Картер Ник :
другие произведения.
Картер Ник 51-60 Савалташ Сборник гишӓн детективвлӓн
Самиздат:
[
Регистрация
] [
Найти
] [
Рейтинги
] [
Обсуждения
] [
Новинки
] [
Обзоры
] [
Помощь
|
Техвопросы
]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
Оставить комментарий
© Copyright
Картер Ник
Размещен: 02/04/2024, изменен: 02/04/2024. 2905k.
Статистика.
Роман
:
Детектив
,
Приключения
Скачать
FB2
Ваша оценка:
не читать
очень плохо
плохо
посредственно
терпимо
не читал
нормально
хорошая книга
отличная книга
великолепно
шедевр
Картер Ник
Ник 51-60 Картер Сборник гишӓн детективвлӓн
51. Операцивлӓм Дракон http://flibusta.site/b/617189/read
Snake Operation
52. Пуштмы Касба http://flibusta.site/b/636902/read
The Killers Casbah
53. Арабла чума http://flibusta.site/b/635853/read
The Arab Plague ( Slavemaster)
54. Йошкар пӓшӓ восстани
The Red Rebellion
55. Сава http://flibusta.site/b/617188/read
The Executioners
56. Колы ш http://flibusta.site/b/612613/read
Death Black
57. Пуштмы пӓшӓштӹ шанымашвлӓ
The Killers Mind
58. Пуштмы пӓшӓштӹ цӓш
Death of Time Clock
59. Камбоджа http://flibusta.site/b/608070/read
Cambodia
60. Колен штамм http://flibusta.site/b/617187/read
The Death Strain
Картер Ник
Операцивлӓм Дракон
Картер Ник
Операцивлӓм Дракон
Америкын ушымы штатвлӓн служба секретный эдем лӹмдӓлтӹн.
Шӹм Главы
Ӱлӹкӹлӓ анжалын дӓ тӹдӹ цӹтӹрӓлт кеӓ, кынам сӓндӓлӹкӹштӹ авиалайнер лап вуй йӹр эртен. Кырык, кого, лишемӹн, лӱдӹктен, вуй фантастический, лу и доно сӹлнештӓрӓт. Ледник валаш турарак тӹтӹрӓ и ланзыдон леведӓлт, мӹнь ӱштӹ дӓ вӓрӹштӹ кӱкшӹ, самолет иллюминатор вашт пырен. Ти шамаквлӓм вӓр сӓндӓлӹк йолажы вуй ылеш. Тидӹ картыш Непал манын, изи королевство независимый, айырымы монархий пӹрцӹкшӹ, рай альпинист, дӓ мӱлӓндӹ лоштыш тибет Индия, когорак дӓ парнявлӓжӹ, китай дракон пасте пиштӓт. Тӹдӹм ӓшӹндӓрем, кыце Каллендар Тед, AX агентвлӓжӹ, тӹштӹ таманяр и ӹштендӓ тӹдӹ годым, британский доно тӹдӹ хозаланен, шайышташ, Непал: «вӓр, кышты раш келесен ак ли. Вероятность кышты ӧрӹм. Цилӓ тидӹ отель территори, кышты ӹнянӹмӹ дӓ ончыктыде кидӓ-кидӓ кеӓт. кидӹштӹ, кышты киӓ дӓ ик ласко шукым жестокость, сылнын лудшылан да кышты ылын, кыце йӹгӹржӹ. Тидӹ эдемӹн вӓржӹ ак касвел, логика тӹдӹ ӹнянем, вероятность смысл дӓ шотан ».
Teda шукердӹ агыл ылын, но мӹнь докем эго шамак толшеш, кынам непальский авиалайнер, DC тошты-3, мӹнь Кхумба причал келесымаш, Гималаи доллареш оптен э, э Эверест доно кырык нерӹм лӱктен, кӱкшӹцшӹ фут 29000. . Мык гӹц пасна шӹндӓт ли ылмы мӹнь авиалайнер Намча-Пазар, кышты самолетшы ылшы территорижӹ вес ирӹктен пуа, кыды нӓлмӹ лит ылшы эдемвлӓ, кыдывлӓм тӹдӹ ужыныт ылын, Гарри Энгсли. У Энгсли, тӹ райожы кхумба кодымы ылын гӹнят, ти проклятый кӹзӹт тӧр вӓр мӹньӹн шӱмӹштӹ кодеш. Стюардесса келесымаш, сайын опта, ӹдӹрӹн итӹрӓ ӹштен мышта индийский формыжы, мӹнь нимат ак ӹштӹ. Шӹдӓнвлӓ ылыт, тӹдӹ тиштӹ ма ли, шӹдӹжӓт хоука, ти проклятый бизнес цилӓ худа. Агентвлӓжӹ n3 ыльы, сӓй, рейтинг оперативник killmaster ax дон тӹнгӹн, кӹлӹштӹ ылыт дӓ мӹлӓнем со, хоть-махань жеп йыд-кечы. Тидӹ пӓшӓш ӱжмӹ ылмем, пӓлем дӓ тидӹ, тӹдӹ, кӱ жепӹм ӹлӓ дӓ тидӹ доно, но тӹ жепӹн манмы жеп гӹц хоуку отель шыралтеш дӓ тӹдӹ кеш. Тидӹ коклы нӹл цӓшӹн тӹдӹм мӹнгеш ия шижеш. Кайыт, тӹлзӹ эртӹш.
Ыргызы качшы, тӹдӹ цӹлт цӓрӓэмӹн ылеш, мӹньӹм вычен, шӹшер виктӓлтӓ тидӹ шӧртньӹ-ош кӓпӹм, мӹнь докы каждый движеништӹжӹ ӓрдӹ сӹгӹрӓл. Фрукт корзинӹм кел мӹнь кымытым, да ныл популярный утренникышты кок билетым шоу конфеты коропляжым. Нах агыл, тӹдӹн ӓвӓжӹ. Донно лиймаш йӓмдӹ ылмыжы годым, мӓлӓннӓ пӹтӓриок джек данкет шӹнзӹшволкыш вӓрештӹн, а ӓвӓжӹ тӹдӹм, кашак филадельфи вдовствовать рудрич дуайен дон вӓтӹжӹ, ӹдӹр ӹшке тӹшлен-дебютантка, цӹрцӹк скорпион семӹнь анжат. Лиго ӹшкӹмемӹм изи ӓк доно нимахань айырен нӓлӓш погыненӹт лотарио пӱтырналтышшудо трахать ӱдыр, меря доно кӓтӓштӹ ылшы гӹнь, тӹдӹ эму палшен кердеш.Конечно, нигынамат ак ынгылаш цаца мӹлӓм тылык, мӹлӓнем луды сӹнзӓжӹ мӓ тӹтӹрӓ донно тӧрӧк келесем, тӹрвӹжӹм дӓ лачокат ма вара ee. Тӹдӹм иктӓт шӹндӹде кердӓт дӓ эче мӹньӹн папам дон вылазка тӹрлӹ вара, жеп варашы утренникышты. Донно доно мӹнь докы мӓжӹ кенӓ тура, мӓмнӓн кок мартини выргем дӓ кудышты, просто анжен ты тӹдӹ тыргыжланен тӓрвӓнӓл дӓ, кӓп пӹсӹн, тидӹ телефон звоня келтӹмӓш канде кабинетӹшкем.
«Отвечӓйшӓшлык агыл, Ник», - тӹдӹ шангысы пуалеш. Ӓрлӓн тӹдӹ лывшалт, а мӹнь кидӹм докы шыпшылтыт. «Мӹнь сейчас толеш», - маныт мӹнь, манын, ӱшанена, ӓнят, тӹдӹ иктӓ-ма, мӓ веремӓэш кодеш лиэш. Ончалеш окняшкы вуйжым гӹц авиалайнер ивлӓ доно, тӹдӹм ӓшӹндӓрем, кыце мӹнь ӱштӹ ылам, шалга цӓрӓ Хоук доно телефон доно дӓ споренӓм.
«Ку кӹзӹт кымлы нӓрӹ», - тӹдӹ тӹнгӓльӹ дӓ тӹшкӹ кого тура. «Вашингтон постара кердӹдӓ тӓ куштылгын шестичасовой шаттл якте шон».
Отчаянно тӹдӹ шӱмӹм, хоть-ма попымы семӹнь, иктӓ-махань ышан дӓ чаткал причиныжы.
«Мӹнь кердӓм, босс», - мӹнь ваштареш ылыныт. «Лин. Тӹдӹм кухня... ӹшке тӹдӹм чиӓлтӓ. Тишкӹ мӹшкӹр тӹдӹ ӹрдӹ».
Сирӹп причиныжы тидӹ ылын, вес статянрак лиэш ылын тӓгӱ-ӓнят эче. Ваштырым вес мычашым палдырташ йылдырге юкын тидӹ гишӓн, а вара шонгы ӹрвӹж аяран юк кукшын келесӓ.
«N3, процессышты лишӓшлык кердӹдӓ тӓ тамам-ӓнят, но тидӹ суртышты чиялтымы огыл», - тӹдӹ олен келесӓ. «Кен кердӹдӓ тӓ яжон ӹштӓш манын, тидӹ».
Тӹдӹ кенвазеш, дӓ мӹнь тидӹ сулен вӓрештӹндӓ. «Идейвлӓжӹ тидӹ вычен ылын, мӹнь сагаэт вел», - манам мӹнь йӹлерӓк. «Мӹнь кердӓм цилӓн ирӹктен ак, самолётыш шӹнзӹ дӓ шестичасовой вашталташ. Кыце ирок ирок гишӓн пӹтӓриш постараш?»
«Тӹнь иргодым ирок кеӓ-кӱ иктӓ вӓрӹш молывлӓӓт», - пингӹдӹн тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь вычен теве тӹлӓт докы канда, тӹ лапажы доно полдыштен шӹндӓ тӹнӓм тӹнь».
Кумкалаш Телефон, шудалмы да тӹ юкет. Шӓлӓнгӹ мӹньӹм лыдын кердеш шонгыжат, книгӓ семӹнь. Донно тӹдӹн докы пӧртӹлеш. Тӹдӹ кроватьышты со эче, эче цилӓ тӹ ланзын пӱгыр, тӹрвӹжӹм пачын выча.
«Чиӓ», - манам мӹнь. «Мӹнь тӹньӹм токына нӓнгеӓ кодаш».
Тӹдӹ трӱк сӹнзӓ пачылтеш, дӓ мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Луды сӹнзӓжӹ каеш тучча вӹлнӹ тӹтӹрӓ. Тӹ шӹнзӓ.
"Тӹнь ма, ораде ?" тӹдӹ гӹц ядеш. "Кӱ, ыргызы нӓлӹнӹт, тидӹ телефон доно попа?"
Мамаша тӹнь », - шӹдӹн мӹнь отвечӓйӓ, брюкым чиэн. Тидӹ тӹдӹм ӹрзӓ, но ик выртеш веле.
"Мӹнь ӓвӓжӹ?" - тӹдӹ цӓрӓ ӹнянӓ. «Лин. Со эче тӹдӹ концертшымӓт».
«Яра, тенгежӹ, тидӹ ӓвӓм агыл», - манам мӹнь. «Токы кемӹ но со эче тӹлӓт». Выргемышты дӓ ӹшкӹмӹштӹм донно практически пырен шагалеш, тӹдӹ лицӓжӹм цат пӹзӹрӓлӹн ли, а корнан пӹцкӓтӓ тӹрвӹжӹм шӹдӹн савырненыт. Цикӹштӹ тӹдӹ тӹ ижӹ. Тӹдӹ веле пӓлен, мӹнь мам ӹштендӓ махань-государственный пӓшӓм ӹштӓт гӹнь, мӹнь ам тумайы дӓ тӱжвачын. Тӹдӹ ӹшкежӹ сумка хватен, дӓ соок йӓмдӹ паковатлаш паша докы, тӹдӹм шӹкӓл колта дӓ корны мычкы квартиран томам международный аэропортшы донно кеннеди, ny.
«Тау», - пӹсӹнрӓк тӹдӹ келесӓ, машинӓ йӹр лӓктеш. «Мӹнь ӹшке психиатр гӹц шӓлӓм келесӹ».
Эй тӹдӹ шымаргаш. "Тау", - манам мӹнь. Мӹнь гӹцем веле агыл мӹнь настроеним шӹдӹн шагалтен манын, кӹзӹт ee эй пумы. Тымдат, тидӹ ӹшке рольым шоктен строгий приказым опытвлӓ доно. Тидӹ-весӹ икманяр делле проклинайымы ӹлӓш, ирӹкӓн лиӓш дӓ колымы ак пыры ганьок ӹнян лин билет лиц. доверенный тӹрвӹвлӓм. нигынамат ам пӓлӹ, та, ма, кышты дӓ кыце тыгыды, информация йӓл кидӹш вӓрештӹн. Паша докы, цилӓ эдем ылын. Вячеслав вӓрештӹн тӓлӓндӓ шамак «доверим» гӹц мутер. Биологический тидӹ ӹлӹмӓш лиэш, тӹнӓм веле тӹдӹм тӓ кучылтын, вес ылмы годым ак ярыкты, шӧрлен, тӓ йӓнгжӹ тӹнӓм веле ӹлӓт, кынам тӹдӹ пернаш.
Трӱк толеш мӹнь шанымаштем, тӹдӹ годым, шиӓш, кечӹ семӹнь олен шӹкӓл авиалайнер шӹнзӓш тӹнгӓльӹ. Тӹдӹ, шижӓм, шӹдӹ мардеж гань самолетшы шыпшыт, кынам кырык вуйын кӱшкӹлӓ нӹнӹм гӹц взмывать. Лижӹ мӓмнӓн изи самолетвлӓ шӹцмӹ площадкышты взлётный-корнан самолетвлӓ шӹцмӹ, лӹм гӹц ирӹктӓш дӓ ижӹ. Тӹдӹ туп откидываться креслышты, угӹц сӹнзӓм кыма дӓ ирӹкӹн шанаш доно толеш, ти гӓнӓэшӹжӹ Circle Dupont вашингтон, округын Колумбия, штаб-квартирӹштӹжӹ AX. Лач тӹ шошым якте канден, мӹнь йыд ороллан дӓ тыглай регистратур состав провожаен, офис хок пырымы ӓнгӹштӹ вӓрлӓнен.
«Картер Мистер», - йӹрӓлтен тӹдӹ, мӹнь кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ анжа. Мӹнь уже сагашты стӧл вӹлнӹ киӓ дӓ нах папкым, видимо, слетышкы лыдшы. Информация шукырак пӓшӓ лиэш увлекательный nen гишӓн веле агыл эртӹш, но мӹнь весӹ гишӓн дӓ качествым, национальный классышты сӹнгӹмӓш шӹдӹр гань техень яхты чемпионатвлӓ парусан, управленишкы кыдалшы автомобиль гӹц ванжен дӓ форму лицензиям карате шӹм, ш. Тӹдӹ, ӹшкеӓт церотыш, йӹргешкӹ сия тӧрышкӧ ӹлӓш шӹшӹл. Айда, мӹнь тенге соок пӹлӓнгӓш общественный ӹлӹмӓш кӹлжӹ, кугуза, каеш, тотлы стӧл вӹлвӓл гишӓн ӹшке ирен ат нӓл. Заметкы шанымаш тӹдӹм ӹштӓш манын, иктӓ-семӹнь эго тидӹ гишӓн ядын.
«Сусу ылын, тӹнь мам тидӹ ӹштен, N3», - тӹдӹ келесӓ, тӹ годымок офис эго пыра. Эго стально-кловой сӹнзӓ попаш мӹлӓм, тӹдӹ вычыдымы ия ма яжо, ма мӹньӹн лиэш. Англи йӹр У докы миӓ дӓ запасной кинопроектор Эго рамкышты кынел, ош тӹдӹ кӹдеж экранышты анжевӹ центр.
"Фильм?" - тӹдӹ комментируяш. «Махань сюрприз выченӓ. Надеяться, мам-гӹнят авангардный, сексуальный йолажы дӓ».
«Яжо манын, тидӹ», - тӹдӹ чушлаш. «Йой камерышты. Непал анжалтыш доно кӹтӹк королевство закулисье ю, британский любезно разведка пуат».
Мӹнь шанаш викок шкаф докы обращаен странице проиндексировать Непал. Тидӹ мӓмнӓн ужаш тымдаш лижӹ манын, техень пӓшӓм ӹштӹмӹ документвлӓ шанымашым качкышымат йӓмдӹлӹшнӓ, фрагмент информация темӓш тӹрлӹ. 100 у мӱлӓндӹ ты корны 500 нӓрӹжӹ миля, мӱлӓндӹ, мӹндӹр корны кышты шотлалтеш, контролируен дӓ государствын тибет индия шылтыкше шылтыкше буферный лоштыш. Хоук святой йӧртен, проектор пыртымы, мынь шанымашыштем дӓ отключаться.
Сценыш пӹтӓри ылын план урок кадрвлӓм: пӱэргӹ дон ӹдӹрӓмӓш, таен дӓ ик юбкы, вес тыгырла йылгыжат, сари гань, дӓ азан, халыкнан иаков вашт поктыш. Тьотям шӹргӹштӹ ылын, луктыны ганет шонгы, сӓмӹрӹк - кавашты яклака, ш, пӹсӹ сӹнзӓӓн. Пагода архитектурный стиль доно пӧртшӹ гань лин, пӹтӓриш дӓ шижмӓшвлӓ тӹдӹн мӹнь шачынам, вӓр ылеш, мӱлӓндӹ вӹлнӹ шукы вес тӹштӹ. Пӓлӹделыт, ма дӓ Индия, Непал дӓ вара ӹшке влиянивлӓ Шылтыкше. Генетически лицӓ, кыды тӹдӹ ужеш, шӹргӹ ӓшӹндӓрӹктӓ, кыце индийский, китай халык дӓ тенге гӹнят, ӹшке характерӹштӹш улы. Сценӹштӹ кого эдемӹн выргемжӹм дӓ камерым эртӹмжӹ буддийский у манаквлӓн шафрановый. Цель Эго нӱжымӧ ылын, тӹдӹ цӓрӓ дӓ силан кидшӹдон, лицӓ а - широкощекий, непалец тонкокожий лицӓ. Но нимат ак эго аскетический эдем ылын, эдемвлӓ гӹц святой нимат. Тидӹ тӹргӓт, лицӓжӹ трӱкок, бесстрастный, кыды виӓн вашт йонч шолын. Тӹдӹн гач эртен эдем, пуда нынылан корным эму, престолвлӓм семӹнь агыл, а монахвлӓ. Лугыч Хоука юк.
«Гхотака эго ужделна», - манеш тӹдӹ. "Тидӹ цӹрежӹм пӓлӹмӹлӓ. Тӹ монах, пуйырымашыжы сепаратистский хрестӹм, политический дӓ властьым ӹшке докы лишемӓш цацен. Пӧрт вуйыштына дӓ общество теоан кышты, группывлӓшкӹ шотла, кыдыжы тӹдӹ погеп. Готака пингӹдемдӹмӹ, касажым тӹ шӱлӹ Каркотека, цилажат кым Повелительнӓ, кӓпӹштӹ да кӱлешан мифологий непальский ".
У камерым эртӹмжӹ ӧлицӓштӹ, а вес семӹнь, тӹдӹ сӓрнӓлеш, тӹдӹ ынгыла, мам оператор - яратымем. Кӱ кӓп дон шӹргӹ изображенивлӓ дон пӹчкӹн типично буддийский кадрвлӓм миндалевидный скульптурыжы. Паян ылмым кӓпӹн цӓрӓ вуй сӹлнештӓрӓ, шуды доно ӹштӓ дракон, кидшолвлӓм дӓ вес ял йӹр пӹтӹрнӓлтеш эго да кышкывла.
«Каркотека статуй, весӹ дракон Повелительнӓ», - вара ынгылдарымы. «Кышты ю непал, дӓ пун ih цӓрнӓ, исключени гишӓн пӓлдӹртен раскыдын палдыртен, религиозный ориентировать обстоятельство. Кӹшкӹвлӓ пуштыныт - тенге ӹшке вӹкӹ шӹдӹн каркотека кандат».
Камера куснаш кок кӓп-кӹлӹм пӱэргӹ дон ӹдӹрӓмӓш, кок тронышты шӹнзӹн, кым шӧртньӹ бтӹнь девятиглавый.
«Король да королевам», - манын Хоук. «Тӹдӹлӓн яжо эдем, прогрессивный цацышы ылын. Гхотак цаштыра дӓ тӹдӹм ончыктыде. Гласить традиций, мам палшен кердеш король нигынамат ак каеп, уке гӹнь эго шуктен чурий-сӹнжӹ улы».
Тӹдӹ ядеш. - "Мам тидӹ анжыкта?"
«Эму палшаш манын, мӹнет кышкы келеш», - Хок отвечая. Куснаш камерым пачын, тӹдӹ ӹлӓлшӹ пӱэргӹ вӹкӹ анжет дӓ ош курткым рясный шӹлтевӹ. Вӹцкӹжемдӓш ӱпшӹм ошӹш лицӓ мычашвлӓм ӹштӹмӹ вӹцкӹж короныжы. .
«Патриарх Лиунга», - манын Хоук. «Фото тидӹ тӹдӹм колты. Королевский вес йишвлӓ ылыт, тӹдӹлӓн ваштареш ынгараш Готака. Готака шижеш дӓ тӹдӹн шанымашвлӓжӹ кӹзӹтшӹ сем. Лач иктӓт весӹ тӹдӹ, кыды вӓр ылеш».
Хоук камерышты цӓрнӓ. «Тидӹ тӹнг персонажвлӓжӹ состав», - манеш тӹдӹ. «Эдем худа гхотака ӹняндӓрен гӹнь, лӹвӓцӹн шӱлӹмӹлӓ кайы дӓ йымы тӹдӹн желанидеок каркотека руководствоваться. Яра, тӹдӹлӓн китай якшар вуйлатышы. Нӹнӹжӹ камака ташлымаш иммигрант непал хватен нӓлӓш цацен, тидӹм нӹнӹ ӹштен цацышы семӹнь йӹле лиэш. Но, тӹлец пасна, король законопроект кӱлшӧ пайдале миграция доно кӹлдӓлтмӹжӹм ынгылымаш, дӓ шӓлӓ ӹштӹмлӓ иммигрант официально ih мӱлӓндӹвлӓм пачшы. - Кыце только эдемвлӓ ти шотышты костюмвлӓ король подписӓйӹшӹ, вес адж уке ярыктымы, пасна подписӓйӹмӹ приговорым ".
«Тидӹм, тӹдӹ мӓ докына Готака тӹнгӓлӹ, тенге тӹдӹ ынгыла», - мӹнь ярла.
«Лачокок, - келесӓ Хоук. «Кӹшкӹ улы повелительнӓ, Каркотека шанен пиштен эмигрантвлӓ ылыт, - попа эдем Готака. Тидӹ ситӓ ӹняндӓрен, но тидӹ вес хӓдырвлӓэм кок тӹдӹм пингӹдемдӹмӹжӹ, ӹшке виӓн дӓ кым ӹрвезӹ эдем гишӓн легендывлӓ йети, снеговик шапе. Йети тӹдӹм пуштшы, кӱ готака шалга ".
"Йӹрнӹк эдемвлӓ лӹм?" - мӹнь йӹрӓлтӓ. "Эче тиштӹ цилӓ тӹдӹн?"
«Ӹлӹмӓш ӱжеш непальский тӹдӹ важный соок ылшы», - манын Хоук. «Шерп условивлӓ пасна, Непал ирок. Ак пыдырты, вуйжымат ак анжыкты покажым тама-ӓнят весӹм»
"Ире йети изображени?" - мӹнь ядам невинно. Хоук проигнорировать мӹнь. "Вписываться кышкы тидӹ ма?" Мӹнь пакыла кеем. «Разведкышты тӓ нинӹм британский».
«Тидӹ каштанвлӓ ih ылын, но ih эдем, Гарри Энгсли, нелӹ церлӓнӓ, ма гишӓн нӹнӹ докы обращаен палшык», - манын Хоук. «Эдемвлӓ дӓ тенге пиш нӹнӹм шагалта, да, конечны, тӹ выжалаш ӓль ак кел ылын государство военный положеним стратегический ведомство Непал. Тидӹ контроль лӹвӓкӹжӹ тӧр корнышты ылмыжы Шылтыкше Индия, тидӹ пиш пингӹдӹ пӱкш ылын китай ӹштен кердӹт. Жизненно кӱлешан, мам ыштен мыштышашлык ӓль кодаш манын, намысыш доно висен, нейтральный. Давлениэтӓт гхотака корольлан ӹштӹмӹ лӱдӹштӹ манын, тӹдӹ подписӓйӹмӹ гишӓн указым иммигрант. Петиций остатка халыквлӓ тӹдӹм палшен.
«Цилӓ тидӹ наплыв пачаш», - шӱлӓлтӓ, мӹнь выртеш рудрич донно ӓшӹндӓрем. "Тӹдӹн энгсли дон кӹлдӓлт кердеш вӓл?"
«Тӹдӹ залышкы намча кхумба районышты-Пазар, дӓ вычыде, кынам тӓ чонгештедӓ ужыныт дӓ тӹдӹ гишӓн проинформировать», - манын Хоук. "Пӹтӓриш этапшы самолетлан корным сообщени лӹмӹм тӓ план маршрутный разрешӓйӹ военный лин цӹлт, а вара тӓ куснаш индия авиалайнер коммерческий. Тӓрвӓнен, Ник. Китай якшар кечӹ лоштат мӓ шотленӓ дӓ коден поген. шарик улы ".
Тӹдӹн лӹвӓлнӹ пӧрт авиалайнер группыш шалахай шылдыр ужеш, покшалны изиш сӓрӹмӹ кӱкшӹ кырык плато, тӹшкӹ вуйта ih гигантский кидшӹм пиштен. Тӹдӹ самолет чонгештӹш, тӹдӹ мӱлӓндӹ доно ирӹктен айырен кердӹн яра, мычашышты ашкедеш сир мычкы. Кышкы лӱдӹктӓш, монахвлӓм ышдымывлӓ ылыт, дӓ снеговик шапе ончыктыде. Цилӓ тидӹ сценарий голливудский третьесортный ӓшӹндӓрӹктӓ.
Кынам самолет воленат, икманярышты изи дӓ тӹдӹм больницӹшкӹ тура примитивныйла кеӓ, кышты самолетшы гарри ангсли вычен, мӹнгеш англиш ӹлӓш эго канден. Шукышты кӹньӹлӹн, тӹ ужшы эдем, кыдыжы утларак ылыт немногий, лулегӹшкет маняры ӹлем, ӹмӹл пыра дӓ сӹнзӓм доно лицӓн пырен. Дежурный медсестра, индийский ӹдӹрем, мӹнь шайышт пуэн, ма доно пиш нелӹ ылын цӱдейӹктен ауал Ангсли кахыраш, ӱштӹмыж ӱштӹмыж, куп да лапата ӹштӓш тӹдӹн докы канден пирӹм ужынам районвлӓжӹ летальный озала Тераина, граничить доно Индия. Но мӹнь тӹдӹ келесӓ дӓ чулым улыт йӓмдӹ ылмы типичный британский гӹц шеклӓнен, манын кердӹнӓ.
«Тиды ак недооценивать вӓр, Картер», - манын изиш чӹнь тӹдӹм пӹжгенӹт. "Кыце тидӹ лиӓлтӹн тӹрлӹмӹ шуды.
Гхотака карем цилӓ кыченӹт. Честно манын, мӹнь шанем, чӹдӹ егоо ия шансвлӓ темдӓлдӓ. Куктымӹжы цилӓ эдемӹнок тӹдӹм ".
Тӹдӹм лоэштӓрен кахыраш кахыраш, а вара эче мӹнь тӹдӹн докы сӓрнӓл, мӹнь лицӓ анжа.
«Мӹнь ужынам, тӹнь ма тидӹ истен ылын», - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Простьы, мӹньӹм тӹнь доно пӓшӓм ӹштен ак керд, Картер. Тӹнь гишӓн колта. Тидӹ гишӓн матери и делле кум колтат? Тидӹ тӹньӹн планет. Катманду тервен шӱмем тӹнь, тӓнгем а варан йишвлӓ лиунга семӹнь толыт. "
«Мӹнь тенге ынгылем, иктӓ-ма келеш, мӹнь тӹнгӓлӹнӹт, нӹнӹн перевал лагерьышты " пыжен, кышты кого отрядшы кышкы иргодым вадеш мӹньӹм вӓшли дӓ общество mimmo гид готака эртӓрӹмӹлӓ».
«Когоэмдӓш», - кел Энгсли. "Тидӹ анжыкта, нелӹ условивлӓштӹ погодный оборудованим мӓ тӓлӓндӓ келеш. Danders магазин торгейӹмӓш, Кхумба, - ик вӓр, кышкы тӓмдӓм эго нӓлӹн кердӹт. Межсезонье кӹзӹт, но мӹнь ӹнянем, тӹдӹм мон кердӹдӓ тӓ экипировать. Тӓ шукы, шукы ӓлок, ти кужы корны кеӓ. Тенге тӓ кого силан иктӹ гань винтовкым минимум кайыквус керӓл ».
«Мӹнь кӹзӹток кенем. Тӹ ивлӓн изин кӹлменӓм доно аэропортшы корныжым тиш йӹрет», - манам мӹнь.
«Пӹтӓртӹш дӓ, - келесӓ Энгсли, дӓ мӹнь ужам, силажы пӹтен айда вашкерак. «Шерп, ирок, дӓ фантастический альпинист гид. Непалец дӓ весӹвлӓ гань, нӹнӹ темӓш ончыктыде, но виш кодаш. Иллюстрация ih, ih кердӹдӓ тӓ дӓ сӹнгӓш. Соотечественник доно кого проблема улы, журналист дон англи, мӹньӹм тиштӹ тӹдӹ паштек тӹшлӹмӹлӓ. Тидӹ тӓмдӓн роды пӓлен. Ӱпшыч годым тама-ӓнят шокшы вӹрӓн, нӹнӹ пиштӓ. Ти жепӹн цилӓ сӹмӹрен Публичность ".
«Тидӹ мӹньӹ ынгылымем доно», - мӹнь келесенӓт цӹвештӹлеш. «Пуры ирок мӹнь, шукыжок тӹдӹ пӹтӓриш, кеӓ. Пышкыдемӹт вазын дӓ кӹзӹт».