Нелегко бути хорошим детективом ... коли твій брат серійний вбивця.
Сем Блу звинувачують у жорстоких вбивствах трьох молодих студентів, їх тіла були викинуті біля річки Джордж. Тільки одна людина вірить у його невинність: його сестра, детектив Харієт Блу. І вона повна рішучості довести це.
За винятком того, що тепер її заслали в глухе містечко Долина Останнього шансу (населення 75 осіб), де в щоденнику, знайденому на узбіччі дороги, викладається шокуючий план – масове вбивство всього міста. І перша смерть, що сталася незабаром після приїзду Гаррі, наводить на думку, що годинник вже цокає.
Тим часом, повернувшись у Сідней, молода жінка тримає в руках ключ до розкриття справи Сема.
Якщо б тільки вона могла втекти від божевільного, який тримає її в заручниках ...
ПРО АВТОРІВ
Джеймс ПАТТЕРСОН є одним з найвідоміших і найбільш продаваних письменників усіх часів. Його книги розійшлися накладом понад 325 мільйонів екземплярів по всьому світу. Він є автором кількох найпопулярніших серіалів останніх двох десятиліть – "Алекс Кросс", "Жіночий клуб вбивць", "Детектив Майкл Беннетт" та приватних романів – і написав безліч інших бестселерів номер один, включаючи любовні романи і окремі трилери.
Джеймс пристрасно прагне долучити дітей до читання. Натхненний своїм власним сином, який читав неохоче, він також пише низку книг для юних читачів, включаючи "Середню школу", "Я смішний", "Мисливці за скарбами", "Будинок роботів", "Визнання" та серію "Максимальна їзда". Джеймс пожертвував мільйони у вигляді грантів незалежним книжковим магазинам і останні десять років поспіль є найпопулярнішим автором у бібліотеках Великобританії. Він живе у Флориді зі своєю дружиною і сином.
КЕНДІС ФОКС є співавтором бестселера Sunday Times № 1 Never Ніколи, першого роману з серії детективів Харієт Блу. Вона отримала премію Неда Келлі за свої перші два романи "Аїд" і Eden, а також є автором книг" Осінь "і" Багряне озеро " , що отримали визнання критиків. Вона живе в Сіднеї, Австралія.
ТАКОЖ ДЖЕЙМСОМ ПАТТЕРСОНОМ
ДЕТЕКТИВНА СЕРІЯ ХАРІЄТ БЛУ
Ніколи, ніколи (з Кендіс Фокс)
РОМАНИ АЛЕКСА КРОССА
З'явився Павук • Поцілунок дівчаток • Джек і Джилл • Кішки-мишки • Поп-ласка • Троянди червоні • Фіалки сині • Чотири сліпі миші • Великий злий вовк • Лондонські мости • Мері, Мері • Крос • Подвійний крос • Крос по пересіченій місцевості • Суд над Олексієм Кросом (з Річардом Дилалло) • Я, Алекс Кросс • Перехресний вогонь • Убий Алекса Кросса • Щасливого Різдва, Алекс Кросс • Алекс Кросс, біжи • Клянуся своїм серцем • Сподіваюся померти • Преступаю справедливість • Переступаю межу
СЕРІЯ "ЖІНОЧИЙ КЛУБ ВБИВЦЬ"
1st померти • 2-й Шанс (з Ендрю Гроссом) • 3рд Ступінь (з Ендрю Гроссом) • 4-го липня (з Максін Паэтро) • 5-го-го Вершник (з Максін Paetro) • У 6ї Цільовий (з Максін Paetro) • 7th Небеса (з Максін Паэтро) • 8 - ї Сповідь (з Максін Паэтро) • 9-й вирок (з Максін Паэтро) • 10ї річниця (з Максін Паэтро) • 11 - й Година (з Максін Паэтро) • 12-й з ніколи (з Максін Паэтро) • 13-й невдачливий (з Максін Паэтро) • 14-й смертний гріх (з Максін Паэтро) • 15ї роман (з Максін Паэтро) 16ї Спокуса (з Максін Паэтро)
ДЕТЕКТИВНИЙ СЕРІАЛ МАЙКЛА БЕННЕТТА
Наступи на тріщину (з Майклом Ледвиджем) • Біжи, рятуючи своє життя (з Майклом Ледвиджем) • Найгірший варіант (з Майклом Ледвиджем) • Тік-так (з Майклом Ледвиджем) • Я, Майкл Беннетт (з Майклом Ледвиджем) • Пропав (з Майклом Ледвиджем) • Горю (з Майклом Ледвиджем) • Насторожі (з Майклом Ледвиджем) • "Яблучко" (спільно з Майклом Ледвиджем)
ПРИВАТНІ РОМАНИ
Приватний (з Максін Паэтро) • Приватний Лондон (з Марком Пірсоном) • Приватні гри (з Марком Салліваном) • Приватний: підозрюваний № 1 (з Максін Паэтро) • Приватний Берлін (з Марком Салліваном) • Приватний Нижній Новгород (з Майклом Уайтом) • Приватний Лос-Анджелес (з Марком Салліваном) • Приватна Індія (з Эшвином Санги) • Приватний Вегас (з Максін Паэтро) • Приватний Сідней (з Кетрін Фокс) • Приватний Париж (з Марком Салліваном) • Ігри (з Марком Салліваном) • Приватний Делі (спільно з Ашвином Санги)
ЧЕРВОНА СЕРІЯ ПОЛІЦІЇ Нью-Йорка
Червоний поліцейський відділок Нью-Йорка (з Маршаллом Коропом) • Червоний поліцейський відділок Нью-Йорка 2 (з Маршаллом Коропом) • Червоний поліцейський відділок Нью-Йорка 3 (з Маршаллом Коропом) • Червоний поліцейський відділок Нью-Йорка 4 (з Маршаллом Коропом)
ОКРЕМІ ТРИЛЕРИ
Номер Томаса Берримена • Парус (з Говардом Рауэном) • Купальник (з Максін Паэтро) • Не моргай (з Говардом Рауэном) • Вбивці листівок (з Лайзою Марклунд) • Іграшки (з Нілом Макмахоном) • Тепер ти бачиш її (з Майклом Ледвиджем) • Убий мене, якщо зможеш (з Маршаллом Коропом) • Винні дружини (з Девідом Еллісом) • Зоопарк (з Майклом Ледвиджем) • Другий медовий місяць (з Говардом Рауэном) • Коханка (з Девідом Еллісом) • Невидимка (з Девідом Еллісом) • Правда або смерть (з Говардом Рауэном) • Будинок вбивств (з Девідом Еллісом) • Божа жінка (з Максін Паэтро) • Хованки • Люди, схиліться (з Емілі Реймонд) • Чорна книга (з Девідом Еллісом) • Ігри з вбивствами (з Говардом Рауэном) • Чорний ринок
НАУКОВО-ПОПУЛЯРНА ЛІТЕРАТУРА
Розірваний на частини (з Хэлом і Кору Фрідманом) • Вбивство Тутанхамона (з Мартіном Дугардом)
Любовні романи
Неділі у Тіффані (з Габріель Шарбонне) • Різдвяна весілля (з Річардом Дилалло) • Перша любов (з Емілі Реймонд) • Двоє від чистого серця (з Френком Костантини, Емілі Реймонд і Брайаном Ситтсом)
ІНШІ НАЗВИ
Диво в Огасті (спільно з Пітером де Джонге)
СІМЕЙСТВО ПЕРЕВЕРТАЧІВ СТОРІНОК
ПІДРУЧНИКИ ДЛЯ СЕРЕДНЬОЇ ШКОЛИ
Найгірші роки мого життя (з Крісом Теббетсом) • Забери мене звідси! (з Крісом Теббетсом) • Мій брат - великий, жирний брехун (з Лізою Пападеметріу) • Як я пережив хуліганів, Брокколі і Снейк Хілл (з Крісом Теббетсом) • Остаточний розбір польотів (з Джулією Берген) • Врятуйте Рейфа! (з Крісом Теббетсом) • Просто мені не повезло (з Крісом ТеббеттсомКращий друг собаки (з Крісом Теббеттсом) • Втеча в Австралію (з Мартіном Четтертоном)
I КУМЕДНИЙ СЕРІАЛ
Я смішний (з Крісом Грабенштейном) • Я ще смішніше (з Крісом Грабенштейном) • Я найсмішніший(з Крісом Грабенштейном) • Я смішний на телебаченні(з Крісом Грабенштейном) • Школа сміху (спільно з Крісом Грабенштейном)
СЕРІЯ " МИСЛИВЦІ За СКАРБАМИ "
Мисливці за скарбами (з Крісом Грабенштейном) • Небезпека на дні Нілу (з Крісом Грабенштейном) • Таємниця Забороненого міста (з Крісом Грабенштейном) • Небезпека на вершині світу (з Крісом Грабенштейном)
СЕРІЯ "БУДИНОК РОБОТІВ"
Будинок роботів (з Крісом Грабенштейном) • Роботи сходять з розуму! (з Крісом Грабенштейном) • Революція роботів (з Крісом Грабенштейном)
ІНШІ ІЛЮСТРОВАНІ РОМАНИ
Кенні Райт: супергерой (з Крісом Теббеттсом) • Класні щоденники (з Лізою Пападеметріу) • Джекі Ха-ха (з Крісом Грабенштейном) • Слово миші (з Крісом Грабенштейном) • Поттимут і Тупиця (з Крісом Грабенштейном)
МАКСИМАЛЬНА СЕРІЯ ПОЇЗДОК
Експеримент з ангелом • Школа закрита назавжди • Порятунок світу та інші екстремальні види спорту • Останнє попередження • Макс • Фанг • Ангел • Ніколи більше • Назавжди
СЕРІЯ ЗІЗНАНЬ
Визнання підозрюваного у вбивстві (з Максін Паэтро) • Вбивства в приватній школі (з Максін Паэтро) • Паризькі таємниці (з Максін Паэтро) • Вбивство ангела (з Максін Паэтро)
СЕРІЯ "ВІДЬМА І ЧАРІВНИК"
Відьма і чарівник (з Габріель Шарбонне) • Дар (з Недом Растом) • Вогонь (з Джилл Дембовська) • Поцілунок (з Джилл Дембовська) • The Lost (з Емілі Реймонд)
СЕРІЯ DANIEL X
Небезпечні дні Деніела Ікс (з Майклом Ледвиджем) • Спостерігай за небом (з Недом Растом) • Демони й друїди (з Адамом Сэдлером) • Гра закінчена (з Недом Растом) • Армагеддон (з Крісом Грабенштейном) • Відбій(з Крісом Грабенштейном)
ІНШІ НАЗВИ
Крейд і все таке • Божевільний будинок (спільно з Габріель Шарбонне)
ГРАФІЧНІ РОМАНИ
Деніел Ікс: Мисливець на прибульців (з Леопольдо Гаутом) • Максимальна швидкість: томи манги. 1-9 (з НаРаэ Чи)
Для отримання додаткової інформації про романи Джеймса Паттерсона відвідайте www.jamespatterson.co.uk
Або станьте фаном на Facebook
Глава 1
ВОНА БУЛА ДОСКОНАЛІСТЮ. І так рідко з'являлися ідеальні, выпорхивая з темряви, як метелики на золоте світло. Стрімка і невловима.
Ось вже пару годин він бродив по третьому поверху автостоянки, ризикуючи всім заради своєї ідеальної жертви. Кілька молодих жінок перетнули маленьке трав'яниста полі під тим місцем, де він стояв, коли заняття в університеті закінчилися і почалися нові. Він спостерігав, як вони несли сумки через плече і час від часу паперові кавові стаканчики, моргаючи в теплому денному світлі. Потім місце знову спорожніло, і він став чекати.
Зовні було яскраво, і в кутку паркування, праворуч від пожежної драбини, виднілася темна тінь. Він спостерігав, як потенційна дівчина виходить на сходову клітку, і його серце шалено калатало, але вона була вже на півдорозі до нього по бетонних сходах, коли він зрозумів, що з нею щось не так. Їй дзвонив друг. Кудахчущий сміх. Немає. Він впізнав би її, коли побачив. Великі очі лані. Переляканий, опущений рот. Тонкі зап'ястя, які він міг стискати і вивертати.
Їм опанувало бажання втекти. Це було ризиковано - занадто довго бовтатися без діла. Університетське містечко був у стані підвищеної готовності після того, як поліція знайшла його попередні роботи. Марісса. Elle. Розетта. Його брюнетки-красуні покалічені, зруйновані. Трагедії розкладені на піску. Коли поширилися новини про Вбивцю Джордж Рівер, дівчата по всьому кампусу почали фарбувати і стригти волосся, гуляти групами по ночах, змушуючи охоронців відвозити їх до машин. Для нього справа була не в зачісці, хоча він не міг не помітити їх вражаючої схожості з його першої зачіскою багато років тому. Ні, його університетські дівчата були просто відповідного сорту безневинними. Задоволеними, впевненими в собі. Він шукав прямої ходи, вздернутого підборіддя, привабливого хвилювання рожевих бутонів перед тим, як вони розпустяться.
Він сказав собі бути терплячим. План поки йшов так добре. Його фінал коштував ризику. Ще кілька хвилин. Він вийшов на сходову клітку, коли почув кроки.
Потім він побачив її, її руку на перилах, стискає, тягне вгору. Шматочок її ніжно-кремового лоба і високих вилиць, коли вона повертала за кут.
О, ось і вона. Його ідеальна дівчина.
Глава 2
ВОНА ВИЙШЛА З двері на сходовій клітці і він обвів рукою навколо її горла, смикнув її назад. Нудотний приплив хімічних речовин по венах погрожуючи вибити його з рівноваги. Спочатку вона не видала жодного звуку. Дихання покинуло її миттєво. Її сумка впала. Потім його долоня затулила їй рота, вона волочила підбори, коли він повернувся і потягнув її до своєї машини.
'Немає!' - приглушений крик. 'Стій! Стій! Стій!'
Вона брикала, звивалася, намагалася вислизнути з його рук. Він був готовий до цього руху, знав танець жертви напам'ять. Він поринув разом з нею, стиснув міцніше, сильно притиснув її тіло до свого. Ні на секунду не дозволяючи їй подумати, що у неї є надія на порятунок. Надія - небезпечна річ.
Він поняття не мав, звідки це взялося. Вона була повністю під його контролем. Але надія заразила її така ж відчутна в її тілі, як електричний імпульс. Без попередження вона напружилася, відпустила його руки і замахнулася кулаками над власною головою, цілячись йому в обличчя.
Незграбний удар. Шок від цього. Він відпустив її. Вона впала на землю, і з неї вирвався крик, захоплений, як пісня. Він вдарив її кулаком в живіт, намагаючись підняти. Це не входило в план!
Вона вивернулася і притиснулася до машини. Він замахнувся на неї. Промахнувся.
Вона схопилася і побігла. І на бігу ледь не збила з ніг іншу дівчину, яка стояла і дивилася, відкривши рот, з телефоном в руці.
'Біжи!' - крикнула його жертва дівчині, вже исчезавшей на пожежній драбині. 'Біжи!'
Він випростався. Новенька була дуже вражена тим, чому стала свідком, щоб відступити за межі досяжності. Великі карі очі, смуглява шкіра, повільно відкривається і закривається рот жінки, що відчуває, як її охоплює паралізуючий жах.
Вона не була його ідеальною дівчиною, але стала чудовим сюрпризом.
Він схопив її за зап'ястя.
Розділ 3
ВОНА ВПЕРШЕ СТАЛА відомі телевізор в кутку, свої роботизовані звуки, писк і масштабування і пірсинг джингли, аварії і сушильний реклами. Кейтлін перевела на неї особою у матрац. Вона сильно спітніла або стікала кров'ю, вона не могла сказати. Вона спробувала заговорити і виявила, що її губи заклеєні скотчем. Її охопила паніка. Гострий біль пронизав її від п'яти босої ноги до верхівки черепа. Вона повернулася, намагаючись звільнитися від скотчу на зап'ястях. У неї був зламаний ніс.
Сира бетонна кімната. Голий матрац, ковдра зім'ято на кінці. Іржаві пивні бочки і дерев'яні ящики, купа сміття в кутку заввишки по пояс. Швабри, відра, ящик з-під молока, повний пляшок, пилосос, вкритий шаром пилу завтовшки в дюйм. Кейтлін похитнулася, спробувала зорієнтуватися, схопилася за стіну. Її щиколотки були пов'язані. Жах так голосно лунав в її мозку, що на мить перекрив всі звуки з телевізора. Вона побачила, що він стоїть перед екраном, відвернувшись від неї, опустивши руки по швах.
Університет. Автостоянка. Вона розмовляла по телефону зі своєю матір'ю в Каліфорнії, відмахуючись від її безглуздих попереджень про вбивцю в кампусі. Був ясний. Сонячний. День. Потім, в одну мить, зовсім інша картинка, завіса закривається і знову відкривається на сцені з фільму жахів. Дівчина бореться з фігурою в капюшоні між машинами, проноситься повз неї, розмите пляма тепла. Біжи! Біжи! Кейтлін не тікала. Нічого не зробила. І потім він опинився прямо перед нею, неймовірно швидко, його кулак опустився до її обличчя.
Усі історії, які вона коли-небудь чула про викрадання, смерті і зґвалтуваннях, промайнуло у неї в голові, цілий каталог звірств, зібраних з тих пір, як вона була дитиною та її вчитель вперше розповів їм про Незнайомих Небезпеки. Справжні кримінальні романи, які вона переглядала в аеропортах. Моторошні нічні епізоди SVUмолодих дівчат витягують з секс-катівень, вони розповідають про звірства, тремтять на трибуні свідка. Тепер ти одна із них, подумала Кейтлін. Тепер починається твій кошмар.
Чоловік перед телевізором був злий. Його широкі плечі були високо підняті. Вона дивилася дикими очима, як він схопився за свій поголений потилицю, провів рукою по шиї і знову по спині, сильно почухався. Кейтлін подивилася на телевізійний екран прямо за його спиною: поліцейські вели чорнявого чоловіка в наручниках до чекав їх автозак.
'... арешт Семюеля Джейкоба Блу у зв'язку з вбивствами трьох молодих жінок, викрадених в районі кампуса Університету Сіднея. Поліція стверджує, що Блу була затримана в ...'
'Це не входило в план", - пробурмотів чоловік з поголеною головою. Він обернувся і глянув на Кейтлін, яка сиділа, притулившись до стіни. Здавалося, він щось оцінював, в його голові роїлися рішення. 'Рис. Чорт!'
Лють вирувало в ньому. Вона бачила, як вона поповзла вгору по його руках, поки його шия не напружилася, товста яремна вена не виділилася на блискучу від поту шкірі.
Він обернувся, подивився на екран і знову схопився за голову. 'Це ще не було закінчено!' Кейтлін дивилася, як він, майже тремтячи, опустився на коліна перед екраном. Його пальці сіпнулися в декількох дюймах від скла, коли з'явився Семюель Джейкоб Блу, злякано оглядывающий натовп, коли двері автозаку зачинилися за ним.
'Ти потрібен мені", - сказав її викрадач, не зводячи очей з Блу. Ти потрібен мені, Сем'.
Чотири місяці потому ...
Глава 4
ЧОТИРИ МІСЯЦІ. Сто двадцять сім днів, якщо бути точним. Саме стільки мій брат провів у в'язниці за злочин, якого він не скоював. Я стояв на сходах будівлі суду, ігноруючи свого партнера, намагаючись вирішити, чи правильні мої розрахунки. Так і було. Поки я чекала, дивлячись на свої безглузді високі підбори, прислухаючись до криків натовпу поблизу, ще один день з життя Сема був втрачений. Я сильно затягнулася сигаретою, притискаючи до боку дурну рожеву сумочку. Проходять секунди були агонією. Очікування, коли суд знову відкриє справу про цирк, яким було справу вбивці Джорджа Рівера. Іншого разу мені не вдалося б привести його додому.
Я детектив сексуальних злочинів в поліції Сіднея. Раніше я думав, що непогано справляюся зі своєю роботою. Різнобічний. Здатний до адаптації. У мене було гостре чуття на поганих людей, і я не боялася порушувати правила, щоб змусити їх визнати, хто вони такі. Вибитий зуб тут, зламаний палець там. Я змушувала чоловіків тремтіти на своїх місцях. Гарріет Блу: Жах при зростанні П'ять Футів Два дюйми. Хоча я була природним ворогом підозрюваного у зґвалтуванні, замкненого у клітці, я могла бути досить м'якою і ніжною, щоб умовити маленької, покритого синцями дитину розповісти, що зробив його кривдник, коли ніякі спроби досвідчених психологів панькатися з ним і торгуватися ні до чого не привели.
Але чотирма місяцями раніше мої колеги залишили поліцейську ділянку, де я працював, щоб справити найбільший арешт у своїй кар'єрі – людини, якого вони вважали найжорстокішим серійним вбивцею, пытавшим і вбили трьох студентів університету. Ніяка інтуїція, або вміння, або тренування не підготували мене до того факту, що цей чоловік був моєю плоттю і кров'ю.
Справу Сема було все, про що говорила нація. Газети називали його гіршим серійним вбивцею Австралії, і це було неабияке твердження – в кожній статті його порівнювали з нелюдами, які захопили владу до нього. Іван Милат, Вбивця туристів. Арнольд Содеман, Душитель школярок. Ерік Едгар Кук, Нічний відвідувач. Тепер з'явився Семюель Джейкоб Блу, Вбивця Джорджа Рівера, відповідальний за тривалу і жорстоку смерть трьох красивих молодих студенток.
Протягом чотирьох місяців я був повний рішучості зробити все правильно, щоб допомогти моєму братові вийти на свободу. Він був невинний. Я був упевнений в цьому. Чоловік, який викрав, згвалтував, катував і задушив трьох жінок, яких я кожен вечір бачила в новинах, не був тією людиною, який колись був хлопчиком, затишно устроившимся поруч зі мною на тимчасових ліжках в офісах Департаменту у справах дітей. Він не був тим наляканим хлопчиком, який гомонів зі мною в темряві, гадаючи, в яку прийомну сім'ю нас відправлять в наступний раз. Він не був тим підлітком, який захищав мене у різних школах, коли діти приходили дражнити непроханих гостей. Той, хто робив мені листівки на день народження, коли наші нові сім'ї забували. Ким би він не був, у нього не було душевної доброти мого брата. Його безмежній щедрості.
На пішохідній доріжці неподалік зазвичай збиралися роззяви і придворні упирі, які чекали, коли відкриються двері. Один з них зловив мій погляд і, сплюнув на землю, голосно заговорив зі своїм другом в черзі.
'Вона знала, що він задумав", - сказав він. "Як вона могла не знати?'
'Не слухай, Гаррі'. Мій напарник, детектив Едвард Уіттакер, спробував узяти мене за руку і відвести геть від натовпу. 'Ти тільки ще більше разозлишься'.
'Я не серджуся", - збрехала я, відмахуючись від нього. 'Я крута. Я спокійна. Сьогодні буде той самий день. Ми знайдемо це сьогодні. Ключ'.
Я говорив про 'ключ' до справи мого брата з моменту його арешту. Про те, що його звільнив. Частина неправдивих свідчень. Несподіваний свідок. Що-небудь, що завгодно. Я вивчав справу Сема і не знайшов ключа, доводить, що він не вбивця. Але я покладав великі надії. Чорт візьми, мої надії були настільки високі, що іноді у мене виникали фантазії про те, як сам вбивця входить в зал суду і визнається. Я був далекий від думки здатися.
Я помітив прокурора мого брата, здоровенного, широкоплечого Лайама Вулфмайера, що прямував до нас у супроводі колеги. Уітт знову взяв мене за руку, іншою рукою мнучи свою краватку.
"Не говори ні слова,' прогарчав він.
'Якщо ти продовжиш лапати мене, тобі доведеться турбуватися не тільки про слова.
'Я попереджаю тебе, Гаррі'. Уітт люто подивився на мене поверх окулярів. М'який, вибагливий детектив був ображений, почувши, як я спрямував потік непристойностей на Вулфмайера в перший день слухань у справі мого брата.
Іноді в мені прокидається дика Харієт, жінка, яку я не можу контролювати. Вона піднімає свою потворну голову без попередження. Коментар з черги вже змусив її смикнутися. Але потім я крадькома глянув на Вулфмайера, та сталося найгірше з усього. Він зустрівся зі мною поглядом, посміхнувся і з удаваною упевненістю нахилився до свого супутника.
'Семюел Блу не протримається і однієї ночі у в'язниці Лонг-Бей", - сказав Вулфмайер. 'Він дуже гарненький. Хто-небудь зробить його своєю сучкой'.
Погана Харієт в мені розросталася, як розпечений до білого пар, засліплюючи і викликаючи біль моїм очам. Коли Вулфмайер проходив повз, я вже робила кроки, щоб наздогнати його. Я ледве розчув крик Уитта.
Кілька метрів між мною і Вулфмайером скоротилися в одну мить. Я опинився позаду нього. Моя рука потягнулася вгору, абсолютно не піддаючись моєму контролю.
Я поплескав його по плечу. Вулфмайер зупинився і обернувся.
Я щосили вдарив його кулаком в скроню.
Глава 5
Я ЗАВЖДИ БУВ бійцем. Коли у тебе таке дитинство, як у мене, необхідно знати, як захистити себе фізично. Я був зухвалим, брудним бійцем, поки мій начальник поліції не навчив мене боксувати. Він зробив помилку, відточуючи майстерність самоучки жорстокого, безжального бійця. Розмір нічого не значить, коли ти знаєш, що робиш. Я змахнув вгору і вліво твердим, стисненим правим кулаком і вдарив прокурора з усієї сили в руку, плече і стегно.
Єдиним звуком був глухий удар тіла об бруківку, шелест осідаючого одягу, ніби велика птиця, збита з неба гвинтівковим пострілом.
Моє співчуття було миттєвим. Я озирнувся. Один Вулфмайера, хитаючись, відступає. Уітт поруч, його рука все ще протягнута, тягнеться в розпачі. Натовп, купка журналістів. Жах і почуття провини пронеслися по моєму тілу. Замиготіли спалахи камер.
Я відчув дивний порив протягнути руку і допомогти втратив свідомість адвокату піднятися на ноги. Відмахнутися від нього, ляснути по спині, прикинутися, що все буде добре.
Але все було далеко не в порядку. Поліцейський, який охороняв вхідні двері будівлі суду, попрямував до мене, знімаючи з пояса наручники.
Глава 6
Я СТОЯЛА БІЛЯ входу в камеру попереднього ув'язнення і дивилася на розташованих там жінок. Вони були схожі на ледачих, незацікавлених кішок, розвалених на сталевих лавках. Одна дівчина лежала долілиць на підлозі, перед нею був розкладений журнал. На одній з лавок стопкою лежали інші журнали - погані ганчірки про знаменитостей. Нічна вечірка для дорослих у бетонній спальні. Натовп заарештованих магазинних злодіїв, повій, торговців наркотиками. Я підійшов до найближчій лавці і сіл, закривши обличчя руками, коли сталева двері зачинилися.
Я здогадувалася, що багато жінок, які опинилися в камері в поліцейському управлінні Парраматты, думали в той момент те ж, що і я. Що їх життя закінчилися. Звичайно, в їх житті було кілька невдач, але це був зовсім новий рівень ідіотизму. Камери попереднього ув'язнення - це місце, де помилки виставляються на оцінку. От і все. Це місце, куди всі людські курчата повертаються додому, щоб влаштуватися на сідало.
Детектив-інспектор Найджел Спейдер стояв біля дверей в камеру попереднього ув'язнення, поки я сидів, хрумкаючи ниючими кісточками пальців. Він притулився до стіни і подивився на мене крізь ґрати, схрестивши свої руді волохаті руки.
'Гаррієт", - сказав він. 'В яку халепу ти вляпалася'.
Спэйдер очолив справу проти мого брата. Під час активного розслідування я наполегливо боровся за потрапляння в оперативну групу Джордж-Рівер, роздратований і збитий з пантелику тим, чому мене тримали в стороні від того, що, можливо, було найважливішою справою країни. У мене були навички. У мене був ентузіазм. Я поняття не мав, що відгороджуються від мене, тому що головним підозрюваним був Сем. Я все одно завжди ненавидів Найджела, в минулому ми з ним кілька разів билися на кулаках.
'Що це за слово?' - Запитав я.
'З містером Вулфмайером все буде в порядку. У нього легкий струс мозку'.
'Йому пред'являть звинувачення в нападі?
'Звичайно, він такий", - пирхнув Найджел. Ти вирубав його'. 'Вулфмайер, юрист?' - втрутилася дівчина на землі. 'Ти вдарив юриста?'
Я повернулася до Найджелу і спробувала показати, що моя розмова з ним не призначений для загального відома. Але інші жінки в камері попереднього ув'язнення тепер спостерігали за мною з інтересом.
'Якщо вони збираються посадити мене, мені потрібні мої записи у справі Сема", - сказала я. 'Вони в моїй сумочці. Я все ще зможу працювати над його захистом'.
'Гаррі'. Найджел присунувся ближче до решітці. 'Твій брат - убивця. Тобі доведеться подолати фазу заперечення і усвідомити, що тут відбувається. Я знаю, у нас з тобою були розбіжності. Але ми замкнули його не для того, щоб досадити тобі. Ми замкнули його, тому що він убив трьох дівчат. '
Я схопила жменю журналів з стопки поруч зі мною і жбурнула їх в решітку. Найджел здригнувся. Дівчата в камері навколо мене зааплодували. Я був вражений шумом, раптово виведеним із себе від люті. Я усвідомив, що моя щелепа була стиснута так сильно, що зуби клацали, стискиваясь один про одного.
'Я думаю, ви змусили його зробити це визнання", - сказав я Найджелу, кинувши застережливий погляд на своїх співкамерників. 'На нас чинився великий тиск, щоб зловити вбивцю'.
Найджел похитав головою. 'Гаррі, ви з Семом жорстокі люди. Я особисто зіткнувся з насильством в сім'ї'. Він торкнувся свого чола, старого шрама, яким я нагородив його приблизно в сьомий чи восьмий раз, коли він припаркувався на моєму місці.
Дівчина на підлозі присунулася ближче до мене, її посмішка стала ширше.
'Почекай хвилинку", - защебетала вона. 'Ти хочеш сказати, що і цього хлопця ти теж вдарив?' - запитала вона, смикнувши підборіддям у бік мого колеги.
"Так", - сказав я. Я подивився на Найджела. 'І він заплакав, як дитина'.
Розділ 7
Я ВЧИЛА жінок у камері, як наносити лівий хук, не ламаючи зап'ястя, коли помітила, що Попс стоїть біля дверей, чекаючи, поки охоронець відкриє її.
Мій шеф. Мій друг. Мій тренер з боксу, людина, який також бачив неймовірну агресію, яка проникла в мій мозок до мозку кісток. Тато нічого не сказав, поки ми йшли по стерильного коридором до офісів. Я пошатывалась на своїх безглуздих підборах. В кінці кінців я зупинилася, простягла руку і зняла їх. Ми стояли між поруч камер попереднього ув'язнення і дверима в КПЗ, де працювали мої колеги, - коридор між двома світами. Мій брат існував у світі, по якому ми тільки що пройшли, у злочинному світі. До цього моя власна життя було попереду, в кружащейся блакитний всесвіту поліції і їх боротьби із злодіями. І ось я балансую на натягнутому канаті, що з'єднує їх.
'У мене був приватний розмову з суддею Штайнером", - сказав Попс. 'Ми продовжили і провели слухання у справі про напад у вашу відсутність'.
"Що?" Запитав я. Раптово я насилу зміг підібрати слова, що було незвично для мене.
'Вулфмайер погодився не наполягати на звинувачення в нападі, але він подав прохання про відмову від відповідальності, і Штайнер задовольнив його'.