתי.
  
  
  הגיע הזמן לעזוב את ירושלים.
  
  
  ידעתי בדיוק לאן אני רוצה להגיע.
  
  
  השאלה הייתה, האם הצללים ידעו?
  
  
  הדלקתי סיגריה, הדלקתי את המוזיקה ונתתי לשמש לזרוח על פני דרך החלון. עצמתי את עיניי.
  
  
  וג'קלין ריין רקדה לי בראש.
  
  
  איפה משתלבת ג'קלין ריין?
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  השתמשתי בחתיכת אצטט והצמדתי את המנעול למקומו.
  
  
  היא לא ישנה.
  
  
  המבט על פניה כשפתחתי את הדלת היה פרדוקס של אימה שלווה. כשהיא ראתה שזה אני, היא נאנחה ונשענה לאחור על הכריות.
  
  
  אמרתי, "רצית לדבר."
  
  
  היא אמרה, "הו, תודה לאל."
  
  
  זרקתי את התחרה מהכיסא והתיישבתי. ג'קלין הניחה אצבע על שפתיה. "זהירות," היא לחשה, "בוב - הוא נשאר בחדר ממול."
  
  
  אמרתי לה שאני יודע שאני בודק אם הם רשומים ביחד. היא ביקשה סיגריה. זרקתי לה את התרמיל. היא הסירה את שערה הבלונדיני מפניה, ידה רועדת קלות. הפנים מעט נפוחות.
  
  
  היא פוצצה את הגפרור. "אתה מוכן לקחת אותי איתך?"
  
  
  "אני בספק," אמרתי. "אבל אתה יכול לנסות לשכנע אותי."
  
  
  היא פגשה את מבטי ורכנה מעט קדימה, שדיה מבצבצים מתחת לשמלת התחרה הירוקה שלה...
  
  
  "בהיגיון," הוספתי. "אז תחזיר את תא המטען היפה שלך למקום שבו הוא שייך."
  
  
  היא הרימה את השמיכה וחייכה בזעף. "יש לך את כל הלב שלי."
  
  
  "כולי אוזן. אתה רוצה לדבר - או שאתה רוצה שאעזוב?"
  
  
  היא הביטה בי ונאנחה. "איפה להתחיל?"
  
  
  "מי זה למוט?"
  
  
  "אני... אני לא יודע."
  
  
  "ביי, ג'קלין. היה נחמד לשוחח".
  
  
  "לא!" – אמרה בחדות. "אני לא יודע. אני יודע רק מי הוא אומר שהוא".
  
  
  "כמה זמן אתה מכיר אותו?"
  
  
  "בערך חודשיים."
  
  
  "בסדר. אני אקנה את זה. איפה נפגשת?"
  
  
  "בדמשק".
  
  
  "אֵיך?"
  
  
  "במסיבה."
  
  
  "של מי הבית?"
  
  
  "לא בבית. במסעדה"
  
  
  "מסיבה פרטית או מסיבה עסקית?"
  
  
  "אני לא מבין".
  
  
  "מסיבה פרטית או מסיבה עסקית?"
  
  
  "אני לא מבין למה אתה מבקש את הפרטים האלה."
  
  
  כי הדרך הטובה ביותר לגלות אם מישהו משקר היא לשאול שאלות כמו כדורי מקלע. זה לא משנה מה השאלות. מהירות חשובה. רק איש מקצוע יכול לעשות זאת במהירות. ורק איש מקצוע שעבר חזרות טובות. ג'קלין ריין, מי שהיא לא הייתה, בשום פנים ואופן לא הייתה מקצוענית.
  
  
  "מסיבה פרטית או מסיבה עסקית?"
  
  
  "עֵסֶק,"
  
  
  "של מי?"
  
  
  "ועידת שמנים".
  
  
  "ציינו את החברות שהשתתפו בכנס."
  
  
  "טרנס-קום, פרסקו, S-Standard, אני חושב. אני..."
  
  
  "איך הגעת לשם?"
  
  
  "אני... עם חבר."
  
  
  "איזה חבר?"
  
  
  "איש. האם זה באמת חשוב? אני…"
  
  
  "איזה חבר?"
  
  
  "קוראים לו - קוראים לו ז'אן מנטאו".
  
  
  שקר.
  
  
  "לְהַמשִׁיך."
  
  
  "עם מה?"
  
  
  "מנטו. חבר? או שהוא היה המאהב שלך?
  
  
  "מְאַהֵב". היא אמרה בקול שקט.
  
  
  "לְהַמשִׁיך."
  
  
  "מה? אלוהים אדירים! מה?"
  
  
  "למוט. עזבת את מאנטו בשביל למוט. אז מה אתה יודע על בוב למוטה?
  
  
  "אמרתי לך. שום דבר מיוחד. אני... אני פשוט יודע שהוא מעורב במשהו רע. זה מפחיד אותי. אני רוצה לברוח".
  
  
  "כך? מה עוצר אותך".
  
  
  "הוא... הוא יודע."
  
  
  "אֵיך?"
  
  
  שתיקה. ואז: "הוא... יש לו שני גברים שצופים בי. אני מעמיד פנים שאני לא יודע. אבל אני יודע. הם צופים. אני חושב שהם יהרגו אותי אם אנסה לברוח. אני חושב שהם יהרגו אותי אם הם יגלו מה אנחנו אומרים".
  
  
  שתיקה.
  
  
  "לְהַמשִׁיך."
  
  
  "מה אתה רוצה?"
  
  
  "האם זה נכון. התחל מלמעלה. עם מי היית בכנס הנפט?
  
  
  לרגע חשבתי שהיא הולכת להתעלף. גופה צנח ועפעפיה החלו לרעוד.
  
  
  "אתה יכול גם לספר לי. אני כבר יודע".
  
  
  היא לא התעלפה. היא פשוט נחנקה מבכי. היא נאנקה והסתובבה אל הקיר.
  
  
  "טד ג'נס. ימין? הוא עובד עבור Trans-Com Oil בדמשק. לפחות זה חלק מהעבודה שלו. ומכרת את זה עבור עגילי יהלומים". חשבתי על איך ג'נסה חקרה את מילי. למילי אכפת מכסף? עכשיו הכל הגיוני, לעזאזל. "וכמעט הרגת אותו, אתה יודע."
  
  
  "אל תעשה את זה, בבקשה!"
  
  
  "אתה לא רך מדי לשמוע על דברים כאלה. מה אתה חושב שקורה?
  
  
  היא התיישבה ברפיון. "בוב היה צריך רק את המפתחות לדירה. הוא אמר שהוא פשוט צריך להשתמש בדירה של טד, שאף אחד לא יידע. שנהיה עשירים".
  
  
  "מה הוא עשה בדירה של טד?"
  
  
  היא הנידה בראשה. "לא הייתי שם".
  
  
  "איפה היה טד?"
  
  
  "הוא...הוא היה בביירות"
  
  
  "מתי הוא עזב?"
  
  
  "לא יודע. אני חושב ביום רביעי".
  
  
  "השנים עשר?"
  
  
  היא משכה בכתפיה. "אולי. אני חושב".
  
  
  הבנתי את זה. ינס עזב את דמשק ביום רביעי ה-12. הוא נסע לביירות ונפגע ממכונית. "יום שלישי," הוא אמר. אז זה היה יום שלישי השמונה עשר. זה היה מתוזמן לחפוף לזמן שבו הופיע באריזונה. איך שהוא אמר את זה, הוא לא חשב שזה קשור ל-AX.
  
  
  רק כך זה היה צריך להיות.
  
  
  אולי אפילו קשור לפוקס.
  
  
  פוקס נחטף בחמישה עשר. בערך כשלאמות'ה התחילה להשתמש בדירה של ג'ינס.
  
  
  ורובי התחילה להתלהב מהעניין.
  
  
  ומישהו ידע שמתחמם. "מתי ג'קסון רובי התקשר לראשונה?"
  
  
  היא אפילו לא היססה זמן רב. "ערב אחד מאוחר. אולי באחת בלילה".
  
  
  "וטד לא היה שם."
  
  
  היא הנידה בראשה.
  
  
  "ולמוט היה."
  
  
  היא הנהנה.
  
  
  "ונתת לו את הטלפון. אמרת, "רק רגע, אני אתקשר לטד." ואתה שמה למוטה ורובי בטלפון."
  
  
  היא הנהנה.
  
  
  "ואחרי זה ביקש את המפתח."
  
  
  הנהון נוסף.
  
  
  ואחרי זה ג'נס הופל.
  
  
  ולמוט נשאר מאחור, עונה לשיחות של רובי. רובי מדווח על התקדמות החקירה.
  
  
  אז, כשרובי מצאה את שיטן, למוט ידע על כך וסיפר למישהו. והוא הרג את רובי.
  
  
  "עוד שאלה אחת. ביום הראשון שהגעתי לכאן. זו הזמנה לקחת אותך להופעה. האם למוט באמת חשב שאני אפול לזרועותיך ואתחיל ללחוש סודות מדינה באוזניך?"
  
  
  "לא," היא ענתה לאט. "זה היה הרעיון שלי. אמרתי לו שאני חושב שאוכל לגרום לך לדבר על המקרה שלך. אבל כל מה שרציתי זה להיות איתך לבד... לבקש ממך עזרה."
  
  
  "ותכננת לספר לי איזה סיפור על חוליגניזם. הילדה בבעיה".
  
  
  היא עצמה את עיניה. "אני בצרות."
  
  
  אני מתעורר.
  
  
  עיניה נפתחו והבהלה התלקחה. "אנא!" היא התחננה. "אתה לא יכול פשוט לעזוב אותי. טד חי ואלוהים יודע שאני כל כך מצטער. אני אתקן הכל. אני אעזור לך".
  
  
  "טוקיו רוז אמרה את אותו הדבר."
  
  
  "בֶּאֱמֶת! אני אעשה זאת. אני... אלמד משהו מבוב ואספר לך."
  
  
  לקחתי את הסיגריות מהמיטה. הדלקתי אחד ושמתי את התרמיל בכיס. נראה שחשבתי על הצעתה. "אתה מבין," אמרתי, "אם חבר שלך לאמוט יגלה שאני כאן ופתאום אתה שואל שאלות, הוא היה מספיק נבון כדי לחבר את הכל ביחד. זה אומר שאתה מת"
  
  
  הלכתי לדלת ופתחתי אותה בשקט. אין אף אחד באולם. העיניים לא נראות. קולות של נחירות מהחדר של למוט. נכנסתי וסגרתי את הדלת. כיביתי את הסיגריה שלי במאפרה ליד הכיסא.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "אני צריך מידע ואני רוצה אותו הלילה."
  
  
  היא בלעה בחוזקה. "אתה בטוח שבוב לא יידע שהיית כאן?"
  
  
  הרמתי גבה. "אני אף פעם לא אגיד."
  
  
  היא נאנחה והינהנה.
  
  
  חייכתי והלכתי.
  
  
  כך או כך, זה עבד והייתי מרוצה ממנו. אולי היא תוכל לקבל קצת מידע. פקפקתי בזה מאוד, אבל אולי היא יכולה. מצד שני - ויותר סביר - אם לאמות' היה חכם, הוא היה יודע שאני שם.
  
  
  בחדרה של ג'קלין היו שני בדלי סיגריות.
  
  
  אוקולי בעל קצה זהב, קריא כסימן. שלט שעליו כתוב "קרטר היה כאן".
  
  
  חזרתי למעלה והלכתי לישון. ליילה הייתה שם, עדיין בשינה עמוקה.
  
  
  הייתי עייף לעזאזל, לא היה אכפת לי.
  
  
  
  
  
  
  פרק יב.
  
  
  
  
  
  חלמתי שאני שוכב איפשהו במדבר, מוקף באבנים כתומות ענקיות, והאבנים הפכו לצורת השטן והחלו לנשום אש ועשן. הרגשתי את החום ואת הזיעה שלי, אבל משום מה לא יכולתי לזוז. בכיוון השני היו הרים סגולים, קרירים ומוצלים, ומרחוק רוכב בודד על סוסת ברונזה. אבן חלקה עלתה מהאדמה מולי. זה היה כתוב על האבן. פזלתי לקרוא: "הנה שוכב ניק קרטר." הרגשתי משהו קר בצד הראש שלי. הנדתי בראשי. הוא לא זז, פקחתי את עיניי.
  
  
  בוב למוט עמד מעלי. "משהו קר" היה קנה של אקדח. הסתכלתי שמאלה. המיטה הייתה ריקה. ליילה לא הייתה שם.
  
  
  המחשבות שלי חזרו לסצנה הקודמת. אני עומד במסדרון הבוקר. עומד מול הדלת של למוט. שקלול ערך הפלישה. ויתרתי על זה. עברתי את התרחיש הסביר ביותר והחלטתי שהדיאלוג לא יתנגן.
  
  
  אני (האקדח שלי כיוון ישירות לראשו): בסדר, למוט. ספר לי על מי אתה עובד והיכן אוכל למצוא אותם.
  
  
  למוט: אתה תהרוג אותי אם לא אעשה זאת, נכון?
  
  
  אני: זה הכל.
  
  
  למוט: ואתה תיתן לי חמישה אם אעשה את זה? קשה לי להאמין, מר מקנזי.
  
  
  אני: קח סיכון.
  
  
  למוט (שולף סכין משום מקום ודוקר אותי בגסות בצד): אוף! הו!
  
  
  אני: באם!
  
  
  זה לא שאני חושב שלמוטה הוא גיבור. גברים שלובשים עניבות חמישים דולר אוהבים לשמור על צווארם מוגן. פשוט חשבתי שהוא יעריך את הסיכויים. אם הוא לא היה מדבר, הייתי צריך להרוג אותו. אם הוא דיבר, אצטרך להרוג אותו. מה יכולתי לעשות? להשאיר אותו בחיים כדי להזהיר את אל-שיטן? הם יזיזו את המחבוא שלהם לפני שאגיע לשם, וכל מה שאפגע יהיה מלכודת. ולמוט היה חכם מספיק כדי לאפשר זאת. אז במקום לתת לי תשובה כלשהי - מלבד אולי התשובה השגויה - הוא ניסה להרוג אותי, ואני אצטרך להרוג אותו. (זה היה תרחיש עם סוף טוב.) כך או כך, לא הייתי מקבל שום מידע אמיתי וכנראה שאהרוג רמז בעל ערך.
  
  
  אז התרחקתי מהדלת של למוט, במחשבה שאעשה איתו משהו אחר.
  
  
  זה הכל.
  
  
  "טוב, סוף סוף אתה ער," הוא אמר. "ידיים למעלה."
  
  
  לאמות' היה לבוש כמו אלף דולר, וגלים של זיזאני זרמו מפניו. שרה אמרה שהוא "די חתיך" - האיש שבא והעמיד פנים שהוא ג'נס - אבל הוא נראה לי כמו ילד מפונק. השפתיים רכות מדי. עיניים קודרות.
  
  
  "כן," אמרתי. "תודה על השירות. זה גיהנום להתעורר לאזעקה מצלצלת. אז עכשיו כשקמתי, מה אני יכול להציע לך?"
  
  
  הוא חייך. "אתה יכול למות. אני חושב שזה יתאים לי".
  
  
  צחקתי. "זה יהיה לא חכם, למוט. ראשית, הקול שלך מוקלט בקלטת. התנעת את המכונית כשפתחת את הדלת." הוא התחיל להסתכל סביב החדר. "אה," אמרתי. "אני בספק אם תמצא את זה אם תחפש כל היום." נשכתי את שפתי. "אם יש לך זמן לחפש כל כך הרבה זמן."
  
  
  הוא לא מצא את זה כי זה לא היה שם. אני יודע שזה לא נעים, אבל לפעמים אני משקר.
  
  
  "עכשיו הנקודה היא," המשכתי בשלווה, "שהחברים שלי יודעים כמה עובדות שאספתי עד כה. כולל: "הסתכלתי עליו", עובדת נוכחותך. אם אתה הורג אותי, אתה מת. אם תיתן לי לחיות, יתנו לך לחיות, למקרה שתטעה ותוביל אותנו לשייטן".
  
  
  עיניו הצטמצמו, מנסה לקרוא אותי. האקדח נותר ללא תנועה, כעת הצביע על החזה שלי. חלק מסוים בי רצה לצחוק. הנשק היה ברטה בקוטר 25. אקדח ג'יימס בונד. ובכן, כמובן שללמוט יהיה אקדח של ג'יימס בונד.
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "אני לא חושב שאני מאמין לך."
  
  
  "אז למה שלא תהרוג אותי?"
  
  
  "אני לגמרי מתכוון לעשות את זה."
  
  
  "אבל לא לפני... מה? אם כל מה שהיה לך בראש זה רצח, היית יורה בי לפני שהתעוררתי."
  
  
  הוא כעס. "אני לא אוהב להיות פטרוני." הוא נשמע עצבני. "פחות מכל, זה כאשר גופות פוטנציאליות עושות את זה. אני רוצה שתגיד לי כמה אתה יודע. ולמי, אם מישהו, סיפרת."
  
  
  אני: ואתה תהרוג אותי אם לא, נכון?
  
  
  למוט: זהו.
  
  
  אני: ואתה תיתן לי לחיות אם אעשה את זה? אני לא מאמין בזה, מר למוט.
  
  
  למוט: סניק...
  
  
  אני (היד שלי מתנופפת קדימה במכה חזקה שמפילה את הברטה מידו, רגלי מתנדנדות קדימה ונופלות על הרצפה, הברך שלי עולה לברך את בטנו, והיד שלי היא כמו סכין בגב שלו. צוואר בעודו עדיין נפל קדימה מהמכה על בטנו): ועכשיו - מה אתה אומר, מה רצית לדעת?
  
  
  למוט (יורד, אבל אז לוקח אותי איתו, עכשיו עליי, ידיו על הצוואר שלי ואבזם החגורה שלו עושה לי חור בבטן): אוף! הו!
  
  
  אני: באם!
  
  
  הממזר המטופש הוציא את האקדח שלי מתחת לכרית ושם אותו בכיס הז'קט שלו. זהו, גיליתי כשחטטתי בכיסים שלו.
  
  
  דם נשפך מפיו וכתם נוצר בצד הז'קט שלו. אם הוא היה בחיים, הוא היה משוגע יותר מהגיהנום. חליפה כל כך טובה נהרסה.
  
  
  דחפתי את גופו, חיפשתי בכיסיו ומצאתי את המפתחות. שום דבר אחר לא היה חשוב לו. קרא את תעודת הזהות שלו כפי שחשבתי. "רוברט למוט משמן פרסקו". כתובת הבית הייתה רחוב בדמשק.
  
  
  התחלתי להתלבש.
  
  
  הדלת נפתחה.
  
  
  ליילה בחצאית וחולצה מכותנה. השיער שלה קלוע. כתם קטן של ריבת תותים דביקה נח בשמחה ליד פיה. "אתה ער," היא אמרה. "לא רציתי להעיר אותך, אז הלכתי לארוחת בוקר..."
  
  
  "מה קרה?" אמרתי. - "מעולם לא ראית את הגופה?"
  
  
  היא סגרה את הדלת ונשענה עליה, יכולתי לראות שהיא מצטערת שלקחה הפסקה...
  
  
  "מי הוא?" היא אמרה.
  
  
  "האיש שהיה צריך להישאר במיטה. נטפל בזה מאוחר יותר. בינתיים, אני רוצה שתעשה לי טובה".
  
  
  סיפרתי לה על הטוב. היא הלכה לעשות את זה.
  
  
  תליתי את השלט 'נא לא להפריע' על הדלת וניגשתי לחדרו של למוט.
  
  
  אלפיים דולר כסף אמריקאי. ארבע עשרה חליפות, שלוש תריסר חולצות ומספר זהה של עניבות. קילו וחצי של הרואין באיכות גבוהה ונרתיק עור קטן של גוצ'י עם כל האביזרים לקרב יריות. לא בדיוק מה שגוצ'י חשב עליו.
  
  
  שום דבר יותר. אין צ'קים. אין אותיות. אין ספר שחור עם מספרי טלפון. הלכתי לטלפון שלו.
  
  
  "כן אדוני?" קולו של המפעיל היה משמח.
  
  
  זה מר למוט מ-628. אני רוצה לדעת, בבקשה, אם יש לי הודעות? "
  
  
  "לא, אדוני," היא אמרה. "רק זה שיש לך הבוקר."
  
  
  "זה ממר פירסון?"
  
  
  "לא, אדוני," היא אמרה, "ממר אל-ימרון."
  
  
  "הו כן. זֶה. הבנתי. מפעיל, ברצוני לדעת - אולי אני עושה צ'ק אאוט הערב וצריך לכתוב חשבון הוצאות - האם יש לי הרבה שיחות למרחקים ארוכים?
  
  
  היא אמרה שאני אצטרך לדבר עם מישהו אחר. אז, רק שנייה, אדוני. לחץ, לחץ, התקשר.
  
  
  הייתה רק השיחה הזו שעשיתי לז'נבה. רשמתי את המספר.
  
  
  ביקשתי להיות מחובר למפעיל חיצוני והתקשרתי לקלי לקבלת החזר.
  
  
  סיפרתי לו מה למדתי מג'קלין. קלי שרקה. "זה כמעט מספיק כדי לגרום לי לישון לבד." הוא עצר והוסיף, "כמעט, אמרתי."
  
  
  "הייתה לך הזדמנות לבדוק את המלון?"
  
  
  "כן ולא. המקום הזה רועש. שייח' שמן מסוים מאבו דאבי תופס את הרצפה כל הזמן. לגיא יש ארבע נשים, תריסר עוזרות וצוות משרתים אישיים. שף משלו."
  
  
  "אז מה זה קשור אלינו?"
  
  
  "רק חשבתי שתרצה לדעת למה חשבון הגז והחשמל שלך כל כך גבוה. אל תהיה כל כך חסר סבלנות, קרטר. מה שזה קשור אלינו זה שיש להם אבטחה בכל מקום בגלל שהשייח' נמצא בכספת שלהם. ומכיוון שאני לא יכול להתחנן או לקנות מידע, אני חייב לנסות לגנוב אותו, אתה יודע? והאופן שבו הדברים מורכבים, לגנוב את רשימת האורחים לשבוע שרובי התקשר זה קשה כמו לבצע שוד של מיליון דולר. כל מה שאני יכול להגיד לך מהשאלה בסביבה זה שהיה כנס נפט באותו שבוע. המלון היה עמוס בטיפוסים אמריקאים והרבה שייח'ים ערבים מחוף המפרץ".
  
  
  "מה עם צוות המלון?"
  
  
  "שום דבר מעניין. אבל מצגת מלאה תיקח כמה ימים. ודרך אגב, מה אני מחפש? חבר או אוייב? רובי התקשר אליי.
  
  
  האם הייתי חבר כדי לקבל מידע או שהוא התקשר לחשוד כדי להוביל לתיק?
  
  
  "כן בדיוק."
  
  
  "כן, מה בדיוק?"
  
  
  "זו בדיוק השאלה."
  
  
  "אתה מקסים, קרטר, אתה יודע את זה?"
  
  
  "זה מה שהם אמרו לי, קלי. זה מה שאמרו לי".
  
  
  ניתקתי את השיחה וניגשתי אל הארון של למוט. ראיתי מזוודה גדולה של ויטון. מזוודות בשווי אלפיים דולר. לא יכולת לקנות לעצמך ארון קבורה יקר יותר. כעבור עשרים דקות למוט היה בפנים. טקס ההלוויה היה פשוט, אך בטוב טעם. אמרתי "מסע טוב" והוספתי "אמן".
  
  
  ליילה חזרה ממסע קניות. היא נשאה סל גדול של דרוזים.
  
  
  "יש לך בעיות?"
  
  
  היא הנידה בראשה.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. השעה הייתה אחת וחצי. "בסדר," אמרתי. "אז כדאי שנצא לדרך."
  
  
  
  
  
  
  פרק שלוש עשרה.
  
  
  
  
  
  יותר ממאתיים איש התאספו באולם האירועים להרצאתו של ד"ר ראאד על תרבות האיסלאם, ממלאים שורות של כיסאות מתקפלים מול במה עטויית במיקרופונים, ממלאים את האוויר בשיעולים מנומסים ובריח רך של בושם.
  
  
  הקהל היה מורכב בעיקר מתיירים, בעיקר אמריקאים, ובעיקר נשים. ההרצאה הייתה אמורה להיות חלק מהחבילה, יחד עם הסעות חינם משדה התעופה, סיור באוטובוס בעיר וסיור לילי מיוחד. הייתה גם כיתה של תלמידי תיכון וכ-20 ערבים, חלקם לבושים בחליפות ובכפיות לבנות, כיסוי ראש של גברים ערבים טיפוסיים. השאר הוחבאו בגלימות נשפכות, כיסויי ראש מלאים יותר ומשקפיים כהים.
  
  
  ואז היו מקנזי - ליילה ואני. רק ליילה לא הייתה צריכה משקפיים כהים להסוואה. עם צעיף אפור ושחור וגלימה דמוית אוהל, היא הייתה מחופשת למעשה לבריח בד.
  
  
  זה היה הכי טוב שיכולתי להמציא, וזה לא היה רע. נזכרתי בשלט ההרצאה בלובי ושלחתי את ליילה לקנות לנו תלבושות ולגייס כנופיית ערבים במדים שלמים לכיסוי.
  
  
  דרך לעזוב את העיר מבלי שאף אחד יעקוב אחריך.
  
  
  ד"ר ג'מיל ראאד ענה על שאלות מהקהל. ראאד היה איש קטן וחמוץ עם לחיים שקועות ועיניים קוצרות ראייה. החפריה מסגרה את פניו הפוזלות, ואילצה אותו להביט מבעד לחלון הווילון.
  
  
  האם התרבות האסלאמית עברה מערבית?
  
  
  לא. זה עבר מודרניזציה. התשובה המשיכה. הנשים החלו לחרוק בכיסאותיהן. השעה הייתה ארבע.
  
  
  מלצרים הופיעו בחלק האחורי של החדר, הביאו מגשי קפה ועוגות והניחו אותם על שולחן המזנון.
  
  
  התלמיד קם. האם יש לראאד הערה על החטיפות של היום?
  
  
  רעש בחדר. פניתי אל ליילה. היא משכה בכתפיה אל קפלי הצעיף שלה.
  
  
  "אתה מתכוון, אני מניח, לחמישה אמריקאים. זה מצער", אמר ראאד. "מצער. הבא?"
  
  
  המהם-זמזם. רוב האנשים לא שומעים את החדשות עד הערב. הקהל גם לא שמע על החטיפות.
  
  
  "איזה סוג של אמריקאים?" – צעקה האישה.
  
  
  "שקט בבקשה!" ראאד פגע ברציף. "זה נושא שבשבילו אנחנו לא כאן. עכשיו נחזור לנושאים תרבותיים". הוא סרק את הקהל בחיפוש אחר תרבות. לרוב, זה לא היה המצב מלכתחילה.
  
  
  תלמיד התיכון עדיין עמד. לאחר שהפסיד בבירור את המאבק באקנה, הוא לא התכוון לסבול תבוסות נוספות. "האמריקנים," אמר, "הם עוד חמישה מיליונרים אמריקאים. הם היו במסע ציד שנתי כלשהו. הם לבד באיזו בקתה פרטית ביער. ואל-שיטן קיבל אותם". הוא הביט בראד. "או שאני צריך לומר שאל-שיטן שיחרר אותם".
  
  
  הממ-זמזם.
  
  
  הילד המשיך הלאה. "הם שוב מבקשים מאה מיליון דולר. מאה מיליון דולר לכל אדם. והפעם המועד האחרון הוא עשרה ימים”.
  
  
  זִמזוּם. אה. מכת פטיש.
  
  
  "יש להם עדיין את ארבעת הגברים האחרים האלה, לא?" זה היה קולה של אישה בגיל העמידה מהקהל. היא פתאום הפכה לפחד.
  
  
  גם אני. תשעה אמריקאים היו יעד, והרווח הנקי היה תשע מאות מיליון. תיקון. עכשיו זה היה מיליארד שמן. תשעה אפסים עם אחד מוביל. הכסף של פוקס כבר היה להם.
  
  
  והיו לי עשרה ימים.
  
  
  תלמיד התיכון התחיל לענות.
  
  
  ראאד הטיח את כף ידו על הרציף, כאילו ניסה לשכך את הרגשות שהתגנבו וזמזמו בחדר. "אני חושב שהפגישה שלנו כאן הגיעה לסיומה. נשים. רבותי. אני מזמין אתכם להישאר ולהנות מכיבוד". ראאד עזב בפתאומיות את הבמה.
  
  
  רציתי לצאת משם לעזאזל. מָהִיר. תפסתי את ידה של ליילה והבטתי באחד הערבים שלנו. הוא התחיל, כמו כולנו, לפלס את דרכו
  
  
  החוצה מהדלת. כמו כולנו, הוא לא הגיע רחוק.
  
  
  נשים אמריקאיות רצו סביבנו. הרי היינו ערבים אמיתיים. ממש דבר אקזוטי-ברברי. יש גם נבלים שמוצגים כרגע. אישה עם שיער אפור מתולתל ושלט פלסטיק "שלום, אני אירמה" שהוצמד לסוודר שלה נתנה בי מבט מזהיר של פולשים. ראאד גם התקדם לכיווננו. לחשתי ללילה להסיח את דעתו. לא יכולתי להתמודד עם התפקיד של ערבי לראאד. הדלתות ללובי היו פתוחות לרווחה, ושני הצללים המוכרים הביטו פנימה. ליילה הצליחה להיתקל בראד. עד שביקשה ממנו אלף סליחה - אחת בכל פעם - ראדה נבלע במעגל התיירים.
  
  
  שלום, עשיתי את דרכי אליי. נראה ששמה המלא היה היי, אני מרתה.
  
  
  החדר דיבר על אלימות ואימה. הכנתי את עצמי לסוג של התקפת התגנבות.
  
  
  "אני רוצה שתגיד לי משהו," היא התחילה. היא חיטטה בתיק שלה ושלפה חוברת שכותרתה "המעשים הגדולים של האיסלאם, באדיבות סיורי החירות בתקציב". "האם זה שיר על יאכטה אודם...?"
  
  
  "רובאי," אמרתי.
  
  
  "יאכטה רובי. רציתי לדעת - מי הכותב?
  
  
  הנהנתי וחייכתי בנימוס: "כיאם."
  
  
  "אתה!" היא הסמיקה. "אלוהים! פרנסיס - לעולם לא תנחש מי אני כאן! פרנסיס חייך והלך לעברנו. פרנסיס הביא את מאדג' ועדה.
  
  
  "ני גונהלה מזוות," אמרתי למרתה. "לא מדבר אנגלית." נסוגתי לאחור.
  
  
  "אוי!" מרתה נראתה מעט נבוכה. "ובכן, במקרה כזה, ספר לנו משהו ערבי."
  
  
  ליילה ארגנה את מסיבת היציאה שלנו. הם חיכו לי בקבוצה ליד הדלת.
  
  
  "ני גונהלה מזוות." חזרתי על הג'יבריש. מרתה התכוננה ותפסה את ידי.
  
  
  "ני גון-הולר מזוו. מה זה אומר עכשיו?"
  
  
  "אה, סאלוד," חייכתי. "אה סאלוד ביול ז'ט."
  
  
  השתחררתי וניגשתי לדלת.
  
  
  עברנו דרך הלובי ממש על פני אתר המעקב; שבעה ערבים, מכוסים בבד, דנים בקול רם ובחום. "Ni gonhala mezoot," אמרתי כשחלפנו על פנינו וכולנו נכנסנו לרובר המאובק שחיכה לנו מול הדלת.
  
  
  יצאנו מהעיר בלי שמץ של זנב.
  
  
  במשך זמן מה הרגשתי מאוד חכם.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "לאן אנחנו הולכים עכשיו?"
  
  
  ליילה ואני היינו לבד ברכב השטח. עדיין היינו לבושים כמו ערבים. פנינו צפונה. הפעלתי את הרדיו ומצאתי מוזיקה מזרח תיכונית מטומטמת.
  
  
  "תראה בקרוב."
  
  
  היא לא אהבה את התשובה. היא כיוצה את שפתיה והביטה ישר קדימה.
  
  
  הסתובבתי והבטתי בה יושבת לידי. היא משכה לאחור את הצעיף שכיסה את פניה. הפרופיל שלה היה מושלם. ישיר ומלכותי. הסתכלתי יותר מדי והיא התחילה להסמיק. "אתה תהרוג אותנו אם לא תשמור על הכביש," היא הזהירה.
  
  
  חייכתי והסתובבתי להסתכל על הכביש. הושטתי יד להחליף תחנת רדיו והיא אמרה, "לא, אני עושה את זה. מה אתה אוהב?"
  
  
  סיפרתי לה את כל מה שלא קישקש. היא מצאה מוזיקת פסנתר. אמרתי שזה בסדר.
  
  
  נסענו דרך קילומטרים של מטעי תפוזים כשפנינו צפונה דרך ירדן הכבושה, אזור המכונה הגדה המערבית. גרים כאן פלסטינים. וגם הירדנים. וגם הישראלים. מי הבעלים של הקרקע ולמי היא צריכה להיות שייכת הן השאלות שהם שואלים כבר עשרים וחמש שנים בחדרי ישיבות, ברים ולפעמים חדרי מלחמה, אבל האדמה ממשיכה לשאת פרי בדיוק כמו לפני שנתיים . אלף שנים, בידיעה אולי, כפי שכדור הארץ תמיד עושה, שהיא תאריך ימים את כל יריביה. שבסופו של דבר האדמה תהיה הבעלים שלהם.
  
  
  היא הושיטה את ידה וכיבתה את הרדיו. "אולי נוכל לדבר?"
  
  
  "כמובן. מה עובר לך בראש?"
  
  
  "לא. זאת אומרת, אולי אנחנו מדברים ערבית."
  
  
  "מממ," אמרתי, "אני קצת חלודה על זה."
  
  
  "ני גונהלה מזוות," היא חייכה. "בלי צחוק."
  
  
  "בואו. תהיה כנה. זה היה רק להעמיד פנים. למעשה, אני מדבר ערבית כמו שפת האם שלי". הסתכלתי עליה וחייכתי. "יליד אמריקאי"
  
  
  אז בילינו את חצי השעה הבאה בתרגול הערבית שלנו ואז עצרנו בבית קפה לארוחת צהריים.
  
  
  זה היה בית קפה ערבי - זה קהווה - והזמנתי עקל מסופרגה בערבית סבירה למדי, חשבתי. אם המבטא שלי היה כבוי, זה יכול לעבור לדיאלקט. איך זריקה דרומית יכולה להישמע יאנקי. ליילה הגיעה לאותה מסקנה. "זה טוב," היא אמרה כשהמלצר עזב. "ואתה נראה, אני חושב, די... אותנטי." היא בחנה את פניי.
  
  
  גם למדתי אותה ליד שולחן קטן לאור נרות. עיניים כמו חתיכות של טופז מעושן, גדולות ועגולות, עיניים; עור כמו סוג של סאטן חי,
  
  
  ושפתיים שרצית לאתר באצבעותיך כדי לוודא שאתה לא רק מדמיין את הקימורים שלהן.
  
  
  ואז היא תצטרך להסתיר את הכל שוב מתחת לקפלי הצעיף השחור הזה.
  
  
  "הצבע שלך," היא אמרה, "גם הוא לא רע. וחוץ מזה, זו סיבה לדאגה,” היא סימנה לאורכו של גופי.
  
  
  אמרתי; "בתולות לא צריכות לשים לב לדברים כאלה."
  
  
  פניה הפכו אדומים. "אבל סוכנים חייבים."
  
  
  המלצר הביא יין לבן טוב עם ארומה חדה. התחלתי לחשוב על גורלות. תהיתי אם כל זה חלק מהתוכנית שלהם. אני שוכב עירום בשמש של אריזונה. האם באמת הכינו אותי להיות ידוע כערבי? אפילו כשחשבתי להפסיק לעשן ו - מה אמרה מילי - התחלתי להתפלסף, לצטט את עומר כיאם?
  
  
  הרמתי את הכוס שלי ללילה. "שתה - כי אתה לא יודע מאיפה אתה בא ולמה; שתה - כי אתה יודע למה אתה הולך ולאן." שתיתי את הכוס שלי.
  
  
  היא חייכה בנימוס. "אתה אוהב לצטט את כיאם?"
  
  
  "טוב, זה יותר מגניב מלשיר 'קסם שחור ישן' באוזן שלך." היא לא הבינה. אמרתי, "זה לא משנה." מזגתי עוד יין. "היתה דלת שלא מצאתי לה את המפתח; היה צעיף שדרכו לא יכולתי לראות; דיברתי קצת עלי ועליך - ואז כבר לא היה אתה ואני." בקבוק. "כן. אני אוהב את כיאם. זה די יפה".
  
  
  היא כיוצה את שפתיה. "זה גם רעיון טוב מאוד. לא לדבר יותר עלייך ועליי." היא לגמה מהיין.
  
  
  הדלקתי סיגריה. "זה נועד כמדיטציה על תמותה, ליילה. הניחוש שלי יותר ישיר. בכל מקרה, אני רוצה לדבר עליך. מאיפה אתה? איך הגעת לכאן?"
  
  
  היא חייכה. "בסדר גמור. אני מריאד".
  
  
  "ערב".
  
  
  "כן. אבא שלי סוחר. יש לו הרבה כסף."
  
  
  "לְהַמשִׁיך."
  
  
  היא משכה בכתפיה. "אני לומד באוניברסיטה בג'דה. אחר כך אני זוכה במלגה ללימודים בפריז, ואחרי קשיים רבים אבי משחרר אותי. רק חצי שנה לאחר מכן הוא מתקשר אליי הביתה. בחזרה לערב". היא עצרה.
  
  
  "ו?"
  
  
  "ואני עדיין מצפה ללבוש רעלה. אני עדיין נוהג לא חוקי. אין לי אישור לקבל רישיון". היא השפילה את עיניה. "אני נשוי לסוחר בגיל העמידה. לאיש הזה יש כבר שלוש נשים."
  
  
  שנינו שתקנו. היא הרימה את מבטה, הסתכלתי בעיניה, ושנינו שתקנו.
  
  
  לבסוף אמרתי, "ושב"כ. איך יצרת איתם קשר?
  
  
  שוב עיניים למטה. משיכת כתפיים קטנה. "אני בורח מהבית. אני חוזר לפריז. אבל הפעם הכל שונה. אין לי באמת בית ספר או חברים. אני מנסה להיות מערבי, אבל אני רק בודד. ואז אני פוגש את הסולימונים. משפחה ישראלית. הם נפלאים בעיני. אומרים בואי איתנו. חזרה לירושלים. אנחנו נעזור לך להסתדר". היא עצרה ועיניה נצצו. "אתה חייב להבין. הם היו כמו המשפחה שלי. או כמו המשפחה שתמיד חלמתי עליה. הם היו חמים, אדיבים וקרובים זה לזה. הם צוחקים הרבה. אני אומר להם שאני אבוא. הם טסים הביתה ואני אומר להם שאצטרף אליהם בשבוע הבא. רק הם נהרגים בשדה התעופה בלוד".
  
  
  "פיגוע טרור."
  
  
  "כן."
  
  
  עוד שתיקה.
  
  
  "אז אני עדיין בא. אני הולך לממשלה ומציע את שירותיי".
  
  
  "והם עושים אותך רקדנית בטן?"
  
  
  היא חייכה קלות. "לא. אני עושה הרבה דברים אחרים. אבל ריקודי בטן היו הרעיון שלי".
  
  
  היה הרבה על מה לחשוב.
  
  
  האוכל הגיע והיא הסתובבה לצלחת שלה, השתתקה והסמיקה כשהבטתי בה. גברת מוזרה. ילדה מצחיקה. חצי מזרח, חצי מערב, והם מצאו את עצמם על סף סתירה.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  הירח המלא יצא. ירח של מאהב או ירח של צלף, תלוי איך אתה מסתכל על הדברים. את הקילומטרים האחרונים נסענו בשתיקה ועצרנו במושב, חווה קיבוצית, בשם עין גדן. המקום השתנה בעשר שנים, אבל מצאתי את הדרך הנכונה, את פיסת האדמה הנכונה ובית חווה מעץ עם השלט "למפק".
  
  
  השתחווה לאיש שפתח את הדלת. "אני מבקש סליחה, אדוני טוב," אמרתי בערבית. הוא הנהן במהירות ונראה זהיר. השתחווה שוב והורדתי את הצעיף. גבותיו זינקו.
  
  
  "ניק קרטר?"
  
  
  "ציפית אולי לגברת נוסבאום?"
  
  
  אורי למפק חיבק אותי והתחיל לחייך חיוך רחב. "אתה שליח שליח! היכנס." הוא הביט בליילה ואז חזרה אליי. "אני רואה שאתה עדיין עושה משימות קשות."
  
  
  הוא לקח אותנו לחדר ספרטני קטן, כיבד אותנו בתה, קוניאק, אוכל; סיפר לנו שריסה, אשתו, ישנה; פיהק ואמר, האם אני צריך משהו דחוף או שאני צריך רק מיטה?
  
  
  הסתכלתי על ליילה. "שתי מיטות," אמרתי.
  
  
  הוא משך בכתפיו פילוסופית. "למזלכם, זה כל מה שיש לי."
  
  
  הוא הוביל אותנו לחדר עם מיטות קומותיים, אמר "שלום, ילד", והשאיר אותנו לבד.
  
  
  לקחתי את הדרגש העליון.
  
  
  עצמתי את עיניי.
  
  
  כל הזמן שמעתי את ליילה נעה מתחתי.
  
  
  שיגע אותי שלא יכולתי לראות אותה.
  
  
  הייתי משתגע אם אראה אותה.
  
  
  
  
  
  
  פרק י"ד.
  
  
  
  
  
  הבולט הוא החלק בסוריה שישראל כבשה במלחמת אוקטובר. עומקו כעשרה קילומטרים ורוחבו חמישה עשר קילומטרים, הוא משתרע מזרחה מרמת הגולן. קצה המדף היה קו הפסקת האש. רק שהאש עדיין לא שכבה. זה היה חודשים רבים אחרי "סוף המלחמה" והארטילריה הסורית עדיין ירתה ואנשים מתו משני הצדדים, רק שהם פשוט לא קראו לזה מלחמה.
  
  
  בית נמה היה ארבעה קילומטרים מזרחית לקו. ארבעה קילומטרים בעומק הצד הסורי. רציתי ללכת לבית נמה. הכי טוב שלי היה התפקיד הראשי של יוסף, והתפקיד הראשי של יוסף היה בית נמה. היכן שעלי מנצור, שאולי היה מעורב בחטיפה שאולי או לא הייתה קשורה לליאונרד פוקס ואולי לא, עדיין חי או לא.
  
  
  וזה היה הרעיון הכי טוב שלי.
  
  
  גם ההגעה לשם הייתה די בספק.
  
  
  דנו בנושא הזה כל הבוקר. אורי, ראיסה, ליילה ואני שותים כוס קפה במטבח של למפק. המפה שלי הייתה פרושה על שולחן העץ, אספה כתמי קפה וריבה על המזכרות.
  
  
  דרך אחת היא לחזור דרומה ולעבור לירדן. אין בעיה. הגבול עם ירדן היה תקין. משם נלך צפונה, נחצה לסוריה - יש שם בעיה גדולה - ונגיע לבית נמה דרך הדלת האחורית. המשימה בלתי אפשרית. גם אם המסמכים שלנו יובילו אותנו לסוריה, קו הפסקת האש יהיה מוקף בכוחות והגישה לאזור תהיה מוגבלת. היו הופכים אותנו חזרה לכביש אם לא היו זורקים אותנו לכלא.
  
  
  דרך נוספת היא לחצות את ההייטס ולהיכנס לבולט בצד הישראלי. גם לא בדיוק מרק ברווז. גם הישראלים צפו בתנועה. ולא הייתה שום ערובה שכתב עולמי או אפילו סוכן אמריקאי יצליחו לעבור. וגם אם אגיע לחזית, איך תעבור את קו האש?
  
  
  "בזהירות רבה," צחק אורי.
  
  
  "עוזר מאוד." התכווצתי.
  
  
  "אני אומר שאנחנו הולכים רחוק. אנחנו עוברים דרך הירדן". ליילה ישבה עם רגליה מקופלות מתחתיה והתיישבה בסגנון יוגה על כיסא עץ. ג'ינס, צמות ופנים רציניות. "וברגע שנגיע לסוריה, אני אדבר".
  
  
  "נהדר, מותק. אבל מה אתה אומר? ומה תגיד לצבא הסורי כשיעצור אותנו בדרך לבית נמה? גבעות?"
  
  
  היא נתנה בי מבט שחלק יחשבו כמלוכלך. לבסוף היא משכה בכתפיה. "בסדר, אתה מנצח. אז חזרנו לשאלתך המקורית. איך נוכל לחצות את הכביש מול הצבא?"
  
  
  החלק הגרוע ביותר במשפט הזה היה "אנחנו". איך יכולתי להתגבר על התותחים הסורים ואיך לעשות את זה הם שני דברים שונים.
  
  
  אורי דיבר. אורי היה יכול להכפיל במקום אציו פינזה. גבר גדול וחזק בעל פנים גדולות וחזקות, שיער לבן ברובו, ואף בולט. "אני רואה אותך מתקרב לקו מכאן. כלומר, מהצד הזה. אם זה עוזר". הוא דיבר איתי, אבל הביט באשתו.
  
  
  ראיסה פשוט הרימה מעט את גבה. ראיסה היא אחת מהפרצופים הנדירים האלה. מזג אויר, וכל קו גורם לזה להיראות מדהים יותר. אלו פנים נפלאות, גוף דק אך נשי ושיער אדום אך מאפיר עד המותניים, קשור בקליפס בחלק האחורי של הראש. אם הגורלות מאפשרים לי לחיות עד זקנה בשלה, אני רוצה ראיסה לחודשי הסתיו.
  
  
  "אני אבין," היא אמרה והחלה לקום. אורי עזב אותה.
  
  
  "קח את הזמן שלך," הוא אמר. "תנו לניק לקבל את ההחלטה הראשונה"
  
  
  אמרתי, "פספסתי משהו? מה זה?"
  
  
  אורי נאנח. "יש זמן," הוא אמר. "השאלה בבית היא עדיין איך לחצות את הגבול".
  
  
  "לעזאזל עם זה," אמרתי. "אני אעבור את הגבול." לא יודע איך. אני רק צריך לעשות את זה. תשמע - משה חילק את הים, אולי הגיהנום חילק את הסורים".
  
  
  אורי פנה אל ראיסה. "האם האיש הזה תמיד עושה משחקי מילים נוראיים כאלה?"
  
  
  "אני חושבת שכן," היא אמרה. "אבל היינו צעירים יותר אז."
  
  
  אורי גיחך ופנה אלי שוב. "אז זו ההחלטה שלך?"
  
  
  "זו ההחלטה שלי. כך או כך, יהיו לי בעיות בנתיב, אבל אולי יהיה לי נשק ידידותי מאחוריי". פניתי אל ליילה. "איך היית רוצה
  
  
  להישאר בחווה? אני בטוח שריסה ואורי..."
  
  
  ראשה רעד בהכחשה חזקה.
  
  
  "אז תן לי לנסח את זה אחרת. אתה הולך לבלות כמה ימים בחווה."
  
  
  היא עדיין רעדה. "קיבלתי משימה משלי. אני חייב ללכת לשם איתך או בלעדיך. עדיף לי אם אלך איתך." היא הביטה בי ברצינות. "וייטב לך אם תבוא איתי.
  
  
  שקט שרר בחדר. ראיסה התבוננה איך אורי התבונן כשהסתכלתי בליילה. החלק במשימה שלה היה חדשות. אבל פתאום זה היה הגיוני מאוד. עסקה מהירה בין יאסטרב לואדים. הבוסים מגרדים אחד לשני את הגב, ואני עובד כמלווה.
  
  
  אורי כחכח בגרונו. "ואתה, ליילה? האם אתה מסכים עם התוכנית של ניק?"
  
  
  היא חייכה לאט. "כל מה שהוא אומר יהיה נכון." הסתכלתי עליה וצמצמתי את עיניי. היא הביטה בי ומשכה בכתפיה.
  
  
  אורי ורייסה הביטו זה בזה. ארבעים ושבע הודעות הלוך ושוב בשתי שניות של המבט הזה של בעל ואישה. שניהם קמו ועזבו את החדר. להשיג את זה".
  
  
  פניתי אל ליילה. היא הייתה עסוקה בניקוי ספלי הקפה, מנסה לא לפגוש את מבטי. כשהיא לקחה את הספל שהיה ליד המרפק שלי, ידה נגעה קלות בזרועי.
  
  
  אורי חזר, ידו לופתת את "זה" בחוזקה. "זה" היה בבירור קטן יותר מקופסת לחם. אם לשפוט לפי הבעת פניו של אורי, גם "זה" לא היה בדיחה. "אתה תשמור על זה בחייך, ותחזיר לי אותם." הוא עדיין לא פתח את האגרוף. "זה יעזור לך לעבור כל מחסום בישראל, אבל אני מזהיר אותך שאם הערבים יגלו שיש לך את זה, עדיף לך לירות בעצמך מאשר לתת להם לקחת אותך". הוא פתח את כף ידו.
  
  
  מגן דוד.
  
  
  אמרתי, "אני מעריך את המחווה", אורי. אבל מדליות דתיות..."
  
  
  הוא עצר אותי מצחוק. צחוק גדול וגדול. הוא סובב את הלולאה בראש המדליה, זו שחיברה את הדיסק לשרשרת. המשולש העליון של הכוכב בצבץ החוצה, ולמטה נחקק:
  
  
  '/'
  
  
  
  
  א' אלף. האות הראשונה באלפבית העברי. א.אלף. ארגון ישראלי ללוחמה בטרור.
  
  
  אז אורי למפק שוב בזה. הוא היה חלק מהאצ"ל ב-46'. מומחה להריסות. אדם שרצה ישראל עצמאית והאמין בשריפת גשרים מאחורי גבו. כשפגשתי אותו ב-1964, הוא עבד עם צוות גילוי פצצות. עכשיו, כשהיה בן חמישים, הוא גרם לדברים לקרות שוב בלילה.
  
  
  "הנה," הוא אמר. "אתה תלבש את זה."
  
  
  לקחתי את המדליה ולבשתי אותה.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  יצאנו בלילה. בזמן שהיינו בלי תחפושות, היו לי ניירות ערבית, מזויפים ומאובזרים, ומגן דוד של אורי על הצוואר.
  
  
  אתה יכול גם לנסוע בהייטס בלילה. אין מה לראות כאן. רמה שטוחה, שחורה בזלת, זרועה בהריסות של שלוש מלחמות. טנקים מעוותים, חלודים, שרופים והריסות של נושאות משוריינים מפוזרות כמו מצבות על פני השדות הסלעיים, יחד עם בתים שבורים ללא גג, תיל חלוד ושלטים עם הכיתוב "סכנה!" מוקשים!
  
  
  עם זאת, שמונה עשרה חוות ישראליות קיימות מחוץ לכבישים, ואיכרים ערבים מטפלים בשדותיהם, מגדלים את צאןיהם ונמלטים או אפילו לא מוטרדים כשההפגזה מתחילה. כולם או משוגעים או סתם אנושיים. או שאולי זה אותו דבר.
  
  
  עצר אותנו בחור עם M-16. הראיתי את כרטיס העיתונות שלי במונדיאל והוא אפשר לנו להמשיך הלאה. רק עשרים מטרים לאחר מכן, מסביב לעיקול, חיכה לכביש חסימה שלמה. מקלע 30 קליבר שהותקן על חצובה הפנה אצבע כועסת לעבר הרובר.
  
  
  הסגן הישראלי היה מנומס אך תקיף. בהתחלה הוא אמר לי שאני לא בעצמי ללכת לשום מקום לחזית, שזו מלחמה, איך שלא קוראים לה, ואף אחד לא יכול להבטיח את ביטחוני. אמרתי לו שאני לא בא לפיקניק. הוא עדיין אמר לא. בהחלט לא. לא. לקחתי אותו הצידה והראיתי לו את המדליה.
  
  
  חזרתי לרובר ונסעתי הלאה.
  
  
  עצרנו בעמדה ישראלית על הקרקע הנמוכה, כמה מאות מטרים מהקו הסורי. המקום הזה היה פעם כפר ערבי. עכשיו זה היה רק אוסף של הריסות. לא נזק צבאי. נזק לאחר המלחמה. תוצאה של ירי ארטילרי סורי יומי מעבר לקו.
  
  
  "זה כמו תחזית מזג אוויר לגבי מצב הרוח של הנשיא שלהם", אמר לי חייל ישראלי. שמו היה צ'אק כהן. הוא הגיע משיקגו. חלקנו סנדוויצ'ים וקפה של ראיסה בזמן שישבנו על גדר האבן בגובה שלושה מטרים שהייתה פעם חומת הבית. "עשר דקות של אש - הוא רק אומר שלום. שעה והוא אומר לכל העולם הערבי שהם יכולים להסכים על מה שהם רוצים, מלבד סוריה.
  
  
  סוריה רוצה להילחם עד הסוף".
  
  
  "אתה מאמין בזה?"
  
  
  הוא משך בכתפיו. "אם הם יעשו את זה, אנחנו נגמור אותם."
  
  
  קפטן ישראלי ניגש. זה שהסתכל על המדליה ואמר לי שהוא יעשה כל שביכולתו לעזור. קפטן הארווי ג'ייקובס היה בן שלושים. גבר בלונדיני חזק, עייף וקשוח שלימד אמנויות באוניברסיטה כשלא זומן למלחמה, ליילה מזגה לו קפה מתרמוס.
  
  
  ג'ייקובס שאל אותי איך אני הולך לחצות את הגבול. לא הייתה לי תוכנית, אבל כשהייתה לי, הקפדתי לספר לו. אין טעם לירות משני הצדדים.
  
  
  היחס של ג'ייקובס אליי היה זהיר. האלף על צווארי העניק לי מעמד שאין להכחישו, אבל מנקודת המבט שלו זה היה אומר גם צרות. האם התכוונתי לבקש ממנו תמיכה מוסרית או שהתכוונתי לבקש ממנו תמיכה באש? לג'ייקובס היו מספיק בעיות בלעדיי. שאלתי אותו אם הוא יראה לי במפה היכן נמצאים התותחים הסורים. "בכל מקום," הוא אמר. "אבל אתה רוצה את זה על המפה, אני אראה לך על המפה."
  
  
  הלכנו דרך השוק ההרוס והלכנו לאור ירח לבניין אבן גדול, הגבוה בעיר, תחנת המשטרה הישנה. זו הייתה תצפית נהדרת ואחר כך מטרה נהדרת. בכניסה היה כל מה שנראה שווה. דלת כפולה עבה מתחת ללוח אבן עם הכתובת Gendarmerie de L'Etat de Syrie והתאריך 1929, אז הייתה סוריה בשלטון צרפתי.
  
  
  הסתובבנו, במקום דרך, הדלת ויורדנו במדרגות זרועות ההריסות לתוך המרתף. לחדר המלחמה המאולתר של קפטן ג'ייקובס. שולחן, כמה תיקים, נורה אחת חשופה, טלפון שעבד בנס. שלפתי את הכרטיס שלי והוא לאט לאט מילא אותו ב-X ו-O; מוצבים, מחסומים, עמדות פיקוד, טנקים. משחק של טיק-טק לכל החיים.
  
  
  העברתי את ידי על העיניים שלי.
  
  
  "אני מניח שהילדה מאומנת בלחימה?" הוא עמד רכון מעל השולחן, האור העליון הטיל צללים של ארבעים וואט על הצללים שצוירו מתחת לעיניו.
  
  
  במקום לענות, הדלקתי סיגריה והצעתי לו. הוא לקח את הסיגריה שלי כתשובה. הוא טלטל את ראשו. "אז אתה באמת משוגע," הוא אמר.
  
  
  חייל הופיע בדלת; הפסיק כשהוא ראה אותי. ג'ייקובס התנצל ואמר שהוא יחזור. שאלתי אם אוכל להשתמש בטלפון שלו בזמן שהוא לא. ניסיתי ליצור קשר עם בנימין בחווה של למפק, אבל לא הצלחתי לאתר אותו. זו אולי ההזדמנות האחרונה שלי.
  
  
  ג'ייקובס חזר והרים טלפון. הוא ניער את השפופרת שלוש או ארבע פעמים ואז אמר, "בלום? ג'ייקובס. להקשיב. אני רוצה שתעביר את השיחה הזו הלאה...” הוא הביט בי. "איפה?"
  
  
  לתל אביב.
  
  
  "תל אביב. חשיבות עליונה. רשותי". הוא החזיר לי את הטלפון והוכיח שאני VIP והוא מאוד VIP. הוא יצא עם החייל שלו.
  
  
  נתתי את מספר הטלפון האדום של בנימין, ואחרי עשר או חמש עשרה דקות השתנתה איכות החשמל הסטטי בקו הטלפון, ודרכו שמעתי את בנימין אומר "כן?"
  
  
  "האמבטיות של שאנד," אמרתי. "מה גילית?"
  
  
  "המקום הוא... סמרטוט."
  
  
  "מה זה מקום? כל מה שהיה לי זה סטטי."
  
  
  "חזית לסחר בסמים. בעבר שימש מחסן למשלוח אופיום. אבל לאחר סגירת שדות הפרג הטורקי - bwupriprip - החל הבוס לסחור בחשיש במקום. סחר מקומי בלבד.
  
  
  "מי הבוס כאן?"
  
  
  "בוופ-קראק-בווופ-סט-קראק-ט-בוופ."
  
  
  
  
  
  
  "שוב?"
  
  
  "כל זה?"
  
  
  "כן."
  
  
  "Terhan Kal-rrip-crackle. לא הבעלים של המקום הזה, רק מנהל אותו"
  
  
  "זה הרעיון שלו או הכיוון שלו?"
  
  
  "כנראה הוא. הבית נמצא בבעלות Regal, Inc. ריגל, בע"מ - תאגיד שוויצרי - bwup. אז אנחנו לא יכולים לאתר מי הבעלים האמיתי. ומה איתך? איפה הפצפוץ?
  
  
  
  
  
  
  "אני…"
  
  
  "בוופ-קראק-סטtt-poppp-buzz-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  
  
  
  
  
  
  טווח.
  
  
  סליחה, דיוויד. ואפילו הייתי אומר את האמת.
  
  
  כמה דקות לאחר מכן ג'ייקובס חזר. "כך?" הוא אמר.
  
  
  הנדתי בראשי. "ייקח לי כמה שעות להכין תוכנית."
  
  
  "מממ," הוא אמר. "אני רק רוצה להזהיר אותך. הם יורים על כל מה שזז. אני יכול לכסות אותך מהמקום שבו נמצא הנשק שלי, אבל אני לא יכול להסתכן שאנשים יבואו איתך. לא על מה שאמור להיות מסע התאבדות. "
  
  
  "שאלתי אותך?" הרמתי גבה.
  
  
  "לא," הוא ענה. "אבל עכשיו אני לא צריך לדאוג לך."
  
  
  חזרתי לרובר ועצמתי את עיניי.
  
  
  זה לא יעבוד. תוכנית הקרב של סקרלט אוהרה, אני אדאג לגבי עצמי
  
  
  מחר היה כאן. ועדיין לא היו לי רעיונות טובים.
  
  
  תוכנית ראשונה: השאר את ליילה עם הקפטן. נצל את ההזדמנות שלי לעשות את זה לבד. לעזאזל עם העסקה בין יאסטרב לואדים. אם הייתי עוזב אותה, לפחות היא הייתה בחיים. וזה היה יותר ממה שיכולתי להבטיח אם היא תבוא איתי.
  
  
  תוכנית שניה: להסתובב. תחזור דרך ירדן או תעלה ללבנון ונסו לזייף את הגבול הסורי. אבל התוכנית השנייה לא החזיקה מעמד באותו מקום כמו קודם. אפילו לבית נמה לא הייתי מתקרב. למה המקום הזה היה כל כך קרוב לקו?
  
  
  תוכנית שלישית: להעביר את בית נמה. מצחיק מאוד.
  
  
  תוכנית רביעית - יאללה, חייבים להיות ארבעה.
  
  
  התחלתי לחייך.
  
  
  תוכנית ארבע.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  כדורים עפו. הראש שלנו חסר, אבל לא מספיק. זה היה רק עלות השחר והיינו טרף קל; שתי דמויות ערביות רצות על פני השדה. קפצתי מאחורי האבן ויריתי, מכוון בזהירות: סדק!
  
  
  סימנתי ללילה לנסות קטעים נוספים. גָאוֹן! בואינג! הכדורים התפזרו על פני הסלע שמאחוריו התחבאתי. קרוב מידי. זה גרם לי לכעוס. הרמתי את הרובה שלי וכוונתי; סדק! הזריקה חלפה ממש מעל ראשו של ג'ייקובס. עכברוש-א-טאט-טאט. הוא קיבל את ההודעה. בסיבוב הבא הוא כיוון אליי, פספס אותי בחצר.
  
  
  התותחים הסורים עדיין לא התחילו. הם כנראה היו עסוקים בסמים. האש הישראלית לא הופנתה אליהם. היה מכוון - כן! - שתי דמויות ערביות רצות על פני השדה. אידיוטים! מה הם עשו? מנסים לברוח דרך גבולות ישראל? עכברוש-א-טאט-טאט. ג'ייקובס מכה שוב. סדק! הזריקה שלי למעשה נפלה. ליילה מעדה ונפלה על אבן.
  
  
  "אתה בסדר?" אני לחשתי.
  
  
  "קללה!" היא אמרה.
  
  
  "אתה בסדר. בוא נמשיך".
  
  
  ניסינו עוד חמישה מטרים. היריות של ג'ייקובס נשארו בטווח של חצר.
  
  
  וכך פתחו הסורים באש. אבל לא בשבילנו. התוכנית עבדה. התותחים הישראלים ירו כעת על הסורים, ואיפשהו בהמשך הקו נשמעה ירייה כבדה כשאקדח טנק האפיל על ה-T-54 מתוצרת ברית המועצות ב-105 מילימטרים. הצבאות שמרו אחד על השני מנומסים ומעורבים כשליילה ואני חצינו את הקווים.
  
  
  פתאום נתקלנו בחייל סורי.
  
  
  "מאן!" הוא אתגר. (תקשיב, מי בא?)
  
  
  "באסם אלאדין," חייכתי. השם שלי. השתחווה: "סלאם." הוא קימט את מצחו. "אימרה?" (אישה?) משכתי בכתפי ואמרתי לו שזה המזוודות שלי. הוא אמר לי ללכת אחריו, כשהוא מכוון אלי את המקלע שלו. סימנתי ליילה. הוא סירב בתנועה. "עזוב את האישה."
  
  
  עכשיו נכנסתי לחדר המלחמה בסוריה. עוד בניין אבן. עוד חתיכת הריסות. עוד שולחן עם עוד נורה חשופה. עוד קפטן, עייף וכועס. התפללתי לאל הרב לשוני של ברליץ שהערבית הטובה שלי תעזור לי לעבור.
  
  
  בחרתי בזהות. צנוע, חסר סבלנות, קצת טיפש. מי עוד מלבד טיפש יעשה מה שאני עשיתי? מרגל, זה מי. הייתי צריך להיות מרגל או טיפש. סמכתי על חוסר ההגיון הכמעט מושלם שתמיד גורע למוות את המוחות ההגיוניים ביותר. חציתי את הגבול בגסות, בגלוי; נורה מאחור על ידי כוחות ישראליים. זו הייתה דרך כל כך ברורה לשלוח מרגל שאף אחד לא יאמין שהאויב שלו יעשה זאת. מה שכמובן לא יכול להיות נכון. זה ההיגיון הלא הגיוני של מלחמה.
  
  
  החייל בדלת לקח את הרובה שלי. חייכתי, השתחווה והודיתי לו למעשה. השתחווה שוב בפני הקפטן הסורי והתחלתי לפטפט, מחייך, נרגש, מילים מתגלגלות זו על זו. אלף שוכור - אלף תודות; הוחזקו בי אויבים (אדווה, זכרתי), הם החזיקו אותי בקריה שלי, בכפר שלי. אילא רוקה אל-אן - עד עכשיו הם החזיקו אותי, אבל דפקתי לו את השיער ולקחתי את המוסד שלו - הצבעתי על הרובה שלטענתי גנב - ואז, מינ פאדלאק, בבקשה בסדר קפטן, מצאתי את האימרה שלי נתקל בג'בל. המשכתי להשתחוות, לחייך ולהזיל ריר.
  
  
  הקפטן הסורי הניד בראשו באיטיות. הוא ביקש את המסמכים שלי ושוב הניד בראשו. הוא הביט בעוזרו ואמר, "מה אתה חושב?"
  
  
  העוזר אמר שהוא חושב שאני טיפש עם היסודות. טיפש בר מזל. המשכתי לחייך כמו טיפש.
  
  
  שאלו אותי לאן אני הולך מכאן. אמרתי שיש לי גן בבית נאם. חבר שיעזור לי.
  
  
  הקפטן הניף את ידו בשאט נפש. "אז לך, טיפש. ואל תחזור".
  
  
  חייכתי שוב והשתחווה כשיצאתי החוצה: "שוקרן, שוקראן. אילא-אל-לאקה". תודה לך, קפטן; תודה ולהתראות.
  
  
  יצאתי מהבניין הרעוע, מצאתי את ליילה והנהנתי בראשי. היא הלכה אחרי, עשרה צעדים מאחור.
  
  
  עברנו את הטבעת הראשונה של החיילים הסורים ושמעתי אותה ממלמלת, "ג'יד ג'ידאן". היית מאוד טוב.
  
  
  "לא," אמרתי באנגלית. "אני
  
  
  טיפש בר מזל."
  
  
  
  
  
  
  פרק חמש עשרה.
  
  
  
  
  
  הטיפש ומזלו נפרדים במהרה. הרגע המצאתי את זה, אבל אתה יכול לצטט אותי אם אתה רוצה.
  
  
  כעבור קילומטר עצר אותנו שומר תנועה. בן זונה יהיר ואכזר, מסוג הבחורים שדי גרועים כאזרח, אבל תן לו אקדח וחליפת חייל ויש לך סדיסט נמלט. הוא היה משועמם ועייף וחשק לבידור: בסגנון טום וג'רי.
  
  
  הוא חסם את הכביש.
  
  
  קדתי, חייכתי ואמרתי, "בבקשה..."
  
  
  הוא חייך. "אני לא אוהב". הוא הביט בליילה וגיחך, מלא בשיניים שחורות וירוקות. "אתה אוהב אותה? אִשָׁה? אתה אוהב אותה?" הוא חלף על פני. "אני חושב שאראה אם אני אוהב אותה."
  
  
  אמרתי, "לא, ערימת זבל!" רק במקרה אמרתי את זה באנגלית. שלפתי את הסטילטו שלי ופרשתי אותו. "עבדל!" הוא צעק. "תפסתי מרגל!" חתכתי את גרונו, אבל זה היה מאוחר מדי. עבד אל הגיע. עם עוד שלושה.
  
  
  "זרוק את הסכין!"
  
  
  הם החזיקו מקלעים.
  
  
  הפלתי את הסכין.
  
  
  אחד החיילים ניגש אלי. כהה וכהת עיניים; ראשו בטורבן. הוא היכה אותי בלסת, ואמר מילה שליילה לא לימדה אותי. תפסתי אותו וסובבתי אותו מולי, מצלבת את ידיי מאחורי גבו. בתפקיד זה הוא הפך למגן. עדיין החבאתי את האקדח בחלוק שלי. לו רק יכולתי...
  
  
  שכח מזה. המקלעים עברו ללילה. "תן לו ללכת."
  
  
  נתתי לו ללכת. הוא הסתובב והיכה אותי בגרון. הוא היה חזק מזעם, ולא יכולתי לברוח. השתמשתי במשקל שלי כדי לדחוף את שנינו לקרקע. התגלגלנו דרך האבק הסלעי, אבל ידיו היו כמו פלדה. הם נשארו על הצוואר שלי.
  
  
  "מספיק!" – אמר התותחן. "עבדל! תן לו ללכת!" עבד אל השתתק. ארוך מספיק. דפקתי אותו במכה בגרון. הוא עיווה את האבק, מתנשם בנשימה. כְּלִי! – אמר הקצר. - יהיו לנו בעיות. הקולונל רוצה לחקור את כל המרגלים. הוא לא רוצה שנביא לו גופות".
  
  
  התיישבתי על הקרקע ועיסיתי את הצוואר שלי. עבד אל קם, עדיין מנסה להסדיר את נשימתו. הוא ירק וקרא לי מעיים חזירים. החייל הגבוה צחק באהדה. "אה, עבדל המסכן, אל תתייאש. כשהקולונל ישתמש בשיטות המיוחדות שלו, המרגל ירצה שתהרוג אותו עכשיו". הוא חייך חיוך שחור-ירוק רחב.
  
  
  הו כן. מדהים. "שיטות מיוחדות". חשבתי על המדליה על הצוואר שלי. אף אחד לא חיפש אותי. אף אחד לא חיפש אותי. עדיין היה לי את האקדח - ועדיין הייתה לי המדליה. קודם כל, לזרוק את המדליה. הושטתי יד אל הסוגר.
  
  
  "לְמַעלָה!" ההזמנה הגיעה. "ידיים למעלה!" לא הצלחתי למצוא את הסוגר הארור! "לְמַעלָה!" זה לא היה הזמן לגבורה. הרמתי ידיים. אחד מהחבר'ה שם אקדח על האבן, ניגש וקשר את ידי מאחורי הגב. הוא משך בחבלים והרים אותי על רגליי. לבחור היו פנים כמו צלחת סדוקה. נסדק על ידי שמש, רוח וכעס. "עכשיו," הוא אמר. "אנחנו מביאים אותו לקולונל." אז התחילה ליילה לפעול. ליילה, שעמדה שותקת כסלע. לפתע היא צעקה: "לה! לה” ומיהר לעברי, מעד ונפל. עכשיו היא שכבה באבק, מתייפחת וצורחת, "לא! לא! אנא! לא!" החיילים חייכו את חיוך הטרטן שלהם. הבחור על החבלים התחיל למשוך אותי בחזרה. ליילה קמה ורצה; מתייפחת, פרועה, מטורפת, היא לבסוף השליכה את עצמה לרגלי, תפסה אותי בקרסוליים, מנשקת את הנעליים שלי. מה לעזאזל היא עשתה שם? עבד אל תפס אותה ומשך אותה משם. לאחר מכן הוא דחף אותה באף האקדח.
  
  
  "מהלך \ לזוז \ לעבור!" הוא אמר. "אנחנו הולכים לקולונל. בוא נלך לאלו"ם בבית נאם".
  
  
  ובכן, חשבתי, זו דרך אחת להגיע לשם.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  משרדו של הקולונל היה ממוקם ליד הלובי של מה שהיה המלון העירוני. הוא ואנשיו השתלטו עליו, ומלון "נאמה" שילב את הגרוע שבהם: בית בושת, צריפים ומרכז חקירות.
  
  
  המוזיקה הגיעה מחדר במסדרון. צחוק חזק. ריחות של אלכוהול. הלובי התמלא בערבים מקומיים, שחלקם הוחזקו במעצר, בעיקר בכוחות עצמם, בעוד חיילים מפטרלים ברובים נוצצים. ליילה הובילה למושב בלובי. לקחו אותי לקולונל קאפיר.
  
  
  כשהם הביאו אותי לראשונה, לא ראיתי אותו. הקולונל עמד עם גבו אל הדלת. הוא רכן מעל מראה קטנה, סוחט בריכוז פצעון. הוא נופף לשומרים והמשיך בעבודתו. סְטִירָה! פניו נשפכו אל המראה. הוא נאנח בהנאה מינית כמעט. התבוננתי בו מזווית העין. ישבתי על כיסא בצד הנגדי של החדר, ידיי עדיין קשורות מאחורי הגב. הוא בחן שוב את פניו במראה, כאילו
  
  
  זו הייתה מפה של מחנות האויב; הקולונל תהה היכן להכות הבא.
  
  
  הסתכלתי סביב. המשרד עוצב בקפידה במסורות הגדולות של החושך הערבי. הקירות היו מכוסים בטיח צהוב כהה, תלויים בשטיחים קודרים ומאובקים. ריהוט כבד, דלתות עץ מגולפות וחלונות ויטראז' קטנים וגבוהים. סורגים על החלונות. אין יציאה. בחדר היה ריח של אבק, שתן וחשיש. דלת המשרד הייתה מעט פתוחה. זה הביא לתא מטוייח חשוף. הכיסא היחיד. ואיזה דבר מתכת עצמאי. משהו כמו מתלה ענק מפלדה עם מוט ברזל עבה בזווית ישרה בחלק העליון. זה כמעט נגע בתקרה של 12 רגל. מכונת עינויים. "שיטות מיוחדות". זה הסביר את הריח הביולוגי החמוץ.
  
  
  הקולונל עשה את בחירתו האחרונה. הוא צנח למטה בשתי אצבעות מלוכלכות והיכה. בול פגיעה! משימה הושלמה. הוא ניגב את סנטרו בחפת הז'קט שלו. הוא הסתובב. גבר בצבע זית עם שפם רחב ופנים חולניות, גבשושיות ומטושטשות.
  
  
  הוא קם והביט בי כמו שאנשים בטח הסתכלו עליו לפני שהפך לקולונל. הוא גם קרא לי מעיים חזירים.
  
  
  הנאום שלי היה מוכן שוב. אותו אחד שהשתמשתי בו על קו הירי. הבחור היחיד ששמע אותי מדבר אנגלית היה הבחור שהרגתי בכביש. הרגתי אותו כי הוא תקף את האישה שלי. עדיין הייתי באסם אלאדין, האידיוט הטיפש, הצנוע והחביב.
  
  
  מה שבמסחר נקרא "סיכוי שמן"!
  
  
  הביצוע שלי היה מבריק וללא רבב, כמו תמיד, בהבדל אחד. קולונל קאפיר. קאפיר נהנה מהעינויים ולא התכוון להתפתות. המלחמה פשוט נתנה לו תירוץ לגיטימי. בימי שלום, הוא כנראה שוטט בסמטאות, ופיתה את זונות הרחוב למוות מרגש.
  
  
  קאפיר כל הזמן אמר לי לספר לו על המשימה שלי.
  
  
  כל הזמן אמרתי לקפיר שאין לי משימה. הייתי באסם אלאדין ולא הייתה לי משימה. הוא אהב את התשובה. הוא הסתכל על המתלה כמו גברת שמנה שמסתכלת על בננה מפוצלת. קהות של עייפות חלפה עליי. עברתי עינויים בעבר.
  
  
  קם קאפיר וקרא לשומריו. הוא פתח את דלת המשרד החיצונית ושמעתי מוזיקה וצחוק וראיתי את ליילה יושבת בלובי בין זוג אקדחי שעון.
  
  
  השומרים נכנסו וסגרו את הדלת. שתי חתיכות בקר מגעילות למראה, לובשות מדים וטורבן, מריחות בירה. עכשיו חיפשו אותי. מהר, אבל מספיק. חברתי הוותיקה וילהלמינה הלכה לשם. היא ישבה על השולחן על גבי כמה תיקיות, שותקת וחסרת תועלת, כמו משקולת נייר.
  
  
  לא היה שום דבר לעשות. הידיים שלי, כמו שאומרים, היו קשורות. קניתי את זה. מה זה היה לעזאזל? והמדליה הזו עדיין הייתה סביב הצוואר שלי. אולי קאפיר יגלה מה זה. אולי הוא לא סובב את הלולאה. הייתי בתחתית החבית האפשרית.
  
  
  אולי…
  
  
  אולי סתם היה לי רעיון טוב.
  
  
  הם החזירו אותי לחדר המשחקים של קאפיר.
  
  
  הם זרקו אותי על הרצפה והתירו את ידיי. הקולונל זרק לי חבל. הוא אמר לי לקשור את הקרסוליים שלי. "חזק," הוא אמר. "תעשה את זה חזק או שאני אעשה את זה חזק." קשרתי את הקרסוליים שלי יחד. צָמוּד. עדיין נעלתי את מגפי המדבר הגבוהים שלי מעור. הקולונל גם אהב את המגפיים שלי. ממש אידיוט חולה. היו כוכבים בעיניו כשהוא ראה אותי מסובב את החבלים. שמרתי על הביטוי שלי.
  
  
  הוא התחיל להזיע. הוא שחרר את הידית על מתלה המעילים הענק והבר בחלק העליון החליק אל הקרקע. הוא הנהן לשומריו. הם קשרו לי את הידיים באותו חבל שקשר את הרגליים שלי. התכופפתי ונגעתי בהונות שלי.
  
  
  הם השליכו את החבלים מעל מוט המוצב והרימו את המוט בחזרה עד לתקרה. נשארתי תלוי שם כמו עצלן ישן, כמו חתיכת בקר בחלון של קצב.
  
  
  ואז המדליה החליקה מטה והסתובבה והראתה את הצד הקדמי שלה באמצע הגב שלי.
  
  
  הקולונל ראה את זה. הוא לא יכול היה לפספס. "כֵּן! זה ברור. באסם אלאדין עם מגן דוד. מאוד מעניין, באסם אלאדין."
  
  
  עדיין היה סיכוי. אם הוא לא מצא את האות הנסתרת "A", אז החיפוש שלו אחר המדליה עשוי לעזור. די עולה בקנה אחד עם הרעיון הטוב שלי.
  
  
  "אז זה מה שזה," אמר באסם אלאדין. "מגן דוד!"
  
  
  הכפיר השמיע קול שנשמע כמו נחירה וצחקוק. "בקרוב לא תתלוצץ הרבה. בקרוב אתה תתחנן שאאפשר לך לדבר. על דברים רציניים. למשל, על המשימה שלך".
  
  
  הוא שלף שוט עור ארוך. הוא פנה אל השומרים. הוא אמר להם ללכת.
  
  
  השומרים עזבו.
  
  
  הדלת נסגרה.
  
  
  הכנתי את עצמי למה שעתיד לבוא.
  
  
  הגלימה נקרעה מאחור.
  
  
  ואז הופיעו הריסים.
  
  
  אחד.
  
  
  שתיים.
  
  
  גְזִירָה. רוחשת. שריפה. קְרִיעָה. מתחיל על בשרי ומתפוצץ לי במוח.
  
  
  20.
  
  
  שְׁלוֹשִׁים.
  
  
  הפסקתי לספור.
  
  
  הרגשתי את הדם מתגלגל במורד הגב שלי. ראיתי דם זולג על פרקי הידיים שלי.
  
  
  חשבתי שהקולונל התכוון גרוע יותר.
  
  
  חשבתי שהרעיון הטוב שלי לא כל כך טוב.
  
  
  חשבתי שאני צריך קצת מנוחה.
  
  
  התעלפתי.
  
  
  כשהתעוררתי, זה היה כמה שעות מאוחר יותר, וזה לא היה שחר עדין ואיטי. הגב שלי היה שריפה קטנה בשיקגו. הממזר הזה שפשף מלח בפצעים שלי. עינוי מקראי ישן נפלא.
  
  
  החלטתי שנמאס לי. מספיק למדינה, לגאווה ולחובה.
  
  
  אני שבור.
  
  
  התחלתי לצעוק "עצור!"
  
  
  הוא אמר: "השליחות שלך. אתה רוצה לספר לי על המשימה שלך?"
  
  
  "כן כן".
  
  
  "לאמר." הוא התאכזב. הוא עדיין התחכך באש הגרגירים. "למה שלחו אותך לכאן?"
  
  
  "כדי... ליצור קשר. אנא! תפסיק!"
  
  
  הוא לא הפסיק. "ליצור קשר עם מי?"
  
  
  אלוהים אדירים, כמה זה כואב!
  
  
  "ליצור קשר עם מי?"
  
  
  "אם-מנסור," אמרתי. "עלי מנצור"
  
  
  ואיפה האיש הזה? "
  
  
  "ה-פה. בית-נמה".
  
  
  "מעניין," הוא אמר.
  
  
  האש בערה, אך לא התחמם.
  
  
  שמעתי אותו הולך למשרד שלו.
  
  
  שמעתי את הדלת נפתחת. הוא קרא לשומרים שלו. שמעתי אותו אומר את השם עלי מנצור.
  
  
  הדלת החיצונית נסגרה. צעדיו התקרבו. דלת חדר המשחקים נסגרה מאחוריו.
  
  
  "אני חושב שעכשיו תספר לי את כל הסיפור. אבל קודם, אני אתן לך קצת יותר מוטיבציה. קצת מוטיבציה לשכנע אותך שאתה דובר אמת". הקולונל ניגש אליי ועמד מולי, מצחו פועם, עיניו בורקות. "והפעם, אני חושב שנפעיל את הלחץ איפשהו...קרוב יותר לבית."
  
  
  הוא השליך את ידו עם השוט והחל לכוון.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  כשהסוהרים הכניסו את עלי מנסור למשרד, עמד הקולונל עם גבו אל הדלת. הוא רכן שוב מעל המראה. הוא נופף לשומרים והמשיך בעבודתו. לבסוף הוא הסתובב והביט במנצור.
  
  
  ידיו של מנצור היו קשורות מאחורי גבו, אבל הוא ניסה לשמור על הבעה זועפת על פניו. למנצור היו פנים עגולות, כמעט נעריות. אף שטוח עבה. שפתיים שמנמנות ומתעוותות. פני הפחד המתארים אתגר.
  
  
  קאפיר לא התכוון לסבול אי ציות.
  
  
  הוא בירך את מנצור בשוט לפנים. "אז," הוא אמר. "אתה משתף פעולה עם מרגלים."
  
  
  "לא!" מנצור הביט בדלת. מסתכל על נתח הבשר הנא הענק שהיה תלוי מהבר על קולב ענק.
  
  
  קאפיר עקב אחר מבטו של האיש. "אתה רוצה לדבר עכשיו או שאתה רוצה להשתכנע?"
  
  
  "לא! כלומר, כן. כלומר, אני לא יודע כלום. אין לי מה לומר. אני נאמן לסוריה. אני עם הפלסטינים. אני מאמין בפדאיין. לא הייתי... אני לא... קולונל, אני..."
  
  
  "אתה! אתם קרביים חזירים! דיברת עם הישראלים. עם סוכנים אמריקאים. סיכנת תוכנית מסוימת. תוכנית חטיפה. אתה ואח החזיר הממזר שלך." קאפיר הניף את השוט שלו באוויר. מנצור נאנק והניד בראשו, עיניו התרוצצו קדימה ואחורה כמו ג'וקים. "לא!" הוא אמר. "אחי. לא אני. ואחי מת. א! שיטן תהרוג אותו. עַכשָׁיו. אתה רואה. זה אמור להוכיח זאת. אם הייתי בוגד בהם, גם אני הייתי מת".
  
  
  "אז למה נתח הבשר הזה שהיה פעם סוכן אמר לי שהמשימה שלו היא ליצור איתך קשר?"
  
  
  מנצור סבל בייסורים. הוא המשיך לנענע את ראשו מצד לצד. "אחי... הוא דיבר עם סוכן אמריקאי. אולי הם חושבים שגם אני מדבר. לא הייתי. אני אמות ראשון. אני נשבע. לא אני".
  
  
  "אז ספר לי מה אתה יודע על אחיך."
  
  
  "אחי היה טיפש. לא ידעתי את זה כשסיפרתי לו על התוכנית. אמרתי שאולי יש הרבה כסף. אח שלי רוצה כסף לקניית נשק. כשהתוכנית נכשלת, אחי כועס. הוא אומר. הוא הולך להשיג קצת כסף לעצמו. הדבר הבא שאני יודע, חאלי מת. אומרים שהוא דיבר עם מרגל אמריקאי. הוא חיכה בירושלים שהמרגל ישלם לו".
  
  
  ההיסטוריה נכנסה למקומה. חרקתי שיניים מכאב. המדים של קאפיר חרקו על גבי. אני בהחלט קיוויתי שאני עדיין לא מדמם. למרות שמנסור אולי חשב שזה הדם של מישהו אחר. דם אנושי תלוי בחדר המשחקים. דמו של הקולונל קאפיר האמיתי.
  
  
  "למה אתה מתכוון כשהתוכנית נכשלה? התוכנית שאני מכיר כבר יושמה".
  
  
  "התוכנית, כן. ההשתתפות שלנו בזה לא".
  
  
  אני נשאר
  
  
  היה זה חברו של עלי שהיה מעורב. לא עלי עצמו. "חבר שלך," אמרתי. "זה שסיפר לך על התוכנית..."
  
  
  "אחמד רפד?"
  
  
  "איפה הוא עכשיו?"
  
  
  "אני חושב ברמז. אם שיטן עדיין שם, אני חושב שהוא איתם".
  
  
  "עכשיו תספר לי מה אחיך ידע."
  
  
  מנצור הביט בי. "הוא ידע את האמת."
  
  
  שיחקתי עם השוט. "אל תגיד לי את האמת." אני חייב לדעת בדיוק את הסיפור שסיפרת לו, אז אני אכיר את הסיפור שהוא סיפר למרגל. ומה גורם לך להיות כל כך גאה באמיר שאתה חושב שאמרו לך את האמת? א! אתה? אמרו לך את האמת? הממ!"
  
  
  עיניו זחלו לרצפה. "אולי זה מסביר את זה," הוא אמר לשטיח.
  
  
  "א? מה? דבר, תולעת."
  
  
  הוא הרים את עיניו, ואיתם את קולו. "אולי, כמו שאתה אומר, רפ"ד שיקר לי. אולי בגלל זה לא ראיתי אותו מאז".
  
  
  התוכנית, כפי שהוא אמר זאת, הייתה לחטוף את פוקס. החזק אותו בכפר הסורי רמז. לא, הוא לא ידע איזה בית נמצא ברמז. לתפקיד התקבלו ארבעה אנשים. חברו רפאד היה אמור להטיס את המטוס. "לא, לא מטוס. ו...” רצה מנצור להצביע בידיו. ידיו היו קשורות.
  
  
  "מַסוֹק."
  
  
  "מסוק," הוא אמר. "אותו דבר, נכון? רפד אמר שמשלמים לו הרבה כסף. חלקם מראש, אחרים אחר כך. הם אומרים לו לחפש עובדים טובים אחרים. אל תעסיקו, רק צפו." מנצור שוב נראה מפוחד. "זה כל מה שאני יודע. כל מה שאני יודע."
  
  
  "והתוכנית נכשלה?"
  
  
  "רפ"ד אמר שהם שינו את דעתם לגבי גיוס עובדים. הם לא רצו אחרים בעבודה".
  
  
  "ומי אלה?"
  
  
  מנצור הניד בראשו. "אני לא חושב שאפילו רפ"ד יודע על זה. הם דיברו איתו רק בטלפון. הם אמרו שהם חושבים שזה מסוכן לצאת לדייט. הם ידעו שהוא הטיס מסוקים. הם ידעו שהוא נאמן. הם אמרו שזה כל מה שהם צריכים בשביל השאר - שלחו לו הרבה כסף וזה כל מה שרפאד היה צריך לדעת".
  
  
  תקעתי את עיניי לתוך הנקיקים השפלים. "אני לא מאמין לך. אתה יודע מי הם. אם הם לא אמרו לך, אולי ניחשתם נכון." פתאום משכתי אותו בצווארון. "מה היו הניחושים שלך?"
  
  
  "אני... לא היה לי מושג."
  
  
  "לכולם יש ניחוש. מה היו שלך?"
  
  
  "אה... כמו סאיקה. חשבתי שהם חלק מ-As Saiki. אבל העיתונים אומרים שהם "ספטמבר השחור". אני... אני חושב שאולי זה גם המצב."
  
  
  שחררתי את הצווארון שלו והבטתי בו בעיניים. "סי-קולונל, בבקשה, אחי לא יכול היה לספר לאמריקאים הרבה. הוא ידע רק מה שאמרתי לו. וכל הדברים האלה - הרגע אמרתי לך. ו- ו- בכך שסיפרתי לאחי, לא עשיתי כלום שייטן אמר לרפ"ד לגייס, ורפ"ד אמר, כן, אני יכול לדבר עם אחי לא עשיתי שום דבר רע בבקשה, קולונל, תשחרר אותי.
  
  
  "אני נותן לך ללכת עכשיו... לחדר אחר."
  
  
  עיניו קפאו. לקחתי אותו לחדר אחר. הנחתי אותו על כיסא, קשרתי אותו וסתמתי אותו. שנינו הסתכלנו על גופתו של קאפיר. ראשו היה מופנה קדימה ופונה אל הקיר. יעבור זמן עד שמישהו יבחין בו - לפני שיטרחו להסתכל בפניו.
  
  
  וכשיעשו זאת, אני אהיה רחוק.
  
  
  אולי.
  
  
  
  
  
  
  פרק שישה עשר.
  
  
  
  
  
  אולי תרצה לדעת איך עשיתי את זה.
  
  
  אתה חייב לחזור למקום על הגבעה, מהמקום שבו אמרו התותחנים, "זרוק את הסכין", למקום שבו שכבה ליילה לרגלי. כך החזרתי את הוגו. ליילה הרימה אותו כשהיא "מעדה ונפלה" ואז החליקה את הסטילטו לתוך המגף שלי.
  
  
  לא ידעתי איך להשתמש בזה. או אפילו אם הייתה לי הזדמנות להשתמש בו. אפילו לא ידעתי כשהייתי במשרדו של הקולונל. כל מה שחשבתי כשהשומרים נכנסו זה שלא אוכל ללכת לראות את עלי מנצור. ואז בא הפתגם האסלאמי: "אם מוחמד לא יכול לבוא אל ההר, ההר יבוא אל מוחמד". אז החלטתי שמנצור יבוא אלי. שאתן לאלו"ם לעשות את שלו, שאחרי זמן מה אתיימר להישבר ולהזכיר את מנצור ולהביא אותו אלי.
  
  
  שאר הסיפור היה מזל טהור. השאר זה תמיד מזל. מזל הוא הדרך שבה רוב האנשים נשארים בחיים. מוחות, גב, כלי נשק וקרביים מסתכמים רק בחמישים אחוז. השאר זה מזל. המזל היה שאף אחד לא חיפש אותי מעבר לאקדח, שקפיר אהב לראות בחור קושר את עצמו, ושהצעד הבא היה לקשור את ידיי לקרסוליים. כשקאפיר יצא מהחדר כדי לעצור את מנצור, תפסתי סכין, חתכתי את עצמי, תליתי שם (או למעלה) כאילו הייתי קשור, וכשקאפיר חזר, קפצתי עליו, זרקתי עליו לאסו, הרבצתי והרגתי אותו. אוֹתוֹ. וההכאה, אני מוסיפה, נעשתה רק כדי שחילופי הגופה ייראו חוקיים.
  
  
  אחרי שנעלתי את עלי מנסור, ניגשתי לדלת וקראתי ל"אישה". שמתי את ידי על הפנים וכל מה שהיה לי לצעוק זה "אימרה!" אִשָׁה]
  
  
  כשהביאו אותה פניתי שוב הייתי ליד המראה. אפילו חייכתי. חשבתי על מאמרים בכתבי עת רפואיים. גיליתי את התרופה היחידה בעולם לאקנה. מוות.
  
  
  השומרים עזבו. הסתובבתי. הסתכלתי על ליילה, היא הסתכלה עליי, ועיניה הפכו מפיסות קרח לנהרות, ואחרי זה היא הייתה בזרועותי, והצעיף נפל, והקירות קרסו, והגברת לא התנשקה כמו בתולה.
  
  
  היא עצרה מספיק זמן כדי להסתכל לי בעיניים. "חשבתי - כלומר, הם דיברו שם - על קאפיר - על - מה שהוא עושה..."
  
  
  הנהנתי. "הוא יודע... אבל הוא הגיע רק לגב שלי. אגב, אגב...” שחררתי את אחיזתה.
  
  
  היא פסעה לאחור, לפתע גילמה את קלרה ברטון. "תן לי לראות."
  
  
  הנדתי בראשי. "אה. לראות זה לא מה שהוא צריך. מה שהוא צריך זה נובוקאין ואאורומיצין, וכנראה תפרים ותחבושת טובה מאוד. אבל לראות זה משהו שהוא לא צריך. הלך. יש לנו עוד עבודה לעשות".
  
  
  היא הביטה סביבה. "איך נצא?"
  
  
  "זו העבודה שאנחנו צריכים לעשות. תחשוב איך לצאת, ואז תעשה את זה".
  
  
  היא אמרה, "יש ג'יפים שחונים מלפנים."
  
  
  "אז כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להגיע לג'יפים. כלומר, כל מה שאני צריך לעשות זה להעביר את הקולונל קאפיר מול כל המחלקה הארורה שלו. כמה בחורים יש באולם?
  
  
  "אולי עשר. לא יותר מחמש עשרה," היא הרכינה את ראשה. "אתה נראה כמו קאפיר?"
  
  
  "רק קצת מסביב לשפם." הסברתי את המאפיינים הייחודיים של קאפיר. "הוא פרח יותר מהפארק באביב. וזה לא הדבר שכולם מתגעגעים אליו. כל מה שצריך זה בחור אחד שיגיד שאני לא קאפיר והם יבינו מהר שהקאפיר מת. ואז....., גם אנחנו. "
  
  
  ליילה עצרה וחשבה קצת. "כל עוד אף אחד לא מסתכל עליך."
  
  
  "אני תמיד יכול ללבוש שלט שאומר 'אל תסתכל'".
  
  
  "או שאוכל ללבוש שלט שאומר 'תסתכל עליי'".
  
  
  הסתכלתי עליה והזעתי את מצחי. בשקט הקל שמעתי מוזיקה. מוזיקה מגיעה מהאולם.
  
  
  "לילה - את חושבת על מה שאני חושבת?"
  
  
  "מה אתה חושב שאני חושב?"
  
  
  העברתי קלות את ידי על גופה מכוסה הגלימה. "איך תעשה את זה?"
  
  
  "אני מודאג לגבי איך. אתה פשוט מקשיב לרגע הנכון. ואז אתה יוצא ונכנס לג'יפ. סעו לחלק האחורי של המלון."
  
  
  פקפקתי בזה.
  
  
  היא אמרה, "אתה מזלזל בי. זכור, הגברים האלה כמעט אף פעם לא רואים נשים. הם רואים רק חבילות בגדים מהלכים".
  
  
  פתאום נראיתי עוד יותר מפוקפק. אמרתי לה שאני לא מזלזל בה בכלל, אבל חשבתי שהיא מזלזלת בחבר'ה האלה אם היא חושבת שהיא יכולה לרעוד ולנער ופשוט ללכת כאילו כלום לא קרה.
  
  
  היא חייכה. "שום דבר עדיין לא קרה." ואז היא פתאום יצאה מהדלת.
  
  
  התחלתי לחפש על שולחנו של הקולונל. מצאתי את הניירות שלו והכנסתי אותם לכיסי. כבר לקחתי את האקדח והנרתיק שלו, הסכין שלי הייתה קשורה לשרוולי, והצלתי את וילהלמינה והכנסתי אותה למגפי. הייתה לי גם מפה של הרץ עם כתמי קפה, ריבה, X, O ועיגול שציירתי כדי להתאים לטיול של רובי.
  
  
  הסתכלתי על המפה. העיר הסורית הקטנטנה רמז נפלה במרחק של עשרים קילומטרים בתוך המעגל. התחלתי לגחך. למרות כל הסיכויים שהיו מוערמים נגדי, יכולתי אולי לזכות במיליארד דולר. מחנה אל-שיטן. סדנת השטן.
  
  
  האפקטים הקוליים בלובי השתנו. המוזיקה הייתה רועשת יותר, אבל זה לא הכל. אנחות, מלמול, שריקה, מלמול, קול שבעים עיניים שורקות. ליילה, ובכן, ביצעה את ריקודי הבטן שלה אל ג'זאר בפומפום. חיכיתי עד שהצלילים הגיעו לקרשנדו; ואז פתחתי את דלת הקולונל ועברתי דרך הלובי הצפוף, בלתי נראה כמו ילדה שמנה על חוף מאליבו.
  
  
  הג'יפים מלפנים היו ללא השגחה, נהגתי באחד מהם וחיכיתי, חניתי מאחורי שיח דקלים.
  
  
  חמש דקות.
  
  
  שום דבר.
  
  
  התוכנית שלה לא עבדה.
  
  
  אני אצטרך ללכת לשם ולהציל את ליילה.
  
  
  עוד חמש דקות.
  
  
  ואז היא הופיעה. רץ לעברי. לבושה בחליפת הפאייטים הכסופה שלה.
  
  
  היא קפצה לג'יפ. היא אמרה. "בואו!"
  
  
  התרחקתי ונסענו במהירות.
  
  
  אחרי חצי מייל היא התחילה להסביר. "המשכתי לצאת מהדלתות לגן וחזרתי עם פחות ופחות בגדים".
  
  
  
  "והם חשבו מתי בפעם האחרונה יצאת...?"
  
  
  היא הביטה בי בשובבות וצחקה, הרימה את ראשה למעלה ונתנה לרוח לעוף בשערה. החזרתי את עיניי אל הכביש ונסעתי בג'יפ הכי מהר שיכולתי.
  
  
  ליילה קאלוד. מכרה הזהב של פרויד. משחק על גבול הסקס ולעולם לא מתקרב לדבר האמיתי. הוא מתגרה בעצמו בדיוק כמו כולם. אמרתי, "בסדר, אבל תתכסי עכשיו. אנחנו לא רוצים אלף עיניים שיסתכלו על הג'יפ הזה".
  
  
  היא נאבקה לתוך הגלימה דמוית השק ועטפה את פניה בצעיף. "אז לאן נלך עכשיו?" היא נראתה מעט נעלבה.
  
  
  "מקום שנקרא רמז. דרום מזרח מכאן."
  
  
  היא לקחה את הכרטיס מהמושב לידי. היא הביטה בו ואמרה, "נעצור באילפידרי."
  
  
  אני אמרתי לא".
  
  
  היא אמרה, "אתה מדמם. אני מכיר רופא שגר באילפידרי. הוא בדרך".
  
  
  "אתה יכול לסמוך על הבחור הזה?"
  
  
  היא הנהנה. "הו כן."
  
  
  אילפידרי היה כפר קטן אך צפוף של בתי אבן נמוכים וגרוצים. האוכלוסייה עשויה להיות מאתיים. הגענו בשעת בין ערביים. לא היה איש ברחובות הלא סלולים, אבל קול הג'יפ היה עניין גדול. פרצופים סקרנים הביטו מהחלונות, מאחורי קירות אבן וסמטאות.
  
  
  "הנה," אמרה ליילה. "בית דוקטור נאסר". עצרתי מול קופסת אבן לבנה. "אני הולך לבד ואומר למה אנחנו כאן."
  
  
  "אני חושב שאני אלך איתך."
  
  
  היא משכה בכתפיה. "הכל בסדר."
  
  
  ד"ר דאוד נאסר ענה לדפיקה. גבר נמוך ורזה, מקומט ולבוש. הוא שם לב איך הקולונל הסורי שלי התלבש, ועיניו נצצו בערנות מהירה.
  
  
  "סלאם, קולונל שלי." הוא השתחווה קלות.
  
  
  ליילה כחכחה בגרונה ומשכה את הרעלה לאחור. "ואין סלאם ללילה שלך?"
  
  
  "אוי!" נאסר חיבק אותה. ואז הוא התרחק והניח אצבע על שפתיו. "האורחים בפנים. אל תגיד שום דבר יותר. אלוף משנה? הוא הביט בי בהערכה. "חשבתי שאולי הגעת למשרד שלי?"
  
  
  נאסר כרך את זרועו סביב הגב שלי, החלוק שלו מכסה את הז'קט המדמם שלי. הוא הוביל אותנו לחדר קטן. שטיח בלוי כיסה את רצפת הבטון שבה ישבו שני גברים על כריות רקומות. השניים האחרים ישבו על ספסל מכוסה כריות שהיה בנוי מסביב לקיר אבן. פנסי נפט האירו את החדר.
  
  
  "חברים שלי," הכריז, "אני מציג בפניכם את ידידי הטוב, קולונל..." הוא עצר, אבל רק לרגע, "הדורה". הוא קטע את שמות האורחים האחרים. ספדי, נוסאפה, טוביני, חטיב. כולם גברים ממולחים בגיל העמידה. אבל אף אחד מהם לא הביט בי באזעקה שבה נאסר הביט בי בדלת.
  
  
  הוא אמר להם שיש לנו "עסק פרטי", ועדיין עם זרועו סביבי, הוביל אותי לחדר בחלק האחורי של הבית. ליילה נעלמה למטבח. בלי לשים לב.
  
  
  החדר היה משרד רופא פרימיטיבי. ארון יחיד הכיל את האספקה שלו. החדר הכיל כיור ללא מים זורמים ושולחן בדיקה מאולתר למיניהם; בלוק עץ עם מזרן גושי. הורדתי את הז'קט והחולצה הספוגה בדם. הוא שאץ נשימה דרך שיניים קפוצות. "קפיר," הוא אמר והתחיל לעבוד.
  
  
  הוא השתמש בספוג עם נוזל ושם מספר תפרים ללא הרדמה. גנחתי בשקט. הגב שלי לא יכול היה להבדיל בין הטובים לרעים. באשר לעצבים שלי, נאסר וקפיר היו הנבלים.
  
  
  הוא סיים את עבודתו בכך שפיזר קצת בוז על רצועת גזה ועטף אותה סביב האמצע שלי כאילו הוא עוטף מומיה. הוא נע מעט מאחור והתפעל מעבודתו. "עכשיו," הוא אמר, "אם הייתי במקומך, אני חושב שהייתי מנסה להשתכר ממש. משכך הכאבים הטוב ביותר שאני יכול לתת לך הוא אספירין."
  
  
  "אני אקח את זה," אמרתי. "אני אקח את זה."
  
  
  הוא נתן לי כדורים ובקבוק יין. הוא יצא מהחדר לכמה דקות, חזר וזרק לי חולצה נקייה. "אני לא שואל שאלות לחברה של ליילה, ועדיף שלא תשאל אותי שאלות." הוא שפך את הנוזל על הז'קט שלי וכתמי הדם החלו להיעלם. "מנקודת מבט רפואית, אני ממליץ לך להישאר כאן. לִשְׁתוֹת. לִישׁוֹן. תן לי להחליף בגדים בבוקר." הוא הרים את מבטו במהירות מעבודתו במכוני הניקוי היבשים. "מבחינה פוליטית, אתה תעזור לי מאוד אם תישאר. מבחינה פוליטית, אני משחק משחק די קשה". הוא אמר את זה בצרפתית: Un jeu complqué. "הנוכחות שלך ליד השולחן שלי תעזור לי מאוד... מול האחרים."
  
  
  "השאר, כפי שאני מבין זאת, בצד השני."
  
  
  "השאר," הוא אמר, "זה הצד השני."
  
  
  אם קראתי נכון, חברי החדש נאסר היה סוכן כפול. הרמתי גבה. "Un jeu d'address, קדימה." משחק של מיומנות.
  
  
  הוא הנהן. "אתה נשאר?"
  
  
  הנהנתי. "היי, אני נשאר."
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  ארוחת הצהריים הייתה חגיגה. ישבנו על הרצפה על כריות רקומות ואכלנו סמרטוט שהנחנו על השטיח. קערות מרק שעועית, עוף בגריל, קערות ענקיות של אורז מהביל. השיחה הייתה פוליטית. דברים ישרים. אנחנו דוחפים את ישראל לים. שיבת כל רמת הגולן. להחזיר את עזה ואת הגדה המערבית כדי להפוך לביתם של פלסטינים עניים.
  
  
  אני לא טוען שהפלסטינים עניים, ואני לא טוען שהם נפגעו. מה שמשעשע אותי הוא האדיקות של הערבים, לאור תרומתם הגדולה לפתרון הכולל לבעיה הפלסטינית. קחו בחשבון: עזה והגדה המערבית היו שמורות במקור למדינות פלסטיניות. אבל ירדן גנבה את הגדה המערבית ב-48' ומצרים בלעה את רצועת עזה והם השליכו את הפלסטינים למחנות פליטים. הערבים הם שעשו את זה, לא הישראלים. אבל הערבים לא נותנים להם לצאת.
  
  
  הערבים אפילו לא משלמים על המחנות. מזון, דיור, חינוך, רפואה - כל מה שצריך כדי להציל את חיי הפליטים - כל זה מגיע לאו"ם. ארה"ב מספקת 25 מיליון דולר בשנה, כאשר רוב השאר מגיעים מאירופה ויפן. מדינות ערב, עם כל הדיבורים שלהן ומיליארדי הנפט שלהן, הוציאו בסך הכל שני מיליון דולר. ורוסיה וסין, אותם מגינים גדולים של ההמונים שלא הושגו, לא תורמות שום דבר.
  
  
  הרעיון הערבי לעזור לפלסטינים הוא לקנות להם אקדח ולכוון אותו לעבר ישראל.
  
  
  אבל אמרתי: "הנה, כאן!" וכן!" ו"לניצחון" הוא שתה כוסית לצבא ולנשיא אסד.
  
  
  ואז עשיתי כוסית לאל-שיטן.
  
  
  מעטים ידעו על אל-שיטן. הקבוצה שהייתי איתה הייתה As Saiqa. הענף הסורי של אש"ף כי סאיקה פירושו "ברק" בסורית. החבר'ה בשולחן לא ירו. הם דיברו הרבה, אבל לא היו לוחמים. אולי מתכננים. אסטרטגים. מפציצים. תהיתי מה פירוש רעם בסורית.
  
  
  אדם בשם ספדי - שפם קטן ומסודר, צבע עור של שקית נייר חומה - אמר שהוא בטוח שא-שיטן היה חלק מהפיקוד הכללי של ג'בריל, הפושטים הלבנונים שתקפו את הישראלים בקריית שמונה.
  
  
  נוסאפה קימט את מצחו והניד בראשו. "אוי! אני מתחנן להבדיל, מאן אמי. זה עדין מדי עבור מוחו של ג'בריל. אני מאמין שזה סימן מהוואטמה". הוא פנה אלי לאישור. חוואטמה עומד בראש קבוצת פידיין אחרת, החזית הדמוקרטית העממית.
  
  
  חייכתי את החיוך אני-יודע-אבל-אני-לא-יכול לומר. הדלקתי סיגריה. "אני סקרן, רבותי. אם הכסף היה שלך, איך היית מוציא אותו?
  
  
  היו לחישות וחיוכים סביב השולחן. אשתו של נאסר נכנסה עם קנקן קפה. צעיף - מעין צעיף באורך מלא - היה עטוף על ראשה, והיא אחזה בו בחוזקה סביב פניה. היא מזגה את הקפה, מתעלמת מנוכחותה. אולי היא הייתה משרתת או רובוט בתכריכים.
  
  
  טוביני נשען לאחור, משתעשע בפלפל ובמלח שבזקנו. הוא הנהן וצימצם את עיניו, תוחמות בקווים. "אני חושב," הוא אמר בקול גבוה ואף, "אני חושב שהכסף יושקע בצורה הטובה ביותר בבניית מפעל להפצת אורניום."
  
  
  בטח, החבר'ה האלה היו מתכננים.
  
  
  "כן, אני חושב שזה טוב מאוד, נכון?" הוא פנה לעמיתיו. "מפעל כזה יכול לעלות מיליארד דולר לבנות, וזה יהיה מאוד שימושי להחזיק אותו."
  
  
  ערכה גרעינית עשה זאת בעצמך.
  
  
  "אוי, אבל ידידי היקר והמכובד", עיקם ספדי את פיו, "זו תוכנית ארוכת טווח מאוד. היכן נוכל לקבל סיוע טכני? הרוסים יעזרו לממשלה שלנו, כן, אבל הפדאיין לא. - לפחות לא ישירות".
  
  
  "איפה נוכל להשיג אורניום, ידידי?" אדם רביעי, חטיב, הוסיף את קולו. הוא הרים את הספל בזמן שאשת נסרה מילאה אותו בקפה ואז חזר למטבח. "לא, לא, לא," אמר חטיב. "אנחנו צריכים תוכנית דחופה יותר. אם הכסף היה שלי, הייתי משתמש בו כדי ליצור קאדרים פדאיינים בכל עיר גדולה בעולם. כל מדינה שלא עוזרת לנו - אנחנו מפוצצים את הבניינים שלהם, חוטפים את המנהיגים שלהם. זו הדרך היחידה להשיג צדק". הוא פנה לאדונו. "או שאתה לא מסכים, ידידי שמרן?"
  
  
  חטיב צפה בנאסר בהנאה. ומתחת לכיף עיניו כתבו צרות. בגלל זה נאסר רצה אותי בסביבה. "השמרנות" שלו הייתה בחשד.
  
  
  נאסר הניח לאט את כוסו. הוא נראה עייף ויותר מכך, עייף. "חטיב היקר שלי. שמרני היא לא עוד מילה לחוסר נאמנות. אני מאמין עכשיו, כפי שתמיד האמנתי, שאנחנו הופכים לאויבים הגרועים ביותר של עצמנו כשאנחנו מנסים להטיל אימה על כל העולם. אנחנו צריכים עזרה משאר העולם. פחד ואיבה יכולים להיגרם רק על ידי טרור". הוא הסתובב אלי. "אבל אני חושב שהחבר שלי הקולונל עייף. הוא בדיוק חזר מהחזית".
  
  
  "אל תגיד יותר."
  
  
  חווייני קם. האחרים הלכו אחריו. "אנו מכבדים את המאמצים שלך, קולונל חדורה. העסק הקטן שלנו הוא התרומה שלנו". הוא השתחווה. "אללה יהיה איתך. סלאם."
  
  
  החלפנו סלאם וא-אליקום אל-סלאם, וארבעת המחבלים המנומסים, בגיל העמידה, נסוגו אל הלילה המאובק.
  
  
  נאסר הוביל אותי לחדר השינה היחיד. מזרן עבה גדול על לוח אבן, מכוסה כריות וסדינים נקיים מאוד. הוא לא קיבל מחאות. הבית שלו היה שלי. המיטה שלו הייתה שלי. הוא ואשתו ישנו מתחת לכוכבים. היה חם היום, לא? לא, הוא לא ישמע על שום תוכנית אחרת. הוא היה נעלב. ואנשים היו מדברים אם ידעו שהוא לא נתן את ביתו לקולונל.
  
  
  "לילה?" אמרתי.
  
  
  נאסר משך בכתפיו. "היא ישנה על הרצפה בחדר השני." הוא הרים את ידו. "לא, אל תגיד לי את השטויות המערביות שלך. היא לא הוכתה היום, והיא לא תצטרך להילחם מחר.
  
  
  נתתי לו לשכנע אותי. יתר על כן, היה בו נופך של צדק פואטי. בירושלים היא אמרה לי לישון על הרצפה. לאט לאט נענעתי בראשי וחשבתי עד כמה הבתולים לא מעשיים.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  כנראה ישנתי חצי שעה. שמעתי צליל ליד דלת חדר השינה. תפסתי את האקדח. אולי נאסר סידר אותי. ("לישון," הוא אמר. "תישן. תשתכר.") או שאולי אחד מחבריו הבין. ("קולונל הדורה הזה הוא בחור מוזר, לא?")
  
  
  הדלת נפתחה לאט.
  
  
  כיביתי את הפתיל.
  
  
  "ניק?" היא לחשה. לחצתי על מתג הבטיחות.
  
  
  היא ריחפה בחדר החשוך. היא הייתה עטופה בצעיף כמו שמיכה. "ליילה," אמרתי. "אל תהיה טיפש. אני אדם חולה".
  
  
  היא ניגשה והתיישבה על קצה המיטה.
  
  
  הצעיף נפתח. עצמתי את עיני, אבל זה היה מאוחר מדי. הגוף שלי כבר ראה את גופה. "ליילה," אמרתי. "אתה סומך עליי יותר מדי."
  
  
  "כן. "אני סומכת עליך," היא אמרה, "מספיק."
  
  
  פקחתי את עיניי. "מספיק?"
  
  
  "מספיק."
  
  
  היא העבירה את אצבעותיה על פני, לאורך הצוואר שלי, לאורך החזה שלי, היכן שהשיער נעמד, והחלה לרקוד. "תגדיר "מספיק," אמרתי בתקיפות.
  
  
  עכשיו הגיע תורה לעצום את עיניה. "תפסיק לרצות... להתעלס איתי."
  
  
  נראה היה שליד שלי יש רצון משלה. הוא חפן את שדיה והוציא משנינו זוג גרגרים. "מותק," נשמתי, "אני לא מתכוון להילחם בך מאוד. האם אתה בטוח שזה מה שאתה באמת רוצה?
  
  
  צווארה היה מקומר ועיניה עדיין היו עצומות. "מעולם לא... הייתי בטוח בשום דבר... מעולם."
  
  
  היא זזה והצעיף נפל על הרצפה.
  
  
  אני מניח שזה החלום של כולם. להיות ראשון. או, כפי שאמרו במסע בין כוכבים, "ללכת לאן שאף אדם לא הלך לפני כן." אבל אלוהים, זה היה חמוד. הגוף החלק, הבשל, המדהים הזה, נפתח לאט מתחת לידיים שלי, עושה תנועות שלא היו רק תנועות, אלא מאושר, הפתיע את התחושות הראשונות, פעימות רפלקסיביות, לחיצת אצבעות חסרת סבלנות, אינטואיטיבית, נדנוד בירכיים, עצירת נשימה. ברגע האחרון, על קצה המצוק, היא השמיעה סוג של צליל לירי. ואז היא נרעדה ואמרה, "כולם מבוגרים."
  
  
  שכבנו יחד והבטתי בפניה ובדופק שפועם בגרונה, עקבתי אחרי גופה, והעברתי את אצבעי לאורך העיקול של שפתיה עד שהיא עצרה את אצבעי עם הלשון. היא פקחה את עיניה והן הסתכלו עלי, קורנים. היא הושיטה את ידה והעבירה את ידה בשערי.
  
  
  ואז היא לחשה את המילה האחת שאמרה שהיא עכשיו אישה משוחררת.
  
  
  "עוד," היא אמרה.
  
  
  
  
  
  
  פרק שבע עשרה.
  
  
  
  
  
  יש ביטוי ביידיש: drhrd offen dec. זה אומר, אומר לי אורי, בקצוות תבל; לא ברור היכן; הלך לעזאזל. זה היה רמאז. מאה מייל דרומית לדמשק ומאה מייל מהחזית הישראלית. שלושים הקילומטרים האחרונים היו דרך שום מקום. כלום חסר עיר, חסר עצים, מנוזל לבה, עם שמיים מעורפלים ואבק שקט. הנוף היה מנוקד לאורך הכביש בחלודה של טנקים מתים ובשלב מסוים, חורבות של מצודה ביזנטית עתיקה.
  
  
  ליילה הייתה עטופה בחצר הגברת הערבייה שלה, שעכשיו לפחות הייתה לה מטרה מעשית; חוסך אבק ושמש. זו עדיין לא הייתה השמש של הקיץ, לא כרית הסיכה הזו בשמיים שזורקת מחטים של חום על העור שלך. אבל היה חם למדי, והאבק והאובך שרטו את עיניי אפילו מאחורי משקפיו הכהים של קולונל קאפיר.
  
  
  ליילה הושיטה לי בקבוק מים. לקחתי אותו, שתיתי אותו והחזרתי אותו. היא לגמה ואז הרטיבה בזהירות את אצבעותיה והעבירה את קצות אצבעותיה הקרות לאורך צווארי. הסתכלתי עליה
  
  
  וחייך. נשים תמיד רוצות לדעת אם הן "השתנו". ליילה השתנתה. היא השילה גם את הפטינה הנוקשה של עמילן וגם את השגרה של ריטה-הייוורת-מחזות-סיידי-תומפסון. היא הפסיקה לשחק ופשוט שיחקה. לקחתי את ידה מצווארה ונשקתי לה. האדמה מתחתינו הייתה כמו חימר שביר, והגלגלים שלנו מחצו אותה, וחילצו אבק. אבק כתום.
  
  
  לחצתי על הדוושה והגברתי את המהירות.
  
  
  העיר רמאז בקושי הייתה עיר. יותר כמו קבוצה קטנה של בניינים. בקתות לבני בוץ אופייניות עם גגות שטוחים, חלקן צבועות בכחול כדי להדוף את הרוע.
  
  
  התושב הראשון ברמז שהבחין בנו בכביש היה אדם כבן מאה ושמונים. הוא דישד על מקל מאולתר והשתחווה נמוך כשראה את הג'יפ, וחשבתי שאצטרך להציל אותו.
  
  
  עצרתי. הוא נראה מופתע. "ברוך הבא," הוא אמר, "הו, כבוד קולונל."
  
  
  הושטתי את ידי ללילה ופתחתי את הדלת. "שב, איש זקן. אני אתן לך טרמפ."
  
  
  הוא חייך חיוך גדול עם שיניים. "הקולונל עושה לי כבוד."
  
  
  הרכנתי את ראשי. "יש לי מזל שאני יכול לעזור."
  
  
  "אללה ישלח לך ברכות." הוא חרק לאט לתוך הג'יפ. התכוננתי וירדתי בכביש לעיר.
  
  
  "אני מחפש בית ברמז, איש זקן. אולי תזהו את הבית שאני מחפש".
  
  
  "אינשאללה," הוא אמר. אם ה' ירצה.
  
  
  "יהיו הרבה גברים בבית שאני מחפש. חלקם יהיו אמריקאים. השאר ערבים".
  
  
  הוא ניער את פניו. "אין בית כזה ברמז", אמר.
  
  
  "אתה בטוח, איש זקן? זה מאוד חשוב".
  
  
  "לא רוצה להעליב את הקולונל, אללה ראה לנכון להשאיר לי את רגשותיי. האם אדם לא יהיה עיוור אם הוא לא מכיר בית כזה, אם בית כזה היה קיים ברמז?"
  
  
  אמרתי לו שאני סוגד לחוכמתו ולחוכמת אללה. אבל לא ויתרתי. המטה של שיטן היה צריך להיות כאן. כי אמצע שום מקום היה המקום המושלם. ובגלל שזה היה המקום היחיד שידעתי עליו. שאלתי אותו אם אולי יש עוד בית - שבו קורה משהו חריג.
  
  
  הזקן הביט בי בעיניים של שוש. "אין שום דבר חריג תחת השמש. כל מה שקורה קרה בעבר. מלחמות וזמנים של שלום, למידה ושכחה. כל הדברים חוזרים על עצמם שוב ושוב, משגיאה להארה וחזרה לטעות". הוא הפנה אלי אצבע גרומה, ומתחת לשרוולי הגלימה הרופפת והקרועה שלו הבזיק משהו כסף על פרק ידו: "הדבר הבלתי רגיל היחיד עלי אדמות הוא אדם עם לב שמח."
  
  
  הו! יופיו של המוח הערבי! כחכחתי בגרוני. "אני סובל סתירה איתך, איש זקן, אבל שמחה כזו מתרחשת בכל יום. אתה רק צריך לבקש כדי לגלות שזה כך".
  
  
  הוא הסתכל על היד שלי על ההגה. "הקולונל מאמין שמה שהם מכנים אנושיות מורכב ממש מאנשים טובים. אבל בדיוק כפי שהאור השמימי של השמש משתקף בתכשיט של הטבעת של הקולונל, אני אומר לקולונל שזה לא כך".
  
  
  הורדתי את הטבעת של קפיר מהאצבע שלי. "אני לא אוהב שאנשים סותרים אותי, איש זקן. אני מייעץ לך, על כאבי מורת רוחי, לקבל את הטבעת הזו - סימן של קבצן, אבל ניתנת בשמחה - ואז להודות שאתה מזלזל בחבריך." הושטתי את ידי ללילה והגשתי לו את הטבעת. ראיתי שוב את הבזק הכסוף על פרק כף היד שלו.
  
  
  הוא קיבל את הטבעת באי רצון. "אני עושה את זה רק כדי להימנע מגרימת עבירה, אבל אולי שיקול הדעת שלי היה שגוי בכל זאת".
  
  
  התחלנו להתקרב לבית קטן כחול. הזקן סלח לי ואמר שזה הבית שלו. נסעתי קדימה ועצרתי את הג'יפ. הוא יצא לאט ואז הסתובב אלי.
  
  
  "אולי בזמן שהקולונל עובר ברמאז, הוא יכול לעצור בבית של קאלוריס". הוא הצביע על המרחב הסלעי. "הבית של שפטק וסרחאן קאלוריס הוא הבית הצהוב היחיד בבהמז. מבחינה זו הוא הכי... יוצא דופן”.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  זה לא היה ממש צהוב. מישהו ניסה לצבוע אותו בצהוב, אבל כנראה השתמשו בצבע הלא נכון. גושי צבע ענקיים ירדו וחשפו כתמי אבן אקראיים.
  
  
  והבית עצמו לא היה מואר באורות. כיכר נוספת בת שתי קומות בצבע חול הייתה ממש מעבר לרחוב. החפץ היחיד הנוסף בנוף הנטוש היה ערימת סלעים כתומים משוננים באמצע הדרך בין שני בתים.
  
  
  התוכנית שלי הייתה רק להבקיע את המקום. לא הייתה לי שום כוונה למהר לבדי עם אקדח וקו דומה. "אתה עצור." עם זאת, השארתי את ליילה בג'יפ שחנה כחצי מייל מהכביש. הייתי צועד את שאר הדרך.
  
  
  הבית ממול נראה נטוש לחלוטין; החלונות לא סגורים, הדלת פתוחה.
  
  
  ציירתי עיגול רחב סביב הבית החצי צהוב. חלונותיו היו סגורים ומאחוריהם היו תריסים כהים. מאחור הייתה כניסה צרה קטנה, משהו כמו חצר אבן מיניאטורית, אולי חמישה מטרים עומק וחמישה מטרים רוחב, מתחת לגג הקומה השנייה של הבית. דלת העץ המעוותת הייתה בקצה החצר. שמתי את אוזני אליו, אבל לא שמעתי כלום. דפקתי בקול רם. הקולונל הסורי זקוק למידע.
  
  
  שום דבר.
  
  
  אין תשובה. אין רעש. אין שם כלום. שלפתי את האקדח ופתחתי את הדלת.
  
  
  הוא פגע בקיר ואז התנדנד קדימה ואחורה. חריקה, חריקה.
  
  
  שום דבר יותר.
  
  
  נכנסתי.
  
  
  רצפות חשופות, קירות אבן חשופים וספסלי אבן חשופים סביבם. כיריים שחורות עם סיר מלוכלך. מנורת נפט. ארבע פחיות בירה ריקות מפוזרות על הרצפה. יש תריסר בדלי סיגריות דחוסים לתוכם. גפרורי נייר חרוכים על הרצפה.
  
  
  חדר נוסף, כמעט אותו הדבר. כמעט, חוץ מדבר אחד. ספסל האבן החשוף היה מכוסה בכתמים אדומים. כתם דם גדול בגודל של אדם מת.
  
  
  חדר נוסף בקומה הראשונה. עוד ערימה של זבל בירה. עוד ספסל מכוער, מוות.
  
  
  במעלה המדרגות הצרות. שני חדרים נוספים. עוד שתי סצינות של רצח עקוב מדם.
  
  
  ורק קול הרוח מבעד לחלון וחריקה, החריקה, החריקה של דלת הקומה התחתונה.
  
  
  לעזאזל. נעלם. זה היה מקום מסתור באל-שיטן, וגם ג'קסון רובי היה כאן. ולא רק אבק התפוזים הוכיח זאת. הבזק הכסף הזה על פרק ידו של הזקן היה שעון כרונומטר רגיל של AXE.
  
  
  זרקתי את האלונקה הצידה והתיישבתי. מול הספסל עמד שולחן קטן מצופה לכה מכוסה בטבעות של פחיות בירה. גם חפיסת סיגריות. מותג סורי. וקופסת גפרורים עליה היה כתוב: יוקרה תמיד - מלונות פוקס - כנסים, חופשות.
  
  
  קיללתי וזרקתי את קופסת הגפרורים בחזרה על השולחן. סיימתי. זה הכל. סוף הדרך. ובמקום תשובות היו רק שאלות.
  
  
  הדלקתי סיגריה ובעטתי בפחית בירה. היא התהפכה והראתה את החורים שלה. חורי קליעים. אחד מכל צד. מצד אחד, ומצד שני. הרמתי אותו והנחתי אותו על השולחן. בהינו אחד בשני.
  
  
  זה כנראה לא שינה שום דבר, אבל אם הזריקה דרך הפחית הייתה זריקה החמצה...
  
  
  קמתי והתחלתי לחשב מסלולים.
  
  
  הטבח התרחש באמצע הלילה. כולם כאן בטח נהרגו על הספסל. תפסנו אותם מנמנמים. מאקדח עם משתיק קול. אז תאר לעצמך שאני מכוון לראשו של הבחור הישן, היכן נמצא כתם הדם. יש פחית בירה על השולחן. אני מכוון אל הבחור, אבל מסתיים בצנצנת במקום. אז, אני עומד... איפה? אני עומד כאן, והכדור היה עובר דרך הפחית ונחת - והנה הוא. הוצאתי אותו מהאבן הרכה. כדור קליבר .25 קטן. כמו דוד הקטן. קטן, אבל אוי לי.
  
  
  יצאתי מהבית דרך דלת הכניסה. והיה ג'יפ שחנה על הכביש. וליילה עמדה לידו.
  
  
  התקדמתי לעברה, כועס כמו לעזאזל. "ליילה, מה ה..."
  
  
  "ניק! תחזור!"
  
  
  סדק! שְׁטוּיוֹת!
  
  
  חיצים על הגגות. "מטה!" צעקתי לה. שְׁטוּיוֹת! מאוחר מידי. הכדור מרעה את רגלה בזמן שצללה למחסה. "תרד מתחת לג'יפ!" רצתי אל האבנים. סדק! שְׁטוּיוֹת! היו שם ארבעה בחורים, שניים על כל גג. כיוונתי לעבר היורה מעבר לכביש. בול פגיעה! הוא רעד ונפל לתוך האבק. שני כדורים ניתרו מהגג שלי. כיוונתי אל הבחור השני ופספסתי את Whang! הוא החטיא בפחות ממטר. לכולם היה יתרון בגובה, וואנג! מיהרתי לעבר הכניסה הסגורה, כדורים מעלים אבק לרגלי. התכופפתי פנימה ועמדתי, נושמת בכבדות, ממש מחוץ להישג ידם. לכמה זמן.
  
  
  חיכיתי למה שיגיע.
  
  
  דממת מוות.
  
  
  דלתות חורקות.
  
  
  אין צעדים. אין צליל אחר. שמעתי אותם רק בדמיוני. עכשיו, אמרה מפת הזמן והמקום בראשי. עכשיו הם הגיעו למצוק, עכשיו הם בבית, עכשיו הם... התיישבתי על הארץ והתכוננתי. אחת, שתיים, שלוש, עכשיו. הסתכלתי החוצה ויריתי בו זמנית. הנחתי אותו במרכז החלוק הלבן והנקי שלו והתכופפתי אחורה בזמן כדי לפספס עוד מכה מהבחור, עוד אקדח. הוא זז מהצד השני. "אינעל אבוק!" – צעק היורה. הקללות של אבי. יריתי שוב וצללתי חזרה לתוך המערה הקטנטנה שלי.
  
  
  "יאללה!" - הוא צעק. הזדרז! שוב, ראיתי את זה מתנגן לי בראש לפני שזה קרה. יריתי עוד ירייה ישר לתוך הפתח. הבחור על הגג תזמן את הקפיצה שלו כדי לתפוס אותו. באמצע הדרך, מקפיצה לנפילה.
  
  
  עד שהוא פגע באדמה, דם זלג מהמעיים שלו. סיימתי אותו בזריקה שנייה מהירה. עכשיו זה היה אחד על אחד. נשאר יורה אחד. אז איפה הוא היה לעזאזל? רצועת הסרט בראשי הראתה פריימים ריקים. אם הייתי הבחור האחרון, מה הייתי עושה?
  
  
  הסתכלתי מעבר לפינה וראיתי אותו. נְקִישָׁה! האקדח שלי היה ריק. הוא פתאום נעשה אמיץ. הוא שמע נקישה והתקדם קדימה. התכופפתי לאחור וקיללתי בקול, ואז זרקתי את האקדח חסר התועלת בפתח. הספירה של ארבע הגיעה והוא הציץ מעבר לפינה עם חיוך מנצח על פניו המיוזעות. לִטפּוֹחַ! יריתי בו ישר בחיוך.
  
  
  האקדח של קאפיר היה ריק, אבל זה של וילהלמינה לא.
  
  
  
  
  
  
  פרק שמונה עשר.
  
  
  
  
  
  בדקתי את הגופות. גם לבחור ללא פנים לא היו מסמכים. ערבי ערבי, זה כל מה שידעתי. הפנים היו ערביות, נראו כמו סעודי.
  
  
  גוף מספר שתיים: צוללן על הגג. עוד ערבי חסר שם.
  
  
  גוף מספר שלוש: בעטתי בו. סרט ראשו המשובץ נפל ממנו. שרקתי בשקט. זה היה ג'ק ארמסטרונג. הבחור הבלונדיני הגדול מלובי המלון. הוא שיזף את עורו אך לא צבע את שערו. פשוט הלכתי משם מנענע בראשי.
  
  
  גוף מספר ארבע: מול הבית. יריית המזל הראשונה שלי הפילה אותו מהגג. הורדתי את כיסוי הראש שלי. הבחור שעקב אחרי ברנו.
  
  
  הלכתי לאט לעבר הג'יפ. ליילה כבר ישבה מלפנים, ישבתי במושב הנהג וסגרתי את הדלת.
  
  
  "איך הרגל שלך?" – אמרתי בטיפשות.
  
  
  היא הביטה בי בסקרנות. "זה כואב, אבל זה לא נורא."
  
  
  הסתכלתי קדימה אל האופק המעורפל.
  
  
  "ניק?" הטון שלה היה זהיר. "מה קרה לך? אתה נראה... כאילו אתה בסוג של טראנס."
  
  
  הדלקתי ועישנתי הכל לפני שאמרתי, "אני המום, זה העניין. מיליון רמזים ושום דבר לא מסתדר. אני שוב באפס".
  
  
  משכתי בכתפי והדלקתי את המנוע. פניתי אל ליילה. "עדיף לתת לנאסר להסתכל על הרגל הזו. אבל קודם אני צריך להפסיק..."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  לא בזבזתי זמן על פנייה עקיפה מנומסת. פרצתי דרך הדלת עם אקדח ביד והרמתי את הזקן מהרצפה. "בוא נדבר," אמרתי.
  
  
  הסיפור שלו היה כזה:
  
  
  לילה אחד מאוחר לפני כמה שבועות, איש זקן שמע צליל בשמים. זה העיר אותו והוא רץ לחלון. חרק ענק, יתוש מפלצתי עם כנפיים ענקיות מסתובבות. הוא ראה אותו נופל ישר מהשמים ליד הבית הצהוב של קאלוריס. הזקן ראה את היצור הזה בעבר. הוא נפל מגן עדן באותו אופן. אמרו לו שהוא נושא אנשים בבטן, וזה, לדעתו, ללא ספק נכון. כי אח של שפטק וסרחאן קאלוריס ושני בני הדודים שלהם הופיעו בבית.
  
  
  והאמריקאי?
  
  
  לא, לא אמריקאי.
  
  
  מה קרה אחר כך?
  
  
  שום דבר מיוחד. אח עזב. בני דודים נשארו.
  
  
  מה עם חרק?
  
  
  זה עדיין היה שם. גר במישור, שני קילומטרים מזרחית לעיר.
  
  
  מה עם החרק השני? זה שהופיע באמצע הלילה?
  
  
  הוא יצא כעבור שעה.
  
  
  מה עוד קרה?
  
  
  למחרת הגיע זר נוסף. אולי אמריקאי.
  
  
  על חרק?
  
  
  במכונית.
  
  
  הוא גם הלך לבית הצהוב. הזקן הלך אחריו, הסקרנות גרמה לו להעז. הוא הביט מבעד לחלון הבית הצהוב. שפטק קאלוריס שכב על הספסל. מֵת. ואז הוא ראה את הזר נכנס לחדר. גם אותו ראה הזר - בחלון. הזקן פחד. הזר הרים את צמיד הכסף ואמר לזקן לא לפחד. הזקן לקח את הצמיד ולא פחד. הוא והזר עלו למעלה. בחלק העליון הם מצאו עוד שלוש גופות. קלוריס סרבי ובני דודים.
  
  
  ואז?
  
  
  ואז הזר שאל כמה שאלות. הזקן סיפר לו על חרקים. זה הכל.
  
  
  "זה הכל?" עדיין השארתי את האקדח מכוון לראשו.
  
  
  "אני נשבע באללה הרחום, האם זה לא מספיק?"
  
  
  לא, זה לא הספיק. לא מספיק לשלוח את רובי לירושלים לטלגרף ל-AX שמצא את שיטן. ארבע גופות וללא לאונרד פוקס? לא. זה לא הספיק.
  
  
  אבל זה היה הכל. רובי הביט בגופות ובפחיות הבירה; הוא לקח סיגריות וגפרורים. זה הכל. זה הכל. הוא יצא מהבית כועס ומבולבל. "איך אתה נראה עכשיו," העיר הזקן. אבל זה הכל.
  
  
  "מי קבר את הגופות?"
  
  
  מעטה כבד של פחד כיסה את עיניו.
  
  
  
  "אני נותן לך את המילה שלי, הם לא יפגעו בך."
  
  
  הוא הסתכל מהאקדח שלי אל הפנים שלי וחוזר חלילה. "עוד ארבעה הגיעו. היום שאחרי. הם עדיין שם, שוהים בבית של קאלוריס".
  
  
  "הם עצרו שם," אמרתי לזקן.
  
  
  הוא הבין.
  
  
  "אלחמדלילה," הוא אמר. השם יברך.
  
  
  מדהים. הרגתי את ארבעת הרמזים האחרונים שלי.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  המסוק היה במישור. נראה בבירור. בפתח. עליתי במעלה סולם האלומיניום הקטן. הרכב ישן אך שמור היטב. מד הגז הראה שהוא יחזיק מעמד עוד מאה וחמישים מייל.
  
  
  נשאתי את ליילה לבקתה ומשכתי את הסולם פנימה שוב.
  
  
  "אתה יכול להטיס את זה?" היא נראתה קצת מפוחדת.
  
  
  נראיתי עצבנית. "אתה הולך להיות טייס במושב האחורי?"
  
  
  "אני לא מבין את זה". קולה נשמע נעלב.
  
  
  לא עניתי. הראש שלי היה צפוף מכדי למצוא מקום למילים. הרגשתי את דוושות ההיגוי לרגלי. עדיף לבדוק קודם את המנוע. נעלתי את בלמי הגלגל ולחצתי על ידית בקרת הגובה. הפעלתי את הדלק ולחצתי על המתנע. המנוע שיעל אבק כתום. זה סינן ולבסוף התחיל לזמזם. שחררתי את בלם הרוטור, סובבתי את המצערת, ולהבי הרוטור הענקיים החלו להסתובב כמו איזה חבטת זבובים ענקית. חיכיתי עד שהם הסתובבו ב-200 סל"ד, ואז שחררתי את בלמי הגלגל והגברתי את המהירות. עכשיו, עוד קצת גז והתחלנו לטפס. למעלה למעלה ולצד.
  
  
  נהיגה ביד ימין.
  
  
  תמשיך קדימה.
  
  
  תחנה ראשונה, אילפידרי.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  ליילה ישנה על מיטתו של נסרוב.
  
  
  היא ישנה בכתונת לילה רפויה מכותנה כחולה, מוקפת בכריות רקומות בהירות ובגלים הנוצצים של שערה השחור שלה. היא פקחה את עיניה. התיישבתי על המיטה. היא פתחה את ידיה ואני משכתי אותה אליי.
  
  
  "אני כל כך מצטער," לחשתי.
  
  
  "בשביל מה?" היא אמרה.
  
  
  "על היותי במקום אחר. אני..."
  
  
  "אין צורך". היא הניחה את אצבעה על שפתי. "ידעתי מההתחלה שאתה לא אוהב אותי. וידעתי מה אתה חושב על העבודה שלך. והכל בסדר. הכל באמת בסדר. אני - רציתי שתהיה ראשון. או אולי האחרון. במשך זמן רב. אבל זה הדאגה שלי, לא שלך." היא חייכה בשקט. "אני מניחה שניפרד בקרוב, הא?"
  
  
  הסתכלתי עליה. "לאן אתה הולך?"
  
  
  היא נאנחה. "אני אשאר כאן לכמה ימים. אני לא יכול לרקוד עם הרגל שלי חבושה".
  
  
  "לִרְקוֹד?"
  
  
  היא הנהנה. "באתי לכאן כדי לעבוד במועדון לילה סורי. מקום שבו מתאספים קציני צבא".
  
  
  קימטתי את פניי בחדות. "לילה קלוד - את יודעת מה את עושה?"
  
  
  היא חייכה שוב. במובן הרחב. "אף אישה לא יכולה להגן על המעלות שלה טוב יותר מזו שעשתה זאת במשך עשרים וחמש שנה." היא המשיכה לחייך. "לא הכרחתי אפילו אותך לשמור מרחק?"
  
  
  "ואת?"
  
  
  "אני מתכוון מתי שרציתי שתעשה."
  
  
  גם אני חייכתי. אמרתי, "אז מה המרחק שלי עכשיו?"
  
  
  היא לא חייכה. "קרוב יותר יהיה נחמד."
  
  
  היה נחמד להיות קרוב יותר.
  
  
  הרמתי את שמלת הכותנה הכחולה הרפויה ומשכתי בעדינות עד שהיא נעלמה.
  
  
  גדול.
  
  
  יותר נעים.
  
  
  נעים ביותר.
  
  
  שדיה העגולים נלחצו אל חזי, וגופה זרם מתחת לנהר שלי; נהר קבוע, עדין, זורם. ואז נשימתה נעשתה מהירה ותכופה, הנהר שאג, ואז גווע. הרגשתי את הדמעות שלה על העור שלי.
  
  
  "האם אתה בסדר?"
  
  
  היא הנידה בראשה.
  
  
  "לא?"
  
  
  "לא. אני לא בסדר. אני עצוב, ואני שמח, ואני מפחד, ואני חי, ואני טובע, ו... והכל אבל בסדר".
  
  
  העברתי את ידי על אפה ולאורך קימורי שפתיה השופעים. היא זזה והניחה את ראשה על החזה שלי. שכבנו שם ככה זמן מה.
  
  
  "ליילה, למה חיכית כל כך הרבה זמן?"
  
  
  "לעשות אהבה?"
  
  
  "כן."
  
  
  היא השפילה את מבטה אלי. "אתה לא מבין אותי בכלל, נכון?"
  
  
  ליטפתי את שערה. "לא כל כך טוב."
  
  
  היא התהפכה על המרפק שלה. "למעשה זה די פשוט. חונכתי להיות מוסלמי טוב. להיות כל מה שידעתי שאני לא. ענווה, צייתנית, מכבדת, בעלת מידות טובות, נושאת בנים, משרתת אנשים. התחלתי לשנוא את כל הגברים. ואז פשוט פחדתי. כי לוותר פירושו, אתה יודע... לוותר. כי להיות אישה פירושו... להיות אישה. אתה מבין? »
  
  
  חיכיתי קצת. "קצת. אולי, אני חושב. אני לא יודע. לא כל הגברים מבקשים כניעה מוחלטת".
  
  
  "אני יודעת," היא אמרה, "וזה,
  
  
  גם בעיה".
  
  
  הסתכלתי עליה. "אני לא מבין".
  
  
  "אני יודעת," היא אמרה. "אתה לא מבין".
  
  
  ידעתי שהבעיה היא שנסעתי בקלילות מכדי לשאת איתי כניעה של אישה. פשוט שתקתי.
  
  
  עד שרציתי לדבר שוב, היא ישנה, מכורבלת בזרועותיי. כנראה נמנמתי. ארבעים וחמש דקות. ואז מכונת הפינבול בראש שלי התחילה ללכת: קליק, בום, קליק; רעיונות התנגשו זה בזה, פגעו בקירות, זרקו את לאמוט לאחור.
  
  
  כל זה הוביל איכשהו ללמוט. למוט, שהעמיד פני ג'נס; שדיבר עם רובי. למוט, שחיכה לי בירושלים.
  
  
  מה עוד ידעתי על בוב למוטה?
  
  
  הוא התמכר לסמים והתקשר איפשהו בז'נבה.
  
  
  ז'נבה.
  
  
  המרחצאות של שאנד היו שייכים לתאגיד שוויצרי.
  
  
  ובנג'מין אמר ששאנדה היא חזית סמים. אופיום לפני סגירת השדות התורכיים. עכשיו זה היה עסק קטן שמייצר חשיש.
  
  
  יוסף אמר כי חאלי מנצור העלה את החשיש. הלי מנצור, ששוחחה עם רובי. שאחיו, עלי, הביא אותי לרמז. האם הבוס במרחצאות שאנדה היה קשור לחאלי?
  
  
  אולי.
  
  
  סביר להניח שלא.
  
  
  בוס בשאנדה. שמו היה טרחאן קאל - פטפוט-פצפץ. סטטיקה קרעה את פסק הדין של בנימין. Terhan Kal - ooris? אח שלישי?
  
  
  אולי.
  
  
  או שלא.
  
  
  הבריונים שיריתי על הגגות ברמז היו אותם בחורים שתפסו אותי בירושלים כשאני צופה בבית של שרה בתל אביב. משהו אמר לי שהם עובדים עבור למוט, החבר'ה שמהם ג'קלין פחדה.
  
  
  למוט. הכל הוביל ללמוט. רוברט למוט מפרסקו אויל. עם אקדח ה-.25 ג'יימס בונד שלו. כמו כדור ג'יימס בונד .25 שמצאתי על רצפת הבית הצהוב.
  
  
  חבר את הכל ביחד ומה יש לך?
  
  
  שְׁטוּיוֹת. אי סדר. החלקים משתלבים זה בזה ואינם יוצרים תמונה. נרדמתי.
  
  
  הייתי בחנות הצמחים. צמחו כאן עצי קקטוסים, קיסוס, פילודנדרון ולימון. ועצי תפוז.
  
  
  המוכר ניגש אליי. הוא היה לבוש כמו ערבי, עם כיסוי ראש ומשקפי שמש מכסים את פניו. הוא ניסה למכור לי עץ לימון ואמר שבנוסף יש שלושה עציצים של קיסוס. הוא מכר חזק. "אתה באמת חייב לקנות," הוא התעקש. "קראת את הספר האחרון? עכשיו אומרים לנו שצמחים יכולים לדבר. כן, כן," הוא הבטיח לי. "זה לגמרי נכון." הוא חייך בירוק. צמחים צמחו מפיו.
  
  
  עצי התפוז היו בחלק האחורי של החנות. אמרתי שאני מחפש עץ תפוז. הוא נראה מאושר. "בחירה מצוינת," אמר. "תפוזים, לימונים - כולם אותו דבר." הוא עקב אחריי למקום שבו גדלו התפוזים. ניגשתי אל העץ ונסדקתי! שְׁטוּיוֹת! כדורים התעופפו מהגג מעבר לכביש. הייתי מול הבית של בני הזוג קאלוריס. הייתי לבוש כמו קולונל. יריתי בחזרה. ארבעה חמושים ערבים נפלו מהגג בסגנון איטי ומסויט. הסתובבתי. המוכר הערבי עדיין היה שם. הוא עמד ליד עץ התפוז וחייך חיוך רחב. היה לו אקדח ביד. זה היה בוב למוט.
  
  
  התעורר מזיע.
  
  
  הוא התיישב זקוף במיטה ובהה בקיר.
  
  
  ואז זה הגיע אליי. מה הייתה צריכה להיות התשובה? הוא היה שם כל הזמן. אמרתי את זה בעצמי. "קופסת הגפרורים הייתה צמח", אמרתי לבנימין, והוספתי, "מה שאני לא הכי אוהב בזה הוא שכל דבר שאני מוצא עכשיו יכול להיות צמח."
  
  
  זה הכל. הכל היה צמח. צמח מעוצב בקפידה. כל פרט. מסיפורי האלי מנצור באל ג'זאר - צמחים יכולים לדבר - עד הבית ברמז. שום דבר לא קרה בבית ברמז. אלא שארבעה צמחים נהרגו שם. הבית היה צמח. השביל כולו היה צמחי. מסך עשן, וילון, פיתיון.
  
  
  עכשיו כל הקצוות הרופפים נפלו למקומם. כל מה שלא הבנתי. למה קבוצת טרור שוכרת אנשים. מדוע עודדו דיבורים ריקים. כי הם יצרו מוביל כוזב ורצו שהסיפור ייצא החוצה.
  
  
  המנסורים והקלוריס היו רמאים תמימים. הם האמינו שכל מה שהם עשו הוא אמיתי. אבל השתמשו בהם. אנשים כל כך חכמים שזה פשוט מדהים. אנשים שידעו שיש להם עסק עם חממות וכשות וידעו למה לצפות. הם האמינו שחאלי מנצור יימכר, והם שמרו על קשר עם רובי כדי לבדוק את התיאוריה שלהם. ואז הם הרגו את שניהם כדי לתת משקל לסיפור.
  
  
  רק ג'קסון רובי גילה את האמת. בדרכו חזרה מבהאמז הוא הבין זאת. כמו שלי. אולי לא מילאתי את כל הפרטים, אבל עם כל מזל יהיו לי את כל התשובות. בקרוב.
  
  
  ומה עם בנימין?
  
  
  מה הוא ידע? הוא בטח ידע משהו. הוא שיחק את זה מגניב מדי וקצת ביישן. והוא הושיב את ליילה קאלוד לידי.
  
  
  הערתי אותה.
  
  
  אמרתי, "אני מריח עכברוש." תיארתי את העכברוש.
  
  
  היא הביטה בי ברצינות והינהנה. "כן. אתה צודק. השב"כ הלך באותו המסלול כמו רובי. הם גם מצאו גופות בבית בבהמז. הם גם החליטו שטביעת הרגל היא... מה אתה אומר... צמח".
  
  
  "אז הם עצרו אותי, השתמשו בי כדי להעסיק את אל-שיטן כדי שהם - אדוני השב"כ - יוכלו לצאת ולמצוא את הדרך האמיתית. תודה רבה, ליילה. אני אוהב שמשתמשים בו".
  
  
  היא הנידה בראשה בשקט. "אתה לא מבין."
  
  
  "מה לעזאזל אני עושה."
  
  
  "אוקיי, הבנת חלקית לא נכון. הם גם יודעים שרובי חיבר את AX. אז הם חושבים שאולי מצא את האמת בין השקרים. האמת שהם החמיצו. הם חשבו שאם תעקבו אחר עקבותיה של רובי, אולי תגלו... מה שזה לא יהיה. השב"כ עובד קשה על זה, ניק. כמעט כל סוכן..."
  
  
  "כן כן. בסדר גמור. אם הייתי בנימין, הייתי עושה אותו דבר. הנקודה היא שזה עבד".
  
  
  "מה זאת אומרת זה עבד?"
  
  
  "כלומר, אני יודע איפה אל-שיטן נמצא."
  
  
  היא הביטה בי בעיניים פעורות. "את עושה? איפה?"
  
  
  "אה, מותק. הסיבוב הבא הוא שלי".
  
  
  
  
  
  
  פרק י"ט.
  
  
  
  
  
  אכלנו ארוחת בוקר עם יוגורט, פירות ותה מתוק. נאסר ואני. לפי חוקי ביתו, הגברים אכלו לבד. דיברנו על As Sayka, קבוצת הקומנדו שנאסר הסתנן. לאחרונה פעילותם מתמקדת ביהודים ילידים בסוריה. יהודים בגטו. הם נאלצים על פי חוק לחיות בגטו, אינם יכולים לעבוד, ועוצר ברחובות. בלי דרכונים, בלי חירויות, בלי טלפונים. הותקף ברחוב, נדקר למוות מתוך גחמה. אם אתה רוצה לדעת מה קרה לאנטישמיות, היא חיה וקיימת בחלקים מסוימים של המזרח התיכון. יהודים אינם יכולים להיכנס לסעודיה ואינם יכולים לצאת מסוריה כלל. יכולתי בקלות להבין דברים רבים על בני ישראל על ידי דמיינתי אותם לפני כמה אלפי שנים.
  
  
  שאלתי את נאסר למה הוא הפך לכפיל.
  
  
  הוא נראה מופתע. "אתה שואל למה אני עובד כסוכן כפול - חשבתי שאנחנו רק דנים בזה". הוא הרים צרור קטן של ענבים. "החלק הזה של העולם עתיק מאוד. וארצנו תמיד ניזונה בדם. קרא את התנ"ך. זה כתוב בדם. יהודי, מצרי, פלשתי, חיתי, סורי, נוצרי, רומי. ואז היה התנ"ך. כתוב. מוסלמים. טורקים. צלבנים. אה, הצלבנים שפכו הרבה דם. בשם המשיח אוהב השלום הם השילו אותו". הוא סובב את הענבים באוויר. נמאס לי לאכול אוכל שגדל בדם. נמאס לי מהטירוף האינסופי של אנשים שמתווכחים על טוב ורע כאילו הם באמת יודעים זאת. אתה חושב שאני חושב שהישראלים צודקים. לא. אני רק חושב שמי שרוצה להשמיד אותם טועה. – זרק את הענבים והתחיל לחייך. – ואולי בשיפוט כזה אני עושה את הטמטום שלי.
  
  
  אמרתי שאני מאמין שאדם צריך לשפוט. אנשים מתגאים בכך שאני לא שופט, "אבל יש דברים שצריך לשפוט. לפעמים, אם אתה לא שיפוטי, השתיקה שלך היא סליחה. או כמו שאמר מישהו אחר שנלחם פעם על אמונתו: "אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה".
  
  
  נאסר משך בכתפיו. "והפתרון יוצר מערכת חדשה של בעיות. כל מהפכה היא זרע - איזה? המהפכה הבאה! אבל," הוא הניף את ידו האוורירית, "כולנו צריכים להמר על עולם מושלם, לא?" והגורלות זוממים לפעמים, לא? עזרתי לך ואתה עזרת לי. כשיש לנו מזל, אנחנו מאמינים שאלוהים בחר בצד שלנו".
  
  
  "מתי היה לנו מזל?"
  
  
  "אוי! אז נדע אם בחרנו בצד של אלוהים. בינתיים, הביקור השני שלך אצלי מהמסוק העסקי הזה ללא ספק הוסיף למזל שלי. אני תוהה אם יש עוד שאני יכול לעשות בשבילך? "
  
  
  "כן. אתה יכול לפקוח עין על ליילה".
  
  
  "אתה לא צריך לשאול את זה, ידידי. אה!" נאסר הביט מעבר לכתפי. הסתובבתי וראיתי את ליילה עומדת בפתח. נאסר קם. "אני חושב שיש עוד דבר אחד שאני יכול לעשות. עכשיו אני יכול לעזוב אותך להיפרד."
  
  
  נאסר עזב. ליילה התקדמה לעברי, צולעת קלות. אמרתי לה להפסיק. הרמתי אותה ונשאתי אותה לספסל. נראה היה שהרגע קרא לקצת דיאלוג הוליוודי. אמרתי: "יום אחד, טניה, כשהמלחמה תסתיים, ניפגש על מדרגות לנינגרד".
  
  
  היא אמרה את זה?"
  
  
  חייכתי. "לא משנה." הושבתי אותה על הספסל והתיישבתי לידה. זה רגע מצחיק שאין לך מה להגיד. מה אתה אומר?
  
  
  היא אמרה: "לצרפתים יש מילה טובה.
  
  
  הם אומרים à bientôt. עד הפעם הבאה."
  
  
  לקחתי את ידה. אמרתי, "עד הפעם הבאה."
  
  
  היא נישקה את ידי. ואז היא אמרה במהירות, "רק לך, בסדר?"
  
  
  היה הרגע הזה שהרגליים שלי לא זזו. ואז הזמנתי אותם. קם. התחלתי לדבר. היא הנידה בראשה. "לא. פשוט תעזוב."
  
  
  כמעט עמדתי ליד הדלת.
  
  
  "ניק?"
  
  
  הסתובבתי.
  
  
  "לא תאמר לי לאן אתה הולך?"
  
  
  צחקתי. "אתה תצליח כסוכן שב"כ. כמובן שאני אגיד לך לאן אני הולך. אני לוקח מסוק ועף משם".
  
  
  איפה?"
  
  
  "איפה עוד? לירושלים כמובן".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  טסתי מעל הירדן ונחתתי במנחת מחוץ לירושלים. זה לא היה כל כך קל. הייתי צריך לדבר הרבה ומהר מאוד. מבקרת רדיו למגדל שדה התעופה. כבר אז עמדתי מול נשק כשפתחתי את הדלת. בהתחשב בתחפושת של הקולונל הסורי, עדיין הייתי עובר את החקירה אלמלא האלף אורי הקסום. זה עבד כמו מדליית כריסטופר הקדוש בעברית.
  
  
  חזרתי לחדר שלי באמריקן קולוני, התקלחתי, התגלחתי, הזמנתי סלמון מעושן ובקבוק וודקה, והתחלתי לעבוד.
  
  
  הזמנתי מטוס.
  
  
  הזמנתי חדר במלון.
  
  
  עשיתי שיחת טלפון שלישית. אמרתי לו מה לקחת איתי, איפה ומתי לפגוש אותי. עשיתי את שיחת הטלפון הרביעית. אמרתי לו מה לקחת איתי, איפה ומתי לפגוש אותי.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי.
  
  
  גילחתי את השפם שלי.
  
  
  ניקיתי והטענתי את וילהלמינה.
  
  
  אני מתלבש.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. ביליתי רק ארבעים דקות.
  
  
  התכוננתי וחיכיתי עוד חצי שעה.
  
  
  יצאתי לחצר והזמנתי משקה. עדיין היו לי שעתיים להרוג.
  
  
  המשקה לא עשה כלום. היה לי מצב רוח לפעולה. כבר הייתי שם והפלתי את הדלת. כולם היו שם. תשעה מיליונרים. ואל-שיטן. אל ס הישן והטוב. הייתי חייב להיות צודק. כי לא יכולתי להרשות לעצמי לעשות טעויות יותר. טעיתי כל הזמן.
  
  
  עכשיו הייתה ההזדמנות שלי להיות צודק לחלוטין.
  
  
  שתיתי לזה.
  
  
  והנה היא כאן. ג'קלין ריין. עם סגן משטרה נאה ביד. המלצר הוביל אותם אל מעבר למרפסת על פני השולחן שלי. ג'קלין עצרה.
  
  
  "טוב, שלום, מר... מקנזי, נכון?" היא לבשה את אותה שמלת משי כחולה, אותו שיער משי בלונדיני, אותה הבעה משי. מעניין איך נראית התמונה שלה בעליית הגג?
  
  
  "גברת... שלג..." חבטתי באצבעותיי. "לא. זו העלמה ריין."
  
  
  היא חייכה. "וזה סגן יבלון".
  
  
  החלפנו ברכות.
  
  
  ג'קלין אמרה: "סגן יבלון היה כל כך אדיב. חבר שלי... התאבד. הלם גדול". היא פנתה ליבלון. "אני לא חושב שהייתי שורד בלעדיך." היא חייכה אליו חיוך מסנוור.
  
  
  "הִתאַבְּדוּת?" אמרתי, תוהה אם הם חושבים שלמות'ה ירה בעצמו ואז נכנס לתא המטען, או נכנס לתא המטען ואז ירה בעצמו.
  
  
  "כן. גופתו נמצאה על מיטתו".
  
  
  וידעתי בדיוק מי ביים את זה. הנהנתי אליה בהכרת תודה. היא התחילה להיות חסרת מנוחה. היא פנתה אל הסגן שלה. "טוב..." היא אמרה. המלצר הביא לי משקה שני. הרמתי את הכוס שלי. "לה חיים," אמרתי.
  
  
  "לה חיים?" – היא חזרה ואמרה.
  
  
  "על התאבדות," אמרתי.
  
  
  הסגן נראה תמה.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  בשעה חמש נחתתי בביירות.
  
  
  אורי חיכה לי בשדה התעופה, לבוש בחליפת עסקים כהה, נושא מטען כבד למראה ותיק פלסטיק מרופט של אייר פראנס. עצרנו מוניות נפרדות.
  
  
  תופפתי על ברכי בזמן שנסעתי בעיר. ביירות נקראת פריז של המזרח התיכון. זה נקרא גם טפיל. מרכז קניות, בוטיק גדול; הוא חי ממוצרים של מדינות אחרות, פועל כנקודת שינוע ענקית, משרד יבוא-יצוא ענק. רצועות, קליפים, כסף קל; ואז, מצד שני, הנוכחות הלא יציבה של הפלסטינים, נוכחות שגורמת לפשיטות חוצות גבולות, לעיתונות שמאלנית נרגשת ונסערת, ב"תקריות" נגד משטר שלטוני ששורד תחת סחטנות פלסטינית.
  
  
  המכונית שלי עצרה לפוקס ביירות. יצאתי ושילמתי בזמן שהשוער קיבל את הפעמון להעביר את המזוודות. ראיתי את אורי עובר דרך הדלתות המוזהבות. הרגתי עוד דקה והלכתי אחריו.
  
  
  ניגשתי אל השולחן. "מקנזי," אמרתי. "יש לי הזמנה."
  
  
  "מר מקנזי." הפקיד היה כהה ונאה
  
  
  איש צעיר. הוא מיון בערימה של טפסים ורודים. "אה, הנה אנחנו. מר מקנזי. רווק עם אמבטיה". חתמתי על הפנקס. הוא אמר לי לחכות. השוער בא והראה אותי לחדרי. גם אורי חיכה. הדלקתי סיגריה והבטתי סביב הלובי. שיש לבן מזוין בכל מקום. שטיחים לבנים עם שוליים אדומים. ספות לבנות וכיסאות אדומים. שולחנות ומנורות לכה לבן עם פרחים אדומים. שני שומרים במדים בצבע חום עם נרתיקים בקוטר 0.38 בולטים מהמותניים. שניים, לא שלושה, בלבוש אזרחי.
  
  
  הנה באה קלי. באיחור של עשר דקות. קלי ומזודת עור בלויה.
  
  
  השליח החזיק את התיקים של אורי על עגלה. הוא מילא את התיק שלי, מוכן ללכת.
  
  
  ניגשתי לקלי.
  
  
  "תגיד לי, אתה..."
  
  
  "בוודאי, מה איתך..."
  
  
  "מקנזי."
  
  
  "מקנזי. בְּהֶחלֵט. אתה כאן בשביל..."
  
  
  "כן. בדיוק. גם אתה?"
  
  
  "בְּדִיוּק."
  
  
  הפקיד הושיט לקלי עט. ראיתי אותו נכנס: טום מאיירס.
  
  
  "מה שלום מורין?"
  
  
  "היא בסדר."
  
  
  "וטום הקטן?"
  
  
  "הוא מהמר יותר בכל יום."
  
  
  "אה, הם ממש גדלים."
  
  
  "כן בטח".
  
  
  בשלב זה הסבל הזמין סבל והמטען של קלי היה על העגלה יחד עם שלנו. השוער אמר: "רבותי?"
  
  
  חייכנו וצעדנו קדימה. המעלית נפתחה. הבלופ נסע לתוך עגלה עמוסה. השוער הלך אחריו. ואז אנחנו שלושה. מפעיל המעלית החל לסגור את הדלת. אישה נמוכה, שמנה, בגיל העמידה, מכוסה יהלומים ועם שדיים ענקיים נדחסים פנימה דרך הדלתות הנסגרות.
  
  
  "עשר," היא אמרה באנגלית, הרימה את כל אצבעותיה השמנמנות והדגישה את היהלומים בחמישה מתוך העשרת.
  
  
  המכונית התניעה.
  
  
  "שש," אמר השוער והביט במפתחות שלנו. "שש ואחר כך שבע."
  
  
  "אחת עשרה," אמרה קלי.
  
  
  המפעיל הביט בו בהפתעה. "בלתי אפשרי, אדוני. אחת עשרה היא קומה פרטית. אני באמת מצטער".
  
  
  "אני ממש מצטער," אמרתי והוצאתי את האקדח שלי. קלי תפסה את זרועותיו של המפעיל מאחור לפני שהספיק ללחוץ על כפתורי אזעקה, ואורי תפס את המטרונית סביב הפה לפני שהספיקה לשחרר צרחה משובצת יהלומים.
  
  
  השוער והשליח עגול העיניים נבהלו.
  
  
  לחצתי על כפתור עצור. המעלית עצרה. קלי אזק את מפעיל המעלית והזיז את המשטרה שלו בקליבר 0.38. אורי עדיין החזיק את ידו על פיה של האישה. "גברת," אמרתי, "את צורחת ואת מתה. אתה מבין?"
  
  
  היא הנהנה.
  
  
  אורי שחרר אותה.
  
  
  לחצתי על שש. המעלית התחילה. ממש כמו פה של אישה. מייל לדקה.
  
  
  "אם אתה חושב שאתה יכול להתחמק מזה, אתה... אתה... אתה טועה כמו הגשם. אני רוצה שתדע שבעלי הוא איש חשוב. בעלי יצפה בך עד קצה העולם. בעלי…"
  
  
  אורי כיסה שוב את פיה בידו.
  
  
  הגענו לקומה השישית.
  
  
  קלי לקחה שלוש סטים של מפתחות מפקידת הקבלה. "בסדר," הוא אמר. "עכשיו כולנו עוזבים. מהיר ושקט. צליל אחד, מחווה אחת, אני יורה. זה ברור?"
  
  
  כל הארבעה הנהנו. אמרתי לפעמון להשאיר את המזוודות. אורי שחרר את ידו מהפה. הוא מלמל לאט, "עד קצה העולם."
  
  
  פתחתי את הדלת. אין תנועה. קלי נענעה את מפתחותיה והשתחווה. "חדר שש שתים עשרה? ממש כאן, גברתי."
  
  
  הם הלכו במסדרון. סגרתי את דלת המעלית. אורי ואני צללנו בשביל המזוודות שלנו. המזוודה של קלי הכילה שתי חליפות. חולצות כחולות נייביות, מכנסיים ומיי ווסט תואמים. כפפות רכות. קסדות פח. שני מסמכי זיהוי רשמיים. גלויות. התפשטנו והתחלנו להחליף לבגדים חדשים. נתתי לאורי את מדליית המחבלים שלו. "כמובטח," אמרתי.
  
  
  "זה עזר?"
  
  
  "זה עזר. הבאת את החפצים?"
  
  
  "הדברים נכונים. נתת פקודה גדולה, ילד. אתה נותן לי ארבע שעות לעבור את הגבול ותגיד לי שאתה רוצה להתחזות לחוליית פצצות".
  
  
  "כך?"
  
  
  "אז... אני לא רוצה למהר עדיין. חציתי את הגבול מחופש לזקן. ומה שהבאתי איתי, יקירי, זה זבל". הוא עמד בחזהו השעיר ובמכנסיו הקצרים, מושך חולצה כחולה כהה.
  
  
  אמרתי _ "איזה זבל?" .
  
  
  "אַשׁפָּה. אנטנת טלוויזיה. רולר למכונת כתיבה. אבל אל תצחק. העבירו את האנטנה הזו על פני הקיר והם יחשבו שזה איזה מוט מוזר לגילוי עתידות".
  
  
  "לא הייתי רוצה להמר את חיי על זה. מה עוד הבאת?
  
  
  "אני אפילו לא זוכר. אז חכה קצת. אתה תהיה מופתע".
  
  
  "בסדר גמור. אני פשוט אוהב הפתעות".
  
  
  הוא הרים גבה. "אתה מתלונן?" הוא אמר. הוא זרק את שלו
  
  
  ז'קט במזוודה. "חוץ מהפה שלך והרעיונות הגדולים שלך, מה הבאת למסיבה הזו?"
  
  
  "סלט תפוחי אדמה".
  
  
  "מצחיק," הוא אמר.
  
  
  נשמעת דפיקה בדלת המעלית.
  
  
  "איזו סיסמה?"
  
  
  "לך תזדיין."
  
  
  פתחתי את הדלת.
  
  
  קלי הייתה לבושה כמפעילת מעלית. הוא נכנס במהירות וסגר את הדלת. לבסוף, הכרתי אותו רשמית לאורי בעודי חוגר את האפוד המבודד הכבד.
  
  
  "מה שלום החברים שלנו?" אמרתי לקלי. "אתה מעסיק אותם?"
  
  
  "כֵּן. אפשר לומר שכולם מחוברים".
  
  
  "מסכנה," אמרתי.
  
  
  "בעל מסכן, אתה מתכוון."
  
  
  "עד קצה העולם," אמר אורי.
  
  
  קלי תפסה שקית ניילון לטיסות. "הרדיו כאן?"
  
  
  אורי אמר: "שמונה. שב בלובי וחכה לאות. אחרי זה אתה יודע מה לעשות."
  
  
  קלי הנהנה. "רק אל תסתבך בעשר הדקות הראשונות. תן לי זמן להשתנות ולהגיע ללובי".
  
  
  אמרתי, "אני חושב שאתה יפה בדיוק כמו שאתה."
  
  
  הוא עשה מחווה מגונה.
  
  
  פניתי לאורי. "אני חושב שכדאי שתגיד לי איך לסמן לקלי."
  
  
  "כן כן. בְּהֶחלֵט. יש מה שנראה כמו חיישן בקופסה שלך. יש שני כפתורים. לחץ על החלק העליון ואתה תסמן לקלי."
  
  
  "מה עם התחתון?"
  
  
  הוא חייך. "אתה תשלח אות לעולם."
  
  
  אורי פרק שתי קופסאות מתכת. הם נראו כמו דליי ארוחת צהריים ענקיים בחאקי.
  
  
  קלי הניד בראשו. "אתה משוגע. שניכם".
  
  
  אורי הביט בו. "האם אתה מר שפוי? אז מה אתה עושה כאן, מר שפוי?"
  
  
  קלי חייך את חיוכו הבלמונדו. "זה נשמע טוב מכדי לוותר. בכל מקרה. אם קרטר צודק, זו עלילת החטיפה הגדולה ביותר מאז נעלמה איימי סמפל מקפרסון. ואם הוא טועה - ואני חושב שהוא - ובכן, זה כשלעצמו שווה את מחיר הכניסה".
  
  
  אורי סינן את תכולת הקופסה שלו. "אמריקאים," הוא נאנח. "עם הרוח התחרותית שלך, זה נס שניצחת במלחמה."
  
  
  "עכשיו עכשיו. בואו לא נבלבל את רוח התחרות. אחרי הכל, הוא הפיק את האדסל והדיאט קולה".
  
  
  אורי הושיט לי קופסת מתכת. "ווטרגייט."
  
  
  משכתי בכתפי. "והתרופה שלו." פניתי לקלי. "אז למה אנחנו צריכים לצפות? כלומר, שם למעלה."
  
  
  קלי משכה בכתפיה. "צרה."
  
  
  אורי משך בכתפיו. "אז מה חדש כאן?"
  
  
  "שומרים," אמרה קלי. "אני חושב שנראה את השומרים כשנפתח את הדלת. יש שלושים חדרים בכל קומה”. הוא הושיט לכל אחד מאיתנו מפתח גישה ראשי.
  
  
  הסתכלתי על אורי. "אתה לוקח את הצד הימני, אני אקח את השמאלי."
  
  
  הוא אמר, "אני חושב שאנחנו צריכים ללכת ביחד."
  
  
  "אה-אה. נצעד את רוב דרכי. חוץ מזה, בדרך שלי, אם אחד מאיתנו ייתפס, לשני עדיין יש סיכוי לאותת".
  
  
  אורי הוריד את משקפיו על פניו. "ונניח שהם תופסים אותנו, אבל הם לא אל-שיטן. בואו נניח שהם בדיוק מה שהם אומרים שהם. קבוצת שייח'ים מ... - הוא פנה לקלי, - מאיפה אמרת את זה?
  
  
  "מאבו דאבי. וזה שייח אחד. אחמד סולטן אל-ימרון. שאר החבר'ה הם לקים, משרתים ונשים".
  
  
  "האם נשותיו הן בחורים?"
  
  
  "מדהים," אמרתי. "מה זה לעזאזל? אבוט וקוסטלו פוגשים את אל-שיטן? לך ימינה, ואני אלך שמאלה, אבל למען השם, בוא נלך." לחצתי על הכפתור.
  
  
  יצאנו לדרך.
  
  
  קומה 11
  
  
  קלי פתחה את הדלת.
  
  
  שני שומרים במדים עמדו באולם. מראה רשמי. אבל אז היינו אנחנו.
  
  
  "חוליית הפצצות," אמרתי והראיתי את הכרטיס. יצאתי מהדלת. הכביש נחסם על ידי שומר.
  
  
  "חכה," הוא אמר. "על מה זה?"
  
  
  "פצצות!" אמרתי די בקול רם. "מהכביש". פניתי לאורי והנהנתי. שנינו התחלנו לנוע בכיוונים מנוגדים. השומרים החליפו מבטים. קלי סגרה את דלת המעלית. אחד השומרים התחיל לרדוף אחרי הרגליים שלי "ב-ב-אבל," הוא אמר. "לא קיבלנו מילה של פקודה".
  
  
  "זו לא בעיה שלנו," אמרתי בצרידות. "מישהו הטמין פצצה במלון הזה. אם אתה רוצה לעזור לנו, תדאג שכולם יישארו בחדר שלהם". הגעתי למקום התור והסתכלתי על השומר. "זו פקודה," אמרתי. הוא גירד את אפו ונסוג.
  
  
  הלכתי על השטיח האדום והלבן עד הסוף. הדלת שסומנה "גרם מדרגות" הייתה נעולה היטב, נעולה מבפנים. דפקתי על הדלת האחרונה בתור. אין תשובה. שלפתי את מפתח הגישה ופתחתי את הדלת.
  
  
  אדם ישן עמוק על המיטה. על השולחן לידו הייתה ערכת עזרה ראשונה. סימנים וסמלים. . מחט תת - עורית. הייתי חייב להיות צודק.
  
  
  מי שחטף את האמריקאים חייב להיות כאן. ניגשתי למיטה והפכתי את האיש.
  
  
  הארלו ווילטס. מיליונר בעלים של מוטלים בקוטג'. זכרתי את פניו מצילומי הטלוויזיה.
  
  
  הדלת לחדר הסמוך הייתה מעט פתוחה. מאחוריו שמעתי קריאות למשחק כדורגל בטלוויזיה. מאחוריו נשמעים צלילי המקלחת זורמים והברים המדושנים של שירים פורנוגרפיים. השומר ווילטה לוקח הפסקה. הסתכלתי דרך הסדק. על המיטה ישב ערבי שרוף, כיסוי ראש משובץ ואקדח קליבר 38.
  
  
  זה היה. מכרה זהב. מקלט אל-שיטן. נהדר, אל. רעיון מצוין. קומה פרטית במלון עמוס. שימוש בכיסוי של שייח' עשיר בשמן. משרתים פרטיים, שף פרטי. כל זה נועד להרחיק מבחוץ. אפילו ההנהלה לא תדע את האמת. אבל רובי זיהתה אותו, וגם אני. כי ברגע שהבנת מי זה אל שיטן, היית חופשי לגלות מי זה אל שיטן.
  
  
  בסדר גמור. מה הלאה? מצא את אורי, מצא את המוח והשלם הכל.
  
  
  זה לא קרה בסדר הזה.
  
  
  יצאתי למסדרון ופגעתי במאבטח.
  
  
  "השייח' רוצה לראות אותך."
  
  
  לא הייתי מוכן לפגוש את השייח'. ניסיתי לשחק עוד קצת ב-Bomb Squad. "סליחה," אמרתי, "אין לי זמן." דפקתי על הדלת מעבר למסדרון. "משטרה," צעקתי. "לִפְתוֹחַ."
  
  
  "מה?" קולה של אישה מבולבלת.
  
  
  "משטרה," חזרתי.
  
  
  השומר שלף אקדח.
  
  
  הנפתי את קופסת המתכת בידי, והפינה שלה חילצה חתיכה מהלחי שלו כשתכולת הקופסה נשפכה על הרצפה. השומר נפל עם גבו אל הקיר, אקדחו יורה בפראות והרים את השטן - לפחות השפחות של השטן. ארבע דלתות נפתחו, ארבעה אקדחים כוונו, וארבעה בריונים הלכו לקראתי, כולל רטובה, טרייה ממטר. הסיכויים לניסיון יריות היו נמוכים. מצאתי את עצמי לכוד במבוי סתום צר של האולם.
  
  
  "WHO?" – חזר הקול הנשי.
  
  
  "תשכח מזה," אמרתי. "אחד באפריל."
  
  
  הלכתי, כמו שאמר האיש, לשיח'. מר אל-שיטן עצמו.
  
  
  זו הייתה הסוויטה המלכותית. לפחות באותו חדר. חדר בגובה ארבעים מטר עם ריהוט מוזהב, ריפוד דמשק, שטיחים פרסיים ומנורות סיניות. הצבע השולט היה כחול טורקיז. אורי ישב על כיסא בצבע טורקיז, ולצדו שומרים ערבים חמושים. שני שומרים נוספים עמדו ליד זוג דלתות כפולות. הם היו לבושים בכחול כהה עם כיסויי ראש בצבע טורקיז. כן אדוני, לעשירים יש טעם. למי עוד תהיה חוליה מתואמת צבע של גזענים?
  
  
  הפמליה שלי חיפשה אותי במהירות, מצאה את וילהלמינה ואחר כך את הוגו. פורקתי כל כך הרבה מנשק במהלך השבוע האחרון שהתחלתי להרגיש כמו נוגה דה מילו. הם דחפו אותי לכיסא בצבע טורקיז והניחו את ה"פצצה" שלי ליד אורי, על שולחן במרחק של כעשרה מטרים ממני. הם אספו את התכולה מהרצפה ותחבאו אותה בחיפזון לתוך הקופסה. המכסה היה פתוח, וחשף בורגי מולי וגלגלי מכונת כתיבה, שנראו בדיוק כמו ברגי מולי וגלגלי מכונת כתיבה. משהו אמר לי שהקונצרט הסתיים.
  
  
  אורי ואני משכנו בכתפיים. הסתכלתי דרך הקופסאות ואז הסתכלתי עליו. הוא טלטל את ראשו. לא, הוא גם לא סימן לקלי.
  
  
  בקצה המרוחק של החדר נפתחו דלתות כפולות. השומרים עמדו בתשומת לב. האחד בחלוקים, שניים במדים, והאחד מהמקלחת עם מגבת על החגורה.
  
  
  מבעד לדלת, בחלוק משי, תחבושת משי עם עגלת זהב, עם פודל שחור מתחת לזרועו, נכנס הקוסם מארץ עוץ, מנהיג המחבלים, אל-שיטן, שייח' אל-ימרון:
  
  
  לאונרד פוקס.
  
  
  הוא התיישב ליד השולחן, הניח את הכלב ברגליו על הרצפה והתחיל להסתכל עליי, אחר כך על אורי, אחר כך עליי, אחר כך על השומרים שלו, עם חיוך מנצח על שפתיו הדקות.
  
  
  הוא פנה לשומרים, פיטר את כולם מלבד ארבעת החמושים הכחולים. הוא הזיז את השניים שהיו ליד אורי בדלת האולם. פוקס היה כבן ארבעים וחמש והיה מיליונר בעשרים השנים האחרונות; עשרת האחרונים כמיליארדר. בחנתי את העיניים החיוורות, כמעט ירוקות ליים, את הפנים הדקות, החדות והמסורקות היטב. זה לא התאים. כמו דיוקן שצויר על ידי שני אמנים שונים, הפנים איכשהו סתרו את עצמם. הפתעה רעבה הבזיקה בעיניו; פיו היה מונח באירוניה מתמדת. מלחמה של כיף ותענוג ברור. חלום ילדותו על עושר שלא ניתן לחשב הפך למציאות של ילד, ואיפשהו הוא ידע זאת, אבל הוא רכב על חלומו כמו אדם שרוכב על נמר, ועכשיו, על ראש ההר, הוא היה שבוי שלו. הוא הסתכל על אורי ואז הסתובב אלי.
  
  
  "ובכן, מר קרטר. חשבתי שאתה בא לבד."
  
  
  נאנחתי. "אז חשבת שאני בא. בסדר,
  
  
  האם ידעת שאני בא? אפילו לא ידעתי עד אתמול בלילה. ולא עקבו אחרי, עד כמה שידוע לי".
  
  
  הוא הרים קופסת זהב מלא על השולחן ושלף סיגריה. המותג שלי. הוא הציע לי אחד. הנדתי בראשי. הוא משך בכתפיו והדליק אותו במצית זהב. "קדימה, קרטר. לא הייתי צריך לעקוב אחריך. השומרים שלי למטה זוכרים את פניך. קיבלתי תמונה שלך מתל אביב. וידעתי על כישרונותיך הבולטים עוד מימי איזמיר".
  
  
  "איזמיר".
  
  
  הוא מצמצם ונשף ענן עשן. "לפני חמש שנים. סגרת את רשת האופיום הטורקית".
  
  
  "שלך?"
  
  
  "לצערי. היית מאוד חכם. חכם מאוד. חכם כמעט כמוני". החיוך הבהב כמו טיק השפתיים. "כשגיליתי ששלחו אותך לעקוב אחרי רובי, היה לי רגע של חרדה אמיתית. ואז התחלתי להנות מזה. הרעיון של יריב אמיתי. מבחן אמיתי לנפשי. אל שיטן נגד ניק קרטר, האיש היחיד החכם מספיק אפילו להתחיל להבין את האמת".
  
  
  אורי הביט בי בהערצה. זזתי בכיסא שלי. "שכחת משהו, פוקס. ג'קסון רובי שם לב בך ראשון. או שלא ידעת את זה?"
  
  
  הוא החזיר את ראשו לאחור וצחק, הא! "כך. באמת האמנת בזה. לא, מר קרטר, או שאני יכול לקרוא לך ניק? לא. זה גם היה חלק מהפיתיון. אנחנו היינו אלה שחיווט ל-AX. לא רובי."
  
  
  לקחתי הפסקה. "מחמאות שלי, פוקס, או שאני יכול לקרוא לך אל?"
  
  
  השפתיים תקפו שוב. "תתבדח כמה שאתה רוצה, ניק. הבדיחה הייתה עליך. השיחה הייתה חלק מהתוכנית. תוכנית לשמור על AX על המסלול הלא נכון. אה, לא רק AXE. הצלחתי לרמות סוכנים רבים. השב"כ, האינטרפול, ה-CIA. כולם פנו לרמאז בחוכמה רבה. חלק ראו גופות, חלק ראו רק דם. אבל כולם יצאו משוכנעים שהם בדרך הנכונה. שהם פשוט החמיצו את ההזדמנות למצוא את אל-שיטן. אז הגיע הזמן לטשטש את עקבותיך".
  
  
  "תהרוג את האווזים שהטילו את ביצי האווז הזהוב."
  
  
  "כן."
  
  
  "כמו חאלי מנצור".
  
  
  "כמו חאלי מנצור ועמיתיו. האנשים שהשתמשתי בהם עבור הרמזים הראשונים. וכמובן, היינו צריכים להרוג את אחד הסוכנים. ליצור את הרושם שידע על רמז הוא ידע יותר מדי".
  
  
  "למה רובי?"
  
  
  הוא תחב את הסיגריה לתוך קערת טבעות ירקן. "בוא נגיד שיש לי גרזן שצריך שחיקה. עוד דרך להשפיל את וושינגטון. דרך נוספת להאט את כולכם. אם רובי הייתה מתה, היית שולח מישהו אחר. להתחיל הכל מחדש זו הדרך הלא נכונה".
  
  
  "אז אתה יכול לעשות מאיתנו טיפשים כפולים."
  
  
  "טיפשים כפולים? לא. יותר מכפול, קרטר. הדבר הראשון בוושינגטון עשתה היה לנסות לרדוף אחרי לאונרד פוקס".
  
  
  אורי הביט בי בהרמת גבה.
  
  
  עניתי לאורי. "זכור מה קרה לאדסל," מלמלתי.
  
  
  פוקס חייך. תקתק והחזק. "אם אתה מנסה ליצור אנלוגיה איתי, אתה טועה. שקר לחלוטין. החלומות שלי לא גדולים מדי ולא רוקוקו מדי. לגבי ההצעה שלי, כולם קונים אותה. לאונרד פוקס מת. והמחבלים הערבים מתים. חטיפה".
  
  
  אורי כחכח בגרונו. "בזמן שאנחנו מדברים על זה, על מה אתה חולם?"
  
  
  פוקס הביט באורי בביטול. "אולי חלומות היו בחירה גרועה של מילים. והתוכניות שלי מתממשות במהירות. כבר קיבלתי חצי מהכופר. ובמקרה שלא קראתם את העיתונים, שלחתי הודעה למשתתפים שאף אחד מהקורבנות לא ישוחרר עד שכל הכסף יהיה בידי. מצטער. בידי אל-שיטן".
  
  
  "ואיך תבזבז את זה?"
  
  
  "איך תמיד ביליתי את זה. במרדף אחר החיים הטובים. רק תחשבו, רבותי, מיליארד דולר. לא ממוסה. אני אבנה לעצמי ארמון, אולי בערב. האם אקח ארבע נשים וחמש בפאר לא ידוע למעצמה המערבית? אשיג את זה. כוח בלתי מוגבל. כוח פיאודלי. כוח שרק נסיכים מזרחיים יכולים להחזיק בו. דמוקרטיה הייתה המצאה כל כך מטופשת".
  
  
  משכתי בכתפי. "בלי זה, עדיין היית... מה? מי היית כשהתחלת? נהג משאית, נכון?"
  
  
  קיבלתי כמה מבטים ידידותיים יותר בזמני. "אתה מבלבל בין דמוקרטיה לקפיטליזם, ניק. אני חייב את האושר שלי ליוזמה חופשית. דמוקרטיה היא מה שרוצה להכניס אותי לכלא. זה מוכיח שלדמוקרטיה יש גבולות". הוא פתאום קימט את מצחו. "אבל יש לנו הרבה על מה לדבר, ואני בטוח שאתם רבותי תרצו משקה. אני יודע שהייתי עושה".
  
  
  הוא לחץ על כפתור הפעמון ומשרת הופיע. איש יחף.
  
  
  "האם אתה מבין למה אני מתכוון?" פוקס הצביע על הרצפה. "לדמוקרטיה יש מגבלות. לא תמצא משרתים כאלה בארצות הברית". הוא הורה במהירות ושחרר את האיש, שהסיר את קופסאות המתכת שלנו והניח אותן על הרצפה מתחת לשולחן. מחוץ להישג יד ועכשיו
  
  
  רְאוּת.
  
  
  לא אורי ולא אני דאגנו במיוחד. פוקס היה עסוק בלשפוך את הקרביים שלו, שנינו חיים ועדיין בכושר טוב, וידענו שנמצא דרך ליצור קשר עם קלי. ואיך יכולנו להפסיד? פוקס אפילו לא ידע על קלי. שלא לדבר על התוכנית המטופשת שלנו.
  
  
  
  
  
  
  פרק עשרים.
  
  
  
  
  
  המשרת הושיט לו מגש פליז ענק עם כוסות וודקה פולנית וכוסות בקרה, תלולית בגודל כדורגל של קוויאר בלוגה, בצל, ביצים קצוצות ופרוסות טוסט. פוקס מזג לעצמו וודקה קרה כקרח. שומר חמוש ניגש והגיש לנו משקפיים.
  
  
  פוקס כחכח בגרונו ונשען לאחור בכיסאו. "התכנון התחיל חודשים לפני..." הוא הביט בי במהירות. "אני מניח שאתה רוצה לשמוע את הסיפור הזה. אני יודע שאני באמת רוצה לשמוע את שלך. כך. כפי שאמרתי, התכנון החל חודשים מראש. היה לי משעמם בברמודה. בטוח, אבל משעמם. אני אדם שרגיל לטייל ברחבי העולם. נסיעות, הרפתקאות, עסקאות. אלו הם חיי. אבל פתאום מצאתי את עצמי מוגבל במעט מאוד מקומות. והכספים שלי היו מוגבלים. הכסף שלי היה קשור בליטיגציה, הושקע ברכוש, אבוד לי, באמת. רציתי את החופש שלי. והייתי צריך את הכסף שלי. קראתי על מחבלים פלסטינים ופתאום חשבתי: למה לא? למה לא לארגן אותי לחטוף ולגרום לזה להיראות כאילו הערבים עשו את זה? היו לי הרבה קשרים במזרח התיכון. אני יכול לשכור אנשים כדי שזה ייראה לגיטימי. ויש כל כך הרבה קבוצות קיצוניות ערביות שאף אחד לא יידע מאיפה זה בא. אז - המצאתי את אל-שיטן".
  
  
  הוא עצר ולגם לגימה ארוכה של וודקה. "הבסיס הכי טוב שלי כאן היה מרחצאות שאנדה. אני מקווה שאתה מודע לקשר שלי איתם. חלק מרשת האופיום שניהלתי, הכסף סונן דרך תאגידים שוויצרים. שאנדה הייתה שלי... נניח, "סוכנות הגיוס". קלוריסוב, אנשי החזית, יכלו בקלות לקנות לי צבא של בריונים. דוחפים שיעשו הכל תמורת תשלום. ומכורים לסמים שיעשו הכל בשביל הזבל שלהם".
  
  
  "צבא לא אמין במיוחד".
  
  
  "אוי! בְּדִיוּק. אבל הפכתי את ההתחייבות הזו לנכס. תן לי להמשיך. ראשית, ביקשתי מקלוריס להמליץ על גברים. באותו רגע, התפקיד היה פשוט לביים את החטיפה שלי. עברנו על רשימת השמות והוא מצא את השם חאלי מנצור. קלוריס ידע שחאלי היה מעורב עם כנופיית רחוב, כמו גם עם אח שחי בסוריה. הוא חשב שזה יהיה נקודה עיוורת טובה למקרה שמישהו יתחיל לעקוב אחרינו. אבל אז הוא אמר שלא. חאלי מנצור לא אמין. הוא ימכור אותנו אם הכסף היה נכון. ואז היה לי רעיון אמיתי. תן למנצור למכור אותנו. ידעתי שיהיו סוכנים בתיק, ועם אנשים לא אמינים כמו מנצור, יכולתי להיות משוכנע שהסוכנים הולכים בדרך הלא נכונה.
  
  
  המקרה של מנצור היה רגיש מאוד. רציתי להתגרות בו. להקניט אותו עד כדי בגידה. להוביל אותו ואז לאכזב אותו. אבל הייתי צריך לפעול בזהירות רבה כדי להבטיח שהוא לא ילמד אפילו שמץ של האמת. אז עברתי דרך הדלת האחורית. התחלנו עם אדם בשם אחמד רפאד, חבר של אחיו של חאלי מבית נמה. רפד היה על המסוק שהביא אותי מברמודה. אבל זה היה מאוחר יותר. תחילה אמרנו לרפד ולעוד כמה גברים לעזור לנו להעסיק עובדים אחרים. בגיוס עובדים הם תרמו להפצת גל שמועות. שמועות הגיעו לאוזני. אוזני מודיעים. ידענו גם שרפאד יגייס את חברו עלי. ועלי, בתורו, יגייס את אחיו חאלי".
  
  
  "והחאלי הזה, כשיתגרה, ימכור אותך."
  
  
  "בְּדִיוּק."
  
  
  הנדתי בראשי וחייכתי. אני חושב שזה היה לורנס הערבי שאמר: "במזרח נשבעים שעדיף לחצות ריבוע משלושה צדדים". במקרה הזה, לפוקס היה מוח מזרחי באמת, שהעלה קשר עקיף לאמנות גבוהה".
  
  
  הדלקתי סיגריה. "עכשיו ספר לי איך למוט משתלב. וג'נס."
  
  
  פוקס לקח כדור טניס ענק של קוויאר והחל לפזר אותו על הטוסט שלו.
  
  
  כדי לענות על שתי השאלות הללו יחד, "הוא לקח ביס, ונתז קוויאר התפזר על פני השולחן כמו חרוזים משרשרת שבורה. הוא לגם וודקה כדי לנקות את החך". אתה לא יכול להשתמש באופיום באמצע. מזרח, בלי לדעת מי הסוכן האמריקאי, למוט עבד בארגון שלי. סניף דמשק. הוא ידע על ג'נס. ולאמות' גויס, תלוי בי. לא רק עבור הרואין, אלא גם עבור כסף גדול. הוא צריך כסף כדי להאכיל עוד הרגל"
  
  
  "כן. הוא גם היה גנדרן".
  
  
  פוקס חייך. "כן. צודק לחלוטין. כשעסקי האופיום שלנו גוועו, למוט פחד. הוא לא יכול היה להרשות לעצמו גם את ההרגל הכימי שלו וגם את חוש האופנה שלו... כביכול. אפילו עבור המשכורת שלו בפרסקו אויל, שאני מבטיח לך שהייתה די גדולה. אז ג'נס. היה לנו קצת מידע רקע על ג'נס. ידענו שהוא בצרות.
  
  
  ולחץ. אישה שהייתה לה גם חוש אופנה. כמה קל היה ללמוטה לקחת אותה משם. בוב המסכן למעשה לא נהנה עם זה במיוחד. טעמו לא הגיע למין הנשי. אבל גברים הצליחו יותר להרואין וכסף, אז בוב פיתה את ג'קלין הזו - ואילץ אותה לבגוד במאהב לשעבר. בהתחלה חשבנו להשתמש בג'ינס בתור רמאי. אבל היה בלבול. השמועה שהסכמנו להפיץ בדמשק במקום זאת מצאה את דרכה לקצין CIA. אבל אז - איזה מזל. רובי שלך שמע שמועות בתל אביב".
  
  
  "השמועות שמנצור סיפר באל ג'זאר..."
  
  
  "כן. רובי שמע אותם ופגש את מנצור. לאחר מכן הוא ניסה להתקשר לג'נס בדמשק. משם, אני חושב שאתה יודע מה קרה. אבל רובי החלה לחשוד. לא מנסור, אלא ג'נס/למוטה. הוא קרא לכאן לפוקס לנסוע לביירות, שם שהה ג'נס האמיתי בוועידת הנפט שלו..."
  
  
  "והיכן שהרנו השחורה פגעה בו ברחוב."
  
  
  "מממ. לא הרג אותו, אבל זה בסדר. לפחות הוא אף פעם לא הצליח לדבר עם רובי."
  
  
  "ואת היית כאן במלון כל הזמן."
  
  
  "כל הזמן. גם אז, מחופש לשייח' נפט. אבל כנראה הבנת משהו עד עכשיו."
  
  
  "כן. הרמז מקים לתחייה את השומרים. שמעתי שהם כאן כדי לשמור על הכסף של השייח'. כסף שהוחבא בכספת של מלון. זה היה אקסצנטרי מכדי להיות אמיתי. השייח'ים של המפרץ מביאים את הכסף שלהם ללבנון, אבל הם שמים אותו בבנקים , כמו כולם אז פתאום התחוור לי איזה סוג כסף היית מכניס לבנק בשביל הכופר.
  
  
  "אבל למה אני, ניק? בסוף הייתי מת".
  
  
  "לא נחוץ. הגעת לברמודה בחיים, במטוס. מצלמות טלוויזיה הראו זאת. אבל עזבת את ברמודה בארון סגור. אף אחד לא ראה את הגופה מלבד "המקורבים שלך". וארון קבורה סגור הוא דרך טובה להוציא אדם חי מהאי. עכשיו יש לי שאלה. מתי החלטת לחטוף את האחרים? זה לא היה חלק מהתוכנית המקורית".
  
  
  פוקס משך בכתפיו. "כן. שוב אתה צודק. הרעיון עלה לי במהלך... השבי שלי. ישבתי בחדר הזה בשבועיים האלה וחשבתי על כל האנשים שלא אהבתי. וחשבתי - אה! אם התוכנית עובדת פעם אחת, למה היא לא תעבוד שוב ושוב. וואלה! אל-שיטן הפך לעסקים גדולים. אבל עכשיו אני חושב שהגיע הזמן שתגיד לי..."
  
  
  "איך ידעתי"
  
  
  "איך ידעת שאני מקווה שלא אכפת לך לספר לי, ניק?"
  
  
  משכתי בכתפי. "אתה מכיר אותי, אל." הסתכלתי על השטיח ואז על אורי. פוקס ושולחן העבודה שלו היו רחוקים מדי. הוא שמר על שנינו במרחק בטוח ותחת איום של אש צולבת כפולה. איבדתי תקווה להגיע לקופסאות. התוכנית השנייה נותרה בעינה. יכולתי לדבר עם פוקס למוות. אם קלי לא היה מקבל את האות כעבור שעה נוספת, הוא עדיין היה הולך ועושה את שלו.
  
  
  כחכחתי בגרוני: "איך ידעתי. אני לא יודע, פוקס. הרבה דברים קטנים. ברגע שהבנתי שרמז הוא מבוי סתום, שכל העניין מזויף מההתחלה ועד הסוף, שאר החלקים התחילו להתפרק. מקום. או לפחות יכולתי לראות מה היו החלקים האחרים. לדוגמה, אחת הסיבות שאתה בצרות עם הפד היא עקב העלמת מס. שמועות על התאגידים השוויצריים שלך ועסקאות ערמומיות לניקוי כסף מלוכלך. אז מאיפה אתה מביא את כל הכסף המלוכלך שלך? לא מבתי מלון. זה בטח משהו לא חוקי. משהו כמו סם. ומה אתה יודע? שלושת החלקים בפאזל אל-שיטן שלי היו כולם קשורים לסמים. מנצור למוט היה מכור לסמים. והמרחצאות של שאנד היו כיסוי לטבעת. Shand Baths - שייך לתאגיד שוויצרי. התאגיד השוויצרי שלך. ולמוט התקשר לשוויץ. עיגול מושלם. סיבוב ראשון.
  
  
  "עכשיו לגבי למוטה. הוא היה עד צוואר באל-שיטן. חשבתי גם שהוא ירה בחבר'ה ברמז. לא הרבה מחבלים נושאים תחמושת של 0.25 מ"מ. אבל זה לא היה המצב. האם Lamothe עבד עם OOP? הגיוני. אבל אז, הרבה דברים לא היו הגיוניים. אה, האמריקאים שהופיעו כל הזמן. וכל הכסף הבזיק מסביב. חיילי קומנדו אינם בריונים שכירים. הם שונאי קמיקזה מסורים. החלקים לא התאימו - אם החידה נפתרה על ידי אל-שיטן. אבל שנה את השם ללאונרד פוקס..."
  
  
  פוקס הנהן לאט. "צדקתי כשחשבתי שאתה האויב האמיתי."
  
  
  שיחקתי יותר זמן. "יש דבר אחד שאני לא מבין. דיברת עם למוט בבוקר שהוא מת. שייח' אל-ימרון התקשר אליו. למה אמרת לו לתמוך בי?"
  
  
  פוקס הרים גבה. "די נמאס לי ממר למוט. והוא אמר לי שהוא חושב שחשדדת בו במשהו. וחשבתי איזו דרך טובה יותר לשמור אותך בחושך מאשר להרוג את ההובלה האמיתית היחידה שלך."
  
  
  "הידעת שאני אהרוג אותו?"
  
  
  "טוב, לא באמת חשבתי שהוא יצליח להרוג אותך. אבל אז שוב, אם הוא יצליח... ובכן,
  
  
  – הוא הרים שוב את גבותיו. - האם הסיפור שלך יסתיים או שיש משהו אחר?
  
  
  "משהו אחר. חטיפת קורבנות. בהתחלה זה שיגע אותי. אני מנסה להבין למה החבר'ה האלה. ואז חשבתי: טוב... בלי סיבה. מוזרויות. אבל ברגע שהתחלתי לחשוד בך, האגרוף יצר דפוס. ווילטס, שהעלה עליך במלון האיטלקי. סטול, שהציג אותך במגזין שלו, ת'ורגוד מיילס, איש האוכל לכלבים, הוא השכן שלך בלונג איילנד. ואז דמיינו חמישה ציידים. מיקומה של הבקתה היה סוד עמוק ואפל. הנשים לא ידעו איפה זה. המחבלים הערבים לא ידעו. אבל נזכרתי שקראתי שהתחביב שלך היה ציד. שפעם היית שייך לקבוצת ציד קטנה ובלעדית".
  
  
  "טוב מאוד, ניק. ממש טוב. המאמר הזה על העניין שלי בציד כנראה הופיע מתי - לפני עשר שנים? אבל יש אדם אחד שהתגעגעת אליו. רוג'ר ג'פרסון."
  
  
  "מכוניות לאומיות".
  
  
  "מממ. הטינה שלי כלפיו החלה לפני עשרים שנה. יתר על כך. עשרים וחמש. כמו שאתה אומר, פעם נהגתי במשאית. משאית לאומית. והיה לי רעיון. נסעתי לדטרויט ופגשתי את רוג'ר ג'פרסון. באותה תקופה היה ראש אגף המשא. הצגתי לו עיצוב חדש למשאית. עיצוב שיחולל מהפכה בעסקים. הוא סירב לי. קַר. מְחוּספָּס. צחק לי בפרצוף. למעשה, אני חושב שהוא פשוט הסכים. לראות אותי נהנה לצחוק בפנים שלי."
  
  
  "כן. ובכן, בהחלט צחקתם את הצחוק האחרון."
  
  
  הוא חייך. "והם צודקים. זו הגרסה הטובה ביותר. ולמען הפרוטוקול, ת'ורגוד מיילס, מוכר מזון לכלבים, נמצא ברשימה שלי לא בגלל שהוא היה שכן שלי, אלא בגלל האופן שבו המרפאות שלו מתייחסות לכלבים. הם פשוט מרדים חיות חולות ומוכרים אותן לקולג'ים לצורך חיתוך. בַּרבָּרִיוּת! לֹא אֶנוֹשִׁי! צריך לעצור אותו! "
  
  
  "מממ," אמרתי וחשבתי על המשרת שצנח על הרצפה, חושב על הרמאים שנהרגו ברמאז ועל החפים מפשע שנהרגו על החוף. פוקס רצה שיתייחסו לכלבים כמו אנשים, אבל לא היה אכפת לו להתייחס לאנשים כמו כלבים. אבל, כמו שאליס אמרה: "אני לא יכולה להגיד לך עכשיו מה מוסר ההשכל של זה, אבל אני אזכור את זה אחרי זמן מה."
  
  
  ישבנו בשקט כמה דקות. אורי אמר: "אני מתחיל להרגיש כמו הארפו מרקס. אתה לא רוצה לשאול אותי משהו? למשל, איך נקלע גאון חכם כמוני לצרות כאלה? או אולי תענה לי משהו. האם אתה מתכנן להצטרף אלינו עכשיו? "
  
  
  "שאלה טובה, אדוני...?"
  
  
  "מר מוטו. אבל אתה יכול לקרוא לי קווזי."
  
  
  פוקס חייך. "נהדר," הוא אמר. ”ממש מעולה. אולי כדאי שאחזיק את שניכם בבית המשפט בתור ליצני חצר. תגיד לי," הוא עדיין הסתכל על אורי, "על אילו כישרונות נוספים אתה יכול להמליץ?"
  
  
  "כישרונות?" אורי משך בכתפיו. "שיר קטן, קצת ריקוד. אני מכין חביתה טובה."
  
  
  עיניו של פוקס קפאו. "זה יהיה מספיק! שאלתי מה אתה עושה."
  
  
  "פצצות," אמר אורי. "אני עושה פצצות. כמו זה ששוכב בקופסה לרגליך."
  
  
  עיניו של פוקס התרחבו לפני שהצטמצמו. "אתה מבלף," הוא אמר.
  
  
  אורי משך בכתפיו. "נסה אותי." הוא הביט בשעונו. "יש לך חצי שעה לוודא שאני משקר. אתה חושב שאנחנו הולכים להיכנס לכאן, שני משוגעים, לבד, בלי שום אסים כדי להוציא את ג'ם? אתה חושב שזה נגמר, מר לאונרד פוקס."
  
  
  פוקס שקל את זה. הוא הסתכל מתחת לשולחן. גם הכלב שלו היה מתחת לשולחן. הוא חבט באצבעותיו והכלב רץ החוצה, מיהר לברכו של פוקס, קופץ ומתבונן בו באהבה כלבית. פוקס הרים אותו והחזיק אותו על ברכיו.
  
  
  "בסדר," הוא אמר. "אני אקרא לבלוף שלך. אתה מבין, שום דבר לא מחזיק אותי בחדרי המלון האלה. אני השייח' אחמד סולטן אל-ימרון, אני יכול לבוא וללכת. אבל אתה, מצד שני...” הוא נבח על שומריו. "קשור אותם לכיסאות," הוא ציווה בערבית. הוא פנה אלינו שוב. "ואני מבטיח לכם, רבותי, אם הפצצה לא תהרוג אתכם תוך חצי שעה, אני אעשה זאת."
  
  
  אורי החל לצלול לארגזים. קמתי ונתתי לו אגרוף מטופש בלסת כששלושה אקדחים נפלו, סדק-סדק-סדק - חסר לו רק בגלל ששיניתי לו את הכיוון.
  
  
  מהלך מטופש. הוא לעולם לא יעשה את זה. הקופסאות היו במרחק של יותר מעשרה מטרים. ובכל מקרה, לא כדאי למות בשביל זה. לא הייתה בהם פצצה, רק שלט רחוק. זה לא שאני לא מאמין בגבורה. אני רק מאמין שאציל אותם באחד משני מקרים. כשאי אפשר להפסיד. וכשאין לך מה להפסיד. גם אני לא מבין בזה - עדיין.
  
  
  חשבתי שפוקס ייקח את השמירה שלו ויעזוב. ואיכשהו, אפילו קשורים לכיסאות, הצלחנו שנינו להגיע למגירות וללחוץ על שני כפתורים. הראשון צריך להזהיר את קלי יושבת בלובי, והשני, ששתי דקות לאחר מכן יגרום לפיצוץ רועש בתיק הטיסה. לא פצצה אמיתית. פשוט פיצוץ גדול. מספיק לקרוע שקית ניילון. מספיק ל
  
  
  לשלוח עשן שחור מיתמר באוויר. ודי להתקשר למשטרת ביירות, שקלי תשלח לקומה האחת-עשרה. פשיטה עצמאית של המשטרה.
  
  
  תוכנית שניה, התוכנית "אם-לא-תשמע- מאיתנו-בעוד-שעה-בכל זאת-תקבל-את-השוטרים", כמעט ולא עבדה. לא אם פוקס עמד במילתו. אם הפצצה לא הייתה הורגת אותנו תוך חצי שעה, הוא היה הורג אותנו. השוטרים עוד יבואו, אבל הם ימצאו את הגופות שלנו. המחשה נפלאה של ניצחון פירוס. אבל הרבה יכול לקרות בחצי שעה. והיה הרבה זמן לגבורה.
  
  
  היינו קשורים לכיסאות, ידינו לזרועות הכיסא, רגלינו לרגליו. אורי התעורר בדיוק כשפוקס והבריונים שלו עזבו. פוקס הכניס את ראשו מבעד לדלת.
  
  
  "הו, יש דבר אחד שלא הזכרתי, אדוני. מצאנו את החבר שלך יושב במסדרון."
  
  
  הוא פתח את הדלת קצת יותר לרווחה. הם זרקו את קלי על השטיח הפרסי. הוא היה קשור בידיים וברגליים, ידיו היו מאחורי גבו, ופניו היו מכוסות בחבורות כחולות וכחולות.
  
  
  "עכשיו הוא מספר לנו," אמרתי לאורי.
  
  
  פוקס סגר את הדלת. שמענו אותו נועל את זה.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "הנה התוכנית..."
  
  
  שניהם הסתכלו עליי כאילו יש לי את זה.
  
  
  "סליחה," אמרתי. "הומור גרדום. איפה התיק, קלי?
  
  
  קלי התהפכה בקושי. "בסדר, פוליאנה. הנה החדשות הטובות שלך. הם עדיין בלובי".
  
  
  "הנה החדשות הרעות שלך, מר ביג," אורי הביט בי בכעס. "גם אם נצליח לגרום לזה להתפוצץ, השוטרים לא יידעו להגיע לכאן. למה פגעת בי, אידיוט טיפש? היו לנו את ההזדמנויות הכי טובות שלנו כשלא היינו מוגבלים".
  
  
  "קודם כל," כעסתי גם אני, "מה יכול להיות טוב יותר? בהתחשב שקלי איננה."
  
  
  "בסדר גמור. אבל לא ידעת את זה אז."
  
  
  "בסדר גמור. לא ידעתי את זה, אבל עדיין הצלתי את חייך."
  
  
  "במשך חצי שעה זה בקושי היה שווה את המאמץ".
  
  
  "אתה רוצה לבלות את הרגעים האחרונים שלך לנקות אותי?
  
  
  או שאתה רוצה לעשות משהו תוך כדי ניסיון לחיות."
  
  
  "אני מניח שתמיד אוכל לתת לך טרמפ מאוחר יותר."
  
  
  "אז לך לקופסה ופוצץ את הפצצה."
  
  
  אורי הלך לעבר המגירות שעל הכיסא שלו. זה היה אינץ' אחר אינץ' "Favus?" הוא אמר. "למה אני עושה את זה? אז משטרת ביירות יכולה להסתובב קצת?"
  
  
  ניגשתי בכיסא אל קלי, שניגשה אלי בקושי. "אני לא יודע למה," מלמלתי לאורי. "אלא שלאונרד פוקס וקבוצת הבריונים הכחולים שלו לא יגיעו רחוק יותר מהלובי. הם ישבו שם ויספרו חצי שעה. אולי הם יפחדו כשהם יראו את השוטרים. רוץ אליו. עזוב את המלון. או אולי הם יביאו את השוטרים לכאן איכשהו. או אולי יחשבו שיש לנו פצצות בכל מקום".
  
  
  "האם השוטרים יחשבו, או פוקס יחשוב?" אורי עדיין היה ארבעה מטרים מהקופסאות.
  
  
  "לעזאזל, אני לא יודע. אני רק אומר שאני יכול".
  
  
  "שכחת דבר אחד," אמרה קלי במרחק של מטר. "אולי זה רק חלום רע."
  
  
  "אני אוהב את זה," אמרתי, הטיתי את הכיסא כך שהוא נפל על הרצפה. "עכשיו, אולי אתה רוצה לנסות להתיר אותי?"
  
  
  קלי נעמד לאט עד שידיו היו ליד שלי. הוא התחיל בחוסר נוחות לתפוס את החבלים שלי. אורי הגיע למקום ליד השולחן וזרק את הכיסא שלו על הרצפה. הוא דחף את הקופסה הפתוחה בסנטרו. הוא רכן קדימה, שפך את התוכן. השלט נפל ונחת לידו. "לא!" – אמר פתאום. "עדיין לא. יש לנו עשרים ושלוש דקות לפוצץ את הפצצה. ואולי, כפי שהמארח שלנו אוהב לומר, אולי הפיצוץ ישלח את פוקס לכאן. עדיף שננסה להירגע קצת קודם".
  
  
  קלי לא נתנה לי משהו חלש יותר. אורי הסתכל על האשפה הלא מסודרת על הרצפה. "אני מבין," הוא אמר. "אני מבין, אני מבין."
  
  
  "אתה מתכוון למה?"
  
  
  "מִצבָּטַיִם. אני זוכר שזרקתי את חותכי החוטים. יש רק בעיה אחת. חותכי החוטים נמצאים במגירה השנייה. והמגירה הארורה רחוקה מדי מתחת לשולחן. ואני לא יכול להגיע לשם, קשור לזה. כיסא." הוא סובב את ראשו לכיווננו. "תזדרזי, קלי אני חושב שאני צריך את המזל של האירים המזל של היהודים אוזל כאן.
  
  
  קלי זחלה לעבר השולחן. זה נראה כמו מגרש כדורגל. לבסוף הוא הגיע לשם. הוא השתמש ברגליו הכבולות כמו בדיקה ודחף את הקופסה לחלל פנוי.
  
  
  אורי התבונן. "אלוהים. זה נעול."
  
  
  אמרתי לאט, "איפה המפתחות?"
  
  
  "שכח מזה. המפתחות תלויים בשרשרת סביב הצוואר שלי."
  
  
  דקה ארוכה של שקט נוראי. "אל תדאג," אמרתי. "אולי זה רק חלום רע."
  
  
  עוד שתיקה. היו לנו עשר דקות.
  
  
  "רגע," אמר אורי. "גם התיבה שלך הייתה נעולה
  
  
  . איך פתחת אותו? "
  
  
  "לא עשיתי," אמרתי. "זרקתי אותו על השומר והוא נפתח מעצמו".
  
  
  "תשכח מזה," הוא אמר שוב. "לעולם לא יהיה לנו את המנוף לזרוק את הדבר הזה."
  
  
  "בסדר גמור. אַנטֶנָה".
  
  
  "מה לגבי זה?"
  
  
  "קח את זה."
  
  
  הוא גיחך. "אני מבין. מה עכשיו?"
  
  
  "דג לקופסה. קח אותה ביד. ואז נסה להפוך את זה כמה שיותר."
  
  
  "לעזאזל. אתה לא יכול להיות כזה טיפש."
  
  
  הוא עשה זאת. זה עבד. הקופסה פגעה בקצה השולחן, נפתחה, וכל האשפה נפלה על הרצפה.
  
  
  "זו באמת טירה מדהימה, אורי."
  
  
  "אתה מתלונן?" הוא שאל.
  
  
  קלי כבר שחררה אותו.
  
  
  "אוי!" הוא אמר.
  
  
  "אתה מתלונן?" – שאלה קלי.
  
  
  נותרו לנו כמעט חמש דקות. תזמון מושלם. אנחנו שולחים את התיק לטיסה. השוטרים יגיעו תוך פחות מחמש דקות. פנינו לכיוון הדלת. שכחנו שהוא נעול.
  
  
  שאר הדלתות לא היו אלו שהובילו לשאר החדר. מצאתי את וילהלמינה על השידה וזרקתי את הסטילטו שלי לאורי קלי, שהוציא סכין מהמגירה במטבח.
  
  
  "טֵלֵפוֹן!" אמרתי. "אלוהים אדירים, הטלפון!" צללתי לטלפון ואמרתי למפעיל לשלוח אופס. כשהיא אמרה, "כן, אדוני," שמעתי פיצוץ.
  
  
  כל הדלתות לאולם היו נעולות. וכולם היו עשויים ממתכת בלתי שבירה. הכל בסדר. אז נחכה, אנחנו לא יכולים להפסיד עכשיו. חזרנו לסלון, חזרה למקום שבו התחלנו. אורי הביט בי. "אתם רוצים להיפרד או להישאר ביחד?"
  
  
  מעולם לא היינו צריכים להחליט.
  
  
  הדלת נפתחה בתנופה וכדורים עפו. תת מקלע קורע את החדר. התכופפתי מאחורי השולחן, אבל הרגשתי שהכדורים שורפים לי את הרגל. יריתי ופגעתי ביורה בלבו הלבוש בכחול, אבל שני יורים עברו דרך הדלת, יורקים כדורים לכל עבר. יריתי פעם אחת ושניהם נפלו.
  
  
  חכי שנייה.
  
  
  אני בסדר, אבל לא כל כך טוב.
  
  
  רגע ארוך של שקט מפחיד. הסתכלתי סביב החדר. אורי שכב באמצע השטיח, עם חור כדור באפוד המרופד שלו. ידה הימנית של קלי הייתה אדומה כולה, אבל הוא התכופף למחסה מאחורי הספה.
  
  
  הסתכלנו אחד על השני ואז בדלת.
  
  
  והיה ידידי הוותיק דוד בנימין.
  
  
  הוא חייך חיוך ארור. "אל תדאגי, גבירותיי. הפרשים כאן".
  
  
  "לך לעזאזל, דיוויד."
  
  
  זחלתי אל גופו של אורי. דם זרם במורד הרגל שלי. הרגשתי את הדופק שלו. הוא עדיין היה שם. פתחתי את כפתורי האפוד שלי. זה הציל את חייו. קלי החזיק את ידו המדממת. "אני חושב שאמצא רופא לפני שזה יכאב." קלי יצאה לאט מהחדר.
  
  
  החבר'ה של השב"כ היו עכשיו בכל האולם. הם והשוטרים הלבנונים עשו שילוב מעניין למדי, לקחו שבויים. ואז הגיעו השוטרים. משטרת ביירות. בוא נדבר על חברי מיטה מוזרים, שין ביטחון.
  
  
  "לבנון תשתמש בסיפור הזה במשך שנים רבות. הם יגידו, "איך אתה יכול להאשים אותנו שאנחנו עוזרים לפלסטינים?" לא עבדנו פעם עם השב"כ? "דרך אגב," הוסיף בנג'מין, "יש לנו את לאונרד פוקס." ביירות שמחה למסור אותו. ואנחנו נחזיר אותו בשמחה לאמריקה".
  
  
  "שאלה אחת, דיוויד."
  
  
  "איך הגעתי לכאן?"
  
  
  "ימין."
  
  
  "לילה אמרה לי שאתה נוסע לירושלים. הודעתי למסלול להודיע לי מתי תגיע. ואז איתרתי אותך. ובכן, לא בדיוק מעקב. הרכב הצבאי שלקח אותך למלון שלך היה שלנו. המונית שלקחה אותך לשדה התעופה. הנהג ראה אותך עולה על המטוס לכיוון ביירות. אחרי זה זה לא היה כל כך קשה. זכור - בדקתי עבורך את רישומי הטלפון של רובי. ואחד המספרים היה פוקס ביירות. אף פעם לא הבנתי שאל שיטן הוא לאונרד פוקס, אבל הבנתי שעצרת וחשבת שאולי תצטרך קצת עזרה מהחברים שלך. יש לנו בחור בשדה התעופה של ביירות - ובכן, היה לנו בחור - עכשיו הכיסוי שלו מפוצץ. אתה הופך לירוק, קרטר. אני אנסה לסיים מהר כדי שתוכל להתעלף. איפה הייתי? אה כן. חיכיתי באולם. יש איתי שלושה בחורים. גילינו שמקנזי לא בחדר שלו "אז איפה מקנזי? בחור אחד הלך לחפש אותך בבר. הלכתי לבדוק מה המפעיל. אולי מקנזי התקשר לשירות נדידה אחר."
  
  
  "בסדר גמור. אל תספר לי. דיברת עם המוקדנית כשהתקשרתי למשטרה".
  
  
  "בסדר, אני לא אספר לך. אבל ככה זה היה. אתה מאוד ירוק, קרטר. חלקית ירוק ולבן. אני חושב שאתה הולך להתעלף."
  
  
  "מת," אמרתי. והוא התעלף.
  
  
  
  
  
  
  פרק עשרים ואחד.
  
  
  
  
  
  שכבתי עירום בשמש.
  
  
  על המרפסת. תהיתי מה אעשה עם מיליארד דולר. כנראה שלא הייתי עושה משהו שונה. מה יש לעשות שם? יש לך ארבע עשרה חליפות כמו בוב למוטה? האם יש ארמון בערב? לא. מְשַׁעֲמֵם. לִנְסוֹעַ? זה עוד דבר שאנשים עושים עם כסף. בכל מקרה, טיולים זה מה שאני מתלהב ממנו. נסיעות והרפתקאות. הרבה הרפתקאות. הרשו לי לספר לכם על ההרפתקה - זו ירייה בזרוע. או רגל.
  
  
  אני מדמיין את הכסף הזה כל הזמן. חצי מיליארד דולר. חמש מאות מיליון. הכסף שלקחו מהכספת של לאונרד פוקס. כסף לכופר. חמש מאות מיליון דולר בשנות החמישים. אתה יודע כמה שטרות זה? עשרה מיליונים. עשרה מיליון חמישים שטרות. שישה אינץ' לכל שטר. חמישה מיליון רגל של כסף. קצת פחות מאלף מייל. והמוסר הוא כזה: זה לא יכול לקנות אושר. לפחות עבור פוקס. זה אפילו לא יכול לקנות לו פיקדון. קודם כל, כי הם החזירו את הכסף. ושנית, השופט, בהתקף פארסה משפטית, העמיד את הערבות של פוקס על מיליארד דולר.
  
  
  לא היו לוקחים.
  
  
  הטלפון צלצל. הוא שכב לידי במרפסת. הסתכלתי בשעון שלי. צָהֳרַיִים. מזגתי לעצמי כוס וודקה פולנית. נתתי לטלפון לצלצל.
  
  
  הוא המשיך להתקשר.
  
  
  הרמתי את זה.
  
  
  נֵץ.
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  "אתה אוהב את זה?"
  
  
  "אה, כן, אדוני... התקשרת לשאול אם אני בסדר?"
  
  
  "לא ממש. מה שלום הרגל שלך?"
  
  
  עצרתי. "אני לא יכול לשקר, אדוני. בעוד כמה ימים הכל יהיה בסדר".
  
  
  "טוב, אני שמח לשמוע שאתה לא יכול לשקר לי. יש אנשים שחושבים שאתה ברשימת המבקרים".
  
  
  אמרתי, "אני לא יכול לדמיין איך השמועות האלה התחילו."
  
  
  "גם אני לא יכול, קרטר. גם אני לא יכול. אז בוא נדבר על המשימה הבאה שלך. סיימת את התיק של פוקס אתמול, אז עכשיו אתה אמור להיות מוכן לתיק הבא".
  
  
  "כן, אדוני," אמרתי. לא ציפיתי לפרס נובל, אבל בסוף השבוע... "תמשיך, אדוני," אמרתי.
  
  
  "אתה עכשיו בקפריסין. אני רוצה שתישאר שם בשבועיים הקרובים. לאחר הזמן הזה, אני רוצה דיווח מלא על המספר המדויק של עצי קפריסין בקפריסין".
  
  
  "שבועיים, אמרת?"
  
  
  "כן. שבועיים. אני לא צריך ספירה מהירה ומחורבנת".
  
  
  אמרתי לו שהוא בהחלט יכול לסמוך עליי.
  
  
  ניתקתי את השיחה ולקחתי עוד כפית קוויאר. איפה הייתי? הו כן. מי צריך כסף?
  
  
  שמעתי קול של מפתח בדלת. תפסתי מגבת והתגלגלתי. והנה היא כאן. עומד על סף דלת המרפסת. היא הביטה בי בעיניים פעורות ורצה לעברי.
  
  
  היא כרעה על המחצלת והסתכלה עליי. "אני אהרוג אותך, ניק קרטר! אני באמת חושב שאני הולך להרוג אותך!"
  
  
  "היי. מה קרה? אתה לא שמח לראות אותי?
  
  
  "טוב לראותך? פחדתי חצי עד מוות. חשבתי שאתה מת. הם העירו אותי באמצע הלילה ואמרו, "קרטר נפגע. אתה צריך לטוס לקפריסין".
  
  
  העברתי את ידי בשערה הצהוב והוורוד. "היי מילי... היי."
  
  
  לרגע חייכה חיוך יפה; ואז אורו שוב עיניה.
  
  
  "בסדר," אמרתי, "אם זה גורם לך להרגיש טוב יותר, אני נפגע. תסתכל מתחת לתחבושת. הכל גס שם. וככה אתה מרגיש לגבי גיבור פצוע - פצוע בקו ההגנה של ארצו? או תן לי לנסח את זה אחרת. זה מה שאתה מרגיש לגבי האיש שארגן לך חופשה של שבועיים בקפריסין? "
  
  
  "חוּפשָׁה?" היא אמרה. "שבועיים?" ואז היא התכווצה. "מה היה המחיר הראשון?"
  
  
  משכתי אותה קרוב יותר. "התגעגעתי אליך, מילי. ממש התגעגעתי לפה החצוף שלך."
  
  
  הודעתי לה כמה התגעגעתי אליו.
  
  
  "אתה יודע?" – אמרה בשקט. "אני חושב שאני מאמין לך."
  
  
  התנשקנו בשעה וחצי הבאות.
  
  
  לבסוף היא הסתובבה ושכבה על החזה שלי. הרמתי קווצת שיער שלה אל שפתיי, שאפתי את הבושם שלהן והבטתי אל הים התיכון, במחשבה שאיכשהו הגענו למעגל.
  
  
  מילי התבוננה בי צופה אל הים. "חושב לפרוש מ-AX שוב?"
  
  
  "אה. אני חושב שזה הגורל שלי".
  
  
  "חבל. חשבתי שיהיה נחמד שתחזור הביתה."
  
  
  נישקתי את ראשה הצהוב והמתוק. "מותק, הייתי עושה אזרח מחורבן, אבל אני בטוח שאוכל לארגן להיפצע קשה לפחות פעם בשנה. מה דעתך על זה?
  
  
  היא הסתובבה ונשכה אותי באוזן.
  
  
  "הממ," היא אמרה. "הבטחות, הבטחות".
  
  
  
  
  
  
  קרטר ניק
  
  
  דוקטור מוות
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  דוקטור מוות
  
  
  מוקדש לאנשי השירותים החשאיים של ארצות הברית של אמריקה
  
  
  
  
  פרק ראשון
  
  
  המונית עצרה בפתאומיות בכניסה לרחוב מאלוש. הנהג סובב לעברי את ראשו המגולח ומיצמץ בעיניו הדומות. הוא עישן יותר מדי קייפ.
  
  
  "רחוב רע," הוא נהם בזעף. "אני לא אכנס. אתה רוצה להיכנס, לך."
  
  
  צחקתי. אפילו תושביה הערבים הקשוחים של טנג'יר נמנעו מרחוב מאלוש, סמטה צרה, מפותלת, מוארת גרוע ובעלת ריח רע באמצע המדינה, הגרסה של טנג'יר לקסבה. אבל ראיתי יותר גרוע. והיו לי עסקים שם. שילמתי לנהג, נתתי לו טיפ של חמישה דירהם ויצאתי. הוא הכניס את המכונית להילוך והיה במרחק מאה מטרים לפני שהספקתי להדליק סיגריה.
  
  
  "אתה אמריקאי? האם אתה רוצה לבלות?
  
  
  ילדים הופיעו משום מקום והלכו אחריי תוך כדי הליכה. הם היו בני שמונה או תשע לא יותר, לבושים בדג'לבות מלוכלכים ומרופטים, ונראו כמו כל שאר הילדים הרזים שמופיעים משום מקום בטנג'יר, קזבלנקה, דמשק ועוד תריסר ערים ערביות.
  
  
  "מה אתה אוהב? האם אתה אוהב בנים? בנות? שתי בנות בו זמנית? האם אתה נהנה לצפות בתוכנית? הילדה והחמור? אתה אוהב בנים קטנים מאוד. מה אתה אוהב?"
  
  
  "מה שאני אוהב," אמרתי בתקיפות, "זה להישאר לבד. עכשיו תלך לאיבוד".
  
  
  "אתה רוצה קייף? אתה רוצה חשיש? מה אתה רוצה?" – צעקו בעקשנות. הם עדיין היו בעקבי כשעצרתי מול דלת אבן לא מסומנת ודפקתי ארבע פעמים. הפאנל בדלת נפתח, פרצוף משופם הציץ החוצה, והילדים מיהרו משם.
  
  
  "ישן?" אמרו הפנים בלי הבעה.
  
  
  "קרטר," אמרתי בקצרה. "ניק קרטר. אני מחכה".
  
  
  הפאנל התרחק מיד, המנעולים נקשו, והדלת נפתחה. נכנסתי לחדר גדול עם תקרה נמוכה, שבהתחלה נראה אפילו יותר חשוך מהרחוב. הריח החריף של חשיש בוער מילא את נחיריי. הצרחות החדות של המוזיקה הערבית פילחו את אוזני. לאורך צידי החדר, עומדים ברגליים משוכלות על השטיחים או נשענים לאחור על כריות, ניצבו כמה עשרות דמויות כהות. חלקם לגמו תה נענע, אחרים עישנו חשיש מנרגילה. תשומת הלב שלהם התמקדה במרכז החדר, ויכולתי להבין למה. ילדה רקדה על רחבת הריקודים במרכז, מוארת בזרקורים סגולים עמומים. היא לבשה רק חזייה קצרה, פרחים שקופים והינומה. היה לה גוף מפותל, חזה מלא וירכיים חלקות. תנועותיה היו איטיות, משיי וארוטיות. היא הריחה כמו סקס טהור.
  
  
  "אתה מוכן לשבת, מסייה?" – שאל המשופם. קולו עדיין היה חסר הבעה ונראה היה שעיניו לא זזו כשדיבר. הבטתי בחוסר רצון מהילדה והצבעתי על מקום צמוד לקיר, מול הדלת. נוהל עבודה רגיל.
  
  
  "הנה," אמרתי. "ותביא לי קצת תה נענע. רְתִיחָה."
  
  
  הוא נעלם בדמדומים. התיישבתי על כרית על הקיר, חיכיתי עד שהעיניים שלי הסתגלו במלואן לחושך ובחנתי היטב את המקום. החלטתי שהאדם שאני עומד לפגוש הוא בחירה טובה. החדר היה חשוך מספיק והמוזיקה חזקה מספיק כדי שתהיה לנו קצת פרטיות. אם הייתי מכיר את האיש הזה טוב כמו שחשבתי, היינו צריכים אותו. ייתכן שנצטרך גם אחת מכמה יציאות שמיד שמתי לב אליהן. ידעתי שיש אחרים, ואפילו יכולתי לנחש איפה. שום מועדון בטנג'יר לא יחזיק מעמד זמן רב בלי כמה יציאות דיסקרטיות במקרה של ביקור של המשטרה או מבקרים נחשקים אפילו פחות.
  
  
  לגבי בידור - ובכן, גם על זה לא היו לי תלונות. נשענתי על קיר החימר המחוספס והבטתי בילדה. שערה היה שחור ג׳וני והגיע עד למותניה. לאט, לאט, היא התנודדה באור החשוך, לקצב העיקש של הפעימה בבטנה. ראשה נפל לאחור, ואז קדימה, כאילו אין לה שליטה על מה שהגוף שלה רוצה, צריך או עושה. שיער שחור פחם נגע בשד אחד, ואז בשד השני. הם כיסו ואז חשפו את שרירי הבטן, נוצצים רטובים מזיעה. הם רקדו לאורך ירכיה הבשלות, כמו ידיו של גבר שמכניסות אותה לאיטן לתוך קדחת אירוטית. ידיה התרוממו, דוחפות את שדיה המפוארים קדימה כאילו היא מציעה אותם, מציעה אותם לכל חדר הגברים.
  
  
  "ניק. ניק קרטר."
  
  
  הרמתי את מבטי. בהתחלה לא זיהיתי את הדמות כהת העור בג'ינס שעמדה מעלי. ואז ראיתי עיניים עמוקות ולסת חדה כתער. יחד אי אפשר היה לטעות בהם. רמי סנט-פייר, אחד מחמשת החברים הבכירים בלשכת Deuxieme, המקבילה הצרפתית ל-CIA שלנו. וחבר. העיניים שלנו נפגשו לרגע, ואז שנינו חייכנו. הוא התיישב על הכרית לידו
  
  
  
  
  
  "יש לי רק שאלה אחת," אמרתי בקול נמוך. "מי החייט שלך? ספר לי כדי שאוכל להימנע מזה."
  
  
  הבזק נוסף של חיוך הבזיק על הפנים המתוחות.
  
  
  "תמיד שנינות, מון אמי," הוא ענה בשקט באותה מידה. "עברו כל כך הרבה שנים מאז שראיתי אותך בפעם האחרונה, אבל אתה מבין מיד את החריפות כשסוף סוף נפגשים שוב."
  
  
  זה נכון. זה היה מזמן. למעשה, לא ראיתי את רמי מאז שדיוויד הוק, הבוס שלי וראש מבצעי AXE, הטיל עלי לעזור ללשכה דוקסיימה למנוע את ההתנקשות בנשיא דה גול. עשיתי עבודה לא רעה אם אני אומר זאת בעצמי. שני המתנקשים לעתיד חוסלו, הנשיא דה גול מת מוות טבעי ושליו במיטתו כעבור כמה שנים, ורמי ואני נפרדנו בכבוד הדדי.
  
  
  "איך עוד אני יכול ליהנות, רמי?" – אמרתי, שלפתי סיגריות והצעתי לו אחת.
  
  
  הלסת החזקה התכווצה בעגמומיות.
  
  
  "אני חושב, אמן, שיש לי משהו לשעשע אפילו אותך, המרגל הכי יעיל וקטלני שהכרתי. לצערי, זה לא משעשע אותי בכלל".
  
  
  הוא לקח את הסיגריה, הביט בקצה הזהוב לפני שהכניס אותו לפיו והניד קלות בראשו.
  
  
  "עדיין סיגריות מונוגרמיות בהזמנה אישית, אני מבין. התענוג האמיתי היחיד שלך."
  
  
  הדלקתי את הסיגריה שלו, ואז את שלי, והצצתי ברקדנית.
  
  
  "אה, נתקלתי בעוד כמה אנשים. בתפקיד קפדני, כמובן. אבל לא שלחת את השיחה הדחופה הזו בעדיפות גבוהה דרך הוק - ואפשר להוסיף, להפריע לחופשה קטנה ונחמדה - כדי לדבר על הסיגריות שלי, mon ami." אני חושד שאפילו לא הזמנת אותי לכאן כדי לראות את הבחורה הזו מנסה להתעלס עם כל גבר בחדר בבת אחת. לא שהפריע לי."
  
  
  הצרפתי הנהן.
  
  
  "אני מצטער שהאירוע לפגישה שלנו לא נעים יותר, אבל..."
  
  
  המלצר ניגש עם שתי כוסות מהבילות של תה נענע, ורמי כיסה את פניו במכסה המנוע של הדג'לבה שלו. תווי פניו כמעט נעלמו בין הצללים. על רחבת הריקודים קצב המוזיקה הקשה עלה מעט. תנועותיה של הילדה הפכו כבדות יותר ומתמשכות יותר. חיכיתי עד שהמלצר יתרוקן, כפי שעושים מלצרים מרוקאים, ואז דיברתי בשקט.
  
  
  "בסדר, רמי," אמרתי. "בוא נעשה את זה."
  
  
  רמי לקח גרירה מהסיגריה שלו.
  
  
  "כפי שאתה יכול לראות," הוא פתח באיטיות, "צבעתי את העור שלי ולובש בגדים מרוקאים. זו לא מסכת המסכות המטופשת שזה אולי נראה. אפילו במקום הזה, שנראה לי בטוח, אויבינו עשויים להיות סביבנו. . ואנחנו לא יודעים, אנחנו לא בטוחים מי הם. זה ההיבט המפחיד ביותר של המצב הזה. אנחנו לא יודעים מי הם ואיננו יודעים את המניעים שלהם. אנחנו יכולים רק לנחש".
  
  
  הוא עשה הפסקה. שלפתי בקבוק כסף מהז'קט שלי ומזגתי בדיסקרטיות איזה רום ברבדוס 151 הוכחה לתוך הכוסות של שנינו. מוסלמים לא שותים - או לא צריכים - ואני לא חשבתי להמיר את אמונתם. רמי הנהן בהכרת תודה, לגם תה והמשיך.
  
  
  "אני אגיע ישר לעניין," אמר. "מישהו נעלם. מישהו בעל אינטרס ביטחוני חיוני לא רק לצרפת, אלא לכל אירופה, בריטניה וארה"ב. בקיצור, מישהו שמעניין את העולם המערבי".
  
  
  "מַדְעָן." זו הייתה אמירה, לא שאלה. היעלמותו הפתאומית של מדען אחד גרמה ליותר פאניקה מאשר עריקתם של תריסר פקידים, לא משנה באיזו מדינה זה קרה.
  
  
  רמי הנהן.
  
  
  "שמעת פעם על פרננד דורוך?"
  
  
  לקחתי מהורהר את הסיגריה שלי וסקרתי נפשית את הקבצים הביולוגיים של AX על מנהיגים מדעיים צרפתיים. במרחק 15 מטרים, רקדנית עשתה כמיטב יכולתה להסיח את דעתי. המוזיקה תפסה תאוצה בהתמדה. הרגשתי גירוד בבטן. הילדה רעדה, שרירי הבטן שלה התכווצו בקצב המוזיקה, ירכיה פעמו.
  
  
  "ד"ר פרננד דורוך, Ph.D. חבר לגיון הכבוד. נולד באלזס בשנת 1914. בוגר ראשון בכיתה באקול פוליטכניק בפריז, 1934. מחקר על מערכות הנעה צוללות עבור הצי הצרפתי לפני הפלישה הגרמנית. הצרפתים בניהולו של דה גול לפני השחרור: התקדמות גדולה במיחשוב לפיתוח צוללות גרעיניות בצי הצרפתי מאז 1969 - מנהל RENARD, פרויקט סודי של הצי הצרפתי היה ידוע בשם הקוד "דוקטור מוות" בגלל ניסיונו עם חומרי נפץ השם עדיין משמש כבדיחה בגלל אופיו העדין של Duroch.
  
  
  רמי הנהן שוב. עכשיו גם עיניו היו ממוקדות בנערה. שדיה הרועדים נצצו רטוב באור העשן. עיניה היו עצומות בזמן שהיא רקדה.
  
  
  "עשית את החלק שלך
  
  
  
  
  שיעורי בית. AX אוספת מידע היטב. אולי טוב מדי בשבילי כמנהל האבטחה של RENARD. עם זאת, זה האדם עליו אנחנו מדברים".
  
  
  "ומילת המפתח בתיק שלו היא, כמובן, 'גרעיני'", אמרתי.
  
  
  "אולי".
  
  
  הרמתי גבה.
  
  
  "אולי?"
  
  
  "יש מילות מפתח אחרות. למשל, "מחשוב" ו"מערכות הנעה תת-מימיות". מי מהם נכון, אנחנו לא יודעים".
  
  
  "אולי כולם?" שאלתי.
  
  
  "שוב, אולי." רמי ערבב קלות. גם אני. אי נחת קלה פלשה לחדר, מתח גובר וכמעט מורגש. זה היה מתח מיני טהור שהגיע מהילדה במרכז. כעת הורדה הצעיף שלה. רק הבד השקוף והדק של הפורחים והחזייה כיסה את שדיה השופעים בפטמות עסיסיות וירכיים עסיסיות. דרך החומר הזה, כל גבר בחדר יכול היה לראות את המשולש השחור של מגדרה. היא הניעה אותו בהיפנוזה, מחווה בידיה, מזמינה, מתחננת לתשומת לב.
  
  
  רמי כחכח בגרונו ולגם לגימה נוספת מתה הרום שלו.
  
  
  "תן לי להתחיל מההתחלה," הוא אמר. "לפני כשלושה חודשים עזב ד"ר דורוך את מטה RENARD בקסיס לחופשה השנתית בת שלושה שבועות. לדברי עמיתיו, הוא היה במצב רוח מרומם. הפרויקט התקרב במהירות לסיום מוצלח ולמעשה נותרו רק פרטים בודדים להבהיר. דורוך נסע לאגם לוצרן בשוויץ, שם התכוון לבלות חופשת סירה עם חבר ותיק שגר באוניברסיטה הפוליטכנית. הוא ארז את המזוודות ובבוקר של חודש נובמבר העשרים נישק את בתו לשלום ב..."
  
  
  "הבת שלו?"
  
  
  "דורוש הוא אלמן. בתו מישל בת העשרים ושלוש גרה איתו ועובדת כספרנית ב-RENARD. אבל אני אחזור לזה מאוחר יותר. כפי שאמרתי, דורוך נישק את בתו לשלום בנמל התעופה של מרסיי. , עלה על מטוס למילאנו, שטס ללוצרן. לצערי… "
  
  
  "הוא אף פעם לא הופיע," סיימתי בשבילו.
  
  
  רמי הנהן. הוא הסתובב קלות כדי להרחיק את הרקדן מקו הראייה שלו. יכולתי להבין למה. זה לא עזר לריכוז. היא עזבה את מרכז האולם ועכשיו התפתלה בין הצופים, נוגעת בחושניות בשדיה ובירכיה בגבר להוט אחד, ואחר כך באחר.
  
  
  "הוא עלה על המטוס," המשיך רמי. "אנחנו יודעים את זה. הבת שלו ראתה את זה. אבל הוא לא עבר מכס והגירה בלוצרן. למעשה, הוא לא רשום במטוס ממילאנו ללוצרן”.
  
  
  "אז החטיפה, אם זו חטיפה, התרחשה במילאנו. או על סיפון המטוס ממרסיי,” אמרתי מהורהר.
  
  
  "זה נראה כך," אמר רמי. בכל מקרה, בתו קיבלה ממנו מכתב יומיים לאחר מכן. גם מדמואזל דורוך וגם מיטב מומחי כתב היד שלנו מסכימים שזה אכן נכתב על ידי דורוך עצמו. צורך פתאומי בבדידות, והוא קיבל החלטה ספונטנית לבודד את עצמו במקום כדי "לחשוב על הדברים".
  
  
  "חותמת?" – שאלתי, מכריח את עצמי לא להסתכל על הרקדנית. היא התקרבה. גניחות נמוכות נמלטו כעת מגרונה; תנועות הגו שלה הפכו לטירוף.
  
  
  "חותמת הדואר על המכתב הייתה רומא. אבל זה כמובן לא אומר כלום".
  
  
  "פחות מכלום. מי שחטף אותו יכול היה להכריח אותו לכתוב מכתב ואז לשלוח אותו מכל מקום". סיימתי את הרום והתה בלגימה קלה אחת. "אם, כלומר, הוא נחטף."
  
  
  "בְּדִיוּק. כמובן, למרות הרקורד המבריק שלו בפטריוטיות, עלינו להכיר באפשרות של עריקתו של דורוך. אם ניקח את המילים ואת הטון של מכתביו כערך נקוב, זה סביר להניח".
  
  
  "היה יותר ממכתב אחד?"
  
  
  "שלושה שבועות לאחר היעלמותו, מישל דורוך קיבלה מכתב נוסף. בו, שוב בכתב יד, הצהיר דורוצ'ר שהוא הפך יותר ויותר מודאג לגבי אופי העבודה שהוא עושה ב-RENARD והחליט לבלות עוד שישה חודשים לבד כדי "לשקול" אם הוא רוצה להמשיך אותה. רק אז נבהלה בתו באמת - הוא לא ציין במכתב היכן הוא נמצא ולא ציין מתי יתקשר איתה שוב - והחליט שזו חובתה כעובדת RENARD, כמו גם בתו , לפנות לרשויות . הובאתי מיד לתיק, אבל מאז החקירות שלנו לא העלו כמעט שום דבר בעל ערך".
  
  
  "רוסים? סינים?" הילדה הייתה קרובה אלינו. יכולתי להריח את הבושם ואת המושק של גופה הזוהר. ראיתי אגלי זיעה בין שדיה השופעים. גברים הושיטו יד כדי לגעת בה, לתפוס אותה.
  
  
  
  
  
  "כל הסוכנים שלנו שליליים לגבי זה", אמר רמי. "אז אתה מבין, מון אמי, אנחנו באמת עומדים בפני קיר ריק. אנחנו לא יודעים עם מי הוא, אם הוא איתם מרצונו החופשי או לא, והכי חשוב, אנחנו לא יודעים איפה הוא נמצא. אנחנו כן יודעים שעם המידע בראשו של פרננד דורוך, פרויקט RENARD יכול להיות משוכפל על ידי כל אחד בכל מקום בעולם תמורת מיליוני דולרים בודדים בלבד".
  
  
  "כמה זה קטלני?"
  
  
  "קטלני," אמר רמי בזעף. "לא פצצת מימן או לוחמה בקטריולוגית, אלא סכנת מוות בידיים הלא נכונות".
  
  
  עכשיו הילדה הייתה כל כך קרובה שיכולתי להרגיש את נשימתה החמה על פני. גניחותיה הפכו גרוניות, תובעניות, אגנה נע קדימה ואחורה בטירוף, ידיה מושטות כלפי מעלה כאילו לעבר מאהב בלתי נראה שמייצרת ייסורים אקסטטיים בבשרה; ואז ירכיה התפשטו כדי לקבל אותו. גברים אחרים הושיטו אליה את ידם, עיניהם בוערות מרעב. היא חמקה מהם, לעולם לא איבדה את הפוקוס על הפרכוסים הפנימיים שלה.
  
  
  "מה עם הבת שלך? האם היא באמת חושבת שדורוך באמת יצא בכוחות עצמו כדי 'לחשוב על דברים'?"
  
  
  "אתה מדבר עם הבת שלך בעצמך," אמר רמי. "היא מתחבאת ואני אוביל אותך אליה. זו אחת הסיבות, מו אמי, ביקשתי ממך לבוא לכאן לטנג'יר. הסיבה האחרת, והסיבה שעירבתי אותך ואת AXE, היא בגלל החשדות שלי תן לזה, כמו שאתה אומר, השערה אבל מי היה המתאים ביותר לחדור לפרויקט RENARD, לגלות מה זה היה ואיך אפשר להשתמש בו, ואז לחטוף את ד"ר Duroch. .
  
  
  רכנתי קרוב יותר, מנסה לשמוע את דבריו של רמי. המוזיקה צרחה בחדות כשהילדה שמולנו, פיה פעור בצרחה אילמת של אקסטזה, החלה לקמר את גופה לעבר העווית האחרונה. בזווית העין יכולתי לראות שני גברים נעים בכוונה על פני החדר. סדרנים? לשמור על שליטה על הצופים ולמנוע מהמקום להפוך לזירת אונס המוני? הסתכלתי עליהם בזהירות.
  
  
  "...שוב חברים ותיקים - דיווח סוכן - הר געש..." שמעתי קטעים מהשיחות של רמי. כשצפיתי בשני הגברים מתקרבים, הושטתי יד ולקחתי את ידו. במרחק של כמה סנטימטרים, גופה של הילדה רעד ואז לבסוף נרעד.
  
  
  "רמי," אמרתי, "שים עין על..."
  
  
  הוא התחיל להסתובב. בשלב זה, שני הגברים זרקו את הג'לבות שלהם.
  
  
  "רמי!" אני צרחתי. "מטה!"
  
  
  זה היה מאוחר מדי. בחדר עם תקרה נמוכה נשמעת שאגה מחרישת אוזניים של יריות ממקלעי סטן. גופו של רמי נגח קדימה, כאילו הוא נפץ על עמוד השדרה בפטיש ענק. שורה של חורים מדממים הופיעה לאורך גבו, כאילו היו מקועקעים שם. ראשו התפוצץ. הגולגולת התפצלה בהתפרצות של דם אדום, מוחות אפורים ושברי עצם לבנים. הפנים שלי היו ספוגות בדמו, ידיי וחולצתי ניתזו.
  
  
  לא יכולתי לעשות שום דבר עבור רמי עכשיו. ולא היה לי זמן להתאבל עליו. שבריר שנייה לאחר שנפגעו הכדורים הראשונים, נפלתי והתחלתי להתגלגל. הוילהלמינה, הלוגר 9 מ"מ והמלווה הקבועה שלי, כבר הייתה בידי. שוכב על הבטן, טיפסתי מאחורי עמוד לבנים והשבתי אש. הכדור הראשון שלי פגע במטרה. ראיתי את אחד משני הגברים מפיל את תת המקלע שלו ומרכין את ראשו לאחור, לופת את צווארו וצורח. דם זלג מעורק הצוואר כאילו מצינור בלחץ גבוה. הוא נפל, עדיין נצמד לעצמו. הוא היה אדם מת שראה את עצמו מת. אבל האיש השני עדיין היה בחיים. גם כשהכדור השני שלי פצע את פניו, הוא נפל על הרצפה ודחף את גופתו של חברו שעדיין חי לפניו. כשהשתמש בו כמגן, הוא המשיך לירות. הכדורים העלו אבק ורסיסים מרצפת החימר סנטימטרים מהפנים שלי. לא בזבזתי זמן או תחמושת בניסיון לפגוע בכמה סנטימטרים של גולגולת היורה שיכולתי לראות. הרמתי את וילהלמינה והבטתי בשלוש הנורות העמומות שהיו מקור האור היחיד בחדר. פספסתי בפעם הראשונה, קיללתי, ואז שברתי את הנורות. החדר צלל לתוך חושך עמוק.
  
  
  "עֶזרָה! אנא! תעזור לי!"
  
  
  מתוך הכאוס מחריש אוזניים של צרחות, צעקות ויריות, נשמע קול אישה לידי. סובבתי את ראשי. זה היה רקדן. היא הייתה במרחק של כמה מטרים ממני, נצמדת נואשות לרצפה כדי למצוא מחסה שלא היה שם, פניה מתעוותות באימה. בתוך הבלבול, החזייה שלה נתלשה ושדיה החשופים היו מכוסים בנתזי דם בהירים. דמו של רמי סן-פייר. הושטתי יד, תפסתי אותה בגסות בשיערה השחור הארוך והעבה ומשכתי אותה מאחורי העמוד.
  
  
  "אל תרד," נהמתי. "אל תזוזו".
  
  
  היא "נצמדה אליי. הרגשתי את הקימורים הרכים של גופה כנגד ידי עם אקדח. החזקתי אש במשך דקה, התרכזתי בהבזקי הנשק של היורה. כעת הוא ירה את כל החדר והניח קו אש היה בולע אותי - אם לא היה לי מחסה.
  
  
  
  החדר הפך לגיהנום, לבור מוות מסויט, זרוע בגופות, שבו החיים עדיין, צורחים, רמסו את גופותיהם המתפתלים של הגוססים, החליקו בשלוליות דם, מעדו על בשר שבור ומושחת, נופלים כמו כדורים. הכה אותם באכזריות על הגב או הפנים. כמה מטרים משם צרח אדם ללא הרף, מחזיק את ידיו אל בטנו. בטנו נקרעה מכדורים ומעייו נשפכו על הרצפה.
  
  
  "אנא!" ייבבה הילדה לידי. "אנא! תוציא אותנו מכאן!"
  
  
  "בקרוב," התפרצתי. אם הייתה הזדמנות לתפוס את השודד הזה ולקחת אותו בחיים, רציתי את זה. הנחתי את ידי על העמוד, כיוונתי בזהירות ויריתי. רק כדי ליידע אותו שאני עדיין שם. אם הצלחתי לגרום לו לנטוש את טקטיקת האש הערימה שלו בתקווה לתפוס אותי באקראי ולהכריח אותו לחפש אותי בחושך - יכולתי להרגיש את הוגו, הסטילטו דק העיפרון שלי שוכן בנוחות בזרוע היעל שלו.
  
  
  "להקשיב!" – אמרה לפתע הילדה שלידי.
  
  
  התעלמתי ממנה ולקחתי זריקה נוספת. הירי נעצר לרגע, ואז התחדש. השודד טען מחדש. והוא עדיין ירה באקראי.
  
  
  "להקשיב!" – אמרה הילדה שוב, ביתר תקיפות, ומשכה את ידי.
  
  
  סובבתי את ראשי. אי שם מרחוק, בגלל הדפיקה החדה של האקדח של סטן, שמעתי את הצרחה הצורמנית האופיינית של ניידת משטרה.
  
  
  "מִשׁטָרָה!" אמרה הילדה. "אנחנו חייבים לעזוב עכשיו! אנחנו חייבים!"
  
  
  היורה כנראה שמע גם את הצליל. הירייה האחרונה נשמעה כאשר לבנים התפצלו לאורך העמוד וחימר עלה מהרצפה בחוסר נוחות למקום בו שכבנו, ואז השתררה דממה. אם אפשר לקרוא למפגש הזה של צרחות, גניחות ורעידות שתיקה. תפסתי את ידה של הילדה והכרחתי אותה ואת עצמי לקום. לא היה טעם להסתובב במקלט. השודד נעלם מזמן.
  
  
  "יציאה מאחור," אמרתי לילדה. "זה שלא יוצא לשום רחוב. מָהִיר!"
  
  
  "שם," היא אמרה מיד. "יש שטיח מאחורי הקיר."
  
  
  לא יכולתי לראות על מה היא מצביעה בחושך, אבל קיבלתי אותה במילתה. משכתי את ידה, גיששתי את דרכי לאורך החומה בין סבך גופות האדם, מתים וגוססים. ידיים לחצו את רגלי, מותני. דחפתי אותם הצידה, מתעלמת מהצרחות סביבי. לא היה לי זמן לשחק את פלורנס נייטינגייל. לא הספקתי להיחקר במשטרת מרוקו.
  
  
  "מתחת לשטיח," שמעתי את הילדה לוחשת מאחורי, "יש יתד עץ. אתה צריך למשוך אותו. בְּתוֹקֶף".
  
  
  הידיים שלי מצאו את הצמר המחוספס של שטיח מרוקאי. קרעתי אותו וחשתי יתד מתחתיו. הידיים שלי היו רטובות וחלקלקות ממה שידעתי שזה דם. הצריחה של ניידת המשטרה הייתה עכשיו קרובה יותר. פתאום זה הפסיק.
  
  
  "הזדרז!" התחננה הילדה. "הם בחוץ!"
  
  
  מצאתי יתד בצורת גס ומשכתי - כאילו איפשהו בחלק קריר ומרוחק במוחי שמתי לב לעובדה שלמתבונן התמים, הילדה נראתה מודאגת מכדי להתחמק מהמשטרה.
  
  
  "הזדרז!" היא התחננה. "אנא!"
  
  
  משכתי חזק יותר. לפתע, טי הרגיש שחלק מקיר החימר נכנע. הוא התנדנד לאחור, מכניס פרץ של אוויר לילה קריר לתוך הסירחון הקטלני של החדר. דחפתי את הילדה לתוך הפתח והלכתי אחריה. מאחור יד של מישהו תפסה נואשות את הכתף שלי, ואיזה גוף ניסה להידחק דרך החור שמולי. יד ימין שלי התנופה ואז ירדה בצלצול קראטה הורג למחצה. שמעתי רטינה כואבת והגוף נפל. דחפתי אותו מהחור ברגל אחת ועברתי דרך החור, ודחפתי את קטע הקיר בחזרה למקומו מאחורי. עצרתי. איפה שלא היינו, היה שחור גמור.
  
  
  "בכיוון הזה," שמעתי את הילדה שלידי לוחשת. היד שלה הושטה ומצאה את שלי. - מימינך. הזהר. ".
  
  
  נתתי לידיה למשוך אותי במורד המדרגות ודרך איזושהי מנהרה צרה. הייתי צריך להוריד את הראש. באוויר הלילה היה ריח של אבק, ריקבון ועפשות.
  
  
  "היציאה הזו משמשת לעתים רחוקות," לחשה לי הילדה בחושך. "רק הבעלים וכמה מחבריו יודעים על זה."
  
  
  "כמו שני גברים עם רובי סטן?" הצעתי.
  
  
  "אנשים עם רובים לא היו חברים. אבל... עכשיו אנחנו צריכים לזחול. הזהר. החור קטן".
  
  
  מצאתי את עצמי על הבטן, נאבקת במעבר בקושי גדול מספיק עבור הגוף שלי. זה היה לח והסריח. לא נדרשה מחשבה רבה כדי להבין שאנחנו נכנסים לחלק ישן ולא בשימוש של מערכת הביוב. אבל אחרי חמש דקות מתוחות, זרימת האוויר הצח גברה.
  
  
  
  הילדה שמולי נעצרה פתאום.
  
  
  "הנה," היא אמרה. "עכשיו אתה צריך לדחוף למעלה. הרם את הסורגים".
  
  
  הושטתי יד והרגשתי את מוטות הברזל החלודים. תפסתי את עצמי בברכיים, התרוממתי עם הגב למעלה. הוא חרק, ואז התרומם סנטימטר אחר סנטימטר. כשהחור הפך גדול מספיק, סימנתי לילדה להידחק דרכו. הלכתי אחריה. הסורג חזר למקומו בקול עמום. הסתכלתי מסביב: אסם גדול, מואר במעומעם מאור הירח שבחוץ, צללים של מכוניות.
  
  
  "איפה אנחנו?"
  
  
  "כמה רחובות מהמועדון," אמרה הילדה. היא נשמה בכבדות. "מוסך נטוש לנמל. אנחנו בטוחים כאן. בבקשה תן לי לנוח קצת."
  
  
  יכולתי להשתמש בהפסקה בעצמי. אבל היו לי דברים חשובים יותר בראש.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "אתה נח. בזמן שאתה נרגע, נניח שאתה עונה על כמה שאלות. ראשית, למה אתה כל כך בטוח שהגברים החמושים האלה לא היו חברים של הבעלים? כי המשטרה הגיעה? "
  
  
  לרגע היא המשיכה להתאמץ להסדיר את נשימתה. אני חיכיתי.
  
  
  "התשובה לשאלתך הראשונה," אמרה לבסוף, קולה עדיין נסדק, "היא שחמושים הרגו את רמי סנט פייר. סנט פייר היה חבר של הבעלים, ולכן החמושים לא יכלו להיות חברים של הבעלים".
  
  
  תפסתי את הכתף שלה.
  
  
  "מה אתה יודע על רמי סנט פייר?"
  
  
  "אנא!" – קראה והסתובבה. "אתה פגעת בי!"
  
  
  "ענה לי! מה אתה יודע על רמי סנט פייר?
  
  
  "אני... מר קרטר, חשבתי שאתה יודע."
  
  
  "אני יודע?" שחררתי את אחיזתי בכתפה. "אני יודע את זה?"
  
  
  "אני... אני מישל דורוך."
  
  
  
  פרק שני
  
  
  הבטתי בה, עדיין מחזיק את כתפה. היא הביטה בי בריכוז.
  
  
  אז סן-פייר לא סיפר לך?
  
  
  "לסן-פייר לא היה זמן לספר לי," אמרתי. "הראש שלו התפוצץ בדיוק כשהסיפור נעשה מעניין".
  
  
  היא נרעדה והסתובבה.
  
  
  "ראיתי," היא לחשה. "זה קרה סנטימטרים מהפנים שלי. זה היה נורא. יהיו לי סיוטים עד סוף חיי. והוא היה כל כך אדיב, כל כך מנחם. אחרי שאבי נעלם..."
  
  
  "לו רק היה אביך," אמרתי. "אם אתה מישל דורוך."
  
  
  "אה, אני מבינה," היא אמרה במהירות. "קשה לך לדמיין את בתו של פרננד דורוך, מדען מובהק, מבצעת ריקודים במועדון חשיש מרוקאי. אבל…"
  
  
  "לא, בכלל לא," אמרתי. "למעשה, זה בדיוק מה שרמי סנט פייר היה מארגן. מה המקום הכי טוב להסתיר אותך? אבל זה לא מוכיח לי שאתה מישל דורוך".
  
  
  "ומה מוכיח לי שאתה ניק קרטר, האיש שסיינט פייר תיאר לי כמרגל המבריק והקטלני ביותר בארבע יבשות?" שאלה, קולה נעשה קשה יותר.
  
  
  הבטתי בה מהורהר.
  
  
  "אני יכול להוכיח את זה," אמרתי. "איזה ראיה אתה צריך?"
  
  
  "Très bien," היא אמרה. "אתה רוצה לדעת אם אני יודע על שיטות הזיהוי שלך. טוב מאוד. הראה לי את החלק הפנימי של המרפק הימני שלך."
  
  
  משכתי לאחור את שרוולי הז'קט והחולצה שלי. היא רכנה קדימה כדי לקרוא את זיהוי ה-AXE המקועקע בחלק הפנימי של המרפק שלי, ואז הרימה את ראשה והינהנה.
  
  
  "אני יודעת גם את שם הקוד שלך: N3 ואת התואר שלך: Killmaster," היא אמרה. "סנט פייר גם הסביר לי, מר קרטר, שה-AXE הזה שאתה עובד עבורו הוא הסוכנות החשאית ביותר במערכת הביון של ממשלת ארצות הברית, ושהעבודה שהוא עושה קשה מדי ומלוכלכת מדי אפילו עבור ה-CIA."
  
  
  "יפה," אמרתי והפשילתי שרוולים. "אתה יודע עליי הכל. ומה שאני יודע עליך..."
  
  
  "אני לא רק בתו של פרננד דורוך", אמרה במהירות, "אלא גם הספרנית של פרויקט RENARD. יש לי אישור בטחוני Class 2, שעבודה מסוג זה דורשת. אם תתקשר למפקדת RENARD, הם יתנו לך אמצעי לזהות אותי בוודאות: שלוש שאלות אישיות שרק אני ורנארד יודעים את התשובות להן".
  
  
  "מה עם אמא שלך?" - שאלתי. "האם היא לא יודעת את התשובות לחלק מהשאלות האלה?"
  
  
  "ללא ספק," ענתה הילדה בקרירות. "אלא אם כן, כפי שאתה ללא ספק יודע, היא מתה לפני שש עשרה שנים."
  
  
  צחקתי קלות.
  
  
  "אתה אדם מאוד חשוד, מר קרטר," היא אמרה. "אבל אפילו אתה צריך להבין שבמעט לקשט את עצמי בקעקועים, שאני לא אוהב בכלל, היו לי מעט מקומות להסתיר תעודת זהות בחליפה שאני..."
  
  
  היא התנשפה
  
  
  
  
  פתאום והפילה את שתי ידיה על שדיה החשופים.
  
  
  "מון דיו! שכחתי לגמרי..."
  
  
  צחקתי שוב.
  
  
  "לא ידעתי," אמרתי. הורדתי את הז'קט שלי והגשתי לה אותו. "אנחנו חייבים לצאת מכאן, ואתה תמשוך מספיק תשומת לב ברחוב כמו שהוא. לא הייתי רוצה להתחיל מהומות".
  
  
  אפילו באור הירח העמום שהסתנן מבעד לחלונות המלוכלכים, יכולתי לראות אותה מסמיקה כשהיא לובשת את הז'קט.
  
  
  "אבל לאן אנחנו יכולים ללכת?" היא שאלה. "ישנתי בחדר קטן בקומה מעל המועדון שרמי סידר לי עם החברים שלו, הבעלים. הוא פחד..."
  
  
  "...מה אם אביך נחטף והוא לא ישתף פעולה עם החוטפים שלו, אתה יכול להיות הבא ברשימה. בן ערובה לשיתוף הפעולה של אביך". סיימתי את זה בשבילה.
  
  
  היא הנהנה. "בְּדִיוּק. אבל אנחנו לא יכולים לחזור למועדון עכשיו. המשטרה תהיה שם והיורה הנמלט עשוי להופיע שוב".
  
  
  הנחתי את ידי על כתפה והובלתי אותה אל הדלת.
  
  
  "אנחנו לא מתקרבים למועדון", הבטחתי לה. "יש לי חבר. קוראים לו אחמד ויש לו בר. עשיתי לו כמה טובות". יכולתי להוסיף איך הצלתי אותו ממאסר עולם בכלא הצרפתי, אבל לא עשיתי זאת. "עכשיו הוא יעשה לי טובות בחזרה."
  
  
  "אז אתה באמת מאמין שאני מישל דורוך?" היא שאלה. קולה התחנן.
  
  
  "אם לא," אמרתי והסתכלתי מטה אל הנוף שבין דשי הז'קט שלי, ששופר מאוד מזה שלובש אותו כעת, "אתה תחליף מעניין."
  
  
  היא חייכה אלי כשפתחתי את הדלת ונכנסנו.
  
  
  "אני מרגישה יותר טוב," היא אמרה. "פחדתי…"
  
  
  היא התנשפה שוב. זו הייתה יותר צרחה עמומה.
  
  
  "הפנים שלך... הפנים שלך..."
  
  
  הפה שלי התהדק. באור הירח הבהיר יכולתי לדמיין איך הפנים, הידיים והחולצה שלי צריכים להיראות, מכוסים בדמו של רמי סנט פייר. הוצאתי מטפחת נקייה מכיס המכנסיים שלי, הרטבתי אותה ברום מהבקבוק ועשיתי כמיטב יכולתי. כשסיימתי, יכולתי לראות לפי מבט האימה המבוקרת על פניה שאני עדיין דומה למשהו מתוך סיוט.
  
  
  "קדימה," אמרתי ולקחתי את ידה. "שנינו צריכים מקלחת חמה, אבל זה יכול לחכות. בעוד כמה שעות יהיה כאן צבא משטרה".
  
  
  לקחתי אותה מהנמל, הרחקתי מהמועדון. לקח לי כמה רחובות עד שידעתי בדיוק איפה אני. לאחר מכן מצאתי את רחוב ג'ירנה ופניתי ימינה לתוך הסמטה הארוכה המתפתלת המובילה לבר של אחמד. היה לו ריח, כמו כל סמטה אחרת בטנג'יר, של שתן, חימר רטוב וירקות רקובים למחצה. בתי הבוץ המרקיבים שבלטו משני צידינו היו חשוכים ושתקים. היה מאוחר. רק אנשים בודדים חלפו על פנינו, אבל אלה שעברו העיפו מבט חטוף אחד, והפנו את ראשיהם, ברחו בשקט. בטח קיבלנו תמונה מטרידה: נערה ארוכת שיער יפה ומפותלת, לבושה רק בפורחים שקופים וז'קט של גבר, מלווה בגבר קודר, שעורו היה מוכתם בדם אדם. עוברי אורח נמנעו מאיתנו אינסטינקטיבית: הרחנו כמו צרות.
  
  
  הבר של אחמד עשה את אותו הדבר.
  
  
  The Marrakesh Lounge היה הבר היוקרתי, היקר והזוהר ביותר במדינה. היא פנתה לאיש עסקים מרוקאי עשיר ומתוחכם, וגם לתייר בעל ידע שלא רצה לא חשיש ולא מלכודת תיירים מתוכננת. אחמד חסך כסף במשך זמן רב כדי לקנות אותו, ועכשיו הוא השתמש בו בזהירות רבה. הוא, כמובן, שילם למשטרה כספי הגנה, בדיוק כפי שהוא שילם אותם לגורמים חזקים אחרים בצד השני של החוק. אבל הוא גם נמנע מצרות עם החוק בכך שדאג שהבר לא יהפוך למקלט לסוחרי סמים, מכורים, מבריחים ופושעים. חלק מהבטחת מיקומו היה ההגדרה שלו: הבר היה בקצה הרחוק של החצר. בחצר היה קיר גבוה ובראשו זכוכית שבורה משובצת בבטון ודלת עץ כבדה. היה זמזם ואינטרקום ליד הדלת. לקוחות זמזמו, מסרו את שמותיהם והתקבלו רק אם אחמד הכיר אותם או את מי שהפנה אותם. פעם אחת בחצר, הם היו נתונים לבדיקה נוספת על ידי עינו הפקוחה של אחמד. אם לא רצו, מצאו את עצמם ברחוב בזמן שיא. כשהבר נסגר בבוקר, גם דלת המרפסת וגם הדלת לבר עצמו ננעלו כפולה.
  
  
  הבר היה סגור. אבל הדלת לחצר הייתה פתוחה כמה סנטימטרים.
  
  
  לא ראיתי דבר כזה בשש השנים שאחמד החזיק במקום הזה.
  
  
  "מה קרה?" – לחשה הילדה כשראתה אותי מהסס מול הדלת.
  
  
  "אני לא יודע," עניתי. "אולי כלום. אולי אחמד מצליח להיות רשלני וסתמי. אבל את הדלת הזו אי אפשר לפתוח."
  
  
  
  
  
  
  הסתכלתי בזהירות מבעד לסדק בדלת אל החצר. הבר היה חשוך. אין סימן לתנועה.
  
  
  "אנחנו צריכים להיכנס?" – שאלה הילדה בחוסר ביטחון.
  
  
  "בוא נלך," אמרתי. "אבל לא מעבר לחצר. לא במקום שבו אנחנו היעד המושלם למי שעשוי להיות בבר מוסתר בחושך בזמן שאנחנו באור הירח הבהיר".
  
  
  "ואילו?"
  
  
  בלי לומר מילה הובלתי אותה ליד הכתף במורד הרחוב. לאחמד היה גם נתיב מילוט, גם אם לא הייתה לי כוונה להשתמש בו כיציאה. לפחות זה לא כרוך בגלישת ביוב לא בשימוש. התקרבנו לפינה, החזקתי את הילדה לרגע עד שהייתי בטוחה שהרחוב ריק, ואז פנינו ימינה והלכנו בשקט לעבר הבניין השלישי ברחוב. המילים "מוחמד פרנצי" ו"תבלינים וקטורת" נכתבו בכתב ערבי על שלט דהוי ומתקלף מעל הדלת. הדלת עצמה, עשויה מתכת כבדה וחלודה, הייתה נעולה. אבל היה לי את המפתח. יש לי את זה בשש השנים האחרונות. זו הייתה המתנה של אחמד לי בהקרנת הבכורה: ערובה שתמיד יהיה לי בית בטוח כשאהיה בטנג'יר. השתמשתי במפתח, פתחתי את הדלת על ציריה המשומנים והאילמים וסגרתי אותה מאחורינו. הילדה שלידי עצרה ורחרחה.
  
  
  "הריח הזה," היא אמרה. "מה זה הריח המוזר הזה?"
  
  
  "תבלינים," אמרתי. "תבלינים ערביים. מור, לבונה, סגסוגת, כל מה שאתה קורא עליו בתנ"ך. ואם כבר מדברים על התנ"ך..."
  
  
  גיששתי את דרכי על פני חביות של תבלינים טחונים דק ושקיות קטורת אל נישה בקיר. שם, על בד מעוטר משוכלל, מונח עותק של הקוראן, הספר הקדוש של האיסלאם. פולש מוסלמי יכול לשדוד הכל במקום הזה, אבל הוא לא יגע במה שאני נגעתי בו. נפתח לדף ספציפי, משנה את מאזן המשקל בנישה. מתחת ולפניו התגלגל חלק מהרצפה לאחור.
  
  
  "לגבי מעברים סודיים," אמרתי לילדה, אוחזתי בידה, "זה הרבה יותר טוב מזה שעזבנו זה עתה."
  
  
  "אני מצטערת," אמרה הילדה. "חס וחלילה ניק קרטר יתקל במעבר סודי של מחלקת תיירים".
  
  
  חייכתי נפשית. בין אם היא בתו של פרננד דורוצ'ר ובין אם לא, לילדה הזו היה אומץ. היא כבר חצי התאוששה מחוויה שהייתה משאירה אנשים רבים במצב של הלם במשך חודשים.
  
  
  "לאן אנחנו הולכים?" היא לחשה מאחורי.
  
  
  "המעבר מוביל מתחת לשני בתים וסמטה," אמרתי והארתי את דרכנו לאורך פיר אבן צר בפנס עיפרון. "זה מתאים..."
  
  
  שנינו עצרנו בפתאומיות. היה צליל רועש מלפנים, ואחריו מבוכה של קולות צווחה.
  
  
  "מה זה?" – לחשה הנערה בעקשנות, שוב לוחצת את גופה החם נגדי.
  
  
  הקשבתי עוד רגע ואז דחפתי בה להמשיך.
  
  
  "אין מה לדאוג," אמרתי. "רק עכברושים."
  
  
  "עכברושים!" היא גרמה לי להפסיק. "אני לא יכול..."
  
  
  משכתי אותה קדימה.
  
  
  "אין לנו זמן למעדנים עכשיו," אמרתי. "אם כבר, הם מפחדים מאיתנו יותר מאשר אנחנו מהם."
  
  
  "אני בספק."
  
  
  לא עניתי. הקטע הסתיים. הלכנו במעלה גרם מדרגות אבן קצר ותלול. מלפנים, בקיר, היה קצה של חבית יין בקוטר מטר וחצי. כיוונתי אליו זרקור, העברתי קרן דקה נגד כיוון השעון סביב תא המטען ומצאתי את המוט הרביעי מלמעלה. דחפתי אותו. הקצה הפתוח נפתח. החבית הייתה ריקה מלבד תא קטן בקצה העליון הרחוק, שהכיל כמה ליטרים של יין, שניתן להשתמש בהם כדי להונות כל אחד לחשוד שהחבית ריקה.
  
  
  פניתי אל הילדה. היא נלחצה אל הקיר הלח, כעת רועדת בחליפתה הדקיקה.
  
  
  "תישאר כאן," אמרתי. "אני אחזור אליך. אם אני לא חוזר, לך לשגרירות האמריקאית. תגיד להם שאתה צריך ליצור קשר עם דיוויד הוק ב-AX. תגיד להם את זה, אבל לא יותר מזה. אל תדבר עם אף אחד מלבד הוק. אתה מבין ? "
  
  
  "לא," היא אמרה במהירות. "אני אלך איתך. אני לא רוצה להיות כאן לבד".
  
  
  "תשכח מזה," אמרתי בקצרה. "רק בסרטים אתה יכול להתחמק מזה שאני הולך איתך." אם יש בעיות, פשוט תתערבו. בכל מקרה," העברתי את אצבעי לאורך הסנטר והצוואר שלה. "את יפה מכדי להסתובב עם הראש קרוע."
  
  
  לפני שהיא הספיקה למחות שוב, הושטתי יד לקצה החבית וטרקתי את המכסה מאחורי. התברר מיד שהחבית שימשה למעשה לאחסון יין הרבה לפני ששימשה כדוגמנית. הריח שנשאר נסתם וגרם לי להרגיש סחרחורת. חיכיתי רגע, נרגעתי, ואז זחלתי עד הקצה הרחוק והקשבתי.
  
  
  
  
  בהתחלה לא שמעתי כלום. שתיקה. ואז, במרחק מסוים, קולות. או לפחות צלילים שיכולים להיות קולות. אלא שהם היו מעוותים, ואיכות כמעט לא אנושית אמרה לי שהעיוות לא נגרם רק ממרחק.
  
  
  היססתי עוד רגע, ואז החלטתי לקחת את הסיכון. לאט, בזהירות, לחצתי על קצה הקנה. הוא נפתח בשקט. כופפתי עם וילהלמינה ביד מוכנה.
  
  
  שום דבר. אפל. שתיקה. אבל באור הירח האפלולי שנכנס דרך חלון מרובע זעיר גבוה בקיר, יכולתי להבחין בצורות המגושמות של חביות יין וקומות עץ של מדפים לבקבוקי יין. מרתף היינות של אחמד, שמכיל את אוסף היינות המשובחים ביותר בצפון אפריקה, נראה נורמלי לחלוטין בשעה זו של הבוקר.
  
  
  ואז שמעתי שוב את הקולות.
  
  
  הם לא היו יפים.
  
  
  זחלתי החוצה מהחבית, סגרתי אותה בזהירות מאחורי, ורפדתי על פני רצפת האבן לעבר מוטות המתכת הממסגרים את הכניסה למרתף היין. היה לי גם מפתח עבורם, ושתקתי. המסדרון המוביל אל המדרגות לבר היה חשוך. אבל מהחדר שמעבר למסדרון בקע מלבן צהוב עמום של אור.
  
  
  וגם קולות.
  
  
  היו שלושה מהם. שנית, עכשיו זיהיתי את האדם. יכולתי אפילו לזהות את השפה שהם דיברו - צרפתית. השלישי - ובכן, הצלילים שלו היו חייתיים. קולות של חיה בייסורים.
  
  
  לחצתי את גופי אל הקיר, נעתי לעבר מלבן האור. הקולות התגברו, החיה נשמעת כואבת יותר. כשהייתי כמה סנטימטרים מהדלת, השענתי את ראשי קדימה והבטתי דרך הרווח בין הדלת למסגרת.
  
  
  מה שראיתי הפך לי את הבטן. ואז הוא גרם לי לחרוק שיניים בכעס.
  
  
  אחמד היה עירום, פרקי ידיו קשורים בקרס הבשר ממנו הושעה. פלג הגוף העליון שלו היה שבר שחור של עור חרוך, שרירים ועצבים. דם זרם מפיו ומהמכתשים החלולים של ארובות העיניים שלו. בזמן שהסתכלתי, אחד משני הגברים שאף את הסיגר עד שהקצה הפך לאדום, ואז לחץ אותו באכזריות על צידו של אחמד, על הבשר הרך מתחת לזרועו.
  
  
  אחמד צרח. רק שהוא כבר לא יכול היה לצעוק אמיתי. רק קולות הכאב המגרגרים הלא אנושיים האלה.
  
  
  לאשתו היה יותר מזל. היא שכבה כמה מטרים ממני. גרונה היה חתוך כל כך עמוק ורחב עד שראשה כמעט היה מנותק מצווארה.
  
  
  קצה הסיגר נלחץ שוב על בשרו של אחמד. גופו התעוות בעוויתות. השתדלתי לא לשמוע את הקולות שבקעו מפיו, ולא לראות את הדם הרותח שיצא בו זמנית.
  
  
  "אתה עדיין טיפש, אחמד," אמר האיש עם הסיגר. "אתה חושב שאם אתה עדיין מסרב לדבר, אנחנו ניתן לך למות. אבל אני מבטיח לך שתישאר בחיים - ותצטער שאתה בחיים - כל עוד אנו מאחלים לך - עד שתגיד לנו, אני רוצה לדעת."
  
  
  אחמד לא אמר דבר. אני בספק אם בכלל שמע את דבריו של האיש. הוא היה הרבה יותר קרוב למוות ממה שחשבו האנשים האלה.
  
  
  "אלורס, אנרי," אמר אחר בצרפתית יעילה של יליד מרסיי, "האם ניתן לסרס את התועבה הזו?"
  
  
  ראיתי מספיק. לקחתי צעד אחורה, מיקדתי את כל האנרגיה ובעטתי. הדלת נשברה מהצירים שלה ומיהרה לחדר. ישר טסתי בשביל זה. וכששני הגברים הסתובבו, אצבעי לחצה בעדינות על ההדק של וילהלמינה. עיגול אדום בוהק הופיע על מצחו של האיש עם הסיגר. הוא הסתובב ומיהר קדימה. הוא היה גופה לפני שפגע ברצפה. יכולתי להיפטר מהאיש השני בשבריר שנייה עם כדור נוסף, אבל היו לי תוכניות אחרות עבורו. לפני שידו הספיקה להגיע לאקדח קליבר .38 הנרתיק מתחת לזרועו השמאלית, וילהלמינה נעלמה והוגו החליק לתוך ידי. הבזק בהיר של להב פלדה הבזיק באוויר, וקצהו של הוגו פרוס בקפידה דרך הגידים של זרועו של הגבר השני. הוא צרח, אוחז בידו. אבל הוא לא היה פחדן. למרות שידו הימנית הייתה מדממת וחסרת תועלת, הוא מיהר לעברי. חיכיתי בכוונה עד שהוא היה במרחק של כמה סנטימטרים בלבד לפני שעברתי הצידה. הרמתי לו מרפק בגולגולת כשגופו, שעכשיו יצא לגמרי משליטה, חלף על פני. ראשו זינק כששאר גופו פגע ברצפה. ברגע שהוא נפל, סובבתי אותו עם הפנים כלפי מעלה ולחצתי שתי אצבעות על העצב הסיאטי החשוף של ידו המדממת. הצעקה שנמלטה מגרונו כמעט החרישה אותי.
  
  
  "עבור מי אתה עובד?" חרקתי. "מי שלח אותך?"
  
  
  הוא בהה בי, עיניו פעורות מכאב.
  
  
  "מי שלח אותך?" – דרשתי שוב.
  
  
  האימה בעיניו הייתה עצומה, אבל הוא לא אמר דבר. לחצתי שוב על העצב הסיאטי. הוא צרח ועיניו התגלגלו בחזרה אל ראשו.
  
  
  
  
  
  "דבר, לעזאזל," התפרצתי. "מה שאחמד הרגיש היה תענוג לעומת מה שיקרה לך אם לא תדבר. ורק תזכור, אחמד היה חבר שלי".
  
  
  לרגע הוא רק הביט בי. ואז, לפני שידעתי מה הוא עושה, הלסתות שלו נעו במהירות ובזעם. שמעתי צליל פיצוח חלש. גופו של האיש נמתח ופיו נמתח לחיוך. ואז הגוף נפל, ללא תנועה. ריח קלוש של שקדים מרים הגיע אל נחיריי.
  
  
  קפסולת התאבדות חבויה בשיניו. "תמות לפני שאתה מדבר", אמרו לו - מי שיהיו - וכך הוא עשה.
  
  
  דחפתי את גופו. הגניחות הקלות שעדיין יכולתי לשמוע מאחמד נמלטו מתוכי. הרמתי את הוגו מהרצפה, ולקחתי את גופו בידי השמאלית, שברתי את קשריו של חברי. הנחתי אותו על הרצפה בעדינות ככל האפשר. נשימתו הייתה רדודה וחלשה.
  
  
  "אחמד," אמרתי בשקט. "אחמד, ידידי."
  
  
  הוא זע. יד אחת גיששה את זרועי. למרבה הפלא, משהו כמו חיוך הופיע על הפה התשוש והעקוב מדם.
  
  
  "קרטר," הוא אמר. "חבר שלי."
  
  
  "אחמד, מי הם?"
  
  
  "המחשבה... שנשלחה על ידי סן-פייר... פתחה להם את השערים לאחר סגירת הבר. קרטר... תקשיב..."
  
  
  קולו נחלש. הרכינתי את ראשי אל פי.
  
  
  "ניסיתי ליצור איתך קשר כבר שבועיים... משהו קורה כאן... החברים הוותיקים שלנו..."
  
  
  הוא השתעל. טפטוף של דם זרם משפתיו.
  
  
  "אחמד," אמרתי. "תגיד לי."
  
  
  "אשתי," הוא לחש. "היא בסדר?"
  
  
  לא היה טעם לספר לו.
  
  
  "היא בסדר," אמרתי. "פשוט איבדתי את ההכרה."
  
  
  "טוב... אישה," הוא לחש. "נלחמתי כמו לעזאזל. קרטר... תקשיב..."
  
  
  נשענתי קרוב יותר.
  
  
  "... ניסיתי... ליצור איתך קשר, אז סנט פייר. החברים הוותיקים שלנו... ממזרים... שמעו שהם חטפו מישהו..."
  
  
  "מי נחטף?"
  
  
  "אני לא יודע... אבל... קודם הבאתי אותו לכאן, טנג'יר, ואז..."
  
  
  בקושי הצלחתי להבין את המילים.
  
  
  "אז איפה, אחמד?" – שאלתי בדחיפות. "לאן לקחו אותו אחרי טנג'יר?"
  
  
  עווית תפסה את גופו. היד שלו החליקה על זרועי. הפה המרוט עשה ניסיון נואש אחרון לדבר.
  
  
  "...נמרים..." נראה היה שהוא אומר. -...נמרים...פנינים..."
  
  
  ואז: "וולקן, קרטר... הר געש..."
  
  
  ראשו נפל הצידה וגופו נרגע.
  
  
  אחמד ג'וליבי, חברי, מת.
  
  
  הוא החזיר לי את השירותים. ואז עוד קצת.
  
  
  והוא השאיר לי ירושה. אוסף מסתורי של מילים.
  
  
  נמרים.
  
  
  פְּנִינָה.
  
  
  ואותה מילה שרמי סן-פייר דיבר בפעם האחרונה עלי אדמות:
  
  
  הַר גַעַשׁ.
  
  
  
  פרק שלישי.
  
  
  כשהובלתי את הילדה דרך חבית היין הריקה אל המרתף, היא רעדה. יכולתי להבחין מעיניה שזה לא היה מהקור אלא מפחד.
  
  
  "מה קרה?" – היא התחננה ומשכה את ידי. "שמעתי יריות. מישהו נפצע?
  
  
  "ארבע," אמרתי. "כולם מתים. שניים היו חברים שלי. השאר היו חלאות. סוג מסוים של חלאות".
  
  
  "סוג מיוחד?"
  
  
  הובלתי אותה במסדרון אל החדר שבו שכבו אחמד ואשתו מתים ליד מעניםיהם, רוצחיהם. רציתי שהיא תראה עם איזה סוג של אנשים יש לנו עסק, למקרה שהיא לא קיבלה מספיק חינוך מאז הטבח במועדונים.
  
  
  "תראה," אמרתי בעגמומיות.
  
  
  היא הסתכלה פנימה. פיה נפתח והיא החווירה. רגע לאחר מכן היא הייתה באמצע המסדרון, התכופפה ומתנשפת באוויר.
  
  
  אמרתי. "את רואה למה התכוונתי?"
  
  
  "מי... מי הם? למה…"
  
  
  "שני מרוקאים הם החברים שלי, אחמד ואשתו. השניים האחרים הם האנשים שעינו והרגו אותם".
  
  
  "אבל למה?" היא שאלה, פניה עדיין לבנים מהלם. "מי הם? מה הם רצו?
  
  
  "זמן קצר לפני מותו, אחמד אמר לי שהוא ניסה ליצור איתי קשר כבר כמה שבועות. הוא למד שמשהו קורה כאן בטנג'יר. מישהו נחטף והובא לכאן. צלצל בכל פעמונים. ? "
  
  
  עיניה התרחבו.
  
  
  "חָטוּף? האם אתה מתכוון - יכול להיות שזה אבא שלי?
  
  
  "רמי סנט-פייר בטח חשב כך. כי כשאחמד לא הצליח להשיג אותי, הוא יצר קשר עם סן-פייר. אין ספק שבגלל זה רמי הביא אותך ואותי לכאן."
  
  
  "לדבר עם אחמד?"
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "אבל לפני שאחמד הספיק לדבר עם מישהו, שני הגברים הגיעו אליו. הם הציגו את עצמם כשליחי סן-פייר, מה שאומר שהם ידעו שאחמד ניסה ליצור קשר עם רמי. הם רצו לברר מה אחמד יודע ומה הוא בעצם העביר".
  
  
  
  .
  
  
  "אבל מי הם היו?"
  
  
  לקחתי את ידה והובלתי אותה במסדרון. התחלנו לעלות במדרגות המובילות לבר.
  
  
  "אחמד קרא להם 'החברים הוותיקים שלנו'", אמרתי. "אבל הוא לא התכוון לחברים ידידותיים. זמן קצר לפני הירצחו, רמי סנט-פייר השתמש באותן מילים כדי להתייחס לאנשים שאולי עמדו מאחורי היעלמותו של אביך. הוא גם אמר משהו על כך שהאנשים האלה נמצאים בעמדה לחדור לרנרד ולגלות מספיק על אביו כדי לחטוף אותו ברגע הנכון".
  
  
  הילדה עצרה. "הם גם הצליחו למצוא את סנט פייר ולהרוג אותו," אמרה באיטיות. "תהרוג אותו כשהם יכלו להרוג את שנינו."
  
  
  הנהנתי. "מידע פנימי ממקורות רבים בממשלת צרפת. מה ומי מציע?
  
  
  העיניים שלנו נפגשו.
  
  
  "OAS," היא אמרה בפשטות.
  
  
  "נכון. ארגון צבאי סודי שהוביל מרד נגד הנשיא דה גול וניסה להרוג אותו כמה פעמים. רמי ואני פעלנו נגדם יחד. לאחמד היה בן שעבד כשומר ראשו של דה גול, בן שנהרג על ידי אחד מהם. של ניסיונות ההתנקשות מנענו את הניסיונות האלה לא הרסו את SLA תמיד ידענו את זה.
  
  
  "ועדיין יש לו תומכים רמי דרג", היא סיימה את הטופס.
  
  
  "צודק שוב."
  
  
  "אבל מה הם רוצים מאבא שלי?"
  
  
  "זה," אמרתי, "זה אחד הדברים שאנחנו הולכים לגלות."
  
  
  עליתי על שאר המדרגות, דרך הבר, ופתחתי את הדלת למגורי המגורים של אחמד בחלק האחורי של הבית.
  
  
  "אבל איך?" אמרה הילדה מאחורי. "איזה מידע יש לנו? חבר שלך אמר לך משהו לפני שהוא מת?"
  
  
  עצרתי מול חדר השינה.
  
  
  "הוא אמר לי כמה דברים. אני לא הולך לספר לך אף אחד מהם. לפחות בינתיים".
  
  
  "מה? אבל למה?" היא התמרמרה. "אבא שלי היה זה שנחטף, לא? אני בהחלט צריך לחשוב..."
  
  
  "לא ראיתי שום ראיה אמיתית לכך שאת בתו של דורוך." פתחתי את הדלת לחדר השינה. "אני בטוח שאתה צריך להתקלח ולהחליף בדיוק כמוני. לאחמד יש בת שהולכת לבית ספר בפריז. אתה צריך למצוא את הבגדים שלה בארון. אולי היא אפילו תבוא. אני לא אוהב את מה שאתה לובש עכשיו."
  
  
  היא הסמיקה.
  
  
  "המים חייבים להיות חמים," אמרתי. "לאחמד יש את הצנרת המודרנית היחידה במדינה. אז תהנה. אני אחזור בעוד כמה דקות".
  
  
  היא נכנסה פנימה וסגרה את הדלת בלי לומר מילה. פגעתי בה במקום שבו היא גרה - היוהרה הנשי שלה. חזרתי לבר והרמתי טלפון. חמש דקות אחר כך עשיתי שלוש שיחות: אחת לצרפת, אחת לחברת התעופה ואחת להוקו. כשחזרתי לחדר השינה, דלת השירותים עדיין הייתה סגורה ויכולתי לשמוע את המקלחת. תפסתי את אחת הגלימות של אחמד ובעטתי את הנעליים והגרביים שלי כשירדתי במסדרון לחדר השירותים השני. המקלחת החמה כמעט גרמה לי להרגיש שוב אנושית. כשחזרתי לחדר השינה הפעם, דלת השירותים הייתה פתוחה. הילדה מצאה את אחת הגלימות של בתו של אחמד ולבשה אותה. לא היה מה ללבוש, ומה שהיה שם פשוט הדגיש את מה שלא מכוסה. מה שלא היה מכוסה היה טוב.
  
  
  "ניק," היא אמרה, "מה אנחנו עושים עכשיו? לא כדאי שנצא מכאן לפני שמישהו יבוא וימצא את הגופות האלה?"
  
  
  היא התיישבה על המיטה וסרקה את שערה השחור והעבה הארוך. התיישבתי לידה.
  
  
  "עדיין לא," אמרתי. "אני מחכה למשהו."
  
  
  "כמה זמן נצטרך לחכות?"
  
  
  "לא להרבה זמן."
  
  
  היא העיפה בי מבט הצידה. "אני שונאת לחכות," היא אמרה. "אולי נוכל למצוא דרך להאיץ את הזמן", אמרה. היה טון מיוחד בקולה, טון צרוד ורפה. נימה של חושניות טהורה. הרגשתי את הרעננות של בשרה הרך הלבן.
  
  
  "איך היית רוצה לבלות את הזמן שלך?" שאלתי.
  
  
  היא הרימה את זרועותיה מעל ראשה, מפזרת את קווי המתאר השופעים של שדיה.
  
  
  היא לא אמרה כלום, אבל הביטה בי מתחת לעפעפיים מונמכים. ואז, בתנועה חלקה אחת, היא משכה לאחור את גלימתה והעבירה לאט את כף ידה לאורך העור הקטיפתי של ירכה הפנימית עד לברך. היא השפילה את עיניה והלכה אחרי היד, חזרה על התנועה. "ניק קרטר," היא אמרה בשקט. "כמובן, אדם כמוך מרשה לעצמו כמה מהנאות החיים."
  
  
  "כמו?" שאלתי. העברתי את אצבעי לאורך החלק האחורי של ראשה. היא נרעדה.
  
  
  "למשל..." קולה היה עכשיו צרוד, עיניה עצומות כשהיא נשענת עליי בכבדות, מסתובבת אלי. "כמו זה..."
  
  
  
  
  לאט, בחושניות מייגעת, ציפורניה החדות גירדו קלות את עור רגלי. פיה זינק קדימה ושיניה הלבנות נשכו את שפתי. ואז הלשון שלה התכרבלה לעבר שלי. נשימתה הייתה חמה ותכופה. הצצתי אותה למיטה, והקימורים הכבדים והמלאים של גופה התמזגו עם שלי כשהיא מתפתלת מתחתי. היא זרקה בשקיקה את הגלימה שלה כשהחלקתי משלי והגוף שלנו התחבר.
  
  
  "הו, ניק!" היא התנשפה. "אוי אלוהים! ניק!"
  
  
  הפינות הנשיות הסודיות בגופה נחשפו בפני. טעמתי את בשרה, רכבתי על סמלה. היא הייתה כולה רטובה. פיה היה חם כמו בשרה. היא בערה בכל מקום - התמזגה איתי. התכנסנו כמו מערבולת, גופה מתקמר ומחבט בקצב שלי. אם הריקוד שלה היה לוהט, ההתעלסות שלה הספיקה כדי לשרוף את רוב טנג'יר. לא הפריע לי סוג כזה של כוויה. וכמה דקות לאחר שכבה האש, היא התלקחה שוב. ושוב. היא הייתה אישה מושלמת ונטושה לחלוטין. צועקים מרוב רצון ואז מסיפוק.
  
  
  בכל מקרה, זו הייתה דרך טובה לחכות לצלצול הטלפון.
  
  
  * * *
  
  
  השיחה הגיעה עם עלות השחר. השתחררתי מהאיברים חסרי הסבלנות, שעדיין תובעניים, והלכתי על רצפת האבן הקרה אל הבר. השיחה נמשכה פחות משתי דקות. ואז חזרתי לחדר השינה. היא הביטה בי בעיניים ישנוניות אך עדיין רעבות. היא הושיטה אלי את זרועותיה, גופה העסים הזמין אותי להמשיך את החגיגה.
  
  
  " אמרתי שלא. "המשחק הסתיים יש לי שלוש שאלות שאתה חייב לענות עליהן בצורה נכונה ואני אדע שאתה מישל דורוך.
  
  
  היא מצמצה, ואז התיישבה זקוף.
  
  
  "תשאל," היא אמרה, הטון שלה פתאום ענייני.
  
  
  "ראשית: איזה צבע הייתה חיית המחמד הראשונה שלך בילדותך?"
  
  
  "חום". – אמרה מיד. "זה היה אוגר."
  
  
  "שתיים: איזו מתנה אביך נתן לך ביום הולדתך החמש עשרה?"
  
  
  "לא. הוא שכח. למחרת הוא הביא לי אופנוע כדי לפצות על הזמן האבוד".
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "נכון עד כה. אַחֵר. איך היה שמו של החבר הכי טוב שלך בפנימייה כשהיית בן שתים עשרה?"
  
  
  "טי," היא אמרה מיד. "כי היא הייתה אנגלייה ותמיד רצתה תה אחרי הארוחה."
  
  
  התיישבתי על קצה המיטה.
  
  
  "בסדר גמור?" היא אמרה. "אתה מאמין לי עכשיו?"
  
  
  "לפי RENARD, זה הופך אותך למישל דורוך מעבר לכל ספק סביר. ומה שטוב מספיק עבור RENARD מספיק טוב בשבילי."
  
  
  היא חייכה, ואז פיהקה והרימה את זרועותיה מעל ראשה.
  
  
  "הגיע הזמן להתלבש," אמרתי. "אני ואתה הולכים לטיול במטוס. אדם בשם דיוויד הוק רוצה לדבר איתך. ואיתי".
  
  
  עיניה הפכו שוב לענייניות. היא הנהנה בשקט וחמקה מהמיטה. היא התחילה להסתכל בבגדים בארון שלה. בלעתי בכוח כשהבטתי בגופה העירום והמדהים. יש מקרים שבהם לא קל להיות סוכן חשאי ללא היגיון.
  
  
  "עוד שאלה אחת," אמרתי.
  
  
  היא השתנתה. בלעתי שוב.
  
  
  "איך," שאלתי, "האם בתו של פרננד דורויף למדה לבצע את ריקודי הבטן הכי ארוטיים שראיתי בחיי?" שיעורים?"
  
  
  היא חייכה. קולה ירד ארבע אוקטבות.
  
  
  "אוי לא," היא אמרה. "רק כישרון. כישרון טבעי."
  
  
  הייתי חייב להסכים.
  
  
  
  פרק ארבע
  
  
  לאייר מרוק יש טיסת בוקר מהירה, נוחה ונוחה מטנג'יר, המגיעה למדריד בזמן לארוחת צהריים נינוחה, לפני שתתחבר לטיסת אחר הצהריים מהירה, נוחה ונוחה לא פחות לניו יורק דרך איבריה.
  
  
  יקר לתיירים. נהדר עבור אנשי עסקים. מצוין עבור דיפלומטים.
  
  
  רע לסוכנים חשאיים.
  
  
  עלינו על טיסה איטית, ישנה ורעועה למלאגה, שם ישבנו שלוש שעות מחוץ לשדה התעופה הלוהט לפני שעלינו על עוד מטוס איטי, ישן ורעוע בהחלט לסביליה, שם היה ערב מאובק וזוע עד שהספקנו לעלות טיסה מדהימה לניס. שם האוכל השתפר והמטוס שלקחנו לפריז היה אייר פראנס DC-8. האוכל בפריז היה אפילו טוב יותר אם שנינו לא היינו עייפים מכדי ליהנות ממנו באמת; והאייר פראנס 747 לניו יורק, שעליו עלינו בשבע בבוקר, היה נוח ודייק. עם זאת, עד שנחתנו ב-JFK, רקדנית הבטן הלוהטת והמקסימה שלי הפכה לילדה קטנה מותשת ועצבנית שלא יכלה לחשוב - או לדבר - על שום דבר מלבד מיטה נקייה ולישון, על כך שלא הייתה תנועה.
  
  
  "היית ישנה," היא מלמלה מאשימה כשירדנו ברמפה מהמטוס לטרמינל.
  
  
  
  
  
  
  "בכל פעם שהמטוס המריא נרדמת כמו כיבוי מתג, וישנת כמו תינוק עד שנחתנו. זה יותר מדי יעיל. אתה לא גבר, אתה מכונה".
  
  
  "כישרון נרכש," אמרתי. "הכרחי להישרדות. אם הייתי תלוי במיטות נוחות לנוח בהן, הייתי מתעלף מזמן".
  
  
  "טוב, אני הולכת להתעלף לנצח," היא אמרה, "אם לא אוכל להיכנס למיטה. אנחנו לא יכולים..."
  
  
  "לא," אמרתי בתקיפות. "אנחנו לא יכולים. ראשית, עלינו לטפל במטען".
  
  
  "אה," היא מלמלה, "קח את המזוודות שלנו. בְּהֶחלֵט".
  
  
  "אל תענה לטלפון," אמרתי. "היפטר ממטען עודף. מטען אנושי. חברים לא רצויים שקשורים אלינו בצורה נוגעת מדי".
  
  
  היא הביטה בי, מבולבלת, אבל לא הספקתי להסביר, וממילא לא היה לקהל היכן לעבור הגירה. הפכנו לחלק מהקהל, החתימו את הדרכונים המזויפים למראה המציאותי שלנו, ואז עברנו את המכס כדי לבדוק את המזוודות שלנו. כמה דקות לאחר מכן, הייתי בתא טלפון וביצעתי שיחה מקודדת למטה AX ב-Dupont Circle, וושינגטון הבירה. בזמן שחיכיתי לצלצול הסקרמבלר, הצצתי דרך קירות הזכוכית של התא.
  
  
  הם עדיין היו איתנו.
  
  
  הילדה הסינית, שנראתה מאוד אקזוטית ומקסימה בדאו הוייטנאמית, הייתה כנראה שקועה בקניית מגזין אופנה צרפתי מדוכן עיתונים צפוף. הצרפתי, מנומס מאוד בחליפה מחויטת, עם פסי כסף בולטים בשערו, הביט בעצבנות למרחוק, כאילו חיכה למכונית עם נהג.
  
  
  כמובן שזה לא היה אותו צרפתי שיצא איתנו לטיול. מי שפגש אותנו בנמל התעופה של טנג'יר היה גבר מקריח ומקומט בחולצת ספורט ומכנסיים לא הולמים, מסתתר מאחורי עותק של פריס מאץ'. במלאגה הוא הוחלף בבריון שפניו העידו על קריירה לא מוצלחת במיוחד בזירה או כמה ברים גסים. הוא נשאר איתנו דרך סביליה, היישר לניס, שם הוחלף בדמות הדיפלומטית שבה התבוננתי כעת.
  
  
  בחורה סינית אספה אותנו בשדה התעופה של טנג'יר ונשארה איתנו בכל שלב, בלי לנסות להסתיר את העובדה שהיא עקבה אחרינו. היא אפילו נתקלה בי בכוונה רבה בטיסה מפריז וניסתה לפתוח בשיחה. באנגלית. את זה היא לא הצליחה להבין. ולמען האמת, היא הפריעה לי.
  
  
  אבל המסלול המפותל בצורה מגוחכת שעברתי מטנג'יר לניו יורק נתן לי את מה שרציתי: הזדמנות לגלות אם ומי עוקב אחרינו. העברתי את המידע הזה להוק כשהוא ניגש למשרד הטלגרף. כשסיימתי, הייתה הפסקה.
  
  
  "אֲדוֹנִי?" - סוף סוף אמרתי.
  
  
  "האק האק הארורמונמרנף!" הוק כחכח בגרונו, חושב. כמעט יכולתי להריח את הריח הנורא של אחד הסיגרים הזולים שלו. היה לי כבוד מוחלט להוק, אבל הערצתי לא התפשטה לבחירתו בסיגרים.
  
  
  "סִינִית. שמעת את הניב האזורי?" - שאל לבסוף.
  
  
  "קנטונזית. נקי וקלאסי. באנגלית…"
  
  
  עצרתי.
  
  
  "בסדר גמור?" – דרש הוק תשובה. "היה לה מבטא מסוים כשהיא דיברה אנגלית?"
  
  
  "מוט סטריט," אמרתי ביובש. "אולי פל."
  
  
  "האק האק האק", נשמעו צלילים. חשב הוק. "הארמפ. אז היא נולדה כאן. ניו יורק, צ'יינה טאון".
  
  
  "בהחלט," אמרתי. עוד שקט. אבל עכשיו הייתי בטוח שאנחנו חושבים על אותו אורך גל. היותו סוכן של הקומוניסטים הסינים היה כמעט בלתי נשמע עבור סינים אתניים ילידי אמריקה. אז על מי היא עבדה? שאלתי את הוק.
  
  
  "אנחנו לא יכולים לומר בוודאות," הוא אמר באיטיות. "ישנן מספר הזדמנויות מעניינות. אבל אין לנו זמן לבדוק את זה עכשיו. פשוט תנער אותו. ולנער את הצרפתי. אני רוצה אותך בוושינגטון עד חצות. עם ילדה. וניק..."
  
  
  "הנה לך, אדוני," אמרתי בקושי. מחוץ לתא, מישל, נשענת עליו, עצמה את עיניה והחלה לגלוש בשלווה על פני הזכוכית כמו טיפת גשם נופלת. מבוהל הושטתי יד אחת והרמתי אותה. עיניה נפערו והיא לא נראתה אסירת תודה כלל.
  
  
  "ניק, תנער את הצרפתי, אבל אל תפגע בו."
  
  
  "אל..." אני עייף. התחלתי להתעצבן. "אדוני, הוא חייב להיות OAS."
  
  
  הוק נשמע עצבני עכשיו.
  
  
  "כמובן שהוא SLA. איש ההגירה שלנו ב-JFK אישר זאת לפני כמה דקות. הוא גם פקיד דיפלומטי צרפתי. מחלקה שניה. עיתונים. פרסום הוא לא בדיוק מה ש-AX פורחת עליו, נכון, ניק? אז פשוט תנער אותו ואת הילדה בצורה לא אלימה ומגעילה כראוי ותלך לכאן לוושינגטון.
  
  
  
  
  
  
  "אני מבין, אדוני," אמרתי בעליזות ככל האפשר.
  
  
  נשמע קליק והקו התבטל. הוק לא אהב פרידות. עשיתי שיחה נוספת - לסוכנות שהתמחתה בהשכרת מכוניות זרות לאנשים עם צרכים קצת חריגים - ואז יצאתי מהדוכן וגילתה שמישל גילתה שאפשר לישון בנוחות בעמידה. טלטלתי אותה.
  
  
  "אתה," אמרתי, "תתעורר."
  
  
  "לא," היא אמרה בתקיפות, אבל ישנונית. "בלתי אפשרי".
  
  
  "אה כן," אמרתי. "זה אפשרי. אתה פשוט לא מתאמץ מספיק."
  
  
  וסטרתי לה. עיניה נפתחו, פניה התעוותו מזעם, והיא הושיטה את ידה לתפוס את עיניי. החזקתי את ידיה. לא הספקתי לבזבז זמן על הסבר ארוך, אז אמרתי לה ישירות.
  
  
  "ראית מה קרה לאחמד ולאשתו? אתה רוצה שזה יקרה לנו? אפשר לומר בבטחה שזה יקרה אם לא נוכל להתנער משתי הדמויות הללו שרודפות אותנו. ואנחנו לא יכולים להשתחרר מזה אם אצטרך לבלות חלק מזמני בגרירת היפהפייה הנרדמת ממקום למקום.
  
  
  חלק מהכעס מת בעיניה. הזעם נשאר, אבל זה נשלט.
  
  
  "ועכשיו," אמרתי, "קפה."
  
  
  הלכנו לבית הקפה הקרוב בשדה התעופה ושתינו קפה. ועוד קפה. ועוד קפה. שחור, עם הרבה סוכר לאנרגיה מהירה. עד שהשם שלי - כלומר, השם בדרכון שלי - נקרא דרך מערכת ההחלפה, לכל אחד היו חמש כוסות. למרות זאת, הזמנתי עוד ארבעה לקחת איתנו כשיצאנו.
  
  
  ב.מ.וו חיכתה לנו במגרש החניה. זו מכונית קטנה למדי ואין לה מראה נוצץ וספורטיבי של ג'אג או פרארי. אבל מהירות התאוצה שלו שווה לזו של פורשה, והיא מתמודדת עם הכביש כמו מרצדס סדאן. בנוסף, כאשר הוא פועל כהלכה, הוא יכול להגיע ל-135 קמ"ש מיד. זה עובד כמו שצריך. ידעתי. רכבתי עליו בעבר. זרקתי את התיקים שלנו לתא המטען ונתתי לבחור הג'ינג'י שמסר את המכונית חמישה דולרים כדי לפצות על האכזבה שלו מלנסוע כאן בתנועה כל כך צפופה שהוא מעולם לא נהג במכונית מעל 70 קמ"ש.
  
  
  כשיצאנו ממגרש החניה של שדה התעופה, ראיתי בבירור את הצרפתי. הוא היה במכונית לינקולן קונטיננטל חום ולבן מ-74', מונע על ידי דמות קטנה ונבזית למראה עם שיער שחור מסורק לאחור ממצחו. הם התקרבו אלינו מאחור, כמה מכוניות מאחורינו.
  
  
  ציפיתי לזה. מה שהפתיע אותי הייתה האישה הסינית. כשנסענו על פניה, היא הייתה נכנסת לפורשה האדומה במגרש החניה ומתנהגת כמו שהיא עשתה כל הזמן שבעולם. היא אפילו לא הסתכלה כשעברנו. האם היא באמת מסרה אותנו לזנב אחר?
  
  
  עכשיו זה הזמן המושלם לגלות.
  
  
  "חגורת הבטיחות שלך חגורה?" שאלתי את מישל.
  
  
  היא הנהנה.
  
  
  "אז נא להסתכל על השלט אסור לעשן עד שהטיסה תגיע לגובה שיוט."
  
  
  מישל הביטה בי, מבולבלת, אבל לא אמרתי יותר, התרכזתי ברענון הזיכרון שלי מהתחושה של המכונית והפקדים שלה. כשהיינו בכניסה לכביש המהיר ואן ויק, הרגשתי שנסעתי בו בשמונה השעות האחרונות. האטתי, ואז עצרתי, מחכה להפסקה ארוכה מספיק בתנועת הכביש המהיר. כעבור כדקה חלפו על פנינו כמה מכוניות מאחורינו ונכנסו לכביש המהיר. לא הצרפתי וחברו העכברוש, שעכשיו נאלצו ללכת ממש מאחורינו.
  
  
  "למה אנחנו מחכים?" – שאלה מישל.
  
  
  "אנחנו מחכים," אמרתי, "לזה!"
  
  
  הורדתי את רגלי על דוושת הגז והסתובבתי על הכביש המהיר. כמה שניות לאחר מכן מד המרחק הראה 70. הצרפתי הלך ממש מאחורינו, גם האיץ. הוא היה חייב להיות. הפסקת התנועה הייתה גדולה מספיק לשתי מכוניות. אם הוא היה מחכה, הוא היה מאבד אותנו.
  
  
  "מון דיו!" מישל התנשפה. "מה אתה עושה למחייתך…"
  
  
  "פשוט תחזיק מעמד ותהנה," אמרתי. עכשיו היו לנו יותר מ-70, הצרפתי היה ממש על הזנב. ועוד כמה שניות נטפס על גג המכונית שלפנינו. אבל לא התכוונתי לחכות לשניות האלה. עיני בחנו בקפידה את התנועה המתקרבת ומצאתי את מה שהייתי צריך. רגלי נטרקה בבלם, ואז שחררה אותו כשסובבתי את ההגה, והמכונית צרחה לסיבוב דו-גלגלי על פני החציון ואל הנתיב המתקרב. בחלל גדול מספיק כדי להכיל רק מכונית אחת.
  
  
  "מון דיו!" מישל התנשפה שוב. בזווית העין ראיתי שהפנים שלה לבנים. "אתה תהרוג אותנו!"
  
  
  הצרפתי חלף על פניו, עדיין בכיוון ניו יורק. ייקח לו עוד דקה בערך למצוא מקום להסתובב, במיוחד במכונית המיועדת לנוחות
  
  
  
  
  וקלות שליטה בנסיעות ארוכות, ולא לתמרון.
  
  
  "פשוט עושה כמיטב יכולתי לשמור אותך ער," אמרתי למישל, ואז סובבתי את ההגה שוב, לא טרחתי להאט או להוריד הילוך הפעם, ושלחתי את המכונית לשדרות דרום סטייט.
  
  
  "נשבע לך," אמרה מישל, "לעולם לא אשן שוב. פשוט האט את הקצב".
  
  
  "בקרוב," אמרתי. ואז הוא הביט במראה האחורית וקילל בשקט. הצרפתי היה שם. עשרים מכוניות מאחור, אבל מאחורינו. חבר החולד הקטן שלו היה נהג טוב יותר ממה שנתתי לו קרדיט.
  
  
  "רגע," אמרתי למישל. "הגיע הזמן להיות רציני."
  
  
  משכתי בחוזקה את ההגה, נסעתי לנתיב השמאלי הרחוק ביותר, במרחק סנטימטרים מהקרוואן של הטרקטור, ואז המשכתי לעצבן את הנהג שלו עוד יותר על ידי האטה ל-30 קמ"ש. הוא הלך ימינה, בקול ממורמר של הצופר. שאר המכוניות עשו את אותו הדבר. כעת הצרפתי היה רק שתי מכוניות מאחור, גם בנתיב השמאלי הקיצוני. למדתי היטב את דפוס התנועה, האצתי והאטתי לסירוגין כשהתקרבנו לרמזור המוביל לפנייה לפארק בייסלי פונד. נכנסתי לנתיב השמאלי, האטתי ל-20 קמ"ש כשהאור נדלק וראיתי שהוא אדום.
  
  
  200 המטרים של הכביש ישירות מולי היו פנויים בנתיב שלי. האור הפך לירוק ואני לחצתי ברגל על הגז. עד שהגענו לצומת ה-BMW עלתה על 60. לינקולן היה ממש מאחורינו, כמעט באותה מהירות. נתתי לב.מ.וו לנסוע שני שליש מהדרך בצומת בלי להאט, ואז הזזתי את ההגה בחוזקה שמאלה, הוריד הילוך בלי לבלום. ב.מ.וו מסתובב כמו חלק עליון כמעט במקום אחד. מישל ואני נזרקנו בחוזקה, אבל הוצמדנו לחגורות הבטיחות. תוך פחות מחצי שנייה, רגלי חזרה על דוושת הגז, ושלחה את ה-BMW בנתיב לינקולן, פחות מסנטימטרים מהרדיאטור שלו, אל הצומת. לחצתי על הבלמים, הרגשתי את הב.מ.וו נעצרת בפתאומיות בדיוק בזמן כדי לאפשר למכונית מתקרבת אחת לעבור, ואז לחצתי על דוושת הדלק וזירזתי את הצומת בדיוק בזמן כדי לתת לעוד אחת בנתיב הרחוק לעבור. זה יכול היה לפגוע במכונית אחרת או לגרום לה להסתחרר משליטה ולהיפסק, אבל ה-BMW האצה שוב בצורה חלקה כשהצבעתי אותה על הכביש ההיקפי של הפארק.
  
  
  "אתה בסדר?" שאלתי את מישל.
  
  
  היא פתחה את פיה, אבל לא יכלה לדבר. הרגשתי אותה רועדת.
  
  
  "תירגעי," אמרתי, מורידה יד אחת מההגה וטפחתי אותה על ירכה. "עכשיו זה נהיה קל יותר."
  
  
  ואז ראיתי את לינקולן שוב. זה היה כמעט רבע מייל אחורה לאורך כביש ישר ריק, אבל אפילו בדמדומים המתכנסים יכולתי להבחין בצללית הנמוכה המיוחדת שלה.
  
  
  הפעם אפילו לא נשבעתי. איש העכברוש היה ללא ספק נהג מלידה. הוא יכול היה לשדך לי פעלולים נועזים במשך די הרבה זמן - מספיק זמן, למעשה, כדי שהמשטרה עצרה אותנו בהכרח. מה שלא יכולתי להרשות לעצמי, גם אם הוא, עם מספרים דיפלומטיים, כנראה היה יכול.
  
  
  "הגיע הזמן," אמרתי לעצמי, כמו מישל, "לשינוי קצב."
  
  
  נתתי לב.מ.וו להאט ל-40 קמ"ש נוחים, חוקיים. לינקולן הגיע. במראה האחורית יכולתי לראות שפגוש קדמי אחד מנופץ קשות, הפנס כבוי וחלון הצד נשבר. הצרפתי נראה המום. לנהג שלו הייתה הבעה מטומטמת ופרועה עיניים.
  
  
  הם משכו כמה מכוניות מאחור ושמרו מרחק. באותה מהירות נסעתי לשדרות ניו יורק. הם נשארו. מכוניות אחרות נסעו מאחור, חמש, עשר, חמש עשרה. הצרפתי לא ניסה לעבור.
  
  
  אולי הם פשוט מנסים לעקוב אחרינו ליעדנו. מצד שני, הם עלולים להתאפק ולהמתין עד שנגיע למקום שקט וחשוך.
  
  
  ככל שעבר הזמן. זמן יקר ערך.
  
  
  החלטתי לתת להם יד.
  
  
  נסעתי עוד שני קילומטרים ופניתי ימינה לשדרות לינדן, לכיוון בית החולים הימי. באמצע הדרך, מחסן רהיטים, ללא שימוש בלילה, תפס כמעט בלוק. עצרתי מולו וחיכיתי. זה היה מקום אידיאלי למארב.
  
  
  לינקולן הגיע למרחק של חמישים רגל.
  
  
  אני חיכיתי.
  
  
  אף אחד לא יצא.
  
  
  חיכיתי עוד רגע וכשהצרפתי והנהג שלו עדיין לא זזו, נתתי למישל הוראות. לזכותה ייאמר, שלמרות שהיא עדיין רעדה, היא פשוט הנהנה, עיניה הצטמצמו במוכנות.
  
  
  ואז יצאתי מהב.מ.וו והלכתי חזרה ללינקולן. כשהתקרבתי מספיק כדי להסתכל דרך הפנס הנותר לתוך המכונית, ראיתי את ההלם על פניו של הצרפתי הופך בהדרגה להבעה של עירנות זהירה כשהתקרבתי. הנהג שלו, עייף מהפעלולים, פשוט נראה מופתע וטיפש.
  
  
  
  
  
  רכנתי מעל מכסה המנוע של לינקולן ודפקתי על השמשה ממש מול פניו של הצרפתי.
  
  
  "ערב טוב" אמרתי בנימוס.
  
  
  הנהג הביט בצרפתי בדאגה. הצרפתי המשיך להסתכל ישר קדימה, בדאגה, בזהירות, בלי לומר דבר.
  
  
  מישל נאלצה כעת לשבת במושב הנהג מכיוון שראשי וגופי חסמו את הנוף מהלינקולן.
  
  
  "יש לך אנטנת רדיו דו כיוונית מקסימה," אמרתי וחייכתי שוב בנימוס.
  
  
  מישל צריכה כעת להכניס את ה-BMW שעדיין פועלת להילוך בזמן שהיא ממתינה למהלך הבא שלי.
  
  
  "אבל זה קצת חלוד במקומות", המשכתי. "אתה באמת צריך להחליף אותו."
  
  
  ותוך שבריר שנייה וילהלמינה הייתה בידי וירתה. הקליע הראשון קרע את אנטנת הרדיו מהמכונית ושלח אותה להסתובב באוויר, השני ירה את הפנס הנותר, וכשמישל הפכה את ה-BMW לפניית פרסה חדה, הדליקה את האורות הגבוהים כשהיא המשיכה את לינקולן עיוור גם את הצרפתי וגם את הנהג, הכדור השלישי והרביעי שלי שני צמיגים נוקבו בצד ימין של הסדאן הגדולה.
  
  
  זה היה התמרון הבא שדאגתי ממנו, אבל מישל התמודדה עם זה בצורה מושלמת. מטרים ספורים מהלינקולן, היא האטה מספיק כדי לזינוק באמצע הטיסה שלי כדי לאפשר לי לתפוס את החלון הפתוח בצד ולהיאחז בדלת. אחר כך היא גבתה שוב תאוצה, האורות כבו כעת, מתרחפת מסביב ללינקולן ומעל המדרכה שבה הוא חנה, והסתירה את גופי השפוף אל הצד הרחוק של ה-BMW עד שהגענו לסוף הרחוב על המדרכה. . ואז עוד פנייה צורחת ימינה, גופי מעורפל לחלוטין מהעין, ודהרנו במורד שדרות ניו יורק, ידיי נצמדות לדלת כמו שתי עלוקות.
  
  
  אחרי רבע מייל היא עצרה. בתנועה נוזלית אחת, הייתי במושב הנהג, היא הייתה במושב הנוסע, אף אחד מאיתנו לא אמר מילה.
  
  
  עוד קילומטר עבר לפני שהיא דיברה.
  
  
  "זה היה... מסוכן מדי," היא אמרה. "הם יכלו להרוג אותך כשהתקרבת למכונית שלהם. מלבד הסכנה של הקפיצה האקרובטית שלך על המכונה הזו."
  
  
  "זה היה סיכון מחושב," אמרתי. "אם הם היו רוצים לתקוף אותנו, הם לא היו יושבים שם רק כשעצרנו לשולי הכביש. לגבי מה שאתה קורא לאקרובטיקה שלי - אם לא הייתי מוכן לקחת סיכונים כאלה, הייתי מוכן לפנסיה. אני עדיין לא כזה".
  
  
  מישל פשוט הנידה בראשה. היא עדיין נראתה המומה. סובבתי בשקט את ההגה והלכתי לכיוון מנהטן, נע ברחובות מקומיים שבהם יהיה קל לזהות עוד זנב. אבל כמעט הייתי בטוח שאיבדנו את הצרפתי ואת חבריו. להיפטר מהאנטנה של הרדיו הדו-כיווני שלהם פירושה שהם לא יכלו לשלוח מישהו אחר לתפוס את מקומם. לגבי הילדה הסינית, הייתי בטוח שניערתי כל זנב אחר שהיא יכולה לזרוק עלינו.
  
  
  התנערתי מזה ממש בהתחלה. בְּקַלוּת.
  
  
  קל מדי.
  
  
  למה הם נאלצו לוותר כל כך מהר?
  
  
  זה הפריע לי. אבל עכשיו לא יכולתי לעשות כלום בנידון. פשוט שמרתי את החרדה שלי באיזה תא במוחי, מוכן לפרוץ החוצה בכל רגע.
  
  
  במנהטן חניתי בסמטה סואנת ועשיתי שיחת טלפון. חמש עשרה דקות לאחר מכן הגיע האיש מסוכנות הרכב בפורד גלקסי לחלוטין לא ראוי לציון ואנונימי מאוד. לגמרי לא ראוי לציון למעט כמה שינויים מתחת למכסה המנוע שמאפשרים לו לעלות בקלות ל-110. הוא לקח את ה-BMW, בלי להביע שום עניין או הפתעה מהשינוי הפתאומי שלי ברכב, ונסע ואיחל לנו נסיעה טובה.
  
  
  כשאתה מאחורי ההגה ולא ישנת יותר מארבעים ושמונה שעות, זה היה טוב כמו כל טיול שיכול להיות. למישל יש מזל. היא נמנמה עם ראשה על הכתף שלי. שמרתי על הפורד במהירות של חמישה קילומטרים בשעה בדיוק מעל המהירות המותרת ושתיתי קפה שחור ממיכלים עד שרציתי לסתום.
  
  
  לא עקבו אחרינו.
  
  
  עשר דקות עד חצות החניתי את המכונית שלי כמה מטרים מהמטה של שירותי העיתונות והחוט האסופה, בניין די רעוע ומוזנח ב-Dupont Circle שהסווה את המטה של AXE.
  
  
  הוק המתין במשרדו.
  
  
  
  פרק חמישי.
  
  
  "זהו זה, אדוני," סגרתי את החשבון שלי כעבור שעה. "ל-SLA כמעט בוודאות יש את Durosh. אם הוא איתם מרצון או לא זה עניין אחר לגמרי".
  
  
  "איפה הוא נמצא עם ה-SLA זה כבר סיפור אחר", הוסיף הוק בעגמומיות.
  
  
  הנהנתי. כבר סיפרתי לו על הרמזים שלי, שלוש מילים: נמרים, פנינים, וולקן. עדיין היו לי מחשבות על המשמעות של המילים האלה, אבל ברור שלוק לא היה במצב רוח לשמוע אותן. הוא לקח גרירה קודרת על הסיגר המגעיל שלו, מביט איפשהו מעבר לכתפי השמאלית. לפניו החדות עם עור ישן מוקשה ועיניים כחולות ורכות להפתיע הייתה ההבעה הזו שהייתה לו כשהוא חשב חזק - ודאג. אם הוא היה מודאג, גם אני הייתי מודאג.
  
  
  לפתע, כאילו החליט על משהו, הוק רכן קדימה ותקע את הסיגר שלו בשווי עשרים וחמישה סנט לתוך מאפרה סדוקה.
  
  
  "חמישה ימים," הוא אמר.
  
  
  "אֲדוֹנִי?" אמרתי.
  
  
  "יש לך בדיוק חמישה ימים," אמר בקרירות ובבהירות, "למצוא את פרננד דורוך ולקחת אותו מה-OAS."
  
  
  צפיתי. הוא בהה לאחור, חודר אליי בעיניו הכחולות, עכשיו קשה כמו פלדה מוקשה.
  
  
  "חמישה ימים!" אמרתי. "אדוני, אני סוכן, לא קוסם. אם לשפוט לפי מה שאני צריך לעבוד איתו, זה עלול לקחת לי חמישה שבועות, אחרת...
  
  
  "חמישה ימים," הוא אמר שוב. נימת קולו פירושה "אין דיון". הוא דחף את הכיסא המסתובב שלו בחדות והסתובב כך שהוא פונה ממני, מביט מבעד לחלון המלוכלך. ואז הוא אמר לי.
  
  
  "כמה שעות לפני שהגעת לניו יורק, קיבלנו הודעה. מקולונל רמבו. אני חושב שאתה זוכר אותו."
  
  
  נזכרתי. הוא חמק מידינו לאחר ניסיון ההתנקשות בדה גול ויצא לגלות. בספרד הוא נחשד. אבל הוא עדיין אדם בכיר ב-SLA.
  
  
  "רומבוט אמר לנו שה-OAS יכול כעת להפוך את משבר האנרגיה בארה"ב למשהו יותר ממשבר. אסון. ואם הוא אומר לנו את האמת, אסון יהיה דרך עדינה לנסח זאת".
  
  
  הטון של הוק היה יבש וקר. זה תמיד היה המצב כשהבעיות היו חמורות.
  
  
  "ומה זה בדיוק הכוח הזה, אדוני?" שאלתי.
  
  
  "תחת רמבו", אמר הוק, יבש וקר מתמיד, "ה-SLA יכול כעת להרוס לחלוטין את כל בתי הזיקוק ואסדות הקידוח בחצי הכדור המערבי".
  
  
  הלסת שלי נשמטה, באופן לא רצוני.
  
  
  "זה נראה בלתי אפשרי," אמרתי.
  
  
  הוק פנה אלי שוב.
  
  
  "שום דבר אינו בלתי אפשרי," הוא אמר בעגמומיות.
  
  
  בהינו אחד בשני מעבר לשולחן שלו בשתיקה לכמה רגעים, כל אחד לא רגוע כשהבנו מה בדיוק יכול להיות האיום הזה אומר אילו היה אמיתי. זה יהיה מספיק גרוע אם אסדות הנפט יושמדו; זה יסגור כמות משמעותית של נפט כאן. אבל השמדת בתי זיקוק שעיבדו נפט לא רק מחצי הכדור המערבי, אלא גם ממדינות ערב, עלולה להפחית את אספקת הנפט לארצות הברית בשמונים אחוזים.
  
  
  נפט לתעשיות מרכזיות, לבנזין, להסקה, להמרה לצורות אחרות של אנרגיה, כמו חשמל.
  
  
  ארצות הברית כפי שהכרנו אותה תיפסק. המדינה שלנו תהיה משותקת כמעט.
  
  
  "אולי זה בלוף?" שאלתי. "האם יש להם הוכחות שהם יכולים להצליח?"
  
  
  הוק הנהן לאט.
  
  
  "הם אומרים שהם יספקו ראיות בתוך חמישה ימים. הוכחה שלא רק שהם יכולים לעשות את זה, אלא שגם עם אזהרה מוקדמת אנחנו לא יכולים לעצור אותם".
  
  
  "וההוכחה?"
  
  
  "בעוד חמישה ימים, ה-SLA יפוצץ ויהרוס לחלוטין את בית הזיקוק של Shell מול חופי קורסאו. אלא אם כן, כמובן, נוכל לעצור אותם. ולהוציא אותם מהעסק".
  
  
  "מה אם לא נעשה את זה? מה המחיר שלהם לא לפוצץ את כל השאר?"
  
  
  הוק שלף באיטיות סיגר נוסף מכיס החזה של החליפה החומה המקומטת שלו.
  
  
  "הם לא סיפרו לנו על זה. על כל פנים. הם מצהירים שהתקשורת נוספת תימשך לאחר שיוכיחו מה הם יכולים לעשות".
  
  
  הוא לא היה צריך להמשיך. אם ה-SLA אכן יוכיח שהוא יכול לממש את האיום שלו, הדרישות שהוא יכול להציב מארצות הברית יהיו מדהימות, כלכלית, פוליטית ובכל דרך אחרת.
  
  
  זו הייתה סחיטה, סחיטה בקנה מידה מדהים.
  
  
  הוק ואני הסתכלנו זה על זה מעבר לשולחן שלו. דיברתי ראשון. מילה אחת.
  
  
  "דורושה," אמרתי.
  
  
  הוק הנהן.
  
  
  "הקשר חזק מדי עבור צירוף מקרים. ל-OAS יש את Durosh. דורוך הוא מומחה - גאון - במערכות הנעה תת-מימיות, מחשוב של מכשירים אלו ושימוש בהם עם ראשי נפץ גרעיניים. נגד אסדות הנפט היבשתיות ובתי הזיקוק בחצי הכדור הזה. בגלל זה…"
  
  
  "אז דורוך נתן להם את היכולת הזו", סיימתי עבורו.
  
  
  הוק החזיק את הסיגר בין שיניו והצית אותו בנשיפות קצרות וזועמות לפני שדיבר שוב.
  
  
  "זה נכון," הוא אמר. "ולכן…"
  
  
  "לכן, יש לי חמישה ימים לקחת את דורוך מה-OAS," סיימתי שוב.
  
  
  "יש לך חמישה ימים
  
  
  
  
  לקחת את דורוך מה-SLA ולהרוס את כל המכשירים שפיתח עבורם. והציורים מהם".
  
  
  אז זהו זה. חמישה ימים.
  
  
  "וקרטר," קולו של הוק היה עדיין יבש וקר, "זה סולו. ה-SLA הזהיר שאם נגייס לעזרה של משטרה או פקיד זר כלשהו, הם ישמידו מיד את כל אסדות הנפט ובתי הזיקוק בים. מקראקס למיאמי".
  
  
  הנהנתי. הבנתי את זה.
  
  
  "תצטרך לקחת את הילדה איתך," הוא המשיך, ונשף אוטומטית את הסיגר שלו. "היא יכולה לתת לך זיהוי חיובי של אביה. אנחנו לא יכולים לגרום לך לשלוף את האדם הלא נכון. אני לא אוהב לערב אותה, אבל..."
  
  
  "מה אם דורוך לא ילך מרצון?"
  
  
  עיניו של הוק הצטמצמו. כבר ידעתי את התשובה.
  
  
  "תוציא את דורוך!" - הוא התפרץ. "בין אם ברצון ובין שלא ברצון. ואם אתה לא יכול להוציא אותו..."
  
  
  הוא לא היה צריך לסיים. ידעתי שאם לא אוכל להוציא את דורוך מכל סיבה שהיא, אצטרך להרוג אותו.
  
  
  קיוויתי שמישל לא הבינה את זה.
  
  
  קמתי, ואז נזכרתי במשהו.
  
  
  "ילדה סינית," אמרתי. "המחשב מצא עליה משהו?"
  
  
  גבותיו של הוק התרוממו.
  
  
  "מעניין," הוא אמר. "זה מעניין כי אין בזה שום דבר מעניין במיוחד. אין רישומים של האינטרפול. אין דיווחים על מעורבות בכל צורה של ריגול. קוראים לה לי צ'ין. עשרים ושתים שנה. סיימה את לימודיה בוואסר מוקדם מאוד, מובילה בכיתתה. עבודת בוגר במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס. לאחר מכן היא נסעה להונג קונג ובילתה שם שנה בעבודה בעסק המשפחתי, ייבוא-יצוא. בדיוק חזר לניו יורק לפני כמה חודשים. קשה לדמיין איך היא משתלבת בתמונה בשלב זה".
  
  
  זה היה מעניין. זה מה שהפריע לי. אבל עכשיו לא יכולתי לעשות כלום בנידון. החזרתי את לי צ'ין לתא הקטן המיוחד שלה בראשי.
  
  
  "יש רעיונות איפה להתחיל?" – שאל הוק.
  
  
  אמרתי לו. הוא הנהן. אפר סיגר נפל על הז'קט שלו, והצטרף בנוחות לסדרה של מריחות וכתמים אחרים. הזוהר של הוק לא השתרע על ארון הבגדים שלו או הטיפול בו.
  
  
  "אני אצור קשר עם גונזלס בשבילך אם תוכל להשתמש בו. הוא לא הכי טוב, אבל הוא בקיא באיזור".
  
  
  הודיתי לו ופניתי לדלת. כשעמדתי לסגור אותו מאחורי, שמעתי את הוק אומר:
  
  
  "וגם, קרטר..." הסתובבתי. הוא חייך וקולו התרכך. "אם אתה לא יכול להיות זהיר, תהיה טוב."
  
  
  צחקתי. זו הייתה בדיחה פרטית בינינו. רק לסוכן זהיר היה סיכוי לשרוד. רק הסוכן הטוב שרד. בזמנו, הוק היה יותר מטוב. הוא היה הטוב ביותר. הוא לא אמר את זה מיד כי זה לא היה הסגנון שלו, אבל הוא ידע מה עומד לפניי. והיה לו אכפת.
  
  
  "בסדר, אדוני," אמרתי בפשטות וסגרתי את הדלת.
  
  
  מצאתי את מישל יושבת - או ליתר דיוק, רוכנת - על כיסא מחוץ לחדר הקטן והמשמין שבו בילתה מקלוהן, N5, זמן תחקיר איתה. הוא כבר הקליט את כל מה שהיא אמרה בקלטת, ועכשיו הקלטת הזו תיבדק בקפידה על ידי כמה סוכנים אחרים ואז תיטען למחשב עבור כל מידע שאולי פספסתי. אבל לא היה לי זמן לחכות לתוצאות. התכופפתי ונשפתי לתוך האוזן שלה. היא התעוררה עם טלטלה.
  
  
  "שוב הגיע זמן הנסיעה," אמרתי. "הגיע הזמן לטיול נחמד במטוס."
  
  
  "הו לא," היא נאנחה. "אנחנו צריכים?"
  
  
  "אנחנו חייבים," אמרתי ועזרתי לה לקום.
  
  
  "לאן אנחנו הולכים עכשיו? לקוטב הצפוני".
  
  
  "לא, אמרתי. 'קודם נעלה למעלה לאפקטס מיוחד כדי לקבל את הכיסויים החדשים שלנו, כולל דרכונים ותעודות זהות. אחר כך נלך לפורטו ריקו'.
  
  
  "פוארטו ריקו? לפחות שם חם ושטוף שמש".
  
  
  הנהנתי, הובלתי אותה במסדרון אל המעלית.
  
  
  "אבל למה?"
  
  
  "כי," אמרתי, לחצתי על כפתור המעלית והוצאתי מהכיס חפיסת סיגריות חדשה, "הבנתי את המשמעות של המילים האחרונות האלה של אחמד."
  
  
  היא הביטה בי בשאלה. הכנסתי את הסיגריה לפה.
  
  
  "חשבתי שאחמד אמר 'נמר'. הוא לא אמר. מה שהוא אמר היה "מצורע". כמו במקרה של צרעת".
  
  
  היא נרעדה. "אבל איך אתה יכול להיות בטוח?"
  
  
  "בגלל המילה הבאה. חשבתי שהוא אמר "פנינה". אבל זה היה בעצם 'לה פרלה'".
  
  
  הדלקתי גפרור והבאתי אותו לסיגריה.
  
  
  "אני לא מבין," אמרה מישל.
  
  
  "שתי המילים הולכות ביחד," אמרתי. "לה פרלה הוא אזור שכונת עוני בסן חואן העתיקה, פורטו ריקו. יש מושבת מצורעים בלה פרלה. אביך כנראה נלקח מטנג'יר והוסתר במושבת מצורעים."
  
  
  עיניה של מישל התרחבו באימה.
  
  
  "אבא שלי נמצא במושבת מצורעים?"
  
  
  לקחתי גרירה מהסיגריה שלי. זה יצא החוצה. הדלקתי עוד גפרור והבאתי אותו לקצה.
  
  
  
  
  
  "הייתי אומר שהמקום המושלם להסתיר אותו."
  
  
  מישל הייתה לבנה.
  
  
  "ואנחנו הולכים למושבת המצורעים הזו?"
  
  
  הנהנתי, ואז קימטתי את מצחי ברוגז. הסיגריה פשוט לא נדלקה. הבטתי בעצלתיים בקצה.
  
  
  "אם יתמזל מזלנו והוא עדיין כאן, אולי נוכל..."
  
  
  הפסקתי באמצע המשפט. צמרמורת קרה עברה עלי. בעזרת האגודל והאצבע, נשכתי את קצה הסיגריה והברשתי את הנייר והטבק.
  
  
  "מה זה?" – שאלה מישל.
  
  
  "זהו זה," אמרתי בקטגוריות, הושטתי את כף ידי. הוא הכיל חפץ מתכתי קטן. הוא היה בצורת מוט, אורכו לא יותר מחצי סנטימטר וקוטר קטן יותר מהסיגריה שבה הוא הוחבאה.
  
  
  מישל רכנה להביט בו.
  
  
  "טעות, אם להשתמש בטרמינולוגיה הפופולרית," אמרתי, וקולי בטח שיקף סלידה עצמית מחוסר האכפתיות שלי. "מכשיר מעקב. וזה אחד המודרניים ביותר. מקלט משדר Corbon-Dodds 438-U. לא רק שהוא קולט ומשדר את הקולות שלנו במרחק של יותר מקילומטר, אלא הוא גם פולט אות אלקטרוני. שכל מי שיש לו את ציוד הקבלה המתאים יכול להשתמש בו כדי לקבוע את מיקומנו בטווח של מטרים ספורים".
  
  
  "אתה מתכוון," מישל הזדקפה, נראתה מופתעת, "מי ששתל את זה לא רק יודע איפה אנחנו, אלא גם שמע את כל מה שאמרנו?"
  
  
  "בדיוק" עניתי. וידעתי שזו הסיבה שהאישה הסינית לא טרחה לאתר אותנו. לפחות לא בטווח הראייה. היא יכלה לעשות זאת בשעות הפנאי שלה, במרחק של חצי מייל בערך, כל הזמן תוך כדי הקשבה לשיחתנו.
  
  
  כולל ההצהרה המפורטת שלי למישל לגבי לאן אנחנו הולכים ולמה.
  
  
  מישל הביטה בי.
  
  
  "OAS," היא לחשה.
  
  
  "לא." הנדתי בראשי. "אני לא חושב כך. אישה סינית יפה מאוד עקבה אחרינו כל הדרך מטנג'יר לניו יורק. היא נתקלה בי במטוס מפריז. הייתה לי חפיסת סיגריות חצי ריקה בחולצה. כיס ולא נפתח בכיס הז'קט שלי. היא הצליחה להחליף את חפיסת הסיגריות המלאה שלי בשלה".
  
  
  ובהתחשב בכך שאני מעשנת רק סיגריות בהתאמה אישית שלי עם תווית NC מודפסת על המסנן, היא עשתה מאמצים רבים כדי שזה יקרה. והיא ניצלה הזדמנויות נרחבות למדי.
  
  
  "מה עלינו לעשות עכשיו?" – שאלה מישל.
  
  
  למדתי בקפידה את האזנת הסתר. החצי הקדמי נמס מחום הגפרור שלי. המיקרו-מעגלים המורכבים נהרסו, והבאג ככל הנראה הפסיק לשדר. השאלה הייתה מאיזו מכונית האזנת סתר, הראשונה או השנייה? אם זה היה הראשון, אז הייתה סבירות גבוהה שהאישה הסינית לא קיבלה מספיק מידע כדי לדעת לאן אנחנו הולכים. אם זה היה השני...
  
  
  העוויתי את פניי, ואז נאנחתי והצמדתי את החרק לרצפה בעקב. זה נתן לי קצת סיפוק רגשי, אבל שום דבר אחר.
  
  
  "מה שאנחנו עושים עכשיו," אמרתי למישל כשדלת המעלית נפתחה ונכנסנו פנימה, "הוא נוסע לפורטו ריקו. מָהִיר".
  
  
  לא יכולתי לעשות דבר נוסף. החזרתי את הילדה הסינית לתא שלה במוחי. שוב פעם.
  
  
  הקופה התבררה כגדולה למדי.
  
  
  רציתי שהיא תישאר בו.
  
  
  
  פרק שישי
  
  
  מר תומאס ס. דובס מ-Dobbs Plumbing Supplies, Inc., Grand Rapids, מישיגן, ואשתו הצרפתית-קנדית, מארי, עזבו את הבית. הטרמינל הראשי של נמל התעופה של סן חואן; הם היו עמוסים במצלמות, בציוד שנורקל ובכל שאר הציוד הדרוש לחופשתם בקריביים, כולל כובע הקש האריג הפורטוריקני שמר דובס רכש בטרמינל עם הגעתו. היה להם, כפי שאמר מר דובס לכל מי שיקשיב, "זמן שואג". הם התכוונו "לצבוע את האי הקטן והישן הזה באדום". הם התכוונו "להפוך את סן חואן הישנה, כולל הקזינו".
  
  
  כפי שניתן לנחש, הם היו זוג תיירים אמריקאים טיפוסיים, לא נעימים במידה בינונית.
  
  
  "מונית! מונית!" – שאג מר דובס, מנופף בזרועותיו בטירוף.
  
  
  גברת דובס הייתה שקטה יותר. היא נראתה קצת עייפה. אבל ברור שהיא נהנתה מהשמש ומהחום.
  
  
  "מממ," היא אמרה לבעלה והפנתה את פניה היפות כלפי מעלה. "זו לא שמש יפה? ואתה מריח כל כך הרבה פרחים. הו, ניק..."
  
  
  תפסתי את ידה כאילו אני הולך לגרור אותה למונית שעצרה מולנו.
  
  
  "טום," מלמלתי בלי להזיז את שפתי. "לא ניק. כרך".
  
  
  "טום," היא חזרה בצייתנות. "זה לא יפה? אני רק רוצה ללבוש בגד ים, לשכב על חוף איפשהו בשמש ולהקשיב לים". ואז היא התכווצה. "חוץ מזה, אני מאמין שיש לך דברים אחרים לעשות וצריך שאבוא איתך."
  
  
  "לעזאזל, מותק," שאגתי. "זה בדיוק מה שאנחנו הולכים לעשות. תרד על החוף הזה ותשתזף יפה. אנחנו משלמים על זה מספיק".
  
  
  השוער סיים להעמיס את התיקים שלנו לתא המטען של התא. זלזלתי בו בצורה שערורייתית, פיציתי על זה בסטירה אכזרית ולבבית על הגב וצעקה של "אל תשאיר הכל במקום אחד, חבר!" וקפץ לתוך המונית ליד מישל, וטרק את הדלת בכוח כזה שתא הנהג של המכונית החל להיסדק. הנהג הביט בי בעצבנות.
  
  
  "מלון סן ג'רונימו, חבר." לשם הלכנו. רק הטוב ביותר עבור תומאס ק. דובס ואשתו הקטנה,” אמרתי. ואז בחריפות ובחשדנות: "זה הכי טוב, נכון? לפעמים סוכני הנסיעות האלה..."
  
  
  "כן, סניור," אמר הנהג בשתיקה, "זה הכי טוב. אתה תאהב את זה שם."
  
  
  הייתי בטוח שאם אפנה אותו לשירותים ציבוריים, הוא יגיד שזו גם האפשרות הטובה ביותר.
  
  
  "בסדר, חבר. אתה תביא אותנו לשם מהר ויש טיפ טוב בשבילך בזה", אמרתי בגדול.
  
  
  "סי," ענה הנהג. "אני אביא אותך לשם מהר."
  
  
  נשענתי לאחור על כריות המושב ושלפתי מכיס הז'קט שלי סיגר שהיה רק קצת פחות לא נעים מאלה שהוק אהב. יכולתי לראות את הנהג מתכווץ מעט כשהדלקתי אותו.
  
  
  אני, כמובן, הגזמתי. יותר מדי העמדת פנים. מוודאים שיזכרו אותי.
  
  
  וזה היה הגיוני. סוכן טוב לא צריך להגזים ולשחק יותר מדי דברים כדי להיזכר. מה שהפך אותי לסוכן רע מאוד או לסוכן טוב מאוד חכם שלא יחשבו עליו כסוכן בכלל.
  
  
  "טום," אמרה מישל בשקט, "האם באמת התכוונת למה שאמרת על ללכת לים?"
  
  
  "כמובן, מותק," אמרתי בטון מתון. "קודם אנחנו הולכים לחוף הישן. אחר כך אנחנו מתלבשים, הם מביאים לנו כמה מה-Peny Colazzas האלה או מה שזה לא יהיה, אחר כך אנחנו שוקעים את השיניים בסטייק הארור הכי גדול שאפשר למצוא באי הזה, ואז אנחנו הולכים לבתי הקזינו האלה ואוכלים כיף איך זה נשמע ביום ובלילה הראשונים, הא?
  
  
  "אכן?" – אמרה מישל באותו קול נמוך. "אבל חשבתי שאתה..."
  
  
  "חשבת שהבעל הזקן שלך לא יודע איך לבלות. חשבתי שהוא לא יכול לחשוב על שום דבר מלבד ציוד אינסטלציה. ובכן, תחזיקי את הכובע שלך, מותק. חוף ומשקאות, ארוחת ערב וקוביות, הנה אנחנו באים! "
  
  
  וכך, להפתעתה המשמחת של מישל, יצאנו לדרך. ראשית, זה מה שמר תומס ס. דובס ואשתו היו עושים. ושנית, זו תהיה התאבדות לעסוק בעניינים הרציניים שלי בסן חואן עד שעות הלילה המאוחרות. לשכב על חוף החול הלבן כשהשמש קופחת על גופי והגלישה הקריבית המתרסקת מרגיעה את אוזני הייתה דרך די טובה להעביר את זמן ההמתנה.
  
  
  "כרך."
  
  
  התהפכתי והסתכלתי על מישל. והחלטתי שזה לא רק טוב, זה היה... ובכן, תן את הסופרלטיב שלך. הכל או הכל יצליחו: השדיים השופעים של מישל יותר מילאו את חזיית הביקיני הקטנטנה והשקופה שלבשה, העור המשיי של בטנה מתחדד לתחתון ביקיני שהיה קצת יותר משני משולשים קטנים וחתיכת תחרה, רגליים דקות ארוכות נעות בחושניות על החול.
  
  
  "טום," היא גרגרה, עוצמת את עיניה ומרימה את פניה לשמש, "בבקשה תמזג לי שמן שיזוף."
  
  
  "בשמחה."
  
  
  מרחתי את השמן החם על צווארה, החלקתי את הכתפיים, הבטן והירכיים. בשרה נע בעדינות מתחת לידיי. העור שלה נעשה חם יותר, רך יותר. היא התגלגלה על בטנה ואני שוב מרחתי את השמן על כתפיה, פתחתי את החזייה שלה ומרחתי אותה על גבה, הידיים שלי מחליקות על צידיה, נוגעות בשדיה. היא נאנחה, הצליל יותר כמו אנקה מאשר אנחה. כשסיימתי, נשכבנו אחד ליד השני, נוגעים אחד בשני. עינינו עצומות לשנינו והילת המין בינינו הייתה עבה, לוהטת וצומחת. נראה היה שהשמש הבהירה מקרבת אותנו זה לזה, כמו מגנט וברזל.
  
  
  "טום," היא לחשה לבסוף, "אני לא יכולה לסבול את זה יותר. בוא נחזור לחדר שלנו."
  
  
  קולה היה רך אך מתעקש. הרגשתי את אותו צורך. בלי לומר מילה, חיברתי את החזייה שלה בחזרה, הרמתי אותה על רגליה והובלתי אותה חזרה למלון. כשנכנסנו לחדר היא התרחקה ממני מעט.
  
  
  "לאט לאט, ניק," היא אמרה בקול נמוך וצרוד, עיניה הכהות מסתכלות לתוך שלי. "הפעם אני רוצה לקחת את זה לאט. שיהיה לנצח".
  
  
  היד שלי הושטה אליה. היא תפסה אותו וחפנתה אותו כנגד הקימור המלא ביותר שלה.
  
  
  "תעשה את זה לנצח, יקירי. אני רוצה הכל, עכשיו, הכל."
  
  
  
  
  מתחת לידי, בשרה לוהט השמש נדרך. הרגשתי את דופק הדם. הדופק האיץ. משכתי אותה לעברי והפה הפעור שלי כיסה את שלה, לשוני חוקרת, קשה ותובענית. היא התפתלה בצורה אירוטית, אבל לאט, כמו ללימת תופים בלתי נשמעת, שהקצב שלה גדל במהירות נשלטת בצורה בלתי נסבלת.
  
  
  "האם מים יכולים לכבות את השריפה הזאת?" – לחשתי בחדות.
  
  
  "פשוט תגביר את הלהבה, יקירי," היא אמרה, והבינה מיד למה התכוונתי.
  
  
  בתנועה מהירה אחת הסרתי את החזייה שלה ואז את תחתוני הביקיני שלה. חיוך חושני עיקם את שפתיה. ידה דחפה את ידיי ועיניה הביטו בי בגאווה ובהערצה.
  
  
  הרגשתי שהאינסטינקטים שלי משתלטים לגמרי כשהרמתי אותה ונשאתי אותה לשירותים. רגע אחר כך עמדנו מתחת למים הצורבים של המקלחת, גופינו הרטובים והמהבילים דחוסים זה בזה וניזונים בזעם אחד מהשני. זה עדיין היה איטי, אבל עם קצב לוהט דם של אקסטזה חושנית טהורה, שנבנה לתוך החזקה בלתי נסבלת, שלמה ומוחלטת של גבר על ידי אישה ואישה על ידי גבר.
  
  
  כשזה סוף סוף קרה, שנינו צרחנו, חסרי מילים כמו האינסטינקטים הטהורים שהפכנו לזמן קצר.
  
  
  "באופן משביע רצון?" - היא מלמלה כששנינו התאוששנו קצת.
  
  
  "בדיוק," אמרתי, עדיין מנסה למקד את עיניי ולהסדיר את הנשימה.
  
  
  * * *
  
  
  גם שאר הערב היה שלם ומשביע – או לפחות אם הייתי באמת תומס ק. דובס. שתינו פיניה קולדה במרפסת החיצונית, שבה עמד צבא של מלצרים סואנים, בעוד השקיעה הקאריבית הוסיפה צבע כמו לפי דרישה. כשנכנסנו לאכול, צבא המלצרים הפך לגדוד, התפריט היה באורך שלושה מטרים, וכל המקום הדיף ריח של כסף מבוזבז. כל מה שכסף יכול היה לקנות היה זמין ונקנה בכמויות גדולות.
  
  
  לרוע המזל, מערבלי משקאות טרופיים הם הרעיון שלי לדרך הטובה ביותר להרוס רום טוב, ואני מסכים לחלוטין עם אלברט איינשטיין שסטייק 24 אונקיות הוא האוכל המושלם לאריות, ורק לאריות. בנסיבות נורמליות יותר - שלפעמים קשה לי לדמיין - הייתי נהנה מ"קונק" טרי שנתפס או מקיפודי ים מוקפצים עם שום ותבלינים קריביים. אבל תומס ס. דובס היה הופך לירוק מהמחשבה על כל אחד מהם, ולרגע זה הייתי דובס. לכן, ציירתי בעקשנות את הערב שלו, משועשע ממראה מישל בשמלה שקופה שתסב הנאה רבה לכל גבר במקומי.
  
  
  מאוחר יותר, כשלקחנו מונית לקזינו קאריב הילטון, התנחמתי בכך שהפסדתי כמה מאות דולרים של כסף על גלגל הרולטה, משהו שתומס ס. דובס בהחלט היה עושה. ניק קרטר יעשה זאת ליד שולחן הבלאק ג'ק וינצח. לא סכום ענק, אבל לפי השיטה של קרטר, כמה אלפים זה לא הימור.
  
  
  וזה מה שמישל עשתה.
  
  
  "כמה?" – דרשתי, חוזר למלון במונית.
  
  
  "אלף ארבע מאות. זה היה למעשה חמש עשרה, אבל נתתי לסוחר מאה דולר שבב בתור טיפ".
  
  
  "אבל נתתי לך רק חמישים דולר לשחק איתם!"
  
  
  "כמובן," היא ענתה בעליזות, "אבל זה כל מה שאני צריכה." אתה מבין, יש לי את המערכת הזאת..."
  
  
  "בסדר, בסדר," אמרתי בעגמומיות. היו זמנים שבהם לתומס ק. דובס היה כאב ברור בחלק האחורי שלו.
  
  
  אבל היו גם מקרים שחשבתי על החדר שלנו בסן ג'רונימו, כשצפיתי במישל יוצאת עירומה מהשירותים, כשלחזור לניק קרטר היו גם חסרונות.
  
  
  הגיע הזמן לחזור לניק קרטר.
  
  
  הדלקתי את הטלוויזיה כדי להטביע את הקולות שלנו למקרה שהחדר יהיה מעורפל ומשכתי את מישל אליי.
  
  
  "הגיע הזמן לעבודה," אמרתי, מנסה כמיטב יכולתי להשאיר את עיני על צווארה. "אני אמור לחזור בעוד ארבע או חמש שעות, לפחות עד הבוקר. בינתיים הישארו בחדר עם הדלת נעולה ואל תכניסו אף אחד מכל סיבה שהיא. אתה יודע מה לעשות אם אני לא אעשה את זה." אני אחזור בבוקר".
  
  
  היא הנהנה. דיברנו על כל זה לפני שעזבנו את וושינגטון. דנו גם אם היא צריכה להחזיק אקדח. היא מעולם לא ירתה בשום סוג של נשק. בגלל זה היא לא השיגה את האקדח. זה ממילא לא יעשה לה טוב, ואני לא מאמין במתן רובים לאנשים שלא יודעים איך - ומתי - להשתמש בהם. מה שהיא כן קיבלה זה טבעת יהלום מזויפת. היהלום לא היה מזיק. לתפאורה היו ארבעה שיניים שכאשר נלחצו על הרצועה, נמשכו מעבר ליהלום. אם אחד החודים הללו חורר את עורו של אויב, התוצאה הייתה שהוא יאבד את הכרתו באופן מיידי. הבעיה הייתה שהאויב היה צריך להתקרב מספיק כדי שמישל תוכל להשתמש בטבעת. קיוויתי שהיא לא תצטרך להשתמש בזה.
  
  
  
  
  קיוויתי שהיא לא תצטרך להשתמש בזה.
  
  
  אמרתי לה את זה, ואז עמדתי בפיתוי לנקד את דברי בנשיקה ארוכה ויצאתי.
  
  
  יצאתי מהמלון, כמו שאומרים בסרטים, "בדרך האחורית". אלא שלא כל כך קל לעזוב אף מלון ב"מסלול החזרה". ראשית, אתה צריך למצוא את הדרך חזרה. במקרה זה, הוא היה מקדימה וייצג טיסה צרה של יציאות אש. כי החדר שלנו היה בקומה הארבע עשרה, ואף אחד בשכלו לא היה עולה ארבע עשרה טיסות, אבל אני ירדתי בארבע עשרה טיסות. ואז, אסיר תודה על האימון בחדר הכושר עם מדריך הכושר של AXE וולט הורנסבי, ירדתי שתי טיסות נוספות למרתף. שם נאלצתי להתחבא מאחורי המדרגות עד ששני עובדי המלון לבושים בסרבל, מספרים בדיחות מלוכלכות בספרדית, הוציאו כמה עשרות פחי אשפה. כשהם נעלמו למעלה, יצאתי החוצה. זו הייתה סמטה, קצת יותר מסמטה מחוץ לרצועת קונדדו. וגונזלס, שנהג בטויוטה אדומה צנועה ובלתי ברורה, חנה במרחק של לא יותר מחמישים רגל. כשעליתי למושב הנוסע לידו, איש לא נראה באופק.
  
  
  "ברוכים הבאים לשירות המוניות הטוב ביותר באי פורטו ריקו," הוא אמר בעליזות. "אנחנו מציעים…"
  
  
  "הצע נסיעה מהירה ללה פרלה," אמרתי, דחפתי את הוילהלמינה לידי ובדקתי את התחמושת. "ותוך כדי נסיעה, ספר לי איך להגיע למושבת המצורעים בלה פרלה."
  
  
  העליזות של גונזלס התנדפה מיד. הוא הכניס את המכונית להילוך ונסע, אבל לא נראה מאושר. שפמו החל להתעוות בעצבנות.
  
  
  "זה," הוא אמר באיטיות לאחר מספר דקות של שתיקה, "זה טירוף. ללכת ללה פרלה בשעה זו של הלילה זה מטורף. ללכת למושבת מצורעים בכל עת זה לא חכם, אבל ללכת בשעה זו של הלילה זה לא רק טירוף, אלא אולי התאבדות".
  
  
  "אולי," הסכמתי, מסדרת מחדש את וילהלמינה ובודקת אם הוגו משתלב היטב במעטפת הזמש.
  
  
  "האם אתה מודע לכך שרוב בית החולים של מושבת המצורעים ממוקם באגף הנגיעות?"
  
  
  "אני מודע," אמרתי.
  
  
  "האם אתה מודע לכך שאפילו המצורעים של האגף הלא מדבק הם מסוכנים, מכיוון שהם עניים נואשות ואין להם אמצעים חוקיים להשיג כסף?"
  
  
  "גם אני יודע את זה," אמרתי והצמידתי את פייר לירכי.
  
  
  גונזלס סובב את ההגה, כיוון את הטויוטה הרחק מקונדדו לכיוון סן חואן העתיקה.
  
  
  "ופג תוקף הצלב הכחול שלי," הוא אמר בזעף.
  
  
  "אתה רק מדריך," אמרתי לו. "אני הולך לבד."
  
  
  "אבל זה אפילו יותר גרוע!" – אמר בבהלה. "אני לא יכול לתת לך להיכנס לבד. לאיש אחד לא יהיה סיכוי, אפילו לא ניק קרטר. אני מתעקש…"
  
  
  "תשכח מזה," אמרתי בקצרה.
  
  
  "אבל…"
  
  
  "גונזלס, הדרגה שלך היא N7. אתה יודע איזה מהם יש לי. אני נותן לך פקודה".
  
  
  הוא גווע ואת שארית הטיול בילינו בשתיקה. גונזלס לעס את שפמו. חיפשתי במראה האחורית זנבות אפשריים. לא היו כאלה. עשר דקות של סיבובים מפותלים ברחובות קטנים וצרים לקחו אותנו על פני אחוזת המושל הישנה ועלה על צלע הגבעה עד לפאתי שכונת העוני של לה פרלה על שפת הים. הבריזה הקאריבית הרעידה את גגות הפח כשנסענו דרכה. אפשר היה לשמוע את הגלישה מתנפצת על חומת הים וריח של דגים מתפוררים, אשפה וחדרים קטנים עמוסים ללא מים זורמים. גונזלס הקיף את הכיכר הקטנה, תמרן את הטויוטה בסמטה שנתנה לה כסנטימטר של מקום מכל צד, וחנה מעבר לפינה. הרחוב החשוך היה שומם. מוזיקה לטינית נסחפה חלושה מהחלון שמעלינו.
  
  
  "אתה נחוש לעשות את הדבר המטופש הזה?" – שאל גונזלס בקול מלא חרדה.
  
  
  "אין מוצא אחר," עניתי בקטגוריה.
  
  
  גונזלס נאנח.
  
  
  "מושבת המצורעים נמצאת בקצה הרחוב. זהו למעשה מצורע, המשלב בית חולים ואכסניה למצורעים. הוא משתרע על שטח שווה ערך לזה של גוש עירוני ומעוצב כמבצר, המורכב ממבנה אחד גדול. עם חצר מרכזית יש רק כניסה אחת והיציאה מובילה למשרדי המצורעים מאחוריה יש דלת אחת נעולה: האגף המזרחי, שהוא בית החולים אגף המהווה מעון למצורעים שמצבם התייצב והאגף הדרומי".
  
  
  גונזלס הסתובב והביט בי בריכוז.
  
  
  "באגף הדרומי", אמר, "נמצאים אותם מצורעים מדבקים ואסור להם לצאת מהצרעת".
  
  
  הנהנתי. הכנתי שיעורי בית על הנושא המכוער של צרעת. זוהי מחלה זיהומית כרונית ש
  
  
  
  
  תוקף את העור, רקמות הגוף והעצבים. בשלביו הראשונים הוא מייצר כתמים לבנים על העור, ואחריהם גלדים קשקשים לבנים, פצעים רקובים וגושים. לבסוף, חלקי גוף ממש נובלים ונושרים, וגורמים לעיוותים מחרידים. הודות לאנטיביוטיקה שפותחה לאחר מלחמת העולם השנייה, ניתן כיום לעצור את המחלה בשלב מסוים. אבל בשלבים הראשונים זה עדיין מאוד מדבק.
  
  
  "יש לך מה שביקשתי ממך להביא?"
  
  
  בלי מילה, גונזלס הושיט יד למושב האחורי והושיט לי תיק רופא ושתי סטים של תעודות זיהוי. קלפים. האחד היה שייך למ.ד. ג'ונתן מילר. השני היה שייך למפקח מילר ממחלקת המכס של סן חואן.
  
  
  "המזרקים מלאים," אמר גונזלס. "אחד מהם חייב לדפוק גבר בוגר תוך שניות ולהשאיר אותו מחוסר הכרה לפחות שמונה שעות. עֶגלוֹן..."
  
  
  הוא עשה הפסקה. הסתכלתי עליו.
  
  
  "מצורעים שהכיבים שלהם נרפאו מסוכנים כמו שהם מדבקים. הם ישנים ואוכלים כאן בחינם ונותנים להם תרופות. אבל אין להם כסף לדברים אחרים - סיגריות, רום, הימורים - ומעטים מהם יכולים ללכת לעבודה אז זה ידוע שהם מעורבים בהרבה דברים מפוקפקים הם..."
  
  
  פתחתי את דלת המכונית ויצאתי.
  
  
  "על זה," אמרתי, "זה מה שאני סומך עליו. אני גם אסמוך עליך שתחכה לי בכיכר הקטנה ההיא שעברנו עד הבוקר. אם אני לא אצא עד אז, עזוב. . אתה יודע מה לעשות."
  
  
  גונזלס הנהן. הסתובבתי והלכתי עוד לפני שהוא הכניס את המכונית להילוך.
  
  
  "בואנה סוארטה," שמעתי את קולו השקט מאחורי.
  
  
  בהצלחה.
  
  
  אני צריך את זה.
  
  
  
  פרק שביעי
  
  
  הצרעת היה בניין גוץ, כבד ומכוער של טיח מתפורר שמישהו צבע באדום עז, מה שהפך אותו למכוער עוד יותר. הוא היה בגובה שתי קומות, והחלונות בכל קומה היו מכוסים בתריסי עץ כבדים, סגורים היטב גם בחום הקריבי. מצאתי את הפעמון בצד דלת העץ ומשכתי בחוזקה. שמעתי צלצול מתכתי חזק בפנים, ואז דממה. משכתי שוב. שוב מרעיש. ואז צעדים. הדלת נפתחה קלות, ופנים נשיות רזות ומנומנמות הביטו החוצה.
  
  
  "מה אתה רוצה?" – שאלה בעצבנות בספרדית.
  
  
  "אני ד"ר ג'ונתן מילר," עניתי בהחלטיות בספרדית החלודה משהו, אך די רהוטה. "אני כאן כדי לראות את המטופלת של דיאז."
  
  
  היה אמור להיות חולה בצרעת בשם דיאז. זה היה אחד השמות הנפוצים ביותר בפורטו ריקו.
  
  
  "אתה בא לראות מטופל בשעה הזו?" – אמרה האישה נרגזת עוד יותר.
  
  
  "אני מניו יורק," אמרתי. "אני כאן רק כמה ימים. אני עושה טובה למשפחת דיאז. אין לי זמן אחר. בבקשה תן לי להיכנס, סניורה. אני חייב לחזור למרפאה שלי עד מחר."
  
  
  האישה היססה.
  
  
  "סניורה," אמרתי ונתתי בקולי נימה חדה של חוסר סבלנות, "את מבזבזת את הזמן שלי. אם אתה לא נותן לי להיכנס, קרא למישהו בעל סמכות."
  
  
  "אין פה אף אחד אחר בלילה," היא אמרה עם שמץ של אי ודאות בקולה. היא הציצה בתיק הרופא שלי. "יש רק שתי אחיות תורניות בבית החולים. יש לנו מעט מאוד עובדים".
  
  
  "הדלת, סנורה," אמרתי בחדות.
  
  
  לאט לאט, בחוסר רצון, היא פתחה את הדלת וצעדה הצידה כדי להכניס אותי, ואז סגרה ונעלה אותה מאחורי.
  
  
  "איזה דיאז אתה רוצה? פליפה או אסטבן?
  
  
  "פליפה," אמרתי והסתכלתי סביב החדר הגדול, מרופד בארונות תיוק עתיקים ומרוהט בשני שולחנות מתכת רעועים וכמה כיסאות. ריח חזק של חומר חיטוי וריח קלוש אך מובחן של בשר אדם מתכלה.
  
  
  "פליפה דיאז נמצא באגף המערבי עם קופסאות מיוצבות. אבל אני לא יכול לקחת אותך לשם. אני חייבת להישאר ליד הדלת," אמרה האישה. היא ניגשה לשולחן, פתחה את המגירה והוציאה צרור מפתחות. "אם אתה רוצה ללכת, אתה צריך ללכת לבד."
  
  
  "בואנו," אמרתי, "אני אלך בעצמי.
  
  
  הושטתי את ידי למפתחות. האישה החזיקה אותם. הסתכלתי על היד שלה והדחקתי אנחה. רק האגודל וסנטימטר של האצבע המורה נמשכו מכף היד.
  
  
  האישה לכדה את עיני וחייכה.
  
  
  "שום דבר כזה, סניור," היא אמרה. "המקרה שלי התייצב ואני לא מדבק. אני אחד מבני המזל. איבדתי רק כמה אצבעות. עם אחרים כמו פליפה..."
  
  
  הכרחתי את עצמי לקחת את המפתחות מהיד הזו והתקדמתי לעבר הדלת בקיר הרחוק.
  
  
  "דיאז במיטה שתים עשרה, ממש מול הדלת," אמרה האישה מאחורי כשפתחתי את הדלת. "וסניור, תיזהר לא להיכנס לאגף הדרומי. המקרים שם מאוד מדבקים".
  
  
  הנהנתי ויצאתי לחצר, סוגר את הדלת מאחורי. האור החשמלי העמום בקושי האיר את החצר החשופה והמלוכלכת עם כמה עצי דקל צנומים וכמה שורות של ספסלים.
  
  
  
  החלונות בצד הזה היו פתוחים, חשוכים, ויכולתי לשמוע נחירות, אנחות, שיעול וכמה גניחות. חציתי במהירות את החצר לכיוון האגף המערבי, ואז פתחתי את הדלת עם מפתח ברזל גדול.
  
  
  הריח פגע בי כמו פטיש. זה היה סמיך וכבד, היה לו ריח של בשר אדם נרקב, ריח של גופה מתכלה בחום. שום חומר חיטוי בעולם לא הצליח להסתיר את הריח, ונאלצתי להילחם בגל של בחילה ששטף אותי. ברגע שהייתי בטוח שלא אהיה חולה, שלפתי פנס עיפרון מהכיס שלי והעברתי את הקורה על פני החדר החשוך. שורות של גופות שוכבות על עריסות, מצטופפות בתנוחות שינה מביכות. פה ושם נפערה עין והביטה בי בזהירות. כיוונתי את הקורה למיטה ממש מול הדלת והלכתי בשקט את החדר. הדמות על המיטה משכה את הסדין מעל ראשו. ממקום כלשהו מתחת לסדינים נשמע קול נחירות מגורגר. הושטתי יד ורעדתי בכתף אחת.
  
  
  "דיאז!" – לחשתי בחדות. "תתעורר! דיאז!"
  
  
  הדמות זזה. לאט לאט הופיעה יד אחת ומשכה את הסדינים. הראש הסתובב והפנים נראו.
  
  
  בלעתי חזק. זה היה פנים מסיוט. לא היה אף, ואוזן אחת הפכה לגוש בשר רקוב. חניכיים שחורות הביטו בי היכן שה-HP העליון היה מדולדל. הזרוע השמאלית הייתה גדם, מקומטת מתחת למרפק.
  
  
  "קומו?" – שאלה דיאז בצרידות, מביטה בי מנומנמת. "Qué quière?"
  
  
  הושטתי יד לתוך הז'קט שלי והדפתי את תעודת הזהות שלי.
  
  
  "מפקח מילר, מחלקת המכס של סן חואן," אמרתי. "אתה מבוקש לחקירה."
  
  
  הפנים המעוותות הביטו בי בחוסר הבנה.
  
  
  "תתלבשי ותצאי," אמרתי בחדות. "אין צורך להעיר את כולם כאן."
  
  
  הוא עדיין נראה מבולבל, אבל הוא קילף לאט את הסדין וקם. הוא לא היה צריך ללבוש בגדים. הוא ישן בו. הוא עקב אחריי על פני הרצפה ויצא מהדלת אל החצר, שם עמד ומיצמץ לעברי בחושך למחצה.
  
  
  "אני לא אבזבז את זמני, דיאז," אמרתי. "קיבלנו מידע שרשת מבריחים פועלת דרך המצורע. מצד אחד מאחסנים כאן סחורות מוברחות. סמים. ולפי המידע שלנו, אתה תלוי באוזניך בכל דבר".
  
  
  "קומו?" – אמר דיאז, מבטו המבוהל מפנה את מקומו למבטו ישנוני. "הַברָחָה? אני לא מבין על מה אתה מדבר".
  
  
  "אין טעם להעמיד פנים שאתה טיפש," התפרצתי. "אנחנו יודעים מה קורה, ואנחנו יודעים שאתה מעורב. עכשיו אתה מתכוון לשתף פעולה או לא?"
  
  
  "אבל אני אומר לך, אני לא יודע כלום," אמרה דיאז. "אני לא יודע כלום על סמים או סמים כאן או בכל מקום אחר".
  
  
  הסתכלתי עליו. לא אהבתי לעשות את מה שהייתי צריך לעשות אחר כך, אבל עשיתי את זה.
  
  
  "דיאז," אמרתי באיטיות, "יש לך ברירה. אתה יכול לשתף איתנו פעולה ולצאת לחופשי, או שאני יכול לעצור אותך כאן ועכשיו. זה אומר שאני אשלח אותך לכלא. כמובן, בבידוד, שכן לא יכול להיות מצורע בין שאר האסירים. וכנראה להרבה זמן, שכן עלול לקחת לנו הרבה זמן לפתור את המקרה הזה בלעדיך. ובמהלך הזמן הזה, כנראה שלא נוכל לספק את התרופה הדרושה לך כדי לעצור את המחלה".
  
  
  אימה הבזיקה בעיניה של דיאז.
  
  
  "לא!" הוא התנשף, "אתה לא יכול לעשות את זה! אני אמות! נורא! אני נשבע לך על הקבר של אמא שלי, אני לא יודע כלום על..."
  
  
  "זו בחירה שלך, דיאז," אמרתי בזעף. "ועדיף שתעשה את זה עכשיו."
  
  
  פניה המרוטשות של דיאז החלו להזיע. הוא רעד.
  
  
  "אבל אני לא יודע כלום!" - הוא התחנן. "איך אני יכול לעזור לך אם אני..."
  
  
  הוא עשה הפסקה. העצבים שלי היו מתוחים. זה יכול להיות מה שתפסתי.
  
  
  "רגע," הוא אמר לאט. "לַחֲכוֹת. אולי…"
  
  
  אני חיכיתי.
  
  
  "לפני כמה חודשים", אמר, "זה קרה לפני כמה חודשים. היו כאן זרים. לא מצורעים. לא רופאים. אבל הם הסתירו משהו, או אולי מישהו".
  
  
  "מחביא את זה, או אותו, איפה?" – דרשתי.
  
  
  "לאן שאף אחד לא יסתכל. במחלקה למחלות זיהומיות".
  
  
  "קדימה," אמרתי.
  
  
  "הם עזבו אחרי כחודש. לוקחים איתם את כל מה שהסתירו. זה כל מה שאני יודע, אני נשבע לך בכבודה של אמי".
  
  
  "אני צריך מידע נוסף, דיאז," אמרתי בתקיפות. "מאיפה הם השיגו את מה שהם החביאו?"
  
  
  "אני לא יודע, אני נשבע, אם הייתי יודע, הייתי אומר לך. אבל…"
  
  
  הוא עשה הפסקה. דאגה הופיעה בעיניו.
  
  
  "תמשיך," דרשתי.
  
  
  "חורחה. חורחה צריך לדעת. הוא מצורע, אסיר."
  
  
  
  
  , העובדת כאחות באגף הזיהומי. הוא היה רואה הכל, אולי שומע משהו בעל ערך עבורך. אבל…"
  
  
  "אבל מה?"
  
  
  "היינו צריכים ללכת לאגף ההדבקה כדי לדבר איתו. בשבילי זה כלום. אבל בשבילך..."
  
  
  הוא לא היה צריך לסיים את המשפט. ידעתי את הסכנה. אבל ידעתי גם מה אני צריך לעשות.
  
  
  "אתה יכול להביא לי שמלה סטרילית, כפפות, כובע, את כל התלבושת?"
  
  
  דיאז הנהנה.
  
  
  "תעשה את זה," אמרתי בקצרה. "ומהר".
  
  
  הוא נעלם לתוך הבניין והופיע שוב כעבור כמה דקות, כשהוא נושא את מה שביקשתי. כשלבשתי את החלוק, הכובע, מסכת המנתח והכפפות שלי, הוא דחף לעברי זוג נעליים.
  
  
  "אתה צריך להשאיר את הנעליים שלך בדלת. כל הדברים האלה יעקרו כשתורידו אותם שוב".
  
  
  עשיתי כדבריו, ואז עברתי את החצר, מחזיק את המגפיים שלי ביד.
  
  
  "אתה יכול להביא את המפתח לאגף הדרומי?" שאלתי.
  
  
  דיאז חייך קלות, שפתו העליונה החסרה הפכה להעוויה איומה.
  
  
  "זה נעול רק מבחוץ, סניור," אמר. "להרחיק את המצורעים. זה לא קשה לשמור על אחרים".
  
  
  דיאז פתחה את הבריח על דלת עץ כבדה אחרת וצעדה הצידה כדי לאפשר לי לעבור קודם. סימנתי לו בפתאומיות ללכת קדימה. שוב חדר חשוך, אבל הפעם עם תאורה בקצה אחד, שבו ישב אדם בלבן ליד שולחן, מניח את ראשו בידיו, ישן. שוב שורות של עריסות, דמויות מביכות. אבל כאן חלקם התפתלו מכאבים. מכאן ומשם נשמעו גניחות פתאומיות. הריח היה אפילו יותר גרוע מאשר באגף המערבי. דיאז הלכה במעבר לעבר האיש הלבן, הביטה בו בזהירות, ואז הרימה את ראשו בשיערו.
  
  
  "חורחה," הוא אמר בעצבנות. "חורחה. תתעורר. הסניור רוצה לדבר איתך."
  
  
  עיניו של חורחה נפערו קלות, הוא הביט בי בחוסר ריכוז, ואז ראשו נפל לידיו. חלק מהלחי השמאלית שלו נעלם וחשף עצם לבנה.
  
  
  "איי," הוא מלמל. "כל כך יפה. וכל כך אמיץ לעבוד עם מצורעים. כל כך יפה".
  
  
  דיאז הביטה בי והתכווצה.
  
  
  "שיכור," הוא אמר. "הוא מנצל את המשכורת שלו כדי להשתכר כל לילה".
  
  
  הוא הרים את ראשו של חורחה שוב והטיף לו סטירה גסה על לחיו הרקובה. חורחה התנשף מכאב. עיניו התרחבו והתמקדו.
  
  
  "אתה צריך לדבר עם הסניור, חורחה," אמרה דיאז. "הוא מהמשטרה, משטרת המכס".
  
  
  חורחה בהה בי, מרים את ראשו במאמץ ברור.
  
  
  "משטרה? למה?"
  
  
  יצאתי מחוץ לדיאז והפכתי את תעודת הזהות שלי. אצל חורחה.
  
  
  "למידע," אמרתי. "מידע על מי הסתתר כאן, מי הם ולאן הם הלכו כשהם עזבו מכאן".
  
  
  למרות שהוא היה שיכור, לחורחה היה מבט ערמומי בעיניים.
  
  
  "אף אחד לא מתחבא כאן. יש כאן רק מצורעים. מדבק. מסוכן מאוד. אתה לא צריך להיות כאן."
  
  
  החלטתי להתמודד עם חורחה קצת אחרת מאשר עם דיאז.
  
  
  "יש פרס על מידע," אמרתי לאט וברור, והוצאתי את הארנק. ראיתי את עיניו של חורחה מתרחבות מעט כששלפתי חמישה שטרות של עשרים דולר. "מאה דולר. שולם מיד".
  
  
  "איי," אמר חורחה. "הייתי רוצה כל כך הרבה כסף, אבל..."
  
  
  "אין ממה לפחד. אף אחד לעולם לא יידע מה אמרת לי חוץ מדיאז. ודיאז יודעת טוב יותר מלדבר."
  
  
  מבטו של חורחה היה נעוץ בכסף שבידי. החלקתי אותו על השולחן. חורחה ליקק את שפתיו, ואז לפתע תפס את הכסף.
  
  
  "אני לא יודע מי הם," אמר במהירות, "אבל הם לא היו היספנים. היו שלושה מהם. הם הגיעו בן לילה והסתגרו בחדר ריק בחלק האחורי של האגף. יותר משתיים. הם לא הופיעו במשך שבועות. מצורע עם חולה שנעצר הביא להם אוכל פעמיים ביום. המצורע הזה הוא שעיקר את החדר בלילה לפני שהגיעו. ואז לילה אחד הם עזבו באותה פתאומיות שבאו. גם המצורע נעלם, אבל מאוחר יותר נודע לנו שגופתו נמצאה במרחק כמה רחובות משם. הוא נחנק".
  
  
  "היה לך מושג לאן הם הלכו מכאן?" – דרשתי.
  
  
  חורחה היסס.
  
  
  "אני לא בטוח, אבל אני חושב - פעמיים, כשהמצורע נכנס לחדר עם האוכל, אני חושב ששמעתי את אחד הגברים אומר משהו על מרטיניק."
  
  
  משהו צחק לי במוח.
  
  
  מרטיניק. הַר גַעַשׁ.
  
  
  לפתע נפתחה דלת בקיר מאחורי חורחה. עברה בו דמות, לבושה כמוני, בשמלה סטרילית, מסכה, כיפה וכל השאר. חורחה הסתובב למחצה, הסתכל ואז חייך.
  
  
  "בואנוס נוצ'ס, סנוריטה," הוא אמר. ואז אני חושב שחלק מהשכרות חזרה לקולו. "כל כך יפה, כל כך צ'ינטה קטנה וחמודה, והיא באה לעזור למצורעים. רק הגיע."
  
  
  
  
  
  צ'יניטה. סִינִית.
  
  
  מעל החלק העליון של המסכה הכירורגית, עיניים מזרחיות עם שני עפעפיים הביטו בי ישר.
  
  
  העיניים המזרחיות הכל כך מוכרות כפולות מכסים.
  
  
  "ברוך הבא למסיבה, קרטר," היא אמרה.
  
  
  הבטתי בה בעגמומיות.
  
  
  "בשבילך, לי צ'ין," אמרתי, "המסיבה הסתיימה."
  
  
  התקדמתי לעברה. היא הרימה את ידה.
  
  
  "אל תעשה טעויות שאתה תתחרט עליו," היא אמרה. "יש לנו…"
  
  
  קולה מת באמצע המשפט וראיתי את עיניה נפערות לפתע מפחד.
  
  
  "עֶגלוֹן!" היא צעקה. "מאחוריך!"
  
  
  הסתובבתי. הבקבוק של חורחה פספס את הגולגולת שלי בסנטימטרים, התנפץ על השולחן בידו. שבריר שנייה לאחר מכן, צ'ופ הקראטה שלי פגע בו בבסיס צווארו ופספס. הוא נפל על הרצפה כמו בול עץ כרות. אפילו כשהוא נפל, שמעתי שוב את קולו של לי צ'ין. הפעם הוא היה חלק, יציב ורגוע קטלני.
  
  
  "הדלת," היא אמרה. "ומשמאלך."
  
  
  היו שלושה מהם ליד הדלת. באור הצללים העמום יכולתי לראות איברים גרוטסקיים, מעוותים, פנים עם תווי פנים מחורצים, ארובות עיניים ריקות, זרועות גדומות. יכולתי גם לראות נצנוץ של שני סכינים וחתיכת צינור עופרת קטלנית כשהם נעו לעברי באיטיות.
  
  
  אבל הדמויות משמאל הן שהעבירו צמרמורת על עמוד השדרה שלי. היו חמישה, שישה, אולי יותר, וכולם קמו ממיטותיהם כדי לגלוש בזהירות לעברי.
  
  
  אלה היו מצורעים עם מחלות זיהומיות. וגופם העירום למחצה התקרב יותר ויותר, מכוסה בגידולים כיבים לבנים מבצבצים נורא מהבשר החולה.
  
  
  לי צ'ין ניגשה לצדי.
  
  
  "אחד מהפילוסופים המערביים שלך העיר פעם," היא אמרה בשלווה, כמעט בשיחה, "שהאויב של האויב שלי הוא החבר שלי. אתה מסכים?"
  
  
  "בשלב הזה," אמרתי, "בהחלט."
  
  
  "אז בואו נגן על עצמנו," היא אמרה, וגופה התכופף קלות, זרועותיה מחליקות קדימה במה שזיהיתי מיד כתנוחת קונג פו קלאסית.
  
  
  מה שקרה אחר כך קרה כל כך מהר שבקושי יכולתי לעקוב אחריו. הייתה תנועה פתאומית בקבוצת המצורעים ליד הדלת, והבזק בהיר של להב סכין הבזיק באוויר. הסתובבתי הצידה. לי צ'ין לא זז. אחת מידיה זינקה למעלה, הסתובבה, יצרה פרבולה מהירה, והסכין החלה לנוע שוב - לעבר האיש שזרק אותה. הוא פלט צרחה שהסתיימה בנשימה כשהלהב פילח את צווארו.
  
  
  ברגע הבא התפוצץ החדר בתנועה כאוטית. המצורעים התקדמו בקבוצה ומיהרו לעברנו. רגלי הימנית עפה החוצה ומצאה סימן בבטן של תוקף אחד כשדחפתי את אצבעותיי הנוקשות קדימה לתוך מקלעת השמש של אחר. צינור עופרת שרק מעבר לכתפי. הוגו היה בידי, והאיש עם צינור העופרת הפיל אותו כשהלהב הקטלני צלל לתוך צווארו. דם זלג מעורק הצוואר כמו מזרקה. לידי, גופה של לי צ'ין נע בתנועה זורמת ומתפתלת, זרועותיה מתפתלות ונופלות כשגופה התנדנד בצורה גרוטסקית באוויר ונפלה מקומטת כשראשה בזווית בלתי אפשרית.
  
  
  "זה לא מועיל, קרטר," שמעתי את קולה של דיאז מקרקר מאיפשהו בחושך. "הדלת נעולה מבחוץ. לעולם לא תצא עכשיו. אתה תהפוך למצורע כמונו".
  
  
  חתכתי את הוגו באוויר מולי, דוחפת בידיי את שני המצורעים העירומים למחצה.
  
  
  "הבגדים שלך," אמרתי ללי צ'ין. "אל תיתן להם לקרוע את הבגדים שלך או לגעת בך. הם מנסים להדביק אותנו".
  
  
  "אתה הולך להירקב בדיוק כמונו, קרטר," נשמעה שוב הקרקור הצרודה. "אתה והקטן תיקנו את זה. בשרך ייפול מ..."
  
  
  הצעקה הסתיימה בנשימה כשלי צ'ין כופף, הסתובב, נפל לאחור, תופס את המהלכים, ושלח את גופתו של דיאז לכיוון הקיר בכוח של מעוט. עיניו הלבינו ואז נעצמו כשהוא נפל. באותו רגע, הרגשתי איך יד של מישהו תופסת לי את הגב ושמעתי קול הקאות. הסתובבתי מסביב, תופסת את גבו של המצורע ביד אחת מכוסה כפפה כשהוגו נחבט במקלעת השמש שלו בזווית כלפי מעלה. הוא התקמט, דם זרם מפיו. חתיכה מהשמלה הסטרילית שלי עדיין הייתה אחוזה בידו. כשהסתובבתי, הבחנתי בלי צ'ין זוחל מתוך כריעה נוספת של חתול, וגופו של המצורע נופל על הקיר. גם השמלה שלה נקרעה. לשבריר שנייה נפגשו עינינו, ובטח עלתה בנו אותה מחשבה באותו הזמן.
  
  
  "הדלת," אמרתי.
  
  
  היא הנהנה קלות וגופה הפך שוב לחתול. ראיתי אותה קופצת על השולחן שחורחה השתמש בו.
  
  
  
  
  לאחר מכן ביצע טיסה בלתי אפשרית מעל ראשיהם של שלושת התוקפים ונחת ליד הדלת. הלכתי ממש מאחוריה, השתמשתי בהוגו כדי לפנות את הדרך. כשעמדנו יחד ליד הדלת, נותרו לנו רק כמה שניות לפני שהמצורעים תקפו אותנו שוב.
  
  
  "יַחַד!" - נבחתי. עַכשָׁיו!"
  
  
  הרגליים שלנו ירו בו-זמנית, כמו שני אילי חבטות. הייתה התרסקות, אבל הצירים החזיקו. שוב. ההתרסקות הייתה חזקה יותר. שוב. הדלת קפצה מציריה, ומיהרנו דרכה אל החצר, ידיים מרוטות מושטות אלינו, אוחזות בבגדים שלנו, ריח בשר גוסס נכנס אל נחירינו.
  
  
  "דלת למשרד!" שמעתי את לי צ'ין צורח. "לִפְתוֹחַ!"
  
  
  שמעתי קול רגליים ריצות על האדמה היבשה בחצר בזמן שהמצורעים רדפו אחרינו בקבוצה. השפשפות של המנתחים היו בדרך, והם התקרבו אלינו במהירות. השקעתי כל פיסת אנרגיה אחרונה בפרץ מהירות אחרון, ראיתי את לי צ'ין עושה את אותו הדבר מאחורי, מיהרתי דרך הדלת הפתוחה אל המשרד. מאחורי, דמותו של לי צ'ין הפכה לטשטוש של מהירות כשסגרתי את הדלת בטריקת יד, תוך שאני נוגעת באכזריות על משקל הגופות המתקרבות. לרגע הרגשתי שהדלת שוב נפתחה. ואז פתאום הוא נסגר ויריתי במנעול. היה רעש של קולות בצד השני של הדלת, ואז דממה.
  
  
  לי צ'ין עמדה לידי.
  
  
  "תראה," היא אמרה והצביעה על אחת מפינות החדר.
  
  
  האישה שהכניסה אותי שכבה בערימה, ללא ניע. היה קל להבין מדוע. גרונה נחתך מאוזן לאוזן. לידה מונח מכשיר טלפון, החוט שלו נתלש מהקיר.
  
  
  "המצורעים שתקפו אותנו בוודאי קיבלו תשלום מהצד"ל", אמרתי. "האישה הזו בבירור לא קיבלה שכר. היא כנראה לא ידעה על זה כלום. כששמעה את קרבות היד ביד באגף ההדבקה, היא בוודאי ניסתה להתקשר למשטרה ו..."
  
  
  "והיא עשתה את הטעות והשאירה את הדלת לחצר פתוחה כשהיא עשתה זאת," סיימה לי צ'ין.
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "אבל אין ערובה שאחד המצורעים לא השתמש בטלפון כדי להזעיק תגבורת של צד"ל. ואני לא הולך להיות כאן כשהם יגיעו. אנחנו הולכים לעזוב מכאן עכשיו. וביחד. יש לך קצת הסבר לעשות."
  
  
  "כמובן," אמר לי צ'ין בשלווה. "אבל מה עם הבגדים שלנו?"
  
  
  המעילים של שני המנתחים שלנו נקרעו. תחתונים היו מלוכלכים. זה היה די ברור מה צריך לעשות.
  
  
  "סטריפטיז," ציוויתי, והתאמתי את מעשיי למילים שלי.
  
  
  "את כל?" – שאל לי צ'ין בחשדנות.
  
  
  "זהו," אמרתי. "אלא אם כן אתה רוצה להתעורר יום אחד ולגלות שהאצבעות שלך נופלות."
  
  
  "אבל לאן נלך? בלי בגדים..."
  
  
  "מישהו מחכה לי במכונית. רק כמה רחובות מכאן," הבטחתי לה.
  
  
  לי צ'ין הרימה את מבטה מפתיחת החזייה שלה.
  
  
  "כמה בלוקים!" היא אמרה. "אתה לא מתכוון שאנחנו הולכים ל..."
  
  
  הנהנתי, יצאתי מהמכנסיים הקצרים והתקדמתי לעבר דלת הכניסה.
  
  
  "מוּכָן?"
  
  
  לי צ'ין, זרקה הצדה חתיכה מהתחתונים שלה, נראתה ספקנית, אבל הנהנה. תפסתי את ידה ופתחתי את דלת הכניסה.
  
  
  "בוא נרוץ!"
  
  
  אני אוהב לחשוב שהיינו השחקנים הראשונים של סן חואן.
  
  
  
  פרק שמיני
  
  
  גונזלס נמנם. כשהתעורר מהנקישות שלי על החלון, הוא מצא ניק קרטר עירום עומד זרוע בזרוע עם אישה סינית יפהפייה ועירומה במיוחד, הלסת שלו נשמטה עד לנעליו. במשך זמן מה הוא לא עשה דבר מלבד לצפות. ולא עליי. לא יכולתי להאשים אותו. לי צ'ין הייתה קטנה, כמעט זעירה, אבל כל סנטימטר בגופה היה פרופורציונלי מושלם. שיער שחור ג'וני נפל על שדיה הקטנים והמוצקים עם כתר גדול ופטמות זקופות. ירכיה ורגליה היו חלקות, בטנה אסופה ומעוקלת. פניה הודגשו על ידי אף בובה מושלם, וכשהיא משכה את שפתיה המוגדרות היטב הצדה, שיניה הסתנוורו. קשה היה להאמין שהבחורה הזו היא מאסטר קונג פו - או שמא עלי לומר, מאהבת - שיכולה להתמודד עם כל מספר של גברים בקרב יד ביד. לא שהתכוונתי לשכוח את זה.
  
  
  דפקתי שוב על החלון, הוצאתי את גונזלס ממבט הטראנס שלו.
  
  
  "גונזלס," אמרתי, "אם לא אכפת לך להפריע ללימודי החינוך הגופני שלך, אודה לך אם תפתח את הדלת. ואני חושב שהגברת תעריך את הז'קט שלך."
  
  
  גונזלס מיהר אל ידית הדלת.
  
  
  "הדלת," הוא אמר. "כן. בְּהֶחלֵט. דלת. בְּלֵיזֶר. בְּהֶחלֵט. אשמח מאוד לתת לגברת את הדלת שלי. אני מתכוון לז'קט שלי."
  
  
  זה לקח כמה שניות של בלבול, אבל לבסוף הדלת נפתחה ולי צ'ין היה מכוסה מכתפיים ועד ברכיים על ידי הז'קט של גונזלס. יש לי
  
  
  
  
  גלימה שבהתחשב בקומה הנמוכה של גונזלס, בקושי הגיעה לירכיים.
  
  
  "בסדר," אמרתי, נכנסתי למושב האחורי עם לי צ'ין, מניחה זמנית את וילהלמינה והוגו בכיסי המעיל של גונזלס ומתעלמת מתשוקתו הבלתי נאמרת אך הנואשת בעליל לדעת מה קרה. "בוא נסתלק מכאן לעזאזל. אבל אנחנו עדיין לא חוזרים למלון. פשוט תסתובב קצת. לגברת הקטנה הזאת יש משהו להגיד לי."
  
  
  "כמובן," אמרה לי צ'ין בשלווה. היא חיטטה בכיסי הז'קט של גונזלס עד שמצאה חפיסת סיגריות, הציעה לי אחת, וכשסירבתי, היא הדליקה אחת לעצמה ולקחה גרירה עמוקה. "איפה להתחיל?"
  
  
  "בתחילה. מהיסודות כאילו, מה בדיוק אתה מנסה לעשות ולמה?"
  
  
  "בסדר גמור. אבל אתה לא חושב שאדם שנוהג צריך להסתכל מולו לעתים קרובות יותר ממה שהוא מסתכל במראה האחורית?"
  
  
  "גונזלס," אמרתי באזהרה.
  
  
  גונזלס העיף מבט אשם בכביש והמשיך בנסיעה במהירות של כעשרים מייל לשעה.
  
  
  "אתה יודע משהו על צ'יינה טאון?" – שאלה לי צ'ין.
  
  
  "מישהו יודע משהו על צ'יינה טאון אלא אם כן הם סינים אתניים?"
  
  
  "נקודה טובה," חייך לי צ'ין. "בכל מקרה, אני בתו של לונג צ'ין. אני גם הילד היחיד שלו. Lung Chin הוא ראש משפחת Chin, או שבט Chin אם תרצו. זו שבט גדול, ולא אכפת לי שהיא עשירה מאוד. יש לו תחומי עניין עסקיים רבים ושונים, לא רק בצ'יינה טאון של ניו יורק, הונג קונג וסינגפור, אלא בכל העולם. מכיוון שלאבי לא היו ילדים אחרים, במיוחד לא בנים, גדלתי וחונכתי לדאוג לאינטרסים של שבט הסנטר, באשר הם ובאשר הם. בכל מקרה, יכולתי לעשות את זה".
  
  
  "כולל שימוש מושכל בכושר אומנויות לחימה?"
  
  
  "כן," לי צ'ין הנהן. "ולומד מדעי הרוח בוואסר. ולימוד הטכנולוגיה בכלל ב-MIT."
  
  
  "עלמה בעלת השכלה רחבה," הערתי.
  
  
  "אני אמור להיות כזה. התפקיד שלי כרגע הוא, ובכן, אפשר לקרוא לזה פותר בעיות עבור השבט. כשמשהו משתבש או שיש איום על האינטרסים של החמולה, היכן ומה שזה לא יהיה, שלי המשימה היא להתערב ולתקן את המצב".
  
  
  "מה כרגע לא עובד חלק או נמצא בסכנה?" – שאלתי, כבר בטוח בתשובה.
  
  
  "קדימה, קרטר," היא אמרה. "אולי ניחשתם את זה עד עכשיו. לשבט יש אינטרסים רציניים בנפט ונצואלה. וגם נפט בכמה מקומות אחרים בדרום אמריקה. וה-SLA מאיים להרוס אסדות נפט בים ובתי זיקוק במעלה ובמורד החוף. נכון? "
  
  
  "טוב מאוד," אמרתי בעגמומיות. "מעודכן מאוד. אני לא חושב שאתה רוצה לספר לי למה אתה כל כך מעודכן?"
  
  
  "כמובן שלא," היא ענתה בעליזות. "יותר ממה שאני יכול לספר לך זה איך גיליתי שפגשת את מישל דורוך בטנג'יר, ולמדת את זה בזמן כדי להשגיח עליך משם. בוא נגיד ששבט הסנטר גדול, ויש לו הרבה אוזניים. הרבה מקומות ".
  
  
  "כולל אוזניים אלקטרוניות שהוכנסו לסיגריות," הזכרתי לה.
  
  
  "כן," היא ענתה ביובש. "היית הרמז היחיד שלי למקום הימצאו של דורוך. לא יכולתי להסתכן בלאבד אותך. ושנינו יודעים היטב שפרננד דורוך הוא המפתח לכל איום ה-SLA. בכל מקרה, עכשיו כששנינו יודעים איפה הרופא היקר שלנו. המוות נחטף לאחר שהוסתר בצרעת..."
  
  
  "רגע," קטעתי בחדות. "איפה בדיוק אתה חושב שזה נלקח?"
  
  
  "קדימה, קרטר. אתה שוב משחק איתי משחקים," היא אמרה בחוסר סבלנות. "שמעתי את מה שחורחה אמר כמוך. למה אתה חושב שטסתי לכאן והופעתי כאחות ברגע שהבאג שלי קלט את השיחה שלך עם בתו של דורוך - ממש לפני שעישנת אותו מכלל פעולה. איך היה הטעם "
  
  
  "עבירה," אמרתי. "אבל לא ענית על השאלה שלי."
  
  
  חורחה אמר: "מרטיניק. המילה האחרונה של חברך אחמד הייתה "וולקן". אפשר לצטט לך את ספר ההדרכה?" האי מרטיניק הקאריבי הצרפתי הוא ביתו של הר געש רדום, כנראה כבוי, Mont Pelee. מסקנה: Duroch ומטה OAS ממוקמים במכתש מונט פלה במרטיניק או בסמוך לו".
  
  
  קיללתי בשקט. הילדה הזו הייתה טובה.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "עבודת הבילוש שלך יסודית. ואתה מתמודד היטב עם בעיות קשות. אבל עכשיו, חגב קטן, הגיע הזמן שתנטוש את התמונה הגדולה. אתה יכול לייצג את האינטרסים של החברה. שבט צ'ין, אבל אני מייצג את האינטרסים של ארצות הברית, שלא לדבר על כל מדינה אחרת המייצרת נפט בחצי הכדור הזה. זה עניין של עדיפות.
  
  
  
  זה ברור? "
  
  
  "אבל זה הכל," אמרה לי צ'ין, והשליכה את בדל הסיגריה שלה מהחלון. "האינטרסים שאני משרת והאינטרסים שאתה משרת אינם מנוגדים. שנינו רוצים את אותו הדבר - להשבית את מעגלי ה-OAS. ושנינו יודעים שעלינו לפעול באותו אופן כדי לשחרר את דורוך. מסקנה: הגיע הזמן להתאחד".
  
  
  "תשכח מזה," אמרתי. "אתה פשוט תעשה דברים מסובכים יותר."
  
  
  "כמו שעשיתי בצרעת?" – שאל לי צ'ין והביט בי בערמומיות. "תקשיב, קרטר, אני יכול לעזור בעניין הזה, ואתה יודע את זה. בכל מקרה, אתה לא יכול למנוע ממני לעשות את זה. אני יותר ממתאים לכל מי שתוכל לנסות להשאיר אותי שבוי, ואם היית עוצר אותי זה פשוט היה מקשה עליך".
  
  
  הסתכלתי מהחלון לרגע וחשבתי. מה שהיא אמרה היה נכון. כנראה לא יכולתי למנוע ממנה לעשות את זה. היא כנראה ישבה שם עכשיו וחשבה על איזו דרך מוזרה לפגוע בציפורני הרגליים שלי אם אחליט לנסות את זה. מצד שני, אולי היא עבדה עבור האופוזיציה, למרות סיפורה הסביר למדי, ונחלצה לעזרתי במושבת המצורעים כדי לזכות בחסדי. אבל למרות זאת, עדיף שהיא תהיה במקום שבו אוכל לפקוח עליה עין מאשר לתת לה לזחול למקום מחוץ לטווח הראייה.
  
  
  "קדימה, קרטר," היא אמרה. "תפסיק לשבת שם ולנסות להיראות לא מובן. האם זו עסקה?
  
  
  "בסדר," אמרתי. "ראה את עצמך מועסק באופן זמני ב-AX. אבל רק כל עוד אתה מושך את משקלך."
  
  
  לי צ'ין הניפה את ריסיה והביטה בי הצידה.
  
  
  "תראה את הפתגם הסיני הישן," היא אמרה במבטא הצרוד ביותר ששמעתי מאז צ'ארלי צ'אן.
  
  
  "מה זה?" - אמרתי.
  
  
  "אי אפשר להחזיק אדם טוב כי כשהמצב נהיה קשה, זה הזמן שבו הם מתחילים ואני רק מתחיל להיאבק".
  
  
  "הממ" אמרתי. "קונפוציוס?"
  
  
  "לא. צ'יינה טאון היי, כיתה 67."
  
  
  הנהנתי באישור.
  
  
  "בכל מקרה, עמוק מאוד. אבל עכשיו, כשיש לנו את התרבות שלנו להיום, אני רוצה לדון איך אנחנו הולכים למרטיניק".
  
  
  כל ההבעה שלה השתנתה. היא הייתה כולה עסק.
  
  
  "אם את קוראת היטב את ספר ההדרכה שלך," אמרתי לה, "את יודעת שמרטיניק היא מחלקה מעבר לים של צרפת, בדיוק כפי שהוואי היא מדינה בארצות הברית. זה אומר שהחוקים והמינהל הם צרפתים..."
  
  
  "זה אומר," סיימה לי צ'ין עבורי, "שיכולים להסתנן על ידי חברי SLA."
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "משמעות הדבר היא שעלינו להיכנס למרטיניק ללא ידיעתם על הגעתנו. זה מעלה את בעיית התחבורה. מישל ואני מטיילים בסתר, אבל אנחנו לא יכולים להסתכן שהוא לא יהיה שם, במיוחד אחרי התקרית ההיא בצרעת".
  
  
  לי צ'ין ליטפה צד אחד של פניה מהורהר.
  
  
  "אז לא באוויר," היא אמרה.
  
  
  "לא," הסכמתי. "זהו אי הררי. המקום היחיד בו נוכל לנחות הוא בשדה התעופה ונצטרך לעבור מכס והגירה. מצד שני, למרות שיש רק מקום אחד לנחיתה של המטוס, יש מאות מקומות שגודלם קטן יחסית. סירה עלולה להטיל עוגן ולהישאר בלתי מזוהה במשך ימים."
  
  
  "אלא שהשכרת סירה תהיה דרך טובה לתת למספר העצום של האנשים באי הזה לדעת שאנחנו מתכננים טיול", אמר לי צ'ין בהיסח הדעת והדליק סיגריה נוספת של גונזלס.
  
  
  "אני מסכים," אמרתי. "אז אנחנו חושבים על השכרת סירה במקום לשכור אחת."
  
  
  "כמובן, ללא ידיעת הבעלים."
  
  
  "לא עד שנחזיר אותו עם תשלום עבור השימוש בו."
  
  
  לי צ'ין זרק אפר סיגריות מהחלון ונראה ענייני.
  
  
  "נצטרך לדון בנושא התשלום הזה, קרטר," אמרה. "הייתי קצת מופרז עם ההוצאות שלי לאחרונה."
  
  
  "אני אדבר עם רואה החשבון," הבטחתי לה. "בינתיים, שנינו צריכים לישון קצת. היום בלילה. אתה יודע איפה מזח היאכטות?"
  
  
  היא הנהנה.
  
  
  "יש בית קפה בקצה המזרחי שנקרא פוארטו ריאל." אני אפגוש אותך שם מחר בחצות. יש לך איפה להישאר עד אז?"
  
  
  "כמובן," היא אמרה. "שבט הסנטר..."
  
  
  "אני יודע אני יודע. שבט הסנטר הוא שבט גדול מאוד. בסדר, גונזלס יכול להוריד אותי ליד המלון שלי, ואז לקנות לך בגדים ולקחת אותך לאן שתרצה."
  
  
  "בסדר," היא אמרה וזרקה את בדל הסיגריה מהחלון. "אבל. קרטר, על הבגדים האלה..."
  
  
  "זה יעבור לחשבון שלי," הבטחתי לה.
  
  
  היא חייכה.
  
  
  מה לעזאזל. שווה לקנות בגד אחד כדי לראות איך הוא מושך אחרים.
  
  
  
  
  כשנכנסתי שוב לדירות סן ג'רונימו, היה עלות השחר ומישל עדיין ישנה שינה עמוקה. היא גם לא הייתה לבושה יתר על המידה אפילו לשינה. למעשה, כל מה שלבשה היה פינה של הסדין שכיסתה בצניעות כארבעה סנטימטרים של ירכה. התקלחתי בשקט אך ביסודיות, תוך שימוש בסבון קרבולי שהבאתי איתי במיוחד למטרה זו, ונשכבתי במיטה לידה. הייתי עייף. הייתי ישנוני. כל מה שרציתי לעשות זה לעצום עיניים ולנחור מכל הלב. לפחות זה מה שחשבתי, עד שמישל זזה, פקחה עין אחת, ראתה אותי, ופנתה ללחוץ את שדיה השופעים - כל כך בניגוד לשדיים הקטנים, המוצקים והעליזים של לי צ'ין - על החזה החשוף שלי.
  
  
  "איך זה היה?" – היא מלמלה, יד אחת החלה ללטף את גבי, עד בסיס צווארי.
  
  
  "חוץ מלהלחם בגדוד של מצורעים מדבקים חמושים בסכינים ובאלות, לא היה בזה כלום", השבתי, והתחלתי לחקור איזשהו אזור מעניין במו ידי.
  
  
  "את חייבת לספר לי על זה," אמרה מישל בצרידות, כל גופה כעת נלחץ אליי, נלחץ עלי.
  
  
  "אני אעשה את זה," אמרתי. ואז לא אמרתי שום דבר אחר במשך זמן מה, השפתיים שלי היו תפוסות בצורה אחרת.
  
  
  "מתי תספר לי?" - מילמלה מישל לאחר דקה.
  
  
  "מאוחר יותר," אמרתי. "הרבה יותר מאוחר."
  
  
  וזה היה הרבה יותר מאוחר. למעשה, באותו יום שוב שכבנו על החוף החולי הלבן, וספוגנו עוד קצת מהשמש הקריבית הלוהטת.
  
  
  "אבל האם אתה באמת סומך על הבחורה הסינית הזו?" שאלה מישל כשהיא מרחה שמן שיזוף חם על גבי, לשה את השרירים בכתפי.
  
  
  "כמובן שלא," אמרתי. "זו אחת הסיבות שאני מעדיף לקבל אותה, כדי שאוכל לפקוח עליה עין."
  
  
  "אני לא אוהב את זה," אמרה מישל. "היא נראית מסוכנת."
  
  
  "זה מי שהיא," אמרתי.
  
  
  מישל שתקה זמן מה.
  
  
  "ואתה אומר שהיא התפשטה מולך?" – שאלה לפתע.
  
  
  "ממש בתפקיד," הבטחתי לה.
  
  
  "כן!" היא נחרה. "אני חושב שהיא מומחית בכמה דברים מלבד קונג פו."
  
  
  צחקתי. "יהיה מעניין לדעת."
  
  
  "לא, כל עוד אני בסביבה, אתה לא!" - נבחה מישל. "אני לא אוהב את הרעיון שהיא איתנו."
  
  
  "כבר אמרת לי את זה," אמרתי.
  
  
  "טוב, אני אומרת לך שוב," היא ענתה בזעף.
  
  
  והיא אמרה לי שוב. כשאכלנו את הפיניה קולדה המחורבנים האלה לפני ארוחת הערב. וכאשר העמדנו פני אריות במהלך ארוחת הצהריים. וכשהיינו במונית אחרי ארוחת הצהריים, הלכנו לקזינו.
  
  
  "תראה," אמרתי לבסוף. "היא באה איתנו וזהו. אני לא רוצה לשמוע על זה שוב".
  
  
  מישל שקעה בשתיקה זועפת, שהפכה זועפת עוד יותר כשיצאנו מהקזינו ונכנסנו לרכב השכור שמסרתי. התעלמתי ממנה, התרכזתי בכל מה שיכולתי בנהיגה, במעבר ובסביבת סן חואן עד שהייתי בטוחה שאיבדתי מישהו שעלול לרדוף אחרינו. השעה הייתה כמעט חצות כשהחניתי את המכונית שלי כמה רחובות ממעגן היאכטות והחלפנו לסרבל ולסוודרים שהבאתי איתי בתיק.
  
  
  "איפה נפגוש את אלוף הקונג פו הזה שלך?" – שאלה מישל בעודי אוחזת בידה והובלתי אותה ברחובות השקטים האפלים אל בריכת השחייה עם היאכטה.
  
  
  "בשכונת עוני מלוכלכת, חשוכה וחסרת מוניטין לחלוטין," אמרתי לה בעליזות. "אתה תאהב את זה."
  
  
  פוארטו ריאל הייתה שכונת עוני אמיתית. וזה היה מלוכלך, חשוך ומגעיל ממש. זה היה גם מקום שבו אנשים התעסקו בעניינים שלהם וניסו לא להסתכל מקרוב על זרים. במילים אחרות, זה היה מקום המפגש הטוב ביותר שיכולתי לחשוב עליו. משכתי את וילונות החרוזים שהיו תלויים מעל הכניסה והבטתי אל תוך הפנים האפל והעשן. סרגל ארוך של אריחים סדוקים נמתח על פני החדר, וחצי תריסר דמויות מטומטמות שתו מאחוריו, חלקן שיחקו דומינו עם הברמן, חלקן פשוט בוהות בחלל. מול הבר, מול קיר גבס מתפורר, בכמה שולחנות רעועים התנהל משחק קוביות רועש, כמה שתיינים בודדים ושיכור אחד שממש בכה בבירה שלו. הכל הדיף ריח של בירה מעופשת, עשן סיגריות מעופש ורום. מישל העווה את פניו בגועל כשהובלתי אותה לשולחן.
  
  
  "זה יותר גרוע מטנג'יר," היא מלמלה אלי. "כמה זמן אנחנו צריכים לחכות לבחורה הזאת?"
  
  
  "עד שהיא תופיע," אמרתי. בדיוק התכוננתי ללכת לבר לשתות משהו כשאחד מהשותים הבודדים קם משולחן בקצה השני של החדר והתנודד לעברנו, נושא בקבוק וכמה כוסות. ברור שהוא היה שיכור ומזלזל עם הסרבל המלוכלך להפליא, מנוזל הצבע, סוודר הצמר הקרוע וכובע הצמר מכסה את פניו למחצה.
  
  
  
  .
  
  
  "היי, אמיגוס," אמר השיכור, רכן מעל השולחן שלנו, "בוא נשתה משקה ביחד. אני שונא לשתות לבד."
  
  
  "עזוב אותי בשקט, חבר. אָנוּ…"
  
  
  הפסקתי באמצע המשפט. מתחת לכיפה שלי קרצה לי עין מזרחית מוכרת. שלפתי כיסא.
  
  
  "לי צ'ין," אמרתי, "תכיר את מישל דורוך."
  
  
  "היי," אמרה לי צ'ין, מחייכת כשהחליקה לכיסא.
  
  
  "ערב טוב," אמרה מישל. ואז בקול מתוק: "איזו תלבושת יפה יש לך."
  
  
  "אני שמח שאהבת את זה," השיב לי צ'ין. "אבל היית צריך לראות את זה שהיה לי אתמול בלילה. קרטר יכול להגיד לך."
  
  
  עיניה של מישל הבזיקו בצורה מסוכנת. "אני מופתעת שהוא בכלל שם לב," היא התפרצה.
  
  
  לי צ'ין רק חייך.
  
  
  "קונפוציוס אמר," היא אמרה, שמה שוב את מבטא ההוקי שלה, "דברים טובים באים באריזות קטנות."
  
  
  "בסדר, גבירותיי," התערבתי. - שמור את השיחה הידידותית לזמן אחר. יש לנו עבודה לעשות ואנחנו צריכים לעשות אותה ביחד".
  
  
  לי צ'ינג הנהן מיד. מישל הדחיקה את מבטה. לקחתי את הבקבוק שלי צ'ין הביא ומזגתי הכל לכוסות. לי צ'ין שתתה את המשקה שלה בלגימה קלה אחת, ואז התיישבה, מביטה בי, מחכה. לגמתי וכמעט התפוצצתי.
  
  
  "אלוהים!" התנשפתי. "איזה חומר זה?"
  
  
  "רום חדש," אמר לי צ'ין כלאחר יד. "קצת חזק, לא?"
  
  
  "חָזָק!" אמרתי. "הכל... בסדר, תראה. בואו נתחיל לעבוד. אנחנו צריכים סירה מספיק גדולה לארבעתנו, עם מספיק כוח כדי להביא אותנו למרטיניק במהירות, אבל לא מספיק גדולה כדי למשוך תשומת לב ולדרוש צלילה עמוקה בנמל המים".
  
  
  "יום הגברת," אמרה לי צ'ין.
  
  
  הבטתי בה בשאלה.
  
  
  "זה עוגן בערך רבע מייל מהנמל", אמרה. "בבעלות מיליונר אמריקאי בשם האנטר. הוא לא היה בסביבה כשלושה חודשים. רק אדם אחד על הסיפון שיטפל בזה, והוא משתכר בעיר".
  
  
  "היית עסוק," אמרתי באישור.
  
  
  "משעמם לי לשבת," אמרה לי צ'ין. "אני ישן רק ארבע שעות בלילה בכל מקרה, אז הייתי צריך משהו לעשות ואני עדיין אוהב סירות. היופי הזה, קרטר, נועד במיוחד למה שיש לנו בראש. זה בריגנטין בגובה שמונים רגל. עם גוף מחוזק וחבלול, שלושה תרנים שנבנו נמוך עבור חוזק במים פתוחים ורוחות חזקות. זה נראה כאילו הוא יכול לישון לפחות ארבע, אולי יותר. כניסה ויציאה מהנמל במהירות על פני מים פתוחים, אפילו תחת מפרש. זה יופי, חלום אמיתי".
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "נשמע טוב".
  
  
  "יש רק בעיה אחת", הוסיף לי צ'ין. "קריירה. כשהוא יחזור ויגלה שהסירה נעדרת, הוא בוודאי יפנה למשטרה".
  
  
  "הוא לא ימצא את הסירה חסרה," אמרתי. "נהיה אדיבים לחכות לו. כשהוא יגיע, נציע לו טיול קצר. נעול בתא, כמובן".
  
  
  "הוספת אדם נוסף שאנחנו לא יכולים לסמוך עליו," אמרה מישל עצבנית. עיניה הציצו בלי צ'ין.
  
  
  "אי אפשר לעזור לזה," אמרתי. "ואנחנו יושבים כאן לשווא. בואו נסתכל על יום הגבירה."
  
  
  אני מתעורר. מישל דחפה את כיסאה לאחור, קמה ויצאה מהבר מבלי להסתכל על לי צ'ין. הלכנו אחריו. אחרי האווירה המגעילה של הבר, אוויר הלילה החם של הקריביים הריח טוב בצורה יוצאת דופן. סירות צפו לאורך בריכת היאכטה, אורות מהבהבים. זו הייתה סצנה שלווה ונעימה. קיוויתי שזה יישאר ככה כל עוד "שאלנו" את ליידי דיי.
  
  
  "תראה," אמרה לי צ'ין, ושלפה משקפת קטנה מתחת לסוודר שלה. "שם."
  
  
  לקחתי את המשקפת והפניתי אותה לכיוון המצוין. אחרי קצת טשטוש וקצת עיבוד, "Lady's Day" צץ לעין. שרקתי חרישית בהתפעלות. בדיוק כמו שאמר לי צ'ין, זה היה כל כך יפה. הקווים הארוכים והחלקים שלו היו נוטים לאוקיינוס ללא ספק, והתורן הגבוה שלו באמצע הספינה פירושו יותר כוח מתחת למפרש. לפי הדרך שבה היא הלכה, יכולתי לראות שהיא יכולה לעגון בקלות במים רדודים. למדתי את זה קצת יותר מאשר הרחקתי את המשקפת מהעיניים שלי.
  
  
  "יש רק דבר אחד שאני לא אוהב בזה," אמרתי.
  
  
  "מה זה?" – שאל לי צ'ין התמיהה. יכולתי לראות שהיא התאהבה בסירה ממבט ראשון. "יש סירה קשורה בירכתיים," אמרתי.
  
  
  "איזה?" – אמר לי צ'ין ותפס את המשקפת. היא ידעה היטב למה אני מתכוון: אם הסירה הייתה בסירה, כנראה שהשומר כבר חזר. לי צ'ין למדה לרגע את יום הגבירה, ואז הורידה את המשקפת והנידה בראשה.
  
  
  
  
  "בת דודתי הונג פאט עומדת לאבד כמה מקלות אכילה בגלל זה", אמרה. "הוא היה אמור לפקוח עין על השומר הזה ולהודיע לי מתי הוא יחזור. הוא מעולם לא איכזב אותי לפני כן".
  
  
  "יכול להיות שזה לא השומר," הזכרתי לה. "זה יכול להיות חבר צוות אחר שיגיע להכין אותה לטיול. או אפילו מישהו עם קצת גניבה בראש. מישהו שלמד את הרגלי השומר בדיוק כמוך. בכל מקרה, יום הגבירה טוב גם למטרותינו לוותר. אנחנו רק צריכים להתכונן לאורח חדש בטיול".
  
  
  לי צ'ין הנהנה בהסכמה. העיניים שלנו נפגשו. כנראה ששנינו חשבנו אותו דבר - אם היה שם מישהו ביום הגבירה, לא יכולנו לתת לו לראות אותנו מתקרבים על הסירה - כי הדבר הבא שהיא אמרה היה פשוט:
  
  
  "ציוד צלילה?"
  
  
  "נכון," אמרתי והסתובבתי למישל. "האם אי פעם יצאת לצלול?"
  
  
  מישל העיפה מבט אל לי צ'ין.
  
  
  "מה איתך?" היא אמרה.
  
  
  "אני בסדר," השיב לי צ'ין.
  
  
  "טוב, אני לא כל כך גרועה בעצמי," אמרה מישל.
  
  
  פקפקתי בזה. אם לי צ'ין הייתה אומרת שהיא מטפסת מוכשרת, אני חושד שמישל הייתה טוענת שעלתה לפסגת האוורסט. אבל הסכמתי עם זה.
  
  
  "בסדר," אמרתי ללי צ'ין. "ציוד צלילה לשלושה. ותיק אקדח עמיד למים".
  
  
  "כמובן," היא אמרה. "עשרים דקות."
  
  
  והיא עזבה, נעלמת בחושך כמו צל נע.
  
  
  "יש לה בן דוד שיכול לטפל במטפלת. היא יכולה להשיג ציוד צלילה לפי בקשה," אמרה מישל בעצבנות. "איפה היא מוצאת את כל זה?"
  
  
  "שבט הסנטר," אמרתי בפנים רציניות, "הוא שבט גדול מאוד."
  
  
  והסניף הספציפי שלנו של שבט הסנטר חזר תוך פחות מעשרים דקות. היא הייתה מלווה בגבר סיני שמנמן למדי כבן תשע-עשרה, שנשם בכבדות כשהניח את הציוד שלו.
  
  
  "הצילינדרים מלאים," אמר לי צ'ין. "הצלחתי להשיג רק מד עומק אחד, אבל כולנו יכולים לעקוב אחר מי שלובש אותו. זה בן דוד שלי הונג פאט."
  
  
  "קרא לי ג'ים," אמר הונג פאט. "תשמע, מעולם לא עזבתי את הצד של השומר הזה. אני בעצמי חצי שיכור רק מהריחת הנשימה שלו ממרחק של עשרה מטרים. והוא ישן עם הראש על השולחן, ישן כמו ילד שיכור, בדיוק ברגע הזה".
  
  
  "אנחנו פשוט נצטרך לקחת סיכון לגבי מי שזה לא יהיה ביום הגבירה," אמרתי. "בוא נלך ל. נתלבש שם, על הסוללה, מאחורי ערימת הבלוקים הזו".
  
  
  סחבנו את הציוד שלנו לרציף, התפשטנו והתחלנו ללבוש את חליפות הצלילה שלנו. הם היו חדשים והריחו כמו גומי. שמתי את הסנפירים שלי, ואז בדקתי את המסכה והחמצן שלי כמו האחרים. הוגו ווילהלמינה נכנסו לתיק העמיד למים יחד עם הדרינגר הקטן והקטן שלי צ'ין הביא. פייר המשיך להרגיש בנוח על החלק הפנימי של הירך שלי מתחת לחליפת הצלילה.
  
  
  "וואו," אמר הונג פאט. "היצורים מהלגונה השחורה תוקפים שוב."
  
  
  "תקשיב, בן דוד," אמר לי צ'ין, "חזור לבר ההוא ותשאיר את עיניך על השומר הזה, או שאני אקח את ההונדה שלך. אם הוא יתחיל לחזור לליידי דיי, תן לי באזז".
  
  
  האן פט הנהן בכבוד ונסע אל החושך.
  
  
  "אושר?" אמרתי.
  
  
  "העגיל שלי," אמרה לי צ'ין בקצרה. "מקלט אלקטרוני. לפעמים זה נוח".
  
  
  "ללא ספק," אמרתי ביובש. בדקתי ששלושתנו מוכנים, ואז סימנתי ללי צ'ין ומישל לקצה הסוללה. זה היה לילה של אור ירח בהיר, אבל לא ראיתי מישהו מסתכל עלינו.
  
  
  "תעקוב אחרי," אמרתי. "היווצרות V. הישאר בעומק שלי".
  
  
  שניהם הנהנו. שמתי את המסכה על הפנים, הדלקתי את החמצן וירדתי למים. רגע לאחר מכן, שלושתנו גלשנו בצורה חלקה על סנפירים במעמקי הירקרק-שחור של הנמל לקראת ליידי דיי.
  
  
  
  פרק תשיעי.
  
  
  רוב הים הקריבי שורץ כרישים, והאזור סביב נמל סן חואן אינו יוצא דופן, אז שמרתי את האקדח שסיפק לי צ'ין מוכן. מבט סתמי מעבר לכתפי הרגיע אותי לגבי מישל. היא עברה במים בקלות ובחלקות, מה שהעיד על היכרות רבת שנים עם הצלילה. אם כבר, היא הייתה שווה ערך של לי צ'ין, ומבעד לכוס המסכה שלה חשבתי שאוכל לתפוס חיוך של סיפוק מזה. עם זאת, לא הסתכלתי לאחור לעתים קרובות. הנמל היה עמוס בסירות ונאלצנו לקלוע ביניהן ולפעמים מתחתיהן, לפקוח עין מקרוב על קווים, עוגנים ואפילו מדי פעם חוט דיג לילי. וכמובן, כרישים. המים היו ירקרקים-שחורים ועכורים מהלילה, אבל שמתי לב שמדי פעם התרחקו מאיתנו להקות של דגים זעירים עם כדורים דוקרניים של קיפודי ים שחורים.
  
  
  
  
  על קרקעית הים, ויום אחד נסיגה עצים, חיננית מפתיעה ומהירה של דיונון. עליתי פעם אחת, בקצרה, כדי לקבוע את הכיוון, ואז צללתי שוב וזזתי לאורך הקרקעית. בפעם הבאה עליתי לתפוס את עוגן הליידי דיי. שניות לאחר מכן, ראשה של מישל הופיע במרחק סנטימטרים, ואחר כך של לי צ'ין. כולנו כיבנו את החמצן והסרנו את המסכות מהפנים, ואז הצטופפנו יחד והקשבנו.
  
  
  לא נשמע קול מאז יום הגבירה.
  
  
  הנחתי את אצבעי על שפתי לשתיקה, ואז העמדתי פנים שאני קם קודם, והן נאלצו לחכות עד שנתתי את האות. שניהם הנהנו בהסכמה. הורדתי את סנפירי, מסרתי אותם ללי צ'ין והתחלתי להניף את חבל העוגן, מחזיק את התיק העמיד למים, מתנדנד כשהסירה מתנדנדת בגלים.
  
  
  לא היה איש על הסיפון. פנס העגינה זוהר כל הזמן בירכתי, אבל התא היה חשוך. טיפסתי מעל המעקה, שלפתי את וילהלמינה מהתיק העמיד למים וישבתי בשקט על הסיפון לרגע, מקשיבה.
  
  
  ובכל זאת, אף לא צליל.
  
  
  רכנתי מעל המעקה וסימנתי ללי צ'ין ומישל להצטרף אלי. לי צ'ין יצא ראשון, מהיר וזריז כמו אקרובט. מישל עקבה אחריה לאט יותר, אבל בביטחון ובקלות מדהימה. עד שהורדתי את מיכל החמצן והמסכה לסיפון, שתי נשים עמדו לידי, מטפטפות, אצבעותיהן עובדות על חגורות הבטיחות.
  
  
  "תישאר כאן," לחשתי למישל. "לי צ'ין ואני הולכים להגיד שלום למי שנמצא בבקתה."
  
  
  ואני מקווה, להירדם, הוספתי נפשית.
  
  
  מישל הנידה בראשה בזעם.
  
  
  "אני הולך עם..."
  
  
  תפסתי את פניה בשתי ידיים ובהיתי בה.
  
  
  "עברנו את זה בעבר," לחשתי דרך שיניים קפוצות. "אמרתי תישאר כאן."
  
  
  היא הביטה לאחור בהתרסה לרגע. ואז נשמטו עיניה והיא הנהנה קלות. שחררתי את פניה, הנהנתי ללי צ'ין וזחלתי בשקט לאורך הסיפון. ליד דלת הבקתה עצרתי והתיישבתי ללא תנועה, מקשיבה.
  
  
  שום דבר. אפילו לא נחירות. אפילו נשימה כבדה.
  
  
  לי צ'ין הרימה את גבותיה בשאלה. הנהנתי. היא נלחצה על צד אחד של הדלת כשנגעתי בעדינות בידית הדלת.
  
  
  הסתבר ש.
  
  
  לאט לאט פתחתי את הדלת. באור הירח שהגיע דרך האשנבים, יכולתי לראות שני דרגשים, ארונות אחסון, שולחן וספסל.
  
  
  הדרגשים והספסל היו ריקים. המיטות היו מסודרות.
  
  
  לא היו עקבות של נוכחות אנושית.
  
  
  סימנתי שוב ללי צ'ין ובזהירות, בדממה, חמקתי מבעד לסדק בדלת, מסתובבת כדי להימנע מכל מי שעשוי להיות מאחוריה.
  
  
  אף אחד. אף אחד.
  
  
  לי צ'ין מאחורי, דחפתי את הדלת למטבח.
  
  
  ריק.
  
  
  ולא היה מקום להסתתר בבקתה או במטבח. עמדתי שם לרגע וחשבתי. סירת הצלה פירושה שיש מישהו על הסיפון. אם לא בתא או בגלריה, אז איפה? צוהר אחד נסגר היטב.
  
  
  אותו דבר בטח קרה לשנינו בו זמנית, כי לי צ'ין לפתע תפס את ידי והצביע לעבר הדרגשים. לאחר מכן היא הרימה שתי אצבעות והרימה את גבותיה בשאלה.
  
  
  היא צדקה. זו הייתה סירה גדולה מדי לשני אנשים. נתתי לעיני לנוע באיטיות על כל סנטימטר של קיר התא.
  
  
  הם עצרו ליד פאנל בקצה הרחוק, מאחורי המטבח.
  
  
  סימנתי ללי צ'ין לכסות אותי מאחור, ניגשתי בשקט לפאנל והתחלתי להרגיש את הקצוות שלו. אם הם הסתירו מנעול או קפיץ מסובך, הם הסתירו אותו היטב. לחצתי בזהירות את התבנית מסביב ללוח, עבדתי בזהירות למעלה מצד אחד ולמעלה ולמטה בצד השני. בדיוק התחלתי לעבוד על התבנית התחתונה כששמעתי חריקה מאחורי. הסתובבתי וקיללתי נפשית.
  
  
  עבדתי עם הפאנל הלא נכון. הפאנל שעליו הייתי צריך לעבוד היה ממוקם ליד הדלת שדרכה נכנסנו לבקתה. הפאנל הזה התרחק.
  
  
  ומאחוריו עמד גבר שחור גבוה ורזה. הוא לבש פיג'מה פרחונית. הוא כיוון את הרובה. עליי.
  
  
  שפתיו חייכו. העיניים שלו לא היו.
  
  
  "אוי אלוהים," הוא הניד בראשו בעדינות. "אתם שותקים. אפילו לא ידעתי שיש לי מבקרים".
  
  
  העפתי מבט אל לי צ'ין. היא עמדה רחוק מדי מהרובה כדי לתפוס אותו לפני שהספיק לירות באף אחד מאיתנו כדי להגיע אליו. והדרינגר הקטן שלה לא נראה בשום מקום. היא ראתה אותי מביט בה ומשכה בכתפיה כמו בצער.
  
  
  "סליחה, קרטר," היא אמרה. "אני... טוב... אתה יודע שהאמת הארורה היא ששכחתי לקחת את זה
  
  
  
  
  מחוץ לתיק."
  
  
  "נהדר," אמרתי בעגמומיות.
  
  
  "שכחת להוציא את זה מהתיק שלך?" – אמר השחור בהפתעה מעושה. "שכחת להוציא משהו מהתיק שלך? חתול? הוא נד בראשו שוב. "אתם מבלבלים אותי.
  
  
  ידו השמאלית - זו שלא אחזה באקדח - צנחה לשולחן לידו בתא שמאחורי לוח הטריקים. הוא הכניס משהו לפיו ולעס בנחת, לא הוריד מאיתנו את העיניים לשנייה.
  
  
  "עכשיו אני מחכה למבקרים, להיות ידידותי. ואני מאוד מעריך שאתה משעשע אותי קצת, מכיוון שהרגשתי קצת בודד, פוטרת את השומר שלי בגלל שהוא מסור ליין יותר מאשר גברת דיי נשמטה שוב ושוב." משהו בפה שלו זה נראה בחשדנות כמו חתיכת שוקולד "אבל בהיותי חתול סקרן, אני כנראה מעוניין לדעת מהי מטרת הביקור שלך קורה כאן?
  
  
  הסתכלתי על לי צ'ין והנדתי בראשי קלות. שנינו שתקנו.
  
  
  האיש הניד בראשו שוב. השוקולד השני - זה בהחלט היה מה - נאכל על ידי שיניים חזקות למראה.
  
  
  "טוב, אני מצטער לשמוע את זה," הוא אמר. "אני מאמין באמת ובתמים. כי זה אומר שאני אצטרך לבקר קצת בחוף, אתה יודע? נצטרך לדבר קצת עם המשטרה המקומית".
  
  
  עדיין לא אמרתי כלום. הוא נכנס לאט לבקתה שבה עמדנו. הוא סימן ללי צ'ין לסגת עוד יותר.
  
  
  "מחשבות משניות?" הוא שאל. "האם אני שומע מחשבות אחרות?"
  
  
  אם הוא היה יכול לשמוע את המחשבות שלי, הוא לא היה מדבר איתנו. הוא ניסה להתמודד עם מישל - שירדה במדרגות לבקתה על כפותיו של חתול, המדרינגר של לי צ'ין היה מכוון בדיוק לחלק האחורי של ראשו של השחור.
  
  
  "כמה חבל," הוא אמר. "זה באמת ..."
  
  
  "אל תזוזו!" – אמרה מישל בחדות. היא פגעה בחוזקה בגולגולת של האיש עם הלוע של הדרינגר. הוא קפא. "זרוק את הרובה!"
  
  
  הוא לא זז מילימטר. אפילו גלגלי העיניים שלו לא זזו. אבל ידיו לא שחררו את אחיזתן ברובה הציד.
  
  
  "טוב, עכשיו," הוא אמר לאט. "אני לא מאמין שאעשה את זה. אני די קשור לאקדח הזה, אפשר לומר. ונראה שהאצבע שלי נמצאת בחוזקה על ההדק, אפשר לומר. אם היה עובר לי כדור בראש, האצבע הזו הייתה לוחצת באופן רפלקסיבי את ההדק, ושני החברים שלך היו בסופו של דבר מקשטים את הקיר".
  
  
  כולנו היינו קפואים בדממה, טבלה של רובים, מתח ולבבות פועמים.
  
  
  לפתע, במהירות מדהימה עבור אדם כה גבוה ורזה, האיש נפל והסתובב. קת האקדח פגע בבטן של מישל. היא התכווצה והתנשפה. דרינגר נפל, ותוך חצי שניה החזיק אותו השחור בידו השמאלית. אבל לי צ'ין כבר היה בתנועה. רגלה הימנית זינקה קדימה וכל גופה החליק קדימה. האקדח עף מידיו של השחור ונפל על המחיצה. כמה שניות לאחר מכן זה היה בידיים שלי, הצביע ישירות אליו.
  
  
  אבל הדרינגר, עכשיו בידו, נלחץ על צווארה של מישל, והצביע כלפי מעלה לעבר הגולגולת שלה. והוא החזיק את גופתה של מישל בינו לביני - ואת הרובה ואת וילהלמינה.
  
  
  הוא חייך.
  
  
  "אני מאמין שזו נקודת מחלוקת מקסיקנית. או מה לגבי היריבות האפרו-אמריקאית במקרה הזה. או, לא להזניח את הגברת הקטנה, העימות הסיני-אמריקאי?
  
  
  הוא צדק. הוא הצליח להחזיק אותנו בשקט, השתמש בגופה של מישל כמגן כל עוד הוא יכול היה לעמוד. אבל גם הוא היה משותק. כדי להשתמש ברדיו ספינה לחוף, הוא יצטרך לשחרר את מישל, מה שהוא לא יכול היה לעשות בלי ליידע אותנו על כך.
  
  
  לא התכוונתי להסתכן שמישל יקרע לה את הגולגולת.
  
  
  ולא יכולתי להסתכן בהתקשרות למשטרה של סן חואן.
  
  
  ובוודאי שלא הייתי אמור לירות בבעלי יאכטה אמריקאים תמימים.
  
  
  הגעתי להחלטה.
  
  
  "בוא נדבר," אמרתי בעגמומיות.
  
  
  "נהדר, בנאדם," הוא אמר. דרינגר לא זז מילימטר.
  
  
  "אני מבין שאתה האנטר, הבעלים של היאכטה הזו," אמרתי.
  
  
  "זה אני," הוא אמר. "רוברט פ. האנטר. מאת רוברט פ. האנטר אנטרפרייז. אבל החברים שלי קוראים לי מתוקים. כי יש לי קצת שן מתוקה".
  
  
  "בסדר, האנטר," אמרתי באיטיות ובכוונה. "אני הולך להסכים איתך כי אנחנו צריכים את שיתוף הפעולה שלך. שמי ניק קרטר ואני עובד עבור סוכנות של ממשלת ארצות הברית".
  
  
  העיניים החדות נצצו מעט.
  
  
  "לא היית מגדיר אותי עכשיו, נכון?" - האנטר משך. "כי אני לא חושב שמר הוק יעריך מישהו שמתחזה למקום הראשון." "עכשיו אתה לא
  
  
  
  
  
  הפעם עיניי נצצו.
  
  
  "ספר לי על הוק." – דרשתי.
  
  
  "טוב, אתה מבין, חבר, יש לי עסק קטן לייבוא ויצוא. לצד עסק נדל"ן קטן, עסק קטן לפרסום ועוד כמה עסקים. הם עושים עבודה טובה. אני מניח שאפשר לומר שאני סוג של מיליונר, וזה לדעתי די מגניב. אבל לא שכחתי שזו ארה"ב הישנה והטובה של א' עם כל החסרונות שלה. נתן לי את ההזדמנות לאפות את הלחם שלי אז כשמר הוק הזקן פנה אליי לפני כמה שנים וביקש ממני להשתמש במשרד הייצוא/ייבוא שלי בגאנה כדי לספק לו ול-AX כמה שירותים, לא היה אכפת לי. את כל. אפילו לא התנגדתי כשמר ניק קרטר, הסוכן הוק, שאמר לי במקור שהם הולכים להתחיל לעבוד, נקרא משם עקב מצב חירום אי שם בדרום מזרח אסיה, ואדם מהדרג השני נשלח לשם".
  
  
  נזכרתי בעבודה. גאנה הייתה חשובה. דרום מזרח אסיה הייתה חשובה יותר. מעולם לא הייתי בגאנה. מקדונלד, N5, נשלח במקומי.
  
  
  "בסדר," אמרתי. "אתה יודע מי אני. עכשיו תן לי להגיד לך מה אני צריך."
  
  
  מישל, שעמדה בזגוגית ומשותקת מאימה ומאחיזתו של האנטר, דיברה לפתע.
  
  
  "בבקשה, בבקשה... אקדח..."
  
  
  האנטר הביט בה והרים קלות את הדרינגר מראשה.
  
  
  "לפני שאתה תגיד לי מה אתה צריך," הוא אמר לי, "מה דעתך שתיתן לי להסתכל על זיהוי קטן."
  
  
  הורדתי בשקט את חליפת הצלילה והראיתי לו את הקעקוע בחלק הפנימי של זרועי. הוא הביט בה בזהירות. ואז הוא פרץ בחיוך רחב. דרינגר נזרק ברשלנות על המיטה. מישל נפלה על הרצפה ושמעתי אנחת רווחה עמוקה.
  
  
  "Killmaster," אמר האנטר בסערה, "זהו תענוג אמיתי. הטריק או הטייטר ויום הגבירה עומדים לרשותכם".
  
  
  "תודה," אמרתי בקצרה. "פגוש את חבריי, לי צ'ין, פותר הבעיות של שבט הסנטר עם תחומי עניין עולמיים, ואת מישל דורוך, בתו של המדען הצרפתי פרננד דורוך".
  
  
  "זה תענוג, גבירותיי," אמר האנטר, השתחווה לכולם, ואז הושיט את ידו לכיס הפיג'מה שלו והגיח עם קופסה קטנה, שאותה הושיט בניצחון. "נסה קצת שוקולד. בטעם תפוז. נעשה לפי הזמנה שלי בפרוג'ה, איטליה."
  
  
  מישל הנידה בראשה בשקט. לי צ'ין שלפה חפיסת שוקולד מהקופסה והכניסה אותו לפיה.
  
  
  "היי," היא אמרה. "לא רע."
  
  
  "תן לי להציע לכם להתרענן קצת," אמר האנטר כשהלך לכיוון המטבח. "יש לי כאן מזרקת סודה מלאה. מה דעתך על סודה של גלידה נחמדה או גלידת פאדג' חמה?"
  
  
  מישל ואני נענענו בראשנו.
  
  
  "אני אשתה סודה," אמר לי צ'ין. "פטל, אם יש לך אותם, האנטר."
  
  
  "קרא לי סוכריה," הוא אמר. "סודה אחת של פטל טרי תתאים."
  
  
  ממתקים התעסקו ליד מזרקת הסודה. הסתכלתי על מישל. היא נראתה המומה, אבל בהדרגה חזר הצבע לפניה. לי צ'ין, כפי שציפיתי, לא זז.
  
  
  "היי, אחי," אמר סוויטס, "אתה לא צריך לתת לי יותר מידע ממה שאתה רוצה, אבל כנראה הייתי יכול לעזור קצת יותר אם הייתי קצת יותר בקיא בנתונים, כלומר. "
  
  
  כבר קיבלתי החלטה בנושא. הבטן שלי - ואם סוכן לא יכול לקבל החלטות מהירות על סמך הבטן שלו, הוא סוכן מת - אמר לי שהאנטר צדק.
  
  
  "ראה את עצמך חלק מהצוות," אמרתי. "וכיוון שאין לנו זמן לבזבז, הנה הסיפור."
  
  
  נתתי לו אותו, השארתי את הפרטים שהוא לא היה אמור לדעת, בעוד לי צ'ין לגם את הסודה שלה בשביעות רצון ומתוקים חפר בעצמו ממרח בננה נוראי למראה.
  
  
  "אז זה הכל," סיימתי. "אנחנו צריכים את הסירה שלך לטיול מהיר למרטיניק."
  
  
  "הבנת את זה," אמר סוויטס במהירות, ללקק את סירופ השוקולד מאצבע אחת. "מתי אנחנו עוזבים?"
  
  
  "עכשיו," אמרתי. "כמה אנשים בצוות אתה צריך לליידי דיי?
  
  
  "אממ," אמר סוויטס, "מישהו מכם עבד אי פעם בצוות?"
  
  
  "אני יכול להתמודד עם זה," אמרתי.
  
  
  "היה לי קצת כיף במועדון היאכטות של הונג קונג," אמרה לי צ'ין כלאחר יד, כנראה שהתכוונה שהיא הייתה הקפטן של מנצחת הליגה.
  
  
  "גדלתי לבלות בקיץ על הסירה של אבא שלי באגם לוצרן," אמרה מישל מיד.
  
  
  "טוב, האיים הקריביים זה לא בדיוק אגם לוצרן," אמר סוויטס, "אבל אני חושב שארבעתנו יכולים להתמודד עם זה בסדר גמור".
  
  
  "קלפים?" – שאלה לי צ'ין וסיימה את הסודה שלה.
  
  
  "בתא השני," אמר סוויטס. "בתא השני," אמר סוויטס. הוא הושיט יד למגירה. "מישהו אחרי סודה מנטה?
  
  
  
  
  הנדתי בראשי.
  
  
  "לי צ'ין, תכנן מסלול לצד הצפוני של האי, אי שם על החוף מעבר לסנט פייר," אמרתי. ואז לממתקים: "כמה שקט המנוע שלך?"
  
  
  הוא חייך וקם.
  
  
  "נחמד, בנאדם," הוא אמר. "אפילו הדגים לא ידעו שאנחנו באים. בוא נצא מהמקלט הזה לפני שתוכל להגיד "בו". עכשיו תן לי להביא לך כמה אוברולים. חליפות הצלילה האלה לא ממש טובות למים".
  
  
  פחות מחצי שעה לאחר מכן עזבנו את הנמל של סן חואן ויצאנו דרומה, כעת במפרשים ובמנוע כבוי, לכיוון מרטיניק.
  
  
  לכיוון הר הגעש.
  
  
  
  פרק עשירי
  
  
  מנמל סן חואן למרטיניק הוא כ-400 מייל ימי. בבוקר השארנו יותר מארבעים קילומטרים מאחורינו, מקיפים את החוף המערבי של פורטו ריקו ויצאנו אל הים הקריבי הפתוח. לי צ'ין מעריך שיעברו עוד עשרים וארבע שעות עד שנטיל עוגן בכל מקום צפונית לסנט פייר. המשמעות היא שיהיו לנו רק יומיים למנוע מה-SLA להרוס את בית הזיקוק בקורסאו. זה יהיה קשה. ביליתי את רוב זמני לעבור על כל פרט ופרט של מידע זמין בראש שלי ולפתח תוכנית מפורטת.
  
  
  בשאר הזמן מישל ואני חלקנו את התא האחורי. היו שני דרגשים, אבל היינו צריכים רק אחד. השתמשנו בו היטב. אני די דימיוני בעצמי כשזה מגיע לדברים האלה, אבל מישל הראתה מה שאני חייב להודות שהוא גאון יצירתי. עד שנגמרו שמונה-עשרה השעות הראשונות על הסיפון, הכרתי והערצתי כמעט כל עיקול בגופה של מישל יותר מאשר עם עבודתה של וילהלמינה. רק בשעות אחר הצהריים המאוחרות הצלחתי להשתחרר מזרועותיה הרצויות עדיין, להתקלח ולבשתי את הסרבל שסוויטס השאילה לנו.
  
  
  "לאן אתה הולך?" – שאלה מישל, נעה בחושניות במיטה.
  
  
  "על הסיפון," אמרתי. "אני רוצה לדבר עם סוויטס ולי צ'ין. ואני רוצה שגם אתה תהיה שם."
  
  
  "אל תדאג. לא הייתי חושבת לשחרר אותך מהעיניים שלי עכשיו,” אמרה מישל, מיד קמה מהמיטה והושיטה יד אל זוג אוברולים וחולצת טריקו, שכאשר לבושה, גרם לה להיראות אפילו פחות לבושה מאשר כאשר היא הייתה עירומה.
  
  
  חייכתי בחזרה והתחלתי לטפס במדרגות אל הסיפון.
  
  
  "היי!" שמעתי. ואז צלילי דפיקה, נהימה ושוב "היי!"
  
  
  בירכתי, מתחת למפרש הראשי, לי צ'ין וסוויטס עסקו במה שנראה כמו דוג'ו ימי מאולתר. ממתקים הופשטו עד המותניים, עורו השחור נוצץ מזיעה בשמש הקריבית הבהירה. לי צ'ין לבשה תחפושת שאולי הבעלים שלה לא אישר אותה: הביקיני היה כל כך צמוד שנראה כאילו הוא עשוי מחבל. אבל מה שהיה מעניין הוא שהיכולת של לי צ'ין בקונג פו הייתה מנוגדת ליכולת השווה לכאורה של Sweets בקראטה. הקראטה הוא זוויתי, חד, תוך שימוש בפרצי כוח מרוכזים. קונג פו הוא ליניארי כך שהאויב לא יכול לגלות מאיפה אתה. צפיתי בהתפעלות בלי צ'ין וסוויטס נלחמים, מתמרנים ומתעלמים זה עם זה עד לעמידה. מבין השניים, נתתי ללי צ'ין יתרון קל. אבל רק מינורי. החלטתי ש-Sweets Hunter יהיה חבר יקר בצוות גם ביבשה וגם בים.
  
  
  "היי קרטר," אמרה לי צ'ין לאחר שהיא וסוויטס השתחוו זו לזו בחגיגיות. "שאני אביא קצת אוויר?"
  
  
  "למען השידור והכנס", אמרתי. "וזה כולל אותך. דִברֵי מְתִיקָה".
  
  
  "בטח, חבר," אמר סוויטס, מייבש את חזהו במגבת גדולה. "רק תן לי לבדוק את הטייס האוטומטי."
  
  
  כמה דקות אחר כך התאספנו כולנו על מכסה הביוב, מתכופפים על מפת מרטיניק שלי צ'ין מצאה בארגז מפות מסודר היטב. הצבעתי על עיירת החוף סן-פייר.
  
  
  "זה רק כפר דייגים מנומנם עכשיו," אמרתי לשלושתם. "מיושב בדלילות. שום דבר לא קורה. אבל מאחוריו, כמה קילומטרים משם, נמצא הר הגעש שלנו, מונט פלה".
  
  
  "קרוב מדי לנוחות אם הוא היה פעיל," ציינה סוויטס; פריקת שוקולד קרמל.
  
  
  הנהנתי.
  
  
  בסביבות תחילת המאה הוא היה פעיל. באותה תקופה, סן-פייר לא היה רק כפר מנומנם. זו הייתה העיר הגדולה ביותר באי. ואחת הערים התוססות והמודרניות ביותר בקריביים. למעשה, הם קראו לזה פריז של איי הודו המערבית. ואז מונט פלה התפוצץ. סן-פייר נהרסה כליל. יותר מארבעים אלף איש נהרגו - כל אוכלוסיית העיר, למעט אסיר אחד בכלא תת-קרקעי. גם היום ניתן לראות חורבות מבנים מלאים בלבה.
  
  
  "אבל עכשיו שקט, לא?" – אמרה מישל.
  
  
  "כנראה שקט, אולי פשוט לא פעיל," עניתי. "ישן. עלול להתפוצץ שוב, בהתחשב בנסיבות."
  
  
  
  
  עם הרי געש אי אפשר לדעת. הנקודה היא שאם אתה הולך לייצר ולאחסן מטעני חבלה, מכתש מונט פלה, שהוא ענק, יהיה מקום טוב לעשות את זה. כי כל מי שחושב לתקוף אותך יהסס מחשש לגרימת הר געש".
  
  
  "ואם מטעני הנפץ הללו יועמסו על סירות, כפר דייגים קטן ומנומנם כמו סן-פייר יהיה מקום טוב ולא פולשני עבורו", ציין לי צ'ין.
  
  
  "בסדר," הסכמתי. "לכן, נחפש סימנים לפעילות חריגה הן בהר הגעש והן בסביבתו, כמו גם בסן-פייר ברגע שנמצא מקום לעגון בו לא נראה, נתחלק לצוותים של שניים ואני אעמיד פנים שאני תיירים ואחקור את Mont Pele, אתה ו-Sweets יכולים להעמיד פנים שהם ילידים.
  
  
  "לא ממש טוב," אמר לי צ'ין. "אני מדבר צרפתית די שוטפת, אבל המבטא שלי הוא דרום מזרח אסיה. עדיף לדבוק בספרדית ולהגיד שאני גולה מקובה. יש שם הרבה סינים".
  
  
  "והרבה שחורים," ציינה סוויטס ופתחה עוד ממתק. "יכולנו להגיע למרטיניק כעובדי מטעים. יש לי מצ'טה קטנה ונחמדה איפשהו."
  
  
  "בסדר," אמרתי. "אז שניכם הולכים לסנט פייר."
  
  
  "מה עלינו לעשות אם נמצא משהו?" – שאלה מישל.
  
  
  "יש מסעדה בבירה. Fort-de-France, אשר נקרא La Reine de la Caribe. ניפגש שם ונאחד כוחות לפעולה בסופו של יום".
  
  
  מתוקים נראו קצת מודאגים.
  
  
  "איזו סוג של מסעדה, אחי?" הוא שאל. "אני קצת בררן באוכל שלי."
  
  
  "למרטיניק יש את האוכל הטוב ביותר בקריביים", אמרה מישל. "למה עוד אפשר לצפות מאי צרפתי?"
  
  
  "קינוחים טובים?" דרש ממתק.
  
  
  "הכי טוב," ענתה מישל ברמז ברור של שוביניזם.
  
  
  "אני לא יודע על זה," אמרה לי צ'ין, נעמדת וקיבלה תנוחות בלתי אפשריות. "לפי מה ששמעתי על המטבח הצרפתי, אתה תהיה רעב שוב חצי שעה אחרי שתסיים לאכול."
  
  
  מישל נתנה בה מבט חד, התחילה לומר משהו, ואז, ככל הנראה, הבינה את האירוניה שבהערה של לי צ'ין, כיוצה את שפתיה והסתובבה.
  
  
  "תראה," אמרתי בחריפות, "שניכם תעבדו יחד בצוות הזה, אז תשתפו פעולה ולא תהיו עוינים אחד לשני, בין אם תרצו ובין אם לא. אני לא הולך להגיד את זה שוב. עכשיו בוא נאכל ואז נישן קצת. אני אקח את השעון הראשון".
  
  
  "ואני," אמרה מישל, מבלי להסתכל בזהירות על לי צ'ין, "אבשל." לטובת כולנו".
  
  
  האוכל של מישל היה טוב. יותר טוב מטוב. אפילו לי צ'ין הסכים עם זה. אבל אני לא חושב שמישהו מאיתנו ישן טוב יותר מאשר בכושר כשהיינו מחוץ לתפקיד. עם עלות השחר, עמדנו ארבעתנו ליד המעקה, והסתכלנו על הפרופיל הסלעי, ההררי, אך הירוק השופע של האי מרטיניק המתואר על רקע השמים המזרחיים. סמוך לקצה הצפוני של האי, הר מונט פלה התרומם בתלילות ומבשר רעות לעבר השפה הרחבה והקהה של המכתש שלו.
  
  
  "זה נמלים שנראה מגעיל, נכון," ציין סוויטס והושיט את גלגל ההגה ללי צ'ין.
  
  
  "לא מפחיד כמו מה שעשוי להיות בפנים," עניתי. "יש לך את כוח האש שאתה יכול לשאת?"
  
  
  מתוק חייך. הוא שלף דובדבן שוקולד עטוף בנייר כסף מכיס חולצתו, פתח אותו והכניס את כל הדבר לתוך פיו.
  
  
  "אתה רוצה להעיף מבט בנשקייה?" הוא שאל .
  
  
  כעבור חצי שעה עלינו על הסיפון, בדיוק כשלי צ'ין הטיל עוגן במפרץ מבודד, מוסתר מהים על ידי יריקה ומוקף בצמחיית ג'ונגל צפופה שהייתה מסתירה את ליידי דיי מכבישי היבשה. מתוך תיבת נשק מרשימה, סוויטס בחר בוולטר בקוטר 50 מ"מ, סכין כבידה חדה כתער שאותה שמר בחגורתו בקצה גבו, וחמישה עשר מיני רימוני עוצמה מחופשים לחרוזים שענד על שרשרת על צווארו. עם מכנסיו המרופטים, החולצה הגולשת וכובע הקש המרופט, והמאצ'טה השחוקה אך החדה שנשא על רצועות עור, איש לא היה טועה בו כעובד מטעי סוכר. בחולצות ובמכנסיים הספורטיביים הקז'ואלים אך היקרים שהוא ריהט עבור מישל ולי, היינו טועים בתור תיירים עשירים. לבושה אוברול, חולצת טריקו מרופטת, כובע קש, סלסלת צהריים ומראה די צנוע, לי צ'ין נראתה כמו אשה צייתנית הנושאת את ארוחת הצהריים של בעלה העובד.
  
  
  מתוקים מצאו משהו אחר: מיניאופנוע דו פעימות של הונדה שהיה בקושי גדול מספיק לשני אנשים. בדממה, כל אחד מאיתנו חושב על המחשבות שלו, זרקנו אותה אל תוך הסירה. עדיין בדממה, שומעים את הצרחות הצרידות של ציפורי הג'ונגל סביבנו ומרגישים את תחילתה של שמש הבוקר.
  
  
  
  
  כדי להתחמם לפני הפיצוץ הלוהט של הצהריים, חתרנו לכיוון החוף. הג'ונגל צמח לפנינו כמו חומה בלתי חדירה, אבל אחרי שקשרנו את הסירה היטב לעץ מטע והנפנו את ההונדה לחוף, סוויטס שחרר את מצ'טה שלו והתחלנו לעבוד. הלכנו אחריו לאט כשהוא פינה לנו את הדרך. כעבור כמעט חצי שעה עמדנו בקצה הקרחת. מעבר לשדה, במרחק של כמה אלפי מטרים משם, התפתלה דרך סלולה בצורה חלקה אל סנט פייר בדרום, ומצפון מזרח ניצב מונט פלה.
  
  
  "תראה," אמרה מישל. "רואים את הגיאיות ברוחב של מאות מטרים הרצים דרומה מלוע הר הגעש שבהם שום דבר לא צומח? אלו היו שבילי הלבה המובילים לסן-פייר".
  
  
  זה היה מראה מדהים. והמראה שהוא העלה היה מפחיד עוד יותר - אלפי טונות של סלע שהועפו לשמיים, נהרות לוהטים של לבה טורפים כל מה שנקרה בדרכה, מטר פתאומי של אפר געשי שהופך אנשים ובעלי חיים למאובנים כשהם עומדים. אבל לא היה לי זמן לשחק באמת תייר.
  
  
  "שמור את הסיור למועד מאוחר יותר," אמרתי. "כאן התפצלנו. מישל ואני ניסע בהונדה כדי לחקור את לוע הר הגעש ואת הגישות אליו. סלדס, אתה ולי צ'ין תצטרכו לטייל לסנט פייר. אבל זה אי קטן, ולא נשארו לך יותר מכמה קילומטרים".
  
  
  "נהדר," אמר סוויטס בקלות. "עדיין יכולתי להשתמש בתרגיל הזה."
  
  
  "אני תמיד יכול לשאת אותו אם הוא יתעייף," אמרה לי צ'ין.
  
  
  מתוקים ציחקקו כשהתאים את הוולטר ואת סכין הכבידה שלו.
  
  
  סימנתי למישל, תפסתי את ההונדה בהגה והתחלתי להסיע אותה על פני השדה.
  
  
  "תאריך היום בשבע, ריין דה לה קריביאן, ליד הכיכר המרכזית של פורט-דה-פרנס," קראתי מעבר לכתפי.
  
  
  סוויטס ולי צ'ין הנהנו, נופפו ופנו לכיוון ההפוך. כמה דקות לאחר מכן, מישל ישבה מאחוריי בהונדה כשנסענו לאט בהתקרבות למכתש מון פלה.
  
  
  
  פרק יא
  
  
  שבע שעות לאחר מכן למדנו שני דברים. זה היה שבע שעות של נסיעה בדרכי עפר מאובקות בשמש בוהקת, זיעה ספוגה את גופנו, אבק ממלא את פינו, השמש עיוורת את עינינו. שבע שעות של ויכוחים עם המשטרה, הנחיות כוזבות בכוונה מעובדי שטח, סירובים זועפים למידע מצד רשויות העיר. שבע שעות של הליכה בין שיחים ושדות געשיים, ואז שוכבים על הבטן באותם שדות סלע, מנסים לראות מה קורה כמה מאות מטרים משם.
  
  
  הכל היה שווה את זה.
  
  
  כפי שלמדנו, לוע הר הגעש היה סגור לגישה ציבורית. שני שבילים שיועדו רשמית מהבסיס למכתש, שהומלצו למטיילים לעשות טיול מהנה של שעתיים, נחסמו על ידי מחסומי עץ גבוהים. לכל מחסום היה שער שמאחוריו עמד שומר לבוש מדים שסירב בנימוס אך בתקיפות, ואמר כי הנתיבים למכתש "נסגרים לרגל תיקונים".
  
  
  גם שני הנתיבים האחרים למכתש נסגרו לציבור. ואלה לא היו שבילים. אלה היו כבישים מכוסים היטב, שברור שהתקלקלו במהלך ששת החודשים האחרונים לערך. הם היו בצדו המזרחי של הר הגעש והיו מוסתרים היטב מהכבישים הציבוריים סביב בסיס הר הגעש, מחוברים לדרכים אלו בדרכי עפר, כל אחת סגורה בשערי עץ כבדים – שוב, עם שומרים במדים.
  
  
  אם תלכו דרך ארוכה, מגששים את דרככם בג'ונגל מסביב לבסיס הר הגעש, ואז דרך השיחים והסלעים הוולקניים, תוכלו לראות מה נע לאורך הדרכים הללו אל הלוע.
  
  
  משאיות. לפחות פעם בחמש עשרה דקות. משאיות הטיה כבדות עם שערי הרמה. ריק. הם הגיעו מדרום, מהצד האטלנטי של האי, והתקרבו במהירות. הם הגיחו מהמכתש, חזרו דרומה, כבדים, איטיים, נמוכים.
  
  
  ניתן היה לראות שני שומרים בחלק האחורי של כל משאית. הם היו לבושים במדי קרב מלאים והיו להם נשק אוטומטי.
  
  
  "אפשר להסביר לך את זה?" שאלתי את סוויטס ולי צ'ין, וסיפרתי להם את כל הסיפור באותו ערב.
  
  
  "אתה לא צריך להסביר את זה לבחור הזה," אמר סוויטס. "האותיות הן SLA, בגובה קילומטר. ובמבצע צבאי ברוחב מייל. וברור לא פחות".
  
  
  "זו אחת הסיבות שהם הפכו את מרטיניק לבסיס הפעילות שלהם", אמר לי צ'ין. "יש להם כאן חברים מהממשל הצרפתי שמוכנים להעלים עין מכל זה".
  
  
  "חוץ מזה," הוסיפה מישל, "זה בהחלט מקום אידיאלי לתקוף את בית הזיקוק ליד קוראסאו".
  
  
  הנהנתי בהסכמה ולגמתי עוד לגימה מהמשקה שלי.
  
  
  
  ישבנו ליד שולחן במסעדת Reine de la Caribe ושתינו פונץ' רום מקומי בכוסות קפואות גבוהות. זה היה טוב וקיוויתי שהלובסטר, הגרסה הקריבית של הלובסטר שהזמנו מאוחר יותר, יהיה טוב באותה מידה. ומספק. הייתה לי הרגשה שנצטרך הרבה מאגרי אנרגיה בעשרים וארבע השעות הקרובות. סוויטס ולי צ'ין, שהצליחו למצוא בגדים מכובדים יותר בשוק, נראו עייפים כמו מישל ואני.
  
  
  "טוב," אמר סוויטס והוסיף עוד שתי כפות סוכר לפאנץ' שלו, "היה לך יום עמוס, קרטר. אבל אני וחבר שלי כאן, הברית האפרו-אסייתית, כפי שאפשר לקרוא לזה, הצלחנו לחפור קצת ממה שקורה בתוכנו".
  
  
  "כמו?" – דרשתי.
  
  
  "לדוגמה, סנט פייר מת יותר ממזרח פיוריה בליל ראשון בפברואר לאחר סופת שלגים", אמר לי צ'ין. "דגים, דגים ועוד דגים. וגם דייגים. דיג. זה הכל".
  
  
  "אין לנו שום דבר נגד דגים עכשיו," אמר סוויטס. "למעשה אכלנו ארוחת צהריים חמוצה מתוקה טעימה מאוד. אבל…"
  
  
  "הוא מתכוון מתוק ומתוק," אמרה לי צ'ין. "זו הייתה הפעם הראשונה שאכלתי קינוח כמנה עיקרית. וגם מקרל".
  
  
  "בכל מקרה," המשיכה סוויטס בחיוך, "החלטנו שכמו שאמרת, זה אי קטן, אז לקחנו את אחד מהמסלולים האלה, המוניות הציבוריות האלה, ועשינו לנו סיור קטן באי דרומה. חוף."
  
  
  "איפה," קטע לי צ'ין, וגרם לשניהם להידמות מאוד לפעולה של מוט וג'ף, "מצאנו את הפעולה. אם אתה רוצה אקשן, נסה את לוריין ומריגו".
  
  
  "כפרי דייגים בחוף הדרומי," אמרתי.
  
  
  "היכן שהדיג הארור מתרחש," אמר סוויטס, ואסף סוכר מתחתית כוס סחוטה. "מעולם לא ראיתי כל כך הרבה סירות דיג, קטנות וגדולות, יושבות בחוסר מעש ולא דייגות במזג אוויר טוב לדייג ומשאיות שנכנסות לנמל כדי להביא להן ציוד כלשהו, כשנראה לי שאין הרבה מהן יש להם אפילו מנועים".
  
  
  "יאכטות?" שאלתי.
  
  
  "יאכטות, חותכים, סלוופים, בריגנטינות, יאכטות - הכל מסירה ועד שונר", אמר לי צ'ין.
  
  
  ישבנו כולנו בשקט זמן מה. המלצר בא והניח סלסילות של לחם ולחמניות. בחוץ בכיכר המרכזית נשמעה מוזיקה וצחוק וצעקות קולות מקומיים. קהלים. זה התחיל לפני זמן מה והסלים בשקט כשישבנו ושתינו. ראיתי את מתוקים ממהרים לחלון.
  
  
  "מה קורה שם?" – שאל את המלצר בעצלתיים. להפתעתי, הוא לא דיבר צרפתית או אנגלית, אלא קריאולי שוטף יליד האנטילים הצרפתיים.
  
  
  "קרנבל, מסייה," אמר המלצר וחייך חיוך רחב. "זהו המרדי גרא, היום האחרון של החג לפני התענית. יש לנו תהלוכות, תחפושות, ריקודים. יש פה הרבה כיף".
  
  
  "נשמע כיף," אמר סוויטס. "חבל שאנחנו..."
  
  
  "אין שום דבר מצחיק בשבילי עם אבא שלי איפה שהוא נמצא," התערבה מישל בחדות. היא פנתה אלי. "ניק, מה אנחנו הולכים לעשות?"
  
  
  לגמתי מהמשקה שלי. רעש הקהל הלך והתקרב. יכולתי לשמוע את נדנוד הנוזל של להקת תופים מפלדה, כנראה מיובאת מטרינידד, ואת הקצב הרודף של הביגינאה המקומית של מרטיניק מתנגן על הקרניים.
  
  
  "ההגדרה הבסיסית ברורה," אמרתי לאט. "ל-SLA יש מפקדות מסוגים במכתש מונט פלה. קל יהיה לחצוב רשת של מנהרות וחדרים מתוך סלע געשי - אם לא שקלת את הסכנה של פיצוץ הר הגעש שוב. ואני חושב שה-SLA מוכן לנצל אפילו את ההזדמנות הזו על ידי ביצוע עסקה איתם".
  
  
  "ואתה חושב שאבי מוחזק שם?" – שאלה מישל בדאגה.
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "אני חושב שכל מטעני הנפץ התת-מימיים שה-SLA מייצר מיוצרים שם. לאחר מכן הוא מועבר במשאית לשני נמלים להעמסה על סירות".
  
  
  "סירות קטנות?" מתוקים אמרו בחוסר אמון קל. "סירות זעירות? סירות דיג רגילות?
  
  
  "זה מה שאני עדיין לא מבין," הודיתי. גיליתי שאני צריך לדבר חזק יותר כדי להישמע מעבר לקולות הרחוב של הקרנבל. המצעד חייב להיות קרוב מאוד למסעדה עכשיו. "איך אפשר לשגר מכשיר תת-ימי עם מנוע תת-ימי מסירה קטנה? ואם זה לא יוצא לדרך, איך אפילו סירת דייג תמימה למראה יכולה להיכנס לגדר האבטחה שהותקן בים, שיותקן עד עכשיו בסביבות קורסאו. בֵּית זִקוּק? אבל אנחנו יודעים שה-SLA מעמיס משהו על הסירות האלה, ואנחנו צריכים להניח שהם מטעני חבלה. מה שמביא אותנו לבעיה שלנו".
  
  
  צפר צרודה נשמעה ממש מחוץ לחלון. קלטתי הצצה של פרצופים מחייכים, צועקים, שרים חולפים, אוחזים בכרזה כלשהי.
  
  
  
  
  "הבעיה", המשכתי, "היא שאם נפגע בסירות הדיג ונצליח לנטרל את מטעני החבלה, המפקדה בתוך הר הגעש תוזהר בזמן להתפנות. גם אם לא את כל הציוד, לפחות הצוות היה צריך לבנות אותו שוב בזמן אחר ובמקום אחר. וזה כולל את אביה של מישל, שהוא המפתח לכל המבצע".
  
  
  הרעש בחוץ הפך לשאגה. הרחובות בצד השני של החלון היו תקועים. ראיתי הבזק של צבע ואחר כך עוד אחד. מסכות עיסת נייר ענקיות עם ציפורים, דגים, יצורים מוזרים מהאגדות הקריביות, קריקטורות של אנשים, כולם צבעוניים עזים ובעלי מאפיינים מוגזמים, צעדו על פניהם, מתנדנדים מצד לצד. חלק מהדמויות היו בגודל טבעי, והאנשים שבתוכם הוסתרו לחלוטין מהעין. וכשהם לא צעדו, הם רקדו לפי הקצב הרומז של הבגיינה.
  
  
  "מצד שני," המשכתי, נשענתי מעל השולחן כדי שאחרים ישמעו אותי, "אם נפגע קודם בהר הגעש, המטה יוכל לתת פקודה לסירות להפליג". נמל, סירות הדיג הללו יאבדו בין עשרות אלפי אחרים בקריביים. עם מטעני חבלה כבר על הסיפון".
  
  
  "ואני הייתי נותן ניחוש די טוב", אמר לי צ'ין, "שכזה קרוב לספירה לאחור למתקפה על קוראסאו, הם כנראה כבר חמושים".
  
  
  "אנחנו חייבים להניח שזה כך," הסכמתי. "אז נשאר לנו רק דבר אחד לעשות. זה לא סיכוי גדול, אבל זה הסיכוי היחיד שלנו".
  
  
  בחוץ ניתן היה לשמוע מוזיקה חזקה אפילו יותר. אחת מחלונות הדלת הקדמית נשברה. שמעתי את המלצר מקלל בעצבנות וממהר אל דלת הכניסה. הוא פתח אותו והחל להתנגד למשתתפי המצעד. צחוק וצעקות נשמעו מהרחוב.
  
  
  "אם אחפור אותך נכון, חבר," אמר סוויטס באיטיות, "נצטרך לתקוף את הסירות ואת הר הגעש בו-זמנית."
  
  
  "בלתי אפשרי!" - סיננה מישל.
  
  
  "לא יאומן," אמרתי ביובש, "אבל לא בלתי אפשרי. וכפי שאמרתי זה עתה, הסיכוי היחיד שלנו. סוויטס ולי צ'ין יטיסו את הסירות. מישל, אתה ואני נגיע לביקור קצר במונט פלה."
  
  
  הבזק צבע פתאומי היה בדלת. אחד המצעדים, כל גופו מכוסה בחליפת דג בצבע ירוק ואדום בוהק, דחף את המלצר וכעת עמד בפתח. הוא הניף את ידו המכוסה סנפיר לחבריו ברחוב, וסימן להם על מחאותיו של המלצר הממורמר.
  
  
  "היי, חבר," אמר סוויטס. "יש לי עוד רעיון קטן. למה ..."
  
  
  "תראה!" אמר לי צ'ין. "הם באים! וואו! איזו סצנה מטורפת!"
  
  
  המצעדים כיסו לפתע את המלצר כמו גל גדות, עם דגים ירוקים ואדומים בראשם. היו שם תוכים ענקיים, כרישים עם פיות מחייכים ושיניים בוהקות, דמות גרוטסקית ענקית של חצי אדם וחצי ציפור מאגדת וודו בקריביים, חזיר ורוד לוהט עם חוטם ענק, ומה שנראה כמו עשרות דגים מבריקים. ראשים מכוסים בנייר כסף. עכשיו הם רקדו בפראות ברחבי המסעדה, צעקו, התנדנדו מצד לצד. היכן שפעם החדר היה שקט ורגוע, זה היה עכשיו כאוס של אנשים, תנועה ורעש סוער.
  
  
  "אתה יודע משהו. קרטר," אמרה לי לי צ'ין כשהרקדנים התקרבו לשולחן שלנו, "זה יכול להיות מאוד כיף." ואולי זה הכל. אבל משום מה אני לא אוהב את זה. "
  
  
  גם אני. ולא יכולתי לומר למה, וגם לי צ'ין לא. זה החוש השישי הזה שמזהיר כל סוכן טוב לסכנה במקום שבו שום דבר אחר לא יכול. רציתי להוציא את ארבעתנו מיד מהחדר הזה ולהתרחק מהקהל. אבל זה היה בלתי אפשרי. דמויות נייר מאצ'ה הקיפו עכשיו את שולחננו, רוקדות סביבנו בטירוף לצלילי המוזיקה מהרחובות.
  
  
  "דאנסז!" הם התחילו לבכות. "דאנסז!"
  
  
  לפתע, ידיים הושטו ולי צ'ין ומישל קמו על רגליהם כשקולות דחקו בהם להצטרף לריקוד. ראיתי את לי צ'ין מתחילה לסובב את זרועה ולהתאים את משקלה בתגובת קונג פו אינסטינקטיבית, ואז, כמו ברק, זרועה של סוויטס ירתה החוצה כדי להחזיק אותה.
  
  
  "תקרר אותם!" – הוא ציווה. "האנשים האלה הם עדינים, מנומסים וידידותיים מטבעם, אבל עלבונות לאירוח שלהם - כולל הזמנה לרקוד - יכולים להפוך למכוערים!"
  
  
  מישל, שעדיין מתנגדת לידיים המושטות אליה, משכה אותה והביטה בי בפחד.
  
  
  "קנדי צודקת." אמרתי. "יש מהם הרבה יותר ממה שיש מאיתנו, והדבר האחרון שאנחנו רוצים זה מאבק שמעורב בו המשטרה".
  
  
  כעבור רגע קמו שתי הנשים על רגליהן והחלו לרוץ.
  
  
  
  "תיצמד ללי צ'ין," אמרתי לממתקים. "אל תיתן לה לצאת מעיניך. אני אקח את מישל."
  
  
  שנינו קפצנו על רגלינו ונדחסנו לתוך הקהל, שסחף במהירות את שתי הנשים מהשולחן. החלקתי בין שני דגי נייר הכסף וריפקתי את התרנגול השחור, הלבן והאדום, מנפנף בכנפיו בפראות לצלילי המוזיקה, כדי שיגיע למישל. החזיר הוורוד סובב אותה במעגלים מסחררים, חוטמו הענק נוגע בפניה.
  
  
  "בובז!" – צעק לפתע קול. לִשְׁתוֹת! והצעקה התפשטה בכל החדר. "בוז! בוז!"
  
  
  נחוש להישאר קרוב למישל, ראיתי כסף נזרק על הדלפק ובקבוקים נתפסים. הם נזרקו באוויר על פני החדר, התקעים נשלפו ועברו מיד ליד.
  
  
  "בובז!" – צעק קול באוזני, מחריש אותי למחצה. "Voici! Buvez!"
  
  
  לפני שידעתי, נדחף לי בקבוק לידי והצמידו לי לפי. כדי לגמור עם זה, הבאתי אותו אל שפתי ולגמתי מהירה. זה היה רום חדש טהור משדות הקנים, עשיר ומתוק, והוא שרף לי את הגרון כמו חומצה גופרתית. בהתנגדות לדחף להסתיר, הצלחתי לחייך והגשתי את הבקבוק לבעליו, שחף אפור כסוף עם וו ארוך ומחודד למקור. הוא החזיר אותו לידיים שלי. הבאתי אותו אל פי, העמדתי פנים שאני לוקח לגימה נוספת, והעברתי אותו לידיו הנלהבות של הכריש המחייך, בעל השיניים.
  
  
  ואז הסתכלתי אחורה לכיוונה של מישל והיא נעלמה.
  
  
  נדחפתי בזעם לתוך הקהל, השתמשתי בכתפי ובמרפקי כדי לפלס את דרכי דרך מערך מסויט של דמויות חיות, ציפורים ודגים.
  
  
  "מישל!" התקשרתי. "מישל! ענה לי!"
  
  
  "כאן!" שמעתי את קולה החלש. "כאן!"
  
  
  פתאום ראיתי אותה. היא עמדה ליד הדלת, הפעם בזרועותיו של תרנגול ענק. והוא גרר אותה מהדלת. ואז, באותה פתאומיות, הרגשתי את עצמי נדחף לעבר הדלת. כל הכיוון של הקהל השתנה. בדיוק כשהם מיהרו להיכנס למסעדה כמו גל גדות, עכשיו הם נסחפים שוב. הרשיתי לעצמי להיסחב בין הגופות הנדחפות, מריח את הריח הסמיך של הזיעה, אוזני טובעות בבכי צרוד, צרחות צחוק וקרני הפליז צועקות. מלפנים יכולתי לראות את שערה השחור הארוך של מישל כשהיא נדנדה מצד לצד על ידי בן זוגה, אולי חיה, אולי ציפור, אולי דג.
  
  
  "בובז!" – צעק קול באוזני. "בובז!"
  
  
  הפעם דחפתי את הבקבוק הצידה. עכשיו היינו בחוץ ולא יכולתי להסתכן באיבוד מראייה של מישל, אפילו לרגע. מתוקים ולי צ'ין לא נראו בשום מקום.
  
  
  מטח פתאומי של פיצוצים הדהד דרך המוזיקה. נמתחתי. ואז אורו השמיים בהבזקים ופסי אור. אדום, לבן, ירוק, כחול - מזרקות אור, מפלי צבע. זיקוקין. בגדול. הם עיוורו אותי לרגע. ואז הראייה שלי התבהרה ופעמוני אזעקה צלצלו בכל גופי.
  
  
  הקהל התחלק. רובו הלך ישר, אבל ענף הפך את הפינה לסמטה. ומישל הייתה בין הסניף הזה.
  
  
  עשיתי את דרכי בין ההמון כמו שור דרך דשא ארוך. כשפניתי לפינה מצאתי את עצמי ברחוב צר שהיה קצת יותר מסמטה. מישל הייתה במרכז הקבוצה בסוף, וכשהסתכלתי, מקללת, ראיתי אותה נישאת בפינה אחרת. מרפקתי ועברתי על כתפי דרך המון חוגגים, שרבים מהם שתו מבקבוקים? שבירת בקבוקים על אבני הריצוף. ככל שהלכתי, הרחוב נעשה חשוך יותר ויותר, עד שלבסוף מקור האור היחיד היה פיצוץ הרסני של אור גבוה בשמים. הם מטילים צללים מפחידים על קירות הטיח של הבניינים ועל סורגים מברזל יצוק של החלונות. הגעתי לפינה ופניתי, אבל מצאתי את עצמי בעוד רחוב חשוך, כמו סמטה.
  
  
  בהלם הבנתי שהוא ריק.
  
  
  מישל לא נראתה בשום מקום.
  
  
  ואז פתאום הוא כבר לא היה ריק. היה זרם של גופות, מסכות מוזרות, ואני הייתי מוקף במעגל של ראשי דגים בנייר כסף.
  
  
  רגע השקט המוחלט הסתיים לפתע בגלגל של ניצוצות שהתפוצץ בשמים מעל.
  
  
  בידי הדמויות המקיפות אותי יכולתי לראות את הברק העמום של להבי מצ'טה, מושחזים לסכין גילוח.
  
  
  "אה, מסייה," אמרה אחת הדמויות, "זה נראה כאילו הדג תפס את הדייג."
  
  
  "דג," אמרתי באיטיות ובהתמדה, "אפשר לאכול אותו לארוחת צהריים אם הוא לא עומד רחוק מהדייג."
  
  
  "הדג," נהמה הדמות, "עומד לעקור את הדייג."
  
  
  להב המצ'טה הבזיק בידו וידו נטרקה קדימה. אבל הוא היה איטי יותר מהיד שלי עם וילהלמינה בתוכה. סדק הכדור הדהד בסמטה כמעט ברגע שזז, והוא נפל, דם זורם דרך החור בחזהו העטוף בנייר כסף וזלג מפיו.
  
  
  
  שני הגברים מאחוריו עברו לשני הצדדים שלי. הקליע השני של וילהלמינה פגע באחד משמאלי בבטן והוא צרח בכאב ובאימה כשרגלי הימנית בעטה במפשעה של השני, מה שגרם לו ליפול מיידית למצב עוברי.
  
  
  בקושי הספקתי להסתובב כדי לראות, באור הגרוטסקי של הנר הרומי המתפוצץ מעלי, את ההבהוב הבהיר של להב מצ'טה שורק באוויר. הסתובבתי וצעדתי הצידה, וזה צלצל ללא מזיק על אבני המרצפת שמאחורי. וילהלמינה ירקה שוב, ודמות דג נוספת נפלה, הגולגולת שלו התפרצה מיד להתפרצות של דם אדום, חומר אפור במוח ושברי עצמות לבנים.
  
  
  אבל המעשים שלי גילו משהו אחר. בקצה השני של הסמטה התקרבה אלי אט אט קבוצה נוספת של דמויות דגים. הותקפתי משני הצדדים וכל דרכי המילוט נחסמו.
  
  
  כמו כן, פתאום הייתי מודע לעוד נר רומי שמתפוצץ בשמיים ומאיר סמטה לצד אחד. לְמַעלָה.
  
  
  שלוש דמויות דגים הפרידו את עצמן מהקהל שלפני, מתקרבות אלי בזהירות, מרוחקות זה מזה ככל שהסמטה מאפשרת. כשהסתכלתי מעבר לכתפי, הבנתי ששלוש דמויות מאחורי עושות את אותו הדבר. הם נעו לאט, בקצב כלשהו, כאילו הם מבצעים איזשהו ריקוד פולחני קטלני. פזמון רועם נשמע מהקהל מאחוריהם. היה לו נימה עמוקה ומצמררת של רצח.
  
  
  “טואט... תואט... תואט... תואט...”
  
  
  להרוג... להרוג... להרוג... להרוג...
  
  
  חיכיתי, זזתי קדימה וקצת הצידה, הערכתי את התקדמותם. הם היו מספיק קרובים עכשיו כדי שראיתי את העיניים נוצצות מאחורי ראשי הדגים בנייר כסף. עיניים רחבות באופן לא טבעי, מתגלגלות, נרגשות. חם להרוג. ובכל זאת, חיכיתי.
  
  
  “טואט... תואט... תואט... תואט...”
  
  
  מחול הרצח התקרב. כמעט יכולתי להרגיש את נשימת המוות על פניי. המצ'טות החלו לעלות. חיכיתי, מכסה את וילהלמינה, השרירים שלי מתוחים במוכנות.
  
  
  “טואט... תואט... תואט... תואט...”
  
  
  כַּיוֹם!
  
  
  קפצתי גבוה בכל כוחי. ידיי המושטות תפסו את מעקה הברזל היצוק של המרפסת ממעל, בעוד רגלי, צמודות זו לזו כמו שני אלות, מתנדנדות בקשת מטוטלת מאיימת. נשמעה חבטה רטובה כשהנעליים שלי התנגשו בגולגולת, ואז עוד אחת כשהן בעטו לאחור.
  
  
  אחר כך טיפסתי על המעקה אל המרפסת. להב מצ'טה נקש אל המעקה, נזרק בידיים מתוסכלות יתר על המידה, ואחר כך עוד אחת. תוך שניות הוגו היה ביד שלי והוא הטיח אותי, תולש ארבע אצבעות מהיד של האיש שניסה לטפס למרפסת. הצעקה שלו הייתה חודרת אוזניים.
  
  
  ואז קפצתי שוב, תופס את המעקה של המרפסת שמעלי. השירה למטה הפכה לכאוס של צרחות זועמות מהולות בגניחות וצרחות של מי שפצעתי. חליפות דגים נקרעו הצידה כדי שהתוקפים יוכלו לטפס למרפסות, כמוני. אבל עד שהגעתי לגג, רק אחד הצליח לעלות למרפסת הנמוכה ביותר. קפצתי מעל המדף והתכופפתי, פוזלת אל החושך האפל של הגגות סביבי.
  
  
  ואז התנשמתי.
  
  
  כל הבתים משני הצדדים שלי היו מחוברים בגגות באותה מפלס. ועל גג הבית הרחוק ביותר התאספו המון דמויות לבושות.
  
  
  באמצע ההמון, מוקפת בצפיפות בגופות, הייתה מישל.
  
  
  ומסוק ירד לעבר הקהל משמים מוארים בחזיזים.
  
  
  וילהלמינה קפצה לידי, ואני מיהרתי קדימה, מתכופף במהירות. ניקיתי את המעקה הראשון, קפצתי לגג הבא ועצרתי לירות. חזיר ענק ורוד עם לוע ענק הסתובב, הצמיד את ידיו אל פניו ונפל, צרח, התיז דם בגרונו.
  
  
  "ניק!" שמעתי את מישל צורחת כשהיא ראתה אותי. ואז: "חזור, ניק! חזור! הם יהרגו אותך! יש להם מקלע..."
  
  
  פגעתי בגג בדיוק בזמן. החבטה האכזרית של האקדח של סטן חתכה את הלילה, וכדורים העיפו רסיסי לבנים מהארובה ממש מאחורי. הרמתי את ראשי ויריתי. דמות נוספת נפלה, אך קול האקדח של סטן נמשך. המסוק היה ישירות מעל הגג ונחת באיטיות. חרקתי שיניים והחלטתי לקחת את הסיכון. בעוד דקה זה יהיה מאוחר מדי; מישל תועלה על סיפון המסוק.
  
  
  השרירים שלי נמתחו וקפצתי קדימה.
  
  
  
  
  רצתי נואשות בזיגזגים, התגברתי על מעקות הגג, כמו כוכב מסלול. מולי יכולתי לראות את הבזקים הקטלניים של ירייה מהאקדח של סטן ומסוק שנחת על הגג, דלתו נפתחת מבפנים.
  
  
  ואז הגולגולת שלי התפוצצה כמו מונט פלה עצמו, מוחי עלה באש והרגשתי איך אני שועט קדימה.
  
  
  שָׁחוֹר.
  
  
  שתיקה.
  
  
  שום דבר.
  
  
  
  פרק יב.
  
  
  משהו איפשהו הניע אותי עם רעיון. זה לא היה רעיון ברור, אבל ידעתי שזה מאוד לא נעים. ניסיתי להימנע מזה כמה שאפשר. אבל הוא המשיך להתבכיין. לבסוף, נאלצתי להודות שידעתי מה זה.
  
  
  "עיניים," הוא אמר. אתה חייב לפתוח את העיניים.
  
  
  אני עשיתי. לא רציתי, אבל רציתי.
  
  
  עיניים מוכרות כפולות עפעפיים על פרצוף מזרחי מוכר השפילו מבט לעברי. הם מצמצו, ואז שפתיהם התכרבלו לחיוך נוצץ של הקלה. פרצוף נוסף, הפעם שחור ומוכר לא פחות, הופיעו לנגד עיניי. גם הוא מחייך.
  
  
  "שלום, קרטר," אמר הפרצוף המזרחי, "אתה תמיד הולך לישון כל כך מוקדם בערב? זאת אומרת, אפילו לא אכלנו ארוחת ערב עדיין."
  
  
  הרמתי את ראשי וגנחתי. הכאב עלה דרך הגולגולת שלי עד שחשבתי שגלגלי העיניים שלי עומדים ליפול. בזהירות, בהיסוס, נגעתי בידי בגולגולת. הוא גילה תחבושת גדולה.
  
  
  "אני מרגיש," אמרתי בקושי, "כמו אדם שקליע מהאקדח של סטן נחתך בקרקפתו".
  
  
  "כנראה בגלל שאתה גבר שהרגע נשרף לו ראשו מכדור מהאקדח של סטן," הציע לי צ'ין.
  
  
  "היי, חבר," אמר סוויטס ברכות, "אף אחד לא אמר לך פעם שלתקוף מישהו עם נשק אוטומטי יכול לגרום לך לירות?"
  
  
  "הם הכניסו את מישל למסוק," אמרתי כשהתיישבתי. "הייתי צריך לנסות לעצור אותם."
  
  
  "טוב, זה היה ניסיון טוב," אמר לי צ'ין. "כלומר, מעולם לא ראיתי אדם אחד מנסה לתקוף צבא לפני כן. במיוחד הצבא התלבש כמו חזירים, תרנגולים ודגים. וסטן ירה מאקדח. כשסוויטס ואני ראינו את המסוק נוחת ועפנו על הגג הזה וראיתי אותך מחייג לחטיבה הקלה, לא האמנתי למראה עיניי בהתחלה".
  
  
  "ברגע שהיא בטחה בעיניה", אמרה סוויטס, "היא הפכה לגוזלה די מהירה עם סרט לראש."
  
  
  "זו רק בליטה, ניק," אמר לי צ'ין. "הכל יהיה בסדר, חוץ מכאב ראש בגודל החומה הסינית".
  
  
  "בינתיים," אמרתי, "הם תפסו את מישל. והם עזבו".
  
  
  "לא נוח," נאנח סוויטס. "זו ממש תקופה מביכה בשביל זה."
  
  
  "הכי גרוע," הסכמתי. וזה היה הגרוע מכולם. למעשה…
  
  
  אי שם במעמקי נשמתי, הגלגלים החלו להסתובב.
  
  
  "אתה עדיין לא חושב לנסות לתקוף את הסירות ואת הר הגעש בו-זמנית, נכון?" – שאלה לי צ'ין. "בגלל שבכל הדברים, הייתי רוצה לחיות עוד קצת. ואם…"
  
  
  סימנתי לה להיות בשקט. נשענתי על המרפק, הושטתי יד לכיס חולצתי לסיגריות, שלפתי אחת מקומטת והדלקתי אותה. עישנתי בשתיקה במשך זמן מה. וחשבתי. וככל שחשבתי זמן רב יותר, השתכנעתי שראיתי דברים ברורים עבור המנגינה הראשונה.
  
  
  לא אהבתי את איך שהם נראים.
  
  
  אבל היה לי יתרון אחד. כמעט הייתי בטוח שהאויבים לא ידעו שאני יודע.
  
  
  התכוונתי לנצל את היתרון הזה כמיטב יכולתי.
  
  
  הסתובבתי בחזרה ללי צ'ין ומתוקים תוך כדי שליפת וילהלמינה כדי לטעון מחדש.
  
  
  "התוכנית," אמרתי להם, "השתנתה. כולנו נגיע להר געש".
  
  
  הם הנהנו.
  
  
  "זה המטה שלהם", אמר. "אני חושב ששם לקחו את מישל."
  
  
  "אני חושב שגם הם חשבו כך," התערב לי צ'ין.
  
  
  "בדיוק," אמרתי. "ובטח שלא הייתי רוצה לאכזב אותם. אבל כבונוס נוסף, נוסיף מרכיב קטן שהם לא מצפים לו".
  
  
  ממתקים והגבות של לי צ'ין התרוממו בו זמנית. כיסיתי שוב את וילהלמינה, מנסה להתעלם מהכאב המסחרר, והתחלתי לדבר. כשסיימתי, שניהם הביטו בי בשתיקה במשך זמן מה. אחר כך ממתקים ציחקקו לאט. הוא הוציא ממתק שוקולד מכיסו, פתח אותו והכניס אותו לפיו.
  
  
  "אני חושב," הוא אמר. "זו דרמה חיה אמיתית. ותמיד רציתי להיות פרפורמר".
  
  
  "כן, אבל תמיד רצית לסיים בחתיכות קטנות?" – שאלה לי צ'ין. ואז אלי: "תראה, קרטר, אני בעד אקשן ודרמה נועזת, אבל אני חושב שאולי יהיו כמה סיבוכים אם בסופו של דבר נפוצץ את כל האי בשמיים, אולי יהיו לנו כמה התנגדויות. ויש סיכוי די טוב שנעשה את זה. שלא לדבר על כך שנזנק".
  
  
  
  "
  
  
  "זה משחק, כמובן," אמרתי. "אבל נותרו לנו רק כמה שעות, וזו ההזדמנות היחידה שלנו".
  
  
  חשב לי צ'ין בשקט.
  
  
  "טוב," אמרה לבסוף, "תמיד תהיתי איך זה יהיה לשחק מהג'ונג עם TNT. ועדיין אין לי מה לעשות הלילה. אני בפנים."
  
  
  "נכון," אמרתי. "בוא נלך ל. אין זמן לבזבז".
  
  
  בחזרה לרחוב, כשפלסנו את דרכנו בין ההמונים הסוערים של הקרנבלים העליזים, מצאנו מונית ציבורית שנסעה מפורט-דה-פרנס דרך סן-פייר והמשכה למורן-רוז', העיר הקרובה ביותר להר הגעש. בטיפ נדיב שכנעתי את הנהג לנסוע למורן רוז', והשארתי רק את שלושתנו הנוסעים. נסענו בשתיקה, כל אחד מאיתנו שקוע במחשבותיו.
  
  
  הלכנו למורן רוז'. לי צ'ין ואני לחצנו בשקט את ידיה של סוויטס, עינינו נפגשות וננעלות. לאחר מכן ירדנו בכביש למקום שבו הוסתר ליידי דיי. הוא עשה מסלול אחר. לכיוון מונט פלה.
  
  
  עכשיו ללי צ'ין היה רק עגיל אחד.
  
  
  מתוקים לבשו משהו אחר.
  
  
  בחדר הרדיו של Lady Day, יצרתי קשר עם גונזלס ונתתי לו את ההוראות שלי, תוך הדגשת דחיפותן. אחר כך חיכינו שעתיים. אלו היו השעתיים הקשות ביותר בכל המבצע. אבל היינו צריכים לתת ל-Sweets זמן לעבוד. והייתי צריך לשמוע מגונזלס. כשעשיתי את זה ושמעתי את מה שהוא אמר, אדרנלין חלף בגוף שלי. כיביתי את הרדיו ופניתי ללי צ'ין.
  
  
  "שעה אפס," אמרתי. "ללכת."
  
  
  כעבור חצי שעה כבר שכבנו על הבטן, עושים את דרכנו בין השיחים הנמוכים שגבלו את הגישות למכתש מונט פלה. מלבד המשפחה הרגילה שלי, וילהלמינה, הוגו ופייר, היה לי MKR Sten ישראלי. זהו אחד מכלי הנשק האוטומטיים המדהימים ביותר, אך עשוי בשל הדיוק הגבוה שלו, קצב השבירה הנמוך והכי טוב, מדכא שאינו מפחית את הדיוק או קצב האש במידה ניכרת. לי צ'ין נשא את התאום שלו, שניהם מתיבת הנשק המרשימה של סוויטס.
  
  
  "רגע," לחשתי לפתע והצבעתי על לי צ'ין.
  
  
  במרחק של פחות ממאה מטרים משם בלטה שפת מכתש מונט פלה על רקע שמי הלילה. הבאתי את המשקפת של סוויטס לעיניי וסרקתי אותה. כבר ידעתי מהטיול שלנו באותו יום שטבעת בגובה שבעה מטרים של חוט מחושמל עוברת את כל קוטר הטבעת. מה שחיפשתי עכשיו היה שונה. כשמצאתי אותו, הגשתי את המשקפת ללי צ'ין וסימנתי לה להעיף מבט.
  
  
  "זרקורים," אמרתי בקצרה. "מותקן בכפולות, פונה לכיוונים מנוגדים, על כל עמוד גדר."
  
  
  "אה-הא," אמרה לי צ'ין וכיסתה את עיניה במשקפת, "ואם משהו נוגע בגדר, הן ממשיכות".
  
  
  "נכון," אמרתי. "עכשיו בואו נגלה קצת יותר."
  
  
  הרגשתי מסביב לשיח ומצאתי מקל כבד, ואז זחלתי עוד חמישים מטרים, לי צ'ין מאחורי. ואז הוא זרק את המקל. נשמע קול חבטה כשהיא פגע בחוט, פצפוץ של חשמל כשהזרם זורם דרך הטל דרכו, ושני זרקורים נדלקו. רק שניים.
  
  
  "אה-הא," אמר לי צ'ין. "פנסים לא רק מאירים, אלא גם מזהים את מקור ההפרעה בגדר".
  
  
  "מה שאחר כך," אמרתי והשתטחתי כמו לי צ'ין, "זה היה שומרים חמושים שהופיעו."
  
  
  כביכול, שני שומרים עם רובים הופיעו על רקע השמים. הסתכלנו בראש מורכן כשהם מאירים את הפנסים שלהם במורד המדרון ומסביב לגדר, ואז, כנראה שהחלטנו שההפרעה נגרמה על ידי חיה, נעלמו.
  
  
  פניתי ללי צ'ין.
  
  
  "איך האקרובטיקה שלך הלילה?"
  
  
  היא הביטה בי בשאלה. אמרתי לה בדיוק מה אנחנו הולכים לעשות. היא הנהנה בלי לחשוב, ובילינו עוד חמש דקות בזחילה לאורך הגדר כדי להתרחק מהאזור שהשומרים יכלו לצפות בו, לפני שהסתובבנו וזחלנו היישר לעברו. כשהיינו במרחק של כמה מטרים, הסתובבתי והנהנתי אליה. קמנו במהירות ובאותו הזמן.
  
  
  "הופ-לה!" – לחשתי בחדות.
  
  
  רגלה הימנית הייתה בזרועותיי הסגורות, גופה חמק מהן, והיא הסתלטה באוויר ועפה מעל הגדר כמו צל מהיר, כמעט בלתי נראה. היא התגלגלה על הקרקע באותה מהירות מבפנים כמו שאני התגלגלתי על הבטן מהצד השני. כל זה לקח לא יותר משלוש שניות. ברביעי כבר הרגשתי למקל אחר בקרבת מקום. לאחר שמצאתי אותו, הסתכלתי בשעון שלי וחיכיתי לשלושים השניות הנותרות שסיכמנו עליהן. ואז הוא התפטר.
  
  
  הזרקורים נדלקו.
  
  
  הרמתי את סטן על הכתף שלי, עברתי לפעולה בודדת ולחצתי על ההדק פעמיים.
  
  
  שני סדקים חלשים נשמעו על הזכוכית, ואז התרסקות ושוב חושך.
  
  
  כשהופיעו הצלליות של השומרים, הם עצרו, מאירים את הפנסים שלהם על הזרקורים שנדלקו בצורה בלתי מוסברת ואז כבו.
  
  
  לחצתי שוב על ההדק על סטן.
  
  
  השומר השמאלי נפל, נורה בראשו. ומכיוון שהשתמשתי באש בודדת ולא באש מתמשכת, הוא נפל קדימה על הגדר. כמעט - בגלל היעדר קול מהנשק שלי - זה היה כאילו הוא רכן לפתע כדי לבדוק אותו. אבל השומר מימין ידע טוב יותר, והרובה שלו כבר התרומם אל כתפו, הסתובב כדי לאתר את מקור הקליע, כאשר לחישה הקשה של לי צ'ין הגיעה מהחושך.
  
  
  "חכה דקה!" – אמרה בצרפתית. "אל תזוזו! אני מאחוריך, ומולך גבר. לשנינו יש נשק אוטומטי. אם אתה רוצה לחיות, תעשה מה שאני אומר."
  
  
  אפילו באור העמום יכולתי לראות את הזוועה על פניו של האיש. הוא הוריד את הרובה והמתין, רועד בעליל.
  
  
  "תתקשר לאיש בחדר הבקרה," אמר לי צ'ין. "תגיד לו שהשותף שלך נפל על הגדר. תגיד לו לכבות את הזרם. ואת נשמעת מוטרדת בצורה משכנעת!"
  
  
  האיש נענה מיד.
  
  
  "ארמנד!" – צעק, הסתובב וצעק לתוך המכתש. "למען השם, כבה את הזרם על הגדר! מרסל נפל!
  
  
  הטון הנורא שלו שיכנע אפילו אותי, כנראה בגלל שהוא באמת פחד. לאחר כמה שניות, המהום הקלוש שבקע מהחוט המחושמל פסק. הלילה היה שקט למעט קול החרקים ואז זעקה רחוקה מהמכתש.
  
  
  "הזרם כבוי", אמר השומר. הוא עדיין רעד.
  
  
  "למענך, אני מקווה שכן," שמעתי את לי צ'ין לוחשת. "כי עכשיו אתה הולך לגעת בו. ראשית הגדיל התחתון. החזק אותו עם כל היד שלך ממש ליד המוט."
  
  
  "לא!" - אמר האיש. "אנא! שגיאה אפשרית..."
  
  
  "תעשה את זה!" - לי צ'ין חטף.
  
  
  רעד ללא שליטה, נשימתו כל כך קשה ששמעתי אותו בבירור, האיש ניגש אל הגדר. השארתי את האקדח שלי מכוון אליו, אבל למרות שהוא היה עכשיו רק כמה מטרים ממני, הוא בקושי הבחין איך לאט, פניו מתעוותות לייסורים מעוותים של פחד, הוא הושיט יד אל החוט הנמוך ביותר.
  
  
  "קח את זה!" - נשמעה פקודה מאיימת מלי צ'ין.
  
  
  האיש היסס עוד רגע, ואז, כמו שחיין שצולל לתוך מים קרים, הוא תפס את החוט.
  
  
  שום דבר לא קרה. פניו של השומר נרגעו מעט. ראיתי זיעה נוטפת מהסנטר שלו!
  
  
  "תחזיק עד שאגיד לך להפסיק," פקדתי עליו.
  
  
  הוא הנהן בהבעה קהה. הלכתי עוד כמה מטרים עד שהגעתי לחוט ומשכתי זוג חותכי חוטים מהכיס האחורי. אחר כך, כמה סנטימטרים רחוקים יותר מידו של השומר, כדי שאם הזרם יופעל שוב בזמן שעבדתי, הוא יבקע אותו בגופו - ובחייו - חתכתי את הגדיל התחתון.
  
  
  "עכשיו תחבק את הגדיל הבא," ציוויתי עליו.
  
  
  הוא ציית. חתכתי את הגדיל הבא ואמרתי לו להעביר את היד שלו לבא הבא. חזרתי על ההליך הזה עד שכל החוטים נחתכו, ואז אמרתי לשומר להתרחק ועברתי מעבר לגדר, תוך שימוש בגופו של השומר כדי להגן עליי ממבטו של כל מי שמביט למעלה מהמכתש.
  
  
  "אין אף אחד באופק," אמר לי צ'ין בשקט.
  
  
  הסתכלתי בזהירות מעבר לכתפו של השומר לתוך המכתש. זה היה, בלשון המעטה, מבצר. מבוך של בנייני בלוקים מלט שקירותיהם נראו בעובי של לפחות ארבעה מטרים, ללא חלונות בשום מקום. חזק כמו ה-Furhrerbunker הידוע לשמצה, שבו בילה אדולף היטלר את ימיו האחרונים לפני התאבדותו. בשתי נקודות נבנו מבנים לתוך לוע הר הגעש עצמו. היו שלוש יציאות, שתיים מהן היו דלתות בגודל אדם שהובילו לצדדים מנוגדים של המכתש החיצוני, אחת מהן הייתה גדולה מספיק למשאית. דרך גדולה המובילה מסביב לקצה המכתש הובילה לדלת זו.
  
  
  לי צ'ין צדק. איש לא היה באופק.
  
  
  דחפתי את השומר בבטן עם האקדח שלי.
  
  
  "איפה השומרים האחרים?" – דרשתי בחריפות.
  
  
  "בפנים," הוא אמר והצביע על שני אגפים עם יציאות בגודל גבר. "מערכת הטלוויזיה במעגל סגור סורקת את כל המכתש."
  
  
  "איך הוא יכול להגיע לקצה שבו אנחנו נמצאים?" – דרשתי.
  
  
  "זה מסלול אחר כאן", הוא אמר, ושכנע אותי שהוא דובר אמת עם הזוועה בעיניו. "סורקים הם זרקורים ומופעלים כאשר הם מופעלים."
  
  
  
  אז בינתיים יצאנו מהתמונה. אבל ברגע שנתחיל לרדת לתוך המכתש, כבר ניראה בבירור. חשבתי לרגע, ואז הסתובבתי ולחשתי כמה מילים קצרות ללי צ'ינג, ששכבה על הבטן לידי. כעבור כמה דקות הורדתי את הכובע והז'קט מהשומר המת ולבשתי אותם על עצמי.
  
  
  "תתקשר לאיש בחדר הבקרה," אמרתי. למאבטח. "תגיד לו שהשותף שלך פצוע ואתה תביא אותו."
  
  
  השומר הסתובב וצעק לתוך המכתש. עכשיו יכולתי לראות את אחת מדלתות היציאה נפתחת ודמות מגיחה, ממוסגרת באור מבפנים. הוא הניף את ידו וצעק משהו בהסכמה.
  
  
  "בסדר, חבר," אמרתי לשומר. "עכשיו אתה הולך לקחת אותי לחדר הבקרה הזה. ולאט לאט. יהיה אקדח מאחוריך ממרחק של כמה מטרים במשך כל הטיול".
  
  
  שמעתי את השומר בולע. ואז, מנגב את הזיעה מעיניו, הוא הפיל את הרובה, התכופף והרים אותי. הסתובבתי כך שסטן השקט הישראלי שלי היה מוכן והאצבע שלי עדיין על ההדק. אבל הפעם הייתי יורה אוטומטית.
  
  
  "בסדר, מציל," אמרתי לשומר. "הלך. וכשאני אומר לך לעזוב אותי, תעשה את זה מהר."
  
  
  לאט לאט הוא החל ללכת במדרון בתוך המכתש. שמעתי את לי צ'ין זוחלת על בטנה מאחורינו. מתחת, דרך הדלת הפתוחה, יכולתי לראות דמויות נעות בחדר הבקרה. ספרתי לפחות תריסר. ראיתי גם משהו מעניין. התברר שיש רק דלת אחת המובילה מחדר הבקרה אל פנים מתחם הבניין.
  
  
  "עֶגלוֹן! תראה! כְּבִישׁ!"
  
  
  הסתכלתי לכיוון שלי צ'ין מצביע. לאורך שפת הר הגעש, משאית כבדה נסעה לאורך הכביש שהובילה לדלת מוסך ענקית מפלדה, ההילוכים שלה חורקים כשהיא הורידה הילוך במדרון. הוא עצר ליד הדלת. רגע לאחר מכן, הדלתות נפתחו בדממה והמשאית נכנסה. כשעשיתי זאת, קלטתי חטוף בדלת פתוחה. שני שומרים חמושים, שניהם לבנים, שניהם עם מקלעים, ושני עובדים מקומיים, ללא ספק נשכרו לשאת את הציוד.
  
  
  לא. עובד מקומי אחד.
  
  
  וצייד מתוק אחד, לבוש כנראה בבגדים האומללים ביותר שלבש בחייו. הוא דיבר וצחק בניב שוטף עם מרטיניק לידו, מחפש את כל העולם כמו אדם שמח שזה עתה מצא עבודה בשכר טוב.
  
  
  תכנן פעילויות לפי לוח זמנים.
  
  
  השלב הבא.
  
  
  היינו כעת פחות ממאה מטרים מדלת חדר הבקרה הפתוחה. השומר שנשא אותי נשם בכבדות והחל למעוד מרוב עייפות. בסדר גמור.
  
  
  "מוכן, לי צ'ין?" – שאלתי, לוחץ את ידי על הקיר.
  
  
  "מוכנה," באה לחישה קצרה שלה.
  
  
  "שומר, התקשר לחברים שלך שיעזרו לי לסחוב," אמרתי לו. "אז תהיה מוכן לעזוב אותי. ובלי טריקים. זכור את האקדח מכוון אל הגב שלך."
  
  
  הוא הנהן בחוסר מורגש ובלע שוב בחוזקה.
  
  
  "היי חברים, מה דעתך על עזרה קטנה?" – שאג בצורה מרשימה. "מארסיי נפצעה!"
  
  
  שלוש או ארבע דמויות נכנסו בפתח וצעדו לעברנו. עוד כמה אנשים התאספו מחוץ לדלת, מביטים החוצה בסקרנות. מאחורי, שמעתי נקישה קלה כשלי צ'ין החליפה את הנשק שלה לאש אוטומטית. השרירים שלי נמתחו מרוב מוכנות. אני חיכיתי. המספרים גדלו. הם היו עכשיו רק שלושים מטרים משם. 20.10.
  
  
  כַּיוֹם!
  
  
  "תזרוק אותי!" – אמרתי לשומר. ותוך רגעים בודדים התגלגלתי על הקרקע מתוך קו האש של לי צ'ין, ישבנו של סטן נח מתחת לסנטר שלי, המראות שלו התאמנו על קבוצת האנשים שמולי כשהתחילו להיכנס לאש של לי צ'ין. אחר נפל, מסתובב מעוצמת הכדורים כשהנשק שלי התחיל לפרוק אש. זה היה טבח מיידי: גולגולות הפכו להמוני מוחות ועצמות עקובים מדם, פרצופים נתלשו, גפיים נתלשו מהגוף ונפלו לאוויר. ובגלל משתיקי הקול על הקירות, הכל קרה בדממה מפחידה, כמו בבלט חסר שם של מוות ומוות, הקורבנות הוכו מהר מדי וחזק מכדי שיצעקו או יבכו אפילו. מ.
  
  
  "דלת!" – צעקתי פתאום. "תירה בדלת!"
  
  
  כיוונתי את האקדח אל גופות הגברים שלפנינו ויריתי לעבר הדלת. זה היה סגירה. ואז נשבעתי. הקיר היה ריק. הוצאתי את הקליפ הריק ושלפתי עוד אחד מלא מהכיס שלי, דחפתי אותו לתוך האקדח כשלי צ'ין המשיכה לירות מאחורי. לרגע הדלת הפסיקה לנוע ואז לאט לאט החלה להיסגר שוב, כאילו מישהו מאחוריה נפצע אך ניסה נואשות לסגור את קו ההגנה. יריתי עוד ירייה וקפצתי על רגליי.
  
  
  
  
  
  "כסה אותי!" צעקתי ללי צ'ין ובמקביל יריתי סדרה של כדורים לעבר אחד הגברים ישירות מולי שניסה לקום.
  
  
  ואז רצתי, כופף, סטן ירק מולי באש השקטה אך הקטלנית שלו. טרקתי את כתפי בדלת במלוא המהירות, ואז הסתובבתי ויריתי לתוך החדר. היה פיצוץ מחריש אוזניים של שבירת זכוכית וכל הקיר של מסכי הטלוויזיה הפך לכלום; ואז לשמאלי ירייה אחת מאקדח ללא משתיק קול. הסתובבתי שוב, סטן התפוצץ בשקט. מאחורי הדלת, דמות בודדת מיהרה כלפי מעלה בעוצמת כדור שפגע בו בחזה, ואז נפלה לאט קדימה.
  
  
  "עֶגלוֹן!" שמעתי את לי צ'ין צורח בחוץ. "עוד דלת! עוד שומרים!"
  
  
  קפצתי לכיוון הדלת מעל הגופות חסרות החיים שהיו הדיירים היחידים בחדר. היד שלי מצאה את המתג והפעילה אותו, והכניסה את החדר לחושך. קבוצה ענקית של שומרים הגיחה מעבר לפינת מתחם הבניינים, מדלת בצדו השני של המכתש, הנשק האוטומטי שלהם כבר מקרקש. צגי הטלוויזיה אמרו להם את כל מה שהם צריכים לדעת - התקפת הר געש!
  
  
  "בְּתוֹך!" צעקתי ללי צ'ין בזמן שהגבתי לאש השומרים. "הזדרז!"
  
  
  כדורים ניתזו את גוש הבטון שליד הדלת, והעלו שובל קטלני של אבק מאחורי העקבים של לי צ'ין כשהיא מיהרה לעברי בזעם. הרגשתי כאב חד בכתפי ונדדתי צעד אחד אחורה, ואז ראיתי את לי צ'ין קופצת דרך הפתח, מסתובבת וטורקת את דלת הפלדה מאחוריה, נועלת את הברגים הכבדים. התכווצתי מהכאב בכתף, הרגשתי את המתג. כעבור רגע מצאתי אותו והחדר התמלא באור. לי צ'ין קמה עם אקדח מעשן והביטה בי בדאגה.
  
  
  "כדאי שתראה לי את הפצע הזה, קרטר," היא אמרה.
  
  
  אבל כבר ראיתי את זה בעצמי. הכדור פשוט מרעה את השריר העליון שלי. זה כאב, אבל עדיין יכולתי להשתמש בזרוע שלי ולא היה הרבה דם.
  
  
  "אין זמן," התפרצתי. "בואו!"
  
  
  התקדמתי לכיוון הדלת לתוך המתחם, ובו בזמן הוצאתי אטב ריק של שלושת רבעי מסטן ודפקתי עוד אחד מלא. קנה האקדח היה חם ומעשן, ורק קיוויתי שהוא ימשיך לעבוד.
  
  
  "לאן נלך?" שמעתי את לי צ'ין אומר מאחורי.
  
  
  "שני האגפים עם יציאות לתוך המכתש אוחדו לאגף מרכזי אחד, שם הוא נבנה ישירות לתוך גוף הסלע הוולקני. שם הם שמרו את הנשק היקר ביותר שלהם ואיתרו את בתי המלאכה שלהם".
  
  
  "ולשם הם ציפו שנלך", נזכר לי צ'ין.
  
  
  "בסדר," אמרתי, מסתובב אליה ומחייך. "ואנחנו לא רוצים לאכזב אותם, נכון?"
  
  
  "הו, לא," אמרה לי צ'ין והנידה בראשה בחגיגיות. "גן עדן בטסי, לא."
  
  
  פתחתי לאט את הדלת הפנימית ביד שמאל, כשסטן מוכנה לימיני. הוא הוביל למסדרון צר וארוך, חשוף למעט צינורות הפלורסנט לאורך התקרה. קירות בלוקים מלט עבים עמבו את כל הקולות מבחוץ, אבל עבור צלילים מתוך המתחם הוא פעל כמו תא הד ענק. והצלילים ששמעתי אז היו בדיוק מה שציפיתי. מרחוק אפשר לשמוע את רקיעת הרגליים במגפי קרב כבדים. יש הרבה אנשים שמגיעים משני הכיוונים.
  
  
  הסתובבתי ופגשתי את עיניו של לי צ'ין. זה היה חייב להיות החלק הקשה ביותר בכל המבצע.
  
  
  אמרתי. "עַכשָׁיו"
  
  
  רצנו במסדרון זה לצד זה, רצים. קול רגליים ריצה היה חזק יותר, קרוב יותר. היא הגיעה הן מהמדרגות בקצה המסדרון והן מהמסדרון המוביל שמאלה. היינו במרחק של פחות מעשרים רגל מהמדרגות כשהופיעו שני ראשים, עולים במהירות במדרגות.
  
  
  אני צרחתי. "מטה!"
  
  
  נפלנו על הרצפה באותו זמן, החומות שלנו נחתו על הכתפיים שלנו באותו זמן, ושורת כדורים קטלנית עפה מפיהם. שתי הגופות הושלכו לאחור כאילו נפגעו באגרופים ענקיים, דם זורם כלפי מעלה כשהן נעלמו במורד המדרגות. הגברים למטה כנראה הבינו את הרעיון. לא היו ראשים אחרים. אבל יכולתי לשמוע קולות מגיעים מהמדרגות, ממש מחוץ לטווח הראייה. הרבה קולות.
  
  
  יכולתי גם לשמוע קולות שהגיעו מהמסדרון שמאלה.
  
  
  "בוא נצא לטיול דיג קטן," אמרתי ללי צ'ין.
  
  
  היא הנהנה. זה לצד זה זחלנו במסדרון על בטנו, אצבעותינו עדיין על ההדקים של החומות. כשהגענו לעיקול במסדרון, מטרים ספורים מהמדרגות שלפנינו, הורדתי את הכובע שלקחתי מהשומר המת ושלפתי אותו לפניי, מסביב לעיקול.
  
  
  נשמעו יריות מחרישות אוזניים. הכובע נקרע לסרטים.
  
  
  
  
  "אה," אמר לי צ'ין. "החיילים נמצאים משמאלנו. החיילים מולנו. החיילים מאחורינו. אני מתחיל להרגיש ממש קלסטרופובי".
  
  
  "זה לא ייקח הרבה זמן," אמרתי. "הם יודעים שהם לכודים אותנו."
  
  
  וזה לא נמשך זמן רב. כשהקול הגיע, הוא כעס, זעם. הרגנו לפחות 20 חיילי צד"ל. אבל גם הקול נשלט.
  
  
  "עֶגלוֹן!" הוא צעק, הצליל הדהד במסדרון הבטון. "אתה שומע אותי?"
  
  
  "לא!" – צעקתי בחזרה. "קראתי שפתיים. אתה תצטרך לצאת איפה שאוכל לראות אותך."
  
  
  לי צ'ין ציחקקה לידי.
  
  
  "תפסיק עם הטמטום!" - שאג הקול, מהדהד חזק מתמיד. "הקפנו אותך! לא משנה מה אתה, אנחנו יכולים לקרוע אותך לגזרים! אני מעודד אותך ואת הילדה להיכנע! עַכשָׁיו!"
  
  
  "אתה מתכוון שאם נעבור, אתה תפוצץ אותנו לרסיסים, אבל אם ניכנע, אתה רק תרתיח אותנו חיים בשמן?" – צעקתי בחזרה.
  
  
  אם לשפוט לפי הנהמה העמומה שבאה אחריה, הייתי בטוח שזה בדיוק מה שהוא רוצה לעשות. ועוד. אבל שוב הדובר התאחד.
  
  
  "לא," הוא צעק. "בטיחותך מובטחת לך ולילדה. אבל רק אם תוותרו עכשיו. אתה מבזבז את הזמן שלנו".
  
  
  "מבזבז את הזמן?" – מילמל לי צ'ין.
  
  
  צעקתי שוב, "איך אני יכול לסמוך עליך?"
  
  
  "אני נותן לך את המילה שלי כקצין וג'נטלמן!" הקול חזר. "חוץ מזה, הרשה לי להזכיר לך שאין לך הרבה ברירה."
  
  
  "ובכן, לי צ'ין," אמרתי בשקט, "שניקח את המילה שלו כקצין וג'נטלמן?"
  
  
  "ובכן, קרטר," אמר לי צ'ין, "יש לי חשד מעורפל שהוא טוראי ונבל. אבל מה לעזאזל. תמיד תהיתי איך זה יהיה להתבשל חי בשמן".
  
  
  "מה לעזאזל," הסכמתי. ואז צועק, "בסדר, אני אקבל את המילה שלך. נזרוק את הנשק האוטומטי שלנו למסדרון".
  
  
  עשינו זאת. לא ממש טוב, אבל הצלחנו.
  
  
  "Très bien," אמר קול. "עכשיו צא החוצה איפה שנוכל לראות אותך. לאט. עם ידיים משולבות מעל הראש."
  
  
  גם אנחנו לא אהבנו את זה. אבל עשינו את זה. הרגע שבו זזנו, חסרי הגנה, בטווח ראייה ובהישג יד, חלף כמו נצח, נצח שבו חיכינו לגלות אם הכדורים יקרעו אותנו או יאפשרו לנו לחיות עוד קצת.
  
  
  ואז חלף הרגע, ונשארנו בחיים, מוקפים באנשים במדי צנחנים צרפתים. לגברים האלה, לעומת זאת, היו סרטי זרוע עם ראשי התיבות OAS. ו-BARS אוטומטי קטלני מכוון לגופנו ממרחק של כמה מטרים. שניים מהם חיפשו במהירות ובאכזריות כל אחד מאיתנו, לקחו את הדרינגר של לי צ'ין, וילהלמינה והוגו, אבל לא הודות למקום המחבוא שלו, פייר.
  
  
  "בון," אמר האיש שהיה ללא ספק המנהיג שלהם ושקולו ניהל את המשא ומתן. "אני סגן רנה דורסון, ואני בכלל לא מרוצה לפגוש אותך. אבל יש לי הזמנה. אתה תבוא איתי."
  
  
  הוא הצביע במורד המדרגות שלפנינו עם אקדח קליבר 45 בידו. קנה רובה דחף אותנו מאחור, והתחלנו לרדת במדרגות, הסגן צועד לפנינו. בקומה התחתונה היה עוד מסדרון חשוף עם תאורת פלורסנט על התקרה. הלכנו בדממה מוות, נשבר רק על ידי נווד של מגפי הצבא על המלט. בקצה המסדרון היו שתי דלתות. דורסון הצביע על זה שמשמאל.
  
  
  "תיכנס," הוא אמר. "וזכרו, תמיד יהיו מקלעים מכוונים אליכם."
  
  
  נכנסנו. זה היה חדר גדול עם ציפוי אגוז מלוטש על קירות בלוקים מלט. הרצפה כוסתה בשטיחים איראניים עבים. הרהיטים היו מקוריים של לואי קוטורזה. על שולחנות קטנים מול הספות ניצבו גביעי קריסטל עם חישוקי זהב. אור מאופק הגיע מהמנורות שעל השולחנות והוכנס ללוחות. ליד השולחן המשוכלל מהמאה השבע-עשרה ישב אדם אחר במדי צד"ל. הוא היה מבוגר מדורסון, עם שיער לבן, שפם לבן דק בעיפרון ופנים רזות ואריסטוקרטיות. כשלי צ'ין ואני נכנסנו לחדר, הוא הרים את מבטו בשלווה וקם.
  
  
  "אה," הוא אמר. "מר קרטר." מיס צ'ין. נעים להכיר אותך".
  
  
  אבל בקושי שמעתי או ראיתי אותו. מבטי נמשך לדמות אחרת בחדר, יושבת על הספה ולוגמת מכוס קריסטל של ברנדי.
  
  
  "תן לי להציג את עצמי," אמר האיש ליד השולחן. "אני גנרל ראול דסטין, מפקד הכוחות המערביים של ארגון הצבא החשאי. לגבי החבר המקסים שלי, אני חושב שאתם כבר מכירים אחד את השני".
  
  
  מבטי לא עזב את האישה על הספה.
  
  
  "כן," אמרתי לאט. "אני חושב שכן. שלום מישל."
  
  
  היא חייכה ולגמה ברנדי.
  
  
  
  
  "מזל טוב, ניק," היא אמרה בשקט. "ברוכים הבאים למטה שלנו."
  
  
  
  
  פרק שלוש עשרה.
  
  
  אחריה השתררה שתיקה ארוכה. לבסוף, לי צ'ין שבר את זה.
  
  
  "רואים, קרטר?" היא אמרה. "היינו צריכים לדעת. לעולם אל תסמוך על אישה שיודעת יותר מדי על המטבח הצרפתי".
  
  
  עיניה של מישל אורו. היא הנהנה אל הגנרל.
  
  
  "אני רוצה להיפטר מהבחורה הזאת!" – אמרה בכעס. "עכשיו! וזה כואב!"
  
  
  הגנרל הרים את ידו והשמיע קול תוכחה.
  
  
  "עכשיו, יקירתי," הוא אמר באנגלית במבטא אוקספורד, "זה בקושי מסביר פנים. לא. למעשה, אני חושב שהיה לנו מזל גדול שהייתה לנו את מיס צ'ין כאורחת. היא, אחרי הכל, נציגה של קונצרן מסחרי גדול ומשפיע. דאגה בעלת אינטרסים רבים בתחום הנפט. לא סביר שהם ירצו להרוס את האינטרסים האלה. אז אני בטוח שהיא תמצא את זה מועיל לשתף איתנו פעולה".
  
  
  "עבור אדם שזה עתה איבד כעשרים חיילים, אתה די טוב לב," אמרתי.
  
  
  "אל תדאג בקשר לזה," אמר הגנרל בשלווה. "הם לא היו מוכשרים, בגלל זה הם מתו. זה אחד הסיכונים של חיילים בכל צבא".
  
  
  הוא פנה אל הסגן.
  
  
  "אני מניח שאימתת שהם לא חמושים?"
  
  
  הסגן הצדיע בחוכמה.
  
  
  "אוי, גנרל. חיפשו אותם ביסודיות".
  
  
  הגנרל נופף בידו לעבר הדלת.
  
  
  "במקרה כזה, עזוב אותנו. אנחנו צריכים לדבר על הדברים".
  
  
  הסגן הסתובב בחדות ונכנס בפתח הדלת ולקח איתו את אנשיו. הדלת נסגרה בשקט.
  
  
  "בבקשה, מר קרטר, מיס צ'ין," אמר הגנרל, "תשבי. האם תרצה להצטרף אלינו לקוניאק? זה לא רע. ארבעים שנה בחבית. האספקה ​​האישית שלי".
  
  
  "בטעם חומצה פרוסית?" – אמר לי צ'ין.
  
  
  הגנרל חייך.
  
  
  "שניכם הרבה יותר יקרים לי בחיים מאשר מתים," הוא אמר, מזג קוניאק לשתי כוסות קריסטל והושיט לנו אותן כשהתיישבנו על הספה מול מישל. "אבל אולי הגיע הזמן שאסביר לך משהו."
  
  
  "אני כולי אוזניים," אמרתי ביובש.
  
  
  הגנרל נשען לאחור בכיסאו ולגם באיטיות מקוניאק.
  
  
  "כפי שבטח הבנתם עד עכשיו", אמר, "לא הנשיא דה גול ולא יורשיו הצליחו להרוס לחלוטין את ה-OAS, גם לאחר כישלון הניסיונות שלנו להתנקש בו והגלות הכפויה של רוב מנהיגי הצבא שלנו. ואכן, הגירוש הכפוי הזה פשוט הוביל לשינוי מוחלט בטקטיקה שלנו. החלטנו להקים את הארגון שלנו מחוץ ליבשת צרפת, וכשפעלנו שוב, תקפנו מבחוץ. בינתיים המשכנו להגדיל את מספר אוהדי המחתרת בממשלה, ולהגדיל את מספר החברים הפעילים מחוץ לצרפת. הפעולות הללו הגיעו לשיאם לפני זמן מה עם רכישת מונט פלה כבסיס שלנו ועם רכישת פרננד דורוך כשאנו - בוא נגיד את זה כך. , יועץ טכני?"
  
  
  "רכישת פרננד דורוך?" – חזרתי ביובש.
  
  
  הגנרל הביט במישל. היא משכה בכתפיה.
  
  
  "תגיד לו," היא אמרה כלאחר יד. "זה לא משנה עכשיו."
  
  
  "אני חושש שמסיור דורוך נחטף", אמר הגנרל. מישל הייתה תומכת חשאית של המטרה שלנו במשך זמן רב. מר דורוך היה נגדנו באופן מוחלט. היה צורך לדרוש את שירותיו בכפייה. . "
  
  
  "והמכתבים שהוא כתב לך, שהראית לרמי סן-פייר, הם זיופים," אמרתי, במקום לשאול.
  
  
  "כן," אמרה מישל. "כמו המכתבים שאבי קיבל ממני כשהיה בשבי. מכתבים שבהם אמרתי שגם אני נחטפתי ואעונה למוות אם לא יעשה מה שהתבקש".
  
  
  "וואו," אמרה לי צ'ין, "התינוקת הזו היא בת אוהבת".
  
  
  "יש דברים חשובים יותר מקשרים משפחתיים," אמרה מישל בקרירות.
  
  
  "אכן, יש," הסכים הגנרל. "ובעזרתו בעל כורחו של פרננד דורוך, אנחנו הולכים להשיג את המטרות האלה. אבל נניח שאני מרשה למר דורוך להסביר באופן אישי איך נשיג את זה".
  
  
  הגנרל לקח את הטלפון על שולחנו, לחץ על כפתור ונתן פקודה לתוכו. הוא הניח את הכוס ולגם מקוניאק. אף אחד לא דיבר. גנבתי מבט בשעון שלי. רגע לאחר מכן הדלת נפתחה ואדם נכנס לחדר. אני אומר מדורג. הייתי אומר שגררתי את עצמי. הוא נפל כאילו מובס לחלוטין, עיניו מביטות ברצפה. לא יכולתי שלא לחשוב כמה אירוני באמת היה שמו הישן, ד"ר מוות.
  
  
  "דורוצ'ה," אמר הגנרל, כאילו פנה למעמד נמוך יותר של משרתים, "זהו ניק קרטר, סוכן מודיעין אמריקאי, ומיס לי צ'ין, יועצת לקונצרן פיננסי גדול. בוא לפה וספר להם איך זה עובד". הם מעוניינים לדעת מה פיתחת עבורנו ואיך זה עובד. בוא לפה וספר להם".
  
  
  דורוך, בלי לומר מילה, הלך קדימה ועמד באמצע החדר, מולנו.
  
  
  "לְדַבֵּר!" – ציווה הגנרל.
  
  
  דורוך הרים את ראשו. עיניו פגשו את עיניה של מישל. היא הביטה בו בקרירות. הבעת כאב הבזיקה על פניו, ואז נעלמה. הוא יישר מעט את כתפיו.
  
  
  "בזכות האישה שחשבתי שהיא הבת שלי", אמר, קולו רועד אך מספר את סיפורו בבירור, "אבל שבמקום זאת היא בוגדת באביה ובמדינה שלה, נסחטתי ונאלצתי לעבוד למען החלאות האלה. אני מודה בבושה שהם הכינו עבורם מכשיר הנעה תת-ימי ייחודי. אורכו לא יותר ממטר וחצי וקוטר רגל אחד ומכיל יותר משלושים פאונד של TNT. אין צורך לשגר אותו מצינורות, אך ניתן להשתלט על דופן של כל ספינה ולהתנע מעצמו ברגע שהיא מגיעה לעומק של 100 רגל. בשלב זה, מחשב אוטונומי שתוכנת עבור המטרה שולח אותו במסלול אקראי לעבר המטרה. המסלול שלו מתוכנת לא רק להיות אקראי, אלא גם להימנע ממכשולים ומכשירי רדיפה.
  
  
  דורוך הביט בי.
  
  
  "ברגע שהמכשיר הזה מופעל", הוא אמר, "אי אפשר לעצור אותו. מכיוון שהמהלך שלו אקראי, לא ניתן לחזות אותו. מכיוון שהוא יכול להימנע ממכשולים ורודפים, לא ניתן לתקוף אותו בהצלחה. המחשב שולח אותו למחשב שלו. מטרה בכל פעם. "
  
  
  "זה אומת", אמר הגנרל. "נבדק פעמים רבות."
  
  
  דורוצ'ר הנהן לא מרוצה.
  
  
  "אז, אתה מבין, קרטר," אמר הגנרל והניף את כוס הקוניאק שלו לרווחה, "אין שום דבר שאתה יכול לעשות כדי לעצור אותנו. תוך פחות משעתיים יעזבו את מרטיניק כמה עשרות סירות מכל הגדלים והסוגים. הם יעזבו אותו. יהיה מפוזר ברחבי האיים הקריביים ודרום האוקיינוס האטלנטי. במקרים מסוימים הם יעבירו את הנשק שלנו לסירות אחרות. אז הם ילכו לאיבוד בין האוכלוסייה העצומה של הים, החיים בסירות קטנות. לא יכולת למצוא יותר מהם תוך שנה, שלא לדבר על שבוע בערך - שלא לדבר על אם נגיע לקורסאו תוך שמונה שעות - מאשר תוכל למצוא כמה עשרות גרגרי חול ספציפיים על חוף גדול".
  
  
  הוא עצר להשפעה.
  
  
  "הימנע מדרמה, גנרל," אמרתי. "תגיד את נקודת המבט שלך."
  
  
  הוא הסמיק קלות, ואז תיקן את עצמו.
  
  
  "מה שאני אומר", הוא אמר, "זה שבית הזיקוק בקורסאו הוא, לכל המטרות המעשיות, חורבן. זה כדי להראות לך מה אנחנו יכולים לעשות. ומה נעשה אם ארצות הברית, כביכול, לא תשתף פעולה?
  
  
  "הנקודה היא, גנרל," אמרתי. "תתקרב לנקודה. איזו מין סחיטה זו?"
  
  
  הוא הסמיק שוב.
  
  
  "סחיטה זו לא מילה שניתן להשתמש בה נגד חיילים שנלחמים למען מטרתם. על כל פנים. התנאים הם כדלקמן: ארה"ב בעוד יומיים תכיר במרטיניק לא עוד כחלק מצרפת, אלא כרפובליקה עצמאית".
  
  
  "איתך ועם הלקיות שלך, ללא ספק."
  
  
  "שוב, אני מתנגד לטרמינולוגיה שלך. אבל לא משנה. כן, ה-SLA ישלוט במרטיניק. היא תהיה מוגנת הן על ידי ארה"ב והן על ידי מעמדה כמדינה עצמאית באו"ם".
  
  
  "וכמובן שתהיה מרוצה ממרטיניק," אמרתי בציניות.
  
  
  הגנרל חייך.
  
  
  "כמדינה עצמאית, מרטיניק תשלח נציג דיפלומטי לצרפת. לראשונה, המולדת שלנו תיאלץ להתמודד עם הצד"ל בשוויון. ובקרוב - זמן קצר לאחר מכן, ייווצר מצב דומה להתקוממותו של גנרליסימו פרנקו. נגד הרפובליקה הספרדית".
  
  
  "הצבא הצרפתי יערוק ל-SLA, שבסיסה במרטיניק, וישתלט על צרפת", אמרתי.
  
  
  "בְּדִיוּק. ואחרי זה - ובכן, לא רק הצרפתים מזדהים עם המטרה שלנו והפילוסופיה שלנו. כמה אחרים…"
  
  
  "אין ספק שנשארו כמה נאצים ממלחמת העולם השנייה?"
  
  
  ושוב חייך הגנרל.
  
  
  "יש הרבה אנשים מרושעים שחולקים את הרצון שלנו לעולם ממושמע, עולם ללא עושי צרות, עולם שבו הנעלים באופן טבעי תופסים את מקומם הטבעי כמנהיגים."
  
  
  "היום מרטיניק, מחר כל העולם," אמר לי צ'ין בגועל.
  
  
  "כן!" – קראה מישל בזעם. "העולם נשלט על ידי האריסטוקרטים של הטבע, החכמים באמת שיגידו להמונים הטיפשים מה טוב להם ויחסלו את מי שיוצר בעיות!"
  
  
  "סייג הייל," אמרתי בשקט.
  
  
  הגנרל התעלם ממני. או שאולי הוא פשוט אהב את צליל המילים.
  
  
  אז, מר קרטר, אנחנו מגיעים לחלק האישי שלך בתוכנית שלנו. לחלק שלשמו החזקנו אותך בחיים עד עכשיו."
  
  
  
  "זה מצחיק," אמר לי צ'ין. "תמיד חשבתי שהצלת את חייו כי לא יכולת להרוג אותו."
  
  
  הגנרל הסמיק שוב. היה לו עור כל כך בהיר שהוא הופך לאדום מהר מאוד ובאופן גלוי. זה בטח בלבל אותו, ואהבתי את זה.
  
  
  "כמה פעמים התקרבת מדי, מהר מדי. זה היה המזל הרע של מישל. היא הייתה צריכה לראות שזה לא קרה עד הרגע הנכון".
  
  
  הגיע תורה של מישל להיראות נבוכה, אבל היא עשתה זאת על ידי נדידה בראשה.
  
  
  "אמרתי לך. המצורעים האידיוטים האלה כשלו במשימתם. עד שגיליתי מה קרה, הוא עבד עם אישה סינית, ולא הייתה לי הזדמנות להפגיש אותם לפני הקרנבל. כשזה לא עבד..."
  
  
  הגנרל נופף בידו.
  
  
  "זה כבר לא משנה. מה שחשוב זה שהצלחנו להערים עליך לתקוף את הר הגעש בתקווה להציל את מישל, ועכשיו תפסנו אותך ונטרלנו אותך. נשאיר אותך כאן עד שבית הזיקוק של קוראסאו ייהרס ויהיה שלנו כלי הנשק נמצאים בשטח פתוח." ים ואינם ניתנים לזיהוי. לאחר מכן תפעל כאיש קשר כדי להודיע לממשלתך על הדרישות שלנו ועל לוח הזמנים הקשיח שלנו לקבלתן, שהיה תפקידך מלכתחילה, כאשר מישל תוודא אתה מגיע מתי שאנחנו רוצים, לא מתי שהגעת."
  
  
  הרגשתי כעס רותח בתוכי. האם החוליגנים הנאצים האלה ציפו שאני אהיה השליח שלהם? בקושי יכולתי להכיל את הקול שלי.
  
  
  "יש רק בעיה אחת, גנרל," אמרתי. "באתי לכאן לבד. ובתנאים שלי".
  
  
  הוא נופף בידיו.
  
  
  "אני מודה שהגעתך הייתה אכזרית יותר ממה שיכולתי לאחל. אבל כמו שאמרתי, זה כבר לא משנה".
  
  
  "אני חושב שכן," אמרתי. ואז, מסתובב: "לי צ'ין? איך הטלפון עובד?
  
  
  לי צ'ין ציחקק.
  
  
  "הפעמונים מצלצלים. הם מתקשרים בשלוש הדקות האחרונות".
  
  
  "טֵלֵפוֹן?" אמר הגנרל.
  
  
  מישל התנשפה.
  
  
  "העגיל שלה!" היא אמרה. "זה מקלט משדר! ויש לה רק אחד!"
  
  
  הגנרל קפץ וחצה את החדר במהירות מדהימה לגבר בגילו. הוא הניף את ידו וקרע את העגיל מתנוך האוזניים של לי צ'ין. התכווצתי. אוזניה נקבו והוא ממש קרע את העגיל מגופה. כתם דם רחב הופיע מיד על תנוך אוזניה.
  
  
  "אה," היא אמרה בשלווה.
  
  
  "איפה העגיל השני?" תבע הגנרל. נימת האירוח החביבה נעלמה לחלוטין מקולו.
  
  
  "השאלתי אותו לחבר שלי," אמר לי צ'ין. "בחור בשם Sweets. אנחנו אוהבים לשמור על קשר".
  
  
  הפעם מישל נאנחה ביתר שאת.
  
  
  "גבר שחור!" היא אמרה. "צַיָד! הוא בטח נכנס להר הגעש בנפרד!"
  
  
  הגנרל הציץ בה, ואז הביט לאחור במקלט המשדר של העגילים.
  
  
  "זה לא משנה," הוא אמר. "אם זה במכתש, צגי הטלוויזיה שלנו ימצאו אותו. ועכשיו אני אשמיד את הכלי הקטן והמקסים הזה כדי לנתק את הקשר שלך איתו."
  
  
  "לא הייתי עושה את זה, גנרל," אמרתי. "נתקו את הקשר שלנו איתו, וכל האי עלול להתפוצץ באמצע הדרך לצרפת."
  
  
  הגנרל בהה בי, ואז, במאמץ ברור, הרגיע את פניו לחיוך חסר אמון.
  
  
  "אני חושב שאתה מבלף, מר קרטר," הוא אמר.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי.
  
  
  "אם Sweets Hunter לא יקבל אות על מקלט המשדר שלו תוך שתי דקות ושלושים ואחת שניות בדיוק, לכולנו יש הזדמנות לגלות," אמרתי בשלווה.
  
  
  "הרבה יכול לקרות בזמן הזה", אמר הגנרל. הוא ניגש אל שולחנו, הרים את הטלפון ונתן כמה פקודות. התחממות עולמית. מצא את הצייד. תביא אותו לכאן מיד.
  
  
  "זה חסר תועלת. גנרל, אמרתי. "האות הזה פירושו שסוויטס כבר מצא את מה שהוא חיפש."
  
  
  "מה?" שאל הגנרל.
  
  
  "אחד משני דברים," אמרתי. "או נשק לכלי הנשק שלך או למחשבים שלהם."
  
  
  "מחשבים," אמר פרננד דורוך לפני שהגנרל הספיק להשתיק אותו.
  
  
  "דורוצ'ה," אמר הגנרל, חורק שיניים בזעם, "עוד מילה אחת ואני אשתמש באקדח כדי לסתום את הפה שלך לנצח."
  
  
  "זה לא משנה, גנרל, זה היה צריך להיות זה או אחר," אמרתי. "ידעתי שתחכה לרגע האחרון כדי להוסיף לפחות אלמנט חיוני אחד לנשק שלך, כדי להבטיח שהוא לא נלכד שלם במהלך פשיטה מפתיעה על הסירות. ומחשבים שהם המרכיב החשוב ביותר, סביר להניח שצריך להיות נשאר לסוף"
  
  
  הגנרל לא אמר דבר, אבל עיניו הצטמצמו. ידעתי שאני על המטרה.
  
  
  "אתה מבין, גנרל," אמרתי, "ה'חטיפה' של מישל הערב הגיעה בזמן נוח מדי. נוח לה ולך אם עבדת יחד.
  
  
  
  . יהיה נוח לה ולכם אם תעבדו יחד. אם היית יודע שאנחנו כאן במרטיניק, היית יודע שאנחנו בפורטו ריקו והיא הייתה יכולה להיחטף הרבה קודם. אם היא לא עבדה בשבילך, כמובן. מכיוון שהיא עבדה אצלך, היה נוח לתת לה ללוות אותנו עד שגילתה שהתוכניות שלנו לתקוף אותך. ואז היא "נחטפה" בנוחות כדי שיהיה לה זמן לספר לך הכל."
  
  
  הושטתי יד לכיס, מצאתי סיגריות והדלקתי סיגריה.
  
  
  "ברגע שהבנתי", המשכתי, "שיניתי את התוכניות שלנו. לי צ'ין ואני באנו לכאן לבקר אותך. ידענו שזו לא תהיה הפתעה, אבל לא רצינו שתדע שאנחנו יודעים את זה. זו הסיבה שהסווינו את הביקור שלנו בצורה של פיגוע ואז אפשרנו לך ללכוד אותנו".
  
  
  עכשיו מבטו של הגנרל היה מרותק על פניי. הוא זנח כל טענה שאנחנו מבלף.
  
  
  "אתה מבין, אם רק היינו נכנסים ואומרים שאנחנו רוצים לדבר איתך, צייד הממתקים לא היה יכול להגיע לביקור הקטן שלו בדרך אחרת. מכיוון שלא יהיה טעם לאדם אחד לבדו לנסות לתקוף מבחוץ במכתש, הוא צריך להיות בפנים. בפנים, באחסון של המחשב שלך. איפה הוא עכשיו ".
  
  
  "עָגָה!" – אמרה מישל לפתע. "הוא מדבר פורטוגזית! אפשר היה להעסיק אותו כאחד מעובדי המשאיות המקומיים!"
  
  
  עיניו של הגנרל התקשו. ידו הבזיקה לעבר הטלפון. אבל לפני שהספיק להרים את הטלפון, הוא צלצל. ידו קפאה לרגע ואז תפסה את הטלפון.
  
  
  "קוי?" – אמר בקצרה. ואז פרקי האצבעות שלו על הכלי הלבינו, והוא הקשיב בשתיקה לכמה רגעים.
  
  
  "אל תעשה כלום," הוא אמר לבסוף. "אני אקח אחריות".
  
  
  הוא ניתק ופנה אליי.
  
  
  "השומרים שלנו אומרים שאדם שחור גבוה ורזה הרג שניים מהם, לקח את הנשק האוטומטי שלהם והתבצר בכספת מחשבים. הוא מאיים לפוצץ את המחשבים אם נתקוף".
  
  
  "זה," אמרתי, "זה הרעיון הכללי."
  
  
  "בלתי אפשרי," אמר הגנרל, בוחן את פניי כדי לקבל תגובה. "אתה יכול להתחפש לעובד כדי להיכנס, כן, אבל אתה לא יכול להבריח חומרי נפץ. כל העובדים עוברים חיפוש".
  
  
  "מה יקרה אם חומרי הנפץ הם רימונים חזקים המחופשים לשרשרת חרוזים?" שאלתי.
  
  
  "אני לא מאמין לך," אמר הגנרל באופן חד משמעי.
  
  
  "אתה תעשה את זה," אמרתי והסתכלתי בשעון שלי, "בדיוק בשלוש שניות."
  
  
  "ספירה לאחור," אמר לי צ'ין. "שלוש... שתיים... אחד... אפס!"
  
  
  הפיצוץ קרה בדיוק לפי לוח הזמנים, בדיוק כפי שסיכמנו עם סוויטס. זה לא היה ממש קילוגרם של TNT או אפילו גדול כמו רימון רגיל, אבל בתוך גבולות הבונקר של גוש הבטון שהכיל את מלוא עוצמת הפיצוץ, זה נשמע ענק. הרעש היה מחריש אוזניים. ואפילו רחוק מכאן יכולנו להרגיש את גלי ההלם. אבל מה שהכי זעזע אותי היו פניו של הגנרל.
  
  
  "מון דיו!" הוא התנשף. "זה טירוף…"
  
  
  "זו רק ההתחלה, גנרל," אמרתי בשלווה. "אם סוויטס לא יקבל מאיתנו צפצוף במקלט המשדר שלו בעוד שתי דקות, הוא יירה עוד מיני רימון. הם לא גדולים, אבל הם גדולים מספיק כדי לפוצץ כמה מהמחשבים שלך."
  
  
  "אתה לא יכול!" – קראה מישל. פניה היו לבנים. "זה אסור! לא בתוך הר געש! זֶה…"
  
  
  "זה טירוף!" אמר הגנרל. "כל פיצוץ כאן עלול לגרום לגלי הלם שיחיו את הר הגעש! יכולה להיות התפרצות מסיבית שתהרוס את כל האי! אפילו כשחפרנו את המטה שלנו בסלע געשי, לא השתמשנו בחומרי נפץ, השתמשנו במקדחים רכים במיוחד".
  
  
  "זריקה אחת כל שתי דקות, גנרל, אלא אם כן..."
  
  
  "אם רק?"
  
  
  "אלא אם כן אתה וכל אנשיך תניח את נשקך, עזוב את הר הגעש ונכנע לשלטונות פורט-דה-פרנס. רשויות, אפשר להוסיף, שנבחרו במיוחד על ידי לשכת Deuxieme כדי לא להזדהות עם ה-OAS".
  
  
  הגנרל עיקם את שפתיו בחיוך.
  
  
  "אַבּסוּרדִי!" הוא אמר. "למה לנו לוותר? גם אם תשמיד את כל המחשבים כאן, איך תדע שעוד לא ציידנו חלק מהנשקים על הסירות המוכנים להפלגה?"
  
  
  "אני לא יודע," אמרתי. "זו הסיבה שטייסת מיוחדת של מטוסים אמריקאים מבסיס בפורטו ריקו מקיפה את הנמלים של לוריין ומריגו. אם אפילו אחת מהסירות בנמל הזה תנסה לנוע למים עמוק מספיק כדי לירות באחד מהתותחים שלך, המטוסים האלה. יפוצץ אותם." במים ".
  
  
  "אני לא מאמין!" – אמר הגנרל. "זה יהיה מעשה עוין של ארצות הברית כלפי צרפת".
  
  
  
  "זה יהיה מעשה שאושר באופן אישי על ידי נשיא צרפת כאמצעי חירום".
  
  
  הגנרל שתק. הוא נשך את שפתו ונשך אותה.
  
  
  "סיימת, גנרל," אמרתי. "אתה וה-SLA. לוותר. אם לא תעשה זאת, יהיה פיצוץ אחד כל שתי דקות עד שכל המחשבים האלה ייהרסו - ואולי כולנו יחד איתם. זה סיכון שאנחנו מוכנים לקחת. אתה?"
  
  
  "מר קרטר?"
  
  
  הסתובבתי. פרננד דורוך נראה מודאג.
  
  
  "מר קרטר," הוא אמר, "אתה חייב להבין שאחד מה..."
  
  
  הגנרל היה מהיר, אבל אני הייתי מהיר יותר. היד שלו לא הגיעה לנרתיק על הירך שלו לפני שהתחלתי לרוץ אליו. הכתף השמאלית שלי נחבטה בחוזקה בחזהו, ושלחה אותו לעוף לאחור בכיסאו. כשראשו פגע ברצפה, האגרוף שלי נגע בסנטרו. בזווית העין ראיתי את מישל קמה, סכין מהבהבת לפתע בידה. חבטתי שוב לגנרל בסנטר, הרגשתי שהוא צולע והרגשתי את מחסנית קליבר 0.45 על ירכו.
  
  
  "תפסיק!" מישל צרחה. "תפסיק או שאחתוך לו את הגרון!"
  
  
  כרעתי על ברך, מחזיק אקדח 0.45 ביד ימין, וראיתי את הבת האוהבת הזו עם להב סכין נלחץ אל הווריד הצווארי בגרונו של אביה. לי צ'ין עמד במרחק של כמה מטרים מהם, מתנדנד בזהירות, מחפש פתח.
  
  
  "תזרוק את זה!" - נהמה מישל. "זרוק את האקדח או שאני אהרוג את ד"ר המוות היקר שלך!"
  
  
  ואז האורות כבו.
  
  
  
  פרק י"ד.
  
  
  החושך היה מוחלט, מוחלט. בחלל נטול החלונות של מתחם הבניינים בלוקים, אף קרן אור אחת לא יכלה לחדור מבחוץ אפילו בצהריים. מיד השמיעה שלי הפכה חדה יותר, מדויקת יותר. יכולתי לשמוע את הנשימה הכמעט גרונית של מישל, את קולות החנק המבוהלים של אביה, ומה שנשמע כמו חצי סטירה, חצי מחליקה כשלי צ'ין התקרב אליה. ופתאום הקול של לי צ'ין:
  
  
  "עֶגלוֹן! היא מגיעה לדלת!
  
  
  הסתובבתי סביב השולחן עם האקדח שלי מוכן ופניתי לדלת. כמעט הייתי שם כשהיד שלי נגעה בזרועי.
  
  
  "זוז!" מישל סיננה, סנטימטרים מהאוזן שלי. "אל תתקרב, או..."
  
  
  הדלת נפתחה ללא אזהרה מוקדמת וקרן הפנס נטרקה לתוך החדר.
  
  
  "כללי!" – קרא קול גברי חד. "האם אתה בסדר? היה…"
  
  
  לחצתי על ההדק על הארבעים וחמש. ירייה חזקה נשמעה והפנס נפל על הרצפה. הרמתי אותו וכיוונתי את הקורה אל המסדרון. מישל כבר עברה את הדלת ורצה. הרמתי את קליבר .45 וכוונתי כאשר נשמעה ירייה מחרישת אוזניים של מקלעים מהקצה השני של האולם. הכדורים פגעו בבלוק המלט ליד הפנים שלי. חזרתי לחדר, דחפתי את גופת החייל שזה עתה הרגתי וסגרתי ונעלתי את הדלת.
  
  
  "דורושה!" - נבחתי. "אתה שם?"
  
  
  "הוא כאן," נשמע קולו של לי צ'ין. "הוא בסדר. הוצאתי את הסכין מהיד שלה".
  
  
  כיוונתי את הפנס לעבר הדמויות של לי צ'ין ודורוצ'ר. דורוך רעד; פניו הצרים היו לבנים, אבל עיניו היו ערניות.
  
  
  "אתה יכול להגיד לנו היכן נמצא אחסון המחשב?" שאלתי.
  
  
  "כמובן," הוא אמר. "אבל שמתם לב שהאוויר כאן כבר נהיה רע? מערכת האוורור כבויה. מישהו כנראה כיבה את מתג ההפעלה הראשי. אם לא נעזוב את מתחם הבניין בקרוב..."
  
  
  הוא צדק. החדר כבר היה מחניק. זה נעשה מחניק, מחניק.
  
  
  "עדיין לא," אמרתי. "מה הדרך לחדר אחסון המחשבים?"
  
  
  "מכאן יש מעבר ישיר למעבדה, ואז לחדרי האחסון", אמר דורוצ'ר והצביע על דלת בקצה החדר. "זה משמש רק את הגנרל והצוות הבכיר שלו".
  
  
  התכופפתי, לקחתי את ה-.45 מהחייל המת והגשתי אותו ללי צ'ין.
  
  
  "בוא נלך," אמרתי.
  
  
  פתחתי בזהירות את הדלת שדורוש הצביע עליה. המסדרון שמעבר לו היה שחור כמו החדר והמסדרון החיצוני. כיוונתי את אלומת הפנס לכל האורך. זה היה נטוש.
  
  
  "עֶגלוֹן!" – אמר לי צ'ין. "להקשיב!"
  
  
  סדרה של דפיקות עזות ממסדרון אחר. הם ניסו לשבור את דלת החדר. במקביל נשמע פיצוץ נוסף מאזור אחסון המחשב. סוכריות עדיין היו מאחוריו. סימנתי ללי צ'ין ודורוך ללכת אחריי, ויורדנו במורד המעבר, פנסים ביד אחת ו-45 ביד השנייה. שמעתי צרחות, יריות וריצה מאולמות וחדרים סמוכים.
  
  
  "חבר שלך חייב לעצור את הפיצוצים!" שמעתי את דורוך צועק מאחורי. "הסכנה גוברת אצל כולם!"
  
  
  
  
  – צעק ארד דורוצ'ר מאחורי. "הסכנה גוברת אצל כולם!"
  
  
  עוד פיצוץ. חשבתי שהפעם אני יכול להרגיש את הבניין רועד. אבל האוויר היה גרוע יותר: צפוף, צפוף. היה קשה יותר לנשום.
  
  
  "כמה עוד?" – צעקתי לדורוך.
  
  
  "שם! בקצה המסדרון!"
  
  
  בדיוק כשהוא אמר זאת, הדלת בקצה המסדרון נפתחה ודמות גבוהה צללה דרכה. היה לו רובה אוטומטי והוא ירה במהירות לכיוון שממנו הגיע. מחסנית ה-.45 שבידי קמה אוטומטית ואז נפלה.
  
  
  "דִברֵי מְתִיקָה!" אני צרחתי.
  
  
  ראש הדמות הסתובב לזמן קצר לכיווננו.
  
  
  "היי, חבר," שמעתי את סוויטס צועק אפילו כשהוא חזר לצלם, "ברוך הבא למסיבה!"
  
  
  רצנו את שאר המסדרון וצנחנו ליד סוויטס. הוא הפך את שולחן המעבדה הכבד שלפניו וירה לעבר קבוצת חיילים שהסתתרה מאחורי שולחן נוסף בקצה המעבדה.
  
  
  "מחשבים," אמרתי, מתנשף, מנסה לנשום.
  
  
  "ריסקתי את זה לעזאזל ועזבה," אמר סוויטס, עצר כדי להסיר את הקליפ הריק ולהכניס אחד מלא. "הפיצוץ האחרון ששמעת גמר אותם. הצלחתי להשיג מתג הפעלה ראשי באמצעות הבר הקטן והשימושי הזה ששאלתי ממישהו שכבר לא היה זקוק לו. במחסן ההוא והחליט להיפרד".
  
  
  דורוך משך אותי בכתף, מצביע על החדר שבקצה המסדרון, החדר שממנו באנו. שתי אלומות פנס חותכות את החושך. הדלת כנראה נפתחה.
  
  
  "אני חושב," אמרתי בעגמומיות, "הגיע הזמן שכולנו נפרדים."
  
  
  ממתקים גרמו לפיצוץ נוסף במעבדה.
  
  
  "יש לך רעיונות איך?" – שאל כמעט כלאחר יד.
  
  
  קרני פנס חותכים את המעבר. משכתי את אחד מרימוני המיני של סוויטס מהשרשרת שלו וזרקתי אותו ישר במסדרון. היא עפה לחדר, ורגע לאחר מכן פיצוץ נוסף הרעיד את הבניין, וכמעט הפיל אותנו מהרגליים. לא היו עוד קורות עששיות.
  
  
  "מון דיו!" התנשף דורוצ'ר. "הַר גַעַשׁ…"
  
  
  התעלמתי ממנו, מכוונת את הפנס שלי כלפי מעלה.
  
  
  "זה המכרה," אמרתי. "מה זה? לאן זה מוביל?
  
  
  "פיר אוורור," אמר דורוך. "זה מוביל לגג. אם היינו יכולים..."
  
  
  "אנחנו מתכוננים," התפרצתי. "לי צ'ין?"
  
  
  "שוב הגיע הזמן לאקרובטיקה, הא?" עכשיו היא נשמה בכבדות, כמו כולנו.
  
  
  בלי לומר מילה, התייצבתי מתחת לפתח פיר האוורור. רגע לאחר מכן, לי צ'ין נעמד על כתפי והסיר את השבכה מהפיר. הגשתי לה את הפנס שלי וראיתי אותה מאירה אותו כלפי מעלה. כמה מטרים משם, סוויטס המשיכה לירות לתוך המעבדה.
  
  
  "זו רמה טובה של שיפוע," אמר לי צ'ין. "אני חושב שאנחנו יכולים לעשות את זה."
  
  
  "אתה יכול לסגור את הסורגים כשנכנס פנימה?" שאלתי.
  
  
  "בְּהֶחלֵט."
  
  
  "אז תעשה את זה."
  
  
  נתתי לה עוד דחיפה עם הידיים שלי, ולי צ'ין נעלמה לתוך הפיר.
  
  
  "בסדר, דורוך," אמרתי חסרת נשימה, "עכשיו אתה."
  
  
  בקושי טיפס דורוצ'ר תחילה על הידיים המלוכדות, ואז על הכתפיים שלי. ידו של לי צ'ין יצאה מהפיר, ולאט לאט, דורוש, נוהם ממאמץ, הצליח לטפס פנימה.
  
  
  "ממתקים," אמרתי, מתנשף באוויר, "את מוכנה?"
  
  
  "למה לא?" הוא אמר.
  
  
  הוא ירה ירייה אחרונה לתוך המעבדה, התגלגל במהירות מהפתח ומיהר לעברי, כשהוא לוחץ על הבר כשבא. התכוננתי. הוא קפץ על הכתפיים שלי כמו חתול גדול ואז טיפס במהירות במעלה הפיר. כיוונתי את הבר אל דלת המעבדה ולחץ על ההדק כששני גברים נכנסו. גופותיהם נבעטו בחזרה למעבדה. שמעתי אחד מהם צורח. הרמתי את מבטי והעברתי את הבר לזרועותיו הממתינות של סוויטס כשאלומת הפנס האירה את המסדרון מהחדר בו היינו.
  
  
  "לְמַהֵר!" הוא התעקש על ממתקים. "בחייאת, גבר!"
  
  
  התכופפתי על הברכיים, מתנשף באוויר, הראש שלי התחיל להסתחרר, וקפצתי בכל הכוח. הרגשתי את שתי הידיים של סוויטס תופסות את שלי ומושכות, בדיוק כשקרן הפנס האירה את רגלי. קמתי בכל הכוח, כל שריר בגוף שלי צועק ממאמץ. נשמעה שאגה קטלנית של אש BAR והרגשתי חתך מתכת במכנסיים שלי. ואז מצאתי את עצמי בתוך המכרה.
  
  
  "גריל," נשפתי מיד. "תן לי את זה!"
  
  
  ידיו של מישהו הניחו את הסורגים לתוך שלי. הכנסתי אותו למסגרת, השארתי צד אחד פתוח, תוך כדי ניסיון לשחרר את החגורה.
  
  
  אמרתי לאחרים. "תתחיל לטפס!"
  
  
  "מה יש לך שם?" שאל מתוקים כשהסתובב.
  
  
  
  משכתי את פייר ממקום המחבוא שלו והפעלתי את הבטיחות של חמש שניות.
  
  
  "רק מתנת פרידה קטנה לחברים שלנו למטה," אמרתי וזרקתי את פייר למסדרון, מיד הנחתי את השבכה וסגרתי את התריסים שלה בחוזקה. נקווה שהם צמודים, חשבתי בזעף כשהסתובבתי והתחלתי לטפס במעלה הפיר אחרי האחרים.
  
  
  כשפייר עזב, התרוממתי בערך מטר וחצי. הפיצוץ לא היה עוצמתי כמו רימוני המיני של סוויטס, אבל רגע לאחר מכן יכולתי לשמוע צרחות שהפכו לשיעול חונק, צרחות גרון, קולות נוראים של אדם אחר אדם שמת, נהרג מהגז הקטלני של פייר.
  
  
  התריסים על השבכה בוודאי היו הדוקים כפי שקיוויתי, כי האוויר בפיר השתפר יותר ויותר ככל שעלינו למעלה, ואף חלקיק אחד מהגזים של הוגו לא נכנס אליו.
  
  
  שלוש דקות אחר כך שכבנו כולנו על גג בלוקי הבטון, מוצצים את אוויר הלילה הצח, היפה והנקי לתוך הריאות שלנו.
  
  
  "היי, תראה," אמר לי צ'ין לפתע. היא הצביעה למטה. "יציאות. אף אחד לא משתמש בהם".
  
  
  דורוך הנהן.
  
  
  "כשהגנרל שלח אזהרה שהחבר שלך עצור כאן, היציאות נחסמו אלקטרונית כדי למנוע ממנו להימלט. אחרי שפצצת הגז של מר קרטר התפוצצה..."
  
  
  הסתכלנו אחד על השני בהבנה קודרת. הדלתות, שננעלו אלקטרונית כדי למנוע בריחה של Sweets, מנעו מכוחות ה-OAS לברוח מפייר. מכיוון שהמאווררים לא פעלו, הגז של פייר התפשט כעת בכל מתחם הבניין ביעילות קטלנית.
  
  
  מטה ה-OAS הפך לקריפטה, מלכודת מוות מסויטת יעילה ואמינה כמו תאי הגזים שבהם השתמשו הנאצים במחנות הריכוז שלהם.
  
  
  "הם בטח קראו לכולם להיכנס לבניינים כדי להילחם בסוויטס", אמר לי צ'ין. "אני לא רואה אף אחד בחוץ במכתש."
  
  
  הבטתי למטה, סורק את פנים המכתש ואת שפתיו. אף אחד. בנוסף לכניסה למוסך...
  
  
  ראיתי אותה באותו רגע כמו דורוך.
  
  
  "מישל!" הוא התנשף. "תראה! שם! בכניסה למוסך!
  
  
  שתי משאיות עצרו עד לכניסה למוסך. הדלתות שלו היו סגורות היטב, אבל חשדתי שמישל לא רצתה ללכת למוסך. היא דיברה עם שני שומרים חמושים מאחת המשאיות שליוו אותו בדרך למכתש, כשהם מסמנים בפראות, כמעט בהיסטריה.
  
  
  "איך היא יכלה לצאת?" דרש ממתק.
  
  
  "יציאת חירום", אמר דורוך, מביט בריכוז בבתו, הבעת פניו נקרעת בין השמחה הברורה שהיא בחיים לבין הידיעה שהיא בגדה בו ובמדינתה. "יציאה סודית שידועה רק לאלוף ולכמה סגלים בכירים. בטח גם היא ידעה."
  
  
  "היא לעולם לא תעזוב את האי," אמרתי. "גם אם היא תעשה זאת, ללא הנשק שפיתחת או השרטוטים עבורם, ה-SLA יסתיים".
  
  
  דורוך הסתובב אלי ותפס אותי בכתף.
  
  
  "אתה לא מבין, מר קרטר," הוא אמר בהתרגשות. "זה מה שהתכוונתי להגיד לך כשהגנרל ניסה לירות בי. לא כל המחשבים נהרסו".
  
  
  "איזה?" - התפרקתי. "על מה אתה חושב?"
  
  
  "אחד המכשירים כבר מצויד במחשב ומוכן להפעלה. זה היה מקרה חירום. ועכשיו הוא על סירה קטנה בנמל סן-פייר. לא בלורין או במריגו, שם המטוסים שלך עומדים על המשמר. . אבל בסן-פייר".
  
  
  כשהוא אמר את המילים האחרונות, כאילו היה כתוב, מישל ושני שומרים חמושים טיפסו לתא הנהג של המשאית. הוא הסתובב ואז החל לעשות פניית פרסה כדי לצאת מהמכתש. תפסתי בשקט את הבר של Sweets, כיוונתי אותו אל תא הנהג של המשאית ולחץ על ההדק.
  
  
  שום דבר.
  
  
  שלפתי את הקליפ הריק והסתכלתי על מתוקים. הוא הניד בראשו בעצב.
  
  
  "לא יותר, בנאדם. זה הכל".
  
  
  הפלתי את הבר וקמתי כשהמשאית עם מישל בתוכה האצה החוצה מהמכתש ונעלמה מעל השפה. הפה שלי היה תפוס.
  
  
  "ממתקים," אמרתי, "אני מקווה שיום הגברת יעבור מהר כמו שאתה אומר. כי אם לא נוכל להקדים את מישל בשפך נמל סנט פייר, לקוראסאו יהיה בית זיקוק אחד פחות. . "
  
  
  "בוא ננסה את זה," אמר סוויטס.
  
  
  לאחר מכן טשנו דרך הגג לכיוון המוסך והמשאית הנותרת שלפניו, שני השומרים ההמומים הרימו את מבטם בדיוק בזמן כדי שהחזה שלהם יהפוך למכתשים עקובים מדם על ידי הירי מידם הימנית.
  
  
  
  פרק חמש עשרה
  
  
  יום הגבירה הקיף את פתחו של נמל סנט פייר, מתוקים בהגה, במהירות שגרמה לי לתהות אם זו יאכטה או מטוס ימי. עומד לידי על החרטום בעודי נאבק בציוד הצלילה, לי צ'ין הקיף את הנמל עם זוג המשקפת החזקה של Sweets.
  
  
  
  
  
  "תראה!" – אמרה פתאום והצביעה.
  
  
  לקחתי את המשקפת והסתכלתי דרכה. רק סירה אחת נעה בנמל. סירת מפרש קטנה, בגובה של לא יותר מחמישה עשר מטרים וככל הנראה לא מצוידת במנוע, נעה באיטיות ברוח קלה לעבר הכניסה לנמל.
  
  
  "הם לעולם לא יצליחו", אמר לי צ'ין. "עוד דקה נתפוס אותם".
  
  
  "זה קל מדי," מלמלתי, מבלי להסיר את עיני מהסירה. "היא חייבת להבין שאנחנו נתפוס אותם. בטח יש לה רעיון אחר".
  
  
  היינו מספיק קרובים אז כדי שאוכל לזהות דמויות נעות לאורך סיפון הסירה. אחת הדמויות הייתה מישל. היא לבשה ציוד צלילה ויכולתי לראות אותה מחווה בזעם אל שני השומרים. הם נשאו צינור דק ארוך על פני הסיפון.
  
  
  "מה קורה?" – שאל לי צ'ין בסקרנות.
  
  
  פניתי לדמותו המתוחה והמיוסרת של פרננד דורוך.
  
  
  "כמה כבדים הנשק התת מימי שלך?"
  
  
  "בערך חמישים פאונד," הוא אמר. "אבל מה זה משנה? הם לא יכולים להפעיל את זה מכאן. זה פשוט ייפול לתחתית ויישאר שם. הם יצטרכו לצאת מהנמל כדי להפיל אותו בעומק של לפחות מאה רגל לפני שהוא יפעל בעצמו ויתחיל להניע את עצמו. "
  
  
  "ואנחנו נתפוס אותם הרבה לפני שהם יגיעו לכניסה לנמל", אמר לי צ'ין.
  
  
  "מישל מבינה את זה," אמרתי. "בגלל זה היא בציוד צלילה. היא תנסה להוריד את הנשק לעומק של מאה רגל".
  
  
  הלסת של לי צ'ין נשמטה.
  
  
  "זה לא בלתי אפשרי כמו שזה נראה," אמרתי, כיוונתי את שני מיכלי האוויר הנותרים על גבי. "היא טובה מתחת למים, זוכר? וחמישים לירות מתחת למים אינם זהים לחמישים לירות מחוץ למים. חשבתי שאולי היא תנסה משהו כזה."
  
  
  כיונתי את הסכין בחגורתי, הרמתי את האקדח של סוויטס והסתובבתי לתת לו הוראות. אבל הוא ראה מה קורה והיכה אותי. הוא כיבה את המנועים של הליידי דיי ורפרף בחרטומה ממרחק של לא יותר מחמישים רגל.
  
  
  טיפסתי על הצד בדיוק כפי שעשתה מישל, עם הטורפדו של דורוצ'ר בידיה.
  
  
  המים היו שחורים ובוציים. לרגע לא ראיתי כלום. ואז, כשעבדתי ללא הרף עם הסנפירים שלי, חותך את המים, הבחנתי בקיל הרדוד של סירת מפרש. הסתובבתי וחיפשתי את מישל, בתקווה לראות סימנים של בועות מעידות מהמסכה שלה. לְשׁוּם מָקוֹם.
  
  
  ואז, חמישה עשר רגל מתחתי וקצת קדימה, בתחתית, ראיתי את הטורפדו של דורוצ'ר. לבד. את מישל לא ניתן למצוא בשום מקום.
  
  
  התפתלתי והסתובבתי נואשות, פתאום הבנתי מה קורה אחר כך. וזה הגיע - חנית ארוכה וקטלנית חתכה את המים כמה סנטימטרים מהפנים שלי. מאחוריי, קלטתי את מישל גולשת מאחורי שברי ספינת מפרש עתיקה.
  
  
  היא התכוונה להיפטר ממני לפני ששחה החוצה לעומקים גדולים יותר עם הטורפדו. אלא אם כן אפטר ממנה קודם.
  
  
  לא הייתה לי ברירה. הלכתי אחריה.
  
  
  אקדח מוכן, הלכתי לאט מסביב להריסה. ברזי עץ משוננים בלטו בצורה מסוכנת מהצדדים הרקובים. להקת דגים עפה על דרכי. עצרתי, נאחזת בתורן השבור, ואז טיפסתי כמה מטרים והסתכלתי למטה.
  
  
  הפעם היא הגיעה מלמטה, הסכין בידה חותכת באלימות את בטני ואז, כשהחלקתי הצידה, את פניי. חתכתי את מכסה הביוב הרקוב בסכין, יישרתי את האקדח שלי ויריתי בתנועה אחת. החץ זינק קדימה וחתך את עור כתפה של מישל. ראיתי מבעד למסכה שלה את הפיתול הכואב של פיה. ראיתי גם זרזיף דק של דם מהכתף שלה צובע את המים.
  
  
  עכשיו זה היה צריך להיגמר במהירות. כרישים יכולים לתקוף אותנו בכל רגע, מריחים דם ורעבים.
  
  
  הוצאתי את הסכין מנדן שלה ושחיתי לאט קדימה. מישל פילחה את הספינה הטבועה בסכין ומיהרה לעברי. הסכין שלה חתכה באכזריות לתוך הראש שלי. היא ניסתה לחתוך את צינור החמצן שלי. שחיתי למטה, ואז פתאום הסתובבתי ועשיתי סיבוב לאחור. פתאום הייתי מעליה, ויד שמאל שלי תפסה את יד הסכין שלה עם אחיזת ברזל. היא נאבקה להשתחרר, ובמשך כמה רגעים התנדנדנו קדימה ואחורה, למעלה ולמטה, בבלט תת-מימי קטלני. היינו מסכה למסכה, הפנים שלנו במרחק של מטר אחד זה מזה. ראיתי את פיה מתפתל ממאמץ ומתח.
  
  
  וכשהסכין שלי פילחה אותה כלפי מעלה, דרך בטנה ואל החזה שלה, ראיתי את הפנים שנשקתי לעתים קרובות כל כך מעוותים בייסורים.
  
  
  
  
  והגוף שהתעלסתי איתו כל כך הרבה פעמים מתפתל בעוויתות, רועד, ואז פתאום צולע מתחילת המוות.
  
  
  עטפתי את הסכין, תפסתי את גופה מתחת לזרועותיה והתחלתי לשחות באיטיות כלפי מעלה. כשיצאתי מהמים, ליידי דיי הייתה במרחק מטרים ספורים בלבד וראיתי את לי צ'ין מוריד סולם חבלים, מחווה תנועות וצועקות בטירוף.
  
  
  ואז שמעתי אותה צורחת, "כרישים, קרטר! כרישים!
  
  
  לא הייתה לי ברירה. שחררתי את גופה של מישל, קרעתי את רצועות מיכל החמצן מהגב ושחיתי לעבר "ליידי דיי" כמו כוכב אולימפי. תפסתי את סולם החבלים ומשכתי את עצמי מהמים שניות לפני ששורה של שיניים חדות כתער תלשו מחצי מאחד הסנפירים שלי.
  
  
  אחר כך הייתי על הסיפון וראיתי שני שומרים מהסירת יושבים ליד סוויטס, קשורים ביד וברגליים, עם פרצופים קודרים של תבוסה. ולראות את פרננד דורוך מביט מעבר למעקה, עיניים פעורות מאימה, אל המהומה האדומה הרותחת שבה הכרישים קורעים את גופה של מישל.
  
  
  הורדתי בעייפות את סנפירי וניגשתי אליו.
  
  
  "אני יודע שזה לא מאוד נוח," אמרתי, "אבל היא הייתה מתה לפני שהכרישים פגעו בה."
  
  
  דורוך הסתובב לאיטו. כתפיו צנחו עוד יותר. הוא טלטל את ראשו.
  
  
  "אולי," הוא אמר בקטטות, "עדיף כך. היא תוכרז בוגדת - נשפטת - תישלח לכלא..."
  
  
  הנהנתי בשקט.
  
  
  "קרטר," אמר לי צ'ין בשקט, "האם הרשויות אמורות לדעת על מישל? כלומר, למי אכפת עכשיו?"
  
  
  חשבתי על זה.
  
  
  "בסדר, דורוך," אמרתי לבסוף, "זה הדבר היחיד שאני יכול לעשות בשבילך. עד כמה שהעולם יודע, בתך מתה גיבורה, שנלחמה למען חירותה ומדינתה נגד ה-SLA. . "
  
  
  דורוך הרים את מבטו. הכרת התודה על פניו הייתה כמעט כואבת.
  
  
  "תודה," הוא לחש. "תודה."
  
  
  לאט, בעייפות, אבל בכבוד עייף מסוים, הוא התרחק ועצר בירכתיים.
  
  
  "היי קרטר," אמר סוויטס מאחורי ההגה, "הרגע קיבלתי הודעה קטנה בשבילך ברדיו. מחתול בשם גונזלס. הוא אומר שמר הוק הזקן טס מוושינגטון כדי לחקור אותך. ממשלת צרפת טסה עם גדוד צבא כדי לתפוס את הספינות הללו בנמלי לוריין ומריגו ולהיפטר מתומכי OAS בממשל של מרטיניק".
  
  
  "כן," אמר לי צ'ין. "הוא אפילו אמר משהו על מכתב תודה מממשלת צרפת על שבירת גב ה-SLA ותוכנית ההשתלטות שלהם".
  
  
  מתוקים חייכו והצביעו על שני השומרים הקשורים.
  
  
  "לאנשי SLA האלה לא נשאר הרבה רצון להילחם. הם נכנעו לנו ברגע שמישל קפצה מהסירה".
  
  
  "מה קרה לטורפדו?" – שאל לי צ'ין.
  
  
  "הוא שם, כעשרים מטרים משם," אמרתי. "מאוחר יותר, כשהכרישים עוזבים את האזור, נוכל לאסוף אותו. בינתיים אנחנו נשארים כאן כדי לוודא שאף אחד אחר לא יעשה את זה".
  
  
  "תראה, בנאדם," אמר סוויטס, "זה היה מגניב, אבל כמעט נגמר לי הפאדג'. אם לא אכפת לכם, אני רץ לעיר. "
  
  
  "קח סירת מפרש," אמרתי. "ובזמן שאתה בזה, תמסור את שני הפאנקיסטים האלה של SLA לרשויות."
  
  
  "מר קרטר?" – אמר פרננד דוראו.
  
  
  הסתובבתי.
  
  
  "אני מודה לך שהצלת אותי ועל..."
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "אבל עכשיו אני חייב לחזור לעמי. Bureau Deuxieme ירצה לדבר איתי."
  
  
  "בוא נלך עם מתוקים," אמרתי. "הוא ידאג שתגיע לאנשים הנכונים."
  
  
  הוא הנהן, ואז הושיט את ידו. ניערתי אותו והוא הסתובב והלך לעבר המקום שבו סוויטס משך סירת מפרש בקרבת מקום.
  
  
  "נתראה מאוחר יותר, חבר," צעק סוויטס לאחר ששני אנשי SLA, Durosh והוא עצמו, קפצו על הסיפון. "אולי אחכה קצת ואביא איתי את מר הוק הזקן."
  
  
  "תעשה את זה," הציע לי צ'ין. "אל תמהר. לקרטר ולי יש הרבה דברים".
  
  
  "למה בדיוק התכוונת?" – שאלתי מתי הסירה התרחקה.
  
  
  לי צ'ין התקרב אליי. הרבה יותר קרוב.
  
  
  "אתה מבין, קרטר," אמרה, "יש פתגם סיני ישן: 'יש זמן לעבוד וזמן לשחק'.
  
  
  "כן?"
  
  
  "כן". עכשיו היא הייתה כל כך קרובה שהשדיים הקטנים והמוצקים שלה נלחצו אל החזה שלי. "עכשיו הגיע הזמן לשחק."
  
  
  "כן?" אמרתי. זה כל מה שיכולתי לומר.
  
  
  "כלומר, אתה לא מאמין לכל השטויות האלה על נשים צרפתיות שהן המאהבות הכי טובות, נכון?"
  
  
  "יש משהו יותר טוב?"
  
  
  "אה-הא. הרבה יותר טוב. אתה רוצה לדעת
  
  
  
  
  אמרתי. "למה לא?"
  
  
  התברר לי. היא צדקה. כלומר, היא צדקה!
  
  
  סוֹף.
  
  
  
  
  
  
  קרטר ניק
  
  
  שישה ימי קיץ עקובים מדם
  
  
  
  
  הערות
  
  
  
  מלכודת מוות במדבר.
  
  
  השגריר האמריקני נהרג. הנשיא מנדניק מת בהתרסקות מטוס "בשוגג". אלמנתו היפה נתפסת. אדם חסר רחמים ובוגדני בשם אבו אוסמאן זומם להפיל את הממשלה החדשה. והקולונל מוחמד דוזה, ראש המשטרה החשאית, עם תוכניות הרצח שלו...
  
  
  AXE עשוי היה לאפשר לרפובליקה הצפון אפריקאית הקטנה להישרף בקטל משלה אלמלא הקוקאי, טיל גנוב שהוא הנשק הקטלני ביותר בארסנל הגרעיני של נאט"ו. המשימה של קילמאסטר: היכנס לבד לגיהנום המדברי הזה, מצא את הטיל והשמד אותו.
  
  
  לא היה לו הרבה זמן. היו לו בדיוק שישה ימי קיץ מדממים!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  
  פרק 1
  
  
  
  
  
  
  פרק 2
  
  
  
  
  
  
  פרק 3
  
  
  
  
  
  
  פרק 4
  
  
  
  
  
  
  פרק 5
  
  
  
  
  
  
  פרק 7
  
  
  
  
  
  
  פרק 8
  
  
  
  
  
  
  פרק 9
  
  
  
  
  
  
  פרק 10
  
  
  
  
  
  
  פרק 11
  
  
  
  
  
  
  פרק 12
  
  
  
  
  
  
  פרק 13
  
  
  
  
  
  
  פרק 14
  
  
  
  
  
  
  פרק 15
  
  
  
  
  
  
  פרק 16
  
  
  
  
  
  
  פרק 17
  
  
  
  
  
  
  פרק 18
  
  
  
  
  
  
  פרק 19
  
  
  
  
  
  
  פרק 20
  
  
  
  
  
  
  פרק 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  קילמאסטר
  
  
  שישה ימי קיץ עקובים מדם
  
  
  
  
  
  מוקדש לחברי השירות החשאי של ארצות הברית
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  נכנסתי לסירה והקשבתי לשקט. המים נצצו זהובים בשמש. פזלתי לנוכח הבהירות שלו, מסתכלת על העצים המחטניים שנאספו בכנסיות דמויות גמדים לאורך שפת האגם. אל הרכסים עלו עצי אשוח וליבנה. אבל שום דבר גדול מיתוש לא נע בתוך קו הראייה שלי. זה היה לא טבעי; שילוב של גורמים כאלה. יכולתי לחכות או לנקוט בפעולה. אני לא אוהב לחכות. מה שחיפשתי אולי גם לא היה מה שציפיתי. יד ימין חזרה בצורה חלקה, יד שמאל שלי רפויה ונרגעת, ואז קדימה, ישר קדימה וזהיר עם פרק כף היד.
  
  
  שקט שרר. יד שמאל שלי התחילה במשימה העדינה שלה. הרגשתי זיעה על הצוואר והמצח שלי. מזג האוויר לא התאים. זה היה צריך להיות חד וקריר, כשהרוח מפריעה את המים. במקום זאת, ראיתי גל קטן וקלטתי שינוי בצבע מתחתיו.
  
  
  היריב שלי עשה את המהלך שלו. מהיר בצורה קטלנית ונכון למטרה, הוא פגע... וברח. הוא שקל שלושה פאונד, אם הוא אונקיה, מנומר בפחם ארקטי ומלא אנרגיה. עמדתי להילחם. רדפתי אחריו במשך יומיים. ידעתי שבזמן שפורלים אחרים צוללים עמוק לתוך המים בגלל החום הבלתי מתובל, הדג הבודד הזה אהב ללכת בדרכו שלו, להאכיל ברדודים בין הקנים. ראיתי אותו. רדפתי אחריו והיה משהו בעצמאות שלו שאהבתי. אולי הוא הזכיר לי אותי, ניק קרטר, נהנה מחופשה נחוצה על אגם במדבר בקוויבק.
  
  
  ידעתי שהוא יהיה לוחם, אבל הוא היה גדול; הוא היה מלא רמאות. "אולי יותר כמו הוק מאשר קרטר," חשבתי כשהוא קפץ מתחת לסירה וניסה לשבור את הקו. "אין כזה מזל, חבר," אמרתי. לרגע נדמה היה שרק שנינו מתחרים בעולם ריק. אבל זה לא יכול היה להימשך זמן רב, כמו שהשתיקה לא יכלה להימשך.
  
  
  זמזום של יתוש, אבל אז חזק יותר, התלונה מסלימה לשטויות מוכרות. הכתם בשמיים פנה ישר אליי, ולא הייתי צריך השתקפות קסומה במים כדי לומר לי שזה אומר שלום ל-R&R ועוד חמישה ימי דיג באגם קלוס. חייו של סוכן חשאי לעולם אינם נקטעים יותר מאשר כאשר הוא מתאושש מסכנות המקצוע שלו.
  
  
  אבל לא עכשיו, לעזאזל! טענתי שלא כל סיפורי הדיג הם באורך מטר ובטן כריש רחבה. היה לי לווייתן על הקו, וכל השאר יכול היה לחכות. אבל זה לא קרה.
  
  
  מכונית RCAF AB 206A גדולה התכופפה לעברי, וטלטלת האוהדים שלו לא רק העלתה את המים, אלא כמעט הפילה אותי מהרגליים. לא השתעשעתי. הנפתי את היצור המדמם הצידה, והוא התגלגל הצידה כמו שפירית מגודלת.
  
  
  היריב שלי נקלע לבלבול. עכשיו הוא קפץ אל פני השטח ושבר את המים, רועד כמו טרייר שמנסה לזרוק קרס. קיוויתי שהמחזה הזה ירשים את היושבים במסוק. זה בטח היה בגלל שהם ישבו ללא תנועה באוויר וקישקשו בקול רם בזמן ששיחקתי עם חבר שלי על הקו. הוא קפץ על המים חצי תריסר פעמים
  
  
  עוד לפני שהגעתי אליו קרוב לסירה. אחר כך הייתה המשימה הקשה להחזיק את הקו מתוח בידו הימנית תוך משיכת הרשת מתחת בידו השמאלית. בעת דיג, אם אתה רוצה דגים, לעולם אל תמהר. אתה נשאר רגוע ורגוע, מתואם; אני טוב בכמה דברים.
  
  
  זה אולי לא היה יותר ממטר, אבל זה נראה ככה. והצבע שלו שיזוף עמוק, מלא בגוונים חומים-אדומים, עם בטן מנומרת יפה. הוא היה מותש, אבל לא ויתר. גם כשתמכתי בו מול הקהל האווירי שלי, הוא ניסה להשתחרר. הוא היה חופשי ומלא רוח מכדי לוותר, וחוץ מזה, ידעתי שאני עוזב. נישקתי את ראשו הררי והשלכתי אותו חזרה למים. . הוא סטר למים בזנבו, לא מתוך הכרת תודה אלא במחאה, ואז הלך.
  
  
  שחיתי לחוף, קשרתי את הסירה לרציף, ואספתי את הציוד שלי מהתא. אחר כך יצאתי לקצה המזח והמסוק הפיל סולם חבלים ועליתי למעלה, נושם בלסם ואורן, נפרד מהשלווה והרוגע.
  
  
  בכל פעם שניתן זמן R&R לי או לכל סוכן AX אחר, אנו יודעים שהוא מושאל, בדיוק כמו כל הזמן האחר. במקרה שלי, גם ידעתי שאם יהיה צורך ליצור איתי קשר, ה-RCAF ישמש להעברת ההודעה, כך שלא היה מפתיע שהמסוק טס מעל צמרות העצים. מה שבאמת הפתיע אותי זה שהוק חיכה לי בפנים.
  
  
  דיוויד הוק הוא הבוס, המנהל ומנהל התפעול שלי ב-AX, הסוכנות הקטנה ביותר בממשלת ארה"ב והקטלנית ביותר. העסק שלנו הוא ריגול עולמי. כשזה מגיע לדברים הקשים, אנחנו ממשיכים מהמקום שבו ה-CIA ושאר אנשי המודיעין עוזבים. מלבד הנשיא, פחות מעשרה פקידים מכל הבירוקרטיה יודעים על קיומנו. כך צריכה להיות אינטליגנציה. AX הוא כמו האקסיומה של בן פרנקלין: שלושה אנשים יכולים לשמור סוד אם שניים מהם מתים. אנחנו היחידים שנותרו בחיים, והוק אחראי. במבט ראשון אפשר לחשוב שמדובר במוכר מכוניות משומשות מבוגר ולא מוצלח במיוחד. כיסוי טוב לאיש שאני מחשיב כמפעיל הכי נבון במשחק הקטלני מכולם.
  
  
  כשדחפתי את ראשי דרך הצוהר ואחד מאנשי הצוות הושיט את ידו עם שקית, ראיתי את הוק רוכן על ידיו החפות, מנסה להדליק את הסיגר הקיים תמיד בטיוט. עד שקמתי ונכנסתי, והצוהר נסגר, הוא ישב עם ראשו זרוק לאחור, ומוצץ בשביעות רצון עשן וגופרית ממותג הסיגר המסריח אותו אהב.
  
  
  "תפיסה נחמדה," הוא אמר והביט בי באכזריות. "שב וחגור כדי שנוכל לצאת מגן העדן המדברי הזה."
  
  
  "אם הייתי יודע שאתה בא, הייתי תופס שניים, אדוני," אמרתי והתיישבתי לידו.
  
  
  החליפה המקומטת שלו התאימה לו כמו שק מושלך, ואין ספק שאנשי הצוות הלבוש בקפידה לא הצליח להבין למה יש טיפול VIP כזה לקודג'ר זקן לא מטופח ודייג עם פורל נחמד.
  
  
  "בן", נשמעה צפצוף של הוק על נחרתו הכבדה של המסוק, "תראה אם אתה יכול לעזור לטייס."
  
  
  המפקד, רב-טוראי, היסס רק לרגע. ואז, בהנהון קצר, הוא התקדם לעבר הבקתה. הרכות על פניו של הוק נעלמה איתו. הפנים הרזות קיבלו כעת מבט שגרם לי לעתים קרובות לחשוב שמישהו באילן היוחסין של הוק הוא ראש מלחמת סו או צ'יין. הביטוי היה של כוח עצור, מלא תובנה ותפיסה, מוכן לפעולה.
  
  
  "סליחה על ההפרעה. יש לנו התראת DEFCON." הוק השתמש בשפה רשמית כאילו הסקוטי מוציא כסף.
  
  
  "גלובלי, אדוני?" הרגשתי עקצוץ קל בחלק האחורי של הראש.
  
  
  "לא. יותר גרוע." בזמן שדיבר, המזוודה של הנספח נחה על ברכיו. "זה ייתן לך רקע." הוא הושיט לי תיקיית מידע AX עם פס אדום על הכריכה לעיני הנשיא בלבד. זה היה העותק השני. היה סיכום קצר. זה נשמע כמו תסריט מורחב של שיחה שהוק ואני קיימנו לפני לא יותר משבוע. זה לא אומר שהמטה של דופונט סירקל של AX בבירת המדינה היה פגום. מאחורי הכריכה המרופטת של שירותי עיתונות ותקשורת מאוחדת, אנחנו לא עושים טעויות. זה גם לא אומר שהיינו בעלי ראיית רוח, למרות שיש מקרים שבהם אני בטוח שלוק יש מתנה. זה פשוט אומר שאפשר להסיק מתנאים קיימים, בלי להשתמש במחשב, שיתרחשו תוצאות מסוימות. במקרה זה התוצאה הייתה מאוחרת - גניבה גרעינית. זו הייתה גם גניבה גרעינית של נשק טקטי חדש סודי ביותר, מה שאומר שיתקבלו כמה החלטות דיפלומטיות עדינות מצד הנשיא.
  
  
  קוקאי שייך למחלקת SRAM - טיל תקיפה קצר טווח. זה סוג של רקטה שסיפקנו לישראלים במלחמת יום הכיפורים. כאן מסתיימים קווי הדמיון. התרנגול הוא פצצה גרעינית
  
  
  ובניגוד לכל נשק גרעיני טקטי קצר טווח אחר, הוא יעיל בתשעים אחוז. בתרגום, זה אומר שבעוד שנשק גרעיני אחר מאותו גודל וסוג - בין אם בארסנלים של ברית ורשה, בונקרים של בייג'ינג או שלנו - יכולים להרוס גוש עירוני, קוקאי יכול להרוס עיר. חפץ גלילי נייד במיוחד, באורך של שישה עשר רגל בדיוק, במשקל של פחות מחצי טון, ועם טווח של 150 מיילים, ה-Cockeye הוא נכס רב עוצמה בחפיסת ההגנה שלך. וזה מחק כמה מהמאפיינים המטרידים מהפנים של התוכניות וקובעי המדיניות שלנו ב-SHAPE ובפנטגון.
  
  
  בקריאה בפרטי אובדן התרנגול, ניכר גורם אחד; בדיקה של מי שביצעו את הניתוח. זו הייתה עבודה חלקה ואלגנטית, והראתה ידע מדויק על מיקומם של הבונקרים בקצווויילר מצפון לקייזרסלאוטן ב-Rhineland Platz, שם אוחסנה טייסת טילים.
  
  
  היה ערפל סמיך, שהיה נפוץ בתקופה זו של השנה או בשעה 03:00. לא היו ניצולים בפרטי האבטחה של חמישים איש, ופרטי התזמון והתנועה נאספו על ידי ה-CID לאחר מעשה. הם הגיעו במשאית שהתגלתה מאוחר יותר כשהיא מחופשת לצבא ארה"ב שש על שמונה. ההנחה הייתה שאם הם לא היו לובשים בגדי GI, הם היו נתקלים לפחות בהתנגדות מסוימת. סכינים שימשו על שלושה חיילים במשמרת בשער ועל שומרי הבונקרים. אם לשפוט לפי גופותיהם של האחרונים, הם חשבו שהרוצחים שלהם הם המצילים שלהם. שני שוטרים והאחרים מתו במיטותיהם מהרעלת גז.
  
  
  רק טיל אחד עם ראש נפץ גרעיני נגנב. החשד המיידי יתמקד ב-KGB או ב-SEPO Chicom באמצעות צוות של מאויסטים קווקזים.
  
  
  אבל לא להרבה זמן. במקביל לתפיסת הקוקרל, התרחשה גניבה נוספת כמה קילומטרים דרומה במחסן באוטרבך. זו לא הייתה אותה קבוצה שגנבה את התרנגול, אבל נעשה שימוש באותן שיטות. במקרה זה, האובייקט שנתפס היה הדגם האחרון שלנו של RPV - רכב מנווט מרחוק - קופסה שחורה והכל.
  
  
  ה-RPV אינו ארוך בהרבה מה-Cockeye. יש לו כנפיים קצרות וקשוחות והוא יכול לעוף ב-2 מאך. מטרתו העיקרית היא סיור צילום. אבל חבר את קוקי לרחפן ויש לך טיל גרעיני עם טווח של 4,200 מייל ויכולת להרוג מיליון אנשים.
  
  
  "סחיטה גרעינית, הנה אנחנו," אמרתי.
  
  
  הוק ציחקק והושטתי יד לאחת מהסיגריות המותאמות שלי כדי לנסות לעמעם את ריח הסיגר שלו.
  
  
  הייתה פסקה אחת שהוקדשה למה שאפשר לכנות גלולה מרה:
  
  
  בשל תנאי מזג האוויר והתזמון, ובגלל שחוסלו כל המעורבים, התגלתה הגניבה בקצווייל רק בשעה 05:40 ובאוטרבך עד השעה 05:55. למרות ש-USECOM בהיידלברג ו-SHAPE ב-Casto היו מודעים מיד לתקיפה באוטרבך, מפקדות ארה"ב ונאט"ו לא קיבלו מידע, מסיבות שנבדקות כעת, על היעלמותו של קוקי עד השעה 07:30.
  
  
  
  
  "למה הבלגן הזה?" – אמרתי והסתכלתי למעלה.
  
  
  "איזה מח"ט לא מרוצה מהדרגה שלו, שחשב שהוא יכול לפתור הכל בעצמו כי הוא מצא משאית. זה יכול לעשות את ההבדל".
  
  
  ההערכה הבאה הסבירה מדוע. AXE, כמו כל סוכנויות הביון של בעלות הברית, עשתה כל מאמץ לאתר את הרוצחים ולשחזר את החפצים הגנובים. לא הייתה משאית אחת, רכבת, אוטובוס או מטוס אחד ברדיוס של 1,500 קילומטרים מקייזרלאוטן שלא נעצרה ובוצעה חיפוש. כל התחבורה הקרקעית שחצתה את גבולות מערב אירופה ומסך הברזל הייתה כפופה לבדיקות כפולות. מעקב אווירי באמצעות מכשירי זיהוי מיוחדים כיסה את העולם. לכל סוכן בשטח מקירקנס ועד חרטום הייתה משימה אחת - למצוא את התרנגול. אם הזמזם היה מופעל כדי להגביר את המאמץ במהלך הפתיחה ולא כמעט שעתיים לאחר מכן, אולי עדיין הייתי תופס דגים.
  
  
  AX קבעה הנחת עבודה המבוססת על ארבעה קריטריונים: 1. שום כוח מנוגד לא ביצע את הפעולה הזו. היו להם RPV משלהם, וגניבת אחד כחבלה תהיה מסוכנת מדי. 2. לפיכך, גניבת ה-RPV הייתה חשובה למבצע כמו גניבת ה-Cockeye. 3. לאחר הגניבה, הזמן היה חשוב. מי שביצע את הניתוח הכפול לא יכול היה לדעת כמה זמן יש לו. פירוש הדבר היה צורך מיידי במקלט או בהובלה מחוץ לאזור.
  
  
  אם יישארו בשטח, הבעלים יהיו בלחץ גילוי מתמיד ויכולת הפעולה שלהם תוגבל מאוד. 4. Cockeye וה-RPV הועברו ככל הנראה מנקודה מיועדת בתוך האזור לנקודה מיועדת מחוץ לאזור.
  
  
  בחינת תנועת כל התנועה האווירית באזור מיד לאחר הגניבות מספקת את הרמז היחיד. מטוס מטען מונע מדחף DC-7 השייך לרפובליקה העממית של צפון אפריקה המריא מהעיירה Rentstuhl Flügzeugtrager ליד קייזרלוטן בשעה 05:00 באותו יום.
  
  
  המטוס הגיע שבוע מוקדם לתיקוני מנועים. Rentstuhl מתמחה בתיקון מטוסים שאינם סילון.
  
  
  בערפל המריא ה-DC-7 במינימום בדיקות. המניפסט שלו, שנבדק על ידי המכס בלילה הקודם, הראה שהוא נושא חלקי חילוף למנוע. חנה בקצה הרמפה, המטוס היה במצב מבודד ובערפל לא נראה מהמגדל או מבניין המשרדים בתקופה הקריטית.
  
  
  הצוות בן שלושת האנשים, שנראה כי הם טייסי NAPR צבאיים, הגיעו למבצע בשעה 04:00. הם הגישו תוכנית טיסה לנמל התעופה הרקליון באתונה. בשעה 07:20, Civitavecchia Air Traffic Control נודע כי תוכנית הטיסה שונתה ל-Lamana direct, בירת NAGR.
  
  
  מסקנה אפשרית: קוקי והמל"ט היו על סיפון ה-DC-7.
  
  
  "זה די עדין, אדוני," אמרתי וסגרתי את התיקיה.
  
  
  "זה היה אתמול. מאז זה נהיה שמן יותר, ואני יודע מה אתה חושב - שבן ד'אוקו מנדניק מהרפובליקה העממית של צפון אפריקה לעולם לא היה מסתבך בדבר כזה".
  
  
  זה מה שחשבתי.
  
  
  "טוב, הוא לא מעורב בזה יותר. הוא מת". הוק ניער את בדל הסיגר שלו ופזל לעבר השמש השוקעת אל הנמל." גם קרל פטרסן, השגריר שלנו ב-NAPR. שניהם נהרגים לאחר שנפגשו בפגישה סודית. פטרסן נפגע ממשאית ומנדאניקה בהתרסקות מטוס בבודאן כשלוש שעות לאחר מכן, הכל במקביל לפגיעת ה-Cockerels.
  
  
  "זה יכול היה להיות צירוף מקרים."
  
  
  "אולי, אבל יש לך רעיונות טובים יותר?" – אמר בעצבנות.
  
  
  "לא, אדוני, אבל מלבד העובדה שמנדניק אינו מסוגל לתכנן גניבה של חומרים גרעיניים, אין לו אף אחד בחפיסת העכברים שלו שיכול לשדוד את קופת החזירים. וכפי ששנינו יודעים, המצב ב-NAGR הוא זמן רב בשל להפיכה של הקולונלים".
  
  
  הוא הביט בי בריכוז. "אני לא חושב שאתן לך ללכת לדוג שוב. אחד!" הוא נתן אגודל למעלה. "פצצה גרעינית ומל"ט זזו מנקודה A. שתיים!" האצבע המורה שלו עלתה. "עד שמשהו טוב יותר יגיע, ה-DC-7 הזה הוא ההובלה הארורה היחידה שיש לנו. שְׁלוֹשָׁה!" שאר האצבעות עלו למעלה - ושמתי לב שיש לו חבל הצלה ארוך - "ניק קרטר הולך לנקודה B כדי לראות אם הוא יכול למצוא את מה שנלקח מנקודה A. הבנתי?"
  
  
  "פחות או יותר." חייכתי אליו, המבט החמוץ מפנה את מקומו למה שאפשר לכנות את הזעף הטוב שלו.
  
  
  "זה אתגר, בן," הוא אמר בשקט. "אני יודע שזה עדין, אבל אין זמן. לא ברור מה מתכוונים הממזרים האלה. הם תפסו כלי נשק שהם לא יודעים עליהם כלום, ושזה יכול היה להיות מכוון לאחת מעריהם".
  
  
  הוק הוא לא מאלה שלא דואגים לכלום. לא אחד מאיתנו. אחרת הוא לא היה יושב במקומו, ואני לא הייתי יושב לידו. אבל באור אחר הצהריים הדועך, הקווים על פניו נראו עמוקים יותר, ומאחורי השקט של עיניו הכחולות החיוורות הסתתר זיק של דאגה. הייתה לנו בעיה.
  
  
  מבחינתי זה שם המשחק שהאשימו אותי בו. עזוב את כל התשובות, אם והאבלים, עזוב את הז'רגון הרשמי, וזה רק עניין של איך אתה מתמודד עם זה.
  
  
  הוק הודיע לי שאנחנו הולכים לשדה התעופה דורבל מחוץ למונטריאול. שם אעלה על טיסת אייר קנדה ישירות לרומא ולאחר מכן על ה-NAA Caravel ללאמנה. פעלתי בתור נד קול, כתב ראשי עבור שירותי עיתונות ותקשורת מאוחדת - AP&WS. המשימה שלי היא לדווח על מותו הפתאומי והטראגי של ראש הממשלה בן ד'אוקו מנדניק. הגג היה די חזק. אבל כרשת ביטחון היה לי דרכון שני, צרפתי, על שמו של ז'אק ד'אביניון, הידרולוג ומהנדס מים בקונצרן האירופי RAPCO. מים מתוקים עבור NAPR היו דומים לנפט. היה להם מעט משניהם.
  
  
  לא היה לנו צוות של AX כדי לתמוך בי. הייתי אומר שאנחנו קטנים. איש הקשר הרשמי היחיד שלי יהיה הנרי סאטון, תושב ה-CIA ונספח מסחרי בשגרירות ארה"ב. הוא חיכה לי בקשר למותו של השגריר, אבל לא ידע על שליחותי האמיתית. גם במצב כזה, מדיניות AX היא לחשוף תוכניות מבצעיות לסוכנויות הביון המשתפות פעולה רק לפי שיקול דעתו של סוכן השטח.
  
  
  בהתחלה היו לי שתי גישות: אלמנתו הפקיסטנית של מנדניק, שמע וצוות DC-7. אלמנה, כי היא אולי יודעת את נושא הפגישה הסודית של השגריר פטרסן עם בעלה המנוח ואת הסיבה לטיסה הפתאומית לבודאן. באשר לצוות DC-7, מובן שרציתי לדון איתם בתוכניות טיסה.
  
  
  כפי שאמרתי, זה היה הליך רגיל. הוק היה זה שאמר, "אין לך זמן לכל היותר לברר אם קוקי והמל"ט נמצאים שם."
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 2
  
  
  
  
  
  
  
  
  במהלך שאר הטיול ממחנה הדייג, שיננתי את רוב חומרי ההתייחסות שהוק נתן לי. זה נגע בעיקר לרפובליקה העממית של צפון אפריקה.
  
  
  לכל סוכן AX יש תמונה עדכנית של הפנים הגיאופוליטיות של העולם. בתור Killmaster N3, הידע שלי הוא כמובן עצום ועמוק. ככה זה צריך להיות, כדי שבהתמקדות בפרטים אני כבר באמצע הדרך.
  
  
  מכל מדינות המגרב, NAGR היא העניה ביותר. הוא נוצר על ידי האו"ם בסוף שנות ה-50 מחלק צחיח של הרכוש הצרפתי לשעבר. כ"אומת עולם שלישי המתהווה לאחרונה", הופעתה הייתה פוליטית בלבד.
  
  
  בירתה, לאמנה, היא נמל מים עמוקים, הממוקם אסטרטגית ונחשק מזה זמן רב על ידי ברית המועצות. אדמירל ש.ג. גורשקוב, המפקד העליון של הצי הרוסי, אמר בעדות חשאית בפני הוועד המרכזי של הלשכה המדינית שלמנה היא המפתח לשליטה במערב הים התיכון. לא היה צריך גאון צבאי כדי להבין למה.
  
  
  שליטה זו נבלמה על ידי מערכת היחסים בין נשיא NARN בן ד'אוקו מנדניק לוושינגטון. זה לא היה מערכת יחסים של אחווה טובה. הדבר היחיד שמנדניקה אהב בארצות הברית היה זרימת העזרה המתמדת. הוא לקח אותו ביד אחת, מטיח מילולית למיטיב שלו על פניו בכל הזדמנות. אבל בתמורה לעזרה, הוא לא נתן לסובייטים זכויות בונקר בלמאן, וגם היה חכם מספיק כדי להיזהר מנוכחותם בשטחו.
  
  
  היו כמה הקבלות למצב לגבי טיטו וההסתערות הסובייטית על הנמלים האדריאטיים. השם מנדניק נקשר לעתים קרובות בשמו של המנהיג היוגוסלבי. למעשה, בכותרת העבה על כרזה של מונטריאול סטאר נכתב: "מנדניק, טיטו של צפון אפריקה מת".
  
  
  מנדיניק, יליד ציילון, משכיל באוקספורד, תפס את השלטון ב-1964, והפיל והרג את המלך פאקי הזקן בהפיכה עקובה מדם. קרוב משפחתו של פאקי, שיק חסן אבו אוסמן, לא היה מאוד מרוצה מההעברה, וכאשר וושינגטון סירבה לספק לו נשק, הוא נסע לבייג'ינג. מסע הגרילה שלו, שנמשך עשר שנים, בגזרה הדרומית של תל החול NAPR סביב בודאן הוזכר מעת לעת בעיתונות. השפעתו של עוסמאן הייתה קטנה, אבל כמו מוסטפא ברזאני בעיראק, הוא לא התכוון לעזוב, והספקים הסינים שלו היו סבלניים.
  
  
  בהתרסקות מנדניק נהרגו שישה מיועציו הקרובים ביותר. למעשה, החבר היחיד שנותר בחוג השלטוני שלו היה הגנרל סאלם עזיז תסאחמד. מסיבות שעדיין לא ידועות, הוא לא נגרר מהמיטה עם שישה אחרים כדי לעשות את הטיול המפתיע בכרטיס בכיוון אחד לעמוד ההספד.
  
  
  לאחר הידיעות על האסון, הכריז טסאחמד על עצמו כמרשל והכריז כי יוביל ממשלה זמנית. הגנרל היה בן ארבעים, הוכשר בסן-סיר, ווסט פוינט לשעבר בצרפת, והיה קולונל בזמן ההפיכה ב-1964. הייתה לו אישה, אחותו של מנדניק, והוא ובן היו חברים מהירים עד המוות. בנושא זה, AX Inform קבע:
  
  
  טסחמד, כידוע, מאז יוני 1974 מתמודד עם סוכן הק.ג.ב A.V Sellin, ראש התחנה המלטזית, המופנה להנהגה. בסמוך היה צי הים השחור, בפיקודו של סגן אדמירל V.S. Sysoev.
  
  
  ;
  
  
  כפי שהזהיר הכוכב, "מותו הטרגי" של מנדניק עורר דרישות נזעמות ממספר מנהיגי העולם השלישי והרביעי לישיבת חירום של מועצת הביטחון של האו"ם. מוות בשוגג לא נלקח בחשבון. ה-CIA הנצור היה שוב הנער המצליף, ולמרות שלא הייתה תחושה שמועצת הביטחון תוכל להביא לתחייתו של "המדינאי המכובד ומגן זכויות העמים", הפגישה תספק הזדמנות מספקת להביע כעס נגד ארה"ב. מלחמה אימפריאליסטית.
  
  
  עם כל הניסיון הנוסף שהוק סיפק לי, ההערכה המקורית שלי לא השתנתה. הנקודה היא שזה הוגבר. במצב הזה היו כל המרכיבים של הפיכת נגד בהשראה סובייטית קלאסית. והקשר היחיד בין קצוויילר ללאמנה היה אותו מטוס DC-7, שנראה כאילו המריא בטיסה שגרתית, הפעילות החשידה היחידה שלו הייתה שינוי יעד באמצע הדרך.
  
  
  עד שנחתנו בהאנגר RCAF בדורבל, אני
  
  
  התחלף לחליפת עסקים ולקח על עצמו את זהותו של נד קול מ-AP&WS. כשאני לא בתפקיד, תיק נסיעות ארוז במלואו ונרתיק נספח מיוחד של AXE נשארים במטה לאיסוף מהיר, והוק אוסף אותם. מחוץ לתפקיד או בתפקיד, הלבוש הסטנדרטי שלי מורכב מווילהמינה, לוגר 9 מ"מ שלי, הוגו, סטילטו צמוד לפרק כף היד ופייר, פצצת גז בגודל אגוז שאני לובשת בדרך כלל במכנסי הג'וקי שלי. חיפשתי ביסודיות יותר פעמים ממה שאני יכול לספור, ואחת הסיבות שאני רוצה לדבר על זה היא כי אף אחד לא חשב לחפש את המקום.
  
  
  עמדתי על קו הטיסה בחשכת הערב המוקדמת עם הוק כשהתכונן לעלות למטוס המנהלים שיחזיר אותו לבירה. לא היה עוד צורך לספר את פרטי הסיפור.
  
  
  "כמובן, הנשיא רוצה מאוד שהתיק הזה יסתיים לפני שהוא יפורסם", אמר הוק, חופן את ידיו והדליק עוד סיגר.
  
  
  "אני מאמין שהם שותקים מאחת משתי סיבות, או אולי שתיהן. בכל מקום שבו הם מחביאים את הקוקאי, הם צריכים זמן להתקין אותו על הרחפן ולעבוד עם האווויוניקה. אולי זה יהיה קשה מדי עבורם".
  
  
  "איזו סיבה אחרת?"
  
  
  "לוֹגִיסטִיקָה. אם מדובר בסחיטה, יש לעמוד בדרישות, בתנאים. לוקח זמן להוציא תוכנית כזו לפועל".
  
  
  "בוא נקווה שזה מספיק כדי לתת לנו מספיק... אתה מרגיש בסדר?" הוא הזכיר לראשונה את הסיבה שבגללה דגתי באגם בקוויבק.
  
  
  "אני שונא חופשות ארוכות."
  
  
  "איך הרגל שלך?"
  
  
  "טוב יותר. לפחות יש לי את זה, וטופמארו הממזר הזה קצר יותר".
  
  
  "המממ." קצה הסיגר האדום בדמדומים הקרים.
  
  
  "בסדר, אדוני," נשמע קול מהמטוס.
  
  
  "סליחה שהשארתי אותך עם ציוד הדיג שלי," אמרתי.
  
  
  "אני אנסה את מזלי בפוטומק. להתראות, בן. תשאר מחובר".
  
  
  "היד שלו הייתה כמו עץ ברזל."
  
  
  לקחו אותי ברכב לטרמינל שדה התעופה. במהלך הנסיעה הקצרה משכתי את הרתמה בחזרה. ההרשמה התבצעה מיד. שירות הביטחון קיבל את האות להעביר אותי, בוחן בקצרה את תיק הנספח שלי וחיפש את גופי כמו עוגה. ל-747 כמעט ולא היה מטען. למרות שנסעתי במחלקת תיירים, כמו כל כתב חדשות טובות, היו לי שלושה מושבים שהיו טובים למנוחה ולשינה.
  
  
  נרגעתי במהלך המשקאות והערב אבל כמו שהוק אמר, הכל הסתכם בדבר אחד. הסחורה הגנובה יכולה הייתה להיות איפשהו ב-NARR. אם הם היו שם, התפקיד שלי היה לא רק למצוא אותם, אלא גם להיפטר ממי ששם אותם שם. כדי לעזור לי מלמעלה יהיה לוויין וסיור ממטוס ה-SR-71.
  
  
  בעבר, האמת הייתה חזקה יותר מהסיפורת. כעת האלימות שלה מקדימה בהרבה את הבדיונית שלה. הטלוויזיה, הסרטים והספרים לא עומדים בקצב. זה הפך לעניין של עליונות. והסיבה העיקרית להאצה היא שכיום בלוס אנג'לס, מינכן, רומא או אתונה מי שהורג את חבריהם יוצאים מזה לעתים קרובות מדי. בארה"ב הישנה והטובה, פילנתרופים דואגים לתוקפים, לא לקורבנות. AX פועל אחרת. אחרת הוא לא היה יכול לעבוד בכלל. יש לנו קוד ישן יותר. הרוג או תהרג. להגן על מה שצריך להגן. להחזיר את כל מה שנפל בידי האויב. אין ממש חוקים. רק תוצאות.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 3
  
  
  
  
  
  
  
  
  בניין הטרמינל של נמל התעופה לאונרדו דה וינצ'י ברומא הוא מסדרון קעור ארוך, סגור זכוכית עם דלפקי חברות תעופה, ברים מהירים ודוכני עיתונים. הזכוכית פונה לקו הטיסה, ויש רמפות שיורדות משערי הכניסה הרבים שבהם מתאספים מטוסים מחברות תעופה גדולות. מובילים פחות יוקרתיים הנוסעים לצפון אפריקה ולדרום ולמזרח עומסים מהאגפים האחוריים של הטרמינל, ומוכיחים שלפחות ברומא, למרות ההשפעה החדשה של מדינות ערביות המפיקות נפט, יש קבוצה מסוימת של הבדלים. עדיין נצפה.
  
  
  ההליכה לאורך המסדרון הרחב והצפוף הייתה טובה לשני דברים - התבוננות ותרגיל של הרגל המתאוששת. ההתבוננות הייתה חשובה יותר. מהרגע שהמריאתי בטיסה של אייר קנדה, ידעתי שאני במעקב. זוהי תחושה פנימית המבוססת על ניסיון ארוך. אני אף פעם לא מתווכח עם זה. זה היה שם כשירדתי לאורך הרמפה וגדלתי יחד עם הקפוצ'ינו שהזמנתי בבר האקספרס. זה נשאר מוצק כשניגשתי לדוכן העיתונים וקניתי רומא קוריירה דליה סרה, ואז התיישבתי על כיסא סמוך כדי לסרוק את הכותרות. מנדניק היה עדיין העמוד הראשון. היו דיווחים על מתיחות במדינה, אך בפיקוח קפדני. החלטתי שהגיע הזמן ללכת לחדר הגברים ליישר את העניבה.
  
  
  שמתי לב לזה בזמן שלמדתי את החדשות מלמנה.
  
  
  הוא היה נמוך וקשוח, בעל גוון עור בהיר ובגדים פשוטים. הוא יכול להיות מכל מקום, פרצוף טיפוסי בקהל. התעניינתי בכוונתו, לא באנונימיות שלו. רק הוק ו-AX Central Control ידעו שאני ברומא... כנראה.
  
  
  במראה של חדר הגברים, פני החזירו אליי מבט זועם. רשמתי לעצמי להזכיר לעצמי לחייך יותר. אם לא הייתי נזהר, הייתי מתחיל להיראות כאילו מישהו המציא סוכן חשאי.
  
  
  הייתה תנועה די מתמדת של אנשים שיצאו מהחדר, אבל המשקיף הקטן שלי לא נכנס. אולי מקצוען מנוסה מדי. כשיצאתי וירדתי במדרגות למסדרון הראשי, הוא נעלם.
  
  
  היה מספיק זמן לפני הטיסה, אבל הלכתי לנקודת צ'ק-אין רחוקה כדי לראות אם אוכל להפחיד אותו. הוא לא הופיע. התיישבתי לחשוב. הוא היה מרגל אמיתי. מטרתו הייתה כנראה לאשר את הגעתי ולדווח על כך. למי? לא הייתה לי תשובה, אבל אם השליטה שלו הוזעקה, גם אני הייתי. לאויב אולי היה היתרון, אבל הם עשו טעות חמורה. העניין שלהם הצביע על כך שמשהו השתבש בתוכנית ארוכת הטווח של הוק.
  
  
  חזרתי לקרוא את קוריירה. הוא היה מלא ספקולציות לגבי מותו של מנדניק ומשמעותו עבור ה-NAR. פרטי ההתרסקות תאמו את אלה שסיפק הוק. המטוס ביצע גישת ADF שגרתית למסלול הנחיתה בקצה נווה המדבר של Budan. נורמלי מכל הבחינות, אלא שהוא התרסק בקרקע שמונה קילומטרים מקצה המסלול. המטוס התפוצץ בפגיעה. ההתרסקות הזו הייתה חבלה, אבל עד עכשיו איש לא יכול היה להסביר כיצד ה-DC-6 טס לתוך חול המדבר, עם גלגליו מורחבים וקצב הירידה הסטנדרטי שלו, בתקופה שבה מזג האוויר היה "בהיר" בין אור יום לחושך. זה שלל פיצוץ על הסיפון או מטוס אחר שיפיל את מנדניק. האלוף תסחמד אמר כי תתבצע חקירה מלאה.
  
  
  חבריי לנוסעים החלו להתאסף. קהל מעורב, רובו ערבי, חלקם לובשים בגדים מערביים, אחרים לא. היו כמה לא ערבים. שלושה, אם לשפוט לפי השיחה, היו מהנדסים צרפתים, שניים היו מוכרי ציוד כבד בריטיים. בהתחשב בנסיבות, לא חשבתי שהתזמון שלהם לעשות עסקים היה טוב. אבל נראה שדברים כאלה לא מטרידים את הבריטים.
  
  
  הקבוצה שנאספה הקדישה מעט תשומת לב זה לזה, בודקת את שעוניהם מדי פעם וממתינה להגעת המטוס כדי להתחיל בטקס הצ'ק-אין והצ'ק-אין. לאחר הטבח האחרון בנמל התעופה ברומא, אפילו ערב איירליינס החלה להתייחס ברצינות לבטיחות. וילהלמינה והוגו היו בתאים הנעולים שלהם בתיק הנספח. זו לא הייתה בעיה, אבל כשרק פקיד גבר אחד של NAA הגיע, באיחור של עשרים דקות עם לוח כתיבה מתחת לזרועו, הבנתי שהבעיה באה ממקום אחר.
  
  
  הוא דיבר תחילה בערבית, אחר כך באנגלית גרועה, קולו האף שטוח ולא מתנצל.
  
  
  חלק מהקהל הממתין נאנח. האחרים שאלו שאלות. חלקם החלו למחות ולהתווכח עם השר, שהפך מיד למגננה.
  
  
  "אני אומר," נראה שהגדול מבין שני האנגלים הפך לפתע מודע לנוכחותי, "מה נראית הבעיה?" לְעַכֵּב?"
  
  
  "אני מפחד אז. הוא מציע לחזור באחת בצהריים".
  
  
  "שָׁעָה! אבל לא לפני..."
  
  
  "שעה אחת," נאנח חברו בעיניים עצובות.
  
  
  בזמן שהם עיבדו את החדשות הרעות, חשבתי להתקשר למספר של רומא ולהעמיד את המטוס לרשותי. ראשית, זו הייתה שאלה האם אובדן הזמן שווה את הסיכון של הגעה מיוחדת שתמשוך תשומת לב בתקופה שבה החשדות לגבי למאן הפכו פרנואידים מהרגיל. ושנית, הייתה השאלה אם מגדירים אותי להרוג. החלטתי שאיכשהו אתפוס. בינתיים אני רוצה לנוח קצת. השארתי שני בריטים מתלבטים אם הם יאכלו ארוחת בוקר שנייה של סטייקים מדממים לפני שהם ביטלו את ההזמנה שלהם, או אחרי.
  
  
  בקומה השנייה של הטרמינל ישנו מלון זמני כביכול, בו ניתן לשכור חדר תא עם מיטת קומתיים. סגר וילונות כבדים על החלונות ואתה יכול לחסום את האור אם אתה רוצה להירגע.
  
  
  בשכבה התחתונה הנחתי את שתי הכריות מתחת לשמיכה ונתתי לווילון להיתלות. אחר כך עלה למפלס העליון ונשכב לחכות להתפתחויות האירועים.
  
  
  פקיד הנא"א הודיע כי העיכוב בן שלוש השעות נובע מבעיה מכנית. מהמושב שלי באזור ההחזקה יכולתי לראות את הקארבל שלנו על קו הטיסה למטה. מטען הועמס לבטן המטוס, ועובד מכלית דלק מילא את מיכלי ה-JP-4. אם המטוס היה מכני
  
  
  לא היה מכונאי למראה הבעיה ולא הוכחה שמישהו עשה משהו כדי לתקן אותה. זה היה מצב מעורפל. החלטתי לקחת את זה אישית. הישרדות בעסק שלי דורשת יחס ישיר. עדיף להיתפס לא בסדר מאשר להיות מת. בפנקס המלונות רשמתי את שמי בפונט גדול וברור.
  
  
  הוא הגיע כעבור שעה ורבע שעה. יכולתי להשאיר את המפתח במנעול ולהקשות עליו, אבל לא רציתי שזה יהיה קשה. רציתי לדבר איתו. שמעתי את הלחיצה הקלושה של מתגי החלפה כשהמפתח שלו הסתובב.
  
  
  ירדתי מהמיטה ונחתתי בשקט על רצפת השיש הקרה. כשהדלת נפתחה פנימה, הלכתי מסביב לקצה. נוצר פער. הפתח התרחב. לוע של ברטה עם משתיק קול מגושם הופיע. זיהיתי את פרק כף היד הגרמי, את הז'קט הכחול המבריק.
  
  
  האקדח השתעל פעמיים, ובחושך למחצה קפצו הכריות בתגובה משכנעת. לאפשר לו להמשיך היה בזבוז של תחמושת. חתכתי את פרק כף היד שלו, וכשהברטה פגע ברצפה, הזרקתי אותו לחדר, טרקתי אותו במיטת הקומותיים ובעטתי את הדלת.
  
  
  הוא היה קטן, אבל הוא התאושש מהר והיה מהיר כמו נחש רעיל. הוא הסתובב בין עמודי המיטה, הסתובב והתקרב אליי עם להב ביד שמאל, זה נראה כמו מצ'טה קטנה. הוא התיישב עם הבעה לא ידידותית על פניו. התקדמתי, דוחפת אותו לאחור, הסטילטו של הוגו הסתובב.
  
  
  הוא ירק, ניסה להסיח את דעתי בכך שדחף אותי בבטן, ואז היכה אותי בגרון. נשימתו הייתה מסורבלת, עיניו הצהבהבות מזוגגות. העלפתי את הוגו וכשהוא התנגד, בעטתי לו במפשעה. הוא התחמק מרוב המכה, אבל עכשיו הצמידתי אותו לקיר. הוא ניסה להתרחק, בכוונה לפצל את הגולגולת שלי. תפסתי את פרק כף היד שלו לפני שהוא הספיק להפריד את שערי. ואז הכרחתי אותו להסתובב, פניו נחבטות בקיר, זרועו מפותלת לכיוון צווארו, הוגו דוקר אותו בגרונו. הנשק שלו השמיע קול צלצול מספק כשפגע ברצפה. נשימתו הייתה צרורה, כאילו רץ דרך ארוכה מאוד והפסיד במירוץ.
  
  
  "אין לך זמן להתחרט. מי שלח אותך? ניסיתי בארבע שפות ואז הרמתי את ידי עד הקצה. הוא התפתל והתנשף. שפכתי דם עם הוגו.
  
  
  "עוד חמש שניות ואתה מת," אמרתי באיטלקית.
  
  
  טעיתי בשום שפה. הוא מת תוך ארבע שניות. הוא השמיע קול בכי ואז הרגשתי את גופו רועד, השרירים שלו מתכווצים כאילו הוא מנסה לברוח מבפנים. הוא התמוטט והייתי צריך להחזיק אותו. הוא נשך את האמפולה כרגיל, רק שהיא הייתה מלאה בציאניד. הרחתי שקדים מרים כשהשכבתי אותו על המיטה.
  
  
  בטקס המוות הוא לא נראה טוב יותר משהיה בחיים. לא היו לו מסמכים, וזה לא מפתיע. זה שהוא התאבד כדי למנוע ממני לגרום לו לדבר הוכיח או מסירות קנאית או פחד ממוות כואב יותר לאחר שדיבר - או שניהם.
  
  
  התיישבתי על המיטה והדלקתי סיגריה. אני אף פעם לא מבזבז זמן במחשבה על מה יכול היה לקרות אם הייתי עושה דברים אחרת. את המותרות של האשמה עצמית אני משאיר לפילוסוף. כאן היו לי שרידיו של המתנקש הקטן שבדק תחילה את הגעתי ואחר כך ניסה בכל כוחו למנוע את עזיבתי.
  
  
  איפשהו בין ההתבוננות שלו לבין המעשה האחרון שלו, מישהו בעל השפעה משמעותית רצה לפתות אותי לכלא על רצח על ידי הוראת עיכוב ארוך של טיסה סדירה. ההוראות של הרוצח לעתיד שלי לגבי השיטה שבה הוא יכול להיפטר ממני היו כנראה גמישות. הוא לא יכול היה לדעת שאחליט לנוח קצת. יכולתי לעשות עוד חצי תריסר דברים כדי להעביר את הזמן, שכולם יהיו גלויים. זה יקשה על עבודתו של הרוצח ויגדיל את הסבירות ללכידתו. כל זה הצביע על מידה מסוימת של ייאוש.
  
  
  הניסיון עורר גם שאלות רציניות: האם מישהו ידע שאני ניק קרטר ולא נד קול? WHO? אם מישהו זה היה קשור ל-NAPR, למה להרוג אותי ברומא? למה לא לתת לי לבוא ללמנה ולהרוג אותי שם בלי סיכון? תשובה אחת יכולה להיות שמי שהפנה את השותף החדש שלי לא היה קשור ל-NAPR, אלא ל-North African Airlines. מכיוון שהשניים היו חלק מאותו מבנה, פקודות ההרג הגיעו מבחוץ אך היו להן השפעה משמעותית בתוך חברות התעופה.
  
  
  לא ידוע אם לגופה על הדרגש שלי היה איש כנף. בכל מקרה, מישהו יחכה לדיווח על הצלחת המשימה. יהיה מעניין לראות מה ייצר השתיקה. השארתי אותו מתחת לשמיכה עם הברטה מתחת לכרית. ה-Carabinieri יהיה כיף לנסות להבין את זה.
  
  
  כך גם הוק. אני
  
  
  שלח לו מברק מקודד הממוען לגברת הלן קול בכתובת DC. בו ביקשתי מידע מלא לגבי הבעלות והשליטה ב-North African Airlines. ציינתי גם שזה נראה כאילו הכיסוי שלי התפוצץ. לאחר מכן פרשתי למסעדת שדה התעופה כדי לנסות כמה פיאסקו קטאלונים וברדולינו טובים. רק המלצר שם לב אליי.
  
  
  השעה הייתה עשר דקות לאחת כשחזרתי לאזור הנחיתה. הנוסעים כבר נבדקו והבעיה המכנית נפתרה. שני הבריטים, אדומים יותר אך בשום פנים ואופן לא היו גרועים מהעיכוב, מיהרו זה אחר זה כשערבי חמור סבר עם פאס אדום חיפש אחר נשק.
  
  
  האישור שלי היה שגרתי. אף אחד משלושת העוזרים הגברים לא הקדיש לי יותר תשומת לב מכל אחד אחר. הלכתי דרך השער ויורדתי ברמפה אל אור השמש של אחר הצהריים, מנסה להיות במרכז זרם הנוסעים. לא חשבתי שמישהו יירה בי מנקודת התצפית הזו, אבל אז גם לא ציפיתי לוועדת הקבלה.
  
  
  פנים ה-Caravelle היה צר, והמושבים הכפולים בצד המעבר תוכננו למטען ולא לנוחות. למטה היה מקום למטען יד, והמדפים העליונים, שנועדו רק למעילים ולכובעים, היו מלאים בכל מיני סחורות. שתי דיילות במדים כחולים כהים עם חצאית קצרה לא ניסו לכפות חוקים, בידיעה שזה חסר תועלת. הצבע התקלף, וכך גם העיצוב הבז' על ראשי. קיוויתי שתחזוקת מטוסים תהיה מקצועית יותר. בחרתי מושב מאחור. כך יכולתי לבדוק את המגיעים החדשים ולא להפנות את הגב לאף אחד.
  
  
  בשעה 13.20 הופסקה העלייה למטוס. רוב המושבים היו תפוסים. עם זאת, רמפת הזנב נותרה למטה והטייס לא הפעיל את המנועים. מוזק ערבית בידר אותנו. לא סביר שחיכינו להודעה נוספת על עיכוב מכני. לא היינו מוכנים לזה. חיכינו לנוסע האחרון שיגיע.
  
  
  הוא הגיע נושף ומתנפח, מועד בכבדות במורד המדרגות, בסיוע הגבוה מבין שתי הדיילות שחיכתה לקבל את פניו.
  
  
  שמעתי אותו צונח בצרפתית: "מהר, מהר, מהר. הכל ממהר... ואני תמיד מאחר!" ואז הוא ראה את הדיילת ועבר לערבית: "כמו סלאם אליקום, בינתי".
  
  
  "וואו אליקום כמו סלאם, אבוי," היא ענתה, מחייכת, מושיטה אליו את ידה. ואז בצרפתית: "אין מה למהר, דוקטור."
  
  
  "אההה, ספר את זה לדלפק ההזמנות שלך!" העמיסו עליו שקית ניילון מלאה בבקבוקי יין ומזוודה גדולה וחבוטה.
  
  
  הדיילת צחקה עליו כשהיא שחררה אותו מהדברים שלו בזמן שהוא מתנשף ומוחה על חוסר הטבעיות של שעת ההמראה. המונית שלו הייתה תקועה בתנועה הרומית הארורה. המעט ש-FAO יכול לעשות זה לספק לו מכונית וכו' וכו'.
  
  
  הרופא היה איש גדול עם פנים כבדות. הייתה לו כיפה של שיער אפור מתולתל וקצר. זה, יחד עם עור הקשתית שלו, הצביע על מוצא שחור כלשהו. עיניו הכחולות הכהות היו ניגוד מעניין. כשהדייל ארז את חפציו, הוא התמוטט על המושב לידי, ניגב את פניו במטפחת והתנצל, עוצר את נשימתו.
  
  
  דיברתי איתו באנגלית כשסולם הזנב התרומם וננעל במקומו. "סוג של מירוץ קשה, הא?"
  
  
  עכשיו הוא הביט בי בעניין. "אה, אנגלית," הוא אמר.
  
  
  "צילמנו את הטיסה מספר פעמים. אֲמֶרִיקָאִי".
  
  
  הוא פרש את זרועותיו הבשרניות לרווחה: "אמריקאי!" נראה שהוא גילה תגלית מרגשת. "טוב, ברוך הבא! ברוך הבא!" הוא הושיט את ידו. "אני ד"ר אוטו ואן דר מיר מארגון המזון והחקלאות של האו"ם". המבטא שלו היה יותר צרפתי מהולנדי.
  
  
  "חגורת בטיחות, דוקטור," אמרה הדיילת.
  
  
  "סליחה מה!" היה לו קול חזק ושמתי לב שכמה נוסעים הסתכלו וחייכו או נופפו לעברו.
  
  
  החגורה נקשרה סביב האמצע הבולבוסי שלו והוא הפנה את תשומת לבו אליי כשהקרול התרחק מהכרית והחל לנווט. "אז - אמריקאי. RAPKO?"
  
  
  "לא, אני עיתונאי. שמי קול."
  
  
  "אהה, אני מבין, עיתונאי. מה שלומך, מר קול, נחמד מאוד." לחיצת היד שלו גילתה שיש משהו קשה יותר מתחת להיקף. "עם מי אתה, הניו יורק טיימס?"
  
  
  "לא. AP ו-WS."
  
  
  "אה כן כן. טוב מאוד". הוא לא הכיר את AP&W מ-AT&T ולא היה אכפת לו. "אני מאמין שאתה נוסע ללמנה בגלל מותו של ראש הממשלה."
  
  
  "זה מה שהעורך שלי הציע."
  
  
  "דבר נורא. הייתי כאן ברומא כששמעתי."
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "הלם עצוב."
  
  
  "הכרת אותו היטב?"
  
  
  "כן בטח."
  
  
  "אכפת לך אם אשלב עסקים עם הנאה ואשאל אותך כמה שאלות עליו?"
  
  
  הוא מצמץ לעברי. מצחו היה רחב וארוך, מה שגרם לחלק התחתון של פניו להיראות קצר בצורה מוזרה. "לא, לא, בכלל לא. שאל אותי מה אתה אוהב ואני אגיד לך כל מה שאני יכול."
  
  
  הוצאתי את המחברת שלי ובמשך השעה הבאה הוא ענה על שאלות וא' מילאתי דפים רבים במידע שכבר היה לי.
  
  
  הרופא היה בדעה הרווחת שגם אם מותו של מנדניק היה מקרי, דבר שהוא פקפק בו, ההפיכה של הקולונל הייתה אי שם בתהליך.
  
  
  "קולונל - גנרל תשחמד?"
  
  
  הוא משך בכתפיו. "הוא יהיה הבחירה הכי ברורה".
  
  
  "אבל איפה המהפכה בזה? מנדניק כבר לא. האם הירושה לא תעבור לגנרל?"
  
  
  "הקולונל יכול היה להיות מעורב. קולונל מוחמד דוסה הוא ראש הביטחון. אומרים שהוא עיצב את הארגון שלו לפי הדגם של המוכבארת המצרית".
  
  
  אשר עוצב בעזרת יועצים סובייטים לפי דגם הק.ג.ב. קראתי על דוזה בחומרי המידע שלי. הם ציינו שהוא האיש של תסאחמד. "מה הוא יכול לעשות אם הצבא שייך לתסחמד?"
  
  
  "הצבא הוא לא המוכבארת", הוא מלמל. לאחר מכן נאנח, משלב את זרועותיו הבשרניות על חזהו, מביט בגב המושב שלפניו. "אתה חייב להבין משהו, מר קול. ביליתי את רוב חיי באפריקה. ראיתי דברים כאלה בעבר. אבל אני עובד מדינה בינלאומי. פוליטיקה לא מעניינת אותי; התנים נלחמים לראות מי יכול להיות התן העליון. מנדניק אולי נראה מבחוץ כמו כבל רוח, אבל הוא לא היה טיפש במולדתו. הוא דאג לאנשיו כמיטב יכולתו, וקשה לומר איך זה ייגמר עכשיו כשהוא איננו, אבל אם הכל ילך כמו שצריך, זה יהיה עקוב מדם".
  
  
  הרופא נתקע בשיניים ולא הבין את המשמעות. "אתה אומר שדוזה מקבל עזרה מבחוץ?"
  
  
  "טוב, אני לא רוצה שיצטטו אותי, אבל במסגרת העבודה שלי אני צריך להסתובב הרבה בארץ, ואני לא עיוור".
  
  
  "אתה מתכוון שאבו עותמאן מתאים לזה?"
  
  
  "אוסמן!" הוא הביט בי בעיניים פעורות. "אוסמן הוא טיפש ריאקציוני זקן, מתרוצץ בחול, קורא למלחמת קודש, כמו גמל בוכה למים. לא, לא, זה משהו אחר".
  
  
  "אני לא הולך לשחק משחק ניחושים, דוקטור."
  
  
  "תראה, אני כבר מדבר יותר מדי. אתה עיתונאי אמריקאי טוב, אבל אני באמת לא מכיר אותך. אני לא יודע מה תעשה עם המילים שלי."
  
  
  "אני מקשיב, לא מצטט. זהו מידע רקע. לא משנה מה אתה מתכוון, אני עדיין אצטרך לבדוק."
  
  
  "מה שאני מתכוון, מר קול, זה שאולי תהיה לך בעיה לבדוק משהו. אולי אפילו לא יורשו להיכנס לארץ". הוא נעשה קצת קשוח.
  
  
  "זו ההזדמנות שכל עיתונאי צריך לקחת כאשר העורך שלו אומר, עזוב."
  
  
  "ישן. אני בטוח שכן. אבל עכשיו לא תהיה ידידותית כלפי אמריקאים, במיוחד אלה ששואלים שאלות".
  
  
  "ובכן, אם יהיה לי הכבוד המפוקפק להיזרק מהמקום הזה לפני שאגיע לשם, אנסה לדבר בשקט," אמרתי. "אתה יודע, כמובן, על מותו של השגריר שלנו?"
  
  
  "כמובן, אבל זה לא אומר כלום לאנשים. הם חושבים רק על מותו של המנהיג שלהם. האם אתה רואה קשר ביניהם? ובכן," הוא נשם נשימה עמוקה ונאנח, אדם שקיבל החלטה בעל כורחו, "תראה, אני אגיד עוד דבר וזה מספיק מהראיון הזה. כמה אנשים ביקרו בארץ בחודשים האחרונים. אני מכיר את המראה שלהם כי ראיתי אותם במקומות אחרים. גרילה, שכירי חרב, קומנדו - מה שלא יהיה - כמה אנשים מגיעים בו זמנית, אל תישארו בלמאן, לכו לכפר. אני רואה אותם בכפרים. למה אנשים כאלה צריכים להגיע למקום הזה? אני שואל את עצמי. אין פה כלום. מי משלם להם? לא מנדניק. אז אולי הם תיירים בחופשה, יושבים בבית קפה ומתפעלים מהנוף. אתה מבין, מר ניוזבוי. סיים ". הוא שם קץ ופרש את ידיו. "עכשיו תסלחו לי. אני צריך מנוחה". הוא זרק את ראשו לאחור, השעין את המושב ונרדם.
  
  
  עמדתו הייתה שהאיש רצה לדבר אך נרתע מכך, ונעשה יותר ויותר מסויג ככל שהמשיך עד שהגיע לנקודה שבה היה נסער ולא מרוצה מהכנות שלו עם העיתונאי האלמוני. או שהוא דיבר יותר מדי או שהוא היה שחקן טוב.
  
  
  ממילא לא היה צורך לספר לי על הנהירה אם הוא לא חושב כך. הקומנדו גנבו נשק גרעיני, ולמרות שהמזרח התיכון מקזבלנקה ועד דרום תימן היה מלא בהם, זה יכול להיות רמז.
  
  
  כשהרופא הטוב התעורר, אז
  
  
  אחרי התנומה שלו הוא היה במצב רוח טוב יותר. נותרה לנו כשעה, והמלצתי לו לדבר על הפרויקטים החקלאיים שלו. הוא בילה את רוב חייו באפריקה. היה לו אב בלגי - לא הולנדי - הוא למד באוניברסיטת לובן, אבל לאחר מכן חייו הוקדשו לבעיות המזון של היבשת האפלה.
  
  
  כשהטייס החל לרדת, עבר ואן דר מיר מלספר לי על האסון העולמי של הבצורת המתפשטת לחגור את חגורת הבטיחות שלו. "אוי ואבוי ידידי," הוא אמר, "מנהגים כאן אף פעם לא קלים. זה עשוי להיות מאוד קשה עבורך בשלב זה. הישאר איתי. אני אהפוך אותך לסופר של FAO, איך זה?"
  
  
  "לא הייתי רוצה להכניס אותך לצרות."
  
  
  הוא נחר. "לא בעיה בשבילי. הם מכירים אותי די טוב".
  
  
  זה נראה כמו הזדמנות. אם זה היה משהו אחר, הייתי מגלה למה. "אני מעריך את ההצעה," אמרתי. "אני אעקוב אחרייך."
  
  
  "אני מניח שאתה לא מדבר ערבית?"
  
  
  תמיד יש יתרון בהשתקת השפה של מדינה עוינת. "זה לא אחד מהכישרונות שלי," אמרתי.
  
  
  "המממ." הוא הנהן באפיפיור. "מה עם צרפתית?"
  
  
  "un peu."
  
  
  "ובכן, נצלו את המיטב אם ישאלו אתכם ותישאלו אתכם." הוא גלגל את עיניו.
  
  
  "אני אנסה," אמרתי ותהיתי אם אוכל לכתוב כתבת שער כעיתונאית על הסיבה שהאליטה ה"משוחררת" של הרכוש הצרפתי לשעבר העדיפה לדבר צרפתית כסמל סטטוס ולא בשפת האם שלהם.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  העיר לאמנה יושבת על שפת נמל עתיק בצורת סהר, שנבנה לפני שהרומאים גירשו את הקרתגים. טסנו מעליו ועל פני המטרופולין המאובק שמתחתיו. זה לא גדל הרבה מאז התחנה האחרונה שלי.
  
  
  "האם היית כאן לפני כן?" – שאל הרופא.
  
  
  "ציפיתי שיהיה יותר למאן." אמרתי, כלומר לא.
  
  
  "צריכה להיות לזה סיבה לגדול. ההריסות הרומיות בפורטריוס היו פעם אטרקציה תיירותית. אולי אם נגלה נפט, מי יודע".
  
  
  טרמינל נמל התעופה של לאמנה היה בניין מרובע טיפוסי, בצבע צהבהב, עם אגפים צמודים. בנפרד ניצב האנגר גדול יחיד עם גג קמרוני גבוה. לא היו עוד מטוסים על קו הטיסה מלבד שלנו. על קו הטיסה הייתה כיתת חיל רגלים לובשת כאפיות משובצות כחול-לבן ככיסויי ראש. הם היו מצוידים במקלעי FN 7.65 בלגיים ומגובים על ידי חצי תריסר רכבי לחימה אסטרטגיים של Panhard AML הצרפתי.
  
  
  חוליית המחלקה נמתחה לאורך האספלט לוהט השמש. חלפנו על פניהם, פנינו לכיוון אגף המכס של הטרמינל. דיילת אחת הובילה את המצעד, השנייה העלתה את האחורי. כשעזרתי לרופא להתמודד עם העומס, שמתי לב שהחוליה נראית מרושלת, ללא יחס או ליטוש, רק מבטים קודרים.
  
  
  "אני לא אוהב את זה," מלמל הרופא. "אולי כבר יש מהפכה".
  
  
  דואן - "מנהגים" - בכל מדינת עולם שלישי או רביעי זה עניין ממושך. זו דרך אחת להתאזן. זה גם מפחית את האבטלה. תן לאיש מדים, תגיד לו שהוא הבוס, ולא תצטרך לשלם לו הרבה כדי להשאיר אותו בעבודה. אלא שכאן נוספו שני גורמים חדשים - זעם על אובדן המנהיג ואי ודאות. התוצאה הייתה מתח ותחושת פחד בקרב המגיעים החדשים. יכולתי להריח את זה באסם המצחין וחסר האוויר ששימש לברך את המגיעים.
  
  
  הקו נע בקצב איטי שנקבע מראש, כאשר הנוסע נדרש להציג כרטיס השעיה, דרכון וכרטיס חיסון בתחנות בודדות שבהן הוצבו פקחים, להוטים לגרום לצרות ועיכוב. לפנים נשמע קול זועם מתווכח בין שלושת הצרפתים לחוקרים. השלישייה מפריז לא התביישה; הם היו חכמים במשחק.
  
  
  כשהגיע תורו של ואן דר מיר, הוא בירך את הקצין מאחורי הדלפק בערבית - כמו אח שאבד מזמן. האח ציחקק בתגובה מתחמקת והניף את ידו הכבדה.
  
  
  כשהתקרבתי לדלפק, הרופא עבר לי לצרפתית. "האיש הזה הוא חבר. הוא בא מרומא כדי לכתוב על חוות ניסויים".
  
  
  הפקיד עב הצוואר ומרובע הפנים נופף לעבר הרופא והתמקד בניירות שלי. כשראה את הדרכון, הוא הרים את ראשו ובהה בי בסיפוק כועס. "אֲמֶרִיקָאִי!" הוא ירק את זה באנגלית, מילה גסה. ואז הוא נהם בערבית: "למה באת לכאן?"
  
  
  "זהו החמצה, מסייה. Je ne comprend pas,” אמרתי והבטתי בעיניו המלוכלכות.
  
  
  "ריסון! ריסון!" – צעק ומשך תשומת לב. "Porquoi êtes-vous ici?" ואז בערבית "בן אוכל הזבל".
  
  
  "כמו הרופא המפורסם שלך
  
  
  ואן דר מיר אמר: "נשארתי עם הצרפתים". אני כאן כדי לדווח על מה שהשגת על ידי הפיכת המדבר לאדמה פורייה. אלו חדשות טובות שצריך לדווח בכל מקום. אתה לא מסכים, מסייה מייג'ור? "
  
  
  זה דחף אותו מעט אחורה. הקידום מסגן זוטר לא הזיק. זה גרם לגניחה.
  
  
  "זה משהו להתגאות בו". הוצאתי מארז סיגריות והגשתי לו. "יש לך מזל שיש לך אדם כזה כרופא." חייכתי אל ואן דר מיר, שעמד בתור בדלפק הבא, מביט בנו מעבר לכתפו בדאגה.
  
  
  המייג'ור שהועלה לאחרונה רטן שוב בעודו לוקח סיגריה, מתרשם מראשי התיבות המוזהבים. החזקתי מצית. "כמה זמן אתה מתכנן להישאר כאן?" - הוא נהם, בוחן את הויזה שלי, שזייף על ידי AX.
  
  
  "שבוע, בשלח".
  
  
  "לא, לא ברצונו של אללה, אלא ברצונו של מוסטפא". הוא נשף ענן של עשן, מצביע על עצמו.
  
  
  "אם אתה רוצה, אני אכניס אותך למאמר שאני הולך לכתוב. רס"ן מוסטפה, שקיבל את פניי ונתן לי את ההזדמנות לספר לאחרים על הדברים הגדולים שאתה עושה כאן". עשיתי מחווה גדולה.
  
  
  אם הוא ידע שזו הונאה, הוא ידע טוב יותר מאשר להראות זאת. דיברתי מספיק חזק כדי שכל שאר הפקחים ישמעו אותי. לערבים יש חוש הומור יבש. הם לא אוהבים שום דבר טוב יותר מאשר לראות את הפה הרם ביניהם צוחקים עליהם. הרגשתי שלפחות חלק מהאנשים לא אוהבים את מוסטפא.
  
  
  למעשה, היה הרבה יותר קל לשחק איתו מאשר עם הטרוטה. לאחר שעברו את זה, הבדיקה וההחתמה הפכו לשגרה יותר. החיפוש אחר המטען היה יסודי, אך לא מספיק יסודי כדי להפריע לווילהמינה ולהוגו. שמעתי את עצמי מכונה "מרגל אמריקאי מלוכלך" רק פעמיים. עד שהמזוודה והתיק שלי קיבלו את הגיר הלבן של האישור, הרגשתי ממש בבית.
  
  
  ואן דר מיר חיכה לי, וכשיצאנו מהאסם המחניק, שני בריטים שלא דיברו לא צרפתית ולא ערבית התווכחו עם מוסטפא.
  
  
  השוער זרק את המזוודות שלנו לתא המטען של שברולט עתיקה. הרופא חילק בקשיש, ובברכת אללה עלינו.
  
  
  "אתה מתארח בארמון של למאן?" המאסטר שלי הזיע הרבה.
  
  
  "כן."
  
  
  הסתכלתי מסביב למקום. הטרמינל מלפנים נראה אנושי יותר. זה היה כביש מעגלי עם בום מקרין לתנועת המתלה ודרך כורכר המובילה דרך הג'בל אל תעתוע האגמים. בערפל החם מדרום, הגבעות השבורות היו גבוהות יותר, סוחפות רוח, חרוכות בשמש. השמים הכחולים הקשים היו רדיאטור חסר רחמים של השמש.
  
  
  "לא תמצא אותו כדי לעמוד בשמו... ארמון." הרופא נאנח, נשען לאחור בכיסאו בזמן שנתן לנהג הוראות. "אבל זה הטוב ביותר שללמנה יש להציע."
  
  
  "אני רוצה להודות לך על עזרתך." גם אני ישבתי שם בזמן שהנהג ניסה לדחוף את דוושת ההאצה דרך הרצפה לפני שהשלים את הפנייה כדי לרדת מהכביש.
  
  
  לרופא לא הייתה סבלנות כזו. "לאט לאט, הבן השישי של נהג הגמל!" הוא שאג בערבית. "לאט או שאני אדווח עליך לביטחון!"
  
  
  הנהג הביט במראה בהפתעה, הרים את רגלו והשתולל.
  
  
  "אוי, זה יותר מדי." ואן דר מיר מחה את פניו במטפחת. "הכל כל כך מטופש, כל כך בזבוז. אני משבח אותך על הדרך שבה נשאת את עצמך. הצרפתית שלך הייתה טובה."
  
  
  "יכול להיות יותר גרוע. הם יכלו לקחת את הדרכון שלי".
  
  
  "הם יאספו אותו במלון, ואלוהים יודע מתי תקבלו אותו בחזרה".
  
  
  "אתה יודע, אולי אני אצא ואכתוב מאמר על העבודה שלך. איפה אני יכול למצוא אותך?
  
  
  "לכבוד יהיה לי." הוא נשמע כאילו הוא רציני. "אם הייתי נשאר בעיר, הייתי מזמין אותך להיות אורח שלי. אבל אני חייב ללכת לפאקאר. יש לנו שם תחנה שבה אנחנו מגדלים פולי סויה וכותנה. אני אמור לחזור מחר. למה שלא תיקח את הכרטיס שלי? אם אתה עדיין כאן, התקשר אליי. אני אקח אותך לקו המרכזי של העבודה שלנו ואתה יכול לשאול אותי מה אתה אוהב".
  
  
  "אם אני לא אהיה בכלא או שיעיפו אותי, ננסה, דוקטור. אתה חושב שכבר הייתה הפיכה?
  
  
  ואן דר מיר אמר לנהג: "הכל שקט בעיר?"
  
  
  "חיילים וטנקים, אבל הכל שקט".
  
  
  "חכה עד שתהיה להם הלוויה. אם הייתי במקומך, מר קול, לא הייתי יוצא מהרחוב באותו זמן. בעצם, למה שלא תבוא איתי עכשיו? עד שהכל יירגע".
  
  
  "תודה, אבל אני חושש שהעיתונות לא תחכה, אפילו בהלוויה."
  
  
  עקב תלונות על מנוע בשימוש גרוע, שמעתי צליל חדש. הסתכלתי אחורה. מבעד למסך האפור של האבק שלנו, מכונית נוספת התקרבה במהירות. זה היה כביש דו-נתיבי. אני
  
  
  ידע שאם הנהג המתקרב ירצה לעבור, הוא כבר היה פונה לנתיב העקיפה. לא היה זמן להנחיות. טיפסתי מעל המושב, הורדתי את הנהג מההגה ומשכתי את השברולט בכבדות ימינה ואז שמאלה. נאבקתי להישאר על הכביש כשהחצץ נפל והצמיגים צווחים. נשמע קול שבירה בודד של מתכת על מתכת כשמכונית אחרת חלפה על פניה. הוא נסע מהר מדי כדי לבלום ולעבור.
  
  
  לא הייתה דרך להסתכל עליו, וכשהוא עבר לידו, הוא לא האט. הנהג החל ליילל בזעם, כאילו קורא למאמינים לתפילה. הפסקול של ואן דר מיר נראה תקוע בתלם. "מילה שלי! מילה שלי!" זה כל מה שהסתדר. החזרתי את ההגה לנהג, הרגשתי טוב יותר, מקווה שהחטאה כמעט סימן למשהו גדול יותר ממישהו ממהר רצחני.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  הרופא נפרד ממני בדאגה בכניסה למלון. הוא ישלח הודעה ברגע שיחזור מפאקאר. זה יהיה בלתי אפשרי לבצע שיחות טלפון. הוא קיווה שאזהר וכו' וכו'.
  
  
  כשנסענו לאורך אדריאן פלט, מקיף את הנמל, היו עדויות רבות לכך שהחיילים שלו מוצגים לראווה של גנרל תסאחמד. כשהתקרבנו לחזית הלבנה והמלוכלכת של המלון, החיילים היו מפוזרים בין הדקלים והברושים כמו עשבים שוטים. נוכחותם רק הגבירה את הדאגה של ואן דר מיר כלפיי. "יש לך רווחה, דוקטור," אמרתי ויצאתי מהמונית. "A la prochaine fois. Bon Chance en Pakar."
  
  
  "ווי! ווי!" הוא הוציא את ראשו מהחלון, כמעט איבד את כובעו. "Mon Plaisir, a bientôt, a bientôt!"
  
  
  "אתה מהמר." הנהג לעולם לא התכוון לסלוח לי על שהצלתי את חייו, אבל על הבקשה שהענקתי לו, הוא הביא לי את המזוודות שלי ועליתי במהירות על מדרגות האבן לתוך הכוך האפל של לובי המלון.
  
  
  לפני ארבעים שנה, ארמון למאן היה הטוב ביותר שהקולוניסטים הצרפתים יכלו להציע. הפטינה הישנה נשארה, הקרירות נשארה. אבל הריח היה רענן יותר, וכך גם השוער.
  
  
  לחץ הזמן לא אפשר עוד את המותרות של משחק משחקים. כשהוא גילה שאני יודע לדבר צרפתית, הוא התרגל לא לקבל בקשת הזמנה. למרבה הצער, כל החדרים הוזמנו. היו לו פני ירח עם שיער שחור קוצני ועיניים שחורות צלולות. הבושם בו התרחץ תאם את המחוות שלו, וכך גם האפוד השזוף שלו.
  
  
  אני הייתי היחיד שהגיע באותו רגע, והמבואה הייתה מספיק גדולה שאף אחד לא שם לב אלינו. הבאתי את טלקס האישור שלי ביד שמאל בזמן שהימנית מהדקת את האפוד שלי. לאחר מכן קירבתי אותם על ידי גרירתו חלקית מעבר לדלפק.
  
  
  "יש לך ברירה," אמרתי בשקט. "אתה יכול לאכול את האישור הזה על ההזמנה שלי או לתת לי את המפתח לחדר שלי עכשיו."
  
  
  אולי זה היה המבט בעיניים הבולטות שלו בעיניי. הוא ציין שהוא לא רעב. נתתי לו ללכת. לאחר שניקה את הנוצות המסולסלות, הוא הוציא את המפתח.
  
  
  "מרסי, ביין." חייכתי בנעימות.
  
  
  "עליך למלא תעודה מזהה ולהשאיר את הדרכון שלך," הוא קרקר, משפשף את חזהו.
  
  
  "מאוחר יותר," אמרתי ולקחתי את הכרטיס. "כשאני ישנה קצת."
  
  
  "אבל מסייה...!"
  
  
  הלכתי משם, מסמנת לילד לשאת את התיק שלי.
  
  
  כשאני צריך מידע או שירות בעיר, יש לי שני מקורות: נהגי מוניות ומשרתים. במקרה הזה זה היה האחרון. שמו היה עלי. היו לו פנים נעימות ועיניים כחולות. הוא דיבר צרפתית פידג'ין מצוינת. מיד הבנתי שיש לי חבר.
  
  
  הוא נתן בי מבט יודע כשהלכנו לעבר המעלית הבארוקית. "המאסטר הפך אדם רע לאויב." פניו אורו בחיוך רחב.
  
  
  "מצאתי שהנימוסים שלו גרועים."
  
  
  "אמא שלו הייתה חזירה, אביו היה עז. הוא יכניס אותך לצרות". קולו יצא מהבטן.
  
  
  קם במעלית בגודל האורווה, עלי אמר לי את שמו והודיע לי שהשוער, ארף לאקוטה, הוא מרגל משטרתי, סרסור, סמוס וממזר ערמומי.
  
  
  "המאסטר הגיע רחוק," אמר עלי ופתח את הדלת לחדרי.
  
  
  "ועוד יותר מזה, עלי." חלפתי על פניו לחדר האפלולי שלקוט הקצה לי. עלי הדליק את האור, מה שלא עזר הרבה. "אם אני צריך מכונית, אתה יודע איפה למצוא אותה?"
  
  
  הוא חייך. "כל מה שהמאסטר רוצה, עלי יכול למצוא... והמחיר לא יגרום לך לנזוף בי יותר מדי."
  
  
  "אני רוצה מכונית שנוהגת טוב יותר מגמל ישן."
  
  
  "או חדש," הוא צחק. "כמה מוקדם?"
  
  
  "עכשיו יהיה זמן טוב."
  
  
  "תוך עשר דקות זה שלך."
  
  
  "האם"
  
  
  האם יש כאן יציאה אחורית? "
  
  
  הוא הסתכל עליי בביקורתיות. "האם הבעלים לא יגרום לצרות?"
  
  
  "לא היום. למה יש כל כך הרבה חיילים בסביבה? הבחנתי בריכוז שלו כשלקחתי אגרוף מלא ריאל מהארנק שלי.
  
  
  "זו העבודה של הגנרל. עכשיו כשהבוס מת. הוא יהיה הבוס".
  
  
  "האם הבוס המת היה אדם טוב?"
  
  
  "כמו כל בוס," הוא משך בכתפיו.
  
  
  "תהיה בעיה?"
  
  
  "רק למי שמתנגד לגנרל".
  
  
  "זה הרבה?"
  
  
  "יש שמועות שהם קיימים. חלק רוצים שהגברת היפה של המאסטר המת תמלוך במקומו."
  
  
  "מה אתה אומר?"
  
  
  "אני לא מדבר. אני מקשיב ל".
  
  
  "כמה מזה אתה צריך?" נופפתי לעברו בשטרות.
  
  
  הוא העיף בי מבט הצידה. "המאסטר לא חכם במיוחד. אני יכול לשדוד אותך."
  
  
  "לא." חייכתי אליו. "אני רוצה להעסיק אותך. אם אתה שולל אותי, ובכן, אין-ולה."
  
  
  הוא לקח את מה שהוא צריך, ואז אמר לי איך להגיע ליציאה האחורית של המלון. "עשר דקות," הוא אמר, קרץ לי והלך.
  
  
  נעלתי את הדלת וסגרתי את התריסים בחלון היחיד בחדר. זו הייתה למעשה דלת שנפתחה למרפסת קטנה. היה לו נוף של הגגות השטוחים והנמל. זה גם מכניס אוויר צח. כשהנחתי את וילהלמינה בנרתיק הכתפיים שלי והצמדתי את הוגו לאמה, חשבתי על הנרי סאטון, איש תחנת ה-CIA. אם עמדותינו היו הפוכות, היה לי מישהו בשדה התעופה שיבדוק את הגעתי, נהג שיהיה ערני ואיש קשר כאן במלון שיקל על הכניסה שלי. תהיה הודעה לגבי זמינות המכונית. הנרי לא הראה לי הרבה.
  
  
  הכניסה האחורית למלון נפתחה אל סמטה מסריחה. הוא היה רחב מספיק עבור פיאט 1100. עלי ובעל הרכב חיכו לי, הראשון יקבל את ברכתי והשני כדי לראות כמה אני אעשה אותו יותר עשיר.
  
  
  "אתה אוהב את זה, מאסטר?" עלי טפח על סרט האבק על הכנף.
  
  
  אהבתי את זה יותר כשנכנסתי והתחלתי את זה. לפחות כל ארבעת הצילינדרים פעלו. יומו של הבעלים נהרס כשסירבתי להתמקח, נתתי לו מחצית ממה שהוא ציטט עבור שכר דירה של ארבעה ימים, ורכבתי מהריבה וקראתי לאללה שיברך את שניהם.
  
  
  למנה נראתה יותר כמו פארק גדול מאשר עיר. הצרפתים בנו את רחובותיה בצורת מניפה ושזבו אותם בפארקי פרחים רבים, הודות לרכישה שעליה היה ממוקם השטח. התערובת של אדריכלות מורית ותכנון צרפתי העניקה ללאמנה קסם של עולם ישן שאפילו משחרריו לא יכלו למחוק.
  
  
  שיננתי את רחובותיה בנסיעה במסוק למונטריאול, נוסעת בתנועה הצרה לכיוון הפאתי ושגרירות ארה"ב ברחוב פפין. בצמתים המרכזיים נחו משוריינים וצוותים. נסעתי במיוחד על פני ארמון הנשיאות. שעריו המעוטרים היו עטופים בקרפ שחור. מבעד לסורגי הזהב ראיתי דרך ארוכה מכוסה בעצי דקל. גם הפריסה, החוץ והפנים היו בזכרוני. ההגנה של הארמון לא הייתה טובה יותר מבכל נקודה אחרת. ייתכן שתסחמד שלח את חייליו לעשות רושם, ולא בגלל שציפה לצרות.
  
  
  השגרירות, וילה לבנה קטנה, הייתה ממוקמת מאחורי קיר לבן ארוך וגבוה. הדגל על הגג שלו היה בחצי מטה. שמחתי לראות את הנחתים עומדים על המשמר בשער, ועוד יותר מרוצה מההתנהגות הרצינית שלהם. הדרכון שלי נבדק. הפיאט נבדקה ממכסה המנוע לתא המטען. סאטון קיבל טלפון. הגיעה התשובה ונאמר לי היכן לחנות ולהתייצב לסמל בכניסה לשגרירות. כל העניין לקח בערך שתי דקות, בנימוס רב, אבל אף אחד לא החמיץ טריק.
  
  
  מאחורי הדלת מצאתי את הסמל. יהיה קשה שלא להבחין בו. שמחתי שאנחנו באותו צד. הוא בדק פעמיים ואז יעץ לי לקחת את יד שמאל לגרם מדרגות רחב עם שני ענפים. חדר 204 היה היעד שלי.
  
  
  עליתי במדרגות מכוסות השטיח בין ריח הפרחים, דממה של שתיקת הלוויה. השקט לא היה רק המדד לאירוע, אלא גם השעה. השעה כבר הייתה אחרי חמש.
  
  
  דפקתי על מספר 204 ובלי לחכות לתשובה פתחתי את הדלת מיהרתי פנימה. זו הייתה קבלת פנים, והאישה ג'ינג'ית שחיכתה לי עשתה משהו כדי לרכך את זרימת הקיטור שכיוונתי לסאטון. "אלגנטי" הייתה התגובה הראשונה שלי; לא מזכירה רגילה, היה הרושם השני שלי.
  
  
  צדקתי בשני הסעיפים.
  
  
  "מר קול," היא אמרה והתקרבה אליי, "חיכינו לך."
  
  
  לא ציפיתי לראות אותה, אבל לחיצת היד הקצרה שלנו אמרה משהו טוב במקרה הבלתי צפוי. "באתי הכי מהר שיכולתי."
  
  
  "אוי". היא נרתעה מהסרקזם שלי, עיניה הירוקות החיוורות נוצצות. החיוך שלה היה עדין כמו הריח שלה, צבע השיער שלה היה משהו מיוחד, ייטס וקתלין הוליאן התגלגלו לאחד. במקום זאת, היא הייתה פאולה מתיוס, עוזרת ומזכירתו של הנרי סאטון הנעדר. "איפה הוא?" אמרתי והלכתי אחריה למשרד.
  
  
  היא לא ענתה עד שהתיישבנו. "הנרי - מר סאטון - עובד על הכנות... בנוגע למותו של השגריר."
  
  
  "מה זה יפתור?"
  
  
  "אני... אני באמת לא יודע... רק זה יכול לענות למה הוא נהרג."
  
  
  "אין שם כלום?"
  
  
  "לא." היא הנידה בראשה.
  
  
  "מתי סאטון יחזור?"
  
  
  "הוא חושב בשבע."
  
  
  "הגיע לי משהו?"
  
  
  "אה כן, כמעט שכחתי." היא הושיטה לי מעטפה מהשולחן שלה.
  
  
  "סלח לי." התגובה המקודדת של הוק לשאילתה הרומאית שלי הייתה קצרה ולא סיפקה תשובות אמיתיות: בעלות של NAA 60% מנדניק, 30% תשמד, 10% שמע. אם תסחמד או שמע היו רוצים להרוג אותי, זה בהחלט יכול להיעשות כאן יותר בקלות מאשר ברומא.
  
  
  הצצתי בפולה, ושמתי לב שהשדיים שלה התנפחו כנגד החולצה שלה. "אני צריך את משרד הקישור שלך."
  
  
  "מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור?" המחווה שלה הייתה חיננית.
  
  
  "בוא נדבר על חיבור."
  
  
  מחלקת התקשורת והמפעיל הראשי שלה, צ'רלי ניל, הרגיעו קצת את העניינים. הציוד היה חדיש וניל ידע את הדברים שלו. באמצעות כתובת דמה אחרת, קידדתי את AX-Sp. להוק: צריך הכל על FAO, ד"ר אוטו ואן דר מיר.
  
  
  "אני אמורה לקבל תשובה תוך חצי שעה, צ'רלי." אמרתי. "אתה תודיע לי."
  
  
  "אנחנו נהיה בבקתה שלי," פאולה האירה את שנינו.
  
  
  היו כמה בונגלוס קטנים לצוות במתחם השגרירות המוקף חומה. פאולה הודיעה לי שעד לא מזמן מגורים בבית כזה היו אופציונליים, אבל התקפות טרור נגד צוותים אמריקאים הפכו את חובה על כל הנשים, במיוחד רווקות שהוקצו ל-NAPR, להתגורר בהן.
  
  
  "לא רעיון רע," אמרתי כשהלכנו לאורך השביל אל הקוטג' שלה.
  
  
  "יש לזה את היתרונות שלו, אבל זה מגביל."
  
  
  עצי הברושים מסביב העניקו למקום תחושת הסתגרות נעימה, למרות שהיה קוטג' דומה בקרבת מקום. הבוגנוויליה האדומה על רקע החיפוי הלבן הוסיפה אווירה של שלווה שהייתה הזויה כמו כל דבר אחר.
  
  
  "בדרך כלל הייתי חולק את האחוזה שלי עם מישהו שכנראה לא יכולתי לסבול, אבל הפעם המחסור באנשים השתלם". אהבתי את הדרך שבה היא הנידה בראשה.
  
  
  היה פטיו קטן מאחורי המטבח הקטן עוד יותר, ישבנו עליו ואכלנו ג'ין וטוניק. "חשבתי שיהיה יותר נוח כאן", אמרה.
  
  
  "אני אוהב את השיפוט שלך. תן לי לפנק אותך באחד מהפינוקים שלי". הצעתי את הסיגריות שלי.
  
  
  "הממ... אותיות מוזהבות, כמה יפה."
  
  
  "אתה תאהב טבק. האם אתה באותו עסק כמו הנרי?"
  
  
  היא הנהנה כשהושטתי את המצית.
  
  
  "מתי זה מעיף את הגג?"
  
  
  "יהיו בעיות בהלוויה מחר. אבל לגנרל תסחמד אין התנגדות אמיתית".
  
  
  "מה קרה כאן לפני שמנדניק והשגריר מתו?"
  
  
  היא נתנה בי מבט זהיר, ספקולטיבי. "אולי אתה צריך לחכות ולדבר עם מר סאטון על זה."
  
  
  "אין לי זמן לחכות. מה שאתה יודע, בוא נעשה את זה עכשיו."
  
  
  היא לא אהבה את הטון שלי. "תקשיב, מר קול..."
  
  
  "לא, תקשיב. קיבלת הנחיות לשתף פעולה. אני אוהב את הדרך שבה אתה משתף פעולה, אבל אל תדבר עליי באופן רשמי. אני צריך לדעת, ובדיוק עכשיו." הסתכלתי עליה והרגשתי ניצוצות.
  
  
  היא הסתובבה. לא יכולתי לדעת אם הסומק על לחייה היה בגלל שהיא רצתה להגיד לי ללכת לעזאזל או בגלל שאנחנו משפיעים הדדית זה על זה. לאחר רגע, עיניה חזרו לעיניי, קרות ומעט עוינות.
  
  
  "יש שני דברים. קודם כל, אני מופתע שאתה עדיין לא יודע. מאז אוגוסט אנו שולחים מידע ללנגלי על הגעת מחבלים מקצועיים ממקומות שונים..."
  
  
  הגעה ביחידים, זוגות ושלשות. סיימתי בשבילה. "השאלה היא - איפה הם?"
  
  
  "אנחנו לא בטוחים. הם פשוט באים ונעלמים. חשבנו שראש הממשלה עומד מאחורי זה. השגריר פטרסן רצה לדון איתו על כך".
  
  
  הייתי עצוב שלוואן דר מיר היו יותר תשובות מהאנשים האלה. "הם עדיין נכנסים?"
  
  
  "השניים הגיעו בעשרים וארבע מדופר".
  
  
  "האם אתה מרגיש שמנדניק הביא אותם כדי לחזק את ההסתערות שלו על אוסמן?"
  
  
  
  "ניסינו לבדוק את האפשרות".
  
  
  "איזה מערכת יחסים הייתה לבן ד'אוקו עם הגנרל?"
  
  
  "מתנשקים עם דודנים"
  
  
  היו לה את כל התשובות הסטנדרטיות. "האם יש ראיות שאולי הם הפסיקו להתנשק, שתסחמד נפטר ממנדניק?"
  
  
  "באופן טבעי זה עולה בראש. אבל אין לנו ראיות. אם הנרי יצליח לגלות את זהות הנהג שהרג את השגריר פטרסן, אולי נגלה גם את זה".
  
  
  התכווצתי לתוך הכוס שלי. "איפה קולונל דוזה משתלב?"
  
  
  "בכיסו של הגנרל. הוא עושה את העבודה המלוכלכת ואוהב את זה. כשמסתכלים עליו רואים קשקשים של נחש".
  
  
  הנחתי את הכוס הריקה. "מה הנקודה השנייה שהזכרת?"
  
  
  "זה יכול להיות כלום. יש אדם בשם הנס גייר שרוצה ליצור קשר עם מר סאטון."
  
  
  "מי הוא?"
  
  
  "הוא המכונאי הראשי של North African Airlines."
  
  
  האוזניים שלי התרוממו. "הוא נתן איזושהי אינדיקציה מה הוא רוצה?"
  
  
  "לא. הוא רצה לבוא. אמרתי שנתקשר".
  
  
  מבחינת החשק המיני שלי, פאולה מתיוס הייתה הצלחה מסחררת. כפעילת CIA או עוזרת פעילה או מה שזה לא היה, היא הזכירה לי את הבוס הנעדר שלה. "אתה יודע איפה גאייר?"
  
  
  "ובכן, יש רק דלפק האנגר אחד בשדה התעופה. הוא אמר שהוא יהיה שם עד שמונה".
  
  
  אני מתעורר. "פאולה, אני ממש מצטערת שאין לי זמן לדבר על צבע השיער שלך ועל ריח היסמין. אני רוצה לבדוק את זה מול הגשם. בינתיים, תוכל לבקש מהנרי לפגוש אותי בבר בארמון למנה בשמונה עם תשובה למברק שלי? "
  
  
  כשהיא קמה, לחייה שוב היו סמוקות. "ייתכן שמר סאטון יערוך פגישה."
  
  
  "תגיד לו לבטל." שמתי את ידי על כתפיה. "ותודה על המשקה." נישקתי אותה בטהרה על מצחה והלכתי משם, מחייך למבט התמה שלה.
  
  
  
  פרק 6
  
  
  
  
  
  כשהתקרבתי לשדה התעופה, האור התפוגג בשמיים השרופים בשמש. מנורות השדה בערו, והמגדלור שעל המגדל שיקף את הדמדומים האדומים הכבדים. כעת היו שלוש קרונות משוריינות מול הכניסה במקום שתיים. ידעתי שגם הכניסה לשדה התעופה תישמר. לא עקבו אחריי מהעיר, ואף אחד לא פיקח על הגישה שלי לשגרירות או ממנה. החסימה שלפנינו תהיה קצת יותר קשה.
  
  
  פניתי מכביש הגישה הראשי לקטע כביש קצר המוביל להאנגרים. היו עמדות שמירה בקצה הדרך, ובסמוך היו ג'יפ פיקוד AMX צרפתי ומשוריין TT 6 כמה אנשים היו בטלים עד שראו אותי מתקרב. ואז הם צלפו כאילו אני הכוח הפולש שהם חיכו לו. סימנו לי לעצור במרחק של חמישים מטרים מהשער.
  
  
  הסמל הוביל חוליה בת ארבעה אנשים עם כוחות לוחמים מוכנים. הברכה הייתה פתאומית ובערבית. הייתי בשטח אסור. מה לעזאזל חשבתי שאני עושה!
  
  
  התשובה שלי הייתה בצרפתית. הייתי נציג של האגודה האווירונאוטית של פריז. היו לי עסקים עם מסייה גאייר, המכונאי הראשי של Mecanicien des Avions Africque Nord. האם זה היה המקום הלא נכון להיכנס אליו? עם השאלה הזו הצגתי את הדרכון הצרפתי הרשמי שלי עם החותמת המתאימה.
  
  
  הסמל לקח את המסמך ונסוג עמו לתא האבטחה, שם התרכזו שני השוטרים בלהפוך את הדפים. ארבעת השומרים שלי הביטו בי בלי אהבה. חיכיתי לשלב הבא, יודע היטב מה זה יהיה.
  
  
  הפעם ליווה את הסמל סגן. הוא היה קצת פחות לא ידידותי ופנה אליי בצרפתית. מה הייתה מטרת הביקור שלי? למה רציתי לראות את מסייה גייר?
  
  
  הסברתי של-NAA יש בעיות באוויוניקה ב-Fourberge 724C החדש שלה ונשלחתי מפריז כדי לתקן את הבעיה. אחר כך הבטחתי את הסגן ובתנועות תיארתי בפירוט טכני את כל מה שקרה. הייתה לי השראה. לבסוף, נמאס לו, החזיר לי את הדרכון שלי והניף את ידו לעברי, נותן פקודה לאפשר לי לעבור.
  
  
  "אללה עוג!" צעקתי והצדעתי כשעברתי דרך השער. ההצדעה הוחזרה. כולנו היינו באותו צד. יהי רצון שאלוהים יברך וחלש ביטחון.
  
  
  בחניון ההאנגר היו רק שתי מכוניות. ציפיתי לפגוש שומרים נוספים, אבל לא היו כאלה. לאחר שעברת את ההיקף, מצאת את עצמך בפנים. היו כמה מטוסי DC-3 ישנים על קו הטיסה. בתוך ההאנגר היה עוד אחד עם מנועים מנותקים. בנוסף ל-Caravel ולכמה מטוסים דו-מנועים קטנים יותר, היה גם מטוס Gulfstream חדש ומהמם. סמל ה-NAPR נמצא מתחת לחלון תא הטייס. ללא ספק, זו הייתה הגרסה של מנדניק לאיר פורס וואן. למה לנסוע ב-DC-6 לבודאן?
  
  
  אם היה לך מטוס כל כך מפואר?
  
  
  תוך שימת לב לכלי הטיס השונים כשצעדתי בחלק הפנימי של ההאנגר, לא הבחנתי בגופות זזות. זה היה בזמן פיטורים, זה היה בטוח. לאורך חלקו האחורי של ההאנגר היה אגף משרדים עם זכוכית. ראיתי אור דרך חלונותיו והתקדמתי אליו.
  
  
  להנס גייר היו פנים שובבות עם עיניים ערמומיות כמו כפתורים. כיפתו הקירחת הייתה בצבע של עור מעובד. הוא היה נמוך וחזק, עם אמות גדולות וידיים גדולות מכוסות בורות שמנים. הייתה לו היכולת להרכין את ראשו כמו רובין שמאזין לתולעת. הוא הביט בי כשעברתי דרך הדלת.
  
  
  "מר גוייר?"
  
  
  "זה אני." קולו היה מכוסה בנייר זכוכית.
  
  
  כשהושטתי יד, הוא ניגב את הסרבל הלבן והמלוכלך שלו לפני שהושיט אותו החוצה. "רצית לראות את מר סאטון?"
  
  
  הוא פתאום נעשה ערני והביט דרך מחיצת הזכוכית ואז חזרה אליי. "אתה לא סאטון."
  
  
  "ימין. שמי קול. מר סאטון ואני מכירים אחד את השני."
  
  
  "המממ." יכולתי לשמוע את הגלגלים מתנגשים מאחורי מצחו הקמטים העמוקים. "איך הגעת לכאן? יש להם את המקום הזה מכופתר חזק יותר מאשר ישבן של פרה במהלך החליבה".
  
  
  "לא באתי לחלב."
  
  
  הוא הסתכל עליי לשנייה ואז צחק. "די טוב. שב, מר קול." הוא הצביע על כיסא בצד השני של שולחנו העמוס. "אני לא חושב שמישהו יפריע לנו".
  
  
  התיישבנו והוא פתח מגירה ושלף בקבוק בורבון מלוכד וכמה כוסות נייר. "האם אתה מרגיש בסדר? אין קרח?
  
  
  "גם אתה בסדר," אמרתי והנהנתי לעבר הבקבוק.
  
  
  "אה, אני נוסע קצת. תגיד לי מתי".
  
  
  – אמרתי, ואחרי שעברנו את מחיאות הכפיים והדלקנו את המותגים שלנו, הרכין את ראשו אליי והגיע לעניין. "מה אני יכול לעשות בשבילך, מר קול?"
  
  
  "אני חושב שזה הפוך. רצית לראות אותנו".
  
  
  "מה אתה עושה בשגרירות, מר קול? חשבתי שאני מכיר את כולם שם".
  
  
  "הגעתי אחר הצהריים. הנרי ביקש ממני להחליף אותו. האנשים שאני עובד בשבילם נתנו לי הוראות - אל תבזבזו זמן. אנחנו הולכים לעשות את זה?
  
  
  הוא לגם מהכוס שלו והטה את ראשו לאחור. "יש לי קצת מידע. אבל גיליתי ששום דבר בעולם הזה אינו קל או זול".
  
  
  "אין ויכוחים. איזה מידע? איזה מחיר?"
  
  
  הוא צחק. "אלוהים, אתה בהחלט לא ערבי! וכן, אני יודע שאין לך זמן לבזבז." הוא רכן קדימה, מניח את ידיו על השולחן. מהאור שמעל, זיעה נצצה על כיפתו. "בסדר, בגלל שאני פטריוט בלב, אני אתן לך את זה בפרוטות. אלף דולר בדולר אמריקאי לחשבון וחמשת אלפים אם אוכל לספק הוכחה".
  
  
  "מה תועלת החלק הראשון אם אתה לא יכול להפיק את השני?"
  
  
  "אה, אבל אני יכול. זה יכול לקחת קצת זמן כי הכל כאן במצב נורא עכשיו. האם אתה רוצה לחדש את האספקה שלך?
  
  
  "לא תודה. כביכול. אני אתן לך שלוש מאות להפקדה. אם החלק הראשון טוב, תקבל את השבעה האחרים וערבות של חמשת אלפים אם תייצר”.
  
  
  הוא שתה לי את שאר המשקה שלו, בלע אותו ומזג לעצמו עוד אחד. "אני סביר," אמר. "בוא נראה שלוש מאות."
  
  
  "יש רק דבר אחד." שלפתי את הארנק שלי. "אם אני לא חושב שמה שיש לך שווה את הפיקדון, אצטרך לקחת אותו בחזרה."
  
  
  "כמובן, אל תזיע, אתה תראה."
  
  
  "אני גם רוצה תשובות לכמה שאלות משלי."
  
  
  "כל מה שאני יכול לעשות כדי לעזור." הוא קרן כשספר שש שנות חמישים ותחב אותן לכיס החזה של הסרבל שלו. "בסדר," הוא בדק את המחיצה, הרכין את ראשו והנמיך את קולו. "התרסקות מטוס מנדניק לא הייתה תאונה. אני יודע איך זה קרה. הראיות נמצאות בהריסות בבודאן".
  
  
  "אתה יודע מי עשה את זה?"
  
  
  "לא, אבל כל טיפש יכול לנחש די טוב. עכשיו טסאחמד הוא מספר אחת".
  
  
  "האנשים שלי לא משלמים על ניחושים. איפה ה-DC-7?
  
  
  "DC-7! אלו היו השישה שמנדניק וחבורתו טסו פנימה". קולו עלה. "ולעזאזל הם היו צריכים לטוס על זרם הגולף." זה היה הדבר הראשון שהזהיר אותי. אבל זו הייתה נחיתה..."
  
  
  "הנס," הרמתי את ידי. "שבע, איפה ה-DC-7 של NAA?"
  
  
  הוא נעצר. זה היה פגום. "ברופה, בבסיס צבאי. למה לעזאזל אתה צריך לעשות את זה..."
  
  
  "למה הוא ברופה? הוא בדרך כלל מבוסס שם?"
  
  
  "הוא נלקח לצבא לכמה חודשים".
  
  
  "מה עם הצוות שלו?"
  
  
  "צבאי למהדרין. תראה, אתה לא תוהה איך הם השיגו את מנדניק?
  
  
  
  זה סיפור מטורף. זה קרה בעבר. התבנית הייתה זהה, הגישה הייתה זהה. זה היה ההגדרה המושלמת. זֶה…"
  
  
  "היית בתפקיד כשמנדניק המריא?"
  
  
  "ממש לא! אם הייתי שם, הוא היה חי היום... או אולי גם אני הייתי מת. חאליד היה בתפקיד. הוא היה בוס הלילה. רק שהוא כבר לא בסביבה, ביום או בלילה. אמרו לי שאני חולה. אז אני מנסה להגיד לך משהו לפני שאהיה חולה, רק אתה רוצה לדבר על ה-DC-7 הארור הזה. כשהם לקחו אותו מכאן, אמרתי רדודה טובה! "
  
  
  תוך כדי רעמים, ביצעתי את הבדיקה הרגילה דרך מחיצת הזכוכית. לא היה אור על המתלה, אבל היה מספיק חושך בדמדומים כדי להבחין בצלליות של החדשים שהגיעו. היו חמישה כאלה. הם הסתובבו בהאנגר הממוקם בסדר מורחב. מתג האור העילי היה על הקיר מאחורי הנס.
  
  
  "כבה את האורות, מהר!" - התערבתי.
  
  
  הוא קיבל את ההודעה מהטון שלי ומהעובדה שהוא היה בסביבה מספיק זמן כדי לדעת מתי לשתוק ולעשות מה שנאמר לו.
  
  
  הרגשתי שיעול סמפונות מגעיל מעורבב עם צליל של שבירת זכוכית כאשר נשענתי לאחור בכיסאי וכרעתי על ברכיי. וילהלמינה ביד. בחושך שמעתי את הנס נושם בכבדות.
  
  
  "יש דלת אחורית?"
  
  
  "במשרד המחבר". קולו רעד.
  
  
  "היכנס לשם וחכה. אני אדאג להכל כאן".
  
  
  דברי נקטעו על ידי עוד כמה כדורים וכמה ריקושטים. לא רציתי לפתוח באש עם מקלע 9 מ"מ ולהזעיק את החי"ר. ההתקפה הייתה לשווא לחלוטין. לא היה צורך לשבור את חלונות הזכוכית כדי שחמישה גיבורים יוכלו ללכוד מכונאי אחד לא חמוש. המשבשים פירשו שהם לא שייכים לחברת האבטחה של שדה התעופה. אולי הרעיון שלהם היה להפחיד את הנס עד מוות.
  
  
  שמעתי את הנס חומק למשרד הסמוך. התיישבתי ליד הדלת וחיכיתי. לא להרבה זמן. הראשון מבין התוקפים עף פנימה בקול רעש רגליים. פגעתי בו נמוך וכשהוא מעד פגעתי בו בתחת של וילהלמינה. ברגע שהוא פגע ברצפה, מספר שתיים עקבו אחריו. הרמתי אותו והוא השיג את הוגו למקסימום. הוא פלט בכי חסר ביטוי והתמוטט על כתפי. התקדמתי קדימה, השתמשתי בו כמגן, ונתקלנו במספר שלוש.
  
  
  כאשר התרחש מגע, זרקתי את הגופה החתוכה בסכין מהכתף שלו. הוא היה מהיר וחכם יותר. הוא החליק מהמשקל המת והגיע לקראתי עם אקדח, מוכן לירות. צללתי ממש לפני הירייה, נכנסתי מתחת לזרוע שלו, וירדנו לרצפת ההאנגר. הוא היה גדול וחזק, והדיף ריח של זיעת מדבר. החזקתי את פרק כף היד שלו עם האקדח. הוא נמנע מהפגיעה של הברך שלי על המפשעה שלי, ידו השמאלית מנסה לתפוס את גרוני. עם עוד שני חברים שלו נוכחים, לא היה לי זמן לבזבז על אמנות ההיאבקות היוונית-רומית. נתתי לידיו הפנויה למצוא את גרוני והכרחתי את הוגו מתחת לזרועו. הוא רעד והתחיל לחבוט, ואני קפצתי ממנו במהירות, מוכנה לשניים האחרים. שמעתי מישהו רץ. חשבתי שזה רעיון טוב וחזרתי דרך דלת המשרד, כופף.
  
  
  "הנס!" - סיננתי.
  
  
  "קול!"
  
  
  "פתח את הדלת, אבל תישאר שם."
  
  
  "אל תדאג!"
  
  
  הדלת יצאה מהחלק האחורי של ההאנגר. ריצת רגליים יכולה להיות שהמבקרים שלנו החליטו לפגוש אותנו שם. מה עם האורות של שדה התעופה, אורות האבטחה והבהירות של חשכת הערב המוקדמת, לא הייתה בעיה לראות אם יש לנו חברה לא רצויה. לא גילינו את זה בשלב זה.
  
  
  "המכונית שלי בשוליים," אמרתי. "אתה עוקב אחרי. תשמור על הגב שלנו. בוא נלך ל".
  
  
  זו הייתה הליכה חשופה למדי מהחלק האחורי של ההאנגר אל אזור החניה הפנוי. הפיאט בלטה כאנדרטה לוושינגטון.
  
  
  "איפה המכונית שלך, הנס?" שאלתי.
  
  
  "בצד השני של ההאנגר." הוא היה צריך לרוץ כדי לעמוד בקצב שלי, והוא היה חסר נשימה לא רק בגלל שהיה עייף. "החניתי אותו שם כי הוא יותר מוצל ו..."
  
  
  "בסדר גמור. אתה יושב מאחור, נשכב על הרצפה ולא זז מילימטר".
  
  
  הוא לא התווכח. פתחתי את פיאט, חישוב הסכומים על שתי נקודות. אם מבקרים היו עוקבים אחרי, הם היו יודעים היכן המכונית שלי חונה. אם הם לא היו חלק מהצוות ששומר על שדה התעופה, הם היו קציני מודיעין, וזו לא בעיה עבור הפרטיזנים. בכל מקרה, הם באו בשביל הנס, לא אותי.
  
  
  התקרבתי לעמדת האבטחה, עצרתי את המכונית, עמעמתי את הפנסים כדי להראות שאני קשוב ויצאתי. אם הסגן והנערים שלו ידעו על חוליית החיסול, הייתי מגלה עכשיו.
  
  
  הארבעה המקוריים, בראשות הסמל, פנו אלי. "Vive la NAPR, סמל," שרתי והתקדמתי לעברם.
  
  
  "הו, אתה," אמר הסמל.
  
  
  .
  
  
  "אני אחזור בבוקר. אתה רוצה להחתים את הדרכון שלי?"
  
  
  "מחר הוא יום של תפילה ואבל," הוא נהם. "אל תבוא לכאן."
  
  
  "אה כן. אני מבין".
  
  
  "צא מפה," סימן הסמל.
  
  
  הלכתי לאט חזרה אל המכונית, כשעיניי מסתכלות על הצללית המעוקלת של ההאנגר. בינתיים הכל טוב. חייכתי, נופפתי לשומרים והתחלתי לנסוע.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  לאחר שיצאתי משדה התעופה ווידאתי שאף אחד לא עוקב אחרינו, פניתי לנוסע הנסתר שלי.
  
  
  "בסדר, חבר. בוא והיצטרף אלי."
  
  
  הוא ניגש למושב האחורי ולגם, שלף בקבוק בורבון מהסרבל שלו. "יֵשׁוּעַ!" – אמר ולגם לגימה ארוכה. "אתה רוצה אחד?" - הוא נשף, מושיט את הבקבוק.
  
  
  "אני אף פעם לא נוגע בזה כשאני נוהג."
  
  
  "אוי אלוהים, אתה קצת חבר. הנה..." הוא הושיט את ידו לכיס החזה שלו, "קח את זה בחזרה. הרגע הצלת את חיי. כל מה שיש לי שאתה רוצה הוא בחינם."
  
  
  "קל שם, הנס." לא יכולתי להפסיק לצחוק. "כולם בתפקיד. שמור את הכסף לעצמך. אתה תרוויח אותם".
  
  
  "אבל לעזאזל! איפה למדת להתנהג ככה!"
  
  
  "א? למה, כל חיי. עשרים שנה באפריקה ו"כמה זמן אתה במטוסים?" »
  
  
  "א? למה, כל חיי. עשרים שנה באפריקה, ולפני כן..."
  
  
  "אני חושב שאתה יודע שצינור טייס שונה מטורבינה. אתה מקצוען בתחומך". אני לבד בשלי. לאן אוכל לקחת אותך לאן שתהיה בטוח? "
  
  
  "המקום שלי. יש לו חומה גבוהה ושער חזק, ות'ור הזקן ינשך את התחת של אווז פח אם אספר לו".
  
  
  "אתה הנווט. יש לך מושג מי האנשים הלא ידידותיים האלה?"
  
  
  "אלוהים, לא! עדיין לא ראיתי אותם".
  
  
  "האם יש יחידות קומנדו בצבא של תאשמד?"
  
  
  "תהרוג אותי. הדבר היחיד שאני יודע זה שכולם לובשים כיסוי ראש משובץ כחול".
  
  
  זה היה במקום. אחד התוקפים חבש כומתה, השניים האחרים ללא כיסוי ראש.
  
  
  "אתה בטוח שאתה לא רוצה את זה? אני אשתה הכל ואז אהיה משתכרת".
  
  
  "רק אל תלך לאיבוד בזה שאתה לא שם לב למה שאני אומר. אתה יודע שמותו של מנדניק לא היה תאונה. למי עוד אמרת את זה?"
  
  
  "אף אחד. רק בשבילך."
  
  
  "יש סיבה נוספת לכך שמישהו ירצה את הקרקפת שלך?"
  
  
  "הם יהרגו אותי?"
  
  
  לחצתי על הבלמים ועצרתי את הפיאט. הנס נזרק קדימה אל לוח המחוונים, הבקבוק שלו משמיע קול מסוכן. תפסתי אותו בסרבל ומשכתי אותו לעבר הפנים שלי. "אני רוצה כמה תשובות עכשיו, או שתלך הביתה עם בקבוק בפה. זה ברור?"
  
  
  הוא בהה בי, ללא מילים הפעם, עיניים פעורות, פה פעור ומהנהן באילם. שחררתי אותו ויצאנו לדרך שוב. חיכיתי עד שהוא יתעורר, ואז הצעתי לו בשקט סיגריה. הוא לקח את זה בשקט באותה מידה.
  
  
  "אז למי סיפרת על התיאוריה שלך לגבי האסון?"
  
  
  "חאליד... הוא היה בהאנגר כשהייתי בתפקיד. כבר היו שמועות על אסון. כששאלתי אותו למה לקחו את ה-DC-6 במקום את הגולףסטרים, הוא אמר שלמטוס אין גנרטור. ידעתי שהוא משקר. בדקתי הכל על זרם הגולף יום קודם לכן. ידעתי גם שהוא מפחד כמו לעזאזל. כדי להפחיד אותו עוד יותר ולגרום לו לדבר, אמרתי לו שאני יודע איך חיבלו ב-DC-6".
  
  
  "והוא דיבר?"
  
  
  "לא."
  
  
  "איך ידעת שזו חבלה?"
  
  
  "כפי שאמרתי, זה היה כמו עוד תאונה שהתרחשה באפריקה. אותו הדבר. כולם ידעו שזו חבלה, אבל אף אחד לא הצליח להוכיח זאת. ואז הוכחתי את זה. אם אני יכול להגיע לבודאן, אני יכול להוכיח את זה. גם על זה".
  
  
  הצפירה שמיללת מרחוק נתנה תשובה לא ברורה. "זה יכול להיות אמבולנס. בוא נראה איזה סוג של עגלת דיונה זו." העברתי לשנייה ונכנסתי לפיאט, שקיוויתי שהיא קשה.
  
  
  "אנחנו בהחלט הולכים להיתקע". הנס קפץ מעלה ומטה, מביט קדימה ואחורה.
  
  
  הגלגלים מצאו אחיזה מסוימת בזמן שהזוויתי לעבר מכסה של צוק נמוך.
  
  
  "הם הולכים נורא מהר!"
  
  
  קיוויתי להתרחק מספיק מהכביש כדי להיות מחוץ לטווח של הפנסים הקדמיים, כלומר מאחורי צוק. הגלגלים החלו להתחפר ולהתגלגל. זה היה חסר תועלת להילחם בזה. "רגע," אמרתי, כיביתי את המנוע ועפתי החוצה על הצד שלי.
  
  
  הצבע הלבנבן של הפיאט השתלב בצורה מושלמת במדבר. מספיק שכאשר עבר רכב פיקוד גדול ואחריו אמבולנס, לא הבחינו בנו. הצפירה יללה באוויר הלילה הקר. אחר כך הם עזבו וקמנו והלכנו חזרה למכונית, כשהנס ממלמל, "איזו דרך לסיים את היום."
  
  
  . אחר כך הם עזבו וקמנו והלכנו חזרה למכונית, כשהנס ממלמל, "איזו דרך לסיים את היום."
  
  
  "אתה יכול להודות לאללה שלא סיימת את זה לנצח."
  
  
  "כן. איך נצא מפה עכשיו?"
  
  
  "אנחנו ננגב את הבקבוק שלך ואולי יבוא רעיון. אם לא, אני בטוח שאתה טוב בדחיפה של מכוניות".
  
  
  עם רק כמה עצירות קצרות, חזרנו לכביש תוך עשר דקות והגענו לווילה של הנס תוך עשרים דקות.
  
  
  הרובע הזר של לאמנה היה קטע של בתים בסגנון מורי עם קירות לבנים שמרכזו סביב פארק בשם לאפייט. עשינו קצת סיור לפני שנכנסנו לתחום של הנס. ביתו היה בסמטה ליד הפארק. הסתובבנו בו פעמיים. לא היו מכוניות או אורות ברחוב.
  
  
  - ואתה סיפרת לחאלד את כל זה?
  
  
  "כֵּן."
  
  
  "סיפרת למישהו אחר?"
  
  
  "אריקה, הבת שלי, אבל היא לא אמרה כלום."
  
  
  "עכשיו תגיד לי, מה עוד עשית שגרם למישהו כל כך להתעצבן שהוא רצה להרוג אותך?"
  
  
  "אני אהיה ארור אם אדע. בִּיוֹשֶׁר!" הוא הושיט את ידו כדי להחזיק אותי. "אני עושה קצת הברחה, כולם עושים. אבל זו לא סיבה להרוג את הבחור".
  
  
  "לא, הם יקחו רק את יד ימין שלך. אני מאמין שיש יומנים ל-DC-7 הזה במטוס".
  
  
  "כן. אם זה עוזר, ייתכן שיש לך יומנים מהמנוע הישן. אתה לא תוכל להיכנס לרפא".
  
  
  "האם האבטחה מחמירה מכאן?"
  
  
  "לעזאזל כן."
  
  
  "אתה אומר שהמטוס סופק לצבא. אתה יודע למה?
  
  
  "בְּהֶחלֵט. הכשרת צנחנים. אתה יכול להגיד לי למה אתה..."
  
  
  "איפה עשית תחזוקה, תיקונים גדולים, דברים כאלה?"
  
  
  "עשינו הכל חוץ מהדברים החיוניים כאן. בשביל זה השתמשתי באולימפיאדה באתונה".
  
  
  "מתי הייתה הבדיקה האחרונה שלו?"
  
  
  "הו, זה בטח היה כשהם לקחו אותו. הם אמרו שיסדרו את זה".
  
  
  "עוד שאלה אחת," אמרתי וכיביתי את הפנסים, "יש פנייה בכביש הזה?"
  
  
  הוא טלטל בחדות ואז סובב את ראשו, מבין את המסר. "שום דבר לעזאזל! אלוהים, אתה חושב שהם עוקבים אחרינו".
  
  
  נסעתי, והוא יצא והלך לדלת בקיר שבה היה חלון יהודה. שמעתי את ת'ור נוהם בברכה. הנס צלצל בפעמון, צלצל שניים קצרים וארוכים. האור העילי נדלק.
  
  
  "היא בטח דאגה לי," הוא ציחקק. "אריקה, זה אני, מותק," הוא קרא. "יש לי חבר, אז שמור על ת'ור."
  
  
  השרשרת נמשכה. הדלת נפתחה והלכתי אחריו אל החצר. באור העמום נראה לי שהיא גבוהה. היא לבשה משהו לבן והחזיקה כלב נוהם. "ת'ור, תפסיק עם זה!" – אמרה בקול צרוד.
  
  
  הנס כרע ברך, מניח את ידו על ראשו של תור. "ת'ור, זה חבר שלי. אתה מתייחס אליו כאל חבר!"
  
  
  התיישבתי ליד הכלב ונתתי לו לרחרח את ידי. "היי תור," אמרתי, "אתה מסוג הבחורים ללכת איתם כשצריך הגנה."
  
  
  הוא נחר והחל לכשכש בזנבו. קמתי וראיתי את אריקה מביטה בי. "שמי נד קול. נתתי לאבא שלך טרמפ הביתה."
  
  
  "אם לשפוט לפי הריח שלו, אני בטוח שהוא היה צריך את זה." היה מגע של הומור בגסות הזו.
  
  
  "זה נאמר היטב." הנס דחף את הבקבוק החוצה. "תראה, היה לי קשה להוציא את זה מהמים."
  
  
  כולנו צחקנו ואהבתי כמה רגועה היא נשמעת. "היכנס, מר קול. מה קרה למכונית שלך, אבא?
  
  
  "הוא... אה... נשבר. לא רציתי להקדיש זמן לתקן את זה, בעיקר בגלל שמר קול כאן..."
  
  
  "אתה בעסקי התעופה?" היא פתחה את הדלת וסימנה לנו לעבור. באור יכולתי לראות אותה טוב יותר.
  
  
  הייתה לה גרסה מיניאטורית של אפו הקפיצה של אביה לפני הסקי. חוץ מזה, כנראה הייתה לה ראיה חיובית על אמה. אפרודיטה במכנסיים קצרים לבנים. במזג האוויר הקר, היא לבשה סוודר צווארון גולף כחול שנראה קשה לשמור הכל בפנים. שאר המידות שלה היו שוות, וכשסגרה את הדלת וחלפה על פניה, היא נראתה טוב כשהיא מתרחקת כמו שהיא נראתה קדימה. למעשה, יחפה או על סוס, אריקה גויר, עם שיער כהה וארוך וטבעי, עיניים כחולות חלקות וחודרות, הייתה המראה הנחשק ביותר לכל חזון.
  
  
  "אני יכול להביא לך משהו?" חיוך קלוש הקניט אותי.
  
  
  "לא עכשיו, תודה." החזרתי טובה.
  
  
  "תקשיבי, מותק, היה כאן מישהו? מישהו התקשר?
  
  
  "לא... נתתי לקאזה ללכת הביתה כשבאתי מהמרפאה. למה אתה מחכה לחברה?"
  
  
  "אני מקווה שלא. כלומר, לא. אבל עכשיו הכל לא כל כך טוב ו..."
  
  
  "דוקטור רבול אמר שעדיף שלא אבוא מחר. אני חושב שהוא טיפש
  
  
  וגם אתה. האם אתה מסכים, מר קול? "עדיין הסתכלנו אחד על השני.
  
  
  "אני סתם זר כאן, מיס גייר. אבל אני מאמין שדברים יכולים לצאת משליטה. כך או כך, זו סיבה טובה בשבילך לקבל יום חופש, לא?"
  
  
  "דוק צודק. היי, מה דעתך על בירה קרה וחטיף?" לא ידעתי אם הנס שואל אותי או מספר לה.
  
  
  "אני ממש מצטער," אמרתי. "אני לא יכול להישאר." החרטה שלי הייתה כנה. "אולי אתה יכול לקחת יום חופש, הנס."
  
  
  "מה קרה?" – אמרה אריקה, מביטה ממני אל אביה.
  
  
  "עכשיו אל תסתכל עליי ככה," הוא התכווץ. "לא עשיתי דבר לעזאזל, נכון?"
  
  
  "לא שידוע לי." קרצתי לה. "אני אבדוק עם שניכם בבוקר. אני לא רוצה להשאיר את המכונית הזו שם יותר מדי זמן. היא עלולה לאבד את כל מה שהיא צריכה".
  
  
  "אני אפתח את השער ואתה תשים אותה בחצר." גם הנס לא רצה שאעזוב.
  
  
  "אני אבוא לארוחת הבוקר אם תזמין אותי." הנהנתי לאריקה.
  
  
  "איך אתה אוהב את הביצים שלך?" היא הרכינה את ראשה אלי שוב, מחווה שהעתיקה אביה.
  
  
  "אני אעשה את הבית מיוחד. באיזו שעה?"
  
  
  "כשתבוא, אני אהיה מוכן."
  
  
  "ביינטוט," הושטתי את ידי. ממש לא רציתי לוותר על לחיצת היד הזו.
  
  
  "A bientôt". שנינו צחקנו והנס נראה מבולבל.
  
  
  "אני אלווה אותך," הוא אמר.
  
  
  באוטו נתתי לו עצה. "עדיף לספר לך הכל. אם יש לכם חברים שבהם תוכלו לבלות את הלילה, זה יהיה רעיון טוב. אם תישאר כאן, תגיד לתור לחדד את שיניו. יש לך אקדח?
  
  
  "כן. כל מי שינסה להתגבר על החומה הזו יפעיל אזעקה שתעיר את המתים. הקמתי את זה בעצמי."
  
  
  "נתראה בבוקר, הנס."
  
  
  "בְּהֶחלֵט. והיי, תודה על הכל, אבל עדיין לא הרווחתי את הכסף הזה".
  
  
  "הישאר חופשי ואתה תהיה."
  
  
  עזבתי ברצון להישאר. לא הספקתי להגן עליהם, והיה סיכוי גבוה שהבריונים יבואו שוב לצוד.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  בחזרה למרכז העיר היה לי יום ארוך ולא מאוד פרודוקטיבי. חוץ מלנסות לירות בי ברומא, לא יכולתי לעשות יותר מאשר כשהוק חילץ אותי מהבידוד האידילי שלי על שפת האגם.
  
  
  כמעט כל מה שקרה מאז הצביע על בעיות פנימיות של NARN, אבל מעט מצביע על כך שהיא הפכה למקלט בטוח לנשק גרעיני. המכונית שכמעט פגעה בי ואן דר מיר הייתה יכולה להיות נהג עלוב או ועדת קבלת פנים לאמריקני לא רצוי. עד כה סאטון הציע רק בחורה בשם פאולה, וזו לא הייתה הצעה רעה אם לא היה לך משהו טוב יותר לעשות.
  
  
  הזווית המחשידה היחידה של ההתקפה על הנס הייתה למה המספרים ולמה המיקום? התשובה יכולה להיות שהם רצו לשמור הכל מוכן, ומה טוב יותר מאשר שדה בשליטה צבאית. המספרים יכולים לומר שהם לא תכננו להרוג אותו עד שהם הפחידו אותו לדבר. זרם שכירי חרב היה ההובלה החלשה היחידה. פרטיזנים שהובאו על ידי מישהו ואומנו איפשהו לבצע רציחות. המובן מאליו היה תסאחמד, אבל המראה והגינונים של חייליו רק חיזקו את מה שקובצי ה-AX הצביעו על חוסר מקצועיות. כמובן, ברופה הכל יכול להיות אחרת. תריסר מדריכים סובייטים יכלו לעשות זאת אחרת. נראה שהביקור ברופה היה בראש סדר העדיפויות. הדבר החיובי היחיד ב-DC-7 היה שזה לקח הרבה יותר זמן לתחזק מהנדרש. תוסיפו את הכל ויש לכם ערימה יפה של תעלומות.
  
  
  לא הועילה להחנות את הפיאט בסמטה שבה לקחתי אותה. גם להשאיר אותו ברחוב לא היה טוב; זו הייתה דרך טובה לאבד את זה.
  
  
  הכל בעיר היה סגור, תנועת הולכי הרגל הייתה דלה כמעט כמו תנועת המכוניות והסוסים. פניתי לכיכר המרכזית. קומיסריאט המשטרה היה ממוקם ליד סניף הדואר המרכזי. חצי תריסר מכוניות חנו מול חזיתו הדהויה. עצרתי לאחד, באג של פולקסווגן שלא נראה יותר רשמי מהמכונית שלי. שני הז'נדרמים בכניסה לבניין הציצו בי קצרות. זה נראה כמו מקום טוב לחנות עד שעלי הכניס משהו טוב יותר. פתגם למני עתיק אומר: "אם אינך רוצה שישימו לב אליו, החנה את גמלך בעדר אויביך."
  
  
  הבר של המלון נקרא Green Room. ירוק כי הוא היה מוקף בווילונות וינטג' ירוקים. לא היה בר, אבל סביב שולחנות העץ היו שורת כיסאות מרוקאיים מבוגרים באותה מידה. לפני חצי מאה, זה היה סלון צרפתי אלגנטי שבו ג'נטלמנים נחרו את הקוקאין שלהם או לגמו קוניאק Courvoisier.
  
  
  
  עכשיו זה היה כיס צדדי שבו יכול לא מאמין לשתות, כי החוק המוסלמי היה צריך לקבל את המציאות הכלכלית. המציאות הייתה פי ארבעה מהמחיר של משקה רגיל. לפחות זו הייתה אחת התלונות של הנרי סאטון.
  
  
  יכולתי לזהות אותו בתחנת גרנד סנטרל בשעה חמש ביום שישי אחר הצהריים. זה היה טאפט, ייל וכנראה בית הספר לעסקים של הרווארד. פרצוף מגודל, גבוה, זוויתי, בבגדיו, שעון, צמיד, טבעת קלאסית, ובאופן מעורפל זה של ביטחון משועמם, הגובל באוויר זחוח, מתגלה מראה של עושר. זה הוחתם על ידי משרד החוץ. למה בדיוק ה-CIA תייג אותו זה משהו שאני אשאיר למומחים.
  
  
  החדר הירוק היה מלא בעשן סיגרים וגושים קטנים של אנשי עסקים שהאכילו זה את זה בשמועות האחרונות. הבחנתי בכמה בריטים ביניהם. סאטון, ששמו האמיתי היה ללא ספק משהו כמו דאנקן קולדריך אשפורת' השלישי, ישב לבדו בפינה, מחלק את זמנו בין לגימת הבירה שלו להסתכלות בשעונו.
  
  
  התיישבתי לידו והושטתי את ידי. "מר סאטון, אני נד קול. סליחה, אני מאחר, פקקים".
  
  
  ההפתעה הרגעית פינתה את מקומה להערכה מהירה. "אה, מה שלומך? שמענו שאתה בא." הוא היה עם השטויות שלהם. רמת הסאונד הייתה חזקה עבור הקהל, אבל הקהל היה עסוק מספיק כדי שנוכל לדבר בפרטיות מוחלטת.
  
  
  "אני אקח כמה הערות חשובות," אמרתי וחייכתי כששלפתי מחברת כיס. "תענה על כמה שאלות."
  
  
  "אני חושב שזה יהיה הגיוני יותר אם נלך לשגרירות". היה לו קול אדנואידי שהתאים לאפו הגבוה.
  
  
  "כבר הייתי בשגרירות, הנרי. שמעתי שאתה עסוק. הבאת תשובה לעדיפות שלי מ-AZ?
  
  
  "זה בכיס שלי, אבל תראה כאן..."
  
  
  "אתה יכול לתת לי אותו כשנעזוב. יש לך משהו על הפגישה בין מנדניק לפטרסן?
  
  
  הוא הביט בי, נסער, קפוא. "אני לא עונה לך, קול. אני…"
  
  
  "אתה עושה את זה עכשיו, וכדאי שתגיע לשם מהר מאוד." חייכתי והנהנתי, רשמתי על הדף. "ההוראות שלך הגיעו דרך הבית הלבן, אז בוא נפטר מהשטויות האלה. מה עם פטרסן?
  
  
  "השגריר פטרסן", הדגיש את המילה הראשונה, "היה ידיד אישי שלי. אני מרגיש אחריות אישית למותו. אני…"
  
  
  "לא אכפת לי". סימנתי למלצר על ידי הצבעה על בקבוק הבירה של סאטון והרמתי שתי אצבעות. "שמור על הרגשות הפצועים שלך וספר לי את העובדות." כתבתי עוד ריק על הפנקס שלי, ואפשרתי לו לנשום.
  
  
  "המשאית שפגעה במכונית של השגריר הייתה משאית לא מסומנת". הוא אמר את זה כאילו הוא יורק את שיניו. "מצאתי את זה".
  
  
  הסתכלתי עליו. הוא התפרץ מתסכול, הפך במהירות לזעם.
  
  
  "נהג שיכור בשבילך. מצאת מי הבעלים שלו?
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "עדיין לא."
  
  
  "האם זו האינדיקציה היחידה שלך למטרת פגישת חצות?" הטון שלי השתקף אפילו עמוק יותר על פניו השזופות.
  
  
  "הפגישה התקיימה בשעה 01:00. אנחנו עדיין לא יודעים את מטרתו".
  
  
  "אם היית אומר את זה מההתחלה, יכולנו לחסוך דקה. למיטב הבנתי, מנדניק לא כיבד את השגריר".
  
  
  "הוא לא הבין את השגריר. השגריר ניסה וניסה..."
  
  
  "אז אופי השיחה למנדניקה פטרסן היה יוצא דופן".
  
  
  "כן, אתה יכול להגיד את זה."
  
  
  "עם מי בדיוק דיבר פטרסן לפני שעזב לארמון הנשיאות?"
  
  
  "רק עם אשתו והמארינס. הוא פשוט אמר לאשתו לאן הוא הולך, והוא גם סיפר למארינס. הוא היה צריך לאסוף את הנהג שלו. אם הוא התקשר אליי..."
  
  
  "אין לך אנשי קשר בארמון?"
  
  
  "אתה חושב שזה קל?"
  
  
  המלצר הביא את הבירה, ואני חשבתי, איזה בלגן מוחלט הילד הזה. סוכן מילואים אחד של AX Section R מוצב בלמאן ואקבל את התשובות שלי.
  
  
  יש משהו שכדאי שתדעו עכשיו,” הוא אמר כשהמלצר הלך. - יש לנו מידע שמחר יהיו כאן בעיות. זה יהיה חכם לבלות את היום בשגרירות. דברים יכולים להיות מאוד מכוערים".
  
  
  לגמתי מהבירה שלי. "הפרטיזנים שהגיעו לכאן, למי הם שייכים?"
  
  
  "אני חושד שהם הוצגו על ידי מנדניק לשימוש נגד אוסמן בדרום".
  
  
  "אתה הולך לפי ניחושים, הא?"
  
  
  אבוי שזה היה כך. עיניו הצטמצמו והוא רכן לעברי. "מר קול, אתה לא קצין של הסוכנות שלי. האם אתה מ-DVD או פעולה אחרת. אולי אתה חשוב בבית, אבל אני מנהל את התחנה כאן ויש לי את כל המידע..."
  
  
  קמתי, "אני אלך איתך," אמרתי, חייכתי אליו והנחתי את המחברת בכיסי.
  
  
  מחברת. הוא יצא אחריי מהחדר ונכנס למסדרון הלובי.
  
  
  "רק דבר אחד," הוספתי כשהוא הלך לידי במבוכה. "אני כנראה אצור איתך קשר מחר. אני צריך דו"ח כתוב על מותו של השגריר עם כל הפרטים; בלי ניחושים, רק עובדות. אני רוצה כל מה שיש לך על שכירי החרב. אני רוצה לדעת איזה קשרים יש לך בעיר הזאת המדינה הזו אני רוצה לדעת מה עוסמן זומם, ו..."
  
  
  הוא עצר. "עכשיו אתה רואה כאן...!"
  
  
  "הנרי, ילד," וסיימתי בחיוך, "אתה תעשה מה שאני אומר, או שאני אשלח אותך מכאן כל כך מהר שלא יהיה לך זמן לארוז את נעלי הריקוד שלך. אנחנו נכנסים לסלון ביתי ואתה יכול לתת לי את העדיפות שלי מא' עד ת'. הרגע קיבלת את שלך."
  
  
  הוא עזב במלוא המהירות ואני הלכתי לכיוון המעלית, מתוך מחשבה שהסוכנות יכולה לעשות טוב יותר גם במיקום גן כזה.
  
  
  ציינתי קודם שקונסיירז' לאקוטה הוחלף באיש הלילה. הנהנתי לעברו והוא חייך אלי חיוך קר אני-יודע-משהו-שאת-לא-ידעת. בזווית העין ראיתי את ראשו של עלי מבצבץ מאחורי עץ דקל בעציץ. הוא נתן לי אות מהיר ועברתי על פני העץ המעובד, שמחתי ליצור קשר. אולי אלאדין שלי יזמן קצת אוכל לשולחן.
  
  
  "לִשְׁלוֹט!" - סינן כשעצרתי לקשור את השרוך שלי, - אל תלך לחדר שלך. יש שם חזירי משטרה. הצ'יף והחבר'ה הקשוחים שלו.
  
  
  "חברים ותיקים שלי, אה," אמרתי, "אבל תודה. אני רוצה מקום שבו אוכל להיות לבד לזמן מה".
  
  
  "צא מהמעלית בקומה השנייה".
  
  
  התיישבתי זקוף יותר, תוהה מה עלי יעשה עם העבודה של הנרי סאטון. אולי אוכל להשיג לו מלגה לייל.
  
  
  הוא פגש אותי בקומה השנייה ולקח אותי לחדר דומה לחדר שלי שתי קומות מעל. "אתה תהיה בטוח כאן, מאסטר," הוא אמר.
  
  
  "הייתי מעדיף בטן מלאה. אתה יכול להביא לי משהו לאכול?"
  
  
  "קוסקוס?"
  
  
  "כן, וקפה. אגב, איפה הכי כדאי להחנות את הרכב?"
  
  
  הוא חייך אל חזהו. "אולי מול תחנת המשטרה?"
  
  
  "צא מפה". כיוונתי את המגף שלי לאחוריו.
  
  
  הוא הסתובב. "המאסטר לא כל כך טיפש."
  
  
  נעלתי את הדלת מאחוריו והתיישבתי לקרוא את התשובה של AX. סך הכל היה שני אפסים. ד"ר אוטו ואן דר מיר היה בדיוק מי שהוא אמר שהוא, והוא גם זכה להערכה רבה. אמו הייתה זולו. אפריקה הייתה המרכז החקלאי שלה. צילום לוויין ואוויר מעל ה-NAGR לא הניבו דבר.
  
  
  לא היה לי מסוק להרוס את התשובה של AZ, אבל כן היה לי התאמה. שרפתי אותו, ואז שטפתי אותו וחשבתי על האורחים שלי שמחכים למעלה. לא הופתעתי מהגעתם. אם לאקוט התקשר אליהם או לא. המכס היה נותן רשות. יכולתי להימנע מהם אם הייתי רוצה. לא בחרתי, אבל הם יצטרכו להמתין עד שיקום האיש הפנימי שלי.
  
  
  אה, נכון, הקוסקוס היה טוב, וכך גם הקפה השחור והסמיך. "האם הבעלים רוצה להביא את המכונית לכאן?" הוא שאל.
  
  
  "אתה חושב שבטוח שם?"
  
  
  "אני לא חושב שזה ייגנב." הוא שיחק את זה ישר.
  
  
  "אתה יכול להציע מקום פרטי יותר?"
  
  
  "כן, כשהמורה יביא את זה, אני אראה לו את זה."
  
  
  "זה יכול לקרות הרבה יותר מאוחר".
  
  
  "הישאר בחדר הזה הלילה, אדוני, ואתה תישן בשלווה. אלו שבפסגה יתעייפו ויעזבו. שלפוחית החזיר הזו, לאקוטה, הוא הביא אותם."
  
  
  "תודה על הטיפ, עלי." הבאתי כמה שטרות. "עצום עיניים וקח את המכוש."
  
  
  "המאסטר לא יודע הרבה על כסף."
  
  
  "זה יותר מרמז. זהו מידע. אתה יודע שהשגריר האמריקני נהרג. אני רוצה לדעת מי הרג אותו".
  
  
  עיניו התרחבו. "אתה יכול למלא את היד שלך פי עשרה ממה שאתה מחזיק, ולא יכולתי לתת לך תשובה."
  
  
  "לא עכשיו, אבל שמור את האוזניים החדות שלך פקוחות ואין לדעת מה תשמע."
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "אני לא רוצה שינתקו אותם."
  
  
  "תקשיב בשקט."
  
  
  אם אני שומע משהו, אז אתה משלם לי. לא עכשיו. כבר שילמת לי פי שניים. זה לא כיף. צריך להתמקח".
  
  
  כשהוא עזב, פרקתי את וילהלמינה, הוגו ואת הדרכון הצרפתי. לוגר נכנס מתחת למזרן, הוגו נכנס לארון, והדרכון היה בחלק האחורי של מדף הארון. הגיע הזמן להכיר את האופוזיציה וכמו שאומרים, רציתי להיות נקי.
  
  
  נכנסתי לחדרי, רושם את ההפתעה הראויה בדלפק הקבלה. החדר יתמלא בשלושה אנשים. עם חמישה זה היה כמעט SRO.
  
  
  
  הדלת נטרקה וננעלה, וחיפש אותי אחד הפולשים במדים.
  
  
  בזמן שאנשי הצבא היו לבושים בחאקי, המבקרים שלי היו לבושים בירוק זית. הקולונל, שישב על כיסא מולי, קיבל את הדרכון שלי ממנוע החיפוש שלי, מבלי להסיר את עיניו ממני.
  
  
  "מה קורה פה!" הצלחתי לצאת. "מי אתה?"
  
  
  "שתוק," הוא אמר באנגלית סבירה. - אני אדבר, אתה תענה. איפה היית?" מן המאפרה המלאה כמעט היה ברור שמדובר במלצר חסר סבלנות.
  
  
  "מה זאת אומרת, איפה הייתי?"
  
  
  ניתנה פקודה קצרה, והשור משמאלי פגע בי בפה. טעמתי גופרית ודם. התנשמתי וניסיתי להתנהג המום.
  
  
  "אמרתי שתענה, לא תעשה קולות מטופשים." הקולונל דפק סיגריה טרייה על קופסת הסיגריות הכסוף שלו. היו לו אצבעות גידים. הם הלכו עם השאר; נחש בלאק ג'ק מפותל. הפנים המשכנעות היו יפות להחריד - שפתיים דקות, אף דק, עיניים דקות. עיניים אובסידיאניות; חסר רחמים, אינטליגנטי, חסר הומור. אם לשפוט לפי המדים המסודרים שלו, הוא היה קפדן, מאורגן היטב, בניגוד לאנשי הצבא שראיתי עד כה. בלבוש מדברי הוא יכול היה לגלם את עבד אל קרים במיטבו.
  
  
  "עכשיו, איפה היית?" – הוא חזר.
  
  
  "ב... בשגרירות ארה"ב." כיסיתי את שפתי במטפחת. "אני... הייתי שם כדי לחלוק כבוד. אני איש עיתון".
  
  
  "אנחנו יודעים עליך הכל. מי הזמין אותך לכאן?
  
  
  "הנדתי בראשי בטמטום." אף אחד לא הזמין אותי. אני-רק באתי... כדי... לכתוב על הפרויקטים החקלאיים שלך".
  
  
  "מחמיא לנו," הוא נשף ענן של עשן, "אבל אתה שקרן." הוא הנהן לעבר ערימת הבשר מימיני. היה לי מספיק זמן למתוח את שרירי הבטן שלי ולספוג את המכה. אבל למרות זאת, השיעול המייסר וההכפלה לא היו רק משחק. נפלתי על ברכי, אוחזת בבטן. הם הרימו אותי על רגליי בשערי. התייפחתי, נשמתי בכבדות, נפלתי מתחת לקרקפת.
  
  
  "מה לעזאזל!" התנשפתי חלש.
  
  
  "מה באמת, לעזאזל. למה באת לכאן?"
  
  
  "כתוב על מותו של ראש הממשלה". הוצאתי אותו החוצה, העמדתי פנים שאני לוקח לגימה כדי לעזור.
  
  
  "ומה יכולת לכתוב על זה חוץ מזה שה-CIA המסריח שלך הרג אותו?" קולו התפצפץ בכעס. "אולי אתה מה-CIA! איך אני יודע שזה לא נכון?
  
  
  "לא, לא ה-CIA!" הושטתי את ידי.
  
  
  לא ראיתי את ההשפעה מגיעה מהאדם השלישי שמאחורי. זו הייתה מכה בצוואר והפעם ממש נפלתי. נאלצתי להילחם בכל הכוח כדי לא לקבל שטיח פרסי בעין. הדרך הקלה ביותר היא להעמיד פנים שהוא מחוסר הכרה. קפאתי.
  
  
  "שׁוֹטֶה!" - נבח הקולונל בערבית. "כנראה שברת לו את הצוואר."
  
  
  "זו הייתה רק מכה קלה, אדוני!"
  
  
  "האמריקנים האלה לא יכולים לסבול הרבה," הוא מלמל.
  
  
  "פתח את הפנים שלך וקח קצת מים."
  
  
  המים היו נחמדים. ערבבתי וגנחתי. קמתי שוב על רגלי, ניסיתי לשפשף את צווארי ביד אחת ואת הבטן ביד השנייה.
  
  
  "תקשיב לי, כותב שקרים לא מוזמן", היד בשערי הרימה את ראשי כך שהענקת לקולונל את תשומת הלב הראויה, "יש טיסה שיוצאת מלמנה ב-07:00 לקהיר. אתה תהיה בשדה התעופה בשעה 05:00, כך שיהיה לך מספיק זמן להיות שם. אם אתה לא נמצא בזה, השהות שלך כאן תהיה קבועה".
  
  
  הוא קם, ומבטו היה חד אפילו יותר מתער. הוא ניער את הדרכון שלי מול האף שלי. "אני אשמור את זה ואתה יכול להחזיר אותו כשתפנה מהמכס. זה ברור לך?"
  
  
  הנהנתי בשקט.
  
  
  "ואם אתה רוצה לכתוב סיפור על שהותך הנעימה כאן, תגיד שהקולונל מוחמד דוזה היה האיש שהכי בידר אותך."
  
  
  הוא חלף על פני והדנדי שהכה אותי באגרוף הארנב בעט בי בתחת עם המגף שלו ודחף אותי לחצות את החדר אל המיטה.
  
  
  אמרה דוזה בדלת. "אני אשאיר את אשד כאן כדי להבטיח את ההגנה שלך. אנחנו אוהבים להראות אירוח גם לאורחים לא קרואים”.
  
  
  מלבד צוואר נוקשה ובטן כואבת, לא היה לי מה להראות למה שאני ממהר לעבר אריות המדבר. פגשתי את דוזה ולמדתי שהוא לא מכיר את ניק קרטר, רק את נד קול, מה שאומר שלא היה לו תפקיד בהזמנת הרצח שלי. הוא לא ראה בי בעיה וזו הייתה הנקודה שלי. הוא לא יפריע לי עד שאגיע לטיסה שלי. השעה הייתה רק 21:00, מה שאומר שנותרו לי תשע שעות. היו לי עוד כמה תחנות על סדר היום שלי והגיע הזמן ללכת. אם יתברר שהם יבשים כמו האחרים, אולי אבצע הפיכה משלי.
  
  
  אשד, שנשאר לשמור עליי, היה זה שגרם לי הכי הרבה נזק, מאחור. בזמן שהוא התיישב על הכיסא שדוזה פינה, נכנסתי לתא המסומן Salle de bain והוצאתי את הפסולת. מלבד שפה חבולה, לא נראיתי הרבה יותר גרוע מהרגיל.
  
  
  .
  
  
  אשד התבונן בי בחיוך כשהתכופפתי להרים את המטפחת. "אמא שלך אכלה גללים," אמרתי בערבית.
  
  
  הוא לא האמין שהוא שומע אותי נכון. הוא קם מהכיסא שלו בפה פעור לרווחה ועיניו מלאות זעם, ואני הזנקתי ובעטתי בו בקראטה. הרגל שלי תפסה את החלק העליון של הצוואר והלסת שלו, והרגשתי עצמות מתפצלות כשהראש שלו כמעט ירד. הוא עבר על משענת הכיסא, פגע בקיר ופגע ברצפה בהתרסקות שקשקה את הכלים.
  
  
  בפעם השנייה באותו יום השכבתי את הגופה לישון. לאחר מכן החלפתי לחליפה שחורה ולחולצת צווארון גולף תואמת. לא שהייתי באבל, אבל הצבע התאים לאירוע.
  
  
  כשיצאתי, ירדתי לחדרי בקומה השנייה. שם אספתי את הציוד שלי ובדקתי בתיק ובתיק. מהמזוודה הוצאתי את הדברים הכי נחוצים - שני קליפסים נוספים ללוג'ר, אחד מהם מבעיר. חיברתי לברך מכשיר ביות מיוחד בגודל של כפתור AXE. אם יתעורר צורך, האות שלו יזמן גדוד של 600 סיירים מהצי השישי. פייר החילוף נכנס לכיס הפנימי. לבסוף, שלושים רגל של חבל ניילון דחוס בקפידה, עם החיבור המאובטח שלו, כרוך סביב האמצע שלי כמו רצועה שנייה.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  יצאתי מהמלון לאורך רחוב צדדי ובעקבות אותם רחובות צדדיים הגעתי לארמון הנשיאות שבקיר הצפוני שלו. הקיר היה באורך של חצי מייל עם תיבות שמירה בשני קצותיו ושניים באמצע.
  
  
  השומרים לא ערכו סיורים קבועים. כל עשר דקות בערך, צוותים של שניים היו צועדים בכיוונים מנוגדים, פוגשים את בני ארצם וחוזרים לבסיס. למרות שברחוב המקביל לקיר יש תאורה עילית, יכולתי לראות שהמעבר בהיקף לא היה בעיה גדולה. זה היה רק עניין של זמן. פנסי רחוב סיפקו תאורה מועטה של הקיר. עם זאת, הקיר היה בגובה של עשרים מטרים ולבן. לבוש בשחור, עמדתי להיראות כמו טרנטולה שנושאת עליו.
  
  
  חיכיתי עד שהצוות המרכזי יסיים את הסיור החצי-לב שלהם, ואז התרחקתי מהתעלה שבה תפסתי מחסה, רץ במהירות לעבר החומה עצמה. היו שיחים נמוכים לאורכו, והתמקמתי בהם כדי להכין את החבל.
  
  
  ברגע שהייתי מוגדר, עברתי למקום ממש מאחורי עמדת ההגנה המרכזית. שני נוסעים ישבו מולו ודיברו. יכולתי לראות את זוהר הסיגריות שלהם ולשמוע את קולותיהם העמומים. רק אם יסתובבו יראו אותי.
  
  
  קמתי, בדקתי וזרקתי. החבל עלה ושוב. נשמע צליל קלוש כשהמכשיר המיוחד שלו נדקר אוטומטית בצד הרחוק. הצליל לא הפריע למעשנים. משכתי בחבל והמשכתי הלאה. רשמתי להודות ל-AXE Supply על מגפי השדה שלהם. הסוליות היו כמו מגנטים.
  
  
  על פי מנהג המזרח, חלקו העליון של הקיר היה זרוע שברי זכוכית שבורים. החלקתי בזהירות מטה, שיניתי את עמדתי, ושברתי את החבל, קפצתי לאזור הפארק של החצר הנשיאותית.
  
  
  למדינה מעולם לא היה נשיא בתולדותיה, אבל ברגע שהיא הפכה ל-NAPR, בשל חוסר התכלית של agitprop פוליטי, שונה השם מהארמון המלכותי לארמון הנשיאות. בלי קשר, זה היה נדל"ן. בחושך זה נראה כאילו זה היה שווה ערך עם ורסאי.
  
  
  הלכתי לעבר האור הקלוש בשמיים שהצביע על מיקומו של הארמון. היו ציפורי לילה, אבל לא היו שומרים או כלבים. זה חיזק את הרגשתי שתסחמד לא באמת מצפה להתנגדות של אף אחד.
  
  
  כמעט שמחתי לראות שהארמון עצמו נמצא תחת איזושהי שמירה. זה היה בקנה אחד עם הנערים ששומרים על החומה החיצונית. הלכתי דרכם כמו וויסקי על קרח סדוק. נקודת הכניסה שלי הייתה דרך קיר אחר, בגובה של כעשרה מטרים בלבד. היא הסתירה חצר שהייתה סגורה לכולם מלבד שמע מנדניק וגברותיה, מעין הוללות נשית הפוך. קיוויתי שאף אחד מהם לא יחכה בזמן שאני טיפסתי על זרועו המגוננת. צד אחד של החצר היה חומת הארמון, וציורי הגרזן הצביעו על כך שהדירות של שמע נמצאות באגף זה.
  
  
  בחצר היה ריח של יסמין. היו לו מעברים סגורים ומזרקה מרכזית. היה לו גם סבכה מכוסה בגפנים, דמוית מדרגות, שרצה במעלה הצד הגבוה של חומת הארמון עד לנקודה מתחת לחלון שבה זרחה אור עמום. איך סוכן נוסע יכול להתעלם מזה?
  
  
  בהתמקדות בו, כמעט סיימתי עם הערב של ניק קרטר ודאגלס פיירבנקס.
  
  
  
  הכל היה קל מדי, ולא ראיתי אותו בחושך של הליכה בודדה. ההפסקה שלי הייתה שהוא לא ראה אותי עד שנחתתי בערוגה.
  
  
  אם הוא היה חכם, הוא היה מחכה במקום עד שהוא פגע בי מאחור. או שהוא היכה גונג נחושת וקרא לעזרה גדולה. במקום זאת, הוא יצא מהשביל בסערה, נובח כמו סוס ים, בחלקו בהפתעה, בחלקו בכעס.
  
  
  ראיתי הבזק של סכין בידו ועזרתי לפחדן לעזוב. הזמן היה המהות, ולא רציתי לפגוש את החברים שלו. טיסתו של הוגו הייתה קצרה ומדויקת, חדרה עד הקצה אל הנקודה הפגיעה שבה הגרון פוגש את החלק העליון של עצם החזה.
  
  
  הוא נפל, נחנק מדם, פרץ לפרחים. בזמן שהוא התעוות בפרכוסים האחרונים שלו, בדקתי פעמיים את החצר כדי לוודא שאנחנו לבד. כשחזרתי, הוא הצליח לקרוע את הוגו מגרונו. זה היה החלק האחרון שלו בתנועה. ניגבתי את הסטילטו בחולצה שלו ועברתי לגדר עם סורגים.
  
  
  זה היה חזק מספיק כדי לתמוך במשקל שלי. השארתי את החבל בגפנים וכמו ג'ק בגבעול השעועית המשכתי הלאה.
  
  
  עוד לפני שהתקרבתי לחלון שמעתי קולות: של אישה ושל גבר. כדי להגיע לחלון ראיתי שאצטרך להתאזן על גבי הסורגים, גופי נלחץ אל הקיר, זרועותיי מעל ראשי, מושטות אל המדף. זה היה אחד מאותם מפעלים שקועים עמוק, עם אדן חלון מלוכסן ארוך וקשת מחודדת. לא היה במה להיאחז. העומס היה צריך לעבור דרך האצבעות והבהונות. קולות הקולות שכנעו אותי שאין מנוס משימוש בחבל. אם הזרבובית פוגעת בזכוכית או נצמדת למשהו, זה יהיה זה. זה יהיה לי קשה.
  
  
  כשעמדתי על בהונותי עם הוגו בין השיניים, הצלחתי לחבר את אצבעותיי אל המדף. לאחר מכן נאלצתי להכניס את הסנטר פנימה, ללחוץ את אצבעות הרגליים אל הקיר מבלי לדחוף את פלג גופי התחתון החוצה. כשהנחתי את הסנטר שלי על המדף, נתתי לו לקחת חלק מהמשקל, שחררתי את ידי ימין ותפסתי את החלק הפנימי של אדן החלון.
  
  
  השאר היה על להיכנס לחדר בלי לעשות רעש. זה היה חלון פתח שנפתח פנימה, ואני הלכתי דרכו כמו גירית שמנסה לעבור דרך מנהרה של שומה. בסוף ראיתי שהאור לא מגיע מהחדר שאני עומד להיכנס אליו, אלא מחדר אחר. גם משם הגיעו הקולות.
  
  
  הבנתי שזה חדר שינה, ואם לשפוט לפי גודל המיטה והריח הקל של בושם, זה היה חדר שינה לאישה. המראה שכיסתה את כל הקיר קלטה את השתקפותי ושכפלה אותי לרגע.
  
  
  דרך הדלת הפתוחה ראיתי חדר הרבה יותר גדול, סלון מלכותי אמיתי. עם זאת, הגודל והריהוט שלו פשוט נרשמו כשראיתי את יושביו, במיוחד האישה.
  
  
  היא הייתה שדון, שחורת שיער, כהת עיניים, וכנראה קשורה לציפור הדבש. היא לבשה קפטן לאמה מזהב מוצק שנקשר בצוואר. עם זאת, הזעם שלה הדגיש את שדיה והאופן שבו היא נעה במערבולות מהירות וחצים הדגיש את שאר גופה החטוב המושלם. "אתה שקרן ארור, טשמד"; - היא נבחה בצרפתית.
  
  
  יש לעדכן את קובץ ה-AX הכללי. הוא התאושש. פניו היו שמנמנות מדי, הסנטר הכפול שלו התחיל טוב, והוא התחיל לבלוט מהמדים שלו במקום שהיה צריך להכניס אותם. הוא עדיין היה גבר נאה; גבוה, קל ברגלו, בעל תווי פנים כבדים ושפם פרוע. עור הפנים שלו היה זית, ושיער אפור בלט ברקותיו.
  
  
  ברור שלא הפריע לו הגינונים או המילים של שמע מנדניק. למעשה, הוא גם הופתע וגם נהנה מהתנועות שלה. "גברתי היקרה," הוא חייך, "את פשוט לא מבינה את מהות המצב."
  
  
  "אני מבין את זה די טוב." היא התיישבה מולו, מביטה למעלה. "אתה מחזיק אותי כאן בשבי עד שאתה בטוח שהכל בשליטה!"
  
  
  "אתה גורם לזה להישמע כמו סוג של מלודרמה," הוא ציחקק. "כמובן שאני צריך לקחת שליטה. מי עוד יכול?
  
  
  "באמת, מי עוד יכול! נפטרת מנוצות היונים הישנות ו...!"
  
  
  הוא צחק וניסה להניח את ידיו על כתפיה. "גברת, זו לא הדרך לדבר על בעלך המנוח או עלי. כפי שאמרתי לך יותר מפעם אחת, לא ידעתי דבר על הטיסה שלו עד שהודיעו לי על נפילתו. מותו הוא ברצון אללה".
  
  
  "גם אם האמנתי לך, מה זה קשור לכך שאני מוחזקת במקום הזה?"
  
  
  "שמע!" הוא ניסה שוב להניח עליה ידיים. "אני לא אעצור אותך בשום אופן. אבל זה מסוכן לעזוב עכשיו, ומחר הלוויה".
  
  
  
  "היום אחר הצהריים רציתי ללכת לשגרירות פקיסטנית כדי להעביר את החדשות לאבי. מנעת ממני ללכת. למה?"
  
  
  "כפי שאמרתי," הוא נאנח, אדם שנעשה בו שימוש לרעה, "להגנתך. יש לנו סיבה להאמין שבן ד'אוקו נהרג על ידי כוחות חיצוניים. אין לנו דרך לדעת שהם לא ינסו להרוג גם אותך. אתה חושב שאסתכן בשערה מהראש היקר שלך בזמן הזה? "הוא הושיט יד ללטף אותה, אבל היא ברחה. הוא התחיל לרדוף אחריה.
  
  
  "איזה כוחות חיצוניים?" היא חייכה.
  
  
  "למשל, ה-CIA. הם רצו לסלק את בן ד'אוקו כבר הרבה זמן". הוא הניד בראשו בעצב.
  
  
  "הם רצו אותו כמוך?"
  
  
  "למה אתה כל כך לא נחמד אליי? אני אעשה הכל בשבילך."
  
  
  "את רוצה שאהיה אשתך השנייה, השלישית או הרביעית?"
  
  
  זה גרם לפניו להאדים. "מה אני יכול לעשות כדי לשכנע אותך שיש לי את האינטרסים שלך בלב?"
  
  
  "אתה באמת רוצה לדעת?" היא עמדה מולו שוב.
  
  
  "כן." הוא הנהן והביט בה.
  
  
  "אתה יכול להזמין לי מכונית שתיקח אותי לשגרירות פקיסטן."
  
  
  "בשעה זו, יקירתי? זה לא בא בחשבון". ועכשיו ידיו היו על כתפיה. היא ניסתה להתרחק, אבל הוא תפס אותה.
  
  
  "תן לי ללכת, חיפושית זבל!" - נהמה, מנסה להשתחרר.
  
  
  כשהוא הידק את אחיזתו, היא ניסתה לכרוע אותו במפשעה, ירקה בפניו וחבטה בראשו. היא לא התכוונה לוותר בלי קרב, גם אם הוא היה חזק מדי בשבילה.
  
  
  תסאחמד הרים אותה מהרצפה, ובעודה נאבקת, בעטה ומקללה, הוא פנה לחדר השינה. נצמדתי לקיר ליד הדלת. אבל הוא לא היה רואה אותי עכשיו אם הייתי לבוש בכבאית אדום ומואר באורות ניאון.
  
  
  הוא זרק אותה על המיטה ואמר משהו בשיניים חריקות על הצורך בהבנה. זה הספיק לו. היא שחררה את ידה ותפסה אותו כשניסה להצמיד אותה. הוא קילל ונופף. היא צרחה והוא נתן לה עוד שניים ליתר בטחון. היא התחילה לבכות, לא בגלל תבוסה, אלא מזעם ואכזבה. שמעתי את קפטן טלטלה כשהוא הוריד אותו ממנה, ועכשיו הוא מלמל בזעם בערבית. השביל לגן עדן סומן על ידי ח'ורי המתנגדים.
  
  
  כוח פיזי ומשקל גברו לבסוף על הרוח והנחישות. הוא לחץ את ברכו בין רגליה ופרש את ירכיה. בידו השמאלית החזיק את פרקי ידיה מעל ראשה ובידו הימנית הוריד את בגדיו. הנשק היחיד שנותר לה היו ירכיה. היא המשיכה לדחוף אותם לעברו, מקמרת את גבה כדי לנסות להדוף אותו. התנועה הזו רק הלהיבה אותו. היא קיללה ובכתה והוא כרע בין רגליה כששברתי אותו.
  
  
  הוא אף פעם לא ידע מה פגע בו, וזה מה שרציתי. הדהמתי אותו על ידי סטירת ידי על אוזניו. כשהוא נדרך בהלם, הצמדתי את אגודלי לנקודות הלחץ על צווארו. ואז זה היה עניין של להדוף אותו ולשמור על שמע בשליטה.
  
  
  "פרח הלילה," אמרתי באורדו, ומשכתי את טסאחמד החוצה. "תאמין לי, אני חבר."
  
  
  בדמדומים, לובן גופה נראה כמו כספית. בשלב זה, כל מה שהיא יכלה לעשות היה למצוץ אוויר ולבהות בי.
  
  
  "אני כאן כדי לעזור לך." הרמתי את שאריות הקפטן וזרקתי אותה אליה. נראה היה שהיא לא ממהרת ללבוש את זה. היא ישבה ושפשפה את פרקי ידיה, ואני יכולתי להזדהות עם כוונותיו של הגנרל.
  
  
  לבסוף היא מצאה את לשונה ואמרה באנגלית בריטית: "בן זונה לעזאזל! חזיר ארור! כֶּלֶב!"
  
  
  "הוא לא היה מנומס במיוחד, במיוחד עבור גנרל." אמרתי את זה באנגלית.
  
  
  היא השליכה בכעס את הקפטן שלה על עצמה. "מי אתה? מאיפה אתה ומה אתה רוצה?
  
  
  "אני חבר. ואני רוצה לדבר איתך."
  
  
  היא הביטה מעבר לקצה המיטה. "הרגת את הממזר?"
  
  
  - "לא, הרגע הצלתי אותו מסבל לזמן מה."
  
  
  היא קפצה מהמיטה. "מזל! אני אראה לו איזה חוסר מזל!"
  
  
  שמעתי אותה בועטת. גופו של הגנרל התעוות בעוויתיות. הוא לא ידע איזה מזל יש לו להיות במקום אחר. היא החליקה לכיוון הגומחה של חדר ההלבשה שלה. "לכי מפה בזמן שאני לובשת משהו," היא אמרה.
  
  
  אני טיפלתי בתסחמד, והיא טיפלה בכיסוי. השתמשתי במטפחת שלו לכיסוי עיניים, במטפחת שלו לעקיפה, ובחגורה שלו כדי לקשור את פרקי הידיים שלו. זה נעשה ארוז היטב.
  
  
  כשסיימתי, היא הדליקה את האור למעלה ושוב הסתכלנו אחד על השני על המיטה הענקית. היא לבשה נעלי נילי כחול בהיר. זה לא הסתיר את מה שהיה מתחת. הוא רק וידא שאתה יודע שהכל שם.
  
  
  
  בחינה של ניק קרטר הייתה יסודית באותה מידה.
  
  
  "אתה האמריקאי הראשון שפגשתי שנראה כמו גבר", אמרה. "איפה למדת לדבר אורדו?"
  
  
  הלכתי לתואר שני במכון הטכנולוגי של איסלמבאד. איפה למדת לדבר אנגלית? "
  
  
  "אבי היה מושל אנגלי שהיה נשוי לאישה פקיסטנית, או שאף אחד לא סיפר לך על האימפריה? עדיין לא ענית על השאלות שלי - מי אתה? אם אקרא לביטחון, הם יחתכו לך את הגרון!"
  
  
  "אז אני לא אוכל להגיד לך מי אני."
  
  
  היא חייכה, נראתה מזויפת וביישנית כאחד. "ואני לא יכול להודות לך מספיק שהורדת את החזיר הזה מהגב שלי."
  
  
  "אז למה שלא נשב ונתחיל את השיחה מחדש".
  
  
  "אני חייב לומר שמעולם לא הכרתי גבר בחדר השינה שלי לפני כן. אבל מאז שהתחלנו כאן." היא התיישבה בצד המיטה וסימנה לי לשבת על שלי. "עכשיו תתחיל."
  
  
  "עברתי דרך החלון הזה," אמרתי, "בתקווה למצוא אותך בבית."
  
  
  "מה עשית, עפת דרכו על שטיח הקסמים שלך?" - היא התפרצה. "אל תנסה לרמות אותי."
  
  
  "לא טסתי, טיפסתי, ואין לי זמן לרמות אותך."
  
  
  "אתה אחד מהסוכנים הארורים האלה שהגנרל דיבר עליהם."
  
  
  "אני זה שרוצה לשאול אותך כמה שאלות. ואז אני ארד לשטיח שלי ואעוף".
  
  
  היא קמה, ניגשה לחלון ורכנה החוצה. תנועותיה הדגישו דרירה שכל משורר יכול לכתוב לה סונטה.
  
  
  "אני בטוח שתהיה טוב בננגה פרבאט," היא אמרה וחזרה אל המיטה. "זה אירוע מוזר, אבל אני חייב לך משהו. מה אתה רוצה לדעת?"
  
  
  "מדוע בעלך מיהר כל כך לבודאן באמצע הלילה?"
  
  
  "הא! המוזר הזה! הוא אף פעם לא אמר לי למה הוא הולך לאנשהו. בדרך כלל הוא פשוט שלח לי הודעה לבוא. הוא אהב להשוויץ בי כדי שכולם יחשבו שהוא יודע לבחור אישה, פקיסטנית סקסית ועשירה שלמדה בבית הספר בלונדון. ילדים קטנים היו מה שהוא אהב."
  
  
  "אז לא היה לך הרבה קשר איתו, ולא ראית אותו לפני שהוא טס?"
  
  
  היא קמה, מחזיקה ידיים במרפקים, והחלה לשיר כמו יונק דבש. "כן, למען האמת, ראיתי אותו. הוא העיר אותי. הוא פחד. כמובן, הוא נראה כמו אישה זקנה, אבל אולי הייתי צריך לתת לו יותר תשומת לב אז".
  
  
  "אתה זוכר מה הוא אמר?"
  
  
  "בהחלט יכול! אתה חושב שאני טיפש! הוא אמר שאם יקרה לו משהו, עלי ללכת לשגרירות ארצי ולבקש מהשגריר עבדול חאן להגן עלי. אמרתי, "למה, לאן אתה הולך?" הוא אמר: "אני נוסע לבודאן לפגוש את אבו עותמאן." יכולתי להבין למה הוא מפחד. שיק איים לסרס אותו, למרות שאני לא יודע אם זה אפשרי. אמרתי, "למה אתה הולך לראות את הדבר הקטן הזה? הוא לא נתן לי תשובה. הוא פשוט אמר משהו על כך שזה רצון אללה. עדיין הייתי חצי ישן ולא מאוד שמח שהתעוררתי. אולי הייתי צריך לשים לב אליו יותר." היא נאנחה. "בן ד'אוקו המסכן, לו רק היה חצי טוב במיטה כמו שהוא קופץ מעלה ומטה על דוכן האו"ם. תארו לעצמכם שהוא רודף אחרי נערי מקהלה כשיכלה להיות לו כל אישה בארץ!"
  
  
  "למען האמת, אין לי סוג כזה של דמיון, שמע."
  
  
  היא התיישבה בצדי המיטה. "אתה יודע, ישנתי במיטה הזו לבד במשך ארבע שנים!" היא אמרה שזו לא אשמתי, כשהיא מביטה בי, פטמות השדיים שלה מנסות לפרוץ דרך הרשת של הרשלן שלה. "מה השם שלך?"
  
  
  "נד קול."
  
  
  "בסדר, אדוארד," היא הניחה את ידיה על כתפי. "עכשיו תורי, ואם לא נשים קץ לארבע שנים של כלום, אני אתקשר לאבטחה ואעזור לו לשים קץ לחייך".
  
  
  שמעת את האמרה הישנה על האישה שהייתה נמרה במיטה. שמע יגרום לה להיראות כמו חתולה. התנשקנו והיא תפסה את הלשון שלי, מוצצת אותה במשיכה עדינה. כשידיי מצאו את שדיה, ידיה עקבו אחריי כאילו הם זועמים על הבגדים שלי. במהלך ארבע שנות פרישות, היא לא שכחה איך לשחרר את החגורה ולפתוח את הרוכסן. כשהתחלתי להגיב, היא השליכה את ראשה לאחור.
  
  
  עיניה היו רחבות ובהירות ושפתיה היו מטומטמות. "אתה האורח שלי!" - היא נשפה באורדו. “במזרח נהוג לארח את האורח שלך. זו המיטה שלי ואתה כאן בהזמנתי."
  
  
  היא הצמידה אותי אל הגב והחלה לצייר מפות רטובות על גופי בשפתיה. ואז לפתע היא פסקה עליי. כשגבה מקומר, שדיה נדחפים החוצה, ברכיה כרוכות סביב ירכי, היא תפסה את ידי בידיה ואמרה, "אני ארקוד בשבילך."
  
  
  
  התבוננתי בפניה כשהיא שקעה לאט למקומה, סנטימטר אחר סנטימטר. עיניה מצמוצו והתרחבו, שפתיה התפצלו והיא שאבה נשימה. ואז היא התחילה לרקוד, וכל התנועות היו על ירכיה ואגן. ליטפתי אותה. ראשה אבד כשניסתה לפצות ארבע שנים ללא אהבה.
  
  
  כשהיא נעה למעלה, עצרתי את הריקוד שלה והתחלתי את הריקוד שלי. הרמתי אותה מעל ראשי, מחזיק אותה באוויר. ואז, כשהיא התחילה להיאבק, כועסת על שהפסקתי את הגבט החושני שלה, הפלתי אותה, התגלגלתי כדי לשנות את עמדתנו.
  
  
  "לא!" – אמרה והתחילה להיאבק. "לא לא לא!"
  
  
  אחרי הכל, הייתי אורח שלה. התגלגלתי לאחור, משכתי אותה בקלות מעלי. הדחפים שלנו נעשו מהירים יותר, אלימים יותר. זזנו עכשיו כאחד, ועיניה נעצמו כשהיא נפלה קדימה, מעכבת את פסגת הגל האחרון שלנו.
  
  
  יצאתי בזהירות מתחתיה, הפכתי את שנינו. ואז הסתכלתי עליה, מרגישה את רגליה מתקרבות סביבי. אצבעותיה חפרו לתוך הגב שלי, שיניה נופלות לתוך הכתף שלי כשהיא התכווצה, "בבקשה!" לא היה מעצור עכשיו. התכנסנו, רעד אקסטטי עבר מגופי לגופה.
  
  
  אם נוכל לבלות את שארית הלילה ביחד, נוכל לכתוב מהדורה חדשה של הקאמה סוטרה. כך או כך, טסחמד חזר לעולם האמיתי.
  
  
  "למה אתה לא הורג אותו?" – אמרה כשהדלקתי את אחת הסיגריות שלי בשבילה.
  
  
  "אם הייתי עושה את זה, איפה היית?" כרעתי על ברכי לבחון אותו.
  
  
  "לא יותר גרוע ממני עכשיו, אדוארד."
  
  
  "הו, הרבה יותר גרוע, שמע. הוא לא רוצה שיקרה לך כלום. אבל אם משהו יקרה לו כאן בחדרים שלך, ובכן, זה לא שווה את הסיכון".
  
  
  זה לא היה שווה את זה מסיבה אחרת. טסחמד מת לא מועיל לי. אולי בחיים. יחד עם זאת, אם אשאל אותו מול שמע, לא ידעתי מה אקבל. זו תהיה העגלה לפני הגמל. הגמל היה אוסמן.
  
  
  הוא היה האויב המושבע של מנדניק, ובכל זאת בן ד'אוקו הלך מאוד לפגוש אותו. זה נראה הגיוני שעוסמן יסרב להשתתף אלא אם כן תהיה לו אינדיקציה מוקדמת לגבי מטרת ה-powwow. זה גם נראה הגיוני שעדיף לניק קרטר להיפגש עם אוסמן מיד לפני שישאל שאלות של טסאחמד. עד כאן ההיגיון.
  
  
  "שמע, למה שלא תתקשר לבנים ותשכיב את הגנרל לישון. תגיד להם שהוא התעלף מהתרגשות". התחלתי להסיר את הגאג.
  
  
  היא ציחקקה. "אתה חושב כמעט טוב כמו שאתה עושה אהבה. ברגע שהוא נעלם, נוכל לבלות את שארית הלילה".
  
  
  לא סיפרתי לה חדשות רעות. התחבאתי בחדר ההלבשה בזמן ששני שומרים, קצת מבולבלים אבל מגחכים, לקחו את האביר הערבי המוחלש לביתו.
  
  
  "עכשיו," היא נכנסה לחדר השינה, זורקת הצידה את החלוק שלבשה לפני שהגנרל עזב, "הפעם תהיה לנו מראה שתראה לנו ממה אנחנו נהנים". היא פרשה את זרועותיה לרווחה ופירטטה עירומה מולי, שוב יונק דבש.
  
  
  חיבקתי אותה, בידיעה שכנראה אשנא את עצמי בבוקר. היא ענתה. הפעלתי לחץ היכן שהיה הכי פחות צפוי או רצוי. היא קפאה לרגע ואז הלכה לצליעה. הרמתי אותה ונשאתי אותה למיטה. השכבתי אותה ונישקתי אותה לילה טוב. אחר כך כיבה את האור, והסתכל מסביב לחצר מהחלון, יצא בזהירות.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  הוק היה אומר שזמן בילוי עם שמע הוא בזבוז מסוכן. אולי. אבל מעבר לתענוג, הייתי צריך את התערובת הפרועה הזו של מזרח ומערב כבעל ברית, מישהו שאוכל לתמוך בו נגד תסאחמד אם תתעורר ההזדמנות. עם זאת, הרבה זמן התבזבז. לא בזבזתי את זה יותר, לקחתי את הפיאט מול נציבות המשטרה ופניתי לשגרירות. כשהגעתי לשער שלו, כבר התחלתי את המשחקים.
  
  
  השער היה סגור. היה פעמון ותא דיבור. צלצלתי בפעמון בכמה צרורות ארוכות. כשלא היה לי פלייבק, צלצלתי שוב חזק יותר.
  
  
  הפעם, נשמע קול מהרמקול על הקיר, כמו הודעה מוקלטת. "השגרירות סגורה עד 8:00, אדוני".
  
  
  "זה מאבטח ימי?" שאלתי לתוך התא.
  
  
  "כן אדוני, זה רב"ט סימס."
  
  
  "רב"ט, אתה יודע מה זה שבע-חמש-שלוש?"
  
  
  הייתה הפסקה קצרה. "כן אדוני." היה לזה יותר קשר.
  
  
  "טוב, השעה שבע-חמש-שלוש ואשמח אם תתני לי להיכנס מיד."
  
  
  "מי אתה, אדוני?"
  
  
  "מר סאטון יכול להגיד לך את זה. זה שבע, חמש, שלוש. אני רוצה פעולה מיידית, רב"ט."
  
  
  
  עוד דקה הפסקה, ואז: "חכה, אדוני."
  
  
  חזרתי למכונית, מרוצה מכך שההצעה של AXE הפכה ל-SOP עם שגרירויות וסוכנויות אמריקאיות ברחבי העולם. הרעיון היה שעם עליית הטרור והחטיפות, היה צורך שניתן יהיה לספק זיהוי פשוט בהתראה של רגע במקרה חירום. עבור כל יום נשלח מוושינגטון רצף מספרים אחר. מכיוון ש-AX הייתה הספקית, תמיד עבדתי עם רשימה ששיננתי במשך שבועיים ברציפות.
  
  
  השער נפתח ונכנסתי לאזור הכניסה המואר. לוועדת קבלת הפנים היו שלושה נחתים עם M16 ורב"ט סימס עם .45.
  
  
  "מצטער אדוני, אתה תצטרך לצאת מהמכונית," הוא אמר והביט בי. "אפשר לראות את תעודת הזהות שלך בבקשה".
  
  
  "מר סאטון יספק את זה," אמרתי ויצאתי מהמכונית. "בבקשה קח את זה ממנו."
  
  
  "הם יוצרים איתו קשר". רב"ט בחן במהירות את המכונית. נתתי לו את מפתחות החזה. השיחה הסתיימה שם. הנחתים צפו בהדלקתי סיגריה וחיכיתי בזמן שסאטון ניער את ישבנו. התחת הזה היה הרבה יותר טוב מזה של סאטון, אבל הוא עצבן אותי.
  
  
  פאולה מתיוס לבשה מכנסי טוויד מצוידים וז'קט טיסה מרופד בפרווה נגד הקור. עם שיער הסטר האירי אסוף לאחור ללחמנייה ועור הפנים האפרסק הקרמי שלה עדיין מוכתם מעט משינה, היא תהיה תוספת מבורכת כמעט לכל התכנסות. למרות ששלושת הנחתים שמו עלי את עיניהם, הם היו מסכימים.
  
  
  "את מכירה את האיש הזה, מיס מתיוס?" שאל רב"ט סימס.
  
  
  "כן, רב"ט." היא הייתה קצת חסרת נשימה ולא ידעה אם היא צריכה להיות לא מסודרת. "מה הבעיה, מר קול?"
  
  
  "איפה סאטון?"
  
  
  "הוא היה עייף מאוד ושאל אותי..."
  
  
  "אני רוצה להשתמש בטלפון שלך, רב"ט."
  
  
  רב-טוראי היה קצת לא בטוח. הוא הביט בפולה לאישור.
  
  
  שמתי את זה במקום. "זו פקודה, רב"ט. ממש עכשיו!" הטון שלי היה מקבל אישור של מדריך מחנה אתחול.
  
  
  "כן אדוני!" שלושתנו התקרבנו בשקט לעמדת הביטחון. בחדר הפנימי הקטן הוא הצביע על הטלפון.
  
  
  הוא התרחק וראיתי את פניה של פולה זוהרות משיערה. "תראה! איך אתה חושב ש…"
  
  
  "מה המספר שלו ואל תבזבז את זמנך לזרוק את הנעל שלך."
  
  
  עם אגרופים קפוצים ועיניים נוצצות, היא נראתה טוב מספיק כדי לצלם. "חמש, שתיים אפס, שלוש," סיננה.
  
  
  הסתובבתי וחייגתי את המספר. זה צלצל יותר מדי זמן לפני שסאטון התחיל להתלונן, "פאולה, אמרתי לך..."
  
  
  "סאטון, אני צריך להשתמש במטוס השגרירות עכשיו. תנער את התחת שלך והזהיר את הצוות. אז תרד לכאן לשער כדי שמיס מתיוס תוכל לחזור למיטה היכן שהיא שייכת."
  
  
  יכולתי לשמוע את החוטים מזמזמים כשהוא הרים את שיניו. כשהוא דיבר, הוא הושיט לי .- "מטוס השגרירות עדיין בתוניסיה. אני מניח שיש לו צוות איתו. עכשיו אם אתה חושב..."
  
  
  "אני חושב שזה ייכתב בכתב וישלח למנהל שלך בלנגלי. בינתיים יש מטוס פנוי?
  
  
  "לא. יש רק Convair."
  
  
  "יש לך תנאים לצ'רטר?"
  
  
  הוא נחר בציניות. "ממי! אין מקורות פרטיים. אנחנו שגרירות. אנחנו לא הבעלים של המדינה".
  
  
  "אני מניח שלשגרירויות אחרות יש מטוסים. האם יש הסכמות הדדיות במקרה חירום?"
  
  
  "צריך שגריר כדי לנקוט פעולה, וכפי שאתה יודע... אין לנו שגריר." הוא חייך בזחוח.
  
  
  "בוא נגיד את זה אחרת. זה העדיפות של האדום. אני צריך מטוס. אני צריך אותו עכשיו. אתה יכול לעזור?"
  
  
  החוטים הזמזמו שוב. "זה זמן קצר לעזאזל, וזה באמצע הלילה. אני אראה מה אני יכול לעשות. התקשר אליי בחזרה בעוד שעה." הוא ניתק.
  
  
  הסתובבתי וראיתי את פולה, מזעזעת, בוחנת אותי. "אפשר לעזור?" היא אמרה.
  
  
  "כֵּן." הוצאתי עיפרון ונייר והתחלתי לכתוב. "אלה הם תדרי שידור UHF. הזהיר את האותות שלך לפקח עליהם. אני יכול להתקשר. שם הקוד שלי יהיה פייפר. אני אתקשר לצ'רלי. מובן?"
  
  
  "טוב, לאן אתה הולך?"
  
  
  "יום אחד נשב על המרפסת שלך ואני אספר לך הכל."
  
  
  היא הלכה איתי למכונית. טיפסתי פנימה. "עזרה הנרי?" היא אמרה.
  
  
  הסתכלתי עליה. "לכי לישון, פולה." סימנתי לרב"ט להפעיל את מתג השער.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  במשימות מסוימות, ההפסקות נוסעות איתך. באחרים, אתה תופס כמה בדרכים. על חלק לא תקבל אותם.
  
  
  ברגע שפניתי את הפינה לרחוב הנס גייר. חשבתי שאולי יש לו כמה רעיונות איך להגיע לבודאן במטוס.
  
  
  פנסים האירו את הרחוב הצר. מכונית אחת חנתה עליו, ממש מחוץ לשער גייר. זו הייתה מרצדס מלוכלכת, בעלת מראה רשמי. חלפתי על פני. הוא היה ריק או שהנהג ישן במושב. זה האחרון לא היה סביר. הגברתי תאוצה והלכתי מעבר לפינה. בעיני רוחי יכולתי לראות את אריקה במכנסיים קצרים וסוודר צווארון גולף.
  
  
  השארתי את הפיאט בפארק. לא היו הולכי רגל, אפילו לא כלב משוטט שראה אותי ממהר ברחוב המקביל לגייר. היה לי חבל לטפס מעל הקירות המתערבים ולרוחב שטח הווילה שניצב מאחורי סיפור החאן בן שתי הקומות בסגנון מורי. הייתה לו מרפסת עם קשתות ואריחים. אור נפל מחלון הקומה הראשונה. כמה שרציתי להגיע הביתה, הסתובבתי קודם בבית.
  
  
  לא היה אבטחה מבחוץ. היה רק תור מת. הוא נורה מספר פעמים. בין הניבים הקפוצים שלו הייתה חתיכה בצבע זית. מיהרתי לקרב דרך החלון.
  
  
  היה משהו בסצנה הזו שהזכירה את הקודמת, שבה שיחקתי את ה-Peeping Tom התמימים. היו לזה איזשהו נימה קומית. לא היה בזה שום דבר מצחיק. הנס גייר, פניו נפוחות ומדממות, נאבק להיחלץ מאחיזתו של אדם כבד במדים ירוקי זית, שחנק אותו למחצה ביד אחת, מצמיד את קצה הסכין לגרונו של המכונאי.
  
  
  מאמציו של הנס לא היו כל כך לברוח מהשובה שלו אלא להציל את בתו. בגדיה של אריקה הוסרו והיא שכבה על שולחן האוכל. עומד מאחוריה, אוחז בפרקי הידיים שלו, היה עוד מטפח ירוק זית מוכר. רגליה של אריקה השתלשלו משני צידי השולחן, קרסוליה מאובטחים בחבל. בקצה השולחן עמד בן זונה מכוער. הוא גם היה לבוש בירוק זית. את במת הבית הקטנה הוביל וביים קולונל מוחמד דוזה. הוא ישב מול גב הכיסא, מניח את סנטרו על פסגתו.
  
  
  אני משאיר את הפילוסופיה לפילוסופים, אבל תמיד האמנתי שהדרך היחידה להתמודד עם אנס היא לקחת ממנו את היכולת לאנוס. במקרה של שמע, לא חשבתי שזה אי פעם יהיה אונס, לפחות במובן הזה שזה הולך לקרות כאן. אריקה נסתמה, וכל שריר בגופה היה מתוח וקמור, וצרח לשחרר.
  
  
  ראיתי את דוסה מהנהנת לבריון, שמעתי את האנס צועק: "למען השם, סיפרתי לך הכל!"
  
  
  ואז וילהלמינה דיברה. פעם אחת עבור האנס לכאורה, שנפל בצרחות. פעם עשיתי עין שלישית בראשו של האנס המענה. שוב לשלם לאדם השלישי שאחז בפרקי היד של אריקה. נותן לה את ההזדמנות ללכת לחפש את הנשק שלה.
  
  
  דוזה עמד על רגליו, יד אחת על ה-.45 שלו. "תקפא או שאתה מת!" הזמנתי אותו בצרפתית. "רק תני לי תירוץ, דוזה!" הוא שינה את דעתו. "הרם את הידיים מעל ראשך! פני אל הקיר! הוא ציית.
  
  
  הנס ואריקה היו המומים. "הנס!" עברתי לאנגלית. "צא! תפוס את האקדח שלך! אם הוא אפילו ממצמץ, תירה בו!"
  
  
  הנס נע כמו אדם שהולך בשנתו. שברתי את שאר הכוס עם ישבנה של וילהלמינה, רציתי להיכנס פנימה. עד שעשיתי את זה, אריקה השתחררה ונעלמה. הדמות המתפתלת שכב על הרצפה, מקומט ועדיין מכוסה בדמו שלו, מחוסר הכרה או מת.
  
  
  הנס צף על רגליו, עיניו מזוגגות, לא לגמרי בטוח שהסיוט הסתיים. שחררתי אותו מה-FN וטפחתי לו על הכתף. "תקנה לעצמך חגורה מהבורבון הזה. אני אדאג להכל כאן".
  
  
  הוא הנהן באטימות ונדדה החוצה אל המטבח.
  
  
  אמרתי לדוס. "תסתובב."
  
  
  הוא ניגש אליי, רצה לראות אם אני מי שהוא חושב שאני. הוא התחיל לחייך כשאמר, "Vous serez..."
  
  
  היד האחורית שלי אל הצלעות שלו לא רק הסירה את החיוך שלו והפסיקה את דבריו, אלא גם הטיחה את ראשו בקיר, מה שגרם לזרם אדום לזרום משפתיו.
  
  
  "אתה תשתוק," אמרתי כשההלם הרגעי שלו הפך לזעם מדוכא. "אתה תענה כשידבר איתי כפי שהוראת לי. אל תפתה אותי. אני על סף להרוס אותך. מה אתה רוצה מהאנשים האלה?
  
  
  "המנוול הארור הזה רצה לדעת מה אני יודע על האסון." הנס שטף את פניו, החזיק את הבקבוק בידו, ולמרות שהוא עדיין נושם כמו אדם שרץ רחוק מדי, קולו הצרוד חזר להרמוניה וזגוגיות עיניו נעלמה. "רק הוא לא האמין לי כשסיפרתי לו. תן לי לנפץ את הבקבוק הזה על הגולגולת שלו!" הוא צעד קדימה, מתח כתוב על פניו החבולות.
  
  
  "לך תראה איך אריקה מסתדרת." תפסתי את ידו.
  
  
  הוא נזכר לפתע באריקה ומיהר משם, קורא בשמה.
  
  
  "למה אכפת לך מה הוא יודע על האסון?"
  
  
  דוזה משכה בכתפיה. "התפקיד שלי הוא לדאוג. אם הוא יודע איך זה קרה, אז הוא חייב לדעת מי עשה את זה. אתה תהיה מעודכן היטב..."
  
  
  האגרוף שלי לא הגיע רחוק. זה כאב לו. חיכיתי עד שהזבל יפסיק והוא חזר, ואז השמעתי לו את התקליט שלו: "אמרתי שתענה, לא תעשה קולות מטופשים. ברור שהוא לא יודע מי, גם אם הוא יודע איך. או שאתה חושב שהוא יסרב לענות כל עוד תאפשר לאחד הקופים שלך לאנוס את בתו? "
  
  
  קולה של דוזה שרק בגרונו. "תפקידי לגלות."
  
  
  "גם שלי." תקעתי לו את הלוגר בבטן ותקעתי את נקודת ההוגו מתחת לסנטר שלו. "יש לי מעט מאוד זמן, קולונל. יהיה לך אפילו פחות אם לא תשתף פעולה". לחצתי אותו אל הקיר, הצוואר שלו לאחור, סנטרו הרחק מנקודת הסטילטו. "למה מנדניק רצה לראות את אבו אוסמן?"
  
  
  מבעד לשיניים קפוצות, מנענע בראשו, הוא נחנק: "אני נשבע לאללה, אני לא יודע!"
  
  
  הוגו שפך דם. דוזה ניסתה לסגת דרך החומה. "אני נשבע בקוראן! ליד הקבר של אמא שלי!"
  
  
  הרגעתי מעט את הלחץ. "למה מנדניק רצה לראות את השגריר פטרסן?"
  
  
  הוא טלטל את ראשו. "אני רק ראש הביטחון! לא הייתי יודע את זה!"
  
  
  הפעם הוגו לא סתם דגדג. דוזה היכה את ראשו בקיר וצרח. "שוב. אני אמרתי למה? זו הפעם היחידה שתקבל את זה".
  
  
  הוא התפרק והתחיל לקשקש, מתייפח: "כי! כי! הוא פחד מהפיכה! כי הוא פחד שהגנרל טשחמד הולך להרוג אותו!"
  
  
  "והרגת את השגריר שלנו."
  
  
  "זאת הייתה תאונה!"
  
  
  "זה היה כאילו החבלה במטוס הייתה תאונה. תסחמד פחד שמנדניקה תנסה לעשות עסקה עם אוסמן".
  
  
  "לא לא!" הוא הניד בראשו מצד לצד. "בגלל זה באתי לכאן כדי לחקור את גייר. הגענו לדבר על איך הוא ידע איך קרתה התאונה ו..."
  
  
  "וזמנך נגמר." פסעתי אחורה והוא הביט במורד החבית של וילהלמינה, עיניו פעורות ושחורות כמו החבית שלה. הוא נפל על ברכיו כאילו שמע את המואזין קורא למאמינים לתפילה. משום מה הוא לא הרשים אותי ברכות שלו תחת אש, אבל אז אתה אף פעם לא יודע כמה מילה שווה בנאום שלך.
  
  
  אם מה שהוא אמר היה נכון, או אפילו חצי נכון, אז לא רק הזמן שלו עבר, אלא גם שלי נגמר. לא היו נשק גרעיני גנוב בערימה, רק חבורה של הפיכה מהשורה השלישית בעולם השלישי. המשחק היה די ברור. טשמד עשה עסקה עם ברית המועצות. למנה היה הפרס ומנדניק היה עז ההקרבה. מנדניק הבינה שזה לא באמת משנה מי התרסק במטוס שלו או איך... ובכל זאת - ובכל זאת - "יכולתי לחבר את הכל ולהודיע להוק להתחיל לחפש במקום אחר, או שאוכל לנצל את הזמן היקר שלך ולשחק בו כדי הסוף המר.
  
  
  "פשוט תישאר על הברכיים," אמרתי כשהנס ואריקה חזרו לחדר. היא לבשה מכנסיים ועוד צווארון גולף. היא הייתה חיוורת, אבל עיניה היו ברורות ומבוקרות.
  
  
  "מה שלומך?"
  
  
  היה לה חיוך חלש. "אני בסדר... בזכותך."
  
  
  "בשמחה. למה שלא תלך לחדר השני בזמן שאנחנו דואגים להכל כאן?"
  
  
  הגופות על הרצפה, חיות ומתות, נראו כמו הסצנה האחרונה מהמלט. כאחות בחלק זה של העולם, היא ללא ספק ראתה את חלקה של העפר ולא יכלה לחוש הרבה רחמים על השרידים. "אני אביא לך את ארוחת הבוקר שהלכת אליה," היא אמרה ועשתה את דרכה מעבר לחדר.
  
  
  "מה אתה הולך לעשות עם זה?" – אמר הנס, מביט במפקד האבטחה המובס.
  
  
  "עדיין לא החלטתי אם לירות לו בראש או לחתוך לו את הגרון".
  
  
  הנס הטה את ראשו לעברי, לא בטוח אם התכוונתי לזה. הסיבה היחידה שלא עשיתי זאת הייתה בגלל האפשרות שדוזה בחיים עשויה להיות שימושית יותר מדוזה בגן עדן. "חזרתי לכאן כדי לשאול אותך שאלה," אמרתי.
  
  
  "חבר," הנס הניד בראשו, "יש לך הזמנה קבועה לבוא לכאן בכל שעה ביום או בלילה לשאול אותי משהו!"
  
  
  "בסדר גמור. תענה טוב. אני צריך מטוס שייקח אותי לבודאן עכשיו. איפה אני יכול למצוא אותו?
  
  
  הוא הביט בי, מצמץ, שפשף את סנטרו, ואז חייך כמו חתול צ'שייר והפנה את הבקבוק לדוזה. "בן זונה הזה יכול היה להזמין לנו אחד כזה. מדובר בשני דקוטות של NAA שיושבות על הקו, בדוקות ומוכנות לצאת לדרך. אחד מהם חייב ללכת ל..."
  
  
  "אני לא צריך את היסטוריית הטיסות שלהם. איפה אפשר להשיג צוות?
  
  
  "הוא יכול להזמין צוות.
  
  
  כל מה שהוא צריך לעשות זה להתקשר לשירות לקוחות. חיבור טלפון גרוע, אבל בשעה זו..."
  
  
  "קום, דוזה."
  
  
  לא היה צורך לספר לו פעמיים, אבל יכולתי לראות שהוא חזר לעצמו קצת. הניצוץ חזר לתוך עיניו. הוא התחיל לנער את מדיו.
  
  
  הטלפון היה בלובי. היו לו קירות לבנים ורצפות פרקט. הכל בחדר האוכל היה חשוך, אבל כאן, עם האורות, כולנו בלטנו בבירור. דוזה הביט בי כאילו הוא רוצה להיזכר בפרצוף שלי, אבל באותו הזמן הוא רצה לשכוח.
  
  
  "אני אתן לך כמה הוראות," אמרתי. "תפקח עליהם עין, או שנשאיר אותך לאספן גופות ואשפה. אתה מזמין מטוס, אתה מזמין צוות. הם יחכו לבואך". סיפרתי לו את הפרטים בזמן שהנס יצר קשר עם הטיסות.
  
  
  כשיצאנו מהבית, הנס ואני היינו בדמות שניים מאנשיה של דוסה. לרגע חשבתי שהנס יהרוס את ההצגה. הוא ראה מה הם עשו לכלב שלו והלך אחרי דוז. הקולונל היה פי שניים מגובהו, אבל לא התאים למכונאי הזועם. זה כל מה שיכולתי לעשות כדי להוציא אותו בזמן שאריקה הרגיעה אותו. אחר כך העמדתי את דוזה על רגליה ויצרתי איזה מראית עין של פקודת צעדה. לא רציתי שהוא ייראה כל כך עייף שהוא לא יעבור את המבחן.
  
  
  הנס רכב עם דוזה לידו. התיישבתי מאחורי הקולונל, אריקה לידי. היא שתקה רוב הדרך, והציצה בי מדי פעם. הושטתי יד ולקחתי את ידה. היא החזיקה חזק, אחיזתה חמימה ואסירת תודה.
  
  
  "האם אתה מרגיש בסדר?"
  
  
  "אני בסדר עכשיו."
  
  
  "לא היה טעם להשאיר אותך מאחור."
  
  
  "לא יכולת לעזוב אותי."
  
  
  "היית בבודאן בעבר?"
  
  
  "לעתים קרובות. אני עובד בארגון הבריאות העולמי. אני מבקר במרפאה שם באופן קבוע".
  
  
  "בסדר גמור. אז הנסיעה לא תתבזבז בשבילך”.
  
  
  "זה לא יתבזבז כך או כך." היא הרימה את התרמוס. "אתה רוצה עוד כוס?"
  
  
  "לא עכשיו, תודה."
  
  
  הנס לא הוסח מהנהיגה, ולא הסרתי את עיני מדוסה. רציתי לשים אותו איתי מאחור, אבל זה ישים את אריקה מקדימה. אישה שנוסעת בשעה זו מול מכונית חברה תמשוך תשומת לב. דוזה ידע שהוא רחוק אצבע מהמוות. הוא היה או פחדן או שחקן טוב. אם היינו לבד והיה זמן, הייתי מגלה מהר מי זה. אבל עד כה הייתי צריך לשחק לפי תחושה, ולא ממש אהבתי איך זה הרגיש.
  
  
  דוזה נתן הנחיות בטלפון שיגיע לשער המחסום בשעה 02:30 לערך. לשוטרים התורנים הודיעו כי לא יהיו עיכובים. זו לא הייתה פקודה שיכולתי לסמוך עליה. "בוא נוודא שאתה מכיר את השורות שלך, חבר. כשיעצור אותנו, איך תתמודד עם זה?"
  
  
  "אני אצהיר מי אני..."
  
  
  "צרפתית, לא ערבית."
  
  
  "ואני אגיד להם לתת לנו לעבור אם הם לא יעשו זאת אוטומטית."
  
  
  "נניח שמבקשים ממך לצאת מהמכונית?"
  
  
  "אני אשאר איפה שאני ואבקש לראות את המפקד".
  
  
  "הנס, אם משהו ישתבש ואני יורה בקולונל, מה תעשה?"
  
  
  "אני אשתה עוד משקה ואבדוק את המטוס. לא, אני אלך קודם להאנגר. נקפוץ מהדבר הזה בכניסה הצדדית, נעבור דרך ההאנגר ונאסוף את הכרכרה שלי במקום שהשארתי אותו בצד השני. אחרי זה אני משאיר את זה לך".
  
  
  אחרי זה נשחק אך ורק לפי אוזן. קיוויתי שזה לא יהיה נחוץ, אבל בגלל הפחד של דוזה או הכישרון החבוי שלו כשחקן, זה לא קרה.
  
  
  כשהתקרבנו לשער מחסום ההאנגר, פגע בנו אור מסנוור. הנס עצר, ודוסה הוציא את ראשו מהחלון וצעק בכעס.
  
  
  עברנו דרך השער, נענים להצדעה של השומר. זה לא יכול היה להיות חלק יותר. הרגשתי את אריקה נרגעת, נשימתה הופכת לאנחה ארוכה. טפחתי לה על הברך.
  
  
  "כשנגיע למטוס, אריקה, תצאי מהצד שלי, תעברו על פני ותעלו. אין לך מה להגיד לאף אחד. דוזה, את עוקבת אחריה. אני מיד מאחור. אתה הולך לאחור. הטייס ירצה לדעת לאן אנחנו הולכים. תגיד לו שזה לבודנה ושהוא יכול לשלוח את תוכנית הטיסה שלו אחרי שנמריא".
  
  
  לא היה קשה למצוא את המטוס שלנו. אורות השדה האירו את קו הטיסה ויכולנו לראות שני אנשי צוות טיסה בודקים דגם DC-3 דקוטה ישן. הנס נסע אליה, אך לא יצא מהמכונית לפי ההוראות. הבנתי את התוכנית שלי
  
  
  למה. בנוסף לטייסים, היו שני טכנאי תחזוקה של נ.א.א. שביצעו בדיקות של הרגע האחרון. אפילו במדיו הלא מתאימים החליט הנס שהם יזהו אותו.
  
  
  אריקה עלתה במהירות על הסיפון. הטייסים עמדו בתשומת לב מול דוזה, מברכים אותו. הוא נתן להם הוראות והם עמדו בצד וחיכו שיעלה במדרגות.
  
  
  לא יכולתי להסתכן בלהשאיר את הנס מאחור ובוודאי שלא יכולתי להסיר את עיני מדוסה. ידעתי שאי אפשר להרוג לוחמי קרקע. כשהמטוס המריא, הם נאלצו לעמוד עם מטפים. הם ריחפו בפתח המטוס כמו זוג עש.
  
  
  "קולונל, אדוני," אמרתי, "רצית לבדוק אם השיחה הזו הגיעה. האם אחד מהאנשים האלה לא יכול היה לעשות את זה? הנהנתי לבני הזוג. "ועוד אחד יכול להסתכל על הסרן האחורי שלנו."
  
  
  דוזה למדה מהר. הוא הביט בי בחסר מעבר לכתפו לשנייה, ואז נתן פקודה.
  
  
  "אדוני," אמר הטייס, "נוכל ליצור קשר עם מבצעי הבסיס ברדיו ולברר לגבי שיחתך."
  
  
  "לא נחוץ. הוא יכול להשתמש במטוס הזה". הוא הצביע על העגול מבין השניים ואז עלה על הסיפון. הלכתי אחריו, תוהה מה עליי לעשות הלאה. זה היה מסוכן מדי. אבל מה שזה לא יהיה, זה הביא אותי לאן שרציתי להגיע ושמר את דוזה בחיים, וזה היה מספר אחד ברשימה שלו.
  
  
  הטייסים עקבו אחרינו, וכעבור כמה שניות נכנס הנס. הוא הפעיל את מנגנון סגירת דלת תא הטייס. לאחר שאבטח אותו, הוא נשען עליו בעייפות. "אלוהים, שתי הדמויות האלה עובדות בשבילי!"
  
  
  "הטייסים מכירים אותך?"
  
  
  "לא. הם אנשי צבא מרופה. כשממזר כזה עף, הם משתמשים בפקודות צבאיות".
  
  
  דקוטה הייתה הטיפוס המנהלי של VIP. היו לו כמה מסדרונות רחבים לאורך הצדדים, בר, שולחן, כיסאות שכיבה ושטיחים.
  
  
  טייס המשנה הוציא את ראשו מדלת תא הטייס ואמר, "אין הודעות בשבילך, אדוני. האם תחגור את חגורות הבטיחות? נמריא מיד".
  
  
  כעבור כמה שניות שמעתי את המנוע מתחיל לזמזם, ואז המנוע נחנק, השתעל והתעורר לחיים בהבזק חזק. "כולם על סיפון בודן," אמר הנס והביט בבר.
  
  
  הקולונל התיישב מולי, חגר את חגורת הבטיחות שלו ונרגע. הבעת פניו הייתה די ריקה, אבל ראיתי שמץ זחוח בעיניו.
  
  
  "דוזה, אם לא חיבלת במטוס של מנדניק, מי אתה חושב שעשה?"
  
  
  "אולי מר גוייר יגיד לך את זה," הוא אמר וניסה להחזיר את המשחק למסלול.
  
  
  "הייתי מעוניין לשמוע את התיאוריות שלך," אמרתי. "זה לא רק יהיה מסע ארוך לבודאן, זה יהיה מסע ארוך מהגובה בו אנחנו טסים לקרקע. אתה יכול לבחור במסלול הזה, ואנחנו יכולים לבחור אחר".
  
  
  הוא חשב דקה כשהמטוס עצר והחל לבדוק את המנוע לפני ההמראה. "תחשוב על זה עד שנעלה לאוויר," אמרתי.
  
  
  זו הייתה תחושה אחרת כשהמראנו במטוס הדו-מנועי הישן. תהיתם אם הדבר הזה יקבל מספיק מהירות כדי לעוף, ואז הבנתם שאתם עפים.
  
  
  ברגע שהמנועים הופסקו, אמרתי להאנס להתקדם ולבקש מהטייס לכבות את האורות העיליים. "לך איתם. כשאנחנו בערך שעה מהנחיתה, אני רוצה שיצרו קשר עם בודאן ​​כדי שמפקדת הביטחון תקבל הודעה שהמפקד שלהם מגיע. הוא צריך את המידע העדכני ביותר על מקום הימצאו של אוסמן, כמו גם המכונית הממתינה בשדה התעופה".
  
  
  "אתה מהמר." הנס קם עם הבקבוק בידו.
  
  
  "ועדיף שתשאיר את זה כאן. אתה לא רוצה לעורר חשד ולא רוצה להתחיל הרגלים רעים".
  
  
  הוא קימט את מצחו, הביט בבקבוק והחזיר אותו למקומו. "בסדר חבר, מה שתגיד."
  
  
  "אריקה," אמרתי, "למה את לא תשכב שם ותסתתר?"
  
  
  היא חייכה אליי וקמה. "כן אדוני."
  
  
  לאחר כיביתי את האור הראשי והדלקתי רק כמה פנסי צד, הקולונל ואני ישבנו בצל. לא הצעתי לו סיגריה. "עכשיו בואו נשמע את זה בקול רם וברור. אתה נשבע בקוראן שהבוס שלך לא גמר את מנדניקה. מי עשה את זה?"
  
  
  "אנחנו חושדים בכוחות חיצוניים".
  
  
  "אל תספר לי שטויות על ה-CIA."
  
  
  "אנחנו לא יודעים מי. סובייטים, סינים, ישראלים".
  
  
  ידעתי שהוא משקר לגבי הסובייטים, מה שאומר שהוא משקר, נקודה. "מה הסיבות שלך?"
  
  
  "בגלל שלא עשינו את זה, מישהו אחר עשה את זה. אוסמן נתמך על ידי הסינים".
  
  
  "בְּהֶחלֵט. אז מנדניק ממהר לראות את אוסמן והם יורים בו לפני שהוא יכול להגיד להם למה".
  
  
  דוזה משכה בכתפיה. "שאלת אותי מי. שום דבר מיוחד. התאונה נראתה כמו תאונה רגילה. חבר שלך אמר שהוא יודע אחרת
  
  
  
  כמובן, רצינו לדעת, אנחנו..."
  
  
  "מה עם שכירי החרב שהבאת, הבנים היפים מדרום תימן ונקודות אחרות?"
  
  
  זה הביא רגע של שקט. "האנשים האלה נכנסו לארץ בהוראת מנדניק. הוא אף פעם לא אמר למה. פשוט היו לנו הוראות להכניס אותם. זה הדאיג את הגנרל תסאחמד. אָנוּ…"
  
  
  "איפה הסתובבו שכירי החרב האלה?"
  
  
  "בעיקר בפאקאר."
  
  
  "מה יש שם?"
  
  
  "זו העיר השנייה בגודלה שלנו. זה קרוב לגבול לוב".
  
  
  "מה שהם עשו בשביל ההתרגשות."
  
  
  "שום דבר. רק בילינו".
  
  
  זה היה צנצנת נחשים וצנצנת של שקרים. כל זה הוסיף למובן מאליו. הממזר היה ראש מחלקת ההוצאה להורג של NAPR, אבל כמו תסחמד, הוא עדיין היה יקר לי יותר בחיים ובכושר די טוב מאשר מת - לפחות עד שהייתה לי הזדמנות לדבר עם אוסמן.
  
  
  היה שירותים קטנים בחלק האחורי של המטוס. שמתי את הקולונל שם. כדי לוודא שהוא לא זז, קשרתי את ידיו ורגליו בחבל מהמכנסיים של המדים שלבש. הפסים מהמכנסיים יצרו חבל קל למדי. השארתי אותו יושב על כס המלכות, מכנסיו שלו משוכות עד לקרסוליו ליתר ביטחון. אחר כך השתרעתי בסלון מול אריקה ונרדמתי תוך שתי דקות.
  
  
  בשלב מסוים, לא דוזה הגיע לגן עדן, אלא ניק קרטר. יד חמה ועדינה פתחה את החגורה שלי. היא התחילה ללטף וללטף אותי. היא פתחה את הכפתורים ופתחה את הרוכסן. זה התפשט בכל הגוף שלי והצטרפה אליו יד נוספת. החזה שלי, הבטן שלי, כל המגע שלי היה המגע העדין ביותר של מוזיקת הלילה.
  
  
  התעוררתי כשהשפתיים והגוף שלה נגעו בשפתי. חיבקתי אותה, מופתע לגלות שהיא לא לובשת סוודר, אלא רק חזה עגול. חקרתי בעדינות את לשוננו, גלגלתי אותנו על צדינו והיד שלי זזה מטה כדי לגלות שמה שהיה עירום למעלה הוא עירום למטה. התחלתי להשיב לה נעימות והיא נאנחה, הנהנה בראשה ואז לחשה על שפתי: "אה, כן! כן!"
  
  
  עיכבתי את דבריה עם פי ונתתי לידי השנייה להתמקד בשדיה. גם השפתיים שלי היו רעבות אליהם.
  
  
  "אנא!" היא התנשפה כשהרגעתי אותה מתחתי, מרגישה את ירכיה מחפשות קצב משותף.
  
  
  לאט לאט נכנסתי אליה, האצבעות שלה מאוד רצו להכניס אותי לתוכה. "נִפלָא!" היא התנשפה.
  
  
  מבחינתה, זו הייתה בחלקה תגובה רגשית למה שכמעט קרה, ובחלקה משיכה לא מדוברת אך ניתנת לזיהוי מהיר בינינו. ידעתי את זה כשהתעלסתי איתה, ולכן לא הייתה עייפות. במקום זאת הייתה נתינה וקבלה עמוקה, הדדיות מהירה של מכה ומכה נגדית.
  
  
  זה היה טוב מכדי להחזיק מעמד ודחוף מדי בשביל שנינו למצוא מוצא. הגענו, היא בכתה בהנאה מאורגזמה, ידעתי שלא תמצא גן עדן אם תישן.
  
  
  אנחנו שוכבים בסלון, נרגעים ומעשנים סיגריה. שאגת המנועים הרדימה אותי שוב. "אתה יודע," היא אמרה מהורהרת, "אני לא יודעת מי אתה."
  
  
  "אני נוסע לבודאן, נוסע על שטיח קסמים מהשורה הראשונה."
  
  
  "אבל זה לא באמת משנה," היא התעלמה מהתשובה שלי, "לפחות לא בינתיים."
  
  
  "תזכיר לי להציג את עצמי רשמית יום אחד."
  
  
  היא פרפרה לי בשיער ורכנה פנימה לנשק אותי. "אני חושב שאני אוהב אותך הרבה יותר בסביבה לא רשמית. אני אוהב שאתה מציל אותי מאנסים גברים, ואני אוהב אותך כאן בשמיים שאף אחד לא יפריע לנו".
  
  
  משכתי אותה לעברי. "אולי תרצה לחזור על ההופעה."
  
  
  "אני רוצה לחזור על ההופעה". ידה התרוממה כדי לכבות את הסיגריה שלה.
  
  
  "סיבוב טוב אחד ראוי אחר," אמרתי.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  העירו אותי קולם של מנועים ששינו את הגובה. אור הבוקר המוקדם הציף את הצריף. אריקה שכבה בסלון מולי, מכורבלת בשינה. התיישבתי, פיהקתי והבטתי אל הנמל. עברנו על פני שטח צחיח וצחיח, משקיפים על שמיים בהירים ללא האובך התרמי שהתפתח מאוחר יותר. ההרים היו חשופים ולא היה הרבה ירוק ביניהם. ידעתי שבודן הוא חריג. הוא שכב בעמק הניזון ממאגרים תת-קרקעיים, מקור המים האמיתי היחיד בעשרת אלפים קילומטרים רבועים.
  
  
  הנס עזב את הבקתה. למרות המראה העלוב שלו, היו לו עיניים ברורות וזנב עבות מעל הפוטנציאל שלפניו. "אנחנו באים," הוא אמר, "נלך ישר לאתר ההתרסקות. בוא קדימה ואני אראה לך מה קרה."
  
  
  "שב דקה," אמרתי. "האם הודיעו לבודאן על זמן ההגעה המשוער שלנו?"
  
  
  "כמובן, בדיוק כמו שאמרת."
  
  
  "בסדר גמור. עכשיו תורידי את המדים האלה ותישארי כאן איתנו".
  
  
  "אבל אני חייב ..."
  
  
  "אתה רועד ומקשיב. זה לא טיול ההנאה של הנס גייר".
  
  
  "כן, אני יודע, אבל התאונה..."
  
  
  "אתה יכול ללמוד את זה כמה שאתה רוצה, ברגע שאני רואה איך הדברים. דוזה תהיה איתי".
  
  
  "היי, איפה הוא?"
  
  
  "אבקתי את האף שלי. היית כאן בעבר, מה המצב בשדה התעופה - אבטחה, שירותים וכו'?"
  
  
  אריקה התעוררה כשהוא סיפר לי הכל. היה מסלול אחד ממזרח-מערב, האנגר ומבנה טרמינל. מכיוון שזו הייתה טיסה רשמית, לא היו בדיקות אישורים, והאבטחה כללה תמיד רק אבטחת מסוף. הכל היה בערך כמו שציפיתי.
  
  
  "אני מנחש שיש כאן בית הארחה או מלון למבקרים".
  
  
  "כמובן, אשבל."
  
  
  "אתה ואריקה תישארו שם עד שאבוא אליכם."
  
  
  "חכה רגע, חבר, למה אתה מתכוון, תישאר?"
  
  
  "כשאתה לא חופר בין ההריסות או הולך לכלא, ואריקה לא מבקרת במרפאה, אתה תישאר שם. אני לא יודע כמה זמן זה ייקח. זה ברור?"
  
  
  "כן, כן, כמובן, בסדר. הבנתי אותך". הוא שוב שמח.
  
  
  שמעתי נקישת הילוך. "ואם לא תצא מהמדים האלה, אני אוריד אותם ממך."
  
  
  התחלתי לדבר עם אריקה, מנסה להתעלם מהמבט שלה. "זה יכול לקחת לי יום, אולי יותר, אבל אתה תהיה בסדר אם תישאר קרוב למרפאה. האם היללה על מנדניקה תהיה אינטנסיבית כאן כמו בלמאן?"
  
  
  "לא," אמר הנס, מוריד את מכנסיו הירוק זית. "יש כאן הרבה מתומכי אוסמן".
  
  
  קמתי, והחלטתי שהגיע הזמן שהמארח שלנו יצטרף לקהל. "עוד דבר: אל תיקח איתך שום נשק. הסתר את מה שיש לך." תכננתי לעשות את אותו הדבר, מינוס ה-.45 דוזה ופייר.
  
  
  ראש הביטחון לא היה במצב הכי טוב. לפניו הכהות היה גוון כולרי. עיניו הדומות נצצו. החצי התחתון שלו התנפח. הוא ישב על הסיר יותר מדי זמן.
  
  
  שחררתי את הידיים והרגליים שלו והוא ישב שם ושפשף את פרקי ידיו בכעס. "אתה יכול למשוך את המכנסיים שלך בעצמך," אמרתי. "אז אתה יכול להצטרף אלינו לקפה."
  
  
  היה קפה. אריקה טיפלה בזה בגלריה הקטנה מלפנים. היא שיחקה דיילת ושירתה את הצוות. להנס לא היה זמן להתאושש, פניו נלחצו אל החלון.
  
  
  "היי, בוא הנה ותראה! אני רואה לאן הם הלכו! ממש על הפרוטה, כמו שאמרתי! גדול!"
  
  
  הסתכלתי מהחלון וראיתי שאנחנו טסים במקביל לקצה העמק. זה נראה שופע, אבל ההרים משני הצדדים שלנו היו משהו אחר. קיוויתי שעוסמאן לא רחוק או חגור במערה. הוק לא קבע מגבלת זמן קבועה לחיפוש שלי, אבל כל דקה ללא תשובה הייתה דקה ארוכה מדי.
  
  
  "אתה רואה את ההריסות?" הנס ציחקק.
  
  
  ראיתי את ההריסות. זה נראה כמו מגרש גרוטאות קטן שנמתח לאורך הקרקע השטוחה כמה קילומטרים מהמסלול, רצועה שחורה ארוכה זרועה בחלקי מטוס שרופים ושבורים. ניכר היה שאיש לא אסף אותם לחקירה. העובדה הזו הייתה צריכה להיות משמעות עבורי יותר, אבל דוזה יצא מהתא, צולע, עדיין משפשף את פרקי ידיו, מסיט את תשומת לבי.
  
  
  "שב כאן," הצבעתי, והוא התיישב בנוקשות.
  
  
  "אריקה, תביאי קצת קפה והצטרפי אלינו. אני חייב לתת ברכה. הנס, גם אתה."
  
  
  אחרי שננחת, אמרתי לדוס, אתה תיתן לצוות פקודה להישאר בבסיס. הנס, אתה ואריקה תישארו על הסיפון עד שהקולונל ואני עוזבים. אף אחד מאיתנו לא יירד מהמטוס עד שהצוות יהיה שם. הנס, מה דעתך על הובלה לשניכם? "
  
  
  "צריכה להיות מונית, אבל אם אין, אני יכול לשאול את הג'יפ של מנהל התחנה. אקח את אריקה למרפאה ואז אלך על הקו".
  
  
  "אם אתה לא באשבל, או לא תחזור לסיפון כשאהיה מוכן, אתה תישאר מאחור".
  
  
  "טוב, איך לעזאזל אני אמור לדעת מתי זה יהיה!"
  
  
  "כשאהיה מוכן, אבדוק קודם את אשבל, אחר כך במרפאה, ואחר כך כאן. זה הכי טוב שאני יכול לעשות בשבילך."
  
  
  "מה אתה צריך?" שאלה אריקה כשהמטוס האט בירידה, מתנופף למטה, גלגלים מתוחים כדי ליצור מגע. "אולי אני יכול לעזור."
  
  
  "הלוואי שיכולת, אבל הקולונל התנדב להיות המדריך שלי." הקולונל לגם מהקפה שלו, הוריד את המכסים.
  
  
  הגלגלים נגעו, חרקו, ומצאנו את עצמנו בבודאן. שדה התעופה לא נראה עמוס. עם זאת, כשנסענו במונית, הבחנתי בחצי תריסר לוחמי גרילה עומדים מול הטרמינל, צופים בהתקרבנו. הם לבשו בנדולרים ורובי סער מסוג קלצ'ניקוב A-47. על קו הטיסה חנתה גם מכונית רשמית.
  
  
  
  "זה שומר כבוד או שומר רגיל?" – אמרתי להנס.
  
  
  "נראה כרגיל."
  
  
  הטייס סובב את המטוס, המנועים נתקעו והמדחפים נעצרו. הנס פתח את הדלת והוריד את הרמפה לפני שהטייסים עזבו את תא הטייס. דוזה נתן להם את ההוראות שלו. יכולתי לראות שטייס המשנה נבהל מהעובדה שהנס ואני כבר לא לובשים ירוק זית. "שינוי צורה," אמרתי לו וקרצתי. הוא קיבל את ההודעה, חייך אלי, והם הלכו.
  
  
  עלינו למטוס בשקט של שעות הבוקר המוקדמות. שמתי לב לשינוי עדין בהתנהגותה של דוזה. אולי הקפה ריפא אותו, או שהוא חשב שראה את סוף השבי שלו. הוא הביט מעבר לי, מעבר לכתפי, מעבר לנמל, צופה בכמה מחברי משמר הכבוד שלו מגיחים אל נתיב הטיסה.
  
  
  "Les règlec de jeu - כללי המשחק - דוזה, אתה תשחק כפי שאני מצווה, אחרת המשחק יסתיים. אל תהיה נחמד. אתה ואני עוזבים עכשיו. אתה שני צעדים קדימה. ללכת ישר לרכב ולהיכנס אליו. זה כל מה שאתה עושה. בוא נלך, עכשיו." קמתי עם ה-.45 שלו ביד.
  
  
  נתתי לו לראות אותי זורק את הז'קט שלי על זרועי כדי להסתיר אותו. "אפרה וו, mon colonel." נסה לשמור על שניכם מצרות," אמרתי כשיצאנו.
  
  
  משמר הכבוד לא היה בהרכב צבאי תקין כשהתקרבנו למכונית, סיטרואן, הזקוקה למתיחת פנים. הם עמדו, הסתכלו על המטוס, הסתכלו עלינו ובאופן כללי יצרו רושם של ניתוק. המדים שלהם לא היו עקביים, רק הציוד שלהם תאם. הם לא היו שכירי חרב, כמובן, אבל פעמוני אזעקה צלצלו כשעקבתי אחרי דוזה לחלק האחורי של המכונית. הם לא היו בתפקיד בשבילו, אז מה הם עשו, שומרים על שדה התעופה הריק? התשובה יכולה להיות פשוט כאמצעי זהירות לאור מה שקורה. סליחה שזו הייתה התשובה הלא נכונה.
  
  
  "אלונים". אמרתי לנהג ואז לדוס באנגלית: "שאל אותו אם הוא הביא את המידע המבוקש".
  
  
  הנהג הינהן כשיצא אל חור המנעול העגול המוביל לשדה התעופה. "הקשר נוצר, אדוני," אמר בצרפתית. "אני אקח אותך לפגוש אותו. הוא יודע איפה נמצא שיק חסן אבו אוסמן".
  
  
  דוזה נשען לאחור, משלב את זרועותיו על חזהו. הוא הוריד שוב את עפעפיו מבלי להראות שום תגובה.
  
  
  "תשאל אותו כמה רחוק עלינו ללכת?"
  
  
  הנהג הצביע לעבר ההרים שלפניו. "רק עשרים מייל," הוא אמר.
  
  
  נסענו דרך העמק, ולא לתוך בודאן עצמה. צומת דרכים היו מפוזרות רבות בין שדות חיטה, כותנה ופולי סויה. בצמתים היו מכוניות דומות לזו שבשדה התעופה. חלק מהחיילים היו חמושים במטוסי AK-47. לאחרים היו FNs והציוד הכבד יותר שלהם היה תיק מעורב באותה מידה. הם לא התאמצו לעצור אותנו, ואני הייתי מוכן להודות שהם עמדו על הרגליים כמו אחיהם בשדה התעופה, כי זה היה יום הלוויה של מנדניק ותסחמד הבטיח שעלייתו לשלטון מאורגנת כהלכה. מאוחר יותר, כשהספקתי לחשוב על המסקנה שלי, תהיתי מה הוק היה אומר לו היה יושב לידי.
  
  
  "אוסמן יהרוג אותך," שבר הקולונל את השתיקה ודיבר באנגלית.
  
  
  "זה נגע לי שאתה מודאג."
  
  
  "הוא שונא אמריקאים".
  
  
  "באופן טבעי. מה הוא יעשה לך?"
  
  
  "חוץ מזה, אתה מבזבז את הזמן שלך."
  
  
  "אם כן, אני אגיש תלונה נגד משרדך."
  
  
  "אני מכיר את האדם הזה שאנחנו הולכים לראות. הוא לא אמין".
  
  
  "קולונל... תהיה בשקט. אני בטוח שאנשי הקשר שלנו הם הטובים ביותר שהשירותים שלך יכולים לספק. אין ספק שחסן הזקן יתלה אותך בביצים לייבוש, אבל זו הבעיה שלך".
  
  
  חצינו עמק צר והתחלנו לטפס במעלה שביל חצץ מפותל, הירוק מתפוגג במהירות. החום נכנס, אבל השארנו מעט לחות מאחור, עולה בענן אבק. הטיפוס היה קצר מועד. הגענו לפנייה אל רמה עם מבנה סלע לאורך הקצה. הייתה לו חומה סביבה גבוהה ומראה של מבצר מהמאה ה-19 עם מרכז מרובע ושני אגפים מסיביים.
  
  
  הנהג נסע מהכביש אל שביל גמלים והתנגשנו בקיר. איש לא היה באופק.
  
  
  הנהג דיבר בערבית והביט במראה. "הם מחכים לך, אדוני."
  
  
  יצאתי אחרי דוזה מהמכונית, מרגישה את הרוח החמה ואת טעם האבק שבו. "תמשיך," אמרתי והנחתי לו לשמוע את הנקישה של ההדק בקליבר 0.45.
  
  
  הלכנו דרך שער הכניסה המקושת לתוך חצר אבן רחבה שבה שום דבר לא צמח. במקום היו חלונות מחורצים ותחושת בוא נצא מפה.
  
  
  "מה שמו של איש הקשר שלנו?"
  
  
  "
  
  
  "בטוח". הקולונל הביט בעבודת האבן. הוא נראה ארוך, נוקשה וחיוורת פנים.
  
  
  "תגיד לו שיוציא את התחת שלו."
  
  
  "בטוח, גנב גמלים אומלל," אמר הקולונל, "צא החוצה!"
  
  
  כמו ילד שובב, צפת לא אמרה כלום, לא עשתה כלום. הדלת, דלת ברזל כפולה, נותרה סגורה. הרוח נשבה סביבנו.
  
  
  "נסה שוב." אמרתי. הניסיון השני לא יצר יותר תגובה מהראשון.
  
  
  "תראה אם זה פתוח." הסתכלתי עליו מתקרב, בידיעה שכל העניין הזה מסריח. הרוח לעגה.
  
  
  מעליו שמעתי לחישה של צליל חייזר. כשהסתובבתי אליו, ידעתי את התשובה. קלטתי את פניו הקפואות של הנהג וארבעה אנשים עם רובי קלצ'ניקוב הצביעו עליהם.
  
  
  יריתי שתי יריות לפני שהכל בראש שלי התפוצץ בגל להבה צורב והעיף אותי לשום מקום.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  באיזה רגע ומקום לא מוגדר ראשי נמס וחושל לפעמון. השתתפתי בשני האירועים. לא אהבתי אף אחד מהם. סבלתי אותם בשתיקה. זה עניין של התניה. אבל כשאיזה ממזר כל יכול התחיל לדפוק גונג בכיפה החדשה שלי, החלטתי להתנגד, במיוחד כשהספירה עברה שתים עשרה.
  
  
  פניתי ליקום באורדו כי שמע הייתה מלכת הלילה וזה נראה די מתאים. לעולם לא אדע אם זה היה הטון של הגסות שלי, צליל הגונג, או שילוב של שניהם שגרמו לי להקיא מהחושך של שום מקום לתוך החשכה של מקום כלשהו. בשלב זה, כל מה שידעתי הוא שאני מוכן לסחור במשהו בחינם. ואז חלף הרגע והמוח שלי אסף את כוחו לאט והחל להתנער מהמכות שספג.
  
  
  שכבתי על מחצלת קש מסריח. הידיים והרגליים שלי היו קשורות. הראש שלי כאב כמו לעזאזל, הוא דפק, כאילו משהו רוצה להתפרץ החוצה. סובבתי אותו בזהירות, מה שגרם לאורות לבנים רבים להופיע מולי במקום שבו לא היו אורות. לאחר עוד כמה ניסויים דומים, החלטתי שהדבר הגרוע ביותר ממנו סבלתי הוא זעזוע מוח קל. הנהג לא ירה בי, הוא רק הדהים אותי. הבגדים שלי לא הוסרו. פייר היה שם. בחייו ובזמנים של ניק קרטר, הדברים היו גרועים עוד יותר.
  
  
  משהו החליק לי במורד הרגליים וידעתי שיש לי חברה. קרב קטן יצא מדלת התא. אבל גם בלעדיו, המיקום שלי לא הצריך לימודי אדריכלות. לאוויר היה ריח חזק. לחולדות היו דיירים קודמים.
  
  
  לאחר מספר ניסיונות הצלחתי להתיישב. קשקשתי לאורך הרצפה עם העקבים עד שהיה קיר אבן מאחורי. כשהאורות הלבנים הפסיקו להבהב והפעימה בגולגולת שלי האטה לרמה ניתנת לניהול, בדקתי את החבלים שמחזיקים את פרקי ידיי במלחצים.
  
  
  כל מה שנותר לעשות הוא להירגע ולחכות. באתי לראות את אוסמן. עכשיו החלטתי שיש לי סיכוי טוב מאוד לראות אותו. קיבלתי את ההודעה קצת באיחור. אם הייתי מקבל את זה מוקדם יותר זה היה חוסך לי הרבה כאבי ראש. הנערים בשדה התעופה, כמו הנערים בצומת הדרכים וועדת קבלת הפנים כאן, לא היו החיילים של מנדניק או תסאחמד, הם היו שייכים לשיק. עוסמאן כבש את בודנה, שנסער ממותו של בן ד'אוקו. הסינים מייצרים את ה-Ak-47 בדיוק כמו הסובייטים.
  
  
  דיווחתי על הגעתה של דוזה והזעתי את הקבלה. לא לקחו אותנו למרכז בודן כי ברור שהיינו רואים סימנים שהלחימה נמשכת. במקום זאת, הביאו אותנו לכאן. השאלה הייתה, מדוע דוזה לא זיהתה את אנשיו של אוסמן בשדה התעופה? גם אני חשבתי שאני יודע את התשובה. אם כבר, אולי הכישלון שלי לזהות את חילופי המשמר בבודאן עד שנלכדתי עדיין היה עובד טוב יותר מאשר לרדוף אחרי אוסמאן בכל רחבי ההרים כדי לשאול אותו שאלה.
  
  
  העירו אותי רעש של מפתח במנעול ופתיחת הדלת. שינה עזרה. חוסר התחושה בידיים ובפרקי הידיים שלי היה יותר לא נוח מהפעימה בראשי. עצמתי את עיניי מול האור הבוהק, הרגשתי ידיים על רגליי וסכין חותכת את החבלים על הקרסוליים.
  
  
  משכו אותי על רגליי. העולם מסתובב. הבזקים לבנים הפכו לניאון בוהק. שאצתי נשימה ונתתי לזוג מטפלים להחזיק אותי.
  
  
  לאורך כל הדרך במסדרון האבן שיחקתי עד בחילה, בוחנת את פריסת החדר. זה לא היה הרבה - חצי תריסר תאים מכל צד וחדר ביטחון משמאל. תהיתי אם אריקה והנס קיבלו אישורי שהייה. היו ארבעה אורות עמומים בסוגרי הקיר, והיציאה היחידה הייתה גרם מדרגות אבן המוביל כלפי מעלה בזווית ישרה.
  
  
  קצה הזווית הנכונה הוביל אותנו לתוך מבואה אפלולית.
  
  
  האור היחיד הגיע מבעד לחלונות החריצים. הדבר הטוב ביותר שניתן לומר על המקום הזה היה שהוא היה מגניב. היו כמה דלתות מאחורי המבואה. נטיתי לכיוון הגדול ביותר. שם השומר הימני שלי - והוא יכול היה להשתמש בכמה - דפק על הדלת באגרופו השעיר וקיבל אתגר.
  
  
  הם השיקו אותי מתוך כוונה להציב אותי עם הפנים כלפי מטה מול הקהל. הצלחתי להישאר זקוף. החדר היה מואר טוב יותר מהמבואה, אבל לא בהרבה. היה מולי שולחן, שמאחוריו עמדו שלושה בני המדבר לבושים בכאפייה משובצת בשחור-לבן. לזה שבמרכז היו פנים של נשר זקן, אף מכור, עיניים שחורות עצומות, פה דק וקשיח וסנטר חד. היה דמיון חזק בין הזוג משני צידיו. דיוקן משפחתי - אוסמן והבנים שלו. הם בחנו אותי עם כל הקסם של קוברה שעומדים להכות.
  
  
  "אוף!" חסן שבר את השתיקה. "כמו כל כלבי היאנקי, הוא מסריח!"
  
  
  "כלב אימפריאליסטי רץ," סימן הבן משמאל.
  
  
  "בוא נלמד אותו איזו רפורמה מחשבתית", הציע אחר.
  
  
  "אם הוא היה יכול לדבר, מה הוא היה אומר?" בוז הבזיק בעיניו של אוסמן.
  
  
  עניתי לו בערבית: "עיש, יא קדיש, טא יונבוט אל-חשיש - "חיו, פרדות, עד שהעשב יגדל". "
  
  
  זה עימם את השכנים והשתיק אותם לרגע. "אז," שיק הניח את ידיו על השולחן, "אתה מדבר בשפת המאמינים."
  
  
  "בשם אללה, הרחמן, הרחמן", ציטטתי, "אני מוצא מקלט אצל אדון בני האדם, מלך האנשים, אלוהי בני האדם מפני הרוע של הלחישה הערמומית הלוחשת בחזהו של אדם. או ג'יני וגבר."
  
  
  הם בהו בי, ואז הבנים הסתכלו על אביהם כדי לראות את תגובתם. "אתה קורא את הקוראן. אתה אחד מאיתנו? היה נימה חדשה ומעניינת בקולו בנייר הזכוכית.
  
  
  "למדתי את ספרך של הנביא מוחמד. בשעת צרה, דבריה נותנים כוח".
  
  
  "בוא נקשיב למילים האלה." אוסמן חשב שיש לו אותי, שאני יכול לכתוב כמה שירים היטב, וזה הכל.
  
  
  פתחתי בפתיחה: "השבח לאללה, אדון כל הדברים." לאחר מכן עברתי לכמה שירים מ"הפרה", "בית אימראן", "שלל" ו"מסע לילי".
  
  
  אוסמן עצר אותי והחל לזרוק שורות מהספר של מרי וטה הא כדי לגרום לי להשתלב. היכולת שלי להגיב מגיעה עם זיכרון צילומי. לאחר זמן מה הוא ויתר על זה והתיישב ללמוד אותי.
  
  
  "לגבי הבן האימפריאליסטי הרקוב המלוכלך של אוכל גללי גמלים, אתה מכיר את הספר שלנו די טוב. זה הקרדיט שלך. זה אולי ייקח אותך לגן עדן, אבל זה לא יוציא אותך מכאן. אתה מרגל, וכרתנו ראשי מרגלים. למה באת לכאן? "
  
  
  "למצוא אותך אם אתה חסן אבו אוסמאן."
  
  
  בניו הביטו בו בהפתעה. הוא ניסה להסתיר את חיוכו וכולם צחקו. "כן," הוא אמר, "תהילה לאללה, אני חסן אבו אוסמאן. מה אתה רוצה ממני?
  
  
  "זה עניין אישי לכולם".
  
  
  "אוי! שום דבר אישי משני החורים האלה. הם ילחמו על העצמות שלי כשאמות. למה שמרגל יאנקי ירצה לראות אותי? אתה רוצה לשים אותי על כס המלכות בלמאן? בעזרת אללה אעשה זאת בעצמי".
  
  
  "חשבתי שיש לך את העזרה של מאו."
  
  
  הוא לא שלט בעצמו, הוא גיחך והבנים הצטרפו אליו. "אה, אני אקבל את מה שהכופר הזה מציע, בדיוק כמו שאני אקבל את מה שאתה מציע, אם אני חושב שזה שווה את זה. יש לך משהו להציע, מרגל יאנקי? "הוא נהנה.
  
  
  "קיוויתי שיש לך משהו להציע לי."
  
  
  "הו, אל תפחד מזה. לפני שאוציא אותך להורג בפומבי, אני מציע לך אל-פדאן. הוא יגרום לך לקרוא לאללה להשלמה מהירה."
  
  
  "אני מדבר על משהו חשוב."
  
  
  הוא הביט בי וחייך שוב. "חשוב, שלום! אני מסכים, החיים שלך לא חשובים." הוא דפק על השולחן וצעק: "אני רוצה את אל פדן! תגיד לו שיבוא מיד!"
  
  
  מישהו מאחורי עזב במהירות. "נניח שאני יכול להבטיח שאתה תשתלט על שאר המדינה," אמרתי.
  
  
  "זו תהיה ערובה שאני יורק עליה." הוא ירק.
  
  
  "אז אחרי שירקת עליו, השאלה עדיין עומדת בעינה. יש לך את בודן. אם אתה יכול לשמור אותו או לא זה עניין אחר, אבל לעולם לא תקבל את לאמנה מכאן או את פאקאר. טסחמד אינו מנדניק. לפחות מנדניק. היה מוכן לעשות עסקה".
  
  
  עיניו של אוסמן הבזיקו. "אז צדקתי. האימפריאליסטים הארורים הייתם מאחוריו. אם הוא היה בחיים, הייתי שם את הראש שלו על הכיכר!"
  
  
  "אתה מתכוון שהוא לא סיפר לך!" העמדתי פנים בהפתעה, ידעתי היטב מה תהיה התשובה.
  
  
  שיק ובנו החליפו מבטים, ואז הביטו בי.
  
  
  "אתה תגיד לי," הוא אמר.
  
  
  "תסחמד תכנן הפיכה בתמיכת הרוסים. הממשלה שלי שכנעה את מנדניק שהוא צריך לנסות להתפייס איתך ו..."
  
  
  אוסמן פלט יללה מלגלגת וטרק את השולחן: "בגלל זה שקית האומץ הזו רצתה לראות אותי, כדי באמת לסגור את העסקה! אמרתי שכן! זה מה שגרם לי לקחת את בודנה. אם הוא היה כל כך גרוע שהוא היה צריך לראות אותי, ידעתי שאני יכול להתמודד עם זה. הוא נפל כמו קוקוס רקוב! "הוא ירק שוב.
  
  
  רציתי להצטרף אליו. זה הכל. את התשובה הייתי די בטוח שאני הולך לקבל. לגבי גניבת נשק גרעיני, כל הקהל הזה היה במקום אחר במהלך קרב חרטום. הצרה היא שנראיתי כמו גורדון הסיני מהמחזה, והוא סיים על הפייק.
  
  
  שמעתי את הדלת נפתחת מאחורי ומבטו של אוסמן נע מעבר לכתפי. "אל פדן," הוא סימן, "פגוש את מרגל היאנקי שלך."
  
  
  אל פדן, שפירושו שור, היה כל הדברים האלה. הוא לא היה גבוה ממני, אבל הוא כנראה שוב היה בחצי ממדי, והכל היה שריר. הוא נראה יותר מונגולי מאשר ערבי. זה היה פרצוף לא נעים לא משנה היכן הוא נולד. עיניים צהבהבות, אף פחוס, שפתיים מגומיות. לא היה צוואר, רק כן שרירי שעליו מונחת דלעת ראשו המגולח. הוא לבש ז'קט פתוח, אבל אף אחד לא היה צריך לנחש מה יש מתחת. הוא התעלם ממני, מסתכל על הבוס שלו, מחכה שהמילה תהפוך אותי ליויו.
  
  
  היה עיכוב עקב פעילות חיצונית. הדלת נפתחה שוב והסתובבתי וראיתי את אריקה והנס נגררים לחדר על ידי כמה מחברי המשמר הפרטוריאני. מאחוריהם נכנס חברי הוותיק מוחמד דוזה. חשבתי נכון. הקולונל היה או האיש של אוסמן במחנה האויב, או האיש של תסחמד באוהלו של אוסמן... או שניהם. לא הספקתי לפרט, אבל רציתי לשאול אותו משהו, כל עוד יכולתי להוריד את הראש.
  
  
  לאריקה הייתה שחיקה מתחת לעין השמאלית. היא הייתה חיוורת ונשמה בכבדות. היא הביטה בי בתערובת של געגוע ותקווה.
  
  
  "חכה רגע, ילד," אמרתי באנגלית. היא השפילה את ראשה ונענעה, בלי יכולת לענות.
  
  
  הנס היה אזוק ובקושי עמד. כשהמטפל שחרר אותו, הוא נפל על ברכיו.
  
  
  "מי מכם רוצה אותה?" – שאל אוסמן את בניו הצמאים.
  
  
  שניהם בלעו בו זמנית, כמעט מזילים ריר. הממזר הזקן הערמומי יילל משמחה וטרק את השולחן. "אתה יכול להילחם על העצמות שלה כמו שאתה יכול להילחם על שלי... כשאסיים איתה!"
  
  
  שניהם שתקו, בוהים בשולחן, תוהים איך הם יכולים למצוא דרך להכניס אותו למצב חולה.
  
  
  "אז, קולונל, הכל בסדר?" אוסמן חייך לדוזה חיוך שמן.
  
  
  "כרצונו של אללה," דוזה נגע במצחו בברכה והתקרב לשולחן. "אפשר לבקש טובה?"
  
  
  "אבל תשאל על זה," אמר אוסמן.
  
  
  "אני רוצה לחקור אותו לפני הוצאתו להורג".
  
  
  "המממ." אוסמן גירד את סנטרו. "אני מתכנן לתת את זה לאל-פדן. כשהוא יסיים, אני לא חושב שהאחד הזה יוכל לענות על משהו. מה עם ערימת גללי הגמלים הזו על הרצפה, נכון?"
  
  
  "אה, גם אני רוצה לחקור אותו."
  
  
  "טוב, אתה תצטרך להסתפק במה שיש לי להציע, קולונל. אל פדן צריך פעילות גופנית. אחרת הוא יהפוך לא מרוצה". זה גרם לפרץ צחוק ואפילו לזעקת הסכמה מהשור.
  
  
  אמרתי, "אם אצטרך להילחם עם העטין של הפרה הזו, לפחות יהיה לך מספיק כבוד לתת לי את השימוש בידי."
  
  
  זו הייתה הפעם הראשונה שדוזה שמעה אותי מדבר ערבית. זה מחק את החיוך, והמילים שלי פגעו מעט בחוש ההומור של אל-פדן.
  
  
  "אה, אתה תשים את היד על זה," אוסמן ציחקק. "אתה יכול להשתמש בהם לתפילה. אני אפילו אראה שיש לך נשק."
  
  
  "אתה מהמר, שיק חסן אבו אוסמן?" – אמרתי, בידיעה שמעולם לא היה ערבי שלא נולד בלי אהבת ריגוש. "אתה רוצה שהשור הזה יגרום לי להרוג. למה לא להפוך את המאבק שלנו לרצח? אם אנצח, לחבריי ולי יהיה מעבר בטוח בחזרה ללאמנה".
  
  
  זה הוביל למה שנקרא שתיקה בהריון. כל העיניים היו ממוקדות בראשו של האיש שהביט בי. "אתה יודע, מרגל היאנקי," הוא אמר ומשך את סנטרו. "אני חושב שאתה חייב להיות גבר. אני מעריץ את האיש, גם אם הוא אימפריאליסט מסריח. אתה עלול למות בקרב".
  
  
  "ומה אם אנצח?"
  
  
  "אתה לא תנצח, אבל אין לי עסקה איתך. אם אללה, במכה בלתי נראית כלשהי, ישאיר את אל-פדנה עם גורל רע," הוא גלגל את עיניו לעבר השור, "אז אנחנו נראה." הוא קם וראיתי איזה תרנגול זקן חסון הוא. "תביא אותם," הוא ציווה.
  
  
  אתר הקרב היה מאחורי חומה על רמה לא הרחק מהמקום שבו עזבנו את הסיטרואן.
  
  
  
  כמה ג'יפים צרפתיים עמדו בסמוך. כמה שיותר מהפמליה של אוסמן נאספו על גגותיו, בעוד השאר, כעשרים איש בסך הכל, עמדו בחצי עיגול כדי לצפות בכיף. השולחן הובא, ועוסמן, בניו ודוסה התיישבו אליו. אריקה ואביה נאלצו לשבת על הארץ.
  
  
  לא היה לי שעון, אבל השמש הייתה בסביבות הצהריים והחום היה עז. למטה, במישור שבו הסתיים הירק, היו שדי אבק. צלע ההר העירום התרומם וראיתי נץ מסתובב בעצלתיים בתרמיקה. סימן טוב. הייתי צריך את זה בזמן ששפשפתי את פרקי הידיים שלי, מכופפת את האצבעות, מחזירה להן קצת כוח.
  
  
  צפיתי באל-פדן מוריד את הז'קט וחושף את פלג הגוף העליון. לאחר מכן הוא הסיר את הקליקונים לקול תרועות הקבוצה שנאספה. נודיסט ערבי, לא פחות. מה שהיה לו למטה היה אדיר כמעט כמו מה שהיה לו למעלה. זה לא בדיוק עקב אכילס, אבל חשבתי שזה יעשה לו טוב באותה מידה אם אוכל להתקרב מבלי להימחץ למוות.
  
  
  התפשטתי עד המותניים בתוך צרחות. דוד וגוליית, אבל בלי הקלע. ובכל זאת, אוסמן לא צחק על רובים. חשבתי שזה יהיה אך ורק מגע עור לעור. אולי זה יגיע לזה, אבל לפני שזה קרה, הם זרקו לי רשת דקה של סיבי דקל ועטפו סכין עם להב של שמונה אינץ' בתוכה.
  
  
  כפי שיגידו לכם חובבי ג'ודו או קראטה, זה לא הגודל שחשוב. אלה הם מהירות, קואורדינציה ותזמון. לא היה ספק שליריב שלי היו שלושתם. לגבי ניק קרטר, בוא נגיד כי כישורי החרב שלו לא היו בשיאם. רגל ימין שלי לא התאוששה לגמרי מהפגישה האחרונה. ראשי, אף כי צלול, הלם באוויר הצח יותר. בוהק השמש דרש התניה, מה שלא קרה עם כמה מצמוצי עפעפיים. אי אפשר היה לתמרן בלי השפעתה. הלהב שבידי היה מוכר מספיק, אבל הרשת לא. הדרך שבה הקוף העירום מולי טיפל בדברים שלו הזכירה לי את מה שהיה בצד השני של השור - לוחם שוורים.
  
  
  לשים את החיים שלי על הסף זה חלק מהעבודה שלי. ברוב המקרים מדובר בפעולה מיידית. מגע פתאומי, תגובה חסרת רחמים ואין זמן להרהר. אתגר כזה הוא שוב משהו אחר. היכולת להעריך מול מה אני מתמודד מוסיפה מידה מסוימת של גירוי למשחק. ידעתי שני דברים: אם אני הולך לנצח, הייתי צריך לעשות את זה מהר. הנשק הכי טוב שלי היה ערמומי. הייתי צריך לשכנע את השור ואת כל השאר שהם עדים לא לקרב, אלא לטבח.
  
  
  הרמתי את הרשת בצורה מגושמת: "אני לא יכול להשתמש בזה!" התקשרתי לאוסמן. "חשבתי שזה יהיה קרב הוגן!"
  
  
  אוסמן דיכא לעג וצעקות. "אתה ביקשת פגישה עם אל-פדן. יש לך אותו נשק כמוהו. התחרות הוגנת לפני אללה!"
  
  
  התחלתי להסתכל סביבי בטירוף אחר דרך לברוח. חצי העיגול הפך למעגל. "אבל - אבל אני לא יכול להילחם בזה!" היה קול של תחינה ופחד כשהושטתי את הסכין והרשת.
  
  
  למרות העלבונות של המקהלה, אוסמן צעק בכעס, "אז תמות איתם, מרגל יאנקי! ולקחתי אותך כאדם!"
  
  
  פסעתי אחורה, מרגיש את האבן המחוספסת מתחת לרגלי, שמח שאני לא יחף כמו היריב שלי, שהיה לו רק חיוך חמוץ. ראיתי שאריקה כיסתה את פניה בידיה. הנס חיבק אותה והביט בי, חיוור וחסר אונים.
  
  
  "תסיים את זה, אל-פדאן!" – ציווה אוסמן.
  
  
  עקב השתיקה הפתאומית של הקהל, זעקתי: "לא! אנא!" היה שווה להופעה של דוזה בלילה הקודם. לא הספקתי לתפוס את התגובה שלו. הייתי עסוק בניסיון לצאת מהטבעת בזרועות מושטות, מנסה ללא הצלחה לעצור את הבלתי נמנע.
  
  
  השור ניגש אליי, עומד דומם על רגליו, במשהו כמו מתאבק סומו יפני. בידו השמאלית השתלשל ברשת; מימין, הוא הצמיד את הסכין אל ירכו. התוכנית שלו הייתה פשוטה מספיק: לסבך אותי ברשת ואז להשרות אותי בדמי שלי.
  
  
  הקהל שוב הקים זעקה: "תהרוג אותו! הרוג אותו!" הפסקתי לגבות והתחלתי לנוע בחזיתו. הרגשתי את הרוק פוגע בגבי. הציפורניים תפסו אותו. ניסיתי לא לסגת יותר. לא רציתי להסתכן בדחיפה מאחור והוצאתי את שיווי המשקל. השמש צרחה, הזיעה זלגה.
  
  
  אל-פדן רדף אחריי בביטחון, והציג זאת עבור הקהל. בהדרגה הוא התקרב, חיוכו קפא ועיניו הצהובות נעצרו. חיכיתי לסימנים להתקפה שלו. תמיד יש משהו, לא משנה כמה הוא עדין. מכיוון שהוא היה בטוח בעצמו, הוא טלגרף. ובאותו רגע זזתי.
  
  
  כשהתהפך והסתובבתי, משכתי את הרשת חזק. ברגע שיד הרשת שלו התחילה לזוז, זרקתי את שלי על הפנים שלו. באופן רפלקסיבי, ידו התרוממה כדי לחסום אותו, ובאותו הזמן הוא התכופף ושינה את עמדתו. עקבתי אחרי תנועתו, מנצל את אובדן שיווי המשקל שלו.
  
  
  
  זחלתי מתחת לרשת שלו, דחפתי נמוך. דחפתי את הלהב חצי סנטימטר לתוכו. לאחר מכן הוא סובב את זרועו כדי לחסום את ההתקפה שלי. זה קרה כל כך מהר שעוסמן והחברה עדיין ניסו להבין את זה כשהוא הסתובב וזינק לעברי.
  
  
  כשעברתי אותו במבט שלי, נכנסתי למרכז הזירה, וכשהוא התקרב אליי, קפצתי מתחת למתקפה שלו ובעטתי בו בגב כשהוא עבר לידו.
  
  
  הייתה דממת מוות. זה היה האלוף שלהם, עם דם זורם במורד בטנו, טיפות אדומות נופלות על האבנים, ולמען האמת, מרגל יאנקי פחדן בדיוק בעט בו בגב. הם קיבלו את ההודעה והיו צעקות צחוק רמות. עכשיו הבכי של החתול היו לאל-פדן. מה הוא, תרנגולת במקום שור?
  
  
  ערבים אוהבים להתבדח. הקהל הבין ששיחקתי את המשחק שלי. הם העריכו את זה. השור לא עשה את זה, וזה מה שרציתי. לא הצלחתי לתפוס אותו בכך ששכנעתי אותו שאני לא שווה את הזמן שלו. עכשיו היתרון היחיד שלי היה שהוא כל כך שיחק שהוא איבד את הסיבה שלו.
  
  
  כשהוא פנה אלי החיוך נעלם ועיניו הצהובות אורו. הזיעה שניגרה על חזהו נצצה בשמש. הוא עצר והכניס את הסכין לשיניו. לאחר מכן הוא השתמש בידו הסכין כדי למרוח דם מהפצע על כל חזהו ופניו. המשמעות חמקה ממני, אבל סיימתי את השירותים שלו בבעיטה במפשעה. הוא נפגע בירך והרגיש כאילו פגעתי בקיר אבן עם מחרשה.
  
  
  הקהל היה נרגש מאוד. הם ידעו שזה יהיה מעניין. שמעתי את הנס צועק: "עזוב את הראש שלו, נד!" אחר כך אני מכבה את הצלילים, מתרכז בהישרדות.
  
  
  הסתובבנו, העמיד פנים, חיפשנו פרצה. לקחתי את הרשת שלי והחזקתי אותה שוב ביד שמאל. כעת, במקום עמידה פתוחה לרווחה, עמדתי מולו בכריעה של סייף, זרוע סכין מושטת למחצה, נטויה ומשתלשלת. לא יכולתי לתת לעצמי להיאנח, אבל התחלתי להתגרות בו.
  
  
  "שׁוֹר! אתה לא שור, אתה אפילו לא פרה - עור גמל שמן ממולא בהפרשות חזירים!
  
  
  זה הכעיס אותו. הוא זינק את הרשת גבוה וזרק נמוך. מעולם לא ראיתי תנועה מהירה יותר. למרות שקפצתי אחורה, הרשת תפסה את רגלי הימנית, כמעט הכשילה אותי. יחד עם זאת, התחמקתי רק למחצה מהמשך שלו כשהוא ניסה לתפוס את ידי הסכין שלי באחיזה בפרק היד שלי. במקום זאת הוא קיבל את הכתף שלי. הסכין שלו ניגשה אליי וחתכה כלפי מעלה. הרגשתי שהוא מכה אותי בצלעות כשהסתובב ימינה וחיתך את גרונו, ממתג את חזהו. ואז הסתובבתי וטרקתי את הרשת בפניו, משחררת את כתפו. היד שלו תפסה את גרוני. הסכינים שלנו צלצלו ונוצצו. הוא לקח צעד אחורה כדי להתרחק מהרשת שלי ממש מול הפנים שלו ואני השתחררתי מהרשת שלו. אחר כך עברתי לתקוף, והוא קפץ אחורה.
  
  
  עשינו את זה לזמן קצר, אבל זה נראה כמו הרבה זמן. הפה שלי היה בור מים יבש. הנשימה הייתה חמה ולסירוגין. הכאב ברגל הימנית שלי התנגן כמו פעימות תוף בראשי. שפכתי יותר דם ממנו, אבל היה לו אפילו יותר. צעדתי עוד צעד קדימה וגיחכתי אליו, מנופפת בסכין.
  
  
  בין אם זו הייתה גאווה, שאגת הקהל, או זעם מהמחשבה על מכות, הוא טען. נפלתי על הגב, הרמתי אותו על רגליו והזרתי אותו מעל ראשו. הוא נחת עם הפנים כלפי מעלה מול אוסמן, המום לרגע.
  
  
  הקהל אכל אותו. הוא הרים את עצמו מהקרקע, התכופף נמוך, תופס את רגלי. קפצתי מעל הסכין שלו, אבל הוא היה ממש מאחוריו ולא היה לי זמן להתחמק מהריצה המהירה שלו. הרשת שלו נעלמה, אבל לא היד שאחזה בה. הוא היכה אותי בסכין בפרק היד. הלהב שלו חזר למכת ההרג. כשהזמן נגמר, נתתי הכל כדי לזכות בנקודה הנוספת.
  
  
  ישנם חלקים רגישים רבים בגוף. אבל זכור את זה: אם אי פעם תמצא את עצמך לכוד קרוב, אין נקודת מגע נוחה יותר מהשוק של האויב שלך. אין שם דבר מלבד עצמות ועצבים. החלק הקדמי של הנעליים שלי חוזק ברצועת מתכת דקה בדיוק לאירוע כזה.
  
  
  אל-פדאן הפיל את ראשו לאחור ונהם אל אללה, יד הסכין שלו תלויה באמצע המכה. חתכתי את שורש כף היד שלו בקראטה, שלפתי את ידו עם הסכין וחתכתי את גרונו מאוזן לאוזן עם החלק האחורי של זה.
  
  
  הוא נפל על ברכיו, מתנשף באוויר, מנסה לתקן את הנזק בידיו. דם עורקי זלג בין אצבעותיו. אל-פדן נפל, גופו רעד, עקביו החלו לרמוס. פרט לקולות מותו, שררה דממה מוחלטת. אוסמן התבונן בדריכות באלוף שלו עולה לגן עדן.
  
  
  בדרך כלל במהלך מלחמת שוורים, לוחם השוורים שמכה את הפר למוות מתוגמל באוזניים. חשבתי על זה, אבל אז החלטתי שדחפתי את מזלי מספיק חזק. במקום זאת, ניגשתי לשולחן, מנגב את הזיעה מעיניי והנחתי עליו את הסכין המדממת. "תן לאלף שעה להוביל אותו למנוחה," אמרתי.
  
  
  .
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  תוצאת הקרב זעזעה את אוסמן הזקן. הבנים שלו כולם בעד לגמור אותי שם. הוא סגר להם את הפה. אל-פדן שכב בבריכה ענקית מדמו, זבובים תקפו אותו, זבלים כבר חגו. פלוגת החיילים המרופטת עמדה דוממת והמתינה לפקודה של מנהיגם. הנס לא יכל להסיר את עיניו מהמת, ואריקה לא יכלה להסיר את עיניה ממני.
  
  
  השייח' קם והביט בי. "אין-לה, אתה גבר, מרגל יאנקי, איש גדול. אם הדברים היו שונים, הייתי יכול להשתמש בך. אני אחשוב על זה לפני שאחליט מה לעשות". הוא פנה לקצין המזוקן שעמד בזרועותיו שלובות בקצה השולחן. "שים אותם בתאים!"
  
  
  "מה לגביה?" ציין הבן הנכון.
  
  
  אביו התעלם ממנו. "שני גברים בתא אחד, אישה בנפרד."
  
  
  נשפתי בקלילות. אם התגובה שלו הייתה אחרת, הוא היה בן ערובה שלי עם סכין בגרונו. לחצתי את הלהב של אל-פדן והוא נתקע לי בכיס האחורי.
  
  
  הכוחות החלו לסגת. ניתנה הפקודה להוציא את הגופה. דוזה עמד בצד, מנסה לסתום את פיו. כשאפשרו לי ללבוש את החולצה, נתתי לזנב שלי להיתלות למטה, מסתיר את ידית הסכין.
  
  
  מאבטח של שישה אנשים הקיף את שלושתנו והחזיר אותנו לבניין.
  
  
  "אלוהים, אם אחיה עד גיל מאה," נאנח הנס, "אני לא מצפה לראות דבר כזה שוב."
  
  
  "שתוק!" - אמר מנהיג החוליה בערבית.
  
  
  הם הציבו את אריקה בתא הראשון ממש מול חדר השמירה. "נתראה בקרוב, ילד," אמרתי. "תשמור על הרוח".
  
  
  "אני אנסה," היא לחשה.
  
  
  הכניסו אותנו לתא שכבשתי קודם. כפי שציפיתי, הם קשרו את ידינו ורגלינו והשאירו אותנו בחושך המסריח.
  
  
  הנס התחיל למלמל.
  
  
  קטעתי אותו. "כמו שהאיש השני אמר, שתוק, זקן."
  
  
  הוא הפסיק באמצע הצעקה.
  
  
  "עכשיו תענה על השאלה הזו: האם אתה יכול להטיס את ה-DC-3 איתי בתור טייס המשנה שלך?"
  
  
  "דקוטה? כמובן, אבל..."
  
  
  "בסדר גמור. יש לנו מה לעשות". סיפרתי לו על הסכין ותמרנו עד שהיינו גב אל גב. כמו מכונאי, אצבעותיו היו זריזות ובטוחות. הוא שלף את הלהב מהכיס שלי בניסיון הראשון, וחוטי סיבי כף היד על פרקי כף היד שלי נוסרו תוך כמה דקות. היינו צריכים לעבוד מהר מכמה סיבות. אם מישהו יבין פתאום שהסכין של אל-פדן נעדרת, היינו מקבלים חברה במהירות.
  
  
  "אני מניח שגם לך יש את המפתח לטירה." – סינן הנס.
  
  
  "לא, יש לך. אני רוצה שתתחיל לצרוח."
  
  
  "נָחָשׁ?"
  
  
  "זה הבן שלי. כל פסק דין שעוסמן נותן, הוא רוצה שנהיה בכושר טוב כשהוא נותן אותו. אם נמות מהכשת נחש, גם המשגיחים שלנו ימותו. לפחות שניים מהם יבואו בריצה. אני רוצה שתשב בפינה עם הגב לקיר, הידיים מאחורי הגב, החבל סביב הקרסוליים. אתה מתחיל לצרוח ולא מפסיק עד שהם נכנסים. אחרי זה, אל תזוז ואל תעשה שום דבר עד שאגיד לך. מובן?"
  
  
  "כן, כמובן, חבר, מה שאתה רוצה."
  
  
  "אני אתחיל לצרוח."
  
  
  – אמר הנס, ומתוך הדרך שהמשיך, התחלתי לתהות אם אנחנו בתוך חבורת נחשים. בגלל הצרחות שלו שמעתי את השומרים מתקרבים.
  
  
  המפתח היה במנעול, הבריח נשלף החוצה, הדלת נפתחה. מספר אחת עם AK-47 טעון מוכן, האור מאחוריו מציף את המצלמה. באותו רגע הסכין של אל-פדן הרגה אותו. הקורבן שלו עדיין לא נפל על הרצפה עד שלקחתי את השני מאחור. הטחתי את ראשו בקיר, סובבתי אותו ושברתי את צווארו עם קצוץ קראטה.
  
  
  "תורידו את הדג'לבות שלהם ותלבשו אחד מהם, גם קפה," ציוויתי והבטתי במהירות במסדרון.
  
  
  אף אחד לא נראה באופק, והרצתי בריצה. היה לי פייר ביד אחת ו-AK ביד השנייה. לא רציתי להשתמש בו מסיבות ברורות. זו הייתה ההופעה של פייר. ריח אחד של הבושם שלו - וזה היה הריח האחרון.
  
  
  כשהגעתי לבית המשמר, אחד הסוהרים החל לצאת לחקור. היה לו זמן לפתוח את הפה. קנה רובה הקלצ'ניקוב הפיל אותו לאחור וניתק כל תגובה קולית. פייר נחת על שולחן עם דש פתוח שבו ישבו שלושת האחרים. סגרתי את הדלת. צליל גירוד חלש נשמע מהצד השני. זה הכל.
  
  
  ספרתי עד עשר, הוצאתי את האוויר מהריאות ואז לגמתי. נכנסתי וסגרתי את דלת המתכת מאחורי. פייר שכב על הרצפה והסתכל
  
  
  
  כמו אגוז מלך. קורבנותיו היו גדולים יותר. בשני שחיפשתי היו מפתחות.
  
  
  היו הרבה דברים שאהבתי באריק. קודם כל, היא יכלה לקחת את זה ולשמור על שיווי משקל. עד שהוצאתי אותה מהתא שלה ונכנסתי לתא שלנו, נתתי לה תוכנית והיא הייתה מוכנה לזוז.
  
  
  "ידעתי שתבוא," זה כל מה שהיא אמרה. אחר כך היא הביטה במסדרון בזמן שאני לבשתי את הדג'לבה והקפה שלי, והיינו מוכנים לצאת.
  
  
  התוכנית הייתה פשוטה. לא ידעתי איפה אוסמן, אבל הנס ואני התכוונו להוציא את אריקה מהמקום הזה כאילו עשינו את זה. הלכנו במסדרון ועלינו במדרגות, ליווי צבאי אמיתי. הראיתי להאנס איך לירות את ה-AK עם הבטיחות דולקת ואיך לירות אותו אוטומטית. בתור רובה סער, הקלצ'ניקוב הוא למעשה מקלע.
  
  
  כשהתקרבנו לכניסה שמתי לב שהיה הרבה יותר חשוך מבעבר. כשפתחתי את הדלת בסדק, הבנתי למה. השמיים הכחולים הפכו שחורים. שמים מעוננים חיכו לנו. אללה אכן היה רחום. ראיתי חצי תריסר חיילים לקראת מחסה באגף השמאלי של הבניין.
  
  
  "אנחנו יורדים במדרגות וישר דרך השער," אמרתי. "אם סיטרואן לא תלך, ננסה את אחד הג'יפים.
  
  
  אם לא תהיה תחבורה, נפליג הרחק מההר”.
  
  
  מחיאת כף חזקה של רעם גרמה לאריקה לקפוץ.
  
  
  "סליחה שלא לקחנו מטריה," חייכתי אליה. "בוא נלך לפני שנפגע מהברד."
  
  
  כשיצאנו מהדלת, הרוח הקיפה אותנו. לא היה זמן להתפעל מהנוף, אבל ראיתי סערה מתקרבת אלינו במורד העמק. השמים למטה היו צהובים חיוורים, ומעל הדיו * היה מפוזר בפסי ברק משוננים.
  
  
  כשעברנו דרך השער, אנשים נוספים רצו פנימה. הם העיפו בנו מבטים סקרניים, אבל מיהרו מדי כדי להימנע מהמבול הממשמש ובא כדי לעשות זאת במהירות.
  
  
  הסיטרואן נעלמה וכך גם הג'יפים, מה שגרם לכך שעוסמן והחברה עברו למקום אחר. אלו היו חדשות טובות.
  
  
  הנס אמר מילים רעות. "איך לעזאזל נצא מכאן?"
  
  
  "המשאית הזו." הצבעתי על מכונית גדולה שיורדת בכביש ההררי. עד שהגעתי למרחקים, ראיתי שהנהג מתכנן לעצור ולהמתין לסופה. מרווה. המשאית שלו הייתה רציף פתוח. מותש וחבול, הוא לא הצליח להתמודד עם המספר העצום של סלעים שנשא.
  
  
  נופפתי לו שיפסיק כשהרעם התחיל. הוא חייך אליי בעצבנות כשעברנו את הטקס. "חבר," אמרתי, "אתה תיקח אותנו לבודאן."
  
  
  "בוודאי, קפטן, כשהסערה תחלוף."
  
  
  "לא עכשיו. זה מאוד דחוף." סימנתי לאריקה להקיף את המונית ולהיכנס לרכב. "זו פקודה".
  
  
  "אבל יש לך ג'יפים, שם, מאחורי החומה!" הוא סימן.
  
  
  "אין מספיק בנזין." מנקודת התצפית שלי על הכביש, ראיתי שפספסנו את הג'יפים כי הם הוכנסו פנימה וחנו בקצה הבניין. הם התכוונו לרדיפה אפשרית.
  
  
  "אבל... אבל הסערה!" - הנהג התמרמר. "ואין מקום!" הוא נופף בידיו.
  
  
  "אתה עם שייק חסן אבו אוסמן?" הרמתי את הקנה של ה-AK והחיוך נעלם.
  
  
  "כן, כן! תמיד!"
  
  
  היה רעם והרוח שככה. הרגשתי את הנפילות החזקות הראשונות. "הנס, לך לראות את אריקה. כשאנחנו יורדים מההר, תן לו לפנות בצומת הראשון".
  
  
  "איפה אתה הולך להיות?"
  
  
  "אני אקח אמבטיה נחוצה בערימת הסלעים. לך עכשיו!"
  
  
  כשטיפסתי דרך הדלת האחורית, הגשם החל לרדת. התמקמתי בין הסלעים כשהמשאית העלתה אותו להילוך ויצאתי לכביש. ידעתי שתוך דקות ספורות הראות תרד לחמישים רגל או פחות. לא פחדתי להכות למוות ממי קרח, אבל למרות ההזדמנות של העורף, הייתי מוכן לקבל את העונש.
  
  
  הבריחה שלנו ארכה לא יותר מחמש דקות. הודות למזג האוויר ולמשאית ההיא, הכל הלך חלק. עם זאת, לא חשבתי שנעזוב כל כך בקלות, וצדקתי.
  
  
  המשאית בדיוק עברה את הפנייה הרחבה הראשונה מחוץ לרמה, כששמעתי יללת צפירה, על רקע מחיאת הרעם ושאגת המבול.
  
  
  הגשם הפך לנחל מסנוור, רצוף הבזקי ברק מסנוורים. לאלו שהיו בג'יפ הצרפתי הרודף היה היתרון להיות בחסות. היה לי היתרון בהפתעה.
  
  
  הנהג שלנו היה בהילוך נמוך, נע לאט במורד הגבעה, וג'יפ הפנהרד עצר במהירות. חיכיתי עד שהוא עמד להסתובב כדי להקדים אותנו לפני שגרמתי לשני פרצי אש לפגוע בגלגלים הקדמיים שלו. נכנסתי לבוץ.
  
  
  הבחנתי בטשטוש על פניו של הנהג, מנסה נואשות לתקן
  
  
  החלקה מסתובבת של מכונית. לאחר מכן הוא ברח מהכביש ונפל לתוך תעלה מלאה בגשם. באור הבוהק של הברק ראיתי עוד שני אנשים שנראו כמו ג'יפים שעפים לעברנו. המנהיג התקין מקלע 50 קליבר.
  
  
  המקלע נפתח באותו זמן כמוני. הדלת האחורית צלצלה והסלעים סביבי ריקושטו ושרו. המטרה שלי הייתה יותר ישירה. המקלע נעצר, אבל מבעד למסך הגשם ראיתי אדם שני קם לקחת את האקדח. הלכתי אחרי הנהג, ורובה הסער הקלצ'ניקוב התרוקן. לא היו לי מחסניות רזרביות.
  
  
  היורה השני הושיט את ידו אל הצמיגים ונתן לי הזדמנות לזרוק את הסלע מעל דלת תא המטען. זו הייתה חיה גדולה, ואלמלא הייתה ממוקמת כך שאוכל להשתמש בה עם רובה, לעולם לא הייתי מרים אותה.
  
  
  הג'יפ היה קרוב מדי והתותחן זרק עופרת על כל הנוף כשהנהג ניסה להתחמק ממה שבטח ראה. המטרה שלו לא הייתה טובה מזו של אדם עם אקדח. הוא פגע בסלע והפאנהרד ממש התפצל לשניים, והעיף את הרוכבים החוצה כמו בובות סמרטוטים.
  
  
  גם אנחנו לא היינו בכושר כל כך טוב. עם כל הירי שלו התותחן הצליח לפגוע במשהו, וכשראיתי אותו עף, הרגשתי את החלק האחורי של המשאית מתחיל להתנדנד. גם הנהג חש בכך ונלחם בהחלקה. ידעתי שאם אפול מהמשא, לא אצטרך להיקבר. איבדתי את שיווי המשקל אבל קפצתי מעבר לקצה דלת תא המטען. תפסתי בו כשהחלק האחורי של המשאית התהפך וירד הצידה בכביש. לא משנה כמה לאט נסענו, משקל העומס נתן לתנועה אינרציה. יכולה להיות רק תוצאה אחת.
  
  
  הייתה לי רגל אחת מעל הסיפון כשהיא התחילה להתהפך. ההטיה נתנה לי את המינוף שהייתי צריך כדי להתנתק. נכנסתי לקפיצה לאחור ונחתתי בעפר של כתף רכה. אפילו כשפגעתי ראיתי את הטנדר מתהפך. הצליל שהוא השמיע היה שווה למשקל. העומס, שנחלש בירידה, קרס במפולת שלגים. כל מה שהיה חשוב זה תא הנהג של המשאית. הוא שוחרר מהמטען. אללה או הנהג מנעו ממנו לצאת משליטה. הוא עצר בצד הנגדי של הכביש בתעלת ניקוז, מים מהנחל זורמים אל צמיגיו הקדמיים.
  
  
  יצאתי מהבוץ ורצתי לעברו. בזווית העין ראיתי ג'יפ שלישי מתמרן באיטיות דרך הריסות התאום שלו. הגעתי לבקתה ופתחתי את הדלת. שלושתם הביטו בי במבט ריק. לא היה זמן לדבר. תפסתי את ה-AK בחיקו של הנס.
  
  
  "שלום!" זה כל מה שהוא קיבל, והבנתי שכשהסתובבתי למקום מסתור מהיר, הוא לא זיהה אותי.
  
  
  ראות חמישים רגל? השעה הייתה לא יותר מעשרים. הגשם היה בעל ברית שלי. הפנהרד האחרון עבר בו בזהירות. מי שהיה שם ראה את השמדת הג'יפ השני ואת התרסקות המשאית - לפחות עד כדי כך שהם יכלו לראות משהו בפירוט. הם לא ראו אותי שוכב בשלולית ליד התעלה. הם זחלו על פני. קמתי ועקבתי אחר עקבות הג'יפ בצד העיוור. הוא עצר לא רחוק מהתא.
  
  
  היו רק שניים מהם. הם יצאו עם א"ק מוכנים. חיכיתי עד שהם היו בין המונית לג'יפ לפני שצעקתי עליהם.
  
  
  "תזרוק את הנשק שלך! תזוז ואתה מת!" הבזק של ברק האיר לנו טבע דומם מוצף. חיכיתי עד שהרעם יירגע כדי לספר להם יותר. "זרוק את הנשק שלך לפניך!"
  
  
  זה משמאל עשה את זה במהירות, בתקווה להסתובב ולהצמיד אותי. במקום זאת, הצמדתי אותו והוא סיים על גבי הנשק שלו. האיש מימין עשה מה שנאמר לו.
  
  
  "חצו את הכביש והמשיכו ללכת עד שתגיעו לעמק." הזמנתי.
  
  
  הוא לא רצה לעשות את זה. "אבל אני ייסחף למים!"
  
  
  "תבחר. מָהִיר!"
  
  
  הוא הלך. ידעתי שהוא לא יגיע רחוק, אבל הוא יגיע רחוק מספיק. התבוננתי בו עד שנעלם בגשם. ואז נכנסתי חזרה למונית.
  
  
  המים בתעלה עלו, וכוחם הרעיד את הקשת. פתחתי את הדלת ואמרתי, "קדימה, צא משם לפני שאתה חוצה את מפלי הניאגרה."
  
  
  "המשאית שלי! והמשאית שלי! הנהג יילל.
  
  
  "תגיד למיטיב שלך, חסן אבו אוסמן, לקנות לך אחד חדש. קדימה, שניכם," אמרתי באנגלית, "אנחנו לא רוצים לפספס את הטיסה שלנו."
  
  
  עד שירדנו מההר, הסופה הקשה ביותר חלפה. פאנהרד נתן לנו כיסוי רשמי עד שעצרנו במחסום. היה לנו מזל כי הגשם דחף את כולם פנימה. דאגתי להצפה בכביש, אבל הוא נבנה מתוך מחשבה על זה. ואדיות הניקוז משני הצדדים היו רחבות ומחוספסות.
  
  
  גם אריקה וגם אביה שתקו עליי. הלם מושהה עם הלם אחד על השני. אם אתה לא מאומן לעשות זאת, זה יכול להפוך אותך לדלעת.
  
  
  "זה היה יום עמוס," אמרתי. "עשית מצוין - יש רק עוד נהר אחד לחצות."
  
  
  "איך נוציא את המטוס הזה מכאן?" בגלביה שלו, הנס נראה כמו משהו מבו צ'סט, והיה לי כל המשיכה של ערימת כביסה רטובה.
  
  
  "לא צריך להיות לנו יותר מדי צרות," אמרתי, לא רוצה שהם יחזרו להילחץ. "הטייסים נלכדו. (לא הוספתי את זה, וכנראה שנוריתי). המכונית הזו היא מכונית חברה". טפחתי על ההגה. "זה לא ייראה חשוד כשאני אגיע לשדה ואחנה ליד המטוס. אתה נכנס לתא הטייס ומתחיל לנסוע. אריקה, תעלה על הסיפון ותרגע. אני אשלוף את הפקק ואדאג לכל השאר. ."
  
  
  "קיבלת בשביל מה באת לכאן?" היא אמרה את זה בשקט, והביטה ישר קדימה.
  
  
  התשובה הישירה הייתה לא. הכל היה מרדף נייר. רק עובדה מוחשית אחת עלתה מכאן. דוזה. כסוכן כפול או משולש, העניין שלו בידע האפשרי של הנס גייר על האסון היה ברור מדי. כן, תביא אותו לחקירה. תירה בו, כן. אבל לבחון אותו כמו שהוא אמר שיעשה זה משהו אחר לגמרי.
  
  
  "הנס," אמרתי, "מה איתך, קיבלת את מה שבאת בשביל?"
  
  
  הוא התיישב זקוף וחזר לחיים. "אלוהים, כן! שכחתי! צדקתי, מצאתי! אני…"
  
  
  "בסדר, בסדר," צחקתי. "ספר לי על זה כשנצא מהגן הזה."
  
  
  "אבל תמיד צדקתי! ידעתי היטב איך הם עושים את זה!"
  
  
  "בסדר גמור. שדה התעופה לפנים. עכשיו שימו לב. אלא אם כן אגיד לך אחרת, גם אם נעצור, התוכנית נשארת בתוקף. עלו על הסיפון והפעילו את המנועים. אתה חושב שאתה יכול לעשות את זה?"
  
  
  "כן כמובן".
  
  
  "עוד שאלה אחת, האם אוסמן יכול להכניס משהו כדי להפיל אותנו?"
  
  
  "לא, אין כאן לוחמים. הכי טוב שיש להם זה אבטחה חלשה".
  
  
  "אם דברים נהיים גרועים, אל תתחיל לקום עד שאעשה זאת."
  
  
  פתחתי את החלון. הגשם ירד, אבל זה עדיין היה משהו חזק יותר ממטר אחר הצהריים. "מי מכם נולד בסימן המים?" אמרתי. "אני חושב שהיא בצד שלנו."
  
  
  "גם אני חושבת כך," אמרה אריקה. "מי אתה?"
  
  
  "עַקרָב."
  
  
  "לא עידן הדלי." היא חייכה חיוך קלוש.
  
  
  "החיוך שלך הוא הסימן הטוב מכולם... אוקיי, בוא נלך."
  
  
  נסענו במעגל, הצמיגים רוססו במים, שרושים על האספלט. לא היה אף אחד מחוץ לטרמינל. נסעתי בשביל המוביל אל השער. מעבר לזה הייתה שרשרת של חוליות. הקליק שלו נעלם במחיאת רעם.
  
  
  מגדל שדה התעופה התנשא מעל הטרמינל. המשואה המסתובבת שלו הייתה בפעולה. יש כנראה כמה מפעילים בתפקיד. הסתובבתי לרמפה ונסעתי באיטיות על פני חזית הבניין, מחבקת את המדף שלו כדי לא להיראות מלמעלה.
  
  
  חלונות הזכוכית של הטרמינל היו מכוסים בזכוכית גשם, אבל יכולתי לראות תנועה מאחוריהם. "המקום מלא בחיילים!" הנס התנשם.
  
  
  "אין בעיה, הם מתרחקים מהלחות. זכור, אנחנו נראים כאילו אנחנו בצד שלהם".
  
  
  הלכתי לקצה הבניין ועשיתי סיבוב. בגלל הגשם המטוס לא היה בשמירה, וזו הייתה הפוגה נוספת עבורנו. הוא עמד לבדו והמתין.
  
  
  "הנס, אם הירי מתחיל, הפעל את המנועים וצא מפה. אחרת, חכה עד שאצטרף אליך לתא הטייס."
  
  
  "תן לי את האקדח מהג'יפ," אמרה אריקה, "אני יכולה לעזור לך."
  
  
  "אתה יכול לעזור לי בבקתה," אמר הנס.
  
  
  "דלת התא סגורה, אז היא נעולה?"
  
  
  "לא, אין מנעול חיצוני." הנס נאנח.
  
  
  קפצתי מהצד של הבניין ועליתי במקביל לגוף המטוס, אבל מספיק רחוק כדי שהזנב יוכל לגלוש על פני הג'יפ.
  
  
  "בסדר, חברים," חייכתי אליהם. "בוא נחזור ללמנה. הנס, פתח את הדלת וכנס. קח את הזמן שלך, תתנהג בטבעיות. אני אגיד לך מתי, אריקה." נתתי למנוע לסרוק.
  
  
  לרגע, כשהתבוננתי בהנס, חשבתי שהוא טועה כשאמר שדלת התא לא נעולה. הוא לא הצליח לפתוח אותו. אריקה שאבה נשימה. ואז, מתפתל ומשך, הוא שלף אותו החוצה. ברגע שנכנס, הוא סובב את הדלת ונתן אגודל למעלה.
  
  
  "בסדר, אריקה, תלכי כאילו זה היה טיול אחר הצהריים בגשם."
  
  
  כשהיא עלתה על הסיפון, חיכיתי, צופה בתגובת הטרמינל. אם זה יהפוך לקרב יריות, הייתי משתמש בג'יפ כדי להוביל את המרדף. השמיים התבהרו מעל ההרים מצפון וממערב, והגשם הפך לטפטוף.
  
  
  
  הבנים ייצאו בקרוב לשאוף אוויר.
  
  
  לכל מטוס יש מנעולים חיצוניים למשטחי הבקרה כך שברוחות כמו זו שהיו לנו זה עתה, האזעקה, המעלית והזנב לא יורדות וגורמות למטוס להתהפך. הם נקראים סיכות, שלוש על הזנב ואחת בכל כנף. בדיוק שחררתי את הראשון על הזנב שלי כשהחברה הגיעה.
  
  
  היו שלושה מהם, והיו להם AKs מוכנים.
  
  
  "אחים," צעקתי ונופפתי בידי, "אתם יכולים לעזור?"
  
  
  "אנחנו לא יכולים לעוף," ענה אחד מהם, ו... אחרים צחקו.
  
  
  "לא, אבל אתה יכול לעזור למי שצריך. הקולונל ממהר".
  
  
  כשהם חלפו, הורדתי את האצבעות מקצה הזנב. "הכנף שם," הרמתי את המנעול, "פשוט תזיז אותה."
  
  
  כשהם התאספו לזה, עברתי לאגף השני והרמתי את האזעקה. כשהסתובבתי סביב הזנב היה להם מנעול ביד. "אללה יפאר אותך," אמרתי וקיבלתי את זה.
  
  
  "אם היית טס לתוך הסערה ההיא, היית צריך יותר משבחים לאללה", אמר הגדול שבהם והביט במצבי הרטוב.
  
  
  "עפתי בו, אבל בלי כנפיים." הוצאתי קצת מים מהשרוול וכולנו צחקנו כשהסתובבתי מהם והלכתי לכיוון הג'יפ. הורדתי את העומס על הגב. הייתה לי אחת מלולאות הכתף של AK. עשיתי את אותו הדבר עם התאום שלו, ונשאתי את השלישי בידי. הצעד האחרון שלי בג'יפ היה לנתק את הסוויץ' ולהכניס את המפתח לכיס.
  
  
  השלישייה עדיין הייתה באגף, התבוננה בהתקרבות שלי בסקרנות, אבל לא לגמרי חשדנית.
  
  
  "אחים," אמרתי, "האם מישהו מכם יכול לבקש מהמכונאי בהאנגר להביא בקבוק אש כדי שלא נטוס עד שנהיה מוכנים?"
  
  
  הם לא היו בטוחים לגבי המטוסים או בקבוקי התבערה, וכשאחד מהם התחיל לצאת, כולם החליטו לעזוב.
  
  
  "עשרת אלפים תודה!" קראתי, טיפסתי על הסיפון.
  
  
  הנס השיל את חליפותיו הערביות וישב שפוף על מושב הטייס, ועבר בדיקה אחרונה של תא הטייס. אריקה ישבה במושב טייס המשנה, הרימה את ידה כדי להפעיל את מתג ההפעלה.
  
  
  "הכל מוכן?"
  
  
  "כאשר אתה." הוא הנהן.
  
  
  "האם אתה מכוון לתדר המגדל?"
  
  
  "כֵּן."
  
  
  "תן לי את המיקרופון ובואו נסתלק מכאן."
  
  
  הוא החזיר אותו. "תטען," הוא אמר לאריקה, והתא התמלא בבכי הגובר של המפעיל.
  
  
  התמיכה הימנית שלו הסתובבה, והשמאלית החלה להסתובב עוד לפני שהמגדל התעורר לחיים. "NAA-ארבע - אחד - חמש! דווח מיד מי על הסיפון!
  
  
  "מגדל בודאן, זו הטיסה של קולונל דוז." זה עצר אותו לשנייה, וכשחזר, הנס כבר כיוון.
  
  
  "ארבע-אחת-חמש, אין לנו אישור לקולונל דוזה לטוס. מי אתה? מה תוכנית הטיסה שלך?"
  
  
  "מגדל בודן, אני חוזר, אני לא יכול לשמוע אותך."
  
  
  "ארבע-אחת-חמש!" קולו עלה לרשום: "חזור לקו הטיסה ודווח לצוות שדה התעופה!" הנחתי לעוסמאן לא יהיו מפעילי מגדלי פיקוח במנגריה שלו. האדם בפיקוח החליף צד מרצונו או הציל את צווארו. בכל מקרה, הוא לא היה בכושר הכי טוב. הוא התחיל לצרוח. - "תחזור! תחזור!"
  
  
  נסענו במקביל למסלול, בכיוון הרוח. "הנס," אמרתי, כששמעתי את הצפירה מרעישה את המנועים, "אם אתה יכול לגרום לציפור הזו לעוף בכיוון הלא נכון, לא הייתי דואג לחוקי האוויר."
  
  
  הוא פעל על ידי דחיפה של המצערות עד הסוף, רכן קדימה כאילו תנועתו יכולה להרים אותנו מהקרקע. קול במגדל צעק: "אנחנו נירה עליך! אנחנו נירה עליך!
  
  
  התחלתי לתהות אם זה יהיה נחוץ. למצערות לא היה לאן ללכת. המדחפים היו בגובה נמוך, התערובת הייתה במצב חירום, והמנועים פעלו במלוא העוצמה. אבל לא טסנו. עצי הדקל בקצה השדה צמחו לגבהים מדהימים. אריקה רכנה, מניחה את ידה על הילוך. היא הביטה באביה, שנראה קפוא במקומו. עמדתי מאחוריהם, מעמעם את קולו הנואש של מפעיל המגדל, בלי יכולת לשמוע את הירי על שאגת הפראט-וויטני.
  
  
  "להתכונן!" – נבח הנס. הייתי בטוח שלא עזבנו את האדמה, אבל אריקה לא התווכחה, ובזמן שהיא עשתה מהלכים הנס החזיר את העול והתחלנו להיאחז בצמרות העצים. בגלל רעש המנועים שמעתי אותם מגרדים את בטן המטוס.
  
  
  ברגע שהוא באוויר, הוא הזיז את המזלג קדימה, מכוון את המצערת, התמוכות והתערובת. ואז הוא נאנח. "גבר, לעולם אל תבקש ממני לנסות את זה שוב!"
  
  
  אמרתי למיקרופון, "מגדל בודן, זה NAA, ארבע-אחת-חמש. שוב ושוב".
  
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 15
  
  
  
  
  
  
  
  
  בגובה עשרת אלפים רגל ננעלנו בשמיכת ערפל. הזזתי את מושב טייס המשנה לאחור והוצאתי את הסיגריות שלי. "הנה, חבר," אמרתי, "הרווחת את המשכורת שלך."
  
  
  עסוק בהגדרת הטייס האוטומטי, הוא חייך אליי חיוך מטומטם ואמר, "זה היה איזה יום.
  
  
  "הקפה של אריקה אמור לעזור. האם יש מקום אחר לנחות חוץ מלמנה?"
  
  
  "חשבתי על זה". הוא לקח סיגריה ואני החזקתי מצית. "יש רצועה ישנה מזרחית לעיר. הם השתמשו בו לאימון. אולי אני יכול לשים אותנו שם, אבל אז מה?"
  
  
  "כשנתקרב, אני אארגן הובלה."
  
  
  הוא הטה את ראשו לעברי, מצמצם את עיניו. "לעולם לא הייתי מאמין לזה. בכל מקרה, מה אתה מחפש?"
  
  
  "מזמן רצית לספר לי על אסון מנדניקה. עכשיו זה זמן טוב. איך זה קרה?
  
  
  זה הפתיע אותו. "בסדר, עכשיו אני אגיד לך את זה, לאט לאט... בקטע של גלגל האף של ה-DC-6B יש שישה צילינדרים CO-2, שלושה בכל צד, אחד עשר נקודה שש גלונים של חומר בכל אחד. ובכן, אם יש לך שריפה במנוע, מטען או תא מטען, אתה מדליק אותה מהתא וכל השישה יוצאים לעבודה ומכבים את האש. כעת המערכת פועלת באופן אוטומטי. גז דרך צינורות המגיעים מהגלילים, CO-2 בלחץ, מועבר לכל נקודה שצוין על ידי הטייס. האם אתה יודע על CO-2? "
  
  
  "זה חסר ריח. יש להם קשיי נשימה. לא ניתן לאתר את זה בזרם הדם".
  
  
  "ימין. תנשום מספיק, זה יהרוג אותך לעזאזל. עכשיו, אם מישהו היה מוודא שהגז מה-CO-2 האלה יגיע לתא הנוסעים, והצוות לא ידע על כך, הצוות היה נרדם די מהר. אתה יכול לשמוע אותי? "
  
  
  "אני עוצר את נשימתי."
  
  
  "אוקיי, עכשיו זה מצריך פעולה מסוימת כי, כפי שאמרתי, המערכת פועלת אוטומטית, ואם מישהו עושה טעות ומשחרר חלק מה-CO-2 הזה, התא ינותק מהעשן. אוקיי, יש מתג מיקרו של עשרים ושמונה וולט בחלק של גלגל האף. הוא מספק זרם לנורת חיווי בתא הטייס שמראה מתי ההילוך משולב. עכשיו אם הייתי מעביר חוט מהמתג הזה אל הסולנואיד החשמלי בצילינדר מספר אחד בכל גדה, כשהמתג מופעל הוא משחרר CO 2 בשניהם אשר יורה אוטומטית את ארבעת הצילינדרים האחרים. ככה המערכת עובדת, מספר אחד הולך, כולם הולכים. עדיין עוקב אחרי? "
  
  
  "איך לגרום לזה?"
  
  
  "הו, זה היופי בזה. החוט מהסולנואידים מחובר למתג עם שני טרמינלים והדק. כל מכונאי יכול לעשות אחד. אתה מחבר אותו לרפידת הגומי של גלגל האף כך שכאשר הגיר מורם וה גלגל האף נסוג לתוך הבית, הוא נוגע במתג ומניע אותו".
  
  
  "וכשההילוך יורד, הוא יורה."
  
  
  "הבנת! אבל זה לא הכל. כאשר מתג זה מוגדר, יש לנתק את כל החיבורים מתא הטייס למערכת כיבוי האש, למעט החיבור לתא המטען הקדמי".
  
  
  "זה הרבה עבודה?"
  
  
  "לא. עשר דקות עם צבת וסיימת. אדם אחד בגלגל הקדמי יכול לעשות את כל העבודה בפחות מעשרים דקות".
  
  
  "וכשהוא סיים, מה היה לך?"
  
  
  "יש לך דרך חסינת תקלות לסיים את כולם על סיפון הטיסה במהלך הנחיתה. המטוס ממריא, גלגלי הנחיתה נדלקים, גלגל האף מניע את ההדק. המטוס מתכונן לנחיתה, ולא משנה היכן, הילוך מוריד, וכשהגלגל הקדמי יורד, ההדק משתחרר.
  
  
  המטען החשמלי משחרר CO-2 בצילינדר מספר אחד והאחרים נדלקים אוטומטית. זה מכניס בערך שמונה ליטרים של CO-2 במפרץ המטען בחרטום. הוא ממוקם מתחת לתא הטייס. הוא מגיע דרך פתחי אוורור שקוצרו כך שהם לא נסגרים אוטומטית. כמו שאמרת, אתה לא יכול להריח את זה. שלוש דקות אחרי שהשידור נכשל, הצוות מוכן".
  
  
  "נראה שכבר ניסית את זה."
  
  
  הוא ציחקק והנהן. "נכון, ניסינו את זה. רק זה קרה לאחר ההתרסקות. ניסינו להוכיח איך קרתה עוד תאונה, אבל אף אחד לא הקשיב לנו ולא הצלחנו להשיג את ההריסות. הם קברו אותו ולקחו אותו. תחת שמירה. אם הייתי יכול לשים את ידי על..."
  
  
  "האם מערכת כיבוי האש ב-DC-6 מיוחדת עבורו?"
  
  
  "יש אחרים שדי דומים לזה, אבל שני המטוסים היו DC-6B, וכששמעתי מיד את הפרטים, חשבתי שאולי זה חוזר. גם הטיסה הזו הייתה סודית בהחלט אהבתי את המטוס של מנדניק. מזג האוויר היה בהיר, הכל בסדר, והמטוס ביצע גישה רגילה וטס ישר לתוך הקרקע.
  
  
  
  היו שלושה צוותים של חוקרים, והמיטב שהם הצליחו להגיע אליו הוא שאולי הצוות נרדם. הכרנו את הצוות וידענו שהם לא מהסוג שעושה את זה, אז כמה מאיתנו התחלנו לעשות חקירה משלנו וזה מה שהגענו אליו".
  
  
  "מצאת הוכחות לכך שכך התרסק מנדניק?"
  
  
  "לעזאזל כן! היו לי הוכחות מטורפות! דוזה והממזרים האלה לקחו אותו ממני. למערכת ארבעה שסתומי כיוון. לכל אחד מהם יש שסתום סימון, אתה יודע? זה מעכב דברים עד שאתה מוכן לתת ל-CO-2 לזרום. הסר את שסתום הסימון וכל הגז יזרום דרך הקו. מצאתי שסתום מנחה לתא הקדמי. שסתום הסימון נעלם ממנו, אבל לא משלושת האחרים. השסתומים האלה...” הוא שילב את ידיו.
  
  
  נשענתי לאחור, מסתכל על האובך האדמדם. כמובן שזו הייתה שיטת חבלה נאיבית. "כשדושה חקרה אותך, הודית שאתה יודע איך העבודה נעשתה?"
  
  
  "כן בטח. מה עוד יכולתי לעשות? אריקה הייתה..."
  
  
  "אבל זה לא סיפק אותו."
  
  
  "לא. הוא רצה לדעת מי עשה את זה. איך לעזאזל אני אמור לדעת את זה?"
  
  
  "הוא שאל אותך את זה שוב היום כשלקחו אותך?"
  
  
  "לא. לא ראיתי אותו עד שהבריונים שלו לקחו אותי אל ההר".
  
  
  "זו ההתרסקות הראשונה שחקרתם בעבר, האם זה קרה כאן?"
  
  
  "לא." הוא חייך שוב. "אלה היו חדשות יותר גדולות מזה. זה היה כשהייתי בקונגו, לפני שהיא הפכה לזאיר. הייתי בלאופולדוויל ועבדתי עבור טנסאייר. שמו של המטוס הזה היה אלברטינה, ובחור בשם דאג המרשלד היה הנוסע מספר אחת שלה. כמובן, זה היה צריך להיות לפני הזמן שלך. "
  
  
  לא הגבתי. נתתי לו לשוטט הלאה. זו הייתה אשמתי שלא הוצאתי ממנו את המידע מוקדם יותר. הושטתי יד והתחלתי להתאים את סולם התדרים. "סיפרת לדוס על אסון המרסקיולד?"
  
  
  "לא... לא, אני לא חושב".
  
  
  עצמתי את עיניי ונזכרתי: קטנגה, מחוז מתנתק של קונגו. משה תומבה, מנהיגה, נלחם נגד חיילי האו"ם. מחלה בריטית. השלטונות הסובייטים חוששים שהבן שלהם לומומבה הפיל אותם. חרושצ'וב הגיע לפני כן לאו"ם והזהיר את המרשלד שמוטב שיתפטר. המרשלד נסע לקונגו כדי לכבות את השריפה. טס לפגישה סודית עם תשובה בנדולה. כמו מנדניק, שטס לעוסמאן. המטוס מתרסק בזמן הנחיתה. פסק דין - אין פסק דין. סיבת התאונה מעולם לא נמצאה. שגיאת טייס הייתה הטובה ביותר שהם יכלו להמציא... עד שהנס גייר הופיע. שאלה: מה הקשר להיסטוריה העתיקה לפצצה הגרעינית הגנובה? תשובה: עדיין כלום.
  
  
  "האם אנחנו מספיק קרובים כדי ליצור קשר עם החברים שלנו בלמאן?" אמרתי להתאים את האוזניות שלי.
  
  
  "נסה זאת. אבל מה אתה חושב על הסיפור שלי?
  
  
  "אתה יכול למכור את זה במיליון דולר, אבל הייתי מחכה עד שאחזור להובוקן. עכשיו תן לי ETA ואני חושב שעדיף שאתה ואריקה מתכננים לבלות קצת זמן בשגרירות עד שנוכל להעביר אותך לאקלים בריא יותר. ."
  
  
  "כן, אני חושב שהגיע הזמן להמשיך הלאה, אבל לעזאזל, הממזר הזה דוזה נמצא בצד השני."
  
  
  "אל תסמוך על זה. האם למסלול הזה שאנחנו עומדים לנחות עליו יש שם?"
  
  
  "פעם קראו לזה קילו-ארבעים כי זה ארבעים קילומטרים מרופ'ה."
  
  
  "בסדר, ETA."
  
  
  "נגיד 18.30. למי אתה מתכוון להתקשר, שגריר?"
  
  
  "לא, הבוס שלו." הרמתי את המיקרופון. "צ'רלי, צ'רלי, זה פייפר, זה פייפר. חזרתי על השיחה שלוש פעמים לפני שחזרה תגובה סטטית.
  
  
  לטינית חזיר היא שפת ילדים מיושנת שבה שמים את החלק האחרון של המילה לפניה ואז מוסיפים ay, like, ilkay umbay - kill the bum. זה עובד נהדר איפה השימוש בו אינו ידוע. אתה מדבר בגלוי - והמסר שלך קצר. הייתי בטוח שצ'רלי מהשגרירות יוכל לתרגם.
  
  
  נתתי לו פעמיים וקיבלתי את התשובה שרציתי.
  
  
  "אילוקאי אורטיתאי - אחד שמונה עשרה קילוגרמים," אמרתי, "ארבעים, שמונה עשרה ושלושים קילוגרם."
  
  
  התשובה הייתה: "ידינגריי, אויה, אודלי וחמר אוזן - קראו אותך בקול רם וברור".
  
  
  "אתה לא כל כך מפואר?" – חייך הנס. "לא השתמשתי בו מאז שהייתי באיקרסן."
  
  
  "בואי נקווה שגם אף אחד אחר לא יעשה זאת."
  
  
  מה שרציתי לשלוח במקום אות איפה ומתי היה קריאה ל-AX למסור את התיק שלה על אסון המרשלד בספטמבר 1961. זה היה מזמן, אבל ראיתי קובץ על זה פעם וידעתי שהוא ברשימה. תחת גרין קארד מיוחד שפירושו "רצח סביר". אבל אפילו בלטינית חזיר לא יכולתי להסתכן בזה. דוזה רצתה לדעת אם הנס יודע מי פוצץ את המטוס של מנדניק. אם היה קשר בין התאונה הזו לתאונה לפני כמעט חמש עשרה שנה,
  
  
  אז הופעת השם המרשלד על תדר רדיו פתוח בכל צורה שהיא לא יכולה להיות מקרית. לא היה שום דבר עולם שלישי או פשוט אופקים בטכניקה ששימשה להשמדת שני המטוסים. זו הייתה האינדיקציה הראשונה לכך של-NAPR עשוי להיות מישהו עם מומחיות טכנית - כמו מה שהיה מעורב בגניבת Cockeye וה-RPV.
  
  
  "האנס, במהלך קריסת המרסקיולד, היה לך מושג מי עומד מאחורי זה?"
  
  
  "לא. היו הרבה דמויות שרצו להיפטר מדאג הזקן. המטוס היה ללא שמירה במשך זמן רב לפני שהמריא. כל מכונאי..."
  
  
  "כל מכונאי יכול לעשות את זה, אבל מישהו היה צריך להבין את זה קודם. האם אי פעם ראית מישהו בלמאן שאתה מכיר מימי קונגו?"
  
  
  "אם יש, לא ראיתי אותם. כמובן, זה היה מזמן. היי לאן אתה הולך?
  
  
  "שים עוד קצת קפה ותבדוק מה קורה עם אריקה."
  
  
  "אלוהים, אני יכול לשתות משהו! אבל אני אסתפק בקפה".
  
  
  אריקה ישבה על הספה, מכורבלת על שמיכה. התחלתי להתרחק מהמקום בו היא שכבה כאשר זרועה כרכה את רגלי. היא פקחה את עיניה וחייכה. "רציתי שתבוא."
  
  
  "היית צריך ללחוץ על כפתור השיחה."
  
  
  היא זרקה את השמיכה. בחזייה ובתחתוני ביקיני היא הייתה מרפאת את העיניים הכואבות של כל אחד - רק בתור התחלה. "אני רוצה שתעשה לי טובה..."
  
  
  עמדתי והבטתי בה. החיוך נעלם, קולה נשמע בגרונה. "אני לא חושבת שיש לנו הרבה זמן," היא אמרה והניעה את ידה במעלה רגלי.
  
  
  עשיתי טובה לשנינו. אחרי הכל, הזמן היה קצר. חמקתי מהבגדים שלי, והיא חמקה מהקטנה שלבשה. נשכבתי בעדינות עליה על הספה, וברגע אחד הגוף שלנו הפך לאחד כשהתנועעו יחד, לאט בהתחלה, ואז ביתר עיקש, עד ששנינו רעדנו באיחוד, התכופפנו יחד...
  
  
  לאחר שהשכבתי אותה שוב, היא פקחה עין עצלה והניחה את ידה על העורף שלי. "אתה חושב שאי פעם אגלה מי אתה?"
  
  
  "כשתהיה לנו ההזדמנות, אני אגיד לך." אמרתי. "האם תרצה קפה?"
  
  
  "זה יהיה טוב". היא חייכה, חבטה בשפתיה ועצמה את עיניה.
  
  
  הכנתי קפה.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 16
  
  
  
  
  
  
  
  
  כשהתקרבנו לקילו-ארבעים, הנס איבד גובה ושינה מסלול. נכנסנו לגדר החיה, בתקווה לראשי הדיונות, לא רק כדי להימלט משליטת המכ"ם של רופא, אלא גם כדי להסתיר תצפית חזותית אפשרית.
  
  
  הנס היה טוב כמו יונת בית כפי שהיה כמכונאי, כי פתאום עפנו על רצועת בטון מכוסה חול. הבחנתי בפס לאחר שראיתי לנד רובר חונה בקרבת מקום. דגל אמריקאי התנוסס מתושבת המנוע. לידו צפו בנו שני אנשים.
  
  
  התבוננתי בבקר התנועה האווירי רפא, וכשהנס חלף על פניו כדי לבדוק את מצב המסלול, שמעתי קול מוכר. זה היה דוזה, קול בקושי נשמע. הוא זיהה את עצמו ואת מכתבי הקריאה שלו בתור ביץ' טווין. הוא הזהיר את רפא לעקוב אחרינו ולירות בנו אם לא נציית לפקודות לנחות. אם ניקח אותנו בחיים, נעצור עד שהוא יגיע.
  
  
  "יכול להיות שזה קצת גס," אמר הנס. "אולי כדאי לך לחזור ולשבת עם אריקה למקרה שהסדקים האלה יהיו גדולים יותר ממה שהם נראים מכאן."
  
  
  "פשוט הניח את זה, חבר, אני אעבוד על ההילוכים והדשים לפי פקודתך." היה לו מספיק לחשוב בלי שאגיד לו שאנחנו יכולים להיות חברה.
  
  
  הוא הנחה את הציפור הזקנה לעבר רצועת הנחיתה בכוח מספיק כדי שיוכל להמריא שוב במהירות אם מצא את המסלול קרוע מדי או לא מיושר.
  
  
  כשעצרנו מהמורות באמצע המסלול השטוף, אמרתי, "הנס, אתה מקצוען אמיתי. עכשיו כבה את המתגים ובואו נסתלק מכאן."
  
  
  אריקה כבר הייתה ליד דלת התא, ופתחה את הבריח בזמן שצעדתי במעבר. "אל תשאירי שום דבר שהוא שלך, מותק," אמרתי.
  
  
  "לא הבאתי הרבה." היא חייכה אליי. "עכשיו מה?"
  
  
  "עכשיו אנחנו נוסעים, לא טסים."
  
  
  "בכל מקום איתך," היא אמרה, ופתחנו את הדלת.
  
  
  סאטון עמד למטה והביט בנו, ואחריו רב"ט סימס.
  
  
  "שמח שהצלחת לעשות את זה," אמרתי וקפצתי למטה. החזקתי את ידי לאריקה.
  
  
  "כדאי שנתחיל לזוז," הוא אמר והביט בה.
  
  
  האורות נדלקו במהירות כשנכנסנו ללנד רובר, שהיה אחד הדברים הטובים בדמדומים במדבר.
  
  
  "אני חושב שלא שמו לב בך." סאטון פנה אלינו כדי לבחון שוב את אריקה.
  
  
  "זה מיס גוייר ומר גויר," הצגתי את עצמי. "הם יצטרכו להתמקם בשגרירות לעת עתה.
  
  
  
  אולי ירצו לברוח מכאן מהר. אני אסביר מאוחר יותר. מה המצב בלמן? "
  
  
  "בערך כפי שציפינו, היה הרבה רעש בהלוויה, קהל בשגרירות. הכל שקט יותר עכשיו. אני מניח שאתה יודע שעוסמאן לקח את בודן. טסחמד מתכנן להחזיר אותו. נראה שהוא שולט כאן היטב".
  
  
  "האם קורה משהו בחוץ?"
  
  
  הוא הסיט את מבטו מאריקה. "שום דבר לא ידוע," הוא אמר בתקיפות. היה ברור שהמפקדה שלו הודיעה לו, כנראה בגלל הסירחון שעשה על נוכחותי במקום. אבל מה שהוא ידע ומה שהוא חושב, התעניינתי רק ברגע אחד. מי שגנב את הקוקרל והמל"ט טרם הודיע על כך בפומבי.
  
  
  נסענו במה שהיה פעם כביש גישה. בשעת בין ערביים משך רב"ט את רכב השטח במעלה המדרון התלול ואל כביש טוב יותר. שאלתי. - "רב"ט, אתה יכול להקשיב לרופו על הדבר הזה?"
  
  
  "כן אדוני. צפינו בהם,” הוא אמר, וידו נעה אל חוגות הכוונון של המקלט שעל הכן. קול צלצל, דיבר צרפתית ואחר כך חזר על כך בערבית, והזהיר את הלוחמים להסתכל עלינו מדרום ללאמנה.
  
  
  "נראה שהגעת בדיוק בזמן," הניסיון של סאטון להתייבש היה מעט לח.
  
  
  בשגרירות, פולה היא שהובילה את אריקה ואביה למקום שבו היו מים חמים ואוכל. היא גם הודיעה לי שקיבלתי הזמנה מיוחדת לראיין את מאדאם מנדניק בארמון הנשיאות מחר בשעה ארבע אחר הצהריים. התברר ששמע חיפשה פגישת חזרה.
  
  
  ואז נשארתי לבד עם סאטון. "יכולת לספר לי," הוא אמר, ונימת קולו מעידה על כך שהדברים היו שונים אילו הייתי עושה זאת. "כמובן, אני חושב שלמצוא קוקרל בכל מקום במרחק של אלף מייל מכאן זו שטות טהורה."
  
  
  "אז מה הטעם להגיד לך?"
  
  
  "אין שום קשר בין מותו של השגריר פטרסן לבין הגניבה", אמר. "יש לנו משאית והמשטרה מצאה את הנהג. הוא הודה בהכל. זו הייתה תאונה מטופשת".
  
  
  "החיים מלאים בהם, נכון. תודה שאספת אותנו". הסתובבתי והלכתי במעלה המדרגות, בדרך לחדר התקשורת.
  
  
  צ'רלי ניל השאיר אותי לבד בתא אטום לרעש עם הסקרמבלר בזמן שהוא הלך לעשות את החיבור הנכון. הסקרמבלר הוא המצאה נהדרת. זה עובד בצורה אלקטרונית, הופך את המילים שלך למילים לא מובנות ואז יורק אותן בקצה השני, טוב כמו חדש. לסקרמבלר יש חיסרון אחד. אם עוקבים אחריהם על ידי צד שלישי, ניתן לפענח את המילים במעבר באמצעות מכשיר אלקטרוני פשוט עוד יותר. כך, סודות מדינה רבים נודעו לאנשים רבים. אמצעי נגד לכך הוא נוכחות של קוד המשתנה כל הזמן בתוך הסקרמבלר. זה הופך תרגום מבוקר לבלתי אפשרי. לפחות בינתיים.
  
  
  ל-AX היה קוד כזה, ובכך שנתתי לצ'רלי ניל רצף חיוג מיוחד, ידעתי שהוק ואני נדבר בפרטיות, אם כי להרבה זמן, בגלל ההפסקות הארוכות הנדרשות לערבול.
  
  
  לא בזבזתי זמן על ברכות. "אסון המרשלד". אמרתי. "השלכות לגבי מוטיבציה והשתתפות פרטנית."
  
  
  אפילו דרך הסקרמבלר, לקולו של הוק הייתה אותה איכות נהיגה. "הבקשה מאומתת. בינתיים, אין אינדיקציה חיובית ממקורות כלשהם לגבי מקום הימצאו של הציוד החסר. העיתונות הגרמנית דיווחה על שמועות על היעלמות. הבונדסווהר ו-SHAPE הכחישו זאת. הקרמלין מאיים לפרסם מחר הודעה בשעה 1200 GMT אם הבעיה תימשך. החליט."
  
  
  הוא הפסיק לדבר; ואני ישבתי שם, לא אמרתי כלום, מחכה שיענה על שאלותיי. רבות נכתב על גניבת חומרים גרעיניים - הפוטנציאל הגובר שלה. עוד נכתב שאנחנו במערב כל כך התרגלנו לפעולות טרור, עד שהאיום בסחיטה גרעינית פשוט ייראה כשלב הבא בהיקף הולך וגדל של אלימות. לא קניתי את זה.
  
  
  הכרזת הקרמלין תהיה מכה פסיכופוליטית אנושה עבור נאט"ו וארה"ב. זה יגרום לזעם נרחב. והדבר היחיד שהכריע היה השאלה למי יש את הקוקרל ולאן הוא נשלח. התוצאה עלולה להיות עימות גרעיני שיגרום לכל השאר להיראות חסר משמעות.
  
  
  קולו של הוק קטע את מחשבותיי שנגרמו לטרוף. "המסקנה של AX כי אסון המרשלד היה חבלה אפשרית באמצעות גז בלתי ניתן לזיהוי. לא נמצאו ראיות מכניות. החשדות מתמקדים בדר' קורנליוס מרטנס, אזרח בלגי. מרטנס, קצין ק.ג.ב ותיק המתמחה בתחומים טכניים, היה גם קצין ביטחון של האו"ם. מרטנס אינו משמעת.
  
  
  ייתכן שהוא פעל באופן עצמאי בקונגו. לפי הדיווחים הוא נהרג במצרים במהלך מלחמת 67'".
  
  
  כשהוק מסר את הדו"ח, התקוות שלי נפתחה. הוא נסגר שוב. ישבתי בעיניים עצומות: "כמה מדויק הדיווח על מותו?"
  
  
  אני חיכיתי. "ידוע שהוא היה במטה מוכחארת בפורט סעיד. הבניין פוצץ, לא היו ניצולים. מרטנס לא נראה מאז".
  
  
  זה נראה כמו מבוי סתום. היה לי את האס האחרון. "האם ד"ר אוטו ואן דר מיר היה במצרים במהלך מלחמת 67'?"
  
  
  זו הייתה ההמתנה הארוכה ביותר. כשהוק דיבר שוב, אפילו על גבי הסקרמבלר, צבעו של נייר הזכוכית היה בהיר יותר. "חיובי לגבי ואן דר מיר. הוא היה שם ביוני. נמסר כי הוא חולה. אחרי המלחמה אף אחד לא ראה אותו עד שהופיע באלג'יריה בספטמבר".
  
  
  "אני אשמור על קשר," אמרתי.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 17
  
  
  
  
  
  
  
  
  בזמן שהתקלחתי והתגלחתי בדירתו של סאטון, נהג השגרירות החזיר את הפיאט שלי בריא ושלם. הוא קיבל את התשובות הנכונות לכל שאלותיו, אבל לא היה למי לשאול אותן.
  
  
  סאטון באמת רצה לגלות הכל ולהתנקות מחטאי העבר. כל מה שרציתי ממנו זה מפה של העיר. בזמן שלמדתי את זה, הטלפון צלצל. זאת הייתה פאולה. ארוחת הערב תהיה מוכנה אם היינו רעבים. לא רציתי לוותר על התענוג. אמרתי לסאטון להתנצל. ואז עזבתי את המקום. נמאס לי שאנשים עומדים בדרכי, רשמיים או אחרים. כשיש לי עבודה, אני מעדיף לעשות את זה לבד.
  
  
  הווילה של ואן דר מיר הייתה ממוקמת ברחוב פלאגיי, כמה רחובות מהכיכר המרכזית. חניתי שוב מול בניין המשטרה. רציתי לחוות את האווירה של למנה יום אחרי הלוויה גדולה. שקט הייתה המילה הנכונה. הכוחות עזבו. השומרים של המשטרה התרווחו בקשת, עישנו סיגריות ופטפטו. הם רק הציצו בי. נראה שתסחמד היה מודאג רק מהכעס של שמע, ובבודאן - כיבוש עוסמאן. הוא רצה לאלף את הראשון, והוא יכול לתפוס את השני כשהוא יהיה מוכן.
  
  
  חציתי את הפארק בחושך האפלולי, בידיעה שאם התחביב הזה יוביל רק לפולי סויה וכותנה, אצטרך לסמן כישלון להוק ולעזוב. בהחלט היה אפשרי שמרטנס יכול להיות הכפיל של ואן דר מיר. מיסוך וצביעת עור אינה בעיה עבור איש מקצוע. אתה יכול גם לצבור ניסיון בחקלאות. מכיוון שאפריקה והאו"ם היו אזורי הפעולה המשותפים שלהם, ייתכן שמרטנס חיקה את ואן דר מיר, ואם ואן דר מיר היה מת בטעות או בצו במהלך מלחמת ששת הימים, בהנחה שזהותו הייתה הפיכה אמיתית על מרטנס. ' חלק. אף אחד לא יכול היה לחלום על כיסוי טוב יותר.
  
  
  רחוב פלאגי היה בחושך ולא היה אור בשער ואן דר מיר. נאלצתי לטפס שוב על החומה. אבל קודם, כדי להגן על הידיים שלי מזכוכית שבורה, השלכתי את המעיל שלי. עשיתי מלכוד טוב. לאחר שניערתי את זה, בדקתי את וילהלמינה והוגו, שמח שהתאום של פייר גר בבית. ואז קפצתי על השפל שלי.
  
  
  הצד השני של הקיר היה חשוך באותה מידה. לא היה אור בווילה. היה מוקדם ללכת לישון. הרופא לא היה בבית. לא היה אף אחד אחר. המקום היה נעול וסגור כקבר מצרי, החלונות מלמעלה נאטמו וגם אלו שמתחת. המשתיק, החבוי בכיס הפנימי של היד, התאים היטב אל וילהלמינה. ירייה אחת במנעול הדלת האחורית והייתי בפנים.
  
  
  האוויר היה כבד כמו חושך. ככל הנראה איש לא היה בבית במשך זמן מה. הקרן הדקה של הפלאש שלי תפסה רהיטים, שטיחים, שטיחי קיר, חפצים. זה היה חדר מרכזי גדול מנוקד בפופים. צמוד אליו היה חדר אוכל, אחר כך אולם, ומעבר לזה משרד רופא. שם נכנסתי לבוץ.
  
  
  הקירות היו מצופים בספרים, אבל נעצרתי ליד השולחן הענק שבמרכז החדר. הקרן מהפלאש שלי התנגנה במיניאטורות מעיסת נייר. זה לא היה דגם של תחנת ניסוי חקלאית, אלא תערוכה רחבת היקף של חורבות פורטריוס.
  
  
  בחומרי המידע שהוק נתן לי ללמוד, היה אזכור של חורבות. מנדניק סגר אותם לציבור לפני ארבע שנים לאחר תאונה במהלך מופע אור וקול כשעמוד נפל והרג זוג בקהל. בזמן שקראתי את הפסקה הזו, נדהמתי מהמחשבה שהתקרית בקושי נראתה חשובה מספיק כדי לסגור את ההריסות ובכך לנתק את אחת מאטרקציות התיירות הבודדות של לאמנה. עכשיו יכולתי להאשים את עצמי שלא התעכבתי על הרגע הבלתי מובן. לא ידוע כיצד התרחשו מרוצי המרכבות הרומיים בשבת אחר הצהריים לוהטת.
  
  
  לקחתי הזדמנות והדלקתי את המנורה. בזוהר שלו, פורטריוס התפשט במלוא הדרו השחוק שלו. זו הייתה מושבה עירונית גדולה שנוסדה לאחר נפילת קרתגו.
  
  
  בשיאה היו בעיר שלושים אלף רומאים ועבדיהם. כעת מונח הדגם שלו מולי - תצוגה של קירות שבורים, עמודים ורחובות צרים - מקום מלא ברוחות רפאים עתיקות מאוד ואולי נשק גרעיני מודרני אחד ורכב השיגור שלו. איזה מקום אצילי להחביא אותו, לטפס עליו ולהשיק אותו! זה יכול בקלות להיות מוסווה כדי להיראות כמו עוד עמוד או קשת. מצלמות לוויין לא היו מסוגלות לזהות זאת.
  
  
  לא היה שום דבר בחדר, בין הספרים או על השולחן המעוטר בשפע שהצביע על כך שהארכיאולוגיה היא תחביבו של ד"ר ואן דר מיר, לבית מרטנס. על הקיר הייתה מפה טובה שהראתה שפורטריוס שוכן 30 קילומטרים - כ-18 קילומטרים מזרחית ל-Lamana, ושעוד 60 קילומטרים דרומית לפורטריוס שכב פאקאר. אחרי שכל כך הרבה דברים לא התאימו, הכל התאים בצורה מושלמת: צוות הקומנדו שנבחר בידי הדוקטור הגיע ללמנה שניים ושלושה בכל פעם, לכיוון פאקאר ואחר כך לפורטריוס. פעמון אזהרה צלצל בשרשרת המחשבות שלי.
  
  
  כיביתי את המנורה ועמדתי בחושך, מקשיב לטחינה - ארבע רגליים, לא שתי רגליים. אבל מאז שהגעתי למאורה, לא הייתה ריצה. סגרתי את דלת המשרד כשנכנסתי. עמדתי לצדו עם וילהלמינה ביד. מבעד לשני החלונות התריסים בחדר לא ניתן היה לראות שום מאבק. לפני שנכנסתי מאחור, לא הבחנתי בחיווט אזעקה. עם זאת, עם איש מקצוע כמו מרטנס, אני עלול להיתקל במשהו שיכול למנוע את הסכם ורשה.
  
  
  לא היה לי מצב רוח לעמוד ולנשום אבק ואוויר מחומם יתר על המידה, מחכה לתשובה. הלכתי לחלון הקרוב. התריסים היו מגולגלים ממתכת עם רפפות. הם הוצמדו לטבעות משני הצדדים בעזרת תפס פשוט. הכנסתי את הלוגר לכיס ופתחתי אותם. נתתי לבורג להתרומם, לוחץ על הקפיץ שלו כדי למנוע ממנו להסתובב. עם הגב לדלת, ממש לא אהבתי את המצב; הפכתי לצללית המושלמת לתרגול מטרה. הייתה ידית ידית לחלון, וסובבתי אותה כמעט ברגע שהרמתי את התריסים. ואז הכל נגמר.
  
  
  לא הייתי משתמש ב-Killmaster N3 בגלל חוסר הרגישות. הרגישות הנסתרת הזו - החוש החמישי, השישי או השביעי - היא שהחזיקה אותי בחיים. כשרצתי לעבר הקיר, כל החושים שלי הבהבו באדום. הם לא יכלו להציל אותי, אבל האזהרה הייתה ברורה מספיק, וכשפתאום כל המקום נראה כמו אצטדיון קנדי בזמן הבעיטה, ידעתי שהאינסטינקטים שלי במצב טוב, גם אם עתידי היה מוטל בספק.
  
  
  הסתובבתי והתכרבלתי מאחורי הכיסוי היחיד הזמין - עץ דקל מלכותי. על הגב שלי יריתי בשני האורות הקרובים ביותר על הקיר ואז כיביתי את הקרוב ביותר על הגג. הקליעה שלי נראתה כאילו היא חוסמת את האור עם קורי עכביש. היו יותר מדי מהם.
  
  
  קול פרץ מבעד למגפון בצרפתית. "זרוק את האקדח ופנה אל הקיר!"
  
  
  ירי אוטומטי קטע את הפקודה, פיצול גזע של עץ דקל כמה מטרים מעל ראשי. הירי בוצע מקרבות הווילה. אחריו הגיע עוד קו אש מהשיחים בחזית הבית. רוב עץ הדקל ניזוק. השלישי, זה מהחלק האחורי של הבית, ניסה את זה. אם הם יתחילו לירות ככה, הם יהרגו את העץ.
  
  
  הכניסו אותי לקופסה. גם אם הייתי יכול לטפס מעל החומה, מישהו היה מחכה שם. המלכודת הונחה בקפידה. השאלה היחידה הייתה אם הם ידעו לפני או אחרי שנכנסתי לבית שבאתי להתקשר.
  
  
  קיבלתי את תשובתי די מהר. "מסייה קרטר, אתה תמות תוך דקה אם לא תציית!"
  
  
  זה באמת גרם לי לציית. לא בגלל האיום שאמות אם לא, אלא בגלל שמישהו ידע מי אני. והאדם היחיד בכל NAPR שהיה צריך לדעת על זה היה ניק קרטר.
  
  
  בחוסר רצון, זרקתי את וילהלמינה אל האור הקר והלכתי אל הקיר, כמו אדם שהיה בטוח שהוא עומד להתנגש בה.
  
  
  "שים את הידיים שלך על הקיר והתכופף!" הצוות הגיע.
  
  
  חיכיתי הרבה זמן, כנראה בגלל ההשפעה הפסיכולוגית שבטח הייתה לזה עליי, לפני ששמעתי צעדים מתקרבים. ידו של מישהו תפסה את שיערי ומשכה את ראשי. הבטתי במגפי קרב ובשרוול ירוק זית לפני שכיסוי העיניים משך את עיני. ידו של מישהו ליטפה את גופי במיומנות בחיפוש אחר נשק חבוי. הוא לא מצא את הוגו או פייר, אבל איבדתי את ההזדמנות להילחם. הידיים שלי נמשכו לאחור ופרקי היד שלי היו קשורים. ואז, אוחזים ידיים מכל צד, הם דחפו אותי קדימה. נראה היה שהרעיון היה לשים אותי בנתיב של כל דבר שיגרום לי למעוד ולפגוע בשוקיי. מסלולי המכשולים הסתיימו כפי שציפיתי, כשאני יושב במושב האחורי של המכונית כששני האויבים שלי משני הצדדים.
  
  
  ואז הכל נעצר.
  
  
  זרקתי את ראשי לאחור, נושמת את אוויר הלילה.
  
  
  ואז שאלתי. - "כמה קילומטרים לפורטריוס?"
  
  
  "שתוק," אמר אחד השומרים שלי.
  
  
  "מספיק רחוק לטיול בכיוון אחד", הייתה התגובה מהחזית.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 18
  
  
  
  
  
  
  
  
  לא הפריע לי הטיול בכיוון אחד בכלל. החלון היה למטה, רוח נשבה מהים, ואיפשהו שם בחוץ נושאת מטוסים סיירה. כל מה שהייתי צריך לעשות זה להפעיל את כפתור הביות המחובר לרגל הימנית שלי מאחורי הברך ויכולתי להביא שש מאות נחתים במהירות מספקת. אבל בינתיים הייתי מרוצה מהמשחק.
  
  
  מההתחלה היה ברור שהגניבה לא תוכננה בן לילה. יותר כמו ארבע שנות עבודה - מאז שמנדניק סגר את פורטריוס בגלל תקרית שלא הייתה תאונה. ייתכן שמרטנס, שהתחזה לוואן דר מיר, שכנע את מנדניק שהוא רוצה להשתמש בהריסות למטרה אחרת מאשר זו הנוכחית. מאותו רגע, מרטנס עשה את ההכנות שלו מאחורי הכיסוי המשולש של אישיותו, ההריסות ומצבו חסר התקווה.
  
  
  הטבעת שלו כללה סוכנים בקאסטו ובהיידלברג. אחרת, לא תהיה לו דרך לדעת שבעוד שעין התרנגול הוא הנשק הגרעיני הטקטי הקטלני ביותר בארסנל של נאט"ו, הוא גם הפגיע ביותר. לכל שאר הנשק הגרעיני יש מערכת מפתח כפולה המגנה מפני גניבה כזו.
  
  
  ב-1970 ניסו גורמי מורדים בצבא יוון להשתלט על בונקרים ליד סלוניקי שבהם אוחסנו נשק גרעיני טקטי. הם נעצרו על ידי טייסת של לוחמי חיל האוויר היווני. גם אם הם ירכשו נשק גרעיני, הם יהיו חסרי תועלת עבורם ולא יאיימו על איש. לא יהיה להם מפתח שני.
  
  
  עם קוקי זה אחרת. המעגל המשולב והאוויוניקה שלו הם כאלה שכל מי שתופס את הקופסה השחורה שלו ומבין את פעולתה יכול לפוצץ אותה. מסיבה זו, "תרנגול" היה תחת הגנה מיוחדת. זה שמרטנס הצליח להכות את הגארדים הראה עד כמה הוא וחבריו היו זריזים.
  
  
  מנדניק הזקן המסכן למד את האמת המרה או שהתקרר כשהתרנגול הגיע לארץ הולדתו. בייאוש הזהיר את השגריר פטרסן. למרות שלא היו לי את כל הפרטים, ראיתי שדוזה ותסחמד מעורבים בעסקה. תפקידם היה לשמור על החזית ולשמור עליה את תשומת הלב של הציבור. שמע לא היווה איום. היא התאימה באופן אידיאלי ליצור את המיתוס של ההפיכה הנגדית. רק הנס גייר היווה איום, ובזכותו ישבתי בחלק האחורי של המכונית, כבול כמו תרנגולת, בדרכי אל התהילה שהייתה שייכת פעם לרומא.
  
  
  אחרי הכל, עברו יומיים ארוכים. החלטתי שאני צריך לישון קצת. העירו אותי האדמה הלא אחידה והקור של הלילה.
  
  
  המכונית עצרה. הקולות דיברו במהירות, בלחישות. המשכנו הלאה. המכות פסקו והבנתי שאנחנו יורדים. הרוח ורחש הים דעכו. ההד שהטיל הרכב אמר שאנחנו בחדר סגור. שוב עצרנו. הפעם המנוע כבה. הדלתות נפתחו. קולות מאופקים יותר, שניים מדברים גרמנית, אחד אומר: "אל תבזבז את זמנך".
  
  
  השומר מימיני דחף אותי שמאלה. זה שמשמאלי החזיק אותי בצווארון. הצלחתי לשמור על עצמי שלא להיחנק. הגנרטור זמזם. דלת המתכת קרקה. היה לזה צליל של ספינה. הייתה גם הליכה. הרגשתי אוויר קריר מסתובב. עדכונים הותקנו ב-Portarius.
  
  
  נשמעה פקודה מהירה, והתיישבתי. היד על הצווארון שלי נחה על כיסוי העיניים. מצמצתי באור הפתאומי, מנסה למקד את עיני.
  
  
  שלושה מהם ישבו ליד השולחן מולי. הזוג משני הצדדים של הבכור נראה לא מוכר, ובאור העמום הם היו יותר בצל מאשר הממונים עליהם. כמו כן, בצל מאחוריהם היה קטע הזנב הגבוה של ה-DC-7. זה היה האנגר תת קרקעי, ושמחתי שלא יצאתי לצוד את המטוס ברופה. הקירות משני הצדדים היו ממתכת, אבל החופה מלמעלה הייתה הסוואה. אין ספק שיש מאחוריו מסלול מוסווה, אבל תהיתי למה חיישני הלוויין לא קולטים אותו.
  
  
  "זה נראה לך מרשים?" – שאל אדוני.
  
  
  "איך קוראים לזה, הרומאים המנוחים או האחים הברברים?"
  
  
  "אני חייב לומר שציפיתי ממך קודם לכן," הוא התעלם מהערתי.
  
  
  "הגעתי ברגע שיכולתי, אבל אני חושב שתצטרך לדון על העיכוב עם הקולונל."
  
  
  גם הוא התעלם מזה. "אתה יודע שכמעט הפסדת בהימור איתי. אני שונא להפסיד הימורים. נכון, ד"ר שרדר?"
  
  
  משמאלו היה ד"ר שרדר, בעל פנים עגולות וקשות ושיער קצר אפור. "כן," הייתה תשובתו.
  
  
  
  "תגיד לי, איך קוראים לך, ואן דר מיר או מרטנס?"
  
  
  
  "הא!" הוא הטיח את כף ידו על השולחן. "בסדר! אמרתי לך, אמרתי לך!" – אמר בהתרגשות לחבריו. "וזה הימור אחד שאני אנצח, ד"ר וילה. אמרתי שהוא יגלה".
  
  
  ד"ר וילה, בחור רזה יותר עם שפם, ציחקק.
  
  
  "אתה נשמע כמו מהמר," אמרתי.
  
  
  "הו לא, אני אף פעם לא מהמר. אני מהמר רק על דברים מסוימים. בדיוק כמו שאני מהמר עליך, מר קרטר. באמת חשבתי שאתה הולך לאכול כאן ארוחת בוקר."
  
  
  "ובכן, הייתה לך הזדמנות להזמין אותי."
  
  
  "רציתי, אבל אתמול זה היה מוקדם מדי. הרסת לי את היום והיה הרבה מה לעשות".
  
  
  "עדיף להיות יסודי."
  
  
  "בְּדִיוּק!" הוא מצמץ ומשך את אפו. "כמקצוען אחד לשני, אני בטוח שתסכימו שזו התכונה שעושה את ההבדל. אני מכיר את עמיתיי ויכול לסכם את הצלחת הפעילות שלנו - הייעוד שלנו", הושיט את ידו לברכה. "באמצעות יסודיות. נכון, רבותי?"
  
  
  הם מלמלו בתגובה. "כן, יסודיות. האם אתה יודע, מר קרטר, מדוע רוב שוד הבנקים, לא משנה כמה מתוכננים היטב, מסתיימים בכישלון? השוד יכול להתבצע בצורה מושלמת, אבל זה לאחר מעשה - לאחר מעשה!" הוא הרים אצבע, מרצה "במקום שבו דברים מתפרקים. והסיבה היא כמובן אי היסוד בתכנון הכולל - גם לאחר מעשה וגם לפניו". הוא חייך במתיקות. "אתה יודע כמה זמן עשינו את המבצע הזה בשלבי התכנון?"
  
  
  "בערך ארבע שנים, תן או קח כמה חודשים."
  
  
  "גדול! גדול! אתה מבין על מה אני מדבר?" הוא פנה לשותפיו השקטים ואז חזר אליי. "כשהשלב הראשון הושלם, ידענו שאנחנו נמצאים בתקופה הקריטית של שבעים ושתיים שעות. את החומר ששוחרר היה צריך להביא לכאן ללא גילוי. ופעם כאן, היינו צריכים לוודא שהוא לא יתגלה. יסודיות, מר קרטר."
  
  
  "ידעתי שחייב להיות מקום בשבילי איפשהו."
  
  
  "ידענו שבמערב יש ארגון אחד שממנו אנחנו יכולים לצפות לצרות. AX, ומ-AX - ניק קרטר. למה, יש לנו תיק עבה עליך כמו מלחמה ושלום."
  
  
  "אני מקווה שגם זה ייקרא."
  
  
  "הו, עדיף במובנים מסוימים." הוא השתמש באצבעותיו. "ה-BND של מערב גרמניה הוא צחוק. ה-CIA איבד את היכולת המבצעית שלו בגלל החשיפה והניצול של האידיוטים ששלחו לכאן. MI6 עמוס באלסטר ובקפריסין. ה-SID הצרפתי והאיטלקי קשורים לטרוריסטים תוצרת בית וכן הלאה וכן הלאה. רק AX ומ-AX אתה בעצמך הוא איך אנחנו קוראים את זה, ולא היינו צריכים מחשב שיגיד לנו את זה".
  
  
  "אפשר לעמוד ולהודות לך על ההספד?"
  
  
  "זה לא נחוץ. מכיוון שהארגון שלך מתגאה במצוינות שלו, אנחנו, מר קרטר, מתגאים גם בעצמנו. כפי שאמרתי, חיכינו לך."
  
  
  "אם חיכית לי, למה ניסית להרוג אותי ברומא?"
  
  
  מרטנס קימט את מצחו: "זו הייתה טעות ואני מתנצל. מנהל התחנה שלנו ברומא הוזהר לפקוח עליך עין. בשל התלהבותו יתר על המידה, הוא פירש לא נכון את הוראותיו. לא הייתה לו דרך לדעת ששיחקת תפקיד בתוכנית הארגונית שלנו. למרות זאת, מעשיו היו בלתי נסלחים והוא כבר לא איתנו. באתי מלמנה להצטרף אליך בשובך. אז עכשיו אתה מבין."
  
  
  "לא אני לא יודע. אם לדוזה היה דרכו, הייתי חוזר לרומא דרך קהיר".
  
  
  "דוזה היא טיפשה לפעמים. הוא זלזל ביכולות שלך, אבל תאמין לי, לא היית נוסע לקהיר, היית מגיע לכאן. במקום זאת, הלכת לבודאן במרדף אווז פראי".
  
  
  "אתה מתאים לתיאור," אמרתי והסתכלתי כיצד החיוך הקפוא נעלם.
  
  
  "דַי. ובכן, הגיע הזמן להמשיך הלאה". הוא הנהן לשומרים מאחורי.
  
  
  כשהוא המשיך, חשבתי ללחוץ את גב הרגל שלי על הכיסא ולהפעיל את אזעקת הביות. החלטתי לחכות משתי סיבות. הוא ציפה להשתמש בי, מה שאומר שהביצוע לא היה חלק מהתוכנית כרגע, והייתי מוכן לשחק עד שראיתי את "תרנגול" על בשרי.
  
  
  השומרים משכו אותי על רגליי. מרטנס וחבריו הרופאים היו לבושים אף הם במדי קרב ירוקים ומסודרים. המגפיים שלהם היו מצוחצחים לברק. זה נראה כאילו מרטנס והחברה היו מעורבים ביותר מסתם נשק גרעיני.
  
  
  שרדר עמד בראש ובכתפיים מעל השניים האחרים. צלקות דו-קרב על לחייו, פרצוף פרוסי שטוח - הפחיתו שלושים שנה ונלכדת על ידי ה-SS בחזית המזרחית, מבנה מחדש, חזרת לרפובליקה הדמוקרטית של מזרח גרמניה להוביל את חוליית הטרור MBS, ולאחר מכן לאפריקה על אותו הדבר, ו כאמור יהיה המאסטר הפטפטן שלי, "וכן הלאה, וכן הלאה".
  
  
  השני, ווילי, הוא מאותו מקום
  
  
  פנים מקומטות, צרות וסגורות עם עיניים שחורות מבריקות. היה לו מראה של אינקוויזיטור מושרש, הטיפוס שישרוף את עצמו כדי לשרוף אותך.
  
  
  "פרקי הידיים שלי," אמרתי, "עדיף שהם ישחררו אותם."
  
  
  "אני מצטער על זה, מר קרטר," מרטנס נשמע עצוב, "אבל כמו שאמרתי, אנחנו מתכננים בקפידה, ואנחנו מתכננים לשמור עליך בטוח ככל האפשר. אנחנו לא מזלזלים ביכולות שלך".
  
  
  הוא סימן כשאחד השומרים התרחק ממני לעבר דלת המתכת וסובב את הידית העגולה שלה. הדלת נפתחה בתנופה וראיתי חלל שעשה רושם של מגרש כדורגל עם אצטדיון. הצופים השתוקקו למשהו דק יותר מעור חזיר. זה היה הקולוסיאום של העיר. הגענו אל מה שהיה פעם הצינוקים והכלובים מתחת לרצפת האמפיתיאטרון. כל מה שנותר מהבנייה העתיקה הוא רצפת האבן והקירות מסביב.
  
  
  היה ירח, ובאורו יכולתי לראות את רשת ההסוואה של הרשת מעליה, ומעליה את ההריסות העגולות של הקולוסיאום עצמו. במרכז אזור הצינוק שפונה היה ה"קוקרל" החסר. הוא הותקן על מזל"ט. שניהם ישבו על רמפת השיגור, שהיתה נוטה בזווית נמוכה מאוד.
  
  
  פנינו לכיוון רמפת ההתחלה. זה היה המפלט המושלם. לא הלוויין ולא המצלמות של ה-SR-71 בחלל לעולם לא יזהו אותו - לפחות לא עד שישוגר. זה היה, כמובן, אירוני - כאן, בחורבות, היה המכשיר המושלם ליצירת חורבות.
  
  
  "ובכן, מר קרטר, מה אתה חושב?" – אמר מרטנס.
  
  
  "אני מבולבל."
  
  
  הוא עצר. "אה, איך זה?"
  
  
  "דיברת על יסודיות. אפילו בחושך אני יכול לראות את זה מסביבי, אפילו לצלפים שהצבת שם. זה לא הגיוני".
  
  
  "האם זה נכון? אתה שומע מה הוא אומר לחבריו? מה לא הגיוני?
  
  
  "מה שאמרת על אנשים שמתכננים מעשי שוד ואז לא מצליחים להימלט, הייתי אומר שעשית את אותה טעות."
  
  
  "אתה מוכן? הורסט, חוסה, איפה טעינו?"
  
  
  "הטעות הראשונה", אמר שרדר בגרמנית, "הייתה להביא אותו לכאן".
  
  
  "הו, אל תתחיל את זה שוב," התפרצה וילה, "רק בגלל שאתה טיפש מכדי להבין..."
  
  
  "כן! אני מבין מספיק טוב. אם זה לא היה הצוות שלי, הרקטה הזו לא הייתה יושבת שם. אם…"
  
  
  "הקומנדו שלך! זה מה שתכננתי כדי ש..."
  
  
  "רבותי! רבותי! קולו של מרטנס הטביע את המריבות. "מה שלפנינו הוא תוצאה של המאמצים המשותפים שלנו. אין צורך להתווכח ואין זמן. אבל האורח שלנו אומר שעשינו טעות, ואני, למשל, רוצה לדעת איפה טעינו. ספר לנו, מר קרטר."
  
  
  למרות שלא יכולתי לעשות את זה באותו רגע, הייתי מוכן ללחוץ על כפתור הביות בגב הרגל שלי. מצאתי את מה שנשלחתי למצוא, אבל כל מה שיכולתי לעשות בשלב זה היה לחפש מוצא. "כל עוד אתה לא מעיף את הציפור הזאת," אמרתי, "היא מוסתרת היטב. ברגע שתעשה זאת, NAJ או הצי השישי ירו בו. אתה תהיה בתיק לפני שתגיע ליעד שלך. "
  
  
  "זה אף פעם לא טוב, נכון? אוי לא. בסדר, תסתכל היטב, מר קרטר. רציתי שתראה מה תעזור להשיק. בינתיים יש עוד הרבה מה לעשות".
  
  
  הם החזירו אותי פנימה, לא למתחם DC-7, אלא לחדר בצד הנגדי של מנחת השיגור. הייתי בכמה מרכזי בקרת משימה. ראיתי את הקונסולות האלקטרוניות ומערכות המיקוד שלהן, טלמטריית המעקב שלהן. לא ראיתי משהו מתוחכם יותר ממה שמרטנס והקבוצה חיברו במעיים של פורטריוס.
  
  
  בחדר היו חצי תריסר טכנאים, כולם לבושים באותם מדים חכמים כמו הממונים עליהם. השניים ישבו ליד מודול הבקרה ועברו על רשימת בדיקה. כשנכנסנו כולם שמו לב, ושרדר הרגיע אותם.
  
  
  "רציתי שגם אתה תראה את זה." מרטנס קרן. "עכשיו היינו צריכים להתאים את הפקדים שלנו לקופסה השחורה של עין התרנגול. משימה לא קלה, ידידי, אבל בזכות הכישרון שהרכבנו כאן, אנחנו מתקרבים לספירה לאחור”.
  
  
  "אנדרה, אני יכול להפריע לרגע. אני חושב שהאורח שלנו יכול להשתמש בתדרוך קצר. אפשר בבקשה להסתכל על המטרה?"
  
  
  לאנדרה היו עיניים חסרות צבע ואצבעות גמישות ארוכות. אחד מהם לחץ על שני כפתורים בפאנל משמאלו. מסך סריקה נעילה ERX Mark 7 כיסה את הקיר. הוא הראה את הנוף של הים השחור בבהירות יוצאת דופן. הצומת בו היה חצי האי קרים בצורת יהלום. קו הרכבת מדנייפרופטרובסק היה חוט שעובר דרך עין דז'נקוי לסבסטופול.
  
  
  סבסטופול היא יותר מהמפקדה של צי הים השחור הסובייטי, היא נמצאת על הגבול הימי הדרומי של ברית המועצות, כמו מורמנסק מצפון.
  
  
  לאדמירל אגורוב יש אולי מאה ספינות יותר בצי הצפוני שלו מאשר לאדמירל סיסוייב בפיקודו שלו על הים השחור, שאותו הוא מספק לים התיכון, אבל עם שש סיירות טילים מסוג קרסט, 50 משחתות קשין וכמעט באותה מידה צוללות מסוג Y, זה יצליח לא להסס.
  
  
  הסורק העיף מבט מקרוב על סבסטופול. אני לא צריך את זה. הייתי שם. זה בהחלט היה יעד למישהו עם שאיפות גרעיניות.
  
  
  "אתה מזהה את זה?" מרטנס נחר.
  
  
  "אל תברר. מישהו אמר לי שהרדאר שלו בלתי חדיר".
  
  
  "מישהו אמר לך לא נכון. נכון, אנדרה?"
  
  
  "כן אדוני."
  
  
  "אנדרה, תראה לאורח שלנו את המסלול המיועד."
  
  
  אנדרה לחץ על עוד כמה כפתורים והסתכלנו על כל אזור הים התיכון מלמנה למזרח, כולל איטליה, יוון, טורקיה והים השחור. הקו הירוק נמתח כמעט ישר לים היוני בין קיתרה לאנטיקיתרה, בין הפלופונסוס לכרתים. שם עבר הקו דרך האיים הקיקלאדים בים האגאי. היא עברה מצפון ללמנוס ומזרחה לסמוטראקה. היא עוקפת את המעבר הצר דרך הדרדנלים וחלפה יבשתית מדרום לאלכסנדרופאליס, חצתה את הטריטוריה הטורקית, לכיוון צפון להיאבולו, כשהיא הגיחה לים השחור ליד דגלארי. משם היא נסעה ישר לסבסטופול.
  
  
  "מאוד ישיר ולעניין," אמר מרטנס. "הו, אני יודע מה אתה חושב. המכ"ם יקלוט את מה שמצלמות הלוויין לא יכלו לזהות. ה-RPV לא זז כל כך מהר וזה יהפוך את כל העניין לבזבוז זמן. נכון? "
  
  
  "יש לך רשות," אמרתי ורציתי הכל.
  
  
  "כמובן, המכ"ם היה קולט את המאמצים הקטנים שלנו... אם היה לו מה לקלוט. גובה, מר קרטר, גובה. כפי שראית, הרקטה שלנו תנוע מעל המים במרחק קצר ממנו. תכנתנו אותו לגובה קבוע של שלושים רגל. כשהוא חוצה את הקרקע, הוא יעקוב אחר קווי המתאר של הקרקע, עצים, נקיקים, מה שלא יהיה, וגובהו לא ישתנה. וכפי שאתה יודע היטב, המכ"ם לא יסרוק אותו במסלול נמוך כל כך".
  
  
  ראיתי את סבסטופול עם שפך הנהר הצר שלו, הסלעים שמסביב, חתוכים על ידי גלאי מאווררים. הקללה הייתה שלכל רקטה חייבת להיות זווית במסלול שלה. ה"קוקרל" שהותקן על המל"ט לא היה צריך את זה. זו הייתה מטרת הגניבה שלו. הוא יכול היה להיכנס כמעט לנקודת האפס, ממש כמו חץ.
  
  
  "האם עניתי לך על כל השאלות?" הוא שוב קרם.
  
  
  "כולם מלבד אחד. למה כולכם כל כך להוטים להתחיל במלחמת העולם השלישית?
  
  
  "בגלל זה אתה כאן, מר קרטר, כדי למנוע זאת! חשבו על הקורבנות שתקריבו למען האנושות. בחייך, יש לי עוד משהו שאני רוצה להראות לך לפני שהתוכנית מתחילה. תודה לך, אנדרה. "
  
  
  גם בחדר הבקרה היו דלתות נעולות. הוא נבנה מתוך מחשבה על הגנה מפני פיצוץ. לא יהיה צורך לשגר מל"ט עם מטען JP-4. ייתכן שמרטן תכנן במקור לשגר טיל בליסטי בין יבשתי.
  
  
  הם הובילו אותי מבקרת המשימה במסדרון אבן לא מואר באמצעות פנסים. טיפסנו במדרגות העתיקות ומצאנו את עצמנו בין ההריסות. שם הפך הירח למדריך שלנו. הלכנו לאורך מה שהיה כנראה הרחוב הראשי עד שהגענו למתחם חד-קומתי של בנייה מודרנית. תוך כדי הליכה הבחנתי בשומרים עומדים בגובה.
  
  
  "טוב," אמר מרטנס, "אני בטוח שתסלחו את ד"ר שרדר וד"ר וילה. אתה תראה אותם מאוחר יותר, אבל כרגע יש להם מה לעשות, וגם לנו".
  
  
  לא יכולתי לחכות לשבת מסיבה אחת. כשגב הכיסא שלי לחוץ על רגלי, יכולתי להגדיל את אוכלוסיית פורטריוס בשש מאות איש. בדרך כלל אני עושה את העבודה שלי ואין חיזוק. אבל זה היה יוצא דופן, והוק נתן לי פקודה. הבעיה הייתה שלא יכולתי לשבת.
  
  
  לא דלקו אורות בתוך המתחם, סימן נוסף לתכנון. מצלמות השביל של סאמוס שלנו חזקות מספיק כדי לאסוף פרעוש על כדור גולף ממרחק של כמה מאות קילומטרים. במצב רגיל, הלוויין קלט אורות בחורבות. במצב לא סטנדרטי זה, מתורגמן הצילום ישים לב ויעביר מידע.
  
  
  מרטנס הלך במסדרון אל משרדו. היה שולחן וכמה כיסאות, אבל החדר כולו היה בלגן מבולגן של חלקים וחלקים של ציוד אלקטרוני.
  
  
  "אני חייב להתנצל על הבלגן", אמר.
  
  
  "בטח היית זהיר יותר מזה עם המרשלד." – אמרתי, מחפשת כיסא ריק, אבל לא רואה אותו.
  
  
  הוא הסתכל עליי לשנייה ואז ציחקק. הוא ישב ליד שולחנו והתעסק בניירותיו.
  
  
  "כמה מכם בעניין הזה?" – שאלתי, מתקרב לשולחן, עומד לשבת עליו. "או שזה סוד מדינה?"
  
  
  
  "אין שום דבר סודי ממך, מר קרטר." הוא הרים כמה ניירות. "אני ואתה בדיוק בני חמישים ואחת. כולנו כאן מוכנים להשיק. ברגע שהאבק ישקע, כביכול, נעבור לשלב הבא. עכשיו אני הולך לקרוא לך את השתתפותך בתוכנית. אתה תקבל את זה בקלטת ונראה את זה לידיים טובות לשידור ברחבי העולם. אתה תהיה מפורסם." הוא חייך. ההבעה על פניו הזכירה לי צבוע שמתנתק מטרף של מישהו אחר.
  
  
  "אנשי העולם!" הוא קרא כמו מגיש חדשות מהדרג השלישי: "הארגון האחראי להרס הגרעיני של נמל סבסטופול הרוסי נקרא AXE. AX היא סוכנות ריגול מיוחדת של ממשלת ארה"ב המוקדשת להתנקשות והפלת ממשלות. המנהל ומנהל התפעול שלה הוא דיוויד הוק. גניבת טיל קוקאי ורכב השיגור שלו, כמו גם הנחייתם, בוצעה על ידי הוק. אני, ניק קרטר, עזרתי במשימה. עשיתי את זה כאות מחאה. אני אמות עד שהמילים האלה ישודרו. אני אחראי על הריגת AXE.
  
  
  "התוכנית מאחורי מעשה זה של רצח עם גרעיני היא כפולה. הרס סבסטופול יואשם ברפובליקה העממית של סין. במקרה של מלחמה גרעינית אפשרית ומהפך עולמי שלאחר מכן, הוק, בתמיכת הפנטגון, מתכנן לתפוס את השלטון בארצות הברית אין זמן לתת פרטים. התקווה האחרונה שלי היא שדברי יישמעו בכל מקום.
  
  
  "ובכן," הוא הרים את מבטו, האיש שזה עתה נשא את הנאום המרכזי, "איך זה נשמע?"
  
  
  "שבץ. התחביר גם לא מאוד מדויק".
  
  
  "אהה, אבל תחשוב על ההשפעה."
  
  
  "זה ייראה כמו ביצה שבורה," אמרתי.
  
  
  "יותר כמו ביצים מקושקשות, מר קרטר, או אולי אווז מבושל?"
  
  
  "לא משנה איך תציג את זה, אף אחד לא יקנה את זה."
  
  
  "הא! סבסטופול הרוסה. העולם על סף הרס. רק תחשוב על ההשלכות של הווידוי שלך בארצות הברית. ראשית, זה יגלה שיחידת המודיעין החשאית של ממשלתך אחראית לאימה הזו. הוא יודיע לציבור האמריקאי על סוכנות ריגול שאיש לא ידע עליה. שלישית, בגלל המחסור הגובר בתמיכה ציבורית, זה תקרוס את המערכת שלך! "הוא הטיח את אגרופו על השולחן, ולרגע הבזיק טירוף בעיניו התפוחות.
  
  
  "הו, אני מבטיח לך, מר קרטר, חשבנו על הכל, תכננו את הרגע הזה הרבה זמן. אתה מבין, בארגון הזה כולנו נדרשים לשאוף לאותה מטרה. אתה יכול לנחש מה זה?
  
  
  "היה נוכח בביצוע שלך."
  
  
  הוא חייך בגועל. "למדינה שלך אין את החוזק להוציא להורג מישהו. המטרה שלנו היא להרוס את המערכת הבלתי נסבלת שלך. לזרוע אנרכיה... ואז, עם התמיכה הנכונה, להרים את החלקים ולעצב אותם כמו שצריך". הוא קפץ את אגרופו והאור חזר.
  
  
  "שלום קיסר." פסעתי אחורה והתיישבתי על השולחן, אבל אחד השומרים דחף אותי.
  
  
  הוא התנהג כאילו לא שמע אותי. "מה הנחתים שלך אומרים - כמה אנשים טובים? ובכן, המעטים שלנו טובים יותר מכל אחד אחר. כל אדם הוא איש מקצוע בתחומו, יודע מה לעשות, איך לעשות זאת ולמטרה מסוימת. המטרה שחשובה בסופו של דבר. אני אראה לך למה אני מתכוון."
  
  
  "תגיד לי, האם טשמד הוא אחד מחמישים אנשי המקצוע שלך?"
  
  
  "הגנרל הוא בעל ברית. בתמורה לשיתוף הפעולה שלו נפטרנו ממנדניק. הפרס שלו הוא NAPR, ושלנו הוא לעזוב בשקט בזמן הנכון". בזמן שהוא רותח, הוא הקים מקרן קולנוע והזין לתוכו סרט. הוא הניח אותו על השולחן והוא כיוון אותו אל הקיר.
  
  
  "אין לך מושג כמה זמן חיכיתי לך כאן, מר קרטר. גם אתה מקצוען, אבל גם אם לא היית, אני בטוח שתתהה איך השגנו כל כך הרבה ידע על AX ועל עצמנו, אתה תראה.
  
  
  ראיתי את זה, אבל הייתי צריך להקשיב יותר קודם. "בעולם הטכנולוגיה הרפואית של היום, אין אדם שאי אפשר לגרום לו לעבוד כמו שצריך. עם זאת, אני מיושן בכמה דברים. מחט ההיפרדרמיה פשוטה מדי. אני מעדיף להשתמש באמצעים פיזיים כדי להשיג מטרות פסיכולוגיות".
  
  
  "האם אתה מספק מושבים לסרטים?"
  
  
  "לא במקרה הזה. אני מעדיף שתעמוד. הנוחות שלך אינה באינטרס שלי." הוא עשה תנועה והשומרים סובבו אותי כך שהסתכלתי על הקיר ששימש כמסך.
  
  
  הוא לחץ על המתג. "אני בטוח שאתה מזהה חבר ותיק," זעק המקרן.
  
  
  הוא צדק. הייתי מזהה את ג'ו בנקס אם הוא היה מחופש לגורילה. אני N-3 בהיררכיה. הוא היה N-6 עד שנעלם בטריפולי לפני כארבע שנים. הוק אמר לי שג'ו למד משהו במקרה. התאונה הסתיימה במוות.
  
  
  ערב אחד עזב את המלון בו התגורר עם שקיות פרעושים ונעלם. אין עקבות. ועכשיו ידעתי לאן הרוח לקחה אותו.
  
  
  עד שראיתי את סרטו של מרטן שבו הוא הוצג, היחס שלי אליו היה פשוט קר רוח. אני אהרוג אותו ברגע שאוכל. באמצע הנחתו, השיניים שלי נסגרו כל כך חזק ששרירי הלסת שלי היו מוכנים להתפוצץ. הרגשתי את הזיעה על צווארי, את טעם המרה בגרון ואת האש הלבנה בוערת בכל נקבוביות.
  
  
  מעולם לא ראיתי מישהו נהרג בזמן שצולם בחיים. ראיתי את זה קורה לג'ו בנקס, מוצמד כמו פרפר ללוח. צפיתי במרטנס מכוון שני בריונים, פושט סכינים דוקרים אותו כמו ענבים מדממים. ראיתי את מרטנס מזיל ריר על ייסוריו של ג'ו.
  
  
  הסרט התחיל, אבל עצמתי את עיניי. הייתי צריך לחשוב, ולא יכולתי לעשות את זה בזמן שראיתי את החיים נקרעים ונקרעים מחברי הוותיק. בין אם בעמידה ובין אם בשכיבה, לא יכולתי ללחוץ על כפתור הביות כשידיי קשורות. הניסיון לגרום להוגו לשחרר את פרקי הידיים שלי ייקח יותר מדי זמן וימשוך את תשומת הלב של הצופים שלי. הייתי צריך להרים משהו מוצק.
  
  
  שמעתי את מרטנס ממשיך להשתולל. "אתה יודע, בסופו של דבר הוא הסכים לספר לנו הכל - אם רק נירה בו. אתה שופך מלח על בשר נא, והכאב חזק מאוד".
  
  
  נאנחתי וניסיתי להתנודד לעבר השולחן. לא היו לי שישה סנטימטרים עד שהעוזרים שלי החזירו אותי למקום.
  
  
  "אוי, זה מרגיז, כן." מרטנס נאנח. "וכמובן, עמדנו במילה שלנו. אבל לפני שהחלפנו אותו מהאומללות שלו, הוא סיפר לנו מספיק על AX וניק קרטר שעם הזמן הצלחנו לחבר את מה שהיינו צריכים לדעת. כמובן שזה לא היה המקרה". עד הרבה יותר מאוחר החלטנו לתכנת אותך ואת AX לתוך המבצע שלנו. אז אתה רואה. "הוא כיבה את המכונית והדליק את האור.
  
  
  נתתי להריר לזרום מהפה שלי והתמוטטתי על הרצפה, קיבלתי מכה בכתפי. כשהידיים הונחו עליי, הלכתי במהירות למעלה, תכננתי סיבוב אחורי שינחית אותי על השולחן בו אוכל להניח את רגלי על הקצה.
  
  
  לעולם לא. הם חסמו את כל התנועות, החזיקו אותי בחוזקה. הם היו די נחמדים. האחד היה קוריאני והשני היה היספני. ללא קשר לגיאוגרפיה שלהם, הם למדו את אותו טקסט. -
  
  
  "אלוהים אדירים," צעק מרטנס, "חשבתי שאתה עשוי מחומר חמור יותר. האם אתה חושש שאולי יתייחסו אליך באותו אופן? אל תפחד, לא נזדקק לך במצב כזה לא לבוש. אנחנו רוצים שיהיה לך קול טוב".
  
  
  הוא ניגש לדלת ואני נתתי לשומרים שלי לעשות את העבודה, מעמיד פנים שאני מתעלף ונתתי להם למחצה לגרור אותי איתם.
  
  
  בקצה המסדרון שוב הגענו להריסות ולמדרגות האבן היורדות. מרטנס לחץ על המתג והאור זרם מלמטה, מראה את הדרך המאובקת אל המוות.
  
  
  זה עשה מה שקיוויתי שזה יעשה. הוא הלך ראשון. בעסק שלי אתה לא חווה שום קושי, אתה מבין את זה. מעדתי וכשהרגשתי את האחיזה בי מתעצמת, הרמתי את רגלי, הכנסתי אותן פנימה וזרקתי אותן החוצה. יצרתי קשר עם הגב של מרטן. הוא נפל במורד המדרגות בצעקה. עוצמת המכה שלי הוציאה את השומר שלי מאיזון ולא היינו מאחור בנפילה.
  
  
  ניסיתי להכניס את הראש פנימה, אבל ממילא לא היו ידיים. אף פעם לא הגעתי לתחתית. איפשהו בינו לבין נקודת השיגור, נכנסתי לחלל עמוק, שם היה חשוך, קר וריק.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 19
  
  
  
  
  
  
  
  
  מישהו קרא בשמי, אבל זה לא באמת היה שמי. "אתה טועה," אמרתי, "תצטרך להתחיל הכל מחדש."
  
  
  "נד! נד קול! בבקשה בבקשה!"
  
  
  "אל תפחד. נסה לנשום עמוק". יכולתי לשמוע את הקול שלי, אבל היה הבדל במה שחשבתי ובמה שאמרתי. נלחמתי לתקן את זה על ידי פתיחת עיניי. סגרתי אותם שוב באור הבהיר. "רק קח את הסכין," מלמלתי.
  
  
  "נד! נד, זה אני, פולה מתיוס!
  
  
  בפעם הבאה שניסיתי, הייתי משוכנע שהיא צודקת. היא הסתכלה עליי ומעולם לא נראתה כל כך חמודה. היא לא לבשה דבר מלבד איפור, ובקושי זה. היא הונחה על לוח אבן עתיק - מזבח קורבן. פעם זה היה תא עינויים. התוספת המודרנית היחידה הייתה התאורה הבהירה והתוססת.
  
  
  בכל אור, פאולה הייתה יצור יפהפה. כשזרועותיה משוכות לאחור, שדיה מושכים החוצה, פטמותיה זקורות לא מתשוקה אלא מפחד, כשהקימורים והמפרקים של גופה מודגשים, הבנתי את הכל במהירות.
  
  
  "אוו תודה לאל!" – אמרה כשראתה אותי מסתכל עליה.
  
  
  "כמה זמן אני כאן?" במרכז החדר היה עמוד אבן. הייתי קשור אליו לא רק לאורך הידיים והרגליים, אלא גם סביב החזה.
  
  
  "אני... אני לא יודע. כשהתעוררתי, היית... מכוסה בדם. חשבתי ..."
  
  
  ההודעה נשמעה כמו חתך של סכין עורות. הם התכוונו לעשות לה את אותו הדבר שהם עשו לג'ו בנקס אם לא אשחק בכדור. "איך הם השיגו אותך?"
  
  
  "הייתה שיחה. אמרו שעברת תאונה ו..."
  
  
  "למה סאטון לא בא?"
  
  
  "הוא... הוא נקרא לפגישה בארמון עם הגנרל תסאחמד".
  
  
  הנדתי בראשי כדי לנקות את הטשטוש והצטערתי. "פאולה," התחלתי.
  
  
  "נו, מה יש לנו כאן?" קולונל דוסה נאלץ להתכופף כדי להיכנס. הוא לבש מדים חדשים עם כוכב של גנרל על כתפיו. "הו כמה חמוד". הוא ניגש והביט ארוך וכואב בפולה. הוא הושיט את ידו וליטף את שדיה. שמעתי אותה שואבת את נשימתה.
  
  
  "מעולה, ממש נהדר." הוא העביר את ידיו על רגליה. "גזע אמיתי. אני רוכב גזע גדול". היא ייבבה כשהחליק את כפו בין ירכיה. "זהב טהור," הוא נאנח.
  
  
  "אתה לא מספיק אנושי בשביל לרכוב על עז, והזרעת תזרוק אותך מהדיר," אמרתי, בתקווה למשוך אותו אלי.
  
  
  זה עבד. הוא ניגש אליי בחיוך שמנוני. "אני שמח לראות אותך שוב."
  
  
  בקושי הספקתי להימתח לפני שצד שמאל שלו נחבט בה והימנית שלו בלסת שלי. ירקתי עליו דם והוא התחיל לעבוד עלי.
  
  
  בכלל לא העמדתי פנים שהוא לקח אותי משם. אבל בגלל כאב וחוסר תחושה, המשכתי להתמהמה. זו הייתה דרך קשה לקנות, אבל לא הייתה לי ברירה אחרת.
  
  
  כשהוא עצר, הוא נשם בכבדות. "הרופא אמר שלא אכאיב לך יותר מדי, אבל ננסה שוב כשתרגיש מוכן יותר." הוא הסתובב ממני וחזר לפולה.
  
  
  זה הרגיש כאילו פרקי הידיים שלי היו מרותקים יותר מדי זמן, אבל עדיין יכולתי להזיז את האצבעות. תרגלתי את התרגיל הזה במשך שעות רבות בחדר הכושר AXE עם פיטר אנדרוס. פיטר לא היה הודיני. הוא הרגיש טוב יותר. תפקידו היה להדריך ולהכשיר את סעיף N כיצד לעשות מה שאף אחד אחר לא יכול לעשות, בין אם קשור, אזוק או נזרק לנהר בחבית מלט. האצבעות שלי התחילו להגיע לחצי מהאצבעות של הוגו מתחת לחולצה שלו.
  
  
  ואז נגמר הזמן ומרטנס ווילה נכנסו.
  
  
  "קולונל, תוריד את הידיים מהבחורה הזו!" ראשו של מרטנס היה חבוש, ואפילו כשראשו למטה יכולתי לראות שהוא לא הרבה יותר טוב. הוא צלע אל האור וראה אותי - דם נטף, ברור שקר.
  
  
  "למה לעזאזל!" - הוא שאג. "מה עשית איתו?"
  
  
  הוא תפס אותי בשיער והרים אותי. שמעתי אותו שואב את נשימתו כשהוא ראה אותי. "דוקטור וילה, תביא מים, קח חומר ממריץ! דוזה, אם..."
  
  
  "פשוט הורדתי את זה קצת כדי שהוא ישתף פעולה יותר".
  
  
  "צא מפה! צא, צא!"
  
  
  מרטנס בחן אותי שוב, חש את לבי. לאחר מכן הוא ניגש לפולה, רועד: "אני מקווה שתסלח לו על התנהגותו."
  
  
  "גם אני רוצה לעזוב מכאן, ד"ר ואן דר מיר." קולה של פולה רעד, אבל היא לא הייתה היסטרית.
  
  
  "ואתה, יקירתי... בתנאי שנוכל להבטיח את עזרתו של האדון הזה."
  
  
  הוא היה אדיב, המכשף הזה - דאג לשלומה, התכונן לעור אותה בחיים.
  
  
  צ'ה הזקן חזר והביא דלי מים לראשו הכואב. לא הגבתי. וילה תקפה אותי, הורידה את העפעף, בדקה את הגולגולת שלי. "זה יכול היה לפגוע בו מאוד", אמר. "יש דם באוזן שלו ובחלק האחורי של ראשו היכן שהוא פגע בסלע."
  
  
  "אבל זה לא יכול להיות!" מרטנס למעשה יילל.
  
  
  "או שהוא יכול לבלף."
  
  
  "כן!" עכשיו שניהם עמדו מולי. שמעתי גפרור מודלק.
  
  
  "מה אתה הולך לעשות?"
  
  
  "מִבְחָן."
  
  
  הלהבה שרפה לי את הלחי ופגעה בשערי. נדרשה כל השליטה שנותרה לי כדי להישאר רפוי. אי אפשר היה למדוד את הייסורים. הלהבות אכלו את בשרי. הרחתי ריח של שריפה.
  
  
  "זה מספיק," אמר מרטנס. "הוא ממש מחוסר הכרה. אין לי חשק לשרוף אותו כאן".
  
  
  "אני עדיין לא בטוח. אנחנו יכולים לנסות דרך אחרת, אנחנו יכולים להתחיל איתה".
  
  
  לא ראיתי את שרדר נכנס לחדר. קולו הגרוני פרץ לפתע. "דוקטור, יש לנו חמש עשרה דקות להתחיל את הספירה לאחור. אתה צריך".
  
  
  "ההשקה לא יקרה עד שנשיג את מה שאנחנו רוצים כאן", אמר מרטנס.
  
  
  "אבל התכנות מוגדר, כל הנתונים מוכנסים."
  
  
  "אני יודע אני יודע. תצטרך לחכות עד שאבוא."
  
  
  "זה לא יכול להימשך זמן רב. אין תנאי לעיכוב מעבר לזמן שנקבע לשיגור".
  
  
  "אני אבוא ברגע שאוכל!"
  
  
  "כן! אמרתי שהתוכנית שלך לא תעבוד איתו, והיא לא תעבוד." הוא הלך משם וממלמל.
  
  
  "הוא תחת," נאנח מרטנס, "כל מה שהוא רוצה לעשות זה לפוצץ את סבסטופול."
  
  
  "תנו לסדיסט הזה לתקוף אותה עם סכין ונראה אם זה יעזור לו". וילה עדיין דיברה גרמנית, וקיוויתי שפולה לא קראה את זה.
  
  
  היה מעט כוח ופחות תחושה באצבעותיי, אבל יכולתי לזהות גוש על הידית של הוגו. על ידי סיבוב היד שלי הצלחתי להניח עליה שלוש אצבעות. התחלתי לנסות להכניס אותו לכף היד שלי. הלחץ היה מובנה כדי לשחרר את הרצועה שהחזיקה את הלהב לאמה שלי. אבל זה לא שוחרר עד שווילה חזרה לדוס.
  
  
  "אני לא יודע אם השבתת אותו, קולונל," התפרץ מרטנס. "אם כן, אז תוצא להורג. ד"ר וילה חושב שאולי הוא מבלף. אם כן, אתה חי. אתה כל כך אוהב את הבחורה, אתה יכול להתחיל איתה."
  
  
  "אני לא מבין". קולה של דוזה היה נמוך ורוחב.
  
  
  "זה פשוט לגמרי. יש לך ניסיון. התחל עם הזרוע או החזה שלה או בכל מקום אחר. אבל תתחיל לעבוד עכשיו!"
  
  
  "ווא-מה אתה הולך לעשות!" קולה של פולה היה גבוה, כמעט בשיאו. האצבעות שלי לא היו חזקות מספיק כדי לשחרר את הוגו.
  
  
  "מעולם לא עשיתי את זה עם אישה," קולה של דוזה רעד.
  
  
  "אתה תעשה עכשיו, או שאתה תמות." קולו של מרטנס נשמע כמו חוט משופשף, מוכן להישבר.
  
  
  שמרתי את הראש למטה, האצבעות שלי מתוחות. כל מה ששמעתי היה נשימות כבדות. פולה ייבבה, "בבקשה, לא!" ואז היא התחילה לצרוח.
  
  
  הרצועה התרופפה והיד של הוגו הייתה בכף היד שלי. הזזתי אותו והלהב חתך את החולצה שלי. כעת היה צורך לחבר את הסטילטו לחבלים מבלי להפיל אותו. עממתי את הצרחה של פולה והתרכזתי. הזעתי דם והדם עשה לי את האצבעות דביקות כשסוף סוף הייתי בטוח ששחררתי את הקשרים שלי.
  
  
  התנשפתי. - "רגע! תפסיק!"
  
  
  זה הוביל אותם לברוח.
  
  
  "צדקת, ד"ר וילה, צדקת!" מרטנס נחר.
  
  
  "עזוב אותה בשקט," מלמלתי.
  
  
  "ברור ברור! לא ניגע בשערה אחת על ראשה אם תמלא את תפקידך".
  
  
  פולה התעלפה. יד שמאל שלה דיממת. למען האמת, אם היה צריך להקריב אותה כדי למנוע את השיגור, הייתי שותק, לא משנה כמה נורא הסצנה.
  
  
  כשדוזה היכה אותי, הרווחתי זמן. פולה קנתה לי עוד. דחיפה אחת והידיים שלי יהיו חופשיות. אם הרגליים שלי היו חופשיות, לא הייתי מחכה. בכל מקרה, עם שלושה מהם הייתי צריך לשחק יחד.
  
  
  "ד"ר וילה, רשמקול בבקשה."
  
  
  "מים!" - צפצפתי.
  
  
  "סניור קרטר יפסיק להעמיד פנים, או שהקולונל יחזור לילדה". וילה בדקה את המחשב הנייד של סוני כשמרטנס הציג את הווידוי שלי.
  
  
  "קרא את זה עד הסוף," הוא אמר והחזיק את הנייר מול עיני.
  
  
  "אני לא יכול לקרוא שום דבר בלי מים."
  
  
  עדיין נשארו קצת בדלי, ודוזה החזיקה אותו בזמן שנחנקתי ובלעתי.
  
  
  "עכשיו קרא את זה, ובלי טריקים," ציווה מרטנס. הוא היה בהלם מההתרגשות הזו.
  
  
  "מה עם הילדה?"
  
  
  "אני נותן את המילה שלי שהם לא ייגעו בה שוב." הוא הניח את ידו על ליבו.
  
  
  לא יגעו בה, יירו בה ברגע שאצא מהדרך.
  
  
  "קרא את קרטר! קרא!" הנייר רעד מול פני כשווילה הרימה את המיקרופון אל פיו.
  
  
  הם יהרגו אותי ברגע שהווידוי יוקלט בקלטת. כששניהם קרובים, אני יכול למצוא אותם עם הוגו. זה השאיר את דוזה, שלא היה בהישג יד. בנוסף לנרתיק 0.45 משלו, הוא הצליח להחרים את הוילהלמינה והיא הייתה תקועה בחגורתו. אם הייתי יכול להתקרב אליו, הייתי לוקח את הלוגר ויורה בכולם.
  
  
  הצלחתי לדפוק את הווידוי שלוש פעמים לפני שווילה הזהירה אותי שאם לא אעצב כמו שצריך, דוסה תתחיל שוב להציק לפאולה.
  
  
  בטייק הרביעי כבר הייתי מוכן. כשהגעתי לשורה "אין לי זמן לתת פרטים", התכוונתי לספק כמה משלי. לא הייתה לי סיכוי. כשקראתי, "יש תוכנית כפולה מאחורי המעשה הזה של רצח עם גרעיני," שרדר תחב את ראשו למעבר והרס את הנאום שלי.
  
  
  "מרטנס!" - הוא נבח בגרמנית. "אנחנו לא יכולים לעצור את הספירה לאחור. אתה חייב ללכת עכשיו!"
  
  
  "עוד דקה," צרח מרטנס. "עכשיו הרסת הכל!"
  
  
  "אין זמן להתווכח. אנחנו צריכים את שניכם מיד אחרת נצטרך להפיל."
  
  
  הוא עזב לפני שמרטנס הספיק לרקוע ברגלו.
  
  
  "הקולונל יכול
  
  
  "בוא נתחיל להקליט, דוקטור," הציעה וילה, מושיטה את המקליט והמיקרופון לדוס, בכיוון הכניסה ללא דלתות.
  
  
  "טוב טוב! קולונל, תתחיל להקליט מההתחלה. אני רוצה שהוא יהיה בחיים כשאחזור. כשגופתו תימצא בשטוטגרט, אני רוצה שיהיה ניתן לזהות אותו". הוא ברח.
  
  
  פולה הייתה שוב בהכרה, אבל עיניה היו זגוגיות מהלם. ראשה הסתובב, כאילו לא הצליחה להבין מה קורה. דוזה חייכה אלי כשהתקרב, נייר ביד אחת, מיקרופון ביד השנייה.
  
  
  ירקתי על הצורה החדשה שלו. כשהוא הגיב בהסתכלות למטה, שברתי את החוט האחרון שאחז בפרקי הידיים שלי. הידיים שלי, משוחררות מהמוט, החלו להתפתל כמו קפיצים. תפסתי את צווארו ביד שמאל וכשצמצתי אותו קרוב, הימנית שלי דחפה את הוגו בתנועות כריעה נמוכה.
  
  
  זעקתו הייתה זעקה של חוסר אמון ייסורים. הוא ניסה להתרחק מהלהב הקטלני, אבל עכשיו היד שלי הייתה סביב גבו. צווארו היה מקומר, ראשו הושלך לאחור, עיניו ופיו היו פתוחים לאללה, ידיו ניסו לתפוס את פרק כף היד שלי.
  
  
  לא ריחמתי עליו. לא הגיע לו כלום. גזרתי אותו כמו דג, מהבטן עד השד, וזרקתי אותו. הוא ירד עם מיאו, רגליו משוכות למעלה בתנוחת עובר. בזמן שהוא חובט, בועט בעקביו, מנסה ללא הצלחה רבה להחזיק את קרביו, חתכתי את החבל מאלה שאוחזים ברגליים שלי. לבסוף היד שלי נחה על כפתור הביות. צגי הצי השישי קולטים את האות שלי.
  
  
  פולה לא ידעה מה קורה ולא הספקתי לספר לה. עיניה היו כמו אגת כשהיא צפתה בקולונל מנסה לפלס את דרכו לגן עדן. הוא עדיין חפר בים של הדם והקרביים שלו בזמן שהוצאתי אותו לחופשי. ראיתי שהיא שוב התעלפה, וזה בנסיבות העניין לא היה רעיון רע.
  
  
  הרמתי את וילהלמינה מהרצפה, מטופלת ב-Danse Macabre של דוסה. הסרתי גם את האקדח שלו בקליבר 45 ומצאתי את אטב התבערה שלי בכיסו.
  
  
  "לאן שלא תלך, אתה יכול לנסוע קל," אמרתי לו. הוא לא שמע אותי. הוא כבר היה בדרך.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 20
  
  
  
  
  
  
  
  
  לא מצאתי אף אחד במתחם המשרדים של מרטנס, ולא ציפיתי לזה. הפעולה הייתה על מנחת השיגור. 50 אנשים יוצבו במרכז בקרת המשימה או יאייש את הקירות כדי לספק אבטחה. אלה שנמצאים בחדר הבקרה יהיו נעולים. לא יהיה סיכוי לעצור את ההשקה משם. הייתי צריך להשיג את הקוקרל עצמו.
  
  
  לא עברתי עשרה מטרים מעבר למתחם, בעקבות הרחוב הראשי, כאשר נדלק פנס על מדף ההריסות וקול צעק לי לעצור. כרעתי מאחורי קיר נמוך ורצתי. האור ניסה לעקוב אחרי. המקלע רעם, לבנים עתיקות התפוצצות.
  
  
  פניתי את הפינה, כרתתי סמטה זרועה בסלע. האור כבה, אבל שמעתי את השריקה והקשקושים של רגליים רצות. בחושך מואר הירח הבחנתי בקשת. הלכתי דרכו ופגעתי באדמה מאחורי העמוד הדורי. זוג רודפים מיהרו על פניו. לאחר מכן טיפסתי מעל הקיר האחורי, שוב מנסה לפנות לכיוון הרחוב הראשי. נעתי לאט מדי במבוך ההריסות. מולי הייתה קיר גבוה יותר מהאחרים. קפצתי בריצה, ושכבתי על החלק העליון הלא אחיד, ראיתי גבעה. ברגע שאגיע לשם, יהיה לי נוח יותר להתמקד בקולוסיאום.
  
  
  תוך כדי חציית הקטעים נתקלתי בזרקור נוסף. הפעם נותרו רק רימונים מאש אוטומטית. רשמתי לברך את הרומאים על הבנייה החזקה של חומותיהם. רצתי מאחורי אחד מהם ונמנעתי מהרעש והבלבול.
  
  
  זה הפך למשחק מחבואים לעזאזל. לא יכולתי להסתכן בהשבת אש; זה רק יגדיר אותי. עד שלא תפסו אותי באורות שלהם וראו אותי, הם לא יכלו להיות בטוחים איפה אני או לאן אני הולך. כשראיתי סוף סוף את הדבשת בצד אחד של הקולוסיאום על רקע השמים, ראיתי גם אורות מהבהבים לאורך החלק העליון שלו. או שהמרדף הקדים אותי, או שמי שהיה בפיקודו היה חכם מספיק כדי להבין שזה מיותר לרדוף אחרי ההריסות כשהדבר היחיד שהיה עליהם לשמור היה התרנגול והמזל"ט.
  
  
  ידעתי שזה עשוי להיות רק כמה דקות לפני ההשקה, והייתי צריך לבלות יותר מדי מהם להגיע לאמפיתיאטרון הקולוסיאום בלי שישימו לב. בסופו של דבר ארב לי. הם הוזעקו מאבן שנפלה כשטיפסתי על החומה. אבל במקום לחכות, הם התחילו לירות. פלטתי צרחה ואז, מתכופף וברח, הגעתי לפורטל הכניסה וצללתי לתוך המנהרה שלו.
  
  
  שלושה מהם עקבו אחרי. הורדתי את הלוע, נתתי לאקדח הדוזה לסיים את הריצה שלהם. המנהרה הדהדה בשאגת ירי,
  
  
  
  
  ולפני שדעך הצליל, הייתי בכניסה לאמפיתיאטרון במסדרון וחיפשתי את כוכב התוכנית.
  
  
  ההסוואה הסתירה את זה. התחלתי לרדת במדרגות הצפופות. כמעט מיד נשמעה קריאת אזהרה. אור נכנס מלמעלה. ירי אוטומטי החל לפלוט ולהדהד מאחורי ומשלושה צדדים. פלטתי צעקה ולקחתי את המירוץ. אחרי שלוש קפיצות האטתי והצלחתי לעצור את הירידה לפני שהיא הפכה אמיתית מדי. הלכתי על ארבע אל המעבר הבא. ואז קמתי שוב ושוב מיהרתי למטה.
  
  
  הם הבחינו בי והאש שלהם מצאה אותי. הכדור פגע בי ברגל. עוד אחד פגע בי, מכת הרסיס עיקמה אותי, כמעט שמטה אותי. מתחת הייתה שלולית שחורה. צורתו המאורכת סימנה את הגבול של מה שהיה פעם רצפת הקולוסיאום. השחור היה רשת הסוואה. צללתי, קשתי מעליו, ואז נפלתי ישר למטה.
  
  
  הידיים שלי נגעו ברשת. הרגשתי שהוא מתכופף מתחת למשקל הקפיצה שלי ואז מתחיל להישבר. הרגליים שלי נשמטו, מוכנות לקבל את המכה. לא ציפיתי שהרשת תחזיק אותי, רק שהיא עלולה לעצור אותי לפני שאפול. אני נופל בסגנון צניחה סטנדרטי, צונח על ארבע ומתגלגל. ההסוואה הסתירה את מה שהיה מתחת, אבל היא לא יכלה לטשטש את האור שעובר דרכה, במיוחד עכשיו כשחתכתי בה חור. שלוש אלומות חזקות מלמעלה עקבו אחרי. נשמעו פקודות צעקות וקולות של חיילים מתכוננים לירי. הם באו לקבור לא את קיסר, אלא את ניק קרטר. ואני לא באתי להילחם באריות בידיים חשופות, אלא להילחם ב"קוקרל" והמל"טים שלו. האחרון היה המטרה שלי. הייתה לי וילהלמינה עמוסה במחסניות תבערה.
  
  
  בדרך כלל לא הייתי נושא תחמושת אקזוטית כזו. הכדור יעשה את העבודה ללא זיקוקים נוספים. אלא כאשר המטרה היא מל"ט, JP-4 מלא. פגז רגיל של לוגר לא היה מצית דלק סילוני.
  
  
  לא חשבתי על העובדה הזו או איך במקצוע שלי אתה לומד להעריך ולהתכונן לבלתי צפוי לפני שהוא מושלך עליך. הייתי עסוק בניסיון למצוא מספיק כיסוי כדי להוכיח שאני מוכן היטב לפני שהיורים למעלה גילו את הטווח והמטרה.
  
  
  מולי הייתה צללית שחורה של מל"ט על קו הזינוק עם "קוקרל" על גבו. המטרה הייתה ליצור גיהינום גלובלי גדול יותר ממה שיוצריו יכלו לחלום עליו אי פעם. מעבר לטבע הדומם הקטלני הזה, לאורך הקצה הרחוק של הגדר, היה חרך של אור כחלחל שסימן את חלון התצפית של מרכז בקרת המשימה של מרטנס.
  
  
  מהמקום שבו שכבתי ישירות מול בקרת המשימה, זה היה רחוק מדי בשביל צילום מדויק עם הלוגר. ידעתי שברגע שאתחיל לירות, אתקל באש. לא הייתה לי ברירה, אין לי זמן. פרצתי מחסה ומיהרתי ישר לרחפן. יריתי שלוש יריות לפני שהאור תפס אותי וכדורים התחילו להתעופף מסביב. נפלתי בגלגול כתף ויריתי פעם רביעית וחמישית על הקרקע ובגב כשנעמדתי זקוף.
  
  
  ואז לא הייתי צריך לירות יותר. ה-RPV פרץ בלהבות בהבזק פתאומי. הוא התלקח בבהירות, משמיע קול נחירה זועם. שוב פגעתי בקרקע והפעם כשהתקרבתי עליתי מאחורי קו הזינוק והתקדמתי לעבר האור הכחול.
  
  
  קרני הזרקורים נתקעו על המל"ט הבוער והתעכבו. הירי הופסק. במקום היו צרחות רב לשוניות. כולם הוסיפו: רוץ כמו לעזאזל! שמעתי את הפעולות שננקטות. הכנופיה הנ"ל, טרוריסטים מנוסים, היו חזקים ומאומנים היטב, מושלמים לחטיפת מטוס, הרג בני ערובה, או אפילו גניבת נשק גרעיני. אבל שם הסתיים ההשכלה המדעית שלהם. הם רצו כמו מעולם כי אטומיזציה אישית לא הייתה חלק מהחוזה.
  
  
  שני הצלילים הבאים היו מכניים. נשמעה יללה נמוכה של טורבינת המל"ט שהחלה להסתובב וקול צלצול מנעול דלת המתכת. הדלת הייתה ליד אור החלון הכחול, וד"ר קורנליוס מרטנס יצא ממנה. הוא מלמל כמו קוף כועס. באור ההולך וגדל של הלהבות ואורות המזל"ט, הוא נראה כמו אחד כשהתחפף לעבר מנחת השיגור. עיניים בולטות, ידיים מתנופפות, הוא חלף על פני, לא שם לב לכלום מלבד הרקטה שלו. הוא תקף את הלהבה עם הגלימה שלו, ניסה להפיל אותה, האיש השתגע.
  
  
  כשהוא לא הצליח להתקדם מאחור, הוא רץ לקדמת המסלול ועלה אליו, רועד ומשתולל. ואז הצרחה שלו פסקה לשנייה, וכשהוא צרח שוב, זו הייתה צרחת אימה נוקבת.
  
  
  לא הייתי צריך לזוז כדי לדעת מה קרה. ראיתי אותו זורק את ראשו לאחור, זרועותיו כבר לא מתנופפות, אלא מונחות ישירות על כניסת האוויר של ה-RPV, מנסה להימלט מציפורני הגאווה והשמחה שלו.
  
  
  אבל זה לא הרפה ממנו. הוא רצה אותו, וכשהוא נלחם והתחנן וצרח, לאט לאט
  
  
  שאב אותו לתוך הטורבינה שלו עד שנחנק למוות ממה שאני מניח שאפשר לכנות מרטנבורגר. זו נראתה לו דרך מתאימה לעזוב.
  
  
  עוד לפני שהוא גרגר בפעם האחרונה, עמדתי לפתור כמה בעיות. דלת המתכת הייתה פתוחה. הוא הוביל לכניסה לדלת הראשית של חדר הבקרה. זה גם היה פתוח. דרכו ראיתי את החדר ואת יושביו. היו עשרה כאלה, כולל וילה ושרדר. כולם הביטו במסך ההתחלה שלהם, צופים במנהיגם יוצא בהפתעה קפואה. הם המשיכו איתו, ולא הקדשתי זמן לאחל להם מסע נעים.
  
  
  זרקתי את פייר לקרבם. אחר כך סגרתי את הדלת וסובבתי את גלגל הנעילה.
  
  
  
  
  
  
  
  פרק 21
  
  
  
  
  
  
  
  
  הלהבה של ה-RPV הציתה משהו דליק ברשת ההסוואה, וכל העניין פרץ בלהבות באופן מיידי אך מרשים. זה נתן לטייסי צוות ריינג'ר הואי יותר מסתם צופר אלקטרוני.
  
  
  מנקודת המבט של למנה, זה הוביל גם לטיסתו של תסאחמד. הוא ידע את שעת ההתחלה. הפירוטכניקה הפתאומית סימנה שמשהו לא בסדר, ובעמדה שלו הוא לא יכול היה להתעלם מכך. ובנסיבות כאלה, הוא לא היה שולח אף אחד אחר לחקור.
  
  
  הוא הגיע עם כוח של עשרים איש שפורקו במהירות על ידי הסיירים, אך הגעתו של הגנרל הכניסה את מפקד הקבוצה, קולונל ביל מור, לתפקיד פוליטי. הפקודות שלו היו להחזיר את הסחורה הגנובה ולצאת לעזאזל. כוחו פלש לשטח ריבוני. היה צריך למנוע תקרית בינלאומית בכל מחיר. אם הוא צריך להילחם כדי להחזיר את הזין, זה דבר אחד, אבל מעבר לזה, גם אם הוא הותקף, הוא לא צריך להגיב.
  
  
  ברגעים הראשונים של פגישתנו תחת אוהד מסוק הפיקוד הזהרתי אותו ואמרתי לו שהוא חייב להיות מוכן לבואו של האלוף. ידעתי שאם תסאחמד לא יופיע, אלך ללמנה למצוא אותו. כך או כך, פעולת הניקוי ארכה זמן רב מהצפוי. המטרה הפיזית הייתה לטפל בפולה - שטופלה בזהירות על ידי זוג חובשים - ולהבטיח שהקומנדו של מרטנס ייכנע או ימשיך לתוך המדבר. הזמן דרש את החלק הטכני. עם כל המשחקים האלקטרוניים המפוארים של מרטנס, הטכנאים של מור היו צריכים לוודא שקוקיי עדיין ובטוח.
  
  
  מור היה טיפוס מוצק ובלתי נסבל, איש של מעט מילים, ישר לפקודה - מסוג הבחורים שאנשיו היו הולכים אחריו לכל מקום. הגנרל התעשת כמעט לחלוטין כשהובא בפני הקולונל על מנחת השיגור.
  
  
  "מי אתה, אדוני? מה החיילים שלך עושים כאן? - מלמל תסאחמד בצרפתית.
  
  
  "קולונל וויליאם ג'יי מור, צבא ארצות הברית"! הוא ענה באנגלית. "אנחנו מוציאים את הטיל הגרעיני הזה מכאן. היא שייכת לנו".
  
  
  "אתה חודר! אתה כוח פלישה אימפריאליסטי! אתה…!" הוא עבר לאנגלית.
  
  
  "גנרל, דון בזה עם הממשלה שלי. עכשיו בבקשה התרחק."
  
  
  "ובני ארצי ששחטתם," הוא הצביע על שורת הגופות המסודרת שנאספו והונחו מול מרכז השליטה במשימה של מרטנס, "אני אקח את זה איתי לא רק עם ממשלתכם!" הוא עיבד את עצמו לקצף.
  
  
  יצאתי מהצללים. "מה השעה, קולונל?"
  
  
  "שבע דקות ואנחנו באוויר."
  
  
  "הגנרל ואני נהיה בגדר. אני אלך איתך".
  
  
  "שבע דקות," חזר הקולונל והסתלק לראות את אנשיו מסירים לאט את התרנגול מהמל"ט השרוף.
  
  
  "מי אתה?" טסחמד בחן את פני ההרוסות שלי באור הקשת.
  
  
  "האיש עם האקדח," אמרתי והנחתי לו להרגיש את פניה של וילהלמינה. "אנחנו הולכים לשם עם ה-DC-7 עכשיו."
  
  
  הוא לא התווכח. הושבתי אותו על הכיסא שתפסתי קודם והתיישבתי ליד השולחן, נשען על הלוגר.
  
  
  "יש לך שתי אפשרויות," אמרתי. "או שאתה יכול להצטרף לשורות חבריך... או שאתה יכול לבקש מקלט."
  
  
  זה גרם לו להזדקף, עיניו השחורות נוצצות. "מקלט!"
  
  
  "גנרל, אני לא הולך לבזבז את הזמן שלי בצ'אט איתך. אני צריך להרים מסוק. אתה אחראי למה שכמעט קרה כאן כמו כל אחד מחבריך המתים. בעוד מרטנס והבנים שלו היו משוגעים, אתה לא. יש לך את כל הכפתורים שלך. שיחקת יחד כדי להשיג את מה שרצית. ובכן, יש משהו שאנחנו רוצים. אתה יכול לתת לנו את זה או שזהו." לקחתי את וילהלמינה.
  
  
  הוא ליקק את שפתיו. "מה... מה אתה רוצה?"
  
  
  "שני דברים. שמע מנדניק כראש הממשלה החדש, והתוכניות שלך לאפשר לצי הסובייטי לכבוש את לאמנה. או שתברח וושינגטון תעשה את זה".
  
  
  הודעה רשמית, או שמאדאם מנדניקה תצטרך להודיע על מותך".
  
  
  "אני... אני צריך זמן לחשוב."
  
  
  "אין לך אחד." אני מתעורר. "אנחנו יוצאים מהדלת ביחד, או שאני יוצא לבד."
  
  
  יצאנו יחד כשהמאוורר במסוק הפיקוד החל להסתובב.
  
  
  נסעתי עם פאולה. היא הייתה מורדמת ורפה, אבל שמחה לראות אותי. ישבתי, מחזיק את ידה הטובה, ליד האלונקה שאליה הייתה מחוברת. "אתה יודע," היא אמרה, "לפני כמאה שנים אמרת שתבוא לשבת על המרפסת שלי ולשתות ג'ין וטוניק ולספר לי מה קורה. אני לא חושב שאנחנו יכולים לעשות את זה עכשיו. "
  
  
  "לא כאן. בקול רם מדי. אבל אני מכיר מקום מחוץ לאתונה, בוולגמיני, מלא ורדים ליד הים, שבו היין יבש והסיפור טוב".
  
  
  היא נאנחה בחוסר ביטחון, "הו, זה נשמע טוב. אני רוצה בכך." לאחר מכן היא ציחקקה, "מעניין מה הנרי יחשוב?"
  
  
  "נשלח לו גלויה," אמרתי. חשבתי לשלוח אחד גם להוק.
  
  
  
  
  
  
  קרטר ניק
  
  
  מסמך Z
  
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  מסמך Z
  
  
  תרגם לב שקלובסקי לזכרו של בנו המנוח אנטון
  
  
  שם מקור: מסמך Z
  
  
  
  
  
  
  פרק 1
  
  
  
  
  
  המשכתי להיאבק בזהות החדשה שלי. זה מה שאתה מרגיש כסוכן, במיוחד אם לא הייתה לך הזדמנות לחשוב על השער החדש שלך. אני ניק קרטר הרגשתי שאני שונא אוטובוסים של גרייהאונד, במיוחד אחרי חצות. ואוטובוס Greyhound חצי ריק הוא התפאורה המושלמת למשבר זהות.
  
  
  עם זאת, פרד גודרום היה רגיל לאוטובוסים. הוא הסתובב מספיק בארץ באוטובוסים האלה, המזוודה העלובה שלו ותיק הספורט המלוכלך נמצאים איפשהו בתא המטען, לגימה של בורבון זול בגרונו, זיפים על הפנים ושאריות של עשרים וחמש ארוחות ערב זולות על הגב, חליפה מקומטת. הבנתי את הכיסוי שלי מספיק טוב כדי לדעת למה התרגל פרדי הזה, טפיל זול שהיה בצרות אמיתיות מאז שלא שילם לספק שלו. אבל אני עדיין לא רגיל להיות פרדי הזקן והטוב.
  
  
  למרות שלא יכולתי לישון, לא היה לי אור כי לאף אחד לא היה אור. הנוסעים כללו שבעה מלחים שחזרו ליחידה שלהם בנורפוק ושמונה אזרחים, שניים מהם היו נשות חיילים עם תינוקות מסריחים וצועקים שישנו כעת.
  
  
  החליפה הזולה שנתנה לי AH גרמה לי להשתלב עם הסביבה שלי, והיא גם סיפקה כיסוי לוויללמינה, לוגר שלי, פייר, פצצת הגז הקטנה והוגו, הסטילטו שלי. הדבר היחיד שהחייט פספס היה ריפוד לישבן שלי, לאור הדרך שבה האוטובוס קפץ.
  
  
  דיוויד הוק שלח אותי למשימות מוזרות רבות במהלך הקריירה שלי בתור Killmaster N3, והייתי משוכנע שהוא שלח אותי להרוג אותי. לא זכרתי שהוא אי פעם שלח אותי למשימה עם כל כך מעט מידע מהימן ובמונחים כל כך מתנצלים. לעזאזל, הוק אמר שהוא אפילו לא יודע אם זו עבודה עבור קילמאסטר. וידעתי אפילו פחות.
  
  
  ציפו ממני לדעת יותר ברגע שהייתי במסווה, וממשלת אתיופיה יצרה איתי קשר. אבל בין וושינגטון למסאווה פעלתי בבור.
  
  
  זה התחיל לפני שנים עשר ימים, בדיוק כשעמדתי לעזוב את הדירה שלי במעגל קולומבוס. הסיבות שלי לעזוב היו בלונדינית בשם סינתיה, ארוחת ערב וסרט איטלקי. את סינתיה ואת המסעדה כבר אהבתי, והייתי מוכן להסכים עם דעתו של מבקר הקולנוע שהסרט טוב. אבל אז צלצל הטלפון והוק התחיל להרוס לי את הערב. דיברנו על הסקרמבלר והוא אמר לי היכן לאסוף את מפתחות הרכב בנמל התעופה הבינלאומי של בולטימור-וושינגטון יומיים לאחר מכן. הסרט היה מבאס, למסעדה היה בעלים חדש, וסינתיה הצטננה.
  
  
  הוק בחר במסעדה של מורדוק כמקום המפגש, קבע את תזמון ארוחת הצהריים עם יציאת הטיסה שלי ומספר הדקות שייקח לי לנהוג בפורד המוכה כשהמנוע פועל במלוא הגז לתוך פרבר וושינגטון של מחוז מונטגומרי, מרילנד.
  
  
  מבחוץ, Mordock's נראתה בדיוק כמו כל מסעדה אחרת בקניון. היה אפילו סופרמרקט ליד, וקצת יותר משם היה בית מרקחת. ציפיתי לאוכל בינוני, לקישוט גרוע ולשירות גרוע שאין לתאר. הכניסה לא אכזבה.
  
  
  מוזיקת רקע שקטה התנגנה, מיתרים דבשים מנגנים מנגינות ישנות. הקופה ישבה על דלפק זכוכית מלא בממתקים וסיגריות. שלטים ציינו אילו כרטיסי אשראי מתקבלים. היה חדר הלבשה מימין, ודלת משמאל הובילה לחדר האוכל. על הקירות היה איזושהי דפוס פרחוני יפני מזויף, צבע ורוד חולני. השטיח הכחול היה דק והיה מספיק אור כדי שהמלצרים יוכלו לספור את כספם.
  
  
  המארחת לא התאימה למצב. ציפיתי למלצרית כי מסעדות כאלה בקניונים לא יכולות להרשות לעצמן מלצר ראשי. אפילו הצגתי אותה מראש - מלצרית לשעבר שידעה את כל ביטויי הנימוס, אבל ממש לא הייתה לה סטייל. הבלונדינית שניגשה אליי ברגע שנכנסתי למבואה הייתה כשלושים, גבוהה ורזה, אבל לא רזה, ומפותחת בעליל. היא נעה בחן קולח בשמלתה הירוקה הבהירה.
  
  
  היא שאלה. - האם תאכל לבד, אדוני?
  
  
  "שמי קרטר," אמרתי. "יש לי פגישה עם מר הוק."
  
  
  היא הביטה בפנקס הרשימות שבידה השמאלית, ואז הניחה אותו על השיש. אה, כן, מר קרטר. מר הוק נמצא בחדר פרטי מספר ארבע. אפשר לקבל את המעיל שלך, אדוני?
  
  
  מאז תחילת ההעצמה הנשית, אחד הדברים המצחיקים ביותר היה נשים שמנסות לבטא את הזהות שלהן על ידי מתן כל הטובות הקטנות שגברים העניקו לנשים באופן מסורתי. ראיתי בנות כמעט מעקמות את ידיהן בזמן שהן מורידות את המעילים, או כמעט שורפות את האף כשהן מדליקות סיגריות. האישה הזו, לעומת זאת, ידעה את הדברים שלה - היא עזרה לי לצאת מהמעיל ועשתה זאת במיומנות רבה. כשהיא החזיקה לי את הדלת, תהיתי אם האוכל יהיה גרוע כמו הטפט או טוב כמו המארחת.
  
  
  אבל אם הוק היה בוחר במסעדה של מורדוק, הייתי צריך להתמודד עם אוכל גרוע. הוק ידע הרבה, אבל אוכל ושתייה לא היו באוצר המילים שלו.
  
  
  הלכנו ישר עד שהגענו לסדרת חדרים עם דלתות סגורות. לא שמעתי אף אחד מדבר, אז הוק כנראה מצא מקום בטוח מספיק להיפגש. הילדה פתחה את הדלת השנייה מימין בלי לדפוק. נבהלתי מעשן הסיגרים. היא מצאה את עצמה בחדר הנכון. המארחת קיבלה את הזמנת המשקה שלנו, הוק החזיר לי את היד המושטת, ושמתי לב שכבר הוזמן אוכל. - אין תפריט? – שאלתי מתי הלכה המארחת.
  
  
  "יש רק דבר אחד בתפריט," אמר הוק. "סטייק".
  
  
  - הו, זו הסיבה. אני מניח שבגלל זה בחרת במסעדה הזו.
  
  
  "בחרתי במקום הזה כי הוא שייך ל-AX, מה שזה לא יהיה." הוא לא הסביר שום דבר יותר.
  
  
  הוק תמיד היה אדם שקט, וזו אחת הסיבות לכך שהוא עומד בראש סוכנות ה-AXE של ממשלת ארה"ב. אנשים דברנים אינם טובים לשירות החשאי. הוק אפילו לא סיפר לי למה AXE הוא הבעלים של המסעדה הזו ואני אחד האנשים המובילים שלו. הוא חיכה עד שאכלנו את הסטייקים שלנו, נתחי בשר טעימים ומיושנים, וגמר כוס יין לפני שהחל את נאומו.
  
  
  "N3, יש לנו כאן מקרה שאולי לא קיים. אני אספר לך את כל מה שאני יודע על זה, אבל זה לא מספיק כדי לקבל החלטה חכמה.
  
  
  "זו העבודה של קילמאסטר?"
  
  
  "זה העסק שלך," אמר לי הוק. הוא הוציא סיגר חדש - אם המקלות המסריחים האלה שהוא מעשן יכולים להיות אפילו חדשים - הסיר את העטיפה והדליק אותה לפני שהמשיך.
  
  
  "טכנית זו לא עבודה עבור AX. אנחנו עוזרים לגורמים מסוימים בממשלה ידידותית ונייטרלית".
  
  
  'מי זה?'
  
  
  "אתיופים".
  
  
  שתיתי את היין - בורגונדי קליפורניה שלא היה טוב או רע - ואז אמרתי, "אני לא מבין, אדוני." חשבתי שהאתיופים לא אוהבים שהשירות החשאי האמריקאי מסתובב במדבר היקר שלהם.
  
  
  "בדרך כלל לא. אבל הם זקוקים לעזרתנו כדי למצוא אדם בשם צ'זארה בורג'יה.
  
  
  "חשבתי שהוא מת לפני מאות שנים."
  
  
  השם האמיתי של הבחור הזה הוא קרלו בורג'יה. הכינוי של צ'זארה הוא תכסיס מכוון, דרך להודיע לעולם שהוא ממזר חסר רחמים. אנחנו אפילו לא בטוחים שהוא באתיופיה. אולי הוא נמצא במקום אחר. וכדאי לגלות עכשיו.
  
  
  - האם האתיופים לא יודעים איפה הוא?
  
  
  "לא אם הם כנים איתנו," אמר הוק. "וגם ה-CIA. אני חושב שגם ה-CIA וגם האתיופים מבולבלים כמוני. זה מה שיש לנו על הבורג'יה הזו.
  
  
  הוק שלף תיקייה מלאה בדיווחים המסומנים "סודי ביותר" מהתיק שלו. בראש אחד הגיליונות הייתה תווית עם האות Z, האות האחרונה באלפבית, וב-AX, שמשמעותה הייתה רק דבר אחד: כל מידע שהעיתון הזה יכיל, זה יכול להיות סוף העולם. זה היה מקרה חירום עם אות E גדולה. הוק הביט במסמך לפני שדיבר.
  
  
  "בסוף שנות ה-50, בורג'יה הייתה ניאו-פשיסטית באיטליה. כל עוד הוא דבק בפעילות פוליטית ובארגונים משפטיים, הוא נשאר שימושי מאוד. הקבוצה שלו פיתתה כמה מהקומוניסטים השוליים האלה כדי שהמפלגות המתונות יותר יוכלו להמשיך לפעול כרגיל. אבל אז הוא גילה את הערך של אלימות פוליטית. הוא נעלם מליבורנו רגע לפני שמשטרת איטליה ניסתה ללכוד אותו. הם עקבו אחריו למאסווה ואחר כך לאסמרה. עד 1960 הוא נעלם".
  
  
  "אז מה הוא עשה לאחרונה כדי לעורר את העניין שלנו?"
  
  
  "אולי כלום. אולי משהו כל כך גדול שזה מפחיד אותי, "אמר הוק. "המצרים איבדו 14 טילים לטווח קצר ובינוני שכיוונו לעבר ישראל. והישראלים הפסידו תשעה, שנועדו למצרים ולסוריה. שני הצדדים חושבים שהצד השני גנב אותם..."
  
  
  "הלא כך?"
  
  
  "לא הצלחנו למצוא שום ראיה לכך. גם רוסים כנראה. הם היו הראשונים להבין את הבורג'יה הזו, אבל המהירות והיעילות שלהם הובילו לכלום. הסוכן שלהם נעלם לפני חודשיים.
  
  
  האם אתה חושב שלסינים יש קשר לזה?
  
  
  "אני לא שולל את זה, ניק." אבל עדיין קיימת אפשרות שבורג'יה עובדת באופן עצמאי. אני לא אוהב אף אחד מהרעיונות האלה.
  
  
  "אתה בטוח שהוא לא סוכן רוסי?"
  
  
  כן, ניק, אני בטוח. הם לא רוצים צרות במזרח התיכון כמונו. אבל המזל הוא איך הם נראים הטילים האלה. לכל העשרים ושלוש יש ראשי נפץ גרעיניים.
  
  
  הוק הדליק שוב את הסיגר שלו. מצבים כאלה היו בלתי נמנעים מאז 1956, כאשר פרץ משבר סואץ ואמריקה זכתה לחוסר אמון נרחב. אם ישראלים וערבים רוצים לירות אחד בשני בנשק קונבנציונלי מדי שנה, זה בסדר מבחינתנו ועבור הרוסים. תמיד נוכל להתערב שוב לאחר שהטנקים והנשק הנ"ט שלנו נבדקו ביסודיות בשטח. אבל ראשי נפץ גרעיניים מוסיפים מימד חדש שמפחיד אפילו את הרוסים".
  
  
  שאלתי. - באיזה חלק באתיופיה יכלה הבורג'יה הזו לפעול?
  
  
  "האתיופים עצמם חושבים על דנקיל", אמר הוק.
  
  
  "זה מדבר."
  
  
  "המדבר הוא כמו סיני. זו שממה שאין בה כמעט כלום והאתיופים לא שולטים בה. האנשים החיים שם לא מהססים להרוג זרים. דנקיל מוקף בשטח אתיופי, אך לשבטי האמהרה השולטים שם אין תוכניות לצייד משלחת שתחקור את האזור. זה מקום מטורף.
  
  
  זו הייתה אמירה נדירה עבור הוק, והיא עוררה בי עצבים. יתרה מכך, מה שהצלחתי ללמוד על דנקיל בימים הבאים לא הרגיע אותי. גם הכיסוי שלי הדאיג אותי. פרד גודרום היה ידוע כמהנדס עבודות ציבוריות, אך הוכנס לרשימה השחורה על ידי כל איגוד באמריקה בגלל בעיות תשלום. ועכשיו הוא הזמין ספינת משא נורבגית למאסווה. ממשלת אתיופיה הייתה זקוקה לאנשים שיוכלו לבנות כבישים.
  
  
  הגרייהאונד הגיע לנורפולק. מצאתי את התיק שלי ומזוודה חבוטה, שהתא הסודי שלה הכיל הרבה תחמושת עבור וילהלמינה ומקלט משדר. ואז מצאתי מונית. הנהג הסתכל בזהירות על המראה שלי ושאל: "יש לך שמונה דולר?"
  
  
  'כן. אבל אתה נוהג במכונית שלך בזהירות, או שאתבע את כל מה שנשאר ממך.
  
  
  הוא הבין את הבדיחה שלי. אולי נתתי לניק קרטר להיכנס לפרסונה של פרד גודרום שלי יותר מדי, כי הוא לא השמיע קול.
  
  
  הוא הוריד אותי במכס ולא היו לי בעיות לעבור. נהג המשאית נתן לי טרמפ אל הנס סקיילמן.
  
  
  הדיילת, גבר גבוה עם שיער חולי בשם לארסן, לא מאוד שמחה לראות אותי. זה נבע מהעובדה שהשעה הייתה שתיים לפנות בוקר ובגלל המראה שלי. הוא הוביל אותי לבקתה שלי. נתתי לו טיפ.
  
  
  "ארוחת בוקר בין שבע לתשע," אמר. "תמצא את חדר האוכל במורד המדרגות מאחור וסיפון אחד למטה."
  
  
  "איפה השירותים ?"
  
  
  - ממש מאחורי הבקתות. גם מקלחת. היזהרו לא לזעזע את הנשים.
  
  
  הוא עזב. הכנסתי את הנשק לתא המטען, נעלתי את הדלת והסתכלתי מסביב לבקתה הקטנה. הדרגש היחיד היה ממוקם ליד חלון הנמל המשקיף על הסיפון הראשי בצד הנמל. זה היה גם הצד של הסוללה, וילון דק לא מנע מהאור הבוהק לחדור פנימה. בקיר אחד היה כיור ובשני ארון קיר משולב וארון. החלטתי לפרוק את החפצים שלי למחרת בבוקר.
  
  
  AX אמר לי שרשימת הנוסעים נראית בסדר. הצעיר שנתן לי את ההוראות הסביר: "בכל מקרה אין סוכנים רוסים או סינים ידועים על הסיפון. לא היה לנו זמן לבדוק את הצוות בקפידה. אז תיזהר, N3."
  
  
  כולם אמרו לי להיזהר, אפילו הוק. הקושי היה שאף אחד לא יכול היה להגיד לי ממי או ממה להיזהר. כיביתי את האור ועליתי למיטה. לא ישנתי טוב.
  
  
  
  
  פרק 2
  
  
  
  
  
  יציאתה של ספינה רועשת, אבל הצוות של הנס סקג'למן באמת עשה כמיטב יכולתם להעיר את הנוסעים. הסתכלתי בשעון שלי. השעה שבע זה הזמן לקבל החלטה. האם הייתי לוקח את הוגו, או שלא סביר שפרדי גודרום ילבש סטילטו? אז אין פתרון בכלל.
  
  
  הוגו שמר על חברת וילהלמינה ופייר בתא הסודי של המזוודה. האנשים שפגשתי היו הרבה יותר שומרי מצוות מהדיילת ההיא הבוקר.
  
  
  הלכתי קדימה והתקלחתי. אחר כך חזרתי לבקתה שלי ובחרתי כמה בגדים. לבשתי חולצת פלנל, מכנסי עבודה וז'קט עמיד למים.
  
  
  ואז הייתה ארוחת בוקר.
  
  
  חדר האוכל היה פתוח. היה מקום לעשרה אנשים. המשמעות היא שהספינה לא נשאה הרבה נוסעים. לארסן, הדיילת, הביאה לי מיץ תפוזים, ביצים מקושקשות, בייקון וקפה. כמעט סיימתי כשזוג מבוגרים נכנס.
  
  
  אלה היו האנגלים - הרולד ואגאתה בלוק. היה לו מבנה גוף דק ופניו חיוורות של רואה חשבון. הוא סיפר לי שהצליח להבקיע שני שערי מזל בבריכה והשקיע השקעה נבונה. היה לה סגנון בניחוח לבנדר של עקרת בית נצחית, מסוג האישה שבעלה בונה גדר להישען עליה. הם נראו בשנות החמישים לחייהם, והאושר הפתאומי שלהם הפך אותם לחיות מסיבות בגיל העמידה. שניהם היו פטפטנים. אתה מנורפולק, מר גודרום? – שאל בלוק.
  
  
  "לא אמרתי.
  
  
  "אנחנו אוהבים את דרום ארצות הברית", הסביר.
  
  
  "אנחנו אוהבים מאוד את אמריקה," התערבה גברת בלוק. "חבל שהממשלה שלך לא מפרסמת את האטרקציות התיירותיות שלה טוב יותר. לפני שנתיים טיילנו במערב והתרשמנו מאוד ממקומות כמו הגרנד קניון והרי הרוקי. אבל העלות היא די גבוהה. ו...'
  
  
  קטעתי חלקית את ההרצאה שלה. כמו פרד גודרום, הייתי אמור להקשיב, אבל התרומה היחידה שלי לשיחה הייתה רטינה מדי פעם.
  
  
  פרד גודרום הקשיב כי הוא יכול לשתות על חשבון האנשים האלה במהלך הטיול. פרד אהב לצרוך משקאות כמעט כמו שאהב לקבל דולרים. לבסוף, היא שאלה את השאלה הבלתי נמנעת. "מה אתה עושה על סיפון הספינה הזו, מר גודרום?"
  
  
  "אני נוסע לאתיופיה."
  
  
  "בשביל מה?"
  
  
  'לעבודה. אני טכנאי. אני בונה כבישים ומערכות ניקוז. משהו כזה.
  
  
  - אני מוצא את זה מעניין.
  
  
  "אנחנו צריכים להרוויח משהו," אמרתי לה.
  
  
  רואה החשבון ועקרת הבית לא יכלו לדעת יותר מדי על סלילת כבישים, אז אם הם היו מה שהם אמרו שהם, הייתי בסדר. אני מעדיף ש-AX יארגן טיסה לאדיס אבבה, אבל סוכני KGB צופים בשדות התעופה. וצורת ההובלה הזולה הזו התאימה יותר לכיסוי שלי.
  
  
  החקירה והמונולוג של גברת בלוק נקטעו כאשר נוסע אחר בספינת משא נכנס לחדר. ברגע שהיא נכנסה דרך הדלת, היא גרמה לי לעיין בכל התיקים הנפשיים שלי. שיער כהה ארוך, גזרה מלאה, פנים נעימות, אם לא יפות - אני זוכר יותר מסתם צילום משטרתי. איפשהו ראיתי אותה עירומה לגמרי. אבל איפה?
  
  
  "אני ג'ין פליני," היא אמרה.
  
  
  כשהיא אמרה את זה הצלחתי להיזכר בה.
  
  
  הבלוקים הציגו את עצמם. הוצגתי - לג'ינה הייתה לחיצת יד תקיפה וקרירה. רציתי לפרוץ מהתא, ללכת לחדר הרדיו ולשלוח הודעת קוד זועמת להוק. חוץ מזה שאולי הוק היה חף מפשע - ה-CIA תמיד יכול היה לשים סוכן על הספינה בלי לספר לו. זו לא תהיה הפעם הראשונה שהם שולחים מישהו לעקוב אחר משימת AXE.
  
  
  גברת בלוק חזרה למשחק הכדורגל-בריכה-אנחנו-אוהבים-לטייל. ז'אן הקשיבה בנימוס, אבל התערבתי שלא יותר ממני. לאחר מכן החלה גברת בלוק לשאול שאלות.
  
  
  'מה אתה עושה?' – שאלה בעליזות.
  
  
  "אני עיתונאי עצמאי," אמר ז'אן.
  
  
  "יצור צעיר כמוך?"
  
  
  'כן.' היא סיימה את הקפה שלה. "אבא שלי רצה ילד. והוא לא התכוון לתת לכמה גורמים ביולוגיים להערים על ילדו כיצד לשרוד בעולמו של גבר. אז כשסיימתי את בית הספר לעיתונות, הסתכלתי על המשרות הזמינות לנשים והחלטתי שאף אחת מהן לא מתאימה לי".
  
  
  - האם אתה בעד אמנציפציה של נשים? – שאל מר בלוק.
  
  
  'לא. רק בשביל ההרפתקה.
  
  
  קור הרוח שלה זעזע אותם עד כדי כך שהם הפסיקו לייסר אותה לרגע. היא הביטה בי. החלטתי שהמכה הראשונה תהיה שווה טאלר.
  
  
  "את נראית מוכרת, מיס פליני," אמרתי. "למרות שאני לא קורא הרבה."
  
  
  "אתה בטח קורא מגזינים לגברים, מר גודרום," היא אמרה.
  
  
  'כן.'
  
  
  אז ראית אותי שם. מפרסמים מניחים שגברים ייהנו ממאמר שכתבה אישה על הרפתקאות סולו. ועל ידי הוספת כמה תמונות, הצלחתי למכור כמה סיפורים. אולי ראית אותי שם.
  
  
  "אולי," אמרתי.
  
  
  - כתבי עת? – אמרה גברת בלוק. 'תמונה?'
  
  
  'כן. אתה יודע - הכתב עושה אמבטיה בג'קרטה. גיבורה עם תחת חשוף בריו. משהו כזה.
  
  
  עכשיו, כשזכרתי את כל התיק שלה, AX עדיין לא הצליחה להחליט אם ז'אן פליני הוא סוכן טוב או לא. עכשיו, כשראיתי את זה בפעולה, יכולתי לדמיין את הבלבול הרשמי.
  
  
  הבלוקים בהחלט יזכרו אותה ברגע שהם יתגברו על ההלם הזה. אבל הילדה גם דאגה שישאירו אותה לבד. זה היה או צעד מאוד חכם או מאוד טיפשי. לא הצלחתי להבין מה זה בדיוק.
  
  
  "אולי אתה היסטוריון, מר גודרום," אמר ז'אן. "למה אתה על ספינת המשא הזאת?"
  
  
  "אני טכנאי ואני צריך לבנות כבישים באתיופיה".
  
  
  - יש שם עבודה בשבילך?
  
  
  'כן. מישהו יאסוף אותי שם כשנגיע למסאווה.
  
  
  "מדינה רעה. אֶתִיוֹפִּיָה. תיזהר, הם יחתכו לך את הגרון.
  
  
  "אני אהיה זהיר," אמרתי.
  
  
  לשנינו היה מאוד כיף לשחק במשחק הזה. אולי נוכל לרמות את הבלוקים ואת מי שעוד נפגוש על הסיפון - אולי; שום דבר לא יכול היה לשמח אותי על פרד גודרום ועל הנסיעה האיטית הזו למסאווה, אבל לא השלינו אחד את השני לשנייה. ז'אן סתמה את פיה וגם אני התנהגתי יפה. רציתי לדעת הרבה על המשימה שלה, והיו לי ספקות לגבי קבלת המידע הזה ממנה מרצון. העימות שלנו צריך לחכות לזמנים טובים יותר.
  
  
  אז התנצלתי, לקחתי כמה כריכות ספרים מספריית הספינה וחזרתי לתא שלי.
  
  
  הרולד בלוק ואני ניסינו משחק שח בשני הלילות הראשונים בים. בכך שנתתי לו ראש צריח ובישוף, הצלחתי למתוח את המשחק בערך ארבעים וחמישה מהלכים לפני שהוא טעה ואני שח. אז הפסקנו לשחק שח ושיחקנו כמה משחקי ברידג', משחק שאני לא כל כך אוהב. ביליתי זמן בניסיון להבין משהו. הבלוקים נראו יותר ויותר כמו זוג אנגלי פטפטן, תמים ובלתי מזיק, להוטים לטייל בעולם לפני שלבסוף מתיישבים ומשעממים את החברים הפחות ברי מזל שלהם שמעולם לא הגיעו לברייטון. ז'אן הייתה יותר תעלומה.
  
  
  היא שיחקה קלפים בפזיזות. או שניצחנו חזק - בסופו של דבר שותפות שוב ושוב - או שהיא גררה אותנו לתבוסה מוחצת. בכל פעם שהיא עשתה טריק, היא שיחקה את הקלף שלה בהינף מפרק כף היד שלה, מה שגרם לו להסתובב על גבי הערימה. והיא תמיד חייכה אליי בחניקה, זורקת את ראשה לאחור כדי להסיר את שערה השחור הארוך מעיניה החומות הנוצצות. המדים שלה נראו כמו מכנסיים כהים וסוודר רחב, ותהיתי מה היא תלבש ברגע שנגיע למים טרופיים ומשווניים.
  
  
  בבוקר השלישי התעוררנו לחום טרופי. אם לשפוט לפי המפה בחדר האוכל, היינו בערוץ במעלה הרוח. לא שברנו את שיא המהירות. האנס סקיילמן כבר לא גלש מעל הים האפור-ירוק שהיו מול האטרס וחופי ארצות הברית, אלא התגלגל בעדינות במים הכחולים הכהים של הים סביב קובה. בערב היינו אמורים להגיע לג'ורג'טאון. קמתי לפני שבע ואכלתי ארוחת בוקר בחדר האוכל עם השוטרים התורנים. מיזוג האוויר לא עבד מספיק טוב כדי להפוך את התא שלי לנוח.
  
  
  בלוקים וג'ין עדיין לא סיימו. אז גררתי את כיסא הנוח לצד הנוסע של הסיפון ונתתי לשמש לשקוע עליי, ושורפת אותי בצד הנמל. כששמעתי את הגרידה, הרמתי את מבטי וראיתי את ג'ין גוררת כיסא נוח נוסף על פני לוחות סיפון הפלדה.
  
  
  "אני לא חושבת שהאנגלית שלנו אוהבת את שמש הבוקר," היא אמרה.
  
  
  "הם מחכים עד הצהריים ואז יוצאים", אמרתי לה.
  
  
  היא לבשה מכנסי ג'ינס קצוצים שבקושי הסתירו את הבליטה של ישבנה וחולצת ביקיני שהראתה לי עד כמה שדיה גדולים ומעודנים. עורה, היכן שלא היה מכוסה, היה שזוף באופן שווה. היא מתחה את רגליה הארוכות על כיסא השיזוף, פשטה את הסנדלים והדליקה סיגריה. "ניק קרטר, הגיע הזמן שנדבר", היא אמרה.
  
  
  "תהיתי מתי תהפוך את זה לרשמי שהכרת אותי."
  
  
  "יש הרבה שדיוויד הוק לא סיפר לך."
  
  
  - הרבה דברים?
  
  
  "מידע על צ'זארה בורג'יה. הוק לא סיפר לך כי הוא לא ידע. לפני מותו כתב קצין הקג"ב הודעה. הצלחנו ליירט אותו. ועכשיו הם מצפים ממני לעבוד בקשר עם קצין הקג"ב החדש. אבל הוא ואני לא נדע עד שנגיע לאתיופיה. אני לא לגמרי בטוח שתחזור.
  
  
  שאלתי. - "אתה יכול להגיד לי מי זה?"
  
  
  היא זרקה את הסיגריה מעל הסיפון. "היה רגוע לחלוטין, פרד גודרום - ודא שאני משתמש בשם הקוד שלך, בבקשה." זו דיילת.
  
  
  "לא האמנתי שה-KGB ישתמש באף בלוקים."
  
  
  "הם לא מזיקים אם הם לא משעממים אותנו עד מוות." אתה מבין שזו יכולה להיות המשימה האחרונה שלי מזה שנים רבות?
  
  
  'כֵּן. אלא אם כן תהרוג את הקולגה שלך כשתסיים.
  
  
  "אני לא קילמאסטר. אבל אם אתה מעוניין בעבודה עצמאית, הודע לי. תעמיד פנים שהדוד סם חף מפשע".
  
  
  -מה בדיוק עושה הבורג'יה הזו?
  
  
  מאוחר יותר, פרד. לאחר. טעינו לגבי האנגלים יראי השמש שלנו.
  
  
  הבלוקים יצאו החוצה, גררו כיסאות נוח מאחוריהם. היה איתי ספר, אבל לא התיימרתי לקרוא אותו. ז'אן הושיטה יד לתוך תיק החוף הקטן שבו שמרה את חומרי הצילום שלה. היא סובבה את עדשת הטלפוטו במצלמת ה-35 מ"מ שלה ואמרה לנו שהיא תנסה לצלם תמונות צבעוניות של הדג המעופף בפעולה. זה כלל הישענות מעל מעקה כדי להחזיק את המצלמה יציבה, פעולה שהמכנסיים החתוכים שלה נמשכו חזק על ישבנה באופן שגרם לזה להיראות לא סביר שהיא לובשת יותר מסתם עור. אפילו הרולד בלוק התריס נגד הבלבול של אשתו וצפה.
  
  
  למרות כיוון המבט שלי, המחשבות שלי היו עסוקות בדברים אחרים ממה שז'אן הראה לנו. לארסן, הדיילת, הייתה מה-KGB. האנשים במחלקת התיעוד שלנו הפכו את המקרה הזה לגידול סרטני. הם בדקו את הנוסעים ולא מצאו שהאדם שעומד מולם הוא סוכן CIA שהצילומים והמידע שלו היינו צריכים לקבל בתיקים שלנו. כנראה שה-CIA היה די חשאי - ג'ין ידע יותר על הבורג'יה ממני, כנראה מספיק כדי לומר לי אם אנחנו רוצים אותו מת או חי.
  
  
  כשהספינה הגיעה לג'ורג'טאון כדי לבלות את הלילה על החוף, ולפני שיצאנו שוב לדרך להקיף את הכף סביב אפריקה, החלטתי שפרד גודרום משועמם מדי ונשבר כדי לרדת לחוף. לק.ג.ב היה עליי תיק - מעולם לא ראיתי אותו, אבל דיברתי עם אנשים שכן - ואולי לארסן היה מזהה אותי. גיאנה הייתה מקום טוב עבורה ליצור קשר עם סוכן אחר, והיעלמותה של תיירת אמריקאית בשם גודרום לא תמנע בשום אופן מהנס סקיילמן לצאת לדרך נוספת שלה.
  
  
  "אתה לא מתכוון להסתכל מסביב?" – שאלה אותי אגטה בלוק.
  
  
  "לא, גברת בלוק," אמרתי. "למען האמת, אני לא כל כך אוהב לטייל. ואני על הרגליים האחרונות שלי מבחינה כלכלית. אני נוסע לאתיופיה כדי לראות אם אני יכול להרוויח קצת כסף. זה לא טיול תענוגות.
  
  
  היא מיהרה לעזוב ולקחה איתה את בעלה. הייתי מרוצה למדי להשתעמם במהלך הארוחות ובמהלך הברידג', אבל היא לא בזבזה זמן בניסיון לשכנע אותי לרדת לחוף. ז'אן, כמובן, ירדה לחוף. זה היה חלק מהכיסוי שלה כמו שהשהייה על הסיפון הייתה חלק שלי. עדיין לא הייתה לנו הזדמנות לדבר על הבורג'אס, ותהיתי מתי בדיוק נקבל את ההזדמנות. בצהריים כולם היו לחוף מלבד הקפטן והחבר השני, והכל הסתיים בכך שהסברתי לשני קצינים את אהבתה של אמריקה למכוניות.
  
  
  על קפה וקוניאק, לארסן ביקש מהקפטן רשות לרדת לחוף.
  
  
  "אני לא יודע, לארסן, יש לך נוסע..."
  
  
  "אני בסדר עם זה," אמרתי. "אני לא צריך כלום לפני ארוחת הבוקר."
  
  
  "אתה לא הולך לחוף, מר גודרום?" – שאל לארסן.
  
  
  אמרתי. - "לא. "בכנות, אני לא יכול להרשות לעצמי את זה."
  
  
  "ג'ורג'טאון הוא מקום מאוד דינמי", אמר.
  
  
  הודעתו תגיע כחדשות לרשויות המקומיות, שכן תיירי סווינגר פשוט לא נמצאים במקום גבוה מאוד ברשימת העדיפויות של גיאנה. לארסן רצה שאעלה לחוף, אבל לא העז בכוח. באותו לילה ישנתי ליד וילהלמינה והוגו.
  
  
  למחרת גם התרחקתי מעיניו של מישהו. אמצעי הזהירות היה כנראה חסר תועלת. לארסן ירד להודיע למוסקבה שניק קרטר הולך למאסווה. אם היא לא סיפרה לי, זה היה רק בגלל שהיא לא זיהתה אותי. אם היא זיהתה, לא יכולתי לשנות כלום.
  
  
  "מצאת סיפורים טובים בג'ורג'טאון?" שאלתי את ז'אן באותו לילה במהלך ארוחת הערב.
  
  
  "העצירה הזו הייתה בזבוז זמן ארור", אמרה.
  
  
  ציפיתי לנקישה הרכה שלה בדלת שלי באותו ערב. השעה הייתה קצת אחרי עשר. הבלוקים הלכו לישון מוקדם, ככל הנראה עדיין עייפים מההליכה של אתמול. נתתי לג'ין להיכנס. היא לבשה מכנסיים לבנים וחולצת רשת לבנה שחסרה לה התחתונים.
  
  
  "אני מאמינה שלרסן זיהה אותך," היא אמרה.
  
  
  "כנראה," אמרתי.
  
  
  "הוא רוצה לפגוש אותי על הסיפון האחורי, מאחורי המבנה. בשעה אחת.'
  
  
  "ואתה רוצה שאני אכסה אותך?"
  
  
  "בגלל זה אני לובש לבן. התיקים שלנו אומרים שאתה טוב עם סכין, פרד.
  
  
  'אני אבוא. אל תחפש אותי. אם תראה אותי, אתה תהרוס הכל.
  
  
  'בסדר גמור.'
  
  
  היא פתחה בשקט את הדלת והתגנבה יחפה במסדרון. הוצאתי את הוגו מהמזוודה. אחר כך כיביתי את האור בתא שלי וחיכיתי עד קצת אחרי חצות. אחר כך נעלמתי במסדרון, בדרך לסיפון האחורי. בחלק האחורי של המסדרון הייתה דלת פתוחה שהובילה לצד הנמל של הסיפון הראשי. אף אחד לא סגר אותו כי המים היו שקטים ומזגן הנס סקיילמן העמוס מדי יכול היה להשתמש בכל עזרתה של רוח הלילה הקרירה.
  
  
  כמו רוב ספינות המשא המנווטות בים סוער כמיטב יכולתן, גם האנס סקג'למן הייתה בלאגן. היריעה נחה על כל הסיפון האחורי מאחורי המבנה. בחרתי כמה חלקים וקיפלתי אותם סביב החץ.
  
  
  ואז צללתי לתוכו. קיוויתי שלרסן לא יחליט להשתמש בהם ככריות. לכמה ספינות היו שומרים על הסיפון. בצוות "הנס סקיילמן" לא חששו מכך. בפנים היו מעברים שהובילו ממגורי הצוות אל הגשר, חדר הרדיו, חדר המכונות והגלריה. הבנתי שיש כל סיכוי שהמצפור ישן ושייטנו על טייס אוטומטי. אבל לא הופעתי. לארסן הופיע בדיוק באחת בלילה. היא עדיין לבשה את הז'קט של הדיילת שלה, מטושטשת של לבן בלילה. ראיתי אותה מתעסקת בשרוול השמאלי והנחתי שהיא מחביאה שם סכין. זה היה מקום טוב לזה, למרות שהעדפתי את המקום שבו היה לי הוגו. החזקתי את הסטילטו ביד. ואז הופיע ז'אן.
  
  
  יכולתי לעקוב רק אחר קטעים מהשיחה שלהם.
  
  
  "אתה ממלא תפקיד כפול," היא אמרה.
  
  
  התשובה לא הייתה נשמעת.
  
  
  "זיהיתי אותו כשהוא עלה על הסיפון. למוסקבה לא אכפת אם הוא יגיע למסאווה או לא".
  
  
  'אני אעשה זאת.'
  
  
  התשובה שוב הייתה לא ברורה.
  
  
  "לא, זה לא סקס."
  
  
  המריבה ביניהם נעשתה עזה יותר ויותר, וקולם נעשה שקט יותר. לארסן הפנתה אלי את גבה, ואני הסתכלתי כשהיא מובילה את ז'אן בהדרגה אל מבנה הפלדה, מסתתרת מכל מי שעל הגשר. הרמתי בזהירות את הברזנט וחמקתי מתחתיה. כמעט על ארבע, עם הוגו מוכן ביד, זחלתי לעברם.
  
  
  "אני לא עובד איתך," אמר לארסן.
  
  
  'למה את מתכוונת?'
  
  
  "בגדת בי או בבוס שלך. אני אפטר ממך קודם. ואז מקרטר. בוא נראה מה קילמאסטר חושב על הפלגה מעבר לאוקיינוס.
  
  
  ידה שלחה לשרוולה. מיהרתי לעברה ותפסתי את גרונה ביד שמאל, מעמעם את צעקתה. חבטתי אותה בגופה עם הסטילטו של הוגו והמשכתי לדקור אותה איתו עד שהיא צלעה בזרועותיי. גררתי את גופה בזרועותיי אל המעקה והרמתי אותה למעלה. שמעתי התזה. וחיכיתי במתח.
  
  
  לא נשמעו צעקות מהגשר. המנועים רעמו מתחת לרגלי כשדהרנו לעבר אפריקה.
  
  
  ניגבתי בזהירות את הוגו במכנסיי וניגשתי אל ז'אן, שנשען על המבנה.
  
  
  "תודה, ניק... זאת אומרת, פרד."
  
  
  "לא הצלחתי להבין הכל," אמרתי לה. - היא הודיעה שאני לא אגיע לאפריקה?
  
  
  "היא לא אמרה את זה," היא אמרה.
  
  
  "הרגשתי שלמוסקווה לא אכפת אם אני בא למסאווה או לא".
  
  
  "כן, אבל אולי היא לא כתבה את הדו"ח".
  
  
  'אולי. הייתה לה סכין בשרוול.
  
  
  אתה טוב, ניק. בוא נלך לבקתה שלך.
  
  
  "בסדר," אמרתי.
  
  
  סגרתי את דלת התא והסתכלתי על ז'אן. עדיין ציפיתי שהיא תירתע, שתגיב לעובדה שלרסן כמעט הרג אותה, אבל היא לא עשתה זאת. חיוך סוער הופיע על פניה כשפתחה את רוכסן מכנסיה והורידה אותם. חולצת הטי הלבנה שלה לא הסתירה דבר, פטמותיה התקשו כשהיא התכופפה ומשכה את הטי שירט מעל ראשה.
  
  
  "בוא נראה אם אתה טוב במיטה כמו שאתה עם סכין," היא אמרה.
  
  
  התפשטתי במהירות, מסתכל על שדיה הגדולים ורגליה המפותלות. ירכיה נעו באיטיות כשהיא החליפה רגליים. ניגשתי אליה במהירות ולקחתי אותה בזרועותיי והתחבקנו. עורה היה חם, כאילו לא נחשפה לאוויר הלילה הקריר.
  
  
  "כבה את האור," היא לחשה.
  
  
  עשיתי כדבריה ונשכבתי לידה בכלוב הצר. הלשון שלה נכנסה לפה שלי בזמן שהתנשקנו.
  
  
  "מהר," היא נאנחה.
  
  
  היא הייתה רטובה ומוכנה, והיא התפוצצה בטירוף פראי כשחדרתי אליה. הציפורניים שלה שרטו את עורי והיא השמיעה קולות מוזרים כשפיצצתי לתוכה את התשוקה שלי. הצטופפנו יחד, מותשים לחלוטין, והצלילים היחידים בתא שלנו היו הנשימות העמוקות והמרוצות שלנו וחריקת הספינה כשהתרחקנו מהנקודה שבה זרקתי את לארסן לים.
  
  
  
  
  פרק 3
  
  
  
  
  
  בשעה שלוש סוף סוף התחלנו לדבר. גופנו הזיע ושכבנו מצטופפים בבקתה הצרה. ז'אן השתמשה בחזה שלי ככר ונתנה לאצבעותיה לשחק על גופי.
  
  
  "יש משהו לא בסדר בספינה הזו," היא אמרה.
  
  
  — הוא נוסע לאט מדי, המזגן לא עובד. ולרסן הכין קפה מגעיל. האם לזה התכוונת?
  
  
  'לא.'
  
  
  חיכיתי שהיא תסביר יותר.
  
  
  "ניק," היא אמרה, "אתה יכול לספר לי מה AH אמר על "הנס סקיילמן"?"
  
  
  - שהוא יגיע למאסווה בזמן הנכון. ושהנוסעים בסדר.
  
  
  'כֵּן. מה עם הצוות?
  
  
  "לא ידעתי על לארסן," אמרתי. "ה-CIA שמר את זה לעצמם".
  
  
  אני יודע למה אתה כל כך סגור וסודי. היא הסתובבה בבקתה. אתה חושב שאני בוגד בך. אבל זה לא נכון. מצאתי שלושה טילים חסרים.
  
  
  "מלא רקטות?"
  
  
  - לא, אבל חלקים להרכבתם. עם ראשי נפץ גרעיניים.
  
  
  - איפה הם?
  
  
  - במכולות על הסיפון מאחורי הגשר.
  
  
  שאלתי. -'האם אתה בטוח?'
  
  
  'מספיק.'
  
  
  - והם נוסעים אל הבורג'אס?
  
  
  'כן. לארסן קיבל על עצמו יותר מדי סמכות. אני חושד שה-KGB מעדיף להשמיד את הטילים האלה מאשר להרוג את ניק קרטר".
  
  
  "אז נוכל להתמודד עם העבודה בלי עזרה רוסית," אמרתי. עדיף לבלות כאן את הלילה.
  
  
  - ולהרוס לי את המוניטין?
  
  
  "אחרת כבר היית מלאך, עוזר לאלוהים."
  
  
  היא צחקה ושוב העבירה את ידיה על גופי. הגבתי לליטופים שלה. הפעם ההתעלסות הייתה רכה ואטית, סוג אחר של נוחות מהחיבוק הראשון שלנו. אם הפחדים של ז'אן היו נכונים למחצה, היינו במצב טוב. אבל כרגע סירבתי לדאוג בקשר לזה.
  
  
  ז'אן ישנה. אבל לא אני. הייתי מודאג מהשאלה שלה לגבי המידע שיש ל-AH על הצוות. אנשינו הניחו שהנס סקיילמן היא אוניית משא תמימה עם כמה נוסעים. אבל לפעמים יש תככים בתוך תככים, קונספירציה בתוך קונספירציה, ובלוני ניסוי משוחררים עם נוסע תמים ולא חושד על הסיפון. אולי ל-AX היו חשדות לגבי "הנס סקילמן" והזמין אותי כזרז. זה היה הסגנון של הוק לתת לדברים לקרות מעצמם. פגשתי רק כמה אנשי צוות. לא הייתה תקשורת עם הנוסעים. בארוחת הצהריים, קפטן ארגנסן ואני דיברנו על מכוניות. אדון. גארד, בן הזוג השני, הקשיב. בן הזוג הראשי, מר תולה, רטן מפעם לפעם וביקש תפוחי אדמה נוספים, אך נראה שלא היה אכפת לו אם הנוסעים חיים או מתים. הדייל, מר סקיורן, השאיר את לארסן אחראי עלינו ועל האוכל שלנו ונראה שהעדיף לצרוך את צריכת הקלוריות היומית שלו בשקט ובשלווה. מפעילת הרדיו, בלונדינית גבוהה ורזה בשם בירגיט ארונסן, הייתה שוודית ושתקה כמו הקצינה הראשונה. כשנכנסה לחדר האוכל, זה לא היה לביקור חברתי.
  
  
  לבסוף נפלתי בשינה קלה, מחכה לצרחה או שמישהו יבוא לחפש את לארסן. התעוררתי כשאור הבוקר הראשון פרץ דרך האשנב. ז'אן בחש ומלמל משהו.
  
  
  אמרתי. - "עדיין חשדות מחרידים?"
  
  
  'כן.' היא זרקה את השמיכה הקלה וטיפסה מעלי.
  
  
  "בוא נתקלח," היא אמרה.
  
  
  - האם אנחנו חייבים להיות כל כך בולטים ביחד?
  
  
  'באופן ספציפי. אני צריך את הכיסוי הזה. אולי לארסן הייתה רוצחת אישה ידועה לשמצה.
  
  
  "אני בספק," אמרתי.
  
  
  אם ז'אן הייתה רוצה לחשוב שאוכל להסיר ממנה כל חשד, לא היה אכפת לי. בבוא העת, משימה זו תגיע לנקודה שבה היא תהפוך למכשול רציני. אז הייתי מפטר אותה. אין מקום לאישה בדנקיל, במיוחד לאישה שאינה יכולה להתאבד. אבל עד שהגענו לאתיופיה, רציתי להמשיך ליהנות מחברתה.
  
  
  היא הייתה מאסטר במיטה. והיא הייתה מודעת לחלוטין להשפעה שיש לגוף המפואר שלה על גברים. היא מוכרת סיפורים בינוניים בחמש השנים האחרונות, כולל תמונות עירום שלה. הסתכלתי כשהיא כורכת את עצמה מגבת ונכנסת למקלחת עם חולצת טריקו ארוכה בידיה. כשסוף סוף סיימנו להקציף ולשטוף אחד את השני, התכבדנו במקלחת ארוכה.
  
  
  כשיצאנו שוב למסדרון, אני במכנסיים וז'אן רק בחולצת הטריקו הארוכה שלו, שלא הסתירה הרבה, כמעט נתקלנו בבירגט ארונסן.
  
  
  ראית את לארסן? - היא שאלה אותי.
  
  
  "לא אחרי ארוחת צהריים," עניתי.
  
  
  "גם אני," אמרה ז'אן, רכנה אליי וצחקקת. העלמה ארונסן נתנה בנו מבט של מעט ביטחון וחלפה על פנינו. ג'ין ואני החלפנו מבטים וחזרנו לבקתה שלי.
  
  
  "תאסוף אותי מהתא בעוד עשר דקות," היא אמרה. "אני חושב שאנחנו צריכים לאכול ארוחת בוקר ביחד."
  
  
  'בסדר גמור.'
  
  
  התלבשתי ושוב ניסיתי להחליט לשאת נשק. התיאוריה של ז'אן לפיה הנס סקיילמן נשא חלקים הדרושים לייצור שלושה טילים בליסטיים בין-יבשתיים העלתה שהייתי חכם כשלא השתמשתי ברדיו כדי לשלוח את הודעת הקוד. ייתכן שהצוות לא ידע מה הם נושאים, שכן לאיש על סיפונה של ספינת המכולות אין סיבה לפתוח את המכולות.
  
  
  אבל מה אם הייתי יודע? האם אצטרך להיות חמוש? לרוע המזל, הכנסתי את הוגו ווילהלמינה, יחד עם פייר, לתא הסודי של המזוודה שלי שבו היה המשדר הקטן שלי, וסגרתי אותו. על הספינה הזו עשיתי טיול כנה לאתיופיה, או שהייתי בהרבה יותר חרא ממה שיכולתי לפתור עם לוגר לבד. כלי נשק אלטרנטיביים היו מוגבלים ביותר.
  
  
  זה גם הפריע לי שמעולם לא ראיתי אף אחד מהנהגים. לפחות הייתי צריך לפגוש אחד מהם בקפיטריה. אבל לארסן הסביר לנו כבר ביום הראשון בים: "אף אחד מהנוסעים שלנו לא ראה מעולם את הנהגים, גברת בלוק. הם מעדיפים להישאר למטה. זה שלהם...איך אני יכול להגיד את זה באנגלית...האידיוסינקרטיה שלהם." כמובן שאגאטה בלוק שאלה את השאלה הזו. לקחתי את ההצהרה של לארסן על אמונה. עכשיו תהיתי אם הייתי טיפש. בדרך החיים שלי, אדם תמיד מסתכן בסיכון להיהרג בגלל טיפשות, אבל לא התכוונתי לספק טיפשות מהסוג שיוביל למותי. הסתכלתי שוב על המזוודה שלי. היו איתי ז'קטים שווילהלמינה יכלה להתחבא בהם. היית צריך ללבוש לפחות ז'קט אם רצית להשאיר את הלוגר איתך ללא זיהוי. אבל לבישת ז'קט על ספינת משא רגילה ביום חם ליד קו המשווה יעורר חשד בקרב כל צוות ישר. ולא הייתי משוכנע יותר מדי בכנות של הצוות הזה.
  
  
  לא חמוש, נכנסתי למסדרון, סגרתי את דלת התא שלי מאחורי, והלכתי כמה מטרים אל הבקתה של ז'אן. דפקתי בעדינות. "תיכנס," היא קראה.
  
  
  ציפיתי לקצת עומס נשי, אבל מצאתי מקום מסודר, מזוודות תחובות יפה מתחת לדרגש ותיק המצלמה שלה בארון הבגדים הפתוח. תהיתי אם למצלמה שלה יש אקדח 22 באחת העדשות.
  
  
  ז'אן לבשה חולצת טריקו כחולה וג'ינס קצוץ. היום היא נעלה נעליים במקום סנדלים. דבר אחד בטוח, לא היה לה נשק.
  
  
  היא שאלה. - "מוכן לארוחת בוקר גדולה?"
  
  
  "כן אני אמרתי.
  
  
  עם זאת, לא הייתה ארוחת בוקר נרחבת בחדר האוכל. אדון. סקיורן, הדייל, הכין ביצים מקושקשות וטוסט.
  
  
  הקפה שלו לא היה יותר גרוע מזה של לארסן, אבל לא יותר טוב.
  
  
  לא נכחו קצינים נוספים. בלוקים, שנראו מאוד אומללים, כבר ישבו ליד השולחן. ז'אן ואני קיבלו את פנינו בקרירות, בידיעה שאנחנו, כמטיילים אחרים, עדיין קיימים למרות המוסר הרע שלנו.
  
  
  "אנחנו לא יכולים למצוא את לארסן," אמר סקיורן. "אני לא יודע מה קרה לה."
  
  
  "אולי היא שתתה יותר מדי בורבון," ניסיתי להתערב.
  
  
  "היא נפלה מהסיפון," אמרה אגתה בלוק.
  
  
  "אז מישהו היה צריך לשמוע את זה," התנגדתי. "לא היה מזג אוויר גרוע אתמול. והים עדיין רגוע מאוד.
  
  
  "המצפור בטח ישן," התעקשה גברת בלוק. "אוי לא, גברת בלוק," אמר סקיורן במהירות, "זה לא יכול לקרות על ספינה בפיקודו של קפטן ארגנסן." במיוחד כשגארד ות'ולה בתפקיד.
  
  
  "בדוק את אספקת הוויסקי שלך," אמרתי שוב. חייכתי רק ז'אן חייכה איתי.
  
  
  "אני אבדוק, מר גודרום," אמר סקיורן.
  
  
  תשובתו המהירה לגברת בלוק על הצופה הישן כאילו איששה את החשדות שלי מהלילה הקודם. הצוות הפעיל את הטייס האוטומטי ונמנם כשמזג האוויר והמיקום אפשרו. זה קורה בספינות סוחר רבות, מה שמסביר מדוע ספינות לפעמים יוצאות ממסלולן או מתנגשות זו בזו ללא כל הסבר ניווט.
  
  
  "יש כאן חומר למאמר", אמר ז'אן.
  
  
  "אני חושב שכן, מיס פליני," אמר סקיורן. - שכחתי שאתה עיתונאי.
  
  
  "היא נפלה מהסיפון," אמרה גברת בלוק בבוטות. "אישה ענייה".
  
  
  בין פסק הדין הסופי שלה בתיק לארסן לבין יחסה הקר כלפי אנשים שנהנים ממין, לא היה הרבה מקום לגרום לגברת בלוק לחברה מגרה. בעלה, שגנב מבטים אל שדיה הכבדים של ז'אן המתנודדים מתחת לבד הדק, חשש מתגובה אנושית יותר.
  
  
  אחרי שאכלנו, ז'אן ואני חזרנו לבקתה שלה. "אני בטוחה שאתה יודע איך להשתמש במצלמה," היא אמרה.
  
  
  'כן.'
  
  
  "אז, פרד גודרום, הלהבה הישנה שלי, אתה תאהב את ההצעה הזו." אני אשים עדשת 28 מ"מ על המצלמה שלי כדי שתוכל לצלם אותי בבקתה הזו.
  
  
  ז'אן אמר לי באיזה מהירות תריס וצמצם לבחור והוביל אותי מפינה אחת לאחרת. עירומה לגמרי, היא הצטלמה לי בחלקים שונים של התא, עם הבעה חושנית ביותר על פניה. כל מה שהייתי צריך לעשות זה לכוון, להתמקד וללחוץ על ההדק. כשסיימנו את גליל הסרט חזרנו למיטה. התחלתי לדאוג לגבי הרעב המיני שלה. עד כמה שאהבתי את גופה המתפתל והפועם, נאלצתי להזכיר לעצמי ללא הרף שאני על סיפון הנס סקיילמן לצורך עסקים רציניים יותר.
  
  
  "היום אני הולכת לשאול כמה שאלות על לארסן", אמרה. "התפקיד שלי הוא כעיתונאי חוקר. מה אתה הולך לעשות?'
  
  
  "אני אצא לסיפון ואנסה לנוח."
  
  
  נמתחתי על כיסא הנוח, פני בצל, כששמעתי תנועה וקול של גבר אמר, "אל תזוז, מר קרטר."
  
  
  העמדתי פנים שאני לא שומע אותו.
  
  
  "אז, אם תרצה, מר גודרום, אל תזוז."
  
  
  "אם אני מעדיף מה?" – אמרתי, זיהיתי את קולו של גארד, העוזר השני.
  
  
  -אם אתה מעדיף להישאר בחיים.
  
  
  שני מלחים עמדו מולי, שניהם עם אקדחים. ואז נכנס גארד לשדה הראייה שלי גם היה איתו אקדח.
  
  
  "הגנרל בורג'ה רוצה שתחיה," הוא אמר.
  
  
  "מי זה לעזאזל הגנרל בורג'יה?"
  
  
  "האיש שאתה צריך לצוד עבור ממשלת אתיופיה."
  
  
  "גארד, אפילו ממשלת אתיופיה לא תעסיק לא את הגנרל בורג'ה ולא את הגנרל גרנט".
  
  
  זה מספיק, קרטר. אז אתה קילמאסטר. באמת טיפלת בלרסן. זונה מסכנה, הרוסים בטח גייסו אותה בזול".
  
  
  "אני חושב שאתה צריך לבדוק את מלאי הוויסקי שלך," אמרתי. "שקורן לא נתן לך את ההודעה הזו?" הוא ענה לי בנימת שיחה: "מדהים איך אדם כל כך דברן כמו הגברת בלוק הזה יכול לפעמים להגיד את האמת. השומר למעשה ישן אתמול בלילה. השומר ישן כמעט כל לילה. לא אני. אבל פשוט העדפתי לא להפיל את הספינה בגלל לארסן. בשביל מה אנחנו צריכים סוכני ק.ג.ב?
  
  
  "הרוסים ייהרגו".
  
  
  -אתה מאוד רגוע, קרטר. חזק מאוד. העצבים והגוף שלך נמצאים בשליטה מוחלטת. אבל אנחנו חמושים, ואתה לא. הצוות הזה הוא כל סוכני בורג'יה, חוץ מהצוות הטכני. הם נעולים בחדר המכונות שלהם. ובוודאי לא לארסן, שאותו חיסלת בחביבות אמש. איפה הסכין שהשתמשת בה?
  
  
  "נשאר בגופו של לארסן."
  
  
  "אני זוכר שהוצאת את זה ואז ניגבת את הדם."
  
  
  "ראיית הלילה שלך גרועה, גארד," אמרתי. "זה גורם להזיות".
  
  
  ״לא משנה. עכשיו אין לך את הסכין הזו. אתה טוב מאוד, קרטר. אתה יותר טוב מכל אחד מאיתנו. אבל אתה לא יותר טוב משלושתנו עם רובים. ואנחנו מכירים היטב כלי נשק, קרטר?
  
  
  "אכן," אמרתי.
  
  
  "אז תקום לאט ותלך קדימה." אל תסתכל אחורה. אל תנסה להילחם. למרות שהגנרל בורג'יה רוצה אותך בחיים, מוותך לא יסחוף אותו. התפקיד שלי היה למצוא את בורג'ה ולראות מה הוא זומם. אני מעדיף לעשות את זה לפי התוכנית המקורית שלי, אבל לפחות אני אגיע לשם. חוץ מזה, גארד צדק לחלוטין כשאמר שהוא ושני אנשיו ידעו על הנשק. אחד מהם עם אקדח יהיה יותר מדי בשבילי. והם כיבדו אותי, מה שגרם להם להזהר כפליים.
  
  
  השמש הטרופית הלוהטת משתקפת במים. הלכנו קדימה, על פני המכולות הקשורות. היו אנשים עם אקדחים מאחור. לא אהבתי את זה. אם הצלחתי לצאת, אצטרך לרוץ הרבה כדי להגיע לנשק שלי. העפתי מבט אחרון על האוקיינוס לפני שנכנסתי לפתח המבנה העל. לרוב ספינות המטען יש גשר בירכתי, ותהיתי אם הנס סקג'למן הוסבה חלקית לספינת מלחמה, משהו כמו סירות ה-Q הגרמניות של מלחמת העולם השנייה.
  
  
  "עצור," ציווה גארד.
  
  
  הייתי בערך עשרה מטרים מחדר הרדיו. בירגיט ארונסן יצאה החוצה, מכוונת אקדח על הבטן שלי.
  
  
  "הקברניט אומר שאנחנו צריכים להשתמש בחדר האחסון מתחת לארון של השייטת", אמרה.
  
  
  "הכל יבוא," אמר גארד.
  
  
  'נו?'
  
  
  "שני נוסעים אנגלים יכלו לראות אותנו. לבסוף, קרטר הוא כעת חולה במרפאה. קדחת טרופית איומה. נדבקתי בלילה אחד עם העלמה פליני.
  
  
  "חולים מתקבלים במרפאה", אמרה.
  
  
  ידעתי מה הולך לקרות, אבל לא יכולתי לעשות שום דבר בנוגע לאקדח שלה שכיוון היישר אל הטבור שלי. וגם אם היא לא הייתה זריקה טובה, יהיה קשה מאוד לפספס אותי בטווח הזה. היא גם תירה בגארד ובשניים אחרים, אבל חשבתי שהיא תמחק אותם כהפסדים הכרחיים. נשמעו צעדים מאחורי. ניסיתי להתאגד והבנתי שזה חסר תועלת. ואז ראיתי אור מתפוצץ מולי, הרגשתי שהכאב יורה לי בראש ועפתי אל החושך.
  
  
  
  
  פרק 4
  
  
  
  
  
  התעוררתי עם כאב ראש שכבר לא טרי, והיה לי רעיון שהחלקים המתנדנדים של הגוף שלי ייקח קצת זמן עד שהם יירגעו שוב. הנורה החשופה הזו שמאירה ישירות לתוך עיניי לא הצליחה למנוע את התחושה הזו. עצמתי את עיני, נאנחתי, מנסה להבין מי ואיפה אני.
  
  
  'ניק?' קול נשי.
  
  
  "מה," נהמתי.
  
  
  'ניק?' שוב הקול העיקש הזה.
  
  
  למרות הכאב פקחתי את עיניי. מיד נפל מבטי על דלת המסך. נזכרתי ב...בירגיט ארונסן. האקדח שלה. מישהו הזכיר מחסן מתחת לארון של השייט. נלקח גם ג'ין. התגלגלתי על צידי השמאלי וראיתי אותה משתופפת לצד הספינה. חבורה מתחת לעינה השמאלית פגמה בפניה.
  
  
  שאלתי. - "מי סטר לך בפרצוף?"
  
  
  "גארד." הממזר הזה היה מהיר מדי בשבילי. הוא קפץ עליי והפיל אותי לפני שידעתי זאת. ואז הוא סגר אותי. זה נס שהוא לא שבר לי את המצלמה, היא הייתה על הצוואר שלי".
  
  
  - הוא הפיל אותי במכה מאחור, ג'ין. בזמן שמפעיל הרדיו כיוון את האקדח אל הבטן שלי.
  
  
  שני חלקים מהסיפור שלה נשמעו לא טוב. ז'אן אמרה את ההערה הזו על המצלמה שלה כלאחר יד, כאילו כדי למנוע כל חשד. וכסוכנת, היא הייתה צריכה להיות בעלת כישורי לחימה מינימליים. גארד היה בונה גדול והוא כנראה גם היה די טוב באגרופיו, אבל היא עדיין יכלה לגרום נזק והיא הייתה צריכה להיות על המשמר שלה.
  
  
  "אחרת, העין השחורה שלך די משכנעת," אמרתי. - משכנע? היא שפשפה את הצד השמאלי של פניה בידה והתכווצה.
  
  
  לא רציתי להתווכח איתה על תום הלב המוחלט שלה כלפי ארצות הברית - היא ללא ספק תישבע בכך, ולא הצלחתי להוכיח את חשדתי - נאבקתי על רגליי. החלל הקטן התנדנד חזק ומהיר יותר ממה שתנועת הספינה הייתה מנבאת. כמעט הקאתי. קללה. מדוע גארד לא השתמש בסם? ההזרקה מתפוגגת עם הזמן, אך מכה בחלק האחורי של הראש עלולה לגרום לזעזוע מוח שאתה עלול לחוות במשך ימים, שבועות או חודשים. קיוויתי שהפציעה שלי היא זמנית.
  
  
  ניק, אתה בסדר?
  
  
  ידו של ז'אן החליקה סביב המותניים שלי. היא עזרה לי לשבת על לוחות הפלדה התחתונים והשעינה את גבי על גוף הספינה. 'אתה בסדר?' – היא חזרה ואמרה.
  
  
  "הספינה הארורה הזו ממשיכה להסתובב," אמרתי. "גארד נתן לי מכה איומה."
  
  
  היא כרעה מולי והסתכלה בעיניי. היא הרגישה את הדופק שלי. ואז היא הביטה בזהירות רבה בעורפי. גנחתי כשהיא נגעה בבליטה.
  
  
  "תחזיק חזק," היא אמרה.
  
  
  רק קיוויתי שהיא לא מצאה שם שום דבר שבור.
  
  
  ג'ין קם ואמר, "אני לא ממש טוב בעזרה ראשונה, ניק. אבל אני לא מאמין שיש לך זעזוע מוח או שבר. אתה רק צריך לחכות כמה ימים.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. זה היה אחרי שלוש.
  
  
  שאלתי. - "זה הכל להיום?"
  
  
  "אם אתה מתכוון, אם זה היום שבו נתפסנו, אז כן."
  
  
  'בסדר גמור.'
  
  
  'מה עלינו לעשות עכשיו?'
  
  
  "אני אזוז בזהירות רבה, אם אוכל לזוז בכלל, ומקווה ששום דבר לא ישתבש שם למעלה."
  
  
  "אני מדברת על לצאת מכאן," היא אמרה.
  
  
  שאלתי. - "יש לך רעיונות מדליקים?"
  
  
  "המצלמה שלי היא ארגז כלים."
  
  
  "כלים גדולים לא מתאימים לשם."
  
  
  "יותר טוב מכלום."
  
  
  שאלתי. - "הביאו לנו ארוחת צהריים?"
  
  
  היא נראתה מופתעת. - 'לא.'
  
  
  "בוא נראה אם יאכילו אותנו לפני שאנחנו...".
  
  
  'טוֹב.'
  
  
  היא ניסתה כמה פעמים לפתוח בשיחה, אבל ויתרה כשהיא שמה לב שסירבתי לענות. התיישבתי, נשענתי על מסגרת המתכת, והעמדתי פנים שאני נח. או שאולי לא העמדתי פנים כי מה שניסיתי לחשוב לא עוזר לכאב הראש שלי. לעת עתה החלטתי לא לדון במצבי עם ז'אן. הסחרחורת וכאבי הראש שלי לא מנעו ממני לחקור את המרחב שלנו, והמחסור בפריטים הכרחיים גרם לי לתהות כמה זמן נהיה כאן.
  
  
  למשל, בכלא שלנו לא היו שירותים. אמנם לא האמנתי שאספקת המים יורדת כל כך מתחת לקו המים, אבל האמנתי שצריך לצייד את המקלט הזמני בדלי. זה לא רק יהיה לנו קל יותר, אלא גם יהיה אמצעי סניטרי סביר עבור הספינה עצמה. ולמרות העובדה שהצוות דבק במנהגים המרושלים הבינלאומיים של ספינות סוחר, הם עדיין שמרו על הנס סקיילמן נקי במידה סבירה.
  
  
  ראיתי גם שחסרים לנו מים לשתייה. ואם המים והדלי לא הופיעו כאן לפני חצות, יכולתי לבחור באחת משתי אפשרויות לא נעימות: או שהקברניט והצוות שלו לא התכוונו למסור את ז'אן ואותי לבני הזוג בורג'אס, או שלכידתו של ז'אן הייתה מדומה. כל הזמן חשבתי שהרג לארסן פוצץ לי את הכיסוי, מה שעשיתי ביוזמתה. אולי הז'אן הזו תוכל להשתמש בלחץ.
  
  
  קצת אחרי ארבע שאלתי, "האם אתה חושב שיש חולדות על סיפון האנס סקיילמן?"
  
  
  היא שאלה. - "עכברושים?"
  
  
  זיהיתי קצת פחד בקולה. לא אמרתי שום דבר אחר. רציתי שהמחשבה הזו תחלוף בדמיונה לזמן מה.
  
  
  "לא ראיתי חולדות," היא אמרה.
  
  
  "כנראה שהם לא," אמרתי בביטחון. "שמתי לב שהאנס סקיילמן היא ספינה נקייה בצורה יוצאת דופן. אבל אם יש חולדות, הן חיות כאן, בתחתית הספינה.
  
  
  - איך אתה יודע שאנחנו בתחתית?
  
  
  "הקימור של הגוף," אמרתי והעברתי את ידי לאורך לוח המתכת הקריר. "תנועת מים. נשמע.'
  
  
  "זה הרגיש כאילו הם סוחבים אותי רחוק מאוד למטה", אמרה.
  
  
  במשך עשר דקות אף אחד מאיתנו לא דיבר.
  
  
  - למה חשבת על חולדות? – שאל לפתע ז'אן.
  
  
  "ניתחתי את הבעיות הפוטנציאליות איתן אנחנו מתמודדים כאן," אמרתי לה. "גם חולדות הן חלק מזה. אם הם יהיו תוקפניים, נוכל לעמוד בתורות על המשמר בזמן שהשני ישן. זה תמיד עדיף מלנשוך".
  
  
  ז'אן נרעד. תהיתי אם היא משווה את המכנסיים הקצרים והטי-שירט שלה למכנסיים הארוכים וחולצת הצמר שלי. היה לה הרבה בשר לנגוס בו. וכל חולדה אינטליגנטית הייתה תופסת את עורה הקטיפתי במקום לנסות לכרסם דרך העור העבה שלי.
  
  
  "ניק," היא אמרה בשקט, "אל תגיד יותר על חולדות." אנא. הם מפחידים אותי.
  
  
  היא התיישבה והתיישבה לידי. אולי בקרוב אגלה לצד מי היא.
  
  
  ב-5:30 בבוקר, בתנאי שהשעון שלי לא היה מקולקל, הביאו לי אוכל. אדון. תולה, בן הזוג הראשון, היה האחראי. גארד היה לידו.
  
  
  המילים היחידות שלו היו: "שניכם עם הגב אל הקיר אלא אם כן אתם רוצים למות".
  
  
  היו איתו ארבעה מלחים. אחד מהם כיוון אקדח לעבר פלג הגוף התחתון שלנו. אחרים זרקו שמיכות ודלי. אחר כך שמו אוכל ומים. אדון. Thule סגר את דלת המסך, הכניס את הבריח וטרקה את המנעול.
  
  
  "יהיו מספיק מים שיספיקו כל הלילה", אמר. - נרוקן את הדלי הזה בבוקר.
  
  
  הוא לא חיכה להכרת התודה שלנו. בזמן שהוא היה שם, לא אמרתי דבר, אבל נשענתי בחוזקה על הקיר. לא ידעתי מה זה יכול לעשות לי אם הוא מזלזל בכוחי או לא, אבל לא יכולתי להרשות לעצמי לפספס שום הזדמנות. ז'אן לקח שתי צלחות ואמר: "מלון עם כל השירותים. הם נעשים חסרי דאגות".
  
  
  - או בטוח. בואו לא נזלזל בהם. גארד אמר לי שבורג'ה שכרה את כל הצוות מלבד המכונאים.
  
  
  היא אמרה. - "מכניקה מוטורית?"
  
  
  "בגלל זה אף פעם לא ראינו אותם אוכלים. לא יכולתי שלא לחשוב שיש משהו מוזר בספינה הזאת, אבל לא הצלחתי להבין מה זה".
  
  
  "גם אני לא הייתי חכם מדי, ניק."
  
  
  אחרי שאכלנו פרשנו שמיכות על רצפת הפלדה כדי לעשות מעין מיטה. שמנו את הדלי איפשהו בפינה מלפנים.
  
  
  "להיות כאן גורם לי להעריך בקתות," אמרתי. "אני תוהה מה מצבם של הבלוקים האלה."
  
  
  ז'אן קימט את מצחו. - 'אתה חושב...'
  
  
  'לא. AXE בדק את הנוסעים, למרות שאף אחד לא אמר לי שאתה מה-CIA. הבלוקים האלה הם בדיוק מה שהם אומרים שהם - זוג אנגלים מעצבנים שהתמזל מזלם בבריכת הכדורגל. גם אם הם חושדים שמשהו מתרחש על סיפון הנס סקיילמן, הם עדיין לא יפתחו את הפה כשהם ירדו מהמטוס בקייפטאון. אנחנו לבד, ג'ין.
  
  
  - והמכונאים האלה?
  
  
  "אנחנו לא יכולים לסמוך עליהם," אמרתי לה. "יש כשלושים או ארבעים אנשי בורג'יה בחטיבה הזו. ויש להם אותנו. הם יודעים מי אני, עד לתואר מתנקש מאסטר. גארד התגעגע לזה כשהיה צריך לכבות אותי בכזאת עליזות. ואני מניח שהם מכירים באותה מידה את הקריירה שלך. הדבר היחיד שאני לא מבין הוא למה הם נותנים לנו לחיות.
  
  
  "אז המצלמה שלי..."
  
  
  "תשכח מהמצלמה הזו עכשיו. הדאגה הראשונה שלנו היא לגלות מהי שגרת היומיום שלהם. יש לנו עדיין שלושה או ארבעה ימי מסע לקייפטאון.
  
  
  האוכל היה אכיל: סטייק קצוץ על טוסט עם תפוחי אדמה. ברור, היינו באותה מנות כמו הצוות. סקיורן, הדייל, התנגד לרצונותיו של מישהו אחר - כנראה שלו - בכך שלא סיפק לנו את האוכל שאנו, כנוסעים, זכאים לו וששילמנו עבורו. ז'אן כמעט לא אכלה. לא עודדתי אותה. נראה שהיא לא הבינה כמה חסרת תועלת חשבתי שהיא, למרות שהיא הפכה את המצלמה שלה לארגז כלים. אכלתי את החלק שלי ואת כל מה שהיא לא רצתה. הייתי צריך להחזיר את הכוחות. אחר כך נשכבתי על השמיכה כדי להירדם. ז'אן השתרע לידי, אבל לא מצא תנוחה נוחה. "האור מפריע לי," היא אמרה.
  
  
  "המתג נמצא בצד השני של הדלת, בערך שלושה מטרים מהבריח," אמרתי.
  
  
  - האם עלי לכבות אותו?
  
  
  "אם אתה יכול להגיע לזה."
  
  
  היא תחב את אצבעותיה הדקות דרך הרשת, מצאה את המתג והכניסה את החלל שלנו לחושך. היא השתמשה בדלי ושוב נשכבה לידי והתעטפה בשמיכה. למרות שלא היה כל כך קר בתחתית הספינה, הלחות גרמה לעור שלנו במהירות להיות קר. וגם הסירחון מהאחיזה לא שיפר את מצבנו.
  
  
  "חבל שלא נתנו לנו כריות", אמרה.
  
  
  "תשאל מחר," הצעתי.
  
  
  "הממזרים האלה פשוט יצחקו עליי."
  
  
  'אולי. או אולי יתנו לנו כריות. אני לא חושב שמתייחסים אלינו כל כך רע, ג'ין. הצוות יכול היה להתייחס אלינו הרבה יותר גרוע אם הם היו רוצים.
  
  
  היא שאלה. - אתה חושב לצאת מכאן? "הדרך היחידה שנצא מכאן היא אם מישהו יכוון אלינו אקדח ויגיד 'לכו'. אני רק מקווה שהם לא יפגעו בי שוב. אני עדיין שומע את הפעמונים בראש שלי".
  
  
  "ניק המסכן," היא אמרה והעבירה את ידה בעדינות על פניי.
  
  
  ז'אן נצמד אליי בחושך. ירכיה התגלגלו בעדינות והרגשתי את החמימות החונקת של שדיה המלאים על ידי. רציתי אותה. גבר לא יכול לשכב ליד ז'אן מבלי לחשוב על גופה המפתה. אבל ידעתי שאני צריך לישון. גם כשהאורות כבויים, המשכתי לראות הבזקי אור מהבהבים מול עיני. אם ז'אן צדק ולא היה לי זעזוע מוח, הייתי בכושר די טוב עד הבוקר.
  
  
  היא פלטה את תסכולה באנחה רמה. ואז היא שכבה ללא ניע.
  
  
  היא שאלה. - "האם חולדות באות כשחושך, ניק?"
  
  
  "בגלל זה לא כיביתי את האור".
  
  
  'אה.'
  
  
  - מה אם הם לא שם?
  
  
  "לא נדע עד שאחד מהם יופיע."
  
  
  ז'אן נותרה חסרת מנוחה. תהיתי אם הפחד שלה מחולדות אמיתי. היא המשיכה לבלבל אותי. או שהיא הייתה סוכנת מאוד מצליחה, או שהיא הייתה משוגעת ולא הצלחתי להבין מי היא באמת.
  
  
  "לעזאזל, אני מעדיפה לדאוג לחולדות שלא קיימות מאשר לישון עם האור בעיניים", אמרה. לילה טוב, ניק.
  
  
  לילה טוב, ג'ין.
  
  
  הייתי ער רק לכמה דקות. התכוונתי לישון קלות מאוד, אבל המכה הזו בראש מנעה ממני להתאושש. נפלתי בשינה עמוקה והתעוררתי רק כשז'אן הדליקה את האור, קצת אחרי שש בבוקר למחרת בבוקר.
  
  
  
  
  פרק 5
  
  
  
  
  
  לקח לי שלושה ימים להמציא תוכנית סבירה. בשלב הזה הראש שלי החלים מספיק שזה לא מפריע לי יותר מדי, אלא אם כן מישהו יחליט להכות אותי בדיוק באותו המקום. החלטתי לסמוך על ז'אן. היא השקיעה זמן רב בגיבוש תוכנית מילוט, אך ללא הועיל.
  
  
  היינו רגילים שהשומרים שלנו מופיעים שלוש פעמים ביום כדי לאסוף כלים מלוכלכים, להחליף את הדלי בחדש ולהביא כד מים מלא. ברגע שהם הביאו ארוחת ערב, יכולנו להיות בטוחים שנהיה לבד לשארית הערב. התעניינתי במיוחד בצירי הדלת עם רשת. שניהם היו מחוברים בחוזקה למוט המתכת עם שלושה בריחים, ושלושה בריחים נוספים החזיקו אותו בחוזקה לדלת הפלדה. ספק אם אוכל לגייס את הכוח לשחרר את הברגים האלה. אבל הצירים עצמם היו דומים לאלה שאתה עשוי למצוא בביתך, מוחזקים יחד על ידי סיכת מתכת שהוכנסה אנכית דרך טבעות פלדה.
  
  
  שאלתי. - "האם יש מברג קטן וחזק בתא שלך, ג'ין?"
  
  
  'כן. ועוד..."
  
  
  "לא," אמרתי לה. "אנחנו לא מתכוונים לרוץ."
  
  
  'למה לא?'
  
  
  "אם שנינו בנס נלכד את הספינה הזאת ונשמור עליה צף עד שהצי יאסוף אותנו, לא נהיה קרובים יותר לבורגיאס ולעשרים ושלושת הטילים שלה ממה שאנחנו עכשיו." אני אפילו לא אנסה להחזיר את הנשק שלי, ג'ין. היא נדדה על רגליה בזמן שהנס סקיילמן חרש את הגלים. "אז למה אתה צריך מברג, ניק?"
  
  
  "אני מתכוון לשלוח הודעה ל-AX ואז לנעול את עצמי איתך שוב. ברגע שוושינגטון תדע איפה אנחנו נמצאים, הם יידעו איך לפעול ומה לומר לממשלת אתיופיה".
  
  
  הספינה צללה שוב. "בחרת לילה נהדר לעשות את זה," אמרה ג'ין.
  
  
  "זו אחת הסיבות שבחרתי בו." אין זה סביר שמישהו יגיע לארון השייט לכמה דברים עכשיו. ואין זה סביר שכל רעש שנעשה יישמע.
  
  
  "האם אנחנו בסיכון להישטף מעל הסיפון?"
  
  
  - לא. אני אעשה זאת.'
  
  
  "איפה אהיה אז?"
  
  
  "הנה," אמרתי.
  
  
  היא הביטה בי זמן מה. ואז היא הושיטה את ידה ותפסה את הכתף שלי.
  
  
  "אתה לא סומך עליי, ניק," היא אמרה.
  
  
  "לא בכל דבר," הודיתי. "לא הרגת את לארסן, ז'אן." זה היה אני. גארד כיוון לעברי אקדח, אבל הוא הפיל אותך ארצה לפני שהספקת לגעת בו. אם מישהו רואה אותי הלילה, הוא חייב למות. מהיר ושקט. האם זו המומחיות שלנו?
  
  
  'לא.' היא שחררה את ידי. "אני רק אוסף מידע. איך אני יכול לעזור?'
  
  
  "על ידי שיתוף המידע שלך."
  
  
  'לגבי מה?'
  
  
  "כשהביאו אותי לכאן, הייתי מחוסר הכרה; כבול ומסתם על אלונקה. אבל בטח ראית איפה הצוהר לסיפון הזה.
  
  
  "אנחנו ארבעה סיפונים מתחת לסיפון הראשי," היא אמרה. "בחרטום, היכן שהמבנה העליון נמצא על הסיפון, יש צוהר. צוהר וסולם גדולים מובילים למפלס השני. גרמי מדרגות אנכיים לצד פירי אוורור מובילים לשלוש הקומות התחתונות.
  
  
  שאלתי. - "הצוהר הראשי נפתח לגשר?"
  
  
  'כן.'
  
  
  "זה מגדיל את הסיכוי להיתפס".
  
  
  היא התחילה לפרק את המצלמה. המברג בסליל הסרט היה קטן, אז נאלצתי להשתמש בכוח כדי לשחרר את הפינים בצירים. הספינה צללה בטירוף, והזווית שבה היא צללה הייתה חדה במיוחד כי היינו כל כך רחוקים. כשהסיכות התנתקו, ז'אן החזיקה את הדלת במקומה בזמן ששחררתי אותן.
  
  
  כשהם נעלמו, הנחתי אותם על השמיכות שלנו ויחד דחפנו את דלת המסך. הצירים חרקו ואז התפרקו. דחפנו בזהירות את הדלת מספיק כדי לאפשר לי לעבור.
  
  
  'עכשיו מה?' – שאל ג'ין.
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. זה היה קצת לפני השעה תשע.
  
  
  "אנחנו מחכים," אמרתי והחזרתי את הדלת למקומה. 'כמה?'
  
  
  - עד השעה עשר בערך, כשהמשמר כבר נגמר למחצה וקצין התצפית והתורן כבר לא כל כך ערניים. אם אני לא טועה, Thule על הגשר. מכיוון שגארד ראה אותי זורק את לארסן, אולי יש לי סיכוי טוב יותר עם Thule שם למעלה.
  
  
  "בואי לתא הרדיו לפני אחת עשרה," אמרה ז'אן. "לפי לארסן, בירגיט ארונסן נועלת אותה כל לילה בסביבות הזמן הזה ואז הולכת למגורי הקפטן".
  
  
  - האם יש לך מידע שימושי אחר?
  
  
  היא חשבה לרגע. "לא," היא אמרה.
  
  
  סגרתי את התריסים מאחורי כך שבדיקה מהירה בקושי יכולה לחשוף את מיקומם. אבל אם רציתי למהר אליהם בדרך חזרה, כל מה שהייתי צריך לעשות זה לסובב אותם קצת כדי לפתוח אותם שוב. חיפשתי את הסיפון השני אבל לא מצאתי בגדים למזג האוויר. לכן זחלתי דרך החור במרכז הפתח המוביל לסיפון הראשי ובדקתי חלק ממגוריו של השייט. אחד המלחים השאיר בחבית מכנסיים ישנים ומעיל גשם. הורדתי את המכנסיים והנעליים ונכנסתי למכנסיים צמודים וז'קט.
  
  
  "הנס סקג'למן" הפליג במזג אוויר גרוע. בכל רגע הקשת התנדנדה בגלים, ושמעתי את המים מתנפצים על המצודה. חיטטתי במחסן עד שמצאתי חתיכת ברזנט, שהנחתי על הסיפון ליד הפתח היוצא החוצה, ושתי חתיכות קטנות יותר שיכולות לשמש כמגבות. מצאתי גם מעיל גשם שהתאים לי. הורדתי את הז'קט, הורדתי את החולצה ותחבתי אותה למכנסיים ולנעליים. ואז לבשתי את המעיל שלי בחזרה.
  
  
  כיביתי את האור. בחושך החושך, שמתי את ידי על הידית שהפעילה את כל מנעולי הפתח וחיכיתי שהנס סקיילמן יפרצה את הגל ויעלה שוב לפני השטח. ואז פתחתי את הצוהר וחמקתי פנימה. הכי מהר שיכולתי, רצתי על הסיפון הרטוב לעבר מבנה החרטום.
  
  
  חרטום הספינה שקע שוב והרגשתי חומת מים עולה מאחורי. זרקתי את עצמי על המבנה ותפסתי את המעקה כשהגל פגע בי. היא הטיחה אותי במתכת וסחטה את האוויר מהריאות שלי. המים שאגו סביבי, מושכים אותי ומנסים למשוך אותי לאוקיינוס האטלנטי החשוך. נצמדתי נואשות למעקה, מתנשף באוויר ונלחם בגל של סחרחורת.
  
  
  כשהמים הגיעו לקרסוליי, המשכתי לנוע לצד הנמל של הספינה. נאחזתי במעקה ולחצתי את עצמי כמה שיותר קרוב למבנה העל. גובה הגשר היה שלושה סיפונים, ולא סביר שהיו שם קצינים או תצפיות. הם יהיו בבית ההגה, עם הגאי. ואם לא היו רואים אותי חוצה את הסיפון, הם לא היו רואים אותי עכשיו.
  
  
  הגל הבא עקף אותי כשהגעתי לרמפה בצד הנמל. תפסתי את הבר בידיים ותליתי. עוצמת הגל כאן לא הייתה כל כך חזקה, אבל בגלל העובדה שהייתי על סיפון הספינה, סביר יותר שימשכו אותי. הגל השלישי פגע בסיפון בדיוק כשהייתי ליד המבנה, ורק כמות קטנה של מים ניתזה על הקרסוליים שלי.
  
  
  נשענתי על הקיר האחורי של המבנה העליונות ונתתי לנשימתי לחזור לשגרה. היינו קרובים לקו המשווה, כך שהמים לא היו כל כך קרים שהרגליים שלנו קהות. ניצחתי בסיבוב הראשון ליד הים. אבל אז היה קרב שני - הדרך חזרה לחדרו של השייט. לשם כך, נאלצתי תחילה להיכנס לחדר הרדיו, לבטל את היכולת של בירגיט ארונסן ולהעביר את המסר שלי.
  
  
  בדקתי את הסיפון הראשי בין שני מבני העל. רובו היה בחושך, אם כי אור זרם מהחלונות האחוריים. קיוויתי שאם מישהו יראה אותי הוא יחשוב שאני חבר צוות רק עושה את העבודה שלי. הלכתי למרכז הספינה ופתחתי במהירות צוהר שהוביל למסדרון שנמשך לכל אורכו של מבנה העל החרטום. הצוהר לא עשה הרבה רעש בעת הפתיחה והסגירה, וחריקותיו וגניחותיו של הנס סקיילמן היו אמורות להטביע את הקולות והתנועות שלי. התגנבתי בשקט קדימה והקשבתי לדלת הפתוחה של חדר הרדיו. לא שמעתי כלום. אם המפעילה הקשיבה להקלטות כלשהן, הן הוגדרו לווליום נמוך או שהיא ענדה אוזניות. הסתכלתי פנימה. היא הייתה לבד. נכנסתי כאילו אני צריך לחפש משהו בחדר הרדיו.
  
  
  בירגיט ארונסן ישבה מאחורי לוח המחוונים משמאלי. היא הרימה את מבטה כשיד שלי התכופפה לעבר צווארה. היא מתה לפני שהספיקה לצעוק. תפסתי את הגופה במהירות ומשכתי אותה מהמפתח ששוכב מולה. הרעש החזק לא היה משנה אלא אם המערכת הייתה מחוברת למגורי הקפטן.
  
  
  הסתובבתי וסגרתי בזהירות את הדלת. בדקתי את הדופק והעיניים של בירגיטה כדי לוודא שהיא מתה. לאחר מכן הכנסתי את גופי מתחת ללוח המחוונים כדי למנוע מעידה עליו. המשדר הגדול היה צמוד לקיר הימני. כשראיתי אותו, בקושי הצלחתי לדכא קריאת ניצחון. היה לזה הרבה יותר כוח ממה שחשבתי.
  
  
  הגדרתי את התדר, לקחתי את המפתח וחיברתי אותו ישירות למשדר. לא הספקתי להבין איך לוח המחוונים עובד. קיוויתי שכפתורי הכוונון עובדים טוב יחסית, ומי שהיה תורן בברזיל או במערב אפריקה - לא הייתי בטוח איפה אנחנו, אבל בהחלט היינו בטווח של אחת מתחנות ההאזנה האלה - לא ישן בתפקיד .
  
  
  הקוד היה דוח מצב פשוט, חסר משמעות לעזאזל עבור איזה סוכן אויב יפצח אותו בטעות. הוא הכיל כארבעים ביטויים, שכל אחד מהם צומצם למספר קבוצות של ארבע אותיות. ההודעה שלי, שלפניה וסגרה אותות זיהוי, נתנה לי חמש קבוצות לשלוח. קיוויתי שהאנשים שכתבו את זה יעבירו את זה מיד להוק כי הוא היחיד שיכול היה להבין את השילוב הזה של ביטויים שבחרתי.
  
  
  'N3. נתפס על ידי האויב. אני ממשיך במשימה. אני עובד עם סוכן אחר. N3.'
  
  
  הוא שלח את ההודעה פעמיים. לאחר מכן הכנסתי את המפתח בחזרה ללוח הבקרה, הורדתי את המשדר מהאוויר וכיונתי אותו מחדש לאורך הגל המקורי. ניק התקדם אל הדלת.
  
  
  קול נשמע במסדרון. "למה חדר הרדיו סגור?"
  
  
  "אולי היא הלכה לבקתה של הזקן קצת קודם." צחוק. טריקת צוהר, אולי הצוהר המוביל לסיפון הראשי. הגברים דיברו איטלקית.
  
  
  ייקח להם לפחות שתי דקות להגיע למבנה הירכתיים. בזמן שהייתי נעול בחדר הרדיו, הצלחתי לאלתר כמה רמזים מטעים. משכתי את גופתה של בירג'ט מתחת ללוח הבקרה ומתתחתי אותה על גבה. משכתי את הסוודר שלה על ראשה וקרעתי לה את החזייה. לאחר מכן הורדתי לה את המכנסיים, קרעתי את הבד מסביב לרוכסן וקרעתי את התחתונים שלה. משכתי את המכנסיים שלי למטה רגל אחת אבל נתתי להם להיתלות בחלקו מהשנייה. לבסוף פרשתי את רגליה. כשהבטתי בגופה הרזה, תהיתי מה ראה בה הקפטן. אולי רק שזה היה זמין.
  
  
  חקירה יעילה תראה במהירות שבירגט לא נהרגה על ידי אנס כלשהו. חריצות מקצועית הייתה חושפת גם כמה עקבות של ניק קרטר, כמו טביעות אצבע ואולי שיער. אבל כשחמקתי מהדלת ועשיתי את דרכי במהירות אל הפתח, החלטתי שאין זה סביר שהנס סקיילמן יהיה מצויד לחקירה כזו. תיארתי לעצמי שהקפטן יהיה כל כך מוטרד ממה שקרה לפילגש שלו שהוא לא יבדוק את תנועותיי מעבר למבט חטוף. וזה יראה שאני נעול בכלוב שלי.
  
  
  אף אחד לא צעק או תקף אותי כשהופעתי על הסיפון הראשי. עשיתי את דרכי לצד המבנה העלי ותזמתי את הספרינט קדימה כדי להגיע אל השביל אם המים יעקפו את החרטום וימהרו אחורה. פשוט עשיתי את זה. הניסיון השני שלי לקח אותי ישר לקדמת המבנה, ושוב הגל פגע בי במתכת, תפס אותי על המעקה.
  
  
  אני בכושר טוב, הגוף שלי חזק ושרירי. מכיוון שכוח וסיבולת הם כלי נשק יקרי ערך במלאכתי, שמרתי אותם בחזית. אבל אף אחד לא יכול לכבוש את הים בכוח בוטה בלבד. יכולתי לשבת איפה שהייתי כל הלילה, אבל השמש הייתה זורחת לפני שהים יירגע. אולם באותו רגע לא היה לי כוח להתקדם. חיכיתי כששני גלים נוספים פוגעים בי במבנה העל. כשניסיתי לתזמן אותם, הבנתי שאני יכול לקבל רק הערכה של המרווח בין שני קירות המים המתפרשים על הסיפון.
  
  
  עד עכשיו, מזג אוויר גרוע היה בעל ברית שלי. עכשיו, אם לא ארוץ קדימה ואעבור דרך הצוהר, אני עלול להיזרק מעל הסיפון. ונראה היה שזה יהיה על הסף. ניסיתי לרוץ על פני החץ, שנראה רק כדמות שחורה חלשה, ואז עדיין יכולתי לנסות לתפוס אותו אם לא סביר שאעשה זאת במכה אחת.
  
  
  המים עלו שוב, הגל עז וגבוה כמו הקודם. החרטום רק התחיל להתרומם והמים התנקזו כשהתחלתי ללכת קדימה, כמעט נופל על הסיפון החלקלק. מים נפלו על ברכי. אחר כך לקרסוליים. הרמתי את רגלי ורצתי קדימה הכי מהר שיכולתי. עברתי את בום ההעמסה. חרטום הספינה צלל - מהר מדי - אבל לא יכולתי לעצור את הדחף המטורף שלי ולתפוס את התורן.
  
  
  שמעתי את צליל היניקה והחבט של מים מסתחררים סביב האף. הרמתי את מבטי וראיתי קצף לבן גבוה מעלי, והמבנה העל בדרכי כבר לא נראה.
  
  
  צללתי קדימה והתפללתי שלא אעשה טעות ואפגע בצוהר או במדף המתכת שהייתי צריך לעבור תחתיו. הייתי מודע לכך שטונות של מים נופלים עליי.
  
  
  כעת גופי היה כמעט מיושר, ונראה היה שרק בהונותיי נוגעות בסיפון. הרגשתי את הידיים שלי נוגעות בדלת פתח הפלדה ותפסתי את הידית שסגרה את המהדקים. המים התיישבו על החלק התחתון של גופי, הצמידו אותי לסיפון וניסו לדחוף אותי לאחור לעבר המבנה העליונה כדי לזרוק אותי מעל הסיפון. האצבעות שלי נגעו בידית. יד שמאל שלי החליקה, אבל הימנית שלי החזיקה מעמד בזמן ששורש כף היד שלי הסתחרר וכאבי תופת עברו דרך זרועי. לרגע חשבתי שמפרקי הכתפיים שלי יירגעו.
  
  
  הקליפ שכיסה את חגורת המכנסיים שלי התבטל. הגל קרע חלקית את המכנסיים שלי. המים הסתחררו מתחת לחופה, מלח בעיניים ואילצו אותי להחזיק במעט שנותר לי. הראש שלי התחיל לכאוב במקום שגארד היכה אותי בפעם הראשונה באותו ערב. אם הנס סקיילמן לא הייתה מרימה במהירות את החרטום שלה מהמים, הייתי רק כמה גרוטאות צפות מעל המצודה.
  
  
  באיטיות מדהימה, החרטום של ספינת המשא החל להתרומם שוב. המים התגלגלו מהפנים שלי ונטפו מגופי. המכנסיים הרטובים שלי היו סבוכים סביב הקרסוליים שלי, אז נאלצתי למשוך את עצמי קדימה באמצעות ידית הצוהר. בייאוש זרקתי את הבד הרטוב. הספינה עלתה כעת במהירות, הגיעה במהירות לפסגת המפרץ והתכוננה לצלול בחזרה לתוך חומת מים נוספת.
  
  
  ניסיתי להרים את הידית. שום דבר לא קרה. הבנתי מה לא בסדר. המשקל שלי על הידית דחף אותו הרבה יותר מהדרוש כדי לסגור את המחיצה האטומה למים. אבל הידיעה מדוע הידית לא זזה לא תעזור לי במיוחד כשהגל הבא יגיע; לא היה לי כוח לעמוד בעוד טורנדו.
  
  
  האנסה סקיילמן עדיין צלל. הסתובבתי חצי סיבוב ופגעתי בידית בכתף השמאלית. הוא עלה למעלה. פתחתי את הצוהר, תפסתי את הקצה והחלקתי פנימה. היד השמאלית שלי תפסה את הידית פנימה. כשנפלתי, הצלחתי לתפוס את המנוף הזה. הצוהר נסגר מאחוריי. מים זרמו על הסיפון מעלי כשנעלתי את הצוהר ללא תוחלת. היד שלי הייתה קרובה מדי למרכז הצוהר.
  
  
  דחפתי אחורה והסתובבתי, יד ימין שלי פגעה בחוזקה בידית. מים טפטפו פנימה כשסגרתי את המהדקים. הראש שלי פגע בפתח הפלדה. נאנחתי כשהכאב עלה בגולגולת שלי. אורות בהירים הבהבו ונפלתי בכבדות על היריעה הפרוסה על הסיפון. העולם התהפך מול עיניי – או מתנועת הספינה, או ממכה נוספת בראש. לא יכולתי להגיד את זה.
  
  
  בזמן שהנס סקיילמן חרש את המים, כרעתי למחצה, חצי שכבתי על יריעת הבד, מנסה לא להקיא. כאבו לי הריאות כששאבתי אוויר. הברך השמאלית שלי נפגעה וראשי הרגיש כאילו הוא עומד להתפוצץ בפיצוץ מסנוור ועוצמתי.
  
  
  
  
  פרק 6
  
  
  
  
  
  לא נחתי יותר משתיים או שלוש דקות, למרות שזה נראה כמו חצי שעה. השעון שלי אמר 10.35, אבל זה יכול היה להיות 9.35 או 11.35. יכולתי רק לנחש לגבי השינוי באזור הזמן.
  
  
  מצאתי את המתג והדלקתי את האור. בזהירות רבה הסרתי את הגלימה שלי, אותה משכתי בחוזקה על עצמי לפני שיצאתי מהחדר הזה. לאחר שניגבתי את ידי על פיסת קנבס, נגעתי בעדינות בשערי. הם עדיין היו רטובים בקצוות אבל יבשים מלמעלה. ערבבתי אותם יחד כדי להסתיר את הכתמים הרטובים. ואז הסרתי את השעוונית. זרקתי אותו על הבד והתחלתי לנגב את גופי. וידאתי שאני יבש, ואז גלגלתי חתיכה קטנה של בד ושעוונית לחתיכה גדולה ונשאתי את החבילה דרך מגוריו של השייט. שמתי את זה בארון מאחורי דברים אחרים וקנבס.
  
  
  פתאום שמעתי צפצוף. תפסתי חתיכת צינור מתכת והסתובבתי במהירות. הצוהר לסיפון התחתון נפתח. כופפתי לקפוץ כשראיתי שיער ארוך ועיניים כהות.
  
  
  'ניק?' – אמר ז'אן.
  
  
  "כדאי שתהיי שם," אמרתי לה.
  
  
  "להישאר למטה ולהמתין בתוך החור הזה שיגע אותי. שלחת הודעה?
  
  
  'כן.' הצבעתי על הסיפון, שם ניתזו כמה סנטימטרים של מים.
  
  
  "אל תבואי יותר," אמרתי לה. "אלא אם נשאיר שם שובל של מים, לא תהיה שום הוכחה לכך שאי פעם יצאנו מהכלא שלנו אתמול בלילה". התרחק מהמדרגות האלה לזמן מה.
  
  
  עדיין עירום, אספתי את הנעליים, הגרביים, החולצה והתחתונים הרטובים שלי. רכנתי ונתתי להם ליפול דרך הצוהר בסיפון התחתון. ואז הזזתי את פניי מספיק רחוק כדי שז'אן יוכל לראות.
  
  
  "תביא סמרטוט לנגב את הרגליים שלך. אני אתן להם לרדת דרך החור.
  
  
  חיכיתי עד ששמעתי אותה על המדרגות. אחר כך התיישבתי על קצה הצוהר ותקעתי בזהירות את רגלי לתוך החור. הרגשתי את הבד המחוספס מנגב אותם.
  
  
  "בסדר," היא אמרה.
  
  
  ירדתי במהירות בסולם, סגרתי את הצוהר מאחורי וסובבתי את הידית. כשהגעתי לסיפון, הסתכלתי על ז'אן. היא עמדה לידי, מחזיקה מכנסיים קצרים בידה.
  
  
  "זה כל מה שהצלחתי למצוא," היא אמרה.
  
  
  "מהר," ציוויתי. "בוא נחזור לכלוב שלנו."
  
  
  לבשתי את המכנסיים, אבל לא שמתי לב לשאר הבגדים שלי. ז'אן הפסיקה ללבוש את מכנסיה הרטובים. כשהגענו לכלא שלנו, זרקנו את הבגדים שלנו על השמיכה. בזמן שהתעסקתי בדלת המסך כדי להחזיר אותה למקומה, ז'אן חיטט בין הכיסויים ושלף את פיני הצירים. לקח לנו עשר דקות להחזיר אותם למקומם.
  
  
  ניגבתי את הקיר האחורי ביד ולכלכתי את האצבעות. בזמן שמרחתי בוץ על הסיכות והצירים, ג'ין החזירה את המצלמה שלה. הבעיה הבאה היא איך להסביר את התחתונים הרטובים והג'ינס הרטוב של ז'אן?
  
  
  שאלתי. "האם שתית את כל המים שרצית הלילה?" התחתונים והג'ינס שלי על המקום הרטוב.
  
  
  "המוסר של כל זה הוא: אל תעשה אהבה במזג אוויר גרוע עם הרגליים ליד כד מים," אמרתי.
  
  
  צחוקה קפץ מקירות הפלדה. "ניק," היא אמרה, "אתה מדהים. כמה זמן יש לנו?
  
  
  הסתכלתי בשעון שלי. "אם הם יבואו הלילה, הם יהיו כאן בעוד חצי שעה."
  
  
  ידו של ז'אן החליקה סביב המותניים שלי. היא טמנה את שפתיה בסבך השיער על החזה שלי. ואז היא הביטה בי ואני רכנתי לנשק אותה. שפתיה היו חמות כמו עור גבה החשוף.
  
  
  "אני יודעת איך לאסוף ראיות שהיינו עסוקים מכדי לצאת מהכלוב", אמרה בצרידות. "יהיו הרבה סימנים על השמיכות."
  
  
  הסרתי את הבגדים האחרונים שלה וידיי נעו במעלה גופה וחפנו את שדיה הגדולים. היה לזה יתרון נוסף, בהנחה שהסוהרים שלנו מצאו את בירגיטה וביצעו את החקירה כמתוכנן. כשג'ין ואני התעלסנו, הם לא היו מטרידים אותנו בשאלות על מה בדיוק קרה בחדר הרדיו. עדיין לא כל כך סמכתי עליה. היא רצתה שזה יהיה מהיר ועצבני. עשיתי את זה בכוונה לאט ורגועה, השתמשתי בידיים ובפי כדי להביא אותה לאורגזמה קודחת. "מהר, ניק, לפני שהם באים," היא המשיכה לומר. לא חלפו חמש דקות, ושכבנו זה לצד זה על השמיכות כשהצוהר המוביל לסיפון שלנו נפתח והופיע מלח חמוש.
  
  
  "תן לי לטפל בזה, ניק," לחשה ג'ין.
  
  
  נהמתי את הסכמתי. אם היא הייתה מתכוונת להסגיר אותי, היא הייתה מוצאת דרך.
  
  
  "הם כאן," אמר המלח לגארד. "כבר אמרתי לך..."
  
  
  - האם הספינה טובעת? – צרחה ז'אן, קפצה על רגליה ותפסה את הרשת.
  
  
  עצוב בהה בגופה העירום ולסת שלו נשמטה. "אנחנו טובעים, ניק," היא צרחה ופנתה אלי. "אנחנו לא טובעים," אמר גארד.
  
  
  היא משכה את הרשת. "תן לי לצאת מכאן," היא אמרה. הדלת רעדה מעוצמת ההתקפה הזועמת שלה. "אני לא רוצה לטבוע אם הספינה שוקעת."
  
  
  "שתוק," נבח גארד. הוא הביט בגופי העירום, מכוסה חלקית בשמיכה, וצחק. "זה נראה כאילו ניסית להרגיע את הגברת, קרטר," הוא אמר. "ניסיתי להרגיע אותה," עניתי ביובש. "למרבה הצער, כד המים שלנו נפל בגלל הגלגול הזה. עכשיו, אם תהיו כל כך אדיבים...
  
  
  "לך לעזאזל," הוא נבח.
  
  
  "אנחנו טובעים," ז'אן צרחה בהיסטריה כשדמעות זלגו בעיניה. שחרר אותי, מר גארד. אני אעשה הכל בשבילך. את כל. תן לי לצאת.'
  
  
  "האם מה שקרה הלילה לא מספיק לך עדיין?"
  
  
  "חמוד לעזאזל," אמרה ג'ין והתייפחה עוד יותר. "פליני, אם לא תשתוק, אבקש ממלח לירות בך בגרון," אמר גארד בקרירות. הוא הביט בי. כמה זמן זה נמשך, קרטר?
  
  
  'כל הלילה. היא הייתה בסדר אם לא היית מתערבת. אני באמת חושב שאתה צריך לשלוח דייל עם כוס וויסקי בשביל ז'אן.
  
  
  "לשלוח דייל למטה? יש לך מושג איך זה על הסיפון, קרטר?
  
  
  - איך אני אמור לדעת?
  
  
  "אני חושב." - הוא הביט סביבו. "אמרתי לקפטן ארגנסן שאתה בטוח כאן." אבל אם מישהו הרג פילגש של איש זקן, אתה יכול לצפות ממנו להשתולל לזמן מה.
  
  
  אמרתי. - האם היא המאהבת שלו?
  
  
  "בירג'יט, האותת."
  
  
  "אישה רזה עם אקדח," אמרתי.
  
  
  'כן. ומישהו אנס והרג אותה אתמול בלילה. אמרתי לקפטן שזה לא אתה. אתה צריך לשמוח שזה המצב.
  
  
  גארד והמלח עזבו. ז'אן הצטופפה אל הקיר עד שסגרו את הצוהר, יבבותיה מהדהדות בחלל הקטן. כשהיא הסתובבה מהמתכת והחלה לגחך, הסתכלתי עליה בעיניים מצומצמות.
  
  
  "כדאי שתבכה עוד יותר חזק," לחשתי. "אולי הם מקשיבים. זה נהדר, אבל אנחנו צריכים להמשיך עוד חמש דקות".
  
  
  היא החזיקה מעמד עוד ארבע דקות. זו הייתה הופעה כל כך טובה שהחלטתי שאני יכול לסמוך על הגוזל המטורף הזה של ה-CIA.
  
  
  לא היה מה לומר על מה שהולך לקרות, ולא אהבתי לצאת מגדרה של AX, אבל כל עוד אחד מאיתנו יחזיר את הנתונים לארצות הברית, נוכל לפגוע בבורגיאס.
  
  
  ז'אן ישב על השמיכה והביט בי. הוא אמר אונס, ניק?
  
  
  "אני אגיד לך מה קרה, ז'אן," אמרתי.
  
  
  סיפרתי לה את כל הסיפור, כולל תוכן ההודעה ששלחתי.
  
  
  "לא חשבתי שאתה צריך לאנוס אישה, ניק," היא אמרה והעבירה את ידה במורד רגלי.
  
  
  לא נשארנו בקייפטאון כל כך הרבה זמן. ג'ין ואני היינו בעמדה מצוינת לשפוט את זה. היינו בתא העוגן. כל מה שהנס סקיילמן היה צריך לפרוק בקייפטאון לא הצריך מתקני נמל. אז עגנו בנמל שש שעות ושלוש עשרה דקות.
  
  
  עם זאת, בין אלה שעזבו את הספינה היו בלוקים. זה עלה במוחי למחרת כשמר תולה וארבעה מלחים באו לקחת את ז'אן ואותי. מזג האוויר ליד כף התקווה הטובה לא היה נעים במיוחד, אבל הקפטן כנראה החליט שאנחנו צריכים לנוח על הסיפון.
  
  
  - מה דעתך על מקלחת ובגדים נקיים? – אמרתי לטולה.
  
  
  "אם אתה רוצה," הוא אמר.
  
  
  רק מלח אחד עמד על המשמר כשהתקלחתי, והיה ברור שתולה רואה בג'ין אדם הרבה יותר מסוכן, שכן הוא שמר עליה מקרוב בזמן שהיא מתקלחת. אבל כשהחלפתי בגדים, לא הייתה לי הזדמנות להוציא את הוגו, וילהלמינה או פייר מהמטען שלי; האנשים על סיפון הספינה היו מקצוענים.
  
  
  בסוף היום ליוו אותנו לגשר לחקירה על ידי קפטן ארגנסן. "אני חושש שאני חושד בך בפשע נורא, מר קרטר," אמר הקפטן.
  
  
  'אדון. גארד אמר לי משהו דומה אתמול בלילה," אמרתי.
  
  
  "אתה סוכן אויב על הסיפון," הוא אמר. "זה רק הגיוני שאני חושד בך."
  
  
  'מה קרה?' שאלתי.
  
  
  הוא הביט מז'אן אלי ואז חזרה אל ז'אן. -אתה יודע את זה, נכון?
  
  
  קפטן ארגנסן רצה לדבר על צערו. בירגיט ארונסן הפליגה תחתיו במשך כמה שנים, ומערכת היחסים ביניהם כבר הפכה לנושא לבדיחות בקרב הצוות. ז'אן ואני היינו זרים שהוא יכול לספר להם על אהבתו השקטה אליה. בנורפולק, היא הדיפה את התקדמותו של מלח, והאיש הזה היה זה שנחשד כעת ברצח ואונס על ידי ארגנסן. "הורדתי אותו בקייפטאון," אמר הקפטן וסיים את סיפורו.
  
  
  "אז הוא ברח לאנוס מישהו אחר," אמרה ז'אן. 'לא באמת.' לא הייתה טיפת הומור בצחוקו של הקפטן. "לגנרל בורג'ה יש קשרים בכל אפריקה. ומה שווים חייו של מלח נורווגי ביבשת המסוכנת הזו?
  
  
  כשחזר לכלא שלנו, אמר לי ז'אן: "עכשיו אדם חף מפשע נהרג בגללנו."
  
  
  'חף מפשע?' - משכתי בכתפי. "ג'ין, אף אחד שעובד עבור הבורגיאס אינו חף מפשע. אני אנסה להשמיד את אויבי בכל דרך אפשרית".
  
  
  "לא חשבתי על זה קודם", היא אמרה.
  
  
  ז'אן היה שילוב מוזר של תמימות ותובנה. למרות שהיא כבר הייתה סוכנת במשך כמה שנים, לא לעתים קרובות היה לה זמן לחשוב על הדברים. תהיתי אם היא תהיה לעזר או לנטל כשנפגוש את הבורג'יה הזו. תרגול הסיפון שלנו הפך לשגרה יומיומית. יום לאחר מכן נתנו לנו להתקלח. והתחלתי לשחק שח עם הקפטן.
  
  
  לילה אחד, כשהיינו שוב במים טרופיים, הוא שלח אליי. ז'אן נשארה על הדרגש מתחת לתא של השייט. הוא הורה לי לנעול אותי בבקתה שלו לבד.
  
  
  שאלתי אותו. - "אתה לא לוקח סיכונים?"
  
  
  "אני מסכן את חיי נגד האינטליגנציה שלך, מר קרטר," הוא אמר באנגלית הדלה שלו. הוא הוציא כלי שחמט ולוח מהקופסה. "גנרל בורג'יה באמת רוצה להיפגש איתך." מה אתה הולך לעשות, אדוני? עֶגלוֹן?
  
  
  'לעשות מה?'
  
  
  "האמריקנים מעולם לא שלחו סוכן אחרי גנרל לפני כן. הוא יודע על דרגת הקילמאסטר שלך. אני בטוח שהוא מעדיף לגייס אותך מאשר להוציא אותך להורג.
  
  
  "בחירה מעניינת."
  
  
  אתה משחק איתי במשחקים שלך, אדוני. עֶגלוֹן. עם גנרל בורג'ה לא יהיה לך זמן למשחקים. תחשוב על מי אתה רוצה לשרת".
  
  
  למחרת בערב עצרנו בים האדום כשמלגזה מתמרנת לצד הנס סקיילמן. בום ההטענה הקדמי הזיז את הרקטות אל פנים המעמיס. ז'אן ואני עברנו לחלק המטען שלו, שהוחזק באיומי אקדח מאחור על ידי מלחים נורבגים, ומלפנים על ידי ערבים עם רובים שעמדו על בית ההגה. אדון. גארד ליווה אותנו.
  
  
  נשענתי על מעקה העץ וצפיתי בהנס סקיילמן מפליג משם. בהתחלה ראיתי רק את אור הנמל, אבל אז המרווח גדל וראיתי אור לבן בירכתי.
  
  
  "לא חשבתי שאתגעגע לשפל הזה, אבל אני כבר מתגעגע אליו", אמרתי.
  
  
  מאחורי הגב שלי ניתנו פקודות בערבית. לא הראיתי שהבנתי.
  
  
  "כספי הכרטיסים שלך הולכים למטרה טובה", אמר גארד.
  
  
  - בורג'יה? – שאל ז'אן.
  
  
  'כן. גם אתה תלך אליו.
  
  
  האיטלקית שלו הייתה נוראית, אבל הצוות הבינו אותו. הם ליוו אותנו מתחת לסיפון וננעלנו בתא. הדבר האחרון שראיתי היה מפרש משולש עולה למעלה. תנועת הספינה שלנו סיפרה לנו על מסלול מעבר לים לכיוון החוף האתיופי.
  
  
  מקטעי השיחה ששמעתי מבעד לקירות העץ, הגעתי למסקנה שאנחנו אי שם צפונית לאסאב ומדרום למאסאווה. הטלנו עוגן. קבוצת גברים עלתה על הסיפון. הטילים הועברו סביב הסיפון. כמה פעמים שמעתי קולות של פתיחת קופסאות אריזה.
  
  
  "עד כמה הטילים האלה בטוחים?" - שאלתי את ז'אן בלחש.
  
  
  ״אני לא יודע. נאמר לי שהבורג'יה לא גנבו את המפוצצים של ראשי הנפץ הגרעיניים, ואני יודע שהם לא מכילים דלק.
  
  
  אם הצלילים שכל הזמן שמעתי היו מה שחשבתי שהם, אז בורג'יה הייתה יוצרת ארגון מוכשר למדי. רוב האנשים נוטים לחשוב על טילים רק כעל מכונות הרג גליליות המורכבות משניים או שלושה חלקים. אבל במציאות הם מורכבים מאינספור חלקים, ורק צוות טוב וגדול מאוד בראשות מומחה רקטות יכול היה לפרק שלושה בלילה אחד. מעלינו נשמע כאילו כוח האדם הדרוש באמת עובד שם.
  
  
  תא הנוסעים נעשה מחניק. חוף אריתריאה של אתיופיה הוא אחד האזורים החמים בעולם, והשמש עלתה במהירות. כמה דקות לאחר מכן נפתחה ונפתחה דלת התא. גארד הופיע בדלת עם מקלע רוסי בידו. מאחוריו עמדו שני מלחים עם נשק. המלח השלישי נשא צרור בגדים. "ידעת לאן אתה הולך, קרטר," אמר גארד. "אם המגפיים שלך יתאימו לי, הייתי נותן לך לשוטט במדבר בנעלי בית."
  
  
  "ידעתי על דנקיל," הודיתי. "לקחת את כל הציוד המדברי מתיק הכושר שלי?"
  
  
  - לא, רק מגפיים וגרביים עבות. זה אותו דבר עם מיס פליני. גם אתה תתלבש כמו יליד.
  
  
  הוא הנהן אל האיש עם הבגדים. האיש הפיל אותו על דק העץ. הנהון נוסף מגארד. הוא נסוג מהתא. גארד הלך לעבר הדלת. תת-המקלע הופנה אלינו ללא תקלה.
  
  
  "שנה," הוא אמר. "אדם לבן לא יכול לשנות את צבע עורו. אבל אם מישהו מוצא אריות וצבועים שיהרגו אותך, אני לא רוצה שיזהו אותך לפי הבגדים שלך. הכל יהיה מקומי, חוץ מהנעליים והשעונים שלך. הוא יצא, טרק את הדלת ונעל אותה.
  
  
  "האם אנחנו עושים מה שהוא אומר, ניק?" – שאל ג'ין.
  
  
  "האם אתה מכיר חלופה שבה לא יורים בנו מיד?"
  
  
  התחלנו להתפשט. זו לא הייתה הפעם הראשונה שלבשתי בגדים ערביים, וידעתי שהגלימות המביכות האלה היו הרבה יותר פרקטיות מכל מה שאנחנו רואים בעולם המערבי. הבד החום היה מחוספס למגע, ותא הנוסעים מדולדל החמצן היה חם בצורה לא נוחה. הורדתי את כיסוי הראש לרגע.
  
  
  -מה עליי לעשות עם הצעיף הזה? – שאל ג'ין.
  
  
  "תשתקי," יעצתי לה. "ותשמור את הבגדים העליונים שלך צמודים לגוף שלך." רוב הגברים כאן הם מוסלמים. הם מתייחסים ברצינות לסמלים של צניעות נשית".
  
  
  גארד חזר והורה לנו לרדת מהסירה. שמתי את הכובע ועלינו למעלה. השמש זרחה על מימיו הכחולים של המפרץ הקטן בו הטלנו עוגן, בעוד חולות המדבר נמתחים מערבה. ירדנו לתוך הסירה הקטנה באמצעות סולם חבלים. ועד מהרה נלקחנו לחוף.
  
  
  ג'ין הסתכל מסביב ומצא את המכונית. זה לא קרה. "בוא נלך," אמר גארד.
  
  
  הלכנו בעומק שלושה קילומטרים. פעמיים חלפנו על פני כבישים, חריצים על חול וסלעים של משאיות גדולות. הם לא נראו עסוקים מדי, אבל בכל פעם שהתקרבנו, גארד היה מצווה עלינו לעצור ולשלוח אנשים עם משקפת לחפש כל תנועה שמתקרבת. השטח היה חול חשוף ברובו, אך המדבר היה רצוף גבעות ונקיקים מוקפים במצוקים. לאחר שעברנו את הכביש השני, פנינו צפונה ונכנסנו לאחד הנקיקים הצרים. שם הצטרפנו לשיירת גמלים.
  
  
  בין הסלעים הוסתרו כשבעים וחמישה גמלים. לכל אחד היה רוכב. הגברים דיברו ערבוביה של שפות. השפה היחידה שלמדתי הייתה ערבית. שמעתי גם כמה שפות הקשורות לערבית, אולי ניבים סומליים. לא היה קשה לראות את הגברים האחראים. הם היו לבושים אחרת. ורבים ישבו בלי כובעים בצל הסלעים. עורם היה חום בהיר. הם היו בגובה ממוצע ולבשו תסרוקות גליות גבוהות. לרובם היו תנוכי אוזניים מפוצלות ואוסף צמידים. לא היה לי הרבה מידע על המשימה הזו, אבל אנשי AX הזהירו אותי מפני הדנקיל, עם שנקרא על שם המדבר בו שלטו. תנוכי האוזניים המפוצלים היו זיכרון של האויב הראשון שהרגו; צמידים הם גביעים לכמה שיותר יריבים שהלוחם הביס.
  
  
  "יותר ממאה גמלים כבר הולכים פנימה", אמר גארד.
  
  
  "התקדמת קצת," הייתה ההערה שלי. "תפוס את המגפה," הייתה תשובתו.
  
  
  התגובה שלו הפתיעה אותי. למדתי את הסצנה הזו במשך זמן מה, ואז הבנתי למה העוזר הנורבגי הגיב כל כך בעצבנות. גארד היה ניצב במסע הזה, מלח שלא היה במקומו במדבר. הוא קם מהסלע שעליו ישב כאשר דנקיל המחייך התקרב. "זה לואיג'י," אמר גארד באיטלקית. "השם האמיתי שלו הוא לא לואיג'י, אבל אתה לא יכול להגיד את שמו האמיתי."
  
  
  אם גארד רואה בכך אתגר, לא הייתה לי כוונה לענות. יש לי כישרון לשפות בשילוב עם מספיק שכל ישר כדי לדעת מתי להעמיד פנים שאני לא מבין משהו.
  
  
  דנקיל הביט בגארד ללא ניע. בידו השמאלית הוא סימן לגארד להניח את האקדח. הימאי הגדול רצה למחות, אבל אז שינה את דעתו. דנקיל פנה אלינו.
  
  
  "קרטר," הוא אמר והצביע עלי. "פליני". הוא הביט בז'אן.
  
  
  "כן אני אמרתי.
  
  
  האיטלקית שלו לא הייתה טובה מזו של גארד. אבל זה גם לא הרבה יותר גרוע.
  
  
  – אני מפקד השיירה שלך. אנחנו נוסעים בשלושה קרוואנים. מה אתה רוצה לשאול?'
  
  
  שאלתי. - 'כמה רחוק?'
  
  
  "כמה ימים. הגמלים נושאים את המים והמטען שלנו עבור הגנרל בורג'ה. כל הגברים והנשים הולכים. אין דבר במדבר הזה מלבד עמי ומותי. אין מים אלא אם כן אתה דנקיל. הבנת את זה?'
  
  
  'כן.'
  
  
  'בסדר גמור.'
  
  
  "לואיג'י, האיש הזה מסוכן," אמר גארד. "הוא רוצח מקצועי. אם לא...
  
  
  "אתה חושב שלא הרגתי הרבה אנשים?" לואיג'י נגע בצמידים על פרק ידו. הוא נשאר אדיש, מביט בי. "האם אתה הורג את היריבים שלך באקדח, קרטר?"
  
  
  'כן. ועם סכין. ועם הידיים שלך.
  
  
  לואיג'י חייך. "אתה ואני יכולים להרוג אחד את השני בטיול הזה, קרטר." אבל זה לא בסדר. הגנרל בורג'יה רוצה להיפגש איתך. ואתה מוקף באנשים שיגנו עליך מפני אויביו של דנקיל. אתה יודע משהו על המדבר הזה?
  
  
  אני יודע משהו על זה.
  
  
  'בסדר גמור.'
  
  
  הוא עזב. ספרתי את הצמידים שלו. אם לא הייתי מפספס אחד, זה היה בן ארבע עשרה. ספקתי שזה שיא מקומי, אבל זו הייתה אזהרה טובה יותר ממה שלואיג'י יכול היה לבטא בכל מילה.
  
  
  בשעת בוקר מאוחרת, כשליש מהחבורה יצרו קרון ויצאו לדרך. כשצפיתי בהם עוזבים, הערצתי את הארגון. Danakils היו יעילים. הם הציבו במהירות את הגמלים עם רוכביהם, הביאו את האסירים והגברים העודפים לאמצע ונסוגו, סורקים את השטח בעיניים, למרות שהם עדיין היו במקלט הערוץ. אפילו נהגי הגמלים הבינו את הדיוק הצבאי של המערך. הם לא מתווכחים על איפה המנהיגים שלהם שמו אותם. השומרים על האסירים לא צעקו ולא הכו, אלא נתנו פקודות שקטות שבוצעו במהירות. האסירים עצמם התעניינו בי מאוד.
  
  
  לחלקם היו שרשראות, אם כי החלקים הכבדים יותר הוסרו. חלקן היו נשים, רובן שוב היו כהות עור. אתיופיה, כמדינה מתורבתת המבקשת את אישור העולם של המאה העשרים, רשמית אינה סובלת עבדות. למרבה הצער, המסורות החדשות עדיין לא חדרו במלואן לחלק מתושבי המדינה האפריקנית העצומה. מדי פעם, ממשלות במדינות מזרח אפריקה ואסיה מסביב לאוקיינוס ההודי פוגעות בסוחרי עבדים, אך אף פקיד ממשלתי לא יעלה על דעתו להכעיס אותם או לעמוד בדרכם. סוחרים בבשר אדם מקיימים צבאות פרטיים, ויעברו מאות שנים עד שיימגר המנהג של אדם אחד לשעבד את רעהו.
  
  
  - האם הבנות האלה עבדות? – שאל ג'ין בשקט.
  
  
  'כן.'
  
  
  היא חייכה במרירות. "יום אחד כשהייתי נער, אנחנו הבנות הלכנו לראות סרט אילם. הוא הראה קהל של נשים בלבוש זעום נמכר במכירה פומבית. כולנו צחקנו ודיברנו על כמה נורא להיות במכירה פומבית כזו. אבל לכל אחד מאיתנו היו פנטזיות משלו לגבי עצמו במצב הזה. אתה חושב שאני באמת הולך לחיות את הפנטזיה הזאת, ניק?
  
  
  "אני בספק," אמרתי.
  
  
  'למה לא?'
  
  
  - כי אתה סוכן מקצועי. אני לא חושב שיהיה לך מזל להיות אשתו של מנהיג כלשהו. בורג'יה רוצה לדעת מה ששנינו יודעים, והמנוול כנראה חסר רחמים.
  
  
  "תודה," היא אמרה. "אתה בטוח יודע איך להצחיק מישהו."
  
  
  "למה שניכם לא תשתקו?" – אמר גארד.
  
  
  "למה שלא תשים את פניך מתחת לפרסת הגמל," ענה לו ז'אן.
  
  
  זה מה שאהבתי בז'אן - אינסטינקטים הלחימה שלה תאמו את חוסר השכל הישר שלה. גארד פלט שאגה ממורמרת שבטח הפחידה כל גמל באזור, קפץ על רגליו והניף את אגרופו כדי להפיל אותה מהסלע שעליו ישבנו.
  
  
  תפסתי את זרועו, זרקתי את משקלי קדימה, סובבתי את הירכיים והכתף שלי והשלכתי אותו על גבו.
  
  
  "עכשיו באמת הרסת הכל," מלמלתי לז'אן. כמה דאנקילים רצו אלינו. כשראו את גארד שוכב על הרצפה, חלקם צחקו. שיחה מהירה הודיעה לי שהמעטים שראו אותי זורק את גארד ארצה מדווחים על כך לאחרים.
  
  
  גארד נעמד באיטיות. "קרטר," הוא אמר, "אני אהרוג אותך."
  
  
  ראיתי את לואיג'י עומד במעגל סביבנו. תהיתי מה הדנקילים האלה זוממים. גארד אולי רצה להרוג אותי, אבל לא הייתה לי כוונה להרוג אותו. לא הייתי מעז. והמגבלה הזו לא תקל על המאבק.
  
  
  הוא היה גבוה, לפחות מטר וחצי, ועשרים קילו יותר כבד ממני. אם הוא הצליח להכות אותי באגרופיו הענקיים או אם הוא תפס אותי, הייתי מבולבל לגמרי. הוא ניגש אליי עם ידיו מורמות. גארד היה רברבן, חזק מספיק כדי להכות במלח סוער כשהורה לו, אבל טרף קל לסוכן AH אם השתמש בהכשרתו כהלכה.
  
  
  גארד תקף. צעדתי הצידה ומיד בעטתי ברגל ימין כששיניתי תנוחה. גלימת המדבר הארוכה הייתה בדרכי, כך שהזריקה שלי לא הפילה אותו. הואטה על ידי הבגדים, כף רגלי תפסה את גארד בצורה שטחית בסרעפת, וגרמה רק לנהימה כשהוא מתנודד קלות. צללתי אל הקרקע והתגלגלתי, אבנים חדות חודרות את גבי. כשקמתי שוב, התנודד והרגשתי ידיים מאחורי דוחפות אותי בחזרה למרכז המעגל, מול דנקיל העומד.
  
  
  הוא תקף שוב. חסמתי את התקפת ימין הפרועה שלו באמה הימנית, הסתובבתי כך שהמכה שלו פספסה אותי ותפסתי אותו עם מכה שמאלית בין עיניו. הוא נהם והניד בראשו. הבעיטה השמאלית שלו תפסה אותי בצלעות והתנשמתי כשהכאב חבט בגופי.
  
  
  גארד תקף שוב, מניף את אגרופיו. התכופפתי מתחת לזרועותיו והנחתי את שתי ידיו על הבטן והחזה שלו. הרגשתי את האגרופים הגדולים שלו נוחתים על הגב שלי. פסעתי אחורה, פרגתי עוד משמאלו והצלחתי לתפוס את סנטרו באגרופי השמאלי. המכה גרמה לו לעמוד, אבל הוא לא רצה ליפול. השלכתי את כל משקלי על יד ימין, שפגעה בו ממש מתחת ללב. גארד נפל.
  
  
  קול ערבי נשמע מאחורי: "תהרוג את הממזר הזה".
  
  
  לאט לאט התהפך גארד וירד על ברך אחת. עברתי לכוון את מגף המדבר הכבד שלי מתחת לסנטרו. הוא הושיט את ידו אל האקדח בחגורתו. זה היה צריך להיות קרוב, אבל חשבתי שהוא הולך לירות לפני שהגעתי אליו.
  
  
  דמות בצבע חום הבזיקה שמאלה. קול הקת הפיל את תת המקלע מידיו של גארד. הרובה התרומם שוב ונחת בהתרסקות על חזהו של גארד, והצמיד אותו לקרקע.
  
  
  "עצור," ציווה לואיג'י. הוא סובב את הרובה וכיוון אותו לעבר הגארד הנוטה.
  
  
  ידיים חזקות תפסו אותי מאחור והצמידו אותי אל גופי. לא התנגדתי.
  
  
  "הוא..." התחיל גארד.
  
  
  "ראיתי את זה," אמר לואיג'י. "האנשים שלי ראו את זה."
  
  
  הוא תקע את גארד עם קנה האקדח. 'קום. אתה יוצא עם הקרון הבא.
  
  
  גארד נענה. הוא הרים את אקדחו. הדנקילים עדיין היו סביבנו. הוא העיף מבט כועס לכיווני והכניס את הנשק לנרתיק שלו. ארבעה דנקילים ליוו אותו כשהתרחק בצעדים מגושמים.
  
  
  לואיג'י הנהן. הגברים שהחזיקו אותי שחררו אותי. לואיג'י כיוון את הרובה שלו אל הסלע שעליו ישב ז'אן והתיישבתי. "אתה אומר שהרגת אנשים במו ידיך, קרטר," הוא אמר. למה לא הרגת את גארד?
  
  
  "פחדתי שלא תאהב את זה."
  
  
  "אני אוהב את זה. מי שפוקד את הים אינו פוקד במדבר. קרטר, אתה לא תנסה להרוג אותי.
  
  
  הוא נשמע מאוד משוכנע והסכמתי איתו.
  
  
  השיירה השנייה יצאה אחר הצהריים. באותו לילה ישנו בקניון. פעמיים התעוררתי וראיתי את הילידים עומדים על המשמר.
  
  
  למחרת פנינו מערבה.
  
  
  
  
  
  פרק 7
  
  
  
  
  
  מעולם לא ראיתי את לואיג'י עם מצפן, למרות שראיתי אותו לא פעם בוחן את הכוכבים בלילה. נראה שלא היה לו אפילו סקסטנט גס. ככל הנראה, הוא כל כך הכיר את השמים זרועי הכוכבים שהוא יכול היה לקבוע את מיקומנו לפיהם. או אולי הוא עקב אחר עקבות שהוא ידע לקרוא. אם זה היה המקרה, הוא יכול מיד ללכת לקבל את תואר הקוסם שלו. חלק גדול ממזרח דנקיל הוא מרחב עצום של חול וכל כך עוין את החיים עד שנהרות שלמים נעלמים ומתאדים למשטחי מלח.
  
  
  התקדמנו יפה, למרות החום העז וסופות החול מדי פעם, שאילצו אותנו לשלוף בגדים מחוספסים על פנינו ולהצטופף יחד. למרות שהייתי רק אסיר ולכן לא מודע להתקדמותו בפועל של השיירה, הבנתי למה לואיג'י מכריח אותנו למהר. האנשים שתו מעט מים, והגמלים לא שתו כלל.
  
  
  ביום הרביעי למסענו, כשעברנו במדבר מכוסה כולו בחול, ללא הפרעות מתצורות סלע, הופיע קהל של דנקילים צורחים וצועקים על סוללת חול מימיננו והחל לירות עלינו ברובים.
  
  
  הנהג מאחורי קילל בקול וזרק את החיה שלו ארצה. וידאתי במהירות שהגמל יישאר ביני לבין התוקפים. קינאתי בחיות הקפריזיות האלה, לא רק בגלל שהן הריחו כל כך רע, אלא גם בגלל שנראה שהן נהנות לנשוך את כל מי שהתקרב אליהן מדי. אבל עכשיו חשבתי שנשיכת גמל פחות רצינית מכדור רובה.
  
  
  כל הרוכבים כבר הורידו את הגמלים שלהם לקרקע והחלו להוריד את הרובים מהכתפיים. חבוי בחול ליד גב הגמל, הערכתי את הכוח התוקף בחמישה עשר או עשרים איש. היו לנו עשרים וחמישה נהגים ושישה סוהרים, וכן ארבע נשים ושני אסירים. הכדורים זרקו לי חול בפרצוף ואני נסוגתי. עמדתי מאחורי גמל די שמן והכדורים לא היו עוברים כל כך בקלות. חשבתי על וילהלמינה אי שם על סיפון הנס סקיילמן והלוואי שהיא הייתה איתי. כמה תוקפים הגיעו לטווח של הלוגר.
  
  
  לפחות שניים מהשומרים של דנקיל שלנו נפלו, יחד עם כמה מהמהוטים. מתקפת הפתע שללה את היתרון שלנו במספרים. אם לואיג'י והחבר'ה שלו לא יכולים לעשות נזק במהירות, אנחנו בבעיה גדולה. למרבה המזל, רכס החול היה ממש מימיננו. אם מישהו היה בצד השני, היינו מתים באש הצולבת.
  
  
  גמל סמוך צרח בייסורים כשהוא נפגע מכדור. פרסותיו הפשוקות פיצלו את גולגולת הנהג. התחלתי לפקפק בבטיחות המקלט שלי. ואז הגמל שלי נהם, בין אם מפחד או מתוך אהדה לגמל הפצוע. הנהג קם. מקלל, הוא ירה מהרובה M1 הישן שהיה לו. לפתע הוא פרש את זרועותיו לרווחה, התנודד לאחור ונפל ארצה.
  
  
  זחלתי לעברו. דם זרם מחור בגרונו. שמעתי את הצרחות הצורמניות של נשים, ועוד שני גברים נפלו לימיני... הכדור פספס את הברך שלי בסנטימטר.
  
  
  "אנחנו צריכים להתערב," מלמלתי. תפסתי את רובה ה-M1 של הנהג וזחלתי חזרה סביב גב הגמל. כששכבתי שם יריתי בדנקיל כשהוא רץ במורד הגבעה. הוא צלל קדימה. כיוונתי לעבר התוקף השני. האקדח נקש. הכדור שרק מעל ראשי.
  
  
  הגבתי מיד וזחלתי בחזרה לעבר הנהג המת, החול נספג בבגדי. חגורת התחמושת שלו הסתבכה בבגדיו החומים והייתי צריך לסובב אותה פעמיים כדי לשחרר אותה. באותו רגע לא התקרב אליי כדור אחד. מצאתי במהירות מגזין חדש של תחמושת והסתובבתי לראות את קרב האש.
  
  
  כתריסר מהתוקפים עדיין עומדים, אבל לפחות ירינו מספיק כדורים כדי לעצור את ההתקפה הראשונה שלהם. עומדים או כורעים על המדרון החולי, הם ירו עלינו. כרעתי ברך ובחרתי מטרה. יריתי פעם אחת. ראיתי את האיש נרתע, אבל כנראה לא הרגתי אותו. קיללתי את ה-ML כנשק הצבאי הגרוע ביותר שנעשה אי פעם, כיוונתי את המטרה שלו מעט ימינה ויריתי שוב.
  
  
  הוא הוריד את הרובה שלו. הייתי רחוק מכדי לראות את הבעתו, אבל חשבתי שהוא נראה מבולבל. מכוון בזהירות, יריתי שוב. הוא נפל עם ראשו בחול, טלטלה את רגלו מספר פעמים וקפא.
  
  
  לוחם גבוה משמאל לקו התוקפים קפץ על רגליו והחל לירות לכיווני. חשבתי שהמטרה שלו חייבת להיות נוראית, אפילו כדור אחד לא התקרב אליי, אבל אז הגמל שלי צרח. הוא ניסה לקום על רגליו כשהכדור ניפץ חלק מהמשקל שעל גבו. עברתי לראש הקרון כדי לא להיות בדרכה של החיה המבוהלת. כדורים בעטו חול סביב הגמל הבא, וצעקות פתאומיות משני צידי השיירה אמרו לי שהלוחמים התוקפים ניסו להכריח את הגמלים שלנו לברוח. שבעה או שמונה גמלים כבר עמדו על רגליהם, ממהרים קדימה ואחורה, רומסים את המגינים. הבריונים הפילו את נשקם ורצו לעברם. שני גברים נפלו שוב, נורו על ידי השודדים.
  
  
  רצתי קדימה לעבר השיירה עד שהגעתי לאסירים, שם מצאתי שטח פתוח לירי. התוקפים היו עכשיו הרבה יותר קרובים, וכשהטלתי את עצמי על הבטן כדי לכוון, ידעתי שאנחנו הולכים להפסיד. נראה היה שהלוחם הגבוה משמאל לקו האויב הוא המנהיג שלהם. לקח לי שתי יריות להוריד אותו.
  
  
  השומר דנקיל משמאלי צעק משהו, קם וירה לעבר הקו המתקרב. שודד נוסף נפל. ואז גם השומר נפל. נותרו לי שלוש זריקות. יריתי באחד התוקפים.
  
  
  הסתכלתי סביב. לא יכולתי לזכור איפה הפלתי את התחמושת M1. אבל איפשהו, תוך כדי התחמקות מהגמלים, כנראה הפלתי אותם. תפסתי את הרובה של השומר שנפל. זה היה לי-אנפילד, אקדח טוב, אבל ישן. בתקווה שזאת עדיין תהיה זריקה טובה, כיוונתי אותה לעבר התוקפים המתקרבים שהתקרבו אלינו. אחר נפל, נורה בבטנו מטווח קצר.
  
  
  שורה של יריות נשמעה משמאלי, ושני תוקפים נוספים נפלו. רק ארבעה או חמישה נותרו בתור, אבל הם התקרבו במהירות. האקדח שלי נקש. ריק. "לעזאזל," צעקתי.
  
  
  דנקיל ירה בי ממרחק של עשרה מטרים. ובכל זאת הוא לא הצליח להכות אותי. סובבתי את האקדח במהירות ופגעתי בפניו בקת. כשהוא נפל, פגעתי שוב, ניפצתי גם את עמוד העץ וגם את הגולגולת שלו.
  
  
  הוא נשא סכין על החגורה שלו. הרובה שלו נפל רחוק מכדי שיוכל להגיע אליו כשהתוקף הבא לבוש חום התקרב. תפסתי סכין והתכופפתי להתעמת עם השודד התוקף. הוא הרים את האקדח שלו גבוה, ואני התחמקתי מתחת למכת הזעם שלו. החול היה תמיכה גרועה, אז מכת הסכין שתכננתי בבטן רק רעה את צלעותיו.
  
  
  הוא צרח כשעף על פני. הסתובבתי במהירות לרוץ אחריו. מסביבנו נשמעו עוד כמה יריות, ואחריהן צרחות ונהמות של לוחמים בקרב יד ביד. היריב שלי הפיל את הרובה שלו ושלף סכין.
  
  
  חיוך קימט את פניו כשהבין שאני לא דנקיל. הצמידים שלו נצצו בשמש. מלחמה כוללת השתוללה סביבנו, אבל היקום התכווץ לשנינו.
  
  
  הוא צעד קדימה בפזיזות, מחזיק את הסכין מולו. התכופפתי ונסוגתי לאחור. הלהב העקום הפריע לי. הידית נראתה לא נכונה. אם הוגו היה איתי, הייתי תוקף את האיש בביטחון, אבל הסטילטו נשאר על ספינת המשא הנורבגית הארורה הזו.
  
  
  המשכתי לצעוד אחורה, מעמיד פנים פחד ובלבול ומעמיד פנים שאני מהופנט חלקית מהלהב המתנדנד. דנקיל היה עכשיו מרוצה לגמרי ולא שם לב למה שאני עושה עם הידיים. הוא היה מרוכז לחלוטין בלהכניס את הסכין לתוך הבטן שלי. כרעתי עמוק יותר ויותר, נסוגתי אחורה ונתתי לברכיי לשאת את המאמץ של עמדתי השפופה. כשהמרחק בינינו היה נכון, הורדתי במהירות את יד שמאל לקרקע, אספתי קצת חול וזרקתי אותו לתוך עיניו.
  
  
  הוא בהחלט הכיר את הטריק הישן הזה, אבל הוא כנראה לא חשב שאני יודע אותו. קצה הלהב שלו חמק מהנתיב שלו כששרט את פניי. קפצתי קדימה במהירות, הרמתי את ידי שמאל מתחת לידו הימנית כדי להסיט את הלהב, וחיתכתי עם הלהב שלי. הבטן שלו נקרעה לגמרי. הוא צרח.
  
  
  דנאקיל התנודד לאחור, דם זורם מבטנו הקרועה. ביד שמאל מושטת, חתכתי את ידו בסכין. הוא הפיל את נשקו ואני עליתי שוב והכיתי אותו בלב. הנשק שלי אולי היה מגושם, אבל הבעלים המנוח שלו עשה כל מאמץ להבטיח שהנקודה תהיה חדה מאוד.
  
  
  היריב שלי נפל על הקרקע. צללתי לעברו וסובבתי את הסכין בחזה שלו עד שהוא עצר. קפצתי והסתכלתי סביבי. קבוצה של גברים בגלימות חומות עמדה סביבי. שֶׁלָנוּ? או קבוצה תוקפת?
  
  
  "תזרוק את הסכין, קרטר," אמר לואיג'י ודחף את הגברים האחרים הצידה.
  
  
  הפלתי את הנשק שלי.
  
  
  הוא התכופף, הרים אותו ואמר, "לא הרבה אנשים יכולים להרוג דאנקיל כל כך בקלות, קרטר."
  
  
  אמרתי. מי אמר שזה קל, לואיג'י? -האם ניצחנו בקרב?
  
  
  'הם מתים'. נשמעה ירייה. - או כמעט. עזרו להם לאסוף מים.
  
  
  עברנו מאדם לאדם, לקחנו כל בקבוק. אויבים שעדיין נושמים נורו בראשם על ידי דנאקיל הצחוק של לואיג'י. נדמה היה לי שחלקם עדיין ניתנים לריפוי כדי לשרת כעבדים, אבל לא הבאתי את הרעיון הזה לשומרי.
  
  
  כשחזרנו לעגלה וערמנו את בקבוקי המים, שרבים מהם עשויים מעורות של בעלי חיים, אחד הנהגים אמר משהו וסימן לי קדימה. הלכתי אחריה למקום שבו נאספו שאר האסירים.
  
  
  "אני רוצה שתראה אותה, קרטר," אמר לואיג'י. "אתה יכול לספר לבורג'יה איך זה קרה."
  
  
  ז'אן שכבה על בגדיה הגסים. מישהו חתך לה את התחתונים וחשף את גופה. החור הקטן מתחת לשד השמאלי עדיין דימם.
  
  
  "זה היה ממש בתחילת הקרב", אמרה האישה בערבית.
  
  
  עניתי לה באותה שפה. "כדור ממי?"
  
  
  "מהמדבר," היא אמרה.
  
  
  הרגשתי את הדופק של ז'אן. היא הייתה מתה. עצמתי את עיניה ולבשתי את בגדיה. זה היה אירוני, אבל עדיין לא ידעתי אם היא סוכנת טובה או לא. כל מה שידעתי הוא שאולי זה היה ספר המסע הכי טוב שלה, "אני כמו שפחה במדבר האתיופי", אילו הייתה חיה מספיק זמן כדי לכתוב אותו. אני מתעורר.
  
  
  לואיג'י אמר לי בערבית: "גארד טען שהיא אשתך. זה נכון?'
  
  
  'כן.'
  
  
  "לא נשאר אף אחד בחיים בשביל הנקמה שלך." מי שהרג אותה עכשיו מת כמוה, קרטר.
  
  
  "כן," אמרתי שוב.
  
  
  תהיתי מה קרה למצלמה שלה.
  
  
  "אתה מדבר ערבית," אמר לואיג'י בשקט. "אבל זה לא יעזור לך להתיידד עם האפארים."
  
  
  - אפארים?
  
  
  'האנשים שלי. אנשי דנקיל.
  
  
  "כרגע, לואיג'י," אמרתי, "אני לא צריך את האנשים שלך כל כך כמו את החברים שלי."
  
  
  'אני מבין. אתה יכול לקבור אותה. אני אקבור את עמי".
  
  
  השיירה התארגנה מחדש, אך בילתה את היום בקבורת המתים, כולל ז'אן, ובהשגה אילו גמלים יוכלו להגיע לשארית הדרך למחנה בורג'יה. ארבעה גמלים יצאו משליטה ונעלמו במדבר, תשעה או יותר מתו או נפצעו קשה מכדי להמשיך. נשארו לנו שנים עשר גמלים ועשרה נהגים. שניים מתוך ארבעת דנקילים ששרדו פעלו כנהגים, והותירו את לואיג'י ולוחם נוסף כשומרים. לא מצאנו את הגמלים של התוקפים.
  
  
  תוך כדי האזנה לדיון בין לואיג'י והנהגים, שמתי לב שהתוקפים עשו לי טובה. הוא שאל. - "מה נשאו הגמלים הנעדרים?"
  
  
  "שניים מהם נשאו מים. אבל רבים מהכדים שלנו שבורים. עם המים שלקחנו מהאויב, ומעט הצנצנות והעורות שנותרו לנו, מעטים מאיתנו אמורים להגיע לבאר בחיים".
  
  
  "בסדר," הוא אמר. "העמיס מים ומזון על הגמל הראשון."
  
  
  ישבתי בצל אחד הגמלים הבריאים שלנו, מנסה להבין איך למצוא את המצלמה של ז'אן. כנראה שלא הייתי צריך לשמור את זה גם אם הייתי מוצא את זה, אבל איכשהו קיוויתי שלואיג'י יתן לי לשמור את זה מסיבות סנטימנטליות. כמוסלמי אדוק, הוא היה משוכנע בנחיתות של נשים, אבל כגבר שחי בעולם אכזר שבו המוות תמיד יכול להסתתר מאחורי דיונת החול הבאה, הוא יכול היה להעריך את התחושה שהייתה לגבר כלפי בת זוגו המאוד מוכשרת. .
  
  
  כמה יקרים היו המכשירים בחדר? עדיין הייתי משוכנע שלז'אן יש עדשה של אקדח 0.22 איפשהו. היא לא סיפרה לי הכל על המשימה שלה, כמו שאני לא סיפרתי לה על שלי. כמובן, ככל הנראה העדשה הזו הייתה עדיין על סיפון האנס סקיילמן. ואז ראיתי את אחד הנהגים הולך עם המצלמה הזו. תשכח מהרעיון הזה, החלטתי. זה לא היה שווה את הסיכון של החשדות של לואיג'י.
  
  
  הגברים עבדו קשה כדי להעביר את המטען ואחרי כשעה לואיג'י סימן לעזרתי. עבדתי כמו סוס ולפחות שלוש פעמים, כשאף אחד לא הסתכל, הצלחתי להחביא חלקים אלקטרוניים שגלשו מתוך קופסאות סדוקות מתחת לחול. הצלחתי גם לפרוץ כמה שידות תוך כדי טעינה מחדש. וזה נראה ממש לא סביר שצ'זארה בורג'ה יכין את כל שלושת הטילים המיני שלו כפי שהוא קיווה.
  
  
  
  
  פרק 8
  
  
  
  
  
  שלושה ימים לאחר מכן, כמעט ללא מים, מצאנו את עצמנו בארץ אחרת לגמרי. היו שם הרבה גבעות סלעיות. צמחו צמחים נמוכים. החיוכים על פניהם של המהוטים והשומרים אמרו לי שאנחנו קרובים למים. זה לא היה מסע קל. איבדנו עוד שני גמלים. הם נשכבו על החול וסירבו לקום, גם לאחר שפריקתם.
  
  
  "אל תבזבז עליהם את הכדורים שלך," אמר לואיג'י. "פשוט תעביר את המים לבעלי חיים אחרים."
  
  
  הבריכה קטנה והמים עכורים. זה היה לא יותר מאשר חור בסלעים עם שיחים קטנים סביבו. למים היה טעם בסיסי. עם זאת, חוכמתם המדברית של הנהגים אמרה שזה בטוח לשתייה, ולמיטב ידיעתי הם המים הכי טעימים בעולם. בחלק הראשון של המסע היינו במנות קפדניות, ובשלושת הימים האחרונים קיבלנו עוד פחות מים, כך שהתייבשנו כמעט.
  
  
  הגמלים שלנו שתו בתאווה, הורידו במהירות את מפלס הבריכה. ככל הנראה, היה מעיין תת קרקעי שעמד בקצב האידוי וחלחל אל הקרקע שמסביב. הגמלים הצמאים ריתקו אותי, והבנתי ששבטי המדבר חיים איתם בסוג של סימביוזה. זה נראה כמעט בלתי אפשרי שכל חיה יבשתית יכולה לבלוע כל כך הרבה מים מבלי להתנפח ולמות. הנהגים האכילו אותם ודאגו שהעומס נוח להם וקשור היטב.
  
  
  "אנחנו נקים כאן מחנה הלילה, קרטר," אמר לי לואיג'י. "מחר בבוקר, כשהבאר תתמלא שוב, נמלא את עורות המים במים."
  
  
  שאלתי. - "מה אם מישהו אחר רוצה מים?"
  
  
  הוא צחק. 'אריות?'
  
  
  "או אנשים."
  
  
  הוא הקיש על האקדח. "אם יהיו רבים מהם, קרטר, ניתן לך עוד אקדח."
  
  
  באותו לילה הדלקנו שתי מדורות: אחת לנהגים, לשומרי דאנקיל ולאסירים, השנייה ללואיג'י ולכל מי שרצה להזמין. הוא הזמין אותי.
  
  
  "אנחנו נהיה בבורגאס בעוד יומיים, קרטר," הוא אמר.
  
  
  שאלתי. - "מי זאת בורג'יה?"
  
  
  - אתה לא יודע את זה?
  
  
  "רק שמועות."
  
  
  "רְכִילוּת". הוא ירק לתוך האש. השמועות האלה, הסיפורים האלה שאנשי השיירה מספרים על הגנרל בורג'ה, לא טובות. הוא הגיע לארצנו לפני שנים רבות. יכולנו להרוג אותו, אבל כמה מבני השבט שלו ביקשו שנראה בו חבר ולהתייחס אליו ככזה. בורג'יה הבטיחה לנו עושר ועבדים אם נעזור לו. אז עזרנו לו.
  
  
  שאלתי. - "יש לך עושר עכשיו?"
  
  
  'כן. עושר כזה. הוא הצביע על הקרון. צרחות הנשים הגיעו אלינו משריפה אחרת. הצצתי אל החושך שהפריד בינינו. שלוש נשים שפחה נאלצו לפשוט את בגדיהן והגברים תפסו אותן. פרצו כמה קטטות. הסתכלתי בחזרה על לואיג'י. הוא התעלם ממה שקורה שם.
  
  
  "הם עבדים," אמר. "בגלל זה יש לנו אותם." הגנרל בורג'יה הביא לכאן הרבה אנשים, חלקם אפילו לבנים יותר ממך. והם צריכים נשים. זה העושר של הבורג'יה.
  
  
  - ואתה לא אוהב את זה?
  
  
  "לוחם אוהב את נשותיו, את נשקו ואת הגמלים שלו. האנשים שלי חיו על הארץ הזאת יותר ממה שמישהו יכול לומר. אנחנו יודעים שאין מקום לרבים מהאנשים שבורג'ה הביא איתו. ולמרות שתמיד הגנו על ארצנו מפני הנוצרים באמהרה מהצפון, אנחנו לא רוצים להילחם נגד אלה שיש להם את הנשק המוזר הזה שהבורגים בונים. למה עלית על הספינה של גארד?
  
  
  "כדי לגלות מי זו בורג'ה."
  
  
  "זה מה שקורה". - לואיג'י צחק בעצב. "גברים אחרים ניסו לברר. חלקם הצטרפו לגנרל. השאר מתים. אני מקווה שתצטרף אליו.
  
  
  לא עניתי.
  
  
  "האין זה?"
  
  
  "לא, לואיג'י," אמרתי. "אתה צודק שאתה נזהר מהתוכניות שלו." בשלב מסוים, אויבי הבורג'יה ימצאו אותו וישמידו אותו. הם יהרגו גם את אלו שנלחמים עם הבורג'יה".
  
  
  'האנשים שלי?'
  
  
  'כן.'
  
  
  הוא שוב ירק לתוך האש. "בתקופתו של אבי הגיעו לכאן אנשים שקראו לעצמם איטלקים. היו איתם כלי נשק מוזרים, כולל מטוסים ופצצות. נוצרים אמהרה שלטו בהרים, גאלים שלטו בדרום. אבל האפארים התנגדו. האיטלקים נכנסו למדבר ומתו. זה תמיד היה ככה. אם זרים יפלשו לדנקיל, הם ימותו.
  
  
  בשריפה נוספת נקשרו שלוש נשים ליתדות באדמה, והדנקילים הסכימו על הליך האונס. לואיג'י סימן לי להתרחק. הלכתי למקום המיועד, ליד עבד אחר, שלא יכולתי להבין, והתכרבלתי בלבושי החיצוני. באותו לילה התעוררתי שלוש פעמים. פעם כששתי נשים צרחו בו זמנית, פעם כשהאריה השתעל ופעם בלי סיבה נראית לעין. ולואיג'י תמיד היה ער.
  
  
  במחנה הראשי של בורג'ה היו ארבעה מגורי עבדים, אחד לנשים ושלושה לגברים. הם היו מוקפים בתיל ושכבו בנקיקים צרים בין גבעות סלעיות. אוהלים שהוצבו ליד שיחים ומעיינות נועדו למנהיגים ולאנשים חופשיים. קבוצה של דנקילים הגיעה בריצה לעבר הקרון שלנו. הם התחילו לדבר עם לואיג'י. השפה שלהם השאירה אותי ללא מילים. אבל אם לשפוט לפי המחוות של לואיג'י והמבטים מדי פעם בי, הנחתי שהוא מתאר קרב. קבוצת שומרים הובילה אותי במהירות לאחד ממחנות העבדים. הם פתחו את השער והורו לי להיכנס.
  
  
  "אתה בטח אמריקאי כזה," אמר קול בריטי מימיני. הסתובבתי. גבר ניגש אליי עם רגל אחת על קביים. הוא הושיט את ידו.
  
  
  "ניק קרטר," אמרתי.
  
  
  "אדוארד סמית'," הוא אמר. "השמועות אומרות שהיית ב-CIA או ביחידת ריגול כלשהי. מה קרה לאישה שהייתה איתך?
  
  
  "היא מתה," אמרתי ותיארתי את ההתקפה על המחנה. "ממזרים צמאי דם, הדנקילים האלה," הוא אמר. "נלכדתי לפני חמש שנים. הייתי אז יועץ לסיירת הצבא האתיופי כשנתקלנו בקבוצה של אנשי בורג'יה. אז איבדתי את הרגל. אני השורד היחיד. נראה שבורג'יה נהנית להשאיר אותי בחיים ולתת לי לעשות את כל העבודה המלוכלכת.
  
  
  אדוארד סמית' נראה לי שקרי ביותר. כל מה שהוא אמר יכול להיות נכון, אבל הסיור המזויף שלו באנגלית הסריח יותר מדי. ובכל זאת, הוא יכול להיות מאוד שימושי.
  
  
  "אני לא חושב שיש נזק להודות שאני מרגל," אמרתי. "הם מצפים ממני לגלות מה הבחור הזה של בורג'יה זומם".
  
  
  "הוא מתכנן להשתלט על כל העולם המזוין," צחק סמית. - הוא יספר לך על זה בקרוב. איך השיגו אותך?
  
  
  "הייתי על סיפונה של דוברה פראית שנסעה מנורפוק למאסווה. בזמן שהייתי על הסיפון נהניתי ומברך את עצמי על העטיפה, הופיעו השותף השני וקבוצת מלחים עם רובים. לא יכולתי להתאפק. מאז אני אסיר.
  
  
  - יש לך מושג איך גילו אותך?
  
  
  'כן.' העמדתי פנים שאני חושב לרגע כדי להחליט עד כמה אני יכול לסמוך על סמית'. "היה סוכן קג"ב על הסיפון. הרגתי אותה, אבל רק אחרי שהיא סיפרה למישהו בצוות מי אני. בן הזוג השני טוען שהוא ראה אותי הורג את האיש, אבל אני בספק.
  
  
  "זה בטח גארד, הנורבגי המתפאר," אמר סמית'. - דרך אגב, קרטר, זה לא מבצע של ק.ג.ב. אם הרוסים ידעו על המקום הזה, הם היו שמחים למחוק אותו מעל פני האדמה בדיוק כמו הממשלה שלך. לפני כמה שבועות היה לנו מרגל רוסי עד שהוא גרם לגנרל בורג'ה לא מרוצה מאוד. סמית' לקח אותי מסביב למחנה, והציג לי כמה אסירים אמהרה ואירופאים אחרים - שני גרמנים, שוודי וצ'כי. כולם הגיעו אל דנקיל מתוך אמונה שנשכרו על ידי בורג'ה וסיימו כעבדים.
  
  
  "נשמע טעים," אמרתי לסמית.
  
  
  "כן, כל עוד אתה נשאר משרת נאמן שלא ייכשל אף פקודה אחת."
  
  
  אחרי ארוחת הצהריים הייתה לי הזדמנות לפגוש את בורג'ה. לא היה לי מושג לגביו בכוונה. הצילומים היחידים שראיתי צולמו לפני מספר שנים והראו תועמן פוליטי צנום וריק עיניים. האיש שישב על השטיח העבה באוהל הגדול לא היה רזה ולא שקוע עיניים. הוא היה שזוף מהשמש, ועיניו נראו כמעט חסרות חיים.
  
  
  "שב, קרטר," הוא אמר בהזמנה. התיישבתי בצד השני של השולחן הנמוך שבו הוא ישב. הוא שחרר שני דנקילים חמושים שהביאו אותי לכאן מהמחנה. ובמקביל הניח את האקדח התלוי על החגורה במקום נגיש בקלות. "שמעתי סיפורים מעניינים עליך," הוא אמר.
  
  
  "האם הם נכונים?"
  
  
  "אתה תמיד יכול לסמוך על לואיג'י, קרטר." הוא הבטיח לי שאתה שותף להגעתו הבטוחה של השיירה האחרונה שלנו. אז אולי אני חייב לך אחד.
  
  
  "הצלתי את חיי," אמרתי. "השודדים האלה לא היו מעוניינים להציל אותי".
  
  
  - צודק לחלוטין. יַיִן?'
  
  
  "בבקשה," אמרתי. ניסיתי לא לצחוק בזמן שהוא מזג את היין בזהירות בידו השמאלית והעביר את הכוס על פני השולחן. הוא כמעט שפך את הנוזל האדום כי הוא הסתכל עלי כל כך בריכוז.
  
  
  "לפי גארד, אתה מסוכן מאוד, למרות שהוא טוען שלא הרגת את האותת". האם זה נכון, קרטר?
  
  
  'לא.'
  
  
  'גם אני חושב כך.' הוא הרים את כתפיו. - אבל זה לא חשוב. למה באת לכאן?'
  
  
  "ממשלת אתיופיה ביקשה מאיתנו עזרה", אמרתי.
  
  
  - האם אתה עובד ביחד עם הק.ג.ב?
  
  
  'לא. למרות שאני מבין שהם מתעניינים בך באותה מידה.
  
  
  "זה נכון," הוא אמר. - בדיוק כמו הסינים. מה הסיבה לעניין הזה, קרטר?
  
  
  "עשרים ושלושה טילים".
  
  
  - ובכן, כמה אתה דברן. הקולגה הרוסי שלך סירב לספר לי דבר".
  
  
  צחקתי. "אני חושב שאתה יודע איפה הטילים האלה נמצאים. אני אפילו רוצה להגיד לך למה שלחו אותי לכאן - למה אתה צריך אותם? למה הוספת שלושה טילי Minuteman לרשימת הקניות שלך?
  
  
  "תשכח מאנשי הדקות האלה," הוא ציווה.
  
  
  בורג'ה מזג לי יין ומזג לעצמו עוד כוס. הוא שאל. - "שמעת פעם על הכומר ג'ון?"
  
  
  "הקיסר האגדי ההוא ששלט באתיופיה בימי הביניים."
  
  
  "אתה מתקרב לאמת, קרטר." אבל הכומר ג'ון הוא לא אגדה, וגם לא מלכת שבא. שני אלה סיפקו לאתיופים מספיק מיתוסים כדי לגרום להם להאמין שהם האנשים הטובים ביותר בכל אפריקה. הם ישמחו לספר לכם שזו המדינה האפריקאית היחידה שמעולם לא ידעה שליטה אירופאית. כמובן, הבריטים קצת נהנו כאן בסוף המאה הקודמת, והאיטלקים היו כאן בשנות ה-30, אבל עובדות לא נעימות כאלה נשכחות בנוחות. והם להוטים להכתיר ג'ון מנהיג חדש."
  
  
  אמרתי. - "אתה?"
  
  
  'כן אני.'
  
  
  אם בורג'ה היה משוגע, הוא לא היה לגמרי טיפש. בנוסף היו לו טילים גרעיניים. אז החלטתי להתייחס אליו כאל אדם שפוי.
  
  
  שאלתי אותו. - "אתה לא חושב שממשלת אתיופיה תתנגד?"
  
  
  'כן. אבל הם לא יכולים לשלוט בדנקיל. ובגלל זה הם נסעו לאמריקה. ואז מגיע N3, ניק קרטר. קילמאסטר מ-AX. ואיפה אתה עכשיו, קרטר?
  
  
  "אני עושה את העבודה שלי. הייתי צריך לברר מה אתה זומם.
  
  
  "אז אני אקל על המשימה שלך, קרטר," הוא אמר. "אני רוצה לשלוט במזרח אפריקה. הכומר ג'ון הפך לאגדה מכיוון שהקיף את עצמו במיטב החיילים בכל צפון מזרח אפריקה ועצר את פלישת האיסלאם. הקפתי את עצמי בלוחמים הטובים ביותר בעולם המודרני. ראית את האנשים שלי?
  
  
  "דנקילס," אמרתי.
  
  
  "אין להם פחד. הם רק צריכים מנהיג וכלי נשק מודרניים".
  
  
  "האם השודדים שתקפו את השיירה ומנעו ממך לקחת את שלושת ה-Minutemen האלה הם גם דנקילים?"
  
  
  "עריקים," הוא אמר בכעס. "ושלושת ה-Minutemen האלה מורכבים עכשיו, קרטר." יש לי כמה ממדעני הטילים הטובים בעולם שעובדים בשבילי. ובקרוב יהפוך שמו של צ'זארה בורג'ה לשם מוכר בכל העולם".
  
  
  "חשבתי שקוראים לך קרלו בורג'יה."
  
  
  "קרלו בורג'יה גורש מאיטליה, דמוקרטיה דקדנטית שקומוניסטים דקדנטיים באותה מידה ביקשו לאמץ. קרלו בורג'יה היה טיפש צעיר שניסה לגרום למעמד הפועלים להצביע בעד גדולתו וניסה להביס פוליטיקאים פושעים במניפולציה שלהם על הבוחרים. איטליה גירשה את קרלו בורג'יה. אז איטליה תהיה בין המדינות הראשונות לשלוח שגרירים לצ'זארה בורג'יה".
  
  
  "מאחורי אביו של צ'זארה האמיתי עמדה הכנסייה," אמרתי.
  
  
  "אל תגיד יותר על צ'זארה המקורי," הוא אמר. "הם צחקו והתלוצצו עליי בבית הספר. - "אביך נשוי לאמך, צ'זארה"? . "איפה לוקרטיה? »
  
  
  ראיתי אותו מתיישב. "הנה לוקרטיה," הוא אמר וצלצל בפעמון.
  
  
  דש האוהל נפתח ואישה צעירה אמהרה נכנסה פנימה. היא הייתה בגובה כמעט מטר וחצי, ובגדיה נועדו רק להשוויץ בגופה הגאה. מתחת לדאנקיל האיסלאמי היא לבשה רעלה, אבל עכשיו היא לבשה רק חצאית ארוכה. שדיה החומים היו גדולים ומוצקים, ולחצאית הדקה שלה היו חריצים ארוכים בצדדים שהראו את רגליה השריריות.
  
  
  "זו מרים," הוא אמר. "מריאם, תביאי לנו עוד יין."
  
  
  "כן, גנרל בורג'ה," היא ענתה באיטלקית ללא מבטא.
  
  
  כשעזבה, אמרה בורג'יה: "אביה ודודה הם מנהיגי הכנסייה הקופטית. הם משפיעים על הממשלה. אז, כל עוד היא בת הערובה שלי, האתיופים לא יעשו שום דבר נגדי.
  
  
  מרים חזרה והושיטה לבורג'יה בקבוק פתוח חדש של יין אדום.
  
  
  "מריאם," הוא אמר, "מר קרטר הוא אמריקאי." הוא הגיע לכאן לבקשת ממשלת אתיופיה.
  
  
  'זה נכון?' – שאלה באנגלית.
  
  
  'כן.'
  
  
  "דבר איטלקית," צעקה בורג'יה. 'אדון. קרטר יהיה האורח שלנו לכמה ימים", אמר למריאם. "אולי הוא יחיה מספיק כדי לראות את אביך ודודו חוגגים את החתונה שלנו."
  
  
  "כבר אמרתי לך שהם לא רוצים את זה."
  
  
  "הם יעשו זאת אם הם רוצים לראות אותך שוב בחיים."
  
  
  "אני כבר מת להם."
  
  
  - באופן טבעי. זו הסיבה שקרטר, האמריקאי החרוץ שלנו, הופיע. בגלל זה אנחנו לא מוטרדים מהחיילים האתיופיים".
  
  
  הוא שלח את מרים. תהיתי למה הוא טרח להראות לי את זה.
  
  
  "אני לא טיפש, קרטר," הוא אמר. עד שהאימפריה שלי תהפוך לממשלה המוכרת של אתיופיה, האמריקנים יישארו אויבי. בדיוק כמו הרוסים. אז אני לא פוסל אותך.
  
  
  האם אשאר האסיר שלך?
  
  
  'לעת עתה. דנקילס עוקב אחר כל מה שזז במדבר. עוד כמה ימים נדבר שוב. יש עוד כמה פרטים שלא סיפרת לי עליהם.
  
  
  הוא מחא כפיים. שני שומרים החזירו אותי למחנה העבדים.
  
  
  
  
  פרק 9
  
  
  
  
  
  את היומיים הבאים ביליתי בחקר החיים במחנה. מיד לאחר הזריחה האכילו העבדים ארוחת בוקר ולאחר מכן נעלמו במסיבות עבודה ששמרו על ידי לוחמי דנקיל. נשארתי במחנה עם עוד כמה גברים. ואז ראיתי אנשי אמהרה חופשיים הולכים במעלה ובמורד העמק הסלעי המאובק. אם בורג'ה ישחד את הפקידים האתיופיים הרלוונטיים, הוא יוכל להשיג מידע עליי על ידי יירוט ההודעה של לארסן. ידעתי שהדיילת זוהתה, והנחתי שההודעה שלו מג'ורג'טאון לרוסיה בגדה בי, אבל עכשיו הבנתי שהם ידעו שאני סוכן AXE לפני שעליתי על האנס סקיילמן. הכל היה תלוי במה שהוק אמר לממשלת אתיופיה ועד כמה הבטיחות סופקה.
  
  
  ביום המלא הראשון שלי במחנה, אדוארד סמית בא לראות אותי ממש לפני ארוחת הצהריים. איתו היה דאנקיל עם מקלע ועבד כהה עור הנושא צרור בגדים.
  
  
  "קדימה, קרטר," אמר סמית'. "הגנרל בורג'ה רוצה שתשטוף את הפנים שלך ותלבש בגדים מערביים."
  
  
  התקרבנו למיכל מתכת חלוד. המים לא היו נקיים, אבל הצלחתי לשטוף את רוב הלכלוך המדברי. אחר כך לבשתי מכנסי חאקי וחולצה, ושמתי קסדת נצרים על הראש.
  
  
  "אני מרגיש הרבה יותר טוב," אמרתי לסמית.
  
  
  -תצטרף לבורג'יה? שאל סמית.
  
  
  "הוא אומר שהוא לא יכול לתת לי הזדמנות בזה".
  
  
  חבל, קרטר. בורג'ה אולי איטלקי משוגע, אבל הוא גם מאוד חכם. התוכנית שלו מספיק חכמה כדי להצליח.
  
  
  "אתה איתו?"
  
  
  אולי - אם הוא ייתן לי הזדמנות.
  
  
  ההליכה חזרה מהטנק נתנה לי נקודת מבט חדשה על המחנה. תוך זמן קצר הם הצליחו להפוך אותו כמעט בלתי נראה מהאוויר. ופרט אחד קטן היה חסר, או יותר נכון עשרים ושלושה פרטים. איפה היו הטילים הארורים האלה? מבחינה טופוגרפית התמצאתי בצורה גרועה, אבל נראה היה שאנחנו במישור גבוה, הרבה יותר גבוה ממדבר דנקיל עצמו. אולי הטילים האלה הוחבאו איפשהו בגבעות.
  
  
  אם אני רוצה לברוח מהמחנה הזה, אני חייב לעשות את זה לפני שבורג'יה תתחיל לחקור אותי. הייתה לי הרגשה שסוכן הקג"ב הזה נכנע לעינויים. אבל כרגע לא הצלחתי להבין איך לעשות את הצעד שלי. במשך היום נשמר המחנה על ידי לוחמי דנקיל, ובלילה הדרך היחידה להימלט הייתה רק בזמן כאוס כללי. העבדים לא נראו מיד כאילו יש להם רוח לחימה להתחיל במרד. מה אם הייתי ברח מהמחנה? אפילו לא ידעתי איפה אני. יכולתי ללכת צפון מזרחה להרי אתיופיה ולקוות להיתקל בציוויליזציה. אבל סביר להניח שהייתי נתקל בכפר דנקיל אם המדבר לא היה נופל עליי קודם. בלי מדריך שידריך אותי במדבר, שוטטתי עיוור וצמא.
  
  
  עדיין שקלתי תוכנית מילוט מינימלית כאשר וסילי פאצ'ק הצ'כי ישב לידי למחרת בערב.
  
  
  'אתה מדבר דויטש?' – שאל בלשון זו.
  
  
  'כן.'
  
  
  "בסדר גמור". הוא הביט סביבו. "סמית הארור הזה מרגל אחר מישהו אחר לשם שינוי." מחר אני צריך להראות לך את הרקטות.
  
  
  'מָחָר?'
  
  
  'כן. יחד עם הגנרל בורג'יה ומריאם. ועם צוות העוזרים המטומטם שלי, הדנקילים והסומלים. האם אתה מה-CIA, מר קרטר?
  
  
  "לא, אבל אתה קרוב," אמרתי.
  
  
  "טוב שאתה לא מהקג"ב. לגביי, אני מעדיף להיות עם הבורג'יה מאשר עם הקג"ב. הצלחתי לברוח כשהרוסים האלה כבשו את פראג עם הטנקים שלהם. חשבתי שהבורג'יה מכוון את הטילים שלו למוסקבה. אבל אז גיליתי שהוא מכוון לכל העולם. ובמקום להיות סגן שלו, אני עכשיו העבד שלו.
  
  
  הוא נעמד ושפשף את רגליו כאילו שריריו מתוחים. כשסיים עם זה, הוא סרק בקפידה את סביבתו לאיתור עיני אויב.
  
  
  כשהוא התיישב שוב, אמרתי בשקט, "לבדיקה המדוקדקת שלך חייבת להיות סיבה. אני מוכן ללכת.'
  
  
  "אולי מחר לא תהיה הזדמנות. לפחות לא היום. אם אתה סוכן חשאי, אתה צריך להיות טוב עם אקדח. כן?'
  
  
  "כן אני אמרתי.
  
  
  הוא הנהן. "כשיגיע הבוקר והשומרים מעטים, תעזור לי כשהקרב יתחיל. האם ידעת שדאנקילים נלחמים רק כדי להרוג?
  
  
  "הם תקפו את הקרון שאיתו באתי".
  
  
  "השיירה הכילה בקרות לשלושה טילי Minuteman. אולי מחר לא נישן במחנה. קח את זה.'
  
  
  הוא נעלם לפני שהספקתי להסתיר את הלהב הדק והמעוקל בין הבגדים שלי. ואסיל פאצ'ק אפילו חשב להצמיד את הנשק לעור שלי עם סרט.
  
  
  בורג'ה רכבה על גמל. וגם ארבעה שומרים שליוו אותנו. מרים, פאצ'קה, שני עוזריו ואני הלכנו ברגל. לקח לנו את כל הבוקר וחלק משעות אחר הצהריים להגיע לטווח הגבעות הנמוכות.
  
  
  נהר קטן נוצץ מאחוריו. הכפר דנקיל שכב על חול ואבנים ליד המים. אצילים מקומיים נסעו אלינו, והם ובורג'יה החליפו ברכות נדיבות בשפת האם שלהם.
  
  
  -מי המנהיג? שאלתי את מרים.
  
  
  "הוא שולט באנשים שעובדים עבור הבורג'יה. הוא חושב שהוא יהפוך לנציג מאוד בבית המשפט החדש של בורג'יה.
  
  
  לא אמרתי לה שלצ'יף יש סיכוי טוב מאוד שהמשאלה שלו תתגשם. גם אם הצלחנו לברוח היום או הלילה, לא התרשמתי מהסיכוי שהיה לנו במדבר. ועם הטילים הגרעיניים שלו, בורג'ה יכול פשוט לבצע את הסחיטה הבינלאומית שלו.
  
  
  שאלתי אותה. - "למה אתה איתי?"
  
  
  "אני חייבת להפוך לאשתו של בורג'יה, למרות שעכשיו אני שפחה שלו. בגלל המשפחה שלי, הנוכחות שלי כאן עושה רושם עצום על הכפר הקטן הזה. והיום תהיה מסיבת שיכורים.
  
  
  "גם אתה משתתף?
  
  
  "לא," היא אמרה. "כעבד, יכולתי לספק בידור, אבל בורג'יה לא יכולה להרשות לעצמה להרוס את העתיד שלי בעיני האנשים האלה."
  
  
  בורג'ה והמנהיג החליפו משקה פולחני עם כוס. צחוק סוער נשמע לפני שבורגיה חזרה לקבוצה שלנו.
  
  
  "רקטות, פאצ'ק," הוא אמר. "רקטות".
  
  
  בהוראתו של פאצ'ק, הדנקילים והסומלים הסירו כמה אבנים וסלעים לפני המערה.
  
  
  "זו מערה אחת מתוך עשרים ושש," אמרה לי בורג'יה. "בקרוב גם שלושת הגדולים ביותר יתמלאו."
  
  
  חשבתי על זה. הרקטה שהוא הראה לנו הונחה על משאית, מוכנה להוצאה. זה היה דגם רוסי עם עתודת כוח של שמונה עד אחת עשרה מאות קילומטרים. משטח השיגור שלה וכל מה שמסביבו יישרפו עם השיגור.
  
  
  "תראה למר קרטר איך מערכת ההפעלה שלה מוגדרת, פאצ'ק," ציוותה בורג'יה.
  
  
  המומחה הצ'כי הלך לאיבוד בתיאור המפורט, תוך שהוא מצביע על המתגים והלחצנים השונים בלוח הבקרה. הוא לקח את זה ברצינות רבה ולפעמים איבד את עצמו בקללות רמות כששני עוזריו עשו משהו טיפשי. וזה קרה לעתים קרובות. לעתים קרובות מדי, חשבתי. אפילו בני שבטים חסרי השכלה יכולים ללמוד לבצע פקודות ולהפעיל מתגים לפי פקודה.
  
  
  ניסיתי כמיטב יכולתי להיראות מתרשם. צרחתי בקול שהתכניות של הבורג'יה היו מפלצתיות ומטורפות כשפצ'ק אמר לי שהטיל הזה יפגע בבתי הזיקוק בישראל.
  
  
  בורג'יה צחקה מהאימה שלי.
  
  
  "תגיד לו למה עוד הם מכוונים, פאצ'ק," הוא אמר. 'קהיר. אַתוּנָה. בגדד. דמשק. ערים ראשיות. המזרח התיכון, מר קרטר, אם העולם ימנע מהגנרל בורג'יה את הטריטוריה שלו.
  
  
  "וכיוונתי טיל אחד לאדיס אבבה אם האתיופים יסרבו להיכנע", הוסיפה בורג'יה.
  
  
  מרים בהתה בו, עיניה פעורות מפחד או כעס. "אולי תוכל לעצור את שיגור הטיל הזה, מרים", אמר. "פאצ'ק, סגור את זה שוב."
  
  
  ישבתי על סלע וניסיתי להיראות נואש כראוי בזמן שפאצ'ק הוביל את עוזריו להסוות את מקלט הטילים. תהיתי אם כל הטילים האלה באמת חסרי תועלת.
  
  
  -מה אתה חושב, קרטר? – שאלה בורג'יה.
  
  
  - שצריך להשפיע הרבה כדי להשתלט על הדברים האלה. לפי הדיווחים שלנו, הם נגנבו ולא ממשלת מצרים ולא ממשלת ישראל ידעו מה קרה".
  
  
  "רציתי שגם אתה תחשוב כך," הוא אמר.
  
  
  - אז יש לך קשרים בשתי המדינות.
  
  
  - זו מסקנה חכמה, אדוני. עֶגלוֹן.
  
  
  שאלתי. - "איך משיגים את הכספים הדרושים?"
  
  
  "איזו מין שאלה זו?"
  
  
  "מאוד הגיוני. אתה צודק לחלוטין, בורג'ה, במחשבה שאנו יודעים מעט מאוד עליך. אבל ידענו שההתכתשויות הפוליטיות שלך באיטליה לא היו מפעל בלתי רווחי לחלוטין עבורך. אבל עד מהרה נאלצת להיעלם מליבורנו, אז כנראה נגמר לך הכסף מזמן. עכשיו יש לך את הכסף והאנשים הדרושים כדי לבנות בסיס טילים משלך באמצע המדבר האתיופי".
  
  
  "איבדת אותי?"
  
  
  "שמענו שאתה באפריקה."
  
  
  "אבל לא היה צריך לאתר אותי?"
  
  
  "זה היה שגוי ולא נעשה את הטעות הזו שוב," אמרתי.
  
  
  "זה מאוחר מדי, מר. קרטר. מחר נדבר על עתידך. אם לא היית כל כך מסוכן, צ'יפים רבים באזור היו רוצים לקבל עבד לבן."
  
  
  פאצ'ק ושניים מאנשיו סיימו להסוות את הטיל. השומרים הקיפו אותנו ולקחו אותנו לבקתה קטנה ליד הכפר. דחפו אותנו לשם ואמרו לנו לא לגרום לבעיות. מרים חיכתה לאוכל שלנו ליד הדלת. קיבלנו קערות גדולות של אוכל חם.
  
  
  "אנחנו אוכלים עם הידיים", היא אמרה.
  
  
  שאלתי אותה. - 'מה קורה?'
  
  
  "בורג'יה הולכת למסיבה. ורק שני לוחמים יישארו כאן.
  
  
  לאחר שאכלנו, מרים נתנה שוב את הקערות בחוץ לאחד השומרים. הוא נהם משהו והיא יצאה החוצה. שמענו קולות חזקים, יריות מדי פעם ולפעמים מטחים מהכפר.
  
  
  -ראית גמלים? שאל ארפת דה סומליה באיטלקית. "כן אני אמרתי.
  
  
  "חייבים להיות לנו נשים," הוא אמר לנו.
  
  
  'למה?'
  
  
  - כי הן נשים. אני מכיר גמלים.
  
  
  "תנו לו לגנוב לנו את הגמלים," הצעתי לפאצ'ק. סייפה דנקיל נראתה כועסת. פאצ'ק המשיך לשאול אותו מה קרה, אבל הוא פשוט קילל.
  
  
  מרים אמרה: "הכנסת סומלי בעמדת סכנה ואמון. אז למה שדנקיל לא יתנגד לזה?
  
  
  "אני מניח שהם לא ישכחו את ריב השבטים כשאנחנו מנסים לברוח," אמרתי.
  
  
  'ברור שלא. סומלים ודנקילים אינם רואים זה את זה שווים. ושניהם שונאים את עמי, השולטים באתיופיה על פי חוק הכיבושים העתיקים".
  
  
  "רק מדריך מהדנקילים יכול להוביל אותנו דרך המדבר", אמר פאצ'ק.
  
  
  "למען השם, ספר לסייפה הזה לפני שהוא כועס ויהרוס את כל התוכנית שלנו", אמרתי. פאצ'ק התיישב ליד סיפח. דנקיל לא דיבר כמעט איטלקית, ולצ'כי לקח הרבה זמן להבין את הנקודה. לבסוף סייפה הבינה. הוא הסתובב אלי.
  
  
  "אני אהיה המדריך שלך, לא משנה כמה הגמלים האלה עלובים, שהסומלי הזה יגנוב", אמר.
  
  
  - כמה זמן אנחנו צריכים לחכות? – שאל פאצ'ק.
  
  
  "עד חצות," אמרה מרים. ״כשהם מלאים באוכל ושתייה. ואז קל להרוג אותם. שמעתי שאתה לוחם, מר קרטר?
  
  
  "אם נברח ביחד, קרא לי ניק," הצעתי.
  
  
  וסילי הוא לא לוחם, ניק. אנחנו תלויים בכם. בזמן שחיכינו, ניסיתי לברר קצת יותר. הצבעתי על וסיל פאצ'ק למקום שקט בקיר האחורי של הצריף. דיברנו זה עם זה בגרמנית רצוצה.
  
  
  שאלתי אותו. - "האם כל הרקטות חסרות תועלת כמו זו שהראית לי?"
  
  
  "לארבעה מהטילים קצרי הטווח הללו יש משגרים ניידים משלהם", אמר. "יש לי שניים מהם בשליטתי, אז הם יגיעו ללא מזיק בים."
  
  
  "מה עם האחרים?"
  
  
  - הם שייכים לגרמנים. סליחה, קרטר, אבל אני לא סומך על הגרמנים. אני צ'כי. אבל טילים אחרים - לא משנה מי שולט בהם, זה לא משנה - ישמידו את עצמם עם השיגור ויגרמו נזק קטן.
  
  
  - אז האיום הגדול של הבורג'יה עם הטילים האלה אינו אמיתי?
  
  
  קיוויתי שתראה את זה, מר קרטר.
  
  
  העברתי את משקלי והרגשתי את הרצועה המחזיקה את הלהב על הירך הפנימית שלי מתהדקת. "אולי לא כולנו נצא בחיים," אמרתי.
  
  
  "אולי אף אחד," אמר פאצ'ק.
  
  
  "בסדר, תקשיבי. אם תצליחו להגיע לשגרירות ארה"ב, היכנסו פנימה. מצא שם את האחראי. תגיד לו שיש לך הודעה מ-N3 עבור AX. N3. הו. אתה זוכר את זה?
  
  
  הוא חזר על הקוד שלי ועל שם השירות החשאי שלי. - מה אני צריך להגיד להם?
  
  
  מה שאמרת לי הרגע.
  
  
  לא יכולתי לחשוב על משהו טוב יותר להעביר את הזמן, אז נשכבתי על הרצפה לישון קצת. אם היינו מתכוונים לגנוב גמלים רוב הלילה ולהילחם את דרכנו החוצה מהכפר עם דנקילים שיכורים, אז אולי הייתי צריך לנוח קצת.
  
  
  כרבע שעה אחרי שהלכתי לישון, התעוררתי שוב. מרים השתרעה לידי.
  
  
  היא שאלה. - 'זה טוב?'
  
  
  "כן," אמרתי, מנסה לא לגעת בה.
  
  
  נרדמתי שוב.
  
  
  
  
  פרק 10
  
  
  
  
  
  בסביבות חצות התעוררתי שוב. מרים עדיין שכבה לידי בעיניים פקוחות.
  
  
  היא שאלה. - "זה זמן?"
  
  
  'כן.'
  
  
  סייפה הזדקפה כששלפתי את הסכין. הוא שלף את אותו נשק מקפלי גלימתו וגיחך בחשכת הצריף. מבחינה אחת בחרנו בלילה אומלל לבריחה שלנו, שכן הירח היה גבוה ומלא.
  
  
  נתתי לסייפה להתקדם. בזהירות הוא הפריד את הענפים ששימשו כמסכים. עמדתי שם עד שהיד שלו חזרה ומשכה אותי קדימה.
  
  
  הוא חמק בשקט מבעד לווילון. הלכתי אחריו, הנחתי בזהירות את הענפים כדי שלא ירששו. שני הזקיפים ששמרו על הפתח ישבו עם הגב אלינו, ראשים למטה. לידם עמדו שלוש קערות גדולות. כיוונתי את הסכין לעברם.
  
  
  סייפה הלכה לשמאלי כשהתקדמנו. הוא תאם את ההליכה שלי כשהם הלכו בזהירות לאורך האדמה הדחוסה שהפרידה בינינו לבין שני השומרים. לפני שהספקנו להגיע אליהם, האדמה המחוספסת חרקה מתחת למגפי, והזקיף הימני זז. צללתי קדימה, כרכתי את יד שמאל סביב גרונו כדי לחנוק את צעקתו, והכיתי. סובבתי את הנשק בגופו, מחפשת את לבו. הוא נפל קדימה. שלפתי את האקדח, הסתובבתי וראיתי את סיפח עושה את אותו הדבר לשומר אחר. "אני אקח את הנשק," לחשה סייפה ונעלמה בחושך לפני שהספקתי לומר משהו.
  
  
  ואז הופיע ערפאת בפתח הצריף ורץ בשקט לעבר עדר הגמלים. נראה היה שהוא יודע לאן הוא הולך ואני לא ניסיתי לעקוב אחריו.
  
  
  כרעתי ברך מול שני השומרים המתים. לאחד היה מקלע ישראלי. באחר היה גם לי-אנפילד וגם סמית' אנד ווסון ישן. 38. פירקתי את המחסניות ורציתי לתת את הרובה לפאצ'ק.
  
  
  "מעולם לא החזקתי אקדח לפני כן," אמר.
  
  
  "מרים?" אני לחשתי.
  
  
  "תן לי את האקדח," היא אמרה. "אני יכול לצלם אותו אם אני יודע איך לטעון אותו."
  
  
  הראיתי לה במהירות איך ואיפה להעמיס את ה- Lee-Enfield. .Smith & Wesson 38 נתתי לפאצ'ק. "זה לא קשה," אמרתי. "אבל כשאתה מתקרב למטרה שלך, פשוט כוון לבטן ולחץ על ההדק."
  
  
  ראיתי תנועה בצללים שמאלה. הסתובבתי במהירות והרמתי את המקלע, אבל מרים אמרה: "זה החבר שלנו מדנקיל".
  
  
  רגע לאחר מכן, סייפה היה לידינו, עם רובה בידו ואקדח על החגורה.
  
  
  "אני יכול להרוג רבים," הוא התגאה.
  
  
  "לא," אמר פאסק. "בוא נרוץ אל האנשים שלך."
  
  
  "רק בביתו של המפקד יש זקיף," אמר הדנאקיל. "בוא נלך," מלמלתי והלכתי לדיר הגמלים.
  
  
  המידע של סייפה פתר לי את הבעיה. אם אני יכול להרוג את בורג'ה, יש סיכוי שהארגון שלו יתפרק. אבל לא הייתי מספיק קרוב אליו כדי להיות בטוח בזה לחלוטין. לא ידעתי אילו עמדות תפסו האירופים החופשיים במחנה שלו. גם אני לא ידעתי כמה חזק הארגון האתיופי שלו. הדרך היחידה שאוכל להרוג אותו הייתה אם הצלחתי להימלט מהכפר המלא בדנקילים הזועמים והנגועים, אבל זה נראה מאוד לא סביר.
  
  
  וחשבתי שכדי שמישהו חשוב כמו בורג'ה יקבל קבלת פנים כזו כמו שהוא קיבל באותו היום, הוא ישן בביתו של הצ'יף או במקום כלשהו בקרבת מקום בבית הארחה. וסייפה אמר שהיו שם זקיפים. אז למרות שרצח בורג'ה יכול היה לסיים את המשימה שלי, דחיתי את האפשרות הזו.
  
  
  המידע שקיבלתי היה חשוב יותר. או פאצ'ק או אני נאלצנו להגיע לשגרירות ארה"ב. ברגע ש-AX למד היכן החביא בורג'ה את רוב הטילים שלו, שרובם חסרי תועלת, והיכן ממוקם המחנה, תמיד תהיה דרך לסיים את הסחיטה הגרעינית שלו. אולי אפילו נשתף את המידע שלנו עם הרוסים, שהיו מודאגים מהמזרח התיכון בדיוק כמונו.
  
  
  אנחנו מגיעים למכלאת הגמלים. ליד החור, שאותו סגר ערפאת בחוט ברזל עבה, שכב דנקיל המת. חמישה גמלים עמדו מחוץ לבקתה קטנה ואדם סומלי היה עסוק באוכפו של הגמלים.
  
  
  "תעזור לו," אמר פאצ'ק לסייפה.
  
  
  "הם גמלים רעים," הוא רטן. "הסומלים לא יודעים כלום על גמלים.
  
  
  מרים, פאצ'ק ואני חיפשנו בבקתה כל עור מים זמין וכמות שימורים. הייתי שמח הרבה יותר אילו יכולנו למצוא עוד, אבל לא היה לנו זמן לחפש מזון.
  
  
  "אנחנו מוכנים", אמר ערפאת. "אלה גמלים."
  
  
  החלטתי אז לשאול את הסומלי מדוע הוא מתעקש לקחת את הגמלים. הניסיון שלי עם החיות האלה היה מוגבל, אבל מעולם לא שמתי לב שמין אחד מועדף על פני השני. גם לגמלים וגם לגמלים היו סיבולת יוצאת דופן ומזג רע להפליא.
  
  
  היינו כמעט מחוץ לעיר כשאיש חמוש התחיל לירות. כשהכדורים שרקו על פנינו, תפסתי את המקלע והסתובבתי באוכף הגבוה. ראיתי הבזק של ירייה והגבתי במטח. לא ציפיתי לפגוע בשום דבר, מכיוון שהליכתו של גמל הופכת את זה לבלתי אפשרי לחלוטין, אבל הירי נפסק.
  
  
  "מהר," אמר פאצ'ק.
  
  
  "אתה לא צריך להגיד לי את זה," אמרתי. "תגיד לחיות הארורות האלה לרוץ מהר יותר."
  
  
  ערפאת בחר בחיות טובות, לא משנה מה סייפה חשבה על רמת האינטליגנציה של הסומלים. הגמל הוא לא בדיוק החיה הכי מהירה בעולם, ואם היו סוסים בכפר, הם בהחלט היו עוקפים אותנו. אבל הגמלים שומרים על קצב קבוע, כמו ספינה שבורחת מהגלים הראשונים של הוריקן, ואם לא תחלי במחלת ים או תתרסקו, הם יביאו אותך לאן שאתה צריך להגיע בזמן הנכון. שעתיים אחרי שיצאנו מהכפר הלכנו על גבעות נמוכות ורצועות חוליות לאורך הנהר. אז סייפה סימנה לנו לעבר המים.
  
  
  "תנו לגמלים לשתות כמה שהם רוצים", אמר. "מלא כל כלי במים ושתה הרבה בעצמך."
  
  
  "למה שלא נמשיך הלאה לאורך הנהר?" – שאל פאצ'ק. "אנחנו רק הולכים במעלה הזרם, וזה בדיוק הכיוון שאליו אנחנו רוצים ללכת".
  
  
  "אנשי הנהר הם החברים שלהם שם." – סייפה הצביעה על הכפר שמאחורינו ועל כך שבדיוק ברחנו. "הם לא החברים שלי. הם מחפשים אותנו לאורך הנהר. אנחנו הולכים למדבר.
  
  
  "הוא צודק," אמרתי לפאצ'ק. פניתי למדריך שלנו דנקיל. - האם יש לנו מספיק מים ומזון?
  
  
  "לא," הוא אמר. "אבל אולי נמצא משהו." או אנשים שיש להם את זה. הוא הקיש על האקדח.
  
  
  "כשהגעתי לכאן, חצינו את הנהר על רפסודה", אמר פאצ'ק. "זה לא מסע ארוך ו..."
  
  
  "מדבר," אמרתי וסיימתי את הדיון. - ואסילי, תתחיל למלא את קליפות היין. אם בורג'יה לקח אותך בגלוי לאורך הנהר, אז הקשרים שלו לאורך הנהר די בטוחים עבורו.
  
  
  "לא חשבתי על זה קודם", אמר.
  
  
  "המדבר," אמר ערפאת, "המדבר הוא מקום טוב מאוד לחיות בו."
  
  
  הוא וסייפה ניסו להתעלות זה על זה בטיפול בגמלים ובידע שלהם על המדבר. היה לי בסדר עם ההבדלים השבטיים שלהם באים לידי ביטוי כך מכיוון שכולנו הרווחנו מזה. אבל תהיתי כמה נפיץ יהפוך השילוב של דנקיל-סומלי כשיחסר לנו אוכל ושתייה. ודאגתי מהיחס של סייפה כשנכנסנו לשטח השבט שלו. אולי הוא ימשיך להתחשב בנו חברים, אבל אולי הוא גם יחליט לראות בנו פולשים, קורבנות מושלמים בשביל להשיג כמה צמידים חדשים.
  
  
  חצינו את הנהר ורצנו אל תוך הלילה. ראיתי שאנחנו הולכים צפון מזרחה כי עם רדת הלילה החלו הגבעות האפלות ממערב להיעלם. לרגע פקפקתי בחוכמת סייפה. הוא לא ראה במדבר סביבה עוינת, אבל כולנו נהיה חסרי אונים שם.
  
  
  ואז אמרתי לעצמי שהתוכנית הגיונית. על ידי בחירת האזור הגרוע ביותר של המדבר, נמנענו מכפרים או יישובים עם תקשורת מועטה או נרחבת, שאפשרו לנו להגיע למחוז טיגריי בצפון ובכך להימלט מתחום ההשפעה של בורג'יה. לא פלא שסייפה אמרה לקחת הרבה מים. עד שנעבור מערבה נישאר במדבר עקר ובוער.
  
  
  השעה הייתה הרבה אחרי הצהריים כשסייפה סוף סוף נתנה את ההוראה לעצור. החול המאובק יצר משהו כמו אגן במדבר, שהכניסה אליו הייתה רק דרך ערוץ צר במזרח. זה היה מספיק גדול לעשרה גמלים, ולנו. מתחתי את הרגליים ושתיתי כמות קטנה של מים. בעוד שעה הדיונות יספקו צל. צֵל. קיללתי בשקט את אדוארד סמית' ובגדיו המערביים. אשמח להחליף את הקסדה שלי בבגדים מקומיים. בשלב האחרון של המסע שלנו, באתי לראות משאבים, אנשים ובעלי חיים שלא היו כאן. שתיתי עוד קצת מים ותהיתי איך נשרוד את הטיול הזה. אולי כדאי שנשים שומר? שאלתי את סייפה.
  
  
  'כן. האפאר בורג'יה רודפים אחרינו. יש להם גמלים חזקים ואנשים רבים. הרוח לא מחקה את עקבותינו ביום אחד. הסומלי ואני במשמרת במהלך היום. אתה ופאצ'ק מתקשים לראות בשמש.
  
  
  "אז נהיה בתפקיד בלילה," אמרתי.
  
  
  'בסדר גמור.'
  
  
  עייף מכדי לאכול, צפיתי בסייפה מטפסת לראש הדיונה הגבוהה ביותר ונחפר בחול כדי לסקור את האזור מבלי שישימו לב. נשכבתי בצל הגמל שלי ונרדמתי. התעוררתי כשערפאת מנענע את כתפי מצד לצד. השמש שקעה.
  
  
  "חכה עכשיו," הוא אמר. "תאכל משהו."
  
  
  הוא דיבר בניב סומלי, שקרוב לשפה הערבית שדיברתי איתו. "תישן קצת, ערפאת," אמרתי. "אני אביא משהו לאכול בזמן שאני בשמירה."
  
  
  מצאתי קופסת בקר. כדי להגיע לאוכל, נאלצתי לדרוך על הפאצ'ק הישן. הצ'כי היה כבן חמישים ובמצב גופני ירוד. תהיתי כמה ימים הוא יחזיק מעמד, איך יחיה. הייתה תהום שלמה מהמעבדה שלו בפראג ועד למדבר האתיופי. לפאצק כנראה הייתה סיבה טובה מאוד לברוח מהרוסים. הייתי צריך לברר יותר על זה.
  
  
  כשהבנתי שהמעט שידעתי על פאצ'ק כמעט הפך אותו לחבר ותיק, כמעט צחקתי. מרים הייתה אישה אמהרית, הבת והאחיינית היפהפייה של מכובדים קופטים רמי דרג. זה כל מה שידעתי עליה. ערפאת, סומלי, היה גנב גמלים טוב. סמכתי על חיי סייפה פשוט כי הוא היה דנקיל. פתחתי את הצנצנת והתיישבתי על הדיונה. סייפה וערפאת עשו את הטיפוס העדין לפסגה, ואני נאבקתי לשמור על שיווי המשקל שלי במדרון החולי המשתנה בצורה מסוכנת למטה. הכוכבים היו בשמים, והלילה המדברי הצלול נראה כמעט קר לאחר החום הנורא של היום.
  
  
  למעלה התיישבתי והתחלתי לאכול. הבשר היה מלוח. לא הייתה לנו אש. הייתה קבוצה נוספת בגבעות ממערב לנו, בטוחה יותר בהישרדות שלה מאיתנו, וברור שהיא לא ציפו שיתקפו אותה. האש שלהם הייתה קטנה. אבל זה בער שם כמו משואה בהירה בחושך. וקיוויתי שזה יוביל את אנשי בורג'יה שולל.
  
  
  קולו של מטוס סילון נשמע מעלי. ראיתי את האורות המהבהבים של המטוס והערכתי את גובהו בכאלפיים וחצי מטרים. לפחות לבורג'יה לא היו מטוסים או מסוקים. חשבתי שהאתיופים לא הצליחו לזהות את הבורגים מהאוויר. והמחשבה הזו נתקעה לי בראש בזמן שצפיתי.
  
  
  כשפאצ'ק הקלה עלי וגיליתי שמריאם עדיין ערה, שאלתי אותה על כך.
  
  
  "יש לו כסף," היא אמרה. "כשאני חוזר, לחלק מהאנשים יהיו בעיות גדולות. אני יודע את השמות שלהם. בורג'ה הוא הטיפוס שמתהדר כשהוא רוצה להרשים אישה.
  
  
  — איך המצב הפוליטי באתיופיה, מרים? "חשבתי שיש לך ממשלה יציבה."
  
  
  היא נשענה עליי. - "אריה יהודה הוא איש זקן וגאה, ניק. הצעירים, בניו ונכדיו עשויים לשאוג ולאיים, אך האריה הזקן נותר מנהיג הלהקה. לפעמים עולות קונספירציות, אבל אריה יהודה נשאר בשלטון. מי שלא משרת אותו נאמנה מרגיש את נקמתו".
  
  
  "מה קורה כשאריה מת?"
  
  
  "ואז מגיע ליאו חדש, ראש אמהרה. "אולי מישהו מהגזע שלו, אולי לא. זו לא מסקנה ידועה מראש. גם זה לא היה משנה. כל מה שידעתי על אתיופיה תאם את האופי הלאומי שבורג'יה נתנה לי עליה. הם היו גאים להיות המדינה האפריקאית היחידה שלא התיישבה על ידי אירופה. פעם הם הפסידו במלחמה קצרה עם הבריטים, וכתוצאה מכך הקיסר התאבד. רגע לפני מלחמת העולם השנייה הם סבלו מידי האיטלקים כשנודע להם מאוחר מדי שסמכויות חבר הלאומים לא נמשכו עד שטענו. אבל הם מעולם לא היו מדינת לקוח. כל מה שבורג'ה עשתה כדי להתיישב במדבר היה בעיה פנימית עבור אתיופיה. וכל אירופאי או אמריקאי שהסתבך בזה היה אידיוט גדול. מרים הניחה את ידה על הגב שלי ומתחה את השרירים מתחת לחולצה שלי.
  
  
  "אתם גבוהים כמו אנשי עמי," היא אמרה.
  
  
  "גם את גדולה, מרים," אמרתי.
  
  
  "גדול מכדי להיות יפה?"
  
  
  נאנחתי בשקט. "אתה יכול להפחיד גבר נמוך, אבל גבר סביר יודע שהגובה שלך הוא חלק מהיופי שלך," אמרתי. "גם אם תווי הפנים שלך מוסתרים מתחת לצעיף."
  
  
  היא הרימה את ידה ותלשה את הצעיף.
  
  
  "בבית," היא אמרה, "אני מתלבשת מערבי. אבל בקרב הדנקילים, שהם חסידי הנביא, אני לובש את הצעיף כאות לצניעותי. אפילו סומלי קטן שאת עצמות העוף שלו אני שובר ביד אחת עלול לחשוב שהפנים שלי הן הזמנה לאנוס".
  
  
  "ערפאת המסכן," אמרתי. "סייפה מניחה שהיא לא יודעת כלום על גמלים. פאצ'ק פוקד עליו לכל הכיוונים. ואתה לועג לגובה שלו. למה אף אחד לא אוהב אותו?
  
  
  הוא סומלי. הוא גנב.
  
  
  "הוא בחר עבורנו גמלים טובים."
  
  
  "כמובן," היא אמרה. "לא אמרתי שהוא גנב רע." הרגע אמרתי שכל הסומלים הם גנבים".
  
  
  חייכתי בחושך. היו עדויות היסטוריות רבות לשנאה שהפכה את אתיופיה לפדרציה רופפת של שבטים ולא לאומה מלוכדת. מריאם השתייכה לקאסטת השלטון המסורתית של לוחמים נוצרים שעיכבו את התקוממותם של המוני מוסלמים במהלך ימי הביניים, שנמשכה זמן רב יותר מהתקופות האפלות של אירופה. זיכרונות עדכניים יותר מאירופה גרמו לי להיות קצת יותר סובלנית כלפי המתחים בקרב האתיופים בקבוצה שלנו.
  
  
  פאצ'ק, צ'כי, סירב לסמוך על אף גרמני, ולכן לא היו לנו נתונים מהימנים על מצב העבודה של כל עשרים ושלושה הטילים.
  
  
  "בורג'יה היא גם אדם קטן", אמרה מרים. "הוא רצה להתחתן איתי. חשבתי שאמרת שכל האנשים הקטנים מפחדים ממני?
  
  
  - למה הוא רצה להתחתן איתך?
  
  
  אבא שלי משפיע. הכוח שיכולתי לתת לו. היא עצרה. "ניק, זה מסע מסוכן. לא כולנו נשרוד.
  
  
  "יש לך כישרון מיוחד לדעת דברים כאלה?"
  
  
  'אני אישה. לפי אבי ודודי, רק לגברים יש כישרונות כאלה.
  
  
  -לאן את חוזרת, מרים?
  
  
  ״להורים שלי, אני מתבייש. אבל זה תמיד טוב יותר מבורג'יה. עדיף להיות אישה אמהרית רעה מאשר מוסלמית נשואה. לא איבדתי את כבודי במדבר. אבל מי יאמין לי?
  
  
  "אני," אמרתי.
  
  
  היא הניחה את ראשה על הכתף שלי. אני הולך לאבד את זה, ניק. אבל לא היום. לא עם אחרים שנזהרים, מתבוננים ומקנאים. "אני לא חוזר לנישואים או לגבר, ניק."
  
  
  פרשנו את המיטות שלנו, את השמיכות הגסות שגנבו הסומלים כדי להשליך מעל אוכפי הגמלים, זה לצד זה. מרים נרדמה עם ראשה על הכתף שלי.
  
  
  
  
  פרק 11
  
  
  
  
  
  אנשי בורג'יה תקפו אותנו בזמן שפאצ'ק היה בתפקיד. קריאות האזהרה שלו העירו אותי. ואז שמעתי יריות קצרות בקליבר .38. התגובה הייתה מחלקה, לפחות שני מקלעים וכמה רובים. תפסתי את המקלע שלי.
  
  
  שלושת התוקפים נמלטו מהדיונה, יורים ומעדים. הרמתי את האקדח והתחלתי לירות. כשהם ירדו, איש מהם לא קם.
  
  
  האקדח של מרים התרסק לידי. הכדור שרק מעל ראשי. ערפאת וסייפה הצטרפו ופתחו באש במקביל. הגל העיקרי של התוקפים שלנו עבר דרך פרצה בדיונות החול. מכיוון שהם היו כל כך קרובים זה לזה, זו הייתה טעות. ירינו אותם בקלות.
  
  
  בדיוק ברגע שזה התחיל, הרעש פסק שוב. הסתכלתי סביבי אחר מטרות אחרות. אחד הגמלים שלנו שכב על הארץ ובעט. האחרים השמיעו רעש, ניסו להשתחרר מהחבלים.
  
  
  - גמלים! - צעקתי. "לגמלים, ערפאת."
  
  
  הסומלי רץ לעברם.
  
  
  "אני יכול לצפות שם," אמרה סייפה והצביעה על התהום שממנה הגיעה ההתקפה העיקרית. "אתה תחפש את פאצ'ק."
  
  
  דנקיל רץ בפזיזות לעבר הגופות הפזורות שם באור הירח. ניגשתי לשלושה שיריתי בזהירות רבה יותר. זעקת פחד וכאב הגיעה מכיוון הערוץ. הסתכלתי סביב. סייפה כיוון את רובה אל הגופה המתפתלת.
  
  
  הסתובבתי שוב לפני שהאקדח כבה. התחלתי לבחון את השלושה שהנחתי. אחד מהם מת, אך השניים האחרים, למרות שנפצעו קשה, עדיין נושמים.
  
  
  תפסתי את נשקם וזרקתי אותם לכיוון המחנה. אחר כך טיפסתי על הדיונה.
  
  
  ירייה נשמעה מאחורי. הסתובבתי במהירות, מרים את הרובה שלי. מרים עמדה מעל האיש. בזמן שהסתכלתי, היא ניגשה לאחר, עדיין נושמת, והכניסה כדור רובה לראשו. ואז היא הצטרפה אלי על המדרון.
  
  
  היא אמרה. - "מה טוב לאסירים?"
  
  
  "התכוונתי להשאיר אותם שם."
  
  
  - כדי שיגידו לבורג'ה מתי ואיפה עזבנו? היא צחקה. "הם באו להרוג אותנו, ניק." לא ללכוד אותנו.
  
  
  הלכתי עוד במעלה דיונת החול כשמריאם מאחורי. ואסילי היה כמעט בפסגה. הפכתי אותו וניגבתי את החול מפניו. דם נזל מפיו. חזהו ובטנו היו מלאים בחורי כדורים. החזרתי אותו לחול וטיפסתי למעלה; הסתכלתי למטה בזהירות. הדבר הראשון שראיתי היה גופה באמצע המדרון. אז פאצ'ק הצליח לירות לפחות באדם אחד. תהיתי אם הוא נרדם במשמרת או שפשוט לא שם לב להתקרבותם. הסתכלתי על פני המדבר מואר הירח על הגמלים שלהם. לא ראיתי אותם.
  
  
  הם בטח באו עם גמלים. מכונית, הייתי שומע אותה. המשכתי לסרוק את האזור, שומרת על נמוכה כדי שהצללית שלי לא תיראה באור הירח. ואז ראיתי גמלים בצללים הכהים של אחת מדיונות החול. שני גברים עמדו בסמוך; תנועותיהם הנסערות הצביעו על כך שהם מתחילים להיות מוטרדים ממה שקרה בקערה בצד השני. הם היו ביני לבין התהום המובילה לבריכה, אז המקום הזה לא אפשר להם לראות איך סייפה מחסלת ללא רחם את בני בריתם.
  
  
  לקחתי בזהירות רבה עמדת ירי וכוונתי. אבל לא הייתי זהיר מספיק. אחד הגברים צרח וכיוון לעברי. יריתי במהירות והחטפתי, אבל המטרה שלו הייתה כל כך מעוותת שהכדור שלו רק בעט בחול. כמה גמלים החלו לדאוג. האיש השני קפץ על הגמל. הפעם היה לי יותר זמן לכוון כמו שצריך. יריתי בו, ואז החיה נעלמה במדבר. דמות אפלה הופיעה מהתהום, כדור מעלה חול ליד פניי. לא יכולתי לירות דרך הגמלים המבוהלים. ואחרי זמן קצר נכנסו כולם למדבר, דוהרים בלי רוכבים. ראיתי הבזק מתכת ושמעתי צעקה.
  
  
  האיש קם. השני נשאר במקומו. מרים זחלה לידי לאורך ראש הדיונה. שמרתי את המקלע מוכן.
  
  
  "זאת סייפה," היא אמרה.
  
  
  'האם אתה בטוח?'
  
  
  'כן.'
  
  
  "יש לך עיניים ממש טובות."
  
  
  התעוררנו. דנקיל נופף לנו.
  
  
  "לך תגיד לערפאת לא לירות באף אחד," אמרתי למרים.
  
  
  - זה לא נחוץ. סומלי אמיתי מסתתר עם גמלים". החלקתי במורד הדיונה והצטרפתי לסייפה.
  
  
  "עבודה יפה על הסכין," אמרתי.
  
  
  "הרגנו אותם," הוא אמר, כרך את זרועו סביב כתפי בצורה חברית. "הם תפסו אותי כשאחד מהם תקף אותי מאחור והיכה אותי בראש. אבל האפרים האלה אינם לוחמים. אפילו האישה הרגה כמה. הוא צחק בשמחה.
  
  
  - וארפת? הוא לא הרג גם כמה?
  
  
  "סומלית? אולי הוא הרג אותם מפחד. הוא הביט סביבו בחושך. -מה אם היה להם רדיו עכשיו? אולי הם התקשרו לבורגים לפני שהרגנו אותם. מצאתי משהו על הגב של האיש. אני חושב שזה הרדיו.
  
  
  "נראה," אמרתי.
  
  
  הוא הוביל אותי אל הגופה. הבטתי בתרמיל הפתוח שהאיש נשא. הוא הכיל רדיו שדה עם טווח די גדול.
  
  
  "זה רדיו," אמרתי.
  
  
  הוא ירה לעבר מקלט המשדר. ראיתי חלקים מתרחקים כשכדורים נקרעו מבפנים שלו. פניתי לצעוק על סיפח לעצור, אבל לפני שהספקתי לומר משהו, האקדח שלו היה ריק. הוא זרק אותו.
  
  
  "עכשיו הם לא יכולים למצוא אותנו," אמר. "אף אחד לא ישתמש ברדיו הזה כדי למצוא אותנו שוב."
  
  
  "אף אחד," הודיתי. אחר כך עשיתי את דרכי דרך הגופות אל הגמלים שלנו.
  
  
  עכשיו, כשפאצ'ק מת, מצאתי את עצמי בין הסומלי הזה לדנקיל הזה. איבדתי את השלווה. הייתי צריך לספר לאותו שודד מדברי טיפש מה הוא עשה זה עתה, אבל זה לא היה עוזר. זו הייתה אשמתי. אם קודם הייתי מסביר לסייף שאני יכול להשתמש ברדיו הזה כדי לקרוא למישהו שיציל אותנו, הוא לא היה הורס אותו. הייתי צריך לחשוב כמו האנשים המדבריים האלה אם רציתי לשרוד.
  
  
  "חדשות רעות, ניק," אמרה מרים כשחזרנו למחנה. "הגמל שנשא הכי הרבה מזון מת. מטען שלה, כולל מים רבים, ניזוק. מים זורמים לתוך החול. הסומלי מנסה להציל את מה שהוא יכול".
  
  
  'מה?' אמרה סייפה.
  
  
  היא הסבירה לו את זה לאט באיטלקית.
  
  
  "אולי לאנשי בורג'יה היו מים."
  
  
  בסך הכל היו עשרה כאלה. פאסק הרג אחד. יריתי בשלושה אנשים שירדו מהגבעה. ועוד ארבעה בקניון. השניים האחרים היו מתים שנותרו עם הגמלים. היינו מתמודדים היטב עם כוח עליון שכזה, למרות שההתקפה הפזיזה שלהם הקלה על המשימה שלנו הרבה יותר. חשבתי שאני מתחיל להבין משהו על מוחו של הדנקיל. לפחות אם סייפה ולואיג'י היו דוגמאות אופייניות לכך. לא היה להם אלא בוז לכל מי שלא היה שייך לשבט שלהם.
  
  
  הקבוצה שלנו כללה שני לבנים, אישה אמהרית, סומלית ודנקיל משבט האויב. אנשי בורג'יה לא הרגישו צורך להקיף ולצור עלינו בזמן שהם התקשרו לעזרה.
  
  
  רק לשלושה מהם היו צלוחיות איתם. והם היו חצי ריקים. ככל הנראה, רוב המים שלהם נשארו על הגמלים - גמלים ששוטטו כעת בחופשיות אי שם במדבר.
  
  
  "אנחנו חייבים לצאת מכאן," אמרה לי סייפה.
  
  
  'כן. אולי הם השתמשו ברדיו לפני שהם תקפו אותנו. הלכתי לערפאת. "מה שלום הגמלים האחרים?"
  
  
  "בסדר," הוא אמר.
  
  
  נכנסנו ונסענו אל תוך הלילה. סייפה וערפאת שמרו את עיניהם על המדבר, וכשהשמש זרחה, הם סרקו את האופק מאחורינו לאיתור סימני מרדף. גם אני הסתכלתי, למרות שלא ציפיתי לראות משהו שאנשי המדבר לא ראו. נראה היה שהבריחה שלנו נעלמה מעיניהם.
  
  
  "עד כמה רחוקה השפעת הבורג'יה?" שאלתי את מרים. "אנחנו צריכים לצאת היום או מחר. אם צ'יף הופך חזק מדי או התחום שלו הופך להיות גדול מדי, זה יהיה ידוע באדיס אבבה. אבל הם לא יודעים על בורג'יה. לפחות אני לא חושב כך.
  
  
  מצב כמות המים שלנו הדאיג אותי. החום העז ייבש אותנו. קיצבנו מים כל כך הרבה שהרגשתי כל הזמן חול בגרון. הרגשתי סחרחורת וחום. כשעצרנו באותו יום, שאלתי את סייפה על הבעיה.
  
  
  "אנחנו צריכים מים לארבעה ימים נוספים", אמר. "אבל בעוד יומיים נוכל ללכת להרים ולנסות למצוא אותה." אנו עשויים למצוא גם אנשים עם רובים.
  
  
  "המים שלנו אינם בעיה", אמר ערפאת.
  
  
  דנקיל התעלם ממנו.
  
  
  שאלתי אותו. אתה יודע איפה אנחנו יכולים למצוא מים?
  
  
  'לא. אבל אני יודע איפה החלב. תראה.'
  
  
  ערפאת הלך אל הגמל שלו ולקח עור יין ריק מהאוכף. הוא בחן היטב את התיק כדי לוודא שהוא עדיין שלם. אחר כך הוא לקח כמה צעדים אחורה והחל לחקור את הגמלים. הוא ניגש לאחד מהם והחל לדבר איתו. החיה נרתעה ממנו.
  
  
  "אם הוא גורם לחיה לברוח, הוא יצטרך לברוח", אמרה סייפה.
  
  
  ערפאת המשיך לדבר. נראה שהגמל כמעט הבין אותו. היא עשתה עוד כמה צעדים ועצרה בחוסר החלטיות; חיה מעורפלת גדולה, כמעט המומה מהדמות הקטנה שמתקרבת אליה. הצוואר שלה יצא החוצה וחשבתי שהיא הולכת לנשוך או לירוק. מאז הבריחה שלנו נלחמתי ללא הרף עם הסוסה שלי, וארבע העקיצות ברגל שלי הזכירו לי שהחיה מנצחת.
  
  
  ערפאת המשיך לדבר בשקט. הגמל ניגש אליו, רחרח אותו וחיכה שילטף אותה. לאט לאט הוא נצמד אליה והפנה אותה הצידה אליו. הוא המשיך לדבר, הושיט יד מתחת לבהמה הגדולה ותפס את העטין. הגמל העביר את משקלו.
  
  
  "אלה חיות דנקיל," אמרה מרים. "כנראה שהם מעולם לא נחלבו."
  
  
  "זה יהיה המוות שלו," אמרה סייפה.
  
  
  "אלוהים ייתן שזה לא ככה," אמרתי, כועסת לפתע על העלבונות האתניים הקבועים. "אם הוא לא יצליח, כולנו נמות".
  
  
  דנקיל סגר את פיו. הסתכלתי על ערפאת. הוא פעל לאט מאוד וניסה לשכנע את הגמל לתת לו חלב. ראיתי את היד שלו מחליקה סביב הפטמה כשהשתמש בידו השנייה כדי לדחוף את התיק בחזרה למקומו. הגמל התנתק והלך.
  
  
  לרגע נעמד ערפאת לגמרי, בידיעה שכל תנועה פתאומית תשלח את החיה לעוף על פני החול, ותגרום לפחות לאחד מאיתנו למות במדבר.
  
  
  מרים, סייפה ואני ניסינו להישאר ללא תנועה במשך זמן מה. כשהסתכלתי על הגמל, הבנתי שהטבע לא ברא אותה לגישה נוחה לחלב אנושי. אתה יכול פשוט לשבת עם פרה, ואפילו הדיוט עדיין ימצא שם תיק גדול תלוי. עז קשה יותר לחלוב, אבל זה כלום לעומת גמל. סתם עוד גמל - או סומלי - משוגע מספיק אפילו לחשוב על דבר כזה.
  
  
  הוא ניגש שוב אל הגמל והצמיד את התיק לצידה. שוב התהליך חזר על עצמו כדי לאלץ את החיה המכוערת להפוך אותו על צדו כדי שיוכל לתפוס אותה מתחת לבטן. הוא צבט שוב את הפטמה. הגמל השמיע צליל שקט ומתנגן, ואז השתתק. ערפאת חלב במהירות, מדי פעם הניח לנחל לעבור, שלאחר מכן נעלם בחול. לבסוף הוא ירד מהגמל, טפח בעדינות על פלג הגוף העליון ופנה אלינו עם חיוך גדול על פניו.
  
  
  עור העור נפוח מחלב. ערפאת שתה הרבה ובתאווה וניגש אלי.
  
  
  "חלב טוב," הוא אמר. 'לְנַסוֹת.'
  
  
  הרמתי את עור היין והבאתי אותו אל שפתי.
  
  
  "הסומלים גדלים על חלב גמלים", אומרת סייפה. "הם יוצאים מבטן הגמל."
  
  
  ערפאת צרח בכעס והושיט את ידו אל הסכין בחגורתו. מסרתי במהירות את התיק למרים ותפסתי את שני הגברים. לא היה לי חוש לפסוע ביניהם, אבל כשתפסתי אותם בהפתעה, הצלחתי לזרוק את שני הגברים ארצה בידיים. כיוונתי לעברם את המקלע, עומד מעליהם.
  
  
  "די," אמרתי.
  
  
  הם הביטו זה בזה בזעם.
  
  
  "מה אתה חושב על אוכל ושתייה עבורנו מלבד חלב הגמל הזה?" שאלתי את סייפה.
  
  
  הוא לא ענה.
  
  
  ואמרתי לערפאת: "האם אתה יכול לעשות שלום?"
  
  
  "הוא העליב אותי," אמר ערפאת.
  
  
  "שניכם פגעתם בי," צעקתי.
  
  
  הם בהו באקדח שלי.
  
  
  בחרתי את המילים שלי בקפידה ודיברתי איטלקית לאט כדי ששניהם יבינו אותי. "אם שניכם רוצים להרוג אחד את השני, אני לא יכול לעצור אתכם," אמרתי. "אני לא יכול לשמור עליך יום ולילה עם רובה עד שנהיה בטוחים." אני יודע שבאופן מסורתי אתם אויבים אחד של השני. אבל זכרו דבר אחד: אם אחד מכם ימות, אם אחד מאיתנו ימות, כולנו נמות.
  
  
  'למה?' אמרה סייפה.
  
  
  "רק ערפאת יכול לספק לנו אוכל. רק אתה יכול להוביל אותנו מהמדבר.
  
  
  'ואת?' – שאל ערפאת.
  
  
  "אם אמות, בורג'יה תשלוט בקרוב בכל המדבר ובארץ הרבה יותר גדולה. הוא יחפש אותך במיוחד, כי הייתם אויביו ועבדיו. ורק מרים יכולה להזהיר את אנשיה בזמן כדי שיוכלו לספק נשק כדי להרוג אותו".
  
  
  הם שתקו. לאחר מכן סייפה העביר את משקלו ועטף את סכינו. הוא התגלגל ממני וקם. "אתה המנהיג של הלוחמים. אם אתה אומר שזה נכון, אז אני מאמין לך. אני לא אעליב שוב את הסומלי הזה".
  
  
  "בסדר," אמרתי. הסתכלתי על ערפאת. "שכח מהעבירה והנח את הסכין שלך."
  
  
  הוא הניח את הסכין ונעמד לאט. לא אהבתי את המבט על פניו, אבל לא העזתי לירות בו. לא ידעתי איך לעזאזל לחלוב גמל.
  
  
  "זה לא טעים במיוחד, ניק," אמרה מרים והושיטה לי את השקית. "אבל זה מזין."
  
  
  נשמתי עמוק והבאתי שוב את התיק אל שפתי. כמעט הקאתי מהריח. לשם השוואה, לחלב עיזים היה טעם של משקה דבש. היה לו ריח מעופש, וספקתי אם הומוגניזציה, פסטור וקירור יהפכו אותו לטעים יותר. היו כמה גושים שצפו בו, ולא הייתי בטוח אם זה שמנת, שומן או פסולת מהשקית עצמה. גם החלב חסר טעם. מסרתי את עור המים לסייפה ונשמתי שוב את האוויר הצח. הוא שתה אותו, הביט בנו בגועל והחזיר אותו לסומאלי. ערפאת השתכר וצחק.
  
  
  "אדם יכול לחיות לנצח על חלב גמלים", אמר. "חיים ארוכים לא שווים את זה," אמרתי לו.
  
  
  "זו הייתה הפעם הראשונה ששתיתי חלב גמלים," אמרה לי מרים.
  
  
  "אתה לא שותה את זה באתיופיה?"
  
  
  "אתה אחד ממנהיגי העם שלך, ניק." האין לעניים שביניכם אוכל שאינכם אוכלים לעולם?
  
  
  לא זכרתי שאי פעם אכלתי ראש וגריסים של חזיר בדירת קולומבוס סירקל שלי. וגם לא היה סובין בתפריט של המסעדה האהובה עליי.
  
  
  "אכן," אמרתי.
  
  
  חזרנו לאוכפים ורכבנו לשארית היום. רגע לפני השקיעה הגענו למישור עצום, כמו ביצת מלח. סייפה ירדה והסירה את הקשרים מהתיקים.
  
  
  "אם נצפה, אף אחד לא יכול להפתיע אותנו כאן", אמר.
  
  
  קצת אחרי חצות, כשערפאת וסייפה ישנו ואני שמרתי על אי קטן רחוק מהם, הגיעה אלי מרים. היא הביטה על מרחב החול העצום שהיה כמעט יפה באור הירח הרך.
  
  
  "אני רוצה אותך, ניק," היא אמרה.
  
  
  היא כבר הסירה את הרעלה. כעת היא השילה את החצאית הארוכה שלה ופרשה אותה על החול, עורה החום והחלק נוצץ באור הירח. גופה היה עשוי מקימורים וקפלים, שקעים וצללים.
  
  
  היא הייתה חמה ומלאת חשק כשהתחבקנו והורדנו לאט לאט על החצאית שלה. התנשקנו - תחילה ברוך, אחר כך בלהט רב יותר.
  
  
  העברתי את ידיי על גופה הפנטסטי והחזקתי אותן על שדיה הטעימים. הפטמות שלה התקשות מתחת לאצבעותיי. היא הגיבה במבוכה, כאילו היא לא ממש יודעת איך לרצות אותי. בהתחלה היא פשוט העבירה את ידיה על הגב החשוף שלי. ואז, כשהנחתי לידיים שלי להחליק משדיה במורד בטנה השטוחה והמוצקה אל השקע הרטוב שבין ירכיה, היא התחילה ללטף את כל גופי בידיה.
  
  
  התגלגלתי מעליה באיטיות והנחתי למשקל שלי להיתקע לזמן מה.
  
  
  "כן," היא אמרה. עַכשָׁיו.'
  
  
  חדרתי אליה ונתקלתי ברגע של התנגדות. היא פלטה בכי קטן ואז החלה להניע את ירכיה במרץ.
  
  
  לאט לאט היא הגבירה את הקצב שלה בתגובה לתנועות שלי. לא חשבתי שהיא עדיין תהיה בתולה.
  
  
  
  
  פרק 12
  
  
  
  
  
  שלושה ימים לאחר מכן, כשאספקת המים שלנו כמעט מותשת והאוכל שלנו נעלם לחלוטין, פנינו מערבה אל הגבעות הסלעיות הנמוכות של מחוז טיגריי. זמן קצר לפני השקיעה גילה סייפה באר קטנה. שתינו בזהירות ואז מילאנו את עורות המים שלנו במים. הגמלים הראו את הצמא הרגיל שלהם לפני שהחלו לרעות בין הירק הדליל.
  
  
  "זה מקום רע", אמר ספאאי.
  
  
  'למה?'
  
  
  "האנשים שלי גרים שם למטה." הוא הצביע על המרחב העצום של המדבר. — נגיע לעיר בעוד יומיים. אז אנחנו בטוחים. יש הרבה מים, אבל יש אנשים רעים באזור הזה".
  
  
  מכיוון שלא אכלנו הרבה מזון מזין בימים האחרונים מלבד חלב גמלים, התעייפו מהר מאוד. באותו לילה החזקתי את השמירה הראשונה בזמן שהאחרים ישנו. סייפה התעוררה בסביבות השעה עשר והתיישבה לידי על סלע גדול. -אתה הולך לישון עכשיו? - הוא אמר. "אני אסתכל כמה שעות ואז אעיר את הסומלי הזה."
  
  
  דידדתי למחנה שלנו. מרים שכבה בשלווה ליד הגמל, והחלטתי לא להפריע לה. מצאתי קצת דשא בבאר והתמתחתי במקום. נדמה היה שהעולם מסתובב סביבי לרגע, אבל אז נרדמתי.
  
  
  העירה אותי תנועה עצבנית בין הגמלים. הרגשתי משהו מוזר, אבל לא הצלחתי להגדיר אותו. נאלצתי לחיות עם גמלים ועם הגוף שלי הלא רחוץ כל כך הרבה זמן עד שחוש הריח שלי נעשה עמום. ואז שמעתי שיעול ונהמה.
  
  
  סובבתי את ראשי ימינה. הצורה האפלה רכנה ממני. האוויר החל להריח חזק יותר כאשר זיהיתי את הצליל כנשימה רגילה. זכרתי שקראתי איפשהו שנשימת האריות מסריחה נורא, אבל לא חשבתי שאזכה לחוות את הנשימה המתוקה הזאת מקרוב.
  
  
  המקלע שכב משמאלי. לא אוכל להסתובב ולתפוס אותו ולהרים אותו מגופי כדי לכוון אל האריה. או שאוכל להתהפך, לקפוץ, להרים את האקדח ולשחרר את הבטיחות בתנועה אחת. אבל לאריה עדיין היה יתרון. הוא יכול היה לקפוץ מעלי ולהתחיל לנשוך לפני שהצלחתי לכוון כמו שצריך.
  
  
  "ניק, כשאתה מתעורר, שכב בשקט מאוד," אמרה מרים בשקט.
  
  
  ליאו הרים את ראשו והביט לכיוונה.
  
  
  "יש לו בטן עגולה," אמרה סייפה.
  
  
  "מה זה אומר?"
  
  
  - שהוא לא רעב. אריה עם בטן שטוחה רוצה לאכול ותוקף. אבל זה פשוט אכל.
  
  
  מנקודת המבט שלי, לא הצלחתי לאמת את מה שדנקיל ראה, אבל ראיתי שהמכר החדש שלי הוא זכר עם רעמה ארוכה ופרועת. ניסיתי להיזכר בכל מה שידעתי על אריות. זה לא היה יותר מדי. אני, כמובן, מעולם לא שמעתי על התיאוריה של סיפח לפיה אתה צריך להסתכל על הבטן של אריה כדי לראות אם היא שטוחה. נדמה היה לי שכל מי שהיה מספיק קרוב לאריה כדי לבחון את בטנו יוכל כנראה להסתכל מקרוב על תהליכי העיכול שלו מבפנים.
  
  
  מרים אמרה לשכב בשקט. האריה גם עמד ללא תנועה, רק מכשכש בזנבו. הפרט הזה הפריע לי. ראיתי חתולים רבים מחכים בסבלנות לציפור או לעכבר, כוונותיהם מתגלות רק על ידי תנועה בלתי רצונית של הזנב. תהיתי אם החתול הגדול הזה מתכוון להוציא את כפו ולהכות אותי בתנועה הכי קטנה מצידי. העצה של מרים נראתה לי מאוד נכונה.
  
  
  ואז נזכרתי בעוד משהו - אריות הם אוכלי נבלות. לדוגמה, הם מרחיקים נשרים מפגר נרקב לנשנוש קל. אם אשכב בשקט, האריה הזה עלול להחליט לגרור אותי לארוחה הבאה שלו במדבר.
  
  
  הוא בחש והשתעל. גל של ריח רע מהפה היכה בי. העצבים שלי עלו, ונאבקתי בדחף לתפוס את המקלע.
  
  
  לאט מאוד האריה סובב את גופו כך שיהיה מקביל לשלי. הסתכלתי על הבטן שלו. זה נראה די עגול, אם זה באמת אומר משהו. ליאו הסתובב והביט בי שוב. אחר כך הלך לאט לעבר הבאר. בהתחלה כיווצתי את עיניי כשהעביר את ראשי. האריה הלך לאט מאוד, או שהוא לא ידע אם לאכול או לשתות. חיכיתי עד שהוא כמעט ליד המים לפני שהחלטתי שהגיע הזמן לקחת את המקלע. עם כל כוח הרצון שלי, חיכיתי עוד דקה עד שהאריה באמת רכן מעל המים. שם הוא הסתכל שוב סביב המחנה. לא שמעתי קולות או תנועות ממרים וסייפה. מרוצה מכך שאינו בסכנה, הוריד האריה את ראשו והחל לשתות ברעש. תהיתי איך אגיב בפעם הבאה שאראה חתלתול מזיל ריר בצלוחית חלב. לאט לאט הושטתי את יד שמאל וחפרתי באדמה עד שמצאתי את הפלדה הקרה של המקלע. מיד לקחתי את זה. כדי לעשות זאת, נאלצתי להסיט את מבטי מהאריה, אבל עדיין שמעתי אותו שותה.
  
  
  החזקתי את הנשק כדי שאוכל להתהפך שמאלה, לנתק את הבטיחות ולעלות על עמידה קלאסית בתנועה זורמת אחת. אי אפשר היה לבצע את התמרון הזה מבלי להפריע לאריה, אבל הרגשתי שזו הזדמנות לקבל את העליונה. לנשק היה מגזין מלא, כך שאם האריה בכלל היה מזיז את זנבו, הייתי יורה צרור. ספיגה מתמשכת בהחלט תפגע במשהו חיוני.
  
  
  התהפכתי וכוונתי. מרים התנשפה בקול כשהאריה הרים את ראשו.
  
  
  "אל תירה," אמרה סייפה.
  
  
  לא עניתי. אם לירות או לא היה תלוי בבעל החיים עצמו. אם הוא יתחיל לשתות שוב, לא הייתי יורה. אם הוא לא היה הולך למרים ולסייפה, לא בשביל הגמלים, בצאתו מהמחנה, לא הייתי יורה בו. ואם הוא לא היה מסתובב להביט בי שוב, לא הייתי יורה בו. עד כדי כך הייתי מוכן לקבל את הפשרה הזו.
  
  
  היו לפחות שתי סיבות טובות לכך שסייפה אמרה לא לירות. הוא לא סמך על האנשים שחיו באזור זה של הארץ, והירי עשוי למשוך את תשומת לבם. סיבה נוספת הייתה קרובה יותר: היריות עלולות להכעיס את האריה. לא משנה כמה טוב אדם יורה, תמיד יש סיכוי שהוא יחמיץ, אפילו בנסיבות הנוחות ביותר. והתנאים הנוכחיים לא היו טובים במיוחד.
  
  
  האור מטעה. הירח, למרות שהוא מלא, כמעט שקע. והאריה השתלב יפה בסביבתו. ברגע שהייתי במצב שכיבה, נשארתי במצב הזה וחיכיתי לראות מה האריה יעשה.
  
  
  ליאו שתה עוד קצת מים. מרוצה, הוא הרים את ראשו ונהם. הגמלים יללו בפחד.
  
  
  "אריה," צעק ערפאת מהפוסט שלו. "יש אריה במחנה."
  
  
  "עבר הרבה זמן," אמרה מרים.
  
  
  נראה היה שהשיחה הרועשת הזו הרגיזה את האריה. הוא הסתכל על מרים, על הגמלים, ואחר כך על המקום שבו ערפאת היה צריך לעמוד. אחזתי במקלע חזק יותר והגברתי את הלחץ באצבע המורה של יד ימין. עוד קצת ואני אצלם.
  
  
  האריה הלך לאט שמאלה, הרחק מאיתנו. נראה היה שהוא נעלם אל תוך הלילה, ואיבדתי אותו במהירות.
  
  
  שתי דקות לאחר מכן, אמרה סייפה, "הוא איננו."
  
  
  אני מתעורר. "עכשיו אני רוצה לדעת איך לעזאזל הוא נכנס למחנה הזה," שאגתי.
  
  
  ערפאת פגש אותי באמצע המחנה שלנו והסלע שלו.
  
  
  "האריה הגיע מכיוון שלא הסתכלתי עליו", אמר.
  
  
  - או שהיית ישן?
  
  
  'לא. פשוט לא ראיתי את האריה הזה.
  
  
  "לך למחנה ותישן," אמרתי. "אני לא ישן. החיה הזו נושמת לי בפנים כבר הרבה זמן.
  
  
  "אז הוא לא היה רעב," אמר.
  
  
  רציתי להסתובב ולבעוט בארפאת במגף שלי. אבל הצלחתי להסתדר. גם אם הסומלי לא נרדם, זו הייתה רשלנות גרידא מצידו שלא הבחין באריה הזה. או שה"השמטה" הזו הייתה מכוונת. לא שכחתי את המבט על פניו כשהפרדתי בינו לבין סייפה.
  
  
  קצת אחרי הצהריים למחרת עצרנו בבאר אחרת למנוחה קצרה. נוכחות המים גרמה לי להרגיש הרבה יותר טוב, למרות שהייתי כל כך רעב שהייתי בולע בתאווה חתיכת בשר חתוכה מאחד הגמלים שלנו. ירדתי כחמישה עשר קילו במהלך טיולנו במדבר ונאלצתי להדק את החגורה עד החור האחרון. אבל חוץ מזה הרגשתי די חזק. אני כמובן הצלחתי לשרוד את היום שהפריד בינינו לבין העיר.
  
  
  - אתה חושב שיש תחנת משטרה בעיר? שאלתי את מרים. "הוא צריך להיות שם. תן לי לדבר איתם, ניק. אני יודע איך לדבר איתם.
  
  
  'בסדר גמור. אני חייב להגיע לאדיס אבבה או לאסמרה בהקדם האפשרי".
  
  
  בדיוק יצאנו מהבאר כשהגענו לראש המדרון ונתקלנו בקבוצה של שלושה דנקילים. למרות שגם הם הופתעו, הם הגיבו יותר מהר מאיתנו. הם התחילו לירות. ערפאת צרח ונפל מהגמל.
  
  
  באותו זמן כבר היה לי מקלע. גם סייפה ומריאם התחילו לירות. ותוך דקה, שלושה מיריבים שלנו היו על הקרקע. הסתכלתי על מרים. היא צחקה. ואז סייפה החליקה לאט מהאוכף.
  
  
  קפצתי מהגמל ורצתי לעברו. הוא נורה בכתפו, אבל עד כמה שהבנתי הפצע לא היה עמוק מדי מכדי שהכדור יפגע באיבר חיוני כלשהו. ניקיתי את החור במים וחבשתי אותו. מרים כרעה ברך לפני ערפאת.
  
  
  "הוא מת," היא אמרה, חזרה ועמדה לידי.
  
  
  "זה רע מאוד," אמרתי. "הוא הציל אותנו עם חלב הגמלים שלו."
  
  
  "והוא כמעט הרג אותנו - במיוחד אותך - כי הוא לא הזהיר אותנו על האריה הזה בזמן."
  
  
  "ארפת נרדם. הוא היה אמיץ, אבל לא מספיק חזק למסע הזה.
  
  
  - הוא ישן? מרים צחקה בשקט. "ניק, אמרתי לך לעולם לא לסמוך על הסומלים. הוא שנא אותך על שלא נתת לו להילחם בדנקיל הזה.
  
  
  "אולי," אמרתי. "אבל זה כבר לא משנה."
  
  
  סייפה מצמצה, לאט לאט שבה להכרה. ציפיתי שהוא יאנח, אבל הוא הפנה את מבטו אליי ונשאר רגוע באופן סטואי.
  
  
  הוא שאל. - "כמה קשה אני פצוע?"
  
  
  אולי הכתף שלך שבורה. שום דבר לא נפגע בפנים, אבל הכדור עדיין שם".
  
  
  "אנחנו צריכים לצאת מכאן," הוא אמר והזדקף.
  
  
  "לא עד ששמתי עליך מנשא," אמרתי לו.
  
  
  השארנו את גופות שלושת התוקפים וארפאת. קיוויתי שלהקה גדולה של אריות רעבים תעבור לפני שנוכחותם תעורר חשד.
  
  
  הלכנו עד רדת החשיכה. דנקיל, שסובל מכאבים עזים אך עדיין ערניים, אמר לנו להקים מחנה בוואדי.
  
  
  "אנחנו אולי שעתיים מהעיר", אמר. אנחנו נוסעים לשם מחר. היום לא תהיה שריפה.
  
  
  "אתה תישן," אמרתי לו.
  
  
  אתה חייב להגן עלינו.
  
  
  'אני אעשה זאת.'
  
  
  קשרתי את הגמלים לכמה שיחים דלילים כדי שיוכלו לאכול. נראה היה שהם מסוגלים לאכול כמעט כל דבר, ותהיתי אם הם יכולים אפילו לעכל סלעים. הייתי מאוד גאה בעצמי - הפכתי די מיומן עם החיות האלה, והייתי מספר להוק על הכישרון החדש שלי ומבקש ממנו להביא אותו לתיק שלי.
  
  
  בחרתי מקום טוב על גבעה נמוכה והתחלתי לצפות. מרים באה והתיישבה לידי.
  
  
  "אני חושבת שנגיע לאנשים שלי, ניק," היא אמרה.
  
  
  "חשבת אחרת כשעזבנו?"
  
  
  'כן. אבל אני מעדיפה למות מאשר להפוך לאשתו של בורג'יה.
  
  
  חיבקתי אותה וליטפתי את שדיה הגדולים. "אנחנו לא יכולים הלילה," היא אמרה. "אנחנו חייבים לפקוח עין על סייפה".
  
  
  "אני יודע," אמרתי.
  
  
  "חכה עד שאוכל להתלבש כמו נוצרי. נשות האסלאם חייבות להסתיר את פניהן, אבל מותר להן לחשוף את שדיהן. המנהגים שלהם מוזרים.
  
  
  "אני אוהב את זה כשהשדיים שלך חשופים," אמרתי.
  
  
  "אני שמחה שקיבלתי השכלה", אמרה.
  
  
  ניסיתי לחבר את ההערה שלה לשיחה שלנו, אבל לא הצלחתי. 'למה?'
  
  
  "אתיופיה השתנתה, ניק. לפני שנים, בתקופת ילדותם של הוריי, ילדה חטופה כמוני הייתה נאלצת לחיות עם הבושה שלא הייתה מסוגלת להוכיח את בתוליה. עכשיו כבר אין צורך להיכנס לנישואים מוסכמים. ההתפתחות שלי מבטיחה לי עבודה בממשלה. אבי ודודי יכולים לארגן לי את זה בלי מבוכה. אז החיים יהיו כמו במדינות המערב".
  
  
  "יכולת לחזור בתולה אם לא היית שוכבת איתי," אמרתי.
  
  
  "לא רציתי לחזור בתול, ניק." היא קמה. תעיר אותי כשאתה עייף. נסה להישאר ער כל הלילה. אני יכול לראות בלילה הכי טוב שאתה יכול, ולמרות שאני לא זריקה טובה, אני תמיד יכול לקרוא כשסכנה מאיימת".
  
  
  "בסדר," אמרתי.
  
  
  עוד חלק מהפאזל נפל על מקומו כשצפיתי בה נעלמת בחושך בחצאית הלבנה שלה. מרים הזכירה את חשיבות הבתולים שלה כשעשינו אהבה לראשונה, ולרגע פחדתי שהיא תתחרט על ששכבה איתי ברגע שנגיע לרמות האמהרה. עם זאת, היא חשבה קדימה. מרים הייתה אישה אמיצה והגיע לה כל האושר שהיא יכולה לקבל. לא הייתי רוצה שהאנשים שלה יתייחסו אליה רע מכל סיבה שהיא. שמחתי גם שיש לי פילגש כל כך משפיע. הבריחה של דנקיל הייתה ניחוש פרוע, ולא הייתי מאמין לו עד שראיתי את המשאיות והמדים ואזרחים לא חמושים הולכים בשלווה ברחובות.
  
  
  אבל הבריחה מהבורג'יה לא הייתה סוף המשימה שלי. זו הייתה רק הזדמנות להתמודד עם בעיות חדשות. לא היו איתי מסמכי זיהוי. גארד לקח את המסמכים שלי. ברגע שהגעתי לשגרירות באדיס אבבה או באסמרה, יכולתי להזדהות על ידי הצגת האחראי שם את קעקוע הגרזן שלי. הוא היה צריך לדעת הכל. אבל מה אם זה לא המקרה? האם אז הוא יחשוב שזה אמיתי?
  
  
  מה עם ממשלת אתיופיה? לבקשתם הלכתי אחרי הבורג'יה. עכשיו ידעתי בערך איפה הוא ומה הוא עושה. יתרה מכך, לא היו לי הוכחות לכך שפגיעותו טמונה בטילים מושבתים. אם הייתי הורג אותו בכפר דאנקיל ההוא, עבודתי עבור AXE הייתה הושלמה. אבל לא הרגתי אותו. ולא היה לי מושג מה האתיופים רוצים.
  
  
  למרים היו קשרים טובים. היא תבטיח לי את הבטיחות. העברתי את משקלי והכרחתי את עצמי להישאר ערני. אם אני נרדם, אולי לעולם לא נגיע שוב לציוויליזציה.
  
  
  
  
  פרק 13
  
  
  
  
  
  שעתיים לאחר הזריחה סייפה הובילה אותנו לשביל מסומן בבירור המוביל לכפר שראינו בבירור מרחוק. הוא היה חלש וקודחח, ומדי פעם ראיתי אותו מתנודד באוכף. לפני היציאה מהמחנה בדקתי את הפצע שלו וראיתי שהוא מודלק. יש להסיר כדורים, שברי עצמות ורסיסים במהירות.
  
  
  שאלתי. - "אתה יכול להישאר באוכף - האם אני אשא אותך?"
  
  
  "כבר הצלת את חיי," הוא אמר. ניק, קיוויתי רק לדבר אחד.
  
  
  'בשביל מה?'
  
  
  "כדי שתיתן לי להרוג את הסומלי הזה."
  
  
  "לפני שתמות, תהרוג אויבים רבים," אמרתי לו.
  
  
  כן, ניק. אבל לעולם לא אעשה טיול כזה שוב. אנשים יתחילו לספר סיפורים על מה שאתה ואני עשינו. פאצ'ק מת במחנה הראשון שלנו. הסומלי לא היה לוחם. והאדם הנוסף היחיד היה אישה. כמה הרגנו?
  
  
  "איבדתי את הספירה," אמרתי. - אני חושב שלוש עשרה.
  
  
  "עכשיו אנחנו צריכים למצוא מקום להיפטר מהנשק שלנו. אנחנו לא צריכים את זה בעיר.
  
  
  הגמלים הלכו בדרכם לאורך השביל. כשהגענו לאזור עם סלעים גדולים, עצרתי את הגמל שלי. "בוא נסתיר את הנשק שלנו בין האבנים," אמרתי. "בסדר," אמרה סייפה.
  
  
  מרים ואני לקחנו את האקדח שלו, את המחסניות שנשא, ושחררנו את האקדח מהחגורה שלו. טיפסתי על הסלעים עד שמצאתי נקיק. שמתי שם את שני הרובים ואת האקדח, ואז בהיתי במקלע שלי.
  
  
  הייתי מרגיש עירום אם לא היה לי את זה יותר, אבל לא יכולנו להרשות לעצמנו לרכוב לעיר עם רובים. חיפשנו חברים, לא עוד טבח. מרים רכבה בצד אחד שלו, אני בצד השני. הוא לא רצה שיישאו אותו לתחנת המשטרה ורק המשיך בגאוותו.
  
  
  "מריאם," אמרתי באנגלית, "את יכולה לשכנע את המשטרה לטפל באיש הזה?"
  
  
  ״אני לא יודע. בשם אבי, אבקש מהם להתקשר מיד לרופא. אני אגיד שהוא העד הכוכב בפשע מוות.
  
  
  "אחרי כל מה שסייף עשה עבורנו, לא רציתי שהוא יאבד את היד שלו".
  
  
  "אני מבינה, ניק," היא אמרה. "אבל יידרש קצת מאמץ כדי לשכנע את המשטרה מי אני. עליהם להכין דו"ח. הם צריכים להגיד לרשויות את שמותינו. אבל הם יסרבו לזרז את פעולתם אם יראו אישה אמהרה לבושה כמוסלמית".
  
  
  לפי הבגדים, זו עיר מוסלמית, חשבתי. הלכנו ישר לתחנת המשטרה. שני גברים במדי חאקי רצו החוצה עם נרתיקים פתוחים. מרים התחילה לדבר אמהרית ושמעתי את השם שלי בשימוש חופשי. שמחתי לראות שהם נזהרים עם סיפח הפצוע. אחד מהם הוביל אותי לתא, דחף אותי פנימה וסגר את הדלת.
  
  
  "אתה אמריקאי?" – הוא שאל באנגלית גרועה.
  
  
  'כן. שמי ניק קרטר.
  
  
  - יש לך מסמכים?
  
  
  'לא.'
  
  
  'חכה כאן.'
  
  
  מפחד להעליב אותו, עצרתי את צחוקי. תהיתי לאן הוא חושב שאני אלך.
  
  
  שמיכת צבא בלויה מונחת בפינת התא. קיוויתי שלא היו שם יותר מדי מזיקים. אני ישן מאוד קל בימים האחרונים, כל הזמן מחפש את הסימן הקל ביותר של סכנה. אבל מכיוון שיכולתי רק לחכות שאחרים יפעלו, החלטתי לנמנם. לא סביר שדנקילס השודד יסתער על הכלא. כוחם של הבורג'יה לא השתרע כל כך צפונה. נפלתי על המיטה ונרדמתי תוך דקה.
  
  
  התעוררתי לצלילי קול מתעקש. 'אדון. עֶגלוֹן. אדון. קרטר, מר קרטר.
  
  
  פקחתי את עיני והבטתי בשעון שלי. ישנתי קצת יותר משעתיים. הרגשתי הרבה יותר טוב, למרות שהייתי מספיק רעב לאכול את סטייק הגמלים שעדיין מחובר לחיה.
  
  
  'אדון. קרטר, בבקשה בוא איתי", אמר השוטר שלקח אותי לתא.
  
  
  "אני הולך," אמרתי, נעמדתי ושרטתי את עצמי.
  
  
  הוא הוביל אותי במסדרון לתוך חצר כלא מוקפת חומה. האסיר השליך עצים למדורה, מעליו גיגית מים חמים. השוטר צעק פקודה. האסיר שפך מים חמים לאמבטיה והוסיף מים קרים.
  
  
  "יש סבון, מר קרטר," אמר לי השוטר "ומצאנו כמה בגדים בשבילך."
  
  
  הורדתי את חאקי המלוכלך ושטפתי את עצמי היטב. נהניתי מהמים החמים ומהתחושה של הסבון על העור שלי. האסיר הושיט לי מגבת כותנה גדולה והתייבשתי בעצלתיים, נהניתי מהשמש החמה על עורי החשוף. בערימת הבגדים על הספה מצאתי מכנסיים נקיים, רק כמה סנטימטרים קצרים ברגליים, גרביים נקיות וחולצה נקייה.
  
  
  השוטר חיטט בכיסו אחר סכין גילוח. האסיר הביא קערת מים והניח מראה קטנה על הספסל. הייתי צריך להתכופף כדי לראות את הפנים שלי במראה, אבל אחרי הגילוח הרגשתי כמו אדם אחר לגמרי. ״בבקשה בוא איתי, אדוני. קרטר," אמר הקצין.
  
  
  הוא הוביל אותי בחזרה לכלא ולקח אותי לחדר נפרד, אי שם במסדרון, ליד בית השמירה. מרים והפקיד ישבו שם. על השולחן עמדה מולם קערת אוכל מהבילה. עכשיו מריאם לבשה שמלה ארוכה שכיסתה את רוב גופה.
  
  
  'אדון. קרטר, אני הסוהר של הכלא הזה," אמר האיש בערבית, קם והושיט את ידו. "אחרי שתאכל, נלך לאסמרה."
  
  
  הוא הצביע על מקום ליד מרים והחל לתת פקודות לילדה השמנה הקטנה. היא הביאה לי במהירות כיכר לחם וקערת אוכל. לא שאלתי שאלות לגבי הרכבו והתחלתי לאכול. הוא היה חם ומלא בנתחי בשר לבביים - כבש, הנחתי באופטימיות - שוחים בשומן.
  
  
  הלחם היה טרי וטעים. שטפתי את האוכל שלי עם תה מר.
  
  
  "אני חושב שאתה מישהו חשוב," אמרתי בשקט למרים.
  
  
  "לא, זה אתה," היא אמרה לי. "הכל התחיל כשהמשטרה קראה בשמך ברדיו".
  
  
  פניתי למפקד. – כמו דנקיל, מי היה איתנו?
  
  
  - הוא נמצא כעת במרפאה מקומית. הרופא רשם לו אנטיביוטיקה. הוא ישרוד'.
  
  
  'טוֹב.'
  
  
  המפקד כחכח בגרונו. 'אדון. קרטר, איפה השארת את הנשק שלך?
  
  
  אמרתי. - "איזה נשק?"
  
  
  הוא חייך. "אף אדם לא עובר בדנקיל בלי נשק. חבר שלך נורה. ברור שהירי התרחש מחוץ לתחום השיפוט שלי, ואני מבין שעבדת מטעם הממשלה. אני שואל את השאלה שלי רק כדי למנוע מנשק ליפול לידיהם של בני שבט שיש לך סיבה לא לאהוב.
  
  
  חשבתי על זה. "אני לא יודע אם אני יכול לתאר במדויק את המקלט הזה." מכאן הגענו לעיר תוך כעשרים דקות, כשהגמלים הלכו לאיטם. היו אבנים...
  
  
  'בסדר גמור.' הוא צחק. "יש לך עין טובה לנופים, אדוני." עֶגלוֹן. כל דנקיל שמגיע לעיר שומר שם את נשקו. זה יכול להיות רק במקום אחד.
  
  
  לאחר ארוחת הערב המפקד הוביל אותנו אל הג'יפ ולחץ את ידינו. הודיתי לו על אדיבותו. "זו החובה שלי," הוא אמר.
  
  
  "אתיופיה זקוקה לאנשים שיודעים את חובתם בדיוק כמוך", אמרה לו מרים.
  
  
  זה נשמע קצת בנאלי, כמו איזו פרשנות לסרט. אבל התשובה של המפקד אמרה לי מספיק על מעמדה של מרים. הוא הזדקף וחייך - כמו משרת נאמן שגמלה לו גבירת הבית במחמאה. הבנתי שמעמדה מובטח על ידי משפחתה, ורק קיוויתי שחבריה הגברים לא ירגישו שהקשר שלה איתי מביא בושה על המשפחה ההיא.
  
  
  שני שוטרים פתחו את דלת הג'יפ ועזרו לנו להיכנס למושב האחורי. לאחר מכן נסענו בדרך עפר שנראתה בעקבות שקע בין שני רכסי הרים קטנים. במשך עשרת הקילומטרים הראשונים נתקלנו רק ברכב אחד, לנד רובר ישן, שנראה היה שעוקב מסלול די מוזר. הנהג שלנו קילל וצפר. עברנו כל כך קרוב שמריאם, שישבה משמאל, יכלה לגעת בו בקלות.
  
  
  שלושה קילומטרים משם עשינו את דרכנו דרך שיירת גמלים. אני לא יודע איך הנהג עשה את זה כי העיניים שלי היו עצומות. כשעברנו עשרים קילומטר, דרך העפר הפכה קצת יותר קשה, והנהג הוציא מהג'יפ עוד עשרה קילומטרים של מהירות. עקפנו מכוניות אחרות. לפני שהגענו לעיר די גדולה, עשינו פנייה חדה מול מסוק איטלקי ישן. הנהג שלו צעק בקול רם. נסענו לשטח ועצרנו ליד המסוק.
  
  
  הטייס, קצין צבא, קפץ החוצה והצדיע.
  
  
  הוא אמר. - 'אדון. עֶגלוֹן?
  
  
  'כן.'
  
  
  "אני חייב לקחת אותך לאסמרה בהקדם האפשרי."
  
  
  חמש דקות אחר כך היינו באוויר. המכשיר עשה רעש כזה שכל שיחה הייתה בלתי אפשרית. מרים הניחה את ראשה על כתפי ועצמה את עיניה. הנחתי שברגע שנגיע לאסמרה, אגלה מי אחראי לכל הבלאגן הזה.
  
  
  המסוק נחת בשדה התעופה הממשלתי. טנדר חום עם כתובות רשמיות בצד מיהר לעברנו עוד בטרם נעצרו לחלוטין להבי המדחף. ראיתי קצין בכיר בצבא יוצא מהדלת האחורית. הצצתי אל אור השמש הבהיר. אם אני לא טועה...
  
  
  הוק רץ אלי כשירדתי מהמסוק ופנה לעזור למריאם לרדת. אחיזתו הייתה הדוקה, ולרגע חשבתי שראיתי מבט של הקלה בעיניו כשבירכנו זה את זה.
  
  
  שאלתי. מה אתה עושה באסמרה, אדוני? "אם זו אסמרה."
  
  
  "קפטן הנס סקיילמן דיווח שנהרגת, N3." – אמר הוק. "כל הגיהנום השתחרר".
  
  
  "קפטן ארגנסן כנראה חשב שאני מת," אמרתי. "כל הצוות הארור שלו, חוץ מהאנשים בחדר המכונות, שייך לכנופיית בורג'יה". אני מבין שהספינה כבר לא במסווה?
  
  
  'לא. לרשויות המקומיות לא הייתה סיבה לעצור אותו. מה שלום השניים האחרים?
  
  
  - איזה עוד שניים?
  
  
  "ג'ין פליני," אמר הוק. "סוכן CIA. ידעתי שהיא על הסיפון, אבל לא הייתי בטוח שאני רוצה שתעבדו יחד עדיין.
  
  
  "איחדנו כוחות כדי להרוג סוכן קג"ב בשם לארסן. היא הייתה דיילת על סיפון הנס סקילמן. לקחו אותנו בשבי ביחד. מאוחר יותר נורתה ג'ינה בחזה בדרכה מהים האדום למטה בורג'יה.
  
  
  - והשני?
  
  
  -מי זה השני?
  
  
  "קוראים לו גארד..."
  
  
  "חבר שני. הממזר הזה נמצא במחנה בורג'יה. לפחות זה היה כשעזבנו. אבל מה זה הסיפור הזה שאנחנו מתים?
  
  
  "דרך להסביר מדוע לא הגעת למאסווה," אמר הוק. "הקפטן טען ששלושתכם מתו ממגפת הבועות." כאמצעי בטיחות, הוא קבר את שלושתכם בים. זה היה סיפור ששלטונות אתיופיה לא יכלו אלא לאשר. לכן הותר להם לצאת שוב מהנמל. ניק, אתה תהיה סוכן ה-AX הראשון שמת ממגפת הבובה.
  
  
  הוא נראה קצת מאוכזב מכך שלא יצרתי בעיה חדשה עבור הקלדניות במטה, ואולי הייתי אומר משהו סרקסטי אם מרים והגנרל האתיופי לא היו פונים אלינו באותו זמן. הם דיברו אמהרית והתרשמתי שהאיש הזה היה חבר ותיק שלי.
  
  
  "גנרל סהיל, זה ניק קרטר," אמר הוק.
  
  
  הגנרל ואני לחצנו ידיים. הוא היה דוגמה מצוינת לאמהרה מלידה אצילית, בגובה מטר וחצי, עם שיער שחור עבה שרק התחיל להאפיר.
  
  
  'אדון. קרטר, אני מכיר את מריאם מאז שהיא נולדה. תודה שהחזרת אותה בריאה ושלמה, ואני מודה לך גם בשם המשפחה".
  
  
  לאנגלית שלו היה המבטא המושלם של תלמיד בית ספר, והנחתי שהוא התחנך באנגליה.
  
  
  "גנרל סחלה," אמרתי, "אני לא יכול לקחת קרדיט על חזרתה. חזרנו ביחד. היא עמדה על המשמר, רכבה על גמל וירתה ברובה כמו חייל מאומן היטב. שנינו חייבים את חיינו לסייפה, דנקיל, שנמלטה איתנו.
  
  
  "אם ברחת מהבורג'יה, אולי תצטרך להמשיך לרוץ." סאהל פנה אל הוק. "מריאם נתנה לי כמה שמות של בעלי בריתו המשרתים בממשלה שלנו. הלוואי שידעתי את זה כמה ימים קודם לכן.
  
  
  'מה קרה?' שאלתי את הוק.
  
  
  "ברגע שברחת, אם הבנתי נכון את הרצף, בורג'יה עשה את הצעד שלו," אמר הוק. "האולטימטום שלו הגיע לפני ארבעה ימים".
  
  
  "זה לא היה מיד אחרי שברחנו," אמרתי. "הוא בטח חיכה שהפטרול שלו יחזיר אותנו".
  
  
  - הסיירת שהרגנו? – שאלה מרים.
  
  
  "כן אני אמרתי.
  
  
  - האם אתה מכיר את הדרישות שלו? שאל הגנרל סהלה.
  
  
  "נראה שהוא רוצה חצי ממזרח אפריקה," אמרתי. - האם הוא איים להשתמש בטילים שלו?
  
  
  "כולל שלושה אנשי דקות," אמר הוק. - הם היו על סיפון הנס סקילמן. ז'אן פליני היה אחרי זה.
  
  
  שאלתי. - "מתי הוא יתחיל לירות?"
  
  
  'מחר בלילה. ומקודם אם נרצה לתקוף אותו.
  
  
  "אני חושב שאתה צריך לשכנע אותו להשתמש בטילים האלה, אדוני," אמרתי להוק. "במיוחד אנשי הדקות האלה." פיו של הגנרל סהלה נפער. הוא בהה בי. הוק נראה תמה לרגע, ואז חיוך קלוש הופיע על פניו. - "מה אתה יודע שאנחנו לא יודעים, N3?"
  
  
  "לפחות מחצית מטילי בורג'יה מסוכנים רק לאנשים שמשגרים אותם. אני בספק אם בכלל חפר את מערכת ההפעלה Minuteman מהחול או בכלל יודע שהיא חסרה. הוא החביא את הטילים שלו כל כך טוב כי אין לו משגרים מתאימים. אחד מאנשיו הטובים, ואולי הטכנאי היחיד שהיה לו, נמלט איתנו. ואסילי פאצ'ק יוכל לספק לך דוח טכני מלא. אבל למרבה הצער, הוא נהרג על ידי סיירת בורג'יה כשהם תקפו אותנו בלילה שלאחר הבריחה. בצד של בורג'ה יש חבורה של לוחמי דאנקיל מגניבים חמושים בנשק אוטומטי. זה כל האיום שלו.
  
  
  -אתה בטוח, אדוני? עֶגלוֹן? שאל הגנרל סהלה.
  
  
  'כן. פאצ'ק עבד על הטילים האלה. בורג'ה רימתה אותו, אז פאצ'ק ניסה בכל כוחו לחבל בתוכנית כולה. בורג'ה בטח סמכה על המדבר שיהרוג אותנו, כי ברגע שפאצ'ק או אני נסענו בו כדי לחשוף את העובדות, כולם יידעו שכל האיום שלו הוא לא יותר מבלון.
  
  
  "הוא לא יודע מה פאצ'ק ידע," אמרה מריאם. "הוא באמת חושב שהטילים האלה יעבדו".
  
  
  "עד כדי כך גרוע עבורו", אמר האלוף סחל'ה. הוא פנה אלי שוב והניח את ידו הגדולה על כתפי.
  
  
  "איך תרצה לבלות את הלילה במלון הלילה ואז לחזור למטה בורג'יה, מר קרטר?"
  
  
  שאלתי. - "איך אנחנו מגיעים לשם?"
  
  
  - עם המסוק שלי. אתה תפקד על מאה וחמישים מהלוחמים הטובים ביותר של אפריקה.
  
  
  "לא יכולתי לדמיין דרך טובה יותר. אני רק מקווה שאוכל למצוא את המקום הזה שוב.”
  
  
  "תראה לי את המפה," אמרה מרים בשקט. "אני יודע בדיוק איפה היינו."
  
  
  האלוף סחל'ה הוביל אותנו למכונית המטה שלו והלכנו למחנה הצבאי. הוא התנצל פעמיים על היעדר מיזוג אוויר ברכב. לא הצלחתי לשכנע אותו שאני אוהב לנשום אוויר הרים צח.
  
  
  בזמן שמריאם והגנרל היו שפופים על המפה, הוק ואני החלפנו מידע.
  
  
  שאלתי אותו. - "האם AXE לא קיבל את ההודעה שלי?"
  
  
  "כן, אבל הקוד שבו השתמשת דורש פרשנות זהירה. כאשר הנס סקיילמן הטיל עוגן במאסווה והוצגו תעודות הפטירה הכוזבות, היינו משוכנעים שההודעה שלך פירושה שהספינה שייכת לבורג'יה. זה תמיד לוקח כמה ימים עד שאתה מבין שיש לך עסק עם חברת אחזקות מזויפת, גם אם היא מבוססת במדינה ידידותית כמו נורבגיה. חוץ מזה, לא ידענו אם אתה והעלמה פליני עדיין בחיים, ולא יכולנו להבין איך שלחת את הודעתך.
  
  
  הוא עצר, מחכה. סיפרתי לו על הבריחה שלי מהכלוב שמתחת לתא של השייט ואיך אחרי זה הסתגרתי שוב. הוא צחק בשקט.
  
  
  "עבודה טובה, ניק," הוא אמר בשקט. "ההודעה שלך נתנה לנו את הזמן שהיינו צריכים. כרגע, האתיופים ובני בריתם האפריקאים צדים את "הנס סקילמן". נושא זה גם שיפר את שיתוף הפעולה בינינו לבין רוסיה, וכן בין שתי מעצמות העולם והעולם השלישי. בכל מקרה, זה יותר ממה שחשבתי. אבל אם הדוברה הזו תיכנס לאוקיינוס האטלנטי, היא תהיה טרף עבור הציים של מדינות נאט"ו".
  
  
  'אדון. קרטר, תוכל לעזור לנו לרגע? שאל הגנרל סהלה.
  
  
  עברתי את החדר ועיינתי במפה הטופוגרפית של דנקיל. מרים כבר מצאה את מטה בורג'יה.
  
  
  "האם האזור הזה מתאים להתקפת מסוק?" שאל הגנרל סהלה.
  
  
  "זה תלוי במספר האנשים ובכוח האש שיש לך." הצבעתי על נקודה במעלה הזרם, נקודה שנייה במורד הזרם ונקודה שלישית בגבעות הנמוכות. "אם אתה שם אנשים בשלוש הנקודות האלה," אמרתי, "אז אתה יכול למחוק את הכפר הזה של דנקיל מהמפה."
  
  
  "יש לנו גם שתי סירות תותחים", אמר סחל'ה.
  
  
  "שים אחד ליד מחנה בורג'יה," הצעתי. "אז היא תסחוף את אנשיו לזרועות חייליך." אין לה כוחות לוחמים גדולים, לרוב זה תלוי בעבודת עבדים".
  
  
  התייעצות זו הייתה רק נימוס, שכן האלוף סחל'ה כבר ידע להשתמש בכוחותיו. ניק קרטר התכוון להצטרף לטיול, ואם הסוכן האמריקאי התרשם מתכונות הלחימה של החיילים האתיופיים, אז יותר טוב.
  
  
  אף אחד לא הזכיר טילים לפני כן, ולהוק ולי לא הייתה שום דרך לפתור את הבעיה. אבל זו הייתה הסיבה העיקרית לכך שהסכמתי ללוות את חיילי הממשלה במשימה שלהם אם הם יתקפו את מפקדת בורג'יה. רציתי לוודא שהטילים הגרעיניים האלה לא יפלו לידיים הלא נכונות.
  
  
  "ניק, אתה ישן לאחרונה?" – שאל הוק.
  
  
  "הבוקר, כמה שעות, בכלא."
  
  
  "גם היום לא יהיה זמן לישון", אמר האלוף סחל'ה. "אנחנו יוצאים בשלוש לפנות בוקר ותוקפים את מחנה בורג'ה מיד אחרי הזריחה. לטוס דרך ההרים בחושך זה מסוכן, אבל אנחנו חייבים להתמודד עם בורג'ה לפני שמישהו יוכל להזהיר אותו.
  
  
  "אני אלך לישון מוקדם," הבטחתי.
  
  
  "אתה יכול ללכת למלון עכשיו," אמר הוק. "אגב, הרשויות המקומיות הורו ל"הנס סקיילמן" להשאיר את כל חפציכם. אתה תמצא אותם בחדר שלך.
  
  
  'אני ארגיש כמו VIP'.
  
  
  "החדשות שהבאת חשובות לממשלת אתיופיה", אמר הגנרל סהלה.
  
  
  האווירה הפכה לרשמית, הגנרל לחץ את ידי והורה לנהג לטפל בי טוב מאוד. הוק, כנראה, התכוון להישאר עם הגנרל זמן מה, אז הוא כמובן הדגיש שהדברים שלי נמצאים במלון. כי אם הצוות של הנס סקיילמן לא היה מוצא תא סודי במזוודה שלי, וילהלמינה הייתה מלווה אותי מחר.
  
  
  חשבתי כמה נחמד יהיה להכיר לה את גארד או בורג'יה.
  
  
  למרות הפורמליים, הצליחה מרים להתקרב אליי וללחוש: "נתראה מאוחר יותר, ניק. זה יעלה לי קצת תככים, אבל אני אשאר במלון שלך.
  
  
  שאלתי. "מה דעתך שנאכל ארוחת ערב ביחד הלילה?"
  
  
  אני אבוא לחדר שלך בשבע.
  
  
  
  
  פרק 14
  
  
  
  
  
  כשהתלבשתי לארוחת ערב, גיליתי תקלה: הבגדים שהוק שלח למלון נועדו לכסות אותי בתור פרד גודרום, שיכור ורפה שנסע לאתיופיה כדי להימלט מחטאיו בעבר. לרגע דאגתי איך מרים ואני ניראה כשנכנס למסעדה, אבל אז אמרתי לכל זה ללכת לעזאזל. אתיופיה הייתה מלאה באירופאים ורבים מהם הרוויחו הרבה כסף. בזמן שחיכיתי שמריאם תיכנס לחדרי, חשבתי על מה שהגנרל שמע ממני ועל מה שהוק שמע. כששני אנשים עבדו יחד כל עוד הוק ואני עבדנו, הם לא בהכרח צריכים מילים כדי להעביר רעיון או אזהרה. הבעת פנים, שתיקה, שינוי טון - כל זה יכול לומר לא פחות מנאום ארוך. דיווחתי בדיוק מה שפצ'ק אמר לי בדנקיל. צ'ך אמר לי שהוא בטוח לחלוטין שמחצית מטילי בורג'יה אינם פועלים כראוי. האלוף סחל'ה הניח מיד שהכל טילים. נץ לא. בשום פנים ואופן לא הייתי בטוח שהוק מבין את הסיכון הכרוך בתקיפת הבורג'יה, אבל בכל זאת הייתי בטוח שכן.
  
  
  מכיוון שנסעתי עם הכוחות האתיופיים, קיוויתי שתוכנית התקיפה שלהם תיקח בחשבון איך לפרק את ראשי הנפץ הגרעיניים מנשקם. הגנרל סאהל נאלץ לתקוף כל כך מהר עם חייליו, עד שאנשי בורג'יה לא יוכלו להסיר את הטילים מהמערות ולהציבם באתר השיגור. פאצ'ק חיבל רק בחצי - ופאצ'ק לא בטח במהנדסים הגרמנים שעבדו על החצי השני. זה לא הזמן לסמוך על אנשים שאני לא מכיר.
  
  
  שמעתי את הדפיקה השקטה של מרים בדלת. היא התלבשה בבגדים מערביים, שלא ממש אהבתי. אבל איך שלא הסתכלת עליה, היא עדיין הייתה יפה. שמלתה הכחולה חיוורת חיבקה את גופה והדגישה את עורה החום-זית. עקבים גבוהים גרמו לה להיות גבוהה ממאה שמונים וחמש. התכשיטים שלה היו יקרים וצנועים - צלב זהב על שרשרת כבדה וצמיד עשוי זהב יקר. מכיוון שלא הכרתי את אסמרה כלל, ביקשתי ממנה לבחור מסעדה. העובדה שהייתי לבוש כמו קבצן התבררה כלא חיסרון. הבעלים עצמו שירת אותנו בפינה שקטה. הסטייק היה קשה אך מתובל בצורה מושלמת והיין היה איטלקי. בכל פעם שרציתי להחמיא לבעלים, הוא היה מצביע על הכבוד שחש בשרת את בתו של הארכיבישוף. כל אזכור חדש של משפחתה של מרים גרם לי לתהות עד כמה זה יהיה מסובך אם ארצה לעזוב את אתיופיה. כאילו מנחשת את מחשבותיי, אמרה מרים: "סיפרתי לגנרל סאהל שנאנסתי במחנה בורג'יה על ידי כמה גברים, בעיקר דנקילים וסומלים".
  
  
  'למה?' - שאלתי, למרות שכבר ידעתי את התשובה.
  
  
  "אז הוא לא ידאג שאלך אליך, ניק."
  
  
  היו עוד הרבה שאלות שיכולתי לשאול, אבל סתמתי את הפה. למרים היו רעיונות מאוד חזקים לגבי עתידה, כפי שכבר ראיתי במדבר. היא לא התכוונה לחזור הביתה ולחכות לאביה ולדודיה שירקחו נישואים כדי לטייח אישה מושפלת שתפסה תפקיד גבוה בכנסייה הקופטית. והיא כנראה גם לא רצתה להיות המאהבת של איזה איש אמהרה עשיר. כשלגמנו יין וסיימנו את הארוחה עם כוסות קפה אתיופי חזק, הקשבתי לפטפוט שלה על תוכניותיה למצוא עבודה. אולי היה לה רעיון רומנטי מדי של אישה עובדת, אבל הרצון שלה לעשות את זה בעצמה, במקום לחזור לצורה המקומית של פורדה, שבה חיו כל נשות האמהרה העשירות, נראה לי הגיוני למדי. גם אם לא הייתי רואה אותה בפעולה במדבר, הרצון שלה להיות אינדיבידואל כבר היה זוכה לכבוד שלי.
  
  
  חזרנו למלון ואספנו את המפתח שלנו. הפקיד סובב את ראשו בזהירות כשהלכנו יחד לכיוון המעלית. מרים לחצה על הכפתור של הרצפה שלי.
  
  
  כשהמעלית עלתה לאט, היא שאלה אותי, "ניק, מה עם הטילים האלה שפאצ'ק לא חיבל. האם הם יעבדו?'
  
  
  "אף אחד לא יודע," אמרתי.
  
  
  - אז, אתה בסכנה מחר?
  
  
  'כן. יחד עם האלוף סחל'ה.
  
  
  חיכיתי שהיא תענה. היא לא עשתה זאת. לא עד שהגענו לחדר שלי. פתחתי את הדלת ובדקתי את חדר האמבטיה מתוך הרגל לפני שפשטתי את המעיל. מרים התנשפה כשראתה את וילהלמינה והוגו.
  
  
  "חשבת שאנחנו בסכנה הלילה?" היא שאלה.
  
  
  "לא ידעתי," אמרתי. "לא חטפו אותך באמצע דנקיל." אבל הם מצאו אותך בעיר. אתה וגם סהלה דיברתם על בוגדים בממשלה. נודע לי מאוחר מדי ש"הנס סקיילמן" שייך לבורג'יה.
  
  
  "אני מקווה שתהרוג אותו מחר, ניק."
  
  
  "זה יפתור הרבה בעיות", הודיתי.
  
  
  שמתי את הלוגר והסטילטו שלי על שידת הלילה, ומריאם התיישבה על הכיסא היחיד בחדר. המלון היה פונקציונלי, מאוד סטרילי. מעולם לא ראיתי שלט או עלון המפרסם "שירות חדרים" בשום מקום. היו שם מיטה, כיסא, שידת מגירות קטנה, שידת לילה וחדר רחצה. לא יכולתי לדעת אם מרים, שישבה ללא תנועה בכיסא, ניסתה למשוך את שמלתה הכחולה על רגליה המשולבות, מגיבה לחדר הריק, לנשק שלי או למה שעלול לקרות למחרת.
  
  
  "ניק," היא אמרה בשקט. "לא השתמשתי בך."
  
  
  'אני יודע את זה.'
  
  
  "כשבאתי אליך במדבר, רציתי את זה. והלילה אשאר בחדרך להנאתנו – למען שנינו. שיקרתי לגנרל סהל כי פחדתי שהוא ינסה להשמיד אותך. הוא איש חזק, ניק. והוא שונא את כל המערב, האירופאים והאמריקאים. הוא למד לשנוא אותם בסנדהרסט.
  
  
  "שמעתי את המבטא הבריטי שלו," אמרתי.
  
  
  "כנראה, הוא לא היה מאוד מרוצה באנגליה".
  
  
  "הלוואי שיכולתי לחזור למדבר, מרים."
  
  
  היא צחקה בשקט, שינוי פתאומי במצב הרוח. "אבל זה לא ככה, ניק," היא אמרה וקמה. – ואם כן, אז אהיה שוב עבד. לפחות נהיה כאן הלילה. היא פתחה את כפתורי שמלתה ויצאה במהירות. אחר כך עברה את החדר והתיישבה על המיטה. רכנתי לצד השני וחיבקתי אותה. הנשיקה שלנו התחילה לאט וברכות בחקירה מתגרה. אבל כשהשפתיים שלנו נפגשו, היא משכה אותי אליה, וידיה אחזו בכתפי.
  
  
  "אנחנו לא צריכים להסתכל על דיונות החול הלילה," לחשתי.
  
  
  מרים התמוטטה בחזרה על המיטה. כשהתנשקנו שוב, הנחתי את ידי על החזה שלה. התחתונים שלה היו חמים מגופה.
  
  
  במדבר היא הייתה בתולה ביישנית. אבל היום היא הייתה אישה שידעה בדיוק מה היא רוצה ומתכוונת ליהנות מכל רגע, כולל בטיחות החדר בדלת סגורה. עד ששנינו היינו עירומים, הייתי מוכן. אף אחד מאיתנו לא הסתובב כדי לכבות את האור, ונראה שהיא נהנתה להראות לי את הגוף שלה כמו שאני הערצתי את גופה.
  
  
  פרושה על המיטה, עורה השזוף נראה חלק כמו שהרגיש. שדיה הגדולים מונחים רחבים על פלג גופה. היא פשטה את רגליה לאט. היא סובבה את ירכיה, ואפשרה לו להיכנס לגופה החם. ניסינו להתחיל לאט ולעשות את דרכנו לקראת השיא, אבל זה היה מאמץ עקר עבור שנינו. היא התפתלה ולחצה את עצמה עליי, ועכשיו כשהיינו לבד, היא נאנחה וצרחה בחופשיות כשהגענו לשיא ביחד.
  
  
  
  
  פרק 15
  
  
  
  
  
  האלוף סחל'ה הזמין אותי לבדוק את חייליו בשדה תעופה צבאי קטן. הם נראו מלחמתיים וקשוחים. רובם היו משבטי אמהרה, והנחתי שהם נבחרו לפתור בעיה ספציפית באתיופיה. הם ייצגו את התרבות הנוצרית הקופטית השלטת והיו תוקפים בשמחה את ההתנחלות דנאקיל.
  
  
  המבצע הצבאי עצמו היה פשוט בצורה אבסורדית. במסוק האלוף צפיתי מהאוויר על שלושה חלקי נחיתתו המקיפים את הכפר דנקיל. לאחר מכן פנינו לכיוון מטה בורג'יה ואחרי עשרים דקות טיסה היינו מעל המחנה.
  
  
  זרם של אמהרית הגיע ברדיו. האלוף סחל'ה לקח את המיקרופון ונתן שורה של פקודות.
  
  
  "הם מוציאים טילים", אמר. - נעניק להם הפתעה לא נעימה.
  
  
  שלושה לוחמים תקפו את האויבים מהשמיים, כשהם פולטים טילים ונפאלם. אחריהם הגיעו שישה מפציצים. צפיתי בעוד עטיפות עשן עולות משני בסיסי טילים של בורג'יה, אחד מצפון בין המחנה לכפר דנקיל ואחד מדרום למחנה שלו. סדרה של פיגועי נפאלם פיזרו את לוחמי המחנה, שהחלו לירות לעבר המסוקים שלנו. פיצוץ חזק אי שם בדרום גרם למסוק שלנו להתנדנד בעוצמה.
  
  
  "אני מקווה שהטיפשים האלה לא יבינו לא נכון," אמרתי.
  
  
  "פיצוץ גרעיני בהחלט יהרוג אותנו", אמר הגנרל סהלה בצחוק עקום, "אבל תמיד עדיף שיהיה כאן פיצוץ, שבו אין שום דבר מלבד חול, גמלים ודנקילים, מאשר איפשהו בעיר חשובה במזרח התיכון. .'
  
  
  זה לא היה פיצוץ גרעיני. הגנרל הורה להכניס אותנו למחנה בורג'יה. אחת מסירות התותחים ירתה לעבר ההתנגדות האחרונה, חגורה בתעלה סלעית במקום אחר.
  
  
  "היזהרו מהרוצחים," הוא הזהיר כששלף את האקדח מנרתיקו.
  
  
  הורדתי את המעיל ותפסתי את וילהלמינה. הגנרל הביט בלוגר בידי וחייך. הוא הצביע על הסטילטו במעטפת השרוול.
  
  
  "אתה תמיד מוכן לקרב, אדוני." קרטר," הוא אמר. והיה לנו קרב מוצלח. כשהלכנו לכיוון האוהל של בורג'ה, ירתה עלינו קבוצה קטנה שחוררה בסלעים ליד מחנה הנשים. צללנו לקרקע והחזרנו אש.
  
  
  - האלוף סחל'ה צעק משהו למכשיר הקשר שלו. כעבור רגעים ספורים נכנסה גזרה קטנה של חייליו לאזור מצדו הדרומי של העמק והחלה לזרוק רימוני יד לעבר הסלעים. אחד האויבים מיהר אלינו. יריתי בו באקדח. זו הייתה הזריקה היחידה שלי באותו היום. החיילים השליכו עוד כמה רימוני יד לאורך הסלעים ואז רצו לכיוון זה. תוך שניות הקרב הסתיים.
  
  
  "פעולה פשוטה", אמר האלוף סחל'ה, נעמד ופשט את מדיו. בוא נמצא את הגנרל בורג'יה המוצהר הזה, מר קרטר.
  
  
  בדקנו את האוהל. חיפשנו את כל המחנה. ולמרות שמצאנו הרבה דנקילים מתים וכמה אירופאים מתים, לא היה זכר לגנרל בורג'יה. הוא לא נמנה עם קומץ האסירים.
  
  
  "ייקח לנו לפחות כמה שעות לגרום לדנקילים לדבר", אמר האלוף סחל'ה.
  
  
  בזמן שחיילי הממשלה ניסו לשכנע את אנשי בורג'יה שעדיף להיכנע, הסתובבתי באזור. העבדים שוחררו ולאחר מכן הוחזרו יחד תחת משמרם של כתריסר חיילים. כשראיתי את שני הגרמנים שאיתם הייתי במחנה, ביקשתי מהקצין התורן רשות לדבר איתם.
  
  
  'אני לא יודע..
  
  
  "דבר עם הגנרל סחלה," אמרתי.
  
  
  הוא שלח שליח לגנרל, שבזבז עוד רבע שעה. הגנרל הרשה לי לדבר עם הגרמנים.
  
  
  -איפה בורג'ה? - אני שאלתי אותם.
  
  
  "הוא עזב כמה ימים אחריך," אמר אחד מהם. מה שלום פאצ'ק?
  
  
  'הוא מת. לאן נעלמה בורג'יה?
  
  
  ״אני לא יודע. הוא ולואיג'י יצרו שיירת גמלים. גארד הלך איתם.
  
  
  זה כל מה שרציתי לדעת, אבל האלוף סחל'ה בילה את שארית היום בעינויים של הדנקילים וקיבל מהם אישור.
  
  
  "אז בורג'יה בים," אמר הגנרל. "הוא כבר לא על אדמת אתיופיה".
  
  
  "זה לא אומר שהוא כבר לא בעיה אתיופית", הצעתי.
  
  
  "אנחנו מדינה נייטרלית שאין לה צי גדול. - מה אתה חושב שאנחנו יכולים לעשות?
  
  
  "כלום," אמרתי. "העם שלך וחיל האוויר של ארצך עשו עבודה מצוינת. לא אתה ולא אני יכולים לשחות לספינת בורג'יה ולהטביע אותה לבד. ואני חושד שהנס סקיילמן נמצא כעת מחוץ לטווח של הלוחמים האתיופים. נצטרך להשאיר את זה לממונים עלינו כשנחזור לאסמרה.
  
  
  כלפי חוץ נשארתי רגוע, אם כי קיללתי בשקט את העיכוב שנגרם על ידי גאוותו של הגנרל סהלס. ככל שאוכל להודיע להוק מוקדם יותר על בריחת הבורג'יה, כך הוא יכול להתחיל לתכנן מוקדם יותר תוכניות להשמיד את הנס סקילמן. אבל לא יכולתי לדון בבעיה הזו בקו רדיו פתוח. והשימוש בקוד יפגע בגאוותו של הגנרל סהלס. למעשה, כל פעולה מצידי תכעיס אותו. הוא היה הבוס כאן ונהנה מתפקידו.
  
  
  "לשפיות השפיות שלנו," אמר הוק כשחזרתי לאסמרה באותו ערב, "בוא נניח שלבורגיאס אין את הצי הארור שלהם ושהם על סיפון האנס סקואלמן." הוא ממוקם באוקיינוס האטלנטי, על הים הפתוח ורחוק מדרכי מסחר. אחריה נושאת מטוסים וארבע משחתות. שתי צוללות רוסיות מכסות את החוף האפריקאי.
  
  
  "יש לי הרגשה שהנס סקיילמן חמוש," אמרתי. וסיפרתי להוק על שני מבני העל הנפרדים, וציינתי שנראה שיש הרבה מקום מתחת לסיפון שלא היה לי הסבר לו.
  
  
  "רובי 75 מ"מ." הוא הנהן, "AXE היה עסוק באיסוף נתונים מאז שעזבת את נורפולק."
  
  
  "איך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהבורג'יה על הסיפון?"
  
  
  "אתה יכול לשאול ניצולים אם יש כאלה", אמר.
  
  
  
  
  פרק 16
  
  
  
  
  
  ציפיתי שהוק ישלח אותי בחזרה לוושינגטון ויכריז שהמשימה הושלמה. המפקדה של בורג'ה הייתה לא יותר מהריסות וגופות רבות, ולמרות שלצבא הגנרל סאהל לא היה סיכוי להרוג את בורג'יה בעצמו, הם חשבו שהם יודעים היכן הוא נמצא. הדבר היחיד שניק קרטר השיג במידה משמעותית באתיופיה היה הצלת מריאם, שהעניק לי סיפוק אישי רב, אבל לא היה סיבה לממשלת אתיופיה להשאיר אותי שם. אז הופתעתי מאוד כשהוק מצא לי דירה ואמר לי לקנות בגדים טובים יותר באסמרה.
  
  
  "אז מה עלי לעשות כאן?"
  
  
  אתה בטוח שבורג'ה על הנס סקיילמן?
  
  
  'לא.'
  
  
  'גם אני לא. זה פשוט מדי, פשוט מדי עבור הצוות הזה. זה לא נכון. אז יש לנו בעיה עם הטילים האלה. גם אם זו הייתה מדינה בעלת ברית, עדיין היו לנו בעיות עם החזרתם, אבל אתיופיה התבררה כמדינה ניטרלית. למה אתה חושב שהגנרל סהלה לא איפשר לך להסתכל יותר לתוך המדבר?
  
  
  "שתי סיבות - הוא שונא לבנים בכלל ואותי בפרט, והוא חשב שאולי הוא מסתיר שם משהו".
  
  
  "אתיופיה היא נושא רגיש מאוד", אמר הוק. "חלק מהטילים האלה הם רשמית מצריים, אחרים ישראלים. עקב לחץ פנימי מצד המוסלמים, אתיופיה נוטה לכיוון מצרים. אבל האתיופים כלל לא מעוניינים להגדיל את החימוש של שתי המדינות. כתוצאה מכך, הם לא יודעים מה לעשות עם הטילים האלה. אז אתה תקוע באסמרה. ההרגל שלך למצוא נשים בכל משימה, AX סוף סוף מתחיל להשתלם."
  
  
  - נותן לי תירוץ להישאר כאן?
  
  
  'כן. ואני אתן לך סיבה רשמית נוספת - שלושת טילי ה-Minuteman שחיבלת כל כך בחריצות.
  
  
  הוק חזר לוושינגטון והשאיר אותי באסמרה. המתנה היא חלק מהעבודה שלי, ולעתים קרובות אתה לא יודע למה אתה מחכה. אולם במקרה זה לא ידעתי כלל אם יקרה משהו בתום ההמתנה הזו.
  
  
  האלוף סחל'ה התעלם ממני לחלוטין, ואלמלא מרים הייתי משתעמם מאוד. אסמרה היא לא עיר כל כך מרגשת.
  
  
  איש הקשר שלי היה הקצין הקונסולרי האמריקאי. עשרה ימים אחרי שהוק עזב, הוא הופיע ונתן לי דיווח ארוך. לקח לי שעתיים לפענח את זה, וכשסיימתי הבנתי שמישהו עשה טעות טקטית חמורה.
  
  
  הצי מצא את הנס סקיילמן אי שם באוקיינוס האטלנטי, הרבה מעבר לנתיבי השיט, אי שם בין אפריקה לדרום אמריקה, ממש מעל קו המשווה. קבוצת תקיפה של נושאת מטוסים וארבע משחתות התקרבה, בזמן שהנס סקיילמן התגונן. תותחי ה-75 מ"מ שלו הציעו התנגדות מועטה, ולא היו ניצולים והריסות קטנות ארורות. היו הרבה כרישים באזור, כך שהם לא מצאו גופה אחת. זה אומר שעדיין לא ידענו אם בורג'ה חי או מת.
  
  
  האלוף סחל'ה ביקר אותי למחרת. הוא קיבל עותק משלו של הדו"ח. הוא סירב להצעתי לשתות, התיישב על הספה והתחיל לדבר.
  
  
  "לפחות אחד מהמטרות שלנו לא היה על סיפונה של הספינה הזו", אמר.
  
  
  - בורג'יה? הדיווח שקיבלתי לא היה בטוח בכך".
  
  
  אני לא יודע לגבי הבורג'יה, אדוני. עֶגלוֹן. מרים נתנה לי כמה שמות של חבריו לכאורה כשעזבת את דנקיל.
  
  
  אינטליגנציה היא לא המומחיות שלי. ואני לא יכול לסמוך על רוב מנגנון הביון שלנו. אבל אני מאמין בדיווחים של כמה סוכנים. בלי לשים לב, הם צפו בכמה גנרלים ופוליטיקאים. והם ראו שאחד הקצינים האלה מקיים פגישות חשאיות עם לבן גדול.
  
  
  "מהמעט שראיתי ממחנה בורג'יה, היה רק אדם לבן גבוה אחד," אמרתי, "בהנחה שהסוכן שלך דיבר על מישהו גבוה ממני." וזה גארד. אתה אומר שהוא לא היה על סיפון האנס סקילמן?
  
  
  "הצי שלך נכשל במשימתו", אמר לי סחל'ה.
  
  
  'אולי. אבל רובי ה-75 מ"מ האלה הפכו כמובן את העלייה למטוס לבלתי אפשרית".
  
  
  – מה תעשה עכשיו, אדוני? עֶגלוֹן?
  
  
  "מה שאני הולך לעשות תלוי בממשלתך, גנרל." אני מצווה להישאר באסמרה עד שתוכל להבין איך לפרק את הטילים האלה כדי למנוע מבורג'יה להשתמש בהם שוב אם הוא עדיין בחיים. כידוע, שלושה מהם נגנבו מארצות הברית. אני די בטוח שאף אחד משלושת אלו לא עובד, אבל בכל זאת הייתי רוצה לקחת את החלקים שלהם הביתה".
  
  
  "הטילים הארורים האלה", אמר הגנרל סאהל בחריפות.
  
  
  חיכיתי להסבר לדחף שלו. האלוף סחל'ה ואני לעולם לא נהיה חברים. הניסיון שלו בסנדהרסט העמיד אותו מול כל אדם לבן דובר אנגלית. עכשיו הייתה לנו בעיה עם מרים. הנחתי שהוא ראה בי השפעה רעה מאוד עליה. ובכל זאת, סמכתי על תחושת הכבוד שלו. הוא נשבע אמונים לאינטרסים של אתיופיה, וכל עוד האינטרסים האלה עולים בקנה אחד עם אלה של AX, הוא יהיה בעל ברית אמין.
  
  
  'אדון. קרטר, אמר, אתיופיה לא מעוניינת להפוך למעצמה גרעינית. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו את הבעיות הנלוות לזה".
  
  
  "זו שאלה שרק האתיופים צריכים להחליט, גנרל," אמרתי. "אני לא כאן כדי להתערב בריבונותך. אבל אם אתה רוצה יכולת גרעינית, אתה יכול להתחיל עם הטילים האלה. עם זאת, אצטרך לבקש ממך להחזיר את שלושת אנשי הדקות האלה.
  
  
  'אדון. קרטר", אמר, "לעתים קרובות מאוד בימים האחרונים שמעתי טיעונים בעד הפיכתנו למעצמה גרעינית. כשיש לך טילים, אתה צריך גם מטרה שתשתמש בהם. הישראלים והמצרים מכוונים טילים זה אל זה. אתה מאיים על הרוסים ולהיפך. יש שבטים באתיופיה שיכולים לכוון את הטילים האלה אחד על השני. אבל אני נשאר מתנגד לזה, גם אם התומכים לא היו קשורים לבני הזוג בורג'אס בעבר".
  
  
  "אולי הפתרון הטוב ביותר הוא להחזיר את הטילים למדינות שמהן נגנבו, גנרל".
  
  
  'לא באמת. המצרים היו לוקחים בשמחה את שלהם, אבל יזהרו מפעולה עוינת כמו החזרת הטילים לישראלים. הממשלה שלך הציעה לתת לך את כולם. אבל גם המצרים לא יאהבו את זה.
  
  
  "נראה שאתה לא יכול לרצות את כולם, גנרל." תראה את הצד החיובי של שמירת הטילים האלה. הם יהיו מיושנים בעוד עשרים שנה.
  
  
  "אני יודע," הוא אמר. "מכיוון שאתה מתכנן להישאר באסמרה לזמן מה, אני יכול לבקר אותך שוב כדי לדון כיצד הנושא הזה יכול להפוך לסוד."
  
  
  הוא עזב. הלכתי לקונסוליה וחיברתי מברק מקודד להוק. רציתי לדעת כמה זמן ייקח להביא את מומחי הטילים לאתיופיה. האלוף סחלה לא אמר שהטילים אינם מסוכנים, אבל הוא לא ידאג כל כך מטילים בטוחים.
  
  
  שני לילות לאחר מכן, מריאם הציעה להם ללכת יחד למועדון לילה באסמרה. היא קיבלה עבודה בסוכנות ממשלתית - העבודה שלה הייתה קשורה איכשהו לארכיונים, וסהלה קיבלה אותה לשם - ועמית המליצה לה על המקום. לא ציפיתי לצרות, אבל עדיין וילהלמינה, הוגו ופייר היו איתי.
  
  
  המועדון הראה את כל הצדדים הרעים של התרבות המערבית. הייתה שם להקת רוק שלא הייתה טובה במיוחד והמשקאות שהם הגישו היו יקרים מדי. לפעמים אני חושב שהרוקנ'רול הפך לייצוא הגדול ביותר של אמריקה. אם רק היינו מקבלים את כל התמלוגים מהרעיונות והסגנונות שלו, לעולם לא יהיה לנו שוב גירעון במאזן התשלומים. מרים ואני עזבנו אחרי שעתיים של רעש.
  
  
  זה היה ערב קריר, לילה הררי טיפוסי. כשיצאנו מהמועדון, חיפשתי לשווא מונית. השוער שיכול היה להתקשר כבר הלך הביתה. אך למרבה המזל, סוס ועגלה חנו בחזית המועדון, כשספסלי עץ הוצבו זה מול זה. מרים ואני נכנסנו ונתתי לנהג את כתובת הדירה שלי. העגלון הביט בי במבט ריק. חזרתי על הכתובת באיטלקית.
  
  
  הוא אמר. - "סי, אדוני."
  
  
  מרים נשענה עליי משמאלי כשהכרכרה התחילה לנוע. הערב נראה שקט כפול אחרי רעש המועדון, וקול הפרסות ברחוב היה כל כך יציב שכמעט נרדמתי. מרים נרגעה בבירור. אבל לא אני. ניסיתי לפתור חידה קטנה.
  
  
  אנגלית היא שפה שנייה נפוצה מאוד בבתי ספר באתיופיה. אסמרה היא עיר קוסמופוליטית למדי, שבה נהגי מוניות, צוות מלונות, חנוונים, מלצרים, ברמנים, זונות ועובדי חברות שירותים אחרות נוטים להיות דו-לשוניים. לא היה שום דבר רע בכך שהנהג שלנו לא דיבר אנגלית, אבל זה היה יוצא דופן מספיק כדי לגרום לי להיזהר.
  
  
  לפעמים סדרה של אירועים ונסיבות לא קוהרנטיות, שכשלעצמן עשויות להיראות לא מזיקות למדי, יכולה לשמש אזהרה מפני סכנה נסתרת. העובדה שהתעלמתי מתבנית כזו על סיפון האנס סקילמן נתנה לי מכה בראש. ואני לא התכוונתי לעשות את אותה טעות שוב. עד מהרה גיליתי את החלק השני השגוי. במהלך שהותי באסמרה, חקרתי את האזור, חלקית עם מרים והשאר בעצמי כדי לצמצם את זמן ההמתנה. ולמרות שלא הכרתי היטב את העיר, התחלתי לחשוד שהעגלון הולך בכיוון הלא נכון כדי להגיע לדירה שלי.
  
  
  "אני לא חושב שהוא לוקח אותנו הביתה," אמרתי למרים בשקט. "אולי הוא לא מבין איטלקית."
  
  
  היא אמרה משהו בניב המקומי. הנהג הגיב ופנה להחווה בידיו. היא דיברה שוב. הוא נתן הסבר שני ושוב קיווה להמשיך לזוז.
  
  
  "הוא אומר שהוא עושה קיצור דרך," אמרה לי מרים. "שמעתי את זה בעבר," אמרתי והוצאתי את וילהלמינה מנרתיק הכתף שלה.
  
  
  נדמה היה שהטון הנפלא שלי עבר לנהג, למרות שהוא לא הבין אנגלית - אם כן - והסתובב במהירות וגישש בכיסו.
  
  
  יריתי לו בראש. הוא נפל למחצה ממושבו. האקדח שהוא עמד לשלוף נפל לרחוב בהתרסקות. לוגר שלי הבהיל את הסוס ואובדן הלחץ על המושכות גרם לו לברוח.
  
  
  "חכי," אמרתי למרים.
  
  
  החזרתי את האקדח לנרתיק, קפצתי קדימה ובעטתי את העגלון ממושבו. הוא סיים ברחוב והגלגל השמאלי פגע בו. תפסתי את המושכות והשתדלתי לא למשוך חזק מדי כדי שהסוס יתרומם ויטה את העגלה, אבל כל כך חזק שהחיה תרגיש את הלחץ של הביס. התנודדנו בחוסר יציבות, עדיין בשיווי משקל לאחר שקפצנו מעל גופת העגלון המת.
  
  
  המושכות היו סבוכים וניסיתי להתיר אותם כשדהרנו ברחוב. כמה הולכי רגל זינקו הצידה, ואני התפללתי שלא נראה אף מכונית. החלק של העיר שהיינו בו נראה נטוש לגמרי, כשרק כמה מכוניות חונות בצד הדרך. הסוס נראה חלש מכדי להאיץ עד כדי כך, אבל בשלב זה נראה היה שהוא מסוגל לזכות בגראנד נשיונל.
  
  
  לבסוף שחררתי את המושכות והתחלתי ללחוץ קצת יותר חזק. דאגתי שהלחץ יהיה אחיד בשני הצדדים.
  
  
  לכרכרה היה מרכז כובד גבוה, ואם הסוס יתקע לפתע, מרים ואני היינו עפים מהכרכרה. לאט לאט הגברתי את הלחץ. הסוס החל ללכת לאט יותר. דיברתי איתה.
  
  
  "תירגע, ילד," אמרתי. "לך בשקט."
  
  
  פקפקתי שהיא מבינה אנגלית, הנהג דיבר בניב המקומי, אבל אולי הטון הרגוע והרך שלי ירגיע אותו. לא ראיתי אם החיה היא סוסה או סוסה. זה גם לא היה הזמן לבדוק.
  
  
  הסוס היה כמעט בשליטה כששמעתי את מריאם צורחת. ״ניק. מכונית עוקבת אחרינו מהר מאוד.
  
  
  "כמה קרוב?"
  
  
  ”כמה רחובות משם. אבל זה מתקרב מהר מאוד.
  
  
  משכתי במושכות. הסוס התרומם והעגלה החלה להתנדנד. ואז הסוס ירד שוב וניסה לרוץ שוב. משכתי שוב, שרירי הכתפיים שלי מתכווצים כדי לעצור את החיה. הוא התרומם שוב, גרם לכרכרה להטות לאחור.
  
  
  "קפוץ," צעקתי למרים.
  
  
  שחררתי את המושכות וקפצתי מעל הגלגל הקדמי. התגלגלתי לכביש, שפשפתי את הברך וקרעתי את הז'קט. נדדה על רגלי, נשענתי על הבניין, והבטתי לאחור כדי לראות אם מרים עשתה את זה. היא עמדה במרחק עשרה מטרים ממני.
  
  
  הסוס, משוחרר מהמושכות, החל לרוץ שוב. העגלה התהפכה והחיה נפלה. זה בעט ושישן נואשות. המכונית מיהרה לעברנו; היא נסעה מהר מדי אפילו בשביל נהג אתיופי עם משאלת מוות.
  
  
  מרים ניגשה אלי ואמרה: "ניק, המכונית..."
  
  
  "מצא את המרפסת," אמרתי.
  
  
  רצנו לאורך הרחוב, בניסיון למצוא פער בין הבתים, שהתבררו כמחסנים. אבל לא היה אחד שאדם יכול היה להידחק דרכו. אחר כך הגענו לכניסה למרתף. הובלתי את מריאם במורד המדרגות. למטה לחצנו את עצמנו אל הבניין. היינו ממש מתחת למפלס הרחוב. פנסי הרכב החלו להאיר את האזור. שמעתי צמיגים צורחים בזמן בלימה.
  
  
  "שקט," לחשתי, מנסה להחזיר את הנשימה הרגילה.
  
  
  מרים לחצה את ידי השמאלית ואז פסעה לאחור כדי לתת לי מקום להחזיק את הנשק שלי.
  
  
  דלת המכונית נטרקה. שְׁנִיָה. שְׁלִישִׁי. המנוע המשיך לפעול. לפחות שלושה ואולי יותר מארבעה נוסעים.
  
  
  "מצא אותם," הורה האיש באיטלקית גרועה.
  
  
  גם בלי המבטא המגעיל הזה, הייתי מזהה את קולו של גארד. חיכיתי לו מהרגע שהנהג שלף את האקדח שלו, וקיוויתי לפגוש אותו מהרגע שסהלה סיפר לי שהוא באתיופיה. הפעם האקדח היה בידי.
  
  
  - הם לא בעגלה. המבטא הזה היה שייך ליליד אתיופיה.
  
  
  "הם חייבים להיות כאן איפשהו," אמר גארד. "תגיד לג'ו לכבות את המנוע הארור כדי שנוכל לשמוע אותם." מרים משכה את ידי. היא ניסתה את הדלת מאחורינו והיא הייתה פתוחה. התפתיתי לרוץ בדרך הזו, אבל לא העזתי. השיחה שלהם העלתה שהרודפים שלנו חושבים שאנחנו פצועים, אז אולי הצלחתי להפתיע אותם ולהפוך את הסיכויים לטובתנו. הלוואי שלמריאם היה אקדח. בדנקיל כבר ראיתי כמה היא יכולה להילחם.
  
  
  הסתובבתי כדי להגיע לתוך המכנסיים שלי ולהסיר את פייר מהמותן שלי. הפצצה הכילה סוג חדש למדי של חומר עצבים שעלול להשבית אדם למשך מספר שעות. הנתונים שסופקו לסוכני AX בעת שחרורו של פצצות הגז החדשות הללו מזהירים שהן מאוד מסוכנות. לא הייתה לי העדפה לגבי התוצאה כשעליתי במדרגות, שכמעט היו מקופלות לשניים.
  
  
  עוד הצבעות. קול המנוע נעצר לפתע. ואז נשמע קול של דלת נפתחת. בעמדה אנכית, זרקתי את פייר ביד שמאל, מכוון את המרחק ברגע האחרון.
  
  
  הפצצה פגעה ביעד שלה והתפוצצה ליד הצד השמאלי של המכונית. הבטתי לאחור אל החלל המואר בפנס. יריתי וראיתי את האיש נופל. ואז מישהו פתח באש, אולי גארד, עם מקלע.
  
  
  התכופפתי כשהכדורים ניתרו מקיר האבן שמעלינו.
  
  
  "להיכנס לבניין," אמרתי למרים.
  
  
  נכנסנו במהירות למרתף. ערימות גבוהות של קופסאות הקיפו אותנו בחושך. הלכנו הלאה בחושך מוחלט. פרץ נוסף ממקלע נשמע ברחוב וזכוכיות התנפצו. למעלה, צעדים הלמו על הרצפה. "שומר לילה," מלמלתי למרים. "אני מקווה שהוא יתקשר למשטרה".
  
  
  "אולי נהיה בטוחים יותר אם הוא לא יעשה זאת," אמרה בשקט. "אנחנו אף פעם לא יודעים באיזה צד הם יקחו." צעדים רעמו במורד המדרגות. מרים עשתה את דרכה בין שתי ערימות של קופסאות והתיישבנו.
  
  
  ואז שמענו רעש של מגפיים כבדות על המדרכה בחוץ.
  
  
  גארד?
  
  
  שני הגברים נפגשו בין שורות הקופסאות. שניהם ירו. גארד פשוט נכנס דרך הדלת. שומר הלילה היה בינו לבינינו. שומר הלילה ירה את הירייה הראשונה, אך עשה את הטעות הגורלית של החמצה. גארד פתח באש עם המקלע שלו, וכמעט יכולתי לראות את הכדורים חודרים את גופו של שומר הלילה כשהפיל את הפנס ונפל ארצה.
  
  
  גארד הפסיק לירות. קפצתי למעבר, הורדתי את וילהלמינה לגובה הבטן ויריתי פעם אחת. ואז נפלתי ארצה.
  
  
  השיב גארד. תת המקלע שלו ירה צרור נוסף, ואז לחץ על ריק. הכדורים חלפו מעל ראשי. יריתי שוב בפנס שלו ושמעתי את גארד נופל ארצה.
  
  
  העברתי את וילהלמינה ליד שמאל ולקחתי את הוגו בימין, ואז רצתי לגארד. הוא שכב ליד הדלת. הוא עדיין נשם, אבל נשימתו הייתה חלשה ולא אחידה.
  
  
  אמרתי: "מרי תצא. הוא לא מסוכן. יצאנו מהדלת ועלינו במדרגות לרחוב. ראינו דמויות של סקרנים שהתרחקו בשקידה מעט. שמרתי את וילהלמינה במקום גלוי. אף אחד לא יתקוף אדם עם אקדח, במיוחד לאחר קרב יריות.
  
  
  "מוכן לרוץ?" שאלתי את מרים.
  
  
  "כן," היא אמרה. "אנחנו צריכים למצוא את הטלפון ולהודיע לגנרל סאהל".
  
  
  דהרנו דרך סמטאות חשוכות ורחובות מפותלים. לאחר זמן מה, הנחתי את האקדח והסטילטו שלי והתרכזתי בשמירה על קשר עם מרים. לבסוף מצאנו רחוב עם הרבה בתי קפה. עצרנו והחלקנו את הבגדים שלנו. ואז נכנסנו פנימה.
  
  
  
  
  פרק 17
  
  
  
  
  
  לא בחרנו את המקום הטוב ביותר. במהלך הטיסה שלנו מהמקום בו ארבו לנו גארד ואנשיו, מצאנו את עצמנו באזור די קשה. ועכשיו היינו בבית קפה, שכנראה שימש מקום התכנסות לזונות. הבנות, שרובן היו לבושות בשמלות קיץ קלילות שיכולות לעמוד בצינת הערב, התחמקו בחדר, והשוויצו בקסמן. כשנכנסנו, הם הסתכלו על מרים. אפילו אותן נשים שהיו עסוקות בכמה מבקרים גברים בחדר הפסיקו לדבר כדי להסתכל על הזרים שנכנסו לטריטוריה שלהן.
  
  
  היה גם גורם פחות ברור מאחורי העוינות שלהם, משהו אתיופי טיפוסי. האלוף סחל'ה הסביר לי הכל בצורה מושלמת. במקום אויבים בחו"ל, לאתיופים היו שבטים שהשתוקקו לחתוך זה את הגרון של זה.
  
  
  מרים הייתה אישה אמהרית, בת למעמד השליט המסורתי. הזונות בבר הזה היו משבטים אחרים. לפיכך, מרים הכעיסה אותם בשתי דרכים. היא הייתה יכולה להיות סתם עוד זונה שמסתובבת בטריטוריה שלהם, והיא הזכירה להם מי הם לא ומי הם לא יכולים להפוך בגלל מוצאם. פתחתי את כפתורי הז'קט שלי. אם פטרוני בית הקפה הזה יראו את וילהלמינה לובשת נרתיק לכתף, אולי הם יזכרו לדכא את עוינותם. מרים העריכה את המצב במהירות כמוני ואמרה בשקט: "תשגיח מאחוריך, ניק. ותהיה מוכן לקרב. "בסדר," אמרתי. נשענתי על הבר ושאלתי את הברמן, "אפשר להשתמש בטלפון שלך?"
  
  
  "יש טלפון כמה רחובות משם," הוא אמר.
  
  
  פתחתי את הז'קט שלי קצת יותר רחב.
  
  
  "אני לא רוצה ללכת כמה רחובות ולחפש טלפון ציבורי," אמרתי.
  
  
  מרים אמרה משהו בכעס בניב המקומי. מה שהיא אמרה, האיש במרחק שני כיסאות מהבר בבירור לא הבין. הוא הושיט יד לכיס מכנסיו ושלף סכין. משכתי את וילהלמינה ואת פניו. הוא נפל ארצה ונאנק, דם זורם מפיו.
  
  
  "טלפון," הזכרתי לברמן.
  
  
  "הוא מאחורי."
  
  
  הקפיצה שלי מעל הבר הפתיעה אותו. זה גם מנע ממנו לקחת את האקדח שלו, שאותו שמר ליד משאבת הבירה. תפסתי את ידו הימנית בחוזקה ביד שמאל והתחלתי לדחוף אותו לכיוון החלק האחורי של הבר.
  
  
  "אל תעשה שום דבר טיפשי," אמרתי. "אם תיקח אקדח, אני אהרוג אותך."
  
  
  גם מרים צללה מאחורי הדלפק, החצאית שלה עפה למעלה ורגליה הארוכות נראו. היא תפסה את האקדח של הברמן והרימה אותו מעל הבר כדי שהזונות והסרסורים יוכלו לראות. היא דיברה בקצרה ובתקיפות, ולא נזקקתי לתרגום רשמי כדי להבין שהיא נושאת דרשה מעוררת השראה על המעלות של לשבת בשקט, לשתות את המשקה שלך בשקט, במקום להתערב.
  
  
  הברמן הוביל אותנו לטלפון. החזקתי אותו בזמן שמריאם התקשרה לגנרל סאהל. היא סיפרה לו איפה אנחנו ומה קרה. לאחר מכן היא מסרה את הטלפון לברמן. אף פעם לא גיליתי מה סאהל אמר לאיש העסקים, אבל זה הפחיד אותו אפילו יותר ממה שמריאם ואני הצלחנו להתעורר עם מעללינו. בזמן שחיכינו, אף לקוח לא ניגש לבר, והברמן ממש נישק את הרצפה, כאשר, רבע שעה לאחר מכן, נכנס סאהל עם כמה מהחיילים הכי מפחידים למראה והגבוהים ביותר.
  
  
  ערב טוב, אדוני. קרטר," אמר הגנרל. "מריאם נתנה לי דו"ח קצר על פעילותך. נראה שהסוכן שלי צדק לחלוטין בזיהוי גארד.
  
  
  "מעולם לא פקפקתי בזה לרגע," אמרתי. "גברים לא יעילים לא יחזיקו מעמד זמן רב תחת פיקודך.
  
  
  "אני מציע ללוות אותך ואת מרים." אצור קשר עם האנשים המתאימים כדי להבטיח שאירועי הערב הזה יישארו ללא פרסום. תן לי לדבר עם הפושעים האלה.
  
  
  איומיו של הגנרל סאהל היו כנראה מיותרים. הלשכה וקהל לקוחותיו ייצגו גורם עברייני שלעתים רחוקות, אם בכלל, היה מעורב בפעילות ריגול. כאשר הנבלים הקטנים האלה מסתבכים מסיבה כלשהי, הבריונים תמיד נושאים בנטל. הברמן, הלקוחות והזונות צריכים להיות מספיק חכמים כדי לא לדבר על זה שוב, אפילו בינם לבין עצמם. סהלה לקח אותנו למגורים הפרטיים שלו בבסיס צבאי ליד אסמרה. מרים ואני ישבנו בסלון הנעים וחיכינו שיסיים סדרת שיחות טלפון בחדר השני. לא הייתה לנו ברירה אלא לפטפט על זוטות ולשתות. גם המתגייס שסיפק לנו משקאות פעל ביעילות רבה כמלווה. וגם חשדתי שהגנרל שם אותו בסלון מסיבה זו. כשהגנרל סוף סוף יבוא לחקור אותנו, אני אצטרך לא לתת לעוינות החרא שנשארה לו מהזמן שלו בסנדרוסט להכריע אותי.
  
  
  רק כעבור ארבע שעות, בסביבות השעה שלוש לפנות בוקר, נכנס האלוף סחל'ה לחדר ושחרר את המתגייס. לאחר שווידא שכל המשרתים הלכו לישון, מזג לעצמו משקה והתיישב על כיסא בעל גב ישר. הגב שלו נשאר ישר לגמרי.
  
  
  "האם אתה עדיין מאמין שבורג'ה לא הייתה על סיפון הספינה שהטביעה את הצי שלך, אדוני?" עֶגלוֹן? - הוא שאל .
  
  
  משכתי בכתפי. - אנחנו רק מנחשים. השאלה הנכונה היא אם אני חושב שגארד פעל מיוזמתו. מכיוון שאני רואה בגארד לא יותר מנבל לא חכם במיוחד, התשובה לשאלה הזו היא לא. שניהם נשארו כאן.
  
  
  -איפה בורג'ה אז?
  
  
  "אי שם באתיופיה," אמרתי. "בהתחשב בנסיבות, לא סביר שארצה לחפש אותו". ואני לא חושב שחיפושים כאלה יתקבלו בזרועות פתוחות".
  
  
  "כמובן שלא," אמר סחל'ה. 'אדון. קרטר, אתה הופך פחות ופחות רצוי במדינה הזו. גארד מת על שולחן הניתוחים מבלי לחזור להכרה. משמעות הדבר היא עוד הזדמנות שהוחמצה לגלות היכן בורג'יה מתחבאת כעת.
  
  
  "תצטרך לעשות משהו בקשר לטילים האלה, גנרל." זה מה שמושך אלמנטים שליליים למדינות שלך".
  
  
  - לא, אדוני. קרטר, אתה זה שעומד לעשות משהו בנידון. כרגע מתנהל משא ומתן עדין למדי. אנחנו נותנים לך רשות לגנוב אותם. מעשה לא נחמד כזה כמובן הופך אותך לפרסונה נון גרטה באתיופיה, אבל זה מחיר קטן לשלם כדי לסיים את האיום שהם מהווים".
  
  
  לסאהל היה חיוך דמוי כריש על פניה.
  
  
  למדינה שלך יש או תהיה נושאת מטוסים מול חופי אתיופיה. מסוקים יעבירו טכנאים לארץ. הטילים נשארו במדבר, אבל ראשי הנפץ הגרעיניים יימסרו לאמריקה. יצירת טילים דורשת טכנולוגיה פשוטה למדי, רק ראשי נפץ גרעיניים הופכים אותם למסוכנים. התוכנית הזו דורשת בגידה מצידי, אבל אף אחד לא יידע על הגניבה הזו עד שהיא תבוצע, ואני אטיל את כל האשמה על האמריקאים".
  
  
  "האם אתה שולט בכוחות השומרים עליהם?"
  
  
  "כן," הוא אמר. "הם הועברו הרחק לתוך המדבר. רעיון חכם, לא?
  
  
  מאוד חכם, אמרתי, שולטת בקולי כדי לא להפגין שום רגש. "התוכנית שלך נותנת מענה למספר צרכים המועילים לכל המעורבים. ואם אתם חושבים שלא להצליח לחזור לאתיופיה זה מחיר קטן בשבילי, אז שיהיה.
  
  
  "גנרל..." התחילה מרים.
  
  
  "שמור את דבריך, מרים," אמר הגנרל סאהל. "אני חושב שאתה יודע שהנאמנות הראשונה של מר קרטר היא לארצו, לא אליך.
  
  
  'אני יודע את זה. ובגלל זה אני מכבדת אותו", אמרה בכעס.
  
  
  סאהל קימט את מצחו. תהיתי אם הוא היה שווא מספיק כדי לחבל בתוכנית הזו ולסכן את ביטחון ארצו כגחמה. אחר כך הוא קם בפנים ישרות ושחרר אותנו.
  
  
  "הפרטים הסופיים ייסגרו במהלך הימים הקרובים. תהנה מהאירוח האתיופי לעת עתה, מר קרטר.
  
  
  אני מתעורר. "אני נהנה מהאירוח הגדול ביותר שיש לאתיופיה להציע, גנרל."
  
  
  הנהג החזיר אותנו לדירה שלי. שם, כשהיינו שוב לבד, מרים הביעה את כעסה.
  
  
  "ניק," היא אמרה. "איך יכול סאהל להיות כל כך אכזרי?"
  
  
  "הוא לא רוצה שתהיי המאהבת שלו יותר?"
  
  
  'לא עוד.'
  
  
  "הוא משוכנע שהוא עושה את הדבר הנכון. ואנשים הם הכי אכזריים כשהם מבינים סגולה בדרכם שלהם.
  
  
  חמישה ימים לאחר מכן, דאגנו לכל פרט מלבד איך להוציא את הבגדים שלי מאסמרה ברגע שעזבתי. והבעיה הזו לא הפריעה לי. הוק יכול להחליף אותה או לאסוף אותה ברגע שאעלה על המנשא.
  
  
  גנרל סהלה הודיע לי שהוא ילווה אותי אישית מאסמרה בשעה שש בבוקר למחרת. זה נתן למריאם ואני את הלילה האחרון שלנו ביחד. התקשרתי אליה אחרי שסיימה לעבוד ושאלתי לאן היא רוצה ללכת. "אין לנו לאן ללכת," היא אמרה. בוא לבית שלי, ניק.
  
  
  היא הגישה ארוחה קלה ובכוונה לא הפנתה את השיחה לנושא הפרידה הקרובה שלי. לאחר ארוחת הערב, היא הניחה את הצלחות בכיור והצביעה עליי לעבר ספת הקטיפה בסלון.
  
  
  "ניק," היא אמרה, "אני לא צריכה לספר לך, אבל הגנרל סידר לי לעבוד בסוכנות הביון שלנו." בהקשר זה, אני צריך לעשות נסיעות רבות כדי לבקר בשגרירויות ובקונסוליות שלנו".
  
  
  "אתה תעשה עבודה טובה," אמרתי.
  
  
  "אולי ניפגש פנים אל פנים מתישהו."
  
  
  "אני מקווה שלא, אבל אף אחד מאיתנו לא יכול לשלוט בזה."
  
  
  - אני אמור לא. סליחה, ניק? היא נכנסה לחדר השינה. לקחתי סיגריה מקופסת השנהב שעל השולחן. אולי היא נכנסה לחדר השינה כדי לבכות. בהתחשב במה שעברנו כולנו יחד, נדהמתי מכך שמעולם לא ראיתי את מרים מתעלפת או בוכה. היו הרבה סיבות לשמחה - בדנקיל, כשנדמה היה שכנראה לא נשרוד רעב או צמא, או שנהרג על ידי שבטי האויב של דנקיל; באותו לילה היא הציעה לי את בתוליה; באותו לילה בחדר המלון שלי כשנפרדתי מהגנרל סאהל בהתקפה ההיא על מפקדת בורג'יה; באותו לילה במגוריו הפרטיים של סאהל, כשהכריז בניצחון שאני יוכרז כפרסונה נון גרטה באתיופיה; וכמובן, הערב.
  
  
  נראה היה שמריאם משקיעה יותר מדי זמן במה שהיא עושה, אז חשבתי על כמה שבועות שהכרתי אותה. לצאת עם נשים רבות, רבות מהן היו מאוד יפות, היה חלק מהמקצוע שלי, אבל יכולתי לחשוב על מעט מאוד שהיו חזקות בלחץ כמו הבחורה האמהרית הגבוהה הזו. אבל לא משנה כמה פעמים אראה אותה, תמיד אזכור אותה כשפחה קטנה, חבויה וחשופת חזה, גאה ומוקפת בחול מדברי.
  
  
  דלת חדר השינה נפתחה. הסתכלתי שם. לרגע חשבתי שאני הוזה. מרים נכנסה לחדר כמו שפחה. ואז הרחתי את השמן המתוק הזורח על גופה והבנתי שזו המציאות ושהיא כנראה קראה או ניחשה את הרצונות הסודיים שלי. ועכשיו היא הייתה משוכנעת שהם התגשמו בלילה הזה.
  
  
  שני דברים היו שונים מהזיכרון הראשון שלי ממרים: לא היינו במדבר והיא לא הייתה מצועפת. היא לבשה רק חצאית לבנה מבד כמעט דמוי רשת, תלויה בחרוזים. היא לא הסתירה דבר והראתה כל שריר גולש כשהיא הלכה בחן על פני השטיח.
  
  
  "ככה הכל התחיל, ניק," היא אמרה.
  
  
  - לא ממש ככה, מרים. הבורג'יה לא הייתה רוצה להלביש אותך כל כך יפה.
  
  
  "אתה רוצה משקה קר?"
  
  
  "אני רוצה אותך," אמרתי והושטתי לה את ידי.
  
  
  היא נעמדה מאחור בחיוך ואמרה, "נשים איסלאמיות משתכרות את בעליהן לפני שהולכות לישון איתן. "אז תעשה את זה," אמרתי והחזרתי לה חיוך.
  
  
  היא הלכה למטבח. שמעתי קול של פתיחת בקבוק וטריקת דלת המקרר. כעבור רגע היא חזרה עם מגש כסף ועליו כוס. היא הושיטה לי את המגש בחצי קידה קלה כדי שאוכל לקחת את הכוס המעורפלת.
  
  
  איפה הכוס שלך, מרים? אמרתי.
  
  
  - נשים איסלאמיות לא שותות, ניק. משקאות אלכוהוליים אסורים למוסלמי מכובד".
  
  
  "אז איך הדנקילים האלה השתכרו כל כך באותו לילה שברחנו מהכפר שלהם?"
  
  
  "לפי דנקיל, הקוראן אומר לא לשתות יין", אמרה. "והם לא שתו אז יין, אלא ירח מקומי." האמונה שלהם מאוד גמישה".
  
  
  שתיתי משקה מתוק בזמן שהיא עמדה במרכז החדר וחיכתה. מרים הייתה אתיופית, זה היה כל כך פשוט. גבוה, גאה, מלכותי - אין פלא ששבטי האמהרה הצליחו להתרחק מהמעצמות הקולוניאליות האירופיות במאות השמונה-עשרה והתשע-עשרה, בעול המעצמות הקולוניאליות האירופיות.
  
  
  שאלתי. - "למה את מתלבשת כמו שפחה היום, מרים?" כי ידעתי שאתה רוצה את זה. פעם אמרת שהיית רוצה שנוכל לחזור למדבר. וראיתי את הפנים שלך, את הגועל הקטן הזה, כשפתחתי את החזייה שלי או הורדתי את התחתונים. אני רוצה שתהיה מאושר.'
  
  
  רוקנתי את הכוס שלי. היא לקחה אותו והניחה אותו על המגש והניחה אותם על השולחן. הצבעתי לה על הספה לידי. כמעט בהיסוס היא שקעה על הכריות הרכות. חיבקנו אחד את השני. הרגשתי את הידיים שלה משחררות את העניבה שלי ואת החולצה שלי נפתחת. היא דחפה את הבגדים שלי עד שגם אני הייתי עירומה מהמותניים ומעלה. העור שלה היה חם על העור שלי כשהיא הצמידה את שדיה הגדולים והמוצקים אל החזה שלי. לאט לאט הפשפנו אחד את השני. לרגע חשבתי שמרים תשחזר את המצב במדבר על ידי פריסת החצאית שלה על הספה או השטיח. אבל כשהיא פתחה את החגורה והפילה את בגדיה, כמעט מיד קמה והלכה לחדר השינה.
  
  
  שוב הערצתי את הגב הישר שלה, ישבנה המוצק והרגליים הארוכות כשהיא עברה את החדר.
  
  
  אור עמום נכנס לחדר השינה. המיטה כבר הופנתה לאחור. מחייכת, מרים שכבה על גבה ופרשה את זרועותיה. שקעתי בחיבוק החם שלה והצמידתי את עצמי אליה. אחר כך הייתי בתוכו, וכל כך נסחפנו שהייתה לנו מחשבה אחת על היקום, אחר כך מחשבות אחד על השני, ושנינו ניסינו לשכוח שהלילה הזה יהיה האחרון.
  
  
  אבל לא יכולנו לעשות את זה, וההבנה הזו נתנה מימד נוסף לתשוקה שלנו, כוח ורוך חדשים שהעלו אותה לגבהים חדשים.
  
  
  בשעה חמש עוד לא נרדמנו. מרים חיבקה אותי חזק, ולרגע חשבתי שהיא הולכת לבכות. היא הביטה לכיוון השני. ואז היא הסתכלה שוב בעיניים שלי, עצרה את הדמעות.
  
  
  "אני לא אקום, ניק," היא אמרה. "אני מבין למה אתה צריך ללכת." אני מבין למה אתה לא יכול לחזור. תודה על הכל.'
  
  
  "תודה, מרים," אמרתי.
  
  
  קמתי והתלבשתי. לא נישקתי אותה שוב ולא אמרתי שום דבר אחר. לא היה יותר מה לומר.
  
  
  
  
  פרק 18
  
  
  
  
  
  גם אם היה לי מספיק זמן כשעזבתי את מרים, עדיין לא הייתי אורז את המזוודה שלי. המטען היחיד שהייתי צריך היה וילהלמינה והוגו. לא ידעתי מי עשוי לצפות בדירה שלי, אבל לא רציתי שלאנשי בורג'יה יהיה זמן ליצור רשת של צופים ולעקוב אחרי דרומה. עד כמה שנהניתי לצחוק על הממזר המטורף הזה שקרא לעצמו על שם אפיפיור רנסנס חסר רחמים, הבנתי שהמשימה העיקרית שלי היא להוציא את ראשי הנפץ הגרעיניים האלה מאתיופיה. קפצתי למכונית של סחל'ה ברגע שהוא עצר לשפת המדרכה והוא לא בזבז זמן בנסיעה. היום הוא נהג במכונית בעצמו.
  
  
  "המסע שלנו ייקח כל היום," אמר הגנרל. "תנוח."
  
  
  ישנתי קצת ואז התעוררתי. האלוף סחל'ה נהג היטב ברכב ותמרן בזריזות בין כל החיות וכלי הרכב הישנים שנתקלנו בהם או עברנו בדרכנו רק דרומה.
  
  
  למרות שכבישים מהירים טובים יותר ממסילות ברזל באתיופיה, מטוסים עדיפים בהרבה. הוא לא הסביר מדוע החליט ללכת, ואני לא מתכוון לפקפק בחוכמתו.
  
  
  את רוב המסע הוא בילה בדיבור על ימיו בסנדהרסט, על הערצתו ושנאתו לבריטים. הרגשתי שהוא רוצה לגרום לי להרגיש אשמה על היותי לבן. למונולוג הייתה מטרה משלו.
  
  
  "מריאם תהיה מאושרת יותר עם גבר אמהרי", אמר.
  
  
  "הרבה יותר שמח," הסכמתי איתו.
  
  
  - אתה לא אוהב אותה?
  
  
  "אני מכבד אותה," אמרתי, בוחרת את מילותיי בקפידה. אתה יודע מי אני, גנרל.
  
  
  "אתה מרגל".
  
  
  "ובגלל זה אני נמנע ממגע מתמיד עם נשים."
  
  
  "אני עוזר לך רק כי אתיופיה לא יכולה להרשות לעצמה להפוך למעצמה גרעינית".
  
  
  האלוף סחל'ה שעשע אותי. הוא היה איש טוב עם חוש כבוד אישי חזק, אבל לעולם לא ישרוד בעולם הריגול. הוא לא הבין את החוקים. ועכשיו, כאשר העולם שלי התמזג עם עולמו הרשמי, הוא בגד בו בכך שהפגין דעה נמוכה על סוכנים חשאיים. כאב לו שהצבא שלו לא יכול לנצח בקרבות בלעדיי... או מישהו כמוני.
  
  
  בילינו את הלילה בביקור אצל קרובי משפחתו של הגנרל. לא ראיתי אישה אחת. המארח שלנו, גם הוא איש צבא, דיבר איתי קצרות, אבל שוכנעתי להישאר בחדרי עד שנהיה מוכנים לצאת. ורגע היציאה הזה הגיע שעה לפני הזריחה.
  
  
  גנרל סחל'ה לקח אותנו לשדה תעופה קטן.
  
  
  "אפשר לסמוך על הטייס", אמר. "השתמש ברדיו כדי להתקשר לאנשים שלך."
  
  
  התמקמתי במפרץ התקשורת בחלקו האחורי של המסוק ויצרתי קשר עם המוביל כשהמנועים התחממו.
  
  
  "הטילים הועברו עמוק לתוך המדבר", אמר הגנרל סהלה. אין חיילים שישמרו עליהם. כשהאנשים שלך יגיעו לשם, אני אעזוב. אז תעזוב את אתיופיה ולא הייתי ממליץ לך לחזור. עם הזמן אעשה מסע בדיקה ואגלה רשמית שאין יותר ראשי נפץ גרעיניים. תהיה הרבה התרגשות, ואז מישהו יגלה שהמרגל ניק קרטר היה באסמרה ולפתע נעלם. אז מישהו אחר יזכור שבאותו זמן הייתה נושאת מטוסים אמריקאית מול חופי אתיופיה. הרוסים ירגלו ויגלו שראשי הנפץ הגרעיניים נמצאים בארה"ב. הם יספרו לנו, ואני אתפרץ על כך ואקלל את אמריקה על חוסר האמינות שלה. אתה מבין, מר קרטר?
  
  
  "כן אני אמרתי.
  
  
  היחידה האמריקאית כבר הייתה באוויר, חמישה עשר מסוקים ימיים, פלשו טכנית לאתיופיה. איש לא היה יודע על כך אילו הגנרל סאהל היה מקיים את הבטחתו. הייתי סמוך ובטוח שברגע שהמסוקים יעשו את דרכם פנימה ויאספו את ראשי הנפץ הגרעיניים, הנסיעה חזרה למוביל לא תהיה מסוכנת כלל, למעט אולי כמה פגמים טכניים. עשרים ושלושה מכשירים גרעיניים שונים סיפקו ערובה אמינה מאוד נגד בגידה. הציוד שלהם החזיק מעמד היטב נגד ההתקפה על מחנה בורג'ה, אבל זה לא אומר שהוא ישרוד התרסקות מסוק.
  
  
  לא האמנתי שסחל'ה מתכנן לרמות. הוא הגה תוכנית מבריקה להוציא את ראשי הנפץ הגרעיניים מהמדינה ולהוציא אותי מאתיופיה על ידי הטלת האשמה עליי שתהפוך אותי לפרסונה נון גרטה. הגנרל מאוד רצה את זה - זו הייתה הדרך שלו להפריד את מריאם וביני. אלא אם כן הוא הונה אנשים רבים, כולל הוק, הוא עזר לי לצאת מהאמונה האיתנה שחברות באגודת הגרעין לא תביא שום תועלת לאתיופיה.
  
  
  עצם העובדה שהיה צורך לספק סיוע כזה בחשאי פירושה שהצד החזק השני רצה שראשי הנפץ הגרעיניים הללו יישארו באתיופיה. יכולתי רק לקוות שהגנרל סהלה התחכם על הצד השני. הם היו אלה שיכלו להפיל מסוקים צבאיים ולרדוף אחרינו.
  
  
  טסנו על שלוש שיירות גמלים לכיוון מזרח. הם העלו זיכרונות שלא אהבתי במיוחד. תהיתי גם אם האתיופים נקטו פעולה כלשהי נגד הדנקילים שתמכו בבורג'יה אך לא היו בכפר במחנה בזמן הפיגוע. מצב הרוח הנוכחי של האלוף סחל'ה מנע ממני לספק את סקרנותי. הוא יכול לפרש שאלה בכיוון הזה כהתערבות בעניינים פנימיים.
  
  
  התחלנו לאבד גובה. השפלתי את מבטי וראיתי את השמש זורחת מהרקטות מסודרות בשורות מסודרות. הטרקטורים הגדולים שגררו אותם ממטה בורג'יה אל המדבר נעלמו. הם כנראה צעדו באוויר, כי נראה היה שכל המסלולים הולכים רק בכיוון אחד.
  
  
  "כמה זמן ייקח ליחידה שלך להגיע לכאן, מר קרטר? שאל הגנרל סהלה.
  
  
  "עשרים דקות," אמרתי לו.
  
  
  הוא צעק פקודה לטייס. רחפנו מעל השטח שממערב לטילים והתחלנו לרדת. "אין סיבה לבזבז דלק", אמר הגנרל. המסוק פגע בקרקע. הגנרל לקח רובה מהמדף וסימן לי לקחת אחד. שכנעתי את עצמי שלרובה שבחרתי יש מגזין מלא.
  
  
  "בואו נבדוק אותם," הוא אמר, ויצא מהדלת מימין למסוק.
  
  
  בדיוק עמדתי ללכת אחריו כשהמקלעים פתחו באש. כדורים גדשו את הצד של המסוק כשצללתי בחזרה פנימה. אלוף סחל'ה התנודד ותפס את קצה רצפת המסוק. נשענתי למטה ושאבתי אותו במהירות פנימה. המסוק רעד כשהפרופלורים החלו להסתובב שוב. כדורים נוספים פגעו בנו, והרגשתי את שריקת הכדור כשהוא עף לתוך הדלת הפתוחה. "למעלה," צעקתי לטייס.
  
  
  הוא האיץ ועפנו לאוויר. ואז המדחפים התחילו לעבוד במלוא העוצמה, ונמלטנו מהאש. כרעתי ברך לפני הגנרל סהלה.
  
  
  "תוציא אותם מאתיופיה", אמר בקול חלש.
  
  
  כן, גנרל.
  
  
  "הם לא שייכים לכאן." אתה שומע...'
  
  
  הוא השתעל דם ומת לפני שהספיק לסיים את גזר דינו.
  
  
  הלכתי לכוון את המסוק ואמרתי לו שהגנרל מת.
  
  
  "אני אקח אותו לבית החולים," אמר הטייס.
  
  
  לא, אנחנו נשארים כאן.
  
  
  "אני לוקח את הגנרל סהלה לבית החולים," הוא חזר והושיט את ידו אל האקדח בחגורתו.
  
  
  האגרוף הימני שלי פגע בו מתחת ללסת. הורדתי אותו מכיסא הטייס והשתלטתי על המסוק. זה היה מטוס אמריקאי שפגשתי בשדה התעופה AXE לפני חמש או שש שנים. לא הייתי טייס טוב במיוחד, אבל היה לי מספיק ניסיון לטוס במעגלים גדולים עד שהאמריקאים הגיעו. אני משחרר לרגע את הפקדים כדי להסיר את קולט 45 של הטייס מהנרתיק שלו ולוודא שיש כדור בתא והבטיחות מופעלת. אחר כך המשכתי להסתובב במעגל.
  
  
  הסתכלו עלינו ובזמן שטסתי מזרחה לטילים יכולתי לראות בבירור את הצבא.
  
  
  הטייס התחיל לנוע. הוא פקח את עיניו והביט בי. הוא ניסה לקום.
  
  
  "שב," אמרתי והחזקתי את הקולט 45 בידו לכיוונו.
  
  
  "תקפת אותי," הוא אמר.
  
  
  "אנחנו נישאר באוויר עד שהאנשים שלי יגיעו לכאן," אמרתי. "אם היית עף במעגלים כמו שאמרתי לך, לא הייתי תוקף אותך." החלטתי לפנות לנאמנותו. "הפקודה האחרונה של הגנרל סאהל הייתה להוציא את ראשי הנפץ הגרעיניים האלה מאתיופיה... ואנחנו לא יכולים לעשות את זה אם נטוס בחזרה להרים."
  
  
  המסוק נכנס לכיס של אוויר, והייתי צריך את שתי הידיים כדי להחזיר את השליטה עליו. כשהסתכלתי שוב, הטייס כבר קם והתנודד לעבר מתלה הנשק. אם לא הייתי נותן למסוק לקפוץ בלי כוונה, הייתה לו הזדמנות לתפוס את האקדח ולירות בי. כיוונתי בזהירות ויריתי בו בברך.
  
  
  הוא התנודד במקום ליפול. המסוק צלל שוב. הטייס מעד על גופתו של האלוף סחל'ה ונפל דרך הדלת הפתוחה. לא רציתי שזה יקרה. הוא היה צריך לחיות כדי לספר לממונים עליו על הטילים שהוחבאו בדנקיל. כעת היה סביר מאוד שהאתיופים יאשימו אותי במותו של הגנרל סאהל. לקחתי את המיקרופון כדי לקרוא לאמריקאים המתקרבים.
  
  
  שאלתי. - יש אנשים חמושים איתך?
  
  
  "שתים עשרה," באה התשובה.
  
  
  "זה לא מספיק, אבל זה חייב להיעשות". זאת הבעיה. דיווחתי לאנשים ששומרים על הטילים.
  
  
  "שנים עשר נחתים," אמר מפקד היחידה. "קודם כל ננחית את המסוק איתם על הסיפון. תוכל לראות אותנו בעוד כשלוש דקות.
  
  
  "נהדר," אמרתי. אני אנחת ממש מולך.
  
  
  שנים עשר נחתים - היינו רק מספר אחד לשני.
  
  
  *************
  
  
  הנחתתי את המסוק שלי רגע לפני שהנחתים הגיעו. זה היה תמרון מסוכן, אבל בנחיתה בצד הטילים קיוויתי לאתר את הדנקילוב שארב לנו. נחתתי כמאה מטר משם במדבר הפתוח. קפצתי החוצה וברחתי מהמסוק.
  
  
  השמש הלוהטת שרפה את גופי. שמעתי קול ירי וכדורים שפוגעים במסוק האתיופי. ואז היה פיצוץ; חום לוהט פילח אותי כשכדור פילח את מיכל הדלק והצית אותו. כבר ויתרתי על הרעיון לזחול משם, תפסתי בחוזקה את הרובים שלי ומיהרתי החוצה על פני החול, מנסה להיות כמה שיותר קטן.
  
  
  צללתי מאחורי דיונה נמוכה כשכדורים חדרו את החול ועפו מעל ראשי. לקחתי את הרובה הראשון ולקחתי עמדת ירי. כעשרה דאנקילים ירו לעברי במדבר. עשרה נוספים היו עדיין עם טילים. השבתי באש והרגתי שניים לפני שהרובה שלי היה ריק.
  
  
  הרובה השני היה ריק למחצה, ודנקיל נוסף נפל כשצללו לתוך החול. הם התחילו להתקרב אליי, מסתתרים מאחורי אש של אחרים. הגעתי לצד השני של הדיונה והצלחתי להפיל עוד אויב לפני שנגמרה התחמושת של הרובה השני.
  
  
  הם כבר היו מאוד קרובים, ומהר מאוד אחד מהם יירה בי. התחלתי לחשוב שטעיתי בחישוב כאשר מסוקים של הצי האמריקאי הופיעו בשמיים והנחתים פתחו באש. הקרב הסתיים תוך חמש דקות. לא הייתה לי הזדמנות לקחת זריקה נוספת. סמל הנחתים צעד לעברי באיטיות על פני החול. הוא הצדיע ואמר, "מר. עֶגלוֹן?
  
  
  "נכון, סמל," אמרתי. 'בדיוק בזמן. דקה לאחר מכן והיית צריך לפספס את התענוג להציל אותי.
  
  
  "מי הם היו?"
  
  
  דנקילס. שמעת על זה פעם?
  
  
  "לא אדוני."
  
  
  "הם הלוחמים השניים הכי טובים בעולם".
  
  
  חיוך קרע את פניו. -מי הטובים ביותר, אדוני?
  
  
  "נחתים אמריקאים," אמרתי.
  
  
  הוא הצביע על המסוק האתיופי הבוער. - האם מישהו אחר היה איתך, אדוני?
  
  
  'איש אחד. אבל הוא כבר היה מת. תוך כמה זמן נוכל להביא לכאן מדעני טילים?
  
  
  סגן בעל ניסיון בטיפול בנשק גרעיני פיקד על מחלקה של עשרים טכנאים. היו לו הרבה שאלות, אבל השתיקתי אותו.
  
  
  "זה סיפור ארוך, קומנדר," אמרתי. "אתה לא כשיר להקשיב לכל זה, ואתה לא תאהב את החלק שאני עומד לספר לך."
  
  
  -מה זה, אדוני? עֶגלוֹן? - הוא אמר .
  
  
  "המדבר הזה זוחל באנשים שחושבים להרוג אויבים זה יותר כיף מלשחק כדורגל. יש לנו שנים עשר נחתים. וראיתי שלושים או ארבעים מהדאנקילים האלה ביחד.
  
  
  הוא הבין את המצב. הגברים החלו מיד לפרק את ראשי הנפץ הגרעיניים. הם פירקו חמישה ראשי נפץ גרעיניים והעמיסו אותם למסוק, כאשר מספר יריות נורו מהצד המזרחי של הטילים. הנחתים מיד קפצו לפעולה כשיצאתי מצלו של אחד הטילים שבהם ישבתי ושלפתי את וילהלמינה. חיכיתי לצליל של צילומים חדשים, אבל הוא מעולם לא הגיע. ואז אחד המלחים רץ אלי מעבר לחול.
  
  
  אדון. קרטר," הוא אמר, חסר נשימה. -אתה יכול לבוא עכשיו? איזה מטורף רוצה לפוצץ רקטות.
  
  
  רצתי אחריו על פני החול. הגענו לראש דיונה נמוכה וראיתי אדם לבן שמן מחזיק קופסה. הוא עמד ליד אחד הטילים מתוצרת רוסיה שנגנבו מהמצרים. באותו לילה בדירת סהלס ניחשתי: צ'זארה בורג'ה עדיין היה אי שם באתיופיה.
  
  
  
  
  פרק 19
  
  
  
  
  
  עמדתי בערך חמישה עשר מטרים מבורג'ה. זריקה קלה של וילהלמינה. לצערי, לא יכולתי להרשות לעצמי לקחת את הזריקה הזו. לא הייתי צריך הסבר על הקופסה הקטנה שבורג'ה החזיק בידו, במיוחד כשראיתי את החוטים עוברים מהקופסה אל ראש הנפץ הגרעיני. זה היה נשק פשוט להפליא. פיצוצים קונבנציונליים מעוררים ראשי נפץ גרעיניים. דחפים חשמליים גורמים לפיצוצים רגילים. כל מה שבורג'ה היה צריך לעשות זה ללחוץ על כפתור או להפעיל מתג, והפיצוץ הגרעיני הגדול והחזק ביותר בהיסטוריה יתרחש בחולות דנקיל, עם ניק קרטר במוקד. הנח את האקדח, אדוני. קרטר,” צעקה בורג'יה.
  
  
  זרקתי את הלוגר בחול. באותו רגע רציתי לעשות שני דברים. אחד מהם היה להרוג את הבורג'יה. דבר נוסף היה לא להכעיס את מפקד היחידה. אם הוא לא היה שולח אליי שליח, אולי הייתי מוצא דרך לברר הכל על בורג'יה ולהרוג אותו.
  
  
  "בוא אליי לאט מאוד," ציווה בורג'יה.
  
  
  האם הוא ידע על הוגו? חשבתי על המגעים הקודמים שלי עם אנשי בורג'יה. גארד ראה אותי הורג את לארסן על סיפון האנס סקיילמן, ואם הייתה לו ראיית לילה מצוינת, הוא היה רואה אותי דוקר אותו. עם זאת, כשהוא תפס אותי, הייתי לא חמוש, ובלשי הנס סקילמן לא הצליחו למצוא את הוגו במזוודות שלי. כמובן שגם במחנה בורג'ה הייתי לא חמוש, וכשחזרתי עמדתי מאחורי פלוגה של חיילי פיקוח אתיופיים. לפני שישה לילות באסמרה, כשגארד ואנשיו תקפו אותי, השתמשתי רק באקדח ובפצצת גז. הוגו נשאר בנדן. אז גם אם האינטליגנציה של בורג'ה עבדה בסדר, סביר להניח שהוא חשב שהסכין היחידה שאי פעם השתמשתי בה נמצאת בתחתית האוקיינוס האטלנטי.
  
  
  ובכן, הייתי מוכן להשתמש בו. ואיך אשתמש בזה עכשיו? בורג'יה החזיק את האצבע המורה הימנית שלו על הכפתור. עכשיו הייתי קרוב מספיק כדי לספור את החוטים. שניים מהם רצו מהקופסה לראש הרקטה, משתרעים מאחורי בורג'יה ימינה - משמאלי - כמו איזה נחש עתידני שמתחמם בשמש. תהיתי עד כמה בורג'יה תאפשר לי להתקרב עוד יותר.
  
  
  "עצור, אדוני. קרטר," הוא אמר.
  
  
  שלושה מטרים. עצרתי. השעה הייתה כמעט צהריים והשמש הלוהטת שרפה את רגלי מבעד לסוליות המגפיים הכבדות והגרביים העבות שלבשתי.
  
  
  - בורג'יה הפסיקה לצרוח. הוא הביט בי בזעם. הוא אמר, "מר. קרטר, קח שני צעדים זהירים ימינה.
  
  
  צייתתי. הגוף שלי כבר לא חסם את מבטם של המלחים והנחתים. קיוויתי שאף אחד מאחוריי לא יגלה גבורה. רוב הנחתים הם צלפי רובה. אין ספק שאחד מהם היה יכול להפיל את בורג'יה עם טיל, אבל התנועה העוויתית של האצבע שלו הייתה מעיפה את המתג ומפוצצת את כולנו. "תתכוננו שכולכם תעזבו," הוא אמר להם. "אני רוצה את כולכם במסוקים ובאוויר בעוד חמש דקות."
  
  
  בורג'יה השתגעה. תמיד חשבתי שהוא משוגע, מאז שגיליתי שהוא שינה את שמו מקרלו לצ'זארה. אבל עכשיו היו לי הוכחות. לא היה לו נשק מלבד מפוצץ המחובר לראש נפץ גרעיני.
  
  
  לא היה סיכוי שהוא יכול לגמור אותי. הוא יכול היה להרוג אותי רק על ידי פיצוץ רקטה, שהיה מתאבד. הוא קרא לי לחזות במעשה האחרון שלו, ההתאבדות הפרועה שלו בפיצוץ פצצת אטום.
  
  
  אבל האם הוא הבין את חוסר התוחלת שלו? מים זרמו על גופי לא רק בגלל השמש והחול החם. היו לי שלוש, אולי ארבע דקות להיכנס למוחו של המטורף הזה, לגלות את התוכניות שלו ולמצוא דרך לנטרל אותן. גם אם הוא היה מכריח אותי להתפשט ולשכב על הבטן על החול אחרי שהמלחים והנחתים נעלמו, גם אם הוא היה חוטף את הוגו ומחזיק אותו סנטימטרים מהגוף שלי, זה היה מאוד לא סביר שהוא היה מסוגל לגבור על קילמאסטר. הייתי צריך להתמודד איתו מהר. "עם החברים האלה שלך בממשלת אתיופיה, יהיה הרבה יותר חכם בשבילך לנסות לשרוד במקום להטריד אותנו ככה", אמרתי בטון מאופק. "אתה עדיין יכול להילחם בנו אחר כך."
  
  
  "החברים שלי מפחדים", אמר. - "הם טיפשים. הם לא ידעו שהכנתי לך ולגנרל האופרטה שלך מארב בדנקיל.
  
  
  "אין ספק שיש לך הרבה קשרים בין הדנקילים," אמרתי.
  
  
  לא רציתי שבורג'ה יתעשת פתאום. הוא לא ציפה שהדנקילים יפסידו בקרב היום. הוא האמין שהם יכולים להוציא את הנחתים מהמארב שהוא הציב לסאהל ולי. אבל אחד מאנשיו היה חסר סבלנות מדי ופוטר ברגע שהגנרל הופיע. עכשיו לבורג'יה לא הייתה ברירה. ברגע שהוא יודע זאת, הוא יהפוך את המתג וישלח זרם חשמלי דרך החוטים המובילים לראש הנפץ הגרעיני.
  
  
  חוטים? בדקתי אותם במהירות. קיוויתי שהם יצילו את חיי.
  
  
  איטית באופן מייאש לנתח את הביוגרפיה והדמות של בורג'יה. תועמלן פוליטי באיטליה, סטודנטית שהכשרתו הייתה בעיקרה אקדמית ותיאורטית, מנהיג מבריק שידע להתמודד עם פוליטיקאים וצבא, מפקד עליון שהוכרז על עצמו שהשאיר את העבודה המלוכלכת לאנשים כמו וסילי פאצ'ק... למה לבורג'יה הייתה את המיומנות לחבר את הנפץ הזה בצורה נכונה? מצאתי את נקודת התורפה שלו.
  
  
  החוטים הסתיימו במהדקים מתכתיים, כמו אלו שמהודקים בבורג. הבורג'יה פשוט שמו אותם על ראש נפץ גרעיני. למדתי אותם בקפידה ככל האפשר. זה שהיה מחובר לנקודת המגע העליונה היה מחובר לטיפים בלבד. המשיכה הקלה ביותר בחוט תשבור את המעגל ותהפוך את הפיצוץ לבלתי אפשרי. כל מה שהייתי צריך לעשות זה להתמקם כך שאוכל לתפוס את החוטים לפני שהוא הפעיל את המתג. צעדתי צעד קדימה.
  
  
  "תישאר איפה שאתה," צעקה בורג'יה.
  
  
  מנועי המסוקים שאגו כשהצוות הלוחם התכונן לסגת.
  
  
  "סליחה," אמרתי בשקט. "יש לי התכווצות ברגל. היה כל כך מעט מקום במסוק האתיופי הארור הזה שבקושי יכולתי אפילו להשתרע לשבת בנוחות".
  
  
  "בוא הנה כדי שאוכל להשגיח עליך."
  
  
  צעדתי כמה צעדים שמאלה עד שכמעט נגעתי בראש הנפץ הגרעיני. בורג'ה לא הסיר את עיניו ממני כשרצה להביט בי ובאנשים המעופפים טוב יותר. זה אומר שהוא ידע שהקשרים שלו גרועים. תהיתי אם הידע הזה יעזור או יפריע לי.
  
  
  כמעט נאלצתי לצרוח כדי שישמעו אותי על הרעש של צי המסוקים. אתה זוכר את מרים, בורג'ה?
  
  
  "אני אחזיר אותה," הוא בילף. "הם יחזירו לי אותה, או שאני אמחק את כל המדינה שכוחת האל הזו מהמפה."
  
  
  "היא קצת פגועה," אמרתי והתנצלתי עליה בשקט.
  
  
  -למה אתה מתכוון, אדוני? עֶגלוֹן?
  
  
  "היא הייתה המאהב שלי מאז שברחנו מהמחנה שלך."
  
  
  גברים כמו בורג'יה סובלים מהתפיסה המוטעית שכל אישה היא רכוש פרטי. גבר נורמלי היה אנס או מנסה לפתות שפחה כל כך יפה. בכל מקרה, הוא בוודאי לא ינסה להפוך אותה לסמל לתקוותיו שיום אחד ישלוט באתיופיה. הוא הפסיק לחשוב עליה כאישה עם רצונות וצרכים משלה. ובגלל זה ההערה שלי הכעיסה אותו. ורק לזמן מה הוא איבד לזמן קצר את תשומת הלב לנסיבות הנוכחיות.
  
  
  הוא עשה צעד לעברי, מחזיק את הקופסה השחורה המכילה את הנפץ בידו הימנית ומחזיק את אצבעו בערך שלושת רבעי אינץ' מהמתג. אולי זה לא היה בדיוק מה שהייתי צריך, אבל זה כל מה שהתכוונתי להשיג. צללתי קדימה.
  
  
  הוא הרים באופן אינסטינקטיבי את ידו השמאלית כדי לחסום את ההתקפה שלי. הזמן לפעול אזל כשהוא הבין שאני צולל על החוטים ולא עליו.
  
  
  הידיים שלי מצאו אותם. פשוט משכתי אותם. החוט העליון, שקבעתי שהוא החלש ביותר, התנתק מהמקום שבו ראש הנפץ הגרעיני יצר מגע.
  
  
  שמעתי את בורג'יה מקללת מאחורי. פניתי לטפל בו. בלי דעת, הוא לחץ על המתג מספר פעמים. תפסתי את החוט היחיד שעדיין היה מחובר ומשכתי אותו; היא גם ירדה. כעת לבורג'יה לא היה בידיו דבר מלבד נפץ המחובר לחולות מדבר דנאקיל. המסוקים המריאו והתנדנדו מעל ראשינו. קיוויתי שמישהו יסתכל לשם, כי אם אשאר כאן לבד, אהיה בבעיה אמיתית. שרדתי את חציית הדנקיל פעם אחת, אבל הסיכוי לעשות זאת פעם שנייה היה זניח.
  
  
  בורג'יה הפסיקה לנסות ליצור קשר עם המתג והסתכלה עליי. הוצאתי את הוגו בשלווה מהנדן שלו.
  
  
  "קרטר, ממזר," הוא אמר בזעם.
  
  
  לא היה לי יותר מה לומר לבורג'ה. כשהוק שלח אותי למשימה הזו ביום שבו היינו אמורים להיפגש במסעדה בפרברי וושינגטון, הוא אמר שהוא לא יודע אם זו עבודתו של קילמאסטר או לא. החלטה זו הייתה חלק מהמשימה שלי. לבורג'יה היו יותר מדי קשרים חשובים באתיופיה.
  
  
  עכשיו, כשהגנרל סהלה מת, לא ידעתי אילו צרות הוא עלול לגרום שוב. חוץ מזה, הוא נהנה לפוצץ דברים כמו ראשי נפץ גרעיניים יותר מדי מכדי להיראות כאזרח שימושי.
  
  
  ניגשתי אליו, הוגו כיוון אל ליבו. הוא זרק עליי נפץ חסר תועלת. צללתי, אבל התנועה מנעה ממני לכוון. בורג'ה ניסה להימלט לאורך החול הרופף, אבל הייתה לו מעט מדי תמיכה. ביד שמאל תפסתי אותו בצווארון וזרקתי אותו ארצה. הברך שלי נלחצה אל גרונו כשנפלתי עליו, הסטילטו חודר את חזהו.
  
  
  קמתי ונופפתי בזרועותיי. שני מסוקים נוספים טסו משם. ואז אחד הסתובב פתאום. הוא נחת על החול כמה מטרים משם וסמל מארינס קפץ החוצה.
  
  
  "אני רואה שניטרלת אותו, אדוני," הוא אמר.
  
  
  'כן.'
  
  
  הוא פנה למסוק וצרח. "להודיע למפקד לפני שהוא עוזב לחלוטין את טווח הרדיו".
  
  
  — האם המפקד הזה היה באוויר עם המסוק הראשון, סמל?
  
  
  'שְׁנִיָה.'
  
  
  "זה עדיין סיפור נהדר לאולם הבלגן של המוביל הלילה."
  
  
  החיוך שלו ביטא בצורה מושלמת את הרגשות שלי.
  
  
  סגן מפקד ויליאם סי שדוול לא אהב אותי בכל ליבו. כמו רוב החיילים, הוא ידע מעט על AXE. והעובדה שידע על כך לא הרגיעה אותו. והדעה שלי עליו גרמה לו אפילו פחות. שמתי אותו בצד בזמן שהמהנדסים המשיכו לפרק את ראשי הנפץ הגרעיניים ולהעמיס אותם על המסוקים. הייתה לנו שיחה ארוכה ומאוד לא נעימה.
  
  
  "אני מודה שעשיתי כמה טעויות חמורות, מר קרטר," אמר לבסוף.
  
  
  "תמשיך להודות בזה, מפקד," הצעתי. "לצאת עם מסוק שני זו פחדנות. זו האשמה ואני כמעט משוגע להביא אותה".
  
  
  בפעם השנייה שהוא עזב, הוא הצליח יותר. הוא עלה על המסוק האחרון שהמריא איתי. הקפנו את האזור, מואר כעת בשמש השוקעת. ראשי הנפץ הגרעיניים היו במסוקים אחרים, וחלק מהמטוסים כבר אמורים להיות בטוחים על נושאת המטוסים. עד כה, כוחות אתיופיה לא פתחו בחקירה על הפרת המרחב האווירי שלנו. והנחתי שהפקודות של סאהל יישארו בתוקף עד סוף המשימה שלנו. הטילים שכבו במדבר, כמו חלק מיער שנפל ומאובן. והם היו שוכבים שם הרבה זמן אילו איש לא היה מוצא אותם.
  
  
  'אדון. קרטר," אמר המפקד שדוול, "מי הייתה הבורג'יה הזו?
  
  
  "מטורף מוכשר. הוא רצה להיות קיסר מזרח אפריקה ולהתחיל במלחמת העולם השלישית. ראשי הנפץ הגרעיניים שנאספו על ידי אנשיך כוונו לקהיר, דמשק ותל אביב.
  
  
  "הוא בהחלט היה משוגע." הוא היה מוכן לפוצץ את כולנו. ראש נפץ גרעיני אחד יספיק, אבל תגובת השרשרת תכסה את כל החלק הזה של העולם בנשורת רדיואקטיבית".
  
  
  היינו באמצע הים האדום כשדוול שאל שאלה נוספת: קרטר, למה האתיופים האלה לא רצו לשמור על ראשי הנפץ הגרעיניים?
  
  
  הסתכלתי על החול, שכעת בקושי נראה בדמדומים. חשבתי על שיירות גמלים שעושות את דרכן במדבר דנקיל. ואז חשבתי על מרים.
  
  
  "יש להם דברים יותר טובים," אמרתי.
  
  
  
  
  
  
  לגבי הספר:
  
  
  היעלמות הטילים ממצרים ומישראל עוררה האשמות הדדיות בין שתי המדינות. אבל ל-AXE, שירות הביון הנשיאותי של אמריקה, יש מידע אמין שמצביע בכיוון אחר, לדנקיל באתיופיה, אחד האזורים האחרונים בעולם שבו איטלקי בוגד שכינה את עצמו גנרל "צ'זארה בורג'יה" עסק במעשים מרושעים. אדם ללא חרטה, בדרך לשלטון. ציד והשמדת הבורג'יה בעירו החמושה בכבדות, באזור מדברי מלא בחול טובעני, הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית אפילו עבור קרטר. אבל הצורך בפירוק נשק גרעיני, שיכול מאוד לשחרר את מלחמת העולם השלישית, שווה את המאמץ, גם במחיר של קורבנות כבדים... בת זוגו היחידה של קרטר הייתה מריאם, בתו היפה של נכבד אתיופי.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ניק קרטר
  
  
  חוזה בקטמנדו
  
  
  תרגם לב שקלובסקי לזכרו של בנו המנוח אנטון
  
  
  שם מקור: חוזה קטמנדו
  
  
  
  
  פרק ראשון
  
  
  הוא היה מהיר וזריז יותר ממה שדמיינתי. והוא היה קטלני. ביד אחת הוא החזיק מועדון עץ חזק בגודל של פטיש, המסוגל לפצל את הגולגולת שלי למאות שברי דם. עצם אנושית נשברת כבר תחת לחץ של שמונה וחצי קילוגרמים, ואדם שמניף באלות יכול בקלות להפעיל פי שלושה מהכוח הזה.
  
  
  מיותר לציין שלא התכוונתי לתת לזה לקרות.
  
  
  רגלי החליקו על הרצפה החלקה כשהוא זינק קדימה להתקפה. הוא תקף, הניף את המחבט, בכוונה לשבור לי את כלוב הצלעות. עניתי כפי שלימדו אותי, בעודי מתאמן שוב ושוב בכאב ובמאמץ רב. הגוף שלי נע באופן אינסטינקטיבי; הפעולה הייתה כמעט רפלקס. נדחקתי ימינה, מחוץ להישג ידו של השרביט כשהוא מתנדנד באוויר. שמעתי אותו שורק באוויר, אבל לא התכוונתי לעמוד שם ללא מטרה עד שהרגשתי שהוא פוגע בי בצלעות, מועך עצם ושרירים בכוח מייסר של מכבש קיטור. חסמתי את ההתקפה על ידי הטחת כפות ידיי ואמות ידי בזרועו של היריב. היד המיובשת שלי פגעה באדם במרפק. היד השנייה שלי נגעה בכתפו.
  
  
  לרגע הוא היה משותק. לאחר מכן הוא ניסה לסגת לאחור ולהניף שוב את המחבט. אבל עכשיו זמן התגובה שלי היה טוב יותר משלו. צללתי קדימה לפני שהספיק להשתמש בנשק שלו, תפסתי את השרוול שלו ומשכתי אותו לעברי. נשימתו החמה
  
  
  החליק על פני כשהרמתי את ידי השנייה. זו הייתה אמורה להיות המכה האחרונה, המכה האכזרית של היד שלי שסוף סוף שלטתי בה לפני שבוע.
  
  
  רציתי להרים את ידי לבעיטה חדה עם העקב שלי על הסנטר שלו. אבל לפני שהספקתי לעשות תנועה, הוא תפס את רגלי וכבר את רגלו סביב הקרסול שלי. בתנועה מהירה אחת, ראשו נשבר לאחור, מחוץ להישג היד שלי, ושנינו היינו על הרצפה. הושטתי יד אל המחבט, מנסה לשים את ידי על הנשק הקטלני.
  
  
  היריב שלי התנשף, כמעט חסר נשימה, ניסה להפיל אותי. אבל אני לא זז. לחצתי את הברכיים שלי אל החלק הפנימי של פרקי הידיים שלו כשכל משקלי מאחוריהן, גרמתי לכאבי תופת בנקודות הלחץ הנכונות של ידיו. עצמות פרק כף היד חשובות אם אתה רוצה להרוג מישהו, והברכיים שלי שיתקו את זרועותיו בדיוק מספיק כדי שאוכל לחלץ את המחבט מאחיזתה המוחלשת.
  
  
  הצמדתי את המחבט לצווארו. פניו האדימו כשנתקלתי בתפוח האדם שלו ואיימתי למעוך את קנה הנשימה שלו. אבל אז שמעתי אותו מטיח את ידו על רצפת הפרקט המלוטשת היטב.
  
  
  זה היה הסימן לו חיכיתי.
  
  
  מיד נסוגתי לאחור וקמתי. קדתי מהמותניים, עזרתי ליריב שלי להתרומם מהרצפה וצפיתי איך גם הוא משתחווה. הוא הסתובב להתאים את הטובוק שלו, שמלה שנקבעה מבד לבן מחוספס. החולצה ננעלה בחגורה שחורה מדרגה שביעית מרשימה. זה היה גס רוח אם הוא היה עושה סדר בבגדיו מבלי להפנות אלי את הגב. חיכיתי עד שהוא פנה אלי שוב. לאחר מכן הוא הניח את ידו על כתפי והנהן, מחייך באישור.
  
  
  "אתה משתפר וחכם יותר מדי יום, צ'ו-מוק," אמר המדריך שלי בחיוך.
  
  
  בקוריאה מולדתו, פירוש השם הוא "אגרוף". הייתי מרוצה מהמחמאה כי הוא היה אמן הלחימה הטוב ביותר בממשלה שלנו ו-AH יכול היה להרשות לעצמו להשתמש בעזרתו. ומסטר ז'ואן לא היה נדיב בשבחים. הוא לא מיהר לתת מחמאות אלא אם כן הרגיש שהן באמת ראויות.
  
  
  "המיומנות שלי היא המיומנות שלך, קוואן-צ'אנג-נים," השבתי, תוך שימוש במונח הנכון לתפקיד המדריך.
  
  
  "המילים הטובות שלך נדיבות מאוד, ידידי." לאחר מכן, שנינו השתתקנו, קפצנו אגרופים והבאנו אותם אל החזה בתנוחת המרכבה הקלאסית של ריכוז נפשי ופיזי, תנוחת תשומת לב מלאה ומוחלטת.
  
  
  "קוואנג-ג'אנג-נים קה קיאון-נה," נבחתי והסתובבתי להשתחוות לגבר שלידי. הוא היה המכונה האנושית הכי מושלמת שראיתי אי פעם.
  
  
  הוא החזיר לי את הקשת והוביל אותי ליציאה מהדוג'אנג, חדר הכושר המאובזר בו בילינו את רוב שעות היום. ליד הדלת הסתובבנו שנינו והשתחוו. הטקס הפשוט הזה העיד הן על הכבוד ההדדי של המאסטר והתלמיד, והן על הכבוד לחדר הכושר כמוסד חינוכי. למרות שזה אולי נראה מוזר, כל הנעימות המתורבתות האלה שמקיפות פעילות כל כך אכזרית הם חלק בלתי נפרד מקיונג פו ומהצורה הקוריאנית של הקראטה, Taikwando.
  
  
  "שוב תודה לך, מאסטר ג'ואן," אמרתי. הוא הנהן, התנצל ונעלם דרך הדלת הצדדית המובילה למשרדו. הלכתי במסדרון למקלחות כשאדם הגיע מעבר לפינה וחסם את דרכי.
  
  
  "אתה מריח כמו עז, קרטר," הוא אמר בצחוק טוב לב. אבל נראה היה שמץ של דאגה שלא הובעה בחיוך.
  
  
  לא היה קל להתעלם מהדאגות שלו או מהסיגר המסריח. אבל לא התבדחתי, כי הוק הביט בי עכשיו בנחישות קרה וכמעט מחושבת. כמנהל וראש המבצעים של ה-AH, הענף החשאי והקטלני ביותר של המודיעין האמריקני, אסור היה להקל בו ראש. אז שתקתי ביראת כבוד.
  
  
  -אתה מכיר אותי היטב, נכון?
  
  
  סיגר שחור מלוכלך ומסריח השתלשל בין שפתיו, הקצה המכרסם מוחזק בין שיניו. הוא דיבר ברצינות קטלנית, ומצאתי את עצמי מזיז את ראשי למעלה ולמטה, כאילו פתאום נגמרו לי המילים.
  
  
  "זה מה שלימדת אותי, אדוני," אמרתי לבסוף.
  
  
  "הכל נכון מדי," אמר. הוא הסתכל על פני, עיניו על נקודה רחוקה. - איך הרגל שלך? הוא שאל כעבור רגע.
  
  
  בזמן המשימה בניו דלהי, נפגעתי בירך עם סטילטו שדמה להוגו היקר שלי. אבל הפצע החלים היטב, ומלבד צליעה קלה בהליכה שתיעלם בקרוב, הייתי במצב די טוב. "לא נורא... רק צלקת להוסיף לרשימה. אבל חוץ מזה אני בסדר.
  
  
  "זה מה שקיוויתי לשמוע", ענה הבוס שלי. הוק שלף את הסיגר הלעוס למחצה מפיו והחל ללכת קדימה ואחורה על כדורי רגליו. הוא נשף את המתח העצבני; דאגה, אפילו כשהוא ניסה להתבדח ואמר לי כמה קשה להשיג הוואנה טובה בימים אלה. אבל ידעתי שסיגרים הם הדבר האחרון שעלה לו בראש כרגע.
  
  
  כמה רע הפעם, אדוני? – שמעתי את עצמי שואל. הוא אפילו לא נראה מופתע מכך שקראתי את מחשבותיו. "לא משנה כמה זה גרוע," הוא ענה מהורהר. "אבל... זה לא המקום לדבר על זה." ראשית, תתקלח, ואז תבוא, נגיד, בעוד חצי שעה למשרד שלי. האם זה מספיק כדי לסדר את עצמך קצת?
  
  
  אני אהיה שם בעוד עשרים דקות.
  
  
  כפי שאמרתי, בדיוק עשרים דקות לאחר מכן הייתי במשרד של הוק. מצב רוחו התכהה, וקווי דאגה ודאגה הופיעו בזוויות פיו ועל מצחו המקומט כעת. הוא הביט בשעונו, הצביע על כיסא והניח את ידיו על השולחן. דחף הצידה מאפרת קריסטל מלאה בלא פחות משישה בדליות מסריחות מהסיגרים האהובים עליו, הוק הרים את מבטו וחייך אליי בעייפות ובדאגה.
  
  
  מה אתה יודע על סנטור גולפילד?
  
  
  לא ביקשתי ממנו לחזור על השם, אבל גם לא נרגעתי או התמוטטתי בכיסא. "מלכתחילה, הוא אחד האנשים המוערכים ביותר בממשלה. הוא גם ראש ועדת שירותי החימוש החזקה. הרבה מזה קשור לגודל התקציב שלנו, אם אני זוכר נכון. בשנה שעברה הוא נבחר מחדש לכהונה שלישית. דבר די מרשים כשחושבים על זה. משהו כמו שישים ושבעה אחוזים מהקולות. מצביעיו התעלמו לחלוטין מאינטרסים מפלגתיים. הם רק רצו את גולפילד והם השיגו אותו.
  
  
  "אני שמח שאתה עדיין מוצא זמן לקרוא את העיתונים," ענה הוק. "אבל יש דבר אחד שעדיין לא קראת, ניק, וזה שלגולפילד יש בעיות, בעיות גדולות."
  
  
  רכנתי קדימה בכיסאי. הביטחון הלאומי לא היה בשביל א.ח. אם הייתי צריך להתמודד עם הבעיות של גולפילד, זה היה בגלל שהבעיות של הסנאטור התפשטו ברחבי העולם. אבל לא היה לי מושג לאיזה סוג של צרות הסנאטור יכול להיכנס. "תקשיב, ניק, נשארתי ער כל הלילה עם הדבר הארור הזה." הנשיא התקשר אליי אתמול אחר הצהריים ומה שהיה לו להגיד לי לא היה טוב במיוחד. תראה, אני הולך לשחק איתך ישר כי אני חושב שאתה כבר יודע למה אני רוצה לדבר איתך.
  
  
  אם הבית הלבן היה מתקשר, הבעיות של גולפילד היוו בבירור איום על הביטחון הבינלאומי ועל הסדר העולמי. אז הנהנתי, סגרתי את הפה וחיכיתי.
  
  
  "גולפילד הוא אלמן. אולי קראת גם את זה. אשתו מתה בתאונת דרכים בתחילת השנה שעברה. טרגדיה חסרת היגיון, שהחריפה את העובדה שהיא השאירה מאחור לא רק את בעלה, אלא גם שני ילדים. תאומים, ילד וילדה. אני מכיר את צ'אק באופן אישי, ניק, למרות שזה לא קשור למבצע הזה. הכרתי גם את אשתו. אהבתי אותה מאוד ועד היום אני מתגעגע אליה נורא. פגשתי גם את ילדי גולפילד. ילדים הגונים והגיוניים שכל גבר יכול להתגאות בהם.
  
  
  הוא עצר בפתאומיות, הביט בידיו ובחן את ציפורניו; כתם צהוב מניקוטין ירד במורד אחת מאצבעותיו. שתקתי, חיכיתי שיסביר לי מה העניין.
  
  
  "הם נחטפו, ניק," אמר הוק לפתע. 'שניהם. ילד וילדה.
  
  
  "נחטף? איפה...? מה קרה?'
  
  
  "הילדים נרגעו עם הקבוצה. מורה וכמה תלמידים מבית הספר שהם לומדים כאן בוושינגטון. לפני חמישה ימים הם היו ביוון. ואז הסנאטור קיבל את ההודעה. הוא הוסיף בלחש: "וגם הנשיא".
  
  
  -איפה הם היו באותו רגע?
  
  
  "באתונה," הוא ענה. "אבל זה לא אומר כלום כי הם כבר לא באתונה, ניק." איכשהו הם הוברחו מהארץ, למרות שאנחנו עדיין לא יודעים איך זה נעשה. אבל הם כבר לא ביוון.
  
  
  - אז איפה הם?
  
  
  'בנפאל'.
  
  
  הוא אפשר לי לעבד את זה, וגם כשחשבתי על זה, היה קשה להאמין. 'נפאל?' - חזרתי. הייתה לי תמונה של פסגות מושלגות, היפים.
  
  
  שום דבר אחר, שום דבר בכלל. – למה, למען השם, לקחת אותם לשם?
  
  
  "כדי לעזור במימון המהפכה, זו הסיבה", השיב. לכן ביקש הנשיא לחבר את א.ח. כי נפאל היא עדיין מונרכיה. למלך יש כוח מוחלט. "כן..." הוא הרים את ידו כשהתערבתי, "יש ממשלה נבחרת, חוק, אבל המלך שמר על שליטה כמעט מלאה ומוחלטת על המדינה". עכשיו, כידוע, נפאל היא טריז, אזור חיץ. היא אולי קטנה, לא הרבה יותר מצפון קרולינה, אבל זה לא מוריד מחשיבותה, במיוחד כשהמדינה הקטנה הזו ממוקמת ממש בין סין להודו. וברגע זה המלך נוח למערב.
  
  
  "אבל לא המהפכנים בנפאל".
  
  
  'ימין. מהפכה שמאלנית מוצלחת שם בנפאל תסגור את אזור החיץ ואולי תוביל לסיפוח מדיני של האזור על ידי בייג'ינג. אתה יודע מה קרה לטיבט. ובכן, אותו, אותו תרחיש פוליטי ואותם קרבות פנים פוליטיים יכולים להיות מיושמים באותה קלות בנפאל. ואם נפאל תיפול לבייג'ינג, אנחנו לא יודעים מה יקרה להודו או לכל היבשת".
  
  
  - ומה הקשר לילדי גולפילד לזה? – שאלתי, למרות שידעתי את התשובה עוד לפני ששאלתי את השאלה.
  
  
  הם יימכרו עבור יהלומים בשווי מיליון דולר. זה מה שהם צריכים לעשות בקשר לזה, N3, "אמר. הוא נשען לאחור בכיסאו והטיח את אגרופו על השולחן. "מיליון אחד אם צ'אק גולפילד ירצה לראות שוב את ילדיו... בחיים, כלומר. מיליון שאנחנו לא רוצים לשלם אם זה תלוי בנו. אז התפשרתי על אפשרות הרכישה הקלאסית. שלם לחוטפים וסין תיקח את נפאל כאילו כלום לא קרה. אל תשלם את הכופר, ולגולפילד יש רק שני ילדים מתים מאוד.
  
  
  "ואתה רוצה שאני אתן להם את זה, נכון?"
  
  
  "והחזיר אותו," הוא אמר. 'זה ברור?'
  
  
  "תביא... ולקחת..."
  
  
  "לא רק היהלומים, אלא גם שני ילדיו של הסנאטור." כך הנשיא רוצה שזה ייעשה, פשוט מאוד".
  
  
  לא היה שום דבר פשוט במשימה. בכלל לא.
  
  
  "זה לא יהיה כל כך קל," אמרתי.
  
  
  "בגלל זה אתה כאן, N3." הוא חייך בעייפות, הושיט את ידו ולחץ על כפתור האינטרקום באצבע אחת. "אתה יכול לבקש מהסנאטור להיכנס," הוא אמר למזכירה. "עדיף שתשמע את זה ממקור ראשון." אז תהיה פחות סיכוי שתעשה טעויות, ניק. אי אפשר היה להכחיש שהסנאטור גולפילד עשה רושם... היו לו פנים מרובעות ומוגדרות בחדות, אבל זה כבר לא היה פנים של אדם המקרין ביטחון עצמי ונחישות. הוא נראה חיוור ומחוספס כשנכנס למשרד. הוא צנח על כיסא ואיפשר להוק להציג את עצמו.
  
  
  "הם רק ילדים, בני נוער," הוא מלמל. "אני לא יכול לסבול שאנשים יכולים פשוט לחטוף ילדים ולהרוג אותם בלי לדאוג בקשר לזה. ובאמת חשבתי שתנועת ספטמבר השחור היא לא אנושית. הם מצאו כמה בני ערובה... על חשבוני.
  
  
  על חשבון כולנו, חשבתי לעצמי.
  
  
  גולפילד הביט לכיווני והניד בראשו בעצב. "המליצו עלי בחום, מר קרטר." הוק אומר שאתה היחיד שיכול להתמודד עם זה.
  
  
  "תודה שבטחת בי, סנטור," עניתי. "אבל אני יכול לשאול אותך משהו לפני שאתה מספר לי מה בדיוק קרה?"
  
  
  'בְּהֶחלֵט.'
  
  
  "למה לא יצרת קשר עם ממשלת נפאל? למה כל הסודיות הזו? למה שקט? אולי זו שאלה טיפשית, אבל חשבתי שזו שאלה נכונה.
  
  
  "זו לא שאלה טיפשית, מר קרטר," השיב הסנאטור. הוא שלף מכיס הז'קט שלו מעטפה לבנה מקומטת. בהתחשב במצבו של העיתון, הנחתי שאנשים רבים כבר למדו אותו.
  
  
  הוא נתן לי אותו ולמדתי אותו בקפידה. היה לו חותמת דואר יוונית והוא נשלח מאתונה. בפנים היה גיליון מודפס כהעתק פחמן, ללא סימני מים, מקופל למשעי לשלושה. "מכתב מכונה," ציינתי. הו, הם מאוד מקצועיים, מר קרטר. כמעט מפחיד," מלמל הסנאטור באפלה.
  
  
  המכתב היה בעל התוכן הבא:
  
  
  סנטור: ג'יני ומארק עדיין בחיים. אבל לא באתונה. הם במצב בריאותי טוב בנפאל. אתה חייב לשלם לנו מיליון דולר ארה"ב כדי לראות אותם שוב. אבל לא במזומן. התשלום חייב להתבצע ביהלומים. אנו נודיע לך על ההסכם בהקדם האפשרי. אל תנסה למצוא את הילדים. אם תקבל הודעה לממשלת נפאל הם ייהרגו. היהלומים צריכים להיות כאן ב-27 לחודש זה. לא מאוחר יותר או שהילדים ייהרגו. אל תנסה ליצור קשר. אנחנו נסביר לך הכל בזמן.
  
  
  "זה בעוד שבועיים," אמר הוק. "שבועיים לפני שקניתי את הדברים הנוצצים האלה ונוסעים לקטמנדו".
  
  
  שאלתי. - "למה קטמנדו? למה לא עיר אחרת?"
  
  
  "דיברתי עם הבת שלי אתמול אחר הצהריים", ענה הסנאטור. "השיחה זוהתה למשרד הטלגרף הראשי בקטמנדו, המשרת גם את כל המדינה. אפילו בתים עם טלפונים פרטיים אינם מצוידים לשיחות בינעירוניות".
  
  
  - מה היא אמרה לך?
  
  
  "מעט מאוד, אני מצטער לומר. הם לא נתנו לה לדבר איתי יותר מדקה בערך. אבל היא אישרה את כל מה שקראת עכשיו. היא אמרה לי שהם נואשים. והיא אמרה לי בשביל מה הכסף.
  
  
  "כן, הוק אמר לי שהם כאן בגללך. עוד משהו?'
  
  
  "כלום," הוא אמר. "היא ומארק בטוחים... בטוחים ככל שהם צריכים להיות, כלומר. והיא מפוחדת, קרטר. אלוהים, הילד הזה מפחד.
  
  
  "אני לא מאשים אותה," מלמלתי. "זו לא חוויה נעימה למי ש... בני כמה אתה אומר שהילדים שלך, סנטור גולףילד?"
  
  
  "שש עשרה, מלאו לפני חודשיים." הוא שילב את ידיו בחיקו וניסה להחזיק מעמד, אבל ראיתי איך הוא רועד ולא יכול לשלוט ברגשותיו. "מילאתי בדיוק את ההוראות שלהם," אמר לבסוף. "לא היה לי מושג שהביטחון הבינלאומי מונח על כף המאזניים עד שנאמר לי מדוע ילדים מוחזקים תמורת כופר. אבל עכשיו כשיש אפשרות שנפאל תהפוך למדינת לוויין של בייג'ינג..."
  
  
  "...חובה שהמהפכנים ייעצרו," קטע הוק.
  
  
  "בדיוק," ענה גולפילד.
  
  
  - מה עם מיליון דולר?
  
  
  "הנשיא כבר טיפל בזה," אמר לי הוק. "אז התפקיד שלי עכשיו הוא לקנות את יהלומי הגלם ולמסור אותם עד העשרים ושבעה לחודש זה, להביא את שני ילדיו של הסנאטור למקום מבטחים, ואז להחזיר את האבנים," אמרתי. "זה לא נותן לי הרבה זמן."
  
  
  "אין לנו ברירה," אמר הוק בזעף. - אתה חושב שאתה יכול להתמודד עם זה?
  
  
  אני אעשה כמיטב יכולתי, אדוני. אבל עוד משהו... הסתכלתי על הוק, שסיגר חדש מהודק בין שפתיו הדקות והדחוסות. "איך בדיוק אני משיג את היהלומים האלה דרך המכס בגבולות שאני ממשיך לחצות?"
  
  
  "הַברָחָה." הוא ענה. הוא נעץ בי את מבטו.
  
  
  "חבלה, אדוני? הוא הנהן. "אבל יש כמה דברים שאפשר לסדר..."
  
  
  הפריע לי קולו המונוטוני של הוק. "הבית הלבן לא רוצה שאף ממשלה אחרת תהיה מעורבת בזה. זה צריך להיות לגמרי העסק שלנו וסודי לחלוטין. אם נספר למישהו אחר, במיוחד לממשלת נפאל, שאנחנו הולכים לשלוח יהלומים בשווי מיליון דולר לאותה מדינה, כנראה שנידרש לספק איזשהו הסבר. פשוט אין לנו זמן להמציא סיפור הגיוני".
  
  
  הסנאטור גולפילד הצמיד את אצבעותיו לרקותיו. "מי יודע איפה יש לפרטיזנים האלה סוכנים או מודיעים? אם הוא בכלל חושב שממשלת נפאל הבינה את העניין הזה, אז הילדים שלי עלולים..." הוא נאנח. "אתה צודק בזה," אמרתי. "יש סיכוי שאהיה במעקב ברגע שהם ידעו שהיהלומים בדרך".
  
  
  "כדי לוודא שאתה עוקב אחר ההוראות שלהם," הוסיף הוק. "מה שאומר שאף אחד אחר לא יודע על הכופר הזה".
  
  
  "הברחה..." ידעתי שזה עלול להוביל לסיבוכים עצומים.
  
  
  זו הדרך היחידה, ניק. רק כך נוכל להעביר לשם יהלומים בזמן כל כך קצר ולשמור על הכל בסוד.
  
  
  הסנאטור גולפילד קם, הודה לנו שלקחנו על עצמנו את המשימה. ידו הייתה איתנה והמבט העז בעיניו הסגיר את מה שהוא בוודאי הרגיש בפנים.
  
  
  כשהוא עזב, פניתי להוק. הוא כבר עבד על תסריט שבו אשחק את התפקיד הראשי. - אתה מקבל המחאה בנקאית, ניק. משהו שאתה יכול להפוך למיליון דולר בפרנק שוויצרי".
  
  
  "אני מניח שעלי להגיע לעבודה מיד, אדוני?"
  
  
  'מָחָר.' הוא שלף פנקס רשימות צהוב ממגירת השולחן שלו ובחן היטב את מה שכתב. "אבל לפני שאתה הולך לאמסטרדם, לך לרופא השיניים שלך."
  
  
  - אדוני?
  
  
  רופא השיניים שלך מספיק. זה נבדק ואינו מהווה סיכון אבטחה. עם זאת, אל תספר לו יותר על העבודה שאתה רוצה שהוא יעשה.
  
  
  נהניתי להקשיב לחלק ש-AH הספיק להבין. עוד היה לי הרבה מה להבין כשהתעוררו מצבים.
  
  
  לאחר שסיים את התדריך, הוק קם ממושבו. אני סומך עליך, ניק. הנשיא, ואני חייב לומר, גולפילד, סומכים על הצלחת המשימה הזו.
  
  
  היה עוד הרבה מה לעשות לפני שעליתי על הטיסה לאמסטרדם.
  
  
  בין היתר, היה הביקור ההוא אצל רופא השיניים שלי בו נודעתי בשם: ניק קרטר.
  
  
  אבל לא כמו: קרטר, ניק, קילמאסטר N3.
  
  
  
  
  פרק 2
  
  
  
  
  
  כל אחד קיבל את הפקודות שלו.
  
  
  לגולפילד היה קל. ברגע שקיבל את ההודעה מהחוטפים, נאמר לו שהשליח יהיה ניקולס קרטר אחד מהמשרד שלו. לא רצינו לקחת סיכונים. בדרך כלל אני מעמיד פנים שאני משירותי עיתונות ורשתות מאוחדים, אבל הוק לא חשב שזה יעבוד ככיסוי, במיוחד כשאני עובר כל כך רחוק מהבית.
  
  
  הפקודות של AH היו הרבה יותר ישירות. הבית הלבן רצה שהמשימה תתנהל ללא תקלות. אם משהו ישתבש, אם הדברים לא יתנהלו לפי התוכנית, הוק יגרום לדאגתו של הנשיא.
  
  
  הפקודות שלי כבר ניתנו לי על מגש זהב במהלך התדריך שלי במשרדו של הוק. רגע לפני שהתכוונתי לקחת מונית לשדה התעופה, הוא חיבר הכל. "ניק, הכל תלוי בך," אמר הוק. "אין מהפכה. אין ילדים מתים. לא חסרים יהלומים.
  
  
  כל מה שיכולתי לעשות זה להנהן. זה היה מצב מצער, בלשון המעטה, עם הרבה תכנון קפדני אך נמהר מאחוריו, שאולי הייתה אחת הסיבות הרבות שבגללן ביליתי את היום הקודם בביקור אצל רופא השיניים שלי, ברטון צ'אלייר.
  
  
  "ניק, אתה לא רציני..." הוא אמר.
  
  
  ואני אמרתי, "בורט, תעשה לי טובה ואל תשאל אותי כלום." תאמין לי, יש סיבה לטירוף שלי. חוץ מזה, כמה זמן אנחנו מכירים?
  
  
  'באופן מקצועי? חמש שנים.'
  
  
  "שבע," תיקנתי. "אז אם הייתי מבקש ממך כתר מיוחד לאחת מהטוחנות התחתונות שלי, מה היית עושה?"
  
  
  הוא נאנח ומשך בכתפיו, חייך אלי חיוך עייף של רופא שיניים. "אז אני אשים כתר מיוחד בלי לשאול למה הוא מיועד".
  
  
  "אתה בחור טוב, ברטון צ'אלייר," אמרתי. אחר כך נשענתי לאחור בכיסא ופתחתי את פי.
  
  
  צ'אלייר התחיל לעבוד בלי לומר דבר נוסף.
  
  
  שמחתי שהוא סומך עליי, כי ללא הניסיון המיוחד שלו, המשימה שלי הייתה מתחילה ברגל לא נכונה, או יותר נכון בשן הלא נכונה. הדברים האלה היו בראשי כשעליתי על טיסת 747 לסכיפהול, אמסטרדם. כשהדיילת חזרה עם הוויסקי הכפול והמים שלי, נתתי לעיני לשוטט על גופה, הרגשתי אותה במבט רעב, ואז הסתכלתי על כל האנשים שעבדו במעבדות הסודיות ביותר של א.ח. הם גיבורים שאין שני להם, כי ללא הידע והכישורים שלהם, המשימה שלי לעולם לא הייתה מתחילה כמו שצריך. באותו רגע, שוכנת בבטן מטוס הנוסעים מזוודת בד עם התחתית הכפולה היפה ביותר שנוצרה אי פעם על ידי ידי אדם. ללא התא החבוי הזה, לעולם לא הייתי מצליח להבריח את הלוגר של וילהלמינה דרך הציוד האלקטרוני הפחות מתוחכם של שדה התעופה, שלא לדבר על שני האהובים האחרים שלי, הסטילטו של הוגו והפצצה המיניאטורית של פייר.
  
  
  ובכל זאת, זו הייתה תחושה מוזרה שם למעלה, אלף רגל מעל האוקיינוס האטלנטי, בלי שלושת חבריי היקרים להם הייתי כל כך רגילה. לא הידקתי את נרתיק הכתף שנשא הלוגר בדרך כלל. נדן הזמש הנלבש בדרך כלל על סטילטו לא היה קשור לאמה שלי. ולא היה שום דבר מתכת שהתחכך בירך: פצצת גז קטנה שכיניתי בחיבה פייר.
  
  
  שש השעות הבאות יהיו הקלות מכולן, כי עד שאגיע לאמסטרדם, לא יהיה לי זמן להירגע, לשבת עם כוס ביד ולתת למוח ולעיניים לשוטט מעט.
  
  
  ברגע זה הם ניסו להשתחרר מהדבר הטעים בחצאית ג'ינס ווסט זמש חום. הכרתי את הסוג שלה. אבל הכרתי את זה מהרחובות ההומים של הונג קונג, מאורות ההימורים הדלוחות של מקאו, ומהרחובות הראשיים המסוכנים יותר אך התוססים באותה מידה של מנילה, סינגפור וטאיפיי. עד כמה שיכולתי לדעת, היא הייתה אירו-אסייתית, עם שיער שחור חלק וארוך להפליא והגוף המפותל ביותר בצד זה של אזור סרטן.
  
  
  היא ישבה במרחק שני מושבים בשורה של שלושה, קרוב יותר לחלון; כתפיה הדקות היו כפופות, עיניה היו על הספר שאחזה בשתי ידיה הדקות. לא יכולתי שלא. "אני אגיד לך מה קורה בעמוד מאה ושלוש עשרה?" אמרתי בחיוך, מקווה שהיא תגיב.
  
  
  היא הרימה את מבטה, מתעלמת מהחיוך, ואמרה ביתר בלבול ואיפוק ממה שציפיתי, "סליחה?" לא שמעתי מה אמרת.
  
  
  "שאלתי אם אוכל לספר לך מה קורה בעמוד מאה ושלוש עשרה."
  
  
  "אל תעשה," היא אמרה. "אני כבר בדף..." והיא הביטה בספרה "ארבעים". זה לא יהיה הוגן.
  
  
  לא היה לה שמץ של מבטא. קולה נשמע מרכז אמריקאי, אם כי כלפי חוץ היו לה סימנים רבים של המזרח המסתורי. - האם תרצה משקה? - שאלתי, הצגתי את עצמי. "תודה," היא אמרה. "שמי הוא אנדרה. אנדריאה יוון, מר קרטר.
  
  
  "ניק," תיקנתי אוטומטית.
  
  
  - בסדר, ניק. היא הביטה בי בזהירות, בסקרנות וקצת משועשעת. - הייתי רוצה כוס יין.
  
  
  "לבן או אדום".
  
  
  "לבן," היא אמרה. "יין אדום משפיע על השיניים שלך." היא משכה את שפתיה לרגע, וראיתי במבט חטוף שהיא מעולם לא נגעה ביין אדום במשך יותר מעשרים שנותיה.
  
  
  "יש לי רופא שיניים שייתן הכל כדי לעבוד על פה כל כך יפה."
  
  
  - ניתן להסביר זאת בדרכים שונות.
  
  
  "קח את מה שאתה הכי אוהב," אמרתי בחיוך והתקשרתי לדיילת.
  
  
  עד שהוגשה ארוחת הערב, אנדריאה רגועה מאוד החליפה מקום ועכשיו ישבה ממש לידי. היא הייתה עיתונאית עצמאית בדרכה לאמסטרדם כדי לכתוב סדרת כתבות על בעיית הסמים בקרב בני הנוער בעיר. היא סיימה את לימודיה לפני שנתיים. כעת היא הרגישה מוכנה להתמודד עם כל מה שעלול לקרות. 'את כל?' שאלתי, מנסה להתעלם מהחומר האפור שעבר לסטייק בצלחת שלי. "אתה אוהב לשאול שאלות, נכון, ניק?" היא אמרה, לא רק שאלה אלא כהצהרה.
  
  
  "תלוי מי."
  
  
  היא הביטה בי בעיניה הכהות העמוקות וחייכה חיוך רחב. אבל כשהיא הביטה בצלחת שלה, החיוך נעלם ועננים חלפו מאחורי עיניה.
  
  
  "אני חושב שהמשקאות הבאים יהיו מסודרים, מיס יואן," אמרתי.
  
  
  "אנדריאה," היא תיקנה אותי.
  
  
  אז לא היה מוזר שנסענו מסכיפהול לעיר באותה מונית. וכאשר אנדריאה הציעה את מלון אמבססי, שלדבריה נמצא במיקום מרכזי ובמחיר סביר, לא הייתי צריך לחשוב פעמיים על קבלת הצעתה. אבל מכיוון שהיה דבר כזה "קרוב מדי לצוואר כדי להרגיש טוב", וידאתי שנכנס לשני חדרים שונים. היא הייתה מעבר למסדרון. המלון היה ממוקם על Herengracht. הרבה יותר אנונימי מהילטון באפולו. מלון אמבסיד היה מאובזר במלואו, ללא הסלסול הראוותני שתיירים אמריקאים אוהבים לראות.
  
  
  בכל פעם שאני מבקר באמסטרדם, אני מנסה לאכול במסעדה בבאלי. המנה המיוחדת שלהם היא שולחן האורז. עמדנו בדיוק בזמן, ולמרות הפרש הזמן ששנינו הרגשנו, לא הייתה יכולה להיות דרך מהנה יותר לבלות את שארית הערב.
  
  
  אנדריאה התחילה לדבר. היא דיברה על ילדותה, על אביה הסיני, אמה האמריקאית. היא הייתה הנערה האב-טיפוסית בשכנות, רק מעט יותר מתורבתת ממה שהמוצא שלה במערב התיכון מרמז. וככל שהבטתי בה יותר זמן יושבת ממני, כך רציתי אותה יותר. זה כנראה היה היום החופשי האחרון שלי לזמן מה ורציתי להפיק ממנו את המרב.
  
  
  מחוץ למסעדה התקשרתי למונית, שנסעה דרך ליידסטראט. אנדריאה נשענה עליי, חנקה פיהוק ועצמה את עיניה. "אתה פוגש את האנשים הכי נחמדים כשאתה מטייל," היא אמרה. "זה היה ערב נפלא, ניק."
  
  
  "זה לא הסוף," הזכרתי לה.
  
  
  כבר שלחתי מברק לא"ח להגיד להם איפה אני מתאכסן, אבל כשחזרנו למלון לא חיכו לי מכתבים בדלפק. אם הפקיד נראה קצת סקרן (וקצת קנאי, אני יכול לדמיין), בקושי שמתי לב. היה לי בראש רק דבר אחד באותו הרגע, ואנדריאה לא הייתה זקוקה לשדל כדי להצטרף אליי לחדרי לכוס אחרונה של ברנדי.
  
  
  "רק תן לי לתקן את זה," היא אמרה; האמרה הישנה, שבאה, לעומת זאת, משפתיה המלאות והלחות, נשמעה חדשה לגמרי.
  
  
  והיא עמדה במילה שלה. בקושי התפשטתי וניסיתי ללבוש חלוק טרי נוח כשהיא דפקה בשקט על דלת החדר שלי. כל מה שלא הייתה צריכה לראות, וילהלמינה, הוגו ופייר, הוסתר בבטחה. בדקתי לרגע את החדר בפעם האחרונה לפני שפתחתי לה את הדלת.
  
  
  "חשבתי שאני אמיצה," היא אמרה בשמלת המשי השחורה שלה שהיתה תלויה על הרצפה. כתונת הלילה הייתה שקופה. שדיה הקטנים והמוצקים נלחצו בי בחום כשמשכתי אותה אליי. רגל קפצה החוצה וטרקה את הדלת. בידי הפנויה נעלתי אותה ואחרי רגע הורדתי אותה בזהירות על המיטה.
  
  
  היא נעה מתחתי, לשונה בולטת מתחת לשפתיה הרכות והרעבות. היא כבר לא תלמידת בית ספר, ואני כבר לא תלמידת בית ספר. הרגשתי את ציפורניה הארוכות מציירות דפוסים מורכבים על גבי. הלשון שלה נצמדה לתוך פי כשהעברתי את ידי במעלה ירכיה, רוצה לחקור אותה.
  
  
  "לאט, לאט, ניק," היא לחשה. "יש המון זמן."
  
  
  אבל חוסר הסבלנות שלי הכריע אותי, וכשהיא הושיטה את ידה ופתחה את כפתורי הגלימה שלי, לא חיכיתי יותר. החלוק שכב נשכח על הרצפה ליד המיטה. באור הצהוב והרך, עורה נראה כהה, חלק ואלסטי. לא יכולתי להפסיק להסתכל עליה כשהיא מתמתחת ופרשת את רגליה כדי לתת לעיני להתפעל מהפרווה הרכה בין ירכיה. טמנתי בה את פניי, הסתובבתי כדי להודיע לה עליי הכל. הכל חוץ מזה שאחרי השם שלי יופיע הכינוי N3.
  
  
  הזוהר נעלם מעורה. עכשיו רק הפנים של השעון המעורר שלי בנסיעות היו מוארות. בחדר חשוך ראיתי מה השעה. שלוש שעות, שלוש. חיכיתי שעיניי יסתגלו לחושך הכמעט מוחלט. ואז לאט ובשקט החלקתי מהמיטה וקמתי. הסתכלתי עליה למטה. פניה פנו אלי, והיא הרימה את ידה אל שפתיה, כמו אגרוף קטן, כמו פרח נבול. היא נראתה כמו ילדה, חסרת הגנה. קיוויתי שהיא לא תאכזב אותי.
  
  
  מצאתי את המפתח לחדר שלה שם היא הפילה אותו על הרצפה. הסתכלתי עליה שוב. נשימתה של אנדריאה הייתה עמוקה ואחידה, ללא סימן שהיא מעמידה פנים שהיא ישנה או חפה מפשע. אבל משהו כרסם לי בעורף, תחושה שישית של מודעות מוגברת שגזלה ממני את השלווה שהגוף שלי כל כך זקוק לו.
  
  
  אני בעסקי הריגול הזה יותר מדי זמן. פעם אחר פעם נאלצתי לקבל החלטות ולקחת סיכונים. כך היה הערב, וכשיצאתי מהחדר רציתי לוודא שהאינסטינקטים החייתיים שלי לא תפסו את מקומו של השכל הישר.
  
  
  המסדרון היה ריק, השטיח הקטיפה העבה עיק את צעדי. המפתח החליק בצורה חלקה לתוך המנעול. סובבתי את הידית ונכנסתי פנימה. היא השאירה את המזוודה על המיטה, פתוחה לרווחה, חושפת ערימה של בגדים ומוצרי טיפוח. תיק הכתף של גוצ'י שלה ישב כמו גביע על ארון העץ ליד מיטתה. שחררתי את האבזם וחיטטתי בתוכן. חיפשתי את הדרכון של אנדריאה, בתקווה שיאשר את כל מה שהיא אמרה לי.
  
  
  אבל זה לא היה המצב.
  
  
  למחרת בבוקר התעלסנו שוב. אבל תחושת העקצוץ המתוקה והנעימה שהרגשתי אתמול בלילה נעלמה. השמש כבר הייתה גבוה בשמים הכחולים המתכתיים כשיצאתי מהמלון, עדיין בלי ההוכחה שחשבתי שאני צריך. אולי היא הייתה בדיוק מה שאמרו לה, אמריקאית מעורבת רגילה. אבל עד שראיתי את הדרכון שלה, לא התכוונתי להיות חצי בוטח וחצי בוטח כמו אמש.
  
  
  אם אנדריאה הבחינה בשינוי במצב הרוח, היא לא הראתה זאת. הצטערתי, נורא הצטערתי, אבל לא הייתי בחופשה והיה יותר מדי מה לעשות כדי לדאוג לפגוע ברגשותיה.
  
  
  מיד לאחר ארוחת בוקר דשנה, הגעתי לקרדיט סוויס. לא הרבה אנשים פשוט מגיעים עם צ'ק של מיליון דולר. ברגע שהודעתי על כוונותיי, קיבלו את פניי על השטיח האדום. מר ואן זוידן, אחד הדירקטורים, הוביל אותי למשרדו הפרטי. חצי שעה לאחר מכן הוא ספר באופן אישי קצת יותר משלושה מיליון פרנק שוויצרי.
  
  
  "אני מקווה שהכל בסדר, מר קרטר," אמר לאחר מכן.
  
  
  הבטחתי לו שאני לא יכול להיות יותר מרוצה. ואז הדלקתי וירג'יניה עם ראשי התיבות "NC" מוטבעים על המסנן. "אולי תהיי כל כך נחמדה לעזור לי בעוד עניין קטן," אמרתי.
  
  
  "ובמה מדובר, מר קרטר?"
  
  
  נתתי לעשן לברוח מזווית הפה שלי. "יהלומים," אמרתי בחיוך רחב.
  
  
  ואן זיידן נתן לי את כל המידע שהייתי צריך. למרות שאנטוורפן ואמסטרדם הן שני מרכזי היהלומים הגדולים באירופה, רציתי לעשות קניות מבלי למשוך לעצמי יותר מדי תשומת לב. עד כמה שידעתי, אז כבר צפה בי סוכן שרפה אחד או יותר.
  
  
  למעשה, הייתה לי תחושה עמומה ולא נוחה שעוקבים אחריי כשיצאתי מהבנק כמה רגעים לאחר מכן. עצרתי להתפעל מתצוגת החלון. לא כל כך בגלל שחיפשתי משהו, אלא בגלל שהשתקפות זכוכית החלון נתנה לי את ההזדמנות ללמוד את הצד השני של הרחוב. נראה היה שמישהו היסס מול בית הקפה, פניו חבויות בצללים. כשהגעתי לפינה, סובבתי את ראשי, אבל כל מה שראיתי זה אנשים שקונים ואנשים הולכים לעבודה.
  
  
  ובכל זאת התחושה לא נעלמה כשהגעתי לתחנת גרנד סנטרל קצת מאוחר יותר. התנועה בדמרק הייתה עמוסה מכדי לראות אם עוקבים אחרי המונית שלי. ברגע שהגעתי לתחנה, היה קל יותר להשתלב בקהל. קניתי כרטיס הלוך ושוב להאג, שזה בערך חמישים דקות ברכבת. הנסיעה עברה ללא תקלות. הרודף שלי, אם דמיוני לא שיחק בי בדיחה אכזרית, כנראה אבד איפשהו בין הבנק לתחנת גראנד סנטרל.
  
  
  לא הרחק מהמאוריטהויז, אחד המוזיאונים הקטנים הטובים ביותר באירופה כולה, מצאתי את הרחוב המתפתל והצר שחיפשתי. Hooistraat 17 היה בית קטן ואנונימי, רחב מעט מבתי התעלה האופייניים באמסטרדם.
  
  
  צלצלתי בפעמון וחיכיתי, מסתכל מסביב ברחוב כדי להפיג את הספק האחרון שהגעתי להאג נעלם מעיניו. אבל ה-Hooistraat היה ריק, ואחרי כמה רגעים הדלת נפתחה וראיתי אדם עם פנים סמוקות ואדומות בוהקות, לופת בידו האחת לולאה תכשיטים ונשען על הדלת ביד השנייה.
  
  
  "צהריים טובים," אמרתי. מר ואן זוידן מקרדיט סוויס חשב שאנחנו יכולים לעשות עסקים. אתה...'
  
  
  "קלאס ואן דה היובל," הוא ענה, מבלי לנסות להזמין אותי להיכנס. - איזה עסק יש לך בראש, אדוני?
  
  
  "קרטר," אמרתי. ניקולס קרטר. אני רוצה לקנות כמה אבנים גסות. אלמזוב.
  
  
  המילים היו תלויות באוויר כמו בועה. אבל בסופו של דבר הבועה התפוצצה והוא אמר, "נכון. ימין.' המבטא שלו היה כבד אבל מובן. "כאן בבקשה."
  
  
  הוא סגר ונעל את הדלת מאחורינו.
  
  
  ואן דה היובל הוביל אותי במסדרון מואר אפלולי. בסוף הוא פתח את דלת הפלדה הכבדה. מייד, צמצמתי את עיני, מסונוור לרגע מאור השמש הבהיר שנשפך לחדר המרובע להפליא. זה היה המשרד שלו, המפלט הגדול שלו. כשהוא סגר את הדלת מאחורינו, עיניי הביטו במהירות מסביב.
  
  
  "שב על הכיסא, מר קרטר," הוא אמר והצביע על כיסא שניצב ליד שולחן עץ מכוסה במפת קטיפה שחורה ארוכה. השולחן עמד ישירות מתחת לחלון ענק שדרכו נשפך אור השמש; המקום הנכון היחיד לשפוט את איכות היהלומים.
  
  
  לפני שקלאס ואן דה היובל הספיק לומר משהו, הושטתי יד לכיס הפנימי וחשתי אחר נרתיק וילהלמינה המנחם. אחר כך הוצאתי לולאה של 10x והנחתי את הלופה על השולחן. צל קלוש של חיוך התנגן על פניו העגולות והרחבות של ואן דה היובל.
  
  
  "אני רואה שאתה לא חובבן, מר קרטר," הוא מלמל באישור.
  
  
  "אתה לא יכול להרשות זאת לעצמך בימים אלה," עניתי. דרגת Killmaster כללה הרבה יותר מסתם ידע בכלי נשק, קראטה והיכולת להערים על יריבים. היית צריך להתמחות בדברים רבים, כולל אבני חן. "אני כאן כדי להפוך שלושה מיליון פרנק שוויצרי לאבנים גסות. ואני צריך אבנים במשקל של לא יותר מחמישים קראט."
  
  
  "אני בטוח שאוכל להועיל לך," ענה אדוני ללא שמץ היסוס.
  
  
  אם ואן דה היובל הופתע, הבעת פניו לא הראתה זכר לבלבול הזה. מארון מתכת ממש ממול למקום שבו ישבתי, הוא שלף מגש מכוסה בקטיפה זהה לזה שעל השולחן. בסך הכל היו שישה שקי אבנים. בלי לומר מילה, הוא הושיט לי את הראשון.
  
  
  היהלומים נעטפו בנייר טישו. הסרתי בזהירות את האריזה ועצרתי את נשימתי. הצבעים העזים של הקשת ריצדו לנגד עיני, וירו ניצוצות של אש כלואה. נראה שהאבנים היו באיכות מעולה, אבל לא יכולתי לדעת בוודאות עד שהבטתי בהן בזכוכית מגדלת.
  
  
  רציתי רק את היהלומים האיכותיים ביותר שכן ייתכן שיהיה צורך למכור אותם בשוק הפתוח. אם הם היו באיכות ירודה מלכתחילה, AH לעולם לא תוכל להחזיר את ההשקעה של מיליון דולר. אז לקחתי את הזמן, הכנסתי את זכוכית המגדלת לעין הימנית והרמתי את אחת האבנים. החזקתי אותו בין האגודל והאצבע והבטתי בו דרך זכוכית מגדלת. הפכתי את האבן הגסה הגדולה בידי וראיתי שהיא מושלמת כמו שהיא נראתה בעין בלתי מזוינת. האבן הייתה בצבע הנכון, ללא שמץ של צהבהב, מה שיגרע מערכה. לא היו פגמים, למעט פיח קטן לאורך אחד הצדדים. אבל חוץ מזה, הזכוכית המגדלת לא חשפה שום מניפה, לא תכלילים, לא בועות, לא עננים או כתמים אחרים.
  
  
  עשיתי זאת יותר מעשרים פעם, בחרתי רק באבנים שהיו טהורות ולבן לחלוטין. לחלקם היו כתמי פחמן שחדרו כל כך עמוק פנימה שהם פגמו בשלמות. לאחרים היו פסי קריסטל, וליותר מאחד היה אובך מכוער שכל קונה יהלומים נבון יכול להימנע ממנו.
  
  
  לבסוף, אחרי שעה, היה לי אוסף של אבנים במשקל של קצת פחות משש מאות קראט.
  
  
  שאל ואן דה היובל מתי סיימתי. "האם אתה מרוצה מהבחירה שלך, אדוני? עֶגלוֹן?
  
  
  "הם נראים לא רעים," אמרתי. לקחתי צרור של פרנקים שוויצרים מהכיס הפנימי שלי.
  
  
  ואן דה היובל המשיך להקפיד על כללי התנהגות עסקיים. הוא חישב את העלות הכוללת של התכשיטים והציג לי את החשבונית. זה היה קצת פחות משלושה מיליון פרנק שהבאתי מאמסטרדם. כשהסתיימה החשבון, הוא השתחווה. "Glik be atslakha," הוא אמר. מדובר בשתי מילים ביידיש בהן יהלומן משתמש כדי לקבל החלטת רכישה ולחייב אדם לדבריו. תודה לך, מר ואן דה היובל,” חזרתי. "עזרת לי מאוד" .
  
  
  "בשביל זה אני כאן, מר קרטר." הוא חייך בצורה מסתורית והוביל אותי לדלת.
  
  
  היהלומים אוחסנו היטב בצינור אלומיניום, בדומה לסוג המשמש בסיגרים, שהיה אטום היטב. כשצעדתי ל-Hooistraat, בקושי שמעתי את קלאס ואן דה היובל סוגר את דלת הכניסה מאחורי. השמש כבר הייתה נמוכה בשמים נטולי העננים. עד מהרה הגיע בין הערביים, אז מיהרתי לאורך הרחובות השוממים, מתוך רצון להגיע לתחנה ולחזור לאמסטרדם.
  
  
  יש בערך שלוש רכבות בשעה לאמסטרדם, אז לא הייתי צריך למהר. אבל עם רדת החשכה, הבלבול שלי התגבר. לא ראיתי מונית, והרוח הלחה והקרה נשבה לעברי מצפון מזרח. הגבתי את צווארון המעיל והאצתי את קצבי, ערני וזהיר מתמיד. היו לי יהלומים בשווי מיליון דולר. ועדיין היו להם אלפי קילומטרים לפני ממלכת נפאל. הדבר האחרון שרציתי היה לאבד את הכופר שלי, הכופר שבאמצעותו יקנו השרפים נשק כדי להתחיל את המהפכה שלהם.
  
  
  צעדים הדהדו מאחורי כשמיהרתי לכיוון התחנה. הבטתי לאחור וראיתי רק את דמותה השפופה של אישה זקנה, כבדה ממשקלה של שקית קניות עמוסה מדי. מאחוריה השתרעה סמטה נטושה זרועה עצים; רק צללים מתארכים, מטילים את צורותיהם המוזרות על האספלט. אל תהיה טיפש, אמרתי לעצמי.
  
  
  אבל משהו נראה לא בסדר, משהו שלא הצלחתי להבין. אם עוקבים אחרי, אז מי שעקב אחרי היה בלתי נראה. עם זאת, לא התכוונתי להיות מוסחת עד שהגעתי לאמסטרדם ושמתי את האבנים בכספת של המלון. רק אז הייתי מרשה לעצמי את המותרות הזמנית של לנשום לרווחה.
  
  
  עשר דקות ההליכה מהוסטראט לתחנה הסתיימו לפני שידעתי זאת. הרכבת הגיעה תוך חמש דקות וחיכיתי בסבלנות על הרציף, מנסה להתרחק מהקהל ההולך וגדל של נוסעי שעות העומס. עדיין הייתי ערני, אבל עיניי הנעות ללא הרף לא קלטו שום דבר שנראה חשוד במקצת, שום דבר שיכול לגרום לזעקה הקטנה ביותר. הסתכלתי לאורך הרציף, ראיתי את הרכבת מתקרבת וחייכתי לעצמי.
  
  
  אף אחד לא יודע מי אתה או איפה היית, אמרתי לעצמי, בלי להסיר את עיני מהרכבת המתקרבת. ניצוצות עפו מהפסים כמו הבזקים צבעוניים של יהלומים ביהלומים. שילפתי את ידי והרגשתי את הבליטה המרגיעה של צינור האלומיניום. ואז הרגשתי שמישהו נוגע בכיסים שלי, יד ערמומית שהגיעה משום מקום.
  
  
  ברגע שקול מחריש אוזניים של רכבת צלצל באוזני, זרקתי את רגלי השמאלית לאחור. מכה בגב, או dy-it tsya-ki, הייתה צריכה לשבור את פיקת הברך של מי שניסה להפשיל את כיסי מאחורי הגב. אבל לפני שפגעתי במישהו, נדחפתי קדימה על ידי זוג זרועות חזקות. התנודדתי וצרחתי, מנסה להישאר זקוף. האישה צרחה ואני תפסתי את האוויר הדליל ולא שום דבר אחר. נחתתי על הפסים בהתרסקות איומה כשהרכבת התגלגלה לאורך הפסים, אלפי טונות של ברזל ופלדה מוכנים למעוך אותי כמו פנקייק.
  
  
  פנקייק מדמם מאוד.
  
  
  
  
  פרק 3
  
  
  
  
  
  לא היה לי זמן לחשוב.
  
  
  פעלתי באופן אינסטינקטיבי. כל כוח שנותר לי, התגלגלתי הצידה לתוך החלל הצר שבין הרציף למעקות. השאגה והשריקה הפרועה של הרכבת מילאו את אוזני. לחצתי את הגב על קצה הרציף ועצמתי את עיני. כרכרה ממהרת אחת אחרי השנייה חלפה על פני. ניצוצות לוהטים הקיפו אותי, ורוח עזה, כמו הנשימה הלוהטת של כלב הגיהנום עצמו, חלפה על לחיי עד שנראה לי שעורי יישרף.
  
  
  ואז נשמעה צווחה צווחנית של בלמים. מיד לאחר מכן נשמעו צרחות נשים באוויר, בדומה לצרחות של חיות מבוהלות בג'ונגל. כשפקחתי שוב את עיני - עצמתי אותן על רקע האבק והניצוצות - בהיתי בגלגלי אחת הקרונות. לאט מאוד הם החלו שוב להסתובב, כך שלאחר מספר רגעים החלה רכבת ההסעות להתהפך.
  
  
  "עשית את זה, קרטר," חשבתי. אז הישארו רגועים, צאו נשימה וחשבו מה צריך להיות הצעד הבא שלכם. הייתי בעבר במצבים מסוכנים, אבל הפעם הייתי קרוב יותר למוות מאי פעם. זה דבר אחד לחלוף על פני ראשך כדור עופרת זועם, ודבר אחר לגמרי כשרכבת שלמה, קטר עם חמש עשרה קרונות, עומדת לרעום עליך. אלמלא הרווח הצר הזה בין הרציף למסילות, ה-Killmaster N3 כבר לא היה קיים. אז הגוף שלי היה מפוזר על הפסים בערימה של חתיכות זעירות של עור, עצמות וחומר מוחי מרוסק.
  
  
  פתאום זה שוב הפך להיות אור. הרמתי בזהירות את ראשי וראיתי תריסר עיניים מבוהלות וחסרות אמון. נראה היה שמנהל התחנה, המנצח והנוסעים כולם נשמו לרווחה בו זמנית. קמתי, רועד. הבגדים שלי נקרעו וגופי היה חבול וכואב, כאילו סבלתי מאחת המכות הקשות בחיי. אבל שרדתי, והיהלומים עדיין היו בטוחים הודות לנרתיק מעוצב במיוחד שקשרתי לחלק הפנימי של זרועי, בדומה לנדן הזמש שהוגו שמר עליו כל הזמן. מארז האלומיניום השתלב היטב בנרתיק ואף כייס לא הצליח למצוא אותו, עם או בלי סיוע של רכבת רועמת.
  
  
  המנצח אמר במהירות בהולנדית: "מה שלומך?"
  
  
  'מושלם.' באנגלית הוספתי: "אני מרגיש טוב. תודה.'
  
  
  'מה קרה?' הוא שאל, הושיט את ידו ועזר לי לעלות על הרציף.
  
  
  משהו אמר לי לשתוק בקשר לזה. "איבדתי שיווי משקל," אמרתי. "תְאוּנָה." אם זה היה תלוי בי, לא הייתי רוצה שהמשטרה תתערב.
  
  
  "לפי הגברת, מיד אחרי שנפלת, אדם רץ על הרציף", אמר הנהג. הוא הצביע על האישה בגיל העמידה שלידו, שהסתכלה בפנים חיוורות בגיר ובהבעה קודרת.
  
  
  "אני לא יודע כלום," עניתי. "אני... מעדתי, זה הכל."
  
  
  "אז אתה צריך להיזהר מעכשיו, אדוני," אמר מנהל התחנה עם אזהרה ברורה בקולו.
  
  
  - כן, אני אשים עין על זה. זו הייתה תאונה, זה הכל", חזרתי.
  
  
  הקונצרן חזר לקרון הקדמי והרכבת חזרה אט אט למקומה המקורי. קהל הנוסעים המשיך להביט בי, אבל עיניהם הסקרניות והסקרניות היו הרבה יותר טובות מהרכבת שכמעט הרגה אותי. כשהדלתות נפתחו, התיישבתי והסתכלתי על הברכיים. תוך דקות גלשנו בפאתי האג וחזרנו לאמסטרדם.
  
  
  הנסיעה של השעה נתנה לי מספיק זמן לחשוב על הדברים. לא הייתה לי דרך לדעת אם ייתכן שהתוקף קשור לשרפים. הוא או היא, לצורך העניין, יכלו להיות כייס רגיל שתפסו אותי כאיש עסקים-תייר אמריקאי עשיר. אפשרות נוספת הייתה שהם נשלחו על ידי ואן דה היובל להחזיר את היהלומים ולהכניס לכיסו את שלושת מיליון הפרנקים השוויצרים. אבל ואן זוידן מהבנק הבטיח לי שאן דה היובל אמין ביותר. הייתי בספק אם היה לו זמן או חשק להמציא משחק כפול ערמומי שכזה. לא, זה היה חייב להיות מישהו אחר, למרות שלא היה לי מושג לגבי זהותו. גבר או אישה מחופשים לגבר בורחים מעבר לרציף. זה כל מה שהייתי צריך לנחש. וזה לא היה כל כך הרבה.
  
  
  לא יכולתי שלא לתהות אם השרפים היו מחליטים לפנות אל הסנאטור כדי לקבל כופר נוסף ברגע שהם ישימו את ידם על יהלומי הגלם. אם זה המקרה, אז אין להם מה להפסיד במותי... כל עוד יש להם את היהלומים האלה. ואם האדם הזה לא נשלח על ידי השרפים, אז זה יכול להיות מישהו אחר שעבד אצלו, או מישהו שהצליח לחדור לארגון המהפכני. אבל עדיין לא הייתה דרך לדעת איזה פתרון מתאים איפה. זה נראה כמו מפתח בכיס שלך, אבל לא היו מנעולים לנסות את זה. לפחות דבר אחד היה בטוח: אמסטרדם כבר לא הייתה בטוחה עבורי, וככל שעזבתי מהר יותר מהעיר הזו, כך ייטב. החלטתי לתאם את המשך הטיול למחרת בבוקר.
  
  
  אבל לפני שאעשה זאת, אגלה תחילה כיצד בילתה הנערה האירואסייתית השובבה וחסרת העכבות את יומה. היא בהחלט יכולה לבקר בהאג. וזה לא יהיה צירוף מקרים, חשבתי.
  
  
  חוץ מזה, זו לא הייתה מחשבה שמחה במיוחד. בכלל לא.
  
  
  השארתי את המפתח לחדרי על השולחן. שם הוא חיכה לי עם הודעה. פתחתי את פיסת הנייר המרובעת וקראתי: מה דעתך שתבוא לחדר שלי לשתות משהו בחמש? אנדריאה.
  
  
  כמובן, חשבתי, בתקווה שהיא תראה לי דרכון אמריקאי. זהו גם סיפור מרתק על איך היא בילתה את יומה. אז עליתי למעלה, נעלתי את עצמי בחדרי ועמדתי במקלחת הלוהטת במשך כמעט שלושים דקות. זה, גילוח והחלפת הבגדים שלי החזירו אותי למסלול. השארתי את היהלומים בכספת של המלון כי זה היה מסוכן מדי להחזיק אותם בחדר. לא הייתי לוקח יותר סיכונים אם אוכל לעשות משהו בנידון.
  
  
  הלוגר של וילהלמינה לא נפגע למרות הנפילה שספגתי. בדקתי אותו לפני שהחזרתי אותו לנרתיק שלבשתי מתחת לז'קט שלי. ואז, בהבטתי אחרון במראה, יצאתי מהחדר ודאגתי לנעול את הדלת מאחורי. הלכתי במסדרון, בתקווה שאנדריאה יוון תוכל לתת לי את כל התשובות שחשבתי שאני צריכה.
  
  
  אבל לפני שהגעתי לחדרה, הבנתי שנגמרו לי הסיגריות. עוד היה לי קצת זמן, אז ירדתי במעלית ללובי לחפש את המכונה האוטומטית.
  
  
  שם מצא אותי המנהל בזמן שהכנסתי כמה גילדן ורבעי לחריץ הרעב של המכונה. ברגע שלחצתי על הכפתור שבחרתי, כועסת על זה שזה עתה עישנתי את אחרון הסיגריות המיוחדות שלי, הוא טפח על הכתף. "אה, מר קרטר," הוא אמר. "כמה נחמד."
  
  
  'מה הבעיה?' - שאלתי והנחתי את חפיסת הסיגריות. - למצוא אותך כאן. הרגע התקשרתי לחדר שלך אבל לא קיבלתי תשובה. יש שיחת טלפון בשבילך. אם אתה רוצה, אתה יכול לדבר ליד הדלפק.
  
  
  תהיתי אם זה הוק שייתן לי הוראות אחרונות. אולי הסנאטור גולפילד יצר קשר עם החוטפים עם מידע שישנה את התוכניות שלי. ליד הדלפק הפניתי את הגב לקופאית והרמתי את הטלפון. "שלום, זה קרטר," אמרתי, מצפה לשמוע גרסה דקה ודלילה של הקול הסטנטורי של הבוס שלי. במקום זאת, מי שנמצאת בצד השני של הקו נשמעה כאילו היא ממש מעבר לפינה.
  
  
  'ניק?' היא אמרה. זו אנדריאה. ניסיתי ליצור איתך קשר כל היום.
  
  
  'למה את מתכוונת?' אמרתי, מתעלמת ממה שנראה לי כצירוף מקרים מצער. 'כל היום? "חשבתי שאעלה למעלה לשתות משהו בחדר שלך?"
  
  
  "איפה?" היא אמרה.
  
  
  - בחדר שלך כאן במלון. מאיפה אתה מתקשר?'
  
  
  "לוואן דה דאם," היא אמרה. "מעולם לא כתבתי שום דבר על שתייה. רציתי לשאול אותך אם נוכל לאכול ארוחת ערב ביחד, זה הכל.
  
  
  "לא השארת לי הודעה על השולחן?"
  
  
  'הוֹדָעָה?' – היא חזרה והרים את קולה. 'לא ברור שלא. הייתי כאן כל היום ופטפטתי עם הבנים והבנות בפרדיסו ב-Weteringschans. יש לי מספיק חומר למאמר הראשון שלי. אם כבר מדברים על שימוש בסמים...
  
  
  "תשמע," אמרתי במהירות. 'הישאר איפה שאתה. נתראה בכיכר דאם בעוד שעתיים. אם לא אהיה שם עד שבע, אתה תלך לבד. אני עדיין צריך לארגן כמה דברים כאן במלון.
  
  
  אתה מדבר בצורה כל כך מסתורית. אני יכול לעזור לך במשהו?
  
  
  "לא, אמרתי. ואז שיניתי את דעתי. 'כן, יש משהו. איפה הדרכון שלך?'
  
  
  'הדרכון שלי?'
  
  
  'ימין.'
  
  
  - מסרתי אותו ליד הדלפק. מה קרה?'
  
  
  כלום, אמרתי בהקלה גדולה. אבל אני אראה אותך בשבע. לפחות זה מה שקיוויתי.
  
  
  כשניתקתי, ידעתי שסוף סוף אקבל את הקשר שחמק ממני כל היום. ברור שמי שעקב אחריי לקרדיט סוויס הצליח בהאג. עכשיו ערכו מסיבה אינטימית יותר בחדרה של אנדריאה יואן. פגישה שקיוויתי שתענה על שאלות רבות.
  
  
  כשהייתי לבד במעלית, הוצאתי את וילהלמינה מהנרתיק. הלוגר מצלם בצורה אמינה מאוד, כך שלא היה צורך לבצע התאמות ברגע האחרון. בנוסף, הדק שונה כדי לספק משיכה שונה מאחרים. זה ייקח מעט מאוד זמן. הכדור ייורה ברגע שאפעיל לחץ. אבל לא רציתי להשתמש בו אם לא הייתי צריך. המתים לא מדברים. הייתי צריך תשובות, לא גופות.
  
  
  
  
  פרק 4
  
  
  
  
  
  הדלת הנעולה לא הגנה על טוהר המידות של הגברת, אלא על האנונימיות של הרוצח. ליד דלת החדר של אנדריאה, עצרתי את נשימתי וחיכיתי, מקשיבה לצליל הקל ביותר.
  
  
  הוא נעדר.
  
  
  במסדרון רעמה המעלית. הרגשתי עצבני קלות והסטתי את משקלי מרגל אחת לרגל השנייה. וילהלמינה שכבה בידי. יש לו חלוקת משקל טובה, נתון טוב אפשר לומר, והוא הרגיש חלק ובטוח כאשר לחצתי עם האצבע על ההדק הרגיש מאוד. מי שחיכה בפנים לא היה שם כדי להצמיד לי את המדליה. אבל אני, כמובן, לא אתן להם את ההזדמנות לשים כדור ברעם שלי. "אנדריאה," קראתי ודפקתי חרישית על הדלת. "זה אני... ניקולס... ניקולס קרטר."
  
  
  במקום תשובה, שמעתי צעדים: כבדים מדי לאישה וזהיר מכדי להיות אופטימי מדי. אבל הייתי קשוב ככל האפשר. לחצתי את הגב על קיר המסדרון כשהמפתח הסתובב במנעול. כמה רגעים לאחר מכן, ידית הדלת ירדה והדלת נפתחה. כל מה שיצא מהחדר היה פס של אור לבן. זה היה עכשיו או לעולם לא.
  
  
  או שהראש שלי התפוצץ, או שמי שהיה בפנים היה חכם מספיק כדי להבין שמתו של ניק קרטר פירושו מיליון יהלומים חסרים. קיוויתי שהם לא חצי טיפשים ממה שחשבתי. וילהלמינה הצביעה על חזהו של הולנדי מנומס עם ראש פשתן.
  
  
  האגודלים שלו היו תחובים בחגורת המכנסיים הענקיים שלו, אבל אסטרה בלטה מאחוריו. 32 בניגוד לחבית החלקה והקטלנית של וילהלמינה. האסטרה פגעה בכל דבר בטווח של מאה יארד, והיה לה גם יתרון של מדכא באורך שנים עשר סנטימטר, מוכן לעמעם אפילו את יריית הקליע הכבדה ביותר אם הם היו על סף מוות מיידי. "ערב טוב, מר קרטר," אמר ההולנדי במבטא גרוני חזק. אני רואה שאתה מוכן לכל דבר. אבל אין סיבה לדון בדברים במסדרון כמו חבורה של גנבים פשוטים.
  
  
  לא אמרתי מילה, רק שמרתי את האצבע המורה על ההדק. כשנכנסתי לחדר של אנדריאה, הרגשתי שהוא מחולל על ידי נוכחותם של האנשים הקודרים האלה עם הפנים הקודרות. האיש עם האסטרה היה אסייתי עם פני ירח מלא ושיער שחור. שלא כמו בן לוויה שלו, לא היה שום דבר טיפשי או חלש נפש במבטו הכונתי ובמבטו הערמומי. כשהדלת נסגרה מאחורינו, הוא ביצע תנועה כמעט בלתי מורגשת של ראשו.
  
  
  "אני שמח שהצטרפת אלינו למשקה, מר קרטר," הוא אמר. הוא דיבר אנגלית במהירות ובדייקנות כמו תושבי בומביי וניו דלהי. אבל הוא לא היה הודי. יותר כמו גבר סיני, עם מספיק דם בתווי פניו כדי להעלות תמונות של פסגות מושלגות ומקדשים בודהיסטים קטנים.
  
  
  "אני עושה כמיטב יכולתי לרצות אנשים."
  
  
  "קיוויתי שכן," ענה האסייתי, האסטרה עדיין הצביעה ישר על החזה שלי.
  
  
  למה אנחנו מחכים, קואנבר? – נבח ההולנדי על שותפו.
  
  
  השם היה נפאלי, מה שענה על השאלות הראשונות שלי. אבל אף אחד לא נראה מאוד מעוניין לענות על שאר השאלות.
  
  
  "אנחנו נחכה שמר קרטר ישלוף את היהלומים," אמר קנוואר בבוטות, פניו מסכה ריקה, קרה וחסרת הבעה.
  
  
  - יהלומים? - חזרתי.
  
  
  "שמעת אותו," אמר ההולנדי, עכשיו עצבני ופחות בטוח. היו לו רק אגרופים בשרניים, לא פלא שלא היה לו נוח. "נכון, מר קרטר," ענה קנוואר. "זה יחסוך לי הרבה זמן... והרבה אי נוחות עבורך אם רק תשלוף את האבנים כדי שאוכל להשלים את העסקה הזו ולעזוב."
  
  
  שאלתי. - באיזה דרך מדובר?
  
  
  פניו פרצו בחיוך. זה היה הדבר הכי גרוע שהוא יכול לעשות. הניבים שלו היו מתויקים עד לקצה חד פגיון: קטעים מסרט אימה מדרגה שלישית, הרוזן דרקולה מהמזרח.
  
  
  "קדימה, מר קרטר," אמר קנוואר. "אתה לא רוצה למות רק בשביל כמה יהלומים, נכון?" אני בטוח שהסנאטור הטוב גולףילד יוכל לגייס עוד כספים כדי בסופו של דבר לפדות את הילדים. אז בואו נמנע שפיכות דמים מיותרת.
  
  
  תשובה לשאלה אחרת. הוא ידע שאני השליח של גולפילד. אבל אם הוא היה שליח של השרפים, התעלמו מכמה היבטים חשובים של ההסכם, כולל ילדי גולפילד. אם אמסור אותם עכשיו, ייתכן שהשרפים ידרשו עוד ועוד יהלומים. ואם הוא לא היה שרפה, לא חשבתי שיהיה לי קל להסביר למהפכנים הנואשים שאת הכופר גנב הולנדי שמן וחצי נפאלי, דומה מאוד לערפד.
  
  
  הייתי צריך לגרום להם לדבר קצת. "ואם אני לא אוותר על התכשיטים האלה שאתה חושב שיש לי, מה אז?"
  
  
  קנבר חייך שוב, קם לאט על רגליו. גופו היה צר ומגושם. תנועותיו דמויות החתול הזכירו לי את מאסטר צ'ואן, מדריך הקראטה שלי.
  
  
  'מה אז?' - הוא טפח על הקנה של האסטרה באצבע אחת. "הכלי המדהים הזה מגיע עם חמישה צ'אקים מהירים במיוחד. אם אני אלחץ על ההדק, חצי מכם יועפו לכיוון הדלת, וישאירו את הרגליים במקומן. אתה מבין?'
  
  
  "נהדר," אמרתי.
  
  
  - אז בואו נפסיק להתווכח. אבנים בבקשה.
  
  
  - מי שלח אותך?
  
  
  - מה זה משנה לך, מר קרטר?
  
  
  קולו וכל מצב רוחו התקדרו בנחישות הולכת וגוברת, ואצבעו החליקה בעצבנות על ההדק.
  
  
  "אתה מנצח," אמרתי וחשבתי לעצמי, "אתה ממזר גדול ממה שאי פעם ידעת." הנחתי את וילהלמינה והושטתי יד לתוך הז'קט שלי ביד הפנויה, כאילו רציתי לקחת את היהלומים מהכיס הפנימי.
  
  
  תרצו או לא תרצו, לא יהיו יותר תשובות. כשקואנוואר כיוון את האקדח שלו לכיווני, עשיתי תנועה מהירה של פרק היד שלי, כך שבתוך שבריר שנייה היה לי הוגו ביד ונפלתי על ברכיי. התהפכתי כשהאסטרה שחררה צרור אש נפץ. הקליע היה רחוק ממטרתו, אבל הוגו פגע בבול, לא היה ספק בכך.
  
  
  ההולנדי מיהר לעברי, רועד, עושה תנועה עוויתית אחת אחרי השנייה. הזריקה שלי הייתה קשה וקטלנית. הוגו בצבץ מליבו כמו סיכה המחזיקה פרפר מוצמד לנייר. בשתי ידיו ניסה ראש הפשתן לשלוף את סיכת השיער, אבל דם כבר זלג ממנו כמו גייזר, ומילא את חזית חולצתו בבועות וקצף אדום.
  
  
  הוא התמוטט כמו בובת סמרטוטים שאיבדה את המלית, עיניו פונות פנימה כאילו הן פוגעות בקופה רושמת חסרת תיאבון ומדממת. אבל קואנבר כלל לא התעניין בכך. הוא לחץ שוב על ההדק ושמעתי את השריקה של כדור לוהט בוער את דרכו כמעט דרך שרוול הז'קט שלי.
  
  
  האיש הקטן היה עצבני, במיוחד מכיוון שלא רציתי להשתמש בוילהלמינה. עדיין רציתי שהוא יהיה בחיים כי ידעתי שהוא יכול לתת לי הרבה יותר מידע בזמן שהלשון שלו עדיין בשימוש מאשר אם הייתי מוציא את כל מרכז הדיבור שלו מפיו. במשך זמן מה הייתי בטוח מאחורי המיטה. קנבר זחל קדימה, בתנועות מדויקות לאורך הרצפה הישנה והמפותלת. "
  
  
  התחננתי. - "פשרה, קואנבר, בוא נסכים!
  
  
  הוא לא ענה ונתן לאסטרה שלו לדבר בעד עצמה. וולטר המזויף ירק שוב, והמראה שליד המיטה התנפצה למאות חתיכות חדות. הייתי מתנפץ לכמה שיותר חתיכות ברגע שנכנסתי מתחת לקו האש שלו. אז לא הייתה לי ברירה אלא להביא את וילהלמינה לפעולה. כיוונתי לאורך הציר הכחול-שחור החלק שלה, לחצתי על ההדק. ממש מאחורי קואנבר, פחות משני סנטימטרים מעל ראשו, הופיע חור בקיר.
  
  
  הוא התכופף והחליק מאחורי שולחן האיפור, מנסה להתקרב לדלת. פחדתי להשתמש שוב בווילהמינה; הם פחדו שצוות המלון ישמע מה קורה במוסד המלכותי והמכובד שלהם. אבל עכשיו קואנבר נראה מפוחד והסיק מבפנים מסקנות. בפעם השלישית בתוך כמה דקות, האסטרה ייבבה בהתמדה גיהנומית, והוויללמינה עפה לי מהידיים.
  
  
  "הנה, קח את היהלומים!"
  
  
  התחננתי, תוהה אם הוא כל כך נואש ותאב בצע להאמין לי בפעם השנייה.
  
  
  הוא האמין.
  
  
  לאט ורועד קמתי והלכתי לעברו בהליכה כבדה מאוד. הוא החזיק את האקדח מכוון אל החזה שלי. "הרם ידיים," הוא אמר, לא חסר נשימה כלל.
  
  
  ככל שהתקרבתי, עשיתי מה שאמרו לי. אבל כשקואנבר הושיט את ידו אל הז'קט שלי, מתוך רצון לחקור הרבה יותר מאשר רק את בטנת המשי היקרה, פגעתי ביד שמאל וסלסלתי את אצבעותיי. סביב פרק כף היד שלו, דוחף את הקנה של האסטרה הרחק מהחזה שלי לכיוון הקרקע.
  
  
  הוא פלט נהמה מופתעת והנשק חמק מאצבעותיו. ואז הוא ניסה להשתחרר, כמעט החמיץ את האפקט של ה-so-nal-chi-ki, מכה עם ידית סכין שהייתה אמורה לנפץ לו את הגרון. אבל לא הגעתי רחוק יותר ממכת מבט הצצה בצד צווארו השרירי.
  
  
  ואז הגיע תורו של קואנבר להפתיע אותי. כשבעטתי בו במפשעה, הוא נסוג אחורה וביצע את אחת הקפיצות המהירות ביותר שראיתי.
  
  
  משכתי את ראשי לאחור כך שהבוהן של הנעל שלו נוגעת באוויר ולא בצוואר ובסנטר שלי. בכל מקרה, הוא איבד את היתרון של האסטרה שלו. אבל הוא לא באמת היה צריך את זה. קואנוואר היה מיומן באותה מידה עם ידיו ורגליו ונגח שוב, הפעם בבעיטה מעופפת לאחור. אם הוא היה מכה אותי, אם לא הייתי מסתובב ברגע האחרון, הטחול של ניק קרטר היה נראה כמו שק אפונה. אבל שוב הוא החטיא את המטרה. הרמתי את ידי, היד שלי הפכה לחנית קטלנית ומסמאת בשתי אצבעות. נגעתי בעיניו והוא פלט זעקת כאב חנוקה.
  
  
  ואז הוא טרק את ברכו והכה אותי על קצה הסנטר. חשבתי ששמעתי חריקת עצם כאשר נשענתי לאחור, נד בראשי וניסיתי להחזיר את שיווי המשקל. קנבר כבר היה בפתח, ככל הנראה התכוון לדחות את הפגישה לביקור שני, במקום להתמודד איתי שם ואז לנצח. כמה רגעים לאחר מכן עמדתי ליד הדלת, קצב הריצה המבוהל מהדהד באוזני. התכופפתי למסדרון.
  
  
  זה היה ריק.
  
  
  'בלתי אפשרי.' קיללתי לעצמי בשקט. המסדרון נעשה פתאום שקט מספיק כדי לשמוע סיכה נופלת. רצתי בשורה מצד לצד. אבל קנבר עזב.
  
  
  איך האיש הזה נעלם ללא עקבות נשאר בגדר תעלומה. הקשרים והמניעים שלו נותרו סדרה מוזרה של שאלות ללא מענה. אבל אני יכול להיות בטוח לחלוטין בדבר אחד: קואנבר יחזור, בין אם אני אוהב את זה ובין אם לא.
  
  
  היה לי קשה לדפוק על כל הדלתות לשאול אם אוכל לחפש בחדרים. בכל מקרה, אף אחד לא התעניין ברעש שהגיע מחדרה של אנדריאה, למרות שהנחתי שרוב אורחי המלון כבר ישבו ליד אינספור השולחנות ברחבי העיר לפני ארוחת הערב. אז חזרתי לחדר שלה וסגרתי בשקט את הדלת מאחורי.
  
  
  ההולנדי שכב מקומט על הרצפה כמו מטפחת נייר משומשת, החדר מסריח ריח מעופש של דם, אבק שריפה ופחד. פתחתי את החלון המשקיף על הרנחרכט וקיוויתי שצחנת המים תפיג את הריחות המוחשיים יותר של אלימות ומוות.
  
  
  אם יכולתי לעשות משהו בנידון, אנדריאה לא הייתה יודעת שקרה משהו חריג. אבל קודם כל הייתי צריך להיפטר מהגוף הזה.
  
  
  כמובן שעל בגדיו של האיש היו תוויות הולנדיות. אבל הכיסים שלו היו ריקים מלבד חפיסת סיגריות וכמה גילדן. לא היה לו מה לזהות אותו, וחשדתי שקנוואר שכר את הבחור הזה כאן באמסטרדם.
  
  
  "ממזר טיפש," לחשתי והבטתי בחזית הספוגה בדם של חולצתו. החזקתי את גופו מוצמד לרצפה ביד אחת בזמן שמשכתי את הוגו מגופו חסר החיים. דם כהה זרם במורד חזהו. עורו כבר קיבל ברק ירוק דהוי וחולני, ומכנסיו הרטובים והמראה חסר הדם שלו כמעט גרמו לי להתחרט על חוסר התוחלת שבמותו. הוא לא הרוויח מזה כלום. קנבר כלל לא התעניין במה שקרה לו.
  
  
  אבל עכשיו אפילו הגוף חסר החיים הזה היה צריך להיעלם. ראיתי דלת אש בקצה המסדרון והתחלתי לגרור את גופתו של האיש לכיוון הדלת, מבלי לשים לב לסימון האדום שהאיש השאיר על הרצפה. ברגע שהגופה תיעלם, אני אנקה את הבלגן. זה לא היה משהו שצריך להשאיר לעוזרת. למרבה המזל, אף אחד לא יצא למסדרון כשגררתי אותו לכיוון דלת האש. פתחתי אותו ושלפתי אותו החוצה.
  
  
  כעבור עשר דקות הוא שכב על גג מלון אמבססי בערימה של בגדים ישנים. הם ימצאו אותו שם, אבל כנראה הרבה אחרי שעזבתי את אמסטרדם. תישן טוב, חשבתי במרירות. הלכתי אחורה וחמקתי בחזרה לחדר של אנדריאה.
  
  
  הייתי צריך לנקות את כל הדם הזה בלי ניקוי מופלא כזה. אז פשוט השתמשתי במים וסבון כדי להיפטר מהכתמים הגרועים ביותר. אפילו לא עשיתי את זה רע בהתחשב שהרצפה נראתה כמו שדה קרב. לאחר מכן החלפתי את המראה השבורה במראה מהחדר שלי. לבסוף, העברתי את שולחן האיפור לחור הקליע בקיר, הכנסתי את האסטרה של קנוואר לכיס ובדקתי היטב את וילהלמינה.
  
  
  הקליע מהאסטרה רק רעה אותו והקפיץ את הקנה הארוך והארוך בלחץ גבוה. בדקתי את מגן Bomar והייתי מרוצה שהוא עדיין במצב כל כך טוב. יש לי את וילהלמינה יותר שנים ממה שאני רוצה לדעת או זוכרת. ולא רציתי לאבד אותה, במיוחד עכשיו, כשהמשימה בקושי יצאה מהקרקע.
  
  
  לפני שיצאתי מהחדר, יישרתי את העניבה שלי והעברתי מסרק בשערי. היציאה נראתה טוב. לא ממש טוב, תזכור, אבל לא חשבתי שגם אנדריאה יוון תשים לב, מלבד הרהיטים שהועברו. חוץ מזה, לא הייתה לה דרך לדעת שמישהו מת כאן.
  
  
  סגרתי את הדלת מאחורי וירדתי במעלית אל המבואה. עדיין היה לי מספיק זמן ללכת לכיכר דאם, לאסוף אותה ולאכול משהו ביחד. אני מקווה ששאר הערב היה שקט ושליו. ובלי תקלות.
  
  
  
  
  פרק 5
  
  
  
  
  
  "את יודעת," היא אמרה, "אתה הרבה יותר טעים משולחן האורז של אתמול."
  
  
  אז אתה עדיין אוהב אוכל הודי?
  
  
  "אני מעדיף אותך, קרטר," אמרה אנדריאה.
  
  
  "זה תמיד טוב לשמוע," מלמלתי. התגלגלתי על הגב והגעתי לסיגריה. אנדריאה זחלה עליי והניחה את ראשה על החזה שלי. "חבל שאני צריך לעזוב אחר הצהריים".
  
  
  היא שאלה. - 'למה?'
  
  
  "הסכמים עסקיים.
  
  
  "איזה עסק זה?"
  
  
  "לא עניינך." – צחקתי וקיוויתי שהיא תבין.
  
  
  היא עשתה זאת. היא למעשה נראתה די מרוצה מהמצב שלה, העור שלה עדיין לח וורוד מזוהר ההתעלסות שלנו. היא החזיקה אותי ערה חצי לילה, אבל לבלות איתה את הלילה היה הרבה יותר נעים מאשר, נגיד, קואנבר או בן לוויתו הארור.
  
  
  "לאן אתה הולך אחר כך, או שאסור לי לדעת?" - אנדריאה חשכה.
  
  
  "הכל מצביע מזרחה," אמרתי. כיביתי את הסיגריה במאפרה והסתובבתי אל מולה. ידי נדדו מעלה ומטה את עורה החלק והשטני. זו הייתה בובה סינית, כולה ורוד ופורצלן; שנינות ויופי ארוזים בקפידה כמתנה. לא יכולתי להתאפק לפרק הכל שוב כדי להתפעל מהתוכן. פתאום הלשון שלה הייתה בכל מקום ולפני שידעתי מה קורה שכבתי עליה בכבדות, דחפתי עמוק לתוך האוצר שלה.
  
  
  "אתה חוזר לפרדיסו לראיונות נוספים?" שאלתי כעבור שעה כשהיא יצאה מהמקלחת. "אולי זה רעיון טוב," אמרה אנדריאה כשייבשתי את גבה, מהססת למראה הקימורים הרכים של ישבנה. "שם רובם מסתובבים כדי ליצור קשר... או שאני צריך לומר, לעשות עסקה. ולא אכפת להם לדבר איתי כשהם בסביבה שלהם".
  
  
  "אני יכול לקחת אותך במונית אם אני הולך לקנות כרטיסי טיסה."
  
  
  'גדול. זה חוסך לי הרבה זמן", אמרה. "אבל האם לא תאכל ארוחת בוקר לפני שאתה עוזב?"
  
  
  "רק קפה."
  
  
  אחרי כל האלימות וההפתעות של הלילה הקודם, ארוחת הבוקר האחרונה באמסטרדם הייתה הממריץ הכי טוב שיכולתי לדמיין. עצם הישיבה שם מול אנדריאה על כוס קפה מהביל גרמה לי לאהוב אותה עד כדי כך שכמעט פחדתי. זה יהיה הרבה יותר בודד בלעדיה. אבל לא כך עבדו חיי, ולא יכולתי לעשות דבר בנידון. אז ניסיתי להוציא את אנדריאה יואן מהראש שלי ברגע שהתלבשתי וחיבקתי אותה למה שאולי תהיה הפעם האחרונה.
  
  
  היא לא נראתה מאושרת מדי בעצמה. - האם תעצור שוב באמסטרדם בדרכך חזרה? היא שאלה בזמן שחיכינו למעלית.
  
  
  "אני לא בטוח," אמרתי, "אז אני לא יכול להבטיח לך כלום. אבל אם אחזור לכאן ואתה עדיין כאן..."
  
  
  "אז יהיו לנו שוב שולחנות של אורז לחגוג", אמרה אנדריאה בחיוך שנראה שהיא מתקשה לשמור על מקומה. ואז היא הצמידה את אצבעה לשפתיי והסיטה את מבטה במהירות.
  
  
  כשיצאנו מהמלון, נכנסנו לבוקר האביב הבהיר והצונן שבתוכו. האוויר נוצץ והדיף ריח של הרפתקאות והתרגשות. אנדריאה תפסה את ידי כאילו היא מפחדת לאבד אותי. לפתע, באמצע המדרכה, נראה היה שהיא מאבדת רגליים. היא מעדה ואני תפסתי אותה כדי למנוע ממנה ליפול. ואז ראיתי פרח אדום בוהק פורח על כתפה.
  
  
  "ניק, בבקשה..." היא התחילה. ואז עיניה נעצמו והיא התמוטטה עליי כמו משקל מת.
  
  
  לא היה לי זמן לבזבז. משכתי אותה מאחורי מכונית חונה וחיפשתי במבטי את הגגות בכל רחבי הרנחראכט. משהו מתכת הבזיק באור השמש הבהיר של הבוקר, ויריות קדחתניות נשמעו מעל הראש.
  
  
  השוער ראה אותה נופלת. הוא רץ ברחוב כשצעקתי עליו להתחבא כי היה צלף על אחד הגגות ממול.
  
  
  "תתקשר לאמבולנס," צעקתי. "נורתה." הסתכלתי על אנדריאה. עיניה עדיין היו עצומות והצבע נעלם מפניה. כעת נשימתה הייתה מסורבלת, ודם המשיך לזרום מהפצע השפל על כתפה.
  
  
  בשלב זה יכולתי לעשות מעט יותר מאשר לנסות להגיע לצד השני של הרחוב. לא היה לי ספק שזה חבר שלי מנפאל ושהמטרה שלו לא הייתה ברורה כפי שהוא קיווה. לא התכוונתי לתת לו לחמוק ממני שוב, לא עם הדם של אנדריאה על הידיים ואולי אפילו את חייה שעליהם הוא נאלץ לענות.
  
  
  גשר פנה הצר היה הדרך היחידה להגיע לצד השני של התעלה. נשארתי נמוך ככל האפשר, למרות שנשארתי מטרה קלה. מאחורי נשמע קול כפול של צפירת אמבולנס שרצה לעבר מלון אמבססי; זה והצעקות הזועמות של קהל שמתאסף במהירות. מיהרתי על פני הגשר והגעתי בבטחה לצד השני. מישהו צעק לי אזהרה כשכדור נוסף פגע במדרכה משמאלי, ושלח גושי אבני ריצוף מתעופפים באוויר.
  
  
  רגע אחר כך רצתי במעלה המדרגות של בית התעלה. למרבה המזל, הדלת הייתה פתוחה. זה היה בניין משרדים ולקח לי קצת זמן להגיע לקומה העליונה. הדלת המובילה לגג הייתה נעולה מבפנים, מה שאומר שקונבר, או אולי אחד מהמתנקשים המקומיים ששכר, לא השתמש בבית כדי לגשת לשורה של הגגות השטוחים.
  
  
  וילהלמינה התכרבלה בזרועי והרגישה חמימה ומנחמת. משכתי את הבריח לאחור ופתחתי את הדלת בשקט ככל האפשר. אור השמש זרם פנימה יחד עם הצפירה הרועשת של אמבולנס מעבר לתעלה מול מלון השגרירות.
  
  
  הזדרז, ממזר, הראה את עצמך, חשבתי וטיפסתי אל הגג השטוח והאספלט. באותו רגע, כדור פילח ארובת לבנים במרחק של פחות מחצי מטר ממני. צנחתי על הגג והתחלתי לזחול קדימה. קנבר לא נראה, למרות שידעתי מאיזה צד נורתה הירייה. הוא ראה אותי, אבל עדיין לא מצאתי אותו. לא ממש אהבתי את הפגיעות שלי, אבל לא יכולתי לעשות מעט עד שתפסתי אותה לאורך הפיר השחור המבריק של וילהלמינה שלי.
  
  
  ואז שמעתי את הצליל לו חיכיתי, את קול הצעדים שרצים ממש מאחורי. כרעתי והסתכלתי אל מעבר לקצה הארובה. זה אכן היה קואנבר, לבוש כולו בשחור, גמיש וחמקמק כמו יגואר. הרמתי את וילהלמינה, כיוונתי ויריתי...
  
  
  אבל הממזר השחצן הזה אפילו לא התאפק. זה נראה כאילו כדור מרעה את גולגולתו, אבל קואנבר אפילו לא הרים את ידו באופן רפלקסיבי אל ראשו.
  
  
  הלכתי אחריו ונשארתי הכי קרוב אליו שאפשר. הוא נשא מוסברג 12 יריות, הרובה הסטנדרטי של מחלקות משטרה אמריקאיות רבות. אבל ככל הנראה הוא עשה בו כמה שינויים, מכיוון שהתחמושת שבה השתמש דומה יותר לסבב מרגמה M-70.
  
  
  קואנבר החליק על מדף על פני שני גגות. המוסברג שלו הבזיק באור, ואז הקול נשמע כמו פקק פלדה: פוק, משמאלי. צללתי אחורה, אבל המטרה שלו לא הייתה חצי טובה מכישורי הקראטה שלו. באותו רגע יכולתי רק לשמוח על זה.
  
  
  לחצתי על ההדק על וילהלמינה. צליל הסטקטו שלה מלווה מיד באניחה של כאב עווית פתאומי. הדם שלי התחיל לרתוח כשהבנתי שאחד מהכדורים שלי סוף סוף פגע במטרה שלו. קנבר הושיט את ידו, מנסה לעצור את הדימום. הוא הרים את המוסברג אל לחיו. אבל כשרק יד אחת נותרה בפעולה, הכדור החטיא והתרסק מגג אחד למשנהו בסדרה של פיצוצים אלימים.
  
  
  ואז הוא רץ שוב כמו פנתר שחור, מנסה להימלט. קפצתי ורצתי אחריו, האצבע שלי לוחצת בחוזקה את ההדק של וילהלמינה. קואנבר היה מהיר, אבל יותר מזה, הוא היה זריז להפליא. כשיריתי עוד ירייה, האיש קפץ בין שני בתים ונעלם מאחורי צינור קצר ומפוחם. כשהגעתי לקצה הגג, הוא ומוסברג לא נראו בשום מקום. נסוגתי, לקחתי את ההובלה וקפצתי. לרגע דמיינתי ניק קרטר מעוך קשות ברחוב למטה. הרגל שלי החליקה מהקצה. זרקתי את משקלי קדימה כדי לאחוז טוב יותר בגג. רעפי הגג התרסקו ופגעו ברחוב למטה בקול ירי מקלעים. אבל הצלחתי, בדיוק בזמן כדי לראות את המחצבה שלי נעלמת מאחורי דלת אבץ שללא ספק הובילה לרחוב למטה.
  
  
  תוך פחות מעשרים שניות עמדתי בדלת, אבל קואנבר לא היה טיפש ולא רשלני. הוא נעל את הדלת בתבונה מבפנים. רצתי בחזרה על הגג, כופפתי והבטתי החוצה דרך הגמלון. היה לי נוף נהדר של כל הרחוב. האמבולנס כבר יצא. במקום זאת, שלוש חיפושיות פולקסווגן עם סמל משטרת אמסטרדם חנו בחזית המלון.
  
  
  אבל לא היה שום סימן לקונבאר, שום דבר לא מעיד שפחות מחמש דקות קודם לכן הוא התחבא על הגג כדי לירות בי.
  
  
  בלתי נראה ונעלם, קואנבר היה מסוכן יותר מכל דבר אחר. הייתי בטוחה שהוא עדיין איפשהו בבית, לא מסוגל לדחוף לרחוב ובסופו של דבר לבטיחות, אז זחלתי אחורה ובדקתי את הקצה השני של הגג. חלקו האחורי של הבניין נפתח לרחוב צר ללא מוצא. גם לקואנבר לא היה לאן ללכת.
  
  
  איפה הוא היה אז?
  
  
  לא הייתה דרך לגלות זאת מלבד פתיחת הדלת וחיפוש בבית. הכדור עבר דרך הדלת והמנעול כאילו זו הייתה עוגת חמאה. רגע לאחר מכן, ירדתי בסתר ובשקט במדרגות, תוך כדי שני צעדים. כתם הדם האדום הבוהק אמר לי שקונבר הלך באותו מסלול לפני פחות משתי דקות. ידעתי שהוא מדמם כמו שור כשכמעט איבדתי שיווי משקל בנחיתה הראשונה והחלקתי לתוך שלולית דם מתכהה.
  
  
  ירדתי במדרגות אל המדרגות הבאות ולא שמעתי דבר מלבד הנשימות שלי. לא היה לי מצב רוח למשחקים. כשהדלת נפתחה בקצה החשוך של המסדרון, הסתובבתי במהירות והצלחתי להחזיק את האצבע על ההדק. איש זקן עם משקפיים עם מסגרת פלדה הביט החוצה. הוא הציץ בנשק, מצמץ בעיניו קצרות הראייה והרים את ידיו במחווה של אימה מוחלטת.
  
  
  בבקשה... לא, לא. בבקשה," הוא יילל. 'אנא. לא.'
  
  
  הורדתי את הלוגר שלי וסימנתי לו להיות בשקט. עדיין רועד, הוא נסוג לאחור והתחבא מאחורי הדלת. ואז נשמעה דפיקה ואחריה קול רגליים ריצות. יריתי אחורה וחיכיתי, בלי לדעת למה לצפות. אבל לפני שהספקתי לומר או לעשות משהו, התעמתתי עם שלושה שוטרים של אמסטרדם.
  
  
  'ידיים למעלה! אל תזוזו! - אחד הגברים נבח בהולנדית.
  
  
  עשיתי מה שאמרו לי.
  
  
  "אתה לא מבין," ניסיתי לומר.
  
  
  "אנחנו מבינים שהאישה עלולה למות", ענה השוטר.
  
  
  "אבל אני מחפש אדם כמוך, צלף."
  
  
  נדרשו לי שיחות רבות כדי להסביר להם שקונבר ואני שני אנשים שונים. וגם אז ידעתי שאני מבזבז זמן יקר כי לאסייתי יש עכשיו הזדמנות למצוא מקלט בטוח.
  
  
  סוף סוף הם הבינו אותי. שני הגברים מיהרו בחזרה לרחוב בעוד שוטר שלישי ליווה אותי לחיפוש בכל הבית. אבל בפעם השנייה בתוך כמה ימים, קואנבר נעלם. לבסוף עליתי במדרגות וחזרתי לגג, מקלל את מזלי הרע. ואז ראיתי משהו ליד הדלת השבורה שלא שמתי לב אליו לפני עשר דקות. התכופפתי והרמתי אותו. זו הייתה קופסת גפרורים ריקה עם כתובת מאוד מיוחדת. בחזית הנייר הודפס:
  
  
  מסעדת בקתה, 11/897 אסון טולה,
  
  
  קטמנדו
  
  
  
  
  פרק 6
  
  
  
  
  
  היה לי הרבה להסביר.
  
  
  "איזה מערכת יחסים הייתה לך עם מיס יואן?"
  
  
  "היית שם בעבר?" אמרתי, כועסת על כך שהחוקר שלי מתייחס אליי כאל פושע רגיל. ישבתי על כיסא עץ ישר בחדר קטן וקודר בתחנת המשטרה במרניקסטראט. מסביבי יש פוסטרים שאומרים "נמצא", ולפניי פניו חסרות התנועה של המפקח שון.
  
  
  "כן, מכיוון שהיא עדיין בחיים... לפחות לעת עתה," הוא ענה.
  
  
  לפחות הם אמרו לי משהו, מעט מאוד, אבל משהו על מצבה של אנדריאה. כשחזרתי לשגרירות, המשטרה חיכתה לי מחוץ למלון. כולם היו להוטים מדי להעביר אותי למפקדה במקום לשיחה ידידותית. עכשיו, כשהצלף נעלם, הם לא התכוונו לשחרר אותי בלי לקבל כמה תשובות קודם.
  
  
  'כמו כן, מה עוד אתה יכול להגיד?' שן חזר ואמר, רוכן פנימה עד כדי כך שאוכל לדעת מה הוא אכל לארוחת הבוקר.
  
  
  - מה בדיוק? שאלתי, מנסה לשלוט בכעס הגובר שלי. אם המשטרה לא הייתה פורצת לבית התעלה מלכתחילה, אולי הייתי מצליחה לעצור את קואנוואר. אז יכולתי לפינה אותו לפני שהוא ברח. אבל עכשיו הוא איננו, ולא היה מה לעשות בנידון.
  
  
  "מה הקשר שלך עם מיס יואן?"
  
  
  "פגשתי אותה במטוס לאמסטרדם, זה הכל", עניתי. "היינו רק חברים, מפקח."
  
  
  "אין שום דבר רגיל בניסיון רצח, מר קרטר," אמר. הוא עצר להדליק סיגריה, אבל לא טרח להציע לי. "ואיך הגעת למדינה הזאת עם נשק אסור? יש להצהיר על כלי ירייה למכס. עם זאת, דבר מכל זה אינו ידוע בספרי המכס, מר קרטר. שום דבר.'
  
  
  "לא חשבתי על זה," אמרתי וקמטתי את פניי. הם אפילו לא נתנו לי להשתמש בטלפון. רק רציתי להתקשר לשגרירות, שתפנה שוב להוק ותסדר לי את הבלגן הזה בלי לבזבז יום. בדיוק כמו עכשיו, מעולם לא יצאתי מאמסטרדם כפי שתכננתי. ככל שהייתי במעצר, כך הפסדתי יותר זמן והמשימה שלי הפכה קשה יותר. אבל לא התכוונתי להכניס את הכל לאף של שן ולספר לו למה יש לי לוגר איתי ולמה מישהו ניסה לירות בי באותו בוקר.
  
  
  השעה הייתה כבר צהריים, אבל הפקח לא נראה מעוניין בארוחת צהריים עבור שנינו. שן חג סביבי כמו נמר לכוד בכלוב; ידיים מאחורי גבו וסיגריה משתלשלת בין שפתיים עבות. "אתה מקשה מאוד על חיי, מר קרטר," אמר. "נראה שאתה יודע הרבה יותר על העניין הזה ממני." ואני בכלל לא מרוצה מזה".
  
  
  "סליחה," אמרתי ומשכתי בכתפי.
  
  
  "חרטה לא מספיקה לנו."
  
  
  "זה הכי טוב שאני יכול לתת. אני עובד עבור סנטור של ארצות הברית, ולכן אני קורא לך לקבל חסינות דיפלומטית..."
  
  
  "ביי מה?" – שאל בטון מצווה.
  
  
  לא רציתי לעבור את זה, אז סגרתי את הפה שלי ועיניי מושפלות. איזה בלגן, חשבתי. כאילו לא היו לי מספיק בעיות כבר, עכשיו אני גם צריך להתמודד עם המשטרה ההולנדית.
  
  
  בינתיים, לא היה לי מושג מה קרה לאנדריאה, לאן היא נלקחה, איזה טיפול היא מקבלת כרגע, או אם מצבה קריטי. "תקשיב, שון, כל מה שאתה צריך לעשות זה לעשות שיחת טלפון אחת ולא יהיה לך שום קשר לכל זה. אז אין לך מה לדאוג יותר".
  
  
  "הו באמת?" "הוא חייך, כאילו הוא לא האמין לאף מילה.
  
  
  "כן, באמת," אמרתי וחרקתי שיניים. לעזאזל, אחי. השתמש במוח שלך. איך יכולתי לירות בבחורה אם הייתי לידה כשזה קרה?"
  
  
  "אני לא מאשים אותך שירתת במיס יואן," הוא אמר. "אני מתעניין רק במידע. אבל אתה יכול להשתמש בטלפון שלך. שיחת טלפון אחת וזהו.
  
  
  שיחת טלפון אחת שינתה הכל.
  
  
  בשעה ארבע אחר הצהריים חזרה וילהלמינה למקומה, בריאה ושלמה, בנרתיק הכתף שלי. גם אני הייתי שם, פניתי לבית החולים לראות מה שלומו של אנדריאה.
  
  
  שן לא רצה לשחרר אותי בלי חקירה נוספת. אבל הבית הלבן יכול להפעיל לחץ מסוים, במיוחד במדינות נאט"ו. ולבסוף, הנשיא, וכמובן AH רצו שתהיה תקרית בינלאומית בתקשורת שעלולה להרוס את השער האחרון שלי. קנוואר ידע שגולפילד שלח אותי. מי עזר לו במידע הזה נשאר בגדר תעלומה, בין אם אהבתי או לא. מה שהוא נראה לא ידע זה שגם אני הייתי N3, שהוטל עליו לא רק לספק יהלומים, אלא גם למנוע מהפכה מסוכנת.
  
  
  בדרך לבית החולים עצרתי במלון אמבסדה. כשעזבתי את משרדו של המפקח שון, לא הייתה לי שום כוונה לעשות זאת, אבל לאחר שסקרתי את אירועי הבוקר, קיבלתי החלטה מהירה. שתי ניידות משטרה עדיין חנו בחוץ. הלכתי בלי לשים לב. רגע קצר ליד השולחן ואז לחדר שלי. לפני שעזבתי, התיזתי מעט מים על הפנים שלי, החלפתי במהירות לז'קט אחר והעברתי מסרק בשיער. היו כמה אנשים שחיכו למוניות מול המלון, אז ירדתי בתעלה כדי לתפוס מונית לכיוון המלון.
  
  
  אמרתי לנהג את שמו של בית החולים שון אמר שאנדריאה נלקחה אליו, ובמהלך הנסיעה ניסיתי להוציא את הגרוע מכל מהראש שלי. לטענת המשטרה היא הייתה במצב קשה מאוד ולמיטב ידיעתי אני אחראית למצבה. היא לקחה את הכדור שנועד לי.
  
  
  ובכן, דבר אחד היה ברור: לא עזבתי את אמסטרדם היום עד שגידלתי זוג כנפיים.
  
  
  "אני מחפש את העלמה אנדריאה יואן," אמרתי לשער בית החולים.
  
  
  הוא הבין מיד שאני מדבר אנגלית, אבל זה לא הפריע לו. עבור אנשים רבים בהולנד, אנגלית היא שפה שנייה. הוא העביר את אצבעו במורד רשימת החולים, ואז הרים את מבטו באחת ההבעות הפחות משועשעות שראיתי בימים האחרונים. "סליחה, אבל למבקרים אסור לראות את המטופל. מצבה... איך אוכל לדעת אם מצבה חמור מאוד?
  
  
  "קריטי ביותר".
  
  
  "כן, זה המצב."
  
  
  האם הרופא שלה פנוי? "אני רוצה לדבר איתו אם אפשר," אמרתי. "אתה מבין, אני עוזב את אמסטרדם בבוקר ואני צריך לראות אותה לפני שאני עוזב."
  
  
  "לאף אחד אסור איתה עכשיו," ענה השוער. "היא בתרדמת מאז שהביאו אותה הבוקר." אבל אני אתקשר לד"ר בוטנס, הרופא המטפל שלה. אולי הוא יכול לדבר איתך.
  
  
  בוטנס התברר כאדם חביב כבן ארבעים. הוא פגש אותי בחדר ההמתנה בקומה התחתונה, אבל התעקש שאקח אותו למשרד שלו בקומה הרביעית של בית החולים.
  
  
  "האם אתה חבר של מיס יוונס...?"
  
  
  "חבר טוב," אמרתי. עד כמה מצבה חמור, דוקטור?
  
  
  - אני חושש שזה חמור מאוד. הקליע נתקע באונה העליונה של הריאה השמאלית. למזלה, זה לא פגע בעורק. אם זה היה קורה, היא הייתה מתה תוך דקות.
  
  
  'ו?'
  
  
  הוא סימן לי להיכנס למשרדו והראה לי כיסא. "כתוצאה מכך", המשיך, "היא איבדה כמות משמעותית של דם עקב דימום פנימי. אנחנו מנתחים אותה בבוקר. אבל זה יהיה עסק מאוד קשה ומסוכן מאוד, אדוני...
  
  
  "קרטר, ניקולס קרטר," אמרתי והתיישבתי על הכיסא ליד השולחן.
  
  
  האוטנס דחף לעברי מאפרה. הדלקתי סיגריה ונשפתי ענן עשן עצבני לתוך החדר. "אני רוצה לשלם את החשבונות הרפואיים שלי כאן לפני שאעזוב את הארץ", אמרתי לו לבסוף. "זה יהיה נחמד מאוד," הוא אמר בכנות. "כמובן, לא הצלחנו לדון בהיבט הזה של המצב עם מיס יואן מכיוון שהיא הייתה בתרדמת מאז שהובאה, אתה מבין." הבנתי שקונבר כמעט הרג אותה. וזה לא שימח אותי בכלל. כרגע, כל מה שיכולתי לעשות זה לוודא שהחשבונות שלה שולמו ושהיא יודעת איך ליצור איתי קשר...אם היא תשרוד את הניתוח. נתתי לדר. בוטנס, מספר שגרירות אמריקה. גם אני הייתי פונה אליהם בעצמי. ב-AH יש לי קרן מילואים למקרי חירום כאלה, ומכיוון שאנדריאה הייתה אחת העוקבות התמימות מהצד, ידעתי שלא תהיה לי בעיה לכסות את הוצאות בית החולים באמצעות השירות. הייתי שולח הודעה גם על ידי השארת אותה בשגרירות, למרות שלא היה לי מושג אם אוכל לעצור באמסטרדם בפעם השנייה בדרכי חזרה לאמריקה.
  
  
  הכל עדיין היה בחלל ריק. הונה של אנדריאה, ההצלחה או הכישלון של המשימה שלי, חייהם של ג'יני ומארק גולפילד, המהפכה הנפאלית, ולאחר מכן קנוואר.
  
  
  מי שכר אותו? נותרה האפשרות שלמרות כל הספקות שלי, הוא עדיין שייך לשרפים. ואם כן, אז יכול היה לקרות משהו לילדי גולפילד. משהו שלא רציתי לחשוב עליו. באלוהים, הלוואי וידעתי את התשובות. אבל עד שהגעתי לקטמנדו ולמסעדת האט, גיששתי בחושך. אז כיביתי את הסיגריה וקמתי עייף. ד"ר בוטנס הושיט את ידו והבטיח להעביר את המסר שלי לאנדריאה ברגע שתחזור להכרה.
  
  
  -מה הסיכויים שלה, דוקטור? – שאלתי, עומד בדלת.
  
  
  הוא הסתובב והחל לבחון את ציפורניו הקצוצות. לבסוף הוא החזיר את מבטו אליי. "לא טוב במיוחד, מר קרטר," הוא הודה. "זה יהיה... איך אומרים את זה באמריקה? להיות על הקצה? כן, אני מאמין שזהו ביטוי. הוא יישאר על הקצה עד שנוכל להסיר את הכדור בבטחה. ואז...” הוא משך בכתפיו והשפיל שוב את עיניו.
  
  
  "ואז מה?" – אמרתי לעצמי בשקט. סגרתי את הדלת והלכתי במסדרון אל גדת המעליות. לא משנה מה קרה במהלך הימים הבאים, הייתי נחוש להסדיר את התוצאה עם קואנבר הבוגדנית והחמקמקה. וזה לא היה איום ריק או סתם משאלה שקטה. זו הייתה הבטחה. עוּבדָה.
  
  
  לא האמנתי, אבל המשטרה עדיין הסתובבה במלון.
  
  
  אין להם משהו יותר טוב לעשות? חשבתי כששילמתי לנהג המונית והלכתי למלון. אבל בכניסה היו שלוש פולקסווגן לבנות וקהל שקט מוזר של אנשים. דחפתי את דרכי בין ההמון אל הדלת המסתובבת, אך נעצרתי על ידי שוטר שעמד ממש מחוץ לכניסה.
  
  
  "אף אחד לא רשאי להיכנס, אדוני," אמר בהולנדית.
  
  
  "אני מתארח במלון," אמרתי. מה קורה, קצין?
  
  
  הוא הנמיך את קולו, למרות שמה שרצה לומר התברר לי מהר. העניין הוא שלפני פחות משעה מישהו ניסה לפוצץ את כספת המלון. המנהל נפצע קל והשוער נפצע באורח קשה מהפיצוץ. שני גברים נראו רצים מזירת הפיצוץ, למרות שהם נמלטו עד שהגיעו המשטרה והאמבולנס.
  
  
  "אה, מר קרטר... חשבתי שאפגוש אותך במוקדם או במאוחר."
  
  
  הסתכלתי מעבר לכתפי וקימטתי את מצחי. המפקח שון יצא מהקהל והניח את ידו על כתפי. זו לא הייתה המחווה הכי ידידותית שיכולתי לדמיין.
  
  
  מה אני יכול לעשות בשבילך, שון? – אמרתי, מנסה להישאר רגוע.
  
  
  "אני מאוד סקרן שהקשיים האלה מציקים לך, מר קרטר," הוא אמר עם שמץ של יהירות על שפתיו. "קודם כל ירה בך צלף הבוקר. ואז מתרחש פיצוץ במלון שלך. מעניין מאוד. ורע מאוד. אני מקווה שאתה מתכנן לעזוב את הולנד בקרוב. נראה לי שאתה מביא איזו... נניח צרות... לאן שלא תלך.
  
  
  "אני לא יודע על מה אתה מדבר, שון," אמרתי. "הלכתי למלון וילהלמינה גסטהאוס כדי לראות מה שלום מיס יואן."
  
  
  - מה עם החברה שלך? הוא שאל. קולו של קולו לא השאיר דבר לדמיון.
  
  
  "הילדה שלי," אמרתי, "רעה מאוד. "היא עוברת ניתוח בבוקר."
  
  
  "ואיפה אתה תהיה מחר בבוקר, אם יורשה לי לשאול, מר קרטר?"
  
  
  "לחוץ מהארץ, מפקח. ואם תסלחו לי עכשיו, יש לי הרבה מה לארוז. רציתי להסתובב, אבל הוא עדיין החזיק את ידו על הכתף שלי. "אנחנו צופים בך, מר קרטר," הוא אמר לפני שהסיר את ידו. "ובזהירות רבה, אפשר להוסיף, מה שמשרד החוץ יחשוב".
  
  
  - האם זו אזהרה, מפקח? או איום?
  
  
  "אני אשאיר את זה לך, מר קרטר," ענה שון. "אני משאיר את הפרשנות בידיך."
  
  
  הוא הלך משם ולבסוף הצלחתי להיכנס דרך הדלת המסתובבת. לא האמנתי למראה עיניי.
  
  
  המבואה הייתה אזור אסון.
  
  
  אם העברתי הצידה את קהל האורחים המבועתים שניסה לבטל את המנוי, כל מה שסביב השולחן נהרס לחלוטין. לא היה דבר שהעיד שלפני פחות משעה הכל עבר חלק.
  
  
  הנהלת המלון תשמח לשמוע שאני עוזב, חשבתי ולחצתי באצבע על הכפתור שליד המעלית. נראה שלקרון המעלית לקח מספר שעות להגיע ללובי. כעבור דקה מיהרתי במסדרון לחדרי.
  
  
  ציפיתי לגרוע מכל וזה בדיוק מה שמצאתי. המיטה התהפכה, המזרון נקרע מכל עבר כמו גופה מרוטשת. כל המגירות נשלפו ותכולתן פוזרה על הרצפה. הבגדים שתליתי בארון היו מפוזרים בכל החדר.
  
  
  סגרתי את הדלת מאחורי ונכנסתי לחדר האמבטיה, חצי מצפה למצוא איזושהי הודעה על המראה של ארון התרופות, משורבט בדיו הכי מלודרמטי שאפשר להעלות על הדעת, בדם. אבל לא היה כלום: שום רמזים, שום אזהרות שנכתבו בחיפזון.
  
  
  בזהירות רבה העברתי את להב הוגו לאורך קצה הארון ומשכתי אותו באיטיות אל מחוץ לשקע בקיר האריחים. לבסוף, כשהכל היה משוחרר מספיק, החזרתי את הסטילטו לנדן שלו ואז הסרתי בזהירות את קופסת המתכת הקטנה.
  
  
  בפעם הראשונה באותו היום מצאתי את עצמי מחייך. צינור אלומיניום עם צורות יהלום הודבק על הקיר האחורי הלא צבוע של החור המלבני. הסרתי את הסרט ושחררתי את הפקק מהשרוול. הבזקי אור בהירים הבזיקו מולי כמו מגדלור של אור. היהלומים נצצו בכל צבעי הקשת, מאות קראט, יופי טבעי גולמי. ההשפעה הייתה היפנוטית. במשך זמן מה המשכתי להסתכל על האבנים כאילו הן קדושות. אחר כך שמתי את מחזיק הסיגריות בצורת סיגר בכיס והחלפתי את ערכת העזרה הראשונה. אתה לא טיפש, קואנבר, חשבתי. אבל אתה גם לא גאון.
  
  
  ההחלטה שלי לעשות עצירה מהירה במלון לפני היציאה לבית החולים הייתה חכמה אפילו יותר ממה שיכולתי לדמיין באותו זמן. ובאותו רגע לא ביקשתי מהמנהל שיפתח לי את הכספת, כי חשבתי שקונוואר יפוצץ אותה. עם זאת, ידעתי שעלי להיות זהיר ככל האפשר. היה לו מספיק זמן להגיע למסקנה ששמתי את האבנים בקמרון, ונראה לי שידעתי את המקום הכי טוב לשים אותן.
  
  
  אז הנחתי בזהירות את האבנים מאחורי ערכת העזרה הראשונה לפני שנסעתי לבית החולים כדי לברר על מצבה של אנדריאה. הניחוש שלי היה משמח, וחיוך כהה חלף על שפתי כשסידרתי מחדש את החדר. קונבהר הרס לי את המזוודה, אבל הוא לא מצא את החלל הריק והחכם שהמהנדסים ב-AH הכינו לי. רק קיוויתי שהשוטרים כאן היו עיוורים באותה מידה. כי אם זה לא היה... טוב, כנראה שהייתי צריך להתכונן לדבר עם המפקח שון שוב.
  
  
  לאחר שאספתי את החפצים שלי בחזרה, התיישבתי על קצה המיטה והרמתי טלפון. השיחה ארכה כעשרים דקות. וכשהגיע הזמן, קולו התפוצץ באוזני עם נביחה מרושעת כמו מכת כדור בקליבר גדול. "מה לעזאזל קורה, N3?" צעק הוק.
  
  
  "קשיים, סיבוכים," אמרתי בשקט ככל האפשר.
  
  
  "ובכן, כל אידיוט יכול להגיד לי את זה," הוא נבח. "הטלפון האדום שלי לא שתק כל היום."
  
  
  הטלפון האדום היה הקו החם שלו לבית הלבן, והוא לא הרגיש כל כך בר מזל. נשמתי עמוק ונכנסתי אליו, כביכול, עד צווארי. סיפרתי להוק מה קרה מההתחלה.
  
  
  "מי זו האישה שכמעט נורתה?" הוא שאל כשהסברתי מה קרה בשלושים ושש השעות האחרונות.
  
  
  "מוכר..." מלמלתי.
  
  
  "מוכר... התחת שלי, קרטר," הוא צעק. 'תראה. לא שלחתי אותך לטיול לאסוף זונה ולהרוס הכל..."
  
  
  אני יודע, אדוני.
  
  
  "אז תנהג קצת יותר בזהירות בעתיד. ואל תאשים אותי במצב הרוח שלי, קרטר. אבל היום אני מאוד כועס מכל עבר. נראה שהחבר'ה האלה בבייג'ינג מתכננים כעת לנהל את התמרון השנתי שלהם על גבול נפאל. שרפה חייב להיות בגן עדן, עם חבריו פחות משישה מייל מהגבול.
  
  
  "מהי המשימה שלי..."
  
  
  "זה עוד יותר דחוף," אמר. ובכן, ניק. מה לגבי…"
  
  
  "הם ניסו לפרוץ לכספת של המלון לפני שעה בערך".
  
  
  'ו?'
  
  
  זה בסדר, אדוני. מחר אני עוזב במטוס ברגע שאני קונה כרטיס".
  
  
  - זה מה שרציתי לשמוע. תראה, שוב יצרו קשר עם גולףפילד. הוא אמר להם שאתה בדרך. הם אמרו לו שישאירו לך הודעה ב - שמעתי אותו מחטט בכמה ניירות - במלון קמפ, Maroehiti 307, ליד כיכר דורבר בקטמנדו. למיטב הבנתי, זה מקום היפי במרכז העיר. כך...'
  
  
  "פקח עיניים," סיימתי את המשפט.
  
  
  'בְּדִיוּק.'
  
  
  - מחר בערב אני אמור להיות בקטמנדו. הטיסה אורכת בין שתים עשרה לארבע עשרה שעות. ואז, אם יש לך הנחיות נוספות עבורי, אדוני, אשאר באינטרקונטיננטל.
  
  
  'אחד?'
  
  
  - כן אדוני.
  
  
  "זה מה שרציתי לשמוע," הוא ענה, מצחקק בשקט. "חוץ מזה, כשתחזור, יהיה לך מספיק זמן לפעילויות כאלה."
  
  
  "תודה לך אדוני ".
  
  
  נסיעה נעימה, ניק. אגב, היא הייתה יפה?
  
  
  'טוב מאוד.'
  
  
  'חשבתי כך.'
  
  
  לאחר שניתקתי, החלטתי לאכול ארוחת ערב במלון ולא במקום כלשהו ברחוב. כעת, כשהאויב נעזר בפצצה בפעם האחרונה, אי אפשר היה לחזות אילו עוד טריקים היו לו בשרוול. קודם כל הייתה לי עבודה. הדרך היחידה להשלים זאת הייתה לעזוב את אמסטרדם. ..בחיים...
  
  
  
  
  פרק 7
  
  
  
  
  
  הייתה רק דרך אחת להגיע מאמסטרדם לקטמנדו - דרך קאבול, הבירה המבודדת של אפגניסטן. כשידעתי זאת, כבר ביצעתי הזמנות באינטרקונטיננטל, כפי שאמרתי להוק. הדבר היחיד שהייתי צריך לטפל בו היה כרטיס הטיסה שלי.
  
  
  למחרת בבוקר אכלתי ארוחת בוקר גדולה מאוד כאמצעי זהירות. העוזרת הביאה מגש עם ביצים, סוגים שונים של גבינה הולנדית, חזיר, ארבע פרוסות טוסט עם חמאה, ריבה ולחמניות מתוקות. אכלתי כל מה שהיא שמה מולי ושטפתי אותו בשתי כוסות חלב קר כקרח. כל אמא תהיה גאה שיש לה בן כזה. לא שתיתי קפה. בכל מקרה, הרגשתי די טוב וזה היה בדיוק מה שרציתי.
  
  
  כשהמגש הוסר, המשכתי להתלבש. חמקתי מהמלון דרך הדלת האחורית. לא הייתה לי שום כוונה לתת ל-Koenvaar הזדמנות נוספת לכוון אותי כמו שהוא עשה יום קודם. בניין KLM היה ממוקם בכיכר המוזיאון, כרבע שעה הליכה מהמלון. הגמלונים נצצו באור השמש הבהיר, אבל לא היה ברק של מתכת או השתקפות מהקנה של רובה צלפים. עם זאת, המשכתי לעקוב אחר הסביבה שלי. חוסר זהירות פירושו מוות בטוח, כי הייתי בטוח שקונבר לא עזב את העיר ולא מתכוון לוותר אחרי כל המאמצים שעשה להשיג את התכשיטים.
  
  
  עם זאת, שום דבר לא הפריע ליופי של היום מלבד החששות שלי לגבי מצבה של אנדריאה יואן. באותו רגע, כשהלכתי לאורך שפיגלסטראט, המשיכו מחשבותי להסתובב סביב המבצע שנערך כעת בווילהמינה גאסטויס.
  
  
  ואי שם בעיר חיכה לי קואנבר. אם רק הייתי יודע איפה...
  
  
  הזמנתי מושב עם KLM בטיסה אמסטרדם-טהרן-קאבול, שיצאה בשלוש וחצי באותו יום. בגלל הפרש השעות במזרח לא אגיע לקאבול עד למחרת בבוקר. אבל אם לא אקח את הטיסה הזו, אני אתקע באמסטרדם לשארית השבוע. אז הזמנתי כרטיסים ולקחתי מונית חזרה למלון.
  
  
  המנהל עמד מאחורי דלפק מאולתר עם רטייה על עין אחת וזרוע אחת במנשא. אם מבטים היו יכולים להרוג, הייתי מת תוך שתי שניות. "אני לא צריך להגיד לך, מר קרטר," הוא אמר ולקח את כספי, "שלא תתקבל בברכה במלון אם תחזור אי פעם לאמסטרדם."
  
  
  "לא ציפיתי למשהו פחות," אמרתי בחיוך קשה. אחר כך עליתי למעלה כדי להמשיך להתכונן.
  
  
  נראה לי שעדיף לנסוע ישר לסכיפהול מאשר להרוג זמן במלון, אז הכנתי הכל ליציאה. השתמשתי שוב ביציאה האחורית ויצאתי מהמלון דרך הסמטה מאחור. עד כאן הכל בסדר, חשבתי.
  
  
  לא היו צעדים מאחורי, לא צללים שהתעוררו לחיים כהרף עין. בסמטה היה ריח של אשפה שלא נאספה, אבל קואנבר לא התחבא מאחורי פחי אשפה כדי לכסח אותי עם הירי שלו. קול המכוניות מלפנים פיתה אותי לכיוון הזה והקהה את חושיי. מיהרתי לכיוון הזה, רוצה לזנק למושב האחורי של מונית ולהיעלם בקהל הרועש של סכיפהול.
  
  
  לזמן מה נראה היה שהכל מתנהל לפי התוכנית וללא תקלות. אף אחד אפילו לא הסתכל עליי בעודי מונית וסגרתי את הדלת מאחורי.
  
  
  "לסכיפהול, בבקשה," אמרתי לנהג, צעיר מתולתל ששתי ידיו היו על ההגה ושתי העיניים על המראה האחורית.
  
  
  'אנגלי?' - שאל כשהתמזגנו לתוך עומסי תנועה כבדים.
  
  
  "אֲמֶרִיקָאִי".
  
  
  "נהדר," הוא אמר. - אז אנחנו מדברים אנגלית. אני צריך תרגול; בקרוב אסע לאמריקה. אתה עוזב את אמסטרדם היום?
  
  
  תודה לאל, חשבתי. ואז בקול רם: "כן, היום אחר הצהריים." בזמן שדיברתי, שמתי את עיניי על המכוניות והמשאיות שמאחורינו. "האם התנועה תמיד כזו כאן?"
  
  
  'לא תמיד. אבל אני אקח את כבישי הארץ," הוא ענה ופנה ברמזור הבא. אז הבנתי שלמישהו אחר יש את הרעיון המבריק הזה. החלטתי לסתום את הפה עד שאהיה בטוח שעוקבים אחרינו. זה היה מאוד דומה כי כשהנהג שלי פנה שמאלה, הנהג של הרנו הכחולה הכהה ביצע את אותו תמרון לא מזיק לכאורה. לא ניתן היה לומר מי נהג ברכב. השמש זרחה בעיניו, והשמשה הקדמית הייתה פשוט משטח זוהר, המסתיר למעשה את פניו ואת זהותו. אם זה לא היה קואנוואר, זה היה מישהו שעבד אצלו, כי אחרי ארבע פינות ברציפות הרנו הכחולה עדיין הייתה מאחורינו, בין אם אהבתי ובין אם לא. התכופפתי ורכנתי לעבר הנהג. "אני מצטער שגרמתי לך כל כך הרבה צרות," התחלתי. "איזו בעיה?" הוא אמר בצחוק. "אני נוסע לסכיפהול וחוזר עשר פעמים עם נוסעים. אין בעיה, תאמין לי.
  
  
  "אני בספק אם אתה נושא נוסעים נרדפים," עניתי.
  
  
  'ומה?'
  
  
  "עוקבים אחרינו. הם נרדפים. תסתכל במראה האחורית. רואה את הרנו הכחולה הזו?
  
  
  'אז מה?' אמר הנהג, עדיין לא מתרשם. "הוא בא אלינו מרחוב רוזנגרכט."
  
  
  "אתה צוחק, אחי," הוא אמר באמריקאית מושלמת. "מה זה לעזאזל בכלל?" חשבתי שהוא יצליח בסן פרנסיסקו.
  
  
  "זו בדיחה מסוכנת," אמרתי בצחוק ללא הומור. "אם תנצח את הרפש הזה, תרוויח חמישים גילדן."
  
  
  ברור שהנהג בילה זמן רב עם היפים אמריקאים כי הוא הנהן ואמר, "לעזאזל, בנאדם. אתה מגניב.' אחר כך הוא לחץ על דוושת ההאצה ומיהרנו קדימה.
  
  
  הוא לקח את הפינה הבאה על פחות מארבעה גלגלים, אבל הרנו לא התכוונה לוותר כל כך מהר. הוא צרח מעבר לפינה ורדף אחרינו ברחוב צר מרוצף אבן ליד מרכז העיר. הסתכלתי אחורה, אבל עדיין לא יכולתי לראות מי נהג.
  
  
  היהלומים לא נשמרו בכספת. הם גם לא היו דבוקים לערכת העזרה הראשונה. נאלצתי להיפטר מקונוואר, או מי שנהג ברנו ההיא, אחרת דברים עלולים להיות מכוערים מאוד למדיניות החוץ של ארצות הברית ולביטחון הודו, שלא לדבר על שני ילדי גולפילד. "הוא עדיין מאחורינו?" – שאל הנהג עם שמץ של עצבנות בקולו.
  
  
  "לעזאזל, הוא עדיין מאחורינו," התפרצתי. -אתה לא יכול ללכת קצת יותר מהר?
  
  
  אני מנסה, בנאדם. זה לא פורמולה 1, אם אתה יודע למה אני מתכוון".
  
  
  - כן, אני מבין למה אתה מתכוון. וזה לא כיף. נשארתי הכי נמוך שיכולתי, שמרתי את עיני על הרנו הדוהרת ברחובות מאחורינו. הנהג שלי מזגזג כאילו הוא מסיע ספינת קוצץ לתוך הנמל, אבל זה הוביל לנו רק עשרים או שלושים יארד.
  
  
  צווארו של נהג המונית היה מתוח כמו קפיץ, ואגלי זיעה זלגו במורד צווארון חולצתו. יותר מהר, מהר יותר, חשבתי. בחייך. אבל הילד עשה כל שביכולתו. למה עוד לא הגיעה אלינו המשטרה, עוד לא הספקתי לחשוב, כי באותו רגע התנגשה הרנו בחלק האחורי של המונית. הנהג איבד שליטה, טיפס במעלה המדרכה, פספס חלון ראווה גדול בסנטימטר, ואז סיים בחזרה באמצע הרחוב.
  
  
  "זה מתחיל לשגע אותי, בנאדם," הוא צעק וטיטוט בהגה.
  
  
  "תזרוק אותי בפינה הבאה," נבחתי בחזרה, וחשבתי שעדיף לי ללכת לבד וברגל. תפסתי את קצה המושב הקדמי בכל כוחי כשהרנו פגעה בנו בפעם השנייה. איבדנו פגוש, פנס אחורי וחלק מהפגוש. הנהג סובב את ההגה כאילו הוא משחק ברולטה, מנסה לעשות פניית פרסה מסוכנת בתקווה להיפטר מהרנו לנצח ולזרוק אותה. שוב היינו במרכז העיר ונסענו משדה התעופה, לא לעברו. בדקתי את השעון שלי. השעה הייתה חמש דקות ועשרה.
  
  
  הרחובות הצרים והמפותלים המתוארים בחוברות תיירות זרמו משני הצדדים. בתים עלובים עם חלונות מוזרים, חלונות ראווה צבעוניים - כל זה היה חלק מהעיצוב הבלתי קרוא.
  
  
  -איפה אנחנו לעזאזל? צרחתי את זה, מבולבל לגמרי. "חומת ים," הוא אמר. קולו היה עכשיו גבוה ותזזיתי.
  
  
  'איפה?'
  
  
  "זידיק, זידייק," הוא צעק. "במחוז החלונות האדומים. ולכן אני מוריד אותך. "אני לא ג'יימס בונד, בנאדם", הוסיף, קילל בקול רם כשניסה לחצות גשר שהיה מיועד רק לרוכבי אופניים ולהולכי רגל, לא למכוניות.
  
  
  זו הייתה טעות גדולה.
  
  
  הרנו ניגשה אלינו כמו שור זועם, נחוש לסיים את העבודה. לפני שהגיעה לאמצע הגשר נפלה המונית לסחרור בוגדני כתוצאה מדחיפה של רנו מאחור. נכנסנו לסחרור ולא יכולנו לעשות דבר בנידון.
  
  
  "אנחנו לעזאזל נופלים," צעק נהג המונית, נאבק להחזיר את השליטה על המכונית.
  
  
  הוא לא יכל.
  
  
  הדבר הבא שידעתי, היינו באמצע תעלה.
  
  
  הייתה הצצה לשמים הכחולים והצלולים, חזיתות האבן של בתי תעלה מהמאה השבע-עשרה, ומעקות הברזל הפגומים של גשר. לאחר מכן פגענו במים, עדיין במהירות של קרוב ל-40 קמ"ש. לחצתי את ראשי עם הברכיים והמכונית נחה על הגלים השמנוניים שהתיזו סביבנו. למרבה המזל, החלונות היו סגורים ונראה היה שהמכונית צפה. אם זה היה אחרת, מצבנו היה הרבה יותר גרוע.
  
  
  הנהג פגע בראשו בהגה ואיבד את הכרתו. רכנתי קדימה וכיביתי את המנוע בדיוק כשכדור ניפץ את השמשה הקדמית ושברי זכוכית ירדו על המושב הקדמי. דם נכנס לי לעיניים כשדחפתי את הנהג ולחצתי שוב. כדור נוסף סיים את העבודה, ולא נותר דבר מהשמשה הקדמית מלבד כמה שברים חדים מסביב לקצוות.
  
  
  עדיין לא ראיתי את קנבר, אבל לא התכוונתי לשבת ולחכות שמישהו יתפוס אותנו. והמפגש האחרון עם המשטרה יגרום לכך שהבעיות שלי רחוקות מלהסתיים, במיוחד אם שון יידע את התקרית האחרונה הזו. אז נשארתי מחוץ לקו האש כמיטב יכולתי וניסיתי לחשוב על הדברים. הייתי בטוח שבכל רגע אשמע קול צפירת משטרה. אבל אחרי זה שמעתי רק דפיקה חדה כשכדור נוסף פילח את גג המונית. הייתי צריך לעשות מעשה, לא משנה כמה זה היה מסוכן.
  
  
  אם הייתי פותח את הדלת, המכונית תתמלא מיד במים. לא רציתי את חייו של נהג המונית על מצפוני בזמן שהוא מחוסר הכרה במושב הקדמי. אז הורדתי את החלון וקיוויתי לטוב. התיק היה צף לפחות לכמה דקות, שכן התא הסגור שימש מעין מאגר אוויר. הוא נפל מהחלון ראשון. זרקתי קצת כסף על המושב הקדמי והחלקתי חזרה אל החלון. ואז הראש והכתפיים שלי, ואחר כך שאר הגוף שלי, הלכו באותו מסלול כמו התיק שלי.
  
  
  Koenvaar - עדיין לא הייתי בטוח אם זה היה זה שנהג ברנו, כנראה לא שם לב לזה, מאחר שלא נורו יריות כשיצאתי מהמכונית. זה נשאר מסוכן וקשה, אבל הצלחתי והתכוננתי לעשות אמבט קרח. ואז הגיעה הצלילה ופגעתי במים כמו ילד שקפץ לבריכה קרה.
  
  
  היה קר בדיוק כמו שציפיתי.
  
  
  הבגדים שלי משכו אותי למטה, אבל תפסתי את ידית התיק שלי ושחיתי אל הגשר. כמה עוברי אורח רכנו מעל המעקה וצפו בהתקדמות שלי, תוך שהם צועקים מילות עידוד כאילו היו צופים בתחרות שחייה. אבל זה בכלל לא היה מה שרציתי שהקהל בהחלט ימשוך את תשומת ליבו של שוטר סקרן.
  
  
  הלבנים של הגשר היו מגודלים וחלקלקים. ניסיתי למצוא משהו לאחוז בו, משהו למשוך את עצמי אליו. באותו רגע שמעתי את יללת הסירנות, כפי שחששתי. כל שנייה הייתה יקרה, כי אם המשטרה תופסת אותי לפני שתפסתי את המטוס שלי ותברח, קואנוואר שוב היה יוצא מנצח מהקרב. אז טיפסתי למעלה, וזה לא קל עם התיק תחוב מתחת לזרועי.
  
  
  ואז שמתי לב למשהו שלא שמתי לב אליו קודם, גרם מדרגות חלוד ישן על חומת המבצר בצד השני של הגשר. צללתי בחזרה למים האפלים. נאבקתי בין המים והפסולת השומנים, חצי עיוור מהדם שעדיין מטפטף לתוך עיניי. וכך הגעתי לבסוף למדרגה התחתונה של המדרגות. אחרי זה לקח לי קצת יותר משתי דקות לחזור ליבשה.
  
  
  כמובן, פולקסווגן משטרת אמסטרדם חנתה באמצע הגשר. קהל העוברים והשבים גדל. אנשים צעקו והצביעו על המונית הצפה בתחתית הגשר שבו הייתי אמורה להיות. אחד השוטרים כבר שחה לעבר המונית. רצתי, לא התכוונתי לשבת ולחכות להזמנה לתחנת המשטרה.
  
  
  הייתי ספוג עד העור. הדבר הראשון שהייתי צריך לעשות זה לתפוס כמה בגדים יבשים, אז חיפשתי סביבי שלט שכתוב עליו "מכבסה".
  
  
  אבל במקום למצוא את זה או משהו דומה ויעיל באותה מידה, מצאתי את הרוצח מסתתר בצל בתים, מחוץ לטווח ראיית המשטרה.
  
  
  למרבה המזל, ראיתי אותו לפני שהוא ראה אותי. אם זה היה הפוך, הדברים היו מסתבכים הרבה יותר ממה שהם כבר היו. זה היה מישהו אחר מלבד קואנבר: עוד אחד מחבריו. זה נראה כמו מלח לשעבר שרירי, עם אוזני כרובית, אף שבור ואקדח S&W דגם 10.A. לא רציתי להתווכח עם מספר 38, אז התכופפתי למרפסת של איזה בית ליד התעלה.
  
  
  - אתה מחפש מישהו ספציפי? לפתע לחש קול באוזני, ואחריו הבהוב של לשון רטובה.
  
  
  הסתובבתי ומצאתי את עצמי פנים אל פנים עם אישה צעירה לובשת הרבה אודם ופאה בלונדינית. היא חשפה את שיניה מצחוק, וצקצקה בלשונה, אותתה לי עוד אל המרפסת החשוכה. שכחתי שזה הלב של רובע החלונות האדומים, אבל עכשיו נזכרתי בזה והתחילה להיווצר במוחי תוכנית אחרת.
  
  
  'כמה?' - שאלתי בלי לבזבז עוד זמן. השעה הייתה 11:03 בבוקר. המטוס שלי המריא ב-1:30. הכרטיס ציין בבירור אזהרה שנוסעים חייבים להיות בשדה התעופה לפחות שעה לפני היציאה. אז זה יהיה על הקצה, לא היה ספק בכך.
  
  
  "שלושים גילדן בשבילך... ללא הילוך נוסף," אמרה ללא היסוס. הבגדים הרטובים שלי והאנחה בראשי בבירור לא עשו לה כלום.
  
  
  "אני אתן לך חמישים אם תעשה משהו בשבילי."
  
  
  "זה תלוי," היא ענתה כמו מקצוענית אמיתית.
  
  
  סימנתי לה לקצה המרפסת והצבעתי על שותפו של קואנבר; אקדח ה-S&W שלו בלט ממעיל הצמר המחוספס שלו. - אתה רואה את האיש ההוא עם אף שבור ופניו חבולות?
  
  
  "אתה לא מתכוון לשלושתנו, נכון?" – אמרה בעניין ברור או בשאט נפש גלוי, כי ההבעה על פניה נותרה בלתי מובנת.
  
  
  הנדתי בראשי. "אני רק רוצה שתלך ותדבר איתו, תסיח את דעתו עד שאעלם." אתה מבין?' ניגבתי את הדם מהפנים שלי. היא מיד הבינה הכל ואמרה: "כמובן, תמורת שבעים וחמישה גילדן."
  
  
  "מאה כדי לוודא שאתה עושה עבודה טובה." כך או כך, הסיט את תשומת ליבו.
  
  
  היא לקחה את זה כמעט כעלבון אישי. אבל הכסף שינה אותה באופן קיצוני. היא תחב את הכסף לתוך החזייה שלה כאילו היא לוקחת ממתקים מילד. נענעה את ירכיה בהפגנתיות, היא יצאה לרחוב, מוכנה למלא את תפקידה במלואו. אם הטריק הקטן הזה לא היה עובד, היו לי ידיים מלאות כי וילהלמינה הייתה רטובה בדיוק כמוני. כל עוד היא הייתה רטובה, היא הייתה חסרת תועלת. ועכשיו לא היה זמן לפרק אותו, לנגב אותו, ואז להרכיב אותו בחזרה.
  
  
  היית צריך לסמוך על כושר ההמצאה שלך, הידיים החשופות, ואולי, אם צריך, על הוגו. אבל לא רציתי להשתמש בכל זה אם זה היה תלוי בי. כל עוד מתנת האלוהים שלי ממלאת את תפקידה במאות הכדורים האלה, כל מה שאני צריך לעשות זה למצוא מכבסה.
  
  
  מעבר לפינת המרפסת צפיתי בה הולכת ברחוב, מוכנה למלא את תפקידה.
  
  
  בתחילה נראה היה ששותפו של קנוואר לא ייפול לזה. הוא אמר משהו בהולנדית, המילים רחוקות מכדי שניתן יהיה להבין אותן. אבל מעשיו דיברו באותה ברורה וקצת אחר כך הבהירו לי הכל מאוד. ראיתי אותו דוחף אותה משם בדחיפה גסה ולא ידידותית. למרבה המזל, היא הייתה אמיצה ולא התכוונה לתת לעצמה להידחק. היא העבירה את אצבעותיה למעלה ולמטה על גבו ועמדה מולו, חוסמת את מבטו. חיכיתי לזה. ברחתי מהמרפסת, לא עצרתי עד שהגעתי לביטחון של הסמטה ממול.
  
  
  הכל היה צריך ללכת טוב.
  
  
  אבל זה לא היה המצב.
  
  
  הייתי באמצע הרחוב כשצופר צרוד של מכונית משך את תשומת לבו של הנבל. הוא הביט מעבר לכתפו, למרות כל מאמציה של הזונה להחזיק את תשומת לבו בגופה העסיסי והמרגש. עינינו נפגשו, ושנייה לאחר מכן הוא הושיט את ידו לתוך הז'קט שלו לסמית' אנד ווסון שלו.
  
  
  לא חיכיתי לזיקוקים או להדגמה של הירי הקטלני שלו.
  
  
  הפעם הקרבה של המשטרה נתנה לי יתרון מסוים. העוזר של קואנבר שמר על האצבע בשליטה; הוא לא התכוון לירות עם המשטרה כל כך קרוב. אבל זה בטח הפריע לו מאוד, כי הוא רץ אחרי, צעדיו הרועמים מהדהדים באוזני. כבר הייתי בסמטה כאשר צלצלה הירייה העמומה הראשונה, שרשרת סנטימטר מעל ראשי. זרקתי את עצמי על הקרקע, אבל הוא לא ירה בפעם השנייה. הוא סיכן את הזריקה שלו, והנחתי שהוא חושש עכשיו להחטיא עוד.
  
  
  "קום," סינן מבעד לשיניו באנגלית, כאילו שואל אופן מכמה מסרטיו של ג'ורג' פורמבי. אבל הוא בכלל לא נראה כמו גמד בבגדים רחבים. קמתי על רגלי, מרגישה את גופי מתוח לקראת הפעולה הראשונה.
  
  
  הגניחה ששמעתי כמה רגעים לאחר מכן הייתה כמו מוזיקה באוזני. אקדח ה-S&W נחבט בחוזקה באבני הריצוף. זרקתי בעיטת צ'ה-קי הצידה, מה שגרם לרגל שמאל שלי לפגוע בו במקלעת השמש. הוא התכופף מהכאב העז הפתאומי, ואני פגעתי בו בסדרה של מכות, הפעם במפשעה.
  
  
  כנראה פגעתי במפשעה שלו כי פניו הלבינו כשלג. הוא התנודד, השליך את ידיו על מפשעתו והתמוטט על אבני המרוצף כמו ערימה של עפר ישן. לאחר מכן הגיע מהלך צ'ה-קי פשוט אך מבוצע להפליא, מכה חזיתית שפגעה בצווארו בכוח מוחץ. חוליות הצוואר עדיין לא נשברו, אבל זה היה קרוב לעזאזל.
  
  
  "קשה להפיל אותך, חבר," אמרתי והמשכתי את התרגיל בבעיטה פתאומית בראשו. ההוא היה נפלא. כל עצמות פניו נראו שבורות, ופניו הפכו לצבע סגול עז. הוא עשה את הטעות שכיסה את הלסת השבורה שלו בידיו והותיר את כליותיו חשופות. זה היה מאוד אטרקטיבי למכה הבאה, שלאחריה נשפך הקאה ירוקה דמוית מרה מהפה המדמם.
  
  
  עבור בחור חזק כל כך, הוא לא עשה הרבה כדי להגן על עצמו. לא הייתי צריך להיות כל כך שחצן, כי מיד אחר כך הוא תפס את הקרסול שלי, תפס אותו ומשך אותי לקרקע. אבל לא להרבה זמן אם יש לי עוד משהו להגיד על זה. ברגע שהרגליים שלי התקפלו לשניים מתחתי, הורדתי את זרועי כמו חרמש. קצה כף היד שלי נחת על גשר אפו. המבנה הפנימי של האף, עצם האף, גשר האף עצמו הפכו למסה מדממת. דם פרץ לתוך פניו, מסנוור אותו. זה לא נראה טרי מדי בשום אופן, אבל זה עלה על הכל.
  
  
  הוא גנח ברחמים, אבל לא היה לי זמן לרחמים. הוא היה הורג אותי, והוא ניסה לעשות זאת מהרגע שנכנסתי למונית. עכשיו רציתי לסיים את העבודה שהוא התחיל וללכת לענייני.
  
  
  כל שנותר לי הוא אגרוף בסנטר, אותו השלמתי כהרף עין. הגניחה הפתטית, הגניחה האחרונה שהשמיע, הוציאה אותו מיסוריו. חוליות הצוואר נשברו לשניים, והנבל נפל מת.
  
  
  נשמתי נשימה וקמתי. הוא לא היה מראה נעים. אבל גם השחייה שלי בתעלה לא הייתה כל כך נעימה. לשונו בלטה מפיו המדמם. חלק מהפנים שלו הפך לג'לי מדמם. היכן שהיה פעם מבנה מורכב של עצמות ובשר, לא היה עכשיו יותר מעיסת אודם גולמית, בדומה לחלק הפנימי של תאנה.
  
  
  מעדתי אחורה, התיק שלי נצמד אליי. אני אצטרך יותר ממכבסה כדי לשטוף את הדם מהידיים ואת ריח המוות מהבגדים שלי.
  
  
  
  
  פרק 8
  
  
  
  
  
  השעה הייתה 11:17. לקח לי בערך ארבע עשרה דקות לשים קץ לחייו, מההתחלה ועד הסוף. כשהגעתי לפינת הסמטה קראה לי הזונה. פניה הפכו לצבע גיר כשראתה את המת באמצע הסמטה.
  
  
  "זה לא משנה," צעקתי ונעלמתי מהעין.
  
  
  שלושה רחובות וכעבור כשלוש דקות, מצאתי מכבסה. כסף מדבר בכל השפות, ותוך דקות עטוף אותי בשמיכת צמר מגרדת והבגדים שלי היו יבשים. הצלחתי לשטוף את הדם מהפנים שלי. החתכים היו רבים, אבל שטחיים. סירקתי את השיער שלי קדימה כדי לכסות את רובו וקיוויתי שהוא יחלים מהר כרגיל. אבל זה היה בסופו של דבר הדאגה האחרונה שלי.
  
  
  הייתי צריך לנסוע לשדה התעופה ועדיין לעבור במכס. זה היה לא נעים כמו לחשוב על קואנבר, לחשוב על ההצלחה או הכישלון של הניתוח של אנדריאה.
  
  
  'כמה?'
  
  
  ביקשתי מבעל הכביסה כשהוא נכנס לחדר האחורי לראות אותי עושה את זה. "עשר דקות, חמש עשרה דקות. "אני עושה מה שאני יכול," הוא ענה.
  
  
  - יש לך טלפון?
  
  
  'מה?'
  
  
  'טֵלֵפוֹן?' – חזרתי, מנסה לא לנהום כשהבחנתי שסבלנותי אוזלת.
  
  
  - כן כמובן. הצליל בקולו הסגיר את הפחד הבלתי נאמר שלו. הוא הצביע מאחורי, שם מכשיר שחור עתיק היה חבוי למחצה מתחת לערימה של בגדים לא מכובסים. הוא נשאר במקום, ומגלם במלואו את שאננותם של ההולנדים.
  
  
  שמתי את ידי על השפופרת והבטתי בו. ההבעה שלי סיפקה הכל. הוא הביט במצח הפצוע שלי, גופי עטוף בשמיכה, ונעלם במהירות מאחורי זוג וילונות שחילקו ביעילות רבה את החנות לשני חלקים.
  
  
  אחר כך התקשרתי לדלפק המידע, קיבלתי את המספר של וילהלמינה גאסטויס והבטתי בשעון היד שלי. הרולקס שלי אמר 11:27.
  
  
  "וילהלמינה גאסטויס," אמר הקול בצד השני של הקו.
  
  
  "כן, אני מתקשר בקשר למיס אנדריאה יואן. היא עברה ניתוח הבוקר.
  
  
  "רגע אחד בבקשה," ענתה האישה מעברו השני של הקו. "אני אבדוק."
  
  
  הושטתי יד ללא דעת אל סיגריה ולא הרגשתי דבר מלבד שיער חזה ושמיכת צמר משורטטת. חייכתי לעצמי בעייפות. ברגע שאעלה על הטיסה הזו, אני אהיה בסדר, חשבתי, אבל בינתיים נראה היה שהאישה הזו לנצח לא מסוגלת לחזור לטלפון.
  
  
  "סליחה שהשארתי אותך לחכות," היא אמרה לבסוף. "אבל זה מוקדם מדי לדבר על התוצאה."
  
  
  "כדי לגלות מה התוצאה?"
  
  
  "תוצאות הניתוח של מיס יואן," היא ענתה בנימה עניינית. "היא עדיין לא יצאה מההרדמה."
  
  
  אתה יכול לחבר אותי לד"ר בוטנס? זה מאוד חשוב. אחרת לא הייתי מפריע לך.
  
  
  "אני אראה מה אני יכולה לעשות בשבילך," היא אמרה, קולה מבטיח רק את המינימום המינימלי של מאמץ. אז חיכיתי שוב. השעה הייתה 11:31.
  
  
  "שלום, ד"ר בוטנס, זה קרטר," אמרתי במהירות אחרי כמה דקות. ניקולס קרטר. דיברתי איתך אתמול אחר הצהריים, אם אתה זוכר.
  
  
  "הו כן, כמובן," הוא אמר בחביבות ובחביבות כמו ביום הקודם.
  
  
  'איך היא עושה את זה?'
  
  
  הדממה כל כך עבה שאפשר לחתוך אותה בסכין. 'שלום? ד"ר בוטנס?
  
  
  "כן, אני עדיין כאן, מר קרטר," הוא אמר עם שמץ של עייפות בקולו. "הבוקר הצלחנו להסיר את הכדור. אבל אי אפשר לומר בוודאות אם היא תתאושש. אתה חייב לסמוך עליי כשאני אומר לך שזה מוקדם מדי לומר משהו בוודאות.
  
  
  - מתי אתה יכול לעשות את זה? שאלתי, מרגישה שהמורל שלי יורד לשפל חדש.
  
  
  'אולי הלילה. מחר בבוקר לכל היותר. עשינו מה שיכולנו..."
  
  
  אין לי ספק בזה, דוקטור. תודה לך על הכל, ואני בטוח שגם מיס יואן תעשה זאת."
  
  
  "אם תוכל להתקשר אלי מחר," הוא התחיל.
  
  
  קטעתי אותו: "אני לא חושב שאני יכול לעשות את זה, ד"ר בוטנס. אני עוזב את אמסטרדם. והבטתי אוטומטית בשעון שלי בפעם המאה. - אני עוזב בעוד קצת פחות משעתיים. אבל אתה מעביר את המסר שלי, נכון?
  
  
  - באופן טבעי. אני מצטער שאני לא יכול למסור לך חדשות טובות יותר, מר קרטר.
  
  
  "גם אני מאחל".
  
  
  הנעליים שלי עדיין היו רטובות, אבל לא יכולתי לעשות דבר בנידון. לפחות אחרת הכל היה יבש ופחות או יותר ייצוגי. ארזתי שוב את המזוודה, הודיתי לבעל העסק ומצאתי את עצמי שוב ברחוב.
  
  
  אם אתה צריך מונית, לעולם לא תמצא. מיהרתי לחזור דרך Zuidijk אל Nieuwmarkt. תוך דקה או שתיים הייתה לי מונית מוכנה לקחת אותי לסכיפהול.
  
  
  השעה הייתה 11:53.
  
  
  — כמה זמן לוקח להגיע לסכיפהול? שאלתי את הנהג.
  
  
  "כעשרים דקות."
  
  
  הרכב היחיד שעקב אחרינו היה משאית. חשבתי שמגיע לי קצת מנוחה עכשיו. אבל כשהתיישבתי על המושב, הבטן שלי התחילה לנהום. למרות ארוחת בוקר דשנה, זה היה סימן ברור שאני צריך משהו לאכול. אם לא... אבל לא, לא הייתי יושב וחושב על זה אם זה היה תלוי בי.
  
  
  אבל הפקקים בדרך לסכיפהול לא הביאו לשיפור במצב הנפשי שלי. הייתי עצבני ומתוח וניסיתי להסיט את מבטי מהשעון, אך ללא הועיל. בעוד עשר דקות הכל ייגמר, אבל בינתיים לא היה מה לעשות מלבד להסתכל ישר קדימה ולקוות שהאושר שלי ימשיך.
  
  
  למרבה המזל זה היה בסדר.
  
  
  השעון של שדה התעופה קפץ ל-12:29 כשבדקתי את המזוודה שלי במכס ולקחתי נשימה עמוקה. "בדיוק בזמן, אדוני," אמר עובד חברת התעופה, לקח את הכרטיס שלי ושקל את המזוודה שלי.
  
  
  "תגיד לי משהו," אמרתי בחיוך עייף. "האם עדיין יש לי זמן להתקשר למישהו ולקבל משהו לאכול?"
  
  
  "אני חושש שאתה צריך לעבור את המכס עכשיו, אבל יש טלפונים ומזנון באולם היציאה."
  
  
  'תודה. אני אזכור את זה. אחרת הבטן שלי הייתה מזכירה לי.
  
  
  רציתי לדבר עם הוק כשיהיה לי זמן. אבל חשוב מכך, נאלצתי להשלים את ארוחת הבוקר שלי במשהו ממלא, משהו שהיה נחמד וכבד על הבטן עד שהוגשה ארוחת הצהריים במטוס. כבר הרגשתי בחילה קלה מתקרבת שנגרמה מרעב. התוכנית שהמצאתי נכשלה כנראה, למרות כל אמצעי הזהירות שנקטתי.
  
  
  אבל קודם נאלצתי להתמודד עם מכס... בחילות, עייפות, מה שלא יהיה.
  
  
  הרגשתי כמו גולה שמגיע לאליס איילנד ומתמודד עם גדרות, כבישים ועוד שלטים ממה שדאגתי לקרוא. זה היה כמו רדיו סיטי במהלך החגים, עם מאות אנשים שעומדים בתור כדי לתפוס את התוכנית. מנהגים הולנדיים. קשה היה לשאת את זה כשהבטן שלי מחתה בקול ועורי הפך לצבע של גבינה ירוקה. עם זאת, לא הייתה לי ברירה אלא לעבור סדרת בדיקות.
  
  
  "הדרכון שלך, בבקשה," אמר הפקיד הלבוש בקפידה לאחר רגע.
  
  
  הוא היה מאוד אדיב וחייכתי בסבלנות ככל שיכולתי. אני לא ממש טוב במשחק, אבל אני לא חושב שהעברתי את הגיחוך או חוסר ההפתעה שלי בצורה טובה כשמצאתי את עצמי מסתכל ישר לתוך עיניו המופתעות של המפקח שון.
  
  
  "אז ניפגש שוב," אמרתי והקשתי על קצה הכובע הלא קיים שלי במחווה של כבוד מלגלג.
  
  
  "אכן, מר קרטר," הוא ענה במקצועיות כמו שהזונה בזדיקה עשתה לפני כמה שעות.
  
  
  "טוב, זה עולם קטן," המשכתי, מנסה כמיטב יכולתי להכיל את החיוך הבטוח שלי.
  
  
  "לא ממש," הוא אמר בסיפוק. "למעשה, כך סידרתי את זה."
  
  
  "הו, קצת כמו מסיבת יציאה לאחד התיירים האהובים עליך, נכון?"
  
  
  לא בדיוק, מר קרטר. אבל אני בטוח שלא אכפת לך לענות על כמה שאלות. הקול שלו לא נתן לי לדעת מה הוא רוצה ממני הלאה.
  
  
  "אם אני לא אתגעגע למטוס שלי, מפקח," אמרתי. "אבל אני לא חושב שיש לי מה לומר אלא אם כן אתה רוצה לשמוע את דעתי הכנה על הנושאים סביב תעשיית הסויה או הבחירות לנשיאות בארצות הברית".
  
  
  חסר דאגות ולא משועשע, הוא הניח את ידו על כתפי והצביע על שני גברים במדים שהיו בטווח שמיעה.
  
  
  "תקשיב, שון," אמרתי כששני פקידי מכס חסונים ניגשו אלי. "מה באמת קורה?"
  
  
  "ובכן, מר קרטר," הוא אמר, זחוח כתמיד, "כמה מאנשיי דיווחו על אירוע די מוזר הבוקר."
  
  
  - אז מה זה קשור אליי?
  
  
  "אולי כלום. אבל גם... אולי זה הכל", השיב. "כמובן שאתה לא זוכר שחיית הבוקר ליד זואייק, נכון?"
  
  
  'מה?' "אמרתי, מנסה כמיטב יכולתי להישמע משכנע ככל האפשר, אפילו כשהזיעה התחילה להיווצר סביב הצווארון שלי והבחילות שלי גדלו פי שלושה, אם לא יותר. "בגלדרס קאדה נמצאה מכונית במים. מוֹנִית. הנהג סיפר כי אסף אדם בהרנחראכט, אמריקאי, שביקש לקחת אותו לסכיפהול.
  
  
  'אז מה הלאה?'
  
  
  "ואתה אמריקאי שהיה לו חדר בהרנגראכט, כלומר עד הבוקר." יתרה מכך, התיאור שנתן לנוסע נכון".
  
  
  "מה נכון?"
  
  
  "ובכן, אתה, כמובן, מר קרטר," הוא אמר. "אז יש לנו את המקרה הזה של הגופה המרוטשת שמצאנו סמוך לזירת התאונה".
  
  
  "אתה לא רוצה להאשים אותי בזה, נכון?" – אמרתי נעלבת ככל האפשר.
  
  
  "כמובן שלא, מר קרטר," הבטיח לי שון בסרקזם בקושי מוסווה ובקול כועס וחסר רגשות. "איך אתה יכול לחשוב ככה? אני רק מציע שתלווה את שני האדונים האלה..." ביד אחת הצביע על שני פקידי המכס שעמדו לידו. "תעשה בדיוק כמו שאומרים."
  
  
  התמודדתי עם ההבל של אנשים כמו פוליטיקאים ואנשי כספים בעבר, כמו דג קטן בבריכה גדולה, אבל אף פעם לא עם קציני אכיפת חוק עקשנים כאלה. אתה תלמד משהו, תאמין לי.
  
  
  "אם זו המילה האחרונה שלך..." התחלתי.
  
  
  "נכון," הוא אמר בקצרה. לאחר מכן הוא דיבר במהירות עם שני קציני המכס ועם ניק קרטר חסר האונים והאומלל.
  
  
  ליוו אותי לחדר פרטי קטן לא רחוק מהמקום בו אספו אותי. המזוודה שלי הגיעה תוך דקה.
  
  
  שני פקידי המכס נראו כמו שני לוחמי פרסים לשעבר, למרות שלא הייתה לי שום כוונה למדוד משהו נגדם. בחדר היו שולחן וכיסא. שום דבר יותר. הוא היה מואר. לקחתי כיסא, למרות שלא הוצע לי, הנחתי את ידי על הברכיים וניסיתי לשכוח את מצבי המצער.
  
  
  שן לא רק שיחק משחק מרושע, אלא גם מסוכן.
  
  
  כל מערב אירופה תסבול אם סין תשתלט על נפאל. אי אפשר היה לומר אז מה זה עשוי להיות אומר על העולם המערבי כולו. למרבה הצער, עולמו של שון היה הרבה יותר קטן והוגבל רק לגבולות העיר אמסטרדם. חזונו השתרע מעט יותר מהאיסלמר בצפון וגטו השיכון ביילמרמיר בדרום. דה זידיק היה אז איפשהו באמצע, במרכז תחום השיפוט שלה.
  
  
  הדבר היחיד שהפתיע אותי זה שהוא לא הפריע. לא שהייתי אוהב את זה אחרת, אבל נראה לי מוזר שאחרי כל המאמצים שהשקיע למצוא אותי, הוא ייסוג עכשיו וישאיר את העבודה המלוכלכת לאחרים. אולי אלה היו תקנות המכס, אבל היה לי מעט זמן לחשוב על זה, כי באותו רגע ביקשו ממני את המפתח לפתיחת התיק.
  
  
  רגע האמת הגיע.
  
  
  התיק עצמו עדיין היה לח, אבל נראה שהדבר לא הפריע לשני שוטרי המכס חסרי הפחד והשתק. אחד שמר עלי את עיניו החרוזות, כאילו הוא חושש שאנסה לברוח, והשני פתח את התיק שלו והוציא את כל מה שהיה בפנים. יש לומר שהוא עשה זאת בזהירות, כשהוא שוב קיפל בזהירות את הבגדים, מוודא שאין בהם דבר במובן של סחורה.
  
  
  זה נמשך כעשר דקות עד שכל מה שארזתי בחלל הגלוי העליון של המזוודה התגלה ונערך חיפוש. ישבתי על כיסא עץ ישר, צופה בכל ההופעה עם הבעה ריקה וחסרת רגשות על פניי. אבל כשהמוכס העביר את אצבעותיו הסקרניות לאורך קצוות כריכת הבד, שכחתי מהבחילות שלי ורכנתי מעט קדימה במושב שלי.
  
  
  הוא ידע מה הוא עושה, למרות שניסיתי לא להודיע לו על ידי ההבעה חסרת העניין על פניי. לרגע נדמה היה שהכל יסתיים ללא קשיים נוספים, אבל האופטימיות שלי התבררה מוקדמת מדי. נשמע קליק קלוש אך נשמע בבירור. המפקח דיבר במהירות עם שותפו, שעמד לידו כשהמשיך לצלם את מה שנראה בהתחלה כתחתית. אם הוא היה מרים את המזוודה מהשולחן, ההבדל במשקל היה נותן אינדיקציה ברורה, אבל המזוודה נשארה במקומה, והכרחתי את עצמי לשבת בשקט, דבוק בעצבנות למושב שלי.
  
  
  המנגנון הפנימי לחץ שוב בקול רם, ואחריו אחת האנחות הרועשות ביותר שנשמעו אי פעם בצד הזה של האוקיינוס האטלנטי. עיניו של האיש אורו כחרב של צדק כששתי אצבעות אחזו בתחתית ותלשו אותה החוצה. התא הנסתר כבר לא הוסתר. אבל דמיינו את אכזבתם כשגילה שהוא מסתכל רק על ציור אחר.
  
  
  חלל תא המטען הפתוח כעת היה ריק לחלוטין; לא היה שום דבר ברוח הנשק או אבנים יקרות לא חתוכות, במיוחד יהלומים. מזל טוב, חייכתי לעצמי. עבודתם של טכנאי א.ח הייתה אפילו יותר יפה ממה שחשבתם. לא רק שטרחו לעשות תא סודי, אלא גם עשו כך שיהיו שני מקומות בתחתית הכוזבת, ולא אחד, כפי שחשבו עתה אנשי המכס.
  
  
  אם הם היו מסתכלים יותר, אין לי ספק שהם היו מוצאים מנגנון נסתר שבאמצעותו ניתן היה לפתוח את התא הסופי. שם החבאתי את וילהלמינה, הוגו ופייר, וכן עוד כמה דברים למען ביטחוני. אבל לא הכנסתי את היהלומים לתיק כי לא התכוונתי להסתכן בגילוי.
  
  
  מאוכזב סגר המפקח את התחתית. השתיקה שלו, השתיקה של בת זוגו, הטרידה אותי. נראה לי שאני רחוק מלהיות חופשי, בין אם אני אוהב את זה ובין אם לא. הבגדים והטואלטיקה שלי היו מקופלים בקפידה לאחור ולבסוף נסגרו שוב. רציתי לקום מהכיסא שלי, להסתיר את תחושת ההקלה שלי, כאשר מי שמנהל בפועל את החקירה סימן לי למקום.
  
  
  "בבקשה תוריד את הבגדים שלך, מר קרטר," הוא אמר לאחר שלחש לבת זוגו. "בשביל מה?"
  
  
  "למפקח שון יש סיבה להאמין שלא היית לגמרי כנה איתו". אנא עשה מה שאומרים לך," הוא הביט בשעונו, "או שתחמיץ את המטוס שלך." שום דבר לא יכעס אותי יותר. אבל לא היה טעם להתווכח איתם. הם היו אחראים, לא אני.
  
  
  אז קמתי והורדתי את המעיל. אחרי הבלייזר הכהה, עניבה חיל הים וחולצה מצרית חיל הים. ואז הגיעה חגורה מעור תנין עם אבזם זהב בעבודת יד, מתנה של בחורה צעירה שהצלתי את חייה לפני כמה חודשים במהלך נסיעת עסקים בניו דלהי. פתחתי את הרוכסן והסרתי את המכנסיים, עשויים מחוט קל משקל שנעשה לפי ההוראות שלי על ידי פייזלי-פיצהי בלונדון.
  
  
  כשחלצתי את המגפיים אמר אחד השוטרים "הם רטובים", כאילו זו הסיבה היחידה לעצור אותי.
  
  
  "הרגליים שלי מזיעות," עניתי בזעף, מורידה את הגרביים ותחבתי את אגודלי בחגורת התחתונים שלי.
  
  
  "בבקשה," הוא המשיך, "גם זה", והכריח אותי לעמוד עירום בזמן שכל פריט לבוש נבדק ונבחן מחדש.
  
  
  הם לא מצאו שום דבר מלבד מוך מהכיסים שלי והחלפה. אבל הם עדיין לא התכוונו לוותר. ההשפלה המוחלטת הגיעה כמה דקות לאחר מכן כשהבנתי מה בטח הרגיש אדם כאשר נאלץ להתכופף ולפזר את ישבנו. השיניים שלי נבדקו אז כאילו אני סוס שנמכר להצעה הגבוהה ביותר.
  
  
  הם לא מצאו את מבוקשם, ואני התאמצתי יותר להסתיר את זה מעיניהם הסקרניות ממה שהם יכלו לדמיין.
  
  
  עד שהם סיימו עם זה, הייתי כל כך מסוחרר שבקושי יכולתי לעמוד על הרגליים. "אתה לא נראה טוב מדי, מר קרטר," אמר אחד מאנשי המכס בחיוך שניסיתי להתעלם ממנו.
  
  
  "זה בגלל האירוח ההולנדי הנפלא שלך," אמרתי. "אפשר להתלבש עכשיו, רבותי?"
  
  
  'ובכן, כמובן. לא נעצור אותך יותר. לצערי, לא זכיתי לראות את פניו של שון כששמע את החדשות הרעות. אבל זה משחק, אני מניח. חוץ מזה, הייתי עסוק מדי בלמלא את עצמי בקרוקטים בזמן שחיכיתי להובלה לצד השני של האוקיינוס מכדי לדאוג למפקח מאוכזב ולא נעים. היו לי עשר דקות לפני העלייה למטוס. אחרי כל מה שעברתי, נזהרתי לא לפספס את המטוס שלי.
  
  
  כשסוף סוף התחברתי להוק, הודעתי לו במהירות על ההתפתחויות האחרונות. "אני לא מאמין שהשרפאים עומדים מאחורי זה," הוא אמר לאחר שסיפרתי לו מה קרה מאז שעשיתי את הטעות בקמתי מהמיטה בבוקר. אין להם מה להרוויח מהרוג אותך, ניק. דרך אגב, הצלחת...
  
  
  "רק עכשיו," אמרתי. - אבל הצלחתי. הם בטוחים.
  
  
  'מושלם.' ויכולתי לראות אותו מחייך ליד השולחן שלו שלושת אלפים קילומטרים משם.
  
  
  "העובדה היא," המשכתי, "שקואנבר מעדיף לחסל אותי מאשר לבצע את העסקה. וזה מדאיג אותי. האם אתה חושב שממשלת נפאל אולי גילתה את זה ושלחה את קנואר ליירט אותי? אם המשימה תיכשל, השרפה יקבל את כל הכסף הדרוש לקניית ציוד. לפחות זה מה שהם חושבים.
  
  
  "נשמע די מופרך אם אתה שואל אותי," הוא ענה. "למרות שבסוג זה של עסקים הכל אפשרי."
  
  
  "תגיד לי עוד משהו," אמרתי בשקט.
  
  
  "הדבר החשוב הוא שהצלחת לעבור, לפחות עד כה. אני אראה אם אני לא יכול לחשוב על משהו שיכול לעזור לך. נתחיל מזה שהמצב הפוליטי שם די לא ודאי. יש לי מספר אנשי קשר שיכולים לשפוך קצת אור על מה שקרה. אני אסחט קצת מידע. זה פשוט לוקח זמן, זה הכל.
  
  
  "זה אחד מהדברים האלה שקצת חסר לנו," אמרתי.
  
  
  אתה מסתדר מצוין, ניק. "כולם בעולם סומכים עליי", ענה הבוס שלי, מחמאה נדירה שלא נעלמה מעיניהם. "העובדה היא ששמעתי משהו על איזושהי מחלוקת בבית המלוכה, על איזושהי סכסוך אזרחי צמא דם. נצטרך לחפור קצת יותר לעומק, אבל אולי זה יעזור לנו להבין היכן טמון הקושי.
  
  
  באותו רגע שמעתי לטיסה שלי קוראים דרך הרמקול.
  
  
  נאלצתי לסיים את השיחה. הפה שלי עדיין היה מלא באוכל והבחילה שלי נעלמה זמנית.
  
  
  "אני אצור איתך קשר שוב כשאגיע לקאבול. אבל אם תמצא משהו, אהיה אסיר תודה, אדוני. מישהו יתאמץ להגיע אליי לפני שהשרפים יגיעו. ואני רוצה לדעת למה.
  
  
  'ומי.'
  
  
  "גם אני חושב כך," אמרתי.
  
  
  "אני אשתמש בכל ערוץ שעומד לרשותי", אמר. "אגב... מה שלום הילדה שנורה?"
  
  
  "היא עברה ניתוח הבוקר," אמרתי.
  
  
  'ומה?'
  
  
  "הם לא יידעו מה הסיכויים שלה עד מחר בבוקר".
  
  
  ' אני מצטער לשמוע את זה. אבל אני בטוח שעשית כל מה שיכולת בשבילה", אמר. אני אדבר איתך, N3. ודא שאתה מגיע לשם בשלום.
  
  
  "תודה לך אדוני ".
  
  
  שון נעדר באופן ניכר מקהל הפרידות כשעשיתי צ'ק-אין, קיבלתי את כרטיס העלייה למטוס וצעדתי דרך המנהרה אל המטוס. אבל הכי אהבתי את זה. ככל שירדנו מהקרקע מוקדם יותר, ככל שעזבתי את אמסטרדם מוקדם יותר, כך אהבתי את זה יותר.
  
  
  חוץ מזה, עדיין הייתי רעב.
  
  
  
  
  פרק 9
  
  
  
  
  
  הרבה לפני שהרי אלבורז עלו עם שחר פנינה, כוסיתי לרופא השיניים שלי, ברטון צ'לייר. ללא עזרתו, הניסיון שלו, המשימה שלי הייתה קורסת לנגד עיניו, ואיתה גורלם של שני ילדים ועתידה של ממלכה מבודדת מוקפת הרים.
  
  
  הרעב הנורא שלי היה צפוי, וכך גם הבחילות שלי. אבל עכשיו, כשאי הנוחות הפיזית חלפה והפנים שלי שוב קיבלו צבע, הרגשתי קצת יותר כמו עצמי, ולא כאילו בלעתי משהו שלא הייתי צריך, וזה מה שקרה.
  
  
  העברתי את הלשון שלי על כתר הזהב המיוחד שרופא השיניים הניח לי לפני שעזב את וושינגטון. צ'אלייר חיבר בזהירות את החוד לאחת הטוחנות התחתונות. נלחץ לתוך החניכיים, זה ממש לא נראה, מה שכבר הוכח בבדיקת הפה שלי בסכיפהול. קרס זה שימש לחיבור חוט ניילון, הנקרא גם חוט דיג. מצד שני, החוט העובר מהוושט לקיבה היה מחובר לצינור עמיד בפני כימיקלים.
  
  
  כל המבנה הזכיר לי סט של בובות קינון. כל בובה מכילה בובה קטנה יותר, וכך הלאה עד אינסוף. במקרה שלי, היה לך אותי, ובי היה לך את מערכת העיכול שלי, שהקיבה שלי הייתה חלק ממנה, ובקיבה ההיא הייתה צינור, ובצינור הזה היו יהלומים בגלם.
  
  
  הסיבה שאכלתי ארוחת בוקר כל כך גדולה הייתה שהייתי כל כך מסוחררת כשהגעתי לסכיפהול, נאלצתי לשמור על מיצי הקיבה שלי כל הזמן. אם הייתי בולע את הצינור על בטן ריקה, הפרשת האנזימים שלאחר מכן יחד עם חומצת המלח המשתחררת במהלך העיכול הייתה גורמת לי לכאב בטן שעלול היה להפיל פיל. יחד עם כל האוכל שיכולתי לסבול, לקחתי מנה בריאה של טבליות ניקוי שמחלקת התרופות של AX Labs נתנה לי. הצינור היה גמיש מספיק כדי לאפשר למזון לעבור לתוך הקיבה. זה לא היה הפעולה הכי נעימה, אבל שוב, העבודה שלי אף פעם לא עדינה או עדינה במיוחד. לקחתי עכשיו עוד כדור נגד בחילה, וברכתי את עצמי על הצלחת המיזם שלי. לפחות כל עוד זה נמשך.
  
  
  יהלומים היו בבטן שלי מאז הבוקר הקודם כשיצאתי ממלון אמביבי כדי להזמין כרטיס. הם יכלו להישאר שם כמעט ללא הגבלת זמן כל עוד לקחתי את התרופות שלי והמשכתי לאכול בכבדות. הדיילת השתכנעה בכך, והתפעלה ממה שנחשב בעיניה לתיאבון גברי בריא.
  
  
  מרוצה שהכל מתנהל לפי התוכנית, פניתי לחלון וצפיתי בשמש זורחת. השלט "אסור לעשן" הבהב זה עתה כשהטייס התכונן לנחיתה בטהרן. מתחתי שכב רכס הרי אלבורז המושלג. מרשים עוד יותר היה דמאוואנד, פסגה געשית שהתנשאה כמעט 5,700 מטר מעל השמיים.
  
  
  אבל לא יהיה לי זמן לטיולי תיירים. היעד שלי, אם כי לא האחרון שלי, היה מזרחה יותר, כ-1,800 קילומטרים על פני שטח טרשי ובלתי עביר באמת. קאבול, פעם מצודת המדבר המבודדת של המפקד הגדול באבור שייסד את האימפריה המונגולית, נראה היה שהיא חיכתה לי אי שם מעבר לעלות השחר הזה.
  
  
  כבשים רעו על מדרונות ההרים בין פסי השלג, ועשן נשפך מתוך ארובות עקומות של בתי אבן קטנים. ואז, דחוסה בין הרים עקרים ועקרים, הגיעה המראה של עיר שכבשה את דמיונם של אנשים מאז שאלכסנדר מוקדון סיפח את בקטריות העתיקות לאימפריה שלו. עכשיו קאבול נראה קטן וחסר חשיבות. שם, על הגבעות החשופות, נראה שזה לא משנה.
  
  
  הזמנים השתנו. ג'ינגיס חאן, טמרלן ובאבור היו שמות בספרי ההיסטוריה, גיבורים של סרטים מרגשים. אבל הם השאירו את חותמם על עם גאה ועצמאי. עם זאת, אפגניסטן הייתה כעת חלק מהמאה העשרים, ההיסטוריה שלה היא רצף של אטרקציות תיירותיות, ימי התהילה הקודמים שלה נשכחו מזמן.
  
  
  אם הפכתי לסנטימנטלי, זה לא היה בגלל ששתיתי יותר מדי. רק שראיתי כל כך הרבה חלומות מפוזרים בדמדומים של אותן גבעות עקרים ועקרים שהרגשתי איכשהו נרגש לחזות בעמודים האחרונים של דרמה סוערת ועקובה מדם.
  
  
  השעה הייתה 6:23 בבוקר.
  
  
  אולי דווקא בגלל השעה המוקדמת לא חיפשו אנשי המכס את חפצי בקפדנות ובשיטתיות.
  
  
  "מה מטרת הביקור שלך?" .
  
  
  'חוּפשָׁה.'
  
  
  "כמה זמן תישאר כאן?"
  
  
  "יום או יומיים, שלושה," שיקרתי, וחשבתי שפחות מעשרים וארבע שעות יהיו סטירת לחי לתעשיית התיירות המתהווה.
  
  
  'היכן תשהה?'
  
  
  "לאינטרקונטיננטל."
  
  
  "הבא," אמר השוטר, החתים את הדרכון שלי והפנה את תשומת לבו לגבר שעמד בתור מאחורי.
  
  
  זה היה שינוי מרענן, כפי שאתה יכול לדמיין. הייתי מוכן להתפשט והרגשתי נהדר שלאף אחד לא אכפת מהנוכחות שלי כאן, מהתוכן של המזוודה שלי, שלא לדבר על הבטן שלי. מחוץ למכס חיכה קהל סוער וחסר סבלנות של נהגי מוניות אפגנים ללקוח הנכסף שלהם. אבל קודם החלפתי קצת כסף, וחשבתי ש-45 אפגנים לדולר זה שער טוב, במיוחד מכיוון שכמעט ולא היה שוק כסף שחור כמו בנפאל. - מונית, אדוני? - אמר צעיר נמוך וכהה שיער בהתרגשות כשהתרחקתי ממשרד ההחלפה. הכנסתי את האפגני לכיס שלי והוא קפץ למעלה ולמטה כמו צפרדע קופצת. "יש לי מכונית אמריקאית נחמדה. שברולט. לוקח אותך לכל מקום, אדוני.
  
  
  "כמה זה רחוק לאינטרקונטיננטל?" שאלתי, מופתע מההתלהבות והפגנת האנרגיה שלו. "תשעים אפגנים," הוא אמר במהירות.
  
  
  קול אחר צלצל מיד: "שבעים וחמש."
  
  
  "שבעים," אמר הנהג בעצבנות, ופונה בכעס אל קשיש שהופיע מאחוריו, לבוש באפוד ברוקד עשיר וכובע אסטרחן. "שישים וחמש."
  
  
  "חמישים," קרא הצעיר, שנדחף בבירור לפינה. "נמכר," אמרתי בחיוך. הכרחתי אותו לשאת את המזוודות שלי ויצאתי אחריו מאולם ההגעה.
  
  
  שברולט ראתה ימים טובים יותר, בלשון המעטה. אבל המלון היה במרחק הליכה של לא יותר מחמש עשרה עד עשרים דקות. הרגשתי קצת בנחיתות מכיוון שלא הייתה לי הזדמנות ללמוד מפה מפורטת של האזור. מעולם לא הייתי בקאבול, למרות שלפני מספר שנים השתתפתי ב"משא ומתן" עדין למדי ליד הראט, לא הרחק מהרפובליקה הטורקמנית ומהגבול עם רוסיה.
  
  
  השארתי איתי את המזוודה כשהנהג עלה על ההגה.
  
  
  "כמה זמן עד למלון?"
  
  
  "חצי שעה," הוא אמר. 'אין בעיה. עזיז הוא נהג טוב מאוד.
  
  
  "שמתי את עצמי בידיים שלך, עזיז," אמרתי בצחוק, שמיד אחריו פיהוק. לא ישנתי הרבה במטוס, והתקווה למיטה חמה נראתה טובה מכדי להיות אמיתית.
  
  
  לא הייתה תנועה מלבד כמה עגלות חמורים. אבל אחרת הדרך, שנבנתה בעזרת האמריקנים, הייתה ריקה. במראה האחורית של השברולט הישנה והמוכה ראיתי את עזיז בוהה בי. עיניו היו בצבע כחול להפליא. האגדה מספרת כי אפגנים כחולי עיניים הם צאצאים ישירים של לוחמיו של איסקנדר הגדול, בנו של אלכסנדר מוקדון.
  
  
  כששאלתי את עזיז כמה מהסיפור הזה נכון, נראה שהוא לא הבין על מה אני מדבר. נראה שהוא לא מכיר היטב את דרכו בעיר.
  
  
  שלט עם הכיתוב "מלון אינטרקונטיננטל - 5 מייל" עם חץ המצביע ימינה חלף על פניו, אבל עזיז החזיק את רגלו על דוושת הגז. הוא חלף על פני היציאה ומשהו אמר לי שזו לא טעות תמימה או שזו הייתה תאונה. הורדתי את המזוודה על רגלי והצלחתי לחטוף את וילהלמינה ושני חבריה, הוגו ופייר, מבלי לעורר את חשדו של עזיז.
  
  
  עכשיו הלוגר היה יבש, אבל לא ידעתי אם הוא עובד עד שבדקתי אותו. אבל אם הוא עדיין לא היה מוכן לטפל במשהו, שני העוזרים שלו היו מוכנים לעזור לי.
  
  
  באותו רגע כבר לא פקפקתי בכך שיגיעו צרות. עזיז לא לקח אותי למלון, לשמחות של מקלחת חמה ומיטה נוחה. הייתי משוכנע שמה שהוא מצפה לי יהיה הרבה יותר קשה לעיכול, והתאמתי את עצמי לסכנה שעמדה לפנינו.
  
  
  היעדרותו של קנוואר מאמסטרדם בבוקר הקודם יכולה לומר רק דבר אחד. הוא עזב את אמסטרדם והצליח להגיע לקאבול לפני. אין ספק שהוא לקח את המסלול הארוך דרך איסטנבול, ביירות ורוולפינדי. המסלול הזה היה קיים, אבל נמנעתי ממנו בגלל הסיכון לעלות ולרדת משלושה מטוסים שונים ולעבור דרך אבטחה בשלושה שדות תעופה. ברור שלקואנבר היה פחות אכפת ממנהגים ממני.
  
  
  יכולתי בקלות רבה ללחוץ את הפיר של וילהלמינה לצווארו של עזיז ולבקש ממנו להסתובב ולקחת אותי למלון האינטרקונטיננטל. אבל רציתי לרדת לעומק העניין ולקבל את התשובות שעד כה חמקו ממני. לקואנבר היה כל המידע שהייתי צריך, והייתי מוכן לקחת כל סיכון כדי לגרום לו לדבר.
  
  
  חוץ מזה, עדיין היו לנו כמה דברים להסדיר, בין אם הוא הבין את זה או לא. לכל מה שידעתי, אנדריאה יכלה למות. אני עצמי הייתי קרוב לסוף הקריירה שלי באמסטרדם. רציתי לוודא שקונבר לא יהיה בעמדה להפריע להצלחת המשימה שלי. ואם זה אומר להרוג אותו, אז הייתי מוכן. אז התיישבתי לאחור והסתכלתי על הכביש, תוהה איך נקבעה הפגישה שלנו.
  
  
  תוך פחות מעשר דקות גיליתי.
  
  
  מחסום הוקם כמה מאות מטרים לפנינו. שני גברים עמדו משני צדי מחסום העץ, למרות שעדיין היינו רחוקים מכדי לראות מי מהם הוא קואנבר.
  
  
  מה קורה, עזיז? – שאלתי, משחק בתפקיד של תייר טיפש.
  
  
  במקום לענות לי, הוא הפנה את תשומת לבי לאסאמאי ושרדרוואזה, שני הרים שהיו חלק מרכס הרי ההינדו קוש ונראו כמעט מכל מקום בקאבול.
  
  
  "למה יש כאן מחסום?"
  
  
  התעקשתי, והוא הוריד לאט את רגלו מדוושת ההאצה.
  
  
  הוא משך בכתפיו כשפניהם של שני גברים נראו מאחורי השמשה המאובקת. זיהיתי בקלות את תווי הירח של אויבי הנפאלי, קנואר הערמומי והסודי. הוא היה לבוש בטורבן לבן ובפרוות אסטרחן שהגיעה עד ברכיו, אך אי אפשר להכחיש את ההבעה החודרת על פניו. האיש השני נראה לי כאפגני אמיתי, ללא ספק נשכר בקאבול, כמו עזיז, בדיוק בשביל המבצע הזה.
  
  
  "הם רוצים שנצא מהמכונית," אמר עזיז, בלי יכולת להסתיר את עצבנותו.
  
  
  'למה?' אמרתי את זה, מתעכבת בזמן, מכינה את כל מה שאני צריך.
  
  
  "משמר גבול, סיור ממשלתי," הוא אמר במשיכת כתפיים.
  
  
  "אז צא ותדבר איתם," אמרתי בטון בקול שלי שהעיד שאין לי מצב רוח לשחק משחקים.
  
  
  עזיז עשה מה שאמרו לו. הוא יצא מהמכונית והלך באיטיות לכיוון קואנבר. האיש האסייתי לא השפיל את פניו, כאילו פחד שיזהו אותו. אבל זה היה מאוחר מידי. בשום אופן הוא לא החזיר לעצמו את האנונימיות שלו. כעבור כמה רגעים ניגש שותפו לשברולט, דפק על החלון וסימן לי לצאת ולהצטרף אליהם.
  
  
  לא אני יצאתי, אלא פייר.
  
  
  הגיע הזמן להפוך את המתג גם לפייר וגם לקונבאר. פתחתי את הדלת כאילו צייתתי לפקודותיהם, אבל במקום לצאת, כפי שהם ללא ספק קיוו ואף ציפו, זרקתי את פייר לעבר קנוואר. טרקתי את הדלת שוב בדיוק כשענן גז קוסטי ובוער התפוצץ במרכז. ההפתעה שלהם הייתה פתאומית באותה מידה. תערובת של גז מדמיע מרוכז וכימיקלים לא קטלניים הסתחררה סביבם, סמיכה וחונקת. נורתה ירייה, אבל באקראי, כי לא קואנבר ולא שותפו לא יכלו לראות יותר מסנטימטר לפניהם.
  
  
  הגז היה הסחת דעת, לא מטרה בפני עצמה. שלושת הגברים המטומטמים, עיוורים זמנית, התנודדו במעגלים, טופפו בעיניהם. עזיז, לאחר שקיבל את חלקו בגז, איבד את שיווי המשקל והתגלגל במדרון לצד הדרך. אם היה חכם, הוא היה מתחבא ולא מסכן את חייו יותר. בכל רגע יכלה הרוח להסתובב ולהוביל את הגז לכל הכיוונים. לא יכולתי לחכות יותר. קפצתי מהשברולט לפני שהם הבינו מה קרה. אבל לא רציתי לירות, לא רציתי להרוג את קואנבר עד שהוא נתן לי את המידע שאני צריך.
  
  
  זוג ידיים פגעו ולחצו על הסרעפת שלי. בלי לחשוב על זה, התכופפתי, מנסה להכניס אוויר לריאות המנופחות שלי. בין הגז לכאב, וילהלמינה איכשהו חמקה בין אצבעותיי. אותו זוג ידיים תפס אותי ומשך אותי לעבר גופי המזיע בכבדות.
  
  
  התוקף קילל תחת נשימתו, ורמז בלי משים שהוא לא קואנבר, וזה כל מה שרציתי לדעת. בזמן שהאפגני החזיק אותי בנלסון כפול, הידקתי את ידי והצמדתי אותן למצח, בניסיון להפיג את הלחץ מאחיזת המוות שלו. הכוח שלו היה מדהים, והכאב התגבר עד שהעצבים שלי צרחו וחוליות הצוואר שלי על סף שבירה.
  
  
  "יש לי את קון..." הוא התחיל.
  
  
  ההצעה מעולם לא הושלמה.
  
  
  בעטתי ברגל לאחור והעקב של המגף שלי פגע בשוקו. המכה הפתאומית גרמה לו לנהום בהפתעה. האחיזה שלו התרופפה, ונתנה לי בדיוק את המרחב הקטן שהייתי צריך כדי לשחרר את עצמי לגמרי. החלקתי את רגלי השמאלית בין רגליו והחדרתי את ברך ימין לתוך חלול הברך שלו. במקביל, הצלחתי לתפוס את מכנסיו ולמשוך אותו איתי, מה שגרם לו להכות בירך ולהתיז על הקרקע.
  
  
  טלטלתי והוצאתי את רגלי החוצה בבעיטת צ'-קה, מה שהביא מיד לצליל כועס. שבר בצלעות. האפגני מיילל כמו כלב פצוע. הוא צרח ושילב את זרועותיו על חזהו כשהבעה של אימה בלתי מוסתרת חלפה על פניו. לא בזבזתי זמן ובעטתי שוב כדי לסיים את העבודה. קול גרגור יצא מפיו המעוות. הגז התפוגג לאט, אבל עדיין לא הכעס שלי. הייתי בטוח שאחת הריאות שלו נוקבה, והעצם השבורה חופרת עמוק יותר ויותר לתוך החזה שלו.
  
  
  רציתי להתכופף כדי לתת את המכה האחרונה, אבל קואנבר תפס אותי במותניים מאחור ומשך אותי אחורה. התגלגלנו במורד הכביש ונחתנו על סוללה כמה סנטימטרים מהתעלה שבה שכב עזיז וחיכה, ללא ספק רעד מפחד. אבק שקע בפה, בעיניים ובאוזני. לא יכולתי לראות כלום יותר כשקואנבר לחץ את שני האגודלים לקנה הנשימה שלי.
  
  
  "יהלומים," הוא נשם, טלטל אותי כאילו הוא בטוח שהם יעופו מגרוני.
  
  
  בועטתי כמו סוס פראי, ניסיתי לזרוק אותו ממני. הוא לחץ את ברכיו לתוך המפשעה שלי והטיח אותן בין רגליי שוב ושוב. עיוורת אבק וכאב, הגבתי אינסטינקטיבית, לא יכולתי עוד לחשוב בבהירות. כל מה שזכרתי הוא שנתתי לידי לנחות על עצם הבריח שלו בכל הכוח שנותר לי.
  
  
  האצבעות שלו איבדו את אחיזתן, אבל הוא התגלה כהרבה יותר חזק ועקשן ממה שחשבתי בתחילה. הוא נצמד אלי כאילו חייו תלויים בזה, שתי ידיו לוחצות את צווארי. שוב יישמתי את כל הידע שלי בטאיקוונדו לקרב וניסיתי לכרוע לו מרפק במצח. פאל-קופ צ'י-קי שכנע אותו שאני לא מתכוון לבקש רחמים. זו הייתה מכה מוחצת שאילצה אותו לשחרר את החנק. כתם סגול נורא כיסה את מצחו, כמו סימן קין.
  
  
  נשמתי עמוק, זזתי וניסיתי לקום שוב. במקביל, בהינף יד, הוגו היה בבטחה בידי. להב הסטילטו הבזיק באור המוקדם. הגז מדמיע התפזר ועכשיו יכולתי לראות את היריב שלי בצורה ברורה ומדויקת ככל שהייתי צריך. הסטילטו זחל מתחת למעיל הפרווה האסטרחן שלו. רגע לאחר מכן, הוגו חתך באוויר. לא הייתה לי שום כוונה לתת לו את ההזדמנות להפגין שוב את יכולתו בנשק חם.
  
  
  לא זכרתי באיזו זרוע פגע הקליע של וילהלמינה, אז כיוונתי אל ירכו העליונה של הוגו, שריר הסארטוריוס הארוך והצר. אם הסטילטו יפגע, קואנבר לא יוכל ללכת. לרוע המזל, מעיל הפרווה עד הברך מנע מהוגו להתבטא במלואו. הסטילטו ננעץ בשולי מעיל הפרווה העבה הזורם, וקונבר שלף אותו שוב החוצה, שורק כמו קוברה.
  
  
  מאחר וווילהמינה לא נראתה בשום מקום, נותרתי בידיים בלבד. פסעתי אחורה, מנסה להגיע למשטח ישר. אבל קואנבר דחף אותי יותר ויותר לקצה הכביש, ללא ספק בתקווה שאאבד שיווי משקל ואפול לתעלה. זו הייתה תעלת ניקוז, אם לשפוט לפי הסירחון המרקב שהיתה תלויה באוויר ומילאה את נחיריי בריח רקב של ריקבון ואשפה.
  
  
  "תן לי את היהלומים, קרטר," אמר קואנבר באופן מוחלט. חזהו התרומם ומטה כשהוא ניסה להסדיר את נשימתו. "אז כל הצרות שלנו יסתיימו."
  
  
  "תשכח מזה," אמרתי, נד בראשי ושמתי את שתי העיניים על הוגו למקרה שקאנבר ישלח אותו פתאום לעוף.
  
  
  "אתה ממש מעצבן אותי, קרטר."
  
  
  "אלה הפגמים של המשחק," השבתי, נאלצתי לקחת צעד מסוכן אחורה כשהוא נכנס להרוג אותי. "על מי אתה עובד, קואנבר? מי משלם לך על הזמן שלך?
  
  
  במקום לענות לי, הוא הושיט יד לתוך הז'קט שלו ושלף אקדח. 45, אמריקן קולט. הוא כיוון את הנשק לכיווני. "זה טעון בכדורי נקודה חלולים," הוא אמר לי. "אתה יודע כמה נזק יכול לגרום כדור כזה, קרטר?"
  
  
  "הם מפספסים את המטרה," אמרתי.
  
  
  'בְּדִיוּק.' והוא חייך, מראה את קצות החותכות החדות והמתויקות. הפעם פחות השתעשעתי מההמצאה הדנטלית שמאחוריה. "הם נתקעים ועושים חור גדול מאוד בגוף, למשל. הגוף שלך, קרטר. זה יהיה מאוד מצער אם תצטרך להתמודד עם ההשפעות של תחמושת מסוג זה... תוצר של כושר המצאה אמריקאי, אגב.
  
  
  היה לו סכין והיה לו קולט. 45. היו לי שתי ידיים, שתי רגליים וחגורה שחורה בקראטה. אבל עכשיו, כשהייתי רק כמה מטרים מקצה הגיא הרדוד, לא הרגשתי נוח במיוחד. אם אאבד שיווי משקל ואגיע לתעלה, לקואנבר יהיה מספיק זמן להרוג אותי.
  
  
  לא יכולתי לתת לזה לקרות.
  
  
  "אם תהרוג אותי, לעולם לא תמצא את היהלומים," אמרתי וניסיתי לחסוך עוד כמה שניות של זמן יקר.
  
  
  "הלקוח שלי נתן לי הנחיות קפדניות. אם לא אחזור עם האבנים, לא תורשה עוד להסתובב חופשי. אז, כפי שאתה יכול לראות, קרטר, לא אכפת לי; או זה או אחר.
  
  
  אז סוף סוף ידעתי משהו. קואנבר היה פשוט שכיר חרב שעבד עבור מישהו אחר. אבל עדיין לא ידעתי מי הצד השני. בכל מקרה, חיכיתי כל עוד העזתי. בכל רגע, ניק קרטר מת ועקוב מדם עלול להגיע לתעלת ניקוז מסריחה. בכל רגע אוכל להפוך לעוד פיסת זבל שתתרום לסירחון המלוכלך והחריף. "המכונית שמגיעה לכאן לא תאהב את המחסום הזה. קנבר," אמרתי.
  
  
  'איזה מכונית?' - במקביל, הוא עשה את הטעות והביט בעצבנות מעבר לכתפו.
  
  
  הוא לא יכול היה להסיט את מבטו ליותר משנייה, אבל זו הייתה השנייה שהייתי צריכה. עכשיו הפעלתי את כל מה שהמאסטר צ'אנג לימד אותי, ופגעתי בזריזות בידו האקדח בקפיצה. סוליית המגף שלי פגעה בקולט 45, ולפני שקנוואר ידע בדיוק מה קורה, הקולט נפל על הקרקע. המכונית לא עצרה בכלל, אבל ההטעיה עבדה יותר ממה שקיוויתי. קנבר לקח את הפיתיון, ועכשיו הייתי מוכן לתפוס אותו ולהרוג אותו, כפי שניסה לעשות לי.
  
  
  זריז יותר מתמיד, האסייתי הקטן והקשוח חשף את שיניו בנחירה זועמת. הסטילטו של הוגו נוצץ בצורה מאיימת באור השמש. קנבר מיהר קדימה, מנסה לזרוק אותי מעבר לכביש ולתעלה. זזתי הצידה והרמתי את ידי כאילו אני מתכוון להשתמש בה. הוא הסתובב בזמן שהאגרוף שלי עף באוויר. ברגע שמבטו התיישב בה, הרגל שלי ירתה קדימה בכל הכוח שיכולתי לגייס. כאשר רגלי נגעה בפרק כף היד שלו, העצם התפצצה כאילו נמחצה על ידי פטיש.
  
  
  לראות קודם את הבעת ההפתעה הזאת ואחר כך את הכאב היה אחד הרגעים הכי מתוקים בעולם. יד הסכין שלו רפה, אבל הוא עדיין לא ויתר. קואנוואר תפס במהירות את הוגו בידו השנייה לפני שהסטילטו הצליח ליפול. הוא פלט זעקה חדה ומיהר לעברי, חתך את האוויר עם הסטילטו שלו. תפסתי עמדת אי-צ'ם סו-קי, שאפשרה לי לשחרר את הרגל שלי לסדרה של בעיטות איומות ומוחצות קדימה. שוב ושוב בעטתי, כיוונתי קודם למקלעת השמש שלו, אחר כך לטחול ולבסוף לסנטר.
  
  
  קואנוואר ניסה להכות אותי הצידה ברקה. תפסתי את רגלו ומשכתי אותו לעברי, זרקתי אותו על האדמה היבשה והחרוכה. הלכתי סביבו, מחזיק את ידו הסכין כך שהוגו התפתל כמו נחש מתעוות חסר כוח, ומיהר לעברו.
  
  
  לחצתי על המרפק שלו בכל הכוח של האמה שלי. ג'י-לואי-קי ממש הרס את מבנה העצם של זרועו. - אן-ניונג הא-סיפ-ני-קה? צרחתי עליו, שאלתי איך הוא מרגיש עכשיו כשהוא צורח כמו חזיר צעיר ומנסה להשתחרר.
  
  
  אבל זה היה לשווא.
  
  
  - מה הקטע, קואנבר? אתה לא רוצה את זה יותר?
  
  
  זרם של קללות נפאליות בא בעקבותיו כשהרמתי את הברך והכיתי אותו על עצם הזנב בזמן שהוא ממשיך לצרוח מכאבים. היו פיסות עצם בלטות מפרק כף היד שלו. הכתם הבורדו התפשט במהירות על שרוול מעיל הפרווה האסטרחן שלו.
  
  
  אצבעותיו התכווצו בעוויתות, והוגו נפל על הכביש. רגע אחר כך לקחתי את הסטילטו בידי והפניתי אותו אל גרונו של קואנבר.
  
  
  - מי שלח אותך?
  
  
  יכולתי לראות את הפחד בעיניו המצומצמות, את הכאב ניכר בדרך שבה נשך את שפתיו כדי לא לצרוח, כדי לבטא את הכאב המייסר שהוא בוודאי חש. כשהוא לא ענה, הצמדתי את קצה הסטילטו לגרונו. הופיעה טיפת דם קטנה.
  
  
  "אני... אני לא אספר," הוא נשם.
  
  
  "כרצונך," אמרתי. לחצתי עליו והנחתי להוגו להחליק לתוך שרוול הז'קט שלו. ברגע שהשרוול נחתך לגמרי, יכולתי לראות את הנזק שגרמתי למרפק שלו. זה היה שבר מורכב מכיוון שחלק מהעצם בלט ממפרק הזרוע. שרוול חולצתו היה ספוג בדם.
  
  
  "אני... אני לא אדבר," הוא אמר שוב.
  
  
  אף רופא לא הצליח להחזיר את זרועו זו לזו ולגרום לזה לעבוד. "אתה רוצה למות עכשיו או מאוחר יותר, קואנבר?"
  
  
  אמרתי. - "תגיד לי על מי אתה עובד, ותצא לחופשי."
  
  
  "נא... נארה..." הוא התחיל. ואז הוא כיווץ את שפתיו שוב והניד בראשו.
  
  
  - נארה מה? "שאלתי בחדות, והצמידתי את הוגו לגרוני שוב.
  
  
  "לא, אני לא אגיד את זה, קרטר," הוא סינן.
  
  
  "במקרה כזה, קואנבר, אני לא אבזבז עליך יותר זמן." וכשאמרתי את זה, סיימתי את הקריירה הסדיסטית שלו בהינף יד מהירה ואולי רחומה. הוגו עשה חצי עיגול קלוש מאוזן לאוזן. הבשר נקרע כמו נייר רך; ואז שריר הצוואר, ומיד אחריו עורק הצוואר. כשזרמים חמים של דם זרמו לתוך הפנים שלי, קואנבר השמיע קול גרגור אחרון. כל גופו רעד כשהוא עבר את מכת המוות שלו. הוא עדיין דימם כמו שור בבית מטבחיים כשהורדתי אותו באיטיות לרצפה וניגבתי את ידי המלוכלכות והמלוכלכות על המעיל שלו.
  
  
  "זה בשביל אנדריאה," אמרתי בקול. הסתובבתי וניגשתי אל בן זוגו. אבל האפגני היה מת כמו קנואר, פניו סגולות ומוכתמות מהחנק האיטי של הריאה המחוררת שלו.
  
  
  לא הייתי מקבל מידע נוסף מאף אחד מהם. "עזיז," צעקתי. "בוא לכאן אם אתה מעריך את חייך."
  
  
  האיש הקטן זחל במעלה מדרון של נקיק רדוד. פניו היו לבנים כמו גיר.
  
  
  "בבקשה, בבקשה אל תהרוג את עזיז," הוא התחנן בקול מיילל מעורר רחמים. עזיז לא ידע. עזיז קיבל את הכסף להביא אותך לכאן. זה הכל.'
  
  
  'מתי?'
  
  
  'אתמול בלילה. ההוא... האיש הזה," והוא הצביע ביד רועדת על גופו חסר החיים של קואנבר. "הוא נתן לי כסף כדי לפגוש אותך במטוס ולהביא אותך לכאן. הוא אומר שגנבת משהו ששייך לו. אני לא מכיר שום דבר אחר.
  
  
  "אתה לא תספר על זה לאף אחד, נכון?" – הוא הניד בראשו בזעם. אני לא אומר כלום, מר אמריקן. מעולם לא היינו כאן, אתה ועזיז. מעולם לא ראינו את המקום הזה. כן? כן?'
  
  
  "בדיוק," אמרתי. אם בכלל אפשר, לא רציתי להרוג אותו. הוא היה צעיר, טיפש ותאב בצע. אבל אני לא חושב שהוא ידע למה הוא נכנס כשהוא קיבל את ההצעה המשתלמת ללא ספק של קנוואר. "עזור לי לשים את הגופות האלה במקום אחר ואנחנו נלך."
  
  
  הוא עשה מה שאמרו לו.
  
  
  מחסום העץ ששימש כמחסום הסתיים בתעלת ניקוז, שלתוכה עקבו אחר גופותיהם הצלעות והמרוטות של קואנבר ושותפו האפגני. לבוש מעיל פרווה אסטרחן עם שרוולים אחד, הרוצח הנפאלי ריחף עם הפנים כלפי מטה בזרם אשפה מלוכלך. לבסוף הוא היה במקומו.
  
  
  "אני אקח אותך למלון בחינם," מלמל עזיז כשחזרנו למכונית.
  
  
  זה היה בזמן הלא נכון ובמקום הלא נכון. אבל לא יכולתי שלא. פתאום צחקתי, וצחקתי חזק יותר ממה שאי פעם צחקתי קודם.
  
  
  
  
  פרק 10
  
  
  
  
  
  מלון קמפ במרוהיטי היה מקום שיש להימנע ממנו בכל מחיר.
  
  
  נכנסתי ויצאתי מהלובי שורץ הכינים במהירות האפשרית, לוקחת את פיסת הנייר שהפקידה נתנה לי כשהצגתי את עצמי. הלכתי ישר לכיכר דורבר, כמה רחובות משם. הרגשתי מתוחה, ישבתי מול מקדש Talijyoe Bhavani, ממש בצל פסלו של האנומן, אל הקופים של ההינדים. לאלוהות הפרוותית לא היה מידע או עצה בשבילי, אבל הפתק כן.
  
  
  זה היה בהחלט לעניין וישר לעניין. הייתי אמור לפגוש את קשר השרפה שלי במסעדת האט ב-Ason Tol. הייתי צריך ללבוש ריבוע כיס לבן כדי שיזהו אותי. הם ידאגו לכל השאר. מוזר, חשבתי. קנוואר ידע מי אני, אבל לשרפה כנראה לא היה מושג איך ייראה השליח של גולפילד.
  
  
  זה הפך את כל מה שהוק סיפר לי מוקדם יותר באותו בוקר ברור כמו הקריסטל הפתגמי. - האם אתה יודע משהו על הליצן או נארה? שאלתי את הבוס שלי מתי סוף סוף התחברתי אליו בסניף הדואר ליד המלון שלי.
  
  
  "אתה יכול לקרוא מחשבות, N3. זה מה שהתכוונתי לספר לך עליו," ענה הוק, קולו השתקף חלש וקשה של הטון הציווי הרגיל שלו. "אתה זוכר מה סיפרתי לך על המחלוקת בבית המלוכה?"
  
  
  'האם אתה מתכוון...'
  
  
  'בְּדִיוּק. התוודענו לריב בין יועציו של המלך לבין מה שנקרא נסיך בשם באל נאראין. אתה יכול לקרוא לנאראיאן איזה פלייבוי בינלאומי. במשך זמן מה הייתה לי יאכטה בקאן והתמודדתי עם חבורה של נציגים אלה של העילית, הטפילים החברתיים הרגילים.
  
  
  - אבל איך נודע לו על מבצע השרפה?
  
  
  "אנחנו יכולים רק לנחש לגבי זה," ענה הוק. אני לא יכול לעזור לך בזה. אני יודע שלנאראיאן יש מוניטין של איש עסקים מפוקפק למדי. אתה זוכר את הבעיה הקטנה שפתרת לנו בכלכותה בשנה שעברה?
  
  
  'כן. מה לגבי זה?'
  
  
  "הוא נאלץ להתמודד עם זה... עד שהכל השתבש... נראה שיש לו אצבעות בהרבה דברים נפיצים, אם אתה יודע מה אני אומר.
  
  
  'אתה בטוח.'
  
  
  "הכל בסדר?" - הגעתם לשם בלי בעיות?
  
  
  "כמה שיותר פשוט, למרות שהגעתי לקאבול לא נעלמה מעיניו", אמרתי לו. "אבל כל זה טופל." נאראין נותר כעת לבדו.
  
  
  "לא הייתי מצפה ממך למשהו פחות, ניק," אמר הוק בצחוק טוב לב, מיד ואחריו שיעול צרוד וצרוד. הוא עישן יותר מדי, אבל הוא לא רצה לשמוע את זה ממני. יש דברים שעדיף שלא יאמרו, כמו שסיגרים מסריחים. "אבל זכור דבר אחד," הוא המשיך. "ודא קודם שהילדים האלה בטוחים. ואז אתה חוזר ומסיים את מה שצריך לעשות.
  
  
  "אני לא אשכח," הבטחתי לו.
  
  
  - זה מה שרציתי לשמוע. אני אשלח לך מברק כשאגלה עוד משהו. אני לא ממש סומך על חיבורי הטלפון האלה. הוא ידע איפה ליצור איתי קשר, אז לא היה מה לעשות מלבד להגיד לו שלום.
  
  
  כעת, בצל אל הקוף המחייך, ניסיתי לחבר את כל חלקי הפאזל. בשלב מסוים, למד נאראין על חטיפת ילדים על ידי שרפים. הוא שכר את קואנבר כדי להשיג את היהלומים לפני שהייתה לי הזדמנות להביא אותם לארץ. הוא גם הורה לשכיר החרב שלו להרוג אותי אם לא אוותר על האבנים האלה. ברור שהוא לא ניסה להתחיל את המהפכה הזו. כבן משפחת המלוכה, הקשור בדם למלך, לא היה לנראיאן מה להרוויח והכל להפסיד כאשר כס המלוכה הופל, המלוכה נמחצה והארץ נמסרה לסין על מגש כסף.
  
  
  כך הרכבתי את חלקי הפאזל שהיו חלק מהמשימה שלי לקטמנדו. אבל עדיין לא היה לי פתרון מוכן. ראשית, לא ידעתי איך נראיאן ידע על תוכניותיהם של השרפים. יתרה מכך, לא ידעתי מה הוא ינסה לעשות, מה יהיה הצעד הבא שלו אם יגלה שקנואר יחזור לנפאל רק בקופסת עץ. לפי ההודעה שקיבלתי במלון קמפ, לא אפגוש את איש הקשר שלי עד למחרת בערב. החלטתי לנצל היטב את זמני הפנוי ונסעתי היישר אל ספריית הבירה. מלכתחילה, רציתי ללמוד את כל התצלומים הקיימים של הנסיך המלכותי. שנית, הייתי צריך להכיר את הטופוגרפיה של האזור, מכיוון שהייתה לי תחושה די חזקה שהפעילות שלי לא תוגבל לקטמנדו. ככל שידעתי יותר על הסביבה, כך התכוננתי טוב יותר לפגוש את השרפה... מי שהוא או היא.
  
  
  בכל מקום שהלכתי ראיתי פרסומות מודפסות: "מסעדה שיקית". שולחנות סיניים, טיבטים, נפאליים ומערביים. ספיישל סלון: עוגת חשיש, סיגריות חשיש וחשיש זמינים בקבלה. ואז באותיות קטנות יותר: "הביטלס!" אבנים מתגלגלות! ג'ֶז! יריות אחרונות. וגם Khyber בקאבול, שם ביליתי כמה ימים לפני שעשיתי את הטעות שהזמנתי סטייק חוטי המלון היה אותו מקום להיפים.
  
  
  הסלון היה קטן, מואר במעומעם, מלוכלך כמעט כמו מלון קמפ, אבל בהחלט הרבה יותר פופולרי. שולחנות, כיסאות וספסלים מחוספסים ציפו את הקירות. ועל הספסלים ישב האוסף המוזר ביותר של תיירים אמריקאים ואירופאים שראיתי מעודי. שמעתי מבטאים מברוקלין לדרום העמוק. היו שם אוסטרלים, כמה ולשים, בנות מניו זילנד וכמה בנות צרפתיות. משהו כמו מלון Grand Himalaya, שבו כולם מעושנים כמו קופים.
  
  
  היה לי מושב וכוס בירה ונהניתי. נראה היה שכולם מסביבי עומדים לרסק את ראשיהם, וברגע שהראש פגע בשולחן, הבעלים רץ אליו, הרים את פניו של הפושע ונתן לו כמה סטירות בפניו כדי שיחזור להביא אותו. "זה לא מלון," הוא חזר. 'לאכול. לִשְׁתוֹת. אבל לא מלון," הוא חזר, כשהוא רץ כמו איזה פונדק דיקני קומי.
  
  
  אבל לא היה שום דבר קומי במצב הזה, למיטב ידיעתי. ענדתי את ריבוע הכיס הלבן שלי בצורה הכי בולטת שאפשר, שמרתי את עיניי על הדלת וחיכיתי בסבלנות ובשלווה ככל האפשר. שרפה איחרה בחמש דקות, אבל ידעתי שהקשר שלי יגיע בזמן הנכון. בינתיים, אישה אמריקאית בלונדינית כבת שמונה-עשרה או תשע-עשרה נתנה בי מבט לא מוסווה מעבר לחדר. מתחת לתלבושת האקזוטית שלה ומאחורי עיניה החולמניות, היה לה כל מה שכוכב עולה צריך, לא היה בכך ספק. וכאשר בנפנוף קל היא קמה והתקרבה אליי, לא הרגשתי עצבני כלל.
  
  
  'אם יורשה לי?' שאלה והצביעה על המושב הריק לידי. - באופן טבעי. הנהנתי וראיתי אותה מתמוטטת על הספה.
  
  
  "זה לא נראה כמו המקום שאליהם אתה הולך לעתים קרובות", היא אמרה ונגסה בנגיסה גדולה מאחד מחטיפי החשיש הרבים המתוקשרים במסעדה.
  
  
  "האין זה?"
  
  
  - רק להסתכל מסביב?
  
  
  'לא באמת.'
  
  
  -את נראית רגילה לגמרי. לא בורגני או משהו כזה, פשוט. כמו סוג של שוטר. זה נכון?'
  
  
  'אני? שוטר ? _סטרתי על החזה וצחקתי. 'לא באמת.'
  
  
  "זה טוב, כי החרא הזה כאן", כשהיא מצביעה על מה שנשאר מהממתקים שלה, "לגמרי חוקי".
  
  
  אמרתי משהו, גברת...
  
  
  "גברתי," היא תיקנה אותי. "ושמי הוא דיקסי." כעבור רגע היא הניחה את ידה על הירך שלי. אני יודע את זה רק בגלל שהיא הייתה גבוהה. אצבעותיה החלו לזוז כאילו יש להן מוח משלהן. דחפתי בעדינות את ידה והודעתי לה באדיבות שאני לא מעוניינת, מבלי לנסות להסביר לה שאם הדברים היו הולכים קצת יותר רחוק, היא לא הייתה מוצאת חפץ לתשוקותיה המיניות, אלא רימון גז - פייר . .
  
  
  'זה לא נעים'. היא התחילה לצחקק וראיתי שהידיים שלי מלאות בה.
  
  
  אבל לפני שהספקתי לומר משהו, שמתי לב שגבר נפאלי צעיר בשנות העשרים לחייו התיישב ממש מולי. הוא היה לבוש בסגנון מערבי והיה לו מראה נשכח בקלות, תווי פנים קבועים ונימוסים צנועים. הוא לא אמר מילה, אבל הושיט יד מעבר לשולחן ושלף מטפחת לבנה מכיס החזה שלו. הוא הושיט יד אל מתחת לשולחן ואחרי רגע החזיר את ריבוע הכיס, מקופל כעת למשעי כמו מעטפת פשתן.
  
  
  פתחתי את המטפחת ובהיתי בכריכה הירוקה והאפורה של הדרכון האמריקאי. כשפתחתי אותו, ראיתי את שמה מודפס בקפידה: וירג'יניה הופ גולפילד. בעמוד הבא הביטה בי אישה אמריקאית מושכת וחייכנית. סגרתי את הדרכון שלי והכנסתי אותו לכיס הפנימי.
  
  
  "רגע אחד," אמרתי לאיש הקשר שלי. הצעיר שתק ובהה בעיניים פעורות כשקמתי ועזרתי באדיבות לדיקסי לעמוד על רגליה.
  
  
  היא שאלה. - 'לאן אנחנו הולכים?' היא התחילה לצחקק שוב. "פשוט תחזרי למושב שלך," אמרתי והובלתי אותה מהשולחן.
  
  
  'אבל למה? אני מחבב אותך. אתה בחור חם ואני לא יכול לחכות לראות אותך."
  
  
  לפחות היא ידעה מה היא רוצה, מה שלא קורה אצל רוב האנשים. - ואתה חתיכה טעימה להחריד. אבל יש לי דברים אחרים לעשות, אז תהיה ילדה נחמדה. אולי אני אבוא לראות אותך מחר.
  
  
  היא קימטה את מצחה וזעפה כמו ילדה מפונקת, ככל הנראה רגילה לקבל את דרכה. אבל היא לא יללה.
  
  
  כשחזרתי לשולחן, השרפה הצעיר עדיין חיכה בסבלנות, כמו בודהה.
  
  
  - האם אתה מר קרטר?
  
  
  הנהנתי ולקחתי לגימה נוספת של בירה.
  
  
  "שמי רנה. אתה ...'
  
  
  "כן," אמרתי ומילאתי את הדממה. - יש לך את הילדה הזאת ואת אחיה?
  
  
  "בשלום" הוא ענה.
  
  
  "בואי אז..." רציתי לקום מהמושב שלי, אבל רנה סימנה לי לשבת בחזרה.
  
  
  "אני חייב להסביר לך את מהלך האירועים שאנחנו עוקבים אחרינו, קרטר," אמר. - אז לא יהיה בלבול. אתה מבין?'
  
  
  'לְהַמשִׁיך. כולי אוזן.'
  
  
  'סלח לי?'
  
  
  "אמרתי: קדימה, אני מקשיב." הייתי במצב רוח רע, בלשון המעטה. לא ממש אהבתי לעשות עסקים באזור כל כך נידח, ולא ממש אהבתי את אופי העסק שלנו. ויותר מכל דבר אחר, הבטן שלי שוב התחילה להציק לי. ככל שארוק את היהלומים מוקדם יותר ואחזיר את ילדיו של הסנאטור, כך ארגיש טוב יותר".
  
  
  ההסבר של רנה היה קצר וברור. כוסות עיניים ויובילו אותי למקום שבו אקבל שני ילדים בתמורה ליהלומים בגולמי. עד כמה שזה נראה פשוט, לא התכוונתי לקחת סיכונים או לסמוך על רנה רק בגלל פניו הידידותיות. למיטב הבנתי, ייתכן שהוא עובד עבור באלה נאראיאן המסתורי, ולא עבור הארגון החמקמק לא פחות המכונה השרפה. "זה נכון, קרטר," הוא סיכם. "אנחנו נותנים לכם את הילדים, ואתם נותנים לנו את הכופר. וכולם מרוצים. כן?'
  
  
  לא בדיוק, חשבתי כמו שאמרתי, "נשמע טוב, רנה. אבל באל נאראיאן אמר לי לפגוש אותו כאן", והדגשתי את מה שאמרתי כשהסתכלתי על הרולקס שלי במשך זמן רב. - בעוד כשעה. איך אתה מסביר את שינוי התוכניות?
  
  
  "בל נאראין," הוא קרא, בקושי הכיל את קולו. "באיזו זכות הוא עושה את זה?"
  
  
  "אין לי מושג," אמרתי בקול.
  
  
  נראה היה שהסרקזם שלי עבר מעל ראשו. "זו לא התוכנית של נאראיאן," המשיכה רנה, לא חשדה לרגע שהסיפור שלי הוא בלוף; הסיפור שנהגתי לגלות אם הוא עובד עבור השרפים או לא, אם הוא מחליף לשליח האמיתי. "קנטי דאג לכל הפרטים. אני לא יודע מה Narayan זומם, אבל קאנטי לא יאהב את זה בכלל. זה היה לא בסדר מבחינתו להתערב בענייני השרפים".
  
  
  "מי זה הקאנטי הזה, אם מותר לשאול?"
  
  
  "הגיע הזמן שנלך, קרטר," אמר רנה והביט בביטחון בשעונו. הוא קם במהירות. "המכונית מחכה."
  
  
  "טוב," חשבתי, "עם כל צעד שאתה עושה, אתה לומד משהו חדש. נראה היה שנראיאן ושרפה מכירים זה את זה היטב, למרות שהייתי רוצה לדעת מי זה קאנטי. והייתי רוצה שידעו שנאריין בגד.
  
  
  אבל החלטתי לשמור את החשיפה שלי לעצמי כל עוד זה משרת את האינטרסים שלי ולא של אף אחד אחר. שמחתי לגלות שרנא לא התקבל לעבודה על ידי הנסיך, ויצאתי אחריו מהמסעדה. הלכנו לאורך Ason Tole, רחוב שנראה יותר כמו מבוי סתום, עד הבזאר. כבר החל להחשיך, אבל הכיכר עדיין הייתה מלאה בסוחרים ותיירים. רנה הצביעה על פיאט ישנה שחנתה מול מכון הקעקועים.
  
  
  "אחרייך, קרטר," הוא אמר והחזיק את הדלת האחורית פתוחה עבורי.
  
  
  החלקתי למושב האחורי ולפתע הרגשתי את הקנה הקרה והקשה של אקדח נלחץ לתוך הצוואר שלי. בהתחשב בגודל, זה היה דומה לברטה. זה לא שאני לא מפחד. 22. להיפך. קטנים וקלים ככל שיהיו, הם חזקים במיוחד, במיוחד בטווח קרוב.
  
  
  "פראסד רק נוקט באמצעי הזהירות הדרושים, קרטר," הסביר רנה כשעמדתי להגיב על האופי הלא ידידותי של המצב שחשתי. ואז הוא נכנס להגה.
  
  
  פראסד, צעיר כמו בת זוגו, הוציא לבסוף את האקדח מהעורף שלי. "קאנטי לא ישמח מאוד אם דברים ישתבשו," הוא הזכיר לי.
  
  
  "שום דבר לא יכול להשתבש," הבטיחה לו רנה. נכון, קרטר?
  
  
  "בהחלט," אמרתי בחיוך.
  
  
  פראסד נתן לי מה שנראה כמו ברדס שחור ואמר לי למשוך אותו מעל ראשי ולשבת על הרצפה. לא הייתה לי ברירה ועשיתי מה שאמרו לי. העיקר הוסבר לי עוד לפני שעזבתי את וושינגטון. שמעתי את הוק מזכיר לי שוב להוציא את הילדים לפני שאעשה משהו אחר. תמונת פניו המבוהלות והעצובות של הסנאטור גולפילד כשפגשתי אותו במשרדו של הוק נחרטת בבירור בזיכרוני.
  
  
  ראיתי אז מעט מאוד.
  
  
  הצל היה כמעט אטום, והבד היה כל כך עבה שכמעט לא עבר אור. הייתי חמוש, בזכות פראסד ורנא שהם לא טרחו לחפש אותי. אבל הייתי לא אחר מאשר ניקולס קרטר, עובד של הסנאטור צ'אק גאול...
  
  
  לדעתם, N3, Killmaster, אפילו לא היה קיים. וזה בדיוק מה שרציתי.
  
  
  עם שיעול אסטמטי, קפיצה קלה ושקשוק, הלכה הפיאט. למרות שכבר לא יכולתי להשתמש בעיניים, עדיין היו לי שתי האוזניים והתמקדתי בכל אות קול שיכולתי לקבל. ובכל זאת לא הייתי במצב מעורר קנאה, מה שאפשר לכנות. כמובן, הייתה אפשרות שאיפשהו בדרך פראסד ישתמש בברטה שלו ויהרוג אותי, בתקווה להשיג את היהלומים ולהכריח את הסנאטור לשלם שוב את הכופר. בכל מקרה, הייתה לי וילהלמינה, יבשה ופעילה, מוכנה לעשות את עבודתה. ואם הלוגר לא היה שימושי, פייר והוגו יכלו לעשות זאת עבורה.
  
  
  "אל תפחד מהאקדח, קרטר," אמר רנה, כאילו הוא יכול לקרוא את מחשבותיי. שרפה לא מעוניין באלימות חסרת טעם. אבנים גסות בשווי מיליון דולר כבר משרתות את המטרה שלנו היטב. אין לנו רצון להטריד אותך יותר לאחר שהחילופין יתבצעו.
  
  
  "זה טוב לשמוע," אמרתי, "כי כל מה שמעניין את הסנטור גולפילד הוא הבריאות של ילדיו."
  
  
  "הם קיבלו יחס טוב", אמר פראסד. "תמצא אותם במצב בריאותי מצוין."
  
  
  "ובמצב רוח טוב", הוסיפה רנה בצחוק אכזרי.
  
  
  "נשמע... מרגיע."
  
  
  "חוץ מזה," היא המשיכה, "הסנאטור מאמין נחרץ בחופש אישי, לא?"
  
  
  "כל הסנטורים שלנו."
  
  
  היא צחקה לעצמה בשקט. "אנחנו הולכים להשתמש בכסף לא לאלימות, אלא להצלת כל העם הנפאלי, שנמצא בעבדות כל כך הרבה מאות שנים. המלך הוא עריץ, מושחת ועריץ. אתה יודע איך יש לו שליטה מלאה על כל המדינה? הוא הממציא של מה שאנו מכנים כאן שיטת הדמוקרטיה הפנג'איית".
  
  
  "מה זה אומר?"
  
  
  "אז זו הצורה היחידה של דמוקרטיה המבוססת על החלטות של אדם אחד: המלך", היא ענתה, לא ניסתה להסתיר את המרירות שהתגנבה לקולה.
  
  
  באשר לי, היא הורשה להמשיך לדבר, למרות שהקשבתי לצלילים מחוץ לרכב שאולי יעזרו לי מאוחר יותר לשחזר את המסלול בו הלכנו כעת.
  
  
  שאלתי. - "והנסיך נאראין?"
  
  
  היא החליפה כמה מילים עם רנה לפני שענתה על השאלה שלי. "אנשים רגילים למלך. כמו באנגליה, המלוכה יכולה להיות טובה ולהביא ניצחון. אם הכל ילך כשורה, נאראין יהפוך למלך החדש ברגע שנשתלט על הממשלה...
  
  
  "ביחד עם בייג'ין," אמרתי בסיפוק. 'אל תשכח את זה.'
  
  
  "אתה לא יודע עלינו כלום, קרטר," הוא התפרץ. "לדבר על הדברים האלה זה בזבוז זמן".
  
  
  אז נאראין רצה להיות מלך, חשבתי. עדיין לא האמנתי כי אם פראסד היה אומר את האמת, הנסיך יהיה האדם האחרון בעולם שירצה אותי למות. אלא אם כן, כמובן, הוא עצמו יציב את שני הצדדים זה נגד זה. אבל דבר אחד היה ברור: התרחש כאן הרבה יותר מהתחרות הרגילה. הרבה יותר.
  
  
  בינתיים, השתיקה של פראסד הקלה עליי הרבה יותר להתרכז במה שקורה סביבי. נסענו לאורך כביש שהמילה "גבשושית" כמעט ולא הושמה עליו. למיטב הבנתי, לא היו פניות. הצלצול הרך והעמום של פעמוני המקדש נשמע מרחוק. ואז האור נמוג באופן ניכר, ותהיתי אם אנחנו עוברים דרך איזושהי מנהרה. לא הייתי בטוח, אבל כשפחות מדקה לאחר מכן האור שדלף דרך מכסה המנוע התגבר שוב, שמעתי את רעש המים בקרבת מקום. קול של נחל או אפילו מפל. השתררה דממה במשך כחמש דקות, ואחר כך נשמעו הגיאות השקטה של הבקר. פני הכביש התיישרו בהדרגה, ומדי פעם היה חלוק נחל קופץ מתחתית המכונית בצליל מתכתי חד.
  
  
  ספרתי שלוש מאות ועשרים שניות לפני שלא ניתן היה לשמוע עוד את קריאתן של הפרות. רנא טרק ברגל על הבלם ועצרנו בפתאומיות, כנראה באמצע הדרך. "חכה כאן," הוא אמר והלך. הצירים החלודים התכווצו וצעדים קלילים הדהדו בחושך.
  
  
  עכשיו שמעתי צלילים אחרים, מוזרים. כשהסירה לבסוף את מכסה המנוע, הבנתי מיד ששרפה לא מתכוונת לקחת סיכונים מיותרים. הם היו מקצוענים עד לפרטים הקטנים ביותר. הם נקטו באמצעי זהירות כדי להסתיר עוד יותר את מיקום החילופין. הם השליכו שמיכות על המכונית והאורות בלוח המחוונים העניקו למקום מבט מבשר רעות. פניו של פראסד אורו בזוהר אדמדם. הוא הידק את אחיזתו ברטה, ובלי לומר מילה, הפנה אותה לכיווני.
  
  
  "זה ערב נהדר לרכיבה," אמרתי. שום דבר לא שבר את מסכת הנחישות הזו, אפילו לא חיוך קל.
  
  
  "היית חברה טובה," המשכתי והסתכלתי על הברטה שהצביעה על החזה שלי.
  
  
  הדלת נפתחה ושני בני נוער רועדים מכוסי עיניים נדחקו למושב הקדמי. ואז הדלת נסגרה שוב, אבל לא לפני שהצלחתי לזהות דרך עפר חלקה וצלע הר מדורגת.
  
  
  לקח לי קצת יותר מדקה לזהות את העולים החדשים. גולפילד נתן לי תמונה של שני ילדיו, ובמבט ראשון ידעתי שג'יני ומארק הצטרפו אלינו לרכב. הילדה התבררה כאטרקטיבית אפילו יותר מאשר בתמונת הדרכון. ובאשר לאחיה מארק, הדמיון לאביו היה כמעט מוזר.
  
  
  "אל תדבר," פראסד נבח, למרות שהתאומים לא העזו לומר מילה. הברטה זינקה עכשיו קדימה ואחורה, הצביעה תחילה עליי ואחר כך על שני הילדים המבוהלים.
  
  
  דלת המכונית נפתחה שוב, והפעם הודתה אישה נפאלית יפהפייה מסנוורת כבת שלושים וחמש. אפילו בגדי הצבא הרפויים שלה, בגדי גרילה סטנדרטיים בכל העולם, לא הצליחו להסתיר את גופה הדק והחושני, והקסם המתנשא שבקע מעיניה היה ברור מאוד.
  
  
  היא אמרה. - "אתה קרטר?"
  
  
  הנהנתי.
  
  
  "אני קאנטי."
  
  
  "מוח שרפה?"
  
  
  לא מוח, קרטר. נשמה "שרפה", היא ענתה במבט קר. אבל זה לא עניינך. כמובן, יש לך יהלומים?
  
  
  - באופן טבעי.
  
  
  "טוב מאוד," היא אמרה. "אז נוכל ללכת לעניינים."
  
  
  אמרתי. - "איזה ערבויות יש לי שלא תהרוג את כולנו במקום ברגע שאני אוותר על היהלומים?"
  
  
  לא רציתי להישמע יותר מדי כמו מקצוען מכיוון שעדיין חשבו עליי כעובד משרד רגיל. אבל יחד עם זאת, בהחלט לא יכולתי לקבל את המילה של קנטי.
  
  
  'בְּטִיחוּת?' – היא חזרה ואמרה. "הגענו עד כאן, קרטר. לא נצטרך להרוג אף אחד אם תיתן לנו את היהלומים כפי שסוכם. אתה מבין?'
  
  
  הבנתי טוב מאוד, אבל נראה היה לי שהיא תבין את האקדח הרבה יותר טוב. אז הנהנתי בראשי והושטתי יד לתוך הז'קט שלי. במקום ערימה מסודרת של יהלומים, שלפתי וילהלמינה לוגר. לוגר תפס את אור האודם על לוח המחוונים. לרגע נראה שהיא זוהרת כמו פחם. פראסד נמתח כששלפתי את וילהלמינה. "לא חיפשת את קרטר?" – שאל אותו קאנטי.
  
  
  הצעיר השפיל את עיניו והניד בראשו בתחושה ברורה של תיעוב עצמי והשפלה.
  
  
  "זה לא משנה," אמר קאנטי בלי להירתע. היא הסתובבה אליי, מתעלמת מהאקדח שכוון ישר ללבה. "אם תירה, קרטר, פראסד יהרוג את הילדים." מובן?'
  
  
  "נהדר," אמרתי. "אבל זה הביטחון שדיברתי עליו. אוקיי, אני מבין שאתה צריך יהלומים עכשיו?
  
  
  היא הנהנה וחיכתה בשלווה מוחלטת. האישה האחרונה בקליבר הזה שנתקלתי בה הייתה הנסיכה אלקטרה. ואם הייתי מכיר אנשים כמו שחשבתי, קאנטי יהיה יריב ערמומי וקשה לא פחות. אבל כרגע הייתי צריך לשחק לפי הכללים שלה, לא שלי. עם האצבע על ההדק, תפסתי את היהלומים בידי הפנויה. חוט הניילון השתחרר מההידוק. לאט מאוד, כדי לא להקיא, התחלתי להסיר את החוט והצינור שהכילו הון של אבנים גולמיות. לומר ששלושת השרפים היו מופתעים היה ממעיט מאוד בתגובתם. עיניהם התרחבו בעליל כשחוט הניילון התארך והצינור זז באיטיות במעלה הוושט שלי. הניתוח היה צריך להיעשות בזהירות רבה. מהלך אחד שגוי, סיבוב אחד מגושם של האצבעות, והיהלומים שוב יצופו בתוכן הבטן שלי. החלק הכי קשה היה כשהם הגיעו לגרון שלי. פתחתי את פי הכי רחב שיכולתי, דיכאתי את הדחף להסתיר, ואז שלפתי את הצינור.
  
  
  "חכם מאוד," אמרה קנטי, ועיניה בורקות כשהגשתי לה את הרטט הרטוב והנוצץ. "האם יש יהלומים בצינור הזה?
  
  
  "עד האבן האחרונה," אמרתי.
  
  
  'טוֹב. עשית כל מה שיכולת למעננו, קרטר. אם תחכה דקה, בבקשה.
  
  
  היא פתחה את הדלת, דיברה בנפאלית מהירה והושיטה את הטלפון לאדם שלישי שהמתין מחוץ למכונית. עדיין הייתה לי וילהלמינה מוכנה, למרות שהייתי האדם האחרון בעולם שרצה להשתמש בה עכשיו. לפחות לא עכשיו. חלפו מספר דקות עד שהדלת נפתחה שוב וקול גבר הודיע שהאבנים אמיתיות ואיכותיות ביותר.
  
  
  התאומים עדיין לא אמרו מילה. זה היה מטרה קלה עבור פראסד אם הוא היה מתעצבן ולוחץ על ההדק. אבל בהדרגה, כשהיהלומים היו בידיהם של השרפים, בן זוגה של רנה נרגע.
  
  
  שאלתי. "אנחנו חוזרים לקטמנדו עכשיו, נכון?
  
  
  "כן, כמובן," אמר קאנטי. "פראסד ירכיב כיסוי עיניים ורנא ינהג במכונית. הסנאטור היה אדיב מאוד, קרטר. נא להעביר לו את תודתנו.
  
  
  "כל מה שהוא רוצה זה את שני הילדים שלו. זה די והותר, קאנטי.
  
  
  "כל מה שהשרפים רוצים זה יהלומים. בגלל שיש לנו אותם, יש לך ילדים. סחר הוגן, נכון?
  
  
  "כמובן," אמרתי כשהיא פתחה את הדלת וחמקה מהמכונית.
  
  
  "שיהיה לך טיול נעים לאמריקה", היה הדבר האחרון שהיא אמרה לפני שטרקה שוב את הדלת.
  
  
  פראסד שם ברדס שחור על ראשי. רק עכשיו החזקתי את וילהלמינה מאחורי גבו הצר. נראה היה שלא אכפת לו ואני לא התכוונתי לשנות את זה. לאחר התקף שיעול נוסף, הרעישה הפיאט במורד הכביש.
  
  
  "אתה בסדר?" – שאלתי את התאומים.
  
  
  "טוב, תודה לך, מר קרטר," ענה מארק גולפילד.
  
  
  "אל תדבר," אמר פראסד בחריפות, בקול הכי עצבני ששמעתי.
  
  
  "אל תדאג, ילד," עניתי, מחייכת מתחת למכסה המנוע שלי. הפעם החושך היה כמעט נוח. ותוך פחות מחצי שעה, השרפו מילאו את חצי העסקה שלהם והורידו אותנו בשלום בפאתי העיר. הדבר הרע היה שלא עמדתי במילה שלי, למרות שקנטי עמד במילה שלה. אלו היו החסרונות של המשחק.
  
  
  
  פרק 11
  
  
  
  
  
  שגרירות ארה"ב ממוקמת רק בלוק מפארק רטנה ובאזאר באג, קרוב למרכז העיר. מיד אחרי שרנא שחררה אותנו מהרכב, לקחתי לשם את ג'יני ומארק גולפילד, בריא ושלם. הילדים היו, כמובן, בהלם, אבל שנת לילה טובה, שיחת טלפון מאביהם וארוחת בוקר אמריקאית דשנה למחרת בבוקר חוללו פלאים. כשהלכתי לראות אותם למחרת, זה היה כמו לראות אותם בפעם הראשונה. מצב הרוח של ג'יני השתפר, ומארק לא יכול היה לחכות לספר לי את כל מה שקרה מאז שנחטפו באתונה לפני כמעט שבועיים.
  
  
  מטוס של חיל האוויר המריא מדקה כדי לאסוף אותם ולהחזירם לוושינגטון. אבל לפני שהם עזבו, רציתי לקבל מהם כמה שיותר מידע, כמה שיכלו לזכור. מארק הסביר כיצד נתפסו באתונה, הועלו על מטוס פרטי קטן באמצע הלילה והוטסו מהארץ. אבל מכיוון שגם הוא וגם ג'יני היו מכוסים עיניים במהלך המסע הארוך והמתיש שלהם, הוא לא יכול היה לספר לי הרבה על המחבוא של השרפים.
  
  
  "זה נראה כמו מערה, מר קרטר, אבל זה כל מה שאני יכול להגיד לך," הוא אמר ולקח עוד ביס של טוסט.
  
  
  שתיתי קפה והקשבתי היטב. למה מערה, מארק?
  
  
  "טוב," הוא אמר בהיסוס, "הם הכניסו אותנו לאיזו... נישה."
  
  
  אבל הקירות היו מגולפים ודי לחים כשנגעת בהם...
  
  
  "וזה היה חלקלק," קטעה ג'יני, "כאילו היינו מתחת לאדמה." ורצפת התא הייתה רק עפר. בלי מלט או שום דבר אחר. וכמעט לא היה אור. אין שמש, זאת אומרת. רק כמה מנורות חשופות על התקרה. וזה נראה כאילו הוא חצוב גם מהסלע.
  
  
  - כמה אנשים ראית?
  
  
  "אולי תריסר ומשהו."
  
  
  "לא, אחותי, היו הרבה יותר מעשר," אמר מארק. "אולי פי שניים."
  
  
  "כל הנפאלים?"
  
  
  "אני לא חושב כך," המשיך בנו של הסנאטור. "אני לא בטוח, אבל אני חושב שהיו שם כמה סינים. לפחות הם ציפו לזה. אבל אם לומר לך את האמת, מר קרטר, כל כך פחדנו שבקושי זוכרים כלום.
  
  
  "טוב, לפחות עכשיו אתה לא צריך לפחד," אמרתי וחייכתי. "תחזור לוושינגטון בעוד עשרים וארבע שעות." ואני אגיד לך דבר אחד: אביך ישמח מאוד לראות אותך יורד בשלום מהמטוס.
  
  
  לא רציתי לשאול יותר. הם עברו די הרבה ואני לא חושב שהם יכלו לספר לי הרבה יותר. הפרטים על חטיפתם לא היו חשובים כמו מיקומו של מפקדת השרפה. ראנה השאיר אותנו ליד הר שיווה פורי והכפר הסמוך Buddhanikantha, מצפון למרכז קטמנדו. לפי המידע שקיבלתי מהספרייה, מעבר לשיבה פורי היה אזור סונדאריג'ל, המפורסם במפלים, המפלים ונופי ההרים שבו. זה היה מקום פיקניק מועדף על התושבים המקומיים. ואולי, רק אולי, זה היה גם המקום האהוב על קנטי ולוחמי הגרילה שלה.
  
  
  שמעתי מפל בלילה הקודם, ויכולות להיות מנהרות ומערות בהרים האלה. בכל מקרה, זו הייתה התחלה, דחיפה בכיוון הנכון. וכשדיברתי עם הוק אחרי ארוחת הבוקר בשגרירות, ידעתי שאין לי ברירה אלא לחקור את האזור כמה שיותר מהר. מה שהיה עליו לומר לי היה פשוט וחמומי ככל שיכול להיות. דווח על ריכוז חיילים בצד הסיני של הגבול הצפוני של נפאל. מה שנראה פעם כמו תרגיל צבאי התברר כמבשר למתקפה בקנה מידה מלא, במילים אחרות, פלישה. "גיליתי על זה רק מאתמול," הסביר הוק. "אבל לא רציתי לעשות שום דבר עד שתוציא את הילדים משם בריאים ושלמים." עכשיו אין לי ברירה אלא להעביר את המידע למלך.
  
  
  "במקרה כזה, לעולם לא נחזיר את היהלומים," הזכרתי לו.
  
  
  ובכן, מה אתה רוצה שאני אעשה, ניק? כל בייג'ינג מחכה לסימנים הראשונים מהשרפאים. הם שולחים את האנשים שלהם כל כך מהר שהם לא צריכים עוד ועדת קבלת פנים.
  
  
  אחרי מה שאמר לי פראסד, קיבלתי הרגשה שהשרפים היו רוצים שנפאל תישאר בידי הנפאלים. "הם לא לוקחים את הסיכון הזה," אמרתי. - כי כולם לאומנים מושבעים. אולי הם תלויים בסין לעזרה, אבל אני לא מאמין שהם מוכנים להתערב בגלוי עכשיו. לפחות עדיין לא.
  
  
  - אז מה אתה מציע?
  
  
  – תן לי עוד עשרים וארבע שעות, אדוני. זה כל מה שאני שואל. אם עדיין לא אחזיר את האבנים, אתה יכול להגיד לממשלה מה שאתה רוצה. בינתיים תנו להם להציב את החיילים שלהם על הגבול כדי ש... נניח שנעשה ניסיון להבריח הובלה של נשק מעבר לגבול. ספר להם הכל, אבל תן לי להתמודד עם השרפים. הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה מהפכה. אתה יודע את זה כמוני.
  
  
  "עשרים וארבע שעות?" – הוא חזר.
  
  
  'יום אחד. זה הכל," עניתי. "ללא כסף, לשרפים לא יהיו האמצעים לכסות את עלות הנשק. אז הם יהיו פושטי רגל לחלוטין ואני לא חושב שסין תשלח את חייליה לנפאל כדי לפלוש למדינה אם היא יודעת שבעלי בריתה הובסו לחלוטין.
  
  
  "אני צריך להזכיר לך מה קרה בטיבט?" זה קשה, כרגיל, חשבתי. אני יודע, אדוני. אבל לנפאל עדיין יש עצמאות משלה, ריבונות משלה. הסינים מעולם לא התייחסו למדינה הזו שלהם. אז המצב שונה לגמרי".
  
  
  אני לא בטוח שאני מסכים איתך, ניק. אבל אני אתן לך שתים עשרה שעות, לא עשרים וארבע. אני לא רוצה לקחת יותר סיכונים. ואם לא אשמע ממך עד אז, לא תהיה לי ברירה אלא להעביר את כל המידע שאספנו למלך מהנדרה. אנחנו פשוט לא יכולים לקחת את הסיכון, זה הכל.
  
  
  השעה הייתה 10:37 בבוקר ול-Killmaster N3 הייתה עבודה לעשות. לא היה ספק בכך.
  
  
  המכונית הייתה מושכת יותר מדי תשומת לב, במיוחד אם השרפים היו צופים מהכביש. חוץ מזה, אוויס והרץ עוד לא חדרו לכאן. אולי בשנה הבאה. אבל היו לי רק שתים עשרה שעות, לא שנים עשר חודשים. אז שכרתי אופניים מחנות קטנה ומוזנחת ליד דורברפליין. היו שם נשים זקנות שמכרו ירקות ירוקים דקים וחתיכות בשר ירוקות באותה מידה, ונערים יחפים בני תשע או עשר בערך שמשכו לי בזרוע ואמרו, "בסדר. החלפת כסף? אני בכיוון הנכון.
  
  
  היו לי את כל הרופי הנפאלי שהייתי צריך. "מחר," אמרתי להם. "אנחנו נתחיל לעניינים כשאתה כאן מחר," בעודי התרחקתי מהכיכר העמוסה והשמש עלתה לשמים כחולים וללא עננים. השעה שתים עשרה..., חשבתי. שטויות, אבל זה לא קנה לי כל כך הרבה זמן.
  
  
  אז הייתי צריך לעבוד מהר.
  
  
  קטמנדו הייתה נקודת תורפה מדרום כשהגעתי למרגלות הר שיבפורי, בערך שנים עשר קילומטרים מהעיר. מאחורי, נראה היה שמדרונות הרים מתגלגלים נמוכים עם טרסות ירוקות הכינו את העין לפסגות המושלגות המשוננות של הרי ההימלאיה. הם התרוממו כמו סדרה של אנדרטאות, עזות, בטוחות בעצמן, דורשות שיבחינו בהן. ירדתי מהאופניים והלכתי לראש הגבעה. עברתי על פני פסל וישנו. האלוהות ההינדית שכבה על מיטה שנוצרה על ידי סלילי הנחש שישה. הוא גם לא נראה קל ושמח מדי.
  
  
  עשר דקות עד שתיים וחצי, ואני נעתי בכביש הקשה בצד השני של הר שיבאפורי, לא רחוק מהמקום שבו רנא הורידה אותנו מהמכונית בערב הקודם. לא הייתה לי סיבה להאמין שהם עשו את אותה הדרך כשהם החזירו אותנו מאותה נקודה. אבל מכיוון שלא היה לי ממה להתחיל, הגבעה הזו נראתה כמו נקודת התחלה טובה.
  
  
  עצרתי כדי להבין ותהיתי מה הנסיך באל נאראין זומם כשהיהלומים נמסרו לשרפה. ברור שהיהלומים היו חשובים לו יותר מכס המלכות הנפאלי, מה שנראה היה אומר שהוא לא האמין בהצלחה הסופית של כוונותיו המהפכניות של קאנטי. המשחק המלוכלך שהוא שיחק איתה ישרת אותי היטב ברגע שאמצא את מטה הגרילה.
  
  
  זו, כמובן, הייתה הבעיה הגדולה ביותר.
  
  
  הדרך התפצלה למרגלות הגבעה. השביל שהלך ימינה כאילו צולל לתוך עמק, בעוד הדרך משמאל מתפתלת אל ההרים. בחרתי באחרון, בתקווה למצוא במהירות את המנהרה והמפל שחשבתי ששמעתי בלילה הקודם. התברר שיש לכביש יותר פיתולים ממה שציפיתי. לא זכרתי שרנא עשתה כל כך הרבה סיבובים. בדיוק לפניה ולחזור, הדרך פנתה לפתע לכיוון האופק, כמו סרט ישר. הדרך הייתה ישרה כמו סרגל. הרים התנשאו לפנים, והשטח סביבי היה קשה וצפוף. זה לקח לי יותר זמן ממה שציפיתי, וחשדתי שרנא עשה כמה פניות לא נכונות. אבל הייתי צריך לקחת בחשבון גם את העובדה שאני לא נוהג במכונית. למרות כל המאמצים שלי, לא נסעתי מהר יותר מעשרים וחמישה קילומטרים לשעה.
  
  
  הוצאתי בקבוק ועצרתי בצד הדרך לשתות. מרחוק נשמע צלצול פעמונים קלוש אך מתמשך.
  
  
  רגע אחר כך חזרתי על האופניים והתחלתי לדווש באותו כיוון. ואז, חמש דקות לאחר מכן, מצאתי מנהרה חתוכה בתחתית הגבעה. וממש בצד השני של זה ניתזו מים נקיים ושקופים כמו שמבטיחים ספרי ההדרכה. זה היה סונדאריג'ל והלאה... כשעברתי את המפל, השמיים היו דוממים. האוויר היה קריר, לח וריחני, אבל אפילו ציפור בוכה לא שמעתי; אז האטתי וסרקתי את הגבעות לאיתור סימני סכנה, אולי סיירת שרפה. כמובן, הם היו בקרבת מקום כדי להגן על המחנה שלהם ועל סוד הארגון שלהם. עם זאת, לא נראה לי בלתי סביר שהם יודיעו על עצמם אם ירגישו מאוימים בנוכחות זר. אבל עד כה שום דבר לא זז בין העצים, ולא נשמע קול צעדים בסבך.
  
  
  חמש דקות לאחר מכן, עדר של פרות הרים את ראשם והתבונן בי לאורך הכביש בעיניים החומות והעצובות. הם הפסיקו ללעוס כדי להביע את מורת רוחם בנהמות עמוקות שהלכו והתעלפו ככל שהכביש המשיך להתארך וחצץ פני הכביש התמוסס לתוך האספלט החלק. הסתכלתי בשעון שלי כשלא ניתן היה לשמוע עוד את הגאה. בלילה הקודם ספרתי חמש דקות ועשרים שניות לפני שרנא פגע בבלמים. עכשיו אני נותן לרולקס שלי לעשות את החישובים בזמן שאני ממיר את הפרש המהירות. הייתי סמוך ובטוח שאגיע למקום שבו החליטו בני השרפה לנהל את עסקיהם.
  
  
  כל הסימנים היו שם, זה בטוח. יצאתי, הנחתי את האופניים על המעמד והסתכלתי סביבי קצת יותר ברור. הייתי באמצע קרחת יער עם מרפסת גבעה בצד אחד ומדרון תלול עם שיחים קוצניים בצד השני. היו שני זוגות של פסי צמיגים; אחד הלך בחזרה לקטמנדו, השני לאורך הכביש השטוח. התאומים הזכירו מערה. ככל הנראה, היא הייתה מוסווית וללא ספק הייתה נמצאת אי שם בגבעות שמסביב, בלתי נראית לעיניים סקרניות וסקרניות.
  
  
  השעה הייתה כבר בערך שתיים כשהשארתי את האופניים בצד הדרך. לא רציתי להסתכן בגניבה או בחשיפה, כיסיתי אותו בענפים שיכולתי לחתוך מהשיחים הקוצניים. איש שעובר במקום רכוב על אופנוע או במכונית לא יבחין באופניים. מרוצה מכך שדרכי הבריחה שלי יישארו שלמות עד שאהיה מוכן לחזור לקטמנדו, עטפתי שוב את הוגו והלכתי. עקבות הצמיגים היו קלושים וקשים למעקב. נשארתי בצד הדרך כדי להיות כמה שיותר לא בולט.
  
  
  כנראה שזה לא הספיק.
  
  
  רק לרובה M-16 יש קול של מטוס קרב שעף מעליו. המהירות הגבוהה במיוחד של כדורי קליבר קטן הפכה את הקרבין המודרני הזה לנשק המועדף עבור לוחמת ג'ונגל. לרוע המזל, נראה היה שהשרפאים ידעו את הערך והיתרונות של כלי נשק כאלה. במקום ה-M1 הישן או אפילו M-14, רדפו אחריי עם כלי נשק מתקדמים ביותר. ובמרחק רב, וילהלמינה לא יכלה להשוות עם קרבין של שלושים עגולים.
  
  
  שכבתי על הבטן כשכדורים שורקים פילחו את העצים. מישהו ראה אותי ולא התכוון לתת לי ללכת בלי קרב. ריח אבק השריפה היה תלוי באוויר וכדורי M-16 לוהטים נפלו ארצה כמו לשלשת ארנבים. לא זזתי, לחצתי את בטני בחוזקה על האדמה הדחוסה הקשה וחיכיתי שהירי ייחלש וייעצר.
  
  
  אבל זה לא קרה.
  
  
  כמה שניות לאחר מכן נורה מגזין נוסף. ענפים עפו באוויר כשכדורים השמיעו רעש מטורף ומחליא. הסדק של המקלע הטביע את קול הנשימה שלי. שמרתי את הראש למטה וספרתי את השניות עד ששמעתי את הדם דופק ברקותי בקצב חזק ויציב.
  
  
  ברגע שהירי נפסק, קפצתי על רגלי ונסוגתי לשלום הסבך העבות. לא חלפו שלושים שניות עד שהקרבין חידש את האש הפורחת שלו. הכדורים לא התקרבו, אבל גם הם לא עפו יותר. כדי למצוא את סיירת השרפה, הייתי צריך לעשות לולאה גדולה כדי לצאת מהצד השני של המפלגה החמושה. עד עכשיו לא הייתה דרך לדעת כמה גברים היו שם, מה שהפך את המצב לקצת יותר מסובך, אם לא התאבדות מוחלטת. אבל אם לא הייתי רואה את הפרטיזנים, לא הייתי יודע את סיכויי ולא הייתי מצליח למצוא את המחסה שלהם.
  
  
  עכשיו אם אני אפגע מאחד מכדורי ה-M-16 הקטלניים האלה, היהלומים כמעט יאבדו. אז נשארתי הכי נמוך שאפשר והתחלתי לזחול בין השיחים. לא הייתה דרך להתחמק מהקוצים החדים במחט שקרעו לי את השרוולים והשוקים. ענפים פגעו במצח שלי, פותחים מחדש פצעים שזה עתה החלימו; הגזרות שקיבלתי באמסטרדם, מתנה מהשחקן הכפול באלה נאראיאן.
  
  
  צליל הכדורים דעך כמו מקהלה של שיר שאי אפשר לשכוח. כרעתי והבטתי מאחורי השיחים. ראיתי משהו אפל ומעורפל נע מבעד לצמחייה. קולם של שבירת ענפים התגבר והתעצמתי לקראת הבלתי נמנע, מה שזה לא יהיה.
  
  
  יתר על כן, זה היה אחד הפרטיזנים עם קצה חד של כידון מתכת מחובר לקנה של הקרבין שלו. היה לו קרבין בריטי ישן של Mk V ג'ונגל, מה שאומר שהיה עוד אדם אחד לפחות החבוי ביער, מוכן לכסח אותי בפרץ אש עקוב מדם. לא הייתה לי דרך לדעת אם המהפכן הנפאלי מכוסה. אבל במצב הנוכחי, לא יכולתי לחכות לתשובה ברורה "כן" או "לא".
  
  
  אז הוא גילה אותי בסבך. לא היה לי זמן להציג את עצמי, באופן רשמי או לא רשמי. בזעקה פרועה מיהר האיש לעברי, הכידון שלו הצביע קדימה ונוצץ באור הרך והמנומר. הוא לא הועיל לי מת. ומת אני עצמי הייתי אפילו פחות שימושי. אז בנסיבות העניין לא יכולתי לעשות מעט. הבחירה הייתה שלו. פשוט הייתי צריך לקבל את הדברים כפי שהם באים. והם הגיעו די מהר וקטלני.
  
  
  הרבה לפני שהפרטיזן הספיק להראות לי כמה טוב הוא מניף כידון, קמתי ולקחתי את הוגו בידי. חשף את שיניו, התנפל עליו, אגלי זיעה הופיעו על מצחו והתגלגלו על לחייו השזופות. חוד הכידון נגע ברצועת השעון שלי, וזינקתי הצידה, נע לאט סביבו.
  
  
  אני צרחתי. - "איפה קאנטי?"
  
  
  הוא לא הבין אנגלית ולא התכוון להסיח את דעתו. הוא היה עסוק מדי בלהחזיק אותי בנקודת הכידון ולא טרח לענות. ראיתי את האצבע שלו מחליקה בעדינות אל ההדק של הנשק האוטומטי שלו. הכנסתי את הוגו לחגורה שלי וצללתי קדימה, מנסה לפרוק אותו מנשקו. יחד ניסינו בכל הכוח לחטוף את האקדח אחד מהשני, וניסיתי לכוון את הקנה לשמיים.
  
  
  אם אי פעם היה זמן ליישם את הידע שלך ב- Thai Quarter Do הלכה למעשה, זה עכשיו.
  
  
  בעיטה צדדית לברך, ורגלו התכופפה מתחתיו כמו ענף שבור. האיש יילל מכאב וכעס ונלחם נואשות לשמור על הרובה שלו. אבל לא התכוונתי לתת לזה לקרות. אחר כך עמדנו שנינו על הברכיים, התנדנדנו כאילו נקלענו לסופת ציקלון. זרם מתמשך של קללות נפאלים נשפך משפתיו. לא התכוונתי לבקש תרגום מילולי.
  
  
  קמצתי את אגרופי והכיתי אותו בבטן עם אמא-ג'ונג-ג'י-לו-קי מהיר וזועם. זו הייתה מכה ששברה את צלעותיו ואת עצם החזה שלו, וגופו קרס כמו בובה שהמיתרים שלה נקרעו לפתע. אחיזתו של לוחם היער נחלשה, ובאותו שבריר שנייה החזקתי את הקרבין בחוזקה בשתי ידיים, קצה הכידון החד כתער מונח על תפוח האדם הבולט שלו.
  
  
  'איפה היא?'
  
  
  כמו דג מחוץ למים, הוא עדיין ניסה להכניס אוויר לריאותיו. הצבע דהה מלחייו ועורו הפך אפור ורוור.
  
  
  -איפה קאנטי? - חזרתי.
  
  
  אחת מידיו התעוותה. ראיתי את להב הסכין לפני ששקעתי בו את הכידון. לוחם הג'ונגל לא הספיק להשתמש בסכין שלו. זה נפל מידיו, ובעיניו הופיעה הבעה פרועה ומבולבלת. ואז הם נהיו מתים וריקים, כמו שתי גולות זכוכית. זזתי הצידה והשתחררתי, דם זורם מהפצע המגעיל שהכידון עשה בגרונו.
  
  
  זה לא היה חינני כמו מותו של קואנבר, אבל זה היה יעיל באותה מידה. המטרד היחיד היה שהמורד כבר לא יכול היה להגיד לי את מה שרציתי לדעת. אי שם בגבעות שמסביב, שימשה מערה כמפקדה של קבוצה פנאטית של מהפכנים נפאלים. הייתי צריך למצוא את המערה הזו ואת היהלומים ואז לצאת מנפאל
  
  
  .
  
  
  היה דם על זכוכית השעון שלי. ניגבתי אותו ובדקתי את השעה. השעה הייתה 2:27 לפנות בוקר. היה לי עד 22:30 לקיים את ההבטחה שלי להוק ולבית הלבן. אבל איפה אני צריך להתחיל? זו הייתה השאלה הכי קשה שנאלצתי לשאול את עצמי בימים האחרונים. לא היה לי מושג מאיפה להתחיל לחפש איפה המטמון עשוי להיות.
  
  
  דבר אחד ידעתי בוודאות: הייתי חייב להמשיך הלאה, לא משנה מה.
  
  
  התחלתי לפלס את דרכי בין השיחים לאורך הכביש שבו עבר המורד המת פחות מעשר דקות קודם לכן. הדוקרנים היו גיהנומיים, אבל לא ערמומיים כמו שני קרבינות ה-M-16 כוונו לפתע אל גופי השרוט והעקוב מדם.
  
  
  "מה שלומכם?" – אמרתי בלי להמשיך הלאה. "אתה מחפש מישהו ספציפי?" אף אחד לא צחק.
  
  
  אף אחד אפילו לא חייך.
  
  
  אבל לפחות מצאתי את המדריכים שלי. אני מקווה שהייתי יקר להם יותר בחיים מאשר מת, מלא כדורים או כידון. הבחירה הייתה שלהם אם אני אוהב את זה או לא.
  
  
  
  
  פרק 12
  
  
  
  
  
  "קנטי," היה הדבר הבא שיצא לי מהפה. זה היה כאילו עלי באבא צעק, "פתח שומשום". ברגע שהזכרתי את שמה, בחרו שני לוחמי הגרילה להתעלם מהגוף המאוד מדמם וחסר החיים שעדיין נראה בסבך העבות שמאחורי. "קח אותי לקנטי," חזרתי. "היא יודעת מי אני." אם זה יעבוד, הם יקחו אותי ישר למחבוא שלהם. אם זה לא יעבוד, חשדתי שמישהו בעוד חמש או עשר שנים יתקל בשרידים שלי, מה שיישאר מהם.
  
  
  כמו חברם חסר החיים לנשק, אף אחד מהגברים לא הבין מילה אחת באנגלית. חזרתי על מה שאמרתי בנפאלית, שמח שלקחתי את הזמן לרענן את השפה. נאבקתי בתרגום גס לניב הטיבטי-בורמזי שגם קבוצת הילידים הזו דיברה עד שלבסוף הבינו למה התכוונתי. קאנטי היה קאנטי בכל שפה שניסיתי, וסוף סוף הם קיבלו את זה.
  
  
  הגבוה והצנום מבין שני החמושים סימן לי, מסתפק רק בהנעת הקצה הלבן של הכידון שלו בין השכמות שלי. הוא הכריח אותי ללכת דרך סבך בגובה בינוני עד שהגענו לשביל מחוספס שהתפתל אל הגבעות כמו נחש.
  
  
  הפעם התכוונתי לחלוטין לפעול לפי הכללים שלהם ולא שלי. הם ייקחו אותי לקאנטי, ואם יתמזל מזלי, בתקווה ליהלומים. הכידון הספיק לשחק על פי תוכנית המשחק שלהם. אבל אם זה לא היה מסכן את החזרת אבני החן, לא הייתי מהסס ליישם את תורתו של מאסטר צ'ון.
  
  
  אז שיחקתי את האסיר השקט והצייתן ועשיתי בדיוק מה שציפו ממני. מה בדיוק יקרה כשנגיע למערה, בהנחה שלא כידון קודם לכן, היה בלתי צפוי. ומה שאפשר באמצע הג'ונגל הנפאלי פתוח גם לספקולציות. כעת טיפסנו על צלע הגבעה בשביל תלול וסלעי. נעלי העגל שלי לא נועדו להרים, אבל זה תמיד עדיף מאשר ללכת יחף. כשתפסתי את הגדם השמנמן לתמיכה נוספת, שמעתי משהו שגרם מיידית לשערות בצווארי להזדקף. הצליל הזכיר לי חריקת שיניים וקפאתי במקום. שני ה"מדריכים" שלי עצרו את הצעדה שלהם כדי להיות הראשונים לצחוק מהפגנת הפחד הברורה שלי, ונסוגו לאחור, ואפשרו לחזיר הבר לפלס את דרכו דרך הסבך העבות והבלתי חדיר כמעט.
  
  
  הרגשתי לא כל כך פחד אלא הפתעה. אבל חשבתי שעדיף שהם יחשבו אותי עכשיו הרבה יותר נחות מהם. בנוסף לכך, ניתן היה לראות בקלות את חוסר העניין שלהם במותו של חברם כמורל כללי נמוך בקרב תומכי השרפה. אם כן, זה יקל על המשימה שלי הרבה יותר.
  
  
  ארגון מהפכני שנפגע על ידי מתנגדים פנימיים הוא ארגון מהפכני שנידון לכישלון. קיוויתי שזה, בתוספת תומכיו של באל נאראין, עשויה להיות מכת המוות של השרפים. אבל עד שהייתה לי ההזדמנות להתמודד מול קנטי, הייתי צריך לעשות מה שהשומרים שלי אמרו לי.
  
  
  פחות מפוחדים מלפני עשר דקות, הם נרגעו בעליל כשעשינו את דרכנו למעלה. להמשיך במסע שלנו. היינו מוקפים ביער משני הצדדים, שמיכה ירוקה עבה שספגה את אור היום כמו ספוג. ככל שהתרגלתי יותר לסביבתי, כך פחתה מוחי. עכשיו יכולתי לשמוע שירת ציפורים וכמה חיות קטנות משוטטות בסבך. אבל לא חזיר ולא צבי עשו את דרכם דרך הסבך העבות, והכידון המשיך לנקב את הגב שלי; תמריץ מספיק בשבילי להמשיך בשביל הזרוע באבנים רופפות.
  
  
  מחבוא השרפה היה מוסתר בצורה כל כך חכמה, שאולי לא הייתי שם לב אליו כלל אם הייתי הולך באותו שביל לבד. הכניסה למערה שעליה דיברו מארק וג'יני גולפילד הוסוותה במסך נע של עלווה; תוכנן כל כך בחוכמה, עד שבמבט ראשון נראה שהוא לא יותר מאשר חלק מהצמחייה שמסביב. בבדיקה מעמיקה יותר, ורק לאחר שאחד האנשים פינה את העלווה, ראיתי מבנה עץ מתחת לחזית הכוזבת. זה היה סריג של יתדות בלסה או במבוק קלות וגמישות הקשורות יחד עם גפנים ירוקות.
  
  
  ברגע שהמסך נשלף הצידה, עפו תריסר עטלפים אל אוויר ההרים הקר, מצייצים. קצה הכידון השחוק נלחץ חזק יותר לתוך הגב שלי, ואני צעדתי קדימה, מתוך הצללים, אל המעבר החשוך של המעבר התת-קרקעי.
  
  
  החור בצלע ההר היה גבוה מספיק כדי שאוכל ללכת ישר. הכניסה עצמה הייתה שער טבעי שנפתח למנהרה עם חומות אבן שכמעט מיד החלה לרדת מעט. כמה מאות מטרים קדימה ראיתי זוהר חלש, כנראה מנורה. אחד האנשים שהיו בסיור צעק בקול שחזר מיד כהד רועם עמוק. הוא רץ קדימה, ללא ספק כדי להודיע לקנטי על הביקור הבלתי צפוי שלי.
  
  
  תזמנתי את הירידה שלנו; שתי דקות תמימות בקצב מהיר, אולי חצי בריצה. רצפת המנהרה הייתה עשויה מאותה אדמה קשה ודחוסה שג'יני הזכירה הבוקר. נראו טביעות רגליים רבות; כל זה מצביע על פעילות משמעותית שנראה שהתרחשה במטה שרפה.
  
  
  כנראה היה להם גנרטור משלהם, כי בקצה המנהרה בערה מנורה חזקה מתחת לתקרה. אחר כך פקחתי את עיניי לרווחה בפליאה ובהיתי בחוסר אמון בארגזי העץ והארגזים הנערמים משני הצדדים. היו להם מספיק נשק במערה כדי לפוצץ את כל קטמנדו, אם לא חצי מנפאל. השרפים הפכו את חלל המערה לנשקייה, מתקן אחסון לנשק מוות והשמדה. רוב קופסאות העץ סומנו באותיות סיניות אדומות. חלקם, מעטים, סומנו באותיות קיריליות, באותיות גדולות CCCP.
  
  
  למה הם צריכים להרוויח כסף על יהלומי גלם כבר לא היה ברור כמו קודם. אלא אם כן האבנים האלה כבר הוחלפו בארסנל הזה. ממה שידעתי במבט ראשון, היה להם מספיק ציוד, תחמושת, נשק אישי, רימוני יד, מקלעים, קרבינות כדי לבצע הפיכה מהפכנית מוצלחת.
  
  
  מוקף בכל הנשקים הללו הייתה קאנטי, נשמתם של השרפים. לידה עמדו שני גברים שמדים ופניהם לא הותירו ספק שהם סינים. התברר כי אלו היו יועצים צבאיים, לבושים במדי קרב וחמושים ברובים סטנדרטיים של הצבא האדום. גם פראסד ורנא היו שם, עסוקים בביצוע מלאי של השריון המאוחסן במערה.
  
  
  קאנטי הרים את מבטו כשדחפו אותי קדימה וישר לתוך המנורה החזקה. אחד המדריכים שלי הסביר לה מה קרה. היא הקשיבה בהבעה מהורהרת על פניה; ואז היא קמה לאט, הסתובבה סביב השולחן ועמדה מולי.
  
  
  אפילו באור הבהיר הזה, היא הייתה יפה יותר ממה שזכרתי. גם יותר מתנשא. לא היה לי דיבור, אבל ידעתי מה אני רוצה להגיד לה ושבל נאראין לא מתייחס אליה כל כך טוב.
  
  
  אבל עוד לפני שהספקתי להנהן באישור, אחד היועצים הסינים הבחין בי ושיחק בהפתעה. הוא הסתובב סביב השולחן כדי להביט בי מקרוב. לאחר מכן הוא פנה לקנטי ואמר תחילה במנדרינית, שמאו שמר עליה במשך שנים, ואחר כך בנפאלית: "אתה יודע מי האיש הזה? יש לך רעיונות, חבר קאנטי?
  
  
  אני מתרגם את זה עכשיו לשפת האם שלי, אבל העובדה היא שהוא היה נרגש כמו צופה במשחק כדורגל כשהרכז החטיא פנדל. פניו ממש זוהרו כשהביט ממני אל מנהיג השרפה ובחזרה.
  
  
  "זה ניקולס קרטר," היא אמרה באנגלית, כאילו הודיעה לי מה קרה, בלי להבין שאני מדברת גם מנדרינית וגם נפאלית. "הוא עובד עבור גולפילד, הסנאטור שעסקנו איתו". אמרתי לך את כל זה, לו טיין. למה אתה כל כך מופתע? השליטה של החבר לו טיין באנגלית לא הייתה כמעט מרשימה כמו השליטה שלי במנדרינית. אבל בכל זאת הצלחתי להבהיר. "האיש הזה, קאנטי..." הוא אמר. "האיש הזה עובד עבור המודיעין האימפריאליסטי. †
  
  
  "הוא עובד עבור סנטור אמריקאי", היא ענתה. לו טיין הניד בראשו, והצביע על כך שהוא מאוד לא מסכים איתה. "לא, זה שקר," הוא אמר בקול רם ובנקמנות.
  
  
  היא שאלה. -למה אתה מתכוון בשקר?
  
  
  "זה שקר כי ראיתי תצלום של האיש הזה, ניקולס קרטר הזה, בבייג'ינג. הוא עובד עבור ארגון ריגול סודי מאוד של המשטר האימפריאליסטי, הקפיטליסטי והוא מאומן להפיל רפובליקות של אנשים ברחבי העולם. לא קוראים לו ניקולס קרטר, אלא N3, קילמאסטר.
  
  
  הוא הסתובב קלות, אבל קאנטי החלה להבין מה היועץ הסיני שלה ניסה לומר. היא הביטה בי שוב, הבעת פניה השתנתה לפתע. מה שהיה פעם ביטוי של עניין מבולבל הפך כעת לחלוטין להבעה של הפתעה, שגדלה לתמיהה, ולבסוף לביטוי של כעס שגדל במהירות.
  
  
  "האם... האם זה נכון מה שהוא אומר, קרטר?" – שאלה אותי כשעמדתי עם ידיים פרושות לצדי, והכידון לא היה בין השכמות שלי. פראסד ורנא הפסיקו את מה שהם עושים והתקרבו, פחות מופתעים ממה שציפיתי לראות אותי.
  
  
  'נו?' – שאל קאנטי. - ענה, קרטר. האם זה נכון או שקר?
  
  
  "כמובן שזה שקר. אני לא יודע על מה חבר שלך מדבר. אני אזרח מן השורה. "אני נשכר על ידי הסנאטור גולפילד," עניתי ברוגע ושווה. לו טיין הטיח את אגרופו על השולחן. "שקרים," הוא צעק. "האיש הזה, הקרטר הזה, N3, היה אויב של הרפובליקה העממית של סין במשך שנים. יש להרוג אותו כאויבם של כל העובדים שוחרי החופש בכל העולם". הוא הושיט את ידו אל האקדח שלו, ואני נסוגתי לא מרצוני, הרחק ממעגל האור.
  
  
  "טוב, חכה רגע, חבר," אמרתי בסינית. "הזיכרון שלך קצת מעורפל. אתה מבלבל אותי עם מישהו.
  
  
  קאנטי הושיטה את ידה והניחה אותה על האקדח של לו טיין. "יהיה לנו מספיק זמן להרוג אותו אם הוא באמת האיש שאתה חושב שהוא," אמרה לו. "חוץ מזה," מיהרתי להוסיף, "אם הייתי מרגל, האם הייתי נותן לך את היהלומים ברצון כל כך, קאנטי?" אבל אם הייתי פקיד ממשלתי לא מזיק, לא הייתי מדבר מנדרינית, נפאלית או טיבטית-בורמנית. למרבה המזל, זה הפריע לה פחות מההאשמות החריפות של לו טיין.
  
  
  "אולי לא," היא אמרה לאחר רגע של שתיקה והיסוס מהורהר. אבל למה אתה כאן, קרטר? איך השגת את זה ומצאת את המקום?
  
  
  מעולם לא הייתה לי הזדמנות להסביר את זה.
  
  
  לו טיין מיהר קדימה, פניו וכל גופו רועדים מזעם. הוא תפס אותי בשתי ידיים רועדות. "אתה רוצח," הוא צעק. "הרגת את ראש ה-CLAW. הרגת את הסוכנים שוחרי השלום שלנו בקובה ובאלבניה. הרגת עובדים קומוניסטים שוחרי חופש בגינאה, סופיה, טייפה".
  
  
  ההתפרצות שלו הייתה מלודרמטית משהו, אבל למרבה הצער, נראה היה שדבריו קורעי הלב, הקולניים והתיאטרליים הותירו רושם רב על קנטי, שללא ספק הייתה כוונתו של לו טיין.
  
  
  היא שאלה. - "אתה בטוח שזה אותו אדם המכונה N3?"
  
  
  "תן לזיכרון של חברנו היקר מאו לדעוך מיד אם זה לא נכון," ענה לו טיין ברצינות כל כך שהוא כמעט יגרום לכולם לבכות.
  
  
  "חפש בו כלי נשק," נבח קאנטי.
  
  
  השומרים שלי שמו לזה קץ עד מהרה ושחררו אותי מוילהלמינה והוגו. פייר, לעומת זאת, נשאר במקומו, ישב יפה וצמוד על החלק הפנימי של הירך שלי. בין אם מתוך איפוק, עדינות או רשלנות פשוטה, הם התעלמו לחלוטין מפצצת הגז הקטנה אך היעילה ביותר.
  
  
  "חזרת בשביל היהלומים, נכון, קרטר?" – אמרה מיד אחר כך.
  
  
  אפילו כשידי קשורות בחוזקה מאחורי הגב בחבל קנבוס עבה, ניסיתי לשמור על קור רוח כלפי חוץ. "באתי לכאן כדי לספר לך את מה שאני יודע על אחד ממקורביך, הנסיך באל נאראיאן," אמרתי בקול רם, זעם גלוי מחליף את זעמו הקנאי של לו טיין.
  
  
  - באל נאראין? היא הטתה את ראשה וחקרה אותי בעיניה הצרות בצורת השקד. "בדיוק, יורש העצר המוכר," אמרתי. - "בעל ברית נאמן שלך."
  
  
  "מה איתו?"
  
  
  "הוא שולל אותך מאז שהגעתי לאמסטרדם לקנות יהלומים," אמרתי. לאט לאט, צעד אחר צעד, סיפרתי לה את הסיפור מההתחלה. היא הקשיבה בתשומת לב כשסיפרתי לה מה קרה בהולנד, על הניסיונות על חיי, על איך קנוואר ושני שותפיו עשו מאמצים להשתלט על האבנים הגסות.
  
  
  מיד חשבתי שוב על אנדריאה, אבל עכשיו לא היה הזמן להתעצבן על כך. קנואר קיבל את הסוף שלו, ואם זה היה תלוי בי, באל נאראין היה הולך באותה דרך עקובת מדם ואכזרית. לבסוף סיפרתי לה על פגישתי בקאבול, על מותם של שני הרוצחים ועל דבריו האחרונים של קואנבר.
  
  
  כשסיימתי, היא פנתה במהירות אל רן, שעמד לידה. -איפה נאראין עכשיו? שאלה בקוצר רוח. "הוא... הוא בשדה התעופה, קאנטי, בדיוק כמו שאמרת," רנה מלמלה, חשה שאין לה מצב רוח לבדיחות.
  
  
  "הוא טס לבייג'ינג בעוד שעה כדי לספק את היהלומים".
  
  
  "המקום האחרון שהוא הולך אליו הוא בייג'ין," התערבתי. "הוא עוזב את הארץ, וזו הפעם האחרונה שתראו אותו; הנסיך והיהלומים הזה, קאנטי.
  
  
  "אם אתה משקר, קרטר," היא השיבה, "אז לו טיין יכול לעשות איתך מה שהוא רוצה." בינתיים, אני מאמין לסיפור שלך. היא הורתה לפראסד ורנא ללכת לשדה התעופה וליירט את הנסיך, בהנחה שהם יהיו שם בזמן לפני שיעזוב את הארץ.
  
  
  "תגיד לו שחל שינוי בתוכניות ואני צריך לדבר איתו מיד".
  
  
  פראסד כבר היה באמצע המנהרה. "ואם הוא..." התחיל רנה.
  
  
  "יש לו את היהלומים," היא אמרה ונופפה בידה בעצבנות.
  
  
  תביא אותו לכאן. זה ברור?
  
  
  "כן, קאנטי," הוא ענה בצייתנות וביראת כבוד עד הסוף. הוא מיהר אחרי פראסאד ואני יכולתי רק לקוות שהם יתפסו את באל נאראין לפני שהוא יברח. לא היו הרבה טיסות מקטמנדו. אני מקווה שהוא ייתפס בזמן. אם לא, אצטרך להמשיך בחיפוש לאן שהוא הוביל אותי. והכל היה תלוי בשאלה אם אוכל להימלט מקנטי, לו טיין ומתריסר לוחמי הגרילה שראיתי מסביב לחלל התת-קרקעי המרכזי ששימש כמפקדה ומחסן התחמושת של המורדים.
  
  
  מיד כשפראסד וראנה הלכו ליירט את באלה נאראיאן, קנטי הורתה לשניים מאנשיה לקחת אותי לתא, שהתברר כאותו אחד שבו נכלאו התאומים. לו טיין המשיכה לדבר עליי באמצעות כל המונחים הנפוצים. אבל נראה שקנטי מעוניין יותר לגלות אם הנסיך בגד בה מאשר להוציא אותי להורג מיד. בשלב זה, היא הייתה מעוניינת יותר להשאיר אותי בחיים, לפחות עד שבאל נאראין תחזור למערה כדי לענות על כל שאלותיה.
  
  
  בינתיים הובילו אותי במסדרון צר המוביל מהחדר המרכזי. מנורות נתלו מהתקרה הטבעית במרווחים קבועים, אבל החדר החשוך שהתברר כיעד הסופי שלי היה רחוק מלהיות מרשים. חשוך, לח, מנותק מהעולם החיצון על ידי דלת נעולה כבדה, התא שלי היה לא יותר מנישה בקיר. נראה היה ששני המלווים שלי נהנו סדיסטים לזרוק אותי פנימה. נחתתי על הרצפה הקשה והקרה של התא, מזועזע קשות אך ללא פגע. כמה רגעים לאחר מכן הדלת נטרקה, הברגים החליקו כנגדה, וצחוקם חלחל מבעד למוטות הברזל. הקשבתי לצעדים הנסוגים שלהם, להד הקולות הנרגשים שלהם. ואז השתררה דממה, מנוקד בקול הנשימה שלי.
  
  
  "למען השם, איך אתה מתכוון לצאת מכאן, קרטר?" – אמרתי בקול רם.
  
  
  עדיין לא היה לי שמץ של מושג.
  
  
  
  
  פרק 13
  
  
  
  
  
  אני לא הודיני.
  
  
  ניסיתי לשחרר את הידיים שלי כדי שיהיה קצת מקום בחבלים על פרקי הידיים שלי. אבל ככל שהתעסקתי עם הקשרים האלה, כך הם התהדקו. זרימת הדם באצבעותיי כבר השאירה הרבה מה לרצות. הידיים שלי קהות. הם היו קרים ומעקצצים, וידעתי שבקרוב הם יפסיקו להרגיש לגמרי. נשענתי על קיר האבן המוצק של התא שלי, מנסה להתמצא ולאסוף את מחשבותיי. אבל במערה הלחה והעובשת שבה זרקו אותי כמו שק תפוחי אדמה, לא היה מה לגלות. אורך שני מטרים, רוחב שני מטרים והתקרה גבוהה מדי; בתא שלי הייתה נוחות מועטה, רק כמה מחשופי סלע חדים שגרמו לי כמעט בלתי אפשרי להישען על אחד הקירות מבלי להרגיש את אחד מקוצי הסלע האלה חודר את הגב שלי.
  
  
  אז הבנתי מדוע פסימיות מעולם לא הייתה הצד החזק שלי.
  
  
  נזהרתי לא לפגוע בפרקי הידיים שלי, התחלתי לשפשף את ידי בחבלים הלוך ושוב על הסלעים החדים. השגת החבל החזק לאחד המדפים הגסים התבררה כקשה יותר ממה שנראה במבט ראשון. ואני חתכתי עור לעתים קרובות יותר מאשר חבל. אפילו פרקי האצבעות שלי פגעו בבליטות החדות. אבל לא התכוונתי לוותר. פרקי הידיים שלי החלו לשרוף מהשפשוף המתמשך, אבל המשכתי ללכת, מנסה להקשיב לקריסות החוטים האיטית אך היציבה כשהחבל נשחק בהדרגה, כמו רוב העור שלי.
  
  
  הם לא לקחו את השעון שלי, אבל עדיין לא הייתה דרך לדעת כמה זמן הייתי נעול. אני מעריך שלא חלפו יותר משלושים וחמש דקות מאז שהדלת הכבדה והמסורגה נטרקה מאחורי בחבטה חזקה ומבשרת רעות. בקרוב יהיה בין ערביים. היה לי עד 10:30 לסיים את מה שהתחלתי. זה יהיה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי בהתחלה. אם לו טיין לא היה מזהה אותי, אולי הדברים היו מסתדרים אחרת. אבל היועץ הסיני היה כל כך עקשן שקנטי לא התכוון להתייחס אליי כאל פשוטי העם אחרי שחברתי בייג'ינג אמרה לה שאני לא אחר מאשר ה-N3 Master Assassin המפורסם מ-AH.
  
  
  אז המשכתי לשפשף את פרקי ידיי האזיקים בסלעים, נח רק עד שהשרירים בזרועותיי החלו להתכווץ. ואז רק לדקה או שתיים. לא היה לי את הלוקסוס להירגע קצת, כי גורלה של מדינה שלמה היה על כף המאזניים.
  
  
  סיבי החבל נכנעו רק במאמץ הגדול ביותר. החוטים היו עבים יותר ממה שחשבתי, וזה נראה כמו נצח לפני שהצלחתי לשחרר את הידיים שלי, לפני שאוכל סוף סוף לנתק את אחרון הסיבים המרופטים. הידיים שלי כבר לא היו קשורות, אבל העור בחלק הפנימי של פרקי הידיים שלי היה גולמי ומדמם. מריבוע כיס לבן שהיה איתי הכנתי שני חפתים מאולתרים. קשרתי את רצועות הבד הקרועים סביב פרקי ידיי כדי לעצור את הדימום ולשמור על הפצעים נקיים ככל האפשר. זה לא היה הרבה, אבל אחרת הדם היה מחליק את הידיים שלי ופשוט הרגשתי שאני אצטרך את כל הכוח והאחיזה שיכולתי לגייס.
  
  
  החוגה של הרולקס שלי נדלקה. אפילו באור עמום אפשר היה לדעת מה השעה. ראיתי 4:31 עצוב בזמן שניסיתי להבין מה יהיה הצעד הבא שלי. לא היו לי יותר מדי אפשרויות, בטח שלא יכולתי להשתמש בפייר, בטח לא נעול בתא שלי. ועד שפתחתי את הדלת, לא יכולתי לעשות מעט.
  
  
  חוץ מהגניחות.
  
  
  אולי זה יעבוד, אולי לא. הסיכויים היו די שווים, למרות שמדובר בתכסיס בשימוש נרחב. ובכל זאת, הייתה לי הרגשה שמשהו עדיף מכלום. כמו שחקן מנוסה העליתי באוב תמונה של התכווצות, העברתי את התחושה לאזור הבטן והנחתי את ידי מאחורי הגב כאילו הן עדיין קשורות שם. התחלתי לגנוח ולהתגלגל קדימה ואחורה, בתקווה שבמוקדם או במאוחר הצרחות שלי ימשכו את תשומת ליבו של אחד השומרים שלי. הודות לאפקט ההד הטבעי במסדרון, הצליל התפשט, ואפילו לא דקה לאחר מכן שמעתי צעדים חדים בצד השני של הדלת. פנים, מופרדות בקפידה בשלושה מוטות ברזל, הביטו לתוך התא בשאלה. זיהיתי את האיש שהכניס כידון בגב שלי יום קודם לכן.
  
  
  התגלגלתי סביב התא נאנק, ברור כפוף מכאב. 'מה זה?' הוא שאל בנפאלית.
  
  
  "עוויתות. "אני חולה," הצלחתי, בתקווה שאוצר המילים שלי לא יכשל בי עכשיו, כשאני כל כך קרוב להצלחה. דברי הסבל הפיזי שלי המשיכו להדהד בתא שלי. לרגע חשבתי שנכשלתי. האיש התרחק מהדלת, ופניו לא נראו עוד באור העמום. אחר כך שמעתי את חריקת המפתח במנעול ובירכתי את עצמי, ממשיכה לשפוך הרבה צלילים קורעי לב. סדק של אור צהוב נכנס לתא בדיוק כשהנדיב התמים שלי פתח את הדלת הכבדה. שם הוא עמד, אוחז ברובה בשתי ידיים מחוספסות ומכות מזג אוויר.
  
  
  'מה קרה לך?' – שאל שוב, בוחן אותי היטב, כאילו פחד שאני מרמה אותו.
  
  
  "אני חולה," לחשתי. 'אני צריך ללכת לשירותים.'
  
  
  הוא חשב שזה מאוד מצחיק ועשה את הטעות והתקרב קצת. לא יכולתי להסתכן באף אחד אחר, כי הצורך להציף שני גברים בבת אחת לא יקל על העבודה שלי. כשהמשכתי לזכור את כל מה שהמאסטר ז'ואן לימד אותי, נזכרתי למקד את הכוח שלי ברגע ההשפעה, הרגשתי את עצמי מתכווצת, מוכנה לירות כמו ג'ק-אין-הקופסה מהקופסה ברגע המכסה. נסגר בטריקה.
  
  
  במקרה זה המכסה היה מטפיזי בלבד. זה היה כמו דלת אחורית שהובילה בתוכי.
  
  
  "חולה," מלמלתי שוב, וסימנתי לשומר עוד יותר קרוב.
  
  
  "אני אביא לך..." הוא התחיל.
  
  
  ולפני שהספיק להראות את נכונותו להאמין לי, קפצתי על רגלי והכיתי בכל הכוח. הרגל המתנדנדת שלי פגעה בקרביינה שלו, והיא הסתחררה באוויר. השומר צעק בחוסר אמון, כאילו הוא עדיין לא האמין שהידיים שלי כבר לא קשורות, שאני לא חולה ושהרגל הימנית שלי לא בועטת בעוצמה לתוך בטנו. עכשיו הגיע תורו להכפיל את עצמו בכאב. גניחה נוספת נמלטה משפתיו. ואז הוא כרע על הברכיים, בדיוק כמו שרציתי.
  
  
  הוא גירד את הרצפה המלוכלכת של תאו, מחפש את הרובה שלו, שהיה במרחק של פחות ממטר, אבל לעולם לא יגע בו שוב. קפצתי גבוה לאוויר ורגל המושטת שלי נגרדה על סנטרו. הצליל היה כמו מכה בכדור ביליארד. ראשו של השומר הושלך לאחור בזווית מוזרה ולא טבעית. כמה רגעים לאחר מכן, זרם סמיך של דם בקע מפיו, עיטר את סנטרו בסרט אדום לוהט נוצץ.
  
  
  הלסת שלו נשברה, אבל לא הייתה סיבה להרוג אדם כשהוא מחוסר הכרה ומרוחק. מכה מהירה ורחום בצוואר שמה לזה קץ. הוא התמוטט קדימה, פניו בשלולית דמו שלו.
  
  
  התגנבתי בשקט אל הדלת וסגרתי אותה בשקט. הורדתי את החולצה של המורד. הוא היה מחוסר הכרה לחלוטין ולא היה לו מושג מי או מה פגע בו. השתמשתי בשרוול חולצה אחד כתמיכה וקשרתי אותו בחוזקה סביב פיו המדמם. שארית חולצת החאקי שלו שימשה במהירות כדי לקשור את ידיו מאחורי גבו. אני חושב שיעבור זמן עד שהוא יחזור להכרה. ואם זה יקרה, הוא לא יוכל עוד להגן על עצמו או למהר לעזרת חבריו המורדים.
  
  
  אבל עדיין נשארו כמה אנשים להתערב איתם. למרות התרגול שלי בקראטה, לאומנויות הלחימה עדיין יש גבולות. במיוחד אם אתה במיעוט. עכשיו לא רק שהייתי בהרבה, אבל הזמן היה נגדי. היה חושך מחוץ למערה. אלמלא הירח, היה קשה שבעתיים לנוע לאורך השטח התלול והסלעי. הייתי צריך למצוא את הדרך חזרה לכביש, לאופניים שלי ולשגרירות ארה"ב בקטמנדו. וכל זה היה צריך להיעשות לפני 10:30 באותו ערב. אבל לפני שהספקתי בכלל לחשוב על לעזוב את מפקדת השרפה, הייתי צריך לחכות שפרסאד וראנה יחזרו עם בל נאראין. אם הוא לא היה נתפס לפני שהמריא למטוס, אז הבעיות שלי היו הופכות לא רק קצת יותר קשות, אלא אולי אפילו בלתי אפשריות.
  
  
  אז הכל עדיין היה באוויר: סימן שאלה אחד גדול. הקרבין שנפל על רצפת התא היה טעון ומוכן לשימוש. לחצתי על מתג הבטיחות, חמקתי מהדלת וסגרתי אותה בשקט מאחורי. המסדרון היה ריק; מנורות חשופות התנדנדו באיטיות קדימה ואחורה על זרם האוויר בחדרים ובמסדרונות התת-קרקעיים. צללים מבשר רעות חצו ושוב נפרדו כשהתקרבתי לקיר המערה החיצונית שבה אחסנו השרפים את התחמושת שלהם.
  
  
  אבל לא הלכתי רחוק.
  
  
  מישהו מיהר לעברי לאורך המסדרון הצר. לחצתי את הגב על הקיר, עצרתי את נשימתי וחיכיתי. הצעדים התגברו, דפיקה מהירה וכמעט חסרת סבלנות. פנים סגלגלות ממוסגרות בשיער שחור קצר, גוף גמיש וגמיש, וקאנטי חלפו על פני, ללא ספק בדרך לתא שלי. אם הייתי משתמש עכשיו בקרביינה, הירייה ללא ספק תבהיל את כל המורדים. הידיים שלי היו מלאות, עסוקות מדי, אז הרמתי את מלאי האגוז של הקרבין, בכוונתי לנחות על העורף שלה.
  
  
  אבל שוב, לא הגעתי רחוק.
  
  
  בקול צווחה חד, היא הסתובבה על ציריה, מניפה במהירות את רגלה. הצד של המגף המצופה פלדה שלה נגע בברך שלי, וזה היה כל מה שיכולתי לעשות כדי לשמור על שיווי המשקל שלי. "אתה מאוד טיפש, ניקולס קרטר," היא אמרה בחיוך. - ומאוד רשלנית. חשבת שאני לא מסוגל להגן על עצמי?
  
  
  "לומר לך את האמת, לא הייתי בטוח," אמרתי, מיהרתי קדימה כשהכידון מרעה את זרועה. קאנטי הייתה מהירה, הרבה יותר מהירה ממה שחשבתי שהיא תהיה. היא הייתה מיומנת באומנויות לחימה כמוני, עם היתרון של היותה קלה יותר, מה שאפשר לה להגיב הרבה יותר מהר ויעילה.
  
  
  היא הפנתה את גופה הצידה ובעטה קדימה שוב. הפעם היא לא פגעה בי, אלא פגעה בקרבינר בכל משקלה, כשהיא מתרכזת בכף הרגל. זה נראה כאילו מישהו מלמעלה חטף לי את האקדח מהידיים.
  
  
  "עכשיו נחנו מיד," היא אמרה. היא אפילו לא נשמה מהר יותר כשהיא ניסתה לשמור על מרחק בזמן שהתכוננתי לעמדת הגנה, דייט-קוי-בי, עמידה ששמרה על מרכז הכובד שלי בירכיים, ואפשרה לי לבעוט לצדדים ולהניף. מכות לפרגן.
  
  
  קנטי עשתה את הצעד הבא שלה. קרירה ודי מופתעת ממה שקורה, היא נתנה לרגל השמאלית שלה לירות כמו ברק כשניסיתי לזרוק את עצמי הצידה. אבל התזמון שלה היה ללא דופי והרפלקסים שלה היו מהירים, אם לא מהירים יותר, משלי. וופ-צ'ה-קי שלה פגע בי ממש מתחת לסרעפת, הטלטלה גרמה לי להתנודד לאחור, נאנק מכאב. היא לא בזבזה זמן ואז עלתה עם ה-paion-sjon-koot ji-roe-ki המורכב. זו הייתה התקפת היד היעילה והמסוכנת ביותר. אם היא תעשה את זה כמו שצריך, לא יישאר דבר מהטחול שלי מלבד עיסה ורודה.
  
  
  אבל לא התכוונתי לתת לזה לקרות עד שהרגל שלי אמרה את דברה באירוע. החזרתי את המכה בבעיטה מהצד. הרגל שלי יצרה קשת גבוהה באוויר. כף הרגל שלי פגעה בה ברקה והיא נחבטה בקיר מאחוריה, מנידה בראשה כאילו מנסה לנער קורי עכביש מראשה.
  
  
  ניסיתי שוב בעיטה מהצד, הפעם מכוונת לחלק התחתון הפגיע של סנטרה. הצד של האמה הקפואה שלה נחת על השוק שלי בכל הכוח והקשיחות של פטיש. הרגשתי כאב זוחל במעלה הרגליים שלי. התחמקתי, לא שמתי לב לחיוך הערמומי והמזלזל שלה. "אתה טיפש, קרטר," היא אמרה בצחקוק. "למה שתחליט שאני הנשמה של השרפים, אלמלא יכולת כזו?"
  
  
  "סוג כזה של יכולת" פירושו שהיא הייתה ההתאמה שלי באומנויות לחימה. קודם כל התודעה, ניק. ואז נחישות. ואז ריכוז. אתה צריך כל הזמן לחשוב על הדברים האלה כדי ש-ki-ai יעבוד לטובתך. ביום טוב זה יכול להציל את חייך. שמעתי את מאסטר צ'ין מדבר בראשי, נשמתי עמוק ומתח את שרירי הבטן. ראיתי את רגלו השמאלית של קנטי מתקרבת אליי בהילוך איטי, בקשת חיננית, תנועה שהייתה מונעת ממני אם היא הייתה נוחתת כמו שהיא נחתה.
  
  
  "זוט!" צווחני! ברח מהשפתיים שלי כשהתכופפתי, התרחקתי וחזרתי לפני שהיא חזרה לאיזון. קי-איי היא סוג של ריכוז אינטנסיבי שלא רק מביא לפרץ אדרנלין של ביטחון עצמי, אלא גם תחושה של כוח ויכולת פיזית מדהימה. על ידי תרגול הטכניקה הזו, הצלחתי להתחמק ממכת הכליה המוחצת והתקיפה של קנטי עם סדרה של ידיים מהירות וחותכות. קצה כף היד המיובשת שלי נחת בשקע שבין צווארי לכתף. היא נאנקה ונשענה לאחור, אבל לא לפני שהצלחתי לזמן את מלוא הכוח של ה-Ki-ai שלי ונתתי לידי לנחות על גשר אפה. העצם התפצצה בצליל חד, וזרמים עבים של דם זלגו במורד פיה וסנטרה.
  
  
  היה ברור שקאנטי סובל. היה ברור גם שהיא כבר לא חצי נועזת ויפה כמו שהייתה חמש דקות קודם לכן. אבל היא עדיין הצליחה להרוג אותי אם לא אנטרל אותה קודם.
  
  
  נראה היה שהכאב הנורא רק מדרבן אותה, כמו קוץ חודר את צידה. "עכשיו אני אצווה על לו טיין להרוג אותך," סיננה. - ולאט לאט. כן, מוות איטי מאוד בשבילך, קרטר.
  
  
  לא עניתי, אבל המשכתי לנשוף בכבדות כדי לשמור על שרירי הסרעפת מתוחים. מוחי תיעד את הפעולה הבאה כמה שניות לפני שהגוף שלי פעל. ניתן למדוד את היעילות של בעיטת קראטה לפי המהירות שבה היא מבוצעת. זינקתי קדימה עם רגל ימין שלי, מלווה בשריקה זועמת של "זוט!" קול הנפץ של כף רגלי שעפה באוויר הוציא את קנטי מאיזון לרגע.
  
  
  היא ניסתה לתפוס את הרגל שלי, בכוונה להפוך אותה כדי שאנחת על הרצפה. אבל הפעם הייתי מהיר מדי בשבילה. היא החטיאה בכמה סנטימטרים כאשר משקלי המלא, התרכז ברגלי המושטת, פגע בה בכלוב הצלעות.
  
  
  זעקת כאב של בעלי חיים צלצלה באוויר, כמו זעקה לעזרה. פצועה, כשדם עדיין זורם מפניה, תפסה קאנטי את הצלעות השבורות שלה בשתי ידיה ומעדה לאחור, מנסה להגיע לקצה המסדרון. אם היא תצליח, אני אחזור למקום שהתחלתי.
  
  
  היא לא יכלה לזוז מהר עכשיו כשהצלחתי לשבור כמה צלעות. זה לא היה עניין של רצון לפגוע בה. זה היה רק קנטי או אני. עניין של שימור עצמי. ושימור עצמי תמיד חשוב יותר מכל דבר אחר. מיהרתי אחריה כשחוליית מורדים שמעה את קריאותיה לעזרה ובאה בריצה, זרם קבוע של חמושים חוסם את קצה המנהרה ומונע ממני לברוח. בדיוק בזמן תפסתי את זרועה והצלחתי למשוך אותה לעברי כשכמה מאנשיה הרימו את נשקם והתכוננו לירות.
  
  
  קאנטי בעט ונאבק להימלט, מקלל כמו דרקון. אבל בעמדה שלה, היא לא התאימה לכוחי או לנחישותי. החזקתי אותה קרוב אליי מולי; מגן אנושי נאבק, עקוב מדם. "אם תירה עכשיו, היא תהיה מתה," צעקתי.
  
  
  ההשפעה של המילים האלה הזכירה לי תמונה חיה. כולם קפאו במקום. יכולת לשמוע עשרה קולות ברורים של נשימה אנושית. קאנטי עדיין בעט וניסה לברוח. אבל הפעם היא לא תלך לשום מקום עד שאני אגיד או אתן פקודה.
  
  
  ביד אחת חופשית הושטתי יד לתוך המכנסיים המלוכלכים ושלפתי את פייר. פצצת הגז הייתה התקווה היחידה שלי, והתכוונתי להשתמש בה עכשיו. בגלל הבידוד של המערות, היה סיכוי קטן שהגז יעלה במהירות. הגז משתהה במנהרות ובמעברים זמן מה.
  
  
  פראסד ורנא עדיין לא חזרו עם הנטל שלהם, אבל לא יכולתי לחכות שהם יחזרו משדה התעופה, במיוחד שממש נשקפת סכנה לחיי. קלישאה או לא, זה בדיוק מה שקרה. "תגיד להם לסגת," הזהרתי לקאנטי, מתקדם באיטיות לעבר החדר המרכזי.
  
  
  "תהרוג אותי קודם," היא צעקה. - אבל אל תיתן לו לברוח.
  
  
  "אתה שטן על גלגלים, נכון?" "מלמלתי, לחצתי את ידה חזק יותר. היא הייתה כל כך הדוקה שללא היסוס הייתי קורעת את העצם מהשקע בתנועה הלא נכונה הראשונה מצידה. גם היא ידעה זאת, כי ככל שכאבה גובר, כך גם נכונותה למלא אחר פקודותיי. "תגיד להם לעמוד מאחור ולתת לנו לעבור," המשכתי. אני לא ארגיש טוב יותר עד שנגיע למחסן התחמושת. כבר היה לי מושג מעורפל מה צריך לעשות, אבל זה יכול להיעשות רק אם הייתי בטוח שאוכל להיכנס למסדרון שהוביל ליער.
  
  
  "אל תקשיב," היא צעקה. אבל לא נשאר לה כוח. מותש מכאב בלתי נסבל, קאנטי נפל אל זרועותי, בוכה מר; אבל היא בכתה בלי דמעות גלויות.
  
  
  "הוא יהרוג אותך," אמר לה אחד מאנשיה. "זה לא משנה," היא אמרה.
  
  
  לו טיין אז הרים את האקדח האוטומטי שלו, מרוצה רק שהוא יוכל להוריד אותי, לא משנה מה קרה לקאנטי. ברגע שהאקדח התרומם מהמותן שלו, זרקתי את שנינו קדימה וזרקתי את פייר קדימה דרך המנהרה. ירייה נשמעה, כדור פגע בסלע מעל ראשי, ואז התפוצצה פצצת הגז בענן אלקליין צפוף.
  
  
  נשמעה מקהלה של קריאות מבוהלות, כמעט מיד טבעה במקהלה אחרת, הפעם שיעול צרוד וחנוק. מסונוורים מהגז הקוסטי החלו הפרטיזנים להתפזר לכיוונים שונים, בניסיון להתרחק מהגז המדמיע הבוער. זה הפריע לי כמעט באותה מידה, אבל הייתי צריך לוודא שאגיע לקצה המנהרה אחרת לא יהיה דבר מלבד מוות בטוח.
  
  
  הבאתי איתי את קאנטי כהגנה מפני התקפות נוספות. היא הלכה צלולה, כמו משקל מת בזרועותיי, חצי בהכרה מכאב. בכל פעם שהיא השתעלה, דמיינתי חתיכת צלע שבורה שוקעת עמוק יותר לתוך ריאותיה. אם לא היה לה דימום ריאתי עכשיו, אז תוך כמה דקות היא הייתה מרגישה שהיא טובעת ולא מצליחה להכניס אוויר לריאות חסרות החמצן שלה.
  
  
  אם תשמור את הראש נמוך ככל האפשר, אני בטוח שאנשים יהיו מבולבלים ויסנוורו מהעשן הסמיך והחונק. זה היה סיכון שפשוט נאלצתי לקחת כי לא הייתה לי ברירה אחרת. כשקאנטי לחצה עליי, מעדתי וברחתי. ירייה נוספת נשמעה, אך היא פגעה בקירות מנהרה צרה ומעשנה.
  
  
  ראיתי ערימות של קופסאות עץ, שולחן עץ מחוספס, ואת הוגו ווילהלמינה בדיוק היכן שהמורדים השאירו אותם לאחר החיפוש. ניגשתי לשולחן, תפסתי את שני חבריי המהימנים, ואז הצלחתי להגיע לקופסאות העץ לפני שלו טיין ובני ארצו או כל אחד מהמורדים יכלו לעצור אותי. הגברים התנודדו מסביב, מגרדים את עיניהם, לא מסוגלים לראות. מכה מהירה בצווארה של קנטי והוצאתי אותה מהאומללות שלה, לפחות לרגע. אני מקווה שאם היא הייתה מתעשתת, הייתי נעלם מזמן.
  
  
  האצבע שלי התהדקה ווילהלמינה ירקה אש בעוצמה. חברו הסיני של לו טיין היה כמעט מוצמד לקיר כשדם זלג מתוך חור נורא שפרח לפתע על לחיו. זרועותיו התנופפו כאילו ניסו לעוף. ואז הוא נחת על קיר סלעי.
  
  
  הקופסאות סומנו כך שידעתי מה לחפש וממה להימנע. אבל עד אז הגז המדמיע פגה, והמורדים הנפאלים המדוכדכים שוב היו להוטים לסיים את המרדף קצר המועד שלי.
  
  
  הקופסאות סיפקו כיסוי יקר ערך, אם כי לו טיין, עכשיו כשקאנטי יצא מהקו, הפסיק לפתע לירות. "אתה תהרוג את כולנו," הוא צעק, עצר את היריות של השרפים, והתחלתי לפתוח את אחת מקופסאות העץ. "כדור תועה אחד וכל המערה תקרוס עלינו", הוא צעק, תחילה במנדרינית ואחר כך בנפאלית. את מהות המילים הגסות והמטרידות שלו אפשר היה לתרגם לכל שפה.
  
  
  קראת את מחשבותיי, חבר, חשבתי כשסוף סוף הצלחתי לפתוח את אחד המכסים המסומרים היטב באחת המגירות. התכולה לא הייתה עטופה בצורה מסודרת בנייר טישו כמו פירות יקרים, אבל לרימוני יד היה הרבה יותר כוח מתפוז או לימון.
  
  
  השעה הייתה 5:17 בבוקר.
  
  
  מוקדם מדי לדיווח בשעה שש, חשבתי, כששלפתי את הסיכה מאחד הרימונים וזרקתי אותו ישר לעבר לו טיין ולהקת לוחמי החופש הקנאים שלו. לא היה אז זמן לחשוב, הכל היה תלוי במהירות. רצתי לכיוון המנהרה, רצתי כמו שלא רצתי מעולם. לקח לי לפחות שישים שניות לצאת מהמערה. אבל הרבה לפני שהרגשתי את ההנאה של רוח הלילה הקרירה על פני, כדור פגע בי בשוק והפיל אותי לפתע על ברכיי. התחלתי לזחול קדימה כשרימון יד התפוצץ.
  
  
  כדור של אש מסנוורת, צרחות ייסורים של לפידים אנושיים; וחתיכות סלע ואבן נפלו על ראשי.
  
  
  לא חשבתי שאהיה בחדשות השעה שש. לפחות לא היום.
  
  
  
  
  פרק 14
  
  
  
  
  
  מה שהציל אותי זה שכבר הייתי מחוץ לחדר המרכזי ובמנהרה.
  
  
  כאשר רימון היד התפוצץ, והצית את כל קופסאות התחמושת כמו רימוני יד אחרים, פנים מטה השרפה דמה כנראה לדרזדן במהלך הפצצות גדולות. קאנטי מעולם לא ידע מה פגע בה. בכל מקרה, היא מתה בלי להרגיש את הלהבות ששרפו אותה בחיים, בלי להבין שכל תוכניותיה הנפלאות והתככים הפוליטיים שלה עלו בתוהו.
  
  
  ואם קטע אחד של המנהרה לא היה מתמוטט וכמעט קובר אותי מתחת להריסות נופלות, אני עצמי הייתי הופך לעוד קורבן. אבל הפיצוץ הרס את המסדרון המוביל לחדר גדול. עדיין ניסיתי להשתחרר כאשר פיצוץ שני פרץ במסדרונות חלת הדבש.
  
  
  אף אחד כבר לא צרח, כבר לא.
  
  
  הכדור שפגע בי עבר דרך החלק הבשרני של השוק השמאלית שלי, חסר את העצם בשיער. עדיין דימם לי, אבל לפחות לא הרגשתי כמו לפיד אנושי. לקח לי טוב חמש או עשר דקות להשתחרר. הרגשתי את חום האש הלכודה ורציתי לצאת מהמנהרה כמה שיותר מהר לפני שכל הגג יקרוס עלי.
  
  
  מה שיכול היה לקחת שישים שניות הפך לכמעט עשר דקות. בין פיסות סלע נופלות וחור עקוב מדם ברגל, לא הייתי בכושר לרוץ. אבל כשהרגשתי את הבריזה של היער הירוק נוגעת בלחיי והסתכלתי למעלה אל השמים זרועי הכוכבים הנוצצים, חשבתי שמגיעה לי קצת מנוחה.
  
  
  שקעתי על הקרקע ולקחתי נשימה עמוקה. מאחורי, ענן של עשן היתמר מהכניסה למה שהיה פעם מחבוא מורדים מוסתר היטב. עכשיו זה היה לא יותר מאוסף של גחלים ואבנים. אבל המשימה שלי הייתה רחוקה מלהיות הושלמה. עדיין הייתה לי עבודה לעשות, בלי קשר לפציעת הקליע. לא הייתי זקוק לתחבושת כל כך כמו שהייתי צריך תפרים, אבל יכולתי להשיג אחד רק כשחזרתי לקטמנדו. ולפני החזרה לעיר, הייתי צריך לברר מה קרה לראנה, פראסד והבורח באל נאראיאן.
  
  
  אבל קודם כל הייתי צריך לנסות לעצור את הדם שזרם בחופשיות מהפצע. שרוולי חולצה הם שימושיים לעזאזל כשאתה במצב צר. הורדתי את הז'קט או מה שנשאר ממנו, ואז את החולצה וגזרתי שרוול אחד עם סטילטו. לאחר מכן קשרתי רצועת בד סביב הרגל הפגועה. כמה שניות לאחר מכן הוחל התחבושת. קשירתו בחוזקה מדי סיכנתי את הגנגרנה, אז נאלצתי להסתפק באיך שזה נעשה עד שהייתה לי הזדמנות להסתכל על זה.
  
  
  ההליכה הייתה עכשיו אתגר, אבל כפי שהתמודדתי עם רגליים נכות בעבר, בפעם האחרונה בהודו, אם הזיכרון אינו משרת את הזיכרון, הצלחתי למשוך את עצמי ולהגיע לשביל הסלעי התלול המוביל אל הכביש. זה היה רק עניין של זמן עד שהרשויות יתגייסו לאחר הפיצוץ, אבל קיוויתי שלא ימהרו למקום "התאונה". נוכחותם של כוחות משטרה או ממשלה תרתיע את רנא וקבוצתו. וכרגע בהחלט לא יכולתי להשתמש בו.
  
  
  הרולקס שלי נדלק ב-6:01 בבוקר כשהגעתי לכביש. כשנותרו פחות מחמש שעות לפני שנזכרתי בהזמנה של הוק, עדיין היה לי הרבה מה לעשות. מה שהפריע לי זה שרנא לא יכלה לחזור למערה. היו לו שלוש שעות, וההסבר היחיד שיכולתי להמציא הוא שבאל נאראין לא מיהר לבטל את הזמנת המטוס ולציית לפקודותיו של קאנטי.
  
  
  הנחתי את עצמי על האופניים שלי, בצד הדרך. היה חצי סהר בורח, אבל לפחות הוא לא היה שחור לגמרי; היה מספיק אור כדי לראות כמה מאות מטרים. שלוש יריות נוספות ווילהלמינה תהיה ריקה. נאלצתי להשתמש בו במשורה רבה ולהמשיך לסמוך על הוגו שישים קץ למה שאולי וילהלמינה התחילה.
  
  
  לא היה טעם לחזור לקטמנדו. פראסד וראנה צייתו לקנטי ללא תנאי. גם אם הם לא יצליחו להשיג את באלה נאראין, הם בהחלט יחזרו למערה בשלב מסוים. אפשר היה רק לנחש כמה זמן זה ייקח. בנוסף התחיל להיות קר יותר. הרמתי את צווארון הז'קט, קשרתי שוב את התחבושת על רגלי והתיישבתי בין השיחים.
  
  
  לאחר מכן, כל מה שיכולתי לעשות היה לחכות ולקוות שהמשמרת שלי תתוגמל לפני שהמועד האחרון של הוק בשעה 10:30 בבוקר יגיע.
  
  
  ישבתי כמו בודהה, מצליבה את רגלי ומפעילה את אותה כמות סבלנות. השעה הייתה בערך שבע כששמעתי התרסקות שמיד משכה את תשומת לבי. זו הייתה פיאט מוכה ישנה; פנסי החזית שלו החליקו לאורך הכביש הריק. כיוונתי את וילהלמינה אל הגלגל האחורי. לחצתי על ההדק ושמעתי את רנא צורח כשהוא נאבק לשלוט במכונית. הפיצוץ אילץ אותו ללחוץ על הבלמים, והמכונית עצרה כחמישה עשר מטרים ממני. ראיתי שתי דמויות כהות, שתי צלליות במושב האחורי. אם היה לי מזל, אחד הצללים היה אדם שהכרתי רק מצילומים בעיתונים ומעולם לא ראיתי בעצמי לפני כן.
  
  
  אבל כבר היה חשוך מדי, ועדיין הייתי רחוק מכדי לזהות אותו במדויק.
  
  
  התכופפתי והתקרבתי בדיוק כשדלת המכונית נפתחה ומישהו החליק אל הצללים. "נאראיאן, רגע," שמעתי את פראסד צועק, קולו נסדק בבהלה.
  
  
  אבל נאראין הקשיב רק לחמדנותו. "חכו לנו," הוא צעק בנפאלית כשהדמות השפופה רצה לצד הדרך למקום מבטחים ביער הצפוף והבלתי חדיר.
  
  
  הנסיך נקלע לאש צולבת פתאומית משני הצדדים. פראסד ירה שבריר שנייה לאחר שווילהמינה ירתה את הכדור שלה לתוך החשיכה. שתי יריות רצופות סיכלו את תוכניותיו של הנסיך הנפאלי החמדן. נאראיאן פלט בכי מקפיא דם והתנודד לעברי. הוא כבר היה באמצע הדרך לנירוונה, או לאן שלא הגיע אליו, כשהגעתי אליו. "תזרוק את האקדח," אמרתי, עכשיו מתעניין יותר בפראסאד מאשר בנאראיאן שפולט דם, ולא מסוגל להתערב יותר במה שנחשב לי לפרק האחרון במשימתי. וילהלמינה התגלתה כשכנעת אפילו יותר מהקול הזועם שלי. פראסד הניח לברטה לחמוק מאצבעותיו. הוא פגע באספלט בחבטה עמומה. ראנה עמדה כעת ליד המכונית והביטה אלי בחוסר אמון מגופו המזעזע של נאראין, עקוב מדם אבל חי מאוד.
  
  
  "אז נפגשנו שוב, קרטר," הוא אמר בציניות.
  
  
  "נכון, רנה," עניתי. "איפה היהלומים? ואיפה היית כל כך הרבה זמן?
  
  
  "זה נוגע רק לקנטי," אמר פראסד בפנים קודרות, למרות ששמרתי את תשומת הלב של וילהלמינה על דמותו.
  
  
  פלטתי צחוק חלול וחסר הומור. "קאנטי כבר לא," אמרתי. "אין יותר שרפים. והמערה איננה עוד.
  
  
  - על מה הוא מדבר? – שאלה רנה.
  
  
  "הכי טוב שאני יכול להמציא," אמרתי. "תסתכל לשם." הצבעתי מעל קו העצים על העננים השחורים העבים המסתתרים מאחורי הירח. עמוד כבד של אפר ועשן נראה היטב מהמקום בו עמדנו.
  
  
  "יש לו אותם... נאראיאן," אמר פראסד, רעד באלימות. בפעם הראשונה מאז שהכרתי אותו, הוא פחד. וכאשר וילהלמינה ציינה זאת, לא יכולתי להאשים אותו.
  
  
  תביא אותם אליי. מהר' - הטון שלי לא השאיר דבר לדמיון.
  
  
  רנה ניגשה אל הנסיך שנפל והושיט יד לתוך הז'קט שלו. הסתובבתי והפניתי את האקדח ישירות למרכז החזה שלו.
  
  
  "זה יהיה מאוד טיפשי מצידך, רנה," הזהרתי אותו. "שלא יגיד שזה טיפשי."
  
  
  "קאנטי טעה כשבטח בך," הוא ענה. ידו החליקה לאחור ונתלתה ברפיון. לא נדרשה זכוכית מגדלת כדי לראות שהוא מפחד, שהוא רועד עכשיו כשהבין שאין לי מצב רוח למשחקים.
  
  
  "אולי, אבל אין שום דבר שאתה יכול לעשות בשבילה עכשיו," אמרתי. "תאמין לי, אין לי רצון להרוג אותך." אתה צעיר וטיפש, אבל מי יודע... אולי מתישהו תמצא משמעות לחיים. אז תעשה לכולנו טובה ותן לי את היהלומים האלה.
  
  
  "אני אשיג אותם," אמר פראסד. "אז תשחרר אותנו?" כן?'
  
  
  "ברגע שתחליף לי את הצמיג הזה, שניכם יכולים ללכת לכל מקום.
  
  
  הוא התכופף על גופו של נאריאנה. הנסיך עדיין היה בחיים, לפחות פיזית. מבחינה נפשית, הוא כבר עזב אותנו חמש דקות ושני כדורים קודם לכן.
  
  
  "הוא לא רצה לתת לנו אותם קודם", הוא לחש באנגלית כשמצא את הצינור שבו העברתי את היהלומים מקצה כדור הארץ לקצה השני. "הוא אמר שאנחנו שקרנים."
  
  
  "שקרן," תיקנתי.
  
  
  "כן, הכל שקר." הוא קם והושיט לי צינור פלסטיק.
  
  
  לקח לי בדיוק דקה לקבוע שכל האבנים בצינור הגמיש הצר עדיין שלמות.
  
  
  רנא כבר התחילה להחליף את הצמיג. אפשרתי לפראסד לעזור לו, והשארתי את וילהלמינה בכוננות למקרה שאחד המהפכנים האומללים האלה יחליט שהוא לא אוהב את הפקודות שלי. מודע לחלוטין לכך שלא אהסס ללחוץ על ההדק ולשלוח אותם לאותו כיוון אליו הנסיך באל נאראין כבר הלך, הם עשו מה שנאמר להם ושמרו את הפה הפעם.
  
  
  כשהם סיימו השעה הייתה 7:52 בבוקר.
  
  
  "עכשיו האופניים," אמרתי, התבוננתי בהם בקפידה עד שהוא היה במושב האחורי של המכונית. "ולבסוף, האקדח שלך, רנה."
  
  
  "אתה אדם הגון," הוא אמר, מעמיד פנים בצחוק ומעביר בכעס את שלו. 38 ספיישל בלש אמריקאי נטוש על הכביש.
  
  
  "בזהירות, אבל בחמלה," עניתי. "ואני חושב שעכשיו זה הזמן להיפרד." אתה לא חושב כך?
  
  
  פראסד אפילו לא חיכה שרנא יקבל החלטה. בלי להסתכל אחורה וללא רגע של היסוס, הוא נעלם כמו סייח ביישן. נדמה היה שקול צעדי הריצה הקלים שלו הוציא את רנה מהקהה. הוא רץ אחריו והשאיר אותי עם הנצר של משפחת המלוכה הנפאלית. הדבר היחיד שהרגיז אותי זה ששניהם שכחו להיפרד ממני ומהנסיך.
  
  
  גררתי את גופו הרפוי וחסר החיים של נאראיאנה לצד הדרך. הכיסים שלו התבררו כאוצר אמיתי של דברים טריוויאליים ביותר. שום דבר לא שווה מלבד קופסת גפרורים. באופן לא מפתיע, היה עליו הטקסט המוכר ממילא: מסעדת "בקתה", 11/897. אסון טול. קטמנדו.
  
  
  קצף מדמם כיסה את שפתיו הדקיקות והאכזריות. פני המוות קפואים בכעס ובזדון. הוא עבד קשה כמעט כמוני וכמעט הצליח. שני כדורים שמו קץ לכל חלומותיו האנוכיים. עכשיו הוא אפילו לא היה שווה לזכור.
  
  
  באמצעות אותם ענפים גזומים שבעבר הסתירו את האופניים, יצרתי מה שבמבט ראשון נראה כמו מדורת לוויה. אבל אף פעם לא טרחתי לזרוק גפרור לתוך ערימת עלים. העץ כנראה עדיין היה ירוק מדי, עדיין לא מוכן לפרוץ בלהבות של זהב, כתום ואדום דם.
  
  
  אז השארתי אותו שם, בלתי נראה ומחופש כל עוד האלים רצו. דידדתי אל הפיאט והתיישבתי במושב הקדמי. השעה הייתה 8:13 בבוקר. אני אעמוד בדדליין של הוק ואפילו יישאר לי קצת זמן.
  
  
  
  
  פרק 15
  
  
  
  
  
  אני עדיין צולע, אפילו עם קביים מאלומיניום, כשצעדתי במסדרון הלבן המבריק של בית החולים. קטמנדו הפכה לזיכרון, ונפאל הפכה לחזון מיומנו של החוקר. השרפים נדחקו לדפי ההיסטוריה של אסיה, מתים כמו הנסיך באל נאראיאן, חסרי חיים כמו המתנקש שהכרנו פעם כקונווארה.
  
  
  מה שלא הצלחתי לסיים, עשו חייליו של המלך מהנדרה. לוחמי הגרילה האחרונים נאספו ליד עיירת הגבול הסינית מוסטנג, ליד אנאפורנה. ארגון הפרטיזנים חדל מלהתקיים. אבל אני לא חושב שזה יהיה ריאלי לחשוב שאף נשים או גברים אחרים בנפאל לא חלמו על חופש פוליטי גדול יותר, אם כי בתקווה בדרך פחות אלימה.
  
  
  שוחחתי על כל זה עם הוק לפני שעזבתי את ממלכת ההימלאיה. הבית הלבן אמר שסדרת שיחות בדרג גבוה בין מזכיר המדינה למלך נפאל יבואו בהמשך יחד עם מאמץ הסיוע המשמעותי. אולי אפשר למצוא איזשהו מבנה ממשלתי שייתן לאנשים סיכוי טוב יותר להגיד את מה שהם רוצים להגיד, וחלק גדול יותר מתהליך החקיקה כולו.
  
  
  אבל אני יותר מדי ריאליסט מכדי לא לדעת שגם אם כס המלכות הנפאלי יאפשר חופש דמוקרטי גדול יותר, תמיד תהיה סכנה של התערבות סינית. איום המהפכה כנראה תמיד יהיה תלוי על המדינה כמו חרב סינית עקובה מדם של דמוקלס.
  
  
  ואם זה יקרה, שום דבר שיכולתי להכין לא היה משנה באמת. אבל באותו רגע כל תשומת הלב שלי כבר לא התמקדה בנפאל, אלא באישה צעירה ויפה שלא היה לה מושג שאני הולך לבקר אותה. הדלת לחדר של אנדריאה הייתה סגורה. דפקתי בעדינות ופתחתי את הדלת.
  
  
  היא ישבה על המיטה, עלעלתה במגזין אופנה. ברגע שראתה אותי, הצבע חזר ללחייה, והחיוך גרם לזוויות פיה להתכרבל בהנאה גלויה ובלתי מוסתרת.
  
  
  "ניק... מה... אני מתכוונת מתי... איך..." היא מלמלה, לא מאמינה שאני באמת שם והרבה יותר מהותי מאשר בחלום.
  
  
  "לכל דבר יש את הזמן שלו," הבטחתי. ניגשתי למיטה והצמדתי בעדינות את שפתי לשלה. היא עדיין חייכה כשחזרתי לאחור, ושמחתי שחזרתי לאמסטרדם ולבית החולים וילהלמינה גאסטויס לפני שטסתי חזרה לוושינגטון. "אמרו לי שאתה תוכל לצאת מכאן בעוד שבועיים, או אולי מוקדם יותר." איך אתה מרגיש, אנדריאה?
  
  
  "יותר טוב, ניק. הרבה יותר טוב. ורציתי להודות לך על מה שעשית... אני מתכוון לשטרות".
  
  
  "יש לי חדשות הרבה יותר טובות," אמרתי והרמתי כיסא להניח עליו את רגלי. הפצע כבר החלים, אבל זה לקח שבועות עד שהחלמתי לחלוטין "זוכר מה אמרתי על סנטור גולף?
  
  
  היא הנהנה.
  
  
  "טוב, הוא אמר לי להגיד לך שברגע שתשתפר, מחכה לך עבודה בוושינגטון בתור אחד מהעוזרים האדמיניסטרטיביים שלו". הייתי אומר שזה משתלם הרבה יותר מאשר עיתונות עצמאית. וגולפילד הוא לא מאלה ששופטים אנשים לפי המראה שלהם, אלא רק לפי היכולות שלהם.
  
  
  "ואיך אתה?" – שאלה בצחוק.
  
  
  "זה תלוי במי אני פוגש, מיס יואן."
  
  
  - ואתה נשאר, ניק? לא להרבה זמן.
  
  
  אולי אשאר עוד קצת.
  
  
  שנינו צחקנו כמו שני ילדים קטנים. נפאל הייתה פשוט שגרה בחיי; סכנה ושפיכות דמים הם חלק מהעבר שלי. אל תסתכל אחורה, קרטר, חשבתי לעצמי, כי תמיד יש משהו גדול יותר לפניך, והוא ממש מעבר לפינה.
  
  
  
  
  
  לגבי הספר:
  
  
  איך להעביר יהלומי גלם בשווי מיליון דולר מאמסטרדם לנפאל, איך להשתמש בהם כמטבע כדי לפדות את ילדיו של הסנאטור החטוף, איך לקחת אותם בחזרה ולהוציא אותם שוב מהמדינה? פשוט מאוד!
  
  
  אבל יש עוד:
  
  
  השרפים, כנופיית מהפכנים מקצועיים, עם ההמצאות האיומות של קאנטי שלה - היא ה"רוח" המהותית של המהפכה, יפה ככל שהיא קטלנית, כש"ידי הקונג פו" שלה מקשיבה ללא רחם לפקודות הכואבות שלה. מוֹחַ.
  
  
  קנבר, רוצח בכל נסיבות. קואנבר יכול להתגנב כמו חתול יער ולהרוג באותה מהירות ומרושע.
  
  
  Bal Narayan, פלייבוי בינלאומי, בן למשפחת המלוכה. הוא היה מאותם אנשים שמוכרים הכל וכל אחד עבור עושרו שלו.
  
  
  ניק קרטר, הלא הוא N3, מאסטר המתנקש קרטר, שחייב ללמוד שפת מוות חדשה כדי לשרוד...
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"