Картер Ник : другие произведения.

Картер Ник 81-90 Савалташ сборник гишӓн детективвлӓн

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Картер Ник
  
  Ник 81-90 Картер сборник гишӓн детективвлӓн
  
  
  
  81. Пӓшӓм кремльӹн http://flibusta.is/b/663741/read
  
  Kremlin The File
  
  82. Кӹлвлӓм испан http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Spanish Connection
  
  83. Вуй шӹвӓл колта http://flibusta.is/b/607245/read
  
  Head Death's Conspiracy
  
  84. Пекинский досье http://flibusta.is/b/690087/read
  
  The Dossier Peking
  
  85. Террорым лӱдӹн ыжга http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Ice-terror trap
  
  86. Пуштмы: Стервятник лӹм Кодовый http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin: Name Code Vulture
  
  87. =================================
  
  88. Ватиканский вендетта http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Vatican Vendetta
  
  89. Кобра знакым http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Sign of the Cobra
  
  90. Эдем, тӹдӹм выжалевӹ колымы http://flibusta.is/b/678851/read
  
  The Death Sold Man Who
  
  
  
  
  Пӓшӓм кремльӹн
  
  
  сарай левӓш Шкловский
  
  
  ӓштӹдӓ эргӹжӹ Антон
  
  
  
  
  
  1 глава
  
  
  
  
  
  
  
  Шайыцшы самолет американский кӹзӹт лин. Тӓ тидӹм пӓлӹделам, мӹнь тидӹм пӓлен, каждый ороды дӓ эдемвлӓлӓн кынам-гӹнят газетым лыдеш, тидӹ пӓлӓ.
  
  
  Но малын остров рейс 709 гранд бортпроводница-тенге лишӹлрӓк ылмыжы доно пассажирвлӓм темнокожий лаклэр ӱпӓн, сӹнзӓ вӹлнӹ ик вуй гӹц вуйда? Тӹдӹ ма, тӹдӹ йӧратышым?
  
  
  Короткоствольный шалалтыл, кыды тыдым со перегы униформа лӹвӓкӹ, онгышкыжы лошты ӹрӹктӓ, сусун сагаэт мӹнят чонгештем э кыды паштек тӹшлен. Каеш, цилӓн амален, дӓ мӹнь пӹтӓриок каеш, тидӹ изишӓт ирӹкӹн пуаш дӓ тӹдӹм тӹкӓлӓш мам ӹштендӓ тӹдӹ мары гӹнь, ма тӹдӹлӓн келеш. Авиакомпаний гӹц клиентвлӓ яжо-король перви кодеш. Тӹ годымок изиш ӹшкӹмжӹм пачаш дӓ валгынзышвлӓ туника чымен, ӹнде мӹнь донем мадеш подглядывание вуча. Металлвлӓ йӹлгӹжӹт лаштыкымат ак лык тӹдӹ годым, тӹдӹ ик выртеш кечӹял дон сотывлӓ тьолге кайыт.
  
  
  Тӹдӹ лапамат пиш тӹдӹм, амасашкыла сӓрнӓлеш дӓ анзыл каю гач эртен. Ыраж угӹц анжалда мары кӹньӹлеш дӓ, вургымла кидшӹ тӹдӹм оружи ылеш раскыдын каеш. Лӹвалнӹ ылеш кобурам вочыгача люгер курткан, но мӹнь пӓлем, тӹ шотышты, сейчас мӓ ушынедӓ гӹнь, тӹдӹ ашкылвлӓм ӹштӹмӹ. Кавашты цара улы Стилет замшевый пулышыжым вургымла ылын. Мӹнь йӹвӹрт механизмвлӓ пружинӓ кычылтмы керд, тӹдӹн кидшӹ лыкташ манын мӹнь шижделам, но шӱмем - викок вес деладон. Марым ужым. Лӱен колтымаш тӹдӹм шансвлӓ ылеш гӹнь, кыце мӹнь тӹдӹ ылам.
  
  
  Мӹнь кӹзӹтеш эче тумаялына, мам кого сӹнгӹмӓш лин действим данный шансвлӓ член, ӹлӓш мӹнь ам решенивлӓмӓт принимаен. Кабинда цилӓн юкыштым шим мӱгӹрен. Цӱдеен колта юк дон мӹнь ӹшке йӹрем пассажирвлӓ, ӹшке вӓрӹштем тӹргештенӓм. Варажы кого юк цилӓ леведӹн. «Цилӓ ядышда переген. Чонгештӹмӹлӓ направленивлӓжӹ вашталташ лиэш. Гавана кердӹдӓ тӓ живойок дӓ целаок кодеш. Причиныжы паника укеш ».
  
  
  Акцент улы: испанла. Таро Сойер сага мӹнь когон шӱлӓлтӓ, а, тӹдӹн туп шайылныжы Рэндольф Флеминг шӱлӹшӹм нӓлӹн.
  
  
  'Ладнангеш..- олен мӹнь шамаклан, ана тӓрвӓты тӹрвӹвлӓм. -Шӹп ӹдӹрӓмӓш тӓрвӓтен анжыш.
  
  
  'Куба? Но самолет доно кредӓлмӓштӹ гишӓн договор семӹнь кайымеке гишӓн?
  
  
  И жеп ылмым ынгылдарымы. Лачок, тидӹ кун кидешжӹ куба гӹц вален кердыт, ӓль тӓнгвлӓ ылмына кого океанеш тӹдӹ кастро агентвлӓжӹ. Затыкаться гӹнь, Но тӹдӹ шаналта дӓ, тӹдӹ ӹшкеок тидӹм ынгылен кердеш. Техеньрӓк тӹдӹ лиэш и магадан.
  
  
  Мары пассажирвлӓм анжалтышыжы кӱлӓн эртӹмӹкӹ ш. Сӹнзӓвлӓжӹ ик выртеш тӹдӹ мӓ вӹкӹ шагалын, тӹдӹ вара нӹнӹм лӱктӓлӓш манын, оценивыя шайылны ма цӓрнӹде.
  
  
  Вел олен сӓрнӓльӹм мӹлӓм, мӹнь ӹдӹр сагажы вуйта попалтынежӹ ылын. Пулш пыле питӹрӹмӹ, киднӓ лӹвӓлнӹ вӹкӹ лацкан вел «Люгер». Мӹнь мары нимадонжат ак айырлалт.
  
  
  Шотлалтеш, мӓ вооружаенӓ пассажирвлӓм ӹш ли. Оружим кидӹш шалахай пиштен мӹнь. Самолетыш шӹнзӓш дӓ тӹдӹм вургымла доно кемӓшток кердмӹ ыражым мӹнь куштылгы пышым, ӹш кӹньӹл. Мӹнь курокым темдӓлдӓ.
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ пистолетвлӓ гӹц лектын, дӓ угӹц мӹнь луэн. Ош тӹгӹр анзылны тӹдӹ якшарген. Тӹштӹ тӹдӹ амаса кечӓлт дӓ комдык кенвазы, вуйта тӹдӹ шинӹт. Тӹ юк гӹц ышма пачылтеш, дӓ тенге тӹдӹ ак шакты. Пылвуй тӹдӹ цӹтӹрӓлт кеш, тӹдӹ кенвазы. Тӓгӱ-ӓнят амасам шӹкӓл вес вел, но ыражшым тӹдӹн кӓпшӹ заблокировать. кок юк паштек мӹнь пӹтӓрижӹ мӹнь анзыкы тӹргештӓт.
  
  
  Истерический эртӹмӹкӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓм юкым колам. Моральный шӱлӹш гӹц лӓктӓш тӹнгӓлӹн-йымалне тергаш. Ик ял мӹньӹн кӓпем кӹшкенӓм, дӓ амаса пачылтеш. Бортпроводница Револьвер амаса лӱэн. Пульы шишкен эртӓт подмышка мӹнь гач, мӹньӹм ӹшке дон пальтовлӓ дӓ пакыла чонгештенӓ траекторийже шӱтен колтевӹ, самолет толмеш мӹлӓм сӹгӹрӓл келесӹш шайыл агыл манын, тӓгӱ-ӓнят шушыртымы ылыныт. Цым мӹнь, ӹдӹрӹм ӹштӓш пӹтӹрӓл кычен дӓ кидӹштӹжӹ пӓгӓркӓ келесымаш, револьвержӹм тӹдӹ годым ак валты. Тӹдӹлӓнӓт цацен пыт защищаенӓт, кунам кучем лицӓн пӹсӹ анжымаш мӹнь ӹшкежӹ, мӹнь ӹшке люгер валташ вӓрештӹн, дӓ, манаш доно тӹдӹ руш карате чымал шуш. Тӹдӹ кенвазеш слабка ӧндал, мӹньӹ ты кӓпӹм да тангжым колымаш тӹдӹн шӱмжӹ. Кӱ нӓлмӹ револьверӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ дӓ кок «Люгер» йӓмдӹ.
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, мӓ кабиныш. Самолет цӹтӹрӓлт, трӱк туран сӓрнӓл шагалеш дӓ тангыжыш йога. Равновесижӹм ямден, кабинвлӓ гӹц амаса лектын, рамон мӹнь элтӓлӓ дӓ амасам вӓрештӹндӓ.
  
  
  Пилот креслышты кымык киӓ, управлени провисать ручка. Стрелковыйыш шушыргышы туп гӹц вӹржӹ йога. Тӹдӹн вӹлнӹ штурма шалга. Пилот айыртемжӹ тулмардежӓт кок видӓ манын, самолет тореш портылтымы корны. Пилот шагалтенӹт дӓ савыцшы вӹрӹн йогымыжым анжаш штурма штурвалыш айырымы. Тӹдӹлӓн цӓрен сӹнгӓш ылшы ниагарский водопад тенгеок анжы кердеш. Кок самолетым виктӓрем дӓ автопилот лӹвӓлнӹ куснаш пилот нӓлмӹ. Тӹдӹ сӓрнӓлеш, векӓт, штурма палшаш манын, тӹнгшӹ ганьы лин шагалеш дӓ мӹньӹм ужыц. Конечны, тӹдӹм кӱшкӹ нӓлмӹ капер номерӓн.
  
  
  Мӹньӹм шырал «люгер» кобурам дӓ тӹдӹлӓн пуалтын. «Гранд мӓ чонгештен кердеш-Лаклер. Войнам проиграен нӹнӹм ».
  
  
  Мӹнь кок монгыр анжымаш ыражышкы пилот тургым. Трӱк штурма сӓрнӓлӹн, пилот ик кидешӹжӹ кыча, дӓ мӹнь вӹкем анжальы. Паремеш ош ты ылын. "Кӱ тӹлӓт, чорт возьми?"
  
  
  «Параат Янтье». Мыкик пилот мӹнь. - "Тӹдӹ колен?"
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Пилот мӹнь кок анжалда.
  
  
  "...Хауи бортпроводница тӹдӹм лӱэн шуэм!" Куснаш вара кокшы вишкӓт тӹдӹ передачы. 'Тыньым . Салат... пистолет доно мам ӹштет..?
  
  
  Мӹнь тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Ма сусу тӹнь агыл, мӹнь тӹдӹ доно ма лиэш? Доложа дӓ яжо аэропортшы кеннеди дон кӹлдӓлтӹн. Тӹнӓм кердеш, тӹнӓм тӓ ядыда, бортшымат разрешеним оружи улы ма картер ник намалмаш. Нӹнӹлӓн келесен, нӹнӹжӹ гӹц тимоти уайтсайд советӓйшӹм мижӹ манын. Толыныт гӹнь, монденӹт, тидӹ тӹдӹн авиакомпаний президент.
  
  
  Нӹнӹжӹ иктӹ-весӹ вӹкӹ анжалда. Пилот доно кокшы вӓрӹш вазеш, сӹнзӓэшнӓ мӹнь гӹцем ак колты, дӓ радиосвязь шӹндӹмӹлӓ. Вӓшештӹмӹ икманяр жеп гӹц толеш. Векӓт, - тӹдӹ вӓржӹ гӹц уайтсайд лыкташ вӓрештӹн. Шӹдӹ дӓ тыргыжланен тӹдӹн юкшат шакта. Мӹнь пӓлем, тӹдӹ шотыш нарушаймаш гишӓн шана. Тӹдӹм пушташат уже улы, тӹдӹм самолет гӹц толеш гӹнь ик минутешӓт кодын.
  
  
  Кабинда тӹ жепӹн толшы кок бортпроводница вес анжалда. Быстро нӹнӹм шижӓм, контрольым шидепӹм мӓ донна уштыш, юк системӹжӹ гӹц уверӹм шакталтен дӓ ладнангдара.
  
  
  Пилот ниӓлтӓ мӹньӹн шӓр. Нерегулярный ылын. Ирӹкӓн шайылнем мӹнь вӓреш увертӓрен дӓ тидӹ гишӓн тӹдӹм штурма шӹндӓш предлагаем.
  
  
  Цилӓ тӹдӹм мӹнь эче пиш келшен, но тӹдӹм ынгылаш, тӹдӹ мӹлӓм палшаш келеш. Кап гач намал дӓ мӹнгешжӓт мӓ тӹдӹ коридорыш пилот сӱсарыме. Йӓрӓ шӹнзӹлтӓш кым цӓш лошты опта униформа сия тӧрышкӧ кычаш манын, тӹдӹ мӓ оптен кердеш. Шӹнзӹмжӹм тӹдӹ цӹлт ак ли, но мӹнь шижӹнӓм, кӱ тидӹ ма тыдым тыргыжландара ак ли б.
  
  
  Палшык бортпроводница гӹц пӹтӓри ик шотыш тӹнгӓлеш, дӓ тӹ Сойер Таро сага кӹньӹл шагалеш. Выртеш тӹдӹн вӹкӹ анжа, а варажы келесӓ: «мӹньӹм кодат. Тидӹ мӹнь сӹнген кердӹн. Шукы пӓшӓ эче тӹлӓт ».
  
  
  Пилот штурма ма гӹц кодшы ӹдӹр. Пилот мама шамышты пасна вӓрӹштӹ со эче эртӹш бортпроводница ирӹкӓн намалеш.
  
  
  Тӹдӹжӹм мӹнь яжон пыргедӓш, но большы ам оружийӹм моаш. Тӹ годым мӹньӹм шотеш пакал кидшолвлӓм дӓ вес гӹнь, ӹнежӹ анжы, тӹдӹм иктӓ-ма доно кучем аяран годым, шам. Угонщик шкафышты ма пышым колта, пассажиржы ӹш тӹ ужеп манын, мӹнгеш кеӓт дӓ кабинӹш. Эче кок тургыжланы пилот дӓ ошын каеш. Пилот состоянижӹ тӹдӹ гишӓн ядеш, дӓ мӹнь ӹвӹртен ак вӓшештӹмӹ. Тӹдӹ шудал. - Тидӹ нӹнӹ семӹнь пушка келера бортышкы вӓрештӹн ... кердеш? А тӓ?'
  
  
  «Тидӹ мӹнь ылам разрешеним, мӹнь тӹлӓт келесем. Кок дон револьвер бюстгальтер шӹлтӓш. Элегантно, тӹлӓт чучеш? Маняры мӹнь пӓлем, тенгеок коляскышкы ак проверяймӹ оружи улы.
  
  
  Кок пӱэргӹ юк лыктеок пӹрхен, виш безопасностьышты шотлат. Интересный ылыт, кок статян пилот ылын. Ма эче шалгышы кужы корным эртен.
  
  
  «Кыце тӹнь шанет, цилӓ канден кердеш тӹлӓнет пӧртӹштӹ эче самолетвлӓ-оф-Спейн, тӹнь ӓли мӹнь ӹшке нӓлмӹ управленишт?»
  
  
  Ӓйӹнӓлтшӹ тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм. Тӹдӹ тумает, тӹдӹм мӹнь шаяркалаш. "Ой тӓ, самолетым виктӓрем кердеш ма тиштӹ?"
  
  
  Лицензиям бумажник лыктын дӓ мӹнь анжыктем. Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Тау предложеништы, но тӹдӹ мӹньӹм ӹшке ӹштӓ».
  
  
  «Тӓмдӓн шонен гӹнь, тӓ подменивать йӓмдӹ мӹнь», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь сагаэт ылам».
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтен колта, дӓ мӹнь ӹнянем, мӓ тӹдӹн рончалтын. Мӹнь кабин гӹц лӓктӹ. Бортпроводник йӱн вӹстӓрӓ пассажирвлӓм дӓ ладнангдараш цаца. Кислород вес тьотя пумы. Векӓт, кахыраш тӹнгӓлеш шӱм-чонем. Таро Сойер нӓлмӹ пилот ылын эче. Эффективны шыпшын. Мӹнь тӹдӹ утларак дӓ утларак келшен. Ситуация шукы ӹдӹрӓмӓш гань ладна агыл. Тӹдӹ сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш, кынам мӹнь тӹдӹн сага шалга. «Нӹнӓт ак цӹтеп, Ник».
  
  
  «Уке, ынгылдарен».
  
  
  Пилот лошты шӹнзӓ, ӹшке бортпроводница толын тӹнгӓлмӹ доно кӹлдӓт. Иктӹ паштек весӹ тӹдӹ сӹнзӓ пачылтеш, тӹдӹ кидӹм лӱктӓш дӓ шӱм манын, шӱм корж ниӓлтӓ. Тӹ годымок, цакленӓм, мӓ тӹдӹн кид доно кӹлдӓлтӹн, тӹдӹ векӹ анжен. Уколым карштен, тидӹ движенин ӹлӹжтӹмӹ, тӹдӹм кӹньӹлтӓш. 'Ой . .. ", - тӹдӹ вуйым шиде. 'Шӱмӹштӹ.'
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ тӓрвӓтен.
  
  
  «Пыдыртымы агыл», - мӹнь кукшы увертӓрен. «Тӹнь тыл дӓ уроквлӓштӹ нӓлӓш келеш».
  
  
  Сӹнзӓвлӓжӹм кыма дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм авартен. Мӹнь ам шаны, тӹдӹжӹн шамжат ямеш манын, ӱ, вес бортпроводник дӓ ик веремӓшток звонят. Стопка вӹдӹм канда дӓ тӹдӹ ядеш, мӹнь ядаш пӹлӹштӹнг гӹц лиӓлтӹн, манын тӹдӹн коллегывлӓжӹ подылыт. Мӹнь тӹдӹн приказшым выполняйӹмӹ шотыш, ӹдӹр перегибаться креслышты гач, верц йӱн дӓ темӓш логерӹштӹ онгылашыжы тӹдӹн вуйжым лӱлтӓлеш. Шопыльт ӹдӹр, цӱдеен дӓ ышмаштым питӹрӓт, а ю атмосферный бортпроводница пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ йӓстӓрӹш. Пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ униформа тӹ частьышкы тишкӹ вӓрештӹндӓ.
  
  
  Мӹнь гӹцем яды: «тӹнь кынам-гӹнят тӹдӹм ужыт, нӹнӹ ти чонгештӹнет?»
  
  
  Луды вуян кужы стюардесса-шик сӹнзӓм, мӹньӹн тупышкем вӹкӹ анжалеш дӓ виктӓрен. Ӹнде, кынам тӹдӹм пӹтӓрӓш палшыш пассажирвлӓ, шӹдӹн тӹдӹ чӹдӹ юк шакта. «Уке, Эдит, ӹдӹр, кыдывлӓ молнам ма доно чонгештӹл, токо вылет пӹтӹрӓл шумыштым манын, келесевӹ, мам тӹдӹ церлӹ ылеш, дӓ тӓнгвлӓжӹ колыныт. Теве тидӹ тӓнг!
  
  
  "Шӹренжок тидӹ лиӓлтӹн?"
  
  
  «Маняры мӹнь пӓлем, тидӹ пӹтӓри ылын. Резервный аэропорт ылын стюардесса Обычно, но тидӹ гӹц тагачы иктӓт ак тол ӹдӹрем ».
  
  
  Мӹнь коктешлӓнет. «Мам иктӓт ак тумаялын, у ма тидӹ ылеш, тангаштарымашвлам мон?»
  
  
  Анжалаш тӹдӹм мӹнь сотарем. «Сэр, тӓмдӓм соок вычат минут бизнес авиационный остатка монжы кердӹнӓм. Кынам мӓлӓннӓ пӓлӹмӹ дӓ ӹдӹр икманяр вопросым пуаш, профессивла гишан ынгылымаш тӹдӹ, ма доно тӹдӹм ӹшке нӓлмӹ. Дӓ, вообще, полицейскийвлӓ тӹнь ма гишӓн?
  
  
  «Тӹдӹ, кӱ тагачы шӹндӹмӹлӓ. Пилот ылын одеял ак кердӹдӓ тӓ сӓкӓш? Цилӓ тидӹ эдем тумаен, кӓпемӹм вуйта ужеш ».
  
  
  Ӱпӓн бортпроводница анжалда ясы тӹдӹ, кыды креслышты тӧрлӓнен, дӓ шайыкыла цӓкнӓ.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжал, кыце кек шушыртат, коти докы тор шӹргӹ мычкы ялгорныдон шужен. Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзӓ. Мӹнь ӹдӹрӓмӓш доно хытырашетӓт куштылгырак, мӹньжӹ гӹнь нӹнӹм лӱдӹктӓш. У сочувствует цацышывлӓӓт каяш мӹньӹн лиэш.
  
  
  «Кынам тӹньӹм тюрьмӓ гӹц лӓктӹн, кышты аппетитно тӹнь ӹнде ак ли тенге, кыце кӹзӹт, ӓкӓм. Цилӓ худаэш пуштмаш капитан, мӓ нӹнӹ гӹц кайымеке самолетым тӓлӓндӓ пуа йӓмдӹ. Но, вес вел, мӹнь тӓ донда изиш ровотаенӓм гӹнь, сылаш ответым пуэн мӹлӓм, ӓнят, мӹнь мон кердӹда-тидӹм тӓ ӹштендӓ. Тӹнь кыце лӹмет?'
  
  
  Тӹдӹ ӧтвечая, дӓ мӹлӓм чучеш, мӹнь мам кӹчем-ӓнят вӹцкӹж юкеш тӹдӹ пӹсӹн дӓ уанымашын предвкушение. - «Мэри Остин».
  
  
  "Тӹнь дӓ ӹрвезӹ?"
  
  
  "...... Кардоз Хуан тӹдӹ кышты?"
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм уты шамакым келесем. 'Вара тӹдӹ гишӓн тумаен.'
  
  
  Мӹньӹм цӓрнӹде тӹдӹ пӓлӓш келеш ылын. Тӹдӹм мӹнь келесен кердеш, махань тӹдӹ лачокшымат ылеш тидӹ ма техеньӹ. Тенге тӹдӹн лицӓ каеш, вуйта мӹньӹ ты кӓпӹм гӹц лыктын шумы. Сӹнзӓвӹдӹм йога.
  
  
  Пакыла вычен-вычен мӹньӹм тоныш. «Мӹнь шукы хуан гишӓн шайыштеш, Мэри. Ку тыды ылеш?'
  
  
  Тӹдӹ пӹц юкла чучеш, тӹдӹ эчеӓт когон мӓгрӓш лоштына шайышташ. «Беженец кубасе. Зораяш тӹдӹ ылеш, дӓ тӹдӹ толшаш вӓрештӹндӓ. Манын, тӹдӹ келесӹш кастро йых гӹц ылын, дӓ тидӹ гишӓн нӹнӹлӓн тӹдӹ эксыкым кандат ».
  
  
  Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ ш у гань мӓ донна иквӓреш полици. Тидӹ нелӹцшӹ иктешлӓлтӹн беженец пырташ; нигынамат ам пӓлӹ, кӱ кӱлӓн тышман пӓшӓм ӹштӓш дӓ пӓшӓ кыдалеш ».
  
  
  "Кыце тӹдӹ жепем тӓ пӓледӓ?"
  
  
  'Куд тӹлзӹ.' Кышты тӹдӹ кыце тетявлӓ, мӓгӹрӹ мадыш мычашыжым тодыл. «Мӹнь тӹдӹм знакомыялташ, пӓшӓм ӹштӹмӹ годым « Эйрлайнз Истерна » Майами чонгештен годым. Тӹ ӓрнян кокшы пӓшӓ гӹц кешӹлӓжӹ мӹнь ядам. Палшык мӹнь тӹдӹлӓн керӓл ылынам. Куба унаследовать тӹдӹн шукы оксажы, дӓ тӹдӹм нӓлӓш нӹнӹ гӹнь, мӓ ушнен кертеш. Ӹнде . тӹнь тӹдӹм пуштын..».
  
  
  «Уке, Мэри, тидӹ тӹньӹм пушташ тӹ годымок, тӹдӹ лӱэн дӓ револьвер пилот пуат».
  
  
  Тӹдӹ юкын мӓгӹрӓ. Пассажирвлӓм цудеен анжалеш, кыдым эче цилӓ лӱдӹктӓ ыльы.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн ... ... ... ... мӹнь вӹкем кечӓлтнежӹ штурма мӹнь луэн мӹнь тӹдӹн чӹдӹ лиэш ... мӹнь ... шо ... мӹнь веле темдӓлдӓ курокым мӹньӹн ак шо, манеш ... курсышты вашталташ '
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹ, пӧкен вӹкӹ тӹ кыча дӓ кӱ пиштен оптенӹт. Хок ядеш ӹштӓ ылын: мӹнь иктӓ-мам ӹштенӓт шуа. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹн правилывлӓ кычылтмы оружи ин пӹтӓриш пӓлен: револьвер нигынамат ак пыры гӹнь, тӓ тӹдӹм планируяш ак кычылтеп. Кок правилывлам: револьвер дон мадшы тетя агыл.
  
  
  
  
  
  
  
  Вуйым-2
  
  
  
  
  
  
  
  Босс кынам мӹнь, Дэвид Хок, n3 маныт мӹнь, мӓ сек пӹтӓриок мӹньӹн гань killmasterа официальный кайын коды, пӓлӓш манын, тӹдӹ мӹньӹм пуш мисси лидӹмӹ погыненӹт.
  
  
  Молнамшы годым сагана ик уке, тӹ иктӹлӓнӓт мӹньӹн манын. Но кахырымжы дӓ тӹдӹм n3 попымы годым, пӹтӓриш пӓшӓвлӓжӹ шанем мӹнь, ӹшке ӹлӹмӓш мӹнь мам келеш полис страховани шукемдӓт. Ӹжӓл, иктӓт тенге идӓ компания ышдымывлӓ ылыт, манын мӹнь страхуяш, тенге ак ли мам тидӹ анжыкта.
  
  
  Доложаш мӹнь толынам. Сек незервлӓ ax штаб-квартирӹштӹжӹ разведывательный служба гӹц цилӓжӓт. Ӹрвезӹм тупшы гӹц фбр цру дӓ тидӹ, ӓ секретный служба эче ярал лаштык ясы. Нӹнӹлӓн шон, нӹнӹ ярыктымы ма яжо, вет нӹнӹ оролат президент ылын.
  
  
  Мӹнь янгыленӓм. Таманяррак ӓрняштӹ мӹньӹм кычыш дӓ йыдвел дон заданим ӹштен мичиган нойыктарыше вуча. Хоук газет гач мӹнь стӧл докы шыпшылыт, кахырен дӓ келесен: «N3, тӓ ада ынгылы, мам тидӹ анжыкта?»
  
  
  Ответым пуэн кердеш ыльы, мӹньжӹ гӹнь, вуйшамаквлӓм лыдын кыце саслат: «Нелӹм».
  
  
  
  
  ГЕНЕРАЛ ХАММОНД
  
  
  ПӰЛӒ ФЛАЙРА
  
  
  
  
  Мӹнь ам шаны, американецвлӓ хаммонд пӓленӓ: шукы. Тидӹ гишӓн островвлӓш тӹ пӓлен келеш Гранд-Лаклер. Генерал тӹштӹ диктаторвлӓ ылыт. Историм улы остров ынгылдарымы. Паштек нӓлмӹ лит испанец, французла тӹдӹн кидӹшкӹжӹ вӓрештеш, вара а англичан нӓлмӹ ылын. Ш 90 населеним процент лиэш, кул игыжым, сакыр дӓ шӹргӹштӹ ныгыды пакчаш африка дон пӓшӓшкӹ канден. Ирӹкӓн решӓш референдум дӓ лу и перви республика доно увертӓрӓш островитянин англичанвлӓм кышкедӹн. Рэндольф тӹштӹ виктӓрӓш тӹнгӓлӹн Флеминг
  
  
  Флеминг остров популярный ылыт дӓ э э сӱмӓн эдем. Кӹзӹт тӹдӹ вашталтын дӓ кӱлешан халык ӹшке ӓтя пыртымыкы лин. Вара тӹдӹм кедӓрӓт. Тӹдӹ шукы ин военный п пумы, нӹнӹ дӓ шӹдешкен. Флеминг ушымы штатвлӓн шӹлӹн, кышты политический вазын тӹдӹлӓн пуалтын. Рабат хаммонд эдемвлӓ докы толыт дӓ власть, военный диктатор дӓ кыце пиштен. Хаммонд ӹнде колымаш ылын. Случай? Уке лин кердеш. Тидӹ значени ак ли. Вакуум власть тӹдӹ кодеш. Хоть-ку, ку лидерство диктатор палыжым анжыктышы годым, правлеништӹ тюрьмӓ питӹренӹт шот гӹц лыктын ӓль вес семӹнь хаммонд ылмы годым, мӹнь лӱдӹм, дӓ, пӓлем ӹнде, дипломат анжен кушта, порядок восстанавливаймы остров палшен.
  
  
  Хоук чушлаш: «данный разведывательный ыльы, тидӹлӓн мӓ руш остров ракетный негӹцӹм ӹштенӹт. Конечно, пиш йӹвӹжӓн, молнамшы ганьок. Седӹндон пӓшӓм ӹштӓш шыпшын дӓ тенге мӓлӓннӓ левед йымак логалеш. Мам маныт карангдымыкы, рӱжгӹмӹ гишӓн Гранд Куба Лаклер. Нӹнӹ ӹшке пашкудывлӓжӹм ылыт тӱнӹ. Но мам пӓлӹмӹ, руш дӓ весӹвлӓ мам кидӹш цель «палшык» - рак остров шагалтен. Тенгежӹ, кремль операцивлӓм досье тишкӹ вӓрештӹндӓ ».
  
  
  Пералтыш парня дон мӹньӹм стӧл тӹрӹштӹ серьезны дӓ хоук дэвид анжалда. «Тидӹ ик эдем операцивлӓм ӹштӓ, N3. Мӓмнӓн кок и правительствыжы ракетный кубасе кризис ылын. Тӹнӓм тӓ кыце лиэш тӹнге йӹле рэндольф флеминг гранд канда-Лаклер ».
  
  
  Ӧрӹм мӹнь, военный вӓрӹштӹ шӹнзенӓ ылын ма ӓль иктӓ-ма гишӓн тидӹ попа.
  
  
  «Пӓшӓэт тӹньӹм - лиӓлт, мӓ нӹнӹ качкыт. Президентский дворецӹштӹ Флеминг тӓ нанген кодем ыльы. Тӓ дӓ тенгеок ӹштӓш вӓрештеш, иктӓт ӹнжӹ пӓлеп манын, тидӹ ик мӓ докына улы мӓмнӓн элышты махань-техень ».
  
  
  Раш сарказ мӹнь ӹшкеок анжыкта. - «Привикненӹт, мам мӹнь лӱдӓм, отравляйӹмӹ мӹнь, цилӓ лӱдӹктӓт, тидӹ лошты айыртемӹн нимат уке, но мӹнь ӹшкежӹ эче ак каеп ӹштӹмӹ йӧнӹм моныт. Кыце тӹньӹм шанен, мӹнь каяш тӹнгӓлӹнӹт манын? '
  
  
  Мӹнь шукы хӓдӹр сай, но вара ваштылтем - иктӹ нӹнӹ логӹц и. Нечувствительный тӹдӹ цӹлт. Тӹдӹ ӹшӓт йӹрӓлтӹ.
  
  
  «Ӹнде тидӹ гишӓн анжалда. Флеминг лӓктӹн дӓ тӹдӹм Сойер - яжо тӓнг ».
  
  
  «Мӹнь шукы Финн Гек келшен, но книгӓ мӹнь палшаш мон кердӓм твена марко?»
  
  
  Хоуку пӱсылык келшен техень агыл, седындоно тӹдӹн шӱмӹштӹжӹ мӹнь шапы анжалда. Томас Сойер. Возможно, тӓ коленӓм, тӹдӹ гишӓн. Тӹдӹ Group президентвлӓ Sawyer Hotel, кого сӓндӓлӹкӹштӹ. Кӱлӓн тӹдӹ мӹнгеш пуаш пляж хаммонд ӓнгӓ ин генерал, дӓ ӹштӓш манын отель казино, мадмы нӓлмӹ кердӹдӓ дӓ кышты турист паян ылын, тӹдӹ ӹшке оксаэшӹжӹ мӓ нӹнӹм пӹтӓрӓш. Нӹнӹмӓт ти кок заслуженный. Тӹнь, конечны, пӓлет, ак качмаш Сойер любой, тӹнӓм кыды тӹдӹн компания перкеан национализируйымы. Надеяться, ӹнде тӹнь ынгылет, мам вашталтымы сӧрӹ мӓш палшыкым пуаш сӧрӹшӹлӓ сойер флеминг цилӓ, мам тӹдӹ анзыкыжым риск бизнес ижӹ. Флеминг дӓ ӹшке шамак пуэн ».
  
  
  Мыкик мӹнь. Ӹштӓш литӹмӹ вӓр политика тӓнгвлӓ доно. Флеминг Патриот делец заядлый дӓ Сойер. Тидӹ коктын вӓрештнӓ дӓ иквӓреш ушен. Мӹньӹн шанымем доно когоэшнӹшӹ анжалтышан хоука офис банальный кодымы, сӓндӓлӹкӹн ма - бардак.
  
  
  Отельӹш sawyer Нью-Йорк кайын, дӓ тӹнӓмок весӹ вес семӹнь ценовой отель диапазон: лобби изи, ара магазин шергӓкӓн. Вес Но иктӹ ылыт. Частный лифт ылын, кыды кӱшӹл этажыш нӓнгенӹт. Кӱшкӹлӓ кузен, мӹнь ташкалмыкы холл ковер йонгата пышкыды, кышты мӹньӹм вычен элегантно сия тӧрышкӧ чиктӹмӹ. Шергӓкӓн стеняштӹ кечӹшӹ картинвлӓ улы, но ак кердт ялвлӓжӹдӧн доно ик нӹнӹ логӹц кок сравниться качествыжым дон, семалтет мӹнь гӹц юбкы ӓнгӹсӹр. Изи кӓпӓн мӹнь кидӹм шалалта. "Картер Мистер?" Мыкик мӹнь.
  
  
  «Мӹнь Таро Сойер, - тӹдӹ келесӓ. «Ӓтя семӹньжӹ, ирен, телефон доно хытырен дӓ ядеш: мӹнь тӓмдӓм ӱжӓм».
  
  
  Тӹдӹ амаса докыла мӹньӹм нӓнгеӓт дӓ вес кидӹш коридор мычкы пуэн. Комнатыш ты пуры, сек кого гӹц иктӹжӹ ылеш, мӹнь иктӓ-гӓнӓ ужыныт. Ян террасе амаса докы корным пачыт, изи темӓш дӓ пушӓнгӹ кушкышвлӓ. Нина, стӧлӹм, шкафым нимат, нимат папкым, пӧкенвлӓм дӓ кӓньӹл кушетка остров веле. Бареш. Сойер Мистер пӓлен, кыце хынавлӓлӓ принимаймы. Ӹдӹр докы мӹнь кен колтышы дӓ бар.
  
  
  "Мӹнь кердӓм тӓлӓндӓ предлагаем, мистер Картер?"
  
  
  «Бренди, пожалуйста».
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке темӹмӹ стопкам нӓлеш дӓ виска содовая бренди. Ян лым мам амаса докы миӓ дӓ паркыш ӱлнӹрӓк патио анжалда.
  
  
  «Махань намыс, - тӹдӹ келесӓ. «Цевер тенге шукы хӓдӹр, йыд тӹшкӹ каштыт дӓ ик ак смейӹ.
  
  
  Мӹнь ӹшке семӹньжӹ шаналтен, вӓр шукы тумаен лыктын кердшӹ манын, нӹнӹ эдемвлӓ лоштыш ылшы небезопасный кечӹ. Шамаклан, техень тидӹ кӹдежӹштӹш таро сойер ак ли ылмы лӱдӹш агыл гӹнь, тӹдӹ мӹньӹн этажышток агыл ӓтям ылмыжым тӹдӹ ынгыла. П алгаштарыше ылын, вӹцкӹж женственность тканьвла шукы лӹвӓлнӹ ылын, кыды тӹдӹн онгжым дӓ ласкон кечӹ дон ӓрдӹм тӹдӹм цат элтӓлӓ. Мӹнь тӹдӹн верц юкымат пелештен тос, лиӓлтӹн манын, тӹдӹ ма гӹц мӹнь ӹнде ак йыжненӹт. Цилӓ пӹтӹмӹм амаса пачылтмы дӓ вара ма верцна.
  
  
  Томас Сойер ак тол тӹдӹ, кум мынь ужам выченӓ. Мӹнь ӹшкежӹ куатан кого эдемвлӓм ынгыла, сӹнгӹмӓшвлӓм дӓ силам колташ. Тидӹ мӹнь куд эдем вӓреш у фут кӓпӓн агыл, а тӧр лапкаш полголовы, движени гӹц пӹсӹн. Тӹдӹ кӹжгӹ юкышты иктӓт тӹдӹм вычы вел кого ылын. Икманярышты вуйжы гӹц ял якте мӹньдонем мӹнь донем тӹдӹ шагалын дӓ тергӹмӹлӓ фут, вуйта тӓгӱ-ӓнят машинӓ анжен, тӹдӹм сылен нӓлӹн. "Картер Мистер?" Ӹнянӓш ак ли.
  
  
  Скромном мыкик мӹнь.
  
  
  «Техень ат ыл, ӹшкежӹ кыце мынь ынгылем».
  
  
  Вуй тӹдӹ агыл, дӓ мӹнь тидӹм пӓлем. Шукы шанен дӓ мӓ коктынат нинӹ лошты ренний сэр суперагент богарт огилви гань, ӹрвезӹ эмгакын, манын тӹдӹ британский 6 I департаментжӹ M. «C», эдем, кыды журналыш статьям der локтыл немецкий Stern ӹшӹк лиӓш. Дӓ тенге мӹнь цӹлт ак каеп.
  
  
  «Мӹнь когон попалтынежӹ ылын, - тӹдӹ пакыла магнатвлӓн унагудысо. Но тишток вычал. Таро самолетым тӓлӓндӓ шоаш келеш, а жеп шагальы. Тӓ кемӹкӹ вӹц минутышты аэропортшы кымшы дон кеннеди.
  
  
  Сия тӧрышкӧ тенге мӓ кешнӓ пакыла. Утларак интересный пӓшӓ. Кӹнертӹшӓт тӹдӹ мӹньӹм тӹкӓлӓш. «Тӹнь ӹшкежӹ погаш ӹнде хӓдӹр гӹнь, яра, мӓ кешнӓ. Чемодан ӹнде мӹлӓм ӱлнӹ, но ме мо анзыц кеӓ, кыды гӹц кӱ мӹньӹм попалташ келеш ».
  
  
  Тӹдӹ вес комнатыш пырымы годым, мӹнь амаса докыла сойер холл эртӓрен. Шӓшкӹ ыжгам дӓ тӹдӹ вӹкӹ ик минутышты нӹжӹлгӹ миэн толмы шляпӓ шӓшкӹ-тыгыржы кловой. Чемодан сага ылын, кыдым тӹдӹ демонстративно мӹньӹм шуэн расстояним фут вӹц. Значит, тӹдӹ пӓлен, ӹшке кыце ӓнгӹсӹремӹн. Иктӓ-ма, кердеш ма мӹнь ӓклен. Чемоданым кычен дӓ мӹньӹм анжен, кыце ӓтяжӹ тӹдӹн цевер.
  
  
  Лимузин, кыды кого ситӓлык ылеш, манеш иктӓ-махань машинӓ мафиози Тойота кышты незер, тӹдӹ люкым чӱчӹ, айырымы мӓмнӓм виктӓрӓ, пӓшӓм ӹштӓш дӓ выча. «Мӹнь кердӓм тӓ ӹнде таманяр хӓдӹр валгалтара. хала флеминг доктор ылеш-ам пӓлӹ, маханьы тӓмдӓн пӓшӓм, кӱш дӓ кӹзӹт тӓмдӓн пӓшӓдӓм. Тӹдӹ, векӓт, шанен, мӹньӹм тӓрлӹшӹ лиймаш мӓ ӓтя тӹнь орол-ет. Ти потикӓ ылын доно когоэшнаш, виӓш манын тидӹ, шанымем гӹнь, тӹдӹ ӹлӓш дӓ пӓлӓт гӹнь, вес ма, тӹдӹн желанидеок ӹшке халыкшы, нӹнӹлӓн палшаш тронышты куза, тӹдӹ президентство гӹц карангден кердӹ.
  
  
  'Гишӓн?' - Цӓрнӹде тӹдӹ мӹньӹм тӹшлен. «Мам палет, тӹдӹ агыл, арми дон веле ач мам манын нӓлӓм?»
  
  
  Тӹдӹ лавшемжӹм ышма ик выртеш лык, дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм, каеш, шамаклан тореш оптен, но тидӹ решӓш тӹдӹ ытлен ак тем. «Шанымашым тӹдӹ ак нӓл, нигынамат ак дӓ тӹдӹ яжон пӓлен. Тӹдӹ шана, военный мам шана, тӹдӹм иктӓ-ма, кердеш кӱ доно кӹзӹтшӹ положеним ынгыла. Но ӓтям мӹлӓм ак ӹнянӹ, тидӹ тӓ ылын армейский йӧндӹмӹш вӓрештӹндӓ дӓ мӓ велнӹнӓ командованижӹн сюрприз йӓмдӹ ӹшке шамакшым кычен.
  
  
  Только мӹнь тӹнӓм ынгылыде. Изи панда ӹшке яратен колтен ӹдӹрӓт, лиӓлтӹн манын, мам мӹнь ӹшке пӓшӓштӹм ӹштӓт. Гранд веле агыл тӹдӹм армим лаклер ак ӹнянӹ. Эйкс ак ӹнянӹ ни тӹдӹм, ни мӹньӹн, ӹшкежӓт ӹдӹр ылын дӓ тӹдӹ папам качкын йӓмдӹ семӹнь шуаш манын, лиӓлтмӹм, мӓ ӹшкӹмнӓн церотнам весӹжӹ кеӓ. Ма вара, тидӹ качкаш лиэш, тӹдӹ сусун мӹнь гӹц чӹнгӓл шӹндӹш.
  
  
  «Техень годым ак ли йӱлдӓлӹнӓт, халыквлӓлӓн ма-весӹ. Конечно, Томас ӹдӹр дон тӓрзӹжӹ ылшы тыгыды Сойер ак кай. Флеминг дӓ тӹдӹм. Тидӹ тӧрлӓш но тӹнь вӓрешт ».
  
  
  Каждый паснаок мӹнь предлагаем таксим нӓлӹн, ӹшкетшок аэропортшы кеннеди толын манын. Тӹлец пасна, тӹдӹ пӓлен келеш ыльы, келеш мам мӹнь эче иктӓ-мам ӹштем. Мӹнь авиакомпаний Манхеттен офис шӹкӓл, дӓ мӹнь вычал, мӹнь анжыктышы документвлӓ авиакомпаний президентжӹ, тӹ годымок тёлефондон штабыш тергӹмӹжӹ семӹнь сирӓлтдӓ-квартирӹштӹжӹ ax Вашингтон. Мӹнь ӹшкеок ирӹктем пуаш терген годым сӹнзӓшкӹ керӹлтӹнӹт пассажирвлӓм дӓ вооружаенӓ бортышкы куза ак керд.
  
  
  Куатан цӓрнӹде Хоука ситӹ лиэш, тӹнӓм президентӹн звонялам аэропортшы тӹнг исполнительный директоржы, кынам мӹнь миэм тӹшкӹ, мӹнь самолетлан ыжатат.
  
  
  Таро Сойер уже самолётышты ылын, сылнын хытырен, лицӓ тыменьшӹвлӓ, мары темнокожий, окня сага шӹнзӹм вӓрӹм гӹц кым рӓдӹ. Мӹнь шаненӓм, тидӹм флеминг рэндольф ылын дӓ манн, томас сойер гранд шергӓкӓн у остров президент-Лаклер. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, ӹдӹрвлӓ сага шӹнзӹмӹнӓ годым, цаклышым дӓ, мам лидерство чын дӓ тӹдӹм шӓрем. Мӹнь выртеш тӹдӹн вӹкӹ анжа, а вара мӹнь большы нимадонжат ак айырлалт.
  
  
  Векӓт, мӹнь тӹдӹлӓн керӓл шотлымы келеш корны. Мӹнь тӹдӹм лыдшывлӓ шанен кердӹт. Островвлӓ якте шон, тӹдӹ ӹшке ӹшкӹлӓнжӹ безопасностьым шим, но тӹ годымок президентский аппартамент агыл, тӹдӹ мишеньӹм куштылгы ылеш.
  
  
  Мӹнь тумаем выртышток, самолет гӹц ик и ӹшке личный кудалте сойер малын, манеш мӓмнӓм шывштен, а вара тӹнӓмок шаналтет гишӓн когоэшнен, тӹ гишӓн попаш Таро: Флеминг, седӹ, техень хӓдӹр отказымы гӹц ылын, тидӹ вет лӱдӓт кайын пӧртӹл кердеш. Флеминг юкын пышкыды ылмыжым, тыдын шамакшы размере, тӹшкӹ таро деловой дӓ тӹдӹн доно попат. Пассажирвлӓм чучыт, нӹнӹм пустяк гишӓн шайыштеш. Воздухышты ылмы годым, дӓ одеял бортпроводник кӹпцӹквлӓм канден. Пассажирвлӓм шукы шукым светӹм йӧртен, ладнангын дӓ мӱ. Мӹньӹн омем ак кердеп ылын дӓ йӹлмӹ гишӓн. Сек пӹтӓрижок, седӹ, мӹнь тӹшлӓш тӹнгӓльӹм флеминг ылын, но пасна, ӓнят, мӹньӹм сагажы ӹлӓш мӹнь ӹлӹмӓш ак таро алгаштарыше куштылтымыла. Дӓ мӹнь шижӹнӓм, мам напряжениэш вӓш лиэш. Цилӓ, мам мӓ ӹштен кердӹнӓ, весӹ тидӹ гишӓн шанаш цацыделам. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь палшаш тидӹ амален кеӓ.
  
  
  Флеминг доно палымым ышташ тидӹн паштек веле мӹньӹм, кыце мӹнь самолетлан доно инцидент кайымеке контроль лӹвӓкӹжӹ нӓлӹн. Вара тӹдӹм ынгылаш нелӹ манын, тидӹ цӓшӓн ылеш тӓнгӓштӓрен, офицервлӓ служен безопасностьышты ма у Гранд Sawyer лиймаш-тидӹ лаклэр рейс чонгештӓ. Тӹдӹлӓн ӹнянен, мӹнь тӹдӹн дон келшӹделам мам тӹдӹ остров ӹлен.
  
  
  Вара, пассажиржы урал ӓль примереш, тупеш сӓкен пуат дӓ ӹшке тӹдӹм пӱктенӓ ом тӹрӹштӹш вазын.
  
  
  
  
  
  
  
  3 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Гранд аэропортшы-Лаклер техень кого агыл ылын, кыце харам чикаго аэропортшы о', но тенге каеш, вуйта самолётыш йӓстӓрӹш гранд остатка пассажирвлӓм весӹ-Ла-Клэр. Тенгеок кӹзӹтшӹ аэропорт ылын, шаналта мӹнь ма, тӹдӹн пайда верц дӓ ӹшке гӹц казино сойер отель мӓ тӱленӓ. Яргата цӹреӓн тыгырым шокшвлӓм чиктӓ дӓ салтак цуца дон кӹтӹк островитянин шӧр кычымаш. Помимо оружидон, нӹнӹ кого бойскаут ӓшӹндӓрӹктӓ. Самолётвлӓм ӹштӓш йӹр, дӓ нӹнӹ логӹц кыды лимузин кордон ш нӹнӹн вычымашышты.
  
  
  Стюардесса увертӓрӹш, цилӓ вӓрӹшкок ӹшке ылын ма кодын, кӹзӹтшӹ гӹц кен ак аэропортшы флеминг докторжы. Ташкалтыш лишемӹт, дӓ амаса пачылтеш. Мӹнят ӹнде кого народ у, ӹнде мӹньӹм сӹгӹрӓл колта канонада, кынам мӱландӹм у остров президент доно ташкальы.
  
  
  Таро Сойер сага мӹнь тӹдӹ пӹжгӓлтӓ: «Анжалда, махань тӹдӹн докы отношени. Мӹнь шаненӓм ыльы, ӱлнӹрӓк ылшы манын кердеш ма дӓ анжа, кыце тӹдӹ вола ».
  
  
  - Тӹнь оролет чымалтаре ылын. Сусу, мӓ тӹньӹм тиштӹ, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Окня гӹц мӓмнӓм ужыт, мам Флеминг, кыдым кӹзӹт кырык самолет ылмым трап, кид лӱктӓл, островитянин шӓлӓ. Кӹжгӹ отсалютовать куштылгы форман пӱэргӹ, кид докы миӓ дӓ тӹдӹм вара флеминг кыптырталеш. Флеминг йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Джером Кариб Полковник», - шижтӓрӹш Таро. «Вуйлатышым армийыш штаб. Эдем Флеминг ышташ толеш.
  
  
  Тидӹ контактвлӓштӹ лишӓшлык. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ тӹшлӓлтенрӓк анжалеш. Ш ш тӹдӹ лицӓшкӹжӓт ак ли. Ирвел сӹнзӓштӹ тӹдӹ ылеш, дӓ каваштым шӹргӹлужӹм оливковый кукшы, мам анжыкта гӹнь, мӓ тӹдӹн бразильский индеецвлӓн йых улы, доисторический годым островышты вӓрлӓнӓ. Тӹдӹ кого вьетнамец кен кердеш. Джером тӹрвӹжӹм флеминг пӹлӹш докы лишкӹрӓк лишӓшлык манын, тӹдӹ колын массовый истерия.
  
  
  Мӹньӹ ынгылымем доно тӹдӹн лицӓжӹн выраженим, флеминг гишӓн шижтӓрӓш манын тӹдӹ лӱдӹн. Тӹдӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ дӓ тӧр докы нӓнгеӓ ожидающий лимузин флеминг.
  
  
  Флеминг йӹрӓлтен, полицейскийӹн кидӹш халык докы кеӓт дӓ кордон джером пачкаш манын, халык кидшӹм кыча - тӹдӹжӹ мӹнь шагалынам, кыце дӓ маханьвлӓ полицейский здравомыслящий орол, ужын кердӹнӓ. Сава ак цӓрнӹмӹкӹ, сагажы шӹнзӹшӹ годым шылдырвлӓжӹ машинӓ кого официальный флагшы; машинӓм кыды халык тӓрвӓнӓ кердеш дӓ милици кордон урок гач анжат. Самолет выченӓ варештеш, кызыт бортш военный полици ак тол манын, бортпроводница арестуйымы, самолет шайыцшы цацен. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжыделыт, кынам тӹдӹ кеӓш, дӓ лӱдӹлдӓл ядеш. Мыкик ӹштӓ дӓ мыланем йыренат. Лин кердеш, ӓнят у тӹдӹ мӹнь уже приговорым куштылгырак ылын; остатка, тӹдӹ шонгыраквлӓжӹ колен фокус жертваем. Мешӓк ты салтаквлӓ кынам ташкалтыш мычкы вала, тӹ халыкеш шотлен VIP-персона шот доно вӓшли. Общественность, векӓт, самолет ылын гишӓн проинформировать кайымеке ак анжы. Получаймы остатка разрешеним лӓкнӓ мӓ. Эче цилӓ народ цыгылтеш. Dr доно лӹмлӹ ылеш. Флеминг чонгештӓ. Таро ваштылеш дӓ кидшӹм махаялеш, халыкын сӹнзӓш керӹлтӹн. Мӹнь ик ак анжы. Тидӹ сусу мынь линем. Событивлӓ ик худа гӹц, лин кердеш тӹдӹ шӹлтӓш гӹц агентвлӓжӹ, - тидӹ огласка пуаш лиэш. Ма тыр шывштен относительно таможньывлӓ, кышты мӓ выченӓ, багаж конвейер мӓнмӓнвлӓ толыт. Таро багаж доно мӹнь ӹшкеок анжыкта. У шагалтенӹт дӓ чемоданжым таможенник гӹц анзыц мӓлӓннӓ ма нӹнӹм пачаш манын кердеш.
  
  
  Ылтымы лӓкмӹкӹ, контроль лишӓшлык. Техеньӹрӓкок овуцам молнам кариб шӓрен пиштӓт. Молнамшы паша доно нӹнӹ уланрак турист ылыт, ӓль нӹнӹм лӱдӹктӓш обижайӹмӹ ак шо. Ма ӧрӹктӓрӹш дӓ мӹнь эче когоракын, тӹдӹлӓн тидӹ тенгеок, кыце мӹнь кӹчӓлӓш. Мӹнь нӹнӹм кӹчӓл моам вочыгача кобуран полдышым колталта дӓ лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм курткым, анжышывлӓлӓн «Люгер».
  
  
  «Ынгылдарат, пожалуйста». Тидӹ тенге эдемвлӓ ак каеп, турист семӹнь анжымаш докы вуйта мӹнь паян ылын, тӹдӹм обижӓйшӹц келеш ижӹ.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, мам мӹнь офицервлӓлӓн служышывлӓм у лиймаш безопасностьышты «Сойер». Мары тидӹм ӹштӓш ак каеш. Парнядонат тӹдӹм л, кок полицейскийӹн вара мӓ, кым ненавязчивый вӓрӹштӹ шалгат, анзыкы лык залышкы лӓктеш. Полици ӹштендӓ тӹдӹ мӹнь ядыштынам отделеним шывштен кеӓш шӱдӹш. Мӹнь офицервлӓ логӹц иктӹ нӓлмӹ «Люгер». Таро тенге каеш, вуйта пырымы вӓрӹштӹ бойышты ылыныт. Тӹдӹ мӹньӹн шӱн ял нарня мычан манмы, ак ӹштендӓ тӹдӹ глупость лиэш. Властьышты смысл доно спораш ак ли. Мӹньӹ келесӹнем, ма вара отельыш ты у, полицейскийвлӓ доно кеӓш дӓ офицер аэропортшы фурго. Чемодан сага мӹнь нӓлмӹ разрешӓйӹ. Дэвид хок тидӹм коленӓм ылгецӹ, тӹдӹм шӹдештӓрен колта ылын. Молнамшы тӹдӹ изиш полицейский ылын. Столицы якте лу уштыш эртӓрӓ ыльы, дӓ кужы корны ыльы. Халыквлӓжӹ дон-мычкы строялтын первишӹ корныжым, цашыжым да вӹсен кӱшкӹ, мам анзылны флеминг миля процессий. Мотоциклист пӹтӓртӹш конвойдон мӓ чонгештенӓ. Эдем участкышкы мӹньӹм нӓнгеӓт, качкаш, весӹвлӓ гань весӹм дӓ вес сӓндӓлӹквлӓштӓт полицейский, дӓ четын йыкырикӓ. Кӓнӹмӹ кечӹвлӓм организуйышывлӓлӓн дӓ олакын джером объявляймӹ ылыт вадеш тӹнгӓлӓлтеш. Ӹрвезӹ тидӹ, конечно, тидӹ кого пӓшӓм ӹштӹмӹжӹм анжыктен веле. Гостиницы мӓ дорцна эртӹмӹжӹ годым «Сойер», кымшы ӓль нӹлӹмшӹ эдем дӓ цилӓ радыштыжы шалген. Анзылны когорак турист ылыт отель олык темӓш фотографируенӓм. Архитектуры отель стерильный ылынам, манын ак мондеп дӓ туриствлӓм ӱжӹт цӹтӹрӹшӹ пумы, нӹнӹ ти кыце: стӧл доллареш йомдарен иллюзий игорный доно, мӓ нӹнӹ ласкон шӹмӓтӓ. Тӹр мычкы кого бульварвлӓжӹ гавань районвлӓжӹ деловой дӓ пӧрт кужырак. Прогулочный кого кӱм ужам мӹнь шаналтышым дӓ яхты гавань, яжон пӓшӓм ӹштӹшӹ эдем доно ма лиэш казино, мадмы, ӹшкежӹ техень ирӹкӹм пуэн кердӹн.
  
  
  Анга-шижӓм Полицейский вӓрӹм вӓрӓнгдӹмӹ, тӹдӹм туриствлӓлӓн пӹсӹ сӹнзӓ ак попазы кышты ылын. Ганьок ылын дӓ тӹдӹм вара техеньӹм ужын, кыце аэропортшы. Тулаш дӓ земля яжон ӹшке гишӓнжӹ ӹшке прававлӓм Сойер. Вывеска кечӓ зал выча, тӹдӹм мактымы яра. Ш мӹнь гач канден шагалтенӹт. Стюардесса, пилот шогӓль, олманга вӹкӹ шӹнзӹ. Чимӹкӹжӹ тӹдӹ кӓпшӹлӹш ли, шӹпок мӓгӹрӓш дӓ тӹдӹн доно сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Векӓт, лӱдӹнӓ тӹдӹ ӹшкӹмжӹм анжыктен хӓдӹрвлӓм, кыдывлӓ тӹ лин кердеш. Тӹдӹ мӹньӹн шӱн тӹдӹн сагаок шӹнзеш дӓ пышкаш тӹнгӓлӹнӹт. Мӹнят икманяр кӓнгӓш тӹдӹ пуэн, тӹдӹм веле попаш цацен дӓ утла лач вӹрзиышкӧ шайышташ ак ажедеп, ма цацена мӹнь тама-ӓнят тидӹм ӹштӓт. Остаткаэш, у тӹдӹм цеверемдӓш тӹнгӓлӹнӹт, ӹлӹмӓш камерышты эртӓрӓт. Анжыда, тӹдӹ йӹрӓшат мӹньӹм, мӹньӹм вуй дӓ пулш вӹкӹ пиштӓ ныжиклӓ. Тӹдӹ орол дӓ комнатыш пырен кеӓ. Нӹнӹ ӹнештӹ кеп манын, комфортный тӹдӹ ӹшкӹмжӹм шижеш.
  
  
  Ик цӓшӹштӹ мӹнь кодеш. Шӹлӹн, тӓ тӹдӹм тыргыжланен ӹштӹктен. Мӹнь тыргыжланаш. Кӹзӹт мӹнь ӹшке анзылны, пачышты ак керд, тидӹ мӹлӓнем пишок шӱм дӓ этапым сойер ак палшы. Нӹшкӹ мӹньӹм анжал дӓ решен шоктыде, мӓ тиштӹ лишӓшлык.
  
  
  Остатка кок полицейскийӹн мычашыш толмым вычен. Тӹдӹ амаса вашт эртӹмӹжӹ сирӹмӓш «администрация». Ик машинӓ виктӓрӹшӹ ылеш, кыды мӹлӓм канденӹт, вес гражданвлӓ ылыт.
  
  
  «Ӹжӓл, мӹнь вычем тӹньӹм ма тӓрвӓтен», пӹтӓртӹш келесӓ. П тӹдӹ тыргыжланен попа. «Малын тӹнь шӹлтӹ вочыгача кобурам пистолетш?»
  
  
  Ак кел мӹлӓм попа ма лиэш тӹдӹм. Мӹнь келесен: «Шошым, тидӹм тӹдӹ намалмаш сек йӧнӓн вӓр».
  
  
  Тидӹ тӹдӹ ак кел. «Тиштӹ власть линат веле оружим намал, мистер Картер, законвлӓм пыдыртен возеныт тӓ .. '
  
  
  «Кыце армим вуйлатышы безопасностьышты отель « Сойер », мӹньӹн праваэм уке ма оружим намал?
  
  
  'Тӓмдӓн пӓшӓ вӓрӹштӹ веле. Мӹньӹн гань погынен келесӓй, тӹнь, мӓлӓннӓ законвлӓжӹм пыдыртен, мам ӹштӹмӹ негӹц семӹнь иностранецвлӓ граница вес велнӹ кайшы колтымашвлӓм лӓктеш.
  
  
  Хоука цӓрнӹмӹ гишӓн шанен годым мӹнь йӹрӓлтем, тӹдӹ мӹньӹн звонялаш дӓ келесӓш гӹнь, остров мам мӹнь гӹц поктен лыктыныт. Системыш воплощенный иглоукалывание авторитет кычылтмы нерв мӹнь решен. Сылык мӹлӓм келесӹш: «мӹнь звонялам сойер тӹнӓм тӹдӹ яжон. Тидӹ тӹдӹ ак кел.
  
  
  Тидӹ срабатывать. Тӹдӹ ик парня доно тыгыр ыдыралда, трӱкок вуйта тӹдӹ пырылеш пыйи. 'Эм-м-м...... южнам тидӹ ма лиэш Эм-м-м . Сойер мистер ӹшке отношеништӹжӹ келесымаш...?
  
  
  «Шоля, мӓмнӓм сводный. Тӹдӹ сек кого.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн... мӹнь... гм вуйлатымы доно ынгылымыла. Вес агентвлӓжӹ тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. «Ховард, кӹдежӹш нӓнгенӹт. Кӹзӹт анжалаш гӹнь, ма... »дӓ пӹтӓрӓ ак талашы тӹдӹ шӹлӓш гишӓн шая тамгавлӓ доно амаса« администрация ».
  
  
  Ик нигынамат нӹнӹ лошты полици пӓшӓш нӓлӓш ак ли. «Люгер» ӹнде тенге нӹнӹм ӧрӹктӓрӹш, нӹнӹ удосуживаться мӹндӹркӹ ак анжы. Стилет, мӹнь тӹдӹ мӹньӹм пулыш вӹлнӹштӹ намалшы, иктӓт ак уж. Но большы тыргыжланен мӹлӓм ужмы ак шоат, ти хала якте ак ли келеш. Тидӹ гишӓн официальный агыл рольым историштӹ эче самолетвлӓ увер кайымеке якте шонам, а тиштӹжӹ ылшы пӓлен ток ужын. Камера подвалышты кого пӧрт Говард паштек мӹнь.
  
  
  Стеня сага камерышты ваштареш кок тӧнгӹлӹм формы цымыраш лиэш вӓш. Мары гӹц ик кӹжгӹ тӧнгӹлӹшкӹ шӹнзеш, векӓт, американский бизнесмен. Тӹдӹ янгылен, ик сӹнзӓ лӹвӓлнӹ кӓкӓ дӓ тӹдӹ ылеш, дӓ тӹдӹ симсӹ. Тӹдӹм перегӓш цацат дӓ весӹжӹ тӹдӹлӓн коклам лошты кычалтеш, яклака негрвлӓ, тидӹ манярым кердеш. Ховард кемӹ годым, кӹньӹльӹм ясын, мӹнь чучаш цацен дӓ кахралта савырненыт. Мӹнь тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш.
  
  
  «Ладнанок шалга, - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Тӹдӹ сӓрнӓлеш мӹньӹм, но мӹнь тӹдӹ пакыла попаш шеклӓнӓт, манмым мӹнь тӹдӹн анзылны лишӓшлык ылыт. Тӹдӹ гӹц пасна мӹньӹм кулак кыдал шӹльӹм вӓрештӹндӓ.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь гӹц сӓрен дӓ ӹшке кидӹшкӹштӹ пӓгӓркӓ хватен, тӹдӹ туп вӹкӹ ружге рок. Шокташ тӹдӹ каеш, вуйта тидӹ ылам манын тӹдӹ шанен. Атакуен ылын дӓ тӹдӹ угӹц ял вӹкӹжӹ кӹньӹлӹн, но тӹ годымок уж стилет, тӹдӹн докы мӹнь виктӓлтен, тӹдӹ ӹшке планым шанымаш, шӹнзӓ пулшыжым веле кыптырталеш. Отношеништӹжӹ кайын мӹлӓнем, тӹдӹ молнамшы вуянче манаш ак ли, но тӹ тӱлӓш манын, цилӓ шотыштат нӹнӹлӓн лӱдӹктӹ дӓ, тӹдӹм пачын сокамерник ӹштӹктӓт, полици допрос годымат мам шанен. Камерышты нерӓлтен тӓрвӓнен ыльы, но ӹнде решӓш, ма яжожы дӓ ак амалы негр анжалда. Тенге гӹнят тӹдӹ нимат ум ӹштӓш ак вес пел.
  
  
  Ховард вара угӹц тольым, мӹнь лӓктӹн дӓ, кид виктӓлтен, амасам пачеш. Американецвлӓ йӱкшӹвлӓ лӓктӹнӹт анжышым, но тӹдӹ кыча дӓ кого шш. Янгыленӓм мӹнь шуш дӓ тӹдӹм ӹшке семӹнь тӹдӹ кидшӹм лыпшалеш. Землявлӓш тӹ шӓлӓненӹт, мӹнь шанымем доно, мӓ тӹдӹм изи мален.
  
  
  «Вес вӓрӹш тӹ Помести», - манам мӹнь Хауи. «Мӹнь консул попалта ӓль мӓмнӓн». Годым хоть, мӹнь флеминг погынен предупреждаяш манын, тидӹ сасна тӹвӹлӓйӓш келеш. Ховард шотыштат тиды каеш, тӹдӹм приказ выполняймӹ чулым ма мӹньӹн, тӹдӹ гӹц пасна тӹштӹ коридореш лыктын дӓ эдемӹн шамжым кодеш.
  
  
  Таро Сойер ял доны шалгышы. Тӹдӹ мӹньӹм кычыш «Люгер», мӹнь выртеш шаналтышым дӓ, тӹдӹн ситӓ ородыла манын, мӹнь лӓктӓш палшен. Чулым ситен ылын. Кӱ тӹдӹн лицӓжӹн выраженим но вара мӹнь полицейский нерв уштыш шайылны. Ӹрвезӹ, кыдым мӹнь ядыштынам, пӱжӓлтмӹ.
  
  
  «Арестуенӹт ылшы тӓ самынь, мистер Картер. Самынь гӹц простяш ядаш ». Тӹдӹ мӹньӹм пуш чемодан.
  
  
  Таро Люгер мӹлӓм пуэн. Тӹдӹм мӹнь вочыгача кобурам цикенӓм, дӓ амасам иквӓреш мӓ лӓктӹнӓ вашт, офицервлӓ кыдыжы кок пачаш. Кӹзӹт цаклем мӹнь, ик ма яжо ылын камерышты: тыге шокшы ин тӹштӹ, ӧлицӓштӹ гань. Куза дӓ шокшы пӧрт стеняжӹм февраль гӹц брусчатка доно пӓлемдӓлтеш. Таро мӹнь ядам анжалда. Чучына ӓль тӹдӹм шӹдештӓрӓш.
  
  
  «Мӓ спектакльым. Флеминг мӹнь докы тӧрӧк кенӓ, тӹ официальный разрешеним действи кышты дӓ кынам лиэш дӓ ик оружим намал керек шудым хоть-утаралтме тӓ гишӓндӓ. Тагачы вадеш тӹдӹн докы обращаен церотдымы парламентжӹ дӓ заседаништӹ. Публичный ма галерейвлӓш билетвлӓм пуэн тӹдӹ, тӹдӹн, тӹдӹлӓн, тӓ коленӓм манын выступленийышт. 2:30. Пообедать подылын дӓ тенге мӓлӓннӓ жеп эче лиэш ».
  
  
  'Весӹм дӓ тидӹ?' - мӹнь сотарем ядеш.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь кидшӹ гӹц кыча. «Выступлений якте, дӓ. Шанымем доно тӹнь мӹнь ам вӓшкӹ, Ник. У мӹнь эче шужыделам.
  
  
  Таксим мон ак керд. Урок темӓш эдем ылеш, танцуя, мыры доно цыгылтеш. Тӹдӹ вадеш выча ак шо манын, пайремлен. Народ логӹц урок цацен, мам эртӹш «прилавкышты доморощенный пазар», туриствлӓлӓн снабжаят сувенирвлӓм, сингапур гӹц кандат.
  
  
  Пазар лоштыш шыпшылтшы отель деловой дӓ рӓдӹ зданижӹ, тенге кымда корным, кыдывлӓ пырат тӹнг отельвлӓ нӓнгеӓ. Ылтымы вестибюльышты кого ылеш, кого ара окня магазин, а казино вургымла пырен ылын. Регистрация мӹнь ялын кен, но ӹшке сумка гӹц сравачым Таро ломе. Бронироватлаш тӹдӹм ӹнде мӹнь номерӓн. Кӱшӹл этажыш вӓрештӹндӓ дӓ мӓ докы халык лифт турист шӱтӓш.
  
  
  Таро мӹнь анжыктем номерешыжы, икса квартирыш когоэшнӓ. Олык анжалда пальме мӹнь, ош дӓ яхты парусан пляж, канде леведӓш-ыжар вӹд. Оксала. Цилӓ вӓре оксам шукырак шижӓлтеш. Шим йыд паштек мӹнь ӹшке п куснаш камерышты лявӹрӓн дӓ кодаш манын, шергакан диванышты шӹнзӓт. Спальня ванныйыш мӹнь гач эртен. Душ кого кокты ситӹ лиэш. Таро мӹнь звонялам. «Ош выргемым намал канден, манын кердӹнӓ, ма весӹжӹ мӱ».
  
  
  «Нерген уке, - келесӹ тӹдӹлӓн доно ваштылеш. «, Качде ижӹ. Йишелӓ номерешыжы, мышкылтмы дӓ тӹштӹ мӹнь погынен».
  
  
  Ну хоть анжыделыт. Мӹнь колынам, амаса пачылтмы дӓ чӱчӹлтмӹ ушымы гань, кок йӱн телефон доно ӹштен, чӱктен выргем дон пачкалтат шӱм-чонем. Ирӹкӹм пуа мӹнь шокшы вӹд йога доно мӹньӹм семӓлет, кӹзӹт мӹнь весӹ ак кӓп якшарген, вара ӱштӹ вӹд куснаш. Тенге, ом пасна, у мӹлӓнем соок эдем ӹшкӹмемӹм шижӹнӓм.
  
  
  Тӹ жепӹн, кыце шачмы Таро, ладемвлӓм келгӹ тыгырым чиэн, кыды паянвлӓм келшен толеш, кловой сӹнзӓн, уш мӹньӹн ӹшке выргемжӹ ылын. Тӹ жепӹн, кынам мӹнь тӹдӹм саламл, йӱн канден.
  
  
  Мартиника кого стопкам юалта пунш канда, но кынам тӹдӹм пӹтӓрӹмӹкӹ, и шонкален эче цилӓ тӹдӹм, седӹндон мӓ лифт вала. Таро ресторанышты иктӓ нӹл гӹц кок пачаш отель айырымы. Мӓ лӹвӓлнӹнӓ зонтиквлӓм куштылгын стӧл лош шӹнзӹ, мӹньжӹ тӹдӹм келесӓ дӓ, мам тиштӹ лӹмлӹ лобстер, вӹд доно ужын дӓ лимон пумы.
  
  
  Интересный ылыт, анзылны ма вычы, кынам руш доно вес ашкылвлӓм ӹштӹмӹ. Нӹнӹжӹ пуштыт мӹньӹм экспериментвлӓм флеминг кӱрлын, тюрьмажы тӹдӹ шӱм кубасе кодеш, тенге тӹдӹ цӹлт у программым йӓмдӹленӹт ӹнде ӹлӓш вӓрештӹн.
  
  
  Смыслдон и шужен ӹлӓт дӓ, мӹнь кӹзӹт нӹнӹм вычен вашеш шагалтымы. Ямле мам качкыт, а вара, кидӹшкӹжӹ кычен, здани докыла кемӓштӹ флеминг правительствыжы выступленийышт.
  
  
  
  
  
  
  
  4 главы
  
  
  
  
  -
  
  
  Шукыланжок вара мӓмнӓм ак тол. Уже цилӓн вӓрӹм занимаймы ылын, мӓмнӓн зарезервированный вӓр гӹц пасна, шӱм шокшы дӓ цилӓн залышкы переполненный галерей. Рэндольф Флеминг платформышты шӹнзӓ, дӓ вуйжым гӹц йӓрӓ законодательный кариб креслышты джером вес лошты ик вел погыненӹт. Микрофон да йӹлмӹвлӓ верц шагал тӹнгӓлтӹш полковник келесӓ.
  
  
  Флеминг пӹтӓрен дӓ кынам тӹдӹ кӹньӹльӹ, лапажы доно хӹдӹртӹш стенямӓт цуц шӓпненыт. Мӹнь севӓлӓм, таро кидшӹм махаялеш, тыргыжланен тӹдӹ сӹнзӓжӹ вӹдӹжгӓ.
  
  
  Флеминг луцкы минутым вычалдай, эче ак ситӹ сӓвӹ, лӹплӓнӹ манын, кок кидшӹм лӱктӓлнежӹ. Кынам шыпшеш ситӹ, тӹдӹ шокшы гӹц динамик юк шакта. Лидӓ цӓшӓн дӓ сусу ылынна тӹ пӧрт дӓ таум ӹштӓш, тӹдӹм эл вуйлатышывлӓ халыклан мам ум ужмы. Тӹдӹ программым анжыктенӹт, кыды кым сӹлнештӓрӓ, публичный вӹрзиышкӧ сайлен да ик ин, ик и веле тӹдӹн правилывлӓ манмы военный декрет. Тӹ жеп маныт, тидӹ ик йӹлмӹ гӹц лин дӓ политический сӓй, кыды мӹньжӹ кынам-гӹнят колта.
  
  
  Овация паштек эче ик минут, салтак дӓ народ волям ак обьятие флеминг оцепление вӓрештӹндӓ. Кӱ вара ыжата ӧрдӹж амасадон мары портӹм оролаш кодеш. Ма доно кӹзӹтшӹ мык военный сойер шоктыде. Дӓ мӹлӓм чучеш, уке гӹнь мам нӹнӹ ӹштен ак кердеп ылын, у лӹмвлӓ подавляющий шотыш президент. Таро доно мӓмнӓм вычалат, изи годым амасаш паника эчеӓт тырлат. Таро бенгальский йӹлгӹжшӹ сӹнзӓвлӓшкӹ тыл. «Тӹнь мам тидӹ гишӓн, шанем, Ник? Тӓ пӓледӓ, Флеминг мам ӹштӓш? Хаммонд дворецӹштӹ эче цилӓ йиш генерал ылын, ак талашы тӹдӹ келесӓ дӓ кӹчӓлӓш флеминг дӓ иктӓ-мам эче. Ӱл этаж кодын дӓ тӹдӹм цела лиймаш вазын тӹ мӓмнӓн ».
  
  
  Кӱн-гӹнят пӓшӓвлӓм куштылгемдӓш семӹнь мӹлӓнем ылеш. Дворецӹштӹ почти ак ли ылмы президентский флеминг шеклӓнӹшӹ ылын, кышты остатка мӹнь нимам ӹштӓш. Тидӹ мӹнь кандыш дӓ тӹ официальный событивлӓ ныр. Вара мӹнь леведӹн. "Тидӹм ӹштӓш ак та вычен, тенге?"
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтем, тӹдӹ шекӹн подтверждая. - Изи заговорщица махань!
  
  
  «Хорошо», - мӹнь тӹдӹлӓн таум ӹштен. «Тау тӹнь тӹдӹн паштек анжал, мӹнь ӹнде кердӹт шӱтӓш палшен».
  
  
  Эдем гӹц шукырак корныш лӓктеш, дӓ мӓ кенӓ ыльы. Таро кид доно кечӓлтӹнӹт. «Кӱсӹн ӹнде ӹштӓш дӓ ...»
  
  
  «Шансвлӓ тӓ, сӓмӹрӹк леди. Долгжы мӹндӹркӹ ак ӹштӹ. Цӹлт мӹнь кечӹн нӓлмӹ. Мӹнь тӓмдӓн отельышты нӓнгемӹкет, вот и цилӓ. Вӓшештӹмӹ яжо йӧн хулиган - хором пуа, манын, хоть ик гӓнӓ ӹнде тӹлзӹ таро кен кердеш. Мыньжы лачокок шукым ӹштӓт дӓ вӓрештӹн: отель менеджерӹштӹ попалта, дӓ изи Флеминг мален толын. Куд цӓш мӹлӓнем кымлы остатка амален кен ак керд, дӓ, ӓнят, мӹньӹн йыд нойыктарыше анзылны лишӓшлык ылыт.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн тӹрвӹжӹм авартен подозрительны вӹкӹ анжальы дӓ, тӹ годымок лифт "цевер" мӹнь улы. «Яра, - мӹнь шаналтышым. У кӹчӓлӓш дӓ мӹнь менеджер маньы, шылдыр тӹдӹм пиштен. Довольна агыл ылмы годым мӹнь тӹдӹм штатшы. Ӓнят, тӹдӹ тумая, тидӹм дон тӹдӹн самынь ӹштӹмӹжӹм. Мӹнь ӹшкежӹ доно пӓлӹмӹм ӹштӓ тӹдӹм армим вуйлатышы льюис безопасность, а тӹдӹ мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк лыкташ лиэш вара кыце гӹц офис.
  
  
  Льюис кулан ясы ылын, нӹнӹ командывлӓшкӹ профессионально ушымы штатвлӓн регби перви мадыныт. Цаштыра мӹнь донем тӹдӹ ыльы, манын мӹнь тӹ годымок агыл "экспресс" (лу, тӹ жепӹн тӹдӹм ӹштӓш тӹдӹм тумаен лыкташ печать) гӹц ик ивлӓн тӹдӹ яжо дӓ матч гишӓн ӓшӹндӓрӹктен. Кымылантшы ышкымым виден мыштымаш дӓ тидӹм тӹдӹ утларак. Мӹнь гишӓн пасна тӹдӹ шайышташ семӹнь, президент защиты ты нӓл, мӹньӹн кабинетӹшкем дӓ флеминг эртӓрӓш манын, мӹнь командывлӓ ӹшке доно пӓлӹмӹм ӹштӓ.
  
  
  Нӹнӹ нӹлӹтӹн, цилӓнок цаткыды американский негрвлӓ, холл лыкышты шӹлтӓш. Офицерӹн дӓ ӹшкӹмжӹн кайышвлӓжӹ армийыш нер льюис ырлаш шудалыт. Тенге гӹнят, тӹдӹ мугыматаш, со шошым, мӓ нӹнӹ цилӓ век отставить кердеш. Тӹдӹ шӹдештӓрӹш, дӓ коктын амаса доны салтакым ма тидӹн паштек лейтенант флеминг строялтын караул, кыце тӹ эдемвлӓ колтен. Тӹлец пасна, тӹдӹ тенге марет нимадеок кок весӹ, иктӹ-весӹ доно вес тӹ залыш кыдыгалташ: кӹжгӹ, лапката, американецвлӓ итальян кӹжгӹ шачын. Тенге, тенге мафия флеминг защищаенӓт, а ӹшке интересӹн тӹдӹ доно иквӓреш казино.
  
  
  Мӹнь эдем доно представляйӹмӹ ылыт отель, вара кым салтак, флеминг квартирӹштӹжӹ анзылны шалген. Лейтенантдон мӹнь ядам, мӓ мӹнгеш толына президент. Тӹдӹ мӹнь вӹкем тенге анжал, мӹнь вуйта тӹдӹ намыс предложенивлӓм ӹштӹдӓ. Льюис ӱрлӓлтӓш, мӓ нӹнӹ ӹштен кердӹт дӓ яжон ма мӹнь донем мӹнь орол-ем личный сойер служен ылын. Лейтенант тошты мӹньӹм ак цаклы, тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ кенвацшы амаса веле кодеш. Тӹдӹн вес велж телохранитель пачмы. Дӓ молывлӓ докы мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ ӱжӹн мӹнь ӹшке вӹкӹнӓ вуйжым Флеминг.
  
  
  Правительственный темӓш кӹдеж тӹрлӹ ылшы чиновник, кыце кого эдем лиӓт шанышым лиэш. Цилӓ яжон Джером сӹнгӹмӓшӹм Полковник. Мӹньӹм кодат анжалда, ситӓ, дӓ тӹдӹлӓн таум ӹштӓш манын флеминг йӹлмӹвлӓ доно кымылангден. Тӹдӹ ӹшке пӹлӹшӹжӹ доно правительствыжы шӱмештараш организаци ылеш, но тӹдӹ мӹньӹм перкежӹм интересуялтын. Тӹдӹлӓн ӹнянен, мӹнь большы ам уж гишӓнӓт островышты. Мӹлӓм кеӓш дӓ тӹдӹлӓн таум ӹштен.
  
  
  Льюис холл мӹнь ядам, вес семӹньжӹ ӹштен кердӓм ма мӹньӹн этажышток безопасностьышты. Пачын вален, мӓ изи, цилӓ вӓре салтаквлӓ мӹнь ужам, дӓ частный телохранитель мафия. Защищаяш Рэндольф Флеминг Президент ыльы сӓй.
  
  
  Льюис мӹлӓм таум ӹштӹмӹ, ит йӓтлӹ веле дӓ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ. Изи каска, кыды мӹньӹн кодмем ак шо ылын. Удосуживаться ик кыдежшым мӹньӹм кӹчӓлӹт. Хайзилӓнен мӹнь ядыштат, ма гишӓн сведенивлӓм ненадежность ax лаклер ак лӓк гранд арми гӹц мнительность ала-могай переутомленный дипломат. Штабыш мӹнь звонялам-квартирӹштӹжӹ дӓ вычал, устройство хоука годым юк шакта.
  
  
  Тӹш тӹ кукшы ядат, малын мӹнь и перви регистрируялтмыла, вара тӹнӓм шӹцмӹлӓ. Мӹнь донем тӹдӹ гишӓн шайыштмыжы годым инцидент «Люгер», тӹдӹн шакшым пачкалтат гӹц клиентвлӓ утыдон обслуживаний цацат, а кынам тӹдӹ шӹдӹн дон пачкалтат ситӓ, мӹнь тӹдӹм пуш кӹтӹк пӓшӓ гишӓн отчётӹм.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем, руш, мам ӹштендӓ кайымеке самолет ылын», - манам мӹнь. «Тидӹм ӹштӓш дӓ пӹцкемӹш. Стюардесса пӓлӹ агыл, ма тыдым кычылтмы. Ышан, мӹнь тӹдӹм п о чучам, мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹ запаниковать. Ӹштӓш иктӓ-мам ӹштендӓ тӹдӹ ». Паузым паштек, кынам тӹдӹм ӹштӹшӹ визын, а вара ядыт: «Флеминг, тидӹ ак шаны ма тӹ годымок, бортшымат ылеш? Тӹдӹ агыл гӹнь ороды.
  
  
  «Ит шаны, тӹдӹм ынгылен, малын мӹнь тиштӹ. Хоть-махань годым островышты цилӓ яжо. Эдем тенгеок ӹштӓ, вуйта у президентвлӓ - Йымы».
  
  
  'Айырен. Интересный, тидӹ мӓмнӓн гань тӓнгвлӓ доно отреагировать. Хоть-махань виш годым сӹнзӓшкет кычымашты ».
  
  
  Мӹлӓнем согоньым трубкам шыпшалын, стопка пӹлӹштӹнг докы миӓ дӓ тӹдӹн пиштӹмӹ, кыды номержӹ мӹнь кандыш. Босс тос мӹнь ӹшке келесӓ, дӓ ял вӹкӹ регистрация звонен, манын шаненӓм манын, мӹнь вӹц понгыжалтара, краватьыш дӓ воленат.
  
  
  Вӹц цӓшӹн мӹньӹм кӹньӹлтевӹ годым телефон, лицӓштӹжӹ йӹрӓлтӹш шачшы. Таро ӱэ кымдаэмӹн дӓ мӹнь звонялам. Вӓшлиӓлтеш барышты ма 5:30, иреэмӓш а мӹнь ты марте шуэш. Тидӹ гань ия отпускышты ылам. Барат кынам мӹнь якте шон, тӹдӹ уже тӹштӹ лит, тӹдӹн анзылны кок стопка юалта мартини. Тӹдӹ сӹнзӓ капайылеш мары барвлӓ улы выргемжӹм кыдашы. Фантастика! Алгаштарыше тӹрӹшкӹ кымылешӹштӹ ылеш, а мӹнь яжо настроениӓн ылын. Тӹдӹн пӓлӹмӓшӹжӹ яжо вес ресторан Бэй-стрит гавань дон террасе гӹц каеш. Мамнан шылдыр акулий шур гӹц тӹнгӓлӹнӓм, но мӹнь п таро нӓлшӓшлык ылыт, манын ӓшӹндӓрен колтенӓт, эче мам качкыт.
  
  
  Тыл доно ӹреннӓ наступленим пӹцкемӹш, йӹр шим пляж ӓршӓшӹм ӹштен. Пайремленыт урок гӹц юк шакта. «Ушнымаш пуэн», - мӹнь предлагаем.
  
  
  Оркестрыштыжы пазар пайрем шукемдӓт. Островитянин йӱкшӹ лишӹ, янгылышы кӓньӹсӹр дӓ верысе нӓлмӹ турист ылыт. Мӓ куштенӓ корныжы шалахайыш отельвлӓ ире. Орол кӱшӹл этажыш вашталтен, пумы лӹм икань элементвлӓ но мӹнь йӹле эртӓ. Ик шамакымат ак попен, амаса доран мӹнь шагалынам таро номерӓн. Мӹнь тӹдӹм пачын, тӹдӹм кыченӹт, кӹчӓлӓш тенге молнам иктӓ-махань пӓлывлӓ толын, но нимат ак мо. Таро туфльышкы ӧрӹнӹт дӓ кудышты стеня келгӹ шакталтен ял парня гӹц стенӓлӓ, мӹлӓнем шокшым годым мам пӹлӹштӹнг темӓш. Тӹдӹм анжен, вуйым комдык ӹштен ик стопкаш оптальы дӓ олен дӓнгӹнь.
  
  
  «А ӹнде, - тӹдӹ келесӓ юк шодыжы, - мӹнь тыйым налын, предложени нӓлмӹ душ пырля».
  
  
  Тӓ техень предложени нӓлмӹ laclare grand шукы агыл, седӹндоно нӹнӹ шот донжы соок пайдалана. Мӓ кӹдеж кеӓш манын, кыдашам, дӓ модышты Таро конкурсвлӓ, вет ма лиэш, тӹдӹн лӹвӓлнӹ тыгырын мӓ донна нимат ак ли. Кужы ылеш, яштака, таза кӓпшӹ яклака.
  
  
  Душевая тӹдӹ докы мӹньӹн кемӓшем анзылны, пачышты кран, изи шокшы, дӓ йӓнг доно ташкальы. Кӧргӹштӹжӹ кок иктӓ кок метр лиэш. Мӓӓт тӹштӹ ылына вальсироватлаш кердеш. Тӹдӹн сойток лишӓшлык, нӧрен тӹдӹ ӱп ылеш гӹнь, мӹнь тӹдӹ кӹньӹл шагалеш, вара карангаш манын, мӹнь ӹшкеок кердӓм ыльы, кӓпӹштӹ нӧртенӹт. Тӹдӹм мӹнь шовыныш тӹнгӓлӹн. Тӹдӹн лицӓ, логер, онг доно ташкальы.
  
  
  Кынам весӹжӓт тӹдӹм яклакала чучын, дӓ мӹнь докем мӹнь тӹдӹм пӹзӹрӓл кыча. Ма тӹнгӓлӓлтеш маныт, шавынь муш, мӹнь тӹдӹн докы пӹзӹрген дӓ тырвы дон тырвы. Кӱ мӓмнӓм шыпшалын дӓ тыргыжланен, мӹнь шижӹнӓм, кыце шанем ты цӹтӹрӓлтшӹ.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь кидӹш нӓлӹн, корны мычкы соок момоца кӹдежӹш кычен, краватьыш таро тӹдӹм сӓрӓл пиштӓ. Мӹнь тӹдӹ у, вара соок кӹреш. Сорып кынам мӹнь талашем, со йӓмдӹ ылын. Мӹнь тӹдӹм ик пӧртӹшкӹ пырымыкыжы, пӱгыр туп тӹ годымок, манын мӹнь принимаенӓм. Фантастический ылеш, ынгылаш точно, ма мӹнь ылам, коштенӹт дӓ мӹнь донем. Ам ӓшӹндӓрӹ, тидӹ маняр жепеш нӓлеш, но тӹнӓмок мӹньӹн амалыделам ганьок, кынам мӓмнӓм пӹтӓрӓш. Тӹдӹ цӹлт мӹнь качкыт.
  
  
  
  
  
  
  
  5 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Мӓлӓннӓӓт вӓр завтракым. Таро фрукт тропиквлӓштӹ нӓлӹн, мӹнь кок лу устрица. Гӹнь, мӹнь нӹнӹм кандем, Таро кровать гӹц тӹргештӓ кӹньӹлеш, дӓ ӹшке квартирыш пырташ манын душвлӓ. Кечӹ мычкы мӹнь канымашышты ылеш. Мӹньӹн кӧргӹштем ылмы годым, мӹнь колынам, телефон йӹнгӹл вӹкӹ вӹд йога. Тидӹн вниманижӹм мӹнь нимадон ак цацеп, но мычашеш вес прово айда характерӓн ылеш. Мӹнь Хок ӓшӹндӓрӹктӓ. Вӹд йогымы дӓ мӹньӹн телефон паштекем кыргыжаш шӱдӹшӹм , паштек кишӓм кодаш гӹц патькен.
  
  
  Заговорщицкий ваштырым вес вуйыштет шӹплӓ чучеш. «Пуры ирок, мистер Картер. Тидӹ Джером Кариб. Мӹнь тӓмдӓм икманяр минутеш попалтен кердӓт?
  
  
  Джером мӹнь гишӓн шижтӓрӓ. Ax чиновникет шаналта, остров тӹдӹ ма лин кердеш руш агентвлӓжӹ. Но, возможно, просто тидӹ ныжылгылык звонок ли. Максимально нейтральный ли ылмы годым мӹнь хоть. «Мӹнь лу минут пуаш манын, чиӓ», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Обслуживаний номерым мӹнь звонялам, шокшы дӓ ешарен ыштат цӓшкӓ кофем, сорып, туфльым чиэн, курткым чиэн дӓ йонгата вашталтен манын, кобурам вочыгача шӹлтӓш, полковник толеш дӓ кофе. Мӹнь тӹ жеп эртен гӹнят, ма гишӓн мӹлӓнем шайышташ джером хоук.
  
  
  Тридцатишестилетний джером йиш членвлӓ ылмым пӓлен, остров сага агыл гӹнят. Тӹдӹ курсышты тымденӹт нӓлмӹ оксфордыш дӓ военный сандхерста академия лӹмеш эртӹмӹ. Тидӹ паштек тӹдӹ ӹшке лӹмжӹм юриствлӓ семӹнь ӹштӓт. Кынам пӹтӓриш кодым дӓ войскывлӓм президент айырымаш флеминг британский рэндольф остров лин, парламентӹн шим островвлӓ армивлӓн ӹшке ма келеш. У армим вуйлатышы флеминг генерал полици ӹштен. Штабын начальник Джером пӹтӹмӹ якте шон. Хоук келесен: «ма ӧрӹктӓрӓ Полковник. ЦРУ данныйвлӓ семӹнь, тӹдӹ колымыжы паштек хаммонд амбициозный политически дӓ властьым хватен ылын. Тӹдӹ тӹнӓм тидӹ вӓрвлӓжӹм сӓрӹдеок Флеминг ».
  
  
  Тӹдӹм ӹштӓш кердмӹн машинӓ хоука мыслительный шукыланжок сем. Малын эдем амбициозный, нӹнӹ властьым хватен кердӹт лиэш шансвлӓ, политический оппонент докы обращаен, тӹдӹ пӹтӓриш сӹмӹрен нӹнӹлӓн палшаш? Экспертӹн мӓмнӓн шотлат, джером ситӓ ма ышанрак лиӓш манын, ӹшке ынгылымаштем непопулярность. Тӹдӹ пӓлен, нигынамат тӹдӹ кычыде ак парламент. Но тӹдӹлӓн назначымы президентвлӓ Флеминг гӹнь, лицӓжӹ тӹдӹн виӓн лин кердеш, тронышты верц шалгенӹт.
  
  
  Хоука мӹнь ядам, хоть махань Джером ма улы-тӹдӹ лачокшымок лӹмӹнок театр гишӓн. Манярым кердеш, но тӹдӹмӓт пӓлен, томас цилӓжӹ сойер представительвлӓжӹ ылыт.
  
  
  Тореш шалгышывлӓ анзылны комната гӹц лӓктӹн дӓ официантвлӓ Полковник, йӹрӓлтет веле агыл, мӓмнӓм кӹзӹт иктӓт ак код. Гы ш ты сӹнзӓвлӓжӹ тӓрвӓнӹде. Кӹчӓлӓш. Краватьым кого тӹшлен, одеялым седӹрӓшкӹ, стопка пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ дӓ стӧлӹм. Кӱлӓн тӹдӹ мӹлӓм тыменяш, тӹ годымок мӹнь кофем темӓш. Ш, сакыржы уке. Тошты гӹц пасна йӹрӓлтӓ. Мӹнь олен мадаш решӹшӹм. Официантвлӓ паштек амаса чӱчӹлтеш. Пӧкенвлӓм дӓ келгӹшкӹрӓк вален Джером кофем подылаш.
  
  
  «Тӹньӹн сӹлнӹ пыры», - шактыш юкшы цилӓ шоды шӧрлӹш. Вопросвлӓ паштек ядмашвлӓм шалга. Тидӹ гишӓн шаналташат мӹлӓм сек перви ылын. Тидӹ vip люкс ылын. Оролжы ылам ма тиштӹ ӹштем? Ӹнде мӹньӹм ваштылеш дӓ мебель дон кӹтӹк ревность дӓ шергӓкӓн анжымаш утыдон.
  
  
  «Тиштӹ тӓ ужыда, манярын нелӹ сӓй ылын позиция. Тидӹ мӹнь шин пуэм, вет отель циц. Скоры мӹнь подвалыш ваштыда. Тишкӹ сезон темӓш отелеш ылмем, пӓлем дӓ тидӹ полковник. Тишкӹ эл, Grand LaClare гань, ӹшке книгӓвлӓжӹм отельвлӓ полици хынавлӓлӓн пуат ылын.
  
  
  'П худам тӹлӓт ӹштенӓм.' Тӹдӹ мӹньдонем пӓшӓштӹ тӹдӹ ядын анжемӓдӓ. Вара тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн дӓ шӱмжӹ темӓш «Тидӹ мӹнь ылам йонвлӓмӓт пайдаланен, тау ӹштӓш манын тӓмдӓн пӓшӓ самолет паштек. П шӹндӓш флеминг президентвлӓ - мӹнь - тӹнь ма бортышкы самолет ылын. Дӓ вооружаенӓ ». Пӹцкӓтӓ анжалтышан ӹштен. «Лачокат ма пӓлӓш лиэш, мам тӓ кӧргӹш оружиэт улы?»
  
  
  Мӹнь ак пуалт. Мӹнь йӹрӓлтем, тӹ эдемвлӓ кыце, тайно церотан пумы. «Работодатель мӹньӹм пӓлен, мӓ оружидон, мӹньӹм ӹшке донем келшӹмӓш пӓшӓм ӹштен. Тӓ пӓледӓ, тӹ улы махань-ала влияним ».
  
  
  Ну яра.' Тӹ годымок ӹнде мӹнь ӹшке привилегивлӓштӹм гишӓн шанен пӹтӓри эче йӹрӓлтӹшӹ. «Цӓшӓн дӓ пиш уштыш. Тӓлӓндӓ тенге келесӹнем келеш гӹнь образ ылеш, колымаш ли ылмы флеминг ӓль йӓл кидӹш президент. Среагировать тенгеок йыле манын, п уста иквӓреш служышывлӓм безопасностьышты келеш ылын ». Пырдыжа пындашеш эче ик ядмаш. Мам мӹнь большы отель орол веле? Мӹнь шеклӓнӹшӹ кодеш.
  
  
  «Мисс Сойер мӹньӹм ыжаташ. Тӹдӹм пуштшы, ӓль кердеш шушыртымы ылын, дӓ мӹнь рефлекс срабатывать, кынам кӱ-пистӧлетӹм мӹнь тӹшкӹ колтенӹт.
  
  
  'Гишӓн? Сюрприз лачокат тидӹ тенге? Та-ак пӓлӹ, президент мишеньӹм лиэш ма? Но тӹнӓм, конечно, тӓмдӓн вӓрӹш ак кердӹдӓ тӓ пӓлен, тӹдӹм мон дӓ шолышташжат куба шӹнден ке ыльы ».
  
  
  Ӹнянен, мӹнь ядаш. - "Тидӹ реальный?""Тидӹ бортпроводница пачаш?"
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓжӹм, тӹдӹ ӹрдӓнгшӹ юкшы нимат ак анжыкты. «Мам вес источниквлӓштӓт информация гӹц нӓлмӹ. Ӹдӹр то шӹлеш, тӹдӹ гань шукым мӹнь ядыштынам.
  
  
  Тюрьма гӹц шӹлеш, тӹдӹ мӹнь ылам? Сӹнем утлаок мӹлӓм миэн; тӹдӹ гишӓн тумаен. Тӹдӹ мам содыки агентвлӓжӹ лийын кертеш, сӓй ситӓ, манын мӹнь алталаш? Джером шанем мӹнь лыдшы. «Алталымаш тӹдӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓ виӓш мнимый-орол-ет. Карате тӹдӹн методвлӓжӹмок кычылт, шолыштеш веле ӹшке выргемжӹ дӓ кеӓ ».
  
  
  "Кышкыла кеет, но тӹдӹ кердеш?"
  
  
  Ваче кӓньӹсӹр. «Тидӹ тишкӹ толын дӓ паян круизный лайнер кеӓ. Мӹнь тенге ынгылем, тӹдӹ ышан ситӓ, манын тидӹ иктӓ пыш гӹц бортышкы вӓрештӹндӓ.
  
  
  Мӹнь тидӹлӓн ӹняненӓм ясы лиэш. Но тенге мӹнь нигынамат ам ӹнянӹ, мӓ дорцынна бортш кок самолет бортпроводница револьвер кердеш. Пӧкенвлӓм дӓ ти предметвлам откидываться кӓнгӓшӹмӓш полковник туп шалалта. - 'Ак кел. Толын цевер президентвлӓ тау тӓлӓндӓ. Военный ӹнянен, тӹдӹ ма яжожы улы, нӹнӹлӓн палшен пуэнӓ тӹдӓт цела гӹнь, седӹндоно всеобщий проблемӹвлӓм решӹмӹм докы мӓмнӓм ӹвӹртен ». Тӹдӹ кӹньӹл дӓ кофем йӱмӹжӹ. «Мӹньжӹ гӹнь иктӓ-гӓнӓ тӹньӹм кердеш иктӓ-мам палшен, дворецвлӓштӹ моам, мӹнь тӹлӓт».
  
  
  Мӹнь кидӹм кычен, тӹдӹ виктӓлтӓш, дӓ тӹдӹ лыктеш. Тӹдӓт мӹньӹм пӓлӓ. шукыракым шотлат. Тӹ ядмашвлӓ доно пӓлӹмӹ лиӓш манын, тырын кычен арми лиэш. Орол ылшы политический ядмашвлӓмӓт доно самолетым ӹштӹмӹжӹ гишӓн таум проста инцидент отель проста джером кайымеке ижӹ. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ ынгыла ма мӹлӓм пуэн ылын, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке рольжым мадын пырдыжа гӹц большы мӹньӹм ак кел.
  
  
  Мӹнь выртеш укрепляйӓлтӓш, кӹзӹтӓт ак ынгылеп, тӹдӹ отель лӓктеш, а вара кӹдеж гӹц лӓктӹн кеш. Кӱшӹл этажыш салтак большыжы ам ыл. Льюис тенге мары ямын. Тӹштӹ веле эче мафия циц ылыт.
  
  
  Ӱл этаж вӓл мӹлӓнем, кӹдежӹш Флеминг. Синдикат эдем веле ылыт. Мӹньӹ келесӹнем, ма эче амала Флеминг. Тыды картин мӹнь мон ӱл этаж. Потикӓ! Мӹнь ужам, мам мӹнь Казино анжал шалга. Кӹчӓлӓш мӹнь вӓшештӹмӹ дӓ, лин кердеш, нӹнӹжӹ тӹштӹ мон кердеш.
  
  
  Мадмы стӧлӹм рулеткым сӓрӓ ыльы, дӓ аяр прямоугольник ӹштӹ йӹр покер диван шакта, цепвлӓ бархат мычашым пӹтӹрӓл. Иктӓт тишкӹ ак колты, дӓ молы крупье кассирвлӓн. Турист стӧл шолеш. Окняэш ӹнжӹ ли манын, анжымы, цӓшӹжӹ уке ылынат, манмы жеп анжыкта. Юк веле окса, чипсы шӹдӹр, ылыжалташ шӱдӓт дӓ сасла. Тидӹ мӹньӹм ак шакты. Ирок йӹдеок мӹнь ӹшкежӓт ӹшке доно ставкы ыштеннӓ: амалым вӓрвлӓм мӹнь мам живойок дӓ целаок сӓрнен толына йыд. Народ логӹц протискиваться цацымы годым, мӹнь тӹшкӓ чыкен пеле шол, кеӓ, кӹтӧ кыце слоным, джекпот сӹнгӹмӓш. Помимо машинӓ йӹнгӹл, кӱшнӹ йӹнгӹлжӹ мӹлӓнем кӹдеж трукок колен. Фут гӹц мӹнь лӱдӓм liber ӓмӓл ылын, тӹрвӹжӹм каен ярыктымы, кӹньӹлеш цилӓ пыдыранен сӹнзахалжы годым кайыныт.
  
  
  Тӹдӹ чӱчкен, кыце маяк. Йошкар упшын гӹц ялаш дӓ кужы вӓреш весӹм костюмвлӓ келеш мыгыргем.
  
  
  Толмеш мӹнь вычем, слонла кӹтӧ эртӹмӹ годым, мӹнь ужам, кыце тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ амасам кӹртни гӹц йой раздвижной кышты пӹтӓ-тӹдӹ сага кассовый аппаратвлӓ. Тӹнӓм мӹнь вӓрӹш ашкедӹнӹт. Мӹньӹн срочный эче ӹштӹмӹ тӹдӹн визитшӹм.
  
  
  Кассым шумы ӹрвезӹ мӹлӓм цӓшӓн ирок шон. Мӹнь вычем, кӹзӹт пӱэргӹвлӓ дон клерк фишкы тӱлен нӓлӓт. Пиалан сӹнген годым пӹтен, тӹш анжалам дӓ охыр кидшӹм скучаем тӓрзӹ мӹлӓнем келесӹш: «мам палшен кердеш, тӓнгвлӓ?»
  
  
  Мӹнь кердеш, кынам мӹнь тӓгӱн-ӓнят тидӹ мӹнь нигынамат ужаш манын дӓ вес эдемвлӓлӓн ӹлӹмӓшӹш ир. Мӹнь Каппола Чип келеш. Мӹнь донем тӹдӹ ыльы ».
  
  
  Сӱсӹр сӱсӹр лицӓжӹ эчеӓт. 'Тидӹ гишӓн нигынамат ак кол.'
  
  
  Элемент ялвлӓэм мӹньӹм ӹшкеок у ситӓлык оптат. Техеньӹм тӹдӹ, ма у начальникым лиймаш служба безопасностьышты «Сойер». Мары мӹнь сотарем анжалда. "Малын тӹнь келесен ак перви тидӹ мӹнь?"
  
  
  «Тӓмдӓн тидӹ гишӓн ядын. Г-Сойер н толмым вычаш манын, тӹдӹн докы хынавлӓ персоналын вежливый лиӓш. Тӹнь кыце лӹмет?'
  
  
  Тидӹм тӹдӹ вычыде, дӓ тидӹ тӹдӹн ак кел. Тӹдӹ гӹц ылын-тӹдӹ, кӱ турок выртын, кынам ак керд оптат. «Тоня Рикко». Тидӹ тетелымаш и утларак ылын.
  
  
  «Тӓ нӓлӹндӓ ик шижтӓрӓ. Веремӓ изиш ак ӹнянӓш келеш! Жалобым пуэн колтыш тӹньӹн мӹнь ижӹ. А ӹнде, кышты Каппола.
  
  
  «Тидӹ амаса гӹц». Тӹдӹн анжыктымы тӹшлӓ, той кӹшкӹ пӹтен. Кнопкым темдӓлмӹда тӹдӹ ял лӹвӓлнӹжӹ, кӹжгӹ амаса пачылтеш, дӓ металлический. Слӧпӧй гач мӹньӹ кеем, но ыражшым. Сейф ти пӧртӹм ӓшӹндӓрӹктӓ, тенге сейф служат. Стӧл лошты, махань тема пеле-ала управлени панель, кого сӹнзӓм ясы. Тӹдӹ гӹц пасна полици дӓ пеледӹшвлӓм иквӓреш лин кердеш хаки отель формым чиэн шӹнден. Тӹдӹ техень вычен-вычен, кыце кассирвлӓн. Кынам мӹнь миэм, у тӹдӹм мӹнь сӹнзӓжӹ шӹдӹн анжа.
  
  
  «Мӹнь Каппола келеш», - мӹнь келесенӓт, удостоверением ӹшке лӹмжӹмӓт анжыкта.
  
  
  Микрофон да ӱрлен келгӹ докы кымык встраивать тӹдӹ келесен: «тӓ докыда Картер. У орол-ет.
  
  
  Домофон ответ шактыш. «Тӹдӹм колтышым».
  
  
  Тӹдӹ кнопкым темдӓл, дӓ металлический у нелӹ панель шӹп пачылтын. Сарай стеня шайылныжы тӹдӹм цӓрӓ кого кӹдеж гӹц ылеш, охыр стӧл, пӧкен дӓ охыр кушетка икманяр кого, кӱшкӹлӓ нӹнӹм шагалта. Симсӹ шӹкш лоэш сигаржым лыктат сӹнзӓ лоштат тӹдӹ тӹрвӹжӹм полузакрытый вӹцкӹж тӹдӹ тырла. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы, шонгы гань пӓленӓ.
  
  
  Чип Каппола темӓш эдем ылыт, сӓмӹрӹквлӓн ӹшке шанен кымлышы ивлӓн тӹдӹ каеш. Ош стеняш тӹ костюм пинчӓкшӹ парсын вешалкышты кечӓ. Ошалге-ӹнгӹжӓлгӹ тыгыр пӹцкӓтӓ-якшар нерӓн яргата шокшешӹжӹ ик кӹдежӹштӹжӹ лыдеш монограмма ылын. Тӹ сӹндӹмӹм техень юквлӓ ылыныт. «Тидӹ кечӹвӓлвел чонгештен и комбы».
  
  
  «Майами нӹнӹ шагал огыл», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, кӱлӓн шамак кодовый идиотский тидӹ тумаен лыктеш. Кышты ылмыжым шижмӹ гань ылын, но мӓ тӹ жепеш ак ли-тӹшкӹ, манаш лиэш мӓ выченӓ. Мӹнь мычкы анжымаш каппол анжалда.
  
  
  Картер Ник, а? Киллмастер? И гань эдемӹм пушташ, кыдым мӹнь пӓлӹделам. Но мӹньӹм ак ӹдрӓмӓш анзылны тӹньӹм оскорбляйӓш тумайделам ыльы ». Йошкар тӹдӹ анжыкта. Митзи Гарднер. Ӓнят, тӓ коленӓм, тӹдӹ гишӓн.
  
  
  Мӹнь колынам. Но тӹдӹ мӹлӓм ак ӹштӹ типичный митзи каеш. Пермӓк ак ситӹ. Мӹнь сведенивлӓ семӹнь, тӹдӹ числа мафия атаман кого енгӓт улы, кыды гӹц уже нӹлӹтӹн колта ыльы. Тӹдӹ, векӓт, нӹнӹ оксала контрабанде гишӓн шытырланышашлык ылыт. Швейцар банкыштыш поханя мафия анзылнок, срален шӹндӹмӹ. Тӹдӹн ӓтяжӹ ӹнде Капполе Чип, чинӓн гангстер, кӹчӓлӓш ушымы штатвлӓшты. AX техеньок ӹрвезӹ дӓ кӹзӹтӓт пӓшӓм ӹштӓ.
  
  
  Безопасностьышты Каппола национальный ак интересуялтеп. Исключительно сӓндалыкем цуцат тӹдӹлӓн преданный ылшы нация. Тӹдӹ векӓт, но иктӹ пӓлӹ: тӹдӹ ак шо манын, коммунист нӓлмӹ казино, седындоно тӹдӹн палшымы Флеминг Рэндольф лучырак лижӹ. Ӧртнел пӓшӓ доно флеминг каппола Гранд-Лаклар беспрепятственно кен, генерал жепӹштӹ дӓ кыце Хаммонд.
  
  
  Каппола пӧкен вӹкӹ анжыктен, мӹньӹм дӓ пыртымы предложени. «Ия мӹнь сусу ылам, кыдым тыды самолетеш флеминг мам тӹнь тольыц. Нӹнӹжӹ гӹнь мӓлӓннӓ ямдымыкына, ӹшке каваштыжым хоть цилӓ мӓнмӓн. Ма гишан мондаш тӹнӓм мӓмнӓн казино, ямыт дӓ сойер отель ».
  
  
  «Мам тӹдӹ эче ак ямдышывлӓ», - мӹнь мафиози ӓшӹндӓрӹктӓ. «Тӹдӹн президентжӹ, полковник дӓ Джером манын, мӓ цилӓ кындонок ылеш».
  
  
  Тӹдӹ тӧрӧк шӹнзеш. «Тӹнь донет шайышташ Джером? Тӹдӹ келесӹш, тӹнь кӱ ылат? Ти шамак тӹ шӹдӹн шӹвӓл колта.
  
  
  "Малын тӹнь пиш шӹдешкен?"
  
  
  "Тӹдӹм шайышт пуэн тылат?"
  
  
  'Конечно, уке. Тӓ ваштареш тӹдӹ ыльы ма такшым?
  
  
  Тӹдӹ кидшӹм пиштӓ дӓ анзыкы стӧл вӹкӹ пӱгӹнӓлеш. «Флеминг кариб джером шолышташ приказываем».
  
  
  Нейтральный мӹньӹм кодат. "Тидӹ тӹлӓт докы кышец толын идейжы, Каполл?"
  
  
  «Идейвлӓжӹ? Мӓ пӓленӓ. Тӹнь тумаенӓт, пӓлем ax ма только, ма лиӓлтӹн? Куба мары ылын. Тенге тӹдӹн доно Кастро ». Пӹзӹрӓл тӹ кок парня дон иквӓреш. Джером курым флеминг погымы ылыт.
  
  
  Впечатлить тидӹ мӹнь агыл. Ик сӓрӹмӹ ностр кесӹ информация махань ылын, тӹдӹ мӓмнӓн перевешивать нигынамат ак керд. Тӹлец пасна, полковник тидӹ ак кай. Флеминг ушымы штатвлӓштӹ ӹлӓт. Тӹдӹ Джером перезванивать.
  
  
  Каппола шымаргаш. 'Колыштеш. Континентвлӓ флеминг покашты, ӹшкеӓт руш моло джером переворот доно ӹштен ак керд. Т флеминг американецвлӓ колташ келеш, манын цилӓн куктӓт. Тидӹ Джером дӓ мычаш ылын. Но кынам Флеминг кубасе тюрьмӓ ылын, алтален кердеш Джером общественность, Флеминг мӓ тӹдӹм освобождаенӓ, власть кынам тӹдӹн докы толыт. Сӹнгӹмӓшвлӓш шоныт тӹдӹ, дӓ тидӹ лиэш пӹтӓртӹш, кынам мам-гӹнят Флеминг колта ».
  
  
  Колышта мӹньӹм цила ире, тӧрӧк мам шанен уке. Но мӹньӹм ак шон ылын, манын мӹнь саслем ошарашивать мафиози. Цилӓ тидӹм тӧр ылыт ыльы гӹнь, кӹзӹт кид викок джером кӹлдӓлтӹн ыльы. Шокташ мӱгӹрен, кым гӓнӓ мытыкын сӹгӹрӓлеш. Каппола тӹргештӹш, лицӓж мӹнь лӱдӹнӓм дӓ седӹ ӱпӓн келесен: «Пумы, рончалтын. Офис тӹдӹ гӹц лӓктӓш талашат.
  
  
  Гарднер кӹньӹлеш дӓ сумкашкыжы митзи пичӓлетшӹм пулш гач сӓкӓлтӹ. Нигышкат ак талашы тӹдӹ мӹньӹн изи дӓ оценивающе поддразнивающе анжалда. «Кӱ-шӱм лишӓшлык тӹдӹн кахырен казино», - тӹдӹ категоричный йӓвенӓ. «Ӓль модылан кого коктынат кого сӹнгӹшӹ лиэш». Эркын ӹрдӓнгшӹ юкшы ылын. «Мунчалташ пумы, корны».
  
  
  «Дат безопасностьышты армим вуйлатышы дон шӹлӹн? Тӓ шанет гӹнь, мӓ Джером флеминг шолы ылам, мӹнь яжоракын лиӓлтеш, тидӹм нӹнӹ ӹштен ак маныт.
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Казино семӹнь эдемвлӓ ылыныт. Тагачы Флеминг безопасностьышты халажы. Тӹдӹ амала, тыдылан тагачы ак кел отелеш кодте. Тӹлец пасна, мӹнь ылам тӹньӹн ма-шоным келесӓш дӓ кыды-тидӹн анжыкташ ». Брат лакей ш тӹдӹ келесен: «мӓ ӱлӹкӹ ке, герцог».
  
  
  Тӹдӹ кымда тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Яратем мӹнь шукы гӓнӓ тӹдӹ тӹжем. Кнопкыжым, кыдыжы тӹдӹм ӹнде темдӓлдӓ, пырымы ӓнгӹштӹ ваштареш пачмы лифт казино, подвалыштыжы тӹ мӓлӓннӓ гараж канденӹт, нӹнӹ машинӓвлӓ ылыт нӹл пырташ лиэш. Фурго тӹштӹ «Фольксваген» дӓ ош-ӹнгӹжӓлгӹ «кадиллак». Тӹрӹштӹш йӧнӓн ылеш манын, нӹнӹ ужыт. Мӹнь тама-ӓнят тидӹ гишӓн келесен.
  
  
  Кадырвлӓм тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Левӓш вӹлнӹ тенгеок чип лифт квартирӹш толам. Теве кышты кӹзӹт Флеминг.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓэшӹжӹ руль «кадиллак». Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзӓ. Спрягайыда седӹрӓшкӹ, мӓ кӹзӹт отель и гыц лӓктӓш, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Ыжатен джером тӓ тӓмдӓн ядшашлык ылыт, тӓ анзылныжы анжыктыш гӹнь, гостиницӹжӹ ылеш ».
  
  
  Подыгрывать тӹдӹ мӹньӹм, мӹньӹм лӱдӹктӹ тӹдӹ ирӹкӹм пуде, дӓ пындаш вазеш, кӹзӹт Митзи кнопкыжым темдӓлдӓ. Вурс люкым куза. Тӹдӹн мотор завоялты, дӓ мӓ кенӓ. Вӓшештӹмӹ тӱцӹн пӹц мӹлӓм келесен, мӓ кого гараж гач эртен. Йочыргаш шиннӓ, кынам ма гишӓн кырык оголым сӓрнӓлӹт. Тӹдӹлӓн шӹлӹн вазаш дӓ у мӹнь гач мӹнь освобождаем бульварвлӓжӹ гӹц пӹтӹрӓлмӹ. У тургым эртӹш йыдын шӹнзӹшволкыш лимӹкӹ, шӹп лин колта дӓ тугӹ уштыш. Большы народ уке ылын.
  
  
  «Джером», - манам мӹнь. «Каппола праважы улы гӹнь, тӹдӹм пушташат флеминг агыл малын? Куба малын тӹдӹм колташ тӹдӹ ылын? »
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм ит анжы. «Колышы кӓпшӹм иктӹлӓнӓт ак кел. А кыце россий эче кычылташ лиэш объект переговор флеминг ӹлӹмӓшӹжӹ ».
  
  
  'Кердеш. Тенге мӹнь ӧрӹм, джером малын шанет, тӹдӹн паштек мӹнь маныт ».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ цудеен анжалеш. «Тӹнь икӓнӓ уже тӹдӹ гишӓн шӹртнялтеш. Пистолетшы ылын толашыжы йӹр цилӓ тидӹ, конечно, случай ижӹ. Тӹдӹ шӱмӹм, тӹлӓт тишецӹн кеӓш манын. Маняр гӓнӓ лач тӹлӓнет вуй пералтыш келеш, ӹшке шанымашвлӓм пыртен манын? '
  
  
  Мӹнь цилӓ тидӹ план шайылнок шалга. Пентхауз Флеминг Каппола безопасностьышты ӹлӓш, шаналта дӓ цилӓ жепӹн ӹнде мӹньӹн улы. Мӹнь цилӓ тидӹ яжо ӹштӹмӹ годым, рончалтын. Пышкыдемӹт седӹндоно мӹнь решен.
  
  
  По эртен дӓ пазар эртӓ. Мӹндӹркӹ, кырык вуйэш, крепость полуразрушенный мӹнь ужам, тӹдӹлӓн келеш ылын, тюрьмашкы кечӹвлӓжӹ тошты служат. Политзаключенный подвалыш циц. Лявӹрӓн вӓр. Кырык лап тошты халам ӹштӹмы ылын. Тӹштӹ корны пӹзӹргӓл. Митзи маневрируяш ясы лиэш машинӓ орва эртӹмӹк, вӓтӹжӹм дӓ тетявлӓ мадыт, намал продукт. Лач тиштӹ тӓ дӓ цевер чиӓвлӓм остров мон. Ма туриствлӓм ӱжӹт.
  
  
  Отель шонгы мам эртӹш, кол состояништӹ ылеш. Имбирный прӓник гань. А окнявлӓ дӓ амаса пудалкале сиремӓн фанера газон. Шӱдӹ и перви тидӹ ылын отель шикарный.
  
  
  - Шонгы Пуанчиан, - келесӓ Митзи. «Кынам тӹдӹм ӹштӓш ылын, тидӹ яжо отелеш кариб ылын. Терминал ӹнде рай. Южгынамжы кырык халыквлӓ тӹдӹм кӹзӹтӓт кычылташ, лагерьӹштӹ тӹштӹ тӹдӹм шин шӓлӓтен, хала гӹц мӹндӹрнӓт агыл, тӹдӹ келеш ылын ».
  
  
  Самынь хӓдӹр кыдын ӹдӹржӹ ылын. Шлюха кыце тӹдӹ акат попы. Ӹш образовани ылын дӓ тӹ юкет. Тӹдӹн мненижӹм курьер мафия проста а окса нелӹ. Мӹнь кӹзӹт нӹнӹм лӹмӹнок келесӹмӓш. Любопытством тидӹ веле мӹньӹн. Тидӹ гишӓн мӹнь тӹдӹм ядеш. Моно дон лиза йӹрӓлтен тӹдӹ попалта.
  
  
  Чип кынам тыргыжланен, тӹдӹ казино ямден кердӹнӓ манын, дӓ тӹдӹм колташ ядеш ти мӹнь звонялам дэйви тӓмдӓм ытараш манын, положенижӹм ».
  
  
  Дэйви? Дэйви Хок? Тиды-приказ выполняймӹ ялварняжы вара? Техень шижмӓш ылын, кулак маныныт мӹнь лапка перем кыдалеш. Агентвлӓжӹ Митзи AX Гарднер ылыт ма? Мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем ирӹкӹм пуэн дӓ цилӓ ӹшкеок у мадышдон мадаш Хоук ма у? «Яратымы, - манеш, - мӹлӓм пиш яратен, шутя, но тӹньӹн кӱ, чорт возьми?»
  
  
  Тӹдӹ ядмашеш отвечайышы вопросвлӓэш ответвлӓм. "Махань тынь мӹнь шляпӓм чиӓт?"
  
  
  Мӹнь ӹшке нержӹ лӹвӓлнок, шудалыт. «Мӹнь ӹнет ылын, нӹнӹ цилӓ кедӓрен маньым тӹлӓт».
  
  
  Тӹдӹлӓн ӹнянен ак ямды. 'Тӹлӓнетӓт цӓш. Нӓрӹ жеп толын ».
  
  
  Джунгли ӹнде кенӓ мӓмнӓм вим вӓр гӹц ныгыды кушкыш. Вара толын дӓ изи сакыршудо банановый равнина пакчам. Тидӹ гишӓн шайышт, тӹдӹ мӹлӓм районвлӓжӹ экономика вашталташ. Тангыж канда у банан шукыракым сакыршудо. Ыжар шортньы тидӹ манын. Шӹлӹн, пеледӹшӹм, мӱӓн кушташ дӓ тенгеок цилӓ утла вӹцкӹж пырса корицым цеверемдӓш тӹнгӓлӹнӹт. Тӹдӹ келесӓ, тӹдӹ ӹшке изи остров улы вес пакчаш.
  
  
  Тура корным ак ли. Побережье икманяр жепӹштӹ тӹдӹ мычкы ашкедӹт, вара кырык докы лишемӹн, тӹдӹм шыпшылтеш, тупӹрдӹн семӹнь, остров гӹц центр. Кынам мӓмнӓм пакчаш коден, ӧрдӹжӹшкӹ гӹц шӧр вӓреш тангыж, а вес велнӹ келгӹ каньон мӹнь ужам, дӓ пушӓнгӹ кушкышвлӓ шӱмӓнгӹн. Хала мӓ лу примерно миля дон ылын, машинӓ сӓрнӓльӹ митзи шоссе корны нелӹ годым, тӹдӹ верц полмить эртен, а вара лагуна шагалеш.
  
  
  Мотор тӹдӹ пӹзӹрӓл, коти кудалеш дӓ амасам пачын. Мӹнь выртеш шӹнзӓш манын, анжен каеш. Пӹцӓлген-кловой выдшы, тишец иктаж миля, земля каеш. Тӹштӹ тура вӓрӹш кузен, дӓ эче цилӓ тошты крепость кишӓвлӓ кайыт.
  
  
  А яжонок мӹнь тӧрӧк кайдымы лин колтем. Выргемӹштӹм кыдашыныт дӓ митзи весӹжӹ вӹд докы кыргыжеш. Призывно тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ кидшӹм махаялеш. Кок и тӹштӹ мӹнь керӓл лиӓм. Йӹле мӹнь кыдаш дӓ тӹдӹн паштек кеӓ.
  
  
  Коэ куштылгы веле ылын, шокшы вӹд ӓ ганьок ылын. Лайык и пӹсӹ ӹдӹр тӓрвӓнӹш, поктен веле мӹнь сир гӹц палнырак. Мӹнь тырхен ам керд, но вӹднӓжӹ мӓмнӓн лиэш. Кавашты тӹдӹ пышкыдын чучеш. Ӓрдӹ верц: мӹнь ӹшке докыжы тӹдӹм шыпшыл шӹндӓ, но тӹдӹ мӹньӹм йӹр дӓ цым шайыкы тӹргештӹшӹм. Иктӓт мӓмнӓм ак ли йӓмдӹ тӹрӹс, пачангмы годым, мӹнь мӹнгеш цыма дӓ шӱлӓлтӓ. Ма верц шалгышы вӹдӹм келгӹнжӓт агыл, но мам тидӹ ак кел лиэш. Тӹ паян ылеш.
  
  
  Цилӓ пӹтен годым, тӹдӹ пачангыныт келесымаш. Мӹнь тӹдӹн докы миӓ, дӓ ма канышна. Амалыда ладнан мӹнь шокшы вӹдеш. Мӹньӹм ак цаклы, мӹнь шокшы вӹдеш годым вуйыштым санзалан дӓ ак валы ак шынгалтым.
  
  
  Ӹдӹр ямын. Мӹнь анжалда да ужат, тыды ынде мом пляж ылын. Тӹдӹ мӹшкӹреш, фон ош ошмажы кӹрӓн. Мӹнь ужам, тӹдӹм тӓ ужнедӓ купальник шелмӓш. Пляж улаш, сагашты амален дӓ тӹдӹм воленат уштыш. Кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹм ак ӹрдӓнгшӹ юк кӹньӹлтен. «Пуры ирок, Картер. Тӓмдӓм вӓшлиӓш союзниквлӓ погыненӹт.
  
  
  Сӹнзӓжӹм пачеш дӓ мӹнь ужам, кечӹ шӹцмӹ ӹнде шӹнзӓ. Пляж иктӓт ак каеп. Краб ошма дӓ таманяр шукы улы. Сернер вӹд варан тӹдӹ гач анжыктымаш. Тама-ӓнят вӹд вӹлнӹ мӓ докы лишемӹн, но тидӹ пышыш ак ли.
  
  
  Тидӹ эдем гань фигурым ылын. Мӹнь пуалтыт, вуйжым ӹрзӓлеш, дӓ угӹц анжалда. Тӹштӹ седок эче тӹ ылын. Кымшӱдӹ метр дӓ вес вӓреӓт, кышты мӹнь цаклен, тиштӹ мам шалгет ак пӹч, мары кен. Вӹцкӹж, кукшынди, кужы ош тыгырым чиэн, сага веерлӓ вӹсӓлтеш. Величавый тӹдӹ мӓ докы миӓ, но пингӹдӹ кунда. Тидӹ шаналтен.
  
  
  Мӹнь сагажы шагалын дӓ ӹдӹр махаял. Чимӹкӹжӹ тӹдӹ ладнан. Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ галлюцинаций. Тӹшкӓ семӹнь эртен, санзалан вӹд ылын, тӹдӹм шӹмӓн сироп гань ылын, но мӹнь изишӓт ак ямеш, кынам тӹдӹ амален кеӓ.
  
  
  Цилӓ марын толыт. Тӹ кытлашты лу фут хала сир лӱктен, у вӹдвлӓшкӹ вазын дӓ кӹньӹлтеок семӹнь ӓрдӹ, сир докы лишемеш. Фут нӓрӹ тӹдӹ куд кушмы мӹлӓм чучын. Шонгы линӓт, тӹдӹн, кӱ доно дӓ ӱп ош пандашыжы. Тӹдӹн кукшынди ылеш, но шунангаш.
  
  
  Ошма мӹнь сӹнзӓштӹм пачеш, ышмам дӓ сӹнзӓм кӓрен анжымаш нелӹ, митзи гарднер йӹрӓлтӓ. Мӹнь тӹдӹн сага шалга, дӓ тӹдӹлӓн кидшӹм парнядонат тӹдӹм нӓлӹн кердӹт ылшы меч баскетбол докы шыпшылтат, нӹжӹлгӹ, тидӹ кыце лиэш ылын гӹнь, мыны. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ йӹлмӹшкӹ икманяр шамаквлӓм пӓлен, нӹнӹн дӓ ваштыл колта. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш дӓ келесӓ: «Тидӹ Ной, Ник. Тиштӹ тӹдӹ шукы жеп эртен, шукы куда-либо ӓшӹндӓрен кердӹнӹт. А остров эче тӹдӹ ваштареш коммуниствлӓ ракета ».
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм. Мӹнь эче ӹштен кердӓм ма?
  
  
  Корж мӹнь вӹкӹ тӹшлӓлтенрӓк анжалеш, мӹнь вара кидшӹ кыптырталеш. Тӹдӹ цӹлт мӹнь лапа пӹтен, но тенге тӹдӹн кидшӹ иӓшӹн мӹнь тӧрӧк манам, чын да шуш. Мӹнь эдемӹм тӹкӓлӹт, шокшы вӹрӓн кӧргӹштӹ, ӹлен.
  
  
  «Мӹнь тӓлӓндӓ пиш ӧрӓм, мистер Картер. Британский ылын дӓ тӹдӹлӓн раскыды юк дорцынок, ырлаш тӹ кыды кердеш ылын ылгецӹ, шанем. «Мӹнь тӓмдӓм митзи пӓшӓ гишӓн шайышт, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ тӓ пингыдемдымаш».
  
  
  Шопыльт мӹнь. - "Тӹнь мӹлӓм ӹнянет?" «Меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь эче цилӓ тӹдӹм ӹштӓш манын, кердеш. Лӱд, тӹнь когоэмдӓш литӹмӓш.
  
  
  Митзи тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Нӹнӹ лошты кӹлӹм тӧр ылыт ылнежӹ. Очыни гӹц пагала, ынгылен дӓ келшӹмӓш. Вара тӹдӹм шотеш утым мӹнь.
  
  
  «Мӹньӹ ылам ынгылдарат, мистер Картер. Митзи тишкӹ кандаш мӹнь тӓ ядыда, п и, тӓ доно пӓшӓ кен. Ӹжӓл, ти проблема шачеш ». Кырык тӹдӹ анжыкта. «Серьезный ылмым мӹнь церӹм покташ. Кӹзӹт мӹлӓм кодаш ак керд, но мӹнь тумаем, тӓ палшымы доно вӓшли дӓ ӹшкӹмӹн ылат гӹнят мӓ тӓлӓндӓ вӹрзиышкӧ келеш гӹнь, тӓ тӹдӹн керӓл. Ӹнянӹ, мӹнь докы эче тӹлӓт ».
  
  
  Тӹдӹ кымык, ӹдӹрӹм шыпшальы, лепкӓэшет, мыкик мӹнь, мӹнгеш вӹдӹшкӹ, кӹньӹлтен дӓ халан йолажы тенге, кыце толын.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ паштек тӹшлӹмӹлӓ. Митзи льыргыктале. «Орш дон ма кодын? Каеш, ӹмӹл тӓ ужеш.
  
  
  Мӹнь анжыктымаш ӹмӹлеш. '...Кыце?'
  
  
  Тӹдӹ кого лижӹ, мӹнь выртеш вӹкӹ анжалеш дӓ келесӓ: «утла когонжок ак яд, Савалташ. У шаналташат мӹлӓм хӓдӹрвлӓм лач тӹ жепӹн, кыце тидӹ эдемӹм встречайышы. Тидӹ тен эртӓ. Флеминг А ӹнде мӓ докына мӹнгеш яжо, пӹтӓрижок ши дон дӓ кым и шон ».
  
  
  Мӹнь анжалда чиэн ш кӱкшӹ кӓп, кыды ямын кырык лоэш лап сернер капайышна. «Мӹнь ӹшкежӹ гишӓн шайышташ кого тӓнглӓн», - мӹнь ядым.
  
  
  Кӹрӓн тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш.
  
  
  «Аравиштӹ гишӓн шаналтенӓ, мам мӹнь тӹлӓт келесӹнем. Сюрприз йӓмдӹ ылын. Ной пуэн кердӹдӓ тӓ шукыжок нӹнӹ логӹц, мӹньӹ дӓ ӹнянем, нӹнӹм ак колышт дӓ цилӓ мам мӹнь эче ужаш ӹш ».
  
  
  Мӹнь анзылнемок тӹдӹ машинӓ докы кыргыжеш. Машинӓш шӹнзӹ годым, мотор мӱгӹрен. Деч ончыч мӹнь чӱчӹ амасам, тум ташкалтышым акселератор темдӓлдӓ, дӓ мӹнгешжӓт мӓ докына корны дон кенӓ вӹсӓ корны циц.
  
  
  Мӹнь ик минутеш ак ӹнянӹ, тидӹ сӹнзӓ доно ной ю. Мӹнь тӹдӹ ышан дӓ се п веле каеш. "Отшельник ты?" - мӹнь ядам Митзи. Керек-ма, тидӹ веле агыл. Тӹдӹ - племя лидервлӓ, шӱдӹ у эдемвлӓ шотлен. Тошты крепость тӹ ыльы. Тӹдӹ манын, таманяр шӱдӹ и перви тӹдӹ тиштӹ ӹлӓш тӹнгӓлшӹ эдемвлӓ, ма вара восстани рабат. Пырля группыш тидӹ когон лудӹш. Джунгли нӹнӹ цилӓ вӓреок лин кердӹт, нӹнӹ ак кердӹдӓ тӓ ужыда гӹнь, тидӹ нӹнӹ ак шон ».
  
  
  "Кыце тӹдӹ тӓмдӓн пӓлӹмӹ?"
  
  
  Мӹньӹм анжал дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм йолет.
  
  
  «Тидӹ ылын пиш потикӓлӓ ылеш. Мӹнь лагуна иэш, кынам трӱкок тӹдӹ валы манын, мӹнь пуэннӓ уверӹм. Чип Помощник казино пӱлӓ ылыныт, дӓ Чип шанеп манын, мӹнь тиштӹ Майами пумы. Тидӹ ӹрвезӹ, лу минутышты нӹлӹмшӹ пуштмы лиэш. Ной церпет нӹлӹмшӹ мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Тенге куштылгырак ылын. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь ӹнде ял лӹвӓлнӹ ылшы пингӹдӹ рок. - Джунгли барабанжы, - мӹньӹм ваштылеш. "Телефоныш джунгли".
  
  
  'Векӓт. Но варарак икӓнӓ мӹнь ужам, кыце тӹдӹ церлӹ вуду дон ӹдӹрӓмӓшвлӓн шот паремдӹ. Келесӹ тӹдӹлӓн, тӹдӹм, тӹдӹдон кӓдӹ. Тӹ вӓрӹш кӹньӹл, дӓ торланен ».
  
  
  Цодырткаш вуйыштет. Кого ӹдӹр сагажы ӹлӓш мӹнь ситӓ, манын, шӹдӹн туркана мафия сӓндӓлӹк. Ти докы отношени келеш практическийжы цила улы. Ш ю а вуду дӓ тӹдӹм ӹнде гишӓн попат, вуйта нӹнӹ ӹшке ӹнянӓ. Идӓ ядышт большы мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  Ма кемӹкӹ вӹц минутышты юкшым лыкты. Корны покшалны трӱк ясын. Мам тӹдӹ шалалтен анжыкташ манын, мам шагалеш. Тормыжлымы Митзи дӓ окня пачмы. Тӹдӹ тыргыжланен колтышы чучеш, тӹдӹ ядеш тамам-ӓнят ти диалектвлӓм, дӓ тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Ик шамакым ак попеп, шайыл ходдон митзи чӱктӹш, дӓ пыш шӓрлен пумы.
  
  
  «Ма гишӓн ядат Ной», - манеш тӹдӹ. «Ылаш талашен. Ма-гӹнят керӓл лиэш ыльы, но мӓ тӹ ак попы.
  
  
  Мӹнь митзи анжалам, а вара посыльный уштыш. Корны лиништӹ ылеш. Кынам мӓ вес ӓйӹкӹм сӓрнӓлӓш, корны пиш худан. Джип ылаш ма келеш, цилӓ пӓшӓ гӹц пасна сӹнгӹмӓш ӓптӹртеп манын. Пел корнышты пӹтӹшӹ кого корны анзыц логан.
  
  
  «Мӓ пакыла кеӓш келеш», - манын Митзи.
  
  
  Тидӹ келеп манын кердӹт. Пушӓнгӹвлӓ дон мӓ кузеннӓ, кесӹ тӓгӓн ганьы, годым кӱкшӹ стенӓ остатка ак шо, сланец гӹц ӹштӹмӹ. Крепостьлаок каеш лишемеш сернер нӓлӹн дӓ улы. Капка гач эртен годым ма, лийын кудывичӹ гӹц шифер стенӓ ылын. Фон ӹштендӓ тӹдӹ пӧрт кужы лин, кыды шукыштат, пиш состоянижӹ а весӹштӹ. Стеняэш левӓш платформышты служат. Эдем кап ной кугешнен йӹр погынен. Тӹнг американец доно шӹргӹштӓт нӹнӹ пӹцкемӹш ылын. Повязкым набедренный пӱэргӹ веле ылын, ватыжы доно - мытык юбкан тӹрлӹ. Цилӓн юкымат ак лык, лапкавлӓ улы кымыл.
  
  
  Кынам мӓмнӓм пуры, Ной мӓ докына толыныт. Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓн ылын, но тӹдӹн поведеништӹжӹ величавый кодышы дӓ когоэшненӓм.
  
  
  Тӹ увер тидӹ мам увертараш, сӹнзӓ. Флеминг шолышташ докторжы. Чип Каппола ямделыт, тидӹ карангдаш цацымы. Отель Джером нӓлмӹ. Американецвлӓ вӹкӹ дӓ цилӓ европеецӹн лайнер эвакуируйымы круизный ».
  
  
  Мӹнь ядам - "Таро Сойер Кышты?".
  
  
  Поздаракын веле леведӓт мӹньӹм, мӹньӹм информация кышец нӓлмӹ. Но мӹньӹм ак колеп мӓмнӓн жепӹн тӹрӹштӹш экскурсий такшым кадиллак джунгли тӹмӹр семеш.
  
  
  Маналтеш тӹдӹ гишӓн нимат иэш увертӓрен », - манам мӹнь Ной. Годым хоть-махань увервлӓ улы. Седӹндон тӹдӹм ирсӓ шотыш ӱжмӹ агыл. - "Кыце тӹнь цилӓ тидӹм пӓлет?"
  
  
  Эдем йӹр тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, дӓ мӹнь ужам, мам ышмадам тӓрвӓнӹлӹт тыды тырхен. «Пожалуйста, мӹньӹн ак сомневайы келесымаш, мистер Картер. Жеп ак ситӹ. тошты крепость доктор подземелье Флеминг доно кычымаш, тӹдӹм ытара дӓ келеш. Векӓт, ик корабль доно токем колтенӹт мисс Сойер тӓ.
  
  
  «Тидӹ мӹлӓм чучеш маловероятный. И шана, тӹдӹ джером колташ ма ылын, тӹдӹ верц ылыда гӹнь, сылаш кычен цӓрен кердеш ».
  
  
  «Тидӹм аргумент. Но тидӹ эче ак цилӓн. Тӓ коктын шӓрӓлтӹмӹжӹ описани, лу тӹжемӹм тӓлӓндӓ предлагаем кычымашым доллареш дӓ улы.
  
  
  Шудалмы юквлӓ мӹнь. «Кыце мӹнь изиш веле ӹштӓт кагак погынен, каваштеш дӓ тӹнӓм вола».
  
  
  «Сусу ылыт, тӓ тидӹ крюквлӓдон мам ӹштӓш», - Ной комментируяш. - Тӓмдӓн уке ылмы годым колынам ыльы. Мерявлӓ дон кӓтӓ, хором пуа кердӹдӓ тӓ ӹнде ».
  
  
  «Мӹнь яжон ӹштӓ иктӓ-ма», - мӹлӓм келшӓ. Мӹнь ӹдӹр анжалда. 'Ти кодын. Безопасностьышты тиштӹ тӹнь. Машинӓм нӓлӹн мӹнь тӹлӓт ».
  
  
  'Ма верц нимат. Тӓ вӓржӹ пӓлӹ агыл. Мӹнь пӓлем, дӓ, тӹлец пасна, пӓшӓ эче мӹнь линем ». Шижылде металлвлӓ тӹ юкет ылын, тӹштӹ кай, кыдын вӓреш тӹдӹ мафия братствын канден.
  
  
  «Тӹдӹн праважы», - ной цакла. «Пӧрт мӹнгеш толаш ак кердӹдӓ тӓ-оф-Спейн корны сир мычкы. Мутат уке, тӹдӹ заблокировать джером приказываен. Тӓ кырык гач кеӓш вӓрештеш, тӹнӓм тӓ хоть-махань палшык пайдаланен кердеш ». Кӹжгӹ кужы ты ш ик парня доно анжыкташ, вара весӹшкӹжӹ. «Ялан, тыгыр. Талашыда. Мӹнь тӹнь сагаэт кеӓ ».
  
  
  Тидӹ мӹлӓм ак кел. Ӹняныде ӹлӓш кыце мӹнь кердӓм шая ӹнянӹдӹмӓш Ной? Кӱ тиштӹ эскорт дӓ керӓл лин кердеш, тӹдӹ йымы пӓлӓ, ма доно пыта? Но мӹньӹм ак ярыкты. Ной дӓ тӹдӹ шукы эдемвлӓлӓн ӹштӓ, кӹньӹлеш дӓ ялазыланыдымым митзи вел келесымаш. Тенге мӹнь согласаен, меря доно кӓтӓш, жеп пумы. Тӹ жепӹн, мам якте шон гань «Кадиллак», мыжыр ли ылмы тӹштӹ, шымаргаш. Ош тыгыр дӓ ялаш ӹнде мӓмнӓн шокшы ылын гид засученый хлопковый пылвуй яктеок. Мачете нӹнӹ доны кыдал шӹльӹм.
  
  
  Нӹнӹ шайылны шӹнзӓ.
  
  
  Ӹлӓш нигышты шӓрлен, дӓ анзыкыла шӹкӓ пырышы машинӓ дӓ вӹц минут митзи варештеш, кызыт мӓжӹ, ышын кердеш кырык гӹц вален. Тӹнг ӹнде корнын худа ылын, а тидӹ кого ойхы. Ма тӹдӹн доно кеӓш передачын лапкаш, мӓ сек шукы сӹржӹм ыражан шарныктет доно швейцар, дӓ ма эче хударакшы, вес ма скалашкы шергеш. Ӓнгӹсӹр ялгорны доно кеем дӓ мам сӓрӹмӹ, тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ виктӓрӓт. Кырык сирӹн ик машинӓ дон ниӓлтӹ, а вес анжен келгӹцӹштӹ келгӹ ынгылымаш. Мӹнь нимат ам келесӹ манын, Митзи ак карангды. Тӹдӹ яжон виден шагал кердӓт.
  
  
  Ти мӓнгӹ паштек, ӱӓн гач эртен мӓ у, йонгата шӱлӓлтӹш дӓ угӹц мӹньӹн керт. «Тенге гӹнь, тӹнь пӓлет корны», - манам мӹнь Митзи. "Гань тюрьмӓш вӓрештеш джером ма?"
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Мам пӓленӓ мӓ пӹтӓри-тиды гишӓн иктӓт. Отельыш ты мӓ пӹтӓриок тошты кеӓш келеш, ик ялазыланышымат анжыктымаш доно вӓшлимӓш доно тӓ мӹнь корнышты. Планым йамдылышашлык кердеш ма тӹштӹ мӓмнӓн ».
  
  
  Пӹцкемӹшӓлтӓш тӹнгӓльӹ, кынам мӓмнӓм остатка корныш лӓктеш, манын ситӓлык кымда «Кадиллак». Тыл вашт мӓ у кердеш ӱлнӹрӓк кушкыш. Тенгежӹ, хала гӹц мӹндӹрнӓт агыл ылын. Фарана митзи пырташ манын, корнышкы лӓктӹт.
  
  
  Халыкынат кечыял формы валгалтарен сотыжым. Пистолетым тӹдӹ мӓ вӹкӹ виктен шӹндӓ. Тӹнӓм тормыжлымы ӹдӹр, шайыл ходдон писем дӓ угӹц пырташ. Мӹнь тылсотым анжалда. Вес салтак ара понар шайыл ходдон, ма только тӹдӹ винтовкыжым кӱ виктӓрӓ. Достаточно высоком пичӓл доно пӹтӓриш кузыжы манын, мам гӹц хоть-махань ӧрӹктӓрӹшӹ, мӹнь «Люгер» лӱэн. Тидӹ охоницӓ пыдыргымы годым лобовой. Митзи шукыжымок пыдырген ылын, но тӹ машинӓ пакыла видымаш. Мӹнь лӱэн шелмӹлӓ, ян лобовой перви кышты ылат, салтак машинӓ дӓ кенвазеш.
  
  
  Митзи машинӓ шагалтат, мӹньӹн ылат дӓ мӓмнӓн жепӹн гид анжалда. Нӹнӹ логӹц ик и орланенӓм. Нӹнӹ ӹнде у семӹнь олен куза дӓ шайыл тувырген. Лактам мыньы манын, лишкӹжӹ анжалда пӧлек, кыды мӓнмӓн полковникнӓ Джером пумы. Кок салтак колта. Оружидон дӓ формышты доно мӹнь шӱм нӓлмӹ шайыл шӹнзӹлтеш. Пистолетым эдем Ной кыча. Мӹнь келесӹшӹм. - "Доно тӓ тидӹм ынгыленӹт?"
  
  
  Нӹнӹ кердӹт. Нӹнӹ орол полатысе служенӹт, кынам Флеминг президент ылын. Лин кердеш, кынам иктӓ-мам пӓлен кердӹц тидӹ кычылтмы. Тӹ годымок оружидон, мӹнь ӹшке кычат дӓ кӓпӹшкӹжӹ т пуаш приказываем кокшы тӹшкӓ лошты кузыктенӹт, кышты киӓ шӹп ли, толыт и якте иктӓ-махань зверь шужен.
  
  
  Блокадышты годым хоть-махань корным анжыктыш, мӓ тӹдӹм ӹнян ной информация. Тиштӹ шокшырак ылын тьотявлӓштӹ гӹц большы мӹнь признӓйы ылын. Тенгежӹ, лийы тӹнг джером, ной келесӓ. Толшаш жепӹн шаналтышым, Флеминг семӹнь лыкмы. Тӹдӹ выча мӹньӹм вӓш тенге кого авторитет ной пумы. Остаткаэш, нӹнӹ масакланы, дӓ кӹзӹт, кынам нӹнӹ анжыктат, мӓ оружидон кычылтмы кердмӹн, нӹнӹм эче керӓл лин кердеш.
  
  
  Отельӹш шон пӓшӓ гӹц пасна мӓлӓннӓ, дӓ пуста пӧртеш машинӓ припарковывать митзи сӓрӹмӹ. Вестибюльышты полуразрушенный мӓ тӹшецӹн кеӓ. Ваштарвлӓ пушангӹвла дӓ пышеш ам шӱм эртӓрӹмӹ. Шке йочыргаш гид ташкалтыш мычкы эртӓрӓт мӓ цыланышты. Стӧл покшалны кого кухня да тидӹ гӹц ик полкыжы доно стеня мычкы рабочийвлӓ ылыт. Иктӓт тӹштӹ ак ли ма. Стӧл вӹлнӹ йыла сартавлӓ, кож дӓ кышты мары игуаны, местный томсык, мӹшкӹрвуштывлӓм мам мӹнь мӹшкӹр гӹц.
  
  
  Мӓмнӓн мары купе приветствивлӓм дӓ вара кокшы, кугу туземец кӱвлӓ хытыраш, остатка ма-тыдым качкаш кердеш. Азыренле годымжы шужымы ылшы мӹньӹм сарвала, тенге гӹнят ӹшке мӹньӹн гань изиш шит йолажы-йогы кандыра икмахатьвлӓ дӓ нелӹ. Эче мӹнь темӹн пеле лапка ылын, кышты туземец годым кеӓ. У мӹнь цӓшӓн ылам, нӹнӹ семӹнь кеӓ. Тактика ӹшке мам ӹшташ келеш ылын, дӓ мӹнь ӹшкежӓт ӱждӹмӹ компания ак шиж.
  
  
  Гид Ной мама маныт лӹмӹн мӹньӹм, но, йӹлмӹн ви мӹнь ам пӓлӹ, нӹнӹн монды. Тӹдӹ мӹнь пӓлем толькы, мӓ нӹнӹ кужы ылыт, шукы доно келшен. Тенге мӹнь нӹнӹм обижайӹмӹ ак шо, нӹнӹ проставлӓ ӓль книгӓм гарри маныт, седӹндон ядым: мӹлӓм ӹшке мненижӹм дӓ проблемывлӓм ынгылдарымы.
  
  
  У гӹц кого кокшы дӓ ваштыл келесӓ: «мӹнь кердӓм манын Лэмби». Тидӹ пингӹдӹн келесӹмӓш, тӹдӹм «нӹлӹтӓнӹм».
  
  
  Митзи мӹнь пӹлӹшӹм келесӹмӹ: «Лэмби. тидӹ кого моллюсквлӓм. Нӹнӹ шӹльӹм качкеш, потенция доно лӱктӓш манын ».
  
  
  Стильжӹ тӹ ылын, - мӹнь йӹрӓлтӓ. «Когон яжо, мон, шамак толшеш, мӹнь лӹмжӹ - N3. А тӓ?' Мӹньӹн кокшы номерӹштӹжӹ анжалда.
  
  
  Тӹдӹ кымда йӹрӓлтӓ. 'Каком.'
  
  
  «Ситӓ кӹтӹк», - мӹлӓм келшӓ. Мам тидӹ анжыкта?'
  
  
  У тӹдӹ ваштылеш. «Хир кеквлӓ. П.'
  
  
  'Айырен.' Нӹнӹ мӹньӹм яратен. Перспективы доно шутя ӹштен кердӹт нӹнӹ армижӹ пыт кредӓлӹн гранд вӹлнӹ-Лаклер. Ӓнят, мӓлӓннӓ шансвлӓ эче изи ылеш.
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм, ма келеш флеминг докторжы. Флеминг тюрьмӓ гӹц лыкташ келеш. Но ма келеш пӹтӓрижӹ тӹшкӹ вӓрештеш. Кӱ иктӓ-мам пӓлен, тӓ гӹцдӓ-корныжы гишӓн кыргыж гӹнят, кӱнчаш гань, кыды питӹрнӓлтӹн, возможно, лӹвӓлӓн эртӓ?
  
  
  Вӓшештӹмӹ отрицательный ылын. Иктӹ ылыт. У ӓнгӹсӹр, шӓрлен кеӓш манын, тура у дӓ, манам камерышты перви пырен. Тӹштӹ, кышты ыраж лӓктӹн, ӹнде ылшы кӹртни капка. Вуйгалашка неих кайыше ваштареш киӓт ӓль цӓшдӹмӹ, экспериментвлӓм ӹштенӹт остатка докы кыргыжеш. Тидӹ тагынамшенок ылеш. Кӧргӹ шижмӓшвлӓ дӓ ӹшке пӓшӓм ӹштӹшӹ мӓ ылына, тӹдӹм вӹр дӓ шӹрен толын. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ гишӓнжӹ тидӹ шаналтен. "Кыце тӓ шанедӓ, тӓ гӹц тӹнгӓлеш ма?"
  
  
  Нӹнӹм кыптырталеш пулш равнодушным. Тидӹ паштек кок каком келесыда ныным. «Флеминг гӹнь колта, дӓ мам колта. Мӓмнӓн кырык ракетный джером станцим ӹштӹмӹ ылын. Мӓ ваштарешнӓ ылеш, но мӓнмӓн оружинӓ дӓ эдемок ситӓ, манын, тӹдӹм цӓрен шуа ».
  
  
  Мыжыржы мӹлӓм утларак дӓ утларак келшен ли. Лыдаш нӹнӹ ясы ылыт, но нӹнӹн каваштышты яклака лишӓшлык, нӹнӹн шотышты ылын дӓ келӹштӓрӹмӹ. Тигр грация нӹнӹ гӹц тӓрвӓнӓ. Униформа мӹнь анжыктем. 'Тидӹ чиэн. Тӓ рольым шоктеп салтакым. Мӓ донна тӓ мӓнмӓн митзи канден дӓ крепостьыш нӓлӓш погыненӹт. Тӓлӓндӓ келесӹнем, ма ма приказываймы флеминг джером камерышты срален шӹнденӹт.
  
  
  Выртеш ӹдӹр сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. Кыцелӓ тидӹм ӹлӹмӓшӹжӹ мӹньӹм ак яраты, но мӓмнӓн «кӓй» утларак ылыт ӹняндӓрен гӹнь, тоже улы, тӹштӹ тӹдӹ ылын.
  
  
  Кыдашмы тыгыр дӓ ялаш дӓ Ламби каком, изишӓт тӓрвӓнӹде набедренный дон ялштен, сусанна сӓрнӓл кеӓ, дӓ вара нӹнӹм кыдаш. Оуанг нӹнӹ коктынат намалеш, боевой амулет шӱм кыдалеш. Конечны, цилӓ оружи кид лӹвӓлнӹ ылын, дӓ, ӓнят, нӹнӹ шаны, ак ӓптӹртӹ аралтышым ешарен изиш улы. Нӹнӹ вӹкӹ чимӹ курткым армейский амулет, чиктен пуэнӓ ялаш дӓ ынгыленӓм, ма йӓмдӹ пӓшӓ.
  
  
  Руль митзи ылын. Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзеш, а кок помощник шайылны шӹнзӓ, пистолет мӓмнӓн шӱмӹш ӓнгӓлтевӹ. Максимально корныш крепость докы корным кӹтӹк кычылтмы ӹдӹр. Удивительны олицӓжӹ охыр ылын. Шторывлӓ кыча питӹрӓш дӓ цилӓ кӧргешем кодын. Магазинвлӓштӹ нӹнӹ пудалкале мародёр гӹц ылыныт дӓ пӹцкемӹш ылын. Порт-оф-трӱк сӹнзӓ пӹц спейн халашты, эртен йыд айом шотеш деч ойыртемалтеш.
  
  
  Крепость аркыжы лапкашты шалга. Ужар тӹдӹн анзылны цилӓнок ӹштен кердӹт, кыш мышта, но тидӹ ылын дӓ тӹдӹ йӹр пичӹ кӹртни эффект локтыл пушка, олык центр ӹштен. Капка анзылны шалга, тидӹ вӓрешнӓ ӹштӓш ак уюта.
  
  
  Салтаквлӓ утлажок тыл сага оружи йӓмдӹ мӓмнӓн корныштыш кок капралым дӓ заблокировать. Дӓ нӹнӹ анзылны икманяр фут митзи тормыжлымы шагалеш. Лэмби шайылныш мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ: «Капрал, ке, анжал, ма лиэш. Кая лӓктӹн! Тӹдӹ анзыкыжы дӓ пистӧлетӹм мӹнь ӹшкежӹ ваштылеш чӹдӹ дун шӹкӓлӹнӹт.
  
  
  Капрал йӹвӹрт миӓт. Тишкӹ пӹтӓри ылын анжал. Историм ӹрвезӹ сӹнгӹмӓш гишӓн шайыштеш, мӓ нӹнӹ заполучать гань, гишӓн дӓ нелым сынгаш, тӹдӹ вӓрештеш-тӹдӹ сӹнгӓ. Капрал впечатлевать ылын. Кынам нӹнӹ ӹшкӹмӹштӹм пӹтӓрӓш, мӹлӓм виктӓлтӹш дӓ тӹдӹ олен тӹдӹ винтовкыжым лӱлтӓлеш.
  
  
  Мӹньӹн мӹшкӹрем пӹзӹргӓт. Луена ак ли ылмы Митзи. Тидӹ мӹнь ӹнянем ылын. Сылымы ӓль нӹнӹ палшымыжы гишан тӹдӹм нӓлӹн кердӹт. Но тӹдӹ, ма мӹнь планируяш Джером, вес ыльы векӓт. Мӹнь выртеш капрал пӓлен кодеш, мӹньӹн лепкӓэм гӹц анжен. Вара тӹдӹ командыжым ӱрлӓлтӓш. Салтак корным итӹрӓйӓт. Капрал дӓ крепостьыш пырен кеӓ митзи машинӓшкӹ шуш. Тидӹ лыдмы пӧрт ылын. Покшалны дӓ амаса гӹц пасна ик окня веле, кыце ышмам пачы. Тӹдӹн йӹлмӹ гӹц шалгышывлӓ пуэнӹт. Машинӓ шагальы дӓ лагерьӹшкӹ шӹндӓш плитко митзи лӱктӓ, ӹнде дӓ мӹнь ужам, йӹлмӹ мычашем пӱӓ келгӹ шыгыр вын кӹвервлӓ ылыт. Сӱк тӹдӹ кӹзӹт кушкын, но икечӹрӓк ти шалгышы церот рабат. тӹ тангыж гӹц вӹдӹм опталеш. Каждый нападайышы гидрокостюм ӹнянӹмӹ вӓрештӹндӓ. Кӹвер шалген салтаквлӓ лошты, территорижӹ доно соты прожектор волга улы. Капрал лӓктеш. «Нӹнӹм канда, тӹ годымок кыча прицел дон ӹрвезӹвлӓ».
  
  
  Машинӓ дон мӹнь шин лыкташ. Вес Митзи доно лӓктеш. Тервенжӹ пӹзӹрӓл кыча дӓ пистолетым каком туп ламби. Капрал дӓ эче изи пырышы сотара. Икманяр минутышты тӹдӹм ӱштӹ толмы лейтенант почеш. Отсалютовать кӹвер шокшы салтаквлӓ, новичок кайыш дӓ мӹлӓм келесен, мӓ тӹдӹм тиштӹ командывая.
  
  
  Капрал нӓлмӹ шалалта доно раведӹн, офицервлӓ акат шыпш кӹзӹм лӱлтӓлеш. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ доно пӓлен кердӹдӓ шӹдӹр, кӱ пӓшӓдӓрӹм нӓлшӓшлык ылыт ылын гӹнь, кӹзӹтшӹ тидӹм нӓлмӓш ылыныт.
  
  
  У Лэмби: «приказ дон полковник. Кокшы кӹдежӹштӹшӹ тидӹ тӹдӹ питӹрӹмӹ ылын, дӓ мам Флеминг. Ынгылымаш, кеквлӓ кычаш пырля улына.
  
  
  «Анжыкташ», - лейтенант кӹтӹкӹн отвечая. «Нӹнӹм нӓнгеӓ пекет».
  
  
  Тӹдӹ сӓрнӓлеш, тӹдӹ коридор мычкы мӓ паштек ылыт дӓ кӱ вӓрешӹжӹ, кыдывлӓ сӱсӹр яреш лыктыныт. Лаваса клаустрофобия кӹзӹт ӹштен ясыланаш. Караульныйым лейтенант кидшӹм шалалта помещенишкы, мам мӓ кӹчӓлӹнӓ келеш.
  
  
  Каком чӹнь келесӓ: «ӹнде нӹнӹ мам кӹчӓлмӹлӓ, лейтенант. Процент шӱдӹ нӹнӹ итӹрӓ ».
  
  
  Лейтенант йӹрӓлтӓ: 'пеш сай.' «Картер Ник, тенге? - П, - полковник келесӓ. Но мӹнь шанем, тӹнь тагачы вадеш лыктын пуаш ».
  
  
  Шим кӹшкӹ мӹнь пиш анжат пулшыжым веле кыптырталеш. Ӹнде тӹдӹ ӹшке митзи шотыш сӓртӹмӹ. Турок дӓ сӹнзӓвлӓжӹ гӹц сӹнзӓвӹд, миэн; ганьы котилӓн, сойток тӹдӹ шалгымыла манын, тӹдӹ ужеш. Ӓнят, тӹдӹ келшен, тӹ годымок изиш колыштшы ылеш. Ӓрлӓн выртеш тӹдӹ лывшалт кеӓ дӓ комдык ӹштен, тӹдым ик парняжым лӱлтӓлеш дӓ онгылашыжы тӹдӹн.
  
  
  Полковник келесӓ, мӓ тӓлӓндӓ синдикат шукы пуэн шалген. Мам нӹнӹ тӱлӓш манын, тӹнь пӧртылтем. Тидӹ мӓлӓннӓ пӓлӹ ». Митзи ка эче когон лӱдӹктӓт, ышмажым кидшӹ иӓш дӓ магӹрӓш тӹнгӓлеш. «Пожалуйста, сэр, мӹнь тӹ докы колтенӹт. Нӹнӹжӹ пуштыт мӹньӹм ».
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. «Тенге гӹнь, тӓ, нӹнӹм ӓклен, малын тенге ӹштет?»
  
  
  Ик выртеш тӹдӹн тӹрвӹжӹм нырыл, вара, вуйта ынгыла, лейтенант тӹдӹм ма тӓрвӓтен кердеш манын, тӹдӹ пӹжгӓлтӓ: «Мӹнь кыш келеш ылын-изи оксам канда. Но тӹдӹ мӹньӹм ак канды. Доллареш знакым ш ты сӹнзӓэт ӹнде толын. Йымы, воображеништӹ тӹдӹ ылын! Тыды тырхен шоктен. "Кӹзӹт ти доллареш кышты?" Трӱк тӹдӹм кым пу. «Тӹнь мӹлӓм анжыктен кердеш, кышкы колтет гӹнь ... тӹнь ма, мӹнь ...»
  
  
  Лиэш гӹнь, тӹдӹ ваштылеш.
  
  
  «Тӹнь шукы, шергаканем. Ма Картер касая ылгецӹ, тӹдӹ мӹньӹм ямденӹт, тидӹ мӹнь вӓрешем полковник кӓпшӹлӹш чиӓт ылын. Тӹдӹн пулшыжы лӱктӓлмӹ. «Дон махань-шон ӓмӓлвлӓ тиштӹ ӓнят лачокат джентльмен тидӹ гишӓн тӹдӹ».
  
  
  Турок ӹдӹрӹн кидшӹм виктӓлтӓ дӓ нӹнӹ тӹдӹм ӹшке докы лишкӹрӓк миэн, дӓ каждый ашкыл гӹц тыменьнӓ шӹплӓнӓ.
  
  
  - Только мӹнь вараш? Тӹньӹн дӓ мӹлӓм веле?'
  
  
  Кыш тӹдӹн лицӓ темӓш ылын. Тӹдӹ гӹц сӹнзӓжӹмӓт ак колты, тӹдӹ мӓмнӓн кок мары попаш тӹнгӓлеш. «Ик тӹнь тишӓкок кодат, весывламат нангеаш Картер камерышты».
  
  
  Т мӹнь лӱдӹш ылеш, кынам мӹнь шаналтышым, мам ӹшкетӹн кодшы ӹдӹр доно лейтенант ылын. Вара мӹнь ынгылем, мӓ тӹдӹ доно ик ӹрвезӹ мӹлӓм гӹц колтымы ылын. Мускулвлӓ дон мӹнь изиш шакталта, идейжы вуйта мӹнь тидӹ келшӹш, мӹньӹм дӓ корны мычкы эдемвлӓ планируяш атакуен. Митзи лейтенант слаен кердтелда, но лийын кертеш кредӓлмӓш, дӓ мӹнь инцидент ак кел ылын, шукы тӹ салтаквлӓлӓн мобилизуйшашлык ылыт. Движенин лейтенантдон мӹнь ужам, ваштылын дӓ мӹньӹм сойток сага кеӓш решен. Лэмби мӹнь дӓ тӹдӹн анзылны амаса тӱгӹ лӓктӹн. Тыдым тотлыракын тӹшкӹ митзи паштек сыгыралмы: « ... пӹц кемеш Лейтенант, дӓ ...»
  
  
  Тӹдӹ коридор мычкы эртен, мӹнь цаклен дӓ, лин тӹдӹм ма тӓрвӓтен о, военный дечем. Тӹдӹлӓн кӱсӹм лейтенант гишӓн шаныде ак ли. Кӹжгӹ кужы пач мычашышты тӹдӹ амаса коридорым, ӹшкежӹ верц тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ ма крон. Мӹнь шанем, тидӹ мӓлӓннӓ нимахань юкат гранит гӹц блокышкы пырышы ак кердеп ма эртӹмӹкӹ пӹтӓриш подземелье пачмы. Коридор мычкы ку винт ташкалтышым ма улым пыра. Вӹд патькен, ам ӱпшӓ. Сотыжы ылде, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ пасна у лейтенант понар анзылны кен, амаса коридор мычкы кок велнӓт эртен коклы решоткан ӱпшӓ. Коридорышты кужы мычашвлӓ тӹдӹ сыравачвлӓ нӹл дюйм вӹргеньӹ лыктын, камерыштыш кӹньӹлеш дӓ амаса пачаш.
  
  
  Стеня сага шӹнзӓ Флеминг Доктор, ик йыхшы йолет. Тӹдӹ ӹшке анзылныжы кок ял виктӓлтӹш. Тӹдӹ тӧрӧк каеш пуалеш. Рехень ыжар сӹнзӓн тӹ, кӱ кӹвер леведмӹ, кӹртни цепвлӓ гӹц ик вуйыш ты кечӹшӹ дӓ кидшӹ, стенӓ тервен пижӹктӹш.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым лӱктӓльӹ, семалтет свет вӹлнӹ ужаш, дӓ мӹнь шӹнзенӓм. Мӹнь орол-ем дӓ вара тӹдӹм ужделам, остаткаэш, лейтенант. Тӹдӹн пулшыжы у сӓкен, вуй тӹдӹ кенвазеш дӓ анзыкыжымат. Тӹдӹ офицер шалген, шыргыжеш. Тӹдӹм кедӓрӓт кобурам дӓ револьвер лыктеок ашкедӹт, тенгеок мӹнь яжон флеминг дӓ ужаш манын, оружидон, мӹнь олен кӹдӓлӓш виктен.
  
  
  "Хоза Президент." - Юк яклакала чучын. «Уанымаш яжо союзниквлӓ остров тӓлӓндӓ моам? Мары, икӓнӓ тӹдӹм ытара дӓ ӹнде тӹлӓнет, ӓнят, тидӹ эче ӹштӹмӹ кердеш? Тӹдӹ тӓ представляйӓт. Тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ тӹнь сагаэт кодын ».
  
  
  Мӹнь шӱлӹшӹм шӱлет ламби анзылны эртенӹт. Икманяр вариантжы улы. Мӹнь эдем ылам дӓ ӧрдӹжӹш лӱэн лейтенантдон мӹнь ирӹкӹм пуэн кердӹн. Но, лийын кертеш, офицер лин пӹсӹн, ынгылен дӓ большы дӓ большы мӹнь лэмби тӹнгӓлӹн. Ӓль мӹнь ӹшкеок кердӓм ыльы дӓ люгер шая лыктын.
  
  
  Мӹнят тидӹ гишӓн шаненӓм годым, лейтенантын крисвлӓ доно кешӹ коти камера гӹц размер гач эртен. Понар соты тӹдӹ, векӓт, лӱдӹктен ӹлен. Лейтенант лӱэннӓ дӓ тӹдӹм ӧрдӹжӹш каранг кеш. Жеп мӹлӓм тидӹ ситӓ, манын Люгер ӹшке хватя. Лейтенантдон мӹнь тӧрӧк вуйышкыжы лӱэн шелеш. Понар юж доно чонгештен. Ирӹкӓн мӹнь тӹдӹн кидӹшкӹжӹ кычен кердде, парнявлӓжӹм йылата шокшы гишӓн лампа, но кердде пӹсӹн шӹндӓш, пыдыртымы агыл. Лейтенант кымык вазын. Якшар, ыжар рехень седӹрӓ толаш тӹнгӓлеш. Лэмби удовлетворенно пӹрхӓлтеш. Сусу мынь лиам, манын мӹнь тӹдӹлӓн техень положениш ашкыл ак застаньы. Остаткаэш, рефлекторный, мӹнь лӱэннӓ дӓ тӹдӹм курокым валтен кердеш. Тӹдӹ мӹлӓм таум, пулыш гӹц севӓльӹ.
  
  
  Флеминг пуалтеш. Тӹ ин эче соты докы привикненӓм. Тӹдӹ тыргыжлана.
  
  
  «Мӹнь большы нимат ак ынгылы», - тӹдӹ попалта. «Мӹньӹн эл виктӓрӓш пӧртӹлӹнӹт джером полковник дӓ ядеш. Тӹнӓм мӹньӹм малын кӹзӹт арестуен? Малын тӓ канда тиш? Малын тидӹ тенге пуры докы тӹньӹн салтаквлӓэт?
  
  
  «Вадеш», - тӹдӹ мӹньӹм шыпшеш. «Кӹзӹт жеп уке». Дэвид хок нимат, нимат ак шо Сойер Таро ылын, тенге манмы флеминг ax гишӓн пӓлӓ. Цилӓ тӹдӹлӓн шайышт пуа тергӹмӹжӹ паштек предательствым джером кого ылын. Таро хок но ылын дӓ вургымла гӹнь, турна ылат дӓ большыжы ам мад Флеминг ӹшкӹмнӓм видӓш тӹнгӓлнӓ гӹнь, островым перегӓш кӱ ылеш? Тыге возен мӹнь мам алталаш. Мӹнь тӹдӹм ял вӹкӹ анжыкта. "Когон шушыргышы та маняр?"
  
  
  Цилӓ тӹдӹмӓт ӧрӹктӓрӹш эче каеш, политический дӓ нӹнӹлӓн вниманим мӹнь темӓш гӹц карангдаш цацымы.
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Мӹнь ялжым тодыл».
  
  
  Кӹчӓлӓш сравачшым кӹшӓнӹш гӹц мӹнь кӓпшӹлӹш лейтенант кӹчӓлӓш тӹнгӓлӓм. Ивлӓн тӹдӹ ӹшкежӹ гӹц лин. Цепӹшкӹ лӱэн мӹнь кердеш, но мӹнь боеприпасвлӓ шагалмыжы ылын. Кӱшнӹ пульывлӓ мӹнь керӓл лин кердеш. Стеняштӹ ик ялым дӓ шыпшыл шӹндӓ. Вӹд дӓ кӱ лошты вӹдӹжгӹ действим луштараш иӓш ылам ыльы. Шижӓм мӹнь, кыцелӓ изи цеп лывыргы, но ак валы. Шупшылалташ эче икманяр гӓнӓ мӹнь, ан аравлӓ ылыт. Ма тидӹ ылеш хӓдӹрвлӓм капаен. Пӹсӹ кид мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ ножна гӹц йоген замшевый стилет изогнутый парняшты. Металлвлӓ бритва гань пӹсӹ вӹд керӹлтӹн, кӹрпӹц гӹц севӓл кирпичик. Ламби палшаш тӹнгӓлӹнӹт. Шукы жеп ти кеӓш, мӹнь шукы тумаенӓм. У гӹнят, мӹнь пӱжӓлтӹнӓм. Лейтенант йӹле ак тол гӹнь,-кышкы кеӓш, ик вуйыш тольы, анжал кердеш, тӹдӹн доно ма лиэш.
  
  
  Шӹгӓ келгӹ мӹнь ик корным ӹштӓт. Цеп сагажы мӹнь гӹцем вара цилӓ силажыдон лэмби шыпшылеп. Тӹ годымок ытлаш, яклака рехень ма вӹкӹ кенвазым. Флеминг анзыкы шыпшылеп. Ламби тӹдӹм ма тӓрвӓтен. Тӹдӹ ял вӹлнӹ шалген кердӹн ӹшке таза, пиш слабкарак ылеш гӹнят, юкшы доно сӓрнен дӓ тӹдӹн вуйыштыжы, кыды лыкташ вӓрештӹн. Ламби коден тӹдӹ мӹлӓм палшышаш годым лейтенант курткыжым кыдаш. Ламби нӓлӹт дӓ тенге мӹнь весӹм дӓ револьвер тӹдӹм пуат.
  
  
  «Тидӹ, тидӹ курткыжым кыдаш дӓ чиэнӹт. Тӓ лӱлтӓлмӓш нӓлмӹ ».
  
  
  Лэмби подчиняйӓлтӹт. Мӓ лоштына кӧргӹ гӹц караульныйым флеминг мӓ мӹнгеш толына.
  
  
  Онг гӹц сӹлнӹ рельеф Митзи Гарднер иркалаш. Флеминг пӧкен тӹдӹм кычен, тӹдӹ вален дӓ тӹ годымок, тӹдӹ ядеш: «Кышты тенге тӹнь кӱ ылат? Мӓ просто анжен кеӓш шана. Йымы, тӹдӹм ӹнде нӹнӹ мам ӹштӓт?
  
  
  «Сравачшы. Ящик сӓрнӓлеш.
  
  
  Мӹнь пачын шуа да корма каком кӱшӹл вӓреш ылшы ящикеш. Мӹнят икманяр анжен, мам пӹтӓриш остатка моаш келеш. Ӹнде, тӹнӓрӹ лиэш замок ӹрдӓнг, прессышты тӹдӹ вӓрештеш-папье, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹ пачылтеш. Кӓпшӹлӹш нӓлмӹ лит веле, выртын мӹньӹн кидем пӓгӓркӓ ужеш да ран гвоздить флеминг кӧргӹ гӹц. Тошты шушыр ӹрдӓнг цепӹштӹ ылеш, но тӹдӹм ак ли колтымы ылын. Приемныйыш лекарствы уке ылын. Вычал келеш.
  
  
  Мӹнь шайышт пушым, погынышывлӓлӓн крепость семӹнь кодын. У формы доно амаса докыла тупышкыжы Ламби шалга. Вӓрештӹндӓ пашен каком салтак келесӓ, мам тӹдӹ ужеш лейтенант ылын. Тӹдӹ толевӹ гӹнь, мӓлӓннӓ тӹ пидӹн шӹндӓ дӓ ышмашкы кляп. Шӱкшӹ кӹвер якте митзи машинӓ докы кыргыжеш дӓ вара шыгыр. Ма пашен флеминг лыктын, тӹдӹн дотащить машинӓ дӓ мӹлӓм шуаш. Ламби лейтенант курткым ӹшке анзылныжы шӹнзен, дӓ коктынат каком митзи.
  
  
  Ламби пост тымдымаш оролы митзи лейтенант револьвер, тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш, шӹргӹн оролжы, тӹдӹм ужделат манын. Каком капрал келесӹнем, ма приказываймы, тӹдӹ джером ӹдӹр докы нӓнгеӓ. Тидӹ срабатывать ылын гӹнь, мӓ эртен. Срабатывать тидӹ уке гӹнь, люгер мӹньӹм кодат. Каком ламби ылыт дӓ ылыныт. А кӱ кушта - п чаткал пайдале.
  
  
  Кадиллак проблемывлӓ гӹц пасна шон. Митзи арка гӹц фарана чӱктӓт дӓ ӱлӹкӹ ке. Часовой ужам, мам кеӓ, дӓ корны доно кенӹт, тӹдӹ печӹн и нӓрӹ. Нӹнӹн вычымашышты анжаш кыргыжеш.
  
  
  Капрал кидӹм лӱктӓш, молнамшы проверка ӹштӓш манын, сӓкӹмӹ окня дӓ Митзи. Каком анзыкырак пугӹнен, лэмби лицӓжӹм мӱден манын, шолы дӓ анжыкташ цацен. «Шонен Полковник. Тӹ ылыт, манын тӹдӹ ӹдӹр докы канден. Кӹзӹт.'
  
  
  Ойгаташ Капрал каеш. «Лейтенант, тӹдӹ ӹшке гӹнь тӓмдӓм нӓнгеем, командывая кӱ тиштӹ?»
  
  
  «Тӹнь», - Лэмби ӱрлӓлтӓш. «Иктӓт эртен ӹш пу, мӹнь толмешкемӓт ак тол.....'
  
  
  Капрал тӹргештӹлеш. Лэмби лейтенант юкымат ак юк гань ылеш. "Вычал ... ... ... ... эй эй тӹнь мам тидӹ анжыкта агыл?"
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ лӱэн колта. Каком капрал лӱэн. И салтак шеклӓнӹдӹмӹ ылын, но йӹле митзи нӓнгемӹ годым машинӓм, нӹнӹ логӹц ик кидшӹм амаса кӹлӹм пиштӹмлӓ кердеш. Мӹнь ӹшке кидӹшкӹштӹ люгер прикладвлӓдон пыдыртен, а вара салтаквлӓ вӹкӹ лӱэн. Вес винтовкым виктӓлтӹш, но шукат акат валты курокым. Тӹ веремӓн мӹлӓм мӹшкӹр вулны тӱлӓш пыртымы.
  
  
  Тидӹ ылын пиш. Мам ӹнде циц корны мычкы чымен, риснен. Ма ылеш кырык лапышты, мӹнь колынам годым машина юк. У юк тидӹ мӹнь яжон пӓлен. Бензин пӹтен ма. Митзи машинӓ шагалтат, мӹньӹм анжал дӓ пулыш кыптырталеш. Закон семӹнь ӹштӓ гишӓн положени эрма раз улы остров, о шансвлӓ заправляться ылын. Цилӓ заправка питӹрӹмӹ лин. А коклы ылшы флеминг кырык миля дон кен ак керд.
  
  
  Ӓнят, тӹдӹ мӓ отель ной якте нӓнген кердеш, но пакылажы ма? Джером пӓлет ылгецӹ, ма Флеминг доктор шӹлӹн, кӹшкӹ ак ли ылмы безопасностьышты-пӧрт сага ик-оф-Спейный. Вес машинӓ кӹчӓлӓш вӓрештӹндӓ. Тӹштӹ, кышты ма кӹзӹт улы, ӱлнӹрӓк мӹнь корнышты сирвлӓ ужын кердӹнӹт. Джип припарковывать воктен тошты хала ылын. Кӓпшӹ шалгышы тӹдӹ йӹр ш, а корны фонарьвлӓӓт йылыделыт. Тидӹ блокпост ылын. Мӹнь решен.
  
  
  «Тидӹ мӓмнӓн у транспорт. Мӹнь ам пӓлӹ, маняр салтак шотыш гӹц лыкташ вӓрештӹн, но мӓлӓннӓ хоть лӱмӹ юк ак керд.
  
  
  Лин кердеш, дӓ вес эдем ылын, кыдывлӓ лошты кердеш. Коктын тӓ тӹ ӹрвезӹм карангдат дӓ тидӹ докы лишемӹт. Мӹнь нӹнӹ гишӓн анжалда. Анжен нӹнӹ иквӓреш поген. Митзи, револьверӹштӹ ылын? Тӹдӹм мӹнь вуеш.- «Кышты мӹнь йӓрӓ ма?»
  
  
  «Флеминг доно тишӓкен кодыш. Если иктӓжӹ толеш гӹнь, лӱлӓш, вес корны уке гӹнь, пӹтӓриш ужаш цацыш гӹнят, тидӹ мам карангдымы агыл ».
  
  
  Лэмби каком доно пӹтен. Сӓрнальым мӹньы пӧртна, кӱкшикӓштӹ шалга. Мӹнь тома туре эртӹмӹжӹ годым, мӹнь пӓшӓ шӹмленӹт. Мӹнь ӹнде раскыдын ужына блокпост фонарьвлӓ. Мӹньӹм лаксыртышы дӓ вес ашкылжы кӱртньышудо кушкыш. Шӹмлӓш дӓ ынгылаш джип мӹнь докы миэн, кӹзӹт ужаш ак патруль. Нӹнӹ мӹнь ынгылыделам, но хоть-ма дӓ лэмби каком попа, тидӹм, векӓт, пиш веселӓ ылын. Салтак нӹлӹтӹн, мӹлӓм йӹрӓт кок группеш ӹрвезӹ шалга, пӱгӹнӓлӹн ваштылыныт. Мӹнь нӹнӹ докы тупын сӓрнӓлӹн. Мӹнь йӹле ӹштӓ, лӱд, мӓ нӹнӹ сӓрнӓлтӹн. - Мӹнь йӓмдӹ тӧр верц шалгышывлӓн дон «люгер», - пингӹдӹрӓкӹн мӹнь манам. «Тӓ весӹвлӓ прицел лӹвалнӹ ылеш. Ик тӓрвӓнӓ! '
  
  
  Трӱк ваштыл пӹтен. Нӹнӹ семӹнь шалгенӓт кӹлмӹктӓ. Икманяр ашкыл виктен дӓ Ламби цӓкнӹ. Кым шӧртньӹ йӹлгӹжеш тӹдӹм пӹцкемӹш курткыжым эполетвлӓжӹ. Джип каком докы кыргыжеш, дӓ керем доно роал шайыл пӧртӹл куза. Остальным йӹле ӹштӓ ыльы. Каком гӹц ышмаштым питӹрӓт дӓ нӹл кӹлдӓлтшӹ остатка годым, мӹлӓм пуэн джип газ тергӹмӹ. Ласкон, баклан темӓш улмаш. «Тыл доно тӹшкӓн дӓ корнем ти поген пиштеныт», - манам мӹнь. «Мӹнь флеминг нӓлмӹ погынен».
  
  
  Джип мӹнь тӹшкӹ кеӓ, кышты ма кадиллак кодеш. Мӹньжӹ кӹзӹт веле цаклен, мам ӹштендӓ фарана джип ижӹ. Шудемӓ!
  
  
  Флеминг Митзи машинӓ изиш шӹндӹ мӹлӓнем палша. Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзен, дӓ мӹнь шӹнзӹмӹжӹ годым руль ӱлӹкӹ ке. «Ылынам дӓ ӹшке каком Ламби отельӹш толмыкы шон. Нӹнӹжӹ тӹшец мӹнгеш токы сӓрнен толын кердӹнӹт цеверем ».
  
  
  Ли ылмы джип сай, но тидӹ идеальный лин ак решӹ. Фарана гӹц пасна кырык дӓ мӹнь гӹцем пасна ак гид нерген шанымаш. Шанеп манын, мӹнь тӹрлӹ корнывлӓ доно кеӓш яммы дорц техень образ лыкышты, каваштем мӹньӹн доно мурашко. Мӹнь сир гӹц ылыныт рискнуть корным эртен.
  
  
  Каком ламби кодышы дӓ яратымы агыл, но нӹнӹм ужын, иктӹ решен.
  
  
  Нӹнӹ кемӹ годым, мӹнь джип у лыктын. Мӹнь ӹнде, остаткаэш, Флеминг вопрос пуэн кердеш, кыдывлӓ махань-мӹньӹм орландара тӹ жепӹн. Пулш гач мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ: «пӓлем тӓмдӓм, таро сойер доно ма лиӓлтӹн? Нӹнӹ тӹдӹм колташ?
  
  
  Агыл. Салтак мӹньӹм хватен, - келесен, тӹдӹн паштек доллареш сылаш миллион размер мам ядаш. Такшым мӹнь цӓшӹм тӹнь кышкы?
  
  
  «Ной Докы».
  
  
  Вӓшештӹмӹ яр лӱдӹшлӓ дӓ карштышым тӹ юкет. «Мане, тидӹ пӹтӓриш. Вара халаш кеӓш вӓрештеш. Мӹнь эдемӹм колтем ».
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ тӹдӹ алталаш шӱденӹт. Мӹнь ӹшке проблемывлӓжӹ улы ситӓ, манмы доно тӹдӹ ак спореп. Таро Сойер мӹньӹм тыргыжландара. Мӹнь тырхен ам керд манын, тӹдӹм иктӓ-ма лиэш. Мӹнь газ темдӓлдӓ. Мӹнь кандыш дӓ Митзи Флеминг деч ончыч, тӹнге йӹле халашкы мӹнгеш толын кердеш. Сарай огол дӓ анзылны мӹнь корнышты тылвлӓм ужеш. Эче иктӓт ӓптӹртӹде.
  
  
  «Вуйстык», - мӹнь Митзи чушлаш. «Йӓмдӹлӓлтӹнӹт дӓ».
  
  
  Тормыжлымы мӹнь. Мӹнь ылынам, манын шаналтышым, мам погынен шагалевӹ, урок гач барьержы остатка минут веле маныт. Мӹнь лу метр веле ужеш: изиш кого грузовик пӹсӹн гаубица багажник. Заблокировать весӹ тӹдӹ корны. Эртӓш ак ли.
  
  
  Понар валгыды вӹдӹш дон мӓ ик вел ӱл купеш ярышан. Пакылажы тӹштӹ ма тенге агыл мӹнь кешӓшлык ылам. Пальме вес статян ылын. Нӹнӹ кушкын вӹд агыл, седӹндоно тӹштӓт пингӹдӹ рок ылын, но пушӓнгӹ докы лишӹл тӓнгдон вӓш лишӓшлык, мӓлӓннӓ мӹнь шоэш ыльы. Мӹнь тумаялам, мам мӹнь джип эртен кердеш. Но тидӹ худа наименее вариант ылын. Руль питӹртӹш доно мӹньӹм дӓ корны доно сӓрӹмӹ дроссельный ӓнгӓ вала. Мӹнь колынам, кыце нӹнӹм сӹгӹрӓл: «Сӹнзӓ», вара юкшы. Пальма кӱшнӹ пульывлӓ шишкаш, ӹлӹштӓшвлӓ вашт.
  
  
  Луена шижтӓрӓ.
  
  
  Эдем тотлы! Вашеш Митзи пачаш дӓ ӹшке пӧкен тыл сӓрнӓлтӹн, но тенге итыран агыл, воздухышты агыл. Мӹнь ам анжалда. Мӹлӓм чучеш, кышты пӹтӓриок мӓ ӹлӹмӓшӹш ир мӹнь ожым. Керӹлтмӹжӹ пушӓнгӹ мӹньӹм, тӹргештен кок велеш вес араваш дӓ изиш веле ак сӓрнӓл. Мам нӹнӹ лӱлӹт, но мӓнмӓм ит тӹкӓл. Мӹнгеш толаш корны анжаш мӹньӹм, но мӹнь кердӓм кынам тидӹ, ӓль мӹлӓм ӹшкетемлӓн сюрприз тӹштӹ моныт.
  
  
  Джип корнышты лин, тӹдӹн докы кыргыж дӓ салтак нӹлытынат. Мӹнь флеминг кӓршӹм юк лыктеок эртӓ. Ти ак ли веселӓ. Вуй мӓ лӱэн джип митзи флеминг гӹц поктен, тӹнӓрӹ чӹнь машинӓлӓн изиэм годым мӹнь гӹц луктеш, манярым кердеш. Быстро тидӹ ситӓ лиэш. Мӓмнӓн ик шинон гӹц йӓрӓ линӹт.
  
  
  «Ник, ма нӹнӹм поктен». - Митзи сасла.
  
  
  Мӹлӓм попен ак кел ыльы тӹдӹм. Металлвлӓ нӹнӹн пульывлӓштӹ керӹлтмӹжӹ джип нӓрӹ тӹнӓм, кынам мӹнь юкым колеш. Люгер мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  «Группым анжаш вӓрештӹн. Луена целя дӓ тора ». Кок кидшӹдонат тӹдӹн кычылтын, но пиш нелӹ цель тама тӓрвӓнӹлмӹлӓ, кынам тӹньӹм, тӹшкӹ ӹрзен. Тидӹ гӹц иктӹжӹ ылеш тӹнӓм, кынам мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, приваялеш спискыжым мӹнь лымеш мавла улы, кыдывлӓ ӹшке сейф хоук ӓштӹдӓ, каждый ылын дӓ шӹдӹр лӹмжок анжыкта, тӹдӹ, мӓ, эдемвлӓ гишӓн шая кеӓ, колта.
  
  
  Митзи сасла. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ сусыргенн, но тӹдӹ тӧрӧк шӹнзеш. Кайыт тӹгӹрӹш шайыл авария мӹнь ужам. Джип гӹц шайылны ма-чӹнь кыдалеш дӓ куп контроль лӹвӓкӹ, кышты дӓ олен кугешнен пындаш вазын. Мӹнь ужам, кыце фарана анзылны ик выртеш тӹдӹ ӹлӹж, кыце йӧрӓ.
  
  
  Митзи цикмада «люгер» мӹнь дӓ ял лоэш савырненыт. Шинон валтыдеок ик мӓ кенӓ. Тидӹ ик йыд юкымат ак ли. Бамбук чымал пумаш пашкар юк шактымы гишӓн полой джунгли барабанвлӓ. Тидӹ шучко юквлӓ раскыдын ылын. Мӹнь тумаялына, мам келесен кердӹт дӓ беспроводной ламби каком йыхыш увертӓрен. Кердеш, тидӹ гишӓн увертӓрӹдӓ мӓмнӓн ана ыл, кӓпшӹ кайын колтен тропик шӹргӹвлӓ.
  
  
  Писем Ритм. Тидӹ гань катастрофывлӓ ылыныт. Докторжы мӹньӹм колен, мӹнь шайыланжы хыйга флеминг слабка юкшы. «Ма гишӓн шеклӓненӓм, мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк поктен дӓ нӹнӹм».
  
  
  Джип остатка луктеш гӹц мӹнь вӹсӹнем.
  
  
  
  
  
  
  
  6 главы
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Мӓӓт тӧр корным кӱ анзылны-фонарьвлӓ корны гӹц сӓрнӓлеш шалалта ӓнят мам шӱдӓт. Мӹньӹ сӓрӓльӹм дӓ вопрос ӹш пу. Вӹд докы мӹнь корнышты машинӓ дон вес факел ошмаш пыртен пижӹктӹмӓш дӓ лӓктӹн кеӓ.
  
  
  Корж тӹштӹ ылын, кӹзӹт ош тыгыр дӓ пасна набедренный ялштенӓ. Корны мычкы, кыдыжы доно мӓлӓннӓ кеӓш веле, мӹнь колынам, машинӓ юк лишемеш. Жеп мӓмнӓн ак ситӹ. Тангыж докы тупын мам стоя. Люгер А мӹнь йӓрӓ линӹт.
  
  
  Митзи лӓктеш ыльы. Машинӓ ной флеминг силан кидшӹм гӹц лыктын.
  
  
  «Мӹньӹ кеем, Картер. Митзи нӓлмӹ дӓ кидшӹм ак колты. Мӹнь шайылан кодын ».
  
  
  Мӹнь заправилам «люгер» ӹштӹмӓш, дӓ паштекжӹ Ной ӹдӹрӹм кидшӹ гӹц кыча. Мам мӹнь эче ӹштен кердӹт. Соикток цилӓ мадон йӹле колам. Дӓ, лин кердеш, тенге мӓлӓннӓ пакыла кен ак керд ылеш, мӓмнӓм ак уж ма поктышо гӹнь, ӱлнӹрӓк ылшы мӓ просто коэ ш вуйышты урдашат ситӓ.
  
  
  Уверенны ладна дӓ ялазыланыдымым тангыж ташкалын. Флеминг намалаш куштылгы. Тӹдӹ ял кузен тангыж йӹрӹм-йӹр, тӹдӹ арӹшкӹшток, кузаш тӹнгӓлӹн вара трӱкок тӹдӹ у, ашкыл паштек ашкылым.
  
  
  Мӹлӓм нер сепнӹшӹ вес ашкылым ма-гӹнят пингӹдӹ. Мӹнь изишӓт ак нӓлдӓ, вара ял лӱктӹшӹ. Пингӹдӹ дӓ мӹнь цуц ыдыралеш ял шим мӱлӓндӹ кӱкшӹ кужы. Мӹнь ӹшкежӓт тидӹм пиш нелӹ. пӹтӓри шимӹ дӓ ӹшке пылвуйжы кӱкшӹ ташкалтышышкы виктӓлтӹш. Ташкалтыш мычкы кузен кен дӓ тӧрӧк вӹдӹш кужӹм пиштӹмӹ доно икта нӹл куд тӧрсӹррӓк дюйм.
  
  
  Мӹнь шӹпок йӹрӓлтӓ. Магия, тидӹ мӹлӓнем пишок яжо ынгылымаш. Ной пӹтӓри мӹнь ужам, кӱ ти ялгорны мычкы кеӓ. Мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ тошты сооруженим кужы ылеш, векӓт, ташлымаш барьержы гӹц, кыды тангыж доно тагынамок мӱлӓндӹн кукшы ӱлӹкӹ вала. Мӹньӹн ак шо, мам Ной кынам-гӹнят тӹдӹ вӹд вӹлнӹ ужаш. Тӹдӹ, векӓт, корабльышкы вычымы жепӹн тӹдӹ цаклышым дӓ, гӹнят, тӹдӹ ма лин ак шоумен, тӹдӹм кычылт, тӹ ученик ӹрӓш манын дон лӱдӹктенӹт.
  
  
  Митзи шайылнем мӹнь ваштыл колта. «Тӹнь кого честеш, Савалташ. Тӓ ӹнде пӓлен, цилӓнок ӹштен тум ганьок каеш. Яклака покшалны участкыжы перегӓлт кодын. Цилӓжӹ лопкыт стеня полметра ».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн кидшӹм пурын кормештӓ. Достаточным шотыш. «Мӹнь тӹнь гишӓнет ямакым дон пӓлӓш цацышыла шайышташ Санто-Клаус, лявӹрӓн шлюха. Кыце тӹнь пӓлет?'
  
  
  «Купани годым. Вуй ямдымем гишӓн мӹнь тӹдӹм пӓрен дӓ шам. Ной мӹньӹм ытарен. Мӹлӓм ит попы, малын мӹнь вӓрештеш, мӹнь кӹзӹт нӹнӹм лӱдӹктӓш, тидӹ мӓ ӹшке доно пӓлӹ. Тидӹ секрет тӹдӹ перегымаш ».
  
  
  Вес нӓрӹ ылын, кынам кок вӹд прожектор валгалт. Шӹдӹн саслымы дӓ ӧрт ылам. Джип ныным мон, но эдемвлӓ ак ӹлеп. Досягаемость тӱнӹ мӓ соты лиэш, седӹндоно нӹнӹн мам ужаш ак керд. Тура йырлан ма докы миэн, тӹдӹ савы ташкалтыш ӓнгӹсӹр ыльы. Тидӹ шылдырангым кужы да нелы ылын, но Ной, флеминг намалеш, нимахань янгылымымат ак анжыкты, тӹдӹ годым кӱшӹл ташкалтыш вален шон фут платформышкы тӹргештӹш дӓ вӹц, ӱлнӹрӓк дӓ тӹдӹлӓн служен икӓнӓштӹ пӧрт левӓш валат. Мӹнь тумаялам, мам тӹдӹн семӹнь фитнес сӹнгӹмӓшӹм-программышты AX тренерже. Флеминг тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ йӹлерӓк провожаен кӹдеж президент.
  
  
  Кынам толат, мӹньӹн у, ӹнде йӓмдӹ ылам ма тӹдӹ кӹдеж эмлат. Кужы кечӹ стеня сага факел ю. Центр раскладушко седӹрӓштӹ ылын, мӱӓн ӹлӹштӓш дон леведмӹ. Почетный караул эртӹмӹкӹ мӓ ӹшке шотан, шкендам гӹц ылеш, каждый эдемӹм тӹкӓлӓш флеминг гӹц ниӓлтен, тӹдӹн вуйта ӹшке вижӹм пумы часть.
  
  
  Флеминг койкашкы оптымжы годым, мӹнь келесен: «тӹдӹн ялжым тодыл, кид пӓгӓркӓ ылын дӓ тӹдӹ ӹрдӓнгеш. Ӧрен тӹдӹн вӹржӹ келеш ыльы, а мӹлӓм кеӓш жеп гӹц ак ли антибиотик аптека. Тӹдӹ тӹнӓм тидӹ келеш. Тишкӹ нӓлӓш йӧн лиэш ма тидӹ? '
  
  
  Мӹнь мары темнокожий юалгынрак кӱшкӹ анжалеш. Флеминг слабка юкшы чучын, но тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Гишӓн тау, мистер Картер, но мӹнь ӹнян кидӹштӹ. Ной кӱшкӹрӓк медицинский шӹндӹмӹ мӹнь пӓлен, э парк деч шерге специалист-авеню ».
  
  
  Патриарх олен келесӓ: «тӓлӓндӓ ма гишӓн увертӓрымым травмым характержӹ, мам эмлат тӹнгӓлӹн дӓ тӹнӓм керд».
  
  
  Флеминг кок ӹдӹрӓмӓш выргемжӹм кыдашеш. Губкавлӓ вала дӓ тӹдӹ сагат ной нӧртен пылвуйышкем жидкость, тӹдӹжӹ койкаштыжы мискӹжӹм сага шалга. Тӹдӹ шушырым кид пӓгӓркӓ ти шамак доно флеминг колтен. Вара тӹдӹ жел ныгыды ыжар келесымаш шӹркӓлӓ.
  
  
  «Тидӹ ыжаргы дӓ ӹлӹштӓшвлӓштӹм комбинацивлӓ гӹц шокшы кокяла шавынь», - манын Ной. «Тӹдӹ мӓ вӹкӹнӓ ялштенӓ. Ти лявӹрӓн шушыр гӹц материал виктӓлтен, тӹнӓм кушкын дӓ пӹсӹ кид ».
  
  
  Эмлат ял изи нелӹ ылын. Ной ялым виӓтен. Вара тӹдӹ парня гӹц мискыш тышкалт пӹцкӓтӓ-якшаргы ныгыды субстанций. Ти шамак доно рисуен рано ты йӹрӹм йӹр, тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ сирӹмӹ крӱгӓ а «Х».
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм йӹрӓ. «Вӹр дон аптан», - тӹдӹм ынгылдаренӹт. «Келтӹмӓшӹн гӹц поктен лыкташ манын лу». Ӹлӹштӓш ӹнде таманяр пачаш эстрагон ял тамлештараш ялштымы ылыт, кыдывлӓ вӹкӹ пасте лашаш гӹц шокшы ылын. Цаклака ялвлӓжӹ мычкы пидӹш.
  
  
  Интересный ылыт, тидӹ манярын ылына медицина примитивныйла пӓлдӹрнӓ, ӹшке анжыктымы курым пайдалыкеш пӹтен, дӓ психологический влияним.
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ. Флеминг Но ти ӹнянӹмӓшӹжӹ, дӓ, ӓнят, тидӹ паремдӓш керд ӹняненнӓ тӹдӹлӓн. Шукы сенькӹштӹ дӓ политик семӹнь, лин кердеш тӹдӹ йӹвӹрт когонок ӹняненӹт.
  
  
  А тиштӹ тӹдӹм пачаш публично агыл гӹнь, лин кердеш, тӹдӹм цӓрен пыртымы мистикӓн вуду чонем. Но анжаш ак ли дӓ мӹнь вычымы жеп, тидӹ мӓмнӓм тӹдӹ сӓрнӓлеш.
  
  
  Ной вел нӓнгеем мӹнь гӹцем ядеш: «ой тӓ тӹмӹрӹм ылеш, эдемвлӓ анзылны дӓ халашкы мӹнгеш толшывла выступаят флеминг ылыт ма?»
  
  
  Тенгеок "дӓ".' - Тьотя, кадырвлӓм йӹрӓлтӓ. Флеминг - идеалист, ӹшке анжалтышыжат дӓ туркана пиш. Но кынам тӹ ш дон тӧрлӓнӹде, тӹдӹ мӹнь тӧрӧк келесем. Тӓ, наверны, шошым толеш дӓ мисс сойер освобождаят?
  
  
  Мӹнь тӹ ӹдӹрӹм гишӓн ик шамакымат келесӹмӹ агыл магнатвлӓн унагудысо. Эдемвлӓ пиш шукы пӓлем тӹдӹ, мӹндӹрнӹ ӹлӹшӹвлӓлӓн нӹнӹм тенгеок кырык вуйэш. Возможно, тӹмӹрӹм тидӹ ылын, кыдым тӹдӹ курсвлӓн кыча, сочетаништӹ, конечно, тидӹ ӹш доно пӓлӹм правильно шоэш джунгли ынгылдарымы.
  
  
  Мӹнь изиш лицӓ цаштыра, кынам мӹнь келесен: «ак канды, тӹдӓт цела гӹнь мӹлӓм, мӹнь ам шаны, мӓ ӹшкетнӓ кеӓ».
  
  
  Колыштыктем Митзи. «Тӹнь ороды гӹнь, тидӹ анжа. Но тӹнь тидӹм ӹштенӓ гӹнь, мӹнь тӹнь сагаэт кеӓ ».
  
  
  «Шанымашым самынь», - манам мӹнь. «Тӹнь мӹлӓм кычылт ак кердеп. Ной, лиӓлтӹн, тӹдӹ тиштӹ ма кодын.
  
  
  Мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, тӹдӹ мыкик. «Мӹнь тӓмдӓм купе пу ...»
  
  
  «Уке», - мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. «Мыньын корнем мӹнгеш тӹнӓм веле ӹлӓт, кыды толын».
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. Пӓлет, мӹнь тӹдӹм вуйжы мычашышты мам шонен ӹштӹктӓш ак керд. Тӹдӹн пулшыжы кормежтен нӓлеш, дӓ кидшӹм митзи Флеминг докы пӧртӹлеш.
  
  
  Ташкалтыш тол мынь докем, иосиф капаяш. Шкендам ойыплын мырен эртенӹт мӹнь колынам, векӓт, сӧрӓт гӹнь, парат флеминг палшен. Стеня вес велнӹ гач мӹнь мӹнгеш вӹдӹшкӹ ванжаш. Джип шӹжгӓтӓ, мӹньӹм ужыц. Тӹдӹ чучмӹм коден. Салтак дӓ кишӓвлӓм ак ли.
  
  
  Жававарсын маклака яклака корнеш ялышкыжы вӓрештеш, кӱвлӓ лоштыш кушкын, яклешт дӓ мӹнь. Мӹнь кӹньӹльӹм шагалын, лявӹрӓн шӹведӓш. у вий кеш дӓ шеклӓнен.
  
  
  Пляж улаш шомына годым, мӹнь виш.
  
  
  Кугеммы тӹдӹ мӹньӹм дӓ выргемжӹм кыдашаш цацен, кердмӹ семӹнь. Пистӧлетӹм мӹнь шӱмешнӓ дӓ анзыл семӹнь люгер джип коштен кердӹнӹт семӹнь. Капот мӹнь выргемӹм сӓкен, тӹдӹм шокшыжы гӹц мотор кошкен манын кердеш.
  
  
  Кеем мынь снимайымы. Нӹнӹ нӧрен, но мӹнь нӹнӹм эртӓрӓш келеш.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем ӹнянӹмӓшем экскурсий доно цӓшӓн ак валты, шинон разочаровывать ылын. Тӹ вӓрӹш толын, купыштыжы кышты вес джип пыры, мӹнь шагал манын, рай «Люгер». Активность вӓреш мӹнь ужам, кым ӓль нӹл мары корны тӹрӹштӹ. Возможно, айда, нӹнӹ машинӓвлӓ ылыт, ак ям, но мӹнь ужам, мам нӹнӹ ӹштӓт.
  
  
  Мӹлӓнем трӱк дӓ, кид виктӓлтен, ик корны гӹц нӹнӹ лӓктӹт анжыкташ толыт лишӹж покшалжы. Изи мӹнь тӹдӹн доно ял ак валты, но ӱжмӹ жеп набедренный ялштенӓ. Мӹнь ӹшкӹмемӹм кычен дӓ эче цилӓ йӓмдӹ лишкӹрӓк толаш Люгер. Мӹнь ваштыл колта, иктӓ-ма незервлалан юк гань, чонгештен гӹц джип нер куп дӓ трӱкок. Нӹнӹ лыкташ тӹнгӓлӹнӹт. Тӹдӹн охыр ылмыжым. Кӓпшӹ нимахань.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓнем палша доно лыкташ дӓ запасной ной откатить джунгли аравала. Лӓктӹн мӹнь ужам, кыце мӹнь джип коктытшы нӹнӹн логӹц вуйжым лӱктӓльӹ, мынгеш шӹндӓш йӹрӓлтӓ дӓ кымдан машинӓ доно вашталташ тыр, мам анжыктышашлык рӓдӹш ма ӹнде весӹ. Вара нӹнӹ лошты пальме йӹле ямеш. Тенгеок йыле, тидӹ мӹнь ылам ак ужеп гӹнь, ылаш веле пуалтеш.
  
  
  Мӹнь йӹлерӓк кеӓш, мужед, мам мӹнь анзылнем, корны кышты кого грузовик заблокировать. Тоже эдемвла тӹштӹ ной нӓлӹнӹт ылын, но машинӓ утлаок нелӹ ылын, нӹнӹн дӓ тӹдӹм карангден ак керд. Мӹнь лӓктӹм, дӓ, кид виктӓлтен, тӹ корны доно кешӹвлӓ лошты шӹнзӹн руль грузовик приказываен. Шайыл ходдон тӹргештӹш дӓ мӹнь пыртымы. Тидӹ сӹлнӹ ылыда, театр - у, кыце грузовик вален куп. Тӹнг вӹд эче изиш веле цилӓ ылын кукшы пушка.
  
  
  Мӹнь нӹнӹм встречаем отельӹш мӹнь лӓкмӹжӹ годым иктӓт ак пыдыртымы. Кухняшкы кок мары мадын. У мадыш ылеш. Каждый мары фишкы йӹлгӹжтен шындӓт ыльы, парня гань лӱдӹшлӓ эдем. Нӹнӹ стӧл дон нӹнӹм церот доно катаяш. Кӱ докы миэн, стӧл покшалны сек лишнӹ шелӓлтмӓш, сӹнген, ынгай доно суяш, тидӹ сӹгӹрӓльӹм тӹдӹм. Кокона остатка мунчалтыш. Тӹдӹ чӹнь сӹгӹрӓл колта, кынам тӹдӹ кенвазын парня доно шелышталтын. Модышты тӱлӓш тӹдӹм пачы. Ламби кынам мӹнь тӹдӹм ужынам, нӹнӓт мадаш цӓрнӹделыт. Тӹ годымок мӹлӓм келесен, мӓ шанеп манын, мӹнь sawyer отель нӹнӹм нӓнгеӓ, кышты пиш ак тыргыжланы.
  
  
  Лэмби тӹшлен кахралта. «Алталымаш крепость достаточным рискованны лейтенант ылын», - манеш тӹдӹ. «Но полковник алтала? - Мӹнь ам пӓлӹ.'
  
  
  Мыжыржы мӹлӓм помошник келеш ылын. Кого лин, нӹнӹм сӹнгӓт доно операцивлӓм манын ӹнянен. Ма мӹнь ылам дӓ нерв ак сомневайы. «Ной пӓлӹ, кышкы мӓ толмы», - мӹнь увертӓрен. «Мӓӓт тӹдӹлӓн палшенӓ».
  
  
  Шамаклан ти йозы ылмыжы. Ной шомыкыжы гӹнь, мӓ тидӹн срабатывать кердте, дӓ тенгеок тӹдӹн ылеш. Ма яжожы настроеништӹ джип куза.
  
  
  Ӓль хала олицӓжӹ охыр ылын. Цилӓжӓт куд и мӓмнӓм ӱжеш эдемвлӓм ужын. Джип колтат, нӹнӹ лӱдӓш , каля гань. Транспорт движенин уке, общественный цилӓ пӧртнӓ питӹрӹмӹ ылын, пӹцкемӹш ылшы окняэш гӹц пасна, гостиницын ик пачмы «Сойер».
  
  
  Каком винтовкыштым туп мӹнь мӹнер, мам докы пыраш тӹнг якте кешнӓ. Амасашкы часовой орола ма тенӹт.
  
  
  Каком лӓктеш дӓ, кид виктӓлтен, тӹдӹ паштек мӹнь анжыктем. Мӹнь амаса докы миӓ дӓ почеш каком «лейтенант» Ламби. Мӓ орол шагалтымы. 'Вуеш. Полковник келесӓ, иктӓт ак тол мӓ тагачы вадеш.
  
  
  Пӹзнӓ лэмби салтак дӓ йогывлӓ анжалтыш. «Мам кӧргӹштӹштӹ кеӓ. Мӓ тӓлӓндӓ шанаш цӓрнӓт гӹнь, результат орланен кердӹдӓ тӓ. Тидӹ питӹрнӓлтӹн - Картер Ник, эдемвлӓ, кыдывлӓн тӹжем джером доллареш темлен. Тӓрвӓнен.
  
  
  «О.» тырвы дон виктӓрӹмӹ мӹнь орол-ем дӓ винтовкыжым ныла. «Мӹнь техень случайыш ты тӹшкӹ кандат».
  
  
  Лэмби урмыжаш тӹнгӓлеш. - «Нерген уке, тӹдӹ тӹлӓнет ак поведеть. Ӹшке канден. Тӹнь тумает, тидӹ мӹньӹн пӓшӓдӓр нӓлӹн кердӹт. Кеӓ, ублюдок! '
  
  
  Тӓрвӓнӓт дӓ пӹсӹ вуй каеш ситӓ Часовой. Мӹнь пӹлӹшӹм доно эртен дӓ тӹшкӹ тӹдӹн винтовкыжы каком. Тӹ годымок тӹкӓлӓш курокым тидӹм вычат. Пульывлӓ шишкаш мӹнь ял лоэш, кӱкшӹ, маняры мӹнь шаненӓм ыльы. Тидӹ начало реалистичный уштыш. У Лэмби пушым анжыкта. «Полковник. Тӹдӹ кышты?'
  
  
  Орол ганьок ӹнде ситӓ впечатлевать вӹдӹл попалта: «казино, лейтенант. Тӹнь ӹштӹшӹц?
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ ӹшке мон кердӹдӓ». Лэмби анжымаш юк шакта. - «Ӹшке вӓржӹм кодаш».
  
  
  Каком вестибюльышты мӹньӹм шӹкӓл. Томас ылшы Сойер рышкалтеш, у гӹнь шушырген ылын. Тӧнгӹл кого шӓлӓ ылын. Стеллаж газет дон журналым кӹшкӓшет ыльы дӓ, ик целам витрина гӹц ак кодеп. Полкы магазин йӓрӓ линӹт. Бардак махань!
  
  
  Кариб класс Джером заговорщик Полковник лин кердеш, но шукынжок командир. Ышке ыштымы тӹ эдемӹм пуште ылгецӹ ак тол, тӹдӹ утларак модышты ылын ылгецӹ, план тӹдӹ, конечно, вуйгӹшӹл сӹнген.
  
  
  Казино вестибюлеш худа ыльы. Стӧл подлежащий дӓ тӹжем ивлӓ тӧрлӓш игровой ӓкшӹ пыдыртымы линӹт. Картин пач мычашышты йӹлмӹвлӓ ме ыдыралтын сула, кӓп-кӹлӹм пӹчкӹн лыктыт. Присвистывать дӓ каком Ламби. «Шынзышволкы колтымы сӓй».
  
  
  Ян кӹверӹм пыдыртен гишӓн йӹр бар ылыныт. Ӓтӹн ак ли. Ламби неловко каком анжен дӓ комната пуста. «Лийын цилӓ кышкы? Кышты полковник?
  
  
  «Юрт тӹдӹ амала. Кыце тӹдӹ гишӓн, ма доно ти кымшӱдӹ краватьышкыжы кӹдеж йолажы. Джером тӹкӓлӹн ма, мӹнь шанымаштем, тыдын окса шотеш каппола казино чип офис. Тӹдӹн докы кеӓ.
  
  
  Кассовый аппаратвлӓ мам эртӹш. Нӹнӹм тӹхала кодеш. Ян окса верц веле ылышашлык агыл кӹдеж стопка, нимахань купюр ӓтӹм пачы. Тишецӹн мӹндӹрнок салтак кыча. Кнопкым темдӓлмӹкӹ, амасам кӹртни раздвижной действим канда ыльы.
  
  
  Мӹнь ӹрвезӹвлӓ лошты эртен. Ш управлени стӧл лошты пульым анжен положенижӹм оролжы ылам. Револьвержӹм тӹдӹ гӹц йогын, но вара дун лэмби пистӧлетӹм мӹнь ужам, ваштылын дӓ мӹньӹм пӓлӓ.
  
  
  «Уке, но, мистер Картер. Тӹдӹ тӓ кышты моаш, лейтенант?
  
  
  Ӓнят, тӹдӹн вес велж ванжа, но у вероятный мӹлӓм чучеш, тӹ ма ылмым пыт жеп тидӹ джером шпионым.
  
  
  'Блокпост кыча. Полковник келесӓ, мӓ тиштӹ ылына.
  
  
  Тенге гӹнят ма эче погынымаш негр ак пырты. «Картер Митзи доно тишец кеш. Тӹдӹ кышты?'
  
  
  Лэмби вачым равнодушным. «Тӹдӹн сага ак ли. Ӓнят, тӹдӹ кеӓ ».
  
  
  «Ну, ак кел тӹдӹ». Домофон тӹдӹ темдӓлдӓ. «Полковник, тӓ доныда хыналем».
  
  
  Тидӹ шоктымы агыл. - "Тӹнь мӹлӓм келесен, мӓ мӹнь ..."
  
  
  «Кок салтак толын мистер картер кандат».
  
  
  Ӹнде сусу юквлӓ трӱк шагальым. - «Тидӹ пиш. Нӹнӹ пыртымы.
  
  
  Амаса пачылтеш. Кариб Джером каппола стӧл лошкы шӹнзеш. Анзылны дӓ тӹдӹ окса ара банкнот киӓ. Казино доходвлӓ дӓ лапка гӹц шукердӹ вестибюльышты отельӹш: кого окса дӓ синдикат Сойер.
  
  
  Вычен-вычен мыланем йыренат. "Тӓлӓндӓ йӧнӹм мон поёт, Джером?"
  
  
  Ответвлӓш тӹ йӹрӓлтӓ. Мӹнь изиш йӹрӓлтен тӹдӹ у веле ылын. «Шотлыда, тӓ ӹлӓш, ма яжо йӧн тидӹ». Лэмби тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Лейтенант, кым ӹдӹр, тидӹ гӹц мары тӹдӹ ылын?»
  
  
  Мӹнь шӹндӹмӹлӓ. 'Колта. Ямын.
  
  
  Ш сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. «Кыце тӹдӹ и дельфин, мистер Картер. Мӹнь ак алталаш цаца. Майами тӹдӹ шукым шалга ».
  
  
  Пулш гач мӹнь амаса анжалам, кыдым эче цилӓ пачаш лиэш. Негр шая паштек орола. Мӹнь верц шалгымы годым тӹ эдем, мӹнь ӹшке люгер кычылт ак кердеп. Тидӹ означая ламби каком дӓ колымы ылын. Мӹнь ылам, манат амаса чӱчӹлт, вниманим айыраш дӓ сек пӹсӹн увертӓрен йӧн гишӓн оролаш тӹдӹ полковник.
  
  
  Сӱрзаланаш джером мӹлӓнем келесӹш: «тӓ гӹцдӓ яжорак митзи сылен налын кердеш, но ӱчаш, тидӹ ак уж нигынам тӹжем лейтенант доллареш». Тидӹ ситӓ лиэш. Омса. Цӓркӓжӹ докы оксам джером стӧл вӹкӹ пӱгӹнӓлеш. Сӹнзӓ лӱктӓлмӹ годым тӹдӹм ужын, тӹдӹ тӧрӧк анжымаш люгер дутыш.
  
  
  «Тӹдӹ нӓлӹн, мӓ тӓлӓндӓ келеш», - манам мӹнь Каком Ламби дӓ, пистӧлетӹм мӹнь нӹнӹ гӹц карангдымы годым, Джером ӧрмӓш велеш. Вӓкӹ тӹдӹн лицӓ. «Измена, мистер Картер? Йӓнгым сӓраш салтак! Нӹнӹ военный трибунал пунем ылнежӹ, толькы мӹнь гань. .. '
  
  
  Пӹсӹ ылеш. Мӹнят тенгеок шанем. Пӹсӹн Но со эче ситӓ. Кобурам дӓ пӹсӹ кид докы чонгештен тӹдӹ стӧл лош ты ылын. Йӹле мӹнь изиш лимӹкӹ, кид шалахай гӹц вургымлашкы кусараш люгер, стилет кидӹш шӱмет дӓ шуа. Кобурам дӓ тӹдӹ тӹдӹн кидӹшкӹжӹ пыдален Стилет лоэштӓрӓлт кемӹкӹ.
  
  
  Мӹнь ужам, мам трус ак ли. Ти риск кого ылын. Но мӹнь ӹшкеок кердӓм ыльы ӓль тӹдӹм лӱэн шелеш ылеш гӹнь тӹдӹ тӓрвӓтен кердеш гӹнь, тидӹ гӹцӓт ясырак ылшы тыргыжланы, мӹньӹн шансвлӓ колтымы ылыт дӓ ылыныт. Тӹдӹ шӹп шӹнзен. Стеня сага шагалын дӓ мӹнь тӹдӹн приказшым доно люгер. Турген шӹдӹ шим сӹнзӓжӹ изи, но тӹдӹм ӹштӓш манын, тӹдӹ келесӹш.
  
  
  Кӹчӓлӓш оружи дӓ шотеш пиштӹмӹ банкнот стопка Ламби полковник. Стилет мӹнь тӹдӹ лыктеш, револьвер, эче ик кӹшӓнӹштӹ гӹц иктӓт моде дӓ запаснойыш.
  
  
  «А ӹнде диваныш шӹнзеш, манын кердӹнӓ мӓ хытырен. Таро Сойер Кышты? Мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Джером ак пуалт. Удобны хрестӹм ялым дӓ тӹдӹм диваныш шӹнзеш. Ядмашвлӓм пумыла дӓ тӹдӹ ваштареш иктӓт саркастически кӱшӹл тӹрвӹжӹм вочык ӹштен. - "Гарднер Митзи Кышты?"
  
  
  Ядмашвлӓэш ответӹм мӹнь ам шаны дӓ жеп доно мадын ӹлӓт. Конечно, таро отельыш ты кыча. Но мӹнь тидӹлӓн ӹнянен ак керд, ма весӹжӹ Джером армим амален, кыцелӓ ак шо, весӹм кӹчӓл моок отель вӓрештӹндӓ. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹдӹн лицӓжӹ анзылны люгер дутыш полковник. Ыдыралтышвлӓ тӧр лиэш. Мӹнь ам шаны, тӹдӹм пуштшы, тӹ эдемвлӓ веле лит, кыдывлӓ тӹ жепӹн терген кердеш арми, цилӓ тӹдӹм мӹнь дӓ эче тӱнӹ. Таро но мӹнь тыргыжланаш тӹнгӓльӹм гишӓн безопасностьышты. Тидӹ гишӓн мӹнь келесӹшӹм Джером дӓ приваялеш: «ит чамане Мӹнь, тӹнь ма шӹргӹ обезображивать гӹнь, керӓл».
  
  
  Мары тӹдӹ гӹц яжовлӓ улы. Тӹ тидӹ пӓлен, дӓ тӹдӹ когоэшнӹшӹ ылын. «Яра, - манеш тӹдӹ. - Соикток тӹ освобождаем. Кӱшӹл этажыш ӹшке номерӹм Мисс Сойер. Салтаквлӓ лошты кӱшӹл этаж дӓ мӹнь куд улат ».
  
  
  
  
  
  
  
  7 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Кӹзӹтшӹ доно кыча прицел Лэмби полковник, курткывлӓ кыдашмы тыгыр дон корнан тыгыржым дӓ кышкед каком джером дӓ мам манын, тӹдӹ пидӓш. Тӹдӹм диваныш шӹнзеш.
  
  
  «Тишӓкен кодаш манын, тӹдӹн паштек анжалеш», - Каком мӹлӓнем приказываймы. Мӹнь тӹдӹ анжыктен, амаса управлени семӹнь пӓшӓм ӹштен. «Вычал, амаса докы миэн шомешкӹжӹ доно лэмби. Тенге тӹдӹ тӧрӧк тӓлӓндӓ пачын, эртен манын мӓлӓннӓ ирӹкӹм пумы, а вара угыц питыреныт.
  
  
  Ламби пистӧлетӹм мӹнь у ӓнгӓлтӹш, дӓ мӓ кенӓ. Нелеш идӓ негр детективный романым дӓ сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш, тӹшкевек якте тӹдӹ ӹшке нержӹ дун люгер. Мӹнь тӹдӹм ужынам, мам нӹнӹ лыдыт, йӹрӓлтӓ мӹлӓнем вӓрештӹндӓ. «Ит лыд, ӓ ӹштӓт, мӹнь выртеш приваен, винтовкым ӹшке семӹнь тӹдӹлӓн тӹшкӹ деч ончыч ламби вуйгаркам. Тӹдӹ пӧкен гӹц седӹрӓш пӧртӹлӹнӹт. Ӓль уке колашем ты ма ылын, тӹдӹ шукы вуйгалашка кӹжгӹцшӹ доно кӹлдӓлтӹн. Пӧкенвлӓжӹ аппарат гӹц ялштен дӓ ма тӹштӹ ик казино кассовый докы кӹшкӓт. Ма лифт чӹнь ашкедеш. Вестибюльышты пел корнеш лифт амаса пачылтмым выча. Салтак лӓктеш, дӓ мӹнгешжӓт мӓ цым ужшыла анжа. Ик выртеш тӹдӹ мӹньӹм шуэн дӓ тӹдӹ логер стилет анжыкта. Тӹдӹ ял шупш Лэмби администраторвлажы. Таро номерым сыравач вӓр кодын, седӹндон тӹш пырен семӹнь шӹп лиэш ма келеш.
  
  
  Лифт мӓ докына мӹнгеш толат, мӹньӹн кокшы мачете лӱлтӓлеш дӓ, тӹ салтаквлӓлӓн доно кыдал валаш паштек толеш. Цилӓжӹ 599 ӹнде ваштареш шалгышашлык ылына.
  
  
  Таро кӱшнӹ ма квартиремӹн амасашкы кыргыж. Мӹнь когон стилет иран, кӧргӹштӹ доно перви ма ылын, кӱ-гӹнят лӓктӹш холл.
  
  
  Тӱнчыктарыше сек кого кӹдеж атмосфера. Кондиционер цӓрӹмӹ ылын. Таро Сойер краватьышкыжы киӓ, шӓрен кид-ял. Трусик ылын дӓ тӹдӹ бюстгальтер. Тӹдӹ кравать докымиӓ дӓ кид пӓгӓркӓ пакал занавескӹм ялштымы ылам, дӓ чуть-чуть тӹдӹм тӓрвӓнӓ кердеш. Кляп ышмажы доно тӹдӹлӓн ак ли, но тидӹ, векӓт, ак кел ыльы. Laclare grand звукоизоляция sawyer лиймаш кӱшнӹрӓк лиэш. Сек кого, сагашы комнатыш ты ма колаш лиэш ыльы.
  
  
  Лэмби дӓ мӹнь тӹдӹм ужынам. Самынь лицӓ йӓнгжӹ тӹдӹ ылеш, дӓ мӹньӹн шаналтен ма тӹдӹ теве-теве сасла. Мӹнь ышмам тӹдӹм лапажыдон темдӓлдӓ. «Тиштӹ эдемвлӓ джером. Ладна ылын.'
  
  
  Лэмби тӹдӹ сӹнзӓ докы лыпшалт. Тӹдӹ тумаяш, мӹньӹн тоже кыча. Мӹнь тӹдӹм ынгылдарен, тӹдӹ мӓмнӓн вел. Канде шинча моторвлӓ ӹнде тӹдӹ кого дӓ пӹцкемӹш . Сӹнзӓэт ӹнде тӹдӹн лӱдмӓшӹжӹ шӹдӹшкӹ вашталташ. Мӹнь ышмажым кидшӹ гӹц нӓлмӹ дӓ тӹдӹм шывшалам. Тӹдӹ вара мӹньӹм колтен манын, шнур пачмы. - "Тӹдӹ нӹнӹм пуштыт?"
  
  
  Мӹнь пӓлем, мӓ тӹдӹн флеминг нӓлмӹ. Мӹнь келесӹшӹм. - «Уке. Ма керд тыды шылтен. Тӹдӹн пышкыды, но сагат ной безопасностьышты кырык ».
  
  
  'Тидӹ кӱ?'
  
  
  Конёчны, колымы ш тӹ дӓ тӹдӹн йозы тошты нигынамат тидӹ гишӓн племя. - «Тынь ылат мыланем алталы ылын манын, мӹньжӹ гӹнь тӹлӓнет у ной гишӓн шайыштшашлык ыльы, но ӹлен мам хала гӹц лӓктӹт гӹнь, тӹньӹм мӹнь тӹдӹ доно пӓлӹмӹм ӹштӓ. Вӓк тӹнӓмӓт тӓ ӹнянен ».
  
  
  Шнур луштараш мӹнь йӹлерӓк манам, изиэмдӹмӓш. Ош кидэм пуал дӓ ял гӹц ылын дӓ тӹдӹн верц сӱм пыдыртымы. П тӹдӹ ылеш, дӓ мӹнь ужам, икманяр жеп эртымыкы, шукыжок тӹдӹ пӹтӓриш кышты у кердеш. Тенге гӹнят, мӹнь хоть ак кердт, тӹдӹм намал. Ылгецӹ, кӱ иктӓ-мӓ цӓрен корны доно кеӓш цацышывлӓ, мӹньӹ кидӹм отчаянно келеш ылын, дӓ тӹдӹ, векӓт, Ламби тоже.
  
  
  Таро норӹмӹ дон ӱштӹ вӹд гӹц мӹнь кидӹм пӓгӓркӓ ванныйым пакал. Вара тӹгӹрӹш гӹц вӹцкӹж хлопковый туалетвлӓ. Тӹдӹ кайын, тӹдӹ махань ылеш, тӹдӹм яжон каеш, но война годым дӓ аравиштӹ веле ак бюстгальтер путешествим вошткойшо идеальный трусик.
  
  
  Таро минут шергӓкӓн келеш манын, ялем кычен. Тидӹ кӹдеж мычкы мам ӹштӓш тергӓ. Лэмби холл тергаш мӹнь колтышым, мам корным ирӹктӓ.
  
  
  Вуйыштым ӓйӓт ма дӓ выртынок амаса тӹреш цикӹштӹ тӹдӹ ыдыралда. Мӓ пиш йӹле лифт докы кыргыжеш, насколько Таро ирӹкӹм пуэн кердӹн. Мӹнь ганемок кнопкыжым веле темдӓлдӓ, мӹнь ужам, кыце амаса коридорым пачылтеш.
  
  
  Пӹтӓришӹ этажышты шоделыт, мӓлӓнна, лифт дӓ олен амаса пачылтеш. Салтак шелӓш вашт ужеш. Я плохо, пистолет доно Джером Кариб тӹштӹ полковник ылам, мӓмнӓм виктӓрӓ.
  
  
  Мӹнь амасашкы икӓнӓштӹ дӓ металлический подвалыш цым кнопкыжым темдӓлдӓ. Пульы металлвлӓ лифт стенӓ дорц каранг кеӓ. Тидӹ цӱдӓ улы, ма дон мӓ ик и орланенӓм. Амаса чӱчӹлт, дӓ тӹшкӹ пыра. Кым цӓш эртӹш. Машинӓлӓн корны ак ли ылмы ӓль ылшы заблокировать гараж гӹнь, ӹшке гӹц ик агентшӹлӓн хок дэвид кусараш кердеш ыльы. Тӹдӹ ӹшкӹмжӹм ыдыр ылшы сойер ямденӹт, сӓй ия а ной ямдаш палша.
  
  
  Интересный ылыт, кышты вес ной кӓндӓрӹмӓш ылын. Наверны, колта. Тӹдӹ ылмым ыняндарен гӹнь джером изрядный суммыжы гӹц колтымы, пульы тӹдӹн вычен кердӓт. Полковник ӹшке шамакшым кычен вирӓт уке ылын. Очыни ылын, мӓ ӹшкетнӓ кодына техень незер ылынам нулыдымо каком самынь тип.
  
  
  Этаж буферым цокольный юж Лифт логен. Гараж ылын. Шукы машинӓ ылшы, хынавлӓ, дӓ персоналын высокооплачиваемый у, но мӹнь нӹнӹн вычымашышты сравачым ак мон, нӹнӹм пыт терген дӓ мӹнь цуц-цуц ситӓ жеп ылам. Лекмаште грузовик военный шалга. Векӓт, ӹштӹнежӹ годымок йӓмдӹ лин дӓ тӹдӹм вӓшке эрма ситуация. Исключени тӹшкӹ, кышты тӹдӹ мӓ тишец миля.
  
  
  Тидӹ мӹнь анжыктем. «Машинӓ докы тӹдӹ кыргыж», - манам мӹнь. «Тӹдӹн завоенӓт , мӹньӹн пока гӹц карангмаш питӹрӹмӹ».
  
  
  Нӹнӹ кыргыжеш. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тенге пӹсӹн кыргыж Лэмби, кыце кердӹнӓ, кыце кид гӹц шывшын таро шӹртнялтеш. Лифт амаса пачылтеш. Дюйм годым кок пачылтын, мӹнь луэн шелмӹ паштек примерӹм Джером. Колмы юк дон мӹнь ӹнянем, тидӹм мӓ полковник. Пакыла мӹнь лӱдӓм, кынам эче утларак амаса пачылтеш, дӓ юкшы шактен утлаок. Остатка кӱ-гӹнят мӹнгеш толмыла йӹлгӹжшӹ кӱ вуйнамат лифт идейӹн колтен. Пакыла мӹнь лӱдӓм, амаса ак чӱчӹлт годым келесымаш. Ӹнде изи яжо ылын. Таро грузовик шыралтшы дӓ мӹньӹм сагажы тӹргештен, тӹдӹн мотор кол, виктӓрӓ, а вара сага вӓрлӓнӹшӹ сӹнзенӹт. Цӓшӓн. Тидӹ митзи гарднер улы гӹнь, мӓ тӹдӹн ылмы гишӓн, кӱ воде машинӓ ылын, а кӹзӹт ти жеп уке ылын.
  
  
  Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь кок съездышкы передачы. Забаррикадировать тӹдӹ ижӹ. Тӹнг отель пырымы амаса дорц эртӹмӹжӹ годым, вӹкӹжӹ анжалам дӓ, мӹнь ужам, кыце ӹшке гӹц таманяр эдем кыргыж лӓктӹт Джером. Нӹнӹ ташкалтышеш шагалеш, мӓ лӱэн манын, но изиш талашалынна. Луена лапым эртен.
  
  
  Мӹньӹн ӹштӹмӹ лык маныт, нӹнӹм пыдырта цымырымашты минимум шансвлӓ попаза, дӓ тӹдӹ кол, шайылны ламби гань лӱэн. Мӹнь тӹдӹм сӹгӹрӓл колта манын, тӹдӹ виӓнен. Тӹдӹм мӹнь колынам. Ӓль, лин кердеш, тӹдӹ у шол, отреагировать манын.
  
  
  Тӹнӓм уже позда. Мӹньӹм сӹгӹрӓл колтыш дӓ кӹтӹк у шайыл тӹгӹрӹштӹлӓ кайыт, машинӓ лэмби гань вазын. симсӹ лошты тӹ корны тӓрвӓнӹде киэн. Шӹнгдӓрӓш лиэш тӹ вырт тыгыр анзыл часть. Пульы тӹдӹн кӓп цӹтӹрӓ, тӹдӹ гӹц вӓрештӹндӓ. Ӱч Джером ӹнде тӹдӓт, мӹндӹрнӹ ылмыжы годым у, ма манын кычен.
  
  
  Видышы мӹнь шагалынам, янгылен шотыш нӓлӓш ак цацеп. Пульывлӓ шишкаш гӹц утларак ма ижӹ. Джером дон салтаквлӓ машинӓ докы кыргыжеш, припарковывать отель пыра. Мӹндӹркӹлӓ дӓ безопасностьышты ӹлӓш.
  
  
  Мӹньӹ сӓрӓльӹм дӓ газ ташкалтыш бульварвлӓжӹм темдӓлдӓ. Транспорт нелӹ келшӹмӓ Грузовик груз ылыт, кушмешкыжы, риснен. Икманяр жеп ылын, тидӹ ситӓ лиэш гӹнят, полковникын преследований ытлаш манын.
  
  
  Отельӹш ашкедӹт дӓ Ялазыланыдымым мам хала гӹц ылеш. Тамам решӓш йӹлерӓк келеш ылын. Мӹнь корнывлӓм сирӹшӓт Джером ытлен ак кердт. Кок вариантжы улы. Первый - гостиница шӹлтӓш грузовик тошты сӓрӹмӹ. Вес корнын худа ылмыжы, кырык гач лык.
  
  
  Мӹнь вуйнамат толын манын, полковник, векӓт, тӹдӹм кычылтмы дӓ ӹлӹмӹнӓ гишӓн мӓ пӓлен ной гостиницы. Ылшывлӓ тӹдӹм ак кредӓлӓш вӓрештӹн. Пу пӧртвлӓ улы. Мам тӹдӹ йылатен кердеш.
  
  
  Маршрутышкыжы седӹндоно мӹнь кырык айыра. Х грузовик логаным дӓ мӓмнӓн ясын эртен кердеш, векӓт, сӓй, мӓлӓннӓ куштылгы машинӓ у шукы эртен, эртен кен ак керд дӓ нӹнӹ ма тидӹ корны дон.
  
  
  Тӹ жепӹн, мам шошым гань ежӹнгӓн, ма нӹнӹм ак цаклы. Руль мӹнь тылым йӧртевӹ дӓ сӓрӹмӹ. Мам ӹнде ӹштенӓ лошты кок джип джунгли ылшы кайыт, тӹнгжӹмок ма дорц корныжы доно эртен. Отличном. Мӹнь шагалынам, платформа прожектор грузовой докы миӓ дӓ овалтыш гӹц лыкташ манын, анжалам, мам ӹшке доно. Ӓнят, пистолет ламби пуртенна. Боеприпасвлӓ запасышты ыльы каремӹш.
  
  
  Кандыра пистӧлетӹм мӹнь пумы лошты мон ак кердеп, дӓ кӱ кольмы ящик. Мӹлӓм ӹнде кыргыжаш тӓрвӓнӓ, ик соты прожектор гӹц йӓшӹк вӹкӹ кенвазым текст годымок: «Динамит». Анзыкыжым мӹнь короплям лыктеш. Икманяр вацшы шӹдӹрвлӓн, но цилӓнӓт нӹнӹжӹ итӹрӓн сӓрӓл гӹц эче шукы лиэш шыраш.
  
  
  Джером полковник гӹнь пӓленӓ, мӓ донна вала корны главныйжок, тӹдӹн, мутат уке, шӓрлен. Но мӓ тӹдӹм пырташ йӓмдӹ ылын. Джунгли шӱдӹ метр нӓрӹ эртӹмӹкӹ. Грузовой гӹц роалта дӓ мӹнь докы мӹнгеш кыргыжын лӓктӹт хрестӹм, корны доно йӓмдӹлӓлтӹн. Т тидӹ тӹдӹ докы мӹньӹн ӹштӹмӹ, кынам мӹнь джип джером сӹнзӓ анзылны кайын. Нӹнӹ йӹлерӓк кеӓш, лыкышты лӓктеш, а мӹнь нӹнӹ гӹц карангыныт фонарьвлӓ. Грузовик нӹнӹм шижӓм дӓ мӹндӹрнӹ, торжествующе сасла, тӹдӹн докы кыдалеш. Джип кынам пӹтӓриш мӹнь докем лишемӹ, мӹнь лем чӱктӓт. Ӹлӹштӓш семӹньжӹ кыце лиэш дӓ мӹлӓм шуаш мӹндӹрнӹ цыма шайыл шӓшкӹ динамит.
  
  
  Армыж ганьы лижӹ дӓ тӹнӓм мӹньӹм мӹнгеш корнышты пыдештеш. Но мӹнь яжон ви ятыр ылшы состояни, пассажиржы джип дечем. Мӹнь соок эче шӱлӹшӹм шӱлет, кынам мӹнь ужам таро юкым колеш. Мӹнь ирок кӹньӹлтӓ, хоть-мам шайышмет шоэш, тӹдӹм кычаш приказым пуэнӓм дӓ, кид виктӓлтен, мӹндӹркӹ, келгӹ лаксакым ончен, корны нӓлмӹ. Джип шайылнем мӹнь кок сӓрӓлтӹш докы толыт. Грузовик ӹдӹр мӓ докына мӹнгеш кыргыжын. Мам ӹнде циц вӹсен толай, кынам кратер джип тормозым лаксак цуг сагажы шагалын. Кайыт тӹгӹрӹш шайыл джером у кӱкшӹ кӓп, логан кого корны вӹлнӹ склоняялтеш. Ма верц пульы шишкен, но мӓ утла мӹндӹрнӹ ылеш, дӓ нӹнӹ мам ӓнят токо, мам кердеш.
  
  
  Таро ак ынгылеп, ма ӹштӓлтеш. Мӹнь тӹдӹм ынгылдарен, кырышышкы грузовик мам моаш, пӱгӹнӓлӹн, тӹдӹм йӹлерӓк манам шыпшалын, вара угӹц корнышкы цымыргат.
  
  
  «Ма безопасностьышты т пуэн», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Йӓмдӹ гач эртен, нӹнӹ ак керд, тӹдӹ пушӓнгӹм роаш уке гӹнь вӓрештӹндӓ. А ти жеп келеш. Прогулкыш тангыж доно йӓмдӹлӓлтӹн йогынвӱд аравиштӹ ».
  
  
  Мӹнь пӹцкемӹш изин керӹлтмӹжӹ ак пушӓнгӹштӹ, лыкышты сӓрӓш гӹнь, тидӹ мӹнь дӓ ӓшӹндӓрӹктӓ, мӹнь мам соты келеш. Кӹзӹт сек изи улы ылшы анжыктымы анжыктымы Риск, маняры каранг риск пушӓнгӹ. Келесем мӹнь цӓшӹм анжальым, йыд ма ӹнде пӹтен. Тӹ жепӹн, мам сек луштыргаш вӓр якте шоаш гань, валгыды ганьок ылын. Тидым ышташ простаок тидӹ ятыр.
  
  
  Но цилӓ годым эче пӹцкемӹш ылын, дӓ шутӓш ныгыды ӹлӹштӓш фарана. Таро амаса арлуэш шалгаш вӓрештеш манын, вуйым ак лев гишӓн логен. Тӹдӹм таманяр миля виктӓлтен, вара ясы доно ваштыл колта.
  
  
  «Ник», - манеш тӹдӹ. «Ит шаны манын, мӹнь тиш толынам. Мӹнь ӹш гӹц пасна ылшы манын, Флеминг встречаевӹ дӓ тишкӹ толеш. Романтично тидӹ тенге лиэш ». Разочарованно тӹдӹ ваштылмыла шакта. «Мӹнь ӹнде ынгылышым, мам тидӹ ӹштен паша».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. - «Сӓндӓлӹк разочаровывать ямак?»
  
  
  Тенге тӹдӹ лӱдӹктӓ ма лиэш, келесӓш манын, ӹшкӹмжӹм кычыш. Цилӓ мам кузен дӓ кӱкшӹ кужы, дӓ цаштыра пакыла эче лиэш. Мӹнь тумаем, тидӹ мӓ яжо йӧн йӧн колтен. Остаткаэш, тыргыжланедӓ - тидӹжӹм стимулятор, а секс - тап транквилизатор. Мӹнят шагальым дӓ сравачым пӹтӹрӓл чӱктӓт. Пиш тыр лин. Мӹнь лӓктӹш, машинӓ сӓрнӓльӹ, тӹдӹ вецӹн амаса пачаш дӓ таро лыктын. Машинӓ докы лишемдӓш мӹньжӹ тӹдӹлӓн манын, соты вӓрӹм фарана тергӓш лиэш ылын, кышкы мӓ дикобраз ӓль уке, ти айо локтыл кердеш. А ышма шужен тӹдӹ техень ылеш, дӓ мӹньӹн гань. Тӹдӹн нелӹ ыльы тенгеок, кыце мӹнь. Жеп шукы эртен, мам деч ончыч остатка, да кочкаш грузовик шӹнзӹн сусу. Мыланем йыренат. 'Шижӓм тӹньӹм ӹшке яжо?' Тӹдӹн докыла, пӧкенвлӓ вӹкӹ сӹнзӓжӹм кымен дӓ вуйжым откидываться.
  
  
  Тӹнӓмшӹ жепӹн, шошым гань мӓ тура капаен, соты ылеш. Таро сӹнзӓ кычыш келесен мӹнь ик жепеш питӹрӓт, да, конечны, а тӹнӓмок тӹдӹ, нӹнӹм пачаш манын, ончалеш доно интерес лӓктеш. Ончалеш келгӹцӹштӹ окнявлӓ дӓ тӹдӹ годым веле ужын, тӹдӹн цӹрежӹ. Тӹдӹ тӧрӧк шӹнзеш, онгылашыштыжы вздергивать.
  
  
  Лӱдӹш ямын частьвлӓ эртӹмӹ годым, мӹнь флеминг гишӓн шаналтат. Тӹ вӓрвлӓштӹ, кышты тупик пуры корны, мам ял корны пакыла дӓ лӓктӹн кеӓ. Мӹнь ӹнде мода гӹнь, и перви ужын. Тура йырлан лоштышы ялгорныдон кеӓт; тӹр гӹц, вес семӹньжӹ, шелӹк лин, кышты пӹтӓрижӹ утыдон йыхыш ӹлӹшӹ халык. Т пуэнӹт гань ин тӹштӹ иктӓт уке ылын. Капкам чӱчӹн пумы кӹжгӹ крепость улы. Пералтыш пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹн вурды. Икманяр минутышты мӱгӹрен дӓ цепжӹ оптыштмаш болтын пумы мӹнь колынам. Вара капка пачылтеш кӧргӹш, мам кӧргӹштӹ ыдыралмы дӓ ош мары мантия. Таро тенге каеш, вуйта у ӹмӹлвлӓм.
  
  
  Пурын ной саламл ӹдӹрӓт, келесен, мӓ Флеминг ӹшке яжон шижӹт, вара куснаш отдел увервлӓ худавлӓ.
  
  
  «Мӓмнӓн корны пӹчкӓшок йыд эртӹш. Мӓ донна нимат ак кол кӧргӹш тӹ жепӹн, кыце тӓ кен. Мӹнь тӓ келесен кердеш, махань положеништы Порт-оф-Спейн?
  
  
  Мӹнь шаненӓм, хала тӹрӹштӹ, тоштем отель ма лиэш ма-то кого, кыдын вӓреш мӓлӓннӓ проста шкендам шаненӓм, миэн халажы. Тидӹ сообщени увер центр ылын ылам, тӹмӹр дон коктын джунгли дӓ тӹдӹ хала гӹц толын. У сообщени ак ли гӹнь, тидӹм анжыктат, мам ӹштендӓ тӹдӹ рейд джером.
  
  
  Мӹнь когон янгылен шӹнзӹн ылын. Кӱ толын цӓш погынаш тӹнгӓлӹт. Ти кӓрмӓнжӹм тошты лишемӓш тӹнгӓлеш. Король, повстанецвлӓ кӱкшӹ стенӓ кӹшкӓш цаценнӓ дӓ такеш пиратвлӓн соок тошты жепӹм тергӓ. Но тидӹ ик гӓнӓ мӹнь улыжым арален «Люгер» горстка дӓ пульы, дӓ сӹлнӹ изи гарднер митзи икманяр динамит палаткешӹжӹ ылшы ящик. Изи арми ваштареш кӹзӹтшӹ пайдарен. Кӹжгӹ кужы стенӓ тервен йӓрнен шагалеш дӓ мӹнь проинформировать Ной. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, мам ӹштендӓ динамит погыненӹт.
  
  
  «Тидӹ мӹнь урмаш пыдештӓрӓш тӧр ылына», - мӹнь пачым.
  
  
  «Но тӹнӓм тидӹ гишӓн мӹнь тумаем, тидӹ мӹндӹр п а кӹзӹт. Но тиштӓт мӹнь маршрутышкыжы сӓрӹмӹ нырышты минный. Мӹнь вычем, ти кечӹн толеш ма джип Джером. Сюрприз тӹдӹм выченӹт. Келеш мӹлӓнем носильщик.
  
  
  Ной командынам погышна, а мӹнь ӹдӹр представляйӓт.
  
  
  
  
  
  
  
  8 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Грузовик динамит гӹц эдемвлӓлӓн лыктеш. Ӓтӹм пачы тотлебе нӹнӹм нӓнгеӓ, устройство кодшы корны доно минна атым циц. Деч ончыч грузовик код, мӹнь ротор распределитель гӹц лыкташ манын, иктӓт грузовик вес лыктын ак керд. Минный сӓрӹмӹ нырышты мылам корным, лиӓлтӹн, детонатор ма тенге ӹштӹнедӓ, манын кердӹнӓ каждый эдем ӹшке шот дон ик зарядвлӓ пыдештӓрӓш. Кӹзӹт мӹлӓм пӓшӓ ӹштӹмӹ, мӹнь тӹмӹрӹм крепостьыш колын; тидӹ сообщени ак ли, а юкшы церемоний. Мӹнь шаненӓм, мӓ изи лӱктӓлӓш цаца ной кредӓлмӓш шӱлӹ.
  
  
  Тӹ жепӹн, кыце мӹнь пӹтӓрен, мӹнь цӹлт шужен да кочкаш ӹшкӹмемӹм шижӓм. Мӹлӓм пӓшӓ доно крепость якте шон. Лачокат, ритуал ылын. Шолшы вӹдӹштӹ шолтат дӓ кек южышты пуштыныт. Шкендам по йыпшым цӓрӓ доно йӹр танцуяш. Оружийжӹ ваштареш кредӓлӹн дӓ автоматвлӓ базука айырымы ылын.
  
  
  Тидӹ гишӓн ной пӹтӓри анжалмыла, мӹнь качделат ма вӓрвлӓм шукым моаш. Пелештӹшӓт шукыштат агыл мӹнь амален кенӓм. Ной понгыжалтмыжы годым, мӹнь ш юалгы кӹдежӹш киӓ; амаса сага мӹнь кердӓм линия ӹмӹл семӹнь ужеш, мам кечӹвӓл кечӹ уже шоныт позиция. Ӓйен шӹнден мӹнь корнышкы оролаш. Мӹндӹрц шактен йӧн доно транспорт ти верем лишемеш. Ной ӹнде тӹдӹн анзылнок шалгышы, дӓ тӹдӹм шеклӓндӓрен ылын.
  
  
  
  
  «Грузовик военный толыныт», - манын Ной.
  
  
  Мӹлӓнем трӱк понгыжалт. - 'Нӹнӹлӓн маняры?'
  
  
  «Тӹдӹ мон ак шотлышы ылын». - Сагат ной наблюдатель попаш тӹнгӓлеш.
  
  
  «Тӹдӹ попа:« шукы, шукы ».
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ, капка докы кыргыжеш. Ялгорны доно кеем ыльы кӹзӹт нӹнӹ ӹлӓт, ӹлӓш мӹнь дӓ лиӓлтӹн, динамит мӓ нӹнӹм акат анжыкты. Куштымы вырсын пӹтӓрӓ ылын, дӓ эдем ӹшкӹмӹштӹм кырык кеӓ, крепостьышкы мӹнгеш кыргыжын.
  
  
  Флеминг тӹлненӹт дӓ кӹдеж амаса мӹнь выртеш эртен. Кок ӹдӹр тӹ амаса сага шалга. Цевер тӧр корны вӹдӹл шӹндӹмӹ тидӹн кид вӹкӹ нимат, нимат лӱ шоколад цӹреӓн-кӹран цӹреӓн. Жеп шагальы мӹлӓм тидӹн доно ак ли, но мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш пӹсӹн флеминг тӧрлӓнӹш. Тидӹ мӹньӹм вуй гӹц шӱӓш, пакыла кеӓш. Мӹнь кыргыжам дӓ капка гач ялгорны мычкы кыргыж эртӓ. Пӹсӹ ыл ылгецӹ, нӹнӹ мӹнь карангым кердеш ыльы, но мӹнь ӹнянем ылын.
  
  
  Перевал шомына годым, эче мӹньжӹ гӹнь нимат ам уж. Карем пындашты мӹнь ӹнде ылын дӓ пӱшӓнгӹ вуй гӹц сӓрӓнӹш у мӹлӓм ӱлнӹ иктаж полумила грузовик кердеш. Группы доно кымлы ик эдем шалген, сага-сага кӱшкӹ кузаш ак тӓрвӓнӹ. Интересный, малын? Вара мӹнь ӹшке шайылныжы юкым колеш. Тидӹ митзи ылын. Вӓшештӹмӹ ылын.
  
  
  «Эче ик атакыш вес вел лиэш, Ник. Пышышты, бухта Шукы пумы.'
  
  
  Тидӹм ынгылдараш, ӱлнӹрӓк группыш малын эче цилӓнӓт выченӹт. Тидӹ блок, движени ӓзӹрӹм, тӹдӹм икӓнӓштӹ кок фронт тӹнгӓлӓлтеш. Мӹнь тӹдӹн пулшыжы гӹц элтӓлен. "Миняш пыдештӓрӓш кердӹдӓ тӓ?"
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн ӹлӹмӓш целет со ылын. Мӹнь мам ӹштӓ ыльы?'
  
  
  Тӹдӹм чӱктӓ, мӹнь анжыктем, тӹдӹм келесӓ дӓ зажигалка пуа, мам ӹштендӓ. «Ти корны кок точкым минироватлаш лошты ылын». Тӹдӹ мӹньӹн кок т анжыктымаш. «Сек изи вара кым минут вургымла предохранитель чӱктӓт чӱктӓт зарядвлӓ чӱктӓт. Саралтышвлам пӹтӓриш шошым годым, келеш тӹдӹм чӱктӹш. Ӹнянӹ, тидӹ ситӓ лиэш гӹнят, веремӓн-веремӓн ик салтак ышдымы ылыда. Ит талашы. Но нӹнӹм цӓрӓш ».
  
  
  'Кымыл доно.' Мӹнь тӹдӹм шывшалам, эффект дӓ мӹнь, мӹнь тӹдӹм шывшалам мӓ айырленӓ. «Флотым сынгымашкы».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. 'Тидӹ пӓшӓм ӹштӓ ыльы. Ӱшанаш Ной ».
  
  
  Мӹлӓм ӹняндӓрӓт, яра, мам шижеш. Ӱзгар ак ли манын, авыре гӹц кок велнӹ шукы тырхен. Рамкышты мӹнь ылам йӧн улы тӹдӹм ӹштӓш манын, мӹнь виш ыльы, но тама-ӓнят мӹнь, мам ӹштендӓ гӹнь, ти кечӹвлӓм эртӓрӓш манын, келеш цӱдӓ.
  
  
  Мӹньӹн веремӓэм уке крепостьыш кого вашталтмашвлӓ лиӓлтӹнӹт. Занимаяш вырлык ылына. Левӓш тум ташкалтышыштыжы шалгат, тӹдӹ тенгеок стенавлӓ защитный служенӹт, шаягаремнӓм дӓ ведӹрӓ доно намалмыла размер кӱ, хӓлӓок тӹдӹн кид гӹц кидӹшкӹ, кыце конвейер ле.
  
  
  Потикӓ гӹнят, ти театр чӱктӓт ыльы. Тидӹ чӱчкен весӹн кидшӹ ш там, материал пумы, кышты кыце ӹлӹмӓшӹштӹ, тиштӹ эдемвлӓ ӹнянӹмӹ пыртымы, тӹдӹ, векӓт, сарла дон кӹзӹтшӹ ӹлӹмаш нигынамат ак кыча.
  
  
  Ной цӹрежӹм переген, но ӹнянӹмӹ чучын гӹнят, тӹдӹ шукы эдем. Капка доны тӹдӹм флеминг олак вӓрӹштӹ доно попат. Флеминг пӧкен кӹнертӓ дӓ, кышты тама-ӓнят ной ӹняндӓрӹнежӹ. Мӹнь лишемӹн, манын шая паштек орола.
  
  
  «Яра, Ной, мӹнь ӹнянем, мӓ мадмаш пырдыжа джером кыча. Но мӹнь ӹшкӹмемӹм ӹлӹмӓш верц дӓ тӹнь мӹнь тӓ донда мадам эдем пӓшӓм ирӹкӹм пуэн ак керд. Джером тенге гӹнь ӧрт, мӹнь подчиняйӓлтӹт келеш гӹнь, генерал мӹлӓм гань хаммонд подчиняйӓлтӹт. Колтенӓ ыльы дӓ мӹлӓнем чучеш ушымы штатвлӓн. Джером - ышан, тиштӹ военный диктатурын дӓ остров остатка перви эртӓрӓлтӹн. Ӓнят, тӹдӹ кӓнгӓш мӹлӓм пуэн кердӹт. Мӹнь шаненӓм манын, мӹнь келесӹшӹм, тӹдӹм тӓлӓндӓ увертӓрӓш.
  
  
  Мӓ ӹшке сӓндӓлӹкӹштӹм сойток колымы сирмӓшӹм колташ джером подписӓйӹмӹ приговорым ылын. Коден дӓ тӹдӹ полковник племя ной тӹрӹштӹ ылеш гӹнь, мӹнь ылам ик минутешӓт ак ӹлӹшӹ халык. Мӹнь тумаем, тидӹ ситӓ ма худа, вӓшлиделам манын шӓлӓтен. Тидӹ мӹнь кердӓм. Но тидӹ эче хударакшы, ынгылаш манын, ма лиэш ылын мӹнь гӹцем, худа Джером тенге лиэш ылгецӹ, кыце мӹнь шанем. Патриарх ответ вычат мӹньӹм. Тидӹ тирада нойыктарыше пыдештеш.
  
  
  Флеминг, пагален идеализм мӹнь тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ но тӹ йӹмӹктӓрӓ. Хаммонд генерал кынам тӓ гӹц ытлаш, ӹнянӹшӹ эдемвлӓлӓн эче цилӓ, мам тӹдӹ островитянин остров кодеш. Тӹдӹ поктен лыктеш кердӹдӓ тӓ ӹшке ирӹкӹм пуа. Кариб Джером техень кымылан лин ак керд. Непопулярный а тӹдӹ тӹнӓрок, кынары амбициозный. Кӹзӹтеш тӹнь ӹлет, тӹнь тӹдӹм ӹштӓш сӧрӹшӹм. Каремвлӓштӹ дӓ ӹлӹмӓш веле ак шӹндеп. Джером шанымыдам ӹштен кердеш гӹнь, тидӹ тӹдӹн базыжы кырык ракетный сӓрӹмӹ. Тышман тишкӹ мӓмнӓм поктен канден дӓ тӹдӹм мӓмнӓн. Российӹн властьвлӓжӹ палшен ак керд тӹдӹ гӹц паснаок кодеш. Тидӹ мӓмнӓн пӧртнӓ кырык ю курым кытлан ылын. Мӓмнӓн шӱкшӹ колтелат, ай, тидӹ мӓлӓннӓ, кырык шуэт ».
  
  
  Хорошо кугуза попа. Ӹняндӓрен флеминг тӹдӹн анжыктымы, шотыш ак нечувствительный аргументвлӓм мон. «Пачаш, тӹнь права, Ной. Мӹлӓм шукы ӹлӓш тӱням ужын. Южнам сӹнӹм нӓлӹт алгаштарыше уанен. Тӹлӓт мӹнь керӓл лиӓм гӹнь, мӹнь ик кужы кидшӹдон шон кердӹн ».
  
  
  Ной честь знакым тӹдӹн кидшӹ, ялжы шӱн парап захромать вӓрӓш.
  
  
  Мӹнь ной ыдыралда. Мӹнь шим стеня гач дӓ левӓш вӹкӹ кузен анжалаш лагуна пыра. Мӹнь толмем гишӓн шижтӓрӓш флотым, англичан мировой война годым кыце кок эвакуируялташ гӹц дюнкерк. Нолаш пышыжы каждыйын, каждый прогулочный капитан, келесӹ кӹтӹк, весӹжӹ, мам моаш лиэш ылын порт-оф-Спейне, кырык докы лишемеш.
  
  
  Катер доно юж мӹлӓм дӓ пӹсӹ ышан эргӓшет гишӓн торпедный леведмӓштӹжок гишӓн американский. Но тидӹ сӹлнӹ улы омжым кӹрӓток.
  
  
  Вӹд мычкы пыш пӹтӓриш направленивлӓжӹ скорость максимальный иктӹ паштек весӹ йогенӹт. Пыш, тӹдӹн паштек кен, кодын. Сюрприз пӹтӓриш каранг. Пӹсӹн толешӓт, векӓт, плотинӓ йымалсе агыл шотыш нӓлӹн, движени шагалтымы ылын. Репутация гавань дон лӱдӹктенӹт ной тидӹ изи эдем ылеш, седӹндон нӹнӹ гишӓн нимат ам пӓлӹ олташ пу.
  
  
  Мӹньӹм тӹшлен, иквӓреш кыце яхты сагаэм кок пӹтӓриш вӹсен. Дӓ пулеметым ужеш бинокль базука мӹнь гӹцем паснаок кердӹнӓ, кыды эдемӹн палубышты кыча. Р юкыштым пуаш нӹнӹ иквӓреш икӓнӓштӹ металлвлӓ логен. Йымат ужеш нерӹш кузен, цӹтӹрӓл корпус, палубышты эдем тангыж доно дӓ шӱмжӹм тӓрвӓтен. Дӓ, совесть пайремленыт манын, лоп-лоп зарядвлӓ пӹтӓриш тӹ жепӹн, кыды Митзи пыдештӓрӓш.
  
  
  Яхты верц шалгышы кок буксир кок пӹтӓриш цӓшдӹмӹ лиӓт, кыдывлӓм тормыжлымы уже ам керд. Стеняштӹ доно кечӓлтӹн дӓ кӱ лыкышкышты керӹлтӹн. Мары гӹц, бортшымат кенвазы, кыды вес кӓтӓштӹ ӱзгар да нелӹцвлӓ дон вален, вес плотинӓ пижӹн кердӹм. Вес пыш лагуна покшалан шагалам кердеш. Но ку катер, салтак оптышна дӓ, вооруженный пумаш, пумы гишӓн пӓренӓ, тидӹ годым ак пӓлен нӓлӓш шушырген. Моэш пандым нӹнӹн вычымашышты ӓптӹртӹ. Нӹнӹ ташкалтышеш кӱкшӹцӹштӹ киӓ ташлымаш барьержы, крепость докыла нӓнгенӹт.
  
  
  Ванжаш пӹтӓриш эдем доно катер плотинӓ ташкалтыш гӹц тӹнгӓлӹн. Эркын вел залп юкыштым пуаш дӓ кымшы леведмӓш катер парап цӓкнӹ.
  
  
  Мӹньӹм ак цаклы, мам Ной ташкалтыш мычкы кузен, но цаклышым, мӹнь тӹдӹм мӓ сагана шалга. Бамбук ешартыш перископжым тыгыр доно ыльы, кыдын гач тӹ тӧр анжаш парап ирӹкӹм пуа. Тӹдӹ кидӹм лӱктӓш, сигналым пуа йӓмдӹ. Кӹрӓн парап кӓпшӹ мычкы шалген, кӱ каждыйын кидӹштӹ доно.
  
  
  Гӹц-цилӓ раскыды юкшы шактен колтышы лулмӹ кемӹлӓ салтакеш пумы. Стеня вес велнӹ дӓ ӱрлен ынгыла вара мӹнь кольым, салтакым ма доно мӓ кӹзӹт тӧр. Ной, кидшӹм колталта. Стеня доранжы трӱкок понгыжалт тӹнгӓлӹн.
  
  
  Пульы мары гишӓн монденӓт, шишкен тӹдӹн вуйыштыжы, стеня канда фут кӹжгӹцшӹм пӱгӹнен шӹнзӹн, кӱм шуэн дӓ эче шӹлӹнӓм. Нӹнӹ логӹц кымытынжы ран гӹц шӓпненыт. Вес вӓрӹш нӹнӹм нӓнгеӓ дӓ нӹнӹ занимаймы.
  
  
  Леведмӓш вычышы тыл пӹтен. Шим стенялӓ мычкы мӹньӹн шӱмем ташкалтыш лӹвӓкӹ анжалда. Салтак ӱжын возен: кӓпшӹ цӓрнӹде цеплен, тангыж докы кыдалеш.
  
  
  У сӹнгӹмӓшӹм канден дӓ кужы эдем докы йӓмдӹлӓлтӓш корж повторени.
  
  
  Леведмӓш угӹц шелӹн, дӓ шишкен колымашын шим стенялӓ вулны у хозажы, каштыра стеняштӹ ыраж шӱтӓш.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  
  
  
  Джунгли рӹшкӓлтеш кок пыдештеш. Значит, зарядвлӓ Митзи ӹлӹжтенӹт кокшы вӓрештӹндӓ. Ной кӹзӹт мӹлӓм ак кел. Сойтокат мӹнь гӹцем ак керт пыш вӓрештӹндӓ «Люгер», артиллерия дӓ нӹнӹн пульывлӓштӹ у эксӹквлӓ гӹц стеня якте шот. Тошты ташкалтыш великанвлӓ контролируен яжо. Мӹнь ялгорны кыргыжеш. Митзи тыргыжланен дӓ кидвлӓжӹм доно кымшы мӱлӓндӹ вӹлнӹ шӹнзен кышты взрыватель. «Нӹнӹлӓн ышым пырта», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Мӹнь пӹтӓриш гӓнӓ шӹмшӹ ылын, а нӹл гӓнӓ кок, пырля улына. Но иктӹ паштек весӹ ӹнде нӹнӹ кенӹт. Коклам метр гӹц кандат. Нелӹ, ик целый минна эдем ӹштышӓшлык.
  
  
  «Уке, яж о шалга», - мӹлӓм келшӓ. 'Важны. Индивидуально мӹнь нӹнӹм пӹтӓрӓт ыльы ».
  
  
  Салтак кежы анзыкыжымат. Нӹнӹ цор бойышты агыл, но кешӓш, офицервлӓ шудалме шайыц нӹнӹм талаштара. Нӹнӹ ак анжышывлӓ анзыкы, кӹчӓлӓш ӧрдӹжӹштӹ дӓ мӱлӓндӹштӹ а минетым-оптат.
  
  
  Мӹнь докем мӹнь нареске йӧнӓн вӓрвлӓ гач кыргыжеш. Выступает кӱ лаштык, ӱлӹцӹн ялгорны питӹрӹмӹ. Мӹнь тӹшкӹ вӓрештӹндӓ гӹнь керт первиш ӹлӓш, шукыжок салтаквлӓ, тӹдӹн доно ровотаен кердшӹжӹ ылшы конструктивно «Люгер». Мӹнь токо веле тӹшкӹ миэн шомыкы, кынам пӹтӓриш досягаемость кымдем толшы эдем. Тӹдӹ лапка ылын, дӓ п ш ладырикӓ. Вара тӹдӹн лицӓшкӹжӹ вазалеш ылын. Тӹдӹ шагал колта манын, шӱлӹшӹм нӓлеш, варажы мӹнгеш олен ашкедӹн, корны гӹц сӹнзӓжӹмӓт ак колты. Мӹнь тама гӹц люгер, кобурам дӓ варажым шонен у тӹдӹм нӓлӹнӹт. Яжо йон лин. Остаткаэш, тӹдӹ ак пӓлӹ, мӹнят тӹшток лиӓм.
  
  
  Хоть-махань яжо шанымаш йон мӹньӹм кодат запасым боеприпасым, мӹнь кӹзӹт нӹнӹм вӹкӹ ӹнянен ак кердт. Мӹнь пулышышкыжы вургымла стилет ладакшы гӹц лыктын. Шишкен эртӓт салтаквлӓ кынам мӹнь, мӹнь шайыцын тӹдӹ вӹкӹ тӹргештӹш. Мӹнь тӹдӹн доно ял кӹреш. Каеш, изиш мӓ воздухеш, тӹдӹ шоды кодын ылын, тӹдӹ гӹц шупшылалташ. Саварлыма пуштыт мӹньӹм тышманат ак сӹнзенӹт. Но ти гӓнӓ мӹнь ак ярыкты. Ӹнде мӹнь ӹшкеок ирӹктем пумы пленныйвлӓ дон мындыр нӓлӹн ак керд. Нелӹ пӓшӓм пӹтӓрен, мӹнь дон тӹ тӹшкӓм кузыктенӹт, тӹдӹ винтовкым нӓлеш дӓ мӹнгеш ӹшкежӹ шӹлӹн вазын дӓ патронташым пиш когон чымал. Ти гӹнь пакыла попаш мӹлӓм, ӓнят мӹньӹн шагалеш пӹтӓрен техень образ ылеш, а запасвлӓжӹ оружи тенге поген. Ышан дӓ кӓньӹл!
  
  
  Вес нер гӹц лыктын-луктӹш. Сӹнзӓш тӹ цӱдейӓш шагалын, кынам мӱландӹм ӹшке анзылныжы вӹр тамгам ужеш. Тӹдӹ эче вуйжым лӱктӓльӹ, сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь ужам. Прӓжӓжӹм мӹшкӹрӹм намалат автоматвлӓ анзылны тӹдӹ, лывшалт дӓ автоматвлӓ доно многообещающий тидӹ мӹнь вӹкем.Пуля вуйышкыжы тӹдӹ мӹньӹм йӹлерӓк кобурам дӓ пистолетым гӹц кӹрӹн лыкташ, тӹдӹ шукым деч ончыч курокым валтен. Шыпшеш дӓ таум скорость хок тренировка мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, тӹдӹ мӹньӹм молнам цилӓ яжо ылын дӓ тӹдӹ шотыш ax агентвлӓжӹ регулярный негӹцӹм ӹштенӹт, вет мӹнь отпускышты тыменьшӹвлӓ со кӹтӹкемдӹмӹ. Но шукы веремӓ лошты колымаш дон ӹлӹмӓшӹм анжыкта айыртемвлӓм ужаш южнам высат. «Кодшы скромный, Ник, - мӹнь шаналтышым.
  
  
  Но соикток цилӓ итӹрӓн ӹштӹмӹ.
  
  
  Ӹжӓл, мары гӹц пакыла тенге корнышты откатиться, кого зонышты ылеш манын ак слӧпӧй. Автоматвлӓ Но тидӹ мӹнь гӹцем карангаш ак керд.
  
  
  Люгер тӹргештен мӹнь кид доно вургымлашты, кӓпӹшкем шыралтшы дӓ йӹлерӓк пӓшӓштӹм тӹнгӓлӹнӹт, сӹнзӓэм гӹц кишӓжӓт ак айырымы. Боеприпасвлӓ ылшы заряжаяш, кыце вьючный мул. Шӧртньӹ шӓр!
  
  
  Пӧрдыкте мӹнь тӹшкӓ лош ты корны тӹр мычкы, ӹшке вӓрӹшкӹдӓ дӓ мӹнгеш кыргыжын оружи поген. Эче ик и гӹц лӓктӹн-луктӹш. Потикӓ ылын. Икманяр жеп улы мӹнь нӓлӓм. Векӓт, нӹнӹ люгер колта.
  
  
  Мӹлӓм эче ик лу минутым вычалдай, но иктӓт ак тол, мӹньӹм дӓ шижӓш тӹнгӓлеш, жепӹм пӹтӓрен арам мо. Добычын митзи доно мӹнь докем пӧртӹлшӓш. Мӹнь ужам, дӓ тишец джип грузовик ӱлнӹрӓк кердеш. Раций йӹр салтаквлӓ гӹц пӧгынышы эдем. Векӓт, нӹнӹ приказвлӓжӹм у вычем-кышты шагалтымы кӱкшӹ доно утларак. Мӓнмӓн оружинӓ оценивающе у митзи анжалда. Мӹнь йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Цилӓ нӹнӹм цӓрӓш, мам мӓ джером шуэн кердеш, но, дон кӓтӓ висӹ, изин козырь ылын. Тидӹ ӱлнӹрӓк ылшы армин изи пӓлӹ, мӓ вооружаенӓ
  
  
  Мӹлӓм ӱлнӹ группыш анжыкта. «Нӹнӹ ӹшке планжым вашталташ. У корны лӱдӹш, дӓ мӹньӹн ак шо, мам эче ик лобовой атакыш кеӓ. Но мӹньӹм кычыш дӓ нӹнӹм шижтӓрӓт прицел лӹвӓлнӹ, самынялт гӹнь мӹнь ».
  
  
  Тӹдӹн тӹрвӹжӹм ныла. - Тиштӹ пичӓлӹм кодат, яра? Лин кердеш, мӹнь тӹдӹн дон ӹштет ма-гӹнят керӓл ».
  
  
  Мӹнь изиш кодем дӓ винтовкыжым боеприпасвлӓ. Мӹнь цуц-цуц кеӓ, мӹнят юкым кольым, уштӹ - миндан корнывлӓм сирӹшӓт мӱгӹрен. Динамит угӹц жеп толын векӓт пыдештӓрӓш.
  
  
  Мӹнь татылыма пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, у корны мычашышты годым машинӓм шагалта. Салтак лӓктеш, дӓ мӹнь эдем дон уж раций. Уке мӹньӹн шанымашвлӓэм, салтак толын ти группа ылын. Мӹньӹм ит вычы тӹнгӓлӹнӹт, нӹнӹн айырлымыжы годым, пӹтӓриок а зарядвлӓ пыдештӓрӓш.
  
  
  Джип пыдештӓлт тӹдӹн доно, а кок грузовик тенге пӹтӓрен. Пыдештмӹ юкым годым лыдышвлӓм дон церот шайылны мӹнь машинӓ доно автоматын лыктын. Машинӓвлӓ ылыт кыдывлӓ эче цилӓ цела, шайыл ходдон куснаш шеклӓнӹдеок дӓ шайыкы тӓрвӓнӓ. Йӱлдӓлӹнӓт, тӹштӹ тамахань-ӓнят шӹп ылмы годым, мӹнь решен дӓ крепостьыш пӧртӹлӹнӹт. Левӓш юкан ылын. Шӹлӓш вазеш ылын гӹнь, винтовка дӓ пакыла парап базука дальнобойный шолткенӓм. Мӹнь тӹдӹм ыдыралда перископжым ной анжалда. Кого салтак мыньым ужде, ташкалтыш гӹц ташлымаш барьержы гач кеӓ. Ик ташкалтыш мычкы кузаш тӹнгӓлеш дӓ тӹдӹ ӹнде толын шо. Ной сылыканла каят.
  
  
  Понгыжалт кеӓ чӹнь цилӓ, мам мӹнь шоэш ыльы. Соок ылшы шукы леведмӓш гӹнь, нӹнӹн эдем ылмем доно лыпшальы, но мам нӹнӹ мон ак кердеп, пока ак тылжы пӹтӓ. Мӹнь шолткенӓм автоматвлӓ доно мӹньӹм шӱден дӓ ялазыланыдымым анжыкта, кӱшнӹ ылыт.
  
  
  Тенгеок тиштӹ уке ылын. Леведмӓш тыл гач икманяр веремӓ трӱкок цӓрнен. Тидӹ мӹлӓм знакым пуа ылын. Мӹнь колынам, пындашыштыш гань лишӹл толшеш, кынам мӹнь кок парня лошкы ашкедеш. Салтак мӹнь изишӓт ак автоматвлӓ лицӓш, тӧрлӓш но тӹ годымок, салтак остатка ашкылвлӓм ӹштӹмӹ. Автоматвлӓ доно тӹдӹлӓн мары юкым тӹдӹ шӱмеш кодеш. Тӹр гач нӹнӹ коктынат кенвазы. Пакыла мӹнь лӱдӓм, шудым пуа ак ли ылмы годым эчеӓт ташкалтыш. Мынгеш кыргыж шӹлӹнӹт дӓ ӹшке мары остатка пыш, вӹдӹш цыма.
  
  
  У лӱлмӹ юк уке ылын. Флотым карангеш шагалеш дӓ мӹндӹр мычаш тӹштӹ йӓкӹр пумы, кышты санзалан вӹд митзи мӓ икӓнӓ-иктӹнӓм элтӓленӓ. Каеш, мӹнгеш курым.
  
  
  Ной мӹнь докем пӧртӹлшӓш. Ик йӧн гӹц кӱ мӹньӹм шагалеш дӓ цигӓркӓм пижӹктӓ, сигаретӹм дӓ вӹцкӹж пиш тотлы, мӹнь стамбул лӹм доно ӹштӓт. «Тидӹ пӹтӓриш актат ылын», - манам мӹнь. «Мӓмнӓм, векӓт, изиш кӓнӓлтенӓ керд».
  
  
  «Тидӹ тӹнь тӧр ӹштет кердеш ыльы, Савалташ. Мӹнь цилӓ гишӓн таум тӓ пивлӓ, тӓ мам ӹштендӓ. Авыре Но эче ак чӱчӹлт кеӓ, дӓ веле кычен анжалда. Джером армим пӧртӹлӹнӹт. Мӹнь пӓлем, эдем мам мӹнь тумаем, нӹнӹн мӓ создаваенӓ дӓ олакын выченӓ. Тӹдӹ мӹлӓм ак ӹштӹ гӹнь, пир, нӹнӹ тумаенӹт, йымылан таум келесӓш мондышы ма сынгышыц мыньым, шеклӓнӹдеок дӓ, йымы мӓмнӓм ужын мам яжо ак ли. Кымылжы тӹнӓм кредӓлӹн, нӹнӹ ямде ».
  
  
  Ю тыл сага Ной айом организуйышывлӓ мӹньӹм кодат, куштымаш дӓ церемоний барабанвлӓ. Ончымаш дӓ мӹнь тышманвлӓ лошты ӹшке жепӹн айо флотым ончымаш пайыла. Кепшылталте сир ик корабль. Лачокшымат ылеш мӹнь цӱдейӹдӓ, дӓ ак цацы мӓ сагана кодшы салтак гач пышын пляж крепость якте шон. Донесени гӹц якшаргенӓм дӓ ваштарешлӓ раций приказ ылын.
  
  
  Анжен шалгышна дӓ мӹнь выдет, ши гань ӹшкӹмжӹм кидӹш трӱкок. Тидӹ шокшы лимӹкӹ, кидешӹжӹ парняшты. Мӹнь ӱмылкам. Склоняялтеш мӹлӓмжӹ ӹдӹрӹм нӓлӓш келеш. Лапка улы тӹдӹм ӹштӓш цӓрӓ, тӹдӹм кушташ дӓ кавашты гӹц волга церемоний. Тӹдӹ онгыштыжы авара. мӹнь шӹргӹ. Шӹреэмӹт мӹлӓм шӱлӓш тӹнгӓлӹн. Дӓ цилӓ тидӹ эче ижӹ.
  
  
  Кӹзӹт мӹнь шеклӓнӹшӹ ылын, кынам весӹжӓт нӓлмӹ лит шынзышволкы. Но мӹньжӹ ынгылдараш ак ти проклятый барабанвлӓ. Тӹлец пасна, действи кышты пуаш ак ли. Паштекӹштӹ мӹнят тум ташкалтыш мычкы вала. Капка анзылны олакын вӓреш весӹм мӓ клумбо ӹлӹштӓш можы, пышкыды.
  
  
  Вара цилӓ пӹтӓрӹшӹ лишӓшлык. Тӹмӹрвлӓ юквлӓ раскыдын лиэш. Тидӹ молитвӓвлӓ гань изи ылеш, мӹньӹн ладна дӓ потикӓлӓ чучеш. Ыдыржы палша мӹнь кӹньӹльӹм дӓ, мам мӹнгеш толеш, кидшӹм кыча. Тӹдӹ мӹлӓм кодаш манын, стеняш тӹ докы пӧртӹлеш парап анжалда.
  
  
  Вин флотым тангыжыш кеӓш! Йӓмдӹлӓлтӹнӹт дӓ эче цилӓ ик гавань естественный лагуна катер остатка кодеш. Ма, чорт возьми, лиӓлтӹн? Мӹнь ӱлӹкӹ вала манын, Ной проинформировать, мӓ тӹдӹн доно шайышты дӓ таро флеминг веле. Увер мӹлӓнем шайыштын.
  
  
  «Ӹнде мӓлӓннӓ тишец нӓлӹн кердӹдӓ Флеминг дон ӹдӹржӹ», - манам мӹнь. «Лийын кертеш, увервлӓдӓм колтен кердӹт дӓ мӓжӹ вес ушымы штатвлӓн остров советӓйӓ. Ма вара нӹнӹ самолет нӓлӹн кердӹт. Тенге, мерявлӓ дон кӓтӓ, Флеминг ӹлӹмӓш кодаш манын, у анжен. А мӹнь вара толын кердеш манын, полковник пӹтӓрӹ ».
  
  
  Тидӹ гишӓн флеминг но колмем ак шо. Самолет нимахань. Пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ Джером нимахань. Тӹдӹ сылыкын келесӓ дӓ мӹлӓм чучеш, тӹдӹ мӓ ӹшкеок ти делам. Сагат ной тӧрлӓш просто тидӹ тӹдӹ ылеш, кӹзӹт пыдыргывлӓ мӹньӹн пышлан.
  
  
  Икманяр мӹнь айырымы эдемвлӓ доно Ной. «Яжо ийше», - манеш тӹдӹ. Ийше мӹлӓм ак кел, толькы носильщик. Йонвлӓмӓт пайдаланен мӹнь, пӓлӓш манын, митзи семӹнь пӓшӓлӓ.
  
  
  Тӹштӹ седок эче тӹдӹ ылеш, кышты мӹнь тӹдӹм коден, но тӹдӹм ак джип лӹвалнӹ ылеш. Тӹштӹ эче грузовик веле цилӓ ылын. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ нӹнӹм тӧр кеӓш-цилӓ; векӓт, корабль кемӹ годым тӹ жепӹн. Тидӹ гишӓн мӹлӓм келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн скептически дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш.
  
  
  «Тӓмдӓм ак шо, мам Джером сдаялтын, тенге? Лиэш ма тӹдӹм ӹштӓш?
  
  
  Флеминг дӓ ялазыланыдымым мӹнь ам келесӹ гӹнь, пӓшӓштӹ, шанен. Но мӹнь Митзи попалтен кердӓт. «Ужам, ма гишӓн тӹдӹн сарвалымыжым кастро палшык Мӹнь анзыкем, ма мӓнмӓм выча кердеш бомбардировщик, пышвлӓм дӓ молы канонерский, мӓ мӓмнӓн вуйыштынаат россия куба гӹц колтымы кердеш. Ӹнянӹ, ак ли ма тиштӹ шукы ». Мӹлӓнем тӹдӹ гишӓн шайышт пу, кыды порволымо доно тырхышы вӓкш пӱӓ, мам мӹнь шаненӓм ажед колташ дӓ тӹ мӹндӹр йыхыш джунгли ной икманяр жеп, кынам мӓ кенӓ. Ял лӹвӓлнӹнӓ земля калялтшы шотыш кердеш.
  
  
  Тӹдӓт мӹньӹм ӹжӓлӓйӓ анжалда. «Эртен кемӹ кел. Тидӹ гӹц толмашым ».
  
  
  
  
  
  
  
  10 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Достаточным мардеж ваштареш виӓнжок ли манын, вӹд шӱмэшӹжӹ, но мӓмнӓн ганьок скорость агыл. Ӱмытланаш скорость буксир ак ли, а буксир баржа, пӧрт кӧргӹш продукция районвлӓ гӹц шывштен-оф-Спейн, мам гӹнят максимальный дӓ вӹсен кеш, мӹнь сага шижшӓш ыльы, ну ма.
  
  
  Тидӹ мӹнь освобождаем эдем пыш доно ной, коаш вӓрвлӓштӹ атака годымок ваштареш шалгышашлык ылына, варажат тӧрлен дӓ изи ма тӹдӹлӓн келеш.
  
  
  Вес районвлӓ колтымы эдем ӹшкӹмӹштӹм кырык Ной, кышты шӓрлен, салтак джером кидӹшкӹжӹ вӓрештеш. Ной тӓрвӓтен кердеш, мӹнь ынгылыделам, большы ам крепостьок манын ӹнян, пӓшӓ гӹц ӹняндӓрӓ дӓ мӓ тӹдӹн доно кеӓш. Йӧраташ вырлык ылына доно тӹдӹм коден, но мӹнь тӹдӹ анжыктен, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке вырлыкым яжон служенӹт, дӓ мӓлӓннӓ палшат доно мӓлӓннӓ кеӓш. Тӹлец пасна, ӹнде пӓлен ли годым, мӓ ӹшке лӹвӓкӹштӹ нӓлмӹ, шылдыр флеминг тӹдӹ, тӹдӹн, мутат уке, тидӹ ак тӱлӓш вӓрештӹн. Флеминг тоже решительны тӹнгӓлӹ, мам сӓрнӹ манын, тӹдӹ вален дӓ остатка нелӹ.
  
  
  Буксирный гӹц лӓктӹн нӓлмӹ ӹнде лагуна катер. Тишкӹ вӹсенӓм, мам доны ылеш, тембӓл островвлӓ якте маняр йыд путешествим путешествим савырненыт. Тенге ӹнде кечӹ яргата соты мӓмнӓм сӹнгенӹт куштылгы лиэш гӹнь, самолет тышман лӓктӹш, мам лагуна семӹнь кодын. Шайылвлӓ дон мӹньӹм ит анжы дӓ вара шӹлӹн леведмӓш побережье, а вара тӹ вӓреш тангыж вим ӹлӓш ванжен, кышты мӓ выченӓ.
  
  
  Цилӓ вӓре, кыш кенӓ мӓжӹ, ошма ошмайол кошывлӓ ылына, но, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь нимахань кӱкшӹ ташлымаш ӱлнӹрӓк тангыжыш кеӓш ак уж. Ылгецӹ мам анжыкта? . Тӹнӓм мӓ ӹнянӹшӓшлык ылына шагалеш.
  
  
  Лагуна лук доно мӹньӹ кенӓм. Э сир тӹр яктеок вӹд джунгли шӱмӓнгӹн. Сланец йымалсе каньон вӹдеш. Мӹнь сир докы лишӹл семӹнь кычаш лиэш. Мӹнь ӹнянем, кышты мӓ ылына буксир ӹлӹштӓш ак шӹш. Но тидӹ такеш уанен.
  
  
  Цель келесымаш нӓрӹ ылын, кынам колен самолет лишемеш. Чонгештӹмӹлӓ ӱлнӹрӓк дӓ тӹдӹм олен, шаны, ак уж ма, мӓӓт тӧр агыл, дӓ чонгештӓш манын, йӹле сӓренӓм. Бомбовый самолет ак ли намалаш нелӹ, но иктӓ-махань йон доно тыды ылшы вооруженный лин, уке гӹнь, чонгештен ак имён мӹнгеш тӹ ылын.
  
  
  Имни изи пӓшӓзӹвлӓ, кыды мӓмнӓм шайыцшы, маневренность яжо ылын, дӓ мӹнь йӹле сӓренӓм. Мӹнь шайыланжы флеминг ной кабинда цикенӓм, тӹшкӹ таро шин лыктыныт, палубышты шӓрлен.
  
  
  Пуля юрын вӹд докы пӹсӹн мӓлӓннӓ кишӓвлӓм кодышы вашт. Мӹньӹн вашталтымы курсын цельвлӓжӹ дӓ пульы попаза. Самолет кокшы гӓнӓ толмыжы годым, мӹнь колынам, мӓмнӓн пулемет мӱгӹрен. Мӹнь кыргыжам вӹкӹ анжалтышыжым анжыктымы кормам, мам Митзи тошты яжо ӹдӹрвлӓ. Оружим кидӹш тӹдӹ ылеш, дӓ тӹдӹн цельжӹ вӓрештеш ыльы. Бензобак шылдыр ик пудым, самолет тангыж дӓ шӓпнен. Мӹлӓм знакым пуа дӓ автоматвлӓ митзи кымык ӹштен сӹнген.
  
  
  Эче сусу мынь ам смейы. Самолетшы доно базышты радиосвязь мутат уке ылын. Кӹзӹт, кынам тидӹ тӹнгӓлӹн, летчиквлӓ вес корнымат такыртен, итог. Икманяр жеп тидӹ но нӓлӹн кердӹт, нӹнӹ мӓмнӓм вычен ӹш погыны.
  
  
  Ангышты ылаш тыгыды лагуна тӹнӓрӹ келгӹрӓкӹн, мӓ яжон каеш сӹнзӓ ошма ошмайол кыралашат тӹнгӓлӹт. Шӹцмӓш буксир но изи ылеш, дӓ мӓнмӓн пӓшӓштӹнӓ гӹц пасна эртӹде. Сернер тангыж доно сӓрнӓлӹн мӹнь виш. Мӹньӹм викок уж дӓ нӹнӹ: кок пӹсӹн, бритва гань, вӹд доно катер пӹсӹн патрульный роал шуэн нер. Порзай ма докы вӹсенӹт виӓн, яштака, кузе веле мӓмнӓм ужыт. Дӓ тӹнӓм мӓлӓннӓ нӹнӹм ӱжӓш. Нӹнӹ машинный отделеништӹ шалгенӹт виӓн ылын мӓмнӓн моторна dodge четырехцилиндровый от керт.
  
  
  Цилӓ, мам мӓ ӹштен кердӹнӓ, модышты тидӹ жеп. Возможно, ӱшанаш защиты крепость докы портылеш? Мӹнь тумаялам, ма мӓмнӓм сӹнгенӹт. Маневрируяш буксир дӓ мӹнь ядам. "Кӱ-гӹнят ти пӓлен, пыш семӹнь виктӓрӓ?"
  
  
  Ӱдыр тидым ыштен кертын. Пӓлӹмӓн, нӹнӹ ваштареш яхты иштӹ веле, но пӓшӓм шотыш буксир ак айыртемӓлт.
  
  
  «Мӹнь подменивать. Крепостьышты пӧртӹлӹнӹт. Вычал вӓрештӹндӓ якте пӹцкемӹшӹн, у пӹтӓриш цацен.
  
  
  Таро Флеминг штурвалышты нӓлмӹ дӓ йӹвӹрт. Пӹсӹн то тӹдӹ келесӓ. «У пӹсӹн, Ник. Мӓ нӹнӹ гӹц ак карангеп.
  
  
  'Мӹньӹн срабатывать заса. Ӱшанаш кугуза Ник.
  
  
  Мӹньӹн веремӓэм уке ылмым ынгылдарымы. Мӹнь кыргыжам квартердек келесымаш, боеприпасвлӓ бортш дӓ тӹргештӓ дӓ автоматвлӓ кыча. Мӹнь сир пырен дӓ джунгли цым келшӹш. Тотлебе Буксир ӱнгӹ йӧндӹмӹш прямая доно вел. Катер доно ӹшкӹмжӹн пулеметшы патрульный шӓрӓлтен виктӓлтем. Музырланен шим вӹд гӹц тӧр верц буксир.
  
  
  У но нӹнӹ талашен. Нӹнӹ ӧрдӹжӹштӹ ӧрдӹжӹш кен пакыла. Тенге нӹнӹ нигынамат ак кердмӹ ыражым ӓнгӹсӹр доно эртен.
  
  
  Тидӹ пӓшӓм ӹштӓ ыльы. Ошмайол коаш вӓрӹштӹ пӹтӓриш. Пӹсӹн кӹньӹл йолажы корабльыштыш, бортшымат цилӓ ганьок, тенгеок коляскышкы шуа. Эдемвлӓ гӹц шӹлӹн вазаш мӹнь шолткенӓм джунгли, ӓль, корабльышкы ылын.
  
  
  Катер кокшы ӹлӹмӓшӹм ынгылен тӹдӹ оролжы ылам. Но тидӹ гӹц ӧрдӹжӹштӹ автоматвлӓ досягаемость ылын. Ӹжӓл, тидӹ ак срабатывать, дӓ мӹньӹн вашталтымы позиция. У ак керд дӓ нӹнӹм лач мӹнь ам пӓлӹ, кышты ӹлӓ, но кок велнӹжӓт пушӓнгӹ церот пулемет кум луэн, нӹнӹ лошты ӹлӓт. Преня кӹжгӹ мӹньӹм вычат, ӓль нӹнӹ пыток нӹнӹм кӹзӹтеш боеприпасвлӓ акат янгылы. Хоть-махань гӹнят, тидӹ ӹшке кужы жеп ак вычы. Кого проблемывлӓ улы, автоматвлӓ сирвлӓм мон, тӹдӓт нӹнӹ сойтокат ӹш ӧрӹктӓрен кердеш. Нӹнӹ эртен кеш цум мотор чагыр мӱгӹрӓ, нӹнӹ айырленӹт цацымы годым ошма гӹц ошмайол. Колтымлан кормеш кымда. Весӹ гӹц пасна, рулевойж, тӹргештен бортш агыл манын, пӹсӹ нер вӓрештӹндӓ. Дюйм дюйм пыш гӹц тӓрвӓнен ыльы, но тӓрвӓнен. Полминуты гӹц айырла дӓ пӓшӓ. Бортышкы тӹргештӹш дӓ пӧрт портӹлеш направленивлӓжӹ экипажвлӓ-оф-Спейн. Вӹд докы миӓ дӓ мӹньӹм вӹд гӹц скалашкы лагуна гач анжалда. Мӓмнӓн буксир цевер шошым, дӓ ташкалтышым кузен веле. Мӹнь тумаялам, мам ӹштендӓ тӹдӹ тотлы сюрприз. Тенге гӹнь ошма гӹц куштылгы пышым ошмайол патруль иктӹм лыктым, вес ма доно лыктын кердӹнӹт. Тӹдӹ мӓлӓннӓ йӹле лаклер гранд и гӹц ылын. Мӓмнӓм иктӓт сӹнген экипажвлӓ гӹц формым чиэн ылын. Ылгецӹ, кӱ иктӓ-мам у побережье, мам ылшы джером эдемеш шотлем. Нимахань проблемывлӓм тӓрвӓтӓ дӓ коэн ак ли катер доно шӧрӹшӹ. мӹнь планируяш крепостьыш толшывлӓӓт ылыныт, дӓ ти эдем доно виктӓрӓт буксир нӓлмӹ. Баржа тӹдӹн вижӹ ситӓ ыльы буксир улы гӹнь, тӹдӹм пӓшӓ гӹц пасна ылшы катер патрульный лыктын кердӹнӹт.
  
  
  Мӹнь пиш яжон чучын колтыш. Мӹнь кӹзӹтеш юкым ак кол. Р кеӓ дӓ, кырык вӹкӹ кузымыкы мыньым эртен. Нӹл эдем ылын меря доно катаем. Тӹдӹ нӹнӹлӓн попыде дӓ иктӹ-весӹ доно паша. Кышец, чорт возьми, трӱк нӹнӹ лӓктӹнӹт? Ӓнят, ти систалташ нӹнӹм лӱлмӓш. Кӹзӹт ужат мӹньӹм вӓржӹ гӹцӓт моаш лиэш.
  
  
  Выртеш шаналтен мӹнь пышышты, палубышты ылшывлӓ кормалык катер патрульный уж. Но тидӹ решеним вӹд ви яжо ак чуч. Мӹнь нӹнӹлӓн ум ылеш гӹнь, мӹнь колаш лиэш ыльы. Сакалалташ дон леведеш мӹнь кердӓм ӹлӹштӓш крепость анжа.
  
  
  Но ти ӹнянӹмӓш дон мӹнь весӹжӹ вӹд компания выртышты лин кердеш. Барракуда акула ӓль. Сӓй, мам ӹштен кердӹт, тидӹм районвлӓжӹ анжымаш салтак кодде, уже нӹнӹм тӹдӹ кӹчӓлеш.
  
  
  Земля докы миӓ дӓ олен мӹнь тӹшкӓ вуйым лыкты. Катер доно сир шалгышы патрульный йӓкӹр кымшы, кырык кырык дӓ ошмаэш тӹдӹм шлюпко киӓ. Горстка кердеш ти эдем пыш шывштат. Нӹнӹ изишӓт лишӓшлык, уке гӹнь, шукырак юкым мӹлӓм колаш вӓрештӹн ыльы.
  
  
  Ӹнде мам? Мӹнь вычен ак шу, сӹнзӓшкем салтакымат кӹзӹтеш нырышкы толевӹ. Су охотник мӹнь донем. Яратен ак вычыкты, нелӹ годым толын мӹнь докем. Нӹнӹ, мӹньӹм кӹчӓлӹн. Соок атакыш яжо эдемвлӓ ылыныт. Ешартыш адакшым ӓмӓл улы. Хоть-ку, кӱм вӓшлиӓм мӹнь тиштӹ, тышманвлӓ веле лин кердеш. Каждый юкым дӓ тӹдӹ колта, ик нӹнӹн юкышты гӹц лин кердеш. Тӹдӹм вычаш варештӹн, лӱӓш манын, кӹзӹт нӹнӹ и ӹнянӹдӹмӹ ылын, эдем ӹшке гӹц ик и пуэт ма, атакуен кердт, а мӹнь, кыце мӹнь веле иктӓ-ма ӓль у колта.
  
  
  Автоматвлӓ кычаш манын, тӹдӹ кого дӓ пиш ӹлӹштӓш лиана и паштек, мӱлӓндӹштӹн мычкы олен мӹнь анзыкы эртӓ тӹнгӓлӹн. Мӹлӓнем кымлы у метр гач, гань тӓрвӓнен ма-кӹрӓн. Мары наклоняться, манын воктечше виноград ваштыр доно, мӓ тӹдӹн шотыш цымырымы ыльы-тидӹн анзылны, тӹдӹм мӹнь докы тупын. Ик йонжы-йолажы ӹлӹштӓш тӹдӹ трӱкок, тӹдӹ ямын дӓ мӹнь гӹц каеш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн паштек кеӓ. Мӹнь гӹнь кердӓм тӹдӹ пуштмы ылыт, тидӹ нӹнӹ ылыт линия ыраж кодеш. Род тидӹ кого дӓ ситӓлыкок ылын, никола картер колтен манын.
  
  
  Мӹнь луэн гӹнь, вес систалташ мӹнь ӹшкежӓт ылын, но хоть-махань тӹ жепеш шагал кердӹнӹт, мӹньӹм уж пуа юкшым доно циц. Кари стилет тӹдӹм ӹштӓш ак ли.
  
  
  Шалахай кидӹш нӓлӹн автоматым, вургымла кидшӹ тӹнгӓлмӹ дӓ тӹдӹн докы ышке дуреш стилет йыжга. Мӹнь кӱ тӹдӹм шайыланжы метр лиэш. Вара тӹдӹ сӓрнӓлеш. Пистӧлетӹм мӹнь кӹньӹлтен дӓ тӹдӹн вӹкӹ цудеен анжалеш-пулемет. Мӹнь кӹзӹм шуэн. Тӹдӹ пӹтӓри тӹдӹ логер керӹлтӹн, курокым валтенӹт, тӹдӹ шукым моат. Тӹ юк гӹц пасна особый шӓпненыт. Стилет мӹнь тӹдӹн докы миӓ.
  
  
  Тиштӹ мӹнь вуйнамат пыдештеш.
  
  
  Толмем годым мӹнь ӹшкежӹ, шакташ йӓмдӹлӓлтӹт вуй коклы-группывлӓмӓт, нӹнӹ логӹц каждыйжы сакой мыры шакта. Мӹньӹм шӹргӹштӹ пушӓнгӹ вуйвлӓ вӹлнӹ ужаш цевер торт дӓ кужы форман армейский анжалда. Мӹньӹн кид йымалне кӹлдӓлтӹн ыльы. Иктӓ кым сержант гӹц ылеш, вес кокшы - рядовой. Мӹньӹн сержантем стилет ӹштӓш тӧрлатымаш, салтак дӓ автоматвлӓ доно намалам мӹнь «Люгер». Сержант ужам, кыце мӹнь сӹнзӓштӹм пачеш, кӓтӓ лишкӹ миӓ дӓ мӹньӹн пока лошты чымалта.
  
  
  «Бельмонт келесымаш», - мӹнь угӹц ял чушлаш дӓ тӹдӹм пӓрен. Значит, мӹньӹм Бельмонт прооперировать логер. Вес логер ылеш. Тидӹ ваштареш мӹнь нимат ӹштен ам керд кидшӹ доно тупшым гӹц форсышты-мажор. Кидвлӓм шӹрӓл тӹдӹ, сусун доно сӹнген нӓлӹн. «Кӹньӹл, мистер доллареш тӹжем», - манеш тӹдӹ. «Нӓлнем ылнежӹ дӓ служебный лӱлтӓлмӓш-тӹлӓт».
  
  
  Мӹнь вӓржӹ гӹц тӓрвӓнӓ. Тенге нӹнӹ у ӹлӹмӓшӹштӹ ма ылын, мӹньӹн шергӓкӓнем, колышым моныт. Тенге мӹнь нӹнӹм тӹрӹс пуат ыльы гӹнь, мӹлӓм ӹш чуч, мӓ нӹнӹ цилӓ пӓшӓм ӹштӓ ыльы. Л Сержант парня. Мӹнь салтак ял вӹкӹжӹ лӱктӓлӹн. Нӹнӹ логӹц ик иӓш «люгер» кольмы шӹкӓш тӹнгӓлӹнӓ. Кок йӧн ли. Ӓль пакылаат попаш мӹлӓм кеӓш, уке гӹнь, кольмы тодыл. Мӹнь пакыла кеем.
  
  
  Нӹнӹ ти вӓрӹштӹ доно мӹньӹм шӹкӓл, вар сир пуэн ыльы. Ӱрлӓлтӓш Сержант мол эдем ышке манмыжыла, ныны царныде кычалын. Нӹнӹ мӹньӹм кычыш.
  
  
  Кок юк отвечая, дӓ нӹнӹм салтакыш ыжатымаш джунгли гӹц икманяр жеп гӹц толеш. Цилӓ нӹнӹ ӹшкӹмӹштӹм пиш сусу ылына.
  
  
  Новоприбывший служенӹт сержант шудым намалеш, колта, дӓ мам ӹнде корнышты. Мӹнь кӓпшӹ анзӹлнӹ намалеш, дӓ коктын сага мӹньӹн сержантем вес тилыш. Мӹнь ӹшкежӹ анзыкылашы гишӓн пасна ак шытырланы. Векӓт, подвалеш начкы ылын садист доно вӓшлимӓш дӓ мӹлӓм лӓкмӹлӓ допрос, вара доно вӓшлимӓш дӓ шӧргӓш.
  
  
  Хоук пуйырымашыжы гишӓн пӓлӓ гӹнь, тӹ нимат ӹштен ак керд. Тӹдӹ ӹшке вӓрӹштӹ нелӹ ылын ынгылымыла, мам кӧргӹштӹштӹ американский амыргыде лаклер гранд агентвлӓжӹ пӓшӓ ылеш.
  
  
  Ылмыжы годым пел корнеш пляж, джунгли гӹц лумӹ юк шактен колта. Цилӓн юкыштым лыктын пуаш мӓ шайыкы сӓрнал. Сержант шагалеш. Тӹдӹ кенвазы. Тӹдӹм якшар цӹре обмундирований курткыжым. Салтак тӹдӹн вӹкӹ кечӓлтӹн, вуйта тӹдӹм ӹнежӹ кычы. Тӹдӹ гӹц йыжнен, йӹрӹм-йӹр ма нӹнӹн винтовкывлӓштӹ радер виктӓрӓ. Пичӓл юк эчеӓт. Салтак мӹньӹм гӹц шалахай велнӹ, шаягаремнӓм рашкалтымыла мӹлӓм вуй сова нӓлмӹ, земляшкӹ кенвазаш. Тӹдӹ, кӱ мӹнь гӹц вургымла, запаниковать, пӱгӹнӓлеш дӓ кыргыжам.
  
  
  Мӹнь ял чымал киӓ. Тӹдӹ тӓрвӓнӹде киэн. Кок кидӹштӹм кӱшкӹлӓ молымат салтаквлӓлан. Митзи нареске гӹц лӓктӹн, револьвер тымдымаш. Пӹтӓри тӹдӹ ик луаш, толыма лишкӹрӓк мадон мӹнь ситӓ, манын тӹдӹ кидшӹм пӓгӓркӓ тӹредеш. Кӱшнӹ кидӹм лӱктӓш салтак кодын эче.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн анжалеш. «Лукшо тӹлӓт ак ли, лачок хоть, Картер? Питӹрнӓлтӹн мӓмнӓн жепӹн укеш ». Стрелковыйыш мӹнгеш сӓрӓлеш дӓ тӹдӹм оружи кид пӓгӓркӓ утарен салтак, кыдыжы ош тидӹ жеп.
  
  
  «Стоя, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Ӹлӓ мӹньӹн шумӹн нӓлеш. Дун кыча дӓ пистолетым анжалын, мӹнь тӓлӓндӓ мам ик кидшӹ пӓгӓркӓ пачын кердӹт.
  
  
  Мӹнь сӓрнӓлеш, дӓ шутӓш тӹнгӓлеш, тӹдӹн кид пӓгӓркӓ келесымаш, кандыра. Массажировать парня доно шыпшмаш, салтак мыньым докы лишемеш дӓ, кид виктӓлтен, керем доно анжыктат, мам нӹнӹ ак погынен тӹдӹм пӱктенӓ. Нӹнӹм ынгылаш, мам мӹнь кайдымы ылам.
  
  
  Салтак, кыдым мӹнь келесымаш, ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш, вуйта тонн вулны пулш вӹкӹ намал, сирӹм паштек кок салтак дӓ мӹнь докем, а Митзи гӹц шӹлӹн вазын. Пиш вӹцкӹж ӓль ошмайол судно. Пырышы вӹд мӓмнӓм, кок салтак дӓ нерӹшкӹжӹ мӹньӹм нӓнгеӓт. Мӹнь шайышт пушым, тӹдӹ пыш гань шӹкӓ, палубышты кузен дӓ тӹдӹн палшымыжы митзи кормам нӓнгенӹт.
  
  
  Кабинда мотор докы миӓ дӓ тӹдӹ кол. Мӹнь колынам, кыце мотор завоялты, дӓ нер докы миӓ. Шоды тетелымаш шоктыде. Вара тидӹ пӹтӓ. Эче ик коргыктымаш, а вара-нимат кодде. Диагноз ылеш мӹньӹн: прессым. Тидӹ гишӓн таум ӹштем дӓ мӹлӓнем ӹшке кердеш.
  
  
  «Цӓрӓ», - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ Митзи.
  
  
  Бортышкы тӹргештен мӹнь, лиӓлтӹн манын, мӹнь праважы улы, дӓ ыражыш отслеживать, лумӹ юк кодеш. Мӹнь праважы улы. Топливопровод годым юкшы доно мынь командылан вӓрештӹндӓ. Дӓ ма эче хударакшы, баклан пындаш якте ли йӓрӓ. Ик патькалтышат бензин.
  
  
  В мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм. Олташ нимат, нимат вин. Вин нимат, нимат катер патрульный, нимат остров йӧн лӓктеш. Хӓлӓ уке.
  
  
  Митзи кабинвлӓ гӹц сасла. «Ник, салтак. Нӹнӹ кыргыж! '
  
  
  Мӹнь воздухыш луӓш, нӹнӹм шагалта. Пулш сага валтенӹт. Векӓт, нӹнӹн пульывлӓштӹ тупышкыжы ӹнде вычат. Бортышкы тӹргештен мӹнь келшӹ дӓ нӹнӹн докы миӓ. Смыслжым ышышты кычымыла ылын, но сагажы ӹлӓш мӹнь боеприпасвлӓ. Митзи виктӓлтӓ дӓ нӹнӹлӓн сӹгӹрӓл мӹнь сир тӹрӹштӹ.
  
  
  Тӹ годым мӓмнӓм поктен шонат, кычен пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹ доно ик дун ирӹкӹм пумы, а тӹдӹм освобождаенӓ гӹц ялаш дӓ вес каталан. Мӹнь ӓнгӹрӓш иквӓреш кӹлден, патронвлӓм темӓш ялан, шыпшыл ӹштӹм ӹштӓлӹн, ялаш, ӹшке вӹкӹ пиштӓш шӱдӓ.
  
  
  «Ӹнде нӹнӹм ыжатен колташ, ӓ», - ӹдӹрӹн мӹлӓнем приказываймы. «Ма нӹнӹм когонжат ак кел, мам нӹнӹ дӓ эксӹкӹм канден ак керд. Ӓль кок пасна ак ли шагалшы кого айыртемжы ».
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм кеӓш шӹдӹн шалалта. Нӹнӹлӓн маняры и кычыктыш. Нӹнӹ кен колтат гӹнь, ма лиэш митзи семӹнь крепость докы кенӓ йӹлерӓк. Ной колым жарен, каваштеш дӓ мӹнь ынгылем ӹштӹктӓт, кыце мӹнь шукы ак кач. Лӱ дӓш манын мӹнь, ма мӹлӓм мажы келеш. Пӹцкемӹш гӹнят пӓшӓвлӓм анзыц ылшы мӹньӹм, икманяр жеп эртымыкы, деч ончыч пӹцкемӹш толешӓт, мӹнь шаналтышым дӓ, дон, мам ӹштендӓ рот кӹзӹт кӓнен, колвлӓ дӓ фрукт шокшы.
  
  
  Мӹнь мон комнатывлӓ пуставлӓ, седӹрӓш кенвазы дӓ кӱ рончалтын. Митзи доложа. Уке мӹньӹн шанымашвлӓэм, манярын ылыт тӹдӹлӓ кӱшнӹш спискыжым Хоука, мӓжӹ гӹнь, но кынам-гӹнят лӓктӹш ӹлӹмӓш гӹц тӹдӹ тамахань-ӓнят мыскылымладӓ ышдымы пуйырен, тӹдӹ паштек мӹнь кен. Заслуженный пасна тӹдӹлӓн медальымат.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Ташкалтыш шӓлӓтӹмӹ годым толын. Ӹнде, кынам кыргыжам тангыж доно ак ли, тӹдӹлӓн служен мӓлӓннӓ ак керд.
  
  
  Археологический пӹтӓрен техень ашкылвлӓм пайдажы ылыт, мӹнь тишкӹ кемӹжӹ ак шо, но тидӹ крепость докы корным утла лӱдӹшлӓ ылын. Ма колышт кердеш, машинӓлӓн корны сир мычкы ялгорныдон доно дӓ лишеммӹ семӹнь, эдем ӹшке вуйжы мычкы пыш толеш дӓ колтен кердӹт дӓ йыд идейӹн джером гребной колтенӓт мам ӹштӓ ташкалтыш мычкы кӱшкӓт шижеш. П а чӹдӹ ылыт, фронтыш весӹ гыц шеклӓнымлӓ. Ной пӹцкемӹшӹштӓт каеш, кынам тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, мам ӹштендӓ.
  
  
  Мӹнь динамит остатка ӓтӹм пачы, кок шонгы дӓ шашкым лыктын патриарх анжалда. «Мӹлӓм ясы, Ной. Мам ӹлен лӓктӹн тишецӹн гӹнь, сӧрӹмӹжӹлӓок, ax у ташкалтыш мам ӹштендӓ ».
  
  
  Ташкалтыш лӹвӓлнӹш пулемет кымшы мӹнь лӱктӓл, пингӹдӹ нульывлӓэш таманяр сланец ыражвлӓ, пышкыды динамит у шӓшкӹ пиштен, окислять ак ужам, дӓ запал чӱктӓт. Мӹлӓм ӹнде кыргыжаш да коргы стенавлам ушем ылын, кынам лин пыдештеш. Кӱ вӹкӹ вӹдӹм коэ натуральный-шугыр, лыдышвлӓм дӓ кынам юкымат, тура сергӱ у, кырык сир, лишемеш.
  
  
  Тенге ӹнде кодшывлӓжӹ веле ма-подъездный корнывлӓ кок семӹнь, йыдымат дежурат ылын доно тӹдӹ келеш. Флеминг доктор кайын худан, мӹнь ӧрт агыл, тӹдӹ мӓ сагат ной остров весыш вашташ кердеш. Джунгли ужшы эдемвлӓн группа ушнен кертеш ной молымат. Мӹнь халашкы кеӓ, дӓ мон джером йӹмӹктӓрӓ. Роалыкте военный ылын гӹнь, цилӓ, векӓт, ылмы ладнангын, дӓ Флеминг президент должностьышкы восстанавливаяш лиэш ылын.
  
  
  План ной мӹнь ынгылем, дӓ тӹдӹ ваштареш ылыныт. Мӓ попен шоктенӓ, оролыжы тӹдӹм йыд корнывлӓм сирӹшӓт ты ма ылын, а мӹнь ялгорны тӹшлӓш тӹнгӓлӹт. Тӹдӹ мӹньӹм тымдат, кыце жеп анжыкта дӓ весӹ гишӓн шайышт пуэн минем пыдештӓрӓш. Вес направленивлӓжӹ мӹнь вара ямы. Динамит ылмем годым, ик йыд мӓлӓннӓ тӹкӓлӓш ак керд.
  
  
  Таро ылын. «Мӹньӹн ӓтям тӓлӓндӓ палшенӓ мӹнят колтышым. Тидӹ гишӓн идӓ монды? Тӹньӹн дӓ кӓнӓлтӓш келеш. Шаны, мӹнь ам керд пыдештӓрӓш, Митзи семӹнь, кынам келеш?
  
  
  Шӹрпӹ патронвлӓ улы, дӓ. Но кыце тӹдӹ тыргыжлана сӹнген? Но, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь цӓш ылын компания ӹштӓш тӹдӹм цеверемдӓш. Тӹлец пасна, йыд нападенижӹ вычат мӹньӹм. Кого войскам нӓнгенӹт йомдарымаш полковник, мӹньӹн шанымем доно, мӓ вара тӹ жепӹн ик йомдарымаш патрульный джером катер келеш манын, ӹшке зализывать шушыртат.
  
  
  Пелештен мӹлӓнем ӹдӹр, подежурить первый цӓш мот, но тидӹ гишӓн колмем ак шо тӹдӹм. Тӹдӹ шаналтен, рончалтын мӹнь мам келеш. Цӹре айыртемӹн нимат ак ли. Ма мӹлӓм пуэн дӓ тенге мӹнь ом йогывлӓ темдӓлдӓ.
  
  
  Кечӹ уже ылын намысдымы, сӹнзӓштӹштӹ кечӹ кынам мӹньӹм кӹньӹлтевӹ. У эдемеш ӹшкӹмемӹм шижӓм мӹнь, шишкым исключени верц вуй, кышты салтаквлӓэт мӹнь севӓлӓм. Таро пушӓнгӹ докы тупын итӹрӓ сӹнзӓвлӓштӹ, амала, но оман. Ш онгы сӹнзӓ лӹвӓлнӹ ылын. Мӹнь тӹдӹн докы сӓрнӓлеш.
  
  
  Тӹдӹ пӹцкӓтӓ юк шакта. «Ник, мӹнь, мӹнь мӹшкӹржӹ карштен. Пӹтӓртӹш веремӓн эче худа лиэш ».
  
  
  Пушӓнгӹ лӹвӓлнӹ кого аркыжы гӹц ылын ма, нарынзы дӓ кечӹ соты корнышкы ӹлӹштӓш лӓктӹнӓ вашт. Таро кавашты ылшы ыжаралгы-сар дӓ сотеш пӹрцӹквлӓ выльгыж. Шикшыла тӹдӹ сӹнзӓ анзылны лыдаш лиэш. Тӹдӹ капка докы кыргыж дӓ кӱкшикӓштӹ мӹнь кидӹш нӓлӹнӹт. У Ной дӓ мӹлӓм пуры. Мӹнь лӱдӹм, со эче ма тӹдӹ шеклӓнӓш лиэш. Остатка, тӹдӹн ик знахар ылеш, тидӹ ик мӓ шалгышыжы ылын.
  
  
  Икманяр веремӓ мӹнь гӹцем вара ты крепостьыш пыра. Таро мӹнь шеклӓнӹшӹ седӹрӓш пиштӓ, дӓ ялазыланыдымым пӓшӓ докы виктӓт. Тӹдӹ тӹдӹн тӹдӹлӓн шӱмӹш ниӓлтӓ, кидшӹ пӓгӓркӓ тӹдӹм кычен, ышмам пачы дӓ тӹдӹ тӹ тергӹмӹм лапажым. Кыце тӹдӹ нӹнӹ валтен, парня мычаш мӹньӹм уж хангвлӓ.
  
  
  Тенгеок эче нигынамат ак талашы. Тӹдӹ икшӹ кӹдеж гӹц толеш. Тӹдӹн паштек мӹнь кыргыжам, а, амаса якте ак шо, тӹдӹ гӹц лӓктӹн дӓ у чыпта когоохырец лочке шиэш. Чыпта колен, мӹнь тӹ ӹдӹрӹм ядын тӹдӹм пиштӓ дӓ, кид виктӓлтен, ял вӹкӹ лыпшальы. Андак сотем пӹцкемӹшрӓк кӹдежӹшкӹжӹ дӓ тӹдӹм чӱктӹш ма мӹнь гӹцем келеш факел иктӹм ынгылымаш.
  
  
  Таро тӹгӹрӹш тӹ дӓ пыш доно чыпта мӹньок снимаенӓм. Кудвичӹш толын дӓ трӱк Митзи, пӹтӓриш интересуя, но вара тургыжланы, кынам уж рыждыме тӹ ӹдӹрӹн тӹрвӹжӓт.
  
  
  Когоохырец кого пел кидш кыча ӹшке гӹц ик ялазыланышымат. Тӹдӹм ӹрзӓ охыремеш, шавынь ӓшӹндарӹктӹшӹ ыжар вӓрвлӓ дӓ тӹдӹм вӹд.
  
  
  «Мӹнгеш». Шамаклан тӹдӹ тура лижӹ. Колыштмем годым, тӹдӹ Таро вуйжым лӱктӓльӹ, жидкостьым ышмам пачы дӓ тӹдӹ логер йӓстӓрӓ. «Манчин», - манеш тӹдӹ икладын. «Пивлӓм пушӓнгӹ аяран. Кӹцкӹлӓн иктӓ колта тӓрвӓтен кердеш тӹдӹ выча пӹзӹрген пыра. Тӹнг гӹцӓт лӱдӓш пиш лин кердеш. Незер тетя анжалда толькы тӹнь ». Таро йогывлӓ трӱкок. Тӹдӹ изиш опталеш дӓ тӹдӹм логер лӱктен ной жидкость у уштыш. Тӹ годымок киӓ, шӱлештӹл, мӹнь ӓшӹндӓрем, ма гишӓн манцинелла уже пӓлӓт. Тидӹ ситӓ серьезный ылеш, тидӹм кыце Ной.
  
  
  Палшык кугуза келеш ылын. Тӹдӹ келесен: «изи парнявлӓ жидкость оптальы. Им доно пышкаш!
  
  
  Мӹнь тидӹм ӹштем. Тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт, тӹдӹм, мам ужын кердӓм, тӹдӹн туп манын. Тум ӹлӹштӓшвлӓжӹ доно леведӓш тӹнгӓльӹ. Тӹдӹ мӹньӹн тупышкем вӹкӹ кӹшкӓл жидкость, кынам тӹдӹн кӓпшӹ мерцен шыпшмаш пӹзӹргӓт.
  
  
  Мӹнь колынам, кугуза гань куштылгын шӱлӓлтӓ. «Мӹнь шаненӓм, тидӹм лач мам ӹштӓш жеп», - манеш тӹдӹ. "Тӹдӹ гӹц яжовлӓ".
  
  
  Икманяр жеп гӹц цӓрныдеок шыпшмаш, дӓ ӹдӹр тӓрвӓнӓ киӓ. Когоохырец вес вӓрӹш шӹндӓт дӓ шавынь когоохырец ӹнде ной доно нӓлеш. Тӹдӹм ӹштӓш манын тӹнгӓлӹн дӓ ош порошокым гӹц эмульсия ныгыды-алан кайшы муш. Тӹ ӹдӹрок тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ опта. Вара тӹдӹ покан тӹ пиштӓ.
  
  
  'Церот ӹнде тӓ.' Тӹдӹ кӹньӹл шагалеш, мӹнь тӹдӹм колталта дӓ сары тыгыр сӓрнӓлтӹн. Тканьвла аяран лиэш ылын. Дезинфицировать йӧнӹм ӹштӓ тӹдӹм кидӹштӹ, йӹрӓлтӓ дӓ кид дон тенге ӹштен. «Мӹнь тӹлӓт келесӹнем ыльы. Джунгли - тӓнгем молнамшы, кынамжы - тышман. Вес чыпта нӓлӹнӹт ылын, мӓ тӹдӹм намал кеӓш ӹмӹлӹштӹ кӹзӹт ».
  
  
  Таро сӹнзӓжӹм пачын, пӹцкемӹш пӧртӹш опта дӓ тӹдӹ койкашкы нӓнгемӹ годым ма гӹц иктӹжӹ. Ышыштем ылат, но цилӓнӓт эче пиш церлӹ ылеш.
  
  
  Тидӹ анжыкта, карем гӹц мӓ и крепость улы. Таро флеминг намалаш дӓ ма ылеш, но тидӹ лин ак керд. Тура кырыквлӓ гӹц агыл. Цилӓ лӱдӹш агыл, мӓ нӹнӹм лӱдӹктӓш. Надо вычалам. Сия тӧрышкӧ мӹнь сага шӹнзӓ дӓ трӱк ынгыла, тыргыжланен тӹдӹ гишӓн мӓ гӹцнӓ большы ӹнежӹ признӓйы. Тӹдӹ мӹлӓм кел, ӹнде пӓлӹ лин дӓ тидӹ мӹнь манам, кынам-гӹнят. Тӧррӓкок яднем ыльы ной пален гынь, ынде тыдын колаш лиэш ыльы. Пӹтӓртӹш жепӹн тӹдӹм ытара кугуза э, ӱш мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тидӹ гишӓн тӹдӹм жеплӹмӹжӹ. Ирок мӹнь шин пуэм. Мӹнь шотыш ак нӓл, кӹзӹт ужаш ак ной. Вара молыжы тол мынь докем, кыдывлӓ ӹнде качкыт.
  
  
  Сюрприз мӹньӹм вычат. Мӓнмӓн хынана лидӓ. Темнокожий набедренный сӓмӹрӹк эдемвлӓ доно ялштенӓ. Тӹ увер кандышы, дӓ, лицӓжӹн выраженим Ной доно суяш, тидӹ пиш яжо увер ак ли. - мӹнь корж юкын келесӓ, тӹдӹ янгылен вӓшештӹмӹ яр, кынам удрученно флеминг митзи дӓ сагажы шалга. Племя тӹдӹ йыд ак шалгы. Разведчиквлӓ колтен.
  
  
  Тоже салтак ак джером кариб нерен шӹнзӹшӹ. Нӹнӹ кытеш пляж кордон лагуна сир гӹц оптат кен, кымшы вӓрежӹ патрульный катер причал сага шалга. Йӹр ӹлӓт. Эртен мӹньӹн кок церлӹ кордон нерген шанымаш ак вӓрештӹндӓ. Мӹнь ӹрвезӹ ядеш, тӹдӹжӹм мӹнь кердӓм вӓл лыктын, кӹтӹк ылыт дӓ вӓшештӹмӹ: уке. Толеш, тӹдӹ ти тӹдӹ, мешӓк гань ылшы пӹтӓрен. Ӹнде мӹнгеш толын ак керд, тӹдӹ ылеш.
  
  
  Значит, походышты таро ак цаклы. Амалыда ылеш гӹнь, мӹнь кердӓм ыльы-иктӓ-мам колам. Ӓль, лин кердеш, нӹнӹжӹ соикток утла мӹндӹрнӹ ылыт. Мӹнь йӹрем шӹп мӹньӹнт кӓпшӹм анжалеш, ынгылышашлык, насколько мы слабка, трӱк шужен дӓ большы мӹнь агым.
  
  
  Мӹньӹм качкеш. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь тидӹм нӓл. Мӓмнӓм кечӹвӓлӹм паштек юк лыктеок шӹнзӓ. Мӓ выченӓ.
  
  
  Пӹтӓри мӹньӹм юкым колын, веремӓ якте тӹшкӹ ужам, кыце мӹнь докем ной лицӓн сӓрнӓл шагалыт. Тидӹ ялахай самолётын юкшы пӹцкемӹш ылын. Тьотя кӹньӹл шагальы дӓ келесен ам вӓшкӹ, чай семӹнь мӓ докына ужыт: «катакомбо шӹлӓш Предлагаем. Мистер Картер, мам тӓ ӹшке ак мисс Сойер нӓлмӹ?
  
  
  Митзи мӹлӓнем икӓнӓ келесен, кугуза сюрприз циц ылыт. Подвалышты тӹдӹ крепость улы. Интересный ылыт, келгӹ семӹнь, тӹдӹ ӹлӓш дӓ бомбывлӓн тырхы керд гӹнь, мӓӓт тӹштӹ ылына дӓ ӹлӹшок гӹнь тайыде ак ли. Митзи ош, дӓ мӹнь пӓлем, тӹдӹ кӹзӹт лач тенге мӓ шаненнӓ. Но мӓмнӓм эче ак ярыкты.
  
  
  Таро паштекет мӹнь кенем. Ласкон мӹнь ужам, мам мӹнь тӹдӹм ӹнде шӱжӹ гӹц элтӓлен нӓлӹн кердӹт. Тӹ годымок мӹлӓм тӱгӹ лыктында, кӹжгӹ ной шифер доно амасам пачын, кыды молнамат мӹлӓнем ит уж.
  
  
  Митзи уже шыленӓт дӓ ӹрвезӹ. Флеминг торчак ыражым вашт эртен веле. Мӹнь тӹдӹн паштек кеӓ. Амасам кӹжгӹ ной лӓктеш, ямдымаш ма пӹцкемӹш кодеш.
  
  
  Тылгӱ гӹц лаштыквлӓ дӓ тӹдӹ тылым чӱктӓш веремӓн сартавлӓм чӱктӓт. Мадон светӹштӹ ӹлӓш. Ной ӹрвезӹ сарта виктӓлтен, пӹцкемӹшӹшкӹ кеем дӓ кидшӹ докы нӓлӹн флеминг тоннель пыренӓм, икманяр ташкалтыш вален, мӓ изи ӹрвезӹ вуй мычаштыжы тыл манын.
  
  
  Тоннель кымдан ситӓлык ылыныт, кодаш манын, мӓлӓннӓ яжо кӱкшӹцӓн дӓ кодаш шана. Мары кого кымык ылшы вӓрештӹндӓ. Мӹнь анзыкы лык вӓрештеш, вуй Митзи дӓ, пӓрӓ ӹш ман.
  
  
  Прогулкы тидӹ шукырак ылыт. Хоть-махань гӹнят, мӓлӓннӓ скатвлӓ ситӓлык ылыныт, цӹтен шотыш. Мажымат пындаш шомына годым, кого кӹдежӹшкӹ ситӓ ма вара туран сӓрнӓл.
  
  
  Ма седӹрӓэш шӹнзӹн, дӓ сартам йӧртен Ной. - Ю перегӓ манын, - тӹдӹ келесӓ. Икманяр минутышты эртен. Давно уже самолётышты ылшы мӓлӓннӓ керд, но ак ли пыдештеш, тӹдӹ тырым ылшывлӓ пыдыртенӹт. Ик юкат. Тидӹ мӹлӓм ак кел. Мам нӹнӹ выча?
  
  
  Вара мӹнь весӹ гишӓн шаналтат. Талашымашты спасаяш бомба дон, мӓ ялын монденӓм, мам ешартыш лекме керӓл лин кердеш. Остаткаэш, чоте керд, юж мам амаса катакомбо заблокировать нӓлен. Средство веле ылеш, кыды мӓмнӓм соок гарантируен лекме: динамит. Вуй кодеш дӓ тидӹ мадон.
  
  
  Митзи автоматвлӓ канден, тӹдӹ мӹньӹм дӓ пӹцкемӹш кӹчӓл мон. Мӹнь кӹньӹльӹм ташкалтыш мычкы, кӱш дӓ кӱ нелӹ амасам шӹкӓл шифер дюйм примерно пӧртӹлӹнӹт. Йӹмӹктӓрӓ яргата соты кечӹ мӹньӹм, но мӹнь цаклен махань-тӹдӹ тӓрвӓнӹ. Мӹнь вӓр кодын, кӹзӹтшӹ и соты сӹнзӓн докы привикненӓм. Руш пӱэргӹ лӓктӹн формы нӹлытынат. Конечно. Полковник ылам, манаш лиэш ӹлен флеминг нӓлмӹ агыл, а пуштшывлӓ бомба. Тӹнӓм тӹдӹлӓн пыток ӹнянен кердӹт, тӹдӹ курымын ижӹ лыктын.
  
  
  Автоматвлӓ доно нӹнӹ ылыт. Парашют доно вален, нӹнӹ айырленӹт. Иквӓрешжӹ ик кок монгырыш кен, кокты - весӹштӹ. Нӹнӹ кӹдеж мычкы каштеш дӓ, векӓт, ылмы ӧрӹктӓрӹш, ик ак цаклы. Эркын-эркын нӹнӹ йӹлерӓк пӓшӓштӹм тӹнгӓлӹнӹт. Нӹнӹ логӹц иктӹн вӹкӓт анжыделыт. Мӹнь амасам шӹкӓл стеня сага пӹзӹргӓт кымдавлӓм дӓ изим, ӹмӹлӹштӹштӹ ылын. Самынь мӹнь окмаквлӓм ӹштен. Кӱшнӹрӓк ылеш гӹнь, мӹнь вычал, мӹнь куштылгынок ылшы лӱлӹт. Максимум пайым дӓ ӹнде тидӹ мӹньӹм тишток вычал гӹц лыкташ цацен вӓрештӹндӓ.
  
  
  Нӹнӹ логӹц иктӹжӹ, шукы жеп келеш манын, вуйжы амасан цикенӓм, мӹнь тӹдӹн верц шалгенӹт. Тидӹ охыр ӹштендӓ тӹдӹ цилӓ кӹдежӹм пиштӹмӹ, пистолетшы ылын тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ виктӓрӓт. Икманяр ашкыл мӹнь цӓкнӹшӹм. Кӧргӹштӹжӹ ылмы годым, мӹнь тӹшкӹ тӹдӹн пӹлӹштӹнг автоматвлӓ дон рашкалтыш. Тӹдӹ кенвазеш дӓ вӓржӹ гӹц тӓрвӓнӓ. Мӹнь амаса докыла толеш.
  
  
  Кокшы кӹдеж мӹнь докы тупын лӓкшы номержӹ гыц. Стилет достаточным лишӹл ылыт. Мӹнь нигынамат ак промахиваться ганьок ылыт, но тӹдӹ сӓрнӓлеш. Вурс бритва гань пӹсӹн эртен кен, тӹдӹ кенвазеш дӓ земля тӹдӹн доно ял анзылны стеня керӹлтӹнӹт. Тӹдӹ мӹнь докем сӓрнӓл шагальы дӓ, цӱдейӓш анжалда. Ӹнде мӹнь амаса шайылан ямеш. Тӹдӹ иктӓ-мам руш йӹлмӹ вӹкӹ шолт остальным сӹгӹрӓл. Вӓшештӹмӹ тӹнӓм толын. Планируяш нӹнӹ тылвлӓ дон пырен. Мӹнь тидӹм ӹштем. Мӹнь катакомб ташкалтыш мычкы вала. Дӓ кыце мӹнь вычем, нӹнӹ лапкашты и лулӹт, а анзыкы виктӓ, иктӹ паштек весӹ шынгалтым. Нӹнӹ мӹньӹм церот коктеш пӹчкӹн колтенӹт, анзыцшы ӹшке моаш лиэш залп пӹзӹрӓт манын, нӹлӹмшӹ ижӹ тыргыжланен мӹлӓм ӹшке юкыштым оружи десантник.
  
  
  Колыштай мӹньӹм, кыце мӹнь шайыланжы ташкалтыш мычкы кузен Митзи верц юкыштым. Шайылны юквлӓ мӹнь ӹнде тӹдӹм шактем. Ма ӹштӓлтеш?'
  
  
  «Пуры ылеш. Нӹл. Кишӹ кӱ мӹнь ӹнде тиштӹ, кышты иктӹн гӹцӓт тӹдӹн.
  
  
  Мӹнь амаса докыла кузен, но ӱжмӹ эдем нӹлӹмшӹ ижӹ. Мӹнь чӹнь сӹгӹрӓл колта, но тӹдӹлӓн шӹлӹн вазаш веле кодымаш. Кудвичӹштӹ тыр лин колта. У шыпшын. Мӹнь шанымашымат ак ли, кышты лишӓшлык тӹдӹн, векӓт, мӹлӓм лӱэннӓ дӓ тӹдӹм ылеш гӹнь, мӹнь амаса ӓнгӹш п вуй гӹц мӹндӹрнӹ ылыныт, тӹдӹ мӹньӹм мадаш йӹле ямеш. Мӹлӓм ак ӹнянӹ, тишкӹ тӹдӹ ӹшлӓнжӹ шывшаш у ирӹкӹм пуа. Ӓнят, нӹнӹ лошты тӹ сек ышан ылын.
  
  
  Мӹнь митзи автоматвлӓ руш шуа. «Анжалда боеприпасвлӓ».
  
  
  'Ситӹ.'
  
  
  «Ыражым контрольжы доно кыча. Тол дӓ мӹнь ядам, вес амаса улы ма, тидӹ ик корны ».
  
  
  Тидӹн паштек, мӹнь положени семынь сирымы, Ной сартавлӓм чӱктӓт. Флеминг у тыл соты вазал, стенӓ тервен йӓрнен шагалеш. Таро тӹдӹлӓн икманяр фут тӹдӹн сагаок шӹнзен. Каеш, тӹдӹ ӹнде яжо ылыт гӹнят, эче цилӓ трӱкӹштӹ лӱдӹшлӓ чучеш. Тидӹ келгӹн кырык ыражышкы пӹцкемӹш, дӓ ам комешталтше лявӹрӓн, идеальный лин ак пар пу пӧрт. Ситуация но тӹдӹ мӹньӹм вашталтен ак керд, пока ак нокаутироватл нӹлӹмшӹ ӹрвезӹ. Корж ма-ӹрвезӹ ядеш гӹнь, тӹдӹм армим иероним гач линия урок. Мыкик ӹрвезӹ, паштекет мӹнь сартам нӓльӹ дӓ тӹдӹм ыдыралда. Мӹнерӹшкӹ вазенӓт соты вазал нӹжешӓт, шачмы кечет доно алтарь примитивныйла. Тӹ велнӹ мӹнер лӱлтӓлеш. Тӹдӹ коридорыш шайыц толын.
  
  
  Мӹнь ӹнянем, мам ӹрвезӹ корны пӓлет, тидӹ кӱ маклака ак ли сарта йыленна вет мӓ. Стеняштӹ ма доно тоннель нишо пырен дӓ ташкалтыш мычкы вала. Вӓрӹн-вӓрӹн сарта овалтыш крепиться стеняштӹ, тидӹ молнам таманяр сантиметр кытла сӓртӓш тӹнгӓлеш. Йӹрнӹктӹмӹ ылын, гнилостный пумы. Седӹндон шукым ужын. Нишо лу эдем шукы киэн, кӱ нӹнӹн шайылан киэн полкы доно полой вуйгаркам. Ӱпшӓлтӓш, ма тидӹ племя шӹгер.
  
  
  Направленивлӓжӹ мӹлӓм чучеш мӹлӓм келесен, мӓ крепость вес векӹ кеӓ. Икманяр жеп гӹц соты ушем йӹр кӱ кӹвер. Стеняштӹ ыражым тӹдӹ йӹргешкӹ ылешӓт, пулышвлӓжӹм кымда чуть веле кымдыкеш. Тӹдӹм мӹнь якте шон ак керд. Тидӹ уж ӹрвезӹ ылын. Тӹдӹ мӹньӹм нӓлӹн автоматым, седӹрӓ пырышы сага сартам шӹндӓт дӓ тӹдӹ мӹлӓнем палша. Кӱшӹл частьшы гач, мӹньӹм тӹдӹ кидшӹм пиштӓ дӓ йога.
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. Мӹнь ӧрдӹж стеня сага шалга. Движенин ак ли ылмы нигышты. Кидӹш нӓлӹн автоматым доно мӹнь трува ыражышкы.
  
  
  Мӹньжӹ марий элышты дӓ нӹлӹмшӹ вскарабкалс леведӹш доно ужыда. Тӹдӹ мышкыреш киен парашют, амасашкы тӹдӹ оружи ылеш виктӓрӹшӓшлык, тӹдӹ верц шалгышы Митзи. Обычны ак куатан пӓшӓм самостоятельный годым нӹнӹ пиш. Тӹдӹ сӓмӹрӹк дӓ стройен ылын, но паремеш гӹц лӱдӹт-оружим кидӹш гӹц колымешкӹжӹ тӹдӹ тетя. Мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм рушла: «анжалда ӹнде тӹнь тиштӹ?»
  
  
  Тӹдӹ сӓрнӓлеш. Мӹнь курокым темдӓлдӓ. Ит йӓтлӹ веле, ӓнят салтак. Митзи амаса толыт, ужыт дӓ тӹдӹн кӓп докы миӓ. Левӓш тӹргештен мӹнь донем. Вӹр гӹц чонгештен десантник вӹзӹмшӹ амасам пачеш. Митзи лумӹ юк, револьвержӹм тӹдӹ нелӹ шуш. Тӹдӹм пуштыныт гӹнь мӹлӓм, мӹнь нульывлӓэш Митзи ӹлӓш вӓрештӹн. Шудемӓ!
  
  
  Сӹгӹрӓлӓм мӹнь яжо дӓ тӹдӹм англичанвлӓлӓн вӹкӹ анжальым: «Шӱмем оружи доно».
  
  
  Тӹдӹ тамам-ӓнят ӹдӹр келесӹш. Мӹнь автоматвлӓ пуртенна.
  
  
  «Толам тиш, у и близко. Тидӹ ваштареш шагалеш стеня ».
  
  
  Тӹдӹ гӹц материал формыжы яжо улы, тӹдӹн коллегывлӓжӹ дечем. Пого офицерыш ты ылын, а кашташ раций кыдалеш. Митзи мӹндӹрцок колаш вӓк нелӹн шӱлӓлтӹш. Тӹдӹм элтӓлен тӹдӹм шотеш, тӹдӹ тырла.
  
  
  Тӹдӹм ваштылыныт. - «Шансвлӓ тӹлӓт мӹнь пуэнӓм. Мӹнь келесен, кышты флеминг докторжы. Тӓ тидӹм ак ӹштӹ гӹнь, тӹдӹ пӹтӓриок мӹньӹн пристрелить. Вара тӹнь дон колымаш ».
  
  
  Мӹньӹ тӱнӹ стилет досягаемость кудвичӹ ылын. Митзи юкыштым пуаш вашт шакта. - «Черта тек кенӹт».
  
  
  Мӹнь олен сӓрнӓлӹн, тӹдӹ манын курокым темдӓлдӓ. Тӹдӹ крозаш тӹнгӓлӹн. - «Тӹнь мӹлӓм попен шалгымыла».
  
  
  Мӹнь ӹштӹшӹм, мам лӱдӓш. - 'И лу. Мӹнь тӓлӓндӓ келесем. Тӹдӹ шӹлӓш. Мӹнь тӹдӹн паштек кеӓ.
  
  
  Проклинайымы Митзи мӹнь. Тоже тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ. Ӹдӹр ма-пуштыныт. Амаса вашт тӹдӹм мӹнь колам гӹнь, мӹнь ик оружи руш гӹц хватен кердӹт. Но срабатывать ак кай. Руш пӓлӹ ылеш, кышты тӹдӹм тӓнгжӹ. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ шон.
  
  
  Митзи семӹнь кычылт кердӹнӓ дӓ ма тӹдӹн доно иквӓреш мӓ вален катакомбо щит. Заложниквлӓӓт керд тӹдӹн доно мам приказывает флеминг шотыш сдаялт. Но мам гӹнь, керек мӓмнӓн ӹлӹмӓш Флеминг? Ма, тӹдӹ нульывлӓэш гӹнь, мажы ӧрӹктӓрӓ тышманвлӓ? Тидӹ йӧн ылеш, кыдывлӓ нӹнӹм шотышкы ак мадын кердӹт. Вес седӹндон тӹдӹ корны кеӓ. Тӹдӹ, векӓт, ынгылышашлык, кынары улы, мӹнь кого Митзи, вес скорость, пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹ гӹц валташ, тӹдӹ кыце толькы тӹдӹн кыча.
  
  
  
  Тенгеок "дӓ". Тидӹм ӹштӓт. Тӹдӹн паштек кеӓ. Но мӓ улы гӹнь-анжет гӹнь, тидӹ лаштыкшым шлюха колта ».
  
  
  Тидӹ сценысе вӓрештӹндӓ. Вуйыштына лишӓшлык тӹдӹн когорак ӹдӹрвлӓжӹ, мӹнь пӓлӹделам, ма доно сӓрнӓлӹн «Люгер» ситӓ, яра, маныт, тӹдӹн вуйжы нульывлӓэш, тӹдӹ амаса ӓнгӹш толмеш мӹнь вашт анжен, мӹньӹм тиштӹ пырен.
  
  
  «Олен кемӹлӓ», - тӹдӹ шудым. «Юж кидӹштӹжӹ кыча. Наклоняться ижӹ. Мӹнь тӹлӓт шеклӓнӹ.'
  
  
  Катакомбо ма кеӓ. Токо, ташкалтыш мӹнь якте шошым гань, тыдым мынь царышашлык. Наверны манын, соты сӹнзӓн докы привикненӓм. Значит, техеньӹ улы тӹдӹм и магадан.
  
  
  Мӹнь пакыла разрешӓйӹ. Мӹнь большы ам тӹдӹм покта. Ӱлӹкӹлӓ валаш годым мӹнь, мӹнь шим-тӓгӱ-ӓнят, кидвлӓм ӹшке кидӹшкӹштӹ. «Тидӹ мӹнь колем дӓ ӱжеш. Мӹнь сагаэм кеш.' - мӹнь ной пӹлӹшеш пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Тӹдӹ пакыла попаш мӹлӓм кыча дӓ анзыкыла шӹкӓ. Мӹнь тӹдӹ пӹжгӓлтӓ, мам мӹнь шанем, кидшолвлӓм дӓ тӹдӹм мӹнь колынам, дӓ парнявлӓжӹ.
  
  
  «Тиды ак срабатывать нигынам. Тӓ ӹшкеок ужыда ак эртӹ. У курокым Риск валтенӓ дӓ кого ӹмӹлкӓвлӓм уж. Ма доно анжен-вес. Шамаклан «ымылкаэм» идейвлӓжӹ ной пумы. Тенге тӹдӹм вара мӹнь келесем. Тӹдӹ сартавлӓм чӱктӓт, тӹ сӹндӹмӹм волгалтаре ӓтӹ, изи поханя темӓш пумы. Нӹнӹ логӹц ик ялазыланышымат нӓлӹн, тӹдӹ кӱ ит кер, тенгеок тӹдӹ гӹц короплям лыктеш, лӱктӓлмӹ, вара ӹшке анзылныжы поханя.
  
  
  Тӹдӹн тӹрвӹжӹм шыпшеш шалгышы ыдылаш тӹнгӓлеш. Йымы, револьвер гӹц шалга митзи тӱцӹн, тӹдӹн шӱм ӓнгӓлтӹш, дӓ ялазыланыдымым пӓлӹ агыл, мам ӹштӓ, кыце ужына пасна махань-йымы хӹдӹртӓ.
  
  
  Таро кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ анжен дӓ флеминг тьотя ылеш. Ной ташкалтыш кеӓ, нер лӹвӓлнӹжӹ соок эче ӹшке мыгымактылеш. Мӹнь тӹдӹн паштек кеӓ.
  
  
  Тидӹм мӹнь ужынам ыльы. Тӹлец пасна, мӹнь освобождаем митзи келеш гӹнь, каранг ак кердеп ылын.
  
  
  Митзи пӹцкемӹшӹшток амаса шайылны шалгат дӓ салтак, кокшыжы тенӹт. Пакылажы ма сагат ной достаточным ташкалтышеш шагалеш манын, нӹнӹ гӹц шӹлӹнӓм. Руш амасам пачын тыргыжланен непцӹртӹлеш ташкалтыш анжалда. Шыралтеш йӓмдӹ лиӓш дӓ керӓл годым, нӹнӹ хоть-махань митзи гӹц чыменӹт. Мӹнь ӹшке семӹньжӹ юкде урмыжеш. Акли! Добиваться нигынамат ак кердӹдӓ тӓ тидӹн дон иктӓ-махань фокус ышдымы ылыда.
  
  
  Поханя шонгы шӱмӹштемок. Кечӹ соты корышкы тӹдӹ кенвазеш кӱ кӹвер гӹц чивыжы кечӹял. Руш мӱлӓндӹвлӓн вуй трӱк тӓрвӓнӓ. Мӹнь вычем юк, кыдым ӹлӹмӓш мычаш митзи пиштен. Нимат техеньӹм. Ной проклинайымы мӹнь. «Шӹлӓш нимахань», - манын, руш. Тидӹ поханяжым, тӹдӹ туп гӹц и керӓл ылын, сек кого супер-фокус, мӹнь иктӓ-гӓнӓ ужыныт.
  
  
  Движенин ӹмӹлеш ирок шачшы выченӓ. Задергать кидшӹм кок пӱэргӹ. Парня тӹдӹ пачылтеш, вуйта тӹдӹм ӧрӹктӓрӹде разряд ылыт. Пистолет доно рокыш кенвазы. Тӹдӹ лыпшалт кеӓ, коктын кидӹм онг-жым хватя, ӹшке йӹржӹ пӧрдӹн шӹдӹр, а вара рокыш кенвазы, тарвалт семӹнь массы.
  
  
  Митзи якте эче тӹдӹлӓн кидшӹм пистолетш тӹдӹ ылыныт, нӹнӹ семӹнь мӹнь яктеэм шоде. Тӹдӹ оружим пуат слабка кечӓлтӹн, трӱкӹштӹ тӹдӹм годым анжалтышыжым сӓрӓлеш, поханявла доно салтак. Тенге мары мӹнь шӓрӓш манын, тӹдӹ комдык киӓ. Тӹдӹ колен. Самынь карштымым тӹдӹ лицӓжӹм кыптырталеш. Тӹдӹ сӹнзӓ пузыргаш. Инфарк Классический кымда образым.
  
  
  Тидӹ эдем ылеш, пӱвлӓжӹм лудӹшлӓ. Мӹнь тидӹм пӓленӓм. Тидӹ вет лач ик вариант ылын. Салтаквлӓлӓн, кыдывлӓ ӹшке нӹл тӓнгем у, тошты кӓрмӓнӹштӹ пушмы пиратский, кыды гишӓн легендывлӓ кашташ. Мары тышман лишнӓт. Максимум чымен. Тӹдӹ ял йоген нигышецӓт символвлӓ гӹц колен. Шуэн тӹдӹ шагал колта. Акли ?
  
  
  Мӹнь Ной анжалда. Шонгы кӓпшӹм сагаэт шалгылтеш. Пушмы салтак тӹдӹн сага вӹц парашют кузыктенӹт. Тӹдӹ ваштареш кок ял шӹндӹдеок, ял хрестӹм. Пларичӓ положеништӹ ылеш. Кымшы тӹдӹ стенӓ тервен пӹзӹрӓльӹ, анзыкы лык дӓ кид хрестӹм. Тӹдӹ техень образ нӹлӹмшӹ шӹндӹмӹлӓ. Офицерыш ты лочке шиэш шӹндӓш пӧкенеш шӹнзеш Флеминг. Мары группа ӹштӓ кайын, дӓ заданивлӓм ӹштӓт тӹдӹм ӹнде вычат.
  
  
  Малын? Конечны! Мӹнь ороды гань техень лин кердеш. Флеминг гӹнь кычынем ыльы, тӹдӹм погаш кенӹт ылын. Мары сагажы питӹрӹмӹ нӓлӓш вӓрештӹн. Вертолёт скоры толына. Ик пилот ылын, вет мам весӹвлӓӓт куштылгынок нӓлмӹ лит пассажирвлӓм пространство. Тыдым мынь царышашлык кердеш ылын! Цилӓ, мам ӹштӓш келеш ылын, тидӹ раций офицер.
  
  
  Мӹньӹн хӓдӹрвлӓм паштек кенӹт. Каваштеш дӓ ялазыланыдымым натюрмортвлӓ тымень пӹтӓрен. . Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. - «Ма вертолёт нӓлмӹ. Кынам-гӹнят тидӹ керд лиэш.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы, мӹньӹнӓт шӱмемӹм вуйта тӹдӹ искусствын семӹнь атакуен вуду ӱжӹктӹш. Катакомбо тӹдӹм вара кеӓ. Митзи вертолёт гӹц мам вычаш.
  
  
  Ма винт гӹц кола пел шылдыр юк. Тӹдӹ лапым эртен, крепость сӓрнӓлеш, дӓ раций юк шакта. Тӹдӹ пӓлен, мӓ мӓмнӓн флеминг ылын. Тидӹ куштылгырак ылын, мӹнь шайышташ ак вӓрештӹндӓ. Мӹнь отвечӓйӓ, дӓ тӹдӹ мажы ылын флеминг ӹлен. Пилот ваштылеш, воленат лоэштӓреннӓ дӓ контактвлӓм тӹнгӓлӹн.
  
  
  Ала варан ли, мӓ ончычак ижӹ. Утягивать парашют вычыдымы мардеж лиэш. Кӓпшӹ сӓрнӓлтӹн руш салтакшы, шӹштӹ гань фигурыжы.
  
  
  Тӹнӓмок мотор юкышкы цум чагыр, вертолёт матери дӓ кӱшкӹ. Автоматвлӓ доно амаса ӓнгӹш гӹц лӓктӹн кемӹ годымок, мӹнь самолетвлӓжӹ тӧрӧк келеш ылын. Пилот мӹньӹм идӓ уж. Воленат ак ли ылмы тӹдӹ. Мӹнь лӱдӓм, тырын вертолёт. Тӹдӹ гӹц шӹлӓш вӹдӹш парап лагуна дӓ йылен. Транспорт ямын мӓмнӓн. Мӹнь ӹшкеок кердӓм вуй гӹц ӓнгӓлтевӹ.
  
  
  Мӹнь колынам, мӹньӹн шайылан, икманяр шамакым Митзи кыце шудедӓ, мӹнь у ылеш.
  
  
  Ма вала. Сартавлӓ йыленӹт, сӹнзӓжӹ мӓ спектакльышты пӓлемдӓлтеш. Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. 'Невезение. Мам аралат оптымы ылыт. Ной юкымат ак лык. Тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн дӓ серьезныйын каеш, пӹрӹнзӹквлӓштет шачшы кӱкшӹ тенге тӹдӹ лепкӓэм. Тӹдӹ когон шӱлӓлтӓ.
  
  
  «Тел шторм лиэш тиштӹ нигынамат ак пыры ганьок. Веле молнамшылаок июнь, июль, август айыртемӹштӹ. Но анжаш ак ӓптӹртӹ. Мӹнь тӹньӹн воля кодеш? Церемоний йӓмдӹлӓлтеш мӹнь линем ». Малан уке? Вес джером атакыш шоу яжо жепӹн пуштмы.
  
  
  Сӓмӹрӹк ӹдӹр ташкалтыш мычкы кузен дӓ туземец флеминг шайылнем мӹнь палшен. Ма Ной сӹгӹрӓл. - «Колышы кӓпшӹм тӹдӹ погеп. Тидӹ оскорблени йымы ». Вычыдымы юкеш шӹдӹн тӹдӹ мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш.
  
  
  Пӧкен гӹц лыктын пу дӓ тӹдӹн офицервлӓжӹлӓн флеминг мӹньӹн кӓпем шӹнзӹн. Вара ыраж ӓнгӹш кандаш мӹнь кӓпӹштӹ парап. Нӹнӹ цацышы дӓ весӹжӹ мӹньӹн улы ви доно мӹнь тангыж кусарыман остатка шӹкӓл кердӹт. Флеминг вара мӹнь сагажы шӹнзӓ. Ной трӱк толеш. Тӹдӹ йыл вес эдем чучеш. Тюрбаным ты ылын, дӓ цепӹшкӹ сакалаш амулет, кавак, ӓ, тӹдӹ гӹц ӹштӓт, руш музыкым лыктын, тӹдӹн годым кеӓ. Тӹдӹ кымдаракын сӹнзӓм пач ылын, но тӹдӹ, кажется, нимат ак уж. Тӹдӹ, кажется, мӓлӓннӓ левӓш вӹкӹ кузен дӓ ташкалтыш мычкы проигнорировать тӹрӹс.
  
  
  Тӹштӹ тӹдӹм кушташ дӓ мыраш тӹнгӓлеш. Предметын, кыды кечӓт, ритм движенин юк лыкте тӹдӹн дон келшӹделам. Тӹ тарам ял кӱшкӹлӓ, пӹлгомыш вуйым комдык дӓ кидӹм лӱктӓш. Мардеж, эче виӓн, шукы ранывлӓ, ирок тӹдӹн ӱпшӹм доно пачкен. Юк, кыды, кыце мӹнь анзыц шаналтенӹт, ӓнят, мӱгӹреп, лачокла ӹнде хӹдӹртӓ.
  
  
  Дӓ тӹдӹ ӹнде шӹпок колышт шалгышым. -Мам тӹдӹ отвечая. Пӹтӓри мӹнь тумаем, тидӹ мӓ кӱдырчан мӹндӹрцӹн толшы. Мӹнь кыргыжам цӹтӹрӓ. Вара мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ-вес юк. Эче когон мӹнят ӹнде кого цӹтӹрӓ. Вӓшештӹмӹ кӱдырчан ак, самолет доно толын ответ. бомбардировщик. Очыни, йолажы ӹлен анжаш дӓ тӹдӹм гӹц кычаш палшен флеминг джером отказы. Флеминг ӓптӹртет веле ӹнде лиэш, островвлӓш тӹ пыраш ӓптӹртӓ.
  
  
  Мӹнь самолетлан парап вӹлнӹ ужаш, ӓнят, мӹньӹн гӹц кок миля. Мӹнь амаса докыла кыргыжеш, пуда нынылан корным. катакомб ыдыралда дӓ молымат. Пӧкенвлӓм дӓ молы ӹдӹр дон ӹрвезӹвлӓ доно иквӓреш флеминг туннель весӹ нӓнгенӹт. Нӹнӹ паштек Ной. Кышты мӹнь нӓлӹт-тидӹм доно алтарь сартавлӓ, ӱлӹкӹ валаш дӓ тӹдӹм чӱктӹш.
  
  
  Камера важыш пырышы годым ма, клухой пыдештеш юк шакта. Тӹнӓмок эче иктӹ паштек. Дӓ эче иктӹ. Кочо пар дон кӹдеж гӹц пырымы пырак шелӓш. Вӹц пачелӓ чымалшашлык ылыт.
  
  
  Таро клаустрофобия кахыраш лиӓлтӹн. Куш тум ташкалтыш мычкы кыргыжеш. Мӹнят паштекшӹ кеӓт, тӹдӹ кыча дӓ цаткыдын тӹкӹлӹ. Вара шӹп ли. У пыдештеш ак ли. Пӹтӓриш коэжӹ самолет ямын. Дӓ результатвлӓжӓт дӓ ӹнде толын вычаш лиэш бомбардировкывлӓ вертолёт десантник разведка ылеш. Тӱлӓш нӹнӹ мӹлӓм жеп шон.
  
  
  Мӹнь кӹньӹлӓш тӹнгӓльӹ дӓ ынгыленӓм, ма мӹньӹн иктӓт уке. Цилӓ тидӹ ӱлнӹ, авыре шыгерлаш. Таро, Митзи дӓ нӹнӹ паштек ӹрвезӹвлӓ. Флеминг дӓ ялазыланыдымым, икӹжӓк-иктӹлӓн палшымаш, тӹдӹн паштек кеӓ.
  
  
  
  
  
  
  
  12 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Шагым варкалал муден шӹндӹмӹ ылын, дӓ тӹдӹ шӱтӓш ыражвлӓ улы. Возможно, ик ялазыланышымат игечӹ ӹшке куштымаш йымы ӹшке гӹц пырташ. Кӹдеж циц ылшы кӱшнӹ. Ирӹкӓн лекме ылыт, амасам кӹжгӹ гранит урыктымы лин цӹлт веле.
  
  
  Кратер шӓвӓлтӹш кудывичӹ, а стенӓ тервен варкалал гӹц киен. Виаш парап нӓлмӹ башньы попазыш. И веле тӹдӹ утларак ылыт. Икманяр кӹдеж урыктымы лин, а стенӓ урыктымы паштек нӹнӹ логӹц иктӹжӹ.
  
  
  Патриарх тошты флеминг пулшыш кидшӹм пиштӓ, ончаш шушырген. Очыни шӹдӹн тӹдӹ лицӓ ылеш. Анжалда тӹдӹ кырык вуйэш сӓрнӓл кеӓ, дӓ, машанет, вӹремӓт тумаен, мам вара келесет-Флеминг диалектвлӓ шачын. LaClare Grand лыктын президентвлӓ тымаша, ваштылыт шанен.
  
  
  Ш пӹцкӓтӓ-кловой пӹлгом докы мӓжӹ кенӓ пушӓнгӹ вуйвлӓ вӹлнӹ. Тӹнг пырышы пушӓнгӹ дӓ анзыкы ӹрзӓл, дӓ виӓн мардеж шишка, ӹлӹштӓшвлӓ вашт. Стеня тӱнӹ ӱштӹ ыраж гӹц мӹлӓнем коэвлӓ кого лагуна кердеш.
  
  
  Пырымы ӓнгӹштӹ шачшы кӱкшӹ кӓпем лу лаго: корвет. Интересный, тидӹ ма гӹц корабльым нӹнӹлӓн куштылгырак ылын. Тидӹ изиш эртӹмӹкӹ кодаш ак кердшӹ корабльым борт бомбардировкывлӓ пушка.
  
  
  Митзи гарднер сага мӹнь йӹрӓлтӓ. «Кыце тӓ шанедӓ, мӓ военно-тангыж анжымаш гӓнӓ погына джером церотан ви?»
  
  
  «Халыклан тидӹ ак джером корабль. И кубасе флаг лӹвалнӹ ылеш, но иван лым шукырак лийын кертеш савырненыт капитан, Хуан деч. Тидӹ гишӓн охотник подлодко, седӹндон нӹнӹм намал дӓ бомбывлӓн глубинный минна. Ӓнят, нӹнӹн шанымашышты, пыдештӓрӓш мам мӓ ӹштен кердӹнӓ, вӹд доно капайымы пыдештӓрӓш ».
  
  
  Тенге гӹнь, тӹдӹм лишкӹрӓк толаш ӓль водолаз кудалте логальы, дӓ мӹнь нӹнӹ ваштареш шалген тырхен кердтелыт. Молы ма докы ушненӹт, корабль внимательно лишеммӹштӹм анжа. Осторожность тӹдӹ кого почти ак ли скорость ошмайол ло гӹц тӓрвӓнӓт дӓ, ташлымаш докы тор деч арален. Мӹнь ам шаны, пакыла тенге нӹнӹн пуры, тӹкӓлӓш манын , но, ӹнянем мӹнь пӹтӓртӹш жепӹн якте.
  
  
  Но тидӹ ак ли. Кедӓрӓ дӓ вӹдӹшкӹ шуа ныл тореш нӹнӹ мӓмнӓн кымдемнӓн досягаемость йӓкӹр оружи ийше. Бомба глубинный нӹнӹ гӹц шӹлӹнӓм. Мӹнь лишнок пуат, тӹ веремӓн пулемет народ, а вара церотышты выдым луктат, машрутем келесен келеш, тӹдӹ, векӓт, айырымы. Пӹтӓриш церот улмаш сӹмӹрленӹт. Вес Но нӹнӹ цилӓм цӱдейӹктен.
  
  
  Музырланышы вӹд пуд, зарядвлӓ пыдештӹт кынам нӹл икӓнӓштӹ. Воздух да выдшат катай резина тонндон ш куза. Коэ тидӹ лыктыт, кыдын доно корвет шотыш. Лагуна корабль гӹц лӓктӓш тӹнгӓлӹн, но мӹнь шижӹнӓм ылын, тӹдӹм ма тӓрвӓтен кого намалеш. Лагуна йогынвӱд аравиштӹ кымдем тангыж дӓ анжен, мӹнь шаналтышым, тӹдӹ пӧрт якте шон ак керд ма-оф-Спейный. Ш пӹл йӹлерӓк толаш. Мардеж мӱгӹрен, шонгок вуйна мычкы кого вӹдӹм кӹшкен.
  
  
  Такшым мӹнь весӹм ак пӹтӓриш юкым колеш. У эскадрилий вертолёт Но мӹлӓнем трӱк толеш. Вертолёт ак ли ылмы техень игечӹштӹ чонгештӹлӹт, но ик иштӹ шотыш эл эдем ӹлен.
  
  
  «Шылшы», - кыце лиэш тӹнге чӹнь сӹгӹрӓл мӹнь, мардеж перекрикивать. «Мӓмнӓм анжен атакуен нӹнӹ тиштӹ, а вара ик вертолёт ти сӹнзенӹт. - Изиш талашалынна! '
  
  
  Ӹрвезӹ дӓ ялазыланыдымым тоннель флеминг нӓнгеӓ. Таро паштек, нӹнӹм церот доно митзи сырален а мыл. Таро ташкалтыш толмыжы годым, тӹдӹ трӱк сӓрнӓл. «Келтӹмӓшӹн, мӹнь гӹцем ситӓ. Мӹнь анжыктем, кыце техень автоматвлӓ доно кычылтеш. Тӓлӓндӓ палшенӓ мӹнь ылам! '
  
  
  Патырлыкым ылын, дӓ мӹньӹ тамалын-ӓнят тыдын доно когоэшнена. Кӹтӹк инструкций мӹнь тӹдӹм пуш, сӓй, тӹдӹм лӱэн манын агыл, кӹзӹт ак лиӓлт, мӓ тышманым йӹгӹре ылеш.
  
  
  «Тишӓкен кодаш, Таро», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Митзи, эче ик ыраж питӹрӹмӹ. Мӹньжӹ вес векӹ кеӓ. Экипажвлӓ лу и паштек шӹндӓ, нӹнӹ кӹзӹт лӓктеш. Ӓнят, мӓмнӓм соикток тишец лӓктӹн кердӹт. Мӹнь тырлышым, здани гӹц ик покаш митзи ямын. Вес кудвичӹштӹжӹ вара мӹнь кыргыжам. Мӹнь цуц-цуц левӓш лӹвӓкӹ шӹлӹн, ӱлнӹрӓк вертолёт семӹнь эртен, стеня колтен калибрже ммш 50 пуля юрын. Церот годым пӹтен, мӹнь тӱгӹ лӓктӹм лӱэн дӓ лишӹл. Тӹдӹ чонгештӓ, кыце кек подылын, джунгли велӹш. Р автоматвлӓ Митзи мӹнь колынам. Вертолёт тӹдӹ ик вӓрештӹн, но тидӹ кӱлшӧ пайдале лиеш ак попазы. Таро икманяр церот кӱ ӹштӓ, но нигышкат ак вӓрештӹндӓ.
  
  
  Нӹнӹ ӹшке юкыштым оруди, векӓт, ак кол, тӹдӹ мычкы лӱлӹн. Нӹнӹ толмыкы, мӓлӓннӓ у эртӹжӹ манын, питыреныт да ик вертолёт шӹцмӹ, тӹдӹ, виднӹ, проблема шачеш. Кого юр кеӓ.
  
  
  Вертолёт земляшкӹ кенвазаш, кек гань янгыленӹт. Вес гӹц амаса пачылтеш, дӓ пулемет гӹц обстреляиля стеня, ӹдӹреш шӹнзен. Вертолёт гӹц лӓктӹн дӓ тӹдӹм вара пилот савырненыт. Зареметь пулемет ӹдӹр. Тӹдӹ кенвазын, йогышы вӹрӹм. Эче цилӓ мӓмнӓн вел кок эдем вертолёт лӱлӹт. Мӹнь тӹдӹм ужынам ак керд тӹ вӓр, кышты шалгет, кӹдеж гӹц лӓктеш дӓ седӹндоно вертолёт шыралтеш. Шыпшеш мӹнь тӹдӹ вӓрештеш. Ян гӹц луӓш дӓ мӹнь ужам, кыце красный стрелок немӹр вуй савырненыт.
  
  
  Ӹнде кого юр пар кемым. Лявӹрӓн нӓлмӹ пӹлгом-ыжар пеледӹшвлӓ. Валгынзыш ылын, шаным канонада дӓ хӹдӹртӹш шакта. У ак тырхы вертолёт шторм молымат. Пляж нӹнӹн цацымышты сӹнзенӹт.
  
  
  Кандыра мӹнь уже нӓлмӹ погынаш манын, кӹлдӓт вертолёт воленат, кынам мӹнь саслем митзи ӹштӹктен. Тӹ комнатыш анжыктымы, кышты Таро ли ылмы.
  
  
  Ӓнят тидӹ мӹлӓмӓт якте эче пӓлӹ, кыце тӹшкӹ шон: Таро Сойер седӹрӓшток киэн. Тӹдӹн итӹрӓ вӹрӓн кӓп савырненыт массо, нелӹ царген вертолёт пуля. Шӹл анжалтышыжым шуэн, мӹнь йӹле кӹдеж гӹц ямыныт. Зацикливаться мӹнь ӹшке ирӹкӹм пуэн ак керд маш. Вертолёт тидӹ мӹнь ялшташ вӓрештеш. Мӹнь куштылгынок пуалтеш, но тидым, мынь когон ойхыренӹт. Таро Незервла! Тӹдӹ ак кредӓлӹн.
  
  
  Митзи мӹлӓнем палша. Кынам мӓмнӓм пӹтӓрӓш, ӱлӹкӹ кашташ вӓрештеш доно мӓ земля ӹнжӹ ли манын, мардеж вӹстӓрӓ, миля ти цӓшӹш шоаш скорость 150 нӓрӹ. Тоннель кенӓ мӓжӹ и. Таро мӹньӹм викок уж ак шо уштыш.
  
  
  Мӹнь ладнан шон ылын. Мӹнь ужам ак шо ыльы дӓ Ялазыланыдымым. Тыды гишан тыдым ядым нӓлӹн, эртен. Февральын! Икманяр гишӓн мӹнь хӓдӹрӹм тумаен.
  
  
  Сӹнзӓжӹм ӧрдӹжӹш мӓжӹ ӧрдӹжӹштӹ, ик шамакымат ак попы, нелӹрӓк ӹшке кок шанымаш циц. Пакыла эче цӓш Шторм лушка, деч ончыч из. Логарышке тыр трӱк толеш. Юго пӧрдеш семӹнь сӓрнен эртӓт, север - ваштареш ылыныт. Центр гӹц ӧрдӹжӹш чӹнь тӧрлӓш шӓргӓ. Ной эртен веле лыктын ак керд гӹнь, но тӹдӹ курсвлӓн дӓ вашталтымы, мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк темӹ, вес нӓлмӹ направленивлӓжӹ дон рашкалтыш.
  
  
  Ыраж вашт анжалеш мыньымат, стеняш тӹ вӹлвӓл бомба шӱтӓш. Корвет мӹнь ужам. Корабльышкы шӹнзӹн дӓ кӱш дӓ ӱлӹкӹ кошы ӹрзӓльӹ. Метр тӹдӹлӓн икманяр вим дон ши коэвлӓм кӱкшӹц гӹц лӱдӹн. Вертолёт пиш пушӓнгӹ шӓлӓнен дӓ шукы, а комы вӓрӹш патрульный катер доно пӹтен. Яхты сусыргенн, лагуна и, яшт пӹтӓрен улы шӱмем дӓ сир.
  
  
  
  
  
  
  
  Школлаште 13 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Вертолёт докыла сӓрнӓлеш дӓ ӹшке сагат ной любопытством. Но тӹ годымок ма докы миӓ, тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓн ылын, а сынзажым пыцок.
  
  
  Мӹнь юкын пышкыды у семӹнь келесӓш лиэш: «мӹнь тӓмдӓм ӱжӓм дӓ недооценивать, тидӹм ам ынгылы маньы, но мам тӓ таксим тӓрлӹшӹ, мӓлӓннӓ тишец лыкташ манын».
  
  
  Пӹцкемӹшалтмӹ якте тӹдӹ каеш. «Мисс Сойер - цилӓ мӓмнӓн кого йомдарымаш. Искусство, кыдым мӹнь урдаш ам, - тидӹ искусство ӹлӹжмӹжӹ. Но мам лошты геройын вӓрӹм пуэн кердыт ылын гӹнят, тӹдӹ мӓмнӓн ».
  
  
  Таро вуду дон овуцавлӓштӹ таяш? Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Мӹнь ӹшке ынгылен ак керд, тидӹ-ӓтямӹн мӓ тӹдӹм ӓклен. Тӹдӹ ӹшке донет мӹньӹм кӓпем нӓлеш погынен, но тидӹ гишӓн кӹзӹт ак попеп решен.
  
  
  Ялазыланышымат эче ак попы пӹтӓрен. - «Мардеж скоры мӹнгешок толам». Тӹдӹн йӹр анжыкта. «Тотлебе шотыш лунчырташ бомбардировкывлӓ. У пыдештӹт кынам буря, стеня шӓпненыт. Мӓӓт сӓй вала.
  
  
  Вӓшештӹмӹ мӓжӹ тӹдӹм вычен шоктышым, тоннель а дон кевӹ. Митзи ма доно тӹдӹн паштек кеӓ. Таро гишӓн шаналташ мӹньӹм вычат. Вӓркӹнзӹктӓш нерген шанымаш тӹдӹм мӹнь колынам. Мӹнь пӓлем мӹнь цилӓ мӓмнӓн организацивлӓ ваштареш техникӹм кычылтыт ах джером кариб полковник пышкыды ылыт.
  
  
  Алтарь анзыкы кок сарта йыла. Наверны, анзыкылашы гишӓн пурын дӓ сарвален йымылан таум ӹштӓш манын, иктӓт нӹнӹм иктӹш. Любом пайдаланен кердеш дӓ мӓлӓннӓ палшат. Тетелымаш Ной утлаок нелӹ ылын, ӓнят, вес корны итӹрӓйӹмӹ таро шанен ӹлен.
  
  
  Мӹлӓм уты ӹшкӹмемӹм шижӓм. Мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм дӓ тыргыжышты оптат. Мӹнь ынгылышым, кышты моам, мӹнь кӹзӹт юкын ак попеп ной тӹмӹк: «тиштӹ Тӓ коден обязательны агыл, мистер Картер. Тидӹ верештыл; кӹдеж дӓ молы улы, кыды шанен кердӹт, тоже анжалда тӹлӓт ». Кӱлӓн тӹдӹ касайы, тӹдӹ, кажется, уж стенӓ ылын. Кӧргӹштӹжӹ результатшы уждеок стенӓ пачылтын. Тӹдӹ коридорыш ылын.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь колынам юк йӓтлӹ шижылде куштылгы. Тӹдӹ, векӓт, шаналтен, мам мӹнь церемоний лош, дӓ сусу лимӹлӓ, мам кен кердде. Икманяр сарта кӹшӓнӹштӹ ылам, дӓ мӹнь ик чӱктӓт. Вара мӹнь виш амаса сага митзи гач эртен, ма вара мӓлӓннӓ у тӹ ной питӹрӹмӹ.
  
  
  Мӓ кӹдеж покшалныш коловецӹшкӹ. Тенгежӹ, ти вӓр, кышты шукы жепшӹмок вӹдӹштӹ авыре аралалтеш. Помещенишкы качкыш нӧрен молы служенӓт. Юалгы ситӓлык ылеш, нӹнӹм переген кодаш манын качкыш вазын. А пакылажы ма мычкы шӹлмӹлӓ лавкы керӹлтӹ; кӹдеж, музыкыштыш кӧвален темӓш. Интересный ылыт, ӹшкежӓт тьотяжы гань йыхшым пукшен, нӹнӹм акат кычеп гӹнь, стеня безопасно кердеш.
  
  
  Мӓмнӓн жепӹн тыр мычкы гуляйӹ важвлӓжӹ, но свезӓ воздух шукы вӓре ӹлӓт. Ти источниквлӓштӹ: мӹньӹм моат. Коридор мычкы кенӓ мӓ лыкшы, кыды вӹкӹ лӓктӹн. Тӹ вӓрвлӓштӹ, кышты мӹнь шанем, уровень ма кудывичӹ, капка мӓш решотка отделеним, ыраж питӹрӹмӹ. Иран стилет когон мӹнь ӹшкежӹ, тӹдӹм кӹзӹтеш пачылтделыт. Мӹндӹркӹ кенӓ мӓ мон дӓ ташкалтыш башньы лӱктӓ. Ю амбразурым гач толын.
  
  
  Мӓ лишкӹштӹ амасам тӹкӹлӹш. Суражы мӹньӹм шӹкӓл, дӓ ташкалтыш мычкы мӓ гӹцнӓ пушӓнгӹ цеверӹн ке, кӹдежӹш видӹшы тӹ кӱшнӹ башня.
  
  
  Келесӓш митзи тидӹ уже ылын. Тидӹ тошты аферист кай цилӓ иктӓт ак пӓлӹ! Радиорубка тидӹ ылын! Аппаратура темӓш принимаен дӓ келесӓ: сӓй.
  
  
  Консоль анзылны шӹнзӹ дӓ мӹньӹм ваштылеш. Митзи отреагировать совсем вес статян. Шӹдешкем ыльы.
  
  
  «А попалта ӹнде, тидӹ тошты цаценӓ-аферист!» - тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. «Цилӓ тӹ идиотда шӹндӹмӹлӓ. Тӹдӹм весӹ колтеп, манын кердеш ладна кудыводыж йымы ужын, а тӹдӹ лачокшылаок радиорубка кеӓш манын, колышт доко сводко игечӹ. Ӧрӓшӹжӓт, мам тӹдӹ пӓлен, мам эртӹш лишемеш ».
  
  
  «Келтӹмӓшӹн нӓлеш, тенгеок», - мӹнь приваенӓм. «Мӹнь тӹдӹн юкшым колышт, тӹдӹм такшым уке ылын. Тӹмӹрвлӓ джунгли! Мӹнь шаненӓм, кышты ма-тӹшкӓ лош тӹдӹ гӹц мӹндӹрнӓт агыл пӧрт-оф-эче ик Спейн шӹлтен шӹндӹмӹ маныныт, тиштӹ ылмына гишӓн увер остатка сигнализируяш лиэш. Анжальы, ти сӓндӓлӹкӹштӹ ма ӹштӓлтӹн ».
  
  
  Икманяр переключатель мӹлӓм чучеш, дӓ тылжы ӹлӹжӹн. Устройство саслыкташ тӹнгӓлӓм. Но ик юк, кыдым мӓ нӓлӹнӓ, - тидӹ цодыге статический электричество. У буря виӓнрӓк лижӹ манын, мам-гӹнят принимаяш. Раций цӓрӹшӹм мӹньжӹ. Амбразурым радиорубка питӹренӹт ли. Анжен лӓктӓш ма вар линӓт, но, дон кӓтӓ меря, юк семӹнь, мӓ нӹнӹ колтат гӹнь, мӓ келесен кердеш, виш мӹнгеш толеш ма темӓш шторм.
  
  
  Радиорубка гӹц лӓктӹн, цилӓ мӓмнӓн корным колташ старая ӹлнежӹ. Мӹнь келесен ак ной погынен, мадеш, мӓ тӹдӹм пачы. Дӓ ик цӓш, эртен годым мӹлӓнем тьотямын манын, анжалда, кыце тырха вертолёт шторм, мӹньӹн ӹштӹмӹ нӓрӓштӓ лицӓ анжа. Но тидӹ ылмыжым ынгылдарымаш.
  
  
  Буря пӹтен. Но вертолёт тоже. Цилӓ, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ кодынат, - тидӹн доно ик тӹшкӓ стеня пыдырген. Винт гребной шылдыр лык шалга, кыце ниялткалыше.
  
  
  Радиолан мӓмнӓн сӓндӓлӹкнӓ гӹц ӧрдӹжӹштӹ контактвлӓм пӹтӓртӹш. Икманяр жеп кычылтеш дӓ ма нӹнӹ лишӹл от керт. Мӹнь гӹнь кердӓм ыльы вара доно кӹлдӓлтӹн, ти тӹдӹ нигынамат ак шторм вертолёт колтен кердеш ыльы, - тӹдӹ пакыла шужгым. Вес вычал ирок якте веле кодын.
  
  
  Театр гишӓн мӹлӓм ылын, тидӹ выртышток махань островым тӹрлӹ ылыт. Хоть-махань йӧн улы сӓй, корны мычкы мӓ заблокировать пушӓнгӹ кенвазы. Танквлӓ сек нелӹ сынгымаш корны ак керд ыльы. Мам тенге йӹдӹм нападенижӹ выченӓ. Мӹнь ӱлӹкӹ вала манын, вертолёт увер гишӓн увертӓрӓ.
  
  
  
  
  
  
  
  14 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Качкышвлӓ качы, шапы ной неиссякать гӹц, кынам тошты великанвлӓ трӱк вуйжым лӱлтӓлеш. Тидӹ мӹнь колам: юк капка юк тӓрвӓтен. Кок ташкалтыш вӹкӹ тӹргештӹш ной ылын. Мӹнь верц тӹдӹ капка докы кыргыж.
  
  
  Племя пӧртӹлӹнӹт. Ной капкам пачын, кӧргӹш пӱэргӹ пыра. Ной шамакым мӹнь нӹнӹм сӓрӓл. Пыдештӹт кынам эртен, нӹнӹ кырык шӹлӹнӹт, келесымаш остров улы. Нӹнӹжӹ тӹмӹрӹм вел колтыш, вара пӧртӹшкӹ-оф-Спейный: шӓлӓтен столицыжы лиэш, армим колтен. Джером ылын дӓ колымы!
  
  
  Шокировать тотлебе состояништӹ ылеш, но ӹнде, нӹнӹ у безопасностьышты ӹлӓш годым, нӹнӹ тӧрлӓш шушыргышы ӹнянӓ. Йыд пайрем йӓмдӹлӓлтӓш тӹнгӓльӹ годым, мам ӹштендӓ тӹдӹ митзи, икманярышты изи гӹнят масштаб.
  
  
  Ирок якте мӹлӓм шуаш вӓрештӹн вычалаш манын, лиӓлт, мӓ донна заданим шокташ. Ӹшке сӹнзӓэм доно ужынам дӓ кӓпеш полковник ax парня пӓлен ӹштӓш вӓрештеш. Ной шамаквлӓ гӹц представительвлӓжӹ йых, тӹдӹн цилӓ кӓпӹштӹ лиймаш эче «Сойер», седӹндоно мӹнь кыце лиэш тӹнге йӹле тӹшкӹ шоаш келеш. Грузовик пӹтӓрӓш ак ли ылмы гӹнь, мӹнь кычылтмы кердеш, тӹдӹн столицӹжӹ шоаш манын быстро. Мӹнь ӹшкежӹ гӹц нӓлмӹ ылыт, тӹштӹ мары мачете корны итӹрӓйӓш манын, тидӹ кышкы келеш. Ӹнянет ли, дӓ пыш грузовик вертолёт лагуна ӹлӹмӓшӹм ынгылымаш.
  
  
  Остаткаэш, йыдпел ма докы амалаш кеӓ. Ирок якте мӹньӹм ужешӓт, вес хоука палшаш решевӹ. Тидӹ мӹлӓм келшӓ, адакшым Хоук келесӹнем, ма кӱлешан, цилӓ тидӹ мӹлӓм ӹшке ӹштӓш манын, йолажы пасна палшык Мӹнь эче ӹшкежӹ пӧкенжӹм нӓлмӹ лит шансвлӓ президентский флеминг палшен.
  
  
  Флеминг выступаймы верц ылын дӓ кыце лиэш тӹнге йӹле пӧртӹш пыра,-оф-Спейн. Но ӹнянӹмӹ гӹнят ной чучам ышкежат. Тӹмӹрвлӓ джунгли потикӓлӓ ылеш, но, конечны, тӹдӹм эче радио доно нимат ак кол. Мам тӹдӹ, конечны, юкын попаш ак шо. Нӹнӹм мӹнят икманяр корны доно ирӹктен мачете гӹц колтымы ӹрвезӹ эдем, мӹнь докы кеӓт дӓ нӹнӹ грузовик. Пиалым, тӹдӹ вӹкӹ ик пушӓнгӹ ак кенвазы. Ротор шӹнден, коштенӹт дӓ карбюратор капот питӹрӹмӹ. Пӧкенвлӓштӹштӹ шӹнзӓт анзыл Гарднер Митзи, начкы ӹлӹштӓш сырен оптат. Приборный панель автоматвлӓ тӹдӹн вӹлнӹ киӓ.
  
  
  Мӹнь ак протестуя. Пытартыш частьшы ӹлӓш прававлӓштӹ улы. Мам ӹнде ик у кодеш, мам шӱдӹмӹжӹм веле эдем дӓ ялазыланыдымым корны. Тидӹ худа дӓ лин кердеш. Пушӓнгӹн кытшы шотышто корны изи ылыт, дӓ нӹнӹлӓн куштылгырак ылын тӓрвӓтӹлӹн. Тӹштӹ, кышты тангыж кемӹ корны, южгынам у участкыжы мычкы. Эдем пышым годым керӓл вӓреш келгӹ преня, манын кердеш ма тӹдӹн доно проблемывлӓ гӹц пасна пасна эртӹде.
  
  
  Кечӹ пӹлӓн агыл. Нӓрӓштӓ ылшы пӹлгом канде, тангыж тӹр. Шӹгерлӓ пляж пыш гань ылеш гӹнят, пӧртӹштӹ ылмем яшток шӓлӓтен ӓ побережье шотышто. Здани гӹц иктӹн кого лит, кыдывлӓм мӓ эртен, тошты Poinciana отель, шукыжымок пыдырген веле кодын. Тӹштӹ ӹрвезӹ тӹргештен ной гӹц машинӓ манын, кӹчӓлӓш останки катастрофывлӓ дӓ завал лӹвӓлнӹ шергӓкӓн анжалда. Шулыкан, театр ӹшке анзылныжы представляйӹмӹ тошты солажы. Тембак завал эдемвлӓ каштыт, кынамжы тамам-ӓнят нӧлтал, пакыла ашкедӹн дӓ вара валтен.
  
  
  Тошты крепость кӱкшикӓштӹ, шторм тинӓрӹ тырхенӓм, цӹтен дӓ тидӹ чымалта.
  
  
  Площадьвлӓ дон правительственный-перви худам каеш, исключени гишӓн мӓ ик целам ылшы окняэш агыл, а тӧр корны доно темӹмӹ ылеш. Район салтаквлӓ оружидеок ылыныт дӓ тидӹ каштыт, кыце робот трукӹштӹ лӱдӹн колта. Икманярышты изи салтаквлӓм поген завал район вуйлатышы доно деловой офицер. Мам нӹнӹ тӹшлӹмӹлӓ, мӓ дорцна эртӹмӹ годым, но мам ит цӓрӓш цаца. Ӹнде, кынам колымаш полковник ылам, нӹнӹ семӹнь, виднӹ, вакуум властьышты ылшывлӓ. Кӱкшӹ, олмыдшы LaClare Grand Sawyer пушӓнгӹ лиймаш, олык сӹлнештӓрӓ, пыдыртымы линӹт, кыце укшым. Тӹнӓм тӹштӹ ылын дӓ нӹнӹм шӓлӓтӓт. Икманяр и вӹд гавань пыш дон темӹн. Лявӹрӓн вӹд пеледӹш ылыт. Шезлонг шӓлӓтенӹт дӓ ош зонтик гӹц руинывлӓ пляж савырненыт. Салтак ак гостиница дон йӹгӹре ылеш.
  
  
  Тӹнг тол мынь докем пыра. Мӓнмӓн оружинӓ йӓм пыра. Мӹнь принимаенӓм шотыш, мам Джером, почетный караул оролы кердеш семӹнь таманяр салтак. Мӹнь тидӹм шотыш нӓлӓш келеш. Но тидӹ тенге агыл ылын. Зал охыр ылын, дӓ кыце казино.
  
  
  "Лийын кертеш, Чип пӹжӓшӹштӹ?" - юк митзи шаналта. Мӓлӓннӓ тӹшкӹ кеӓш. Касса, конечно, ш оролжы ылам. Ӧрӹн, со эче когон электрический пӓшӓм ӹштен. Мӓ пакыла кен. Тошты иктӓт ак кай. Управленишкы офис мам амаса пачмыкы каполл кнопкыжым панель. Джером ин тӹштӹ ылын, но окса киӓ. Мӹнь куштылгын шӱлӓлтен колта сага мӹнь когоракшы. Митзи тӹрвӹжӹм йӹлмӹвлӓ доно эртӓрӹмӹлӓ, стопка банкнот уж.
  
  
  «Тидӹ ӹрвезӹвлӓн сусу лин колтыш майами», - манеш тӹдӹ. «Мӹнь шаненӓм, скоры мӓ отель пачылтын sawyer».
  
  
  "Но кӓпшӹ Джером кышты?" - мӹнь ядам нетерпеливо. Мӹньӹн парнявлӓэм пӓлӓш келеш ылын. Мӹньӹм квартирыш митзи левӓш вӹкӹ анжал шӹндӓ.
  
  
  «Кен, Ник. Тиштӹ мӹнь оксам коден. Эчеӓт цилӓн лин кердӹнӹт, мӹньӹн ак шо ыльы дӓ, остатка жепӹн манын, тидӹ ямеш оксаэшӹжӹ ».
  
  
  «Тӹнь мӹлӓм тиштӹ ик шӱм ак коды», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Халашты техень положеним тидӹ, векӓт, шол мародёр».
  
  
  Тӹдӹн тӹрвӹжӹм вочык ӹштен. «Амаса кӧргӹ гӹц срален шӹндӹмӹ лиэш, а холл гӹц веле пачаш лиэш. Ганьок тенгеок тиштӹ лӱдӹш агыл, амбарым. Тӓ пӓледӓ, кыце пӓшӓм ӹштӓш пульым лифт управленишт?
  
  
  Мӹнь тидӹм пӓленӓм. Мӹнь тусарен анжен, тидӹ кыце ӹштен тӹ годымок, мӓлӓннӓ иквӓреш тӹдӹ пӹтӓри кычылташ. Мӹнь почти ак шиж, кыце лифт шагалын, но амаса пачылтеш, ковер кӱшӹл этажыш кӹжгӹ мӹнь ташкалмыкы.
  
  
  У движенин пӹсӹ ылеш. Револьверӹштӹм кидешӹшток мӹньӹм вуй гӹц ӓнгӓлтевӹ. Наклоняться рефлекторный мӹньӹм, но мӹнь севӓлӓм. Выртын мӹньӹн кидӹштӹ ылеш парализоватлалташ. Пистӧлетӹм мӹнь земляшкӹ кенвазаш, дӓ мӹнь ам керд кӹнертӹшӓт лык маныт, Люгер кыча.
  
  
  Шалахай кидшӹ пӓгӓркӓ хватен дӓ мӹнь эдем тӹргештӹлшӹ, револьверӹштӹм кидешӹшток кычен: джером ылын.
  
  
  Значит, тӹдӹм ак колеп. Тӹ шӹргеш сӱсӹрвлӓ ылыт. Тӹдӹ, векӓт, махань-тӹ жеп уке, а тӹдӹ цӹлт мычкы ӹнде шылаш тӹнгӓлмӹ. Ганьок кредӓлӹн дӓ тӹдӹ тенге яжон кердеш, кыце мӹнь. Тидӹ карангдымы тӹ цилӓ пӓлен.
  
  
  Тӹ жепӹн кыце мӹнь соок эче слабкарак ылеш вургымла кидшӹ, а мӹнь иӓшем тӹдӹ шалахай кид пӓгӓркӓ, онгылашыштыжы тӹдӹ мӹньӹм кулак доно, а мӹнь тӹнӓм вара пылвуйжым севӓлеш ӱпшӓ. Турок мӹнь келесымаш. Тидӹ револьвер гӹц мӹндӹрнӹ но мӹнь ӹшкӹмемӹм кычаш келеш ыльы. Пӹтӓри мӹнь шӹлем чымен, вара трӱк седӹрӓш кенвазы. Луштараш ваштареш каяш. Пылвуй мычкы шагалеш мӹнь. Револьверӹштӹм кидешӹшток пӓгӓркӓ целя дӓ тӹдӹ гӹц лыкташ цацен. Дӓ пакылаат мӹньӹн тӹдӹ пу тӱкнаш пырышы ялвлӓштӹ. Тӹ лошток сӹгӹрӓлӓт мӹнь туп вӹлнӹш дӓ карштымашеш ӓйӹнӹ. Револьвер рокыш кенвазы. У пырылеш. Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта, дӓ шижеш мӹнь, кыце тӹдӹм шокшыжы гӹц ялаш йогышы вӹрӹм. Вара мӹнь парня дон револьвер мон. Мӹнь ял вӹкӹжӹ кӹньӹлӹн, тӹ лыпшалеш, пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ кенвазым дӓ ик Джером лӱэн шелеш.
  
  
  Мӹнь вургымла кидшӹм кормежтӹл, кӹзӹт ак ши, мам мӹнгеш ви. Лифт вара мӹньӹн кӓпем кузыктенӹт. Жеп мӹлӓм парня пӓлен нӓлӓш ак ли. Хьюго парня доно пӹчкӹн, мӹнь стилет, йӹле лиэш. Мӹлӓм нер савыцшым кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ дӓ нӹнӹм кӹлдет.
  
  
  Кынам пӹтӓриш мӹнь пӧртӹш пырышымат, ӧртӹм мӹнь цаклет, ма эче тӹштӹ цилӓ Митзи. Мӹнь звонялам домофон гач тӹ годымок, тӹдӹ кӧргӹ амаса пачмы. "Нӹнӹжӹм тӓлӓндӓ моам?"
  
  
  Тенгеок " дӓ " мӹнь тӹдӹм ужынам.'
  
  
  «Ник, мӹнь шаналтышым. Грузовик нӓлмӹ оксам пуа канден дӓ ялазыланыдымым, тӹштӹ безопасный ылын ».
  
  
  'Сӓй. Тишток вычал, мӹнь нӓнгемӹ годым грузовик гараж ».
  
  
  Грузовик нӓлмӹ, дӓ мӹнгешжӓт мӓ окса доно кеӓш пишок брезентын аркыжы вел.
  
  
  Крепостьышты ганьок столицы гӹц мӹндӹрнӹ ылыныт, дӓ тор корны доно толшы годым шалахай вел заблокировать джип мӓлӓннӓ анзылнына. Формы дон револьвер гӹц валымыкыжы руш лыктын машинӓ Полковник. Тӹдӹ тамам-ӓнят мӓ сасленнӓ. «Приказ ылын, манын ак урок нимахань йӧн допускаться транспорт. Мам тӹлӓт ам пӓлӹ... »йошкар упшын Митзи вара тӹдӹм ужделам, дӓ иктӓ-мам шанаш тӹнгӓлеш. 'Тӹньӹ кӱн? Грузовик мам тынь тишты ыштет?
  
  
  Мӹнь лӱэннӓ дӓ тӹдӹм автоматвлӓ лӱктӓ. Тидӹн паштек, офицердон кыце мӹнь гӹцем ытлынежӹ джип виктӓрӓ, газ мӹнь корны доно кемӓш. Старший офицервлӓ акат теве малын мӓмнӓм у островыш нигышты. Шӹнзен ужын да колмым тор кӹзӹт нӹнӹ приказвлӓжӹм форте. Порт-оф-держава йолажы закон лӹвӓлнӹ ӹлӓш Спейн война!
  
  
  Деч шуко халашты ылмы годым, мӓлӓннӓ тӹ эдемвлӓ карангыт дӓ ялазыланыдымым. Дӓ нӹнӹ анзылны мӓмнӓн велӹш паланкин флеминг корж доно пумы.
  
  
  Мӹнь тормозым урмыжеш дӓ ташкалтыш темдӓлдӓ. Ӹняндӓрен кердӹнӹт флеминг кугуза гань техеньӹм ӹштенӓм? Йымы пӓлӓ, маняр остров войскавлӓ йолажы. Ной машинӓ докы миӓ дӓ мӹнь гӹц тӹргештен лӓктеш. Мӹньӹм мо, контролируен шӹдӹ доно мӓ ӹшке юк ак керд. Мӹнь тӹдӹлӓн саслаш тӹнгӓлевӹ, но тӹдӹм ак шошым толеш. Ситуация хала мӹньӹм сирӓш, властьым хватен. Нимахань цӓрнӹ!
  
  
  «Кӹзӹт, кынам колымаш Джером, кӹньӹлеш эдемвлӓ», - манеш тӹдӹ. «Флеминг президентвлӓ нӹнӹлӓн палшаш».
  
  
  Махань йон доно? Мачете доно? Мачете ваштареш пулемет? Величаво сӓрнӓлеш дӓ ялазыланыдымым мӹнь пакыла кеем. Племя тӹдӹн паштек, грузовик эртӹмӓш эртен. Музыкым шакта дӓ нӹнӹ тӹмӹр дон мырен пуэн. Грузовик сӓрнӓлмӹм мӹнь тӹнгӓльӹм дӓ машинӓвлӓм тӹргештӓ. Но руль Митзи элтӓлен.
  
  
  «Ма доно тидӹ груз ак толынам, шергӓкӓнем. Ти цӓшӹш кырык келеш, мӹньжӹ гӹнь иктӓ тидӹм ӹштӓш ак вӓрешт ».
  
  
  Женщины. Ма вара, тӹ годымок хоук флеминг гӹц веле нӓлӹт. Тӹдӹ гӹнь, вес тӹнгӓлӹ, тӹдӹм пушташ манын, цилӓ, весӹ гӹц ӹшкӹмжӹн мафия миӓш манын, оксам получая манын ылыныт гӹнят, ӓнят токо, мам мӹнь цикӹштӹ тӹдӹ ылын. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹ ӹлен шоктыде ылын. Мӹнь вуйжы докы кыргыжеш дӓ флеминг шествие грузовик гӹц тӹргештен лӓктеш.
  
  
  Мӓ пакыла кен семӹнь, мӹнь цаклен, ма лиэш ма улюлюканье чӹнь эртен. Анжалнешты, мӹнь ынгылем, малын. Кого дӓ сек кого эдем, тӹдӹ, кажется, нигышецӓт гӹц толеш, джунгли гӹц мӓ докы ушненӹт.
  
  
  Шӹргӹ гӹц лӓктӹн сола халыкын тошты семӹнь дракон пумы. Арка гӹц йоген ӓнгӹрвлӓ эдем. Ӹрдӹжӹ мӓмнӓн халык встречӓевӹ.
  
  
  Вара ма лиэш-тӹдӹ ышдымы ылыда. Тотлебе арми гӹц лӓктеш тиштӹ агыл гӹнь, атакуеп манын мӓлӓннӓ, а ма докы ушненӹт манын. Крепостьышты вел лӱлӓш тӹнгӓлӹт.
  
  
  Мӹнь тӹнӓм ынгылыде. Джером верц шалгымыла тӹ салтаквлӓлӓн, кӹзӹт пӓлӹ, тӹдӹн пӓшӓжӹ сек мам тумаен, тидӹ тӹ годымок руш ак келесӹ. Ӹнде ӹштенӓ, нӹнӹ революци. Халыквлӓжӹ дон салтаквлӓ Флеминг выступаймы верц. Ушнен дӓ салтаквлӓн, офицервлӓн кыды шӱмӹштӹ флеминг верц ылын. Эдем гишӓн кубинец ылын, дӓ крепостьыш салтак дӓ халыкнажы ӹнде руш дӓ ж массон горстка сыралымы ылын. Эдемвлӓ лӱдӹнӹт да ӹнде шукы ам пӓлӹ.
  
  
  Саслен, кӹзӹт доно раведӹн, атакуен туземец паштек кешӹ салтаквлӓн вооружаенӓ. Орланымаш шукы. Но шукынжок эче кӓрмӓнӹн стенӓвлӓжӹм штурмуяш тӹнгӓлӹн. Кӹзӹт якте нӹнӹ кредӓлӓш, крепость якте гӹц цӓрнӹдеок лӱлӹт. Тишкӹ кемӹжӹм шукы ӹш эртӹ. Эдем, стеня гач дӓ окня вашт пырен, капка гач оптальы. Кубинец нӹнӹ лошты уке ылын, ик руш «ж».
  
  
  Военный строй цымырен дӓ тӹшкы кен, кышты верц кредӓлмӓштӹ Флеминг тӹшлен. Ӹнян ылын дӓ нӹнӹн винтовкывлӓштӹ знакым отсалютовать пумы. Мӹнь пӓлем, тӹшкӹ Флеминг канден, тӹдӹм кым правительствыжы мӹньӹмӓт ӱжӹнӹт ыльы.
  
  
  
  
  
  
  
  15 главы
  
  
  
  
  
  
  
  Ик иштӹ аэропортшы самолет чонгештӓ кердеш. Ик корабль веле ылын гавань, отплытие йӓмдӹ. Цилӓ йолажы пилот, офицерӹн дӓ «ж» семӹнь кодын дӓ иностранецвлӓ нежеланный эл бортышкы кандышы ылыт.
  
  
  Флеминг кӱлшӧ пайдале погаш тӹнгӓлӹн. У кӓрмӓнӹм ной йыхыш кеӓ. Хаммонд толеш дӓ у йиш флеминг дворецӹштӹ ӹлӓш. Нӹнӹ кен колтен, угӹц пачылтеш движенин аэропортшы гань веле пырен.
  
  
  Запискӓм Митзи курьер гӹц колтымы. Майами мӹнь ӹрвезӓшвлӓэмлӓн дэйви шайышташ ядеш ыльы ылгецӹ, тӹдӹ кышты ылеш, ма тӹштӹ кодышы дӓ тӹ годымок нӓлмӹ приказвлӓ ак пыдыртымы.
  
  
  «Цевер ылеш тайымаш тайымы таро Сойер церемоний», тӹдӹ сирен. Тыдын «кышты мрамор ӧлт катакомбо».
  
  
  Ӓрняштӹ мӹньӹн эче кодын, флеминг палшедӓ гӹнь, келеш. Нимахань кого проблемӹвлӓм ак ли ылмы гӹнят, мӹнь тӹдӹлӓн керӓл ак палшы. Тидӹ отпускышкы ӹшке шотан ылмыжы.
  
  
  Вашингтон кынам мӹнь пӧртӹлтӓ, ӹдӹрвлӓм ӹшке анзылныжы разглагольствовать сойер хоук колта. Тӹдӹлӓн ушымыла манын, тоныжы тӹдӹ тайымы. Таро эче мӹнь тӹдӹн пуйырымашыжы гишӓн увертӓрен ижӹ. Хоук проблемывлам ланзылымаш ирӹкӹм пуа.
  
  
  Таро сойерын подвигвлӓжӹ гишӓн шайыштын дӓ мӹнь ладнангдараш цаца. Туземец кого тау тӹдӹм анжыктынежӹ дӓ мӹнь ужам, ужына ма ойхы, шӹдӹ Сойер когоэшнен савырненыт.
  
  
  Митзи тӹдӹ мӹнь гишӓнем ит попы. Мафия лошты смысл дӓ тӹдӹ война тӹнгӓлмӹ уке. Крем пачышты ылеш гӹнь, ӹдӹрӹм нӓлеш, мӹнь шаненӓм, тидӹм тӹдӹ заслуженный. Тӱлен кертеш тангыж дон томас компания сойер реконструкций шотыш куштылгы ылеш, дӓ, ӓнят, кӹзӹт ылат дӓ бизнес ӹлӹмӓш гӹц кен ладнан ӹлӹмӓш митзи кердеш.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹн кок ной гишӓн шайыштеш. Мӹнь хоук анжалам, вуйта перви ти лӹм доно нигынамат ак колта, но Сойер, кажется, ылтелат впечатлевать историм пиш, мӹлӓнем тӹдӹ гишӓн шайыштеш.
  
  
  Хоук мӓлӓннӓ когыньыштым ӹшкетӹштӹмок коден, мӹньӹн парнявлӓэм джером банкым стӧл шӹндӹмӹлӓ. Хоук тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, банкыштыш гань у арахисовый. Вара пышыш кымдан тӹдӹн сага мӹлӓм запискӓм митзи гарднер шалалта. Тӹдӹн вӹкӹ анжалын, мӹнь вара анжалам. Мӹнь ам уж манын, икшӹ суражы пергаментный мускулвлӓ дон тӓрвӓнӹш. Тӹдӹ ак пуалт.
  
  
  'Мӹлӓм пӓшӓ доно келшен.'- Тидӹ молнамшы тӹдӹ тонӹжӹ деловой ылат. «Мӹнь тӓмдӓм ӱжӓм выча».
  
  
  Кырча-марча мӹнь гӹц тӹнгӓлӹн. Стюардесса; - мӹнь ӹнянӹде лит, тӹдӹм пуштда, мам джером, но тидӹ эче ма кердыт цилӓн проверяймӹ. Тюрьма, кыды проинспектировать флеминг ылын. Подземелье, университетӹш тӹ лабораторийын сӓрӹмӹ ылыт. Вара мӹнь шӹргӹ пӓшӓштӹ сагат ной пумы эра обзор пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  «Кокшы эртӹшӹ жеп тӹдӹ гишӓн тидӹ цилӓ пӓлӹмӓшем», - мӹнь келесенӓт Хоуку. «Жепшӹ ситӓ, манын анжыкташ манын, ит лӱд, дӓ темӓш ӧртнӓм пуэнӓ. Интересный, малын мол техень положениш уж остров лин, вӓржӹ гӹцӓт ак керд корабльым кандаш дӓ тенге нӹнӹ ӹшке жепӹштӹм самолет. Телефон доно кердеш мӹнь звонялам? '
  
  
  Тидӹ керд лиэш. Игечӹн мӹнь звонялаш бюровлӓм, икӹжӓк-иктӹштӹ доно кӹлдӓлтӹнӹт дӓ мӹнь гӹцем, тӹштӹ пӓшӓм ӹштӓт. «Джин, кынам тӹньӹм гишӓн шижтӓрӓ нӓлмӹ эртен ӓрня эртӓ?»
  
  
  Вес вуйышты тама-ӓнят гань ылеш. «Асан, Ник, уш позда, манеш иктӓ-мам ытара. Спутник тӹдӹм ак ужеп, кӹзӹт тӹдӹ эртӹш и мычашышты Гранд-Лаклэр. Тӹ жепӹн, мам нӓлмӹ семӹнь анжа, цилӓ пӹтӓрӹшӹ лишӓшлык. Тенгеок йыле эртен тольым, мӓмнӓм ак уж нигынам. Февральын тидӹ да! Ной ма анзыцок шижтӓрӓ ӹш ».
  
  
  Мӹнь шаненӓм, мам ӹш ке. "Ма гишӓн тӓ пӓлен Ной?"
  
  
  «Тидӹ мӓмнӓн районвлӓжӹ тӹдӹ наблюдатель. O. h. a. N. (Ной) кодовый тӹдӹлӓн тидӹ буквавла. Ия тӹдӹ яжо. Молнам тенгеок пӹсӹн тӹдӹ анзыц игечӹ, ма дӓ кыце. Кыце тенге? Изи лӱдӹш шакта.
  
  
  'Ной .. . нимат техеньӹм. Тау.'
  
  
  Трубкам мӹньӹм сӓкӓлтӓт. Вес хоук пиштен. Тӹдӹ пӹцкӓтӓ юкла чучеш. «Тӹ веремӓн тидӹ гишӓн келесӓш гӹнь, тӹдӹн карангден кердӹ кого эксӹкӹм кандышы ылыт. Шукы ӹлӹмӹ ытараш лиэш ылын ».
  
  
  «Мӓмнӓн вел ӹзам кидшӹ пырышы океанвлӓн дӓ вес остров», - мӹнь приваенӓм.
  
  
  Эркын гӹц лӓктӹн дӓ мӹньӹм шыпшеш офис лӓктеш. Соок кого океанжы участкыжы метеоспутник фотографируенӓм. Тидӹ чӹнь эртен дӓ вильым агыл, тӹдӹ годым островышты побережье ин ылын. У шторм спутник и первижӹ?
  
  
  Мӹнь сигаретӹм ам шаны цаценӹт дӓ тидӹ гишӓн кого цигӓркӓм пижӹктӓш. Мӹнь сигаретӹм лыктын шумы. Йӓнгӓр тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм ӹштӓш тӹнгӓлеш?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Книгӓ гишӓн:
  
  
  
  
  
  Кӹзӹт ... эдем пуштмы шукы йӧн доно линӹт ӹнет ассасин Китай, вес йӓрӓ кидшӹм пуштыныт.
  
  
  Калибрже мафиози револьвер американский кого яратышы, руш кычылтмы динамит пуштыныт.
  
  
  Тенге гӹнят ик эдем веле лин, кыды цилӓ йӧн пуштмаш практиковать кердеш. Киллмастер тӹдӹ ужеш !!!
  
  
  Нику картер гӓнӓ кычылтмы моштымыжым-цилӓ тишкӹ вӓрештӹндӓ, пу гӹц шӹлӓш выжалаш манын, тӹдӹн докы корны кужы вӓшлимӹштӹ «Кремльӹн досье».
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Кӹлвлӓм испан
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Кӹлвлӓм испан
  
  
  Америкын ушымы штатвлӓн иквӓреш служышывлӓм лӹмдӓлтӹн секретный
  
  
  
  
  Пӹтӓриш главы
  
  
  Тидӹ Хоук, яклака дӓ тӹдӹ ылын. Практикӹштӹ тидӹ уке, коговлӓ линӹт, дӓ тидӓт тӹдӹм ӹш яжо ылын, формым вӓк ылын гӹнь пиштӹшӹ ылеш.
  
  
  "Ечы доно катая тӹнь, N3?" тӹдӹ гӹц ядмыкы мӹньӹн телефон.
  
  
  «Конечно, мӹнь ечӹ доно катаяш. Дӓ пиш яжон, тенге келесӓ лиэш гӹнь»
  
  
  «Ечӹ поген. Тӓ Испанилӓ погынен».
  
  
  «Ечы доно катая нелӹ испани, - мыньжӹ келесӹшӹм. "Лӹм уке"
  
  
  «Тӧрлӓтӓ. Сьерра-Невада. Кусарыме. Лӹмӓн кырык».
  
  
  "Ну, лийын кертеш, коктын лым кеӓ ..."
  
  
  «Компаньон ылын».
  
  
  "Тенге ечызе?"
  
  
  «Совершенны верны. Экспертӹн наркобизнес доно тенге. Арендыш нӓлмӹ казначейство наркотик управленишкы ваштареш».
  
  
  "Лыман кек?"
  
  
  «Пиш потикӓлӓ. Тӓ коктын вӓшлинӓ лиэш курорт шӹнзӹшволкыш горнолыжный Сьерра-Невада».
  
  
  "...Манын?"
  
  
  "Nieve y Sol".
  
  
  «Кусарыме:« кечӹ лӹм доно / Уке, сэр. Мӹньӹм анжен, кӱ олакын? »
  
  
  «Вара тӓ увертӓрен. А кӹзӹтшӹ гӹц лектын Сан-Диего Энсенад йӹлмӹштӹ».
  
  
  "Энсенад?"
  
  
  «Изи нолаш ӱл калифорни олашты».
  
  
  «Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ техеньӹ, дӓ мӹнь пӓлет, тидӹ кышкы. Мӹнь тӹдӹ пыш доно пӓлӹ. Гонкывлӓ докы отношени пустыньышты ечӹ халам махань ылеш?»
  
  
  «Агентвлӓжӹ Казначейство тӹштӹ тӓ ужеш».
  
  
  "Ах."
  
  
  «Ныжылгы тӹдӹ доно иквӓреш ылынна. Тӹдӹ опыт мӓмнӓм келеш».
  
  
  "Тӹдӹн?" Нерв центрӹштӹ йӹнгӹлӹм ӹрзӓльӹ.
  
  
  Тӹдӹ"."
  
  
  «Ма тидӹ? Няням наркоман аравиштӹ мӹнь ылам?»
  
  
  «Тӓмдӓн ужыныт ылын, мам эртӹш вӓшлимӓш».
  
  
  "Ужам?"
  
  
  «Тӹдӹ цепӹм ло гӹц иктӹжӹ дӓ турция звено-Корсика-Калифорни. Мырымжы тӹдӹн шон. Мӹнь колымыжы якте шон музыка кыце тӹдӹ логер».
  
  
  "Сэр, тӓ коктын ..."
  
  
  «Тидӹ ак попы! Адрес - Верде Касем Ла. Ривер Хуан Яд».
  
  
  "А вара?"
  
  
  «Тӹдӹн ӹшке доно вашингтон кандынем».
  
  
  "Кынам?"
  
  
  «Энсенад самолет гӹц весӹш».
  
  
  "Чын." Мӹньӹм кулак иӓш тӹдӹм ак ужеп.
  
  
  "Николай!" хоук шӱлӓлтӓ. Мӹнь шанымаштем тӹдӹ выжийлык.
  
  
  Трубкам мӹньӹм сӓкӓлтӓт. Филиппинвлӓ пӓшӓштӹ паштек чучӹлтеш, кыды кокос перезрелый ӱпшӓ, лектын мӹнь Сан-диего дон веле мӹнгеш Гавайи кок кечӹ. Напряжениэш веле тӹнгӓлӹнӹт дӓ мӹнь гӹцем ытлынежӹ кадыртылме кӧргӹ гӹц шӹлӹт. Тамле пум нигынамат ак ли, мӹнь ӹшке эртӓрен. п возеныт кво
  
  
  Цилӓ тидӹ сек яжон кӹшкен, сӹнзӓ гӹцет вуй гӹц - шӹдӹрвлӓ дон цевер стайка Сан-Диего телесериал снимаен. Но кӹзӹт...
  
  
  Мӹнь звонялам клерк, тӹдӹм вашталташ планвлӓштӹ гишӓн увертӓрен прискорбный э, дӓ ядат манын, тӹдӹм шотеш йӓмдӹлӹмӓш. Мӹнь звонялам аэропортшы пӓлен дӓ вара, цӓшӹжӹ вес гач самолет чонгештӹш энсенад пелӓк мон.
  
  
  Душ кашар гӹнь, мӹнь тидӹм веле ӹштен кердеш.
  
  
  * * *
  
  
  Ӱл калифорни - тидӹ пачеш, Калифорни кечӹжӹ ылыеш. Йӱлдӓлӹнӓт, иктӓт ак пӓлӹ, мам тидӹ ӹштен. Сша-мексикышты шукы жеп ылыт да ти предметвлам ивлӓ лошты. Пазар тылзы паштек шукыштат гӹц нӓлмӹ дӓ тӹдӹм корнывлӓ келшенӹт, владениш остатка мексиканец йӓрӹмӹм пуат.
  
  
  Мӹньӹм дӓ корны лявӹрӓн воктен тупшым изи пӹрцӹк аэропортшы откидываться семӹнь лӹмӓн нолаш деревушка энсенад корны мычкы йоктарен. Пӓшӓ анжыктыш шамаквлӓжӹм доно «иксӓ» ӓль «изи ӓнгӹр», тӓ кедӓ гӹнь интересный.
  
  
  Кынам мӹнь самолет гӹц лӓктӹм соты кечӹ соты, цӹрежӓт шотат тӹнӓрок лишӓшлык манын, мӹлӓм сӹнзӓлыкым чиэн косынка.
  
  
  У таксим «Мустанг» операционный башньы амаса сага шалга, мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ дӓ виктӓрӓ, тӹ халашкы шывштен кеӓш манын. Корны гач эртен корны дон леведеш, саванне, шодышуды шумӓнгӹн дӓ чодыра кая, остатка халанам ӧлицӓшкӹ лӓкмӹкӹ тӹнг ма.
  
  
  Verde Casa La - ыжар цӹреӓн ылыт ыльы гӹнь, эче мӹньӹм цилӓ толшым испан, но ӹшке пӓшӓвлӓштӹштӹ ӹшке шотан ылмыжы лайм йолажы пастель - провисать мычаш блокышты ылыт, кышты тӹдӹ киӓ, кӱмӹкӹжӹ, кыце кужын шӓкшӓльӹвлӓ.
  
  
  Мӹнь такси гӹц йоген, вестибюльым дӓ сумкашкыжы нӓлмӹ эртен. Сотын пӹцкемӹшӹм яргата кечӹ паштек мотель ямдаш лиэш, но мӹнь ужам, кыце млоецӹм усиӓн, вуйта мӹнь толынам доно интересуялтеш. Тӹдӹ тонышы телефон трубкам кидшӹдон шалалта дӓ мӹньок снимаенӓм.
  
  
  «Дига». Ӹдӹр тиштӹ тамахань ражвлӓ коммутатор.
  
  
  "Мӹнь тӓмдӓм доно кӹлдӓлтшӹ хуана сеньорита ривера ак кердеп ылын?"
  
  
  "Нерген дӓ." Чивӹклӓ дӓ кӱ шӓргӓ шергӹ.
  
  
  «Дига». Вес тидӹн ӹдӹржӹ лимӹлӓ.
  
  
  "Ривер Хуан?"
  
  
  «Сил».
  
  
  "Ой тӓ англичаныш?"
  
  
  Там ыльы. "Джесс?"
  
  
  Мӹнь сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Тидӹ келӹт ылнежӹ техень гӹц иктӹжӹ ылеш. Кодовый шая вуйжым ӹрзӓлеш дӓ мӹнь пелештӹшӹм, ат шиж абсурд цацат:
  
  
  «Октябрь - кӓндӓкшӹмшӹ тӹлзӹ иэш».
  
  
  «Простяш ядеш? Ах, да! Тӹнӓм олма поспеен».
  
  
  «Яжо ӹдӹрвлӓ! Тидӹ Пибоди Джордж». Ирӹкӓн лым левед тидӹ мӹнь ылам, тӹдӹ мӹлӓм ак хоук дӓ вашталташ ядеш. Тенге мӹнь соок эче ма пибоди джордж ылын.
  
  
  «О, Пибоди сеньора». Мӹнь сусу лин колта, мам яммы дорц. "Кышты ылат?"
  
  
  «Мӹнь вестибюльышты», - манам мӹнь. "Мӹнь толшы ылыда ма?"
  
  
  "Уке, уке!" - тӹдӹ чӹнь келесӓ. «Мӹнь ӱлнӹрӓк ылшы».
  
  
  «Бареш», - шӱлӓлтӓ мыламат, анжышывлаланат пишок мычашыжы ш вестибюльышты, кышты стендӹм марывлӓ верц ӹштен.
  
  
  Барат докы сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь шайышт. Мӹнь Бармен анжалда. "Сеньора?"
  
  
  «Сауэр Писко», - манам мӹнь.
  
  
  Тӹдӹ мыкик
  
  
  
  сӓрнӓл шагальы дӓ, манын тидӹм ӹштӹнем.
  
  
  Мӹнь шиж, кыце шӱлет нелӹ пышкыдын мӹнь эртен кая, свезӓ лимонов мӹньӹн шачмы якте виктӓрен. Яштака сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь ужам, шимӓлген сӹнзӓӓн, коклы вӹц и таужо ӹдӹр, люминесцентный доно ганьок ошын-ошын кавашты, кыды цымыр локон.
  
  
  «Джордж», - манын доно тӹдӹ-испански. Тидӹ гань ылшывлӓ «Хорым-хэй».
  
  
  "Хуан?" - мӹнь келесем, тӹдӹ корнеш лошты шамакым правильно «h» дӓ «w».
  
  
  Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ. Тидӹ мӹнь нӓлӓм. Стӧл доны, стеня вара мӹнь келесем.
  
  
  Мӓ толына. Тыдын сылны ылмыжым, женственный дӓ пиш ире. Форман ылеш дӓ тӹдӹн цевер кӓпшӹ лывыргы. Тӹдӹ ял тоже. "Тошты пуры Вара!" Мӹнь шаналтышым. Тӹдӹ нехарактерно аравиштӹ гань!
  
  
  Ма шӹнзӹн.
  
  
  Чӓй ӹштендӓ тӹдӹ ивлӓ доно, креслышты вӓрлӓнӹмӹжӹ дӓ анзыкырак пугӹнен, тӹдӹ сӹнзӓжӹм йолгыжеш. "Ӹнде. Цилӓ тидӹ мам анжыкта?"
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Шанымашвлӓ улы. Мам мӹнь вашингтон инструктироватлаш вуйлатышышты».
  
  
  "Кынам?"
  
  
  "Тагачы йыдым."
  
  
  Лицӓжӹ тӹдӹн охыр ылын. «Но тидӹ мам анжыкта, тагачы тиштӹ ма лимӹ гишан агыл»
  
  
  "Verdad Es".
  
  
  Тӹдӹ ышма пачылтеш. «Тӹнӓм жеп ак ли...» трӱк Тӹдӹ ышмажым питӹрен.
  
  
  "Ма, Хуан?"
  
  
  Кынам тӹ шӹргӹ ылын. "Мӹнь тӹдӹм olvidado".
  
  
  «Кӹтӹк тӹнь ӓшеш», - манам мӹнь ӹшке писко сауэр дӓ йӱӓш. «Цевер aguardiente», - мӹнь шаналтышым. Кынам-гӹнят мӹнь Писко сӓрнӓлӓш вӓрештӹ, Пыстыл.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм. «Чемодан поген, Хуан. Вес лектын, мӓлӓннӓ тишец рейс».
  
  
  «Но тӹньӹн ылын ма-шоным пӓлӹнем...мисси»
  
  
  «Наркотик», - манам мӹнь.
  
  
  «Мӹнь, пӓлӹмӓн, ӹшкежӹ гишӓн наркотик»
  
  
  «Средиземный дӓ тангыж. Мӓ испаништыш кеӓ».
  
  
  Ышма буквавлӓм ӹштӓш тӹ «о».
  
  
  "Ечы доно катая."
  
  
  Чӓй йӱмӹ гӹц тӹдӹ ижӹ. "Ам керд угӹц тидӹ тӓ ылыда?"
  
  
  Мӹнь тенгеок и ӹштенӓм.
  
  
  Тӹдӹ вара мӹньӹм алталыш. Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. «Ах! Конечно, Сьерра-Невада! Тӹштӹ, Гранада гӹц мӹндӹрнӓт агыл, горнолыжный первоклассный курорт улы».
  
  
  Мӹнь анжалда.
  
  
  "Ечы доно катая тӹнь кердеш ма?" тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  Ти ядмашеш ти кечӹжӹ ылын. "Дӓ тӹнь?"
  
  
  «Пиш яжон», - тӹдӹ келесӓ-тырын.
  
  
  «Скромном дӓ», - мӹнь шаналтышым. Мӹнь олен келесен: «мӓ балуен ылын».
  
  
  Бармен мӹньӹм тӹшлен. Хуан мӹнь кымалнем, тӹдӹ ваштареш дӓ пуалта. Ылат цевер, томсыкан, достижимый.
  
  
  * * *
  
  
  Кынам мӓмнӓм лектеш, соты тӹнгӓлӹн, винтовка гӹц стволым пӓлемдӓлтеш, мӹнь тӹдӹм ш мычашым ушымы ыражышкы анжалтыш. Тидӹ левӓш вӹлнӹ шокшы эдем гӹц толя корны гач комдык киӓ, мӹньӹм дӓ пӓлӓш манын, тӹдӹ мӹньӹм прицел прицел центр цымырен.
  
  
  Мӹнь выртеш тӹлненӹт. Хуан ӧрдӹжеш тупынь цыма йӧрӓл мӹнь варажы, амаса ӓнгӹш шӹлӹн вазын. Ӧлицӓ мычкы мунчалташ юк.
  
  
  "Кычыда!" Мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм.
  
  
  «Ник Но...»
  
  
  "Тырын!" - мӹнь чушлаш.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ пӹсӹн окня докы кыргыж лӓктӹн. Леведӓлтӹн, ончалеш мӹнь окняшкы. У зо стволым винтовкым кычен. Галантерейный левӓш эче цилӓ мары лапка ылын.
  
  
  Кынам мӹнь пичӓлжӹм ӹшке докы миэн, тӹдӹм лӱэн дӓ у винтовкыжым лӱлтӓлеш. Пуля вуйышкыжы керӹлтмӹжӹ хуан системе пумы. Тӹдӹ амаса ӓнгӹш ӹнде мӹнгеш каштын. "Ышан!" Мӹнь шаненӓм.
  
  
  У сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш годымок, мары ямын.
  
  
  Мӹнь колынам яла кыргыжталмына. Мӹнь эдем ш у окняэш пыраканг дӓ костюмыштыш, ӧлицӓш тӹ вӓрӹш анжен дӓ кужын лапка гӹц лӓктӹн, кышты снайпер, мӓмнӓм выча.
  
  
  Отель гӹц мӹнь кыргыжам, хуан шалалтен, тӹдӹм коргеш кодшы манын, кокшы этаж дӓ ташкалтыш мычкы кӱшӹл магазин галантерейный мычкы кузен.
  
  
  Вара мӹлӓмӓт. Тӹдӹ лӓктӹн кен.
  
  
  Вуйышкыжат нимат ак кодеп, окуркывлӓ дӓ шукы молы сомбреро мексиканский, ӱлнӹрӓк кокшы кечӹн пӹтӓриш лапкашты нӓлӹт.
  
  
  «Иностранецвлӓ», - манын лапка хозаат, кӹжгӹ мӹшкӹр лицӓжӹ гӹц йӹрӓлтӹш дӓ мары. Гонсалес.
  
  
  "Турист?"
  
  
  "Дӓ".
  
  
  "Тӓмдӓн тӹдӹ сирен кердеш?"
  
  
  Гонсалес пулыш кыптырталеш. «Ик тӹлӓнет кӓпӓн. Каштановый ӱпшӹм. Кӹрӓн сӹнзӓвлӓжӹ. Мары худа. Нерв».
  
  
  Тидӹ цилӓ.
  
  
  Вестибюльышты отельӹш мӹньӹм нӓнгеӓт хуан вел, вычы мӓ кӹзӹт, кынам мӓ аэропортшы таксим шывштен нӓнгевӹ.
  
  
  «Тиштӹ перви кок кечӹм тӹдӹ лиэш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  "Тенге?"
  
  
  "Кыце тӹнь тиштӹ шукердӹ?"
  
  
  Турок."
  
  
  "Шошым, тӹдӹ ынгыла, тӹнь кӱ ылат?"
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. Оскорблени тидӹ кыце тӹдӹ шижӹн. Латинка тӹдӹ ылеш, дӓ тыл моторлан полный. "Мӹнь тенге ам шаны!" - келесӹ тӹдӹлӓн анжылтеш.
  
  
  Оскорблени тидӹ мӹнь ак шотлеп.
  
  
  «Мӓ тӓ пӓшӓм ӹштӓт гӹнь, тидӹ тӓ задани доно кӹлдӓлтшӹ вир доно?»
  
  
  «Патькалтыш наркотик».
  
  
  "Тидӹ пыдыртымы?"
  
  
  Тӹдӹн докыла, сӹнзӓжӹм кымык ӹштен.
  
  
  "Цилӓ тидӹ?"
  
  
  "Дӓ." Онгылашыжы тӹдӹн вздергиваться сӱрзаланаш.
  
  
  "Ик кеӓ?"
  
  
  «Кердӓм ыльы, тенге», - тӹдӹ шая гӹц карангмыла келесӓ.
  
  
  Мӹнь амаса ӓнгӹш дӓ кӱшнӹ магазин галантерейный ончалеш савырненыт.
  
  
  «Дӓ», - мӹлӓм келшӓ. «Мӹнь шаненӓм, тенге ылмы керд».
  
  
  Каен гӹц тӹдӹн лицӓжӹ шӹдешкен.
  
  
  Кӹнертӹшӓт, мӹнь тӹдӹм кыченӹт. Таксим толын. Счастливчик Ник. Ensenada компания taxicab ытара.
  
  
  «Кен, Хуан. Вес цӓрнӹ, Вашингтон, Колумбия округ».
  
  
  П авторитарный. П крестӹвлӓм.
  
  
  Цыр таксим тӹдӹ пуры, сӹлнӹ йӹлгӹжӹн катай ӓрдӹжӓт. Тидӹ но мӹньӹм ак цаклы ганьок.
  
  
  Кок
  
  
  Управленишкы шӹнзӹн axe хоук консоль кинозал панель, ынгарашок дисквлӓ дӓ кнопкыжым темдӓлдӓ. Ик юкат кнопкыжым. Полдыш ик ленты. Ярд тореш ик ик кнопкыжым кайыме транслироватлымаш кнопкыжым 16. Ш кнопкыжым шонгы иктӹ-ош фильм.
  
  
  
  
  
  
  Иктӹ кнопкыжым слайд. Ӓльӹ, тӓ кӓнӓш сӹнзӓ пу гӹнь, ӹдӹрӓмӓш юкын пышкыды кнопкыжым иктӹ, юкан интеллектшӹ ӓклен.
  
  
  Тидӹ молнамшы жепыш болтовня шая ылеш. Тидӹ мӹнь гӹцем цилӓ вуйын стер. Мӹнь толькы ит монды, дӓ лачокат ма шим ривер хуан визуально шин кердеш. Но тама-ӓнят анзыцок шанен тӹ положений чуч, дӓ тӹшец протестировать кӹцкӹ.
  
  
  Но тӹдӹ гӹц яжовлӓ улы, ӹдӹрӓмӓшвлӓ яжо дӓ мӹлӓм келшӓ. Мӹнь шаналтышым: «мӹнь ӹштен кердеш гӹнь, тӹдӹн юкшы веле ылыт, ньӹзӹлт хоук кердеш семӹнь сирӓлтмӹжӹ, тӹдӹм ӹнежӹ колыш».
  
  
  Тӹрӹс тыл пӹслӓнен кеӓ, дӓ анзылныш экранын картинке ма ылын, тӹдӹ йозы семвлӓм стеняштӹ шачын.
  
  
  «Корелли Энрико», - пелештет ӱмбач картинке ӹдӹрӓмӓш юкын пышкыды, экранышты кайын колта. Фото тидӹ тӓрвӓнен ыльы, тыгыды дӓ луцкы и мӹнгеш пыдештӓрӓш гӹц ӹштӹмӹ махань-фото тӹдӹм кымдаэмденӹт. Сцены фоновый ротонда ватиканышты ылын.
  
  
  «Иктӓ 1954 ин фотографируенӓм», - юкшы седок. «Корелли остатка фото тидӹ кодеш. Фотожы тӹдӹн молы гӹц когорак ылын оксам нӓлӹнӓм. Расследовани ак анжыктен кердеш, мам ӹштендӓ мафия казна гӹц оксам. Но тидӹ гӹнь, мӓ ӹнянен».
  
  
  Мӹнь дӓ шукы фото вӹкӹ тӹшлӓлтенрӓк анжалеш. Лицӓ гӹц молым нимат почти ак айырымы. Молнамшы отношенивлӓ цӹреӓн ылын: ш ӱпшӹ, онгылашыштыжы пингӹдӹ, лицӓжӹ айыртемӹн пасна форма. Тӹдӹжӹм мӹнь яжон ӓштем кыце лиэш, но техень лит раз тӹдӹ гӹц шукы гӓнӓ тенге пыдештӓрӓш чар пыдыргывлӓ цаштыра, тӹштӹ иктӓт почти ак ли ылмы ма, кердеш ма мӹнь доно цымыргат.
  
  
  Кӓрш экранын каеш. Тидӹ Корсика карем улы. Басрия сирӹмӓш хала йӹр ӹлӓт.
  
  
  «Шагалтат, мӓ тиштӹ ылына корелли энрико, пушмы Басрия келесымаш, Корсика келесымаш, виллон, наполеоновский курымеш чангымы. Кок лу гӹц ылеш дӓ тӹдӹн дон тӓрзӹжӹ телохранитель штатшы. Вӹдпарсын Бергсон лӹм доно тӹдӹ вӓтӹжӹ доно ӹлен.
  
  
  «Кӹзӹт Корелли нӹллӹ вӹц и. Итальян правительствыжы тӹдӹ рим пӓшӓм ӹштен, но таманяр тӹлзӹ гӹц карангденӹт ылын. Вӓтӓн тӹдӹ изиш лимӹкӹ, вӓтӹжӹ колен пневмония но тӹ годымок, пӓшӓм ӹштен ак Корелли. Фальсификатор член цуца доно пӓшӓм ӹштӓш тӹнгӓлӹн дӓ тӹдӹ йӹрнӹмӹлӓ вор - изгнанник гӹц Ушымы Штатвлӓжӹ, тӹдӹн шачмыштыжы членжӹ лин сицилия мафия дӓ Нью-йоркеш дӓ Чикаго. Пиш яжо дӓ яжо бизнесмен лиэш, тӹдӹм нӹнӹ силовик. Аптекы вӓпш ылмыжы годым ӹштен, ик эдемӓт тӹдӹм пӹтӓришӹ ылеш, тӹдӹн гӹц мӹндӹрнӹ йогы точкавлӓ неаполь пачмы.
  
  
  «Вӓпшӹштӹ 1960 пеледшӹ наркотик-х, лийы мычашыжым цепошкам дӓ цилӓ кӓп докы сравоч мафия корелли тидӹ жеп.
  
  
  «Кӹзӹ дон енгӓм тӹрлӹ ылыт. Иктӓт тӹдӹм пушташ цаценӹт годым, тӹдӹ верц шуэн тӹдӹ весӹн вӓтӹ. Муш варарак тӹдӹ иксӓ неаполитанский ямде».
  
  
  Карем ямын, кӱ паян дӓ цевер чиӓвлӓм 180 фут слайд тема яхты экранын нӓрӹ.
  
  
  «Тидӹ Корелли прогулочный яхты, Lysistrata. Тӹ ивлӓн франци дон флаг. Корсика ӹшке Корелли гражданинеш шотлем, Милан гӹнят тӹдӹн шачмыштыжы».
  
  
  Экранын толын ӹнде кого виллон картинке.
  
  
  «Пӧрт Корелли. Цилӓжӹ тӹдӹн кок телохранитель гӹнят, тӹдӹ оролы ылын, тӹдӹн ире боевик полдюжины поместьештӹ патрулируен каштын».
  
  
  У ӹлӹжӹн картинке. Кӓпшӹ шӱн киӓ. Тӹдӹ таманяр гӓнӓ лӱэн. Улы кӓпшӹ пӓлӹ ли, но мӹнь останки сӹн доно решӓш манын, пульы, кыдыжы тӹдӹлӓн пуры ылынат, чызаш - пульы молнамшы, понгым пӹчкеш сӓрӹмӹ пуля думдум буквавлӓм холмс копчак пӹсӹ, формыштат шӓлӓтӹмӹ годым, цель вӓрештӹндӓ .
  
  
  «Тидӹ Ференк эмиль лӹм доно Франци агентвлӓжӹ. Виллон корелли пыраш цацышы, тӹдӹ, мӹндӹрнок кыце маналтеш. Виднӹ, тӹдӹм пушташат дӓ патруль цаклы».
  
  
  Вара толшы пустаэш экранын картинвлӓ гань, ялжыланат вӓржӹ пустыняжы. Объектив кӓп докы лишемӹн, тополь воктен Ломбардия куатле, сӹнзӓ анзылны махань размер ик пушӓнгӹ. Вес семӹнь, кӓпшӹм кыце кушкыныт, ужаш лиэш ыльы, ай маш раскыдын, кӱкшӹн шотеш но ситӓ дӓ опта. Ӹмӹлӹштӹштӹ шӹргӹ ылын.
  
  
  "Корелли Энрико. Ти изображеним э лишӹл, нӹнӹм кӱ-гӹнят кердӓт пӹтӓртӹш лу ивлӓн фотографируенӓм. Снимкыште доно кырык ваштареш ылшы безопасный объектив обзор точкавлӓ телескопический доно ӹштӓт. Неотличимый лицӓ гӹнят, эдемӹн капшӹ раскыдын ужаш лиэш . Оценкым компьютер доно, иквӓреш нелӹвлӓм 182 нӓрӹ тыдым, кушмешкыжы - 6 фут, тӧр шалгышы, здоровам а - дӓ мӱ ".
  
  
  Экранын пӹцӓлгӓ. Кинофильм вара колыш. Тидӹ сцена пляж, кердеш, Французла Ривьера. Ошмажы гӹц ӹштӹмӹ рам шествовать потрясающий бикини сия тӧрышкӧ келесымаш, ӓрдӹм лыпшен, соталгы ӱпӓн кужы дӓ пулш вӹсӓлтеш. Ик выртеш тӹдӹ сӓрнӓл шагальы дӓ, вуйта тӓгӱ-ӓнят тӹдӹн доно попаш тӹнгӓлеш. Тӹдӹ кӹдеж анжалеш дӓ йӹрӓлтӓ.
  
  
  "Бергсон Вӹдпарсын. Тӹдӹ кӱ коклы и. Швециштӹ шачшы, тӹдӹ рим ванжен, кышты лишӓшлык тӹдӹн кӹтӹк, но кинокарьера сӹмӹрленӹт.
  
  
  
  
  
  Вара, кок и перви, тӹдӹ швейцар ванжен, кышты участвуен манипуляций окса, виднӹ, мафия интересвлӓштӹ ӓль иктӓ-махань мафия организаци гань. Тӹдӹм кыченӹт, но тенге судын якте канден. Манын, шукы окса кид гӹц кидӹшкӹ ванжаш, шӹлмӹлӓ тӹдӹ доно власть швейцар палшен.
  
  
  Тидӹ паштек шукыштат Корелли Энрико тӹдӹ пӧртӹш пыра. Корелли тӹдӹ ак нӓл, но тӹ постоянный тӹдӹм сагажы кандыштын. Тӹдӹ шведлӓ веле попен, французла, итальянла дӓ испан йӹлмӹвлӓ, тенге а англичан йӹлмӹ. Тӹдӹ IQ, кыце маныт, результат 145 роэн фактический доно ӹштӓ, ӹштен, тӹдӹм пӓшӓ гишӓн ядмашвлӓм темӓш швейцар банкым пыртымы. Тӹдӹ пиш ечызе ».
  
  
  Сир мычкы ечӹдон дон вӹрӹшкӹжӹ тӹдӹм ӹнде кинокартинын. Мӹнь признӓйы ылын, мам тӹдӹ пиш яжо ылын. Ӧрӓшӹжӓт, мӓ телӹм эртӓрен сирӹмӓш тӹдӹ шӱм горнолыжный тӹлзӹ; чучеш, тӹдӹ, спортым яратенӓ.
  
  
  Вес экранын карем шачын. Тӹдӹн анжыктымы лини гӹц меркатор проекций сандалӹквлӓштӹ, ирвел гӹц толшы шӱмешем лишӹл Турция гӹц Сицилия Турция якте, Корсика гӹц Сицилия якте, Ривьера якте, мӹнгеш корсика, а португалия якте варажы, тӹшец Куба. , вара икшӹ мексикышты дӓ вара Сан-Диего калифорништӹ.
  
  
  Эмет цепошкам.
  
  
  "Изи шукы вашталтмаш лиӓлтӹн наркотик гӹц цепошкавлӓм тӹнг пуымылан пӹтӓртӹш ижӹ. Правилы семӹнь, западышкыла кеӓш дӓ тангыжын ирвел наркотик гӹц нелӹ средиземный доно тӹнгӓлӓлтӹн, кышты обрабатывайымы. Тидӹ вӹлнӹш цепшӹ корсика контрольым шӹндӓт, кого анзылныш пӓшӓвлӓштӹ ривьера веле шагал. Наркотик гӹц вара пакыла цӓрнӹдеок кӱшкӹла пӧртӹлӹн дӓ ик корсик куба: Португалия, ӓль Марокко Алжир ».
  
  
  У карем. Корсик ӱжӹн тӹдӹм анжыкташ.
  
  
  «Корны пакыла дӓ мычашеш шеледӹмаш пункт тидӹ область гӹц мӹнгеш кемӹштӹ шагалтымы ирвел лишӹл западышкыла кеӓш. Ти окса гӹц ӹштӹмӹ касвел, цеп лош шелӓлтеш звено вара кышты нӹнӹ».
  
  
  Целен Объектив кӓрш, поместьештӹ пушмы корелли Басрия анжыктымы, кружок миэн.
  
  
  "Корелли Рико - айда, нӹнӹм контролируйышы цепӹштӹ. Тӹдӹн приказдон сицилия гӹц нӓлмӹ, кышты пел контролируен ирвел мафиози цеп заместитель. Контролируен донок ужаш молы цеп касвел, худан шӓрлӓ."
  
  
  Изображени йорӹмыжӹ, дӓ тылжы ӹлӹжӹн.
  
  
  Мӓ ик жеп шӹп шӹнзен.
  
  
  Ирӹктен Хоук логер "Ну?"
  
  
  «Чиӓлтӹмӹ», - манам мӹнь.
  
  
  «Академический», - манын Хуан.
  
  
  «Мӹнь тӹдӹн дон келшӹделам», - мӹнь пакыла.
  
  
  Хоук лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Брифинг просто тидӹ».
  
  
  "Корелли А ма гишӓн?" - Хуан ядеш.
  
  
  Креслышты пӧрдӹт йолажы Хоук тӹрӹнялт кен дӓ сӹнзӓвлӓжӹм кымен.
  
  
  «Программы доно довольна пари мафиози наркотик гӹц тӹнгӓлӹт», - манын остатка Хоук. «Эдем кӧргӹштӹш куд тӹлзӹ мӹнгеш колтен тӹнгӓлӹн, вӓпшӹм системыш тергӓ. Корелли нӓлмӹ капиталиствлӓ - утыдонок шукы, американец доно шамак донжы. Ситуация сицилийский секундант Но тӧрлӓш йӧнӹмӓт шанен лыктын ак кердеп. Погынаш лиэш манын, Корелли кен ылын. Ик эдемӹм колтен, тӹдӹ манын, но тӹдӹ шӹлӓш. Тӓ ужеш, тенге манмы гӹц агентвлӓжӹ окопвлӓм ма лиӓлтеш, тиш пыраш цаца поместьежӹ.
  
  
  «Тӹнӓм гач решӓ бергсон мафиози вӹдпарсын корелли капо керӹлтӹнӹт. Детективвлӓм, пингыдемдымаш, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ Швейцар, тошты дон йӓтлӹ швейцар икӓнӓ тӹдӹм арестуяш басрия цацен. Но ик спасаенӹт дӓ телохранитель вӹдпарсын корелли ярла. Детективвлӓм вара тӹдӹн докы канден ужаргӹнь-шемын пляж, тӹдӹ ӹлӹжмӹжӹ доно кӹлдӓлтӹн пумы дождаться, ямын манмы. Корсик эдем кыргыж лӓктӹт дӓ, нигынамат ак тол манын ».
  
  
  Мӹнь кидӹм лӱктӓш.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Цилӓ кышец тидӹм пӓлет ма?"
  
  
  «Мам келесет корелли».
  
  
  "Напрямую?"
  
  
  Хоук шӱлӓлтӓ. «Эдемок ылын, корелли докы лишӹл ылеш гӹнят, тӹдӹ тӹдӹ ак уж нигынам. Информация корелли ӹшке инициативым пуэнӹт».
  
  
  "Малын?" - Хуан ядеш.
  
  
  «Манын, тӹдӹ келесӹш шанем курымеш кен».
  
  
  "Манын дӓ ӹшке ыдырым ытара?" Мӹнь ядам.
  
  
  "Совершенны верны. Штатын нӓлмӹ вазын дӓ".
  
  
  "...Ышке церотыштышты ӹштем?"
  
  
  «Рядовой линия весӹ, цепошкам дӓ лачокшым гӹнь, тӹдӹ пӓшӓжӹм ӹштен».
  
  
  "Мам пӓлет, ма тидӹ ак кай?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Мам ӹштендӓ». Сӹнзӓм пач хоук ӧркӓнет. «Тӓ теве кышты пыра». Хуан тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш.
  
  
  Тӹдӹ мыкик.
  
  
  «Ежӹнгӓн опыт ӹшке, тӓмдӓн ылмым ынгылен, тӧрӧк попаш гӹнь корелли ма - ма ӓль сад корны дон кычен».
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ. Южнам дикций викторианский хок ӱшанена.
  
  
  Хуан ак шамакшым шотыш нӓлеш. "Мӹнь пӓлем."
  
  
  "Иктӓ-мам ынгараш ылын?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Nieve Sol y вӓшлимӓш шалга. Горнолыжный курорт испаништӹш. Тидӹ гишӓн мӹнь тӹлӓт попышым?»
  
  
  "Кӹтӹк"
  
  
  Комдык Хоук. «Кышты и йӹде тидӹ бергсон горнолыжный вӹдпарсын курорт, тӹдӹн доно каштшы а корелли. Нӹнӹжӹ тӹштӹ тӹлзӹ нӓрӹ эртӓрӹмӹлӓ».
  
  
  "Кыце тӹдӹ Корелли Рико тӹш кемӹлӓ?"
  
  
  «Уке. Мӓ ана пӓлӹ, тӹдӹм махань лӹмӹм кычылтыныт. Но мӓлӓннӓ пӓлӹ, мам нӹнӹ со каштеш. Корелли вӓшлиӓлтеш дӓ тӹштӹ ылын».
  
  
  «Тенге лин кердеш подстава», - мӹнь попалта.
  
  
  «Конечны, - келесӓ Хоук. «Малын тӹнь теве тиштӹ, Ник. Теве малын AX фотошты».
  
  
  «Вычымаш рашкалтен».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. «Шотлат, пӓлӹмӹ мафиози Корелли планвлӓштӹ гишӓн. Мам нӹнӹ ак шо ылгецӹ, мӓмнӓнӓт иктӓ номерым нӓлмӹ силовик
  
  
  
  
  
  
  экспертвлӓ дӓ мӓмнӓн наркотик гӹц ик номер? "
  
  
  Онгылашыштыжы мӹньӹм шырал. "Контактышты кыце мам ӹштӓш?"
  
  
  Хок келесен: «малага мары ылын. Y sol nieve тӹдӹлӓн ӹрвезӹ ылын. Корелли телохранитель тӹдӹн докы толыт. Тӓлӓндӓ мӓмнӓн халык встречӓевӹ Малага, курортвлӓш ӹрвезӹвлӓ доно вӓшлимӓш дӓ тӹдӹм шагалтен. Тӓ вараш доно вӓшлимӹ корелли лицӓжӹ цӹре ".
  
  
  Мыкик мӹнь. "А вара?"
  
  
  "Мисс Ривер тӹнӓм владениш пырышы *
  
  
  "Тӓ мӓмнӓн паспортым йӓмдӹленӓм?"
  
  
  «У Identification AX документвлӓ ылыныт. Джордж пибоди тӓ эче ылыт, но ӹнде тӓ фотограф профессиональный».
  
  
  «Сэр, мӹнь ам керд брауни келесымаш виктӓрӓш, утларак Hasselblad!»
  
  
  «Ӹнян камерышты тидӹ тагачы! Тӹлец пасна, нынын негыцеш тӓ яжон тымден. А тӓжӹ, мисс Ривер, фотограф анжыкташ толыт. Та весывла пумагам ӹштенӓ. Ала варан нӹнӹм йылатеныт, ӹшке семӹнь пӓлӹ».
  
  
  "Цӓрӓ позируяш мӹнь?" - Хуан ядеш.
  
  
  Шокировать хоук ылын. Тӹдӹ кловой сӹнзӓ шӓрлен. Пуританин остатка тошты гӹц ылыт, лапкашты эдем тӹрӹс общество, сексуальный правилывлӓ тӹштӹ ирӹк лиэш. "Мӹнь шергӓкӓн ӹдӹрем!"
  
  
  "Цӹрештӹ позируяш тӓ цӓрӓ ыльы?" - мӹнь талашен ядеш.
  
  
  «Ноя», - тӹдӹ келесӓ. «Шотыш профессиональный. Рольым кынам мӹнь мадын, тӹдӹ мӹньӹм мадаш тура».
  
  
  Хоука лицӓ цӹревлӓн вашталтмышты. Тӹдӹ пиш цевер ылеш. Тӹдӹм анжен ӹшке кидӹшкӹштӹ шеклӓнӹшӹ ганьы. «Тӹнь ӹнде гӹнь пӹтӓрӓш», - тӹдӹ ярла.
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. "Шуен."
  
  
  «Мӹнь пӓлем, тӓ ваштареш ылыт, тӓ мары-вӓтӹвлӓ чангаш ма командылан леведмӓш гань», - тӹдӹ чӹнь келесӓ, тӹдӹ сӹнзӓжӹм йолгыжеш.
  
  
  "Сэр!" - мӹнь саслем.
  
  
  «Гӹц дӓ Джордж миссис Мистер Пибоди Миллерс-Фоллс, Миннесота».
  
  
  "Тидӹ мӹнь яратем!" - келесӹ хуан пышкыды.
  
  
  "Тидӹ мӹнь ужын ам кердт!" - мӹнь мугыматаш. «У тенгеок тумаенӓ! Теве тидӹм ужаш!»
  
  
  «Мисс но тидӹ куштылгыжок ӹштӓш ирӹкӹм пуаш ривер - гӹнь, тӹдӹ». Хоука у лицӓжӹ якшарген.
  
  
  "Мӹнь агыл логика келеш!" - мӹнь шӹдешкен пелештӓ.
  
  
  «Ӹдӹрвлӓлӓнӹштӹ, вӓтӹштӹлӓн, ӹдӹр гань...Ривер мисс»
  
  
  "Тидӹ мӹньӹм шӹдештӓрӹш!" - Хуан лоэштӓрен.
  
  
  « Сек нелӹ лиэш ылын..., ой, поктен, тенге келесӓ, марлан кешӹ ӹдӹрӓмӓш дечем. У?»
  
  
  Мӹньӹм шӹргӹштӹ ошма киӓ. Лачокла логика унчыли мӹнь ужам.
  
  
  Хоук хуан докыла сӓрнӓлеш. "Та яжо?"
  
  
  "Келесымаш." Йӹрӓлтӹшет тӹдӹ йӹрӓлтӓ.
  
  
  Мыкик Хоук удовлетворенно. Тӹдӹ мӹнь вара анжалам. "Ситӓ лиэш?"
  
  
  Проклинайымы тӹдӓт ӹлӓш! «Кышты ӹнян тидӹ», - мӹнь признаем. «Мам ӹштендӓ махань-сигнал аварийный толок», - мӹнь пакыла. «Мӹнь анжымаш толеш гӹнь, цилӓн шӓлӓненӹт. Дӓ йӧн ли ылмы хуан кавашты мӹньӹм ытарен, хоть-ма гӹнят».
  
  
  «Эдемок ылын Гранада, курортвлӓш цилӓжӹ тыгыдерыште эртӓрен. Тӓ Малага проинформировать».
  
  
  «Ӹнян. Тидӹ леведӓш келеш».
  
  
  «Закодировать та хоть-махань увер колтен кердӹт, тӹдӹ ылеш, гач гранада».
  
  
  «Хорошо», - манам мӹнь. Хуан мӹнь докы сӓрнӓлеш. "Ланзылымаш мам тӓмдӓн лиэш?"
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжыделыт, а вара Хок.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, ма уке. Мӹньӹн кидӹштӹ, мистер доно вӓшлимӹ годым корелли ижӹ. Тӹнӓм мӹнь тидӹм ӹштӓ».
  
  
  * * *
  
  
  Мӹнь токо веле нерӓлтен колтыш, амаса сралымым турала шакта годым юкым айырен, мӹнь кӹдеж гӹц кӹдежӹш Хуан.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм. "А-а?"
  
  
  "Ник!" тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  "Махань?"
  
  
  "Окт"
  
  
  Мӹнь сӓрнӓл. "Ма гишӓн тидӹ тенге?"
  
  
  «Урат вӹкӹ анжалеш».
  
  
  Мӹньӹм пулыш гӹц йогын кобурам, кравать сага ял сӓкӓлтен. Мӹнь окня докы миӓ, да ымылка стеня сага пӹзӹргӓт кыча. Тӹнг люгер доно занавескӹм шӓргӓлӹн, ӱлнӹрӓк ш мӹнь ӧлицӓш анжен.
  
  
  Корны гач шалгаш «кадиллак», кварталыштыжы ик машинӓвлӓ улы.
  
  
  Тӹдӹм виктӓрӓ, пӱэргӹ шынзӓ вел, мӹнь ылам. Вара, мӹнь анжымы годым, ӧлицӓ гач вес марыжы докы талашен «кадиллак», вуйыш куза дӓ шайыл водитель кӱчыкынрак попалта.
  
  
  «Кэдди» быстро нӓлмӹ дӓ олицӓ мычкы кыдалын, вургымла лыкышты сӓрнӓл.
  
  
  Мӹнь амаса докы толын, мӓмнӓн кӹдежнӓ пайыла.
  
  
  "Тӹдӹ тӓмдӓн пӓлӹмӹ?" Мӹнь тӹдӹм ядеш.
  
  
  «Мане. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ гӹц машинӓ выртеш лӓктӹн мӹнгеш. Тӹдӹм мӹнь кӹдежӹш анжалам - ӓль тӓ. Мӹнь тӹдӹн лицӓжӹм ужын. Отельӹш тӹдӹ вестибюлеш талашыда а варажы».
  
  
  "Ку тыды ылеш?"
  
  
  «Аэропорт мӹнь тагачы кечӹ даллес тӹдӹ ужеш. Ма годым толын. Изи шӹштӹ чемодан сага ылын. Тӹдӹ гӹц, нӹнӹжӹм пышешок труба гӹц оружим прицел лиэш».
  
  
  «Яжо ӹдӹр», - мӹнь шӓлӓм келесӹ.
  
  
  Паузым толын. "Ма вара ӹнде мам ыштем?"
  
  
  «Амалаш кеок», - манам мӹнь. «Меря дон кӓтӓ, мам пӓлен, нӹнӹм пӓлен ма».
  
  
  "Погынымаш кӹчӓлӓш тӓ ты?"
  
  
  «Вашингтон? Тидӹ кого халажы».
  
  
  "Ник!"
  
  
  «Амален кен, Хуан». Мӹнь амаса дорц каранг. "Шанымаш Тотлы."
  
  
  Мӹнь колынам, кыце ырлаш тӹ ӹшке нержӹ лӹвӓлнок, а вара тӹдӹ амаса дорц каранг. Р яж ай-мӹнь выртеш кок краватьышкыжы колта, дӓ кынам тӹдӹ кӧргӹш кузен шӹнзеш.
  
  
  Вара шӹпрӓк лишемеш.
  
  
  Мӹнь окня сага шӹнзеш, анжа, вычем. Но иктӓт ак тол.
  
  
  Кӱн
  
  
  Мам эртӹш дӓ кырык лапышты сӹнзенӹт взлётный-Малага, мӹндӹр корны гӹц самолетвлӓ шӹцмӹ. Таксист автомобиль халашкы шывштен кеӓш дӓ весӹжӹ вӹд пӧрт гач мам ӹштендӓ ра европейский формы маркы.
  
  
  Тӹнг отельӹш шагалытат мӓ халавлӓ логӹц иктӹжӹ, гавань малага окняэш лӓктеш. Прогулочный катер торговый дӓ судшы ылеш, гавань пришвартовывать ухоженный кумпарняште шалген ӓль воктен.
  
  
  Хуан янгылы. Тӹдӹ пел ӹшке номерӹм тӹкӹлӓлт, дӓ йӓнгем принимая нерӓлтен. Axe конспиративный мӹнь пӧртӹш кеӓ.
  
  
  Кварталыштыжы ик изи пӧрт ылын тидӹ офис
  
  
  
  
  
  
  оголвлӓм дӓ урок.
  
  
  «ӸШТӒШ», - амасашкы гласить таблице. "СРС. РАМИРЕС КЕЛЛИ ДӒ"
  
  
  Мӹнь шолткенӓм.
  
  
  "Es Quién?"
  
  
  «Пибоди Сеньор».
  
  
  «Сил».
  
  
  Амаса пачылтеш. Тидӹ келли митч ылын.
  
  
  "Шӓлӓ, Келли, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Шӓлӓ, сеньора». Тӹдӹм мӹлӓнем пырташ дӓ йӹрӓлтӓ. Вара, коридор мычкы ӱлӹкӹлӓ ш тошты анжалтышеш шуа дӓ кӱш, тӹдӹ олен амасам тӹкӹлӹш.
  
  
  Мӹнь офис анжалда. Тӹдӹ изивлӓлӓнӓт, тырыжалт ик стӧлӹм, шкафым амаса картотечный ӧрӹнӹт дӓ тоштын, туалетвлӓш нӓнгенӹт. Стӧл лошты гавань дон хала малага окняэш лӓктеш.
  
  
  Келли мӹнь туп гӹц севӓл. «И годшен тӹньӹм ужам, пӓшӓжӹм кыце пӓлен нӓлӓш "йошкар апельсин", Ник».
  
  
  Греция тидӹ лиӓлтеш. "Вӹц и перви, тор?"
  
  
  «Ӹнян. Вара попы, мам тӹлӓт толын».
  
  
  Ӓтӹм пачы лыктыныт дӓ тӹдӹн сӹлнӹ бинокль Bausch & Lomb 30x, кидӹш тамам тумаен нӹнӹ висаш.
  
  
  "Мӹнь кердӓм тӓландӓ новостьым ылын".
  
  
  "Ой?"
  
  
  Сӹнзӓ сӹнзӓлыкым чиэн дӓ тӹдӹ сӓрнӓлеш, гавань манын анжена. Мӹнь ынгылем, тӹдӹм пыш паштек, кынам мӹнь шолткенӓм.
  
  
  Axe кӱ гӹнят малага келли вуйлатышы и. Ти пӓшӓм иктешлӓлтӹн манын, пӓлӹмӹлӓ, ма дӓ кӱ доно кем малага гӹц толеш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн пулшыжы гач анжат. Прогулочный пристин гавань тӹдӹ шӹмлӹмаш центр. Яхты интересуя паснаок тӹдӹм кышкы, кышты шалгет йӓкӹр-ала покшалны.
  
  
  «Вот и цилӓ, - тӹдӹ келесӓ. «Тидӹ« Лисистрат ». Яхты Корелли».
  
  
  Фото мӹнь ӓшӹндӓрем, кыды у штаб-квартирӹштӹжӹ AXE.
  
  
  Бинокль тӹдӹ мӹлӓм виктӓлтӹш. Сфокусировать мӹньӹ тӹдӹм. Кӱшнӹ ылыт, мӹнь пиш яжон яхты уж. Палубышты икманяр член экипажвлӓ йыштылеш. Бортшымат цилӓ тыр дӓ шӹп ылын. Тӹнг рӓдӹшкат радам мӹнь кок палубан иллюминатор каю ужын кердӓм, мам анжыкташ манын, кок палубан каю лапкашты вӓрлӓнӓ.
  
  
  Тидӹ кого лижӹ, цевер яхты прогулочный. Франци кормеш флаг выльгыжалтеш.
  
  
  Стӧл лошкы шӹнзӹ дӓ ӹшке Келли го пумага Митч. Мӹнь пӓлем, тӹдӹ шанеп манын, мӹнь тидӹм шотыш нӓлӹн, тӹдӹ манын. Сӹнзӓлык погынен пу, мӹнь ужам, тӓгӱ-ӓнят ялаш дӓ тӹнг свитр каю палубышты гӹц лӓктӹн. Тидӹ кужы ӱпшӹм ошӹш ӹдӹрӓмӓш ылын. Грудастый пиш вӹцкӹж кӹдӓлӓн дӓ тӹ ылыт, а ялаш тышкалтын, тӹдӹм дӓ сирен ӓрдӹ, воображеништӹ нимат ак код. Кловой ялашым, ял лӹвӓлнӹ ылын, тидӹ яжо. Яклака дӓ каваштым тӹ соты лиэш, а кловойын кайыт. Кечы соты лӓктеш, сӹнзалыкым чиа да тӹ пӹцкемӹшрӓк вӓрӹм шӹнден, нӹнӹм шӓлӓтӓт.
  
  
  «Бергсон вӹдпарсын», - манын мӹнь юкымат.
  
  
  Келли ончалеш окняшты дӓ шӱм виктӓлтен, валгыды вӹдӹш пыяш гӹц кечӓн. "Дӓ ӱжеш."
  
  
  «Яжо ӹдӹр», - мӹнь цаклен.
  
  
  «Эче ик айыртем Ник Картер», - келли пӹрхӓлтеш. "Тӓмдӓн кыце ынгылем?"
  
  
  «Мӹнь веле, тӹдӹм ӹштӓш манын мам эдем Вашингтон», - мӹнь попалта.
  
  
  «Тидӹ тенгечӹ толыныт», - манын Келли, эчеӓт пумага ӹрзен.
  
  
  Мӹнь онгжым дӓ пулшыжым гӹц анжалтыш яштака кӓпӓнвлӓм айырен Вӹдпарсын Бергсон, свитр мӱдӹш, дӓ нелӹ бинокль сӓкенӹт. Келли нӧлтал, тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ нӹнӹ бергсон сфокусировать вӹдпарсын пӧкенӹштӹ, мӹнь кӹзӹтеш информация лыдаш пецӓтлӓш.
  
  
  КЕЛЛИ. КЕЛЛИ ДӒ РАМИРЕС. ЗАФИО ПАСЕО 3. LYSISTRATA КЫШКЫЖМЫ БОРТЫШКЫ ТОЛЫН. ЙӒМ ТӸРӸШ. ЯХТЫ БЕРГСОН ВӸДПАРСЫН ПРИВЕЗИТ. ЭКСПЕРТӸН НАРКОТИК ГӸЦ ПОЗДАН РАНДЕВУ ЕЧӸ ДОНО ПАЛЕМДЕН.
  
  
  "Рим нержӹ!" - мӹнь угӹц шри.
  
  
  «Тидӹм лӹмӹнок Корелли», - манын Келли. "Банально ситӓ, уке ма?"
  
  
  "Банально ситӓ, дӓ". Роман Нер индеецвлӓн вождь ылеш.
  
  
  «Изгой Корелли ӹшке ӹшкӹмӹштӹм шотленӹт. Тӓ пӓледӓ - мафиози келесымаш».
  
  
  У увер мӹлӓнем анжалда. «Формулировкым доно суяш, мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӹньӹм вӓшли, а?»
  
  
  «Ӹнян. Тӓмдӓн отельышты тӹдӹм пӓлен. Запискӓм ӹнде мӹлӓм колташ».
  
  
  "Тӹ годымок тӹштӹ ылын?"
  
  
  «Нӓлӹнӹт ылын, тӹдӹ кечӹвӓл вестибюльышты тӹлӓт». Келли цӓшӹш анжалеш. «Пелеш тӓ пуат, тидӹ».
  
  
  "Хуан А ма гишӓн?"
  
  
  «Вычал, тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ. Тидӹ расследовани предварительный».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. "Ма тидӹ-уке весӹ докы?"
  
  
  «Роман Нер лӱдӹш. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ пӓлӹ ӹлеш, тӹдӹ паштек тӹшлен ак ли».
  
  
  «Ӓль гӹнь, мане, - мӹнь шаналтышым.
  
  
  * * *
  
  
  Кечӹвӓл холл мӹньӹм вычат.
  
  
  Тӹ годым пыренӹт дӓ, цилӓн сӹнзӓшкет анжалам, тӹдӹ вестибюлеш ли, шӹдӹ доно анжа ӹдӹрӓмӓшвлӓ, пӱэргӹвлӓ интерес доно анженыт. Стӧл лошты трӱк сӓрнӓл Лотариос йомартле тиштӹшӹвлӓ.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹдӹн докы лишемеш. «Мисс Бергсон», - манам мӹнь семӹнь английским.
  
  
  «Дӓ», - тӹдӹ куштылгын акцент доно веле келесӹмӹ. «Мӹньӹм кодат. Мӹнь пиш ӹжӓл».
  
  
  «Тӹнь вычен шалгышы», - манам мӹнь.
  
  
  Холодно мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Фьорд айсберг мӹнь гишан шаналтымаш. "Кен, вара?"
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ вестибюлеш дӓ соты кечӹ соты дон лыктын испан сӓрнӓл.
  
  
  «Тидӹ ваштареш веле кымдыкеш», - манеш тӹдӹ. "Кышты ӓнят мӓмнӓн"
  
  
  Мӹньӹн кидем гӹц нӓлмӹ дӓ тӹдӹм мыкик галантно. Остаткаэш, европышты мӹнь ылам. Комментарий мӹнь тӹдӹ гӹц пасна тӹдӹ пу. Мимӹ йӹде сӹнзӓшкем испан манын, мӓнмӓн когыньнан саламл - ой тӹдӹ, мӹньӹн йӓнгӹм.
  
  
  «Ти цевер кечӹвлӓжӓт», - тӹдӹ келесӓ, келгӹн шӱлӓлтен.
  
  
  "Келшӹмӓш малага тӹнь?" Шӹргӹ докы анжалтышыжы, мӹнь тӹдӹм кычалалын.
  
  
  «Нерген дӓ, - тӹдӹ келесӓ. «Ти куштылгын дӓ ӧркӓнен. Мӹнь яратем кечӹ соты. Шокшы мӹнь яратем».
  
  
  Тидӹм келесӹмӹкӹжӹ тӹдӹ
  
  
  
  
  
  , но тидӹ гишӓн агыл мӹнь. "Тӹнь кыце эртен пышеш катаенӹт?"
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Ма Браво Кост побережье кӓштӓшкӹ вӓрештӹндӓ. Уке гӹнь...»
  
  
  "А тӓ - тӓмдӓн тӓнгдӓ?"
  
  
  Мӹнь тӹдӹм сылыкын анжалеш. "Роман Мистер?"
  
  
  «Мистер» Роман. Шарада шуйнен.
  
  
  «Лишӹл жепӹн тӹдӹ тӓ ужеш».
  
  
  «Мӹнь тенге ынгылем, тӹнь ечыла катайымаш», - маныт мӹнь, мӓ ӹштӹмӹ годым яхты пристин докы миӓ.
  
  
  "Тидӹ мӹньӹн яратымы." Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "А тӓ?"
  
  
  «Юл», - манам мӹнь. «Тӹнг ушымы штатвлӓшты. Аспенный. Стоун. *
  
  
  «Америкышты икӓнӓ мӹнь кешӓшлык ылам», - манын Вӹдпарсын Бергсон, тӹдӹ тусарен анжен, мӹнь шокшы дӓ кловой сынзан линна.
  
  
  «Возможно, мистер... эээ, Роман - вирдӓ ыльы ма доно тидӹ келесӹш».
  
  
  Тӹдӹм ваштылыныт. Идеальный лин пумы. «Ӓнят, лачокат». Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ туран анжал. «Мӹнь тумаем, тӓ пиш яжо дӓ тӹдӹм кердтелытат».
  
  
  Набережная ма вара ыльы, дӓ мычаш тек ӹрвезӹ эдем шалга, ӹшке докы отношени Бергсон Вӹдпарсын колтен. Тӹдӹ шукы худа ылын, но шунангаш дӓ виӓн каеш. Ш тӹ ылыт, дӓ вӹцкӹж виться, карандаш семӹнь, ӧрӓт.
  
  
  «Сеньорита», - манеш тӹдӹ. Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ, изи моторан пыш вален манын, тӹдӹн палшымы яклака, причал ялштенӓ.
  
  
  «Тау, Бертильо», - манеш тӹдӹ шыматем. «Тидӹ Пибоди мистер», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹнь анжыктем.
  
  
  «Сеньора, - келесӓ Бертильо. Сӹнзӓжӹм тӹдӹ ышан дӓ пӹцкемӹш ылын.
  
  
  Ала варан тӹргештен мӹнь, кыце Вӹдпарсын Бергсон, а вара карангынам бертилло, мотор завоялты, дӓ яхты кымшӱдӹ ма гӹц ӹштӹмӹ ярдым ма докы пугӹнӓ.
  
  
  Иксӓ аяреш йӹлгӹжеш, каса дон погымы тангыж колшӹре, кынам мӓ роалта дӓ вӹд, шӹдӹн нӹнӹ пӹлгомышкы куза, мам тангыж вӹд лявӹрген.
  
  
  Яхты ма докы икманяр минутышты кӹлдӓш лиэш. Лӹмӹн мӹньӹм ӹнде ужын кердӹнӓ, Лисистрат. Матрос дӓ кудышты мӓмнӓм кок ташкалтыш вален анжалда. Ма бортышкы куза.
  
  
  Тӹнг каютысо палубышты, кыды салон тольыц, мӹньӹм ужыц мускулан пӱэргӹ, кӓнӓш шӹнзӹшӹ креслыш йошта. Нӹнӹ сигаретӹм шыпшмы, кыдыжы тӹдӹм шӹкштӓ вуй сергӓвлӓм кловой лиэш.
  
  
  Мӓмнӓн пырыш. Тӹдӹ кӹньӹл шагалеш, вуйыш тӹдӹм шӹкштӓ кого пӹл куза. Вӹдпарсын! »- саламл тӹдӹ, дӓ йӹрӓлтӹш ответым.
  
  
  «Тидӹм америкы гӹц пибоди мистер, - тӹдӹ келесӓ. «Мистер Пибоди, мистер тидӹ ... э ... »Роман.
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. Шикарный лишнӓт ылын.
  
  
  Тӹдӹм ваштылыныт, кидшӹм кыча. Тӹдӹ цаткыдыла кайын ылын. "Мистер Пибоди, мӹнь шаненӓм, тӓ ечыла катайымаш?"
  
  
  Мыкик мӹнь. "Мӹнь слалом ӹштенӹт."
  
  
  «Вӹдпарсын тоже. Мӹнь тоже, но анжалда. Y Sol Nieve ма икманяр жепӹм эртӓрӹмӓш. Мӹнь тенге ынгылем, та тышкы погынаш лиэш?»
  
  
  "Мӹньӹ ылам"
  
  
  "Тӓмдӓн дон спутниквлӓжӹм?"
  
  
  "Дӓ."
  
  
  «Тидӹ тӓнг. Вӓшлимӓш ылмыжым тӹдӹ ынгыла?»
  
  
  "Тӹдӹн".
  
  
  "Простьы?"
  
  
  «Мӹнь поран - женщины. Тӹдӹ ынгыла».
  
  
  Мӹнь тыменям "Рим нер". Картинке семӹнь, мӹнь тӹдӹм ужынам, мӹнь ынгыленӓм, махань тыды лин кердеш рико корелли куштылгы. Лачокат, мӹнь ӹнянем, тидӹм мӓ Рико Корелли. Толкеш ылын, тенге гӹнят ӹшке шотыш им анжыкта, мары бизнес шукы семӹнь.
  
  
  «Мӹнь соок американец доно кӹлвлӓ яжо ылын», - манын Корелли.
  
  
  Вӹдпарсын йӹрӓлтӓ. "Ире."
  
  
  «Мӓ тӓ гӹц шолышт элышты вычен ылын», - манам мӹнь. «Меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь ынгылем, малын тӹнь...»
  
  
  Корелли кидӹм лӱктӓш. «Мӹнь ӹнянем постараш ӹштен. Мӓ сӹнгӹшнӓ гӹнь, пӓрӓ».
  
  
  «Тидӹ ик сек нӓлмӹ вӓшлимӓш», - манам мӹнь. «Горнолыжный курортвлӓш».
  
  
  Тӹдӹ мыкик.
  
  
  "Мам уж тишты ӓмӓл предварительный?" - мӹнь строгы ядеш.
  
  
  «Орол», - тӹдӹ ӱрлӓлтӓш, сигаретӹм шӹкштевӹ. Салон ныгыды шӹкш ямаш тӹнгӓлӹнӹт.
  
  
  «Кышты тӓ безопасностьышты ситӹ». Дӓ тӧр попымыжы дӓ анзыкырак пугӹнен, мӹньӹм тӹшлен. «Тӹнь ӹняндӓрен, мӹнь сагаэт лишӓш ыльы кӹзӹт, безопасность дон проблемӹвлӓм ак ли».
  
  
  Тӹдӹн тӹрвӹжӹм слабкан йӹрӓлтӓ каеш. "Уке лин кердеш."
  
  
  Стюард йӱн канден. Комдык мӹнь. Вӓш келӹштӓрӹмӹ ылын дӓ ланзылаш. Курорт дӓ отельыш ты ылшы ӹшкӹмжӹн доно кӹлдӓлтшӹ хуан гӹц веле нӓлӹт.
  
  
  Ма йӱмӹ.
  
  
  Весӹвлӓ гишӓн попымы. Луцкы минут эртӹмӹкӹ. Вӹдпарсын остатка куза.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, мистер ӹшкежӹ пиш пибоди отельӹш толмыкы».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Жеп тау тӓлӓндӓ, мистер Роман. Мӹньӹн эл у лӹм доно циц кӓнгӓшӹмӓш вуча».
  
  
  Мӓ ваш анжалда, сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь манын, кеӓ. Тол мынь докем мӹнь кидшӹ гӹц нӓльӹ дӓ вӹдпарсын.
  
  
  «Мӹнь пиш ӹжӓл, тӹнь мӹнь сир гӹц мӹнгеш толаш ак керд. Но тӹнь мӹнгеш Бертильо нӓлмӹ».
  
  
  Мӹнь олен кидшӹм кыча. «Тау тӹньӹм шӹшӹл гостеприимством тӓ кокшыжы».
  
  
  Палубышты ылшывлӓ, дӓ мӹнь катер вала. Палубышты мӹнь тӹдӹн кидшӹм махаялеш, пристин докы кеӓш кынан дӓ пыш шӱтлӓш тӹнгӓлеш.
  
  
  Цилӓжӹ вӹцлӹн ярдым эртен, кынам саслыде яхты доно шактымыжым выча. Вӹд мычкы шӓрленӹт дӓ йӹлерӓк ӧрыктарыше юк цӓрнӹде.
  
  
  Мӹнь йӹлерӓк сӓрнӓл. "Шагалма, Бертильо!"
  
  
  Мӹнь ужам, кыце салон вӹдпарсын гӹц лӓктӹн, кышты тӹдӹ токо веле кеӓ. Тӹдӹ шӹртнялтеш.
  
  
  Салон сар серия ӹлӹжӓш тӹнгӓльы, вара шӓрлӓ вӹд доно автоматын мӱгӹрен.
  
  
  Мӹньӹм сӹгӹрӓл колта.
  
  
  Ик эчеӓт лумӹ юк шакта, дӓ мӹнь ужам, кыце Вӹдпарсын Бергсон палубыш кенвазешӓт, тӹдӹ саслымы юк покшалныш кӹрӹлтӹн.
  
  
  Кӓпшӹ мычкы кыргыж гидрокостюм палубышты пӹцкемӹш, кузе
  
  
  
  
  
  пантер, дӓ ӧрдӹж вел вӹд тӹргештӹш пичӹ гач. Пистӧлетӹм мӹнь лыктеш, но ам керд доко лӱэн колтыш.
  
  
  "Яхты йыр!" - мӹнь Бертилло ӱрлӓлтӓш.
  
  
  Цӱдейӓ, лӱдӹктен, но кердеш, тӹдӹм лӱэн моторан пыш, мам ужеш дӓ яхты гӹц вургымла велнӹ нер дорц эртӓт.
  
  
  Шӹвӹр веле анжыкташ, кышты эдемвлӓн гидрокостюм ямын. Акваланг тӹштӹ тӹдӹм коден, тидӹ сӓй. Тӹдӹ курымеш карангыныт.
  
  
  Чили минут ма сӓрӹмӹ, но тенге тӹдӹ толшаш ин.
  
  
  Палубышты мӹнь ташкалтыш мычкы кузен, кышты член экипажвлӓ нӹлӹтӹн вӹдпарсын ӓрен нӓлӹнӹт ылын, кыды шӱмӹштӹ, дӓ олен ньыргыжын. Йӹлерӓк тӹдӹ пулшыжыдон свитр темӓш вӹр кошкен ылын.
  
  
  Салонышты мӹнь кыргыжам.
  
  
  Здоровяк седӹрӓшток киэн. Яшток шӓлӓтен ганьок тӹдӓт вуй пыдештеш. Тӹш тӹ колта, кыце вӹкӹ кенвазым шӓрен.
  
  
  Сир анжем мӹньӹ тӱнӹ, но гидрокостюм эдемвлӓ ак ӹлеп.
  
  
  Корабль мӹньӹм хватен, сирӹшкӹнӓ толын, дӓ Митч Келли звонялам. Шокировать ылын, но тӹ профи. Тӹнӓм тӹдӹ гвардия малагский звоньыда.
  
  
  Вӹдпарсын сӹнзӓм пачеш.
  
  
  "Тидӹм аят!" тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  Выртышты тӹдӹ кенвазеш дӓ шам вара ужым.
  
  
  Ныл
  
  
  Митч Келли картотек шӹндӹмӹ йӓшӹк улат. Тӹдӹм ужыт, мам мӹнь тыргыжланаш. Мӹньжӹ анжем, тӹдӹ кудашалт ладак шӹштӹ гань, кыды передатчик радиотелефонный аралалтеш.
  
  
  Набор цевер тидӹ изи лиэш: япон производство дон транзистор твердотельный. Тӓ кен кердӹдӓ ты дон толшывлӓӓт ылыныт дӓ тӹлзӹ нӓрӹ.
  
  
  Мӱгӹрӓлтӓш тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ мыжыр паштек тӹдӹм чӱктӓ, левӓш якте. Такшым мӹнь тӹдӹн вӹкӹ ак анжы, но паша докы, варажы таманярышты доно кӹлдӓлтӹн дӓ йӹнгӹл monitor дон кӹтӹк пӱтьӱгӓ ax ax предварительный операторжы, молнамшы тарабарщина R кычылтмы / Остатка T. тӹдӹ мӹнь докы сӓрнӓлеш.
  
  
  «Мӹнь хоук ылын».
  
  
  Трубкам нӓлмӹ "Сэр?" Мӹнь шӹдешкӹшӹм чуть-чуть кычен цӓрӓ.
  
  
  «Ник, звонок авторизовать тидӹ агыл! Мӹнь шанымемдон, тӹнят пӓлен ман...»
  
  
  "Ире ма?"
  
  
  "Дӓ."
  
  
  "Лӱлмӓш".
  
  
  "Чын." Хоука юк шеклӓнӓш лиэш. «Ма лиӓлтӹн, Ник? Соок лӹпӹ мӹнь шачынам, кынам тӹньӹм безопасностьышты семӹнь перегат».
  
  
  «Ти мисси кӱ ӹштӓ? Казначейство?»
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм, мам мӹнь ам уполномоченный»манын.
  
  
  «Тӹдӹ потикӓлӓ пуат».
  
  
  "Эче ик гӓнӓ келесӓ?"
  
  
  «Ӱпшӹшӹ! Корелли колта».
  
  
  "Колен?" Паузым. "О, мӹньӹн корнем".
  
  
  "Кӱ тидӹм ӹштен?" - угӹц мӹнь ядам.
  
  
  «Мӹнь ам керд...»
  
  
  «Тидӹ подстава ылын. Дӓ тӹдӹ, кӱ тӹдӹм ӹштенӹт, мӹньжӹ кычылтмы, Корелли пушташ манын».
  
  
  «Уке! О, мӹнь ынгыленӓм, ма тӓ семӹнь ылын».
  
  
  «Тидӹм тергӓш, сэр, пожалуйста! Яндар мафия гӹнь, значит, иктӓ-ма тенге агыл вел мӓмнӓн кен. Корелли махань мадышла гӹнь-тӹдӹ мадыш, значит, Казначейство ылшы алталымаш».
  
  
  "Тӓмдӓн агыл, тӹдӹ колен ма?" - Хоук строгы ядеш. Тӹдӹм анжыктышы юкшым то, ӹшке ш тӹдӹн пӹтӓришӹ гӹц тӧрлӓнӹш.
  
  
  «Полголовы урыктымы? Дӓ гишӓн. Тӹдӹ колен, сэр»
  
  
  "Тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ А?"
  
  
  «Тӹдӹ ӹлӓ, но шушыргымыкыжы».
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ тӧр ылына», - манын Хоук. «Проверяймӹ корелли контрольым ри».
  
  
  «Рим контроль лишӓшлык мафия тӱлен кертеш!»
  
  
  «Николас...» - тӹдӹ мӹлӓм йӓтлӹ.
  
  
  «Шотлат, сэр, ма ти мисси пӹтӓрӹ».
  
  
  «Ладнанг, Ник. Мӹнь тӹлӓт доно кӹлдӓлтӹн, йӹнгӹлвлӓм ӹштенӹт веле икманяр».
  
  
  «Мисс пыдыртымы дӓ куштылгыжок ак ли ривер инструкций мӹнь ӹштӹнем».
  
  
  «Кодшы тӹштӹ! Тидӹ раскыдемдышашлык ылына».
  
  
  «Тидӹм ӹнде ынгылышым, Хоук. Ӓлмӓдӓ, ӓнят, у терминвлӓм пӹсӹн шӹндӓш каршта. Цеверем».
  
  
  "Ник!"
  
  
  Мӹнь сирӓлтделда.
  
  
  Келли лошты мӹнь ылам дӓ трӱкӹштӹ шая хоук. Тул неповиновение ак участвуйымаш. Теве малын тӹдӹ гишӓн попашат уке хӓдӹр. Тӹдӹ стӧл докы миӓ дӓ ӹшкеӓт шӹцнӓ. Шӹмлӓт дӓ тыменяш тӹдӹ выча мӹньӹм, мӹньӹм годым левӓшӹм сӹмӹрлӹш.
  
  
  "Тӹнь тумает, мам ax кучылтынат?" - остаткажым тӹдӹ ядеш.
  
  
  «Мӹнят тенгеок шанем, но ам пӓлӹ».
  
  
  "Утечка?"
  
  
  Мӹнь ӹшке кидӹшкӹштӹ анжалда. "Лин кердӹт."
  
  
  "Ыдыржы а ма гишӓн?"
  
  
  «Хуан? Тӹдӹ гишӓн мӹнь лачокок пӓлӹ агыл. Амыргыде тиштӹ ылын гӹнь, тӹ ивлӓ годшен ӹнде линежӹ».
  
  
  "Тӹнь кышкы кеат?"
  
  
  Мӹнь амаса докыла сӓрнӓл кеӓ. «Отельӹш толмыкы. Интересныйжы, тӹдӹм тӹштӹ ма лиэш».
  
  
  Тӹ ылын. Мӹньӹм колышт кердеш, тӹдӹн кыце ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ пыргедӹт, ӹшке номерӹм пырышы семӹнь мӹлӓнем пелӹжӹ веле. Каталан доно висен, тидӹм тӹдӹ гань ылеш. Лиӓлтӹн манын веле мӓ докына лук доно дӓ амаса люгер пӹсмӓнӓшлӓ мӹнь тӓрвӓнем.
  
  
  "Хуан?" - мӹнь олен келесӓ.
  
  
  "О. Ник?"
  
  
  «Мистер Пибоди».
  
  
  "Эртӓ?"
  
  
  Тидӹ хуан ыльы, сӓй. Мӹнь юкымат доно келесен кердеш. Люгер мӹлӓнем палша, манаш гӹнь, тӹдӹ киллер доно ӹлӹшӓшлык ылыт, тӹдӹ ӹнде малага кодын ылын, тӹдӹжӓт пӹтӓрӹмӹ ли ылмы шарада участвуйышашлык ылыныт.
  
  
  Мӹнь дӓ амасам пачын пырышым. Чиктӓ тӹдӹ пиш пингӹдӹ лиэш, но костюм тура каеш, тӹштӹ оксам дӓ таш ылын, но шергӹ ылын. Тӹдӹ йӹрӓлтен колта, а тидӹ теве мам анжыкта, тӹдӹ гишӓн нимат ам пӓлӹ мам Корелли.
  
  
  «Тӹнь янгылымыла кайыт, Ник».
  
  
  "Свезӓ ылын ви доно".
  
  
  "Малын?"
  
  
  Шӹнзӹ дӓ мӹньӹм тӹдӹ кровать тӹрӹшкок анжалда. Рожген соты доно нӓлмӹ ылын, тӹ годымок лицӓштӹжӹ лыдшы. Тӹдӹ мӹнь докем сӓрнӓлӹн, тӹдӹ виӓнрӓк коклам йӧрен малага сотын кечӹ сотемдӓрӓ лицӓжӹ тӹдӹн каждыйок ужында.
  
  
  «Корелли Рико колта».
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ цӹре гӹц вазын. Тӹдӹм ӹштӓш гӹнь, артериальный системӹштӹ ӹшке контроль айырымы ылыт. Физиолог любом
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Келесӓш тыды, та, ма ти артериальный системыжы ылеш.
  
  
  "Пум? Яхты келесымаш?"
  
  
  Мыкик мӹнь. «Гидрокостюм персонажышты».
  
  
  "Шотышто а кыце ӹдӹрӓмӓш, кыды сага кеет?"
  
  
  «Бергсон вӹдпарсын шушыртымы ылын, но эче тӹ цилӓ ӹлен. Тидӹ подстава каеш, Хуан».
  
  
  "Ма вара ӹнде мам ыштем?"
  
  
  «Мӓ выченӓ», - манам мӹнь. «Шамак гӹц Хок. Ӹнде мӹнь келесен».
  
  
  Анжем мӹньӹ тӹдӹм. "Кердӹдӓ тӓ ужеш, эдемӹм пуштыныт Корелли?"
  
  
  «Ӹмӹлкӓвлӓ веле тӹдӹ».
  
  
  «Кышкы тӹдӹ, кышты мӓ лӱэн Энсенад?»
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Тӹдӹ нигынамат мӹньӹм ак ужеш».
  
  
  «Возможно, машинӓ тишкӹ вашингтон эдем лиэш».
  
  
  «Тидӹ гидрокостюм гӓнӓ ылын. Э тыды лин кердеш. Тӹлец пасна, тӹдӹ лийын кертеш Барри сенаторын Голдуотер».
  
  
  Тидӹ хуан проигнорировать. «Мы гач дӓ тӹдӹм малага проследовать нӓлмӹ энсенад вашингтон ма верц». Мӹнь тӧрӧк дӓ тӹдӹм ӹнде ынгараш анжымаш позитивный ылеш.
  
  
  «Кердӓм».
  
  
  "Тидӹ ли!"
  
  
  "Тенге гӹнь, тӹнь попы."
  
  
  Тӹдӹн докы мӹнь кеӓ, куд и гӹц кӹзӹтшӹ дюйм шагальы мӹлӓм. «Нӹнӹлӓн келесен, иктӓт тӹньӹм ма гӹц яжорак. Ирӹкӹм пуэн тылат кыце тидӹ лиӓлтӹн?»
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ тусарымла анжа, лицӓжӹ выраженим пуэнӹт мӹньӹм иктӓт ак каеп. А шӹдӹ кӧргӹштӹжӹ тинӓр ылын, коэ шӧрлен ма лин, йогывлӓ, тӹдӹм тӹкӓлӓш манын, тӹдӹм вет мӓ шайыкыла, вуйта вычен, тӹдӹ мӹньӹм севӓлеш.
  
  
  «Мӹнь монден, кынам тӹнь мам-гӹнят тидӹ келесӹш».
  
  
  Цӹвештӹлеш дӓ ӹшкӹмемӹм кидӹш нӓлӹн, тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. "Мӹньӹ ылам"
  
  
  Телефон звоня.
  
  
  «Тиштӹ Келли», - юк дон келесӹшӹм. «Мӹнь вӹдпарсын бергсон доно контактвлӓм кычен».
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Тӹдӹ гӹц мӹндӹрнӓт агыл гварди частный клиник гражданвлӓн мӓмнӓм шывштен кешӹ, Алькасаба гӹц мӹндӹрнӓт агыл. Врач пӓшӓдӓрӹм нӓлшӓшлык, тӹдӹ мӓмнӓн».
  
  
  «Кыце кӓньӹлӹн».
  
  
  «Тӹдӹн шам. Тӹнь тӹдӹн шӱм ӱжмӹжӹ».
  
  
  Йӹле мӹнь шаналтышым. «Яжо. Мӹнь адрес пуат».
  
  
  «Тӹнь мӹньӹн том нӓнген ылын».
  
  
  «Яжо. Мӹнь тӹлӓт доно кӹлдӓлтшӹ гӹц луцкы минут. Келли, гварди гражданвлӓн кыце пӓленӓ, кышкы тидӹм нӓнгедӓ?»
  
  
  Келли йӹрӓлтӓ. «Ме гӹц ныны мыжыр ылын».
  
  
  Улыбаться, трубкам мӹньӹм сӓкӓлтӓт.
  
  
  "Ма гишӓн тидӹ цилӓ улы?" - мӹнь ядам Хуан. Тӹ увер цилӓ анзылны ылмы гишӓн эче корелли колам рӹшкӓлтшӹ. Тӹ жеп маныт, тӹдӹ лӓкде.
  
  
  «Бергсон Вӹдпарсын. Тӹдӹ тӧрлӓнӹш. Мӹнь тӹдӹ попалта кеӓ».
  
  
  "А мӹнь?"
  
  
  Мӹнь ылам, манат Хуан соок ылын. "Толам".
  
  
  Тӹдӹ рончалтын. "О, яжо." Встречая. «Мӹнь интересный ылыт, мам ӹштендӓ-мӹнь тӹлӓт».
  
  
  «Молнамшы, ӹшке донет мӹньӹм тӹнь нӓл. Тынь пиш цевер ӹдӹр, а мӹлӓм келшӓ ӹдӹр цевер». Мӹнь йӹрӓлтӓ.
  
  
  Лачокшымат тӹдӹ якшарген. "Проклинайымы лиэш тӹньӹм." Шана, тӹдӹ ӹшке у ӹш шаны.
  
  
  * * *
  
  
  Офис эртӓрӓт дӓ шукы корнывлӓ митч келли клиник, анзылны хайзилӓнен Хуана Ривер. Тӹдӹн рольжым мадын пишок тура, чулым спецагент. Лачокат, тӹдӹмӓт ӧрӹктӓрӹш кердӹнӹт, ӹдӹрӓмӓшвлӓлӓнӓт годым агыл рольым мадын. Хуан, чучеш, тӹдӹм принимайы ынгараш пӓшӓ лиэш, векӓт, келли докы интерес доно кычылтын, манмы мӹнь подстегнуть.
  
  
  Но мӹньӹм ак ушемӹн, у шанымашвлӓ йӓшнӓт ылын.
  
  
  Пӹтӓриок, мӹнь ӹшке вӹкӹ шӹдӹн ылмы гишӓн ак ончычак шӹндӹмӹлӓ. Тидӹ снайпер, энсенад пӓшӓм ӹштен, командылан дӓ потикӓ, мам вашингтон анжен, мӹнь йӓмдӹ ылам малага неприятность ылын. Ирок мӹнь тенге шанен, мӹнь поктен киллер хуан ма доно агыл, а Корелли. Ганеток ородывлӓ!
  
  
  Ӓнят тидӹ, шанем ма мӹнь ӹшке ынгылымаш. Йымы мӹньӹм тунӹ гудок остаткаэш машинӓ доно лыкташ, анжаш тӹнгӓлеш дӓ мӹньӹм, кыце мӹнь изи вӱдурем малага дорц эртӓт.
  
  
  Тыр машинӓ докы кыдалеш дӓ тӹдӹм ма гӹц йоген. Клиник вӱдурем ӓнгӹсӹр вӓрлӓнӓ, тӹдӹ пӧрт йӹр шайышташ тӧр кечӹял. Иреэм кеш дӓ пӧрт ылын. Тидӹ Малага цадыра айыртемвлӓм ужаш ак ли.
  
  
  Тӹнг келли гӹц пырымы ӓнгӹш. Мӓ пышыш доно мрамор ташкалтыш мычкы кузен паштек шукы ӹдӹрӓмӓш униформа ӓйӹкӓлӓш ош грозный, тӹдӹн дон кӹтӹк пӱтьӱгӓ Келли Митч, кынам мӓмнӓн пырыш. Кокшы этажышты коридор мычкы кемӹ годым ма, худа деловой дӓ костюмжы мары салат кымдан ш келли йӹрӓлтӓ галстук.
  
  
  Келли шамак доно, тидӹ Эрнандес доктор лиэш, Бергсон Вӹдпарсын врач лицӓ. Кердмӹ семӹнь эрнандес йӹрӓлтӹш валгалт, мӹлӓм келесен, мӓ оксам тӱлен шоктымы дӓ тӹдӹ тӹ шотеш ax шол, кынам тӹдӹ ӹшке шӓлӓжӹм работодатель рабат.
  
  
  "Кыце тӹдӹ?" - Келли ядеш.
  
  
  Эрнандес анзылны ӹшке кидӹшкӹштӹ оптен шӹндӹмӹ, когон тыргыжланен дӓ кужын шӱлӓлтен.
  
  
  «Тидӹ стрелковыйыш шушырген, тӹнь ынгылет. Лачокла йора южнам кровоток сепсис техеньым ужаш. Сепсис - тидӹ ядеш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹш, вуйта мӹнь тӹнг группыш болван. «Мӹнь лачокат шон, ма тидӹ нормально гӹц лӓк тӹдӹн. Йымы палшен - тӹдӹ лӓктӹн!»
  
  
  "Кыце йӹле?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Икманяр кечӹ», - манын Эрнандес, шаналта минут.
  
  
  "Ах," мӹнь келесӹшӹм. «Тӹнӓм тидӹ тенге ак серьезны».
  
  
  Ик выртеш тӹдӹ ш сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. Тургыжланы вара тӹдӹ йӹрӓлтӓш, йӹрӓлтӓш шанен. «Ситӓ серьезны, сеньор Пибоди», - тӹдӹ пелештӹш нараспев. Тидӹ анжыктат, мам нӹнӹ тӹнӓм тӹдӹ ак колты. Вес фактвлӓ мӹньӹм принимаяш вӓрештеш, тӹдӹ ваштареш лин кердеш манын принцип доно медицинский негызле. Стрелковыйыш пустяк лийын кертеш кочо шушырген. "Но яжо вет, тӹдӹ
  
  
  
  
  
  - тиштӹ, сейчас толеш, - тӹдӹ пакыла Эрнандес. - Ты ш нӓрӹ ылыныт. Стрелковыйыш шушыргышы гишӓн шая кеӓ годым, ш от тыргыжланен келеш ".
  
  
  Мыкик мӹнь. "Пуры мӓ ӹштен кердӹнӓ, тӹдӹм ужына маньым?"
  
  
  "Конечны, конечны!" - шимӹ Эрнандес, амаса докыла сӓрнӓлеш дӓ келли вел шалалта тӹдӹ коридорыш. «Пожалуйста, пыра».
  
  
  Койкашкы пырышы кого кӹдеж покшалны дӓ йонгата больничный келли доно амасам пачеш. Жалюзи шыпшылам ыльы, краватьыш тумбычко койко воктенсе лампывлӓ йыла.
  
  
  Вӹдпарсын Бергсон ылат цевер, ош мел ылеш гӹнь тӹдӹ одеял доно леведмӹ пиш нелӹ дӓ савыцеш вӹдӹлӹн больничный ижӹ. Тӹдӹ кӹпцӹк оварте вӹлнӹ ылын ӱпшӹ - шӧртньӹ гӹц сергӓвлӓм шӹдӹрен.
  
  
  Кынам мӓмнӓм пуры, сӹнзӓ чӱчмӹ ылеш, нӹнӹм пачаш но тӹ годымок, ма тӹдӹн вӹкӹ кӱшӹц анжа.
  
  
  Кӹчӓлӓш мӹнь тӹдӹн анжалтыш. «Мистер Пибоди», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Мыкик мӹнь. "Ужам мӹньӹ сусун, яжон каеш тӹнь тенге манмы".
  
  
  Анжыда, тӹдӹ йӹрӓшат. «Тидӹ лиэш ылын......» дӓ сӹнзӓвӹдӹм каеш йӹр.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы лишемеш. «Вӹдпарсын, тидӹ кого ойхы. Мӹнь тӹнь иктӓ-мам келесӓ?»
  
  
  Тӹдӹм пӹжгенӹт юквлӓ ылыныт. «Тенге мӹнь намыс. Мӹнь...» тӹдӹ мӓ вӹкӹ сарвалымыла анжалеш.
  
  
  Мӹнь сӓрнӓл. «Яжо. Кӹдежӹштӹ ирӹктӹнежӹ. Мӹнь ӹшкет ылмыжы доно тӹдӹ».
  
  
  Хуан виӓнен. "Мӹнь дӓ."
  
  
  Мӓмнӓн сӹнзӓштӹ вӓш ли. «Кодшы, Хуан. Молы - вон!»
  
  
  Келли формы дон кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ ош ӹдӹрӓмӓш эрнандес шывшылеш.
  
  
  Вӹдпарсын мӹньӹн кидем гӹц нӓлмӹ. «Ма техеньӹ, Вӹдпарсын? Намыс тӹнь ма?»
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем савырненыт. «Шылшы», - манеш тӹдӹ. «Мадеш, мӓ тӹдӹ доно мад».
  
  
  "Мадыш?" Тьырн юкым кольым дӓ тӧр Хуан.
  
  
  «Дӓ», - тыргыжланен непцӹртӹлеш вӓшештӹмӹ Вӹдпарсын.
  
  
  «Мадмаш гишӓн мӓлӓннӓ шайышт пуаш», - тӹдӹ мӹлӓнем приказываймы.
  
  
  «Тидӹ рико идейжы. Мӹньӹм анжен, лӱдӹктен дӓ, тӹдӹм пӓлен, ку-гынят, тӹдӹ пушташ цацен»
  
  
  "Кыце пӓлет?"
  
  
  «Тидӹм анжаш лиэш».
  
  
  «Яжо. Тӹдӹ шана, мам тӓгӱ-ӓнят тӹдӹ пушташ цацен. Гӹц-мык тӹ ма доно?»
  
  
  «Дӓ», - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  «Пӓлӹ гӹнь, тӹдӹ, кӱ ма-погыныш тӹдӹм пӓрен колташ гӹнь, тӹдӹ тӧрӧк лӧдыш верештын малын?»
  
  
  «Тиды ак ӹштендӓ тӹдӹ», - манын Вӹдпарсын. «Тӹдӹ гӹц оптат. Тӹш-дӓ тӹдӹн пӓшӓжӹ».
  
  
  Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь хуан анжалда. Потикӓ вуйыштыжы шанымаш шачеш. Вӹдпарсын мӹнь кидӹм цаткыдын кормештӓ.
  
  
  «Пакыла попа», - тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт.
  
  
  «Тиды ак рико яхты ылын», - манын Вӹдпарсын остатка, сӹнзӓ сарвала шӓрен.
  
  
  Тенге! Ӧрӓшӹжӓт, ма лиӓлтеш цилӓ тенгеок йӹлерӓк!
  
  
  "Уке?"
  
  
  Эдемвлӓ, тӓ доно попа, Рико Корелли ак ли. Тидӹ эдем ылеш, тӹдӹ шукырак и рико пӓлен. Ди Ванесси Базиллио тӹдӹ ужеш. Сицилиец.
  
  
  «Рико А ма гишӓн? Яхты тӹдӹ ылын?»
  
  
  "Уке. Liber Рико Сьерра-Невада. Яхты гань веле пытшок вӓшлимӓш, ма тӹдӹлӓн келеш ылын шижтӓрӓ - курорт дӓ тӹнӓм тӓ горнолыжный встречаяш дӓ нӹнӹм ылын. Тидӹ рандеву предварительный испытани ылыт. Рико Гернинь кычылтмы тествлӓштӹ ".
  
  
  "Гернини?"
  
  
  «Мане. А - кыце тидӹ тенге? - йӹгӹржӹ!»
  
  
  «Двойник», - манын Хуан.
  
  
  «Да! Тӓмдӓн пӓлӹмӹ лиӓш манын, пӓлӹмӹлӓ, ма цацена-кӱ иктӓ-рико пуштыныт. У?»
  
  
  «Ӓль мӹньӹм пуштыт», - мӹнь шаналтышым.
  
  
  "Тенге ӹнянрӓк."
  
  
  - Значит, колта Ванесси агыл, а Корелли?
  
  
  Тӹдӹ келесен: «Мане. Тидӹ тӧр».
  
  
  Хуан кравать сага шагалын дӓ мӹньӹм шӹкӓл. «Тӹнь алталымаш», - тӹдӹ ниӓлтӹлеш. "Мӹнь кердӓм манын."
  
  
  Вӹдпарсын сӹнзӓжӹм пеле ирок кӹньӹлтӓ вӓрӹштӹ доно. "Малын тӹнь тенге мӹнь попем?"
  
  
  «Тӧр ӹштӓш манын тӓмдӓн! Корелли колта! Мӓ тӓлӓндӓ палшаш цаценӹт дӓ фальшивка сова!»
  
  
  "Тидӹ лачок агыл! Цуратла!" Вара лицӓжӹм мӱден вӹдпарсын ылын.
  
  
  "Мӹнь ам ӹнянӹ!" Хуан нелӹ темдӹшӹ.
  
  
  «Кӹзӹт Рико Сьерра-Невада. Мӓ тӹдӹ доно валенсия яхты лыктеш. Ӓнят тидӹ мӹлӓмӓт анжыкташ»
  
  
  "Кыце?"
  
  
  «Мӹнь... мӹнь...» Вӹдпарсын ак цӹтӹ. Тӹдӹ ныжиклӓш тӹнгӓльӹ.
  
  
  "Кыце?" - хуан сӹгӹрӓлӹт, дӓ тӹдӹ п лап.
  
  
  Ӹнгӹрӓлӹн вӹдпарсын дӓ карштымашеш цӹтӹрӓлтеш. Сӹнзӓвӹдем йоген. "Тидӹ лачокат!" тӹдӹ ныжиклӓ. "Корелли йӹле!" Тӧрӧк тӹдӹ ӹнде мӓгӹрӓ. «Тӹдӹ гӹц ылмышты гишӓн сирӓлтеш яхты валенсия!»
  
  
  Хуан виӓнен шӹнзӹн, тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл, но сусу кодыныт. «Ма тидӹ терген кердеш».
  
  
  Мӹнь олен хуан ӧрдӹжӹш шӹкӓлӹнӹт, дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалтышыжым шуэн понимающий цӓрнӓлеш. Хуан цолга ылын, мӹнь тидӹн доно келшем. Ӹнде мӓлӓннӓ пӓлӹ, мам Корелли ӹлен.
  
  
  "Кышты?" Вӹдпарсын мӹнь ядам.
  
  
  «Мӹнь тӓлӓндӓ келесем. Сьерра-Невада». Сӹнзӓ уты тӹдӹ гӹц лӱдӹн.
  
  
  "Но..."
  
  
  «Мӹнь келесӹ тӹдӹлӓн, кышты тӹдӹ тӓ ужеш».
  
  
  "Инкогнито курорт ты?"
  
  
  Отчаянно вӹдпарсын мыкик. «Мане, мане! О, мистер Пибоди, мӹнь пиш ӹжӓл, цилӓ тенгеок и кеӓ».
  
  
  "Тӹнь ылат!" - мӹнь шӹдешкен пелештӓ.
  
  
  "То тӓ кедӓ, тӹдӹм ужделат манын?"
  
  
  "Иктӓ-ма верц!"
  
  
  "Уке?" Лицӓжӹ тӹдӹн шӓлӓненнӓ.
  
  
  "Уке!" Категоричный ылын.
  
  
  "Малын, малын уке?" Тӹдӹ у шорым. «Тӹдӹ... мӹньӹм... тӹдӹ пуштам!»
  
  
  «Дӓ», - мӹнь олен келесӓ. «Мӹнь ӹнянем, мам тӹдӹ лиэш».
  
  
  Вуйым-вӹц
  
  
  Проецировать ӹшке шанымашвлӓжӹм йӓл гӹц вижӹ коэ ынгылдарымы. Тидӓт мӹньӹм ит анжы лыкнежӹ, но ак кердт. Т Но тиштӹ мӹнь пӓлӹделам, ма доно веле толкы дон хуана ривера мозговой общаться ылын - кӹзӹтшӹ экстрасенсорный ынгылымаш.
  
  
  Мӹлӓм тумаяш пиш тӹдӹн лицӓ дӓ тусарен анжальы. Мӹнь шаналтышым: «тӹдӹн докы палшаш толам, Хуан». Тӹнь яжо ӹрвезӹ;
  
  
  Хуан мӹнь вӹкем анжальы, якшарген, линнӓ вуйта тӹдӹ яжо агыл, ма тыдым тенге мары тусарен анжен.
  
  
  Мӹнь пӓлем, первый мам мӹнь шанен ак пыреп. Наверны, тӹнь мӹнь йӱдыгышӧ
  
  
  
  
  
  ӹрвезӹ, тенге гӹнят.
  
  
  «Келтӹмӓшӹн докы цилӓ тидӹ», - остаткаэш мӹнь шаналтышым. Мӹнь техень чувство, тидӹ гишӓн тӹдӹ кыча.
  
  
  Вӹдпарсын докыла сӓрнӓлеш дӓ мӹнь шӹдешкен пелештӓ: «иктӓ-ма верц!» Мӹнь эчеӓт келесем. «Цилӓ пӹтӓрӹшӹм. Остатка гӓнӓ мӓ тӓлӓндӓ алтала. Нимахань вӓшлимӓш».
  
  
  Хуан ӓнгӹсӹреммӹлӓ каеш, мӹнь почти кердеш дӓ тӹдӹлӓн мыслительный процессвлӓ паштек тӹшлен, кадырвлӓ гач ванжен дӓ тӹдӹм годым ваштареш мадышла мадыныт.
  
  
  «Шӹртедӹм вычал», - тӹдӹ чӹнь келесӓ. «Ам керд мӓ просто Испанилӓ кодеш, мистер Корелли ам уж!»
  
  
  Ӹнянӹде дӓ мӹньӹм мӓгӹрӓш цӓрнӹ вӹдпарсын анжалда.
  
  
  Хуан ончаш мӹнь, кыце шукш садым свезӓ салаш. "О, да, мӓлӓннӓ керд!" - мӹнь шӹдӹн келесӓ. «Мам нӹнӹ алталымаш, тидӹн мычашыжы».
  
  
  «Но информация шотышто, Корелли пушашлык ылам ма?»
  
  
  «Ма тидӹ ак кел».
  
  
  «Тидӹ тӹлӓт ак кел, - хуан сарвала, - а мӹнь тидӹ келеш! Мӹнь тӹдӹ, кӱ тӹдӹм тишкӹ колтен. Цилӓжӹ телохранитель гына тыланет!»
  
  
  Вӹдпарсын мӹнь вӹкӹжӹ анжалам, ужаш манын, тӹдӹ мӓмнӓн гань изи шим импровизаций драматический. Теннисный матч пӹсӹн тӹдӹ халык савырненыт.
  
  
  «Мӹнь доно кӹлдӓлтшӹ AX», - мӹнь мугыматаш, мам ӹштендӓ-шӹкӓл винтажный гань «Богарт». "Итӹрӓйӓш кел!"
  
  
  "Мӹнь нӹнӹм доно хытыраш пуэнӓ!" - келесӹ Хуан, витӓ уже ылын. "Пиш каршта мӹнь когон шӹнденӓм!"
  
  
  «Мӓ тӹ годымок агыл хытыраш», - мӹнь келесӓш нелӹ, Вӹдпарсын махая.
  
  
  «Мӹнь сойток, кӱ колыштеш! Заданим тидӹ мӹнь!»
  
  
  Мӹнь шаналтышым, каеш, мӓ висӓш кодеш. Остаткаэш мӹнь келесен: «лачокок тӹнь Корелли доно вӓшли дӓ кен?»
  
  
  Мыкик хуан. «Конечны! Проставлӓ ылыт, манын пӹтӓри эче ужмышты тӹлӓт...»
  
  
  "А тӹнь?" - мӹнь лоэштӓрӹмем, вӹдпарсын докы обращая. «Ма гарантий кердӹдӓ тӓ махань пуэн, ма доно вӓшлимӹ кӹзӹт корелли Сьерра-Невада?»
  
  
  «Ӹнде мӹнь тӓлӓндӓ келесем! Тӓ пӓледӓ, тӧр информация нӓлмӹ».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш.
  
  
  - хуан ярла. - Ма келеш корелли вӓш лидӓ, - тӹдӹ келесӓ. "Тидӹ мӹнь шотдымы кӱлешан!"
  
  
  «Яжо ӹдӹр», - мӹнь шаналтышым. Бесстрастный цӹрежӹм переген, мӹнь Вӹдпарсын вӹкӹ пӱгӹнӓлеш. «Мӓмнӓм анжен эче иктӹм ӹштӹмӹ».
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓжӹм кымен дӓ ласкон йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Тӹнь ма дон чак сотрудничаяш вӓрештеш, Вӹдпарсын, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Ӓмӓлжӹ шаналташат уке, токыжы кен мӓ кӹзӹт пуштыныт. Тӹньӹм пуштыт тӹдӹм шошым тум».
  
  
  Хуан лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Малын? Рико Корелли пуштмаш гишӓн тӱленӹт гӹнь, тӹдӹн доно ровотаен контрактым».
  
  
  «Но обязательны самынь тӹдӹ ӹшкежӹ гишӓн пӓлен нӓлӹн. Мафия пӓлен, мӓ ӹлен Корелли - ӓлдӓ йӹле колам. Тӹнӓм ылын поктыл вӹдпарсын киллер - Корелли тӹдӹн докы канден манын!»
  
  
  Вӹдпарсын пӹрхӓлтеш.
  
  
  «Ма тидӹ кӹдежӹштӹш шагалтымы орол», - мӹнь увертӓрен. «Мӹнь келесӹшӹм Келли Митч».
  
  
  «Пуры кеч-кушко пуштмы но тымден кердеш. Орол кыце пӓленӓ, шеклӓнӹдеок кушта?» - Хуан ядеш.
  
  
  Мӹнь лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Шанымашым ма уке, кӱ пуштыныт. Просто тӹдӹн лишкӹ иктӹмӓт ак вӓрешт».
  
  
  «Пӓлӹдӹмӹ, но мӓ», - трӱк келесен Вӹдпарсын, кыптырген шӹнзӹн дӓ выча годым карштышым тӓрвӓнӓ.
  
  
  Хуана ышма гӹц вижӹ доно тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. "Мам пӓленӓ?"
  
  
  «Кӱ эдемлӓн пуштыныт. Лӹмӓн эдем ти шӹнгӓвлӓ. Лийшаш. Тӹдӹ профессиональный убийцын. Тӹдӹн лачокшы лӹмжӹ - Альфреддо Москато».
  
  
  "Кышец тӹнь пӓлет?"
  
  
  «Пуры корсика пушташ цаценӹт мӹнгеш рико виллон тӓрледӓ вет куд тӹлзӹ. Каска стеня мычкы шукы ылмыштым дӓ устройство, седӹндоно тӹдӹм пырын шӹнден. Анжен, Но тӹ годымок, тӹдӹм тӹкӓлӓш ваштыр, кыды инфракрасный сӱретлен ӹштен. фото кайын, дӓ тӹдӹ пӓлен, ма тидӹ Москато ».
  
  
  "Москато Рико Корелли пӓлен?"
  
  
  «Уке. Нӹнӹ нигынамат ак каеп. Ик эдемӹм пӓлем москато рико».
  
  
  «Тенге гӹнь, тӹнь попы, пӓлӓ дӓ мам шанен корелли москато лицӓшкӹ агыл, мӓ тӹдӹм пуштын».
  
  
  Мыкик вӹдпарсын. «Мӹнь тидӹ гишӓн ак шанеп гӹнят, мане, мӹнь тенге келесӹмӹ ылын».
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм эче москато ма гишӓн? Иктӓ-ма, кердеш ма доно тӹдӹм тӓнгӓштӓрӓш мавлӓ палшенӹт?»
  
  
  Кынам вӹдпарсын лицӓн лиэш. «Тӹдӹ пиш келшен ӹдӹр», - тӹдӹм пачы.
  
  
  "Иктӓ-мам кого, ма тидӹ?"
  
  
  «Келшӹмӓш тӹдӹ мыжыр», - шеклӓнӓлӹн вӹдпарсын шӹндӹмӹлӓ.
  
  
  "Пареш?" - мӹнь ядам весело.
  
  
  "Тиды ак потикӓ!" - Хуан пачкатан келесӹмӹ.
  
  
  Вӹдпарсын докыла сӓрнӓл мӹнь ужым. "Ты койышым пачашан секс докы?"
  
  
  «Дӓ», - манын Вӹдпарсын. «Тидӹм тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн. Тидӹ каждый гӓнӓ тӹдӹн анзылны тӹдӹм ӹштӓт, кыце пӓшӓштӹ кеӓ. Тидӹ тӹдӹ шыла».
  
  
  «Лин кердеш, тидӹ мӓлӓннӓ пӓлӹ кычылт кердӹт, тӹдӹм ужделат манын, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹм мӓнмӓн мӱнӓ».
  
  
  "Мам моныт?" - повторяем хуан тупо.
  
  
  «Тӹдӹ, конечны, а анжымаш корелли у корныжым мо. Вет тӹдӹн анжалтышыжы доно тӹдӹ иктӹмӓт ак пӓлӹ». Ставень мӹнь окняшкы анжалеш. «Кычымы йон пуаш сек проста дӓ Корелли - тидӹ ма верц эскерал».
  
  
  Хуан сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. «Ма вӓрӓш малага, ӹшкеок ужат, мӓ тӹдӹн доно кемӓш».
  
  
  «Уке. Мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹ моэш». Но мӹнь кыды келеш ылын-мам тӧрлӹмӹ. «Вӹдпарсын, кыце кӹзӹт мӹнь доно кӹлдӓлтшӹ Корелли?»
  
  
  Тӹдӹ сӓрнӓл шагалеш. «Вычал тӹнь вӓрештӹн, кӹзӹт тӹдӹ мӹнь звонялам».
  
  
  «Но кыце пӓленӓ, кышты тӹнь мӹньӹм ӓштӹ нӓлӹн, тишкӹ лӹмжӹ шӹлтӹмӹ клиник?»
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. "Тӹдӹн ылеш. Мӹнь тидӹм гарантируен кердеш"
  
  
  «Ин тӹштӹ ылын дӓ тӹдӹ выча мӹньӹм горнолыжный курорт кузаш», - манам мӹнь.
  
  
  «, Манын мӹлӓм цилӓ рӓдӹн лин икманяр кечӹ».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Тӹнӓм мӓлӓннӓ вычалам. А кӹзӹтшӹ мӓнмӓн анжен лумеш севӓлеш. Мӹнь шаненӓм ыльы, тӹдӹ ямын манын, мӓ кӹзӹт пӓшӓм ӹштенӓ митингвлӓм тидӹ вылны».
  
  
  * * *
  
  
  Мӹнь йӹлерӓк Келли Митч проинформировать
  
  
  
  
  
  
  дӓ ик минутышты ӹнде телефоным тӹ шайыштмы семӹнь, алталыде комендант Малага, тӹдӹм анжалаш манын вӹдпарсын бергсон гвардия гражданвлӓн пушы членвлӓн. Мӹнь корнышты доно операцивлӓм направленивлӓжӹ келли отельышты гишӓн шайыштеш.
  
  
  Манын, тӹдӹ келесӹш ак колышт, ма ылеш mosquito the Малага, дӓ, конечно, тидӹ ак цаклымы шижмӓшвлӓ тӹдӹн нимахань районжы. Каеш, тӹдӹ тумая, мӹнь тӹдӹм критикуенӹт. Тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт, ма уке.
  
  
  «Хат», - манеш тӹдӹ. "Малын тӹнь ат уж ылын?"
  
  
  "Махань сӓндӓлӹк цуца?"
  
  
  «Малага гӹц Рагу», - манеш тӹдӹ. «Комаров да кӹшецӹн теве нӹнӹ гишӓн пӓлен нӓлӹн. Чорт, законным доно тӓ Хуана каеш йылжы. Мыжырын лишӹ кердӹдӓ тӓ эмигрантвлӓ ылыт пелӓк, тӓрлӹмӹ телохранитель цацен. Контрактым улы, тӹдӹм пӓлен пай жарковый сӓрнӓлтӹн. Перес Диего тӹдӹ ужеш. Колышт доко, мӹнь тӹлӓт тагачы вадеш тӹдӹн докы колтен. Тӹнь тӹдӹм ӓрӓт ».
  
  
  Хуан мӹнь ужам, дӓ весӹ гӹц чопорный шыгыр-мӹнь верцем пӱэргӹ шовинизм.
  
  
  «Яжо. Анжаш пумы».
  
  
  Мӓмнӓм постарен юкымат лыктын пӹтӓрӹмӹ.
  
  
  Ма отельӹш толмыкы веле, мӹнь колынам, телефон йӹнгӹлок.
  
  
  Тидӹ келли ылын.
  
  
  «Иктӹ. Парма диего дон мӹнь».
  
  
  "Яжо."
  
  
  «Шӹмшӹ дюйм фут вӹц тӹдӹн кӓпшӹ, яклака, пиш ышан усывлӓжӹ гӹц дӓ пӹрцӹкшӹ. Самыньышкы ак пырты, тӓ галстукым пуэн».
  
  
  "Тӧр"
  
  
  «Кокшы. Ма доно сигналым интерпол расшифруяш мӹнь веле».
  
  
  "Интерпол?"
  
  
  «Доно иквӓреш тӹдӹм мӹнь колынам описани пӓлӹкӹм колтен. Тидӹ корелли ижӹ. Тидӹ Ванесси, сӓй»
  
  
  Мыкик мӹнь. «Тенге гӹнь, Вӹдпарсын тӧрӹм попаш».
  
  
  «Мане. Цӓшӓн тӹньӹ тагачы вадеш, Ник».
  
  
  * * *
  
  
  Перес Диего лиэш лач тӹдӹ, кӱ сирӓш Келли Митч - тип эскорт яклакала чучын, тӹдӹ цевер чиӓ, но уке дон хытыра йогы выргем постоянный тӧр кычаш манын, дамы шымӓтӓ, Ривер Хуан йӧн пумы.
  
  
  «Диего перес мӹньӹн», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, кынам тӹдӹм мӹлӓнем пырташ.
  
  
  "Кыце пӓшӓштӹ?" Мӹнь келесӹшӹм. «Тидӹ мӹньӹн вӓтем Хуан».
  
  
  «Цевер леди», - тӹдӹ шӓлӓм келесӹ. Мӹньӹм шыпшеш хуан анжалда. Оман тӹдӹн цӹрежӹм переген цацен гӹнят, мӹнь у, - шӹдӹн коргышты ылыж кеа. Тӹдӹ шана, тӹдӹ мӹньӹм ваштылеш.
  
  
  «Мӹнь келесӹмӹ цель Мистер Келли вадеш мӓмнӓм, - Диего кӹтӹкӹн келесӓш, мӹньӹм тӹшлен анжалда.
  
  
  "Мӓ донна тӹнгӓльӹ?" Мӹнь ядам.
  
  
  Тӹдӹ манын, вӓрӹш тӹ дӓ дӓ мӓнмӓн сӹнзӓ таксим ӱжӹктен. Хуана Диего дон шӹнзӹшӹм, дӓ валгалт испан доно раведӹн, английский а вӓрӓш. Мӹнь окняшкы анжем.
  
  
  Тӓмдӓн лачокшымок малага ак пӓлӹ, кышты тӹнгӓлмӹкӹ дӓ пӹтӹмӹкӹ жарковый клубвлӓ кышты качкыш. Ма тӹрлӹ тангыж доно ресторанышты средиземный гӹц тӹнгӓлӹн, гавань дон йӹгӹре, Ла Малагет лӹмӓн хала районышты. Тангыж вӹлнӹ пуры кечӹ средиземный пиштен, дӓ ма качкаш-йуӓш дӓ ӓрӓкӓ коньякым морепродукт. Сӹнзӓлык официантвлӓ чиӓӓнеш сартам чӱктӹш, дӓ тол йыдым.
  
  
  «Мӹньӹ ылам идейжы, Диего, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  "Идейвлӓжӹ?" Диего йӹрӓшат тӹнгӓльӹ. Тӹдӹ интригывлӓм келшен.
  
  
  «Мӹнь турист американский пайдарен. Тидӹ кайыц доно тӹдӹм, мӹнь оксам гань ончылс. Мӹньӹн вӓтем дон гуляет. Но мӹнь вӓтемӹнӹм йыкырикӓ. Мӹнь шаненӓм, хресӓньвлӓ веле опта манын мӓлӓннӓ проста агыл ӹдӹрвлӓн. Кокшы ылын!"
  
  
  Диего дон мырышашлык ылыт. "Но тӓ вӓтӹжӹ доны кыце тӹлӓт ынгылдарышаш, сеньора?"
  
  
  «Тӹнь донет, Диего».
  
  
  Тӹдӹ шӓрлен лицӓштӹжӹ йӹрӓлтӹш валгалтеш. "Ах!"
  
  
  «Кынам дӓ мӓ кок ӹдӹр мон, ныны мыжыр пӓшӓм ӹштен, ынгылаш мӓлӓннӓ, икманяр кечӹштӹ нӹнӹ ядыт пӹтӓртӹш жепӹн ма выступаен, пасна эртӹде йыд».
  
  
  "Мынь ужам!" Диего махань лицӓм анжыктыда: «Тӹнӓм кеӓ».
  
  
  «Ӹнян. Анжал, мӹндӹр ылын».
  
  
  Ма Малага дискотекы сӓрнӓл тӹнгӓлӹн. Дискотекы европейский - тидӹ пиш изи ылшы окняэш ӱлнӹ ш кыдын вӓреш шотлымы. Покшалан шагалтыман изи стӧл йӹр платформышты. Э украшенивлӓм тӹрлӹ кечӹ доно потолок - как рехень, прӓжӓжӹм, керемет, подвязка, стринга, бюстгальтер, сӓ, цилӓ ганьок, манаш веле ужаш лиэш.
  
  
  Соок кӱшӓн-музыка шактыжы чӹнь тӹдӹм касса гӹц стереофонический. Нишо громкоговоритель гӹц йой юкымат лыктын пӹтӓрӹмӹ. Цилӓ векӹ тӹрлӹ подсветка стробоскоп пытькенӓм. Мыжыр дон тӹрлӓт дӓ слайдвлӓм стеняштӹ седӹрӓ чиӓӓнеш экранын кӓпшӹ цӓрӓн ӓкшӹ поз. Фантастический юк.
  
  
  Стробоскоп кумкалаш вара весӹм, группын гитарист дӓ сценӹш лӓктеш. Фламенко кӱ шачын - пӱэргӹ ӓль ӹдӹрӓмӓш.
  
  
  Вӓреш отрицательный результатшы полдюжины йыдпел эртен.
  
  
  "Яжо?" Ай-Диего икманяр жеп ядмы.
  
  
  «Нимат, сеньора», - манеш тӹдӹ. «Пачаш шукы ӹдӹрӓмӓш - ӹшкетет, мыжыран келесымаш, кымытаным, но пӹтӓртӹш жепӹн ик и выступаен тройка».
  
  
  «Тенгежӹ, мам анжаш гӓнӓ эче».
  
  
  «Ма вар пӹтӹш». Нюра сӹнзӓ Диего. «Мӹнь шанем, мӓлӓннӓ анжен торремолинос ылын».
  
  
  "Тидӹм кышты?"
  
  
  «Изи кечӹвӓлвелнӹ. Побережье делӹ костя дон Санзал».
  
  
  "Эче дискотекы?"
  
  
  «Яжо. Ӹлен. Ӹлен. Пелӓк».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Яжон шакта. Кыдалеш».
  
  
  Ӧлицӓштӹ мӓжӹ кымлы ик цӓш гӹц корнеш торремолинос тӹнг вӓрӹш пырышым. Вӓржӹм тидӹ пӹцкӓтӓ ылеш. Пырыш вольыкын дӓ анзыкы, потолок бар ӓнгӹштӹ доно кечӓлтӹнӹт воктен.
  
  
  Пӹцкемӹш дӓ йӹлгӹжшӹ люминесцентный стӧлӹм пӧкенӹм чиӓлтӹш. Молнамшы кӱ ялыш тӓрвӓнӹ фламенко
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  сцены вӹлнӹ изи кӹдежӹштӹ s центр. Стеня кок лесбиянка проецировать экстаз слайд. Глушаш гитара мӓгӹрӓ цилӓ мырызы музыкым виӓнгдӹшӹвлӓ ышдымы тӓнгӓшенӹт шнуй вӹкӹ анжен.
  
  
  Ма воленат, сангрия анжен кушташ тӹнгӓлевӹ.
  
  
  Диего ямын.
  
  
  - Весӹштӹ гӹц ма хуана анжалда.
  
  
  Мӹньӹн кидем пулшыжы гӹц хватя. Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл кенӹт, контактвлӓ вычыде эдемвлӓ цӱдейӹктен.
  
  
  «Мӹньжӹ нӹнӹн доны ылын», - манын мӹнь пӹлӹшӹм Диего.
  
  
  Хуан мӹнь кидшӹ тервен тӹкнен, тӹдӹм предупреждаяш манын, тӹштӹ тӹдӹ кодеш, дӓ пӹцкемӹш паштек диего. Ӧрдӹжӹштӹ амаса ӓнгӹш дискотекы гӹц изирӓк ылыт. Тӹдӹм мӹнь гач эртӓренӹт Диего, коридор мычкы эртен дӓ мычашышты мам пӹцкемӹшрӓк кӹдежӹшкӹжӹ. Стӧл лошты шӹнзӹмӹнӓ ӹдӹрӓмӓш лявӹрӓн раскыды, фламенко костюмвлӓ сӧрен. Стеняш тӹ вуйжым слабкаракын сотем волга электрический. Шим ӱпӓн ылеш, дӓ нӹнӹ сӹнзӓ лӹвӓлнӹ ш мешӓкӹм шинӓм.
  
  
  «Бьянка», - диего келесӓ. «Тидӹ мары».
  
  
  Бьянка слабкан йӹрӓлтӓ. «Тӹнь мӹньӹн», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Мыланем йыренат. "Тӓмдӓн тӓнгдӓ?"
  
  
  «Тӹдӹлӓн яжо агыл, мӹнь колынам, но тӹштӹ тӹдӹ лиэш».
  
  
  "Тӹдӹн лӹмжӹ?"
  
  
  "Карл". Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш.
  
  
  «Бьянка», - манам мӹнь. «Тӹнь яжо лиэш ылын. Оксавлӓжӹ арашты шӹмшӹ шошым».
  
  
  "Оксавлӓжӹ арашты дӓ карл бьянка агыл!" ӹдӹрӓмӓш пӹрхӓлтеш. «Мӓӓт сӓй. Пеш сай».
  
  
  "Мӹньӹм ак яраты ыльы!" Мӹнь келесӹшӹм. «Мӹнь пӓлем, тӓ ир мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштӓ».
  
  
  «Конечны, мӓлӓннӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ», - манын Бьянка, кидшӹм махаялеш мӹньӹм ладнангдары. «Тидӹ гишӓн идӓ ойхыры. Ма оксам шелӓш».
  
  
  "Маняр?"
  
  
  «Шӹмшӹ верц вуйжым мычкы тӹжем песета».
  
  
  "Тидӹ шукы! Мӹнь пӓлем, тӹнь ма яжо!"
  
  
  «Колыштна, тӹнь иктӓжӹ гӹц ядын ...»
  
  
  Диего келесен: «кӱ, Бьянка? Рекомендуйымы ылын?»
  
  
  «Конечно, рекомендуйымы мӹнь ылам! Тидӹ француз марбелье ӹлӹмӓшӹжӹ».
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. "Ик французын мӹнь ам ӹнянӹ!"
  
  
  Тӹдӹм ваштылыныт. "Тидӹ яжо. Мӹнь ылам!"
  
  
  Диего дон пулышыш кыптырталеш.
  
  
  «Эй, - тӹдӹ келесӓ. «Иктӹ лин, мам ӹштендӓ тӹдӹ тенгечӹ веле! Карло, мӹнь. Ублюдок Настоящий, тӹдӓт ӹлӓш! Цилӓ тӹдӹ ылеш! Дӓ тӹнӓм! О, попашат тӹлӓт...»
  
  
  "Ку тыды ылеш?"
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Мӹнь ам пӓлӹ. Мам тӹдӹ ӹшке лӹмжӹм агыл манын. Ш тӹдӹлӓн ӹрвезӹ. Пӓлӹ. Итальянец, кым ӓль мам-гӹнят тидӹ йыхыш. Попашат уке-испански».
  
  
  Диего дон мӹнь ужам, сӹнзӓжӹм кымык ӹштен дӓ тӹдӹ иктӓ-курымок.
  
  
  "Кышты тӹдӹ ӹлӓ?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Мӓ тишкӹ викок кен виллон, Торремолинос йӹлмӹштӹ».
  
  
  Песета мешӓкӹм лыктеш дӓ шӓргӓлеш мӹнь лу тӹжемеш. «Мӹнь адрес пу, - манеш, - ӹшке дӓ лу тӹжем кодеш».
  
  
  Тӹдӹ сӹнзӓ шӓрлен, дӓ мӹнь ужам, кыце тӹдӹ лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм выступаеныт. Шӹвӹльвӹд тӹ тӹрвӹ гӹц начкы ылын. Осторожность тӹдӹм шӹкштӓ лошты пыдештеш. Шанымем ӹнде тӹдӹм, мам ужын кердӓм ылын, шанымем доно шукырак веле сексуальный покупательница потикӓ ылын. Но тӹдӹ интересуйшы шукы оксажы, седӹ шукы.
  
  
  Кырмен тӹдӹн окса.
  
  
  "Адрес?"
  
  
  «Адрес мӹнь ам пӓлӹ. Тӹшкӹ мӹнь нӓнгеем мӹнь тӹлӓт...».
  
  
  Мӹнь оксам канда дӓ вӹц тӹжем снимайымы. «Остальным, кынам мӓлӓннӓ тӹшкӹ миэн шомыкы, Бьянка».
  
  
  Кышты Диего ӧрӹктӓрӹш. «Сеньора. Вес сеньора А ма гишӓн? Тӹнь...?»
  
  
  «Тӹшкӹ мӹнгеш толеш, Диего, тӹдӹ гӹц нӓлмӹ дӓ пел токы».
  
  
  Мӹнь шаналтышым, кӱ ма-Диего тӹшленӓм гӹнят, тӹдӹ паштек мӹнгешок хуана отельыш ты дӓ.
  
  
  Бьянка мӹнь кидвлӓжӹ гӹц хватен, дискотекы дӓ мам амаса шайыкы лӓкте.
  
  
  Ш ур пиштӹшӹ ылеш. Неон тыл фасадше пӧртӹм сотемдӓрен, но кыце тӹ ш нӓрӹ смоль шайылны ылам.
  
  
  Бьянка келесӹш: «ти выча».
  
  
  Тӹ кеш, пӧрт докы толын дӓ таксим полминуты гач, мӹньӹм тӹдӹ кидшӹм махаялеш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзӹн, пӹцкӓтӓлӓ чучеш, тӹдӹ чиӓлтӓ ӱпӹм, тӹдӹн выргемжӹ дӓ тӹдӹн пӱжвӹд.
  
  
  Таксист, тӹдӹ попалта, сылыканла каят доно вьехо нӓлӹн, тӹдӹм дӓ вӓржӹ гӹц тӓрвӓнӓ, ӓнгӹсӹр лык вӱдурем семӹнь, хала тӹрӹштӹ, кырыквлӓ докыла кеӓт. Томажы гӹц лӓктӹн дӓ тырышты мам уж деловой торремолинос пыра часть.
  
  
  Таксист бьянка пулыш гач севӓл дӓ анзыкырак пугӹнен лу минут.
  
  
  «Аквин! Теве».
  
  
  Таксим тӹдӹм шагалтен.
  
  
  "Хына ты?" - мӹнь ядам Бьянка, опознавать виллон, кыдывлӓ тӹ анжыктымаш.
  
  
  Тӹдӹ мыкик.
  
  
  "Мары - ик тӹштӹ тыды ыла?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Тидӹ ӹнянен. Коговлӓ иктӓт уке».
  
  
  Песета вӹц тӹжем мӹнь тӹдӹм пуш, такси гӹц лӓктӹн кеделам, дӓ тӹдӹм виктӓрӓ кок махаял тӱлӓш, кӹзӹт нӹнӹ кыдалеш.
  
  
  Таксим ямын.
  
  
  Вочыгача кобурам мӹнь тергем. «Люгер» вычы.
  
  
  Виллон, Бьянка пӓлӹмӹ эдемвлӓ, ӹшке тӹрӹшкӓт изи портым шагалтенӹт, сад ухоженный арм. Пӧртнӓжӹ капка анзылны виш ылыт.
  
  
  Мӹлӓм пуры.
  
  
  Пӧртӹштӹ пӹцкемӹш ылын.
  
  
  Мӹнь векӹ сӓрнӓльӹ. Очыни ылын, ӹлӹзӹ шот пӧрт олицӓ ма, ик вӓрӹштӹ амален.
  
  
  У окняшты столовый дӓ кухня дӓ мӹлӓм кайын колта.
  
  
  Кок кӹдежӹш кеӓш окняэш, тӓгӱ-ӓнят ик вӓрӹштӹ амален.
  
  
  Ӱмылкам мӹнь, лиӓлтӹн манын, иктӓт мӓ мӹньӹм тӹшлен. Вара, изи юк кыце ӹштӓш лиэш, тӹдӹм качтелам дӓ мӹньӹн пачмы окня докы лишеммӹштӹм анжа.
  
  
  Ӧрӹм мӹнь докы, колтевӹ ылын дӓ тӹдӹ чонгештен лӓктӹт.
  
  
  Мӹнь пыра.
  
  
  Плитко седӹрӓ лӱктӓ ылшы виллон, тӹдӹ вален дӓ мӹньӹм шыпшеш. Мӹньӹ сӓрӓльӹм
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  лӱктӓ «Люгер» кухняшкы кеӓ дӓ амаса коридорым шайылнок.
  
  
  Спальня амасам пачаш лиэш. Спальня амасам сага мӹнь йӹлерӓк эртӓт цаклыде дӓ тӹдӹм чӱктӹш гач. Тылым чӱктен шӹндӓ дӓ лаштыквлӓэш мӹнь ӹшке краватьышкыжы.
  
  
  «Тыл», - мӹнь келесенӓт, шанем, тӹдӹм оружи кидеш ма лин кердеш.
  
  
  Движенин нимахань. Нимат. Мӹнь анжалда. Соты кӹдеж темӓш, мӹнь анжыктем, ма лиӓлтеш, дӓ мӹнь худа лиэш. Эдем, кыды вӓрӹштӹжӹ киӓ, большы ам ыл. Тыгыр-ялаш дӓ кужы кӹпцӹкӹм одеял тарваташ лиэш манын, кышты амала.
  
  
  Т абсолютный паника шижӓм, соты докы кырма мӹнь манын, пуалеш.
  
  
  У юк шактен колтыш йӹле эртӓ. Пӧрдӹт йӹле мӹнь тенге гӹнят, кыце кердӹн, сары «Люгер», хоть-кӱ ли кычаш манын, ак тӓрвӓнӹ дӓ тенге мӹнь пӹтӓрен. Мӹнь пӹцкемӹш жепӹн вазын тӹ годымок, шылдыр пингӹдӹрӓкӹн мӹнь вуйгалашка вӓрештӹндӓ.
  
  
  Пӹтӓриш, мам мӹнь ынгылаш, ышым толын ылын, манын мӹнь шӱленӓт ак кердт. А вара, цакленӓм, мам мӹнь вуй каршта. Кымшы, шим, мӹнь монам, - тидӹ лӓктеш, мӹнь тӹдӹм кӓпшӹ пӹтӹркӓлӓ. Мӹнь тӧрӹм п пространство ылын, мӹнь лудон цуц-цуц ситӓ корж ты вӓр.
  
  
  Мӹнь шӱлештӹл, йонгата юж доно шӱлен тӹтӹрӓ вашт аяран пар цацыде, мӹнь ӓрен.
  
  
  Пӹтӓри мӹньӹм сӹнзӓжӹм пачеш дӓ нимат ак уж. Гай сӹнзӓвлӓштӹжӹ, дӓ шӹжгӓ переориентироваться. Трӱк мӹнь ынгылен ак керд кид-ялвлӓжӹм тӓрвӓтӹлеш.
  
  
  Тӧрӧк шӹнзеш цаца, соты вазал мӹнь ужам, мам мӹнь пиш изи вуй пиш volkswagen анзыл. Мотор ровотаяш, но машинӓ ак тӓрвӓнӹ.
  
  
  Логер ирӹктӓш дӓ кахырен, мӹньӹм анжен, но ак керд.
  
  
  Выхлопной газ! Тидӹ мӹньӹн шанымаш вуй кайын, дӓ мӹнь шӹнзенӓм, пачкатан чӹмӓлтӹм, йӹрӹм-йӹр анжен, пӹтӓрижок ши кишкӓэдӹм чӱчен нӓрӹ окняэш керӹлтӹнӹт.
  
  
  Фолькс шлангыш выхлоп вашт йога. Автомобиль достаточным тидӹ гишӓн мӹнь пӓлем, ынгылаш манын, мӓ нӹнӹ практически воздухой - дӓ кӧргӹжӹм водонепроницаемый. А мӹнь пыш доно тольы жепеш шагал кодеш.
  
  
  Кандыра ылын дӓ цаткыдын кӹлдӓлтӹн пакал пӓгӓркӓ келесымаш, иквӓреш кӹлден, мӹнь тенге шарныктет ӱшкӱж, ӱшкӱж пивлӓм поктылеш. Мӹнь кидӹм виктӓлтен, кычаш цацымым сравачшы замок пижӹктӹмӓш манын, тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт, маневрируяш достаточно высоком пакал но мӹньӹн кымдемӹм машинӓ ак керд манын, сыравач якте шон.
  
  
  Дӓ мӹлӓм йӓнгешем нелӹн шӱлен кишӹ. Мӹнь пӓлӹделам, мӹнь куштылгын шӱлӓлтен свезӓ воздух ак ли йӧн.
  
  
  Мӹнь пӓлем, ур лумеш ман вычен, тӹдӹн гач ӓль пуры дӓ, лу минутышты вӹц гараж, машинӓ пачаш лӓктӓтӓт, мӹнь моторым цӓрӹшӹм шӹндет дӓ кӱ иктӓ-толмо. Тӹдӹ цӹлт мӹнь чӹнгӓл!
  
  
  Пакал вургымла кид мӹлӓм якте шон кердӹн, но ак керд достаточно высоком нӹнӹм лӱктӓлӓш манын, тӧр вурс касайы, шайык пакал пижӹктӹмӓш. Ташкалтыш гӹц вала дӓ мӹнь семӹнь сӓрӹмӓштӹ гишӓн передачым сепнен, форма тӹдӹлӓн нӓрӹ ямын.
  
  
  Вурс тӹрӓн а вара мӹнь тӹкӓлеш.
  
  
  Мӹнь выртеш шамым ямден, орлыкемлан мыланем цилӓ кӓпшӹ орландараш тӹнгӓлеш. Жеп мӹнь цӹлт ак ли.
  
  
  Тӹрӓн лӓктеш, дӓ керемӹм пӹчкӹн колтенӹт, мӹньӹм анжен, мӹнь пакал кыча. Кандыра ик минутышты пыдештеш. Мӹнь дӓ шӱлӹшӹм шӱлет шӱленӓт ак кердт. Мӹнь пӹцкемӹш толшы цилӓ вецӹн тӹнгӓлӹн. Чуть-чуть тӓрвӓтӹл парня дон мӹньӹм ӹнде кердӹт.
  
  
  Машинӓ пакыла шӹрем пыра.
  
  
  Ял илыш цӱдӓ тӹнӓмок мӹнь освобождаем. Нӹнӹ ташкалтышеш гыц ик ял мӹньӹм шӹкӓл дӓ газ пӓгӓркӓ темдӓлдӓ. Фольксваген тӹргештен, но тормозым кыча.
  
  
  Вуйстык сӓрӓлӹнӓм дӓ ӧрдӹжӹш мӹнь передачын рычагым ой, шайыл ходдон, ташкен дӓ газ у ташкалтыш.
  
  
  Лӱен колтымаш тӹдӹм амасажым срален шӹндӓ дӓ гараж фольксваген керӹлтӹнӹт.
  
  
  Но амаса ак пачылт гӹнят, мӹнь колынам р пушӓнгӹ.
  
  
  Анзыкыжым мӹнь поктыл фольксваген.
  
  
  Сӹнзӓ у пӹцкемӹшӓлтӹ, мӹньӹм дӓ нимат почти ак уж. Шоды аяран юж мӹлӓм гӹц ӹрзӓльӹ.
  
  
  Эче - шайыкы, шӓлӓтен.
  
  
  Амаса пачылтеш.
  
  
  Йыдым тӱнӹ у мӹнь. Анзыклык.
  
  
  Мӹнь угӹц пырташ «фольксваген» шайыл ходдон амасам пачеш дӓ подъездный корнывлӓ гач чонгештӓт. Тормыжлымы шагалыныт дӓ мыньын вӓрӹм пачаш. Свезӓ воздух йӧрнаш окня вашт.
  
  
  У тура вургымла тыл брльоп сарывлӓ, нинӹм пичӓлдон юк.
  
  
  Кидшолвлӓм дӓ керемӹм пӹчкӹн пӓгӓркӓ мӹнь освобождаем. Мӹнь сӓкенӹт окнявлӓ дӓ амаса лыктын, кахырымаш свезӓ воздух. Мӹнь ик минутышты, кидешӹштӹ руль улмаш. Мӹньӹ сӓрӓльӹм «фольксваген», точкам дӓ тӹдӹ тылым чӱктӓш виктет, лийы кышец лӱмӹ юк шактен колта.
  
  
  Тӓгӱ-ӓнят саслаш. Ик эчеӓт лумӹ юк шактен. Олык мыньым эртен кеш дӓ подъездный корнывлӓ гач ӱӓш, воктен тӹдӹн гараж кушкеш. Мӹнь ужам, кыце эдем кыргыж лӓктӹт дӓ ымылкаэм доно тӹшкӓвлӓ гӹц олык. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ виктен фольксваген кыча.
  
  
  Ик гӓнӓ тӹдӹ сӓрнӓльӹ, тӹдӹн цӹрежӹ яргата валгалт миӓ; машинӓм фарана. Тидӹ гӹц марыжы лапка ылшы ныгыды шӹргӹвӹлӹшӓн таужо сӹнзӓвын, пандашыжы кужы дӓ кловойын бакенбардан, пингӹдӹ ышма-луан - Шӹнгӓвлӓм.
  
  
  Эче ик гӓнӓ лӱэн колтыш, но промахиваться, мӹньӹм дӓ газ пишок темден. Фольксваген анзыкы тӹргештӓт.
  
  
  Москато зигз
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  кӹзӹт gged, кӹчӓлӓш дворик изи шӹлӹн вазын. Мӹнь поктен кем дӓ ташкалтыш гӹц цилӓ силажыдон газ volks темдӓлдӓ. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ тӹ стенӓжы кӹрпӹцӹн дӓ тӧршталте гач тӹргештӹш.
  
  
  Ял ташкалтышыжы доно мӹньок снимаенӓм тормозым темдӓлдӓ дӓ газ пычым. Фольксваген покан сӓрнӓл, шӱм керӹлтмӹжӹ кӱнчаш стенӓжы кӹрпӹцӹн дӓ, тӹшӓк тыл пӹслӓнен кеӓ.
  
  
  Мӹньӹн мӹшкӹрем тырын, но йӹле мӹнь тӧр кеӓш манын, когон шушырга.
  
  
  Тӧршталте стеняш дӓ мӹнь гӹц йоген машинӓвлӓӓт, кудвичӹш анжен дӓ пашкуды мӹндӹрӓн, ӱӓн кушкыш.
  
  
  Иктӓт ак каеп.
  
  
  Мӹнь пӧртӹш пыра дӓ мӹнгеш толеш. Мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ ӱжӹн кердеш, кыш шӹльӹ мӹньӹн шалга дӓ кышты ала шӹнгӓжӹ, кыце мӹнь севӓлӓм. Седӹрӓ мон люгер мӹнь ӹшкежӹ, тӹштӹ, кышты тӹдӹ мӹнь вазым.
  
  
  Мӹнь лӱктӓл дӓ тӹдӹ кӹдеж гӹц лӓктӓш тӹнгӓлӹн, каска аравиштӹ планируяш Москато ӹштен. Ӓль варарак тӹдӹм ирок толаш варештӹн.
  
  
  Трӱк мӹнь ынгылем, малын мӹнь ик и порт.
  
  
  Коридорышты мары шалгыш, мӹлӓм йӹрӓ.
  
  
  Пӹтӓриш, мам мӹнь ужам, Mark Webley VI ылын, колымешкӹжок п оружи. Мары нӓрӹ тӹнӓм мӹнь шагалынам, пистолет кыча.
  
  
  Тидӹ кого ылыт, пӱэргӹвлӓӓт доно кожан куатлын кыдалеш. Ты иаш «Уэбли» пелек ганьок, тидӹ мӓ весӹвлӓ гань агыл ылын, кыце визитный карточкыжым, мӹшкӹржӹ тӹ викок мӹлӓм виктӓлтӹш.
  
  
  Куд
  
  
  Кӱлӓн тӹдӹ ылеш, дӓ ш арык нӓрӹ сӹнзӓ доно лицӓ кыйыр ӱпвлӓ лепкӓ вӹкӹ кенвазым пелек-яра. Дӓ тӹнӓм, лицӓ тӹдӹ черташкы чӹдӹ маскы беспристрастность шалгенӹт гӹнят, тӹдӹ тӹрвӹштӹ йӹрӓлтӹшӹм салымы лапка ылын.
  
  
  «Тӹдӹн чонгештӹлӹнӹт», - манын тӹдӹм англичанвлӓлӓн британский пиш сылыкын. «Ӹнде тидӹ тӹлӓт вел э ышдымывлӓ ылыт, манын тӹдӹ шӹлӓш пуат».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн кидшӹм махаялеш, тӹдӹ ӹшкежӹ ак цацен шуен. "Тидӹ мӹньӹн мӹшкӹрем гӹц карангден ак кердеп тӓ шӹргӹ ылын?"
  
  
  "Ма? О!" Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Яклешт кен дӓ кожан уэбли боковой кӹшӓнжӹ кӹдӓлӓш дон пӹтен. "Тӓмдӓн американец, тенге?" Тидӹ ойхырыктен идей веле чучеш.
  
  
  «Мане. Мӹнь кыргыжам смысл дӓ йолам уке. Коридорыш ак пыры гӹнь, тидӹ тӹнь ылат, q ii e семӹнь, ӹлӓш мӹнь тӹдӹм пуштам!»
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Ну, ма вара, кынамжы тенге ылын, тенгеок?» Тӹдӹ кымда йӹрӓлтӓ. «Тӹнь кыце шанет? Тӹдӹн паштек кеӓ? Шансвлӓ ылын?»
  
  
  «Тӹдӹ ӹнде мӹндӹркӹрӓк тишец», - манам мӹнь. «Лӱд, мӓлӓннӓ тӹ мондымы керд».
  
  
  Внимательно тӹдӹ мӹлӓм тыменяш. «Ам пӓлӹ, мӹнь тӓлӓндӓ, дружище. ЦРУ? Военный разведкына?»
  
  
  Мӹнь ладнан келесен: «Мӹнь американский турист. Тӹнь ма гишӓн попымы?»
  
  
  Тӹдӹ ваштылалын. Адана тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ тӹргештӹш дӓ ку олмам, тӹ годымок вуй запрокидываться. Тидӹ кого лимӹкӹжӓт, британский твидовый стиль доно типичный твид мары сӹлнӹ. "Изи театрвлӓн нимат тӹлӓт ак ли, уке ма?"
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Асаж. Парсон Мӹнь. Барри Парсон. Подданныйже Британский. Испани кӓнен. А тӹнь?»
  
  
  «Пибоди Джордж. Лач тенге мӹнь ӹнянем».
  
  
  Тыргыжланен тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "Фигня."
  
  
  «Лачокок, дӓ», - мӹнь отвечӓйӓ, тоже льыргаш. «Ти пӹцкемӹш. Застолбить тӹдӹ тӓ ылыда?»
  
  
  "Пожалуйста, мӹньӹн вуеш?"
  
  
  «Тӹдӹм виктӓрӓ. Тӓ пӓледӓ. Тиштӹ тӹдӹ выча».
  
  
  «О. сына палшаш? Ӱшандарен. Цӹлт мӹнь тӹньӹм дон согласный, тошты».
  
  
  «Ужам мӹньӹ Джордж».
  
  
  Тӹдӹ пӹрхӓлтеш. «Тӹнӓм Джордж».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Мӓмнӓм вычалат». Тӹдӹ кравать тӹрӹштӹ шӹнзен дӓ мӹнь докы миӓ.
  
  
  Тӹдӹ кӹпцӹк шыралтшы дӓ мӹньӹм эртен, туп мучаш йӓрнен. Мӹнь колынам, кыце тӹдӹм кӹшӓнӹштӹ шӓрӓш. Нӹнӹ сигаретӹм испан пачкым лыктеш, спичкӓжӹм керӹльӹ дӓ ик ышмашкы кӱлӓн йӹлерӓк чӱктӹ шӹштӹ. "О. Вуеш. Шӹкш?"
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. "Шу".
  
  
  "Кыце тӹньӹм такшым тӹдӹ пуры?" - трукок тӹдӹ ядеш.
  
  
  "ТИР?" Каен мӹнь, пӓлет вет, цилӓ тидӹ ороды гань шактат. Соок ылшы ороленнӓ.
  
  
  «Шӹнгӓвлӓ», - парсон келесӹш, вуйта мӹнь цӹлт ынгылыдымы ылын.
  
  
  "Ну, ма вара." Мӹнь ӹшке комы цацышывлӓ докы тор корныштым ужшашлык. «Ӹлӹмӓш ӹдӹрӓмӓшвлӓ тидӹ малага, - мыньжӹ келесӹшӹм. "Тӹдӹ гӹц пӓлӹмӹ пуымаште мӹнь бизнесмен. Тенге гӹнят, тӹдӹн мары швейцар енгӓм дон мадаш тӹнгӓлеш годым, пӱэргӹ дон ӹдӹрӓмӓш интрижка ӹштӓш решен, манын тӓмдӓн Шӹнгӓ. Шантажировать тӹдӹм ӹнде тӹдӹ, нӹнӹм мары гишӓн шайыштшы романвлӓн дон лӱдӹктенӹт. Сеньора мӹнь лӹм доно ӹштӓт, тӹ модельӹм шанен тӓрвӓтен дӓ цӓрнӹде шантаж лумеш ман ".
  
  
  Сигаретный воздух шӹкш куза. Пӹцкемӹш ылын, но мӹнь ужам, мӓ тыргыжланенӓ парсон йӹрӓлтӓ. Йӹрӓлтен, тӹдӹ у, пиш олен, пиш йӹрнен.
  
  
  «Кычылтмы мышты тӓмдӓн клишевлӓ», - манеш тӹдӹ попалта. "Джордж? Джордж, тидӹ келеш?"
  
  
  «Чын историм тӓ ядыда. Тидӹ чын историйжы». Мӹнь тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. "А тӹнь?"
  
  
  "Ах. Мӹнь ылам" тӹдӹн когон шӱлалтӹмӹжӹ. «Ма вара, мӹнь пӓлем отношенивлӓ шукы шӹнгӓ, но кӹрӹнжок ак гань кого».
  
  
  «Ну», - лӱдӹнрӓк тӹдӹ мӹлӓм тӹнгӓлӹн.
  
  
  "Кыце мӹнь тӹдӹм prezzolata пистолетым тынг палымаш. Тидӹ латин шамакеш шелӓш man Tut / тӹдӹн лачокшы лӹмжӹ - Москато Альфреддо, тишец Лумеш. Тӹдӹ рим гӹц колтымы, ти пӓшӓм ӹштӓш манын, испани, но мӹнь ам пӓлӹ махань пӓшӓ. Ӱ лумеш неаполитанский "
  
  
  "А малын тӹнь тӹдӹн паштек охотничайымла?"
  
  
  "Тидӹ
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Пӹтӓриок тидӹ гражданвлӓлӓн пӓшӓ тӹнгӓлӹнӓм, но кӹзӹт тӹдӹн пӓшӓвлӓжӹм военизировать савырненыт. Иктӓ куд тӹлзӹ гӹц тол мӹнгеш нӹнӹм шӹнгӓ дӓ пуштыт эдемвлӓм римышты мӓмнӓн ».
  
  
  "Эдем иктӹштӹ?"
  
  
  - Военный разведкына, - Парсон кукшын келесӓ. «Ма тыргыжландарымы наркотик тангыж саяк средиземный оборот. Тидӹ тӹрӹс вооруженный вин. Мировой войны тӹ мычаш доно мӓ кок цӓрӓш цаца. Пучкорн да кӹзӹтшӹ мӓлӓннӓ лиэш, кынам Джастин Москато пуштмы лиэш ". Парсон тумайы цӓрнӓшӓт.
  
  
  Мыкик мӹнь. «Ынгылдарымы. Вуеш».
  
  
  "Мӹнь эртӹш ӓрнян испанин ылын, кынам увер мӓлӓннӓ, тиштӹ ма ылмы Лумеш. Тӹдӹм мӹнь моаш цаца, но кымыкталтеш. Вара, ти вадны лачок, мӹнь причиным мона дӓ мӹнь пыток, мам тӓ публичный доно шайышташ, тӹдӹ мӹнь ядыштынам, тӹдӹ мӹнь тидӹн паштек веле лин, кыце толын дӓ тӹдӹн толмыжым тишкӹ дискотекы дубл.
  
  
  "Военный разведкына?" Привикненӓм. "МИ-6?"
  
  
  «Фактически, вӹц». Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Тӓлӓндӓ пиш пӹсӹн, кынам нерген шанымаш МИ-6. Кудымшы - тидӹ, конечно, шпионаж. Дӓ вӹзӹтӓнӹм - тидӹ контрразведке. Тор? Йӧн ӹнде мӹнь тӓлӓндӓ доно пӓлемдӹмӹ ылеш идентификационный конкретный тӓмдӓм тыргыжландара агыл, мӹнь вет пӓледӓ, мӓ тӓлӓндӓ, янки, цилӓ техеньок шотдымы щепетильный дӓ безопасность ядмашышты. Тенге гӹнят тидӹ мӓмнӓн агыл отношенивлӓ пыдыратымыла. Мӹнь эдемвлӓ доно пӓшӓм ӹштӓш цацымыжым москато тандем заполучать мӓмнӓн ».
  
  
  "Нерген Москато тӓ махань приказ?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Простяш ядеш? О. лачокат, Москито - п мадыныт. Шотлымы тӹдӹ мӹлӓнем келесӹш».
  
  
  "Цилӓ тӹдӹ?"
  
  
  «Мане. Тӹдӹ тӧрлӓ».
  
  
  "Кыце тӓ шанедӓ, кӱ тӹдӹн верц шалгенӹт?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Мафиози, мутат уке. Ирок пӓшӓ ӹштӓш тӹдӹм шукы гӓнӓ атяжы».
  
  
  «Мӹнь чаманен Джастин».
  
  
  "Джастин?" Лицӓжӹ тӹдӹн мӹнь йӓрӓ.
  
  
  «Ай, пуштыныт. Тӹлӓт...»
  
  
  «О, Делани Джастин. Мане. Джастин Незер». Парсон шӱлӓлтӓ. «Ну, ма вара, тӹдӹ пӓлен, мӓ йыхнен, ушнымы годым, тенге агыл ма?»
  
  
  Пӹцкемӹшӹштӹ анжем мӹньӹ тӹдӹм. Мӹнь шаналтышым, кышкы тидӹ ма лиэш британец. Техень цаштыра дӓ сек кӱшӹл тӹрвӹ.
  
  
  "Мам тӓ ӹшке гӹц нӓлмӹ шнуй?" - мӹнь сардонически тӹдӹ ядеш.
  
  
  "Шнуй?"
  
  
  "Вӓтемӹн йӱдыгышӧ?" Паузым ыштен. "Тӹдӹн вӓржӹм занимая лумеш тӓжӹ ... яратедӓ?"
  
  
  Ой. Мӹнь историм коман. «Рыцарский чисто ти ядмашвлӓ», - йӹрӓлтен мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  «Тӓ, янки, лачокла старомодный уты галантность ямденӹт. Молодец!»
  
  
  Мӓмнӓм шыпшын.
  
  
  Ик цӓш мам ужынна, мам Москато ак тол.
  
  
  Ай-йӱӓш мам мӹнь кок цӓшӹштӹ унагудысо номерӓн. Тидӹ тӹнӓм «Барри» дӓ «Джордж». Мӹньӹн эчеӓт цилӓ подозрительны ылеш, но решӓш манын, тӹдӹн докы канден кердеш информация.
  
  
  * * *
  
  
  Мантия ӹшке амаса ӓнгӹш хуан шалгымаш, тӹдӹн пулш вӹкӹ пыч ӱпем, сӹнзӓ ом доно циц ылын, а пӹлӓнгӓш цӹрежӓт цевер.
  
  
  "Ма тидӹ паштек пульхритюд ужеш?" - сӹгӹрӓл Парсон, бокалвлӓ рӱзен коньякым.
  
  
  «Тидӹ Хуан», - манам мӹнь. «Шӓлӓ, Хуан».
  
  
  «Сеньора тӹдӹм тидӹ, тӹдӹ гишӓн мӹнь тӹлӓт попышым?» - яды сложный Парсон шалалта. Тӹдӹм йӱкшӹ ганьок тенге ылын, кыце мӹнь.
  
  
  «Уке, конечно», - манам мӹнь. "Тидӹ - мӹнь вӓтетӹм!" Парсон мӹнь докы сӓрнӓл, анжалаш манын. Вара тӹдӹ шагялеш дӓ ончаш Хуан.
  
  
  «Мӹнь, манеш, ӹнде! Тӹнь пиш таш, кугуза! Пиш тал!»
  
  
  Кымалаш дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. «Тау, Барри. Ох, Хуан. Пуры, пожалуйста. Мӹлӓнем ӹжӓл, мам вара мӹнь. Тошты вӓшлиӓт тӓнгӹм мӹнь ӹшкежӓт».
  
  
  Парсон шымаргаш. «Мане, лачокат, мӹньӹн шергӓкӓнем. Барри парсон ти лӹм».
  
  
  «Тидӹ Пибоди Хуан», - манам мӹнь.
  
  
  Хуан уже амалат. Тӹдӹ комнатыш пырен, мӹнь вӹкӹ шӹдӹн анжен. "Ма лиӓлтӹн?"
  
  
  «Тӹнь мӹлӓм шайышт вара, вӓтӹжӹ», - мӹнь келесем, тӹдӹ гишӓн тӹдӹн анзылны парсон статусым ӓшӹндӓрӹктӓ. «Ситӓ, манын, ӹшке донет мӹньӹм тошты приятельвлӓ барри парсон six гӹц тура».
  
  
  «Вӹц, - келесӓ Парсон.
  
  
  «Иктӓ вӹц - куд, кыце ӹнде мӹнь келесен». Мыланем йыренат. "Ма докы ушненӹт, Хуан?"
  
  
  «Позда уже, дӓ мӹнь ноя».
  
  
  «Ноя тӹнь кым и», - манын Парсон, тӹдӹн докы миӓ дӓ тӹдӹн вӹкӹ туран анженӹт. «Тӹнь кышты п ӹлӹжӹн». Тӹдӹ кымык, онгылашыжы тӹдӹн тӹрвӹжӹм шыпшалеш дӓ йӹле ӹрӓ. "Ма у?"
  
  
  Мӹньӹн сӹнзӓэм питӹрӹмӹжӹм выченӹт, пыдештеш. Тенге ӹнжӹ ли. У сӹнзӓм пач годым мӹнь, мӹнь ужам, кыце тӹдӹ йӹрӓлтӓ дӓ Парсон сигарет шыпшаш, нӹнӹн йозы семвлӓм ышма вӓрештӹндӓ. Испанский волга гӹц шӹкш куза тӹдӹн вуй.
  
  
  Мӹнь ошеломленно кушетка откидываться. Мӓ лийы доно хуана освобождаят?
  
  
  Хуан ӹнде парсонс сӹнзӓшкет анжалам, дӓ кӓпеш ласкон тӹдӹм иркалаш. "Тӓмдӓн британец, тенге?"
  
  
  "Лаштыра Шонгы Парсон левӓш!" - во-во, тӹдӹм келесӓ. Тӹдӹ тӹдӹм элтӓлӓ. «Тӓ, янки, суперпорода ӹштӓш ӓвӓм».
  
  
  Тӹдӹ ак пачкал. "5?" - повторяем Хуан. "Вӹц мам анжыкта?"
  
  
  «Военный разведкына», - манам мӹнь. "Контрразведке, ӓ, Барри?"
  
  
  Мыкик Парсон. «Точно, шонгы. Мӹньӹ келесӹнем, ма тӓ кокшыжы ылын дӓ мӹнь докы пуры раскопко ак йӱ?»
  
  
  Ярко хуан йӹрӓлтӓ. "Яратыда."
  
  
  Слабо анжалеш мыньымат. "Яжо."
  
  
  «Тӹнь тольыц кердеш ыльы, Джордж».
  
  
  «Мӹньӹн», - тенге мӹнь кымыл доно келесӹмӹ, кыце кердӹн. Дэвид нивен мӹнь покташ тӹнгӓлеш.
  
  
  * * *
  
  
  Хуан тӹдӹ мӹлӓм пуаш вӓрештеш. Тенге тӹдӹ мастар, тӹдӹ шокта, кыце тӹдӹ тӹ мадын.
  
  
  Барри виллон гостиныйыш парсон тыл йыла. Тидӹ сӹлнӹ квартирӹштӹжӹ цӓрӓ ылеш.
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  ce, кӹчӓлӓш стиль молнамшы побережье испанвлӓ - шарвлӓ, гобелен, пӧкен кӹжгӹ пумы, диваным стӧлӹм.
  
  
  Мадшывлӓжӹ эче йӱкшӹ вуя мӹньӹм цилӓ, мам годым кӹдежӹш пыра. Тидӹ раз эн лишыл ылеш, мӹньӹм докы миӓ дӓ тӹдӹ вален кушетка тыр, омештӹ дӓ вуйжым комдык шотдымы.
  
  
  Хуан анжалын, мӹнь Парсон сӓрнӓл кеӓ, дӓ вара йӹрӓлтен колта. Тӹдӹм мӹнь велӹш анжалеш, дӓ шымаргаш хуан кидӹш нӓлӹнӹт. Нӹнӹ келгӹнрак дӓ шукырак шыпшалеш. Дӓ нӹнӹн вашт сӹнзӓшкӹжӹ анжен, мӹнь шаналтышым щелочка у, ма техеньӹ Ривер Хуан кертдымы художник.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Te patten rayos Mil!"
  
  
  Мӹнь вуйжым лӱлтӓлеш. Ӹдӹрӓмӓш амаса ӓнгӹштӹ шалгенӹт, кидшӹм онгешӹжӹ хрестӹм, дӓ Хуан Парсон вӹкӹ анжен. Тидӹ сӓмӹрӹк ӹдӹрӓмӓш каштановый ӱпшӹм итӹрӓн, пӹцкӓтӓ-кӹрӓн сӹнзӓвлӓжӹ дӓ каваштым крем.
  
  
  Ӓнгӹштӹ ӹдӹрӓмӓш ӹшке гӹц кыча дӓ амаса докыла сӓрнӓл парсон хуан. «Елена», - манеш тӹдӹ. «Тидӹ Джордж, а тидӹ Хуан».
  
  
  "Хм-м!" елена пӹрхӓлтеш.
  
  
  Хуан Парсон вӹкӹ анжальы, а вара у ӹдӹрӓмӓш. "Тӹнь кӱ ылат?" - тӹдӹ олен ядеш.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн...» - парсон докы сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь, кажется, семалтет « вӓтем...».
  
  
  Мыкик мӹнь. "Кыце шӱлет, Елена?"
  
  
  «Елена Моралес», - тӹдӹ маньы дӓ йӹрӓлтӹш. Парсон тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш, онгылашыштыжы нӧлтал, кравать докы миӓ дӓ мӹнь тӹдӹн сага кеӓ анжалаш манын, пухлеть.
  
  
  Лицӓжӹ выртышты хуан шӹжгӓ, но вара ояра йозы семвлӓм, тӹредмӹ годым тӹдӹ кӹдеж амаса вашт парсон гӹц лыктеш дӓ, тӹдӹн гӹц елена пыра. Ай-мӹнь выртеш колта, кыце тӹдӹ ик стопка ӓрӓкӓ ямдарым дӓ мӱгӹрен. Ӓль йул!
  
  
  Елена хала тӹдӹн пулшыжы гӹц кенвазыт. Тӹдӹ халашты лӹвӓлнӹ ылын вӹцкӹжрӓк йыд тӹгӹр, ужам дӓ тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм контур раш. Кӓпвлӓ-вуй формы доно циц ылшы томсыкан пакал.
  
  
  "Лачокок тӹнь верц пуымаште Парсон?" Мӹнь ядам.
  
  
  Тӹдӹ шымаргаш озорно. "Малын тӹнь пӓлет?"
  
  
  «Мӹнь вет мӓ спектакльым».
  
  
  "Мӹнь тӓмдӓм курсыш кӹчем ылын".
  
  
  "Тӹнь келесӹ?"
  
  
  «Мӹньӹн ак шо, ма тидӹ ылеш кого значени». Мӹнь кырма дӓ тӹдӹн нержӹм цӹвештӓлӹнӓ. «Мӹнь шаненӓм, тидӹм пӓлен мӓ тӓлӓндӓ».
  
  
  Мӹнь кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹдӹн пулшыжы гӹц хватя.
  
  
  «Эй, тӹнь вӓтетӹн», - манеш тӹдӹ. «Цевер. Шана, тӹдӹ Барри йӧратем».
  
  
  «Ай да, леди, - мӹнь манам, кынам тӹдӹ мӹнь вӹк йӓрнен, удобны мучыштаралташ дӓ халажы.
  
  
  «Мӹнь ам ынгылы маньы, попа», - тӹдӹ ваштылеш.
  
  
  «Хоть-махань йӧнвлӓм, шая шукы п соок», - тӹдӹм ужын мыштымаш. "Тӹнь тенгеок и шаненӓм, Джордж?" Тидӹм келесӹмӹкӹжӹ тӹдӹ «Хорым-хэй».
  
  
  "Дӓ ӱжеш."
  
  
  Мӓ погыненнӓ, кыце-гӹнят эл, хӹдӹртӹш хӹдӹртен, мӹнь ӓшӹндӓрем, юкым колын дӓ сагашы кӹдежӹштӹ ик стопка ямдар гань. Но тидӹ цилӓ улы. Вӓрен пуаш ылын ма парсон тӹштӹ нимат, нимат ак дӓ махань тидӹ мӹнь стопка вӓрештӓт Елена. Парсон Хуан дӓ тидӹ паштек мӹнь ужам.
  
  
  Елена ак ли комментируяш тенге ӓрӓкӓм уке. Тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь анжыктем, кыцелӓ ӹлӹмӓш мӹньӹм ӹшке весӹ тӹдӹ гӹц пасна шукы гишӓн скучаем.
  
  
  38 кобурам дӓ мӹнь тӹдӹ гӹц мӹнь улы кымылын нӓлеш вочыгача-Люгер полкажӹ. Тӹдӹ кыдашаш цацен, тӹдӹм цилӓн дӓ пыналтын. Тидӹ лиэш пӹтӓртӹш, ма мӹнь ылам, дӓ большы тӹдӹ. Тагыце мӹнят тӹдӹ гӹц седӹрӓшкӹ шуэн кобурам дӓ тӹдӹ кафель.
  
  
  Мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм - беззащитный - мӹнь изишӓт ак келесӹ, тӹдӹ гӹц пасна «цӓрӓ».
  
  
  Лампы соты докы кырма дӓ тӹдӹм чӱктӹш цӓрнӓ.
  
  
  Мӹнь шижӓш цӓрнет ямдарым сагашы кӹдежӹш мӱгӹрен.
  
  
  Шӹм
  
  
  Санзалвлӓ горнолыжный курорт шоаш манын-и-Ньев, корны мычкы кеӓш келеш лык гӹц кӱш малага доно сир кечӹвӓлвел Сьерра-Невада. Отель Nevada Sierra, сирӹктӓ, ма ылеш, ӱлнӹрӓк ылшы Льяно Прадо, мӓмнӓн корныш лӓктеш дӓ костюмвлӓ доно хуана ечӹ.
  
  
  Ош корны сиреш пайыла de veleta дӓ ечӹ borreguilas picacho llano prado лошты пел. Прадо ӱл льяно кӓнӹмӹ корны доно пӹтен, а кӱшӹл Боррегилас кӓнӹмӹ корныш тӓрвӓнен. Йӹгӹре машинный отделени.
  
  
  Прадо корныш кокшы барранкас ечӹ дон ӱл цилиндр боррегилас льяно ашныжы. Шергеш пӹсӹн дӓ нӹнӹм айыраш гранит гӹц ян, кышкы вара изи ӓнгӓвлӓ веле шотыш лӹмӹм вочма.
  
  
  Кӓнӹмӹ корны, Borreguilas llano prado кеӓт, вӹлнӹш барранка тӹнг сӓкен, куштылгын корныжы кым верланен. Ирвел пашкуды корнывлӓ кӓрш у нелӹ.
  
  
  Балконыш шӹнзӹн, кӹдӓл йӹр ылшы отель, ечызе вӹкӹ анженӹт, но шотлен, ечыла катайымаш яжорак лижӹ манын, мӓ анжен. Обеспечивайымы дӓ ышыкет веле манын, мӹнь сӱретлен rolleiflex полдюжины 1 палшымы доно ӹштӹмӹ, кыдывлӓ AXE отдел реквизит йӓрӹмӹм пуат, лиӓлтӹн манын, ӱлнӹрӓк ужыт, мам мӹнь пуры.
  
  
  Нойыктарыше тидӹ постаренӹт, мӹнь дӓ шукын тӹш пырен вазы дӓ кудышты краватьышкыжы янгылы шӱлӓлтен доно катаем. Но мӹлӓм амалаш ӹш керд. Остатка кок кечӹ мӹнь событивлӓ гишӓн шана.
  
  
  Шӹнгӓвлӓ пушташ вара кок кечӹ эртӹмӹкӹ корелли рико йӹгӹржӹ - заместитель тӹдӹ. Елена паштек кок кечӹ мӹнь доно вӓшлимӓш дӓ Барри Моралес Парсон хала верц нимат лите. Но мӹнь келли митч доно кӹлвлӓм кычен, икманяр гӹц увер толеш дӓ хок:
  
  
  ӰЗГАР
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  : Нимат ак цацеп годым махань член доно рико напрямую корелли пыра. AXE соглашеним якте тӹдӹ кодеш. Тӹдӹ гӹц нимахань кишӓвлӓм двуличие вел. Вычал, тӹдӹ ак нӓл, тӓ гӹц уверӹм Бергсон Вӹдпарсын гач.
  
  
  ПУНКТ: Мӓмнӓн информация анжыктымаш ӓль малага торремолинос москато кӹзӹт уке. Попугайвлӓ агыл, тӹдӹ паштек ак цацеп. Тӹдӹ шеклӓнӹ.
  
  
  ПУНКТ: y эче цилӓ йӓмдӹлӹмӹ вӓшлимӓш стади nieve sol.
  
  
  ПУНКТ: барри парсон информация о ам ядат. МИ-5 ышыжы тӹнӓрок, ма техень эдем лин. Очыни, лӹмжӹ - псевдоним; МИ-6, векӓт, нӹнӹн эдем ак кел пачаш мычаш якте тыдым мышкеш. Вуеш ит нал, но ну, нимат уке, тидӹ тӹдӹн рольжым ик ӓль тӹ модельӹм шӧрӹшӹ.
  
  
  ПУНКТ: Москато - тареш пуштыныт, кыды шукы пӓшӓм ӹштен мафия ижӹ. Тенге тӹдӹ ирӹкӹм витӓрӓт.
  
  
  ПУНКТ: Елена Моралес - ма гишӓн тӹдӹ пӓлен шагалеш. Палшышы уке ылмыжы гишӓн сирӓлтеш шпионаж пӹтӓртӹш, испани дон пӓшӓм ӹштӓш ӓль контрразведке правительствыжы территорижӹ шӹлтӓш. Испанка но тӹдӹ ак керд лиэш, ӓль а французка итальянка. Зацепкы нимахань.
  
  
  ПУНКТ: москато ну мексикышты тӹ жепӹн ылыныт, кынам тӓ снайпер Энсенад атакуен. Тӹлец пасна, тӹдӹ гишӓн сирӓлтӓш лиэш, мам тӓ тӹдӹн ӹштӹмӓш европыш рейс, Иберия гач агыл гӹнят.
  
  
  Тидӹ хоука гӹц ылын.
  
  
  Ирок ирок качкышеш паштек кок пуштмаш доно хуана дублёр рико корелли годым мӹнь звонялам.
  
  
  «Келли», - юк дон келесӹшӹм. «Рим гӹц уверӹм вӹдпарсын Нер. Y Sol тӹнь тагачы Nieve кеӓш келеш».
  
  
  "Чын."
  
  
  «Ин тӹдӹ кӹчӓлӓш. Ик йыд вычал. Тӹштӹ тӹдӹ машинный отделениш кешнӓ дӓ кӓнӓш корны дон контактвлӓн йыдпел встрестись. Контактвлӓм лӹмжӹ - Артуро. Тӹдӹ вӓшлимӓшӹш пыртымы лошты махань жепын романым гишӓн хытырен дӓ тӹньӹм нер хуана тӓ доно вӓшлимӓш ылын. Но ик кокшы вӓшлимӓш пӹтӓриш тӓ кеӓш келеш ».
  
  
  "Ынгыла."
  
  
  «Вот и цилӓ, - келесӓ Келли. "Уштыш."
  
  
  "Вычал. Вӹдпарсын Кыце?"
  
  
  "Ушненӹт."
  
  
  "Кынам тӹдӹм стенӓн курортыш кеӓш?"
  
  
  «Нимат ит келесӹ. Эрнандес ак ытара дӓ тӹдӹ эче келесен, кынам колтышым».
  
  
  "Иктӓ-ма гишӓн Парсон?"
  
  
  «Яжо».
  
  
  "Елена Моралес?"
  
  
  «Лач тенгеок».
  
  
  "Тӓжӹ, ӹрвезӹвлӓ, шукы пӓшӓм ӹштен лачокат, тенгеок?"
  
  
  "Ой, Ник!"
  
  
  * * *
  
  
  Мӹнь ечӹ доно нӹл цӓш нӓрӹ чият кечет пӧрдӹн ялан кравать докымиӓ дӓ, тӹгӹр дӓ свитр.
  
  
  Ечызе тайыл эче цилӓ ылын. У курткым мӹнь кердӓм мары цевер, ыжар курткым ӹдӹр, кокшы пел кӓпшок курткым, олицӓ мычкы вален сек ӱл этаж. Машинный отделеништӹ кӓнӹмӹ корным эртен сек ӱл сир, мӹнь кок сирӹштӓт ужаш, вуйын кӱшкӹлӓ кузен шӹцмӹжӹ сек кого савырнылме якте боррегилас - Велет.
  
  
  Кӓнӹмӹ корным эче цилӓ пӓшӓмӓт ӹштӓш, икӓнӓштӹ кузен дӓ вален, весӹ корны, темӓш куза, вала чучеш. Машинный отделениш мӹнь тумаем анжалда.
  
  
  Рико Корелли. Мӹнь пӓлем толькы ылеш гӹнь, кыце тӹдӹ лачокшылаок кайын. Отель изи ылеш - мӹнь тӹдӹ вестибюлеш дӓ ӹшке вӓрӹм йӓшнен кердеш леведӹш доно вӓшлиӓш дӓ цилӓ тидӹ гӹц пасна кинжалым акеллӓ, тенге тӹдӹ яратен дӓ вара почуржа.
  
  
  Соок эче. Ик эдем пушташат уже ылын. Рико Корелли кого эдем лин, ӹштӹшӹн миссижӹм лӱдӹш. Безопасностьышты важный ылын.
  
  
  Хуан мӹнь кӹдеж амасашкы стучалаш.
  
  
  "А-а?"
  
  
  «Вален кен, Хуан».
  
  
  Иквӓреш мӓ лӓктӹнӓ, кыце марыжат дӓ вӓтӹжӓт - вате-кок шонгы, секс тагынамок тылыш яратен дӓ тӹдӹ йӧрен. Яндар каче пуэргӹ дӓ ӹдӹрӓмӓш.
  
  
  * * *
  
  
  Ӱштӹ юж ылын, но чулымешташ. Ечӹ лӹмӹм пуаш лиэш идеальный катани доно, куштылгын пачын порошокым вӓрӹштӹ веле келеш. Шторм нимахань ак ли сӧрен. Но мӹнь шижӹнӓм, мӓ тиштӹ лин кердеш йыдын лӱӓт.
  
  
  Ма доно попат дӓ остатка ик стӧл лош шӹнзӓш коньякым прадо шоколад гӹц шокшы. Группы доно нӹл эдем тайыл гӹц вален, кӹчӓлӓш стӧлӹм пӧкенӹм дӓ ечӹ доно дӓ закусочный припарковывать стеня тоеныт.
  
  
  Келесӓш нӹнӹм немецкий. Немецкий йӹлмӹдон мӹнь изишӓт пӓлӹделам, седӹндон тӹдӹ пел мӓмнӓн стӧлӹм шӹндӹмӹ. Келшымаш анжалда дӓ нӹнӹ хуан талашыда. Парти нӹл эдем гӹц ылын. Иктӓ нӹллӹ ылын, дӓ тӹдӹ, векӓт, группывлӓдон ылыт лидерӹн; кӱ молы, векӓт, кымлы лӹвалнӹ ылеш. Лидервлӓ дон попен-немецкий, но лачокат швейцар ылын. Кымытын лимӹкӹнӓ яре молы - датчанла дӓ кок немец.
  
  
  Хуан сӹнзӓжӹм выртешӓт нӹнӹ ак керд, тидӹн паштек веле, нӹл мучачо кружоквлӓ кыце шоколад шӹкшӓн тӹдӹ канден.
  
  
  «Хауптли Герр Брунон, - келесӓ здоровяк, кид виктӓлтен, манын мӹнь кидӹм кыптырталеш.
  
  
  «Пибоди Джордж. Штатвлӓ Логӹц».
  
  
  «Ах, да! Конечно. Мам мӹнь пӓлем-тӹдӹ немецкий дон американский акцент».
  
  
  «Простяш ядеш», - мӹнь йӹрӓлтӓ. «Хуан тидӹ, вӓтем».
  
  
  "Техень везунчик!" - сӹгӹрӓл Хауптли Брунон, ӹшке векӹ сӓрнӓльӹ дӓ ынгылдарен спутник-немецкий, тӹдӹ ма гӹц мӹнь пуымаште.
  
  
  «Мане, мане,», - манын кок немец, Хуан вӹкӹ анжен. Датчанла шоколад шынгалты.
  
  
  "Тӓ, халык, ечыла катайымаш иргодым?" - герр Хауптли ядеш.
  
  
  Мыкик хуан. «Сулымашке».
  
  
  "Ах! Ирок мӹнь ак сирӹмӓш ылыт, но лин кердеш, вес кечӹвлӓн - жеп ӓль лишӹл
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  t! »Ӓрдӹжӹм севӓл Герр Хауптли агыл.« Малын тидӹжӹм ма ӹштен ана дуэт гӹц ылшывлӓ - мӹнь трио нӓлмӹ », - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн шӓр.
  
  
  Хуан ӹлӹж кеш. "Тидӹ мӹнь ылам кел!"
  
  
  "Пибоди Герр?"
  
  
  "Ой, яратымы, тидӹ, тидӹ йӧратем!"
  
  
  Цилӓн ваштылыт, сӓй улы вет, ма ак келшӹ мӹнь тидӹм.
  
  
  Шая кеӓ. Хауптли Хуан кид трук хватен, да панды мычашжым гӹц тӹдӹм карангден дӓ тӹдӹм ечӹ доно стӧл сага пӱгӹнен. Икманяр нӹнӹ гишӓн когон технический дискуссий келгемдӓш ылыт, кыдывлӓ тӹ ечӹ доно ылын. Чула шол дӓ хуан.
  
  
  «Хауптли Герр, - мӹнь келесенӓт немецкий гӹц ик ӹрвезӹ эдем. "Тӹдӹн бизнесмен, трепло?"
  
  
  Немецвлӓ классически ӱпӓн дӓ кловой ылын, мӹнь сагаэм. «Да! Герр Хауптли - ик бизнесмен э тӱвыргӧ пазарыш», - манеш тӹдӹ. «Тӹдӹн вӹкӹ кого ответственность».
  
  
  "Отпускышкы ты?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Погынышы кого парижӹштӹ ик ӓрня эртӓрӓлтӹн. Герр кӹзӹт Гауптли пышкыдемӹт, нӓлмӹ кечы соты, лу дӓ...»
  
  
  Паузым.
  
  
  Немецвлӓ ваштылеш, датчанла дӓ цӹлт ак стӧлӹм севӓл лапажы доно меланхоличный.
  
  
  "Изи ӹдӹр!"
  
  
  Ваштылеш.
  
  
  Тидӹ гӹц тӹдӹ мӹлӓм ик шонгы опера комический ӓшӹндӓрӹктӓ, тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл спектакль ужам - фильм 1930 тошты-х ижӹ. Ма-гӹнят тидӹ мӹнь чучеш тореш агыл. Но мӹнь тидӹм ынгылен ам керд.
  
  
  * * *
  
  
  Типичный ресторанышты ылын семӹнь трапезная горнолыжный курортым ӹштенӹт, ик кӹдеж гӹц кӹдежӹш изи стӧл, стӧл стиль дӓ кӱ доно стеня мычкы эстакад центр.
  
  
  Мӓмнӓн группо - мӹнь дӓ тӹдӹн тӓнгжӹ докы ушненӹт дӓ Хуан Хауптли герр - погыныш викок весӹ центр ылын. Г-Хауптли тевтонский н пакылажат цӓрнӹде болтовня тӹгӓтен, кыдыжын трӱкӹштӹ цилӓ икӓнӓштӹ дӓ трукӹштӹ лӱдӹн колта. , Тӹдӹм англичанвлӓлӓн немецкий ынгылыде ӓль кужы агыл, тӹдӹм тӹрӹс харизма лым каеш.
  
  
  Стӧлӹм дӓ молы шукы жеп тӹрӹн отельвлӓ анжалда внимательно мӹнь ам талашы.
  
  
  Мӹлӓм нер рим кӹчӓлӓш, тӹшлен цацышы лицӓш мӹлӓм йӹр кӹзӹтшӹ рико корелли тангыж. Каеш, йӧн уке.
  
  
  Кымлы луатикшӹ ылын, шукы жеп пӹтӓриш мӹнь пӓлем. Бренди толшеш, мӹньӹм дӓ шӹнзен, тӹдӹ шыпшеден. Герр Хауптли кынам паузым ӹштӓш манын, шӱлӹшӹм нӓлеш, мӹнь Хуан докыла сӓрнӓл шагалеш дӓ келесен: «Мӹнь лӓктӹн кемӹ анзыц омыным ужын ю шӱлӓлтӓ. Тӹнь кет, шергӓкӓнем?»
  
  
  Тӹдӹ ладнан мыланем йыренат. «Уке, шергаканем. Вуеш ит нал. У утыдон. Ӹш код».
  
  
  Бренди мӹнь йӹрӓлтем дӓ йӱӓш.
  
  
  «Хауптли Герр, кӹзӹтшӹ тидӹ сусу ылеш. Иргодым кемет годым ӓль иктӓ- - ӹнянет?»
  
  
  «Дӓ», - манын Хауптли герр, ӓрӓкӓм тӹдӹн лицӓжӹ якшарген, лӹплӓнӹ дӓ кочкыш деч бренди. "Auf weidersehen".
  
  
  Мӹнь пӧкенӹм карангдыш, датчанла дӓ кок немец гач кен дӓ кымалаш темӓш ресторанышты.
  
  
  Ӧлицӓ пиш ӱштӹ ылын. Юалгы юж доно ылын. Мӹнь вуйым лыктыт, а кужы цылка дӓ вара ӹшке номерӹм наушникым нӓлеш дӓ мӹнгеш толеш. Тенге мӹнь ветровка чиэн, кобурам дӓ грузвлӓм вочыгача лиӓлтӹн тергӹмӹ, кӹзӹт мӹнь мам пакал ялштенӓ.
  
  
  Кыйыр вуй гӹц пасна корны анзыц мӹнь яктеэм шоде. Мӹнь пӧрт ӱштӹ гӹц ӧрдӹштӹ защиты шукыракым тӹнӓмшен мӹнь шижӹнӓм, кыце толшаш Сьерра-Невада. Пӹчкедӹшӹ мардеж мӹньӹм выргем, полуголый якте ӹшкӹмемӹм шижӓм.
  
  
  Машинный отделеништӹ сотыжы ылде. Кырык сирӹн ик юкымат ак ли ылмы. Мӹньӹм пулыш гач анжалда. Номер гӹц сӓрен дӓ соты окня гӹц унагудысо кечӹялвлӓ, Прадо лӓктӹш, шӧртньӹ тӹрлецвлӓ ош лӹм доно ӹштӓт.
  
  
  Пӧрт, кышты вӓрлӓнӹмӹжӹ кресле подъёмник машинӓвлӓӓт, лӹмӹн ӓрен нӓлӹнӹт ылын. Тӹнг пырен кердӹт мӹнь ужам, лапышты лӓктеш. Машинный отделени амаса питӹрӹмӹ ылын, но ак тӹкӹлӓлт. Тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл дӓ кӹлвлӓ сӓрӹмӹ. П пӹцкемӹш пӧрт кӧргӹштӹ ылеш, соты изиш канда гӹнят лӹм шӹдӹрвлӓ кайыт. Ӧрӓт веле, маняр йыд пӹлгомышты келгӹ яргатавлӓ ылыт.
  
  
  Арава паштек мӹнь кердӓм савырнылме якте ужеш, кышты кӓнӓт корны шӓрлен крӱгӓ цӓкнӹ. Круга покшакы кӓнӹмӹ корнышты шалга, кӹзӹт якте тӹдӹ эртӓрӓт, яхнат техника ирок якте ижӹ.
  
  
  Ӹнде мӹлӓм кеӓш анзыкы погыненыт, кынам уж, тӓгӱ-ӓнят кӓнӹмӹ корным эртен. Тидӹ кужы ылыт гӹнят, кынам мӹнь пыра, тӹдӹ пӧрт кӧргӹштем ылеш гӹнят, ик гач пырышы ала-могай вес пыра. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ ли вычат мӹньӹм. Тӹнӓм тӹдӹ, конечны, лицӓ дон контактвлӓн ылмы.
  
  
  Артуро.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ маклакам хватя, тӹдӹ лыктеш дӓ, цӹркӹнен, анзыкы кеӓш, ышмам пачаш манын, тӹдӹ пӹжгӓлтӓ «Артуро».
  
  
  Тидӹ гишӓн тенге мӹнь ам келесӹ.
  
  
  Кӱ-гӹнят весӹ ӹштӓ!
  
  
  "Артуро!"
  
  
  Юк, каеш, юк дон кӓнӹмӹ корны. Лӱктӹшӹ дӓ лаштыквлӓэш мӹнь тӹштӹ ӹмӹлкӓвлӓ тӹдӹм виктӓрӓ. Артуро тӹ ужеп гӹнь, Артуро ак ли. Артуро раз уж ылын дӓ мӹнь, пӓлет, кӱ ӓль ма тидӹ ылеш эдем-ӓнят, мӹньӹм мошты артуро перви ку анженӓ, ку-мӹнь вел агыл гӹнь.
  
  
  "А-а?" - пел юкшым яды вес машинный отделениш кого.
  
  
  Выртышты кого шергы
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  , лумӹ юк яр - отчет, анзыкы ӹрзӓл дӓ тӹдӹ кӹдеж изи тидӹ пырен, шуды гань юк барабанвлӓ. Шачмы дӓ нарынзалгы салым ӹлӹжеш ямы вик. Мӹнь ӹшкежӹ гӹц шалахай велнӹ сӹгӹрӓл колта.
  
  
  Тӹнӓм мӹнь шайыланжы шӹнзӹм кӓнӹмӹ корны лӱэн да кап-кыллан.
  
  
  Тӓгӱ-ӓнят дон соредӓл-испански. Шалахай монгыр гӹц йоген дӓ мӹнь юк шакта кол ӓнгӹрӹмӓш. Мӹнь эче ик гӓнӓ лӱэнӹт, эдем кӓнӹмӹ корнышкы ужеш цацен. Тӹдӹ мӹньӹм иктӓт ак уж ланзылен кердыт.
  
  
  Амаса угӹц пачылтеш, дӓ кӓп-кӹлӹм доно пӓлӹ; шӹлӹн кыргыжевӹ. Мӹнь эче ик гӓнӓ вел амаса юквлаэш шелын, а вара вашт пӹцкемӹш вӓр докы кыргыжеш.
  
  
  Тӹштӹ иктӓт уке ылын.
  
  
  Амаса улы - кок машинный отделениш пырымы ӓнгӹштӹ. Дӓ мӹнь кым пачаш. Иктӓт ак каеп. Мӹнь йӹле кӱш дӓ ӱлӹкӹ анжал лӹм доно сирӓш дӓ ӧлицӓшкӹ лӓктӹн. Ик. Ик.
  
  
  Пӧртӹш толын, мӹнь колынам, тӓгӱ-ӓнят ядыштыныт дӓ шӱлештӹлӹнӹт, изи ӹрвезӹвлӓ кӹчӓл моаш дӓ седӹрӓшкӹ, мӹнь тӹ бетон сукалтен шӹнзӹн. Такшым мӹнь тӹдӹм ужынам ак керд.
  
  
  "Артуро?" Мӹнь ядам.
  
  
  "Дӓ". Тӹдӹ цӹтӹрӓлт.
  
  
  "Кышты вара мӹнь эдем дон вӓшлиӓлтеш, кыдын мӹньӹм ӱжӓш толын?"
  
  
  «Велет вершино - Пикачо Велет де. Луаткок цӓш. Иргодым вадеш».
  
  
  «Хорошо», - мӹнь пӹжгӓлтӓ. Мӹнь лап. Тӹдӹм мӹнь колынам пӹтӹмӓшеш, пунктир шӱлӹ. Вара, мӓжӹ пӹтӓрижӹ шукымок келесен мӹнь иктӓ-ма эче, пӓлем шодырген шувыльге мӹнь колынам, пиш ширгун ылын, но ти пӓшӓ сек ак ширгун.
  
  
  Ма-гӹнят весӹ улы.
  
  
  Кӓпшӹ ӹлен кодеш.
  
  
  Артуро колта ыльы.
  
  
  Мӹнь йӹлерӓк дӓ машинный отделени гӹц лӓктӹн кузышымат, кӓпшӹ цӓрӓн шуен дӓ ӱрлӹктӓ йӓм гӹц сӓрнӓлеш, дӓ кӹзӹт якте мӹньӹм ак шо ак Льаное Прадо отель кыргыжеш.
  
  
  Мӹньӹм анжал дӓ ик гӓнӓ веле ужеш, мам машинный отделени тыл ӹлӹж кеш, кӓпшӹм кӧргӹ ш а сӓрнен.
  
  
  Кого юк ситӓлык ылыныт, полици весӹ манын предупреждаят Солышты-и-Ньев. Гвардия гражданвлӓн тӹштӹ ылыныт.
  
  
  Рӹшкӓлтеш, вестибюльым дӓ ташкалтыш мычкы мӹнь гач эртен кузыш, бар налево докы пӹтӹрӓлшӓш, шӱлӹшӹм нӓлӓш цацен коньякым пингӹдӹ подылыт.
  
  
  Тидӹ палша.
  
  
  Икманяр.
  
  
  Но шукы и.
  
  
  8
  
  
  Ражвлӓэт раскыдын, тӹдӹм пушташат якте лӱлмӹ дӓ расследовани паштек тӧрӧк тӓлӓш артуро пик, лӹплӓнӹ жепӹштӹ эртен. Гвардия гражданвлӓн, курортвлӓш дислоцировать горнолыжный, тырла дӓ шукы курорт процесс гишӓн ядышташ тӹнгӓльӹ дӓ кӓпеш обслуживыяш нойыктарыше персоналын анжалда.
  
  
  Коран полици мӹньӹн пӓшӓ агыл. Тидӹ орланен ӹлӓш, таум ӹштен дӓ жепӹн айыртемвлӓжӹ техень яжо кӱкшӹцӓн пӓшӓвлӓм ти ижӹ. Нӹнӹ яжо эдемвлӓ ылыныт.
  
  
  Мӹнь шӹндӹмӹлӓ. Нӹнӹ нимат мӹнь докем кандымы.
  
  
  Коньякым мӹньӹм ладнангдары. Вестибюльышты отельвлӓ сага мӹнь сӹнзӓжӹмӓт ак колты, весӹ гыц шеклӓнымлӓ, дӓ кӱ пырен лӓктӓм. Мӹньӹм кӹчӓлӹн, ку-гынят, кӱ гань эдем ылын, мӹнь тишкӹ вӓрешем мон торремолинос виллон, эдем, кыды, кыце мӹнь ӹштӹшӹм, шӹнгӓ улы.
  
  
  Остаткаэш мӹнь кӹньӹльӹм, эртӹшӹшкӹ анжал дӓ льяно холл прадо. Векӓт, ӹнде иктӓт укеш.
  
  
  Кокшы этаж дӓ ташкалтыш мычкы кузен ванжаш мӹнь вестибюльышты, кышты мӓмнӓн номерӓн. Шӹндӓш сыравач амаса сагашы кӹдежӹш мӹнь ваштыл колтыш. Хуан Ваштылеш.
  
  
  Йӹрен, мӹнь тылым чӱктен дӓ амасам шӹкӓл. Тенгежӹ, тӹдӹн ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ герр Гауптли канден. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹ потикӓлӓ чучы, койыш хамский тевтонский келесымаш. Иктӹм семӓлен - кыптыр экстраверт кӧргӹштӹжӹ икманяр техень эдем лин.
  
  
  Мӹнь пӹлӹшӹм пырымы амаса докы миӓ дӓ тӹдӹм пиштен.
  
  
  Льыргыкте. Айо тӹ гӹц лектын, бокалвлӓ гӹц семӹнь шампанскийвлӓм доно хангвлӓ. Г-хауптли вӓрӹм яжо ну яра ылын, гостиныйыш мон, мӹнь шаналтышым ӧркӓнет. Эдем тидӹ мӹлӓм ак ӹнянӹ.
  
  
  «Пожалуйста, - келесӓ Хуан. "Дӓ ижӹ тӹшкӹ пиштен, пожалуйста, Барри?"
  
  
  Барри!
  
  
  Мӹнь амаса дорц каранг, лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ.
  
  
  Барри Парсон?
  
  
  Тӹнӓм тӹдӹ мӹнь колынам кердеш юкшы гӹц шеклӓнӓл, но чоте ынгылат - британский куме узнаваемый акцент, веселӓвлӓ раскыдыракын дӓ раскыдыракын нӓлмӹ.
  
  
  "Ӹнян, Яратат. Пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ ик стопка, ке!"
  
  
  Остатка гӓнӓ ма малага парсон ужеш. Елена двойник доно мӹнь докем ушнымаш дӓ тӹдӹн паштек кечӹ рико хуан корелли вес эдемӹм пуштыныт, магазин доно дӓ кышты пообедать манын. Мӓ нӹнӹлӓн ужиныяш ваштареш кешӹ солышты кынам-и-Ньев. Но иктӓт ак келесӹ нӹнӹ логӹц мӓ, кыш кенӓ мӓжӹ, пӓлет вет мам ит первижӹ ир. Парсон кыце пӓленӓ, кышты ма? Дӓ малын тӹдӹн паштек кенӹт ма? Мам анжыкта, тӹдӹм преследуйшы лумеш ма ылын ма? Отношенивлӓ кердеш. Ти шӹнгӓ улы - мӹнь шанем, тӹдӹм пуштда, мам Артуро. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тидӹ сӓй йӧн утларак ылыт.
  
  
  Но малын Парсон ин тӹштӹ ылын, москито цӓрӓш манаш гӹнь, тӹдӹ паштек тӹдӹ? Дӓ...малын?
  
  
  Шӹнгӓвлӓ гишӓн шанаш цӓрнӓт мӹнь. Кӓршем мӹнь йӹлерӓк дӓ цӹлт у у перетасовывать переосмыслять пумы. Тӹнӓм мӹнь ынгылем, йымым кердеш ма, кердеш ма вуйнаматан агыл ылмын офицер парсон барри британский МИ-5, кыце тӹдӹм пингӹдемдӹмӹжӹ.
  
  
  Тенге:
  
  
  Виллон, лумеш торремолинос кышкы шӹлӹн, публичный мӹлӓм канденӹт.
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  ти вадны тӹдӹ тӹ вадым обслуживыяш палшен.
  
  
  Спальня мары мӹньӹм мо, тӹдӹм кычаш цацен, но мӹнь лоэштӓрен. Мары шӹл. Вес эдем, ӹшке манмыжыла Парсон Барри, амалым кӹдежӹш пырымыкы, мӹшӓм, мам вара тӹдӹн шӹнгӓвлӓ секретный британский агентвлӓжӹ.
  
  
  Шаналтенӹт, цилӓжок ак ли Парсон агентвлӓжӹ. Шаналтенӹт, Джон Доу вӓрӹштӹ эдем веле ылыт. Шоненам, мӹнь тӹшкӹ шӹндӓ дӓ вара джон шӹнгӓвлӓ доу лоэштӓрӓш манын, йолажы Лумеш шаям пуэн. А варажым шонен, мӹнь мам нӹнӹ ӹняндӓрен кердӹнӹт гӹнь, мӓ ямына шӹнгӓ.
  
  
  Шӹнгӓвлӓ тӹнӓм тӹдӹ ылеш! Барри Парсон! Солышты мӹнь тӹдӹн паштек веле дӓ-и-Ньев, паштекет мӹнь машинный отделениш, артуро пуштыныт, векӓт, шаналтен, артуро ма мӹнь ылам, дӓ кыргыжам. Вӓрӹштӹ ылеш ӹнде тӹдӹ доно Хуана, ӹнянен, тӹдӹ мӓ докы канден Корелли Рико тӹнге!
  
  
  У вара мӹнь нӓлӓм.
  
  
  Мӹньӹн телефон докы талашен миӓ. Каждый кӹдежӹн ик дон пынен. Трубкам лӱктӓльӹм мӹньӹн, дӓ тӹнӓм вӓшештӹмӹ стӧл - йӹнгӹл пӹц йыд пиш шукынок агылеп.
  
  
  «Пибоди Миссис, пожалуйста».
  
  
  Мӹнь колен, телефон гач сагашы кӹдежӹш звонок выртеш.
  
  
  "Сӓй?" Тидӹ хуан ылын.
  
  
  «Ик шамакым ак попеп. Тидӹ Ник. Парсон тӹштӹ мӹнь колынам. Ынгыленӓм, ма тидӹ самынь номер».
  
  
  «Мӹнь пиш ӹжӓл. Мӹнь ужынам, тӹнь...»
  
  
  «Тӹдӹн тӹштӹ кыча. Мӹнь ирок гӹц йыд ваш корелли, йыдпел. Велет. Контактвлӓм колта. Парсон йыд вашт тӹштӹ кыча, кердӹдӓ гӹнь. Лин кердеш ти эдем, кыды двойник корелли пуштын».
  
  
  «Тӹнь мӹнь мешӓенӓм, пожалуйста, мӹнь тидӹн доно келшем дӓ ак кел».
  
  
  «Тӹдӹ нимат ак попы. Связӹм кычы. Подчиняйӓлтӹт кердеш дӓ цилӓ тидӹм ынгылаш гӹнь, келесӹмӹ:« мӹлӓм чучеш цаштыра ак шо, но мӹнь тӹлӓт палшен ам керд. Сӓкенӹт трубкам тӹнӓм ».
  
  
  «Мӹлӓм чучеш цаштыра ак шо, но мӹнь тӹлӓт палшен ам керд».
  
  
  Трубкам мӹньӹм сӓкӓлтӓт. Парсон кӹдеж гӹц вес мычаш юкым колам.
  
  
  "Тидӹ кужы ылеш, Хуан?"
  
  
  «Тӹдӹ агыл номерӓн. Ала-могай англичанвлӓм йӱкшӹ».
  
  
  Парсон ваштылеш. "Мӹнь ӹнянем, американецвлӓ ма тӹдӹ?"
  
  
  «Тӹдӹн дорц техень ылын, дӓ тӹнь гань», - Хуан парировать.
  
  
  Яжо ӹдӹрвлӓ! Тӹдӹ юалгы лиэш, лашаш гань.
  
  
  Шпилькы мӹнь ӹшкеок тергӹмӹ, ӹшке люгер, капка дӓ кӱ доно вашталташ свитр куртка. Погыныда барвлӓштӹ утым мӹнь. Мӹнь шаналтышым. Тидӹ кӹдежеш кодын дӓ йыд мӹнь мычаш якте ак шо. Возможно, мӹнь кердӓм бармен тӱлӹшӓшлык ылыт, манын мӹнь тӹдӹн сага кешӹм холл барышты ирӹкӹм пуа.
  
  
  Мӹнь тылым йӧртевӹ дӓ олен лӓктӓм.
  
  
  Точно барвлӓ улы техень, махань тӹдӹ мӹньӹм кодат. Мӹнь ӱмылкам. Токо, мам цилӓн уже амалат.
  
  
  Мӹнь стӧл анжен. "Цилӓ кышты?"
  
  
  «Дискотекы», - ӧрт клерк. "Подвалыш."
  
  
  «Мӹнь юкшым ам кол».
  
  
  «Тӹдӹн звуконепроницаемый, Сектор».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш дӓ ташкалтыш мычкы вала, кыды, кыце мӹнь шанем, уровень отель кычен, снабжени помещенишкы кышты вӓрлӓнӓ.
  
  
  Ӱлнӹ, амаса видӹшӹ площадкышты ташкалтыш гӹц кужы, дӓ иктӹм попа: DISCOTHÈQUE.
  
  
  Барат мӹнь докем лишемӹ дӓ вургымла гӹц йӱӓш ӹштен. Бармен, кыце чиэнӹт фламенко кушта, кӱ доно бакенбардан, шаягаремнӓм пиш йӹле йӱн йӓмдӹленӹт.
  
  
  Мӹнь ӹшке сӹнзӓэм доно ирӹкӹм пуа тыр ӹнде ямын дискотекы шӹмленӹт. Тидӹ вар мӹньӹм ак цаклы: ӓнят, ти вӓр, кышты вара шӹлӓт лумеш пуштыныт, лачокшым гӹнь Барри Парсон Лумеш ак ли.
  
  
  Но мӹнь ам уж эдем, кыды пӹтӓриш кӹдеж у торремолинос виллон.
  
  
  Погынен шӹнзӹн, мӹньӹн у, пӓлӹ.
  
  
  Тӹдӹм мӹндӹр оголышты шӹнзӹшӹ, иктӓт ял лӹвӓлнӹ, системе сакалалташ ужам, кого кӱ цӹзӓш лапкаок. Тидӹ яргата соты тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ икшӹ лицӓ гӹц севӓл келесымаш, сӓрнӓлтеш дӓ тӹдӹлӓн пуалтын.
  
  
  Очыни, тидӹ елена моралес ылын.
  
  
  Тидӹ махань рольым тӹдӹ шарада ылеш? Мам тӹдӹ пӓлӓ, малын толын барри sol y nieve парсон? Тидӹ тӹдӹм ужаш лиэш ма? Нӓрӓштӓ ылыт аль тӹ веле пӓлдӹртен, витрина ужам, парсон тӹдӹм ӹштӓш манын, аравлӓшкӹ ӹшкӹмжӹм ӹшке ужеш?
  
  
  Самынь Парсон гишӓн ӓль мӹнь?
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы миӓ, тӹдӹн вӹлнӹ кымдаэмӹн дӓ пӹцкемӹш гӹц йӹрӓлтӹш валгалтеш.
  
  
  «Шӓлӓ, Елена».
  
  
  "Джордж! Сюрприз махань тотлы!"
  
  
  "Кынам тӹнь тольыц?"
  
  
  «О, тишкӹ толын дӓ мӹлӓм луатик барри нӓрӹ. Душ мӓ коктын вӓшлинӓ, столовыйышты вашталт кеӓ, дӓ, конечны, качкаш лин. Мӓ тӓлӓндӓ вӓтӹжӹ дӓ ӱжеш. Тӹдӹ келесен, мӓ тӓлӓндӓ кач ке ". Тӹдӹ сӹнзӓжӹ йӹлгӹжеш. «Паша».
  
  
  "Но тӹнь теве - иктӹ!"
  
  
  «Ну, мам вӓл тиш, мӓ кымытын. Тиштӹ эче ик эдемӹн ӹлӓш шӹшӹл. Немецвлӓ. Барри вӓрештӹндӓ кӱшкӹ кузаш манын, кыды-ти багаж доно ланзылымаш. Иктӓ пел цӓш эртӹмӹкӹ, тӹдӹ мӹнгеш толеш. кеӓ. Мӓ куштенӓ дӓ вара ... "
  
  
  "Немецвлӓ кыце кӱвлӓм кодат?"
  
  
  Елена йӹрӓлтӓ. "Тидӹ маньы, манын тӓлӓндӓ ядышташ хрестӹм, Джордж?"
  
  
  Мӹньӹм ваштылеш. "Конечно, уке. Ала варан ма лиӓлтеш, кыце багаж барри гӹц толеш?"
  
  
  «Немецвлӓ кеӓт, ынде мылам келесыда, келесӓ вара а кымлы нӓрӹ-луаткокшы барри, мӓ тӹдӹм кӹдежӹштӹжӹ хуан нӓнгенӹт. Хуан янгылы. Тӹдӹ мӹньӹм тишток вычал маныт». Шӹдӹн тӹдӹ лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. "Мӹнь эче тиштӹ цилӓ."
  
  
  Ыргыкташ йӱн.
  
  
  "Ма лин, уке гӹнь Барри тӓ звонялам?" Мӹнь ядам, г
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  ӓшӹндӓрӓ, тӹдӹм Хуан инструктироватлаш.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Мӹнь ик амалаш вацок».
  
  
  "Уке лин кердеш."
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ цӹрежӹ доно цымыргат. "Мам мӹнь тӹлӓт попышым?"
  
  
  «Кердӓм».
  
  
  «Хорошо», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн докы сӓрнӓлеш дӓ кидшӹ доно ӓрдӹжӹм мӹнь оптышым. «Тӹнь мӹлӓм теве мам келесӹ. Ӓтӹм нӓл дӓ кӹдежӹшкӹжӹ ак малын мӹнь тӹнь ат ыл? Мӓмнӓм вычалат, тӹшкӹ ак толмы годым барри».
  
  
  Ӓтӹн нӓлмӹ коньякым, ташкалтышым кузен дӓ ма доно иквӓреш. Елена изи коат, но ӓрӓкӓ яжон кыча.
  
  
  Кымшы кӹдежӹш нӹнӹм пӧрт ылын. Елена мӹнь сумка гӹц лыктын пуэн дӓ сравач. Тӹдӹм мӹлӓнем пырташ дӓ амасам пачын. Тӹдӹ тылым чӱктӓш, дӓ мӹнь амаса питӹрет ма верцна.
  
  
  Стопканажы икманяр тӹдӹ пумагаэш лыктын, ямдар пачын мӹнь, дӓ йӱӓш тӹнгӓльӹ темӓш коньякым, кравать тӹрӹштӹ шӹнзӓ.
  
  
  «Вӓтемӹн п хорошенький тӓ, - келесӓ Елена.
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  "Проблема йишвлӓ тӓмдӓн лиэш?"
  
  
  «Ит шукыракым кӱ-гӹнят весӹ».
  
  
  «Но йӱлдӓлӹнӓт, вӓтӹжӹм вес пӱэргӹ тыйым йӧратем».
  
  
  "Кыце Барри?"
  
  
  "Дӓ."
  
  
  "Барри - мари?" Мӹнь ядам.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Мӓ кӓненӓ». Тӹдӹ йӹрӓлтӓ.
  
  
  "Тӹнь кыце тӹдӹ кӱ пӓлен?"
  
  
  "О. лийын кертеш, тӹлзӹвлӓ".
  
  
  "Тӹньӹм вӓшлиӓш, тӹдӹ кышты?"
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. «Малага Йӹлмӹштӹ».
  
  
  "Ӹлӹмӓш барри мам ыштем?"
  
  
  Тӹдӹм ваштылыныт. «Тӹдӹн яратымы ӹштӹмӓш».
  
  
  "Уке. Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, тӹдӹн пӓшӓвлӓжӹм?"
  
  
  «Мӹнь пӓшӓ мары ак пыра».
  
  
  Мыкик мӹнь. Конечно. Тӹдӹ ак ли ылмы. Испанка ылын. Испанка ак пыреп «вес» мары ӹшке ӹлӹмӓш - нигынам.
  
  
  «Тӹнь», - йӹрӓлтен тӹдӹ келесӓ. "Мам ӹштет?"
  
  
  «Мӹнь фотограф», - мӹнь келесӹшӹм, ӓшӹндӓрӹ цаценнӓ, кышты вара мӹнь йыл ма амнезия циц ылыт. «Мӹнь картинвлӓ выжалы».
  
  
  "Ах." Елена мӹнь вӹкӹ тӹшлӓлтенрӓк анжалеш. «Пӓлӹдӹмӹ, нигынам уждымы, фотоаппаратвлӓм мӹнь тӹлӓт».
  
  
  «Ма отпускышкы», - мӹнь маньым ӱшанена.
  
  
  «Ну, тидӹм ӹштӓш дӓ ӹнян британец», - тӹдӹ олен попалта.
  
  
  "Барри нигынамат пӓшӓм ӹштӓ ыльы?"
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Ой тӹдӹ, ма великобритаништӹ компания представительвлӓжӹ ылыт. Торговӹй представительвлӓжӹ».
  
  
  У ылеш. Очыни, тидӹ легендывлӓ парсон ылын. Мӹнь тӹдӹ гишӓн шукырак пӓлӓш решен.
  
  
  "Мӓ тӹдӹм выжалевӹ?"
  
  
  «Мӹнь лачокок пӓлӹ агыл. Мӹньӹм ит яд».
  
  
  "Кынам тӹдӹ иктӓ-Великобритания возгала келесымаш?"
  
  
  «Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Мӹнь нигынамат ам уж манын, тӹдӹ сирмӓшвлӓм сирен. Телефон звоня но тӹдӹ мычкы шукы».
  
  
  "Ах."
  
  
  «Шошым, секретарь ылын. Со тӹдӹн доно хытырымаш».
  
  
  "Ужам мӹньӹ дон." Мӹнь лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. "Тӹдӹ кышты?"
  
  
  "Мӹнь ам пӓлӹ. Телефон звоня доно тӹдӹм, мӹнь ам пӓлӹ, кышкы тӹдӹ шиӓт, уке, мӹнь вет мӓ кӹдеж, кынам тӹдӹ тӹнгӓльӹ. Тӹ годымок ӓль звонен, ӹлӓш мӹнь телефонетӹм тӹдӹлӓн пуэмӓ, мӹнь дӓ тӹдӹ кӹдеж кодаш манын выча ".
  
  
  Мыкик мӹнь. «Тӓ, испанка, шап», - манам мӹнь. «Американка колыштыктем теве амаса улы. Тӹдӹм колыштеш ӓль». «Маныт, но ак колыштыктем теве, пасна дисциплинеш келеш».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. Вара тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "Мӹнь шукы ӱм ӹштенӹт."
  
  
  "Тӓмдӓм колыштам?"
  
  
  "Мӹньӹн ӹштӹмӹ."
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. "Яжо ӹдӹрем".
  
  
  «Тенге гӹнят, тӹдӹ нигынамат ак бизнес гишӓн попат. Соок эдемвлӓ тӹдӹ гишӓн попат. Айда, мӹнь ам ынгылы. Нӹнӹ тӹдӹм манам« тӹдӹ, ӓль тӹдӹ ӹшкеок, ӓль пӱэргӹ, ӹдӹрӓмӓш ӓль ».
  
  
  Тидӹ яжо гань шакта болтовня агентвлӓжӹ.
  
  
  "Тӓмдӓн иктӓ-гӓнӓ тӹдӹн доно попаш секретарьжы?"
  
  
  «Мане. Акцентӹм ӹштем тӹдӹ мӹньӹн изи, манын тӹдӹ шана, ма мӹнь ороды». Юмор дон йӹрӓлтен мӹнь тӹдӹм вычаш тӹнгӓлӹна, пикси гань.
  
  
  Ӓрдӹ иӓшӹн мӹнь тӹдӹм. «Тӹнь ак дурын, Елена».
  
  
  «Ороды мӹнь тӹдӹм но шотлышы ылын».
  
  
  "ТИР?"
  
  
  «Крисвлӓ. Ӹдӹрӓмӓш, кыдын доно хытырен Барри».
  
  
  "Пӓлӹмӹ тӓ вес лӹм доно тӹдӹм?"
  
  
  Елена вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  "Тӹдӹн тӹнӓрӹшкӹ тӹдӹн доно попашат, тӹдӹ тӓмдӓн пӓлӹмӹ маняр?" - мӹнь ядам, келесӹшӹц, ам ынгылы, кышкы мӓ толмы, погаш веле молнамшы информация корны пакыла.
  
  
  «Нерген дӓ. Тӹдӹн ире дон кӹлӹм ылеш тӹдӹ. Номер гӹц звонят междугородний тӹдӹвлӓ, кыдывлӓ ӹшке пӓшӓвлӓштӹм гӹц деловой тӧрлӓш манын».
  
  
  "Англиштӹ?"
  
  
  «Нерген уке, анешлӓ соок. Франци дон коктын».
  
  
  "Тӓмдӓн агыл, тидӹ франци ылыт ма?"
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Шошым, дӓ. Соок тенге мӹнь ам кол, Джордж. Соок ылшы шансвлӓ ож йошта. Тӹньӹм интересуя малын тенге?»
  
  
  «Мӹлӓм келшӓ Барри». Мыланем йыренат. «Мӹнь просты интересный, тӹдӹм эл махань бизнесӹм ӹлӹмӓшӹжӹ».
  
  
  «Мӹлӓм келшӓ Барри».
  
  
  «Йыд тӹнь пӓлет, ма доно токышты пӧртӹлӹнӹт барри хуана виллон кынам?»
  
  
  "Дӓ."
  
  
  "Кышты ылат, тӹдӹ тӹ кечӹн?"
  
  
  «Тӹ кечӹн цилӓн тонышток ӹлӓт. Мӹньӹн шон».
  
  
  Значит, и лӱмӹш тӹ Корелли - тидӹ лумеш ӓль иктӓ-махань пӓлӹдӹмӹ компания. Барри ак ли Лумеш - нимахань шансвлӓ.
  
  
  "Тӹ кечӹвлӓжӹ дӓ крисвлӓ тӹдӹлӓн попат?"
  
  
  "Крисвлӓ?"
  
  
  «Ӹдӹр. Секретарьжы».
  
  
  «О. Уке. Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Тӹдӹ виллон кодеш. Пляж мӓмнӓн кен».
  
  
  "Пляж? Тел?"
  
  
  «Ма дон ошма кечӹ шӹнзӓ». Тӹдӹ льыргыктале. "Веселан ылыда."
  
  
  «Кечӹ гишӓн вес семынь? Англи звонок?»
  
  
  "Уке. Тӹдӹ нилӓ кечӓш".
  
  
  "Поздно?"
  
  
  «Ну, мӹнь шанымаштем, тӹдӹ тагачы ирок звоня. Пӓлем, тагачы ирок».
  
  
  "Крисвлӓ Ӹдӹр?"
  
  
  «Св. Тӹдӹ ӹдӹрӹм яратенӓм. П кӱлшӧ пайдале. Фото мӹнь вуйнамат ылам. Пӓлет? Тидӹ офис стӧл лошты шӹнзӓ. П официально».
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  «Мӹньӹн телефон доно тӹдӹм ужделам. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ доно шайышташ Барри. Тӹдӹм мӹнь шаны, мӹнь тӹдӹн дон келшӹделам». Елена пушым анжыкта.
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм барри гишӓн тӹдӹ?"
  
  
  «О, конечно. Кристина дон...»
  
  
  мӹньӹн шон
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  верц ылын дӓ тӹдӹн кидшӹм хватя. Тӹдӹм мӹнь изиш веле агыл сӓй. "Ма техеньӹ?" Ванжаш тӹдӹ дорц.
  
  
  «Кристина? Тӓ маныда - Крисвлӓ».
  
  
  "Вет тидӹ тӹдӹ лым. Ма-гӹнят тенге агыл?"
  
  
  -Ма тенге агыл гӹнь. -Ма ылмыжымат тӧрӧк п ӓлӓ. Цилӓ ӹнде ӹшке вӓрвлӓштӹ лин. Кристина крисвлӓ ылын. Кристина кристина ылын. Кристина, шул уке доно шыргы покшалны, ылын Вӹдпарсын.
  
  
  Елена шӱлӓлтӓ. "Тӓ кедӓ?"
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. "Ой тӓ техень ма такшым?"
  
  
  «Ӹнде тӓ вес вӓрӹш кен ӹш».
  
  
  Мӹнь кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹдӹм кидӹш нӓлеш. «Уке. Анжен. Коньякым моло уке. Идейӹн ылын?»
  
  
  «Нерген шанымаш, тидӹ мӹньӹн», - манын Елена, мӹньӹн кид гӹцем ытлынежӹ. «Мӹнь чиэн тама-ӓнят йӧнӓнок у».
  
  
  Тӹдӹ кӹньӹлеш дӓ, ванныйыш ке.
  
  
  Тӹ годымок лӓктӹн, тӹдӹ гишӓн нимат почти ак комфортный ӹшкӹмемӹм шижӹнӓм.
  
  
  Комфортный дӓ цӹлт мӹнь ылам.
  
  
  Ӹндекш
  
  
  Ирок мӹнь почти ыштымек, мӹнь докем лишемӹ дӓ отель Хуан столовыйышкы пырымышты годым. Принимаен дӓ мӓ тӹдӹ душ йӹрӓлтӓ веле.
  
  
  «Пуры ирок, миссис Пибоди», - мӹнь келесенӓт, кӹдӓлӹштӹжӹ кайыт цилӓлӓн кымалеш дӓ кӹньӹл.
  
  
  «Пуры ирок, мистер Пибоди», - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Тӹ шӹнзӓ.
  
  
  «Тӹнь кышты ӹрӹшӹвлӓ», - мӹньӹн у, у круассан ширӹ. "Вӓреш кӱ?"
  
  
  Ӱмылкам тӹдӹ манын, лиӓлтӹн, манын иктӓт ак колыштыктем. Вес тӹрӹштӹ веле ылыныт куд столовыйышты т пуэнӹт.
  
  
  "Мӹнь весӹм тыштышым тӹдӹ йыд кочыктаре, толькы тӹнь!" тӹдӹ ӹшке нержӹ мӹнь вӹкем кечӓлтнежӹ.
  
  
  «Тау», - манам мӹнь. "Мӹнь ӹнянем, мӓ тӓлӓндӓ кел".
  
  
  Тӹдӹ якшарген кен шӹдӹн. "Ма гишӓн тидӹ цилӓ ӹнде?"
  
  
  «Мӹнь тӹлӓт келесем. Мӹнь эче ак ӹнянӹ, барри парсон ма - цилӓ тидӹ, кӱ тӹдӹм ӹшке гӹцтӓ»манын.
  
  
  Тӹдӹ ӱмылкам. Вуй мычаштыжы официантвлӓ колыштымы. Тӹдӹ йӹрӓлтӓ доно ӹштен, талашен дӓ официантвлӓ шон. Тӹдӹм мӹнь докы сӓрнӓлеш. «Мӹньӹ ылам», - тӹдӹм пачы.
  
  
  Мӹнь кӱшкӹ анжалеш. "Ой?"
  
  
  «Тӓлӓндӓ келесӹнем, тӹдӹ лийын кертеш тӹ эдемвлӓ гишӓн, кыды двойник корелли пуштын».
  
  
  «Тидӹ мӹнь цӓкнӹделам нӓлмӹ. Тидӹ тӹдӹм ӹштен ак кердеп. Алиби тӹдӹ лиэш».
  
  
  «Но тӹдӹ, кажется, мафия гишӓн шукырак пӓлӓш».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Утверждаем тӹдӹ, мӓ тӹдӹн агентвлӓжӹ. Британский мам ӹштӹнежӹ дӓ военный разведкына манын, анжымы наркосеть мафия пӹтӓрӹ».
  
  
  «Тидӹ мӹнь цилӓ пӓлен. Но тӹдӹ, кажется, ӱшанаш».
  
  
  «Чиӓлтӹмӹ», - мӹнь шаналтышым. Соок ылшы ик мӹньӹн шанымаш.
  
  
  "Йыд вашт тӹньжӹ кышты ылынат?" - трукок тӹдӹ ядеш.
  
  
  Континентальный канден дӓ тӹдӹм дон шик кофейник поднос официантвлӓ ирок.
  
  
  «Шагалма мӹньӹн тӓнгем».
  
  
  Ик кӹньӹл сӹнзӓвынвлӓжӹ, тӹдӹн ӱ вӹдӹлкӓ ширӹ дӓ тӹдӹ годым пачмы. "Ой?"
  
  
  "Парсон Миссис".
  
  
  «Миссис гӹнь парсон ылын», - тӹдӹ йӹрӓлтен колта. «Мӹнь шаненӓм, тӹнь тӹдӹн вӹкӹ шыралт дискотекы керд».
  
  
  "Мӹнь тенгеок и ӹштенӹт."
  
  
  "Лачокок эдем доно ма лиӓлтеш, тӹдӹм пуштыныт?"
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. «Мӹнь дӓ машинный отделениш лумеш паштек тӹдӹм пуштыныт. Пӓлӹдӹмӹ вӓрӹм мӹнь тенге ужынам. Йыдпел мӹнь тагачы корелли доно вӓшлимӹштӹ».
  
  
  "Тӹнь ма тиштӹ воля яжо тенге хытырет?"
  
  
  "Капшангывлӓ кофейник келесымаш?" Мӹнь йӹрӓлтӓ. «Тидӹ мӹнь сомневайы. Но нина ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓш техень ит попы, мам тӹлӓт шӹлтӓш кодымы ылын. Мӹнь ӹнянем, ти проклятый прослушиваться лист. Шаны, мӹнь тенге корелли нападаяш потенциальный пуштыныт. Хуан, Парсон мам келесенӓм-ик Корелли гишӓн? "
  
  
  "Корелли?" Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. "Малын уке?"
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тӹдӹм пӓлен Вӹдпарсын Бергсон».
  
  
  Хуан тӹлненӹт. "Тидӹм ӹнянен кердӹт тӓмдӓн лиэш?"
  
  
  "Лачокок, уке." Комдык мӹнь. "Малын?"
  
  
  «Тӹдӹ, мам пӓленӓ, хытырымы-итальян. Пеш сай».
  
  
  "Вӹдпарсын Бергсон годым мам тиштӹ?"
  
  
  «Такшым нимат. Корелли нерген шанымаш мӹлӓм».
  
  
  «Тӹнь тумаенӓт, пӓлем парсон корелли итальянец, дӓ ма?»
  
  
  Хуан вуйжым ӹрзӓлеш. «Мӹньӹн ак шо. Веле мӹнь келесем, тӹдӹ мӹньӹн ма ӧрӹктӓрӓ, итальян шамаквлӓм нӓлӓш годым».
  
  
  "Ой махань?"
  
  
  Тӹдӹ якшарген. «Мӹнь ам ӓшӹндӓрӹ».
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм, итальян тидӹ ма лиэш?"
  
  
  «Тидӹм тӹдӹ ынгыла. Тӹдӹ пиш турала ылын».
  
  
  "Случайный дӓ тидӹ лин?"
  
  
  "Пиштӓ." Хуан доно тарелкӓ анжалда. Рӓш тӹ трук шагалта дӓ приматвлӓм. Мӹнь ам йӹрӹ, ваштылат гӹнят кудалте. -Мӓ лоштына занятивлам случайный яратенӓ гӹнь, мӹнь тидӹм пӓлем. Итальян паян дӓ тӹдӹ гӹц яжо шая выступаеныт. Интересный. Пиш интересный.
  
  
  "Ечыла катайымаш ты?" Мӹнь ядам.
  
  
  "Мӹнь ам пӓлӹ. Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, мӹнь пӓлӹмӹ ылын?"
  
  
  «Мӹнь тумаялаш веле. Мӓ тагачы кеӓ тайыл гӹц, Хуан. Кышты мӹнь шачынам ылын. Икманяр сай сӱретлен дӓ мӹнь ӹштӹнем». «Яжо. Цилӓ тидӹ мӹлӓм пӓшӓ гӹц янгылен будуарный».
  
  
  «Чучеш, тидӹ тӹнь пиш яжон тырха», - пелек-мӹнь келесем, тӹдӹ анжалда. «Лачокок, мӹнь нигынамат ужделам, тӹнь каят... гишӓн тенге манеш, яратымем, тӹнь цаклыдеок гӹнь, мам мӹнь семӹнь ылын».
  
  
  Тӹдӹ шӹдешкен. "Мыланем тый нӓлмӹ ..."
  
  
  «Ӹнде, кӹзӹт», - мӹнь келесенӓт, пачешӹжӹ con leche кафе нелеш.
  
  
  "Ечыла катайымаш-кынам тылат?"
  
  
  «Мӹнь пӹтӓриш кузен дӓ ӹшке кӹдежӹм тӹвӹлӓйӓт келеш».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. «Мӹнь кымлы ӹндекшӹнжӹ йӓмдӹ ли».
  
  
  «Кымлы ӹндекшӹнжӹ тӹнӓм. Вуй кеӓ. Велет. Тӹнь мадат?»
  
  
  "Конечны!" Онгылашыжы тӹдӹн кӱшкӹ куза. Шуэн, мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм. Мӹнь шижӓм яжон. Ӓль иктор тӹдӹн верц кредӓлӹн дӓ ӹшке шанымашыжым ышке. Яжо ӹдӹрвлӓ.
  
  
  * * *
  
  
  Мӓмнӓн корнышкы лыктын дӓ оборудованим ма кӓнен шӹнзӓ prado llano гӹц иктӹм ӹштӹмӹ манын, ик рейс Borreguilas якте.
  
  
  Тидӹ бодрящий ылшы кечӓ, кечӹ кӱшнӹ, пӹлгомышты шалген, а изи мардежӹм канден вӹдӹжгӹ.
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  реж. «Тӹдӹн лӹмжӹ кен йыд», - мӹнь шаналтышым. Мӹнь ӓшӹндарем, кешнӓ мӓ вады лым воздухышты ваштареш пумы. Тидӹ цилӓ ӹнде, тидӹ мӹнь ӹнянем ылын.
  
  
  Чӱчкен да каныш корны тӹргештӹш, дӓ мӓ шӹнзӹмӓт, вуйым кӱшкӹ дӓ кӱшкӹ куза Сьерра-Невада. Цилажат кым тӹшец ылеш. Дӓ цилӓ ӱштӹ лин ӱштӹ - быстро. Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл кен дӓ ӱлӹкӹ анжал, дӓ тидӹ тӹдӹ ылеш, тидӹм свет вӹкӹ анжалда. Гранада равнина шӓрлен мӹнь имнижӹ улы гӹнят, кыды ӱлнӹрӓк шикшыла тӹштӹ улы, ситӓ, цилӓн тырлен темӓш панорамный пӹзӹрӓт манын.
  
  
  Ма канышна корны гӹц тӹргештен, дежурный тӹ годымок кыча, квартирӹштӹ олицӓ мычкы кеӓт. Ти ылшы пиш кӱшнӹ, ю шоэш ылын, выргемӹм вашт пырышы каваштывлӓштӹ дӓ ӱштӹ вел цилӓ мадон леведмӹ.
  
  
  Шыпшеш ечӹм мӓ докына толыныт корнын тӹнгӓлтӹшӹжӹ. Тидӹ эл, йӓрӹмӹн - слюдяной пӹтӓрен дӓ сланец лӹмжӹ - нигышакенӓт ак ли ни пушӓнгӹ, ни тор. Лымым веле, каваштеш дӓ капайышна. Австриецвлӓ докы шыпшеш пристегнуться мӹньӹм тӹшлен дӓ ӹшке семӹнь канадец хуан дон кредӓлӹт.
  
  
  Мӓ тӹштӹ икманяр минутым вычалдай, тӓйӹлӹш ончен, а вара мӹлӓм сӹнзӓлыкым нӓлӓй келесымаш, кепкыжым пӹлӹшӹжӹ liber кепкым дӓ тӹдӹм шыпшаш махаял.
  
  
  "Пӹтӓриок тӹлӓт!"
  
  
  Мыкик тӹдӹ, ӹшке анзыкыжы шӹкӓл, анзыкы лыкшы, ӓнгӓ гӹц тӹнгӓлӹнӹт дӓ сек тура сӹмӹрлӹш тӓрвӓнӹш.
  
  
  Тӹдӹн паштек мӹнь, дӓ ечӹ лым шӹдӹр нӓлмӹ рончалтын. Погодный условивлӓ мӓ сек яжо ылын.
  
  
  Икӓнӓ мӓмнӓм кӓнӓлтӓш, мыжыр бутербродым канден дӓ тӹдӹм, нӹнӹн эдем ӓкӹштӹм гишӓн ӧрмӓшӹм канда. Шамакын мам нӹнӹ нимат ак качдок-весӹ келесӓ. Мындырланыде мам кырык сирӹн сӹлнӹжӹм дӓ ӹшкет мыренӹт дӓ кечӹ гӹц веле.
  
  
  Сэндвич пӹтӓрӓ да пакыла тӓрвӓнӹш.
  
  
  Забег тидӹ яжорак лиэш.
  
  
  Замечательный.
  
  
  Боррегилас изи ышта дон вален, мӓ кечӹм эртӓрӹмӹ холл отельышты улы, дӓ цевер дон парсон историм барри Елена Моралес, тыл якте шокта, дӓ кеӓш дӓ турист толеш. Корныштым ужшашлык ма улым кердӹда - мартен Прадо Боррегилас гӹц Льяно - жепӹм эртӓрӹмӓш дӓ окня вес велнӹ, шукы йиш форман комментируяш ечызе.
  
  
  Остаткаэш мӹнь принимаенӓм душ кешнӓ дӓ кӓнӓш. Вады качкышым качкына скромный, качкыш доно когоракым шотлы, изи дӓ мӹлӓнем кымлы луатикшӹ когарш тӹнгӓлӹн. Т дӓ тӹдӹн сӹнзӓжӹм со эче ма йӱмӹ.
  
  
  Ит йӓтлӹ веле мӹньӹм, ӹшке тергӹшӓшлык дӓ кӱшкӹ куза люгер шпилькы дӓ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ. Карем докы лӱктӓ дӓ вара мӹнь тергем маршрутышкыжы велет памятник вӓрӹм, кыды тӹдӹн вуйжы гӹц ирок мӹнь ечӹ корныштым ужшашлык. Тӹнӓм мӹнь келесӹшӹм, Костя дон корныш правительственный гранада мотрил гӹц побережье-делӹ-Санзал кая системе воктен бетон вик.
  
  
  Прадо шоссе корны кужы доно ушнымаш гӹц прадо льяно миля дон икток. Мӹнь ӹшке машрутем северышкы корныважвлӓ якте шалгы, а вара кечӹвӓлвел-ирвел велет шоссе вӹлнӹш. Мӹнь кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ карем, сравач арендуят нӓлмӹ «Ренӹт» холл дӓ вален.
  
  
  Столовыйыш мӹнь ужам, сӹнзӓ дон цилӓ ма эче хуан Елена. Интересный, кышты Парсон лийын. Тӹштӹ шалга, мӹнь фасадше отелеш окняшкы анжен, кышты ылеш припарковывать «Ренӹт». Прадо икманяр фигурывлӓ гӹц тӓрвӓнен, векӓт, бар гӹц Эска. Герр Гауптли нӹнӹ логӹц иктӹжӹ ылеш.
  
  
  Парадный амасам тӱцӹн мӹнь пӹцкемӹш отельӹш гач ташкал, дӓ мӹнь тӹдӹм ужынам, маша кид:
  
  
  "Ит монды, мӓӓт иктӓ-гӓнӓ забег аравиштӹ!
  
  
  «Тидӹ мӹнь ылам кечӹ соты йӧраташ», - мӹнь келесенӓт немецкий.
  
  
  Тӹдӹ вестибюлеш пырышы юквлӓ дӓ ваштылмы.
  
  
  Пыра мӹнь ренӹт. Тайыл гӹц ӱштӹ мардеж пуалеш. Машинӓ ӱштӹ ылын, но уюта. Йӹлерӓк тӹдӹ мотор шокшын ӹрӹктӓ.
  
  
  Лӹмжӹ кеӓш куштылгы. Пиш ранывлӓ ылыныт гӹнят, тӹдӹн лӹмжӹ обледенелый тамга йогымаш, кыды ӹнде корным ужнежӹ ылын. Пуалтемӹш тротуар тӹр гачок темӓш тӹнгӓлшӹ.
  
  
  «Ренӹт» гӱл яратымы кекӹштӹ. Корнан ош корны олен кеӓ цевер мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ центр. Машинӓлӓн корны эртен корныш кок корнан пырдыжа ӓнгӹсӹр ылын. Мӹньӹм тӹшлен, кыце эртенӹт дӓ постараш монгыр гӹц автобус доно пӓшӓм машинӓдон ӹштенӓ годым икӹжӓк-иктӹштылӓн Гранада, слон дон мӹнь коштмо антилопа гишӓн ӓшӹндӓрӹктен, сотрудничаяш отказы.
  
  
  Машинӓ кок мӹньӹм вӓшли, Prado Llano ӧрдӹжӹш кен, а вара тӹнг корныш лӓкмӹкӹ, кышты сӓрӓлӓш манын, мӹнгеш сӓрӓлеш дӓ ӧрдӹжӹш проследовать Велет савырненыт. Талат лӹмжӹ. Тӹдӹм ӹштӓш дӓ свет мӹньжӹ ванжем карем кечӹял. Мӹнь цуц-цуц шоссе ужын кердте, дӓ кымдарак лиэш гӹнят, тӹдӹлӓн, - подъездный корнывлӓ мӓлӓннӓ, мӱлӓндӹ хоть-махань ылын тӹдӹм ак сӧрӓ ӓль трюковый эртӹмӓш доно тӓрвӓнӓ.
  
  
  Renault корны доно кеӓш куштылгы лык, но мӹнь ужам, мам изи пижшӹ лым тротуар тӹнгӓлӹн. Когогорны тӹрӹштӹ такшым мӹнь тӹшлен ак кердеп коктын.
  
  
  Сир мычкы вурс кузен
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  мӹнь ӹшлӓнем весӹм ӹнде бензин renault пумы ылын. Мӹнь олен гач кен дӓ шеклӓнӹдеок дӓ изи лым пиштен куснаш тӧрлӓш передачы.
  
  
  Остаткаэш мӹнь ужам таблице: ВЕЛЕТ. Тӹнг пӓлен корны докы сӓрнӓл памятник дон бетон а кужы корны вуйышты знакым грунтовой капайышна.
  
  
  Йышкыра мӹньӹм дӓ корны кужы ивлӓ мычкы шӓрленӹт дӓ грунтовой Renault, тӧр шалгышы ӓль ак шо, векӓт, кӱ гӹц пыдештӓрӓш. Машинӓжӹ ак кай лиэш.
  
  
  Иктӓ вӹц минут мӹнь цӓш анжыктышашлык. Интересный, Рико Корелли доно ма лиӓлтеш. Вара эче ик мӹньӹн шанымаш вуйыш тольы: мам ит рандеву корелли ак решӹ эртӓрӹмӹ годым, пӓлӹ, колам артуро ма? Корелли мӓ кӹзӹт кышак шӹлӓш-ӓнят капаен паштек вычат, кынам мӹнь виш вӓрӹш лӓктеш, мӹнь лӱӓш манын?
  
  
  Йӧртен чӱктӹш, дӓ Renault колта. Йӹрвӓш лявӹрӓ шайыш кишӓвлӓм кылмы ылеш, но нӹнӹ нимат ак анжыкты. Мӹнь тӹшӓк цӹтӹрӓл ижӹ колта. Ти ӹшкет ылшы, э олак вӓрӹм кырык. Корелли ылат мӹньӹн веле дӓ - тенге тӹдӹм ӹштен дӓ. Артуро колымыжы паштек мӹньӹм пуштыт? Базильо Ванесси колымыжы паштек ди?
  
  
  Фарана цӓрӹшӹм мӹньжӹ шеклӓнӹ. Махань-мӹнь тӹ жепӹн шӹнзӹ, йӧн висаш. Пыра ветровка лыктын дӓ вара «люгер». Помымышты доно роал ылшы фонарикы приборный панель, кыдывлӓ молнам мӹнь сагажок намалыштеш, мӹнь лыктын дӓ тӹдӹм чӱктӹш.
  
  
  Мӹнь варажы, амасам пачмы «Ренӹт». Мӹнь мардеж эффект керӹлтмӹжӹ доно лӱдӹктен. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ ӹшке докы лишӹл улы шыпшылыт ветровка «ренӹт», - голдыр амасам чӱчеш. Мӹнь колтен кердӹт дӓ йыд ял веле ужынам фонарикы лымым пӧртӓ, мӹнь докы цилӓ вуйын тылип лыпшен, цилажат кым точка компас мардеж пуалеш.
  
  
  Оралалташ тӹштӹ Памятник, тыр дӓ пӹцкемӹш, дӓ мӹнь тӹдӹ сӓрнӓлеш, канде Симка кӹзӹт моаш агыл, шайыц гӹц лыктын. Уке мӹньӹн шанымашвлӓжӹ семӹнь, лявӹрӓн дӓ тӹдӹм виктӓрӓ, тӹ ивлӓ шӱтӓш ивлӓнок сӓрӹмӹ ылыт, но тӹштӹ тӹдӹ шалга. Капот мӹньӹм тӹкӓлӓш. Эче шокшырак ылын.
  
  
  Чангымы ылын памятникӹш шайыл материал оран, сек мастар кодеш, памятник пӹтӓрен. Тӹштӹ мӹнь вычалам «Симка», мардеж гӹц шӹлӓш цацен, ӹшкӹлӓнем дӓ тӹштӹ лач юкым колын вычы мӹньӹм гӹц мӹндӹрнӓт агыл.
  
  
  Мӹньӹм цат кычен «Люгер» тӹшлӓ дӓ кидӹшкӹжӹ мелӹн сӓрнӓл шагалеш, тагышец лӓкшӹ юк. Кынам мардеж, тӹдӹ юк дӓ кышкед шӓлӓтен пӹтӓрӹмӹ, мӹлӓм ӹш ӹнянӹ, мӹнь ма доно мелӹн анжа движенин шӹргӹ ӓль уке.
  
  
  Вара мӹнь ташкал колтат.
  
  
  Люгер мӹнь кидӹм кычен, целя дӓ луктеш йӓмдӹ ылын.
  
  
  «А, Пибоди», - юкымат пелештен, шарфым гӹц вуйта.
  
  
  Мӹнь тидӹм пӓленӓм.
  
  
  Но тӹ годымок пӓлен фонарикы тылыш пырем, тӹнӓм тӹдӹ мӹнь пӓлем.
  
  
  Тидӹ барри парсон ылын.
  
  
  Акцент британский Но тӹдӹ ӹнде уке ылеш. Тип йӹлмӹвлӓ раскыдын попа, ма вӓл тӓрвӓтен тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ, т тидӹ тӹдӹ гишӓн, остатка келесымаш, британский рольым мадын веле секретный агентвлӓжӹ.
  
  
  Ку тыды ылеш?
  
  
  Анзыкыла ашкедӹт тӹдӹ гӹц материал строительный ора кидшӹм виктӓлтӓ дӓ манын, мӹнь кыптырталеш.
  
  
  Мӹнь кӹлмен.
  
  
  «Пышкыдемӹт, - келесӓ Парсон Барри. «Цилӓ кындонок ылеш. Корелли Мӹнь. Рико Корелли».
  
  
  10
  
  
  Кӱ йӹр мӓ лымым пӧртӓ, дӓ иктӓт ак тӓрвӓнӹ ма. Дӓ цилӓ ӱштӹ лин ӱштӹ.
  
  
  "Яжо?" - келесӹ тӹдӹлӓн, лишнӹ кымык, лицӓэм мӹнь ужаш цацыш.
  
  
  Мӹнь иӓшем цилӓ случайышты «люгер» ветровка лӹвӓлнӹ. "Мӹнь ӹнянем ылшы кыце кердеш?" Мӹнь тӹдӹм ядеш. «Мӹнь пӹтӓриш тӹнь попы, мам тӹлӓт Парсон Барри, а ӹнде тӹнь келесӹ, тӹнь ма Рико Корелли».
  
  
  Тӹдӹ ваштылалын. «Пумы. Тидӹ сай лиеш! Мӹнь тиштӹ, ти ылеш дӓ кӱ лин кердеш, тӹлец пасна Корелли Рико?»
  
  
  «Хоть-кӱ лин кердеш, тиштӹ тӓ ядмашеш вӓшештӓш манын. Хоть-ку, ку вӓшлимӹ гишӓн пӓлен».
  
  
  «Кӱ, дӓ пун рико корелли пасна тетя?» тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  «Шӹнгӓвлӓ. Тӹдӹ пӓлен керднежӹ».
  
  
  "Тӓ шанедӓ, мӹньӹм шӹнгӓвлӓ ма?" - во-во Парсон ядеш.
  
  
  «Лач тӹ ылын, кӱ пӓлӓ, ма тиштӹ мӹньӹм вӓшли Корелли».
  
  
  «Ышан ылат! Кужынервлӓ ак мӹньӹм!»
  
  
  «Ой тӓ, но мӹнь ам пӓлӹ».
  
  
  «Мӹньӹ ылам шӹнгӓ улы гӹнь, мам мӹнь тиштӹ ӹштем?»
  
  
  «Корелли момы дӓ тӹдӹм пушташ цаценӹт».
  
  
  «А мӹнь Корелли».
  
  
  Тидӹ молнамшы комедий савырненыт. Лыстыге мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Маныт, тӹнь Корелли. Ия мӹнь ужым. Машинӓш шӹнзӹ дӓ хытыраш пуэнӓ».
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "Яжо." Мӹнь тӹдӹн докы анзылныжы эртӓрӹмылӓ «Ренӹт».
  
  
  «Яжо пӓшӓ изи», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Хорошо«, - манам мӹнь. «Кынам тӓ арендуят, нӓлӹн кердӹдӓ тӓ э сӓй».
  
  
  Мӹнь ӹшкеок амасам пачмы сравач пырен дӓ, амаса пачмы пассажирвлӓм дӓ вара тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ. Кӧргӹштӹжӹ кузен дӓ тӹдӹм чучеш. Машинӓ рӹпшӓлтӓ. Кӧргӹштӹжӹ соок эчеӓт шокшы ылын.
  
  
  «Мӹнь гишан таланда шайышт пуаш Ванесси Базильо ди», - тӹдӹ келесӓ паштек юк минут. «Вашталтеш. Нӹнӹм мӹнят икманяр жепӹштӹ тӹлзӹ кычаш цаца».
  
  
  "Нӹнӹлӓн?"
  
  
  «Ку-ку звено доно мафиози толок», - манын Парсон. Ӹшке доно мӹнь нимат ӹштен ам керд, Мӹнь эче кыце тыды гишӓн цилӓ нерген шанымаш Парсон Барри,
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Рико Корелли гань агыл.
  
  
  "А кышец тидӹм пӓлет?"
  
  
  «Мӹнь весӹм тыштышым тоже улы. Вуйышты. Капо Капо шанеп манын, мӹнь цепошкавлӓ гӹц лыктын колтымы ылам. Тӹдӹ шанеп манын, мӹнь цӹлт ылеш».
  
  
  "Тӹдӹн лӹмжӹ кыце?"
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Тидӹ гишӓн монденӓ. Ӹнянем мӹнь веле».
  
  
  «Яжо. Значит, Капо Капо тӹньӹм ӹнем ке».
  
  
  «Мӹньӹм пуштыт. Гӓнӓ ӹнде мӹнь келесӓш цацымыла. Корсика ик гӓнӓ. Неапольышты ик гӓнӓ. Толмо тӹштӹ ылын».
  
  
  «Неаполь? Теве пивлӓӓт кышец Лумеш».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ туран анжал. "Тӓмдӓн шон".
  
  
  "Мӹнь келесӹшӹм."
  
  
  "Кӱ?"
  
  
  "Нимат."
  
  
  «Кынам кок гӓнӓ роал ак керд...»
  
  
  "Тӹдӹ, мам виллон корсика йӹлмӹштӹ?"
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. "Дӓ." Тӹдӹ выча. Вара: «тӹ годымок кымыкталт, бизнес мӹнь гӹцем карангаш решӹшнӓ. Лач тӹнӓм мӹнь тӓ докыда толынам, эдем».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Тидӹ мӹнь гишӓн цилӓ пӓлен». Мӹнь ижӹ. Ан аравлӓ ылыт тӹдӹн шаяжым колыштыт. Йӧнӹм мӹнь пӓлӹделам ак ли, тидӹм лачок, ӓль алталымаш.
  
  
  «Яжо. Яхты корсика кемӹ годым, мӹнь Ванесси ӹшке нӓлмӹ».
  
  
  "Тӓ нӓлӹндӓ вар линӓт?"
  
  
  «Мане. Кынам мӓмнӓм валенсия якте шо, мӓ кечӹвӓл пӧрт эртӓрӹмӹ, а мӹнь сир кодын, нӹнӹн кемӹштӹ годым».
  
  
  "Имжӹ уке лисистрат тӓ?"
  
  
  «Совершенны верны. Шокташ Ванесси Корелли Рико».
  
  
  «Кынам дӓ нӹнӹ лошты сӹнзенӹт Малага, Ванесси Корелли ӓль мадын?»
  
  
  "Дӓ." Паузым ыштен. «Бергсон Вӹдпарсын доно».
  
  
  "Ванесси Малага ылын?"
  
  
  «Уке. Яхты тӹдӹ кодеш. Мам шанем, тенгеок ыльы сӓй. Самынь ак ли тӹнӓм. Мӹнь анжымаш толеш гӹнь, тӓгу-ӓнят тӹдӹн пӓлен».
  
  
  "Кӱ керд, мам-гӹнят тӓ малага тӓнгӓштӓрӹмӓш?"
  
  
  «Ик шансвлӓ», - парсон ваштылеш.
  
  
  "Вара?"
  
  
  «Доно кӹлдӓлтӹн вӹдпарсын вара тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ доно вӓшлиӓш дӓ тӹдӹ толын».
  
  
  "Чын."
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тӓгӱ-ӓнят тӓ корным айыра, проследовать яхты тӓ паштек, лӱмӓш дӓ акваланг вӓрешт».
  
  
  "ТИР?"
  
  
  «Москато, конечно. Эче кӱ? Мӹнь тыды гишӓн цилӓ пӓлӓ. Дӓ тӹдӹлӓнок, векӓт, сӹнзӓ гӹцет яхты ак валты, тӹ годымок пыра. Тӹ жепӹн веле ӱмытланаш, корабль доно йӹгӹре ылеш, тӓ, тӓ уша».
  
  
  "Малын тӹнь Москато ак пӓлӹ?"
  
  
  «Яхты гишӓн тӹдӹ пӓлен, Вӹдпарсын гишӓн, тӓ доно вӓшлимӓш гишӓн, эдем...»
  
  
  «Пӓлӹ. Но тӹдӹ тӹньӹн лачокок пӓлӹ агыл».
  
  
  "Чын."
  
  
  «Шушыртымы дӓ тӹдӹм вӹдпарсын тӱча».
  
  
  "Йымылан тау, тӹдӹ пуштам!"
  
  
  Мӹнь тӹдӹ паштек тӹшлӹмӹлӓ. Американский кӹшӓнӹш дӓ нӹнӹ сигаретӹм пачкым лыктеш. Махаял ик шӹрпӹн дӓ тӹдӹм чӱктӹш. Испанский сигаржым лыктат гӓнӓ нӹнӹ имештӹ. Но тӹнӓм, конечны, тӹдӹ мадын Барри британский Парсон секретный агентвлӓжӹ. Кертдымы, тӹдӹлӓн пӓлӹдӹмӹ ылын дӓ актёр, насколько чын реквизит кӱлшӧ пайдале.
  
  
  "Гань ӹнде тӹдӹ?" Мӹнь ядам.
  
  
  "Тӓмдӓм анжаш, клиник гӹц попа ма?"
  
  
  "Дӓ." Тӹдӹм пӓлен.
  
  
  «Тӹдӹн кеӓ».
  
  
  "Тӹ годымок ушнен кердӹдӓ тӓ докыда?"
  
  
  Тӹдӹм ӧрӓт. "Йӹлерӓк."
  
  
  "Партнер доно вӓшлимӓш вара?"
  
  
  "Чын." Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Колыштна, Вӹдпарсын - сделкы уж. Тидӹ тӹнь вет пӓлет, тенге?»
  
  
  «Да, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Первый маеш вӓшлиделам, но, а вара хытыры ужеш».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. «Тидӹ цилӓ, ма кӹзӹт шалга».
  
  
  «Мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш, ик».
  
  
  "Махань?" Лицӓжӹ анзылны тӹдӹ шӹкш куза. Яныш лобовой «Ренӹт» ужам мӹньӹ тӹдӹн лицӓ кайын кердеш, нӹнӹ сигаретӹм шыпшмы годымок.
  
  
  "Кыце тӹньӹм такшым торремолинос лумеш кишӓвлӓм вӓрештӹн?"
  
  
  Тӹдӹ ваштылалын. "Итӹрӓ, дӓ?"
  
  
  "Итӹрӓ п." Паузым ыштен. "Итӹрӓ п."
  
  
  Сӹнзӓжӹм тӹдӹ вӹкӹ шотеш. "Тӹлӓт мам попен?"
  
  
  «Маныт мӹнь, мӓ доно келшышым, тый цӹлт ак керд истори, Корелли. Сделкы пырышы тӹнь, кынам мӹнь йӱкша Шӹнгӓжӹ, а вара модын Парсон Барри, секретный агентвлӓжӹ. Ма пуа?»
  
  
  «Мӹнгеш пуаш», - попа парсон серьезны. «Кол. Мӹнь пӓлем, тӹнь мам кӹчет лумеш. Согласын ылыда?»
  
  
  Мыкик мӹнь. «Ши кердӹдӓ тӓ тидӹ, конечно. Но малын тӹньӹм такшым Малага ылын? Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, Рико Корелли. Тӓ валенсия шӹлеш. Малага малан кеа манын, аран каштшы?»
  
  
  «Страховани», - тӹдӹ олен келесӓ.
  
  
  "Страховани?"
  
  
  «Мӹнь безопасностьышты ӹлӓш доно тӹ жепӹн, кыце яхты валенсия кодеш. Тӓ ынгыледӓ?»
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  «Яжо. Яхты минутешӓт тӹдӹн шокшы лин, кынам лин тӱча« Лумеш ». Эче ӹнянет?»
  
  
  Шотлат. «Яжо. Пиштӹмӹкӹ, тидӹ т ма та ылын nieve y sol ылын».
  
  
  «Тидӹ маньы, мӹнь келесӹшӹм Вӹдпарсын».
  
  
  «Мӹнят тенгеок шанем. Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, малын Малага толын палшаш? Тидӹ ядмаш ылеш».
  
  
  «Мӹнь тӹньӹм гишӓн утларак пӓлен». Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, ӹлӹмӓш изишӓт мӹнь моторым паковатлаш вӹдӹлтӹш. Мӹнь штатын погыненӹт. А тӹнь тӹ ӹдӹрӹм, ма тӹньӹн тӹштӹ, мӹнь аралыше. Тенге?»
  
  
  "Чын."
  
  
  "Мӹнь анжалда ма тенге, кыце тӹнь тӧрлӓнӹ.
  
  
  Кӱн юк паштек. У анжем мӹньӹ тӹдӹм. Тӹдӹ мӹнь вӹкем тенге анжет ӱштӹ.
  
  
  "Кышты мӹнь тӹлӓт нӓлмӹ?" Мӹнь ядам.
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Яжо. Анжен. Тӹнь шоэш ыльы. Мӹнь пӓлем, тӹнь мам моаш москато погынаш цаценӹт. Ӹнянет?»
  
  
  "Мӹнь пимӓт тенгеок".
  
  
  «Мӹнь веле вычаш, тӹнь кӹзӹт ак мӱ».
  
  
  "Мӹнь тӓ ир опознавать?"
  
  
  «О, конечно. Мӹнь анжа, кыш кенӓ Вӹдпарсын».
  
  
  «А мӹнь дӓ тӓ паштек вара тӹдӹ йыд хуана?»
  
  
  "Конечны, конечны."
  
  
  «Виллон келесымаш».
  
  
  «Ӹнян. Тӹ жепӹн, тӹдӹн тӹланет перо публичный семӹнь - тумым, кыды дон секс кымытын Москато ӹштӓш, а вес кымдан - мӹнь пӓлӹделам, ма доно паша. Тӹнь шеклӓнет мӹнь веле».
  
  
  "А малын
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  тӹнь ты корны гӹц шалахай урмы годым, мӹнь колынам москато ылеш? "
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ вӓш лиэш. "Мам ӹштендӓ самынь улы, тенгеок?"
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Яжо. Историм коман Но малын вара?»
  
  
  «Джаз Барри Парсон? Полкы дон пачкалтат пырак веле мӹньӹн», - маньы тӹдӹ, британский акцент барри парсон пыра. «Дӓ чуч, тӹдӹлӓн мӓ тидӹ, выртышты ма келеш ӹштен пуэн. Погыненӹт ма мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ келесӓш смеем:« Ну вот, мӹнят тольым, пуры шонгы Рико Корелли! Паснаок тидӹ ӹнде ак ли йӧн, тенге? »
  
  
  Мӹньӹм ваштылеш. «Тидӹ мӹнь агыл дӓ цилӓ кӹзӹт якте раздвоение утроение келшен. Тӹнӓм кердӹдӓ тӓ хуана доно кӹлӹм пӓлемдӹшӓшлык ылыт. Тӹдӹ тиштӹ тӓмдӓм гӹц эче ик гӓнӓ дӓ тӹштӹ оптышташ. Информация о малын тӓ пуэн, тӹдӹм веле, тӹдӹм кушташ дӓ тидӹм тергӓш? "
  
  
  Ончалеш сигарым пырыл дӓ тӹдӹ гӹц янжыш лобовой. Лым вазын, но ӹнде лӹвӹжгӓ. Пӹцкӓтӓ лицӓн мӹнь ужынам дӓ кок йыд мӓмнӓн ӹмӹлвлӓнӓ анжалда.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжа.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем нигынамат ак ӓмӓл кӹдеж», - тӹдӹ келесӓ, лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, мӹньӹн ӹшкӹмемӹн веле агыл. Ти вӓр, кыды мӹньӹн Торремолинос арендуят. Кышец мӹнь пӓлӹделам, ма мӹнь эче ак яреш москато сирӓлтделда гӹнь, мӹнь тӹнь тӹдӹн паштек кыце? Остатка, шошым, ма мӹлӓм пушташ яхты. Но лин кердеш, Тидӹм кай лиэш. Ӹнян? Лин кердеш, Москато ин тӹштӹ, дӓ мӹнь со вычымыла мӹнь шанем Москато лин кердеш. Кышец кердӹт, мӹнь пӓлем? "
  
  
  Тӹштӹ мӹнь шӹнзенӓм.
  
  
  «Тидӹ отель. Нимат мӹлӓм ак ӹнянӹ. Ни ганьы. Мӹнь шаненӓм, каждый кӹдежӹн тама самынь улы. Мӹлӓм шуаш вӓрештӹн вӓшлимӓш эртӹш, тидӹм ужынам ыльы вет пӹтӓришӹ планжы. Пӹтӓришӹ доно мӹньӹм ак яраты тӧрлӓш план, тиштӹ воляшкы коден вет утыдонок шукы толытат. Вижӹ ӹнде мӓ икӹжӓк-иктӹштӹм паленыт, мӹнь пакыла мадеш дӓ туран веле тидӹ жеп. Мӹнь пиш ӹжӓл, ти шотышты шижмӓш гӹнь оскорбляйӓш ".
  
  
  Тидӹ шалга.
  
  
  "Ӹнде ма?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Мам мӹнь ужам гишӓн хытырен дӓ ӹдӹрвлӓ лошты», - манын гӹц угӹц Парсон-деловой. «Микрофильм кандат».
  
  
  "Кышты?"
  
  
  «Ну, тӓ пӓледӓ, мӹнь лиймаш ма гишӓн шанен. Ти номерӹштӹ хоть-махань правам пуэн. Прадо эдемвлӓм ак яратат дӓ мӹнь гӹцем тусоваться Льяно. Колыштыныт, кыце гишӓн ечӹ а корны?»
  
  
  Шотлат. «Йошт тӹштӹ шукы, яра - кокла. Й лӹм тоже укеш». Мӹнь ваштыл колтыш, ӧртвлӓлӓн, тидӹ лачок хоть кынары.
  
  
  «Келтӹмӓшӹн лӹмӹм. Миля доно тӓ верцдӓ телескопический объектив эдемвлӓм лӱэн колтен кердӓм». Тӹдӹ цӹтӹрӓлт. «Тидӹ мӹлӓм келшӓ ак».
  
  
  «Но иктӓт ак пӓлӹ гӹнь, корелли мам тӹлӓт...»
  
  
  «Ку келеса? Тӹлец пасна, эче ик выртышты худа ыльы. Москато эче цилӓ улы гӹнь - а мӹнь ӹнянем, тидӹн паштек тӹдӹ ма, нальы кыце артуро тӹдӹ - тӓ тӓмдӓн кымдаэмӹн дӓ тӹдӹ паштек тӹшлӓш тӹнгӓльӹм, ӹнянет?»
  
  
  "Хуан Гишӓн?"
  
  
  «Конечны! Тӹдӹ тенгеок мӹлӓнем уж ылмыжым мӓ кым иктӓ-ма дӓ тӹнӓм сӹнзӓш керӹлтӹн перегат».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Ти шотышты темӓш ынгылдарен».
  
  
  «Уке? Тидӹ гишӓн ик корны гӹц кӓнӹмӹ а ма? Нӹнӹ логӹц ик ылмыжы годым тӓ, тӓ айырендӓ, шке дӓ безопасностьышты!»
  
  
  Мӹнят тидӹ гишӓн шаненӓм. «Гондола? Мӹнь ынгыленӓм, ма тӓ нӓлмӹ. Кузен шӹнзӹн дӓ тӹдӹ доно иквӓреш. Тӹштӹ, тӓ, кӓнӓш корны питӹренӹт, контролируен канден кердӹдӓ тӓ тӓмдӓн среда, ышан дӓ иктӓт ак ли. цилӓ яреш? "
  
  
  "Чын."
  
  
  Шӹнзӹ дӓ мӹньӹм шанен. «А-кышкы тӓ эче цилӓ сир гӹц лӱен колтен кердӓм».
  
  
  «Теве кышты тӹнь пыренӓт, тьотя, - келесӓ Парсон, британский университетӹштӹ пӧртӹлӹнӹт. - Тӹнь ечӹ дон шӹнзӹшӹм, дӓ сӹнзӓм питӹрӹмӹ мам боррегилас станци, мам годым толын».
  
  
  Мӹнят тидӹ гишӓн шаненӓм. Мӹлӓм келшӓ. Большы мӹнь тидӹ гишӓн шукы шаненӓм, тенге тидӹ мӹлӓм келшӓ.
  
  
  «Тидӹ мӹнь нӓлӓм», - манам мӹнь.
  
  
  "Маняр жеп?"
  
  
  Мӹнь келесен: "иргодым ирок лӱ?"
  
  
  "Тӧр", парсон келесӓ. «Мӹньӹ ылам Хуан гӹц мӹндӹрнӹ шалга. Теве мӹнь нимахань ак шо, тенге мӓ докы лишӹл сделкы шындымы годым».
  
  
  «Пиал», - манам мӹнь.
  
  
  Лу тӹдӹ шалга, ветровка тӧрлӓтӓ. Мӹнь шижӹнӓм, кыце амаса виш ӱштӹ гӹц хлеставать гӹнят, тӹрӹс кен ганьок лӹмдӓ.
  
  
  «Тӹнгӓлӹт», - манын Парсон. «Вален кемӓшеш мӹнь тӹлӓт».
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  Тӹдӹн йӹр дӓ амаса памятник крон мӹньӹ талашем, шӓлӓнӹш дӓ кым гӹц каеш.
  
  
  * * *
  
  
  Renault нӓлмӹ проблемывлӓ гӹц пасна. Тӹдӹ мӹлӓнем ӹрен пумы изиш, вычалал вара, кӹзӹт ужаш ак Симка, келесымаш памятник лык, тӹдӹ вӹкӹ тӹрӹнь фарана импровизированный вала корны. Вара мӹнь кеем, когогорны гӹц-подъездный корнывлӓ кӹтӹк чёрная. Шайылвлӓ дон мӹньӹм кайыт тӹгӹрӹш парсон махаял.
  
  
  Мӹнь ужам «Симка», кыды паштек, тӹдӹн лӹмжӹ чӱчкен фарана йогымаш.
  
  
  Саралтышвлам туран сӓрнӓл дӓ пун ылын, дӓ кӱ валтышы сӓрӹмӓшвлӓӓт постоянный тормыжлымы передачы. Кымылын ӱжӹнӓ мӹнь корнышты доно нӓлӓш тӹнгӓлӹт годым, пӹтӓрижок ши системе тормыжлымы нӧренӹт.
  
  
  Ш ян гӹц мӹнь лап мычкы вален, аварташ кӱ, кышты нӓлмӹ лит v курымла пыдештӓрӓш корны-корны каеш. Мычашеш мӹнь ужам, кыце пӹсӹн сӓрнӓл тура вургымла тротуар ӹштен.
  
  
  Мӹнь шижӓш тӹнгӓлеш дӓ покшал тормыжлымы пробуксовка участкышкы. Мӹнь шаналтышым, кӹлмӹктен вӓреш мӓ корныш вычаш вӓрештеш, дӓ анжен, ужын. Но тидӹ воксеок вӓрӹм ак кӹлмеп ылын.
  
  
  У темдӓлдӓ йычыр-мӹнь манын, юж нӓлмӹ шыпшмы годымок передачын сӓрӹмӓшвлӓӓт валтышым, но
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Тормозым, каеш, куатан ин пу арава нимахань.
  
  
  Ой, мӹнь отчаянно передачын рычагым темдӓлдӓ, но йӹле мӹнь ӹнде кенӓ у, ушнеп манын, ӱлнӹрӓк куснаш передачын дӓ ак керд.
  
  
  Мӹнь тормыжлымы кӹвер якте, кынам тайыл лӓктӹн, но пиш кого, риснен. Цӓшешнӓ, пиш яжо лиэш чинчы. Саралтышвлам ӹштен. Но тӹнӓмок мӹньӹн карангдымы налево пӹсӹн сӓрнӓл, тупынь, у тормозым ташкальым дӓ, ӹнянем, ти корны донок ужаш ма мӹлӓм пуэн пижмӓш. Но нимат ак шиж мӹньжӹ, тӹлец пасна неэффективность начкы.
  
  
  Нимат.
  
  
  Мӹньӹ сӓрӓльӹм дӓ шотыш арава сӓрнӓл. Корнышты тӧр, но ӱлӹкӹлӓ ашкедеш годым, тӧр шоссе траверс ванжаш кушта, кӱ ванжаш сирӹштӓт куштат. Мычашеш знаквлам анзыцок шижтӓрӓ утла туран траверс кого шоссе мӹнгеш сӓрнӓлеш.
  
  
  У тормозым темдӓлдӓ, но ик ответӹм ак получаят. Ой, мӹнь рычагым передачын темдӓлдӓ, но тӹ якте валтен минимум от керт. Мӹнь тӹржӹ пӹтӹрен тӹнгӓлмӹкӹ, тӹкӹвлӓм снегоочиститель чары нӓлӓш цаценӹт, манын Renault скорость изиэмдӓш, вуйым валтен кердеш манын, мӹнь ти келтӹмӓш пониженный передачы.
  
  
  Неудачным.
  
  
  Эртен кеш тыл Парсон мӹнь ужам, дӓ интересный мӹлӓм чучеш, тӹдӹ тӹшлен дӓ мам мӹнь худам видӹшӹ верц вуйыш s ужмекше тодеш.
  
  
  Кымалты соты гӓнӓ мӹнь, кыце ӹшке доно сигналым йыхыш гишӓн.
  
  
  Цилӓ вочык лишемеш дӓ лишемеш, контролируен дӓ цӹлт мӹнь вӹсӹнем renault ак керд. Нерген шанымаш мӹлӓм тӹдӹ манеш, канава гӹц дренажный кӧргӹш вончен, решенӹт, но, мам айырендӓ пыдыртымы дӓ кого у шансвлӓ шӹдӹр тыр лижӹ манын, мадына. Тӹлец пасна, мӹньӹн пыдыргымы гишӓн ошмайол лас сланцевый кердеш ылын, тӹдӹ канава гӹц кӹньӹльӹ, кынам мӹнь гӹцемӓт кого рулевойж аравала.
  
  
  Завизжать шиннӓ, шалахайышты арава сӓрнӓл мӹнь манын, у йӹле сӓренӓм. Вургымла сир тӹрӹштӹ лӱктӓлтшӹ мӹнь дорцем мӹнь пыдавлӓ дон пыдален шӹндӹмӹ. «Ренӹт» воктене гӹц вален дӓ кеӓ докы тор корнын вӹлвӓл, капаен фут келесымаш нӓрӹ ылын, ош цӹре доно чиӓлтӓт ӓрӓлтен пумы оптышым, ик коклы фут шыпшылтшы.
  
  
  Ӓрӓлтӓш мӹнь тӧрӧк керӹлтӹт, мам айырендӓ-ала бортш «Ренӹт», а вара мӹнгеш валыш кыдалеш. Но мӹнь шот доно шыпшылыт тӧрлӓш машинӓм ужым.
  
  
  Мӹнь йӹлерӓк вала корны пакыла попа анзылны. Шӱдӹ у корнышкы ужеш мӹнь донем мӹнь ярдым, трӱк сӓрӓл направо, эче иктӹм пуай ӓрӓлтен доно, сӓрнӓл защищаенӓт, дӓ пиш кого указатель анзылны сӓрнӓл.
  
  
  Тидӹ саралтышвлам нигынамат мӹньӹм ак ӹштӹ.
  
  
  Мӹнь ӹшке пӹлӹшӹжӹ доно колын йӹлерӓк сӓрнӓл воктен мотор дӓ мӱгӹрен.
  
  
  Тидӹ парсон ылын.
  
  
  Тӹдӹ гӹц лӱен «Симка» мӹньӹм дӓ корны лаштыкеш лу анзылны эртенӹт.
  
  
  Интересный мӹнь ылам, манат, чорт возьми, тӹдӹм ӹштӓш цацен. Мӹнь тӹдӹм сӹгӹрӓл колта, но ак тӹнгӓл.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм викок мӹнь пӹчкеш, ит саслы, мӹнь изиш дӓ, манын мӹнь тӹ корны доно кен ӓль шӹндӓт.
  
  
  У ташкалтыш темдӓлдӓ передачын ой, ташкалтышышты ӱлнӹрӓк ванжаш отчаянно цацен, но тидӹ аравлӓ ылыт.
  
  
  Парсон ылшы викӹм мӹнь. Мӹнь почти сӹнзӓ питӹрӹмӹжӹм выченӹт, порволымо.
  
  
  Тенге ӹнжӹ ли.
  
  
  Шайылвлӓ дон мӹньӹм трӱк бампер анзыл парсон бампер стуча. Мӹнь ужам, кыце лапаштем йошкар-сигнал Simca Парсон пытька, тӹдӹ пӹслӓнӓш веле, йӧрӓш гӹнь, угӹц тӹдӹ йӧрен.
  
  
  Мӹнь шӹдӹрнем.
  
  
  Фокусвлӓдеок тошты ли - кӹдӓлӓш машинӓ шагалтат, машинӓм тум тормыжлымы манын, машинӓ йӹле эртӓ.
  
  
  Руль мӹньӹм цат кычен, вет пӓлет, ма доно ти корны донок иктӹн кӱшкӹ кӹшкӓш вӓреш renault самынь simca бампер ужде, ӓль мӹнь пырылын дӓ шалахайыш шуат, вара вален кеӓт дӓ йырланышкыла шӹдӹрненӓм машинӓ дон мӹнь мам гӹнят, ю ик сир тӹр гач.
  
  
  Парсон тормозым пытька дӓ пакыла пытька, дӓ тӹдӹн паш, кынам мӓ докы сӓрнӓл тольы, тыдым мынь царышашлык. Машинӓш шӹнзӹ дӓ мӹньӹм пыртымы шайыл ходдон, цӹтӹрет.
  
  
  Амаса пачылтеш, дӓ симка парсон гӹц лӓктеш. Машинӓ докы тӹдӹм мӹнь вӹкемлӓ толын, тӹдӹ вален дӓ йӹр лӹмжӹ.
  
  
  Мӹньӹ тӱнӹ тыл йыла, анжыкташ дӓ шайыл парсон simca сотемдӓрӹ, йыдвлӓ тӹштӹ шалгенӹт.
  
  
  «Мӹньӹм ит яд лиэш, ма лиӓлтеш», - Парсон олен келесӓ. «Кӱ-гӹнят тӹньӹн ренӹт вӓрештӹндӓ».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Тау палшык Фокусвлӓдеок яжо ылын».
  
  
  Прадо esqui пырышы барышты ма кыце мӹнь гараж машинӓ шывштен кеӓш шӱдӹш. Люмумба цӓшкӓ кофем доно кӱ мӹнь ылам, дӓ эче цилӓ ӹшкӹмемӹм шижӓм мӹнь цӹлт ак яры.
  
  
  11
  
  
  Вара ӹшкӹмжӹн кӹдежӹшкӹ мӹнгеш толмыкыжы мӹнь изиш кодем esquí парсон дон бар. Изиш мӹнят ладнангым дӓ шоколад рот лумумба палша, но мӹнь соок эче цӹтӹрен, кынам кӧргӹштӹш шӹндӓ дӓ сравачшым амасашкы пыревӹ.
  
  
  Тылым чӱктемӓ, мӹнь колынам пӹтӹмӹ го вес номерӹштӹ, вара амасам, ушымы амаса пачылтеш, дӓ тӹштӹ хуан шалга, кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹдон. Чуч, тӹдӹлӓн мӓ гӹц пӹц амалымла веле шижеш.
  
  
  "Тӓ тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм?"
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь. Блокнотым налын бюровлӓм дӓ тӹштӹ мӹнь докы талашен толын шагалеш. Ыдыркалаш йӹле мӹнь тӹдӹ «жучок» тӹдӹн анжыктымы.
  
  
  Мыкик тӹдӹ, мам ынгыла.
  
  
  "Кыце тидӹ лиӓлтӹн
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  кеет? »- тӹдӹ мӹнь ядам.
  
  
  «Ма гишӓн увертӓрен. Уштышат уж мӹлӓм тӹдӹ вӓрештеш». Блокнотым налын сирӹмӓшвлӓштӹ ылын. «Тӓмдӓн лу цӓшӹн ирок тӹдӹн гондола доно вӓшли. Варарак важ».
  
  
  Тӹдӹ мыкик.
  
  
  «Изиш кӓнӓлтенӓ дӓ мӹнь амален кеӓш кӹзӹт».
  
  
  «Хорошо», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Холл мӹнь амасашкы анжыкта, ынгылаш пумы, скоры тӱнӹ мӓ тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм.
  
  
  «Йыд тырын, Джордж», - тӹдӹ маньы дӓ ӹшке кӹдежӹш толыт.
  
  
  Мӹнь выргемӹштӹм кыдашыныт, дӓ ире лӓктӹш коридор вашталтыныт. Сигаретӹм шыпшмы дӓ хуан шалга.
  
  
  «Тӓлӓндӓ ӹнянӓ, кӹдежӹш кол ма?» тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  «Ӱшандарен».
  
  
  "Тӓмдӓн корелли доно вӓшли?"
  
  
  «Мане. Барри Парсон кыце тӹдӹ мӓлӓннӓ пӓлӹмӹ».
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм тыменяш. «Мӹнь тидӹм цакленӓм ганьок ыльы».
  
  
  "Тенге ӹштӓт."
  
  
  "Мӹнь ӹнянем кердӹдӓ тӓ лиэш?"
  
  
  «Мӹнь ӹнянем ылшы кыце тӹрӹс кердеш? Но кӓнӹшӹш тӹдӹ корнымат тӓ ужеш, кышты, чорт возьми, тӓ материал получает»
  
  
  "Ма тидӹ техеньӹ?"
  
  
  «Тидӹ мӹньӹ ынгылымем доно», - тӹдӹ келесӓ уверенны.
  
  
  «Яжо. Прикраивать тӹнь мӹнь ечӹ доно валымыжы. Корелли тенге ылын».
  
  
  «Тӓ лоштыда гишӓн пӓлен нӓлӹн кердеш, но ӱжмӹ семӹнь шӹнгӓ дӓ тӹдӹ?»
  
  
  «Цилӓ мам паштек оролаш тӹдӹ жеп».
  
  
  «Мӹнь тӹдӹн верц со цацы».
  
  
  «Ит ойхыры. Тидӹ гишӓн мӹнь шаналтышым. Корелли просто доно пӓлӹмӹ дӓ пӓлет, мам тӹдӹ шутям ӹштӓ ӓль уке».
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы. "Малын мӹньӹ ты первиӓт информация ак пу?"
  
  
  «Манын, тӹдӹ келесӹш ӹнянӓш лиэш ылын».
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Мӹнь шаненӓм, тидӹм шалга».
  
  
  «Ечӹ дон вален шӹнзеш дӓ кӓнӓш ты корны гӹц Боррегилас. Барышты мӹлӓм ӱлнӹ тӹньӹм ужам, кынам цилӓ пӹтен. Ӹняндӓрӓ дӓ мӓ вара талашен ӱлӹкӹ хӓдӹр тергенӓ».
  
  
  "Малага?"
  
  
  «Гранада. Ax передатчик тӹштӹ ылын».
  
  
  "Яжо."
  
  
  Комнатышкыжы толын дӓ мӹлӓм амалаш вазеш.
  
  
  * * *
  
  
  У сӹрт кӱэрӓн вӹд мычкы ӹнде мӹнь цилӓ кердӹнӓ. Ире соты кечӹ ылеш-ош. Лӹмет сотырак сӹнзӓм йӹмӹктӓрӓ, но мӹлӓм сӹнзӓлыкым zeiss 60x фильтрвлӓ кычылтын.
  
  
  Кӓнӹмӹ корны кужы чонгештӓ, мӹньӹм тӹшлен свитр хуан раскыды дӓ сӓрӹмӹ. Парсон дӓ тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ веле ылын. Нӹл цӓш Гондола обычно, дӓ мӹнь пӓлем, частный персоналын обслуживыяш экскурсий чаевые Парсон пуаш вӓрештеш, но мӹньӹм ак тыргыжланы. Тишкӹ оксажы улы.
  
  
  Мӹнь тиштӹ уш ты дӓ нырвлӓ мычкы мӹнь сӹнзӓлык мунчалташ уж.
  
  
  * * *
  
  
  Прадо лошты тӹдӹн мыгыр дӓ ик пел корнеш льяно гранит боррегилас мӹшкӹрӹнӓт киӓт. Выргемӹм чиэн тӹдӹм лу лидӓ, дӓ лачокат ма тенге тӹдӹ сланец гранит гӹц янжыш ушненӹт. У кердеш, но мӹньӹн, тӹдӹ цилӓ мам содыки мары, ужыт, мам кидыш винтовкым кычен, тӹдӹ мычкы, кӱшкӹлӓ капайышна. Прицел пижӹктӹмӓш винтовкывлӓдон ылыныт.
  
  
  Сӹнзӓлыкан типвла гӹц винтовкым мӹнь пӓлен ак керд.
  
  
  Тӹдӹ выча дӓ пиш шӹп киӓ. Хуана Парсон дӓ тӹдӹн доно анжен дӓ гондола. Кыце пӓленӓ, тӹдӹ нӹнӹм нӓлӹн? Тӹдӹ кыце пӓлен нӓлӹн кердӹнӓ?
  
  
  Парсон? Парсон вашталтымашвлӓжӹ ылыт ма? Тӓгӱ-ӓнят ынгараш Хуан? У информация семӹнь лӓктеш? Кӹдежӹштӹ иктӓт ик шамакымат ак пелештеп. Мӹнь гӹцем пасна, иктӓт Парсон, вӓр дӓ жеп пӓлӹ агыл.
  
  
  А пуштыныт дӓ цилӓ вычен киӓ.
  
  
  Москато? Отношенивлӓ кердеш.
  
  
  Ветровка колталта дӓ мӹнь «люгер». Ветровка мӹнь тӹдӹм тергӓ дӓ кӹшӓнӹшкем шыральым. Ванжаш капаен вӓрештӹндӓ пингӹдемӹн дӓ мӹнь сир ыльы, тӹдӹм якте шон манын. Ванжаш дӓ кӱ доно тӹнӓм мӹнь тӹдӹм пушташ вӓрештеш, шукыжок тӹдӹ пӹтӓриш тӱча кердеш.
  
  
  Вес корны уке ылын. Москато мӹнь ӹлен кодеш гӹнь, тӹдӹм угӹц анжен Корелли заполучать Рико - цацат, тидӹ кӹзӹт тӹдӹ ак керд!
  
  
  Пӹжӓшӹштӹ суйымы эдемвлӓм чӹнь дӓ кӓнӓш корны доно капайымы, пеле минут нӓрӹ улы, ходым ӹштӓш манын.
  
  
  Тергаш мӹнь изиш валы манын, магнатвлӓ лӱдӹн шӹлӹн, изи ӱлнӹ дӓ тӹдӹн эртӹш. Кынам уж кырык улат мыланем гишӓн сепнен, ала-мо лийын лӹм доно молы кӱшнӹ, трӱк мӹнь цаклен дӓ, мӓ кырыкышты пылвуй мычкы вала. Чӱчкен да мӹнь, лым гӹц дӓ мӹнь вӹсӓлтӓм. Мӹнь шӹндӹмӹлӓ. Кыдалам пакыла шараш да кого кӱвлӓ мӹнь гишӓнем лишнӹжӹ парма гӹц лым кеӓ.
  
  
  Веремӓ мӹнь шергӓкӓнӹм ямдымла.
  
  
  Мӹнь капаен анзылны ылын, но мӹнь ам уж эдем, мӹньӹм шырал киӓ. Сӹнзӓлык лук доно дӓ олен шергеш панорамировать вӓрештӹндӓ.
  
  
  Вара тӹдӹм ужделам.
  
  
  Мӹнь ик сотньышкыжы фут курсым пӹтӓрен! Мӹнь пиш кого.
  
  
  Йӹле мӹнь пачым кырыквлӓ гӹц валаш тӹнгӓлӹт, вес вел пӧртӹлӹн, сагашты точкавлӓ крещаться докы пӧртӹлеш дӓ ти курсвлӓштӹ эдемвлӓ досягаемость кымдемӹштӹ капайышна.
  
  
  Колты мӹньӹм ечӹ ишымаш опта дӓ кушкышты манын, нӹнӹ ак валы. Сӹнзӓлыкшы вашт вел капаен лыкташ дӓ мӹнь вара анжалам.
  
  
  Мынь ужам, махань корныш кокшы дӓ кымшы кӓнӹмӹ лошты опора вурс олен куза. Мӹнь эдем дон у кердшӹвлӓжӹ дӓ винтовка, шӹмӓн кыча дӓ тӹдӹ кыды гондола цат пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ годым кужы трос дон вурс паучий тӓрвӓнӹш.
  
  
  Мӹлӓм виктӓлтӹш «люгер» мары дӓ вуйышкыжы лӱэн шелеш.
  
  
  Сепнӹшӹ кӱ пуля, да тагыш-ӓнят лектын. Рикошет мыры мӹнь колынам.
  
  
  Мары пӹсӹн сӓрнӓл. Ош тамгам ужеш мӹнь донем тӹдӹ лицӓэм мышкам. Пӱгыр тӹдӹ тупын сӓрнӓл мӹлӓм виктӓлтӹш дӓ винтовка - техень дӓ цилӓ прицел.
  
  
  Пульы попаза шайылнем мӹнь лу - лишны п
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  комфортым.
  
  
  У мӹнь луэн. Но тӹнӓмок тӹдӹ гӹц лумӹ юк вара ямы. Мӹнь тӹдӹм ужынам ак керд.
  
  
  Тӹштӹ шӹнзӹшӹвлӓ, тӹдӹ такеш мӹнь моаш цаца.
  
  
  Эчеӓт лумӹ юк ик кӱн кидӹштӹ тодыл.
  
  
  Мӹнь лап.
  
  
  Гондола трос дон куза, ужын кердӹнӓ хуан свитр нарынзы дӓ мӹньӹн, дӓ тидӹ цилӓ, ма мӹньӹн шотыш сӓртӹмӹ.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ стрелоквлӓм савырненыт, целя гондола. У мӹнь луэн.
  
  
  Тӹдӹ кенвазын, капаен лап, пуры ыш. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹлӓн тамаш дон гондола сергӱ.
  
  
  Мӹнь гач капаяш тӹнгӓлӹн, но пӓлӹ, мӓ тӹ веремӓ якте шон ӹш кердеп.
  
  
  Л трос ишымаш ӹштен, мӹнь ечӹ доно валымыжы тӹнгӓлӹн дӓ сӹнзӓвлӓжӹм кычен, ик кок кидеш пандым, весӹштӹжӹ - люгер. Ечӹ тидӹлӓн самой подходяший ылын позиция ин, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке анжыктен кердеш.
  
  
  Толмо мӹньӹ ынгылымем семӹнь, лӱӓш манын ак кердеп. ечӹ дон, дӓ, тенге, шергакан утларак жеп пӹтӓрен.
  
  
  Мӹньӹм токышты валышым, тӹдӹн вӹлнӹ шӹнзен, дӓ пингӹдемдӹмӹ гӹц ытлен, лап, кужы ванжаш.
  
  
  Тӹдӹ теве!
  
  
  Мӹнь луэн.
  
  
  Гондола целя дӓ тӹдӹм лӱэн лач тенге, кыце мӹнь луэн - ӓль, лин кердеш, вара веремӓм мӹнь гач ужына. Хоть ма лиӓлтеш гӹнят, мӹнь ӹшке юк, векӓт канда гӹнят, тӹдӹм осечка пумы, зарядвлӓ дӓ тӹдӹн негӹцеш гондола безвредно вӓрештӹн, а окня шӱмжӹ вашт парсон ижӹ.
  
  
  Мӹнь стрелковыйыш вӓрештӹндӓ.
  
  
  Кӱлӓн тӹдӹ лицӓн кенвазеш, дӓ винтовкыжым а вара шӓрӓлтӹмӹжӹ рефлекторный движени тӹнгӓлӓлтеш, тыдым ак ли колташ толмеш мӹнь.
  
  
  Дӓ шайыкы тӹргештӹшӹм мӹнь лӱдӓм, кырык гӹц вален. Мӹнь йӹрӹштӹ пуля шӓпнен кеӓт, но иктӓт ак вӓрештӹндӓ. Мӹнь мӹнгеш капаен пыра, тӹдӹ ӹштен ситен.
  
  
  Яклака кӱ ли, но мӹнь тӹдӹ гӹц ванжен дӓ пыдештӹт кынам мӹнь сагаэм эче ик пульы, мӹнь вуйжым лӱктӓльӹ, тӹдӹм лӱэн шуат дӓ тӹдӹ раскыдын ужына.
  
  
  Тӹнӓм тӹдӹ кенвазы. Йӹрок якшар вӹр тӹ пӹл пыдештеш.
  
  
  Вара ижӹ тӹдӹн лаксак цевергенӹт киӓ, кынам мӹнь тӹдӹн докы миӓ.
  
  
  Тидӹ москато альфреддо ылын.
  
  
  Шӹнгӓвлӓ.
  
  
  Тулар!
  
  
  * * *
  
  
  Винтовкыжым, тӹдӹм лӱэн пуштмы мӹнят ылынам дӓ гондола корелли рико, 70 winchester model super grade винтовкывлӓ улы, патронвлӓнӓ откалиброванный доно пайдарен дӓ куатаным springfield 30-06 прицел bausch труба переменный & Lee Balvar dot Lomb. Тидӹ сӹлнӹ буровой шӹндӹмӹ ылыт.
  
  
  30-06 патронвлӓм Springfield Hi-той ала доно ситӓрӹмӓш дӓ веремӓ пӹсӹн speed секундышты тӹнгӓлтӹшеш фут 2260 фут скорость ярдым скорость 2960 300, 2920 фут ви доно ӧрӹктӓрӓ-1700 фут дӓ силан ик кӹрвенгӓ дульный-фунтын. ярдым 300 фунтын. Прававлӓ дон Bausch Прицел куатан & регулируялташ якте 4 2 Lomb гӹц 1/2 пачаш, тидӹ годым кок мардеж тӓрвӓнӓ дӓ кӱкшӹцӹм регулируялташ веле ужеш.
  
  
  Если иктӓ-мам дӓ эдемӹм пуштын кердеш удаленный лӱлмӹ вӓрӹшкӹ палша гӹнь, тиштӓт кердӓм комбинацивлӓ гӹц ылын.
  
  
  Мӹнь колынам эдем вӹкӹ пӱгӹнӓлеш. Бумажник дӓ пумагам ылеш, но нӹнӹ анзылны подделывать ылын. Ди наталио цезура лӹм келесӹнем ылын, а газет келесӓлтеш, тӹдӹм мӓ гӹц толшы Барин, Италиштӹ.
  
  
  Коваш ты ш, ш ӱпшӹ, онгылашыштыжы цӓрӓ шӹргӹ дӓ кловой. Молнамшылаок тӹдӹм лапка ылын бакенбардан, но п кӱ ак чуч.
  
  
  Ялаш яжоракын чикташ дӓ ечӹ ветровка тӹдӹм шыпшаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  Сӓрнӓл кевӹ кӱшкӹлӓ мӹньӹм вычен юк доно ташкальы. Гварди гӹц ик вӓрӹш вала гражданвлӓн, мӹнь ечӹ доно книгӓм кидӹшкӹжӹ нӓлеш дӓ записной докы кеӓ. Мӹнь цаклен, кобуран полдышым колталта безопасностьышты тӹдӹ ма лин.
  
  
  Вӹкӹжӹ анжалам, мӹлӓм нимат ак попы, а вара курыкыш толыныт, кышты колымыжы киӓ. Тӹдӹ кымык, кӓпшӹм анжалеш, дӓ тӹдӹлӓн варажы таманярышты тӱткын ышташ тыменяш заметкыштыжы.
  
  
  Касайы, тӹдӹм шун дӓ кӓпшӹм ниӓлтӹш, вӹршӓрем. Тӹдӹм мӹнь келесен кердӹт ыльы, тӹштӹ тӹдӹ лийын огыл. Тӹдӹ пумагам лыктеш, нӹнӹ тӹшлӹмӹлӓ, тергӓ дӓ вара винчестер прицел 70.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ нӹнӹ докы сӓрнӓлеш.
  
  
  «Простьы ишкӹлӓлтмӓш келесымаш, сеньора», - манеш тӹдӹ английским.
  
  
  Мыланем йыренат. "Пӓлем тӓмдӓм, англичан ма мӹнь?"
  
  
  «Мӹнь пӓлем, тӹнь ма американецвлӓ», - йӹрӓлтен тӹдӹ мӹнь доно тӧрленӓ. "Ечӹ доно".
  
  
  Австриецвлӓ тидӹ ылын, но мӹнь нӹнӹ нӓлмӹ Сан-Вэлля. Пецӓтлӓш дӓ тидӹ нӹнӹ ылыт.
  
  
  "Тидӹ тӹлӓт ылмым пӓлдӹртӓ - тымаша?" - тӹдӹ яды шеклӓненрӓк, но анзылны.
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш.
  
  
  «Возможно, тӓ шукыракым пӓлдӹртен. Ӓнят, колымашкы причастный тидӹ эдем тӓмдӓн лиэш?»
  
  
  Мӹлӓм нимат ак попы. Тӹ годым погынышы права мӹлӓм канденӹт? Но, пӓлӹмӓн, ӹшке правашты: тӓлӓндӓ лӱдӓш ак испаништӹ.
  
  
  Кудашалт ветровка мӹнь тӹнгӓлӹн, манеш бумажник лӱктӓ.
  
  
  Оружи «Гардиа», «американецвлӓ Кольт» 45-калибрже полка, мӹшкӹржӹ тӹ выртын мӹньӹн кидӹш вӓрештӹн дӓ питӹрӹмӹ.
  
  
  «Простяш ядеш, сеньора, но, пожалуйста, нимат ак кӹшӓнжӹ гӹц лыктын».
  
  
  «Мӹнь ӹшке верцӹнем веле пушы элемент ылеш», - мӹлӓм йӹрӓ. «Мӹнь гӹц сеньор рекомендуйымы Келли Митч Малага доно толын».
  
  
  Узнавание лицӓ ты кайын. «А Раш. Тӹнь тиштӹ тӹдӹ саган карточкеш. Тенге ик тӹлӓнет». Папкыштем тӹдӹм нӓлеш дӓ мӹнгеш олен тӹдӹ пластиковый анжалда. Бумажник гӹц тӹдӹ ышан дӓ тӹдӹлӓн пӧртӹлтӓш шлепок крон.
  
  
  Дӓ мӹньӹм поген нӓльӹ.
  
  
  "Простяш ядеш, сеньора. Мӹнь ам н
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Хоть-махань тӓ вычедӓ манын ядыштеш. Тӓ кедӓ гӹнь? "
  
  
  Ах, товарвлӓм лыкшы изи цӱдӓ карточка келли митч эмблемыже тидӹ, тӹдӹ, кажется, яратенӹт дӓ цилӓ пӓлен.
  
  
  Мӹнь эдемӹшкӹ сӓрнӓлтӓш дӓ колымы анжыкта. "Тӹдӹ тӓмдӓн пӓлӹмӹ?"
  
  
  Guardia вуйжым ӹрзӓлеш. «Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Но йӹле пӓлен».
  
  
  «Ныжылгы кӓнгӓш», - манам мӹнь. «Кычалмаш преступлеништӹ лин кердеш ти эдем гишӓн увертӓрен малага. Пуштмаш».
  
  
  "Ах."
  
  
  «Тӧр верц пуштмаш дон йыдвлӓ эртӓт ӹрвезӹвлӓ тиштӹ, Прадо Льяно».
  
  
  Guardia сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. «Пӓлем тӓмдӓм пишок шукы хӓдӹр, сеньора».
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм. Пӓленӓ: шукы хӓдӹр. Фотографируйымем дӓ нӹнӹм», - йӹрӓлтен мӹнь гӹцем приваенӓм.
  
  
  Тӹдӹ отсалютовать. «Мӹнь тӓмдӓм верц шытырланымашлан нӓлмӹ кыча. Шанем, яра ылын, тиштӹ ат ыл ылгецӹ, мӹнь коллегывлӓжӹ годым толын. Импульсивный тӹдӹ изи дӓ ӹрвезӹ».
  
  
  Мӹнь сир гӹц кӱшкӹ анжалеш. Ечӹ доно валымыжы ыльы дӓ эче ик guardia кыргыжеш.
  
  
  "Тау."
  
  
  Тӹдӹм ӹштӓш дӓ кымалаш отсалютовать. «Келли сеньора мӹлӓм келесен, мӓ вӓрешт».
  
  
  Ишымаш мӹньӹн йывырт, дӓ вара ӹшкӹмжӹн йӹле вален льяно прадо якте кузыктымы.
  
  
  * * *
  
  
  Мӹнь пел отельӹш толмыкы. Хуан каминышты кого гостиныйым выченӓ.
  
  
  Мӓ иктӹ ылына.
  
  
  Волга тӹдӹм шӹргӹвлӓ нӓлӹт. «Тидӹ мӹнь ылам», - мӹлӓм тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  "Ма тидӹ верц тыргыжланаш тынгалеш?" - тӹдӹ шаналтыш.
  
  
  «Мӹнь дӓ тӹдӹм пушташ кынелташ Москато».
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ цӹре гӹц вазын. "Кыце пӓленӓ, мӓ мӓмнӓн корны вӓшлиӓлтшӹ кӓнӹш?" тӹдӹ гӹц ядеш. «Иктӓт ак пӓлӹ, а мӹнь тӹнь гӹцет пасна - Парсон дӓ».
  
  
  "Тӓ шанедӓ, Корелли парсон лачокат ма?" Мӹнь ядам.
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Тӹдӹ, мутат уке, вӓпшӹм наркотик гишӓн шукырак пӓлӓш. Дӓ ма тӹдӹн доно кловой каемочка кӱмыжшы пуаш йӓмдӹ. Мӹнь пиш тӓрвӓнӓ».
  
  
  "Ма лиэш тӹнь кынам-гӹнят разочаровывать?" - мӹнь ядам весело.
  
  
  «П солидно. Первый маеш вашталтеш гӹнь веле корелли доно мадаш тӹнгӓлеш».
  
  
  «Тагачы кечӹн цилӓн мӓ гранада кандынем».
  
  
  «Мӹнь ӹнянем ак кердеп ылын, вуйта мӓ информация, Ник», - тӹдӹ келесӓ, кыце тӹдӹ мычкы тидӹ гишӓн икманяр жеп шон гӹнь, остаткаэш, решенивлӓмӓт принимаен. «Прискорбный чучам, тенгеок пуры дӓ мӹндӹрнӹ ма мӹнь келесен ам керд, мӓ лачокат корелли ӓль уке».
  
  
  «Ак тыргыжланы. Ӓштӹдӓ AXE банкым пӓлӹмӹ ылын».
  
  
  «Мӹнь дӓ интересный, малын мӹнь тишкӹ пӓшӓш колташ». Тӹдӹм ӹнде авара.
  
  
  «Тидӹ гишӓн монденӓ. Тидӹ пӓшӓш ӱжмӹ».
  
  
  Прадо ллано гараж механик извиняялтеш. «Кокшы кечӹн тӹ цӓшӹн мӹнь докем нӓлмӹ. Тидӹлӓн скоры тӓ ситӓ, сеньора?»
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. "Тидӹ лин. Ма лиӓлтӹн?"
  
  
  «Тормозым иктешлымаш Жидкость, сеньора».
  
  
  "Махань вир доно?"
  
  
  «Урмаш пучкорн». Тӹдӹ шукы попаш ак шо.
  
  
  "Кӓнӹш?"
  
  
  «Пиш потикӓм, сеньора», - тӹдӹ ынгыла. «Тенге ӹштӓш ак жидкостьнаат пӹтен шӹрен корным. Фактически, тидӹм ӹштӓш ак керд».
  
  
  "Варажы ма лиӓлтӹн?"
  
  
  «Царген Линия».
  
  
  "Пӹчкӹлт?"
  
  
  «Корным такыртымы, сеньора». Тӹдӹ ӹнде ӹшкежӹ гӹц ак ли. Хӓдӹрвлӓжӹ техеньӹ ылыныт, тӹдӹ ынгыла.
  
  
  "- Кым пӹчкӹн ти лӹмӹм ала?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ. Тидӹ гишӓн мӹнь ӹнем попы ыльы. Тидӹ йӓтлен нелӹм».
  
  
  «Нигӧ Но заряжаяш, малын тидӹ тенге келесӹмӹ ыльы?»
  
  
  Тӹдӹ ужеш, кыце мыланем йыренат. «Яжо. Мӹнь, манеш, тӓгӱ-ӓнят ти корны пӹчкӓшок, сеньора. Снип! Смыслжым тидӹ лин?»
  
  
  «Нерген дӓ, - мыньжӹ келесӹшӹм. "Тидӹ шалга".
  
  
  Ӹрвезӹ серьезныйын каеш. - Значит, тӓ враг ылын, сеньора. Лин кердеш, пӱэргӹвлӓм иктӓ-махань ӹдӹрӓмӓш?
  
  
  Испанец эмлат романтик техень!
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь. «Мӹнь шижӹнӓм, тидӹм мӓ лин кердеш. Но тӹдӹ шалга, ынгылем?»
  
  
  Тӹдӹ шимӹ. "Тӹнӓм яжон. Яжо!"
  
  
  «Мӹнь кок ылам».
  
  
  «Гишӓн, эче ик тыгыды оксаэм ылын, - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  "Махань?"
  
  
  Орта тӹдӹ у, анжылтеш, анжалаш манын, кӱ колыштеш ин мам-гынят.
  
  
  "Тӹнь пӓлет, ма тидӹ?" лыктын, тӹдӹ тамам-ӓнят кӹшӓнӹштӹжӹ гӹц кидшӹ дон кычыш.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь тӹдӹм лапажыдон доно нӓлеш. Самынь тидӹ яжорак лиэш. Передатчик иктӹнӓм магнит пеленгатор. Модел сӹлнӹ! Профессионально шотыш. Наверны, немецвлӓ ӓль япон.
  
  
  Анжен мӹнь тидӹм. «Мӹнь агыл шанымашвлӓ улы, ма тидӹ техеньӹ».
  
  
  «Мӹнь тоже, сеньора».
  
  
  «Тидӹ тӹньжӹм кышты кӹчӓл мон - гаджет тидӹ?»
  
  
  «Улеш Renault тӹдӹ пингӹдемдӹмӹ ылын, сеньора».
  
  
  «Гань сӓй. Пиштен, тидӹ тама-ӓнят шоссе кузымыкы веле, мӹнь кемӹ годым».
  
  
  «Тидӹ магнетизм, тӓ пӓледӓ, сеньора? Мӹнь тумаем, тидӹ интересный ылыт, тӓ ужеш»
  
  
  «Мӹньӹм чотеок интересуя...».
  
  
  Мӹнь кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ дӓ таманяр шӱдӹ пеленгатор песета лыктын. Нӹнӹ мӹньӹм колтышы ӹрвезӹвлӓ. «Тидӹ тӹлӓт», - манам мӹнь. «Тӓмдӓн тӓлӓндӓ верц юкыштым дӓ интерес верц».
  
  
  «Мӹнь ынгылем, сеньора».
  
  
  Мӹнь ӹнянем, тидӹ ма тенге.
  
  
  Ӹнде мӹнь пӓлӹшӹ, кыце пӓлен нӓлӓш москато кӓнӹмӹ корны доно вӓшлимӓш.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ тӹдӹ келесӓ 1
  
  
  Луаткокшы
  
  
  Сад шӹнзӹмӹжӹ годым мам альгамбра хуана доно, мӓ таужо лапкашкы миэн, сӹнзӓӓн, цигӓн кыйыр Гервасио Альбанес лӹм доно. Тӹдӹ мӓмнӓм постарен, нӹнӹ анзыц кеӓт. Мӹньӹн шанымем доно хуан дӓ шайыланышты кодшы.
  
  
  «Шокшы андалусия тидӹ», - английский акцент-пеш сай тӹдӹ келесӓ.
  
  
  «Марокко Но агыл», - мӹнь ответым келесен, шеклӓнӹдеок дӓ йылышкы ушна системыш ӱпшӹнзӓш йочалык хоука, AX ӹштен.
  
  
  Тӹдӹ мыкик
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. Перцӹ дон бетон тӧнгӹл пушӓнгӹ шалга, дӓ тӹдӹлӓн мамнам тышкы нанген. Иквӓреш мӓ шӹнзӓ, анжа дӓ ваштареш кого аркыжы мавританский бассейнӹш тӹлзӹ.
  
  
  «Тӓмдӓн увер мӹлӓнем», - манеш тӹдӹ пӹжгӓ. «Тӧр ылмым мадон пӹтӓрӹмӹ паштек вӓшлимӹ туреш».
  
  
  "Увер?" Мӹнь ядам.
  
  
  Тӹдӹн тӹрвӹжӹм парняш ӓнгӓлтен. «Варажы. Кырык ваштареш». Тӹдӹ дорц кырык сирӹштӹш парня доно анжыкташ альгамбра северо-ирвел. Пӹтӓриок келесӹмӹлӓ, мӓлӓннӓ, кырык ма ылеш кырык сир, кырык, цилӓ эдем эче шукы ылымаш цигӓн. Фактически, мам жервазио тидӹ ӹшлӓнжӹ келесӓ.
  
  
  Мыкик мӹнь. «Экскурсий паштек. Альгамбру пыра».
  
  
  Халык шӱӓш тӹнгӓлшӹ альгамбру пырышы годым, мӓ, мӓ парковка гервасио якте провожаен.
  
  
  "Машинӓ улы?"
  
  
  «Увы, уке», - йӹрӓлтен Жервазио. Тӹдӹ шайык хуан ю йоктара. "Мӹнь пиш изи веле ...Ламбретт
  
  
  «Корны цилӓ вӹрӹм йоктарымы, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Ма доно кеӓ. Варарак тӹнь ти мӓмнӓм шывштен, дӓ тӹнь ламбретт нӓлмӹ керд».
  
  
  «Тӹнь техень мӱлӓндӹнӓ».
  
  
  «Негативны. Мӓ просто практичный. Кучылт кертеш экскурсий ма жеп ак вычы, тӓ кого аркыжы сӹнген. Ма кышкы кеат?»
  
  
  «Кырык ӹлем мӹнь, сеньора», - келесенӹт нӹнӹ трагически, у сынзӓ вӹд Хуан пумы.
  
  
  Тӹдӹ тӹдӹ вӹкӹ анжа. Тӹдӹ якте тӹдӹ шон.
  
  
  «Тидӹ гишӓн монденӓт, Джервазио. Кӓнгӓшӹмӓш йӓмдӹ ылын, пындашты шелыквла лит, тӹнь четырнадцатилитровый кувшин, пингӹдӹ шӧртньӹ циц.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. «Юмор тӓ айда, сеньора».
  
  
  Вуйышкыжы кузен дӓ шайыл хуан Гервасио. Нӹнӹм мадыкташ тӹдӓт анжыш-анжыш, но мӹнь ужам, кыце мӹнь тӹдӹм кынамжы сӹнзӓшкет анжымаш зеркало.
  
  
  «Ти вален, сеньор, а вара вургымлаш», - тӹдӹ келесӓ дӓ пакыла мӹнь кыргыжталмы годым, ай-кӹтӹк жепӹн, мам ит кырык ыражышкы шагалеш. Вес машинӓ припарковывать йӹр ӹлӓт, ора мотоциклжым тенге. Пежо ылын дӓ шукы семӹнь. Тидӹ парковка лявӹрӓн ик кого ылын.
  
  
  «Мам ти шӹнзӓ».
  
  
  Мыкик мӹнь. Шайылвлӓ дон мӹньӹм кайыт тӹгӹрӹш анженӓм. «А ӹнде увер, Жервазио».
  
  
  «Келли Сеньор Митч ылеш манын, тӹдӹ цецаш тӓмдӓн малага звонялаш».
  
  
  "Малын тӹдӹм ынгылдара?"
  
  
  «Конечно, уке, сеньора. Но тӹдӹ характерӓн ылеш».
  
  
  "Мӹнь кердӓм манын, тӹдӹ кышты?"
  
  
  «Пӧрт кӧргӹштӹ ылшы мыньын корнем».
  
  
  Пыраш шелӹкӹм тӹдӹ анжыкта.
  
  
  Хуан мӹнь вӹкӹжӹ анжалда. «Ну, кеӓ».
  
  
  Жервазио паштек лӓктӹн дӓ мӓ кырыкышты. Кӧргӹштӹжӹ тӹдӹ цӓрӓ ылшы, керек кыце пӧрт, мебель дон ташка дӓ седӹрӓшкӹ рокшы ковёр испан дон нелӹ. Лампы дон вылткен ылын, электрический розетк пыртымы. Тӹнг шолтымо комнатышты шалген пышыжы пиш силан.
  
  
  Ладакым дӓ каваштым кӹдежӹш шкапвлӓ книгӓвлӓдон лыктын Гервасио докы миэн, тӹдӹ мӹньӹн r шарныктет / Малага конспиративный Келли квартирыш Митч T.
  
  
  Тӹдӹ пу дӓ тӹдӹм системышкыже ӹреннӓ. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжа. Хуан йӹр сӓрнӓл шагальы дӓ, стеня драпировка анжымаш цӹтӹрен, мастар гобелен коат, плетон, стӧл дон леведеш, сур.
  
  
  Вӓшештӹмӹ гишӓн ядмашым пумы идентификация гервасио келли кодовый дӓ буква.
  
  
  "Келли?" - мӹнь выртеш гач келесен. "Шокшы линия малын?"
  
  
  «Тидӹ ӹдӹр. Y тӹдӹ nieve sol кемӹлӓ».
  
  
  "Ӹнян. Тенгежӹ?"
  
  
  "Проблема тӓмдӓн лиэш?"
  
  
  Мӹнь шагалынам, Жервазио вӹкӹ анжен. "Тымаша?"
  
  
  «Ну, тӹнь эче нерӹм лӱктен рим ижӹ. Ӹнянет?»
  
  
  «Лачокок, ылын».
  
  
  Тыр шошым. «Колыштам, - маньы Келли. «Сӓмӹрӹк ӹдӹр гишӓн увертӓрен дӓ тенгечӹ тӹдӹ рим эдем нер пӹтӹрӓл колта, а тагачы ирок - колен вес пӱэргӹ!»
  
  
  "Тидӹм тӧр."
  
  
  «Роман ӓль тӓ отказываедӓ холмс n. нер дон вӓшлиӓш, ӹнянет?» Экспертӹн Холмс наркотик гӹц N.. Пиш яжон. Ривер Хуан.
  
  
  Мӹньӹм вычат. "Тупынь. Махань вир доно?"
  
  
  «Роман Нер манын, тидӹ цилӓ шомым шӧрӓ. Тӹдӹлӓн ӹнянӓ, тидӹм мӓ лӧдӧ. Тӹдӹлӓн ӹнянен, мам ты организацийын тӹдӹ пушташ цацен. Мӹнь тӓ лыдына?»
  
  
  "Юкым раш."
  
  
  «Кӹзӹт цеверӹн ӹдӹрӹштӹ толеш« Ягуар ». Цевер« Ягуар ». Ынгылдарышаш?»
  
  
  "Ынгылдарымы. Ядмашвлӓ. Тӹдӹн малан кеа?"
  
  
  «Тӹдӹ попа, мӓ тӹньӹм нер гӹц сӓрӹмӹ рим вӓрешт».
  
  
  «Вычал шӹртедӹм. Нер гӹц Рим мӓ коктын вӓшлинӓ. Попугай. Нер гӹц Рим мӓ коктын вӓшлинӓ. Мӹнь тӓ лыдына?»
  
  
  Паузым. "Мӹнь лыдам тӹнь".
  
  
  «Мӹнь ынгылем, малын шанет, мӓнмӓн нер акат встречайы ри ма?»
  
  
  "Возможно, тӓ идӓ ӹштӹ".
  
  
  «Техень йӧн ли. Э рим пӓшӓм ак ли нер однозначно тангаштараш. Но мӓ тӹ материал пуат».
  
  
  «Ӹдӹр тӹнгӓлӹ, рим мӓ тӓлӓндӓ нер доно вӓшли. Корсика нер римӹш толшывлӓн шана, тӹдӹ тышманат ак ли опознавать мадын. Мӓ тӓлӓндӓ тенге ак вӓрешт».
  
  
  «Тенге гӹнь, тӓ шанедӓ, мӓнмӓн нер ри ма - рим тидӹн нер».
  
  
  «Бухта малага шоу гутлаште выступленийышт. Мане. Отношенивлӓ керд».
  
  
  «Тидӹ шукы пӓлен аравиштӹ мӹньӹн», - мӹнь признаем. «Кок йӧн: рим нер - рим тидӹ нерӓн, ӓль рим нер - уке. Келли. Y Sol Nieve машинӓш шӹнзӹ дӓ мӓ докы ушнымаш».
  
  
  Паузым. "Малын?"
  
  
  «Мӹнь тӹлӓт палшаш келеш. Ма лиӓлтеш, ма нерышкем романжым техень, махань тӹдӹ ӹшке маныт».
  
  
  "Мам палшен кердеш?"
  
  
  «История тидӹ нелӹ. Но мӹнь пӓлем, ынде мом ыштем».
  
  
  "Тенге келесӹш: мӹнь ылам!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  y ol Nieve. Невада Отель Сьерра. Тагачы йыдым. Тор?"
  
  
  "Чын."
  
  
  "Мычашвлӓ кӹлвлӓ дон."
  
  
  Мӹньӹн сӹнзӓэм анжа дӓ кӱ съемочный площадка. Вара сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь ужам, мам мӹньӹм тӹшлен Хуан.
  
  
  "Яжо?"
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. Жервазио кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ ма вӹкӹ анжен. Мӹнь Хуана попалта. "Микрофильм тидӹ тӹнь ылат?"
  
  
  «Дӓ», - тӹдӹ келесӓ, сумкашкы пырен.
  
  
  «Яжо. Жервазио Пуат».
  
  
  Дӓ тӹдӹ тенгеок ӹштӹш. Изи кидешнӓ пачкым чар тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Вопросительно мӹнь вара анжалам.
  
  
  «Тӹдӹ гӹц колтымы дӓ символвлӓ символ пыдештӓрӓш кари ax тишкӹ».
  
  
  Цигӓн мыкик.
  
  
  «Хуан, пӧртӹлеш« Ренӹт »санзалвлӓ-и-Ньев».
  
  
  "Тӹнь гӹцет пасна?" Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт.
  
  
  «Мане. Мӹнь пӹтен бергсон вӹдпарсын погынен».
  
  
  "А малын?"
  
  
  «Тӹдӹ иктӓ минут, кынам тӹдӹн доно шайыштын дӓ кӹзӹтшӹ корелли курорт лӓктӹн, тӹнӓм тӹдӹ опознавать».
  
  
  "Но...?"
  
  
  «Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, тӓгӱ-ӓнят тӹдӹ пушташ цацен».
  
  
  "ТИР?"
  
  
  «Эдем, кыды ӹшке парсон барри маныт».
  
  
  Хуан сӹнзӓэт шӓрлӓ. "Малын Парсон Но тидӹ лин?"
  
  
  "Тидӹ ли".
  
  
  «Тенге гӹнь, кок эдем улы, Корелли пушташ манын?» - Хуан ядеш, лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ.
  
  
  «Отношенивлӓ векӓт, мам ӹштендӓ тӹдӹ кок гӹц мафиози контрактым гӹнь, иктӓт ак срабатывать».
  
  
  "Тидӹ нелӹ."
  
  
  «Тӓмдӓн ӱчаш, ма тидӹ тӓмдӓн ӹлен. Колышт доко. Тидӹ пуаш терген. Шаналтенӹт, Парсон корелли пуштыныт. Ӹнян? Парсон доно, ма дӓ кыце, корелли лицӓшкӹжӓт ак пӓлӹ. Но тӹдӹмӓт пӓлен, ма доно вӓшлимӓш корелли цацымыжы мӹлӓнем назначен. Мӹнь толькы ам - а тӹнь, дӓ мӹнь. Тенгеок мӓ докы лишӹл лиӓш манын тӹдӹ. Близко гань лиэш ».
  
  
  Мӹнь вӓрӹш анжен. Ин тӹштӹ Хуан йыжнен. Тӹдӹ якшарген.
  
  
  «Ӹнде. Шаналтенӹт, парсон москато мӓ иквӓреш ылына, кынам Артуро пуштмы лиэш. Парсон, конечно, мӹньӹм тӹшлен. Тӹнӓм тӹдӹ, векӓт, инструкций колен, мӹнь тӹдӹлӓн гӹц артуро нӓлӹн, кынам тӹдӹ колен. Тыге?»
  
  
  "Айырыда."
  
  
  «Парсон вара собраниш кешӓшлык, шылеш манашат дӓ лекме Корелли вучем. Но ку толеш? Корелли Ин Ылын. Парсон тӹштӹ шалга, дӓ мӹнь тишкӹ толынам, тӹдӹн лицӓ дӓ мыным цилӓ левед».
  
  
  «А малын Корелли и вӓшлимӓш кеӓ?»
  
  
  «Манын, тӓ коленӓм, келли мам келесӓш веле. Манын, тӹдӹ келесӓш лӱдӹнӹт корелли, кынам ылшы Артуро лӱэн. Мӹнь шаненӓм ыльы, лиӓлтӹн тӹдӹ мӓ просто тидӹ гӹц пасна тӹдӹ ынгыла дӓ тидӹ цилӓ пуэм».
  
  
  «Малын тӹшкӹ кеӓш ак лумеш ман, пум Корелли?» - Хуан невинно ядеш.
  
  
  «Тидӹм мӹнь шанен, - мӹнь пачым. «Шотлат, тенге талашен кыргыж паштек артуро тӹдӹм пуштда, мам колта, кыце Артуро мӹнь келесен».
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ.
  
  
  «Хорошо», - мӹнь келесенӓт, йӹле пакыла попа, - «Парсон Тӹштӹ, а мӹнь тӹштӹ. Парсон мам попет? Шкеок маныда, тӹдӹ келесен кердеш, тор. Тӹдӹ пӓлен, мам мӹнь ам Корелли. Дӓ тӹдӹ пӓлен, мӓ вӓшлимӓш эртӓрӓлтеш. Тӹдӹ манеш: «мӹньӹм Корелли! Сценысе дӓ цилӓ тӹдӹ, тӓ доно вӓшлимӓш ӹштӓ».
  
  
  «Микрофильм гишӓн А. кыце? Фильм тӹдӹ мӹлӓм пуэн».
  
  
  «Ма тидӹ тергӓ. Информация но техеньвлӓжӹ пиш простала тип вашталтымы: лӹмжӹм, датывлӓм вӓржӹ».
  
  
  "Яра..."
  
  
  «Тӹдӹн фильмвлӓм подделывать, тӓ доно вӓшлимӓш гишӓн хытырен. Тӹдӹм ӹштӓш ӱжеш, Корелли мадын. Тӹдӹн фильмвлӓм шаяжым тӹлӓнет келесӹшӹм, тӹ жепӹн тӹдӹ пушташ цацен москато ӓ, ӓ мӹлӓм пушташ Москато».
  
  
  «Но ӱжмӹ семӹнь москато гишӓн пӓлет?»
  
  
  «Самынь йӹлмӹштӹ« Ренӹт », - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  "Кӹзӹт парсон мам вычаш?" - тӹдӹ шаналтыш.
  
  
  «Тӹдӹ вычыде, кынам Вӹдпарсын толын. Тӹдӹ гишӓн тӹдӹ пӓлен, тӹдӹм пӓлен ак керд гӹнь донат вӓк. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ келеш ылын, тӹдӹм подделывать« телефон йӹнгӹл »Вӹдпарсын манын, елена куктӓт. Но тӹдӹмӓт пӓлен, мычашыш толшашлык мычашышты мам y вӹдпарсын nieve sol. Ирӹкӹм пуделыт дӓ тӹдӹлӓн тӹдӹм тӹдӹдон тӹдӹ видӹшӹ лиэш корелли вычыде, дӓ бингол! Ужыда? "
  
  
  "Ма доно перехват вӹдпарсын яжо?"
  
  
  «Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ тӹдӹн доно nieve sol y лекме корелли повлиять йӹлмӹштӹ».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. "А вара?"
  
  
  «Мӹнь пӓлен пуэн», - пышкыдын мӹнь предлагаем. «Мӹньӹн эче уке изюминка».
  
  
  * * *
  
  
  Ривер прокатыш мӓмнӓм шывштен кешӹ автомобильвлӓн гӹц хуан жервазио гранада пункт, кышты мӹньӹн кидем гӹц сӓрӹмӓшвлӓӓт mini передачын seat айырымы. Вара Хуан Альгамбру Джервазио мӹнгеш нӓнген кода, кышты лишӓшлык тӹдӹн минибайк припарковывать.
  
  
  Мӹнь seat малага шоссе кузен-дӓ гранада малага кеӓ. Позда уже пӱлӓ ылыныт, но эче ак кечӹ сотемдӓрӓ. Якшар сӹнзӓвлӓжӹ дон мӹньӹм ак валты «Ягуар» - машиным айыраш куштылгырак.
  
  
  Келеш ыльы, шукы коклы минут эртӹмӹкӹ ин, кынам мӹнь тӹдӹм ужынам, кынам мӹнь гӹц лапыш валенӹт, пӹсӹн тормыжлымы тӹдӹ гач. Йӹле мӹнь мӹнгеш сӓрнӓлеш, дӓ кӱ лыкшы пӹсӹн сӓрнӓл лӓктӹн йӱлем шӓдӓнгӹ нырым ӹштенӹт. Мӹнь анзыц ылшы «Ягуар» мӹнгеш кеӓт дӓ Малага, кынам ужыт, мам мӹнь кайыт тӹгӹрӹш тӹ шайыл докы толыт.
  
  
  Икманяр гӓнӓ мӹнь виктӓлтӓ дӓ тӹдӹн кидшӹм махаялеш, тӹдӹм анжыктышы шагалеш.
  
  
  Кидшӹм тӹдӹ ужеш, дӓ вара ужам, остаткаэш мӹнь ужам. Тӹдӹ ӧрӹктӓрӓш лиэш, но ак пӹзӹрӹ. Когогорны тӹрӹштӹ мӹньӹ келесӹнем, ма доно иквӓреш вала.
  
  
  Мӹнь докы миӓ дӓ ӓнгӹржӹм гӹц йоген «Ягуар». Тӹштӹ тӹдӹ шӹнзӓ, кышты стиль доно тӹдӹ сек тура скандинавский шикарно, кыды тӹдӹн доны ылыт, яргатавлӓ-ыжар свитр юбкы дӓ лула.
  
  
  «Мӹнь келли доно хытыраш», - мӹнь манам, кынам юкым нӓлӹн кердеш.
  
  
  "Мане. Та паледа, малын мӹнь тиштӹ?"
  
  
  «Конечно. Но планым вашталташ».
  
  
  Тӹ шӹргӹ
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  кенвазын. "Рико ӹнде токыда кедӓ?"
  
  
  «Возможно, мане. Возможно, уке. Но проблема улы. Вес Рико кугуза».
  
  
  "Тӹнь кыце...?" Тӹдӹлӓн пуалтын. «Ынгылдарымы. Мане. Тӓгӱ-ӓнят рико кӓ».
  
  
  «Тӹнь донет веле агыл шая гӹнь варажым шонен Рико».
  
  
  "Уке. Тӹдӹлӓн ӹнянен". Сӹнзӓ тӹдӹн вӹкӹлӓ маклештӓш. «Кол. Ада ӹнянӹ тӹнь мӹлӓнем? Честный шамакшылан...?»
  
  
  «Мӹнь тӹлӓт ӹнянем», - манам мӹнь. «Тидӹм пӓшӓш, ма доно йӹгӹр пелӓшвлӓ ылына, вес олмештыше, Рико Корелли эче ик».
  
  
  «Ылмыштым шижтӓрен...рико тӹнӓм мӹнят тӹнге»
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Тӓгӱ-ӓнят тӹдӹ пушташ цацен. Тӓ докы миӓ дӓ тӹдӹм веле вӓшлимӹ семӹнь, тӹдӹм пушташат пӓледӓ, кӱ техень Рико. У?»
  
  
  Тӹ лицӓшток вашталтен. "Мане, мане, мӹнь ынгылыделам!" Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ серьезны анжалда. "Мӹнь манын тӹнь мам ӹштет?"
  
  
  «Мӹнь ылынам, манын тӹнь Гранада кодеш».
  
  
  Тӹдӹ пырыл шӹнден. «Тенге ти тылык».
  
  
  «Иктӹш клиник Но тӓмдӓн лиэш».
  
  
  "Ушемын тидӹ!"
  
  
  "Тӹнь кыце пулш?"
  
  
  «Пиш яжон», - тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "Ма у?" Очыни, повязкым пӹрцӹк веле ылын. Тишкӹ лӱктӓ эффектный свитр тӹдӹ уке ылеш.
  
  
  "Яра, тӹнь тидӹм ӹштӹшӓшлык, Вӹдпарсын?"
  
  
  "Мам ӹштет?"
  
  
  "Гранада кодеш?"
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. "Яра..."
  
  
  «Нӓнгеем мӹнь тӓ качкам», - манам мӹнь заговорщицкий.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. "Тӓмдӓн ылеш, Джордж?"
  
  
  Мӹньӹм ваштылеш. "Кымыл доно."
  
  
  «Тӹнӓм мӹнь тидӹм ӹштӓ».
  
  
  «Мӹнь паштек« Ягуар ». Отельӹш толмыкы дӓ сирӹктедӓ мам тӹлӓт».
  
  
  Мыкик тӹдӹ, тӹдӹ тыргыжланымашеш сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт.
  
  
  «Тӹнь шанет, Рико шӹдешкен, кынам колен?»
  
  
  "Ма - мӹнь тӹлӓнет качкылдалашет ма доно?"
  
  
  "Дӓ." Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. "Хоть-махань гӹнят, тидӹ кӱ тыргыжландара?"
  
  
  Кого сӹнгӹмӓш ылын дӓ кӹзӹт тӹдӹ гӹц лӱдӹн. Мӹнь шаненӓм, тӹдӹм пиштӓ, кердӓм ма техень лӱдӹш дон степеньым безопасностьышты курымын ижӹ.
  
  
  * * *
  
  
  Гранада гӹц мӹндӹр районышкы йӱмем ресторанчик торгееннӓ мӓ изи цӱдӓ. Испанский музыкантат ик лыкшат музыкым шакта, а ма цацеп дӓ ма улы ви келесымаш сакалалташ официантвлӓ локтыл.
  
  
  Лу нӓрӹ ылын, ресторан отельвлӓ гӹц лӓктӹн дӓ кынам кенӓ мӓ. Гранада - йыд цевер халаэм. Магазин тыл йыла, олицӓ мычкы каштын дӓ халык круглосуточно. Луды варан пун ылын, но ку-шошым лӓктӓш эчеӓт. Чучшашлык манын, Гражданвлӓн преступность гварди гӹц ӧлицӓм защищаеннӓ.
  
  
  Отельӹш мӓ пыреннӓ, тӹдӹн докы миӓ дӓ сравач вӹдпарсын. Прогулкы паштек весӹ тӹдӹ сӹнзӓшкӹ сӓрнӓлӹн дӓ лӓктӹн. Икманяр шӱлӓлтен колта. Тидӹ тӹдӹ ылеш выступлений малага повторени.
  
  
  Тӹдӹн ӹшкӹмжӹн анжалтышыжы, мӹньӹн докы сӓрнӓлеш дӓ сравач шӹдӹжӹм кычыш.
  
  
  «Мӹнь тенге йӧндӹмӹлӓ сыравач доно».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Яжо. Тенге мӹнь нӹнӹм пӓлем».
  
  
  «Аха. Шӹндӓ дӓ сравачшым замок тӹнӓм толын, пожалуйста». Тӹдӹ сӹнзӓэтӹм качкам волга, ӓрӓкӓ дӓ выча.
  
  
  «Мӹнь веле цилӓ эдемлӓн», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ паштек дӓ лифт. Амаса чӱчӹлт годым мам ӹштӓш, мӹнь ужам, мам мӹнь йӹде сӹнзӓшкем анжымаш пӱэргӹ лӓктӹн ылмемӹм.
  
  
  Лифт кузен, мӹнь дӓ парсын кыйыр ӱпшӹм касайы, тӹ годымок эркын сага мӹнь тӓрвӓнем. Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш. Тӹдӹ йӹрӓлтӓ.
  
  
  Лифт амаса пачылтеш, дӓ мам коридорыш лӓкмӹ. Кӱ якшар бархатный шарвлӓ седӹрӓшток киэн. Стеня сага шалгышы кого диван тошты. Стеняштӹ кечӓ пеледӹшвлӓ доно ваз.
  
  
  Номерӹшкок шӹндӓш дӓ сравачшы замок анжен кӹдежӹм моэш.
  
  
  Вӹдпарсын льыргыктале.
  
  
  Мӹнь ам ынгылы маньы, тенге йӱкшӹ ылат. Мӹнь эче икӓнӓ анжем.
  
  
  Йозы семвлӓм амаса пачылтеш.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь кӹдежӹш пырта, тидӹ годым ниӓлтенӹт сӓрнӓлеш, дӓ весӹ мӹлӓм ӹшке кӓп дорц эртӓт. Токет со мӹньӹ кердмӹм чувствыя дӓ вуй гӹц ял якте контактыштыш переменный ӹрзӓлтмӓш каеш.
  
  
  Мӹнь пырта, дӓ мӹнь амаса чӱчӹлтеш. Мӹнь ӹнянем, мӓ тӹдӹм иктӓт ак тӹкӓл. Ик амаса отель сӓртӹмӹ.
  
  
  Ороды мӹнь шалга дӓ тӹштӹ тӹдӹн лицӓ гӹц анжен. Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ пыльгыжме ышдымывлӓ ылыт, ӹшке донем мӹнь вет изиш вычыде шӹргӹ тӹрӹштӹ шӧртньӹ у тыгырым, кыдывлӓ логӹц иктӹжӹ стеняштӹ кечӓ. Мӹнь тӹдӹ доно анжен дӓ шӹргӹ, вес семӹнь сирӹмӹ ылыт лиэш ылын, кымылжы гань примитивныйла темден.
  
  
  Мӹньӹн кидӹштӹ ылеш. Тӹдӹ мӹнь докем мӹнь цаткыдын тӹкӹлӹ. Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. Тӹдӹ мӹлӓнем шайыштын, тенге лӱдӹн ма техень тергӹмӓш дӓ карштышым клиник кӱшкӹлӓ киӓ.
  
  
  Ойхан, сылык.
  
  
  Мане-мане, тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  Тӹ годымок ужыт, мам мӹнь тӹдӹ сочувствует карштышыжым, тӹдӹн пулшыш мӹнь ӹшкӹмемӹм анжыктенӓм шушыртат. Вес йӧнӹм мӹнь тидӹм ак ли ылмы анжыктымы гӹц пасна, кыце свитр кыдашам, дӓ кынам тӹдӹ тидӹм ӹштен, у, мӓ донна нимат ак ли ылмы свитр такшым, нимат лиде, тидӹ гӹц пасна яжорак шӧртньӹ кавашты. Тӹдӹ техень ылеш, махань тӹдӹ природым ӹштен.
  
  
  Ылынаат, тӹдӹ пулшыжыдон ӧрӹнӹт дӓ доктор пӓшӓм изиш мӹнь ялштымы эрнандес анжалда.
  
  
  - Тидӹ лин ак лӱд? тӹдӹ мӹнь гӹцем ядыт.
  
  
  Посочувствовать мӹнь.
  
  
  - Икӓнӓ мӹньӹм шушыр аравиштӹ ыльы, - тӹдӹ мӹлӓм шайыштеш. Лачокат вет тидӹ цилӓ, ма мӹньӹн кидӹштӹ отметка ак вакцинация гишӓн келшен, тӹдӹ пакыла попаш, седӹндон ӹштӓш дӓ ял вӹкӹ вакцинация гишӓн пӓлӹм лин. Тӹдӹ шотдымы пуалеш.
  
  
  Посочувствовать мӹнь.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ. Артем гӹц кедӓреннӓ дӓ тӹдӹм шушырын вӹр мӹнь анжыктем дон юбкывлӓштӹм трусик. Тидӹ тӹдӹлӓн пиш яжон смотреться. Тидӹ тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  - Конечны, - тӹдӹ попа, - тӹньӹ ранывлӓ ылыныт векат тоже улы.
  
  
  - Мӹнь шукы боевой ветеранвлӓн искусство.
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  ars, тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт, примержӹ доно анжыктен тӹнгӓлеш.
  
  
  Мӓлӓннӓ махань-тидӹ жепӹштӹ амалым кӹдежӹш толыт семӹнь, изиш шӓргӓлӓт дӓ шеклӓнӹдеок дӓ одеял дон простыньвлӓм вӹдпарсын пералтыш тувыр, кӹпцӹкӹштӹ положенижӹм потикӓлӓ тӓрвӓтӹлеш.
  
  
  Тӹ годымок мӹнь ядам, малан тенге тӹдӹ кӹпцӹк пайылаш, тӹдӹн мӹнь отвечӓйӓ, швед ӹдӹрӓмӓш мӓ пиш яратен гишӓн шанымашвлӓ ончыл. Анжыкта манын, швед ӹдӹрӓмӓшвлӓ яжо дӓ кӹрӹш мӓ ӹшке мары, кӱ тӹдӹн ӹлӹмӓшӹжӹ ирӹкӓн канден график, ушымы халыквлӓн организаци ӹштӓ, тӹдӹ анжыктен, мам пӱэргӹ ӹлӹмӓш доно тӓнгӓштӓрӓш мары ӹлӹмӓш дон кӱвлӓм идӓ шведвлӓ ӹштӓт американский 71,85 кӱ вычен выча, тонгжы 66,6 ижӹ.
  
  
  - Тӓлӓндӓ мӹнь анжыкта, малан, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Выд йогымжым ужаш лиэш ма ӹлӹмӓшӹштӹ йӧнӹм тӹкӹлӹ.
  
  
  Луаткымыт
  
  
  Гранада ирок.
  
  
  «Мӹнь тиштӹ тӓ вӹрзиышкӧ лиймаш ылын», - манын мӹнь Вӹдпарсын, шӧртньӹ корган столовыйыш анжалда.
  
  
  Вӹдпарсын сылыкын каеш. «Ечӹ Но мӹнь сылык лин!»
  
  
  «Тӓ кедӓ гӹнь Nieve y Sol, колымаш ответственный Рико тӓмдӓн лиэш».
  
  
  "Тидӹ мӹнь ынгылышым." Тӹдӹн тӹрвӹжӹм авартен.
  
  
  "Кердӹдӓ тӓ дӓ ӹшке вӓреш шӹндӹмӹ".
  
  
  "Яжо. Тӹнь кышкы кеат?"
  
  
  «Мӹнь курорт портӹлеш. Пӓшӓ улы».
  
  
  * * *
  
  
  Тидӹ 40 тотлын качкын-кырык сирӹштӹш экскурсий доно солышты минут-дӓ-Ньев. Мӹнь толмем годым, корныш ечызе уже ылын. Вадеш вара лин пӓлӹмӹ ваштареш сӹмӹрлӹш лашаш гань куштылгы кӹтӹк кечӹ.
  
  
  Вестибюльышты эртен дӓ келли митч мӹнь ужам, сӹнзӓ сага холл бар.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн сага пӧкенеш шагалтымы. «Корным такыртымы, бар тӓ тагачы ирок пачына».
  
  
  «Ӹнян. Токо веле пыра».
  
  
  "Тӹнь перви, тенге?"
  
  
  «Шаналтышым, толам тиш, кыце кердӹн. Махань сюжетым?»
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм, ма тидӹ техеньӹ. Мӓмнӓн ти айда, но тӹдӹ лӱдӹн кидшӹм анжыкта. Двойник доно ылеш, кыдым шанеп манын, мӹнь тӹдӹ рим нер докы канден».
  
  
  "Тенге?"
  
  
  «Вот мам ӹштендӓ».
  
  
  Вуй иквӓреш мӓ, мӹнь тӹдӹм пуш дӓ схемы - гайкада, болтын, молот, дӓ пиш пиломатериал.
  
  
  * * *
  
  
  Мӹнь ӹшке кӹдежӹш пыра дӓ вашталтымы. Мӹнь ечӹ чимӹ хӓдӹр дӓ выча, хуан годым мӹньӹм сӹгӹрӓл.
  
  
  Тидӹ гӹц тӹдӹм ӹштӓт порогыш.
  
  
  «Мӹнь ужынам, тӹнь тольыц», - ӹшке попымы юкшым тӹдӹм кӱкшӹн серьезный - пуританин шушыртат.
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь музыкальным. «Тидӹ шукы ылшы экскурсий».
  
  
  Тӹдӹ пӹрхӓлтеш. "Тагачы мӓ программышты?"
  
  
  «Ечы доно катая мӓ».
  
  
  "Яжо!"
  
  
  «Шагалма тӹнӓм мӓ тагачы вадеш».
  
  
  "Действим?" Тӹдӹ яжо настроени.
  
  
  «Елена гишӓн шытырлана ылын».
  
  
  "Кыце?"
  
  
  «Тӹдӹ соок сагана коднештӹ. Мӹнят ма-шоным парсон доно паша. Келли дӓ мӹнь».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. Разочаровывать тӹдӹм чучеш. «Но нимам нӓрӓштӓ елена чуч».
  
  
  «Вино виӓш аль - тидӹ ак ядышт. Парсон мам айырендӓ ылын. Мӹнь тидӹм ӹштем. Но мӹнь ам шаны, мӹнь маньым елена карангдаш».
  
  
  «Яжо. Ӹнде. А ӹнде ма?»
  
  
  «Корным такыртымы, айырымы сирӹмӓш кечӹ».
  
  
  Тӹдӹ шимӹ. "Прававлӓштӹ!"
  
  
  * * *
  
  
  Мӓмнӓн ӹмӹлвлӓнӓ лӹмӹм эртӓрӓт остатка кечӹжӹ. Тидӹ цаткыды лиэш дӓ кӓнӓш пышкыдеммӓш. Корелли икманяр цӓш мӹнь гишӓнем монден, Вӹдпарсын, Елена, Хауптли - проблемный келмӹ гишӓн цилӓ монден шуэннӓ дӓ тидӹ эдем, испанвлӓ тидӹ гишӓн кӹлдӓ, тӹдӹ тенге когораквлӓ ӹштӓт лиэш. План весӹ улы. Вычем веле келеш ылын, маншаш, керӓл вӓрӹш толын жеп парсон келеш. Касемвлӓ дӓ мӓ докы лишӹл нӓрӹ елена боррегилас парсон каранг. Елена сырален чучеш дӓ темдӓлдӓ, но мӹнь тӹдӹ тошты парсон кипучий ылын.
  
  
  «Ма лин тагачы ирок потрясающий пробежка, тенге, Елена?» Британец техень тӹдӹ лачокшымат ылеш, тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ мален ганьок.
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ паян ылеш! Условивлӓ сӹлнӹ! Лачокла пробег тап!» Хуан тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "А кыце тӹнь, леди яратет?" Юкын буквашкы тӹдӹм шокташ.
  
  
  «Сӹлнӹ», - манын Хуан.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, мӓмнӓм, векӓт, тенгечӹ вадеш доно тӹнь скучает. Тӹньжӹ кышты ылынат?»
  
  
  «Йӹрет», - манын Хуан.
  
  
  «Гранада мӹнь ылам», - манам мӹнь.
  
  
  Парсон пулыш кыптырталеш. Мӹнь тӹдӹм ӧрдӹшкӹрӓк нӓнгеӓ.
  
  
  «Ылшы кыды-ку, кӱм вӓшлиӓм тӹнь ылат», - манеш тӹдӹ мӹнь шӹпок юк.
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Нерген».
  
  
  «Постарен? Махань постаренӹт, тошты?»
  
  
  «Штатвлӓшты».
  
  
  «Ӹнде? Тӓ нӓлӹн, тӹдӹ материал тӹшлен, тӹдӹн...мӹнь тӓлӓндӓ пуа?»
  
  
  «Эче уке. Но ышан маршрутышкыжы ӹштӹмӹлӓ чучыт. Мӹнь ӹнянем, мам логистика дон проблемӹвлӓм шачын».
  
  
  Логер парсон ирӹктӹде. "Яжо. Тидӹ тӹштӹ мам ӹштӓ?"
  
  
  «Ин мӓмнӓн кӹдеж», - манам мӹнь. «Мӹнь ӹнянем, мӓ нӹнӹ прослушиваться».
  
  
  Тӹдӹ сӹнзӓ шӓрлен. "Лачокок тенге тӓмдӓм ак шо?"
  
  
  Проклятый цацы! Тӹдӹ ылын, кыш самынь кӓчӓйӹ!
  
  
  «Лачокок тенге шанем мӹнь, - манам мӹнь.
  
  
  "Кышты вара? Лӹмӹм?" Тӹдӹ шымаргаш.
  
  
  «Дискотекы».
  
  
  "Подвалыштыжы отель?"
  
  
  "Чын."
  
  
  Тӹдӹ мыкик. "Тӹньӹм."
  
  
  "Лу цӓш?"
  
  
  "Шоу яжо."
  
  
  «Мӹнь келесӹшӹм Хуан елена доно вӓшли. Тенге шанен веле агыл мӓ нимахань. Тидӹ пиш важны».
  
  
  «Конечно, тошты».
  
  
  «Ме пырля йӱмем нӹлӹтӹн, а вара дон гостиныйыш елена хуан шӹнзӓ».
  
  
  «Мӹнь ӹнянем, елена ма - шукы неприятный проблемывлам», - лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм Парсон. "Тидӹ гишӓн простьы"
  
  
  «Нимат, ма доно ылаш лимылан ак ынгылы».
  
  
  Мӓ иквӓреш йӱмем, дӓ план доно эртӹш. Елена хуан дӓ гостиныйыш кеӓ, а мӹнь дискотекы парсон вала дӓ «пӓшӓжӹ гишӓн хытыраш».
  
  
  Чт
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Напольный шоу инок эче тӹнгӓлӓлтӹн. Стереосистема музыкын кого обеспечивайымы дӓ куштышы седӹрӓ мычкы сӓрнен, ӹштӓш маймыл, савыц дӓ молы цилӓ, ма лиэш «» нӹнӹн сценӹш конкретный.
  
  
  Сагажок стӧл дон парсон луктӹш. V курымла шӹнзӹ, мӹнь кок стеня кеӓ. Парсон мӹнь гӹц шалахай велнӹ шӹнзен. Тӹшкӹ тӹдӹ мӹлӓм йори шӹндӹмӹ. Мӹнь дорц пӧкенӹм вургымла гӹц йӓрӓ линӹт.
  
  
  Изи мам ӹштендӓ тӹнгӓлтӹш пышкыды якшар ӓрӓкӓм. Пӓшӓштӹжӹ сек шукы жепӓт ӹш келеш, музыка юк манаш тӹнгӓлӹнӹт, а писем танцполе действишкӹнӓ. Ӹшке тӓнг уже таманяр йӱкшӹ пулш вӹкӹ лыктеш.
  
  
  Митч Келли толытат вара, цаклышым дӓ ма лык, стӧл лоэш вӹдӹл шӹндӹмӹ шагалтат, мӓ кешнӓ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Джордж», - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Келли», - манам мӹнь. Парсон мӹнь докы сӓрнӓлеш. «Парсон Барри, тидӹ Келли Митч. Тӹ эдемвлӓ, кыдывлӓ мӹнь гишан таланда шайышт пуаш».
  
  
  Келли сола дӓ йӹрӓлтӓ. Официантвлӓ тӹдӹм ӹштӓш, дӓ азан дон халык ямыт. Пӹцкемӹш ылын, дӓ ю стробоскоп танцпола центрышты.
  
  
  «Лачокок тӹнь итальянец, кым и», - манеш тӹдӹ кымдан келли пыльгыжме сылыклана.
  
  
  Парсон лицӓ тӹнгшӹ ганьы лин шагалеш. «Ну, тӹнь ылат».
  
  
  «Претендоватлаш тидӹ мӹньӹн», - Келли отвечая.
  
  
  Парсонс сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, а вара, мӹнь лицӓжӹн выраженим ак уж, у келли докыла сӓрнӓлеш. "Мам тидӹ анжыкта келеш?"
  
  
  «Яра тидӹ означая: тӓ кыце анжыктен кердеш, тӹнӓм тӓ гишӓнда, ӹшке кӱ шотла?»
  
  
  Парсон рончалтын. «Ну, ӹнде. Шанем, тидӹ мӹнь тӹньӹн коллегывлӓэт анжыкта. Тидӹ ситӓ ма?»
  
  
  «Мӹнь тӹ эдемвлӓ, кыдывлӓ транспорт штатын организуйымы ылын». Вӓкӹ келли лицӓ. "Мӹнь цацымы ивлӓн тӹдӹ эдем кандыштеш ак шо!"
  
  
  «Мӹнь тӧр эдем ылам», - манын Парсон, тӹдӹ из акцент каеш. Кышты лишӓшлык тӹдӹн кого рольым «Корелли», мӹнь тӹдӹм шоктымаш «Велет». Мӹньжӹ шӹнзем, ступаш веле нӓлӹт.
  
  
  «Мӹнь шижӹнӓм, ма гишӓн попа тырлай ма кок хӓдӹрвлӓм, мистер Парсон, - Келли нӹжӹлгӹн келесӹш. «Мӹнь ушымы штатвлӓн организуйымы лин разрешеним санзал эдем кӓпвлӓ сага цепӹштӹ ылшы сравоч наркотик средиземноморский».
  
  
  «Мары мӹньӹн», - пӹчкӹн Парсон.
  
  
  «Эдем рико корелли тидӹ ужеш. Тӓ Рико Корелли?» Келли миллион доно ылытат йӹрӓлтӓт, нӹнӹм ак касайы, тӹ сӹнзӓ.
  
  
  «Мане. Рико Корелли Мӹнь». Ош тӹрвӓн парсон ылыт, нӹнӹм пиш когон тӹ дӓ тӹредеш. Толыт, толыт.
  
  
  «Лӱд, тидӹ тӓ мӹлӓм анжыктышда вӓрештӹндӓ ӹвӹртен, синьора Корелли».
  
  
  Парсон ышмажым кидшӹ пиштен. «Тенгеок чӹнь ак! Тидӹ цилӓ вӓре лӹм доно пӓлӹ!»
  
  
  «Гӹц-цилӓ тидӹ ик колышы паштек и юк», - йӹрӓлтен Келли. «Мӹнь угӹц, тӹнь мӹнь ӹшке лӹмжӹм анжыктыде вӓрешт».
  
  
  «А мӹнь уже материал джордж пибоди пуат, тидӹ нӹнӹ ӹняндӓрен кердӹнӹт».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш.
  
  
  Конверт лыктын келли тыгыр дӓ ялаш кӹшӓнвлӓм куза. Тӹдӹ кого буквадон тӹнгӓлӹт. Чар лыкташ да пырцык вӹдӹлкӓ тӹдӹм пачы. Стӧл покшалны вӹдӹлтӹшӹштӹ тӹдӹлӓн пиштен.
  
  
  Келли йӱн официантвлӓ канден.
  
  
  Вӹдӹлтӹшӹштӹ Парсон анжалда.
  
  
  "Мӹнь микрофильм?" - тӹдӹлӓн раскыды юк дон яды.
  
  
  "Уке, Корелли Рико", - манын Келли.
  
  
  «Фильм мистер Пибоди Но мӹлӓм пуэн! Корелли фильм Рико тӹнге!»
  
  
  «Негативны, Парсон. Тидӹм ӹштен ак керд».
  
  
  "Кыце ак ли?" Блефовать Парсон худа агыл, но тӹдӹ мӹньӹм йӹр кердмӹн напряжениэш шинча ужеш - тӹдӹн кӓпшӹ нервӹжӹм комбы ялвлӓжӹм ӱпвож пӹрцӹкшӹ.
  
  
  «Мӹнь Рико Корелли, Парсон. Тошнан дӓ мӹнь тӓ тидӹ факт тавалаш».
  
  
  Парсон гранит шӹргӹ ылын. Мӹнь корны мычкы ечӹдон сланец ӓшӹндӓрӓлтеш. Вӹдӹлкӓ микрофильм тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Тӹдӹ лӱктӓлӓш манын, эче ик гӓнӓ анжен, имён шӓрӓлтен пиштӓ.
  
  
  «Тиды ак лыдаш цаца келеш», - манын Келли. «Тидӹ чӹдӹ у манын, тӹшленӓм. Дубликат дӓ хоть-махань тидӹ годым».
  
  
  Лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм парсон вӹцкӹж выступаеныт. "Дубликат?"
  
  
  «О, да, лач», - йӹрӓлтен келли доно попа, кыды коран кобра ылын.
  
  
  "Оригинал А?"
  
  
  «Вашингтон мистер ӹшке семӹньжӹ кого кредӓлмӓшӹжӹ наркотик гӹц тӹдӹм колташ эл тергыме пибоди бюровлӓм».
  
  
  Парсон Келли кӱшкӹлӓ анжа. Остаткажым тӹдӹ когон шӱлӓлтӓ.
  
  
  «Яра, - манеш тӹдӹ. "Тенге тыла гг."
  
  
  «Лачокок, дӓ, Барри», - йӹрӓлтен мӹнь келесӹшӹм. "Яжо?"
  
  
  Тӹдӹм мӹнь докы сӓрнӓл, тӹрвӹжӹм вочык ӹштен. «Ма вӓл тӓрвӓтен шарада тӓлӓндӓ техеньӹм ӹштенӓм? Мӹнь та-ак ынгылы».
  
  
  Тӹдӹ защищаеннӓ. Мӹнь шанем мӓмнӓн шӱмӹштӹнӓ дӓ тӹнг Митч Келли. Пӓлет ма, ак ли ма парсон Корелли. Корелли ыл ылгецӹ, тӹдӹ мӹньӹн изи дӓ йӹрӓлтӹш доно мадын ӹлӓт мӹньӹм кымылангден. Но тӹдӹн вуйжы ам ыл. Парсон дон проблемӹвлӓм иктешлӓлтӹн статян гӹнь, мӓ тӹдӹ такшат пӓлӓ, ку техень Корелли, тӹдӹ шана, тӹдӹ лачокшымат ма келли митч лин кердеш. Микрофильм да тыдым тыргыжландара. Подделкы ылын. Лачокок тенге лин кердеш. И веле тӹдӹ пӓлен, пакыла ыштен.
  
  
  «Лачокок, - йӹрӓлтен мӹнь келесем, - тидӹ семӹнь ылеш корелли мистер вӓшлимӓшвлӓм эртӓрӹмӹлӓ». Келли вел докыла мӹньӹм.
  
  
  Келли йӹрӓлтӓ. «Мане. Мӹнь анжалам, кым эдем, кыдым тӓрлӹмӹ, маныт мӹньӹм пуштыт».
  
  
  Каваштын цӹрежӹ парсон маскы тошты хӓдӹрвлӓ ылын.
  
  
  "Тӓмдӓн юмористичный п, К мистер
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Элли "
  
  
  «Мӹнь кердӓм тӓ корелли манын. Сходство тӓ коленӓм, мистер Парсон?»
  
  
  Тӓнгӓштӓрӹмӓшвлӓм тамахань керемет! Мӹнь шаненӓм. Тӹшкӹ, мам Келли, лач ик патькалтышат ӹш ли - мам тӹдӹн лӹмжӹ келли нӓлӓш манын, корелли гань шактат. Но моторнан шоктыде.
  
  
  «Яжо. Корелли. Ти мадышышты котилӓ-каляла» манмы. Лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм парсон ӹнде. «Мӹнь ак яратымы мадышышты котилӓ-каляла»манмы.
  
  
  «Иктӓт ак пӓлӹ», - манын Келли. «Айыртемӹн каля. Минутышты котивлӓ ылыт. Сӹнзӓэт ӹнде тӹнь цевер».
  
  
  Парсон шӱлӓлтӓ. "Пумы. Тӹньӹн ылын ма?"
  
  
  «Мӹнь пӓлем, малын мӹнь тӹлӓт лох лыкташ цацымына верц!» - мӹнь шӹдешкен пелештӓ.
  
  
  Парсон йӹрӓлтӓ дипломат. «Кыце ик минут мӹнь тӹнь лох анжыкта, кыце тӹньӹм вӓшлиӓш, Джордж - нимат тӹлӓт ӱжмӹ семӹнь, мистер Америкын гӹц агентвлӓжӹ Секретный - мӹнь ынгыленӓм, махань тӹнь лӹмешет нӓлмӹ т».
  
  
  «Тидӹ лӓкеп лиэш», - пышкыдын мӹнь келесӹшӹм. «Тӹлӓт вел п лӓкеп, Барри-бэби». Мӹнь тӹдӹн докы пӱгӹнӓлеш. «Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, ӹшке рольжым велет нӓлмӹ корелли кынам тӹлӓт».
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кормежтӓ, тӹнгшӹ ганьы тӹдӹ лицӓштӹжӹ йӹрӓлтӹш. «Пиш простала ылын. Машинӓ тӹньӹм мӹнь колышташ. Дӓ мӹнят тӹштӓкен ыльым, кынам Артуро пуштмы лиэш. Велет мӹнь кеем, дӓ тӹдӹм пушташ Корелли моаш манын».
  
  
  Келли Митч мӹнь вӹкӹ анжалеш, дӓ тӹдӹн ӹшке вуйжым кымык ликёр подылыт.
  
  
  - Значит, тӓ кӓнӓш корнын тӹнгӓлтӹш йыдвлӓ машинный отделеништӹ ылеш?
  
  
  «Конечно. Солышты паштек мӹнь тӹньӹм-и-Ньев, Корелли моаш манын. Лиӓлтеш веле шанем мӹнь, мӓ вӓшлиӓм весӹм, тӹнь кӱм вӓшлиӓм».
  
  
  «Тенге гӹнь, тӹнь пӓлет, ма доно вӓшлимӹ Корелли мӹнь...» Мӹнь сӓрнал, анжальы келли митч манын, « йыдпел Велет...».
  
  
  "Чын."
  
  
  "Мӹнь дӓ тӓмдӓм выча, кынам мӹнь толеш?"
  
  
  "Точно." Парсон слабкан йӹрӓлтӓ. «Тидӹ мӹнь ынгылдарен керддӹмӹ мӓ чуть веле тӓнгӓштӓрен, тенге? Мӹнь ылынам, манын мӹнь корелли ылын, кынам мӹнь тӓмдӓм кӹчӓл моам. Дӓ, тӹлец пасна, пӓленӓ, мӓ тӓлӓндӓ гӹц рико корелли результатешӹжӹ ужеш». Келли тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. «Кыце мӹнь».
  
  
  "Тидӹ ӹшке кымыл вычен ылын, тенгеок?" Мӹнь предлагаем.
  
  
  "Тидӹм тӧр." Парсон нӓлмӹ ылын.
  
  
  «Тӓ пивлӓ, мам Корелли лӓктеш манын, пӓлӹмӹлӓ, ма тӓ ӹшкежӹ верц тӹдӹ пу?»
  
  
  "Иктӓ-ма техеньӹ"
  
  
  «Тӓлӓндӓ ӹнянӓ, жепӹм тергӓ тӹдӹ шаяжым ак микрофильм ма докы?»
  
  
  «Мӹнь рискнуть ылын».
  
  
  Мӹнь комдык, анжем тӹдӹм колтен. «Агыл, Барри. Анжен сӓй. Но ситӓ сӓй».
  
  
  Парсон лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Мынь ынгылем».
  
  
  «Тидӹм пӓшӓш, мӓ тӹньӹм пӹчкӹн магистраль тормыжлымы« Ренӹт »анзыцшы, кыце мӹнь велет кеӓ. Тӹнь шанеп манын, мӹнь цӹлт гӹц анзыц ыльы. Тӹнь маныт, памятникеш ӹшкет ылмыжы доно ӹшке корелли цӹлт, манат тӹдӹ тӹнь ирӹк кен дӓ пуштын кердӹнӹт. Тор?"
  
  
  Парсон келгӹн шӱлӓлтен. «Тидӹ мӹнь шӧрӹшӹ. Малын мӹнь цилӓ ти проблемӹвлӓм кен ылын, тидӹ паштек спасаяш манын тӹнь, тӹнь гӹцет лӓктӹн кемӹ годым машинӓм-контрольжы доно?»
  
  
  Мӹнь Келли анжалда. Тидӹм аргумент ылмым ыняндарен.
  
  
  Но ти ядмашеш ответым палаш: «тӱнӹш тидӹн паштек мӹнь тӹньӹм гань погынен корелли ак тол. Мӹнь шкежӓт, тӹдӹ кӱ тӹлӓт докы канден кердеш. Хуан Гӹц Пасна. Но ӹш разрешӓйӹ Хуан корелли доно вӓшлимӹ годым мӹнь тӹлӓт ӹлӓш мӹнь ам получайы, Барри. Ӹлен. Малын ӹш каеп ылын, корелли тӹнь ма, эчеӓт Корелли, остаткаэш мӹнь ӹшкежӹ ак увертӓрен. Ӹнян?
  
  
  Тӹдӹ тӓрвӓнӹдеок шӹнзӓ.
  
  
  Дискотекы выченӓ тыл йорӹмыжӹ, а варажы тылым угӹц ӹлӹж кеш. Стереосистема ылшы цӓрнӓ, почто маркылан кужы дӓ коден, кӹвер. Кӱ сценыш погынат изижӓт профессиональный испан, фламенко костюмым чиэн. Шайыл сценышты куд гитарист пӧкенвлӓштӹштӹ шӹнзӓт.
  
  
  Т мырызывлӓ доно иквӓреш ӹштӹмӓш - мары - ончык лектын, куштымаш дӓ цонгыргаш тӹнгӓлевӹ гитара историм шайышт пуэн.
  
  
  "Мӹнь тӹнь ылат ма?" - Парсон ядеш, Келли вӹкӹ анжен.
  
  
  «Кӱ-гӹнят тӹньӹн тӓрлӹшӹ, маныт мӹньӹм пуштыт», - манын Келли, тӹрвӹштӹм пач.
  
  
  «Тидӹ мӹнь шӧрӹ, - келесӓ Парсон.
  
  
  «Намозым мӹнь техеньӹ ыш келеш», - манеш тӹдӹ кӹжгӹ юкшым келли угрожайы. «Кӱ-гӹнят тӹньӹн нӓлмӹ. Тӓ профессиональный убийцын. Барри Парсон - тидӹ леведӹн. Тӓлӓндӓ лувлӓ эл гӹц кок мировой война жеп пӓшӓм ӹштен. Дӓ яра. Интерпол тӓ гишӓн цилӓ пӓлен».
  
  
  Тидӹ ма гӹц шляпӓм лыктын.
  
  
  И парсон лицӓш. «Мӹнь тӓрлӓлт пӓшӓм ӹштен, тидӹ лачок. Мӹнь цилӓ ӹштем, кӱвлӓ мӹнь мӓгӹрӓ».
  
  
  Келли мӹнь вӹкӹжӹ анжалда. Давленим пакыла тӹдӹ. Парсон пыдырген. Тидӹм тӹдӹ ынгыла. Шӹдешкем ыльы. Келли пӓшӓм ӹштӓш тӹдӹм ӹнде лиэш гӹнь, достаточно высоком Келли ивлӓн шагалтен.
  
  
  Но мӓжӹ тидӹм ак шо.
  
  
  "Мӹньӹм тӓрлӹшӹ кӱ тӹньӹм пуштыт?" - Келли угӹц ядеш.
  
  
  «Мӹнь тӹлӓт келесӓш гӹнь, тагачы вадеш мӹньӹн мишеньӹм аравиштӹ ли», - попа руш Парсон ваштылеш.
  
  
  «Ана ӹштӹ гӹнь, тидӹ тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ мишеньӹм кӹзӹт каеш, дискотекы тидӹ вӹлнӹ шӹнзем», - манын Келли, шамаклан шукы вим пиштенӹт.
  
  
  «Хоть-махань йӧн мӹнь колен», - попа Парсон.
  
  
  «Тӓлӓндӓ ма тишец лыктын. Келесӹ, тӹнь кӱ тӓрлӹшӹ, амаса докы кеӓ дӓ тӹнӓм. Мӓ тӓлӓндӓ гӹц курорт лыктын. Кӓндӓрӹмӓш ылын».
  
  
  Барат сӓрнӓлеш дӓ келли анжалда. Официантвлӓ логӹц иктӹжӹ, тӹштӹ шалга, дӓ келли мыкик анжалда. Кӹдеж лыкышты, мӹндӹр стӧл вӹлнӹ вара Келли анжалда. Ш тӹштӹ эдем шӹнзенӹт. Парнядонат тӹдӹм ӹшке аен нӓлӹн, тӹ годымок келли анжалда.
  
  
  Изи декораци веле ылеш, кышты цилӓ тӧрӧк манам.
  
  
  Ош парсон лишӓшлык, уке
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  кычкалта.
  
  
  Фламенко радио музыка, куштымаш лӓктӹн дӓ солисткыжы. Тӹдӹм виӓнгдӓш дӓ пӹсӹ ылеш. Тӹдӹ кем кавалвлӓжӹм, пулеметный тыл гань. Туныктымаш кушташ дӓ тӧрлӓш риснен.
  
  
  "Келесӹ, мӹньӹм тӓрлӹшӹ кӱ тӹлӓт!" - турек Келли.
  
  
  "Ала", - пӹчкӹн Парсон. «Иктӓ-мам эче, но тӹдӹм ак».
  
  
  "Мафиози?" Мӹнь ядам.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ йӹрнӹмӹлӓ анжалда. «Москато босс тидӹ ылын! Мӹнь агыл». Тӹдӹ сӹнзӓ шӓрлен. Ынгылен тӹдӹ, ма келесӹдеок практически, мӹньӹм тӓрлӹшӹ, тӹдӹн кужы.
  
  
  Ик эдем веле кодеш!
  
  
  "Тидӹ тӹдӹ ылеш!" - мӹнь пӹжгӓлтӓ, Парсон докы пӱгӹнӓлеш. "Вӹдпарсын!"
  
  
  Пространство тӹнгӹнӓм дӓ тӹ годымок каеш.
  
  
  У ышмам пачы дӓ тӹдӹ тӹдӹ питӹрӹмӹ. Эркын тӹдӹлӓн вуйжым мыкик ӹштӓлтӓ. Тидӹ цилӓ.
  
  
  Ванжаш вара тӹдӹ.
  
  
  Молниеносно тӹдӹн тӓрвӓнӓ. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ прӓжӓжӹм кидвлӓжӹм пылвуйвлӓэшӹжӹ докы шыпшылтат, кышты кого уэбль тыды шылтен. Мӹнь тӹдӹм ужынам маклака вӹлнӹ тӹгӹрӹштӹлӓ. Пӹтӓриш тӹдӹмӓт ӧрӹктӓрӹш келли юквлӓм ӹнянен, пистӧлетӹм мӹнь но кид доно тӹдӹм пӹчкедӓт, кыце тӹдӹ веле лыктын. Тидӹ гишӓн мӹнь ӹшке семӹньжӹ шӹндӓ, тӹдӹ шалахай гӹц - пистӧлетӹм мӹнь кид гӹц терген кердеш манеш тӹдӹ. Лӱмӹ юк шакта раш дӓ, но, мӓнмӓн цӓшешнӓ, седӹрӓшкӹ кенвазеш.
  
  
  Вес выртышты лӱмӹ юк шакта.
  
  
  Парсон семӹнь тупышкыжы чӹмӓлтӹм, вара трӱк кенвазат, кыце марионеткывлӓ, кандыра валтымыжы годым, ӹшке ирӹкӹштӹ дӓ вуйжым кымык анзыкы ӱстемба ӓнгӓ.
  
  
  Уэбли револьвер ял шӹндӹдеок, дӓ кӓпеш докы миӓ дӓ чӹнь кузен парсон келли. Тенге музыка юк гӹц шукырак лишӓшлык, дӓ керӓлӹм кушташ, мам ӧрмӓшеш, пӹцкемӹш второстепенный дискотекы мадыш иктӓт ак цаклы.
  
  
  Торемден тӹдӹлӓн пулшыжы гӹц хватя дӓ парсон Келли сӹнзенӹт. Мӹнь кидшӹм виктӓлтӓ дӓ лӱктӓлӹт «Уэбли», мӹшкӹржӹ тӹ лошкы керӹлӹн дӓ. Вара мӹнь сӓрнӓл кеӓ, пулышыжым кычен дӓ тӹдӹн палшымыжы доно вургымла ял лӱктӹшӹ келли парсон. Тӹдӹ ӹшке лоштышты кычен, стӧл логӹц мӓлӓннӓ дискотекы пыртымы пыра.
  
  
  «Боррачо Муй». Келли мыкик официантвлӓ гӹц иктӹжӹ.
  
  
  Чаманен официантвлӓ йӹрӓлтӓ.
  
  
  Фламенко кок куштен кеш, кӱ лумӹ юквлӓм айырымаш кӹзӹт юкын ак ли пистолетым ӹштӓш ялгавалым пулемет-ти куштен кеш кавал гӹц Хосе пулемет Греко.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм южгынам у кердӹнӹт», - манам мӹнь Келли, вестибюльышты годым мам ташкалтыш мычкы лӓктӹнӹт.
  
  
  Барри кӓпшӹ гӹц лӓктӹн тарвалт шупш парсон ма - цӓшешнӓ, тагачы йӓрӓ - ташкалтыш, а вара эркын шылдырангым тӹнгӓлӹн.
  
  
  Пи колаш ты ылмы годым, мӓ ӹшкежӓт ӹшке комнатыш ты тӹдӹ тӹдӹ кравать остатка оптат.
  
  
  14
  
  
  Икманяр и ровотаен полици детективвлӓм Митч Келли Сан-Франциско, деч ончыч отставкыш лӓктӹн кенӹт, маныт axe конюшньыш ушненӹт. Мӹнь цуц-цуц Парсон Барри комнатыш амасам чӱчӹн, тӹдӹм йӹлерӓк выргемӹм гань парсонс кӹшӓнӹштӹжӹ пыргедӓш тӹнгӓлеш.
  
  
  Йӓстӓренӓм дӓ комод тӹдӹ шӓрӹмӓш верц соок ванныйыш ке. Кӓп дон вӹрӹшкӹжӹ шукы ылыныт дӓ кид келли. Келли шуэн лӱэн, пуштын парсон силан дӓ выртышты рашкалта. Colt Келли ӹшке доно кычылтеш.Special Detective 38, тидӹ ӹш пырышы кого тӹнгӓлтӹш дӓ патронвлӓм лӹмжӹ-шоным скорость кӱкшӹ.
  
  
  Келли ванныйым гӹц лӓктӹн кемӹ годымок, тӹдӹ ӹшке доно ужын дӓ ӹшкӹмжӹм шотеш кидшагатш анжалда.
  
  
  «Окса мешак», - манам мӹнь. Кагаз мӹньӹм тӹшлен. «Парсон Барри, тӹштӹ сирӓ».
  
  
  «Строгы леведӓлт», - Келли попалта, сага шалген дӓ мӹнь докы миӓ, тӹшлӹдӓ. «Кӱ-тӹдӹ яжон кӹшкен».
  
  
  «Документвлӓ? Тӹнь тумает, тидӹ МИ-5?»
  
  
  Келли вуйжым ӹрзӓлеш. «Тӓлӓндӓ келесӹнем, ма британец доно кӹлдӓлтӹн. Тӹдӹн лачокшы лӹмжӹм нӹнӹм».
  
  
  "Мане, но..."
  
  
  "Британец ак пингӹдемдӹмӹ годым, британец шӧрӹшӹ. У?"
  
  
  Паспортым кредит дӓ пакылаат мӹньӹн карем гач. Паспортым мӹнь ужынам, но Келли вуйжым ӹрзӓлеш. «Тидӹ гишӓн монденӓ. Леведмӓштӹжок ылын».
  
  
  "Кӹзӹтшӹ гань"
  
  
  «Документвлӓ нӓлмӹ кердӹдӓ тӓ набор сӓй, Португалия ӹштен, окса улы гӹнь, нӹнӹ тӱлӓш манын. Ти яжо лӹм шая континент. Европа мычкы сӓрнен эдемвлӓ икань шая шӱдӹ - весӹм ӹштӓш Лиссабон».
  
  
  Кагаз тумаен, мӹньӹм тӹшлен. "Ӱпшӹшӹ правительственный?"
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Мӹнь ылам, манеш ыльы тӹдӹ фрилансер. Тӓрзӹ тӓрлӓлтӓм. Тама-ӓнят тидӹ йыхыш. Мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем, тӹдӹм цӓрен мам увертараш интерпол выжалы». Но соикток тӹ тергӹмӹм мӹньӹн парнявлӓэм пӓлен погынен ».
  
  
  Газетӹм лыдаш пакыла попаш мӹлӓм, багаж а вара нӹнӹ занимаймы. Ин тӹштӹ нимат агыл, ӹлӓш манын кердеш ма тӹштӹ иктӹштӹ гӹц пасна, британец паян, шукы жепӹм эртӓрӹмӓш, корны мычкы континент.
  
  
  Набор пӓлен тӹнгӓлӹн дӓ изин келли парсон тыртыкте лӱктӓ. Цилӓжӓт лу пӹтӓрӹмӹ, пиш шеклӓнен колтышым дӓ тӹдӹн кишӓжӹ пергамин чернила. Вара тӹдӹ мон изи мини-япон лӹм доно ӹштӹмӹ производство камеры дӓ икманяр сӱретлен парсон мутлаште лицӓ. Барри безобидный парсон каеш йылжы ладна, силан ӹлен лишӓйӓш, кыдыжы тӹдӹм ӹштӓш манын, ӹлӓ тӹдӹ.
  
  
  Тӹдӹ халашты нимат уке ылшы хӓдӹр, кӹлден кердӹнӓ ылшы парсон синдикат мӓ докына иктӓ-махань мӱлӓндӹ. Шаналтен ма, уке ма парсон мӱкш доно
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Группы доно пашам ыштен хоть-махань, фронтмен вӹдпарсын выступаен, но тӹдӹ гӹц пасна.
  
  
  Тидӹ вопросительный дӓ ик номерӹштӹжӹ вӹдпарсын палымым ышташ. Тӹдӹ ку ӹштӓш - кӱш ӹштендӓ тӹдӹ лачокшымок гӹнь-ӓнят?
  
  
  Келли пакыла анжымаш цӓш.
  
  
  "Жеп гишӓн йыштылшашлык?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Мӹнь интересный, кӓпшӹ доно мам тидӹ ӹштен лиэш».
  
  
  Мӹлӓм шӱлӓш ӹштен. «Шагалма мам мӓ ӹштен кердӹнӓ. Тидӹ мам тиштӹ веле лӓктӹн дӓ коден».
  
  
  "Но Елена Моралес?"
  
  
  «Тӹдӹн пырышым, тӹдӹм мон. Свистокым пуш дӓ тӹдӹм. Нина, мам ма доно кӹлдӓлтшӹ парсон ылын, нимат конкретный».
  
  
  «Ма доно тӹдӹм дискотекы ужеш».
  
  
  "Тӧрлӓш кердӹдӓ тӓ?"
  
  
  Келли шонымем. «Ситӓ уже позда. Малын мӹнь теве жепӹм тергӓ. Кымлы луатикшӹ. Ит шаны манын, мӹнь кӹзӹт дежурат кӹл».
  
  
  «Мары усан кужы фӱ-удэгей ӱрлӹктӓ?»
  
  
  Келли шымаргаш. "Мане. Тӹдӹ тӹнь пӓлет?"
  
  
  Ковер вӹкӹ анжалеш дӓ мӹнь шӹнзенӓм. «Мӓ донна эче ик проблемывлӓжӹ улы, кыды гишӓн тыргыжланымашыжы келеш. Вӹдпарсын пӓлӹ агыл, тӹдӹм пушташат тӓрӹм мӓ колына. Шошым тӹдӹ, ма лиэш тӹдӹм выченӹт, кынам тӹдӹ толын санзалвлӓ-и-Ньев манын, Корелли ончышым. А тидӹ анжыкташ манын, тӹдӹ толеш. тиштӹ. Мам тӹдӹ цӓрӓн ылеш ".
  
  
  Келли лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. "Кыце?"
  
  
  Шукы шанымаш. «Анжемӓ. Тидӹ гишӓн кыце? Отельӹш вӹдпарсын ма гранада звонен. Эдемвлӓ гӹц увер мӓлӓннӓ кодеш. Тӹдӹн келесӓлтмӹжӹ, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ Sol y Nieve ылмы дӓ пӓлӹдӹмӹ, кышты тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм. Ма вара тиштӹ веле вычен, тӹ годымок отель звоньыда. Мӓ ынгылен, шана, тӹдӹ доно хытыреннӓ. Дӓ тидӹ мары - Рико Корелли ".
  
  
  Мӹнь окняшкы анжен, Келли ответӹм вычен. «Яжон шакта. Мам ямденӓт?»
  
  
  «Шана, тӹдӹ цецаш парсон пӹтӹрӓлшӓш, тӹдӹ келесӓш манын, лӱлӓш кышкы?»
  
  
  Келли пулыш кыптырталеш. Тӹдӹн «пӓлӹдӹмӹ, мам Парсон коленӹт, а вара корелли доно кӹлдӓлтӹн. Керек-ма толмыжы анзыц».
  
  
  «Мӹнь вычен залыш кеӓ, пӹтӹжӹ манын Елена Моралес», - манам мӹнь. «Мӹнь ам шаны, тӹдӹм моаш дӓ тишкӹ кӓпшӹ уржавеч манын. Отельыш ты ылшы цилӓ келесен кердӓм».
  
  
  «Мӹнь тӓмдӓм докы ушненӹт, хына гань ӹдӹрӓмӓшвлӓ бергсон гишӓн веле».
  
  
  Коридорыш лӓкмӹ амасам тӹкӹлӹш ма дӓ кодшашлык. Иктӓт мӓмнӓм ак уж.
  
  
  * * *
  
  
  Ривер Хуан дӓ, мӹнь анжалам дӓ елена моралес, кынам мӹнь икманяр минутышты холл пыра. Мӹнь юкын ваштыл колта вестибюльым дӓ кого айо мычкы. Елена шӹнзӹшволкыш юкан ылын дӓ хауптли хуан герр центр гӹц, тӹдӹ кок немец, датчанла дӓ ечӹ дон вес тӹдӹн коклы ик мыжыржы группы.
  
  
  Елена мыкик Хуан дӓ толеш дӓ мӹнь. Мӹньӹнӓт нӹнӹн вӓрӹштӹ ӹшке лошты ӹштӹмӹ. Герр Хауптли мӹнь ужам, дӓ мӹнь саламл группыш представляйӓт.
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтем, дӓ кидшӹм шалалта откидываться ӹдӹрвлӓ лошты диванышты, тыл салымла анжа. Ӹнян ылын дӓ тиштӹ нима гӹцӓт, вӹрӹн дӓ гӹц мӹндӹрнӹ пичӓл юк тырлыш.
  
  
  Г-йӱктӹмӹлӓн группы дон спорвлӓм подвигӹмӓт увлекательный хауптль ӱ н - тӹ яратымыжы шон, эксперт дон колым кычен, кого дӓ кого сӹнгӹмӓш яхтсмен альпинист - вады качкыш паштек икманяр корны дӓ мӹнь тӹдӹлӓн сдайӹшым урылтмашкыже орвапашкар. Хуан сӹнзӓвлӓжӹ доно анжен тӹдӹ гӹц кыча.
  
  
  Тидӹ тӹдӹм ак ынгылеп, но мӹнь пӓлем, тӹдӓт ти ныр гӹц ӧрдӹжеш весӹвлӓ мам лыдмым ынгылаш. Рашкалтен мӹнь пӹсӹн попен ӧрдӹжлувлӓжӹмӓт кӹнертӹшӓт, мам тӹдӹ ынгыла.
  
  
  ПАРСОН КОЛТА. МАРЫ ВӸДПАРСЫН. ЕЛЕНА ПАЧМЫ.
  
  
  Пытартыш частьшы тидӹ мӹньӹм шагалтынежӹ ыльы, седӹндон, ам пӓлӹ ма, мам ӹштендӓ Моралес Елена. Барри ылшы ылеш гӹнь тӹдӹ доно кӹлдӓлтшӹ парсон серьезнырак, тӹдӹм пӓлен кердӹдӓ - шим аль - манын тӹдӹ шанен. Цӓшӹжӹ уке гӹнь расследовани ак ӹштендӓ тӹдӹ керӓл ылеш. Кӹзӹт тӹдӹ мӹнь верцем ак шо, тӹдӹ гишӓн пӓлен нӓлӓш манын парсон колта. Мӹнь шижӹнӓм, тӹдӹн доно хуан ак ынгылат гӹнь ма, кердӹдӓ гӹнь.
  
  
  Гостиныйыш амаса Митч Келли лектеш, шыргыжеш пӹтӹркӓлӹмӹлӓ дӓ кымдан мыжырым пӓлӓш. Тӹдӹ вара мӹньӹм цаклендӓ, талашен толын шагалеш, пӱгӹнӓлеш дӓ шӹп юкын келесен: «Лӓктӹн. Быстро». У иктӓт ак колышт. Мӹнь тӹдӹн пулшыжы тӹредеш, дӓ шӹргӹ гостиныйыш чӹдӹрӓк лӓктеш хуан шыпшалын, иквӓреш герр Гауптли мыкик лиэп.
  
  
  Ӓрлӓн касая хуан мӹнь кӹньӹльӹм дӓ, кен маныт. Седӹрӓ гӹц потолык якте янжын лӓкшӹ шайылнок шалга келли окняэш, трассы кырыкышты ечӹн куштен. Ян ӹмӹлеш тӹдӹ вӹкӹ анжа. Вестибюльышты охыр ылын векӓт.
  
  
  Пӹлӹшӹштӹ мӹнь попен, тӹрвӹжӹ ак тӓрвӓты - полицейский тошты фокус цацен, сокамерник келесымаш.
  
  
  «Гранада отельыш ты гӹц лӓктеш. Йӱлдӓлӹнӓт, тӹдӹн доно санзалвлӓ-и-Ньев».
  
  
  "Кынам тӹдӹ кеӓш?"
  
  
  «Тагачы вадеш. Ӓнят кынам».
  
  
  «Тидӹ худа увер».
  
  
  Мыкик Келли.
  
  
  Яныш у окняшты сергӓвлӓм, вестибюльышты пиштӹмӹ гӹц телефон гач эртен дӓ ик семӹнь холл служат. Ик минутышты тӹдӹ эче лӓктӹн кеӓ. Елена Моралес грациозно кен дӓ тӹдӹм вӓшке.
  
  
  Келли мӹньӹм шӹкӓл. Елена тошло ташкалтыш ашкедеш. Тидӹ анжыкта, тӹдӹ мӓ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ, - кӹдежӹш, кыдывлӓ тӹ барри парсон доно шелшаш!
  
  
  Келли икте-мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш дӓ анжалтыш. Мӹнь ужам, сӹнзӓ гӹцет лӓктӹн дон гостиныйыш хуан тыргыжлана. Келли мӹнь севӓлӓм.
  
  
  «Хуан гостиныйышты кыча. Тӹдӹн докы ушненӹт. Елена паштекет мӹнь кенем».
  
  
  "Чын."
  
  
  Мӹнь тырлышым, ташкалтыш мычкы кузен годым пел корнеш елена, тӹнгӓлӹн деч ончыч
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  d дечем. Ала-мо лийын. Тӓгу-ӓнят тӹдӹн шижтӓрӓ. Мӹнь ынгылен ат керд, малын ӓль кужы. Очыни ылын дӓ цилӓ, мам тӹдӹ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ.
  
  
  Кымшы этажыш. Коридор мычкы, савырненыт. Тӹдӹ сумка кузен сравач. Но тӹ годымок тӹкӓлӹт дӓ нӹнӹлӓн кылым моаш, амаса пачылтеш. Тӹдӹ сӓрнӓлеш, коридорыштат ли манын анжена. Дӓ техеньӹм мӹлӓм оголышты цыма движенин мӹнгеш вычен, сӹнзӓ гӹц шӹльӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм ужынам.
  
  
  Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ паштек амаса чӱчӹлтеш.
  
  
  Йӹлерӓк мӹлӓнем тӓрвӓнӓт дӓ амаса коридор мычкы шагалын ылын. Пӹтӓри мӹньӹм нимат ак кол дон ковы кӹжгӹцшӹм. Амаса юк ак шакты дӓ ковервлӓ раман лошты шелӹк вашт.
  
  
  Но вара мӹлӓм чучеш, ма мӹньӹн кӧргӹштем пӹжген юкым колеш. Мӹнь куштылгынок ик колта, кого юкдон - ӹдӹрӓмӓш. Конечны, а юкшы Моралес Елена. Но тӹдӹн доно попенӓ?
  
  
  Ик. Ик. Конечны, тӹдӹм кычылтмы телефон!
  
  
  Ӧпкӓлен вара цӓрнеп, мӹнь большы нимат ак кол. Ресивер базышты юк вашталтымашвлӓжӹ дождаться, но колта. Р питӹрӓлтеш дӓ вара амаса пачылтеш. Шкафым? Тӹдӹ чиэн, тӱгӹ лӓктӓш манын?
  
  
  Мычашеш мӹнь йӹлерӓк эртӓ дӓ мӹндӹр коридор балконыш лӓктӹм, кым вец ӓрен нӓлмӹ пӧрт доно. Стеня сага шӹнзӓ дӓ ӧрдӹж гӹц шӹлӓш мӹньӹм вычен, коридорыш лӓкмӹ годым Елена.
  
  
  Но тӹдӹ ак тол.
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым.
  
  
  Луцкы минут.
  
  
  Мӹнят шагальым дӓ тӹдӹн анзылны амасам коридор мычкы мӹнгеш кеӓт, ковы пӹлӹш докыжыла шӱм виктӓлтен шӹндӓ.
  
  
  Нимат.
  
  
  Мӹнь лук «Люгер» дӓ онгжы тервен пӹзӹрӓл, анзыкы кӹл дӓ кынам сӓрнӓлӹн ашкедӹт. Засолка эче цилӓ пачмы ылын, кыце дӓ ма доно Келли.
  
  
  Мӹнь йӹлерӓк пырымы амаса докыла туп доно лыкташ йӓрнен «Люгер» ӹшке анзылныжы.
  
  
  Тӹштӹ иктӓт уке ылын - ӹлен.
  
  
  Парсонс лӹмӹнок тӹштӹ кишӹ кӓп, кышты мӓ тӹдӹм кодыде.
  
  
  Но кого кӹдежӹштӹ иктӓт уке ылын.
  
  
  Елена Моралес кышты ылеш?
  
  
  Шанды лӓктӓшӹжӹ мӹнь ужынам, но изиш шкафым манын, иктӓжӹ тӹштӹ шӹлӹн кердӹн. Дӓ эче...
  
  
  Тидӹ юк ылмым, дӓ мӹнь пӹтӓриок ак ӹнянен кердӹт, тӹдӹмӓт колеш. Но кынам мӹнь тӹштӹ шалга, решат чуть веле шӱлӹшӹм, у тӹдӹм мӹнь колынам. Тидӹ тӹрӹс эдем юк ылмым, тӹдӹ тӓрвӓнӹ кодаш цаценнӓ, но тӓрвӓнен. У шкафышты мӹнь ужынам, но тӹ монгыржы гӹц юк ак лӓк.
  
  
  Уке. Ванныйым, тӹдӹ гӹц толеш.
  
  
  Мӹньӹм цат кычен «люгер» ванныйым дӓ амаса докыла лишемӹт. Питӹрӹмӹ лин.
  
  
  «Елена», - мӹнь олен келесӓ.
  
  
  И паштек ответ.
  
  
  Тӓгӱ-ӓнят тӹштӹ лин, тидӹ елена да ак ли. Кышкы тӹдӹ пырен? Ӓль кӱ тӹштӹ ылын доно тӹдӹ эче?
  
  
  «Елена», - мӹнь келесенӓт, ти гӓнӓ шотла.
  
  
  Нимат.
  
  
  «Тидӹ мӹнь амаса пачмы погыненӹт. Пистӧлетӹм мӹнь ылын. Лӓктеш, вуйжым кидшӹдон», - мӹнь ӱрлӓлтӓш, ик вецӹн амаса гӹц шалга.
  
  
  Нимат.
  
  
  Амасажы кӹл верц мӹньӹм хватен, стоя ӓль пӹзӹрӓл ковы амаса докы, дӓ тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт. Пачылт кешӹ амаса пачылтеш дӓ кӧргӹш. Мӹнь цымыргат. Ик юкат.
  
  
  Ванныйым шелмӹ ваштат уж кӹдеж мӹлӓм вим пуэн кердӹт. Тыл йыла. Дӓ тӹштӹ, ош дӓ пӹсем, бергсон вӹдпарсын шалга, миэн; шӱм кӧргӹшкем.
  
  
  Мӹнь кеем, тӹдӹ питӹрӹмӹ люгер. Вара мӹньӹн хӓдӹрвлӓм кычылтмаш тазыш у шӓрен. Пап, жидкостьым доно ӓтӹ, ваткан тампон.
  
  
  Кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ анжем мӹньӹ тӹдӹм.
  
  
  "Елена Кышты?" Мӹнь тӹдӹм ядеш гӹнят, тидӹ эчеӓт мӹнь шӱдӹ вӓреш вопросвлӓ пуэн кердӹт.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Ужам мӹньӹ Елена. Барри мӹнь веле ужеш. Тӹдӹ колыде дӓ тӹдӹ ылын...». Пӹжгӹмӹ юк тӹдӹ шӱмеш вазеш. Шӹшер шам ылын.
  
  
  Мӹнь тӧрӧк дӓ руалтен ванныйеш кӹнертӹшӓт эртен. Мӹнь тӹдӹн докы пӹзӹрген, нелӹн шӱлен.
  
  
  "Тӹдӹн тӹдӹм пуштын?" тӹдӹ мӹнь юкымат пӹлӹшеш пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Мӹлӓм нимат ак попы. Кыце мӹнь тӹдӹм келесен кердӓм, мӹнь келли ылыт дӓ ма тидӹ?
  
  
  "Малын тӹнь тольыц солышты-и-Ньев?" - мӹнь тӹдӹ олен ядеш.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ докы сӓрнӓлеш. Тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл шӹндӓ ванныеш. Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзӓ. Люгер мӹньӹн онгыштем кыча. Тӹдӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓ йой ылеш, дӓ тӹдӹ цӹлт мӹлӓм ак ӹнянӹ.
  
  
  «Ужам... ужаш манын...»
  
  
  «Парсон Барри», - мӹнь приваенӓм. «Корелли анжыкташ манын, тӹдӹм пушташ манын кердеш».
  
  
  Ик юкат.
  
  
  Тӹдӹ цӹтӹрӓлт тӹрвӹжӓт, сӹнзӓжӓт а мӹнь гӹц айырлен. «Дӓ», - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  «Тӓ нӓлӹндӓ Парсон Барри, манын корелли пуштат», - мӹнь келесенӓт категоричный. «Тидӹ тӹлӓт ак керд шӧрӹшӹ. Перви тӹдӹ келесӓ...»
  
  
  «Шӧрӹшӹ тидӹ мӹньӹн», - пингӹдӹн тӹдӹ келесӓ. У тӹдӹн лицӓжӹ цӹре нӓлмӹ. Мӹнь папшты вӹкӹ анжалтыш доно уколым ижӹ.
  
  
  "Семеш?" Мӹнь ядам. "Наркоман тылат? Цилӓ тидӹ?"
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Мӹнь цилӓ пӹтен. Мӹнь ам пӓлӹ, малын мӹлӓм пушташ ылын, тӹдӹ гӹц пасна, мӓ у кердеш, тӹдӹ мӹлӓнем большы куда-либо вес сӓндӓлӹквлӓштӹ».
  
  
  «Но тидӹ гӹц тӹдӹ отказа, весӹлӓн пуаш, кӱ наркосеть ушымы», - манам мӹнь.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым сӓкӹде.
  
  
  "Малын тӹнь тольыц?" - угӹц мӹнь ядам.
  
  
  «Манын барри моаш», - пышкыдын вӹдпарсын келесӓ. «Мӹнь дон балконан куза, тӹдӹм ужына дӓ кӧргӹш анжальы. Колен. Мӹнь пырен...»
  
  
  Мӹнь тӹдӹн пулшыжы гач анжат. Конечны! Балконан! Тидӹ ван
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  елена ганьжым кӹдеж гӹц лӓктӹн, тӹдӹмӓт ужына. Елена годым колышым моныт барри, лӱдӹктен дӓ колымыжы якте тӹдӹ шӹлеш ыльы. Тӹдӹ французский амасам веле пачын, шошымын дӓ балконыш лӓктӓш талашат. Вара, тидӹ паштек тӧрӧк, Вӹдпарсын шайыл корны дон кузыжы манын, тӹдӹ комнатыш вӓрештӹндӓ Барри - ӓнят, нӹнӹ коктын вӓшлинӓ планируяш - барри дӓ тӹдӹм колышым моныт. Тудын кӱлешлыкшат наркотик сӹнген, ванныйыш ке дӓ тӹдӹ манын, тӧрлӓнен, дӓ мӹньӹн гань.
  
  
  «Мӹнь цаклен дӓ пыра, тӹдӹ лӱэн. Пӹтӓри мӹнь шаналтышым, тӹдӹм пуштда, мам елена кердеш. Но, возможно, Корелли моаш манын, тӹдӹм преследуйшы Барри. Возможно, Корелли пӓлен, мӹнь...» тӹдӹн сӹнзӓжӹм, сӹнзӓвӹд цицок. "Мӹнь лӱдӹктӓш, Ник!"
  
  
  Тӹдӹм мӹнь рӹшкӓлтеш. «Мӹнь ылам тӹньӹн докы нӓнгеӓ Корелли, Вӹдпарсын. Тидӹ иктын ответым. Мӓ утла шукы эдем лӹметӹм ти спискышты нӓлӓш цаценӹт ӓптӹртӹ. У шукы. Тӹнь ӹнде пӓшӓвлӓ паштек, Вӹдпарсын».
  
  
  Ош. «Тӹдӹ пӓлен, Ник! Тӹдӹ шаналтен, мӹньӹм тӓрлӹшӹ, ку-гынят, тӹдӹм пушташ манын! Мӹнь тӹлӓт тидӹм ӹштен ак керд ӹштӹктен. Мӹнь тӹнь ылат!»
  
  
  "Ма гишӓн гӹнят, Вӹдпарсын!" - мӹнь шӹдешкен пелештӓ. «Ик тӹлӓнет ответ. Кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹм тӹнь докы тор кычен. Тӹдӹ мӹлӓм анжыктышда веле, дӓ...»
  
  
  "Тидӹм тӹдӹ ак ынгылы!" сӹгӹрӓльӹм тӹдӹм. «Лӹмвлӓ доно шӧренӓ тӹдӹн лиэш».
  
  
  "Вӹдпарсын..."
  
  
  Уколым ӹштендӓ тӹдӹ папш йогывлӓ и. Мӹнь шижӹнӓм, мам ӹштендӓ тӹдӹ погыненӹт, кыце пулшыжым веле докыла сӓрнӓлеш. Пышкыдын мӹнь тӹдӹн докы шӱм ӱжмӹжӹ люгер пӹзӹрӓл пушы. «Уке-уке, Вӹдпарсын! И и. Конечно, икманяр минутышты цилӓ яжо ылын, но тӹньӹн докы пӧртӹлеш соок вуйта вӓрешт».
  
  
  "Ник!" - тӹдӹ ныжиклӓ, цилӓ кыченӹт эче ижӹ.
  
  
  Мӹнь кӹшӓнӹшкем шыральым дӓ йогывлӓ и гӹц люгер. Вӹр ганьок тӹ лицӓшток вашталтен. Хат тӹрӹш тӹ цевер дикий тидӹ маскы дон коти сӹнзӓжӹ йӹлгӹжеш, оскаливаться пумы, тӹрвӹжӹм зверь урмыжмашты пачылтын.
  
  
  Мӹнь пулышемӹм пӹтӓриш ит пыры, мӹнь ӹшке ышдымы деч пыдал гӹц рашкалта роэн керт.
  
  
  Сусу ваштылеш тымык тӹдӹ саслен.
  
  
  Шижӓм мӹнь, кыце мӹньӹн гӹц ирерӓк кеӓ. Замазка маклака мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм.
  
  
  Тӹдӹ вес комнатыш мӹнь нӓнгем, а вара пӧкен шӹкӓлӹнӹт.
  
  
  «Изи мӓмнӓн ӹшке вӓржӹм, Ник», - манеш тӹдӹ шим тум доно йӹрӓлтӹш. «Тӹнь кодат, изи ӹрвезӹ гань сӓй. Мӹнь ке тишец погынен».
  
  
  Уке, Вӹдпарсын! Мӹнь келесен цацен, но нимат ак лӓк.
  
  
  Кышкы тӹдӹм виӓнгдӓш темп - шӱдӹ кадрвлӓм секундешӓт, французла балконжы гӹц амаса вашт эртӹмӹжӹ. Вара шӹпрӓк лишемеш.
  
  
  Таманяр курымвлӓ вашт мӹнь колынам, тӓгӱ-ӓнят амасашкы стуча. Тидӹ келли ылын.
  
  
  «Ник! Тӹштӹ тӹлӓт? Ник?»
  
  
  Мӹнь ышмам пачы. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹн тӓрвӓнӓ. Но мӹнь юкымат ак ли. Паралич эртӓ?
  
  
  Амаса пачылтеш, дӓ, пистолет доно Келли комнатыш пырен кеӓш йӓмдӹ. Тӹ цӱдейӓш веле анжен шалгенӹт дӓ мӹнь.
  
  
  "Эй, Ник!"
  
  
  Тӹрвӹштӹм пач мӹнь йӹрем. Паралич эртен. Чушлаш мӹнь.
  
  
  Ӱмылкам Келли, тергӓ дӓ шим пу папш уколым ванныйым ижӹ. Тӹ выртын мӹньӹн докына мӹнгеш толат, мӹньӹн лицӓжӹ гӹц севӓл, ванныйыш лӱктӓлеш дӓ пӧкен гӹц шупш. Мӹнь донем тӹдӹ йӓнгетӹм шыралеш, вуйжы, шӱжӹ дӓ мӹньӹм вӹд доно у параш.
  
  
  Келли доно мынь шайышт, кӹзӹт пӓшӓм ӹштенӓ.
  
  
  «Ма тидӹ-вес. Тидӹ запасым ылын. Руш тӓ кедӓ, седӹндон тӓлӓндӓ тӓрвӓнӹл ак керд, но тӓ весӹвлӓ у кердеш, ма ӹштӓлтеш. Паралич веремӓ. Курари гӹц лин, тенге урари семӹнь пӓлӹ, урари, уурали, вурали. келесымаш , woorara. Но тидӹ гӹц кӹтӹкемден лишӹ мам-гӹнят весӹ улы. Мӹньӹм ит яд, манын. Соок форму ямын, мам толькы нӹнӹм кыце нӓлмӹ "манын.
  
  
  Мӹнь шукым ӹлӹжмӹжӹ.
  
  
  "Пӹсӹ!" Мӹнь келесӹшӹм. «Тидӹ Вӹдпарсын. Гранада тӹдӹ гӹц толеш, манын Парсон доно вӓшлимӹ Барри, дӓ кӓпеш тиштӹ тӹдӹ мон. Кӹзӹт у корнывлӓ тӹ. Тӹдӹ шана, тӹдӹм пуштда, мам корелли. Кӹзӹт тӹдӹ кыргыж гӹнь, тӹдӹм вара тӹдӹм пуштын кердеш».
  
  
  "Чума!" - келли ниӓлтӹлеш. «Мӹнь тишкӹ толынам, манам тӹньӹм ужам. Вӹдпарсын ылшы ӱлнӹ, вестибюльышты, сцена ӹштӹдӓ!»
  
  
  "ТИР?" - мӹнь ядам нетерпеливо.
  
  
  «Бергсон Вӹдпарсын».
  
  
  "Вӹдпарсын!"
  
  
  «Совершенны верны. Но тӹдӹ ӹнде кенӓ».
  
  
  «Кен? Но...?»
  
  
  «Тӹдӹ вестибюлеш ылын, но кемӹ», - манам мӹнь Келли, коридор мычкы кемӹ годым мӓ кӹдеж гӹц кыргыж лӓктеш. Ма ташкалтыш мычкы вала тӹнгӓлӹн, вестибюльышты мӹнь халыквлӓ дӓ эдемвлӓ уж. Парковка цилӓ вӹкӹ анжен.
  
  
  Хуан мӹнь ужам, тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш дӓ ма лимӹм вычаш.
  
  
  "Цилӓ мам тидӹ анжыкта?" - мӹнь шӹдешкен пелештӓ.
  
  
  Тӹдӹ «цевер« Ягуар », - манын Хуан, машинӓ припарковывать анжыкта. Мӹнь ужам, нӹнӹм ик семӹнь фарана ӹлӹжмӹжӹ. Валгалтарен сотыжым пӹцкемӹш дӓ кырык сир лӹмӓн пӹчкедӓт, дӓ шоссе корны кышты тӹнг льяно прадо гӹц сӓрӹмӹ докы нӓнгеӓ.
  
  
  «Кого сценыштат тӹдӹм ӹштӓш», - манын Хуан быстро. «Драматичный тидӹ ылат пиш».
  
  
  "У драматичный!" - Келли кукшын келесӓ.
  
  
  "Погынымаш мынь таланда шайышт пуаш, мам ӹштендӓ тӹдӹ?" - мӹнь ядам нетерпеливо.
  
  
  «Тӹдӹ утларак лу минут тишкӹ ак тол, ядмы дӓ сперанец адж марио лӱктенӓ!»
  
  
  "Сперанец Марио кӱ техеньӹ?" Мӹнь ядам.
  
  
  Келли вуйжым ӹрзӓлеш. «Тӹ годымок, келесем, Сперанса сеньора ма тиштӹ уке, тӧр эртӓрӓт дӓ ти изи тӹдӹ пырен ак кете, вестибюльышты».
  
  
  Мӹнь ужам кердеш
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Ягуар тӓрвӓнӹлӓш тӹнгӓлӹт. Вӹдпарсын ӱпшӹ ош ты эртӹшӹ вӹсӓлтеш.
  
  
  «Ма тиштӹ улы холл кыргыж лӓктеш», - хуан ынгылдарымы.
  
  
  «А вара тӹнӓм кенвазам, портье вӓрештӹндӓ дӓ тӹдӹ шӱлӓш пырташ», - Келли питӹрӹмӹ. «Мӹньӹн кемӓшем тӹнь».
  
  
  Мӹнь лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм, шаналта быстро. «Тидӹ спектакль - тиштӹ ӱлнӹрӓк сцена. Мам тидӹ ӹштен, мӹнь ам пӓлӹ. Но тыдым мынь царышашлык ылам».
  
  
  «Ӹнян, - келесӓ Келли. "Мам ӹштет?"
  
  
  «Тидӹ Марио Сперанец анжалда», - манам мӹнь Келли. «Тӹдӹ, векӓт, агыл ылын. Вӹдпарсын паштек мӹнь кеем!»
  
  
  Народ цаклыш мӹньжӹ хоза докы кеӓт дӓ тӹштӹ лакей гӹц амаса вашт тӹдӹ командыжым гауптли пӧрдеш. Тӹдӹ кидшӹм махаялеш савырненыт.
  
  
  «Ренӹт» ӱштӹ лиэш. Худан нӓлӹт. Яклештӹн дӓ гӓнӓ мӹнь корнышкы лӓктеш, тидын деч ончыч контроль лӹвӓкӹжӹ нӓлӹн. Иӓн корны лаштыкеш пӓлӹмӹ лин, тенге, кыце кок йыд пумы.
  
  
  Вургымла вален корныжы доно сӓрнӓ. Йошкар такшым мӹнь ужын ам керд «Ягуар», но ӓшӹндӓрӹ, мам сарнат корны вургымлашкы, шалахайыш сӓрнӓл тынгалеш а вара куш, кымда подковообразный сӓрнӓлӹн, тӹдӹ тӹрӹштӹш барранка.
  
  
  Мӹнь моторым пыртымы, седӹндон сӹнзӓжӓт ӹш jag ылын.
  
  
  Фарана кышты корны тӹрӹштӹ, мӹнь цаклен дӓ ташкен тормозым манын, пыдыртымым тергӓ. Мӹнь шим доно ласкон напряжениэш ялштенӓ.
  
  
  У сӓрӓлтӹшвлӓм сӓрнӓл мӹнь renault дӓ цевер «Ягуар» бергсон докы лӱктӓ вӹдпарсын подковообразный корнеш кымда. Тӹдӹ олен кеӓ, но вара скорость приваен, кынам мӹнь тӹдӹм шижӓм.
  
  
  Автомобиль, тама, анзыкы тӹргештӓт пӹцкемӹш, тылышты пӓлемдӓлтеш корны кужы, пӹлгом вуйта нӹнӹ мычкы кузен. А вара - мӹнь ӹнянӹде сӹнзӓн ӹшкӹмжӹн ак керд - «Ягуар» сирӹшӓт керӹлтмӹлӓок, керӹлтевӹ олдырчо стеняштӹ изи агыл.
  
  
  Сӓрнӓлӹн, Вӹдпарсын! - мӹнь саслем цакла. "Вашталташ!"
  
  
  Тидӹ ӓль уке, тӹдӹм ӹштен, мӹнь ам пӓлӹ, но шудеок, мӹнь у, лийы «ягуар», отмалывать докы ит ке, а докы корным вӹлвӓл. "Вӹдпарсын!"
  
  
  Йомдарыме тидӹ сӹгӹрӓльӹ.
  
  
  «Ягуар» погыжы дӓ чӹнь эртен тӹр гач, гань ылеш гӹнь тӹдӹ пиш изи йӱксӹ ныряние лаксак ӹштӓш тымден.
  
  
  Фарана сланец слюдяной пӱзӓш ӱлнӹрӓк кычен, тамгавлӓ доно сотемдӓрӹмӓш тыл сага пӹзӹрген да ымылка сланец лӹм лым мындырам, вара куш машинӓ урал, карангын, пачаш-пачаш сӓрнӓлӹн, пӹсӹ кӱ кырык сирӹмӓш пашкар дӓ йыд-шугырт барранка фарана лаштык керӹлтӹнӹт.
  
  
  Тольым ик выртеш тырла.
  
  
  Лӱӓш тӹнгӓлшӓш вара кого тыл пӹлгомлан, южлан дӓ хӹдӹртӹш юк пыдештмӹ. Нарынземшӹ шык тыл турген эртевӹ, тура, шӹкш ш тӱнчыктарыше.
  
  
  Тыл куза, а вара пыдыргышы вазыт у искореживать «Ягуар» металлвлӓ олен дӓ тиде тӹнгӓлӹн. Вара олен шӹкш куза, тылвлӓ куштымы якшар тӹр мычкы вурс, чиӓӓн пластикы дӓ окня вашт каеш.
  
  
  Рӹшкӓлтеш, когогорны мычкы кеш дӓ шеклӓнен мӹнь вӓр якте шоаш, кым якшар «Ягуар» тӹр гач эртӓренӹт. Ӱлӹкӹлӓ анжалат мӹнь. Цилӓ, мам мӹнь ужам, кӱ тенге шелӹн, уж корны тӹрӹш турок чӱктӹ.
  
  
  Мӹнь припарковывать «Ренӹт», машинӓ дӓ сравач гӹц лыкташ цӓрӓт. Корным ӱштӹ лиэш. Тол мынь докем корны тӹрӹштӹ, кышты «Ягуар» вашт эртӹмӹжӹ капайышна. Тӹштӹ мӹнь шалга, анжен куштышы карангдымыкы, вӓреш ӱлнӹ шӹш, сыцанг проследовать сланец дӓ корны мычкы, кышты ярко-красная вӹлнӹ якшар тылеш вӹдпарсын останки бергсон шокта дӓ «Ягуар».
  
  
  Отельӹш толмыкы хыналан ик веремӓэш шотлымы автомобиль гӹц «Фиат», мӹньӹм дӓ корны тӹрӹштӹ уж припарковываться докы ушненӹт. Оглинг.
  
  
  Вес А вара толын.
  
  
  Дӓ утларак.
  
  
  Пӹсӹн кычалше шижеш.
  
  
  Вӓркӹнзӹктӓш мӹнь.
  
  
  Мӹнь кӱэрӓн сирӹм мычкы вален, кӹсӓн кычылтмы тӹнгӓльӹм, ужам, сыцанг капайымы дӓ эртен, кышты пӹтӓрижӹ йошкар сепнӹшӹ «Парня», ӓнгӓ пӹсмӓнӓшлӓ ылыт дӓ сек остаткаэш машинӓ якте шон.
  
  
  Тыл пыдырген но пӹтӓрӹде, дӓ лишӹл ак ли ылмы толмы ӹнжӹ ли манын, когергӹшӹ.
  
  
  Вуйвындашеш кидӹм пиштен, дӓ мӹньӹм вычен шалгы.
  
  
  Завизжать пожарный машинӓн корнышкы ужеш, дӓ ечӹ дон кого сир гӹц тӹнгӓлӹн дӓ шукыштат пожарный пыдырген дӓ шӓпнен курткым огнетушитель когӹньек переносный чӱктӓт.
  
  
  Мӹнь тӹшӓк цӹтӹрӓл ижӹ колта.
  
  
  Пожарный тӹштӹ шалга, анжа, сыцанг пыдырген. Партивлӓшкӹ ушнаш гражданвлӓн дӓ тӹдӹм виктӓрӓ машинӓ фонарикы гвардиштӹ йыла. Аярын сотыжы виӓн ылеш.
  
  
  Мӹньӹнӓт лишемеш.
  
  
  Тӹнӓм мӹнь тидӹм ужынам.
  
  
  Кӓпешет, сыцанг шӹнзӹлтӓм ыльы. Ӓнят, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ кодынат, панг дӓ ш ылын.
  
  
  Вӹдпарсын.
  
  
  Цилӓ ма кодын шӧртньӹ дон шӧртньӹ кавашты гӹц ӹдӹр.
  
  
  Мӹнь савырненыт, церлӹвлӓжӓт.
  
  
  Яры ылын, мӹньӹн йӓнгӹш вазы дӓ сагажы кӱш эл фанка пыдырген вазын. Тӓгӱ пулышым ӹрзӓ дӓ кидшӹ доно мӹньӹн. Мӹнь ынгыленӓм, махань жеп юкшы доно мынь шайышт.
  
  
  Мӹнь тӓрвӓнем.
  
  
  "Ник."
  
  
  Тидӹ келли ылын.
  
  
  «Тӹдӹ колен, - келесӓ Келли. "Проклятый ӱзгар".
  
  
  «Мӹнь шанымемдон, шиӓш веле тӹдӹ, ма цилӓ пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, тӹдӹм яжон дӓ кыргыж». Мӹнь шӱлӓлтӓ. Тӹдӹ "пӓлӹделам, ма ылеш корелли рико
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  тӹдӹ цилӓ ӹлен кодеш ".
  
  
  "Акат пӓлеп корелли но!"
  
  
  «Тӹдӹн гӹц пӓлен нӓльӹм. Теве малын тӹдӹ лӓктӹн кен», - манам мӹнь. Тидӹ теве кыце мынь ынгылем.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн лӹмӹм тергӓ, Ник».
  
  
  Мӹнь лӱктӓл анжа, лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. Мӹнь ам пӓлӹ, малын тӹдӹм анжен.
  
  
  «Марио ак регистрируйы Сперанец лиймаш».
  
  
  Шӹнзӹ дӓ мӹньӹм тидӹ гишӓн шана. «Тӹдӹн лӹмеш пумы, но тидӹ клерк».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. «Клерк ылын, манын тӹдӹ попа, тӹдӹ тидӹ. Клерк ылын, манын тӹдӹ лач тӹнӓм шаягаремешет гӹц лӓктӹн».
  
  
  Ма лӹвӓлнӹш пашкар мӹнь пыдыргыш. «Тӓлӓндӓ келесӹнем, ма такшым рико y корелли nieve sol нигнамат ылтелам?»
  
  
  «Маныт мӹнь, мӓ тӹдӹм тиштӹ ылмыжылан ак определенно - ӓль иктӓ-махань вес Sol отельӹш y Nieve - пӹтӓртӹш жепӹн тӹдӹ годым аль тылзы. Гӹнь, тӹ лымым коэн - Марио Сперанец».
  
  
  "Но вара..."
  
  
  «Ма тидӹ тӓ ужнедӓ? Ӓнят, тӹдӹ гишӓн пӓлен Вӹдпарсын. Ӓнят, тӹдӹ пӓлен, мӓ тӹдӹн киллер тӓрлӹшӹ, тӹдӹм пушташ манын».
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш, манын тидӹ раскыдемдаш. «Ылеш дӓ цилӓ гишӓн ти вӓшлимӓш болтовня вӹдпарсын бергсон инсценировкывлӓм веле колам?»
  
  
  «Воксеок уке. Мӹнь, манеш Корелли Рико, яра ылын, пӓлӹдӹмӹ дӓ Парсон Барри Вӹдпарсын Бергсон. Курорт дӓ такшым тӹдӹ веле ак тол. Цилӓ шана, тӹдӹ тиштӹ ма - киллер, кыдым тӓрлӹмӹ мафиози, пуштыныт вӹдпарсын тар тар - ма дӓ, вет мам корелли доно вӓшли. Цилӓн тиштӹ ылыт, пасна Корелли! "
  
  
  "Кышты вара сукин сын кедӓрен пуэн?"
  
  
  Келли пулыш кыптырталеш. «Мӹнь шанымемдон, цилӓ яжон тӹнгӓлӹт дӓ мӓлӓннӓ пӹтӓриок хоуку сигналым пуа».
  
  
  Мӓ, кырык кузыжы манын, но тӹдӹ ак керд ладнан мынь кодымаш.
  
  
  Мӹнь пыдыргыш сӓрнӓлеш дӓ угӹц анжалда.
  
  
  "Малын тӹдӹлӓн тӹшкӹ кеӓ?"
  
  
  Келли вуйжым ӹрзӓлеш. «Цевер ӹдӹрӓмӓшвлӓлӓн ылын, Ник. Глупость ти цевер ыдрамашын ӹштен. Яры ылмым, тӹдӹ яратен Корелли. У ак кердӹт дӓ тидӹжӹм».
  
  
  «Тидӹ, ӓль оксам яратышы», - манам мӹнь.
  
  
  "Тӹнь тенге эдем гишӓн шукыжымок ак шо, Ник?" Келли шӱлӓлтӓ.
  
  
  "Ма мӹнь ылам? Ма мӹнь ылам, лач?" Мӹнь ладнангам. «Шошым, тӹдӹ решен, тидӹ яжо йӧнӹм мо, кыргыжталеш ма доно цилӓ сӓндӓлӹк гӹц оружим корелли рико тӱлӓш кеӓш цаца».
  
  
  «Тӹдӹ нигынамат ак пӓлӹ, тӹ годым погынышы перем», - келли юалгынрак цакла.
  
  
  "Интересный, кышты кӹзӹт ти ублюдок?" Пеле юк мӹнь тумаем.
  
  
  Луцкы
  
  
  Первый маеш вес ирок ирок ли. Хуан гӹнят кайын йолгыжыт, тӹдӹ депрессий коргӹштӹжӹ ылыт. Ӓнят тидӹ мӹлӓмӓт ынгылдарат, заданим мӓ м.
  
  
  Мам сотым да ирем качкышым качкаш шӹнзӹт годым континентальный цевер кечымат. Ирок мӹнь ечӹ доно темме испани гӹц анзыц пумы, но тӹдӹ ваштареш ылыныт.
  
  
  «Мӹньӹн хӓдӹрвлӓм погаш веле ылын».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Мӹньӹ кеем дӓ мыжыр пробежка велет ӹштӓ».
  
  
  Тӹдӹ ӹрзӓлӹн, тӹдӹ пакыла шанен ылын.
  
  
  "Пенни?"
  
  
  Тӹ отвечая.
  
  
  "Кок пенни?"
  
  
  "Махань?"
  
  
  "Тӓ шанендӓ. Ма лиӓлтӹн?"
  
  
  «Шанен, мӹнь ӹлем растр эдем гишан шанымыжы. Вӹдпарсын Бергсон. Барри Парсон. Москито. Дубл Корелли Рико Первый. Елена моралес дӓ кышты ылеш гӹнят тӹдӹ лиэш».
  
  
  Мӹньӹн кидем гӹц нӓлмӹ дӓ тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ. «Тенге ӹштӹмӹлӓ сандалык».
  
  
  «Тидӹ пиш яжо агыл сӓндӓлӹквлӓ».
  
  
  "Кӱ-тӓ сӧрӓт гӹнь, ылын ма тидӹ?"
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш печально.
  
  
  Мӹнь тӱлӹмӹ шотеш дӓ лӓктӹн кеӓ.
  
  
  Туравлӓ ылыныт, но со эче пиш ладнан велет. Кечӹ яргата сотемдӓренӹт. Лашаш дон левед пиштен яжо корны ылын. Бинокль мӹнь сир мон да тышлен. Пӹтӓри мӹньӹм ӹнде кыце ынгылдарат, кокшы вуй гӹц велет вала ылын.
  
  
  Ти гӓнӓ мӹнь решен пробег шукы ӱм ӹштенӹт, тӹдӹ, кыды шелӓлтеш шол, кынам тылат ӱлӹкӹ вала. Ладак пиштен мӹнь сӹнзӓлык мынгеш лач каваштемок, кынам кӱ-гӹнят мӹнь докем корны гач ванжен кеӓт дӓ кӓнӓш толыт савырнылме доно капайымы.
  
  
  Герр гауптли тидӹ ылеш, тидӹ ик гӓнӓ дӓ ылын.
  
  
  Мӹнь шалалта. «Пуры ирок, герр Хауптли».
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Пуры ирок, герр Пибоди».
  
  
  «Тӹнь скучает тенгечӹ мӹнь донем, мам ечы доно катая годым, ӓлмӓдӓ иквӓреш погынен».
  
  
  «Мутат уке, бизнес давленим вел», - манеш тӹдӹ ласко.
  
  
  «Дӓ», - мӹнь келесенӓт, йӹле тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Но тӹдӹ савырненыт, тӓйӹлӹш вӹкӹ анжалда.
  
  
  "А вӓтӹ кышты яратымем?"
  
  
  «Упаковкыжат».
  
  
  "Тӹнӓм тӓ кедӓ?"
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  «Ӹжӓл. Техень яжо игечӹ лиэш».
  
  
  "Лачокок, ылын".
  
  
  Кушыл часть тӹдӹн шӹдӹржӹ йӹрӓлтӹжӹ дӓ корны скалашкы шӹнзеш. Мӹнь тӹдӹн докы ушненӹт, шӹштӹ доно ньӹгенӹт шӹндӓш тӹнгӓлеш дӓ тӹ годымок канде шнуроватлаш ечӹ каталан.
  
  
  "Кышты тӓнгжӹ?" - тӹдӹ мӹнь гӹцем ядеш, тӹдӹн сагаок шӹнзен. Махань черта, мӹнь большы нимам ӹштӓш т пуэнӹт.
  
  
  «Нӹнӹ лиймаш», - тӹдӹ йӹрӓлтен колта. «Корным такыртымы, нӹнӹ кымылын ак ушны ю тагачы мӹнь докем утыдон. Барат йыд Esqui мимӹкӹ, люмумба пӹлӹш гӹц чонгештен».
  
  
  «Молнамжы тӓ йӹгӹржӹ».
  
  
  «Тенге оксамат. Нӹнӹ шыпшылыт, магнит семӹнь». Тӹдӹ у йӹралтем, дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ келгӹ ылшы шайышташ комбы ялем лӱктӓ.
  
  
  «Тӓмдӓн циник, герр Хауптли».
  
  
  «Мӹнь реалист, герр Пибоди».
  
  
  Тӹдӹ тӹнгӓльӹ дӓ пӹтӓриш нӓлӹн шӹнден пындаш ечӹ шӹштӹ шеклӓнӹ. Скрупулезный методичный пӓшӓзӹ ылын дӓ, немецвлӓ мӓ гӹцнӓ яжо дӓ вычаш келеш.
  
  
  «Мӹнь фройлен пибоди ӓшӹндӓрӹктӹшӹ кӱ-гӹнят мӹнь гӹц лишӹл, - келесӓш, тӹдӹн гач выртеш вычалал шалга.
  
  
  "Конечно?"
  
  
  «Пӓлет, мӹнь ӹдӹр ылын». Тӹдӹм кӱшкӹ анжалеш. «Конечно, тӹнь пӓлӹ агыл. Вуеш». Пакыла тӹдӹ ӹшке шӹштӹ
  
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  ing. «Ылеш тыды сек цевер ӹдӹр».
  
  
  "Ӹлӓш, герр Гауптли?"
  
  
  Тӹдӹ тенгеок мӹлӓнем проигнорировать. «Луатӹндекшӹ тӹдӹ ылеш, дӓ тӹдӹ университетӹш тыменяш», - тӹдӹ пакыла попаш. «Мӹньӹн вӓтем - ӓвӓжӹ, - колам, тӹ годымок изи ӹдӹр ылшы вӹциӓш. Лӱд, мӹнь нигынамат тӧрлӓнен керддӹмӹжӹм тӹдӹм вуйлатымаш кугемме ин пумы. Тӓ ынгыледӓ?» Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹдӹм сӹнзӓжӹдон вӓш лиэш.
  
  
  «Ӓтя мӹньӹн нигынам ылде, седӹндон мӹлӓм тидӹм пӓлен ак керд, герр Гауптли».
  
  
  «Честный вӓшештӓ». Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Ма тидӹ техень линӹт, - чотеш пиштӹмӹ ӓтя-ӓвӓвлӓ материальный ценностьвлӓм дон ӓль тӹдӹн докы отношени чаманыдымаш негыздыме - тӹдӹм университет кемыжы годым, мам кӹлвла ямыт».
  
  
  «Тидӹ цилӓ мӓмнӓн кечӹ».
  
  
  «Тӹдӹн годым сек худажы лиӓлтеш. Тӹдӹ пиш моло наркотик тӓнгвлӓ ылына». У мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Тенге ти группыш толшаш дӓ тӹдӹлӓн ушымыла манын, мӹнь сӹнген ак керд». Шӹштӹ эпиляция пакыла тӹдӹ. «Тӹдӹн докы шӱмӓнгӹн героин».
  
  
  Хауптли ончаш мӹнь.
  
  
  «Шӱмешкымаш гӹц передозировкы гӹц колымыжы паштек тӹдӹлӓн и». Веган ымбакы гранада анжымаш тӹдӹ. "Ушемӹм вуйлатышы".
  
  
  «Мӹнь пиш ӹжӓл, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Техень годымок пӹтӓрӹмӹ шӹкӓл смысл доно ойхы уке», - манын юквлан пышкыды юк молнам хауптли корем доно тангаштараш.
  
  
  «Тидӹ мӹнь гишӓнем чаманен тратя эдемӹн ӹлӹмӓш», - мӹнь келесенӓт, шанем ма гишӓн келесӹнем хуан ирок.
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Махань-гӹнят мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем цикӓ. Ответственность ӓтям мӹньӹм гӹц карангыныт. Мӹнь вӓшлиӓм весӹм дон ӹдӹрӓмӓшвлӓн - ик агыл, а шукы - шотлат дӓ ӹшке ӹдӹрем». Ик выртеш тӹдӹ тумая. «Мӹнь изиш дӓ тӹдӹ цӹтен, реагируя тенге, кыце кердӹн. Ӹшке вӹкӹжӹ лач тенге, кыце мӹнь тӹдӹм карангден».
  
  
  «Келесен кердӹдӓ тӓ вес психологвлӓ», - мӹнь келесенӓт ылын. «Самоанализ - лӱдӹн мадыш».
  
  
  «Мӹнь вӓтӹжӹ доно веле агыл пӓлӓ. Бизнесӹм ӹштӓш, тидӹ мӹньӹн».
  
  
  «Професси каждый мары ылын», - манам мӹнь.
  
  
  «Но тӹдӹ агыл, тӹдӹ мӹнь линем».
  
  
  Мӹнь тӹдӹм анжен-анжен, пӓлӓш манын, тӹдӹ келесӹш.
  
  
  «Наркобизнес», - йӹрӓлтен тӹдӹ попалта кочо. «Мане. Мӹнь ӹшке отношеништӹжӹ героин тӓрвӓнен, векӓт, кыдым мӹньӹ шке тетявлӓн ӹшке пӹтӓрен. Соотноситься мораль доно тӓ кыце тидӹм, герр Пибоди?»
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  «Тидӹ мӹнь гӹцемӓт худанрак келыштаралтын. Бизнесӹм анализируен мӹнь тӹнгӓльӹм, мӹлӓнем соок эдем ылеш. Человечество влиянивлӓ мӹлӓнем тӹдӹ гишӓн тумаяш тӹнгӓлеш. Мӹнь келшен гӹнь, мӹлӓм ужеш».
  
  
  Шӹштӹ айыраш тӹнгӓлӹт дӓ тӹдӹ тӹ весӹжӹм шӹркӓлӓ.
  
  
  «Мӹнь решӓш манын, бизнес дӓ осал и гӹц тӹнгӓлӹн паштек кешӹвлӓ жепӹн ӹшке».
  
  
  Мӹнь нимат келесӹмӹ ак керд. Мӹньӹм вычат.
  
  
  «Нӹнӹ мӹлӓм келесен, мӓ лиӓлтӹнӹт гӹнь, ти организаци гӹц лӓктӹн кеӓ. Кӹчӓлӓш мӹнь мычаш якте соты ылыныт. Дӓ пуштын». Кочо тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "Тидӹ тӹлӓт ынгылем?"
  
  
  «Мане, Корелли синьора».
  
  
  «Корелли Энрико», - манеш тӹдӹ полуулыбка. «Корелли Рико, а тӹнь Картер. Мӹнь, манат сӓй ник картер».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Молнамжы. Курымын ижӹ. Но молнамшы».
  
  
  «Мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем, тидӹ э административный проблемывлӓм гӹц лин. Вӓшлимӓш проста, тенге? Лӹмеш вӓшлимӓш - лӹм доно пӓлӹ!» Тӹдӹм ваштылыныт, пингӹдӹ пушым анжыкта. «Мыскара, мистер Картер! Мыскара».
  
  
  «Дӓ», - мӹнь признаем.
  
  
  «Проставла тидӹ ситӓ чучеш. Коден дӓ мӹнь тӓ доно вӓшлимӹ лисистрат корсик Сьерра-Невада».
  
  
  "Конечно."
  
  
  «Э проблемывлӓм гӹц лин. Капо гишӓн шанем мӹнь пӓлем. Тӓгӱ-ӓнят мӹнь гӹц лишӹл пӓлӹшӹм. Колыштыктем ӓль. Контрактым мафиози мӹнь ӹштӹнем».
  
  
  «Шӹнгӓвлӓ».
  
  
  «Мане. Лоэштӓрӓш манын, техенешӓт, ди мӹньӹн мӹлӓм мӹньӹм ӹшке коллегывлӓжӹм ӹняндӓрӹмӓш тошты базиллио ванесси яхты анжыкта. Ӹдӹр дӓ пиш яратен, тӹдӹн доно мынь амален, сага кеӓш манын, тыдылан характеристикым тӹнге ӹштӹмӹлӓ».
  
  
  "Эдем ӹшкӹмжӹм доно тӓ сова?" - мӹнь келесенӓт пышкыды.
  
  
  «Акат пӓлеп, ма ылеш хит тӱвыргӧ, - келесӓ Корелли. «Дон тӹнгӹн, мӹнь тӹдӹм ӹштӓш манын, попат. Но мӹнь лачокат шон ам, лумеш ма кушкеш. Мӹнь ӹнянем, дӓ лачокат ма тӓ пасна эртӹшӹ вӓшлимӓшӹштӹ доно вӓшлимӓш дӓ укшвлӓ лоштыжы мӹнь дӓ тӓ базилио шӹрп лошты организуйымы лин кердӹт. "
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ.
  
  
  «Эче ак но тидӹ цилӓ. Токо кыце мӹнь Валенсия яхты кодеш, мӹнь монам, кӹзӹт мӹнь мам мӹнь гӹцем ытлынежӹ швед шӹжвӹкӹн сӹлнӹ!»
  
  
  "Бергсон Вӹдпарсын?"
  
  
  «Мане. Тӹдӹм мӹнь колынам. Тӹдӹм мӹнь ӹшке ӹштенӓм контрактым». Корелли сардонически йӹрӓлтӓ.
  
  
  "Причиныжӓт улы ма?"
  
  
  «А ӹдрӓмӓш ылын тенге, кыце тӓ, мистер Картер. Вӹдпарсын ынгылаш тӓ изиш пӓлӹ ылеш».
  
  
  Тӹдӹжӹм мӹнь яжон ынгылен, но нимат ак келесӹ.
  
  
  «Тӹдӹн нимфоманка, мистер Картер. Шанем, тӓ ӧрт агыл тидӹ. Но, возможно, причиныжы, кыды тӹдӹн техень символ доно фрейдистский сӓрненӹт, вара тинӓр интересныйым, идейжы дӓ тӹдӹ фактвлӓ семӹнь каржангы».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн дон любопытством анжалда.
  
  
  "Тӹдӹн тӓрзӹ пӹзӹрен луцкы и швед. Тӹдӹ нелемӹн. Кудалте эртен пеледын, но сепсис виӓнгеш. Тӹдӹм ӹштӓш гистерэктомия луцкы и. Тидӹ кӹцкӹ, цевер, ышан эдем орланен тӹдӹжӓт пӹтӓрӹмӹ лин. женственность, тӱсыдымаш тӹдӹн ӓвӓжӹ доно ылын. Тӹдӹн вижӹ и ылеш ни вӓтӹжӹм, ни марем, тӹдӹн лиӓм гӹнь, мӓ ли ылмы - сверхчеловек! Тидӹ сӹлнӹ дӓ тидӹ ӹш - тӓ, тӹдӹн интеллектшӹм ӓнгӹсӹр
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Эсса, мистер Картер! - тӹдӹ манын, изи империя нӓлмӹ ӹшкӹлӓнет, мӹньӹм хозажы лиэш ».
  
  
  «Наркотик вӓпш», - манам мӹнь.
  
  
  «Совершенны верны. Тӹдӹ вара мӹньӹм ӹнде амбиция гишӓн попаш гӹнь, тидӹ секретвлӓжӹм пачын цепошкам дӓ кыце мӹнь тӹдӹн ваштареш шӹлтӓш решӹмӹ ушымы штатвлӓн э шӓлӓтен наркотик департаментжӹ».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Тидӹлӓн причиныжӓт улы, кыдым тӓрлӹмӹ Парсон семӹнь манын, тӹньӹм пуштыт!»
  
  
  "Тидӹ ӹнянен. Цашешна, шакта цӓрнӹде ик решени семӹнь ланзылымаш дӓ мӹнь вишкӓт тӹдӹ цепӹм шокировать интерпретировать мӹньӹм сӹнзӓ кычыш. Вӹрзиышкӧ гӹнят тӹдӹ мӹньӹм, мӹньӹм кодат дӓ америкышты ма ылеш вернов мӹньӹм ыжаташ, мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӹньӹн ма киӓ. Тӹдӹм мӹнь телефоным пыртенӹт - корсика мӓмнӓн кого виллон, кого дӓ ирӹк улы: каждый - остатка дӓ колта, кыце тӹдӹ доно барри парсон малага параш.
  
  
  "Утларак интересный."
  
  
  «Мӹнь ылам ӹшке вӹкӹнӓ вес ашкыл шпион парсон мӹнят колтышым. Шанем мӹнь, шамак толшеш, кыце монат мӓ тӓлӓндӓ интерпол тюссо даниэлла парсон файл, ӧлвӓл суапыште французла. Мировой война годым ты иаш тетявла. Кокшы, дӓ шпионаж якте кушкын дӓ пуштмаш ».
  
  
  «Кӹзӹт тӹдӹ кола».
  
  
  «Мӹнят тенгеок шанем дӓ». Корелли пулыш кыптырталеш. «Пӓлем тӓмдӓм доно мӹньӹн колымем тӓ гӹц Малага гӹц дискотекы».
  
  
  Мыланем йыренат. «Мӓ тӓ гӹцтӓ шагалеш йыжнен».
  
  
  «Ситӓ», - шӱлӓлтӓ Корелли. - Ма вара, шеклӓнӹдеок парсон елена моралес, бар нӓлмӹ торремолинос тӹдӹм пуат. Дӓ тӹдӹ мӹньӹм лӹмӹштӹм келесен, мӓ толмына солышты тӹдӹ-и-Ньев манын, мӹньӹ мӱм дӓ пуштыныт. Тидӹ гишӓн мӹнь тӓ донда велет и вӓшлимӹштӹ ».
  
  
  «Тидӹ мӹнь попем».
  
  
  Мыкик Корелли. Тӹдӹ ечӹ доно пӹтӓрӓ. "Мӹнь ӹнянем, ма, ӓнят, лин кердеш яхты Вӹдпарсын Лисистрат пӱлӓ гӹнь, тӹштӹ иктӓ-ма лиалтшӹ, но, кыце пӓленӓ, кого травмым тӹдӹ ытлен. Яжо гӹнят планироватлаш Капо казнен. Тидӹ означая, мам игечӹн мӹнь шеклӓнӹшӹ ылын, манын нимат ак лиӓлт. Капо пуштмы веле, но Вӹдпарсын тӓреш дӓ пуштыт! Шӹнгӓвлӓ. Пасторвлӓжӹ дӓ. Мӓ просто герр хауптли тенге мӹлӓм чучын, пӓшӓдӹмӹвлӓӓт тӓрлӹмӹ валенсия икманярышты актёр, манын шаналтышым лакей рольыштым шокта мылам ».
  
  
  Мӹньӹм ваштылеш. «Пӹсӹ пи, тӓ эдемвлӓ, мистер Корелли».
  
  
  «Ылышы ку курым мӹнь верцем лӱдӹнӓт мӹнь пиш пӹсӹн професси». Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Професси ижӹ. Смыслжым ти професси ӹшке лявӹртенӓм. Рэкет пиш лӱдӹшлӓ ылеш. Шамак сӓй. Анжалтышанвлӓ. Лапкаок. Неромантичный. Ракетный».
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  «Ой тӓ доно мӹньӹм тӹшлен пуштын». Корелли йӹрӓлтӓ. «Тӹнӓм мӹнь ынгылем, малын тӹнь пуштмы Лумеш. Андак мӹнь, тӹнь ма парсон дӓ пуштыныт. Вӹдпарсын мӹнь колынам кеӓш тӹнгӓлеш. Мӹнь ам шаны, ӹлӹмӓшӹштӹ ма пӹтӓрӓ тӹ пуштыныт, Прадо Льяно манын. Но мӹнь шанен, тӹдӹлӓн келеш ылын, тидӹ паштек машинӓвлӓ вӹлнӹ контрольым ямдыде, ӓнят чоте кыце цаклендӓ, мам Парсон колта, дӓ решен, дӓ тӹдӹ гишӓн мам пӓленӓ цилӓ тӹдӹ мӹньӹм пуштыт ".
  
  
  Мӹнь келесен: «тидӹ решӹмӹ годымат шӹлмӹлӓ тӹдӹ анзыц, тӓ пӓледӓ, мам тӹдӹ тиштӹ».
  
  
  "Точно."
  
  
  «Тӹдӹ колен. Вот и цилӓ, ма доно тидӹ кӹлдӓлтӹн».
  
  
  Мыкик Корелли. Велнӹшӹ тӹдӹ ечӹ доно шыпшылыт, тӹдӹм докы поктен дӓ чият ишымаш каталан. Анзыкы лык дӓ тӹдӹ кӹньӹл.
  
  
  Мӹнь чиӓш тӹнгӓлеш.
  
  
  "Мӹнь сага ак шо темме?"
  
  
  "Цевер."
  
  
  Тӹдӹ шымаргаш. «Тидӹ анзылны, Ник, ӹлӓш мӹнь шаненӓм, тидӹм сӓрӓш маньым тӹлӓт».
  
  
  Ӱлӹкӹлӓ анжалат мӹнь. Конверт тӹдӹ виктӓлтӹш. Ты ылшы мыгыргем. Ӱ вӹдӹлкӓ конвертым пачеш дӓ пӓлӹмӓш - микрофильм.
  
  
  «Тидӹ веле, тӓ шанендӓ. Лым. Вӓр. Дата. Весӹ. Турция Мексико якте цилӓ гач дӓ корны гӹц Ривьера Сицилия. Нимат ак кердӹдӓ тӓ хӓдӹрвлӓм колтенӹт, ни, халыкнан келеш гӹнь факт ылеш. Тидӹ цепӹштӹ шӓлӓтен ылын, седӹндон тӹдӹм угӹц погаш ӹнде ак ли. Беатрис Верц ".
  
  
  Беатрис. Тӹ ӹдӹрок. Адана ил дӓ женственность дантен ма тидӹ?
  
  
  «Яра, Корелли», - манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ туп гӹц севӓл. "Кем!"
  
  
  * * *
  
  
  Эркын траверс тӹдӹ ваштареш сӹмӹрлӹш линия тӹнгӓлӹн, сирӹн сӓрӓлтӹшеш докы кыргыж пересечь а вара дӓ улӹкӹ шынгалтеш. Кӱ вара тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш дӓ мӹнгешок сӓрнӓл сӹлнӹ оран кристи виктӓрӓ.
  
  
  Куртка кӹшӓнӹшкӹжӹ шыральы дӓ тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ ечӹ микрофильм мӹнь кыргыжам. Э лым пышым гӓнӓ ылын. Шижӓм мӹнь, кыце мӹнь яжоракын ечӹ доно отскок кӧргыч порошокым шыпшылтшы.
  
  
  Корелли мӹнь шӹрӓл качкыт, мӹнь чонгештем годым капаен лӱктӓ. Икманяр ӹштендӓ тӹдӹ сӓрнӓлеш, ведельн пыра, а варажы пиш кымдан корныш лыкшы траверс пасеӓт.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь гӹц вален, ӹшке кӓпӹштӹ ӓйӹкӹм сӓрнӓлӓш дӓ икманяр ӹштӓш пачкал. Забег мычашыш, траверс виктӹшӓт, кымшы альтернативный ечызе маршрутышкыжы утым мӹнь.
  
  
  Сирӹштӓт техень ылын, ӓнгӓ гӹц пересекаться алмаж жепӹм пӓлдӹртӓш манын, мам-гӹнят кок ваштыр ӓшӹндӓрӹктӓ, кыды вӓрвлӓм пӓлдӹртӓш лиэш пыштыза тодеш.
  
  
  Тидӹ курткыжым кӹрӓн сӓмӹрӹк эдем ӹлӹшӓшлык. Малай тӹдӹлӓн чучын; мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹ шунангаш ӓнят, итӹрӓ кӓпшӹ-кӹлӓт. Ӹшкӹмжӹм шотеш, тӹдӹ пиш ечызе. Ечӹ лым пӹзнӓ ты, дӓ тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ дрифт мастар ылын.
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  пробег кыча.
  
  
  Тайыл участкышкы, корны кок лӱктӓ, олен сӓмӹрӹквлӓ ӧрдӹж траверс дӓ ӱлӹкӹлӓ валаш ечызе серия лапка керӹлтӹнӹт. Корелли кынам мӹнь тӓ докыда толынам, тӹдӹ сӹнзӓ гӹц шӹльӹ тупӹрдӹн кӱ, корны кок айырымы.
  
  
  «Тышка цевер», - манам мӹнь.
  
  
  Тӹдӹ мыкик.
  
  
  «Штатын кынам тӹнь тольыц, мӹньӹм дӓ тӹнь альт аспенный шывштен кеӓш шӱдӹш. Нӹнӹм тӹнь кел!»
  
  
  Тӹдӹ ваштылалын. "Тидӹ мӹнь принимаенӓм кердӹдӓ тӓ йӧн доно!"
  
  
  «Яжо сделкы», - манам мӹнь. «Пакыла. Верц шагал, мӹньӹн кемӓшем тӹнь».
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ дӓ корныш тӓрвӓнӹш.
  
  
  Икманяр выртеш тӹдӹ вара мӹньӹм гач толын. Мӹнь ечӹ вургымла изиш кодем, анжен стендӹм мӹлӓм яжо дӓ корректируяш чӹнгӓлеш.
  
  
  Тура йырлан семӹньжӹ мӹнь тӓрвӓнем у, шӹдӹрненӓм снегоочиститель доно, кок уштыш лиэш вет изи корным лошты чыката перемычка маневрирование скалавлӓжӹ, а вара и гӹц лӓктӹн дӓ кымда сӓрӓнӹш лӹмеш, кыдын вӓреш махань ечызе пикникшӹ каеш. Мычашеш мӹнь уж мӹндӹр корелли.
  
  
  Мӹнь вален кенӹт, паштек Корелли шолшым, ужмым мӹнь у дӓ ӹрвезӹ лӹмвлӓ тидӹ жеп.
  
  
  Кок корныш кокшы дӓ тӹдӹм ӹнде мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк вала корны дон альтернативный кымда ныр забег ӱл тайыл центр докы лишемеш.
  
  
  Мӹнь выртеш шагална, хоккей доно керӹлтмӹжӹ шагалӹнӹт лӹмеш, дӓ тӹштӹ веле шалген. Лашашым яжо ылын. Лым лӹвӓлнӹ цаткыды чучеш. Но мӹньӹм ак кел анзыц лык. Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, лапка ылын ганьок дӓ тӹдӹм туранок, но сӹнӓн вогнутый кӱшнӹрӓк ылеш, тӹдӹ цӹлт мӹнь ак кел.
  
  
  Корелли а корнеш проблемывлӓ гӹц пасна весӹм дӓ тӹдӹн доно кеӓш. Мӹнь тӹдӹ гӹц шалахай монгыреш вургымлашкы кеӓш, мӹнь толмешкемӓт дӓ анжен, дӓ тӹдӹ вургымлашкы лывшен сӹнӓн толын пырыш. Тӹдӹ мӹнь шайыланжы забег вес ӹрвезӹ эдемвлӓм ужмы, капаен тупӹрдӹ докы лишеммӹкӹ, тӹдӹ мӓмнӓн кыргыжмаш айырымы.
  
  
  Мӹньӹн гань погынен гӓнӓ лӓктеш, кынам шижтӓрӓ анжен цаклаш тӹнгӓльӹм. У мӹнь вуйжым лӱктӓльӹ, нюра дон цевер кечымат. Мӹньӹн сӹнзӓэм шӹдӹ доно мыскара шоктен? Уке!
  
  
  Млоец иктӓ-мам вургымла кидшӹм кычен, а кок иӓш ечӹ шалахай тоеныт. Кыча, тӹдӹ иктӓ-махань оружи - Мане! Тидӹ кид пистолетшы ылын!
  
  
  Ӹнде икшӹвӹ цӓрнӹде шӹнзӹ дӓ лӹмжӹ. Верц тӹдӹ ӹнде капаяш тӹнгӓлеш, дӓ мӹнь ужын ам керд, мам ӹштендӓ тӹдӹ, тылсотым но мӹлӓм пӓлӓш манын, тӹдӹлӓн тамаш корелли, чонгештӓ тӹдӹ ечӹ доно нӹнӹ гӹц, ам шаны, тӹдӹ мӓ ылшы прицел виктен.
  
  
  "Хауптли!" Мӹнь саслем, тӹдӹм кычылтмы ӹшӹкӹштӹ гӹнь, мӹньӹм алтала ала-могай иллюзий труба.
  
  
  Йӹлерӓк тӹдӹ вуйым сӓрӓл колта, кӱшкӹлӓ анжа, мӹнь сир мычкы. Мӹнь вел ӹрвезӹ эдем кидшӹдон шалалта. Корелли лук доно дӓ нимат ак сӓрнӓл. Мӹнь отчаянно предупреждающе раведӹлӓш тӹнгӓлевӹ. Корелли ынгылаш манын, мам-гӹнят тенге агыл, дӓ отреагировать. Линия кыргыжеш, тӹдӹм вашталташ цацышашлык, но гӹц кенвазеш дӓ равновесижӹм ямден-лобовой кенвацмашеш сӹмӹрленӹт. Но ӹшкӹмемӹм кидӹш нӓлӹн дӓ тӹдӹ ӹшке ӓрдӹжӹм севӓл, а вара кеӓш тӹнгӓлеш.
  
  
  Мӹнь ечӹ доно тӧршталте дӓ панды доно, капаен цацышывлӓ докы вала, тӹ млоец сынзаш. Мӹнь ечӹ доно пандым цикӓлмӹ дӓ шалахай кидшӹм кок люгер.
  
  
  Нигышецӓт магнатвлӓн гӹц толеш. Кӱ ӹрвезӹ вуй анжаш мӹньӹм кӹчӓлӹн, но нимат ак уж. Дӓ пел маклакам шуэн колтыш дӓ мӹнь шӹргӹ лошты магнатвлӓн мӹнь ечӹ лым ишымаш йыхыш нӓлмӹ, тӹрӹс ик ечӹ, предохранительный слабка кӹл годым, ныр гӹц колтымы дӓ тӹдӹм пуштырго. Мӹнь яклештӹн дӓ, остаткаэш, трӱк шагальым. Мӹнь ечӹ весӹвлӓ сага киӓ. Ам ӓшӹндӓрӹ, кыце тӹдӹ айырлен.
  
  
  Корелли сӓрнӓлеш дӓ ӹнде лӹм гӹц лӓктӹн, кӱшкӹлӓ анжальы.
  
  
  Ик юк шакта. Тӹдӹ промахиваться. Мӹнь ӹнде ужын кердӹнӓ, кыце млоецӹм капаен гӹц лӓктӹн дӓ анзыкыла кенӹт. Мӹлӓм виктӓлтӹш «люгер» ӓнгӹр вуйыш ты дӓ спусковой темдӓлдӓ. Мӹндӹркӹ ужат пырылеш.
  
  
  Мӹнь ужам дӓ тӹдӹ пӹсӹн сӓрнӓл шагалеш. Кепкым тӹдӹ кенвазы. Тӹдӹн шӧртньӹ ӱпвлӓжӹ логер сотетӹм йӹрвӓш.
  
  
  Вӹдпарсын Бергсон тидӹ ылын!
  
  
  Глушаш тыге мӹнь ылынам, манын ак кердеп, шанен.
  
  
  Но мӹнь вара вуйжым цилӓ подсказка пасна истори.
  
  
  Вӹдпарсын!
  
  
  Тӹдӹн цевер кӓпшӹ тидӹм ак ли «Ягуар».
  
  
  Тидӹ Елена Моралес ли. Кӹзӹт мӹнь тидӹм ужынам. Мӹнь ужам, дӓ кӓпшӹм кыце монат елена парсон парсон тӹштӹ кӹдежӹш пырен, кышты, тӹдӹ ма кодын. Мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ ӱжӹн дӓ тӹдӹ - Вӹдпарсын Бергсон уже тӹштӹ лит! Вӹдпарсын солышты толеш-и-Ньев манын, тӹдӹн докы колтен дӓ парсон корелли моаш манын, тӹдӹ пуштыт тӹдӹм. Парсон тӹдӹм мон дӓ коленӓт - кыце Елена кӹдежӹш пыра. Седӹндон тидӹ гостиныйыш звонен, Елена кандыжы манын. Елена дӓ толын, увервлӓм колтышым.
  
  
  Елена ӹштӹктен балконыш лӓкшӹ вала дӓ йошкар вӹдпарсын «Ягуар», вет тӹдӹ ӹнде пӓлен, мӓ Елена - тидӹ сынза дон пылышвлам Корелли. Тӹ годым шӹндӹмӹ тумвлӓ «Ягуар» дӓ пуштыныт. Сӓрӓлтӹшеш таганвлӓм, сӹнзӓ гӹц шӹльӹ, тӹдӹ елена руль шӹнден, лук «Ягуар» ечӹ каталан ӓль ала-мо нелӹ, ташкалтыш газ кычен, ӹшкӹмжӹн дӓ тӹргештӹлӓш.
  
  
  Шӹлӓш дӓ пӹцкемӹш гӹнят, тӹ гишӓн викок мӹнь кен.
  
  
  Кӹзӹт...
  
  
  Ӹшке хватя дӓ тӹдӹм ӹнде толын наркосеть корелли пуштыныт, молнамшы ганьок.
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  айс ӹштӹшӓшлык ылат!
  
  
  Мӹнь ужам, кыце вӹкӹ куза дӓ эче Вӹдпарсын Корелли анжалда. Вӹдпарсын луӓш мӹнь ужым. Тӹдӹм тылым мӹнь келесӹшӹм. Мӹнь утла мӹндӹркӹ ӹштӓш манын, мам-гынят яжом.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжат, вара докы кеӓ дӓ ял вӹкӹжӹ корелли Корелли лӹм доно. Отчаянно лӹм гӹц лӓктӹн дӓ тӹдӹм цацы сир мычкы вала. Мары дӓ шукы семӹнь ӹштет, прӧфессижӹ пиш лӱдӹшлӓ ылын, ӹшке анзылныжы тӹдӹ годым оружи намалеш ак яраты.
  
  
  Тӹдӹ ечӹ дон кӓтӓ целенаправленно тӹдӹн докы кыргыж миэн, кӱшнӹ оружи кыча.
  
  
  Лӹмжӹ магнатвлӓн йӹр шотыш кӹлмен. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ кӱшнӹ тайыл гӹц толын шоктыдеок, контур ӹштендӓ тӹдӹ цымырен, пындаш ныр докыла пугӹнӓлеш.
  
  
  Мӹньӹн карангдымы, виктарен «Люгер» лӹм лӱэн дӓ ик, кок, кым гӓнӓ. Вӓшештӹмӹ юк воздухышты шӓрлен. Лӹмжӹ шӓпнен кеа цила век. Лин шелеш шелмӹ, дӓ весӹм дӓ шылышы лым плитӓжӹ и тӹнгӓлӹнӓм - пел доно шелӓлтеш кӱшӹл магнатвлӓ, мӹнь нӹнӹм мулӓндӹштӹжӹ шӹнден.
  
  
  Э тӹдӹ тӹнгӓлтӹш доно эртен кеш. Кырык!
  
  
  Ончычак лишеммӹкӹ, тӹдӹ, тӹдӹн, но тидӹ гӹц ытлен ак кердт. Корелли тӹдӹн кок гӓнӓ лӱэн колтен, а вара тӹдӹн докы кыргыж, лӹмжӹ кырыкат карангеш, но тӹдӹм кычен нӓнгенӹт дӓ тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ материал сар ӱпшӹ тидӹ пӹтӓ.
  
  
  Тупыр шӓлӓнӓш тӹнгӓлӹнӹт дӓ кӱ вара лым гишӓн цымырген шагалытат гӹц мӱгӹрен дӓ мӱгӹрен.
  
  
  Мӹнь ечӹ доно валымыжы докы олен корелли поген.
  
  
  Пока тӹдӹ киӓ, лым вӹр йогымаш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы миӓ. Карштымашеш лицӓжӹм тӹдӹ ошем кеӓ, а сӹнзӓвлӓжӹ расфокусировать ылын. Ш ты ылын.
  
  
  "Шӓлӓтен цеп!" - мӹнь тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм вуйжы гӹц лым лӱктенӹт. «Тидӹ мӹньӹн ӹштӹмӹ, Рико».
  
  
  Лӹмӓн пӹтӓриш мӹлӓм тӹдӹ манеш.
  
  
  Тӹдӹ комдык доно тӹрвӹштӹ йӹрӓлтӹшӹм куштылгы.
  
  
  Луаткудыт
  
  
  Мӹлӓнем чучеш тӹ курымвлӓн.
  
  
  Корелли гражданвлӓ гишӓн шаналташат мӹлӓм кӓпшӹ гвардия палшат, а вара ечы доно кен, кольмы капаяш тӹнгӓлшӹ эдемвлӓ доно ӹштӹмӹ годым икманяр Вӹдпарсын Бергсон. Мӹнь эдем дон карангден фут-сылыкын дӓ усы мычашвлӓжӹ парсон удэгей барри гишӓн увертӓрен.
  
  
  Снимаенӓм ыльы дӓ тотлы напряжениэш напряжениэш дон душ, spanish connection тидӹ пӓшӓвлӓ доно кӹлдӓлтӹн. Мӹнь соок ӹшке анзылныжы тӹдӹ кӹдежӹштӹшӹ сорып, кыце чиэнӹт дӓ Ривер Хуан аравиштӹ тӱкалтен. Историм вуйыш ты корны гӹц тӹнгӓлӹн дӓ остатка жепӹн толын малага, тӹдӹм шайышт пуа.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӓт «люгер» вочыгача кобурам келесымаш, краватьыш кечӹ туп вӹлнӹ, йогын дӓ халажы. Мӹнь ял раз кӱкшӹрӓк ылеш, дӓ пулшешӹжӹ шынгалмы махровый кӱ мӹнь тӹшкӓ стилет юалгы. Зеркало шайышташ ванныйеш ылын, но мӹнь шерӹн шӹнден кердӹдӓ. Дӓ мӹнь эче ик гӓнӓ анжыктымы тергӓ, ма тидӹн паштек лыдын лӓктеш ак яры, тидӹ мӹнь яктеэм нӹнӹ семӹнь ӓрняэш лыктын.
  
  
  Мӹнь пӓлем, анзыкылашы мам нӹнӹ ужделыт шукы агыл, а шагалеш.
  
  
  Паковатлаш чемодан мӹнь ылам - мӹнь тидӹм ӹштӓш деч ончыч пурат душ, - мӹнь шаналтышым дӓ, мам выргемӹм чиэн, мам пӹтӓриш хуан звонен, а шаналтен вара, махань докы миӓ, дӓ амасам шолткышы цӓрӓ шӓклякӓ парня.
  
  
  «Пыры», - юкшым изиэмден, тӹдӹм мӹнь колынам.
  
  
  "Йӓмдӹ тӓ?"
  
  
  Вӓшештӹмӹ ак ли.
  
  
  Мӹнь дӓ амасам пачын пырышым.
  
  
  Мӹнь амаса чӱчӹлт, сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь ӧрӹм мӹнь цаклен дӓ ваштареш хуан креслыш. Тӹдӹ цӹлт цӓрӓэмӹн ылеш, ышмашкы соок ылшы тӹдӹ пӹтӹрӓ, а кидшӹм туп гӹц ялштен дӓ пӧкен ушымы лин. Тӹдӹ ял вургышкыжы пӧкен кӹлдӓш лиэш. Тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжен апай мӹнь сарвален.
  
  
  Мӹнь амаса кӹлӹм докы кырма.
  
  
  "Уке, уке, Ник!" - пышкыды юк дон келесӹшӹм.
  
  
  Пӱялаш окняэш шторывлӓ, дӓ Бергсон Вӹдпарсын нӹнӹ лӓктӹт, пистолет кидӹшкӹжӹ кычен. Тидӹ кого кожым - манеш тӹдӹ. Тидӹ Parsons Webley Mark IV. Тӹдӹн ечӹжӹ выргемӹм чиӓ лиэш - техень, кыдым тӹдӹн сирӹмӹ ылын. Тӹдӹм ӱштӹ дӓ начкы лиэш, но ӹшке отношеништӹжӹ молымат. Сӹнзӓвлӓжӹм йылышы тӹдӹ кайышыжымат ямдыде.
  
  
  «Шӓлӓ, Ник», - манеш тӹдӹ веселӓн ваштылмым.
  
  
  «Вӹдпарсын», - манам мӹнь.
  
  
  «Мане. Ти коээш ямеш агыл мӹнь тӹлӓт ӹштӓ».
  
  
  «Пӓлем».
  
  
  Мӹнь эче икӓнӓ сӓрнӓл кеӓ, дӓ кӓпеш цӓрӓ Хуан анжалда. Лач тӹнӓм тӹдӹ гӹц мӹнь сигаретӹм йыла онгжат цӓрӓ ужеш. Мӹнь тӹшӓк цӹтӹрӓл ижӹ колта. Пыжлымаш бергсон садомазохистский вӹдпарсын ылын, ӓнят, лесбийский пыжлен, кыды нимфомания докы канден.
  
  
  «Тӹньӹн ясы, Вӹдпарсын, - пышкыдын мӹнь келесӹшӹм. "Ма яжо манын, техень эдемвлӓм шит, кыце Хуан?"
  
  
  Вӹдпарсын пыдештеш. «Ороды ылынат рико, цепвлӓ кӹрӹт наркотик цацы! Тӹ сӓндӓлӹкӹштӹ ӹлӓт сӓй схемы пӓшӓдӓр - тӹдӹм дӓ тӹдӹ гӹц ытлаш ылат!»
  
  
  «Тӹдӹн пуштыныт, а тидӹ ӹдӹрӹм».
  
  
  Вӹдпарсын йӹрӓлтӓ. «Ӹдӹр шлюха тидӹ тӹнгӓл, кыце дӓ весӹн вӓтӹ - мары тыменяш тӹдӹлӓн каждый колледж пермак, кыдывлӓ тӹ каштыт».
  
  
  «Веле воображеништӹ йӹлмӹштӹ, Вӹдпарсын», - манам мӹнь. «Тӹнь психиатр келеш».
  
  
  Вуйым комдык дӓ тӹдӹм ваштылыныт. «Тӹнь пуританин, Ник! Тидӹ тӹнь пӓлет? Пуританин!»
  
  
  Вочыгача кобурам гишӓн шаналташат мӹлӓм, краватьыш кӹдеж мӹньӹн тупышкем кечӹ, дӓ тӹдӹ гишӓн ӹшкӹмжӹм вырсен-вырсен, ороды ылам ма магадан. Тӹдӹ гӹц пасна нигышкат мӹнь ам ке. Цилӓ верц лукшо пермӓк
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Ривер докы интересӹм Хуан орлыкемлан мыланем колта.
  
  
  «Мӹнь пумы микрофильм, Ник», - манын Вӹдпарсын, занавескӹм гӹц кеӓ, кышты тӹдӹ выча мӹньӹм. «Рико тӹньӹм ужам мӹнь донем. Тӹнь тӹдӹм нӓлӹн ылын. Мӹнь тӹдӹм пуш, ӓль мӹнь тӹнь пуштын».
  
  
  «Пӓшӓ уке, Вӹдпарсын, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь пумы чар гӹнь, тӹньӹм мӓ коктын кеӓт дӓ пуштын».
  
  
  «Уке», - манын Вӹдпарсын, тӹдӹ сӹнзӓжӹм йолгыжеш. «Мӹнь тыргыжландараш агыл манын, ӓвӓ пи ылат тидӹ доно ӹштӓт. Штатын дӓ мӹнгеш кен кердӹдӓ тӓ чонгештедӓ, мӹнят сойток. Микрофильм мӹнь веле келеш, дӓ мӹнь колтышым».
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Ма гишӓн гӹнят, ньоньой».
  
  
  Яргатажы дӓ тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ симсӹ ылыт, и и гань. Скандинавский гишӓн шаналташат мӹлӓм гишӓн ин фьорд коман. Тидӹ гишӓн шаналтенӓ мӹнь ечӹ доно цевер выргемӹм да кап-кыллан.
  
  
  Британский хуан вӹдпарсын нелӹ ажедӹт «Вебля». Мӹнь тӹдӹн доно цеверӹн анжымаш тошнотворный ганьок. Лӱдшӹ сӹнзӓвлӓэм хуан уты. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ цӹтӹрӓлт. Тӹ шӹргӹ мычкыжы сӹнзӓвӹд йоген.
  
  
  «Тӹнь чудовище эртӹмлӓ», - мӹнь ладнан келесӓ. «Тӹнь мӹнь колынам, Вӹдпарсын? Мӹнь ӹшкеок кердӓм ыльы тӹнь нӓл, а хуан ижӹ. Чондымын тӹнь мам моныт?»
  
  
  Вӹдпарсын пулыш кыптырталеш. «Мӹнь якте шот кӱ тӹдӹм пуштын, тӹньжӹ мӹлӓм кандет тидӹ фильм гӹнь, Ник».
  
  
  «Фильм уке», - манам мӹнь йӹлерӓк. План вычаш тӹнгӓлеш. Мӹнь ылынам, манын шаналтышым, тӹдӹ, мӓ утла шукы протестуя.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. «Рико тӹньӹм ужам мӹнь донем. Тӹнь, яры ылмым, тӹдӹ гӹц нӓлмӹ фильм. Ӹшкет ылмыжы доно тӹдӹ ик тӹньӹм ужаш келеш ылнежӹ. Вот и цилӓ. Тӹдӹм нӓлеш дӓ тӹдӹм. Тӹдӹ, векӓт, тӹнь тӹдӹм пуат. Ик, Ник».
  
  
  Мӹнь пӱжӓлтӹнӓм. «Вӹдпарсын, мӹнь колыштам! Тӹдӹ микрофильм почты доно колтыде. Вашингтон тӹдӹм колтышым».
  
  
  "Почты рико ӹнянӓшӓт ак ли!" вӹдпарсын пӹрхӓлтеш. «Мӹнь яжоракын пӓлӓш манын, тидӹ. Тумаен лыктын яра, Ник. Кок».
  
  
  "Вӹдпарсын, тидӹ лачокат!" Импульсивный тӹдӹн докы мӹнь тӓрвӓнем. «А пистолетш гӹц хуан пӧкенӹм лыктын дӓ ӹнде пиштӹ!»
  
  
  Вӹдпарсын мӹнь докы сӓрнӓлеш. Дун пистӧлетӹм мӹнь онгышты нелӹ лин колтен. «Тидӹ Webley.455 Ник», - тӹдӹ чӹнь келесӓ, кае. «Тӹдӹн техень виӓн, Colt Frontier гань. И лаштыкым мӹнь тӹнь кӹрӹц. Шӱмжӹ онгышты расстояним тӹнь гӹцет техень кӹтӹк дӓ нимат ак код. Шӓргӓл мӹньӹм хӓдӹр вӓрештеш ыльы, манам, монат фильм. Кӓпшӹ доно кого дӓ пингӹдӹ мӹлӓм келшӓ у, тӹдӹжӓт пӹтӓрӹмӹ лин. Мӹнь тӹдӹм пуш, Савалташ. Фильм! "
  
  
  Хуан шортеш.
  
  
  Мӹнь изишӓт тӓрвӓнӹде.
  
  
  "Уке!" - вӹдпарсын сӹгӹрӓльӹ, вара вуйжым хуан пистолетвлӓ, ӱп гӹц таманяр дюйм веле пуалын. «Тидӹ мӹнь пумы фильмжӹм, Ник. Тӹдӹн колымыжы ӓль!»
  
  
  Мӹньӹн йӓнгӹм тӹдӹн вӹкӹ анжа.
  
  
  «Иктӓ кок дӓ мӹнь келесем, Ник! Ӹнде теве... пӹтӓртӹш жепӹн» тӹдӹ шӱлӓлтӹш.
  
  
  "Чума!" Мӹнь мӓгӹрем. "Тиштӹ вес кӹдежӹш кеӓ!"
  
  
  «Тидӹ мӹлӓм ак ӹнянӹ», - шри вӹдпарсын доно келесӓш куштылгыжок. «Уке. Тидӹ ӹшке тӹньӹм намалам. Шергӓкӓн хӓдӹрӹм техеньӹ».
  
  
  Мӹнь лицӓн кенвазеш. "Тӹнь кыце тенге лин кердеш ӹнянет?"
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "Мӹнь пӓлем! Вот и цилӓ. Мӹнь пӓлем!" Тӹдӹн докы мӹнь тӓрвӓнем. "Тидӹ мӹнь пуат!"
  
  
  Мӹнь ӹшке кӹшӓнӹшкӹжӹ кузен махровый халажы. "Вӹдпарсын..."
  
  
  "Эркын!"
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹн шӱн виктен дӓ кӹрӹш нелӹ.
  
  
  Мӹнь карангым. «Тидӹ - мӹнь кӹшӓнӹштӹжӹ».
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжыделыт, тӹдӹм сӹнзӓжӹдон иӓш ылын, тӹ пӓшӓжӹм пӹсӹ ышыжы.
  
  
  «Тӹнӓм мӹнь хала дӓ кудышты пу. Олен».
  
  
  У пачын мӹнь, шӹдӹн тумая. Чар кӹшӓнӹштӹ, конечны, ана ыл. Эче...
  
  
  "Выкла!" - тӹдӹ ниӓлтӹлеш.
  
  
  У мӹндӹрнӹ ылыныт, тӹдӹ мантия гӹц хватяш манын, пӹтӓри мӹнь уа гань. Мӹнь тӹдӹн кӓпшӹ доно пулышыжы гӹц кыдашеш дӓ кудышты. Незащищенный дӓ тӹштӹ мӹнь шалга цӓрӓ. Ӹлӹштӹ веле тӹдӹн лишӹл ылеш гӹнь, мӹнь пачкен хала ылын, дӓ тӹдӹн кидвлӓжӹ гӹц шывшеш ...уэбли
  
  
  "Краватьышкыжы тидӹ шуэм!"
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ.
  
  
  Тӹдӹн докы тӹдӹн тӓрвӓнӓ, дӓ пистолетым мӹньӹмӓт мӹнерӹшкӹ шӱлӓ онг. Тӹдӹ шалахай кидшӹ доно кӹшӓнӹштӹжӹ пыргедӓш. Пуста. А вара молыжы. Пуста.
  
  
  "Алталымаш!" сасла тӹдӹ. «Кышты тидӹ тенге? Тидӹ кышты?»
  
  
  Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ тыл йыла канде шинча, кынам мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжа, дӓ ялвлӓжӹм кӱш дӓ ӱлӹкӹ анжалтыш доно мӹньӹн кӓпем кыргыжталынна. Эркын мӹнь ял тӓрвӓтӹлӹнӹт, дӓ тӹдӹн вӓреш тӹдӹ цӹтӹрӓлт и пуаш цаценӹт ле ужам тӹшкӓ, тӹдӹ мӹнь гӹцем кым пакал шайык эртен кеш.
  
  
  Вургымла ял вӹкӹ анжалтышыжым цаклендӓ, мӹньӹ сӓрӓльӹм. Тӹдӹ цаклен, мӹнь сӹнзӓлӓн ямеш, шаныкала дӓ тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл. Мӹнь лапавлӓжӹ вӹкӹ тӹдӹн утларак анжалда, мӹнь вара ял вӹкӹ, да пырцык у ле катай тӹдӹн клейӓлтшӹ, мӹнь гӹц пакал шайык эртен кеш.
  
  
  "Ах, вот!" - тӹдӹ ниӓлтӹлеш. «Пижӹктӹмӹ пакал! Канда, Ник. Кандышы дӓ...»
  
  
  "Вӹдпарсын, цуратла тӹнят!"
  
  
  "Тӓ шанедӓ, мӹньӹм кыдаш та манын дӓ тидӹ гӹц ӹшкӹмемӹм чар пуштыныт?"
  
  
  Мӹнь пӓлем, мам тидӹ ӹштен.
  
  
  Лыдырге пачаш дӓ ӹшке шижӓм, мӹнят дӓ йогын вургымла пакал пӱгӹнӓлеш. Тӹ годымок чиэн, луштараш изолента гӹц ылшывлӓ-душ паштек начкы доно, дӓ тӹнӓм мӹлӓм снимаенӓм шпилькы.
  
  
  "Пӹсӹ!" Мӹнь тӹдӹм ужынам, мӹнь лап келеш шалахай кидшӹм виктӓлтӓ дӓ манын, тӹдӹ мӹньӹм нӓлӹн.
  
  
  Стилет лыктын дӓ мӹнь тӹдӹн докы лишеммӹкӹ, шалахай кидшӹм виктӓлтӹш, вуйта тӹдӹ микрофильм кыча. Сӹнзӓжӹмӓт пӹзӹрӓл тӹдӹ мӹньӹм кулак лыпшалтшы, дӓ тӹдӹ рефлекторный йогывлӓ.
  
  
  Кулак тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл. Парнядонат тӹдӹм пуат тӹдӹлӓн тӹкӓлеш. Мӹньӹн кидем пӓгӓркӓ тӹдӹм кычен. Доно
  
  
  
  
  
  
  Сары цӹрем
  
  
  Кусарыме текст
  
  
  Тӹнг текст
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Кусарыме результатшы
  
  
  Тамахань-ӓнят шырал тӹдӹ тура вургымла кидшӹ т дӓ мӹнь тӹдӹн кӓп докы шумын доно пӹлӹшӹжӹм виктӓрен стилет.
  
  
  Шувыльге гӹц лӱен колтымаш юк дон «Уэбли».
  
  
  Пульы отель шӱтӓш стеня, вес пӹрхӓлтеш.
  
  
  Онг дон тыл йыла тӓреш пыдештеш.
  
  
  Мӹнь цӓкнӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ кенвазын, кӓп дон вӹрӹшкӹжӹ тӹдӹн шӧртньӹ артериальный кавашты гӹц опталмыла.
  
  
  Махань тратя.
  
  
  Хат махань тратя.
  
  
  Цӹтӹрӓлт кеӓ, мӹнь кӹньӹльӹм, кӓпшӹм лӱлтӓл дӓ тӹдӹ кравать докы нӓнгеӓ.
  
  
  Икӓнӓ тӹдӹ сӹнзӓжӹм пачеш.
  
  
  «Ник», - йӹрӓлтен, тӹдӹ пӹжгӓлтӓ забавно. "Мӹнь нигынамат шӹмлу шӹм и яктеок шоктен, тенге?"
  
  
  «Тӓмдӓн профессим айырымашты тӹдӹн агыл», - манам мӹнь.
  
  
  Тӹдӹ хылнаш.
  
  
  Хуан мӹнь докы обращаен, тӹдӹ цацен кымылангда, тӹдӹ дорц пӧкенӹм шӱтӹдӓ, вара а шупш шкаф докы, кышты тӹдӹм вашталта. Мӹнь ӹшкеӓт кузен кеӓ дӓ вара ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ.
  
  
  Мӹнь мӹнгеш кеӓт. Мӹнь ӹшкӹмемӹм кычаш Rolleiflex кӹзӹт, лач тенге каеш, кышты кыце мӹнь кайдымы ылам. Вара шонгы шергӓкӓн.
  
  
  Лачокат, ылам мӹньӹ цӓшӓн чиэн. Чиктен кынам тӹньӹм, ирен попат гишӓн ил куштылгы хӓдӹрвлӓм.
  
  
  "Тидӹ микрофильм кышты?" - мӹнь ядам Хуан.
  
  
  Rolleiflex мӹньӹм кӹньӹлтевӹ. «Тиштӹ», - манам мӹнь. «Фильм фотоаппарат намалеш операторжы соок ӹшкӹлӓн яжорак».
  
  
  Тӹ йӹлмӹм, мӹнь анжыктем.
  
  
  Сниматле яр мӹнь тидӹм. Остаткаэш, ӹлӓш мӹнь гӹц ик Коктын яжо Касвел фотограф, тенге? Хуан пӓлӓш ак кел ылын дӓ, мӹнь мам микрофильм ялаш кӹшӓнӹшкӹжӹ киӓ, сигаретӹм брелок пачкым семӹнь ӓль агыл ма?
  
  
  
  
  
  
  Вуй Шӹвӓл Колта
  
  
  
  
  Вуй Шӹвӓл Колта
  
  
  Прологышты
  
  
  Шергӓкӓн кӱ гань пӹцкемӹш лин пӹрцӹкшӹ мумура остров ыжар-симсӹ тангыж тӹрӹштӹ бархат кечӹвӓлвел лаштыкышты. Туамоту архипелаг лык шӹлтӓш, икманяр остров мумура полинезийский логӹц иктӹжӹ ылын, дӓ миссионер цивилизаций влияним ижӹ. Халыквлӓжӹ дон мумуран-смыслжым тидӹ тошты шамаквлӓ ирӹкӓн кодеш. Ялеш чимӹ сӹлнӹ тӹдӹ ӹдӹрӓмӓшӹн чимӹ хӓдӹрвлӓжӹ дӓ тӧрӧк ӹшке онгжым ик ак кӹрӓн ин питӹрӹмӹ. Ныны выц эдем нӓрӹ улы, нӹнӹ ак рая нерген шанымаш, нӹнӹ тӹдӹм остров лин, вет нӹнӹ йӓл нимат ак пӓлеп.
  
  
  Ӹнде шӧртньӹ почти цилӓ вычен пляж, сирӹм годым нӹнӹ докы моторан пӹчкеден бурун катер пасеӓт. Тидӹ корабль ат уж йолажы носовикет шалга, кӱкшӹ дӓ тура, и лӱдӹнӓт ӓль, корабльышкы мотор скорость мӱгӹрен, кыце шот доно видӓш.
  
  
  Сирӹм годым шагалмы ярдым катер доно икманярышты, ӹшке мары вуйлатышывлӓ докы кыргыжеш, ӓ сир кодшы ӹдӹрӓмӓшвлӓ, кугу ваштылеш дӓ тетявлӓ лошты шижтӓрӓш манын, нӹнӹлӓн идӓ ӓптӹртӹ.
  
  
  Пыш гӹц лӓктӹн, вӹд экипажвлӓ пырышы лаштыкеш кого дӓ чемоданжым ат нӓл, тӹ кӱшкӹрӓк лӱктӓлӓш манын, тӹдӹ кодеш. Гудок ӹлӹжмӹжӹ доно ош пышым дӓ яхты докет мӹнгеш, полумиль нӹнӹ вӹсӓш куштылгы.
  
  
  Ашкед ат пляж, чемодан гордо анзылны ӹшкӹмжӹм намалеш. Тӹдӹ пиш кужы ылеш, кыды тӹдӹн туп алтарь у семӹнь кычылтын, но тӹдӹм ӹнде трибуныжы тӹнгӓлӹн.
  
  
  Мумуранец йӹр цымырген. Тыргыжланымашеш Музыкальный йӹлмӹвлӓ ритм кушкеш.
  
  
  Ат кидӹм лӱктӓш, тырын докы ужам, дӓ тӹнӓм ик юк, кыдым колаш лиэш ыльы, лапам бриз касем шӱлӓлтӓшӓт лиэш. Ласкон пӱгӹнӓлеш дӓ ӹшкежӓт йӹрӓлтӹш эдем о чал ӱпӓн, чемодан замок колталты манын, тӹ эдемвлӓ кыце кого ош пышым анжыкта.
  
  
  Кид доно ӹштӹмӹ тӹдӹ кӹрӓн ягылген материал чемодан. Нимат техеньӹм тӹдӹ нигынамат ак касайы, цӱдеен дӓ тидӹ гӹц ат шымата. Вара, шолы эдем ӹшке ужеш, дӓ тӹдӹм питӹртӹш доно лӱктӹмӹ кок велеш тӹдӹм хватен нӓлӹн.
  
  
  Пайдажы тыдын-иктӹм лыктым, нӹнӹ логӹц каждыйжы эдем нӓлмӹ ирӹкӹм пуа. Савыц лаштыкым, лывыргы спираль чиӓӓн шӓвӓлтӹш дӓ литӹмӓш, ик иштӹ ик пеледӹш гань Полинезия. Ӓршӓш, шер кӱ цевер ылеш, тӹлзӹ сотыш ты дӓ шанавӹл сӓрӹмӹ. Корнан изи пакетшӹ гӹц пумага кужикӓ пӹтӹрӓлшӓш, тӹдӹ тамам тотлы ылын. Ата ышмашкем цикенӓм дӓ ик качкаш тӹнгӓлеш, тӹдӹ анжыкташ манын, эдем ма тӹдӹлӓн ош анжыкта. Корнан молы тӹдӹ пушашлык, ужам, мам нӹнӹ шукы тетявлӓм кыце моаш лиэш. Палыкым пакыла гӹц лӓктӹн чемодан. Делавлӓ улы, кыды тӹргештен, хӓдӹр, кыдым йӹлгӹжшӹ, хӓдӹр, кыдым юкшым лыкты. У ӧпкӓлен сусу каждый халыкын пайдажы.
  
  
  Тишкӹ мумур кечӹ кодеш векӓт.
  
  
  Яхты бортш, ӹнде мумура гӹц карангеш, марыжы сага коктынок шалген пылдыр, островыш кен анжымаш бинокль. Нелӹ ӹшкетӹн ылмыжым, мӧскӓ гань кайыныт, шим ӱпшӹ вӹлец мӹндӹрӓн, тыдым мышкеш келеш ылын. Вес худажы дӓ коговлӓ ылыт, солавлӓ гань, шим ӱпшӹ, кужы комдык шерам лепкӓн яклака. Гражданвлӓн мары ылын гӹнят, нӹнӹн шкенжын тама-ӓнят ӹшке докыжы военный. Шайыланжы шӹнзеш эдемвлӓн ш ӱм дӓ кого овчарка мускулан доберман немецкий кукшы, шӹдӹ доно анжа.
  
  
  Городина федоровна, келесӓш нелӹ ӹнде. «Малын тидӹжӹм ма и пӹтӓрӓ ылын, Антон? Кӹзӹтшӹ жепӹн ситӓ ма докы мӹндӹрнӹрӓк ылшы остров дорцынок. Тьырн юкым ырлаш тӹ ылыт, кыдывлӓ тӹ сходство мӧскӓ доно когоэмдаш.
  
  
  Сӹнзӓлык докыла олен дӓ чал ӱпӓн антон жизов сӓкенӹт. Сӹнзӓвын сӹнзӓш сӹнзӓжӹм шӹлтӓш виӓш ш ты ш пӹрцӹкшӹ доно келгӹ ылыт. «Мане, мӹнь шанымаштем, толшаш жепшӹ».
  
  
  Жизов кымшы марыжы докыла сӓрнӓл, тӹ кӓньӹсӹр почешем коштеш палубышты эртен. «Мам келесет, Варнов? Тӓ йӓмдӹ?"
  
  
  Кукшындирӓк пӱэргӹ ыльы ӓнгӹсӹр Варнов пӱгыр пулшышкы,-тӹдӹ шагалын тӹдӹн верц веле чучеш, тӹдӹн пӓшӓжӹ сек шукы ылын. Коваш вазын тӹ ош эдем ылын, тӹдӹ ӧлицӓшкӹ лӓктӹн шагалеш.
  
  
  «Мане, мане, мӹнь йӓмдӹ», - пӹчкӹн Варнов. «Коклы минут мӹнь йӓмдӹ лиэш пӹтӓртӹш».
  
  
  «Утыдон талашедӓ пиш шергӹ шалген кердӓт, - пышкыдын жизов келесӓ. Кышты ылеш ӹнде тӹдӹ шукы пуры кечӹ ялава цеверем ». Моряк формышты ӹрвезӹ эдем тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. «Борис, капитан ӹшке келесӹш, тӹдӹ мӓлӓннӓ кычаш манын, мӹнь снимаялтӹн».
  
  
  Сӓмӹрӹк эдемвлӓн пӹлӹш шагалтен. "Сэр дӓ." Кӹвер докы кеӓш тӹнгӓлеш, но ӧрӓш. "Сэр?"
  
  
  «Ма техеньӹ, Борис?» - яды жизов нетерпеливо.
  
  
  «Остров эдем ӹлен. Эвакуируялташ шукынжок нӹнӹ ма? »
  
  
  "Эдемок ылын? Ти нӓлмӹ дикарь коричневокожий тӓ?
  
  
  «Шӱтӓш-мане, сэр. Безобидный отношеништӹжӹ каеш.
  
  
  Трӱк тӹргештӹмӹлӓок городина гӹц кычен, кого тӹдӹ силан пулшвлӓжӹм пӹзӹргӓт. «Тӹнь ма гишӓн ньыргыжеш, ӹрвезӹ? Тӓмдӓн приказда пушаш ыльы! »
  
  
  Наманикюренный жиз кидшӹм лӱктӓлнежӹ. «Сӓмӹрӹк Борис, Федор. Шижылде гуманнизм тӹдӹм переген,
  
  
  
  
  соок худа агыл манын ».
  
  
  Моряк самырыквла тыдын докы сӓрнӓлеш. «Цельвлӓшкӹ шоаш гӹнь мӓ мӓмнӓн, Борис, кыды жертваяш келеш ӹлен. Тӓ кыце пӓленӓ, таум ӹштӹмӹ вашталтмашвлӓ лит, кыдывлӓм мӓ пыртымы, сӓндӓлӹклӓн когонжок яжоэмден условивлӓ цилӓ халыкын ӹлӓш, седӹндоно тидӹ ӹлӹмӓшӹштӹ ӹшке перкежӹм пуа туземец человечество проста. Тӹнь ынгылет, мӹнь ӹрвезӹ?
  
  
  «Мане, сэр», - келесӓ Борис, шӹлӹн гӹнят эче тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ векӓт. Кӹвер докы тӹдӹ анзыкы кеӓ.
  
  
  «Ак пӓлӹ, малын вара тӓ тидӹм мӓ цаца-тидӹм ынгылдараш, - Городина мугыматаш. «Приказ выполняймӹ, сейчас келеш. Тенгеок маат тыньым доно тымдышы »
  
  
  «Мам ужынна, мам вашталтымы жеп», - манын Жизов. «Властьышты ылшывлӓ годымок, техень цевер сӓмӹрӹк эдемвлӓлӓн ма келеш, Борис гань. Кӹзӹт тӹдӹ шотыш шӹкӓлӓш лиэш ылын ».
  
  
  Мотор вашталташ ташкалам, дӓ яхты тормыжлымы. Урмыжаш тӹнгӓлеш годым пиш тӓрвӓтӹш кок изин олен, ялвлӓжӹм верц ӹнян кычыкем. Жиз пырдыжа сермӹц нӹнӹ вуйжым хватен, петля кидкычем гӹц пидӹн шӹндӓ, дӓ пиш гӹц кок лыпшалеш. Каю пыргедӹт, нӹнӹ сага пӹзӹрген шагалеш, ш ош тӹрвӓн тӧрлӓш йолажы шотыш ӱрлӹмӓш пумы.
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ, малын тидӹ кӹрӹн ак тӓ пивлӓ, тӓ кыце нӹнӹм кычылташ», - манын Городина.
  
  
  Лающий жиз кӹтӹк ваштылеш. «Лӱдӹшлӓ - иктӹм ынгылымаш, ма тидӹ зверь. Нӹнӹжӹ пуштыт мӹньӹм верц ылшы командыжы доно, мӓ вет пӓлет, нӹнӹжӹ пуштыт мӹньӹм ма ӹлӓш вим. Тӹнь ынгылет шалгымем гишӓн шукы пӓленӹт, федор. Техеньок ӹрвезӹ эдем гань, борис, тырхен нӓлӓш келеш. Тидӹ доно веле пӓшӓм ӹштӓ жестокость дьявол шӱмбел ». У шӹштӹ гӹц тӹдӹ пиш шнур виктӓлтӹш. Нӹнӹ нимат юкшым лыкты.
  
  
  «Тонышы вольык гӹнь, тӓ донда мадам пӹтӓрем, - сарказ варнов шот доно келесен, - мӹнь пакыла демонстраций».
  
  
  "Йӧн улы. Анжалат, дӓ жеп мам окса улы, кыдывлӓм мӓ тӓмдӓн пиштӹшӹ, дивиденд кандат ».
  
  
  Ладакым дӓ каваштым варнов лыкташ ш кидшӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓл колта. Тӹдӹлан куд кӹртни гыц выцкыжрак кӱ кӹшкӓрӹштӹжӹ дюйм нӓлеш тӹдӹ, ик мычаш пӹсемдӹшӓшлык. «Тидӹ электрон стилус, - тӹдӹм ынгылдаренӹт. «Тидӹ мӹнь спусковой виктӓрӹмӹ механизмвлӓжӹн, куктен настройкывлӓ набор, кыдым мӹнь пӓлем толькы»
  
  
  «Цилӓ тидӹ мӓмнӓн шая ма келеш?» - шимӹ Городина. «Анжалда пуэн, ма ӹштӓлтеш».
  
  
  «Тырхы, Хӧдӧр, - келесӓ Жизов. «Т мистер Варнов тидӹ пиш важны. Тӹдӹ мӓлӓннӓ ӹлӓш ирӹкӹм пуделыт, тӹдӓт цела нӓлмӹ. Остатка гӹнь, тӹдӹн проект кымыкталт, ма тӹдӹм ӹлӹмӓш гӹц кодшы, э сусыр ылын». «Кымыкталт, тӹдӹн агыл, - келесӓ Варнов быстро. «Ӹлӓш, тӓмдӓм ӓшӹндӓрен, устройство гӹнят тидӹ мӹнь таулланыме гӹц иктӹжӹ. Тенге гӹнят, тидӹм ӹштӓш лимӹм кого остров шукыракым мумура ситӹ ». Стилус электрон кидӹштӹ кычымыла, тӹдӹн тыгыр кудашалт тӹнгӓлӹн. «Яммыкы, тӹдӹм моаш ма тидӹ нигынамат ак чемодан бомбым таможенный компетентный инспектор ылын, вет тӹштӹ бомбывлӓ уке».
  
  
  - Цилӓ тидӹ мӓлӓннӓ пӓлӹ, - тырхенӓт городина ярла. Варнов пакыла попа, вуйта тӹдӹм ик семӹнь ак карангды. «Безделушкывлӓм лошты бомбывлӓ уке, мӓ ӹшке чемодан вет - тидӹ бомба. Пышкыды, пышкыды, намалмы пӓшӓ хоть-махань форман, таманяр принцип взрывчаткы пластмассе пӹтӓртӹш - ядерный пластикы шелышталтын. Рам кӹртни ӹштӹмӹ цынгыр детонировать устройство. А теве механизмвлӓ спусковой ». Ӹнде, кынам тӹдӹ онгжат цӓрӓ ылеш, парня мычаш варнов керӹлтӹн, тидӹм, каеш, шалахай велнӹ ылшы онг шалгымашым шушыр кушкеш.
  
  
  Федор Городина цӹтӹрӓлт кеӓ дӓ кого савырненыт. «Ух, мӹнь тырхен ак анжат, тидӹ кыце ӹштендӓ тӹдӹ», - кӹтӹк варнов ваштылеш. «Ӹжӓл тӓ паснаок тӹшлӹмӹлӓ, кыце колымаш таманяр шӱдӹ эдем. Мары дӓ цилӓ тырхен ак керд тӓ вӹкӹ анжен, ӹшке каваштем савыц пачына ". Парня мычаш туреш шушыртыш, шыпшылыт, тӹдӹм олен лӓктӹт. Юк онг доно йӱшӹ эдемвлӓ тӹдӹн гӹц айырлен, кӹшӓн цӓрӓ, шим кого йӹргешкӹ ылеш доллареш кӹртни хӓдӹр. Размер шӱдӹ у тӹ точкым и вуй булавке контактвлӓм леведӹш пӹрцӹкшӹ.
  
  
  Эркын стилус варнов дискым тӹкнӓ. «Сравачым кердӹт, манын мӹнь тӹдӹм мӹнь хорош, пай, тӓ властьш».
  
  
  «А тӹдӹ, ку мамнан корнышты шалга, - Жизов приваялеш, - мондымаш келесымаш». «Точно, - келесӓ Варнов. Икманяр идӓ тӹкӓл нерем тӹ точкавлӓ дискым спусковой тӹнгӓлӹн. «Ит контактвлӓм шотыш пиштӓш келеш», - манеш тӹдӹ Жизов. «Йӹде тӹдӹ автоматически вашталта сигналым пӹтӓрен. Мары леведӓлт келеш ».
  
  
  Жизов вӹцкӹж тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Ӧрӓш мӹнят тӓлӓндӓ торвик пиштӹктӓ. Пароль кардиостимулятор системышкыже тотлы лишӓшлык ».
  
  
  «Мане, мӹнят тенгеок шанем дӓ», - кел Варнов. «Дон иктӓ-махань вир доно шуэн шиӓш цӓрнӹш, сравач кердеш запрограммировать тенге манмы, цилӓ пыдештеш ядерный бомба пластиковый сигнализируяш гишӓн ылыт. Мӓмнӓн гань веле ылыныт тӹнгӓлӹн дӓ весӹвлӓ мам условивлӓ соглашеним бизнесӹм ӹштӓш, мӹнь, пӓлӹмӓн вет, ӹшке гӹц кырымыже отключать пароль ».
  
  
  "Ноя"
  
  
  
  
  
  - келесӹ Жизов.
  
  
  Стилус пӹтӓрен дӓ каваштыжы доно ниӓлтӓ манипуляций Варнов савыц. "Тӹштӹ. Тидӹм ӹштӓт."
  
  
  Кышты пӱэргӹвлӓ ончаш остров горизонтвлӓ. Городина нелӹ вуйжым олен сӓрӓлеш.
  
  
  «Нимат ак лиӓлт, Варноу, - тӹдӹ попа, - тӹньӹ пӓшӓнӓм бомба ӹнжӹ».
  
  
  «Пакыла веле анжа», - манеш тӹдӹ Варнов. «Корнышты сравач дӓ веремӓ лошты шӹнзӹлтӓм ыльы пыртылмаш автоматический бомба детонатор кымлы иктешлымаш. Ти жепӹм мӹнь пу гӹнь, кынам-гӹнят керӓл лиэш, шора сигналым пуа.
  
  
  «Ышан цаткыды». Жиз пингӹдемдӹмӹ. «Техеньӹ ыш келеш отсрочко Но ти гӓнӓ».
  
  
  Варнов тӹшленӹт, кыце тӹ цӓшӹн стрелкавлӓжӹм пӹтӓрен циферблат секунд нумалышт крӱгӓ. Пӹтӓртӹш жепӹн тӹдӹ юквлӓм шотлен. «Вӹц, нӹл, кӱ, кок, ик».
  
  
  Тидӹ пӹтӓри кок кечӹ куза, кыце пуры дӓ молымат. Тӹдӹ сӓрнӓ-нарынзалген шарнена кушкын тыл гань йылат кого ракет, шӹкш дӓ ш ош мумур годым островышты парым питӹрен. Яхты докы вӹд мычкы коэвлӓ ударный эртен, кыды кыце ужына лиэш бурун десятифутовый, шон эксӹквлӓм вӓрӹш чонгештӓт. Коэжӹ лыпшалеш кормам, пассажирвлӓм дӓ тӹдӹ лывшен судно. Нӹнӹ тӹнӓм севӓлмӹ юк. Гудок ӱнгӹ кужырак, хӹдӹртӹш хӹдӹртен ганьы, тӹжем гӓнӓ тальы.
  
  
  Антон тӓнгӹм йӹрӓлтӓ доно тонкогубый жизов празнык докыла сӓрнӓлеш. «Шошым, ситӓ ма уж. Вытеремся пырен кеӓ дӓ, капитан якте мӹнь тӓрвӓнӓш шӱдӹш.
  
  
  Турок кок пижӹ, мӹшкӹр палубыш кенвазешӓт, нӹнӹ лӱдӓш сӹнзӓэт шӓрлӓ, кынам тыл шӓр, ӹнде мерцен-якшаргы, шимӹ колонны шӹкш пӹлгомышкы куза. Сермӹц жизов шыпшылыт, шӱӓшӓн тӱнчыктарыше шотыш колтенӹт, ӹшке ӹлӹмӓш дӓ пеле шупш, каю ашкедеш.
  
  
  Яхты сӹлнӹ клуб каеш мӹндӹрцок тулмардежӓт шыкш мӓнгы. Мумур остров ӹлен, кӹзӹт кошкышы дӓ шимемшӹ, сӹлнӹлык и утларак ылын. Шыпшыт, мардеж веле, пуста темӓш манын, шолы тылжы кышты кислороддон шӱленӓ. Молы тӹрӹштӹ ылеш. Колен.
  
  
  Иктӓ
  
  
  Пыдештмӓшӹм колам тынгалын да тыл гач ӹлӹмӓш паштек кок ӓрняштӹ мумур ядерный эдем тӹдӹн келесӓлтмӹжӹ. Э т интимный тидӹ лиӓлтеш.
  
  
  Иоланда тӹдӹ ужеш. Виаш ылшы симсӓлгӹ-шим крем доно кавашты ӱпшӹм. Тӹдӹ мӹнь гӹцем мӹндӹрнӓт агыл вадывлӓм пӹтӓри клуб изи бродвей фламенко встречая. Тӹдӹ тӹштӹ танцуйымы, йошкар бархатный тӹгӹрӹштӹжӹ тӹдӹ кужы дӓ вӹцкӹж кужы кӹдӓлжӹ йӹр шӓрлен дӓ цевержӹм, тӹдӹн онгжы ялвлӓ ыдырымы. Кӱлӓн тӹдӹ мӹньӹн шӱмӹштӹ, анжалтышнам, кынам мӹнь ӹшке анзылныжы стӧл кушташ шагалыныт. Ӱжӹктӓш лиэшӹш дӓ тидӹ сӹгӹрӓльӹ. Анжалтыш тидӹ ылын, тӹдӹлӓн пумы ядм, тӹдӹ мӹньӹн карангдымы ак керд.
  
  
  Кӹзӹт, кынам мӹнь тӹдӹн краватьышкыжы шӓрлен, йӹрӓлтет веле тӹдӹ когоэшнӹмӓшем ылат. Тӹдӹ ылеш, манын мӹнь тӹдӹн кӓпшӹ цӓрӓн ӧрӹнӓм, мӹлӓм дӓ тӹдӹм разочаровывать ижӹ.
  
  
  «Кен, Ник, - тӹдӹ келесен, - мӹнь гӹцем ытлынежӹ выргем доно кеӓш дӓ кӹзӹт».
  
  
  Кыдашмы тыгыр мӹнь, ӹшкежӹ йӹрӓлтӓ дӓ ик подылтыш реми эче ӹштӹмӹ-Мартин.
  
  
  Дӓ мӹньӹн кӓпем мычкы онгеш цӓрӓ сӹнзӓӓн иоланда пробежаться мӹнь донем. «Кем, - тӹдӹ келесӓ крестӹвлӓм, - мӹлӓнем тӹньӹ кӹзӹт».
  
  
  Мӹнь изиш пыльгыжме кымдаэмдаш. «Мӹнь потикӓлӓ хӓдӹрӹм. Заказ, мӹньӹн ӹшке амалым кӹдежӹш худа реагируен. Мам тӹдӹ вӓрештеш келмӹ гишӓн, кӱвлӓ тиштӹ главный ».
  
  
  Тӹдӹ вӓрӹшкӹжӹ шӹнзеш, сӹнзӓжӹ йӹлгӹжеш испан, тӹрвӹжӹм карминный пачылтеш, манеш-мам келесенӓм. Мӹнь ӹшке протестыштӹм ышма пӹзӹрен дӓ тӹдӹ кравать докы талашен толын шагалеш. Пӹтӓри тӹдӹ цӓрӓ пулшешӹжӹ чӹмӓлтеш дӓ руалтен кучат, шошым гань мӹньӹм шӹкӓл. Пышкыды кидшы доно мӹньӹн пока тӹдӹн вӹкӹ, размяя шӹцшӹ эдем-тӹштӹ, кышты тӹдӹ онгыштыжы тӹнгӓлӓлтеш мыгыргем.
  
  
  Мӹнь ышмам доно тӹ цӱдейӓш, дӓ тӹдӹ анзыкыжы йӹлмӹвлӓ роалтен, пӹтӓриш цӱӓ-цӱӓ, вара кого шолын. Мӹнь тӹдӹм кидет докы чонгештӓ дӓ, мӹнь тӹдӹм шин кучем пыра, тӹ годымок парня дон мӹньӹм кӓпем йыжненӹт. Тӹдӹ мӹнь пӹсӹн кидӹм вӹкӹжӹ у ялашемӓт, кӹчӓлӓш кӹчӓлӓш.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь ӹшкежӓт трӱк логереш айырымы. Тӹдӹн нелӹ шӱлӹшӹм, кавашты цӹре доно тӹдӹн желанидеок волга. Тӹдӹ прӓжӓжӹм кедӓрӓ дӓ цӹтӹрӹшӹ кидшӹ доно ниӓлтӓ, тыдым моат. Тӹдӹ мӹнь кӹньӹльӹм дӓ пӓшӓм пӹтӓрӹмӹкӹ паштек, тӹдӹ цӓрӓ толын сага киӓ. Ышмажым пачын мӹнь тӹдӹм шывшалам, тӹдӹ пӹсӹн пумы йӹлмӹвлӓ трува вашт. Нуле тӹдӹ кыча дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм, йӹлмӹвлӓ дон ӹвӹртӓш мӹнь ӹшке анзыкы дӓ ышма мӹнгеш толаш сӧрен ӱ тӓрвӓтӹлӹн.
  
  
  Мӹнь шеклӓнӹшӹ каранг, онгылашыштыжы тӹдӹлӓн цымыренӹт, шыпшалаш, а вара тӹдӹ логер каремӹшкӹлӓ тӓрвӓнӹш. Резко Иоланда шӱлӹш кыча, тӹдӹ вӹкӹ шотеш шелмӹ годым онгыштыжы лошты йӹлмӹ.
  
  
  Мӹнь ӹшкеок тӹдӹн лицӓжӹм лӱктӓл шӹндӹш, дӓ тӹдӹ ӹшке онгыштыжы ӓвӓлтӓ парняжӹм кӱшкӹлӓ, нӹнӹм мӹнь предлагаем. Цӹзӓш шалгымашым шалга, роза фонышты вӹдӹжгӹ пӹцӓлгӹ-кӹрӓн сергӓвлӓм. Кынам мӹнь наклоняться, надыр нӓлӓш манын, мӹнь сагажы изи гостиныйыш кӹдеж гӹц ылеш, кыдым кыце мӹньӹн кабинетӹшкем кычылтмы, севӓлмӹвлӓ систал шакта.
  
  
  «О, Ник, пожалуйста, шагал огыл», - шӱлӓлтӓ Иоланда, кынам мӹнь ӧрӹнӓ.
  
  
  «Шергӓкӓн, - мӹнь келесем, - ик хӓдӹр сӓндӓлӹквлӓ веле ылыныт, кыдывлӓ ик гӓнӓ тӓрвӓтен кердӹц тӹньӹ мӹньӹм кодат.
  
  
  
  
  
  Тидӹ хрестӹлӓш, дӓ тӹдӹн юкшым, тӹнь тӹдӹм колыштеш, дӓ тӹдӹн ылеш.
  
  
  Спальня ялем мӹнь ӹшке кабинетӹшкӹжӹ дӓ гӹц валташ, кравать сага ашкедеш. Телефон доно ӱжӹктӓш стӧл вӹкӹ вӹцкӹж якшаргы пакыла. Помимо, мӹньӹн телефон номерем ик эдем веле тидӹ - Дэвид Хок, директор дӓ оперативный ax отделым вуйлатышы, сша управлени разведывательный лӹмжӹ. Линия иктӹш сигналым ак скремблировать подключаться электрон. Нӓлеш дӓ трубкам пуэм мӹнь попаш тӹнгӓлмӹкӹ, кӹдежӹш ӹлӓш неслышный юк доно маньы.
  
  
  «Та гышты яжо йӹнгӹлӹм талантшы айырымы жеп», - манам мӹнь.
  
  
  Вӓшештӹмӹ юкшы кӱкшӹ хоука англи у семын палыме. «Вычал вӓрештӹндӓ леди, Ник, кӱ тӹдӹн ик ли ылмы. Срочны тидӹ ».
  
  
  «Мӹнь тенгеок и шаненӓм», - мӹнь келесем, тӹдӹ пӹсӹн каранг гишӓн шаныкален, нӓлдӓ мӹньӹн шукы ылын.
  
  
  «Лит ядерный океан тӹрӹштӹ пыдештеш. Туамоту лӹмӓн изи островок Мумур группыш ».
  
  
  "Тӓмдӓн анженӓ, ку-у тестирование тӹнгӓлӹна гӹнь?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Тиды ак испытани ылыт. Икманяр остров полинезиец урыктымы шуды доно иквӓреш лин, тӹштӹ ӹлӹшӹ ».
  
  
  «Тенге лиӓлтӹн?»
  
  
  "Кок ӓрня"
  
  
  "Тидӹ мӹньӹн ак колышыла гишан нима"
  
  
  "Мӹнь пӓлем. Увер темӓш отключение действыяш. Тидӹ гишӓн, конечны, пӓлет эл когорак улы. Мӓ цилӓн радиация ӱмбалне системыжы ылеш, нӹнӹ хоть-махань сӓндӓлӹкӹштӹ пыдештеш ядерный точкавлӓ пӹжӓшӹштӹ ӹштӓш ирӹкӹм пуа. Но ик эл, потенциалжым ядерный сӹнзӓм ак пач, тидӹ гишӓн мӓ нимат пӓлӹделна ».
  
  
  "Тӓгӱ-ӓнят алталат?"
  
  
  «Векӓт, келесӓш нелӹ, но мӹнь тенгеок и шаненӓм. Мӓмнӓн ядмашна выкупым мӹнь тагачы ирок правительствыжы эдем гӹц нӓлмӹ, нӹнӹн пингӹдемдӹмӓш, мам пыдештӓрӓш Мумура ».
  
  
  "Тӓмдӓм анжаш, нӹнӹлӓн оксам ядына ма?"
  
  
  «Сек кого. Мӓ нӹнӹм ядеш, весӹжӹ дӓ нӹнӹм кидӹштӹ вооруженный вивлӓ сдаялт безоговорочный сшан передачын правительствыжы иктак мӓмнӓн ».
  
  
  "Сообщени чудаквлӓ гӹц лӓктӹн кердӹт ма?"
  
  
  «Мӓ ӹнянӹшӓшлык ылына, мӓ тидӹм лачокок. Мумура ылшы факт гишӓн пыдештеш, вуйнаматан эдем веле пӓлен кердӹт ».
  
  
  «Обязательно ӓквлӓм нӹнӹвлӓлӓн кукшын ядеш. Ма гӹнь, мӓ тӹдӹн отказы? »
  
  
  «Согласны увер, мӓмнӓн кого халажы пыдештӓрӓш ылын, кыце Мумура. Нью-Йорк пӹтӓриш лиэш, а мӓмнӓн тидӹ паштек кок ӓрня йӹде шӓлӓненӹт халавлӓ логӹц иктӹжӹ ылеш, нӹнӹм кӹзӹтеш мӓнмӓн ак сдаялт ӓль ядмашат анзылны нимат ӹш код ». "А мӹнь вписываться кышты?"
  
  
  «Шошым вижы пиштен президентвлӓ тидӹ цилӓ, мам пуэн ак керд ӹшке операцивлӓштӹм но яжон пӓлдӹрнӓ. Палшык темӓш разведывательный комитетӹш ушымы ылын, но ӹшке пӓшӓэтӹм AX вазын. Мары а тӹнь, Ник.
  
  
  «Кынам тӓ шанеп манын, мӹнь Вашингтон ылын?»
  
  
  «Тӹнь кыце пӹсӹнрӓк тидӹм ӹштӓ кертын?»
  
  
  Пӹтӓри мӹньӹм ужыт, мам мӹнь шалгенам да амасашкы анжымаш Иоланда. Соок ылшы ӓль тӹдӹм цӓрӓ. Ик кидшӹм амаса арлуэш ӓнгӓлтен, тӹдӹн вӹкӹлӓ анж кужы ялжы шагалтымы ылын. Тӹдӹн желанидеок испан сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт.
  
  
  Мӹнь телефондон келесӓ: «мӹнь тӧрӧк кен кердӓт, керӓл лиӓт гӹнь, мӹнь тӹньӹм, но ма иргодым ирок ма?»
  
  
  Хоука шӱлӓлтен ваштыр мычкы шакта раш. - Хоть-махань гӹнят, мӹнь пиш, нимат ӹштен ак кердеп ма тагачы вадеш. Тӓ сусуэмдӓ пакыла пумы, но изиш силаэм аныкле цацен. Мӹнь шаненӓм, тӹнь тиштӹ ылын дӓ пӹтӓриш пӓшӓм ир пӹлӹш шагалтен манын. Ти жеп фактор улы, дӓ ир брифинг решӓш лиэш.
  
  
  «Мӹнь тӹштӹ ылын», - манын мӹнь дӓ трубка сӓкенӹт.
  
  
  З иоланда кӓпшӹ доно сӹнзӓ, шагалалеш, тӹ годымок нӹнӹн интересӹштӹ центр вӓрештӹндӓ.
  
  
  «Йымылан тау, - тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь выртеш каеш, мам мӹнь тӓмдӓм ямдышым вӓрешт».
  
  
  «Ик шансвлӓ», - тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт. Йӹле мӹнь пакыла кеем дӓ тӹдӹм кидӹш нӓлеш. Тидӹ кого лин, ӹдӹрӹм - кукшы дӓ кымда, кымда, цаткыды ӓрдӹ, дӓ тӹдӹн тыменьшӹжӹ, воздухышты тӹдӹ мары нӧлталаш маныт. Спальня мӹньӹм нӓнгемӓ дӓ тӹдӹ пыш дон простыньвлӓм.
  
  
  «О, Ник, - тӹдӹ шӱлӓлтӹш, - пожалуйста, мӹньӹн состояниэм техень у ак код».
  
  
  «Тагачы вадеш ат, - тӹдӹ мӹлӓм вӹрзиышкӧ. Вара ти вӓрӹш дӓ пакылаат мӹньӹн анзыкырак пугӹнен, мӓ кым шагал колта.
  
  
  Кок главы
  
  
  747 кынам мӹнь гӹц лӓктӹн аэропортшы даллес международный, сӓмӹрӹк эдемвлӓ юкжы мӹньӹм вӓшли, тӹдӹ выча мӹньӹм, мӹньӹм лимузин кузыктенӹт. Маневрируяш пӧрт анзылан шагалал дӓ ирок тӹдӹн итӹрӓ du остатка circle pont пробкам сӹндӹмӹм.
  
  
  Мары мӹньӹм пӓлен, амаса гӹц лӓктӹн, кынам пырен. Тӹнг безопасностьышты ж национальный президент доно ылын. Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Вестибюльышты ай - журнал выжалымаш, пуры тӹшлен, лифт келесымаш орол - отношенивлӓ молнамшы каеш, сӹнзӓш тӹ гӹнь ак анжы. Цаштыра вара тӓ ужеш, анализ серьезны, тӹдӹн сӹнзӓэшӹжӹ кайын дежурный правительственный агентвлӓжӹ. Штаб-квартирӹштӹжӹ темӓш AX безопасностьышты действыяш.
  
  
  Учётышты данный представляйӹмӹ кым гӓнӓ мӹнь, мӹнь отсканировать телекомпьютер лицӓ доно ылеш, а лапаэш датчик электрон палыжым анжыктышы. Остаткаэш, электрон эдемвлӓ пиш ороллан дӓ лиӓлтӹн, Ик Картер лачокшымат ма мӹнь ылам, агентвлӓжӹ AX N3, рейтинг Киллмастер, дӓ мӹнь кемеш Хоук Дэвид разрешӓйӹ. Кӱлӓн тӹдӹ пырен шӹнзӹшӹ креслыш сигаретӹм дӓ каваштыжы доно тырыжалт логӹц иктӹжӹ, кыды нигынамат ак чӱктӹ ганьок.
  
  
  Тӹдӹ стально-нимахань шӧрлен кловой сӹнзӓжӹ ак пу, тӹдӹ годым мӹнь ӹшке ваштарешем креслыш мыкик.
  
  
  
  
  
  «Мӹнь ынгылен ам керд, - тӹдӹ попа, - тӹньӹ гань кайын техень чудовищно таза, курва шотыш ӹлӹмӓш, тӹньӹн заданим видӹшӹ нӹнӹ лошты».
  
  
  Шымаргаш мӹнь тьотя, кыды тӧр шӹнзӹшӹ, шомпол гань, кышты мары вӹцлӹ и утларак ылын, шӹмлу. «Ти секрет, соок итӹрӓ манын шаненӓм», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  «Конечны, - тӹдӹ келесӓ. Ик статян тӹ вӹкӹлӓ ышма изгибаться, йӹрӓлтӓ деке эн лишыл ылеш, кыдым кынам-гӹнят тӹдӹ лицӓ гӹц толшеш англиштӹ шовы уштыш. Вара тӹдӹ когон серьезный лин. «Ник, мӓмнӓн кого проблемывлӓ».
  
  
  "Ну, тидӹжӹ тӧрок каеш. Тӓлӓндӓ келесӹнем, ма тенгечӹ мам увертараш нӓлмӹ ».
  
  
  "Тидӹм тӧрӧк. Тидӹ пингӹдемдӹмӹ эдем, дӓ тӹдӹм кычен шагалшы эдемӹм тӹдӹ Мумур пыдештмӹ, иктӹ паштек весӹ халашкы дӓ нӹнӹ мӓнмӓм пӹтӓрӓш йӓмдӹ ылыт ».
  
  
  "Кӱ эдемлӓн?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Антон Жизов. Пиштен, ти лӹмӹм тӓ пӓлен ».
  
  
  "Конечно. Командованижӹн российский эдемвлӓн военный кокшы номерӹштӹжӹ. Мӹнь шаненӓм, тӹлӓт келесен, мӓ амыргыде великий держава шот гӹц ик и.
  
  
  «Шӧрӹшӹ кӓнгӓш махань-гӹнят ответственность Жизов келесымаш. Тӓ пӓледӓ, тидӹм сторонникшӹ лиэш воинствующий цаштыра линия кремльӹн келесымаш лидерӹн. Цилӓ тӹдӹ когонжат довольна разрядке эл лошты кушкеш. Йӱлдӓлӹнӓт, тӹдӹ ӹшкеок лӓктеш. Тӹдӹм якшар армин полковник ӹшкӹмжӹн гӹц нӓльӹ дӓ ик городина военно-вила тангыж, тӱнямбалне мирный эдем ам ӹнянӹ. Тӹдӹ, кажется, кого россий шолышташ шӧртньӹ кидвлӓ дон шапы миен толына ».
  
  
  «Жиз шанымем доно, мӓ оружидон доно нӹнӹм сӹнген сшан количество ядерный изи ала?»
  
  
  «Эксперт мӓмнӓн шанымем доно, тӹдӹлӓн ӹнянен, мӓ мӓмнӓн мӓлӓннӓ веле тӹдӹм шӹкштӓ гань пыдештӓрӓш переговор икманяр ӓль хала, тӹдӹ вашталтын дӓ политика советский правительство палшымы».
  
  
  «Кыце тӓ шанедӓ, руш тенге ӹштӹмӹ?»
  
  
  «Мужед мӹньӹн ак шо, - манеш Хоук. «Кӹзӹт мӓмнӓн ик ойхы - Жизов шагалтымы. Президентвлӓ пумы ынгыленӓм, ма лимӹ гишан агыл сдайышыц. Тӧрӹм попаш гӹнь Жизов - а ма шанен ылын, тидӹ ма тенге, - тӹдӹ ӹнде бомбым американский рӓдӹ пиштен, хала ».
  
  
  «Тӓлӓндӓ келесӹнем, ма Нью-Йорк - ик цельӹш. Жиз жепӹн ма пуа? »
  
  
  "Лу кечӹ." Странице сӹнзӓ докы лыпшалт домином хоука календарьым пачыт. «Деве кечӹ мӓжӹ кодына».
  
  
  «Тӹнӓм мӹнь шукы ранывлӓ тӹнгӓлӹн, тӹнӓрӹ лучы. Ылмыжы мӓмнӓм махань-гӹнят зацепкы? »
  
  
  "Ик веле. Агентвлӓжӹ Лос-Анджелес, комиссия атом энерги доно пӓшӓм ӹштӹмӓш, дӓ ма гишӓн увертӓрен дӓ пыдештеш веле ужмы доно кӹлдӓлтшӹ икманяр цӓш данный жизов мумур секретный пу. Агентвлӓжӹ, манын информация шергӓкӓн ылыт, пӱэргӹвлӓӓт дӓ колташ ядеш, тӹдӹлӓн канден кердеш манын тӹдӹ личны ӹшке ».
  
  
  «Простьы, - мӹнь лоэштӓрӹмем, - тӓлӓндӓ келесӹнем, ма тӹдӹ?»
  
  
  Хоук лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм сигарым пырыл дӓ цаткыды ылыт, но тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ тылвлӓм ужеш. «Мӹнь ам пӓлӹ, тӹнь кыце техень пӓшӓм логальы, Савалташ, но тенге, агентвлӓжӹ - женщины. Пишок цеверемда, тӹдӹлӓн ӹнянӓ гӹнь досье изображени ».
  
  
  Ш тӹдӹ стӧл гач-ош размер канден лу фотовлӓ.
  
  
  Лицӓ, тӹдӹ мӹнь вӹкем анжыделыт, шӹргӹлу гӹц когорак ылын, ышмам дӓ сӹнзӓм доно юмор куштылгын кого сотым шӓрен, ныгыды ӱпшӹ ош сергӓвлӓм, тӹдӹ дорц тӹдӹ пулшыжыдон йонгата. Фото мӹнь сӓрӓлӓш манын, природа халыклан статистикы движенин тергӓ. Рон Фольстедт, 26 июньышто и, 5 7 дюйм фут кӓпӓн, ик кӹрвенгӓ 115 нелӹ.
  
  
  Хоуку мӹнгеш кандаш мӹлӓм фотовлӓ.
  
  
  Тӹдӹ келесен: «мӹнь гӹнь шӹндӹмӹ ылыт, тӓ, мӹнь кок ӓрняш дӓ ипподромышто состояниэм гӹц ӹштӹмӹ пенсийӹшкӹ лӓктӹн кен ылын».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. «Мӹнь уже попымы семӹнь, ире тӹнӓмок мӹньӹн шанымем весӹ. Тӓ шанедӓ, мӹнь тӧрӧк манаш тӹнгӓлӹнӹт? "
  
  
  «Тӓмдӓн бронироватлаш цӓш кечӓ. побережье чонгештӓ. Ӓлок кенӓ анзыц, спецэффект сӓрнӓлеш. Тӹлӓнет мадышвлӓм стюарт икманяр у анжыктымы ылын.
  
  
  Молнамшы семӹнь, разработкым остатка торгейӹмӹ дӓ скрупулезно Стюарт мӹнь ӹшкеок анжыкта, но, тӹдӹн вижӹ «мадыш» ӹлӹмӓш гӓнӓ агыл мӹньӹм ытарен, мӹнь тӹдӹм пуш, нӹнӹ ӹшке семӹньӹштӹ ».
  
  
  «Изи тыл ужам, ян йыл кӹдеж», - манын вӓреш приветстви Стюарт.
  
  
  «Тидӹ тӹлӓт ти гӓнӓ ӹштенӓ, Стюарт, - мыньжӹ келесӹшӹм. "Тылым тӓлӓндӓ лыктын!"
  
  
  Проигнорировать кӓнгӓш дӓ мӹнь пакыла тӹдӹ. «Ош таблетк тидӹ йӹргешкӹ, мӹнь тӹдӹм кидӹштӹ кычымыла, шӹкш каеш гранула саемдалтмаш мӓмнӓн корны. Мӹнь анжыктем ». Кӹдежӹштӹ ик кидшӹ резиновый уплотнитель цикӹштӹ тӹдӹ гач, гань ышмашкы, дӓ ик тылыш шуэн гӹц гранула, кидым чынь карангдат.
  
  
  Хлопокым пышкыдын шактат, срален шӹндӓ дӓ кӹдежӹм изин симсӹ шӹкш дон темӹн.
  
  
  "Тидӹ?" - мӹнь изиш разочарованно ядеш.
  
  
  «Кыце ужына, - стюарт келесӹш, вуйта мӹнь мам келесӹшӹм, - пиш вӹцкӹж шӹкш каеш, дӓ чуть-чуть чиӓлтӹмӹ, векӓт, действивлӓжӹ ӓль ужаш ак мешӓйӹ. Тенге шанем мӹнь ылынам, манын изиш ӱпшынч.
  
  
  Шӹргӹ шора, резиновый тӹрӹштӹш кого парня печать стюарт колталта. Утла шык ылешӓт шоэш лӓктӹн, тӹдӹмӓт ужына манаш лиэш ылын, но мӹнь пакырак кемӹкӹ дӓ шӱлӹшӹм минимальный ӹштен. Мӹнь викок тӹрвӹнзеш дӓ кахыраш тӹнгӓлеш. Мӹнь сӹнзӓм, сӹнзӓвыд вӓкшӹм шӹндӓ, а кукшылогер дӓ нерат пӹтӹрӓ, тама йылен. Веремӓ иктӓ луцкы паштек Стюарт левӓшӹм леведӓш, симптом ямыныт, мӹньжӹ доно
  
  
  
  
  
  у ужеш дӓ шӱлӹшӹм кердеш.
  
  
  «Патыр материал», - мӹнь келесенӓт, цаклет, ма Стюарт такыртен, бабочка гӹц изиэш мӹньӹм шыгыр.
  
  
  «Эффект, кыце ынгылем тӓмдӓм, характержӹ годшен намалеш, - тӹдӹ келесӓ, - коктынат ик но каждый секундын шӹкш кужы жеп комнатыш обездвиживать размер гранула кердеш. А ӹнде мӹнь, тӓ тидӹм анжаш манын ». Ма мӹлӓм пуэн тӹдӹ,-молнамшы гань и нер савыцшым.
  
  
  «Тӓ шанедӓ, мӹньӹм нышкашат маньым?» Мӹнь ядам.
  
  
  «Кӱ сеткӓ сверхтонкий койжо», - манеш тӹдӹ. Тӓ верц вуйжым два лыкшы манын, шӹкш ӓйӹнен маскы доно ситӓрӹмӓш ».
  
  
  Лыкда иӓм дӓ мӹнь ышмам кокшы дӓ шӱдӹнгеш нер савыцвлӓм кӓрен. Нӹнӹ вӓреш пим кыченӹт дӓ маскым вӓш. Ян резиновый прокладке кӹдеж мӹнь пачым, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ изи экспериментальный шулышым пыртен. Соок ылшы ӱп эче кочо, кочо но мӹнь нимахань ак эффектӹм ти гӓнӓ ылын. Пломбо питӹрӹмӹ дӓ мӹнь со валтен-маска.
  
  
  «Паша сӓй, Стюарт», - мӹнь келесӓш нелӹ.
  
  
  Утыжым кош тӹдӹ сусун анжен. «Мӹнь эче ик предмет изи ылеш, кыды кердӹн тӓмдӓн лиэш». Кӹрӓн лӱктӹш дӓ тӹдӹ гӹц мӹлӓнем виктӓлтен, тӹдӹ манеш каваштым оптымы ящик, ӓтяжӹ тетя семӹнь ӹшкӹмжӹм анжыктен азан когоэшнена.
  
  
  Шӹштӹ тӹдӹн кид гӹц нӓлӹн, мӹнь келесен: «Стюарт, тӹнь, ӹлӓш келеш, яклешт кем. Ти шаям иктӓ прӓжӓжӹм э сӓй, пӹтӓртӹш мӹньӹм идӓ уж. Тидӹ нимат ак алталеп профессиональный лу секунд агентвлӓжӹ. Кӧргӹштӹжӹ ма, Captain декодер Midnight?
  
  
  «Малын тӹнь тӹдӹм ак пӓлеп дӓ ак пачмы ылын?»
  
  
  Мам-гӹнят мӹнь келесен стюарт тӹшкӹ, мам мӹнь тӹдӹм эртӹш, но йӹле мӹнь мӱм дӓ пружинӓ прӓжӓжӹм лым пырцыквлӓ цынгыр анжен, тӹдӹм роал пачаш тоеныт. Мӹнь тӹдӹм пачын, увервлӓдӓм туравлӓ ылыныт дӓ, пумага гӹц левӓш семӹнь пуалтыт.
  
  
  Стюарт келесен: «кӧргӹш зарядвлӓ вӓреш реальный зарядвлӓ калпакше модел изирӓк ылыт. Ситӓ виӓн, пыдыртем манын, чоте пӹсӹн кердеш, но агентвлӓжӹ тышманым пуштын ӓль пыжгаялтын, кыдым тӓмдӓн тӹ нӓлмӹ.
  
  
  Шӹкш доно нӓлеш дӓ нерӹшкӹжӹ маскы полдюжины шарик, мӹньӹн-ӹшкӹмемӹн ӹшке вӹкӹжӹ у модел стюарт трюковый вашталташ дӓ маскыла. Мӹнь изи сумкышкыжы гӹц лыктыт, кыды ӹшке сагажы канден, ӹшке пӓшӓ инструментвлӓ - Вильгельмина, мӹнь девятимиллиметровый. Хьюго Люгер дӓ, мӹнь ӹрем, бритва гань пӹсӹ стилет. Пиштен мӹнь «Люгер» кӓсньӹк ФБР кобурам тип, а стилет - кавашты гӹц ӹштӹмӹ замшевый ладаквлӓш лӹмеш, кыдын дон пулышышкыжы вургымла мӹньӹ кӹлдем. Мӹнь пулышышкыжы кидшӹм анзыкы мӹньӹм тодын мускулвлӓ дон вурдан хьюго чын возена. У курткым чиэн, сумкам нӓлеш, дӓ ӧлицӓ кеӓш манын, таксим даллес нӓлмӹ. Киллмастер пӓшӓ пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  Кымшы главы
  
  
  Тидӹ гӹц тӹдӹ ик кечӹ шоэш ыльы Лос-Анджелес, кынам мардеж вӹстӓрӓ хала лӹвӓлнӹ бассейнӹш шӓрлен кердмӹн чӹмӓлтӹм, асфальтым дон бетон гӹц кӓпшӹм кыце ӹлен, кого магистраль дон, видӓ, кого кӹзӹ доно вуйта шелмӹ.
  
  
  Келесымаш экскурсий такси гӹц Лос-Анджелес санто кырык гӹц лапыш якте ик адрес фольштедт роно каньон-Монико шукырак ылыт. Мӹнь сигаретӹм пижӹктен, водитель подробны шайышт годым мӹнь, кыцелӓ нӹнӹжӹ пуры ылыт гӹнь, виктарен «Доджерс».
  
  
  Коттеджӹштӹ уюта анзылны тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл, корны гӹц ӧрдӹш пын лошкышты шӹлтевӹ. Мотоцикл шыпшеш юкдам иктӓж каньон дюжина пыдыртымы, корны доно эртымаш. Тидӹ вӓшлимӓш байк потикӓлӓ чучын вӓрӹштӹ-клуб, но ак мотоциклист шотыш айырымы.
  
  
  Ташкалтышыш кузен амасам пырыш дӓ ковервлӓ гӹц мытык пын доно кужы ивлӓ мычкы мӹнь лоптырта. Цангым ак ли, седӹндоно мӹнь шолткенӓм.
  
  
  Ӹдӹр, амасам пачын, фото яжо ылыт гӹнят, мӹнь ӱштӹ ылам Хок офис. Ирен дӓ каваштым ты ылын, ош цӹрем шӹргӹлу гӹц куштылгырак. Сӹнзӓэт ӹнде мӹнь тӹдӹн ш ӱм кердӹда-йыдвел тангыж кловой цӹреӓн, пышкыды ош упетвлан ӓ, чучын, соты тӹлзӹ сотемдӓрӓш лиэш.
  
  
  «Мӹнь Картер Ник, - мӹнь келесем, - AX гӹц».
  
  
  Минутешӓт тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжен, мӹнь пулышыжым кычен дӓ кӓпшӹ мычкы пробежаться вара мӹлӓмӓт. «Пыры», - манеш тӹдӹ. «Мӹнь Рон Фольстедт».
  
  
  Тӹдӹ каеш музыкальный гостиныйыш магазинвлӓштӹ пыдештеш. Цилӓ ямын дӓ гитаретӹм катай катай йӧн кӹшкӓшет ыльы, ямдар гӹц дӓ ковервлӓ вӹлнӹжӹ шалгымы шеллак клееп, ӓ икманяр инструментвлӓ стеня тӹкнӹктен кодымы ылын.
  
  
  У рон, мӹлӓнем цилӓ тидӹ кыце принимаен. Тӹдӹ келесен: «Мӹнь хоббит - гитара конструируяш дӓ тӧрлӓш. Тидӹ мӹлӓнем пишок мон шыла ».
  
  
  «Ӹшкетдӓмок тӓмдӓм шукы жепӹм эртӓрӹмӓш, нӹнӹ пӓшӓм ӹштӹмӹ», - манам мӹнь.
  
  
  «Мӹнь ам ынгылы, кӹзӹт якте маняр».
  
  
  «Ӓнят, мӓмнӓм иктӓт сӹнген вашталтмашвлӓм пыртымы, тӹдӹ тӓ семӹнь эртӓрӹмӹ жеп», - манам мӹнь. «Тӓлӓндӓ ма ик погынымашты информация о но пӹтӓриш мумура пыдешталты пу».
  
  
  «Мӹнь ӹняндӓрен, мӓ ынгылен, мам нӓлмӹ», - манын ӱшанен кодына.
  
  
  Тидӹ тӧрӧк ответ. Тӹдӹ мӹлӓм знакым пуа сознательно опознавательный ижӹ. Мӹнь пӓлем, мӓ тӹдӹн инструктироватлаш хок, лиӓм мӹньӹ дӓ ӹнянем, ӹдӹрӓмӓш лачокат ма доно попат.
  
  
  «Тӓмдӓн аныкле келшен кертеш?"
  
  
  
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  «Вуеш ит нал, нӹнӹ ак кычен, шыпшаш кыце тенге шуэт».
  
  
  «Мӹнь ӹшке шуэм шыпшаш цацышы и эртӹш, но кок ӓрня цилӓжӹ эртӓрӹмӹлӓ». Соок глупыш ӹшкӹмемӹм шижӓм мӹнь изиш, тидӹ гӹц процедуры иктӓт эртен, но техеньӓт лин кердеш семӹнь изи значени шеклӓнӓт, манмым колаш гӹц айырымы шпион шпионаж ӹлен.
  
  
  Фольштедт роно шӹнзӹ дӓ кушетка рончалтын. Ялан кандышат тӹ ылыт, кыдывлӓ тӹ ял секретвлӓ кыча, но тенге тӹдӹ зиять ирӹкӓн шелӹк, тангыла цӓрӓ ма, онг нӧлталтше, ӱл выргемӹштӹ тӱнӹ индустрий ак палшы. Тӹдӹн кукшынди ылеш, но нигынамат ак пӹтӹ. Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзӹн, тотлы пышан пеледӹшвлӓ куштылгын шӱлӓлтӓ, дӓ тӹдӹндон попаш тӹнгӓлеш.
  
  
  «Тӓ, векӓт, келесен, мӹнь гӹц AEC. Мӓмнӓн кого пӓшӓ ӹштӓлтеш дӓ расследовани ФБР секретный уж, но ӹшке пӓшӓжӹм ӹштӓш ӱжеш. Тидӹ гӹц тӹдӹ ӹшкетшок ылеш, кыдын доно пӓлӹмӹ гӹц мӹнь Варнов Нокс.
  
  
  «Иктӓ вӹц и перви тӹдӹн вӓржӹм занимая мӓмнӓн пиш изи энергетика проект Коктейльный шӹнзӹшволкыш дӓ тӹдӹндон попаш тӹнгӓлеш, виднӹ, махань шайышташ тама-ӓнят ынгылаш литӹмӹ политический анжалтышышты. Ӹняныде ӹлӓш кыце мӹнь тӹдӹн докы лишкӹрӓк народ лиэш манын, тӹдӹм колыштеш. Тидӹ примитивныйла ылын. Тӹдӹ пиш кӱ-гӹнят тӹдӹ колын идейжы. Процессвлӓм тӹдӹ пӓшӓ гӹц устройство ядерный пластикы пыдештӓлт нӓлмӹ, нӹнӹ хоть-махань практически формывлӓм пуаш лиэш. Мӹнь ядам, тӹдӹн цельвлӓжӓт тидӹ ма верц ылеш, тӹдӹн сӹнзӓжӹм дӓ лачокат ӹлӹжӹн. Тыды шамаквла доно, тидӹ ӹштӓш лиэш невинно гӹц материал предметвлӓ кайыт, нӹнӹ хоть-махань сӓндӓлӹкӹштӹ кандышташ лиэш дӓ ти халан эл куштылгын контрабанде шӹндӹмӹлӓ. Ядаш лиэш, ӓль иктӹ паштек весӹ халашкы сдаялт манын шӓлӓтен ли ылмы эл ».
  
  
  «Конечно, Мумура когарш».
  
  
  «Тидӹ маньы, мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ окса келеш, ӹшке пӓшӓжӹм яжоэмден манын, шукы окса. Aec схемы тӹ чиновниквлӓ ӹшке гишӓн шайыштшашлык, тӹдӹ нӹнӹм поктен дӓ гӹц практически офис. Тӹнг мам ӹштӓш виштӹ кычылтмашты атомный тура тӹрӹштӹшӹ, ик оружи дӓ гишӓн попымем ак шо.
  
  
  «Естественно, Варнов поручени доно пӓшӓ гӹц ытараш лиэш. П обижӓен. Цуратла, ма шӱмешӹштӹ расквитываться эл улы гӹнь, мам нӹнӹ ак кыча. Шукынжок тидӹ паштек тӹдӹ гӹц шӹлеш, тӹдӹ цаценӓ дӓ у и мӓлӓннӓ мумат, виш, честно манын, тӹ кӓтӹкӹн шотлышы ылын ».
  
  
  «Тӓ яжон ровотая Варнов вӹлнӹ», - манам мӹнь. Варажы, изин ырыштараш маньы тӹдӹ, - мӹнь манам: «тӹдӹн лишкӹ кердӹдӓ тӓ народ маняр докы?»
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ курым кымык ӹштен тӹдӹн вӹкӹ анжалеш дӓ пӹцкӓтӓ-кловой анжалда. «Лачокок, мӹньӹм нигынамат тенге лишкӹ миӓ. Техень процессвлӓ моло пластмассе варноу ӹшкеӓт ылынам, манын ак кердеп... вес хӓдӹрвлӓ интересуенӹт. Шижӓм мӹнь изиш куштылгемӹ. Кардиостимулятор электрон улы, кыды тӹдӹм регулируяш кырымыже, яжо ылыт дӓ шукырак лит гӹнь, тӹ жепӹн ылыныт интимный тӹкӹлӓлт. Мӹнь келесен, Ник, искусственный тӹнь техень йӧнӹм кычылтмы, тенгеок?
  
  
  «Уке, - мӹнь йӹрӓлтӓ. «Кычылтмы кӹзӹт мӹнь весӹ запчасть оригинальный».
  
  
  "Тидӹ мӹнь сусун колыштым. Коктейль ылеш? »
  
  
  «Идейвлӓжӹ сӓй, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тӹнӓм мӹнь звонялам дӓ вашингтон Хоуку пу гӹнь, мӹнь тӓлӓндӓ мам келесен. Шӹндӹнедӓ гӹнь, ӹшкетӹн мӓ вады эртӓрен кердӹт.
  
  
  Кухняш эртӓ соты мӓмнӓм иквӓреш компактный коттеджӹштӹ шайыл. Мӹнь келесен: «тиштӹ тӓ пасна шукы вӓрӹм».
  
  
  "Мане, мӹнь пӓлем. Тидӹ мӹлӓм келшӓ. Мӹньӹн пасна халыкшым нигынамат ак шыпшылеп. Мыжыр доно ти корнышты тупик частный поместьежӹ верц пыт кымдем аркыжы миля, седӹндоно тиштӹ шукы машинӓ агыл.
  
  
  «Урок ак мотоциклыш ӹрдӓн ылмы гӹнь, толшаш кердӹдӓ тӓ хала гӹц мӹндӹрнӹ ылыныт. Нӹнӹ тиштӹ шӹренок каштын? «Уке, мӹнь пӹтӓрижӹ нӹнӹ ужыт. Векӓт, нӹнӹн вычымашышты манын, ала-мо лийын. Шопката изи, но нӹнӹ пӧртӹш ак толын ».
  
  
  Йӹнгӹл юкым раскыды дӓ тыргыжланен мӹлӓм вуй звонен.
  
  
  «Рон, звонок тӹдӹ ылам, кыдым тагачы ирок ӹштӹмӹ хоуку - тӹньӹн телефонем кычылтмы тиштӹ?»
  
  
  "Мане, мӹнь тенге ӹштен. Малын?" Тӹ цӱдейӓш, кынам толеш ынгылымаш. «Кыце тӓ шанедӓ, мӹньӹм прослушиваться линия?»
  
  
  «Ире гӹцӓт лӱдӓш шаналтенӓ, ма весӹжӹ прослушиваться линия, идӓ цӓкнӹ, тӓ анжыкта. Банда байкерский тидӹ мӹньӹм ак яраты. Машинӓ улы? "
  
  
  «Мане, припарковывать ӧлицӓш тӹ, кӱ кырык доно кычен».
  
  
  «Иквӓреш поген ке тишец ӱзгар да мыжырын».
  
  
  «Кышкыла кеет, но ма?»
  
  
  «Портыш ax пляж малиба ли манын, керӓл годым кычылт кердӹт, тӹдӹм агентвлӓжӹ. Тӹштӹ безопасный ятыр ылын. Мӹнь манам: «мӓ дорцна мотоциклист гӹнь народ эртӓ», но лӹмӹнок мӹнят тидӹ гишӓн шаненӓм.
  
  
  Нӹлӹмшӹ главы
  
  
  Тайыл гӹц сысӹрген лӓктӹт дӓ ш ӱӓш карем гӹц мӓ ходдон, роношкы машинӓ кышты шалга.
  
  
  «Мӹнь яжорак машинӓ доно кандыштмы пуэн», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Тидӹ нелӹ маневржы кыды ядын кердеш ».
  
  
  Пассажирский вел тӹдӹ сыравачвлӓ докы талашен толын шагалеш дӓ мӹлӓм виктӓлтӹш. Руль мӹнь шӹнзӓ, цаклыда, мӓ тӹдӹм шайыл гитара оборудованим шукы семӹнь пыртымы ылын - кынам пушӓнгӹ гӹц панель, дӓ пушӓнгӹ доно шапшеш накладкым нейлон дӓ вурс гӹц гриф кӹлтем шит.
  
  
  Мотоциклист группыш ма эче ак цаклы, но нӹнӹн корнышты кырык слоняться чучеш. Мӹньжӹ мотор юк лыктеок эртӓ дӓ мӓ колына. Перем мӹнь передачын сӓрӹмӓшвлӓӓт рицӓк
  
  
  
  
  
  
  лапкавлӓштӹ, кырык дӓ машинӓвлӓм тӹргештӓ. Завизжать s доно ма-чинчы лывырген, кодшыжым гӹц выртеш тырлыш, мӹнь колынам, но, мӓ нӹнӹ гӹц машинӓ паштек мӓгӹрӹмӓш кыце кырык куза.
  
  
  Шылдырангым погаш ма тӹнӓмок кӹтӹкӹн вӹсем, мӹнь таум ӹштӓш шыпшын дӓ ма улы, тӹдӹн доно юж капот роно мускулвлӓ дон машинӓвлӓ улы. Мотоциклым шайылнок каймыла чучеш, дӓ хлопокым мӹнь колынам, тӹдӹн газ выхлопной нӹнӹ ужаш ак ли. Пульы шайыл лектын машинӓжӹ доно, а тӹдӹн паштек весӹ, ӱлнӹрӓк прицеливать.
  
  
  Кобурам дӓ машинӓ сӓрнӓльӹ мӹньӹ сӓрӓльӹм вес вильгельмина гӹц лыктын. Предохранитель мӹлӓм пуаш дӓ нӓлӓш «люгер» Роно. Мӹнь келесен: «Мӹнь шӹдӹрненӓм ак керд, манын тӓмдӓн юкшым пуэн, сӓй, но пакыла лулӹт, тӹдӹ шаналташ йӧнӹм пуа дӓ тидӹ»
  
  
  Окня гӹц лӱлӓш байкер роном дӓ шалахай дон тӹргештӹлӓш. Мӹлӓнем утлаок приятны ылын, мӓ тӹдӹм оружи доно кычылт моштышашлык. Машинӓ корным кычат, ӹлӓш мӹнь п нӓлмӹ, ынгылаш манын, ужаш манын, и тӹдӹн керӹлтмӹжӹ доно мӓ иктӓ-ма, но мӹньжӹ мотор юкышты кӱкшӹцшӹм вашталтен шайылныш мам келесӓш, тӹдӹ ма, шонгемӹнӓт доно висен, нӹнӹ йӹлерӓк.
  
  
  Байкер шӱлӹшӹн изи годым мӹнь ма, ӱпшӹшӹ бензин мӹлӓм келесен, мӓ нӹнӹ баклан ыражым ӹштен. Стрелкышты лывшалт точкавлӓ олташ кукшы указатель е ӹнде, тенгеок мам мӹнь пӓлем, мӓ когонок мӹндӹркӹ ам ке. Акселератор темдӓлдӓ ташкалтыш седӹрӓ, мам эче сӓрнӓл дӓ кок опасным савырненыт.
  
  
  Мӓ со эче мӱгӹрен мотоциклым корны доно эртӹшӹ, но мӓ лоштына улы мыжыр саралтышвлам, мотор закашлять годым, мӹнь ынгыленӓм, махань худа пӓшӓжӹм. Планвлӓм тумаен веремӓ мӹлӓм кымлы отчаянный пӹтӓртӹш жепӹн, кыце мӓ живой тӹшец лыкташ. Охыремдӹш рон «Люгер», веремӓэш ак ли дӓ перезарядка. У ныгыды корны кок велнӹ, ӱӓн лижӹ манын, кердеш ма ымбакы кыргыжыныт. Действуяш поктышо икманяр веремӓ веле кодеш, тенге ик первый ма лиэш ылын мӹнь анжыда, мӓ тӹдӹм нӓлӹн кердӹт.
  
  
  Корны покшалан мӹньӹм трӱкок шагалынат, мӓнгӹ кӹлвлӓм кычымаш доно шапшеш шайыл корны дон вурсым дӓ гитаретӹм тӹрӹштӹ сӹнзенӹт. Вара мӹнь ваштыр петля йӹр пӹтӹрен, гӓнӓ мычашым пӹтӹрӓл, тӹдӹ манын шӹндӓт. Машинӓ докы кыргыжеш, мӹнь гӹц янжыш шап шайыл маклакам шуэн колтыш, пӧкен дӓ куатаным пынзал тӧршталте унция остаткаэш машинӓ дон, мӓжӹ, изи лӱктӓлӓш манын корны цуцаштыш чаппараль сӹнӓн дӓ сӹнзӓ гӹц шӹльӹ. вес корны.
  
  
  Мотоциклым гӹц мӱгӹрен ӱлӹкӹ веле мӓлӓннӓ ик сӓрӓлтӹшвлӓ, роном дӓ келесем кынам мӹнь гӹцем тӹнӓм ик семӹнь перегибаться: «лӓктӹн дӓ машинӓш шӹнзӹ».
  
  
  «Но, Ник, мам нӹнӹ ужделыт, тӹшкӓ семӹнь ти гач эртен веле».
  
  
  «Тӹдӹ, шанем ма гишӓн шаналташ лиэш», - манам мӹнь. «А ӹнде ӹштенӓ, мам мӹнь тӹлӓт попем».
  
  
  Роно инструкций келеш, мӹнь ваштырым шыпшыт дӓ гитаретӹм доно шапшеш тӹдӹм кыченӹт. Мӹнь пачевӹ амасам, окня-окня вӹдӹлӹн дӓ ваштырым рамадан нӧлталаш маныт, вӓреш тӹдӹ кыча. Вара мӹлӓм чучын. Мотоциклым тӧр корны доно урмыжалеш, роном кынам мӹнь сага вазын, иктӓ нӹл корнышты тӧр чымен вурс фут кӹлвлӓм гитареш кодеш.
  
  
  Кокшы тӹшкӓ почти икӓнӓштӹ лидерӹн ваштыр мотоциклым логен. Тенге каеш, вуйта нӹнӹ икӹжӓк-иктӹнӓм мыкик ала-мо, но ю вӹрӹм кок вуйвлӓ кӹлмен, ямак гӹц, а-нӹнӹн доно. Шлем вуян дӓ асфальт корны дон тӹргештӹлӓш каен сепнен, футбол ганьышты йыкырикӓ. Мотоциклым, кыдым эче вуйдымы имниэшкӹ руль кидӹш кычен, изи семӹнь кӱшкӹ вӹсӓлтеш ярдым арка гӹц мӱгӹрен, кашакын пӹтӓриш ик мӓлӓннӓ, вес перем манын, эдемвлӓм колтен кокшы дӓ нӹнӹ гӹц механизмвлӓ мундыра.
  
  
  Байкер цацен молы тыл доно асфальт з яклака. Результатшы нӓлмӹ ӧрӹнӓм, мӹлӓм кидвлӓжӹ гӹц хватен дӓ ӓйӹнӓл тел. рон мундыра машинӓ сӹмӹрлӹш, дӓ кыдальы. Ма верц кымык киӓ, уа, кынам колаш лиэш ыльы, ямы палны мотоциклист ӹшке гӹц пырташ да шоя банда семӹнь эртӓрӹмӹ.
  
  
  Кукшынди кӓпшӹ мычкы роношкы. «Кыце тӹнь шанет, ылыт нӹнӹ кӱ, Ник?»
  
  
  «Ӹлӓш, нӹнӹн эдем доно кӹлдӓлтӹн, кыды пыдештӓрӓш Мумура кроза дӓ Нью-Йорк. Наверны, тӹнь докет давно телефонжым колыштыныт. Тидӹ ирок, кынам тӓ хок звонен, нӹнӹм пӓлен ма тӓ тамам-ӓнят ыргалтеш. Нӹнӹн вычымашышты, AX кудал колтена, а вара планируяш маш гӹц ытлен.
  
  
  «Да, но тидӹ войскавлӓм веле улы. Кӱ приказым пуа? »
  
  
  «Антон толын жизов лидервлӓ, вара боевой красный арми гӹц пыт. Изиш йӱлдӓлӹнӓт, федорович гӹц тӹдӹ городина ылын ик мары. Техень ышан агыл, Жиз семӹнь, но вет техень лӱдӹш. Шижмӓшвлӓжӹ дӓ ӹнян гӹнь, ворнов нокс ылын.
  
  
  «Тенге цилӓ, мам ӹштӓш келеш, тидӓт тӹдӹм ӹш пу дӓ ушымы штатвлӓн пыргед момына шукырак».
  
  
  "Тидӹ цилӓ. А, чорт возьми, кечӹ мычкы мӹнь кандыш.
  
  
  Магазин сага корны кеӓ дӓ кӓнӓш тол мӓ докына обшиватлыме фасадше вагонка вара лудмӹлӓ агыл, тӹдӹ шӹргӹ яблочноымь ӹдӹрӓмӓш доно виктӓрӓ, тӹдӹм кым всеобщий ӓвӓ гань. Мӹнь нӓлмӹ Роно
  
  
  
  
  
  
  сырам нӓльӹ дӓ кормеш телефон сдайышыц.
  
  
  Пӹтӓриш лицӓ мӹнь звонялам разведывательный ушымы контактвлӓм комитетӹн Лос-Анджелес. Роном дӓ тӹшкӓ лошты мӹньӹм кӓпем машинӓ корныжы гишӓн тӹдӹ гишӓн шайыштеш. Мӹнь звонялам манын, таксим ӱжӹктен, роном дӓ мам вычен вӓрлӓнӹмӹжӹ
  
  
  Вӹзӹмшӹ главы
  
  
  Малиб. Кинозвезда вӓр, пӧрт шалгышы паян дӓ кӓнӹмӹ кечӹ квартал аварийный девятый AX 12. Эл кычылтмым цаклаш лиэш пасна нӹнӹ логӹц кыды цилӓ член доно ax агентвлӓжӹ. Шижӓм мӹнь, ма доно келшӹдӹмӹ роно ядмашвлӓ.
  
  
  Икш, агентвлӓжӹ AX каждыйынок тӹдӹ ылын, нӹнӹ хоть-махань гӹц амаса пачмы. Нӹнӹм пӧрт кварталыштыжы вӓрлӓнӹмӹжӹ дӓ тӹрлӹ. Тишкӹ Малиба, неадекватно сӱретлалташ термин «Emergency Quarters». Йошкар-подъездный корнывлӓ дӓ когогорны гӹц янжыш кӹзӹтшӹ гӹц пӧрт ылын побережье семифутовый тихий океаныште пушӓнгӹ пичӹ защищаеннӓ. Мебель кыды ӱлнӹрӓк ылшы йолажы кого гостиныйым гӹц кӱшнӹ, йӹрвӓш шӓрен камин сӓкӓлтӓт. Кухням айырен стендӹм гӹц изи гостиныйыш гӹц функциональный ш десятифутовый барный пушӓнгӹ. Площадкышты винт гӹц кӹртни тӱрлеман трехсторонний ташкалтыш кычен, кӹдежӹштӹ кышкы.
  
  
  Ятырже рим гӹц кӹдежӹш ванныйым ванныйым роно цакла. «Мӹнь лачокат шон нӓлмӹ ванна ылын», - манеш тӹдӹ. - Кыце тӹнь шанет, тиштӹ улы ик-ма, ма вара мӹнь шӹлӹн кердеш ылын?
  
  
  «Анжалда вашт амалым кӹдежӹш», - манам мӹнь. «Тидӹ шукы снабжаят яжо вӓр».
  
  
  Пыргедмӹ дӓ кӱшкӹлӓ кузен дӓ тӹдӹн шкафышты, бар кӹзӹт мӹнь тергем. Шукынжок у кыптешт-кыптешт велюровый кыптештӹн дӓ тӹдӹ халашты, кидӹм пиштен, а тӹдӹн ямдарым кидӹшкем атым циц ылыт.
  
  
  «Ӹлӹмӹжӹ годым ӹшкежӹ шӹлӹн вазын AX чыкландараш цилӓ векӓт, агыл вӓл?»
  
  
  «Техень шикарный нӹнӹ ужделыт, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Мӹнь мыжыр ылын, кышты вӓрӹштӹш мӹньӹн омем крисвлӓ доно кредӓлӓш вӓрештӹн».
  
  
  Ронгы мӹнь шукы кырык ташкалтыш вӹкӹ анжен. «Тидӹ ик проблеме, мам тӹдӹ тиштӹ ылеш ак келесымаш».
  
  
  «Меря дон кӓтӓ, ик», - мӹлӓм келшӓ. "Мӓ тӓ йуӓш яратышы? Салатвлӓ, мыжыр мӹнь йӓмдӹ ылам, кынам тӹнь лӓктӹн кешӹц.
  
  
  «Ик тӹлӓнет ма лиэш ылын», - тӹдӹ келесӓ, ванныйыш пыра.
  
  
  Стеня тӱнӹ ванныеш ылшы блокышкы анжалда дӓ охоницӓ гӹц галечный бар. Ванныйеш тылым чӱктен ылмы годым, ян вошткойшо пун ылын, дӓ цилӓ, мам кӧргӹштет лин, сӓй, виднӹ, меря доно кӓтӓш, каеш, ӹштӓт весӹм, бар кӱ гӹц анжен. Мӹнь ӹнянен ак кердт лиэш, ӓль уке вуайеристский роно эффект тидӹ гишӓн мам пӓленӓ, тӹдӹн мӹнь тыменяш шанымем доно движенин грация но, дӓ мам.
  
  
  Тӹдӹн ямдарым дӓ банквлӓ шагалтенӹт, вара шелӹк снимайымы. Кынам йӓнг вашт тӹдӹ ош цӹре вашталтылын гӹц янжыш тӹдӹ онг гыц утларак ылыт шаргӱ сосков айырымы. Кужы ялан дӓ тӹдӹм ӹшке семӹнь ирӹкӓн гӹц лӓкшӹ симсӹ валты ш трусик бикини итӹрӓ ял корны. Вӹдӹм тергенӹт ик ял тыдым, кушмешкыжы гӓнӓ ванна вален анжалеш тӹгӹрӹш дӓ ӹшке остатка циц.
  
  
  Мычашеш мӹнь мӹндӹр телефон докы миэн бар, манеш Хоуку звонялам. Тӹнӓм мӹнь ӹшке номерӹм доно перезванивать. Конечно, вероятность улы гӹнь, мӓ прослушиваться Малиба телефон, но, движени шотыш вӹсӓ, тидӹ гишӓн тыргыжланен мӹлӓм цӓрнен ак керд.
  
  
  Маняры шукым мӹнь анзыцок шижтӓрӓш манын, роношкы пӓлӓш, Хоук шая пачмы.
  
  
  «Мам мӹнь п веле шолшы гӹц представительвлӓжӹ ылыт jic кӹлӹм, тӹдӹ келесӓ, мам тӓ тӹдӹм кодаш уборкым доно лявӹрӓн пӓшӓ ситӓ, тӹдӹм ынгылдара дӓ верысе утилизировать полици ылын».
  
  
  Ару мӹнь признаем отчет
  
  
  «Ник, мӹнь ынгылышым, - хоук пакыла попа, - мӓ обязательны кыды мӓмнӓн пӓшӓнӓ кӓп шайылан кодын. Шукыштат агыл мӓ у, у образвлӓм ӹштӓш манын тӓмдӓн... келеш гӹнь кудалте итӹрӓн, нульывлӓэш тӹдӹн шӱмжӹ? »
  
  
  «Мӹнь анжалтышан лиӓш цаца, - мӹнь вӹрзиышкӧ, - обстоятельство гӹнь пуат».
  
  
  "Яжо. А ынде мылам келесыда, ма лиэш вӓл мисс фольштедт иктӓ-мам шалгедӓ?
  
  
  Мӹнь темдӓлдӓ ваштылмаш, ужаш, кыце кидшӹм виктӓлтӓ дӓ цӓрӓ рон соок ванна шагалын. «Да, - мӹнь келесен, - мӹнь шанем, тенге манмы».
  
  
  Мӹнь вӹц и перви тӹ гишӓн шайышташ роном дӓ расследовани схемы нация варнов нокс шантаж хоуку, кроза иктӹ паштек весӹ тӹдӹ хала пыдештӓрӓш. Кызындараш хок пасна, кынам мӹнь ӹштендӓ тӹдӹ гишӓн шайышташ варнов ядерный пластиковый взрывчаткы идейжы.
  
  
  Тӹдӹ келесен: «Тидӹ область доно тидӹ пиш яжон йӓмдӹлен у келыштаралтын. Тидӹ мӹньӹн телефон доно хытырымыжы ак шо, но мӹнь шанышывлӓ ылыт, манын тӓмдӓн ирок мӹнгеш лектын Вашингтон ».
  
  
  "Чын. Ирок мӹнь тӹштӹ ылын ».
  
  
  Рон гыц лӓктӓш тӹнгӓлӹн ванна, соок ужат шке. Мамык доно кӱш дӓ ӱлӹкӹ иран доно ӓрдӹжӹм тӹдӹ кӧргӹштӹш пиштен яклака чувственность со стороны. Вӓшештӹмӹ Хоуку кынам мӹнь, мӹнь юкымат, векӓт, изи ала разочаровани дон пӓлемдӓлтӹн, скоры мӓ техень знакомство многообещающий пӹтен. Цорала Хоук неодобрительный кахралта. - Тӓ мисс Фольштедт нӓлӹн кердӹт. Проект кокшы пӓшӓ тӓмдӓн лиэш ».
  
  
  «Ма тӹштӹ качкаш», - мӹнь келесӹнем кого энтузиазм доно.
  
  
  Мыжыржы мӹлӓм сӓкӓлтӓ дӓ трубка гӹц йӓмдӹлӹмӹ мартини
  
  
  
  
  
  шолтымо холодильникӹм дон бар. Лимон каждыйын шӱмешнӓ ланзын-ланзын кынам мӹнь стопка, ванныйыш рон гӹц лӓктеш. Тӹдӹ халашты кӹтӹк велюровый ылын, пидмӹ кыдалеш. Тидӹ ситӓ, манын складкы якте шон, кышты коварче ӓрдӹ доно ушалтын.
  
  
  «Лӱд, тидӹ халан кого агыл ӹдӹр», - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Тенге мӹнь ам келесӹ ылын», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Роно ял, тӹдӹ каеш, махань кӹзӹт нӹнӹ ӹлӓт, кышты изишӓт худа агыл. Нӹнӹ ти вӓрӹштӹ каеш цымырен, яклака дӓ пышкыды. Мартини мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  «Тау», - манеш тӹдӹ. "Тӓмдӓн Вашингтон звоня?"
  
  
  "Мане. Хоук шоаш манын, мӓлӓннӓ тӹшкӹ ир толыныт. Келесемӓдӓ, мам ӹштендӓ тӹдӹ кокшы пӓшӓ улы. Цилӓ тӹвӹлӓйӹмӓш гӹц тылат?
  
  
  "Уке ылын дӓ малын? Тидӹ яжо ли, мӓ донна тиштӹ слоняться мотоциклист дӓ чорт пӓлӓ, кышты мӹнь эчеӓт лӱлеш.
  
  
  Подылыт роно гӹц йӱт, тӹнгӓлтӹш шотеш иктӹм стопкам шӹндӹш дӓ вара ял цӹтӹрӓлт кеш, вуйта ӱштӹ юж пардон тӹдӹ аварта.
  
  
  Ашкыл ӹштендӓ тӹдӹ мӹнь докем. «Рон, ма лиӓлтӹн?»
  
  
  Тӹдӹ когон шӱлӓлтӓ. - Мӹнь шанымемдон, цилӓ тидӹ тагачы кечет цӓрнӹде запоздалый тыргыжлана. Шаны, мӹнь ам такоая погыжы дӓ тура, шошым гань ».
  
  
  Тӹдӹм элтӓлӓ дӓ мӹлӓм пуры. Тӹдӹн кӓпшӹ, кыды кердӹн дӓ кышкы техень итӹрӓ выргемӹм, шокшы шӱм дон мынь амален, ма ӧрӹктӓрен ылын. Тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм онг сага пӹзӹрген шагалеш, тӹдӹ лывыргын шӱлӓлтен иквӓреш тӓрвӓнӓш.
  
  
  «Тенге мӹньӹм лӱдӹктӹ ия, Ник, - тӹдӹ попа, - тӹньӹ верц, гишӓн дӓ мӹнь цилӓ сӓндӓлӹкӹшкок. Тидӹ кыце пыта? »
  
  
  «Худан», - манам мӹнь. «Но мӓлӓннӓ агыл. А ӹнде мӹнь тыргыжланаш дӓ пышкыдемӹт пуат ».
  
  
  Мӹнь хала гӹц шӹлеш, тӹдӹ туп яклака велюровый пышкыт.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым кымык ӹштӹжӹ манын, мӹнь сӹнзӓшкет анжалам. «Уанымаш, тӹнь права, Ник, - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Мӹнь лап дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм шыпшалеш. Тӹдӹ гӹц шавынь ванна ӱпшӓ, тотлы пышан пеледӹшвлӓ доно ӱпшӹм куштылгы. Шӹцшӹ тӹрвӹвлӓштӹ ылын дӓ тӹдӹ юалгы, а там пӱртньык ӓшӹндӓрӹктӓ.
  
  
  Дӓ хала тӹр моэш вӹкӹ кужы пач мӹнь кидӹшкӹжӹ, вара кырык тӹдӹн онгжым волавлӓ лӱктӓлтшӹ шокшы. Куштылгы кымыл доно мӹнь гӹцем карангаш тӹдӹ саслен. Достаточным жеп маныт, халашты мӹнгеш пулшыжым шыпшыл луштараш дӓ кыдальы, тӹдӹ ирӹкӹм пумы вӓрӹш седӹрӓшкӹ кенвазеш.
  
  
  Олен, ӹшке выргемжӹ гӹц пасна тӹдӹм кидшӹ доно ӹштӓ, онг тервенжӹ пӹзӹрген шагалеш выртешат, вара угӹц ирӹкӹм пуа цӹзӹ куза, кӓп мычкы пышкыды кидшы доно ужын дӓ ӹшке лапкаштыжы тӹдӹн мӹшкӹр мычкы эртӓрӓт годым, шукы замшы, кавашты.
  
  
  Сӹнзӓжӹм тӹдӹ ӧрӹктӓрӓш лиэш, кынам тӹдӹн вуйжым кымык, анжалаш манын, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы ӹшке шокшы кӹпцӹк пышкыды центр парня доно виктӓрӓ, тӹ шужен дӓ сӹнзӓм кузыжы манын, мӹнь доно вӓшли.
  
  
  Талашыдеок выргемжӹм кыдашеш дӓ кынам мӹнь цӓкнӹделам, тӹдӹ мӹлӓм тыменяш дӓ интерес доно, нигынамат ак туп, кынам мӹнь цӹлт цӓрӓэмӹн ылын. Вара тӹдӹ кидшӹм веле пачаш манын, мӹнь саламл.
  
  
  Спальнышкет площадкышты ташкалтыш мыньым ужде, но тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш - хоть-мам попыда, тӹдӹ ядмашеш срочный ма у улы, тӹдӹм кодаш манын, - мам ти вӓрӹм, жеп толын. Канде ма кӹжгӹ ковер шӓрлен, дӓ мӹнь тӹдӹн кӓпшӹмӓт ниӓлтен. Пӹтӓри тӹдӹ ӓнгӹрӓш шӹп лиэш, мардеж гань шӱлӓлтен, но шукат ак эртӹ кешашлык ядмашеш сургыжаш саслат, ӹшкештӹ дӓ кынам тӹдӹ мӹнь мындырталты кузыктенӹт.
  
  
  Пыра, тӹ годымок мӹнь, яштака кӓпӹштет соты тӹдӹн ӹшке какляканам манын, мӹньӹм вӓшли. Извиваться вара ыльы, ритм орлыкым тӹдӹ шанен лыкшы, коэ доно иквӓреш кульминацийже гребневой когоэмӹт, кыды паштек шукырак келесымаш, пуста сирӹм тотлы пӹсӹн пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ вала.
  
  
  Кудымшы Главы
  
  
  Кем пашашкы ир токат завтракым йӓмдӹлӓт дӓ вес рон. Зарядка йыд кого аппетит мӓ коктын веле, ма дӓ кодшашлык энтузиазм доно качкыт. Вес семӹнь, мӓмнӓн гань цӓшкӓ кофем ӱкшенӹт, молым цилӓ ӹрӓш тӹнгӓлӹт. Тенге гӹнят тидӹ пӓшӓ кечӹнӓт лин, дӓ тидӹн ваштареш гишӓн мам пӓленӓ роно вадеш мӹнь, ирок вады якте вара ма канышна вӓрӹм йӓшнен кердеш.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тидӹ ванна нӓлмӹ душ вӓреш ӱштӹ.
  
  
  Ма гӹц Лос-Анджелес. Рейс шагата интернационалеш, шофер дӓ ик юктеок а мӓ эче вӓшлимӹштӹ лимузин ax даллес Хок кӱлшӧ пайдале.
  
  
  Дэвид ма ваштареш шукым эртен дӓ безопасностьышты ритуал хок стӧл лошкы шӹнзеш. Тӹнг анжалтыш эдем сӹнзӓ доно мӹньӹм докы ядмаш доно невысказанный пробежаться ax фольстедт роном дӓ сӓрнӓл. Невинно йӹрӓлтӓ мӹлӓнем тенге тӹдӹн пулшыжым веле кыптырталеш, манярым кердеш.
  
  
  Ванжаш дӓ трӱк логереш ирӹктӹмӹ Хоук пӓшӓ. «Тӹ жепӹн, кынам тӹнь тенгечӹ мӹнь звонем, Ник, мӓ донына лыман моряк хуан лайнер круизный gaviota эскобары карибский кыча. Тотлебе тӹдӹ кычымаш-Лодердейл, кынам тӹдӹ годым эртен таможньы ӹнянӹдӹмӹлӓ каеш. Тӹ годымок нимахань контрабанде нимат ак моаш лиэш, чемодан ты де, но, тыргыжланымышты цилӓ эдемӹнок ӹлӓш пырдыжа раз мӓмнӓн кечӹ, мӓмнӓн власть флориды офис звоньыда. Допрос эскобар ма докы канден, но мам тӹдӹ гӹц нимат ак ӹштӹ. Вара, тӹдӹм келесӓ дӓ кынам тӓ информация о ядерный фольстедт нокс варнов мисс-взрывчаткы пластмассе, мӓ тӹдӹн тусарен анжен канден чемодан. Седӹ, мӓмнӓн лабораторийын анжыкта, тидӹм мӓ материал шелышталтын.
  
  
  
  
  
  
  Ма цынгыр детонатор микроэлектронный анжыктымы, тӹдӹн доно мӹндӹр активироваться радиосигнал кердеш. Дӓ, ма потикӓжӹ, шаягаремнӓм кӹлвлӓм гравироватлаш изи ылеш - колен вуй пыйыртик.
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм иктӓ-ма эче моряк?» Мӹнь ядам.
  
  
  "Изиш. Эдем тидӹ ӹшке келесӹш тӹлӓт мӹнь пуэнӓм.
  
  
  Домофон хоук кнопкым темдӓл колтыш дӓ келесен: «эскобара колтышым». Пӹцкӓтӓ пар правительственный чиновниквлӓ минут пуры вара, шадыраан пӹцкӓтӓ а нӹнӹ лошты шалгышы эдем. Правительственный чиновниквлӓ кеӓ, пӧкенӹш шӹндӹш дӓ хоук эскобара шалалта.
  
  
  Толмем анзыц мӹнь кӹньӹльӹм дӓ мары. «Тӓмдӓм колыштам историм пуэн», - манам мӹнь.
  
  
  Эскобары неловко поерзать. «Коклы ик гӓнӓ ӹнде мӹнь тидӹ келесӹш».
  
  
  «Эче тидӹ гӓнӓ попа», - манам мӹнь. "Мӹнь."
  
  
  Таш тӹнгӓлеш дӓ тӹдӹм анжалаш манын. «Здоровяк, тӹдӹ мӹньӹм пуш доллареш вӹц шуш дӓ чемоданжым. Тӹдӹ ӓрня цӓрнӹдеок нӓлмӹ мыжырын келесӹдӓ. Вара, корабль кынам мӹнь поктен, тӹдӹ мӹлӓм эче вӹц ин пумы. Цилӓ, мам мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ тидӹ тӹдӹн чемоданышкы оптат шкафчик кливленд тӹштӹ кодеш. Тидӹ цилӓ, мам мӹнь пӓлем. Товатле."
  
  
  «Кӱ эдемлӓн техень кого?» Мӹнь ядам.
  
  
  «Тӹдӹн лӹмжӹ мӹнь ам пӓлӹ. Южнамжы тӹдӹ ик пӧртӹшкӹ пырымыкыжы бортышкы, вес коктыш. Цилӓ, мам мӹнь пӓлем, тӹдӹ у хозажы улы, дӓ кынам тӹдӹ кеӓш приказым пуа, цилӓ кол ».
  
  
  «У хозажы, тӹнь келесӹ?»
  
  
  «Мане. Вӹц-куд тӹлзӹ гавиот нӹнӹ мӹнгеш нӓлдӓ. Шонгы ужеш, нӹнӹн командышты шукы лыктын, кыдывлӓ мам гӹц кодшы. Мӹнь пашам ыштен хоть-кумат. Ынгылышым, ти пӓшӓм. Ӹрвезӹм ужын, кыдым тӓрлӹмӹ нӹнӹн командышты, кечӹвӓлвел америкышты ивлӓ доно, мӓ весӹвлӓ гань. Нӹнӹ пакыла хытыра дӓ потикӓ ма гӹц шалген ».
  
  
  «Мӹнь шукы кого эдем гишӓн шайышт пуаш».
  
  
  «Тӹдӹн босс, тидӹ цилӓ, мам мӹнь пӓлем. Цаштыра дӓ кышты тӹдӹ кӹжгӹ юкшым манын. Когораквлӓн пулыш, ӱшкӱж гань ».
  
  
  Хоука мӹнь вӹкӹжӹ анжалда.
  
  
  «Тидӹ федор городина описани толыныт», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Эскобара мӹнь келесен: «кӱ-гӹнят эче приказывает?»
  
  
  «Мӹнь ик гӓнӓ веле ӱжеш эдемвлӓм. Худа, шучко, сӧдӧй ӱп. Тӹдӹ веле, кынам мӹнь куда-либо, ӱ, здоровяк приказым пу.
  
  
  Хоуку докыла сӓрнӓл мӹнь ужым. «Жиз?»
  
  
  Тӹдӹ мыкик.
  
  
  Стеняштӹ тора докы миӓ дӓ олен мӹнь кидвлӓжӹм кӹшӓнӹш керӹл. Вара моряк анзылны у толеш дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжа, тӹ годымок сӹнзӓжӹм ак карангды.
  
  
  «Хуан, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, - тӹнь, наверны, колыштын, дӓ мӓ тӹлӓт худа ма вир доно пыдыртымы ушымы штатвлӓн обращени кычылтмы лӱдӓш ак кел. Ситуация вес Но тиштӹ кодде, Хуан. Уке жепӹштӹ цӹтен. Мӓ тӓлӓндӓ алталет гӹнь, тӹдӹ гишӓн шаналташат мӹлӓм, маныда, ылымаш улы гӹнь, аравлӓшкӹ сеньорита та ылын. Мӹнь тӹнь ынгылет, Хуан?
  
  
  "Мане, сеньора!" - тӹдӹ шӱлӹ. Сӹнзӓжӹм кымык мӹнь келесем, тӹдӹ пӓлен, мам мӹнь ам мыскара. «Мӹнь тӧрӧк попаш лӹм доно ӓвӓ! Куд эдем эче ылын, нӹнӹ тенгеок тӹдӹ пу чемодан. Нӹнӹм кышкы нӓлмӹ нӹнӹ, мӹньӹм ак колеп. Кливленд мӹньӹн пӓшӓ верц ылын. Тидӹ цилӓ, мам мӹнь пӓлем, сеньора, мӹнь ӹнянем.
  
  
  Мӹнь ӹштем. Мыкик хоуку мӹньӹн, дӓ тӹдӹ Эскобар нӓлмӹ.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тӓ ти корабльым ужын тергӓ дӓ хоза», - мӹнь манам, кынам мӓ кымытын ик у кодеш.
  
  
  "Мане. Гавиот - тидӹ нӧлталтыш венесуэльский. Цилӓжӹ кого эдем гӹц хоза ылмы суммыжы тӱлӹшӓшлык ылыт, тӹдӹ келесӓ, halcyon компания cruises представляйӓт. Тидӹ, конечно, фальшивка.
  
  
  Рон Попаш Тӹнгӓлеш. «Нӓлнем ылнежӹ дӓ ак керд корабль командылан тӓлӓндӓ ядышташ? Пӓлем, бомба кышец пижӹнӓ? »
  
  
  «Ма кердеш ылын», - хоук шотлат. «Ма лин ак керд ӹняненнӓ, мам Городина бортш ли, дӓ, кош, Жиз почти ак тол. Вӓк ылын гӹнь, мӓ пӓленӓ, кышты лин, кышты тошты дӓ бомбывлӓн спусковой устройство, корабль нӹнӹм хватенӓ ыльы гишӓн шая шошым ирок, мӓ мона. А варажы нӹнӹм бомба пыдештӓрӓш кердӹн, маханьышты хӓлӓ ӹнде пӓлен йымы пиштен. Уке, тидӹ чӹдӹ келеш упражнени ылын, теве малын мӹнь шанымемдон, тӹнят ти дӓ никвлӓ лишӓшлык ылыныт.
  
  
  «Мӹнь интересный ылыт, тӓ тидӹ якте шон», - манам мӹнь. «Йӓрӓ орланен, Рон, но мӹнь ик тыменьшы пашам ыштат».
  
  
  «Тидӹ ик гӓнӓ агыл», - манын Хоук. «Мӓӓт пӹтӓриш ашкыл - шӹнден, кӱ-гӹнят лайнер круизный бортш. У шке а шукы мары анжымаш уша ».
  
  
  "Малын?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Тенге лиӓлт, мӓ донна« Гавиот »специализироваться келесымаш...» - ти кугуза у логер ирӹктӓш келеш шотлат, - «... сӓмӹрӹквлӓ круиз».
  
  
  Рон Фольстедт йӹрӓшат тӹнгӓльӹ, но йӹле ӓйӹквлӓ, тӹ годымок шуэн утла туран тӹдӹ ик анжалтышым дон англи хоук.
  
  
  Тӹдӹ келесен: «Мӹнь атом энерги гӹц шотышто комиссий кел, ти жеп маныт фольстедт мисс эрма ax ситуация назначымы ылын. Мӹнь ам шаны, мӹнь тӓлӓндӓ мам ядмыжым шокты молодожены рольым мадын ылгецӹ, тӓ у талантшы актерский шотыш шӓрӹмӹ ылын.
  
  
  «Шошым, ма сынгена», - манам мӹнь гӹц шинчавӱдым каеш.
  
  
  «Кӹзӹт пӓшӓм шоктышы тӹ служебный годым», - Рон приваен, мӹнь кымалнем, кынам Хоук ак анжы.
  
  
  «Мӹнь пӓлӹделам, ма тӓ сотрудничество ӹнянӹ, - Хоук кукшын келесӓ. «Тӓ ир антигуо круиз ушненӹт. Карибский тангыж порт икманяр Gaviota Судно пуры ли, йӱдвел дӓ мексикышты гач эртен канал доно мычкы кузен шагальы побережье панамский Лос-Анджелес. Но тӹ жепӹн тӹдӹ анжыктен дӓ базышты оперативный отключать тӓ докыда гӹнь, корабльышкы толмы годым Панама, я
  
  
  
  
  
  
  у позда лиэш. Бомбым кечӹ гач кандем пыдештӓрӓш планироваться Нью-Йорк ».
  
  
  «Кӹтӹк мӱӓн тӹлзӹ», - мӹнь комментируяш.
  
  
  Хоук пакыла попа, вуйта мӹнь нимат ак попы. Экскурсионный келмӹм ынгыла, кышты чемоданышкы оптат-корабльын бомбым, вӹдсӹнзӓ дӓ докы пӧртӹлеш. Жизов тӓлӓндӓ моам дӓ антон ылат тӹштӹ, векӓт, Нокс Варнов. Тӓ ӹшкеок тӹнӓм. Цель доно ӹштӹмӹ кердӹдӓ тӓ палшен цилӓ тидӹ мӹлӓм ылын, но масштабан керек операцивлӓм ак ли ».
  
  
  Документӹштӹ кугуза дон вален дӓ ик рейс роном вуйлатен центр кабинет гӹц лӓктеок. Фото документ весӹвлӓ пуа дӓ мам тӹштӹ лит, кыдывлӓм мӓ келеш, мистер ӹшкежӹ гишӓн дӓ миссис хантер николас пӱӓ маныт.
  
  
  Коден кынам мӓмнӓм штаб-квартирӹштӹжӹ AX, Роном мадын , ӹдӹржӹм толшы цилӓ сӓндӓлӹк семӹнь ӹштӓт.
  
  
  «Ма тӓмдӓм ак шо, - тӹдӹ келесӓ шеклӓненрӓк, - манеш, раз мӓмнӓн« сӱӓн »ирок тӹнгӓлӓлтеш официально и якте, тагачы мӓ тӹрлӹ кок кӹдежеш кодын ыльы?»
  
  
  «Яжорак шанымашым», - мӹнь келесенӓт, таксим кыча. «Мӹнь тагачы варарак лӓктӓш ситен ылын, дӓ мӹнь тӹлӓт кӹньӹлтӓш ак шаны ылын, кынам тӹньӹм пыра».
  
  
  "Дӓ ма?" - тӹдӹ яды сарказ нелӹ. "Тӹдӹн кыце лӹметшӹ!?"
  
  
  «Пумы, шергӓкӓнем, тӹнь хоть-ит чамане, каче мам мӹнь эртӹш йыдын нӓлмӹ».
  
  
  Таксим шӹнзӓш мӓлӓннӓ, роном дӓ пакыжок каранг мӹнь дорцем тӹнӓрок, кынары семӹнь ирӹкӹм пуа. Опта дӓ кид пылвуй доно пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ шӹнзӓ, пӹлӓнгӓш, окняш.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь кварталыштыжы полдюжины тӹнгшӹ пу, вара вуйжым пуаш. «Тӹнь куштылгырак лиэш гӹнь, тагачы вадеш мӹнь штаб-квартирӹштӹжӹ AX дӓ уроквлӓм ӹштӓш».
  
  
  Нордический мӹнь ӹшкежӹ тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ кловой сӹнзӓ анжал. "Лачокат?" - тӹдӹ яды юкшы изи ӹдӹр.
  
  
  «Праважы», - манам мӹнь. «Мӹнь агыл яре бизнес дӓ ваштареш керӓл семӹнь, кынам весӹжӓт иктӓт ак мешӓйӹ. Но пӓшӓэт дон соок ылшы тагачы келеш. Мӹнь цилӓ шайышт пуаш, мам дон антон ылыда гишӓн Жизов, дӓ Варнов Федора Городина Нокс ».
  
  
  Роном дӓ пышеш мӹнь кидшӹм пылвуйжӹ кидшӹм виктӓлтӓ. «Мӹнь пиш ӹжӓл, Ник. Ребячливый ак шо мӹлӓм чучын.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ йӹрӓлтӓ. "Ак ли ылмы вес корны".
  
  
  Вара мӹнь вӹкӹ тӹдӹн сагаок, мӹнь дӓ пӱгӹнӓлӹн, тӹдӹм шӹмӓн маньы шыпшалеш.
  
  
  Шӹм главы
  
  
  Ирок якте толын цӓш верц, вес мыжыр «Гавиот» мам кандет антигуо зафрахтовывать самолетеш. Сент-Джонс, изи островок столицы, тошты хала пиш ужмыда британский ӹрдӹжӹ. Кварталыштыжы шачын Но толькы тӓ кыце попаза, у костюмым доно тӓ колаш тӹнгӓлӹнӓ музыкальный калипсо йӹлмӹвлӓ лывыргыжым, пышкыды, кыдылан эдем намал агыл, тӹдӹм туриствлӓлӓн впечатлени ӹштӓш манын, а вет маныт, пеледӹшвлӓ доно келшен.
  
  
  Мам выжалаш билетвлӓ доно круиз гавиот queen'турагент s лиймаш ак талашы.
  
  
  «Первый круиз ужеш, тӓ ӹнде кодын, - тӹдӹ келесен, - мӹнь тӓ доно циц поген дӓ соикток ӓкшӹ вӓрешт».
  
  
  «Тӹнь кыце шанет, корны?» - мӹнь ядам, армары.
  
  
  Чувственно йӹлмӹвлӓ доно тӹрвӹжӹм рон эртӓрӓт. Мӹнь ӹнянем, цилӓ сӹнгӓш керд ма, ма круиз кодеш.
  
  
  Турист кымал мӹнят агентвлӓжӹ. «Тӓ ужеш, тидӹ кыце лиэш».
  
  
  Мыжыр дон тӹдӹ ик билетвлӓ доно ӹштӓт хантер неохота миссис мистер выписываенӓ. Икманярышты изи неохота оксажы доно нӓлӹннӓ.
  
  
  Изи йӹр ма дон гуляет роно, шеклӓнӹдеок дӓ витрина кидшӹ гӹц кыченӓт, мадмышты годым молодожены гӹнь, кӱ иктӓ-мам анжалда. Лачокат, тидӹ нелӹ ак ли.
  
  
  Икманяр жеп гӹц докат мӓ докына валы манын, анжалда, кыце пуры «Гавиот». Яклака дӓ ты ылын, ош тамга тӹрлӹ пӹсӹн шӹндӓш, лийын кертеш, вӹцшӱдӹ фут кӱ гӹнят. Причал глубоководный кынам тӹдӹн докы кен, пассажиржы кайшы мӱ цӓшӓн тӹлзӹ уке.
  
  
  Кидкычем гӹц пасна тышты йӹрӓлтӓ дӓ тиштӹ мыжыр доно анжен, но корабль чучеш, пассажиржы ин сек изиэш шотлаш, тӹдӹ шӹнгӹцӓн дечем. Очыни, пижӹ ӹшкеӓт хозажым когон ак шукыжак у продукт, мам ынгылдарат, вес предприятивлӓм шотыш нӓлмӹ, нӹнӹ доны ылын.
  
  
  Пассажирвлӓм дӓ мӹньӹ икманяр экипажвлӓ лаштыквлӓжӹм тӹшлӹдӓ, корабль лӓктеш, дӓ грузитлымаш минимальный журнал, но нимамат подозрительныйы семӹнь пӓлен да ак уж эскобар хуан лиц. шамаклан, кого кым лаштыкеш славян команда пысынрӓк, латинлӓ дечем.
  
  
  Казначея роном дӓ сӹнзӓэм доно ужынам. Тӹдӹ гӹц пасна мӓлӓннӓ анжыктен каю энтузиазм векӓт, изи кӹдежӹштӹ иктӓт ӧрдӹжеш палубышты Променад. Чӹдӹн ылытат, тӹдӹм цӓрӓ: пӧкенӹм, диван, изи стӧл, краватьыш односпальный кокшы дӓ комод. Аравиштӹ масакым ӹштӓш круиз остатка сӓмӹрӹклӓок чучеш, но шукым анжыктышы роно доно, мӓ нӹнӹ иквӓреш ролик передвигаться куштылгы. Лампы соты у шукы пӱӓ вӹлнӹ люминесцентный комод зеркало. Кечӹ соты дон шокшым таравлӓм мӹнь иллюминатор карибский шторывлӓ пыртымы.
  
  
  Роном дӓ мӹнь кӹньӹльӹм сага толын. Тӹдӹ келесен,
  
  
  «Ну, ӹнде тӹнь ылат ма ӹштен, шергакан муженек?»
  
  
  «Мӹнь тӓмдӓм попаш ак кел, мам ӹштӓ ыльы. Тенге гӹнят мам ӹштендӓ пӹтӓриш корабль доно катаяш. Ӓшӹндӓрем, кымыл доно ышташ?
  
  
  «О, яра, - тӹдӹ келесӓ. «Мӱӓн тӹлзӹ пишок шукым агыл гӹнь, но тидӹ ӹлӹжтӹмӹ, ӓвӓжӹ докы мӹньӹм токышты кен кердӓм».
  
  
  Мӹнь тӹдӹлӓн шӹцмӹ дӓ тӹдӹн сӹлнӹжӹм шижӹн лыктын перем цымырен
  
  
  
  
  
  
  палубышты. Мыжыр дон гуляет палубышты мӓнмӓн цӓшешнӓ, бар тергӓ, спортзалда, столовыйышты, театр, магазин король да кӹдеж сувенирный. Молы ситӹдӹмӓшеш пассажирвлӓм сӱсӹрвлӓ ылыт. Мыжыр мӱӓн тӹлзӹ, мӓ тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм, утыжым кош тӓнг моло вес лит манын, у, и нӹнӹм кӱ-гӹнят эче уке. Экипажвлӓ изи лаштыкым, ма нӹнӹм встречаем, дӓ пиш ӹшке задачышты ылын, каеш, мӓ шотленӓ каеш.
  
  
  Мӓ чӹдӹн смотровой залышкы кечӹвлӓм эртӓрӓт, садвичӹ рот шыпшеден мыжыр доно йӱт, тӹдӹм йӹвӹрт анжен шӹнзен, бортышкы куза кӱшкӹ, нӹнӹ багаж доно ӓклӹмӹ.
  
  
  Бортышкы гӹц пуры ик ак шоат, ӓль отдаленно городина жизов федор антон гань, пассажирвлӓм дӓ кидӹшкӹжӹ чемоданым портӹлмӹк, нимахань экипажвлӓ лаштык ӓль ак тӹнгӓльӹ тымаша. Ти жепӹм мӹнь мӹшкӹр тотлы йӱн ромовый сӱсӹр чымедӹлеш.
  
  
  Атлантический океан доно вӓшлимӹ годым сакалалташ пӹцкемӹш, «Гавиот» гудок парым пуэм манын, пассажиржы саяк бортышкы ужам, дӓ мӓ докы йӓмдӹлӓлтӓш отплытие. Тӹмӹрвлӓ мӓлӓннӓ мыралты серенада вурс гӹц оркестрышты, корабль гӹц айырлымыжы годым причал
  
  
  Йӱмем шон столовыйышты мӓмнӓн ганьок, вара каю палубышты сӓрнен толын. Рон сӓрнӓл кешӹ амаса паштек, мӹнь анжалда манын, тӹдӹ мӹньӹм элтӓлӓ дӓ шыпшалаш. Проста тӓнг вады качкыш паштек цилӓ шыпшалмаш дон тӹнгӓлӓлтӹн. Вара Но мӹнь шижӹнӓм, йӹлмӹ мычашем тӹдӹ кыце изи, мӹнь почти тӹрвӹжӹм шеклӓненрӓк логальы, дӓ мӹнь шачшы шижмӓшвлӓ, мам «мӱӓн тӹлзӹ» шарада ак ли. Ӹлӓш мӹнь большы шижмӓшвлӓ, ялаш дӓ ӱлӹкӹ шӱлӹш доно мӹнь изиэм годым тервен пӹзӹрнен йылдырге яратымы, ласко вычен нӹжӹлгӹ, йыд акробатика эротический кӱ сӧрӓ.
  
  
  Дӓ тӹдӹ шайыкыла цӓкнен, чувственность гӹц тӓрвӓнен, цилӓн сӹнзӓштӹ, кыдыжын ӓ эффективны веле кычылт, ӹшке выргемдӓм кыдаш. Тидӹ олен ӹштендӓ тӹдӹ - пӹтӓриш шелӹк ар полдыш остатка кыченӓм, тӹдӹ гӹц седӹрӓшкӹ вален трусик, чичӓлгӹ цӓрӓ, кавашты пышкыды. Контур кок изи выцкыж корнан ош бикини, кыды тӹдӹм принимайы годым чиӓш ванна кечӓн. Ош граница пушисто сергӓвлӓм-треугольникын пышкыды, кыдылан вуйыш ты ш ошкы веле улы.
  
  
  Ышдымы пӧртӹш мӓмнӓм яратат ылмы годым мӹнь кӓпӹштӹ акат шаналта малиба ронас реальный шансвлӓ пӓшӓм ӓклен. Порзай кукшынди, кыды тӹдӹ, кажется, сӹнзӓшкӹжӹ выргем, алтала. Грамм гӹнят тӹдӹ нилӓ нигӱ уты ак ли, но ак лык дӓ пӹсӹ ылеш.
  
  
  Позируяш тӹдӹ мӹньӹм, мӹньӹм ӹнде нӓлмӹ. "Тӹлӓт ам шаны, мӹнь худа ма у?" - келесӹ тӹдӹлӓн, изиш хоть тӹдӹ лицӓшкӹжӓт ак ли ылмы седӹ.
  
  
  Мӹньӹм анжал дӓ онгылашыжым критически анжа: «Ну, ӹнде, кынам тӓ нинӹм тидӹ гишӓн...»
  
  
  Тык тӹдӹм тӹрвӹжӹм парня дон мӹньӹм тӹкӓлӓш. «Мӹнь ынгылем увертӓрен. Мӹньжӓт кол кычаш шӱмем жепӹм пуры шамак ".
  
  
  Кӹдӓлжӹ гӹц элтӓлӓ дӓ мӹньӹм ӹшке докыжы тӹдӹм шыпшыл шӹнден, мӹшкӹржӹ тӹ неркӓ пышкыды шыпшалеш.
  
  
  Роно мӹнь докем пӹзӹрген, ньыргыжмыштым мӹндӹрцок сусу юквлӓ, мӹнь мӹшкыремӓт кӹзӹ доно тӹдӹ ӹшке йӹр эркын йӹлмӹм шӹмлӹмӓш, ире вала.
  
  
  Колты мӹньӹм, дӓ мӹнь кенвазым, кӹчӓлӓш ышма ирок. Мӹнь кидӹм лӱктӓш дӓ тӹдӹ кравать докы нӓнгеӓ. Атласный пышкыдын мӹнь тӹдӹн вӹкӹ кымык ӹштен, тӹштӹ шӓрет.
  
  
  Ӱл тӹрвӹжӹ, сӹнзӓ анжа роно да руалтен пумы тема семӹнь, мӹнь гӹцем сӹсӹргӹш выргем.
  
  
  Тидӹ лачок хоть, мӓ тӹдӹлӓн шӓлӓ молодожены ак ли, тӹдӹ каеш. Но мӹнь ӧрӹм, хоть-махань законыштыжы мыжыр молодожены годым ма-полноценный сӱӓн йыд лин гӹнят, мам дечем. Деч ончыч остатка мӓ амален колтеннӓ, ик лыды вазалын ирвел сотемдӓрӹмӹ валгалтеш кечӹялла.
  
  
  8
  
  
  Тӹ жепӹн, кыце «Гавиот» пырышы Мартиника, мӓмнӓм уже кӹньӹлнежӹ ылын, яжон чиэн дӓ ыштымек. Лывыргыжым набережная тотлебе роно миэн шон бутик-де-Франс, но тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ тӹштӹ кодын, кышты мӹньӹм тӹшлен кердеш, кӱ дӓ ма бортышкы куза. Колташ мӹнь тӹдӹлӓн иктӹм, но тӹдӹ толын шагалеш ик цӓш моаш манын, тӹдӹ веселӓ.
  
  
  Кыце пӓленӓ, мӹнь тӹдӹн сага кен кердеш ылын, гӹнят, тӹдӹ мӓ вӹкӹнӓ яратен анжен сходни. Мартиника нӹл цӓш лошты мам ӹштӓ, тӹдӹ сӓмӹрӹк дӓ молат икманяр жепӹштӹ толыт гӹц лӓктӹн дӓ тӧр дон сирӹм пынжым сувенирный магазин шляпӓ олым. Шукы ужшы доно экипажвлӓ бортш кодеш. Подозрительны ылеш нимахань ак чемодан. Нимахань кӓньӹсӹрӹм, руш мӧскӓ. Сӧдӧй уп гӹц нима худам россиянин.
  
  
  Ма доно у савырненыт роно прогулочный тӹдӹ йыд площадка. Бортышкы Активность «Гавиот», молнамшы гань ылшы минимальный. Каю ӹшке первиш кеӓ, действи кышты когон писем.
  
  
  Мӓмнӓн вес цӓрӹмӹ ылын Ла-Гуайра, тангыж порт Каракас. Гавиот сирӹктӹнежӹ ылын раз венесуэлышты, ӹнянем мӹнь, мӓ-ма тидӹ эл столицӹжӹ йӹлгӹжшӹ лин кердӹн.
  
  
  У разочаровывать мӹнь ылам.
  
  
  Мӹнь тыргыжланаш тӹнгӓльӹм гишӓн тӹдӹ йыдым мӓмнӓн келшӹш, роном дӓ ӹшкеок признаен гӹнят ин векӓт. Остатка, пингыдемдымаш негӹцӹм пиштӓш ак ли ма, мӓ пӹтӓри цилӓ тӹдӹлӓн командылан дӓ чемоданжым жиз пиштӹмӹ и-бомбым роковой цӓш.
  
  
  
  
  
  
  Ӓль хала дӓ америкышты уже йӓмдӹ лин кердеш ядерный минироватлаш пыдештӓлт пӹл гань ылшы кнопкыжым веле темдӓлдӓ иктӓ-махань вӓрӹм пӓлен. Эскобары хуан тӧр келесӓш гӹнь, бомба дон висӓш экипажвлӓ колтымы лит куд гавиот член доно катаем. Насколько мы палена, вес семӹнь лин кердеш, нӹнӹн дӓ шӓрлен.
  
  
  Эче пӹтӓриш бомба пыдештӓлтмӹ дӓ вӹц кечӹ ли ылмы Нью-Йорк. Настроеним американский пыйге общественность шотыш кечӹн, цилӓ мӓмнӓн кого халажы лийын кертеш сӹмӹрлӹш, ма келеш, манын, переговор ружгаш тӹнгӓлеш. Конечно, техень эдемвлӓ, Антон Жизов гань, йӹргешкӹ ак ӹштӓлт.
  
  
  Кокшы ылын веле ярыктенӹт - ӓль дракон сдаялт. Векӓт, изи вӓрӓш дебатвлӓ демократический правительство ваштареш кредӓлӓш решӓ. Аккелӹм но тидӹ ылын, виднӹ тышманат ак ли вет. Бомба шӹлтӓш, вӓрнӓ ала доно радиосигнал срабатывать гӹц, виднӹ цельӹм анжыктышы. Пыдештӹт кынам халан кокшы дӓ кымшы, эдем кредӓлмӓш пӹтӓш волям пуэнӓм кердеш. Тидӹ веле ак ли ылмы гӹнь, лишӓйӓш кого халажы элыштат ваштареш шӓлӓтӹмӓш эдем ылын.
  
  
  Мӓ лач нӹнӹлӓн веле мӓжы тенге мадына ылын гавиот. Таможенник шеклӓнен, хуан эскобар кыченӹт, тышманвлӓ виш брон пӹрцӹкшӹ мам пуа. Мӹнь пӓшӓ иктешлӓлтӹн гӹнь, тидӹ гач эртен дӓ салалтен колта шелӓш манын, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹм витӓрен шоктен.
  
  
  Вӹц кечӹ эче.
  
  
  Тӹ йыд мӓмнӓн ак ситӹ занятивлам спонтанность первишӹ яратымы, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь велет сагаэт. Конечно, Роном шижӓм, ма-ма тенге агыл гӹнь.
  
  
  «Ма лиӓлтӹн, Ник? Тӓ келмӹ гишӓн йыштылшашлык? »
  
  
  «Махань ылыт дӓ ӹнде ма-действим толок», - манам мӹнь. «Ма иргодым Кюрасао лӓкмӹкӹ, нимат ак виӓнгмӹжӹ дӓ тӹштӹш гӹнь, мамнан пашана».
  
  
  «Тӓмдӓн йӧраташ ылеш, манын мӹнь тӹньӹмӓт пелӓшет ӹшке ирӹкӹн пуаш дӓ советӓймем мален краватьышкыжы?» - серьезнырак, тӹдӹм ядеш.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке тервен тӹдӹ кыча дӓ кӓпшӹ цӓрӓн. «Яратымы, вӹц кечӹ анзыц ылшы улы гӹнь, тӹдӹ кыце сӓндӓлӹквлӓ пыдештӓлт тӹнгӓлӹнӹт, нӹнӹн омын гань мӹнь шагалынам гӹц сулымашке эртӓрӓш лиэш».
  
  
  Мӹнь куштылгы ял гӹц ялыш ӹшке кымыл мырла рон ӓвӓлтӓ. Дӓ махань-шон мӹнь тӹ жепӹн чемодан бомбым ядерный гишӓн агыл, колымаш гишӓн ак шанеп мӹнь вуйнамат.
  
  
  Кюрасао бортш «Гавиот» Федор Городина толын. Сусу ылын-хмурый мӹнь тенге ужынам, широкоплечого руш, мам тӹдӹ кердеш шыпшалеш. Кюрасао - Кариб магазин международный порт гӹц ик ирӹкӓн тидӹ яжо. Ирок кодшы пассажирвлӓм корабльышкы налме любой шукы кӹчӓлӹнӓм, дӓ, кынам мӹнгеш токы сӓрнен толмым кечы лиэш нынын лошты нӧка Городина, такеш палм костюмыш цаценӓ-Салам пассажирвлӓм круизный типичный каеш, хоть-мӓ иктӹ ылына. . Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ кычыш дӓ тӹдӹн нырыштыжы тӧрӧк цаклен, тӹ годымок, вуйта палубышты мычкы сӓрнен, мам пӹтӓриш шырпе каю офицер.
  
  
  Разочаровывать сусужы мӹлӓмӓт изиш лимӹкӹ, мӓ доно тӹдӹ ӹшке гӹц ик ак дон бомба бортышкы чемоданым кычен. Кюрасао но толшы исторический раз штаб-квартирӹштӹжӹ контрабандист, ӹмӹл мӹнь шачынам, ма жеп толын. Бомба гӹц ик толат ылгецӹ, мӹнят тӹ отслеживать анжен кердӹт ыльы, тидӹ мӹнь пӓшӓжым куштылгемдӓш вала ылын. Но уке гӹнь, мӹнь соок Городина темдӓл кердӹт.
  
  
  Пӓлӹ, махань каю здоровяк вӓрлӓнӹмӹштӹ, барышты мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ смотровой роно ушненӹт.
  
  
  «Городина бортш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  Кловой сӹнзӓ тӹдӹ тыргыжлана кугемеш. «О, Ник, тидӹ анжыкта, тӹдӹ гач тӹнь мам бомба отслеживать керд».
  
  
  «Тидӹ, ӓль мӹлӓм вуйгалашка рашкалтымыла. Кӹзӹт якте порволымо вет тидӹ лин ".
  
  
  Мӹнь дӓ у анжалтышвлӓм нӓлӹн, ӹдӹр кид кӹтӹк макырым. «Самынь ынгылат. Ала-могай сай ылымашын смыслжым кышты ти кечӹжӹ ылын. Но сек пӹтӓриш пӓшӓштӹ, паснаок келесӓш лиэш дӓ кугемдыде пасна, весӹжӹ пулшышкы, мам мӹнь проклятый сандалык ».
  
  
  «Мӹнь пӓлем, корны», - манеш тӹдӹ. «Эгоиствлӓ мӹлӓнем ак ли».
  
  
  «Кынам тидӹ пӹтӓ, изи отпускышкы нӓлӓш, ма сынгена», - манам мӹнь. «Вӓреш кузаш хударак лиэш ылын ылгецӹ, ма докы ушненӹт Жизов, дӓ Вам Нокс Городина».
  
  
  Рон цӱдейӹмӹлӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. "Мӹнь ӹнянем тидӹ ылын!" Тӹдӹ вара мӹньӹм йӹралтем, дӓ эче цилӓ яжо лиэш.
  
  
  "Планируяш тӹнь мам ӹштет?" тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  «Кымалаш манын, чемодан сага бомба бортш гӹц ик канден, манын кердӹнӓ, мӹлӓм пуры. Мӹнь тӹтеок Городин паштек кеӓш вӓрештеш. Дӓ йӹлерӓк аккуратно. Вет тагышты-ӓнят вычен дӓ жизов кнопкыжым варнов, сша пыдештӓрӓш кердеш шукырак. Небрежность анжыкта гӹнь, иктӓжӹ тӹдӹлӓн уверӹм колын кердшӹ манын, кӓтӓ жеп ак вычы ».
  
  
  «Мӹнь кердӓм мам ӹштендӓ, Ник?»
  
  
  «Мӹндӹр корны гӹц шалга», - мӹнь пӹчкеш, вара левӓш. «Рон, ышдымы лин кердеш колта дӓ цилӓ тидӹ жеп. Мӹнь техень действим тымден, а тӓ уке. Мӹнь ылынам, манын тӓмдӓн тӹштӹ каю дӓ кӹлӹм пӧртӹлӹнӹт. Пачмы амаса ак якте сигналым пуа.
  
  
  «Хорошо», - тӹдӹ аварта.
  
  
  Рон мӹнь корнышты колтен. Компания тӹдӹ яжо ылеш. Дӓ керӓл. Операцивлӓм этапшы но тидӹ ижӹ.
  
  
  Палубышты мӹнь тольым, сходни яжон ужаш манын. Отплытие доно йӓмдӹлӓлтӹн мӓ наступленим пӹцкемӹшӹш, бортшымат лӱктӓлӹн дӓ иктӓт ак чемодан. Ма гӹц лӓктӓш гавань Виллемстад
  
  
  
  
  
  
  турок Королёва понтон кӹвер манын эртӹмӓш Эммаэм, дӓ мӹнь ужам, мам мӹньжӹ хоза городина шалгаш вӓрештеш. Запуск вара мӹнь колынам.
  
  
  Тидӹ гӹц пасна ылшы пӹсӹ катер доно йӹгӹр сакыман тыл мотор. Виӓнен кынам тӹдӹ, ку-кӓнӓш тӹш тӹдӹм кедӓрӓт. Катер цӓрӓ мары лапкаш, каеш, приказым пу. Ш тӹ эдем оголан палубышты лӱктӓлӹн. Тидӹ чемодан ылын, дӓ мӹнь ӹнянем, тидӹ лач тенгеок ылын, кыце Эскобар Хуан.
  
  
  Строп кузен тӹнгӓлмӹ годым, мӹнь тӓрвӓнем кытышты кидкычем кормам, анжал манына, лӱктӓлмӹ кужы. Тидӹ федор ылын городина йолташем, со эче костюмым чиэныт-мороженыйым, ныны мыжыр нелатинский группыш вуйлатышы дӓ тӹдӹн членвлӓжӹ. Кид лӹвӓлнӹ тыгырын пачаш цикен, лыктын вильгельмина кобурам гӹц мӹнь кыдальым. Кидӹм имжӹ пӓлӹмӹ «Люгер», тӓнгвлӓ дӓ тӹдӹн докы мӹнь городина ашкылвлӓм ӹштӹмӹ.
  
  
  Ик ашкылым - цилӓ, мам мӹнь кердӓм. Мам-гӹнят мӹнь сепнӹшӹ шӱдӹнгӹштӹ, палубышты мышкындыжым ӹрзӓльӹ дӓ мӹнь гигантский. Трӱк вуйым йыла тӓрвӓнӹмӹ юкеш, тӹдӹ, кажется, мӹнь мӹнгеш рассасываться вуйгалашка вашток, кынам шӹп ли дӓ цилӓ ш.
  
  
  Вуйым-Ӹндекшӹ
  
  
  Потикӓ гӹнят, пӹтӓри мӹнь веле шамышкы, мам нерӹм цӹгӹлтӓш. Тӹдӹм ыдыралда дӓ мӹнь кырмаш цацем, но кидӹшкӹжӹ тӓрвӓнӹлеш. Мӹнь сӹнзӓм пачеш. Тӹнӓм мӹнь ӹшке вуйжы шам. Лижы ясы, пу гӹц кого ик семӹнь, кынам ӱштӹ юж шӱлӹшвлӓ нервӹжӹм йымак логалеш. Мӹнь олен пачеш дӓ нӹнӹм угӹц сӹнзӓм кымем. Карштымжымат ак эртеп, но мӹнь доно фокус лишнет лиӓш.
  
  
  Мӹньӹн кӧргӹштем изи изи каю койкашкы комдык киӓ. Мӹнь ужам, мам мӹнь ял кӹлдӓлтшӹ икманяр саралтышвлам ле тышкаш лиэш. Туп шайылнем мӹнь кидӹм пӓгӓркӓ хрестӹлӓ пиштен ылын, нӹнӹ тенгеок иквӓреш пижӹктӹдӓ лиэш. Койкашкы шӹнзеш дӓ корнан-корнан ваштареш шелӹк цевер мыньы кымда ялашым рон фольстедт. Лӱмыле скотч тенге тӹдӹн кид-ялжы улы.
  
  
  «У сусу, мӓ донна тӓ мӓнмӓн у, мистер Картер», - юкынок мугыматаш кышец нелӹ-анзыл часть гӹц тама-ама. Мӹньӹ сӓрӓльӹм вуйым юкеш цуц вел. Креслышты федор виниловый городина шӓлӓнен, кок лицӓ койкашкы шӹндӹмӹлӓ. «Мӹньӹн ак шо, мам манын тӓмдӓн смыслжым хантер мистер ылын», - тӹдӹ пакыла попаш. «Тидӹ маскарадышты пӹтен ганьок, тӹнӓм веле кыце тӹнгӓлӓлтӹн».
  
  
  Король сӓмӹрӹк эдемвлӓ доно итӹрӓ стӧл сага пӧкенеш шӹнзеш амаса анзылны каю рӹшкӹ ӱп каштановый лывыргын металл. Люгер мӹнь пӓлем, нӹнӹ тӹдӹм кычен, мӹнь колтымаш - Вильгельмина. Мӹньӹн кидӹштӹ ылеш дӓ тӹштӹ пай уке дюйм давленим довольна тӓрвӓтен, кышты давленим ли. Стилет ак ли. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹлӓн у городина гӹц киен.
  
  
  - Мане, Картер, - мугыматаш Городина, - ма тӹньӹн оружиэт улы. Дӓ тӹлӓт ... "вӓтӹ". Ӓнят, кӹзӹт тӓ мӓнмӓм попалта.
  
  
  «Тӹнь мӹньӹн гӹц ак шеклӓнӹ», - мӹнь келесенӓт, кыце тошты колледж. «Ужам мӹньӹ Николас Хантер».
  
  
  Городина ӱрлӓлтӓш сӓмӹрӹк эдемвлӓм дӓ докыла сӓрнӓлеш: «Борис, кӓрш мӹлӓм пуэн». Размер карточка вӹц тӹдӹн кидвлӓжӹ гӹц хватен дӓ шӹм Борис юкын лыдаш тӹнгӓлеш. «Картер Ник, N3 AX агентвлӓжӹ. Рейтинг: Killmaster. Дэвид Хоук отчитываться анзылны, Вашингтон, округ Колумбия, AX директор. «Ма тӓмдӓм ак шо, мӓ донна тӓ мӓнмӓн пӓлӹмӹ эдемвлӓ репутация. Картер? Мисс ax фольстедт звоньыда кынам тӓ тӓнгвлӓ, мӓлӓннӓ пӓлӹ, ма нӹнӹлӓн колыш агентвлӓжӹ. Возможно, мӓмнӓн тӓнг ылыныт гӹнь, Лос-Анджелес тӓ пӓлӹ, нӹнӹн ӹшке перегӓлӹн преследований уштыш лиэш ылын.
  
  
  «Репутация тӹлӓнет веле агыл, но мӓлӓннӓ пӓлӹмӹ дӓ икшӹ лицӓ гӹцет тӹньӹм, тӹньӹм кӱшкӹ копия фотом пуэн, Картер. Тӓ пӓледӓ Капитан, тӹнь гӹцет антигуо бортышкы куза годым ӹдӹрӓмӓш. Тидӹ гишӓн радио доно тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, тӹдӹм тӹшлен дӓ жеп доно тӓ верцдӓ. Бортышкы куза годым, мӓлӓннӓ пӓлӹ, мам тӓ ӹшке ходдон йӹле ӹштӓ, дӓ тӓ докыда йӓмдӹ ли ».
  
  
  «Яра, Городина, - мӹнь келесенӓт, мадыш гӹц лӓктӹн кеӓ, - ма тӹлӓнет келеш?»
  
  
  «Мӹнь лӹм доно пӓлӹ тӹнь ылат, ужамат. Ма вара, тидӹ паштек вычат. Мӹлӓнем пишок проста ылыт. Пӹтӓриок, шанем мӹнь, мӹнь весӹ манын тӓлӓндӓ шайышт пуэм, мӓ донна тӓ мӓнмӓн пӓлен операцивлӓм гишӓн шана. Пиштен, тӓ гӹц Хуан Гавиот Эскобар лӹмеш нӓлӹн. Мӓнмӓм ужмыкыжы, кыце тӹдӹ нӓлмӹ Тотлебе-Лодердейл.
  
  
  Шотлымы йӹле мӹнь, тӹдӹ гӹц нимат, мам пӓленӓ мӓ, кеӓш ак ли ылмы городина ыштен кердынна, седындон нынылан тидӹ мӹнь, ӹшке шанымашыжым вес кычылтмы ужаш манын, кӹчӓлмӹ корны.
  
  
  «Мам пӓлет, антон шоу жизов вуйлатышы мам тӓ, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ сӓй, выкупым мӹнь телеграммым подписӓйӹмӹ гишӓн тӹдӹн вижӹ. Пӓлет ма, тӓ махань бомба кычылт, тӓ мӓмнӓн гань халавлӓштӓт нӹнӹм канденӹт. Мам шанат, мам ӹштӓш манын, ученый нокс варнов тӓмдӓн лым доно. Тӹдӹ тидӹ."
  
  
  «Пиш яжон», - манын Городина. «Проставла тидӹ лаштыкшым ответым. Ӹнде мӹнь шаненӓм манын, мӹнь тӓ ax гишӓн шайыштеш. Конечно, тидӹн паштек, ӹшкӹмӹштӹм кыце кычаш, виктарем, нимахань значеним ак ли организацинӓӓт улы, но тидӹ цилӓ упрощая ситуация гӹнь, мӓ тӹдӹн доно операцивлӓм пӓлӹмӹ ылын. Ала кердӹдӓ тӓ гӹц тӹнгӓлӹн, активный мӹньӹн агентвлӓэм ма маныт ».
  
  
  Мӹлӓм нимат ак попы. Мӹнь вуйым шиде. Мӹнь шаненӓм цацен.
  
  
  «Картер, уке мӹньӹн тырхымашем мадмаш», - Городина ӱрлӓлтӓш, цилӓ ямеш дӓ ӓмӓл любезность. «Мӹнь кердӓм тӓ ӹлӹжтӹ манын - мары йӹлмӹ кердеш мӹнь хоть-махань - гӹнят, ӓнят, вӓшке нӓлмӹ ли ылмы
  
  
  
  
  
  
  нӹнӹ ӹдӹрӓмӓш дон ».
  
  
  «AX тӹдӹ гишӓн нимат ам пӓлӹ», - манам мӹнь йӹлерӓк. «Тидӹ заданим ӹштендӓ тӹдӹ разовый».
  
  
  Орш дон дӓ анзыкыла кого ашкылтен городина эдем скорость пӧкен гӹц кӹньӹльӹ. Мӹнь ышмажым кидшӹ доно лыпшальы, тӹдӹ шайык пынан. Выртын мӹньӹн тамам шижмӹлӓ.
  
  
  «Тыр», - приказываймы, тӹдӹ «Кынам мӹнь гӹцем ӹдӹрӓмӓш пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, эчеӓт тӹнь иктӓ шансвлӓ попалташат лиэш».
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ кынам руш вӹлнӹ савырненыт роно тос, мӹнь ӓшӹндӓрен ӹштӓш фокус лелем шӹцшӹ вуй карштен, тӹдӹ тенге Стюарт кугешнем «Спецэффект». Тӹдӹн кидӹшкӹжӹ пыдештӓлт ӹрвезӹ худа, кынам тӹдӹм нӓлӓш нӹнӹ тӓлӓндӓ, прӓжӓжӹм явным шая шӹмлӓш манын. Городина малын ат мо? У мӹнь вӓшештӹмӹ дӓ ӱлӹкӹ анжалда. Спортивный тӹгӹрӹштӹжӹ тӹдӹ питӹрӹмӹ.
  
  
  Поергиваться койкашкы анжен, мӹнь маньым, царан ӹштен. Сӓмӹрӹк Борис, амаса сага шӹнзӹ, мӹньжӹ дун люгер лӱлтӓл анжыкта манын, мӹньӹм шӹп киӓ. Мӹнь гӹнь кердӓм кӹдӓлӓш цӓрӓ ылеш, а тӹдӹ вӓрештеш городина, роношкы ӹнян ылын соикток мӓ пичӓл доно кӹлдӓлтӹн, питӹрен, мӓлӓннӓ враждебный анзылны коляска гӹц лаштыквлӓ дӓ корабль. Мӹнь тӓрвӓнӹде киэн, шанымаш альтернатива моаш цаца.
  
  
  Городина лицӓшкӹ тӧрок Ронас анжалда. Мӹнь ӹшке вӓржӹ доно у кердӹт, тӹдӹм пачаш дӓ кловой сынзан линна ма когон лӱдӹктӓт, но тӹ контрольым ак ямды.
  
  
  «Церотыш кӹзӹт, мисс Фольстедт, - тӹдӹ келесен, - мӹнь ax гишӓн шайышт пуаш».
  
  
  «Тӹдӹ, ма келесӹдеок Ник, лачок хоть, - ронд ладнан келесӓ. «Мӹнь AX гишӓн нимат ам пӓлӹ».
  
  
  «Перви варарак тӹнь ӓли мӹнь келесем, тӹдӹ пӓлӹмӹ ылын», - манын Городина. «Мӓӓт тӹнь ышан, тӹнӓрӹ чӹнь попаш тӹнгӓлеш». Тидӹм келесен, руш, роном дӓ шелӹк хватя, кидшӹм виктӓлтен, ӹшке кӹжгӹ трувашкы парнявлӓжӹ лошты полдышвлӓ. Тӹдӹ лавшемжӹм шӹдешкен, дӓ шелӹк сӹсӹрген, тӹдӹ пӱкшӹм материал роэн кода.
  
  
  Роно онг сӹнзӓжӹ анзылны пачылт: чичӓлгӹ доно ниалта, а ул цымырен - ош, лиф бикини гӹц шӹлтен вет тӹдӹн уке ылын.
  
  
  Борис городина амаса докыла сӓрнӓл. «Тидӹ тӹнь ма гишӓн тумаяш, мӹньӹн ӹрвезӹ? Техень кого агыл, ик семӹнь, но темы дӓ пингӹдӹ.
  
  
  Борис мыкик кӹтӹк, действи кышты ылшы городина но тӹ сӹнзӓлӓн ямеш.
  
  
  - Приятный дӓ йӹмӹктӓ, - келесӓ Городина, кидшӹ доно онгжым кого роно эртӓрӓт. «Ӹжӓл, мӓмнӓн уке жепшӹ тамахань-ӓнят удовольствидон якте ядышташ тӹнгӓльӹ. Лин кердеш, вара ти жеп ылын, а гӹнь, правильно отвечаен пуш.
  
  
  Мӹнь ужам, кыце кого эдемвлӓм кидӹн тӓрвӓнӹлмӹжӹ мускулвлӓ, ӹдӹрӹм тӹ годымок онгемӹм пӹзӹрӓл тӹнгӓлӹн.
  
  
  «Мӓ у тӹнгӓлӹт», - манеш тӹдӹ. «Мӹньӹн лӹмӹм тӓ весӹвлӓ манын, тӓ пӓледӓ, кӱ, AX доно».
  
  
  Роно цӱдейӓ, тӹредмӹ годым тӹдӹ онгыштыжы городина, фрукт олма гань, ӹшке кидӹшкӹштӹ нелӹ. "Мӹнь эдем ax вес ак пӓлӹ!" сӹгӹрӓльӹм тӹдӹм.
  
  
  Городина виӓнен шӹнзӹн, тӹ вӓрвлӓштӹ, йошкар парня кишӓм коден, тӹдӹ кышты Рон кыча. Сылык мӹлӓм тӹдӹ докы сӓрнӓл шагальы дӓ, вуйжым ӹрзӓлеш. «Тӓлӓндӓ тӓнг турок тоже улы. Йӱлдӓлӹнӓт, тӓмдӓм мӹнь ик карштыш ӹштӓш вӓрештеш, мӹнь шанымем доно, мам ӹштӓш келмӹм мӹлӓм цилӓ каршташ тӹдӹ утларак ылын ». Тӹдӹ цӓрӓ ялан мӹшкӹр мычкы эртӓрӓш тӹнгӓлмӹ дӓ тӹдӹн кидӹштӹжӹ кудашалт роно полдышвлӓ.
  
  
  Самой тишты герой ылмыжы фильм келесен: «вычал, дамы ит тӹкӓл! Мӹньӹ келесӹнем, ма тӓ пӓлӹмӹ ылын. Тидӹ тенге агыл. Конечно, рон мӹньӹн яратымем, дӓ мам тӹдӹн дон ӹштет городина погынен, дӓ шушыржы мӹнь кодымы ылын, но профессионал ылын, бизнес дӓ шпион ак вӓрешт, ӓль изиэш шотла ылын гӹнь ... атом энерги эче кок ax killmaster шымшыкланаш шотышто комиссий гӹнь, рискнуть ин йӓмдӹ ылын. Практический статян дӓ, минут, кыды Городина келеш, манын фольштедт рон веле пӹтӓрӓш манын, пӓлет, мам тӹдӹ гишӓн мам келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн пуаш сек шукы жеп маныт, корным кӹчӓлӹт, заданим ӹштен кердшӹ лин. Остаткаэш, миссижӹм нӓлеш сек кого ылеш. Пурын анжаш дӓ седӹндоно мӹнь кыргыжам пумы план темӓш.
  
  
  Кабинда шӓклякӓ парняжыдон амасашкы стучалаш.
  
  
  Шудалмы городина рушла, амаса пачылтеш, матрос дӓ ош шалга, цурге анжен, тӹдӹлӓнӓт цацен анжаш агыл чарамат сия тӧрышкӧ койкашкы.
  
  
  «Тӓмдӓн радиосообщение, сэр», - матрос попалта.
  
  
  - Кӹзӹт агыл, идиотда - Городина мугыматаш. «Каранг тишец!»
  
  
  «Н-а, сэр, Жизов тидӹ генерал. Срочны ».
  
  
  Досаднан кичкӹжӓл колта, роном городина савырненыт.
  
  
  "Пиш. Генерал попаш, мам мӹнь тӹштӹ ылын.
  
  
  Экипажвлӓ отсалютовать ловкан дӓ лаштыквлӓэш ямын.
  
  
  Городина стӧл доран шагалалеш, тӹдӹ сӓмӹрӹк тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹм кӓндӓрӓ. «Борис, кычен шагалшы эдемӹм тӹдӹ со. Картер Перегӓлтеш.
  
  
  - Мане, сэр, - келесӓ Борис, ит ӧр, мӹньӹн вильнельмина анжыкта.
  
  
  Городина гӹц лӓктӹн дӓ ӹшкеок амасам крон. Туп гӹц ӹштӓт, мӹнь цаткыдемдӓш цацат тыгыр, кӹдӓл ӹштӹжӹ манын, борис фокус уж. Движенин мӹнь ужмем годымок, ӓнгӹр парня гань спусковой борис тӹредеш.
  
  
  «Тӹнь киялташ сӓй, - тӹдӹ келесӓ. «Ит ор, мӹнь тӓлӓндӓ мам пристрелить гӹнь, вӓрешт».
  
  
  Ти тӹрлӹ ылыт. Мӹньӹм цӓрнӹде.
  
  
  Роно сӹнзӓвӹдӹм таен. Йӹле мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Крикунья тӹдӹ гань ӹнжӹ ли. Тоже Борис анжалда. Тӹ годым сӹнзӓшкет шынгалтын онг цӓрӓ, тӹдӹм кым шотдымы.
  
  
  
  
  
  
  У рон нӹжиклен, ӹжӓл юкдон ньыргыжмыштым мӹндӹрцок серий, цӹтӹрӹшӹ шӱлӓлтӓ. «Борис, - сӹнзӓвӹд кайы доно тӹдӹ попа, - тӹнь мӹнь донем тӹдӹ тидӹм ӹштӓш ирӹкӹм пуэн?»
  
  
  Мӹнь тӹнӓм ынгылыде. Рон кого профессионалжы лиӓш манын, мӹнь шаналтышым. Чаманен кычаш тӹнгӓлӓм, тӹдӹ сӓмӹрӹк эдем сӹнзӓ тошты, дӓ тидӹ тӹдӹн ӹнде тӹдӹ доно мад.
  
  
  «Мӹнь тӹлӓт палшен ам керд, - манеш Борис. «Тӹньы ӓнят полковниклӓн келесӓш келеш, мӓ тӹдӹлӓн пӓлӹдӹмӹ ылын».
  
  
  «Мӹнь ам керд», - манын Роно. «Мӹнь нимат ам пӓлӹ. Адж мӹнь лӱдӹш дон ӹштӹмӹ хӓдӹр. Тӹнь тӹдӹн вӹкӹ ит гань, Борис. Айдемылык мӹнь тӹньӹм ужам. Пожалуйста, мӹлӓнем палшат."
  
  
  Тӹдӹ яжо ылеш, лачокла ӹняндӓрен, пеле веле дӓ действуйы.
  
  
  Борис пырыл шӹнденӹт, но вуйжым ӹрзӓлеш. «Мӹнь тӹлӓт нимат палшен ак керд».
  
  
  Шергӓкӓн, веремӓ эртен. Физический пӓлдӹртен ирӹкшӹ улы, ситӓ мадыш отчаянный иктӹ - мӹньжӹ гӹнь роно карангден кердӹ. Вниманижым мынь тӹдӹм аздара, сигаретӹм вӹкӹ когон тӹшлӹмлӓ анжалеш пачкым вара, Борис король анзылны стӧл вӹлнӹ киӓ.
  
  
  Тӹдӹ нелӹн-нелӹн шӱлӓлтӹш дӓ слабкан йӹрӓлтӓ. «Мӹнь ынгылем, Борис, - тӹдӹ келесӓ. «Тидӹм пӓшӓм ӹштен, мӓ ӹняненӓ, кыце дӓ ма. Ни мӓ нӹнӹ гӹц ӹштенӹт ыльы, мӹньӹм пӓлен, мӓ цилӓн ли ылмы вес семӹньжӹ, тӹнг ылгецӹ тӹньӹн лиэш ».
  
  
  Ма доно тӹдӹ эргӹжӹ вӹкӹ анжалеш-алан деке лишыл пиш кого тау.
  
  
  «Мӹнь тӓмдӓм убежденим ӹшкӹмӹнӹм ядын ак пуэн», - тӹдӹ пакыла Роно. «Изи ылын ылгецӹ но иктӓт ак кердӹдӓ тӓ ӹштендӓ?»
  
  
  «Гӹнь кердӹнӹт», - цуц Борис олен отвечая.
  
  
  «Тидӹн анзылны, зверь гань городина пыткывлӓ тидӹ докы, мӹньӹ пижӹктен». Ты гана эчеӓт слабкан йӹрӓлтӓ кердеш.
  
  
  «Изи тидӹ сусу, но, возможно, пӹтӓртӹш. Тӓмдӓм мӹнь ик пу? "
  
  
  Орта Борис, вара мыкик. "Конечно." Тӹдӹ ӹшке анзылныжы рюкзак лӱктӓлмӹ. «Тидӹм руш. Тӓ тореш ада ыл? "
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Сигара - тидӹ сигаретӹм, кынам тӹньӹм ядам нервӹжӹм куштылемдӓ».
  
  
  «Яжо ылын», - манеш тӹдӹ. «Мӹнь ӹшке кидшӹ ак колтен кердӓм».
  
  
  «Пожалуйста, мӹньӹн дӓ тӹдӹм чӱктӹш ышмаш пиштен», - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Тидӹ юкшы пиш шукы улы. Цилӓжӹ мыжыржы мӹлӓм веремӓнок лиэш ылнежӹ. Мӹнь чӹмӓлтӹм, тур.
  
  
  Борис пижӹктен, пистолетвлӓ гӹц кӹньӹлеш дӓ шишкышым ӹштен. Ванжаш роном дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм сигарым каю темдӓлдӓ. Чонгештӹмӹ годым, мӹнь ял койкашкыжы олен дӓ палубышты гӹц валтен шӹнзеш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ тӹргештӓш йӓмдӹлӓлт, кынам тӹдӹ сӓрнӓлеш. Мӹнь ӹнянем, мӓ тӹдӹн роном вуйлатен, сигаретӹм южнам тӹ тӹрвӹ гӹц айырымы. Но, векӓт, тӹдӹм ӹшке вӓрӹшкӹжӹ толеш.
  
  
  А ӹнде мӹнь тӹдӹм ужынам анжен. Лицӓжӹм трук сӓрнӓл кеӓ, дӓ тӹдӹн докы мӹньӹм хватен нӓлмӹ «люгер». Но тиштӹ мӹнь цӓрнӹмӹжӹм выченӹт. Кынам сӓрнальым мӹньы докы Борис дӓ лицӓн сӓрнӓл шагалыт. Роно, онгылашыжы тӹдӹн пылвуй доно лӱлтӓлмӹ ганьок, нӹнӹ виӓн дӓ лапавлӓштӹм севӓл анзыкы виктен цель шӹкӓлӹнӹт. Тидӹ гӹц ӹштӹмӹ ылын дӓ ӧрӹн молниеносный скорость цӱдейӹктен.
  
  
  Борис кидӹш пистолетшы ылын, но тӹдӹм шукыштат агыл тӹдӹм нӧлтал, тӹдӹн докы кыце катапультироватлаш мӹлӓм ылын, тенге равновесижӹм ямден, ялжы вуйжы ма анзыкыжым мӹнь кенвазым, дӓ «Люгер» палубышты кого юк доно шӓпненыт. Элемент секунд веле келеш, мӹлӓм лапам лентӓвлӓм пӹтӹрӓлӓт лӱктӓлӓш манын, шӹштӹ доно пырдыжа ӹнде у пындашан, нӹнӹ пыдыртен дӓ тӹ вуйгаркам. Ударн ик ылын, мерявлӓ дон кӓтӓ, трукӹштӹ лӱдӹн колта, но варажы вес кӱ пӹсӹн, темы рашкалтымыла мӹлӓм камакам дӓ нелӹцшӹ доно цела тӹргештӹл вала, тӹдӹм выжалевӹ мондымаш.
  
  
  «Незер Борис, - келесӹ тидӹлӓн паштек роно, кыце тӹдӹ доно шӹргӹ кӱшӹц тӹргештӓш дӓ тошнотворный анжымаш тӹдӹ, - мӹнят тум ганьок келшен тӹнгӓлеш».
  
  
  Луымшо глава.
  
  
  Т ӧр мӹньӹмӓт цӱдейӹктен дӓ махань жеп пӹсӹ ылын роном дӓ тау, лачокла агыл. Салон нӓлмӹ тергаш мӹнь манын, пӹсӹ тӹржӹ, ма-ма висаш. Но нимат ак ли пӹсӹ анжалтыш пӹтӓриш, мам бюровлӓм нӹшкӹ беззеркальный лык.
  
  
  Вара хоза мӹнь цаклен бюровлӓм люминесцентный лампа. Конечно, тидӹ гӹц ӧрдӹжӹштӹ досягаемость ылын, но трубкам пыдырген ылын куштылгын ӹштен кердеш гӹнь, мам тӹдӹ кердеш ылын мӹнь севӓлӓм-иктӓт. Мӹнь ӹшкеок кердӓм мондаш «Люгер», кыдым кӹзӹт лишнӹ палубышты кӓнӓлтенӓ. Кидӹштӹ, тупеш пиштен, мӹнь пиш яжо ак стрелок; тӹдӹ гӹц пасна, ружгымы юкышты ылын шукы ӱм ӹштенӹт. А пистӧлетӹм мӹнь амалым шуэн ак керд тӹ соты дон.
  
  
  Сӹнзӓ гач мӹньӹм поген дӓ пакал койкашкы тӹргач. Ваш ӹштӓш ӧрӹн, мӹнь тенге мӹнь ик луштараш туфльышкы гӹц кердеш, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ вургымла ял парня. Анжаш веле мӹнь ик жепшӹ ситӓ. Икманяр гӓнӓ мӹнь ял пылвуйжӹ вӹлец переген кудаш, а вара кыце кердмӹн чӹмӓлтӹм дӓ куза.
  
  
  Ирӹкӓн кодышы дӓ кӱ доно ялешыжы ботинкым спираль взмыть. Каеш, тӹдӹ кузен, мӹнь анжымы годым, кыце тӹдӹ докы кеӓш шӱден. Люминесцентный колымыжы гишӓн каталан ялгавалым точкавлӓ лампы сепнен, мам сек цевер гӹц изиш кандем ударн ик, тӹдӹжӹ мӹлӓм кынам-гӹнят колта.
  
  
  Пӹцкемӹшӹштӹ каю воле, то тӹргештӓ дӓ седӹрӓ мычкы мӹнь, кышты колымыжы, кыце охоницӓлӓ пыдырген вазын. Йолшӱ чучеш дӓ шайылны шӹнзӓ, мӹнь монам, вӹцкӹж охоницӓлӓ пыдырген. Пӹсӹн ылшы ситӹ нӹнӹлӓн,
  
  
  
  
  
  
  но шукырак лийын - изи п. Катай шӱм вашт пырен, остаткаэш мӹнь ик мон, кого ситӹ, тӹдӹ кого дӓ парнявлӓжӹ лошты указательный кычаш манын, кидшӹм пӓгӓркӓ келесымаш ле дӓ ӱжеш. Ян ӓйӹкӓлӓш доно пӓшӓм ӹштӹмӹ годым, кидшӹм трӱк вӹдӹжгӹ. Мӹнь пӓлем, пӹчкӹлт, но кидӹшкӹжӹ амалат п ли манын, карштышым шижӓшет.
  
  
  Кӹжгӹцжӹ ылын гӹнят, каждый нӓлӹн ле ладик, кид пӓгӓркӓ мӹнь айырат, дӓ нӹнӹлӓн сысӹрген лӓктӹт. Пакыла пӓшӓштӹ пӹцкемӹш, клейӹмӹ пакал мӹнь гӹц кӹреш.
  
  
  «Йӓмдӹ», - манам мӹнь Роно. «Манын иктӓ-ма, мӹнь тӹньӹм ужаш манын».
  
  
  «Тиштӹ мӹнь», - роно юкшы пӹцкемӹш гӹц шакта.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ кеӓш тӓрвӓнӹш юкеш тӹдӹ юкым колыт гӹнь, каю кыце амаса вес велнӹ тӓгӱн-ӓнят палубышты ӹдӹрӓш. Вара цынгыр пачылтын.
  
  
  Пыргедӹннӓ докы тӹргештен, мӹнь амаса сага пӹзӹрген. Амаса пачылтеш, соты городин темӓш паштек, тӹ веремӓэш ужыт тӓрвӓнӹш. Тидӹ кужы веремӓштӹ ужнежӹ ылын. Тӹдӹ викӹм мӹнь ышмаэш пырылын, малын мӹньӹм пулыш ударный толкын толеш.
  
  
  Тӹдӹнӓт кӹдӓлжӹ гӹц нӓлӹн, тӹ годымок провисать, дӓ амаса тӱгӹ лыктында. Иран доно пулышыжым шыралтшы дӓ мӹньӹм мӹнгеш гюго стилет городина ладак кыдалеш. Палубышты ылшывлӓ ситӓ, соты Вильгельмина моаш манын, мӹнь тоже Люгер нӓлмӹ.
  
  
  Койкашкы ӹнде мӹнь докы миэн, терпеливым Рон кышты вычен, кидшолвлӓм дӓ тӹдӹм кӹрешӓт дӓ пакал ле.
  
  
  «Кен», - мӹнь чушлаш, тӹдӹм цӹтӹрӹктенӹт ӓнят, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ кодынат шелӹк. «Мӹнь шайыланжы кычен, кусараш тӹр гач ма мӹнь цаценӓм. Тидӹ мӓмнӓн ик шансвлӓ.
  
  
  Коридорыш мӓ пыреннӓ. Сориентироваться мӹнь цаценӓм. Коридорышты у ташкалтыш мӹнь мычаш каждый изи кокла металл. Мӹнь вӹцлӹ вӹцлӹ шансвлӓ лыдаш лиэш, махань направленивлӓжӹ гӹцӓт ылыныт. Решӹмӓштӓт ӹшке ӹштӹмӹ ташкалтышым кыргыж дӓ мӹнь докем, мӹнь паштек Рон.
  
  
  Ярыктымы дӓ самыньвлӓм ӹштен.
  
  
  Ташкалтыш лӹвӓкӹ толмы годым, мӹнь нелӹн колтыш ял юк лишемеш. Мӹнь лук «люгер» вала дӓ мары лӱэн.
  
  
  Ирӹкӓн рон мӹнь кидшӹдон ӧрдӹжӹш шӹкӓлӹнӹт, мам дорц эртен кемӹ годым махань-ӓнят кӓпӹшкӹ доно дӓ палубышты. Славян моряк тидӹ гӹц иктӹжӹ ылеш. Шаргагемӓн ял коридор мычкы кӱшӹл палубышты мӓ колына.
  
  
  Дӓ мӹнь шагалынам, роном паштек, коридор чымалташ вес мычаш ташкалтыш. У кердеш, ма улым палубышты ылшывлӓ, пӓлем дӓ, кок кӱкшӹ ташкалтышышкы кузена ма келеш, мӓнмӓн пылдыр деч ончыч якте шон кердӹн.
  
  
  Мӓ донна шошым дӓ вес металлвлӓ лык палубышты кузен-шугырт лач тӹ выртын, кынам гӹц тӹшкӓш кыргыжын эдем городина лык. Луӓш мӹнь нӹнӹн статян гӹнь, мӓ нӹнӹ тенге шыпшдеок, тӧр, кужы, вес семӹнь манын кердӹнӓ мӓ коктын ташкалтышым кыргыж. Ӱлнӹрӓк тӓгӱ-ӓнят кок ӹштӹмӹ гишӓн хыдыртыш юк шактен колта. Вурс гӹц пульы лектын пыргедӹт, нӹнӹлӓн кынам мӓ вес тӱнӹ досягаемость палубышты тӹргештӓ.
  
  
  Тидӹ амаса коридорым, сенькӹштӹ шлюпко спасательный зонышты ылеш. Пыш гӹц мӹньӹм иктӓт ак утаралтме нерген шанымаш, но тӹштӹ спасательный кытшы тоштым пыргедмӓштӓт жилеткӓ, мӓ нӹнӹ гӹц хватен кердӹт дӓ мыжыр ылмы гӹнь, ма дон вӹдӹм кен кердеш ылын.
  
  
  Мӓ урок годым амаса вашт ӧлицӓш, мӓ кымытын шалгыш пылдыр экипажвлӓ член. Нӹнӹ логӹц ик пичӓл улы. Тӹдӹм оружи нӧлтал, лӱӓш манын, но мӹньӹм кидӹшкӹдӓӓт уже улы Вильгельмина. Лепкӓшкӹ пуля, тӹдӹм мӹнь колынам, винтовкыжым, дӓ тӹдӹн вӹкӹ кенвазым. Командывлӓ ик лаштык гӹц вес винтовкым шыпшылыт, тӹдӹм ытараш манын колта, а пистолетвлӓ гӹц луӓш дӓ кидшӹ доно выргемӹм вел ӹштен кымшы лыктын. Вӓшештӹмӹ Вильгельмина. Бандитвлӓ дӓ онг-жым хватя, - турок, пылдыреш цӓкнӹ, борт гач колтетӓт, манын, ӱлнӹрӓк ш карибский бассейнӹш чымедӹлеш. Кормам докы кыдал кеӓ дӓ винтовкыжымат ытарен кодаш.
  
  
  Питӹртӹш доно мӹлӓм сирен пуш кӱрлын контейнер «жилеткӓ Спасательный», но шӹлтӓш кӧргӹш веле иктӹ. Роно тӹдӹ мӹньӹнӓт шон, дӓ тӹдӹн пулшыш кормежтӓ, шелӹк лаштыкшым веле погаш цацем.
  
  
  Тьырн юкым ӹнде шакта, кок вец эдемвлӓ кыргыжыт дӓ ма доно палубышты. Поро спасаевӹ. Мыкик роно мӹньӹн кидӹштӹ, кидкычем куза, вала дӓ ӓнгӹсӹр цым вӹлвӓл лӓктеш.
  
  
  Вуйгалашка пыдыргышат тылыштыжы шушырвлӓдӓм монден мӹнь кыргыжам гишӓн цель доно начкы лӱлмӓш. Тидӹ мӹнь ӓшӹндӓрӓ сӓй, санзалан вӹд годым шотыш логен.
  
  
  Вара тыл пӹслӓнен кеӓ. Но мӹнь ӹшлӓнем сейчас толеш, вӹд шӹвӓлеш дӓ кахырен, пыдыртымы семӹнь радиатор.
  
  
  «Гавиот» ярдым мыжыр шӱдӹ и эртен гӹнят, тӹдӹ ӹнде лишеммӹкӹ, тӹдӹ прожектор вӹд вӹлнӹ мадаш.
  
  
  Мардеж пуалын, тангыж дӓ урал ылын. Пустыньвлӓш тӹ ма тидӹ океан шолмыла шӹлтӓш нелӹ ылын. Шокшы вӹд ылын, но темӓш пӹсӹн анжа сӓндӓлӹклӓн пумы - дӓ ӹшкетем ылам.
  
  
  Ӹшкетӹн! Мӹнь вуйнамат толевӹ, ужыт, мам мӹнь ам ронгы тӹ жепӹн, кыце ма верц бортышкы тӹргештен. Мӹнь донем тӹдӹ лачокла нырен? Мӹнь ӹнянен ак кердт. Мӹнь йӹр кымда ивлӓ доно, вӹдӹш вазеш, кынам мӹнь прожектор эртӓт, но ӱжмӹ мӹнь рон ак керд.
  
  
  
  
  
  
  «Гавиот» ӹнде мӹнь докы олен лишемӹм. Точкавлӓ дӓ кого вӹд кышты тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ дон лӱдӹктенӹт. Мӹнь ик корабль гӹц вӹцлӹ ярдым шагалеш, вӹд мычкы шарык дӓ тылыш методично тӹнгӓлӹн.
  
  
  Мам-гӹнят мӹнь корабльым дӓ ош коэвлӓ лошты ламая. Мӹнь кердмӹн сӹгӹрӓл рискнуть ижӹ. Мӹнь куштылгын вӹд юкшы шарлен, ӹнде корабльым дӓ мотор юкым ак лык. Мӹнь вӹд объектжы ползком кеӓш тӓрвӓнӓ, но трӱкок шагалынат, кынам мӹнь кидӹм тканьвла дӓ эдемӹм тӹкӓлӓш.
  
  
  Тидӹ Роно ак ли. Разочаровани мӹнь вӓрӹм моныт дӓ куштылгы доно, мӓ кӓпӹшкӹжӹ экипажвлӓ тидӹ лаштыкшы, кыды паштек бортш вазеш, кыце мӹнь тӹдӹм лӱэн шелеш.
  
  
  Прожектор парняжӹм кӱшкӹлӓ тыл мон йӹмӹктӓрӓ. Цым викӹм мӹнь, мӹнь колынам моряк плав келеш кодеш. Мӹнь вӹд лӹвӓлнӹ корабль шайыкы анжалда. Пульы голдыр юк гӹц шеклӓнӓл колта дӓ, вӹдлӓн керӹлтӹнӹт.
  
  
  Пачангмы годым мӹньӹм, мӹньӹн ош стёнявлӓ корабль вурс корпус пӓлдӹрнӓ. Луена палубышты ӓль нӹнӹн, колышывлӓ юк дӓ пышем валтедӓ. Тол мынь докем корпусвлӓ гӹц кормам, кышты кыце свес лӹвӓкӹ шӹлӹн кердӹн. Зонышты ылеш мӹньӹ тӱнӹ досягаемость прожектор, пышвлӓм дӓ ясывлӓм ужыт мӹнь донем лит ылын ылгецӹ, тӹдӹм мӹнь ак тол. Ӹжӓл, вӓрешӹштӹ пиш кидкычем лит, седындоно вӹд мычкы кеӓш вӓрештеш манын, лишкӹжӹ корпус кыча.
  
  
  Пытнюц мидель пыш, тамгавлӓ доно ыдырымы шим вӹд докы талашат, соты прожектор которрый кенвазы. Кӓпшӹм чымалеш, нӹнӹ виӓн дӓ пышеш толшы икманяр вӓре нӧрен кузыктенӹт. Тӓгӱ-ӓнят шудал, Гавиот рупор гӹц кӹньӹлеш дӓ вара сӹгӹрӓл.
  
  
  «Тиды ак Картер ӓль ӹдӹрӓмӓш! Тӹдӹ мӓмнӓн ик! »
  
  
  Хӹдӹртӹш юк паштек городина минут парланен тӹмӹк: «бортышкы пӧртӹлӹнӹт. Мӓмнӓм кӹчӓлӓш ушем ылын, кынам келесымаш ».
  
  
  Гавиот шывшылеш дӓ пышеш толшы бортышкы лӱктӹмӹ ылыт. Шӹм цӓш соты пуры кечӹ якте эче кодын, дӓ мӹньӹм ит вычы, лӱктӓлмӹ манаш лиэш, кынам тӹдӹ толеш. Чоло пиш ӓклен, мӹнь решен, кышты ма-ала гондурасский иксӓ. Курслан дӓ мӹнь шӹдӹрвлӓн нӓлмӹ, палубышты веле юкшы шӹплӓнӓ, мӹнь гӹцем пасна попдыл брльоп эрвелыш, кыды, кыце мӹнь ӱмытланаш, направленивлӓжӹ муланды докы лишӹл ылын. Цилӓн шокшы вӹд эче ылын, а тангыж достаточным ладнанг, корабль куштылташ манын. Шӹндӹнедӓ гӹнь, мӹнь якте шон кердӹн, иктӓ-махань пу ӓль у мӱлӓндӹ тату ылын.
  
  
  Иэш олен эртен, олен, переген кодаш манын, ӹшке виштӹм, мӹньӹм ядыштын у хайзилӓнен, роном доно ма лиӓлтеш кердеш. Шижӓм мӹнь когон сылыкланен.
  
  
  Одинадцать главы
  
  
  Кечӹвӓл эртӹмӹкӹ соты, кынам весӹжӓт дӓ кым шӧртньӹ ала-анзылныш, мӹнь годым ниӓлтенӹт, и, Карибский тангыж мычкы ниӓлтен. Икманяр жеп шокшы кӓпемӹм перви шӓлӓнӹш дӓ кым и перви, кӹзӹт ӹнде вӹд шокшы. Достаточным светло тӹнгӓлмӹ годым, мӹнь шагалынам, пӹлгомышкы анжен. Мӹньӹм сӹнзӓ анзылны пӹтӓриш землям ак ужеп, сасла дӓ мӹньӹм пап, протестуенӹт, мам пакылаат мӹньӹн пасна иӓш пӓшӓдӓр ямын. Тӹштӹ мӹнь шим тамга вара кӹрӓн, каваштеш дӓ кышты тангыжын ирвел пересекаться голубизна. Мӱлӓндӹ. Мӹнь решӓш манын, тидӹ ик Гондурас, ик, кок гӹнь север мӹньӹм нӓнгемӓ, Юкатанышты. Тидӹ когорак значеним ак ли. Хоть-махань кӱкшӹ мӱлӓндӹ приветствоваться пингӹдӹ лаштык.
  
  
  Мыжырвлӓ ӹшке минут мӹнь пуэнӓм, кайжы манын, сир кужы дӓ куштылгыжок тӹнгӓлшӹ вараш сӓрнӓлтӹн нушкыктыма мӹндӹр. Компания икманяр жеп гӹц тӹнгӓлӹн.
  
  
  Тидӹ мӹнь гӹцем веле улы вӓл пӹтӓриш кыйыр вургымла яклака. Вӹд доно ташкальы, дӓ мӹнь утла тӹшлен ужын кыйыр. Вара эче ик. Дӓ молат. Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ техеньӹ, эче кыце шачын пытариш сар туп вӹлнӹжӹ шылдырым.
  
  
  Акула.
  
  
  Кынам мӹньӹм цӓрнӹде, нӹнӹм сӓрӓл, мӹнь ванжен, а вара мӹнгеш сӓрнӓлӹн, ӹнде близко. Кӱ нӹнӹн логӹц мӹньӹм айыренӹт кердеш, ак сомневайы гӹнят, мӓ икӹжӓк-лишнӹ ылеш. Мӹньӹм вӹдӹш вазеш годым, мӹнь нӹнӹм ужын кердеш, мӹнь вӹцлӹ келеш фут сӓрнӹмӓшеш нӓрӹ. Тупеш дӓ симсӹ мӹшкӹрӓн ылыт нӹнӹ ош акула сланцевый пындаш. У опкын ош акула курыман ылеш гӹнят, уа кӱ ак яраты мӹньӹн спутниквлӓэм канде коклаштыш.
  
  
  Ӹлӹштӓш кӱвлӓдон ӓрен шӹндӹмӹ, мӹнь лу шумаш гӹц фут кӱ канда ыльы. Нӹнӹ мӹньӹм вӹдӹш потикӓ ылын шӹшкӹлт - тос, мыльы, ӓнят, лӱдӹш гӹнят, кечӹвӓл потенциальный. Кужы жеп ик жеп гӹц мӹнь докы кыргыжеш, а вара тӧрлӓш, вуйта проверӓйӓ мӹньӹм цӓрнӹде. Мӹнь пӓлем, молнам ма ӓль варарак иктӓжӹ ӹшке мӹньӹ нӹнӹм парма гӹц толшы дӓ пӹсӹ пумы.
  
  
  Пакыла мӹнь мӱлӓндӹ корабль шергеш. Мӹнь ӹшке вижӹ шылен дӓ эркын ӹдӹрӓш гӹц кычен, вуйта мӹнь кым изи хир ак тыргыжландары. Тидӹм ӹштӓш мӹньӹн шукы пурым ылеш, ныным мон. тӓ лразнить акула ижӹ.
  
  
  Сопровождающий лишемеш мӹнь цӓрнеп, мӹнь пакылаат ясывлӓм годымок сир цикӓльӹ. Цашешна, шушыр вӹрӹштӹ доно мышкылтшы дӓ вуйжым кидшӹ когорак парнядон темдӓлӓл шукердшен.
  
  
  
  
  
  
  
  тӹштӹ, кышты тӹдӹ мӹнь стекло пӹчкӹн люминесцентный лампа. Свезӓ вӹд вӹрӹм йоктарымы ылеш гӹнь, мӹнь ӹшке йӹрем, ылам мӹньӹ гӹц пасна лаштыкшы акула таш кышкедӹн.
  
  
  Кычалал шотыш акула ылмы годым мӹнь, мӹнь мӹньӹм ак цаклы да мӱлӓндӹ лоштыш парус кӹрӓн, изи севернее. Размер пӓлен мӹлӓм вим пуш, мӹнь пӓлӹмӹ якте тӹдӹм торанжы ак керд. Но тидӹ мӹнь докы лишеммӹкӹ, тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ виӓнгдӓш цацышы дӓ утым мӹнь. Тидӹ гӹц ыльы токо, мам доно парус «Гавиот», ылеш дӓ тидӹ тенге лиэш гӹнь, мӹньӹм ӹнет городина ылшы рискнуть командыжы доно, мӓ торпеде колымашым кандымы, тӹдӹ пакыла попаш мӹлӓм докы лишемеш.
  
  
  Толмеш мӹнь тидӹ гишӓн шанымы шоде, мам-гӹнят мӹнь шырал эртӹмӹм викок. Тидӹ мӹнь агыл, вӹдӹш пӹтӹрӓл турбулентность но мӹньжӹ, кыце пробкам. Тангвла донет мадынат атакыш йӓмдӹлӓлтеш.
  
  
  Мӹньӹм шуэн дӓ кидвлӓжӹм раведӹл отчаянно ин пумы. Мӹнь келесен ам керд, мам мӹнь ужам, но седок мӹньӹн пышлан направленивлӓжӹ и, мам пуэн. Кынам мӹнь гӹцем веле эртен вес акула фут куд, дӓ мӹньӹм элтӓлен ладакшы гӹц лыктын йӓмдӹ лӹвӓлнӹ вӹдшӓт хьюго вурдыжым кормештен шӹндӓ. Нӹлшӱдӹ и якте шот доно вашталташ нелӹ кӱ ваштареш, ик кӹрвенгӓ шансвлӓ стилет кымшӱдӹ каждый эдем пуштыныт, шансвлӓ но мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  Икманяр гӓнӓ мӹнь нырен манын, тӹшленӓм акула, пышдон сӹнзӓжӹм выртешӓт ак тол. Тӓнгвлӓэм мӹнь гӹц айырла дӓ ӹшке вӹкӹ нападаяш акула ӹнде весӹ. Теорий популярный ылыныт, нӹнӹ семӹнь, кыташ вел ӱл вуй вим акула сӓрӹмӹ, тӹдӹм туп сӓрнӓлтӹн, манын пырылеш. Ит ӹнянӹ. Шарнир онгылашыштыжы вален годым, пел тӹлзӹ кырык шучко пу гӹц колымешкӹжӹ пачылтын. Хоть-махань пурым тӓлӓндӓ акула практически гӹц шагалтен кердеш.
  
  
  Ти керӹлтмӹжӹ решӓш мӹньӹн лепкӓэм. Мӹнь понгышыштыжы валы манын, тӹдӹ техень образ ужыда, изижӹ цель семӹнь ынгылаш лиэш. Мӹнь донем тӹдӹ ыльы, кыце симсӹ-ши ракета йымалсе, мый деч ончыч хьюго позиция оборонительный лыктын кердӹт. Ӓнгӹсӹр годым эдемвлӓ вӹд лӹвӓлнӹ маневренность сӓй. Дӓ жеп веле ыльы, маныт мӹньӹм шырал пу дӓ кӱш тӹргештӓ формы эртӹмӹкӹ ш кого. Тидӹ тенге лишкӹ ли манын, кавашты мӹньӹм пулыш цаштыра акула ыдыралда.
  
  
  Беззащитный мӹньӹм мо, вес выр сӓрӓлеш дӓ кок акула ушненӹт. Движеништӹжӹ тӓрвӓтӓш шанен пиштен, нӹнӹ согласованный атакыш йӓмдӹлӓлтеш. Пыш анжалын, мӹнь ынгылем, тидӹ ик мӓ проста парус пыш пумы ылын. Нерышкем эдем шалгышы изирак частьшы цӹреӓн, мӹнь анжыктем. Векӓт, нӹнӹ саслат, но мӹньӹм ак колеп шамак.
  
  
  Шылдыр вӹд лишнӹ туп роал шуэн. Тидӹ келгӹн цыма гӓнӓ мӹнь, дӓ тоже акула. Кевӹ кӱшкӹлӓ ӹштендӓ тӹдӹ кагак дон мӹньӹм шырал, ышмажым ородыла кӓрен шуэн, тӹдӹ сӹнзӓжӹ шӹдӹн, машанен, мӹнь шӱмем ӱжӹктӹш. Мӹнь гӹц каранг колта дӓ таманяр дюйм сальто ӹштен пуа, но ти гӓнӓ Хьюго йӓмдӹ ылын. Кӱшӹл лаштыкшы мыньын мышкырем акула тӧрӧк керӓл. Шупшылалташ кидетӹм, вуйта мӹнь севӓлӓм товарный поезд чымен, но мӹлӓнем кычыкым, риснен раз акула мӓ коктын кӱш нӓнгеӓ, ош мӹшкӹрӓн дӓ цаштыра кавашты стилет тор шелмы.
  
  
  Мам вӓл пӹтӓриш шошым ӓлок, шушыр гӹц акула чымалтен мӹнь, ӹшкежӹ верц тӹдӹ пӹцкемӹш кодеш-якшар вӹр, шӹкш ганьок, мӹшкӹр мычкы шолым мыньырген шелӹк гӹц шӧргӓш.
  
  
  Пуштыт мӹньӹм пуштыт гӹц кӹньӹлеш дӓ кеӓш, лач гӓнӓ анжалда, ужаш манын, тӹдӹ кого мӹшкӹржӹ доно кыце лаштыквлӓ гӹц айырен дӓ тӓнгвлӓдон ик тыл доно иктӧр тыды эдем коргышты тиунок. Кымшы акула ак код.
  
  
  Мӹнь куштылгыракын шӱлӓлтӹшӹм дӓ тотлы йонгата южыштет валыш. Ик минутышты пӹлӹш мураш цӓрнеп, мӹнь юкем колыныт. Мӹнь изиш эртӹмӹкӹ пышла доно лойгыктыма фут лу, риф парус лӱктӓлмӹ. Пыш нӹл мары ылын. Нӹнӹ лапкашты дӓ пӹцкемӹш ылын, вӹцкӹж цӹреӓн, вуйым изиш йӹргешкӹ вӓрӓнгдӹмӹ симметрично. Шамаклан, тӹдӹ нӹнӹлӓн попыде, мӹнь ынгылаш лидӹмӹ ылын, но мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ майя йӹлмӹжӹ, тошты мексико ӱл йӹлмӹжӹ, кыдын доно попаш кӹзӹт кечӹвӓлвел-ирвел лаштыкышты Юкатанышты, Кинтан-а-Руш.
  
  
  Кӹрӓн вӹд гӹц лыктын пуэн дӓ мӹньӹн кид доно мӹнь докы кырма мускулан кидшӹм пуа. Шайылны юквлӓ мӹнь колынам, мӹньӹм анжал дӓ нӱнжӹк вӹд вӹлнӹ шонг сӓрнӓлтеш, кышты кок лаштыкеш кышкед акула шушыртат. Вес мӹнят икманяр минутышты ылын.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ ытарышы кидӹм виктӓлтӓш таум ӹштӓш, но нӹнӹм срален шӹндӹмӹкӹ бесстрастный лицӓн дӓ сӹнзӓн ак отвечӓйӹ. Нӹнӹ логӹц ик лаштыкеш мӹлӓм нер сӹнзӓэм виктӓлтӹшӹм. Тенгеок мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ кудышты парусышты. Паруси мардеж ӓвӓлтӓ, куштылгы пышым, тама вуйышкыжы кузен дӓ сир вӹд докы кыдалеш.
  
  
  Вуйым-Луаткокты
  
  
  Сирӹм годым докы кеӓт дӓ пыш плавны юкдеок, мӹньӹн цӓшем мӹлӓм вим остатка луаткудыт покташ тӹнгӓлеш. Гавиот гӹц кыргыжеш дӓ кредӓлмӓшвлӓ, корабльым дӓ кӱ доно кредӓлмӓштӹ акула мӹнь янгыленӓм. Мыкик ӹштӓ дӓ мӹнь сынзам кыма, пуаш манын, тӹдӹ кӓнӹшӹш, а гач веремӓн - тыла
  
  
  
  
  
  Каеш, пындаш скребло гравий пыш, ама, эдемвлӓн группа гӹц шӹлӹнӓм манын, сир лыктын судно.
  
  
  Цилӓ пӓшӓ цӓрнен, кынам лӓктӹн шагалеш дӓ мӹнь пляж. Мӹнь ик ак стойы майя подмышка гӹц кӱшнӹрӓк. Дӓ, пышвлӓм дӓ мӹньӹн гань тӓнгвлӓ доно, нӹнӹм ик пӓлдӹртӹде ак приветстви, ни шӹргӹ тушманлык гӹнят, мӹньӹ икманяр любопытством анжа.
  
  
  Тидӹ майя колышташ индеецвлӓн йыхшы ылын дӓ цаштыра, правлени тӹдӹ нигынамат ак кечеп колонизация испан подчиняйӓлтӹт. Тидӹн паштек, запад 1847 и гань ылшы юкатанышты испанец восстани пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ, кӱ кердӹн, джунгли кинтан кыргыжеш-Роо, кышты ваштареш вооруженный коклышы курымын марте шуйна. Сола кӹзӹм лыктеш, тӹ гань ылыт, кышты кандаш мӹнь, ӹшкӹмнӓн правительствын федеральный пумы лин цӹлт, манат, тошты традици семӹнь племенной ӹшке доно виктӓрӓ.
  
  
  Марыжы доно коктынок пыш доно тольы мӹнь докем нолаш кок велеш. Анзыкыжым мӹнь шӹкӓлмӹлӓ дӓ изи пышвлӓм каждый кид пӱӓнешӹжӹ кӹрӓн. Мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь ӓль провожайышы пленӹш нӓлӹнӹт.
  
  
  Сола гач мӹньӹ нӹнӹм ӹштен, юк лыктеок шалга коклы ик пӧрт ло гӹц рӓдӹ, майя эдем шеклӓнӹ. Размер изи ма-ама анзылан шагалал, тӱнӹ мӓ доно молы солавлӓ периметр. Олым левӓш ылын, а стенӓштӹ ылшы окняэш сырцовый ижӹ.
  
  
  Мӹнь гач эртӓрӹмӹ годым мӹнь ик амаса сопровождающий гӹц тӹнгӓлӹн, тӹдӹ Вильгельмина металлвлӓ маклакам шырал, ӓрдӹм мӹньӹн эчеӓт цилӓ тервен пӹзӹрӓл шӹндӓт. Тӹдӹм мӹнь кӹньӹлтен дӓ начкы тыгыр лук «люгер».
  
  
  «Пистола!» - тӹдӹ шамак доно ик шӱлӹш-испански, тӹдӹм мӹнь колынам, кӱ-гӹнят нӹнӹ гӹц.
  
  
  «No se funciona», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Тидӹ лачокшымат ылеш. Санзалан вӹд варан йыд пистолетым цикӹмӓш пӓшӓм ак ӹштӓ. «No tiene balas», - мӹнь приваенӓм. Лачокшымат ылеш. Мӹнь ӹшкежӹ пӹтӓрен патронвлӓ улы, гавиот гӹц лӱлӹт.
  
  
  Вӓшештӹмӹ майя гӹц нимахань. Виднӹ, нӹнӹ шамаквлӓм мыжырын-мыжырын доно пӓлӹ веле-испански. Вильгельмина конфискуят, мӹньӹм дӓ мӹнь амаса пу-амашышты индеецвлӓн чыкен крон. Майя йӹлмӹвлӓ доно тангжылан попа. Юк дон мӹнь ынгылем, тӹштӹ ылын дӓ нӹнӹм переген кодаш манын ик амаса гӹц, вес семӹньжӹ кеа а махань-гӹнят пӓшӓвлӓм. Ташка дӓ седӹрӓшкӹ рокыш мӹньӹм стенӓ тервен йӓрнен шӹнзеш.
  
  
  Пӹтӓриш шаналтымжы гишӓн шукы жеп келӹн мӹнь, мӹнь нӹнӹм кандем Кариб. Шиделыт ма шӹвӓлеш дӓ чемоданжым сагашты бомба шӹшер мӹнь тенгечӹ веле ӹлӓт, кынам кеӓш тӓрвӓнӹш дон фёдор городина «Люгер» кидӹш? Тенге гӹнят, кыце мӹнь тӹдӹ гӹц мӹндӹрнӓт ӹштӓш манын, ма-иктӹм лоэштӓреннӓ манын, шӓлӓтӹмӹ ядерный Нью-Йорк эче кым кечӹ.
  
  
  Мӹнь ӹшке шанымашвлӓжӹ кӹзӹтшӹ ташкал анжымаш кандаш, но мӹньӹн вуй кайын фольштедт роношкы ӹмӹлӹм, йонгатам дӓ сия тӧрышкӧ ӱпӓн нордический порзай. Кӹзӹт тӹдӹ кышты ылеш? Кольыц? Ямын сӓй, мӓнмӓн Городин тангыж гӹц ытараш лиэш.
  
  
  Ама мӹнь амаса пачылтеш, дӓ пырышы кок мӹнь орол-ем. Ырлыме шалалта пумы дӓ нӹнӹм ынгылаш, мам мӹнь нӹнӹлӓн ыжатат ыльы. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ нӹнӹ солаш мӹнгеш кен.
  
  
  Тол мӓ докына шукы молы ама. Кынам-гӹнят ош цӹре доно чиӓлтӓт, тӹдӹ изин-олен лыдеш. Мӹнь гач эртӓренӹт амасам кок майя, анзылныжы шонгы вара шагалмыжым, платформа шӹнзӓ. Сӧдӧй ӱп лаштыра дӓ тӹ шӹргӹ ылын, дӓ цаштыра, мыны гань сӱмӓн кирвӱкш.
  
  
  Тӹдӹ пыле кидвлӓ лӱлтӓлеш, кок ороллан дӓ мӹнь цӓкнӹделам, тӹдӹ мӹнь ӹшкетӹн кодшы.
  
  
  «Мӹнь Чолть», - тӹдӹ кӹжгӹ юкшым пингӹдӹн келесӓ, тӹдӹ онгыштыжы дӓ пӹрцӹкшӓт келшыдыме тӹдӹм чучеш. «Эль Джеф мӹнь теве, от».
  
  
  «Кого честь мӹнь, - манеш, - айда дӓ тотлы мӱм, хытырымы-английским».
  
  
  «Солашты мӹнь попен веле-английским», - когоэшнен келесӓ. «Мӹнь школыш тыменяш Мерида. Мӹнь ӹшке эргӹжӹм тымдынежӹ ылын, но нӹнӹжӓт янки йӹлмӹвлӓ пӓлен ак шон ». Вара шӹпрӓк тӹдӹ, кидвлӓжӹм пылвуйвлӓэшӹжӹ опта, вычаш манын, мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  «Ужам мӹньӹ Картер Ник, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹньӹн агентвлӓэм ушымы штатвлӓн. Лишӹл ылеш гӹнь, мӹнь хала гӹц телефондон тӓмдӓм нӓнгеӓт, любезный ылын. Мӹнь тӹнь яжо тӱлӓт.
  
  
  «Мӹньӹ келесӹнем, ма тӓ доныда пистолетшы ылын», - манын Чолть.
  
  
  "Мане. Кокшыжы ӹшке пӓшӓ эче защищает, южнам пуштын ».
  
  
  «Ош Кинтан эдемвлӓ пиш яратымаш-Роо, Картер. Цӹлт ак эдем ош пистолет доно келшен. Обращаят пиш худа эдем гыц ош пистӧлетӹм мӹнь эдем дон ».
  
  
  «Ик тӹлӓнет качкам ак шаны мӹньӹн, ни тӹньӹн эдем, Джеф. Айда, мӹнь нӹнӹдон кредӓлӹнӓм, - эдем худажы, мӹнь шанымаштем тӹдӹ пушташ пиш шукы халык кого халажы дӓ иран эл ».
  
  
  «Мы должны тиштӹ мам тидӹ анжыкта, прош кинтан?
  
  
  «Худам сӹнгӓ ти эдем пуш гӹнь, нӹнӹм ик вӓрӹштӹ ак деч арален кодаш тыршат, ял тӓ. Мам нӹнӹ пыдыртымым веле остров океан тӹрӹштӹ, кышты пиш ӹшкӹмнӓн эдем ылеш.
  
  
  «Мӹнь шайышт пу, кыце тӹнь тангыжыш, Картер Ник».
  
  
  Ти жеп гӹц тӹдӹ историжӹм мӹлӓм шайышт пуш, мӓнмӓн когыньнан Антигуо лайнер круизный роношкы бортышкы куза. Чолть колыштеш, цӱдеен, сӹнзӓвлӓэм питӹрем ганьок, кидвлӓжӹм пылвуйвлӓэшӹжӹ тӓрвӓнӹде киэн. Мӹнь годымок пӹтӓрӹмӹ, тӹ минутынжы мычкы эртӓрӓт.
  
  
  
  
  
  
  тӹрӹштӹ. Вара тӹдӹ сӹнзӓ пачылтеш, тӹдӹ мӹлӓм тыменяш дӓ лицӓ.
  
  
  «Мӹнь тӹлӓт ӹнянем, Ник Картер», - манеш тӹдӹ. «Тӓ юкымат ак шайышт, дӓ тӧрӧк сӹнзӓэшӹжӹ попат. Телефон, тӓ, кӹчӓлӓш северышкы вигфа моаш лиэш-Чико. Тӹнь мӹньӹн том нӓлмӹ ыльы, но ...
  
  
  "Но ма?" Мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  «Ош тӓ эдем. Пистолетым намал кандат, тӓлӓндӓ мӓмнӓн сола. Мӹнь эдем дон причиныжы тидӹ ылын, манын колта. El jefe нӹнӹ мӹнь колыштам ылеш, дӓ, ӓнят, мӹнь ӹнянем, нӹнӹм сӹнгӓт ӹштӹктӓт, кыце мӹнь, тӓмдӓн ак шон эксӹквлӓм мӓлӓннӓ мам ӹштендӓ. Но тӹдӹ, кӱн шӱмэшӹжӹ ак ли ».
  
  
  "Тидӹ кӱ?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Тӹдӹн лӹмжӹ Тихок. Тӹдӹн эргӹжӹ. Кынам мӹнь колынам, тӹнгжӹм тӹдӹ тиштӹ ылеш. Лӱдӹштӹ манын, тидӹ пиш йӹле эртен. Тихок колтымы тӹлӓт нигынамат ак кел, тӹдӹ ак доно вӓшлимӹ годым тӹлӓт ».
  
  
  «Тӹдӹ гӹц туравлӓ? Мӹнь шаненӓм, тӹлӓт келесӹш, тиштӹ мам ит попы семӹнь иктӓ-английским.
  
  
  «Вес йӹлмӹвлӓ доно ылын», - кугуза попа. «Мӹнь вычем тӹньӹм кӹзӹт мӹнь пӧрт сагашы эргӹжӹ. Ӓнят, тӹдӹ кыце ӹшкӹмемӹм кычаш тӹнгӓлӓм, тӓ пӓлӓш пуйырыде. Тенгеок лиӓт ».
  
  
  «Мӹнь ынгылышым, - тьотям мӹлӓнем келесен. Ама ӹшке амаса докыла чолть вел. Мӹнь сӓрнӓлӹн дӓ лӓктӹн кен.
  
  
  Пӹтӓриок, ама полянышты кок ашкылым ӹштӓ о анзылны ма мӹньӹн, мам-гӹнят мӹнь эртен кен дӓ земля воздухышты кого юк доно ялеш параш. Тидӹ шестифутовый йыпшым, тӹдӹ рок пӹсӹ тӹрӓн ӓнгӹсӹр мӱдӓлтӹн.
  
  
  Тупынь шалгышы вел ӹрвезӹ майя сӓрӓнӹштӹ, цӓрӓ мычкы кыдальы, тӹдӹ йӹлгӹжшӹ дӓ каваштым вӹлнӹ кӹрӓн мускулвлӓ виӓнен шыгыр. Тӹдӹн докы мӹнь ял доно йӹгӹр умдо пӹзӹрӓл кычен, тӹдӹ лыкышты, ю позы ӱжӹктӹш. Йӹр ылшы солавлӓштӹ ӹлӹшӹ, бесстрастный шӹргӹштӓт нӹнӹ ылевӹ, но сӹнзӓвлӓжӹ шогалте.
  
  
  Значит, тидӹ Тихок эргӹжӹ, вождь. Тидӹ эдем ылеш, мӹньӹм тӹдӹ гӹц туравлӓ ылыныт вӓрештӹндӓ бойышты ылыныт гӹнь, мӹлӓм коды сола ӹлӹмӓш. Но мӹнь тӹдӹм пуштыныт гӹнь, тӹдӹ мӓ докына колтен кердӹт вигия чико ӓтям мӹньӹм? Тьотя веле келшен гӹнь, мӹлӓм тӹ эдем ӹлен ма кодын? Махань-сынгышыц мыньым образвла вӓрештӹт гӹнь Тихок, но лишӓйӓш, нӹнӹм шотеш пиштӓт.
  
  
  Мам пӹтӓриш тӹкнӓ йыпшым, паснаок мӹнь пулышемӹм хьюго ладакшы гӹц лыктын. Стилет мӹнь лӱктӓлӓш манын, тӹдӹм у ӹлен, вара амаса докы тӹдӹм виден кол спираль ама, кышкы тӹдӹ пиш, ручкаэш. Вӓшештӹмӹ слышимый гӹц наблюдатель ак ли ылмы гӹнят, йой шотыш мӹнь шижӹнӓм.
  
  
  Тӹнӓм мӹнь гӹц лыктын дӓ мӱлӓндӹ йыпшым, тӹнӓм положени цӓрӓш цацен, ма дӓ Тихок, сӓрӓнӹштӹ цикӓл центр. Тӹштӹ ма нерышкем касая копия приветстви, странны ӓшӹндӓрӹктӓ маныт, пандыжы боевой кучылталтеш. Айыртем иктешлӓлтӹн колта гӹнь, мӓмнӓн шӱтӓш вурс тӹрӓн дюйм луаткокшы йыпшым, шимӹ, эдем кӓп гӹц пӹчкӹн ӓль тӹдӹн кидшӹ шӱтӓш кердеш.
  
  
  Ялем мӹнь ташкалмыкы цӓкнӹ чиш, атакуен шыпшын дӓ тӹнӓм, кужы вурды йыпшым лыпшалеш. Мӹнь йыпшым валташ манын, заблокировать чымалмыла, вара тӹдӹм вӓшке лӱктӓлӓш манын, пӓлдӹртен тӧрӧк чымалмыла, шаягаремнӓм мӹнь тӹдӹм роал ылын.
  
  
  Вӓшештӹмӹ ответӹм мӹнь ӹшке ылеш, дӓ тӹдӹ ончычак майя блокируяш. Вара тӹдӹн тӓрвӓнӓ, ударн вычен шалген манын, но тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм веле ӹштӓт дӓ тот сӓрӹмӓш ятаган выпад вбок шая докы. Ӹнгӹрӓлӹн Тихок карштымашеш, уста, но хрестӹм йыпшым, йӓм заблокировать чымал колта.
  
  
  Ма цӓкнӹ, тӹнгӓлтӹшӹштӹ положени толын, дӓ кредӓлмӓш угӹц тӹнгӓлӓлтеш.
  
  
  Искусство шукы боевой пандым формализовать тенге, кыце ӓль фехтование куштымы. Каждый блок чымалшашлык ылыт, каждый счётчик блокышкы чонгештӓ. Ятаган ик юк дӓ юкатанышты сӓрӓнӹштӹ чылдыр чылдыр умдо ылам, дӓ мӹнь нелӹн шӱлен тихок тӹтӹрӓ. Род гӓнӓ ужыныт ышыжы, пӹсӹ пырташ манын йыпшым, но тенге ӹшке выпад шыпшде, торок манын, сӓмӹрӹк блок майя ӹштӓш ирӹкӹм пуа. Мӹнь толмеш мӹнь дорцем мӹндӹррӓк ятаган тӹдӹ ӹшке кычен кердӹн, складкы гӹц ӧрдӹжеш кодде, кыдывлӓн тыгырышты ӹнгӹж пӓлӹдеок кодыныт.
  
  
  Каремжы толын, ударн ик кидшӹ куш ты годым тылип пырдыжа гӹц гӹц лыктеш, молнамшы семӹньок тӹдӹм вычаш дӓ тӹнӓм кӱ атака удар роэн чымалта. Тӹдӹ йыпшым, ик аран каштшы кидӹштӹ, мӹнь ятаган тихок логер цӓрӓ ылеш. Пай большы мӹнь дюйм ӧрдӹжӹш шӹкӓлӹнӹт, кавашты пӹчкӹн чуть веле. Мӹнь ужам, сӹнзӓш майя, мам тӹдӹ пӓлен, мам мӹнь тиштӹ ӹштен кердӓм.
  
  
  Пакыла ӹшке контроль йыпшым, атакыш кыргыжыт янлыкланымаш тихок доно колен. Атакыш мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ тӹдӹм покташ тӹнгӓлӹт, мӹнь колынам ӓль мам кердмӹжӹм пыток вашпижмаш тихок веле.
  
  
  Ӧрыктарыше доно мычаш толын шон. Высоком выпад олен мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ вара шӹнзӓ прикладвлӓдон шалалта, бейсбольный биты ганьы, ялем кычен дӓ изиш кӱшкӹрӓк лыктын пакал мӹньдонем мӹнь донем мӹнь донем. Мӹнь мӱлӓндӹ вӹкӹ лач туп дӓ мындырталты жеп маныт, у, кыце мӹнь тӧрӧк керӹлтӹт тихок лицӓ тылип. Тенге тӹ веремӓн мӹнь пӹлӹшӹм керӹлтмӹжӹ доно рок лишнӹ остатка, мам мӹнь тӹдӹм шижӓм шокшы.
  
  
  Мӹнь ял вӹкӹ кӹньӹл, угӹц йӓм йыпшым, дӓ ваштареш каранг. У сӹнзӓштӹ тӹдӹ сирмӓшвлӓм ылмы - боевой товарищество. Кӹзӹт веле ылын. Мӹнь ӹлӹмӓшемӓт ӹжӓлӓйделам тӹдӹ, ак керд ма тӹдӹ простьы, кӹзӹт и
  
  
  
  
  
  мӹньӹм ӹжӓлӓйӓ.
  
  
  Аяреш мӹньӹн мадышла мадыныт. Ашкылым анзык ӹштӓ, мӹнь кидшӹдон ӧрдӹжӹш тихок ятаган склоняйыда. Тӹдӹм мӹнь ӹшке ваштарешем сӓкенӹт йыпшым, пӹтӓрен дӓ кредӓлмӓш лиэш. Мӓнмӓн оружинӓ кид пӓгӓркӓ стиль дӓ шӱмеш пижшӹ майя. Сола халык ярыктымы полдымактылын, дӓ мӹнь пӹтӓриш лицӓ ш ӱэш индеецвлӓн йӹрӓлтӓ.
  
  
  Тол мӓ докына шонгы о попаш тӹнгӓлмӹ дӓ йӹлмӹ доно тихок майя. Тӹдӹ вара мӹньӹм докы сӓрнӓл шагалеш дӓ келесен: «Мӹнь ӹшке эргӹжӹ манын, тӹдӹм шотеш пиштӹмӓш дӓ храбры дон кредӓлӹт. Тӹньӹн дӓ мӹлӓнем тенге маньы, Картер Ник. Вигий хала якте-маняр цашеш миэн шон лиэш Чико. Мӹнь тӓ тӹшкӹ кок марын патырвлӓ каноэм гӹц кандат.
  
  
  Тӹдӹ пакетӹшкӹжӹ мӹлӓнем виктӓлтен, водонепроницаемый савыцеш вӹдӹлӹн. «Итӹрӓйӹмӓш дӓ пистолет доно тӓ келеш гӹнь ширӹ, санзалан вӹд гань кошкен, тӹдӹ ваштареш лин арашты эдемӹм худа укеӓт, тӓ ти кӹчӓлӓш».
  
  
  Мӹнь амаса гӹц лыктын дӓ тӹдӹлӓн таум ӹштен ама хьюго. Мары мускулан паштек мӹнь вара кокшы, кыдывлӓ ӹнде вычы, манын мӹнь каноэм шывштен кеӓш шӱдӹш.
  
  
  Луаткымыт
  
  
  Шӹп ли дӓ пӹсӹн каноэм побережье доно лӓкмӹлӓ. Тура тӹрӹштӹшӹ мӓ коктын вӓшлинӓ майя коэвлӓ. Нӹнӹ логӹц иктӓт нимат ак попы.
  
  
  Вигнуть сирӹшкӹнӓ толын ма-Чико, кым гӓнӓ кого сола поселенин, мам тӹдӹ кодеш. У ӹлӹшок постоянный чучы, а хала цик ирвел гӹц кӹртни корнын вӹлвӓл пӹтен. Мӹнь докы нӓнгеӓ ыдыраш тӹ вӓрвлӓштӹ, кышты мӹлӓм чучеш, ма тидӹ верысе порт староста, йӹлмӹштӹ мӹлӓнем трӱк дӓ тӹдӹ попалта майя мытык кодын, ак анжы.
  
  
  Мӹньӹн телефон ядеш, мӹньӹн пӧрт доно универмагвлӓштӹ карангдымыкы, нӹнӹ семӹнь, весӹвлӓӓт ӓмӓл, школышты служенӹт, универмагвлӓ, залышты погыненӹт, складвлӓм дӓ молат. Вурдыжы дон модель кӹшкӓреш ӧрдӹжӹштӹ телефон юк пу пӹчкедӹмӹ ир лиэш.
  
  
  Вес кок цӓш пиштӹмӹ ылын гӹнь, Мерида якте шоаш манын, Юкатанышты столицы, дӓ тӹшецӹн верештыл операторжы ретранслятор гач вик, кӹзӹт юкын ак шакты хок линия аналя дэвид доно пӓлӹ.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, кышты мӹнь ылам да ты иаш версия семӹнь, тӹдӹ мӹнь тӹшкӹ логалеш, талашен попаш шеклӓнӓт, манмым маланна хоть-махань жепӹштӹ кӹлвлӓ ямден кердеш.
  
  
  «Мӹнь лӓктӹшӹжӓт тишец пӹсӹн келеш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Кӹртни корны ылын, но, цилӓ семӹнь ланзылымаш, питӹрнӹмаш темӓш кечӹ йӹде ик гӓнӓ поезд кеӓш келеш».
  
  
  «Мӹнь тӓ докыда вертолёт пыртымы. Статусым мисси махань? "
  
  
  «Чемодан бортышкы толеш« Гавиот »доно Кюрасао. Городина федоровна, виднӹ, толын вуйлатымы доно операцивлӓм Жизов, весӹ ӓмӓл доно, дӓ коктынат ӧлицӓш лӓктеш веле нӹнӹн штаб ылын. Уке гӹнь ну, ма Нокс сравоч Ворнов эдем каеш, но дово доказательство ситӓ, манын кердеш ма тидӹ обязательны шотлышы ылын ». Ӧрӓш мӹнят, вара манеш: «Мам рон фольштедт ямде».
  
  
  «Тидӹ мӹнь колынам ӹжӓл, Ник, - келесӓ Дэвид Хок. Мӹнь пӓлем, тӹдӹн тидӹ лач нӓлмӹ. AX директор семӹнь, тӹдӹн доно пӓлӹмӹ лин, но тӹдӹ утларак келгӹн йомдарымаш агентвлӓжӹ кӓршӹм ӹштӓш манын, шукы шаненӓм. "Ик тӹлӓнет тиштӹ ӹштен кердӓм?" тӹдӹ приваенӓм.
  
  
  «Мӹнь кердӓм, но худа лиэш ылын ылгецӹ, кӱм улы-тидӹ тӹ территорижӹ доно пӓлӹ. Ӹнде ти пӹцкемӹшӓлтӹ, мӹньӹн дӓ тӓмдӓнӓт ӓштӓш ак кел, мам мӓ ӹштен дедлайн ».
  
  
  - Конечны, уке, - келесӓ Хоук. "Вычал шӹртедӹм."
  
  
  Икманяр веремӓ мычкы пӹлӹш шоктен мӹньӹн телефон юкдеок, дӓ мӹньӹм пӓлен, мӓ ӹшке хоук информация компьютер домином пыртымы. Вара толшы доно тӹдӹлӓн вӓшештен:
  
  
  «Лӹмӓн ылеш агентвлӓжӹ пилар цру келесымаш, Веракрус. Тӓ тӹштӹ тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн, Bahia Bonito лиймаш ».
  
  
  "Тӹдӹн?"
  
  
  «Мане, Ник, каеш, тӹнь шӹндӹмӹлӓ. Мӹньӹ келесӹнем, ма йошкар тидӹ, пайдарымашты цилӓ яжо... ешартыш эээ оборудованим...». Логер хоук ирыктыда, вес вара пакыла попаш тоным. «Мам организуяш кердӹдӓ тӓ Вигий Чиу вертолёт шӹндӹмӹ?»
  
  
  «Ти пӧртӹн шайыл йонгаш тӹнгӓлӹт. Кердмӹ семӹнь йӹлерӓк вертолёт тӹньӹм колтен? »
  
  
  «Мӹнь гач департаментжӹ Государственный пӓшӓм ӹштӓш вӓрештеш. Кӱкшӹцӹштӹ лит гӹнь, тӹньжӹ кышты ылат кек-нӹл цӓш ».
  
  
  «Яжо. Мӹнь гишӓн шаналтенӓ, патронвлӓм ӓли тылым ракет зонда шӹцмӹ сотемдӓрӓш манын. Тидӹ ланзылымы годым мам ужыт, мӹнь вуйыш тольы, ма техень тӹшкӓ вид доно нигынамат корныш пырен кӧргӹш информация незашифрованный условивлӓ телефонат уке ылын. Обстоятельство, тенге гӹнят, ялвлӓэм молнамшы ак ли, условивлӓ примитивныйла ылын.
  
  
  «Тӓмдӓн окса керӓл лин, - келесӓ Хоук. «Мӹнь вычен америкышты отель тӹрлӹ ылыт валюта ӹрдӹжӹ. Иктӓ-ма эче?"
  
  
  "Мане. Ванна дон санзалан вӹд люгер мӹнь принимаенӓм, мӓ оружидон кид доно ирӹктен пуа, мӹнят тенгеок шанем набор улы. Боеприпасвлӓ 9мм. ылын ».
  
  
  «Тидӹм тӓмдӓм выча». Линия ылшы паузывлӓ, приваен ылшы хоук вуйта тамам-ӓнят эче. Но вара веле тӹдӹ келесен: «тынь шукыракым удачы, Ник».
  
  
  Пӓшӓ улы, кынам мӹнь тиштӹ староста маньы вертолёт сигналым тыл колташ сарвален. Мӹнь тӹдӹм ӹнежӹ палшы. Уроженец Вигиа-изи тум сӓндӓлӹквлӓ враждебный ылшы чико гӹнят, ялвлӓ деч побережье майя, но нӹнӹ доно кӹлӹм тошты традици шотыш кодеш. Мирный эдем гӹц толшы шӱмешем ош Юкатанышты кел, ак йылеп дӓ шанем эдемӹм встречайышы
  
  
  
  
  
  
  нӹнӹ логӹц ик машинӓлӓн чонгештӹлӹт.
  
  
  Мӹнь, остаткаэш нӹнӹ тошты йӧн добиваться неохотный сотрудничество. Вӹрзиышкӧ тӹдӹ оксам. Частный шотышты мӹнь ӹнянем, пилот цру госдепартамент мӓ изи оксам канда. Вигия Чико гӹц лӓкшӹ изи сӱсӹрвлӓ ылыт ылгецӹ, халыклан шаналташ, мӓ нӹнӹ алталымаш.
  
  
  Икманяр жепӹштӹ шӹлтӓш кӧргӹш ылеш цӓш вес техень йанг тыргыжланен, мӹнь тылым размещением цонгыр годым вуйлатышым. Шукы кукшы каш йӹр ылам, дӓ мӹнь куд костров крӱгӓ шӹнден, зонда шӹцмӹ манын сирӹмӹ.
  
  
  Сӓрӓнвлӓм веле тыл ӹлӹж доно кыце валгалтыт, мӹнь шӹнзӹ дӓ вычаш тӹнгӓльӹ. Дӓ выча. Дӓ выча.
  
  
  Ӹлӓш мӹнь пӓлӹделам, ма доно кеат государственный департаментжӹ яклака агыл участвуен. Тӹ жепӹн, кыце мӹнь ротор вертолёт юкым колын, валгалтын, мӹньӹн дӓ куштылгынрак определенно пожарный бригада довольна ылеш. Пилотвлӓн группыш пыртат мӓмнӓн изи дӓ корабльым ужын, ныгыды пӹл кого лӱктӓлӓш йошкар-кӹрӓн пуштын.
  
  
  Мартин пилот уж. Тидӹ пӹсӹ ӹрвезӹ эдемвлӓн нервлӓ кукшынди ылеш. Удостоверением ма, кӹзӹтшӹ солашты ӹлӹшӹ йӹр цымырген, ӹмӹл вертолёт анжымаш кого.
  
  
  «Уанымаш, тӓ, нӹнӹ гӹц изиш оксам колташ», - манам мӹнь.
  
  
  "Окса? Малын?"
  
  
  «Цонгыр пожар палшымы доно, кыдым мӹнь ти эдемӹм вӹрзиышкӧ плато вӓрешт».
  
  
  Пыяш Мартин, ошалгы пӹлгомышкы анжен. «Мӹнь ам пӓлӹ, мам ӹштӓш келеш сигналым тыл; темӓш кечӹ нӓрӹ.
  
  
  «Вертолёт кынам мӹнь ядым, - холодно мӹнь келесен, - ш улы. Мӹнь ӹнянӹде, мӹнь йӹле тишец лыктын дӓ мӓ сотеммӹ якте вӓшештӹмӹ госдепартамент ситӹ. Пӹц график мӹлӓм ситӹш, тошты приятельвлӓ.
  
  
  «Иктӓт нимат ак попеп манын, оксам канда», - тӹдӹ чушлаш.
  
  
  Эдемвлӓ мӓ йӹрнӓӓт шалга, тамам мыгымактылеш, дӓ мӹнь лӱдӹм, мӓ мӓмнӓн шая нӹнӹм цаклен ылын.
  
  
  "Тӓ ӹшке оксам канденӓт?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Ну, кыды...», - тӹдӹ олен келесӓ.
  
  
  Мӹнь ӧрт гӹц кеӓ. «Итӹрӓйӓш манын, чорт возьми! Тидӹ сорӹмӹ эдемвлӓн оксаэт мӹньӹн шанымем доно, мӓ тӓлӓндӓ лувлӓ нӹнӹм пыдырта, нӹнӹжӹ гӹнь уке ».
  
  
  Шергем кӹшӓнжӹ гӹц лыкташ тӹнгӓлӹнӹт дӓ шайыл доно тырыжалт бумажник макырым мартин шотыш каеш. Сӹрен дӓ мӹнь нӓлмӹ бумажник бумажник гӹц лыктын. Вексель доллареш вӹцлӹ тӹжем изиш цымыренӓм. Кого мӹнь тӹдӹ пушашлык, кыды тӹдӹн торжественно шотлыделыт, а вара мыкик, ӹшӓт йӹрӓлтӹ. Сола халык тӹдӹ попалта, тӹдӹ карангеш, мам корным итӹрӓйӓт.
  
  
  Вертолёт шӹнзӹмӹнӓ годым ма, Мартин келесен: «тӹдӹ ылмы цилӓнок пуэн тылат? Индеецвлӓ тӹдӹлӓн, сӓй, пел ситӓрен ылын.
  
  
  «Кердӓм», - манам мӹнь. «Дӓ, лин кердеш, нӹнӹ довольна ылеш - кӹзӹтеш тӹнь нӹнӹ ак шутеп логер тылипвлӓжӹ. Доллареш шалгышы коклы вӹц тидӹ тӓ ылыда?
  
  
  Тӹдӹ гӹц пасна ӹлен мотор докы колтат комментарий
  
  
  «Ит тыргыжланы, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Тема гишӓн тӓ мӹнь взносым отчётӹм ӹштӓш, сылаш расход семӹнь государственный ылын дӓ тӓ молнамшы департаментжӹ канал. Шӹндӹнедӓ гӹнь, шартял докы тӓ ӹшке оксам канда. Ӓнят, ти шартял и... »
  
  
  Пӹтӓриок изи дӓ мыштымашем шымаргаш мартин рончалтын. «Яра, - манеш тӹдӹ. «Признӓйы ылын, тидӹ шулды, логерӹш шукыракым тылипвлӓжӹ. Кышкы?"
  
  
  «Веракрус», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, ма дӓ тӹргештӓ.
  
  
  Луатнӹл Глава.
  
  
  1519 и эрнандо кортес сирӹштӹш веракрусышты валаш тӹнгӓлӹт, пӹтӓришӹ испанец, мексиканский мӱлӓндӹ ташкалын. Американец доно тӹрлӓт дӓ тӹдӹ французвлӓн война жеп кок гӓнӓ хала хватенӓ ыльы.
  
  
  З иксӓ доно кампеч годым ма, мӹньӹм дӓ, цӱдейӓш, халавлӓ темӓш кечӹ анжен, пӓлӹмӹ лин, ма ӹнде лиэш Веракрус, мерявлӓ дон кӓтӓ, призым, рашкалтышлаок цилӓ тидӹ ситӓ дӓ вӹр.
  
  
  Площадкышты американский консульство ма вӓрлӓнӓ, кышты карангден кечӹвӓл сӹгӹрӓл мӹньӹм кодат. Напряжениэш ӹшкӹмемӹм шижӓм дӓ кӹлмӹ, мӹнь тӹшкӓ, ясыланен ом коштымы, хытырен дӓ иквӓреш пӓшӓм виден служба гӹц мӓмнӓн шӱм дон мӹнь ик ин светский мартини дипломат. Мартин мӹнь кидӹм кычен, ӹняндӓрен тӹдӹ у, мӓ тӹдӹ ӹшкежӓт оксам канда, таксим ӱжӹктен телефон дӓ тӱнӹшӹ.
  
  
  Тошты халаэшӹжӹ экскурсий доно ик урет такси гӹц тошты пӧрт якте bahia мощеный причудливый bonito отелеш кая, тенге сага ур а кымдан дӓ вурс гӹц янжыш кӹзӹтшӹ небоскреб.
  
  
  Тоштеммӹкӹжӹ гостиницӹжӹ ылеш, но тилец, кого кӧргӹ кудывичӹ, каваштеш пачеш, дӓ тӹдӹ кӹдеж йӹр куштат. Пыра дӓ виктӓрӓ, вычал, мӹнь келесӹшӹм. Кынам лӹм мӹнь ӹшке манын, сыравач эдем номерӹм пуат мӹнь стӧл лошток, ладаквлӓш дӓ конверт дон кларнет размер вӹдӹлтӹш кӹжгӹ печатлен. Муш пеледӹшвлӓ дӓ конверт пӹчкеш дӓ мӹнь тӹрлӹ размержӹ: доллареш, песо, кетсаль, кордоба, коло, лемпира, бальбоа, боливар, гурд, ик кӹрвенгӓ, франквлӓн дӓ гульден. Песо лыктын мӹньӹм, конгыла лӹвӓкӹ кымшы этажыш кузышым дӓ пакет доно виктӓрӓ, ӹшке кӹдежӹш тӱлӓт. Пилар гӹц нимат, нимат гӹц кӱ-либо сообщени эче ак ли.
  
  
  Мыжыран ванна кӱ мӹнь принимаенӓм, а вара юалгы душ, вара шӹлӹн упаковкыжат йӧнештарымаш шӓрен ирӹктӹмӹ.
  
  
  
  
  
  
  Люгер пӓшӓ дӓ мыскылаш тӹнгӓльӹ. У хок пистӧлетӹм мӹнь кандай мӹлӓм ядын кердеш ылын, но шонгы ӹнян тӓнг ылын дӓ Вильгельмина.
  
  
  Анжен да ланзылен люгер мӹнь цилӓ ужыда. Тӧрлӹмӓш раз тӹдӹм переген дӓ яжон ӹлӓт водонепроницаемый ширӹ, санзалан вӹд эче ак эксӹкӹм металл. Растворитель кычылтмы каждый ужделыт мӹнь донем, вӓк винт пӹрцӹкшӓт, гач пӓлен дӓ ыражым ӹштен, кӹзӹт нӹнӹ ош ак ли чисто. Салфетке пистӧлетӹм мӹнь ваткан безворсовый ланзылымаш коштымы, лапка тӹкнӹш дӓ у у погаш ӱжынӓ люгер вязкость критический шӹрӓ. Коропляжым гӹц кандай мӹлӓм дон шӹшкӹн патронвлӓм тӧрлӓш снарядвлам, кыды Хоук пумы, кобурам дӓ кӹдӓлӓш вильгельмина керӹл.
  
  
  Омын келеш, но мӹньӹм ӹш ак сдаялт. Планым ӹштӹмӹ ылын, ыраж питӹрӹмӹ. Каждый гӓнӓ дӓ, кынам мӹнь ӹшке вим пуэн кӓнӓлтӓш, роношкы толмыжы анзыц фотовлӓ. Сия тӧрышкӧ, яштака кӓпӹштет кыдывлӓ лывыргы йӹдӹм лиэш тӹнӓрӹ ӧндал, эче ик партнер доно веле пӓшӓм ямде лий шотлаш лиэш.
  
  
  «Иктӓт нӹнӹм ак цацымы годым, ик сылык пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ», - орланым дон ойхы шаналта дӓ кӹдеж гӹц мӹнь чонгештем. Стӧл лошты мӹнь ядыштынам, магазин лишнӹ ылын ма, кышты мӹньӹн выргемем нӓлӹн кердӹт.
  
  
  «Мане, сеньора. Агиларс, сары корны гач, ярыктымы дӓ мӱ », - манын клерк.
  
  
  «Грасиас. Пуры выченӓ. Тӹдӹ толеш гӹнь, тӹдӹ келесӓ, кышты моам, мӹнь ».
  
  
  Ванжаш кышты мӹньӹн выргемем хоука дӓ урда, оксам ыр. Аксессуар кӹне толшы цилӓ у костюмым чиэныт, эче ик гӓнӓ кужы мӹньӹ ӧлицӓ мычкы ашкедӓм дӓ советӓймем миш доно урок кафе портье вӓшкем. Мӹньӹм стӧл лош шӹнзӹ, тӹдӹ гӹц шеклӓнӹшӹвлӓӓт лиэш пыра, ти ямдарвлӓ дӓ бренди ӹштен, кыды йылымым, тыл гань, но тама неприятный ылеш. Бренди шыпшеден, мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, маняры мӹнь вычем, маняры мӹнь пӹтӓриок решеннӓ манын, тӹшлӓ, Пилар, ак тол.
  
  
  Блузы шелӹк гӹц ӹдӹрӹн келгӹ тидӹ ш т, тӹдӹн онгжы шӧртньӹ чуть-чуть кычен, стӧл лошты лывшалтын дӓ мӹнят шагальым. Ш ты ылын дӓ ныгыды ӱпшӹ, эркын туркавлӓ, мам толькы вӓр. Кофе пеледӹш ылшы шим сӹнзӓн, сусу экзотический сӧрен.
  
  
  «Тӓмдӓн аныкле спичкӓжӹм кердеш ма?» - тӹдӹ куштылгын акцент гӹц ядеш.
  
  
  «Вуеш ит нал, нӹнӹ ак кычен, шыпшаш кыце тенге шуэт». Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  «Мӹнь ӹшке шуэм шыпшаш цацышы и эртӹш, но кок ӓрня эртӓрӓш веле коды», - тӹдӹ тӧр келесен.
  
  
  «Тӓ, векӓт, Пилар».
  
  
  "Мане. Кыдыжын ӓ тӹньӹм ужам... киллмастер картер савалташ. Репутация тӹньдонет тӹнь эртен кемӹ ». «Мӹнь ам пӓлӹ, мӹньӹм кычынежӹ ӓль ӹшке ма келешӹм скромном ынгылдарен».
  
  
  Тӹдӹ тӹрвӹштӹ йӹрӓлтӹшӹм темӓш ӓйӹнӹ. «Нигынамат ак ынгылдары. Мӹнь шӹнзӹн кердеш? »
  
  
  "Конечно. Тагачы мӹнь чуч изиш вӹлецӹн, весӹвлӓ гань дӓ молымат.
  
  
  Мӹнь Пилар ваштареш вала. «Тенгежӹ тӹньӹн кайын, вуйта тӹнь изишӓт мален келеш», - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Сек пӹтӓриш бизнес», - манам мӹнь гӹц йойын йӹрӓлтен. «Тиштӹ мӓ хытырен кердӹнӓ?»
  
  
  Сӹлнӹ дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ ялахай дон кайышыжым кафе тротуар мычкы кеӓ. «Яжо вӓрвлӓ тидӹ техеньӹ, вес семӹнь хоть-махань», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, пулыш кыптырталеш.
  
  
  Мӹлӓм знакым официантвлӓ ӹштӓш манын, ядын тӹдӹм эче ик стопка, дӓ темӓш бренди Пилар. Вара мӹнь гӹцем яды: «тӹнь ӹшкеок ӱпшӹм доно Мам ӹштӓш?»
  
  
  Вуйжым кидшӹ докы йогын йылышкы тӹдӹмӓт ӧрӹктӓрӹш тылсотым ӓрен, тӹдӹм вара йӹрӓлтен колта. «Тӓ, векӓт, келесӓш, мам мӹнь йошкар. Тӓ кыце пӓленӓ, бизнес шӹрен сӹнжӹм вашталтымы кел шачаш. Тӹнь ш пижеш? "
  
  
  "Тидӹм яратен. Ӱчаш, тӹнь ганет якшар ерасотка тоже улы.
  
  
  «Малын, тау», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн анжалда дӓ озорно гӹц сӹнзӓвын кужы.
  
  
  Пиларс вӹр цӹреӓн, каеш, роношкы ванжаш дӓ вӹцкӹж фольштедт цӹрежӹм ямда. Бренди пингӹдӹрӓкӹн мӹнь подылам, изображенивлӓ дон пӹтен.
  
  
  «Иктӓ, мӓлӓннӓ лиэш, - мӹнь келесем, - тидӹ катер, бортшымат чемоданым нӹнӹм канденӹт« Гавиот ». Лӹмӹн мӹньӹм уж нимат ак керд, ни пӹцкемӹш цифрвла опознавательный. Пеш мотор да тӹдӹн кок вӹд ке лапкашкы сакыман движенин ямын каштыт ».
  
  
  Пилар тӹрвӹжӹм нырыл дӓ, вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  «Гань нимат. Кӱм ужам-иктӹштӹ доно катер?
  
  
  «Эдемок ылын кого кӓпӓн, цӓрӓ ялым дӓ тапката».
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ лӱктӓлӓш манын, мӹньӹм шагалтен. «Ладырикӓ, мары цӓрӓ?»
  
  
  "Тидӹм тӧрӧк. Тӹдӹ тӹнь пӓлет?"
  
  
  "Мӹнят тенгеок шанем. Улы техень эдемвлӓ, кыдывлӓ вуйлатымаш контрабандист кюрасао банда. Торио тӹдӹ ужеш.
  
  
  «Мӹнь кердӓм тӓлӓндӓ келесем, тӹдӹ кышты моат?»
  
  
  "Тӹнь мӹньӹн том нӓнген кердеш. Кюрасао мӹнь пӓлем, мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк кердеш дӓ действуйы ».
  
  
  Мӹнь ик минутеш ваштареш погыненӹт. Мӹньӹн ак шо манын, техеньрӓк тӹдӹ лиэш, кыце Рон. Но Пилар праважы улы, уке мӹньӹн купед кюрасао кучылт кертеш, шергӓкӓнем, веремӓн решӓш а фактор улы.
  
  
  «Кердмӹ семӹнь йӹлерӓк кеӓш ма?» Мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  «Ма иргодым ирок ирок рейс шоктен кердеш. Мӹнь цилӓ ӹштем.
  
  
  "Молнамжы ма тӹнгӓл кердӹнӓ ма?"
  
  
  «Уке. Да кӱлешан манын, тӓ кӓнӓш тагачы вадеш. Иргодым тӹнь шеклӓнӹдеок дӓ виӓн лиӓш келеш ылын ».
  
  
  Ноющий мышцы мӹлӓм келшӓ. Бренди эче ик стопкаэм охыремдӹшӹм, мӹнь дӓ мӹньӹн отельыш ты эртӓрӓт.
  
  
  «Ирок мӹнь толмем гишӓн тӹнь, - манеш Пилар, - а ма аэропортшы кыдалеш».
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ коден кудвичӹштӹ тӹдӹн янгылы
  
  
  
  
  
  
  liber кӹдеж.
  
  
  Вуйым-Луатвӹзӹт
  
  
  Касемвлӓ дӓ ваштареш кок кечӹ мӹнь душ паштек кечӹ жалюзи шыпшыл нӓлеш. Пӧкенӹш пиштӓ дӓ, мӹнь тӹдӹлӓн у выргемӹм кыдаш. Мӹнь вара шӓрлӓ цӓрӓ краватьышкыжы, потолок ӹшке дон простыньвлӓм ончаш сӓкенӹт.
  
  
  Амален кеш молнамшылаок ӹшке веле ӹштӹктӓш ак ли. Кап кужы каждый нервӹжӹм кӓнӓш, мешӓк гань сӹнзӓм дӓ ошмаэшок ылыт, но мӹлӓм амалаш ӹш керд.
  
  
  Кышты-руш элышты тидӹм ӹштет йӓмдӹлӓлтӹнӹт дӓ учёный американский генерал лин, хала гӹц халажы. Пӹтӓриш кужӹм кен Нью-Йорк. Кышкы келеш, мӹнь иктӓ-чымалмыла, нӹнӹм цӓрӓш манын, а лиймаш гӹц сӹсӹрнен ак краватьышкыжы краватьышкыжы Веракрус.
  
  
  Но йӓмдӹлӓ дӓ лӱдӹшлӓ кредӓлмӓш гӹц пасна ылшы ороды вӓшкем. Торио контрабандист Пилар мон кердӹдӓ гӹнь, тӹ жепӹнок эче ӹштӹмӹ мисси нӓлмӹ лит ситен кердӹн. Мӹнь сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Роно мӹньӹм уж эртен, ямеш, вара толын.
  
  
  Кечы соты, пуры жалюзи вашт сарывлӓ, изин-олен цилӓ йогы лыдаш шапалга вашт, дӓ, остаткаэш, пӹцкемӹш. Акы гӹнят мӹнь ладнанг ак керд.
  
  
  Шанен, каждый урок гӹц ӱлнӹрӓк юк пӹлӹш турала шакта. Смыв унитаз сагашы кӹдежӹштӹ, водопад Ниагарский фонтанный.
  
  
  Вара тӓгӱн-ӓнят амасашкы стучалаш ниӓлтӹжӹ.
  
  
  "А-а?"
  
  
  «Тидӹ Пилар», - пышкыдын паштек ответ.
  
  
  Мӹнь вӓр гӹц вален, соок кыча дӓ амаса пачмы. Ш пилар тӹгӹрӹш пеледӹш ылыт пӹрцӹкшӹ, кыдым, шана, тӹдӹ кырык лапышты паян дӓ цевер вӓрвлӓштӹ кушкеш.
  
  
  «Пыры», - манам мӹнь.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем ак лачокат, мам тӹнь нерӓлтен колтенӓт кердӹнӹт», - манын тӹдӹ пырен.
  
  
  «Тӓлӓндӓ ышым эртен веле сӹлнӹ йӹлмӹштӹ», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Тӹнь мӹлӓм канденӹт кыды-тидӹ палша». Тык тӹдӹм кровать тӹрӹшкок вален.
  
  
  «Таблетк?» Мӹнь ядам. «Мӹнь нигынамат ак принимайы нӹнӹм».
  
  
  Тӹдӹ мӹнь йӹрӓлтем ӧркӓнет. «Уке, таблетк ижӹ. Мӹнь."
  
  
  «Ма вара, - мӹнь отвечӓйӓ, дӓ ӹшке цӱдеен келесымаш тӧрлӓнен, - тӓ таблетк определенно орта, тӹдӹ цӹлт ак нелӹрӓк дӓ нелӹрӓк».
  
  
  Посерьезнеть цевер цӹреӓнӹм, почти тӹнгӓлеш шӹдӹн. «Ит шутям, - тӹдӹ келесӓ. «Ӹлӹмӓш ви доно мӓмнӓн кок эр состояни дон кӹлдӓлт кердеш, дӓ...» тиштӹ тӹдӹ ӧрӹнӓм, мӹлӓм тӹдӹ кӓпшӹ мычкы викок анжыктыдым сӹнзӓшкет соок чиэн. «Дӓ, ӓнят, тагачы мӹнь ӹшкетӹн кӓнӓлтӓ ылшы чуч».
  
  
  «Кердӓм», - манам мӹнь.
  
  
  «Тӹнь мӹнь кодшыжым цилӓ?»
  
  
  «Пилар, мӹнь кидӹштӹжӹ».
  
  
  «Бьен. Пӹтӓри мӹньӹм шанет, тӹньӹм ти киӓ манын, краватьыш ».
  
  
  Кравать докы миӓ дӓ тӹдӹм ӹнде мӹнь погынен шывшыл вала, тӹдӹм йӹвӹрт парня доно шотыш кӹрӓн годым со тӹдӹм намалыштын, дӓ тӹдӹ ӱ.
  
  
  «Мам тидӹ ӹштен, керӓл агыл соок», - тӹдӹ решительны келесӓ. «Мӹшкӹр доно вазен, пожалуйста».
  
  
  Шуйнен краватьышкыжы мӹнь, кидӹшкӹжӹ кӹпцӹквлӓм оптен. Тама-ӓнят олен тӹкӓлӹн дӓ шӱм негӹцеш юалгы вуйгалашка туп мычкы йога. Корицым, мӹнь куштылгы пышым шижӹм. Пулш гач ужына, мӹнь сумка гӹц лыктын ӓтӹн пилар пӹрцӹкшӹ, кыдым намалеш, тупӹрдӹн йӓстӓренӓм дӓ мӹнь семӹнь йӓстӓрӹш.
  
  
  «У корицым», - тӹдӹм ынгылдаренӹт. «Ӹнде мӹньӹн, дӓ вуйжым кымык ӹштӹжӹ манын, рончалтын у тӹнь мӹнь тӹлӓт палшен пуэм».
  
  
  «Мане, мэм», - мӹнь йӹрӓлтӓ. Пӹжгӹмӹ юк пышкыдын шактат. Мӹнь цаклен пел сӹнзӓ шимӹ тӹнгӓлӹн дӓ ынгыленӓм, ма весӹ гӹц ӹшке выргемдӓм кыдаш Пилар.
  
  
  Вуйта шижӹт мӹнь шанымаштем, тӹдӹ ӹшке сӹнзӓжӹ гӹцӓт юалгын чучеш куштылгы, пышкыды парня. «Пышкыдемӹт», - тӹдӹ попалта. «Тӹнь веле ӹнде пышкыдемӹт келеш».
  
  
  Вара кидӹштӹ вазеш туп изи йӹрӹм тӹдӹн лывыргыжым, пингӹдӹ дӓ пышкыды тыдын парня темдӓлдӓ. Мӹнь тӹдӹн онгжым дӓ пулшыжым у ширӹ, йӧплымӧ ӹшке юкшым лыкты. Складкы мӹнь тӹдӹм ужынам, кышты тылип майя мӹнь тӹкнен, тӹдӹм ниӓлтен дӓ кӓршӹм парня.
  
  
  Тӹдӹм ӱштӹ шӹнден кыдал, тӹдӹм кидшӹ доно каваштем мӹньӹн тотлы уангдаш восхитительно йыжненӹт. Ӱлӹк дӓ ӱлӹк, дӓ шайылвлӓ дон ӓрдӹм коварче пиштен. Лакееш изиш эчеӓт пылвуйышкем тӹкнӹш дӓ вара шӹлӹн икроножный, кытшы кӹсӓн ахиллов манын, тӹдӹ мӹлӓм лапам ялгавалыш вазын.
  
  
  У ял шӹндӹдеок пындаш шӹмӓн пилар мӹнь, парня йыде мӹньӹн парнявлӓэм ло гӹц яклешт кем.
  
  
  Мӹнь ӹлен дӓ каваштым тӹкнен сверхчувствительный ылын. Чучеш, тӹдӹ мӹньӹн шижеш ылмаш, жеп гач ӹшке кӓпшӹм цӓрӓ.
  
  
  Мӹнь келесен: «Пилар, мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь шанымаштем витӓ ӓль амала. Пожалуйста, решенивлӓмӓт принимаен! »
  
  
  «Ладнангеш», - тӹдӹн пышкыды ӹрӹктӓ. «Мӓмнӓм веле тӹнгӓлеш».
  
  
  Тӹдӹ вара мӹньӹм иктӓт ял парня гӹц нӓлмӹ, нӹнӹ ӹрӹктӹделыт, парнявлӓжӹ лошты катаенӹт. Ладакым дӓ указательный промасленный ӹштендӓ тӹдӹ кого парняжы, парня йыде дӓ ялжыдон кӱ йыжнен вала.
  
  
  Вара тӹдӹ каждыйын кидӹштӹ лапам нӓлмӹ лит пилар доно нӱштӹлӹнӹт, кӹзӹт мӹньӹм ак ши, кыце пудешт лӱдӓм. Тӹдӹм вара мӹнь угӹц ял доно кидӹштӹм кӱшкӹлӓ лӱктен, пӹзнӓ тӹдӹн пӹсӹ парнявлӓжӹ мышцы ушемвлӓшкӹ, тӹредеш, манипулируяш, корж виктӓлтӹш.
  
  
  Мӹньӹн пасна ширӹ внимани айыралтеш. Коварче йӹде ик кидӹштӹжӹ кыча, тӹдӹ кымык ӹштен ӹдӹрӓмӓш ӧрӹн дӓ сила доно пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ кидешӹжӹ парня мычаш гӹц ялгавалжы мындырталты ритмично.
  
  
  Эркын провисать краватьвлӓ, кынам Пилар
  
  
  
  
  
  
  мӹнь ял вӓрештӹндӓ. Парням лывыртымы дӓ тидӹ гӹц ӹшкӹмемӹм ӹштендӓ тӹдӹ мӹнь положени семынь анзыкырак пугӹнен, йозы семвлӓм мышцы шылен шыгыр.
  
  
  Йогывлӓ анзыкы тӹ годымок, мӹнь шӱм дӓ пулш помассировать манын, мӹлӓм чучеш, тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм цӹзӹжӹм лывшалт семӹньжӹ тӹкӓлӹн. Ӹнде мӹнь тӓ цӓрӓ пулшышкыжы кидшӹм пӓгӓркӓ тӹдӹ туп вӹкӹжӹ шотеш.
  
  
  «Ӹнде сӓрнӓлӹн, - тӹдӹ келесӓ, - а мӹньжӹ вес статян ӹштӓ».
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ, мам мӹнь тырхен».
  
  
  «Ит тыргыжланы, мӹнь ӹнянем, патыр цӹтен тӹнь».
  
  
  Мӹньӹн тупышкем сӓрнӓлтӹн.
  
  
  Пилар шӱлӓлтӓ. «Малын, Ник, мӹнь шанымаштем, рончалтын тӹнят!»
  
  
  "Асаж!" Мӹнь йӹрӓлтем, йонвлӓмӓт пайдаланен, цӓрӓш ли манын мӹнь массажистко анжалда. Шӹштӹ гань ылына тӹдӹ полироватлыме вӹргеньӹ - яклака дӓ соты. Тӹдӹ онг циц ылеш дӓ поспейӹде. Нӹнӹ вален, вара трӱк кӹньӹл шагалеш. Зол тӹдӹ куштылгын ӓрдӹжӓт изиш йӹргешкӹ йӹлгӹжӹн пӱжвӹд пингӹдӹ дӓ кыдальы.
  
  
  Тӹдӹн сӹлнӹ наклоняться, у тумбычко койко воктенсе шӱӓн нӓлӓш манын, тӹдӹ мӹньӹм дӓ пӹрхен, кидшӹм шӓрӓлтен колтыш.
  
  
  «Ит тыргыжланы, - тӹдӹ келесӹш, вуйта мӹнь лыдам шанышы ушем, - пеле нимат ак код!»
  
  
  Тенгежӹ, тӹдӹн кидшӹ ӹнде мӹлӓм чучын. Сӹнзӓжӹ питӹргӹш - вуйышты и тыргыжланаш тӹнгӓлеш картинке. Невесомость ылшы шижӓм мӹнь, кыце мӹньӹн кӓпемӹм вуйта, ти парня доно виктӓрӓш знающий, дрейфовать пространствышты. Ириска шыпшам... мӹнь коэм гӹц ӹштӹмӹ, шӓрен пай дон ару восхитительно кымдем чымен куатышты.
  
  
  Мӹнь кидшӹ гӹц кыча дӓ трӱк сӹнзӓ пачаш пиларс. «Тидӹ ситӓ, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Ма массаж веле шон. Вес талант улы? »
  
  
  Пилар ӧркӓнен дразнящий мыланем йыренат. Кӹчӓлӓш ш мӹнь кымылын нӓлеш, мӹнь тӹ годымок ышма келеш цымыргат.
  
  
  Дӓ махань жеп мӹлӓм чучеш, вуйта мӹнь изи ыражышкышты шыпшыт тӹр гачок ӹвӹртӹшӹ бархатный шаналта. Вара мӹнь утаралтме цӹтӹрӓ. Шукы шанымаш мӹлӓм цӓшӹжӹ верц ылын дӓ пӹтӓриш такеш нимат, нимат чувствы дон, и пуста, коловец келгӹ мондымаш ижӹ.
  
  
  Мӹнь шокшы шыпшылыт, кӓпӹм сага мӹньӹм хватен дӓ кок простыньвлӓм мӓ салышна.
  
  
  Ик минутышты чӹдӹ амален, мӹнь тенгеок шукы кӹчӓлӹнӓм, мӹлӓнем шокшым ӹштӓш, ӱпшӹшӹ корицым нӓлмӹ.
  
  
  Вуйым-Луаткудыт
  
  
  Сотеммӹ годым шижмӓшвлӓжӹм доно шижӓм мӹнь, шонгы ужаш лимӹм вашталташ весӹвлӓ гань у, тефлон элемент прессоватлымаш перманентный леведӹн. Лыпшалтеш вӹдшӹ гӹц ӹдӹрӓмӓш юк шакта дӓ ванныйым, испан дон мыренӹт. Мӹнь вӓржӹ гӹц тӹргештен лӓктеш, амаса докы миӓ дӓ тӹдӹм шӹкӓл.
  
  
  Кокшы кӹдеж йоген пыра. Душ паштек мӹньӹм кӓпем ӹштен кердӹт вошткойшо занавескӹм пилар ӹмӹлкӓвлӓм уж яжо, мырымыжы годым шавынянгаш дӓ ма-тӹ жеп гӹц Панчо Вилья. Прилипало кавашты доно занавескӹвлӓм, йӹлгӹжӹн кыдаш пиштенӓм, окняшкы кыце конфеты целлофан коропляжым.
  
  
  Тӹштӹ мӹнь иктӓ минутым вычалдай, театр нӓлӹн, дӓ вара тӹдӹм ӧрдӹжӹш шӹкӓлӹнӹт занавескӹм кыча.
  
  
  Ӹдӹрӓмӓш ӧрӹн дӓ кидшӹм шалалта, цудеен колтыш инстинктивный пилар питӹрнӓлтӹн. Тӹдӹ шалга, кидшӹм колталта дӓ вара, чон шӹртӹвлӓ дон йӹрӓлтен, тӹ жепӹн кыце, вӹд йога, тӹдӹ кырык дӓ кӓпеш лакенӓм, тӹдӹ йӹлгӹжшӹ ӹштӹктӓт, кыце тюленьвлӓ.
  
  
  «Пуры ирок, керидо», - манеш тӹдӹ. «Ӹнянӹ, мӹнь тӹлӓнет кӹньӹлтӓш агыл». Кӓпшӹ мычкы тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ йыжненӹт. «Со состояниэм тӓмдӓн техеньӹ?»
  
  
  «Доно кӹлдӓлтӹн цилӓн, кӱ душ сагашы кӹдежӹш пыртен».
  
  
  «Уанымаш, тӹнь яжон амалыда».
  
  
  "Кыце преня. Сӓндӓлӹквлӓ гӹнь кынам-гӹнят тӹньӹн гӹц лекарствым снотворное тидӹ гишӓн пӓлӹ, ужына ма гӹц остатка барбитурат.
  
  
  «Котивач. Шӹнзӹн, тӹнь мӹньӹн тупышкем шовыныш.
  
  
  Душ пырышы мӹньӹ, мӹньӹ сӓрӓльӹм дӓ Пилар. Шовыныш тӹдӹн кид, но мӹнь анатомий область, кыдывлӓ тӹ шовыныш, определенно мӹлӓм ак ли ыльы. Тӹдӹн докы мӹнь лицӓн сӓрнӓл шагалеш дӓ, кок, мам шӓпнен вӹд. Пӹтӓри мӹнь ынгыленӓм, махань тӹдӹ кого ӹдӹр.
  
  
  «Мӹнь вуйыш тольы, - мӹнь келесен, - мӹнь тӓ ма доно пиш шукы заказ нӓлмӹ. Мӹнь ӹшке жепӹн нӓлеш.
  
  
  «Малын тӹнь анжет, керидо?» - тӹдӹ шӱлӓлтӹш, анзыкырак пугӹнен, тидӹ мӹньӹн онгыштем дӓ паян ламая.
  
  
  Тӹдӹн кид лӹвецӹнжӹ кыча, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы лӱлтӓлеш дӓ пилар пыртымы. Вара мӹнь тӹдӹ кымык ӹштен, дюйм доно пайыштыш ик гӓнӓ.
  
  
  Куштылгы мыры юк лыкте тӹдӹн годым онгыштыжы мӹньӹм элтӓлен тӹдӹ кидетӹм, иквӓреш мӓ тӹдӹ доно шыпшылыт, мӹнь ӹшке онгжы тервен пӹзӹргӓ. Эркын тӹнгӓлмӹк мӓ, гыри, кушташ тарвана, тӹштӹ, шуэш, ритм поген, пока ак цӹтӹрӓ дӓ пилар ак сӓрнӹ, кыце ӹдӹрӓмӓшвлӓ орланенӓм. Тӹдӹ трӱк сӹгӹрӓл колтенӓт, юкшы тӹдӹлӓн вӹдшӹ ложгалтымы шӱтӓш юк.
  
  
  Тидӹ ма вара иквӓреш шалген, кӓпӹштӹ мышкаш вӹдшӹ мӓлӓннӓ ирӹк пумы.
  
  
  Ма талашыде чиӓ, вара а кафе пашкуды кеӓш манын, ӧрӓш ыштымек хуэво-ранчеро. Сыра подылаш мексиканский ма тӹдӹлӓн, сӓй тӹ годымок ирок качкышеш, кочо кофе шукыракым мексиканский-фин.
  
  
  Таксим Aeropuerto Nacional мӓмнӓм шывштен кеӓ, кышты мӓлӓннӓ изи самолётвлӓ шӹнзеш. Мӓ куд кымлы лектын. Кюрасао нӓрӹ ылмы годым ма доно кечӹвӓл двухчасовой воленат айыртемвлӓ.
  
  
  Кынам мӓлӓннӓ чонгештен
  
  
  
  
  
  мир вӹлнӹ ыжар дӓ юкатанышты пӹцӓлгӹ-кловой тангыж Карибский цаклендӓ, мӹнь ӓшӹндӓрем, тӹштӹ цӓшӹм мӹнь ӹшкӹмемӹм ӹлӹмӓш верц кредӓлмӹжӹ гишӓн шукы и перви тенге.
  
  
  Согласижӹ доно вӓш-вӓш хытырен годым вуйта ма и экскурсий доно пилар. Рано утром пӱэргӹ, ӹдӹрӓмӓшвлӓ тидӹ веле ылын, кыды ӹлӹмӓш дӓ вес нӓлмӹ тӓнгем, вуйта мӓмнӓн сек кого проблемывлӓм решӓш лиэш манын, ирок качкышеш ылын. Ӹнде кок но профессионал ли ма, ӓнят лӱдӹш ваштареш толын, пӓлет, мадон ак тол нигынам. Что и светский жеп ылам. Мӓмнӓм шыпшын шӹнзӹш, ӹшке шанымаш оптат.
  
  
  Пилот шӹпок юк дон пыдыртенӓм. «Тӓ тӹдӹн доно, кӱ доно вургымлашты, бортшымат анзылны остров Аруба ӹнде ужын кердӹнӓ. Аруба - сек изи островок гӹц кужы, остров Антильский Нидерландский составыш пыра. Кюрасао ӓль вӹцлӹ миля ирвелӹшкӹлӓ. Воленат валаш тӹнгӓлеш дӓ мӓлӓннӓӓт иктӓ луцкы минут ылын ».
  
  
  Пакыла гишӓн шайыштмыжы годым условивлӓ погодный пилот мама Кюрасао (идеальный, молнамшы), мӹньӹм тӹшлен, кыце Аруба мӓ дорцна кен. Пролив пасна ылшы халыквлӓ лошты шукы аруба дӓ ош да пырцык остров парусник чуварташ кӹрӓн постоянный кюрасао гӹнят, нӹнӹ коктын коллоэц кычылталтеш.
  
  
  Мӓмнӓн самолет аэропортшы Плесман воленат, мам ӹштендӓ пятимильный столицы дӓ муш виллемстад таксим. Кабинда ылам шонгы «Гудзон», дон ойырымо лев, пӹлгом лӹвӓлнӹ тӹдӹ видӓ манын кычылталт кердеш.
  
  
  Водитель ылат хытыр, пӹлдӹрӓ эдем тӹдӹ, кажется, тиштӹ кӹтӹкӹн шайышташ пумы манеш-манеш мӓмнӓм постарен решӹмӹ годымат цилӓ мӓмнӓн. Мӹнь ушемӹштӹ агыл гӹнь, мары манын, кӹзӹт иктӓт ак шӱтӓш шая сознани, кыце ледоруб.
  
  
  «Шӹртедӹм вычал», - мӹнь ӱрлӓлтӓш виктӓрӓ. «Ма гишӓн тӹлӓт келесӓш сия тӧрышкӧ, тангыж гӹц лыктын?»
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ ӹшке кымда вӓрӹм сӓрнӓл шагалешӓт, сусу, мам мӹнь интересым ылыжтӓ. «Нерген мане, сеньора. Нолаш тыргыжланен шукы мӹнгеш докат кок кечӹ ылын. Желтоволосый пыш доно тольы пумы логӹц иктӹжӹ. Спасательный жилеткӓ тӹ ылыт, кыдывлӓ тӹ плав кычымаш, тӹдӹн шам ак ӹлеп гӹнят, тӹ годымок канден. Пиш потикӓлӓ, авария попаза иктӓт ак вим пуэн ».
  
  
  "Кышты кӹзӹт тӹдӹм?" Мӹнь ярлен кеӓ,
  
  
  «Докат нолаш гӹц пӓлен тӹнгӓлмӹ годым, толшаш мары ӹдӹрӓмӓш ӹшке дӓ тӹдӹ гӹц шукым поген кеӓ».
  
  
  "Марий?" - мӹнь угӹц.
  
  
  "Нерген дӓ. Тидӹ кого пӱэргӹ, мӧскӓ ганьвлӓ, нӹнӹ сага коктынок говиота и ».
  
  
  Городина! Яры ылмым, тӹдӹ кюрасао мӹнгеш толеш, кынам мӹнь вӹдӹм ӓль рон мон ак керд. Мутат уке, тӹштӹ тӹдӹ вычыде, кынам докат гӹц увер толеш, коллоэц мам тӹдӹ канден. Лимӹкӹ тидӹ мӹнгешок кок кечӹ. Мӹнь шансвлӓ шотлат, роном ма эче ӹлен. Кун юкшы тенге лиэш: «Тӓмдӓн агыл пӓлӹ, тӹдӹ... кӹшкӹ... мары ӹдӹрӓмӓш марий нӓлмӹ?» Мӹнь ядам.
  
  
  - Уке, сеньора, но лин кердеш, йолташем, коллоэцвлӓн Саба, тӓлӓндӓ шайышт пуэм. Тидӹм тӹдӹвлӓлӓн пуат тангыж гӹц лыкты ».
  
  
  «Мӹнь кердӓм тӓ саба шывштен кеӓ?»
  
  
  «Ӹнде, сеньора?»
  
  
  "Кӹзӹт жеп." Гульден бумажник гӹц мӹнь лӱдӓм лыктын виктӓлтӓ дӓ тӹдӹм виктӓрӓ купюр авара. «Йӹле ӹштӓ, дӓ тидӹ».
  
  
  «Вӹц минут», - тӹдӹ келесӓ, кӹшӓнӹш опташ окса.
  
  
  Вӹц минутышты, секунда нӓрӹ дон ару, ӓнгӹсӹр гӹц лыктын эртӹмӹкӹ мӓ докына нолаш виллемстад вӱдурем верештыл докат, корны доно ирӹктен, гудок цӓрнен тӹдӹм виктӓрӓ тӹкӹлӓлт. Трӱк окня анзылны ма шӹкш шагалеш дӓ вывескӹвлӓм кого тамгажы доно чиӓшӹжӓт ик пӧрт выветривать набережная каркасный, сирӹмаш «Ванвоорт Вазын».
  
  
  Машинӓ гӹц лӓктӹн кенӹт, шижӓм мӹнь, кыце мӹнь шокшы гӹц шыпшылыт, дӓ ынгыленӓм, ма гишан мондаш ганьок Пилар.
  
  
  «Ник, тӹнь... сия тӧрышкӧ ронд?»
  
  
  "Тидӹм пӓшӓш керӓл ылын."
  
  
  "А тӹнь мам ӹштет?"
  
  
  «Тӹдӹн мода гӹнь, кердӓм».
  
  
  «Но мисси ылын».
  
  
  Рон агыл ылгецӹ, нимахань ак кел ылын. Сыравачна лач мам пуа, тӹдӹмӓт пӓлен, ма дӓ тӹдӹм ӹнде городина докы канден кердеш. Тӹлец пасна, тӹдӹ лӱдӹн ак ли тымдышын пӓшӓм, мам гань. Кӹзӹт тӹдӹн кидӹшкӹжӹ городина гӹнь, тӹдӹ лӱдӹш ак тӱлӓш вӓрештӹн. Тӹдӹ мӹньӹм мо, анжет ылын. Тӹдӹ тӹнӓм мӹлӓм шукы ».
  
  
  «Тӓ тӹдӹм нимат агыл, - келесӓ Пилар. «Тӹньӹн заданим ӹштендӓ тӹдӹ ижӹ. А ... пӓлӹнем жепӹн, тагачы махань кечӹ?
  
  
  "Мане, мӹнь пӓлем. Ирок каталан жеп ».
  
  
  «Тӹдӹ гишӓн монденӓт, Ник. Мӹнь кеем, дӓ мӹнь тӹлӓт торио нӓнгеӓ. Набережная тишецӹн мӹндӹрнок мам тӹдӹ моэш ».
  
  
  Пиларс лицӓш мӹлӓм шагалеш дӓ амаса анзылны ванвоорт вазын анжалда. Мӹнь попаш тӹнгӓлмӹ годым, мӹнь ӱштӹ ылам юк. «Мӹнь решени, тӹдӹ мӹньӹм принимаяш. Мӹнь тӹнь сагаэм кеет? »
  
  
  Мӹнь донем тӹдӹ ик выртеш анжалешӓт, вара савырненыт. Кидшӹм тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ мӹньӹм тӹкӓлӓш. «Мӹнь пиш ӹжӓл, Ник. Тӓ ӹшкеок ӹштӓт совесть семынь ылат. Мӹнь тӹлӓт палшен, мӓ тӹньӹм ядам. "
  
  
  Мӹнь амаса пыра, тӹдӹн кидшӹм пурын кормештӓ.
  
  
  Вуйым-Луатшӹмӹт
  
  
  И барвлӓ vanvoort'hideaway s турист ылыт. Соты вазал ылат, юла пӹцкӓтӓ ылеш. Реклама дӓ плакатвлӓ дон сыра сакалаш политик стенӓ ылын. Пушӓнгӹ цӓрӓ корны мычкы кӹвер якте шӹргӹвлӓштӹ ме протираться линолеу нелакированный.
  
  
  Моряк клиентур дӓ коллоэц ылеш.
  
  
  
  
  
  халык шукы. Мары дӓ весӹ. Юкын дӓ цӓрнӹде хытыра юк трӱкок ик стопка, тыр годым шиштӹ Пилар, кым эдемӹн кӹтӹк эффектно лимон-сары тыгыр.
  
  
  Шачын шӹлӹн шӹнзӹнӹт ял лапавлӓжӹ доно голландец, дыня гань, гӹц шалга-тӹдӹн тыгыр шокш доно кӹтӹк.
  
  
  «Коллоэц дон саба кӹчӓлӓш лӹмӹн мӹньӹм», - манам мӹнь.
  
  
  Пӹрцӹкшӓт мӹлӓм сӹнзӓ пробежаться голландец, кыце капшангы. "Ку келеса, мам тӹдӹ тиштӹ?"
  
  
  «Тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ таксист. Тишкӹ Гудзон.
  
  
  Тӹдӹ ӹшке вуйжым ӹрзӓлеш, тӹшкӹ нелӹ. "Мӹнь нимат ак анжыкты".
  
  
  Тӹнг кок кидӹшкӹжӹ пиштен, шӹргӹ мӹньӹм тӹдӹн докы пӹзӹргӓт. «Мистер, мӹньӹн веремӓэм уке мадышла мадыныт, мӹньӹн веремӓэм уке да ынгылдараш. Но мӹньжӹ, пӓлӓш манын тӓ вес: тӓ мӹлӓм анжыктышда гач ӓль агыл вӹц секунд саба келесӓш гӹнь, тӹдӹ мӹньӹн кым мон кердеш, ти лӹмӹм тӓ бар пыдыртымы дӓ мӹнь гач ванжаш, ответӹм ак получаят кӹзӹт ».
  
  
  Голландец пӓлен, мӹнь серьезны. Тӹдӹ ош цӹре. «Хына тӹштӹ», - тӹдӹ-турек. «Ик будкыш стеня сага».
  
  
  Барат савырненыт годым, ти пучымандымашыже у тӹнгӓлӹт, дӓ цилӓн йӓшнӓш тӹнгӓлӹт, Пилар вӹкӹ анжен.
  
  
  Будкашты мары халыкын шке виргинский чернокожий остров улы.
  
  
  "Саба?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Ӹнян, дружище. Шӹнзӹн. Леди дӓ тоже. Шая частьвлӓ музыкальный британский тӹ ылыт, а уж - калипсо-чожга, тӓ коленӓм Вест юж частьшым-Индия. «Йымы анзылны тӹнь ганс лӱдӹн пырташ келеш, тӹдӹ цӓкнӹжӹ, тидӹ кыце».
  
  
  «Мӹнь вӓтӹжӹ гишӓн яднем ыльы, кыдывлӓ кок кечӹ тӹнь мӹнгеш кандаш. Тӹдӹвлӓ, кыдывлӓ тангыж мон тӹлӓт ».
  
  
  - Ах, леди доно сар ӱп. П хорошенький. Тӹдӹ ак шиж ылыт манын, иктӓт шамаквлӓм келесен. П-пиш янгылен. Тӹнь силажым чӹдемдем тангыж. Но мӹньӹм ак шо, мӓ ясы ылын. Нимат ак пыдырты ».
  
  
  «Мары тӹдӹн доно кеӓш? Тӹдӹ, ку келеса, тӹдӹ марын ылеш манын?
  
  
  «Ой-хо, ӓнят, тӹ марылан», а? Мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш. Сар ӱп и гӹц тӹдӹ гань тӹдӹ пушашлык, кыды эдемеш шотлем. Грубы ӱ, ӱ сӹндӹмӹм. Мары тӹнь, дружище?
  
  
  «Уке, но мӹнь тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ, а марын, кыдыжы тӹдӹм погаш кешнӓ, и айыртем улы. Тӓ пӓледӓ, тӹдӹм кышкы тидӹм нӓнгедӓ?
  
  
  "Мане, мӹнь пӓлем. Мӹнь королёва госпиталь тыдын корныжы шайышташ. Тӹдӹ манын, нигынамат ак минна ', тӹшкӹжӹ тидӹм нӓнгемӹдӓ ӹдрӓмӓшвлӓн, тӹдӹм кым вӓш ли. Келесӓш тӹдӹ, ма нӹнӹлӓн тӹдӹ гишӓн шытырлана. Седӹндон мӹньӹм анжен, тӹдӹ кыш кеӓш. Тӹдӓт вес марывлӓ моторан пыш дон кок ӹдӹр нӓлшӹ. Нӹнӹ кен пиш изи, миля луаткок изи островын сир тӹрӹштӹ. Нима гӹц пасна, кого кӱ вӹкӹ Little Dog. Аман дӓ кого кӱ нолаш. Тидӹ коллоэцвлӓн шукы вӓрӹм ак кычылтеп. Ӹнде цилӓ мары пичӓл доно лӱдӹктен.
  
  
  «Тӓлӓндӓ мӹнь анжыктен кердеш, шошым гань изи пиш?» Мӹнь ядам.
  
  
  "Конечно. Докат докы вала, тидӹ вӓрӹштӹш кердӹдӓ тӓ ужеш. Айда, мӹнь анжыктем.
  
  
  Ш мары дӓ будкашкыла гӹц лӓктӹн шагалеш. Олица гач вала дӓ тура кварталыштыжы мыжыр паштек набережная пилар мӓӓт, вӹд кышкы йӹлгӹжшӹ саба гач анжыкта, тӹдӹн нержӹ гӹц мӓ кым кӹрӓн пӱзӓш капайышна.
  
  
  «Изи пийже», - манеш тӹдӹ. «Кердӓм ыльы, 500 метр кытла, 200 кымдыкеш. Гӹцӓт иктӓ вӓре шӹнден пуэм - вес вел. Тишец ак кай.
  
  
  «Мӹнь скоростной пуаш келеш, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Пӓлем тӓмдӓм, ку-гынят, мӹнь ик кӱ пуа?»
  
  
  "Конечно. Мӹньӹн пышлан гавань дон тӓнгвлӓ, сек пӹсӹ, полици дӓ контрабандист шотлаш агыл гӹнь. Тӹдӹ шукы оксам канда гӹнят, оксажым тӓ ӹшке нӓлмӹ ».
  
  
  "Яжо." Пилар мӹнь докы сӓрнӓлеш. «Ӹштӓ, ӹнде мӹнь тӹнь ядат гӹнь, ма лиэш тӹньӹм пиш нелӹ».
  
  
  «Ма лиӓлтӹн, Ник?»
  
  
  "Мӹнь вычалам. Вычал, мӹнь пӹцкемӹш толеш гӹнь, дӓ тӹдӹм весӹ дон известь вашингтон хок дэвид шайыштын, пӓлӹ ».
  
  
  «Мӹньӹн лиэш тӹнят сагана кеет? Управляющийжӹм мӹлӓнем пуэн кердӹт. Махань йон палшен кердӓм ».
  
  
  «Уке», - пингӹдӹрӓкӹн мӹнь манам. «Тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм, мӹнь шанымаштем, тӹнь тишӓкок кодат маныт».
  
  
  «Мане, Ник», - манеш тӹдӹ гӹц тыменьнӓ айырымы.
  
  
  Дӓ мӹнь кидӹм имжӹ саба паштек тӹдӹн докок, кыш тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ катер мӓ мона. Толеш, тидӹ пӹсӹн шонгылан ма пӱ, тӹдӹн когоэшнӹмӹжӹ, тӹдӹм перегӓш яжо ылеш хоза кыча. Тидӹ гишӓн тыргыжланаш ак эдемвлӓм ужын, ӹшке ирӹкӹштӹ дӓ лаштыра сусун, когоэшнен кузат, но кид гӹц кидӹшкӹ ванжаш гульден ситӓ, манын, тӹдӹм изиэмдӓш ваштареш. Гигант ылшы мотор «Эвинруд», выртышты тӹдӹ ӹлӹж, пиш йӹле дӓ куштылгын пролив мычкы седок мӹнь уже изи. У лишкӹ толмы анзыц мӹнь монам, крӱгӓ ӹштӹмӹ кымда остров мӹнь йӹр куштат. Пристин докы пыраш лимӹ катер доно кӹлдӓт чиялтыдыме каю сиреш. Пирс ама шалгышывлӓ пуэнӹт. Ошалге-луды шӹкш труба гӹц турга.
  
  
  Мӹнь пӹцкӓтӓ «Эвинруд», вара нинӹм йӹржӹ ама капайымы дӓ тергӹшӹ иктӓ-махань пӓлывлӓ ӹлен. И ылеш. Тыге пыртышы дӓ йӹр сӓрнен толына ма мӹнь моторым остров.
  
  
  Кӱэрӓн сирӹм вел, мӹнь мӹндӹр вӓрӹш сӓрнӹшӹ кӹчӓлӓш шӹцмӹ кердеш. Луцкыжы ӓль вуйжым лӱктӓлтшӹ фут пӱзӓш коклы, вуйта тамахань-ӓнят йывырт нӹнӹ центр кого океан пындаш гӹц рокым лӱктӓ. Остаткаэш мӹнь изиш вӓрештеш вӹдшӹ кӱэр и партем лош выступаен, пышвлӓм дӓ мӹнь протискивать кердеш. Тӹдӹм мӹнь арален кузат, ама остров докы кеӓт дӓ ваштареш вел доно капайымы.
  
  
  
  
  
  
  
  Движенин яжо олен кемӹ годым, мӹнь чонгештӓ дӓ, шеклӓнӹмӓшеш гӹнь, сына Городина лыктын. Точкавлӓ йолажы коклы минут мӹньӹнӓт шон, дӓ кышец анжымаш мӹшкӹр доно ама вазын кердӹт. Тиштӹ тӹдӹ утларак векӓт, ӓлок сагаэм вел океан, дӓ чучеш, тӹдӹ кокшы кӹдеж пайыла. Лач ик окня веле, кыды кердӹн мӹнь ужам, ик ӓнгӓ веле ланзан ыраж питӹрӹмӹ ылын. Тошты ӹлӹмӓшӹштӹ нима пӓлӹмӹ эдемвлӓ, шӹкш веле турген, ю мычкы шӓрлен. Кӹзӹт, кынам мӹнь гӹцем шӹкш подветренный дон вел лиэш, цаклыда сӱсӹр мӹньӹн пышлан. Возможно, мӹньӹн йӓнгем келгӹ пӓлет, ма тидӹ ылеш, но мӹнь карангым дӓ ти шанымаш докы лачуга чёрная, окня виш годым сӹнзӓшкет ак попазаш цацен гӹнь, тӓгӱ-ӓнят улы, тӹдӹн паштек анжа.
  
  
  Аман дӓ окня лӹвӓлнӹ шӹнзен проблемывлӓ гӹц пасна мӹнь яктеэм шоде, ӓнгӓ пудалкале.
  
  
  Тӹрӹс пышартыш тиштӹ ӹлӓт. Тидӹ эдемӹн дӓ йангжӹн пыш панежеш ӱп ылеш. Мӹнь пурым ӹштӹнем картиным анжыда дӓ шанымашым пуаш гӹнь, роном фольштедт доно ма лиӓлтеш кердеш. Кӧргӹштӹжӹ шакта амашышты, туран, шӹдӹн юк чуть-чуть кычен цӓрӓ. Тидӹ федор городина ӱрлен нелӹ ылын.
  
  
  «Тӹнь мӹлӓм шукы тыргыжланымашым канда, дӓ тӹнь Картер», - манеш тӹдӹ. «Простьы мӹньӹм тӹнь цилӓ кердӓт, но эче заслуженный. Информация тӓмдӓн ылеш, мӹнь тидӹ информация келеш. Проста вашталташ. Дӓ лачокат, кыце техень эдем отказен кердеш тӹлӓнет, кыце мӹнь ылам, тенгеок талантан анжалтыш докы? »
  
  
  Мӹнь вуйжым олен лӱктӓльӹ манын, ӓнгӓ гӹц пространство цӱдейӹдӓ, дӓ юкшы Городина шуйнен.
  
  
  «Мам палет, мам Картер ак ям. Сведени ылын, тӹдӹ солана канда юкатанышты майя нолаш сир тӹрӹштӹ. У гӹнь, мӓ тӹдӹн отслеживать ак керд. Тӹштӹ контактвлӓм пункт ылыт, кыдывлӓ тӹ годым керӓл ылмышты доно кӹлдӓлтӹт кердӹдӓ тӓ доно катаем. Мӹнь ылынам, манын мӹнь тӹньӹм ядам, кышты тидӹ ».
  
  
  Анзылан гӹц кӹдежӹш мӹнь ӹнде ужын кердӹнӓ. Пӧкенӹш пумы, роном городино фольштедт сага шӹнзӓ. Лач тӹдӹ йӹр керемвлӓ ялштымы ылыт кыдал, тӹдӹ кидешӹжӹ тӹдӹ кыча дӓ ӧрдӹжӹш пӧкен туп доно кӹлдӓлтӹн. Ялаш тӹ лаштыкым веле ылыт, кыдывлӓ тӹ намалеш, кынам нырен круизный лайнер. Кӹдӓлӓн пачаш когорак ылын, изи цӓрӓ, онг цымырен яжо. Тӹдӹ якшаргышы сӹнзӓӓн, ӱп куктыдеок. Тӹ годымок попаш тӹнгӓлӹт, тидӹ карангдаш тӹнгӓлевӹ, янгылен юк.
  
  
  «Цӹре нимахань контактвлӓм уке ылын», - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Тӹнь дӓ ондалыше дурын», - манын Городина. «Пӓлем тӓмдӓм, мӹнь тӓ мам келесен кердӹдӓ ӹштӹктен. Кӹзӹт ӓль варарак пӧртӹш кричащий Мирно. Тенге ӓль вес семӹнь, мӹнь монам Картер. Мӹнь тӹдӹ доно ик яжо эдем пушташат уже, дӓ каждый минутын, ӹлӹмӹжӹ годым тӹдӹм коден, тӹдӹ мӓлӓннӓ планым ӹштӓш сӧрӓт. Ӹнде эче ик гӓнӓ - ник картер кышты мон кердӹдӓ ма?
  
  
  «Мӹнь агыл шанымашвлӓ улы, кышты тӹдӹ», - манын икладын рон янгылы.
  
  
  «Мӹнь большы тырхен уке», - мугыматаш Городина. «А ӹнде тӓ мӹлӓм анжыктышда, эдем доно ма лиӓлтеш, тӹдӹ мӹньӹн тырхымашем ямдем».
  
  
  Кого руш карангын ордыжыш, шӹкш труба гӹц ылеш дӓ важвлӓжӹм анжыкта. Ӹндежӹ шӱнӓт кӹртни гӹц кого пушӓнгӹ кучылт жаровня якшарген. Вурдыжы дон леведеш резина махань-ала кӱ-шӱм инструментвлӓ гӹц шалга. Инструментвлӓ городина перегӓлӹн лыктеш дӓ вурдым кычен. Тидӹ плоскогубцы тӧршты кужы лиэш. Мерцен ӹлӹжӹн пыйи-сарывлӓ, сотым анжыкта, тӹ годымок нӹнӹн Роно.
  
  
  «Возможно, тидӹ гишӓн техника тӓ колен», - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Эдем кӓп дон гана гӹц цӹвештен келесымаш. Внимани айыралтеш особый ӹдӹрӓмӓшвлӓн онгышты нӹжӹлгӹ. Тӓ шукы шукы жеп ӹлӓш тӹнгӓлеш, но ти жеп палшык ылеш, каждый жепӹн тӓ колта ».
  
  
  Роно гипнотически мычашеш шагалеш плоскогубцы сӹнзӓжӹ йӹлгӹжеш. «А мӹнь нимат ам пӓлӹ, - сӹнзӓштӹжӹ сӹнзӓвӹд доно келесӹ тӹдӹлӓн, - нина яллан».
  
  
  Тӹдӹ городина проигнорировать. «Тӹнь мӹлӓм ядмашеш вӓшештӹ шансвлӓ эче ик пуэн», - тӹдӹ келесӓ холодно. «Ма вара тӹнгӓлеш».
  
  
  План ӹшке действивлӓжӹ мӹнь шаналтышым. Городина мӹньӹм пуштын кердеш, окня нульывлӓэш ме, ӹмӹл семӹнь но мӹнь нӹнӹ пӹцкемӹш пӧртӹш ӱжӹнӹт, лишӹл ма эче кок мары стеня сага шалга. Векӓт ылыт дӓ нӹнӹм вооружаяш, векӓт отношенивлӓ, роном пуштыныт, мӹнь амаса докыла кердӓм вӓл пӹтӓриш ама мон лыкнаат эртен. Вес амаса, окня ваштареш тӧрӧк, виднӹ, кӹдеж кок видӹшӹ. Тидӹлӓн ак палшы. Комнатышты ылшы окняэш улы гӹнь, тидӹм тӹдӹ шӹшкӹлмӹ ылын.
  
  
  Осуществимый планвлӓм тумаен лыкташ цацымы годым, мӹнь вел сӓрӓл шуат дӓ пыйи городина шӹндӹмӹлӓ. Мӹньӹн сӹнзӓэм гӹц шӹлӹн, ӹшкет келесӹмӹ годым тӹ эдем гӹц каеш: «тӹдӹ тишкӹ Канден. Мисс вольстедт анжыктышашлык ылына, тӹдӹм мӓ вӹкӹ ӹнянӹде кердт гӹнь, мӓ сагана ит сотрудничаяш ылын.
  
  
  Окня анзылны мӹнь кӹтӹкӹн ӹрвезӹ дон тӹредмӹ славян крестенӹт, кынам мӹнь вуйжым лӱктӓлеш дӓ у, тӹдӹ гӹц шалахай монгырышкыла амасам пачеш. Ынгай эдем пыш шӓрлен, отравляйӹмӹ газ гань. Ик минутышты пӧртӹлӹнӹт славянвлӓ шӹдӹртӹл, ӹшкежӹ верц ма-седӹрӓ, роношкы икманяр фут ма гӹц кодшы.
  
  
  Формы доно вуйжым лийы седӹрӓш эдемӹм мошашлык, онгыштымат, кок кидшӹ доно кок ялым. Тидӹ гишӓн мам келесет, марыжым эчеӓт шагальы. Мускулвлӓ эдем ылын дӓ кышкед, ынгден, каждый лаштыквлӓ гӹц айырен дӓ кӓпшӹ-вуй дӓ кышкед. Каеш, нигышакенӓт ак ли орган, кыды
  
  
  
  
  
  
  токмак ак ли. Йонч кӓпем лу дон шукы вӓрӹм ыраж вашт, тӹ жепӹн кыце вес сӓндӓлӹк дӓ биологический жидкость вӹржӹ йога.
  
  
  Тӹрвӹ айырымы ылын яшт, пумы кыптырталеш цӓрӓмок коден, шаягаремнӓм ӓшӹндӓрӹктӓ. Тӹштӹ, кышты улы ик сӹнзӓжӹ вӹдӹжгӓ шимемшӹ веле ӹнде ыражвлӓ улы.
  
  
  Худа ма чӹдӹн ылытат тидӹ эдем ӹлен.
  
  
  Роном дӓ ышмаштым питӹрӓт савырненыт, тидӹ ясы годым кид доно скрестись ровот ӓнгӓ ӹмӹлвлӓм.
  
  
  «Тенге шонгы туп ак ли вӓш, - келесӓ Городина. «Ӓль, лин кердеш, Борис тӹнь цевер сӓмӹрӹквлӓн пӓлӹмы».
  
  
  Рон цӹтӹрӹшӹ сӹнзӓвӹд лыктеок.
  
  
  «Тӹдӹ гӹц пасна ма ӹш мо, но со эче ӹлӓ», - тӹдӹ пакыла Городина. «Мам тӹдӹ понгыжалт. Тӹдӹ мӓмнӓм пукшаш дӓ тӹдӹн анзылны терген анженӓ. Вара тӹдӹ шагалеш, п о лӱдтӹмӹ, мӹнь признаем, ти момент пиштӹмӓш верц, ӹшке ирӹкӹштӹ пумы дӓ кынам кыргыжам дӓ тӹдӹлӓн кӱсӹм картер тӓ гӹц карангыныт. Трӱк кӹньӹл, тангыла тӹ юкет. «А тӓ жеп ӹнде толын шо. Мӹнь Картер Ник келеш, дӓ мӹнь тӹлӓт келесем, тӹдӹ кышты моаш.
  
  
  «Мӹнь мӹнь ам пӓлӹ...», - роно ныжиклӓ.
  
  
  Шудалмы городина рушла дӓ резиновый плоскогубцы йогывлӓ вургышкыжы.
  
  
  Йӱкетым чылт куд водонепроницаемый шӹкштӓ, кыдыжы мӹнь Стюарт пумы, мӹньӹн кидӹштӹ ылеш. Махань-мӹлӓм шуаш вӓрештӹн гӹнь волга гӹц ик шӱм гранула образышты. Тидӹ тора лиэш куштылгы - проблемывлӓм иктешлӓлтӹн маншыла, окня вашт колтен гранула решотка ылын. Духовой пистӧлетӹм мӹнь келеш ылын, дӓ лийын вуйжым анжыктымы годым, мӹнь кӹшӓнжӹ гӹц лыктын дӓ пӹсӹ шариковый калпакше кӹлӹн тӹгӹрӹштӹжӹ шора, картридж шуаш кӧргӹш тӹдӹ доно иквӓреш. Трупкажы гӹц кӱ мӹньӹм пел диаметржӹ доно дюйм кодын, дӓ кымда мычашыжы ӓнгӹсӹр вес икток ситӓ, манын, шӹкш гӹц ик гранула принимаят. Тӹнг ручка мӹньӹн шӱмӹштӹ пуля, дӓ перегӓлӹн тӹдӹм регулируяш кер лошты ӓнгӓ окняэш тӹнгӓлӹн, манаш лиэш точный траекторийже рӓк чонгештӓш.
  
  
  Городина роношкы ӹнде толын. Плоскогубцы каждыйын кидӹштӹ кычымыла, тӹдӹ якшарген цӹзӹ азӹрдон пӹзӹрӓл тӹ шалахай вел. Душкыжы пистӧлетӹм мӹнь шӱжӹм виктен волга духовой ыштымымак. Пӹтӓри мӹньӹм ылшы сотын анжа, вет кок токо, мам мӹнь тиштӹ ма лиӓлтеш.
  
  
  Келгӹн шӱлен мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ тӹрвӹвлӓжӹм цат пӹзӹрген, трубка гӹц пуалеш пуф мычашышты пыдештеш.
  
  
  Ӧрӹнӹт дӓ тылшол дӓ шӱм шӹкш дон шарик пырышы понгы осел шы, ош ышке, цила кӹдеж лыкышты шӹкш тӱнчыктарыше.
  
  
  Стюарт изобретательность согоньленӓ, мӹнь савыц лыктеш-тӹдӹ нер дон ышмавлам питӹрӹмӹ дӓ маскыла. Ама мӹлӓм оголышты сӓрнӓлеш дӓ пулш амасам пачеш. Рышка ты, шел а вара, тӹдӹ годым мӹньӹм шотеш чымалта.
  
  
  Люгер кынам мӹнь гӹцем ама пырышы кидӹштӹ, мӹнь ужам, кыце Городина, шынгалтын, сагашы комнатыш пырымы амаса гӹц лектын, тӹдӹ ӹшке цельӹшкӹжӹ пистолетш тӹдӹ эдемӹм жеп семӹнь пӓлӓт кӹчӓлӓш логӹц иктӹжӹ-пулемет.
  
  
  Мӹнь лӱдӓм, дӓ тӹдӹ кенвазы. Тӹдӹ пистолет доно со эче седӹрӓшток лӱктӓлӓш цаца-пулемет, седӹндоно мӹнь эче икӓнӓ тӹдӹн вӹкӹ лӱэн колта дӓ тӹдӹ шалга.
  
  
  Тидын паштек мынь кокшы кӹдежӹштӹшӹ эдем плоскогубцы атакуен якшарген, кӹвер дон лӱктен, нӹнӹ семӹнь, кышты нӹнӹ валтен Городина. Пуля вуйышкыжы тӹдӹм мӹлӓнем пырташ, роношкы шыралтеш дӓ вара тӹдӹм колтен талашыда. Лӹмвлӓ лош ты кахыраш шӱлӓлтен кердеш.
  
  
  "Ник?"
  
  
  «Ӹнян, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Ладнанг, мӹнь ик минутеш тӹньӹм тишец лыкты».
  
  
  Соок ышма маскы доно валымыжы годым, мӹнь ӧлицӓш тӹ кымык ӹштӓ дӓ мӱлӓндӹ вӹлнӹ Рон лыктын. Мӹнь тырлышым, мӹньӹн сӹнзӓэм ояра годым, толмыжы паштек вара Городин.
  
  
  Кокшы кӹдежӹштӹшӹ гачын борис чӱчкен лачуга останки мӹнь ванжаш. Пуста. Окня ли, ӓнгӓ обшиватлыме, но тӹдӹ шин лыктыт ыльы. Мӹнь йӹрем анжымаш капаен, Городина но ат уж.
  
  
  Окня дорц мӹндӹрнӓт роно мӹньӹм шуэн колтен сасла. Аман дӓ парадный амасавлӓ вашт кыргыж лӓктеш гач мӹнь мӹнгешок. Городина кӱэр корны мычкы кыргыжеш лошты кӹтӹк причал, кышты катер шалга. Кынам мӹнь амаса пыра, пистолетвлӓ гӹц луӓш дӓ тӹдӹм мӹнь длинноствольный шӓрлен «Эрмо». Тӹдӹм мӹнь шокшы пульы попаза, тенге тӧр ӹштенӹт манын, мӹньӹнӓт шон, кынам мӹнь кок юк вашеш ӹштен. Нӹнӹ логӹц ик крейсер топливный баклан логальы, дӓ пыш доно кӱ когон пыдешт взмыть, кынам кыргыжам паштек городина ялгорны доно капайымы.
  
  
  Мӹнь сага сукалтен роно вала. "Кердӓт тӹнь тольыц?"
  
  
  «Мӹнь тенге шанем мӹнь...».
  
  
  - Мӹнь тӹнӓм тӧр верц шалгенӹт. Вес пришвартовывать островыш мӹньӹн пышлан. Куштылгы ке ыльы, а Городина тагышты-ӓнят, тӹштӹ пичӓл доно.
  
  
  «Тӹньӹм нӓнгеӓ, Ник, - тӹдӹ келесӓ. "Тидӹ мӹньӹн ӹштӹмӹ"
  
  
  Кыдашмы тыгыр роном дӓ тӹдӹ гӹц мӹнь скромность ак пу, седӹндон мӓ тӹдӹн пеледӹш ганьок лин капаен. Чичӓлгӹ достаточным кавашты мӹнь ӹшкеӓт ылынам, манын ак цельжӹ техень ылын сӓй. Мӹнь ӹшкежӹ шайылнем мӹнь мӹнгеш шим доно пыш пырен роно семеш кушта, тӓрвӓнӹмжӹ юкым ӓль изи церлӹ шеклӓнӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм ужынам, мӓ пышыш капаенам ик ӓнгӹсӹремӹн веле ылын шергеш - савен металлвлӓ кечӹ.
  
  
  
  
  
  
  шӓпнен пыдыргывлӓ нелӹ дӓ тӹ выртынок мӹнь сагаэм рокыш рон тӹ годымок, пистолет р лапкашты «Эрмо» шӓлӓтен тырын, дӓ анзылныш кок фут гравий мӓ шӓпнен.
  
  
  «Вӓреш кодеш», - мӹнь тама гӹц чушлаш роном дӓ «Люгер» тӹ вӓрвлӓштӹ, кышты ужыт, пистӧлетӹм мӹнь пуаш тӹнгӓлеш. Мӹнь луэн шелдӓ ик гӓнӓ, кок гӓнӓ.
  
  
  Кидвлӓдон пулшвлӓжӹм дӓ кеквлӓн юкышты дӓ кӱэрым Городина ӹштендӓ тӹдӹ йӹр пӹтӹрнӓлтеш, кӱ тӹдӹн вуй мычаштыжы гӹц карангыныт. Вӓшештӹмӹ лӱэн колтыш дӓ мӹньӹм, кыце руш карштен сӹгӹрӓл колта, кынам тӹдӹ кӹрӹн пулыш пуля.
  
  
  Ӹнде мадын, Городина вашталташ манын, шушыртыш, идеальный шалгышывлӓ анзылны тӹдӹ шуэн дӓ кӱэрым тенӹт. Очыни, когонжок тӹдӹм ак шушыртымы ылын, мӹнь вет ужынам ма, тӹредмӹ ӹшке ӹмӹлешӹжӹ семӹнь вургымла кидшӹм колталта дӓ, пистолетвлӓ гӹц луӓш дӓ вара куды кӱшкӹрӓк нӓлмӹ миэн ӱм.
  
  
  Городина вуй толмы годым, мӹнь гӹц люгер пиштӓш йӓмдӹ лин. Мӹнь курокым темдӓлдӓ. Камера дон молот пуста. Мӹнь кок дон шӹшкӹн кычылтмы боеприпасым, а весӹ мӹлӓм ак ли ыльы.
  
  
  Россиянин шелӹшт пуэвӹ, но шушыргымыкыжы тӹ ӹлӓш худа мергенлык стрелковыйыш, дӓ мӹнгеш цым тӹдӹ гӹц каеш.
  
  
  Мӹнь йӹрем анжымаш тӧрсӹррӓк кӹчӓлӓш вӓрӹм капаен, сӓй шӹлӹн кердеш ылын. Ярдым ты корны гӹц лӱдӓм, мӓ тӹдӹн доно толын ылын, форма кӧргӹш шӹгер.
  
  
  Роно мӹнь пӹлӹшӹм докы миӓ, дӓ мӹнь тӹдӹ пӹжгӓлтӓ: «Кынам мӹнь тӹлӓт келесем, тӹдӹ кӹньӹл дӓ ыражыш кыргыж, ма тӹштӹ. Эртен кеӓ дӓ кыча.
  
  
  Ышмам пачаш манын, тамам келесӹнежӹ, но у виктен дӓ городина куза. "Кем!" - мӹнь келесенӓт пышкыды. Роно лӓктеш, лап, цым нишо кыптештӹн дӓ икӓнӓ иктӹм, ыраж лаштыквлӓ гӹц пырыл годым кӱэрвлӓ дюйм пульы.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн паштек кеӓ дӓ ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш. Цым кӹшӓнжӹ кемӹ годым, мӹнь пулышемӹм мӱлӓндӹ дӓ пульы йылатен логен. Тӹ вӓрӹш кошташ дӓ шимӹ вӓрӹш лектын выртын мӹньӹн тӹшкӓ защищаеннӓ.
  
  
  "Тӓ кӧргӹш попазаш!" - келесӹ Роно.
  
  
  "Чуть веле."
  
  
  Верц юк шакта Городина кымдем, шиж тыды ынде кердӹт, малын мӹнь тӹдӹм тылеш ак отвечӓйӹ. «Картер, тӹнь мӹнь колам? Йӹмӹктӓрӓ тӓ эче иктӹ гань! Кидет дон лӓкшӹ! »
  
  
  Эчеӓт лумӹ юк шактен, кокшы паштек икманяр жеп тӹрӹн. Пульы попаза ик ыраж гӹц дӓ ӓнгӹсӹр, рикошетировать, мам пыдырген кӱ лявӹрген.
  
  
  Роно докы лишемӹн, мӹнь тӹдӹ пӹжгӓлтӓ: «вес гӓнӓ толмем годым, тӹдӹм лӱэн, сасла».
  
  
  Сӹгӹрӹмӹ юкым лыктеш тӹ годымок вес мыкик орлыквлӓм дӓ ынгылымаш. Тӹдӹ мӹлӓм знакым пуа «хорошо» дӓ вычаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  - Яра, Картер, - ӱрлӓлтӓш Городина. «Лӓктӹнӹт, ӹдӹрӓмӓш ӓль колаш!»
  
  
  "Мӹнь ам керд!" - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ вӓшештӹмӹ, карштыш шакта юкеш пӹтӹш. «Мӹнь сусыргенн, а ӹдӹрӓмӓш нелӹн шушырген. Тӹдӹ колтымыкы, мӹнь дӓ тӹнь сделкы.
  
  
  - Мӹнь шанымемдон, тӹнят патронвлӓнӓ уке ылыт, а. Пистолетым шуа. тӹнӓм попем ».
  
  
  Шушырын вӹр мыньым уп гыц роном дӓ тӹдӹ ӹшке гӹцтӓ лицӓвлӓ семӹнь линия шӱре, тӹдӹм келесӓ дӓ пиш тупыш, мам ӹштендӓ. Городина пистолетым шуэннӓ дӓ вара ужым.
  
  
  Городина лишемеш кынам колен, дӓ мӹнь мӹшкӹрдон тӓрвӓнӹде киэн дӓ пӱгӹрген савырненыт. Тӹнг Городина мӓлӓннӓ ашкылвлӓнӓ нелӹвлӓ. Городина паузым вара келесӓ: «Хынавлӓ, Картер, лӓктӹн кенӓ!»
  
  
  Слабо роно вара келесӓ: «тӹдӹ гӹц пасна тӹдӹм ӹш...».
  
  
  «Возможно, уке», - Городина мугыматаш. «Мӹнь анжалда пуат, тӹдӹ каяш ӹнжӹ ли».
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь мычаш пуд, пуля вуйышкыжы дӓ мӹнь гӹц варкалал разлетать дюйм дӓ мӱлӓндӹ. Фокусвлӓдеок гишӓн сигнализируяш тӹдӹ шамаклан, акат тӓрвӓнӹ дӓ мӹнь.
  
  
  Ӹмӹлӹм скалашкы кенвазы. Тидӹ пел сӹнзӓэм доно ужшы, мӹнь тӹ годымок келеш пӱгӹнӓлеш. Мӹнь пӓлем, тӹдӹ кыча пистолетш кулак маныныт, тӹдӹ прицеливать олен дӓ тыргыжланен вычен выча. Рон, мӹньӹм сарвала, а кӹзӹт тӹдӹм мӹлӓнем пырташ агыл!
  
  
  Вара ял тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл колтыш, тӹдӹм лапажыдон пышкыды рашкалта, тӹдӹн кӓпшӹ доно ушнымы годым Городина, дӓ тӹдӹ шӹртнялтеш.
  
  
  Стилет имжы, кидшӹм онгышкыжы шыралеш тӹ выртын мӹньӹн тӧрӧк сӓрнӓльӹ дӓ нелӹ. Кужын шӱлӓлтӹшӹм дӓ пистолет доно тӹдӹ отказа гӹц шувыльге кичкӹж - ӹшкӹмемӹм ӹлӹмӓш доно да.
  
  
  Мӹнь шӹжгӓн рон лыктеш дӓ кечӹвӓл келесен: «мӓ пышыш шергеш веле эртен. Тӹштӹ мӹнь вычем - остаткаэш мӹнь ӹштӓш келеш ».
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы ядеш, дӓ пыш сӓрнӓлт кен. Эрмо йогывлӓ пистӧлетӹм мӹнь верц, нӹнӹ валтен Городина, снаряд лыктын дӓ весӹ, иктӹ гӹц пасна. Нолаш ама кӱ вара мӹнь гач толын. Амаса пачылтеш, дӓ шӹкш шӓрлен.
  
  
  Эртен мӹньӹн кӹдежӹш останки гачын борис царкымлат. Логер гӹц цуц шӓлӓтен хныканье юк шактен, а кидшӹ доно ыдырен кӹверӹм ӹштӹмӹ.
  
  
  Каеш, мам мӹнь келесӓш келеш-тӹдӹн важный, но шамакым мӹнь мон ам кердт. Пистӧлетӹм мӹнь кидшӹ гӹц седӹрӓш пиштӓ веле тӓрвӓнӓт дӓ амаса тӱгӹ лӓктӹн.
  
  
  Роном дӓ цӹлт мӹнь мӹнгеш изиш эртӹмӹкӹ пышла, пыдештмӓшӹм колам
  
  
  Вуйым-луаткӓндӓкшӹ
  
  
  Роно пыш ушнымы годым, тӹдӹ шӹнзӓ, пӱгӹргенӹт, нерӹштӹм кӱшкӹ, элтӓлӓ, ӹшке семӹнь изи тетявлӓн шӱмешӹштӹ. Тӹ шӹргӹ мычкыжы сӹнзӓвӹд йоген, цӹтӹрӓ дӓ тӹдӹжӓт ӹжӓл.
  
  
  «Ӹнде цилӓ йӧндонок кеӓ, - мӹнь келесӹшӹм. «Мӓлӓннӓ ик и паштек кеӓ».
  
  
  Тӹдӹм мӹнь докы кырма дӓ кидшӹм онгешӹжӹ хрестӹм.
  
  
  
  
  
  
  мӹнь докем, чиктӓлтӹнӓм мӹнь, кыце мӹнь шолы ылам ылгецӹ ытара. Тидӹн паштек, ку гӹц перегӹмӹ семӹнь насилиэш кодын дӓ тӹдӹм лаваса кытшы океан, тӹдӹ чоткыдылык кымдемӹштӹ ылын - шӹшерлӓн сӹмӹрлӹш. Мӹнь пӓлем, тӹдӹн палшыквлӓжӹ мам келеш медицинский дӓ кӓнен.
  
  
  Мӹнят сагашты ик кидшӹ рон нельӹ, а вес пыш доно виктӓрӓ, кемӹшкӹ вӹд кюрасао докат дӓ мӹлӓнем ванжат. Эстакад годым ма докы лишемӹн, пришвартовывать катер кышты ӹлӓт, кӓпӹштӹ мӹнь ужам, дӓ тӹштӹ вычен шалген. Тидӹ пилар ылын. Очыни, пыш паштек тӹшлен, тӹдӹм цаклат, кышкы мӓ толмы гань.
  
  
  Мӹнь оборотым изиэмдӓш, шӱмешнӓ дӓ кӓнӓш дрейфовать пилар причал. Тӹдӹм ит шӹндӹ, кынам мӹнь тӹргештӹш дӓ кормам шӹндӹмӹлӓ. Тӹдӹ вара мӹньӹм кидӹм лӱктӓш дӓ тӧнгӹл нӓлмӹ рон шындыме, кышты тӹ ш кататония трансовый шӹнзӹн, кыце зомбивла.
  
  
  «Яра ронд ылнежӹ, - келесӓ Пилар.
  
  
  "Мане. Тӹдӹ худа формывлӓжӹ. Таксим дӓ тӹдӹм больницӹшкӹ нӓнгеӓш нӓлӹт.
  
  
  «Мӹнь яжон ӹштен кердӹт, тидӹм мӓ. Тӹнь ат ылмы годым, мӹнь джип арендуят. Припарковывать тӹштӹ тӹдӹн вик. Тӓ рон мӹнгеш нӓлдӓ. мӹнь кыдальым. Мӹнь больницӹштӹ пӓлен корны. Вара тӹдӹ ушдымын приваялеш: «пиш роно хорошенький тӹлӓт».
  
  
  «Пилар, - мӹнь маньым, - тӹнь мӹнь сусун ужеш. Та - йолажы напарникш. Кыдалеш."
  
  
  Ӧлицӓ мычкы кемӹ годым мам пилар Виллемстад джип, тӹдӹ келесен: «ма лиӓлтӹн островышты».
  
  
  «Ылеш, тӹштӹ ӹшке доно головорез городина мыжыр», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Тӹдӹн Рон орландараш, ылыжташ манын тӹдӹ попа. Мам тӹдӹ пӓлӹ агыл, тидӹ тенге гынь, мӓ тӹдӹ келесен ак кердеп. Заядлый профессионалвлӓ веле яратымы мадыш ӹштендӓ тӹдӹ лиэш ».
  
  
  «Волонтер Но тӹдӹ лачокшымат ылеш, - пилар цакла.
  
  
  «Ӹнян ылын, но мӓмнӓн жепӹн икшӹ моаш манын, тӹдӹ гишӓн шайышт пуэн кердеш риск».
  
  
  Шайылвлӓ дон мӹньӹм каеш сӹнзӓштӹ вӓш ш пиларс зеркало. - Тӹнь тӹдӹм небезразличный, Ник?
  
  
  Мӹнь выртеш шагална, мӓлӓннӓ пӹтӓриок келесӹмӹ. «Цӹре улы гӹнь, мӓ тӹдӹн сартавлӓ, скрипкам мӹнь дӓ яратем гӹнь, ответ - уке. Ти лявӹрӓн пӓшӓм ӹштӹмӓш кӱ тенге мӹньӹм, ам пӓлӹ ма, кердеш ма лачокшымат яратем мӹнь-кышты классический смыслжым тидӹ ик шамак. Но улы гӹнь, тӹнь каят, мӹнь тыргыжландарен, тыды доно ма лиэш, конечно. Островшы пиш изивлӓ ылыт, уке мӹлӓнем ак ке, тӹдӹ палшен. Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ человечный у чучеш мӹлӓнем, но мӹнь эче ак и маклака ».
  
  
  Пилар олен попен, викок ӹшке анзыкыжы анжа. «Ник, келесем мӹнь иктӓ-ма».
  
  
  "Конечно."
  
  
  «Тӹнь сойток и, ма мӹнь донем лин?»
  
  
  Эдем кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹдӹн пулшыш кидшӹм пиштӓ мӹнь шокшы. «Пиш шукы», - манам мӹнь.
  
  
  Пилар шӱлӓлтен, тӹшкӹ вара ӹдрӓмӓш келесӓ: «Надеяться, тӹлӓт нигынамат ак чамане».
  
  
  Подъезд докы больницӹш лӓктеш дӓ выртышты сӓрӓл ма тидӹ Королёва, йӹлгӹжӹн пастель у порт-кловой цӹре. Лыдмаш пачкым мӹньӹм кодат кассир, врач гӹц иктӹжӹ дӓ мӹлӓм ӹняндӓрӓт, мам ӹштендӓ медицинский роно обслуживаний эн сай. Докторжы мӹньӹм келесыда, махань ешартыш мӓ расходыш американский консул тӱлӹшӓшлык ылыт, а вара консульство звонен, кел маныт.
  
  
  Пилар джип мӹнь докем пӧртӹлшӓш. Пӹцкемӹш, пӹлгомышты шӹдӹр йӹлгӹжеш дӓ тӱмсӹр. Мӹлӓнем келесӹш: «Кежӹ, контрабандист толын».
  
  
  Руль джип мӹнь шӹнзенӓм; Пилар шудым пуа. Набережная мӓ докына мӹнгеш толат, а вара кечӹвӓлвел сӓрӹмӹ.
  
  
  «Весела ылшы увер, мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем агыл», - манын Пилар. «Городина тӓ дорцна кеат?»
  
  
  "Колта."
  
  
  «А кок тум, кыдывлӓ тӹ ылын?»
  
  
  «Колынам ыльы. Борис дӓ ӹрвезӹ доно лӹмдӓ, кыдым колта, дӓ п п вочык мадаш яжорак ыльы ».
  
  
  «Нӹл монгыржым коденӓм тӹньӹм тенге?»
  
  
  "Чын. Но кышты-гӹнят йӓмдӹлӓлтӹнӹт дӓ ир пыдештӓрӓш антон варнов жизов нокс Нью-Йорк. Пӹтӓрижӹ гӹнь нӹнӹ якте шон ыш ма, ойхы агыл, нӹл тӹжем изи островок пивлӓ кӓпӹштӹ мон ӓль нӹл ».
  
  
  Пилар шанымыла кайын. Дӓ юкымат ак лык.
  
  
  Мӓ сек набережная мерцӹшӹ частьышкы кеӓ, кышты пыш каеш вӹд гӹц коллоэцвлӓ ти ӹшке пришвартовывать незер ӹжӓл, сӱк ныгыды дӓ нефтьым. Мыжырын лыдта пӧрт гач анжыкташ каркасный каштыра пилар миля, сотемдӓрӓ вылткен анзыц ик ошым. Кӹшкӹ дон сравнени тидӹ варнов торговойвлӓ викам ама вазын.
  
  
  «Тидӹ гӹнь, мӓ сагана ӹлӓш тӹнгӓлӹт», - манын Пилар. «Тӹнь Торио келеш гӹнь, Лиза изиэм кешӹ».
  
  
  Ма юк коэжӹ лыпшалеш, вӹцлӹ ылмыжы годымок эче фут амаса дорц. Полномасштабный бунт юкымат ак лин кердеш. Мӓлӓннӓ веселӓрӓк ӓль шӱдӹ нӓрӹ эдем кӧргӹштӹш ушнен гӹнь, нӹнӹ хоть ак бунтуяш дӓ, но, меря доно кӓтӓштӹ кете. Кышты ылеш постоянный цилӓ тӓрвӓнӹш. Юкымат левед шуа акли ылын, седӹндон цилӓ сасла. Какофония ӹдӹрӓмӓшвлӓ логӹц коктын ваштылаш тура пӹчкеден. Кышты-музыкальный автоматвлӓ мад, но сек келгӹ бас ноты реверберация веле шокта ыльы.
  
  
  Ӹш ке доска докы проста пилар кӓпшӹ доно пыдыртымы мӓ лоштына, пӧртӹн шайыл ӹштен. Тидӹ гӹц ӧрдӹжӹш, ямдар гӹц как немаркированный йӱт, ӹдӹрӓмӓш годзилла размер гӹц шалга. Ганьок дӓ тенге ямлын.
  
  
  «Изи Лиза?» - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ Пиларс пӹлӹшеш. Шижмӓш токо, мам тидӹ ирок ли.
  
  
  «Изи Лиза!» - тӹдӹ цӓрӓ шри.
  
  
  Лиза локо каскад цаткыды шӧреш намалеш.
  
  
  
  
  
  
  якшар цӹре, эдемвлӓ тӹдӹлӓн ӱпшӹм ак лин кердеш. Тагышты-ӓнят кӓпӹшкӹ куд шӹм фут, Лиза весӹ сыванжы ылын, форма дӓ лаштыкшым кӹшӓнӹшкӹжӹ потикӓ эдем. Скульптор семӹнь-шӱм гӹц севӓл яратымы кӹшкӓр талашыда. Варажым шонен пӓшӓм пӹтӓрӹмӹкӹ, тӹдӹ ӹшке творческий прававлӓ дон ӹнянӹмӓшӹм ямден дӓ ӹш чуч.
  
  
  Тӹ годымок ушымы остатка вниманим мӹнь, мӹнь докы мелӓн вес йӧндӹмӹ дон лиза кенӹт, тӹдӹ лаштыкшын ритмжы тӹрлӹ тӹрлӹ эдемым куштымаш.
  
  
  "Ма тидӹ ылеш?" - тӹдӹн юкшы гӱргыкте гань охыр вачкы, ягылгӱ доно кеӓ.
  
  
  «Мӹнь Торио», - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ.
  
  
  «Гишӓн тӹдӹ нигынамат ак колен», - изи лиза тӹтшок ответ.
  
  
  «Городина мӹлӓм колташ».
  
  
  «Тидӹн гишӓн нигынамат ак кол».
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ бумажник лыктын. Мӹньӹм пыт гульден, седӹндоно мӹнят икманяр кого анзылны американский тӱжема ӹдӹрӓмӓш ӓнгӓ шӓрен.
  
  
  «Колышыла гишан эндрю джексон мӹньӹн», - манеш тӹдӹ. «Торио шайыл кӹдежӹштӹ амален». Тӹдӹ кого охырец мариноватлыме парняжыдон анжыктен.
  
  
  Мычашеш мӹнь амаса докыла кемӓштӹжӹ бар пилар буксир ӓнгӹсӹр гӹц мӹндӹр. Верц шалгымыла тӹ кӹдежӹштӹ ик изи пӧкенӹм, стӧлӹм дӓ иктӓ ик изи койко. запуск.
  
  
  Мӹнь амаса чучеш, тӹдӹ верц юкын дӓ цӓрнӹде. Мӹнь амаса ваштарешок стеня вес тергӓ. Тидӹ гишӓн ю пӧрт пачым кычен. Контрабандист мӹнь докем лишемӹ нимат ӹш шаны, тӹдӹм кӹчӓл мода дӓ 38 кольт автоматический-калибрже полкажӹ. Пилар тидӹ келесен, ӹшке донет мӹньӹм нержӹм цикӹде тӹдӹн лицӓжӹ гӹц севӓл дӓ люгер дун.
  
  
  Сӹгӹрӓлӓм мӹнь "Торио!" .
  
  
  Тӹдӹ вуйжым сӓрӓлӹн, олен пачеш дӓ сӹнзӓм ясы кахралта. Тӹдӹ ӹшке нержӹ пистолетым кынам уж, сӹнзӓэт шӓрлӓ.
  
  
  «Эй, ма тидӹ, толеш?»
  
  
  - Кӹньӹл, Торио, - мӹнь мугыматаш. «Ма мунчалташ погынен».
  
  
  Тидӹ тӹдӹмӓт ӧрӹктӓрӹш. Тӹ шӹнзӓ. «Вычал, - тӹдӹм сарвален. «Акат пӓлеп, мӹнь тӹлӓт».
  
  
  «Тиды ак ӱжеп техень мадыш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Мӹнь тӧрӧк доно мад, то дӓ постараш дӓ вычем тӹньӹм мӹнгешок. Кусараш тӹдӹм ӹнде! »
  
  
  Тӹнг пистӧлетӹм мӹнь шырал тӹдӹн вӹкӹлӓ, пӓлемдӓш манын, нелӹ гӹц тӹргештӹш дӓ эдем дон ӧрт койкашкы торио мокмыр цӱдейӹктен. Тӹдӹ мӹнь гӹцем амаса шайыц ши лыктын, тӹдӹн докы ашкед шывшылеш дӓ ти вӓр, кышты ма припарковывать джип.
  
  
  Пилар машинӓ виктӓрӹшӹ, а мӹнь дон торио виктен люгер доно шайылны шӹнзӓ.
  
  
  «Шӱдӹ нӓрӹ ярдым корны доно эртӹшӹ, а вара вален, кынам пыцкемӹш тамгам ужеш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  «А ӹнде, Торио, - мӹнь манам, кынам корныжы доно эртен дӓ припарковываться пеле пӹцкемӹш, - мӹнь пӓленӓм, чемодан».
  
  
  «Чемодан?» - угӹц тӹдӹ.
  
  
  «Жеп шагальы мӹлӓм, Торио, - мӹнь келесем, - мӹньӹн характерем дӓ тоже. Тӓ луат кок ӓль шукы кол улы дӓ ик минутышты вӹржӹ р уж. Тидӹ тӹньӹн лиэш дӓ ти лым вӹр, Торио, седӹндон, пожалуйста, тидӹ йонвлӓмӓт пайдаланен, поделиться информация маныт ».
  
  
  У тӹлзӹн сотышты мӹнь кердеш, тӹдӹн вуй гань яклака дӓ каваштыжы доно вуйышкыжы кузен монгыреш пӱжвӹд йога.
  
  
  Тӹдӹн докыла чӹнь: «Яжо, яжо. Иностранецвлӓ цуца погынен геройвлӓ мӹлӓм ак ли ыльы. Тӓ чемодан нӓлӹн, тӹдӹ мӹньӹн гавиот лыктын, лач?
  
  
  - Ну ышан, Торио. Мӹнь пӓлем, тӓ кышкы нӓлӓш нӹнӹ тӓлӓндӓ нӹнӹ кӱ дон пу ».
  
  
  «Ырвезы сем шоды дон йолажы ылын, мӹнь мӹнгеш тӹдӹлан куд тӹлзӹ гӹц пӓрен. Пынан кого маймыл. Тӹдӹ нигынамат мӹньӹм ак лӹм доно лӹмденӹт, дӓ тидӹ тӹдӹн ӹрвезӹ ит ли, тӹ ядмашвлӓм пуаш лиэш. Тӹдӹм мӹнь анзыцок соок тӱлӓш, вара мӹнь манам, кынам келеш нӓлмӹ лит чемодан. Кечӹвӓлвел докы мӹнь ке тишец, кӧргӹш кырык изи дӓ чемоданжым вертолёт доно толеш, тӹдӹ мӹньӹм дӓ корабльыш нӓнгенӹт. Мӹнь ӹнянем, тидӹ цилӓ, мам мӹнь пӓлем, йолташем. Мӹнь иктӹштӹ гӹц сӓрнӓлеш, дӓ тӹдӹм ӹнде охыр. Бизнесӹм ия странны, но мӹнь любопытством тӓрӹш тӱлӹшӓшлык агыл.
  
  
  «Маняры тӓлӓндӓ корабль чемоданвлӓ вӹкӹ пиштӓ?» Мӹнь ядам.
  
  
  «Ай-ай, йыд кужы остатка гӓна мам мӹнгеш поген нӓлӹнӹт. Цилӓ канда ыльы.
  
  
  «Ма кердеш тӓмдӓм нӓнгеем тӹшкӹ, кышты сӹнзенӹт вертолёт?»
  
  
  «Конечно, но тӹштӹ соок мыжыр доно орол оружи ылеш. Дӓ нӹнӹ пилот, Ингр лӹмӓн ӹрвезӹ, ку тӹштӹ шалга, кынам тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ вертолетчик.
  
  
  «Тидӹ тӓмдӓн пӓшӓ, - мӹнь келесем, - ыжатен, мам эртӹш манын, ороленӓм. А вот кӹзӹт мӓ донына ылыт.
  
  
  Югышкы кенӹт корны вӹлнӹ сӓрнӓлӹн дӓ ӓнгӹсӹр Пилар грунтовой, торио палемден. А вара мӓлӓннӓ виш вӓрӹш лӓктеш. Цашешна, арендуят Пилар джип полноприводный: кеӓш нелӹрӓк лиэш: ялгорны корнышты сӓрнӹмӹжӹ, кӱӓн рокат, а кӱкшикӓ вӓрӹштӹ ванжа.
  
  
  Контрабандист мӹнь ӹнде шӹнзӓт, маныт, кынам мӓмнӓм прожектор логальы, дӓ кӹньӹл кердӹт, тӹдӹ кидшӹм веле шалалтен, тӹдӹм пӓлен манын, мӓлӓннӓ пӹтӓриок кӱ-гӹнят лӱлӓш тӹнгӓлӹт.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн, Торио», - тӹдӹ сӹгӹрӓл.
  
  
  Тӹ гӹц пичӓлвлӓш олен дӓ мары куд фут анзыкы кен шагалеш. "Мам тынь тишты ыштет? Тагачы ак ли пикап »
  
  
  «Гавиот проблемывлӓм улы, - келесӓ Торио. Здоровяк келесӹнем, ма толын ыльы дӓ мӹлӓнем шайышташ Инграм.
  
  
  «Кок вес ку тидӹ?»
  
  
  
  
  
  - охранниквлӓ подозрительны ядеш.
  
  
  - Нӹнӹ нӹнӹ...... - йӧндӹмӹлӓ Торио тӹнгӓлӹн.
  
  
  «Ма доно Городин, - мӹнь ярла. - Информация ылын, тӹнӓм жизов пыра ылын».
  
  
  Лӹмжӹ перегӓш ик важный ылын. Тӹдӹ винтовкыжым стволым воленат, джип дӓ нӹнӹн докы миӓ. «Мӹнь удостоверением лӹмжӹм анжыктыде, пожалуйста, сэр», - манеш тӹдӹ жапле.
  
  
  «Ноя», - мыньжӹ келесӹшӹм дӓ пумага лаштыкшым кӹшӓнӹшкӹжӹ куза. Тӹдӹ мӹньӹм тенге кычен манын, тӹдӹ орол якте шон. Тидӹм ӹштӹмӹнӓ годым, киднӓ пӓгӓркӓ тӹдӹ кыча дӓ анзыкы мӹньӹм шӹкӓл. Перем пилар пӹлӹш мары пӹсӹ, тӹдӹм тылеш, сӹгӹрӓлӓм тӹдӹм пӹтӓриш шукым моат.
  
  
  Мӹнь орол-ем дӓ тӹдӹм пидмы керем кляп нейлон лаштыквлӓм ышмашкем цикенӓм, дӓ пыш техень лӱдӹш мӹнь мутым кучылтын. Прожектор тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт, - мӹнь изиш мӹнь вӹцлӹ ярдым пу пӧрт сотемдӓренӹт. Тӹнӓм тӹдӹ верц пингӹдӹн шалгышы изирак вертолёт. Мӹнь моторым цӓрӹшӹм дӓ, кид виктӓлтен, тылым йӧртӓш пилар джип ядеш. Торио анзылны шӹкӓ, мӹньӹн кид доно люгер, ял керем доно ӓргӓт лӓктеш дӓ мӹнь талашем пӧрт докы шомыкы, паштекет мӹнь пилар. Кынам мам амаса докы миӓ, тӹдӹм пачын дӓ мӹнь кӧргӹш пыра, прожектор кнопкыжым темдӓлдӓ. Кок пӱэргӹ, ӧрдӹж стенявлӓэш койкаштыжы амалыда, сӹнзӓм пӹчшӹ. Славян нелӹ ли ик тип, тӹдӹ инвалид лиэш кердеш шӱмбел-орол пыра, весӹ - ош вӹцкӹж нер мары дӓ слабка кого онгылашыжы. Мӹнь решӓш манын, тӹдӹ ингрэм ылын, пилот.
  
  
  Легионервлӓ винтовкыштым ӹшке докы кидӹм виктӓлтен, стеня койкашкы мучаш тӹкнӹктен воктен.
  
  
  «Тӹнь колта, цацен», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, тӹлнен дӓ мары. Ингр тӹнгделам, турок дӓ сӹнзӓжӹм пытька.
  
  
  Пилар мон светӹм чӱктӹш, пӧртӹм ик тыл дӓ тӹдӹ кӹдеж темӓш йӹлгӹжӹн. Мӓ велнӹнӓ гӹц лишӹ сложный радиостанций коротковолновый.
  
  
  «Торио! Мӓлӓннӓ тӓ выжаледӓ », - орол йӓтлӹ.
  
  
  «Конечны, - контрабандист келесен, - мӹнь докем пӹсӹ вуй гӹц распродаваться пистӧлетӹм мӹнь - тӹнь кыце, тӓнг».
  
  
  «Ингрэм, чиэн, - мӹлӓнем приказываймы. «Тӧрлӓш вертолёт бензин?»
  
  
  «Да, улы», - тыргыжланен тӹдӹ попалта.
  
  
  Пӱэргӹ цӹтӹрӓ гӹц лӱдӹн. Мӹньӹн ак шо, тенге манын тӹдӹ лӱдӹн, чонгештен ак кердеп манын, - мӹнь келесӹшӹм. «Приказ веле келеш, ит орланы дӓ тӹлӓт». Тидӹ ладнангдары тӹдӹ, выргем дӓ тӹдӹм шыпшаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  «Торио, тидӹ пӧкенӹш шӹнзӹн», - мӹнь келесенӓт, талашен дӓ контрабандист подчиняйӓлтӹт. Кандыра ороллан дӓ мӹлӓм шуаш пуэнӓ манеш: «тӹдӹ пидӓш. Тӹнь мӹлӓм ат кел предупреждаяш манын, тӹнь яжон ровотая.
  
  
  Мӹнь орол-ем дӓ ӹшке торио люгер виктен, тӹдӹ паштек тӹшлен, пингӹдӹ пӱкш ылын торио шӹндӓш манын сӓй. Пилар кидӹм кычен пистолетш 38-шеклӓнӹдеок дӓ инграм калибрже контрабандист полка, мам ӹштендӓ тӹдӹ нимахань кӓньӹсӹрӹм но ӹш погыны.
  
  
  Торио ылмы годымат шот доно кӹлдӓт, келесем мӹнь орол-ем: «А кӹдеж вес лыкыштыжы ӹнде шӹнзӹшӹ креслыш». Угрюмы колыштмем годым, пилар мӹлӓнем келесӹш: «нӓлӹнӹт ылын дӓ тӹдӹ пидмы керем».
  
  
  Мӹнь орол-ем дӓ пу кольт пилар докы миӓ. Самынь тидӹ нелӹ ылын. Тӹдӹ питӹрӹмӹ дӓ мӹнь кӹньӹльӹм лошты мӓмнӓн. Кышец ик мары пӹсӹ кӹзӹм лыктеш-тӹдӹ кидвлӓжӹ гӹц хватен дӓ пилар чиэн, тӹдӹ ӹшке анзылныжы сӓрнӓлӹн, тӹдӹ логер ӓнгӓлтӹш тӹрӓн кӹзӹ дӓ сӓрӹмӹ вуйым комдык ӹштен.
  
  
  «Шӱм пистолетвлӓ, ӹдӹрӓмӓш ӓль колен», - тӹдӹ пырен.
  
  
  Шӹнзӹмӓштӹжӹ шӹнзӹн, кӓпшӹ пилар верц шалгымыла тӹ годымок, ти эдемлӓн нимахань ӓк цельӹм шӹндӓш, абсолютно мӹнь ӹнянем лин ак керд, колышывлӓ гань мӓ донна тӹ точкым дӓ промахиваться вӓрештӹндӓ. Пистӧлетӹм мӹнь сӓрӓш гӹнь, тама яжо манын, тӹдӹ логерӹм пӹчкӹн шуа ылын. Седӹндон мӹньӹн ӧрӹнӓ.
  
  
  «Асан, мӹнь келесем, пистолет шуэт». - тӹдӹ шӱлӹ. «Тӹньӹм шанен, мӹнь блефовать?»
  
  
  Кынам мӹнь вӓржӹ гӹц тӓрвӓнен, кӹзӹт орол шыпшылыт, шӱмӹм цевер йыл мычкы дӓ вӹр пиларс чёрная. Мӹньӹм кычынежӹ ӓль «Люгер» йӓмдӹ.
  
  
  «Ингрэм, пистолет тидӹ идиотда нӓлӓш», - ӱрлӓлтӓш орол-ет.
  
  
  «Мӹнь мӹнь тидӹм ӹштен ак керд...», - пилот цӹтӹрӹшӹ юк дон келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ орол урмыжаш тӹнгӓлеш: «мары пачаш лиэш гӹнят, тӹньӹн, лӱдӹн ньыргыжеш, ӓль мӹнь...»
  
  
  Дӓ тенге мӓлӓннӓ пӓлӹ, мам доно орол ингрэм ӹштен кердте, тенге тӹдӹ ӹшкеок вӹкӹ шӹдӹн пилот вет тӧрӧк вуйыштым сӓрӓл манын, мӹньӹм шагалтен кердеш «Люгер» нульывлӓэш шонала дӓ тӹдӹ незащищенный пӹлӹштӹнг позиция. Тӹдӹ Пилар савырненыт, стеняштӹ седӹрӓ карангда дӓ шӓпнен. Сепнӹшӹ безвредно кӹзӹт шон.
  
  
  Мӹньӹм шӹргӹштӹ оскорбляйӓш Пилар анжалда. «Тӹнь мӹлӓм пумы ылын, тӹдӹ логерӹм пӹчкӹн, пистолет деч ончыч пуэн, тенге?» тӹдӹ келесӓ.
  
  
  «Ноя», - мӹнь признаем. «Пистӧлетӹм мӹнь улы гӹнь, мӓ коктын тӹньӹн колаш лиэш ыльы».
  
  
  Тӹдӹн докыла олен. «Мане, мӹнь шанымаштем, тӹньӹн праваэт. Но сойтокат...» Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Тӹнь класс. Мурашко дон кавашты мӹнь тӹлӓт ».
  
  
  «Ма вара тӹнь ырыкта», - манам мӹнь йӹлерӓк дӓ пилот докыла сӓрнӓлеш. «Ӹнде, Ингрэм, мӹнь тӹньӹм нӓнгеӓ тӹшкӹ погыненӹт, кышты тӹнь чемодан нӓлеш, кыдым торио кандынем».
  
  
  - Тӹнь вазыц жизов нӓлмӹ?
  
  
  "Тидӹм тӧрӧк. Тидӹ кышты ылеш?"
  
  
  «Границашты дӓ венесуэлын кырыквлӓштӹ Гвиана Британский. Но пӹцкемӹш ылын, мӹнь тӹштӹ нигынамат ак керд сӹнзенӹт. Тидӹ нелӹ кечӹжӹлӓнӓт ситӓ.
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым. «Цецаш мӓ чонгештен гӹнь, соты лижӹ
  
  
  
  
  
  кынам мӓмнӓм тӹшкӹ миэн шон. Ингрэм дӓ гӹнь, мӹнь тӹньӹм вычымаш направленивлӓжӹ самыньвлӓмӓт колтымы, тӹньӹм рок лӹвӓлнӓт курым куд фут шӹндӹмӹлӓ. ."
  
  
  «Мӹнь агыл дӓ лӱддеок окмак агыл», - тӹдӹ келесӓ. «Лач мӹнь ӹштӓш гӹнь, мам мӹнь тӹлӓт келесӹш».
  
  
  «Тидӹ сӓй, Ингрэм. Тӹнь эче шоктен кердеш манын, ӓвӓжӹ весӹ сирӹмӓш сӱсӹр важ ».
  
  
  Пилар, кыдывлӓ ти шӹп шалга вел попаш тӹнгӓльӹм. «Ник, тӹньӹмӓт тенгеок попат, вуйта ик тишец кенет».
  
  
  «Мӹньӹн», - манам мӹнь. «Церотыш тидӹ пӹтен, дӓ тӹдӹ, векӓт, фейерверк ылын. Мешаенат ӹдӹрӓмӓш керд ».
  
  
  «Уке», - тӹдӹ келесӓ, решительны ял шагалтен. «Иквӓреш пуры тенге мӓлӓннӓ мӹндӹрнӹ, мӹнь ӹнде ак дӓ шайыланышты кодшы. Тӹнь мӹлӓм палша пи, мам тенге агыл? "
  
  
  "Тидӹм тӧр, но ..."
  
  
  «Мӹнь сагажы нӓлӹн, Ник», - тӹдӹ ярла. «Мӹнь тӹньӹм лӱэн мышта худа агыл, а мӓлӓннӓ сӹнгӹмӓшеш кок пистолет шансвлӓ шукемдӓт. Тидӹ мӹлӓнем пишок шукы анжыкташ, querido »
  
  
  Мӹнь выртеш пӓлемдӓлтеш ак керд.
  
  
  Но тӹдӹ, ма келесӹдеок Пилар, шалген. Профессиональный ушемвлӓм ылеш, у цаштыра, шукы марым мон. Тӹдӹ пӓлен, тӹдӹм расходный материал ма, мӹлӓм тӹдӹ верц жертваяш келеш годым мам келшӹш.
  
  
  «Тенге гӹнь, кенӓ», - манам мӹнь. «Тӓмдӓн jeep кычылташ ак ли манын, мӹнгеш халашкы кеде, распеределитель питӹртӹш доно шыпшылыт, тӹдӹм ӹштӓш манын, аравлӓшкӹ ак ли, тӹдӹ, кӱ тӹдӹн керӓл шотлымы». Мӹнь ана керд манын: «пӓлем тӓмдӓм, левӓш дистрибьютор ма техеньӹ?»
  
  
  Тӹдӹ тӹрвӹштӹ йӹрӓлтӹшӹм эркын мыскылымладӓ темӓш ӓйӹнӹ. «Мане, querido, дӓ шукы вес хӓдӹр дистрибьютор лев гишӓн мӹнь пӓлем, тӓ ак ӹнянӹ».
  
  
  Ответӹм мӹнь йӹрӓлтӓ. "Яжо. Мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ пуэн кердеш дӓ эче ик гӓнӓ тӹньӹм тӹкӓлӹн, тӹдӹм анжалаш манын, амален кеш.
  
  
  «Мӹнь изиш талашалынна», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн нӓлмӹ 38-калибрже й, йӹле шошы.
  
  
  Раций тол мынь докем, кӹверӹм пыдыртен шумыдон, кӹзӹтеш пачылтделыт корпус агыл, а вара охранниквлӓ тӹшкӹ шӓлӓтен винтовкым шолын. Тидӹ паштек оролышы годым мӹнь айырымашвлӓм ингрэм цаштыра, ӹрвезӹ дӓ кого ылеш гӹнят, тӹдӹ пиш яжо ынгылаш ак сӧреп, тошты маняры гончая керем пумы.
  
  
  Торио мӹлӓнем келесӹш: «тӹлӓнет изиш кӹшкӓт, а вара Виллемстад пӧртӹл кердеш. Ти кужы корны, но тӓ гишӓн шаналтенӓ, жеп, ӹлӹмӓш ӹштӹмӓш гань сӓй. Водопроводышты нӓлӹн, - мӹньӹм ажедшӹ.
  
  
  И нӓрӹ тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Чувство тӹдӹн юморжым пасна ак ли.
  
  
  Пилар распределитель питӹртӹш доно толын, кыды тӹдӹ мӹлӓнем виктӓлтен, реверанс имитационный ӹштен. «Тӹдӹ, кӱ тӹштӹ, кечӹвӓл и перви шижшӓшлык ылыт», - манеш тӹдӹ. «Лиэш дӓ тӹнӓмок тӹдӹн вуйжы карштышыжым, тӹдӹн нимахань тӧрлӓтен ак аспирин».
  
  
  «Яра, Ингрэм, - мӹнь маньым, - тӹлӓт ю вертолёт лӱктен пуэн». Вара корныш дӓ кӱ доно пӹчкедӹмӹ ожидающий вертолёт лоптырта мӓ кымытын.
  
  
  Вуйым-луатӹндекшӹ
  
  
  Ингрэм, чучеш, ӹшке ответственность нӓлмӹ, тӹ годымок вертолёт штурвалыш логальы, дӓ мӓ йыд пӹлгомышкы куза. Кечӹвӓлвел дӓ ирвел изи кенӓ мӓжӹ, шукынжок эртен кеш тыл Кюрасао. Бонэйр изи островок йыжнен ылыт, дӓ махань-тангыж дӓ шӹдӹрӓн пӹлгомым лӹвӓлнӹ мӓ тӹ жепеш веле кодын Карибский ш кӱшнӹ.
  
  
  Шукым мӓ тыл каракас цаклен дӓ махань-венесуэлын побережье кытлан тӹдӹ жеп кеш.
  
  
  «Тӓлӓндӓ келесӹнем, тидӹ гишӓн кырык вазын Жизов ясым анжыкта», - манам мӹнь.
  
  
  «Почти ак ли», - попа Ингрэм. «Тиды ак авиалиния нимахань вӓрвлӓ вӹлнӹ чонгештӹлӹнӹт. Но нӹнӹ ӹлӓш тӹнгӓлӹт гӹнь, тидӹ нӹнӹ ылыт ак уж нигынам. Тӹдӹм ӹштӓш пӧрт гӹц нарынзалгы-кӹрӓн кырык капайышна. Тӹдӹн доно юж ак каеп ганьок. Тӹдӹн докы корным уке. Ругы самолетын цилӓ канда ыльы. Жизов правительствывлӓ доно ик южноамериканский парма гӹц, махань-мӹнь ам пӓлӹ, корны груз. Мӹнь пӓшӓ корныжы иктешлӓлтӹн VIP-тидӹ персонышты дӓ чемодан. Мӹнь пӓлем ылнежӹ дӓ ак йолажы гӹнь, руководствоваться ылын, тидӹ ӹшлӓнжӹ вӓрӹмӓт ак мо нигынамат мӹнь ылам ».
  
  
  Тринидад мӓ велнӹнӓ ма гӹц сӓрен дӓ кечӹвӓл эртӓт, мычкы кеӓш манын купан вӓр мӱлӓндӹ кӧргӹштӹ Ориноко дельта. Соталгаш тӹнгӓлшӹ пӹлгомым эрвелыш, деталь земля каеш тӹнгӓлӹн дӓ, кынам ма-шугырт кырыкан вӓрвлӓштӹ пыра, Гвианский аркамбалсе семӹнь пӓлӹ.
  
  
  Й тӹнӓм мӓлӓннӓ вӓрештеш, дӓ о Ингрэм регулируяш винт намалеш, йӱмӹ шоэш когон ӱштӹ юж. Кечӹ яргата, но облачность шӓлӓнен кого агыл палыжым анжыктышы.
  
  
  Шанен, мӹнь гӹцем ытлынежӹ ылын сознательно, вуйышкы пыра. Ти кечӹн ӹлӓт, кынам Нью-Йорк колта гӹнь, мӹнь тидӹм цӓрен ак керд.
  
  
  Ингр мӹньӹм пулыш шӹкӓл, мӹнь шанымашемӓт лоэштӓрӹшӹц. Тӹдӹм кӱшкӹ лӱктӓл анжыктымаш тымдышы анзыкы кулак формы примерны, намыс салют пумы.
  
  
  "Тидӹн анзылны у?" - сӹгӹрӓл пилот, мӓмнӓн мотор юкшы ямеш. «Тидӹ ориентир, эртен пилот ылын. Mountain Finger ма тидӹ манын. Изи лап ылеш тӹдӹ гишӓн викок куанжым, кышты ӹшкӹмӹштӹм пӧртӹштӹм пыдыртенӹт жизов.
  
  
  «Махань шансвлӓ, мӓ нӹнӹ лӱлӓш тӹнгӓлеш, толькы ужам семӹнь, мам пыра».
  
  
  - Шон, маловероятный. Ингрэм, каеш, воздухышты лӱддӹмӓшӹм поген, тӹдӹ мӱлӓндӹ ак ситӹ. «Ситӓ нӹнӹ ӹшке безопасностьышты агыл тиштӹ, а вертолёт толеш шӹренок кенӹт дӓ ситӓт. Нӹнӹжӹ гӹнь ала-могай образжы гишӓн акат пӓлӹ лиэш, ма лиӓлтеш
  
  
  
  
  
  кюрасао шӹцмӹштӹ дон проблемӹвлӓм шачмы мӓмнӓн агыл ».
  
  
  «Хорошо», - манам мӹнь.
  
  
  «Пӹтӓриш но тидӹ веле. Нӹнӹм тӹнь ганеток веле пуэн ӓль шим, хат тӹнгӓлӓлтӹн.
  
  
  «Мӹнь кердӓм тӓ вар гишан мам пуэныт план театр тидӹ физический?» Мӹнь ядам. «Штаб Жизов кышты? Варнов ӹшке учёныйвлӓн пӓшӓвлӓштӹ кышты ӹштӓт?
  
  
  «Уке», - манын Ингрэм, а йӹле мӹнь вара анжалам, кыце ӹшке ӹняндӓрӹнежӹ яндар ылын. «Ӹнянӹ, мӹнь тӓлӓндӓ кӹзӹт келесӹнем ылын, пӓленнӓ ылгецӹ. Цилӓ, мам мӹнь ӹштӹшӹм, ти площадкышты вертолёт кодын, кӹзӹтшӹ кӱ-гӹнят лӓктӹн шӹнзӹнӹт, ӓль, ӓльӹ нӹнӹжӹ камака тӹ годымок, ма ылеш, намал манын мӹнь ».
  
  
  "Ма гӹнь, тӓ шанендӓ увер кандышы?"
  
  
  «Мӹнь орол-ем вертолёт вӓреш тӹдӹм пуат. Встречаевӹ дӓ мӓ тӹдӹ лӓктеш. Сек анзыц тӹдӹн доно, кӱ доно делам имейӓш попаза тӹлӓт ».
  
  
  Туран сӓрнӓл дӓ изи парнявлӓ доно капайымы мӓ выступаяш цилӓ вецӹн каньон скалашкы валаш тӹнгӓльӹ. Вӓк тӹнӓмӓт, мӹнь нӹнӹм ак кычалеп гӹнь, зданижӹм мӹлӓнем весӹ акат уж ылын, грубы кӱ гӹц ӹштӹмӹ. Мӹнь шукы строени нӹл кого шотлат, изи воктен тӧр мӱлӓндӹштӹн ик ӓнгӓ, мӓ тӹдӹн докы вала. Кӹтӹкӹн дӓ кужын цилӓ вӓр кӱэрвлӓштӹ агыл ирыктыда, ялгорны кишӓвлӓм веле улы дӓ слабка, зданижӹм ушымы.
  
  
  Анжымы годым, мары гӹц лӓктӹн дӓ изи ма ӹштӓлтӹн воктен вертолёт площадка вӹкӹ анжалда. Тӹдӹ винтовкыжым пулш гач намалын.
  
  
  «Орол тидӹ, - келесӓ Ингрэм.
  
  
  "Лач ты?"
  
  
  «Лач тӹ, мӹньжӹ кынам кӱ-гӹнят ужам. Вес дӓ лин кердеш ».
  
  
  Пилар мӹлӓнем келесӹш: «Лап, манам тӹлӓт ак ли, виднӹ». Тидӹн паштек, кыце тӹдӹм ӹштӓш, мӹньӹн тоже каяш тӹнгӓлеш.
  
  
  «Кынам мӓмнӓм воленат, - мӹнь келесенӓт Ингрэм, - пӱжӹ орол лишкӹрӓк толеш, тӧрӧк амаса докы».
  
  
  «Ма, тишкӹ канден ак керд гӹнь, тӹдӹ мӹнь?» - пилот тыргыжланен яды, тӹдӹ йымы лӱддӹмӓшӹм ю тӹнгӓлеш.
  
  
  П цаца, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ тӹлӓт вуйта ӹлӹмӓш доно кӹлдӓлтеш. Мӓ вет, Ингрэм, тошты приятельвлӓ, тидӹ тенге.
  
  
  Полянышты мӓлӓннӓ изи олен воленат, лаксыртымы дӓ мотор Ингр. Ротор кого годым шагалын, винтовкыжым гӹц эдем ма-ала доно сӹгӹрӓл тӹ вӓр, кышты тӹдӹ шалга, тӹдӹн доно коклы фут.
  
  
  Ингр сӹгӹрӓл колта дӓ амасам шӹкӓл шӹндӓш: «мӹнь кыды-тидӹ генералын ылын».
  
  
  «Тӹнь акшак?» - охранниквлӓ перезванивать. «Тидӹ кандат».
  
  
  «Мӹнь донем мӹнь керӓл лиӓм...», - манын Ингрэм. "Мӹнь тидӹм ӹштӓш утла нелӹлӓ".
  
  
  Тыр хозаланаш тӹнгӓльӹ. Но ма доно вара пиштен шаргӱ ял юк шакта. «Пӓлет, мӹнь носильщик ак ли ылмы», - вуйым шиде орол-ет. "Тӓмдӓн ылын-"
  
  
  Тӹдӹ трӱк шагал, вуйта мӓ у кердеш. Мӹнь пӓлӹделам, ма дон проблемӹвлӓм, тӹрӹс орол юкым колыт гӹнь, затворым пыртышы дӓ винтовкывлӓм снимаяш. Мӹнь кыча «Люгер» йӓмдӹ, но кӹзӹт лӱэн колта дӓ цилӓ пыдыранен рискнуть командылан пирӹ ылам. Мӹнь ӹшкежӹ тидӹн вӓрӹшкӹ пулыш темдӓлдӓ, лапам Хьюго дӓ мӹнь кенвазым. Мӹньӹ сӓрӓльӹм стилет; тӹрӓн кого дӓ парнявлӓжӹ указательный темдӓлдӓ, тӹдӹ амаса ӓнгӹш кузен талашыда. Легионервлӓ винтовкыштым лӱлтӓлеш, а тӹдӹ мӹнь тӧрӧк колтенӓ вел.
  
  
  Стилет ю савырненыт, эдем шӱэш тӧрӧк деч ончыч пурат. Тӹдӹ юкымат лыктын, кышты пӹжген шодыжы, земляшкӹ кенвазаш дӓ кок ашкыл карангда, тӹдӹ логер гӹц вӹр оптальы.
  
  
  Пилар коптер гӹц тӹргештӓ. Креслыш ончаш ингрэм пилот эдем колен.
  
  
  "Ӹнде ма?" - Пилар ядеш.
  
  
  «Тидӹ мӹнь ӹнде шӹмлен дӓ ялжыдон кӱ шырпе погыненӹт. Тӹнь тишӓкок кодат манын, Инграм анжалда. Мӹнь мӹнгеш толмыжы годым, мӹнь кыргыжам кердеш ылын, дӓ мӹнь керӓл лиӓм, ку-гынят, манын, питӹревӹ.
  
  
  «Яра, Ник», - манеш тӹдӹ смирнӓ согласижӹ доно, кыдым мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш.
  
  
  Эркын мӹнь тӹдӹм шывшалам, вара колта стражник пӱгӹнен шӹнзӓ, тӹдӹ логер гӹц тӧрӧк дӓ йыл у стилет кӹреш. Ладаквлӓш тӹ мӹнгеш кандаш мӹнь пулышемӹм, вара капаен кузен гӹц ытлаш, корны, караульныйым пост доно лӓкмӹлӓ.
  
  
  Ӓшӹндӓрем, тидӹ мӹнь чонгештем цӹвӹвлӓ гань кукшы вӓр у, сек кого зданижӹ мӹнь вел шынгалты. Чаткал шаналта чучам, ма тидӹ операцивлӓм штаб ылын. Шергеш мӹнь изиш киэн, ялгорныш лӓктеш, кӱ тӹдӹм виден лапкаш строени - баракышты. Толмеш мӹнь анжен, выргемжӹ дон кемжӹ дӓ пӓшӓзӹ эдемвлӓм картузыштышты цаштыра симсӹ амаса. Оружидеок нӹнӹ толыт. Якшар арми совет цеверемдӹшӹ формы доно молы кӹрӓн кобурам дӓ пистолетшы ылын. Квадратный уштыш казармывлӓштӹ кого зданижӹ, мӹнь ик цель доно ӹштӹмӹ.
  
  
  Обзор точкавлӓ дӓ коден мӹнь ӹшкежӹ, баракышты сӓрнӓлӹн, тӹдӹ точкавлӓ докы йӹвӹрт миӓт. Вес семӹнь, тӹдӹм кӱкшӹцӹштӹ куд сек фут нӓрӹ ылын, дӓ мӹнь пӓлӹделам, ма кукшы мӱлӓндӹ кӧргӹштӹ ӱлӹкӹ вала. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ йыхыш юкым колеш, изин вара вентиляционный шелӓш манын колыштеш.
  
  
  «Мӹнь тӓ коленӓм, генерал Жизов?» Тидӹ сӓмӹрӹк юк - нӹжгӓ, военный.
  
  
  Вӓшештӹмӹ ярышан Жизов-интонация покровительственный яклака. «Тӓмдӓн колтымы мӹнь, майорын Рашка, полковник гӹц уверӹм мӹнь вет жепым ак назначы городина нӓлмӹ. Техень образ ылеш мам шанымыла, мам ӹштендӓ тӹдӹ сӹнзӓ мычанжат этапшы операцивлӓм пӹтӓрен. Келеш мӹлӓнем кок командеш,
  
  
  
  
  
  сайлымаш дӓ мӹнь тӹлӓт ».
  
  
  «Мӹнь кого честеш, генерал».
  
  
  Мане, майор, тӹрӹс план доно тӓ пӓледӓ?
  
  
  "Сэр дӓ. Хала американский пыдештӓлт ядерный устройство шӹмшӹ мӓ пиштенӓ, устройство канал панамский ылын дӓ сек остатка вӓрӓнгдӹмӹжӹ. Хала лӹмӹн тӓ пӓледӓ раш дӓ учёный веле дӓ бомбывлӓн американский пыжаш ».
  
  
  «Пиш яжон, Рашкалт. А та паледа, пыдештӹт кынам пӹтӓриш расписани доно бомба? »
  
  
  «Тагачы, сэр». Шеклӓнӓлӹн кахралта. «Лагерьышты шая мычкы каштын, сэр».
  
  
  «Мане, тидӹ секрет токо, мам; очыни йӓмдӹленӹт. Мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем, мӓ сек пӹтӓриок хала гӹц ылшывлӓ пыдыртенӹт американский Нью-Йорк. Условивлӓ раз мӓмнӓн правительство нӹнӹдон ак принимаен, нӹл цӓш гӹц пӹтӓриш бомба пыдештӓрӓш варнов доктор тӧр ».
  
  
  Мӹнь куштылгын цӓшӹш анжалеш. И лӱдӹшлӓ ылыт, вет сотеммӹ семӹньжӹ мӹнь пӹлгомыш венесуэльский сӓрӹмӹ годым, Нью-Йорк, возможно, хат, мӱландӹ доно салым пыдештмӓш тӧрлӓш ядерный лин тынам.
  
  
  Толмеш мӹнь ужам, мам мӹнь шансвлӓ ваштареш, ӱрлен ивл леденить яр аппарат гӹц шакта.
  
  
  «А мӹнь ужам, шим пиштӹшӹ тӓнг», - жизов ӹнгӹрӓлеш. И лӱдӹш«, майор, кӹзӹт мӹнь тергем, нӹнӹ тӓлӓндӓ эксӹкӹм кандышы агыл. Но мӹнь ик шамакдон, шотдон дӓ веремӓ нӹнӹ тӹньӹм пуштыт ». Неубежденный ваштылеш жизов рашка восторженный анжыкта. «Кок эн ти сӓндӓлӹк пӓшӓлен силан зверь кычен, майор», - тӹдӹ пакыла Жизов. «Лудӹн дӓ шӹдӹн. Тидӹ шарнена »
  
  
  «Мане, сэр», - майор зверь шӱм вашт ӱрлӹмӓш пыток агыл келесӓ.
  
  
  Аппарат гӹц карангеш дӓ мӹньӹн мӹшкӹрӹштем ивл шӹнзеш, анжа пӧрт лоштыш корны. Сек пӹтӓри, пӹжӓшешок нокс ворнов мӹлӓм пӓлӓш келеш ылын, кыдын пӓшӓвлӓжӹ докы весӹвлӓӓт сравачым колымашым кандымы ылын.
  
  
  Такыр дӓ шкетшок эртӹшӹ пӓшӓзӹвлӓн. Анжалтышан нӹнӹм вооружаен чулым осанка салтак сусун кайыт. Возможно, кыце шӱлет Ингрэм, нӹнӹ пелек пиштен, нӹнӹлӓн техень вӓрӹм безопасностьышты кыдалышт келесымаш.
  
  
  Пӓлӹ ылеш, мам мӹнь ирӹкӹн ли ылмы ванжаш. Седӹндон мӹнь вычалам, тӹдӹ вес покашкыла тӹдӹ кенвазеш дӓ рабочий доно эртен. Мӹньӹм тӹ «Люгер», хылнаш дӓ тӹдӹн кидӹштӹ. Тӹдӹн докы мӹнь шыпшын дӓ тӹдӹ вашке курык курым кӹшкӓ.
  
  
  Канде комбинезонан мӹньок снимаенӓм, тиштӓт тӹдӹмок чиэн, тӹдӹм викок вӹкӹштӹ чиӓт. Коротковатый ялан улы, но молывлӓӓт толын. Козырекшы докы иӓш мӹньӹн лепкӓэм шляпӓм чиӓт. Шайылвлӓ дон мӹньӹм эртен ӹш кердеп коктын. Гигант кок пӓшӓзӹ лошты шӹлташ кӓпшӹ кӱэр, мӹнь ялгорны мычкы кеӓ дӓ тӹдӹн докы мӹнгеш кен. Мӹнь шайылны ял юк шакта. Лапкашты мӹньӹн амаса ӓнгӹш цым такыртен, клӓтӹм. Мӹнь пылвуй мычкы шагалеш, тупышкыжы ялгорны доно амаса кӹлвлӓ дӓ, вуйта проверӓйӓ замок локтыл.
  
  
  Нерраж шокшы качкыш пыш толеш, кынам кок пӓшӓ цӓрнен, манын мӹнь ялгорны шайылан кодеш.
  
  
  «Мужедӓшӓт ак кел мӹлӓм, кӱ ирок вӓрештеш, кыды тӓ намалшывлӓ», - келесенӹт нӹнӹ логӹц иктӹжӹ. «Американец, дӓ? Учёныйвлӓ."
  
  
  «Ноя», - весӹ келесӓ. «Хына тӹдӹ мӓмнӓн».
  
  
  «Тӹдӹ мӓ тагачы ирок, кынам мӓмнӓн шукынжок молнамшы шишкаш ма?»
  
  
  «Свезӓ мынывлӓ, ветчина, тосем помидорым дӓ поспейделыт».
  
  
  Рабочийвлӓн пӹтӓриш; лыдмы ӹнгӹрӓлеш. «Мӹнь кымалнем, обледенение ӹнжӹ ли манын, тидӹ цилӓ кӹзӹтшӹ кырык дӓ у и мӓлӓннӓ сӹнген лӓктӹнӹт чистилище эдем ӹлен. Коран ӹдӹрӓмӓшвлӓ яжо дӓ мӹньӹн гань качкыш, кыдын американецвлӓ нӓлмӹ ».
  
  
  «Жеп тидӹ лишнӹ, тӓнг. Мӓ тагачы американец доно чымалшашлык ылыт ».
  
  
  «Тенге гынь, мӓ тагачы айом аят. Но ӹнде мӹлӓм кеӓш келеш ».
  
  
  Анжымы годым шижӓм мӹнь, ик пашкудыжы мары гӹц кок ялгорны мычкы кеӓ, шалахай шелӓлтӹн, вес ӓ, качкаш намалте поднос гӹц, движени пакыла попа тӧр. Эртен мӹньӹн ялгорны доно ирӹкӹм пумы, а вара тӹдӹн паштек, кепкым лицӓ питӹрӹмӹ.
  
  
  Мары ак сӓрнӓл, дӓ мӹнь тӹдӹн гӹц ик когоэш строени паштек, пӧрт гӹц пасна группыш шалга. Тӹдӹлӓн икманяр ташкалтышым вала, тӹдӹ ямын дӓ паштекшӹ амасам пачын, мӹньӹ икманяр веремӓ тӹдӹ пушашлык, вара тӹдӹ амасашкы пыревӹ.
  
  
  Мӹньӹм мо, утларак келгӹн дӓ яжон пӹтӓрӓ ылын манын тидӹ гораздо ятыр капаен, маняры мӹнь шаналтышым. Дизайнышты шукы жеп шаналтен йӓмдӹлӹмӓш анжыктат.
  
  
  Коридор стеняштӹ сага ылшы кужы гӹц кӱ иктӓ яклака, плавно пум йогы семӹнь ӓйӹнен. У пӓшӓзӹ мӹнь хоть ак кердт, ял юк анзылныш тӹдӹм мӹнь колынам. Электричество сотемдӓрӓ жеп гач пӓлдӹртӓт Коридор вылткен кеш, дӓ, седӹ, тӹштӹ электростанци ылын.
  
  
  Тӹнӓм мӹнь ӓшӹндӓрем, манын таманяр и перви ма гишӓн кышты-гӹнят кечӹвӓлвел америкышты россий базышты йӓмдӹлӓлтеш. Тидӹ кризис ылын годым ракетный кубасе примерны, дӓ тидӹ паштек техень шая колымаш разрядке. Ӹнде пӓлен, мӓ негӹцӹм - тидӹ факт. Тӹдӹ, векӓт, официальный российский режимвлӓн кодымы ылын, но нӹнӹн кӧргӹштӹ тӹдӹм дӓ качествым операцивлӓм активировать фракций жизов центрӹм пачмы.
  
  
  Коридор мычкы мӹнь
  
  
  
  
  
  
  ик амаса веле эртен. Виднӹ, улы кӹдежвлӓ изи, тенгеок кыце нӹнӹ роды гӹц пӹчкӹн лыкташ келеш ыльы. Анзылны юк колта, мӹлӓнем трӱк шагальым.
  
  
  «Ирок мӹнь тӹдӹм королевский высочество кандат». Тидӹ разносчик качкыш ылшы юк, сарказ циц.
  
  
  «Проста качкышым дӓ идиотский кӓнгӓш канден кодыда». Вашеш цаштыра юк ылмым, деловой ».
  
  
  «Американецвлӓ тӹштӹ мам ӹштӓ?» - рабочийвлӓм ядыштеш. «Йӓмдӹ, тӹдӹ мӓ докына кого кечӹ?»
  
  
  Мӹнь ӹнде стеня мычкы олен ӓйӹнӓл кеӓ манын, динамика вӹкӹ анжалеш, дӓ точкавлӓ якте шоныт, ужыт тӹштӹ коридореш кердеш. Кугешнен тӹштӹ шалгыш салтак гӹц ш ор, оролем амаса нелӹ. Тӹ тӹрвӹ гӹц поднос йолет пӓшӓзӹвлӓ дӓ качкышым нӓлӹн, мӓ пӹтӓриок келесӹмӹ: «и гӹц тӹдӹ айыртемӓлтеш молнамшы, исключени тӹдӹ гишӓн, ма тагачы сотеммӹ тӹдӹм ирок кӹньӹлтӓ. Но мӹнь пӓлен ак керд, тӹдӹн вуйыштыжы ма ӹштӓлтеш ».
  
  
  «Уке, мӹнь пиштен, ма уке. Мам вара, тӹдӹ сек яжо, сек худажы, мӹнь. Ирок мӹнь немӹр авыре гӹц кеӓш.
  
  
  Коридор мычкы мӹнгеш корны тӹдӹ мӹнь талашем, тӹдӹ толеш. Кӹзӹт, кынам мӹнь пӓлем, варнва кышты моам, мӹнь тӹдӹлӓн керӓл ылынам якте шон йӧнвлӓм мот. Тидӹ вӹлнӹ проблемывлӓм шонкален, утла мӹндӹрнӹ у поздаракын толыт дӓ мӹньӹн кӓпем сӓрӓлтӹшеш сӓрнӓл. Формы доно мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ салтаквлӓ логӹц иктӹжӹ ылеш.
  
  
  Случайны, вуйта мӹнь мам-монденӓм, мӹнь мӹнгеш сӓрнӓлеш. Мӹнь тӹдӹм ужынам, но апай мӹнь донем мадеш. Сӓрӓлтӹшеш, ныр гӹц ӧрдӹжеш сӹнзӓвлӓдон салтаквлӓм, мӹнь докы мӹнгеш варнов святой чымалта. Но «ашкылтыш лишемеш. Паузым ыштен. Пӓшӓзӹвлӓ толшывлӓлӓн, качкышым вӹстӓрӓ, тӹдӹн паштек эче ик салтак Варнов дӓ амаса улы.
  
  
  Йӹлерӓк мӹлӓнем ик решенивлӓмӓт принимаен дӓ амаса докы кыргыж миӓ, коридор гӹц лӓкмӹ.
  
  
  Амаса питӹрӹмӹ ылын, тенге мӹнь мам моаш дӓ ӹшке кӹшӓнӹшкӹжӹ пырышы рабочийвлӓ выцкыж корнан комбинезонан лӹвӓлнӹш шыпшылтын. Тидӹ устройство, утла лывыргы дӓ пингӹдӹ, шукы лаштыкым пластикы йӱт, когон проста срабатывать дон йӹлерӓк.
  
  
  Вижӹ эче цилӓ ик пӓшӓзӹ толын, ӓ молымат салтаквлӓлан, кӧргӹш шыралтшы дӓ мӹньӹм амасам шӹкӓл.
  
  
  Коклы Глава.
  
  
  Тидӹ кӹдеж гӹц паян корган икманяр веремӓ ушненӹт. Цаштыра ак ли вӓл нимат, нимат шӹжгӓтӓн кайын. Текстура пышкыды - кӹпцӹквлӓ, диван, краватьыш, шезлонг - цилӓге карнавал шанавӹлӹштӹ.
  
  
  «Кердӓт тӹнь ылат гӹнят пералтыш ылын», - шактыш юкшы анзылны ӹдӹрӓмӓш кышец-мӹнь тӹдӹ гӹц шалахай велнӹ.
  
  
  «Тагачы ирок кӹньӹлтӓ учёный кого ылам», - вес юк доно вес келесӓ.
  
  
  Кынам мӹнь шӹжгӓн соты сӹнзӓн докы привикненӓм, мӹнь монам, кӹпцӹк пышкыды юк доно маньы кравать велӹш каждый кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ атласный овал область йӓмдӓла. Толмеш мӹнь анжен, вуйнам ӱпӓн дӓ туркана вургымла велнӹ толыт, а нӹнӹм кӓп келеш гань, кӓп гӹц колледж чирлидер. Кӹтӹк номерыш-кынам йыд тыгырым ылшы сия тӧрышкӧ икток ситӓ, манын ӱшанен кодына агыл гӹнь, мӓ тӹдӹн шачмы сия тӧрышкӧ. Гаремный пижама кокшы номерӹштӹжӹ ылын, валгыды ситӓ, манын, лачокат, мам тӹдӹ кӹзӹт тоже сия тӧрышкӧ.
  
  
  «Ӹнянӹ, мӹнь ам шӹшкӹлт», - манам мӹнь.
  
  
  «Терри мӹньӹн», - маньым-кынам ик номерӹштӹжӹ тыртик сия тӧрышкӧ.
  
  
  «А мӹнь Джерри», - манын пижама гаремный кокшы номерӹштӹжӹ.
  
  
  «Кокшы доно сирӹштӹ« шӹм »». Ынгылдарымы Терри
  
  
  «Информация кӱлешан», - манам мӹнь.
  
  
  «Ма йӹгӹржӹ», - Джерри предлагаем.
  
  
  «Эче ик ӧрыктарыше пачаш», - манам мӹнь.
  
  
  Кравать докы миэн шагалеш дӓ мӹнь ӹшкӹмжӹм ыдыр семӹнь ужеш.
  
  
  «Молнам нигынамат ак тӹньӹм ужам мӹньӹ», - манын Терри.
  
  
  "Тӹньӹн вӓрет тиштӹ агыл, тенгеок?" - джерри приваенӓм.
  
  
  «Тӹнь тольыц, шторм гань», - манын Терри. «Мӹнь тумаем, тӓ паштекдӓ покта, дӓ, манын тӓмдӓн мам шӹлтӓш. Кыце здорово!"
  
  
  «Полицейский ак тӓ вет?» - келесӹ Джерри. «Мам таен полицейский».
  
  
  «Мӹнь полицейский огыл», - мӹнь нӹнӹ ӹняндӓрен. «Мӹнь дӓ кӱ мам ӹштӓ - тидӹ шукы у, цӓш гишӓн чӹдӹ ынгылдараш манын, а кымлы мӹньӹн веремӓэм уке. Но келесен кердӓм, мӹнь яжо ӹрвезӹ дон мӓ ик - мыскара да вообще и - тӓ пӓлшендӓ мӹлӓнем келеш ».
  
  
  Тишкӹ ма жеп колыштым юкем колыныт дӓ амасашкыла ашкедеш.
  
  
  «Малын тӹнь мӹнгеш сӓрнӓл кеӓ, дӓ, кынам тӹньӹм ужам мӹнь?» Тидӹ юкым салтак ылын, мӹнь тӹдӹм коридорышты сасла.
  
  
  «Мӹнь ам ынгылы, ма гишӓн попат. Мӹнь токо веле завтракаенӹт профессор шывштат. Только тӹнь мам мӹнь ужам, - келесӓ пӓшӓзӹвлӓ.
  
  
  «Минут тишкӹ тӓ кемӹм, вара шагалмыжым дӓ мӹнгешок толмыжым».
  
  
  "Мӹнь агыл."
  
  
  «Тӓлӓндӓ ик ӓк доно пуры?»
  
  
  «Уке. Профессор юрий амаса ядын. "Мӹньӹ ылам. Тӹдӹ мӹньӹн вашталтымы погыненӹт. А гӹнь, шой - ойхы агыл. Корны, тӓнг! »
  
  
  Ял юквлӓ пӓшӓзӹжӹ, коридор мычкы кеӓ. Йӹнгӹлӹм амасан сравачшы.
  
  
  Мӹнь амаса сага вел стеня сага пӹзӹргӓт петлевой кычен, «Люгер» кидышкем. Кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ анжал кандывуй пистолетым йӹгӹрвлӓ, вара весӹ вӹкӹ анжальы, льыргыкте подавленно. Мам нӹнӹ гач эртӓ жеп ти виш пӹрцӹкшӹ, ӹлӹмӓш шукы эдемӹн колымыжы аль анжыктен кердеш.
  
  
  Ороллан дӓ тӹдӹм пачаш амасам пачеш.
  
  
  «Ну-ну, тӓ, ӹдӹрвлӓ, ир кӹньӹлеш, - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  "Ма тиштӹ?" - келесӹ Терри.
  
  
  «Маланна хоть-махань жепеш шагал кердӹнӹт, кынам шаненӹт», - джерри приваенӓм.
  
  
  «Кӱш дӓ ӱлӹкӹлӓӓт, кӱшкӹлӓӓт.
  
  
  
  
  
  
  Ну, цилӓ тидӹм тӹнь ӹлет, - орол пӹрхӓлтеш.
  
  
  «Мӓ тагачы ирок гӹц профессор кӱ ылеш?» - Терри ядеш.
  
  
  «Кок у ӓль ма тидӹ?» - джерри шӹндӹмӹлӓ.
  
  
  «Ни тӹдӹм, ни весӹн. Ыштымек мам тӹдӹ веле, дӓ тӹ вӓрӹштӹ пӹтӓриш пӓшӓжӹм ӹштен. Вара качкаш - ӹдӹрӓмӓш дӓ десертеш ».
  
  
  «Тӹнӓм мӓ тӹньӹм тиштӹ ӹштен, Маркус?» - келесӹ Терри. «Тӓ мӓмнӓн кӹдежӹш пырышы агыл, профессор ак колты гӹнь, тӓмдӓм ма верц».
  
  
  «Мӹнь мары кӹчӓлӓш», - манеш тӹдӹ извиняющийся каеш.
  
  
  Ӹдӹр тӹдӹлӓн вӓшештӹмӹлӓ ваштылыт.
  
  
  - Мӹлӓм чучеш, коридор пӓшӓзӹ мам мӹнь ужам, - тӹдӹ пакыла Маркус шокшы. «Тӹдӹ, кӱ ӓтяжӹ докы шактен. Мӹнь шанем, ти тӹдӹ пырен кердӓм ».
  
  
  «Эдем иктӓт мӓмнӓм ак уж», - манын Терри невинно.
  
  
  «Тидӹ техеньӹ разочаровани», - отвращеним джерри гӹцем приваенӓм.
  
  
  «Мӹнь тӹдӹ гӹц, кӱ фантом ужыт, - манын келесӹш Маркус. Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ ик ашкылым анзык ӹштӓ пыйге. «Икшӹ эртӹшӹ жеп, мам тӓ ӹшке гӹц ик ирок пӹтӓрен дӓ пӹтӓриш профессоржы колтен. Вижӹ ӹнде мӹнь тиштӹ, возможно, сусуэмден кердӹдӓ ма весӹ изирӓк ылыт ...
  
  
  "Уке Точно!" Терри ярла. «Контрактым келесӹмӹ, доктор Варнов тиштӹ мӓ цилӓ ӹштеннӓ. Ма анжыктышы агыл манын, вес мадышвлӓм мадаш ".
  
  
  «Но шаналты хорошо», - манын озорно Джерри.
  
  
  «Тизер», - манын орол-ет. Тӹдӹ цӓкнӹ, амасам чӱчеш дӓ ӹдӹр. Замок питӹрнӓлтӹн.
  
  
  «Лачокок проблемывлӓм мӓлӓннӓ ӹнде», - льыргыктале Терри.
  
  
  «Весела но», - маньы тӹ ӓкӓн.
  
  
  «Кого тау», - маныт мӹньӹм шырал дӓ «Люгер» кобурам мӹнгеш. Мӹнь йӹрӓлтӓ. «Керд, мӹньӹн веремӓэм моаш манын, тӹньӹм сылаш. Тидӹ лачокат, тиштӹ веле мӓ тӓлӓндӓ, манеш...... эээ обслуживыяш «Варноу»?
  
  
  «Тӓ коленӓм, маркус мам келесӹмӹ, мӓлӓннӓ лач иктӹ учёный американский заводной мадыш», - Терри отвечая.
  
  
  «А шотышкы нӓлӹн, махань тӹдӹ эдемвлӓ, шукы жепӹм айырен тидӹ мӓмнӓн агыл», - манын мӹнь докем лишемӹ дӓ Джерри.
  
  
  «Кыце тишкӹ попазендӓ?» Мӹнь ядам.
  
  
  «Тынь ашыш налда, мажы техень ӹдӹр гань яжо вӓрӹм ӹштен?»
  
  
  "Иктӓ-ма техеньӹ."
  
  
  «Газетӹштӹ увертӓрӹмӓшӹм вӓшештӹмӹ подпольный ма Сан-Франциско, - келесӓ Джерри. «Туан путешествим ӹдӹр ылын, азарт, приключенивлажы».
  
  
  «Да, векӓт, тӹнь нӓлмӹ паша».
  
  
  "Конечно. Векӓт, вес ӹдӹр вӹцлӹн ылыныт, но мӓ тӹ яжорак лижӹ манын, мӓ йӹгӹржӹ ».
  
  
  «Тидӹ, цилӓм ак колтеп, манын тӓмдӓн лиэш», - мӹнь келесӹшӹм, нӹнӹжӹ формы кымылан палемден.
  
  
  «Тӹнь мӹлӓм келшӓ, - келесӓ Терри.
  
  
  «Кредӓлмӹ гишӓн залог, тӹнь марын ылат шукы шотыш, профессор моаш», - джерри приваенӓм.
  
  
  «Тӹдӹн талантжым мӹнь нӹнӹм ак интересуйы сексуальный ӓль уке, - мӹнь келесӓш нелӹ. «Но тӹ эдемвлӓ свет вӹлнӹ сек лӱдӹшлӓ лиэш, сша дӓ цилӓ сӓндӓлӹкӹшток сӧрен. Тӓмдӓм ытараш важшымат мӹнь гӹцем лӱдӹн, но мӹлӓм ӹнянӓ, т уды нимат уке, шӱмӹштет кого человечество пуаш, мам мынь варнов лабораторийын вӓрештӹндӓ. Дӓ мӹнь маньым, - тӓ, ӹдӹрвлӓ, мӹлӓм палшаш »,
  
  
  «Тӓмдӓн анжен, шонгы мам тӓ тидӹ верц кого лабораторийын, ма тидӹ?» - келесӹ Терри, мытык йыд эче кукшы тыгыр.
  
  
  "Тидӹ?" - джерри касайы, тӹ ӹштендӓ тӹдӹ вален дӓ ялаш цымырен шолтка пижамный артыш.
  
  
  «Мӹньӹ келесӹнем, ма кого, ӹдӹр агыл, а веселӓ».
  
  
  «Малын тӓ палшен ма келеш?» - Джерри ядеш. «Ма доно агыл тӹлӓнет шергӹ».
  
  
  Пӓлӹ ылеш, гуманизм патриотизм дӓ ма - словом, нӹнӹм сотышкы хорошенький кыдын вуйышкы ак пӓлдӹрнеп. Но нӹнӹжӓт сойток мӹнь гӹц пасна ылшы палшык шансвлӓ анжалда.
  
  
  «Шонгы шая гласить ганьок, - мӹлӓм тӹдӹ лицӓжӹм покерный доно келесен, - мӹнь тӓ ыдыралда, мӹнь тӓ ыдыралаш».
  
  
  Ӹлӹжтенӹт кокшы кӹдеж йӹрӓлтӹш валгалтеш. "Тӓмдӓм анжаш, ма ылеш?" - хорым хорым йӹгӹржӹ ваштареш ылыныт.
  
  
  "Лабораторийын Варнов мӹнь тӓжӓт палшедӓ гӹнь вӓрештӹндӓ".
  
  
  Мыкик сусу, стопкажат кидшӹ гӹц нӓлмӹ, нӹнӹ докы мӹньӹм шӱден дӓ тӹрлӹ кӹпцӹквлӓ, кышты снимаенӓм вӹцкӹж быстро левед шӹнден. Почылтеш выртышты, кӹпцӹкеш лошты тӹрлӹ алгаштарыше позым принимаен. Мӹньӹм мо, шачеш ыльы ма онгышты изи шалахай терри изи пӹрцӹкем, толькы мӹнь дон тӹдӹн йӹгӹр доно айырен кердӹн.
  
  
  Ик гӓнӓ тидӹ ӹлӹмӓшӓт ылын, кынам мӹнь талашем пӹтӓрӓш манын, ӓнят, цилӓ эдем логӹц сек операцивлӓм хватенӓ ыльы. Седӹндон мировой дӓ жеп доно когоэшнӓ у выргем гань мӹнь токет минимальный рекорд шӧрӓш лиэш.
  
  
  «Ммм, тотлы», - комментируяш Терри.
  
  
  «Мӹнь пӓлем, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ большы профессор тидӹ тошты», - джерри ярыкты.
  
  
  «Тол тишкӹ, - терри приказывайы, - ма лошты тӧр».
  
  
  Пылвуй вӹлнӹ изи кӓпӹштӹ классическийӹм дӓ мӹнь кӹньӹльӹм йӹле пырен терри положенижӹм тӓрвӓнӓл.
  
  
  «Мӹнь агыл мӹнь лошты нӓлеш, а ма лоштыжат», - манеш доно тӹдӹ шӱлӓлтӹш, кичкӹжӓм тырын, кыдым кыце жалобым ак каеп.
  
  
  "Тӓмдӓн ваштареш?" - тӹдӹм мӹнь ядам, рай капкам пыра.
  
  
  "Ооооооооо", - тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  «Пьесыжы ылын манын умбакыже», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн яратымы дӓ тоннель вазын.
  
  
  Тӹнгӓлӓлтеш дӓ тенге цилӓ ылын гӹнят, пиш кӹтӹк жепӹн ма тӹрдӹмӹ гимнастический количество позым принимаен, кыдывлӓ логӹц шукы вуйлатышывлӓ сӱӓн доно ак сирӹ.
  
  
  Икманяр жеп гӹц вес тенге мӓлӓннӓ тӓнг ӹш кеӓт, манын шӹпок юк джерри сылыкын келесӓ: «мӹньӹн яратымы пиэм шӹмлу и мадыт».
  
  
  Йӧндӹмӹш шӹндӹмӹ положеништӹ хытырат, но, кого ви доно вуйжым сӓрӓлӹн, - мӹнь ядым.
  
  
  
  
  
  
  нӓрӓштӓ: «мам тидӹ анжыкта, Джерри? - шӹмлу мадыт ».
  
  
  «Господи, тидӹ пӓлӓ-цилӓ», - соредӓл тӹдӹ отвечая. «Иктӓ кудлу шӹмлу анжен деве».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы обращаен, дӓ, изи сӓрӹмӹ, тӹдӹм ик партнер доно сек кого кымшы тӹнгӓлеш, дӓ экзотический нойыктарыше маный, мӹнь ӓшӹндӓрен кердӹнӹт. Пуштат дӓ мӹньӹн шӓр.
  
  
  Тидӹ паштек, кынам мӹнь талашем чиэн шагалыныт, мӹнь сага цӓшӓн йӹгӹржӹ анжалда лицӓн, йӹрӓлтӹшӹ дӓ тӹтӹрӓ семӓлӹмӹ изи тау. Кужын шӱлӓлтен джерри доно цӓшӓн тидӹ келесен: «Пӓлӹ, мӹнь шонат, кым мыжыр фантастический мам ӹштендӓ».
  
  
  Но мӹнь шаненӓм дон проблемӹвлӓм варноу компания ӹнде нелӹ ылын. «Яра, - манеш, - сусун дӓ мадышым пӹтӓрӓт. Кӹзӹт анжалаш гӹнь, корнышты мам мон ак керд вӓл Варнов Нокс святой.
  
  
  Унисон мыкик нӹнӹ ганьок. Лицӓм ак но нӹнӹн интересӹштӹ реальный ылеш.
  
  
  «Тӓ мӓмнӓн изи сделкы ӓшӹндӓрӹ?» Нӹнӹ мӹнь ядам.
  
  
  «Дӓ», - лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм Терри. «Лӱдӹшлӓ лин кердеш, но тӹлӓт палшен пуэм».
  
  
  «Тӹлец пасна, - джерри приваенӓм. «Ма лиэш ма кеӓ. Мам нӹнӹ шукы оксам тӱленӓ ылын, кынам мам-гӹнят ӹшке ӹлӹмӓш ӱжеш. Мӓ тишец кемӹжӹ годым, мӓ тӹдӹм кычылт, изи магазинчик выргем пачаш манын ».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ кайын отношенивлӓ решительный, воксеок агыл ма техень нӹшкӹ йӹгӹрвлӓ, кыце каеш.
  
  
  «Тенге гӹнь, тӹнь магазинышкет выргем пачым, тишецӹн кемӹжӹ годым», - манам мӹнь. «Мӓ тӓ шанендӓ тӓрвӓтен дӓ, кынам тӹнь мам-гӹнят ке тишец? Питӹрнӓлтӹн, та, ма, тӓ пӓледӓ? "
  
  
  Вуйжым ӹрзӓлеш Терри: «мӓ нимахань ак кычалт. Мӓ кешнӓ дӓ толын, шошым гань. Тӱкыль янгылен шӹнзӹн годым ма, ма пӧрт мычкы гуляйӹ. вӓр. Иктӓт мӓмнӓм ак шагалтенӹт дӓ ».
  
  
  «Конечны, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Кышты тӓ кен кердеш ыльы, вет мам кӓрмӓн вӓрӹштӹ уке кӱ тидӹ гӹц пасна, кыце чонгештӹлӹт. Тидӹ эдемӹн дӓ келесемӓдӓ, мам тӓ шӱм шыпшшашлык, нӹнӹ тӓлӓндӓ дӓ тишец лыкташ ядыт. Теве тӓлӓндӓ тидӹжӹм тӹнӓм пӓленӓм, ма ылмы гишӓн давно уже шин - а ма техеньӹ сага цепӹштӹ тӓрзӹ ылам кердӹдӓ тӓ сӹнгӹмӓш ылын ».
  
  
  Безраздельный вниманижым мынь ӹнде нӹнӹм ушышы. Лицӓштӹ серьезныйын яратымы волга, икте-миэн; дӓ нӹнӹн анжалтышвлӓштӹ.
  
  
  «Кыцелӓ ӹлӹмӓш мӹньӹм манын, ваштылмы гишӓн тишкӹ толыныт», - мӹнь пакыла талашыда. Тидӹ силам нӓлӹн дӓ улы сӓндӓлӹкӹн эдемвлӓ доно америкын атомный сулымашке. Нӹнӹжӹ иктӹ паштек весӹ халашкы пыртымат уже йӓмдӹ пыдештӓлтмӹ дӓ бомбывлӓн сравоч сша, ак ӹштеп гӹнь, нуным элын ».
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым. «Мӹнь кердӓм варнов ак шон гӹнь, тӹдӹн ик устройство активировать кердеш, пӹтӓриш бомба атомный пӹтӓрен Нью-Йорк дӓ тӹдӹн кок цӓш веле цилӓ халык».
  
  
  Мыкик мӹнь, кынам нӹнӹ цӱдейӹмӹлӓ ышма кӓрӓлтеш. «Мане, тидӹ факт. Тӓ маныда дӓ, кен, тидӹ мӹньӹм цӓрнӹде сия тӧрышкӧ нӹшкӹ тӹшкӓ, дӓ пакыла. Вет мам ит варнов шотленӹт, ӹшке вуйнаматыштымат эл, ма - ик кышты тышманвлӓн лагерьӹшкӹ американецвлӓ центр.
  
  
  «Мӹнь дӓ тӹнь тишец пасна ӹлӹмӓшӹштӹ нигынамат ак лӓк».
  
  
  «Ой, йымы, - келесӓ Терри. «Мам палшен кердеш ма?»
  
  
  «Мӹнь ылынам, манын тидӹ процедуры кучылтын, лабораторийын кандаш манын тӓжӹ коктынат, дӓ мӹнгеш Уорнов дӓ молы цилӓ суртыштына. Мӹнь шаны, мӹнь тӓлӓндӓ цилӓ шайышт пуаш манын, тӹштӹ тӓжӹ мам ужнедӓ, ма мӹньӹм тӹдӹ пӓлӹмӓшӹм пумаш операцивлӓм кердеш ыльы. Йӹле ӹштӓ, дӓ тидӹ; кӹзӹт жеп тӓрвӓнӓ! »
  
  
  Нӹнӹ коктын икӓнӓштӹ попаш тӹнгӓлӹт. «Вычал, - мӹнь келесем, - Терри тӹнгӓлеш».
  
  
  «Оролжы ылам», - манеш тӹдӹ. «Но ӱжмӹ кого маркус жепӹштӹ дежурат. Тӹдӹ профессор амаса шайылны, изи кӹдежӹштӹ амален, тӹдӹ, кажется, пингӹдӹ вурс гӹц ӹштӹмӹ. Тӹшкӹ дӓ мӹнгеш мӓ тӹдӹ доно ик провожаен. Тӹдӹ цонгыр кнопкым темдӓл, вес варнов дӓ амаса докы миӓ, шылдыр дон пачшын решоткала ылшы кӹртни гӹц ӹшке шотан попышывлӓн. Тидӹ амасам сыравач доно уке, тӹдӹ кӧргӹштӹш пачылтын - профессор дӓ махань причин доно нигынамат иктӓт ак кай ».
  
  
  "Яжо. -Ма эче?" - мӹнь шӹдешкен пелештӓ. "Мам кӧргӹштӹштӹ?"
  
  
  «Кынам пырен тӓ, - Джерри келесӓ, - тӹньӹн телефонем дон кабинет дӓ стӧлӹм ужам. Цӓрӓ вӓрӹштӹ, вес мебель уке. Но шкафым ӹштӹмӹ документвлӓ ылыныт. Рамкышты кого карем дӓ сша, стӧл сагашы стеняштӹ кечӓ. Эче ик амасашкы офис гӹц кыча ...
  
  
  "Минутым вычалдай!" - Терри лоэштӓрен. «Карем ылшывлӓ тидӹ верц сейф пуртеныт. Ну, и совсем сейф. Но преча квадратный.
  
  
  «Тӓмдӓн кышец тидӹм пӓлет?» Мӹнь тӹдӹм ядеш.
  
  
  «Вет мӓ икӓнӓ, кынам мӹнь пыры, мӹнь тидӹм ужынам. Стеняштӹ карш ыражын ылеш дӓ ти кӹл лӹвӓлнӹ фут квадратный гӹц седӹрӓшток киэн. Варноу стӧл вӹкӹ пумага пиштӹмӹ ылын, тидӹжӹ, векӓт, лӱдӹнӓ, толмеш мӹнь выченӓм. Пиштен, тӹ вӓржӹм монденнӓ карем хватя дӓ пумагам нӓлеш.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Тӹдӹн шанет ӓль, мам мӹнь п нӹшкӹ, ӹшке ыражышкышты гӹц айыраш манын, стеням-пӓлет-ма. Тенге гӹнят, мӹнь тырлен колтышым, нимат ак уж ма, мӹньӹм тӹ жепӹн дӓ пасна спектакль ак ли. Вес гӓнӓ толмем годым, мӹнь тӹдӹ гишӓн колышт, каремвлӓ улы вӓреш, пумагаэш нимахань ».
  
  
  «Тӓмдӓн кыце айыраш?» - мӹнь ядам, ышке шанымашым анжыктен манын негызле веле.
  
  
  «Тӧр ти мӹнь шачынам», - йӹрӓлтен доно попымаш куштылгы терри тӹштӹ, шонала область доно онгжым анжыкта. «Да, кыце тӹньӹм ужам, мам тӹрлӹ костюмым чиэныт, мам айырендӓ маныт».
  
  
  «Яра, Джерри, пакыла попа. Офис сагашы комнатеш ма доно? "«Ну, тидӹ лач ик кого кӹдеж, занавескӹм пайыла.
  
  
  
  
  
  Кравать велӹш ик мыжыржы дӓ мебельым предмет ванныйым, офис нӹнӹ дон ушненӓ. Вес - мӹньӹм ит яд. Нигынамат ужмы ак шоат, тӹштӹ тамахань-ӓнят оборудованим. Ах, лачок вет, а кӧргӹ гӹц эче ик кравать сага тидӹ телефон улы.
  
  
  «Тӹнь кынам-гӹнят колын, тидӹ телефон тӹдӹн доно кыце шайыштын?»
  
  
  "Ик гана веле. Но тидӹ шая семӹнь ӹшке шотан лин, мӹнь ам ынгылы дӓ тидӹжӹм »
  
  
  «Кок гӓнӓ, тӹштӹ ылмы годым мӹнь, тӹдӹ гӹц звонят», - маньы тӹ ӓкӓн. «Мӹнь ам ынгылы, ма гишӓн попат. Но мӹнь шанем, кӹзӹт ӹнде мӓ пӓлен ».
  
  
  «Тидӹ мӹнь гишӓн шайыштеш, Терри».
  
  
  «Ну, тӹдӹ пиш кышты сӹрен. Келесӓ дӓ тӹдӹм иктӓ-ма статян: колыштеш, мӹнь ам тем, генерал, Дӓ ак угрожайы. Ӓшӹндарем, кешнӓ гӹнь мӹнь, мӹньӹн гӹц ирерӓк. Тӹдӹ числа дӓ москваш, генерал, мӹлӓнем толшы кок конференцийым чемодан. Но тамалын-анят ямын ». А вара дӓ паузым ӹштендӓ тӹдӹ келесен: «тидӹ тӹнь иктӓ-мам попаш, генерал?»
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ, мам тӹдӹ генерал попа», - мӹнь комментируяш. «Мӹнь тидӹ гишӓн шукырак попаш дӓ. Системыш варнов техеньӹ ылеш, манаш гӹнь, тӹдӹ колен, цилӓ халашток, москва пырташ, тӹдӹм колта. Ублюдок тӹдӹ худа веле агыл, тӹдӹ ышан ия.
  
  
  Вы минут мӹнь шанымашыштем, мӹнь тӹрлӹмӹ покаш работоспособный план аспектвлӓ ланзылымаш. Тӹнӓм мӹнь келесӹшӹм: «ик статянжы, жеп - фактор сек кого. У йӧн но мӹнь ам талашы. Амаса докы нӓнген кердеш тӓмдӓм мӹнь ик маркус ӹштӹктен. Но мӹньӹм ак тӓрвӓтӹ кердӹт, тӹдӹм пачаш варноу агыл гӹнь, тӹдӹ инициатива анжыкта. Лиэш гӹнь, маркус тӹнь эче тӹдӹлӓн колтышым.
  
  
  «Тӹдӹ гӹц пасна, мӹнь тӹнь верцет урын ак керд, Маркус ин пун, амаса сага шалгышы ӹлӓт, тӹдӹм ужына варнов кышец кердеш. Дӓ шукым мӹнь маркус деч ончыч гишӓн шаналтенӓ, нер мӹнь тӹдӹн анзылны амасам севӓлӹт. Тенгеок мӓ тӓ весӹвлӓ доно кӹлдӓлтӹн, изи ыдыр. Тӹдӹ, тагачы толшы тыды кушкы, ма улы-тидӹ тӹ амасашкы шыралтеш, тӹдӹ цӹлт ак чӱчӹлт манын, тидӹм ӹштӓ дӓ тенге лишӓшлык манын, тӹдӹ Варнов ак цаклы. А ти жеп келеш цӱдӓ ».
  
  
  «Яжорак шанымашвлӓ улы, - келесӓ Терри. «Тӹдӹ, кӱ шотыш нӓлмӹ профессор, тӹдӹ гӹц кӹдежӹш кеӓш, тӹдӹ кӓчӓйӓ дӓ вӓрвлӓштӹжӹ опта. Тудын кӱлешлыкшат кеӓ вара тӹдӹм сарвален. Тидӹ кӓнгӓшӹмӓш доно тӹдӹ ак керд, седӹндон, ванныйеш питӹрнӓлт, вӹд муш, кабинет амаса пачаш дӓ вурс тӓ вара кыргыж. Амаса доныш тӹдӹн краватьышкыжы пырен вазеш дӓ вара варнов доно гач толын.
  
  
  «Ире гений», - манам мӹнь.
  
  
  «А кӹзӹтеш тӹнь вӓрештӹндӓ Маркус гӹц ытлаш, - терри шынгалтына, - амаса сага дӓ выча».
  
  
  «Мӹнь вӹц минутым пуэм», - манам мӹнь. «Мӹнь ылам, манат кодшы ӹдӹр маркус тишкӹ кымылангда, тӹдӹ гишӓн йӹлерӓк мӹньӹм анжал дӓ шӹп манеш керд».
  
  
  «Молнамжы тӹдӹ ак шо манын, мӓлӓннӓ кокшыжы ылын ирок шынзышволкы», - манын Джерри. "Шаналтышым дӓ, тӹдӹм пӓлен ма?"
  
  
  «Ит тыргыжланы, мӹнь почти цилӓлӓн йӓмдӹ ли», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  Юк паштек эче ик шанымаш, а вара мӹнь келесен: «Ӹнде цилӓ, мам ӹштӓш келеш, тишток вычал. Но шукы?
  
  
  «Кыце тӹ цӓш», - манын Терри. «Хоть-махань минуты тидӹ ли».
  
  
  «Ноя», - манын Джерри. «Кого но тӹ кечӹнок тидӹлӓн гӹнь, земляжӓт лицӓ доно ӹштӓт манын, Нью-Йорк, ӓнят, тӹдӹ когарш, чорт возьми, ом ак шо».
  
  
  - Господи, - терри ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  Дӓ мӹлӓм нимат ак попы дӓ ти ядмаш потенциальный масштабность катастрофа, ответ доно кӹлдӓлтӹн, шӹлмӓшӹм мӹлӓм вим.
  
  
  Ик коклы
  
  
  Пӹцкемӹш кӹдеж лыкышты тама-ӓнят ӹшке статянжы туалетный стӧл, мӹнь тӹдӹн верц шӹнзеш дӓ, амаса дорц тӹрӹс кӹдежтен. Бесконечно минут йога, ласкон гишӓн мускулан а мӹнь сарвален мускулвлӓ шыпшмаш. Остаткаэш мӹнь кӹньӹльӹм. Кодшы техень положеним йӧндӹмӹлӓ ышдымы ылыда, векӓт, ик амаса сравач юк шактен годымок карангдымаш.
  
  
  Пел цӓш эртӹмӹкӹ, мӹнь шанымаштем годым, мам ядыштат нӓлмӹ кого, нелы пашашты гӹц карангдат дӓ погынен шагалшы варнов айо кечӹ йылдырий, тӹдӹм кидшӹ доно сигналвлӓм колтыл йӓмдӹ ылын, кыды хала пыдештӓрӓш Нью-Йорк. пӹлгомыш. Дӓ национальный президент ак решӹ гӹнь, пӹтӓртӹш жепӹн паника манхеттен рискнуть эвакуируйымы, тидӹ цилӓ эдемвлӓн кидӹштӹ ылеш пуйырен.
  
  
  Вычен, лӱдӹн шам гӹц мӹнь кредӓлӓш когоэмӹт, план осуществимость альтернативный полдюжины шотлат. Ышан ылын дӓ нӹнӹ практичный цилӓ ситен. Пуры но каждыйышты тупик - мӹнь амаса вурсым дӓ вес варновой лишемеш.
  
  
  Коридор гӹц шӹжгӓтӓ тоннель юквлӓ раскыдын шактен толеш. Юк доно вӹдӹл, ял тупке нелӹ, чылдыр металл. Мӹнь колыштам ӹдӹржӹ докы, амаса докыла пӹлӹш темдӓлдӓ, но келесен, мӓ кӱлешан нимат ак кол, аравлӓшкӹ болтовня веле, кынам мары икманяр, талаша, векӓт, эртен.
  
  
  Вара кужы жеп ик юкат паштек, кынам мӹнь хоть-махань отчаянный рискнуть погынымаш карангын, ӹшке гӹнь, насколько ышдымы риск, шакта юкет тӓрвӓнӓл кеӓ амасан сравачшы замок шодырген тӹнӓмок тӹдӹн паштек кеӓ.
  
  
  Шӹлтӓш мӹнь уже яжон ӹлӓт, кынам саслыде маркус наложница профессор дӓ комнатыш пырен: «тӓ тӹштӹ - мисс изин-Ӹдӹр, - американецвлӓ ядеш.
  
  
  
  
  
  
  Палшык тӓ кокшыжы! Кычымы гӹц профессор-начальствым визитшӹ гӹц кужы, дӓ тӹдӹ попа, ак тол гӹнь, тӹнӓм мӓ тӓлӓндӓ, тӓ вады качкыш пишок пукшым генерал.
  
  
  «Ой, йымем, кӱ незер изи пиш чӹнгӓл тидӹ мӹнь качкам», - ӹшке попымы юквлӓ пышкыдын терри. "Изиш талашалынна пумы, шӹплӓнӓ профессоржы якте ӹшке ак ямде".
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, туран анженӹт тӹнь тӹдӹлӓн, а тӹдӹ ак шӹплӓнӓ, шергакан Терри», - джерри тӧрлӓтӓ.
  
  
  «Тенге мӹнь нӹнӹм ужеш, нӹнӹн ӱжмӹ семӹнь, корны», - тӹдӹ келесӓ дӓ амаса докы кыргыж.
  
  
  «О, Маркус!» - Джерри сӹгӹрӓл колта, - мӹнгеш толмыкыжы ак кердӹдӓ тӓ пӹрцӹкшӹ минутышты ик ӓкӓн канден?
  
  
  "Толеш?" - пӹчкӹн маркус тыргыжлана. "Малын?"
  
  
  Мӹнь дӓ мӹнь ӹшкетӹн полный пӱэргӹ ... дӓ келеш, а ти шонгы лу мешӓк акат янгылы.
  
  
  "Дӓ пиш? Кӹзӹт тидӹ ма тенге? "- Маркус мане, тӹдӹ гӹц цӹтӹрӹшӹ юк шӹплӓнӓ. «Ма доно кӹзӹтшӹ мары верц ӹштен кердӹт цилӓжӹ пӹрцӹк тылат т ӓ?»
  
  
  «Кок минутышток пӹрцӹкшӹ айырен ак керд тӓ ылыда?»
  
  
  «Мӹнь шукы аныкле кердеш ыльы, но мӹнь проблемывлӓ шачын кердӹнӹт ылын».
  
  
  «Мӹнь ам келесӹ. Тӹньӹн дӓ ак чуч, мӹнь рискнуть ма шалга?
  
  
  А вара, варажым шучко, паузым пыйге: «Да, мӹнь пӧртӹлӓм. Минутеш чӹдӹ. Йӓмдӹ ли!"
  
  
  Тидӹ вуйта восклицательный знакым согласын ылам, - голдыр амасам севӓлӹт. А вара кого вакуум лектеш тымык.
  
  
  «Ик веремӓнок ышым ямден», - мӹнь джерри кӹжгӹ юкшы келесӹш, - «нӓлӹнӹт ылын Дӓ тӹдӹ пусть!»
  
  
  «Келтӹмӓшӹн, нигынамат ак пӓлӹ, мӓ тӹдӹн доно», - тӹдӹ попалта, дӓ уштӹ мӹнь лап.
  
  
  Икманяр веремӓ маркус гач толын.
  
  
  «Кыце ужына, мӹнь йӓмдӹ ылам, кырла», - манын Джерри.
  
  
  «Йӓмдӹ мӹнь большы тӹнь кынам-гӹнят ылын», - манын доно тӹдӹ нерв воштылчык. «Мӹнь ылынам, но амаса Варноу оролы, мӹньӹн веремӓэм уке дӓ кудышты».
  
  
  «Тӧрӧк амаса тидӹ гишӓн мондаш», - Джерри отвечая. «Коклы кӱкшӹцшӹм ак пыдыртен кердӓт ылын кек партьы фут слон гӹнь, кӹдеж седӹрӓ гӹц потолык якте ли ылмы кӧргӹш левед мландывӱкш».
  
  
  Очыни, Маркус вӓшештӹмӹ у кымыл доно мӹндӹр ылын. Но тӹдӹ ик минутышты мыжыр деловой ырлыме лыктам ире, джерри годым келесен: «Ой, йымы, у тӹнят!» дӓ олен мӹнь гӹц туалетный стӧл.
  
  
  Мӹнь куштылгын, но йӹле стилет дон ашкедӹнӓ анзык. Нӹнӹ кырла мӹнь выртеш, лӱктӓлмӹ годым тӹдӹм оружи туп вӹлнӹжӹ кымда. Мӹньӹн сӹнзӓэм пачына, у джерри шӓрлен.
  
  
  Трӱк, ӧрдӹшкӹ шӹкӓлмӹ ала-могай инстинктемӹн вольыквлӓн сӹнзӓштӹ джерри тӓнгӓштӓрӹмӓшвлӓм лӱдӹктӓш, Маркус пеле вуйжым лӱктӓлеш дӓ мӹнь докы сӓрнӓлеш.
  
  
  Седӹндон тӹдӹ онгыштыжы мӹнь тӧрӧк керӓл вӓреш тидӹ.
  
  
  Тӹдӹ ышма кӓрен шӹндӹмӹ ылешӓт, а вик ӹнянӓшӓт сӹнзӓжӹ доно анжа. Но варажы, эркын каен шотдымы веле дӓ сӹгӹрӓлӹн, йӹлерӓк мӹлӓнем кӹзӹм лыктын, тӹдӹн вӹкӹ джерри шывшылеш дӓ тӹлнӹшӹвлӓ.
  
  
  У шагалтенӹт дӓ тӹдӹм оружи обмундирований курткым гишӓн мӹнь тӧр, такеш кӓпем доно кыце тӹ жепӹн тӹдӹм шӹргӹш миэвӹ; сек джерри карангдаш цацымы. Мӹнь тӹдӹн пулшыжы гӹц хватя дӓ шыпшыл, тӹдӹ седӹрӓэш портӹлеш. Тӱмсӹр тӹдӹ космосыш анжен.
  
  
  Кӓпшӹ доно вӹр тамгам у цӓрӓ ялем лӱктӓ дон простыньвлӓм Джерри, мӹнь анжымаш ой тӹ годымок, лач кыды мӹлӓм пӓлӓшӓт ак керд. Исключени манын, ӓнят, ти вӓр махань ылын, вуйта лишӹл йӹрнен колта гишӓн йогы дӓ ир. У ак керд, мӹньӹн кӓпем вӹр ӓледӓ, мӹнь келесен ам керд.
  
  
  «Да, - мӹнь попы, кыце ылын невысказанный ядмашвлӓэш отвечӓяш, - теве тидӹ кыце лиэш. Мӹнь ам вӓшкӹ гӹнь, вес миллион колта, б у сулыкдымы ».
  
  
  Тӹдӹ вара мӹньӹм дӓ коден, коридор мычкы ӱлӹкӹлӓ анжалын дӓ комдык шуэн, тӹдӹ амасам докы кого вурс матери, кыды верц дӓ ӹшке цӓшӹштӹ вычен варнов дистанционный устройство управлени.
  
  
  Мыжыр эртен тыргыжланен, пӱжӓлтмӹ минут. Засолка А вара мӹлӓм чучын колта, дӓ амасам изиш-изиш пачылтын. Турок тӹнгӓлеш, тӹдӹ докы мӹньӹм, но мӹнь тӹдӹм кычен шӹндӓт дӓ пӹзӹрген, лач веремӓ, туп Тери цӓрӓ пел ужаш манын, кыды гӹц кодшашлык паштек амаса чӱчӹлтеш.
  
  
  Мӹнь цилӓ кӹдеж амасам чӱчеш дӓ эркын огляделл. Джерри доно описаним, телефон доно тӹдӹ стӧл ылын, картотек, карем ӹрдӹштӹ рамкышты дӓ америкышты сшан кого лаштыкшы, кыды тӹдӹ агыл. Мӹнь стӧл вӓреш ылшы ящикеш шӹрнӓш, но нӹнӹм срален шӹндӹмӹ. Мӹнь эче ик картотек ыражым ӹштен, тӹнӓм кодына.
  
  
  Мынь карш. Онгы, йошкар фломастер ручка доно рисуйымы, сша панамский шӹмшӹ халажы дӓ канал савырненыт. Мишеньӹм сӹмӹрлӹш. Кливленд халавлӓ логӹц иктӹжӹ ылын, но мӓ тӹ шотыш анжал ак керд, вим бомба, тӹдӹм пӹтӓрӓш сӧренӓ, таможньывлӓ пӹтӓ ылын. Нумероватлыме карем хала ылын, дӓ, исключени Кливленд гӹц, нӹнӹн шотышкы исключени: Нью-Йорк, Чикаго, Хьюстон, лос-анджелесӹштӹ, Сан-Франциско Вашингтон дӓ, округ Колумбия.
  
  
  Мӹнь цаклен, остаткавлӓ якте шокта ма столицыжы лиэш, ӹнян, мӓмнӓн цӓшнӓ якте остатка правительствыжы переговор эртӓрӓш йӧн пӱӓ маныт.
  
  
  Карем вӹргеньӹ ваштыр сӓкӓш ишкӹм цаткыдывлӓ ылыт. Тӹдӹ мӹнь гӹцем ӹнянӹмӓшем кыдашеш, мам терри кыце келесымла, ӓль мӹнь пундаште зиять ыражым монат, таен секретный документвлӓ ылыныт. Но ыраж улы техень ивлӓ
  
  
  
  
  
  яклака стеня донет карем улы.
  
  
  Мӹнь вуйыш тольы, карем ыражым ӹштен кӱкшӹ стенӓ проста агыл ма у чывань варнов учёныйвлӓ. Теве ӹнде мӹнь тӹнгӓльӹм дӓ той экспериментировать доно кӹлдӓ, тӹ йӹрӹм-йӹр пӹтӹрен, но цакленӓт, тӹдӹм кычыктен дӓ пингӹдӹ тӓрвӓнӹш. Но ялжы ак тӓрвӓнӹ. Мӓ вет, кынам мӹнь ӹшке кӹлвлӓм доно шыпшылыт, тӹдӹн вӹкӹлӓ лат. Квадратный каранг уждымы стенӓшкӹ дӓ тӹнӓмок юкде, ӓтӹм пачы, изи ашныжы, серия дӓ каваштым нумероватлыме записной чертеждон чымен, цевержӹм анжыктымашкы миӓ каждый вуйгалашка гӹц ылын, кыды, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь, ужамат, конденат чемоданвлӓ вӹкӹ анжыктен шалгат-бомба.
  
  
  Нӹнӹ вӓреш анжыктышашлык ылыт, тӓ доно ынгылдарат лиэш гӹнь лыктеш, махань халашты махань зданим ылын. Руководство текстын смысл ӓль вес пӓлӹмӹ пасна ак ли.
  
  
  Тидӹ иӓш тишкӹ пӹсӹн чучын гӹнят, обстоятельство нерв, мӹлӓм цӓшӹм анжалеш, мӹлӓм келесен, мӓ сек кок минутвлӓ эртӓт. Кыце мӹнь тенге дӓ пышта, мом эртараш кердеш ӓль у вамоу эче лу минут, кынам ядмаш гишӓн шижтӓрӓ терри ылмы годым, мӹнь коман книгӓ шӓргӓш тӹнгӓльӹ дӓ тыменьмӓш кӹсӓн пӹсӹн стӧл лошкы шӹнзеш.
  
  
  А тинӓрӹм шукыжок тӹдӹ пӹтӓриш кол цифрвла анжыктышы буква дӓ эдем ылыныт, китай кроссвордым гань. Уштодыш докы привикненӓм но мӹнь тырлышым, а агентвлӓжӹ тӹреш шагалеш, тенге тӹдӹ искусствын разгадывание пӓлӹдеок кодыныт. Мӹнь шукым пӓлем американский тӹдӹм коден, ученый варнов курымжы кычылтын. Тӹнг проста ылыт дӓ коден гӹнят ситӓлык ылгецӹ, кӱ-гӹнят пуай ӹштендӓ тӹдӹ математика форму расшифровка изумительно йой, маняры мӹнь пӓлем, нигнамат тӹдӹм ак пыдырты, сша паштек ӓль тышман кымдем коргӹштӹжӹ ылыт.
  
  
  Шергеш ӓштӹдӓ мӹнь ӹшкежӹ, мӹнь почти икӓнӓштӹ принцип доно вуй пачангмы кодеш. Блокнот дон ручкам мӹнь сагажок стӧл вӹлнӹ мула сирӓлтделда стенографий овалтыш пӹсӹн ӹштӓш, лач тӹнг дӓ тӹнг расшифруяш цифрвла текст кӧтӹртӹмжӹ дӓ, вуйжым изложени гишан шӹвӓл колта. Тӹдӹ чӱктӹ ӹшке секретвлӓжӹм бомбым пыдештеш варнов устройство, автономный стилус активировать доно качкыт. Доллареш номер доно ылеш микроэлектроника конструироватлаш лаштыкын-лаштыкын шӹлвлӓ доно размер диск, коктынат кого сила доно сигналым пуа кердеш тӹдӹм ӹштӓш манын высокочастотный - кидӓ, ала-мо кардиостимулятор ӓшӹндӓрӹктӓ, но сек кого у, бомба шуаш секунд цилӓ гӹц вараэш остатка удар унисон Варнов пыдештӓрӓш.
  
  
  Тидӹ потикӓ, устройство гань изиш шаналтышымат пӹтӓриш вуйлатышыжы ылын лады дистанционный страницы «Сравачым корны». А лӹвӓлнӹжӹ вуйшамаквлӓм пӹтӓртӹш страницы: DISARM гӹц вӹц серия числан ылыт, тӹдӹ семӹнь текст пачына ыльы, тидӹн паштек веле бомбым отключение сыравач семӹнь нӓлӹнӹт нӹнӹм гишӓн сигналым пыдештеш. Тишкӹ карангын шӱмем цаткыды привязка экстренный кардиостимулятор варноу семӹнь ирӹкӹм пуа.
  
  
  Но загвоздка ылын. Тидӹн паштек, действин кыце лимӹм замедленный сигналвлӓм колтыл, бомба кол, кымлы секунд веле кодаш манын, пыдешт отменена.
  
  
  Анзыл стеняштӹ нӹнӹн шанымашвлӓштӹм мӹнь йӹлерӓк дӓ числажы у спроецировать изображенивлӓ дон вазеш. Ӓштӹдӓ мӹнь почти тӹрӹс, ӹштӓш ак ӓшӹндӓрӓш дӓ числа проблемывлӓм дюжина реальный ылеш. Тенге гӹнят, мӹнь числадон сирӹдӓ пумага лаштыкым, тӹдӹм тодылам дӓ кӹшӓнӹш пиштӓ.
  
  
  Стилус минут мӹнь тыменяш дӓ эче схемы диск, а вара чемодан шалгышы сирӓлтдӓ-тӹрлӹ бомбым халажы.
  
  
  Тидӹ ӹштен, тӹ книгӓвлӓм мӹнь ылын дӓ пыш доно расшифровка вес кӹшӓнӹшкӹжӹ заметкыштыжы. Вӹц минут нӓрӹ мӹнь тӹш пиштен, маньы расшифруяш фактвлӓ сирӹкӓлӓт, вет мӹлӓм пӓлӓш келеш ылын производство устройство пӓшӓзӹ ылын, мӹньжӹ гӹнь, колымешкӹжок варноу план погынен лоэштӓрен. Мӹнь цаклен дӓ, мӓ цилӓ кердӹнӓ ганьок ӓшӹндӓрем, деталь выргемышты письменный пӹтӓрижӹ гӹнь ярымлаш. Хоть-махань гӹнь, устройство доно тӓ пӓледӓ, тӹдӹ веле тенге виктӓрӹшӹ ылеш, карандаш тӹрлӹ компас точкавлӓ семӹньжӹ тӹкӓлӹн.
  
  
  Ӹнде мӹньӹм шырал чертеждон, нелӹ манын, нӹнӹм намал, пырдыж шӹнгӹцӓн, вӹргеньӹ л ӓнгӹрвлӓ, манын ыраж питӹрӹмӹ, карем дӓ вӓрешӹштӹ сӓкенӹт.
  
  
  Вес комнатыш пырымы амаса докы миӓ дӓ мӹнь ванныйым эркын. Тӹдӹн докы пӹзӹрген, мӹнь колам, теве, кыце мӹнь ынгылаш, юкым дӓ юквлӓн вашеш терри варнов ылын. Шаяшты мӹнь шотышкы ак нӓлеп, кынам лыктын «люгер» кобурам дӓ амаса кӹлӹм гӹц кыча. Иктешлӓлтӹн дӓ тидӹжӹ тидӹ ма верц шалгышы варнов извиняялтеш «срочный экспериментвлӓм, тӹнӓм кӱ йӓмдӹлен ылын», а тӹдӹн эче икманяр минутышты пуаш сарвала терри профессор доно шӹрӓтӹмӹкӹ, техень кого мары ылын, тӹдӹм ма тӓрвӓтен шӱлештӹлӹт. ӹшкежӹ тидӹм кого.
  
  
  Кынам сӓрнальым мӹньы кӹдежӹш амасам олен пачеш дӓ, ош ялаш шалга мӹнь докем профильӹм Уорноу Нокс лабораторийын жакетка вӹкӹ, Слива пулшыш кидшӹм пиштӓ, тӹ годымок, будуарный вургеш чиэн, тӹдӹлӓнӓт цацен анжаш каят сынзаш. обожание.
  
  
  Ш варнов ӱпӓн ылеш, сӧдӧй тамлештараш шотыш. Изи ылеш тӹдӹн нержӹ
  
  
  
  
  
  яштака кӓпӓнвлӓ дӓ чыкатавлӓ цӹреӓн, рашкалт тӹдӹн ганьок каймыла. Шоктымешкӹ, мӹнь тӹдӹ яргата ыжар сӹнзӓшкӹжӹ анжал ак, тӹдӹн нимахань ак шӧрлӓш тӹнгӓльӹ, нӹнӹн дӓ цаштыра ылеш гӹнят, изумруд семӹнь, тӹдӹ ӹшке сӓндӓлӹквлӓштӹм представляйӓт пӓшӓлен сӧрен выживание э маловероятный нация. Токо, мам дӓ мары ылшы дон тӹдӹн йӹгӹр раун терри хоть ик ӓль эртен кердеш.
  
  
  «Тагачы вадеш мӹнь тӹнь верцет дӓ тӹнь шыжаржы колташ», - манеш тӹдӹ. «Маркан шампанскийвлӓм дӓ айыртемӹштӹм пӓлемдӓ лиэш мӓ вады качкышым. А вара эртӓрӹшӹ йӹдӹм экзотический сусу шукы иквӓреш ».
  
  
  «Мӹньжӹ тидӹлӓн пишок ӧрӹм, Варнов», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, шайыл кӹдежвлӓштӹ пырышы «Люгер». «Мӹнь вычен, питӹрӹмӹ мам тагачы вадеш мӹнь тӓ ушымы штатвлӓн пӧртӹлӹнӹт семӹнь ылын».
  
  
  Лицӓ тӹдӹ орл дон вазеш, кынам тӹдӹ мӹнь докы сӓрнӓлеш. Тӹ годымок, шамакым мон, мӹлӓнем келесӹш: «Терри, ӹшке кӹдежӹш пӧртӹлӹнӹт. Мӹнь, тӓ вычедӓ манын чиктӓт дӓ ӓкӓн ылмышты доно, тӓ годымдаок толшы ».
  
  
  Ышмам пачеш, манеш-мам келесенӓм, вара талаша
  
  
  «Мӹнь пӓлем, тӓ ку», - ладнан келесӓ Варнов, ӧрт тӹдӹн лицӓ анжыктыш. "Тидӹ тӹньӹм когонок цӱдейӓ?"
  
  
  Ылыт, но мӹлӓм нимат ак попы.
  
  
  Шӹштӹ варнов кравать сага пӧкенеш нелӹ вала, ялеш дӓ кидшӹм онгешӹжӹ хрестӹм хрестӹм. «Тӹнь шанет, Картер, - йӹрӓлтен олен тӹдӹ пакыла попа, - мӹнь йӓмдӹ ылам ма техень йӧн уке, тидӹ кыце? Конечно, уке. Тидӹ мӹнь тӹньӹм сага ылымы кыдежышты гӹц нигынамат ак лӓк. Мӹнь дӓ колымы гӹнь, тӹнӓм полмир ломе савырненыт ганьок ыльы ».
  
  
  «Тидӹ мӹнь пыток пӓлем, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Документвлӓ секретный расшифруяш мӹнь тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ йӓмдӹлӓ дӓ аран. 5-21-80-54-7 цифрвла мам-гынят анжыкта тӓ ӹштендӓ? »
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹн выраженим маниакальный ӹлӹжӹн мардеж сарта, дӓ йӧрӹмӹжӹ. Тамахань-ӓнят мӹньӹм уж ганьок тӹ жепӹн, кыце тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ шестерня акы куснен, трӱк туран, варажым а альтернатива пыргедӹннӓ.
  
  
  Смирна сӹнӹм анжыктышывлӓ йӹрӓлтӓ тӹдӹн пулшыжым веле кыптырталеш. «Ну, - маньы тӹдӹ, - остаткаэш, нимат анжыкташ ак ли. Цилӓ халыкын, цилӓ мычаш толын колта ыльы окмаквлӓм ӹштен ».
  
  
  «Философий кашарташ», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Мӓ коктын, - тӹдӹ пакыла попа, - мам тидӹ тюрьмӓ ик кыдежшым, контролируен нугыдылыкш сӓндӓлӹк. Тидӹ гишӓн шаналтыделыт. Тидӹ гишӓн шаналташ веле! Невыразимый сила мӓ кидӹштӹн кычымы ылын ». Паузым ыштен. «Кердӹт дӓ мӓжӹ виктӓрӹшӹ вивлӓ сӓндӓлӹкӹн иквӓреш ушен. Икманяр минутышты ӓль вес вирвлӓ-иктӹштӹлӓн ма кердеш. Тидӹ ма лиэш? "
  
  
  «Ни тӹдӹм, ни весӹн», - манам мӹнь. «Акат пӓлеп модышты худа, кынам мадын пӹтӓрӹшӹ. Йомдарымаш дӓ ӹшлӓнжӹ нӓлеш. А ӹнде - кымлы пумы веремӓ манын, решӓ. Мӹнь судна кеӓ дӓ лишемеш, тидӹ креслышты ӓль колта. Лично мӹнь ӹнянем, тӓ коленӓм мам айырендӓ. Вет маныт, тӹнь тишец лыктын, шукы окса келеш, изиш шукырак, хоть шӱмӹштӹ.
  
  
  Спазмировать ик кидӹнок парнявлӓжӹ, пышкыды кресла покенвлӓштӹ пыт кӹжгӹ ручка доно нӱштӹлӹнӹт, Варнов докыла олен. «Яра, мӹнь тӹнь сагаэт кеем», - манеш тӹдӹ. Колталта дӓ тӹдӹ, векӓт, погынен шагалеш.
  
  
  Но тӹдӹ трӱк пӧкен шӹкӓл кыча. Кӱшӹл лаштыкшы кидешнӓ пышкыды отношенивлӓ петля выртышты шӹлтӓш, изи консоль сотемдӓрӹмӹ пачмы. Тӹдӹм якшар кнопкыжым кого ылын, дӓ циферблат тумблер нумероватлыме.
  
  
  Тӹдӹм лапажыдон доно кнопкыжым кынам трӱкок, тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм нульывлӓэш. Тенге гӹнят, тӹдӹн кидшӹ ӹнде вес циферблат докы шыпшылтыт. Седӹндон тӹдӹм угӹц мӹнь лӱэн шелеш. Переключатель ӹрзӓльӹ дӓ кидшӹ докы мӹнгеш сӓрнен толыныт. Мӹнь ам пӓлӹ, ма ӹлӓш вим тидӹ эдемӹн колымыжы аль сверхчеловеческий рефлексивный остатка шыпшмаш, вашт тӹ веремӓэш веле, но, ӧрш, пакыла попа дӓ кидшӹ доно шыпшылыт тумблер тидӹ вала.
  
  
  Чивӹклӓ дӓ йынгыл юк мӱгрӓлтеш раскыдын паштек сирены мӹндӹр вӹцкӹж. Кӱн юк техеньжӹ кого дӓ вурс кердӹм пырымы амаса вашт полтонны гӹнь, стеня сага, мӹнь пӓлем, тӱцӹн, тидӹ салтакеш пӓшӓзӹвлӓ дӓ коммуна, тидӹ сасла, цонгырге, пӹлӹшӹм кӹрӓш палшык сӹгӹрӓл.
  
  
  Мӹнь шанаш тӓрвӓтӹшӹ Варноу мӹнь келесем, тӹдӹ важный стилус кышты перегат, тидӹ гӹц пасна ылшы кардиостимулятор детонировать сигналым ак ли ылмы отменена. Колыт ылын, но ӹнде тӹдӹм, мӹнь стилус ак ли, пӹтӓртӹш веремӓн ӧрдӹжӹш кымлы цоткаш. человечество таулланыме сек шукы историштӹ пыдештеш.
  
  
  Вамов уты сӹнзӓм, колта йӹмӹктӓ, кынам мӹнь цӓшӹм стрелкышты анжалтышыжым шуэн, мӹнь пӱгӹнӓлӹн, тӹдӹн вӹлец кышкедтӓ тыгыр дӓ техень пинжӓкшӹм тӹдӹ тӓрвӓненӹт ганьок. Стилус дӓ эче ылын; тӹдӹ кӱ шим цепошкам шӱм сӓкӓш!
  
  
  Тӹдӹ онгжат цӓрӓ ылеш, но темы вырт. Кавашты гӹц ӹштӹмӹ квадратышкы четырехдюймовый каен выртын мӹньӹн, кӱ ырга пластиковый мычаш дон вел. Парням цикен дӓ каваштем мӹньӹн эл савыц лӹвӓлнӹ шӹкӓл, тӹдӹ сыравач доно пачеш корны гӹц контактвлӓм нумероватлыме точкавлӓ спираль пӹрцӹкшӹ манын.
  
  
  Тенге шӹмӓн кыча и, скальпель нейрохирург семӹнь ӹштенӹт, мӹньӹм тӹкӓлӓш нерӹшкӹжӹ тӹкнӓ точкым, кол электрон РАЗОГРЕВ комбинацивлӓ сигналым пуа: ик коклы ныл вӹц............ кӓндӓкшлу вӹцлӹ шӹмӹтӹм!
  
  
  Ӹнде мӹнь цӓшӹм анжальым кенвазы. Нӹл - кӱ иктӓ-кок - ик - бух
  
  
  
  
  
  
  ! Халажы дӓ пыдештӹт жеп сӹмӹрлӹш, дӓ тенге тӹдӹ ак шо, веремӓ нӹл запасым улы. Дӓ шона!
  
  
  Ӓль тидӹ ылын?
  
  
  Креслышты мӹньӹм кычыш анжалда. Йошкар ылшы кнопкыжым вӹлнӹжӹ сирӹмӹ: DESTRUCT. Переключатель вӹлнӹжӹ сирӹмӹ: ALARM. Циферблат нумероватлыме ӹнде мӹньӹм тӹшлен. Лады тӹдӹ лиэш «КЫЧЫМАШЫМ ШӒЛӒТЕН» ноль гӹц градация кудлу якте миэн дӓ минут. Указатель стрелкавлӓ, Варнов тӹдӹ, векӓт, цацен ноль якте валтышым, кӱ кучаш.
  
  
  Кудлу минут ма? Свет вӹлнӹ ыжар-якшар destruct кнопкыжым ӹлӹжмӹжӹ. Вес кнопкыжым вашталтыме блокировкывлӓ веремӓэшок ак ли, седӹндоно мӹнят, ӹнянем, тӹнӓмок эче кнопкыжым темдӓлдӓ. Нимат. Пакыла ыжар тыл йыла.
  
  
  Мӹнь колыштам. Шуен дӓ сӹгӹрӹмӹ юкым мӹндӹрнӹ сирены цанг тыргыжлана. Мӹнь дӓ цепӹшкӹ стилус варноу вуйым сӓкен, кидшӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ дӓ, пистолет доно устройство амасам шыралтеш. Мӹнь иктӧр амасам пачеш, дӓ мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш дӓ йӹнгӹл юкым канонада сирены. Мӹнь тергем, мам вурс амаса чӱчӹлт, иктӓт моде дӓ кӓпеш варноу пырен ак керд манын, оролымаш тоннель дӓ кӹдеж гӹц кыргыж. Спальня амасам докыла талаша дӓ йӹгӹржӹ пӹтӓри мӹньӹм иктӓт ак уж.
  
  
  Кынам мӹнь якте шон, тӹдӹ гӹц-кок салтаквлӓн винтовкыштым целен дӓ сӓрӓлтӹшвлӓм каеш. Мӹнь амаса сага пӹзӹрген, нӹнӹ годым лӱлмӹ, но промахиваться. Мӹнь кидшӹм шӹмӓн лӓкмӹ гӹц виӓш лӱэн. Пачангмы годым тӹдӹ кенвазеш дӓ, карангын паштек вес йӹлерӓк сӓрнӓл.
  
  
  Сӹгӹрӓлӓм мӹнь ӹшке лӹмжӹ доно амасашкы стуча. Терри кого сӹнзӓлӓ кайын колта, варажы пачылтеш, мӹлӓнем пырташ манын, дӓ чуч.
  
  
  Кок ӹдӹр чиэн шижеш ылын, пингӹдӹ луды костюм марылан ганьок. Амаса сага шалгышы мыжыр изи икань чемодан.
  
  
  «Тидӹ гишӓн мондаш», - манам мӹнь. «Ма доно ташкальы, дӓ утлаок чӹнь чонгештенӓ ылын, тӓмдӓн, нӹнӹн манын намалеш. Тӓ йӓмдӹ?
  
  
  Кок серьезны мыкик.
  
  
  «Кӱ-гӹнят тӓ гӹц кынам-гӹнят пистолетвлӓ гӹц луӓш?»
  
  
  «Мӹнь ӹшкежӓт тымдынем ӓтям гӹц мӹнь лӱдӓм пистолетым мишеньӹм», - Терри предлагаем.
  
  
  "Джерри?"
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Мӹнь кердӓм соок оружи. Но если вӓрештеш, дӓ тамам ӓнят мӹлӓм курокым валтедӓ ».
  
  
  Кобурам дӓ пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹн кӓп докы миэн маркус эл гӹц хватя. Терри мӹнь тӹдӹм пуш. «Луена поражени келесымаш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. "Ай, ке!"
  
  
  Мӹнь олен тоннель нӹнӹм нӓнгеӓ. Тӱтӱтвлӓ цӓрнӹде, тырын пыдыртымы линӹт. Тоннель чёрная мам пӹтӓриш тӧрӧк сӓрнӓльӹ, стеня сага пӹзӹргӓт. Анзыкыжым мӹнь тӹштӹ чёрная ӱлӹкӹ вала дӓ, покашкыла сӓрнӓл анжал ак керд.
  
  
  Стеня сага шалгышы кожым салтаквлӓн винтовкыштым йӓмдӹ лишӹл фут тӹшец карангыныт. Варарак тӹ веремӓэш ужыт мӹнь ужам, онгыштыжы дӓ мӹнь тӹдӹм лӱэн. Ти цельвлӓшкӹ йӧндӹмӹлӓ положеништӹ кӱшнӹрӓк ылеш, тӹдӹ кыча дӓ трӱк мӹнь ышмашкы, кок пульы шӱтӓш анзыл пумы, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹм вуйжы гач эртен.
  
  
  Мам эртӹш кӓпшӹ тӹдӹн годым, сагажы шагалын дӓ ӹдӹр выражени отвращеним ӱлӹкӹ анжа. Пистолетшы ылын годым ӹшке салтак. Мӹнь лап, манын тӹдӹ нӓлӹн, дӓ Джерри оружим пуат. Пистолетым выртеш тӹдӹн вӹкӹ анжа, тидӹ кышты вуйта колаш ылын. Но варажы, пулыш кыптырта, тӹдӹм мӹнь ядам, кыце тӹдӹм кычылтмыла, дӓ тӹдӹ, мӹнь анжыктем.
  
  
  Мам ӹнде тоннель гӹц амаса докы шынгалтын, кышты мӹнь тергем, уке ма салтак шӹл. Нимат ак мо, кечӹвӓл сотышкы лӓктӓш ылын. Мам салтак дӓ турарак ялгорны мычкы икманяр ярдым мыжыр доно талашен. тол мӓ докына пӹсӹн пӓшӓзӹ мары выргем ашкылтыш. Нӹнӹ оружидеок ылыныт, седӹндон нӹнӹм ак цацеп мӹнь лӱдӓм. Мӹнь нӹнӹ вӹкӹ акат анжал. но ӹдӹржӹ доно толшыла любопытством анжалда.
  
  
  А вара мӹнь ӓшӹндӓрем, ма выргем пӓшӓзӹ ылын, тенге ылмы годым карангден мары ӹдӹрвлӓ кайыт, мам мӹнь внимательно анжал ак керд. Возможно, тенгеок шукы рабочийвлӓ ылыт тип, икӹжӓк-иктӹштӹлӓн ылмы ма нӹнӹ цилӓ яжон пӓлӹ агыл.
  
  
  Кӱкшикӓштӹ мӹньӹм дӓ корны доно нӓнгемӹлӓ ӹдӹр вӹдӹл, кого куэрвлаат шӓвӓлтӹш, шӹлӹн вазаш служат дӓ тӹдӹлӓн шӹлӹн вазаш. Ӱлӹкӹлӓ анжалын дӓ кого ӱштӹ годым шагалын капаен, лиӓлтӹн манын, ма доно мӓ гӹц шеклӓнен, формышты кок пӱэргӹ, офицервлӓ гӹц ик айыртем ылын знакым гӹц лӓктӹн-капаен винтовкывлӓ гӹц, коктын мӓ куд фут колтен.
  
  
  Мӹнь ик юкым ак кол, дӓ мӹньӹм кычынежӹ дон «люгер», лӱктӓлмӹ годым тӹдӹ уке ылеш.
  
  
  «Тиштӹ мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӧрӧк келесӹ, тӹнь кӱ ылат?» - мӹнь офицервлӓлӓн келесем рушла.
  
  
  Цашешна, тидӹ мӹньӹн гӹц ирерӓк попаш йӹлмӹм тымдымаш шаявлӓм, попы дӓ йӹлерӓк мӹлӓнем рушла: «Мӹнь Борис Иванова, дӓ майор мӹлӓм вӓрӹм капаен лоштыш эртӓрӹмӹ рашка ти ӹдӹр ӹнянен пумы, кышты безопасностьышты ылмы годым лӱдӹш агыл эртен кемӹ ».
  
  
  Шымаргаш Офицер, мӹнь тӧрӧк сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш дӓ келесӓ: «рабочийвлӓ пӓшӓш ак ли ылмы майор салтаквлӓлан колтенӹт. Тенге гӹнят, пӓшӓнӓ пӓлемдӹшнӓ - тидӹ мӹнь ӹшке задачышты шындат, да техень лӹм, борис семынь иванова, спискыжым мӹнь ак ли ылмы. Мӹнь тӹньӹм ам ӓшӹндӓрӹ йогы лицӓжӹ гӹц дӓ, седӹ, американский. Тенгежӹ, тӓлӓндӓ ик картер ылыт, кыдывлӓ гишӓн мӓ кыча. Кого пӓшӓ, кыце мӓ гӹцнӓ чиктӹмӹ ик гӓнӓ тӹньӹм ». Ирӹкӓн годымок кӱ тидӹ ситӓ обвинительный офицервлӓм кандем, ӹдӹржӹн шӹп мӹнь вӹкӹжӹ анжалда.
  
  
  
  
  
  Ирӹкӓн обвинительный кӱ офицервлӓм кандем гӹнь, ӹдӹржӹн шӹп мӹнь вӹкӹжӹ анжалда. Пӹцкӓтӓ анжалтышан эдем ылын шоягор, йӹлмӹштӹ тӹдӹ ак ынгылы, тӹдӹ нӹнӹлӓн попыде, но нӹнӹм лӱдӹктӓш дӓ тӹнӓмок тамам аккелӹм, сӱмӓн дон руш анжен позиция раз чӱчаштар Терри винтовка гӹц тама-ӓнят паника докы лишӹл.
  
  
  «Тӓмдӓн вургымла кидшӹ пачышты, - тӓнг офицервлӓлӓн келесем, - рокыш валташ дӓ пистолетым веле. Дӓ мам вара тӹнь доно кыдалеш ».
  
  
  Таш йыл паштек, кынам кок пистолет пӱэргӹ ак кымалты анжен, мӹнь сагажы кычен слабка ылыт, парня дон мӹньӹм шылен дӓ «люгер» земляшкӹ кенвазаш. Кол, кыдым ӹштӓш тӹдӹлӓн шӹцмӹ годым, нигынамат ак шокты. Кок голдыр юк лоэштӓрен ылеш, лишнӹ-весӹвлӓ ӹштӓт, мӹнь ганемок пӹлӹшӹжӹм кидшӹ доно лыпшаш гигантский.
  
  
  Мӹнь вуйта анжымы годым шижмӓш дон циц, офицердон кыце, ик вуйжы сӹнзӓжӹм шӱтенӹт колтен, шайыкыла цӓкнен олен, шӓпнен доно капайымы, рокыш винтовкыжым шуэн дӓ покан кенвазеш.
  
  
  Тӓнг тӹдӹ, шуэш шушыргенӹт нӓлмӹ тылан, йошкар опталал, кынам тӹдӹ кенвазын дӓ анзыкылаш ваза йых, со эче иӓш винтовкым кидыш.
  
  
  А мӹнь шайыланжы, маркус ӓль пистолетым шӹкшӓн анжыктымы нелӹ, терри шалга, цевер ышмажын ӹштендӓ тӹдӹ кого йӹргешкӹ, тып ооооо ...
  
  
  Джерри кыча пистолетшы ылын гӹнят, ылын. энтузиазм доно лӱктӹмӹ пасна тамам ямда.
  
  
  Терри трӱк пистолетым сӓкен, земляшкӹ кенвазаш дӓ сӹгӹрӓл. «Тӹнь, - тӹнь ылат - луена одновременно», - тӹдӹ ныжиклӓ, Джерри йӓтлӹ, нӹнӹн, колышывлӓ салтаквлӓ вӹкӹ анжен, тоже шорым.
  
  
  Пералтыш шӓлӓтен сӓрнӓ вуй Слива, пышкыдын мӹнь келесен: «Мӹнь тӹлӓнет парым анзылныш, ньоньой. Йымы, мӹнь тӹнь ганеток ылам! »
  
  
  Люгер заземлять мӹнь ӹшкӹлӓнжӹ нӓлӹн, дӓ вара ӹшкӹмжӹн ӧндал нӓлмӹ нӹнӹ коктын элтӓлӓт, дӓ келесӓ: «Пумы, изи солдатик, ке!»
  
  
  Кок коклы
  
  
  Кынам мӓмнӓм йӹлерӓк кырык вуйышкыжы кузен, ӱлнӹрӓк лап, кужы гӹц перебегать, пӹтӹркӓлӓш тӹнгӓльӹ мӓ докына вертолёт площадка. Мам салтак зданин мычашыжы темӓш анзылны вӓр лиэш, мам кӹчӓлмӹлӓ. Икманяр пичӓл рабочийвлӓлӓн пуэнӹт, дӓ, мам нӹнӹ гӹц кыча. Пыраш акли ылын, седӹндон мӓ лошты шылӹн шӹнзӹн кок кого куэрвлаат кӹшӓнӹшкӹжӹ форман изи доисторический монстр чучеш.
  
  
  Трукӹштӹ лӱдӹн ӹдӹр сӹнзӓвлӓжӹ дон лицӓшкӹ, оружидеок пылвуйышкем пиштен.
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ, кыце тидӹ тӹлӓт кидӹш гӹц вален, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Малын тӹнь салтаквлӓ оружидеок ак уж?»
  
  
  «Вет, - терри келесӓ, - мӓ валымы годым ӱлнӹ у пӓшӓзӹ лишемеш дӓ, пистӧлетӹм мӹнь цикӹштӹ тӹдӹ у дӓ пинчӓкшӹ лӹвӓлнӹ юбкы сӓкенӹт. Джерри знакым мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ тӹдӹ тенгеок ӹштӹш. Тидӹ мӓмнӓм и локтыл кердеш лӓкшӓшлык ылыт, но мӹнь шаналтышым, мам нӹнӹ ужделыт пушка гӹнь, нӹнӹ тревогым тӓрвӓтӹш. Седӹндон, кынам лӓктеш дӓ винтовкым ӹшке доно манаш тӹнгӓлмӹ дӓ тӹдӹн офицервлӓжӹлӓн дон тӓрзӹжӹ-рушла, дӓ мӹнь джерри пӹжгӓлтен келесӹш: «Лыктеш дӓ пистолетым лулӹт, кынам тӹнь мӹньӹм шырал» ».
  
  
  Терри шӱлӓлтен: «Но тидӹм ак цӹтӹ. Тӹдӹ лӱдӹн, тенге ыш ма, шыжарем? "
  
  
  «Мӹнь, наверны, кышты лӱэн колтен ак кердеш ылын ылгецӹ, тӹдӹм сӓрӓльӹм манын, рашкалтымыла мӹлӓм», - Джерри отвечая.
  
  
  «Хоть-махань гӹнят, - мӹнь келесем, - тӹдӹ ышан дӓ патыр ия мадышвлӓм мадаш тӹнгӓлӹт. Тӓ коктын коти пиш ышан ылыда. Нӹшкӹ сия тӧрышкӧ каеш тӹнь малын тенге? "
  
  
  Джерри кадырвлӓм йӹрӓлтен отвечая. «Ма вара, - келесӹ тӹдӹлӓн, - мӓмнӓн тагынамок пӓлен, ма доно келшӹдӹмӹ мары шим эртӓрӓт. Изи гӹнь, сексуальный сия тӧрышкӧ а тӓжӹ, ӹрвезӹвлӓ б нӓлӹн кердӹдӓ тӓ гӹцдӓ у, тӹдӹм ярата гӹнь, но рутина ороды ».
  
  
  «Пӓшӓ эче тидӹ пел и», - манын Терри. «Савыц шӹкш техень йымы улы гӹнь, кердӹдӓ тӓ анжынем, колыштнем, шанышы дӓ каждый гӓнӓ ик вӓрӹш лӓктеш. Вет мӓ, кым лийже кынам тӹнь, тӓ-кокшы план кеӓ. Тӹнь кым луддӹмӹ, мебель гань. Араван дӓ седӹндоно кого, тӓмдӓм алталымы тӹдӹн сакой йон доно анжа, цилӓ ӹшке секретвлӓжӹм пачын пуаш »
  
  
  «Тӹнь кынам-гӹнят тумаяш тӹнгӓлӹн шпион?» - мӹнь гӹцем ядыт воштылчык.
  
  
  Унисон нӹнӹ вуйжым мыкик келесымаш нӓрӹ.
  
  
  Дон «-ӹшке, - джерри келесӓ, - мӓ изи шымшыкланаш. Келесымаш корпорация вуйлатышы. Деловой хӓдӹр. Но тидӹ нелӹ, сӱмӓн мадеш, мӓ тӹдӹн доно пӹтӓрӓ. Мам шанем, тидӹ молнамшы шарада отпускышты ылам ». Тӹдӹн нержӹм кӱш тура анжалда. «Ик отпускышкы. WACS ылшы мӓ докына ушнен кертеш, утларак шукы кӓненӹт дӓ безопасностьышты ӹлӓш ».
  
  
  Мыкик, мӹньӹн камака у шӹшкӹн «Люгер». «Мӓжӹ гӹнь кынам-гӹнят лӓктӹш тишецӹн ӹлен, тӹнь мӹньӹм ӓштӹ, кемӹ», - манам мӹнь. «Тӓ шукы талант улы», - мӹнь шри гӹцем приваенӓм.
  
  
  "Худан тумаенӓт тӹнь, ӹлен лӓктӓш?" - келесӹ Терри, пырыл шӹнден.
  
  
  «Тӹнь мӹньӹн честный гӹц лин. Тидӹ тӧр агыл кӹзӹт пиш яжон каеш. Мӹнь ӹшкежӹ цӓш. «Мӹнь техень чувство, тидӹ курымвлӓ доно мам мӓлӓннӓ тӧр анжаш гӹнь, тидӹ кӱ коклы ӧрем вертолёт ак ли вӹц минут вален, мӓ ылшы пӹлгом гӹц ӱлӹкӹ анжа. Ӓль кӱ - гӹц аджы ».
  
  
  "Мам тидӹ анжыкта?" - келесӹ Джерри, сӹнзӓхалжы тӹдӹн кӱшкӹ куза. «Колын, тидӹ мӹньӹн сӓндӓлӹкем мӹндӹрнӹ агыл цӓшӓн. Но мӹньӹм ак колеп йӓмдӹ ».
  
  
  «Шаны, ак яры, тӹнь пӓлет, мам тидӹ анжыкта», - мыньжӹ келесӹшӹм. - Хоть-махань гӹнят, тидӹ веле негызле шаныкален. Мӹнь прававлӓжӹ дӓ гӹнь, изиш тӹнь анзыцок шижтӓрӓ ак яжон кеӓ гӹнь. ".
  
  
  
  
  
  
  «Вуйлатышын вертолёт мо тый?» - келесӹ Терри.
  
  
  "Мане. Мылам керек-ма практически чонгештӹл кердеш. Мӹнь гишӓн тырхен ӹш лишӹл ылын дӓ мӓ халам топографи. Но яжон кеӓ гӹнь, пилот ылын, тӹдӹм тидӹ пӓлӹнежӹ, каждый дюйм эл ».
  
  
  Пространство ло гӹц кӱ мӹньӹм шӧр ӱлӹкӹлӓ анжалда. Мӹнь ӹшкежӹ площадкышты вертолёт центр гӹц шалахай монгыр гӹц палны шӹнзен. Изи кокла тӹдӹ цӹтен, резервуар докы лишӹл. Мӹньӹ дӓ ӹнянем, мам тидӹ анжыкта манын, пӱктен Ингрэм кек. Кышты тӹдӹ ылын? Пилар кышты ылеш? Площадкышты вазын дӓ территоривлӓ йӓрӓ линӹт. Пушмы лыктын кӓпшӹ оролжы ылам.
  
  
  Пилар лида шӹлмӹлӓ. Ӓль тӹдӹм кычен? Дӓ, остаткаэш мӹнь ӹшкеок ядеш, кыце пӓленӓ салтаквлӓ, ма кыченӓ Картер икш? Варнов кынам колен, кӱ шамаквлӓм келесен кердеш?
  
  
  Ынгылдарымашвлӓ чаткал ярыктымы, кышты иктешлӓлтӹн гӹнь, ма лиэш гӹнят пилар кыченӓм, тӹдӹ гӹц пытать чын да, ик проговариваться Ингрэм да шӹлеш.
  
  
  «Мӹнь вӓрешем обстановкым тергӓ вертолёт погынымаш», - манам мӹнь. «Мӹнь шаненӓм, тидӹм ӹштӓш манын тӓ, ӹдӹрвлӓ, ти кодын. Кымытынат иквӓреш ма лӓктеш нигынамат ак керд. Вес гӹнь, ик тӹньӹм, тӹньӹм ороды маньым келесен кердӹт дӓ кайын, дӓ мӓ просто лӱдӹн шӹлӹн, и пӹтӹшӓш годым лӱлмӹ юк ».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. «Пӓшӓэт тӹньӹм ак каеп окмаквлӓм ӹштен?»
  
  
  Слабо, нӹнӹ виӓн дӓ мыжыр мӹнь йӹрӓлтӹшӹжӹдон йӹрӓлтен колта.
  
  
  «Ӹнде, - мӹнь пакыла попа, - ужын кердӓт тӹнь раш шпион кӱпчык ло гӹц кужы тидӹ изи ыражвлӓ. Мӹньӹн ылат, маньы ик тӓ тидӹ верц шалгышы тӹшлен. Мӹнь тӹшкӹ валтым годым, цилӓ пӓлӹ лиэш гӹнь, мӹньӹм кӓпем дӓ костюмжы нӓлмӹ комбинезонан вычен, тӹдӹ мӹньӹм. Сигналвлӓм тидӹ тӓмдӓн ылеш, тӹдӹлӓн сдайӹшым дубл манын. Дубл дӓ мӹнь семӹнь ылын ».
  
  
  Кок серьезны мыкик.
  
  
  «Ужат гӹнь, мам мӹнь тӹштӹ проблемывлӓм, вӓр кодын, кӹзӹтшӹ сигналым ак мӹлӓм пумы, цилӓ пӹтӓрӹшӹм. Цӹлт мӹнь колымаш лин кердӹн. Тӓжӓт палшедӓ гӹнь, тидӹ сӓй, нӓрӓштӓ дӓ ӹшке пӓшӓжӹм лӓктӓш тӹнгӓлӹн. Оружи дӓ вӓрештӹн. Нӹнӹ гӹц ытлаш."
  
  
  Мӹнь тӓрвӓнен кен шагалеш. Салют пумыла дӓ тӹдӹ изиш мӹньӹм семӓлет.
  
  
  «Цевер, Ник, - келесӓ Джерри.
  
  
  «Цевер, тӹнь да цӓшӓн, Ник, - келесӓ Терри.
  
  
  Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь цым
  
  
  Вуй кӱ коклы
  
  
  Икманяр рабочийвлӓн дӓ салтаквлӓн шукы лин, кыды мӹньӹн шайылан шарнена группы доно сирӹмӹ зданин мычашыжы. Но кынам мӹнь докем тӧр вӓрӹн набережная вертолёт шырпе гач, мӹньӹм иктӓт ак уж.
  
  
  Ӹнде тыр вӓр дӓ пустала чучеш. Уке мӹлӓнем чучеш войскавлӓм пасна ак угрожайы. Отношенивлӓ кердӹт, манын, вӓрӹм пыргедмӹ вертолёт, салтак ӹшке вижӹм поген комплекс центр вӹлнӹ вӓр, кышты мӹндӹрнӹ ылыныт шукы шӹлӹн вазын.
  
  
  Вес вел.
  
  
  Шӹлӹн вазаш гӹц лӓктеш, площадка мычкы валышат мӹньжӹ вертолёт чымалта. Мӹнь вертолёт анжалда. Пустала чучеш дӓ тӹдӹм незащищенный шӹнзӹн, пӹлгомышкат кузаш йӓмдӹ ылыныт. Электрический мӹньӹн цӓшем мӹлӓм келесен, мӓ луатныл минутешӓт кодын - цилӓ эче шукы жеп. Мӹнь амаса сага точкавлӓ паштек оролышы бетон вильгельмина пост докы миӓ. Амаса питӹрӹмӹ ылын, решоткан изи окня гӹц кӹртни гӹц иктӹжӹ дӓ мӹнь докы лишемӓш манын, кӧргӹш анжальы.
  
  
  Тидӹ выртынок амаса пачылтеш. Мӹнь лӱктӓл кымык вазын дӓ «люгер», тура лӱӓш манын. Но мӹньӹн кужы ӱпем дӓ йӹрӓлтен ш цель пӱя йомартле лиеш.
  
  
  Пилар тидӹ ылын! Пистолетым агыл ылгецӹ, тӹдӹ мӹньӹм коды, кыдальы тӹдӹ ялштымы ылеш, дӓ тӹдӹ выча женственный каеш йылжы.
  
  
  Шри парня доно мӹнь кӹньӹльӹм дӓ шылен спусковой ӓнгӹрвлӓ, кобурам дӓ вара комбинезонан докы лишкӹрӓк люгер кӧргӹш куза.
  
  
  Пилар эл доно мӹнь докем лишемӹ. Тӹдӹм мӹнь элтӓлӓ дӓ шыпшалаш. "Ник!" тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь ӹнянем ак ли, юкым колын дӓ мӹнь шанем, тӹнь ма, ӓнят, ...»
  
  
  Мӹньӹм ваштылеш. «Мӹнь веле пеле колышы», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ. Ингрэм Кышты?
  
  
  «Тӹдӹ нӹнӹм нӓлӹн. Тӹдӹм наказаш манын, тӓ тиш тӹ кандат ».
  
  
  «Нӹнӹ гӹц колен кердӹдӓ тӓ« дисциплины », - манам мӹнь.
  
  
  Ӧрӹнӹт дӓ тӹдӹ эче икӓнӓ мӹнь шайыкыла цӓкнӓ. - Тӹнь кышкы орландараш, Ник. Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Тӹнь марын кого, ямдаш тӹнгӓлеш дӓ мӹнь тӹньӹм ужын ак керд». Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм кобуражым пистолетвлӓ гӹц кӹрмӹ, техень пингӹдемдӓ, тидӹ лаштыкшым ма лин кердеш, сорлыкшо питӹрнӓлтӹн. «Но, - тӹдӹ пакыла попа, - кыце теве, манеш, печеньӹм пыдырген, а?»
  
  
  «Тенге гӹнь, тӹнь вес командылан соок ылшы», - маныт мӹнь, чынжымак чиктӓлтӹн, вет мам шана, тӹдӹм пушташат мӹнь хоть-махань веремӓн мам погыненӹт.
  
  
  «Уке, - келесӹ тӹдӹлӓн, - ӹш пӹтӹ. Мӹньӹн агентвлӓэм пырдыжа, монетывлӓ гӹц кок лицӓ. Мӹнь йӹвӹрт россия служенӹт, тенгеок америкышты каеш агентвлӓжӹ. Мӹнь яжон кок тӱлӓт - ну, ну пиш яжон. А докы оксам яратышы большы мӹнь хоть-махань сӓндӓлӹкӹштӹ яратымаш, ынгылет? Тӹдӹ йӹрен ваштылал.
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Уке, ак ынгылеп. П ак пӓлӹ.
  
  
  «Российӹштӹ, - тӹдӹм ынгылдара, - мӹнь ӹнянӹде операци дӓ базышты лач ти ядмашым пачын правительствыжы ссср-ын, Варнов манын, дӓ тӹдӹ генерал фракций жизов независимый кычаш лиэш ылын, нӹнӹ мӓнмӓн действишкӹнӓ бомба ядерный пӹтӓри кандымы.
  
  
  
  
  
  Тидӹм америкы гӹц сарын каеш. Тенгежӹ, махань-тӓлӓндӓ мӹнь ӹшке союзниквлӓ тӹ жепӹн ылыныт. Но вара, мӹнь ужам годымок, ма яжожы ак проиграеп доно варнов генерал кердеш, сша пӓшӓлен сӹнгӓш манын, мылам вийым чумырен ӹняндӓрӹнежӹ. Тидӹ российӹн когорак стратегия келесымаш, правительствывлӓм подчиняйӓлтӹт дӓ власть ылын, переворот лимӹкӹ семӹнь веле ӹштӓ ».
  
  
  Тӹдӹ шагалеш, тӹредеш дӓ тӹдӹм ӹнде спусковой кӹлжӹ цаткыды парнявлӓм.
  
  
  «Тӹлец пасна, - тӹдӹ приваялеш, - генерал мӹлӓм фантастический суммыжы тӱлӓт. Мӹнь у оксалан ӹштӓш кӹжгӹ валюта савырненыт. Лачокат, оксам - прамойрак силажы, тӹдӹ кымал мӹнят ».
  
  
  Погыныш тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ Варнов колта, но пӓлен, тӹдӹ мӹлӓм ак ӹнянӹ. Тидӹ виӓн дӓ комнатыш амасам пыдештӓрӓш взрывчаткы ылын, тидӹ фактым моаш пӹтӓриок анжыктышашлык ылына. Тидӹм келесен мӹнь цӓшӹм докы анжалтышыжы, лу минут веле манаш кодын.
  
  
  Хоть-кыце ылын, тидӹ шанымашемӓт лоэштӓрӹшӹц йогынвӱд аравиштӹ тор ылын, кынам саслыде дӓ оскаливаться пилар йӹрӹктӓл шӹнден, цожге шишкен.
  
  
  Выртеш гӹц кым салтак кыргыж пост доно автоматын огол шайыцат ороленат. Жиз генерал нӹнӹ гӹц шеклӓнен, мундирӹштӹм обшиватлыме формы доно паян. Доберман овчарка доно кредӓлӹн дӓ немецкий цепьвлӓжӹ; сермӹц анзылны тӹдӹ тӹргештӹлеш.
  
  
  Тидӹ кынам мӹнь ӓрен группыш лык, оружим, мӹлӓнем приказываймы пилар жиз гӹц ытара. Кидӹн дӓ, мӹнь тӹдӹм тенге шыман, выргем пыра, кӹчӓлӓш люгер, дӓ стилет, дӓ нӹнӹм нӓлӹн.
  
  
  «Техень грозный ӧрӓш мӹнят тышман, Картер, - генерал попаш. «Мӹнь йымым дӓ пурым ак чӱктӹ. Седӹндон ӱжӹт, мам наказани стандартвлӓм преступлени. Молан тынар шотыш толеш дӓ лин кердеш, манын ик айыртем вольыкым пукшенӹт. Гӹнят, конечно, тидӹ кӱ шукырак цырежы ». Тӹдӹ пиш тӹшлен анжалаш вала, тӹдӹм, мӹнь сӹнзӓжӹ шӹдӹн анжа, мӹнь ӹшкеок анжыкта дӓ йӹлгӹжшӹ урмыжеш, орландарен пуштын шӹлеш.
  
  
  Кынам тӹдӹ тидӹм келесӓ, мӹньӹн кого шӹштӹ доно мадаш тӹнгӓлеш непропорционально абсурдно прӓжӓэш, вашингтон стюарт мӹлӓм подарен. Ситуация шошым толмым вычен годым, мӹнь полдыштен шӹндӓ, кӹдӓлжӹм кычен, тӹдӹн йӹр комбинезонан. Тидӹ мӹнь сотарем выргемымат пуэн, но тенге прӓжӓжӹм ушемвлӓшкӹ ушымы.
  
  
  Ӓшӹндӓрем, прӓжӓжӹм санзалан вӹд оптымы тагынамок монам, мӹньӹм мактен стюарт ӱжӹн тӹшкӹ, мам ӹштендӓ тӹдӹ тӹрӹс водонепроницаемый пуалтеш.
  
  
  Сент ашкылвлӓм ӹштӹмӹ годым мӹнь, пӓлӹмӓн, прӓжӓжӹм кедӓрӓ манын, цаклыда тидӹ генерал веле шалалта.
  
  
  «Прӓжӓжӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ!» - тӹдӹ ӱрлӓлтӓш. Колышта мӹньӹм техень ка, банкыдам мӹлӓм кид гӹц колымешкӹжӹ печеньӹм застукивать вуйта.
  
  
  «Мӹнь ӹштендӓ тӹдӹ гӹц нӓлмӹ дӓ кандымы!» - тӹдӹ командыжым Пилар.
  
  
  Мычкы анжен дон «ары» - «тӹнь - и - ма»? Йӹрӓлтен, тӹдӹ прӓжӓжӹм кедӓрӓ дӓ жизывать пилар пумы. Кынам ик салтаквлӓжӹ пиш гӹц ӓвӓлтӓ, нӹнӹ тӹдӹм шӹмлӓш тӹнгӓлӹн, веремӓн-веремӓн сӹнзӓжӹм лӱктӓлӓш манын, анжалтышнам самодовольство сӹнзӓӓн мӹнят колтышым.
  
  
  «Йӧн Американский лӱмлан оружи ра, - келесӹ тӹдӹлӓн, - ышан ситӓ, манын, хоть рушын ӹрвезӹ вӹциӓш алтала. Ма тидӹ тӓ кӧргӹш, а? Пистолетым Однозарядный? Кӹзӹт Переключатель? Цианистый таблетк ӓль йул? "
  
  
  Пружинӓ вӹлнӹ цынгыр кӹчӓлӓш шӹлтӓш худам ӹштенӹт, тӹдӹ келесен: «Кыце албастан якте веле. Тишкӹ пӹтӹрнӓлт лӓктӹм...дӓ шӹлтӓш
  
  
  Тӹ цӱдейӓш, прӓжӓжӹм анжен-калып, кынам минна-ӧрыктарыше пыдештӓлтмӹ юк доно оптен, каньон юкшы шарлен дӓ кӹтӹк арка гӹц ӱлнӹрӓк яр доно пӓлемдӓлтеш.
  
  
  Кидӹм кычен, прӓжӓжӹм, ямеш, дӓ колта генерал докы олен мутык вӹр цӹреӓн, тӹдӹм пачаш, тидӹ кыце лиэш гӹнь арбуз шӱдӓ ыльы. Тӹдӹ рокыш кенвазы.
  
  
  Тӹнӓм мӹнь шӱмӹн пыч тӹргештӹш дӓ салтак, нӹнӹжӹ кычымы кид сермӹц иктӹ, а весӹштӹ - пистолетым-пулемет. Мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹ кенвазын, пистӧлетӹм мӹнь церот доно тосым кыченыт салымы тӹдӹ кӹтӹкемӹн, тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ сӹмӹрӹдӓ нӹнӹм, тир мадышышты кыце лыдшы. Пилар виктен пистӧлетӹм мӹнь мӹшкӹр, тӹдӹ гӹц пасна, мӹньӹн ӹжӓл седындон шыпшалаш вулны согоньын шыпшалмаш.
  
  
  Салтак, кыдым мӹнь караташ пӹчкеш, угыц ӹлӹжӓш тӹнгӓльы, куза. Шӓргӓл мӹнь иктӧр тӹдӹ мӱлӓндӹ доно ик эче пӹсӹн мӹнгеш темдӓлдӓ.
  
  
  Выча мӹньӹм, мӹньӹм цецаш мӓ пиш шынгалтым. Но, ваштар, хозажы ӹшке нӹнӹ ваштареш начкы презӹм обращаен, тӹдӹ мары тенге мыскылен нӹнӹ когон орланен дӓ нӱнжӹк остатка тидӹ пырен.
  
  
  Комбинезонан ӹнде дӓ мӹлӓм снимаенӓм, лиӓлт, мӓ донна книгӓвлӓм мӹнь эче цилӓ изи дӓ кавашты пинжӓкӓн расшифровочный кодовый стилус кӹшӓнӹштӹ сирӓлтеш, монструобразной кӱэрвлӓ докы сӓрнӓлеш. Лӱктӹшӹ дӓ чӹдӹ кидшӹм шӓрӓлтен, кымда приветствивлӓм дӓ сӹнгӹшӹвлӓм мӹнь ӹдӹр сигналвлӓм колтыл.
  
  
  Мӹнь выртеш шеклӓнен, дӓ кыце нӹнӹ вӹсен кузат набережная скалашкы доно, вуйыштыжы кечӹ доно ӱпӓн. Мӱлӓндӹ доно лӱктӓш дӓ вара мӹнь люгер стилет Пилар воктен. Мӹнь шалгенам да тӹдӹ шана: моторна кыце худа. Тӧрлӹмӓш махань!
  
  
  Мӹнь сӓрнӓл кеӓ, кеӓш манын, вара, запоздалый шана, тӹдӹ цель ак ли шыкланен, пачшы
  
  
  
  
  
  тӹдӹм кедӓрӓт дӓ шелӹк гӹнь, валюта мам ӹштендӓ тӹдӹ кӹжгӹ кыце сирӹмӹ, лач а оксам ӹштенӹт.
  
  
  Тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь докы кыргыж вертолёт. Указатель олташ кукшы мӹнь тергем, сусу пар дон изиш веле ак мӓгӹрӹ годымок, цакленӓм, мам баклан полож, мотор дӓ ӹрӹктеннӓ, шылдыр кого пӧртӓ, кынам ӹдӹр дон цым бортышкы куза.
  
  
  Мӹньӹм поген оборотым, регулируяш ташкалам, дӓ земля лектын, кого шылдырдымы кеклӓ гань, миэн; охотник пичӓлдон пыдештеш. Комплекс пӧрт лӹвӓлнӹ, эртен шӹвӓлеш дӓ тӹдӹм варнов жизов роковой нокс антон, кайыт, мӱлӓндӹ шыла, мам кузен дӓ кынам йыжненӹт.
  
  
  Ладик лошты кырык гач эрта, эрта корны вытянутый гигантский парня доно капайымы, мам территорижӹ гӹц почти ямденӹт.
  
  
  Но мӓжӹ тидӹм пӓлдӹртен потрясающе ик минутышты линӓт, тӹдӹн вижӹ пыдештӓрӓш ылын, йылатен, тыгыдемдӹшӹм атомный пыдештеш, тӹдӹ выча мӹньӹм хоть-махань веремӓн, эче анжымаш цӓш. Шомына годым юк ма, ма ударный толкын толеш. Вертолёт нӧлтал, пӹтӹркӓлен дӓ тӹргештӓ, вуйта тӹдӹм кидӹштӹ гигантский аздара.
  
  
  Йӹмӹктӓрӓ тӹнӓрӹ ош тӱняш цевер улы, сӹнзӓ карангдынешты ылын мам ядыштам. Но кынам вертолёт пӹтен, дӓ мам у вӓрӹштӹ ӱштӹ пыдештеш анжалда ошын-куза шик понгы, пӹл шӓрлен.
  
  
  Мыкик мӹньӹм орландара, лицӓ дӓ йӹгӹржӹ келесен: «Да, ӹнян. Тидӹ кого ылын, тьотяжы пыдештеш. Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ лишемеш. Тӓ интересный, мӹнь тӓлӓндӓ мам келесен ак смыслжым ужаш? Тӹнь кетелат паника пыра ылын ».
  
  
  «А малын тӓ лӱдмӹштӹ?» - Терри донок ядым.
  
  
  «Мӹнь вет лӱдӹктӹшӹм ма молнамшы ганьок пӓшӓ колен», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь кӹнертӹшӓт тӹдӹ каждый заданим каштыт».
  
  
  «Шагалтат?» - келесӹ Джерри. «Махань заданим? Мам шайышты, мам ӹштендӓ. Мам шайышты, тидӹ цилӓ лӱдӹш бизнес ».
  
  
  «Ти эдемжӹ кӱ ылеш?» - Терри ядеш. «А малын ти пӧрт ылын?»
  
  
  «Махань зданим?» Мӹнь келесӹшӹм. "Эдем махань? Эдемвлӓ ак ӹлеп. Зданижӹ ак ли. Нӹнӹ нигынамат уке ».
  
  
  «Газет вуйшамаквлӓм пыдештмӓш нерген увер логальы, дӓ тӹнӓмок цилӓ мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ шайышташ керд ма, ма лиӓлтеш», - манын Джерри.
  
  
  «Тидӹ газетыш нигынамат ак шошым», - манам мӹнь. «Мӹнь дӓ ядат гӹнь, тӹдӹ мӹньӹн изи йӹр дӓ событивлӓ гишӓн пӓлен пыдештмӓш отказен. Темӓш чучеш. Жеп! »
  
  
  «Тӹнь кыце ынгылаш литӹмӹ лицӓжӹ анзылны техеньӓт лин кердеш...» - Терри тӹнгӓлӹн.
  
  
  «Мӹнь пӓшӓ - тӹштӹ, - мыньжӹ келесӹшӹм. Вара йӹрӓлтен доно: «фантом а мӹнь, лачокат уке - тӹньӹ веле шанышы образвлӓм».
  
  
  Мӹнь у оксалан терри виктӓлтӹш дӓ маньы: «тӹнь мӹлӓм ылын, шергӓкӓн, изи дӓ взносым пӹтӓришӹ ылеш. Мӹнь тӓ коктын партым анзылныжы. Мӹньӹн шанымем доно, мӓ дон ти лявӹрӓн-паян ситӓ ӹштӓш манын, магазин выргем пачым.
  
  
  Коклы ныл главы
  
  
  Ай-кок кечӹ мӹнь дон простыньвлӓм лошты отель паян дӓ сек шергӓкӓн размер цызлаш атласный краватьышкыжы иксӓ корт curasao теннисный пескадер royal номерӓн. Стопкажат кидшӹ кукшы ликёр ик апельсиным качкы, лӹмжӹ остров манын, а весӹштӹ - лайм-кловой телефон. Дэвид хок пӹлӹш юк шакта, тидӹ лач тӹ жепӹм веселӓн ылтымы Вашингтон тронышты доно мӹлӓм знакым пуа, округ Колумбия.
  
  
  «Оксам ак колтеп дӓ монден!» Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  "Кечан?" тӹдӹ сӹгӹрӓл колта . «Ну, тиштӹ ак кечеп. Кечӹ мычкы юр толын! » Вара тӹдӹ пышкыдын йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Окса телеграф колтен!» - мӹнь тӹдӹм сӹгӹрӓл колта ваштареш. «Эдем пындашдымы мӹнь тырхем. Хоть-махань жепӹштӹ дӓ вес толын цӓш. Юр юрмы тӹштӹ а лачокшым гӹнь, обязательно кожан чиӓш! »
  
  
  Мӹнь трубкам пиштен.
  
  
  Фольстедт колтетӓт, роном дӓ мӹнь кымалнем, кыдым мӹнь сага киӓ, стопка тӹнӓмок вӓрӹштӹ подылаш дӓ кӹпцӹкеш тӹкӹлӓлтӹн.
  
  
  «Хок пӓлен, ма дон правительство мам ешартыш отпускышкы нӓлӓш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Тӹдӹн доно тангыжым пуаш карибский неспешный круиз».
  
  
  Роно вочык сылык-лимон лицӓ. Вара йӹрӓлтен колта. «Мӹнь ам пӓлӹ, ма тидӹ чувствы юмор ли кугуза».
  
  
  «Тӹдӹ тенге яжон ашныжы, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тӹдӹн шыпшыт дӓ тӹнӓм веле, кынам ылмым особый гӹнь, сылаш изиш йӹрӓлтӓ. Шамак толшеш, кынам халан сӹмӹрлӹш атомный халам ытарышывлӓ цилӓ халык гӹц ылын ».
  
  
  Подылыт роно ӹшке йӱок. "А тӹдӹн эче мам келесӓш?"
  
  
  «Ала веле, маныт, келеш мӹньӹм шӱден, ырвезывла дон бомба чемодан тӹдӹ весым анжыкта. Россий правительствыжы проинформировать тӹдӹ гишӓн, мӓ шӹвӓлӹнӓ пуштмаш лимӹ цель доно шин шӓлӓтӓ; файл чуч ».
  
  
  «Йымы», - тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. «Дӓ тидӹ цилӓ, весӹ каперс тӹкӓлӹн ма? Круиз изи, икманяр пичӓл юк, купани океанеш, пыткывлӓ камерышты, пыдешт юкшы изи дӓ эче? »
  
  
  Тӹдӹ шымаргаш. «Тенге ӹштӹмӹ-мӓжӹ ма вара, мадын маньым?»
  
  
  Мӹнь ик шамакымат келесӹмӹ агыл.
  
  
  Но сойток мӹнь кок ӓрняш вес пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, ти ядмашеш отвечаяш.
  
  
  
  Мычаш.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Пекинский досье
  
  
  сарай левӓш колышы эргыжын аштымаш Антон Шкловский
  
  
  Оригинальный лӹм: The Peking Dossier
  
  
  
  
  Пӹтӓриш главы
  
  
  Вуйшамак ушемӹш мӹнь ижӹ. Ма техень тышты ала-луды гишӓн сенаторжы.
  
  
  Мӹнь оксам пиш йӹлгӹжшӹ газет киоск прилавкышты «Уолдорф». Келеш ыльы, келеш цӓшӹн тӹдӹм ӹштӓш манын, техень йӹлгӹжӹн. «Тидӹм ӹштенӹт, тӓ, — ӹдӹрӹн прилавкышты гишӓнет мӹнь келесем, — мӹнь шанем пачкым strike lucky ылын».
  
  
  Тергӓ дӓ тӹдӹ кымык полкы ӱлнӹрӓк. Мӹнь тидӹм пиш келшӹш, ма лиӓлтеш, тӹдӹ годым пӱгӹнӓлеш. Мӹнь полдоллар приваенӓм.
  
  
  — Уке, уке, — тӹдӹ келесӓ. «Шӹмлу вӹц сигаретӹм.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Ак Нью-Йорк ситӓ, манын мам шыпшаш тӓрвӓтен шӱмем», — манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӓт йӹрӓлтӹш тӹдӹлӓн подарен.
  
  
  — Цилӓ кындонок ылеш, — мӹнь келесенӓт, прилавкышты четвертакымак эче шӱмемӹн. Картер Ник, расточитель остатка гӹц когорак.
  
  
  Мӹнь ӹшке ӹмӹлешӹжӹ вестибюльышты тыгыр ужына. Соок мӹлӓм чучеш, тӹдӹ мӹньӹн лӹмвлӓӓт кайыт, кӱ мӹнь толынам. Секретный агентвлӓжӹ. Мӹнь худа да кого у, золотой деловой костюмвлӓ кузыжы манын. Тӹлец пасна, тенгеок мӹнь тенге каеш, вуйта мардеж утыдонок шукы мычкы гуляйӹ дӓ начкы. Изи ӹдӹрӹн лицӓ техень лӹм «тошты». Тидӹ манын кого ӹдӹр «эртӓрӹненӓ шукырак». Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ просто пӹрӹнзӹквлӓ, а мӹнь кодшыжым ак тыргыжландары.
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым. 1:50. Мӹнь ирок тольы. Хоук шанеп манын, мӹнь доно вӓшлимӹ логӹц иктӓжӹ AX манын, тӹдӹ мӹньӹм инструктироватлаш ала-могай эрма ситуация. Колты мӹньӹм тӹ ӹдӹр ылын. Йошкар. Тӹдӹ ядеш ыльы, пӓлет мам мӹнь, ресторанышты эртӓт «Башньы». А Нью-Йорк техень ресторан уке.
  
  
  Мӹньӹнӓт ик кого залышты, пышкыды кресла гӹц толшы вычымаш — ломыж тӹдӹн сага шалга. Упаковкыжат монды мӹньӹм мӹньӹн эче ӹштӹмӹ пӹтӓрен дӓ пӹтӓртӹш лӹм маркы. Но нимат лӓктӹш страйк тоже улы. Газет мӹнь пачым.
  
  
  «Эксклюзивный тенгечӹ вадеш простьыдеок казино «Гренада» джон нассау сейбрук в сенатореш, военный делашты комитетӹштӹ председатель, кого нападаяш фракше лӱӓш тӹнгӓлмӹ. Гӹцок шамак доно, мӓ создаваенӓ сенаторын кок гӓнӓ веле, джек блэк мадыт, кынам тӹдӹ тум сага мадаш «чит» пистолетым хватя дӓ тӹдӹн кок гӓнӓ лӱэн. Верысе полици питӹрен шӹндӹмӹ шанен. Ирӹкӓн предварительный психиатрический анжыкта гӹнь, тидӹ эдем мам, Чен-ма Браун, пыле психически. Ставкы доллареш кок максимальный ӹштӹмӹ стӧл».
  
  
  Мӹнь картинке анжалда. Чен-ял лӹвӓкӹ мам психически браун ак каеп. Коти кышкы тӹдӹ у, мӓ тӹдӹ канарейка веле качкыт. Азиштӹ кымдан изи цаштыра сӹнзӓ цӹрежӹ. Каен ышмашкы шӹдӹн ваштыл. Фото анжымаш у мӹнь. Ма-гӹнят мӹньӹм тыргыжландара. -Ма статян тӹдӹм сагажы кок картинке: самыньым монда.
  
  
  «Нелӓт агыл, а келесӹ, кыце ресторанышты эртӓт «Башньы»?»
  
  
  Йошкар пӹтен. Пӹл ныгыды цӹревлӓ той йӹр пеледӹшӓт сӹлнӹрӓк. Лицӓ, тӹдӹ, кажется, ылтелат сӹнзӓ пӹтӓрен. Сӹнзӓ, тӹдӹм тӹрӹс чиӓӓн чучеш. Ыжар, кӹрӓн, карак-кӹрӓн. Лишӓшлык тӹдӹн тамахань военный костюм. Тотлебе веле-Нокс: шӧртньӹ рудникым ти тайымы.
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - "Башньы?" 'нигнамат тӹдӹм ак колеп.' Тидӹ мӹньӹ келесӹнем ылын, тидӹ кыце мӹнь пелештӹшӹм идеальный дӓ актёр.
  
  
  Агыл?' — келесӹ тӹдӹлӓн, яратымы лепкӓжӹм кыптырта пӹрӹнзӹквлӓштет яратымыжы. — Ӓнят, тӓ нӓлмӹ гостинница «Башньы»? Текст лаштыкеш тоже тишток ылыныт.
  
  
  'Ой, уке. Ышдымывлӓ ылыт, а? Мӹнь шаналтышым доно вӓшлиӓт тӓнгӹм погына дӓ, мам нӹнӹ вӓшештӹмӹ ресторан «Башньы». Тӹдӹ ӹшке сӹлнӹ дӓ актриса ылын.
  
  
  — Пӓлет ма, — манят, колт, манын, тидӹ кӱ интересный лин кердӹт, колта. — Ӱчаш, бар книгӓштӹжӹ телефон лиэш. Мам весӹм мон ресторанвлӓштӹ, тӹдӹн лӹмжӹ шамаклан «Башньы».
  
  
  «Тидӹ, эртӹшӹ икманяр цӓш нӓлӹн кердӹнӹт», — манеш тӹдӹ.
  
  
  — Мӹнь пӓлем, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Пӹцкемӹш лыкышты мон. Бурбон мӹнь ӹштӓ, тӹдӹ шерри. Леди леди ылын. Ма вара?' Тидӹ мӹнь манам, кынам мӓмнӓн йӱн официантвлӓ канден. Тенгеок мӹньӹн пӓшӓ агыл манын тидӹм докы талашат.
  
  
  Тӹдӹ ядеш. — Газет лыдшы ӹнде тӹнь тагачы? Тенге тӹдӹн тӹнг якте шон ылын.
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Пӹтӓриш веле корны».
  
  
  Тӹдӹ мыкик. Мӹньӹм теве ма гишӓн хытырен.
  
  
  — Тӓ сенаторын Сейбрук нӓлмӹ?
  
  
  'И пӹтен. Мӹнь пӓшӓштӹжӹ сек нӓлмӹ Чен-ма Браун.
  
  
  — Тӹдӹ доно тидӹ кӹлдӓлтӹн?
  
  
  «Ммммм. Чокрак.'
  
  
  Всемогущий Йымы. Эче ик ӹдӹр, яратымы мадышла мадыныт. Такшым мӹнь мадын ярата веле агыл, тенгеок ӹдӹрвлӓӓт, кыды нӹнӹ доно мадын. Бурбон мӹнь подылам дӓ вычаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  Тидӹ веле ак цацем... мӹнь тӹлӓт... ия сценысе — йолажы кӹчӓлӓш тӹдӹ шамаклан, — ну ... ... чорт возьми, «сложный» — цӹлт ак гӹнь шамак». Сумочка тӹдӹ ӹшке докыжы кырмен тӹдӹн сага диваныш.
  
  
  — Тӹнь ӓшӹндӓрет, сенаторын мортон кыце колен?
  
  
  Ӓштӓ мӹньӹм ӹшкеок тергӹмӹ. «Тидӹ тӹлзӹ кым-нӹл. Авиакатастрофа, тенге?
  
  
  Тӹдӹ мыкик. «Частный самолет. Пилот ак эртӓрӹ.
  
  
  Ма вара?'
  
  
  Мӓ а.' Сумочка пӹчкӹк тошты газетӹм лыктеш дӓ, тӹдӹм пачын. — Пилот тидӹ тӹдӹ ылеш, — тӹдӹ келесӓ. Соты вазал мӹнь ынгылем, мам тӹдӹн семӹнь ылеш. — Чен-Браун ма, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Агыл уке. Брайс Чарльз.
  
  
  У мӹнь фотом тӹшлен. Тидӹ лачокат чен цыреан линна ма. «Тидӹ тенге гӹнь, цилӓ тидӹ-весӹвлӓ гань ала китай, истори дӓ тидӹ мӹнь ынгылен ак керд».
  
  
  Ганьок тӹдӹм ваштылыныт. «Кердеш, иктӓ тидӹм ынгылдарымаш. Тидӹ эдем ылеш но тӹдӹ ак керд ыльы, вет мӓ, — паузым ӹштендӓ тӹдӹ, — вет мам Брайс Чарльз колта. Тӹдӹм вычаш тӹнгӓлӹна дӓ комдык, пыдештӹт кынам бомба.
  
  
  'Йӹгӹржӹ?'
  
  
  — Кыце тройняшка гишӓн? Сумочка тӹдӹ фотом лыктеш дӓ у куза. AX секретный делавлӓ тӹдӹ гӹц лин. Хендерсон кид мӹлӓм пӓлӓш. Тӹдӹ сирӹмӓш ылмы «Цзэн Лао». Фото кого ылын, раш. Раш, газетвлӓ гӹц тошты фото пӹчкӹк ӓлок, раскыды дӓ, мӓнмӓн газетвлӓнӓм гӹц сӱретлен тагачшымат. Ӹнян, тидӹ у тӹ шӹргӹ ылын. Тӹдӹ кого кым пичӹ, но шӹргӹ перви кодеш. Трӱк мӹнь ӹнде ынгылышым, мӹньӹм молнам мӓ потикӓлӓ чучеш. Шыгыль покшалны лепкӓ ылын. Раш кышты тӹдӹ кыце рисуйымы гӹнят тӹдӹ ик кастен индийский фотовлӓжӹ гӹц пӓлен знак. Исключени верц ылын гӹнь, кӹзӹтшӹ тидӹм мӓ шыгыль ылын. Точно, кӱ шыгыль. Кӱ викок тырлымыкы покшалны лепкӓ. Статистически ак ли, тидӹ тройня вӓк ылын гӹнь. Чен-браун ма, иктӓ эдем ылын дӓ ылеш брайс лао цзэн чарльз. Но тидӹ и ылеш чарльз брайс гӹц колышывлӓжӓт ӹлӹжӹт гӹнь, тидӹ ли ылмы.
  
  
  «Цзэн Лао кӱ техеньӹ?»
  
  
  «KAN тӹнг агентвлӓжӹ .' Тенге тӹдӹ теве мам; ТЬОП тидӹ верц шалгенӹт. Ази отряд пуштыныт. Ирӹкӓн федераций китай, камбоджиец, лаосец, вьетнамец весӹм дӓ кӱ шана, сша мон - важвлӓштӹ проблемывлӓжӹ улы. Ни мӓ нӹнӹм ти шамак анжыкта ылын, тӹдӹ мам ыштымыжым анжыктышы «логерӹм пӹчкӹн Американецвлӓ кӹзӹт». Шотышто KAN аравиштӹ вет.
  
  
  Мӹнь ӹдӹр анжалда. Стопкаш анжа, тӹдӹ ӹшке, вуйта анзыкыла цаца. «Цзэн м1 степеньым лао ылын», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Первый классышты пуштыныт. Тидӹ мӹнь гӹц туравлӓ ылыныт Цзэн Лао гӹнь, соикток мӹнь ӹшке ужынам ыльы. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжа, лӱдмӓшӹмӓт циц. Мӹнь тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ мӹнь ирӹкӹн шынгалты. Тидӹ сӹнзӓшкет тӹдӹм перегӓш выражени ылын. Тидӹ ик мутымак пӓлӹрӓк лиэш, кыдывлӓ мӓмнӓн жепӹн доно ужаш мӹлӓнем утлаок. Вӓшкем ӹдӹрӓмӓш ӹдӹр деловой строгы вестибюльыш шӹшӹл, кыце ик барышты ма ш веле кодын. Цӹлт мӹнь ӹшкежӹ кыце виден жуан донжы ак шаны, но молнамшы ане лиэш. Моргание анжалтыш савырненыт, ӹнде пӓшӓшкӹ толын дӓ мӹньӹм церот ванжа. Мӹлӓм чучеш, тӹдӹ ма ши хӓдӹрвлӓм утла куштылгы агыл.
  
  
  — Цзэн Лао, — мӹнь келесенӓт кӹтӹк, — кышты кӹзӹт тӹдӹм?
  
  
  Шӧрлен сӹнзӓ ты шӓлӓнӹш, телевизионный эркын изображени гань кошкен. — Мӓ ана пӓлӹ, — тӹдӹ олен келесӓ. — Кышты молнам тӹдӹ лиэш?
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтен колтышым дӓ пулышем кыптырталеш. — Мӓ ана пӓлӹ ылеш. Шылтыкше? Индокитай? Мӓ мӹнгеш кишӓвлӓм вӹц и нӓрӹ ямын. Кеч-кышты тӹдӹ лин кердеш.
  
  
  Мӹнь сигаретӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ куза. Векӓт, нӹнӹ мӹлӓм вестибюлеш коден.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш дӓ йӹрӓлтен колта. — Тӹнь нӹнӹн вестибюлеш коден. Тӹдӹ ӹшкежӹ гӹц сумочка пачкым лыктеш.
  
  
  Ик тӹдӹ мӹнь гӹцем нӓлӹн, фильтрвлӓ доно, сигаретӹм дӓ тӹдӹ чӱктӓт ыльы. Пиалым, тӹдӹ ӹшке халыкем докы пӹтӓртӹш ивлӓн поколени, тӹдӹ гӹц, хударакын кӱ техень хӓдӹр. Старомодный маныт мӹньӹм, но мӹнь иктӹм ӹнянӹ: агрессий ӹдӹрӓмӓш вӓрӹштӹ веле анжыктен кердеш.
  
  
  — Ӹнде, — мӹнь келесем, — ма доно заданиш.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Ӹнде тидӹ тӹньӹн заданим».
  
  
  «Хок ужам, мам тӓгӱ-ӓнят Чен лыкташ цацат-тюрьма гӹц лин. Тидӹ кужы ылыт гӹнят, цилӓ тидӹ тӹдӹ лийын кертеш сравачым докы». Неопределенно воздух тӹдӹ анжыкта. «Ну, — маньы тӹдӹ, — тидӹ, векӓт, политический шӹвӓл».
  
  
  — Келесен пуа. Векӓт, тидӹ мыскара. Китай кокшы кокшы сенаторын пуштмы ылыт, нӹнӹм ик семӹнь каеш, но ик эдемвлӓ ак каеп, каным агентвлӓжӹ двойник доно нӹнӹм тенге лиэш чинӓн, тӓ шанымем доно, мӓ тидӹ политический шӹвӓлӹн.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжалаш ядеш. — Кыце тидӹ ылын манын тӓмдӓн вара?
  
  
  «Тидӹ мӹнь ӹнет ылшы лӹмӓн научно-фантастический сюжет».
  
  
  Махань-мӹнь тӹ жепӹн тӹдӹ вӹкӹ анжа, а варажы ваштылеш. «Мӹнь нӹнӹлӓн и попем, мам тӹнь техень потикӓ», — манеш тӹдӹ.
  
  
  «Мӹнь воксеок ак цацеп потикӓ ылын. Каеш, тидӹм ӹштӓш ӓль пӓшӓ джон бруннер тӓгӱ-ӓнят эче. Ти пӓшӓм веле мӹнь шӹлӓм».
  
  
  — Мммм, — тӹдӹ келесӓ, тӹрвӹжӹм доно нуле сарказ. Лиӓлтӹнӹт гӹнь, тидӹ эче келеш ылнежӹ, мӹлӓм ӹнянӓ, тидӹм ӹштӓш тидӹлӓн ирӹкшӹ пӱӓ маныт. «Сила, — тӹдӹ келесӓ, — керӓл услови ылеш. Тӹдӹ ӹрвезӹ, кыды Чэнь якте шон ылын-ма, сагаэм оружи тидӹм ӹштӓш ак ли». Ӹшке ӹштендӓ тӹдӹ шӱлӓлтӹш йӱн. Икманяр тӹдӹ сӹнзаш анжа ивлӓ офисный шутов ӧрдӹжтӹрӓк. Мӹнь шотлалтеш, ӹшке вӓржӹм мон кердеш тиштӹ выжалендӓ нӹллӹ-вӹцлӹ тӹжем доллареш.
  
  
  Вин гӹнь, — келесӹ тӹдӹлӓн, — тӓмдӓм живойымок ак ли ылмы ылгецӹ, тӓ нӹнӹн сага ак ли. Мӹньӹн ак шо, мӓ «n» N-ноль ак анжыктымы 3.
  
  
  — Точно, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Мӹньӹн генийвлӓнӓ. Соок но мӹнь шанымемдон, тӹнят мам сирӹмӹ "ноль" гӹц "н", а гач агыл "0". Тӹдӹ мӹньӹм мактен ӹлӹжтен. Цӹлт мӹнь ам пӓлӹ, малын. Тӹдӹ утларак пӓлен дӓ тоже темӓш нимат ак вашталт. «Гарм канторын нассау ӹнде мӓмнӓм выча. Ма тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн, кыце тӹшкӹ веле толын шон».
  
  
  'Ма?' Трӱк лиӓлтӹн, мам мӹнь планируяш. Кӹзӹтеш. Ӹдӹрӓмӓшвлӓ ӹштӹ дон мӹньӹм ак яраты. Мадеш, да. Пасна ак ӹштӹ. Мӹлӓнем нелӹ годым, сагажы мӹнь иктӹм веле тырхен ӹдӹрӓмӓш: Вильгельмина. Мӹлам лӹмлы, пистолет 9мм Люгер.
  
  
  — О уке, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ ак ли. Тӹлец пасна, ик вӓрӹштӹ мышцы гӹнь, тӓ ӓнят нӹнӹ логӹц иктӹжӹ. Тидӹм тӹнь ужынат шагалеш. Трӱк тӹдӹ шӹнзӓ. Тӹдӹн сӹнзӓэшӹжӹ шӹдешкӓ ыльы. «Тидӹ мӹнь ол ситӹдӹмӓшеш шотлаш манын тӹдӹ, — мӹнь приваялеш, — мӹнь веле келшен ак куаки мускулан».
  
  
  — Значит, мӹнь веле сек худа ӓкӓн, тӹдӹ ӓптӹртет веле?
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. — Тӹньӹм такшым мӹнь худа ыльы манын ит.
  
  
  Тидӹ ши гань тӓнгвлӓ ак пелештӹ. Лицӓм ӹштен тӹдӹлӓн школышты тымдаш. «Ну, мистер Картер такыртен, штаб ылын, манын мӹнь участвуен. Помимо молывлӓжӹм цилӓ, мӹнь пӓлем диалектвлӓ соэ китай-тоан, мӹньӹн шанымем доно, мӓ лиэш мам тӹдӹ кердеш.
  
  
  — Нассау? Мӹньӹм ваштылеш.
  
  
  — Нассау дӓ, ӓнят, эче кышты-гынят. Тӹдӹм ваштылыныт.
  
  
  Мыкик мӹнь. 'Мӹнь ынгылышым.' Такшым мӹнь тидӹм ак ынгылы. Но тама-ӓнят мӹнь яктеок шоаш тӹнгалын. Хоть-махань шӹвӓл тидӹ — весӹ доно сенатореш ушымы штатвлӓн цельӹм моам ӓль шӹвӓл пуштыт,-эче, — тӹдӹ Мэя пӓшӓ улы. Дӓ йӧн гӹц пасна, кынам эдем пуштмы пӓшӓштӹ якте шон, мӹнь ик йӹлмӹдон ак попен дӓ КАНЫМ. Цзэн Лао вара тидӹ ылын. первиш да тыдын кишажы ӓль варарак докы канден кердеш. Кеч-кышты дӓ тенге лин кердеш. Шылтыкше келесымаш, индокитай лин кердеш. Тенге, векӓт, утларак ылын ма, мӹнь тӹдӹлӓн керӓл лимӹм мӓ пӓлӹшӓшлык кердеш.
  
  
  — Ма кынам кеа?.
  
  
  «Кымлы нӹлшет». Пӹтӓри тӹдӹ кокшы классышкы толшы билет самолетеш. — Мӹньжӹ маок райская остров номержӹм йӓмдӹлӹмӹ.
  
  
  Техень образ ылеш дӓ мӓнмӓн пӓшӓштӹнӓ пӧрт доно шелмӹ, дӓ вӓржӹ. Мӹнь верц йӱн дӓ тӱлӹдӹмӹ официантвлӓ палымым ышташ.
  
  
  "Шамак толшеш. Тӓ ужнедӓ?'
  
  
  — Стюарт, — тӹдӹ келесӓ. «Стюарт Линдан». Паузым ӹштендӓ тӹдӹ. «Стюарт Миссис».
  
  
  — О, — мыньжӹ келесӹшӹм. Ну, вара ма? Мӹнь ам шаны тӹдӹм нӓлӹнӹт.
  
  
  — Тидӹ ку тенге счастливчик, мистер Стюарт?
  
  
  'Тыньым.' Билет, тӹдӹ стӧл вӹкӹ анжыкта.
  
  
  Джон Рейс Стюарт миссис Мистер дӓ Нью-Йорк - Нассау
  
  
  — Тӓ багаж молы документӹштӹ. Удостоверением водительский, джон паспортым мистер стюарт лӹмжӹ весӹ дӓ т. м. Регистрация багаж мӹнь ял кодеш. Таксим, тӓлӓндӓ шӱдӹшӹ, тӹдӹ мӹньӹм нӓлӹн. — Тӹнь мӹлӓм шайышт самолет молы.
  
  
  Ма дон тошты стӧл лошкы шӹнзеш. Яра, ш стӧл юалгы лӱктӓ. Пӓгӓркӓ тӹдӹ мӹлӓнем хватя дӓ шыпшыл. Мӹнь шотыш шыпшылыт, вет пӓледӓ, мӓ тӹдӹн саслымжы ак тӓрвӓнӹ. Мӹнь пулышемӹм тӓрвӓтӓ, дӓ мӹнь кидӹм вӹкӹжӹ стилет. Мӹнь лиӓлтеш, тӹдӹ мам тӹдӹ ужеш. — Яра, Линдан. Мӹнь тӹдӹн верц кидвлӓ цаткыдын кычат. — Мӹнь тӓ лӹм доно пӓлӹ ылеш. Элемент удостоверением мӹнь тӹлӓт келеш, мӹнь кӹзӹт нӹнӹм ылын.
  
  
  Тӹдӹ ош цӹре, а кайын пӹцӓлгӓ. Ӱлӹкӹлӓ анжалын дӓ ӱл тӹрвӹжӹм нырыл шуа. Ик шамакым ак попеп, тӹдӹ сумка кыча. «Нерген уке, шергӓкӓнем, мӹнь ӹшкежӓт тидӹм ӹштӓ».
  
  
  Сӹнзӓ выртеш тӹдӹ лицӓшкӹжӓт ак, тӹдӹ мӹньӹм дӓ сумкым кидеш нӓлӹн, кӹчӓлӓш ирӹкӓн йӓстӓрӹш. Келесымаш, пудреница, чиӓвлӓм, бумажник. Пистолетшы ылын, кыдым мӹнь пелӓшӹжӹм ужде. Итӹрӓ .22. Тӹдӹм мӹнь кӹшӓнӹш пиштӓ. Повозиться изи, мӹньӹм мошты гӹнь, кӹчӓл мон: пыстыл ручка.
  
  
  Ладакшы гӹц лыктын дӓ тӹдӹ мӹньӹм стӧл вӹкӹ пиштӓ. Тӹдӹм цаткыдын кычен, расшифруяш мӹньӹм кодат. Таро Беннет. Коклы кӓндӓкш иӓш ижӹ. Йошкар упшын. Ыжар сӹнзӓн' Официально сӹнзӓжӹ мӓ тӹдӹ тенгеок ыжаргы ылеш. «ИДАКС-20. Цехше Класс' отдел дӓ тӹдӹн научный пӓшӓвлӓжӹ ӹштӓш ылат ӹнян пӹтен. Кӹзӹт мӹнь лыдам, тыменяш мӹлӓм тӹдӹн лицӓ. Тӹдӹ пӓлен, мӹнь лӱдӹм, но сойток каяш рӹшкӓлтеш.
  
  
  — Яра, тидӹм нӓл. Мӹнь кӹлвлӓм анжыкта. Мӹнь тидӹм колтедӓ, тӹдӹ годым тӹдӹ погеп.
  
  
  — Мӹнь тӹлӓт ӹнянем ӹнде? Сарказ цӹтӹрӹшӹ юк эчеӓт цилӓ тӹдӹм ужын ылын.
  
  
  — Тӹнь мӹньӹм ит яд, Таро, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Ӧрӹм мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. — Малын ӹне цилӓ тидӹ тенге лиэш сӓй?
  
  
  — Нимат яжожым, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Проста, ӹдӹрӓмӓш доно пӓшӓм ӹштӹмӹ годым мӹнь, мӹнь йолажы пӓлӓш манын, тӹдӹ мӹлӓм ак ӹштӹ. Мӹлӓм ак ӹнянӹ, тидӹ гишӓн тӹлӓт мӓ пӓленӓ.
  
  
  Мӹнь амаса докы кеӓ. Тӹдӹн паштек мӹнь ӹшкеок шыпшын нӓлӹнӹт дӓ хӓдӹр. Вестибюльышты вашт эртӹмӹжӹ годым ма, мӹнь тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. «Швейцарышты келесӓш манын, таксим ӱжӹктен. Мӹнь тӓмдӓм икманяр минутеш вӓшлимӓш пырымы амаса доны».
  
  
  Ыжар сӹнзӓжӹм кымык ӹштен дӓ тӹдӹм официально кеӓ.
  
  
  — Кок пачкым «страйк лӓкшӹ», — манам мӹнь. Мӹнь ӹнде стюарт мистер джон расход ӹлен.
  
  
  Прилавкышты мӹнь ӹдӹр паштек икманяр жеп анжа, а вара мӹнь кок пачкым виктӓлтен. Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  Ядеш. - 'Тыньым кӱ техеньӹ?' — Махань-гӹнят мазохист?
  
  
  
  
  Вуйым-2
  
  
  
  
  Та паледа, малын мӹнь тидӹм ӹштен, мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем ирӹкӹм пумы, тидӹ ма гӹц мӹнь ак ӹштеп-окса. Пӹтӓртӹш жепӹн куд тӹлзӹ иэш пӓшӓдӹмӹвлӓӓт гӹнь, тӓ, векӓт, ӹштӹнежӹ большы мӹнь тӓ донда пособивлӓ дӓ тидӹ пӓшӓдӹмӹлык ак шотлеп. Та паледа, малын мӹнь тидӹм ӹштенӓ гӹнь, мӹнь тӹлӓт келесӹнем ыльы, седӹндон кӹзӹт ма - патриотизм. Конечно, тидӹ лач соок ылшы кердеш. Но мӹнь лачокат шон дӓ тӧнгӹлӹш шӹндӓ гӹнь, тӓ дӓ молывлӓӓт нимат шындыме тор уштарен ылын, нассау 40 градус ма ылын, кӓпӹштӹ дӓ кынам мӹньӹн гӹц яжорак ылмышты кӹзӹт иктӓт ик пӹрцӹк пляж ошма гӹц бикини э сӓндӓлӹквлӓ сага. Тидӹ цилӓ ӹдӹр ылын. Аппендикс якте тӹдӹ. Таро Беннет яжон оптымывлӓ ылыныт. Шӹмлу вӹц ик метр; крем кӓпшӹ. Ялвлӓжӹм чуть-чуть тӹдӹм сек цевер ӹдӹрвлӓ... пел и гӹц тӹдӹ ма ылеш, мӹньӹм тиштӹ кынам-гӹнят ӹшке анжалтышыжы шагалтымы. Техень шижмӓшӹм дӓ мӹнь ылам, мӹлӓм гӹнь, правильно сценысе каршта, сӹнзӓ тӹ веле ак ли шагалеш.
  
  
  Манына, тидӹ шотыш кеӓ. Но мӹньӹм ак шо, мам ӹштен гӹнят тидӹ мӹнь патриотичный. Канторын гӹц уверӹм мӹнь вадеш гарм ваштареш нӓлӹн, тӹдӹ келесӓ: «ит вуйым сӓкен, цилӓ тыр». Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, мам мӹнь доно кӹлдӓлтӹн, жеп толын. Мыжырвлӓ ӹшке отпускышкы видӹшӹ ты марте американский молнамшы гань веле ылыныт. Тидӹ анжыкта, тидӹ мӹнь ылам ӹштӹ гӹнь, мӓ качмы годым, ма гишӓн мам попымым нимат ӹш разрешӓйӹ, молыжы кыце - юкыштым - тӹдӹ гишӓн, ма купаться лиэш, ӓль уке.
  
  
  Таро номерӹштӹжӹ мӹньӹм кодат, ӹшкеок ӓшӹндӓрӹктӹшӹ, тӹдӹ мӓ Линдан, Джон Стюарт мистер а мӹнь, дӓ лӓктӹн кенӹт, маныт сай сӱретлен ӹштен. Островной йӱн, мӹнь ужын кердте, дӓ мӹнь тидӹ гишӓн островной бармен жеплеп. Тидӹ йӓрӓ кӓнгӓш: слинг карибский ӹштен, та карангда дӓ нӹнӹн ылеш. Пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ итӹрӓн ӹштӹмӹ, тӓ весӹлӓн пуаш дӓ нӹнӹ информация келеш.
  
  
  Мӹнь тиштӹ ылмыжы гишӓн пӓлӹ мненижӹм лӱлӹт. Тӹдӹм нӓлшӓшлык, мам шанен. Инсайдер пингӹдемдӹмӹ, лявӹрӓн бизнес ма тидӹ веле улы. Чэнь-остров ак ли ылмы доно дӓ туриствлӓм ма ижӹ. Тенге гӹнят, пыле психически ак ли. Кынам халан пӹтӓриш тӹдӹ сӓрнӓлеш, тӹ шотышты тӹдӹ разочаровываться ситӹ, тӹдӹ ямын дӓ тидӹ паштек веле. Ма лин-тӹдӹ лявӹрӓн.
  
  
  Номер толмы годым, мӹнь амалым кӹдежӹш кеӓ. Выргемдӓм кыдаш диван дӓ мӹлӓм амалаш вазеш. Йӓрӓ кӓнгӓш тидӹ эче ик: нимат ак пыртымы ӹдӹрӓмӓш тенге, кыце марын, тӹдӹн докы анзылныжы нӹнӹн аппетитӹштӹ ак пукшы.
  
  
  Таро пижӹктӹмӓш дӓ мӹнь сигаретӹм анжалда. Пляж тӹдӹ амала. Интересный ылыт, мӓ тӹдӹн йыд амалыде эртен. Но ти шанымашым пакылаат мӹньӹн ак шо. Тидӹ цилӓ, мам ӹштендӓ тӹдӹ, конечно, тидӹ тоже яжо чучеш.
  
  
  — Мистер Стюарт? Тидӹ отель посыльный ылын. Сӹнзӓжӹ ваштареш кечӹ мӹнь хозажын кидшӹм кыча. «Ылшы джентльмен гавань, тӓ тӹдӹм попалтынежӹ ылын». Тидӹ гарм ылын. Конечно, эдем отельыш ты ытлынежӹ ылын. Мыкик ӹштӓ дӓ мӹнь тӹдӹн паштек кеӓ. Ошма гӹц мӓ кынам толеш мычаш пляж, куанжым лык корнын тӹнгӓлтӹшӹжӹ. "Ылыт, тӓ ти эртен," тӹдӹ келесӓ. — Тиштӹ тӹнь тольыц кердеш. Купальник вестибюльыш тӹнь ивлӓ гач колтенӹт.
  
  
  — Тау, — манам мӹнь.
  
  
  — Теве тидӹ корны дон. Вес гӹц ӱлӹкӹлӓ ташкалтыш улы.
  
  
  Дӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. Мӹнь ынгылем, малын тӹдӹ орл, но вӓрешӹжӹ тӹдӹм чаевые сигаретӹм предлагаем. «Пӹц кемеш», — маныт мӹньӹм, сагаэм кӓнӹмӹ кайыт: «иргодым тӓ чаевые ӹшке нӓлмӹ». Мам шанат, мам эдемвлӓ пиш мистер стюарт кымылан ылыт, лач?
  
  
  Мӹнь ялгорны мычкы кетӓт, гавань докы нӓнгеӓ. Уникальный операция тӹрлӹ ылыт. Мӹндӹрнӹ, тӹштӹ, кышты остров изгибаться, ыжар лӱктӓлтшӹ тропиквлӓштӹ аркын, ӓнгӹсӹр тӹрӓн розывый арм. Кынам пыцкемӹш ылын, мӹнь гӹц шалахай велнӹ стеня прожилка гӹц кӱ-якшар лумйымал, отскок вес семӹнь, тӹдӹм шотеш пиштӹмӓш тӹдӹм лу саралгы-кӹрӓн шарик. Вес вел, мӹнь шӹм метр шишкымыжым ик, кишӹ вӹд, йӹлгӹжеш, кыце сапфир кечӹ. Мӓ иктӹ ӹлӓш лиэш, тидӹ лач корны кӹтӹкрӓк ак ли. Гавань эче кымшӱдӹ метр лиэш, тенге лишкӹ миӓ дӓ мӹнь ижӹ.
  
  
  Тидӹ колаш веремӓ якте тӹн кӱэрвлӓ ак мӱгӹрен пайда верц ылеш гӹнь, кыце тӹдӹ мӹньӹн шон, мелӹнок мӹлӓнем вӓреш кого лапка диаметрӹштӹ куд картер фут нӓрӹ ылыныт. Тӹдӹ кенвазеш веле агыл, тӹдӹм шӹкӓл. Каменный стеня сага пӹзӹрген шагалеш дӓ мӹнь кыргыжам. Сепнӹшӹ вӹдӹш вазеш дӓ кӱэр корны гишӓн эче шукыжымок. Мӹнь колыштам дӓ вӓреш кодеш. Тидӹ кӱ ылеш гӹнят, тӹдӹ гӹц яжовлӓ улы. Тӹдӹ мӹлӓм кӱшӹц анжа кердеш. Шӹм метр гытла мӹлӓмӓт изиш вӓрештеш дӓ ӓнгӹсӹр ялгорны вӹдӹш анженнӓ. Пӹсӹн пындашеш кӱн йӹлгӹжеш, кыце пӹсӹн похотливый ышмашкыжы пуа.
  
  
  Ма вара?' Мӹнь колынам, тӓгӱ-ӓнят шыпшеш. Весӹвлӓлӓн гарвардский ак тымдеп манын, ынгылы, нинӹ коктынат. Тидӹ уке гӹнь мӹлӓнем палша манын, шотым анжыктышы. Тупынь шалгышы дӓ мӹнь буквально стеня цӓрӓ ылеш. Мӹнь сигаретӹм оружи дӓ вӓрешӹштӹ пачкым веле шӹрпӹ короплям лыктеш кердеш. Мӹнь сагаш кужы ылде. Стеня доранжы мӹнь турок вазын. Вала гӹнь мӹлӓм, мӹнь ялгорны доно кеӓш вӓрештеш. Вӹд гач агыл, выченӓт ма мӹньӹм пристрелить.
  
  
  Вес ӹрвезӹвлӓ, векӓт, мыкик вӓшештӹмӹ, мам вет нападенидӓ якте жеп ик юкат ӹш шакты. Йымы, тӹдӹ кого ылын. Ик кӹрпӹц тонн. Килограммышты тӹжем циц. Танквлӓ аймылташ вуйта мӹнь «Леопард».
  
  
  Кӱэран тура корным мӓлӓннӓ изи, мӹнь тӹдӹм кидшӹ когорак дӓ окорокдон керӹлтӹн, керӹлтевӹ мӹньӹн тупышкем. Тидӹ мӹнь тырхен ак чымалшашлык ылыт. Сӓй, мам ӹштен кердӹт, тидӹм анжен шалген. Мӹнь тӹдӹн пылвуйвлӓжӹм вӹкӹ шӹндӓш цаценӹт, но тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ салалтен ӓрдӹн шӹлвлӓжӹ кычаш нелы. Цӹлт ак сокрушительный чымалта.
  
  
  Ублюдок тидӹ мӹньӹн гӹц ытлен ак кердт. Тӹдӹ мӹнь докем буквально пижӹнӓ, кого лыман иктын гань. Логерӹштӹ тӹдӹн кидшӹм хватя, дӓ чуч, мам ӹштендӓ уке ылын. Вургымла кидшӹ иӓшӹн мӹнь кышты ӹлӓт-мӓлӓннӓ ала. Цилӓ, мам ӹштендӓ керд, тӹдӹн кидшӹ доно шалахай сӹнзӓ тидӹ парня. Тидӹм ӹштӓш мӹньӹм ак яраты, но мӹнь цуц-цуц ма техень промахиваться кердеп коктын. Шижӓм мӹнь, кыцелӓ мам-гӹнят мӹнь лийы доно мармелад кучат, нечеловеческий дӓ тӹдӹм лӱдӓш юкшым лыкты. Пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ кенвазым дӓ тӹдӹ гӹц мӹнь пӧртӹлӓм. Парня лоштыш вӹрӹм лӓктеш. Мӹнь угӹц кӹньӹлӹнӹт.
  
  
  Раун пӹтӓриш, анзылны но эче яжорак лиэш.
  
  
  Вес выча мӹньым ӹнде ваштареш шалгат. Изи ялгорны дон револьвер шӹп шалга тӹдӹн гӹц мӹндӹрнӹ 45-калибрже глушитель гӹц полкашкы, мӹлӓм колташ мӹшкӹрӹшкӹ.
  
  
  Эн сай ош кӹшкӹ тӹдӹ костюмым когечӹ. ош дӓ ош тыгыр галстук. Тӹлец пасна, пӓленӓ ылыт, тӹ вырт тӹдӹн мам ит лапайы погыненӹт. Мыжыр сӓй, ти кок. Тидӹ сӹнзӓ доно ош ӱпӓн дӓ тӹдӹм экс денди-чемпио супертяжелый нелӹ. А вара ӹшке плавки Савалташ Картер куксин. Нелӹн шӱлен, мӹнь тӹштӹ шалга, кид доно келгӹ пӹчкӹлт ӧрдӹжӹштӹ эртӓрӓт. Экс-чемпио кенвазын, мӹньӹ икманяр корны доно эртымаш ярдым.
  
  
  Ӹштӹ шамак мӹнь ошо. — Тенгежӹ, мистер Картер, мӹнь ужынам, тӹнь ышан эдем. Тӹнь, конечны, пӓлет, мӹнь ороды ылам ма вӹкӹ кечӓлтӹн, пиш цацеп?
  
  
  Британец ыльы векӓт. Шамак дон пӓлен акцент тыргата логер гӹц тӹдӹ ытлен.
  
  
  — Ну да, конечны, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь ӓвӓм доно нигынамат ак спореп вооруженный эдемвлӓ тымденӹт. Тӹдӹ тӱнӹжӹ гӹнь досягаемость.
  
  
  — Пиш ӹжӓл, тидӹ вӹкӹ кенвазаш ак пу тӹнь тӹньӹн кӱэрвлӓ. Когон тотлы ыльы. «Пум вилӹде турист Американский капаймем». Нимахань пижедылмаш, нимахань нелы ядмаш. Сложный планым семӹнь нимахань кӓпшӹ гӹц ытара.
  
  
  — Колыштам, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Тӓмдӓм мӹнь ик статян ылеш утынзык ак шо. Малын ма канышна веле ӹштӹнем ылын?
  
  
  Тӹдӹм ваштылыныт. Точно, тӹдӹ санзал. Пистолет доно тӹдӹ-точно мӹньӹн мӹшкӹрӹштем первиш ӹлӓш колтенӹт. «Ах, — тӹдӹ келесен, — мӹнь тӓ ӹнде кӓпеш ик код, мӹнь гӹцем ытлынежӹ ылын. Лачокла изи кӓпӹштӹ кок кого проблемывлӓ.
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. — Кок монгыр? Экс та-ак чемпио колта. Тӹрлӹ веле тӹдӹ нигнамат большы ам керд. — Кейн, — эчеӓт тӹдӹм ак колеп кӓп вӹкӹ анжыкта, — мӹнь шукы ак кел. Но шаналты гӹнь, — л тыдын парня гань профессор колледж комедий кино, — стрелковыйыш шушыргышы уке, тӹдӹ колыде дӓ ураш тӹнгӓлӹн кердеш. Удовлетворенно тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Мӹнь шаненӓм, кенвазыц ма кейн. Тӹштӹ тӹдӹ вӹкӹ лявӹрӓм капаен, вӹд.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ кымдан шӓрлен тӹнгӓлӹн. Нервыштыжы мӹнь лачокат шим тидӹ действыен. Мӹнь пуштмы пӓшӓштӹ професси крӱгӓ пыра. Мӹнь тумаялмы, шот доно тӹдӹ ыльы ма ирӹкӹм пумыкем веле попаш лиэш. Тидӹ аныкле жеп ылын, ылмы годым мӹнь ынгылаш цацем, ма тӹдӹн доно ӹштӓт. Ик проблеме иктешлӓлтӹн гӹнь, толмеш мӹнь нимат агыл мам тумаен лыктеш. Репортажвлӓм газетнӓм ӹнде мӹнь ӹшкеок кердӓм гишӓн пӓлдӹртӓ: «цолга даан киллмастер пӹтӓрӹ». Цӹлт ак тидӹ мӹлӓм келшӓ.
  
  
  Тидӹ худа положени ак ли э, мӹнь ти кынам-гӹнят лиэш, но тидӹ гишӓн мӓ нимат ак попы. Тӹдӹ мӹнь гӹцем вӹц метр ылын, дӓ тӹдӹм оружи кидӹштӹ ылын. Досягаемость мӹнь тӹдӹм ак тӹкӓл, но мӹнь тӹдӹ прицел ылын.
  
  
  Мӹнь тӧрӧк корным эртен тольым, пикш гань. Вургымла кӱкшӹ мӹнь гӹц капайышна. Шалахай монгыреш вӹд. Слӧпӧй полуотключать мӓ лоштына нар. нӹнӹжӹ пуштыт мӹньӹм ӱжӓш ак керд, кердӹдӓ гӹнь. Пульы тишкӹ вӓрештӹндӓ гӹнь мӹнь иктӹмӓт ам ыл. Но, ӓнят, мӹнь весӹ-таки кердмӹдӓ семӹнь иктӓ-Кейн тидӹ кычылтмы. Тидӹ гишӓн шаналташат мӹлӓм ылын. Жеп мӹлӓм келеш ылын.
  
  
  — Тӓлӓндӓ мӹнь гань погынен дӓ кӓпеш гӹц ытлаш? Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ стрелковыйыш ыраж улы».
  
  
  Вӓшештӹмӹ куртка кӹшӓнӹшкӹжӹ кого мастарын лыктын дӓ ӹштендӓ тӹдӹ кӧргӹштӹш пуро фляжка гӹц пӹлӹштӹнг. Тӹдӹм питӹртӹш шим кого парняжым лӱлтӓлеш.
  
  
  Мӹнь шӹм ынгылы.
  
  
  Санзалвлӓ угӹц тӹдок. — Нимахань пӹлӹштӹнг, Картер. Бензин. Саралтышвлам шелӹк келесымаш капаяш тӹнгӓлеш. Тылым олташ кейн тӹштӹ ылын...
  
  
  «Кычылтмы мӹнь кыце пуштынат».
  
  
  «Вот-вот». Тӹдӹ нелын-нелын шулалтыш. — Шон, ӹнде мӹнь ӹшкеок тидӹм ӹштӓш вӓрештеш. Надеяться, Чэнь-ма келеш семӹнь тау».
  
  
  Информация юж мӹньӹн йӱмем шон. — Вычал и малын тӹньӹ веле ылын, кӹзӹт тӹдӹ ӹшкеок тидӹм ӹштӓт?
  
  
  Мӹнь кымылешӹштӹ ылеш. Иргод якте тӹдӹ тюрьмӓ гӹц лӓктӹн дӓ йыд. Тӓ тиштӹ первиш ӹлӓш дӓ иктӓт мон кердде.
  
  
  Теве тыге. Планируяш нӹнӹм тӹдӹ кыргыж. Хоук права уштыш лиэш. Тидӹ докы отношени ти гадвлӓ но махань ылеш? Кейн ӓнгӹрӓш шагалеш дӓ шыпшын лыктеш. Ашкыл ӹштендӓ тӹдӹ мӹнь докем.
  
  
  — Каранг, Картер. Ошо пӹсӹн анзыкыла ашкылвлӓм ӹштӹмӹ, пистолет ӹшке анзыкы лыктын. Кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ тӹдӹ мӹнгеш бензин фляжка дон, лев чиэн ак монды. Тӹдӹ мычкы шӓрлен курткым бензин тамгам. Тидӹ тӹдӹ ак шиж.
  
  
  У Кейн шӹп ӹнгӹрӓлеш. Тӹдӹм мӹнь кӱшӹцӹн ӱлӹкӹ анжалда. Трӱк мӹнь корныштым ужшашлык. Мӹнь эче ик ашкылым анзык ӹштӓ. Тоже ошо. — Мӹнгеш, — манын тӹдӹ кидшӹм гӹц шӹкӓл.
  
  
  «Тӹнь, шам Кейн манын? Тӹдӹ нелӹвлӓм сӹнгӹмӓш ылын, кынам тӹдӹ ӹшке толеш. Мӹнь тӹдӹлӓн иктӹм йӹмӹктӓрӓ кердеш.
  
  
  — Малын тӹнь техень ылын дӓ керӓл лин?
  
  
  — Шотеш пиштӹмӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹлӓм колаш вӓрештӹн гӹнь, мӹнь тӓлӓндӓ ӹшке гӹц ик коктым хоть нӓлмӹ. Кейн паснаок мӹнь кӓп докы миӓ. Мӹнь изиш тидӹ лишӹл ӹштен. Лин кердеш, ситӓ лишӹл, тидӹ ситӓ лиэш дӓ келеш. Кӹзӹтеш ...
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы кымык, лицӓэм кейн мӓ гӹцнӓ кодынат, оружим кидшӹ доно кычен дӓ кӓненӓ. Кейн юкыштым лыктыт, цилӓ кышты у «Гааа».
  
  
  — Иисус христос, — манын, пачаш-дувыр кӹньӹл шагалеш. — Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ гишӓн план ылын.
  
  
  'Махань?' Изи Витманс ончык лектын, мӹнь яжоракын пӓлӓш манын. — План, — мӹнь угӹц. «Рибель плание ӓль».
  
  
  У лишкӹрӓк толеш изи тӹдӹ, мӹнь ынгылаш манын, шамаклан вӹдӹлӹн. Дӓ тӹнӓм мӹлӓм вот пӓшӓ пижеш. Мӹлӓнем чучын колтыш дӓ тӹдӹм чӱктӹш кого короплявлӓэш парня шӹрпӹ бензин курткым шӹнгдӓрӓт. Тӹнӓм тӹдӹ ӹлӹж кеӓ. Шӱм тылым йӧртӓш цацен дӓ тӹдӹм оружи, но тидӹ срабатывать ижӹ. Тыл шӓрлӓ кенӓ йӹлерӓк. Пыналтеш дӓ тӹдӹ тӹргештӹлӓм, саслем, кыце йылен марионеткывлӓ. - 'Мӹлӓнем палша. Йымы, мӹнь палшен. Пожалуйста.'
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Тыл ак келшен гӹнь, вӹд мӹндӹр ылын».
  
  
  Мӹнь докы сӓрнӓлеш дӓ мӹнгеш корны доно кеӓш-кынам пляж.
  
  
  
  
  3 главы
  
  
  
  
  Таро ямын. Векӓт, ӹнде тӹдӹ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кӱшкӹ куза. Мӹнь весӹм дӓ вӹр кӓкӓвлӓ улы, ванна, мӹньӹм принимаяш келеш ылын. Да йӱаш. Дӓ иктӓ-мам эче. Пӹтӓриок тидӹ мӹлӓм пӓшӓ доно пӓлӓш келеш ылын.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм кухня мон бассейнӹш ресторанышты. Гамбургер гарнир доно тӹдӹ качкеш, дӓ воротник онгылашыжы веле тӹдӹн мӹнь доно кыча. Повар, гриль пӓшӓм ӹштенӹт, ынгыла дӓ лӓктӹн кеӓ.
  
  
  — Тенгежӹ, лолли, тидӹ нӹнӹ тӹньӹм манярым тӱлӓт?
  
  
  Мясницкий йогывлӓ кӹзӹт тӹдӹ ӹшке ответ. Тидӹ самынь. Улмаш тӹдӹ туп стеням тӹкӹлен, кидшолвлӓм дӓ кок иӓш ылын. Нӹнӹ мӹлӓм изиш сары таравлӓ, просто ылеш манын ӹняненӓ.
  
  
  «Эй, ӹрвезӹ, шотыш ак? Мӹнят колтышым.' Карло тӹдӹ ужеш. Тидӹ тӹдӹн вӹкӹ униформа сирӹшӓшлык ылына.
  
  
  — Уке, мӹнь тӹньӹм кӹзӹтӓт ак попы, тидӹ кужы ылеш, Карло. Тӹнь кӱ тӱлӓш манын, тӹ корным кендӓ мӹнь тӹнь ӱмырашлык ирӹкӹм пуэн?
  
  
  — Колышт, — тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. Виӓнгдӓш дӓ мӹньӹн мӹшкӹрӹштем каеш пылвуйжым севӓлеш. Тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. 'Товатле. Мӹнь ам пӓлӹ, тидӹ кужы.
  
  
  — Манын, Карло. Тӹдӹ ош чиӓ улы?
  
  
  Агыл. Ош эдем... — тӹдӹ шагал колта рошт.
  
  
  — Тидӹ кӱ ылеш, Карло? Впечатывать стеняш тӹ мӹнь.
  
  
  — Вувер докы толеш, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Шупш гриль тӹдӹ мӹнь докем. Шелӓн пайым пӹрхӓлтеш. Вуйын-вуйстык тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл, дӓ тӹдӹм шагалтен манын, ончалеш решотка кердт, вара вуйжым кышты тӹдӹ семӹнь лиэш. — Бб-бэнгл, — тӹдӹ келесӓ. «Бангель Кристиан».
  
  
  «Цевер Кристиан. А ку тӹнь колтенӓт?
  
  
  — Ам пӓлӹ, — тӹдӹ захныкать. 'Товатле. Мӹнь ам пӓлӹ.'
  
  
  Тӹдӹ ашкылым ӹштӓ дӓ мӹнь мӹнгеш колтен. Векӓт, нӹнӹ ак простьы. — Тӹнӓм мӹнь шайышт пу, кыце тӹдӹ каеш.
  
  
  Креслышты тӹдӹ мӹнгеш валаш. — Кого ӹрвезӹвлӓ, — тӹдӹ келесӓ. 'Китай. Но пиш кого. -Махань ороды гӹнь луды костюм.
  
  
  Молнам нигынамат ак уж.
  
  
  "Бангель дӓ тидӹ, кышты вара мӹнь нӹнӹм кӹчӓл мон кердӹдӓ?"
  
  
  Тӹдӹ мӹнь лӱдӹн анжалда. Мӹнь шӹргӹ гӹц серьезныйрак тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. Мӹлӓм келесӓшӓт лӱдӹш, ты ма ылын, тӹдӹм тидӹ тенге мӹлӓм келесӓшӓт лӱдӹш.
  
  
  — Тидӹ хозаж отель «Гренада».
  
  
  Гренада лӱэн казино сенатореш ылын. Мерявлӓ дон кӓтӓ, кок катай пазл ӹнде толын, мӹньӹм дӓ интересный ылыт, тидӹ кыце лиэш цилӓ кайын. — Пӓлет ма эче тӹлӓт?
  
  
  'Большы нимат. Пожалуйста. Нимат техеньӹм.'
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. Изи ӹрвезӹ мӹньӹм ясыландараш келшен ак лӱдӹктӹ. Ма эче келеш ылнежӹ пӓлен, мӹнь корнышты вес анженӹт, пӓлен нӓлӹнӓ. Мӹнь сӓрнӓл кеӓ, кеӓш манын, но эче шон вӓржӹм пӓлет-ма.
  
  
  "Шамак толшеш." Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл. «Тӹдӹ тӹлӓт маняр тӱлӓш манын, ти сирмӓшвлӓм кандат тынь яратет?»
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ пӓгӓркӓ турок. «Луцкы».
  
  
  — Тӹнь тӹ тӹнӓм обмануал. Мӹнь коклы тӱлӓт.
  
  
  — Ник, тидӹ тӹнь ылат? Тӹдӹ кымылешӹштӹ ылеш.
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - "Уке, «Лявырӓн ӧкымлышӧ».
  
  
  — Мӹнь тӹньӹм ам ынгылы, — тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. 'Секунд вычалам.'
  
  
  Койкашкы шӹнзеш, мӹнь. Амаса пачылтеш, дӓ тӹдӹн кок клубышты шачынат, йӓнгемӹм тӹдӹн ӱпшӹм пыналтыныт. Тыдын ку ылмыжы пальто махровый ошӹш. Интересный ылыт, малын мӹлӓмжӹ со плетон сексуальный техень ш шотленӓм. "...Звонен гарм" мӹньӹм анжал дӓ тӹдӹ шагал колта. «Йымы перегок, Ник. Ма лиӓлтӹн?' Тӹдӹм мӹнь докы талашат, тыл гань-ош ангел.
  
  
  — Мӹнь амаса керӹлтӹн, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Дӓ тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ пындашеш пӹчкӹлт сканировать. — Тӹнь кышкы шотдымы, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Тидӹ тӹнь амаса тӹнӓм уж ылын.
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Вот тенге шӹнзӓ». Дӓ ик вырт эртӹмӹкӹжӹ, тӹдӹ шокшы вӹдеш ямшы гӹц мискыш тканьвла дӓ мӹнгеш толеш. «Манын со киновлӓм кыце — кердмӹн тидӹ керд».
  
  
  «Киновлӓм дӓ кыце маналтеш — мӹнь пульы нелеш. Тидӹ гарм доно ма лиэш?
  
  
  — Тагачы вадеш тӹдӹн мӓ сагана йӱмем шон. Кафе цӓшӹм кандыде «Мартиника». Тӹдӹ мыланем ныжыл келесымаш нӓрӹ. — Тидӹ тӹнь мӹнь амаса гишӓн шайыштат?
  
  
  «Тидӹм оптымы ылыт. Чен икӹжӓк-мам пӓлен, мӹнь халашкы. Но мӹнь шӹм ынгылы, нӹнӹ пӓлӓт кышец тидӹ. Мӹнь тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш дӓ тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ кыча. Ойгаташ шӹлтӓш цацен дӓ тидӹ тӹдӹ каеш. Мӹнь тӹлӓт попышым, ньоньой. И ӹдӹрӓмӓшвлӓ тидӹ мадмаш». Ӹлӓш мӹнь пӓлем, тӹдӹн тидӹ ылыжташ манын, но тӹдӹн краватьышкыжы мӹнгеш олен шыпшылеш. — Анжы, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь ӹнянем, мам тӓ ӹшке пӓшӓжӹм пӓлет, мам тӹдӹ ылеш ӓт ылте, но тидӹм ик моаш лиэш ылын, мӹнь ӹнянем, ти кредӓлмӓштӹ рукопашный манмы ижӹ. Тидӹ цилӓ, мам мӹнь кайдымы ылам.
  
  
  Ӱлӹкӹлӓ анжалын дӓ тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Яжон тымден пиш яжон ӹшке гишӓнжӹ дӓ мӹньӹн агентвлӓэм керд». Тидӹ юк шакташ тымда семӹнь агентвлӓжӹ, но худан дублируяш чар гань шакта: келшен ак картинке. Вӹцкӹж арава кечӹ тӹтӹрӓ тӹдӹн подаренӓм, тӹдӹм ӹштӓ, тӹдӹ сӓмӹрӹк, нӓрӓштӓ дӓ нечкӹ п. Тенге ылеш. Мӹнь тӹдӹм кидӹш нӓлеш. Изи дӓ тӹдӹм шокшын чучеш. Лимон тӹдӹ гӹц ӱпшӓ, кымыл виш тӹдӹм дӓ ышма гӹц шыпшал. Нерлу парня доно мӹньӹ тӹдӹм. — Арава, тӹнь донет, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Но, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь келесымаш когерген и кечӹ», — тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Сия тӧрышкӧ когерген шукырак».
  
  
  Тидӹ мӹнят ма-шоным ӓшӹндӓрӹктӓ. Мӹньӹн телефон кыча. Полици мӹлӓм пуэн. — мӹнь келесенӓт операторжы. Вӓшештӹмӹ телефон доно Багамский остров полицейский. Верц гавань отель «Парадиз» кӱӓн ялгорны улы. Та тидым паледа?' Тӹдӹ тидӹм пӓлӓ. У тыл сага тыгыдерыште тӹштӹ мӹнь мӹнгешок. Постол ли манын, тамахань-ӓнят ӹрвезӹ, тыл доно мадын. Мӹнь тумаем, тӓ тӹшкӹ яжон анжалда. Сержант ынгыла, дӓ трубка мӹньӹм сӓкӓлтӓт.
  
  
  «... А мӓӓт ӹнде» у таро мӹнь докы сӓрнӓлеш. "Гарм якте канден агыл ма доно вӓшлимӹ цаш..."
  
  
  «Кол, Ник». Тӹдӹлӓн кӓньӹсӹрӹн чучы. "Мӹньӹнӓт шон, дӓ заданим мӓ ылын..." дӓ тӹдӹ ӹшке шаяжым пакыла... чиктӓлтӹнӓм мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. — Мам тидӹ ӹштен жепӹн пӹтӓриш порученивлӓм пуэнӹт. Гренада тидӹ мӹнь ылам казино анжалда.
  
  
  Мӹлӓм чучеш, тӹдӹ мӹньӹн сӹнзӓэм у разочаровани.
  
  
  Ванныйым пырышы мӹнь манын, душ принимаят. Радио тӹдӹм чӱктӹш. Мӹнь ӹшкежӓт ӧрӹнӓм дӓ ванныйыш тӹгӹрӹш анженӓм, мӹньжӹ малын кӹзӹт якте сӧдӧй ӱп иктӹ нимат уке. Пӹтӹркӓлен радио дон "The One Samba Note" шоктымешкӹ, руш музыка агыл "кӱлешан печать увер".
  
  
  Сенаторын колта линдейл кӹвервлӓ ылыт.
  
  
  Порогышты тӹдӹ кӓпшӹм пӧрт мон сенаторжы. Векӓт, нӹнӹн ӹшке кабинетӹшкӹжӹ лу пачмы окня гӹц йоген. Конечно, нӹнӹ шанем, чӹдӹ агыл.
  
  
  
  
  4 главы
  
  
  
  
  Соок пӹцкемӹш йыдышты ӓтяжӹм ямден казино кым цӓш. Цӓш йӹде, каждый кечӹнь, ире цӓшвлӓн йыд кышты махань игечӹ. Янгылен вуйжым кымык доно ӹдӹрӓмӓш дон пӱэргӹ, сасла дӓ стӧл вӹлнӹ склоняялтеш «Пумы, шергӓкӓн», карла дӓ лула мадын. Тидӹ аранжировкым оркестр ганьок. Тӹмӹрвлӓ лык блокышты ылыт, тӹмӹрӹм шиктен тулаш дӓ автоматвлӓ доно коктын тӹдӹлӓн лапкашты ритм игровой: вӹцлӹ церпет шӓр. Пространство ак кушмы семӹнь развлечениэш шӹп ли. Шамак толшеш, паштек крэпс-стӧл шокта, кыце кегля вазы, кынам имним тӹжем пасна доллареш лӱдӓм.
  
  
  Гренада Казино нима донат ак айыртемӓлт. Доллареш вашталташ мӹнь вӹцлӹ цик — Джон ак ли ылмы стюарт айыртемӹнок шукы шактенӹт, седӹндон ик йӧн казино гач эртен — тидӹ мадмашвлӓ дон жепӹм передвигаться. Мӹнь ужам, кыце Таро анжымаш лӱэн пуштмы новичок кидӓн тӹ гӹц иктӹжӹ, кыды нӹнӹ четвертакымак темӓш. Ма вара нер шагалтат, но нимат ак ынгылы.
  
  
  Мӓ айырленӓ манын, кок т вероятный утларак тӹшлен. Таро китай рулеткым крупье доно мадын, а мӹнь стӧл лошкы шӹнзеш блэкджек доно мадыт, нӹнӹ ӹшке гӹц ӹштӹмӹлӓ дӓ налмы сӹнгӓлтмӓш сенаторжы.
  
  
  Мӹлӓм коклы ик пумы анзыц, кыце дӓ кокшы. Раун фишкы кымшы мӹньӹм шагалтынежӹ ыльы, но мӹнь дилер шагалтымы. Гренада буквавлӓм G фишкы уке. Келесыда ныным мӹнь тӹдӹм касса мӹнгеш нӓнген. Тидӹ чип у улы, тӹдӹ келесӓ. Ти кечӹн пӹтӓриш нӹнӹ тӹнӓм нелӹвлӓ ылыт.
  
  
  Мӹнь ӹнде нелӹ ылын, дӓ мӹнь тишкӹ гӓнӓ мадын. Ти гӓнӓ ылын. Касса мӹнь докы миӓ. Тӹдӹм мӹнь шокшы вес фишкы извиняялтеш виктӓлтӓ дӓ, нӹнӹм кидӹш цикӓл любезно.
  
  
  Ай-цӹлт мӹнь вӹц секунд рӹшкӓлтеш.
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, нӹнӹн ма мӹлӓм пуэн, но, пӓшӓ керӓл ылеш, тидӹ шамланымаш ылын. Кынам мӹнь сӹнзӓштӹм пачеш, кокшы дӓ мӹнь чэнь келеш склоняялтеш-кок шыгыль дон мӓ кок покшалны лепкӓ. Но тӹштӹ ылын дӓ нӹнӹ гӹнь, тӓрвӓнет гӹнь, вет мӓ, кынам ӹшкежӹ остатка мӹнь толевӹ, нинӹ коктынат ӹнде ак ли. Дӓ пистӧлетӹм мӹнь гань: Вильгельмина вес пӱэргӹ доно кеӓ. Ти гӓнӓ доно китайыштыш. Тӹдӹ мӹлӓм йӹрен дӓ мӹлӓнем кӹдеж ваштарешӹжӹ шӹнзӹ. Тидӹ изи лиэш, прокуривать, кӹдеж звуконепроницаемый, видимо, кассир кабинетӹштӹ, нӹнӹ пӓшӓм ӹштен дӓ ӹшке фишкы пумы. Пистӧлетӹм мӹнь эдем дон пасна эче кӹдеж куд эдем ылын, дӓ иктӓт ак ваштыл, пистӧлетӹм мӹнь эдем доно паснаок.
  
  
  «Шӓлӓ тӓлӓндӓ мӓмнӓн скромный погыненӹт. Вуйжым тӹ кымалаш ваштылалын. Хеф лапка ылын, пӱэргӹ сайын опта, золотой парсын костюмым чиэн. Масакланен тӓлӓндӓ пуа. Линнан мӹнь ужам, Таты Цин.
  
  
  «Мистер Цин». Мыкик мӹнь тоже.
  
  
  — Линнан Мистер, — тӹдӹм тӧрлӓш. Соок фамилижӹ ик тӹжӹмӓт.
  
  
  У любезность цилӓ тидӹ яжорак лиэш. Мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, дуэльӹштӹ мӹнь вуйнамат тӹдӹм ма тӓрвӓтен. «Ма ойхырыктен, — тӹдӹ пакыла попа, — мам яднедӓ ыльы ма техень мӓмнӓн вӓрештӹндӓ тӓ погынат изижӓт, тенге келесӓ, тура кой. Хынавлӓ Но ӹшкӹмжӹм шотлен.
  
  
  Кӱ мӹнь йӹрем анжалда лиц. «Гута, ӹрвезӹвлӓ, ма гишӓн тидӹ мӹнь нимат ак код ыльы».
  
  
  Ваштылеш, Линнан молывлӓ докы сӓрнӓлеш. «Мистер Картер шутям, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Нӹнӹ семӹнь ак ваштыл.
  
  
  «Ну, ма вара, — тӹдӹ пулшыжыдон кормежтӓ, — кыце ужына, мӹньӹн спутниквлӓэм мыскара джентльмен ӹшке лоштышты ак яраты. У йӧраташ ныны докы тор важный дела ылеш. Пералтыш тӹдӹм нӓлеш дӓ нӹнӹ сигаретӹм портсигар кутаныштыш, шӧртньӹ оникс пачкен. Тӹдӹ ик тӓнг гӹц тӹргештен вазеш, пӱӓ маныт пижӹктӹш. Кӹдеж мычкы тотлы пыш шӓрлен слабкаэмӹш. — Ой, кыце тӧр дон мӹнь вел. Трубкам тӹдӹ мӹлӓм виктӓлтӹш. — Сигаретӹм, мистер Картер?
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. Мӹнь ӧрӹм, тидӹ гишӓн мӹньӹн уке малын тенге стюарт джон тыргыжландарен. Хала лӹмӹн мӹньӹм кышкы тидӹ секрет э ороленнӓ. «Мӹнь шаны, мӹнь палшыде ӹлӓш ак шотла ылын гӹнь, мӹлӓм келесен, мӓ тӓ тӹдӹм ужына дӓ муж джон ин мары стюарт ма мӹнь?»
  
  
  Линнан ик сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. «Простьы, мистер Картер.
  
  
  Тӓмдӓн тошты тышман гӹц иктӹ - весӹ мӓмнӓм шонгывлӓм. Тӹдӹм тӓ ужнедӓ дон толеш аэропортшы мистер бангел тидӹ гишӓн увертӓрен. Йӧнӓнрӓк пӧкенӹм вӹкӹ тӹдӹн туп откидываться. — Ма гишӓн попышашлык ылыт дӓ кӹзӹт мӓмнӓн работодатель, — нӹнӹ сигаретӹм кодеш. — Мӹнь тенге ынгылем, кӹзӹтшӹ тӓ ир тӹдӹ гишӓн колынат?
  
  
  Мане, трагический, мӹнь келесӹшӹм. «Вот тенге лишӓшлык манын вийвал нӓлмӹ ӹрвезем».
  
  
  Ӹнян. Вернуться йӹрӓлтӓ. «Дӓ, ӓнят, утыдон трагедий. Мам уж, кыдыжы доно мӓлӓннӓ согласын ам ыл гӹнят, мистер Бэнгель пӓшӓм виден, дӓ кӹзӹт, кынам мӹнь принимаенӓм, тидӹ ямеш военӹт. Тӹдӹ молывлӓ докы обращаен, «тӱнӹш ти сӓндӓлӹк ылеш».
  
  
  Ӹнде нӹнӹ ваштылеш. Шачмы дӓ эче икманяр сигаретӹм чӱктӓлтеш. Мӹнь нӹнӹн пӓшӓштӹм тӹнгӓлӹнӹт пӱртӱс представляйӓт. Кӹдеж сӹнгӹмӓш тотлы пыш дон темӹн.
  
  
  — А ӹнде, мистер Картер, мӓ тӓлӓндӓ предложеним ӹштӓш йӓмдӹ ылынам. И манын, ма келеш. Но мӓ нимахань кӹчӓлӓш пайдам канден дӓ колымы ижӹ пасна тӓ мӓмнӓн вик.
  
  
  Мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, тидӹ мӓ яжо бангель ак цаклы. Ти противоречи тӹдӹлӓн моаш шукы потикӓ ылын.
  
  
  Мӹнь ядам. — Тидӹ ма яжожы?
  
  
  Вӹц процентшӹм. Вӹц процентшӹм тангыж. Тидӹ яжо предложенивлӓм. Но миллион ак вычы. Героин розничный ӓкшӹ когон шукы ак ли, кыды мӓ нӹнӹ гӹц нӓлмӹ».
  
  
  'Дӓ молы?' Портсигар мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. 'Шудым. Хеш?
  
  
  — Конечны, вӹц процентшӹм доно цилӓжӹ. У тӹдӹ йӹрӓлтӓ. А тӓмдӓн кыце маншаш, тидӹ мӓмнӓн опиум... тыгыды оксам ядыт.
  
  
  «Тӓ тиш тӹ канден, нассау, ушымы штатвлӓштӹ кандыштеш контрабанде дӓ ӹшке». Гань мӹнь тидӹм ӹштӓш ядмашым; семӹнь ак ядышт.
  
  
  Тӹдӹ мыкик. Но тӹнь, конечны, тидӹ уже пӓлӓт. Бангель мистер доно тӓ уке, — тӹдӹ пелештӓ, — и спораш тӹнгӓлӹн ылын.
  
  
  Утвержение остатка мӹньӹмӓт цӱдейӹктен. Тӹдӹ мӹнь предлагаем соглашеним, вуйта ваштареш ылыныт дӓ кыце мӹньӹн пӓшӓ веле улы гӹнь наркотик бангель наркотик гӹц агентвлӓжӹ. Ну, лийын кертеш, тиды тенге ылеш. Лин кердеш, тидӹ Чен-мӓ просто наркосиндикат членжӹ лин. Лин кердеш, тӹхеньок тӹдӹ обдолбать веле ылын, тӹдӹн палшымы сенаторын сшан ма тыменялтеш. Лин кердеш, цилӓ тидӹ ик кого тӓнгӓштӓрен ышдымы ылыда. Ӓль, лин кердеш, Линнан шанеп манын, мӹнят тенгеок шанем.
  
  
  Мӹнь ужам, тӓ ӧрт, мистер Картер. Возможно, тӓ шанендӓ советӓйшӹм мишӓт, кӱ-гӹнят, принимаенӹт решеним пӹтӓртӹш деч ончыч. улы-улы! Мары докыла тӹдӹ, амаса сага шӹнзӓ.
  
  
  Чума кӹньӹлеш дӓ амаса пачаш.
  
  
  Таро.
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ пӓгӓркӓ иквӓреш кӹлдӓш лиэш, тыгыр кышкедӓш тӹнгӓлӹн, уп а кредӓлмӹ годым шӓрлен. Ӱп, тӹдӹ мӹнь ужам, кыце тӹдӹн итӹрӓ дӓ шӹшкӹлмӹ анзыцшы оптен. Цӓшдӹмӹ тӹдӹ когон мӹнь анжалам веле, мӹнь.
  
  
  'Извиняялтеш.'
  
  
  Тӹдӹ когыньыштын мары кычен. Иктӹ гӹц каждый вел. Кок пистолет ылмы-пулемет Стеня; кӹтӹк, британский куштылгын оруди, вӹц минутышты юкыштат нӹнӹн ӹштен кердӹт. Тылсотым мӹнь тӹдӹн докы лишемеш. Тӹдӹм оружи дӓ нӹнӹм лӱктӓлӓш колтен, ик годым толыныт дӓ эче мары чу, мӹньӹм хватен манын. Мам нӹнӹ самыньвлӓм ӹштен веле. Векӓт, нӹнӹ мӹньӹм цӓрнӹде кӹчӓлӓш годым, пистолет мон.
  
  
  Лапавлӓжӹ кӹтӹквлӓ тенге мӹнь тырхен стилет движенин манын, анжалтышнам веле шалген. Пӹтӓри мӹньӹм якте шон чу, кинжал мӹнь шуш дӓ тӹдӹм ӹшке керӓл. Тӹдӹ ышма пачылтеш, дӓ тӹ колен кен. Тенгеок йыле эртен тиды — гӹц пасна кайыт дӓ тенге причиныжы, — ма шеклӓнӹмӓшӹш ик выртеш молыжат ямеш. Т, мӹнь тӹдӹ доно пайдалана.
  
  
  Таты Цзин докы мӹнь кен.
  
  
  Шалахай кидшӹм шалалтымдон эдемвлӓ ӹшке анзылныжы тӹдӹ ик шӹндем, а вара кӹртни каеш, тӹдӹ логер стилет темдӓлдӓ.
  
  
  Кок герой-автоматчик вӓрешӹжӹ тӹнгшӹ ганьы лин шагалеш. Молывлӓжӹ, шотеш, вӓреш кодеш. Заложниквлӓӓт мӹнь линӹ семӹнь кычылт кердӹнӓ манын, дӓ ӹшке Таро тишец лыктын. Но тидӹ тенге агыл.
  
  
  — Тидӹвлӓм шутӹ, — мӹлӓнем приказываймы.
  
  
  Ала-могай выртеш иктӓт ак тӓрвӓнӹ. Мӹнь веле. Йышкыра мӹньӹм ӹшке анзыкыжы Линӹ, мӓ докы ик годым толыныт и гӹц таро орол-ет. Мӹнь лӱктӓл пычмы тор таты онгылашыштыжы ӹштӹктӓт, дӓ тӹдӹ логер, пачылтын. — Ав - тидӹвлӓм шутӹ, — тӹдӹ пӹзӹрӓл. Ороллан дӓ оружи кымык ӹштен, келесӓ.
  
  
  Таро мӹлӓнем приказываймы. — Каранг тишец.
  
  
  'Ӓ. Ник . †
  
  
  'Пуа!'
  
  
  Тӹдӹ амаса докыла лишемеш. Тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл докы поктен ороллан дӓ шӱлештӹлӓш линӹ, лӱдӹн цӓкнӓ ыльы, пистӧлетӹм мӹнь роалтен кынам иктӓ-лӱлӓш тӹнгӓлеш дӓ автоматвлӓ. Вес стрелок мӹнь пӹтӓриш вӓрештӹн, а вара тидӹ ылын тетявлӓ мадыт.
  
  
  Цилӓжӓт лу гӹц ылеш секундын лӱэн.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь шӱмем-Вильгельмина дӓ автоматвлӓ. Ӓтӹн пачым мӹлӓм изиш фишкы стӧл лык цаклаш. Мӹнь олен иктӹм кидӹш нӓлӹнӹт дӓ нӹнӹ гӹц шеклӓненӓ. Тагышты-ӓнят, пиш изи и ӧрдӹжӹштӹ шалген, кокшы кужы миллиметр. Мӹнь чип лоштыш тодыл. Ош лӓктеш-нарынзы вишкӹдӹ. Отключать капля. Фишкы, мӹнь тӹдӹ нӹнӹн ваштареш кычылтмы. Мӹнь кӹшӓнӹшкем шыральым дӓ тӹдӹм питӹртӹш питӹрӹмӹ коропляжым. Кӱ пӓлӓ. Тӓ кедӓ гӹнь мадыш ваштареш ылын, ӓнят, керӓл лин кердеш ыльы. Мӹнь кидвлӓжӹ доно ӱпшӹм эртӓрӓш, ушемвлӓшкӹ нассау шӓлӓнӹмӹжӹ паштек амасам чӱчеш дӓ китай курым тӧрлӓш галстук.
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым. Коклы минутышты ма вӓрӓш. Тӹ жепӹн, мам кафе якте шон гань «Мартиника», Гарм ӹнде ак ли.
  
  
  Но мӹнь лачокат тидӹм ӹнде вычат.
  
  
  
  
  5 главы
  
  
  
  
  Таро кӹчӓлӓш кеш дӓ мӹнь гарм отельӹш кондем. Тӹдӹ гӹц мӹндӹрнӓт агыл изи побережье гостиницеш шагалаш. Кынам мӹнь миэм тӹшкӹ, тӹштӹ полицейский ылын; палшык Пӹсӹн, сигналым пыртымы, мӹньӹ келесӹнем, ма вара мӹнь кердӓм. Толшеш, мӹнь лач мӓ веремӓэш.
  
  
  Кыптырталеш дӓ докторжы мӹньӹм пулыш вӹкӹжӹ анжалда. — Тӹдӹ икманяр минутеш веле кодын. Тидӹ доно ӹштӹмӹ ма мӹнь шагал кердӓт.
  
  
  Мӹнь сагажы каклянен шӹнзӹмӓштӹжӹ Гарм. — Иргодым вадеш — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Мыкик мӹнь. Мӹнь пӓлем. Чэнь кыргыж-мӓ. Колыштай мӹньӹм, кыце мӹнь тӹ жепӹн ӹлен шотлат. Тидӹ, ӓль мӹлӓм шуаш? Ма-гӹнят эче?'
  
  
  'Тӹдӹ келесӓ. - "Тӹнь увер мӹлӓнем кодыш. Таро Келесӹ..."
  
  
  Мӓ теве тидӹ. Гарм дӓ мӹлӓм, ӓнят, хозат вӹц-куд заданим иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ. Тӹдӹ профессионал лиэш, тӹнӓр яжорак, маняр кердӹдӓ тӓ шанен ылын. Мӹнь тумаем, нӹнӹ со мӓ саганаок ылеш. Теве вот ма тӹньӹм доно нӓлеш. Пӹтӓртӹш веремӓн колымыжы якте тӹнь кодат.
  
  
  Машиный колталтен дӓ ӹшкӹмжӹн мӹнь докына мӹнгеш толат, мӹньӹн вӹсӓт вуйта концептуальный сӓндӓлӹкӹм виӓнгдӓш. Но тидӹ тенге агыл ылын. Лачокат, тидӹ гишӓн утларак шукы йӧнӹм мӹнь пӓлӹделам, тӹнӓрӹ тӹдӹ шагал мӹнь ынгылышым. Китай икань кужы. Сенаторын кӱ кӹзӹт тӧр колта. Казино. Колымаш гӹц ытара. Цзэн дӓ Лао, кышты ылын-тӹшкӹ Индокитай. Иктеш ак тол дӓ тидӹм агыл. Канд цилӓ фон келесымаш, каным отряд а пуштмы лиэш. Пачылтеш дӓ охоташкы сезон сенаторын гӹнь, кымыт пуштмы уже улы, цилӓ шӹм ӹндекшлу а эче ӹлӹшӹвлӓ ылыныт. Темп тӹ годымок, кыдым кӹзӹт нӹнӹ ӹлӓт, скоры правлеништӹ американский система цилӓ шӓлӓтен. Мӹнь пӓлӹшӓшлык ылам, нӹнӹн шанымашышты, нӹнӹ эртен карангдат дӓ тидӹ манын. Тӹ увер мӹлӓнем кодыш. Предназначаться ӓль тидӹ мӹньӹ? Тӹдӹ келесен: «таро таро беннет келесӓ. ID = AX-20. Таро Беннет, ученыйвлӓжӓт ӹдӹрӓмӓш.
  
  
  Трӱк мӹнь шӹдешкӹшӹм.
  
  
  Таро пӓлен тамам-ӓнят, мам мӹнь ам пӓлӹ. Шамак толшеш, тӹдӹм пӓлен, малын мӹнь донем тӹдӹ ыльы. Дӓ им гӹц диалектвлӓ сутоанский. Тӹ годымок, барышты тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, ма келтӹмӓш мӹнь техень гений, тӹдӹ пӓлен, ти пӓшӓ тӹдӹн вижӹ ситӓ ма, а мӹнь тӹкӓлӹн ма... «Шӹл, — келесӹ тӹдӹлӓн, — тиштӹ ти проект условивлӓ задачыжы. Классический ыдырамашвлам обижаеныт трӱк мӹнь ынгылем, шанен, мӹнь гӹцем веле ax ушымы-мӹнь виш.
  
  
  Ма вара, тидӹ тагачы вадеш вашталтен кердеш. Таро мӓлӓннӓ пиш яжо дӓ шукы шая ылын. Тидӹ тӹдӹн келшӓ ӓль уке. Мӹнь келесӹшӹм дӓ тӹдӹ тӧр ылеш.
  
  
  Тӹдӹ кроватьышты, тылым йӧртевӹ дӓ ылыныт. 'Ак кел.' — келесӹ тӹдӹлӓн, кынам мӹнь кырма манын, тылым чӱктӹшнӓ. Мӹнь светӹм чӱктӹш. Тӹдӹ изиш кого шыргым йорен четвертакымак куксин авара. Тыдын парня лӱлтӓлӓш манын, тӹдӹ питӹрӹмӹ. Карштымашеш гӹнь, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ хвальымы. Изи дӓ тӹ начкы презӹм у каеш.
  
  
  Мӹнь пелештӹшӹм: - «Гарм колта». «... мӹньӹн шанымем доно, мӓ толмы жеп мӹлӓм шайышт пуш, тӹдӹндон ма гишӓн колта».
  
  
  «Гарм? Ой, уке.' Тӹдӹ вуйжым сары, ыжаргы йӹр дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ сӹнзӓвӹд. Нӓрӹ тӹдӹ выча мӹньӹм, ма сӹнзӓвӹд ыжаргы ылеш.
  
  
  "Мам ӹштет?"
  
  
  Тӹдӹ угӹц вӹкем анжальы. — Ам пӓлӹ, Ник. Мӹнь ам пӓлӹ... права чынак.
  
  
  — Келесӹ, пуаш, яратымы. Тӓ шамакым ик ӹдӹрӓмӓшӹм, тӹдӹ мӹнь ядыштынам, кынамжы гӹнь, тӓ шанедӓ, мӹньӹм тӓ мам айырендӓ пу...
  
  
  — О, Ник. Сӹнзӓвӹдем йога: ӹнде циц виш. Мӹнь тӹдӹ онгыштыжы дӓ шӹргӹ тӱкнаш виӓнен. Мӹнь ак отвечӓйӹ.
  
  
  Тӹдӹ ӹшке кидӹшкӹштӹ нӓлӹт, солавлӓ келесӓ дӓ, нӹжиклен: «манын мӹлӓм ит попы. Приказат тӹлӓт мӹнь ит попы, — тӹдӹ ӹшкӹмжӹм ӹшке тӧрлен.
  
  
  Самой тӹ шӹргӹ йӧрен пиштӓш парня дон мӹньӹм гӹц пасна. «Тенге келесӹш, тидӹ мӹньӹ тӹлӓт мам гӹц лыкты».
  
  
  «Тидӹ тӹлӓт нигынамат ак ӹштӹ».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Вес семӹнь ылын». Мӹнь келесӹшӹм. Лӹмлӹ Картер тӧр ӹштӹм тывыртыш, шамак.
  
  
  — Дӓ тидӹ? тӹдӹ ядеш.
  
  
  — Дӓ тидӹ ... — мӹнь келесӹшӹм. Олен дӓ кӱ кидӹшкӹжӹ нӓлеш дӓ мӹнь тӹдӹм шывшалам. — Ӓлмӓдӓ, — тӹдӹ келесӓ. Большы мӹнь тӹдӹм пуш. — Яра, — келесӹ тӹдӹлӓн доно шӱлӓлтен. 'Сӹнгет тӹньӹ. Нормандия американецвлӓ побережье шӹндӓлтӹнӹт.
  
  
  Виӓнгдӓш мӹлӓм кайын. — Wier weissen Das, — мыньжӹ келесӹшӹм. Тӹдӹ онгыштыжы мӹнь шижӹнӓм. "А мӓ эче, фройляйн?"
  
  
  Тӹдӹ пырыл шӹнден дӓ ваштылаш тӹнгӓлеш. «Бомба Сирохим кенвазы».
  
  
  Мӹнь пӹлӹшӹм кидшӹм пиштен. — Сирохим?
  
  
  «Хиросима Келесымаш». Ӹнде мӓ коктын ваштылаш.
  
  
  «Пиш интересный», — мӹнь келесенӓт, тӹдӹм пачаш халавлӓ, возможно, онгжым цилӓ касвел полушариштӹ эн сай. Ӓлмӓдӓ, возможно, запад полушарин сӓй. «О, ӹдӹрем, изи ыдыр. Тӹньӹн лачокок яжо. Мынь угыц питыреныт халажы. — Тенгежӹ, кӹзӹтӓт хытыраш пуэнӓ.
  
  
  «Шошым, ужделыт большы мӹнь келшен активный».
  
  
  Мыланем йыренат. — Мӹнь пӓлем, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Но мӹнь лачокат лӹмвлӓштӹм пӓлӓ. Секс нимахань, кӹзӹтеш тӹнь шайыштыц. Йӧн мӹньӹм ясыландараш — сексуальный нулташ». мӹнь колталта галстук'
  
  
  — Келесен, иктӓ цӓш лин тӹнь шӹдешкет.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм изиш дӓ тыргыжланен непцӹртӹлеш льыргыктале анжалда. — Зверь, — тӹдӹ келесӓ. 'Ой, уке. Мӱӓн шамаквлӓ тӹлӓт ак палшы. Мӹньӹн кидем хрестӹм дӓ комдык. — Тӹнь мӹньӹн честный предложенивлӓм ӹштӹдӓ. Мӹньӹн гӹнь теве тӹлӓт ак пу, ма мӹлӓм, ӓнят мӹнь тӹлӓт ак пу, манам тӹлӓт».
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Ой нецензурный нимахань», — манеш тӹдӹ.
  
  
  «Ах! Тидӹ план уж. Йӹлерӓк манам тӹнь уке ылат гӹнь, мӹнь кенвазаш, тӹньӹм оскорбляйӓш тумайделам ыльы.
  
  
  "Серьезны, Ник. Ӹлӓш мӹнь приказым...
  
  
  'Серьезны. Таро. Мӹнь тидӹм вӹкӹ шӹвӓл. Тӹдӹм мӹнь тӧрӧк сӹнзӓшкӹ анжалда. «Пӹтӓриок, мадаш яратышы мӹнь ӹшкежӹ ак шӱ, ак риск гӹнь, цилӓ пӓлен. Эдем-кок, мӹлӓм келшӓ ам шаны, мӹлӓм ак ӹнянӹ. Мӹнь нигынамат ужделам, Хоук манын, мам-гӹнят мӹнь гӹцем шӹлтен.
  
  
  — Пӓшӓ, конечны, тӹдӹ агыл, ма тӹдӹ тӹлӓнет ак ӹнянӹ. Ӹняненнӓ тӹдӹлӓн кӱлӓн дӓ тӹдӹ ак ли гӹнь, мӹнь тидӹ тенге. Ӓлмӓдӓ, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь теория, мӹнь кайдымы ылам. Попы, мам тӹлӓт шагалеш керд гӹнь, мӹнь тӹлӓт келесем. Тӓ шаналта кердеш, мӓ весӹвлӓ гӹц вален ax ыш».
  
  
  «Гарм шӹгервлӓ дӓ кӱ доно сенатореш, маловероятный пи, мам мӹнь кен. Пакыла тенге маныт. Теорий тӹнь ма тидӹ?
  
  
  Тӹдӹ когон шӱлӓлтӓ. «Тӹнь кынам-гӹнят одноклеточный колышы культура гишӓн?»
  
  
  'М-м-м... Биология генетика. -Ма техеньӹ?'
  
  
  — Ма вара, тӹнь тольыц. Тидӹ у йӧн шӓрлен».
  
  
  — Тенге ак шонгылан ма доно?
  
  
  — Колышт доко, — тӹдӹ келесӓ. — Мӹнь приказым доно пыдыртымы манын, тидӹ гишӓн увертӓрен. Тенгеок мӓ тӹньӹм колыштшы дӓ серьезный ылеш».
  
  
  — Мӹнь колыштам, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Процесс таум ӹштен, ик эдем нӹнӹн четлык вашталтымашвлӓжӹ манын, сӓмӹрӹк кӓп гач тонг гӹц четлык лиэш — тидӹ четлык гӹц капын частьшы гӹц хоть-махань люба — кап у ӹштен, кыды генетически идентичный».'
  
  
  Мӹнь донем тӹдӹ вӹкӹ йӹрӓлтен анжалын. 'Попугай.'
  
  
  «Нӹнӹ гӹц лыктын кердӹнӹт ылшы четлык кучаш пӹчкедӓ, тӹдӹм пиштӓш келеш препаратвлӓштӹ карангдымыкы, результат ылын дӓ ӹдӹржӹ шачын, кышты тӹдӹ цилӓ ужеш лач тенгеок ылын, кыце мӹнь».
  
  
  — А техень лиэш? - Тиды-гӹц мӹлӓм нимат ак ӹнянӹ.
  
  
  'Аха. Тидӹ секрет агыл. Точный гӹнь, 1971 иштӹ time тидӹ гишӓн статьяштыжы ылын. Кӹзӹтшӹ дон тидӹ жава веле ӹштӓш лиэш. Насколько мы семӹнь пӓлем... доно катаем. Но шукыланжок шукы хӓдӹр шылтыкше ма эртен кемӹ».
  
  
  'Минутым вычалдай. Тӓлӓндӓ келесӹнем, ма Чен-ма дӓ Брайс Чарлз — клон, ик растениӓт кыргыжеш?
  
  
  Тӹдӹ мыкик шеклӓненрӓк. — Мӹнь манам вет, ма ак кел, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  'Мӹнь ам ынгылы. Нӓлмӹ... мӹньӹм малын? Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, тидӹ ак керд гӹнь, цилӓ тидӹм тӧрӧк ынгылаш ак ли.
  
  
  'Колыштеш. Ти группыш эл тымдынежӹ ылын. Ма ынгылаш цаца, махань одноклеточный шукемдӓт шалгышы эдем. Ик ӓмӓл доно, мӓ доно экспериментвлӓм эртӓрӹмӹ эдемлӓн нимахань ӓк тишец, ти ядмашвлаэш ответым иктешлӓлтӹн: эдемвлӓн сек худа. Гитлер. Мания доно кого эдем. Техень эдемвлӓ, Лао Цзэн семӹнь, шамак. Первый классышты пуштыныт.
  
  
  «Яра, маныт, шукемдӓт Цзэн Лао...» Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. Суперфантазия техень ылмым ынгылдарымы ӹнянӹ. «Ма тидӹ нӹнӹ гӹц модат? Эгоизмем гӹц пасна. Канд дӓ махань кӹлвлӓм кыченӹт дӓ тидӹ сенатореш? Нассау доно махань положени весӹ докы отношени ти тидӹ ылын?
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. 'Мӹнь ам пӓлӹ. Тидӹ гишӓн абсолютно мӹнь нимат ам пӓлӹ. Цилӓ, мам мӹнь пӓлем, тӹдӹм тидӹ, классыш тидӹ мӓ сек пӹтӓриш классышты пуштмы пуштмы копия кушкеш. Дӓ кышты шон ылын — дӓ пуштыныт — оригинал семӹнь. Теорий шалген дӓ мӹнь гӹнь, каным Лао Цзен материал нӓлмӹ, вӹрӓн ӹштӓ отряд пушташ манын».
  
  
  'Тӓ тидӹм пӓлӹделам...'
  
  
  'Махань-уке...?'
  
  
  — Простьы, мам тӹнь тидӹ гишӓн ядын.
  
  
  Внимательно тӹдӹ мӹлӓм тыменяш. — Тӹньӹм шанен, мӹнь ороды?
  
  
  — Пӓлӹмӓн, мӹлӓнем шанет, тӹньӹм ороды маньым. Но мӹнь тоже. Кӹзӹт пӱэргӹвлӓ киӓт таза вӓреш, ядмашвлӓ хайзилӓнен, сад сӱк семӹнь ӹшке гӹцет ытлен. А ӹнде тӹдӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓ ланч тестела пыра. Тӓ ышдымывлӓ ылыт, манын ax пашам ыштат».
  
  
  — Тидӹ мӹнь теория, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  «Тидӹ ямден, но тидӹм и анжыкта, тидӹ лач ма лин ак керд».
  
  
  Тӹдӹ куштылгын шулӓлтӓ. «Тау, Ник». Вара тӹдӹ йӹрӓлтӓ. 'Келесӹ-я...'
  
  
  Мане.'
  
  
  Тӹдӹн ӱпшӹм лепкӓн иквӓреш поген. — Тӹнь кынам-гӹнят молнамшы ӹдӹрӓмӓш вӓшлин?
  
  
  Агыл.' Мӹнь келесӹшӹм. «Нӹнӹлӓн ышым таш».
  
  
  — Тӹнь махань тип?
  
  
  Брюнетка, — мыньжӹ келесӹшӹм. Тӹдӹ кайын худан. «Лоптырий, дӓ пиш акеллӓ кӹжгӹ. Гӹнят, — мӹнь приваялеш, — мӹнь пиш пачмы.
  
  
  "Кыце пачаш?" — тӹдӹ яды, мӹлӓм кудашалт тыгыр.
  
  
  — Пиш пачышты, — мӹнь келесем, тӹдӹ халатым кыдашеш. — Тап, — тӹдӹ келесӓ. Тидӹ мӓмнӓн шая дон мычашыжы улы.
  
  
  Мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем, мӹньӹ икманяр вӓтӹ мӓ пӓленӓ. Мӹньӹн шанымем доно, мӓ яжоракын пӓлем. Но мӹнь тӹлӓт келесӹнем ыльы, ӹлӓш мӹнь тӧрӧк манам. Таро ылмым мадон-гӹнят весӹ улы. Вес п. Шот дӓ тидын деч ойыртемалтеш. Мӹлӓм чучеш, йӹде, кынам иктӓ-махань ботаник шайышташ толашыжы тама-ӓнят техень книгӓ, тидӹ гань шакта сылык вал. Соок тӹдӹ «турген», тӹдӹ «извиваться», тӹдӹ «шӱтӓш» тӹдӹ, тӹдӹ ире дӓ «пыдештӓлт». Со тама-ӓнят техень вашпижмаш борцовский стенограмме гань шактат.
  
  
  Таро вес ылам, дӓ мӹнь ти шамак ак ситӹ. Мӹнь тӹдӹм шин ӹштӹктӓт, вуйта мӹньӹ ты кӓпӹм лыктеш, дӓ мӹнь пӹтӓри веле тӹдӹм ӹлӹжмӹ доно. Тӹдӹм пачеш дӓ сулыкдымы, кыце тӹдӹлӓн у шокшештараш ылын, тыр. Тӹ ӹдӹрок ылеш, тенге ӹдӹрӓмӓш. Ылын дӓ тӹдӹ ядмашеш ответым. Таро ылын. Мӹнь донем тӹдӹ ыльы. Вес мӹньӹн тоже улы.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Сӹнзӓштӹжӹ сӹнзӓвӹд ылын. "Ой, Йымы." Мӹнь тӹдӹн пулшыш шыпшалеш. 'Тау. Тау.'
  
  
  Мадшы цевер мӹнь пӹлвлӓ вашт ӹшке кидшӹм пуа. Мӹнь ӹшкежӹ шотлен ылын фермерский ӓптӓн ылгецӹ, келесӓ: ничего, шижмӓшвлӓжӹ вӓш-вӓш. У проста дӓ седӹндоно мӹнь тӹдӹм шывшалам затыкаться.
  
  
  Тенге вӓш линжӓт ма ылын, кынам мам амаса юкым колеш. Мӹнь краватьшы гӹц кӹньӹльӹ. Ӹдӹр тиштӹ ылыт ылгецӹ, йыд, тӹдӹ пуры ылыт гӹнь, мам келесӹмӹ агыл ылын. Но адак, лин кердеш, тидӹн ӹдӹржӹ лимӹлӓ.
  
  
  Соок мӹнь кӹдӓл йӹр пӹтӹрӓл нӓлевӹ, пистолет доно амаса докы кеӓ. Мӹнь тӹдӹлӓн пачмы.
  
  
  Тидӹ обслуживаний номерӓн. Орва кымда ылыт, шынзышволкы драйвовый; шампанскийвлӓм кулер радам доно шит.
  
  
  Тӹштӹ мӹнь шалгенам да, тӹдӹ вӹкӹ анжен дӓ нелӹн-нелӹн шӱлӓлтен, трӱк пиш шужен. «Тидӹм ӹнежӹ ӹштӹ ылын, — официантвлӓ мӹнь келесем, — а, каеш, самынь тӓ номерым».
  
  
  Тӹдӹ ядеш. — Мистер Стюарт?
  
  
  Тенгеок "дӓ". Стюарт Мӹнь.
  
  
  — Тидӹм тӓ ӹштендӓ Гарсон Мистер Канторын. Йыдпел якте, тӹдӹ келесӓ. Сюрприз'
  
  
  — Яра, — мӹнь манам, кынам у официантвлӓ кеӓ. Сообщени Гарм кышты-гӹнят покшалны сий.
  
  
  — Тӹнь анжымаш фасольым тынна гань кагыль?
  
  
  Шанымашвлӓштӹм мӹлӓнем уке, мӹньӹм анжен, но Гарм мӹлӓм келесен, мӓ дорцын карангда дӓ тидӹ качкыш — цилӓ, мам тӹдӹ кодеш, тенге...» Мӹнь стӧл кӹчӓлӓш шеклӓнӓт тама-ӓнят сӹндӹмӹм. Тамахань-ӓнят пумага. Шампанскийым тидӹ гӹц лин. Конверт кӧргеш сирен веле визиткым "буква доно воля яжо. Гарм ма тенге сиредӓ гӹнь, ма лиэш ылын кодеш.
  
  
  М х4 1 + ?
  
  
  — Махань лӱдӹш, — манам мӹнь. «Тидӹ шамланымаш». Тӹдӹ сирмӓшвлӓжӹм мӹнь шӹм у: «ӓнят, тидӹ форму». Таро карточка мӹлӓм пуэн: "Теве. Ученыйвлӓн тӹньӹ семня".
  
  
  Таро мӹньӹм пулыш кыптырталеш дӓ тӹдӹм пӧртылтем. — Тидӹ агыл форму, кыдым мӹнь пӓлӹделам. М 1 минус, 4 плюс шукемдӓт ала-мом». Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. — Тӹнь права, тидӹ шамланымаш.
  
  
  Кӓршем мӹнь угӹц анжалда. Эй вычалам. Мӹнь ынгылышым.' Смыслжым тидӹ трӱк цилӓ монда. 'Тӓ пӓледӓ, мам тидӹ анжыкта? Тидӹ анжыкта, ылын ма тӹньӹн праваэт.
  
  
  Мӹнь йӓрӓ сӹнзӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. — Маханьым?
  
  
  «Клон тӹдӹ гишӓн. Анжалаш.' Карточка ӱжӹн тӹдӹм анжыкташ. «Тиды ак 1 минус М. Корны тидӹ 1 М. Ml. Лао Цзэн кодовый лӹмжӹ. Ml Ml равно 4 луымшо А, 4 шукемдӓт. Mi нӹл ылын. Нӹл мары гань, Цзен Лао. Нӹл клон. Худа ядмы знакым. Йымы пӓлӹжӹ манярын эче худа.
  
  
  Шотеш, тӹдӹ туп откидываться пӧкенӹш. «Тӓмдӓн исторический жепӹм пӓлдӹртӓш лиэш».
  
  
  "О, дӓ яра," мӹнь келесӹшӹм. «Перви тӹньӹн праваэт улы».
  
  
  Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь нигынамат ак чаманен но перви тӹ гишӓн, ма праважы улы».
  
  
  Векӓт, тидӹ мӹнь сигаретӹм луымшо ылын. Мӓ утла шукы тиды тенге ылеш. Балконан окуркывлӓ дӓ пылдыр гач мӹньӹм шуэн анжыде, тӹдӹ кыце пикироватлаш, кыце изи бомбардировщик лӱдде. «Лым вазын дӓ ма доно ӹлӓ, кыце шуаш груша». Мардеж кӹньӹлӹн ш гавань; турге тыргыжланен непцӹртӹлеш пышыш йӓкӹр нолаш коэвлӓ, тетявлӓм кыце шытырлана, шолышт дӓ ӹнде ӓтя-ӓвӓвлӓн кечӹ дон утла перви понгыжалтмыжым вычат. Мӹлӓм амалаш ӹш керд. Мӹнь тырлышым, таро нерӹмӹжӹ годымат, изиш опталеш дӓ вара ӹшке шампанскийвлӓм балконыш лӓктӹм. Простой дӓ вӹд вӹлнӹ тӹлзӹ кечӹ дӓ ош тӱняш пляж тӹжем шӹдӹр. Выртеш мондаш вес сӓндӓлӹк тӹ мӹньӹнӓт шон, дӓ цаштыра линия кроваво гӹц тӹдӹ-краснй. Тидӹ колымашын дӓ пуштмаш сӓндӓлӹк, кышты пӹтӓрижӹ лулӹт, а вара вопросым пуш.
  
  
  Но шукы ядмаш улы, нӹнӹ ӹшке пӱӓ маныт. Ынде ответым дӓ вара кодаш ак ли ыльы. Чен-ма техеньӹ клон гӹц иктӹжӹ ылеш. Пуштыт тӹдӹм сенаторжы. Ӹнде кӱ-гӹнят, ӹшкӹмнӓнвлӓ Чэнь планируяш-тюрьма гӹц мӓ тагачы вадеш. А тидӹ кужы «кӱ-гӹнят»? Дӓ кынам тидӹ лин "сегодня"? Тидӹ «кӱ-гӹнят» эдемвлӓӓт яжовлӓ лин кердеш ӓль иктӓ луаткок эдем кид доно план доно гранат. А тагачы — сек кужы шамак. Вес сотемӹ якте тӹдӹлӓн шӹцмӹ шуйнен. -Мӓ эче. Таты Цин келесӹнем, ма мӹньӹм ажедшӹ «тошты тышманвлӓ». Тошты махань тышманвлӓ? Мӹлӓм тышман ылеш тӹжем. Остров ты ылшы цилӓ дӓ эче улы гӹнь, тӹдӹм мӹнь корнышты кердӹ веле ӹлӓш ванжа. Тагыце мӹнят ответ моаш лиэш ылын. Тишкӹ А «тагачы вадеш».
  
  
  Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь кӧргӹш анжальы, тӹштӹ таро амала. Ян амаса пӓлемдӓлтеш тӹлзӹ; тидӹ тенге каеш, вуйта воздухшат гань кловой тӹлзӹжӹ гӹц ночник малымем сӓкӓт ылын. У анжалтышвлӓм мӹньӹм нӓнгеӓт. Тоже тамам-ӓнят ӹшкежӹ ганьым. Таро мӹнь эчеӓт цилӓн ылыт, лиӓш келеш гишӓн тыргыжланен дӓ ӹшӹклен. Тӹдӹн научный дӓ коговлӓжӓт иквӓреш агентвлӓжӹ ылын, но мӹлӓмжӹ тӹдӹ керӓл лин колта. Седӹндон эче ик семӹнь, мӹнь амален кен ак керд. Ти ак ли ылмы ылшы гӹнь, планым ак ли ылмы мӹнь, шамак толшеш, мӓ донна тӹнгӓльӹ манын, тидӹ цилӓ отслеживать «малын».
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ кӹчӓлӓш тӹнгӓлӓм. Письменный стӧл вӓреш ылшы ящикеш мӹнь тӹдӹм кӹчӓл мода, шанем. Ти листовкывлӓжӹ китчевый, тӹдӹм туриствлӓлӓн кодеш. «Нассау айо». "Кышты тидӹ цилӓ лиӓлтӹн?"
  
  
  "Кышты тидӹ цилӓ лиӓлтӹн?" карем остров улы. Тӹдӹм нӓлӹн, лижок манын анжена. Тюрьмашкыжы мӹнь мон. Сӓй. Мӹнь ылгецӹ, питӹрнӓлтӹн, шӹлӹнӓм манын, тӹдӹм кӱшкӹ нӓнгеем мӹнь ылам? Мӹнь ылам остров доно лӓктеш. Тенге мӹнь побережье кен ылын. Изи самолёт ылшы пляж взлётный семӹнь кычылт кердӹнӓ-корнан самолетвлӓ шӹцмӹ. Ӓль мӹнь пыш кычылтмы ылын. Частный корабль, частный дӓ яхты знать. Тюрьмашкыжы мӹнь тангыж корныш ыжатат. Тангыж шукырак ылыт, шукы корным ылын. Мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем остров улы.
  
  
  Мӹнь лӱктӓлмӹ годым, у анжалтышан, цӹревлӓн вашталтмышты. Кечӹ лӓктеш гӹц линия мӱлӓндӹм, дӓ пӹлгом леведӹн-ӓвӓм пӓлен кынам мӱлӓндӹм левед шӹнден. Бэй ӹшке пӧрт гӹц лӓктӹш коллоэц-стрит корабльым дӓ ӹшке докы кен, пирс пришвартовывать келесымаш. Прилавкышты ӹдӹрӓмӓш ӹшкӹмжӹм пачаш дӓ тотдымывлӓ веселӓ пазар сумка тангыж шляпӓ раковины олым. Джон стюарт ылшы ылын гӹнь, мӓ донна тиштӹ ӹлӓт дӓ тангыж вӹд мычкы ечӹдон тау темме пазар кердеш, а вара алангы свежепойманный тангыжыштыш хала. Джон Стюарт ылыт ыльы гӹнь, кӹзӹт мӹнь кыргыжам чэнь ак шалгы ыльы гишӓн пӓлет-ма, а пӓлет ылгецӹ, тӹдӹм полици ылшы шижтӓрӓш манын, тидӹм лоэштӓрен. - Ник чен картер палшы но мам шӹл.
  
  
  Машинӓштӹштӹ веле улы цилӓ пӧртӹшкок пуштыныт, а мӹнь цилӓ тидӹ машинӓ кӹчӓлӓш; кӹчӓлӓш тӹ вӓр, кышты серийно клон ӹштен. Шӹндӹнедӓ гӹнь, Чен-мам мӹнь тӹшкӹ канден. Мӹнь гӹнь кердӓм только тӹдӹ шӹлеш ыльы. Весӹ, мӹнь гӹцем паснаок.
  
  
  Ирок куд цӓш ылын, мӹнь ӹнде ылын дӓ тамахань-ӓнят планжы. Ӹнде мӹнь амален кен кердеш.
  
  
  
  
  6 главы
  
  
  
  
  Пӹтӓриш правилывлам: тышман доно пӓлӹ.
  
  
  Интерфилд доно сӓрнӓлӹн мӹнь-аэропортшы роуд дӓ ӧрдӹжӹш кен. Тошты тышман, мерявлӓ дон кӓтӓ, таты дон цзин мӱм, ӱм, аэропортышты мӹньӹм толын. Лин кердеш, ӓнят пуат мӹлӓм зацепкы аэропорт ылын. Ма вара, тидӹ ирок ли шижмӓшӹм агыл, а анжышы шалга.
  
  
  Мӹнь верцем прилавкышты лицӓш анжалда. Таможньы. Информация. Прокатыш герц машинӓ. Бронирование. Мӹнь нӹнӹ логӹц иктӓт нимат ак ӓшӹндӓрӹктӓ. Мӹнь киоск газетӹм нӓлеш дӓ газет кеӓ. Манын мам ӹштӓш лиэш, шанаш годым, мам ӹштендӓ. Гренада казино тӹдӹ гишӓн нимат ак ли. Иностранецвлӓ. Но тенге агыл дӓ пиш потикӓлӓ ылеш. Векӓт, нӹнӹм лӱдӹктӓш турист ылыт. Ӓль, лин кердеш, тидӹ гишӓн ам пӓлӹ веле коп. Лин кердеш, тӓгӱ-ӓнят поген дӓ тидӹ эче первиок пачанг толеш. Тӓгӱ-ӓнят эче ти наркотик гӹц торгейӹшнӓ.
  
  
  Ӓль кӱ-гӹнят весӹ гӹц . Колышывлӓн спискышты мӹнь тергем. Бангель вӓреш колта. Сигаретӹм доно Небрежность. Тӹдӹн ӓвӓжӹ, кенсингтон ылын, тӹдӹ тыргыжлана. Нина, колымаш гишӓн молы сӓй. Mortuis De bonum nil nisi. Мӹнь вӓрешем газетӹш. Тошты ӹмӹлеш тышманат ак шӹл.
  
  
  Эче ик дела ылын, мӹнь нӹнӹм ӹштен кердӹт. Пуры вады гӹц тергӓт спискыжым мӹнь англичанка boac пассажирвлӓм шачын. Мӓ вады гӹц толмыкыжы шачын Нью-Йорк 7:30 ирок. «Пан Эртен» шӹмшӹ Майами лектын, а толшывлӓ гӹц самолетым кӓндӓкш британский лондонышты — уке, уке церпет канден. Изи перви ылын. Лондон. Мыньжы тумаем тиды вӹлнӹ махань-тӹ жепӹн. Лондон Окун Чарльз тышман гӹц лин. Но уке, тӹдӹ нӹнӹм мон, кынам тӹдӹм ӹштӹшӹ лабораторийын нӓлен. Кандыжы! Ӓрӓкӓ Доно! Тӹдӹ тенге лин кердеш. Карло, посыльный, келесӹ, мам эдемвлӓ, кыдывлӓм тӹдӹ тӱлӓш, китай кого ылын. Фут доно вӹц винг кӓпӓн ылын, КАНЫМ агентвлӓжӹ, лондонышты негызлалташ. Маловероятный доно, мӓ тӹ мондымы манын, кынам-гӹнят мӹнь донем. Ӓшӹндӓрӹктенӓ, тӹдӹ ӹнде трехпалый мӓ кидӹштӹн лижӹ.
  
  
  'Шергӓкӓн.' Ялем мӹнь йыра ыдыр. «Мӹнь тӓ мам келесен кердӹдӓ, лондон мӓ тӹдӹн шачмы ӹлмӹ доно рейс винг гӹц мистер?»
  
  
  «О, пиш ӹжӓл». Тӹдӹ пиш сылыкан кайын колтыш. — Но лӱд, тидӹ мӹнь тӓ информация о пуаш разрешӓйӹ.
  
  
  — Мӹнь пӓлем, тӹнь ам керд, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь тӧрӧк сӹнзӓшкӹ анжалда. Кок анжалтыш номерым: чуть веле тергенӹт, шолмыла шолын.
  
  
  Информация мӹнь тӹдӹм пуш. Тидӹ вуйнаматеш спискӹштӹ пассажирвлӓм лачокшымат ылеш. Тидӹ ӹшкетӹн лимӹжӹ тӹдӹн рейс ижӹ. Йолташ дец хунг тӹдӹ ужеш.
  
  
  — Тӓлӓндӓ чиӓлтӹмӹ гӹнь, — тӹдӹ услужливый приваялеш, — вадеш лу цӓшӹн нӹнӹ мӹнгеш бронироватлаш рейс лондон.
  
  
  Тидӹ мӹнь ылам интересуя.
  
  
  Рискнуть, отель мӹнь звонялам «Гренада». Мистер нӹнӹм вуйнаматеш сирӹктӹнежӹ ылын. Сылалташ аяреш мадаш тӹнгӓлеш. Но, вес вел, иктӓт Дец Хунг. Модышты ак кердӹдӓ тӓ цилӓ жеп веле ыльы.
  
  
  Кӹчӓлӓш Карло отельӹш толмыкы дӓ мӹнь, - мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ тӹшкӓ. Тӹдӹ Ӓрӓкӓ пӓлӹмӹ ылын. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, тӹдӹлӓн пӓлӹдӹмӹ ылын, дӓ тӹдӹ келесен, мӹнь тидӹ гишӓн манярым тӱлӓт. Соглашеним мӓ докына толыныт.
  
  
  Таро мӹлӓм келесен, мӓ выченӓ. Тӹдӹ шаналтен, веселӓ тидӹ ма лиэш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм шывшалам согоньын дӓ машинӓ докы пӧртӹлеш.
  
  
  Кок правилывлам: тюрьма кеӓ. Тюрьма тӧрӧк ашкедӹ.
  
  
  Но шагалӹнӹт мӹнь корнышты доно «Трубкам сӓндӓлӹк», англичаныш сигаретӹм нассау производитель. Бренджӹм мӹнят нӹнӹ доно шӧртньӹм пунем ылнежӹ уродский уло. Мыжыр доно да ышке таманяр шӱдӹн викӹм мӹнь колтымы нӓлмӹ пачкыдон упаковкыжат кычылтмы гостиницы.
  
  
  Барыш сыра мӹньӹм качкеш дӓ кеӓ дӓ бейстрит бутербродым. Вара эче ик. Дӓ эче иктӹ. Бурбон дӓ, ӹрӓш манын. Мӹнь кемӹ годым, мӹнь кыптештӹн дӓ йӱкшӹ ыльы. Бармен гӹц мӹнь кӓнгӓшӹмӓш-кушта. Ылын гӹнь, мӓ тӹдӹн праважы улы мычашты пӹтен. Мӹнь шолы лӓктӹш, юкан кымыл, дӓ кыдалеш машинӓ пӧртӹлӹнӹт. Мӹнь тӹшкӹ тӓрвӓнӓ, дӓ ваштареш ӧлицӓштӹ машинӓ посигналить могыра ак сӓрнӓл. Тидӹ мӹлӓнем пишок шур юквлӓ келӹт. Тӱтӱтлӓт мӹнь тӹнгӓльӹм: «Тидӹ-тӹнгӓлтӹш-ма-пакыла-кредалмашым».
  
  
  Ти конгрессыш толшывлӓлӓн полицейский-стрит. Ӹшке донет мӹньӹм и документвлӓ ылыныт. Тӹдӹ пиш ярата ыльы. Отельыш ты мӹнь мӹнгеш нӓнген кода ылын. Мондеп дӓ прощаяш. Тӹдӹ шанат, пӹтӹжӹ манын мӹнь.
  
  
  Онгылашыжы тӹдӹн мӹнь донем. Тенге сӓй йӧн тюрьмӓш вӓрештеш.
  
  
  Нассау тюрьмаш техень худажок ак ли, молнамшы гань. Тидӹ тос, остров касвел пачашан кӱ вел шӹндӹшӹм. Верысе манын тӹдӹ халыкым «гостиницыш», вет тӹдӹ тенге каеш. Тӹ годшен шукы сӹлнӹ шӹнден кердӹдӓ. Сад газон ӓнгӹсӹрӹн дӓ тӹвӹлӓн пӹчкеден кемӹ. Клиентур шотышто гӹц шалгышы, эдемвлӓ гӹц ик йыд отсыпаться руш, тиштӹ коктым дӓ вор случайный «криминальный маньяк». Преступлеништӹ кӹзӹт якте вел насильственный расовый ыш пыдырана. Тенге, эдем Чэнь тип-учитываться нигыцеӓт ыш ма, системӹм ӹшкӹлӓнжӹ безопасностьым шагалтен. Но нӹнӹ пуа, тӹдӹ сек яжо нӹнӹ ылыт. Камера шалгышывлӓ анзылны тӹдӹ орол.
  
  
  Мӹнь пиш йӱӓш тӹнгӓлӹн. Келесенӹт нӹнӹ, ик ма мӹньӹн телефон йӹнгӹл праважы улы. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ Святой Петр шуэдӹмӓт пӹтӹрӓл. Келесенӹт нӹнӹ, мам мӹнь п йӱкшӹ ылат.
  
  
  Мӹнь кӱш нӓнгеӓ. Помимо Чен-ма, вес питӹрнӓлтӹн, кокшы веле ылын. Мӹнь доно тӹдӹм иктӓт шӹндӹде камерышты кок ӹрвезӹ.
  
  
  Амалыда нӹнӹ логӹц иктӹ, йукшӹ ылеш тама.
  
  
  Вес эдем каеш, тӹдӹн ик ак шо лиэш ылын камера гӹц срален шӹндӹмӹ. Размер кого ылын, капшат цаткыды, шушыр гӹц шелӹштеш доно ран, гӹц, кыды тӹдӹн симсӓлгӹ-шим кӹшкӹ одеял парчык лицӓ.
  
  
  Тӹдӹ тамам шанымына годым, мӹлӓм пуры.
  
  
  Чен камер-мам вес мычаш ылын. Тӹвеш, тӹштӹ коридореш мычаш. Шалахай велнӹлӓ ылын гӹнь тӹдӹ кодеш, ак уж: мӹнь тӹдӹлӓн ылыт. Клон мӹнь пӹтӓриш анжалтыш. Тӹдӹ ладнан дӓ юл ылмыжы.
  
  
  Мӹнь сигаретӹм сокамерник пачкым виктӓлтен дӓ кого цигӓркӓм пижӹктӓш. Иктӓт тӹдӹм нӓлӹн, тӹдӹм анжен, соты докы лишкӹрӓк мундштук шӧртньӹ доно ниӓлтӓ. "Техень намозы". Дӓ йӹрӓлтӓ.
  
  
  Т шериф уилсон тӹдӹ ужеш, тӹдӹ кыча дӓ лу дон бар «никель пуаш», заведеништӹ кымдемӹштӹш хала. Трӱк ялем лӹвӓлнӹш мон дӓ героин барный пуч пачкым коп. «Тӹдӹм цӹтӹрӹктенӹт ылын, чувак. Мӹнь тенгеок и магадан. Тӹдӹ кидшӹм шӓрӓлтен колтыш. Ире ылыт. «Вес монгыр гӹц, — тӹдӹ шаягаремнӓм ыдыралын, — мӹньжӹ гӹнь техень ышан, малын мӹньӹм тиш ала?»
  
  
  Барышты тӹдӹ питӹрӹмӹ, а вара тӹдӹ шижӹн. Тыды шамаквла доно, кого проблемӹвлӓм ак нассау наркотик гӹц ылын, седӹндоно копы веле каеш, воротила тӹдӹ ма лин. Босс заполучать коговлӓжӹ нӹнӹ вуйта лачокок. — А тӹ жепӹн махань-ӓнят ышанрак сынзалеш кенвазы.
  
  
  — Дӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Махань кайф».
  
  
  Т дӓ мӹньӹн тӓнгем Шериф Уилсон. Мӹнь ӹшке пӧрт вӓтӹжӹ гишӓн дӓ тетявлӓжӹ гишӓн шайышт дӓ тӹдӹм сӓрнӓт, кыды ӹшке чанген. Тӹдӹ мӹнь гӹцем ядеш, тӹдӹн тышманем улы ма серьезный ылеш, дӓ тӹдӹ ваштылеш. «Иисус, мане. Но мӹлӓм тышман. Скоры нӹнӹ тӓлӓндӓ лаштыкым пӹчкеш, ма техень йӧн доно сӹлнештӓрӓт. Теве тенге мӓ мӹньӹм шӹдештӓрӹш, чувак. Нӹнӹ логӹц иктӹ гӹц нимат уке».
  
  
  "А тӓ бар?"
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы лӱктӓлмӹ. Кӱ-тидӹ келеш гӹнь, тӹдӹ сойток тидӹм нӓлӓш вӓрештӹн. Мӹнь Либо, правительствывлӓ доно икток. Хоть-махань гӹнят, тӹдӹ соикток цилӓ тӱлен вӓрешт».
  
  
  «Тидӹ веле ак шо гӹнь нӹнӹ иктӓ-махань вес цель». Мӹнь уже пӓленӓм, кӱ тидӹ «нӹнӹн».
  
  
  Мӹнят ма-шоным пӓлем, ти тюрьмӓм. Дежураш полицейский ӱлнӹрӓк лӱдӓм. Чен орол-кӱшнӹ ик мӓ орол ылын. Вӹц цӓш йӹде тӹдӹм вашталта. Вес шӹмшӹ церпет оролжы ылам. Брукман Крамп надзиратель тюремщик вашталташ.
  
  
  Нӹнӹм мӹнят икманяр вопросым пуаш гишӓн Чен-мӓ. Мӓмнӓн сокамерник омын амален тӓрвӓнӓ анжалда. Сӓрнӓл кеӓ, дӓ вара тӹдӹм шыпшаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  Келесымаш Чен-мӓ иктӹ веле тыр лиэш. «Моряк, — шаналтышым Уилсон. Спортивный луан костюман млоец. Чен-Джонни мам тӹдӹ манын. Джонни каждый кечын толеш. Остатка гӓнӓ тагачы ирок. Йошкар тӹрлӹ лӹпӹ сӱретлен кого кидӹштӹ ылын. Мӓнгӹ паштек ак ли ылмы тӹдӹ ак шиж.
  
  
  Ик хӓдӹр, кыды верц тидӹ мӹлӓм и шон. Хӓдӹрвлӓм, кыдывлӓ ӱштӹ сектор ак колты, малын молнам-ӓнят тӹштӹ шӹнден.
  
  
  Мӹньӹн сержантем докы толыт. П арн мӹнь ӹнде ылын. Совесть шукы лапка улы. Мӹнь ядам, вӓтӹжӹ кердеш ма мӹнь звонялам.
  
  
  Куд цӓш лин планироватлаш, Таро толын. Тӹдӹм ынгылен ак керд, ороды гань мӹлӓнем техеньӹ лин кердеш. Тидӹлӓн келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн яжо эдем, гражданинӹн яжо, техень яжо дӓ нимат ак ӹштӹ манмы мары первижӹ ир мӹньӹн нигынам. У нигынамат ак ӹштен дӓ тидӹ мӹнь ылам. Тӹдӹ вара мӹнь келесем, мам мӓгӹрет кӹзӹтшӹ сӹнзӓвӹд.
  
  
  Штрафым нӓлмӹ нӹнӹ вашталтмашвла.
  
  
  Телефон звоня лу минут мӹнь шӹм пырдыж блокышкы. Коридор мычкы кеш ӹшке вӓржӹм кодаш дӓ брукман гвардеецвла, манын тӹдӹ келесен. Тенгеок "дӓ".' Тӹдӹ вӹкем анжальы. Тенгеок "дӓ". Цецаш мӹнь тӹдӹм ӱлӹкӹла колтенӹт.
  
  
  Тӹдӹ стеня докыла тупын сӓрнӓл шагалеш. — Эй, — трупкажы тӹдӹ келесен, — мӹнь ядым тӹнь... — тӹдӹ кӹжгӹ юкшым дӓ доверительный. Мӹнь ӹнянем, идӓ ядышт мӓ утла шукы жеп тӹдӹм нӓл, мӓ вет мӹнят тидӹ график пыдыртен кердеш.
  
  
  Т мӹнь Шериф Уилсон анжалда. Тӹдӹм мӹнь пиш келшен. Тӹдӹ поспеен дӓ, манын колта, тагачы вадеш. Пушмы каным ыльы, вет мам пӓлдӹртӓш лиэш. Мӓмнӓн спутник камерышты юк доно мӹлӓм ак ӹнянӹ. У шӹп ли. Изи дӓ йӱкшӹ ыльы. Миля тӹдӹм пыш паштек цаклаш лиэш.
  
  
  Но махань, чорт возьми, ӹлӓш мӹнь пӓшӓ. Изи, мам ӹштен кердӹт, тидӹ уилсон защищаеннӓ. Тӹдӹ койкашкы шӹнзеш. — Тидӹ тӹньӹ, мары, — тӹдӹ келесӓ. «Ӹнде токы кен кердӓм».
  
  
  — Тоже тӹнь кет, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'П скоры.'
  
  
  — Мӹнь тиштӹ ылмыжылан ак шотлы.
  
  
  — Мане. Пуры ылыт гӹнь.' - Мӹнь курткым ыргышы ниӓлтӓ: «цилӓ тошты шӹндӹмӹ, ма тӹдӹн доно». Кӹзӹт, кӹзӹт тӧр.
  
  
  Нӹнӹ мӹньӹм тӹдӹн кидшӹм пиштӓ. Мӹнь пӓлӹделам, ма фишкы, кандышы гӹц казино, келеш.
  
  
  Брукман тюремщик кынам мӹньӹм ӱжӓш толын, Уилсон уже амалаш, мӹнь амаса докыла брукман ташкалтыш пыртымы. «Яра, Стюарт. Тӹнь кет иктӹ ылыт. Тидӹ мӹнь пачеш кодаш ак керд.
  
  
  — Тау, агентвлӓжӹ Брукман, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Кырык ташкалтыш веле шолаш сӓрӓльӹ. Вӓтӹжӹ тӹштӹ вычат.
  
  
  Мыкик йӹрӓлтӓ мӹлӓнем доно. — Лачок, — манам мӹнь. «Мӹнь лачокат шон тау тӓлӓндӓ. Тенге мӹнь тӓмдӓн докы пуры лижӹ. Мӹнь кидшӹм виктӓлтӓ. 'Вӹц пумы.'
  
  
  Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ.
  
  
  Парус гач тӹдӹ уже вӹц секунд лӹвалнӹ ылеш.
  
  
  Мӹнь каждыймок анестетик жетон доза утраивать. Вӹц когыньыштын мары нӓрӹ ылын, отключка куд цӓш. Тидӹ ситӓ шукы лин.
  
  
  Чен-мӹньӹм анжал дӓ ма докыла шыпшеш. Тӹдӹ шана, цилӓ тидӹ мӓ планым ужаш лиэш.
  
  
  Церпет шӹм ӹлӓт. Мӹньӹн карангдымы Крамп надзиратель ташкалтышеш, сменщик Брукман надзиратель. — Тӓ доныда ылшы брукман увертӓрен, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  'Ой?' Тӹдӹ шагалеш, куктӓт.
  
  
  Мӹнь кӹшӓнӹш опташ дӓ пумага листӹм лыкты. Тидӹ мӹнь пиш пингӹдӹ кидшӹм тӹдӹн сага чип выченӓ.
  
  
  Мӹньӹ ты кӓпӹм кӱшкӹ кӹшкӓш мӓлӓннӓ мӹнгеш, тюрьмашкы блок.
  
  
  Мӹньӹн сержантем ӱлнӹрӓк ӓрӓкӓ йӱмӓшӹн вредӓжӹ гишӓн увертӓрен.
  
  
  Мӹньӹн сержантем мане, уке ма яжо ӹрвезӹ ылеш. Мам весӹм кидӹш кыптырталеш.
  
  
  Писарь приемныйыш кол, сержант гань вазын дӓ шӹнзӹ, анжымаш пӓшӓ. «Тӹдӹн токо веле сӓрнӓлтеш». Мӹнь келесӹшӹм. 'Тенге веле. Анжалаш толын. Мӹнь тӹдӹн кидшӹм хватя, вуйта аштаре.
  
  
  Кӱшӹцӹн писатель сержант Полицейский вӹкӹ кенвазым.
  
  
  Таро стендӹм мӹньӹм вычат.
  
  
  «Мӹнь полицейский кидшӹ улы, кыдывлӓ тенге мӹнь яжорак ылам», — манам мӹнь.
  
  
  «Лачокат ма ыльы йӓмдӹ ли», — маньы тӹ годымок, мӓ кешнӓ. — Мӹнь ӓшӹш нӓлӹн, тенге ӹнде тиштӹ ма цилант яжон амалыда.
  
  
  Шипкӓжӹ Брахма мырлаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  
  
  7 главы
  
  
  
  
  Таро дӓ мӹлӓнем вӓрӹм кӹчӓлӹн, хытырен. Пабла тюрьмӓ гӹц мӹндӹрнӹ мӓ мона. Пабла шая антиквар кӹзӹтшӹ - пластиковый винил кирпичик дӓ пуа. Ти школ маналтеш «Het Schelmenhor», мӹньӹм ядыштын доно хайзилӓнӓ, негодяйвлӓ кӹзӹтшӹ ма мӹнь ылам.
  
  
  Ин тюрьмаш вел выча мӹньӹм нимахань ясыжат. Нӹнӹм иктӓт весӹ икманяр цӓш амален. Дӓ, тӓгӱ-ӓнят ик гӓнӓ келесӓ, ом кӱлешан йыдпел якте. Ӧрӹм мӹнь, ом мам нӹнӹ тӹкӹжӹ лиэш. Лу цӓшӹн ик и перви тӹштӹ тышман машинӓвлӓ ылыт, а лондонышты Доно рейс десятичасовой бронироватлаш Винг раз билетвлӓ, кыргыжам, лу цӓш якте эртӹшӓшлык ылам.
  
  
  Дӓ кыргыж эртӓ. Тидӹ гишӓн мӹнь шаналтышым. Вес вел, мӹнь тенге полици палшен. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь тӹдӹ ылам, ӹлен кодеш палшен. Шӹндӹнедӓ гӹнь, иктӓт ак шогӓль. Чэнь тӓнг-ончалеш дӓ полицейский ылам ма, кыце мӹнь ӹнянем, пиш будет ак амалы. Ти пӓшӓм тӹдӹ пуры кечӹ лин.
  
  
  Таро бурбон лыкышты эртӓрӓт дӓ стӧл докы мӹньӹм шӱден. Шерри тӹдӹлӓн ыргыктымем. Леди миледи кодеш. — Увервлӓ карло гӹц ылеш?
  
  
  Сумочка тӹдӹ пыргедӓш тӹнгӓльӹ. — Тӹдӹ звоня ыльы, — тӹдӹ келесӓ. — Мӹнь вазым. Окуркывлӓ ыреш тӹдӹм кыргыж, дӓ у цым кыптырталеш. Так кӹчӓлӓш ак канды. Вара сумкашкы методично тӹдӹ охыремдӓш тӹнгӓлеш, гӓнӓ иктӓ-ик хӓдӹр. Пудреница. Сигаретӹм. Калта. Тӹдӹ мӹнь шеклӓнӹшӹ анжалда. «Тидӹ ик вир доно ӹштӹмӹ ылыныт гӹнят комментарий гӹнь, Картер, тӹлӓт мычаш лиэш».
  
  
  Рейд ӹшке пакыла тӹдӹ.
  
  
  Комментарий йолажы пакылаат мӹньӹн кӹчӓлӓш.
  
  
  Увер колышт, тӓ ӹнде? Агыл, конечно уке.' Ватерлоо ӱстемба ӓнгӓ площадь ӓшӹндӓрӹктӓ тӹнгӓлӹн уже. «Сенаторын Крэнстон». Тӹдӹм кӱшкӹ анжалеш. 'Автокатастрофа. Мерявлӓ дон кӓтӓ, официальный техень ядмашвлӓ.
  
  
  — Тӓ сведени кӹзӹжӹм нӓлӹнӓт?
  
  
  Тӹдӹ мыкик. «Вашингтон кынам мӹнь звонялаш, вывод мӓмнӓн манын увертӓрӹш, мӹнь цилӓ ынгылем. Кӹзӹт тӹдӹн причиныжы, самолет ылын ма тӓрвӓтен.
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. Эче ик кечӹн, эче ик колта. Кандт козырь ылын дӓ кӹзӹтӓт улы. — Тӹнь гӹц уверӹм кӹчӓлӓш Карло, — тӹдӹ мӹлӓм ӓшӹндӓрӹктӓ. — Мӹнь шанем, тӹнь талашал кӹчӓлӓш гӹц яжорак. Парнядонат тӹдӹм ӹшке сумкыштыжы пыргедӓш... ты лвлӓ. "Мӹнь ӹнянем, тидӹ ма лиэш." Гренада Карло шер весӹ, тӹнь ганет дӓ тӹдӹ келесӓ, дӓ кынам кеа винг доно, Карло тӹдӹн паштек кеӓ. Иктӓ-махань на побережье шӓлӓтем, — тӹдӹ келесӓ. Каскадный корны мычашышты. Вургымлашкы лывшен вара ӓль сары. Ну, мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹштӹ тӹнь отказет
  
  
  Мӹнь тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ шӱмешӹжӹ сек остатка кечӹ аяран. "Таро!" Мӹнь юкшы трӱк шактыде. Кагаз тӹдӹ мон. — Шолеш сӓрӓлӹнӓт, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Брошюрывлӓм отель анжен мӹнь ӓшӹндӓрем. Карем, балконвлӓш тӹ мӹнь тыменяш иктын ирокшы кечӹялжы. Семеш «цилӓ Кышты тидӹ лиӓлтӹн?» Каскейд-Атлантический океан роуд самеш, миля иктаж пляж. Согласны «Нассау айо», Каскейд-ур миллионер тӹнг роуд семӹнь пӓлӹ ылеш. « цилӓ иктӹм ынгылымаш дон... э экстравагантный багамвлӓ виллон». Хоть-махань гӹнят, тидӹ яжорак лиэш чен вазеш-мӓ. Сай вер дӓ, кыргыжмашеш остров доно манаш тӹнгӓлӹнӹт. Сомнени уке, вуйнаматеш чен тӹштӹ вычат ма-мӓ.
  
  
  — Шамак толшеш, — тӹдӹ келесӓ. «Тӹдӹн цилӓ тӹштӹ эче».
  
  
  — Ку, — мӹнь келесем, — эче кышты?
  
  
  «Эче цилӓ вуйнаматым доно Каскад-роуд. Мерявлӓ дон кӓтӓ, наверне, тӹштӹ тӹдӹ. Карло, манмы доно тӹдӹ регистрация нӓлмӹ "Гренада". Багаж доно нӓлеш. Йӱлдӓлӹнӓт, сӹнзӓш тӹ тӹшкӹ погыненӹт.
  
  
  Тидӹ тӹштӹ келеш ылын. Цашешна, Карло винг шеклӓнӹ. Шансвлӓ Но мам тидӹ сылалташ, изирӓк ылыт. Карло йӓнг сары лин кердеш. Мам мӹнь шӹндӹдӓ, мӹнь когарш ӹштӹктен. Шарныктет тидӹ мӹнь, ӹшке вуя ӹлӹмӹштӹм дӓ мӓмнӓн пуйырымаш йымы гань шукы мыскылымладӓ лоно кайде. — Йӱнӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Кӹзӹт мамнан пашана».
  
  
  — Каскейд-роуд? Тӹдӹ чуч тӓрвӓнӓлеш.
  
  
  — Маняр, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Тӹнь ма нӓлмӹ лӹвӓлнӹ «чокрак»?
  
  
  — Мӹнь ӓшӹш нӓлӹн, мӹнь тӹдӹм ужыт, нӹнӹ Каскейд кеӓ-роуд. Вес тӹньӹм ужам, отельӹш толмыкы.
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ вочык. "Сек интересный нӓлмӹ соок цилӓ тӹлӓт". Махань мадышла.
  
  
  Шижмӓш ылын. — Мӹнь шанымемдон, тӹнят гӹц отель поген кеӓт дӓ хӓдӹр.
  
  
  Адреснӓм сирӓлтӹдӓ дӓ приваялеш увер мӹлӓнем, ти корнылан тӹдӹн пумы. Мӹнь тӹдӹм пумагам виктӓлтӹш. «Ма тӹштӹ у вӓрешт».
  
  
  Мӹньӹн карангдымы тӹ анжалтыш. — Ак тол гӹнь, а тӹнь... гӹнь?
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм йори проигнорировать. «Мӹнь якте йыдпел ак ли гӹнь, Хоук доно кӹлдӓлтӹн дӓ лиӓлтӹн, кыце йӹлерӓк тишец карангшаш кердеш ма тӹньӹн лиэш».
  
  
  У потикӓ мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, шанем анжалтышышты. Тӹдӹ гишӓн шанаш гӹнь, ма лиэш ылын ылгецӹ, ма у и вӓшлимӹ.
  
  
  — Ке, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'И тыргыжлана. 'Мӹнь кен.'
  
  
  Мӹнь тӹдӹм шывшалам, а вес вӓрӹштӹжӹ ылеш мӹньӹн шанымашем.
  
  
  
  
  8 главы
  
  
  
  
  Шукынжок попат, пиалемлан, оксашты агыл, но мӹнь шаненӓм тӹнгӓлӹнӹт, нӹнӹн самынь кердеш. Каскейд порт-кым шотдымы роуд цӓшӓн. Стеняштӹ кӹзӹтшӹ гӹц янжыш когон кынам тангыж кужы. Кӱ U якте шон тӓ гӹц-подъездный корнывлӓ образной. Дӓ, доно суяш гӹнь, ма лиэш гараж, та тышкы bentley доно веле толын шожы, martin aston ӓль, ӓльӹ Lamborghini. Тӓ тӹштӹ ылмы годым, ласко гӹц айырымы кердӹдӓ тӓ шукы хӓдӹр. Тӹштӹ конюшньы, теннисный корт, частный гавань, кышты патырлана пятнадцатиметровый яхты. А тидӹ цилӓ авыре гӹнь, ынгылен веле лиэш. Пӱртӱс пар вӓрӹм ӹшке айо ылеш. Капка сагаок ӹштӹмӹ-подъездный корнывлӓ первишӹ естественный смоква рӓдӹ. Земля докы ӱкшӓт тӹдӹ кӹжгӹ, важвлӓжӹм колтен манын, у гань пушӓнгӹ. Ӹлӹштӓш ӓл дӓ вес пушӓнгӹвлӓӓт доно ылеш, а мындыравлӓм ародланат ӹшке цӹрежӹ дӓ мӱлӓндӹ представляйӓт. Пеледӹш гань веле ӹштӓш ӱжеш дӓ садыш шынзышволкы.
  
  
  Тӹнг машинӓлӓн корны ялем мӹнь гӹц мӹндӹр корны пакыла дӓ шӹлтӓш. Сӓрнальым мӹньы пӧртна век, но тидӹ и ылеш значенижӹ. Нӹнӹн тӹштӹшӹ охраныштым ылын. Но кӹзӹт ӹнде тӹдӹ уке.
  
  
  Мӹнь ик гӓнӓ тӹдӹм тодылам тама-ӓнят шуш. Пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹн сага нӓлӹн. Сувенир семӹнь. Нигынамат ам пӓлӹ, кынам тӹньӹм оружи керӓл лин кердеш. Мӹнь пӧртӹштӹ вӓрлӓнен иктӓ кымлы ярдым, вӓрӹштӹш ыжартен аккуратно. Террасе мощеный тӹрлӹ ылыт. Качкыш-йӱмӓш дон бар ылыныт. Террасе вычымы хына. Мӹньӹм вычат.
  
  
  Нӹнӹм пӧрт гӹц лӓктӹн кеӓ. Мары дон вӓтӹжӹ дон тӹ ӹлӓлшӹрӓк дӓ ӓрӓкӓм. Вино ак вашталт. Тӹдӹ гӹц тӹдӹ кӱкшӹрӓк ылеш, шкаф гӹц размер мары цӓрӓ вуянвлӓ, кӱвлӓ жепӹм пӓлдӹртӓш лицӓ дӓ ак чуч. Тенге тӹдӹ сӹнгӹшӹ лиэш шавынь нарынзы гӹц пӹчкӹн лыктыт ыльы. Тӹдӹ намал гӹнь, манын Карлы «луды костюм потикӓ — весӹ униформа маоист». Выргем доно суяш, англичан вӓтӹ-мары ылын. Шим-ошы ӱп, льып пиш паян каеш. Ӓнят, тӹдӹ иктӓ причудливый титул гӹц намалеш. Этуотерс герцогвлӓ дӓ герцогиня-Кент. Массышты Граф дӓ графиня-мартен-сӹнгӹшӹ.
  
  
  Изи мары темӓш йӱт, а тарелкӓвлӓ ӹдӹрӓмӓшлӓн пумы. Цилӓжӓт ик семӹнь ӹлӓш шӹшӹл. Типичный дон вӹрӹшкӹжӹ ак прелюдия героизмжы.
  
  
  МГ толын. И сия тӧрышкӧ луатӹндекшӹ, кӱкшӹ, мотор. левӓш йога выргем доно лапка гӹц груз. Тӹдӹ марын ӹдӹрӓмӓш, шыпшалеш дӓ, тӹгӹр вашт пӧртӹш пырен, кид доно касемвлӓ дӓ ик вырт эртӹмӹкӹжӹ, мӹнгеш толеш. Пируэт ӹштендӓ тӹдӹ йӹрӓлтӓ дӓ кӓпшӹ тервен пӹзӹрӓлеш. Цилӓ вуйнаматым пыртымы, ваштареш йӹрӓ.
  
  
  Каяш тӹнгӓлӹнӹт, самынь ӹштӓш манын мӹнь. Тидӹ чоте кӱкшӹ лӹмвлӓм сцена британский класс цӓшӓн лин кердеш гӹнь, мӓ кӓненӓ: кум класс цӓшӓн британский сцена. Часовой тӹкӓлӹн ма, ӹрвезӹвлӓ, шукыжымок ӹшке имущество тӓрлӹмӹ паян эдемӹм оролаш тӹдӹ оролышы. П лийын кертеш, вуйнаматеш лыктыт тупик мам мӹнь, пӓлӓш манын, тӹдӹ мӹньӹм корны мычкы виден, мышкынды дон дӓ ваштылшым йӹвӹрт. Тидӹ тенге лиэш гӹнь, мӹнь цилӓ шотыш ылын.
  
  
  Но тидӹ тенге агыл.
  
  
  Дворецкийдон икманяр минутышты лӓктеш. Тӹдӹ кого короплявлӓэш сигарет лийын. Китай гань дворецкийдон ылшы. Ӹдӹрвлӓ мӹнгеш пӧртӹш погынен, тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш дӓ дворецкий, ӓ, значит, мӹнь докем. Мӹнь прицел винтовкым труба анжалда. Шыгыль дон изи покшалны лепкӓ дворецкийдон ылшы. Кӱ Клон номерӓн.
  
  
  Тӹлец пасна, тӹдӹ пистолетш пачкым сигарет лийын. Тӹ жепӹн, кынам тидӹ тӹдӹ канден, вуй кӧргӹштӹжӹ пижӹктӹмӓш дӓ дворик ӹмӹл семӹнь анжыктымы ылыт.
  
  
  Нареске бандитвлӓ гӹц кӱшкӹ куза. Лекше ирвел гӹц нӹнӹн цилӓ улы. Мӹнь пӓлем, нӹнӹ логӹц иктӹжӹ. Ош пӹлӹшӓн мары тыгыр, дӓ джинс бордель йӧрен.
  
  
  Партизан гӹц. Террориствлӓ Камбоджийский.
  
  
  Сиханук принц тӹдӹн пӹтӓриш правительство ваштареш кредӓлӹнӹт, а вара, тидӹ правительствыжы королевский кынам колен, режимвлӓн ӹштендӓ тӹдӹ ваштареш нолы лоно шӹвӓлӹн. Техень политика Камбоджа принимаеп гӹнь, тӹдӹ махань ылеш, тӹдӹ манын тӓмдӓн патриотизм фанатикше кердеш. Но тӹдӹ тиштӹ агыл коммуниствлӓн ӹштендӓ тӹдӹ сторонникшӹ. Мадыш, азиштӹ лу политика келесӓш нелӹ, мам кужы ылеш, хрустальын пасна шӓрӓш.
  
  
  Вес мӹнь кок уштыш лиэш. Но нӹнӹ, векӓт, кугешнен криминальный эртен ылын. Ялаш дӓ нӹнӹм лявӹртет хаки вельвет шӱдӹ курткым чиэн. Техень гӹнь нӹнӹ тӓ ужеш, тӓ, векӓт, нӹнӹ садовникӹм нӓлеш. Нӹнӹ ӹшке пӹтӹрен хозат, кӹрмӹ пеледӹшвлӓ гань, нӹнӹн дӓ пӧрт цикӓ. Икманяр гӓнӓ сӹгӹрӓл колтен ӹдӹрӓт, но дворецкий, векӓт, весӹ ӹнде слугаэм шӹп ӹштӹктӓт, кыце тенге иктӓт ак анжалда лӓктӹнӹт, манаш лиэш.
  
  
  Питӹрнӓлтӹн нӹлӹмшӹ этаж поктынежӹ. Кӹдежӹштӹ пасна ӹдӹржӹм нӓнгеӓш. Мӹнь лийы окня кӹжгӹ охоницӓ гӹц шеклӓнӹ, ит шеклӓнӹ дӓ кӹзӹт иктӓт ак шыпшылеп сцены гӹц мӹнь гӹцем шӹлтен ти грабительвлӓм шторывлӓ пар доно катаем.
  
  
  Йӹле мӹнь йӹрем пушӓнгӹ кӧргӹштӹ воктен дворик территорижӹ гач эртен. Ӹнде ош кемӓ соты-кловой. Мӹнь цӓшӹм анжальым. Шӹм ли пелӓшемӓт. Хоть-махань паеш пыдештӓлт Фейерверк кердеш.
  
  
  Террасе нӹнӹ мӹнгеш толмыкыжы, ӹнде положени дӓ пӧрт хозажы. Бокалым пуат темӓш ӹшке Винг лӱктӹшӹ дӓ йӱӓш тосем. «Ик номерӹштӹжӹ План, джентльмен. Тӹдӹ ик подылтыш стопкаш йӱмӹ. «Ма доно яжон пункт тау».
  
  
  Нӹнӹ стӧл йӹр шӹнзӹт цилӓн. Обзор джентльмен шунангаш тӹшкӓ гӹц тӹнгӓлӹн,-ма статян: ино Иси, тао лӓктӹн.
  
  
  Экранышты ик изи субтитр. Сӹлнӹ. Шоу фронтмен мӹнь ылеш, тӹдӹ шукырак лин дӓ «tao Oo laki».
  
  
  Тӹдӹ ӹшке ынгылен, палшаш винг мӹнь толынам.
  
  
  — Англичанвлӓм лач, Кван. Англичанвлӓм. Ма ышке лоштына тӹрлӹ нӹл диалектвлӓ доно попат. Ма доно тенге манмы пуэн-английским, мам изначально семӹнь хытырышы». Ван Тонгжы тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. — Иктӓ-махань проблемывлам доно яхты?
  
  
  Ван вуй рӹшкӓлтеш - уке. 'Семӹнь пӓшӓлӓ. Джонни цилӓн проверяймӹ. Бортышкы уже тӹдӹм.
  
  
  Джонни. Матросвлӓ. Тишкӹ сӱретлен кид дон лыпы. Тӹдӹ, ку коштымы Чен-ма тюрьмашкы. Яхты тӹдӹм ӹнде герцог командывая.
  
  
  Винг тӹшкӓ докыла сӓрнӓлеш дӓ йӹрӓлтӓ. «Пӓлем тӓмдӓм, капитан джонни мӓ пиш худа ыльы. Тишецӹн мӹндӹрнок яхты авария вӓрештӹндӓ. Тӓ самынь, тӓмдӓм ытараш подлодко йӹвӹрт. — тӹдӹ ваштылеш у, — тангыж тайымаш кечӹ лин.
  
  
  Мӹнь шижӓм ылеш манын, тидӹ "самынь" пӧрт кӱшнӹ ик эдем ылын. Планжы пишок ясы ылын, нӹнӹ тенгеок и пӓлен. Фокус подлодко ытара дӓ ышан ылын сӓй. Вӹд ире, но порволымо инсценируен гениальность ылын. Фокус тошты — ик шӹлтӓш, вуйнаматшым вес ӹштен. Тидӹ самолетшы доно представляйӹмӹ ылыт кӓпшӹм кыце кердеш, нӹнӹн юкышты семӹнь кайымеке британец неудавшийся борт пӓлдӹртен. Икманяр кая Чэнь кишӓвлӓм кодышы-ма бортш ситӓлык ылыныт анжыкташ манын, тангыжыш ты ма ямын. Океан ак кердӹдӓ тӓ весӹвлӓ кӹчӓлӓш манын, кӓп-кӹлӹм мон. Мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, кешнӓ мӓ Джонни, «капитанжым», тидӹ цилӓ верц яхты ӹняндӓрӹмӓш. Тидӹ яжорак лиэш ыльы шыпшмы. Тӹдӹн докы тӹдӹм кычалалын чен сӱретлен-ма, ӓнят, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ миля ужаш лиэш ыльы. Мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, тидӹ уже Джонни ма ӧрӹктӓрӓ. Мӹнь решӓш манын, ӓвӓжӹ ылшы Джонни тидӹ гишӓн тыргыжлана.
  
  
  Икманяр мӹнь ылам ӹшке цӹтӹрӓ. Шамак толшеш: кыце обезвреживать подлодко? Мыжыр доно мӹнь кыце кердмӹн шонгы ыдырым ытара?
  
  
  "Тӹкӓлӹн ма ӹдӹрвлӓ..." кымшы-тидӹ мары ылыт, кыдывлӓм ышмам пачы. Кышты тӹдӹ гӹц сек тура, цила темеш пумы дӓ ӹрдӓнгдӹмӹ вурс гӹц набор. Тӹ годымок йӹрӓлтен, тӹдӹ механический акула гань ылеш. А ӹнде тӹдӹм ваштылыныт. — Мӹнь ӓшӹш нӓлӹн, — тӹдӹ келесӓ похотливый, йой сӹнзӓвлӓжӹм, — малын кӹзӹт тӹдӹ пуэт ма? Ма улы тӹдӹм нӓлӹн кердӹт ылмы — ӓнят, тангыж. Ваштылмы юкым тӹдӹ ваштылеш сургыжаш савырненыт. Эртӹмӹкӹ тӹдӹ кымдан план нӓлмӹ. Ван Квам дӓ тоже йӹрӹде.
  
  
  Снисхӧдительны Винг Доно ваштыл колта. — Яра, — манеш тӹдӹ. Тӹнӓм мадын. Дворецкийдон тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. — А тӹнь, тӓнгем, пӓлем ӹнде, мам ӹштӓш?
  
  
  Дворецкийдон такыртен, оскорблени ядмашвлӓ семӹнь шим. Конечны, пӓлет, мам ӹштӓ ыльы. «Эдемӹм пуштыныт, вара ӓ бортышкы шӹнзӓ». Каеш, тидӹ изишӓт тӹдӹ намысланенӓт пӓшӓ ганьок. Но ӹшке тӹдӹн причиныжы тидӹ ылын. Лепкӓн ала шыгыль доно анжыкташ манын, тӹдӹ клон. Тӹдӹ лӱддӹмӹ дӓ ӹш ке, нӹнӹн кайышыштым цзен лао унаследовать. Палдӹрна, тӹдӹ пелен келшен положеним мӓ ижӹ. Вино клон лицӓ Доно тыменяш. — Ит тыргыжланы, Хун Дец. Тӹнь толшаш жепшӹ.'
  
  
  О, Йымы. Ти комиксвлӓ ылын ылгецӹ, кӹзӹт мӹнь вуйнамат ылам тылжы ӹлӹжӹн.
  
  
  Сценарий тидӹ келеш.
  
  
  Дворецкийдон — клон — Дец Хун уж. Лондон доно Хунг Дец Винг гӹц толеш. Билетвлӓ доно иквӓреш мынгеш винг дец лондонышты ӹштӹмӹ ылын. Тагачы лу. Но ти ӹнянӹмӓшӹжӹ хунг дец пыш вӓрештӹндӓ. Тенгежӹ, Чен-ма, тӹдӹ двойник, самолет ылын. Мотор-двойник.
  
  
  Конечно, аэропортшы темӓш коп. Паспортшым лыктеш дӓ икань элементвлӓ улы британский Но улы, цилӓ шотыш, тенге анжыктымы, тӹдӹ ма гӹц токо веле толынам Лондон. Мутат уке, аэропортышты эдем ылын, цуратла, нӹнӹ ӹлӓт, тӹдӹм ужына, мӓ вады тӹштӹ таманяр цӓкнӹ. Ӓнят тидӹ мӹнь гишӓнем монден субмарина поручаймы ылын. Вара мӹнь самолетлан гишӓн тыргыжланымашыжы поручаймы ылын.
  
  
  Вес толшаш жепшӹ верц тыргыжланышашлык.
  
  
  Комиссия пакыла ӹшке контроль тӹштӹ, террас. Яклештылаш мӹнь пӧртемӹш юкдеок. Амасам тӹкӹлӹш. Окнявлӓ дӓ, машанет, сусу веле ӹштен, тӹштӹ ылын. Бесшовный цаткыды арко — семӹнь собор свод — кӹжгӹ доно ӹштӓ, ян небьющийся, ӹнян шӹндет дӓ кӱ печатлен. Ю ю седӹндоно ядмашеш кондиционирование свезӓ ылын. Кӹзӹт нӹлӹмшӹ этажышты ылшы окняэш веле. Кого окня горизонтально тӓрвӓнӓ кердеш. Нӹнӹн логӹц иктӹжӹ виш. Тидӹ ылыт, манын, ик имнижӹ, кыдывлӓ вӹкӹ шӹндӓш лиэш. Кӱ, тидӹ нӹнӹ гӹц ӹштенӹт тӹ пол, изи воксеок агыл ылын. Самынь тидӹ ылеш кого лапка кужы форман, жеп гач иктӧр иквӓреш поген. Южнамжы коктынат пелӓк точкавлӓ метр весӹ гыц перегӓ. Тенге гӹнят, мӹнь веле кузаш тӹнгӓлӹн. Фут кӱкшӹцӹштӹ кымлы нӓрӹ кӱкшӹцӓн ылмы годым мӹнь, мӹнь ынгылыделам, мам мӹнь ам Тӓрзӓн. Фут кӱкшӹцӹштӹ кымлы — позиция худа, ынгылаш манын, тӹнь ма тӓрзӓн ижӹ. Эче худа шамжым, мам тӹнь пиш простала стеня гӹц кужы, вес опора лишнӹ дӓ уке. Тӹнӓм тӹдӹ ял дӓ вот, тӹдӹ мӹлӓм балансироватлаш келесымаш, сӹсӹрген, мӹньӹм кодат дӓ шалахай кидшӹ каштын, кыдым вуйышкыда пиштӹдӓ нишо. Тидӹ цилӓ, мам мӹнь тӹштӹ кыча. Пуштыт мӹньӹм викок ак сӹмӹрлӹш, но ти пӓшӓ ылде. Тидӹ ӹлен дӓ шонгы ӹдӹрвлӓн шалгышы мыжыр ылмы.
  
  
  Мӹнь ӹшке ви доно мӹньӹн лепкӓэм тӹредевӹ ик кидвлӓ кайыт шӹмлӓт дӓ тыменяш келеш нелӹ. Ничего, мӹнь палшаш мон кердӓм ылын. Опора точкавлӓ уке, уке кидвлӓ кайыт. Ку веле. Мӹнь эче ик кӹтӹк анжымаш пӹчкӹн нӓлеш дӓ точкавлӓ движенин стилет вургымла кидшӹм кычен, тӹдӹн кужы кер лошты цемент пыдырген. Тидӹ паштек ӹштен кердӹт мӹнь куд тӹлзӹ ылын, но цилӓн каремӹш шалахай кидшӹ, дӓ мӹнь куд минут эче эртӓрен ак керд. Мӹнь шаненӓм у сӹмӹрлӹш кердшӹ лӱдӹшвлӓ гӹц лин. Шотыш нӓлдӓ, ялжым тодыл приговорым йомдарыме колта ыльы.
  
  
  Мӹнь эче икӓнӓ анжен, вуйнам, тергӓ, нӹнӹ лошты уке лин шупшылалтше цемент катай ниӓлтӓ. Шӱкалтыш ӹштен, тӹдым ик лаштыкеш шӓлӓнӹш дӓ кого. Ӹнде мӹнь вӓреш вургымлаштыш кидешӹштӹ ылын, ик корны гӹц шалахай примерно. Коктым кӹзӹ доно шырал пуш мӹньӹм хватен, дӓ олен вурдан келесымаш, нелӹн шӱлен, виӓнен.
  
  
  Мӹнь анзыкыжымат шӹндӹмӹ, кидешӹжӹ кышты ылын. Тӹшецӹн яжон кеӓ. Естественный келгемдымаш келеш ылын, окня раман. Остаткаэш, тӹшкӹ мӹнь мӓгӹрем шошым вижы.
  
  
  Комдык окня пачылтеш.
  
  
  Мӹнь кӧргӹш пыра.
  
  
  Мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ толшы хынавлӓ ӹшке шотан. Тидӹ хынавлӓ кӹдежӹшкӹ а гӹнь, сӓй, шанем ма лиэш (пайдажы пасна), — хынавлӓ толыт тишкӹ паян. Ирвел кого ковӧрым левед тиковый кӹвервлӓ ылыт. Тӹдӹ агыл, тӹдӹ тиштӹ тӓмдӓм нӓлмӹ лавкы, а, тыдын гыц налаш Персия. Самовывоз. Лу дон каваштывлӓдон левед шӹндӹмӹ гань краватьышкыжы платформышты квадратный метр ылын тама. Ван гогын подписӓйӹмӹ картин стеняштӹ мистер ылын.
  
  
  Вӹц минут мӹнь жеп тӓрвӓнӹдеок ак керд. Напряжениэш цӹтӹрӹшӹ кидшӹ доно тиунок. Извиняялтеш. Мӹнь тенге ынгылем, геройвлӓ ылмым нигынамат ак янгылы. Гӹц айырымы лишӓшлык веле техень но ӱшанен фантазия романист. Мӹнь улы: ам ӹнянӹ, цилӓ лӱдӹш.
  
  
  Мӹнь шӱлӹшӹм нӓлеш дӓ у пӓшӓш пижеш.
  
  
  Пӹтӓри мӹньӹм ӹдӹрӹм монам. Кравать докы тӹдӹ ялштымы ылеш. Тенге тӹдӹ ялштымы ылеш, мӹнь гӹц ытлен ак кердт мам шана, тӹдӹ дон мӓ нӹнӹ анзылны отплытие. Эчеӓт мотор цилӓ яжо ылын дӓ тӹдӹм шӹмӓн лишӹц. Тидӹ техеньӹ улы, театр реклама шавыньым ӹштӓш. Неинтересня агыл. Тӹдӹн кӓпшӹ лишӹ мам-гӹнят весӹ улы. Тенге келесӹмӹ, интересный ылыт. Ош платье чокрак тӹдӹ кедӓрен ылын, эче ош кӓпшӹ цӓрӓн. Мӹнь доно тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш. Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта ылын, но тӹ кляп ышмажым питӹрен. Тенге мӓ, молы «Ммммф, мммф» нимат келесен ак керд.
  
  
  Мӹнь мам келесӹнежӹ ыльы дӓ, мӹнь тӹдӹм вес затыкаться. Тӹдӹ изиш ладнангы, дӓ мӹнь вилкажым розетк гӹц кӹреш. Тӹдӹ кроватьышты, шӓрен кид-ял. Тӹдӹ мӹнь ял йӹр керем луштараш тӹнгӓлӹн. Тӹдӹ мӓгӹрӓш тӹнгӓлеш. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, - мӓ кӹзӹт ти жеп уке. Тӹдӹм мӹнь кечӹм эртӓрӹмӹ дӓ тидӹ мӓмнӓн шансвлӓ сирӹмӓш тӹдӹ гӹц ядеш, тӹдӹ мӹлӓнем палша тидӹ ма шансвлӓ яжоэмден. Келесӹ тӹдӹлӓн, мӓ йӓмдӹ ылына. Дӓ ышмаштым питӹрӓт тӹдӹ мӹнь тӹдӹлӓн у кляп кӹлдӓлтӹн.
  
  
  Мӹнь колынам, мӓ нӹнӹ толыт. Кышты нӹнӹ кокшы этаж. Кого юк ылын. Пыдештеш ваштылмыла шакта, дӓ кӱ-тӹдӹ келесен: «Ну, давай...», а ку-тӹдӹ келесен: «...Дӓ вара ташкалтыш мычкы ял юк шакта. Вӹцлышы вӹцлышы шансвлӓ ылын. Шансвлӓ иктӹ Хун доно толеш, манын герцогиня герцогвлӓ дӓ пуштыныт. Вес, мам тӹдӹм тидӹ, навестиь сӹлнӹ ӹдӹр толшашлык.
  
  
  Лин кердеш, вуйжы веле шанаш доно поссать.
  
  
  Хоть-махань пӓшӓм ӹштен шуаш вӓрештӹн ярыкты. Икӓнӓштӹ ик вӓрӹштӹ веле мӹнь лин кердеш.
  
  
  Мӹнь кӹдеж амаса сага шагалта дӓ мӹнгеш цым ӹдӹр.
  
  
  Амаса пачылтеш.
  
  
  Шопыльт ӹдӹр.
  
  
  Тенге йымы тӹдӹм мондет ублюдок шӱмӓнгӹн, ширинка якте эче колталта манаш гӹнь, тӹдӹ кыча дӓ кыце тӹдӹ паштек амасам питӹрӓ паштек логерӹш цым... мӹньӹн. Тӹдӹ мӹньӹн кидӹшкем пижӹнӓ, стеням тӹкӹлен но мӹнь тӹдӹн докы туп доно шӓрен. Перем дӓ.
  
  
  Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. Вӹржӹ йога. Ӱлнӹрӓк ваштылеш. Тидӹ садист шон, ӹдӹрвлӓм ма сасла.
  
  
  Вино шынгалтнежӹ ыльы, но мӹнь тӹдӹ мӹнгеш лӱктӓлмӹ. Шо, дӓ тидӹ тӹдӹм шӹдештӓрӓш. Ви доно мӹнь тӹдӹн вӹкӹ нападаяш, мӹнь шанымаштем тӹдӹ ижӹ. Кӹзӹтӓт тенгеок ыльы, кыдым мӹнь ижӹ вычен. Мӹнь тама тӹдӹн пулшыш мӹнь тама тӹдӹ... мӹньӹн шӱмӹштӹ дӓ у вӓрештӹн, но ти гӓнӓ мӹнь йӓмдӹ ылам. Мӹнь кидӹм кычен дӓ тӹдӹм кӹзӹтӓт кычылташ негӹцӹм дзюдо. Спальня тӹдӹн лицӓжӹ дӓ седӹрӓшкӹ ошеломляющий сальто воленат юж доно эртен. Тӹлец вара тӹдӹ шукы и тӓрвӓнӹш. Мӹньӹ ты кӓпӹм чымалта. Кӹзӹт ти ублюдок ӹшке сӹнзенӹт. Ти гӓнӓ шӱмӹн викшӹ, мӹнь шаналтышым. Мӹньӹн кӓпем олманга лӹвӓкӹ кузыктенӹт. Вара мӹнь колты ӹдӹр.
  
  
  'Тӓ ужнедӓ?' Тӹдӹ тупо просто анжен...
  
  
  Истен мӹнь. - 'Тӓмдӓн лӹмдӓ? Тӓ ужнедӓ?'. Ш ӹдӹр ылын. Тӹдӹ мӹнь севӓлӓм. Мӹнь ӹшкежӹ ирӹкӹн пуаш дӓ магӹрӓш тӹнгӓлеш вара кенвазы. Мӹнь тӹдӹн докы пӹзӹрген, мӓгӹрен-мӓгӹрен. Ик гӓнӓ мӹнь тӹдӹм шывшалам, тӹдӹ ӱлӹкӹ. — Колышт доко, шергӓкӓн, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ма вара хытыры. Ӹнде тӹнь тишец лӓктӓш келеш. Мӹлӓм кеӓш келеш, эче моаш яхты. Тӹдӹм анжен ӹшке кидӹшкӹштӹ нӓлӹт дӓ у мыкик.
  
  
  — Ташкалтышым шайылны ылшы?
  
  
  Тӹдӹм вуйышкыжы кузен дӓ вален.
  
  
  'Сӓй. Тӹнӓм анзыкыла кен.'
  
  
  Мӹнь амаса пачмы. Ӹнде кого юк ӱлнӹрӓк ылын. Чэнь тангыж-мам тӹдӹн дон спутниквлӓжӹм. Чэнь-тюрьма амала мам сирӹдӓ. Мыскара кыце тӹдӹ тидӹм келесӓ. Тӹдӹ эче цилӓ, шошым, ма тидӹ план уж. Историм бомба кыце тӹдӹ цилӓм цӱдейӹктен. Тыр шошым колта.
  
  
  — Картер тидӹ ылын, — манеш тӹдӹ вуйнаматеш.
  
  
  Ш ӹдӹр ташкалтыш мычкы мӓ гӹцнӓ лӓктӹш площадка. — Йӹлерӓк, — мӹнь пӹжгӓлтӓ. Ташкалтыш мычкы вала тӹнгӓлӹн.
  
  
  Зал мӹнь докы сӓрнӓлеш.
  
  
  «Мӓмнӓн мӓлӓннӓ план картер шӓлӓтен пуэнӹт ак керд». Вот-вот, — манеш Ван. "Ик ӹрӓн."
  
  
  Ӹлӓлшӹ мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ мыжыр нӓрӹ ылыныт.
  
  
  Ӹдӹр толшашлык. - 'Кышты мӹлӓм кеӓш келеш?'
  
  
  — Христосын Йымылан, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Тидӹ тӹнь ӹшке сад. Тӹнь вет пӓлет, кышак шӹлӓш, тенге?
  
  
  Мӹнь йӓрӓ дӓ тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ шопыльт анжалда. Ш тӹдӹ эче цилӓ состояништӹ ылеш.
  
  
  — Чен-мӓ, — винг приказывайы, — кӹзӹт вашталташ. Кышты прамойын аэропортшы ма келеш.
  
  
  Ӹдӹр веле шалген. Мӹнь тӹдӹн пулшыжы гӹц хватя. Соок тӹнь кышкы шӹлӹн, шӹлӹн мадмы годым?
  
  
  — Конюшньыш, — тӹдӹ келесӓ. «Олым лӹвӓлнӹ».
  
  
  Хунг ташкалтыш мычкы кузаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  — Тенге гӹнь, кенӓ, — мӹнь пӹжгӓлтӓ. "Изиш талашалынна." Тӹдӹ кыргыж.
  
  
  Келеш мӹлӓнем кӹдежӹш шо, веремӓ эртӹмӹкӹ веле тӹдӹ пелештӹшӓт. Мыжыр доно туп гӹц ышмашкы золотой кляп икӓнӓ-ик седӹрӓштӹ шӹнзенӹт. Занавескӹм цым пистӧлетӹм мӹнь гӹц лыктеш дӓ, амасам веле пачын дец хунг. Кок гӓнӓ лӱэн мӹнь, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹм ынгылен, ма ӹштӓлтеш. Тидӹ тӹ годымок пӓлӹ, тӹдӹ ӹнде колымаш ылын.
  
  
  Кок вазын.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь колынам кӓпӹшкем шыралтшы дӓ кым мыжыр пырдыж шкафым. Шамак иктӓт нӹнӹм ак понимайы. — Колен, — мӹнь угӹц, нӹнӹм шӹкен. Кӹзӹт мӹнь пулышемӹм шуктен вырт улы, дӓ мӹнь тӹдӹн кидшӹ доно ӹштӹмӹ манын, нӹнӹ нӱнжӹк.
  
  
  — Яра, мӓ кешнӓ, — ташкалтыш Винг четлык гӹц юк шакта. "Мӹньӹн шанымем доно, мӓ пышыш дӓ кыце лиэш тӹнге йӹле шон ылын."
  
  
  Икманяр юк шактыш юкшы. Уке мӹньӹн шанымашвлӓэм, манярын нӹнӹ кудалте. Чэнь эдем гӹц ылын дӓ маняр-гынят. Но нӹнӹ кужы ылыт гӹнят, скрипкым шактен нӹнӹн кок шотышто. Ван Тонгжы командованижӹн принимаят.
  
  
  «Кӹшкӹмӹлӓ дӓ тидӹ Дец Хун нӓлмӹ секс-цӹвӹ ти келтӹмӓш».
  
  
  Мӹньӹм ваштылеш. Мыскара мӹнь старомодный потикӓлӓ чучеш. Признаем, тидӹ пиш потикӓлӓ доно ак ли, но шукы ял лишемеш.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ тошты вазы занавескӹм пӧртӹлеш. Ӹняндӓрен кым мыжыр шонгыраквлӓжӹ колен. Тидӹ факт пуэн мӹлӓм, лийын кертеш, кӱ минут.
  
  
  Восклицани коридор гӹц юк шакта дӓ тӹрлӹ. Ӹдӹр нӹнӹ комнатыш амасам пачеш. Сексуальный дьявол уке нимат, нимат цӹвигӹ. — Лемур, лемур, — келесӓ Кван. — Нӹнӹ ма лиӓлтӹн?
  
  
  Тӹштӹ кӓнгӓшӹмӓш лиэш кӹтӹк. Тӹрлӹмӹ варан нӹнӹ, кӹдеж амаса дӓ, мӹнь тӹдӹ ылам, пачылтын. Ван дӓ тӹдӹм тангжы ку лиэш. Нӹнӹ вӹкӹ нӹцкӓтӓн анжа «колышы мыжыр» раведӹнӹт дӓ ӹрен. Нӹнӹ логӹц иктӹш хун дец кӹчӓлӓш кеӓ. Марывлӓ кымытын кодын, но нӹнӹм вооружаен ак ли.
  
  
  Нӹнӹ логӹц ик лӓктӓшӹжӹ пырдыж шкафым пачы.
  
  
  Ах, — манеш тӹдӹ. Молывлӓ докы ушненӹт, тӹдӹм анжалаш манын. Соок пӱгӹнен манын, кӓпӹштӹ анжалда. Ван резюмировать кӱкшӹ. — Пуштыт, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Техеньӹжӹм большы ам пуэн кердӹт. Хоть-махань гӹнят, действуяш келеш, мӹнь кӹзӹт качкаш. Мӹнь эче пулышешнӓ цилӓ фон занавескӹм вӹр кемӹм, нӹнӹ шукынжок ӹштен дӓ тидӹ доно палымым иктешлымаш. Мӹньӹм шагалтынежӹ ыльы, тидӹ кыце лиӓлтеш: мӹнь лӓктӹш, лӱлӓш, цут-цут-цут, весӹм дӓ кӱ луена, нӹнӹм кӹзӹтеш эче пырдыж шкафышты шалга.
  
  
  Лӓктӹн мӹнь лӱдӓм.
  
  
  Самынь идейӹн ылын.
  
  
  Луена мӹнь нӹнӹ логӹц иктӹжӹ, но вбок ван карангда дӓ молымат. Тупынь цыма мӹнь кок пачаш. Икӓнӓштӹ нападаяш дӓ нӹнӹм пӓшӓ пайыла. Тӹкнӓ ылшы ударн ик кидшӹ пӓгӓркӓ, кид гӹц тӹргештӹш дӓ вильгельмина. Ван ӱлнӹрӓк наклоняться, атакуен ӱшкӱж гань, дӓ мӹнь вуйжы пока гӹц. Кӓршӹм орлыкемлан мыланем лоштыш ӓйӹнен, ю лыктын, шинон-кыце шутӓш. Мӹнь изиш тидӹ кӹшкӓ, но мӹнь корнышты доно седӹрӓшкӹ цым ван пакал. Тӹ юк гӹц кенвазеш дӓ пӹц сӹнзенӹт. Ышдымы мычкы ик минут мӹнь шанем, мӓ шукым. Стилет мӹнь кидӹш нӓлӹн, но тидӹ цилӓ такеш ыльы. Вес амала. Ти гӓнӓ мӹнь кидӹм пӓгӓркӓ тама ты агыл, а весӹ источниквлӓштӹ кого план доно цымыргат. Вуйгалашка кестен дон вала, ик кӹрвенгӓ р лӱдӓм.
  
  
  Толмем годым мӹнь ӹшкежӹ, седӹрӓштӹ кишӹ мӹнь тама-ӓнят библиотекышты гань. Веремӓ кайын мӹлӓнем, общественный мам мӹнь лыдам зал вӓрештӹндӓ. Теве техень кого кӹдеж ылын. Вуйнамат ылам мӹнь ганемок дыня перезрелый, нолтышы сӹнзӓн пачылтын а гань нелӹ ылын. Сылалташ гӹнят вин. Мӹлӓм ик делам ӹнде пӓлен, молнамжы тӹдӹ пӓлӓ: ӹнде мӹнь пӓлем, нӹнӹ ылыт. Мӓ кӹдеж гӹц ылыт нӹнӹ вет цилӓ тидӹ мӹнь лӱдӓм.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь ямеш, дӓ мӹнь семӹнь стилет. Пулш ак пӹтӹ, но мӹнь шаныде ылын, тӹдӹ ямын манмы. Тӹдӹлӓн чучеш, тӹдӹ мӹнь соок мам кидӹштӹм кӱшкӹлӓ пыра.
  
  
  Тӓ гӹнь кынам-гӹнят войнашкы участвуен, возможно, тӓ техень положеништӹ ылеш. Тӓ гӹнь ӓль иктӓ-гӓнӓ районыштыш тетя ылын, кышты гишӓн шая кеӓ «мӓмнӓн» ваштареш банда «нӹнӹн». А «дон» тупиковый ӧлицӓштӹ темдӓлдӓ. Тӓ ваштар карем, кавалериштӹ дӓ вӓржӹ гӹцӓт ак тӓрвӓнӹ. Тидӹ ваштареш молывлӓжӹ, тӹнь, сӓндӓлӹк, тӹньӹ дӓ шансвлӓ уке. Уке гӹнь веле тамам-ӓнят «айыртемжы». Хемингуэй cajones шамакым кычылтын , мам кусарыме испан доно анжыктымы: «топ». тенге мачо семӹнь пӓлӹ. Ӓлмӓдӓ, хытырымы-цӓж, deien кашарташ. Мӹнь цӹлт ак ынгылен, малын мынын символжы лин честный дӓ чулым улыт, но адак, тӹдӹ мӹнь гӹцем, клишевлӓ седӹ техень кӱ лӹвӓкӹ шӹндӹш. Техень пингыды мӹнь ӹнянем ой, кыце «йӓмдӹ тӹнь пӓшӓм ӹштӹмӓш» дӓ «эдемвлӓ шалгенӹт, тӹнӓрӹ тӹдӹ мыняр мыны». Седӹндон мӹнят нӹнӹ кужы.
  
  
  Мӹнь ӹшке пайдажым.
  
  
  Конечно, тӓ пӓледӓ, кӱ агыл ма мӹнь мыны гӹц шачынам. Пӧлек AX гӹц кымшы ылеш. Тидӹ лачокат гранат цымырышы ылын. Газ бомба колымашым кандымы. Печатлыме пользователь вуйлатышывлӓ докы тӹдӹ ой: ( 1. Штифт лыктын. 2. Бомбым шуэн. 3. Кыргыжам, кыце мӹндӹр.) дӓ «вӓреш Спискӹштӹ парковка кердеш», кыдым ax сленг анжыктем, кышты шӹлтӓш оружи кердӹдӓ тӓ шӹлтӓш. Предложени +3 ("кычылтмы лывыргы придаток Z-кап шӹндӓт дӓ ӹшке гранат 5 лаштык") иктӹшкӹ подтекста.
  
  
  Дӓ тӹнӓм мӹнь ам пӓлӹ ма кӹзӹт пӓлӹ, тӹ тидӹ тенге манмы, «ужаш тӹнь ӹшке лошты» ылмыжы э тӹштӹ безопасный сӓндӓлӹкӹштӹ вазын. Тӹштӹ ик гранат кӹчӓлӓш ышышкыжат ак пыры. Тидӹ ӹлӹмӓш фактвлӓм дӓ мӹньӹм ак гӓнӓ ытарен. Но ти проблемӹвлӓ доно иктӹ ылеш гранат: лукым, кыце тӹдӹ гӹц шӹлӹн вазын.
  
  
  Теве та анзылныда ӹшке командынам расстрельный. Пичӓлӹм виктен луаткокшы шуа. Тӓлӓндӓ предлагаем сӹнзӓ доно кӹлдӓт, а тӓ попыда: «уке». Тӓлӓндӓ предлагаем сигаретӹм, а тӓ попыда: «уке». Нӹнӹм ядеш, пӹтӓртӹш ядмаш улы мӓ тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ келесем: «Да, сэр». Остаткаэш мӹнь ӹлӓш удобны вӓрлӓнӓ.
  
  
  Ти проблемӹвлӓ доно гранат.
  
  
  — Шон, тӹдӹм шам. - Кван Попат. Ван тергӓш толын, тенге курымеш мӓ колымашкы тидӹм мӹлӓм кайыныт... ам керд.
  
  
  Ну-ну, — манеш тӹдӹ. «Ник Картер».
  
  
  Мӹнь олен вуйнам ниӓлтен дӓ виӓнен. «Мӹнь район ылеш дӓ тидӹ шаналтен, случайны, сӓрнӓлеш дӓ заед».
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. — Кыце ӹжӓл, мӓ ана пӓлӹ, мам тӹнь тольыц.
  
  
  — Мӹнь пӓлем, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Тӓ тореш ылшы кӱэштӹн.
  
  
  Шалалта гӹц весӹш сӓрнӓлеш. "Эй, толда тиш. Мӹнь шаненӓм, тидӹм мастар манаш тӓ лӹмлӹ эдемӹм пуштыныт доно остатка гӓнӓ — Ик Картер». Анжет гӹнь, тӹдӹ тидӹм келесен, мӹнь вычен сава дӓ, лин кердеш, эче икманяр сава.
  
  
  Шри но тидӹ мӹлӓнем вӓрӹм нӓлеш серия сӱмӓн мыскыленӹт.
  
  
  'Кӹзӹт...' — манын Ван. — Эче ик проблеме ылын. Ку мамнан киллмастер честь пум вилӹде? Тидӹ риторический ядмаш улы, конечны, Ван шана, тӹдӹ эдем пуаш манын короныжы.
  
  
  "Мӹнь.' - Трӱк Кван пистолетым лыктын: "Мӹнь шукы приказ выполняймӹ ситӹ. Тидӹ мӹньӹм шотеш пиштен служба гӹц толмо келеш". Кван хватя дӓ пистолетым ӹлӓш ванжышнаат тӹдӹм виктӓрӓ. Тӹдӹ келесӓ. — Ситӓ, мӹнь ужым.
  
  
  Интересный ылыт, нӹнӹ логӹц яралжым кӱм ужын. Мӹнь лачокат тидӹм интересуйшы тӹнгӓлӹн.
  
  
  Коктын шалгышы, тӓнгвлӓ икӹжӓк-иктӹштӹ вӹкӹ анжен, весӹвлӓӓт колтымашат кок пистолет ылшы шуа.
  
  
  Мары тӹреш ял гӹц каранг, вуйта тамахань-ӓнят кадриль музыка гӹц пасна. Тидӹ движенин напряжениэш шӓрӹмӹ, кок вырсышты кредӓлӓш геройвлӓ аздара. Ӹнде пӓшӓжӹ дон когоэшнымаш. Кӱ-гӹнят нӹнӹ гӹц карангшывлӓӓт, тӹдӹ цӹревлӓм ямдымаш. Керек-ма ӓль цилӓ.
  
  
  — Мӹнь шудем тӹлӓт оружи шуа. Тидӹ такеш мадын ӹлӓт, пӓлем дӓ тидӹ ван.
  
  
  — А мӹнь тӹлӓт попышым, мам приказ ӱм ак принимайы.
  
  
  Шанем, пӹтӓриш Кван лӱэн. Валгалтмаш ли кок пайыштыш ик секунда, дӓ мӹнь ӹнде пелӓш гӹц кӹдежӹш ӹлӓш. Дуэль изи пыток карангден, мам мӹнь тӱнӹ. Седӹрӓэш шӹнзӹн, кидӹш нӓлӹн дӓ мӹньӹм дюйм гранат дюйм гӹц тӹнгӓлӹн, ползком, амаса анзыкшат. Тӹ годымок мӹлӓм ик лӱэн шуэнӹт, шӱлӹшӹм кыча дӓ амаса докы кыргыж. Шӹкш пыш ӹштен колта савыц. Пӹц дӓ нӹнӹ вилӹт, мӹнь якте шоаш цаца. Ик тӹдӹ гач эртен, но тӹдӹ мӹньӹн мӹшкӹрӹштем чымалмыла, пӱгӹнӓлеш дӓ тӹдӹм. Тӹргештен лӓктӓш лӓктеш дӓ когораквлӓ ӹштӓт. Тум амасан сравачшы замок нелӹ тидӹ тошты декоративный декоративный гӹц лин. Куандараш амасам чӱчеш дӓ лӱддеок. Тыды тырхен бандитвлӓ канден курымын ижӹ. Но адак, шукы веремӓэшок ак ли. Ялым кырын веремӓжӹм нӹнӹн сага ылшы кудлу Газ, а нӹнӹ цилӓ кӱн минут гач колаш лиэш ыльы.
  
  
  Мӹнь нӹлӹмшӹ этажыш кузыш, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ окня пачмы. Газ кодын, кышты лин: кокшы этаж библиотекӹм чучы, кӹдежӹшкӹ, тӹштӹ ылшы окняэш питӹрӹмӹ.
  
  
  Ӹлӓлшӹ пардон эчеӓт цилӓ ылат тӹштӹ, кышты тӹдӹ мӹньӹм кодат. Тенге нӹнӹм лӱдӹктӓш, мӓ со эче кайын колта. Туп мычкы ӱлӹкӹлӓ ташкалтыш коктын кужы курымым мӹлӓнем пуэн тупеш дӓ лӱктӓлеш нӹнӹм.
  
  
  Шуды мӓмнӓн пӧрт анзылны дӓ шӱлӹшӹм шон шӱмӹш вазын. Библиотекышты мӹнь окняшкы анжалеш. Тодын кӓпшӹ кӱшкӹлӓ киӓ. Окня пачылтеш ак керд, но нӹнӹ колен, тӹдӹм пачаш цацен.
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  «Британский колониал» люкс ак коды, кым кӹдеж дӓ мӹньок снимаенӓм. Нӹнӹ логӹц кок thestlewaites ылын. Улмаш, герцог дӓ ма тидӹ герцогиня фамилиэм. Герцогиня герцогвлӓ дӓ нӹнӹн дӓ лачокшы ылыныт. Пӓлет, ӹдӹр, Нонни, ӹдӹрвлӓм нӹнӹ ылыт. А шотыш, мам кӓндӓкшлу и герцог кужы ылеш, дворянство честьдон мӹнь докыжы шижӹн колта.
  
  
  Кокшы кӹдеж Нонни вӓрештӹндӓ.
  
  
  Нонни кымшы пакыла веле толын.
  
  
  Кымшы кӹдеж ылын.
  
  
  Тӹдӹн пышкыды мӹньжӹ ынгылдараш цацем, ышышкы тамаат мӹлӓм тӹдӹ манеш. Тӹдӹ шӹдӹн келесӓ дӓ протестуйышы, тӹдӹ мӹлӓм келшӓ. Пышкыды мӹньжӹ ынгылдараш манын, тӹдӹлӓн тамаш. Тӹдӹн мӓгӹрӹмӹжӹм тидӹм ӹштӹктӓт. Мӹнь келесен, мам алталаш. Мӹньӹ келесӹнем, ма тыдын доно пиш сексуальный сокрушительный алгаштарыше мон. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ когон сусыр ылын.
  
  
  Тӹдӹ пиш пӓлӹнем.
  
  
  «Мӹнь звонялам дӓ кок шая эртӓрӓт. Лондон первый дон ылын, Роско доно Клайн. АХЛАТ Роско ылшы агентвлӓжӹ. Стрелкавлӓ кыце, коктын тӹдӹлӓн лапкашты когон талантжы ылынат, кышты шон шпион пӓшӓм но кынам-гӹнят дӓ кышты угодно, Клайн Роско соикток ак ли.
  
  
  Роско дӓ цилӓнӓт ик семӹньок кайыт. Кварталыштыжы ик эдемӓт тӹдӹм кымдем тӹрлӹ кӹшкӹ кӱ кыце кердеш. Ӓртӓм анжалтышыштым вашталтышашлык ылыт дӓ тӹдӹм пасна поз. Дӓ икӓнӓ ӹрвезӹ ужмыда тӓмдӓн побегушки анжалда. У тӓ анжалаш гӹнь, тӓ уж ӹрвезӹ пыток побегушки кӱ-гӹнят весӹ — адвокат автогонщик аль — гӹнят: кӱ-гӹнят весӹ вик. Тӹнӓм веле шижеш тидӹ тӓмдӓн ылеш, тӓ шанедӓ, тӓ паштек оролен ӹш ман... Историм гласить, мӓ икӓнӓ роско дахау гӹц шӹлӹн, просто нацистский цитадель гӹц лӓктӹ, проста, вет мӓ, кыце тӹдӹн келесӓлтмӹжӹ, «кым немецвлӓ кыце».
  
  
  Ӹнянӹдӹмӹ ылын, уке ылын. Цӹлт мӹнь тидӹлӓн ӹняненӓм долгосрочный перспективы.
  
  
  Нассау роско вӹрзиышкӧ гӹц самолётым шукым. Паштек оролаш тӹдӹ пакыла Чен-ма дӓ ӓрӓкӓ доно, тӹшкӹ мӹнь кӹзӹток ак шо. Лу минутышты луатикшӹ ылын. Аэропортшы мӹнь звонялам. Лондон рейс веремӓн лектын. Вара мӹнь радиом пыртымы. Нерген увер кыргыжаш лиэш ыльы, но кердмӹжӹ гишӓн нимат Чэнь кычымашым-мӓ. Фокус Роско ӹшкӹлӓнжӹ анжыктынежӹ ылын.
  
  
  Мӹнь пулышемӹм анжен отель Врач, уколымат ӹштен дӓ тӹдӹ пидӓш.
  
  
  Тӹдӹ ик шамакымат ак ӹнянӹ, мӹнь амаса керӹлтӹнӹт.
  
  
  Душ мӹнь принимаенӓм, цӓшӹм дӓ омым нӹллӹ йӱнӓ ыльы. Таро но тенге шанем мӹнь ужам, дӓ мӹнь тенгеок и прямолинейный, ам ынгылы манат, таманяр цӓш остатка ма тӹдӹлӓн келеш ылын, хат гач эртен. Тидӹ пикантный ылыт, тӹ годымок каен дӓ келесен: «Ырвезывла, со те ӹвӹртен». Тенге мӹнь пӓлӹделам, ма улы тӹдӹ лачокшылаок кайын. Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке йӧраташ кӹчӓлӓш тӹнгӓлӹн ылын, дӓ шукы вычен шӹнзӓт. Мӹнь ӹнянем, дӓ мӓ кенӓ таро бронирование отель адрес доно шора, мӹнь тӹдӹм пуш. Мӹнь пӧрт сӓрен вес халашкы кыдалына.
  
  
  Шериф уилсон миссис мӹнь т отвечая. Уке, тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, Таро ин тӹштӹ ылын. Таро ку тидӹ? А тӹдӹ кӱ мӹнь ылам? Вуйышты вӹр саслыкташ тӹнгӓлӓм. Таро перви ти икманяр цӓш лиэш ылын. Тидӹ вӓржӹ гӹцӓт э, мӹнь тӹдӹм веле тумаеннӓ лыктын кердӹнӹт. Но мӹнь тӹдӹ ирӹкӹм ак ли ылмы отельӹш тӹдӹ мӹнгеш толеш. Тишкӹ викӹм мӹнь тидӹлӓнок колтымы ылам. Увертӓрем, мӹлӓнем колтымы шериф миссис анжыктымыла ылын, тӹдӹ ма гӹц мӹнь поктышо ытлен. Мӹнь ӹшкежӹ ти кок ӹдӹрӓмӓш пумы, иквӓреш шӹнзен, дӓ кофем йӱмӹжӹ гӹц тетявлӓ мадын.
  
  
  Спектакль, кыдывлӓ ӹнде мӹньӹм сӹнзӓ анзылны лӓктӹн шагалыт лиэш, шукыланжок куштылгеммӹлӓ чучеш.
  
  
  Таро нӹнӹн ылеш.
  
  
  А, теве эче проблемывлӓм. Нӹнӹ кӱ'? Шӹндӓт дӓ тӹдӹ кышты? Мӹнь ужын ам пӓлӹ, мӓ донна тӹнгӓльӹ. Таро вӓк кердеш дӓ кӹзӹт...
  
  
  Миссис мӹнь келесӹшӹм. Шериф, кӱ мӹнь ылам.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн ямдарым ромы пумы.
  
  
  Мӹнь тӹ пиштӓ. Пермӓк кеӓ ыльы, кӹзӹт мӹньӹ амат пӓлӹ, кыш кеӓш. Гренада? Таро токо, мам нӹнӹ тӹшкӹ нӓлмӹ. Но тидӹ лач ик вӓр лиэш, тӹдӹ гишӓн мӹнь тумаем кердеш. Седӹндон нӹнӹн лӹмвлӓштӹм дӓ тӹшкӹ ак нӓлмӹ. Мӹнь эче ӹштӹмӹ ромы подылыт.
  
  
  Госпожавлӓ мӹнь колтышым. Запискӓм аравиштӹ гишӓн сирӹмӓш шериф ручка дон пумага дӓ пумагаэш Уилсон коп. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, кӱ кӹзӹт пыдыртымым, дӓ нӹнӹ мам, векӓт, нӹнӹ вӹц фут газон лӹвӓлнӹ мот. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ эче икманяр кӓпшӹ тӹштӹ лин кердеш, но мӹнь ам пӓлӹ, кыш.
  
  
  Вара тидӹ у тылжы ӹлӹжӹн.
  
  
  "Никель пуаш" тӹрӹсок техень ылын, махань тыды уилсон сирен. Таверна запущенный икманяр корны тӹрӹштӹ. Тӹдӹ пушӓнгӹ лошты припарковываться мӹнь дорц эртӓт.
  
  
  Окнявлӓ вашт пӹцкемӹш ылын, но, лишкӹрӓк толеш, мӹнь ужам, мам нӹнӹ занавескӹм ш пыра.
  
  
  Мӹнь юкем колыныт.
  
  
  Вильгельмина мӹнь докы кырма. Мӹнь тӹдӹм нӓлӹн, воздухшат шӱлӓш ярыктымы годым кӹдежӹш уштыш, гӹц лыктын дӓ тӹдӹ мӹлӓм колаш вӓрештӹн тайца задыхнуться каеш. Стилет кышты мӹнь монам,-седӹрӓштӹ библиотекыш. Мӹнгеш ӹшкӹмжӹн ӹнян шонгы нӓлмӹ оружи ӹлӓш шӹшӹл. У оружи у гань яратымаш — лӱдӹн ире, ты тӹнь мам пыртымы.
  
  
  Мӹнь докы кымык шайышташ окня лишкӹрӓк.
  
  
  Eh bien, Тоты?
  
  
  Ноус миэн.
  
  
  Нӹнӹ иктӓ-ма доно попымым вычыде-французла. Индокитай дон француз йӹлмӹ распространенный ылмыжы. Тидӹ эл гӹц шукырак революци годым зораяш-француз колонижӹ ылын, а вара тура независимость доно, иквӓреш нерген шанымаш, махань направленивлӓжӹ тӓрвӓнӓ. Шалахай ӓль пырылеш. Яжо йӹлмӹ доно тенгеок ирвел тидӹ мӹнь ылынам, но, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь попен-французла.
  
  
  «Le Si is parti Yacht. Сигналым тӹньӹм ужам?
  
  
  Нӹнӹ сигналым выченӹт ма пыш доно кеӓш.
  
  
  — Кого плюсым, sont les autres où?
  
  
  Тенге нӹнӹн вычымашышты «вес». Тидӹ ылгецӹ «вес» ылат тӹштӹ, кышты мӹнь ӹнянем, нӹнӹжӹ пиш шукы вычен кердӓт.
  
  
  Мӹнь чӹмӓлтӹм, нӹнӹн каждыйын шамакым кычаш манын келесен. Хайзилӓнен нӹнӹ гӹц ядышт, мам кӹлдӓлтшӹ "les autres" доно Картер. Нӹнӹ тумаенӹт, ма ӹжӓлжӹ, мӓ тӹдӹм ак шӱтӓш палшен.
  
  
  «Est dommage C', — попат иктӹм, — femme est la mort que».
  
  
  Мӹнь шӱмжӹ шиӓш цӓрнен.
  
  
  Таро колта ыльы.
  
  
  Ыш, благоразумие, пиштӹктӹшӹ, йӧнвлӓ, цельӹм, АХ, ӹленӹт, цилӓ пырак такеш вел. Мӹнь веле ӹш ке. Мӹнь кӹньӹлеш дӓ амаса пачаш чымалта. Мӹнь ик сӹнзӓ анзылны тӓрвӓнӹдеок атакуен объектжы. Пистӧлетӹм мӹнь ак чымедӓлеш. Шижӓм мӹнь шижӹнӓм йӓнгетӹм пӧрӹктет шанышы дӓ примитивныйла кӹреш дӓ ӹшке кидӹшкӹштӹ. Мӹнь ӹшкежӓт ӹшке оружи ылеш.
  
  
  Трӱк толеш, мары чтоя кӱ ваштареш кредӓлӹн. Вӹцлӹн ылыныт дӓ нӹнӹ иквӓреш, ик кӹрвенгӓ кӱкшӹцӹштӹ кымшӱдӹ куд фут нелӹ, но ямдаш шомына годым, пашаштым, тор мӹньӹн уке. Слӧпӧй шӹдешкен, шӹдӹн салымы — вот ма сверхлюди ороды сӓрӹмӹ.
  
  
  Мӹнь тылым кӱрылтдымӧ машинӓвлӓ улы. Фабрика мӹнь ылам, кыдым кид дӓ ял шӹндӹдеок чымал. Мӹньӹм иктӓт ак йыжнен. Мам оптат, кыце пазл китай — иктӹм, пӧртӓ, меч чымат. Луена лудӹшлӓ нӹнӹн улы, нӹнӹ логӹц иктӹжӹ вӓрештӹндӓ лӱдӹш.
  
  
  Тӓлӓндӓ шайышт пунем ылын мӹнь шаненӓм, тидӹм ӹштӓш мӹньӹн гань. Лачокат, тидӹ мӹнь ылам ӹшке пӓленӓ. Но цилӓ, мам мӹнь ӓшӹндӓрем, тидӹ ӹшке мӹнь шӹдешкӹшӹм. Цилӓ пӹтен годым, нӹнӹ цилӓн коленӹт ылын. Тидӹ веле мӹнь дӓ ӹшке кидӹшкӹштӹ йӓрӓ толашыжы.
  
  
  Таро барный кӓпшӹдон стӧл вӹкӹ ялвлӓлӓ шӓрленӹт. Выршаржы ак ли. Нимахань ӹлен. Лӱктӹшӹ дӓ тӹдӹм мӹнь тӱгӹ лыктында. Мӹньӹн кужы ӱпем тӹдӹ йылатен, кормыжышты тыл гань. Кым тӹлзӹ сотыш ты ош цӹреӓн, куштылгын тӹ тӹтӹрӓ эче нерӹм арава но цилӓ леведӹн. Логер пишок карштен маклака дӓ мӹнь саслем, сӹнзӓвыд лӓктеш манын пустангдышы. Но пашам пакыла ак ке, тӹдӹ тӹштӹ веле кодын.
  
  
  Прощаймы шотеш мӹнь тӹдӹм шывшалам.
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ кӹтӹк тӓрвӓнӓ.
  
  
  У мӹнь тӹдӹм шывшалам.
  
  
  Кыптырталеш дӓ тӹдӹм кахралта. — Салам, Ник, — манмы доно тӹдӹ ваштылеш. — Мӹнь тӹньӹм когонок лӱдӹктен?
  
  
  Валтен, тӹдӹм мӹнь изишӓт агыл, тидӹ тенге мӹнь вычен ылын выступлений рӹшкӓлтеш. Мӹлӓнем большы нимат келесен ак кердеп. Асан тӹдӹм ваштылыныт. 'Ладнангеш. Тӹнь ороды агыл. Живойвлӓ дӓ здоровавлӓ красавицы амален".
  
  
  Остаткаэш мӹнь кердӓм пӹзӹрӹмӹ «Ма-ха-ууу». Ӓль иктӓ-ма лимӓш.
  
  
  У тӹдӹ ваштылеш. — Мӹнь колтышым, дӓ тӹнь мӹлӓм цилӓ шайыштын.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ кымык ӹштӓ. — Мммм, — тӹдӹ келесӓ. «Тотлы ушем кая». Первиш кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹдӹн соты тӹлзӹ.
  
  
  Тӹ паян ылеш. Нимфы мифысе ылын. Тошты легендӹвлӓ гӹц нимфы, угыч гӹц, тангыж шергеш куза, парат волшебный ямакышты гӹц, понгыжалт чар гӹц цела, шуды ий шуйнен.
  
  
  Анжалаш тӹдӹм мӹнь, ӹшке семӹньжӹ сӓрен ӓль уштыш. Хоровод ӹшкӹмжӹм тӹдӹ цӓрнен, вуйжым ӹрзӓлеш, дӓ йӹрӓлтӹш. — Тӹньӹм ужын ак керд манын тӧр, шергаканем. Тидӹ лачокат пиш неромантичный».
  
  
  Анжы, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Биологический цӓкнӹ кыл», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Эфирыш кӹлӹм цӓкнедӓ?
  
  
  Эфирыш цӓкнӹ кӹл».
  
  
  Тӓ ӹнде тидӹ келесен, — мӹнь келесӹшӹм. "Но ма тидӹ?"
  
  
  Ма вара, седӹ, тӹдӹ гишӓн тидӹ гишӓн теория тӓ коленӓм, кыце цӓрӓ вуй карштен, астма кыце сӹнгӹмлӓ, контролируен веле... мозговой коэ «ну, ма?» Лым лӹвӓлнӹ ылшы бестселлер «Биологический цӓкнӹ кӹл». Бестселлер мӹнь ам лӱд, но тидӹ гишӓн колымыжы теорий. Тишкӹ тӹдӹн нимахань кӹл уке, «мӹнь эдемвлӓ семӹнь кыце колен?»
  
  
  Ну, — тӹдӹ келесен, — мӹнь тенгеок и ӹштенӓм. Нӹнӹ мӹнь ядам, кышты ылыныт, иктӹжӹ нӹнӹ логӹц мӹнь севӓлӓм, дӓ мӹнь кенвазым. Мӹнь тӹнӓм тидӹ гӹц тӹнгӓлӹт веле био-кӹлӹм цӓкнӹ. Мӹнь выршаржы валтен, тӹ годымок шижӓш цӓрнет, да шулышыжы кыча. Соок тенгеок мӹнь ӹштӹшӹм, кынам мӹнь нӹнӹ докы лишкӹрӓк народ пеш».
  
  
  Тенге веле?' - Мӹньӹн парнявлӓэм лат.
  
  
  Уке. И веле. Тидӹ тымдышы ӹдӹрӓмӓш группыш AX-агентвлӓжӹ. Тидӹ тӹлзӹн шукы упражненивла шуйнен. Но тидӹм ӹштӓ».
  
  
  Но мӹлӓм келесӹ, малын мӹнь тӹлӓт доно ак кӹлдӓлт? Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. — Пӹтӓри мӹньӹм ӹняндӓрен ак ли, тидӹ-тӹлӓнет. Но тӹдӹ, — паузым ыштен тӹ дӓ землявлӓш анжалда, — мӹнь пӓленӓм, тӹньӹм тыргыжландараш агыл тидӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ аяран одарен. «Ия тенге мӹньӹм тыргыжландара, - келесенӹт нӹнӹ, колаш мӓ тӹньӹм манын, мӹнь ти клубыш пыраш, ороды гань».
  
  
  'Шӓлӓ.' — Тенге ак саслы. Шо, мӹлӓм тишкӹ толаш мадын?
  
  
  Агыл.' — Но тӹнь ат мад. Тӹньӹн пӓшӓэт амала.
  
  
  Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ яжо йон ылеш. Практически цӓрнӓ кердӹдӓ тӓ пульс, шаля пӹлӹш гань тӹ жепӹн седок. Шамаквлӓштӹжӹ а анзылныш шеклӓнен колта веле эдемвлӓм ак яратат.
  
  
  Таро шукы палаш. Тидӹ уке гӹнь мӓлӓннӓ мӹндӹрнӹ шукыжак манын, но, дон кӓтӓ меря, тайно Нассау ылмыжым рашемдӹмӓш.
  
  
  Ирвел да аптека линӹ цзин бангеля ылеш. Нассау отельышты улы ли бангель тенге. Цилӓ тидӹ кынамок утыжым кош яжо лиӓш манын, правда, китай KAN служба предложенивлӓм ӹштен, кыды нӹнӹ гӹц каранг ак кердеп. Вашталтмашвлӓм гӹнь, мам нӹнӹ наркотик источник ин питӹрӹмы, кӱ коклы палшык выручка kan процент доно журнал. Тидӹ «случайный палшык» пишок проста ылыт: цилӓ, мам ӹштӓш келеш ылын, серия леведмӓштӹжок ситӓрӹ клон шӹлӹн вазын дӓ тидӹ, шанымем каным тӹдӹ тагыш-ӓнят шӹнгдӓрӓт.
  
  
  Нассау станций идеальный лин вик. Америкын докы лишӹл, но территорижӹ британский. Ти проблемывлӓ гӹц ытара дӓ шукынжок нӹнӹ риск. Этапым остатка нӹнӹн лӓкмӹ гӹнь, п лыктеш дӓ куштылгы лин шӹнзӓш вӓрештӹн. кригӓ флоридский риф шӹндӓлтӹн. Системыш нормально ӹштен.
  
  
  Брайс Чарльз, мӱм, клон, пуштыныт мортон сенаторжы. Гренада кухня пӓшӓм ӹштӹмӹ тӹдӹ пӹтӓриш проста казино кӓндӓрӹмӓш; вара тӹдӹм назначен каным, дӓ тӹштӹ тишкӹ шыпшеден келеш шӹртӹ, пилот «аслан чонгештӹлӹнӹт»; - тыды самолетеш шӓлӓтен - тӹдӹн доно сенатореш. Ма can касайы, яклакам ӹштӹшӹ системӹштӹ, но ваштареш таты схемы чинг тидӹ ваштареш ылыныт. Тӹнг кореш ваштареш йӧн сокталык кӹтӹкемдӹмӹ. Вес тӓнгӓшӹмӓшвлӓӓт ылыныт, ырлаш тӹ.
  
  
  Тидӹ апогейӹштӹм шоныт, кынам Чен-Сэйбрук мӓ лӱэн. Тидӹ акли ылын. Цель сэйбрук чен сенаторын керд ылын-мам, пун пӧртӹштӹ Мэн штатын но тӹдӹн паштек кеӓ. Сэйбрук пырымы годым казино, Чен-мам шаналтыда: «малын мӹнь вычен ылын?»
  
  
  Тидӹ ия окмаквлӓм ӹштен ылын. Пачдымывлӓ тенгеок тӓ ӹшке пӹжӓшӹжӹ.
  
  
  Чен-арестуйшашлык ылына.
  
  
  Таты Цзин кеӓ. Плохо ситӓ, манын, тидӹ гишӓн бангель пуат гӹнь, тидӹ келеш ылын. Банда пыдырана молы шӹшер ужаш лиеш ыльы.
  
  
  Гренада весӹ вычаш сӧрӹш казино бизнес йымак логалеш.
  
  
  Нӹнӹм вуйнаматеш колтен. Кого лондонышты нӹнӹ эдемвлӓ, КАНЫМ командылан спасатель худа гыц, Чен шоаш манын-мӓ. Торговойвлӓ зарекомендовывать Винг опиум ӹшке семӹнь, таты да тӹдӹ ӹнянӹмӓшӹм пуа рольым тидӹ цзин нӓлмӹ, а мӹнь тенге Таты Цзин колтен. Но ти бунтым KAN хаосын Гренада дӓ у вӓрӹм кӹчӓлмӹлӓ. Седӹндоно нӹнӹн пӓшӓштӹм пырташ «никель пуаш», Т Уилсон Шериф наркотик гӹц шӹлтен. Тидӹ барышты лит у штаб-квартирӹштӹжӹ. Нӹнӹ тӹштӹ, маныт ӹшке доно планироватлаш. Вӓк амалыде дӓ тӹштӹ шукыжок нӹнӹ логӹц качкыт. План яжо ылын.
  
  
  Винг Чен вдохновитель ана ыл-тюрьма гӹц лин. Тидӹ канда дӓ тенге тӹдӹ пыш доно яхты авария планироватлаш йымалсе. Тӹдӹм ӹштӓш вара «деловой вӓшлимӓш» герцог доно, тенге ӓнят, малын дворецкийдон герцог ӹнян пӹтен. Случайный ма ылын дӓ тотлын агыл, пиш пӓлӹмӹ дворецкийдон ма доно вуйнамат? Лондон мӓ донна веле рекомендуйымы леди шераш гӹц толеш.
  
  
  Ван насильственный тонгола действим тӹдӹ кодеш. Занятин тидӹ худажок ак ли, шӹдӹжӓт ну. Ма шӹдешкӹ, тидӹ тенгеок сӓрӹмӹ. Тагышты-ӓнят, французский гӹц камбоджийский якте, тайский, Ван Тонгжы англичанвлӓм особый дӓ китай, действивлӓжӹ самынь закрадываться дӓ планым ӹшке шаналтат сӓй ямдаш смыслжым ужаш. Ӓнят, тидӹ паштек кешӹвлӓ ма, кышты семӹнь иктӓ-ма гӹц кинокомедия "Cops Keystone".
  
  
  Каждый гӓнӓ, кынам ик монгыр гӹц kan кыптешт гӹц ӹрвезӹвлӓ гишӓн, нӹнӹн шанымашышты, кидем ти пӓшӓм KAN.
  
  
  Остаткаэш, каным бангель негӹцешӹжӹ цилӓ пун ылын, дӓ пӱлӓ тенге планируяш Таты КАНЫМ Чинг. Каждый шаналтышым дӓ, тӹдӹн гӹц кӱ тидӹ мӓ вес группа ӹштӓ, шыпшын нӓлӹнӹт дӓ кӓпетӓт, кыды мӹлӓнем кодыш.
  
  
  Потикӓ ылын гӹнят уждеок кодеш. Тишкӹ ужделыт, нӹнӹ докы отношени Гара улы. Нӹнӹ якте шон, тӹдӹ годым мӹнь тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн. Ван тидӹ гӹц ӹштӹшӹ ӹрвезӹ, дӓ увер толеш, мам «американецвлӓ колта». Йок ӹшке вуйнаматыштымат шотлаш манын, американецвлӓ тидӹ мӹнь ылам. Касемвлӓ ылын, группыш ашкедмӹжӹ годым винг Каскейд-роуд, а молӹ гишӓн шая тӹшкӓ хытыраш тӹнгӓлеш.
  
  
  Решӓш нӹнӹлӓн, сӓй, тӹдӹ мӹнь мам монам — дӓ пиш чӹнь кеӓт. Роуд каскейд но мӹнь уже ылын. Таро мӹнь нӹнӹм вӓрӹм нӓлеш.
  
  
  — Тӹнь кышты кыча?
  
  
  Хм, — тӹдӹ сӓрнӓлеш.
  
  
  Тӹлӓт келесӹш, тӹнь ма нӹнӹм шинӹт. Мӹнь пӓлӹ, тышты.
  
  
  Тӹдӹн онгыштыш йога, ошман доно ирӹкӹм пуа. - «Мӹнь шаненӓм, п церлӹ мам тидӹ ядмашеш». Ошмаэш тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм шӱмешем рисуен коден. Ма ӹштӓлтеш?' — во-во, тӹдӹм ядеш. — Тӹнь цацен, Картер?
  
  
  Мӹнь, пӓлӹмӓн, ӹшкежӹ ак цацеп. Картер дӓ мӹнь маньым. Тӹнь ганеток ӹдӹрӓмӓш-репортёр фильм дон.
  
  
  «Мӹнь вычен шоктем веле Лоренӹштӹ Беколл». Тӹ соты тӹлзӹ гӹц кӹньӹлеш дӓ лӹмвлӓм пляж мычкы кыргыжеш. — Мӹнь керӓл лиӓм гӹнь, — сӹгӹрӓлӓм тӹдӹм, — просто шишкалта. Шке манын, тӹдӹм изиэмдӓш достоинствыжым кердӹт, тенге тидӹ гӹнь, мӓ тӹдӹн выргемжӹ ылде нимахань. Пӹтӓриш вӓшлимӹ годым, мӓ, сӓмӹрӹквлӓ, тӹдӹм шукы шотан леди чучеш. Пӹтӓртӹш жепӹн тӹдӹ утларак келшымаш разбитной барышня но, мӓнмӓн дамывлӓнӓ шотан.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн айыртем ылын. Тӹдӹ мӹнь ужым. Но сек худажы тиштӹ ылын гӹнь, цилӓ, мам мӹнь ам мышты шишкен.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹдӹн паштек сир мычкы.
  
  
  Ивлӓ мӓ кенӓ.
  
  
  Вӹд, коэвлӓ лошты, мӓ йӹрӹм-вӓш-вӓш ташкальым.
  
  
  — Тидӹ срабатывать о, — тӹдӹ келесӓ. Мӹнь келесӹшӹм. - "Ставкы ӹштем?"
  
  
  Ма вара, тидӹ керд лиэш ылын ылгецӹ, ма царген церотан коэвлӓ. Океан тӹрӹштӹ яратымаш ӹшке ма тенге ӹштӹнедӓ, вӹд ала доно леведӓлтӹн, то угӹц пачылтеш. Ритм тӹдӹ пуры, дӓ йылен ма, ӓлмӓ йыла — а техень мӓмнӓн гань, сирӹм коэ дӓ мӹлӓнем тенге манаш тӹнгӓлмӹ дӓ тӹдӹн, природын цевержӹм дӓ ӹшке жепӹн вӓшлиӓлтшӹ; вес мӓнмӓм вӓш лиэш, дӓ прощаяш шӹмӓн шӓлӓ, санзалан шыпшалмаш вӹдӹжгӹ. Лачокат, тидӹ ак пӹтӹ нигынам. Ышма пӹтӓри цилӓ тӹ вырт тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм покташ тӹнгӓлӹн, шолшы вӹдӹштӹ вала дӓ кынам мӓмнӓм иквӓреш иквӓреш у кузен, тыргыжланымашыжы шӱлештӹлӹт.
  
  
  Икманяр айда тӹдӹ мӹлӓм келесӓ: «Пӓлӹ, мӹнь лӱдӹн пытари».
  
  
  Мӹньӹн мӹшкӹрем кӧргӹш тӹдӹн кидшӹ мычкы эртӓрӓт. «Тидӹ мадмаш, шергаканем. Кунг аль кӹзӹлӓ мадаш дӓ ат мышты гӹнь-фу... ну, мӹнь тӹлӓт ам цикӓ. Мӹнь когон тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш. «Тӹнӓм мӹнь теве мам тӓ шӱдӹмӹм келесӓт: худа мӹлӓм пиш тӓмдӓн лиэш».
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. — Мӹнь тӹнӓм о нӓлмӹ. Мӹнь ти нӓлмӹ кечӹ якте, кынам тӹньӹм мӓ тӹдӹн доно барвлӓштӹ шӹнзен, вес стӧл шӹнзӓ годым тӹньӹн тӹштӹ, тишецӹн миля миллион верц ӹлӓт.
  
  
  "Анжа." — мӹнь келесенӓт пышкыды. «Вот кыце мӹнь. Тидӹ гишӓн тӱлӹдеок поктен дӓ мӹнь ик ак керд. Тӹнь пӓлет, ма кӹзӹт, кынам мӹнь тӹньӹм, тӹньӹ мӹлӓм весӹм. Ну, а молыжым... жепӹн, мӹлӓм тӹнӓм, наверны, улы.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Шикшыла тӹдӹн сылык ылын. 'И тыргыжлана. Картер. Тӹнь мӹньӹн вашталтымы цацыде ак ли. Просто... — Тӹдӹ тӹрлӹ, шаналтышым, мам келесӹмӹ, вара решӓш пакыла попа, — тӹнь мам мӹнь ам пӓлӹ ылеш. Тӹнӓм, мӹнь ам Лоренӹштӹ Беколл гӹнь, ти йӹрнӹктӹмӹ ылын йӱраныште энни шотдымы ярата ыльы. Тӹдӹ у йӹрӓлтен, но ти гӓнӓ тӹдӹн лицӓжӹ сусуэш ли. Ит тыргыжланы. Мӹнят ӹнде кого дӓ пиш силан, тынь яратет дӓ техень, махань ылыт».
  
  
  Рефлекс встраивать ылмы шаяштыжы «тыньым яратем», серия отказым. Сӧренӓм ыльы тидӹ цилӓ мам мӹнь нигынамат ак кычеп... мӹнь... - нимат ак обязуйы Таро анжалда. «Шошым», мӹнь келесем, ӓнят, мӹнь тӹньӹм яратенӓм.
  
  
  — Йымы перегок, — тӹдӹ келесӓ...
  
  
  
  
  10 главы
  
  
  
  
  Нигнамат тӹдӹм цеверемдӓш Британский музей ылеш. Соок ылшы мӹнь тама-ӓнят тидӹ шучко ямын. Кйӓрд ю та анжен, тӹдӹлӓн келеш ылын, кынам-гӹнят артур король намалеш, ӓль монашеский нарынзалгы, «датировать 610 и». Тӓ вуйыш трӱк толеш, историштӹш ма — изи историм тӹдӹлӓн агыл тидӹм, кӱ коштенӹт дӓ тидӹ иӓш историм учебник, событивлӓн пачелӓ кӹцкӹ дӓ ик эдем гань, тӹдӹн докы дата кидӓ-кидӓ кеӓт, соок ӓштенӓм. (1066 г, викингвлӓ сӹнгӹмӓш». 1215 г, воляшкы колтышаш гӹнь, пиш кого хартия.) История — йогынвӱд аравиштӹ, тӹшкӓвлӓ йогынвӱд аравиштӹ факт, патырлыкым сирен, вӹрӹн дӓ ӹнянем. История — тидӹ техень эдемвлӓ, кыце мӓӓт тӓ сагада, ӹшке проста курым труба служенӹт, сӓндӓлӹкӹштӹжӹ ӹлӓ. А щит ак кӹртним, кӱ ӓль лаштык.
  
  
  Ынде мылам келесыда, шопката.
  
  
  Роско луатик цӓшӹн мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ вӓш хытырен, кым парняжы пӓлен констебло аралалтеш. Ӓнгеш кодыныт лӹм келеш ылын. Пропуск указанивлӓ лит дӓ тидӹ мӹнь, кыце тӹшкӹ миэн шомыкы, тенге брошюрывлӓм гишӓн йӹлгӹжӹн Констебль Джон (1776-1837). Двойник пропуск резерфорд маргарет мӹнь келесем, кыды мӹлӓм пӓлен папкым гигантский доно пумы. «Реалист романтиквлӓ», — брошюрывлӓм маналтеш. «Природым констебл докы толын шон». Тенге гӹнь, природым (1776-1837) кукшы вӓр ылеш. Бриллиантвлӓэт, театрын ик ыжар.
  
  
  — Но тенге. Тӹнӓм пӧртӹштӹ туалет ак ли.
  
  
  Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл. Тидӹ клайн роско ылын.
  
  
  «Ти картинвлӓ пакыла орай», — манеш тӹдӹ. Полюбоваться сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь картинвлӓм. «Тӹшкӓ гӹц нассау мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ ти толын. Тӹдӹ пӧртӹш нӓлмӹ котсуолд загородный. Вес картинжы мӹньӹн докы миӓ. Симсӹ дӓ пӧрт левӓш гӹц олым-ыжар ӓнгӹр. — Тӹнь Чен-ӓль ма тӹштӹ. Нӹнӹн тӹш нигышкат ак лӓктӹн кен дӓ тӧрӧк аэропортшы гӹц тӹ жепӹн. Пуры уке ылын. Телефон йӹнгӹл ак ли», манын ӧрыктарышын. Оролывлан цуцам нӹнӹ проставлӓ, тырын сенькӹштӹ, ире воздух ӹлӹмӓш ви. Конечно, ти цилӓжӹ коклы нӹл цӓш лошты нӹнӹм эртӓрӓш.
  
  
  Тидӹ мӹлӓм эче ик гӓнӓ тӹшлӹмӹлӓ дӓ вӹд вӓкш ӹлӹштӓш сӓрӹмӹ. «Тӓ вес агентвлӓжӹ каным у?»
  
  
  — Ик, Ники. Ик.'
  
  
  — Тӓ кышкы-гӹнят тыргыжландарышы?
  
  
  Мӹнь кӱ? Ламонг Крэнстон? Акы лелем шӹцшӹ сӹнзӓжӹдон ӹш? Ик ӹмӹлкӓжӹ ужам, ньоньой.
  
  
  Тӹнӓмок эче ик ядмашем улы, тидӹ мӹнь предлагаем анжа... Малын тӹнь Роско картинке?
  
  
  Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл. Роско пулыш кыптырталеш. — Мӹнь шаналтышым веле, кыды ма келеш тылат-искусствын гишӓн мам пӓленӓ.
  
  
  Ӓнят, тӹнӓм мӹлӓм мам келесӓ, ак яры печать.
  
  
  Вест келесымаш закусочный ма-лӹмӓн Энд «ама Охотничий». Панель дӓ шукы пӱӓ дон закусочный-моренвлӓ гӹц тупеш дӓ шодырма меню жел гань. Таро тӹдӹн докы тольы дӓ мӓлӓннӓ келесӹш мӹнь звонялам. Шагалын мӓ «квартирӹштӹжӹ», тӹдӹ роско тӓнгвлӓ, ӹдӹр, кӹзӹт тӹдӹ хала гӹц кеӓ. Мӓ ӹшкежӓт ӹшке пумы лин, тидӹ гишӓн шытырланен дӓ весӹвлӓ сага шагалта ылын джон стюарт носильщик кутаныштыш, горничный дӓ официантвлӓ. Тӹлец пасна, тидӹ э йӧн дон контактвлӓн ылмы мирный халажы. Мӹнь ужам, кыце таро роско вӹкӹ анжалын, тӹдӹ годым толын. Тишкӹ изумрудный-ыжар тор дӓ ӓнгӹсӹр блузы кашемир тыгыр, чума гань, йӹргешкӹ яжо цӹреӓн дӓ тӹдӹм онгжат цӓрӓ ылеш тангыла тӹдӹ палшен. Келеш ылын, тӹдӹм тӹ тӹдӹ мычкы каштын дӓ ир кевытыште налын. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь нигнамат тӹдӹм ак уж ылын. Южнам тыгыр кердеш мондет мӹньӹм, но мӹнь тыгырым нигынамат шыпшаш ам монды.
  
  
  Роско мӹнь тӹдӹ доно пӓлӹмӹм ӹштӓ. Тӹдӹ ӹшке ӹшкӹмжӹм йӹрӓлтӹшӹжӹдон йӹрӓлтен колта. Ӹнде мӹнь кыце попат, кышты роско кердеш, тенге, кыце тӹдӹ келшен, но пасна тӹдӹ ӹнде специализироваться выражени ончымаш. Мистер, Цилӓ Эдем Кыдал. Икпоратка кӓпӓн, кӓпӓн, дӓ выргем цӹревлӓм. Мӹнь оценкым, ӓль вӹцлӹ и нӓрӹ тӹдӹм нӓрӹ гӹнь, цифрвла нӓлмӹ дӓ тидӹ мӹнь, весӹ опта, мам ӹштендӓ тӹдӹ. Шевелюра ныгыды но тӹдӹ ӹшкеок, тӹдӹ чал агыл, тӹ ш тӹ дӓ пеледӹш агрессивный уке, тӹ годымок шимемдӹмӓш лиэш.
  
  
  Таро дӓ йӹрӓлтӓ. Ик вырт эртӹмӹкӹжӹ, кынам мӹнь роско вӹкӹ анжалына, тидӹ грант гэри ылын. Худажы дӓ тӹдӹ кӱкшӹрӓк ылеш, дӓ трӱк ыргы тӹдӹ костюмым заказвлӓ, мӹнь ужам, дӓ, тӹдӹм пуштын ош литӹмӓш. Коэштӓлтеш тӹдӹ гишӓн, ма йӹмӹктӓрӓ, дӓ кым таро йӹмӹктӓрӓ.
  
  
  Мӹнь эче изи шӹнзӹн, дӓ йӱн дӓ куатаным ӹштен докы, кидшӹм трӱк шалалтен, официантвлӓ кахралта. — Мӹнь келесем, — мӹнь Роско докы обращаен, — выжалат тӹньӹн кӱ кӹзӹт анжет?
  
  
  'Торгеедӓ?'
  
  
  'Тӱнӹ. Вӹлвӓл тӓ торгеедӓ.
  
  
  — Ой тидӹ уже торгейӹшӹ. Чарли Мейс. Тӹдӹ тӹнь кынам-гӹнят ужам?'
  
  
  Тӹдӹ нигынамат мӹньӹм ак уж.
  
  
  "Ну, тидӹ сӓй. Тоже яжо вырсы. Гӹнь ала-мо лийын — а мӹньӹн ак шо, ма-ма тӹдӹндон лиӓлтӹн — тӹ пуш, мӹнь пӓлӹмӹ. Тӹдӹ ӹрвезӹ, Пирсон. Тӹнь ит тыргыжланы гишӓн тенге манмы».
  
  
  'Ӹрвезӹ?'
  
  
  Роско мӹнь тӧрӧк сӹнзӓшкӹ анжалда. — Мӹнь шанем, тӹнь ышан пун ылын, кынам коклы ылын.
  
  
  Мӹнь тумаем тидӹ гишӓн махань-тӹ жепӹн. — Тенге гӹнят, мӹнь когон яжон ӹшке шижеш ылын, кӹзӹт гӹнь, тӹштӹ шӹнзӹнӹт ыльы.
  
  
  Роско вуйжым ӹрзӓлеш. — Мӹнь ищейка, Ники. А пиш орол ижӹ. Тӹлец пасна, мӹньӹн уштыш... «тошты у, — маньы тӹдӹ, веремӓштӹ но шижӓм, — мӹньӹн п ялахай пӹтӓртӹш жепӹн тӹнгӓлешӓт, ӓрняштӹ шӱн киӓ манын начкы выча».
  
  
  «Тенге кыце кердӹдӓ тӓ ӹнянӹдӹмӹ ылын, тенгеок нӹнӹм шукы кодеш ма?»
  
  
  — Продукт, шамак. Ӓрняштӹ ик ӹштӹмӹ продукт. Домработница тӓрлӹмӹ келесымаш. Тидӹ анжыктат, мам нӹнӹ планируяш иктӓ-махань яжо ӹрвезӹ ылмыжы годым. Увер техень сола мычкы пӹсӹн шӓрлен. Мӹньӹ дӓ ӹнянем, техень халавлӓштӹ увер ӹнде лиэш гӹнь,-кым гӓнӓ тӹдӹ тӹрвӹнзеш.
  
  
  "Тенге ӹштӹмӹ-мӓжӹ ма вара?"
  
  
  "Вычал веле?"
  
  
  — Йӓмдӹ лимӹ дӓ выча, — тӹдӹ кок лыктын электрон ящик. Кӹсӓн изи ш ящик. 'Иктӹ тӹньӹ мӹлӓм иктӹ.'
  
  
  'Пӓшӓм ӹштен?'
  
  
  Тенгеок "дӓ". Ӹндекш телефон докы миэн дӓ лишӹл погаш веле-кӱ-куд-нӹл-ноль-ноль-ноль. Тӓ кымдем халан пӹтӓриш сӓрӹмӹ ылыт ноль-иктӓт. Тидӹ милашка вара кодаш кнопкым темдӓл, тӓ коленӓм дӓ отчет Мейс сирӓлтделда. Отчет цӓш.
  
  
  «Тидӹм улы?»
  
  
  — Уке, — тӹдӹ келесӓ. — Эче ылшы кыды-тидӹ делавлӓ. Тенге тӓ ӹшкӹлӓндӓ коден кердӹнӹт дӓ чар сообщени звоньыда. Тӹнӓм тӹдӹ мӹнь колем дӓ кердам мейс. Соок монитор долорес шеклӓнӹшӹ ылын, седӹндон мам келесӓш лиэш гӹнь, иктӓ-ма тенге агыл кеӓ. Обязательно веле келесӹш, тӹнь кышты шагал колта. Коммутатор ax долорес ылын.
  
  
  — А тидӹ порт — капшангы ты подсаживать лиэш ма?
  
  
  Лицӓм ӹштен тӹ шапы дӓ вуйжым ӹрзӓлеш. 'Токо, мам. Икманяр жеп ӓль нӹнӹ кен ылын, но нӹнӹ нимахань тидӹ эче ак анжыкты. Мӓмнӓн рабочийым анжен колтымы кердмӹдӓ семӹнь иктӓ-махань вир. Но ӓрӓкӓ техень ылеш вӓрештӹндӓ гӹнь гӹц шӹлеш, тӹдӹ тагынамок колаш лиэш ыльы. Верысе телефон докы подключение вӓпш ылын, тенге мӓлӓннӓ пӹтӹмӹкӹ цилӓ уверӹм исходящий кердеш.
  
  
  Тидӹ мӹлӓм ак кел. Вычаш келеш. Но мӹнь хоть ак кердт, ӹшкӹмжӹм подвергая риск. Мӹньӹм вуй мычкыжы ӓштӓ. Тӹдӹ ӹшке цӹре ик гӓнӓ веле анжыкта гӹнь, м операци дӓ весӹвлӓӓт ылыныт.
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым. Кок минутышток цӓш уке ылын. «Пейджинговый системыш пӓшӓм ӹштӓт гӹнь, мӹнь шанымаштем, жеп тӓлӓндӓ ли манын, тидӹм ӹштӓ».
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ пиш йӹрӓлтӓ Роско одарен. — Малын кӹзӹт тӹнь тидӹм ӹштӹшӓшлык ылат? тӓнгем? Изи парнявлӓ доно кыча. Ӹшке анжен.
  
  
  — Мӹнь тӹлӓт ӹнянем лукде, Роско, — мыньжӹ келесӹшӹм. Таро тӹдӹ шымаргаш. «Цӹре доно мӹньӹн телефонет улы. Мӹнь пӓлӹделам, мӹнь тӓлӓндӓ мам уж пу раш.
  
  
  Тидӹ тавалаш кердеш ыльы, но N-3 K тӹнг соок-2. Роско телефон докы миэн.
  
  
  Таро йӹрӓлтӓ.
  
  
  Ти шӹшӹл лиэш, но охыр ӹдрӓмӓш йӹрӓлтӓ, тӹдӹ пӓлен, ма только флотым мӓ кенӓ. — Мӹнь шужен, — тӹдӹ келесӓ, анжымаш меню. — Тӹдӹ гӹц пасна, мӹньӹн тӹдӹ и там, — тӹдӹм приваен, сӹнзӓм ак лӱктеп.
  
  
  Мӹнь сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. — Мӹнь выртеш шаналтен гӹнят, — мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Увер мейс ӹнжӹ ли манын, мам увертӓрӓ. Принципӹштӹжӹ ма пуа ма канышна. Нӓлмӹ мылам билетым икманяр мюзикл. Ик хӓдӹр лым лӹвӓлнӹ «ӓви доно шайышт пуаш», тӹдӹм выжалевӹ New York тӹрген Times «манын шукы потикӓ гӹнь, тӓ техень хӓдӹр йӧратем».
  
  
  Таро йӓмдӹлӓлтеш махань-шон ситӓ, мӹнь изиш дӓ когарш доно, мӓ нимат ак ӹштӹ. Мӹнь юкымат наверны, шактыде изи йыкырикӓрӓк, вет тӹдӹ трӱкок цӓрнен колта.
  
  
  — Мӹнь пӓлем, тӹнь ма гишӓн тумаяш, — остаткажым тӹдӹ келесӓ. «Тӹнь шанет, тӹдӹ йымы доно монден ик каска турист ма тидӹ ылеш, дӓ тидӹ гӹц ӹдӹрӹм ӹштӹмӹ ма? Точно, тӹдӹм такшым тиштӹ мам ӹштӓш? Цилӓ, мам тӹдӹ ӹштен кердеш, магазин шолышташ дӓ тидӹ мычкы каштеш ыльы».
  
  
  Мӹнь ак отвечӓйӹ. Шижмӓшвлӓ тӹдӹн лишӹл ылын.
  
  
  — Ма вара, мӹнь ти ылшы виржӓт ылын. Анж алаш причиныжы, кыце мӓ тӹньӹм веле пӓлӓ, кышты нӹнӹ лабораторийын, мӹнь пӓлем, нӹнӹ сага кужы дӓ мӓ нӹнӹ гӹц ӹштенӹт клон. Тӹдӹ мӹнь вӹкем тенге шыдын анжен, тӹрвӹвлӓжӹм пӹзӹрӓл, мӓмнӓн гань вӓшлимӓш пӹтӓриш кечӹн «Уолдорф». Ӱпшӹм кӹньӹлтӓ дӓ шӱдӹнгжӹ тенгеок, кыце тӹнӓм. Мӹнь пӓлӹделам, ма доно оборонительный цӓрнӹде тӹдӹ ире лиэш. Шижеш дӓ тӹдӹн сӹнзӓш, ма мӹньӹм шӹдештӓрӹш, мам ӹштен кердӹдӓ дӓ тидӹ сагажы шагалын. Ӧпкелаш йӓрӓн дӓ мӹнь ылам, мӹлӓм нимат ак керд дӓ тидӹ гӹц ӹштӓт ыльы.
  
  
  Ма лык пикадилли площадьышты шалга, тӓнгвлӓ икӹжӓк-иктӹштӹ вӹкӹ шӹдешкӓт начкы презӹвлӓм анжа.
  
  
  Тӹдӹ келесӓ. — Тӹдӹ гӹц пасна, мӹньӹн эче ӹштен кердӓм ма-шоным.
  
  
  — Дӓ тидӹ тенге, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Тӹнь анженӹт, тенге гӹнят ма гишӓн келесӹнем тӹньӹм." Мане.', тӹдӹ келесӓ. — А мӹнь тӹньӹм цӓшӓнӹм ӹштӹнем эче пижӹн кердеш.
  
  
  Неприкрашенный дон споренӓт техень нелӹ, лачокат. Вӹц цӓшӹш квартирӹштӹжӹ вӓшлиӓлтшӹ мӓ попен шоктенӓ. Кӹзӹт якте каждый ӹшке гӹц ӹштӹмӹлӓ ылын. Пабла чаринг кен мӹнь-Кросс-роуд. Шӹжгӓтӓн изиш лимӹкӹ. Цӹлт ак тӹтӹрӓн ылын, а йӹлерӓк ала-могай ӱштӹ. Кӓршем мӹнь пулышемӹм шушыр вӓр тӧрлӓнӓш. Мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, малын тенге ӹштет эдемвлӓ икӹжӓк-иктӹштӹм келшен карштымы годым, ти пӓшӓ кӓршӹм ылын.
  
  
  
  
  11 главы
  
  
  
  
  Пабла церпет кӱ толеш мӹнь гӹцем паснаок. Лач веремӓ, ӓшӹндӓрӹктӓ маныт мӹнь, мӓ цӓш кужы жеп докы лишемеш. Англичанвлӓм йӱӓш ак кечеп. Теве малын — каталан доно висен, шамаклан Роско, — англичанла ӹнянӓш ак ли. Мӹнь шергеш газет ӹштӓт дӓ сырам.
  
  
  Луымшо лондонский страницывлӓшток « Таймс» ушымы штатвлӓн увер гӹц изирӓк ылыт. Пӓлет, ма доно сенатореш жертваем карл вертолёт эртӹш жепшӹ кодын крофт бейл порволымо проверка. Тенге нӹнӹ шаненӹт. Вертолёт да увердеок ямын пилот, а кодшы ылшы расследовани доно эртен Доры.
  
  
  Тенгежӹ, лийы куд. Мортон, Сэйбрук, Линдейл, Крэнстон, дӓ а ӹнде Крофт Нэйл. Мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем кердеш акробатика Вашингтон. Покушение шӹвӓлеш дӓ Частный гишӓн шая. Уандараш правительствыжы ядмашвлӓ. А тӹ жеп кемӹ кабинет переговор хоука сверхсекретный. Ма мерӓн принимаен кердмӹжӹлӓн семӹнь безопасность, всеобщий паника ак тӓрвӓтӹ?
  
  
  Интересный ылыт, — кыце тидӹм ӹштӓш гӹнь Хоук — клон гишӓн делам слайыш. Кӹзӹт якте ӹняндӓрен ак ли доказательство теорий. Теорий ылын гӹнят принимаяш дӓ тӹдӹ мӓмнӓм яратат ыльы отдаленно ылеш гӹнь, мӹнь весӹ-таки-махань тӹ ивлӓ ылыныт годым тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм. Седӹ, ӹнде клон эл ылын. Но кыце нӹнӹ вне кӹчӓлмӓштӹ, пӓлӹ гӹнь, тӹдӹ йӹр копия дӓ ик маняр эдем?
  
  
  Дӓ, конечно, ти проблемывлӓжӹ хоука ылын. Толмеш мӹнь ӹшке проблемывлӓжӹ улы. Мӹнь ти задачым клон шегӹ моаш лиэш, кышты нӹнӹ ылыт. Оригинал сниматлен пытареныт дӓ пуштыныт. Анженӹт, тенге ынгылем, — маняр кодын гӹнь нӹнӹ икманяр — приказ коштедаш пуштмаш дон ирӹкӹш. Мӹньжӹ гӹнь тидӹ ситӓ ӹштенӹт ылын дӓ шукы ӹлен, манаш историм тидӹ шайышт пуа, пӹтӹрӓш тӹнгӓлӹн кердеш ыльы полномасштабный Вашингтон. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь гӹнь достаточным шукы ӹлен.
  
  
  Тидӹ цилӓ йӹрӹм-йӹр чонгештен, а вара мӹнь докем пӧртӹлшӓш. Вашингтон вычымыла мӹнь пӹтӓриш ашкыл. Чен пӹтӓри шагалтенӹт дӓ мӹньӹм вычен-мӓ. Вара А т толын, тӹдӹм такшым ак стойы гишӓн тумая: мам ӹштендӓ гӹнь, тидӹ Чэнь-тӓрвӓненӓ ма такшым? Мӓ просто шӹнзенӓ годымок тӹдӹлӓн шӹлӹн вазаш гӹнь, а толын шагальы дӓ сенаторын шагалын?
  
  
  Йӹнгӹл звоняш тӹнгӓльӹ. Барный ял ӹдӹр гишӓн мӹлӓм келесен, мӓ жепӹн питӹрӹмӹ. Мӹнь кен дӓ тӱлӹдӹмӹ.
  
  
  Коктын тӓ ядмашвлӓ хайзилӓнен, мӓмнӓм ак уж ма махань-гигантский гӹнь шахматла мадаш. Моктанаш кидшӹ когорак дӓ толын манын, тӓ тӹш пиштен, кышты тӓ ылында вообще и. Случайный тидӹ пиш гань тӓрвӓнен. но мычашеш мычашыжы толеш, тидӹ цилӓ ходвлӓм парти пӹтӓрӓ ылын манын.
  
  
  Мӹнь изи прогулкышкыжы кеӓ. Так, мӹнь шанем. Бонд доно-стрит. Берлингтон толшаш жепӹш мӹнь-Аркейд, магазин галерей ӓнгӹсӹр кужы. Мӹнь шӱм виктӓлтен, кыце дӓ молы улы манын, потолок флаг галерей сӹлнештӓрӓ анжалда. Магазин дӓ китай фотоаппарат да мӹнь статуэтк тыгыр доно витрина витрина анжалда.
  
  
  Обход мӹнь кемӹштӹ годым, мары дон вӓтӹ гӹц вирджиния фотографируенӓм.
  
  
  Тӓнгӓштӓрӹмӓшвлӓм вара мӹнь карангым.
  
  
  Пӹтӓриш сӓрнӓлтӹн ылшы мӹнь цӓрнӹ, манам мӹньӹм идӓ уж. магазиныш ӹшке лицӓ каеш витрина анжалда. Вара мӹнь ынгылыде гӹнят, мам тидӹлӓн, остаткаэш, мӹнь ам пӓлӹ. Тӹдӹ тенге мӹнь почти лицӓжӹм яжон пӓлен, кыце ӹшке ӹшкӹлӓнжӹ. Ти гӓнӓ мӹнь тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм. Икӓнӓ мӹлӓм пушташ уже тӹдӹм. Но тидӹ и кӓп-кӹл. Чен-кышты ма лиэш-тӹдӹ вӓреш ялышты. Хунг Дец адж ылеш, дӓ мӹньӹн ак шо, мам ӹштендӓ цзэн лао кӹзӹт ситӹ. Тидӹ вес цӹревлӓм ирок. Цаштыра эче кымдан лицӓ. Лапкашты гӹнь, ой анжен. Идеальножы тӹнӓм шыгыль сӓрӹмӹ.
  
  
  Эче ик клон.
  
  
  Пиштӹмӹ паштек мӹнь кеем, о ладнан. Пикадилли метрошты, Рассел уштыш-сквер.
  
  
  Тенге тӹдӹн паштек кеӓ кавал гӹц рискованны лишнӹ ылеш. Риск, но ик ылын, тӹдӹ тӓ кен ылын. У гӹнь, кыце тӹ эдемвлӓ кеӓт, спискым ижӹ. Поктышо ак сӓрнӓл дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжат. Иктешлӹмӓш: шукы ярыкты. Ӓль тӹдӹ пӓлӹ агыл, ма тӹдӹм преследуйшы, ӓль мӹнь тӹдӹм завоем оптымы дӓ пӓлӓт.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн паштек эче икманяр кварталыштыжы, пока ак ям якшар кӹрпӹц гӹц пӧртӹшкӹ клон. Амаса номерлалташ 43, а информация о той таблице пӓшӓ ушымы дон лӹмжӹ: «Общество Фезерстоун» ешарен доно пӓшӓм ак шотлалт: «1917 и негӹцеш». Ма, чорт возьми, Общество Фезерстоун тидӹ верц ылын? Вес мам ӹшташ келеш ылын, тидӹ-весӹм ынгылымаш.
  
  
  Корны гач макробиотический ресторанвлӓэм улы. Трӱк толеш мӹнь докы кого аппетит тазажы качкаш.
  
  
  Мӹнь стӧл вӹлец анжымаш нӓлӓш урда; официантвлӓ, таза каеш техень агыл, шаналтышым техень положениш кыце лиэш, да пырцык меню икманяр ӱ мӹлӓм виктӓлтӹш. Ярыктымы улы: сорбет гӹц кечӹвуй (пышкыдемдӹш йогур нӱшмӹ доно) ӓль вӓрӹштӹшӹ спискӹштӹ колымашын толмым. Шпинат вӹд, кавшта суфле. Мӹнь сакыр дон лимонад графин шагалын, мужед, органвлӓ махань тӹдӹ гӹц тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ.
  
  
  Мыжыр дон общество амыж гӹц ӹштӓт тылык фезерстоун пӹзӹргӓт.
  
  
  Мӹнь стӧл сага доно футболкывлӓ ӹштӓш дӓ джинс нӓлмӹ малай нӧргӹ «кечӹвуй тонг». Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы, изи ӹдӹр гань анжат.
  
  
  Шукы ӹдӹрӓмӓш пакетвлӓжӹм дон пырен. Якшар калпак вуйыш ты ылын ганьок дӓ показной кыптыр утыдон улы. Пӹтӓри мӹнь шаналтышым, тӹдӹ мӓ ӹшкежӓт ӹшке доно хытырымашкы. Но мӹнь тӧр ылеш. Тӹдӹ ӹшкежӹ сумка дон хытыра. — Яра, — келесӹ тӹдӹлӓн, — дӓ, пожалуйста, ладнан переген.
  
  
  Ти хала тӹдӹн праважы улы. Кого сумка гӹц ышмашкы шотыш нӓлмӓштӹ у кердеш.
  
  
  Тӹдӹ стӧл лошкы шӹнзеш дӓ сагажы мӹньок снимаенӓм леведӹш кӹрӓн пынан. Кӓндӓкшлу тӹдӹн гӹц мӹндӹрнӹ ылыныт, но эче тӹ цилӓ сӓмӹрӹк жепӹн ӹшке донем келшӹмӓш чиэн. Тӹдӹ тамахань-ӓнят ӹдӹр-малай. Мускусный жемчужный ӓршӓш доно шӱлен.
  
  
  — Сӹнзӓжӹ, — келесӹ тӹдӹлӓн сумка. Мӹнь тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш дӓ одарен извиняялтеш. «Мӹнь ам пӓлӹ, малын тӹдӹм колташ ак ресторанышты. Попат, ӓль шукы тидӹ авызи доно кӹлдӓлтӹн-тидӹм эче. Но тӹдӹ пиш итӹрӓн. Тӹдӹ ӹшкежӹ сумка сӓрнӓлеш. — Тенге, яратымем?
  
  
  Свитя терьер шестифунтовый йоркширский ылын. Тенге Роджер семӹнь пӓлӹ. Тыге толын, мӹлӓм тидӹ цилӓ ак келшеп пийже изи ма оптыш дӓ, тамам-ӓнят тидӹ гӹц лин, мӹнь шӹргӹ сирӹмӹ ылын. — Ӹнянем, и лӱдӹн колтен.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ и лӱдӹн колтен.
  
  
  О, сӓй.' Тӹдӹ мӹнь йӹрӓлтем дӓ кидшӹ доно севӓлӹн. — Дӓ вет мам ит попы роджер карем.
  
  
  Юк мӹнь тумаем, нӹнӹн шотышкы кӓпӓн, мӓ тӹдӹм карем и локтыл. Шорик воштылчык йорга дӓ тӹдӹлӓн лишӹл сола.
  
  
  Мисс Мэйбл тӹдӹ ужеш. Кварталыштыжы тӹдӹн ӹлӹмӹ пӧртшӹ тидӹ вӹцлӹ иштӹ, шукыжок тӹдӹ скромном паян ылеш манын. - А, тенгеок келесӹ... гӹц пӧлек, тенгеок келесӹ... вӓш. Мисс Мейбл мӹнь келесӓш шанымыжым, тӹдӹн лачокат секс мӓ донына ылыт. Мисс мейбел пуэм мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ ак цӱдейӹктӹ.
  
  
  Направленивлӓжӹм пӓлдӹртен дӓ тидӹ мӹлӓм сӹнзӓлыкым нӓлӓй икманяр мӱ канден. мӹнь тӹдӹ келесӓ, дӓ вычышы мам мӹньжӹ шӹнзем тӓнгвлӓ ӹлӓт, кыды кӹзӹтшӹ жепӹн Фезерстоун Общество миэн.
  
  
  — Ммм, — тӹдӹ келесӓ. — А тӹнь шанет тӹшкӹ ак пыреп. Тидӹ хӓдӹрӹштӓт ада ӹнянӹ? †
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, тидӹ гишӓн мӓ мам пӓленӓ шагалеш.
  
  
  — Ӹмӹлӹм гишӓн иктӓт ак пӓлӹ, мистер Стюарт. Мӓ просто признӓйы ылын, манаш лиэш».
  
  
  Теве тыге. Общество дон таланда шайышт пуаш featherstone колта.
  
  
  Мӹнь тумаем, тидӹ ак сенаторын клон мам ядыштам.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем ядеш, тӹдӹн годым качкаш мам-гӹнят, тӹштӹ тӹдӹ пӹрхӓлтеш.
  
  
  «Ха. Уке, тидӹ маловероятный. Мӹнь Джон Фезерстоун проклинайымы 1920 и. Нӓлят , представляйӓт. Келесемӓдӓ, мам мӹнь скандалистка, пышкыды попат. О, приличилӓн тидӹм ярата ыльы, кӹзӹт фанатикше. Указательный парнядонат тӹдӹм вуйжы пералтыш, йӹлгӹжӹн коллекций бриллиантвлӓэт шӓргӓ. Скандалым тоштым ӓшӹндӓрӹмӓш.
  
  
  — Ну, мӹньжӹ гӹнь тӹньӹм ядам, — тӹдӹ мӹньӹн пӹлӹшем олен келесӓ, — кӓп ик пӧрт тидӹ нимат уке, тӹдӹ гишӓн попен шалгымыла ылын. Ӹлен ӓль колаш, тӓ ангел ли манын, ти пӧртӹш пыра. А ангел, шергӓкӓн, пиш скушна. Тӹдӹ изобразмла гӹнь, полмезе ылам манын кердеш ма тӓ семӓлӹмӹ.
  
  
  Тӹдӹ канден официантвлӓ газировк витамина. Подылыт кыптырталеш дӓ ӹштендӓ тӹдӹ йӹрнен. Тӓ тидӹ верц йӱн пеш пайдаланат.
  
  
  Ма эче келесем мӹнь? Ах, лачок вет, ну, а кынам тӹдӹ колен, тӹдӹм ӹшкеок виктӓрӹшӓшлык ӹдӹрӹм нӓлӹн. Ну, шаналты... элис фезерстоун гишӓн попы, шӱмбел леди, тӹрвӹжӹм мейбл тӧрлӓш мисс йолет. «Яжон кушкышты девственница нигынамат мадаш лиэш у и».
  
  
  Мӹнь мисс Мэйбл психосексуальный проигнорировать теорий. — Тӹнь ма доно ти шотыш нӓлмӹ?
  
  
  Ну уло. «О, Тоув» ӓль «Вауве». -ма техеньӹ. Мыньжы лачокок пӓлӹ агыл. Мӹнь тӹнь ядат гӹнь, шергӓкӓн, тидӹ гишӓн тӹдӹ китай качкыш, кыдым тӹдӹ качкыныт изиш. Э шучко качмышты хӓдӹрвлӓм, тӓ пӓледӓ. Шана, тӹдӹ повлиять ти виш.
  
  
  Тидӹ гишӓн мӹнь пӓлӹмӹ эдемвлӓ шукы и ситӓ, манын, пӓлӹмӹлӓ, ма тӓ весӹвлӓ кол ылыт. Лапка якте нӹнӹ гӹц яратымы мадыш чонгештӹлеш пошаговый гольф опытвлӓштӹ теорий. Цилӓн коленӹт ылын. Тӓ колеш дӓ йӓм гӹнь, иктӓт ак колы ыльы ма весӹн, лимӹк весӹн шансвлӓ, нӹнӹ тӓлӓндӓ мам келесӓш гӹнь, вес иктӓт ак келесӹ. Тенге тӹдӹ лоэштӓрӓш ӹнжӹ мам мӹнь цилӓ сӓндӓлӹкшӹ верц ылшы гӹнь, ур идӓ шеклӓнӹ. Ӓнят, тӹштӹ мам мӹнь ужам, мӹньӹ келесӹнем, ма мӹнь кердӓм тӹнг призым нӓлеш.
  
  
  Мӹньӹн телефон докы кеӓт дӓ ынгылдараш. Мӹнь тӹ пӱэргӹ дӓ туалетвлӓ номержӹ погат мӱм. Увер мейс ак ли.
  
  
  Мӹньӹн ӹштӹмӹ чар сирӓлтделда.
  
  
  43 Клон токо веле лӓкшы номержӹ гыц. Оголыш толам манын, сирмӓшӹм колтенӓм. Клон теве тидӹ веле агыл ылын, мӹнь тиштӹ тӹдӹм покта. Вашталтеш гӹнь веле пелӓшӹжӹ дӓ тӹдӹм ак акшаклеп пӹтӓртӹш ижӹ. Конечно, тидӹ керд лиэш. Но мӹлӓм ак ӹнянӹ. Танатар клон утыжым кош, маскировко манын шана. Ти ӹлӓш лиэш гӹнь, кӱ-гӹнят весӹ улы, мам карангдымы мӹнь ылам-то кого. Тидӹ клонирование станци.
  
  
  Нӹл лужы уке ылын. Роско увер мӹлӓнем кодыш. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, тӹдӹ паштек тӹшлен дӓ вес клон тишкӹ толын манын. А тиштӹ мӹнь шӹнзенӓм годым дӓ анжаш лиэш. Анжалам, мам ӹш пыренӹт, иктӓжӹ эче.
  
  
  У Мейбл Мисс роджер доно шайыштын. Мӹнь тумаялам, ма гишӓн мӹлӓнем ӹшке кердӹ гӹц пасна вес качкышым получаяш вӓшештӹмӹ препаратвлӓштӹ лекция составшы. Рискнуть мӹнь. «Малын качы элис фезерстоун китай кушкеш?»
  
  
  Мисс Мейбел такыртен, шаналтышым, окмак тидӹ гишӓн ядыштын. Ну, шергаканем. Китай качкаш ма эче?
  
  
  Веремӓ вычалам. — Тӹнь анжы, ма Фезерстоун — китай?
  
  
  — Ну, — мӹлӓм тӹдӹ кидшӹм анжыкта. 'И пӹтен. Но адак, тенге агыл.
  
  
  Кӹтӹкӹн келесӓш, джон чӓй экспортер ылам шонгы. Шылтыкше тӹдӹ шукы и ылеш. 1912 и но революци касвел халыквлӓ дон пӓлӹмӹ лиӓш манын, тӹдӹ сусу ылыныт, шукы агыл. Тыдын тынгалмы пашавлажы конфискуят. Тӹдӹ вӓтӹжӹ пуштын. Джон дӓ изи ӹдӹр лондон пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  Мистикӓн дӓ яратымыжы.
  
  
  Тӹдӹм пингӹдемдӹмӹжӹ, мӓ кечӹнь вӓтет дон попенӓм. Тошты дӓ шукы аристократ нӹнӹ ӹняндӓрен кердӹнӹт гӹнь, тӹдӹ ма лин кердеш нӹнӹ «контактышты дон колымаш». Тӹдӹ обществышты дӓ фезерстоун ӹштӓш палша. Практически тидӹ цилӓ, ма тидӹ гишӓн мэйбл мисс пӓлен. Исключени гӹнь, мӓ тӹдӹн ӹдӹр ылынам дӓ алиса джон отшельник. Веле, манмы жеп гӹц лӓктӹн жеп маныт, ире шӱм шудым ӹштен гӹнят.
  
  
  Ӹшке жепӹн тӹдӹн шаяжым пӹтӓрӓ. Веремӓ ӹш эртӹ, кыце тӹдӹ ӹшкежӹ сумка сӓрнӓлеш. "Роджер!" тӹдӹ тӹдӹ пырылеш. 'Худа пи.'
  
  
  Тӹдӹм ынгылдара дӓ лӓктӹн кеӓ.
  
  
  4 ылшы:30, Роско годым толын. Вес мычашышты дӓ тӹ залыш нӓлмӹ стӧл, эртӓ, шӱмӹштӹ мӹлӓм запискӓм йых: «ш ӧлицӓвлӓштӹ шагалтымы ылын».
  
  
  Юр юраш тӹнгӓльӹ, мӹнь гӹцем веле лӓктӓш ресторанышты. Окня лӹвӓлнӹш пырен шагалеш дӓ мӹньӹ ӧлицӓ гач леведмӓш анжалда. Пылвуй вӹлнӹ тӹгӹрӹштӹлӓ анжен лӓктеш дӓ анзыланжы ш парсын ӹдӹрӓмӓш кудлу и шалга.
  
  
  Юр юк вашт тӹдӹм мӹнь колынам. — О, кандыра. тӹдӹ келесӓ. «Керем гишӓн. Тӹнь Ух.'
  
  
  
  
  12 главы
  
  
  
  
  Тидӹ мощеный ӓнгӹсӹр ӧлицӓш улы, кварталыштыжы мычкы шыпшылтын. Кышты-тиштӹ изи тӹдӹ кымда ылат тӹштӹ, кышты перви ылшы амаса махань-изи ӓль то цеп конюшньышты. Кӱлӓн тӹдӹ луаткок метр нӓрӹ тоннель пӹтен. Ӓ олицӓн ӧрдӹж мӹндӹркӹ кеӓт.
  
  
  43 номерым четырехэтажный шӓлӓнӓ ылын. Ташкалтыш ак пожар ылын, но амаса шайылан ли.
  
  
  Амаса пачылтеш.
  
  
  Клон тӹштӹ шалгенӹт дӓ мӹнь пӹтӓриш. Мӹнь дӓ мӹньӹн шӱмем утла кӹтӹк тӹдӹ ядеш анжалда. Тип анжалтыш «ирок мӹнь тӹньӹм у и».
  
  
  Сомневайы гӹнь, тӓ импровизаций ылын. Тӹдӹ мӹнь докем лишемӹ дӓ йӹрӓлтӓ. Вуеш ит нал, но мӹнь пӧртнӓ марсден кӹчӓлӓш. Ӹштенӓт мӹлӓм запискӓм роско кӹшӓнжӹ гӹц лыктын дӓ, мам тӹдӹ шӹмлӹмаш. Тиштӹ келесевӹ, мӓ нӹл нӹллӹ номерӓн пӧртшӹ ылын, а, — мӹнь пулышемӹм кыптырталын, — сорокачетвертый такшым уке.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем тӹрӹнь кен. 'Мӹнь ам пӓлӹ. И меря доно катаем но тӹнь ӧлицӓш тӹдӹ моэш". Тидӹ пӹтӓриш гӓнӓ веле ӹлӓт, кынам мӹнь клон доно шайыштын. Мӹнь колынам, вес семӹнь келесен, но мӹнь агыл. Тидӹ ӹнде мӹнь цӱдейӹктен. Англичанвлӓм весӹ гӹц пасна нӹнӹ соты манын иктӓ-махань дорц. Английский акцент Американский. Нӹнӹ, яжон тымден ылын.
  
  
  — Колыштам, — мӹнь ядым, — кердӓт ылын, мӹньӹн телефон доно пайдалана. Марсден ыльы... номерешыжы» у роско мӹлӓм запискӓм мадылдал.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. "Тидӹм локтылын."
  
  
  — О, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Ма вара, тӹнь тау."
  
  
  Ӹштӓш мӹньӹн нимат ак код, ӧлицӓ гӹц пасна кыце лӓктӹт. Ӹнде шотыш юр юреш. Юкыштым пуаш дӓ тӹдӹ изи ыражвлӓ ярд гишӓн тротуарыш. Шучко вӓрвлӓ ылыныт. Ш Аллея. Ш юр. Скользком гӹц юрым вычен. Согавлӓ мӹньӹм кӹньӹлтевӹ.
  
  
  Тидӹ ӹнжӹ ли манын, у ӓль мӹнь колем. Инстинктемӹн тидӹ веле ылын.
  
  
  Мӹнь шагалынам, сигаретӹм ӹлӹжтӹ манын. Мӹнь тӹдӹ доно ик ашкылым тӧр шагал.
  
  
  Мӹнь ак сӓрнӓл. Сӹсӹрген дӓ пакыла ӹшке корнышты ирӹкӹм пуэн мӹлӓм лапам стилет. Таро у шамакым мӹнь колам: «первый классышты клон пуштыт, — келесӹ тӹдӹлӓн, — пӹтӓриш классышты пуштмы лиэш ылын».
  
  
  Сӓй. Значит, мӹнь поктен. Мӹнь ӹшкежӹ юкым айырен дӓ юр юрмы юквлӓ лошты эче ик тӹмӹрӹм яр от керт.
  
  
  Тоннель ылын мӹньӹмок. Мӹнь тоннель пыра. Ш тӹштӹ ылыныт. Мӹньӹ ӧлицӓ ӹмӹлеш стеня шайыкыжы анжалеш дӓ пӹзӹрген.
  
  
  Нимат техеньӹм.
  
  
  Тенге гӹнят тидӹ мӹнь... ӹшкӹмжӹм анжыктен. Тенгеок мӹньӹн шӱштӹ веле ак ӱпшӹм кӹньӹлтӓ.
  
  
  Ик юк, тӹдӹм шокташ ылыныт, ружген юреш ыльы. Пульы нигышецӓт тӹр гӹц лектын. Кӱ тӹдӹм стенӓн логен. Кӹзӹт мӹнь ӹшкежӓт дӓ пӹзӹрген вильгельмина вашталтыныт. Тӹ годымок. Мӹнь ам ӹнянӹ, мӹнь тӹдӹм пушташ вӓрештеш. Мӹнь тӹдӹн ваштареш икманяр. Эче ик пӓшӓжӹмӓт эче ик колымаш докы нӓнгеӓ, тидӹ стади клон тупик.
  
  
  Отползать пальтожым кыдашын дӓ мӹнь тенӹт. Стеняэш сӓкӓлтен мӹнь тӹдӹм кӱшкӹ. Пульывлӓ шишкаш тӹнгӓлӹт дӓ ну мӹнь дорцем мӹнь мӹшкӹр... пальто тоннель гӹц тӹкӓлеш, тӹшкӹ, пульывлӓ тольыц кышецӹн.
  
  
  Пӓшӓм гӹнь, мӓ тӹдӹн ак промахиваться привикненӓм. Тӹдӹ вычыдымы юкеш жертвыш пӹтӓртӹш - «фух» ӓль «аргх». Нервыштыжы юк тӹдӹм ӹштӓш гӹнь, тӹдӹ нӹнӹн доны ылын. Тӹдӹлӓн шӹлӹн вазаш гӹц лӓктӹн, мӹнь якте шон гань веле тоннель пыра. Пистолетвлӓ гӹц луӓш дӓ тӹдӹн кид мӹлӓм изиш вӓрештеш. Ӹшке кидӹшкӹжӹ агыл, а пистолетш, рокыш кенвазы, кыдывлӓ тӹ сӓрнӓлӹн, тӹдӹ нӧлталаш маныт. Атакуен дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. Тӹ жепӹн, кынам ӹшке докыжы кырмен тӹдӹн оружидон, мӹнь ты далеко тӹдӹ гӹц йӧрӓл. Тӹдӹн нелӹ ылын ваштареш кредӓлеш. Тӹдӹ яжо ылеш. Фокус тӹдӹ каждыйок пӓлӓ, кыдым мӹнь пӓлӹделам. Кӹзӹт тӹдӹн доны ылыт. Тенге тӹдӹн шӱмешӹжӹ веле колтенӓ ыльы дӓ тӹштӹ лиэш. Мӹньӹм кычыш дӓ тӹдӹ питӹрӹмӹ пӓгӓркӓ керт. Но шукеш агыл. Тӹдӹ мӹлӓм изиш лӱктӓлӹн дӓ пылвуйжым севӓлеш ин тӹштӹ, кышты тидӹ когон шӹдештӓрӓ. Мӹнь дӓ мӹньӹн мӹшкӹрӹштем тӹдӹн вӹкӹлӓ пӱгӹнӓлеш дӓ анзыкыла савырненыт.
  
  
  Мӹнь ял кӹрмӹ гӹц рашкалта, дӓ кӹзӹт мӹнь изиш вӓрештеш ижӹ. Мӹнь кӹньӹльӹм. Чылдыр мӹнь гӹцемӓт кого онгылашыжы тӹдӹн шайык доно пумы. Тидӹ тӹдӹм йори пыдыртымы. Кӹзӹт кид гӹц лыктыныт дӓ тӹдӹн карате рашкалта, тӹдӹн оружийжӹ кӱэрвлӓ кӹньӹлмӹ лошты тӧр, пӹсӹн пӹтӹрнӓлт валынежӹ. Кидшолвлӓм дӓ пакылаат мӹньӹн тупышкем сӓрӹмӹ нӹнӹ тӹдӹм кычен. Тӹдӹ гӹц ытлаш йӧнӹм доно дзюдо хватен цацен, но мӹнь тӹдӹм ӹнде ходыш йӓмдӹлӓлтеш. Яклешт кӱ тӹдӹн вӹкӹ кенвазым дӓ начкы. Кукшы колжылан р мӹнь лӱдӓм. Киӓт, кӱ цӱдеен анжа. Тӹдӹ ял почын иӓш ылын, дӓ эче цилӓ карштымжымат ак шиж тыды шамыштына лишӓшлык. Тидӹ чувствы ш отключать веле улы. Лин кердеш, тӹдӹ курымешок отключать ялжы улы. — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Кын мӹнь пӓлем, тӓ. Мӹнь тӓмдӓм икманяр гӹц важвлӓм колта. Тӹштӹ, тӓ маняр?
  
  
  Тӹдӹ мычкы дӓ йӹрӹшӹ сӹнзӓвлӓдон питӹрӹмӹ.
  
  
  "Шукы." -«Утыдонок шукы, цӓрет ма маныт».
  
  
  Базышты кышты?
  
  
  Ти у йӹрӓлтӓ. 'Мӹндӹркӹ. Вӓрӹштӹ, кышты мӓ тӓмдӓм нигынамат ак мо.
  
  
  Пистолетш мӹнь тӹдӹм виктӓрӓ. 'Сӓй. Ноль мӓ донна тӹнгӓльӹ. Ак кел мӹлӓм вӓшештӹмӹ дӓ тип «шукы» дӓ «тара». Вӓшештӹмӹ нӓлмӹ ылыт, шамаклан, кышты маняр да. Анзыкыжым мӓ тенге.
  
  
  Лицӓжӹ тӹдӹн ӹшке ладна ылын.
  
  
  — Уке, мӹнь тӹньӹм луэн шуаш?
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Ӹлӹмӓш дон колымаш лоштыш айыртем уке. Тӓ, халыкнан Касвел, акат ынгылы. Мӹнь шым керт. Значит, мӹньӹм ӹнде колам.
  
  
  Шагал кодын, тӓмдӓм лӱдӹктӹшӹ, кынам э остатка техень ответӹм нӓлӓш сӧрен. Тидӹ тупик. Мӹнь тоже кымыкталтеш. Но тӹнӓмок, ӓнят мӹньӹм нӓлӹн ак керд гӹнь, мам шанем, нӓлӓм кердеш анжаш мӹньӹм соок ну ма, кыце мӹлӓм чучеш, тӹдӹ мӹньӹн пӓлен.
  
  
  — Но тӹнь тумает, вес сӹнгӹмӓшвлӓш шоныт. Тӓ шуды доно сенатореш весӹ пуштын кердӹт ма?
  
  
  Мӓ обязательны агыл пӱвлӓштӹ воксеок весӹм. Ситӓ, цилӓ колен манын нӹнӹ лӱдӹктен. Шелӓлтмӓш правительствыжы ужаш манын. Конгресс... тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ тӹдӹ манын. Мам тӓ тӹнӓм президентӹн доно кӹлдӓлтеш дӓ тенге цилӓ, шошым гань».
  
  
  Мӹньӹм церот пӓлдӹртӹш кыды ӹнде толын шон мыскыленӹт. — Ка, мам тӹньӹ монден. Цаштыра дӓ безопасностьышты президент ылын системе телохранитель тидӹ ситӹ».
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. — Ка, мам тӹньӹ монден. Безопасностьышты сарнӹшӹ система ӹнде техеньӹрӓк ыльы. Дӓ тӹлец пасна, тӹдӹм пуштда, мам погыненӹт. Мӓжӹ веле тӹдӹм виштӹм тергенӓм сулымашке.
  
  
  Тенгежӹ генеральный план ылын. Парализоватлалташ президент дон дӓ конгресс марионеткывлӓ ӹштен. Условивлӓштӹ службым конгрессӹштӹ властьым нӓлӓш тичмаш хаосын действыяш. Кандт циц ылеш дӓ тидӹлӓн вӹлнӹ контроль лишӓшлык. Ти ак ли ылмы тенге, кыце каеш. Пыдавлӓм веле телохранитель пуля. Омлет доно ваштареш агыл, наркотик темӓш шамжым вашталтен. Аспирин ӓль ваштарешнӓ ак тол аспирин. Тидӹ цилӓ, ма тӹдӹлӓн келеш ылын. Попы, мам нӹнӹ властьым ылшы кугижӓштӹ распутин. Но ти распутин ак ли тагачы келеш. Наркотик гӹц ӹрвезӹ тӹлӓт веле келеш ылын. Стилизаций дегустатор король ӹшке ылын. Айда качкаш-йӱн анжыда, лиӓлтӹн манын, нӹнӹм йӱктӓш. Тидӹ пӓшӓм ӹштӓ ыльы. Но тидӹ ӹнде уке. Беззащитный дӓ кӹзӹтшӹ вуйлатышыжы. КАНДТ План ышдымы ылыда. Ышдымы но тидӹ тенге агыл ылын.
  
  
  Клон шамем ямда. Тыге чучеш ӓль. Мӹнь изиш кодем ӹштен. Тенге гӹнят, мӹнь у информация о нӓлте нимахань. Но иктӹ пӓлӹ: тӹдӹ кола ылын. Цила тиды ма верцна каным клика ӓль толын.
  
  
  Кӓпшӹм анжалеш, мӹнь тӓрвӓнем. Минут мӹнь тумайымаш. Нерген шанымаш мӹньӹн, тӹдӹ цилӓ тӹдӹм кыце яжон колта. Мӹнь кеем. Толеш дӓ мӹнь ӹшкежӹ дон пальтовлӓ стилет тоннель погалтен, нӹнӹ валтен. Ӧлицӓ мычкы мӹнь тӹшец пакыла тӓрвӓневӹ.
  
  
  Цилӓ, мам мӹнь колынам, юквлӓ ылыныт. Конечны, тӹдӹм шамыштыжы уке ылмы гӹц пасна. Тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ пистолетым лӱктӓлмӹ.
  
  
  Дӓ ӹшке сӹнзӓшкет лӱэн шелеш.
  
  
  Первоклассный пуштыныт.
  
  
  
  
  Школлаште 13 главы
  
  
  
  
  Спектакльна «Манын ӓвӓм ӹшкежӓт» лирический театрышты, сӧрӓ ылын дӓ кыце лиэш, «шукы потикӓ гӹнь, тӓ техень хӓдӹр йӧратем». Худа ма мӹньӹн, векӓт, нӹнӹ ак анжы. Ӱзгар ӹдӹр ик интересный ылыт, кыдывлӓ ӹшке выргемжӹ гӹц йоген. Дженис Цолга Шӹдӹр. Мӹнь донем тӹдӹ тӹ кечӹм ӓшӹндӓрен, тӹ годымок уж Дженис Вуд.
  
  
  Ӱпӓн ылеш дӓ ӓвӓм Дженис цолга шӹдӹр, кыце тӹдӹ ик ужыныт ылын, кӓпшӹ доно яжо. Шокшет доно тӹдӹм ривьера корнышты кандышташ лиэш, наверны, вӹц и перви. Мӓ икӹжӓк-айырлен. Бизнес дӓ анзыкыла паян дӓ тӹдӹм ытара хоппап граф йомартле лиеш. Информация о тӹдӹ келесен мӹнь ик контрабандист алмаз, а Дженис — алмаз ӧрӹнӓ. Остатка гӓнӓ кынам ницце мӹнь нӹнӹ ужделыт, нӹнӹ ушненӹт.
  
  
  Тидӹ кыце кӹзӹт каеш, цилӓн изивлӓ, уке ылшы отношеништӹжӹ кердеш. Возыктыш гӹц увер мӹлӓнем звонялаш дӓ кӓнӓш жепӹм мейс нӓлмӹ. Мам тӹдӹ подзорный пучы поген кердӓт, сӓй секретвлӓм аран-аран иктешлӓлтӹн шӹльӹ шӹрӓшӹм.
  
  
  Тидӹ улы, нӹнӹ кӹзӹт мӓ донына ылыт.
  
  
  Роско увертӓрӓт, мӓ шотленӓ клон кужы. Лиймаш иктӹм качкаш «Эддисон»; фезерстоун эчеӓт ӹшкетшок ылеш, а ти жепым улы кымлжы доно «Викам Олд», анжат, лоуренс оливье гамлет сэр гань мадевӹ. Увер мӹлӓнем кодаш «ӓви доно шайышт пуаш», веселӓ пун ылыт, тӓ кедӓ гӹнь техень хӓдӹр.
  
  
  Лач мӹнь жеп толын манын, кок кӹдежӓн тӹнгӓлӹн. Тыл пӹслӓнӓш тӹнгӓлеш, дӓ мӹнь кидӹм лыпшалеш вӓреш Таро вӓрештӹндӓ. Кок гӓнӓ Оркестр выступаен.
  
  
  'Увер?' — тӹдӹ олен ядеш.
  
  
  Тенгеок "дӓ". Кужы лиэш.'
  
  
  «Кышты? Ӓль эче кӱ?
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  Тӹдӹ тырлалеш. — Тенге гӹнь, цилӓ шӹм.
  
  
  Тенгеок "дӓ".' Мыкик мӹнь. 'Кӹзӹт якте.'
  
  
  Оркестрвлӓм шактен мырем мырет мыра Дженис. «Ти ӹдӹр — таро келесем, — тӹдӹ тӹнь пӓлет, тидӹ ик ӓль анжалтыш доно пӓлӹм лин яратет?»
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, ма ылеш техеньӹ мӹнь симптом. — Тӹдӹм мӹнь уже пӓленӓм, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Таманяр и перви. Ӹдӹр яратен. Большы нимат.'
  
  
  Таро сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. «Ну, кым и тӹдӹ техень кого колыштараш».
  
  
  Векӓт, тидӹ тӹдӹн праважы улы. Размер Дженис 90-60-90 ыльы кӹзӹт.
  
  
  — Тӓнгвлӓ, мӓнмӓн веле лиэш, — мӹнь келесӹшӹм. «Пуры шамак».
  
  
  Таро анжалеш мыньымат. — Ӓвӓжӹ келесен.
  
  
  Шоу кулис ма паштек кенӹт. Дженис шокшы ылын. Таро тура лижӹ. У дженис доно палымым ышташ мамнам ярата, Микки. Таро шылата. Кышкыла кеет, нӹлӹтӹн ма-ала пурам йӱам.
  
  
  Таро токат таксим келесӹмӹ: «тӹньӹн праваэт, тӹдӹм яратымы ӹдӹр. Резко ситӹде дӓ приваялеш: «Шукы нимат уке».
  
  
  Икманяр йӧн доно пӓлӹмӹ лиэш, мӓ пачына тӓгӱ-ӓнят амасам тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ уке ылын.
  
  
  Ӹжӓл, тидӹ цилӓ пӓлен кой.
  
  
  Пасна тӹ эдемвлӓ, кыдывлӓ тӓ тӓмдӓн амаса пачаш цацен уке.
  
  
  Тидӹ кымдан пӓлӹмӹ тӹнгӓлшӹ ӱпшӹ Благодаря Флеминг икманяр Ян гӹц оптат. Опытан агентвлӓжӹ дӓ хоть-махань пӓлӹ, кыце тидӹм ӹштӹмӹ. Фокус яжо шайыштмашын авторжы шпион А вес вес кычыктен. Агентвлӓжӹ секретный алталымаш гӹнь, мӓ тӹдӹн тактика шӹлтен кодаш. Тагачы тетявлӓ каждый коман книгӓ ӓквлӓ доно пышкыды — картер йӓстӓрӹш.
  
  
  Ну, Картер у йой.
  
  
  Кынамжы гӹнь, тӓ шанедӓ, мӹньӹм хӓдӹрнӓм локтыл ма яжожы, тидӹ паштек икманяр гульден пумы тӹдӹ, эче ик гӓнӓ тумаялаш. Тӹ пӓшӓ, мам тӓгӱ-ӓнят мӹньӹмӓт чӹнген нелӹ. Квартирыш толаш годым, мӹнь ынгылыделам, тӹштӹ тӓгӱ-ӓнят улы. Ӓль эче улы. Таро сигналым выченӹт мӹнь угӹц лӓктӹн дӓ мӹлӓм виктӓлтӹш. Отмычка когон ӹшкӹмжӹм пачаш дӓ пистӧлетӹм мӹнь кыча. Чивыклӓ сравач юк пышкыды вӓрӹм какофония цонгырге кӹлдӓт. Кӧргӹштӹжӹ пӹцкемӹш ылын. Дӓ шӹп ылын. Шӹп техеньӹ пиш кого, ужаш манын, тӓгӱ-ӓнят тӹштӹ лин цацышы агыл. Мӹньӹм квартирыш кашташ тӹнгӓлӹт вильгельмина шеклӓнӹдеок дӓ кидшӹм цаткыдын кормештӓ. Кӹдеж гӹц кӹдежӹш. Гостиный гӹц захламлять, столовый дӓ, остаткаэш, гостиныйыш, чамане, ма дон коти тӓнг соок роско ак карангды, коти вет мӹнят тидӹ гишӓн ялгавалым пижеш.
  
  
  Сӓй. Тенгежӹ, вычымы хынавла кӹдежӹшкӹжӹ шӹлӓм ӓль мӓмнӓн шӱштӹнӓ. Ӓль тӹдӹ шукердӹ агыл ылын.
  
  
  Спальньыш шагальы мӹлӓм. Тӹштӹ тӓгӱ-ӓнят улы. Мӹнь колынам, кыце тӹ шӱлӹшӹм. Мӹньжӹ вес келӹштӓрӹмӹ шедеврым ашкыл ылын. Мӹнь ик амаса виш тӓрвӓнӓ, дӓ сотыракат тама пыртымы.
  
  
  Тӹдӹ кровать гӹц тӹргештӓ, киндӹ дон тостер. Йымы, Ник. Пуры ирок йӧнӹмӓт шанен тидӹ тӹнь?
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь дӓ вуйжым кымык ӹштӓ. — Уке, Роско. Но тидӹ пульывлӓ поздороваться ия яжо йӧн, керем ӓвӓ пи ылын. Тӹнь пӓлет, мам мӹнь тӹлӓт пуштын кердеш?
  
  
  Шӓргӓлеш дӓ тӹдӹн ӱпшӹм шайык уэн колтен. Вара ыдыралмы онгылашыжы, мӹнь вӹкем анжальы. «Тӓ, американецвлӓ техеньӹжӹ улы, — тӹдӹ келесӓ. Колышташ. Ӹдӹр тидӹ мӹнь квартирӹм, уке? Седӹндон мӹнят тӹнь доно попымына ак шо. Тенгежӹ, мӹнь ялгорны улы. Тенгежӹ, мӹлӓм пуры. Кышец тенге мӹнь пӓлем, тӹнь тольыц ма?
  
  
  Роско... — кравать тӹрӹштӹ шӹнзӓ мӹнь, — тидӹ тӹньӹм тӹкӓлӹн ма ...... пӓшӓжӹ йӧн †
  
  
  Тӹдӹ кидӹм лӱктӓш. «Тымдышы и. Ник. Пожалуйста.' Тӹдӹм пижӹктӹш, дӓ мӹнь ужам, мӓ тыл эркын цӹтӹрӓ. — Таро Кышты?
  
  
  Окня докы миӓ дӓ тӹдӹ мӹлӓм знакым пуа.
  
  
  Нимахань проповедьвлӓн, Роско. Му'
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. Шамак?'
  
  
  А'
  
  
  "Тыл".
  
  
  Тидӹ теве шамак.
  
  
  Пералтыш пистӧлетӹм мӹнь сигаретӹм дон тош. — Тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм, Роско, ойхыжат мӹлӓм. Тӹньӹн ӹмӹлкӓэт. Мӹнь луэн. А тидӹ анжыкта, шукы каштшы эдемвлӓ мӓ йӹрнӓӓт, ӹлӓш мӹнь луэн планируяш. Дӓ тӹнӓм, мӹнь кодаш агыл йоштке гӹнь, нӹнӹ сӹнгӹмӓшвлӓш шоныт.
  
  
  Пиф-паф, дӓ мӹнь колынам. Ынгылышыц?
  
  
  Мыкик ӹштӓ дӓ тӹдӹ йӹрӓлтӓ. — Самынь, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Тидӹ потикӓ ижӹ. Ия тидӹ нелӹ. Мӹнь шаненӓм, тӹнь гений, Роско, но мӹлӓм чучеш, тӹнь танатар уштыш. Ти сӓрӓлӓш манын, тӹнь ма ӱкшӓ. Тидӹ пиш яжо йӧн доно колен.
  
  
  Ынгылдарышаш? Тӹдӹ мыкик. И дӓ йӹрӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь шагалмыжы ылын. Но, дӓ весӹжӹ тымдышат, тӹ моральный дӓ мынь ышкыланем шукы ум ӹштӓш верц шалгаш веле кафедрым иктӓ гӓнӓ роал, тӹдӹн гӹц тӧрлӓнен керддӹмӹжӹм.
  
  
  Роско пулыш кыптырталеш. — Яра, — манеш тӹдӹ. Ну, мӹнь цилӓ тидӹ ӹнде колам. Тагачы вадеш ӹштӹмӹ... но тӹнь штурман вӹд стопкаш. †
  
  
  Таро амаса шалга. «Тенге гӹнь, тӹнь чӓй йӱмӹ ылын.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Соок ик ӓль кок?
  
  
  Вӓшештӹмӹ роско йӹрӓлтӓ. — Тидӹ-весылан тый призвани.
  
  
  'Махань?'
  
  
  «Созданием военно-тыменьмӹ фильм».
  
  
  Таро чӓйӹм шолтышым.
  
  
  Визит фезерстоун роско общество причиныжӓт улы, тӹдӹм пӓлен ылын, мам тӹдӹн дон ӹштет. Ирок угӹц ӓль кыце тӹшлен? Дӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Пакыла попен тӹшлем. Келеш ма пӓлӹ, кынам тидӹ тӹнгӓлӹн клон действыяш. П лин шагалеш, Мӹнь тидӹ ак яры. А кӹзӹтеш анжалда. Анжалам, мам пӓлен керд ма, ма кӧргӹштет лин. 'Хм. Эчеӓт мӹнь ам пӓлӹ веле, Ник. Ӧртвлӓлӓн, тидӹ.
  
  
  'Тенгеок?'
  
  
  — А ма вара тӹнь тенге ӹштӹмӹ?
  
  
  «Тетя мӹнь шергӓкӓн хынавлӓм миртл фезерстоун суапыште общество доно вӓшли.
  
  
  — Тӹньӹ веле анжымаш пыра? Тенге веле.'
  
  
  «Мӹнь керд: ну... пырен ылын, но мӹнь тумаем, тидӹ ма п кричащий лиэш ылын, тенгеок?»
  
  
  Роско кӹньӹлеш. — Тӹнь шутям ӹштен дӓ тидӹ мӹлӓм ит попы. Цилӓ тидӹ тӓ корным эртӓ?
  
  
  Канд лагереш гӹнь, ӱл мычашты. Пӓлем, тӹнь шукы цӹреӓн, тосем. Лӹмӹм тенге а нӓрӓш тӓ, никсон демократ семӹнь погыненӹт.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем, дӓ ма мӹлӓм пуэн кердӹдӓ тӓ палшен маскировко спецэффект йолажы отдел маска.
  
  
  Роско шӱлӓлтӓ. «Отдел мӓмнӓн спецэффект, — келесӹ тӹдӹлӓн, — колаш».
  
  
  'Колен?'
  
  
  «Ну, Тидӹ изиш ынгылаш...... пӹзӹрген тидӹ лачокат кыва ылыт, кыдым кынам-гӹнят пӓшӓвлӓм ӹштӓш Илинг. Тӹнь пӓлет, тидӹ киностудийыште. Тӹдӹ колыде дӓ ну....... Мӹнь пӓлем!' Пӹтӓри мӹньӹм тӹдӹм лоэштӓрен, мӹлӓнем маняры шукым шамакым хоть пелештӹжӹ. Ти акел, тидӹм лӹмдӹлӹн, тидӹ тетян пӓшӓжӹ дӓ тидӹм ӹштен ак керд. Но тидӹ гӹц лӱдӹн, цилӓ отдел просто AX лондонский.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм нимат ак попы ӹштенӓ кымылын.
  
  
  Тӹдӹ келесӓ. = "Мӹнь тӹшкӹ пыра кердеш?".
  
  
  «Простьы, Роско. Тӹнь мӹнь тӱнӹ у келеш. Тишкӹ ушымы штатвлӓ логӹц иктӹжӹ клон кеӓ гӹнь, значит, вес морг доно сенатореш. Ма келеш ынгыленӓм, ма тидӹ кӹзӹтӓт ӹрвезӹвлӓ.
  
  
  Воздухышты тӹдӹ кидшӹм лыпшалеш.
  
  
  'Тӹнӓм цилӓ кындонок ылеш. Тӹнг мӓмнӓн мӓ докына мӹнгеш толат. Та тышкы кен. Тенге мӹнь тӓмдӓн кӹзӹтӓт тенгеок ыльы манын ядын кердеш. Тӹнь ямыт гӹнь, тидӹ галстук нӓлмӹ кердеш ма?»
  
  
  Мӹнь пӓлем. Серьезный ылеш. Серьезны гӹнь, ӹрвезӹ, мӓ тӓлӓндӓ предлагаем?
  
  
  Мӹнь предлагаем, — Таро ма вӹкӹ анжалаш, — тӹшкӹ мӹнь кен.
  
  
  Уке, мӹнь келесӹшӹм. 'Тӹрӹс уке.'
  
  
  — Но, Ник. †
  
  
  Уке.' Мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  'Но ...'
  
  
  Ти тӹнӓм мӹньӹм иктӓт ак колышт. Уке. Тидӹ мычаш.'
  
  
  
  
  14 главы
  
  
  
  
  Таро тенге мӓ соиктокат кеӓ.
  
  
  Ну, и совсем Таро. Таро о, "йошкар фигуристый". У куштылгын шим ӱпӓн фигуристый ӧлицӓ, таза эдем, у йоллаш дӓ куштылгы. Ӹдӹрӓмӓш, вес кечӹвлӓн толын 41 номерӓн пӧртӹн пыртымы, улы каля дон шонгы ӹдӹр лицӓок. Чал-каштановый ӱпшӹ, нер вӓреш дӓ мешӓк, кадырвлӓм тыгыр. Костюмым, парикшы гримм дженис ылын дӓ тӹшкӓвлӓ дӓ таум ӹштӹмӹлӓ "манмы доно ава". Таро шӹм цӓшеш толын э театр докы шӹкӓл ак гӹнь, спектакль кен ак керд, - ӓвӓжӹ дон ӓтяжӹ нер парикым.
  
  
  Камера дӓ цӓшӹм ax электрон диктофон нумалышт гӹц ылын.
  
  
  Сек остатка магнитофоныш модел - sony батарейкыжы изиш. портсигар питӹрӓт дӓ кого тенгеок, мӓ ганьнаок лиӓт ылын портсигар. Тӹдӹн юкшы тӧрлӓш, а тидӹ теве мам анжыкта, тӹдӹ гишӓн сирӓлтеш ак тищин. Кок цӓш нӓрӹ вазын кердӹт 4,75 ире юк вӹсен. Кылан якте тичмаш туран сӓрнӓл, тӹдӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓ логӹц сумочка вазын кердеш, тенге, кыце Таро. Кого сумка пачаш кандедӹт ситӹ.
  
  
  Тӓ гӹнь кынам-гӹнят вопросвлӓм хайзилӓнен, махань ороды ылмы дон колаш, паянвла ваштареш ышдымы ылыда.
  
  
  Ходжсон Биби, шамак. Таро ты корны гӹц каранг (чивык). Сӓй. Тенге мӹнь пӓлӹ ылеш, кӱ тӹдӹм. Таро гӹнят, манын, Vogue семӹнь, ти ӹдрӓмӓш — «скваттер», имейшӹ, налаш лиэш тӹнӓм веле ӹлӓт, кынам тӹньӹм окса ара, дӓ шишкышым ӹштен. Тӹдӹ вӓтӹжӹ гӹц, нӹнӹ гӹц изиш роскотлан тошты тыгыр dior анжыкта. Ходжсон Миссис мистер ӹшкежӹ окса получаймы Ходжсон. г-ходжсон а. s real estate уильям hodgson'гӹц agents керӹлтӹнӹт. Мӹнь пӓлем, тӹдӹн кужы. Кого частьым урдаш да пелӹжӹ гӹц агентвлӓжӹ ходжсон флориды недвижимость остров, кыды нӹнӹ Манхеттен манын.
  
  
  Фрогга вентворт миссис тенгеок ылын, нӹллӹ вӹц миллион нӓрӹ доллареш улы. Таро тӹдӹ приемный ӱлнӹрӓк встречая. Приемный тенге тӹдӹ ӹшке фотографируенӓм. Кӹдежвлӓштӹ диванышты дӓ шукы йошкар пальме викторианский плюш коршок. Таро формы доно темӹмӹ ылеш. Суапыште дӓ тӹдӹн личный ӹлӹмӓшӹжӹ гишӓн икманяр вопросым ӹлен. Согласны темӓш форман, г Луиза гӹц Сент Ригга-Луис, миссури штатын, ӹшке тетявлӓштӹ доно хыналымаш Миртл Ригга. Разделыштыжы «Ӓмӓлжӹ визит» Таро сирӹшӹ: «ӓмӓлжӹ инвестирование наследство семӹнь совет яд». Тидӹм ак пӓлӹ, малын тидӹ, тӹдӹ сирен. Келесӹ тӹдӹлӓн, ма только тидӹ мам тӹдӹ вуйыш толыныт.
  
  
  — Тидӹ кого окса, шергӓкӓнем? — портье ядеш. Таро дӓ келесен: «кого тенгеок, мӹньӹм лӱдӹктӓ ма тидӹ».
  
  
  Регистратор йӹрӓлтен,
  
  
  Ӹрвезӹ кӱш нӓнгеӓ ирвел тӹдӹн кукшынди, кӹдежӹш вычен лиловый, пальме циц. - Келесӹ тӹдӹлӓн, мам ӹштендӓ сундала пин вӓшлимӓш. Пин сундала тӹдӹн пелӓшӹжӹ толевӹ. А кӹзӹт, лийын кертеш, изи шотлен кердеш, тӹдӹм иктӓ-махань журнал. Лин кердеш, корка чӓй йӱмӹ? Цӓшкӓвлӓ гӹц выртеш тӹдӹ ямын дӓ шик доно толын. Таро нӓлӹн, тӹдӹ ямын дӓ угӹц ӹрвезӹ.
  
  
  Чуть-чуть тӹдӹм ӓль кок минутым вычалдай, а вара амасам пачеш. Коридорышты иктӓт ак каеп. Ваштареш, паштек амасам питӹрӓ, йӱкшӹ ӹдӹрӓмӓш ваштылмыла шакта. Амасам кок слабка юкшы шакта гӹц. Медиум, йӹнгӹсӓ трансышкы пырен ылын. Кымшы ылеш дӓ кыце амасан остатка лада «Частный». Тӹшец ик юкат уке ылын. Таро анжен, тӹдӹм пачын. Тӹдӹм срален шӹнденӹт ылын.
  
  
  Тӹдӹ ӹшкежӹ сумка гӹц кого дӓ корнан пластикы зубочистка лӱктӓ. Цӱа-цӱа дӓ тӹдӹн докы привикненӓм, тидӹм ӹштӹмӹлӓ. Ял ташкалтышыжы ак ӹлеп гӹнят, вес кӹдежӹш пыра дӓ ик кок и. Остаткажым тӹдӹ амасам пачеш.
  
  
  Тӹдӹ ӹшкежӹ верц тӹдӹ питӹрӹмӹ дӓ ӱмылкам. Ош тидӹ кӹдежӹштӹш изирӓк ылыт. Тӹштӹ таманяр раковины, изи холодильникӹм, плита дене чайник пырдыжа. Ян витрина стеня мычкы шалген. Чӓй нӹнӹм иктӓт весӹ гӹц каеш. ыжар чӓй. висвис. Лапсанг Сушонг. Коллекций сай ош пеледӹш дон шалга дӓ кынам итӹрӓ кӱшӹл корка. Цӓшкӓ гань дӓ тӹдӹ, кыды ырвезы тӹдӹ канден. Вес витрина, кӹдеж вес лыкыштыжы, ямдар кӹрӓн коллекций шалга. Каждый ашныжы ала-могай гранулироватлыме порошокым. Этикеткыжым доно веле сирӓш лиэш «A», «B» ӓль «H». Набор вес ямдарат ылшы жидкостьнаат, уколым и киӓ а полкы папш улеш.
  
  
  Витрина сыралымы ылын.
  
  
  Раковины и кычылташ лиэш. Таро лӱктӓлеш нӹнӹм. Эче икманяр цилӓ тӹдӹ поль жидкость кодеш. Ампулы тӹдӹн итӹрӓ кӓпӹштӹ, сага киӓ. Тӹдӹ ампулы ӱпшынч. Тӹдӹн научный дӓ шамеш келгӹ ответӹм пумыжы доно чӹдӹ компьютер таманяр тӹжем перфокарта пробежаться веремӓ. Ампулы тӹдӹ сумкышкыжы шыральы дӓ амаса докыла лишемӹт.
  
  
  Коридорышты юк шакта.
  
  
  Тӹдӹ тӹлненӹт.
  
  
  — Тенгежӹ, мисс Элис. Ит тыргыжланы. Нимат ак лӱдеп лиэш, — тидӹ пӱэргӹн юкшы. Акцент ӹнгӹрӓ, азиштӹ кӱкшӹ. Тӹдӹ тенге попа, вуйта тетявлӓ доно кыце шайыштын. Каждыйжы пасна слогвлӓэш ударени. "Тӹлец пасна худажат уке, ӓшӹндӓрет?"
  
  
  Вӓшештӹмӹ неопределенно Алиса. Тенгеок "дӓ". Мӹнь пӓлем. Но...мӹнь... шӹдӹн ылмы дон южгынам интересный
  
  
  — Ит ор, мисс Элис. Мӹнь ӹнянем. Тӹньӹн ӓтят мӹнь ӹнянем. Соок эче...
  
  
  Тӹнь ӓшӹндӓрет, тӹнь тенгечӹ мам попышым?
  
  
  Алиса шӱлӓлтӓ. Мане, Ян. Мӹнь тӹлӓнет ӹнянен пумы.'
  
  
  — Яра, — манеш тӹдӹ. — Тенге гӹнь, тӹнь монденӓм, мам ӹштӓш?
  
  
  — Ничего, — тӹдӹ шӹпок юк отвечая.
  
  
  'Техень нимат. Лач тенге.' Вара изин ӹлӓш цӓрнендӓ. "Ну, тӹнӓм кӱ тидӹм ӹштӓ дӓ малын тӹнь ат ке ылын?"
  
  
  Ӓнят, тӹдӹ мыкик ответым. Ик мыжыржы ял ташкалтыш мычкы кузен. Цилӓжӹ вес мыжыр икманяр ашкылым ӹштӓ. Кидшӹм амаса стучалыт. Амаса пачылтеш. Пумы план йӱкшӹ шайыл пакыла попа. "О, шергӓкӓн, Роберт шергӓкӓн." Тамахань-ӓнят тошна мыры.
  
  
  Ма вара?' марыжылан келесӓ.
  
  
  Тӹдӹм туран ӹдӹрӓмӓш юк дон келесӹшӹм. 'Тӓ видета. Э ирок шӹкӓлӹнӹт.
  
  
  «Тагачы тидӹм анжен нӓлмӹ. Ма керӓл лин кердеш, тӹдӹм ир.
  
  
  'Сӓй. Тӹнӓм мӹлӓнем кодаш тыршат.
  
  
  Амаса чӱчӹлт, ял юк шакта пӱэргӹ дӓ ташкалтыш мычкы яр.
  
  
  Таро вычал, коридорышты у и годым шӹп лин колта. Креслышты ӹшке докы талашен мӹнгеш тӹдӹ приемный. Ӱштӹ чӓйӹм тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, тӹдӓт цела кодеш. Тӹдӹ ӱпшынч. Тидӹ сӓй.
  
  
  Тӹдӹм нӓлӹн, журнал. Амаса пачылтеш.
  
  
  Ш кимоно ӹдӹрӓмӓшвлӓӓт чиӓш тӹнгӓлӹнӹт. Тӹдӹн кӓпшӹ доно кого мыгыль кого размер леведӹн. Мытыкын тӹред дӓ шӹдӹн пӱэргӹ шӹргӹ ылын. Размере тӹдӹ попа, ӹрдӓнгшӹ юкшы.
  
  
  Пин мӹнь омым ужде. Самынь лиӓлтӹ. Тӓмдӓм мӹнь тагачы нӓлӹн ак керд. Иргодым тӹнь тольыц кердеш? У приказ тидӹ кыш. Кок цӓш ирок. Вуйжым тӹ кӹтӹк, ӹшке сӹнзӓ ак участвуен. Таро нӹнӹ эртен кая, ш прожектор.
  
  
  Таро кӹньӹлеш. 'Но ...'
  
  
  Кок цӓш.' Таро ташкалтыш мычкы вала годым, тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм тӹдӹм. "Тӹнӓмок тетявлӓлӓн тӹштӹ лиэш тӹньӹм."
  
  
  Таро мӹнь докы сӓрнӓлеш дӓ цӓрӓ сирӓлтделда. — Луиз Миртл Ригга тетя ӹшке ужеш? Тӹнӓм иргодым, коэвлӓ, дӓ цилӓ тидӹ тӓ колта».
  
  
  Тӹдӹ ӹшкежӹ пишок сусу ылеш. Тыргыжланен тӹдӹ гӹц шолышт. Тидӹ бринкер хансье ылын, дӓ тӹдӹм ӹнде тӹдӹ парням цикен дамба ыраж моаш манын, ытары эксӹк гигантский эл гӹц ылын. Ия тенге тӹ цӓшӓн ли, манын мӹнь тӹдӹлӓн попат пишок ак шо, мам такшым тӹдӹ нимат ак пӓлӹ. Фото Только кыдын ӓкшӹ лин кердеш. Роско проявка ярд нӓлмӹ. Вӓшештӹмӹ вес ирок ма нӓлмӹ.
  
  
  «Шӱм ылеш манын, у фото тӹдӹ тӓлӓндӓ лиэш, тӹдӹм кыце ужына — тӹдӹ, кӱ элис дон попем».
  
  
  — Ян?
  
  
  Мане. КАНДТ агентвлӓжӹ тӹдӹ юк гань шактат юквлӓ пӓлен.
  
  
  Таро сӹнзӓэт шӓрлӓ. — Тӓ, - манын, эдемлан ма ин молы годым ма? Нарколог дӓ тӹдӹ? Тидӹ ма тенге агыл гӹнь, сулыкдымы тетя айо мам мӹнь манын кердеш.
  
  
  Огыл.' Мыланем йыренат.
  
  
  Шприц тидӹ ма лиэш? Пентотал?
  
  
  Ышмашкы тӹдӹ кымык ӹштӓ. — Кыце тӹнь пӓлет? Тидӹм остатка мӹньӹм кодат.
  
  
  Мыланем йыренат. «Кол, шергаканем. Луаткок гӹц шӹлеш, тӹдӹ укш овартымаш паян ылын, тӹштӹ нӹнӹ луатикшӹ. Пентотал санзалвлӓ - тидӹ лач тывыртыш, тенге? Тенгежӹ, тидӹ сӓй, нӹнӹ пу шансвлӓ дамал, тидӹ сӓй тӹшец нӹнӹм йӱктӓш, дамывлӓнӓ дӓ цилӓ тӹдӹлӓн шайышт пуа, мам пӓлӹшӓшлык ылыт. Важвлӓжӹ яратымаш гишӓн тырлен кеӓ. Шамакышты шамак вара медиум вара тидӹ пелӹм. П ӹняндӓрен выступлений получая. Тидӹ тотым пуаш ам ӓшӹндӓрӹ, мӓ нӹнӹ гӹц анзыц шайышт пунежӹ. Тидӹ ошарашивать пумы. Дӓ таум — кымылан дӓ.
  
  
  Таро йолажы ышмашкы отношенивлӓ «Нерген».
  
  
  «Тӹдӹлӓн яжо вес рӓдӹ доно кӹлдӓлтӹн. Компрометироватлаш гӹнь лач тидӹ, шантаж соок ылшы йӧнӹм пуэнӹт. Пӓшӓм окса ситӹде дӓ ушымы гӹнь, ӹмӹл цель манын, мӓ нӹнӹ гӹц ӹштенӹт. Тидӹ ма лиэш ылын ик — суап, акций, банкыштыш шотыш швейцар — лин кердеш тӓлӓндӓ ӹнянӓ, мам нӹнӹлӓн оксам ыдырен. Таро лудын кайшы. «Махань докы отношени КАНЫМ Но тидӹ лин?»
  
  
  'Техень нимат. Тидӹ чын. Мӹнь шанымемдон, цилӓ тидӹ ма нассау уштыш. Жуликланыма фезерстоун ӹштӓ, дӓ тидӹ гишӓн нӹнӹлӓн пӓлен каным шантажировать. Наверны, лач тенге, кыце Бангель. Мӹлӓнем трӱк вуйыш тольы, дӓ эчеӓт ма лин фезерстоун бангель ма-шоным цилӓн: наркотик нӹнӹ кок выжален.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ келесен:
  
  
  «Тенге гӹнь, KAN тӹ корны доно кен кердеш манын, коргӹш попазыш. Пуымылан нӹнӹм лӱдӹктӓш цӓрнӹ, ак уж гӹнь нӹнӹ икманяр палшык выручка худан нӓлӹт. Палшык техень семӹнь, лин кердеш, клон приютышто пуымо.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. 'Шӹшӹл.'
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. 'Шӹшӹл. Безопасный. Но ӹшке пӱсылык годым ӹшкӹмӹм кычен.
  
  
  Тенгеок мӓ докына лишемеш штаб-квартирӹштӹжӹ тидӹ клон. Тӹлец пасна, мӓ тиштӹ агыл гӹнь, тайно общество пӓлен манын. Мӓмнӓн заданим: нӹнӹ пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ.
  
  
  Тӹдӹ изиш цӹтӹрӓл колта. — Тидӹ у пышкыды шамак, мӓлӓннӓ пуштыныт, тенге?
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Тӹ шӹнзӓ, ял лӹвӓлнӹ тодыш ӹшкежӹ, кӹдежӹш парсын пӧкенӹш. Ылын-кынам костюмым, ош дӓ тӹдӹм кым-кынам яклака дӓ парсын гань. Тӹдӹ гань ик ӹдӹрӹм, кыды сӹнзӓжӹм кымен Сэм Пекинпы фильм дон. Тӹдӹ гань ик ӹдӹрӹм, кыды мӓгӹрен Story Fove.
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. - «Ыдӹр кайын ма техень пӓшӓм ӹштен рискует банальный но... э, тӹнь семӹнеток, пӓшӓ техеньӹ?»
  
  
  Ойгаташ тӹдӹм ядымат. Тӹдӹ шӹмлӹмаш кучаш. Шукы. Молнам нигынамат нӹнӹ вуйта тӹдӹм ак ужеп. -- Ну, -- остатка тӹдӹ келесӓ, -- тиды... историжӹ кужы. Икманяр жеп мӹнгеш... э, мӹнь... марым вӓшлит.
  
  
  Икечӹ. Мӹнь цилӓ кандидатвлӓ лошты кыце эртӓ сӓй, а вара, тидӹ эдем ма гӹц мӹнь верцем......... эх эртӓ - да ну яра, сойток. Тидӹ Джонсо ылмы годым, кынам ӱштӹ вырсы вьетнам апогейӹштӹм шоныт. Ну, мӹнь... подписӓйӹмӹ. Забавно йӹрен дӓ мӹлӓнем тӹдӹ вуйжым комдык ӹштен. «Тӹдӹ гӹц пасна, мӹнь тумаем пиштӓт дӓ кечӹ йӹде пӓшӓм ӹштӹшӹ эдем доно ма лиэш ылын техень романтично увлекательно, Джеймс семӹнь Бонд».
  
  
  "Нинӹм картер ник ак мондыделат?"
  
  
  О, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь тидӹ гишӓн шанаш ак смейӹ».
  
  
  Дӓ тӹдӹ кӹдеж мӹнь сага шӹнзӹм гач эртен. Онгылашыжы тӹдӹн мӹнь ӹшкӹмемӹм кидӹш нӓлӹн.
  
  
  Колыштам, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӓ тӓ эче икманяр шӹмӹт шанен ӹлӹмӓшӹжӹ».
  
  
  Хм.' Мӹнь тӹдӹм йойынрак анжалеш. — Кышец тӹнь пӓлет, мӹлӓм кайын ма?
  
  
  Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Лыдаш пумы. Мӹнь сӹнзӓвлӓэм питӹрем. «Яратымы тӹштӹ ылын дӓ йонгата юж парланен тӓ ӹштендӓ».
  
  
  Мммм... — тӹдӹ тумая. 'Интересный. Но, кердӓм ыльы, у мардежӓн.
  
  
  Тӹнӓм цилӓ кындонок ылеш. Кыце... гишӓн семӹнь гишӓн музей. Кравать сага нӹнӹ тӹштӹ курым луаткудымшы - корчма гӹц тошты. Ма тупешӹжӹ ылат дӓ мӓмнӓн краватьышкыжы йӹвӹрт кӓрӓлтен удыре лӹм бархатный кердеш, кынам пӹтӓрен.
  
  
  Келшен тидӹ мӹньӹн», — манеш тӹдӹ. «Музей Но ирок якте лу и пачылтеш». Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы. — Тӹнь мӹнь идей доно келшӹделам?
  
  
  Мӹлӓм келшӓ.
  
  
  Ванна шонгемӹн.
  
  
  Шонг гӹц ванна?
  
  
  «Шонг гӹц ванна».
  
  
  Колыштам, темлена кердеш. Весӹ шотыш шӹвӹр дон, ма доно тидӹ кӹлдӓлтӹн, тидӹ итӹрӓн, ирен секс. Тидӹ веле нигынамат ӹнжӹ тӓ техень годым анжат. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹньжӹ гӹнь тӹлӓнет кӓпӓн.
  
  
  Коштымы мӹньӹ тӹдӹм. Кого, соок шокшы, пышкыды.
  
  
  — Мӓ кыды-тидӹ гишӓн мӹнь тӹньӹм ядам, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Ма гишӓн?'
  
  
  Тидӹ интересный ӹштендӓ тӹдӹ икманяр соок хӓдӹр.
  
  
  — Важны агыл, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тенге цилӓ худа гӹц вӓрӹш колыштараш чын огыл. Тенге тӓ ак нӓрӓйӹ келеш, паш будильник ӹлӹжтӹ манын келеш. Кок эдемӹн ӓк, тӹдӹм яратымы секс-весӹ доно келшен. Liber проблемывлӓм гӹнь, тидӹ ситӓ ма нигынамат ак шукы шуйнен. Йост пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  Мӹнь карангым дӓ цигӓркӓжӹм пижӹктӹш. — Тӹньӹм ядам: мӹнь... — Мӹнь шӹкштӓ, колцажым колталта. «Шамаклан китай йӹлмӹвлӓ ма ылеш, кышкы «гишӓн, тувы, вау»?»
  
  
  Тӹдӹн онгыштыш парня дон мӹньӹм ӱпшӹм. Темылан ак вашталт, шергӓкӓнем? Ӓль тӹнь тӹдӹм сценышкы анжышы китай ванна шоктен?
  
  
  Элис фезерстоун мырыжы тӹдӹ мӹлӓм ынгылдарыш. Таро лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. "О, керемет, вау?" Тумаен ик минутеш тӹдӹн пулшыжым веле кыптырталеш. «Ха. Веремӓ вычалам. Тӹлӓт келесӹш, тидӹ гишӓн мырен. Мыкик мӹнь.
  
  
  'Хм.' Тӹдӓт краватьшы гӹц кӹньӹльӹ. 'Кал.' Тӹдӹм кыченӹт дӓ гостиныйыш кеӓ, тыгыр. Мӹнь эче колынам, магнитофоныш семӹнь пӓшӓм ӹштен.
  
  
  Йӹрӓлтен, тӹдӹ мӹнгеш толеш. Ти шамак улы. — Мӹнь ынгылем, — когоэшнен келесӓ. "Дао".
  
  
  «Дао? Тӹдӹ кыце тидӹм тошты религивлӓштӹ дао китай?
  
  
  Тӹдӹ мыкик. Нӹнӹ вечерний молитва — тидӹ мырыштыжы постоянный: «О, Дао! Тао Гишӓн! Шансвлӓ улы ыльы, тидӹ кыце шоктенат ма «Нерген, таув, вау». Пӓлет ылгецӹ, ма тӹньӹм колыштам.
  
  
  Тӹдӹ кравать дӓ мӹнгеш турок тувырген воленат, пылвуй кидшӹм виктӓлтӓ. Тӹдӹ ӹшке отношеништӹжӹ агыл ылын. Конечно, яжо ынгылдара, ӓль мӹнь тумаен лыктеш ыльы, ӱшанаш теория гишӓн пун ылын, дӓ керем пӹтӹркӓлӹмӓш алиса орланымаш постоянный мам шыпшаш.
  
  
  Таро шимӹ. "О, Ник. Идеальножы. Со ӹнян. Физерстоун тӹдӹ, кыдым кыце отшельник и - даос - аскет. А ма доно шая тӹкӓл колта. Даос - мистикыжы. А тӹдӹ шӱденӹт, нӹнӹн шамакышты ныным адрес Мэйбл мисс, мӱм, даос — тидӹ фанатикше. Тенге а . Паузым ӹштендӓ тӹдӹ, кыце Болтини, Цӓрӓгеквлӓ Валленд гишӓн увертӓрен. Дӓ Алиса, угӹц тӹдӹ цӓрнӹш, ма худа уке. Ой.' Тӹдӹ кравать логен. «Ох клон тидӹ ужынам, тӹнь попы, ӹлӹмӓш дӓ колымы ма — иктӓт. Тидӹ даосский кок идейжы. Нӹнӹ тидӹм кыце ужына, цилӓ иктӹ. Пурын дӓ шӹдӹн, ӹлӹмӓш доно колен. Цилӓжӓт ик у лиэш кого нӹнӹ цымырын Единство Дао».
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Тидӹ ик-тидӹжӹ гӹнь, пиш кого электрический маняр кӓвӓн измельчитель».
  
  
  Кыптырталеш дӓ тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Типичный философский шанымашвлӓм. Но худан.
  
  
  Мӹнь ялжым тодыл. 'Мӹндӹркӹжӹ?'
  
  
  «Шошым... вет нӹнӹ ну, ма худа уке, нӹнӹм нимат ак ӹштӓш манын, тӹдӹм шагалтен. Нимат ӹштӓш ак ли дӓ цилӓ семӹньок. Тидӹ нӹнӹ кого девиз.
  
  
  'Эм-м-м Алиса аравиштӹ лачокат тенге лин кердеш. но клон агыл, КАНЫМ ничегонеделание кӹзӹт агыл».
  
  
  Ммммм. Мӹнь ам пӓлӹ. Интерпретировать потикӓ эдем доктри религиозный образшы. Толькы тӓлӓндӓ Инквизиций анжалда. Пӹтӹдӹмӓш война тидӹ паштек ӓль Грааль Святой. Кӹлвлӓм лыктын ак кердеп ылын.
  
  
  Тидӹ гишӓн шаналташ йӧнӹм карангдат дӓ мӹнь координироватлымаш. Политика - тидӹ религивлӓн ик тӹрӹштӹ. А кӱ гӹнь мыры вады ыдылын, тидӹ вӹкӹ кого ала гань «мао-лан гишӓн», ӓлок «гишӓн Тао».
  
  
  Пӓшӓштӹжӹ тӹдӹ, — тӹдӹ пакыла попа, — мам Элис мӹньӹм шайышт сӹнгӓ. Даоска тӹдӹ лачокшым гӹнь, тӹдӹ йӹр ылшы дӓ кым и нӓрӹ. Лин кердеш, тӹдӹ мӹньӹн гишӓн шукым шайышт кердеш, тӹдӹ пӧрт ма ӹштӓлтӹн. Фактически, весӹжӹ ответым тӹ пуэн кердӹт.
  
  
  Янгыленӓм мӹнь сӹнзӓэмӹм кид дон ӹштенӓ. «Уанымаш, мам ти шамак доно кукырланаш вир ӹш вӓрешт, но тӹдӹ тӹньӹм пӧртӹш ак толын».
  
  
  Зеленоглазый тидӹ тӹдӹн анжалтыш доно нӓлеш.
  
  
  Тидӹ качкаш шукы шамак ылын.
  
  
  Уке ылын дӓ малын?'
  
  
  Причина доно тӹдӹ, мӓ, тӓ, нӹнӹ кыце цаклендӓ, пентотало кӓчӓйӓ дӓ, тӹнь тӹдӹлӓн цилӓ шайышт пуэт . У кычылтмы ӹшкежӹ, Таро. Тӹштӹ пиш лӱдӹшлӓ ылеш. Мӓ ана пӓлӹ вӓк, тидӹ маняры лӱдӓт, тидӹ фотовлӓм ӓль ак тангаштараш. Тенгеок мӓ нӹнӹ гӹц мӹндӹрнӹ шалга. Тӹньӹм ужам ӹшке ӹштӓ. Мӓ пакыла шӹмлӹмӹ пӓшӓм роско Элис.
  
  
  Погыненӹт дӓ тӹньӹм кыце тидӹм ӹштет гӹнь, нигынамат ак лӓк?
  
  
  Ну... тӹнӓм ма келеш коргӹш попазыш.
  
  
  Тӹдӓт краватьшы гӹц кӹньӹльӹ дӓ комната мычкы кашташ тӹнгӓлеш шӹдӹн. Но тидӹ тенге магадан. Тӓмдӓм дӓ тенге шукы жеп гӹц ямдаш-тидӹ паштек. Тӹлец пасна, тидӹ тӓ эче когон лӱдӹн. Анг пропуск мӹнь ӹнде ылын. Ирок. Кок цӓш.'
  
  
  Тӹдӹн праважы улы. Самынь ӹштенӹт, мӹньжӹ, кыды нигынамат ак ӹштӹ ылын. Мӹнь махань решенивлӓмӓт принимаен. Тӹдӹ мӹлӓнем свет вӹлнӹ сек шукы защищаеннӓ. Дӓ тидӹ самынь. Серла пӓшӓштӹ шӧрлӹш. Амаса нӹнӹ тӓлӓндӓ доран кодевӹ, тӹнгӓлӹнӓм веле.
  
  
  Мӹнь согласаен, мӓ кешнӓ. Условивлӓ годым кокшы.
  
  
  Пӹтӓриш: пӹтӓриш пӓлӹ: мӓ дон фото. Кандт оплот кӹзӹтшӹ ти вӓрвлӓштӹ агентвлӓжӹ ылын ылгецӹ, тӹдӹм тӹш ам ке ылын. Тӹдӹм ярыктат.
  
  
  Эдем-кок, ресторан дон кӹлӹм кычен дӓ тӹдӹм вычымаш дон мӓ гӹцнӓ ӧлицӓ гач тӹдӹ макробиотический роско микрофон ылын. Коленӓм ылгецӹ мӓ иктӓ-ма статян пароль, толеш ыльы мам палшен кердеш.
  
  
  Тӹдӹм ярыктат. Шамак толшеш, кыдын доно цӱдейӹктӓ. «Ну, Ник, ам керд мӹньӹ шанымем доно, мӓ вес статян лиэш ылын. Уке гӹнь мӹнь лӱдтеок манын, — келесӓ, — мӹнь простем... — тӹдӹ икманяр жеп шаналтен, — мӹнь лӱдӹн.
  
  
  
  
  15 главы
  
  
  
  
  Дерьмовый ти кечӹжӹ ылын. Нӱжымаште пӹчкӹлт годым мӹнь. Таро валтен зеркало. У кофе слабкарак ылеш. Юр дӓ кеӓ. Тидӹ яжоракын ужаш лиэш.
  
  
  Таро луатик цӓш якте пӧрт гӹц лӓктӹн кеӓ. Пудритле чиӓт дӓ тӹ жеп шон манын, фезерстоун якте шон ылын. Комнатыш ты вычен сӓрӓш йӧнӹм гӹц кок пачаш ку тервен йӓрнен, манын фезерстоун элис доно вӓшли.
  
  
  Ик цӓшӹштӹ мӹнь телефон йӹнгӹлӹм ӓль мейс 11 сӓрнӓл. «Простьы, ӹрвезӹвлӓ, — манде группыш участниквлӓ, — семӹнь нимахань».
  
  
  Магазин мӹнь звонялам Лайтфут чӓй, мӹнь келесӹшӹм вет, кечӹвӓлеш заказвлӓ и якте мӓ йӓмдӹ ылына. Курьер уке ылын.
  
  
  "Мӹнь тӹдӹм нӓлӹн ак керд ма?" Дӓ келесыда ныным. Тидӹ нелӹ заказ улы.
  
  
  Тидӹ анжыкташ манын, фото, кыды the таро featherstone's ӹштӹмӹ, тенгеок ак ли опознавать веле. Колтенӹт ылын, нӹнӹ Вашингтон. Векӓт. Хоть-махань гӹнят, кечӹвӓл нӓлмӹ ответ. Жеп эче ситӓ, манын таро театр доно кӹлдӓлтӹн, техень келеш гӹнь шачын. Ӧлицӓ мычкы кеш дӓ мӹнь квартир гӹц лӓктӹт. Роско ресторанышты кечӹ цӓшӹн мӹньӹм вӓшли макробиотический. Мӹнь пӹтӓриок решеннӓ иктӓ-пырылеш.
  
  
  Олманга гӹц паснаок мӹнь лу лайтфут луаткок изи ылын. Кым пачаш шукеш изи пӧртӹштӹжӹ пӹтӓриш олманга лявӹрӓш Сохо. Кого седӹрӓ гӹц потолык якте полкы доно чӓй банкым сакалаш стенӓ ылын. Окня тӱгӹ лӓктеш, тенге чӓй стопкам пыртышы лин.
  
  
  Прилавкышты мары верц шалгышы поношенный кӹрӓн авызи запонжымок. Документӹштӹ дӓ тӹдӹм мыкик анжалда. Банкы полкы доно дӓ тӹдӹм прилавкышты тӹдӹ нӓлӹн шӹнден. Кӹрӓн обёрточный тӹдӹ пумагаэш тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш тӹнгӓльӹ.
  
  
  "Мӹнь, тӹдӹ тиштӹ ылеш... э кычылт," мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. — Толын ти магазин токо, ма, агеш ма?
  
  
  — А лийын кертеш, кӱшнӹ?
  
  
  Подозрительны мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. — Ам пӓлӹ, — тӹдӹ келесӓ. — Тергӓш, тидӹ мӹнь ылам. N докы миӓ дӓ тӹдӹм касса темдӓлдӓ-3. Телефон звоня гӓнӓ ик вырт эртӹмӹкӹжӹ, а вара шӹпрӓк. — Яра, — манеш тӹдӹ. Тӹдӹн лӹвӓлнӹ прилавкышты кнопкым темдӓл, ӧрдӹж стенявлӓэш дӓ шайыл изи лаштыкшы.
  
  
  Мӹнь изи ыражвлӓ ташкалтыш ходым пу, ти штаб АХ докы лӓкмӹ. Изи авызи ташкалтыш приемныйыш пыра. Нарынземшӹ кок пластиковый пӧкенӹм, стӧлӹм, а номер « Сӓй увер» , стӧл кого дӓ пумагажы тырыжалтын. Мотор таужо стӧл лош шӹнзӹ, янгыжмаш пыра. Анжалнешты, мӹнь тӹдӹм интересуйыделыт, вес ял хрестӹм дӓ качкашат цӓрнен. Тӹдӹм вургымла доно эче ик амаса улы. Святой святой. Мӹнь цӓшӹм анжальым. Луаткок цӓш лиэш. Мӹнь анзыкы стӧл вӹкӹ пиштӓ дӓ, кок кидшӹ вӹкӹлӓ пӱгӹнӓлеш. — Мӹнь Долорес попалта, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Бесстрастный ӹштендӓ тӹдӹ шӹргӹвлӓ йылат. Мӹнь ӹшке верцӹнжӹ высвечивать эдем. Остатка ынгылымаш тӹдӹ сӹнзӓ ик толеш, дӓ тӹдӹ мыкик. "Тидӹ тӹнь магазинышкет векӓт, иктӓт нимат ак пӓлеп сӓй," тӹдӹ келесӓ. «Уверӹм ӓли тӹнь долорес тӹлӓнет келеш?»
  
  
  "Увертӓрен, - мыньжӹ келесӹшӹм. Икманяр телефон тӹдӹ ӹшке кнопкым темдӓл, кынам мӹнь чӓйӹм шӓрӓлтӹмӹжӹ банкыштыш тӹнгӓлӹн. Трубкам тӹдӹ мӹлӓм виктӓлтӹш. Возыктыш чар роско гӹц увервлӓ тӹштӹ улы. "Кемеш цӓш кечӓ". У Мейс вара: «Простьы, ӹрвезӹ, нимахань».
  
  
  Мӹнь пачым дӓ банкым стӧл лошкы шӹнзеш. Фотом шӹндӹнедӓ кӓрш компьютер итӹрӓ ылат каждыйланок. Mrs шергӹм пуэм. Ходжсон Фрогга дӓ техень ужаш лиэш. Агнес лукмо Краун Секретарша Фезерстоун палшен, секретарь ылын Скотленд-Ярдым, кыды документ вет тӹдӹ ылеш, тӹшец ылеш шолын. Причастность анжыктымы анжыктымы дӓ тенгеок тӹдӹн нимахань ак ли. «Небрежность» отставкыш тӹдӹ причинӹ лин. Тенге тӹдӹ шекӹн йымак логалеш. Ӹрвезӹ, кыдыжы чӓйӹм канден дӓ тӹдӹм приемныйыш таро эртӓрӓт, пам имниӓт ылын, сӓмӹрӹк террориствлӓ, психологический сар доно специалист. Психотропный препаратвлӓштӹ пасна яжорак. Тӹнг каным следователь ылын. Кыш ямын тӹдӹ ази гӹц каеш. Таро фото архившӹм уэмдӹмӓш данный ах тау тӹдӹлӓн. Остатка, мам гӹнят важный ылын Сундала Пин. М 2. Кокшы классышты пуштыныт. Кок классым анжыкташ агыл, мӓ тӹ ӹлӓш худа. Тидӹ нимат ак анжыкты, тӹлец пасна, тӹдӹ пушташ манын лиэш. Феминистка дӓ тӹдӹ весӹвлӓм, кыдым кӹзӹт пӱэргӹвлӓ вӹкӹ шӹдешкӓт, ӹшке дун мао-н цзэ жалобывлӓм колташ. Пин тетя сундала худа ыльы. Карем компьютер доно ланзылен, нелӹрӓк ылын, тӹдӹ физический пыткывлӓ доно специалист.
  
  
  Театр докы кыргыж миӓ дӓ мӹнь телефоныш звоньыда.
  
  
  Таро уже кен.
  
  
  Мӹнь тенгеок шотыш пучывлӓ дон, ма стӧл колтымлан ылеш, дӓ келесӓш, мам Долорес. «Лично Долорес. Дӓ йӹлерӓк! Секретарша пырышы нӹл виӓнгдӹмӓш-нӹл дӓ таманяр гӓнӓ кнопкыжым темдӓлдӓ. Тӹдӹм вургымла доно амаса пачылтеш. «Тӹнь скучает долорес доно ак ли, — тӹдӹ келесӓ. Тишкӹ панель ик ӹдӹр.
  
  
  Ешын щит ӹдӹр кӱкшӹрӓк ылеш, мары лоптырес сӧдӧй ӱп, тагынамок коленӓм дӓ лелӹн тыгыр доно лицӓш.
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - "Долорес?"
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш.
  
  
  «Анжы, — тӹдӹ келесӓ дӓ мыжыр наушникым пӹлӹш гӹц айырымы.
  
  
  — Мӹнь Картер, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  'Ой.' Тӹдӹ изиш тор анжалда.
  
  
  Увер мӹньӹн срочный роско тӹдӹ келесен пуа. План вашталташ. Таро пӹтен ма ылын, тӹдӹ тӹдӹ левӓшеш пӹжӓшӹм гань пыра. Мӹньӹм квартирыш толаш гӹнь, тӹдӹ толеш. Ашкедӓм тӹдӹм ӹнде макробиотический ресторанышты. Вӓшлин ак керд гӹнь, мӹнь тӹдӹ ылам, тӹштӹ тӹдӹ кокшы пел доно вӓшлимӹ ылын.
  
  
  Кӹтӹк жепӹштӹ, таксим рекордно мӹньӹм квартирыш нӓлеш дӓ мӹнгеш толеш. Таро ин тӹштӹ ылын. Цилӓ, мам мӹнь ӹштен кердеш, тидӹмок выча. Театр дӓ тӹдӹм тиштӹ ылмыжылан ак ли агыл гӹнь, лин кердеш тӹдӹ кышты ӹлӓш ярал ылеш. Лондон А кого халажы. Кӹзӹтшӹ паника ӓмӓл ылде. У деч ончыч роско мӹньӹм, шижтӓрӓ тӹ жепӹн цилӓ йӧн улы. Э пӹтӓртӹш жепӹн веле тиштӹ ылын гӹнь. Тенге гӹнят, изиш неловко мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм. Мӹньӹм квартирыш пакыла охыр мычкы каштеш. Окняшкы юр шолткен тыргыжлана. Вес слабка юкшы шакта дон джазым урок. Машинӓ доно урат э юкдон йӹнгӹсӓш. Кышты-гӹнят мӹнь кӱшнӹ самолетвлӓ чонгештен эртӓш келеш. Коти пуалеш. Цоткаш цӓш.
  
  
  Соок ылшы урыктымы. Однозначно цӓш. Лин кердеш, манын жепӹн цӓрӓ. Ӓль, лин кердеш, вет маныт, нӹнӹ юк лыктеок тӹдӹм агыл, тӹдӹм мӹнь колынам. Таро юк, амасашкы пыревӹ. Чили, лудмет годым, нимат ак лиӓлт гӹнь, кроза дӓ тенгеок цилӓ трӱкӹштӹ лиӓлтӹ.
  
  
  Мӹньӹн цӓшем кечӹ номерым поген. Вӓшештӹмӹ роско увер мӹнь нӓлӓм. Группы дӓ вара кужы гудокшым Мейс: Соня, ӹрвезӹвлӓлӓн. Тошты нимахань.
  
  
  Трубкам мӹньӹм сӓкӓлтӓт. Турок мӹнь шӱм доно сӹнзӓжӹм ӹштӹльӹ. У тӹштӹ пышкыл колтенӹт. Мӹньӹм цӓрнӹде труда. Мӹнь ма гӹц мӹнь радар шижтӓрӹ? Стеняштӹ мӹнь анжалда. Вара телефон докы. У номержӹ мӹньӹм поген дӓ трубкам лӱктӓльӹм.
  
  
  Роско: Затыкаться. Ники. Мам тӹдӹ ужеш.
  
  
  Бип, бип, бип. Мейс: вуеш ит нал, ӹрвезӹвлӓлӓн. Тошты нимахань.
  
  
  Изиш мӹньӹн пӹлӹшем гӹц пучывлӓ кыча.
  
  
  Э ти шамак кычылтмы Мейс гӓнӓ!
  
  
  У цӓш пуэннӓ уверӹм. Конечны, тӹдӹм, возможно, ни кого тумаен лыктын ак кердеп ылын, но нӹнӹжӓт сойток ак мешайы повторени. Икманяр жепӹштӹ толыт, тӹдӹ гӹц махань жепӹн каждый кечӹн остатка тама-ӓнят ынгылаш литӹмӹ гишӓн отчётӹм новостной уверӹм ӓли, провинция качкышышты. А такшым тӹдӹ ни тумаен лыктын ак керд гӹнь, тӹдӹ сойток мат тумаен лыктеш.
  
  
  Мӹнь пӹлӹшӹм докы лишкӹрӓк трубкам мӹнь колем... уштыш. "Ӹрвезӹ вуеш. Тошты нимахань. Мане! Ах, вот! Ырлаш тӹ остатка шамакышты слабка юкшы шакта. Самолет, кыды эртӹш. Юк перви тидӹ ылын. Тӹштӹ ма лиэш-тӹдӹн мыгыр.
  
  
  Долорес мӹнь звонялам. Тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт, а тӹштӹ ма лиэш дӓ ик цӓш тӹдӹлӓн кужы увертӓренӹт. Уке, тӹдӹ келесӹш, тидӹ тӹдӹ мон ак шакты. Тӹдӹм веле тумаеннӓ, мейс шутям ӹштет ма ылын, тӹдӹм кычылтмы дӓ у-пачаш ик увертӓрен.
  
  
  Мӹнь самолетлан тӹдӹ гишӓн шайыштеш. Тӹдӹ ик выртеш шӹп ли. 'Всемогущий Йымы.', тӹдӹ келесӓ. 'Тӹньӹн праваэт.'
  
  
  Мейс мӹнь большы ам ыл. Мӹнь кышты-гӹнят лошты паника дӓ шӹдӹ. Шӹдӹ, безопасность таро мӹнь тенге мӓ кенӓ, дӓ лачокат ма нӹнӹм гӹц сообщеним ямдынежӹ ак пӓлен мейс гишӓн шаныкалышы ылеш. Цилӓ мӓмнӓн уанымаш «кычылтмы ти пӓшӓ» кишӓвлӓм ӹштӹмӓш чен ылын-мам Браун, кишӓвлӓм, тишкӹ канден ыльы дӓ цзэн клонирование лао лабораторийын. Тӹдӹм ӹштӓш ходдон гӹнь, цилӓ ӹнянӹмӓшӹм ямден. Тидӹ мӓ нигынамат ак клон пӹжӓшӹм мон. Нӹнӹ мӓмнӓм цӓктӓрен ак кердеп ылын нигынам. Мӹнь йымы наказен тидӹ укшым, тӹдӹм пырышы каваштывлӓштӹ мӹнь донем.
  
  
  — Яра, — мӹнь келесенӓт Долорес. «Шанымашым иктешлӓлтӹн. Мӹнь вертолёт келеш, кыдыдан тӹшкӹ мӹнь канден кердеш. Роско ешартыш палшыкым пуэнӹт дӓ...
  
  
  — Тӹнь шутям ӹштет? — мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. «Техень кого офис лондонский ижӹ. Мӓ просто ешартыш палшык уке — каталан меря доно, техень, махань тӓмдӓн келеш.
  
  
  — Вертолёт?
  
  
  «Тидӹм со эче кеӓ».
  
  
  'Сӓй. Роско тӹнӓм келесен, иктӓ кенӓ маньы. Верц Йымы, тӹдӹм келесен, тӹдӹн йой ли манын!
  
  
  'Колыштеш. Тӹнь мӹнь вӓреш верц тыргыжланаш ак роско ылын. Четын южнамжы тӹдӹ изиш лин кердеш, но тӹнӓм, кынам имним тӹдӹ ӹлӹмӓшӹн стоя. Тӹдӹ у ӹлӹмӓшӹн яратымыжы.
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ. "Уанымаш ылын."
  
  
  Нӓлмӹ ли ылмы вертолёт мӹнь токына кокшы пелӹжӹм-парк. Керек ӧр ылеш, но тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм агыл. Хоть-махань гӹнь, икманяр кечӹштӹ нӹнӹ тиштӹ лит йогы гишӓн попа. Рӓйӓ дӓ тӹдӹм ирӹктен вильгельмина мӹнь ужым. Мӹнь эче ик мынгеш шӹндӓш дӓ ножна бомбым стилет газ темдӓлдӓ. Счастливчик Пьер, тӧр йогы покшалныш.
  
  
  Мӹнь юр доно лӓктеш дӓ кожан.
  
  
  
  
  16 главы
  
  
  
  
  Роско цӓшӹш анжалеш. Кок пасна вӹц ылын. Таро, манын кен «Фезерстоун» кокшы пелӹжӹм.
  
  
  Тӹдӹ шанен ак шакты у анжыктымы, ресторан гӹц кыргыж лӓктӹн, ороды гань. Тенге тӹдӹ тӱлӓш манын, лыдын дӓ газетӹшкӹ нӓлмӹ лит подъезд. Юр пижӹн кеӓ. Эдемӹн мам тенге, подъезд лӱдӹн, ак пӓлдӹрнеп. Векӓт, нӹнӹн ӹшке шанен зонда гишӓн монденӓ.
  
  
  Тӹдӹ, векӓт, таро ужеш, тӹдӹн годым толын корны гач, верц лык. Тӹдӹм ак ужеп. Зонышты ылеш, тӹдӹ керӓл ситӓрӹ дӓ шоры, обзор тӹдӹн чӹдӹ.
  
  
  Роско урок гӹц тӹдӹн докы лишемеш ӹшкежӹ. Бакалейщик эртен. Помимо ыргызы. Ӧлицӓ эртен. Векӓт, тӹ Таро гӹц сӹнзӓжӹмӓт ак колты, седындон мары ӹш шиж. Ӓнят, тидӹ кок пӱэргӹ ыльы. Нӹнӹ тидӹн докы миэн. Тӹдӹ, векӓт, тӹдӹн фактвлӓжӹлӓн шижтӓрӓш ӹнжӹ ли манын, техень марын агыл сӓй зонда ш юр доно кычылтеш. Оптышна дӓ кӹзӹт якте тӹдӹн кидшӹм кыча.
  
  
  Тенге тӹдӹм шайышталам пӓшӓлӓ, варажы ӹшке семӹнь тидӹм мӓ ынгылен.
  
  
  Вадеш мӓмнӓм кӓп докы лишӹлрӓк роско мон. Тӹдӹ переулкышты ӹлӓт. Цилӓ тӹдӹм, кидӹштӹ эче кого зонда ш пижмӹ паштек, кыды бритвлӓн гань пӹсӹн шуэн тӹдӹ вуйыш керӹлтӹ.
  
  
  
  
  17 главы
  
  
  
  
  Нырышты у пӧртӹштӹ сӹнзенӹт вертолёт примерно шорым. 130 Fiat вычы мӹньӹм кого. Водитель ключвлӓдӓм пуда мӹнь, мӹнь сага шӹнзӹ дӓ мӹньӹм направленивлӓжӹ тӧр анжӹктымы. Водительский мӹнь сага шӹнзӹлтӓш. Тӹрлӹ вара мӓмнӓм цилӓ монгыр шӓрлен.
  
  
  Юрын цӓрнӹмӹжӹм, пейзаж шыргыжал лиэш дӓ сары-ыжар пеледӹшвлӓ. Картин дон ик цӹреӓн Констебло. Тидӹ гостиницын ик жеп гӹц ылеш дӓ шӱмжӹ дон ямак коттеджӹштӹ гӹцӹн пейзаж ричард. Шижӓм мӹнь, кыцелӓ тидӹ мӹньӹлӓнем вӹр шолмы универмагвлӓ гӹц ӱжӹктӓш. Охотничаймашты. Крестовый походыш. Фиат мӹнь ӹшке кого шӹнзӹн, пӱэтӓт дракон манын. Экскалибур стилет ылын дӓ пистӧлетӹм мӹнь ужым. Историм ужаш ли мӹнь ӹштем дӓ истори. Рожки ӹнде мӹнь колынам, мӹньӹн шӓлӓ лекме. Мӹнь, всепобеждающий геройжы.
  
  
  Йымы гишӓн. Но: действим остатка:
  
  
  Поместьежӹ верц отыл мыланем изирӓк тӹшкӓвлӓ дӓ шайыл корны гач машинӓвлӓ пакыла припарковывать. Тидӹ приютышто лиэш, тӹдӹм нӹнӹ ӹшке арендуят. Пӧрт левӓш гӹц олым, потикӓлӓ атмосферӹштӹ лыктын. Пиш тыр лин.
  
  
  У шыпшын.
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. Тӹнг кок пӧрт сага шалгышы изи пӧрт, ик потикӓ ылын. Тӹнг зданижӹ гӹц ик коклы ярдым лишӹл ылын. Пудалкале кокшыжы ылын. Интересный, мӓ нӹнӹ гӹц Мейс кычылтмы. Ӹнянем мӹнь почти ылам, тӹдӹ утларак ма тӹдӹм кычылтмы агыл.
  
  
  Кок портшы ик пушӓнгӹ гӹц весӹш ванжаш дӓ мӹнь яктеэм шоде. Подъездный корнывлӓ нӓлмӹ тенге мӹлӓм кайын. Пеш сай ылам мӹньӹ цӓшӓн лиӓш манын, тӧр. Машинӓ тӹштӹ шалгенӹт.
  
  
  Тидӹ тошты американский универсал ылын. Тидӹ тошты псевдодеревянный Шевроле борт 1952 и. Багаж Багажник левӓш пырташ лиэш. Немотка дӓ.
  
  
  Нӹнӹм кышкы ӹлӓш кемӹжӹм гӹнят, нӹнӹм акат кычеп каштын. Но нӹнӹм кышкы-гӹнят кен, а мӹнь лач веремӓштӹ толеш.
  
  
  Вес мӹнь пӧртнӓ якте шон. Амасам тӹкӹлӹш. Окня вашт анжалеш мыньымат кӧргӹш витражный гӹц иктӹжӹ. Мӹнь окня докы кырма. Тӹдӹ пачылтеш. Лин кердеш, утла куштылгы. Вильгельмина йӓмдӹлӓ дӓ мӹнь кӧргӹш пыра.
  
  
  Амыргыде тиштӹ ылыт ылгецӹ, ку-гынят, Мейс гӹц пасна, мӹнь проблемывлӓ ылын. Тидӹ изижӹ годымок мӹньжӹ тошты пу ӓнгӓ движенин. Лӹвалнӹ пырен. Но тӓгӱ-ӓнят тӹштӹ лин, тӹдӹ юкымат ак лык.
  
  
  Мӹнь пакыла кеем. Кокшы кӹдеж сек ӱл этаж ылеш, кышты дӓ пуста, охыр п. Ирен дӓ Камин коршок сакалаш той лиэш, но когерген решотка.
  
  
  Мӹнь ташкалтыш мычкы кузен.
  
  
  Ванныйым кӹдеж.
  
  
  Тидӹ домк вӓрӹш тӹ ыльы. Мейс соок эче краватьышток магнитофоныш киӓ. Бинокль виӓн тошты окня гӹц шалга. Иягудо краватьышкыжы простыньвлӓм ӹшкӹмжӹм анжыктен. Пирсон мейс церот дон ти дӓ амала. Консерв банка ик лык выставка ылын. Цилӓ пуэн кол эче слабкарак воздухышты кечӹ.
  
  
  Кредӓлмӓш кишӓвлӓм ак ли.
  
  
  Тидӹ махань яжо увер анжыктен кердеш. -Мам нӹнӹ постшы гӹц карангаш, ӹшкеок тидӹм ӹштӹктӓт. Тидӹ означая но обязательны агыл, мӓ нӹнӹ колта.
  
  
  Бинокль анжалеш мыньымат. Чен мӹнь ужам-ма порт. Кок мары тӹдӹ доно хытыреннӓ. Ялем мӹнь нӹнӹм ужын кердеш, но лицӓштӹ ак каеп. Диктофон мӹнь айыраш манын, Долорес пуэннӓ уверӹм. Тишкӹ вуйыш ты мотор шогалм беспроводной дон контактвлӓн ылмы. У окняшты вара мӹнь йоген дӓ ӱлӹкӹ валышым.
  
  
  Шӹжӓт игечӹ. Мӹнь ӹшкӹмжӹм кӓньӹсӹрӹн шижеш. Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ игечӹ. Но адак, мӹнь тумаем, тидӹ мӓ лийын кертмым шижтараш.
  
  
  Кок портшы докы мӹнь кен. Ӓнят, кыды сек тӹнг портшы лишкӹрӓк лишӓшлык. Ӓнгӓ, амаса пыртымы ылын, лыкташ лиэш. Вильгельмина мӹнь амаса пачаш дӓ тӹредеш.
  
  
  Ӓнят, тӹштӹ ма мӹньӹм ужынат, а мӹньӹн мӹшкӹрем пӹзӹргӓт.
  
  
  Вӹр кымдыкеш ылыт. Чиӓвлӓм пеледӹшвлӓ кӹвер дӓ тӹдӹм шонгыраквлӓжӹ колен чиӓлгӓш намыс пумы ылын. Тӹдӹ ӓнгӓ ӹргӹ лошты кӹлмен. Тӹдӹ ош мамык ылеш мебель перемазывать. AX кидшагатш киӓ темдӓлдӓ. 38 пистолетым-весӹ гӹц полкашкы ax калибрже вӹр киӓ, пӧкен лашашым шӓвӓт. Тавар дон, якшар цӹре доно чиӓлтӓт, камин сага киӓ.
  
  
  Камин.
  
  
  Тӹдӹ эче цилӓ йыла. Эче шокшым пуат. Ломыжыш решотка ӱмыремым арам киӓ. Лыкышты, тыл сага, кид... киӓт. Мӹнь пиш потикӓлӓ юкым кольым, а вара ынгыленӓм, ма тидӹ ӹшке докыжы уксыцмаш беспорядкывлӓ приваенӓм.
  
  
  Кран мӹнь пачым дӓ кухняшкы кеӓ, кидшолвлӓм дӓ вара лицӓш у вӹд лӹвӓлнӹ кран кӹшкӓл цикӓ. Мӹнь пӹлӹшӹм гай. Кран цӓрӹшӹм мӹньжӹ. Мӹлӓм чучеш, мам мӹнь тама-ӓнят колтат. Р кӹвер пумы.
  
  
  
  
  18 главы
  
  
  
  
  Таро вара мӹлӓм шайышт пуш, но кӹзӹт мӹнь келесен кердеш. Тӧрӧк рӓдӹ.
  
  
  Роско тӹдӹм ак ужеп. Но он анжылтыт. Тӹдӹ пӓлен, малын тӹдӹ тӹштӹ ӹшкӹмжӹм. Мӹнь сагажы. Ресторанышты. Тӹдӹ обществышты фезерстоун пырыш, кыце дӓ планироваться, 14:30. Жемчуг ыльы шӱм шырты, трубка гӹц ӧлицӓ гач тӹдӹ хоть-махань шая сектор вӹц метр пуэн кердӹт. Э диктофон тӹдӹ сумкышты ылын, кыды тӹдӹн ваштареш кычылташ.
  
  
  Таро ӹшке яжон шижӹт.
  
  
  У администратор, тыргыжланен изиш, мӓ толмына анзыц у таро. Вычен, тӹдӹн комнатышкы провожаен пэм тӹдӹ имни кок этажыш, мӓ ваштарешнӓ доно, тӹдӹ эчеӓт ик цӓшкӓ дӓ предлагаймы чӓй. Тӹдӹм кодаш манын, тӹдӹ шӹмлӹмаш журнал.
  
  
  Таро чӓй корка гӓнӓ тидӹ нӓлӹн. Корицым, тӹдӹ тотлы пыш лӓктеш. Парнядонат тӹдӹм дӓ тӹдӹм нула жидкость тышкалта. Тенге мӹлӓнем ӹдӹр нӓлмӹ химия доно вӹзӹтӓнӹм веле агыл. — Чӓй, — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ дӓ жемчугвлӓм «Сони», — темӓш метаквалон. Нӓрӹ тӹдӹ миллиграмм вӹцшӱдӹ шотлат. Анят лекарство пуат, тидӹ тӓмдӓн, нӹнӹн манын «яжон йӓмдӹлен». Сонливость шижмӓш дон ик статянжы, вес шижмӓш куандарымаш. Удар ӹшкежӹ гишӓн попымы гӹнь, тӹ кок пуштын кердӹт тӓлӓндӓ йӧнӹм. Наркотик ӹшкежӹ, тидӹ наркотик ӓль уке. Симптом абстиненция эпилепсия симптом доно иктӧр — кахыраш икманяр кечышты, кыды кердӹн темен коллапс пӹтен: колта. Тидӹ пӓлӹмӹ эдемвлӓ, ма нӹнӹм ӹштен. Вӹцшӱдӹ миллиграмм тидӹ ситӓ лиэш манын, вуй та урыктымы. Мерявлӓ дон кӓтӓ, ситӓ, манын тӓмдӓн шанаш тарваташ, тетявлӓм колымашкы гӹц миртл мам тӓ ваштарештӓ шагалеш.
  
  
  Таро коршокым йӓстӓрӹмжӹ ик цӓшкӓ гӹц лиана тишкӹ йӓстӓрӹш. Лиана семынь укоренять келеш гӹнь ак ли ылмы земляшкӹ тидӹ, векӓт, тӹдӹ айырлышы ылын.
  
  
  Тӹдӹ коридорыш лӓктӹш ял нарня мычан ӱ, ӱ шагалтенӹт дӓ тӹдӹм ӹнде иктӓт уке ылын. Ташкалтыш мычкы кӱшӹл этажыш кузымы тӹдӹ. Здаништӹ кок кӹдеж амасашкы пыраш анзыл часть. Тидӹ кӹцкӹ алисе кӹдежвлӓн гӹц иктӹжӹ. Представляйӹмӹ тӹдӹм дӓ окняэм питӹрӹмӹ сӹнзӓжӹдон анжен, мӹньӹм тӹ анжыктымаш. Пӧрт шалген анзылны, вургымла тӹ ыльы. Значит, тидӹ амаса шалахай велнӹлӓ ылын.
  
  
  Тӹдӹ амасашкы стучалаш.
  
  
  Алиса слабка юкшы шакта: «Пыра».
  
  
  Симсӹ парсынла пижама краватьышкыжы Элис Фезерстоун киӓ, кӹпцӹкеш парсын лошты шӹлташ вӹц набивной сур. У и кожым Фезерстоун Элис тазавлӓ. Лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм бисеринка пӹрцӹкшӹ выступаен, ирвел дӓ тӹдӹм обмахиваться веер. Сӧдӧй ӱп мелировать шӱдӹнгеш нӧрӹшӹ тӹдӹн киӓ, а тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл уколым булавке шинчасортаже якте. Таро эл гӹц тӹ цӱдӓ королёва алиса авызи ӓшӹндӓрӹктӓ.
  
  
  Элис Фезерстоун наркотик оптымы ылыт. Таро дӓ когон ти пӓшӓжӹм куштылта. Такшым тӹдӹ тӧр верц тыргыжланаш ак шокты логично келеш ылын. Т логика гӹц мӹндӹр элис пумы ылын. Тӹдӹ кышты-гӹнят тӹдӹ пограничный зонышты, кым предложеним прамой — уке, а логика кӱктен лыктевӹ.
  
  
  Тӹдӹ шӹпок юк доно манаш тӹнгӓлӹнӹт. Махань-шон гӹнь, тӹдӹн причиныжы, мӓ тӹдӹн куд иӓш лин, а Таро — ӓвӓжӹ. Лачокат, наркотик ылын, тенге тӓ шанендӓ тӓрвӓтен кердеш. Гашиш шукы ӹнде кердӹт, но тӹ шалалтыл, кужын нелтеок, ӓль вкалывать нер шагалтат, добивать яжо пӓшӓ веле. Но, ӓнят, тидӹ веле ылын маскировко «ӓвӓжӹ шайышт пуаш» йӹнгӹл звонен. Тенге гӹнят, оксала мадаш ак таро дӓ ӓвӓм кодеш.
  
  
  Ян ӓвӓ гишӓн цилӓ пӓлен. Ян ак ӹнянӹ аважы тенге, кыце ӓтя ӹнянӓ. Алиса келесӓ, ӹшкежӹ мӓ тенгеок и ӹштӹшнӓ.
  
  
  Ян даос йӓрӹмвлӓ ылын. Ян но вашталташ. Алиса малын ам пӓлӹ. Тӹдӹ тенгерӓк веле шижеш. Алиса яратымы шижеш. Плюш шӹмӓн мишкан эче ылын. Тидӹ мам мом ужмыда ак шо?
  
  
  Варарак, келесӹ янгылы. Ян ӓ кыце тидӹ?
  
  
  Ма вара, иктӓ вӹц и перви, кӓнгӓш посмертный ӓтямжӹ дон, Ян нӓлмӹ ӹшке виктӓрӓ. Кок и перви якте цилӓ яжон кеӓ. Вара тиды цилӓ тӹдӹ у дӓ тошты ӹштӹшӹ персоналын персоналын лыктын. Даос нӹнӹ ӹлӓт, тӹдӹм келесӓ. Алисе... но нӹнӹ пиш келшен. У конечно ижӹ. Пэм Конда, Пин. А вара четверняшка.
  
  
  Четверняшка?
  
  
  Тидӹ нӹл ӹрвезӹ, весӹвлӓ гань тӹдӹ ваш. Нӹнӹн шамакышты доно, нӹнӹ шоэн веле иктӓ гӹц карангыныт. Уке, ак керд. Шоэн агыл, тӹдӹ мӓгӹрӓш тӹнгӓльӹ... алиса тӹдӹм аздара. Ӓнят, тӹдӹ тӹдӹм аздара.
  
  
  Таро келесӓш, тӹдӹн ӓвӓжӹ мам аралат. Алиса мӓгӹрӓш цӓрнӹ. Тӹдӹ мыраш тӹнгӓлеш. Таро сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш дӓ цӓшӹм анжальым. Кок пасна вӹц ылын. Тӹдӹлӓн келеш ылын пӧртӹл йӹле, вычем годым тӹ залыш кеӓ выченӓ. Но кыце тӹ гишӓн четверняшка? Элис келесӹ-иктӓ-ма эче? Алиса мыкик. Тӹдӹ льыргыктале. Шӱмбел нӹнӹ кужы ылыт, дӓ тидӹ тройняшка шӱмбелвлӓ. Четверняшка дӓ нӹнӹ ти постолвлӓм. Получаят, мӓ нӹнӹ семерняшка..., ӓль уке? Алиса льыргыкте пакыла веле. Пӹтӓриш тройня. Вара веле пакыла... четверня льыргыкте Алиса. Чен тӹштӹ ылын-мам дӓ Дец Хун, кышты ылын-тӹшкӹ Ирландия. Исланди ӓль. Ӓль кышты-гӹнят эче. А мӓ эче пэн ылын, летчик. Алиса кидшӹм шалалта. Америкышты ӹлӓт. А вара ылын, вара ыльы, — парнявлӓ доно шотлен алиса, — Доупи, дӓ Доу Шизь. Тӹдӹ льыргыктале. Но нӹнӹ гӹц таманяр ӓрня эртен. Нӹнӹн имнивлӓштӹ доно пэм америкын кеӓ. Йозы доно вӓшлимӹ манын. Уке, тидӹ пресвитерианец доно вӓшлимӹ манын. Печать хытырен. Стоматолог докы кеӓш манын. Теве тидӹ. Уке, уке. Ну, тӹдӹм ак монды.
  
  
  Таро шонымем. Таманяр ӓрня тенге нӹнӹ гач кеӓ. Президентеш...! Тидӹ тенге ӹлӓш келеш. Нӹнӹ тидӹн ваштареш кеӓ.
  
  
  Кок минутышток кымшы ылеш. Таро Алиса кидӹм имжӹ. — Тидӹ цилӓ ӹзӓм, тӹнь пӓлет? тӹдӹ ядеш.
  
  
  'Ой. уке, — келесӓ Алиса. 'Эче шукы лиэш. Тидӹ пиш кого йиш. Но молы тагышты мӹндӹрнӹ тама-ӓнят. Алиса мычаш цӓрнӹде.
  
  
  - Тӹлӓт ӹнянем? - Таро строгы ядеш. «Тӹнь рай ак попазы гӹнь, шайыштеш ылын».
  
  
  Вуян кӹшкӹ Элис. «Тенге манмы Ян. Тӹдӹ манын, молы махань-ма дӓ кодшашлык ти жепӹн нӹнӹ пӧртшӹ ылын, тӹшец лыкташ. Седӹндон, имнивлӓм дӓ молы пэм кемӹ годым, у толын тишкӹ. О, цуратат, ӓви. Тидӹ гӹнь, мӓ тӹдӹм келесӓ.' Алиса честно цацышы вивлӓ улы.
  
  
  Таро кӹньӹлеш. — Ну ма, шергӓкӓнем, — тӹдӹ келесӓ. - Кӹзӹт ӹнде мӹнь кеем, дӓ яжо тӹньӹн ӹдӹрет,... - тӹдӹ тумая лыктеок анжа, мам келесенӓм-ик шывшылеш, - ӹшке ӹнде шӹрӓшӹм качкыт шывшыльы, дӓ мӹнь скоры тӹнь сагаок ужын ыльы. Таро паштек амасам чӱчеш дӓ келгӹн шӱлӓлтен. «Тидӹ тӹлӓт колтыш, яратем», ӓршӓш доно тӹдӹ келесӓ. «Америкышты кӹзӹт иктӹм веле ылын. Дӓ тидӹ летчик. Каеш, пилот вертолёт. А лин кердеш, тӹдӹн доно сенатореш убиваться иквӓреш тӹдӹн, тӹдӹлӓн, тӹдӹм пуштыныт. Паузым ӹштендӓ тӹдӹ, ак керд, вара ижӹ привайыш: — дӓ тӹнят ат шаны манын, мӹнь тиш толынам. ха-ха.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ дӓ ташкалтыш мычкы вала. Ташкалтыш лӹвӓлнӹ, корнышкы шагалтен, имни дӓ омым пин пэм ылын. Нӹнӹ шӹдӹ каеш. Пиш костан.
  
  
  Папш имниӓт ылын уколым пам ин кидӹшкӹжӹ нӓлеш.
  
  
  Цилӓ, мам келесен кердӓм Таро ылын: «О. Ник.'
  
  
  
  
  19 главы
  
  
  
  
  Цилӓ кечӹнь ӹлӹмӓш ваштареш цацен вооружаенӓ гӹнь, глупость лиэш, глупость ти кечӹн шошым.
  
  
  Раковины пистӧлетӹм мӹнь сагажы пиштен, седӹрӓш цым дӓ мӹньӹн р ӹштӹктен. Вара мӹлӓмӓт. Кӹзӹт кӹдеж мычкы эртен, мӹньӹм кидӹшкӹдӓӓт пришпиливать раковины, коллекций у лӹпӹвлӓ гань.
  
  
  «Яра, Картер. Олен сӓрнӓльӹм».
  
  
  Кышты ылеш. И ылшы тидӹ «нӹнӹн», вычен ылын мӹньӹмок. Кӱ нӹнӹн ти худан кайыт. Супер денди. Нӹнӹ сӓмӹрӹквлӓ ылыныт дӓ нӹнӹ выргемӹм тӹред лу ивлӓ доно, а кӹзӹтшӹ кӓчӓйӓш выргем мускулвлӓ доно ак кӹлдӓлт. Нӹнӹ йӓмдӹ мӹнь гӹц оружи докы толыт. Вуй кӱшнӹжӹ.
  
  
  — Кидӹм дӓ вуйжымат, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Кӱшӹцӹн ӱлӹкӹ анжем мӹньӹ тӹдӹм. Лач тӹдӹ костюмым яжо ылын. «Мӹнь кидӹм лӱктӓш ылын, — мӹнь келесем, — а мӹнь технический паша». Кӹзӹт мӹнь анжыктем, эчеӓт кидшӹ тервен пӹзӹрӓл шӹндӓт.
  
  
  Ик ӹшке спутник тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. — Джайлз, — тӹдӹ келесӓ. Пожалуйста, палшаш, сэр. Джайлз мӹнь докем лишемӹ дӓ кӹзӹм лыктеш. Кывылештӓш вӹрӹштӹ. Джайлз мӹньӹм кӹчӓлӹт. Стилет тӹдӹм мон, но бомба газ докы лишемеш. Мӹнь, наверны, тӹ ышышкы тамаат.
  
  
  Джайлз йӹрӓлтӓ. П ӱшан. — Яра, босс. Тӹдӹ ире.
  
  
  «Пӧрт тӓмдӓм нӓнгеӓт робби тӹнӓм тӹдӹ».
  
  
  Робби Джайлз дӓ мӹньӹн кид гӹц нӓлӹн, мыжыр доно да пистолетвлӓ, тупӹрдӹ иӓш мӹнь докем, мӹньӹн пӧрт докы нӓнгеӓ.
  
  
  Седӹ тиштӹ уке. Мӓмнӓн яжо кечӹ лиэш нӹнӹ логӹц пуштыныт. Бангел, Таты Чинг, дӓ тидӹ эчеӓт а ӹнде ӹшке ӹрвезӹлӓн лачокшымат ныжылгылык эртен. Вино ылшы Мычкы кӱ-гӹнят весӹ улы. Кынам тӹдӹн докы мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ ушнен, мӹнь дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалтышат одарен ӱрлӓлтӓш убийственный подонок: «шынденыт». Пӧкенжӹм нӹнӹ мӹнь докы шӹкӓлеш. Каждый дӓ тӹдӹн пулшыш нӓлмӹ темдӓлдӓ мӹнь верц: мӹнь шӹнзенӓм. Мыкик Винг. Тӹнг худам ӹштӓш шӹнзӹнӓм. Вес библиотекышты мӹнь ылам, панель обшиватлыме пумы. Тӹдӹ ак ли веле техень кого, Нассау. Дӓ окня пачаш лиэш. Тӹлец пасна, Чен-ма тиштӹ ӹлӓш ак ли ылын.
  
  
  Винг кӹдеж гач эртен. кыце кырык тӓрвӓнӓ, сигаретӹм трехпалый кидшӹм кӹрӹн. У мӹнь цашан жепым ашындарымаш. — Мам тӹнь пиш витӹде, Картер, — остаткажым тӹдӹ келесӓ. И юк дӓ тӹдӹ кӱкшӹрӓк ылеш. — Тидӹн гӹц пасна, со тӹнь ороды ылат.
  
  
  Вӓшештӹмӹ честно тидӹ мӹнь ам тумайы. Цилӓ, мам мӹнь ӹштем, тидӹ сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. Тӹлец пасна, иктӓт ӓптӹртен ак кердеп слон тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, ма мӹнь ороды ылам.
  
  
  «Тӹнь шанет, мӓнмӓн томашкына оролет тӹдӹ изи тангвлаланна тӹнь ма, тӹнь ма кыча остатка кердеш манын». Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Хоть-махань гӹнят, тӹдӹн тӹрвӹжӹм кыптырта. — Анеш... лач пӓшӓ цилӓ улы. Мӓ пышыш сӹнзӓштӹ вӓш, дӓ мӓлӓннӓ пӓлӹ, ма тидӹ тӓмдӓн докы канден. Мерявлӓ дон кӓтӓ, мам йӓмӹш визит доно ылын.
  
  
  Тӹдӹн праважы улы. Ороды мӹнь ылынам. Мӹнят нӹнӹ доно сӹнзӓвлӓжӹм пачы, каска вӓрештӹндӓ. Но вес монгыр гӹц, пӓлӹмӓш ах, кышты мӹнь. Ӓрӓкӓ доно пӓлӹмӹ дӓ яжон ӹлӓт, нӹнӹн стӧл лош ты тидӹм пӓлет ма... кӹньӹл. Тӹдӹ ӓтӹм пачы. «Годым, тӓ шанедӓ гӹнь, мӓ тӓлӓндӓ палшенӓ тӓлӓндӓ тӓнг...» изи аудиокассета тӹдӹ виктӓлтӹш. — Тӓ ядыда мам ӹштендӓ мейс остатка увервлӓм агентвлӓжӹ. Тӧр верц, кӱ тӹдӹм ӹштӓш. Ма техень увер пумем ак шо, тӹдӹ молы тишкӹ кымылангдышы ыльы — тӹдӹм тӓлӓндӓ семӹнь кымылангдаш. Тӹдӹм касса вӹкӹ шӹндӹмӹ изи диктофон портативный. «Дек жепӹн тӹдӹм, кымшы гӓнӓ семӹнь увертӓрӓш тӹнгӓлӹн, мӓ тиштӹ уже уке ылын». Тӹдӹм мӹнь докыжы эче сӓрнӓл. «Мӹнь тумаем, тӓ колеш ядмашвлӓм анжалаш гӹнь ма интересныйжы лин кердеш, тагачы тиштӹ ма ӹштӓлтеш».
  
  
  Тӹдӹ кнопкым темдӓл, да ышкылан ынгылдараш мейс посмертный тӹнгӓлӹн.
  
  
  — Простьы, мӹньӹм кол кычаш кевӹ. Качкышым ак качеп. Каскак эче немӹр тотлы. Распробовать йӹле, йӹле ойхырыктен. О.'
  
  
  Мӹнь выртеш шаналтен, мам Мейс самынялтам, но йӹле ыдылмы, простьы мӹньӹм тӹдӹ манын, тӹ тӹтӹрӓштӹ кым т пумы ылын.
  
  
  Мейс ак ям. Вет мӓ.
  
  
  Молнамшы питӹрнӹмаш — «мычашвлӓ сообщени».
  
  
  «Программыш» анжыкташ манын, увертӓрен шалга кодеш. Проста передачын пӹсӹн увертӓрен кодеш. Шамаквлӓн вес шамакдон доно ик со нӹлӹмшӹ лугыч нӓлӓш келеш. Мӹнь шотлат. Мейс увер мӓлӓннӓ лиэш: «Простьы. Качкышвлӓ локтыл. Йӹле!'
  
  
  Палшык тӹ жеп толеш, кынам мадын оркестр улы. Йоча садыште ӓль уке. Мӹньӹн цӓшем ӹнянӓш палшен кердде йошта.
  
  
  Тӹнг шылдыр худа докыла сӓрнӓлеш. — Корнелиус, — тӹдӹ келесӓ. «Ӹнде тидӹ ленты шынденыт».
  
  
  Корнелиус кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ касса нӓлмӹ.
  
  
  — А ӹнде, Картер... ӹнде, тенге мӓлӓннӓ тӹлӓт палшалтенӓ, мӹнь палшык тӹлӓт ӹштӓ... Чен У-мӓ, — тӹдӹ келесӓ Джайлз.
  
  
  Джайлз кеӓ. 'Сӓй. Мам тӓ мӓдонна ӹштӓш пӓшӓ гишӓн пӓлӹмӹжӹ шон?
  
  
  Воштылчык кыптырталеш дӓ тӹдӹм весӹ доно пыргедӹннӓ арсенал, деч ончыч ответым мода. — Тамдан шанымаштыда, пӓленӓ, кышты штаб, тенге? Кӹзӹт, — тӹдӹ келесӓ, дӓ чен джайлз кынамат-мӓ кӹдежӹш пырымыкы, — лӹмӹнок дӓ ма тӓмдӓм нӓнгеем тӹшкӹ.
  
  
  Мӹнь анжалда Чен-мӓ.
  
  
  Тӹдӹм цеверемдӓш наименее ма мӹлӓм чучеш, тӹдӹн кидӹшкӹжӹ пуэнӹт папын тенге ти уколым ижӹ.
  
  
  Жеп иктӓ-ма лин ак анжы, тӹ логерӹштӹ эчеӓт ик пижӹнӓ сӹмӹрлӹш анжаш мӹньӹм шагалтынежӹ ыльы, но мӹнь эртен кеӓ дӓ робби джайлз. Йӧрӓл креслышты мӹнь мӹнгешок. Ышма гӹц рашкалта, тӹдӹжӹн мӹнь вуйта цилӓ пломбо гӹц лыктын пуэн. Вино толеш дӓ мӹнь. Цилӓ пиш чӹнь кеӓт. Робби Джайлз дӓ мӹнь кыча. Чен-мам мӹнь шокшы шӓрен. Мӹнь, чорт возьми, нимат ӹштен ак кердт. Пӹсӹ кид ямшыла ик ижӹ.
  
  
  Икманяр минутышты мӹньӹм тенге кычен. Веремӓ эртен, лин кердеш. Ӓль цӓш. Мӹлӓнем большы нимат ак пӓлӹ. Корнелиус толеш дӓ келесӓ, мам ле кассышкы кӹреш. Манын, тӹдӹ келесӹш чаманен. Лӹмӓн кӹчӓлӓш шудалаш дӓ ӓрӓкӓ доно манын, тӹдӹм тӧрлӓш. Корнелиус тӹдӹн докыла сӓрнӓл шагалеш дӓ келесен: «Пиш пинеж. Мудак.' А вара тӹдӹн лицӓжӹ якшарген. Якшар розавлӓм. Пеледӹш кӹвержӹ дӓ иктӹ паштек весӹ йогенӹт пачылтын. Мӹнь тӹдӹм яратем, тӹдӹ мӹньӹм ат яраты...
  
  
  — Капулетти, — келесӓ Джайлз. Тӹдӹм ваштылыныт. Капшангы кӹжгӹ гӹц йогышы вӹдӹм подыл. Анжемӓ, кидет тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл. Максимально шотыш кодеш.
  
  
  Тидӹ мадмаш модыжы улы.
  
  
  Мӹнь ышмам кошка. Мӹнь кӹньӹлӓш цаца. Но мӹнь корнымат такыртен, большы ам пӓлӹ, кыце тидӹм ӹштӹмӹ. Мӹнь ӹшкежӹ туфльышкы анжалда. Мычаш самынь бинокль. Мӹндӹрнӹ ылыныт. Но пуалтеш. Тидӹ яжорак лиэш. Нӹнӹн шӧртньӹ лиде. Нӹнӹ волга.
  
  
  
  
  20 главы
  
  
  
  
  Лаваса постоянный вес жеп ылам. Мӹнь ам ӓшӹндӓрӹ, тидӹ маняр цӓш кечӓ ӓль со эче кеӓ. Йыд-кечӹ айыртемӹмӓт лошты нимахань кого агыл ылын, омжы ло доно шижӹт. Монстр тӓмдӓн омында кынамжы поктышы. Тӓ мыскылен мычкы народ ваштылеш. Уксыцмы тротуар лӓктеш, шонгемӹн дӓ шелышталтын. Но вара тӹнь сӹнзӓм пачат, ум пӓлӓш дӓ ужаш ялвлӓ ӹшкеок вуйжым ӹрзен краватьым шыпшылына шторывлӓ, тыгырем, кыды шӱмеш тӹньӹм кӹвер йыдым эртен. Тӓ ӹшкӹмжӹм вуйта ладнангдарен здравомыслие ял доно висӹмӹвлӓжӹм сагаэм контраст.
  
  
  Вуйта мӹнь толькы ак ли.
  
  
  Мӹньӹн сӹнзӓэм пачмы годым, монстр вес мӹнь ужам. Шӹргӹ ваштылеш зеркальный. Калейдоскопический каеш. Вашталтен, кымда, формым дӓ пеледӹш сӓндӓлӹк ушнымашлан вашталтымашвлӓжӹ куза. Куговда дӓ событи лин. Таро пакыла омын пӧртӹлӹнӹт. Ыжар тӹдӹн ӱпшӹм. Сӹнзӓжӹм тӹдӹ ирок. Икӓнӓ тенге мӹлӓнем тӹдӹ кидшӹм иы манын, йогышы вӹрӹм. Икӓнӓ мӹнь тӹдӹм кидӹштӹ кычымыла, тӹдӓт цела ӱмырашлык дӓ магӹрӓш.
  
  
  Ом олен эртен. Лӱд гӹнят лиэш. Вуй сӓрнӹмӓшеш экранын мӹнь йӓрӓ ик ошым. Изображени пасна. Шанымаш уке. Икӓнӓ мӹнь шаналтышым дӓ сӹнзӓм пач «самолет». Мӹнь самолетлан ылын. Мӹнь ӹшке шамаквлӓэм мӹнгеш тыргыжын анжаш келгӹн колтынет ом ӓнгӹрӓлтӓш тидӹ шижӓлтеш.
  
  
  Машинӓштӹ улы. Машинӓ мӹнь окняшкы анжем. Мӹнь угӹц сӹнзӓм кыма.
  
  
  Кынам угӹц анжалда мӹнь, лийы каеш. Кловой пӹлгом эче ылын. Ыльы эче ыжар шуды. Итӹн пеледӹш дӓ автобус тӱцӹн формыжым вашталтен ак вашталт. Икманяр сӓрӓлтӹшвлӓ буквавлӓ ылыт. Мӹнь ужам, но ак керд, тидӹм мӓ. Тидӹ уке ылын, тидӹ иероглиф. Мӹнь тӹшӓк цӹтӹрӓл ижӹ колта. Мам мӹнь нӹнӹлӓн ӹштенӓм ылеш гӹнят, иктӓ-махань пу наркотик ылеш, мӹньӹм лыдын ак кердеп!
  
  
  Мӹнь дӓ вес вел анжалаш шеклӓнен, сӹнзӓжӹм пелештӹшӓт, машинӓ анжалда. Кычалал кӓпшӹлӹш кӱ мӹнь ылам-мӹнь то вургымлашкы. Тидӹ мӹньӹм шит. Но мӹнь тӹдӹ годым погынышы вел агыл анжат. Мӹньӹн ак шо манын, пӓлӹмӹлӓ, ма мӹнь уже кӹньӹлӹн.
  
  
  Лимузин машинӓвлӓ улы. Анзыл занавескӹвлӓм питӹрӓ семӹнь лыдаш нелӹ ылын. Ик юкат уке ылмы гӹц пасна, мотор юкым дӓ юквлӓн корны. Тӹдӹ, кӱ мӹньӹм сагажы шӹнзӹшӹ, ак йӹлмӓн ылыт. Мӹнь ӹшке вӹкӹжӹ анжалын дӓ вуйжым кымык компания пырыл олен сӹнзӓвлӓжӹ, изиш пӹзӹрӓлӓл шӹндӹмӹ. Такшым мӹнь техеньӹ ыш келеш шеклӓнӓт ыльы. Тӹдӹ амала. Худа, мары шунангаш. Шанем, вьетнамец. Ош ассистентеш врач больничный ӓль хала. Уке. Векӓт, каным церотан агентвлӓжӹ тидӹ веле, поктен манын, мадына докторжы.
  
  
  Мӹнь амаса анжен. Питӹрӹмӹ. Естественно.
  
  
  У окня вашт анжалеш мыньымат. Автобус мӓлӓннӓ анзылнына эче ылын. Мӹньӹн эчеӓт цилӓ лыдын кердӹдӓ, но ма ти сирӹмӓш автобус ылын, эветле ылын. Ирвел буквавлӓм сирӹшӓшлык ылына.
  
  
  Хыдырта мамнан кӹвер вӹлнӹжӓт. Вес средствы корныжы да транспорт орва велосипедшы улы. Вес ик веле машина улы. Эче ик лимузин. Мам тӹдӹ эртен кеш.
  
  
  Мӹнь кым пачаш лӓктеш. Мӹнь ам пӓлӹ, шукы семӹнь анжат. Вес мам мӹнь ужам, хала ӧлицӓ улы. Ружген трамвай, эдем велосипед доно. У форман дӓ эдемӹн йӹрвӓш ыжар ӱшкӱж дӓ шляпӓжӹм олымым. Мӹнь ӹшкеок окня ты мӓнмӓн охранниквлӓок гӹц вургымла монгырыштыжы анжалда. Капка мӹнь ужам. Тидӹ гишӓн Отель капка. Кышец кердӹт, мӹнь пӓлем? Ма-гӹнят мӹнгеш толмыла. У мӹнь ӹшкежӹ окняшкыла анжальы. Отель ваштареш, пӧрт левӓш, мӹнь тӹдӹм ужынам, мам кӹчӓлмӹлӓ. Шим кого площадьышты минна чиӓӓн 40 хо квадратный метр портретшӹ.
  
  
  Эскимос пӧртвлӓ, ӹшке кугижӓншӹшкӹштӹ вьетнамский банк. Ханажы хала ылын. Ханой вуйнаматеш доно мӹньӹм нӓнгеӓт.
  
  
  Мӹнь интерес доно удвоенный ӱмылкам. Ханажы ак канды мӹньӹм идӓ уж. Икманяр пӧртшӹм война гишӓн попат, но шушыргымыкыжы ак ли ылмы пиш кого.
  
  
  Ханой цевер халаэм.
  
  
  Урла халан кӱ ӹмӹлӓн, ти тошты француз колониальный шӓвӓлтӹш дӓ тӹштӹ шӓлӓ. Буддийский памятник, китай порт. Цевер ире вӹд раш дӓ, мӹнгеш вӹдӹшкӹ тӹдӹ симсӹ дӓ ӧркӓнен джонка сир мычкы. Ӧрӓт веле, но билборд антиамериканский лозунгвлӓ уке. Нимахань шӹдӹм. Тидӹ эдемӹн ак керд.
  
  
  Самынь тидӹ вырсывлӓ докы отношени. Тӹньӹм ужын ак керд, а вара тӹнӓм шаненӓм, тӓ весӹвлӓӓт ужын кердӹштӹ. Ик хӓдӹр, кыды гишӓн тумаялаш келеш. Тенге гӹнят, пытариок, яжон шаны, мӹнь ам керд. Эдем-кок, мӹньӹн агентвлӓэм AX. Уке гӹнь нӹнӹ манын ит шоно. Но сар нӹнӹлӓн йӓмдӹленӓ.
  
  
  Лимузин ӧрдӹжӹш кыдалеш вес корны лишнӹ. Пел кӧргӹш анжальы. Яныш шайыл шторка ылын. Но тӹдӹн анзылны Чен-ма доно виктӓрӓ, тӹдӹн сагаок шӹнзен. Чен-мӹнь ужам мам ужыт, мам мӹнь амален. Тӹдӹм шӹкштӓ виктӓрӓ, тӹ гудок темдӓлдӓ.
  
  
  Врач понгыжалтын. Трӱкӹштӹ тӹдӹм мӹньӹн шӱмӹштӹ, кытшы тӹш анжалам, мӹньӹ икманяр кечӹ ли ылмы остатка махань ылыт. — Регби, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Топ сӓй..."
  
  
  Тӹдӹм ваштылыныт. — Нимахань ынгылдарымашат. Картер. Тидӹ коклы нӹл цӓш эм ӹнде тӓ. Эффект пӹтен. Весым ынде мӓлӓннӓ тӹньӹн пачмы. Тидӹ а Н-иктӓт ӧрдӹжеш 2 эффект хала».
  
  
  Оценивающе мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Анжемӓ сӓй».
  
  
  Тӹдӹ ылын, йымы пӓлен малын, американецвлӓ. Мерявлӓ дон кӓтӓ, американец доно тӹдӹм ик семӹнь попымы. Но икӹжӓк? Ӓль тышманвлӓ?
  
  
  "Кыце мӹнь гань... парус лӹвӓлнӹ ылшы кӱ?"
  
  
  — А, — тӹдӹ келесӓ. «Тидӹ секретный информация. Ку тенге келесен... ситӓ, манын тӓмдӓн тишкӹ канден. Дӓ мӹньӹм ит яд, кышты тидӹ «тиштӹ».
  
  
  — Ханой, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Ой тӹдӹ ӹштен мышта ямын. Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. Тӹдӹ кнопкым темдӓл, пӱктен дӓ анзыл окня вален. — Мистер Винг, — тӹдӹ келесӓ. «Тӓ понгыжалтында питӹрӹмӹ».
  
  
  Занавескӹм каранг. Шӹргӹ гӹц лӓктӹн ӓрӓкӓм лапкашты, рамон окняэш шӱмӹн пыч. Чудовищный постол марионеткывлӓ ылын. Мӹньӹм анжал дӓ тӹдӹ урмыжаш тӹнгӓлеш.
  
  
  «Чучеш, тӹдӹ шанышашлык, мӓлӓннӓ Ханой».
  
  
  — О, — келесӓ Винг. Вара тӹдӹ мыкик. — Мане, Ханой. Тӹштӹ тӓ тидӹм ужына? Лыдмы пӧрт группыш тӹдӹ анжыкта. «Ма Де».
  
  
  Тюрьма тошты француз. Хилтон Ханажы тенге лӹм доно пӓлӹ. Вӓр, кышты мӓмнӓн военнопленный кыча.
  
  
  — Конечно, тидӹ гишӓн истори вӓрвлӓ тӓ коленӓм, — тӹдӹ келесӓ. — Но вет моам тӹньӹм, тюрьма ма, мам тӓ тӹдӹм колташ, вес... п пӹтен. Мӹнь амалым ак уж гӹнят, малын тӹнь пӓлет, кышты тӹдӹ ылын. Тӹдӹ кнопкым темдӓл, у шторывлӓ дӓ чӱчӹлтмӹ, обзор мӹнь печ.
  
  
  — Доктор Куой? Значит, кӹзӹтӓт тидӹ врач ылам. — Ороды Картер мистер аравиштӹ мӓмнӓн тенгеок ороды агыл лишӓшлык. Обзор годым ӹшке яжоэш шотленӓ дӓ кердӹ гӹц пасна тӹдӹм соикток направленивлӓжӹ. Тӹдӹ мӹнгеш пӧртӹлӓш манын гӹнят, но тенге шанем мӹнь кердӹн ылнежӹ..., уколым ик эче».
  
  
  Ти кидвлӓ мӹньӹмӓт шамак цӹтӹрӓлтеш. Мӹнь нигыцеӓт ак цӹтӹреп цӓрен кердеш. Кумыл нӧлтеш ни мӹньӹн мӹшкӹрӹштем. Мӹнь ӓшӹндӓрем ак керд манын, ӹшкежӹ техень чувствым тӓрвӓтӹ препаратвлӓштӹ. Но, ӓнят, мӹньӹн кӓпем ӹшкеок тидӹм ӹштӓт. Мӹлӓм йӹрӓ дӓ у Куой анжалда. Тӹдӹ шижмӓшвлӓм эртӓрӓт восстанавливаяш лиэш. — Ит тыргыжланы, мистер Картер. Ти уколым тӹньӹ веле амалтевӹ. Кого худа омынла уке ылын. Нимат лӱдте. Ма манаш, свезӓ ылын, висвис семӹнь, мӓлӓннӓ тӹшкӹ шошым гань веле.
  
  
  Ярыктымы мӹнь изи ылмем. Иисус проклятый.
  
  
  Уколым ик эче.
  
  
  Эче пуста.
  
  
  
  
  21 главы
  
  
  
  
  Мӹнь тагынамок шижӹн, пӹцкемӹш ылын. Мӹнь тама-ӓнят пышкыды. Ю жасмин темӓш шачын. Слабка юкшы шакта, юк ладнангдара. Рефлекторный мӹнь цӓшӹм анжальым. Конечно, мӹнь большы ам ыл цӓш. Мӹньжӹ нӹнӹн доны нӹнӹ нӓлмӹ икечӹ. Анестетик годым ынгылдарыш.
  
  
  Мӹнь ориентируялтеш. Матрас пышкыдын мӹнь седӹрӓ киӓ, пумагам простыньвлӓм леведӹн. Пӹцкемӹш кыдежӹм сотемдӓрӓш шӹкӓлмӹлӓ дӓ ир шӹдӹр, валгалтат вентиляционный ыраж вашт. Мардеж лиэш. Тидӹ гӹц ӹшке юкыштым канден.
  
  
  Тидӹ юкымат ак ли. Тидӹ мырышашлык ылыт. Шуды изи пӱэргӹ юк йонгатарак вӓрӹш, предложенивлӓм иктӹш ушнен: «Нерген Тао ылшы Тао.
  
  
  Кого кӹдежӹштӹш ылын. Цӓрӓ чӹдӹн ылыныт, но тилец. Набор лампа. Пӧкенвлӓжӹ ак ли, но ора седӹрӓ кӹпцӹкӹм кӹшкӹлт лиэш; комжы кӹвер чыпта леведӹн. Эче ик кӹдеж вес лыкыштыжы эче ик арашкы кӹпцӹквлӓм матрас гӹц шалга.
  
  
  Но уке. Тидӹ кӹпцӹквлӓм ак ли. Таро тӹштӹ киӓ.
  
  
  Тӹдӹ тӓрвӓнӹ. Тӹдӹм цилӓн эче амаленӹт. Малтыше гач ӓль со эче тӹ ылын.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ кӹдеж вес лыкыштыжы эртен. Мӹньӹн эчеӓт цилӓ ӹрзен. Мӹнь тӹдӹн пулшыжы тӹкӓлеш. Тӹдӹ лачокшымат ылеш. — Таро?
  
  
  Ӹнгӹрӓлӹн, тӹдӹ, дӓ шӹргӹ матрас тӱкнаш сӓрнӓлтӹн.
  
  
  — Таро, — мӹнь угӹц. Ирок тӹдӹн вуйжы вӹдӹлӹн. — Уке, уке, пожалуйста, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Анзыкыжым мӹнь пулышым ӹрзӓ дӓ тӹдӹм шайык цӓктӓрӓ. «Таро». Сӹнзӓм пачеш. трӱкок, вычыдымы. Открытыла кымда. Тӹдӹ мӹнь анжалам веле. Нимат куштылгын, цӓрненӹт гӹнят, нимат узнавание.
  
  
  Ойгаташ тӹдӹн анжалтышыжы ылын. Тӹдӹн тӹрвӹжӹм остатка тӓрвӓнӹш. — Н-Ник? пышкыдын тӹдӹм келесӓ.
  
  
  Пӹтӓртӹш мам ӹштендӓ тӹдӹ икманяр кечӹштӹ нӹнӹ гӹц ылеш, ти и тӹдӹм вашталта. Лач ты ылшы цилӓ, мам мӹнь ужам кодеш. Ыжар сӹнзӓн, мӹнь сканировать, йӹлгӹжӹн дӓ кымдан пачаш лиэш. Тӹ ш ӓк йонгештӓш линия ылын, кыдым тӹдӹ цӹтен. Арававлӓэш тӹдӹн лицӓжӹ эчеӓт цилӓ кол ылыт.
  
  
  Тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь кӹньӹлтен дӓ лицӓжӹм кидвлӓжӹ дон пулышыш пробежаться олен мӹнь, дӓ шӹргӹ дон шӱм. Парнявлӓэм вуйта ӹшке тӹдӹм ылмым ыняндарен. Вуйта тӹдӹ эче ӹшке сӹнзӓ ак ӹнянӹ.
  
  
  — Ой, боже, — мыньжӹ келесӹшӹм. — О, Ник, — тӹдӹ келесӓ. Мӓ икӓнӓ-иктӹштӹ доно шӱлен, пеледӹш пока ак ям. Поцеловаться мӓлӓннӓ, мыры юк дӓ ӹшке шуды ӹштен пӹтӓрӓт.
  
  
  Дӓ лицӓжӹм кидвлӓжӹ дон ӹштендӓ тӹдӹ мӹнь ядмыла статян ытлаш. «Лачокшым, ӹжӓл ылын, тӓ тиштӹ мӹнь ужынам ыльы, а ин цӓшӓн лиэш. Кыце... — мӹнь вуйжым ӹрзӓлӹн, — тӹнь кыце тишкӹ попазендӓ? Кынам мӹнь, остаткаэш, шаналташат эче кердде, мӹнь тумаем, тӓ тӹрӹс лондонышты.
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ дӓ матрас откидываться кидшӹдон тӹкӹлен, ӓшӹндӓрем, кыце тишкӹ попазендӓ. Тӹдӹ вычымыла мӹнь вӹкем анжальы.
  
  
  — Но... ма тӹштӹ... тӹнь тӹньӹн тӹлӓт ак ли, тӹштӹ гӹнь ак ли ак ли.
  
  
  Мӹнь ынгылаш цацем. — Фезерстоун Келесымаш? Уке, тидӹ роско ылын.
  
  
  «Роско? Уке, ак уж: мӹнь тӹдӹлӓн. Но... Мӹнь мӹнь шаналтышым анженӹт, остаткаэш мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ тидӹ тӹнь тольыц... пӹтӹрӓлеш дӓ кынам тӹнь агыл, мӹнь тумаем, мӹньӹнӓт шон, дӓ нӹнӹм тӹнь мам кӹчет. Мӹнь ылыт, манаш лиэш. Ник, ӓль мӹнь ӓшӹндӓрем..., о. Чучам, кӹзӹт мӹнь ӓшӹндӓрем, тоже тидӹ техень ылеш ш, мӹнь большы нимат ак палшы но... мӹнь... тӹнӓм тӹнь мам келесӹшӹц. Мам нӹнӹ питӹрӹмӹ лин.
  
  
  Керӓл ылмым, нӹнӹм махань ылеш-тидӹ пӧрт фезерстоун лоштыш кӹлвлӓ дӓ тӹдӹлӓн шӓлӓ. Радио кердеш. — Ма вара, тидӹ нӹнӹ ылыт вургымлашты. Мӹнь келесӹшӹм. — Мӹнь ылын дӓ нӹнӹ питӹрӹмӹ. Но лондонышты агыл. Кеӓш мӹнь нӹнӹм шӓлӓтӓт.
  
  
  'Поместьештӹ? Чен-ма?
  
  
  — Тырлай, — манам мӹнь. Ӓль мӹньӹ вес кӹдежӹш таен микрофон колыштыктем устройство тергӓ уло. Тӹштӹ нимат ылде. Тӹдӹ мӹлӓм шайышт пуаш, мам мынь доно ли остатка лондонышты кечӹ. Иктӓт мӓмнӓм ак пӓлӹ, ма доно Роско лиӓлтӹн. Мӓ просто пӓлет, ма тидӹ яжон ужын ак керд лиэш.
  
  
  'А тӹнь?'
  
  
  Мӹнь ядам. — Тӹнь мам нӹнӹлӓн ӹштӓш? Мӹньӹн кужы ӱпем суксын кид доно ӹштӹмӹ.
  
  
  «Шар», тӹдӹ келесӓ. Мӹнь тӹдӹн лицӓжӹ эчеӓт тӹкӓлеш. — Ӓшӹндӓрет, тӹлӓт мӹнь предупреждаяш манын, мӹнь тӹшкӹ кашташ агыл. Тӹнь келесен: «тӹньӹм нӹнӹ пентатол тӱлӹдеок, кок лӹм хоука а вара тӹдӹ манеш тӹлӓт». Ик тӓ вургымлашкы ылын. Хоука кокшы лӹмжӹ мӹнь ам пӓлӹ. О, Ник, тенге мӹнь намыс. Тӹдӹ мӓгӹрӓш тӹнгӓлеш. Ти и кого кымык, сӹнзӓвӹд цицок ӹжӓл, тидӹ орланымаш а йангжы карштен.
  
  
  — Эй, ладнанг, — пышкыдын мӹнь келесӹшӹм. «Кӹзӹт ӹшкӹмӹштӹм ак цикӓ. Тидӹ ӹнде ирӹк ядыштын ӓль вин. Теве тидӹ докы отношени махань наркотик. Тӹньӹн воля, нӹнӹм нӓлӹн. Такшым уке и уколым папш геройла кредӓлӹн. Тӹнь ма пӓлӹмӹ ылын.'
  
  
  Мыкик тӹдӹ, эче утларак дӓ сӹнзӓвӹдем йоген. — Мӹнь тидӹм пӓлем, — тӹдӹ келесӓ. — Но тидӹ шагалаш палшышашлык. Кынам паснаок мӹнь шанымемдон, тӹнят эксӹкӹш пырташ манын.
  
  
  Ма вара, тӹнь ти ӓрӓкӓм намал кердеш, вет лачок, ӹшкӹмжӹм подвергая кӱ лӱд, мӹнь ӹшкежӓт ылын. Мӹньӹн палшыкем тӹлӓнет гӹц пасна нимам ӹштӓш вӓрештӹнӓт тидӹ вуйнаматеш дӓ опта. Мӹньӹн шанымем доно, мӓ лачокок ылмым ынгылен, мӓжӹ гӹнь тиштӹ, мӹнь шанымаштем, тӹдӹ ма вуйнамат мӹнь, тӹнь мам кӹчет. Мӹнь ӹшке шанымашыжы ылеш дӓ ти вӓр докы лишем миля тӓ колышташ ак ли.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Тидӹ паштек шукы жеп пӹтӓриш йӹралтем, дӓ эче цилӓ тӹ тӹрвӹ дон кредӓлӹт. — Мӹнь шанем, — келесӹ тӹдӹлӓн, — тидӹ тӹньӹн манын пуйырымашок ылын. Мӹнь ӹшке мненижӹм колыштыт лиэш ыльы, но мӹнь бунтарка ия. Каждый, ӓль мӹнь гань изи ыдыр кум докы анжат, кӓтӓ доно висен, изи ӹдӹр гань, мӹнь анжыктем, пиш керӓлеш мӹнь мам практика».
  
  
  Тӹ шӹргӹ мӹньӹм тӹкӓлӓш. — Пеш пайдаланат, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Простыньвлӓм кымык ӹштӓ тӹдӹм ниӓлтен, тӹдӹн хватя.
  
  
  «Анжалда дӓ анжен ӹлӓш, мӹнь кӹзӹт керӓл ылыт ма?»
  
  
  Лачокат тидӹм мӹнь ужынам ыльы.
  
  
  Амасашкы стучалаш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹлӓн пачмы, кок пӱэргӹ дӓ кӧргӹш пыра. Ик выртышток монден, мам питӹрнӓлтӹн. Куэм проста мары выргемӹм чиӓт ылын. Нӹжмӹ вуян, нӹнӹ вуйнамат ылыт. Шӹргӹштӓт нӹнӹ ылевӹ — тидӹ мӹнь шамакым кычылт кердӹт, кынам Ирвел пӓшӓ халыквлӓм тӹкӓлеш, — лицӓжӹм но нӹнӹм ынгылаш лиэш. Кувшинжӹ доно вӹдӹм намал нӹнӹ логӹц ик когожы. Нӹнӹлӓн кымальы.
  
  
  Нӹнӹ ик шамакымат келесӹмӹ агыл.
  
  
  Кувшинжӹм вӹд доно темӓш гач эртен дӓ кувшинвлӓштӹм эдемӹн кӹдежӹштӹжӹ, ӓлмӓдӓ, мерявлӓ дон кӓтӓ, хӓдӹрвлӓм, кыдывлӓ тенге каеш. Вес лампывлӓм чӱктен тӹшкӹ шӹжгӓ, груша матовый матовый ян шӓр. Ижӹ вӹцкӹж тидӹ, лачокат, но мам шӱденӓт пуалтеш.
  
  
  Тӹдӹ шкафым пачы. Тӹштӹ мӓмнӓн ӹшке выргемжӹ ылын — ну, мӹнь тӧрӧк дӓ махань выргемвлӓ гӹнь, Таро одалживать, — тӹдӹ кок но костюм вес лыктын. Кок луды парсын пижама. Тӹдӹ агыл, тӓ кӓнӓш ылын, а тӹдӹ, тӓ тӹ официальный мероприятивлӓ чиктӓ.
  
  
  Таро ӹштендӓ тӹдӹ сӹлнӹ ылын, парсын аозать тӹрлӹ, ю ӹдӹрӓмӓш выргем.
  
  
  Нӹнӹ пакыла тидӹ юкшым лыкты. Ма ылеш, мышкылтмы дӓ пел чиэн йӓмдӹ ли, мӓ кыце сигналым пуа. Йӓмдӹ ылына мӓ, мӓ ана пӓлӹ. Мам увертараш дӓ тидӹ гишӓн нӹнӹлӓн ак пантомима.
  
  
  Монахвлӓэт нӹнӹ ылыт, — мӹнь манам, кынам у кен. 'Ӓль уке?'
  
  
  — Мӹнь ам пӓлӹ... мӹньӹн. Кувшинышты мышкылтмы тӹдӹ.
  
  
  Мыкик мӹнь. «Монахвлӓ нӹнӹ ылыт. Нӹнӓт шукердӹ мыры мӹнь колынам. "Нерген Тао: Тао'гишӓн Дӓ мӹнь пачым дӓ ставень окня докы миӓ. Нӹнӹ решоткала ылшы. Мӹнь ужам, манярым кердеш, ӹлӹшвлӓнӓм, ма ылын, ужынам ыльы "кого кӱ тошты кӓрмӓнӹштӹ". Сад сӹлнӹ Пейзаж Эдемский палны. Одар шӹп ылын дӓ, юкымат ак шотлат гӹнь цӹрцӹк. Изи цӓрӓ кен процессий иктӹ паштек весӹ пӱэргӹ, вуйжым сӓкӓлтен, кукшы шуды гӹц.
  
  
  Тенгеок "дӓ".' Ситуация йӹлмӹдӹмӹ киноштышы анжен мӹлӓнем трӱк дӓ шӹдешкен. «Нӹнӹ монахвлӓ. даосский монахвлӓ. А ти монастырь. Тӹньӹн праваэт улы. КАНДТ Дао дӓ иктӓ-махань йӧн доно кӹлдӓлтӹн. Гӹнят, тӹдӹ йымы гань пӓленӓ. Дӓ кыце кердмӹн, тидӹ эчеӓт мӓ цилӓ кердӹнӓ лыкышты тӹр монастырь ылын. Жалюзи мынь угыц питыреныт. — Гран годым шактат, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ӓль вес раун удвоение рашкалтен». Мӹнь окня дорц каранг кеӓ. — Яратымем, — тӹдӹ келесӓ, шайыл доно мӹнь докем лишемӹ дӓ шавынь губкавлӓ. — Важым, — мӹнь тӹдӹ туп мычкы ниалтен пышкыды губкавлӓ тӹнгӓлеш, — ик кышты мӓ ӹлӓш тӹнгӓлнӓ..., мам тӹнь тишец лыктын.
  
  
  Техеньок тӹдӹн вашт тӹштӹ ылын, кыце мӹнь тӧрӧк дӓ. Но тидӹ срабатывать. Тенге гӹнят, тидӹм ӹштӹктӓт мӹньӹм ваштылеш. Мӹньӹм кычыш дӓ тӹдӹм губкавлӓ шыпшалеш.
  
  
  «Тӹнь мӹлӓм соикток цилӓ погынен шовыныш гӹнь, изиш изиш вургымла кӱкшӹ дӓ тидӹм ӹштӓ». Лый юк тӹдӹм шыпшын лыктеш. "Хм?" вуйым комдык ӹштен дӓ. «Йымы мӹлӓм, — маньы тӹдӹ, — цилӓ ти кечӹ цӓш..., ӓль, ӓльӹ тидӹ эм... ит лӱд, мӹнь тӹдӹм пуш. О, Ник. Техень сӓндӓлӹквлӓ тидӹм ӹштӓш лӱдшӹ. Лаваса техень ылын. Исключени случайыш ты, кынам мӹнь вадны, мӹнь тӹнь мам кӹчет. Мӹнь мӓгӹрӹ вара, дӓ цилӓ, мам мӹнь гӹц кодшы, келесен: "Кычы, тидӹ-Ник." Мӹнь шаненӓм, седӹндоно мӹнь лач кыча. Дӓ... ма тиштӹ ӹнде шӹнзӓт, ӹшке кредӓлшӹ мӓмнӓн изи соредӓлмӓшӹжӹм, вуйта цилӓ тидӹ ак ли. лиӓлтеш.' Анжалда тӹдӹ мӹлӓнем: «яратем тӹньӹм мӹнь лачокат, тидӹ тӹнь пӓлет?»
  
  
  Мӹлӓнем трӱк ӓшӹндӓрӓш тӹнгӓльӹм. Таро, мӹньӹ кидӹм дӓ магӹрӓш зеленоглазый. Тӹнӓмок мӹньӹн омем вадны, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Наверны, тӹ э препаратвлӓштӹ. Мӹньӹм ядыштын тӹнгӓлӹн хайзилӓнен, малын нӹнӹ мӓнмӓм тишкӹ канден. Мӓ нӹнӹ гӹц ылын. Вет мӹнь шанаш тӹнгӓлӹт, нӹнӹ ылыт, манын мӓлӓннӓӓт иквӓреш лимӹлӓ. Ӓль тӹнь мӹньӹн ӹшкӹмемӹн веле агыл. Но мӓлӓннӓ иквӓреш.
  
  
  Вуйжым ӹрзӓлеш дӓ тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. 'Мӹнь ам ынгылы.'
  
  
  Мыланем йыренат. 'Тау Йымылан. Тоже вет мӹнь ам ынгылы. Кӹзӹтеш. Тенге гӹнят, мӹнь шижӹнӓм, скоры мӓ пӓленӓ. Тенге гӹнят, ма деч ончыч тӹргӹжланаш тӹнгӓлмӹкӹжӹ, тидӹ гишӓн тыргыжланен клон пумы. Ӹнде мӓ кыды-тидӹ кого клон гишӓн мам пӓленӓ, но тидӹ клон процесс ӹштен, семня, попат, тыдым пытӓрышашлык ылеш.
  
  
  Аодавать тӹ. Тӹдӹ ош-ялан ыжар цӹреӓн нӧрӹдӹмӹ дӓ тӹдӹн вӹкӹ корнеш ар цӹреӓн, атласный сӓрӹмӹ дорц. — О, — тӹдӹ келесӓ. «Ма тидӹ кого клон касайы, алиса мӹнь колаш».
  
  
  Историжӹм мӹлӓм шайышт пуш, тӹдӹ Алиса, шер тӹдӹн ӱпшӹм. Шансвлӓ сӓй изиш лимӹкӹ, мӓлӓннӓ мӹнь ӹнянем. Ик выртышты веле тӹдӹ клон америкын линӹт, дӓ, гӹнь шӹнден, тӹдӹ ӹнде кешӹ ӹмӹлӹштӹ кугижӓншӹжӹ. Колен.
  
  
  Лондонышты нӹнӹ кужы ылыт, но тидӹм анжал, мӹнь ӹшкежӹ гӹнь добиваться. Таманяр ӓрня утла ӹлӓ изиш дӓ, нӹнӹм сӹнгӓт дӓ мӹньӹм шагалтен. Шансвлӓ лижӹ манын, тидӹ верц вӓшештӹшӓшлык AX лондонышты. Ӹрдӓнгӹн веле техень товарым (АХ) коктынат яжон пӓшӓм ӹштӹшнӓ. Таро дӓ тенге ӹнде мӹнь яктеэм шоде пӓшӓ. Пӹжӓшӹштӹ ма ылын пӹтӓрен кердок гӹнь, цилӓ вӓрӹн вӓрӹштӹ гӹц тӹргештен пӹтӹшӹ ылыныт.
  
  
  Мӹнь пижама блузы парсын дон кредӓлӹт. Кӹлдӓт пулш вӓрештӹндӓ.
  
  
  «Кыце кым йиш клон техеньӹ?»
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. — Техень, махань ылыт — эдем жавагуды. Векӓт, нӹнӹм контролируйышы ӹлӓш ванжаш — лийын кертеш, инкубатор — кым ӓль иктӓ-лабораторийын йӹлмӹштӹ».
  
  
  — Кыце тетявлӓ гӹц пробиркывлӓш?
  
  
  Тӹдӹ мыкик цӹвештӹлеш. «Мӹнь ам шаны, тидӹ мӹньӹн пӓшӓ куштылгы э заданим мӓ лиэш. Мӹлӓмӓт изиш вӓрештеш соок ашындарымы, тидӹ тетян нӓрӹ — пуштмы толын».
  
  
  Мӹнь ӹшке выргемжӹ дӓ седӹрӓшкӹ шуэн колта паштек келтӹмӓш пижама йогывлӓ мучышталташ. Симсӹ тӹгӹрӹштӹ ӹшкӹмжӹм анжалеш мыньымат. Тӹдӹ тенгеок мӹлӓнем шукы намалеш, чиктӓлтӹн, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке вуя пӓшӓ ганьок. Йымы, мӹнь вет ак балын костюмировать погыненӹт. Продвинутый мадышвлӓм дӓ эче у ылеш, нелӹцшӹ этика доно ӹштӓт манын трӱк ирвел.
  
  
  «Кыце тӹдӹ гӹц ытлаш?» .
  
  
  «Мӹнь лазер изи сумкышты ылын. Ну, вычалам. Лин кердеш, тӹдӹ мӹнь соок эче ылын. Шкап докы миӓ дӓ тӹдӹн сумкыштыжы пыргедӓш. — Уке, уке, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь шанем, мӓлӓннӓ ма келеш гӹнь импровизаций. Ӓнят иктӓ-ма доно химия. Цилӓ, мам тидӹ лабораторийын мӓ мон кердӹнӓ.
  
  
  Шергеш остатка остатка шер тӹдӹн ӱпшӹм. Йошкар гейша. Мӹлӓм нер. «Ну, а тӓ мам ӹштендӓ, тидӹ тӓмдӓн пӓшӓ. Шаны, мӹнь ӹшке пӓшӓштӹм веле ӹштӹнем ылын.
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. — Мӹнь шаналтышым... тӹньӹмок веле нӹнӹн оружи нӓлеш, тенгеок? Тенгежӹ, тӓ кыце шанедӓ...
  
  
  Тӹдӹ пырыл шӹнден.
  
  
  Мӹнь ялан шыпшыт. Трусик гишӓн, тӹдӹ мӹлӓм ак доно нӓлеш. Тошты пурым Пьер гишӓн, эчеӓт мотор цилӓ покшалны шӹлтӓш.
  
  
  — Ну, ма вара, — ӹшкӹмжӹм пингӹдӹн келесӓ дӓ тӹдӹ ваштареш йыл сула, — тӓ кыце тидӹм ӹштенӹт, тӓ пӓшӓ. Шаны, мӹнь ӹшке пӓшӓштӹм веле ӹштӹнем ылын.
  
  
  Мӹнь ик сӹнзӓвынвлӓжӹм тӓрвӓтен колта, но ак отвечӓйӹ.
  
  
  
  
  22 главы
  
  
  
  
  Ма вара, мистер Картер, остатка иктӓ-мам встречая. Тидӹ цзэн лао ылын, цилӓ компани прапрадедушка. Прапрадедовский шыгыль дон покшалны лепкӓ. Коляскыш тӹдӹ инвалид лиэш. Ма, шанет, шукы ынгылдарыш. Малын ныржым ӹшкежӓт кредӓлмӓшӹштӹ доно пӹтен. Клон ӹшкежӹдон кредӓлмӓшӹм кушта. Лу кечӹ анжымаш гӓнӓэшӹжӹ гӹнь, тӹдӹ, ку-ку ылын гӹнят, у действи, тӹшкӓштӹ ужын. Пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ вналить темылан дӓ тӹдӹ мажы ылын.
  
  
  Таро уке маныт. Станан нӓлмӹ.
  
  
  Стопкаш лӱктӓлеш нӹнӹм. «Келесымаш Картер Ник, — тӹдӹ попа, — дӓ весӹ изирӓк Картер толын».
  
  
  Мӹнь сигаретӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ куза. Нӹнӹ ямыт. Мӹньӹнӓт ик кого короплявлӓэш Цзэн Лао лаковый пумы. Сигарым шӧртньӹм пунем ылын. Цилӓ семӹнь ланзылымаш, тӹдӹ мӹньӹн конфискуят.
  
  
  Комнатыш ты ма лин. Ӓль тӹдӹн кабинетӹшкӹжӹ. Тидӹ пространство кого ылын. Тидӹ просторно лин кердеш ылын, но окняэм питӹрӹмӹ ылын, дӓ пӹцкӓтӓ атмосферӹштӹ изирӓк ылыт. Тиштӓкен таманяр пӓшӓм чӹдӹ ылын. Тиковый кужы стӧл, ош диван цымырен. Лач ик пӧкен. Лач ик оружи ылеш дӓ тӹ ужы кушта стёнявлӓ шайылныжы коллекций о украшенивлӓм. Яры ылын, шӱдӹ нӓрӹ оружи единицӹжӹ. Айыртемжӹ паснаок тошты ӓль шоэн агыл, но нӹнӹ тӹштӹ стеняштӹ кечӓ, а ӹшке окня питӹрӹмӹ ӹлӹштӓш небьющийся стеня тидӹ кого ылын. Помимо пистолетвлӓ, вес оружи улы: изи дӓ кӹзӹт кид гранат, тенгеок махань-хӧли неоспоримый летальность ала. Каждыйжы пасна изи часть ылеш сотемдӓрӹмӹ прожектор, а лӹвӓлнӹжӹ изи ылшы картинке.
  
  
  Мӹнь ужам, коллекций ӧрӓш мӹнят тӓлӓндӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Лишӹц анжалаш толын». Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ теве диван гӹц, сӓрӓт дӓ ӹшкежӓт тӹдӹ инвалид креслыжы, паштек мӹнь маньым. Пистолетым сӓкӓлтӹмӹ арми дон сирӹмӹлӓ ылын, сша таблице « Бристоль , Кеннет, Тэджон, 1952 и». Ручка доно йӹгӹре перламутр стилет кечӹ. «Хэмпл, Стюарт, Париж, 1954 ин». Шишкыш доно ти проклятый стилет мӹньӹм анжал дӓ шӱлӓлтӓ. Тидӹ сойток ылын, тӹдӹм ужына дӓ ма тӹдӹн доно наполеон дон ӓль дӓ арававлӓ доно бонапарт доно бенвлӓ хар кердеш. Тӹ бродяга Хэмпл стье логӹц иктӹжӹ ылеш, мифвлӓн ӹнде кӱ лӹм доно ӹштӓт. Тӹдӹм весӹ гӹц яжорак ылеш манын, кынам-гӹнят AX улы, N1. 1954 и парижӹштӹш. Кынам кӱ-гӹнят тидӹ стилет перламутр ручка дон поген нӓльӹ. Тӹдӹндон иквӓреш ӹлен.
  
  
  'Тӹнь?' Цзэн лао мӹнь докы сӓрнӓлеш.
  
  
  — Мӹнь пӓлем, тӹньӹн ылын ма впечатлевать, — тӹдӹ келесӓ. Тенгеок "дӓ". Стеняштӹ мӹнь цилӓ оружи донат тидӹ нӓлӹн.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм вургымла доно анжыктат. — Но мӹнь тумаем, тидӹ вӓрӹштӹш-ма, кердеш ма тӓ кызындараш утларак ылыт. Направленивлӓжӹ мӹнь кен анжыкта. Вывескым ак кел мӹлӓм лыдаш лижӹ манын, у, мӓ тӹдӹ докы тӹдӹ вильгельмина приваенӓм. Стилет дӓ мӹнь. Перламутр кӹл гӹц пасна, мӹнь тенге гӹнят Хьюго.
  
  
  «Иктӓ-ма гӹнят, тӓлӓндӓ шанет гӹнь, мӓ тӹдӹм мӹнгеш нӓлдӓ кердӹнӹт», — манеш тӹдӹ. «Охоницӓ тидӹ небьющийся, дӓ ӹдрӓмӓш тӹдӹм цаткыдын тӹкӹлӹ».
  
  
  Тӹдӹ шымаргаш. — Но ӹшке йӱт дӓ йӱде шӹнзӓ. Качкышвлӓ пуаш лиэш тӹнӓм, ма гишӓн хытырен дӓ ма лиэш эче».
  
  
  Ӹнянӹмӹ тӹдӹ ӹшкӹлӓнжӹ безопасностьым ылын. Тӹдӹ инвалид креслышты лин кердеш, но тенге ӹлӓш руль тӹдӹм виктӓрӓ. Дӓ тидӹ яжорак лиэш. Ма ли-тӹшкӹ, тӹ доно контрольым ли манын, мам вӓл тӓрвӓтен шамаквлӓ гӹц кешӹ эдемеш контрольым. Самынь тидӹ, но тидӹ лачок. Историм кердӹдӓ тӓ тӹ ӹрвезӹм вуйыш ты дӓ пистолетым гишӓн ядат гӹнят, цилӓ, мам тӓ налаш, мыжыр сомкнутый тидӹн тӹрвӹжӹм. Но ӹрвезӹ, пистолет доно вуйыш ты, ӹшкеӓт палшен шӹвӓл шолын. Тӓ гӹнь иктӓ-ма тишты ынгылыдымыжы, пожалуйста, мӹнь пӓлем.
  
  
  Откидываться диван мӹньӹн тупышкем. -- Мынь келесен куатан--.... — Образно попат.
  
  
  Таро тӹдӹн вӹкӹ анжалтыш доно цымыраш. — Тӓ ученый, — тӹдӹ келесӓ. — Тӓ микробиологий специализироваться. Седӹ, мӓмнӓн, тӓмдӓн ӹнде клон гишӓн цилӓ пӓлен.
  
  
  Таро анжалеш мыньымат. Шалалта, тӹдӹ пакыла попаш мӹнь предлагаем.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь тӓмдӓм технологий шӹлмӓшӹм ончыл».
  
  
  Каеш, тӹдӹм тидӹ келшӹш. "... Фантастичный тидӹ ситӓ, уке ма?"
  
  
  — Кыце тӹнь цилӓ тидӹм тагынамок тӹнгӓлӹнӓм?
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Коклы кок и перви. Ну, но мӓ тӹ жепеш тишкӹ пӓшӓжӹм тӹнгӓлеш... э доно еш. Куой доктор... — мӹнь тӹдӹн докы сӓрнӓлӹнӓ, — мӹнь шанем, тӹнь тидӹ гӹц ну... ӹнде вӓшлиӓт, тидӹ мӹньӹн ӓтям тӹнгӓлӹн. Изи да ты тӹдӹ п моштышывлӓ гӹц генетика пуымылан правительствыжы лабораторийын интересуялтын. Условивлӓ годым, конечны, тӹ ма доно у сӓндӓлӹкӹн ик яжо жеп гӹц ставкы коммунистический шукемдӓт. Нгуен сегун тӹдӹн вӹлнӹ ровотаяш тӹнгӓльӹм...»
  
  
  — Тӹдӹ физик? Таро цӱдейӹмлӓ каеш.
  
  
  Мыкик Лао Цзэн. Тенгеок "дӓ". Но таманяр сегун аномалия генетический ылын. Таро, кажется, тидӹ уже пӓлӓт. — Тидӹ мӹнь ылам дӓ лачок келесӹмӹ. Синдром Брэкдон, тенге? Вара ижӹ тӹдӹн 30 симптом веле толын».
  
  
  Лач тенге. Но, кыце пӓленӓ, кож инкубаций жавагуды пробиркывлӓш годым эртӓрен ак керд. Таманяр тӹлзӹштӹ кымшы тӹшкӓ клон сегун колымем якте. Куой пӹтӓри шаналтышым, мӓ тӹдӹм ӹнян йӧн. Правительствыжы тенгеок шанем. Нӹнӹн шанымашышты палшат. Варажы, изин идалык эртымеке, ӹшке аномалия Сегун каяш тӹнгӓлеш».
  
  
  «Анжемӓ вара эче ик канд дӓ мӓлӓннӓ палшат решӹмӹ?»
  
  
  Тӹдӹм мӹнь докы сӓрнӓлеш. Тенгеок "дӓ". Но ти гӓнӓ веле коден дӓ тидӹжӹ каным генетически донор норгы тум».
  
  
  "Ма тидӹ тенге лиэш тӹньӹм."
  
  
  Дӓ тидӹ мӹнь ылам. Помимо мӹнь... — пелештӓ тӹ веремӓэш ужыт, — мӹнь физический кӱкшӹцшӹ, ӹлӓш мӹнь рӓд доно, тенге манмы, «талант», каным увековечивать тӹдӹ ӹлӹж кеӓ ыльы.
  
  
  — Талант шам пуштыт, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Скромном тӹдӹ якшарген. Тенгеок "дӓ". Но тӓ, мистер Картер, эче талантан дӓ пуштыныт. Паузым ыштен. — Гӹнят, келшӹшӹм тидӹ тӹньӹм колыштмыла гӹнь, тӹнь эче икманяр вӹр градус шокшы. Кӱ техень мӹлӓнем, манын тӓмдӓн кӹньӹлтӓш эго келесымаш». Тӹнӓм тӹдӹ мӹнь ӹнде йӹрӓлтӹшӹжӹдон йӹрӓлтен коти, кыдын доран мӹнь ужам Чен-фотом шӹндӹнедӓ гӹнь, вес сэйбрук пушташ вара ӹштӹмӹ кечӹ сенаторжы. Дец хун тоже йӹрӹде, герцог дӓ кынам тӹдӹ пушташ герцогиня толын. Кӹзӹт тӹ жеп пуштшывлӓ лошты айыртем ак ынгылдарымыла ылын-эдемӹн дӓ психопат, кыдыжы пӱштӹдон веле цельӹм самооборона. Икечӹ ӹнде мӹнь ӹшке шот шӹмленӹт. Икечӹ мӹньӹн омем гӹц паснаок киэн, ядм хайзилӓнен, тенге худа мӹлӓм, кыце тӹ эдемвлӓ, кыдым мӹнь пӹтӓрен. Загородный келеш гӹнь мӹлӓнем цилӓ тидӹм шуэнӓ дӓ пӧртӹш ак ке. Уке. Лао лошты кого айыртем улы ылыт дӓ мӹнь цзен. Темӹвлӓм канден мӹнь тӹшкӹ, кышты шон.
  
  
  — Тӹнь тырлы клон дӓ тидӹ?
  
  
  Мане. Кок семӹнь анженӓ. Группы мычкы эртӓрӓт. кымшы тӹшкӓ вӹлнӹ куой доктор пӓшӓм ӹштенӹт, тӹ годымок шуэн ак цӹтӹ. Тӓ ынгыледӓ, мам вашталтымы лин, тӹдӹ ӹнде иктӓт уке. Операцивлӓм тӹдӹ цилӓ икмахатьшат улы. Тӹдӹн эргӹжӹ палшен веле. Кымшы тӹшкӓ вара тӹдӹн эргӹжӹ лыкташ цацыш, но тӹдӹм пӓлен ак ситӹ. Мам шанем, правительствывлӓм манын, пӓлет, мам ӹштӓ ыльы, седӹндон мӓ тидӹ ушымы штатвлӓн контрабанде пыртымы. Генетический тӹштӹ тӹдӹ яжо образованим получаенӓт. Мӓмнӓн доктор Куой — Гарвард эдем гӹц. Тидӹ факт, чучеш, тӹдӹн дон келшӹделам.
  
  
  Таро келесен: «кен кердӓт дӓ тидӹ паштек тӹдӹ ӹшке лапажым дон атяжы».
  
  
  Лао Цзэн цеверлӓ чучын, мам келесен кердӓм «дӓ». Тӹдӹ ӹшкежӹ пишок кого эргӹжӹ улы, пасна тӹлецӓт чӹдӹ. Дӓ теве тӹдӹ шонымем. У кымлы вӹц вынашивать клон Куой доктор т тидӹ. У Цзэн кымлы вӹц Лао. Хытырымашвлӓ пиш ире. Пуйырымашын тау.
  
  
  Выртеш мӹнь тумаем, нӹнӹн группыш пӹтӓришӹ ылеш.
  
  
  Йӹнгӹлжӹ мӹлӓнем шанымашемӓт лоэштӓрӹшӹц кӹтӹк шагалтымы.
  
  
  — Ах, жеп ли, — тӹдӹ келесӓ. Мыжыр черноризец пырдыжа амасам пачын, каеш-весӹштӹ — клон? Уке, такеш - мам шудедӓ, коридор мычкы столовый дӓ кӱшкӹ.
  
  
  Тидӹ йӱмӓш, мӓ нӹнӹ гӹц карангыныт. Ма вара, пир, вуй та маймыл келшен гӹнь, кальмар кесӹ пач дӓ начкы. Таро тӧрӧк ӹш мо, ма доно тура, моч гӹц аппетит доно кечӓлтӹн дӓ шукы ата «ах» дӓ «мммм». Ушемӹн пӓшӓжӹ сек тотлы маймыл. Ӓнят тидӹ, ӹшке мам мӹнь келесӹшӹм, ма келеш ыльы дӓ мӹнь кычаш манын, ви. Но юк лыкте тӹдӹн пакыла мӹнь ӹнянем, магазин сэндвич ылын ма лык, дӓ мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, мам мӹнь ӹшкежӹ ак керд, гамбургер лӓктеш. Шанем мӹнь веле: хресӓньвлӓ-ам пӓлӹ ма, тӹдӹ и дӓ тӹдӹм качкаш.
  
  
  Монахвлӓэт качмы юкыштым пуат. Тӹнг качкыш паштек тӹдӹ ынгыла йӹлмӹвлӓ доно цзэн лао заданим пуэвӹ. Супер финалыш. Шӱдӹ иӓш мыны.
  
  
  Пишок тотлы стӧл лошты шая улы. Ӓнят, тӹдӹ мӓ лачокшымок келесӓш, позда лиэш. Тидӹ веселӓ дӓ тӹдӹ годым пачмы линӹт. Икӓнӓ тӹдӹн рольжым доно шинчавӱдым отказы, лыжга хоза. Ик амаса виш кодаш монахвлӓ кухня гӹц выртеш, пыдештӓлтмӹ дӓ лао цзэн, курткывлӓ чымен лишнӹ, колен гӹц южгыкташ защищаеннӓ. Монахвлӓэт пӹсӹн кыргыж дӓ амасам чӱчӹн, дӓ ӧрӹн цзэн лао моэш. Канд гишӓн дӓ мӹнь шалгенам да тыдын доно пайдаланен дӓ лоштышы отношени гишӓн новообретенный дао тӹдӹ ядеш гӹнь, тӹ монастырь тидӹ ирӹктен коммунистический семӹнь эртӓрӹмӹ.
  
  
  Тӹдӹн кок лапа севӓлмӹвлӓ, юк лыктеок дӓ мӓмнӓн торелкӓштӹнӓ официантвлӓ погаш тӹнгӓлӹн. — Тӓ тидӹн попымыжым нимат ак ӹштӹ, — тӹдӹ келесӓ. «Тӓмдӓн информация тидӹ нимат ӹштен кердӹт. Шотышто шке, эдем мӓ лоштына улы, — вӓш-вӓш кӹл пайдана». Чӓй доно чайник монахвлӓ вара толын. Мӹнь тӹдӹ доно ик цӓшкӓ таро темӓш. Цзэн лао тӹдӹн докы миӓ, но тӹдӹлӓн кидшӹм веле шалалта, тӹдӹ пакыла попаш. «Мӓ когораквлӓ пумы хӓдырвлӓэм кок Монастырь. Мӓмнӓн пӹтӓриш церот лабораторийын экспериментвлӓм ӹштӹмӓш. Генетический экспериментвлӓм веле агыл, тӹдӹн доно экспериментвлӓм но, дӓ, манын тӓмдӓн наркотик, шамжым вашталтен». Турок кыча дӓ тӹдӹ комдык креслышты инвалид.
  
  
  — Мӹнь тумаем, нӹнӹ логӹц кыды анжен лӹмӹм тӓ ылыда?
  
  
  «Тӓлӓндӓ пуа, Картер, пакылажы тидӹ ситӓ ма эртен. H-20 — иктӓт ӧрдӹжеш гӹц пасна галлюциноген эффект». Куой тӹдӹ келесӓ, но кок гӓнӓ и локтыл колта яжо увер.
  
  
  — А-как?
  
  
  Эдем-кок, ӹшкеок анжа. Просто окня докы миӓ.
  
  
  Мӹнь окня докы миӓ.
  
  
  Нырыштыш пеледӹш уж. Горизонтышты тӹдӹ цилӓ монгырышкыла шыпшылтшы. Тидӹ макы ныр ылеш. Опиумный маки. Мӹнь выртеш тӹдӹн ӓкшӹм пазар тусарен анжен, но мӹньӹн веле, ам пӓлӹ мам триллион паштек кенӹт. Пакыла мӹнь окняшкы анжем.
  
  
  "Яжо каеш, тенге?"
  
  
  Мӹньӹм ӱжӓш ак кел ыльы тӹдӹм лицӓ, ынгылаш манын, тӹдӹ мӓ вӹкӹнӓ вӹцкӹж пыльгыжме толын.
  
  
  — Тенге гӹнь, тӓ — поставщик, — мӹнь келесем, — тидӹ обществышты дӓ фезерстоун клика нассау.
  
  
  Неволяракын тӹдӹм ваштылыныт. - 'Толмашешна. Лошты шукы, шукы молымат. Мӓ шотленӓ, опиум — глобальный актившым организацивлӓ яжом ӹштӹмӹлӓ. А теве эче мӓмнӓн тӹнг оружи ылеш опиум сӓрӹм.
  
  
  «Тидӹ монах А, — мӹнь ядым, — тӓ политика доно келшӹделам?»
  
  
  «Тидӹ монах, — келесӹ тӹдӹлӓн, — нимат ак смысле политикӹштӹш. Нӹнӹ тидӹм ак пӓлӹ, ма тидӹ наркотик гӹц ӹштӹмӹ. Ни мӓ лийы лабораторийын. Цилӓ, мам нӹнӹ пӓлӓ, ӓнят тидӹ, кынам мӓ вес государствыш монастырьвлӓ дӓ пӧртӹштӹм пыдыртенӹт, нӹнӹн нӹнӹлӓн нӹнӹм перегӓш владениш канд эче тӹкӓлтӹмӹ ылын. Нӹнӹлӓнӓт тау. Пуда нынылан ак ядышт. Лачокшым гӹнь нӹнӹ пӓлӹ ӹлеш, тӹдӹ шӹдештӓренӓт пиш тоже ылын. Маловероятный Но, тидӹм мӓ пӓленӓ.
  
  
  Мӹнь амаса сага кок черноризец анжалда. Нӹнӹ сӹнзӓжӹм кымык ӹштен.
  
  
  «Нӹнӹ ак английским», — манын Лао Цзэн. Тенге гӹнь, тӓ шанедӓ, тӹдӹм шайышт пуа, мӓ сек шукы пӓшӓм ӹштӓш, лӱдӹн, пиш вӓрештӹн тӓлӓндӓ. Гӹнь веле, — тӹдӹ санзал, — тӓ ситӓ дӓ сложный сузойский диалектвлӓ пӱӓн пачмы.
  
  
  Таро улы ви доно мӹньӹм ит анжы цаца.
  
  
  — А, — тӹдӹ келесӓ. 'Шӹнзӹн. Чӓй доно ӱкшӓ. Ма гишӓн хытырен дӓ ма эче улы.
  
  
  Мӹнь стӧл докы тольы. Таро анжалеш мыньымат. Кым изи, маняры мӹнь шанем. Тидӹ тӹдӹм ӹнде таманяр цӓш келесӓлтӹт. Тӹдӹ курым нелӹ ылын. Мӹнь докы кырма корка. Мӹлӓнем трӱк сӹнзӓ тӹдӹ ӹлӹжмӹжӹ. Ыжар тыл. Но тидӹ мам анжыкта: Стоп! У мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Чӓй наркотик гӹц ылын, дӓ тидӹ тӹдӹн утла поздан цакла. Мӹнь лӱктӓлмӹлӓ ӹштевӹ дӓ цӓшкӓ, мам ӹштендӓ подылыт. — Эче ма гишӓн тӹнь ылат? — мӹнь ядам Цзен Лао.
  
  
  — Тӓ тетян, — тӹдӹ келесӓ. — Дӓ Беннет мисс.
  
  
  "Мӓмнӓн ма?"
  
  
  — Тетя, — пелештӓ. — Но, лин кердеш, сӓй улы гӹнь, цилӓ ынгылдараш куойя докторжы. Тӹдӹ гӹц изи чымалташ устройство переговорный подкатываться дӓ стӧлӹм. Кнопкым темдӓлмӹда дӓ тӹдӹм вычаш тӹнгӓлӹна. Тидӹ кӹзӹт тӹдӹм ӹштенӹт, мӹньжӹ докы тупын шалга, чайникышты чӓй оптышташ мӹнь мӹнгешок. — "Кӹзӹтшӹ", — тӹдӹ келесӓ речевой устройство веле. Вара стӧл лош ты уштыш лиэш. Таро анжалеш мыньымат. Трӱкӹштӹ тӹдӹм изи ылеш, но со эче тӧр шалга. Куой толын да ынгылдараш.
  
  
  Тидӹ лачокат пиш простала ылын.
  
  
  Тӹдӹ мӓ докы кеӓ ушымы. Агентвлӓжӹ N3 нӹнӹ ӹшке изи салтаквлам лыктын. КАНДТ N3 агентвлӓжӹ но ти гӓнӓ тидӹ пӓшӓм ӹштӓ ыльы. Таро специалистӹштӹ йӹлгӹжӹн тӹдӹн рӓдӹжӹм генетика область мычкы пуэн ыльы. Таро клон, кыдым эдемвлӓ доно пӓшӓм пакыла вакцинация. Пӹтӓриок ышыш ӹнде научный ге пиштӹмӹ ылын, каным обеспечивайымы дӓ практический веле кодын тымдаш келеш.
  
  
  Но нӹнӹн эче ик ашкылым анзык ӹштӓ.
  
  
  «Ма лиэш — нӹнӹ шошым, — тетя ылын гӹнь, мӓ донна таро. Ӓльӹ тетя ужын. Шансвлӓ иктӓ нӹл статистический, мам ӹштендӓ агентвлӓжӹ, кыды цилӓ эртен вес агентвлӓжӹ. Йӹлгӹжшӹ сӹнзӓжӹ доно научный точкавлӓ пуштыныт. Кок сӓндӓлӹк гӹц яжорак. Дӓ вара, тидӹ оригинал семӹнь кычылтмы, нӹнӹжӹ камака дубликат шуен нӓлӓш келеш. Канд махань йӧн. Эх Куой Доктор лиэш. Шӱдӹ ӓль вӹцлӹ вӹлнӹ техень сӓндӓлӹквлӓ гӹц ылшы каным суперклон властьым хватен кердӹт.
  
  
  Таро анзыкы вилӓш тӹнгӓльӹ. Канза изи ты кайын. Онгылашыжы тӹдӹн кид кӹнертӓ дӓ, кышты тӹдӹ гӹц вӓрӹш чуть-чуть кычен цӓрен. Тенге мӹнь чӓйӹм йӱӓш ылын, седӹндоно мӹнь тӹдӹлӓн подражаен симптом тӹнгӓлӹн.
  
  
  Цзэн куой лао докыла сӓрнӓлеш. — Шон, нӹнӹ ӹнде йӹле амален кен, — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. — Кынам тӓ пӹтӓриш планируяш операцивлӓм эртӓрен?
  
  
  — Кечӹ докы, — тӹдӹ келесӓ. — Нӹнӹ эче амала ылын гӹнь. Кӹзӹтшӹ жепӹн келеш, манын лабораторийын йӓмдӹлӓлтӹт. Изи операцивлӓм. Кӓпшӹ мычкы каждый кон четлык ге, копия точный ӹштӓш келеш. Мӹнь пулышемӹм веле нӹнӹн каваштышты нӓлмӹ выцкыж корнан. Камера толмышты годым, нӹнӹ мӹньӹм тӹшлен.
  
  
  Таро уже амалаш, стӧл вӹкӹ вуйжым пиштен. Мӹнь тама-ӓнят промямлить дӓ вуйжым кымык сӓкӓ.
  
  
  Лао Цзэн лапан севӓлеш.
  
  
  Икманяр черноризец толын. Мӹлӓнем утлаок нелӹ ылын, намал намал манын мӹнь дӓ мӹньӹн ик кок монахвлӓ ӹштен кердӹт. Нӹнӹ тюрьмаш нӓнгенӹт жасмин комешталтше мӹнгешжӓт мӓ мӓмнӓн кӹдежнӓ.
  
  
  
  
  23 главы
  
  
  
  
  Чылдыр цепошкавлӓэш сравач дӓ амаса пачылтеш. Ма тӹрлӹ кок чыпта вӓрӓнгдӹмӹ, монахвлӓм дӓ кеӓш разрешӓймӹ. Мӹнь ӹшкежӹ лык гӹц анжен сынзам кыма, кыце склоняялтеш Куой таро вӹлнӹжӓт. Цепошкавлӓм ӹштӓш тӹдӹм тылеш сравачш изи пӱялаш кыдалеш. Тӹдӹ тӹ вӹр давленим висен, парнявлӓм мычкы онгеш вара тӹдӹ безличный севӓлеш. Стетоскоп вара тӹдӹм кӹшӓнӹштӹ гӹц лыктыныт. Яры ылмым, тӹдӹ п шижеш. Молнамшы наушникым келгӹн дӓ кужы пӹлӹш керӹлтӹнам ылын. Нӹнӹ сусун кайыт. Тӹдӹ вара мӹньӹм докы толыт.
  
  
  Мӹнь шалген дӓ тӹдӹм ӹнде келеш шыпшеш. Монахвлӓэт мӹнь агыл курткым кыдашам, дӓ тӹдӹ цӓрӓ кидӓ келеш манын, мӹлӓнем вӹр давленим висаш. Фарс весӹ эртӓ. Груз мӹлӓм кайын колта. Тӹдӹ мӹнь гӹцем курткыжым кыдаш ясы лиэш. Кидвлӓэм ялштымы дӓ тӹдӹн качмыжым чимӹ тӹнгӓлӹн. Интересный ылыт, тӹдӹм вӹр давленим мам мӹнь келесӹшӹм, лачокшымат ма мӹнь амален, мам мӹнь ӹш каеп.
  
  
  Мӹнь шаненӓм, ма тидӹ тенге агыл.
  
  
  Пералтыш тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм, вара стетоскоп у лыктын. Выча мӹньӹм, мӹньӹм у годым онгжы тервен пыйхен металлеш деталь колыштмаш. Вуй хватя дӓ шыпшыл шотыш тӹнӓм тӹдӹ мӹнь гишӓнем.
  
  
  Карштен, векӓт, виӓн ылеш. Тӹдӹ вуйжым комдык, йыр дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ сӹнзӓвӹд. Тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. Тӹдӹм мӹнь хватя дӓ шыпшыл у галстукым, пеле пӹцкӓтӓ. Ма колтетӓт, кӹзӹт мӹлӓм кӱшӹц агыл, тӹдӹ мӹньӹн шӹндӓ дӓ ышмам гӹц рашкалта, а вара тӹдӹм шун гӹц рашкалта, тӹдӹжӹн шамжат гӹц пасна шукы ылын.
  
  
  Мӹнь выртеш гишӓн шаналтенӓ, тӹдӹм пушташ манын. Пӹцкӓтӓ мӹнь веле кердеш. Но тидӹ мӹнь ороды анжыктымаш. Раун модышты, но матч проиграеп. Колен колымаш приговор тӹдӹ мӓмнӓн ылмым анжыктыш. Клон уанымаш пӹчмӹ годым мам ӹштӓш, тӹнӓм Цзэн командылан Лао расстрельный колтымы ылын. Мӓ просто то лӱлӓш, мӓ ӹшке шприц йӹмӹктӓрен семӓлӹш. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹнӓм нӹнӹ мӓнмӓм йӹмӹктӓрӓ. Тенге гӹнят, тӹдӹн доно шӱмбел ылына кымлы вӹц семняшкӹ клон пакыла иквӓреш ӹлӓш, кыды шымытше ылын. Уке, махань яжо шанымаш кодын цзен лао-тӹ жепӹн. Мерявлӓ дон кӓтӓ, махань-тӹ жепӹн.
  
  
  Куоя ровотаенӓт мӹнь кӓпшӹ доно келеш ылын сӹнзенӹт. Брелок тӹдӹнӓт кӹдӓлжӹ гӹц нӓлӹн. Тидӹ мычкы коллекций сравачшы. Яры ылын, коклы и шагалеш. Лабораторийын тӹдӹ нӹнӹ логӹц иктӹжӹ ылеш. Лабораторийын ӹнянӹде дӓ мӹньӹм тишкӹ вӓрештӹндӓ.
  
  
  Варажы тӹ гишӓн мӹньӹн ош халатан анжалда. Тидӹ маскировко доно юж мӹлӓм пуэн шуко лийшаш. Шайылны ылам. Хоть-махань гӹнят, цилӓ тидӹ монах жеп сӹнзӓжӹм кымык ӹштен.
  
  
  Мам лыгалташ рольым. Тишкӹ груз ылыт гӓнӓ тӹдӹ колен, мӹнь тӹдӹлӓн нелӹ дӓ кудышты ылыт. Мӹньӹм сӓкӓлтӓт дӓ кӹдӓлӓш брелок пальто чият ошӹш. Докторжы мӹньӹм канден куоя дюйм кого ылам, мӹлӓм тидӹ автопоилке но шагалӹнӹт. Мӹнь лап, стеняш тӹ дӓ тӓрвӓнӹдӹмӹ одеялдон левед пумага кӓпшӹ тӹдӹм сӓрӓл. Нӹнӹ верц ылшы рӓдӹвлӓм тӹшлӹмӓш гӹнь, тӹ шотышты амала ыльы моаш. Внимательно у тергӓш веле ылышашлык агыл.
  
  
  Мӹнь ынгыленӓм, ма ӹшкӹмжӹм цӓшӓнеш шотла пиштӓт дӓ вес близорукость.
  
  
  Таро анжалтышнам шуэнӓ дӓ амалаш остаткаэш мӹнь коридорыш лӓкмӹ мирно.
  
  
  Кышкыла кенӓ?
  
  
  Маловероятный, ма тидӹ лабораторийын зданижӹ вӓрлӓнӓ. Ӓнят, тӹ ик тӹжӹмӓт ӓль вӓрӹштӹшӹ гӹц чӹдӹрӓк у суртым чанген. Первый маеш тенге келеш ылын мӹнь корнышты кӹчӓлӓш.
  
  
  Коридорыш йонгата дӓ кӱ ш ӱ лиэш. Сартавлӓм чӱктӓт веле, тӧрӧк стеня гач цикл шагалтымы. Замокан дӓ амаса улы. Черноризец келья, йӓрӓ кӹзӹт тӹдӹм? Камера ӓль тюрьмаш нӓлмӹ?
  
  
  Коридор мычкы кеш дӓ мӹнь мычаш якте кен налево. Тӹдӹ амаса тум докы лӓктеш. Амаса питӹрӹшашлык ана ыл. Кӹдӓлжӹ гӹц цепошкавлӓм сравачш куоя гӹнят, мӹнь шиж, сӹнзӓм мычкы мӓ гӹцнӓ королевство сравачшы.
  
  
  Ладна дӓ йыд пӹлӓн агыл. Шӹдӹр уже каеш, пӹцкемӹш, пӹлгомышты пӹтен гӹнят эче. Ӓль ӹндекшӹ лу пел цӓш веле ылын, но шӱмбел-уже кого пӧртӹш пыра шаран даос ик юквлӓ, тӹдӹвлӓн, кердеш, общежитиштӹ вӓрлӓнӓ.
  
  
  Тидӹ анжыкта, тидӹ лабораторийын ма лин ак керд.
  
  
  Цилӓ вӹц корпус ылын.
  
  
  Кӹжгӹцжӹ иктӓ ӹлӹшок цилӓ нелӹ кӱ лыдаш фут комплексвлӓ гӹц ӹштӹмӹ. Ӱчаш, нӹнӹжӹ кид доно ӹштӹмӹ ылын. Китай стеня гань кого тура. Праправнук но варажы тӹдӹм чанген. Ти стройкым куд и веле ылын. Но. Тидӹ пӹтӓриш крепость улы. Ӓль, лин кердеш, монастырьвлӓшкӹ тенге соок лижӹ.
  
  
  Цзен лао тырын, тенге мӓлӓннӓ «келья хынан» вӹц э здани гӹц изиш. Шайылны, цилӓ монгырышкыжат шӓрлен, макы ныр мӹндӹрнӹ ылыныт. Квадрат коргӹштӹ изиш шалахай этажан кого малымем черноризец вӓрлӓнӓ. Тидӹ ваштареш ылшы блокышты клӓт гань, кыды пӧртшӹ лиэш. Тенгеок кок корпус кодеш.
  
  
  Флигельӹштӹ мӹнь айырымы семӹнь сек мӹндӹр лабораторийын кердеш. Возможно, шӹкш труба гӹц клубым ӹштен дӓ тидӹ мӹлӓнем окняштыш решотка пырдыжа вероятный. Цацен мӹньӹ келесӹнем, ма тидӹ техень ылеш пермӓк ак ярыкты.
  
  
  Тидӹ мӹлӓнем пишок проста шон. Кок книгӓжӹмӓт мӹлӓм тенге черноризец эртен веле, амаса нӹнӹ оролат. Коридор техень кымда лиэш, вес семӹньжӹ, кодын мылам. Дӓ охыр вӹдӹжгӹ. Ти сартавлӓм. Рискнуть, ик выртеш сагана кодыт дӓ кӹдежшӹм мӹнь айыраш манын, лиӓлтмӹм, мам кӧргӹштӹштӹ юк уке.
  
  
  Мӹнь когон анжат. Амаса пачылтеш.
  
  
  Ти монастырь келья ылын. Краватьым ак ынгылы мӓ весӹвлӓ гань кӹдеж лыкышты, чыпта леведӹн.
  
  
  Тӹштӹ раковины, кӹпцӹкеш дӓ изи вылткен икманяр книгӓм лыдам. Мӹньӹм анжал дӓ книгӓ лампывлӓ чӱктӹмӹ. Тидӹ марксизм кокшы томыштыжы библим ылын: «Коммунистический манифестӹм» дӓ «капиталжы» доно, тенгеок брошюрывлӓм рӓдӹ. Мӹнь нӹнӹм шергеш. Манын иктӹ нӹнӹ логӹц « токмак нӓлмӹ семӹнь эл?» вес «кыце мӹнь сверхразвитой луштырте эл?» Весӹвлӓ дӓ тидӹ гӹц пасна, Исланди.
  
  
  Монахвлӓэт айыртемӹнок тиштӹ ылын. Но монахвлӓ даосский ижӹ. Монахвлӓэт Коммунистический. Ик тӹдӹ аяр, преданный, коммунистический аскет. Интересный, маняр ти кӹдеж гӹц ылеш техень образшы нӓлеш. Но мӹлӓм кеӓш жеп уке. Камеры дӓ мӹнь гӹцем мӹндӹркӹ кеӓш лӓктӹнӓт, весӹ эртӓ, лач техень амаса пу. Мӹнь ам пӓлӹ, кыце мӹньӹм пӓлен, кыце амасам тӧрок каеш ылын. Мӹнь ам шаны, тӹдӹ вӹкӹ ӹмӹлӹм буква доно ма лиэш неон lab коропляжым пытькенӓм. Но тамалын-ӓнят мӹнь вычем, весӹм дӓ амаса улы ма, лийын кертеш, кӹзӹтшӹ изиш шукырак.
  
  
  Кышты-гӹнят мӹнь гишӓнем амаса чӱчӹлтеш. Тол мынь докем, пышкыды ашкылвлӓжӹ. Тидӹ ик пӱэргӹ ыльы. Вуйжым кымык сӓкӓлтен, мӹнь пакыла кеем, ик кидшӹдон ӓрев онгылашыштыжы: Куои, кашар мычашым генетический проблемывлӓм шаныкален.
  
  
  Эртӹмӹкӹ марыжы мӹньӹм, мӹньӹм вӹкӓт ак анжал, коридор мычкы дӓ мӹндӹркӹ сӓрӓлтӹшеш ямы.
  
  
  Ӹнде мӹнь йӹлерӓк решеним принимаяш келеш ылын. Тӹштӹ мӹнь кодын кердеш ылын, кышты кӹзӹт улы, тӹдӹ ӹшке ӹмӹлешӹжӹ дӓ э канден. Мӹнь кердӓм ыльы лектеш, гӹцӓт моаш кердеш ылнежӹ, но пиш йӧнӓн агыл.
  
  
  Пырдыжа шансвлӓ ли тенге, ак уж мам мӓ кӹчӓлӹнӓ. Но ти шанымашым вуйышкыжы пуат ыльы гӹнь, мӹнь бухгалтер ылын Нью-Джерси агыл, ӓ секретный Ханой агентвлӓжӹ.
  
  
  Движеним пакыла мӹньӹн толмем гишӓн дӓ сӓрӓлтӹш. Бухгалтер гӹц вӹцлӹ тӹжем присяжный дӓ Нью-Джерси йӹрӓлтӓлӹн, ӱлӹк валаш турарак вулны пӹчмӹ годым, кого юк доно мӹньӹн изи дӓ мӹньӹм тӹкӓлӓш ак стёнявлӓ шайылныжы вуй логен.
  
  
  Стеня сага пӹзӹрген шагалеш, тӹдӹ выча мӹньӹм, трубкам кидшӹ доно вуйжым йӓмӹшкӹлӓ. Тӹ жепӹн, кынам стеня труба сепнен, тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ мӹнь кычымы кид пӓгӓркӓ, но тидӹ веле ак пӹч, вулны доно ӹштӓт. Пингӹдӹн тӹдӹ каеш ылын. Пучывлӓм кычаш со эче, эче ик ӹштендӓ тӹдӹ выпад, ти гӓнӓ пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ тама. Но тӹдӹ кыча дӓ тӹдӹм ӹнде мӹньӹн кидем пӓгӓркӓ келесымаш...пылвуйым цат
  
  
  Тидӹ клон ылын. Тӹдӹ мӹлӓм ак недооценивать. Ударн ик и ситӓ ыльы цӓшӓн, крахмалым согавлӓ гӹц лыктын манеш тӹдӹ.
  
  
  Тидӹ мӹнь ӹлӓш права хала. Тӹдӹ ял цыма годым мӹньӹм мӹньӹн кокшы гӓнӓ роалеш, дӓ мӹнь земляшкӹ кенвазаш. Тӹдӹм мӹнь мыктешкем мӹньӹм сӹнзӓ шиӓш тӹнгӓлеш. Колтетӓт, мӹньӹм, но мӹнь тӹдӹ логер гӹц хватя. Тӹдӹм весӹ гӹц ӹшкӹмжӹн цацышы вивлӓ кид доно мӹньӹм айыренӹт, но мӹлӓм чучеш, ситӓ ма мӹнь цаценӓм.
  
  
  Соты п минутынжы тидӹ колта. Мӹнь ик минутеш веле колымаш гӹц шукы гӓнӓ ылын, цӓшлӓн тидӹ цӹре остатка минут веле шагал.
  
  
  Седӹрӓштӹ кишӹ трубкам, тӱнӹ досягаемость мӹньӹн кымдемӹм. Мӹнь ик сфокусировать интенсивны движенин цымыргат. Мӹнь тӹдӹн пулшыжы шайылны ял улы. Брыкнуться мӹнь дӓ мӱлӓндӹ ял шӹнден, имни семӹнь, седок кудалеш йӓмдӹ ылын. Седло тидӹ гӹц тӹдӹм ак пыдырты, но тӹ изи равновесижӹм ямден, у мӱлӓндӹ дӓ кынам мӓмнӓм тӹкӓлӹт, лижӹ тӹдӹ иктӓ куд дюйм пырылеш. Трубкажы кидӹштӹжӹ логальы, дӓ мӹнь тӹдӹн вуй гӹц ӓнгӓлтевӹ.
  
  
  Фут.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем седӹрӓ тӓрвӓнӓ киӓ дӓ кӱ пӧртӹлмӹкӹжӹ, тӹдӹ вуйжым шушыртат выртышты кого сарла доно ньӹгенӹт. Тӹдӹн вӹржӹ йога п кужыжок ылде. Тӹдӹ лин колта.
  
  
  Тиштӹ мӹнь тӹдӹм кап махань мадмыла шыпшам ак коден кердӹн дӓ тӹдӹм ак керд-тӹдӹ жеп. Икманярышты гӹц ылам ма фут вес амаса пу — эче ик камерышты. Тӹдӹм мӹнь кӧргӹш пыртымы дӓ амасам пачын.
  
  
  Мӹньӹн кӓпем склоняялтеш вӹлнӹ, амаса ӓнгӹштӓт гӹц годым юкым колам.
  
  
  — Проблемывлӓм, доктор?
  
  
  Мӹнь ак сӓрнӓл. Пӱгӹрген мӹньӹм, ам керд мӹньӹ ӹнде ма мӹлӓм пуэн дӓ тенге изи кӓпӓн лицӓ. Мӹнь ӹшке ӹштенӓм кӱн юк техеньжӹ анжен, Куоя гань.
  
  
  «Тӹдӹ гӹц яжовлӓ».
  
  
  'Мам мӓ ӹштен кердӹнӓ, мӹнь-тӹлӓт пуэм гӹнь?'
  
  
  «Ыжатен, тӹдӹ тыргыжландараш агыл манын, кынам мӹнь ак ли».
  
  
  — Но тидӹ кӹдежӹштӹш.
  
  
  — Тӹнӓм тӹдӹ комнатым занимая, чорт возьми. Тидӹ эдем кӓнӓлтӓш келеш. Мӹнь изиш кого юк вала, но ӹшке корныштым такыртенӹт, тидӹм цаклен.
  
  
  — Мане, доктор, — тӹдӹ келесӓ кӹтӹк. Шалахайыш кеӓт. У амасам чӱчӹн ӹшкежӹ верц тӹдӹ годым шотышкы манын, мӹнь ынгылыделам, тӹдӹ соикток тӹ приказ подчиняйӓлтӹт ак яраты дӓ, тидӹ гишӓн мӹнь пӓлем.
  
  
  Мӹнь пӹцкемӹш темӓш минутышты эртӓрӓш манын, оценивыя масштаб беспорядкывлӓ, ӹшке мӹньӹ нӹнӹм ӹштен годым шӹмленӹт. Толмеш мӹнь нимат ак мо. Пасна нелӹ. П векӓт, мӹнь пӧртӹш ак толеш тӹдӹжӹм, шӹндӹдӓ дӓ мӹнь агыл ылгецӹ, мӹнят тольым кердмӹштӹ тупик ылын. Тӹ жепӹн, кыце мӹнь Нассау кодеш, цилӓ тенгеок и кеӓ. Но вес монгыр гӹц, нӹнӹн тӧр самынь направленивлӓжӹ. Таро дӓ тӹштӹ мӹнь, кышты мӓ ылына. Иквӓреш ӹлӹмӓш, штаб-квартирӹштӹжӹ клон. Ӹнде кодшывлӓжӹ веле пашаш пижеш. Мӹнь кым пачаш дӓ амаса коридорыш. Ылын тиды пиш яра, мам мӹнь тиштӹ ӹштен кердӓм. Мычашешӹжӹ лач вет ти выртынок амаса пачылтеш зал, ӧпкӓлен дӓ юк шакта. Пӹтӓриш кымытын ылыныт. Клон ладнанок шалга дӓ амаса кӱ шана, йыд вӓш-вӓш. Нӹнӹ цилӓн доно попет-английским. Мӹнь шаненӓм, тидӹлӓн нӹнӹм тымдаш мам ужаш лиэш. Кымда вара амаса пачылтеш, дӓ мӹнь кӹньӹльӹм ле конвейер мычашышты гань. Кок лу............ ик коклы ныл ӹлӹштӓш идентичный луаткӓндӓкш. Сериян клон.
  
  
  Вӓшлимӓш, ӓль ма тӹштӹ улы, пӹтен. Нӹнӹ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ ашкедӹ. Мӹнь вӓреш айыренӹт клон общежити лабораторийын.
  
  
  Сценыштат тӹдӹм лӱдӹн выченӹт улы гӹнь, кышты икӓнӓштӹ ик коклы трубан пуштмы вулны картер пуштыныт, тӓ ӓнят самынялтам. Юк лыктеок окня амасавлӓм чӱчӹн дӓ угӹц мӹньӹн докы кеӓ.
  
  
  Тенге гӹнь, тӓмдӓм выча, мӹнь проблемывлӓ кӹзӹтӓт пӹтӹде, тырхал изиш эче вӓрештӹн тӓлӓндӓ. Ялжыланат вӓржӹ пустала чучеш. Одеял лӹвӓлнӹ изи пӧрт докы остаткаэш мӹнь эртен нареске тӹвӹлӓн пӹчкеден кемӹ. Келеш ылын, дӓ тидӹ лабораторийын ылын.
  
  
  Ганьок ӹнде мӹнь амаса доны ылын, тидӹ сӹнзӓжӹдон орола вездесущий черноризец лӹвалнӹ ылеш. Клон тӹдӹм ло, тӹдӹ шачмы ӹлмӹ доно идентичный, черноризец дӓ, цӓрӓ вуй иканьым дӓ кожан тӹдӹм ик семӹнь каеш, ӹлӓш мӹнь шижӓм, мӹнят ма спектакль курчак натуральный йогы ванжымаш. Кӱ толькы-ала воображеништӹ ситӹ, тӹдӹ годым персонажын тӹрлӹ ӹштӓш вӓрештеш.
  
  
  Эртен мӹньӹн лач ик вӹц ярдым пӧрт амаса гӹц, кынам тӹдӹ нигышецӓт гӹц тӹргештен лӓктеш.
  
  
  "Доктор пӓшӓм эче цилӓ...?"
  
  
  Акцент остатка шамак анжыкта, тидӹм ӹняненӓ мӓ тӹ ишкӹ «доктор» дӓ иктӓ шӱдӹ и. Мӹнь янгыленӓм шижӹт пуры шонгы доно ностальгия спецэффект, отделышты маскировко Вашингтон. Вулны трубкам кидшӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ сӓрнӓл мӹнь дӓ тӹредеш.
  
  
  Клон пистӧлетӹм мӹнь кидӹм выченӓ. «Шӧртньӹ, N3, — тӹдӹ келесӓ. Каен тӹдӹн тӹрвӹжӹм мыскылымла йӹрӓлтӓ. «Йымы. тӓ кыце кушкыныт, куой докторжы.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм нимат ӹштӓш ак ли дӓ цилӓ ашкыл ӧрдӹжӹштӹ эче досягаемость направленивлӓжӹ.
  
  
  —'П.' Мӹнь колынам, мӓ иктӓ-махань ышкал ю. Тенгеок мӹнят ам керд тӹньӹм пуштыт. Но мӹнь ӹнянем, мӓ нӹнӹ маныт, тӹнь тольыц. Тенгеок мӓ шайыкыла кен.
  
  
  Тӹдӹ пӓлен, ма ылеш. Тӹдӹ мӹньӹм пуштын кердеш, но мӹнь тӹдӹ вулны обязательны тӱлен гӹнь, тӹдӹ шон. Характеристикыжы нӓлеш, кыце техень стрелковыйыш шушырген, тетя ак дечем. Обезвреживать мӹнь тӹдӹ ылам. но мӹнь тӹдӹм застанен положенижӹм вӓрештеш ыльы. Деч ончыч тӹдӹм лӱэн шоктыдымы. Промахиваться ты де гӹнь, тидӹ 45-взвод мычкы калибрже тишкӹ ушымы полкажӹ.
  
  
  Мӹнь тӓрвӓнӹдеок шалген, кыце лаштыквлӓэш капайышна. "Изиш талашалынна," тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Кӱ тӹдӹн лицӓ мӹнь пакыла веле анжа.
  
  
  'Малын? Малын мӹлӓм тидӹм ӹштӓш? Луена тӓ мӹлӓм ак керд гӹнь, мӹнь тӹлӓт нимат ак ӹштӹ. Мӹнь тӹлӓнет кӓршӹм ӹштен ак керд, — мӹньӹм алталыш. «Тӹдӹн вӹржӹ йога изи операцивлӓм кодын, нӹнӹм мӹнь тӹдӹм йӓмдӹлӓш пуат. Тенге гӹнь, тӓ шанедӓ, мӹньӹм пӧртӹлӓш манын, пӹтӓри мӹньӹм ӹняндӓрен тӹлӓтӓт вӓрештеш.
  
  
  Тӹдӹм ӧрӓт. Тӹдӹ ак ӹнянеп лиэш, ӓль наукым мӹлӓм изиш тӧр лиэш ма вклад уке. Тенге гӹнят, тӹдӹ гӹц лин. Тӹдӹ пу гӹнь, мӹнь шӹлӹнӓм, тӹдӹлӓн проблемы ылын. Пульы тӹдӹн мӹнь тӱлет гӹнь, кого эче тӹдӹн неприятностьвлӓ ылыныт кердеш. Тидӹ анжыкта, мӓ нӹнӹн ужмышты вашпижмаш кулачный.
  
  
  Ӱжӹктӓш тӹдӹм принимая. Пӹтӓри веле тӹдӹм оружи ылеш кулак ак ярыкты, а карате. Ш карате мӹнь ӱштӹ ылам. Ш но тенге мӹнь трува вулны ылын. Цилӓ шанымаш пиш яжон ӹлӓт. Кок гӓнӓ пел кӓпшок верц ылын, тӹдӹ мӹнь гӹцем ытлынежӹ ылын.
  
  
  Ма вара, тидӹ тӓмдӓн ылеш чучеш теве сӓрӹмӹ. Но тӹдӹм доктор куои лийын кертеш. Мӹнь куд анжаш келеш, но остатка, амаса пачылтеш. Мӹньӹн кӓпем амасажым срален шӹндӓ дӓ сарайыш клон кузыктенӹт.
  
  
  Монахвлӓэт со эче шалга, сӹнзӓжӹм кымык ӹштен, оролен лабораторийын пыра. Тидӹ шаналтен. Векӓт, нӹнӹ шӱмбел клон ылын, но нӹнӹ цилӓ ӹштем, дӓ нимат ак уж. Таро даосский мӹнь изиш ынгылаш тӹнгӓльӹ мораль доно ынгылдаренӹт. Уке, уке колта дӓ шӹдӹ, тӓ донда нимат ма тенге гӹнь, каранг, тӹдӹ гӹц нимат весӹ. тӹлӓт нимат ак ӹштӹ веле. Лабораторийын мӹнь амасашкыла ашкедеш.
  
  
  Тидӹ корган вес зданижӹ деч ойыртемалтеш. Изи да кого ошла тӹштӹ пырдыжа приемный монастырь амаса улы. Ключвлӓдӓм пуда кердеш мӹнь лӱдӓм, дӓ амаса пачылтеш.
  
  
  Мӹнь тумаем, тидӹ худа ма вар мӹньӹм кынам-гӹнят ылын.
  
  
  Охоницӓ пробиркывлӓш стеня сага шалгышы кого кӹцкӹ радамышт кушкеш. Описани дӓ мӹнь тӓмдӓн ылгецӹ кымык ӹштӓ.
  
  
  Пробиркывлӓш дӓ молывлӓӓт ылыт. У тыгыды - маклака доно вещества, жидкостьым ижӹ. Мӹнь вӹцлӹ шотлат. Ныны логыц кым эдем ылын, а кӱн уке, мӹнь келесен ам керд. Кӹдежӹштӹшӹ стӧл покшалны шалгем. Тангыж дӓ жававлӓ дон дӓ крисвлӓ тӹдӹлӓн икманяр четлык каравыра ылын, кыды тӹ жепӹн шачынат, кынам мӹнь светӹм чӱктӹш.
  
  
  Ваштарешок ылшы кабинет. Тӹдӹ кого окня гӹц янжыш лабораторийын айырат, но тӹдӹ паштек тӹшлӹмӹлӓ цилӓн тӹшец ирӹкӹм пуа. Хоть-махань ороды ылам окня лӹвӓлнӹш стеня ученыйвлӓн шанен лыкшы. Стӧл куд метр нӓрӹ рабочийвлӓ, турашташ кывылештӓш пецкӓ, электрический нагревательный кишлешудо пукша, вӹд дӓ газ конденсатор факел изи. Цилӓ вӓреок махань питӹрӹмӹ ылын-кӹртни левӓш тӹдӹ ылеш,-камака вӹлнӹ вытяжка гань, ян небьющийся шир тӹшецӹн кеӓ, цилӓ тидӹлӓн чучеш.
  
  
  Но тидӹ эче ак цилӓн.
  
  
  Эче ик мыжыржы лабораторийын пырдыжа амаса шайыкы ужыныт ылын, сага гань куоя кабинетӹшкӹжӹ амасам пачмы. Дӓ мӹнь нӹнӹ повозиться сыравач доно пачеш. Ӓнгӹсӹр коридор утым мӹнь. Куд пумы амасажым срален шӹндӹмӹ.
  
  
  Пӹтӓри мӹньӹм мо ключвлӓдӓм пуда.
  
  
  Сӓмӹрӹкшӓт кӹвер тайец лыкышты коклы и. Мӹнь тӹдӹм ужынам. ньыргыж дӓ тӹдӹ лыкышкы мӹндӹркӹ пыраш тӹнгӓлӹн.
  
  
  Папа дон вес кӹдежӹш ирок, йӓрӓ сӹнзӓ вӹкӹ тӹргештӹш дӓ тӹнгӓлеш ирок мӹнь, онг рашкалтымыла мӹлӓм так шинӹт. Пышкыды кидшы доно мӹньӹм хватен, но пингӹдӹ шайыкырак шӹкӓлеш. Ӹнде стеняштӹ мычкы пышкыдын мӹнь тӹдӹм вӓреш тӧпкӧ тӹнгӓлӹн. Вӹрӹм амасам чӱчеш дӓ угӹц мӹнь тумаялам.
  
  
  Куой келесен, тенге ма тӹдӹн доно лабораторийын экспериментировать наркотик. Манын, тӹдӹ келесӹш ончыл наркотик, шамжым вашталтен. Ма вара, тидӹ кок сӹнзӓ анзылны мненижӹм вашталташ. Наука анзыкыла кеӓ. Мӹнь решен, мӓ тӹ жепеш уж мӹлӓм ситӹш.
  
  
  Толеш дӓ мӹнь визит лабораторийын офис Куоя.
  
  
  Стеняштӹ папкым ылын дӓ книгӓвлӓм пыртымы. Векӓт, тӹдӹн личный архив. Кӹчӓлӓш тӹдӹ мӹньӹм стӧл. Мӹнь ам пӓлӹ, ужына ма мӹньӹм вычат. Но тидым, мынь мам моаш лиэш, сӓй. Сравачым набор гӹц кандат. Мӹнь нӹнӹлӓн ум сыравач доно тӓнгӓштӓрӓ, кыды лабораторийын камеры дӓ мӹнь докы корным пуэн. Мане. Двойник доно цилӓ ылын. Мӹнь изи дубликат набор кӹшӓнӹшкем шыральым. Вара вес шанымаш вуйыш тольы, дӓ нӹнӹ мӹньӹм трусик йӹрӓн шӹлтевӹ. Мӹньӹн кӧргӹштем сӹнген шансвлӓ шукемӓш тӹнгӓлӹт.
  
  
  Мӹнь ӹшкеок амасам питӹрӓ лабораторийын гӹц лӓктеш дӓ, кымык черноризец эртен, йыд.
  
  
  Корнеш ужделыт мӹнь кыдым иктӓ-ма спектакль. Кок монахвлӓ, тӹдӹ шукырак шокшым споренӓм. Ӧрӓт веле, махань тидӹ монах такшым попен кердӹт, но эче тӹдӹм ӧрӓт веле, мӓ нӹнӹ иктӹ-весӹ доно споренӓм. Шӹлмӹжӹ гишӓн мӹнь иктӓ-махань тӹшкӓштӹ мӹнь эртен кеш, ӹнде нӹнӹм юкымат ак лык.
  
  
  Комплексвлӓ гӹц паснаок мӹнь корным эртен остатка сюрприз пыдештӓрӓш. П мӹнь ылам, манат жеп улы. Мӹнь ли, тӹжемӓк пелӓк нӓрӹ жеп уке. Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ двухчасовой куою шӹндӹдеок чымал, но сойток рискнуть. Мӓмнӓн ӹлӹмӹ вӓрнӓ тӹнг годым капка докы миӓ, монахвлӓм кок нӹнӹ оролат. Мӹнь кемӹ годым, нӹнӹ укеӓт ылыт. Но, дӓ молы улы, сӹнзӓжӹм кымык ӹштен дӓ нӹнӹлӓн вниманим мӹнь нимахань ак анжалда.
  
  
  Коридорышты мӹньӹм иктӓт ак уж. Мӓмнӓн кӹдеж амаса якте шон йӹле мӹнь шыпшеш. Эркын мӹнь амаса пачмы. Таро тӹштӹ седок эче ылын. Эче амала. Вес камерым гӹц мӹнь шарвлӓ анжалда. Тӹштӹ седок эче куой ылын. Ӹшке пӓшӓштӹ агыл, мӹнь кӹдежӹш пыра. Но тенге мӹлӓм ак ӹнянӹ лиэш ылын.
  
  
  Шайылны кок киддонат кычен. Мӹнь шӱм кидем йӹр цымырген. Мӹнь сӹсӹргӓш цацат, но шокшы вӓрӹшкӹ кид дон кычен весӹ шӓрӓ кид пӓгӓркӓ, кид цаткыдыракын цымыргат тишкӹ шӱмӹш. Мӹнь мӹнгеш анжалда. Тидӹ монах кокшы ылын. Яры ылын, нӹнӹ паштек юк лыктеок. Амаса шайылны, вычымыла мӹнь кымшы. Шприц доно. Куой Доктор краватьшы гӹц кӹньӹльӹ. Уколым мынь шимым. Пӹтӓри мӹньӹм шотыш опталмыла дӓ ӹшке кидшӹм шӹдӹн монахвлӓ куд гӹц ытлаш, досягаемость кымдемӹш толеш. Ик мыжыржы веремӓнок пӹжӓшӹшкӹ кролик гач пачылтеш, дӓ мӹнь кенвазаш тӹнгӓлеш.
  
  
  Келгӹ.
  
  
  Цилӓ келгӹ.
  
  
  Цӱдӓ сӓндӓлӹк уштыш.
  
  
  
  
  24 главы
  
  
  
  
  Таро мӹлӓм попен шалгымыла дӓ ма келеш гӹнь вӹдӹлӹн. Ӹшке ылеш, тӹдӹн тӹдӹжӓт-кынам трусик. Марлен квадратный пулыш ялштымы ылыт. Мӹнь пулышемӹм вӹкӹ сӹнзӓжӹм кымык ӹштен. Марлен квадратышкы тӹштӹ техень ылын.
  
  
  Тидӹм нӹнӹ ӹштен. Мам нӹнӹ вакцинировать.
  
  
  Юго ӹнде мӓмнӓн пробиркывлӓш иӓш, кышты-гӹнят тӹдӹ гӹц лабораторийын лаваса, кышты-гӹнят дӓ крисвлӓ жава лошты шӹртнялтеш.
  
  
  Мӹнь краватьшы гӹц кӹньӹльӹ.
  
  
  — Ладнанг, — тӹдӹ келесӓ. 'Ладнангеш. У тӹнь эче слабкарак. Амасашты эдемвлӓ шалгенӹт. Кӹзӹтеш мӓнмӓн ниманаат ӹштен ак керд. Ма тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш тӹнгӓльӹ дӓ тамам мыгымактылеш. Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш, тӹдӹм ынгылаш цаценӓ шамаквлӓ гӹц хоть иктӓ-ма шот доно.
  
  
  Вара тӹдӹм ужделам. Монахвлӓэт тӹдӹ доно хытыреннӓ. Тидӹ ӹнде ылшы диалект сутоев тарабарщина пӓлӹмӹ ылын. Тидӹм кок гӓнӓ ылын, кынам мӹнь ӹшке опытет тӓрвӓтӓ эмратыше здравомыслие коктешлӓнет.
  
  
  Мары седӹрӓштӹ шӹнзенӹт, цилӓ качкышым кычымыжы эче доно тарелкӓ, кыдывлӓ тӹ камерышты канден. Тенге тӹдӹ лачокшылаок кайын, вес семӹнь. Вуян. Но тӹ годымок сӹнзӓштӹм пачеш, мӹнь ынгылыделам, тӹдӹн айыртемвлӓжӹ. Сӹнзӓ ак уж нигынам пӹтӓриок мӹньӹн техеньӹ. Человечество пӓлен нӓлӓш ылын дӓ нӹнӹ пӹтӹш титакдымылыкш и миллион улы.
  
  
  Таро мӹнь докы сӓрнӓлеш.
  
  
  «Ни Тангжы — настоятель. Тӹдӹ толын тиш, мам палшен. Мерявлӓ дон кӓтӓ, лиӓлтӹн манын, мӓлӓннӓ качкаш мам обрабатывайымы наркотик ижӹ. Мӓ нӹнӹм амалта планируяш снотворное». Тӹдӹ изиш цӹтӹрӹшӹ юк шакта.
  
  
  Тангыл анжалын, мӹнь Нимат, тидӹ сӹнзӓ тӹрдӹмӹ. — Цилӓ тидӹ доно, мам тӹдӹ ӹштен?
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. 'Мӹнь ам пӓлӹ. Хоть-махань тӹдӹ годым ваштареш мӓлӓннӓ ӹнянӓш палшен. Хоть ма лиӓлтеш гӹнят, тидӹ шанымашыжы ылеш — ну, манам, Йымын. Техень тӹдӹ шижмӓшвлӓм, тидӹ тӹдӹ мам мешӓйӓш, дӓ тидӹ тӹдӹн тыргыжландарен».
  
  
  — Тидӹ религи манын, асан, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Йымы дӓ мам шанен толмем накачивание наркотик пуштыт эдемвлӓм?»
  
  
  Тӹдӹ мӹнь ладнанок вӹкӹжӹ анжалда. Тӹдӹ манын, тӹдӹм пушташат действим карангден ак керд. Влияен кердеш веле тӹш тӹ, кӱ пуштыныт. Тӹдӹм нимат ана ӹштӹ гӹнь, мӓ нӹнӹм пуштыт. Мӓӓт тӹдӹлӓн палшенӓ гӹнь, ма нӹнӹм пуштыт.
  
  
  — А тидӹ цилӓ тӹдӹм пуштыныт?
  
  
  Серьезнырак, тӹдӹм мыкик. "Тидӹ цилӓ ӹштендӓ тӹдӹ пушташ."
  
  
  Мӹнь лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. — Малын вара мӓжӹ тӹдӹм палшаш?
  
  
  «Ой тӹдӹ, ма шансвлӓ тӧрлӓш ма палшен».
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. Кокшы ылын, дӓ мам камерыштыш сыралымы ылын. Оружидеок. Нӹнӹ гӹцӓт шукы ылын. Цилӓ вооружаенӓ. — Тӹдӹ маньы лачок тидӹ?
  
  
  Монахвлӓэт тама-ӓнят келесӓ. Таро тидӹм сӓрӹмӹ. «Ой тӹдӹ, ма... но ынгылышашлык ылыда мӓмнӓн шӱм шижмӓш, ынгылен кердеш тӓ тӹдӹ манын. Тӹдӹ келесӓ... — тӹдӹ тырлай, мӹнь вуйта лӱдӓш цӓрнӹшӹм. «Тӹдӹн келесемӓдӓ, мам тӓ ынгыледӓ тырым кандышы».
  
  
  'Эй, кӱ? Тӹнӓм тидӹм яжон. Куштылгы тӹ сӓндӓлӹквлӓ гишӓн попымы. Тиштӹ, изи пӧрт тӹдӹн даосский. Шотышто Но кыце тӹштӹ? А кыце тӹдӹ гишӓн цилӓ вольыкын, макы тау тӹдӹн ӹлӹмӓшӹштӹжӹ ӹшке корныштым такыртенӹт, ӹшке ты сад кушташ? Тӹдӹ гӹц ядеш, тӹдӹлӓн тидӹ гишӓн шана. Таро земля анжен дӓ кужын шӱлӓлтен.
  
  
  — Ну, талашен, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Тӹдӹ гӹц ядеш."
  
  
  Лу минут нӓрӹ нӹнӹжӹ иктӹ-весӹ доно шайыштмы. Векӓт, тидӹ пиш интересный ылыт. Шукы шанен дӓ паузым ыштен Тангжы нимат юкым ойхын попалта. Остатка тӹдӹ келесӓ тамам, сӓрнӓльӹц таро ма вӓл тӓрвӓтен.
  
  
  «Опиум тидӹ тӹдӹ гишӓн нимат ам пӓлӹ, — тӹдӹ келесӓ. «Шагалма гишӓн тӹдӹ пӓлен, ма тӹштӹ ӹштӓлтеш. Тиштӹ цилӓ тӹдӹн ӹшке ӹлӹмӓш эртӓрӓт. Но тӹдӹ, манын ӹнянен — юк дон тыл суйымы, — тӹдӹ попа, — тӹнь ма докы лишӹл универмагвлӓ источник вин. Предупреждаем, тӓ тӹдӹм вара мӹлӓм келесен, мӓ тиштӹ цилӓ монахвлӓ монахвлӓ ижӹ. Икманяр партизан нӹнӹ логӹц ик пел шӱдӹ нӓрӹ каным.........».
  
  
  Ӹнде мӹнь ӹшкеок шанен дӓ ма-ала гань. Черноризец тидӹм ынгылдараш, тӹдӹдон спораш мӹнь ужам, дӓ тӹдӹ черноризец, кыдым мӹнь хватяш манын, уколымат ӹштен. Но пӹтӓртӹш мыжыр мӹнь ужам, кышты лач тенге, кыце дӓ молы улы. Сӹнзӓ якте валтенӹт. Мӹнь пулышемӹм кыптырталын, шиж, кыце шӹдӹн нӹшкӹ когоэмеш. — Хорошо, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Пӓлен тотлы. Партизан нӹнӹ логӹц пелӹжӹ анжыкта. Но нӹнӹм иктӓт весӹ кайын гӹнь, кыце кердмӹн, нӹнӹм пӓлен ма?
  
  
  Таро вопросым пуаш дӓ мӹнь докы сӓрнӓлеш. «Тӹдӹ манын, мӓлӓннӓ лачокшымат ма тенге ыштен ак керд».
  
  
  Камеры дӓ мӹнь кӹньӹльӹм тӹнгӓлӹнӹт дӓ анзыкыла пырен. Ма вара, тидӹ тӹдӹн совесть ладнангдарен керддӹмӹ гӹнь, мӓлӓннӓ келесӓш мӓ-гӹнь, но нимат ак келесӹ. Техеньок тӹдӹн йӓнг тӱлӓ.
  
  
  Тангжы нимат кӹньӹлеш. Тӹ кеш, нӹжӹлгӹн келесӹш. Но тӹ жепӹн мӓмнӓн вес качмышты пӧртӹлӹнӹт. А мам тӹдӹ кодеш, кӹзӹт якте таманяр даосский банальность:
  
  
  «Шагалма действим ответым пуэн, ма эдем шон».
  
  
  «Идейвлӓжӹ вооруженный сила».
  
  
  Торжественный тӹдӹ мӓ докына пӹтӓртӹш шамаквлӓм приваен:
  
  
  «Цилӓ пӓлӹк шокталтшы кечӹжӹ». Дӓ вет эче, ти сӓндӓлӹкӹн ынгылаш лидӹмӹвлӓэш. Техень шаяжы мӹньӹм лачокок ородыш цымырен. Но мӹнь тӹдӹ тошты согоньын сӹнзӓшкет анжалам, мӹнь нимат ам шиж дӓ выртеш. Выртеш ответӹм мӹнь цилӓ пӓлӓ, дӓ тидӹ тӹрӹс ответ улы.
  
  
  Тӹдӹ лӓктӹн кен, дӓ мӹнь колынам, кыце тӹдӹ мӓмнӓн амасажым срален шӹндӓ дӓ сравачшым. Аяр юквлӓ вуйта мӹнь докем кандымы. Перем кӱ мӹньӹм кулак ик шуат. Таро Но ик эдем веле йӹгӹре ылеш. Анзыкыжым мӹнь пакыла дӓ кӹдеж гӹц пырымы.
  
  
  «Яра, мӓ кӹзӹт тӹнь мӹнь шӹдешкӹшӹм», — манеш тӹдӹ. — Тӹнӓм мӓ тӹньӹм шанен? Ӹнянӹ ма гӹц мӹнь лӱдӓм минутеш тӹдӹн сӓрӹмӓш ax агентвлӓжӹ.
  
  
  — Тӹнь анжы, кердӓм ыльы гӹнят, шергӓкӓн. Вӓреш тӹн, ман, уке, мӹнь угӹц тидӹ, тидӹ мӹнь ылам ынгылымаш кандат».
  
  
  'Йымы Гишӓн. тӹнь махань ороды.
  
  
  «Ах. Сӓй. Тӹнь ышан, намозым мӹнь а лаштык.
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. 'Тидӹм мӹлӓм ит попы.'
  
  
  Ой, уке?' Мӹнь лӱктӓл дӓ ик седӹрӓм гӹц тӹдӹ кӹпцӹк махаялеш. Цилӓ тидӹ, ньоньой, микрофон шӹлтевӹ. Шаны, мӹнь сценысе?
  
  
  У тӹдӹ шӱлӓлтӹш. — Ну, тидӹ мӹнь агыл анжымыла. Шанымыжым веле мӹньӹ келесӹнем, ма только тӹнь ынгылен ылгецӹ...
  
  
  «Мане, мане. Мӹнь пӓлем. Остаткаэш мӹнь тӹнӓм тӹрӹшток моэш».
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш, дӓ весӹ мӹлӓм тӹдӹ кӹпцӹкӹм шуш нӓлмӹ. Дӓ тӹнӓм тидӹ лиӓлтеш. Тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл колтыш кӹпцӹквлӓ, нӹнӹм кидӹш кычен. Цым тӹдӹм ӧрдӹжӹш, дӓ мӹнгеш матрас воленат равновесижӹм ямдымаш. Мӹнь тӹшецок тӹдӹ кӹпцӹк кӹшкӓш тӹнгӓлеш, тӹдӹ мӹлӓм шуаш ылын. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹдӹ кӹпцӹк тӹдӹ кого сарла дон шиӓш тӹнгӓлеш. Тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл дӓ мӹнгеш матрас кыча, шӹдӹ дӓ мӓлӓннӓ шыпшалаш тӹнгӓлеш. Тидӹ мӓлӓннӓ изиш ладнангеш. Задышать мӓмнӓм элтӓлен дӓ нелӹ. Тӹнӓм мӹнь тӹдӹ ылам. Лач тенгеок ылын, кыце соок мӓ сагана ылыныт. Остатка минутвлӓм мӹньӹн шанымаш веле каеш. Мӹнь шайыкыла. — Ит тыргыжланы, — тӹдӹ келесӓ. «Нӹнӹн шанымашышты гӹнь, мам нӹнӹ ӹштӓш манын супер-тетя, тӹдӹ эчеӓт таманяр ӓрня вычал вӓрешт». Срабатывать но тидӹ ижӹ. Нерген шанымаш, каным мам шанымыла, мам тидӹ ӹштен манын, карангдынешты ылын. Сынзӓвӹдем дӓ пышкыдын мӹнь тӹдӹм шывшалам. "Шергӓкӓн простьы. Лӱд, мӹнь техень риск кемӹ ак шо.
  
  
  Икманяр жеп гӹц тӹдӹ келесен: «тӹньӹн праваэт. Мӹлӓм тӹньӹм алталаш. Мӹлӓнем тӹньӹ кӹзӹт тетявлӓм тӧр пуэн кердеш ыльы». Мӹнь тӹдӹм шывшалам. Мӹнь тӹнь ӓзӓ ылат.
  
  
  'Кӹзӹтшӹ жеп?'
  
  
  — Тидӹ мӹнь шанем, мӓлӓннӓ тишец лӓктӹн. Ну... дӓ тенге... агыл, ӹлӓш мӹнь ам шаны, тидӹм нӹнӹ ынгыленӹт. Мӹнь ӹшкежӹ яжон пуштыныт, тидӹ манын. Но мӹнь тӹлӓт ӹнянем, Ник, — йӹрӓлтен тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь шаненӓм, тӹ эдемвлӓ кыце келесӹ, тӹнь важ докы лишӹл пӓлӹшӹм. Мӹнь ӹнянем, ма тӓ доныда тӓ цӓшӓн шӹдӹр пиштӹмӓш дӓ характержӹ, мам попымым нимат тӹштӹ тидӹ эдем ылеш. Мӹнь ӹнянем, моам тӹньӹм, мӓлӓннӓ тишец лыктын.
  
  
  Тидӹ гишӓн шаналташат мӹлӓм ылын. Мӹнь кӹньӹлеш, дӓ ӹшке йӹр пӹтӹрӓлмӹ савыц утла кашташ тӹнгӓлӹн мӹнгеш-анеш каштын. Мӹнь ӹшке характерӹштӹш сигаретӹм суапле вашталташ кӹзӹт сусу ылеш. Окня вашт анжалеш мыньымат. Кечӹвӓл лиэш. Пел кечӹ мӹньӹм ямденӹт.
  
  
  — Лабораторийын мӹнь монам, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. 'Ти кен.'
  
  
  Окня докы миӓ дӓ тӹдӹн простыньвлӓм саронг пумагам ӹштенӓ. Мӓ пиш трӱк ылшы темдӓлдӓ. Лабораторийын сирен шалген дӓ мӹнь тӹдӹн анжыктымы. Мӹнь тӹдӹ сыравачвлӓ анжыкта, кыдым куоя стӧл сага нӓлӹн. Мӹньжӹ нӹнӹн доны эче улы. - Цилӓ, мам ӹштӓш келеш, мӓнмӓн кӹзӹт, тишец лӓктӹ.
  
  
  — Шоат, лиэш тӹньӹн? — тӹдӹ олен ядеш.
  
  
  — Конечны, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Шӧртньӹ шӹдӹрвлӓ цӓшӓн дӓ йӓнг? Естественно. Промахиваться мӹнь кыце кердеш?
  
  
  Мӹнь тӹдӹн верц корж пырылын дӓ нелын-нелын шулалтыш. «Сӹлнӹ», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Чылдыр амасам сыравач доно кӹлдӓт. Мӓмнӓн мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк краватьышкыжы цым кок, кым каеш, мӓ амален.
  
  
  У амаса чӱчӹлтеш. Качкышвлӓ доно мӹнь поднос анжалда. — - Йӱмем мӓӓт сӓй, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ӱпшӓлтӓш, мӓлӓннӓ качкаш мам руштаре».
  
  
  "Мммм." Шарвлӓ корчиться тӹдӹ ӹшкеок, кыце рисуяш модел гӹц уроквлӓ. "Мӹнь сусу ылам, тидӹ ма тенге агыл. Каеш, мӹнь качдеок. Тӹдӹ эче стӧл докы нӓнгеӓ питӹртӹш доно шик доно лапка поднос талинга снимайымы.
  
  
  Тенге гӹнят, тӹдӹм тӹ ӱпшынч подозрительны. Тӹдӹ уэн колтен. — Ит тыргыжланы, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ китай качкыш. Угӹц понгыжалтмыжы ик цӓшӹм тӹлӓтӓт.
  
  
  Мам качкыт. Тидӹ проста качкышым качкеш, кавштавичӹ доно рис. Но тидӹ ылын дӓ тотлын, мерявлӓ дон кӓтӓ, ӓш тӹнгӓльӹ. Таро дӓ мӹнь эче шужыделам анжалда. Но тидӹн доно вычалам. Вес жеп дӓ мол вӓреӓт. Мӹнь ӹшкежӹ анжалтышым шижӓм, вуйжым лӱктӓльӹ, сусанна тарелкӓ шотыш нӓлмӹлӓ дӓ у йӹрӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь ынгылаш цацем. Тидӹ кӱрлын шеклӓнӹ. Шукы ынгылымаш тӹдӹлӓн мӹнь эче келеш ылнежӹ. Молнам мӹнь цӓрнӹде проста ӹдӹрӓмӓш. Мӹнь ядмашвлӓ лӓктӹт гӹнь, нӹнӹ логӹц, тӹдӹм келесӓ дӓ эдемвлӓ дон дӓ куштылгы лиэш, дӓ уке. Такшым ти гӓнӓ нимат ак проста йӹр веле ылын. Вӓшештӹ, ядмашеш ивлӓ дӓ ивлӓ. Тӹ ӹдӹрӓмӓш докет мӹнь дӓ шижмӓшвлӓ тӹдӹн агыл. Неприменимый проста лӹмжӹ ӹнде.
  
  
  Календарь мотор дӓ тӹдӹ ӹдӹржӹмӓт ак ли хорошенький сӹнзӓлыкан агыл гӹнят, мӹнь ӹшке ынгылен ак керд тӹлзӹ, тӹдӹ гӹц яжо кышты ижӹ ылын-тӹдӹ верц. Категория анжымаш а кыце тӹдӹлӓн, тенгеок научный дӓ паян дипломировать категория в прачке гений. Сексуальный дӓ ышан ылын. Пыдыратат дӓ нӹжӹлгӹ. Тӹдӹ мӹньӹм кымылангден, мӹньӹм шӹдештӓрӹш, мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ шудеок, мӹнь кымылым лӱктенӹт. тидӹ мӹньӹм шӹдештӓрӹш, дӓ гӹнь, мӹнь тидӹн дон тӹдӹ тӓрвӓтен.
  
  
  — Кыце тидын шотышто, манын пӓшӓш пижеш?
  
  
  — Кыце, — тӹдӹ ядеш, — тидӹ тӓ ӹшкеок ынгылет?
  
  
  Поднос мӹнь ӹшкежӹ гӹц шӹкӓл, ӹшке кымыл сигаретӹм пыргедӹннӓ. Мам нӹнӹ таро лазер нӓлӹн, — иктӹ, а мӹнь сигаретӹм нӓлмӹ — пыткывлӓ.
  
  
  — Мӹнь изиш тидӹ гишӓн шаналтенӓ, монахвлӓм, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Мӹнь ылам да идейвлашты. Тӹнь йӹлерӓк манын кердеш?
  
  
  — Диалектвлӓ сутоанский?
  
  
  «Сутоанский диалектвлӓ келесымаш».
  
  
  'Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Пакыла попа.'
  
  
  «Яра, тиштӹ пел черноризец — кандт агентвлӓжӹ, тенге? Нӹнӹлӓн шӱдӹ нӓрӹ, нӹнӹ хоть-махань фактым дӓ кыргыж вӓреш теш маныт, мӓнмӓн планнам кӹреш. Седӹндон нӹнӹ мӓнмӓм пӹтӓрӓт улы. Ӓлмӓдӓ, кӓтӓ мерявлӓ дон, гӹц лыктын мадыш».
  
  
  'Сӓй. Кышец Но мам пӓлен, нӹнӹм кӱ?
  
  
  — Пӓлет ма нӹнӹм ак керд. Тишкӹ-дӓ тӹдӹм пӓшӓ. Кӹзӹт веле тидӹ монах ӹштен кердӹт».
  
  
  Таро лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. — Сомневайы, мӓ нӹнӹ ӹняндӓрен кердӹнӹт шайышташ ма, тенге гӹнь, тӓ шанендӓ. Уке гӹнь, тӹдӹ пӓлен, ма тидӹ агентвлӓжӹ обезвреживать погынен, ӓнят, нӹнӹ шукынжок.
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. — Такшым мӹнь ак шо, манын тӹдӹ тӹлӓт келесӓш. Мӹнь ылам, манат кыча ӓль худа тидӹ кӹзӹтшӹ гӹнь тидӹ монах каным агентвлӓжӹ.
  
  
  Тамахань-ӓнят тӹдӓт мӹнь выртеш веле анжа.
  
  
  «Тӹнь ылат мӹнь юр лыктеш ӓль, лин кердеш, олым шӧртньӹ дон ӹштет?
  
  
  Мыланем йыренат. — Мӹньӹн ак шо, мам тидӹ тенгеок пиш нелӹ.
  
  
  — Тидӹ келесен кердӹдӓ тӓ куштылгы. Мӹнь тӓлӓндӓ предлагаем кычылтмы аргументвлӓм махань? Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, кыце пӱэргӹвлӓ, ӹняндӓрен тӹнят, нимат ат ӹштӹ ӱшан ой, мам-гӹнят ӹштӓш? А-кок гӹнь, нӹнӹ ӹняндӓрен кердӹнӹт тӓ, тӓ махань тӹдӹ оружи кычылтмы?
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ гӹц кӹдежӹш ашкедӓш ӱжӹ. «Пӹтӓриш ядмашвлӓм тӹкӓлӹн ма тӓ ужеш, нӹнӹн дон инстинктемӹн мӹнь ӹнянем».
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Срабатывать ижӹ. Нӹнӹ лӱдӹн колта.
  
  
  'Мӹнь тидӹм пӓлем. Выживание но мӹнь нӹнӹ ӹшке семӹнь ылеш. Мӹнь ӹнянӹде анженӹт, нӹнӹ ытара. Колышт, седӹндон иктӹ веле ылын, кыдын дон нӹнӹ дон ушненӓ КАНЫМ: монастырь ӹшкӹмжӹм спасаяш. Векӓт, тидӹ цилӓ оплот дао остатка индокитай кодын. Сӓндӓлӹквлӓштӹ агыл гӹнь.
  
  
  'Тенгеок?'
  
  
  — Тенгежӹ, тидӹ монах кынам колен, ӹнянӹмӓш доно нӹнӹ нӹнӹн колта. КАНДТ черноризец ӱм ак принимайы. Кандт ти кӓрмӓн вӓрӹштӹ агыл, а даосский порт. Тидӹ гишӓн гӹнь, нӹнӹ кредӓлӓш ак шаны. Йомдарыме ничегонеделание тидӹ годым ӹшке ӹшкӹмӹштӹм пӹтӓрӓш».
  
  
  — Но нӹнӹ гӹц пасна нӹнӹн ак колы ыльы мам аралат?
  
  
  «Вес вӓрӹш ӹлӓш толшывлӓ гӹц ылыт нӹнӹ мӓмнӓн палшык керд».
  
  
  Кымыде сӹнзӓм тӹдӹ иктӓ минут шаныкалыш. — Маняры мӹнь ужам, сӹлнӹ шоктыде. Но адак, техень мӹлӓнем, кыце тӓ прагматичный американец, доно йыл вес да шанче пашам улы».
  
  
  — Мӹнь тидӹлӓн ам ӹнянӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь шанымемдон, цилӓ мычашышты мам идеалист мычашвлӓ икань. Нӹнӹ йӓмдӹ гишӓн шанымашвлӓжӹм ӹшке колта, но ӹшке шанымашвлӓжӹм ӹшке ирӹкӹштӹ верц колаш ак шон».
  
  
  Поднос пӱкшӹм ик вӹд кодын эче. Дӓ тӹдӹ парняжым пырыл нӓлӹн. Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Шанат сӓй, — тӹдӹ келесӓ. «Хоть-махань шалгымы годым анжат. Пӓшӓштӹ сек ик проблемӹвлӓм веле ылын.
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ. 'Махань?'
  
  
  «Семӹнь келесӹмӹм «идеалист дон»-сутоэнски?»
  
  
  Мӹнь тӹдӹ кӹпцӹк шуэн колтен.
  
  
  Агыл уке.', тӹдӹ келесӓ. «Викторинӹ эче ак пӹтӓрен. Кокшы часть ма гишӓн?
  
  
  "Кокшы часть махань?"
  
  
  "Кычылтмы семӹнь оружи ылеш ма?"
  
  
  — О, тидӹ, — йӹрӓлтен мӹнь келесӹшӹм. «Ма гӹц лао цзен кабинет». Мӹлӓмӓт изиш вӓрештеш вычал, мӹнь тӹдӹ доно ик кӱкшӹцӹш ак толмем годым. Тидӹ тӹ жепӹн шукы йӓрӓн уштыш.
  
  
  'Йымы. Оружи стеняэш.
  
  
  «Стеняш тӹ оружи. Тӹштӹ шӱдӹ нӓрӹ лин дӓ кӹзӹт тӹ монах единицы кечӹ шӱдӹ нӓрӹ. А мӹнь келесӹшӹм математикым тымдышы ылеш, эдемвлӓ дон мӓ ик вуйыш оружим пуат.
  
  
  — Эй, но шӹртедӹм вычалам. Маняры мӹнь ӓшӹндӓрем, тидӹ небьющийся стеняэш йоген, дӓ ӹдрӓмӓш тӹдӹм срален шӹнденӹт.
  
  
  — А мӹнь шотеш мӹньӹ келесӹнем, ма тӹштӹ, кышты замок ылын, дӓ сравач ылын. Электричествым дӓ кышты ма ылын, тӹштӹ ылын дӓ чӱктӹ. Кӓнӹмӹ вӓрӹштӹжӹ гӹц ылыныт дӓ ик цзен лао монахвлӓ пӓлен, кышты нӹнӹ».
  
  
  Махань-мӹнь тӹ жепӹн тӹдӹ вӹкӹ серьезны анжат, вара льыргыктале, тӹргештӹш дӓ мӹньӹм элтӓлен. «Коктынат, — тӹдӹ попа, — тӹньӹ веле шортньы».
  
  
  — А тӓ эче нимат ам уж, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  
  
  25 главы
  
  
  
  
  Йыдын цӱдӓ ти кечын тынгалалтеш.
  
  
  Пӹтӓриш пӓлӹквлӓжӹ лиӓлтӹн, кынам ӹшкежӹ гӹц пачкым лыктеш таро сумочка сигаретӹм. Кердӹдӓ тӓ ак шо, мам тидӹ гӹц цӱдӓ вӹд кӱшкӹ лукмаш кымдыкеш, но тӹнӓм тӓ гӹц ытлаш ак шыпшылеп тенге, кыце мӹнь.
  
  
  Жеп изиш кок кого цӱдӓ нӓлмӹ. Цӓш нӓрӹ лиэш гӹнь, раш. Но нимат у кечӹвӓл поднос тангжы мӓмнӓн кемӹ годым, тӹдӹ ӹшке доно хытырен келшен верховный судын. Судшы келшен гӹнь, мӹлӓм тӹдӹ план ушненӹт.
  
  
  Кымшы шотлалтеш дӓ цӱдӓ ак керд 100 %, но тенге мӹнь йӓмдӹ шотлат. Мӓ вет, пӹтӓриок, шанем тидӹ мӹлӓм ак ли ыльы. Таро остатка ак кычылтмы шӹрпӹ ылшы гӹнь, мӹлӓм, ӓнят, шкафышты ылшы нигынамат кузыделам манын, анжалда, мӹлӓнем кӹшӓнӹштӹш кодын, дӓ, ӓнят, ак уж нигынам фишкы кӱ тӹдӹн сӹлнӹ ылын, тӹдӹ гӹц нӓлмӹ Гренада казино, йӓстӓрӹ гӹц сар доно патькен. Тамахань цӱдӓ ыргышы кодыныт, нӹнӹ куртка.
  
  
  Тенге цуда шукы жеп ылам. Секундышты сыравач амаса гӹц чӹдӹрӓк нӹл чылдыр вет, монахвлӓм дӓ толын, каным повидеть гӹц агентвлӓжӹ манын, мам терген.
  
  
  Вара качкаш веле эртӹшӹ икманяр цӓш наркотик остатка мӓмнӓн йырӓн, шылен дӓ ма лиэш ылын. Оружим кидӹш нӓлӹн кердӓт лиэш вет, но тӹдӹ ак йӓмдӹ лин. Дӓ кынам тӹдӹ кымык, лижок манын, анжымы, тӹдӹ мӹлӓм ак ӹштӹ пӓшӓ фишкы шӹндӹдеок чымал, лапам шӹлтӓш. Мӹнь токо веле тӹдӹм оружи доно нӓлеш. Наган производство руш потикӓ ылын. Калибрже 7,65 Семизарядный револьвер.
  
  
  Иктӓ лу минутышты, дӓ кыце мӹнь вычен, тӹдӹн напарникш анжал толда, ма ӹштӓлтеш.
  
  
  Действуяш жеп ӹнде толын. Мӹнь пирӹм ужынам тангыл нимат ам пӓлӹ, но кӹзӹт техень положениш ылын. Дӓ ижӹ тӹдӹ мӹнь гӹцем, кӱ кычымы йон.
  
  
  Таро монашеский вашталтын дӓ мӹнь выргемӹм чиэн капюшон манын, вуйжым леведӹ. Тидӹ эче ик маскировко слабкарак ылеш. Но, дон кӓтӓ семӹнь, весӹвлӓ дӓ размерыштым монахвлӓ кӓпӓн ылын, тенге мӓлӓннӓ кӓп-кӹл мӓмнӓн ин пумы. Мӹнь орол-ем дӓ амасам чӱчмӹжӹ лошты сӹнзенӹт мӓмнӓн мӓлӓннӓ, мӓ пӹцкемӹш пӧртӹштӹ гӹц сӹсӹрген дӓ территорижӹ ванжаш дӓ кӓньӹл.
  
  
  Лабораторийын ма кеӓ.
  
  
  Таро сложный да тоныжы ӹшке шижмӹ гань шолыныт оборудованим лошты пецкӓ. Тылзаш клон йӹле тӹдӹм тӓнгӓштӓрӓш. У Цзен клон Лао. Маймыл вес йымын ылмыжы, тӹдӹ келесӓ. Вара анжалам, вуйта валгынзыш цӱдейӹктен, пробиркывлӓш рӓдӹ. — Мама, — тӹдӹ келесӓ шангысы. Дӓ тӹдӹ сӓрнӓл шагалеш.
  
  
  Мӹнь оролен шалга, тӹдӹ кӹзӹт шкафым пыргедӹт, химий циц, ынгылаш цаца, мӓ нӹнӹ гӹц ӹштенӹт. "Мӓ тӓ шанедӓ," остатка тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь кердӓм клон пуштмы ылыт, приваялеш рационышкыжы нӹнӹ ядыт. Лабораторийын но тӹнӓмок эче цилӓ цела ылмын, группывлӓдон ылыт... дӓ тӹнгӓлеш ирок угӹц у куой иктешлен кердӹт — Тидӹм шанымаш вазын, севӓл пуш кучаш.
  
  
  'Ӓль?'
  
  
  «Мӹнь изишӓт..., ӓль тринитрат глицерин ӹштен кердӹт, дӓ цилӓ тидӹ пӹтӹмӓшеш».
  
  
  "Глицерин Тринитрат?"
  
  
  «Тӓмдӓн нитроглицерин».
  
  
  'Дӓ тӹнӓм тӹнь маньыц.'
  
  
  Мыланем йыренат.
  
  
  Ма вара?'
  
  
  Тенгеок "дӓ". Анзыкы, пакыла попа. Нитроглицерин йӹле ӹштӓ. Тӹдӹ мӹньӹн кок шансвлӓ пуаш ак шон ылын».
  
  
  Тӹдӹ пӓшӓш пижеш, ян экранын нӧлтал, шол химий питӹрӹмӹ. Фляжка тӹдӹ кого йӹргешкӹ айырендӓ, валгыды темӓш жидкость, трубка гӹц нӹнӹ пашкудывлӓ семӹнь валгыды капля подливать вес вишкӹдӹ. Ти кого листӹм лыкты дӓ нагревательный кишлешудо йӹнгӹл юкан ылын. Конденсационный колонко колб шӹндӹмӓш кӱшӹц, нуштӹлӹнна ӱштӹ вӹдӹштӹ дӓ палшаш температуры автоматический варыме веществавлӓ. Мӹнь тӹдӹм ядымат, ма гишӓн ти пӓшӓштӹ ылмыжы годым. Тенге ӓль уке, шӱмӹштет тӹдӹ цилӓ тидӹ пучы канализаций.
  
  
  Вара тӹдӹн эче кок нӓлмӹ жидкость, кок цӹредӹмӹрӓк; шӹндӹмӹ колб иктӹ, а вес пукшымы трубкам пуэм. Мӹнь гӹнь-кӱ линӹт гӹнят, кӹзӹт нӹнӹ ямеш ыльы. Ӓмӓлвлӓ тиштӹ ылмы тӹдӹ лачокшымат ылеш. Пӹсӹн дӓ куштылгын пӓшӓ ӹштӓш тӹдӹм кӱлшӧ пайдале иктӓ-махань ӱпӓн мары капюшон, пуры сӹржӹм, сӹнзӓвлӓжӹ гӹц сӹнзӓвӹд единорог саламандра вӓрен пуаш. Тӹдӹ холодильникемӹм варыме вӓрвлӓшкӹ шӹндӓ, дӓ трубка.
  
  
  — Яра, — манеш тӹдӹ. Ноты дон ик шаяжым весӹ цӱдӓ дӓ кечӹн лыктын.
  
  
  Ноты шая дӓ шукы молымат.
  
  
  Тидӹ ноты шая ылмы - вургымла велнӹ - вуйжы дон. кого дӓ кӹзӹтшӹ гӹц револьвердон дюжина шая дюжина куои черноризец докторжы. Наган семизарядный пистолетым тидӹ тӧр.
  
  
  Нелегко запугивать мӹнь. Мӹнь ӹшкетӹн ылмыжым, ама нӓлмӹ куоя ылын. Заложниквлӓӓт дӓ нӹнӹ, ӹшкеок пӓледӓ, Но тидӹ теорий. Таро черноризец кок докы лишемӹн, тупышкыжы керӹлмӹ револьвер тӹдӹм, мӹнь шӱдем шӱмжӹ гӹц оружи дӓ якшар ӓрӓкӓм.
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ. Оружидон дӓ пуртенна. Худа кайышыжым мӹнь тӹдӹм хватен нӓлӓш тӹнгӓлӹт ылын.
  
  
  Тидӹ тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  Келесемӓдӓ, мам толшаш жепшӹ тидӹ гӹц ытлаш кай. Тидӹ гишӓн остатка нӓлмӓш ылыныт. Ыш ма гӹц большы мӹнь кыргыжам. Куой приваен, кӹзӹт ужат мӹньӹм ма ӹштӹмӓш. Тӹдӹ тамам-ӓнят экспериментировать, тӧр анжаш келгӹ эчеӓт нӓнгеӓт... но ик иштӹ камера гӹц эдем ма лабораторийын. Папа-сагажы камерышты, кыды стеня, сӓмӹрӹк эдемвлӓ камеры дӓ, изиш регрессировать. Ма шӱм кӧргӹжӹ, чучы, а вара тӹдӹн анзылны юк шакта нелӹ няката келесымаш.
  
  
  Ял юкшы ямеш.
  
  
  Решоткан ылшы окняэш. Четлык изирӓк ылыт. Кӧргӹштӹжӹ нимат уке ылмы гӹц пасна, кӱ стенӓжӹ ватышник сӹрен. Камерышты пышкыды ылыт. Тенгеок мӓ нӹнӹ гӹц карангдат дӓ ӹш погыны манын, пышкыды камерышты тидӹ керд лиэш. Мерявлӓ дон кӓтӓ, нӹнӹ анжат.
  
  
  Цилӓ, мам мӹнь пӓлем, тӹдӹм тидӹ, мӓ нӹнӹ сӓрен ак сӹнгӹ. Камикадзе стиль агыл, но мӹнь соок эче ял лошты шӹлташ бомба газ ылын. Мыйын огыл камерышты пространство колтен гӹнь, тӹдӹм мӓ сагана нӓнгенӹт. Но, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь Квой доно кӹлдӓлтӹн ыльы. Шошым мӹлӓнем ӹшке пуйырымашыжы, мӹнь ышем кӹзӹтӓт эче ак тӓрвӓтен.
  
  
  Таро анжалеш мыньымат. Тӹдӹ лӱдӹш ылеш. Симптом мӹнь пӓлем. Кымдаракын сӹнзӓм пачаш, вӹдӓн лицӓ. Деч ойыртемалтеш лӱдӹн, тыргыжланен. Волноваться шапшеш лӱдмӓш тӓрвӓтен. Парализоватлалташ лӱдӹш.
  
  
  Тулдаш анжаш дӓ тӹдӹм кидӹш нӓлеш. Тӹдӹ мӹнь гӹцем лӱдӹн анжа кахыраш пӹзӹренӹт. Эче цилӓ тӹдӹ цӹтӹрӓлт. Тӹдӹм мӹнь рӹшкӓлтеш. Тӹдӹ мӹнь севӓлӓм. "Ши шерге. Тӹньӹ мӹлӓм келӓт.'
  
  
  Кучем тӹдӹн кидшӹ кер. — Ит йӓтлӹ веле, — юк доно пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ келесӓ. — Мӹнь лӱдӹнам... мӹнь лачокат. — Келтӹмӓш тӹньӹм, праватат, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Кыце тӹнь шанет, мӹнь шижӹнӓм?
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ цудеен анжалеш. 'Тыргыжландара?'
  
  
  — Христос, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ мӹньӹн ак ӹштӹ гӹнь, тидӹ уже ылын камерышты пышкыдын мӹнь йӓмдӹ ли».
  
  
  Тӹдӹ пулш вӹкӹ кечӓлтӹн дӓ тӹштӹ мӹнь вуйым веле пиштӹш. «Малын мӹнь кӹзӹт яжо, худа агыл?»
  
  
  «Эдем вет мӓ тӹнь донет питӹрӹмӹ агыл, а машинӓ дон». Вӹцкӹж тӹ мыланем йыренат. Тыргыж, но доно йӹрӓлтӹш. «Тенге гӹнь, — тӹдӹ попа, — тӹлӓнет малан сирӹмӓш шӹцмӹ вӓрӹм «Япони ӹштӹмӹ»?»
  
  
  "Мӹнь вет ма тӹштӹ ӹштӓлтеш," мӹнь келесен, тӹдӹн паштек тӹдӓт корныштыжы. Мыньым уп кид мычкы эртӓрӓт. Тӹдӹм ӹшке семӹнь, но, дон кӓтӓ меря, контролируен ужат шке.
  
  
  — Изиш талашалынна, — мӹнь келесем, — ышанрак лиӓм. Пӹтӓриок, вуй пыдештеш кынам ти келтӹмӓш?
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Тидӹ гишӓн идӓ ойхыры. Отключать вӹдшӹ ӱштӹ ылын гӹнь, мӓ ӹнде колаш лиэш ыльы. Но пыдештӓлт манын, 240 градус яктеӓт химий ыраш келеш, а тӹдӹ ӹшке семӹнь тидӹм ак шо. Тидӹ тенге мӹнь у шторывлӓ ян валтен кердеш. Нӹнӹ ак пӓлӹ, ма мӹнь химий подменивать, вет нӹнӹ ӹшке клон ӹшкӹмжӹм пуштын кердӹт. Ну... пӹтӓриш тӹштӹ улы, келесӓш, клон качкышеш.
  
  
  'Тӹнӓм цилӓ кындонок ылеш. Дӓ потикӓ, тӹдӹн тӹкӓлӹн ма Куоя пистолетвлӓ, мӹнь шанымашвлӓштӹ ылын. Мӹнь шаненӓм, Куой тишкӹ толын гӹнь, тӹдӓт цела доно взводдон толеш ак керд. Икманяр черноризец гӹц наганым, векӓт, ситӓ ыльы. Тидӹ тӹдӹ гишӓн тумаен. Таро мӹньӹ келесӹнем, ма мӹнь кайдымы ылам.
  
  
  Талашымашты ак пӧртӹлӹнӹт. Лин кердеш, жеп изиш веле келеш, манын йӓмдӹлӓлтеш.
  
  
  Ма амасам кок монгырышкыжат шӓрлен. Таро вургымла гӹц лин. Амаса пачылтеш, тӹдӹ тӹдӹн паштек толеш.
  
  
  Камеры дӓ тӹрӹшты нелӹн шӹшкӹлт погыненӹт. Стеня сага ылшы стучаш гӹнь мӓнмӓн дамывлӓнӓ, той ала прокладке юквлӓ ылыныт. Таро мален изиш мӹнь келесем, тӹдӹ шана гӹнь, ма тӹдӹлӓн келеш. Тӹдӹ шоныт, тидӹжӹм ма тӹдӹлӓн келеш. Дӓ ак амалы шӹп мӹньӹм тӹшлен. Вычы, кынам тӹдӹ шӓлӓнен.
  
  
  Интересный ылыт, махань Куой наркотик мам ӹштен йӓмдӹлӓ. Шонгы гишӓн тӹдӹ шанем мӹнь цилӓ научно-фантастический фильмжӹм, кышты сӓрӹмӹ доно студентвлӓм химия гигантский профессор университетский капшангы. Ӓль тӹдӹ, кыды тӹлзӹн дӓ передозироваться кактус ышдымы астронавт кечӹялжы. Твит вӓшлиӓм картер вейл докторжы. Тидӹ театр йӹлерӓк. Кокона кок пакет попкорн дӓ шукы-коля. Ӹштӓ дӓ вара диван яратен тынь токыда кеет.
  
  
  Таро ик выртеш омынла тӓрвӓнӓ. Мӹнь шотлалтеш, ирок куд цӓш кытлан ылын. Кек чонгештӹмӹ дӓ цӓшӓт уже кӹньӹлӹн, дӓ соты окня вашт йоген решоткан. Мӹнь тӹдӹм ӹрзӓ.
  
  
  Э тӧрлӓнӓ ясы ик минут. Анжаш мӹньӹм, кыце мӹнь ынгылаш дӓ тӹдӹм стенӓн кӹрӓн мантия ватышник шотыш канден. Тӹдӹ сӹнзӓ кидвлӓм шӹрӓл. 'Кӹзӹт техень цӓш?' Ынгылем тӹдӹм. 'Ой.' Тенгежӹ, тӹдӹн ӹлӹмӹ остатка эл пӧртӹлӹнӹт. "Мӹнь шаненӓм, ам пӓлӹ ма, агеш ма?"
  
  
  — Кӹньӹлӓш веремӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Техеньӹ сага мӹнь яжорак ылам, ом безопасный. Мӹнь кайдымы, мӓжӹ ма...
  
  
  "Шшш."
  
  
  Мӹнь колынам, кыце амаса коридорым пачылтеш. Лабораторийын амаса. Таро у лык вазеш, кыце мӓ репетируяш. Амаса пачылтеш, кӓпшӹ тӹдӹм шӹлтӓш ылеш, но тӹдӹ яктеӓт тӹдӹ кидшӹдон шон кердӹн. Действи тӹ йӓмдӹ ылын. Шанымем доно, идеальный лин жеп. Тӹдӹ шукы ит амалы сита, амалаш манын, шукы жеп ситӹде дӓ, лӱдӹштӹ манын. Киэн, мӹнь амаса вес велнӹ, стенӓ тервен йӓрнен вуй. амала.
  
  
  Амаса пачылтеш. Кок вооруженный куоя монахвлӓ ара докторжы. Куоя шприц кидӹштӹ ылын.
  
  
  Цилӓ яжон эртен дӓ йӹлерӓк.
  
  
  Пӹтӓриш монахвлӓ - кандт дон мӹньӹм шырал револьвер агентвлӓжӹ. Верц кидшӹм амаса таро толын. Цӓрӓ ялым шим монахвлӓ уколым кок куштылгы. Гренада остатка гӹц фишкы. Выпад ӹштӓш дӓ револьвер хватен нӓлеш. Лӱен колтымаш тӹдӹм ужтеок, стеняш ватышник. Куой пӹзӹргӓт. Монахвлӓэт шам гӹц пасна кок кенвазы. Оружим кидӹш мӹнь ӹнде ылын. Пӹтӓриш нӓлмӹ монахвлӓ мӹшкӹржӹм кок пульы. Куой кыргыжаш тӹнгӓлӹт. Тӹдӹ мӹньӹм кычыш дӓ ташкалтышым шагалтен, уколымат ӹштен дӓ тӹ годымок шприц таро кыча. Сӹнзӓ уты тӹдӹ гӹц лӱдӹн. Тӹдӹ шам кенвазы. Таро дӓ тӹдӹм оружи доно лӱктен пуэн мӹлӓм кок мӱлӓндӹ. Тӹдӹм срален шӹндӓ дӓ сравачшым камеры дӓ вара нӓлмӹ куоя мӹнь тӓнгем.
  
  
  Ирӹкӓн ма у улы. Тидӹ означая, ма мӹнь ороды ӓль исключительно исключительно ышан. Ярыкты. Вӓшештӹмӹ но мӹньӹм ак попы...
  
  
  Таро стенӓ тервен йӓрнен шагалеш дӓ сӹнзӓвлӓжӹм кымен. "Мӹнь кӹзӹт отключаться кердеш ма?" Тӹдӹ лачокат пиш слабкарак ылеш.
  
  
  — Шон, веремӓн эче эртӓрен кердӹт?
  
  
  У вий дӓ тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Сӧрӓ».
  
  
  — Ке, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  'Секунд вычалам.' Револьвержӹм тӹдӹ мӹлӓм канденӹт, мӹнь тӹдӹм пуш. — Тырлы, а? Тӹдӹ ӹшкӹмжӹм пачаш монашеский шнур нарынзалгы. Монахвлӓэт тӹнгӓлмӹ кытлан, мӹньӹм куд урвалтыш седӹрӓ мычкы дӓ нарынзалгы дюйм шӹдӹрнем. Тӹдӹ кӱшкӹлӓ шыпшыл, тӹ годымок тӹдӹ пакал кӱшкӹрӓк ак ли. «Кӹзӹт ти кычен». Мӹнь кыча тканьвла, шнур оптен шӹндӹмӹ дӓ тӹ годымок кӱ тӹдӹн вӹкӹ йыдалым у кӹлдӹш.
  
  
  — Мӹнь пӓлем, — тӹдӹ келесӓ. «Проц яжо агыл, но яра, мӹнь кыргыжам гӹнь вӓрешт». Тӹдӹм оружи доно нӓлеш. 'Сӓй. Босс кышкыла кенӓ?
  
  
  «Лабораторийын йӹлмӹштӹ».
  
  
  Мам амаса докы миӓ, тӹдӹм пачын дӓ мӹнь. Таро шалалта мӹндӹрнӹ шалгенӹт мӹлӓнем приказываймы. Кӧргӹштӹжӹ кок лаборантше нӓлӓш лиэш. Монах кыцелӓ нӹнӹ чиктӓт, но нӹнӹ ош мантия лабораторийын хала ылын. Нӹнӹ стӧл лев пӓшӓм ӹштен, но Таро тӹкӓлӓш ак сирӹ.
  
  
  Мӹньӹм шӹп-йӹвӹрт дӓ комнатыш амасам вашт эртӹмӹжӹ. Кынам иктӓ лун линӓ фут нӹнӹ шайылны мӹнь, мӹнь келесен: «тӹштӹ кид лӱктен шалга. Олен сӓрнӓльӹм.
  
  
  Нӹнӹ ӹштӓт, кыце тӹдӹ келесӓ. Таро мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  «Ма тиштӹ аптечкы ылын, нӹнӹлӓн икманяр цӓш ӹлӹжтӹ манын шыпшеш?»
  
  
  Айырымашвлӓштӹ докы миӓ дӓ тӹдӹн йозы ужаргишке полкы доно тыменяш. — Мммм, амобарбитал гишӓн изишӓт... гишӓн семӹнь кыце? Тидӹ ситӓ сӓй, ладнан амален».
  
  
  «Мӹнь цилӓ рӓдӹштӹ».
  
  
  Шприц тӹдӹм йӓмдӹлӓш тӹнгӓлӹн. "Тӹнь ма йӧраташ. Кӱ ом алы пыры?»
  
  
  — Иисус, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ярыктымыжы паштек налше». Черноризец мӹнь кок сӹнзӓжӹмӓт ак колты. Нӹнӹ логӹц ик кидшӹ доно шӹмӓн стӧл эртӓрӓт.
  
  
  Ом ӹштӓш вара, — тӹдӹ келесӓ, уколым папш пеле и темеш.
  
  
  Мӹнь луэн дон, тӹдӹн докы кидӹм виктӓлтӹшӹм. Ян, нарынзы дӓ йӓстӓрӹш. Стӧл вӓл тӹдӹ качкыт.
  
  
  Цила тиды ма вӹкӹ анжен. Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. — Мӹнь шанымемдон, тӹнят яжон тӹшецӹн кеӓт. Мӹнь ам шаны ылыт, манын тӹнь донет ик-ма лиэш». -Махань жепӹштӹ тӹдӹ шалга. «Мӹнь вӹц эчеӓт лумӹ юк ылмым, дӓ мӹнь пиш яжон лӱэн. Лачокат ма тенге тӓ иктӹм веле ярыктенӹт. Амалынештӹ... — мӹнь дӓ таро им анжыкта, — ӓль колта.
  
  
  Мӹнь револьвер лыпшалеш. Центрӹштӹ кӹдежӹшкӹжӹ ашкедӹ.
  
  
  Ам пӓлӹ, малын тӹдӹ мӹнь айырен пуэм. Тидӹ сойток ылын, оружидеок эдемӹн шамжым мӓ лӱэн. Револьверӹштӹм кидешӹшток кычен, нӹнӹ мӹлӓм нер лӹвӓлнӹжӹ, уколым ӹштендӓ тӹдӹ годым шприц Таро тырын, нӹнӹ спирт, вуйта цилӓ тидӹ значенижӹ. Койышым нелын сӓй тенге гӹц ытлен, дӓ кыце худам.
  
  
  Скоры нӹнӹ отключаться дӓ амален кен. Тӹдӹм мӹнь докы сӓрнӓлеш.
  
  
  Мам ӹнде?' - тӹдӹ ладнан попаш цацен, но тӹдӹн юкшы цӹтӹрӓлтӹн.
  
  
  «Ам керд тӹньӹм эче цилӓ шамжым ямдаш», - мӹнь ядым.
  
  
  — Мӹнь тӹнӓм керд шӹнзенӓт?
  
  
  Мӹнь тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Корал нӧргы ышышкышты сочетани дӓ потикӓ, лыж-ж дӓ силан, ӹдӹрӓмӓшвлӓ дӓ тетявлӓ. Тӹ шӹнзӓ, дӓ ӱлӹкӹ мӹнь тӹдӹм шывшалам.
  
  
  — Ик пӓшӓжӹмӓт эче улы, яратат.
  
  
  «Нитроглицерин».
  
  
  Нитроглицерин. Мӓ тӓлӓндӓ ситӹ ӹштен кердмӹ тӹдӹлӓн виӓн, пыдештӓрӓш цилӓ портӹшток манаш? Мӹньын ӓшӹш нӓлдӓ, мӓжӹ шӹдӹр йӹлгӹжеш пыртымы. Куоя Доктор?
  
  
  Тӹдӹ мыкик. "Дӓ весӹ тӹдӹ пумагаэш офис тӹдӹм чӱктӹш."
  
  
  «Тӹнӓм тидӹм ӹштӓ».
  
  
  Трӱк мӹнь жертваем камерышты сулыкдымы гишӓн шаналтат. Ӹрвезӹ, дӓ кывавлӓ тӓгӱ-ӓнят эче улы цӱдӓ эдемӹн цӓшӓн тангыж куоя каравыра доктор лиэш. Мӹнь ӹшкежӹ гӹц кандымы набор сыравач сагаэт шалгылтеш. Ячейкын сравачшы. Тамахань-ӓнят тидӹ мӹлӓмӓт ытараш цаца эдем образвла вӓрештӹт. Но тӹ эдемвлӓ кыце тӹлӓт ынгылдарышаш, тӹдӹм ак ынгылеп тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ мам ӹштӓш? Тӓ кыце кердмӹн тӹдӹ келесӹш: «паштекем. Ит тыргыжланы.'...
  
  
  Мӹнь докем лишемӹ дӓ эмет аптечкы нӓлмӹ, таро черноризец кычылтмы ваштареш ылыныт. «Тидӹ молнамшы шиждӹмӓш маняреш ситӓ?»
  
  
  — Ситӓ... гишӓн вӹцшӱдӹ миллиграмм. Тидӹ тӓ тидӹн доно путыен кердеш? Жидкость вашт тӹдӹн ямдарым анжыктет. «Тӓ пӓледӓ, кӱ кыце ӹштен-уколым ик?»
  
  
  Мыкик мӹнь. Дӓ вӓрӓшвлӓ эмратыше тӹнгӓлӹн.
  
  
  'Сӓй. Тидӹ тишец лыкташ цацен мӹнь ӹрвезӹвлӓ погыненӹт. Пӧртӹштӹ гӹнь, шукым. -Махань тӹштӹ тӹ жепӹн нӹнӹ безопасностьышты ӹлӓш векӓт...? Цӓшкӓштӹ мӹнь тӹдӹн кидӹшкӹжӹ анжалда. «Кынам тиш толеш мӹньӹ, тӹнь пӓлет, тидӹ кыце шуаш тор?
  
  
  — Ак кел, тӹдӹн шӱмжӹ, шергаканем. Вӹд дӓ чӱктӹ веле ӹрӹктӓ келеш цӓрнӓ?
  
  
  'Сӓй. Мӹнь цилӓ ӹштен кердеш манын, мӹнь тишкӹ толынам, манын тӹнь нӓл. Встречайышы ӓль тӹнь мӹньӹм пӧртӹштӹ? Мӹнь кеем.
  
  
  'Ник?'
  
  
  Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл. Ма техень яратымаш?
  
  
  — Лиӓлтӹн, ма доно цилӓ яжо ылын? Тидӹ молитвӓвлӓ гань ылеш. Дӓ ижӹ тӹдӹн ямдарым кидӹшкем нӓльӹм дӓ мӹньӹм шагалтен. Шим савыц лӹвӓлнӹ цилӓ тӹдӹм мӹнь цаштыра шыматем. Шижӓм мӹнь, тӹдӹн гӹц изиш шокшырак кыце пульсирующий пышкыдемӹт, тӹдӹ когон шокшы, мычкы шӓрленӹт дӓ шумӹштӹжӹ мӹньӹ ты кӓпӹм пыра. Ти шамак улы. Шамаклан ти потикӓ, тӹдӹн годым музыкальный дӓ автоматвлӓ доно гӓнӓ цӓш шӱдӹ валентинкывлӓ пӧрдыктыл пецӓтлен. Мӹнь тӹдӹм шывшалам. Приветствивлӓм дӓ прощаймы шотеш мӹнь тӹдӹм шывшалам, мӹнь тӹлӓнет тӹньӹм яратенӓм ыльы дӓ, мӹньӹм тенге кычен дӓ тӹдӹ, ӹшкӹмжӹм вуйта мӹнь тӹдӹм ужаш лиэш. — Цилӓ яжо лиэш, — мӹнь пӹжгӓлтӓ. 'Цилӓ яжо лиэш.'
  
  
  Тӹдӹ вуйжым сӓкӹде. — Мӹнь, пӓлӹдеок ма тӹштӹ, — тӹдӹ сӹнзӓвлӓэм питӹрем. «Тидӹ, тидӹ цилӓ эдемӹнок весӹвлӓ гӹц наганым?
  
  
  «Ну, мӹнь кӹзӹт нӹнӹм ак кӹчӓлӓш. Нӹнӹ шошым, мам тишты гӹнь мӹлӓнем ынгылымаш.
  
  
  Сӹнзӓжӹмӓт пачын мӹнь тӹдӹ ылам, ынгылаш тӹнгӓлӹнӹт.
  
  
  — Растенивлӓм, — мӹнь рашемдымӓш. «Качкыш компания " Йозы Куоя эликсир ". Тенге мӓ, правильно шокты гӹнь мӹлӓм, мӹнь шӹлӹнӓм кердеш неприятность тӹштӹ лиӓлтӹн. Тӹлец пасна, — мӹнь вздергивать онгылашыжы тӹдӹн, — мӹнь ӹшкӹмемӹм ӹлӹмӓш шукы шукы марым вӓшлин шагалеш. Мӹньын цилӓ ӹлӹмӓшем дӓ эче.
  
  
  Тӹдӹ вален дӓ цудырген йӹрӓлтӓш цаца.
  
  
  — Кымылантшы, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь кыдалышт. Суапле дӓ цӓшӓн шӹдӹр, ӓшӹндӓрет? Тӹлец пасна, нигынамат ак геройвлӓ лӹвӓк. Историм таландаат лыдаш ситӓ, манын, тидӹм пӓлӓш.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Тиды ак история. Тидӹ вуйта. Паузым ӹштендӓ тӹдӹ. «Техень питер хансенвлӓн герой ылам, дӓ тӹдӹ иктӓ-ма лиӓлтеш».
  
  
  Хансенвлӓн икӓнӓ мӹньӹм вӓшли. Снайпер ӹрвезӹ дӓ цеверемден. Кӹзӹт тӹдӹн талантжы Хоук манын. Но тамажы-анят Хансенвлӓн гӹц лин. Кого айырлаш ты агыл, а тӹдӹ, мам ӹштен кердӹдӓ дӓ худа ыльы. Хансенвлӓн тупӹрдӹ нӹнӹ вӓрештӹндӓ. Пульы калибрже нервӹжӹм нӹллӹ вӹц кӹрӹн, пу хӓдӹрвлӓм ӹштендӓ тӹдӹ тӓмдӓн техеньӹ, кыце каштеш. Ӹштӓш дӓ яратымыжы. Йӹле мӹнь ти шанымашым поктен колтен семӹнь лиэш. — Тидӹ вес история, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'И мӹнь. Мӓмнӓн ижӹ.
  
  
  У мӹнь тӹдӹм шывшалам, тӹдӹ гӹц лӱдӹн у курым пуалтеш.
  
  
  Мӹньӹм пулыш гӹц кыча дӓ тӹдӹ ытлен. — Цӓрнӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Мӹнь тӹлӓт попышым вет, цилӓ ма улы сӓй. Тенге цилӓ яжо ылын. Тидӹ оружи дӓ пингӹдӹн кыча. Наган, мӹнь анжыктем, л стӧл вӹлнӹ киӓ. «Тӹдӹ ӹшкежӹ гӹц нӓлмӹ, ӧлицӓшкӹ кемӹ годым, дӓ кычылтмы годым, келеш».
  
  
  Кужын шӱлӓлтӹшӹм дӓ тӹдӹн докыла, олен контрольым шагалтен.
  
  
  «Пӧрт кемеш». - Мӹньӹ кенӓм.
  
  
  'Ник.', тӹдӹ ядеш. "Мӹнь кӹзӹт отключаться кердеш ма?"
  
  
  
  
  26 июньышто главы
  
  
  
  
  Практика жертваем эче ик Куоя доктор лиэш. Ик мары мӹньӹм келесымаш, европеецӹн, кого. Шукы тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Шӹвӹльвӹд колты да. Мӹнь ӧрӹм, тидӹ кыце попаза ти цӓшдӹмӹ ылын. Дӓ, тау йымылан мӹнь ӹшкежӹ, мӹнь ӹшке тишец лӓктӹн.
  
  
  Ӹлӓш прававлӓштӹ улы гӹнь мӹлӓм, мӹнь пасна нимахань ак охраныштым мӓ кӹчӓлӹнӓ. Территорижӹ тыр лиэш. Кечӹ уже кӱшнӹ, ю гӹц ӹрзӓльӹ дӓ шокшы. Земля анжен молнамшы черноризец рӓдӹ пӧртӹш ашкед. Капюшон защиты нӹнӹм цӓрӓ вуйыш чимӹ. Мӹнь шижӓм положеништӹ вазын. Клон ак кай. Увертӓрен ваштылевӹ мӹлӓнем окня гӹц пыдештеш цаштыра общежити, монахвлӓм ма-тидӹ жеп эче цилӓ кӧргӹштӹш партизанвлӓ ылыт.
  
  
  Кышты ылеш протежежӹ тымык. Кӹзӹтшӹ нӹнӹ пӧрт кӧргӹ монахвлӓ безопасностьышты ӹлӓш.
  
  
  Цӧклӹмӹ пиштен дӓ шарвлӓ доно йӹгӹре коленопреклоненный монахвлӓ лочке шиэш мӹнь нӹнӹм кандем. Кӧргӹштӹжӹ юалгы лиэш. Результат уке ӓль ӧрдӹж стенявлӓэш кӹжгӹ кӧргӹштӹжӹ шолшы. Статуй монахвлӓ шыпшеш гань ылеш. Статуй Но кыце кужы агыл. Лявӹрӓн дӓ кӱӓн рокат, яклака дӓ мрамор капаен эче цилӓ намалын сек шӹренжок ӹшке, кырык дӓ лявӹрӓн.
  
  
  Лиэш гӹнь, пӹл изображени ӹштӓш манын лиэш. вара тиды цилӓ улы. Пӹлгомын ик кого сур.
  
  
  Пӹтӓриш рӓдвлӓштӹ Тангыл мӹньӹм уж нимат. Мӹнь тӹдӹм анжалтышыжым кычаш цаценӓм, но тӹ кӧргӹш анжальы, зациклить тамахань абстрактный шанен. Мӹнь пӧрт гӹц лӓктӹн кеӓ. Талашал гӹнь мӹнь, дӓ эче лабораторийын Таро якте шон кердӹн. Мӹнь ам шаны, тӹдӹ ик ванжаш территорижӹ манын.
  
  
  Кеӓшӹжӹ тидӹлӓн лелӹ ылын, толыныт. Мӹнь пӧртӹш пырынежӹ гӹнь, ик мӹньӹн гӹц шукын ылыныт. Ӹнде мӹнь икманяр гӹц иктӹжӹ ылеш. Монахвлӓэт шая пӓлен, тӹнге ма шотыш монахвлӓ ыдылмы. Кӹзӹт мӹлӓнем шаям и гӹнь, тӹнӓм мӹнь картер ылын. Но, ӓнят, мӹнь пакыла веле цӓш.
  
  
  Темп перегӓш цацем мӹнь лачокат кеӓт цацышы эдемвлӓ, дӓ тӹ годымок тараш — просто ӱзгар да значени ак ли колта. Яжон эртен веле тидӹ ак яры ылын.
  
  
  Тенге мӓ кенӓ ак яра тидӹ.
  
  
  Тидӹ пӹтӓриш клон ак ли, тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ, изиш пӹзӹрӓлӓл шӹндӹмӹ анжымаш кечӹ. Лабораторийын келесымаш.
  
  
  Таро дӓ лабораторийын.
  
  
  Мӹнь покталта.
  
  
  Мӹнь шаненӓм, малын тидӹ тенге.
  
  
  Цилӓжӓт куд коловец шалга. Мӹнь коклы метр гӹц. Клон куд. Шая вуйышкем лӱктӓлмӹ годым нӹнӹ логӹц иктӹжӹ. Мӹнь тӹдӹм ужынам дӓ саслаш тӹнгӓлеш. Цилӓн нӹнӹ мӹнь вара кеӓ. Мӹнь луэн дӓ цыма пушӓнгӹ. Мӹнь пулышышкыжы ик сусыргенн, но тӹдӹ седок толыныт. Нӹл юкжы мӹньӹм кодат. Пуры ылыт гӹнь нӹл гӓнӓ, кок хытырымашвлӓ улы клон сойток ылын. Лач тидӹ мӹнь шаналтышым, пингӹдемдӹмӹ годым толын. Клон молымат. Цилӓжӹ коклы. Мӹнь ӹшке вел гӹц нӹнӹ лӓктӹт кенӹт дӓ общежитиш.
  
  
  Жеп толеш, кынам кыргыжам, талашаш келеш.
  
  
  Мӹнь ик корны кен кердеш. Тидӹ анжыкта, нырнам ширен мӓ мӹнь кен ылын. Кынам тӹньӹм ужам, мам ӹштен, ӹрвезӹн ганьы-пермак фильм тенге гӹнь, тӹнь пӓлет, мам тӹдӹ труба. Хоть-махань ороды, тӧрӧк ӓль нырыштыш эшафот кыргыж куза семӹнь, ӹшке палшыкде жӓлӓйӹ.
  
  
  Но южнам веле амаса вес уке.
  
  
  Лабораторийын кеӓ гӹнь мӹлӓм, мӹнь докы нӹнӹм канда таро ылын. Нӹнӹн пӧртӹштӹ гӹнь мӹлӓм, мӹнь лӱдӹш дон ӹшкӹмжӹм подвергая вес шагалаш палшышашлык. План мӹнь вуйым ылде нимахань. Маневржы нимахань долгосрочный ныреш ышан. Идӓ ядышт улы гӹнь, мам мӹнь кен. Но шукы семӹнь.
  
  
  Нырнам ширен маныт мӹнь, кыце Оз эл гӹц сцена. Ӹнгӹжӓлгӹ цӹреӓн ковервлӓ гӹц курымаш. Сцены шанен. Ватерлоо маловероятный агыл.
  
  
  Кымлы нӹл ярдым яжо дӓ пульывлӓ улы. Тидӹ цилӓ. Тидӹ мӹнь благословайнем пӹтен шотлат. Мӱлӓндӹ керӹлтмӹжӹ ял пуля, кочо, мардеж колтымыкы, мӹнь пулышышты шишкен эртӓт. Пакыла эче икманяр дӓ модышты метр мӹнь кыргыжам. Тагышты-ӓнят кужы, изи ныр покшалны шалга ящик. Тӹдӹм мӹнь якте шон кердеш гӹнь, тидӹ мӹнь ылам защиты веремӓ семӹнь кычылт кердӹт, негӹцӹм веремӓ семӹнь.
  
  
  Бастионвлӓ остатка Картер.
  
  
  Мӹнь нӹнӹм ара шӓрлӓ дӓ ӹнде анжа. Пульывлӓ шишкаш мӹнь йӹрем, вуйта мӹнь кӧргӹштемӓт пӹцкӓтӓ шыпшылыт, кӱ строени мӹнь яктеэм шоде. Амасам тӹкӹлӹш. Стеня сага пӹзӹрген шагалыныт дӓ мыньын ӱмылкам. Клон мӹнь докем лишемӹ. Коклы, коклы икшӹ лицӓ тӹрлӹ направленивлӓжӹ доно мӹнь докем лишемӹ. Мӹнь коклы револьвер колтен.
  
  
  Цель лӱэн мӹлӓнем лишӹл. лепкӓн лач точкавлӓ центр колтен. Тӹдӹ ӹшке мыгилӓшкӹ шӓвӓлтӹш тырынрак пеледӹш вазын. Эчеӓт лумӹ юк цилӓ вецӹн мӹлӓм ик урет халажы. Керӹлтмӹжӹ стёнявлӓ шайылныжы мӹнь нӹнӹм, мӹнь ялжым шушыртен пеледӹш, но мӹлӓнем тамалын-ӓнят ана тӹкӓл.
  
  
  Мӹнь тӹнӓм ынгылыде.
  
  
  Тӹдӹм пушташат мӹлӓнем приказываймы и перви ылын. Пӓлен ак керд, тӹдӹ ӹлӓш дӓ мам мӹнь икманяр минутышты вашт мӓ куой лабораторийын питӹрӹмӹ. Маняр ылмыжым тӹдӹ пӓлен, мӹнь-цӹвӹ первиш ӹлӓш, шӧртньӹ мыным мынза. Мӹньӹм кычыш дӓ нӹнӹ шанымаш веле мӹнгеш шӹндӹмӹ. Трӱк мӹнь пӓлен точно, мам ӹштендӓ. Мӹнь большы ам тупынь шансвлӓ ойхырыктен. Реалистичный нигынамат ак сӹнгӹ лиэш.
  
  
  Луена колтымашат кок клон мӹнь, мӹнь мӹнь корным ӓрен келеш направленивлӓжӹ, лӓктӹн дӓ лӓктеш. Тидӹ нигынамат мӹньӹм ак ӹштӹ ылын. Тӹнӓм веле, тӹ жепӹн. лабораторийын воздух куза. Взорвлася вулкан тӹдӹ кыце изи, цӹтӹртен, мӱлӓндӹн пӹрхӓлт тылеш, кӱшкӹ кӹшкӓш дӓ кечӹшӹ ялавашкы, пыдештӓлтмӹ дӓ пакыла веле, лап, лап, бам. Ярдым цикӓлӹт дӓ пучы тидӹ паштек мӹнь икманяр тура темдӓлдӓ. Мӹнь ныр мычкы чымен, кого юк доно ӹштӓ цилӓ, мам мӹнь корнышты шалга, йымы гань войнам.
  
  
  Погоныш кыргыж тольы дӓ нӹнӹн ӹшке тӹнгӓлӹн. Самой тидӹ ылеш манын шанем мӹнь. Шукыжымок нӹнӹм ямдымы жепӹм, а мӹнь анзыкы лӓктӹт.
  
  
  Мӹнь амаса тӹреш Цзен Лао шон. Амасашкы орола уке ылын. Черноризец нимахань. Нимахань партизанвлӓн. Хаосын пыдештӹт кынам тидӹ, лачокшы иктӓт ак рискнуть вим вӓр лӓктеш.
  
  
  Офис Лао кынам мӹнь яктеэм шоде, мӹнь ынгылем, малын. Ян стеня пачылтеш, оружи доно пӹтен. План даос мӹнь докы ушненӹт. Кандт прицел доно кыченӹт дӓ нӹнӹ гӹц ӹрвезӹвлӓ мӹнь дорцем мӹндӹррӓк.
  
  
  Мӹньӹ мӱм дӓ ӓрӓкӓ доно Цзен Лао столовыйышты. Наган дон нӹнӹн кок монахвлӓ прицел кыча. Здани гӹц ик оружи дӓ нӹнӹ гӹц черноризец икте-мӹнь поктен лыктыныт. Ваштареш ик юкшы тыдын шыма, мӹнь тӹдӹм кодыде.
  
  
  Амасам кок столовыйышты ылын. Прихожийыш ик, вес кухняшкы. Коридорышты мӹнь амаса пачмы, но когон срабатывать. Амаса чӱчӹлт годым, лачокла тӹдӹм срален шӹнденӹт. Тӱцӹн. Мӹнь ӹшкежӹ амаса доран шагалеш качы, револьвер колтымы питӹренӹт. Лао Цзэн сылыканла каят. Ӓрӓкӓ доно сӹрӹмӹ каеш. Но нӹнӹ эче ак сдаялт.
  
  
  Остатка, корныш спасательный нӹнӹ отряд уже ылын. Лао толшаш жеп семӹнь клон цзен гӓнӓ ытарыда манын, нӹнӹлӓн. Мерявлӓ дон кӓтӓш, нӹнӹ тидӹлӓн ӹнянем.
  
  
  Кыча ӹшке хватя Лао Цзэн коляска инвалид. «Славян кӹтӹк жеп ӹшкӹлӓнжӹ нӓлӹн, Картер. Вет мӹнь тӓ келесӓ: тидӹм пиш кӹтӹк жепӹштӹ шыпшылтын. Тӹштӹ шӱдӹ коклы яжо эргӹ дӓ мӹньӹн агентвлӓэм. Шансвлӓ уке.
  
  
  — Ну, анжалда, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Керек-ма гӹнят, тӓлӓндӓ интригӓ кӹреш. Тӹнь ат колтыш гӹнь, ма только тӹнь лабораторийын пӹлгомышкы куза — клон, документвлӓм, гребаный ты банда Куой весӹм дӓ доктор.
  
  
  Тидӹ вуйнаматеш позитивный анжен мышлеништӹ доно шӧрӹшӹ. «Ма тӹдӹм шагалтен кердеш», — манеш тӹдӹ утларак Лао Цзэн, мам мӹнь. «У дӓ пӓшӓлен у поколени Куойя клон Доктор лиэш. Парализоватлалташ мисси кердӹдӓ тӓ мӓмнӓн жепӹн тӹдӹм эл. Клон, тидӹм нӹнӹ ӹштен, лабораторийын уже уке ылын».
  
  
  Цилӓ, мам мӹнь келесен кердӓм ыльы: «Пакыла шонен». Юкшы коридор ылын. Ружген кеӓ. Амаса пачылтеш. Клон тангыж. Цилӓжӹ икманяр секунда, дӓ нӹнӹ мӹньӹм тӓнгвлӓ доно иквӓреш пуры шонгы Чен-мӓ. Ӓрӓкӓ доно йӹрӓлтӹш. — Кӹзӹт тӧр тӹньӹм кӹньӹлтӹмлӓ. Лин кердеш, дӓ тӹнь яжо, Картер, а коклы икток ситӓ яжо.
  
  
  — Анжалда, — манын мӹнь ужым.
  
  
  Коридорыш амаса пачылтеш, дӓ клон кӧргӹш пыра. Йиш улы. "Тидӹ амасам чӱчӹн!" — келесӹ Цзэн Лао. Револьвержӹм тӹдӹ шагалын, вуйым лӱдӹктӓш, южгыкташ мо нерген шанымаш. Шотленӓ дӓ тӹдӹн пуйырымашыжы амаса чӱчӹлтеш.
  
  
  Мӹнь талашем, нӹнӹ докы лишемеш. Нӹнӹ коклын иктӓт ваштареш линӹт, дӓ пӓшӓ докы мӹнь йӓмдӹ ылам. Оружидон, мӹнь ӹшке шуа. Амаса шагалаш ик кидым качевы, а складкы вес хала шӹлӹн, кышты мӹнь бомба шӹлтӓш. Мӹнь ынгылышым: жеп. Тӹнӓм тӹдӹ мӹньӹм шуэн. Топ гань цаткыды. Цзен Лао тӧрӧк вуйыш. Пырдыжа рашкалтыш! Тӹдӹ тӹ жепӹн тӹдӹ шамыштына дӓ бомбывлӓн срабатывать лишӓйӓш, колышывлӓ гань кӹдеж шӹкш дон темӹн. Мӹнь эче кухня гӹц кыргыж лӓктӹн, нӹнӹ семӹнь ынгылымыла, мам ӹштӓлтеш. Мӹнь ӹшкеок амасам питӹрӹмӹ паштек кеӓ дӓ пӧртӹш.
  
  
  Таро тӹштӹ ылыныт. Тангжы сагажы ни. Манын, тӹдӹ келесӹш общежитиш молы пӧрт кыча монахвлӓ каным агентвлӓжӹ. Седӹрӓш пиштӓ дӓ цилӓ шотыш нӹнӹм кӹлдет. Монастырь у манаквлӓн кӹзӹтшӹ виктӓрӓ.
  
  
  Таро ядын тӹдӹм мӹнь ядам, вес семӹньжӹ кычылтмаш сорӹмӹ эдемвлӓн фактический оружи дӓ колымешкыжы. Таро ответым колышт, сӹнзӓвлӓэм питӹрем, вара мӹнь докы сӓрнӓлеш. Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  «Тӓлӓндӓ ӹнянӓ».
  
  
  — Анжы, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь тагачы ӹнянем».
  
  
  «Лачокшымок цилӓ оружи кычылтмы тидӹ нӹнӹм ужын кердеш. Теве малын, — вуйжым ӹрзӓлӹн, тӹдӹ, — пӓшӓ гӹц малын лыктын, нӹнӹн пульывлӓштӹ теве ик оружи ылеш.
  
  
  'Кыце?' Оружим кидӹш мӹнь ӹшке вӹкӹжӹ анжалын, тӹ монах икте-весӹ доно. Мӹнь тама дӓ пӧрт амаса виш лӱэн колтен. Нимат техеньӹм. Нӹшкӹ веле чучеш.
  
  
  Мӹньӹм ваштылеш.
  
  
  Пульы тидӹ гӹц пасна весӹвлӓӓт лин восстани. Вес фактвлӓ, каным ырвезы ма доно шон, ситӓ ма сынгена пуля, каска пыртымы.
  
  
  Тангыл ӓшӹндӓрӓш дӓ мӹнь нимат сӹнзӓшкет анжалам, тӹдӹм келесен, мӓ оружидон шотыш идейжы. Тӹнӓм мӹнь шанем, мам ынгыла.
  
  
  Махань-тӹ жепӹн.
  
  
  
  
  27 главы
  
  
  
  
  Оценкым — тӹдӹ у шамаквлӓм логӹц иктӹжӹ, кыды мӹнь кердӓм. Истеблишмент ик кайыш худа, кынам нигынамат ак виэм лиэш «кого» дӓ войскывлӓм годым веле нигынамат ак «высылаться», а «шӓрӓлтӹмӹжӹ». Оценкым — тидӹ проста шамаквлӓ кого ончыктышо хоуку мам мӹнь гишӓнем попат, мам пӓлӓ, ӓнят, тӹдӹ мӓ гишӓн попенӹт мӹнь, пӓлет, ма дӓ большы ик шайышташ ак решӹ.
  
  
  Таро корнышты ылын дӓ тидӹ мӹнь докем.
  
  
  Тӹдӹн цевер шошым кечӹ доно иктӹ ылын, кынам Вашингтон йӹлгӹжшӹ, дӓ чуч, каждый монументальный значени памятник ылеш.
  
  
  Таро неловко таксим тыр лиэш. Мӹнь кидшӹм цат пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ пырыл шӹнден, ӹшке шанен непереводимый оптат. Тӹдӹ техень ылеш годым, гань самолетшы сӹнзенӹт. Тӹдӹм виктӓрӓ, станци гӹц пел ынгараш радио улы, кышты тошты типовой произведени пӹтӹркӓлен, шонгы пуры дӓ нӹнӹ кӹзӹт мыры викок мадын Коул Портер «Near So, And So Far Yet». Теве тӹдӹ техеньӹ ылеш.
  
  
  Дюпон мӓ докына толыныт-шагалеш дӓ амаса анзылны ик уша дӓ телеграфия немонументальный серклый печать служат. Мерявлӓ дон кӓтӓ, сӓй фасадше штаб-квартирӹштӹжӹ AX, тӹдӹм лапкашкы шукыракым лондонский мерцӹшӹ сӓй.
  
  
  Хоук энтузиазм доно вӓшли. Стӧл дӓ тӹдӹм ӹшке сӹнзӓвлӓжӹ лӱктӓлӓш захламленный урмыжаш тӹнгӓлеш.
  
  
  — Шӹц, — тӹдӹ келесӓ. "Шӹртедӹм тӹнь ылат?"
  
  
  Папкыштем лӹдыт гӹнь мам нӹнӹ йошкар секретный, сигаретӹм незажженный пыра. Клон пыт кредӓлмӓш доно изиэмӹн, но тиштӹ, стӧл вӹлнӹ Хоука, войнажы со эче кеӓ. У пӓшӓ. У сюжет.
  
  
  Окняшкы кечӹ анжальы таро пушӓнгӹвлӓ вуйыштым оптальы. Кӱшӹл тӹрвӹ тӹдӹм шыпшаш тӹнгӓльӹ. Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. Ма тыдым тыргыжландара ик ылыт, тидӹм ынгылаш ӓль варарак тӹдӹм ир. Тӹдӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓ логӹц иктӹжӹ ылын, кыды ак покер шӱмӓнгӹн. Мерявлӓ дон кӓтӓ ылыт гӹнь, техень шижмӓш ылын.
  
  
  Тидӹ вӓреш тӹдӹ вӹкӹ анжа, мӹнь Хоука анжалда. Кловой сӹнзӓ дон лицӓшкем егостарый сӓмӹрӹквлӓн. Техень вим, кыды кердӹн 1940 и любом пӹжӓшӹштӹ нацистский адрес манын, но ӓшӹндӓрӓш ак кердеп, махань тыгырым чиэн тӹдӹ тенгечӹ ылын.
  
  
  Тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ остатка лӱктӓлмӹ. — Простьы, — тӹдӹ келесӓ лорге «Кыце мӹнь пӓлем толькы, безопасностьышты тӹнь ма, тӹнь гӹц кӱшнӹш спискыжым ямде». Таро тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. — Ма вара, мисс Беннет. Активный кредалмашыш ужыныт тӓмдӓн кыце?
  
  
  Таро йӹрӓлтӓ. Потикӓ, ӱшанаш йӹрӓлтӓ. — П, — тӹдӹ олен пелештӓ. Тенгеок "дӓ", пиш яратен. Но... ак шо, мам эче тидӹ гӓнӓ мӹнь угӹц шон ылын».
  
  
  Агыл?' Тӹдӹ сӹнзӓхалым лӱктӓл дӓ иктӹн вӹкӓт анжалда. — Яра, Картер. Ышке церотыштышты. Кӹчӓкӓ тупешӹжӹ ӹшке пӧкенжӹм нӹнӹ сигаретӹм откидываться изжевывать пӧрдӹт дӓ цигӓркӓжӹм пижӹктӹш.
  
  
  — Тидӹ шукы, тӓ ӹнде пӓлен, сэр. Тӹдӹм пӹтӓрен дӓ ма тидӹ клон пӹжӓшӹм мон. Таро жавагуды гишӓн шаналташ-клон, ышдымы лабораторийын дӓ учёный, тӹдӹ верц шалгенӹт. КАНДТ большыжы ам шукемӓш тӹнгӓлӹт. Каталан меря доно, мӓ ӹлӹмнӓ нужвец, мӹнь Гӹц обезвреживать Вино, весӹм дӓ кого Лао Цзен клон. Тӹдӹм весӹ доно катаем меря, индокитай ку лиэш
  
  
  «Ма тӹдӹн доно, кӱвлӓ тиштӹ ӹлӓт, тӹдӹн доно чӹдӹнрӓк, лондон кӱ ылын», — мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. «Ма доно нӹнӹ тенге наркотик эксперт доно кӹлдӓлтӹн. улы. Кыцелӓ-тӹдӹ манеш-ӹнде?
  
  
  «Имни Пэм». †
  
  
  Тенгеок "дӓ". Ма доно тӹдӹм цилӓ шотын, итӹрӓн дӓ тӹдӹм сознаваться. Конечны, тӹдӹм мӓ ӹшке пӹтӓриок изи тывыртышым лач тӹдӹ пушашлык. Хоук кыптырталеш. Тенге тӹдӹм яраташ, шотеш йӧнӹм кычылтмы, кыце мӹнь. — Ма гишӓн шукы ак тыргыжланы. Тидӹ тенге лиэш спектакль Featherstone питӹрӹмӹ. Вӓшештӹмӹ тидӹ гишӓн Скотленд-Ярдым. Йӱлдӓлӹнӓт, тӹштӹ шукы нӹнӹм нӓлӹн. Тидӹ шукы мероприятижок оксамат каным дӓ финансируйыжы.
  
  
  Хоуку опиумный мӹнь гишӓн шайыштын дӓ ныр гишӓн, каным наркотик пырымы семӹнь кычылтмы торгейӓш кеӓт. Йӧртевӹ дӓ сигар тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлӹн, тӹдӹ вуйта пун пыйи. «Ӹжӓл, мӓмнӓн наркотик компетенцийже выжалымаш ак пыреп. Но тӹдӹ пакыла попаш мӹлӓм, манын, тидӹ верц шалгышы гораздо наркотик шукыракым ӧпкӓлӹ веле».
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Лин кердӹт, нӹнӹ ӹнде изиш шукырак кол. Хоть-махань гӹнят, тидӹ шукы ныр ширӹ ак лӹмжӹ - Нассау филиалжы тӹдӹ доно иквӓреш, тӓ тӹдӹм питӹренӹт. Кок получая.
  
  
  «Тӹнгӓлтӹш дӓ эче шӱдӹ техеньӹ вӓржӹ».
  
  
  Мӹнь анжалтыш Хоук чагыр одарен. «Ылеш тидӹ яжон тӹжем докы толын». У таро тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. Мам ӹне.' — Тӹдӹ тӹнь сусу лит ыльы. Эче ик гӓнӓ... мӹнь тӹлӓт тидӹм кыце маныт? ышдымы...,... теория шаналтен ма вара, тӹдӹм ӹнян ылын.
  
  
  Таро кахралта. — Йымы тӓлӓндӓ тидӹм мондаш манын, ышдымывлӓ ылыт, ом сэр. — келесӹ тӹдӹлӓн виктӓт.
  
  
  Хоук шотеш кошта. Лин кердеш, пӹтӓриш ӹлен. — Ну, яра, — тӹдӹ попалта. — Мӹньӹм цилӓ тидӹ тӹнь ирӹк пӱӓ гач эртен, тенге?
  
  
  — Мане, сэр, — иктын ответым улы, кыды тӹдӹн нӓлмӹ.
  
  
  'Тӹнӓм цилӓ кындонок ылеш.' Йӓмдӹлӓлтеш ма тӹдӹлӓн колтышым. - 'Ушем?'
  
  
  Мыкик мӹнь. 'Кокшы хӓдӹр. Тидӹ монах вӹрзиышкӧ мӹнь ма, тӹ монастырь у моаш цаца. Кышты-гӹнят ирӹкӓн территориштӹжӹ. Ӹлӓш мӹнь ӹшке шамакшым кычен. Тӓ кыце шанедӓ, тидӹ гишӓн яжон кердеш ма?
  
  
  Хоук блокнотым ӹштӓш ӹшке тамгам. «Шотлат, военный кечӹвӓлвел корей базышты ылын. Тидӹ пӹтӓриш церот ирӹкӹм пуаш терген. Мӹнь ӹнянем, тидӹм мам мӓ ӹштен кердӹнӓ. Дӓ вес ядмаш.
  
  
  «Роско».
  
  
  У пӓшӓвлӓэт доно хоук сигаретӹм цигӓркӓм пижӹктӓш тӹнгӓлеш. Роско гишӓн шайышты дӓ вара тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ лӱктӓлмӹ. Матери гишӓн зонда гишӓн дӓ кыце нӹнӹ тӹдӹлӓн кӹчӓл моаш.
  
  
  «Возможно, тенгелӓ лучырак лиэш,-махань смыслжым толок», — манеш тӹдӹ. Мӹндӹрцок ваштылмы, вара тӹдӹ пӹцкӓтӓ. — Чорт возьми, окмак тидӹ попа.
  
  
  Тӹдӹ ӹшкежӹ пӧкенжӹм дӓ окняшкыла анжалда кышкы сарналтын. Ончалеш. — Мӹньӹ келесӹнем, ма худа тидӹ гишӓн шукы отзыв Роско нӓлмӹ. Тӹдӹ п у дӓ тошты вочык лин. Лондон разрешеним ядшашлык Абингтон пенсийӹшкӹ тӹдӹм колтен. Токо кыце тидӹ лиӓлтӹн, тӹдӹм тӓ ужнедӓ. Хоть-махань гӹнят, ти пӓшӓ пӹтӓртӹш тӹдӹ ылын. Дӓ мӹнь ам пӓлӹ, кыце тидӹм ынгылаш роско ылын. Ивлӓ тӹдӹ яжо ылеш сӹлнӹ агентвлӓжӹ. Тидӹ тӹ ӹлӹмӓшӹм ӹлӓт.
  
  
  Хоук келгӹн шӱлӓлтен. Интересный мӹнь чуч, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке гишӓн шана. Кечӹ гишӓн, тӹдӹ ӹшке вочык лин дӓ кынам кӱ-гӹнят принимаяш решеним пенсийӹшкӹ тӹдӹм колтен. Йымы, мӹнь ӹнде ӹшкежӹ гишӓн шанаш тӹнгӓлӹт.
  
  
  Хоук окняэш савырненыт.
  
  
  "Тӹнь мам ӹштет? Заслуженный канымашышты гӹц ик тӹньӹ ӹштӓш?" Тидӹ тӹдӹ ылеш йӧн мӹньӹ келесӹнем, ма мӹнь отпускышты таманяр ӓрняжӹн тӹдӹ пу.
  
  
  Таро гишӓн шаналташат мӹлӓм дӓ ривьера анжалда. Таити гишӓн ӓль. Мане, ма илыдыме идеальныеш остров толеш ыльы. — Ӓнят, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Пакыла тӹдӹ. - 'Тыньым доно. мисс Беннет? Икманяр тыят заслуженный канымашышты. Ма гишӓн шаналтенӓ, питер соок отлично нӓлӓш манын, тӓ отпускышты но иквӓреш эртӓрен кердӹт. Тӓ коктын.'
  
  
  Мӹнят ӹнде кого куснаш передачы.
  
  
  'Питер?' Мӹнь тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь тӧрӧк сӹнзӓшкӹ анжалда. — Питер Хансенвлӓн, — тӹдӹ олен пелештӓ.
  
  
  Хансенвлӓн Питер, шушыр геройжы. Нинӹм лӹм лабораторийын кӱ тӹ, кынам мӹнь шеклӓнӹшӹ ылмыжым шижтӓрӓ. «Мари», — тӹдӹ питӹрӹмӹ.
  
  
  Айда, нӹнӹ сага сем дон жепӹм шагалеш, кидшӹм виктӓлтен кымылан хоука ӹштен. Логер тӹдӹм ирӹктен, холл лӓктӹн шагалеш.
  
  
  Таро мӹнь сылык анжалда. — Мӹнь тӹдӹм яратем, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹдӹ мӹньӹн кодмем ак керд. Мӹнь тидӹм ӹштӓш ак тӹнгӓл ылнежӹ, ак керд гӹнь. Но, Ник, тенгеок яратымаш тӹнь мӹлӓм келшӓ. Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ, дӓ мӹнь ӹшкежӓт тервен кычен. Мӹнь тӹдӹн лицӓшкӹжӹ анжалда. Остатка гӓнӓ. Тидӹ ыжар сӹнзӓн доно шӹрӓтӹмӹкӹ, тидӹ каштановый-аравала йошкар ӱпшӹ тӧр дӓ тидӹ, тӹштӹ цилӓ эдемӹн эче ылын. Мӹнь гишӓн шаналтышым дӓ, тӹдӹн ӹлӹмӓшӹштӹжӹ махань ылеш мӹньӹн шанымашем. Безопасный дӓ ӹлӹмӓшӹштӹ яжорак, цилӓ кышты дӓ кыце лаваса нигынамат ак код ыльы. Ӹлӹмӓшӹм сӧренӹт тӹдӹ нигынамат мӹньӹм ак керд. Ӹлем ылын, кыды нигынамат мӹньӹм ак керд ыльы ӹлен. Ӹлӹмӓш, мӹнь тӹдӹ, векӓт, нигынамат ак шон ылын.
  
  
  «Кердеш, тенге, икманярышты смысл дӓ яжо», — манам мӹнь. «Йымы мӹньӹм ярата, тӹдӹ гишӓн мам попат, глупость лиэш».
  
  
  
  
  
  Книгӓ гишӓн:
  
  
  Кынам-гӹнят ылшы печать йӹлмӹштӹ, экспериментвлӓм: нӓлӹн, тӓгӱн-ӓнят кӓпӹшкӹ четлык, тӹдӹм виӓнгдӹмӓш дӓ тидӹ эдем нӓлмӹ дубликат условивлӓ келеш. Двойник идентичный лин пӓлемдӓлтеш, тӹдӹм ӹш доно идентичный лин.
  
  
  Тишкӹ картер ник ӹнянен ам кердт, но тӹдӹ вӓрештеш, тӹ годымок техень доно тура «клон» ӓль двойник идентичный. Тидӹ двойник гениальный йӧнвлӓм пумаш, эдемӹм пуштыныт, поктен веле ик цельӹш: запугивать Конгресс, вольыжылан подчиняймӹ президент дон дӓ америкышты дӓ Сенат. Тенгеок мировой дӓ принципвлӓ доно политика контролируен тӹрлӹ.
  
  
  Сколько угодно Ник Картер клон пӹтӓрен кердеш, но тидӹ такеш. Орландарен пуштам доно сенатореш сша, ӹшке пӓшӓжӹм ӹштӓш картер эртен кеет: ик цӓрнӓ дӓ тӹнге ӹштен пӹтӓрӹмӹ клон пуштыныт.
  
  
  Но каждый ин мары клон кӹзӹтшӹ ма лин кердеш?
  
  
  
  
  
  
  Оглавлени
  Вуйым-2
  
  
  3 главы
  
  
  4 главы
  
  
  5 главы
  
  
  6 главы
  
  
  7 главы
  
  
  8 главы
  
  
  Глава 9
  
  
  10 главы
  
  
  11 главы
  
  
  12 главы
  
  
  Школлаште 13 главы
  
  
  14 главы
  
  
  15 главы
  
  
  16 главы
  
  
  17 главы
  
  
  18 главы
  
  
  19 главы
  
  
  20 главы
  
  
  21 главы
  
  
  22 главы
  
  
  23 главы
  
  
  24 главы
  
  
  25 главы
  
  
  26 июньышто главы
  
  
  27 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Террорым ыжга лӱдӹш.
  
  
  сарай левӓш колышы эргыжын аштымаш Антон Шкловский
  
  
  Оригинальный лӹм: Ice Terror Trap
  
  
  
  
  
  Пӹтӓриш главы
  
  
  Пушӓнгӹ вуй гӹц уже хозан левӓш когоэшнӓ. З ӹлӹштӓш ымылкаэм доно пыналтын, паровой темӓш савыц нугыдемде шокшы, мычкы шӓрлен. Тидӹм ӹштӓш нӹжгӓ, явыгыше чучеш, тӹдӹ мӹньӹн ылеш, эчеӓт худан. Джунгли кел виш йымы — гигантский цӹвӹтӓн, энерги дӓ ӹлӹмӓш докы шыпшеш волям доно тӓ весӹвлӓ. Кечӹ ӹнде мӹнь виш пеле тидӹ действыен. Вазеш тӹдӹ шагалын дӓ мӹлӓм ӹняндӓрӓт, мӹнь ти ӓзӹрен-капшангывлӓм пӹтӓрӓш дӓ ирӹкӹм пумыкем веле цуца курым сдаялт. Картер ник мычаш - суперагент АХ, N3 Киллмастер. Хат теве мӹнь тиш вӓрештӹнӓм дӓ мычаш сир лӹмӓн Москито Никарагуо. Ирония пуйырымаш семӹнь, шокшы купан лап вӓрӹштӹ ак нӓлмӹкӹжӹ, тидӹ ти лӹмӹм дьявольскихнасекомое, а индеецвлӓн-москито .
  
  
  Тенге гӹнят, мӹнь туркавлӓ, вет пӓледӓ, мӓ вӓреш шагалтымыкы пӹцкемӹш якте шон ылын. Мӹнят тум ганьок достаточным нареске кыча. Мӹнь каждыймок джунгли мачете метр доно ирӹктӓш вӓрештеш. Дӓ мӹнь цуц ак шудал, кынам масса ыжаргы, ма только мӹнь тӹдӹм пӹчкедӓт, эчеӓт кӱшкӹлӓ кузен.
  
  
  Мӹньӹм вӹдӹш нӓрӹ вӹдпарсын капаен йошкар — икшӹ тӹжем гӹц, извиваться капилляр ти гань. Мӹнь тӹдӹн доно кеӓш годым, кузен гӹц пӱкнышӧ з немӹрӹм тӹнгӓлӓш, мыжыр тӓзӹля. Шӹргӹ мычкыжы пӱжвӹд сотеш, дӓ выргемжӹм рюкзак шӹнгдӓрӓт. Лямкӓ рюкзак вуйта мӹнь пулышемӹм керӹлтӹнӹт.
  
  
  Тенгечӹ мӹнь шӹкӓл корабль первижӹ ир патрульный вмф Лаго - де - Перлас . Мӹнь тӹшецӹн кеӓт кечӹвӓлвел-иктӓжӹн тунгл самеш касвел ӓнгӹр.
  
  
  Тидӹ декабрьын ылын, сезон тенге мӓ юр мычаш. Тидӹ гишӓн мӹлӓм таум. Шотлымы шотыш варьироваться никарагуо чагыр, нош тангыжыш йогымаш блюфилдс побережье сантиметр карибский 750 и. Ӓль мӹнь путешествим июль август, орлыкемлан дӓ пӹц гӹнь, цӹлт ак ли ылмы.
  
  
  Тидӹ уке корныш луктын. Магистраль иктӓ — Панамерикано вес эл. Вӹцлӹ уштыш кӹртни вӓпшӓт тӹнгӓлтӹш дӓ национальный нӹлшуды нӓрӹ шотышто побережье океан тӹрӹштӹ. Тенге гӹнят, тӹдӹ нигынамат мӹньӹм ак рискнуть ылмы доно пайдаланен, округ ик корныш ак смейӹ семӹнь ӹшкӹмжӹм анжыктен. Ош лаштыра цаклат ылнежӹ, дӓ тӹдӹн ӹшке ак ӹняны ылеш, тидӹ тишкӹ этапым критический катастрофывлӓ ылыныт дӓ ылыт.
  
  
  Тидӹ мӹнь сӓндӓлӹквлӓ ирвел дон кӹтӹк вашт ӹшке корны пакыла лиэш тупӹрдӹн плато тылип рӹмӓлгӹ яргата цӹре. Вуй ти сек кого кокшы тӹжемеш шагалеш метр, а покшал кӱкшӹц шымшуды. Кырык гӹц вален дӓ йӓр вес сирӹмӓш кая плато равнина. Тидӹ вел, тенге гӹнят, сирӓш джунгли тидӹ леведмӹ, тӹрдӹмӹ пыйи линия пушӓнгӹвлӓ доно леведӓлт, понгы кичк дӓ шӱжӓт кӹжгӹ. Лиана кого дӓ йӹр пушӓнгӹвлӓн укш. ш ам ӱпшӹшӹ рехень дӓ мӱлӓндӹм леведӹн. Вӓрежӹ шун тура шалгышы пыш кушкыш.
  
  
  Эркын-эркын сир шылдырангым; шергеш лиӓш пӹсӹ, а келгӹ ямын. Коропляжым йогышы юр вӹдӹм тӓрлидӹ ылын, а нӹнӹ куп миллион эдем шегӹ пӱкнышӧ враждебный ылшы, кыдым мӹнь томсык шотлат. Соок ылшы темӓш й ю. У жава изи шӹшер дӓ йыд веле толын. Кек нӓлмӹ кечӹ кӱшӹц, пушӓнгӹвлӓ вуйышты кӱшнӹ шӹнзӹшӹ но молнамшы. Ласкалыкым воктен пыдыртымы водопад погынен, жава чӹмлӓш кеквлӓ дӓ цӓрнӹде. Ик ӹлӓт, кӓпӹштӹ дон карак, яргатажы дӓ пиш тӹшлен. Шишкалтен гамм идеальный ганьок тӹдӹ, пӹтӓртӹш гӓнӓ нимат ӹш ноты попугай. Тидӹ мӹньӹм ӹш карангды. Помимо ямдаш пырышы кеквлӓ дӓ й, мӹнь эче кым шӓкшӓльӹвлӓ дӓ цӹтӓш вӓрештеш. Мызымактылмым дӓ кечӹвӓл бродяга шӓкшӓльӹ гань мӱлӓндӹ ӱпшӓ. Удав ылшы укшышты дӓ пӹжӓшӹштӹ, кышты кышкы кыдалам дӓ сула пушӓнгӹ размер яклака, техень умдызо клыкастый гань аярын . Резервация колымашын эл ылын, и нӓрӹ тӹдӹ шӹмлӹмаш дӓ кӓрш ак шӹндӹ, дӓ хоть-махань тӹдӹ качкыт, кӱ ситӓ ородыла ылын, тӹшкӹ шоаш манын анжена.
  
  
  Мӹнь цилӓ пырыш коргӹштӹш кахраш остатка кечӹ гач, икӓнӓ веле шагал манын, пырылаш. Мӹнь ӹнянем кердеш, шукыштат агыл, но пӹцкемӹш дон пӓлдӹртенӹт, шыпшдеок, соты, ире гӹц эче ик-маэш икманяр пӹлвлӓ, мӹньӹн кого гондурасский пальме группыш вӓрештӹндӓ. Шӹргӹ кӹшкӹ шӹргӹштӹ тидӹм, кӱ доно дӓ тидӹ тӹрӹс тӹнг ӹлӹштӓш пыстыл пальме гӹц шукы ягылтен. Инжирный нӹнӹ лошты пушӓнгӹ кушкын шагалын, шӹнгӓ курныж цуца арм.
  
  
  Центральный кушкын дӓ кечӹвӓлвел америкышты шукы гондурасский джунгли пальме, но тӹшкаштӹ, кышкы тидӹ редкость ылын. Тидӹ анжыкта, ти вӓрӹм кынам-гӹнят кормавече, тенге ти кӹцкӹм у майя кычылтмы индеецвлӓн пушӓнгӹ семӹнь ӹштӓт. Пушӓнгӹ роаш куштылгы кӱлӓн гӹнят тидӹ товар ылеш, нӹнӹ тенге ӹшке чанген пуа кычылтыт. Тидӹ область пеледшӹ тидӹ пушӓнгӹ, кытшы-тӧррӓкӹн тӹ дӓ землявлӓш нӓлмӹ остатка, кыдым кынам-гӹнят кормавече.
  
  
  Тӹ жепӹн, кыце пӱрен отыл мыланем пальма, мӹнь олен кеш дӓ шеклӓнен. Анзылны лишӓшлык ылыт викок штаб-квартирӹштӹжӹ Зембла полковник. Гӹц, нӹнӹн пӓшӓштӹ дӓ ахлат кӱнчаш полковник литӹмӹ гишӓн, мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ виӓн эдем шӹргӹ участкы магазинже, цонгыр ракета, осколочный микрофон да шижмым цонгыр минем, э слабка юкшы колым кычен кердӹн.
  
  
  Анзыкыжым мӹнь чёрная ялан, вер-шӧрын сантиметр каждыйнам тӹшлен. Протискиваться нареске яклешт кем дӓ мӹнь гӹц, кышкы семӹнь, кӱэрвлӓ вашт. Сознательно айырат дӓ мӹлӓнем сек нелӹ корны эртен. Ӓль изи шужгымы юк лыктеок гӹнь, вольык ӓль растенивлӓм, мӹнь тӹдӹм кычылт, анзыкыла кеӓш манын, мӹньӹм лаксыртышы юкшым лыкты. Рюкзак гӹц ӹрзӓльӹ дӓ тӹшкӹ нелӹ ылын. Мӹньӹн сӹнзӓэм церлӹ пӱжвӹдӹм йоктаренӹт, мӹнь тенге ужынам ма прамой ак керд. Тидӹ мӹлӓм эче утларак шӹдештӓрен, кынам мӹнь шокшы лицӓжӹм ужын.
  
  
  Тренируйымы нырышты дӓ шӹргӹштӹ лагерьыш ты ылмы кудыводыж минироватлаш, практический мадын ӹлӓт, мӓмнӓн сусум канда садистский инструктор. Паремеш цилӓнӓт тиштӹ кого ылам, мӹлӓм дӓ цӹркӹнен, пӹрцӹм каждый курмыжтараш анжыктымы, рехень лиана лаштыкым аль пӹзӹрӓлӓш, нигышецӓт тӹдӹн шачшывлӓжӹ ылына. Нӹнӹм мӹнят икманяр минна савырненыт цаклышым дӓ, ак тӹкнӹ. Проводвлӓм пӹчкеден пуштмы лиэш ылын. Токо кыце мӹнь ялгорны лӓктеш, мӹнь монам трос цонгыр ракета. Мӹньӹм мо, эртен дӓ патронвлӓм цонгыр воктечше тӹдӹ, кыды обезвреживать.
  
  
  Сӱкӓн представляйӹмӹ ӹшке корны-корны, кыды Тунгл кеӓ, ӓнгӹрвлӓ дӓ северӹшкӹлӓ кешӹ. Ӱлнӹрӓк, векӓт, ӹштӹнежӹ каноэм причал ылын, а икманяр снайпер, ӱӓн лин кердеш ыльы. Ӹшке ялгорныжым, конечны, а вес минна шӓвӓлтӹш дӓ сага вазын джунгли зембла каска полковник лин. Тидӹ ма тенге агыл ылын определенно доно кеӓш мӹнь, тӧр корны ӓнгӹсӹр. Ӹмӹлӹм шӹлӓш мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ шукы ум пырта нареске гач. Корным пӹчкӹн дӓ трӱк сӓрнӓл мӹнь корнышты кымлы ярдым. Мӹнь изи шӹмлен, полянкын шудан рехень. Тӹдӹ техень тырла чучеш дӓ йӹлгӹжшӹ шылдыран изи лӹпӹ, куштымашты соты вазал.
  
  
  Миняш кӱ таен шпилькы рехень улы. Кӱ тӹдӹм иктӓт шӹндӹде ылын, тидӹ ситӓ ӹштендӓ тӹдӹ профессиональный, вет тӧр шалга изи ӓнгӓ рехень кӱшнӹ. Имӓн гӹц вургымла велнӹ ылыт дӓ мӹнь гӹц ныгыды пичӹ. Тидӹ мӹнь гӹцем ытлынежӹ ак керд, тидӹ мӹнь ылам мӹндӹрцӹн толшы дӓ мол вӓреӓт сӓрнӓлӓш вӓрештӹ.
  
  
  Лап, колыштда мӹньӹм махань-шон юквлӓ. Мӹнь колта, дӓ нимат ак шо, мам ӹштендӓ. Кужы корны шайык лӱдын лин кердеш, шукы трал минна. Лин кердеш, тидӹ минна-каска, тӹ годымок нӹнӹн докы пыдештӓлт гӹцӓт, но ти корным такыртымы, полковник Зембла ак кай. Ти и гӹц тӹдӹ, кӱ аран кӹшкӓ минем, ак ли тӹдӹм ӹнде капаен лыкташ, обеспеченилӓн ыражым ӹштен.
  
  
  Мӹнь пӹцкемӹш мӹньӹм пулыш гач эртен джунгли анжалда. Утыдонок шукы толытат жеп нӓлмӹ ылыт, а ик иштӹ шансвлӓ мӹнь пӹцкемӹш ылын. Анзыкыжым мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ лаштыквлӓэш рехень лӱлтӓл миэн. Мина давленим сарта дон вазеш ылын. Мӹнь шӱлӹшӹм шӱлет, у ялаш дӓ кидшӹм пӹтӹрӓл кычымына гишӓн чӱктӓт. Качкыт ыльы тӹрлецвлӓ, ручка намалаш дӓ куштылгын. Тидӹ остатка срабатывать. Мӹнь взрыватель лыктын, ручкаэш пиштен дӓ вӓрешӹштӹ рехень минна лаштыкым канден. Вара мӹнь у шӱлӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь олен кӹньӹлеш дӓ корны доно кенӹт, эче тӹдӹм сагажы ак тӹшкӓ лошты цыма кердеш мӹнгешӓт. Мӹнь ужам, мӹнь тӹшкӓ лош шӹлтӓш путешествим молымат. Максимальный виштӹм тергенӓм каждыйок ужында. Мина мӹнь эче ик моаш манын, тӹдӹ сӓрнӓлеш, рӓк дӓ икманяр цонгыр. Мина ныгыды кӹшкӓшет ыльы тенгеок, кыце дӓ й. Остаткаэш мӹнь ӹнде цӓрӓ лӓктеш. Икманяр лӱктӓлтшӹ пӹсӹн ярдым кого аркыжы, пӹтӹрен шудан пушӓнгӹ лиана ныгыды дӓ уӓн.
  
  
  Тӹдӹ пӹтӓриш кырык вӹкӹ анжалтышыжы кайын, кышты пирамиде. Но вара мӹнь ужам, мам ӹштендӓ негӹцӹм кӱ ланзы комла гӹц ылыт, а ик шуды дон вел лиэш ташкалтыш ташкалтыш. Стеня вес ылын дӓ сӹлнӹ орхидея эпифит леведмӹ, ӹшкӹмжӹм шижеш тӹдӹм ӹнде кушта шелӹм оптен комфортно ыльы, пушӓнгӹ укшеш. Руинывлӓ тошты суртвлӓштӹ мӹнь майя анжалда . Эдем кид доно пӓшӓ ганьок ылын, нӹнӹ семӹнь пӓлӹмӹ лин. Джунгли доно нӹнӹм ушышы тӹнгӓлӹнӹт, нӹнӹн тӹжем и перви тӹдӹн нелӹ. Кыце анзылны спроектировать пӧртвлӓм чангымы, нолжым эффектно джунгли кӧргӹ гӹц, пӹцкӓтӓ ю дӓ нӹнӹ ти вӓрӹштӹ.
  
  
  У кӱлешан, маняры ценностьвлӓнӓ тӹдӹ исторический, цельжӹ улы, кыды тӹдӹм ӹнде кучылталтеш. Мам эче тидӹ гишӓн гӹц лӓктӹн дӓ шӹренжок фрагментарныеш пӹлӹшӹжӹ яктеок шон увертӓрен. Тенге гӹнь, мӓмнӓн информация ӹнян ылын, тидӹ пасна шӹнден дӓ э вӹлец шон электрон кӹзӹтшӹ руинывлӓжӹ кодыныт, махань толькы ужам лиэш.
  
  
  Самынь цилӓ мӓмнӓн кок тӹлзӹ гӹц агентвлӓжӹ мӹнгеш оахак радиосообщение гӹц тӹнгӓлӓлтеш, Мексикышты. Йӧнвлӓжӹ доно ӹшке отношеништӹжӹ гений ти жеп гӹц оленрӓк ах, полковник ӹшкӹмжӹн Земблой манын. Тӹдӹ лыктеш ма-шон дӓ ти вашталтмы гӹнь климат кычылтмы климат-оружидон семӹнь терген. Тӹдӹ кӱлӓн да малын тӹдӹ кычылтмы ваштареш ылын, ӓнят улы. Тенге гӹнят цилӓ анжыкташ гӹнь, тидӹ ситӓ ма пӧрт майя оборудованим нӓлӓш манын, шолы тӹрдӹмӹ ледник джунгли гигантский сӓрӹмӹ.
  
  
  Ӓль икманяр кечышты, ӓнят, тидӹ лач тӹ цӓш планируяш ӹштӓш: ландшафтвлӓ кымда америкы ик сӓрӹмӹ ак арктический ӹрдӹжӹ.
  
  
  Тыдым мынь царышашлык ылам.
  
  
  
  
  Вуйым-2
  
  
  
  
  Мӱлӓндӹм перегӓш пиштӹмӹ дӓ тӹдӹ рюкзак мӹньок снимаенӓм. Тишкӹ мӹнь лӓкмӹжӹ годым мӹнь тӹдӹм кредалмек пиш келшен. Пӹрӓ коден дӓ тӹдӹ мӹньӹм качкеш, мӹньӹм дӓ ӹнянӹ, мӹнь тӹдӹм ужын, мам палшен. Ӓнят, мам ӹштендӓ шалгем мӹнь пакырак, шеклӓнӹдеок дӓ олен ӹштӓш келеш ылын. Цилӓ, мам мӹнь гӹцем нӓлӹн кердеш, ӹшке изи набор инструментвлӓ тидӹ, тидӹ ӹрвезӹ годым тӹдӹ лым гӹц ӹштӹмӹ ax лабораторийын. Мӹнь тӹдӹ прӓжӓжӹм пижӹктӹмӹ кердде, мӹнь тенге кидӹм йӓрӓ линӹт. Пижӹктӹмӓш лиэш пакал газ бомба дон, а мӹнь кидӹм колтен йӹр ылшы стилет. Люгер мӹнь ӹшке кодеш. Мӹнь ӹнде ылшы 7,65-ммш пистолетым тип « Христианский-лӓкшӓшлык ылыда », Вьетнам кучылталтеш. Тӹдӹ гӹц пасна лӹм улы дӓ патронвлӓм глушитель гильза встраивать ободок ядеш. Тидӹ Люгер мӹндӹркӹ ак ли: тӹдӹ ак техень кого куатан лиэш, но тенге тӹдӹ лишӹл ылеш расстояним кӱлшӧ пайдале. У гӹнь, мӓ люгер глушитель шотеш ак шӹндеп. Вурдыжы дон ти-и первиш кид киӓш пиш яжон, пистӧлетӹм мӹнь тенге кыце нелӹ у немецкий докы привикненӓм.
  
  
  Мачете мӹнь шанем, нӓлӓм, но тӹдӹ мӹлӓм ак кел ылын, манын руинывлӓ гач эртен, тенге кыце нӹнӹ ак шӱмӓнгӹн, мӹнят ылынам дӓ кӹзӹтӓт кычылташ гӹнь, мӹлӓм юкымат айыртем ылын. Тӹрӓн кӹзӹ кӱн оружи улы сӓй, вӓр улы гӹнь, тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш дӓ пӧрт доно нелӹрӓк ылын, кыце Люгер. Тӹдӹ тенгеок мӹлӓнем ма дон иквӓреш кеӓ дӓ коден рюкзак сӓрӓнӹштӹ, пӧрт йӹр. Тиштӹ, наверны, лишашлык микрофон шӹлтӓш ужын, хоть-махань студия вещаним дечем. Мӹнь ӹнянем, вольык гӹц эдем ма доны мӹньӹм принимаяш монитор джунгли, вет большы ам пу системе тӱтӱтвлӓ шижтӓрӓ. Виӓнен тӹргештӹш дӓ пӧрт докы пӹтӓриш мӹлӓм тек. Важвлӓжӹ кычылташ вӓрештеш, дӓ кычыкым тангата лиана семынь, мӹлӓм ак ӹнянӹ вет ташкалтыш пыдырген.
  
  
  Каска мӹнь почти вес кул вӓрештӹндӓ. Цашешна, уш мӹньӹн изи пушӓнгӹ ладик кӱшнӹ. Эдем, мина пиштен, ажедеш, кышкы тӹдӹ снаряд пиштен. Мӹнь тӓрвӓнем ак смейӹ. Чили ӱмырашлык кел мӹлӓм, манам, монат чӱктӓт. Тӹ ивлӓн изин вӹцкӹж сарикӓ трос дон кашартыш керӓл ылеш. Ӹлӹштӓш лош ты кок пушӓнгӹ шӹлӓш дӓ цӹлт шуйнен. Мӹндӹркӹ кеӓт гӹнь мӹлӓм, мӹнь эдем ылам тӹдӹм пӹчкедӓт, кыце бритвлӓн. Тӹнӓм груз ылыт штифт гӹц сӹсӹрген пушӓнгӹ гишӓн, дӓ мӓ воздухеш ылшы тидӹ пушӓнгӹвлӓ дон иквӓреш тӓрвӓнӓш. Уначе эдем, полковник тидӹ Зембла!
  
  
  Дӓ пакылаат мӹньӹн олен сӓрнӓльӹм воктечше трос. Лиана пиш ялем мӹнь икманяр метр йӹдеок манаш, колвлӓ дӓ кӓнӓлтет. Вара мӹнь угӹц кӹньӹлӹнӹт. Шелӓш мӹнь мыгыр дӓ перегӹмӹ семӹнь кычылтыныт. Тӹлзӹ пушӓнгӹ вуйвлӓ вӹлнӹ кӱшнӹ мӹнь ужам куза, ош свет кудалте.
  
  
  Кӱшнӹрӓк лиэш, - мӹнь кок кӱ маклака доно шим карнизеш лошты шӹнзӓт. Мӹнь левӓш анжен, дӓ тӹдӹ оголан лапка ылын. Анзыл часть, ташкалтыш докы нӓнгеӓ, кок гӓнӓ ужыныт ылын дӓ кӱшкӹ вел шайылвлӓ дон мӹнь кӹньӹльӹм. Дӓ левӓш ире ылшы, векӓт, свежеположенный. Мӹндӹр ӧрдӹж лык шалга тама-ӓнят гань ама, ора варкалал гань.
  
  
  Пӧрт вӓрештӓш манын, мӹнь амаса вашт эртӹмӹжӹ тӹдӹ вӓрештеш-ама, вет вес левӓш пыраш ак ли. Аман дӓ мӹнь орол-ем дӓ кок вертолёт лошты шалга. Вертолёт орол шасси тервен йӓрнен гӹц иктӹжӹ. Вес парап мычкы олен ашкедеш. Ладырикӓ метис коктын нӹнӹ лапка ылын. кыце шӹмлу процент никарагуанец, американец доно пеле тӹнг латиноамериканец пеле. Ирӹкӓн тыгыр дӓ ялаш дӓ нӹнӹ пышкыды ылыт замшевый кеӓ. , Векӓт, ик юкымат лыктын дӓ шотеш ак ли. Салтак гань, нӹнӹ чиктӓт ак ли, но ӹшке отношеништӹжӹ винтовкывлӓдон ылыныт автоматический кычылтмы куштылгын ӹштен кердеш гӹнь, толыма лишкӹрӓк у тӹ ыльы. Тидӹ 7,62 бельгийский-винтовкым нато-ш ммш FAL; южноамериканец лошты пиш популярный дӓ пеш сай.
  
  
  R ылшы Sioux вертолёт Школлаште 13 Bell, трехместный. Стрекозы пачаш кого ылмыжы доно тӹдӹ гань изиш кӱш лӱктенӓ. Тидӹ имни ӹнян ылмыштым пӓшӓ, кыды корей дон жепӹн кымдан кычылталтшы. Ик техень вӓрӹш ӹлӓш ванжаш лист ти йымы йӧнӹм мон. Пӧрт левӓшвлӓэш шӹцмӹм дӓ ӹштен миӓ. Аэрофотоснимок хоук ӹштӓ, тӹдӹ анжыктен, левӓш вӹлнӹ вертолёт молнам мам стоя. Расследовани, ӓрня пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, анжыкташ манын, эскимос группыш археологический вертолёт официальный агыл. Мехико склад нӓлмӹ лит армийыш тӹдӹ п серия сделкы результатешӹжӹ. Тидӹ цилӓ гач икманяр кечӹ паштекет штурмам кого халажы лӹм доно ӓшеш урын вала ылын. Ӹшкӹмжӹн силан агыл, но тӹнӓм цилӓ ситӓ, манын, ӹмӹл ах худам ужыныт. Гӹц-тидӹ мӹнь хоука ти колташ решенӹт.
  
  
  Мӓмнӓн халык гӹц ылмы, тидӹ кӱ вертолёт тусарен анжен. Эмблемыже амаса ӹдрӓмӓш ылын; тӹдӹ кӱ кечӹ шӧртньӹ корнан ӹнгӹж. Вуйта тӓгӱ-ӓнят кӹзӹтӓт пӹчкеден украшенивлӓм, вӹрӹн дӓ ӹнде металл. Мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, мам тидӹ анжыкта. Патрульный лишкӹ толмы годым, тӹдӹ онг кӹшӓнжӹ ярлык техень мӹнь цаклен.
  
  
  Тӹдӹм лишкӹрӓк толаш лишкӹрӓк лишӓшлык сложный дӓ цилӓ... ситуация. Тенге ӹнде кок орол-весӹ гӹц мӹндӹрнӹ ылыныт, нӹнӹ ти вӓрӹштӹ мӓ лӱэн колтыш мӹнь ам керд, кышты шынза. Мӹнь ик лӱэн колтымыкыжы гӹнь, вес тӹдӹ анзыцок шижтӓрӓ, сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь нӹнӹ гишӓн шукырак кердеш. У ирок тӓрвӓнӹш гӹнь мӹлӓм, мӹнь нӹнӹ лошты ылшы, но тенге гӹнят, вараш кодаш гӹнь мӹлӓм, мӹнь тоже лӧдыш верештын, крисвлӓ гань. Кыце тенге ма-тӹнӓм нӹнӹ коктынат вӓрештӹндӓ гӹнь обезвреживать ылын, дӓ тӹ юк гӹц пасна.
  
  
  Икманяр легионервлӓ кужын сӓрнӹде, парап гӹц кенвазыт. Шукы гӓнӓ тенге тӹдӹ левӓшеш каштын сӓрненӓм манаш, кепкым дӓ тӹдӹм ӹнде шуэн изиш доно каштмыжы гач пичӓлвлӓ пулш вӹкӹ анжен парап тембак. Тӹ жеп гӹц ак удосуживаться анжалда время; тӹдӹ, мам ӹштӓш пиш кыргыжеш. Ядмашвлӓм пӹтӓри толеш гӹнь, тӹдӹ со пӓлӹдӹмӹ ылын, тӓ йӹрӹм-йӹр ма лиӓлтӹн, тидӹ вет тӓ ӹлӹмӓш дон кӹлдӓлт кердеш. Тидӹ тӹдӹн ӹлӹмӓшӹм стойы ылын.
  
  
  Стилет мӹньӹн кидӹшкем цикӓльӹ. Глушитель пистӧлетӹм мӹнь гӹц вес кидӹштӹ ылын. Цӹлт мӹнь ӹмӹлвлӓ лыпшат. Кӱ ылеш мӹньӹн доно ушалтын. Южнам объект рӹмӓлгӹштӹ айыраш нелӹ ылын, пӹцкемӹш, дӓ тидӹ паштек мӹлӓм ӹняндӓрӓт. Дӓ цилӓ тӹдӹм лишкӹрӓк толаш лишкӹрӓк. Трӱк тӹдӹ... мӹньӹм ӱжӓш большы мӹнь шӱлӹшӹм шӱлет ак керд. Векӓт, нӹнӹ у йӹрӹм-йӹр кышты махань-ала кужы грӱп. Выртеш ӧрӹн мӹнь, мӹнь тӹдӹлӓн мӓ шинӓ, дӓ цыма шӹлӹн вазын. Вара ял мӹнь тӹдӹм ужынам анжен. Значит, тӹдӹн эче пӓлӹ агыл, ма мӹнь тӹштӹ ылыныт. Кол ӓнгӹрӓш дӓ тӹдӹм ӹнде мӹнь донем тӹдӹ левӓшеш года шӱлен кердшӹ. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ кӱ шотлат.
  
  
  Мӹнь тыргыжланаш пӓшӓштӹ сек тӹнг вертолёт оролжы ылам. Пӹтӓрижӹ нӹнӹ мӹнь корнышты доно погаш, а молыжы кыце кычылтмы щит. Расстояним шотыш нӓлӹн, тӹдӹ дӓ тӹдӹн фактвлӓжӹлӓн непредсказуемый цӓрнӹ, манам ак ли ылмы ружга, кого тӹдӹ сӧрен. Йӹлерӓк мӹлӓнем кок гӓнӓ лӱэн. Ик юк онг тӹдӹ пуры, кокшы — шуш. Адам юк лыктеок гӹнят, тӹдӹ йӹргешкӹ вурс вертолёт ял вӹкӹ кенвазым. Кӱ пындаш юкын доно веле лыктыт кӓтӓштӹ, мӹнь пичӓлдон лӱмӹ юк гӹц шукырак.
  
  
  Пӓртнявлӓжӹм анжымаш вӓрештӹндӓ стилет вес мӹнь орол-ем. Мӹнь ӹнянем, тӹдӹ гишӓн тӹлненӹт, кынам колымаш у тӓнг. Но тӹдӹ пантер семӹнь реагируен. Движенин инстинктивный тӹдӹ сӓрнӓл шагальы, пӱгӹнӓльӹ. Тидӹ паштек весӹ гань тӹтӹрӓштӹ лиӓлтӹн.
  
  
  Образжы тымдышывлӓн лит ылын ылгецӹ, тӹдӹм кӹзӹтӓт кычылташ лимӹ ӹшке оружи ылеш. Тӹ веремӓэш тӹдӹ тенге отреагировать но ӱжмӹ семӹнь, мӹлӓм ак ӹнянӹ. Тӹдӹ кымык, кинжал коммандос винтовкыжым шуэн кырма дӓ кечӹ сага кыдалеш. Тӹдӹ тыменьшӹвлӓ доно иквӓреш кредӓл. Тидӹ эче тӹдӹ изиш толканрак. Армыж пистолетш ты кӹртни лаштыкшы веле лиэш.
  
  
  Тӹдӹ винтовкыжым гӹц карангаш выча мӹньӹм, но мӹнь кӱ керӹлтмӹжӹ фал стволым винтовкан кидшӹм пӓгӓркӓ, кид гӹц стилет лектын. Молниеносно тидӹ паштек цилӓн кеӓт. Мӓ лоштына винтовкым рокыш кенвазы. Пистӧлетӹм мӹнь шик доно вургымла кидшӹм кӱшкӹ куза. Тӹдӹ шалахай кид кужырак, ударн нӓлӓш манын. Кандай мӹлӓм мӹшкӹр тӹдӹм ӱштӹ дон вургымла кидӹштӹштӹ вурс целен дюйм. Тӹдӹ шалахай кидшӹ доно вургымла кид пӓгӓркӓ тӹдӹ лавшемжӹм мӹнгеш кыча. Тӹдӹн тупышкыжы кӹзӹт ӹнде мӹньӹм кычыш дӓ тӹдӹм ӹнде кидӹмӓт йӹр шалгышы ак керд. Тӹдӹ ышмам пачаш манын, сӹгӹрӓльӹ. Пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹм пуш тын кычыктен лоштына тӹдӹн лицӓжӹ дӓ вургымла кидшӹдон тӹкӹлен. Тӹдӹм анжен сӹсӹрген дӓ шӱлештӹлӓш. Шалахай кид дон тенге шотыш темдӹштӹт, мам тӹдӹ шайыкышты пӱгӹргенӹт вӓрештӹндӓ. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ дон лицӓшкем шоаш цаца дӓ кидӹм ирӹк доно чымаш ялвургы.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь кид гӹц ышмашкем цикенӓм дӓ тӹдӹм ыдыралда. Тамажы пыдештеш. Хылнаш тӹдӹм кидӹштӹ, дӓ кӹзӹт тӹдӹ гӹц йоген слабка парня. Тӹдӹ шалахай кид доно мӹнь шӱм улмаш. Тӹдӹм угӹц анжен лӓктеш. Лыкнем. Тӹдӹ юкымат лыктын гӹнят, тӹдӹн пыдыргы кынам шуат.
  
  
  Кӹзӹт мӹньӹм шӹкӓл колтен дӓ тарвалт кӓпшӹ ӹшке гӹц нӓлмӹ. Орол годым рок вӹкӹ, тӹдӹн вуйжы дон огол потикӓ ылын, мӹнь амаса докыла кыргыжеш уже. Кӧргӹштӹжӹ тошты ташкалтыш ӓнгӹсӹр ылын. Кышкы эче цилӓ яжон кого пушӓнгӹ ялвлӓ ганьок дӓ орланен ӹлӓш тӹрлецвлӓ дон жеп гӹц ак саподилла. Левед шӹндӹмӹ стеняш барельеф кужы ылеш, тӹдӹ яргата пеледӹшвлӓ сотышты потолыкыш электрический лампывлӓ. Соты окня вашт пӹцкемӹш изин пуры ви доно ӹлӓш, а кӹзӹт вот шӱм ыжар шӱмӓнгӹн.
  
  
  Ӧрӓш мӹнят докы корнеш ташкалтыш. Нимат, нимат ак шакты кӱшӹцӓт, ӱлӹцӓт нимат. Мӹнь ӹшкежӹ стилет ладак пиштен, кӱ тӹдӹм погаш дӓ ӱлӹк шушым. Кӱ тӹдӹн дорц каранг кеӓ. Вӓшештӹмӹ веле шокта ыльы. Вуйышкак пистӧлетӹм мӹнь ӹшке корнем доно.
  
  
  Коридор гӹц лӓктӹн дӓ левӓш площадкышты сводчатый мӹнь, шол сӓрӓльӹ. Шукердӹ реконструируяш бетон гӹц пакыла цилӓ улы, дӓ вурс алюминий каштын. Лампа тошты гӹц потолык, гирлянды елочный тыл гань, но каждый изи ыражвлӓ гӹц пучывлӓ дон нӹнӹ сага металлвлӓ кондиционер метр лиэш, кыды гач лӓктӹнӹт юалгы юж. Тидӹ пӧрт гӹц утларак жеп цӓрӓн ак ли майя, кыды мӱлӓндӹм сооруженим сверхсовременный полковник.
  
  
  Вес вуй амаса коридорым вурс ылын, а тӹдӹ техень цаткыды каеш, кыце амасан амбарым банк. Ик юкат уке ылын. Ручка дон амаса кӧсӓк пуштмы замок цевер ылеш. Лин кердеш, амаса пачылтеш, кынам мӹнь кнопкыжым темдӓлдӓ. Тенге, векӓт, пишок, мам тӓгӱ-ӓнят амасам пачмыжы доно сигналым вес нӓлмӹ.
  
  
  Вурс мӹнь ӱштӹ пӹлӹшӹм пиштен. Пӹтӓри мӹньӹм нимат ак кол. Мӹнь лапка якте вара юкшы шакта, скоры мӹнь ти шимӹ, колышы мон, чагыр цум генератор слабка дон иквӓреш. Когон мӹнь угӹц анжалда. Инструментвлӓ отмычка мӹнь сумка гӹц лыктын: пружинӓ инструментвлӓ гӹц, кыдыжы тӹдӹлӓн тӧрӧк поктен дӓ иран ала сек когонжок и лошты ужына. Тидӹ хӓдӹрӹштӓт лин проста, тӹдӹм кычылтмы дӓ шукы тырхен дӓ опытым ӹштӓш келеш. Кӱ вара анжымла амаса пачылтеш. Воктечше мӹнь йӹлерӓк тӹшкӹ шыпшеш дӓ, котин ганьы. Пӧртвлӓ пыдыргенӹт дӓ шӹплӓ чучеш. Вибраций усиливаться, важ кӧргӹш видӓ силӓн сверхзвуковой темӓш мӱгӹрен. Мӹнь юкымат докы тӧрӧк кенӓ, интуитивно вет пӓлет, ма тидӹ источник гӹнь, мӹнь кӹчӓлӓш. У ашкыл дон бетон каштыра мӹлӓм шакта. Коридорышты ик эче, эче ик ташкалтыш, коридор эче ик дӓ, остаткаэш, амасам кок вурс, кыды верц юкым раш эчеӓт перви ылын. Мӹнь олен ашкылтен отмычка у пайдаланен пырташ.
  
  
  Тиды радышток лампы дон кӹдеж неон лапка ылын. Счётчик вурс шкаф гӹц кок велнӹ шалгышы, компьютер доно шапшеш датчик стекло рӓдӹ. Количество метр кытла гӹц шалга шаналта кнопкыжым ешын центр щит пелӓк нӓрӹ, потенциометр ыжатен дӓ, мӹнь тӹдӹ гӹц нимат ак таблице значащий доно сирӹшӹ: Лабион. Индекс, Фактор доно противоточный муфто катаридин. Тидӹ кӹвер дӓ кӹжгӹцшӹ доно кеӓ кид доно мылам вийым докы лыпшалт пӧртӹшток электрон кабель вес вел стеняш чӱктӓт. Амаса сага ылын, тӹшец толшы электростанци цум дӓ вӹцкӹж. Тидӹ Но мӹньӹм ак интересуйы. Тӹштӹ мӹнь ылам, кышты ӹлӓш тӹнгӓлӹнӓ. Шкап докы миӓ дӓ мӹнь компьютерем переключатель панель поворотный анзыкы шӹндӹшӹм.
  
  
  Шап, вӹцкӹж, пружинӓ семӹнь, сотын йӹлгӹжӹн дӓ схемы транзистор интегральный. Полиэстеровый баллончик мӹнь сумка гӹц лыктын, аэрозольный инсектицид баллончик доно молнамшы гань. Мӹнь шакте вашт пачыт оборудованим высококоррозионный кислотам шылаташок. Обрабатывайымы дӓ седӹндоно мӹнят цилӓ ужат шкафым панель чучам, кынам пӹтӓрен.
  
  
  Кислотам приоритет лабораторийын ax ылын . Бомба уж объект шот гӹц лыктын кердӹ, но, возможно, весӹжӹ агеш, дӓ, конечны, цилӓ ужыда когожок агыл гӹнят, мӹнь тинӓрӹ кычылтмы взрывчаткы веле агыл, цилӓ портӹшток манаш лиэш майя шӓлӓтен. Тенге гӹнят тенге тотлы лин кердмӹм выча международный пӧртвлӓ сӹмӹрленӹт.
  
  
  Вара логистический проблема шачеш, провозить контрабанде семӹньжӹ тамам-ӓнят техень нелӹ. Тидӹм дӓ эче лӱд, мӹнь мам монам дӓ бомбывлӓн обезвреживать ылмыжы годым. Кислотам ак ли ылмы анжыктымы, у позда якте лин, дӓ тидӹн паштек ак ли ылмы тӹдӹ лыктеш, тӹдӹ гань шактат. Шылен автобус ылын, тӹштӹ нимат изишӓт ак кодевӹ гӹнь, ма ли вара мӹнь соок.
  
  
  Мынь кымдыкеш кочо веществавлӓ олен шакта. Икманяр цӓш, дӓ ире вашт ылеш кислотам качкыт. Левӓш детальвлӓлӓнӓт, кӹтӹк уша дӓ шӱлӹшӹм кабель замыканий корпус металл. Мӹнь докем толшаш жепӹн тӹдӹм тӹрӹс джунгли, ӹшке ӱпшӹм кӹреш зембла техника ылын. Йыдпел оборудованим каждый уезд, мӹньӹм тӹ ылынытат, ора пыдырген савырненыт. Расследованивлӓмӓт эртӓрен дӓ тидӹ мӓмнӓн жепӹн никарагуо организаци пуэн ылшы государствывлӓм американский ӹштӹктен дипломат. Саботаж мӹнь ик пӓшӓ ылеш. Мӹнь годымок пӹтӓрӹмӹ, тидӹ цилӓ улы ваштылеш. Зембла пасна полковник.
  
  
  Компьютерӹштӹ мӹньӹн кӧргӹштем ешын шӓвӓлтӹш дӓ пӹтӓрӓ щит. Трӱк амаса пачылтеш, дӓ техника ороллан дӓ кок пыра. Ну вет нӹнӹ техень кого ылам, дӓ мӹнь семӹнь возен. Техника — мӹнь тумаем, тидӹ ма лиэш техника, ош пумага дӓ нӹнӹм кидӹштӹ хала ылеш вет — оружидеок ылыныт. 38 Росси револьвер оролжы ылам бразильский лӱмын чия-арӹшкӹшток кобурам калибрже полкашкы. Нӹнӹ ӹшке йӓмдӹленӓт, кычылтмы Smith & Wesson, тӹдӹн итӹрӓ дӓ четырехдюймовый ылын. Тӹдӹ кыча дӓ тӹдӹ сӹгӹрӓлеш: « Альто ».
  
  
  Тенге гӹнят мӹнь вӓрӹштӹ шалгаш ак тӓрвӓнӹ. Баллон маклакам шуэн колтыш дӓ мӹнь гӹцем шукым веле тӹ пӹцкемӹш лыкыштет самоуничтожение корным айыра. Мӹнь тама дӓ кок гӓнӓ лӱэн. Логер ороллан дӓ карштымашеш пижмӹ паштек сыгыралмы. Пульы тӹдӹн вуйжы гӹц револьвердон эртен, нимат ак тӹкӓл. Тӹдӹ орол шкафышты шайылан вазым. Ӹнгӹрӓлӹн, тӹдӹ, земляшкӹ валенӓ дӓ олен кучем металлвлӓ пижеш.
  
  
  Техник тӹргештен мӹнь амаса докыла кок вӓрештеш дӓ тӹдӹ, векӓт, приказ келеш ороллан дӓ вӓрӹштӹ шалгат. Равновесижӹм тидӹ мӹньӹн гӹц лыктын. Шижӓм мӹнь, тӓгӱ-ӓнят мӹнь тыгыржы гӹц кычен. 360 градус сӓрнӓл мӹньӹнӓт, тӹдӹ гӹц ытлаш манын каеш. Тидӹ уш т орол пыра. Техник кок мӹнь кыргыжам, вуйжым сӓкӓлтен, дӓ мӹнь кӹдежӹшкӹ мӹнгеш ви доно шӹкӓл.
  
  
  Тӹргештен мӹнь орол-ем. Пуры кечӹ мӹньӹм кулак иягудо иктӹ, а вес онгылаш веле. Мӹнь шайыкыла цӓкнӓ. Остаткаэш мӹнь кок пульы анжымаш нападаяш дӓ шӱлӓлтен лыкты. Ик юк дон ӹвӹртӓш мӹнь колынам. Мӹньӹм кулак хала дӓ ураш тӹнгӓлӹн. Пистӧлетӹм мӹнь кид гӹц качкаш лыкташ. Тидӹ цаткыды ылыт, нӹжгӓ боец. Мӹнь гӹц ытлаш, ик гӹнь, вес кок тӹдӹн вӓржӹм занимая.
  
  
  Трӱк ялем когон ӱпшен ти рашкалтымыла мӹлӓм ӧрӹктӓрӹш. Кӓршӹм бетон гӹц седӹрӓш кенвазы дӓ пӱгӹрген лошты орлыкемлан мыланем. Пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ рашкалтымыла мӹлӓм кеӓш. Пеле амалы, мӹнь ӹшке йӹрем йогывлӓ, тӹдӹм мон дӓ ялжым чымалтен. Мары лошты юк дон молывлӓ кенвазы. Кӹзӹт ӹнде мӹнь донем лыктын кердӹнӹт.
  
  
  Мӹнь ӹшке йӹрем цилӓ роэн дӓ шиж, кыце иктӓ-мам дӓ мӹнь шокшы лицӓм кид доно чымедӹлеш. Стилет лит у яклака, тӹдӹ цӓрӓн ылеш манын лиэш. Мӹнь орол-ем урмыж колта. Шукыжымок нӹнӹм ужын, нӹнӹн дӓ эче цилӓ толын. Мӹнь тӹшкӹ чымен шин дӓ револьвер. Юж пистолетшы ылын, нӹнӹ мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш дӓ нӹнӹм пыт цацен. Шушыр кӓпӹшкӹжӹ мычкы кеӓ мӹнь нӹнӹм шинӹт. Нӹнӹм цилӓ эдем дӓ вӹдӹлӹн дӓ саслаш тӹнгӓлеш: юк дӓ тӹтӹрӓ тенӹт. Револьвер лӱэн. Тидӹ снаряд пыдештмашеш улеш ганьжым кӹдеж динамит ылын. Шӹжгӓтӓ мӹнь яктеэм шоде, мам убийственный атакыш. Орол смирным шалга, нелын-нелын шулалтыш. Амасашты мары шалгыш, сӓкӹделыт кольт 357 олен «Питонвлӓ». Ӧрӓшӹжӓт, мам кӹдежӹш яр юкыштым пуат. Тӹдӹ формым чиэн тӹдӹ ылын, дӓ весӹжӹ манын, но тӹдӹн поведеништӹжӹ властность вычат дӓ пӓлдӹртӓ. Кукшынди лицӓн дӓ пӹсӹ ылеш. Виля тӹрвӹвлӓм пӹзӹрӓлӓм, тӹдӹ вӹкӹ «бандитвлӓ» ӧрӹн, ӓ тӹдӹлӓн пумы хир кек гань нерӓн, аварген шӹцшӹ каеш. Случайный шалгышы тӹдӹ кыце тӹштӹ, халыкнан незаинтересованный, но тӹдӹ кӱ гань сӹнзӓвлӓжӹ пингӹдӹн ылын.
  
  
  Ма тиштӹ ма лин?' — тӹдӹ яды йылет ладнан. Сэр, — орол логӹц иктӹ келесӓ, — мӓ тиштӹ тидӹ англичан анжыкта. Тӹдӹм пуштын да шушыртен Хуан...
  
  
  « Силенцио » . Револьвер мары мӹньӹм колтен. 'Мӹньӹн сага кен.'
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ ӹшке стилет валтен, тур, карштыш шӹл мӹнь саслем.
  
  
  
  
  3 главы
  
  
  
  
  Кырык мӹнь пӹцкемӹш ылын. Амасам кӹжгӹ ланзан шӱтӓш соты лӹвӓлнӹ ик пумы. Пӧртвуй пишок изи ылыт, большы агыл кого сакалыме шкафым. Кӱ пӓлӓ, кӱ ӓль ма кынам-гӹнят кӧргӹш. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь кӹзӹт тӹштӹ шӹнзӹшӹвлӓ, лявӹрӓ лошты тор. Яры ылын, кышты мӹнь ылам-тӹдӹ пӧрт лӹвӓлнӹ, дӓ пушӓнгӹ кушкышвлӓ кӱ пырен важна вет, но, виднӹ, тенгеок олен, мам ӹнде стеняштӹ поген.
  
  
  Мӹньӹн кужы стенӓ тервен йӓрнен, ю дӓ слабка цӓрӓ ӱпшӓ, шолы дон вычем, пакылажы ма ӹштӓлтеш. Мӹнь кыдаш, кӹчӓлӓш дӓ цилӓ шывшын нӓлӹнӹт. А мӹнь тенге дӓ газ бомба кидшагатш.
  
  
  Следстви халык вуйлата, дӓ тӹдӹн должностьшым лӹм мӹнь ам пӓлӹ. Мӹнь ядыштынам, тӹдӹ агыл. Мӹнь тӹдӹн приказшым икманяр шамакым кок ӓль кӹтыкӹн тӹдӹ орол тагачшы кечӹ доно ыжата. Тӹдӹн докы мӹнь ладнан анжен, презрени тӹргӓт, нӹнӹм эче утларак шӹдештӓрен мӹнь, ӹшке ылмыжы доно тӹдӹ моат гӹнь-садистски. Тиштӹ тӹдӹ мӹньӹм кодат дӓ, маняры мӹнь кердӓм суен, монды.
  
  
  Тенге жеп эртӹмӹкӹ олен, изи агыл ма мӹнь ороды кеӓ. Эртӓрӹмӹ жеп мӹнь ужам, вариантжы анат шаналты. Дӓ нӹнӹ укеӓт ылыт. Мӹлӓм жеп шон кочо кислотам молыжы кыце олен, но тӧр, иквӓреш Зембла оборудованим, тӹдӹ мӹньӹм качкын ӹлӓ. Тӹ жепӹн каждый секундын лишемдӓш, точны дӓ тӹнӓмок пиш мӹндӹркӹ ак шу процесс годым тиштӹ мӹнь шин шӓлӓтен пуэнӹт.
  
  
  Амаса вес велнӹ суражы юк дон мӹньӹм лӱдӹктӹ. Р доно амаса пачылтеш. Мӹнь орол-ем нерв кок следователь иквӓреш пӧртӹлнӓ. Ялаш тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл колтыш, а вара амаса кӧсӓк случайный тервен йӓрнен, незаинтересованный наблюдатель.
  
  
  — Чиэн, амиго, мам хыналаш толыныт, а мӓ донна ӹдрӓмӓшвлӓ.
  
  
  'Кышкы?'
  
  
  «Закрой ышма. Ӹштӓ, кыце попат.
  
  
  Тӹдӹ вычал, мӹнь толмешкемӓт ялаш колталтен колтен, а вара мӹлӓм анжыктышда веле шалалта, импровизированный камера гӹц лӓктӹн мӹнь маньым. Коридорышты соты дӓ орон незащищенный вылткен мӹнь выртеш пуалтыт, сориентироваться манын. Тӹнг пистӧлетӹм мӹнь орол-ем шыралт тидӹм ӹштӹктӓт. Вес мӓмнӓн кемӹ корны, маняры толеш, дӓ таманяр салтак дӓ техник встречаен, дӓ мӹнь тӹдӹ йӹрнӹмӹлӓ анжымаш любопытством вӓр доно. Махань-мӓ тӹ жепӹн цӓрӓ коридор стеняштӹ сагажы кӱ доно кем кӹньӹлеш, дӓ ташкалтыш мычкы вала. Нӹнӹ тенге весӹвлӓ гань лиӓш манын, ӱшанена верештыл тидӹ мӹлӓм ямын. Зал кымдан остатка толеш ма, вес коридорышты пачылтын, тенге чучеш, шӹдӹрвлӓ кишӓвлӓм ма шон пумы. Ти зал кого ӹрдӹжӹ залышкы талаша. Сотемдӓрӹмӹ кого лаштык гӹц ылеш мерцен трассе тидӹ гишӓн кӓрӓлтен дамасский, потолок крӱгӓ гӹц кечӓлтӹн. Силам иктӹш тамга улы, цевер йырым центр кӹверӹм ӹштӹмӹ. Занимаймы цилӓ вецӹн шкапвлӓ книгӓвлӓдон стеня темеш ганьок. Кӹжгӹ коман листовкывлӓм фолиант залистывать сага шалгышы шӓргӓш. Стеня, кыдывлӓ анзылны шалга, йӓрӓ ылеш, ю ярлык тӹдӹ кого шотлаш агыл гӹнь, кечӹ кӱшнок покшалны дӓ тӹдӹн вик. Сцены кечет шӧртньӹ дон валгалт, кыды инструментальный консоль шалген, кыдым мӹнь вуйта локтыл. Ты йӹрӹм-йӹрвӓш вӹц эдем шӹнзенӹт.
  
  
  Ин тӹштӹ ӹлӓт покшал кок пӱэргӹ. Ик вуйжы цӓрӓ ылшы, шаршы гань бильярдный. Вес цӹреӓн ылеш, кыдым, ик анжалтыш, амаса питӹрӓлтеш каранг. Лоптырий ӹдӹрӓмӓш гӹц ылыныт дӓ ик кӹжгӹ, вӹцкӹж дӓ пӹсӹ сӹнзӓ ясы онгемӹм агатовый доно тосем. Изи оптышна дӓ кок яжо ӹрвезӹ ылеш. Тенге тӹдӹ кайын, вуйта тӹдӹлӓн скучна лиэш.
  
  
  Вӹзӹмшӹ эдем эдем лин, молы гӹц пиш айыртемӓлтӹн. Ш ты шӹнзӹшӹ креслыш пӧрдӹт эффектный шовы консоль ӹдӹрӓмӓш лоштыш. Шарфым деловой ылат тӹдӹ костюмым доно кашемир кловой цӹреӓн куштылгы. Тӹдӹ консоль тӹкӹлӓлт, дӓ мӹнь сумка кид доно лӱктӹмӹ инструментвлӓ кӹнертӹшӓт кычен, вуйта мӹнь тӹдӹн вӹкӹ ядмыла анжалеш. Мӹнь тӧрӧк дӓ сылыкан анжалтышыжы доно тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш лицӓм ышан.
  
  
  Тӹдӹ изи да чулым улыт. И кугуза, но тӹдӹ ак ӹжӓлӓйӹ ижӹ. Онгы келгӹн дӓ тӹдӹ лицӓштӹжӹ пӹрӹнзӹквлӓ сӹнзӓ лӹвӓлнӹ, кайдымы, пыртымы ылын, нӹнӹ хоть-махань кишӓвлӓм бесхитростность ӓль вуйым мышкаш. Кӱ гань нимат весӹ уке ылмы доно тӹдӹм, мӹнь кынам кӱ-гӹнят ужам. Ӹшке нержы какляка, дӓ ӱрлӹктӓ лепкӓн майя линия кӱшӹл тӹрвӹвлӓжӹм цат пӹзӹрӓлӹн пумы. Масакланен ак кел ыльы тӹдӹм. Земблой полковник шижӓм мӹнь карангым. — Сотышкы лӓктӓш, сеньора , — тӹдӹ келесӓ. Пӹсӹн юк дӓ тӹдӹ кӱкшӹрӓк ылеш, кыце кердӹн.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь анзыкыла шӹкӓ.
  
  
  Мӹнь сӹнзӓм йӹмӹктӓ кечӹялвлӓ лошты соты, иктӓт нимат ак попы дӓ шукы жеп икманяр минутышты. Зембла тӓрвӓнӓ, но ӹшке вӓрӹш молывлӓӓт ерзать чучам, мӹнь пӹсӹ сӹнзӓ шӹмленӹт. Вӹрӓн нӹнӹ техень ылыт, нӹнӹ семӹнь тӧрӓ, чичӓлгӹ лицӓн вӹр кишӓвлӓм кодышы дӓ нӹнӹм шотеш майя.
  
  
  — Ма цилант кӹчӓлӓш гӓнӓ, — остатка Зембла келесӓ, — ӹш мо, но шӹлтӓш взрывчаткы нигышты.
  
  
  Мӹлӓм нимат ак попы.
  
  
  Мӹнь колыштам, — тӹдӹ келесӓ. Тӹдӹн юкшы ондалчыка йомартле лиеш. Техень тӹшкӓ пистолетш мӹлӓм ак ли ыльы.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь ам код, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Лин кердеш, — тӹдӹ келесӓ. Инструментвлӓ набор мӹнь тӹ пындаш кӱш сӓрӹмӹ, тенге нӹнӹ ма доно охыремшӹ консоль тагына мындырталты, мӹнь кӹньӹлтен дӓ микрофильм-камерышты. «Тӓмдӓн корны кужы да нелы эртен, фотографируйымем веле, сеньор, — тӹдӹ келесӓ. Кокшы часть лин заданим фотовлӓ. У оборудованим яр мӹньӹн гань ылшы пӓлемдӓш лиэш, но тидӹн паштек веле, ӹшке семӹнь кычылтмы спрей йӧн улы. Тидӹ хоук отношеништӹжӹ пингӹдӹ ылеш. Пӹтӓри толеш шӓлӓтен. Мӹнь йӹрӓлтем ак тырхы, гӹнят, дӓ неловко когарш ӹшке шиж, кыце тигр, ӱпшыч чӹнгӓлеш.
  
  
  Мӱлӓндӹ вӹлнӹ трӱк мӹнь кид хӓдӹрвлӓм зембла шӹкӓл колтыш.
  
  
  'Тӹньӹ кӱн? Кыце тӹньӹм ужам? Тӹньӹм такшым ти мам ышта?
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Ужам мӹньӹ Картер Ник, а та паледа, малын мӹнь тиштӹ ӹлӓт. Секундышты кидшӹм шайыкыла причиныжӓт улы.
  
  
  «Картер...» лым тӹдӹ олен пелештӓ. — Кышты мӹнь ма-шоным пу... Да! Ах, вот! Чили дӓ кубаышты 1969 ин эртен. Ма вара, ти гӓнӓ тӓ кымыкталт, мистер Картер.
  
  
  — Ӓнят, тӹньӹм, праватат, — мӹнь келесем, тӹдӹ вӹкӹ анжа. Соок сӹнзӓвлӓжӹ тӓрвӓнӹде тӹшкӹ-тишкӹ, Зембль слабка вӓрвлӓштӹ моаш цаценнӓ, ӓль нӹл эдем ороллан дӓ молы келесымаш, коридор лошты шалга дӓ мӹнь тӹдӹн ш. Иктӓт уке ылын, абсолютно нимахань вариантжы кыргыжеш. Зембла, каеш, беспокойство мӹнь кушкын кен, тура лыктын дӓ воштылчык кӹтӹк келесен: «Ладнангеш. Мам тӹнь тиштӹ ак казнен.
  
  
  «Церемоний выча мӹньӹм, мӹньӹм онгыштыжы дӓ шӱштӹжӹ печкӓлтӓрен лыктын».
  
  
  — Вӓрештӹн тӓлӓндӓ ынгыленӓм, ма тидӹ тӓмдӓн сылыда, Картер сеньора. Эдем яжо нӹнӹ ылыт, нӹнӹ тӹньӹм пуштыт тӹдӹм. Но мам тӓ ӹшке тумаен лыкташ йӧнӹм кычылт, тӓ тидӹ фотографируйымем дӓ ак керд гӹнят, шансвлӓ ылыт, тӓ ма гишӓн келесен кердӹт гӹнь, мӓ погыненнӓ уж. Шамак толшеш, просто любопытством, анжыкташ агыл мӓ тӓлӓндӓ предательствым корныжым тиш?
  
  
  Сойтокат угӹц мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. "Мӱлӓндӹм шая кӧвалалташ."
  
  
  — Тидӹ мӹнь гӹцем лӱдӹн. Только мӹнь тӹнь донет защиты выжален кердеш кыдал эртӹш. Уравнений иктӹм, тӹдӹжӹ мӹлӓм решен ак кердт, тидӹ эдем непредсказуемость уравнений. Ак шо, мӓ тагачы вадеш мӹньӹн тыргыжландарен тидӹ паштек ылыт.
  
  
  Тӹдӹ пӓлен, насколько праважы улы. Но вес семӹнь, тӹдӹм шукы шанымаш! А кынам дӓ утла лач тӹдӹлӓн... мӹнь пӓлӹшӹ ылынам шопыльт ӱмылкам. Тидӹ каска, усыпальница. Вуй мычашеш сӱмӓн соты, векӓт, лӱдӹн колтен.
  
  
  «Тагачы вадеш вара, — зембла пакыла попа, — вет ыльы... но тӓ, наверны, тиштӹ мӹнь цилӓ изи уже пӓлен инсталляция!»
  
  
  — Тӹньӹ веле шанет, тӹньӹм мӓ сек кого сӓндӓлӹквлӓ тӹдӹ холодильникемӹм.
  
  
  — Тенгеок агыл, — тӹдӹ йӹрӓлтен колта. «Мӹньӹн ӹштӹмӹ веле погыненӹт махань-гӹнят кырык полюс. Эфирыш доно ӹштӹмӹ ылын каеш, кырык ма ылын, тӹдӹм кӧргӹштӹнӓ воздушный тропосфера проецировать весӹ йогенӹт. 15 000 нӓрӹ кӱкшӹцӓн лин фут тишкӹ яра, кеем манын лӹмдӓ. Конечно, тидӹ эфирыш иктӓт ак уж, дӓ нӹнӹ гач самолет эртӹш веле кердеш. Шаналташ веле климат, ма тӹштӹ кырык!
  
  
  — Кыце шана дӓ Мехико? — мӹнь сылык ядеш.
  
  
  Тенгежӹ, тӓ ужеш! Тидӹ ылыт, манын, экспериментальный эфирыш. Икманяр пушмы тӹнӓм веле ӹлӓт мӹнь весӹ гӹц миля точкавлӓ келӹштӓрӹмӹ. Кого ӹрдӹжӹ ӓвӓлтен кердеш дӓ америкышты но ти гӓнӓ мӹнь ужам...
  
  
  — Пункт координаций?
  
  
  Мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. Ма нӓлмӹ тӹнь?'
  
  
  Тӓ пӓледӓ, кӱ коэ доно кырык мынь кымдыкеш радиосигнал мам ӹштен ак керд. Мӹнь спроецировать рӓдӹ келеш точка ӓль, келесӹ, силовой линия, кырык вӹлнӹжӹ вӹлвӓл областьым ӹштӹмӹ, тӹдӹн цельвлӓжӓт мӹнь айырен пуэм. П точный шотлаш келеш манын, пӓлӹмӹлӓ, резервный передатчик кышты ӹлӓш манын, примервлӓм ныны докы тор пропорций диаграммым тӹнг шыдыр».
  
  
  «Мӹнь палшыжы, — тӹдӹ приваен, нӹлӹтӓнӹм мыкик тӹдӹм шайыланжы, — ӹшке каждый станцишты эл анжымаш палшык».
  
  
  , Логержӹ кошкен. — Но тидӹ шӹдӹр, центр, кыды йӹр пӹтӹрнӓлтеш, тиштӹ, тенге?
  
  
  Дӓ, конечно.'
  
  
  Мӹнь куштылгын шӱлӓлтен пеле, вес пел проклинайымы тӹдӹ алталаш.
  
  
  А вара ма линӹт ӓнят, тӹнь ганет весӹм лымеш мӱден шӹнден?
  
  
  Ынгылем тӹдӹм ваштылыныт. «Кымшы империя майя вара толын».
  
  
  Глушаш мӹнь ылынам, тӹ годымок кого ви улы мания семӹнь мӹньӹмӓт цӱдейӹктен. Пӹчкӹн тӹнӓм мӹлӓнем: «тӹнь мам ти мӹндӹрнӹ Агыл кечӹвӓлвел п?»
  
  
  Смыслжым тидӹ лач тӹдӹ, мам цивилизаций Дукатан мамнан шипкам ылын. Кечӹвӓлвел Но кок пӹтӓриш шӓрлӓш эче мӹндӹркӹрӓк империя майя». Приваен корем доно тӹдӹ ваштылеш: «юкатекец мексиканец Нигынамат ак маныт. Ыл эче шонгы тышман ацтек мӓмнӓн цилӓ, мам тӹдӹ Теулес гӹнят, тӹдӹ йымы, кышты дӓ ма кукулькивать шылдыран.
  
  
  Стеняштӹ анжыктымы изображени тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ соты вазал шӹнзӹн. «Ма тидӹ, тӹдӹ гишӓн ӓшӹндӓрӹктен».
  
  
  — Йошкар а корны?
  
  
  «Мам нӹнӹ ӓшӹндӓрӹктӓ, тышманвлӓ ку кӹзӹт мӓмнӓн. 1519 и табаско кортес майя пум, а варажы кӱ ланзы стволым пушангым шындена. Король лӹм доно мӓмнӓн карл вӓрлӓнӹмӹжӹ кымдык тӹдӹ шӹмшӹ испани». У Зембла анжалеш мыньымат. — Тӹнь врагвлӓлӓн мӓмнӓн, Картер. Оккупируйымы мӱлӓндӹ тӓмдӓн дӓ мӓмнӓм поктен йыхын кытышты вӹц курым незер ылеш мамнанат.
  
  
  — Тӹнӓм тӹнь ӹшке ӹштӹде ма? Тидӹ эче когоракшы ужеш, тӓ чӹдӹ устройство. Цилӓ кӹлмен. Каучукым, ӱ гӹц шергӓкӓн дӓ колымы банан пушӓнгӹ. Кофе дон какао пӹтӓрӹшӹ лишӓшлык. Промышленность шӓлӓтӹмӹ лин. Центральный одночасье америкышты экономика цилӓлӓнжок шӓлӓтен лиэш».
  
  
  Тӹдӹлӓн кидшӹм веле шалалта, тӹдӹ махань тышкашкы вуйта тӹдӹ авыре. «Туан ресурсвлӓм шотыш, мӓмнӓн элышты яндар ганьок. Тӹдӹ изи лаштыкым, тӹдӹм виӓнгдӹмӓш, капиталистический пӓшӓжӹ пӹтӹдӹмӹ. Мӓмнӓн ӹлӹмӓш ак вашталты, вет мӓмнӓм соикток цилӓ парвалышы дӓ шужышывлӓлӓн чӹдӹ. Тӓ тидӹм пыт дӓ кыце только, гринго, ке, мам ӹштендӓ мӓмнӓн экономика, но ӹшке веле. Манаш лиэш, тӹнгжӹм америкын убыточный мӹнь мам ӹштӓш жеп».
  
  
  — Тӹнь илыдыме нӓлмӹ.
  
  
  «Убыточный, илыдыме, ик империалист савырненыт».
  
  
  'Тидӹ уке. Тиштӹ тӓ дӓ халыкна доно келшен. Малын нӹнӹ ылыныт предупреждаем, тӓ, полковник? Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹнӓм нӹнӹ докы йӓмдӹлӓлтӓш у кердеш.
  
  
  «Тӓ техень хӓдӹр реалист ылеш. Кӱ мӹнь ӹнянем? Мӹнь партизан ижӹ. Мӹнь инженер-электрик. Полковник а ма тидӹ тӹкӓлеш, тидӹ кого чинвлӓлӓн, мӹнь верцем конфедераций милицийын арканзаска палшык пуат, тӹдӹ мӹньӹн кынам-гӹнят пуай. Мӹнь ӹнянӹделыт ылгецӹ, мӹнь вижӹ ситӹде ылыт, манын пӓлдӹртӓт нападенижӹ, Картер сеньора. Тӓ кыце анжыктен, мӹнь лӹвӓк. Тӓмдӓн, седӹ, пӓлет, мӹлӓнем цилӓ секретвлӓм кычымы ылын шоктымешкӹ, мӹньӹм лаксыртышы ак ли ылмы вин. Тӓ дӓ ядмашеш отвечайышы: лӹмвлӓн дӓ юкатанышты ылем мынь шуды гӹц миля, тиштӹ, йӓрӓ Никарагуо уж.
  
  
  Но тӹжем эдем, тӓ, эдемвлӓ колта дӓ орланен ӹлӓш».
  
  
  Мӓжӹ орланеннӓ курым. Пӱртӱс таулланыме ваштареш мӓлӓннӓ действим шуараш. Манаш лиэш, ма гань омыл. Халыквлӓжӹ дон мӹндӹр дӓ нечкӹ, тӓмдӓн слабка перкем ӹштет. Мане, эдем колен, ойхыш. Гораздо но нӹнӹм шагалта, мӓжӹ гӹнь тидӹ вӹрӓн революци ли ылмы. Соок ылшы эдем колен, весӹ манын ижӹ. Мӓ тӹньӹм ам ынгылы? Кого агыл манын, увертӓрен веле ӹштӓ дӓ вара ӹшке кырыквлӓшкӹжӹ сӓндӓлӹквлӓ гишӓн ядмашвлӓм пӹтӓри мӹнь ӹшкежӓт».
  
  
  А ма лиэш гӹнь, таланда ядмашым ак принимайы ылын? Мам тӓмдӓн цилӓ улы мӓ тӓлӓндӓ пӓшӓм ӹштӹнем дӓ жеп портылтен передатчик нальык пакыла попымыла?
  
  
  П тидӹ мӓмнӓн шукы шанен ылын, манын шагал колта. И жепӹштӹ шукы шанем ма гишӓн тӹ кечӹн, кынам кормежтен кердт гӹнь, мӓ ӱденӓ».
  
  
  Тӹдӹм тылым йӹлмӓн ылыт гӹнят, тӹдӹн сӹнзӓжӹм йыл тӹрӹс ылын, кынам мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Ир кечы шӱмыш ли ылмы тидӹ изначально, мистер Картер, но пӓлен, тенге мӓлӓннӓ анзыкыла мам тӓ тӓрвӓтен графикыштым».
  
  
  "Тагачы?"
  
  
  'Т пуш!' Парнядонат тӹдӹм тумблер кыргыж лӓктеш. "Колыжы, мӓмнӓн кӹзӹтӓт тӹреддӹмӹ тӹнгӓлеш!"
  
  
  Кӹзӹт агыл! И перви, эртӹшӹ икманяр цӓш эче ма ! Ӱл тӹрвӹжӹм нырыл шуа вӓрештеш, манын ак саслеп, тӹ годымок тӹдӹ кид йымалне инструментвлӓ ӹлӹжмӹжӹ. Канал кӱвлӓ мӹнь гишӓнем тумая, кыды америкын вес эл транслироваться ӹрдӹ ыльы.
  
  
  Шӱмет веле, ӓнят, ти ылын, но цилӓнӓт тидӹ эче шӱмемӓт пыртка. Господи, неужели тидӹ кислотам нигынамат ак срабатывать? Паника пӹтӓришӹ мӹлӓм ямын. Мӹнь вуйыш тольы, тидӹ нимат ак керд неумолимый шагалташ манын шӓлӓтен. Зембла махань ӹшке ирӹкӹм пуэн кердӹн-тӹ жепӹн ӱкшенӹт, но тыды остатка труба порволымо план ылын.
  
  
  Зембла лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм, счётчик аномалия фотодокументла годым, цӹтӹрӹшӹ кидшӹ доно ниӓлтӓ, тӧрлӓтен тӹ годымок нӓлде. Но тӹдӹ пингӹдӹ юк шакта дӓ лӱддеок. Тӹдӹ техень тондон попаш тор. «Пӓлӹдӹмӹ, Картер, тӹнь тольыц мӹнь докем йӓмдӹ ли».
  
  
  — Тӹнь пӓлет, мӹньӹн толеш ма?
  
  
  «О, тӧрокок агыл, но вероятность гӹнь, тамахань-ӓнят колтевӹ эксперт правительствывлӓ доно пӹтӓрӹмӹкӹ, шукы кого ылын». Тыргыжланен тӹдӹ куштымаш гӹц панель управлени стрелкавлӓжӹм анжал. Иктӹ паштек весӹ тӹдӹ цепӹм пыртымы. — Вот малын мӹнь шеклӓнӹшӹ ешартыш мерӓм принимайы. Передатчик весӹ гӹц ӹшкӹмжӹн шотыш пӓшӓм ӹштен.
  
  
  'Махань?' - «Тидӹ вӹлнӹ контроль тӓ вес уке ма?»
  
  
  'Мане, конечпы. Релейный тишец сигналым мӹнь нӹнӹм чӱктӹдӓ, — тӹдӹ келесӓ. Тӹдӹ панель стучалыт. — Дӓ тенге мӹнь нӹнӹм у пыртымы. Вес радиоимпульс тӹнӓм веле нӹнӹм нӓлӹн.
  
  
  Кольмы липко лоштыш тӹнгӓлӹн. «Тӹнь ӓшӹш нӓлӹн, нӹнӹ чӱктӹмӹштӹ годым, нӹнӹ палшымы доно веле лиэш чар дистанционный управленишт?»
  
  
  'Тенге. Саботаж тидын деч арален. Мӹнь ӹшке ӹшкӹлӓнжӹ безопасностьым дӓ безопасностьышты страховко йыхыш шӹндӹмӹлӓ. Тиштӹ ылын гӹнь, цилӓ шӓлӓтен ылын, дӓ идиотда дӓ йымы пуйырен, тӹдӹ тидӹм ӹштӓш цацы, кырык ӹштӓлтӹн сойток ылын. Катастрофический кодымы ылын.
  
  
  Пӱкшемӓлтӓш йӹлмӹвлӓ доно мӹнь гӹцем ядеш: «тӹлӓт мӓ нӓлмӹ, катастрофический доно?»
  
  
  Йомдарыме лонгмаш пӹтӓрӓш лиэш ыльы передатчик гӹц пандывлӓм, иктӓ ик-палатка лӹвӓлнӹ. Палатка вес формым нӓлӹн ылын, но сойток кодеш шалга. Расчет мӹнь пиш пӹсӹ, мӹньӹм дӓ салалтен метеорологический ак ли ӹнет шаны, тӹдӹ ли гӹнь, мӹнь тенгеок ныр гӹц олен силовой лыктеш ыльы. Ма эче хударакшы, станцим строя тидӹ гӹц лӓктӹт гӹнь, вес сигналым пуа ылшывлӓ ужын ак кердеп. Отношенивлӓ кердеш, тӹнӓм ма доно пӹтӹшӹ лӹм америкын курымын ижӹ ӹрды».
  
  
  Ӓзӹрен тӹдӹн пророк шамакым тӧр мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, кыце чымалта.
  
  
  — Йымы перегок, — мӹнь саслем, тӹдӹ вӹкӹ тӹргештӓт, — тенге ам тӹнгӓл! Стойы! мӹнь...'
  
  
  Шӱртнь пыдештмӹ юкым лоэштӓрен шижтӓрӓ. Мӹнь мӱлӓндӹ логен. Когыньыштын тупыштым тӹргештен мӹнь орол-ем. Юж мӹнь нӹнӹ гӹц изиш дӓ мӹнь куштылгын ак пӹзӹрӹ темдӓлдӓ. Извиваться кредӓлӹн дӓ мӹнь ороды гань. Результат уке. Тидӹ мӹнь кок шот ылын. Нӹнӹ мӹнь иӓшем седӹрӓ. Мускулан мӹнь кидӹм цаткыдын кыча. Алтацаан ышмажым кидшӹ иӓш мӹньӹн гань цаштыра, мам пуэн мӹлӓм почти тӹрвӹжӹм вашт эртӹмӹжӹ. Вуйдон мӹнь освобождаем.
  
  
  'Шагал! Уке...'
  
  
  Мӹнь эче парняжы доно ышма каштыра п йӹр цымырген.
  
  
  Логер пиш кычкырем. Ситуация тидӹ эртен кешӹ ылеш.
  
  
  Зембла ваштылеш тымык. — Ладнанг, сеньора . Нормально ӹштен кердеш дӓ цилӓн уже мӹлӓнем маняры мӹнь ти суйымывлӓм вес канал. Синхронизироваться веле ӹнде.
  
  
  Калпактеок седӹрӓ гӹц шеклӓнем мӹнь, кыце станцишкы кужы коэвлӓ доно икта нӹл зембла сӓрӹмӹ. Мӹнь цӹтӹрӓш тӹнгӓлеш, цӓрнӹ животныйвлӓ йӹлмӹ. Цӹлт ак ладнанг, мӹнь вычем, ма ӹштӓлтеш. Лачокшым гӹнь срабатывать зембла шӹндӹмӹ ылын, мӹнь диверсий контрпродуктивный ылын. Ти саботируяш шӹнден, тӹдӹ, ӹшкеӓт ак цаклы, мынь ӓмӓл ылын, вет курым катастрофывлӓ ылыныт шуйнен. Катастрофический кодымы ылын. Кого парня кнопкыжым эффектно зембла зависать вӹлнӹ ӹшке ирӹкӹм пуа. «А ӹнде ток силовой». Тӹдӹн вижӹ ситӹде дӓ йӹрӓлтен кнопкым темдӓлмӹда улы. Пӹцкемӹшӓлтӓш соты. Генератор шокташ пӧрт кӧргӹ келгӹ юк когоэмеш. «Мӹнь шукы вижӹм келеш», — манеш тӹдӹ. Тӹдӹлӓн икманяр кого кӹлвлӓ сӓрӹмӹ.
  
  
  Ӓнят тӹдӹ нӓлӓш, ма гишӓн ядат гӹнят, весӹ. Тырхаш ак перегрузка лыдырге схемы анзылнына выча. Пеш кочо кислотам нӹнӹм шотеш качкын. Генератор вӹцкӹж юк дӓ кого лин, а шакта вашт ужшыла кондиционер перегревать решотка смрад. Мындыркы-мындыркы брльоп цодыге дӓ мӹнь колынам, кынам кыргыжам толын оборудованим неограниченно гач, мӹньӹм ӹшке доно иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӓш тӹдӹ спрей. Мӹнь эдем кол слабка юк царгата, тидӹ кӹдежӹштӹш срален шӹндӹмӹ.
  
  
  Зембла толькы, шанем, ынгыленӓм, ма тидӹ анжыктат: юк дӓ смрад. Тӹдӹ пӹтӹрӓ лихорадочно ручка, мӹнгеш кандаш цаца стрелкавлӓжӹм анжал. Но ӹнде, качкыш годым тӹдӹм чӱктӓ, ти шотышты пасна ак ли.
  
  
  'Уке, уке! Тидӹ лин ак керд. Лӱдӹшлӓ сӹнзӓм кӓрен, анжат тӹдӹ, дӓ стрелоквлӓм прибор тӱлӹ гань якшар силовой зонда трансформатор пыра. Тӹдӹ ӹшкӹмжӹм пивлӓ гӹц панель тӹкӹлӓлт-перегрузка келесымаш. Сарикӓ шӹкш ыргышы панель металлвлӓ пыра. Ӓвиӓт лыктын нӓлят, тӹдӹ мары эртен. Кахыраш ӹдӹрӓмӓш дӓ ик парня кучан пӧкен пижеш. Мыньырген панель, вуйта кӱкшӹ давленим пеш лӹвалнӹ ылеш. Тӹштӹ изи ыражвлӓ улы. Зембла тылок йылатен ош кидшӹм вӹсӓлтеш. Мӹнь тама-ӓнят ынгылаш литӹмӹ вӓркӹнзӹктӓш. Анжаш лӱддӹмӹ ылмем, тӹдӹ ӹшке ӹшкӹмжӹм план семӹнь цилӓ пыдыргымы. Монстр электрон ӹштендӓ тӹдӹ ӹшлӓнжӹ шывшаш. Тӹдӹн частьшым ӹшке нечкӹ вилӓт, ӹшлӓнӹштӹ датчик шӱтӓш дӓ ваштыр, пуал дӓ пышеш ӹшке статический йыла электричествым айырымашвлӓм наказенӹт. Мӹнь шӹргӹ вашт ужшыла шӹкш зембла кердеш. Дӓ тӹ эдем ямдымы ылын цӓрнӹде.
  
  
  Сӹнзӓштӹжӹ сӹнзӓвӹд гӹц шалга тӹдӹм шӹкштӓ, тыргыжланымашыжы, ӓль, ӓльӹ дӓ молымат. Логер гӹц юкдон чӹнь тӹдӹ ытлен.
  
  
  «Картер, Картер, тӹнь тидӹм ӹштӹшӓшлык. Хоть тӹнь ынгылет, ма...
  
  
  Давленим юж мӹлӓм когон лӱдӹн выченӓм. Зембла макырым юкшы шӹплӓнӓ. Пиш соты кӹдеж шӱтӓш тӹнгӓлеш. Пыдештмашеш колен тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ канонада Зембла. Оролжы, мӹньӹм кычыш, йӧрӓлмӹ гань поханя. Пыдештмӓш шоды охыремдӹшӹм. Металлвлӓ темӓш юр пӹлгом гӹц, ян волга кабель лаштыквлӓ дӓ шӹжген. Мӹнь шотыш земля чак. Сусу мынь лиам, мӓ орол дӓ пышем валтедӓ седӹрӓ ялем мӹнь донем. Тидӹ, векӓт, мӹньӹм ытарен ӹлен.
  
  
  Тенге талашы соты дӓ цевер юкшы ямеш, дӓ кыце тӹнгӓлӓлтӹн. Вуй сӓрнен дӓ мӹнь пӹлӹшӹш тьонгат. Мӹнь вычалам. Кӱ мӹнь вара анжалам. Яра эче цилӓ зал шӹкш пыш дӓ кечӹ. У тургым шӹжгӓтӓ мӹнь кердӓм, тӹдӹ кодеш. Шелӹн управлени Панель, помидор семӹнь сӓрӓт. Зембла, виднӹ, шӹкш савырненыт. Мерявлӓ дон кӓтӓ, дӓ тӹдӹ гӹц кишӓжӓт ак ли. Седӹрӓ мычкы молы шӓлӓтен ылын, нӹнӹн кышты кенвазы. Мары цӓрӓ вуйжым кымык киӓ. Вес пӱэргӹ дон ӹдӹрӓмӓш кӹжгӹ комдык киӓ. Вӓтӹжӹ кӹртни лаштыкшы пишок шӱм панель скучаем. Тӹдӹ колен, пылвуйем пӧкенӹштӹ шалгымашеш. Деталь, сыцанг доно вӹржӹ йога. Стеня тӹр мычкыжы йоген дӓ сценыштат тӹдӹм ярышан варкалал доно мӱден шӹнден.
  
  
  Мӹнь ял вӹкӹ кӹньӹл, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ анжалда. Ик седӹрӓм шӓрлен орол гӹц ышма гӹц тӹдӹн вӹржӹ йога. Айда, мӹньӹм хватен, пӹтен, векӓт, манын тревогым тӓрвӓтӹш. Вес покаш виктен дӓ мӹньӹн мӹшкӹрӹштем легионервлӓ винтовкыштым мындырталты областьшы.
  
  
  Тӹдӹ ик тӹргештен мӹнь яктеэм шоде. Среагировать тӹдӹм лӱэн шоктен ӓль уке. Тӹдӹ лицӓш мӹлӓм чымалта. Ялгавал ӹшке ви доно нервлӓнӓ гӹц савен вургымла арм. Мӹнь колынам, лу семӹнь шелдӓ. Катай лу вишкӓт тӹдӹ пырен, тӹдӹ нержӹмӓт. Тӹдӹ колен вазын.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь кӹньӹлтӓш. Мӹнь кешӓшлык ылам. Сирены урмыжеш. Тыл мӹньӹм гудок юк колышы марыжым, коридор мычкы седок шӓрлӓ. Скоры нӹнӹ тиштӹ ылын дӓ ядмашым пуаш ак ли, а пӹтӓриш лӱӓш тӹнгӓлмӹ. Шансвлӓ спасаяш улы гӹнь, вес суматохышты икманяр веремӓ лиэш ылын.
  
  
  Но мӹнь кыргыжам дӓ сценыштат шӓрлен. Мӹнь эче кен ак керд, тидӹ колта гӹнь, мӹлӓм анжыктышда веле. Ти нӹл халык выргем кӹчӓлӓш вӓрештӹндӓ. Кышты ылеш дӓ молы шӹлтен пиштем нӹл передатчик кышец? Тидӹ мӹнь иктӹм пӓлем ыльы. Пырын пӹтӓрем дӓ тидӹ мӹлӓнем шӹнден кердӹдӓ. Тидӹ мӹнь назначымы ылын. Но мӹнь эче заданивлӓм ӹштӓш ак ли.
  
  
  Э тӹ веле пӓшӓ тӓрвӓнӹш.
  
  
  
  
  4 главы
  
  
  
  
  Пӹц дӓ пуштын шӹкш пӹлвлӓ, пыле шалгыш лаштыквлӓм тӹнгӓлшӹ, дӓ лӱдӹн яр каршын юкшы — тидӹ пустяк адж дантен паштек ылыт. Кахыраш, цӓрӓ ял мычкы кӹвервлӓм мӹнь шӹртнялтеш. Мӹнь йӹле тол дӓ мӹнь кӹньӹльӹм дӓ каждый выртын темӓш кӹчӓлӓш сцена гӹц лаштык выргемӹм кӱ нӹнӹн шотышкы тел. йыхыш воктен.
  
  
  Тидӹ привиредливость ак ли веремӓ. Мӹнь расследовани ак лӓкмӹкӹ, жеп лин. Мӹньӹм элтӓлен ылеш гӹнь, мӹнь кердӓм, а вара тенге чынь кыргыжеш, кыце кердӹн. Легионервлӓ винтовкыштым коля дон тӹредмӹ фал мӹнь колынам. Паспортым, удостоверением элемент, потикӓлӓ пумага лаштык — цилӓ, мам анжыкта вара молыжы передатчик коштен кердӹнӹт, кыды мӹньӹм поген. Толстуха цилӓ тидӹ мӹлӓм сумкышкыжы пиштӓ. Тидӹ кого шӹштӹ доно пулышыжым прӓжӓжӹм сумка ӹдӹрӓмӓш ылын. Тӹдӹ мӹньӹн шӱн сӓкӓлтен кердӹт, кыце сумка. Мӹнь почти пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, туны юкын колта гӹнь каталан. Мӹнь шагалын, винтовкыжым йӓмдӓла.
  
  
  Мары комнатышкыжы пыра. Нӹнӹм сӹгӹрӓл колта дӓ лӱдӹшлӓ. Ӧрт келесӓлтӹт, тӹдӹн оружийжӹ пелек-нӹнӹ кыце кыча. Сцены мӹнь стеня сага пӹзӹргӓт. У канден дӓ салтак мӹнь саслем цӓрнӹмӹжӹм выченӹт. Тревога мӹлӓм нӹнӹ анжат. Нӹнӹлӓн олен амаса докы мӹнгеш чопырта. Мӹньӹм лӱдӹктӹ винтовкым лыпшалеш. Мӹньӹм шӱден шуа дӓ тӹдӹм оружи шагалеш.
  
  
  Силажым тор нӓрӹ лиэш. Лучы мӹньӹм икманяр положеништӹ утларак ылын, но мӹлӓнем иктӹ ылеш. Нӹнӹм мӹнят икманяр гӹц пуштын кердеш ыльы, но мӹнь луэн ылын. Тау йымылан, тидӹ гӹц ик мыжыр ылмы икшӹ ак ли. Рефлекторный, каеш, ши дон эртӓрӓт. Модышты мӹнь мадын. Вара, олен ясы, пистолет доно нӹнӹм иктӓт весӹ дӓ винтовкывлӓ гӹц седӹрӓш кенвазы.
  
  
  Талат зал юкшым лыкты. У салтак толын. Ӧрдӹж стенявлӓэш мычкы мӹнь тӓрвӓнем. Цилӓ жепӹн ӹшке тӹнг винтовкым кычен мӹлӓм виктӓлтӹш. Мыжыр, пистӧлетӹм мӹнь дун доно кыча, лӱдӹн сӹнзӓжӹ ӧрмӓшеш. Иктӓт ак тӓрвӓнӹ. Нӹнӹ логӹц каждыйжы пасна шогӓль таш ылын, мӹнь агыл ылгецӹ риск личный. Нӹнӹ мӹнь йӹрем шӹп. Коридор стеняштӹ у кужы дӓ пулшвлӓжӹм цӓрӓмок липка мӹнь лӱдӹшлӓ чучеш. Вес шӹшержӹм мӹлӓм якте шон, коридорышты тупик тӹдӹ пуры. Тӹнг седындоно залышты гач кеӓш вӓрештеш. Интересный ылыт, маняр веремӓ мӹнь кодеш. Мӹнь хоть-махань салтакат паш вес атакуен кердеш.
  
  
  Мӹнь яктеэм шоде пӓшӓ гӹц пасна вес хрестӹм. Коридорыштат ли дӓ тидӹ кӹтӹк порталышты пӧртӹм ӓшӹндӓрӹктӓ. Ташкалтыш вӹкӹ видӹшӹ. Ташкалтыш мычкы мӹнь шӹлӹнӓм, дӓ ӧрдӹж шагалын залп зал пумы. Тидӹм ӹштӹктӓт тымланаш тӹштӹ ырвезы махань-тӹ жепӹн. Мӹнь кого ашкыл ташкалтыш мычкы кузаш тӹнгӓльӹ. Ташкалтыш площадкышты кычен, кышты кӹзӹтшӹ бойн ли. Ик остатка стенӓ урыктымы лин. Куктӓт пучы шалга дӓ трубка, извиваться массы. Чула пар пар кого клубым ӹштеннӓ. Тидӹ кӹзӹтшӹ гань нырвлӓм бой ылын. У шӱлӹшӹм канден салтак погыненӹт. Вӹр гишӓн чӹнь сасла, вӹрӹштӹ ылын гишӓн. Нӹнӹ пӓлен лӱлӹн; нӹнӹн винтовкывлӓштӹ пыдештеш мӱгӹрен пустала чучеш. Шалахай велнӹ изи юкшы трӱк шактыде нишо гӹц кӱ мӹнь дорцем. Стеня сага кӹрпӹц гӹц лаштыквлӓ дӓ онгеш вуйжым чонгештӓ. Цыма мӹнь шӹлӹн вазын. Каеш, лӧдыш верештын. Пӧрт левӓшвлӓэш ылын ылгецӹ, тӹдӹм когонжок ылшы заблокировать тӓрвӓтен. У нишо эдемвлӓм лӱэн шелеш. Вӓшештӹмӹ мӹнь лӱэн шелеш. Ш кӓп-кӹлӹм ямын. Рӱзен пистолетвлӓ, мӹнь тӹдӹн паштек кеӓ. Киӓ, корчиться, лявӹрӓн седӹрӓштӹ. Пульы тӹдӹн онгжым дӓ пӹцкӓтӓ леведеш мӹшкӹр гӹц вӹр тамгам улы. Револьвержӹм тӹдӹ мӹньӹм кычыш дӓ тӹдӹн вӹкӹ пӱгӹнӓлеш. Мӹнь луэн ӧрдӹжеш ташкалтыш. Зембла салтаквлӓ вӓш тӹкнӓт, полковник, талашен ик цӓкнӹ. Выртышты цӓрнӹдеок лӱлӹт. Воктечше пыдырген гач мӹнь манам, кынам-гӹнят порталышты ылын. Мӹнь кӱ арашкы блок бетон пыдыртымы дӓ шыпшедӹлӹнӹт, амаса пачаш цацен. Результат уке. Мӹнь эче колынам, ӱлнӹрӓк салтак гань погынен. Нӹнӹ ташкалтыш мычкы кӱшкӓт чёрная. Шодыр пичӓл юк пӹлӹш шалга дӓ чылдыр каталан.
  
  
  Шӓпнен стеня кидшӹм кӹчӓл мо. Юж мӹнь ӹшкежӓт трӱк шим у шӱлӹшвлӓ парня. Мӹнь пыдыргыш отчаянно ыдыралда. Мӹнь ӹшкеок ӱлӹкӹлӓ ташкалтыш эртен дӓ кӱ маклака дон бетон кудалеш ытлен. Мары сӹгӹрӓл колта, кынам тӹдӹ кенвазын вуйгалашка блокышкы. Корал вашт винтовкым ӹшке мӹнь пыдыргыш дӓ тӹдӹн гач тоннель шӹкӓлӹнӹт. Коридор сводчатый вес доно кымда ылыт. Ӓнгӹсӹр тошты ташкалтыш тӹштӹ улы, тӹдӹм левӓш вӹлнӹ кыча. Пӹтӓри мӹньӹм тенгеок кӹньӹлӹн.
  
  
  Шукы шанымаш уке, левӓш лектын мӹньӹм кодат дӓ ташкалтыш мычкы кузен. Мӹнь эдем ак тыргыжландарен, тӹштӹ тӹдӹ вычен кердӓт. Мӹнь пӓлем, маняр ӹрвезӹ туп шайылнем мӹнь, дӓ сагажы ӹлӓш мӹнь. У кӱшнӹ ӹрвезӹ ылын ылгецӹ, каваштем мӹньӹн шеклӓнӹдеок маневржы ылын кайышыштым ак ытары. Ик юкат ак шакты.
  
  
  Вертолёт воктен кузаш «Белл сиу» лу эдем шалга. Мӹнь гудӧкым ӹштӓш дӓ шайыл вычыдымы мардеж лекме винт пропеллерный мотор. Но кӹтӹк сцены вӹлнӹ шансвлӓ мӹнь анжалам веле улы. Нӹнӹ тӹнӓм мӹньӹм сӹнзӓ вӓрештӹндӓ. Площадкышты цӱа-цӱа дӓ самолетвлӓ шӹцмӹ вӹлнӹ фут зависать икманяр вертолёт ламая. Мары ӧрт пилот ылын, кыды пӹтӓриш гӓнӓ мӹньӹм кычыш. Пассажирвлӓм тӹдӹлӓн кӱлӓн ак ли ылмы вес семӹньжӹ, полковник Зембла! -Махань йон доно тыды колта Зембль ытлаш акли. Мерявлӓ дон кӓтӓ, сусыргенн ак ли серьезны, тӹдӹн анзылны шӓлӓнен кынам консоль. Тӹдӹн пуйырымашыжы пыдештмӓш таулланыме причуды ытлен. А мӹнь дӓ тӹдӹм ӹнде кыргыж! Тӹдӹн лицӓжӹ выртышты темӓш. Повязкым ыштымымак лепкӓн тӹдӹ пидӓш тӹнгӓльӹ. Йӹлгӹжшӹ сӹнзӓжӹ шӹдӹн тӹдӹ ирок пӓлемдӓлтеш.
  
  
  'Тӹдӹм пушташ! Луена Картер! Вертолёт гудок юкдон тӹдӹ питӹрӹмӹ. Вертолёт куза. Вӓшештӹмӹ цилӓн юкыштым шӓрлӓш эче тӹдӹн доно юж. Мӹнь тама дӓ кукшы давленим бакышты винтовкыжым лӱлтӓлеш. Пелашыжы тоже ӹнянем мӹнь пӧрт сага мӱлӓндӹ земблой доно ӹштӹлеш. Но салтак ӹнде мӹнь тылым доно пачмы. Мӹнят ылынам дӓ ӹшке лоштышток ярыктат ӓль колымаш гӹц ытара чаваланыме сумка, тӹдӹ мӹньӹн шӱштӹ кечӓш. Шӹдӹн манеш: «тидӹ гишӓн монденӹт дӓ тидӹ вертолёт валтедӓ». Шотлыделыт, но тенге гӹнят, луддӹмӹ агыл шӱдӹмӹ вӓрӹшкӹлӓ нӓнгеӓ мӹнь сумка.
  
  
  Зембла остатка слабка юкшым колам: « ӱч Кукулькивать!» Кугешнен вертолёт сӓрӓлеш дӓ вара кузен-кечӹвӓлвел направленивлӓжӹ. Тӹдӹ ямы палны. Парап мӹнь пӧрт гач тӹргештӹш. Перегибаться салтак тӹргач. Пистолетым тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ виктӓрӓт. Ужте луӓш мӹнь кенвазым. Ӓнят тидӹ шалга. Мӹнь ужам, кӱ стеня гань мары тӹрӹнялт кен дӓ кенвазеш. Вес тӹдӹн йӹр цымырген, шӹдӹн рӱзен оружи дӓ лула. Шӹм цӓш гӹц пӹлгомыш нӹнӹ ылыт. Мӹнь калпактеок ӱлӹкӹ шыралтыт. Пышкыдемдӹш пушӓнгӹ укшвлӓм сӹмӹрлӹш, кынам мӹнь пӧрт тӹрӹнь формышты вел пирамиде логен. Пушангын важвлажы, кыды цаткыды пӹжӓшӹштӹ шелӓш лиэш у и скалашкы, нӹнӹ гӹц тӹргештен лӓктеш. Пушӓнгӹ сага мӹнь эче куд метр кенвазы. Рашкалтыш, тӹдӹ, остаткаэш мӹнь цӱдейӹктен, юж мӹлӓм гӹц шоды пӹзӹренӹт. Тенге гӹнят, ӹлӹштӓшӹм дӓ укшым пышкыдемдӹш чымалта. Дӓ пакылаат мӹньӹн сир гӹц шӹлӹн вазаш тетырга ӹлӹштӓш кӹчӓлӓш пыра. Тӓнгемӹн пӧртӹш гӹц салтак ӹшке докы ушненӹт. Мӱлӓндӹ йӹрӹштӹ пуля мӹньӹм шырал. Нареске лаштыквлӓэш шӓлатен. Вулны колымашын лӧдыш верештын юр, мӹнь ик потикӓм, ӹшкежӹ кӓпшӹдон кого агыл шижӓм. Пульы шотыш мӹньӹм, мӹньӹн пӹлӹшем шишкалта. Каждый гӓнӓ, кынам мӹнь сагаэт лиӓш йӧн, мӹнь тылым вашеш пачмы. Ик мары шӹргӹ шушыргышывлӓӓт улы. Тенгеок ныр гӹц кредӓлмӓшӹштӹ шушырген дӓ онг молыжат ямеш. Пушӓнгӹвлӓ дон тӹшкӓвлӓ дон пушӓнгӹвлӓ дӓ тӹшкӓвлӓ докы мӹнь докы кыргыжталынат. Ӹштӓш лык, ӹнянӓ вӓл мӹлӓнем, лийын огыл паремеш шушыртат. Шагальым выртеш негӹцӹм дӓ мӹнь яктеэм шоде. Йӹле мӹнь кыргыжам вара тенге, кыце кердӹн, исӹр ничейный корны гӹц землям ӓрӓт порт. Пульы ӹнгӹрӓ кӱэрвлӓ доно пашкуды цум каранг. Царген ӓнгӹрӓшӓт эче ик пульы. Тидӹ значени ак ли, тишецӹн кемӹжӹ вет мӹнят курымеш. Дӓ мӹнь ӹшкежӓт мачете рюкзак нӓлӹн ак керд. Нӹнӹ верц ылшы лык, дӓ нӹнӹ ак каеп. Джунгли цыма мӹнь. Мӹнь пӹцкемӹш ӹлӹштӓш леведшӹ ныгыды. Налево сӓрнӓл мӹнь тӹнӓмок, турарак ялгорны, рекӓвлӓ докы виден тунгл пӧрт гӹц. Тӹдӹ нигынамат мӹньӹм корнывлӓжӹм мӹнгеш толын ак керд, кыдым мӹнь толынам.
  
  
  Центр гӹц пасна нелӹ опытан дӓ у б у задачывлӓжӹ ылыт повстанецвлӓн майя провизия джунгли эртен. Подорваться рискнуть миняш вӓрештӹндӓ. Мӹнь кымалаш манын, мӹнь цӓшӓн ак пыртен, ӓнгӹр якте шон. Мӹнь вычем шокшым, мӓ пышыш моаш манын, кок и мычкы вала.
  
  
  Радер юкшы трӱк шактыде гӹц. — Тидӹ кӱ ? Анзыкы тӹргештӓт, дӓ мӹнь цуц ак урок гач изи тӹшкӓэш шелӓш шӱӓн мӱлӓндӹвлӓш салтаквла гишӓн. Тӹдӹм тошты кого пистолетым лӱктӓлмӹ. Мӹнь вел цыма.
  
  
  Мӹнь юкымат йӹмӹктӓрӓ. Мӹнь шыргым йылатат тӓрлӓ. Кӱшнӹ пульы попаза шалахай пулыш гач мӹньӹн онгыштем шӹл. Мӹнь шӹртнялтеш. Карштымжымат ак шиж мӹнь чымалта. Мӹнь шӹндӹнедӓ гӹнь, гораздо вара тенге лин. Мӹнь эче ик пульы шӹргӹ дорц эртӓт. Мӹнь савырненыт. Мӹнь почти земляшкӹ кенвазаш дӓ шамем ямда. Кымшы гӓнӓ лӱэн салтак, но промахиваться. Мӹнь кӹньӹльӹм, лӱэн дӓ тамам тумая. Вӹцкӹж юк лыктеок тӹдӹм, отчаиваться, у лӱэн анжа, но кенвазын, колта.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ нелын-нелын шулалтыш. Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. Шушыр вӓрӹм иктӓт кидшӹдон ӓрев, лявӹрӓ мычкы мӹнь корнышты ӓнгӹсӹр чопырта. Зембла армивлӓн ӹшке личный погоныш шайылнем мӹнь колынам. Уала сага мӹнь вуйым шелешӓт, пульывлӓ шӱтӓш. Махань-йыд ӹлӓ гӹнят, ӹшке ыражышкышты гӹц поктен юк, тӧрӹм, ородывлӓ гань, мӹнь ялгорны доно. Пульы анзылны ӹлӹшӹвлӓ мӱлӓндӹ пыдештӓрӓш. Шӱлӓш воздух тӹдӹ трӱкок шагалыныт дӓ икӓнӓ тӧргештенок, кынам тидӹ тӹнгӓлӹн пульы у вӓрӹш вӓрештӹндӓ. Шанем, ти корнывлӓм мычашвлӓ уке ма лык. Мӹнь ӹнде вуйыштына уж кырымаш пӹзӹргӓш тӹнгӓлӹнӹт. Мӹнь кыргыжам, пӱжӹм пырыл. Мӹнь изишӓт ак тол. Истерический асаж икӓнӓ мӹньӹм ваштылеш. Мӹнь кольыц, кореш эртен, пыдештӓлтмӹ юк сокрушительный, тӹнӓм кыды паштек вӹцкӹж юкшы шакта. Мӹнь жертваем ӹшке гӹцтӓ иктӓ поктышо опташ тӹнгӓльӹ.
  
  
  Икманяр курымаш метр остатка чучеш. Остаткаэш мӹнь остатка сӓрӓлтӹшӹмӓт эртенӓ. Мӹнь изи поляны якте шон, нӹнӹ докы шыпшылтат причал Эртен, луӓш мӹнь кок пӱэргӹ, гавань ороленнӓ. Ик вӹдӹшкӹ кенвазына, вес лоштыш отношени кыды ӓ, кыце шарнир.
  
  
  Цилӓжӹ ӹшке ӓнгӓштӹм представляйӹмӹ пеле ӹшкӹмӹштӹн пристин, ш Тунгль киӓ. Тидӹ тыгыды ангырвла дӓ ӓнгӹсӹр вӓрӹштӹ ылеш. Джунгли шӹкшӓн кок сирӹштӹш сакалалташ пугӹнӓ. Леведмӓш кушкыш тидӹ яжорак лиэш ыльы, кынам мӹнь ӓнгӹр мычкы вала. Лаза сир практически эртен ылын. Тидӹ эдем зембла шагалтат гӹнь, мӹлӓм анжен, нӹнӹм поктен.
  
  
  Пристин докы кок пришвартовывать пумы ылын. Туреш, тӹшкӹ пыш . Кутаныштыш дӓ анзыл нӹнӹ суйымы гань каноэм. Т ылын корабльышкы кого корпусвлӓ приклепывать-фермӹштӹ лывыргы. Кӹзӹтшӹ дон лишӓшлык вес фактически машинный отделени, шӹм метр нӓрӹ пелӹжӹ гӹц кок метр кытла, кымдыкеш. Палубышты ылшывлӓ изи кормалык каю корабль. Кабинда бортовой кок монгыреш шӹндаш линӹт пыргедӹт, пингыды модельвлам цинк левӓш а цилӓ пӹтӓрӹшӹм. Вӹргеньӹ Корпус леведӓш тӹнгӓльӹ. Метр ужын ак керд лиэш ятыр шӹцмӓш.
  
  
  Мӹньжӹ тошты пу шыралтеш, яратымы эдем докы кыце ямденӹт тагынам. Тӹ жеп доно катер мӹнят икманяр пичӓл юк пумы. Бомба лӹвӓкӹ веле пуэн кердеш, но ӹнде тӹдӹ аравлӓ ылыт. Дӓ мӹлӓм колташ цыма швартов каю. Салтак тӹ жепӹн цӓрӓш. Стартер кнопкыжым рульышты сага пумы. Юж мӹлӓм питӹртӹш доно шыпшылыт стартер темдӓлдӓ. Кабинӹш пырен виш пуля. Мӹнь цым ӱлӹкӹлӓ. Трюм шучко гӹц юк шакта. Шимӹ дӓ шӹдӹн кахыраш, мотор протестующе ӹлӹжмӹжӹ. Дроссельный питӹртӹш шӹндӓш положенижӹм каталан. Калявачшы мычкы кеӓ мӹньӹм вӹд гӹц пристинӹш покшалжы.
  
  
  Зембла сир лаштыкышты полковник тӹшкӓвлӓ погыненӹт. Приказ шакта, выкрикиваться ответ. Ороды гань лӱэн. Цинк корпусвлӓ гӹц тӹргештӹш дӓ левӓш пуля вӹргеньӹ цуг, вӹцкӹж шӓлӓтен пуэнӹт мӹнь йӹрем пыргедӹннӓ. Выртеш шелӹн лыдыш годым, винтовка гӹц лӱэн мӹнь ФАЛ остатка ӹштен. Баркас доно пӓшӓ кен.
  
  
  Аяр тӹдӹн техеньжӹ рӹшкӓ корпусвлӓ гӹц обращени. Но ма доно вӹдӹш валаш тӹнгӓлеш дӓ шона. Мӹнь ӹнянем, остатка халанам ма принцаполец пӧрт якте шон. Лӱлмӹ юк пумы дӓ ма прамой из скорость йогы. Ӹлӹштӓш сакалалташ литӹмӓш мадон паян кушкыш. Изи дӓ ик вырт эртӹмӹкӹжӹ, ямеш джунгли сӓрӓнӹштӹ гавань, вуйта нӹнӹ нигынамат ак ли. Тоже эдемвла да оруди лыдышын юквлӓ. Кловой ӱшты-ыжар пӹлгом соты вады. Мӹнь йӹрем ӹрдӓнг йога-кӹрӓн вӹд. Мӓмнӓм кок вел лӱктӓлтшӹ пӹцӓлгӹ-ыжар пушӓнгӹ. Гигант пушӓнгӹ укшвлӓм сӹлнештӓрӓш лиэш. Тидӹ кого шӱмӓт литӹмӓш цилӓ леведӹн. Парат рекӓ вӹлнӹ кахраш кечӹ. Ыжар шудан шижӓлтеш йӹрвӓш ӱпшен.
  
  
  Управляйышашлык баркас ясы лиэш. Мӹнь йӹлерӓк мӹлӓнем цилӓ керӓл виэм пычеш, покшалны манын вӹдӹм кӹчӓш. Мӹнь пулышемӹм курсышты коррекций пар каждыйок ужында. Мӹнь онг дон вӹржӹ йога. Лишӹлрӓк ылмыжы доно коктын колтымы пульывлӓ. Седӹндон тӹдӹм шушыр вӓр, кышты пульы мӹнь кӓп кӧргӹшкӹ пырен, кышты лӓктӹн дӓ тӹдӹм, изи ӧрӹн дӓ йонгатарак ылеш. Но мӹнь пӓлем, медицинский пасна шукы палшыкым пуэн.
  
  
  Мӹнь кого сумка гишӓн шаналтенӓ, эче мӹньӹм шӱштӹдӓ кечӓ. Кӹзӹт веле, кынам лӱдӹшвлӓм эртӓт, меря доно кӓтӓш, жеп мӹлӓм шижӓт, кыце мӹнь йӹлерӓк йыжненӹт. Руль йӓрнен, мӹньжӹ докы, тӹ положеништӹ тӧр кычаш манын, полдышым колталта дӓ сумкашкыжы. Кӧргӹштӹжӹ ыльы ош носовикем кружева. Тура ӱпшӹшӹ шӱлӹш тотлы, цилӓн ганьок яратышы ӹдӹрӓмӓшвлӓ кечӹвӓлвелӹшкӹлӓ. Бинт доно вӹдӹл дӓ тӹдӹн пулшыш вӹкӹ соок мӹньӹ кӹлдем. Цаткыдемден пумы мӹньӹ кӹлдем. Тидӹ вӹржӹ йога шагалтымы ылын. Тумаен вӹлнӹ ужаш мӹлӓнем сумкаэм кодышым. Но кӹзӹт дӓ расследовани ак ли вӓржӹм и жеп. У пышвлӓм дӓ шотышкы нӓлдӹмӹжӹ, тӹ жепӹн тӹдӹ шалахай сирӹн докы толыт.
  
  
  Улы мӹньӹн ик руль, а, ӓнят, цӓшӹм дӓ кокшы. Мӹнь доно ваштареш шалгышывлӓ пуэнӹт. Ошмаэш тӹдӹм ӓль у-пачаш капаен лаза дрейфовать ошмайол угрожайы. Мӹнь келесен ам керд, маняр жеп тидӹ нӓлӹн. Пулышешнӓ цилӓ кӓпшӹ шӱтӓш. Лаваса тидӹлӓн чучеш. Мӹнь шанен кердӹт. Тагыце мӹнят шамешнӓ кодыныт. Интуитивно мӹнь ынгылем, мам колам гӹнь, комы вӓрӹшкӹжӹ шӹнзеш.
  
  
  Эркын-эркын ӓнгӹрвлӓ кымдаэмеш дӓ келгемеш. Баркас жеп доно писем кай, дӓ мӹнь каю стенӓшкӹ тӹкӹлӓлт. П п янгылы дӓ слабка, яклешт дӓ мӹнь седӹрӓштӓт шӹнзӓш ӧркӓнӹделыт. Мӹнь сумка вӹлнӹжӹ ӹшкетшӹ шанен охыремеш, но пиш пышкыды, пыдырата манын шана. Шалдыра патькалтышвлӓ мӹнь лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм выступаеныт. Весӹвлӓм цӹтӹрӹктӓш вуй.
  
  
  Тенге шынзен, цилӓ ынгыла жеп мӹлӓм ямын. Джунгли каю сӓрӓнӹштӹ гӹц анжен, мӹнь эртен. Мӹнь сир колтыш, корабльышкы мотор юкшы изи дӓ тошты трюм ӓнгӹрӹмӓш. Мӹнь киӓ, нелӹн шӱлен, стеня сага каю. Вашталтмыла чучшы ӹшке шижмӓшӹжӹм состоянижӹ тошнотворный очыни тургым. Каеш, вуйдон мӹнь теве-теве пыдештеш. Палубышты изишӓт тӓрвӓнӹде. Каеш, нигынамат ак ли майя пӧртвлӓ нимат, нимат Зембла полковник.
  
  
  Игечӹ вашталташ тӹнгӓлӹн. Эркын-эркын пӹлгом пӹл леведӹ. Кӹзӹт шокшы пычеш юалгы юж доно, а кокшыжы ӱштӹ. Кававундаш воздух тама-ӓнят крозышы. Мардеж юк седок попа. Баркас строчаш тӹнгӓлеш. Кабиныш кузенӓ дӓ левӓш ялем мӹнь пӓшӓнӓ кычыкшы доно шыпшылыт. Пушӓнгӹвлӓ мардежеш протестующе кымалаш, тосем. Чернила кӓвӓн-шим. Тӹнг мардеж доно крозымыжы нелӹ талат ӹрзӓльӹ. Юк мӹндӹрнӹ, вольык ӓль шушыргышывлӓэш миэн; юк доно яренӓ. Выртеш лыдышышты мардеж. Тишецӹн ытлаш улы ви доно вес канонада вара тӹдӹ вин.
  
  
  Кынам мӹньжӹ гӹнь иктӓ-полковник силовой зембла сомневайы ныр, ӹлӓш мӹнь ӹнянем! Вы ӓнгӹрӹн вӹдок. Кроза дӓ анзыкыла мӹндӹркӹ шторм баркас аяш урмыжеш. Валгынзыш лопкыт волга пачан пачмы. Пурпур соты пӹлгом тидӹ неземной валгалты, хӹдӹртӹш хӹдӹртен у но пӹцкемӹш дон иквӓреш толын. Вара юр толын. Морось тидӹ пӹтӓри изирӓк ылын. Но тӹдӹн кок ӓнгӹр шӱкшӹ савырненыт. Шолемӓн пӹлвлӓ гӹц вӹдӹм опталеш. Шучко буря, кыдым лыктыт Зембла, пыш доно лыпшальы. Мӹлӓм шӱлӓш цымыргат. Баркас ыргенӹт дӓ весӹ тӹдӹ качмы мыры. Мӹнь пижӹнӓ руль якте вычаш мардеж ак пӹтӹрнӓлт. Мӹнь тидӹлӓнок колтымы ылам. Силашты пӹтен. Мардеж дӓ юр нӓлмӹ темӓш ӹнде ирӹк улы. Корабль доно жеп тӓрвӓнӹдеок.
  
  
  Мӹнь отчаянно пижеш. Ӱмырашлык кым минут. Дельта ӓнгӹр. Мӹнь ынгыленӓм, ма докы лишемӹн, лиман. Тыл вашт мӹнь цуц-цуц урмыжеш шторм принцаполька айырендӓ, мӹнь гӹц шалахай велнӹш анг чӱчкен кымда.
  
  
  Массышты шолшы вӹд вургымла тангыж сӓрнен. Кыйыр пӓлемдӹмӹ шонгемӹн вӓр, кышты тангыжыш йоген пырышы ӓнгӹр.
  
  
  Баркас вӹд пӧртӹшкӹжӹ вӓрештӹн. Йогыныштыжы покшалны ышдымы шонгемӹн, пакыла вӹсенӹт мардеж дӓ юр когоэмеш. Мӓмнӓн пӧрт анзылны кужы коэвлӓ пӓлдӹрнӓ. Тӹ жепӹн, кынам ӧрдӹжтӹ корабль нӹнӹм ӧрдӹжӹштӹ, мӹнь руль ыдыралда. Кок гӓнӓ мӹньӹм шиж, кыце цӹтӹрем торешлу корабльым дӓ мӹлӓм чучеш, мам вала. Ӹнянем мӹнь цилӓ ӹнде ямеш, кынам мӓнмӓм ытарен океан шолеш. Вӹд пӧртемӹш пыртымы пыш, пӹсӹн кӱ нерӹм лӱктӓл дӓ шокш мычашеш ӓнгӹрвлӓ пыртымы. Остаткаэш, пӹтӹрен тангыж мадон пӹтӓ. Вӹд тӹрӹштӹ гавань мам анзыцда тупе относительно.
  
  
  Янгыленӓм мӹнь сир баркас ӱлнӹрӓк канден. Дон тӓнгӓштӓрен, тӹ минутынжы перви ма ылын, тенге ак ли ылмы шукырак коэвлӓ. Диагональ кошы гӹц корабльышкы шӹнзӹн. Каютысо мӹнь ик жепеш кодаш манын, ӧрт восстанавливаймы. Мӹнь ӹнянем кердеш пӓшӓ доно, мӓ цилӓ пӹтӓрӹшӹм. Дӓ мӹнь живой кодын! Мӹнь сир гӹц лӓктӹн дӓ пылдыреш ванжаш. Вӹд юалгы лиэш. Цӓрӓ ял лӹвӓлнӹнӓ земля, мӹньӹн тышкаш лиэш. Искусственный Зембла шторм мӹнь пачаш виш. Цажгыжын онгышкыжы шыралеш. Пляж улаш кӱӓн йыхыш кенвазы. Нелӹн шӱлен, тенге мӹлӓм чучеш дӓ сӹнзӓэм сӹнзӓвлӓдон икманяр жеп, мам пӹтӓриш пакыла.
  
  
  Тӹ жепӹн, кыце мӹнь яктеэм шоде бульвар, лӹплӓнӹ буря ганьок. И бриз мардеж савырненыт. И и гань юр ылын.
  
  
  Кынам халан площадь мӹнь якте шон, лым кеӓ.
  
  
  
  
  5 главы
  
  
  
  
  Мӹнь, лӱдшӹ площадьвлӓ дон цӓрӓ цӹтӹрӓ. Каждый минутын у лиэш. Кужы лу лӓктӹн вӱдурем ӓнгӹсӹр ӧлицӓш вел. Мӹнь шайыланжы набережная нӹлӹмшӹ вел лиэш. Кригӓ флотым Prinzapolca города лывыргыжым тӹштӹ шалгенӹт. Трос пыш кӹреш. Ош лым шылен мачты сӓрнен.
  
  
  Кечӹшӹ эдемвлӓ доно циц ылшы членӹшкӹ пырымым, ӧлицӓштӹ ылшы тидӹ жеп. Кышты, тиштӹ ӹштӓш манын-манын дӓ нӹнӹ лошты пӹтӓртӹш жепӹн ситӹ. Прилавкышты пазар, тошты имни аравашты дӓ эче тоштым, нӹнӹм ак шотлеп ганьок ылын. Сату купецвлӓ ӹшке лыктын. Осел омешт шалгаш ылын, лӧнгӓ, сагажы ӹшке хоза, бидон шӹшерӹм оптенӹт, ӓрӓкӓм пецкӓ, пӧкенвлӓм дӓ кӹртни ваштыр дӓ кӱ доно дӓ лашаш мешӓкеш цементым, шкафым стӧлӹм. А кӹзӹт ижӹ. Игечӹ Зембла аравашкыжы пандым шагалтымы. Ивлӓ мычкы мардеж дӓ пуста ӧлицӓвлӓ мычкы седок тӹнг проспект. Кынам-гӹнят мӹнь сылык ыжар парк гӹц шалахай велнӹ кайшы. Питӹртӹш доно тос пӧртнӓ питӹрӹмӹ ылын. Илыдыме нӹнӹлӓн кайын. Ӧлицӓ оголыштыжы кукшы шӱэш лӹмӹн таблице шалга.
  
  
  Каллот монтенегро мӹньӹм кӹчӓлӹт. Спискы семӹнь, ти ылшы штаб-квартирӹштӹжӹ мӹнь тӹдӹлӓн лыдам дӓ ах, мӓмнӓн агентвлӓжӹ, доктор Мендоса Гектор, 10 Calle Montenegro адрес доно ӹлен. Тидӹ мӹнь нигынамат ак эдемӹм встречайышы. Маняры мӹнь ынгылышым, тӹдӹ ӱшан йогы вуй лийын кертеш, хотя тидӹ мӹлӓнем пишок сомневайы. Тӹдӹ тенгерӓк веле ак ли спискышты. Вес латин америкышты ин халашты принцаполец гань ылеш, кышты каждый кокшы выжалышы секретвлӓ пуэн кердӹнӓм, вӹзӹмшӹ ӓ секретный толмы йӹде агентвлӓжӹ. Вес ядышт, ӓль нӹнӹ толшы организацивлӓлӓн эл маханьым агентвлӓжӹ. Вашталтшан Лояльность дӓ тӹдӹ тенге, кыце оксам, ик кид гӹц вес ванжа. Тӹдӹ тӓ ӹнянен кердӹт, нӹнӹ тӹшлӹмӹлӓ тӹнгӓлӓт гӹнь веле, тӧрӧк ак ли дӓ тӹнӓмок мон кердӹдӓ тӓ алтала дӓ нӹнӹн лицӓштӹштӹ держава ганьок ӹнян йолажы агентвлӓжӹ.
  
  
  Тидӹ мӹлӓм пӓшӓ доно ӹлӓш лиэш. Мендоса доно вӓшлимӓш доктор лин риск, кыдым мӹнь кешӓшлык ылам. Националистический организацивлӓ зембла полковник пун ылыт. Принзаполец теве малын мӹнь шӹлӹнӓм, кынам кокшы кечӹнжӹ тӹшкӹ мӹнгеш толеш. Кӹзӹт ӹштен дӓ тидӹ мӹнь ылам, но мӹнь ылынам обрабатывайымы сӱсӹрвлӓ ылыт. Выргем мӹнь тенге ӹлӓш келеш. Ик ялаш мӹндӹркӹ ак кай начкы. Годым хоть, мӹлӓнем вӓрӹм миен шуаш ак керт высадка ылеш, кышты мӹньӹм вычен патрульный судно. Палшык мӹнь керӓл лиӓм ыльы, махань ыльыц тӹдӹм нимат лӱдте ӓль подозрительны ылеш. Каллот Монтенегро корнеш площадь гач мӹнь мон. Тидӹ изи лиэш, ур куза, тӹдӹн кок велнӹжӹ шалгымы пӧрт доно — кӹдеж — кантин , изи дӓ вес магазинчик ботики ставень доно питӹрӹмӹ. Йӹле мӹнь лӱдӓм номерым вашт пӹцкемӹшӹштӹ кӹчӓлӓм. Пӱгӹнӓлӹн, буря и доно кредӓлӓш вӓрештӹн. Тӹнгӓлтӹш улы дӓ тидӹ веле! Доно тӓнгӓштӓрӓш гӹнь, лин кердеш манын тидӹ, тидӹ рӓдӹштӹ кечӹвӓл ылын.
  
  
  Магазин кӱ шагалтеок тӹнгӓлешӓт. Зданижӹ пӧрт ылын остатка блок, кого кӱ гӹц ӹштӹмӹ. Мӹнь кенвазым лӱдӹ ш дон лицӓшкӹ тӧрок яре
  
  
  Эртен мӹньӹн конюшньыш питӹрӹмӹ. Кӧргӹштет лин ӱштӹ шаргагемӓн ял юквлӓ дӓ ойхы, миэн; ӹлен. Лу конюшньышты номер гӹц мӹндӹрнӓт агыл. Пӹцкемӹшӹштӓт каеш кырык ангышты ылаш. Мӹнь пӧртӹш пыра. Тидӹ морозилка гань ылеш. Мардеж тынглана, но ю и кодеш.
  
  
  Йочыргаш ташкалтыш, а стенӓштӹ неокрашеный ылын. Пӹтӓришӹ этажыш площадкышты ташкалтыш улы. Чӱчкен лампы соты вазал, вуй мычаш туреш, лӹмӹн мӹньӹм весӹ расшифруяш цацен. Иктӓт тӹштӹ ак ли Мендоса доктор, вес этаж. Тӹдӹ кабинетӹштӹ момы кымшы этажыш мӹнь, сагажы комнатывлӓ пуставлӓ, кыды каркам южгыкташ амаса. Мычашеш йӹнгӹлӹм старомодный мендоса лӹм таблице вӓрлӓнӹмӹжӹ, той амаса ӹштӹмӹ центр кӹлӹмдӹм гай. Чылдыр мӹньӹм колыштын дӓ виӓн шыпшылеп. Шарканье ялвлӓжӹм чуть-чуть шакта пӧрт ылын. Мендоса, виднӹ, икманяр комнатым занимая. Мӹнь кыдаш шу сумка вычен шанаш тӓрвӓтӹшӓшлык. Тӹдӹ мӹньӹн шӱн кӹдежӹш амасам чӱчеш дӓ охыр. Доктор амасажы пачылты, тӹшецӹн вуйжы дӓ тӹргештӹлӓш.
  
  
  — Доктор Мендоса?
  
  
  «Сил».
  
  
  «Пиш шокшы игечӹ, — мӹнь келесем, — тидӹ и жеп». Тидӹ потикӓлӓ шактен.
  
  
  Тӹдӹ гӹц пасна эче изи ала у сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл. Кандышеш тӹдӹ вӹкӹ лявӹрӓм свитр ош тыгыр ылын. Согавлӓ сӓрнӓл тӹдӹ нерат лиэш, колышывлӓ гань шылдыр лӹпӹ. Кловой ялаш мӹшкӹреш сакалалташ мыжыр кулапан нелӹ. Дыня дон лицӓжӹ тӹдӹн ош формы ӓшӹндӓрӹктӓ. Тӹдӹн нелӹ шӱлӹшӹм, ӱпшӹшӹ тӹдӹ тамахань-ӓнят ти вӹдӹжгевӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ тырхыдымыла анжа. Ма вара?'
  
  
  «Мӹнь ӹнянем... мӹнь, фермервлӓ юр йӹле кен мам ӹштендӓ». У яргатажы дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм кӱшӹл лаштыкшы кӹшӓнжӹ гӹц лыктын. 'Иисус! Эступидо тидӹ тенге, сеньора. Анжалашда веле лӓктеш.
  
  
  — Мӹнь тӓ келесӓш келеш, — мӹнь шангысы келесен, — мӹнь пыртымы.
  
  
  Ма тӹлӓт?'
  
  
  Тӹдӹ кабинетӹш пыра дӓ тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл. — Доктор чорт... мӹнь ма келеш?
  
  
  '...Ааа!' Чучеш, тӹдӹ мӹньӹм пулыш пӹтӓри ужам. Тканьвла тӹдӹн лицӓжӹ дӓ сӹнзӓм кӓрен савыралте. "Федералист ?"
  
  
  Агыл.'
  
  
  'Тӹнӓм, кӱ?'
  
  
  'Значени ак ли. Тумыштымы дӓ большы мӹнь веле ак тыргыжланы. Тӹнь яжон тидӹ гишӓн тӱленӹт.
  
  
  — Естественный. Такшым мӹнь тидӹ гишӓн шана. Пӧкенӹш шӹнзӹн, мӹнь амасам чӱчеш дӓ тӹдӹ ваштареш кидшӹм виктӓлтӓ. Тӹдӹ пишок вычыдымы чымен йӹрӓлтӹшӹлӓ каеш. 'Пожалуйста."
  
  
  Дӓ кӹдеж утла пӹцкӓтӓ ылеш. Карем, седӹрӓ гӹц потолык якте, кӹдеж кок лаштыкеш пайылымы. Ӹнде тӹдӹм ӧрдӹжӹш шӹкӓлӹнӹт. Пӧкенвлӓм дӓ тӹдӹн анзылны шалгышы икманяр сылым кушетка. Йошкар гӹц шалга изи пушӓнгӹвлӓ дон вес письменный стӧл, молнамшы аптечкы набор, инструментвлӓ полкы доно, пӧкен шӹнзӓт, дӓ лампы стерилизатор пачаш права, вываривать икманяр и ылеш. Квартирӹштӹжӹ амасажым срален кодевӹ виден уж. Пыжлымаш ӱпшӹшӹ ӱпшӹшӹ пырак дӓ сырам.
  
  
  Докторжы мӹньӹм пулышеш шӱтӓш дӓ кӹшӓнӹшкем шыральым соок мендоса уштыш. Анзыцын дӓ шайыцын тӹдӹ шушырым варым тышлаш. «Лу ит орланы, вӹргорны и локтылын», — манеш тӹдӹ. «Ыражым чука кӓпшӹ веле. Мӹнь ылам, манат изи калибрӓн».
  
  
  «Тидӹ уке гӹнь тенге ак чуч».
  
  
  "Ну, тидӹ нигнамат ик ышдон лишӓшлык, уке ма?" Тӹдӹн ямдарым лыктеш дӓ средство дезинфицировать шкафым пачы.
  
  
  — Тидӹ цилӓ, ма мӹньӹн ылат. Ӹжӓл, мӹнь пенициллин пӹтен. Но тӹдӹ ак ли гӹнь, нер савыцшым лявӹрӓн, тидӹ ситӓ келеш. Пульы доно тӓ ӹшкежӓт ӧрӹнӓм ак керд».
  
  
  — Мӹнь пӓлем, — мӹнь мугыматаш. Мӹньӹн кидӹштӹ кычымыла пижеш. Чорт, тӹдӹ виӓнрӓк дезинфицировать йӧн уке! Микроб тӹдӹ пушташ ышемӓт уке, тӹдӹ нӹнӹ йӱлем тылшол. Пурын мӹлӓм пуэн, манын ак саслеп. Шӓвӓлтӹш дӓ тӹдӹм весӹжӹ пулшышкы рано дерматол стерильный марлен мылам пидат.
  
  
  «Ӹнде кӓнӹш, уке гӹнь, шушырвлӓм ужын пачылтеш». Ой тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, мам мӹнь хоть-махань сӓндӓлӹкӹштӹ точкавлӓ кайын кердеш, но толькы ак тӹдӹн кабинетӹшкӹжӹ.
  
  
  — Мӹнь ам керд, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  "Лиӓлтӹн, мӓ ти вӹр и утла."
  
  
  Ик выртеш тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓн дӓ тумаяш тӹнгӓлеш. Тӹдӹ пыргед лыкташ дӓ вес бинт шкафчик лывыргы. Тӹштӹ мӹнь тенге тӹдӹ пӹтӹрен шӹндӓт, мӹньӹ кидӹм серьезныеш тӹнгӓлӹн сӱм сомневайы. Металлвлӓ корпус клипсо тӹдӹлӓн кычыктымы. Тӹдӹ ашкылым ӹштӓ дӓ мӹнь мӹнгеш выжидающе анжалда.
  
  
  — Дӓ выргеметӹм мӹньӹн окса келеш, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Тӹнӓм мӹнят кеем.
  
  
  Тенге, но тидӹ и ...
  
  
  — Тӹнь махань агентвлӓжӹ, Мендоса? Мӹнь тӹдӹм туран лоэштӓрен. Тидӹ рӹвӹж дон тӓрзӹжӹ мӹлӓм ситӹш, тӹдӹм доктор, ӓль уке. — А тӹнь ам шаны, мӹнь теве тенге мӓ кенӓ, тенге?
  
  
  'Сеньор, мӹнь цӹлт палшык тӓ докыда. Но мӹнь незер. Выргем тӓмдӓм мӹнь ом тольы, ӹшке ужеш. Оксаж а... — Тӹдӹ яргатажы дӓ ӹшке келгӹн шӱлӓлтен лыкты у уштыш. 'Но вычалам. Мигель тӹньдонет мӹнь ӹзӓмлӓн палшен кердеш. Ик техень кӓпӓн тӹдӹ, тӓ, сеньор , шукердӹ мӱлӓндӹ дӓ выжален. Значит, тӹдӹн оксажы ылын. Анзыцшы тӹдӹ гишӓн ак шаналты, мӹньжӹм малын?
  
  
  'Сӓй. Мигель дӓ ти толмыкыжы тӹдӹ сӹгӹрӓл.
  
  
  — Ӹжӓл, мӓмнӓн телефонат уке. Мендоса стӧл докы тольы. Ма кӱшӹл дӓ ящик карточка гӹц лыктеш-тӹдӹ тӹшкӹ ыдыркалат. Тӹдӹ мӹнь тӹдӹм пуш. «Тидӹ мигель пуа, дӓ цилӓ яжо ылын».
  
  
  Тӹдӹн сирӹмӹ адресӹш оборот.
  
  
  — Урок Ноэво кышты ?
  
  
  — Урок вес направо, сеньора . Тидӹ вургымла пӧртӹн кымшы, пӹтӓришӹ этажышты. Ма эче иктӓ-ма...?'
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ, ялжым виктӓлтен ӓнгӹрӓш вӹдӹжгӹ. — Тидӹ мӹнь сага пӹзӹрген вӓрештӹндӓ.
  
  
  — Кердеш ылын, стопка текилам?
  
  
  «Мӹнь кердӓм? Мӹлӓм шукы ӹлӓш ак амаса вашт эртен кердеш».
  
  
  «Мӹнь изиш кафион ылын ».
  
  
  Стимулятор Кафион старомодный; эм Кӹзӹт яжо ылын. Цилӓ тидӹ ма тенге хӓдӹр ӓль мендоса гӹц лин. Тӹдӹм доктор лиэш. Тӹдӹн сойток лишӓшлык, манын мӹнь тӹдӹлӓн пуэнӹт. Мыкик мӹнь. Ала нӓлмӹ лит ылат мӹньӹн веле, мам мӹнь тиштӹ ӹштен кердӓм нӓлмӹ.
  
  
  Тӹ вӹд кок стопкаш таблетк шылата. Тидӹ мӹнь подылам, окня докы миӓ. Мӹнь стопкам шӹндӹш дӓ анзылан сакымы отдергивать, ончалеш лӓктӓш манын. Лӱдӹ ш ӱлнӹрӓк ылшы дӓ ӓнгӹсӹр ӧлицӓш. Лӹмеш лӹмдӹмӹ ылын гӹц пасна нимат ак кай. Интересный ылеш, ма тӹдӹндон попаш тӹнгӓлеш. Сент мендоса ситӓлык ылыт, манын вычен лекме шушырвлӓ доно кӹлдӓлтшӹ североамериканец игечӹ вашталты. Тайный дӓ йолашты мӹлӓм ылын, тенге тӹдӹ перегӓлӹн, кыце автор светский хроникышты колонко. Ик эдемӓт ылте, тӹдӹ пӓлен, мӹнь эче ӹлен. Мӹнь тумаялам, мӓ тӹдӹн гӹцӓт ам пуштыныт.
  
  
  Мӹнь шайыкыла валаш занавескӹм дӓ ирӹкӹм пуа. Мендоса стӧл лош шӹнзӹ, кӱшӹл вӓреш ылшы ящикеш вургымла кидшӹ доно кычен. Мӹнь кердӓм пӓлӹ, малын тӹдӹ тӹштӹ ӹшкӹмжӹм кыча. Седӹ, техень шанымашвлӓ яктежок ылшы мӹлӓм весӹм. Пистолетвлӓ, тӹдӹ, векӓт, кӹзӹт кидӹш кычен, шонен тӓрвӓтӹшӹвлӓ нӹнӹ ылыныт. Тидӹ мӹньӹн шанымашвлӓэм вашталт, меря доно кӓтӓш, жеп пумы.
  
  
  — Тау. Мӹнь кен.'
  
  
  — Мыньын шоляэм докы кен, сеньора, Мигель тӓ палшен. Пушкыдылык тӹдӹн юкшат шакта.
  
  
  Мӹнь амаса докыла лишемеш. Кафе чӹнь тӓрвӓтен шӱмемӓт пыртка. Мӹнь изиш вычал, деч ончыч амасам пачеш. Тӱнӹ шактен нимат ак ли. Остаткаэш мӹнь доктор анжалтышыжым шуэн. — Тидӹ гишӓн нимат шамаклан, Мендоса.
  
  
  'Сеньора, Цуратла ӓвӓмӓт шотеш пиштӓш!
  
  
  «Тӹнь попаш тӹнгӓлеш гӹнь, мӹнят тольым, — манеш, — дӓ пӓлен, ма ылын, ӓвӓжӹ эче тӹлӓт».
  
  
  Мендоса лыстыге пулыш кыптырталеш. Виднӹ, тӹдӹ лӱэн колтыш гӓнӓ техень проблемный мейер сӧрен. Тидӹ у тӹдӹм ак тыргыжландары. Мӹнь ӹшкеок амасам питӹрӹмӹ паштек ӧлицӓшкӹ лӓктӹн. Коридор охырем мӹньӹм анжал дӓ вургымлашкы лывшен. Вара мӹнят тыменям адрес доно шӱмбел мендоса карточка ӱшанена. Тидӹ мӹлӓм ак кел. Заманчивый качкыш гишӓн шанышы дӓ шокшы выргемӹштӹ уке ылыт, а тӹдӹ цӹлт мӹлӓм ак ӹнянӹ. Ӱпшӓш тиштӹ эче хударакшы, мендоса офис дечем. Мӹнь ӹшке йӹрем шуаш ядыда анжалда. Металлвлӓ йӹлгӹжӹт амаса кӧсӓк мычаш гӹц изи короплям. Розетк телефон. Ублюдок кӹжгӹ мӹньӹм алталыш.
  
  
  Кӧргӹштӹжӹ мӹньӹн йывырт офис сага эртен дӓ комната пуста. Мӹнь сумка доно лӱктӹмӹ кӹвер. Шапы лӓктӹн дӓ охыр ылмы комнатышты ӱпшӓ. Кучылт пырак дӓ ошмаэшок киен. Чучо стеняштӹ мӹнь пӹцкемӹш, айырымы ти кӹдеж гӹц кӹдежӹш докторжы. Стеняш ӱштӹ пӹлӹшӹм пиштен мӹнь полкы дӓ вӹцкӹж. Шакташ нимат ак ли. Йӧнӹм мӹнь шӹнзенӓм. Кӹзӹт выча мӹньӹм, мӹньӹм гишӓн монды мӹньӹм пулыш цаца. Тӹдӹм ӹштӹшӹ мӓ ылына? Кафе кымылантшы мӹнь ӹштӹктен. Кымылангден эффект гӹнят, мӹньӹн омем.
  
  
  Мӹнь шӹдӹн ӹдӹрӓмӓш юкеш шижӹн. "Кышты ти ӹрвезӹ, сасна кая!"
  
  
  Вӓшештӹмӹ Мендоса заискивающий тоннаок. — Мӹнь ам пӓлӹ... мӹньӹн. Товатле! Состояништӹ ылеш ты далеко тӹдӹм ак керд. Мигель карточка адрес дон мӹнь тӹдӹм пуш. Лин кердеш, тӹдӹ ямын.
  
  
  Ямеш? У незер эдем йолажы ак доно ылат ылын гӹнь, цилӓ, мам ӹштӓш келеш ылын, тидӹ паштек оголым сӓрнӓлӹт. Мигель тӹ жепӹм вычат, кыце тӓ звонялам. Вычеп цилӓ ма - утыдон. АХЛАТ агентвлӓжӹ тидӹ кыш ямеш».
  
  
  «Нерген! Мане, тӹдӹ шая кодовый пӓлен, но агыл, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ АХ сеньора.
  
  
  'Сеньорита!'
  
  
  «Сеньорита. Тидӹ мӹнь гӹцем цилӓ колын кердшӹ эче тӹдӹ шушырым йӹмӹктӓрӓ. тӹдӹ пиш туравлӓ ылына! Мӹнь тумаялмы, шот доно тӹдӹ ыльы ма тӹнь докы кымылангден. Тӹдӹ сӹнген кердӹдӓ тӓ ылын. Пистӧлетӹм мӹнь гӹцем веле ылеш...
  
  
  — Тӹньӹн кого ялахай, Мендоса, — ӹдӹрӓмӓш лоэштӓрен. — Мӹнь йӹлерӓк рано тидӹ гишӓн шайыштеш. Кыце тӹдӹ нӹнӹ нӓлмӹ?
  
  
  Ивлӓнок дӓ тенге тӹдӹ келесӓ, сеньорита . Но...ма гишӓн хытырен Зембль
  
  
  "Зембла Полковник!" Мӹнь колынам, соредӓл мендоса кабинетӹштӹ кыце ӹдӹрӓмӓшвлӓ, ял лопкат. 'Эй гӹц агентвлӓжӹ тӹдӹ кыце кеет? Мӹнь шанем, мӓлӓннӓ план тӹдӹм веле пӓлӓ!
  
  
  Пӹлӹш докыжыла пӹзӹрген стенӓ, мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, кӱвлӓ тиштӹ, ах кердӹ гӹц пасна ма-пӓлӹнедӓ гӹнь - и гань. Кушта, чорт возьми, ӹдӹрӓмӓшвлӓ тидӹ ылын? Кымшы вел халык тӹдӹн маханьвлӓ? Ти лӹмӹм сек шокшы лиэш буря, мӹнь иктӓ-гӓнӓ ужыныт. Мӹнь колна, пакылажы ма тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Тӹнь ороды, Мендоса! Тӹдӹ мӹнгеш толеш гӹнь, пистолет доно кычылтеш. Ак кел мӹнь вӹкем тенге анжет. Мӹньӹ келесӹнем, ма тӓ тӹдӹм пуштмы ылыт, мерявлӓ дон кӓтӓ, уке гӹнь, тидӹ келшӹш. Тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь ӹлем. Тӹнӓмок тӹдӹм ядышташ Мигель кердеш.
  
  
  — Тидӹ яжо Мигель, — Мендоса попалта. «Кыце тӹ эдемвлӓ докы ушненӹт. Хирург айырымы лин кердӓм нӹнӹм».
  
  
  — Значит, ынгылышым, — тӹдӹ йӹрӓлтен колта. 'Мӹнят кем ыльы. Тӹлӓт ӹнянем, оксам у уж ма?
  
  
  «Ах, сеньорита
  
  
  Банкнот кышты мӹнь колынам.
  
  
  « Вӧт ».
  
  
  «Muchas gracias, сеньорита. Цевер!'
  
  
  Тӹдӹн докы мӹнь амаса пачаш дӓ йыжга. Площадкышты ӹдӹрӓмӓш лӓктеш. Ырлаш тӹ ӹшкӹмемӹнвлӓ гишӓн. Тӹдӹ сӓмӹрӹк дӓ яштака ылам, дӓ тӹдӹ ял дон цевер ылмыжым. Тӹдӹ черташкы нелӹ дӓ тӹ капкам мӹнь мешӓенӓм шӹнгӓлык подворачивать дон пальтовлӓ у шляпӓ соты вазал. Ынгылем тӹдӹм шокшы выргемӹм пуэм, тӹдӹ гишӓн пӓлен мӓ планым Зембла. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹм йӓмдӹлӓш сай лиеш!
  
  
  Тӹдӹ кем кавалвлӓжӹм гӹц севӓл кӹвер нетерпеливо. Уровень ылеш ӹнде тӹдӹм, амасашкыла ашкедеш. Эче ик ашкылым. Кид мӹлӓм чонгештен лӓктӹт. Дзюдоистский роалтен мӹнь тӹдӹ каеш. Проста логарышке. Мӹнь шеклӓнӓш лиэш ылын. Согавлӓ пальто мешӓйӓш агыл. Кавашты мӹнь тӹдӹм шижӓм. Кого парняш тӹдӹ мӹньӹн шӱмӹштӹ пӱкшемӹн нерв темдӓлдӓ. Кӧргӹштӹжӹ шӱлӹшӹм нӓлӹн. Йошкар кунам кучем лектын, мӹнгеш шӹргӹш тӹкнӹктен шонала дӓ пӹлӹшешӹштӹ. Мӹнь шотыш темдӓлдӓ. Тӹ веремӓн кокшы гач ышым ямден. Тӹдӹ ик юкымат лыктын. Тӹдӹм мӹнь нӹжгӓ кӓпӹшкӹ шынгалтын, тӹ годымок шӓпненыт. Лач тӹ выртын мӹньӹн кидем гӹц кыча дӓ тӹдӹ кӹдеж гӹц йӓрӓ порогыш кусарен, Мендоса квартиремӹн амасашкы пачылтеш, дӓ доктор кыргыж лӓктеш.
  
  
  "Сеньорита. Тӹньӹ монден - Диос Мадр !"
  
  
  Мӹнь анзыкы тӹргештӓт. Глушаш атакыш мӹнь вычен, тӹдӹн тӓрвӓнӹдеок шалга. Тӹдӹ кабинетӹш пыра дӓ мӓнмӓм вӓш туран. Мендоса завопить, сасна и гань. Мӹнь тӹдӹн шалахай кидемӹм лыпшалам. Шушырын вӹр мӹнь ӹшкежӹ гишӓн монденӓ. Ару рашкалтен дӓ силаэм ак ситӹ. Тошнотворный пулш шӱтӓш карштен. Пермӓк кычылтмы тӹдӹ цаца лижӹ, мӹнь ӹнде ылшы кӹцкӹ дӓ тӹредеш. Мендоса тӹргештен мӹнь мӹшкӹрӹштӹжӹ. Йӓстӓренӓм дӓ мӹнь ӹшкежӹ пӧкенжӹм нӹнӹ логӹц иктӹжӹ кӹрӹн тоштемӹн. Мӹнь ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш. Неподготовленный, но пингӹдӹ мӹньӹм кулак пӹлӹштӹнг тӹкӓлеш. Турок мӹнь кидшӹм хватя. Пулыш гач шуа весӹжӹ стӧл докы тӹдӹ кӹдеж кари. Сагажок стӧл дон пумагашкы йоген Мендоса сӹмӹрлӹш, дӓ книгӓ пушӓнгӹ. Тӹдӹ ял гӹц револьвердон стӧл вӓреш ылшы ящикеш дӓ кишӹ тошты вазы. Тӹдӹ кидшӹм тӹдӹн докы лыпшалт. Чуть кӹньӹл. Тӹнг кӹлӹмдӹм колтымы кӱ ылеш мӹньӹн вик.
  
  
  - Ак пистолетым рай? — мӹнь вычем любезно ядеш. Мендоса ӓнгӹрвлӓ тишкӹ вӓрештӹндӓ. Пистолет доно тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Тӹдӹ мӹньӹм икӓнӓ тӧргештенок доно йӹгӹре ылеш. Тӹдӹ мӹньӹм кычыш дӓ тӹдӹн вургымла кидшӹдон ӧрдӹжӹш сӓрӓл. Пульы попаза гӹц седӹрӓш ял мӹнят икманяр дюйм. Кок гӓнӓ мӹньӹм кулак ямын, ти гӓнӓэшӹжӹ гӹнь, тӹдӹ мӹшкӹрӹшкӹ. Логерӹштӹ тӹдӹ вуйжым комдыкрак шуэн чымалта. Пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ кенвазым дӓ землявлӓш тӹ шӓпненыт.
  
  
  Мӹнь ӹшке кабинетӹшкӹжӹ амасам кыргыж лӓктеш дӓ гӹц крон. Тӹнӓм эчеӓт цилӓн вӓрӹм ӹдӹрӓмӓш ылеш, кышты тӹдӹм мӹнь вазым. Мӹнь амасам чӱчеш дӓ тӹдӹ кӹдеж кузыктенӹт. Пылвуйыштемӓт шалгыделам, мӹлӓм тӹдӹ пыргедӓш тӹнгӓльӹ. Тӹдӹ ӹшкежӹ сумка доно ак ли, но шукырак шокшым коргӹштӹжӹ куртка кӹшӓнӹшкӹжӹ ылын. Магазин вор гань ылеш. Мӹнь моаш пиш чӹдӹ. Элемент никарагуанский удостоверением, кыдывлӓ ажедӹт, мам тӹдӹ манагуа ыльы, приданыеш ма подделкы членжӹ лин. Тенге мӹнь сигаретӹм пачкым тыржалтшы поген, шервлӓм, тушь сӹнзӓвын келесымаш, пилочка кучаш, тӹрвӹжӹм, изи мандаринӹм льыптыр, 9 окса дӓ верысе нӓрӹ доллареш, коклы вӹц-ПМ миллиметра - Макаров. PP Makarow Walther п гань, кыды тӹдӹм анжыкташ палша. Тидӹ кого автоматический пистолетвлӓ, нелемдӹмӹ ӹдӹрӓмӓш. Мӹньӹм хӓдӹр доно пӓлен кердӹдӓ тыды, ку тыды ылеш, но эче ынгылен ак керд, тӹдӹн кужы.
  
  
  Тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. Перегӓлӹн тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Тӹдӹ ӹшке толеш. Мӹнь шӹнзӹ дӓ вычаш тӹнгӓльӹ. Мӹнь тӹдӹ лийы сага сӱмырен. Тӹ годымок шим, мӹнь тӹдӹм п о докы лишкӹрӓк лишӓшлык. Анжен кердӹт ылын, тӹдӹ иктӓ-мам ӹштен.
  
  
  Кыйыр ш тӹдӹ кӹжгӹ ял лӹвӓлнӹ керӹлӹн дӓ лявӹрӓн седӹрӓштӹ юбкы савырненыт. Ялаш шокшы ылын. Но нӹнӹ ӹдӹрӓмӓш никарагуанский ак намалеп, да, конечны, ӓ тиштӹ тӹдӹ лин ылшы модо кодеш. Тӹдӹ олен шӹнзеш. Лепкӓн тӹдӹн кидшӹ тервен пӹзӹрӓльӹ, вуйта мокмыр виӓн ылын. Тӹдӹ кого шляпӓвлӓм вуй гӹц вала. Ошалге-сар ӱпшӹ коэ тӹдӹм пулш вӹкӹ вилӹт. Фон тӹдӹ яргата фигуры пӱгыр соты вазал, пыраканг окня гӹц йоген. Тӹдӹн докы мӹнь вуйжым сӓрӓлеш дӓ, кидшӹм колталта. Шӹргӹн соты тӹдӹн слабкан сотемдӓрӹш.
  
  
  Тидӹ театр улы, кыды мӹлӓнем кодыш. Ия женственный ылын. Тӹдӓт цела, итӹрӓ ял доно чыменӹт шӹндӓш онгыштыш миж лоштыжы свитр полуботфорт. Самой тӹ шӹргӹ ылын сӧрӓт гӹнь кымыл доно йӓнг форман, тӹдӹм мон да кап-кыллан. Дӓ, конечно, а тӹдӹ у ылшы, пингӹдӹ колта, кыдым каждый куатан агентвлӓжӹ. Ти професси пернаш веле мамнан. Но мӹндӹркӹ анжа. Дӓ тӹдӹ, мам мӹнь ужам, мыжыр лиӓш пиш кого, пиш миэн; кловойын кайыт.
  
  
  Тидӹ цӹрежӹм пӓлӹмӹлӓ. Короплявлӓэш фотожы тӹдӹн мӹнь ужам король штаб-квартирӹштӹжӹ АХ. Командышты ылына пӓшӓ доно операцивлӓм дӓ тӹдӹ гӹц ик у эдем кредӓлӹн, мӹньӹм тӹшлен. Икманяр жеп келӹн мӹнь, лачокат тӹдӹм ӹштӓш манын улмыж. Веремӓш тӹ, кынам тӹдӹ молнамшы ӹшке кидӹшкӹштӹ восстанавливаймыкы, мӹнь пӓлем. Кирова Тамара , Мексикышты оперативный базышты, комитетын член логӹц ик сек сӓмӹрӹквлӓн государственный многообещающий Безопасность, Россий у Секретный Служба семӹнь пӓлӹ.
  
  
  Кгб ӓль простем.
  
  
  
  
  6 главы
  
  
  
  
  Икманяр гӓнӓ тӹдӹ пуалтыт, а вара кыча шӱлет, вуйта лӱдӹн. — Сӓй, Тамара, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Тамара мӹнь ам уж, — манмы доно тӹдӹ мытык-испански. «Мӹнь Розита, яратымы ӹдӹрвлӓлӓнӹштӹ, кыды...» дӓ пӹтӓрӓ тӹ шая ак шӱлӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн анжалеш. — Тенге ак бабочка йӹрӓлтен, — тӹдӹ ӹнде доно пӹчкӹн-английским. — Мӹнь тӹнь пӓлет, Картер Ник. Мӹньжӹ гӹнь тӹлӓнет пуштыныт, тидӹ пӹсӹн ӹштӓш.
  
  
  — Мӹнь шанымаштем гӹнь, тӹлӓт колтыш, тӹньӹм ӹнде колыт ылын, — манын мӹнь ганемок ладна дӓ ласко лиэш. — Мӹнь пӓлӹшӓшлык ылам, пӓшӓ гӹц малын кгб земблой полковник ылам, Тамара. Кӹзӹт, кынам мӓ пӓлен, тенге ӹнде тидӹ кого лимӹкӹжӓт ак керд, тенге?
  
  
  — Ничего, — тӹдӹ чушлаш. — Тӹнь мӹнь донем нимат ак пӓлӹ.
  
  
  Мӹнь ӹшке кидӹшкӹштӹ тергӓ, лиӓлтӹн манын, мӓ цилӓ тупынешлӓ. Седӹндон мӹнь тӧрӧк ядшаш гӹнь, ма пӓлен шоат,
  
  
  — Йӧн ылеш, Тамара, — мӹнь олен келесӓ. Тӹдӹ ваштылеш, ваштылеш но тидӹ цӹтӹрен дӓ вӹцкӹжрӓк лиэш. Лӱдӓш ак керд тыды шылтен. Докторжы мӹньӹм мендоса ньорий ак ли, нӹнӹлӓн куштылгырак ылын алтала. Ахлат гӹц агентвлӓжӹ опытан тӹдӹ делам имейӓт, тидӹ нелӹ дӓ лӱдӹшлӓ ӓмӓл улы. Шинчавӱдым Но тӹдӹм кодаш цацен.
  
  
  "Кучымаш мам тӓ пӓледӓ, Картер," тӹдӹ йӹрпӹмӹлӓ йӹрӓлтӓлмӹк. — Тӓлӓндӓ мӹнь штаб ылын шайышташ кердеш. Препаратвлӓштӹ махань йӧн доно дӓ цилӓ кӹзӹтшӹ-тавыкын ала попаш тӹнгӓлеш. Но мам ти шӹнзен, йӓрӓ кӹдежӹштӹ, иктӹ. Пытать кердӹдӓ тӓ мӹнь шим дӓ, ак кӓршӹм сӹгӹрӓл мӹньӹн пока гӹц. Мӹнь шотла, тӹнь шанен. Анзыкы тӹдӹн вӹкӹлӓ пӱгӹнӓлеш, тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. «Тӹнь цацет гӹнь, мӹнь тӹньӹм докы кидӹм виктӓлтӹшӹм гӹнь, мӹньӹм сӹгӹрӓл колта».
  
  
  «Э юк тидӹ тӹнӓмок кӹтӹкӹн историм ылын».
  
  
  'Кердеш. Решеним чоте яжо лин кердеш. Кердӹдӓ гӹнь, мӹньӹн колымем тӓ мӹнь мешӓенӓм, тидӹ сӹнгӹмӓш лин.
  
  
  'Сӹнген?'
  
  
  — Тидӹн гӹц пасна, тӹнь ак нӓлӓт, Картер. Тӓ сӹнген ак керд.
  
  
  Мӹлӓнем большы нимат ак ынгылы. 'Сӹнген? Модышты ма? Лым араш ты анжыктымаш. «Мам ужын кердеш ыльы вара, кугыжаныш кӹрӹ тидӹ план прихвостень тӓ мӹнь ужам...'
  
  
  — Прихвостень Имперский?
  
  
  «конец...но тидӹ мӓлӓннӓ пиштӓ. Сӧрен. Ирӹкӓн социализм...»
  
  
  — Эй, шӹртедӹм вычалат! Мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. — Кыце тӓ шанедӓ, полковник Зембла — ик ма? Американский шӹвӓл ма тидӹ?
  
  
  — А тидӹ сӓй, — келесӓ тамара йӹрнен. "Тӹдӹн американец, ӓль уке?"
  
  
  «Маняры мӹнь пӓлем, тӹдӹм эл пӓшӓм ӹштен. Но тидӹм и анжыкта, тидӹм мӓ докына ма ылеш техеньӹ. Ти пай семӹнь лыктын кердӹт ма? Тидӹ мӹлӓм ынгылдарыш.
  
  
  — Тӹньӹм шанен, мӹнь ороды, Картер? Мексикышты дӓ кынам тӹдӹ колен, действивлӓжӹ гишӓн мам ужынна, мам ӹштендӓ тӹдӹ мехико доно, мӓ тӹнӓм ынгылышым, мам пӓшӓ. Тӓ тӹдӹм оружим пуат, окса дӓ оборудованим. Тӓ тӹдӹм сусуэмдӓш манын, тӹдӹ ӹшкӹмжӹм пыток революционер шотлыделыт, а икманяр кечӹ Зембла увертӓрен дӓ тышман сӧрен. Организацивлӓ гач ӹшке действивлӓжӹ государство американский марионеткывлӓ тӓ гӹцтӓ тергенӓ. Теве тиштӹ тӓ дӓ канонерка дипломатий пӓшӓш пырен. Армивлӓштӹ, конечно, лошты, кыце республикыштына доминиканский 1965 и. Тӓлӓндӓ план мычкы шӓрлен вашт тенгеок ороды! Но нӹнӹ кымыкталт!»
  
  
  "Меленӓ, тӹнь ородыш, Тамара!" — мӹнь шӱлӹ. Мӹнь шӹдешкӓш тӹнгӓлеш. Тидӹ молнамшы обстоятельствын мыскылен ваштылалын ылын. Мӹнь янгыленӓм ӹнде, шужен ӹлӓт дӓ шӓлӓтен. Мӹнь тенгеок и заданим кешӹ, пулышышты гӹц ылыныт дӓ пульы ыражан. Цилӓ тӹмдӹмӓш довершение банальность ӹнде мӹнь докем, дӓ ӹдрӓмӓшвлӓ байк лозунгвлӓ. Тидӹ кого ылам, мӹлӓм мон лыктын кердӹнӹт. Пӹтӓртӹш тӧр ылеш, вет тӹдӹлӓн тидӹ ӹшке ӹнянӓ. Зембла анзылны тӹдӹ ваштареш лин. Но обязательны агыл организаци кгб цилӓ тидӹм докы ушненӹт. Шалахай кидшӹ доно шӹренок нӹнӹ ак попеп, мам ӹштендӓ вургымла.
  
  
  — Кок и иканашты негӹцӹм ӹштенӹт, — мӹнь ырлалташ. «Ик шӱлӹш доно тӓ мӓмнӓм пушташ манын ак кердеп ты организацийын ик лаштык американский анжен оаг йӓтлӹ. Малын? Иктӹмӓт уже нӹнӹн пыш? Интересный, тӹнь кынам-гӹнят колтат гӹнь, мам попет? Гораздо утларак векӓт, мӓ тӓлӓндӓ верц шалгышы земблой эл, йӓмдӹ гӹц лӓктеш дӓ тӹ годымок кулис зачищать сӹнгӓш манын, шамак толшеш, ӹш ли.
  
  
  'Ма? Тӹнь, воинственный империализм лакей, майя элитный группа дӓ тӹдӹм ӹнде тӹ пӧртет пыдыртен шӹндӹмӹ мӓмнӓн погынен пыдештӓрӓш метеорологический спецназовец малын? Безопасностьышты дилетантский тӹдӹ семӹнь лиэш. Мам ӹнде тӹ секретвлӓм пӓлӹшӹ. Мӓмнӓн пӧртнӓжӹ эдемвлӓ первиш ылын гӹнь, мӓ дон кӹлдӓлт кердеш, ти лӹм ак...
  
  
  Тӹдӹ ышмажым кидшӹ доно питӹрӓ, сӹнзӓжӹм кӓрен. Вара тӹдӹ иктӓ минут тырын, кидшӹм колталта. Турок шӹпок юк дӓ онгылашыжым ин тӹдӹ келесӓ: — яра фокус, мистер Картер, но пӹтӓртӹш, мӹнь тӓлӓндӓ мам виктӓлтен, тӓ палшен.
  
  
  Мӹнь ончалеш лӓктеш. — Уке, — мӹнь признаем, — мӹнь тенгеок и шаненӓм, Тамара. Дӓ эче мӹнь тумаем, тӓ, эдемвлӓ, мажым, пӓлӓш ӹнде зембла руинывлӓ штаб киӓ, а ӹшкӹмжӹм тӹ йымы пӓлен кыш кеӓш. Мерявлӓ дон кӓтӓ гӹнь, нӹнӹ монат корныжым тиш эче цилӓ штурмажы кердеш.
  
  
  — Дӓ тӹлӓт тенге манам.
  
  
  — Чорт возьми, мӹнь тенге попаш! Мӹнь шӹдешкен пелештӓ. Мӹнь угӹц шижӓм шокшы. Мӹньӹм ажедшӹ ӹшке пулышышкыжы. 'Тӓ кыце шанет, тидӹ мӹньӹ семӹнь нӓлӹнӹт? Тӓлӓндӓ пыраш виш ылыт, тӓ тидӹ нӹшкӹ гӹнь веле пумы.
  
  
  'Мӹнь тӹлӓнет ам ӹнянӹ. Ти лӹмӹм весӹ...
  
  
  — Тидӹ шергӓкӓн, вет тӹдӹ ылеш ма мерӓн безопасность, малын тӹнь, ӓль мӹньӹ кӱ-гӹнят эче шанем. Тидӹ пасна тӹдӹм ӹштӓш манын, эдемлан ма гишӓн хытырен палшык пуаш дӓ нӓлӓш. Революционный мадмашыжат тӹдӹн яратымы, седӹндоно мӹнь шаненӓм, тӹдӹм ӹштӓш манын изиш шукырак, шукы келеш. Такеш ма тиштӹ агыл. Но тӹдӹм ак мам увертараш, тенге ӓнят тидӹ, эче ма игечӹм управлени каналым ӹштӹмӹ. Кужы, пӹсӹ гӹнь, вес центральный америкын эл кӱ!
  
  
  — Ч-ма ? - Тамара шӱлештӹлӹт.
  
  
  — Мане, дӓ ма эче хударакшы, передатчик тӹнг нӹнӹ ӹшке пӓшӓштӹм ӹштӓт. Кыце тидӹ ялжым стӧл. Тӹдӹн айыртемвлӓжӹ доно, мӓ тидӹ веле ак стӧл, ялвлӓэм цилӓ годым пӹтӓрӓш ак ли. Мӹлӓм нимат ак попы, Тамара. Мӹнят тӹшток лиӓм. Тӹнг пӹтӓрен передатчик мӹнь кыце пӓленӓ, мӓ келеш ӹштендӓ тӹдӹ передатчик резервный подключение.
  
  
  — Но... гӹнь, тӓ, манын, правда, я...
  
  
  «Тӹнӓм отключать канал каждыйжы пасна ылыныт. Мане. Тӹлец пасна, маняры мӹнь ынгылышым, нырым ак силовой лаксыргем веле агыл, тидӹ цилӓ кӹзӹтшӹ отключать передатчик ак ли, но толеш дӓ утларак дӓ утларак шӓлӓтӹмӹ лин. Тидӹ эче ӹштӹмӹ орта игечӹ. Шукыжымок нӹнӹм контролируйышы ак ли ылмы».
  
  
  Агыл! Уке, мӹнь тӹлӓнет ӹнянен ак керд. Мӹлӓм тӹньӹм алталаш цаца кымылангден оптышна дӓ ӹшкеӓт шая у, Картер.
  
  
  Тӹдӹ решительны вуйжым ӹрзӓлеш. Но тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ доно ужын, мӓ создаваенӓ. — Тамара, мӹньӹм алтала ылын сӓй, — мӹньӹн ладна дӓ олен келесӓ. — Но мӹнь амалым уке. Тидӹ мӹнь ӹлӓш нимахань толк ак канды. А мӹнь тидӹм тореш».
  
  
  «Тидӹ тенге шаналташат. Тидӹ ганеток ородывлӓ лаваса...'
  
  
  Тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ угӹц окняшкы анжалеш. Тӹдӹ велдык тыды юкын дӓ тунӹш юквлӓм веле кодеш ыльы. Тӹдӹ тенге мӹнь лӱдӹм, кыце ылын. Мерявлӓ дон кӓтӓ, дурын ак ли, уке гӹнь кгб тӹдӹ пӓшӓм ак ӹштӹ ылын. Ӓнят, тӹдӹлӓн нӓрӓштӓ дӓ нӹжеш изирӓк веле ылыт. Тӹдӹм мӹнь колынам ганьок шана, тӹдӹ альтернатива годым анжат. Мӹнь ӹнянем, шаналтен ма тӹдӹ тенге, кыце мӹнь тӹдӹм кычылташ лиэш. Лачокшым, тиштӹ мӹнь дӓ ӹнянӹ, вет мам ли сай, маныныт мӹнь тӹдӹм кычылташ вӓрештеш.
  
  
  — Ник, — остаткажым тӹдӹ келесӓ. Тӹдӹм мӹнь угӹц анжалда. Тӹдӹн юкшы беспрецедентный шокшы ылын, манын мӹнь тӹдӹлӓн лӹмжӹм веле. — Ник, вес ти каналым. Тӹнь пӓлет, кышты?
  
  
  «Лин кердеш, кердӹдӓ гӹнь уке».
  
  
  «Мӓ коктын мам-шоным пӓлем. Ӹндежӹ гӹнь, тидӹ мӓмнӓм иквӓреш пога. Мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштен кердӹт.
  
  
  — Тӹлӓт келесен, мӓ ӹняненӓ, ак ах сотрудничаяш земблой ма доно?
  
  
  Тӹдӹ мыкик. — Тӹнь мӹнь дӓ ӹнянӹдӹмӹ ылын, Ник.
  
  
  'Малын мӹнь тӹлӓт ӹнянем? Российӹн шукы модышты керд гӹнь, модышты Зембла».
  
  
  Агыл, нимат! Тидӹ область Зембль иктешлен кердӹт гӹнь, мӓлӓннӓ нелӹ ылын, сек кого революци сынгымыкы дӓ мӓмнӓн жеп келеш. Но эче ма-шоным, Ник. Тӹнь шахматла мадаш?
  
  
  «Мӹнь нӹнӹ первиш мадыт».
  
  
  «Мӓӓт, руш, тидӹн докат, кыце пӓлем, тӓ. Дӓ малын? Количество вет тӹдӹ пӹсӹн ӓнгӹсӹр тӹкнӹктен, ваштареш ышанын дӓ курымаш количество игровой йӧн доно вӓш. Тенге мӓмнӓн политика Келшен мӓлӓннӓ пӓлӹ, ма доно мӓ нӹнӹм сӹнгӓт дӓ махань вариантат лин кердеш. Зембла совсем вес Полковник. Эдем тӹдӹм ир. Тӹдӹжӓт пӹтӓрӹмӹ лин. Америкын тӹдӹ ӹрдӹ доно веле шӹнден кердӹт тӹте ак сӧреп, но сӓндӓлӹкӹштӹш балансыш улы ви доно».
  
  
  "Мадмашты дӓ пешке ма, агеш ма?"
  
  
  — И пешке, Савалташ, а имни. Йӹрӓлтен, тӹдӹ кӹтӹкемӹн, тӹрвӹжӹм эркын цӹтӹрӓлтеш. «Имни дӓ вес покажы тор кердеш. Пешке ижӹ. Нӹнӹ кӹтӹк вӓрӹм ӹштӓт, ик ашкылым такеш направленивлӓжӹ».
  
  
  — Тидӹ тӹлӓт вел предложеништы тӹргештен, Тамара? Мӹнь кӹтӹкӹн, но трӱк ваштыл. Пуштмы лиэш ылын техень тӹргештен. Вуйышты кого ӓкшӹ гишӓн кгб мӹнь назначен.
  
  
  'Мӹнь тидӹм пӓлем. Но тенге мӹнь пӓлем, молнам ма ылын. Тидӹ ӱ лин кердеш, — тӹдӹ шӱлӓлтӹш, — лин дӓ у, у гӹнь ороды тӹнь уке ылат. Анжалда себя! Револьверӹштӹ ылын дӓ доктор мендоса пистӧлетӹм мӹнь тӹлӓнет шонгывлӓ, а молы? Ялан вашт веле нӧртӹ! Тидӹ сӹнгӓ палшымы доно тӓ погынен зембла полковник? Мӹнь, манеш мӓнмӓм вӓш лиэш. Но мӓлӓннӓ цель тышкаш лиэш. Теве малын мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштен кердеш ылын! Мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштӓ ыльы!
  
  
  Ти йӓрӓ сӹнзӓ пӹцкемӹш кӹдеж тамара йолгыжеш. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ доно ваштыл мӹньӹн-ӹшкӹмемӹн. Мӹлӓм сойток ылын. Палшык мӹнь КГБ келеш ылын, дӓ оборудованим палшышы организацивлӓӓт доно продовольстви. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, вуйта тӹдӹ комментарий шаналта. Тӹ честный дӓ нелӹ анжалтыш доно анжалда. Тӹдӹ яжон ӹшке рольым шоктен, пеш сай, но тӹдӹн нӓрӓштӓ пишок, профессижӹ доно ӹдӹрӓмӓш гань шӹрен тидӹ мӓмнӓн лиэш. Гранит гӹц ӹштӹмӹ, тӹдӹм ӹшке сӹнзӓвлӓжӹ ӹшкӹмӹм арален ш позиция. Тидӹ гишӓн ӓшӹндӓрӹктен кармыгочшо венерина мӹлӓм сӹлнӹ, шӱм плотоядный, ӱпшӹшӹ ы й ли ылмы тенге ӹштӓт, кыдыжы тӹдӹм качкаш.
  
  
  — Ну... — шеклӓнӓлӹн мӹнь келесем, — мӓ тӓлӓндӓ предлагаем?
  
  
  'Мӹньӹн сага кен.'
  
  
  — Мигель пӧрт оголышты верц?
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  — Эче таманяр, тӹнь гӹцет пасна кок?
  
  
  Тӹдӹн тӹрвӹжӹм ныла, шана, тӹдӹ алталымаш мам стоя. «Иктӹ веле, ик Ордас Диего ».
  
  
  Лачокок тенге лин кердеш. Тидӹ маловероятный ылын, но тидӹм и анжыкта ыльы. — Тӓ тӹштӹ трансивер ылеш?
  
  
  «Коэ кӹтӹк, весӹжӹ диапазон», — тӹдӹ чӹнь келесӓ, мӹнь согласын цакла. — Ма тӹлӓнет изиш выргемӹм дӓ качкышым моэш.
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтен, кыце нелӹ ылын пернаш пумы. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ ӹшкеок шыпшылам ялаш доно начкы тӹшкӓ. 'Сӓй.'
  
  
  — Тиды ышан решени, Ник, — тӹдӹ келесӓ торжественно. — Мӹньӹм хӓдӹр керд мӹнгеш кӹзӹжӹм нӓлӹнӓт?
  
  
  «Ы», — мӹнь отвечӓйӓ, дӓ печеньӹм пуэнӹт йогывлӓ пилочка миндаль кучаш. «Тидӹ веле ак».
  
  
  Тӹдӹ кайын худан, кынам кӹшӓнжӹ темӓш. «Ник, мӹнь шанымаштем, весым ынде мӓлӓннӓ ма ӹнянен».
  
  
  Ылат мыланем йыренат. — Естественный. Но большы мӹнь тӹлӓт ӹнянем. Мӹнь амаса пачмы, коридорышты ма дӓ лӓктеш. — Шамак толшеш, Доктор Мендоса келесӹ, тӹнь ма кыды-тидӹм монденӹт. Тидӹ ма лиэш?'
  
  
  Шуен ышмажы доно тӹдӹлӓн, изи ӹдӹр гань. «Тӱлӓт-тӹдӹ цилӓ мондаш манын тӹдӹ шанен. Мӹнь йожтен шӹнден, тӹдӹ тӓ семӹнь манын, америкыштыш.
  
  
  Шымаргаш мӹнь пакыла попа; тидӹ ситӓ лиэш куштылгы лижӹ манын, тӧр. Мӓ чон мӹньӹм ваштылеш дӓ ӹлӓш эче. Кӹзӹт якте пиш Тамара ытлаш манын иктӓ-мам сумка гишӓн, эче мӹньӹм цилӓ сага ылын. Тидӹ тӹдӹн вӹкӹ ак анжы. Видимо, тӹдӹ шижӹн, тидӹ кыце-гӹнят важный. Тидӹ пӹтӓриш, мам ӹштендӓ тӹдӹ ылын ылгецӹ, тӹдӹ мӹньӹм пуш шансвлӓ.
  
  
  Каллот Монтенегро лӓктӹш, мам эртӹш вес хрестӹм, пӧрт гӹц икманяр ашкылтыш. Тыр дӓ пӹцкемӹш пӧрт олицӓ мычкы кок велнӓт лиэш. Ош Тамара, кынам тӹдӹ кенвазын дӓ ӱп запорашивать пальто лым вазын .
  
  
  — Ник, — келесӹ тӹдӹлӓн, кынам мӓ каллот ноэво сӓрнӓлӹнӓ , — тагыце Зембла полковник цӓрӓш келеш! Вургымла сӹнзӓм докы мӹньӹн пӧрт кымшы ылеш кычалал, пӧртӹштӹ ылын, Мендоса шанымем доно, и тӹдӹн шоляжым. Пустала чучеш дӓ пӹцкӓтӓ питырым окняэм питӹрӹмӹ. — И Зембло, Тамара. Тӹдӹ пашам тергымаш ямде».
  
  
  «Хоть-махань халыкат тӹ годымок канал. Нӓлӹт дӓ тенге мӹнь». Туравлӓ ылына тӹдӹ юкын: «лӱдӹшлӓ лиэш ылын ылгецӹ, ма кымыкталт».
  
  
  «Растенивлӓм, пушӓнгӹвлӓ, тӹшкӓвлӓ, вольыквлӓ — квадратный километр площадь цилӓ тӹжем экология пӹтӓрӓт ыльы».
  
  
  — Эдемӹн дӓ! - Пӧрт амасаш тӹдӹ цӹтӹрӓлт кеӓ дӓ выртеш тырлыш, кӓтӓ лӹм доно ирӹктӹде. — Нӹнӹ келеш предупреждайы, Ник. Тидӹ несправедливы ылмы гишӓн келесӓш ак ли.
  
  
  — Нӹнӹ тӹлӓт ӹнянем, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь шаненӓм, ӹнде нӹнӹ сӹнзӓштӹм ӹшке ак ӹняны. Нӹнӹм ынгылаш, ма нӹнӹм анзылнышты выча».
  
  
  'Тидӹ сӹндӹмӹм!' — повторяем тӹдӹ талаша. «У тӹжем эдем дӓ шужен колы!»
  
  
  Тӹдӹм мӹнь кидвлӓжӹ гӹц хватен, вуйта коридор мычкы эртӓрӓт. Автоматический пистӧлетӹм мӹнь ӹшкӹмемӹм кычен, тӹдӹм виктӓрӓ. — Яра манын, — мӹнь келесӹшӹм. «Тидӹ, мутат уке, драматургий ужыда, тӹдӹ тӓ кгб тымдат. Командылан кердмӹн мӓгӹрӓш тыят?
  
  
  "Кыце техень хӓдӹр шакшын манын!" — тӹдӹ шӹдӹн доно шӱлӓлтен. Тидӹ ганьок тенге ылын, вуйта тӹдӹ йӹр сӹнзӓштӹжӹ сӹнзӓвӹд. «Ма доно йӹрӹм-йӹр, тидӹ лачок. Но эдем, кыдын верцӹн орланен колта дӓ зембла полковник ылам, иктӓт ӧрдӹжеш ак. Нӹнӹ семӹнь ӹлӓш цаца! Ник, тӹньӹмӓт тенгеок турок, шижмӓшӹм ямдымашкы айдемылык цилӓ ма?
  
  
  — Мӹнь тагыце-ӓнят тӓмдӓм ытараш лагерь гӹц питӹрӹмӹ, владимирский «Луна» потьма лӹвӓлнӹ . Суап советым мӹнь тӓлӓндӓ пиш яжон пӓлен».
  
  
  Чӹмӓлтеш дӓ тӹдӹ тӹрвӹвлӓжӹм пӹзӹрӓл шӹндӓ. Первый маеш вургымла амаса докы лишӹл ылын. Тӹдӹ мӹньӹн шӱмӹштӹ нижӹм мыскыла келесӹнем ылын, тӹдӹ юкымат лыкде, заса ӹшке м шеклӓнӹ. У гӹнят, ю тан лӱдӹшлӓ дӓ кававундаш тургым колен, мӹнь тӹдӹлӓн шиж ганьок.
  
  
  — Мӓ тиштӹ, — тӹдӹ келесӓ. 'Кӧргӹш эртен.'
  
  
  'Вара тӹнь. Тӹнь мӹнь шайылан кодын. Пӹтӓриок, кӱвлӓ мӹнь анжымаш керӹлтӹн, туп нӓлмӹ пульы».
  
  
  "Ник, мӹнь цуратла..."
  
  
  — Тӹнь анзыц, Тамара. Мӹнь тӹдӹн кидшӹм цаткыдын кормештӓ. Нервыштыжы кого парня пӹзӹрӓлӹн, тӹ годымок ак калпактеок ӹнгӹрӓлеш. «Анжалда пуш, мӹнь тӹнь махань организуйымы шынзышволкы».
  
  
  Ручка кидшӹм амаса ты цӹтӹрӓлтшӹ. «Ник, тидӹлӓн йӧнӹм ак иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ. Пожалуйста, тидӹ револьвержӹм поген нӓл...
  
  
  "Анзыклык."
  
  
  Мӓмнӓн пырыш. Тӹдӹ, мам ужат, ик и гӹц мам вычаш. Тидӹ резням ылын. Ик мары мӱлӓндӹ вӹлнӹ шӓрлен. Вес слабка креслышты шӹнзӓ, кидвлӓжӹм пылвуйвлӓэшӹжӹ ладнан оптат. Логерӹштӹ кок пӹлӹш гӹц пӹлӹшӹш якте ылын. Ш выртышты кого седӹрӓм ӹштен лаксаквлӓ кӹлмен. Пӧкен шӹнзӓт дӓ тӹдӹн марыжы дон капаен онгышты йога. Стеняштӹ лявӹрген вырт лимӹкӹ, пӹтӓриш артерий оман гӹц шӓпненыт.
  
  
  'Рывыжла мӹньӹн шергӓкӓнем ,' - Тамара вуйжым сӓкӓлтен, дӓ тӹдӹ лыктеш.
  
  
  Техень охырым ылеш гӹнь, мӹнь мӹшкӹржӹ ӹнжӹ ли, мӹньӹн тоже уксынзыкташ ылын. Логержӹ пӹзӹргӓ мыньын мышкырем кызыт, но мӹнь ӹшкежӹ дон совладать кердеш. Молы кӹдежшӹм мӹнь шӹм уж. Цилӓ вуй гӹц ял сӓрӹмӹ ылыт. Ящик охыремдӓш тӹнгӓлеш, ладаквлӓш кӹрӹн креслыжы, а кӹзӹтшӹ транзисторный трансивер, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ, аран толыныт. Тамара мӹнь докы сӓрнӓлеш. Асан кукшы тӹдӹ эчеӓт когон мӓгрӓш тӹнгӓлеш. Тӹдӹ мӹнь севӓлӓм лапажыдон савен, шотыш ак нӓлеп, но чувствительно.
  
  
  — Цӓрнӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. "...Пумы ."
  
  
  — А... о, йымы. Ояра тӹдӹ сӹнзӓжӹм пачеш, но тӹдӹ ял вӹлнӹ шалген, цӹтӹрӓ, кыце пырысым.
  
  
  "Ай тӹнь?"
  
  
  — Шӱтӓш-мане . Мигель диего дон дӓ... креслыш. Кыце ...?'
  
  
  «Векӓт, нӹнӹ техень положениш вӓрештӹндӓ. Дун кӹзӹт нӹнӹм пуштыт дӓ пистолет доно кычен, юк семӹнь изи манаш лиэш ылын».
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ. Пӹцкӓтӓ юк мӹлӓнем: «Йӱлдӓлӹнӓт, доктор Мендоса цилӓ улы-уке ӓвӓжӹ таки».
  
  
  'Кыце?'
  
  
  «Яра ылын, тӹдӹн паштек пиш нӓлеш, кыце мӹнь тӹдӹн доно кеӓш», — мӹньжӹ ынгылдараш. — Тӹнь тӹдӹм мӹнь звонем ӓмӓл доно. Ӱчаш дӓ, тӹдӹм тӓлӓндӓ увертӓрӓш гишӓн мам тӹнӓм эдемвлӓ зембла Принцаполец.
  
  
  «Естественны! Коктын тӹдӹлӓн мӓнмӓм выжаленӹт! Самынь шӹдӹ дӓ шӹдӹн тӹдӹ шӹргӹ ылын. «Мӓлӓннӓ пӓлӹмӹ дӓ тӹдӹн доно толеш ыльы».
  
  
  — Шанат сӓй, а тидӹ вараш кодаш. Мӓ тишец лӓктӓш келеш».
  
  
  «Ӹнянем, ти мӓ мӹнгеш толына дӓ нӹнӹм пушташ мӱ».
  
  
  «Йӧн доно шапашле хорош, Тамара. Ти каналым ӹштӹмӹ ылын, пӹзӹренӹт, а нӹнӹ эче кӱ эл кӹшкӹлтӓм. Ти принцаполец, мам большы нимат ӹштен ак керд.
  
  
  — Мане, мане, мӹнь ынгылышым. Уке мӹнь тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш. — Ит Йӓтлӹ Веле , Ник. Тӹнь мӹнь цацымыштым кымылангдымаш опта манын, тӹнь весӹм гӹц виктӓлтен, мӓ пӓленӓ.
  
  
  «Тидӹ гишӓн идӓ ойхыры. Мӹнь ӹшкӹмӹм алталаш ак тӹлӓт нигынамат мадаш. Коммандос отряд кеӓ, а тӓ тӓнгвлӓжӹ колыныт. Йӱлдӓлӹнӓт, лачокат ма кӹзӹт иквӓреш пӓшӓм ӹштӓш келеш, но тӹнӓм икӹжӓк-иктӹштӹлӓн ма ӹнянӓш келеш. Тидӹ тӹнь ылат?'
  
  
  Тӹдӹ мыкик. «Ма ӹнде кодшывлӓжӹ веле».
  
  
  'Теве тыге.' Макаровын пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹлӓн пӧртӹлтӓш. Интересный ылыт, руш, ма гишӓн келесӹнем ыльы хоук пӓшӓ гӹц агентвлӓжӹ. Мӹньӹн пасна лин ак ярыкты, но ти проблемӹвлӓжӹ уты ӹштен кердӹт. Ахлат штабын дӓ кыце лиэш тӹнге йӹле пӓшӓ доно ынгылдарат пижӓш вӓрештеш. Пӹтӓриш Но сек керӓл. Мӹнь изи кӹдежӹш кеӓ, кышты кок кӓпшӹ киэн дӓ ядеш: «ма выргем ыльы, мӹнь тӹдӹ толын?»
  
  
  'Ник
  
  
  Мӹнь олен сӓрнӓльӹм, ви. Тамара шалалта револьвер кого автоматический мӹлӓнем, вуйта адат пӓлӹ, мам ӹштӓ ыльы. Кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӹштӹ тӹдӹ у дӓ пистолетым мыкик. «Кӹрӓн чемодан. Мигель халык тӹдӹлӓн, а тӹдӹ техень кӱкшӹцӓн дӓ примерны, тӹнь ганет. Тӹдӹ техень ылеш, мӹнь кайдымы ылам.
  
  
  «Кого ӹдӹр», — мӹнь йӹрӓлтем, тӹдӹн шӱмжӹ магазин, пистолетшы ылын гӹц лыктын, шукыжок тӹдӹ пӹтӓриш келесӓ. Тӹ тергӹмӹм эртен. Шӱм якте тӹдӹ якшарген кен, но нимат ак келесӹ.
  
  
  Тольым мӹньӹ изи дӓ кӹжгӹ кӓпӓн Мигель. Тенге гӹнят, кыдым мӹнь монам,-манын тыгыр лӹвӓлнӹжӹ, кӹжгӹ свитр мижӓн, мижшӹ носкивлӓш кӹжгӹ камвольный гӹц ялаш дӓ мыжыр, тӹдӹ худа сӹнзӓ. Мӹнь цилӓ чимӹ, ӱштӹ гыц перегӓ яжо лиӓш манын, лым дӓ и. Котин каваштым сюрприз мыжыр лит сӓй, кыды шукы кого лиэшӓт, мам тенге тӹредеш, уты гӹнят.
  
  
  — Тӓ эче иктӓ-махань приемопередатчик, тӧрӧк сасна тидӹ гӹц пасна?
  
  
  Тидӹ гишӓн Тамара мӹнь ядам, кӹзӹт чиэнӓ. — Уке, — обескураживать паштек ответ. «Иктӹ лин, мам доно ма лиэш».
  
  
  — Теве проблемывлӓм, — мӹнь мугыматаш. «Мӹнь ӹнянем, мам мӓ доно ужын кердӹн. Патрульный катер мӹнь тангыж выченӓ.
  
  
  — А ма тӹштӹ траулер кригӓ. Кышты-тиштӹ иктӓт уке, тӓ гӹц радио?
  
  
  'Мӹньӹн, лӱдӹш уке. Тӹ годымок кычылтмы ваштареш ылыныт. Икманяр эдем тӹдӹ, ма доно ти ылын, цилӓнӓт ӱшанен, кыце Мендоса дӓ доктор. Мӹньӹн ак шо, мӓ тӹдӹн доно ма лиэш-тӹдӹ яжо, кварц передатчик дечем. Пыш гӹц шолышт гавань, мӓлӓннӓ вӓрештеш. Ӹнянӹмӓш лишӓшлык, тидӹм мамнам сынгымаш дон гӹнь, мӓнмӓн буря пыртымы.
  
  
  — Ма самолетыш шӹнзӓш керд, — тӹдӹ келесӓ лийже.
  
  
  Ровы дӓ мӹнь кӹдеж гӹц каталан. «Самолет? Самолет махань?
  
  
  «Сессный 150, Мехико диего дон мӹнь тӹдӹ гӹц толеш. Палшык траулер группы дон толеш. Конден магазин тӹ шӱлӹшӹм, у озорно дӓ тӹдӹм кычен ваштылеш. "Седӹ, ӹдӹрӓмӓшвлӓ ак ӹнянӹ гӹнь-пилот..."
  
  
  — Тишкӹ тӹньӹм тӹдӹ канден, тенге? Тӓ тиштӹ южшат тӹдӹ шторм лӱктӓлӹн гӹнь, леди, мӹнь нигнамат большы ам ӹдӹрӓмӓш руль критикуйымы ылын.
  
  
  Логер келгӹ юк тӹдӹм ваштылыныт; кымылан, ош йӹрӓлтен, пӱэргӹвлӓ дон ӹдӹрӓмӓшвлӓ лошты агыл, а вес агентвлӓжӹ. Тӹдӹ кого уштыш. «Солашты ӓнгӓ гӹц самолет северышкы пингӹдӹ пляж. Тӹ годым мӹньӹм шотеш ялштенӹт, дӓ жепӹм вашталташ ак шо гӹнь мам игечӹ зембла. Ӱзгар да ма дон шокшым канда. Мӹнь сусу ылам, тидӹ мӓнмӓм принимаен, мӓ шеклӓнӹ. Карибский но кынам тангыж...
  
  
  Ак кел ылын тӹдӹн шаяжым пӹтӓрӓ. Мӹнь ӹшкӹмӹм анжыкташ куштылгы кердеш, йожта шӹндӹмӹ изи мардеж гань коэвлӓ вӹкӹ самолет, шасси пыдыртен дӓ тӹ пӹзӹрӓльӹ, вуйта тидӹ картоным коропляжым. Ма тӹнӓмжӹ пӧртвлӓ кодеш. Мигель ыжга-пинжӓкӓн изи веле амаса шайыц, мӹньӹм гӹц нӓлмӹ. Соок ылшы тамара докы привикненӓм кымдан ӹдӹрӓмӓшвлӓн йӓнг дон йӹлерӓк. Юалгынрак кердеш анжымаш тӹдӹ кок колен. Тӹдӹ утларак тидӹ гишӓн шӹм попы. Колен мондымы линӹт дӓ нӹнӹ яжо нӹнӹ ылыт. Мам-гӹнят ӹштӓш келеш ылын, тӹдӹм мӓ докы канден дӓ колымашым кандымы ӹшке аярат вӓк ак керд. Варарак, кынам цилӓ пӹтӓрӓш лиэш, тӹдӹм нӹнӹ мӓгӹрӹ кердеш. Мӹньӹн шанымаш вуйыш тольы, кынам мӓ якте шошы кредӓлмӓшӹм пӓшӓлӓ, но тӹдӹн доно тошты мӹлӓм тышман ылеш. Пуштыт тӹдӹм мӹнь ак шон ылын.
  
  
  Урок семӹнь ноэво нигынамат охыр ылын. Пуры рӱзен ит буря принцаполец гражданинжӹ ылынат, тӹ годымок нӹнӹлӓн нимат ак ынгылы. Мӓ лишкӹштӹ ик ӧлицӓжӹ канавам сточный кыча. Тамара автоматически шӹгӹремдӓш мӹнь докем, кӹчӓлӓш аралыме да вуйта ладнангдарен.
  
  
  «Квартирыш качкыш ыльы . Тӹнь мам-гӹнят керӓл лиэш.'
  
  
  — Странны, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь тӹштӹ аппетитӹштӹ трӱк ямде».
  
  
  «Лийын кертеш, самолет тама-ӓнят эче».
  
  
  Каллот монтенегро ма вӹдӹлӹн, городской площадьышты мендоса доктор докы мӹнгеш пӧрт дорц. Нимат ак каеп. Нимат ак тӓрвӓнӹ, но тырын шалген потикӓ ылын. Тидӹ мӹньӹм лӱдӹктӹ. Внимательно мӹнь колыштам. У опытшы дӓ инстинктемӹн пӹсемдӹшӓшлык шукиӓш, мӹньӹ келесӹнем, ма-ма тенге агыл гӹнь. Мӹнь куштылгы ял сӓкен, нима шеклӓнӹдеок. Тамара олен мӹнь сагаэм кеш.
  
  
  Мендоса мӓлӓннӓ тома туре эртӹмӹжӹ годым, тӹдӹ попаш тӹнгӓлеш. — Диего яжо ӹрвезӹ ылат, — келесӓ тӹдӹ тумая. — Доктор мигель шӱмбел лачокшым гӹнь, тӓ тидӹ ладнангдара.
  
  
  Грубы пудалыме орва осел мӓ докына толыныт, тореш шалгышывлӓ анзылны тӹдӹ конюшньы, тарта вуй шырал. конюшньышты мӹнь анжалда. Амаса пачаш лиэш ӹнде. Ял пӹцкемӹш ылын.
  
  
  Мӹнь почти шӹдӹн тӹдӹ пӹжгӓлтӓ: «Мам лӧдыш келесымаш». Шукым среагировать деч ончыч Тамара, конюшньы тӹжем пӹцкемӹш гӹц пичӓл лӱэн. Лу нӓрӹ нӹнӹн пӓшӓштӹ веле лижӹ, но тидӹжӹм у шукы, кынам тӹньӹм гишӓн шая кеӓ. Кӓдӹ ганьывлӓ шижӓм мӹнь ӹшке шуш, цилӓ вецӹн лӱлӹт.
  
  
  Сӹгӹрӓлӓм мӹнь шӹкӓлмӹлӓ дӓ Тамара кӹнервургы. Револьвер гӹц лӱэн мӹнь тошты мендоса ответым. У талашыда. Ӧрӹм мӹнь, мӓ-иктӹн кӱшкӹ вӓрештӹндӓ. Ма эче шелеш, витӓ гӹц йошкар тӹнгӓлӹн. У мӹнь луэн. Вулны эче утларак ма дорц эртӓт. Тидӹ паштек кыргыжеш дӓ ма баррикадывлӓн арава докы лишемӹн, ӱшанена.
  
  
  'Ник.' Тамара мӹнь кидшӹ гӹц кыча. «Ары нӹнӹм мӓ!»
  
  
  — Уке смысл ӧрткынышӧ, — мӹнь ваштареш пӹжгӓлтӓ. Тенге мӹлӓм ӱлнӹ наклоняться, кыце кердӹн, манын, дон орва анжалда. — Лу иктӹ докы, тӹнӓм тидӹ ублюдок, эдемӹм пушташ тӓлӓндӓ. Пленныйвлӓдон нӹнӹм нӓлӓш погыненӹт. Ма кредӓлӓш вӓрештӹн.
  
  
  Залп юк пу арава тошты залп паштек бортышкы керӹлтӹнӹт. Пульывлӓ эчеӓт лӹм кӹжгӹ хангавлӓ дӓ рикошетить шӓлӓтен. Йӱлдӓлӹнӓт, боеприпасвлӓ шукы ылын. И утларак ылын, револьвер моаш лиэш. Тамара мӓмнӓн ылмым анжыктыш ак кел мӹлӓм ташкальы. Тӹдӹдон коктын веле луэн, тыл тама веле тӹнгӓл кердӹнӓ. Тӹ юк гӹц ик вӓрештӹндӓ. Чылдыр кенвазеш дӓ пистолетым юкым вычен. Темнокожий хресӓнь мары выргемӹм лӓктӹш, чӱчкен, пируэт семӹнь ӹштӓ ыльы, лицӓжӹм кидвлӓжӹ нӱнжӹкӹн пижӹктӹш. Эче ик пульывлӓ шишкаш тӹнгӓлӹт ти тамара ижӹ. Мары сасла. Конюшньышты иктӓт весӹ тӹдӹ гӹц вара тӹдӹм лӱэн. Вуйжым тӹ кенвазаш лӱдӓм.
  
  
  — Ма доно пӹтен ганьок боеприпасым, — шӱлӓлтӓ Тамара.
  
  
  Командылан пакыла расстрельный орудивлӓн лӱлмӹ. Шудемӓ! Пыдештӓрӓш йӧн веле лижӹ гӹнь нӹнӹ ылын, дӓ весӹжӹ техень! Мӹнь ти шанымашым пуэн. «Йӹле, — мӹлӓнем приказываймы, — дӓ тидӹ гӹц лыкташ палшен пуэнӹт арава оравапуч штифт мӹнь снимаяш!» Ыштымымак пистӧлетӹм мӹнь шӹдӹрвлӓ мендоса и тӹм лыктыт. Иквӓреш мӓ пу арава шӧрӹшӹ. Р тӹдӹ доно айырлышна. Араванажы ик шӹдӹр кенвазын, а вес велнӹ куза. Тӧрлӹмӓш тенге сӓй мӓмнӓн лиэш.
  
  
  «Ик тӹлӓнет мӹнь гӹц мандарин пуат».
  
  
  Тамара мӹнь вӹкем анжальы. «Мандарин? Мӹнь шӹм ынгылы... мӹнь тӓлӓндӓ нӓлмӹ.
  
  
  Вулны ма йӹр чонгештен, мам пӹжӓшӹштӹ вуйта ылеш. И жеп ылмыжым ынгылдарымаш. «Шудым!» - мӹлӓнем трӱк келесен. — Тӹдӹ мандарин, тӹнь намалаш, кӹзӹт каеш, но мӹнь тӹнь пӓлет, ма тидӹ гранат шижтелыт. Тенге нӹнӹ ваштареш кычылтмы гитлер англичанвлӓм сӓрӹм. Мӹньӹн шанымем доно, мӓ сек пуры пӓшӓнӓм бомба действим сигарым замедленный ойыплын. ма техень фокус ах асаж пӓлӹмӹ ылын. Тагачы ирок мӹнь пиш ӓль искусственный латекс гишан таланда шайышт пуэн кердеш, кыдыжы доно мӓлӓннӓ канал маныт, когон пыдештӓрӓш. А ну, давай!'
  
  
  Тӹдӹ пиш питыреныт да ик взрывчаткы пальто кӹшӓнжӹ гӹц мӹлӓм виктӓлтӹш.
  
  
  «Пучы — тидӹ чӱктӓт», — манеш тӹдӹ. «Мӓ тӓ кӹтӹк тӹдӹм тодылам, тӹнӓрӹ чӹнь паштек пыдештмӓш».
  
  
  Мандарин шая мӹнь шӹдӹрвлӓ тӹрӹштӹ ыраж керӹл. «А ӹнде ти пӹжӓш гӹц поктен лыктын пумы крис!» Откатить аравашты тӹрӹштӹ мӹнь вел.
  
  
  «Леведӓт мӹньӹм пуат».
  
  
  «Мӹнь кӱн юк веле кодын».
  
  
  «Нӹнӹ ваштареш ылын, кынам тидӹ лин», — мӹнь вӹрзиышкӧ. Тамара лӱлӓш тӹнгӓлӹт. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тырын шӹкӓлӹнӹт. Тетырга тӹдӹ лым вашт ӧлицӓ мычкы, ӧлицӓ вес велдон корны гач тӹргештӹш, дӓ тӹдӹ, лывшалт-лывшалт, конюшньы докы тор ш тетырга. Хозаланен колта ик выртеш тырла. Ӹндекш ынгылыдеок кодын явно снайпер, тама лиӓлтӹн. Шӹндӹнедӓ гӹнь, йӹр тыр кӹзӹт нӹнӹ ӹлӓт.
  
  
  Вара гранат пыдештеш. Кӧргӹштӹжӹ мӱгӹрен канонада конюшньыш шакта. Урок гач дӓ амаса гӹц шӧргӓш. Цӹтӹрӓлт пӹлгом цевер чиӓ, паштек лӓктӹн кен коэштӓлтеш йӹмӹктӓрӓ. Амаса ӓнгӹш тыл гӹц ытлаш йӹлмӹвлӓ доно пыдыртымы. Икманяр секундеш савырненыт адж конюшньышты салем.
  
  
  Гӹц мӹнь орва пӹжгӓлтӓ: — Тидӹ веле ак ли гранат. Тидӹ икӓнӓштӹ ойыплын ылын дӓ бомбым!»
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы философски кыптырталеш. «Сек керӓл лиштӹ манын, тӹнят ӹшке пӓшӓ ӹштӹмӹ, ӹшкеӓт ак колта, кыце геройлан».
  
  
  Сӹмӹрлӹш конюшньышты иквӓреш мӓ гӹцнӓ ӧлицӓ мычкы кыргыжеш. Икӓнӓ изиш кӹлменӓм яклешт тамара лӹмдӹмӹ агыл. Тӧрлӓнӹде, тӹдӹ якшарген кеш дӓ шеклӓнен. Тӹлец пасна, тӹдӹ мӹнь гӹцем ак код. Ванжаш площадь да ош ма лык монтенегро равнина каллот якте шон.
  
  
  Тамара церот анзылны кен ӹнде толын шо. Тӹдӹ пӓлен, кышты «Сессный-150», а мӹньӹн уке. Мӹнь кымалнем, умбакыже самолет гӹц пасна нелӹ: мам якте шон.
  
  
  
  
  7 главы
  
  
  
  
  Ӧрӓт веле, но мӹндӹркок нелӹ ак ли. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹ гӹц агыл манын, кок ял каштын. Игечӹ, каеш, кӹчӓлӓш дӓ шокшы пӧртӹш пырташ фанатикше зембла вазын.
  
  
  Шот лым кеӓ. Изи мардеж мӓ шот доно ял ак тумаялын. Юж мӹлӓм шим сӹнзӓ и шоды дӓ тӹредеш. Мӹнь парня гань ылшы кубиквлӓ ижӹ. Кидешыже ылын мӹнь гӹцем пасна. Карибский тангыж дӓ модышты турген: ш ошым вӹд вӹлнӹ шонг. Касвел гӹц кен Буря, лапата. Вӹд лӹвӓлнӹ изи сиреш ӹш код. Пляж паштекнӓ ванжак цӓш утларакышток москито нелӹ-у амала мам самолет доно костям якте шон.
  
  
  Тамара пристегнуться шалахай сӹнзенӹт.
  
  
  Камака чӱктемӓ, — мӹнь ядым, пумы стуча. Тӹдӹн мотор кол, тергӓ дӓ йӹлерӓк провожаен скорость когоэмдӓш, моторым анжалаш манын. «Тидӹ ик гӓнӓ, кынам мӹнь ӹштӓш вӓрештеш быр антиобледенитель пырташ», — манеш тӹдӹ. Лӹмӓн пляж, тӹдӹ тусарен анжен. 'Вычалам. Изи мардеж мӓ тырхен кердеш чымалшашлык ылыт.
  
  
  Тӹдӹм анзыкыла олен шӹкӓл колтен дӓ газ тормозым. «Сессный» цӹтӹрӹшӹ мардеж цӹтӹрнӓлтеш дӓ цӹтӹрен, шонгемӹн дӓ лым. Шаргӱ лапажы доно пӹсмӓнжӹ кымдаэмӹн дӓ ӱрлӹктӓ кӱсменлаш ма, кокшыжы буксуя рӱм. Самолетым виктӓрем нигыцеӓт ак ли ылмы вуй мардеж. Тӹдӹм цилӓ монгыр гӹц пуалеш. Тамара тура пӹзӹрӓл шӹндӓ. Икманяр гӓнӓ роал, мӹнь ӹшке семӹньжӹ шаналтен, цилӓ йӧндонок кеӓ! CLV лицензиям улы - транспорт Юж Категорий. Прававлӓ тӹнӓм тидӹ мӹлӓм пуэн, дӓ мӓ молнамшы коммерческий лицензиям. Кого ядмаш веле ылын. У вивлӓм йӓмдӹленӹт дӓ кого опытым пилот летчик пиш келеш. Коммерческий профессиональный пилот ылын дӓ тидын шотышто. Мӹнь яжон корабль доно пӓлдӓрӓш эволюций гишӓн тӹ жепӹн, кыце пӹтӓриш перо икар шӹштӹ доно ӹшкӹмжӹм левед. Но кӹзӹт, кынам тидӹ мам шуэн урмыжеш поран тергенӹт, шылдырвлӓжӹдон метр нӓрӹ цилӓжӹ 12 коробок сирӹмӓш кого ылам, мӹлӓм шаналтыда, кыцелӓ мӓ кузен кердӹт.
  
  
  Пӹтӹрӓлт сир мычкы мӓ, скорость взлётный кӹзӹток ак шо. Тишкӹ 150 километр кытшы 90 cessna цӓшеш. Ирӹк дӓ мӓ воздухеш вӹкӹ тӹргештен лӓктеш. Тидӹ сенсаций сӱсӹрвлӓ ылыт. Мӹнь ужын, мам ӹшке сусужым ак быр Тамара. Ӱл тӹрвӹжӹ пырыл, тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш дӓ ташкалтыш гӹц румпель, органист кыце, мадын «гладиатор Лекме» стильӹштӹ буги-вуги. 2000 фут поэтапно тамара кӱкшӹцшӹ самолет куза. Тидӹ пакыла тӹ кӱкшӹцӹш чонгештӹлӹт. Тӹдӹн газ ладнан шыпшылыт, минутешӓт идӓ анжыктымы годым тахометр 2300 оборот.
  
  
  — Тӹнь прирожденный пилот, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  «Тӹштӹ, кышец мӹнь родом, куд тӹлзӹ мычкы каждый ин техень игечӹ», — тӹдӹ келесӓ. 'Кышкы мӓ чонгештен?'
  
  
  — Тӹнь пӓлет, ма тидӹ пӹтӓриш гӓнӓ толмыжы годым, тидӹ мӹнь гишӓнем йыштылеш жеп ылын? Паспортым документшӹ дӓ тӹшлӓш тӹнгӓлеш дӓ мӹнь сумка пачмы. Мӹнь тӹ жепӹн тӹдӹм ынгылдарен, тӹшкӓн дӓ нӹнӹм кӱ кыце мӹнь нӹнӹм нӓлӹн. Сеньора сумка мохад ана хоза ылеш, тылык ылмы vacaciones пунтаренас отелеш, Костя-Рикышты. Ирӹкӓн кусарыме да пашам ӹштендӓ тӹдӹ экономкыжы тӹштӹ пансионатвлӓ ӹлен. Мерявлӓ дон кӓтӓ ылын гӹнь, мӓ тӹдӹн документвлӓжӹм терген кердеш. Мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен, реальный кынары улы, мӹнь вес набор кынам документвлӓжӹм терген.
  
  
  Ти лӹмӹм карпо тоничи цӓрӓ вуй ылеш. Шотлалтеш, тӹдӹ Поленсия пӓшӓзӹ ылын, Гондурас. Вес пӱэргӹ, Рамон Батук, Ислам ӹлен остров Сангра де, Панама. Торговойвлӓ кружево семӹнь пӓлӹ ылеш. Ислам Сангра де - «остров Вӹрӓн». Цӹтӹрӓлт Тамара, кынам спискыжым мӹнь тӹдӹм лыдым. «Мӹлӓм чучеш, тидӹ выжалымы вӓрӹн кружево келшӹмӓш».
  
  
  «Ну, кӹнӓ шуды изи остров улы, кыце техень Панама, ороды тӹнь коктым нӓлӓт названием». Мӹнь эче ик гӓнӓ цилӓн проверяймӹ, сумка мӹнгеш пумага оптат. Изи ялым коден. «Гондурас, — мӹнь решен.
  
  
  Тӹдӹ самолетвлӓ шӹцмӹ айымы-северо-шӹцмӹжӹ. Никарагуо вӹлнӹ мӓ мӹнгеш эл кӧргӹштӹ чонгештӓ. Гондурас дӓ эче шӱдӹ вӹцлӹ уштыш ма вӹлнӹ ылын. Нулевой ӓмӓл улы. Вӹд порт циц ылшы тӱцӹн, ош пучы куктӓт. Цилӓ приборвлӓ тамара шеклӓнымлӓ, ӹшке шижӹн дӓ кычылт компас магнит практический. Икманяр жепӹштӹ пӓшӓм пиш интенсивный ылын. Тамара жепӹн тыр сӓрнӓл мӹнь докы ядын относительно.
  
  
  — Поленсия, Гондурас? Кышец Карпо гӹц ӹрвезӹвлӓ тидӹ ?
  
  
  'Йыхыш тӹшец. Мане. Тӹнь пӓлет, тидӹ кышты?'
  
  
  'Тидӹ гишӓн нигынамат ак кол. Ик вӓре, кыш кыдым мӹнь пӓлӹделам, тидӹ Пунтаренас. Каеш, турист тидӹ никойя курортвлӓш многообещающий икса ».
  
  
  «Техень лӹм доно тидӹм яжон келыштаралтын, кыце Hotel Vacaciones. Утла изи ылеш, нӹнӹм оригиналыштышывлӓ ылыт. Панама тымень кердмӹштӹ шукы лӹм доно остров цеверем».
  
  
  — Сумкыштыжы кишӹ тӹнь сагаэт карем, Ник. Анжал, Гондурас карем тӹньӹм мӓ мон кердӹнӓ. Сориентироваться мӹнь тӹнӓм кердеш.
  
  
  Карем тӹ вӓрӹм анжыкташ киӓ. Стопкаш карем мычкы пӓшӓ. Большы мӹнь кынам-гӹнят у частный самолет, мӹнь гӹцем карангаш тӹдӹ вӓрештеш. Maps Aviation WLK's World - кечӹвӓлвел америкыштыш дӓ центральный каждыйок ужында, подробный карем, частный агентство гӹц нӓлмӹ, лётчик тыменяш ушымы штатвлӓн faa справочник дӓ хорошо.
  
  
  Кӓршем мӹнь монам, - тӹдӹ кӹчӓлӓш. — А теве Поленсия. Размер суйымы семӹнь, ти сола, цӹвӹ дӓ кок эдем гӹц ылын. Тегусигальпа трехтысячник столицы дӓ нӹнӹ лошты киэн Эль - Пикачо . Хм, тӹнь яжо корнышты кесӹ гань воленат?
  
  
  — Ма Тегусигальпа воленат, тӓ ваштареш агыл гӹнь. Шаненӓм, иктӹ аэропортшы Гондурас. Хоть-махань тӹ годымок цилӓ Поленсия докы лишӹл ылын.
  
  
  Мӹнь картвлӓм пиштӓ дӓ тӹдӹм координат мӹнгеш пумы. Радио тӹдӹм чӱктӓ, маякышты ӹнянӹмӹ кыча. Динамик веле лыктеш, махань-р я статический. Тидӹ гӹц шотан нимат ӹштӓш ак ли. Стрелкавлӓ радиокомпас олен сӓрнӓльӹм. Ӱшандарышын мӹлӓм чучеш, станци гӹц эфирыш отключать цила ма улы. Простала шакта нӹнӹ укеӓт ылыт, ик ӓмӓл доно веле лин кердеш. Мешаенат сигналым полковник Зембла игечӹ вашталты. Ик техень веле ужеш отказым масштаб условивлӓ вуйнаматеш ак керд. Тидӹ вӹлнӹ шаны, мӹнь тенге ынгылем, мам ужын кердӓм радио доно нигынамат ак принцаполец палшен. Лачокшы иктӓт мадон пӹтӓ ылын. Большы мӹнь лӱдӹн изначально. Тамара тидӹ мӹнь келесӹшӹм. — келесӹ тӹдӹлӓн пӹцкӓтӓ анжалтышан. Ош тӹрвӓн ӹдӹрӓмӓш ылын.
  
  
  — Ну пуйырен, — мӹнь келесем, — тӹшкӹ, мам якте шон ядмашвлӓ цилӓ сӓндӓлӹкӹшток ӹшке семӹньӹштӹ зембла радио увертӓрӓш. Лин кердеш, кышкы шанет тӹдӹм ӹштӓш тидӹ-эче, ти кымдемеш бардак, но тиштӹ мӹнь сомневайы. Мӹнь ам шаны, тӹдӹм тӹрӹс ма ынгылымыла, мам кӧргӹштӹштӹ йыхнен. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ кого тӹдӹ изиш роэн эго леле. Тидӹм шӹрерӓкӹн дон диктаторвлӓ лиӓлтӹн, орланен мания величина. Остатка, техень ышан ак ли.
  
  
  — Уке, тӹдӹ пиш ышан, Ник. У инструментвлӓ тамара шагалеш дӓ ышмаштым питӹрӓт. Изи тышка доно цилӓ тидӹ чонгештӓ. Шеклӓнӹдеок дӓ керӓл годым, кидӹм виктӓрен. Тидӹ цилӓ. «Сессный», пӧрдӹт турген, ю йогыныштыжы шӱтӓш. Тамара гань ылшы немыччыве, ирок имни вӹлнӹ кыдалаш. Дон иквӓреш тӹ самолетвлӓ чонгештӹлтелыт. Тӹдӹн каждый движеништӹжӹ устройство уверенны реагируя дӓ пӹсӹ кид-ял. Чонгештен тӹдӹн яры, ак яры ия. Ситӹдӹмӓшвлӓжӹ чонгештен толеш гӹнь иктӹм пӓлем, кырык тӓжӹ мам ужнедӓ, кыды кердӹдӓ тӓ анзылны пӓлдӹрнӓ.
  
  
  "Малын Polencia, Ник?" — икманяр жеп гӹц тӹдӹ яды.
  
  
  «Малын мӓлӓннӓ тӹшкӹ кеӓш? Prinzapolca вет тидӹ гӹц йыдвел, а вес докы кок кечӹвӓлвел. Талат Буря, дӓ мӹнь решен, мӓ сек пӹтӓрижок участкышкы яжон кужы, мытык а вара ужым.
  
  
  'Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Нӓлмӹ но мӹньжӹ, кыце кердӹдӓ тӓ ӹнянӹдӹмӹ ылын, мӓ тӹштӹ лин передатчик? Карпо, дӓ хоть-кышецӹн дӓ хоть-кышецӹн Сеньора Батук Мохад толын кердеш. Шаяэм кердмӹштӹ документвлӓм кычылтын.
  
  
  — Тӓ тидӹм пӓлӓш келеш, — мӹнь йӹрӓлтем, — Манагуа Росито гӹц сеньорита.
  
  
  — Ак кел мӹньӹм ваштылеш, Савалташ. А ӹнде серьезны!
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ. «Ныл причинӹ лин. Пӹтӓриш, паспортемӓт мӹнь веле агыл ылын, но нӹнӹ анзылны икань дӓ национальный. Мӹнь тӓмдӓм шукеш ак пӓлӹ, ма доно вес эл паспорт куштылгынок шая пырышы лиэш. Но лӹмӹнок ӹшке шая доно икань анжымаш эл илен. Тидӹ пасна нелӹ. Латин америкышты айыртемвлӓ. Тергӓ полици яратымыжы. Эдем-кок, контролируен тидӹ гӹц каждый ырвезы передатчик. Тенгежӹ, тӹдӹн гӹц мӹндӹрнӹ ӹлӹшӹвлӓлӓн нӹнӹм шӹнден ылын. -Кымшы, мӹнь ынгылем, малын Зембль шая документвлӓм кычылтын. Тидӹ гӹц пасна риск. Уке, мӹнь тумаем, тидӹ вӓрӹштӹш келшӹдӹмӹ шанымашыштым мӓ.
  
  
  — Нӹлӹмшӹ ӓмӓл А?
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Мӓӓт яжожы нимат уке».
  
  
  Мӹнь ынгылышым. Мӓ просто тӹнӓм тидӹм ӹштӓт. Тӹдӹн тӹрвӹжӹм йолет. Мӹньӹн у, тидӹ тӹдӹ ылеш ма каймым, кынам тӹдӹ гишӓн тамам-ӓнят тыргыжланен. Волгыд вара тӹдӹн лицӓ. — Пӧкен корзинвлӓэш, Савалташ. Пиш шужен ӹлӓт Диего, походвлӓ годым йӓмдӹлӓлтӹт, дӓ, лин кердеш, тӹдӹ эчеӓт тамам-ӓнят улы.
  
  
  Мӹньӹм мо, корзин, тӹдӹ сумка гӹц икток ситӓ мексиканский лочке шиэш. Лачокат, тенгеок шукы диего ак код. Шулды якшар ӓрӓкӓ ямдарым дӓ эче икманяр тако ямдареш кодшывлӓжӹ веле кодыныт, дӓ а хамон тостадас тенгеок - тапас . У нӹнӹн улы, но соикток цилӓ тотлы ыльы. Тостад тӹрлӹ дӓ эче цилӓ темӓш вкусности шӹдӹр ылеш, ти перцӹ ыжар, шокшы ылын ситӓ, манын тӓмдӓн кӧргӹштӹм йылаташ.
  
  
  Мӹнь ик подылтыш ӓрӓкӓэтӹм ямдарым охыремдӹш манын, йӧртем тылымат. Креслыш дӓ мӹнгеш шӹндӹмӹ корзинӹм рончалтын. Вино шокшы, уштышышты сонливость самолет дӓ мӹнь веле мӹшкӹр циц. Мӹньӹм сӹнзӓ кычыш цацышы вивлӓ. Но шукы ин эртӓрӹмӹ. «Цессный» турок ламая. Мӹньжӹ мотор юкышты пӹлӹш пыртка лийын, ом виктен мӱгӹрен.
  
  
  Мӹнь олен кӹньӹльӹ. Шимем омын пасна, мӹнь вазым тӹдӹ, изин-олен сӓрнӹмӹштӹ пӹцкӓтӓ-лыды вуйта. Карштышым шижӓшет мӹньӹм пулыш шушыр пыртка. Мӹнь ӹшке силаштылан цымыра, шукы жеп вет мӹнь ик положеништӹ шӹнзен ужын. Совсем эче ак шиж, сӹнзӓм пач мӹнь. Пӹтӓриш мӹньӹнӓт шон, дӓ эче цилӓ пӧрт гӹц ылшы мӓ пышыш и кеӓ. Тӱмсӹр кого анжымаш мӹнь лӱдӓм. Икманяр веремӓ мӹлӓм кел, ынгылаш манын, пӹтӹркӓлен мӹнь мӓ тӹшкӹ-тишкӹ самолет. Мӹнь киӓ, амаса докыла вуйжым йӓрнен, Гондурас дӓ окняшкы анжем. Лым цилӓ мӱден шӹнден ылын. Ӱэ вуйжым сӓрӓлеш дӓ тамара мӹнь докем.
  
  
  'Амалат сӓй?'
  
  
  — Ышан, обстоятельство шотыш гӹнь. Кышты ма?'
  
  
  «Тегусигальпа келесымаш нӓрӹ. Воленат гӹц луцкы минут. Тӓмдӓм нигынамат ик ак келесемӓдӓ, мам тӓ кыралшы?
  
  
  «Шамак веле вӓшештӹмӹ керд гӹнь, мӹнь ылам», — мӹнь йӹрӓлтӓ. — Иктӓ-ма доно эче радио?
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. — Мӹнь техень шижмӓшӹм, тиштӹ цилӓ мӓ просто отключать канал. Мӹлӓм чучеш, мам ти тыр шагалын зембла намалеш.
  
  
  — Тенге гӹнь, — мӹнь келесенӓт, ак льыргаш уже, — нӹнӹн, векӓт, халавлӓ эвакуируйымы. Правительствывлӓ доно кӹлдӓлтшӹ йӧн доно кӹл, айыртем нелӹ жеп, толеш мычаш якте кӹзӹт».
  
  
  «Незер халыклан тидӹ, — тӹдӹ олен попалта, — тидӹ чӹдӹ, дӓ эдем цӓшдӹмӹ...»
  
  
  Лу минутышты ш массон мам ужнедӓ, ма доно тӓрвӓнӓ. Гондурас столицы вӹлнӹ мам эртӹш. Мӹнь шижӓм лӱдӹн выченӓм. Тидӹ пучы луды нерӓн яргата тегусигальпа ылын. Ӓль мӓ нӹнӹ ужделыт тыл йыл-йыл кайын ылеш гӹнят лӹмеш лӹмдӹмӹ ылын. Тегусигальпа курым нӹл ганьок. Ти халам тӹдӹ курымжы луаткӓндӓкшӹмшӹ собор дӓ университетвлӓ доно когоэшнӹшӓшлык, тӹдӹм вуйжы каеш дӓ тӹдӹн кок башньывлӓ гӹц.
  
  
  Халыквлӓжӹ дон тӹдӹ кокшӱдӹ тӹжем Тегусигальпа, чучы, большы ам ыл.
  
  
  Тамара буря шужгым самолет вашт кымык ӹштӓ. «Аэропортшы кечӹвӓлвел халавлӓ, кӱшнӹ ситӓ, фут 3000 ганьок. У шыпшылеп. Тидӹ цаштыра шӹндӹш, мӹньжӹ гӹнь ӓмӓл ямде».
  
  
  «Лиӓлтӹн, мам ужын кердӓт тӹнь лишӹл жепӹн кузаш», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Ӓнят, мӓмнӓм выча комитетӹн шӓлӓ».
  
  
  — Мам тӹнь анжет, Ник?
  
  
  «Мӓ ана пӓлӹ, ма доно тӹдӹм жеп ли, мӓ кыце принцаполец кодеш. Тегусигальпа, пуста нӓрӹ лин кердеш. Но тенге нӹнӹ военный положеним ӹлен кердӹн. А тидӹ тенге лиэш гӹнь, самолет салтак тӹдӹ йӓл тугак лыпшен кердӓт. Вес йӧн улы. Общественность доно кӹл гишӓн яжон зембла анжалаш гӹнь, тӓнгвлӓ кид тӹ чотеок лийын кертеш кӹл дӓ средство транспорт. Кӹзӹт Шторм сигналвлӓм удар сырыктыме лин кердеш, кынам эл парализоватлалташ. Сомневайы, но нимат ак керд мӓ ӹнянӹшӓшлык ылына. Тамара обеспокоенно анжалеш мыньымат. Облетелый тӹдӹ хала тӹр. Мӹнь кӹзӹтеш мӓнмӓн, кӱшнӹ чонгештӓ тӹдӹн пӹтӓришӹ ятыр 2000 кӱкшӹцшӹ фут тӹнгӓлӹн. Икманяр кымдан дӓ тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт шӱдӹ самолетеш вираж фут вала. Раш кышты ямаш тӹнгӓлӹнӹт дӓ шалахай Тегусигальпа, кынам ял вӹлнӹ вӓрӹм мӓ чонгештенӓ.
  
  
  Гондурас Никарагуо пиш. Исключени ӓнгӹсӹр корны сиреш, кырык тидӹ эл. Тӹнг источник сола хозяйство ылын сыкыр лаштыкат, землям обрабатываен дӓ эче когомок ужмыжы. Никарагуо дӓ кыце, исӹр арктический ӹнде тӹдӹ ландшафтвлӓм каеш. Ш пӹлвлӓ, лӹмжӹ мӹшкӹрӓн, кӱкшӹ кырык вуйэш йӹр кечӹ ӱжеш нӹл-вӹц тӹжем метр.
  
  
  Пилот мӹнь, кажется, чонгештен траекторийже пӓлен. Отношенивлӓ векӓт, мам тӹдӹ перви ти сӹнзенӹт. Машинӓ у пуат, тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт, самолетвлӓ шӹцмӹ тылым чӱктен дӓ кудышты минутышты икшӹ тӹжем чӹнь сӓрнӓл. Самолет олен тӹдӹм изиэмдӓш. Ик выртеш шаналтен мӹньӹм тыргыжландара, мам шанымыла, мам манын руэ лошты сӹнзенӹт. Ма вара валымышты пӹтӓрен. Взлётный кечӹял дон бетон маячить самолетвлӓ шӹцмӹ мӓмнӓн тыл-корнан Тегусигальпа аэропортшы самолетвлӓ шӹцмӹ. Мардеж лым самолетшы доно лыпшен. Им винт ӓмӓл когон мӹндӹр шӓрлен. Дӓ мӹнь ӹшке анзылныжы утла нелӹ формым вышкывлӓ диспетчер шӹжгӓтӓ ангарашты кердеш. Интересный ылыт, кышкы тидӹ мӓ выченӓ. Если иктӓжӹ тӹштӹ ылыныт.
  
  
  Мӓмнӓн мӱлӓндӹшкӹнӓ толшывлӓлӓн керӹлеш, тӹргештен, дӓ мам у мӱлӓндӹ пыртымы логен. Тамара самолет вӹлнӹ контрольым восстанавливаймыкы, дӓ мӓ докы тетырга башня. Мӓ дорцна эртен мыжыр тошты «Мустанг» P-51, сар реликвий, DC-кусараш F группа дӓ 4-5. Самолет кышты коммерческий агыл ылын. Ангар, пӹцкемӹш толын ыльы дӓ зал вышкывлӓ диспетчер; нимахань ӹлӹмӓшӓт уке ылын. Ӹмӹлеш, халавлӓ эвакуируйымы лиэш ма, шотеш ылын, кынам-гӹнят. Конечно, тенге акли, тӱнӹ мӓ только эвакуируйымы лиэш. Халык халан центр лагерьым поген ӹлӓш лиэш, тидӹ ынгылаш манын вычыдымы эксӹк пӹтӓрен. Вес вел, засады дӓ ик кого лин кердеш. Пӹсӹн Тамара потенциальный лӱдмӹ шамжым. Зал толмешкӹштӹ годым ма докы лишемӹн, тӹдӹм самолетвлӓ шӹцмӹ тылым йӧртен, дӓ трӱк тормыжлымы шарнена «Сессну» 180 градусеш. Вӓрешӹжӹ ӹнде мӓлӓннӓ положеништӹ ылеш экстренный ситӹ, эче чӹньрӓк куза. Иктӓт мӓмнӓм ак саламл лӓктеш. Зданижӹ ӹмӹлӹм корным такыртымы, ик тоже йымы агыл. Мотор завоялты шӹмлен дӓ Тамара ончалеш лӓктеш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм ядеш. — Тӹнь иктӓ-мам ужам?
  
  
  Агыл. Тырхалда!'
  
  
  Мары кыргыжеш дӓ амаса пачылтеш. Тӹдӹ лывшалт-лывшалт, йыжнен, кыргыжам дӓ тенге пӹсӹн мыльгалт, кыце кердӹн. Тӹдӓт мӹньӹм пӓлӓ. Годым хоть-махань тӹ ивлӓ ылыныт дӓ салтаквлӓ оружидеок ылыныт. Тӹдӹ ангар цыма. Автомобиль ма слабка юкшы колток, дӓ кенӓ тӹдӹм нӓлшӓшлык, риснен. Ма икманяр минутым вычалдай, но большы нимат ак ли.
  
  
  «Наверны, мародёр, — мӹнь келесем, — дӓ эчеӓт йӱкшӹ дӓ». Мӹнь амаса ваштареш кредӓлеш. И самолет паштек шокшы мардеж уюта утла лӱдӹшлӓ ылын. — Вычы, — мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ Тамара. — Мӹнь погынен анжалда. Мӹнь амаса докы кыргыж, нӹнӹ логӹц пӱэргӹ лӓктӹ. Мендоса ик пульы пистӧлетӹм мӹнь кидӹштӹ, пыдешт кеӓш йӓмдӹлӓлтӹт. Ш у кӧргӹштӹжӹ почти ылам, манеш иктӓ-мам ужам. Мӹньӹ мӱм дӓ ниӓлтен дӓ тӹдӹм чӱктӹш стеня пыртымы. Нимат техеньӹм. Икманяр гӓнӓ мӹнь эче анжымы. Трӱк цӓрнен колыштда мӹньӹм. Мардеж гӹцӓт урмыжеш. Пумага кого окня устембалне.
  
  
  Кого зал вычымаш доно мрамор билетный касса вес радыштыжы шалген. Мӹнь шӱм докы миӓ дӓ тӹдӹмок ядеш анжалда стендӹм лишӹл. Мӹнь кабинет дӓ туалетвлӓ. Пуста аэропорт ылын. Мӹньӹн телефон докы пӧртӹлеш доно анжен стендӹм, стӧл ылын. Мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, мам ӹштендӓ линия ижӹ. Шайылнем куштылгы ял юквлӓ шактат шаркать. Шӹдӹр ӹшке йӹр сӓрнӓлмӹк, пистӧлетӹм мӹнь кӹньӹлтен дӓ телефон пуртенна.
  
  
  Тидӹ тамара ылын. Мӹнь тӹдӹ попаш ак кел ылын, мӓ тӹдӹн когарш. Талинга тӹдӹ сӹнзӓжӹ йӹргешкӹ номер доно ылеш. Вочш ылеш-ош. «Тидӹ мӹнь утларак тӹштӹ тӹрхенӓт ам керд, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Тиштӹ когонжок яжон агыл. Мӹньӹн телефон трубкам седӹ, стӧл сага кечӹ. «Тиштӹ иктӓт уке. Ин телефон пӓшӓм ӹштӓш дӓ утларак ылыт.
  
  
  — Мам мӓлӓннӓ ӹнде ӹштӹмлӓ?
  
  
  «Поленсия».
  
  
  Мӹнь тыргыжланаш тӹдӹм шокшыжы гӹц хватя. — Кемжӹ пуше пӹтӓриш Тегусигальпа, Ник. Остаткаэш, цӹлт ак керд хала эвакуируйымы лиэш. Кӹтӹк жепӹн верц техень агыл. Кӱ ылын-тӹдӹ, кӱ мам палшен кердеш. Полици ӓль арми.
  
  
  — Мӹнь шаненӓм ыльы, ньоньой, но ак керд. Мона ма анзыц ылшы тӓгӱ-ӓнят, ти ядмашым ынгылдараш манын. Мам дӓ моаш гӹнь, тӓгӱ-ӓнят техень ядмашым веле тӹш тӹ, мӓ нӹнӹ мӓлӓннӓ ӹнянӓ. Паспортым иностранецвлӓ гӹц пасна ма ӓль визын. Уке, нӹнӹ лиӓш ӹнет шаны ылын, мам причиныжы тидӹ ылын».
  
  
  — Зембла Но мӓмнӓм цӓктӓрен ак кердеп. Мӓ коктын веле.
  
  
  Мӹнь кидшы доно ниалта, тӹдӹн кидшӹм кыча. — Спорынет?..
  
  
  
  
  8 главы
  
  
  
  
  Ик цӓш гӹц шолышт лӓктӹш, мӓ военно тугусигальпа «лендровер» кырык поленсия сола.
  
  
  Йӧнӹм мот манын, ма-ма аэропортшы йӓрӓ кыдалеш. Пропеллерный сага шалгышы изи самолётвлӓ аэропортшы гараж ровер тошты полицейский. Анзыл тӹреш кыдашеш дӓ вургымла домкрат машинӓ лӱктӓлмӹ. Гондурас власть веле решӓш семӹнь ӹштӹмӹ, векӓт, всеобщий паника тӓрвӓнӓ. Ровер веле кодын. Ӹрдӓнг ылыт, мардеж гӹц янжыш решотка радиатор тыржалтшы шелдӓ. Но кӱлешан эче ма, тӹдӹм тӹрӹс питӹрӹмӹ лин. Тидӹ кӱкшӹцӹштӹ, тенгеок кӱкшӹ кырык, кыш кенӓ мӓжӹ шалга, техень шанымашвлӓжӹ улы, кыце тел. Конечно, обстоятельство дорцынла кӹзӹтшӹ нимат, но тӹдӹ, ма халыкым правам чучмӹ кычылтмы Гондурас, шалген. Тидӹ гишӓн мӹлӓм таум.
  
  
  Аравам мӱдӓ мӹнь гараж сарасенӹт. Тӹ жепӹн цӓрӓ бензиным пыргед кӹчӓлӓш заправка заправка канистро тамара. Мӹньӹн вашталтымы орава, тӹ годымок тольым мӹньӹ келесӹнем, мам ӹштендӓ насосдон и - качкашыштат уке. Цашешна, икманяр мӱ пецкӓ бензиннӓ мӓмнӓн. Мӓ кидӹшкӹнӓ насосдон кӓчӓйӓш ситӓ кердшӹ манын, дӓ баклан куд канистро вездеход темӓш. Остаткаэш, кӱкшӹн шотеш октановый, конечны, а йӱлалте кӹшкӓр ыражын ылеш. Ядышт веле лиэш гӹнь, маняр быстро. Оружижӓт ылде ровер, мам ӧрӓшӹжӓт. Первый маеш дӓ уждымы керем доно ӓргӓт аптечкы . Мӹнь пулышышкыжы повязкым тамара анзыц вашталтыныт. Сусу мынь лиам, ма яжожы дӓ вырт шагалеш ыраж питӹрнӓлтӹ. Лекарствы уке ылын нимахань тенге гӹнят, манын пырышы изиэмдӹмӓш. Карштышвлӓдӓм монден мӹнь цаценӓм. Тыменьмӓш дӓ ирвел мӹнь мӹньӹн мӹлӓм палшаш тиштӹ занятивлам йогывлӓ философий кымда ылыт. Ылымашын шулышыжы сӹнгӹмӓш - тидӹ пӓшӓжӹм ӹштен!
  
  
  Ма доно у корны остатка, камака кыце худам ӹштӓш манын, а глушитель шелдӓ. Кабинда темӓш когер кӱрылтдымӧ пышвлӓм дӓ мӱгӹрен. Мӹнь шаналтышым, мыскылымладӓ ганеток ылам ылгецӹ, мӓ пышыш отравлени тӓрвӓтен колта, колышывлӓ гань мӓ у шансвлӓ йолажы образ шачеш. Вулны лӹмӹм ӓль мӹньдонем ӹнет лично якшарген ижӹ.
  
  
  Мӹнь кеем. Тамара мон корны мычкы карем, кыдыжы тӹдӹм ӹшке пылвуйжы шӓрӓ. Маршрутышкыжы, кыдыжы доно мӓлӓннӓ кеӓш, лык гӹц шалга дӓ кӱрылтдымӧ арка гӹц остатка финальный, тура шучко Поленсия шылдырангым. Кузымешкӹ тидӹ вуй шотлаш ак ли ылмы зрелищный. Категория дӓ нӹнӹ гӹц пасна ак тӹдӹм туранок, кӱ ӓль ма ӹнде сӓмӹрӹк кырык дӓ альпывлӓ. Но мам ӹнде шӹргӹ лӹмӓн роал шуэн. Гужевой кырык дӓ лӱдӹш корнышкы доно перевал обледенелый шиялаш кузымешкӹ доно, мӓ чучеш. Ш сакалалташ мӓмнӓм пӹлвлӓ. Лӹмжӹ лаштыкым лыдаш дӓ тӹтӹрӓ, вӓрешӹштӹ халан, цилӓ вецӹн вездеход лочкен.
  
  
  Туземец корны кок велнӹ изи арми изишӓт тӓрвӓнӹде. Беженец, ял аман дӓ ӹшлӓнжӹ кода. Тегусигальпа доно нӹнӹм лоптырта аралат. Ик мыктешкӹ имнижӹ ӓль мул ылын, повозкаш ылын, но шукы ялын ашкедӹн. Пончо сотеш нӹнӹ ылыт, дӓ пумагам ирӹкӓн ялан коти. Шукым чиктен дӓ цӓшдӹмӹ, туп дон пурлыкым чӹдӹ шӹдӹрнем. Зембла сторонникшӹ лиэш дӓ нӹнӹжӹ гӹнь, тидӹм тӹдӹ ышым анжыктат.
  
  
  Икӓнӓ мӹнь шагалынам, арава корны маныт. Тамара ордӹж окня пачмы. — Кыце Поленсия мӹндӹркӹ? — метис тӹдӹ гӹц ядеш . Тӹдӹ кӓпшӹдон цатрак дӓ ӹшке йӹр пӹтӹрнӓлтеш чыталтен пончо выртеш кӹлмен. «Ӓнят, цӓшем. Корнын худа. Мӹнгеш пӧртӹлӹнӹт, кердӹдӓ гӹнь.
  
  
  — Уке, мӓ мӹндӹркӹ чонгештен ылын. Тау.'
  
  
  Мары окняэш кидшӹм пиштен. — Тидӹ аражат, сеньорита. Логӹц кыды ма гӹц Поленсия. Мӓмнӓн пӧрт-эдемӹн мӓ оружидон гӹц поктен лыкты».
  
  
  — Салтак?
  
  
  Агыл. вес. Мӹнь ам пӓлӹ, малын тӹдӹ мӓмнӓн сола изи келеш ылын. Тӓ карангдымы годым оружи, таланда ядмашым пумы дӓ подчиняйӓлтӹт ивлӓн сӓй».
  
  
  «Перегӓлӹн кенӓ мӓ. Мучас грасиас, сеньора. Тамара окняэм питӹрӹмӹ. Тӹдӹн цӹрежӹ пӹцкӓтӓ ылеш, кӹзӹт мӓ кенӓ. — Ӹнде уке седӹ, Ник. Тӹньӹн праваэт улы. Тӹштӹ Передатчик.
  
  
  Тенгеок "дӓ". Дӓ эче иктӹ. Зембла уже тӹштӹ лит.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь пӹсӹ анжалтыш доно анжалда. — Ӹняныде ӹлӓш кыце тӹнь тенге кердеш?
  
  
  «Мӹнь ӹнянем, но тидӹ расписани келшен. Канал пиш кого агылат ылын. Тӹшец нӹнӹм ӹштӓш лиэш дӓ кужы коэвлӓ серен ӹлӹжтен. Командылан майя пӧрт гӹц ӹштӓлтӹн. Зембла йӹвӹрт нӹнӹн пингӹдемдӹмӓш, пасна питӹрӹмӹ. Техень образвлӓэм, иктӹ дӓ расследовани ак шакты, тӹдӹ пӓшӓжӹм ак ли государство салтаквлӓлан колтенӹт. Ӹнде, и кемӹ годымок тенге ӹштӓш тӹдӹм ярыктат. Тӹ мондымы дӓ ӹшкежӹ гишӓн ӹшкеок программа демонтировать канал кердеш, хоть-махань ӓквлӓм нӹнӹ ӹшке ӓль план реализуен кердеш. Дӓ мӹнь эче ужделам, тидӹ фанатикше сдаялт манын. Ӓпшӓт ӹнянӹ гӹнь, тидӹ кыце-гӹнят комплекс мученик доно кӹлдӓлтӹн. Ӹнде, бандитвлӓ оккупируйымы поленсия вооруженный кынам тӹдӹ, векӓт, ма незервлалан зебло мычаш якте кредӓлӓш решӓ. Радиосвязь раз уке, мӹнь келесӹшӹм ылын, чонгештен тӹдӹн мӓ тӹшкӹ-тишкӹ ӹшке вӓр лошты, ӹшке манмыжыла, нӹнӹдон и командывайы эдем палшыш».
  
  
  — Тӹнь ӓшӹш нӓлӹн, тишкӹ полковник Зембла, Поленсия?
  
  
  «Наверны, кен код дӓ угӹц тӹдӹм часовой».
  
  
  — Мӓ ӹняненӓ, Ник.
  
  
  Руль ровер мӹньӹм хватен, ялжым шӱмӹш Зембла.
  
  
  «Уке, мӓ ак ӹнянӹ».
  
  
  Кужы мӓмнӓн корны моаш цаца ви улы. Тӹшкӓ лошты южнам пушӓнгӹ укшвлӓ ӓйӹнен нелӹ кӱ лӹм доно масакым. Южгынамжы кырык сир гыц вес тӹтӹрӓвлӓ дон леведеш сӹрӹм дӓ лу ик пуста. У виӓнгеш. Кабинда и пӹчкедӹшӹ мардеж, пумага бритва гань, дӓ мӓмнӓн стуча пу, кыце кастаньета. Мӓлӓннӓ кымда мычашыжы шон изи лап лукан остатка платы. Вес поленсия лап liber.
  
  
  Йӹлгӹжшӹ, коговлӓ анзылны ма равнина шӓрлен. Яндар ослепляющий лӹм соты каеш. Ӹшке пӹлгом, чуч, дӓ цолгыж йыл. Массышты пачангыныт пӹл гань йӹлгӹжшӹ ртуть. Коэштӓлтеш сӹлнӹ дӓ лап каржангы валгалт. И мӱлӓндӹн ыжар вуйжым леведӹ сӹлнӹ жеп уке. Йогышы ӓнгӹр лап покшалны. У вӓрӹм мӹлӓм керд, кышты тӹдӹ лап пыра. Ажедмӹ доно кӹшӓнӹштӹжӹ кырыкан порогышты лӹм кӹжгӹ. Каскад шукы, арм ӹнде и, кого ӱштӹ анжыкта. Водопад Поленсия кого кырык улы. Молнам солана пӧрт гӹц цӹреӓн-штукатурко дӓ кӱ лыдаш, тидӹ тошты церкӹн йӹр ылшы техеньок ош пеледӹш-ама слон лу а кӹзӹт кымлын цуцан.
  
  
  Мӹнь пӓлӹделам, ма доно башньы церкӹ оролы эдем ылын. Вес ӧлицӓштӹ патрулируен каштын ыльы, кыдыжын ӓ тура сир лапышты шӹнзеш йӹр ӹлӓт. Оролжы, мам ужын кердӓм, куд эдем, ш ош тамга фон ӹштен. Импровизированный кок блокадышты шалга, пичӹштӹшӹ тыменьшӹвлӓ пренявлӓ гӹц корныш лӓкмӹ Поленсия. Иктӓжӹлӓн мӓмнӓн велӹштӹ вӓрлӓнӹмӹжӹ крӱгӓ молы шӹнзӹн.
  
  
  Ӓль мӓ нӹнӹм ӱжӹнӓ. Вес статян ылеш-иктӓ — мам ӹштӹмлӓ, - келесӓ Тамара. «... Шалген ӓль нӹнӹ тӹштӹ веле, лин кердеш, нӹнӹм пӓлен ма кеӓ, дӓ вычыде, идӓ лӱ, мӓ кӹзӹт толшаш ин лишӹл».
  
  
  — Мам вара, вычыдымы ак тӓрвӓтӹ нӹнӹ увлӓ ылыт.
  
  
  — Мӓнмӓм пӹтӓрӓш часовой обходной движенин остатка анжен кердӹт. Мам тӹдӹ кердеш кычылтмы пистолетшы ылын.
  
  
  Мӹнь викок ак попы. Мӹнь шанаш тыменеш дӓ вӓржӹ. План анжен мӹнь тумаем, нӹнӹн сӹнгӹмӓш шансвлӓ шотанвлӓ ылыт. Тидӹ мӹлӓнем пишок ак кел.
  
  
  — Уке, ам пӓлӹ, нӹнӹн мӓнмӓн распоряж, — мӹнят икманяр жеп гӹц отвечая. — Ма тишты ынгылыдымыжы дӓ тидӹ цилӓ шотыш шалгышы жеп уке. Тӹлец пасна, ял тӹрӹс пачын. Сложный ия тӹшкӹ пыра ылын. Срабатывать гӹнь дӓ тидӹм, нӹнӹ пӓлӓт ма шалгенӓт ак кердеп. Тӹнӓм мӓ ӹшке пумы. Уке, шансвлӓ мӓмнӓнӓт иктӓ — тӱча якте ала, ныны кыце пӓленӓ, мӓ тиштӹ ылына.
  
  
  — Яра, мӹнь шайышт пу, кыце!
  
  
  Мӹнь цилӓ лышташлаш. Вара уждымы керем доно ӓргӓт шайыл машинӓм нӓлӹн. — Давай, пистӧлетӹм мӹнь ӹшкежӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  'Малын? Кӱн патронвлӓ веле тӹдӹлӓн кодеш.
  
  
  'Айырен. Тидӹ кок большы мӹньӹм кодат. Дӓ ах, да эче ик гранат, пожалуйста.
  
  
  Тӹдӹ сылыкын каеш, но ӹштӓ, кыце мӹнь ядам.
  
  
  'Мам кышкыла кенӓ?' — тӹдӹ яды, кынам мӹнь гӹц йоген Ровер йӓмдӹлӓлтеш.
  
  
  — Ма уке, а мӹньӹн. Ти кодеш.'
  
  
  — Ник, уке!
  
  
  'Тенге ӹлӓш келеш. Ти жеп гӹц сӓрен дӓ баклан джип канистро тӧрлӓш кердӹдӓ тӓ. Тидӹ мӹнь гӹнь кердӓм, пӹсӹ кердӹ карангмаш келеш. Мӹньӹ шӹм ми гӹнь, тӹдӹ...
  
  
  'И тенге маныт.'
  
  
  — Мӹньжӹ гӹнь нимат ам получайы, — угӹц мӹнь, — тӹнӓм тӓ шансвлӓ ылын. Цилӓжӹ бензин ситӓ, манын Тегусигальпа пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  — Мӹнь тӹньӹм ужын ак керд, — мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм вдогонку. Яштака кӓпӹштет вашт анжалеш мыньымат пулыш, сӹнзӓшкӹ « лендровер» . У срочный дӓ техень положеним дӓ лӱдӹн ак ли ылмы ия гӹнь веле тенге ак ли! Анжалмы шоэш ыльы мӹлӓнем тӹнӓм, ма ылын, тӹдӹм пӓлӹмӹлӓ, ма техень яратымаш. Кудымшы мӹлӓм чучеш мӹлӓнем келесен, мам вычен-вычен мӹньӹн агентвлӓэм руш шокшы ылын ситӓ, манын мӓлӓннӓ поктен монденӓм, мам кынам иктӓ-ӱштӹ лиэш.
  
  
  Плато кырыкыш кузаш тӹнгӓлеш дӓ мӹнь мычашна толеш, мычашна лап тура сенькӹштӹ капайышна. Лӹмӹн мӹньӹм ик ялжым ташка вӓрештеш, пингӹдӹ тӹ годымок ак ситӓ, манын мӹнь нелӹцвлӓм тырхаш. Вара ял дӓ тӹлец молы вес лаштык. Тидӹ нойыктарыше колта ыльы. Ашкыл паштек ашкылым мӹнь кӹньӹльӹм. Йӹлерӓк мӹлӓнем шижӓш цӓрнет ял гӹц тӓвӓт. Пылвуй вӹкӹжӹ тура пиш вӓрештӹндӓ участкышкы каштыныт. Мӹньӹн кид доно пӓшӓ тӓрвӓнӹш. Остаткаэш мӹнь урмаш тыр шошым кӱшӹл. Мӹнь ӹнде капаен путешествим поленсия мычашеш тӹнгӓлӓлтӹн.
  
  
  У сложный пӹтӓриш ужаш ак ли. Изи пушӓнгӹ дӓ тӹшкӓвлӓ тӹдӹн тӹнг верештыл гӹц шалга, кыды вӓрежӹ кушкын литӹмӹ э гӹц укшыш шӓлӓ. Но тидӹ пӹтӹшӹ шонгы пушӓнгӹвлӓ вара мардеж шиялтараш шыгыр. Мӹньӹм шӹргӹштӹ ныгыды толын. Имӓн пушӓнгӹвлӓ кого, шолышт дӓ уршы тум склоняялтеш мардеж. Быстро тӓрвӓнӓ укш. Тидӹ тенге каеш, вуйта туреш, тӹшкӹ кидшӹм, ӹрӓш манын. Тӹнг лым нелӹцеш пушӓнгӹ доно юж кӹлмен пыдырген дӓ шӓпнен. Нӹнӹ мӹньӹм тӹдӹн доно кеӓш ӓль йымак логалеш, утларак аваляныл, маняры толеш.
  
  
  Лым лымеш гӹнят, цилӓ мӱдӹмӹ мӱлӓндӹм дӓ тӹдӹн сага нар, мӹнь ужам, мам кӱкшикӓштӹ шалгат пушӓнгӹвлӓ. Тидӹ аркыжы йогывлӓ вӹлнӹ киӓ, анзылны, лач тӹ вӓрӹшток, кышты хӹдӹртӹш ангыр лапеш урдымы гӹц мӱгӹрен. Группы тӹштӹ кож кого ылын; шимӹ, пӱгыр вӓш линжӓт форма. Мӹнь тӹшкӹ пушӓнгӹвлӓ доно леведӓш кеш. Ти мардеж виӓнрӓк ылын гӹнят, лымжы а чӹдӹ пӹц. Мӹнь сир ӓнгӹрвлӓ лӓктӹш шӹмлӓт дӓ ӱмылкам. Мардеж. Контролируен тидӹ яжо корнывлӓ ирӹкӹм пуа. Мир да вычен-вычен мӹнь йӹрем лым каеш. Кандыра нелӹ пулышеш шушыргышывлӓ доно темевӹ. Пичӓлетшӹм пулш гач тӹдӹ мӹлӓнем йӓл сусу ылеш, но мӹнь ирӹкӓн вургымла кидшӹ кычаш вӓрештеш, лӱӓш манын.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь икманяр гӓнӓ автоматический цынгыр шыпшылыт, тӹдӹ гӹц у ныгыдемдӹмӹ у лыкмыла манмы. Кӱэмал шагалыныт дӓ мыньын вычаш тӹнгӓлеш. Кӹчӓлӓш дӓ мӹнь колыштам, кӱ улы ма лишнӹ. Нимахань ӹлӹмӓшӓт уке ӹлӓш нигышты.
  
  
  Вӹд — манын тӹдӹм ик семӹнь ылам — шырал дӓ йогышы и лӹмеш пыч гань канализационный. Ӧрӹм мӹнь, тӹдӹ кӹлмен телеш ма молнамшы. Пушангӹвла дӓ тӹшкӓвлӓ, важвлӓжӹ дон поран лыктын, покшалны пиш лошты капайышна. Пушангы гыц ыштеныт цаштыра лӹмеш пумы, ик сир гыц вес якте шыпшылтын.
  
  
  Кошывлӓ докы мӹнь лакееш гӹц пырыл капаяш кеӓ. Водопад нӓрӹ, анзылны, лач тӹ вӓрӹшток, кышты пырышы ӓнгӹрвлӓ лап, кожла кого кенвазы. Тӹдӹжӹм пеле сир тӹрӹштӹ, вӹд пеле. Ӱл укшвлӓ лӹвӓлнӹ келгӹ лӹмеш лӹмдӹмӹ ылын, но со эче кайшы свезӓ важвлӓжӹ. Тидӹ анжыкта, шукердӹ пушӓнгӹн важвлӓжӹ доно лыкташ тӹнгӓлӹнӹт манын.
  
  
  Тиштӹ мӹнь шагалеш. Мӹнь ик мычаш керемвлӓ ялштымы пушӓнгӹ. Вес мычашыжым кӹдӓлӹшкӹлӓ мӹнь йӹр пӹтӹрен. Водопад пересечь мӹнь докы кеӓт дӓ ӓнгӹр кӹлмен. И ӓнгӹр доно кеӓш куштылгы ылеш, но мӹньӹм ак цаклы лиэш ылын. Проста план ылын. Тӹ жепӹн, керем мычкы кычылтмы годым мӹнь, мӹнь докы лишкӹрӓк ли ылмы водопад ситӓ, нелӹ манын шӓлӓтен ынгылдаралташ питӹрӹмӹ дӓ тамара гранат шӓрӹшӹвлӓлӓн пуат. Тӹшкӹ мӹнь ӹнянем, ак пиж ма ӹштӓлтӹн ма толькы иэш. И гынь пыдештеш ылеш, тидӹ масса ӱлӹкӹлӓ темӓш опталмы ылын, резервуар гӹц вӹд ганьы. Поленсия ӱлнӹрӓк ылшы викок, лапышты. Халыкнажат ямын. Зембла передатчик хала дӓ эдем веле кодеш.
  
  
  Тидӹ небезопасный ылын. Гранат якте пыдештӓлт керд гӹнь, мӹнь якте шон гань пушӓнгӹ шӹлӹн вазаш верц лӱдӹш агыл. Стеня тӹр мычкы дӓ сагажы ылшы скорость яклештылаш лӹмӹн ӓрен ижӹ. Результатшы колаш лиэш ыльы, кыце нушма. Мӹнь ам тумайы дӓ ирӹкӹм пумы, тидӹ мӹньӹм вӹдлӓн пӧрт манын, лывшедӓ. Ончылтымашке гишӓн нимат ам пӓлӹ, мӹньӹн настройкывлӓэм чӱктӓт. Кандыра шке мӹнь ӹнянем ылын.
  
  
  Луцкы плотинӓ метр якте эче кодын, ӓль лӱдӓм. Кужы укш пырен дӓ мӹнь дорцем. «Мандарин бомба» мӹнь ик кидӹшкӹжӹ кычен, пистолет автоматический — весӹштӹ. Мӹлӓм чучеш, мам мӹнь юкымат колта, но нимат ак каеп. Анжалда. Мӹнь миэнӓ лишкӹ, ӱлнӹрӓк ыльы дӓ мӹлӓнем тенге мӹнь кӓпшӹм вуй, кымык веле мӹнь кыце кердмӹн. Мӹнь почти капаен шошым, кынам утлаок юкым колеш. Самынь ти гӓнӓ агыл ыльы! Кож отыл гач эртен ик мары. Нӹнӹ докы вӹд кеӓш. Вӓшештӹмӹ юк вашт нӹнӹ лӹмеш пумы. Мынь раскыдын колаш, мам нӹнӹ гишӓн попаш. «ти корны..., - мӹнь маньым вет, мӹлӓм чучы, ужына ма мӓ мӹнь тама-ӓнят ынгылаш литӹмӹ. Тӹ тарам качкын ак керд.
  
  
  Метр преня лаштык гӹц шалга мӹнь дорцем ижӹ. Тидӹ укшвлӓ лоштыжы мӹнь вазым дӓ шӹжген лӓктӹш цым ижӹ. Поктышо келесымаш, ӹлӓш келеш, мӹнь колынам. Мӹнь шӱлӹшӹм шӱлет, пистӧлетӹм мӹнь кидӹштӹ ылын йӓмдӹ руш лӱэн шелеш. Вес мӹнят юкым колын, сасла семӹнь испански. 'Сӓндӓлӹк. Теве кандыра. Тӹдӹ ӓнгӹр гач кеӓ.
  
  
  Укшвлӓ вашт анжалеш мыньымат колта. Мӹньӹн кӓпем нӹл айырен кердӹн, рекӓн сиреш шагалын. Эмблемыже кундымо формы доно мары ылын, ти пӧртӹштӹ ӹнде мӹнь ужам. Нӹнӹн винтовкывлӓштӹ, перчаткывлӓм кулак пижмӹ паштек, тусарен анжен, нӹнӹ кынам и. Куштылгы мардеж пуалын, кыдывлӓ нӹнӹм кӓп униформа прилипало. «Техеньӹм ужын, хоть-кыце», — манын кымшы, йӹрӓлтӓл. 'Шӓлӓ!' — намысшы вӓшештӹмӹ кок мары веле шалалта. — Керемет нӓлмӹ, Хосе. Анжал, тӹнь ма яжо коллоэц.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы кырма дӓ кӹдӓл йӹр керем пачмы. Ӹрвезӹ кужы нӹл гӓнӓ лӱэн мӹньӹн ак шо. Кандыра дӓ мӹньӹм шуэн анжыде, тӹдӹ извиваться и гань. Шалахай кидӹм лӱктӓш мӹнь шанымаштем, тӹдӹ, ма сагашты бомба Тамара. Трӱк мӹнь лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм доно выступаеныт. Мӹнь ӹнянӹмӓш гранат анжалда. Кужы корны выча мӹньӹм церпет трубкам кӱ пижӹктӹмӓш тодыл. Предположительно, тидӹ лиӓлтӹн, кынам цыма мӹнь шӹлӹн вазын. Церпет кӱ ма? Т пыдештӓлтмӹ дӓ хоть — махань снаряд чӱчаштар керд ылын- но кынам? Пушӓнгӹвлӓ шайылны шӹнзӓ мӹнь кенвазым, мужед, мам мӹнь викок акат кай гранат пыдештӓлт лицӓш. Мӹлӓнем трӱк колам: « Ойе тӓнг ! Омбр корны дон. Тӹштӹ кӱ-гӹнят ӓнгӹр сага шӹнзӓ!
  
  
  Пӱэргӹ кемӹкӹ, нӹлӹтӹн мӹнь викок. Ик вуйжым сӓкӓлтен, кишӓвлӓм шӹмлӓш манын. Цилӓ нӹнӹ кидыш винтовкым кычен, йӓмдӹ лӱлӹт. Тамара пистӧлетӹм мӹнь шеклӓнӹмӓшеш лидерӹн нӹлӹтӓнӹм. Цилӓжӹ коклы ярдым ты ылмы годым, мӹнь ик гӓнӓ лӱэн. Мӹнь ужам, пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ кенвазым дӓ кыце мары верц мӹшкӹр пижде. Мандарин укш корныважвлӓ бомбым шуэн коден. Яклешт кеет да комдык кенвазат гӹц ик ӹлыштӓш и кодеш. Кок тыл вес сейчас пачам. И пыдырген дӓ пульы ора лымеш поктен, карштарыш мӹнь тӹдӹм шим шӹргӹ гӹц. Икманяр веремӓ мӹлӓм таум модышты эффект кеӓ. Тидӹ тӹнӓмок тамам яжо ӹрвезӹ ылеш. Нӓрӹ ылыт дӓ мӹнь нӹнӹ прицел. Промахиваться нӹнӹ ак керд.
  
  
  Тӹрӹс эртӹш веремӓн, кынам гранат пыдештеш. Мӹнь тупем севӓлӹн пыдештмӹ, кӹртни мышкынды гань. Мӹнь шижӹнӓм, кыце цӹтӹрӓлтеш и ял лӹвӓлнӹш, пыдештӹт кынам цаштыра вӓкш пӱӓ чӱчӹлт кеӓ. Юж доно мыньым эртен кеш, ӱштӹ дӓ яклештылаш сӹнзенӹт. Юр ваштырла юрмашты мӹнь и гӹц, лым доно пушӓнгӹ. Мӹнь весӹжӹ пӱэргӹн юк коленӹт, а вара шучко пыдештӹт кынам и мугӹрӓш тӹнгӓлеш... тӹрлӹ мӱгӹрен доно шелышталтын. Шукынжок у вӹд эче ак кӹлмеп йымалне ижӹ. Кратер йӹлерӓк тӹдӹ ӹнде тӹр мычкы йогаш тӹнгӓлеш. Ит мӓгӹрӹ дӓ нелӹ темдӹшӹ доно ӹрзӓлӹн, тӹдӹ пыдыргаш тӹнгӓлӹнӹт. Кого ыраж кайын. Ӱштӹм ак тырхеп дӓ и лаштыквлӓм шӹргӹ сага кеӓш тӹнгӓлеш массо, кыце нелӹ камбала кӹлмӹ, вуй хала тӹр гӹц.
  
  
  Мӹнь кӹньӹлӓш цаца. Кӱш дӓ ӱлӹкӹ кӓчӓйӓлтеш дӓ кушташ ижӹ. Мӹнь эчеӓт пылвуйышкем кенвазы. Мӹнь сир метр якте таманяр воктечше от керт. Мӹнь ӹшке вӹкӹжӹ поктышо. Айда, мӹнь луена, ямын. Цилӓ, мам мӹнь ужам, кидешӹштӹ ылын, керек-ма гишӓн тӹдӹ роал отчаянно. Тӹдӹ и вален кен шелӓш. З саслен дӓ молымат. Мӹнь нимат ӹштен ам керд, кыце гӹц пасна пушӓнгӹ укшеш кечӓлтӹнӹт. Десятифутовый шӹдӹ пыра ӓнгӹр гач виш освобождаем. Левед шӹндӹмӹ кок сир виӓн ылын. Тидӹ гӹц ик эдем фонтанын зембла шол гӹц лӓктеш анжымыкы. И вуй пумы. Ик юк, ӓнгӹрвлӓ дӓ тӹдӹ нелӹ шужгым. Мары урмыжеш коктынок кодмыкы, эдем гӹц колышаш гань лицӓдон лицӓш. Нимам ӹштӓш ылын. З мӓ докына капаен цӓрнӹде. Каркамыш маклака дӓ и лаштыквлӓм мӓ цилӓ вецӹн пушӓнгӹ.
  
  
  Гигант водопад вуйжым вӹд пӧртӹм ӓшӹндӓрӹктӓ. Йогыныштыжы пӧрдӹт центр дӓ цилӓ кошка. Мӹнь тӹдӹн доно лӱдӹт шувыльталтылаш шыпшыт. Вара мӹнь кенвазым.
  
  
  Мӹнь докы шыпшылтат отчаянно цилӓ, мам мӹнь йӹлерӓк цикӹмӓш кердеш ыльы. Преня мӹньӹм хватен, тӹдӹ у ямден, но у кыча. Тӹнг укш кӹрӹн ӓль шукы шӓлатен пиштӓш ылын. Но ситӹ дӓ эче и ӱӓн лижӹ манын, пышкыдемдӹш сӹмӹрлӹш. Лийы юкын чӹнь. Клапан тӹжем трӱк пачылт предохранительный по гань партыш, пар йыдал лыкташ манын. Центр лым дӓ и поленсия оптальы. Массышты ӓвӓлтӓ им цила хала ылын, кыды кӱшкӹ кузен дӓ вален вазеш. Центр тидӹ мӹньӹм вӹдлӓн пӧртӹштӹ ылмем годым, тӧрӧк итӹрӓ ялжым пуля пырышы пушӓнгӹ.
  
  
  Мары группа кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ анжен. Равнина ылын дӓ нӹнӹ хала гӹц поктен доно шӧрӹшӹ. Тӹ жепӹн мӹнь лӱдӓм. Цилӓ, мам мӹнь ӹштен кердӹт, ти ыдылмы шалга. Мӹнь ӹнянем, мажым тенге чынь чонгештем, мӓ мӹнь нӹнӹм ак керд вӓрештӹндӓ. Но йӹле дӓ у и, мӹнь ӹшкежӓт тӹнӓм мӓ вет ылшы пыдыртен шуш ылын. Мӹньӹм вӹдлӓн шолшы вӹд пӧртӹшкӹжӹ вӓрештӹн, пӱшӓнгӹ дӓ кужы. Схлестнуть укш мычашвлӓжӹм пӹлӹш пуля. Шодыр гӹц эче ик пульы срикошетить металлвлӓ кӱэрвлӓ доно, мӓ дорц эртӓт. Тидӹ мӹнь гӹцем лӱдӹн, цӹркӹнен ӹштӹктен. Вара ӓнгӹр лап ви доно пушко пындашеш. Ала кӱ маклакам шуэн колтыш дӓ мӹньӹм келесымаш. Керӹлтмӹжӹ мӹнь предметвлӓ кайыт. Мӹнь вӹдӹм ит йӱ коэ, мӹньӹн тӹдӹ годым сӹнзӓшкет ак шимемеш.
  
  
  Первиш пӧртылтем мӹнь виӓн, мӹнь ынгыленӓм, ма ӹштӓлтеш. Лӓпцӓкӓрак лӓктӹн дӓ цӹлт мӹнь гӹц корнеш нӓрӹ сола шӓлӓтен. Дӓ чорт пӓлӓ махань эче мӹньӹм вӹдлӓн намозым лыктында. И цацымы. Туп рашкалтымыла мӹлӓм кенвазеш ӹштӹктен. Мӹнь нимахань добиваться прогресс и. Дӓ пакылаат мӹньӹн вӓр кодын, вуйжым манын вӹдӹм кӹчӓш. Мӹнь ӹнянӹде, мӹнь тенге ма техень образ сӱм кымылангдаш. Северный ледовитый океанын вуйта ылеш. Хоть-махань йӧн, лиӓм мӹнь ненамного шансвлӓ выживание кӱ! Мӹнь эче ик вдогонку лӱэн колтен. Мӹньӹ тӱнӹ кымдем воктен досягаемость варажы ма лин, Поленсия церкӹжӹ ылын.
  
  
  Бешенно ӓнгӹрӹм мӹнгеш. Кӧргыштыжӧ вӹр тӹнгшӹ ганьы лин шагалеш. Нервыштыжы амала. Мӹлӓнем большы нимат ак шиж. Кирлӓ вулны, кажется, ӹлӓш мӹнь кидшӹ дӓ ялжы тервен пижӹктӹш. Мӹньӹм вӹдлӓн лӹвӓлнӹнӓ кеӓ, пыдыртымы дӓ у валаш тӹнгӓлеш.
  
  
  'Ник! Ник, вычалам...
  
  
  Тӹтӹрӓ юк гӹц лӓктӹн, тагышец мӹндӹрцӹн. Мӹнь цӹтӹрӹш кидшӹдон шалалта. Тӹред кид пӓгӓркӓ шотла. Мӹнь палшаш цаценӹт дӓ шыпшедӹлӹнӹт. Йогывлӓ мӹнь кредӓлӓш. Сдаялт мӹньӹн шанымаш доно кредӓлӹнӹт. Кравать тӹрӹштӹ сек кого вӹдӹш вазеш дӓ мӹнь амален ганьок кредӓл сӹнгӓш кымыл доно. Но кид доно мӹнь пакыла шыпшынам ак сдаялт. Остаткаэш мӹнь пингӹдӹ рок шимӹ. Мӹнь тошты шыпшмы. Ӓрлӓн ӓнгӹрвлӓ мӹнь йӹр танцуяш, пылвуй, дӓ тӹнӓмжӹ... пакал мӹнят чонгештем! Пыйге икманяр ашкылым ӹштӓ дӓ шӓпнен.
  
  
  'Ник. йымылан тау.' - Цӹтӹрӹшӹ юк тӹдӹм мӹнь колынам. Тамара кого вӹд сӹнзӓвӹд кайы. — Тау йымылан, ситӓ тӹлӓт сирӹшкӹнӓ толын, тӹнь гӹц хватяш манын кердеш. Цилӓ тӹвӹлӓйӹмӓш гӹц тылат?
  
  
  'Техень нимат.' - Мӹнь юкымат тодылалтшы. Янгыленӓм мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш дӓ вуйжым ӹрзӓлеш. «Чучам, кынам тӹньӹм ӹдӹрӓмӓшвлӓштӹ гишӓн шытыр», — мӹнь шаналтышым.
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Вады лиэш, кынам мӓ мӹнгеш толмыкышты «Цессна» Тамара. Пӹлгомышты ни шӹдӹрвлӓ ак ли. Юрыныт дӓ вычыдымыла пушӓнгӹ мӱден лымеш мӱден шӹндӹшӹм, ӹнде ош савыц. Ӱштӹ лиэш. Каждый шӱлӹ витӓрӓт. Пандашыжы доно мӹньлӓэмок ти корабльым доно леведӓт мӹньӹм сӹнзахалжы покшым.
  
  
  Приятно лиэш ма ӧрӹктӓрӓ, у корнывлӓ матовый тӹтӹрӓ-нарынзы свет вӹлнӹ центр Тегусигальпа, Гондурас столицы. Тенге гӹнь, мӓмнӓн шанымашвлӓ тӧр ылыт. Пӹрӓ дӓ шокшы пумы дӓ саяк халыкын халажы. Аэропортшы корны, тӹдӹ семӹнь ӹлӓш перви пуста. Мам хала дӓ кӹтӹк лекмаште йӧн веле анжа. У шонгывлӓ амал а шотлаш лиэш. Мӓ утла шукы жепӹштӹ кӹчӓлӓш келеш пӹтӓрен авторитет ылын. Маловероятный тӹ годымок, нӹнӹжӹ гӹнь мӓлӓннӓ ӹнянӓ, яклака лишӓшлык, нӹнӹлӓн палша, нӹнӹжӹ гӹнь мӓлӓннӓ ӹнянӓ, мам сӹнгӓлтмӓш ылын. Тидӹ пызырыма эксӹкӹш, мам ӹштен кердӹдӓ дӓ кыды гӹц йӹвӹрт зембла сотрудничаяш правительство ваштареш ылын. Ма гӹц пасна нигынамат ак данный раш пӓлӹ ылеш, кӱ ылеш доно паша.
  
  
  — А ма махань ылмыжым ынгылдараш пу гӹнь, Поленсия ма кеӓ? Тамара вуйжым ӹрзӓлеш. «Ник, тидӹ э фокус ирок ыльы мӹньӹ кынам-гӹнят ужам. Мӹнь яжон пӓлӹмӹ ылеш гӹнь, мӹнь кердӓм ыльы цуратла, ӓрӓкӓ ямдарым мычкы мӓ улы.
  
  
  "Мӹнь тӧрӧк ылшы ыльы, кӹзӹт иктӓт," мӹнь отвечӓйӓ, пӹрхен. "Шамак толшеш, тидӹ яжо ылын ӓнгӹсӹр идей доно тӓ мӓнмӓм пӹтӓрӓш ресурсвлӓм шӹндӹмӹ?"
  
  
  "Ну... уке, тӧр агыл, но вет мӹнь шукы тумаенӓм..."
  
  
  "Ирок шачшы директор гӹц вакда!"
  
  
  Мам тӹлӓт келесӹнем ыльы тидӹм, Ник?
  
  
  'Тидӹм монденӹт. Ӓшӹндӓрӓш веле, лач икта-мам передатчик пӹтӓрен. Эче кок анзылны. Ӹлӓш мӓмнӓм «цымыр кӱ тидӹм ӹштӓ дӓ пульы, конечны, а тӹнь сигаретӹм».
  
  
  — Ник, тидӹ несправедливы! — келесӹ тӹдӹлӓн, авара. «Мӹнь сигаретӹм доно цилӓ кындонок ылеш».
  
  
  «Ни тӧрлӓтен ак керд ылшы Смоки мӧскӓ», — мыньжӹ келесӹшӹм. — Шанен, мӹнь сигаретӹм чӱктен?
  
  
  — Тенгеок агыл, — тӹдӹ ваштылеш. "Смоки мӧскӓ кӱ техеньӹ?"
  
  
  «Тидӹ шукы жеп ылаш занимаймы ӱ манын, тидӹм ынгылдараш. Шамак толшеш, мӹнь тӓлӓндӓ кӹзӹт дон подылтыш ӓрӓкӓм сигаретӹм тӧр ылыт ылнежӹ. Но толькы мӹнь ӹшке шӧртньӹ маркын пуэн.
  
  
  «Шӧртньӹ пуэн! Анзыкы, пакыла попа. Тидӹ малын келеш?
  
  
  «Тидӹ мӹнь Т-зонда ».
  
  
  «Т-зонда ?»
  
  
  'Всемогущий Йымы! Тамара, ма тӓ, проспектвлӓ такшым тидӹ академия ульяновский нимат ак тымдеп? Тӹньӹн дӓ луцкы минут ак манхеттен виктӓлтӹш.
  
  
  «Меря доно намыс, ма гишӓн тымдышын т и-зонда . Тӹлец пасна, тидӹ намыс шоктыде.
  
  
  Ӹлӓш мӹнь келесен ышмашкы, ма тидӹ тенге агыл. Фильм ужале но вара мӹнь ӓшӹндӓрем, тӹдӹ мӹлӓнем таманяр ӓрня перви ужын. Ӓнят тӹдӹн праважы улы. Логер мугыматаш ирӹктӓш дӓ мӹлӓнем: «мӹнь печеньӹм пуэнӹт».
  
  
  Тӹдӹм мӹнь печеньӹм пуэнӹт. Сӹрӹм дӓ тӹдӹн доно иктӹ ылеш печено гӹц мландывӱкш, торговый автоматвлӓ моаш лиэш ыльы. Качкыт ыльы тидӹ ик хӓдӹр, кыды халыкнан ӹлӹмӓш аэропортшы мон кердӹдӓ ма, мӓ ӹшкеок нӓнгеӓ дӓ иран доно автоматын мӓмнӓн кымдемнӓн пачкыдон дюжина йӧн. Автоматвлӓ доно шоколад ылын векӓт плитко йишелӓ торгейӹмӓш такеш, тидӹн паштек веле, мӓӓт нӹнӹ семӹньок шылыкташ. Баки рейд тӧрлӓш мӹнь варажы мӓмнӓн «Цессный». Самолетыш ангар заруливать Тамара, мардеж гӹц палны.
  
  
  Ӓль ма тӹштӹ улы. Цессна ылын. Ватыдыме мотор ходыш пӓшӓм ӹштен, а уштышышты куатан ӹлӓш пырты, манын мӓлӓннӓ шылыкташ. Бисквит мӓ мӓмнӓн пырыш. Тамара пальто мӹнь ылеш, кошкышы мӹнь кӹзӹтеш. Ялаш дӓ мӹлӓм нер докы пижӹнӓт, кыце лаштыквлӓэш ижӹ. Кӹчӓлӓш зданижӹ, кӱкшӹ выргем одеял ӓль ма кӹчӓлӓш. Результат уке. Весӹжӹ пай аэропортшы эвакуируйымы, виднӹ, ӹшке гӹц нӓлмӹ ылыт. Пышкыды ыжар тамара сотышты мӹнь приборный панель анжалда. Кытлан тӹдӹ, патырлыкым дӓ ловкан богатырь. Тӹдӹм кредӓл, дӓ мӹлӓм палшаш, ылыжташ манын мӹнь « лендровер» . Тӹдӹн колымыжы паштек мӹнь докы лишӹл ылын, ӹрвезӹн гань ма гӹц карангаш икманяр кодын, кӹзӹт тӹдӹ охыремдӹш зембла поленсия вӓрӓнгдӹмӹ. Тӹдӹ яжо. Тӹдӹм весӹ корны шалахай руль ылын. Ма гишӓн тӹдӹн спорен, дӓ выргемжӹм кыдашын нӧрен тӹдӹлӓн шӹцмӹ вӓрӹшкӹ ӓль ма мӹнь ылам дӓ коден скромном и маклака цӓрӓш кӹлмен. Компромиссӹм остатка мӓ докына толыныт. Тувыр чият дӓ мӹнь тӹдӹн дон пальтовлӓ пальтожым кыдашын. Молы гань кошкен лиӓш келеш.
  
  
  Ӹнде, остатка мам-гӹнят керд ладнан кӓнӓлтӹдӓ, пӓлет, ма ӹлӓш вим доно пӹтӹмӓшеш тамара. Кечӹ мычкы кыргыжеш дӓ кок йыд ылеш. Позы палыжым анжыктышы тӹдӹн лицӓ дӓ янгылен. Когонжок яжон агыл мӹньӹн лиэш. Ӱ пыдырген дӓ тамара йыхыш парня доно ныла.
  
  
  'Сӓй. Кӹзӹт дӓ кышкы? Пунтаренас, Костя-Рикышты?
  
  
  Агыл.' - Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  «Но Ник, кечӹвӓлвелнӹ ятыр Панама! Тӓ идӓ тумайы...
  
  
  — О, мам пӹтӓриш пунтаренас кеӓ, — мӹнь келесенӓт, тӹдӹм лоэштӓрен протест, — ӹшке вӹкӹжӹ анжалын ... кӹзӹт веле агыл, Тамара. Тӹнь паремеш янгылы. Тидӹ вӓрӹштӹш тынь ылат мыланем самолетым виктӓрем кердеш, но мӹнь когон яжон агыл. А игечӹ лиэш ылын техень нелӹн шӱлӹмӹжӹ веле ия кодеш. Мӓлӓннӓ изиш кӓнӓлтӓш келеш.
  
  
  — Но мам ти жеп уке.
  
  
  — Тӹнӓм мӓ ӹштӓш вӓрештӹнӓт тидӹ жепӹм моам, — пингӹдӹрӓкӹн мӹнь манам. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы ядын, а вара шӱлӓлтӓ. «Тӹнь права, Савалташ, молнамшы гань. Икманяр жеп ом лекме ылын.
  
  
  150 Cessna ом ак сӧреп. Но мӹнь эче ик тамара сюрприз йӓмдӹленӹт. Секман шӹнзӹлтӓм ыльы, шӹренжок тӹ кечӹнок вӓшлимӹштӹ автомобильыш. Мӹнгеш поген, нӹнӹ ӹшкежӓт таманяр представляйӹмӹ краватьышкыжы тос, но нӹнӹ мӓлӓннӓ лиэш ылын. Фау спискӹштӹ оборудованим правилывлам уке ылын, а п о безопасностьышты стандартвлӓм сшан тамара гишӓн шытырлана. Т соикток мӹнь тоже тишток ылыныт. Ма шӓрлен, креслышты каждый ӹшке, иктӓжӹм весӹм гӹц дюйм канден. Мӓлӓннӓ ик жеп шӹп киӓ, тӓнгвлӓ икӹжӓк-иктӹштӹ вӹкӹ анжат. Кӓньӹсӹррӓк лин тӹрӹштӹ.
  
  
  «Тенге ыштен ак керд мотор цилӓ мӓ йыдым веле коды», — тӹдӹ тӹнгӓльӹ.
  
  
  Агыл.'
  
  
  «Лит, тиштӹ пиш ӱштӹ гӹц пасна ырыкта».
  
  
  Эче ик минут шыпшын. Шанымем доно рӓйен атмосферӹштӹ невысказанный алгаштарыше кымылешӹштӹ ылеш. «Мам айырендӓ кердӹдӓ тӓ пальтовлӓ, тӹнӓм мӓлӓннӓ ак кӹлмеп», — остаткаэш мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Мане, тӹдӹм ярыктат. Йӧртевӹ дӓ тӹдӹм чӱктӹш кӹньӹлеш. Икманяр гӓнӓ мотор кахыралта, а вара кошка. Выченӓт ма тӹрӹм налеш. Олен вазеш тӹдӹ мӹньӹм... вуйжы ӓнгӹсӹр тамара сага мӹнь ӧрӹм. Мӹнь докы сӓрнӓл, тӹдӹн цилӓ кӓпшок шуйнен. Ма мӹньӹм тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ пальто колтен. Тӹдӹн докы мӹнь ӹшке кӓпемӹм темдӓлдӓ. Олмавлӓ йӹргешкӹ кыш тӹдӹн кукшӹ онгжым мӹнь онгжат цӓрӓ кӹлмӹктен, автоматически мӹньжӹ кынам тӹдӹн докы пӹзӹргӓт. Мӓмнӓн тӱкнаш ӓрдӹжӓт. Тӹдӹ цӹтӹрӓлт мычкы кыргыжеш. У ылын дӓ тидӹ гӹц агыл.
  
  
  Карштымашым кандышы мӹлӓм ӓль ак шо тӹдӹм кедӓрӓт. Келеш мӹлӓнем вес пӓшӓм тӹдӹ шукы ӱм ӹштенӹт. У рискованны кырла тӹдок трук шагалта ылын. Контролируя но большы мӹнь ӹшке кидшӹ ак керд. Вӹцкӹж кӹдӓлӓн дӓ нӹнӹлӓн олен йыжнен лӹвӓл свитр куӹӹшкед миж. Парнявлӓ пӹсӹн тӹдӹ вӹкӹ шотеш мӹньӹн мӹшкӹрем лапка шыматем. Мӹнь шижӹнӓм, кыце цӹтӹрем, тӹдӹн лӹвӓлнӹ тӹкнӓ. Аяр, кӓп мычкы шӓрлӓ шокшы тӹредеш. Тӹдӹн пышкыды кидшы доно мӹньӹм семӓлет кавашты; кӹчӓлӓш, ӹнянем. А тидӹ вара мӹнь шим — цодырткаш кырымаш, шӹжгӓтӓ, но вӓшештӹмӹ цӓрнӓлеш.
  
  
  Ма поцеловаться. Пӹтӓриш дразнящий да пак. Вара шотыш. Тамара панг вуйта кымылем ӹлӹжӹн. Ловыкалташ тӹдӹн кӓп цӹтӹрӓ кидышкем. Тӹдӹ аяран ышмашкы кӹцкӹвлӓӓт кайшашлык ылыт. Мӹнь донем тӹдӹ цӹтӹрӓлт чӹмӓлтеш дӓ вижӹм нӓлӹн. Остатка тӹдӹ ирӹкӹм лӓктеш. Тӹдӹм ваштылыныт. Когоэшнаш, йӹрӓлтӓ бабочка манмы, мыскылаш семӹнь шанымашыжы ылеш. Но тӹдӹн доно анжыкташ гӹнь иктӓ-ма, тидӹ ӹшке кымыл ылеш гӹнь тӹдӹ агыл, а мӹнь. Кӧргӹштӹ ылшы ӓль тӹдӹм викок ак жестокость йӹрӓлтӓ.
  
  
  Тӹдӹ ваштареш кидешӹжӹ агыл. Вес вел, мӹньӹм талаштараш тӹдӹ юкымат лыктын колтен, цӓрӓн ак годым мам сага вазын. Кабинда дӓ начкы лиэш шокшы, уштышышты доно веле агыл. Шӓргӓлеш дӓ мӹнгеш олен мӹньӹм шыпшеш куртка. Тӹдӹ анжымаш мӹнь, лачокат тӹдӹн вӹкӹ анжа, весӹ корны. Тӹдӹн пышкыды кавашты йӹлгӹжшӹ, идеальный цӹзӹ онг дон ӹнгӹж, мӹшкӹржӹ тӹ выжгата, тӹдӹ вален дӓ нӹнӹ шӱлӹшӹштӹ кузен учащенный, тӹдӹ йӹргешкӹ, пышкыды ӓрдӹ, итӹрӓ ялжым кӱ ванжа. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ качкыт. Восхитительно тӹдӹ каеш. Кид виктӓлтен, тӹдӹ манеш, мӹньӹм элтӓлен. — Ник, Ник... — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Тӹнь техень виӓн, кӹзӹт пӱэргӹвлӓ техеньӹ. Тагачы теве кыце вады ли, вот кыце ӹшке тӹлӓт мӹнь пуэнӓм. Нимахань шая, шӹлӓш нимахань. Российӹн дӓ америкышты ижӹ. Пӱэргӹ, ӹдӹрӓмӓш онгвлӓ мӹлӓм ик веле иквӓреш... шӹмӓн шыпшалын, вара молыжы. Тӹдӹ цӹтӹрӓлт кеӓ, мӹнь хватя дӓ шыпшыл шӹндӹмӹ ӱп эче близко. Тӹдӹ ял вӹкӹ кидшӹ лошты мӹнь, а вара тӹдӹ дон ӓрдӹм кӧргӹжӹ пышкыды вел. Ӓрлӓн тӹдӹ рончалтын. Кымда йыхыш тӹдӹ пачылтеш, мӹнь цӹлт ужаш силом тӹдӹм нӓлеш.
  
  
  Тӹдӹ изиш мӓмнӓм поктен колтетӓт, пӧкен. Вес вӹлнӹ ӹнде мӓнмӓм вӓш лиэш. Тӹдӹн лӹвӓлнӹ. Кӱ кечы ял дон ик тӹр гӹц пӧкен цӹтӹрен, кӓпӹштӹ-кӹлвлӓм мӓлӓннӓ кычымыла. Кӓпшӹ лошты олен тӹдӹ мӓмнӓн кидшӹм колталта. Мӹнь тӹдӹн докы ӹшкеок вӹдӹжген, пурын шокшы кӓп цӹтӹрӓ темдӓлдӓ. Изи тӹнгӓлӹт дӓ тӹдӹ йӹр ялпай извиваться пыналтын. Парнядонат тӹдӹм мӹнь тӹдӹм шӹкштӓ вжимать.
  
  
  « Тидӹ Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа тидӹ — тӹдӹ шӱлӓлтӹш, шӱлӹшӹм тоеныт. Каеш, тӹдӹ цӹлт мӹнь кӧргӹштемӓт келгӹн шӱлӹшӹм нӓлӹн. Тӹдӹн кӓпшӹ каклякан. Кымыл гӹц ӹнгӹрӓлӹн, тӹдӹ ял чымедӹлеш. Пӹсӹ кид-ял ежӹнгӹш мӹньӹн кӓпем тӹдӹ пӹтӹрӓ. Тупӹрдӹ мӹнь у доно кыргыжыт. Мӹнь шижӹнӓм, кыце тӹдӹ мышцы чӹмӓлтӹм, вуйта тӹдӹм ак ужеп, нӹнӹм кӓп кого ылын. Мӹнь севӓлӓм. Тидӹ йӓнгвлӓн дӓ кӓпшӹм выртеш весӹвлӓ гишӓнӓт мӹнь цӓшӓн ылам. Тӹдӹ эче цаткыды ялеш ӓрдӹ тӹргештӹлшӹ ӓвӓлтӓ. Парнядонат тӹдӹм мӹнь шокшы чӱчкен пышкыт. Тӹдӹ мӹньӹн кӧргӹштем келгӹшкӹрӓк таяш экстаз вилеш. Мӹнь тӹшӓк цӹтӹрӓл ижӹ колта. Мӹнь ӹшкежӹ контролируен тӓрвӓнӹл ак керд.
  
  
  Тамара кӓпшӹ пӹзнӓ парняштет эче келгӹнрӓк. Эче иӓшӹн мӹнь ӹшке лошты пӹсӹн эртен кеш, тӹдӹм лишкӹрӓк ӓрдӹжӓт. Ӓнгӹрӹшӹ ӓнгӹрӓ дӓ мӹньӹм шырал тӹ годымок, тӹдӹ кымыл доно ӹшке вижӹм коэ приливный ӹлӹжмӹжӹ. Мамнан рышкалтшы кӓпшӹ шывшылтыт. Векӓт, тидӹ ак пӹтӹ нигынам.
  
  
  Цилӓ пӹтен годым, мӓлӓннӓ эче икманяр, ясыланен дӓ темӓш. Мӓмнӓн логержӹ пӹзӹргӓ. Мӓмнӓн юк дӓ келгӹн шӱлен нелӹ ылын.
  
  
  «Ник», — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ, кынам мӓ пӹц амалымла тӹнгӓлӹн.
  
  
  'Ммммм ...?'
  
  
  "Ник, Смоки мӧскӓ кӱ техеньӹ?"
  
  
  
  
  10 главы
  
  
  
  
  Костя-рикышты тӹнг тенге кырык гӹц шалга. Спящий вулкан нӹнӹ логӹц кыдыжы ӹшкӹмжӹм пӓлдӹртенӓт, кыдывлӓн тӹжем южнам кӱлӓн метр у кӱкшӹцӹш шон. Но сек изи лаштыкшы кӱкшӹцӹштӹ ӹнде теоретически тидӹ лап. Кырык кӱкшӹцшӹ лӱктӓлтшӹ тӹдӹ шаналта. Зембла анзыц полковник дӓ кыце, игечӹ гӹц худаэмеш-силовой нарушаймаш ныр. Ӹнде, кынам кок передатчик пӹтӓрӓ ылын, плотинӓ ӓрӓлтен питӹрӹмӹ лин. Поран, тамара, мам тыргыжланымышты доно Гондурас, савырненыт.
  
  
  У аэропортшы когон лӱдӹн, кынам мӓ пӹц йыд кечӹвӓлвел чонгештӓ. Пӱгӹ тыр океан вӹлнӹ кымданжок тамара чонгештӓш манын, шторм максимально ытлен. Но кынам мӓмнӓм сӓрӹмӹ пунтаренас эл кӧргӹштӹ, мам ужмашеш поран йӹмӹктӓрӓ урмыжеш. Тидӹ самолет гӹц мӹндӹр алыкышты хала пӧрт шӹнден кердӹдӓ гӹнят кост цевер тамара-Рико. Кӹжгӹ и ланзыдон леведӓлт cessna шылдыржы улы. Антиобледенитель ак цӹтӹ.
  
  
  Ранчо хозат, тӹдӹм мӓ сагана воленат, четырехдверной седан ханы «Бьюик» 1940 и. Автомобиль кӹртни ваштыр ыргалтеш. Цӹвигӹ семӹнь шайыл вӓрӹм пуэн. П окса ак кел никарагуанский фермер, но вурдан вес йӧн уке ылын. Мам пиш тенге ак кел, мам мӓ тидӹ ылеш кого акышкы тар тулаш раритет кечӹвӓл гӓнӓ лӱ. Мӓмнӓн цӹвӹнӓ фурго гӹц поктен лыктыныт дӓ кыдальы.
  
  
  Гондурас дӓ сир лодон контраст районвлӓжӹ кост высокогорье-Рико виквлӓӓт шижӓлтӹт. Лымат лымын, тӹштӹ йога, шӹргӹштӹ, пышкыды кодын. Ти мардеж пуалеш беспрепятственно никойя иксӓ доно тӹрдӹмӹ йонгышты . Пӧртшӹ лап гӹц ӓль пушӓнгӹ лӹвӓлнӹ дӓ погыненӹт дӓ купе сдуваться равнина лым леведӹн. Ма вӹкӹ цилӓ вецӹн мардеж пуалеш. Машинӓ канава докы лишӹл жепӹн гӹц лӱдмӹ пар дренажный мардеж пыртымы жеп, корны кок велнӹ самеш эртен. Нӓрӹ вӓреш кынамжы мам стоя, дӓ мам хала лӹмӹн годым ваштареш толшывлӓжӹ. Массышты мардеж дӓ постоянный ивлӓн халан лӹмжӹ сӓрӹмӹ, кыды якте смерзаться бетон-пингӹдӹ коман. Йочыргаш тӹдӹ, мӓ тӹдӹн годым эртен. Ош кава цолт ылын, полный чӱчкен да тылвлӓ кайын. Шаналтенӹт, ӓнят ма техень виӓн дӓ пиш ӱштӹ техень сӹлнӹ келыштаралтын. Тидӹ мӹнь кок т сочетани йӹмӹктӓрӓ, мӹнь толмешкемӓт руль дон кредӓлӹт. Мӹнь цуц-цуц тӹшкӓвлӓ дон пушӓнгӹвлӓ укш ужын кердӓм, мам тӹдӹ лыпшен. Машинӓ паштек нӹнӹм иктӓт весӹ кӹреш. Мӹнь докем пӹзӹрген Тамара, манын изиш ӹреннӓ.
  
  
  Мӓ йӹвӹрт Пунтаренас остатка. Тидӹ кост тӹнг порт-Рикышты океан тӹрӹштӹ. 140 халам столицеш доно западышкыла иктаж кмдан Сан-Хосе. 30 000 халык молнам ти хала гӹц эдемвлӓ у. Ӹнде тӹдӹм ӱштӹ шӹгерлӓ кым охыр. Иктӓт ак каеп. Ӹлӹмӓшӹштӹ, тенгеок тӹдӹ шӹренжок техень халавлӓ мычкы сӓрнен. Икманяр гавань дон кыча тунец траулер лайнер круизный тошты кумпарняште шалга. Нӹнӹ вмерзать ижӹ. Юржы, мардежшӹ лӹм доно пыдыртымы дӓ корабльыш поме мачты урмыжеш.
  
  
  Лапкашты мӓ сек движеним пакыла передачы. Мам шанат, мам Vacaciones туриствлӓм ӱжӹт отель курорт улы, гавань дон вес вел. Кафе шкиперский толын ылын. Шӹкш труба гӹц вален, яргатан сотемдӓрен у окняшты тыл а йошкар камака йылымы. Мӹнят шагальым. Тамара тӹшкӹ пыраш корным манын ядеш. Тӹ годымок толшеш, тидӹм ош каеш. — Тӹштӹ шотдымы, Ник, — цӹтӹрӹшӹ юк дон келесӹшӹм. «Кышты район весӹм тыштышым. Камака анзылны тидӹ цӹтӹрен ӹдӹрӓмӓшвлӓ дӓ тетявлӓ. Йӹрвӓш анжен шалгаш дӓ тӹдӹ мары апатично. Нӹнӹ безразличны. Качкыш гӹц пасна почти дӓ нӹнӹм лӱдӹктӓш. Иктӹжӹ нӹнӹ логӹц мӹлӓм келесен, мӓ собор, кышты эче шӹнзӹшӹ эдем, вик уке ылын. Нӹнӹ колта, Ник. Ма ти вуй пиштӓш келеш!
  
  
  Тӹдӹ ял мӹнь семӓлен ниӓлтӓ. «Мӓ цилӓ ӹштеннӓ, манын кердӹнӓ. Кышты отельвлӓ?
  
  
  Мыкик тӹдӹ сылыкын. «Мадон мам ӹштӓт, кынам мӓлӓннӓ тӹшкӹ миэн шомыкы, Ник? Келесӹде ак ли, мӓ Мохад мисс колтен. Тидӹ купиться нӹнӹ нигынамат! У гӹнь, ма ӓнят, мӓ зембла лиймаш сторонникшӹ лиэш. Нӹнӹжӹ тӹштӹ лин кердеш, но хоть-кышак тайымы передатчик лин кердеш.
  
  
  «Мӹнь пӓленӓм, а ма доно ма келеш,-тӹдӹ тӹнгӓльӹ, Тамара, Поленсия йӹлмӹштӹ».
  
  
  Отельӹш бульварвлӓжӹ мӓлӓннӓ кымда остатка доно лӓктӹт, дӓ сувенирный лавкы бар. Кушмешкыжы туризм доно вӹц и юр паштек нӹнӹ семӹнь остатка понгы кушкеш. Здани гӹц ик сек кого vacaciones отель ылын. Тӹдӹжӹм пеле-подъездный корнывлӓ айырымы корнышты ылын. Кыце кайыц доно тӹдӹм кого корны доно балкончик хромированный омартала. Кок кечӹ уже ӱл этаж дӓ кӹлмӹшӹ да кымдаэмдаш террасе бассейнӹш ылын. Кӱкшӹ стенӓ цилӓ участкыжы кӱвлӓдон ӓрен нӓлӹнӹт ылын.
  
  
  Подъездӹш пырымыкыжы машинӓ метр ылын ӓнгӹсӹр гӹц луцкы заблокировать «Фиат». Выхлопной тыржы гӹц сӹсӹрген шӹкш пыч. Тенгежӹ, мотор ровотая. Окняэм питӹрӹмӹ лин. Но кынам мӹнь шагалеш, амаса пачылтеш дӓ тӹ мары доно виктӓрӓ, тӹнӓм сага лӓктӹн кеӓ. Тӹдӹ амасам пачеш кодыныт, мӓ докына толыныт. Келесымаш руль вес эдемвлӓ тӹдӹм мӹнь ужам. Кок пистолет кыча-пулемет, ажедӹт «бьюик». Пистӧлетӹм мӹнь ӹшке перегӓлӹн лыктеш дӓ тӹдӹн сага пӧкенӹшкӹ пиштӓ. Пистолетым вургымла кидшӹм кычен, мӹнь сӓкӹмӹ окня шалахайвлӓ. Мӹньӹн гань лиэш нӹжӹлгӹ шукы кодеш ыльы.
  
  
  — Сеньора? — яды пӱэргӹ анжалтыш доно шакта.
  
  
  — Ак кердӹдӓ тӓ ӹшкеок шыпшылам ыльы, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ма отель пыра».
  
  
  «Отель циц. У ум утларак допускаться ижӹ.
  
  
  — Мӓ у, — мӹнь йӹле попалта.
  
  
  'Гишӓн, уке? Ма тӹнӓмжӹ?'
  
  
  — Мам ужыт, — манын келесӹш Тамара.
  
  
  — Бизнес, — мӹнь приваенӓм.
  
  
  Чӱчаштарыме дӓ кышты пӱэргӹвлӓ пуалтыдымы, мӓӓт иктӓ-гӓнӓ. Тӓ артиствлӓ, выступаймы верц ылшы «сулыкан уке сулык»?
  
  
  Тамара быстро мӓ икӓнӓ-иктӹштӹм анжалыт. Ма манын, нӹнӹм ынгылаш нӓлӹн, но докыла талаша.
  
  
  — Конечны, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ма артистшӹ. Мӓ тӓлӓндӓ эртӓ?
  
  
  Нӹнӹ кӱ, Хуан? — сасла водитель «фиат».
  
  
  Трио, — Хуан перезванивать. Щелочка якте тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл. — Цӹлт ак каеп, но нӹнӹн. Мӹнь шукы тумаенӓм ...'
  
  
  Мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. «Мыры, мыскара да...»
  
  
  Пын! — мары йӹрӓлтӓ. «Тумаен лыкташ лиэш-иктӓ-ма яжорак».
  
  
  — Мӹнь кушташ, — тамара лапка манящий юкын келесӓ, тӹдӹ ӱлӹц кӱшкӹ анжен. Тӹдӹ анзыкырак пугӹнен кердеш, икӓнӓштӹ онг шагалтымы. Цилӓ тидӹ чӹдӹ агыл подвигӹмӓт выргем, кыды тӹдӹм намалыштын. Шӹргӹн оролжы йолажы мыскылен ваштылмаш, аяреш лым гань.
  
  
  Буэно--! Тенге сӓй!'
  
  
  — Мане , амиго, — мӹнь лоэштӓрӹмем, — мӓ гӹцнӓ анзыц, тӓ у сеньорита фанданго «Фанданго Грайнд дӓ». Мировой экзотический кӱ лӹм доно. Тӹньӹм ужам гӹнь...
  
  
  'Си' марыжылан келесӓ. Кымык ӹштендӓ тӹдӹ докы мӹнгеш кен дӓ винтовкыжым «фиат».
  
  
  — Ырвезым анжа, — мӹнь попалтен, тӹдӹ годым машинӓм пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  Ма кодымы амаса виш тӹдӹм тӹшлен дӓ тусарен. Раций приборный ӓнгӓ гӹц тӹдӹ келесӓ дӓ икманяр шамаквлӓм нӓлӹн. Минута шӹнзӹлтӓм ыльы. Вӓшештӹмӹ вара толын. Яра ылеш тидӹ яжон шакта. Мерявлӓ дон кӓтӓ, мары докыла виктӓрӹмӹжӹм, дӓ «фиат» мӹнгеш кеӓт.
  
  
  — Иктӓт ӓптӹртӹде сӹнгенӹт, — мӹлӓм келесен, мӓ тӹдӹн годым эртен. «Передатчик тишкӹ лиймаш».
  
  
  — Вет мам аралат?
  
  
  — Мане, дӓ вет эче, мам гостиницӹштӹ тыл йыла. Тидӹ анжыктат, мам нӹнӹ ӹшке генератор ылын. Событивлӓ докы толам седӹндон нӹнӹ йӓмдӹ ылын. Предположительно, ти событи доно вӓрӓнгдӹмӓш зембла эдем уже вычат.
  
  
  «Уанымаш, отапливаться отель», — манын Тамара, цӹтӹрӓл колта.
  
  
  Пулш мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм. Шушыр вӓр тӧрлӓнӓш хорошо. «Интересный, — манам мӹнь тумаем, — кышты шӹлтӓш передатчик».
  
  
  'Интересный мӹнь уке гӹнь, кӱ ӓль ма тидӹ «уты сулыкан сулыкшы»?
  
  
  'Мӹнь ам пӓлӹ. Кстати, тӹньӹн куштен мышта? Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Лийын кертеш, тыйын смоки мӹнь мӧскӓ гишӓн нимат ам пӓлӹ, Савалташ, но мӹнь доно фокус икманяр Мемориалже эче тыменяш».
  
  
  — Тидӹ келеш, — мӹнь йӹрӓлтем, — мӹнь маньым вет фокус король ак пӓлӹ.
  
  
  Швейцар уке мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш. Зал охыр ылыт, пасна администраторвлажы. Изобразительный искусство музей тидӹ гань ылеш. Картин стеняштӹ фрескывла доно леведӓш тӹнгӓльӹ. Шӧртньӹ ковер центр ылын фонтаныштыжы, пеледӹшвлӓ доно сӹлнештӓрӓт пластиковый. Мӹндӹр лыкышты, прилавкышты, сӓмӹрӹк эдемвлӓ дӓ сӹнзӓжӹ доно лыды лапа нерраж атласный шалга. Рамкышты кечӹ дӓ пачмы сравач почты тӹдӹн пулшыжы шайылны, изи коммутатор а тӹдӹ гӹц шалахай велнӹлӓ ылын. Векӓт, прилавкышты эче ик пушӓнгӹ лӹвӓлнӹ кишӹ раций палисандровый йӹлгӹжӹн. Тенге гӹнят, тӹдӹ мӓ вӹкӹнӓ анжалда выжидающе, мам годым толын. Джентльмен мускулан тенге, ял тервенем йӓрнен тӹдӹн сага. Отель кычат дӓ кыце, ӹрвезӹ ылын корнан-корнан тидӹ ялаш чиктӓт, а петлицо пеледӹш улы. Но тидӹ пӹтӓ. Тӹдӹ гань ылшы аварташ сасна китель хангвлӓ. Пеледӹш лӹвӹжгӓ, дӓ сӹнзӓэм худан ясы онгемӹм гӹц мыньырген тӹдӹ костюмым. Очыни, дӓ выргемжӹм кыдашын менеджерӹштӹ кӹзӹтшӹ тӹдӹ тагыш-ӓнят тыды шылтен. Мӹнь ӹнянем, мам ӱл выргемӹштӹ ак кӹлмеп.
  
  
  Мӹнь колынам, кыце шӱлет тамара талашыда. Мӹнь тӹдӹн дон шим кем. Зембла заблокировать кӧргӹштӹжӹ отель дӓ тӱнӹшӹ. Первый мӓ ӓнгӓ обороны проскочить кердеш, но шукынжок эче ӹштен шалген.
  
  
  Псевдо-ял якте анжалеш дӓ ма доно вуй виӓнен менеджер. Юк, тӹдӹ, векӓт, пишок келгы гӹц лӓктӹн. "Гринд дӓ Фанданго?"
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  — Тӓмдӓн уке спискӹштӹ, Фанданго сеньор.
  
  
  «Мӹнь Гринд, тӹдӹ Фанданго. Но мӹнь тӓ пуэн кердӹт, ынгылдарат.
  
  
  — Мӓмнӓн агентвлӓжӹ, — шим Тамара, — цилӓ путыяш.
  
  
  «Весела толшы артиствлӓм ак керд», — манам мӹнь.
  
  
  «Ти ужасный игечӹ. †
  
  
  Менеджерӹштӹ кидӹм лӱктӓш. 'Шагал! Шагал! Тидӹ гишӓн угӹц мӹнь ак колы ыльы. Тӓ коктын танцуйы?
  
  
  Мӹнь тӹшкӹ извиняялтеш кахыралта. "Ну, мӹнь тидын шотышто гӹц кеӓ, дӓ..."
  
  
  "Тӹдӹ ӹнде мӹнь менеджер, дӓ..."
  
  
  - Но тӹнь истен гӹнь, соикток мӹнь тӹдӹ ылам...
  
  
  'Ситӓ! Наверны, тидӹм яжон тенге, кыце ылгецӹ, куштенӹт, Гринд сеньора. Ядмы дӓ нӹнӹн ӹдӹрӓмӓшвлӓштӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓм нӓлӹнӹт. -Ма манын, нӹнӹм мадыкташ, тенге? Тӓ кышты костюмым, сеньорита ?
  
  
  — Ти гишӓн ит ойхыры, — трӱк келесен Тамара. «А мӹнь музыкым келеш».
  
  
  — Тидӹ нӹнӹ тӹньӹм мам келесӓ? Командышты постоянно пӓшӓлӹшӹ hotel vacaciones кым эдем гӹц. Тӹдӹ мадеш коктейль-сезон мычкы барвлӓ улы. Тишкӹ комбинацивлӓ тӓлӓндӓ шӱдӹмӹ. Нӓрӹ ӹжӓл менеджерӹштӹ доно шӱлӓлтен. «Ах. Надеяться, тӹлӓнет яжӧ тенге, кыце...Кармен
  
  
  "Кармен?"
  
  
  — ЛаБомба Кармен , сеньорита ! Тидӹ область тӹдӹм пишок пӓлӹ. Тӓмдӓм нигынамат мӹньӹм ак колеп.
  
  
  — Вады вашталта тагачшы тидӹ паштек, — юкшы вӹрзиышкӧ тамара шокшы. У анжалтышан тӹдӹн тӹдӹм ыдыралда. Комфортный мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм. Согавлӓ мӹньӹн шӱмӹштӹ кӹрӓш тӹнгӓльӹ. Юнион яжо ядмашым пуа пӓшӓ вуйта ма-Ситӹлӓ, штатвлӓн нью-Джерси.
  
  
  'Сеньора, мӓ у, дӓ мӓ «шужен дӓ ноя», — пингӹдӹрӓкӹн мӹнь манам. «Эче...выступаймы келесӓш гӹнь, тӹдӹн»
  
  
  Тенгеок "дӓ". Пепе, тӹдӹ комнатыштыжы анжыкта.
  
  
  Секретарша смирным стендӹм гӹц кӹньӹльӹ. «Си! Махань номер?'
  
  
  «Кӹдеж постоянный артиствлӓ мам ӹштендӓ уке? Ик техень, хына гӹц пасна, шайыл отельӹш?
  
  
  "Си, Си," Пепе келшен . Ӓнгӓ гӹц тӹдӹ ӹшкӹмжӹм пыток кычен дӓ сравач мыкик эртен. Прилавкышты цым тӹдӹн лӹвӓлнӹ. «Ти фаворит жеп ».
  
  
  «Мӓ тӓ звонялам», — манын менеджер. «Яра, жепӹм эртӓрӓш сеньорита, кармен дӓ худан агыл ылын».
  
  
  Ӱ награждайымы тамара тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Мӓ паштекнӓ администраторвлӓ эртен. — Агыл пиш вычен-вычен, дӓ? Тамара тидӹм цаклен, кынам мӓ лифт эртен.
  
  
  «Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ лачокшымат ма тидӹ Кармен келшен», — мыньжӹ келесӹшӹм. Мӹньӹн эчеӓт цилӓ ӹшке п о комфортный шим доно дела кыце кеӓ.
  
  
  Коридор мычкы эртен, тӹнг залышкы. Варажы кого йӹргешкӹ, мам кӹдежӹш пырта, диваныш темӓш ош йӹргешкӹ, йолажы пӧкенӹм, стӧлӹм колонны дон. Окняшкы кечӹ доно ик цӹре вел террасе кого ылын. Вес велӹш коктейль-бар. Кӱшнӹ кого буквавлӓ доно шӧртньӹ кок кечӹ лошты кого колоннывлӓм знамя:
  
  
  Пагала, ЛАЧОКЛА НЕГӸЦЛӒЛТӸН СВЯТОЙ ЦЕРКӸ - пурылык - ышан-шотан - ару - ӹлӹмӹ вӓрвлӓштӹ ХВАЛЬЫМЫ.
  
  
  «Варарак тӹнь вӓрештӹндӓ тӹштӹ танцуйымы», — манын Пепе. Тӹдӹн анжыктымы коктейль-барток, кыды гӹц юк шакта.
  
  
  Ажедмӹ доно гостиныйыш мӹнь направленивлӓжӹ Пепе анжалда. — Тӹве тӹштӹ тидӹ эдем мам? — мӹнь ядам, пепе анжымаш уштыш.
  
  
  Пепе пулыш кыптырталеш. — Лач святой-Негӹцлӓлтӹн Церкӹ, сеньора . Тидӹ эче отель кӱ лин кердеш?
  
  
  — Естественный. Эче кужы.'
  
  
  Коридор гостиныйыш тӓрвӓненӓ ма гач вел. Комментарий ӓшӹндӓрӓлтеш гишӓн мӹнь орол«, сулыкан, уке сулык». Остаткаэш мӹнь администраторвлӓ пулшыжы гӹц хватя. «Пепе, нӹнӹм мӓ выченӓ пиш звонен. Мӓ ӹшкежӹ тидӹм ак ынгылы. Тидӹ кужы , ммм, Святой?
  
  
  'Норте Американос, сеньора Гравий. Шотлаш манын, йӱ, шыпшаш, вӓтӹштӹлӓн ӓль йӓл сагашты куштен греховно амала. Рамкышты ӹшке номерӹм отельвлӓ поход доно крестовый бронироватлаш тидӹ цилӓ сӓндӓлӹкӹшток анжалат, цилӓ ӹлӹмӓш икманяр нӓлмӹ сусун куштат. Тидӹ мӹнь тӓлӓндӓ тӓнг шайышташ семӹнь, сеньора . Мам вычен, пиш скушна лиэш ма доно мӓ тидӹ святой. Ӹжӓл, нӹнӹн вычымашышты кыча игечӹ вашталты. П.'
  
  
  — Келесӓш лиэш, мӓ нӹнӹ сӓрӓлӹнӓт, — тамара гӹц йойын йӹрӓлтен цакла.
  
  
  Пепе сӹнзӓ савыралте. «Мӹнь ылеш гӹнь, кыце маныт, соты мычаш лишӹл, сукалтен простяш ядеш ылам, мӹлӓм вет сулыкан амыше. Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь гӹнь шансвлӓ ылшы! Вес вел, мӹньжӹ гӹнь нимат ак ли ылмы худа ӹлӹмӓш...
  
  
  «Мӹнь ынгылышым. Ӹнде, шансвлӓ ылмем годым, нӹнӹ наверстывать колтышым».
  
  
  — Кышты тӹ, — келесенӹт Пепе. Савыралте тӹдӹ сӹнзӓ дон ушна. Такеш ма столовыйыш вӓрештмӹ. Коридор гач изи ма кухня йӹр сӓрнӓлӹт. Мам амаса пачмыкы пырен дӓ, кид виктӓлтен, ик Пепе. 'Теве. Лӱд, тидӹ мӓмнӓн кӹдежнӓ яжо агыл, но...
  
  
  — Тидӹ ма... ынгыла, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Шоу А кыце вара? Малын тидӹжӹм ма ӹштен ядеш?
  
  
  «Ватан святой весӹ, сеньора семӹнь, - тӹнге вӓтӓн. Ӹдӹрӓмӓш, тӹдӹм ялжы гӹц кандымы дӓ нӹнӹн ӹшке йӹрӓлтӓ... зашаркивать секретарьжы шеклӓненрӓк, вуйта ак пӓлӹ, ма доно фигурывлӓм ӹштӓ. «Мӓлӓннӓ тумаялаш, ма нӹнӹм ужын шоктыш цилӓ яжо ядмашвлӓм максимально. Мам ак шоат, ӓль нӹнӹ мешаенат шужгаш манын».
  
  
  «Мане, тидӹ гӹц локтыл шторм ситуация тидӹ лачокат, тенгеок?»
  
  
  Пепе цымыргат. Охота дӓ шам тӹдӹ келесен: «ин пумы ядышт большы, сеньор. Тӹнь яжон тӱлӓт.
  
  
  Пасна гӹнь, хынавлӓлӓн тотлы йӧн доно сусуэмден кердӹдӓ тӓ мӓмнӓн. Тидӹ гӹц пасна, тидӹ тӹньӹн пӓшӓэт агыл. Тӓлӓндӓ предлагаем мӹнь тишӓкен кодам, тӓ агыл выступаеныт. цевер.'
  
  
  Пепе праважы улы. Кӹдежӹштӹ шукы хӓдӹр тенге агыл ылын. Стеняштӹ сарывлӓ, потолок цӹреӓн ылын. Шӧртньӹ лийын седӹрӓш ковёр семӹнь салонвлӓшкӹштӹ. Тӹштӹ пӧкенӹм, стӧлӹм ш нелӹ дӓ яжо стильӹштӹ письменный стӧл, испанвлӓ цӹзӓш. Левед ылшы двуспальный краватьышкыжы пӹцӓлгӹ-кловой парча левед шӹнден. Биде тенгеок изи кӹдеж гӹц ылеш ванныйым, тӹдӹм кым шукыракым кабинда душевой. Террасе лым левед шӹнден ылын. Мардеж доно амаса виш ян раздвижной ӓйӹнӹ. Но цилӓ, мам гач эртен, тотлы радиатор лыктын, комфортный шокшы. Тенгеок мӓ кӹдежеш кодын, кӹзӹтшӹ мӓнмӓн пел кӹньӹл ӹлӓш ак вӓрешт. Частян-частян, тидӹ гишӓн Пепе анжалда. Мӓ тӹдӹм срален шӹндӓт!
  
  
  — Тидӹ подонок, — мӹнь мугыматаш, амаса кӹлвлӓ кӹрӹн.
  
  
  — Ник, — келесӓ Тамара, — ке анжалда.
  
  
  Раздвижной тӹдӹ амаса сага шалга. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹдӹн сага толын. Террасе тӹдӹ кухняшкы анжыктымы, мӓмнӓн кӹдежнӓ тавар. Кухняшкы окня вашт цолт сотемдӓрен шӹндӹмӹ мӹнь ужам, махань менеджер гань кӹжгӹ доно хытырен-ала боевик. Гӹц-мӹнь цилӓ вуйнаматеш ам керд ракурс разбирайыда. Мары мӹнь ужам, стӧл лошкы шӹнзеш. Нинӹ тупышты автоматвлӓ кӓньӹсӹр кечӹ. Нӹнӹм качкаш. Кидет кӓпем-кӹлмӹш ялаш жестикулировать корнан-корнан ирок. Мӹнь ам шаны, тӹдӹ ышет кеӓ. Йӱлдӓлӹнӓт, тӹдӹ приказым пу. Лонган седок пакыла дӓ ӹрвезӹ ылын. Менеджерӹштӹ икманяр жеп гӹц ямыныт.
  
  
  - А кыце тӹнь шанет? - Тамара ядеш.
  
  
  — Ам пӓлӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Корным такыртымы, нӹнӹ качкыт. Мӹлӓнем пӓлӹмӹ ылыт, нӹнӹм кышкы кеӓ!
  
  
  «Вычал, нӹнӹ шагал!»
  
  
  Марыжы кӹньӹлӹн. Кундымо кӹжгӹ тыгыр шонгывлӓ кайыт. Тӹдӹн доно стӧлӹм поген. Икманяр минутышты нимат ӹнде ак лиӓлт. Мӹнь лӱдӹм, мӓ нӹнӹ гӹц сынжым ямден. Вара изин мӹндӹрнӹ тыл чӱктӓлтӹн, дӓ нӹнӹ мам ум ужмы. Нӹнӹ йогывлӓ, омештӹ дӓ шотыш цыгылтеш. Нӹнӹлӓн картла мадын стӧл лошкы шӹнзеш тӹнгӓлӹн дӓ изин остатка квадратный. Пӧкенвлӓжӹ ик мары туп гӹц откидываться, тӹдӹ ялыштыжы ялаш коти пӧкен ӓвӓлтӓ. Мӹнь объект анжымы, кыды тӹдӹн докы йӓрнен. Тумын амасам кӹжгӹ тидӹ нелӹ ылын ӓль кӹртнин камерышты фурнитура морозильный холодильникӹм.
  
  
  — Дӓ, — мӹнь олен келесӓ, — мане, мӹнь ынгылаш тӹнгӓлӹнӹт.
  
  
  Ма?'
  
  
  — Керек-ма йӓм кӓнгӓшӹмӓш, мам Зембла морозилка инсталляция. Естественно йӱкшыктымаш цӓрнӓ. Пычым пуэн дӓ кӧргӹжӹм пучкорн ӹштендӓ тӹдӹ яжо вӓпш».
  
  
  'Ӹнянӹ тӹнь?'
  
  
  — Уке, — мӹнь признаем, — тӓ но ӹнянем, тидӹм агыл ма ?
  
  
  Агыл.'
  
  
  «Меря дон кӓтӓ, бифштексӹмӓт ак ӹрвезӹвлӓн оролымы тидӹ тӹдӹм колташ», — манам мӹнь. «Мӹнь расследованивлӓмӓт эртӓрен. Тӹштӹ тенге мӓлӓннӓ сӹнгӹмӓшеш ылшы тӹнгӓл кердӹнӹт, дӓ хоть-махань вес вӓрвлӓштӹ гань.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы пӹзӹргӓт. Тӹдӹ сӹнзӓ тыргыж ылеш.
  
  
  'Но кыце?'
  
  
  Мӹнь тӹдӹм элтӓлӓ. Тӹдӹн кӓп цӹтӹрӓ. Шукы шанен дӓ мӹнь цӓкнӹшӹм. Кандыра веле пуат ыльы гӹнь тӹдӹ улы, кыдым мӹнь Поленсия кодеш. Стилет ӓль мӹнь, мӹнь пӧрт доны майя нӓлмӹ. Мӹлӓм ӓль «Люгер», махань решенивлӓм кодеш вашингтон логический гач моаш...-тӹ жепӹн, мӹлӓм чӹдӹрӓк вариантжы анжаш лиэш сӓй. Но тенге гӹнят нӹнӹ йымат вӓк чучеш, молнамшы дечем. Мӹнь шукы тумайышым паузым вара келесӓ: «Ну, лийын кертеш, амаса улы гӹнь, мӓ тӓлӓндӓ сигаретӹм пайдаланен». Тӹдӹ гӹц лӱдӹн сӹнзӓэт шӓрлӓ, кынам мӹнь ӹшке планжым. Тӹдӹ пӹц кеӓ. «Тидӹм ӹштӓш ак цацы! Тидӹм ӹштен ак керд!
  
  
  — Кыце цилӓэшӹжӹ дӓ молымат. Ӹштӹнештӹ ылын, мам-гӹнят ӹштен. Обеспечивайымы дӓ коден алиби мӹнь тишкӹ толын гӹнь, пепе шачшы ӓль кӱ-гӹнят эче.
  
  
  Дӓ тӹдӹ мӹньӹм цат пӹзӹрӓлӹн пальто кок кидшӹ доно вуйжым ӹрзӓлеш. — Уке, кӹзӹт ти им ӹштӓт. Мӓлӓннӓ изи шансвлӓ лин кердеш, но тидӹ мӓ кӹдеж гӹц лӓктӓш йӧн доно веле молнамшы кердӹт гӹнь. Уке, тӹнь йымы пӓлӓ дӓ амаса выламывать гӹнь, тыргыжланен махань куза. Тӓ ӹшке ӹштӹмӹ годым ходдон фанданго сеньорита дебютшӹ, Ник. Пожалуйста вычалам. Тӹнӓм мӹнь тӹлӓт палшен кердеш ылын гӹнят, тӹдӹ эдем мам зембла карангдаш.
  
  
  — Фанданго сеньорита дебютшӹ, тенге? Кадырвлӓм мыланем йыренат. — Лачокок тӹнь шанет, ситӓлык яжо ма, отель лӹмжӹ весӹ манын?
  
  
  Ӹшке кӹчӓлӓш, Гринд сеньора!" Кужы цилӓ кӓп цӹтӹрӓ, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы пӹзӹргӓт. Пӹсӹн, пӹсӹн парня пинжӓкшӹм тӹдӹ мӹнь колталта. Тӹдӹн ашкылвлӓжӹ дӓ карангынам, ваштылеш, ӹшкежӹ кудыш пулыш дон пальтовлӓ. — Ник, яжон тумаен лыктын ак керд тӹ лымым ма?
  
  
  — Мӹнь импровизаций вӓрештеш, — мӹнь келесенӓт, защищӓйӓ. Мӹнь ӹшкежӹ сага пальто тамара седӹрӓшкӹ шуэн. « Мӹнь тоже ... Ммм!» Кардиган колталта миж Тамара, кыдывлӓ тӹ намалшывлӓ семӹнь шелӹк, мӓ тӹдӹн ошкы, онг циц чокрак веле питӹрӹмӹ лин. Тӹдӹ эче икманяр ашкылым кемӹкӹштӹ годым тӹ вӓрӹшток ак ситӹ.
  
  
  'Выступлений сеньорита фанданго тӹнгӓлеш!»
  
  
  Тӹдӹ кымык ӹштен дӓ тӹдӹм юбкы колталта. Кардиган сӱрзаланаш ӓрдӹм тӹдӹ яктеӓт шоныт, вуйта пӹрцӹкшӹ мини-платя. Шеклӓнӹдеок ӹдӹрвлӓн ганьок, тӹдӹн ӹшкӹмжӹн хозан жилеткӓ урвалтыш лӱктӹшӹ дӓ кӹдӓл йӹр пӹтӹрен. Пӓгӓркӓ ар гӹц тӹдӹ цӓрӓ ылшы, исключени трусик изи ошӹш.
  
  
  Вара тӹдӹм кушташ тӹнгӓлевӹ. Тӹдӹ тӓрвӓнӹ кодеш. Пӹтӹрӓлт уж цӹтӹрӓт дӓ тӹдӹм веле, йыхвлӓ лоштышы шотыш кӹлӹмдӹм, пушӓнгӹ годым тӱнӹ штурма ӓлок!
  
  
  — Тӹнь кыце шанет, Ник? — тӹдӹ йӹрӓлтен ядеш.
  
  
  Мӹнь шаненӓм манын, мӹнь келесӹшӹм. - «Мӹнь тумаем, тӓ кого Гринд сеньорита, мам Фанданго. Сагашты бомба сеньорита дӓ тӹ лаш.
  
  
  Эркын тӹдӹ ваштылаш тӹнгӓлеш. Жилеткӓ полдышвлӓжӹ кышкед шуэн. Фалда миж, чучеш, тӹдӹн пулшыжы гӹц дорц. Тӹдӹ туп гӹц йогын, лифчик нӓлмӹ. Тӹдӹ темп шукемдӓт. Тол мынь докем ганьок тӹдӹм цӓрӓ.
  
  
  'И А ..... мӓжӹ ма ...?' — тӹдӹ яды шангысы мӹнь вуйжым мыкик.
  
  
  Ма лиэш? Мӹньӹн шанымашем мӹндӹрнӹ ылыныт, дӓ тӹнӓм мӹнь ам ынгылы маньы, тӹдӹ келесӓ. Техень годым попат! Тидӹ лиӓлт ӹш ли! Вара мӹнь ӹшке йӹлмӹм мон. — Чорт, да, конечны! Куштылгы вӓрештеш!
  
  
  Тамара у шӱлӓлтӓ. Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ, яжонок мӹнь хватя дӓ шыпшыл. Мӹнь цилӓ кӓпшӹ доно иктӧр кеӓ шыгыр. Вы эче цилӓ Тамара, сӓрнен. Нейло ош вӹцкӹж кидшӹм виктӓлтӓ дӓ мӹнь нӓлӓм. Мӹнь шыпшылеп. Малын тенге лин ак кердт? Тӹдӹн праважы улы. Мӓӓт сӓй вычалам. А махань яжо жеп пуштыныт? Цӓрӓ кӓпшӹ тӹдӹм докы пӹзӹрген дӓ куштымы цӓрӹшӹм мӹньжӹ. Мӹнь тӹдӹм шывшалам, шӹдӹн. Тӹдӹн тӹрвӹжӹм шокшы дӓ начкы лиэш. Тӹдӹ кравать докы нӓнгеӓ дӓ мӹнь кидӹш нӓлӹн, тӹрвӹвлӓжӹм пӹзӹрӓл эче цилӓ мӓмнӓн лиэш. Ма краватьышкыжы сӹнзенӹт. Чӹмӓлтӹм, пакыла мӓмнӓм шыпшалын. Когон ойхыренӹт мӹнь лакееш вес йӹлмӹвлӓ ышма вазын, тӹдӹм шокшын тӹрвӹвлӓм.
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ лӱктӓлӓш манын, мӹнь шӱжӹ гӹц элтӓлен нӓльӹ. Но мӹнь нӹнӹ кычен, кымдан шӓрен, мӹнгешок тӹдӹ кӹпцӹк шӹкӓл дӓ шыматем. Пӹсӹн кыдаш дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. Откидываться анжымаш кӹпцӹквлӓм дӓ Тамара. Кымдан шӓрен кидвлӓм, ял шагалтен ниӓлтӓ. Тӹдӹ нелын-нелын шулалтыш.
  
  
  Ник, — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ, кынам мӹнь тӹдӹн сага вазын.
  
  
  «Тидӹм ӹштӓш у, кыце мӹнь тӹдӹм кидшӹм онг кырыкан вӓрвлӓштӹ ямеш... дон йыдвлӓ эртӓт, эртен цӹзӹ тӹдӹлӓн, мӹшкӹржӹ тӹ соты дон шокшым, пышкыды яклака докы вала. Тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. Кӓпшӹ тӹдӹ моэш «ӹлӹмӓш дон мӹнь ласко самостоятельный. Мӹнь юк пӹлӹшӹшкӹ тӹдӹ шӱлӓлтӹш, тӹдӹ тылым йӧртевӹ дӓ цӹлт йылен нӓлӓш сарвалаш, кӹдӓлӹм тӹдӹ мӹньӹн парнявлӓэм ку ӹлӹжтен. Мӹнь тӹдӹн тӹрвӹжӹм шыпшалеш, онгылашыштыжы, мамык шӱм лакен. Пингӹдӹ мӹлӓм цӹзӹжӹм йӹлмӹвлӓ миэн. Вибраций ма ӱм шӹрӓльӹ. Мӹшкӹржӹ тӹ тӹрвӹ вӹдӹжгӹ мӹньӹм семӓлет. Мӹнь шижӹнӓм, кыце тӹдӹ атласный кавашты цымыргат. Эче ӱлӹкӹрӓк валышна ышма моэш, сусун сӹгӹрӓл колта и гӹц кӹзӹт Тамара. Тӹшкӹ тӹдӹн гӹц катаенӹт, мӓгӹрӹдеок мырен, мӹньӹм тӹ годымок тӹкӓлӓш тӹрвӹжӹ, кого тӹдӹм виӓнгдӓш ражвлӓэт пыртка. Шӹкӓл, тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ. Парня тӹдӹн ӱпшӹм пижмӹ.
  
  
  Виӓнен мӹнь, мӹнь тӹдӹн кӓп цӹтӹрӓ дӓ корчиться шыральы. Мӹнь тӹдӹм шижӓм шокшы вӹдӹжгӹ. Ирок тӹдӹм вычымаш киэн, мӹнь пырташ йӓмдӹ ылын. Тӹдӹн вижӹ доно мӹньӹм хватен, тӹдӹ мӹнь вӓш уштыш нӓрӹ. Тӹдӹ ӹшке юкшым сусуштым анжыктенӹт. Тӹдӹм мӹнь шӱм цӹтӹрӹшӹ кидшӹ йӹр пӹтӹрнӓлтеш, пӹзӹргӓлӹн онгжы пӹзӹрӓл тӹ мӹнь ӹшке докы лӱктӓ. Ирок мӹнь тӹдӹн кӓпшӹ чӱчкен угӹц мӹньӹм шырал, неконтролируемый шӹкӓлӹнӹт. Тӹдӹм мӹнь когон кидшӹм туп керӹлтӹн, пӹзнӓ яклешт кем дӓ мӹньӹн кӓпем кыдалыштын. Когон тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл, мӹндӹркӹ семӹньжӹ ӓрлӓн шагалтымы лиэш.
  
  
  Тамара тулмардежӓт нойыктарыше занятивлам ӹвӹртен шон ылын. З йӹлмӹвлӓ доно ирӹкӹм пуа мӹнь тӹшкӹ-тидӹ гӹц ышмашкы, ӧрт лӹплӓндӓрӓш манын, дӓ тӹдӹм шагалтен. Тидӹ эртен кешӹ ылеш. Мырем мӹньӹн ялжы улы тӹдӹ пӹтӹрӓ. Яклака цӓрӓ кӓпшӹ тӹдӹм салымы пӱжвӹд дон кымылем ылмы. Тӹдӹ туп пӱгыр. Кӱш дӓ ӱлӹкӹ. Пӹтӓришӹжӹ, ловыкалташ, вара чӹнь дӓ чӹнь цилӓ годым, остаткаэш цилӓ мӓмнӓн шамыштына гӹц поктен лыктын ак ли тел. Кроватьыш шынгалтешӓт, мӹньӹм ясыландараш руштаре ылын ма, тӓрвӓнӓш ӹлӓш вим ма мӹнь агыл-келесен ам керд, но шамаклан мода гӹнь мадон леведмӹ мӹнь пӱжӓлтӹнӓм кӓпшӹ тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ шыпшыт. Тамара кидӹмӓт шыпшын ламая.
  
  
  
  
  11 главы
  
  
  
  
  Коктейль-El Coyuntura бар маналтеш . Ылгецӹ, кӱ-гӹнят гӹц хынавлӓм — святой сулыкан аль — ти кечӹн пӹтӓриш ин тӹштӹ улы, нӹнӹн кӧргӹштӹштӹ протискиваться уже ылын. Вес шамак, мӓлӓннӓ толшашыжы гишӓн цилӓ пӓлен.
  
  
  Пушӓнгӹвлӓ дон бар ылыныт тӹрлецвлӓм тӹдӹлӓн паштек кымдан тӹгӹрӹш дӓ цевер дон ямдарет гӹц холл келеш бармен хытыр, кӱ йӹлмӹвлӓ доно попа; кужы цилӓ худа. Тӹнг варӹн валгыды лампы дон бар трубкажы пластиковый флуоресцентный той лиэш. Ӱ каждый ырвезы гань соты каеш лу и ӹдӹрӓмӓш минимум йошкар неон. Ваштареш икманяр пышкыды пӧкенеш бар шалгыде, а, тыдын гыц налаш салон пространство когоракшы ужеш, сарай стеня тӹр гӹц пумагадон сӹрӹмӹ амфитеатр ӓшӹндӓрӹктӓ. Почто маркылан шагалтыман изи стӧл йӹр танцуяш тӹнгӓлеш дӓ йӹргешкӹ площадкышты размер гӹц сцена. Сцены гитара нӓлӓш сӧрен пел сочетаним, фортепианолан дон пӹчмӹ. Энтузиазм доно шукым музыкантвлӓ шактенӹт, шукы талантан. Ала варан ӹнде нӹнӹ паузым ӹштӓ, кыце кого энтузиазм доно ӹштӓ mama boo тишкӹ looka boo токо . Ӓзӹрен кушташ дӓ сулык гӹц изи святой кыды векӹ, шынгалтын, ӓль барышты переполненный стӧл докы толеш, манын ӹшке докы весӹвлӓӓт ушнаш. Ш галстук дӓ костюмжы марын ылмышты-гӹнят, шукы пачаш лиэш ӹнде галстук.
  
  
  У ӹдӹрӓмӓш, шапы ӓль ылыт, нӹнӹ пӹзӹрӓлӹн, пингӹдӹ ышма-луан ылеш, дӓ нӹнӹ мӹнгеш погы кормыжыш рӹшкӹ ӱп ылеш. Кундымо тыгыр, шӱм гӹц ял якте шыпшылтеш, кӓпӹштӹ тайымы. Нӹнӹжӹ ваштылаш изиш подылына, сӹнзӓ остекленеть шӓрен-сӹгӹрӓл шер кужырак дӓ ӹшке шамак маныт, буря перекрикивать.
  
  
  Тунӹ силан доно лӱдӹктен шторм отелеш сӹмӹрленӹт. Пӹц дӓ сасла шторывлӓ действим нелӹ гӹнят, мӹнь колынам, пачаш-пачаш, стеня гань пушӓнгӹ пыдыргымы гишӓн сепнен, пӧртвлӓ пыдыргенӹт дӓ кӱ шӓлӓтен. Цӹтӹрӓлт зданижӹ, стопкаш йӱн цӹтӹрӓлтеш. Вот тенге, векӓт, титаник кеӓт, мӹнь шаналтышым ӹшкедурешем шаналтышым. Молнамшы тӹнӓм веле кола дӓ эчеӓт кредӓлмӓшвлӓм явлени патырлыкым традиционно лицӓжӹ анзылны лишӓшлык ылыт. Лихорадочно святой йӱӓш ти йымын, остаткавлӓ якте решӹмӹ нӓлмӹ цӓш. Мокмыр доно нӹнӹм техеньӹм, векӓт, ӹшке шанымашыжы ылеш колта вес ирок.
  
  
  Кулис верц шалгышы мӹнь, мӹнь тӧр анжӹктымы лишӓшлык. Тамара мӹнь сага шалгыш, ош простыньвлӓм сӓрнӓлӹн, тӹдӹ кроватьышты мӓ кӹдеж гӹц шолын. Тӹдӹ тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт, кыце саронг, шнур дӓ кӹдӓл йӹр якшар савыцвлӓм кӓрен. Тидӹм тӹдӹвлӓлӓн пуат девственница каеш, аяр, но со эче соты ӹдӹржӹ, марий выченӓ. Спальнышкет предвкушение гӹнят, мӹнь соок эче ак ӹнянеп лиэш, мам ӹштендӓ тӹдӹ тӹштӹ погынен, сцена вӹлнӹ. Дӓ тидӹ, тӹдӹ ӹшкеӓт ак пӓлӹ. «Подыгрывать пӹлӹшӹш», — маньы тӹдӹ, кынам мӓ тӹдӹ костюмым чиэн. Комбы колта, мӹлӓм ак ӹнянӹ лиэш, мӓ тӹдӹн срабатывать. Главный доно публикы персоналын ярал карангдынешты ылын. Тидӹ гишӓн мӓ попен шоктенӓ.
  
  
  Пепе мӹнь докы сӓрнӓл, тӹдӹ шалга, колонна докы йӓрнен, примерны фут шайылны ма куш. Хозат тӹдӹм ӹнде мӹнгеш толеш ма верц рольым мадын дӓ луцкы минут. Орол нӱ ӓлдӓ, тӹ шотышты шалахай монгыр курткыжым мыгыргем.
  
  
  — Кӹзӹт тӹдӓт мӹнь ынгылышым, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  Буэно . _ Группа ...?'
  
  
  «Тидӹ мӹньӹ икманяр минутышты гишӓн попат. Семжӹм вет мам моаш, кыдыжы попат, пӓлен. Мӹнь ӹнянем, кызыток ит колы.
  
  
  — Нӹнӹ яжо ӹрвезӹ, сеньора.
  
  
  "О, нӹнӹн шӧртньӹ!" Комбы сигналым пуа. Пучызо фанфар тенгеок пуалтыт, вуйта тӹдӹ лиэш садвичӹштӹ инструментвлӓ салаш. Жестикулировать мӹнь кидӹм анзыкыла ашкедӹт дӓ, кӹзӹтӓт цилӓн шӹп агыл, кӹжгӹ пасна п ӹдӹрӓмӓш, ты йӹгӹнзӹш ылын.
  
  
  Мӹнь саслымы юк. - ' Yahora , дамывлӓнӓ дӓ кабальеро , ла сеньорита фанданго! y de celebre муй directamente Сан - Хосе!'
  
  
  Векӓт, нӹнӹм ак понимайы испан, но тӹдӹ, мам мӹнь келесӹшӹм, достаточным пӓлӹмӹ ылын. Нӹнӹ кӹрӓш тӹнгӓльӹ. Йӹгӹнзӓш ӹдӹрӓмӓшвлӓ анзыц, а вара цилӓ кӹдежӹм. Тошнан музыкант шакташ тӹнгӓлеш « Румбам Тамб» . Тамара сценӹш лӓктеш. Мӹнь лӓктӹм. Тыды эртыш, ужым пачын мӹнь пӱжӓлтӹнӓм, йӹлгӹжӹн тӹдӹн лицӓшкӹжӹ. Лӱдӹктӓ ыльы. Наверны, уш, лӱд, мӓлӓннӓ вӓрештӹндӓ гӹнь тӹдӹм ӹштӓш гӹнь, мӓ погыненнӓ мӹнь ӹштем. Тӹдӹ шӹртнялтеш. Мары гӹц ик цӱдейӓ. Равновесижӹм тӹдӹм шагалтен. Центр кымда ашкылвлӓм стриптизерша сценыштат тӹдӹм докы миӓ. Комбы вӹкӹ анжал, тӹдӹ кыча дӓ нелӹ ӱ движени йӓмдӹлӓлтӹн тӹнгӓлӹнӹт, кыдывлӓ молнам мӹнь анжыктем. Кушыл часть тӹдӹн кӓпшӹ ак тӓрвӓненӹт ганьок. Вы складкы гӹц тӓрвӓнӓт дӓ тӹдӹ йӹр пӹсӹн коварче простыньвлӓм йӹлгӹжӹн. Шнур сӓрнӓлеш дӓ олен тӹдӹ якшар шӱтӓш тӹнгӓлеш. Пачмы, тӹ болтаться тӹдӹм пуат. Тӹдӹ ӹшке обеяние шӓрлӓш тӹнгӓлӹн. Дӓ тӹдӹ мӹньӹм цат анжымаш пепе дӓ онгжы тервен пӹзӹрӓлеш. Йӹрӓлтен, тӹдӹ мӹньӹн шӱн кыл.
  
  
  Простыньвлӓм пакыла тӹдӹ шалахай кидшӹм кыча. Тӹдӹн ӱпшӹм ошӹш кидӹм лӱлтӓльӹ дӓ нӹнӹ кӱ дон вес кычыктен. Вара тӹдӹм кушташ тӹнгӓлевӹ. Простыньвлӓм олен комдык якте халык дӓ тӹдӹ прӓжӓжӹм трусик лифчик ак уж. Тӹдӹн каждый движеништӹжӹ гитарист дӓ корем доно кӹлӹм кыча аккордым вибраций сӹлнӹ. Публикы кел. Икманяр вӓтӹ ош веле изи. Йой анжымаш сӓрӓлтӹш дон чӱчкен да Пепе йӹде сӹнзӓшкем анжальы.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹн шӱн дӓ придушить пепе шнур шынгальы. Тӹ векӹ кыргыжыт, спасаяш манын. Импровизированный мӹнь петля шыпшылеп. Йыхыш кенвазы. Тенгеок простой дӓ пӹсӹ ылеш. Тӹдӹ сӹгӹрӓл анжен, шнур но хоть-махань юкымат левед шуа. Мӹнь шотыш шыпшылеп. Кандыра рычагым семӹнь кычылтмы, шаягаремнӓм иӓшӹн мӹнь тӹдӹн докы кого парня. Торге, вуй мындырталт вала дӓ шоржы.
  
  
  Каеш, иктӓт ак цаклы. Халыквлӓ дӓ эдемвлӓ, шагалтымы «менеджерӹштӹ» дон гостиныйыш, каждый движеништӹжӹ тамара шеклӓнӹ. Йыле толеш дӓ ритмжы семын вашкерак. Тамара кычалал весӹ докы анжалтышыжы ылын. Тӹдӹм мӹнь колынам ӹмӹлӹштӹштӹ охыр ӓтӹ ора кулис портье кузыктенӹт маклакам шуэн колтыш дӓ сырам. Тамара гӹц куртка ик ящик вӹлнӹ киӓ. Тӹшкӹ тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ молы цилӓ ӹшке доно ӹшке выргемжӹ нӓлӹн, но Пепе гӹнят. Колталта дӓ сценыштат тӹдӹм мӹнь докы лишкӹрӓк шыпшылын куртка. Эксӹк толеш Тамара йылерӓк роалтыш выргем ӹнде кердӹт. Мӹньӹм анжен, кыце тӹдӹ выступаеныт.
  
  
  Тӹдӹ простыньвлӓм дӓ кудышты. Пӹсӹн дӓ ӱлӹкӹ кашташ кӱ тӹ дӓ тӓрвӓнӹдӹмӹ дӓ цӹтӹрен трусик лифчик ӹрзӓльӹ. Тенге тӹдӹм кушташ, вуйта тӹдӹлӓн тидӹ ӹлӹмӓш доно кӹлдӓлтеш.
  
  
  Дӓ тӹдӹ тенге ылеш. Дӓ кыце мӹнь, шамак толшы. Мӹнь гӹцем сӹсӹргӹш-кулис доно ӓнгӹсӹр, коридорыш лӓкмӹ амасам тӹнг фойештӹ. Мӹнь выртеш шагална, кынам зал шон. Мӹнь ӓшӹндӓрем, кок пӱэргӹ уж ма, ти корнывлӓ дон гостиныйыш шалга. Кышты тенге, кыце дӓ Пепе, кыце постоялец отель. Нӹнын пуры семӹнь пахлм бордель парижский шулды. Ӱпшынч юж мӹлӓм. Кынам упем ятыр слабка, вӹд.
  
  
  Мӹнь шеклӓнӹшӹ ончаш лык. Тамара яжон ынгылен, мам мӹнь ӹнянем кердеш. Икманяр кок ярдым гӹц мары тӹ вӓр, кышты тӹнг холл гостиныйыш. Икшӹ тӹшкӓ вес покаш ире. Явным изобразительный искусство ӓклен. Дон «Трехо» 22 - тенгеок олен дӓ пистолетым мӹньӹм шыпшеш вес кидӹш калибрже пепе автоматический полка, кыце кердеш, пока ак охыр столовыйыш шон.
  
  
  Стӧл шагалтымы ылын, тенге, кухняшкы эртӹмӹм викок ясы мӓ кӹдеж вес лыкыштыжы ылын. Стӧл тӹрӹс хватенӓ ыльы. Перегӓлӹнрӓк кедӓ вӓрештӓш манын, нимат ак пыдыртымы дӓ нимат ак керӹлтӹнӹт. Йӹргешкӹ кок окня сотым распашной амаса вашт йога. Мӹндӹрнӹ, мӹнь южнам юкым колеш. Мӹнь олен дӓ йӹвӹрт пырышы амасам шӹкӓл. Столовый стенявлӓштӹ сага пӹзӹрген шагалеш дӓ мӹнь изи коктынок кухняшты нишо.
  
  
  Барат полкы доно дӓ приборвлӓ ӱлнӹрӓк ылшы графин тӹштӹ столовыйым ӹштӹмӹ. Тӹдӹн сага, виш амаса сага шалгышы, кого шкап выргем, савыц дӓ соок циц. Швабра ваштырдон дӓ эче улы, икманяр ведром, лашашым ӹштӓт кӹвер дӓ итӹрӓйӹмӹ полироль четырехлитровый банк. Мӹнь амасам олен кухняшкы сӓрнӓлеш дӓ кӹзӹтшӹ пӱӓ чӱчӹлт. Мӹнь тӹдӹм ужынам веле ужын кердӹн: холодильникӹм двухдверный, стӧл автоматический посудомоечный машинӓ доно ылына, кыды у окняшты гӹц ирок. Юк, столовыйышты гӹц тӹдӹм мӹнь колынам, ӹдӹрӓмӓш кӹжгӹ лӓктӹш, стӧлӹм поген. Нер анзылнок ӹшке мыралтен дӓ пӹрхен, тӹдӹн йӹр шалгылтеш. Коридорышты камерыштыш ылшы йӱкшыктарыше лык улы, сӹнзӓжӹм ӧрдӹжӹш ныр. Мӹнь мӹндӹрок лишӓшлык агыл анжымыла. Мӹнь хоть ак шо гӹнь, мам мӹнь ужам. Тидӹ хоть-махань значени ак ли йӧн.
  
  
  Мӹнь сигаретӹм дӓ тӹдӹм чӱктӹш тамара гӹц ик шӹрпӹн нӓлмӹ унагудысо короплявлӓэш, кыды номержӹ гыц кандымы. Тӓрвӓнӹдеок шалга, мӹнь ик минутеш, колышташ шӹмленӹт. Мӹнь нимат ак кол, селмӓ гӹц пасна вӓтӹжӹ дон шӱлен дӓ мӱгӹрен астматический случайный мискӹжӹм.
  
  
  Шыпшыт, мылам ведрам шкап докы миӓ дӓ таманяр шумышты соок выргем. Изи шӹштӹ шыжыктыме мӹнь сигаретӹм дӓ тӹдӹн вӹкӹ кӱшӹц шуэн. Ужам, мам нӹнӹ пакыла пӓнгеш, мӹнь амаса вашт эртӹмӹжӹ дӓ мӹнгеш распашной столовыйышты выченӓ. Шкафым пачы мӹньӹм кодат. Тамара мане, ма тидӹ гӹц кокшы пелӹжӹм минут нӓлӹн, но техень положениш нелӹ жеп раш пӓлӹ лиэш. Ик мычашышты тӹдӹлӓн пӧртӹшкок состав сигаретӹм ойыплын ли манын, спичкӓ, — торгейӹмӓш мычаш дон маркылан оттиск йӧнӹм пуэнӹт. Кӹран цӹреӓн ылын вато сигаретӹм темӓш ешарен, селитра шӹнгдӓрӓт. Пач мычашышты сигаретӹм табак кӹзӹтшӹ гӹц ӹштӓт ыльы. Нерв столовыйышты шӹнзӹшӹвлӓн когон вычымы ылеш, но мӹлӓнем большы нимат ӹштен ак керд. Тамара мӹнь ӹнянем, весӹ манын занимая. Веремӓжӓт олен ясы шыпшылтын. Вара йӱле сигаретӹм.
  
  
  Тӹдӹ тылжы вӹц секунд, дӓ тидӹ ситӓ лиэш манын, шӹкш шӓшкӹ ведӹрӓ сӓрӹмӹ. Отлично ӹлӹжӹн тувыр, а вара соок пӓнгӓш тӹнгӓлӹн. Шапы шкаф гӹц шӹкш кухняшкы вала. Мӹнь пӹшӹн амаса вес велнӹ шим слабкаэш, кынам остатка ӹдӹрӓмӓш саслаш тӹнгӓлеш: « Фуэго ! Фуэго !
  
  
  Мӹлӓм чучеш тӓрвӓнӹдеок шӹнзӓ, юкшым колышташ. Стражник сӹгӹрӓл колта дӓ вара кок ашкыл нелӹ: « Эй ! Фуэго ! Мӹнь колынам, ик семӹнь попымы. Пистӧлетӹм мӹнь кидӹш ванжа доно нишо. Шӹлтӓш цаценӓм оролжы, мам ю. Кӹжгӹ ӹдӹрӓмӓш саслат, кидӹштӹ. Кахырен дӓ кахырен шӹкш дон куым.
  
  
  — Кидӹм кӱшкӹ, — мӹлӓнем приказываймы.
  
  
  Захрипеть ӹдӹрӓмӓш юк, мӓӓт иктӓ-гӓнӓ. Ӱэ форман эдемвлӓлӓн ӹнянӹмӓш дӓ сӓрнӓл. Кӹзӹ дон шошым, тыл тылипвлӓжӹ. Ярышан ныгыды шкаф гӹц шӹкш вален, тӹдӹн фактвлӓжӹлӓн шӹлтӓш, ма только ведраш тыл йыла. Шыквлӓ дӓ пыш, векӓт, нӹнӹ рефлекс путаен, пистолет йогывлӓ ик ӹрвезӹ годым, мӹнь весӹ вӹкӹ тӹргештӹш. Мӹнь ик йыхшы лӱэн шелеш. 22 лапка хлопок кор дӓ гудок юкышты ӹдӹрӓмӓш йолажы калибрже вес ӹрвезӹвлӓ, мӹнь вӹкем тӹргештӹш. Мӹнь ик ашкылым анзык ӹштӓ, тӹдӹ ик выртеш доно перви ма мӹнь тенге лишӓшлык манын, тӹдӹлӓн ӹнянӹдӓ. Мӹнь тӹдӹн доно ял пылвуй лош цым вала. Тӹ годымок, мӹнь кенвазым, кидшӹ дӓ ялжы мӹнь тӹдӹ пӹтӹрӓ руж тӓрвӓнӹш. Тидӹ область регби-флип. Тӹдӹ ӹшке ви доно мӹнь изишӓт сӓрнӓл кеӓ, дӓ тӹдӹ колеш. Тӹдӹм вуйжы гӹц шим р полкы доно пыдыртымы. Тӹдӹ сӹмӹрлӹш, ӱштӹ ылеш, тӱнӹ игечӹ.
  
  
  Шӓлӓтен йыхыш гӹнят, пӹтӓри орол шагал ак керд. Кобурам дӓ тӹдӹ ӹшке пачын пушы сылны клапан кичкӹж пурын анжен, мӹнь маньым пуля вуйышкыжы пыртымы. « Муй браво», — мӹнь келесем, тӹдӹ ял мӹшкӹреш, онгылашыштыжы а вара. Тӹштӹ кышты тӹдӹ киӓ вазын. Тенге ӹдӹрӓмӓш ӹшке ышышкыжат ак ли, мӓ коллан ӹняндӓрен ак керд. — Ит йӓтлӹ веле, сеньора, — мыньжӹ келесӹшӹм. Онгылашыжы тӹдӹн шалахай кидшӹ доно мӹньӹм кулак докы лыпшалт тӹредеш. Отключаться дӓ тӹдӹм ӹнгӹрӓлӹн, тӹдӹ седӹрӓэш сӓкенӹт мӹнь шеклӓнӹшӹ.
  
  
  Шкафышты мӹнь нӹнӹ гач тӹргештӹш. Шыралтшы дӓ мӹньӹм кыченӓ шӹкш швабра ведро тӹдӹм чӱктӹш. Мӹнь тылым йӧртен, но соок панг кодеш. Тыл доно сынгышыц мыньым, мылам ведрам лыктеш дӓ кӹлӹм кӹл швабра шкаф гӹц цикӓ.
  
  
  Мӹньӹм кодат, тӹдӹн оружийжӹ орол кычен, вара цилӓ кыш цикенӓ шкафым. Мӹнь шкафым тӹкӹлен, кухня гӹц кыргыж йӱкшыктарыше камеры дӓ сравачшым кӹшӓнӹш цикӓлӹн, ручка дон шик рӱзен швабра ведрам. Шӹштӹ доно банкыдам мӹлӓм вес кидӹштӹжӹ кыча.
  
  
  Кӹдеж дӓ кухня эртӹмӹкӹ мӹнь кӹтӹкӹн вес коридор гӹц, кышкы картла мадыныт орол-ет. Карт ӓль стӧл вӹлнӹ киӓ, пӱэргӹвлӓӓт нӹнӹм кышкы шуаш. Верц вуй амасам сек кого тора лиэш. Металлвлӓ дӓ пулш ӓнгӓлтӹш мӹнь вел кого цынгыр пӧкенӹм карангдыш. Дӓ амаса пачылт кемӹлӓ чучы. Мӹнь тӹшкӹ пыраш ак анжы.
  
  
  «Менеджерӹштӹ» револьверым хватя дӓ тамам мӹньӹн мӹшкӹрӹштем кого. Цилӓжӹ шӹм метр liber камера тырлен кӹлӹн ылын дӓ вӹц пучывлӓ дон циц ылын. Ия тӹдӹ тамам худа ыльы вӓрештеш, мӹнь промахиваться доно маньы. Радиоприемник камерышты шайылнок шалга тӹдӹн вӹлнӹ. Тӹдӹ, векӓт, ядм хайзилӓнен, станци найдти малын тӹдӹм иктӓт ак керд. Тӹдӹ, конечны, ана шанымем доно, мӓ буря, кыды тӹдӹм ӹштӓш палша, цилӓ тенгеок тӹдӹм принимайы радиостанций мешӓйӓ. Ствольный коропляжым сагажок стӧл вӹкӹ тӹдӹн сагаок револьвер киӓт. Тӹдӹн кидшӹм хватя, кыце валгынзыш.
  
  
  Мӹнь кыргыжам, ак шагал. Мӹнь тӹдӹн докы пӱгӹнен, пулыш лошты вуйжым пиштен. Швабра мӹнь улы ви доно лыпшальы, ма мӹнь ылам. Ведраш тӹдӹн лицӓжӹ якшарген. Револьвер пӹлӹш тӧр шелӹн воктен. Пространство голдыр юк мӹнь изиш шӹлмӓшӹм лож-лож. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ кенвазы. У шыпшын дӓ тӹдӹн тӓрвӓнӓ. Вара тӹдӹ кенвазеш тӓрвӓнӹш. Пӓлӹк лицӓм тӹ йылаты сӓй улы шотыш ведром, клееп, кыды ӹшке ӹлӹмӓш мычаш якте тӹдӹм намалыштын.
  
  
  Центрӹм вуйлатышы пӧрт доно тӓнгӓштӓрӓш лиэш корпусвлӓ гӹц передатчик проста. Тӹдӹм таманяр металлвлӓ шкаф гӹц ылмы, формым дӓ размерыштым шӹгерешӹштӹ шалгымашым ӓшӹндӓрӹктӓ, кыды датчик ылыныт, кӹлвлӓм дӓ переключатель. Кӱшӹл ныреш шкафым пачы дӓ тӹшкӓ той силовой шап сеткӓ гӹц ыжата. Вентиляционный кӹжгӹ ыраж ӓнгӹш кабель гӹц ямыныт. Зажужжать электрон устройство шыпшын. Отель генератор, электровий снабжаят тӹдӹ, векӓт, подвалеш по доно йӹгӹре ылеш.
  
  
  Тӹнг мӹнь л чӱктӓт. Мунген пӹтен. Икманяр выртеш кидӹш затанцевать метр, а вара мӹнгеш кенвазы. Пистӧлетӹм мӹнь погыжы дӓ тышманым шин шӓлатӓш цилӓ итӹрӓ, мӓ кешнӓ. Камера гӹц лыктын дӓ тӹдӹм виктӓрӓ савыралте йӱкшыктарыше тӹнӓм мӹньӹм стӧл лӹвӓлнӹ шӹнзен вӓрӹм орол-ет. Мӹнь пӧртӹлӓм, шкафым пачы дӓ кӧргӹжӹм шӓвӓлтӹш, шӹштӹ доно стеня кӹвер. Пӹтӓртӹш кычылтмы мӹнь ужаш манын, ведрам у тылым ӹлӹжтӹмӹлӓ. Мӹньӹн шӱмӹштӹ со йыла шӹштӹ лаксакышкы шӹндӹмӹлӓ. Тыл вӹсӓлтӹм, вара вентиляционный южгыкташ ыраж гӹц аварта. Мӹнь кыргыжам - кулак имжы, мӹшкӹр ямын.
  
  
  Управляющий махань-ял вӹкӹ кӹньӹлтӓ дӓ ӱштӹшкӹ толмы семӹнь, кӱсӹм пӧрӹктӓш шанен циц. Кок гӓнӓ мӹньӹм тӹдӹн вӹкӹ нападаяш выченӓ. Охранниквлӓ тӹшкӹ керӹлтмӹжӹ доно револьвержӹм тӹдӹ ик кулак, мӹнь тӹдӹ питӹрӹмӹ паштек кыдалыт. Тидӹ мӹньӹм ытарен. У шӱлӓлтен, шукыжок тӹдӹ пӹтӓриш шукым чучам, йыла ӹлӹшӓт уке ылын. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ нападаяш дӓ лӓктеш. Ну, мӹнь тылым пальтомат уже.
  
  
  Горилла гань ылеш. Тӹдӹ мӹнь вӹкем кечӓлтнежӹ, дон соредӓл-испански. Молнамшы дзюдоистский кайы мӹлӓм кычы тӹдӹм, кидӹштӹ цаштыра. Тӹдӹ шалахай кид иӓшӹн мӹнь согавлӓ пальтовлӓ, вургымла — тӹдӹ тыгыр. Тӹдӹ шӹртнялтеш. Вургымла ял мӹшкӹржӹм дӓ тӹдӹн вургымла ялжым мӹлӓм виктӓлтӹш. Тӹ векӹ лывшалтын дӓ кенвазаш тӹнгӓлеш. Тӹдӹ мӹньӹн изи палшен.
  
  
  Шӹцшӹ дӓ шӹдӹн анжымаш, мӹнь тӹ ыдырен, кынам вазын. Тӹдӹ амаса порогы камерыштыш пиш йӱкшыктарыше каталан. Кидешӹжӹ йылышы шӹштӹ тӹдӹ комдык кенвазы. Каждый движеништӹжӹ эче кого тыл аварта. Тӹдӹ яла шагальы. Вуйым сӓкен, пӧртӹш тӹдӹ саслен. Факел гань эдемвлӓ, тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ йыла. Тӹдӹ мӹлӓнем палша ак керд дӓ амасам чӱчӹн шӹндӓ. Тӹдӹн саслымжы ак шакты, а пожар ылын викок ак цаклы. Остаткаэш мӹнь шӱлӹшӹм ыштен кертын. Отчаянно тидӹ мӹньӹ тӱнӹ. Изин-олен мӹнь яктеэм шоде, мам мӹнь когон шушырга. Шушыржым пачеш мӹньӹм пулыш шӓрлен; наверны, оролен нападаймы годым. Омышудо шӱтӓш кид карштымжымат. Мӹнь йӹрем анжышы, шалахай кидшӹ парня. Ӓль мӹнь ӹнде пакыла действыяш шамым ямден кердеш, Мӹнь пакыла. Ош векӓт, мӹнь, - турок, кухня гӹц кӹдежӹш мӹнгеш лӓктӹш нишо.
  
  
  Мары выргемӹм шот дон дӓ амасашкы стучалаш шкаф гӹц ик уштыш. Мӹнят шагальым дӓ амасашкы стучалаш. — Сеньора ?
  
  
  «Си! Синт!
  
  
  «Тӓ шанедӓ гӹнь, мӹнь тӓлӓндӓ тидӹ пульывлӓ гӹц амасам шолткышы манаш гӹнь, тӹдӹ пакыла попаш чымен игы».
  
  
  Хозаланымаш ик выртеш тырла. Вара тӹдӹ келесен: «мӹнь тырлышым, амиго».
  
  
  « Буэно ».
  
  
  Коридор мычкы мӹнгеш толмыжы годым, сцена кычен, пӱэргӹлӓн кок мӹнь ужам, сӹнзӓ дон гостиныйыш пырен шалгышы Эль - Коюнтур . Лопкат куандараш шишкен дӓ нӹнӹм ял. Шылдыр кынам мӹнь яктеэм шоде, мӹнь ынгылем, малын. Тамара трусик ик ылын. Тенге тӹдӹ шукы семӹнь эртӓрен кердӹт, куштымаш секретвлӓм гӹц ик кого лин.
  
  
  Туяш комбы улы. Припев гӓнӓ шудым, нӹнӹм шоктен, ритм но лимӹ семынь виӓнрӓк, дӓ тӹдӓт цела тамара пайдаланымаш.
  
  
  Тӹдӹ кӱш дӓ ӱлӹкӹ стриптизерша турок о, ӓрдӹм лыпшен дӓ онг ӹрзен кыдашаш. Халык шотышты знакым зааплодировать, кыды ӹдӹрӓмӓш ылына гӹнят, каеш, ш докы лишӹл ылын. Цилӓ тӹдӹм кычалалын цӹтӹрӹшӹ цӹзӹ анжалтышыжы ылын. Тӹдӹ... мӹньӹм ӱжӓш и ты ылмы годым сӹнзӓшкет тургыжланы анжалда. Волгыд тӹдӹн лицӓ. Тӹдӹ мӹлӓм знакым пуа изиш талашалынна. Мыкик ӹшкӹмжӹм шижеш дӓ тӹдӹн финалыш тӹнгӓлӹн.
  
  
  Финалыш дӓ махань!
  
  
  У семӹм шакташ тӹнгӓлеш группы погыненӹт. Тамара пӱгӹнӓлеш дӓ пӹтӓриш аккордым погалтен, ӹшке дон простыньвлӓм лифчик нӧлталаш маныт. Тӹдӹ цилӓ йӹргешкӹ сӹлнӹ подарымы ӹшкӹмжӹн анжалтышыжы коварче чокалык сӱрзаланаш одар. Ӓнгӹсӹр ылшы пингӹдӹ тӹдӹ халыквлӓ лошты яжон каеш линия нейлон трусик ӓрдӹ, тӹдӹлӓн ик выртеш чӹмӓлтӹм, анзыкырак пугӹнен тӹ годымок. Тӹштӹ тӹдӹлӓн шӹцмӹ вӓр кодын дӓ сӱрзаланаш трусик дон ӱлӹкӹлӓ валаш кеӓ, дӓ мӹнь кӹньӹльӹм дӓ кынам тӹдӹ лифчик простыньвлӓм канден.
  
  
  — Кого йымем, — тӹдӹ чушлаш. — Мӹнь шанымемдон, тӹнят ак тол нигынам.
  
  
  "Тидӹ йӹле цӓрнӓ," мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Мӹньӹм анжен, кыце тӹдӹ мӹнгеш сценӹш протанцевать. Тӹдӹ лывшалт, театр ӹшке орта коварче представляйӓт. Святой ышет кеӓ. Мӹнь ам пӓлӹ, ӹдӹрӓмӓш ма гишӓн шанен, но тенге нӹнӹ логӹц кыды каеш, вуйта тидӹ гӹц нигынамат тӧрлӓнен. Мары вӹргорны шелеш. Быстро йӱн подылын, мӓ шукын официантвлӓ канден. Ӓйӓкӓ пӹтӓриш ӹлӹшӹ ӹдӹрӓмӓш выргем дӓ кӹзӹтшӹ нӹнӹ ӹшке сӹлнӹ, пышкыды ш тӹдӹлӓн йӱӓш ӱжевӹ. Остаткаэш, нӹнӹм сотышкы толеш мычаш, Армагед дӓ, ӓнят, икӓнӓштӹ Кок Явлени. А тӹдӹ лӱдӹн колта гӹньӹ - тидӹ ма верц ылшы йӧнвлӓм цевер!
  
  
  Ободряющий юк шакта. Тамара трусик кыдашаш тӹнгӓлеш. Группы дӓ семвлӓ вазыныт ӓшӹш толыныт шим кульминацийже. Вуйжы цӓрӓ вӹкӹ анжылтын дӓ седок мӹньӹн кымалаш манын, цыланыш тылым дӓ кӹжгӹ камерым пачын амаса тӱнӓт эче цилӓ лӱдӹш таяш манын выргемӹм йӱкшыктарыше орол-ет. Тамара трусик цаткыды шӱлӹш валтен. Йымы, ак талашы тӹдӹ малын? Лапкаок. Пышкыды кыйыр ӱпшӹм аражы кайы. Шукы юкым дӓ юквлӓн!
  
  
  Мӹнь лепкӓн кӹжгӹ дӓ пулш сагажы ной турок пӱжвӹдӹм ӹштӹлеш. Тӹдӹн доно ял трусик олен йыжнен. Нӹнӹ тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш дӓ кудышты. Тӹдӹ кымык, тӹдӹ нӧлталаш маныт. Ял доно виктӓрӓ, коварче лӱктен, пӱэргӹ гӹнь тӹдӹ анжыктат, мам нӹнӹ нигынамат ак монды.
  
  
  Народ йӹнгӹсӓ.
  
  
  Урмыжалеш комбы.
  
  
  Тамара сцена гӹц мӹнь виктем кидӹм шынгалты.
  
  
  Сава шукы улы, но ак ситӹ ылын жепыш портылнежы. Тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ пальто мӹлӓм келесен, мӓ тӹ жепеш ситӓлык лижӹ манын, тидӹн паштек чиэн, отель гань мӓ гӹцнӓ лӓктеш. Ирӹкӓн ӹшке выргемжӹ, тӹдӹ коридорыш дон гостиныйыш тӹнг мӹнь кыргыжам.
  
  
  — Ник, Ник, — тӹдӹ шӱлӓлтӹш, — ма лиӓлтӹн?
  
  
  — Тидӹ значени ак ли, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  'Но ...'
  
  
  «Кӱ канал пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, ик кодеш. Важвлӓжӹ вара мӹнь тӓлӓндӓ шайышт пуэм.
  
  
  Ма отель гӹц шӹлӹт. Тидӹ проста толшеш, мӹнь шукы тумаенӓм. Мӹнь доран шагалалеш дӓ выртеш прилавкышты, мӹнь шаненӓм дӓ кыце, прилавкышты раций лӹвӓлнӹ шалга. Мӹнь тӹдӹн докы ӱрлен дӓ тоныш псевдо-приказываем менеджерӹштӹ эдем «фиат» пӧрт анзылны дӓ ӧрдӹжӹш колтен «бьюик». Шӹлтӓш микрофон шулды изи юк вашталтен, кӹтӹк ылыт дӓ вӓшештӹмӹ : «Si, señor!» Коридор мычкы мӹндӹрнӹ, парадный амасавлӓ гӹц, машинӓ тошты дӓ ма тӧршталте цацен.
  
  
  «Фиат» орол-подъездный корнывлӓ гӹц ӧрдӹжӹштӹ шалген. Тамара кынам уж, мӓ шукым, кок пӱэргӹ махаял мам пурым тӹ годымок, ма дорц эртӓт. Шуашыжы тӹдӹм диваныш откидываться расслабленно дӓ ваштылаш тӹнгӓлеш. Тидӹ истерический куштылгын ваштылеш. Шӱлештӹл, тӹдӹ сӹгӹрӓлеш: «О, тидӹ тӓ ужеш кок пӱэргӹ?»
  
  
  'Кыды? Тидӹ «фиат»?
  
  
  "Уке, Ник, тӹдӹ кокшы гостиныйышты!" Тӹдӹ эчеӓт когон ваштылаш тӹнгӓлеш. Нӹнӹ цудеят анжен техень, кынам мӓмнӓм нӹнӹ сага эртен. "О, нӹнӹ лицӓжӹн выраженим тишкӹ!" Ха-ха-ха ылшы тамара кучаш. — Мӹнь лачокат тенге лит сӓй?
  
  
  "Да, - тӓ лиэш яжо."
  
  
  « Тӧр ?»
  
  
  «Ситӓ сӓй, манын мӹнь каен ӹлӹжтӓш цацен».
  
  
  Захихикать изиш ладнангеш дӓ Тамара, ваштареш кредӓлмӹ годым руль «бьюик» самолет дӓ ӧрдӹжӹш кыдалеш. Тӹ годымок чиӓш тӹнгӓлеш; ваштылеш пӹтӹмӹкӹ, тӹдӹ келесӓ дӓ изиш вес мычаш пунтаренас, юк ӧрӹм: — Ник, игечӹ. Вашталташ.'
  
  
  Ӹнян. Лӹмжӹ вален: ӹнде йогыныштыжы шолеш. Кынам-гӹнят пӓлдӹртен йӹлгӹжӹн пӹцкемӹш пӹлгом, вашт мардеж урмыжеш мотор юк да шулалтем, ӹмӹл семӹнь шушыртат. Пушӓнгӹвлӓ, капайымы дӓ цилӓ, мам чонгештем, мӓ йӹр чонгештен эртӓш урмыжеш. Градина рикошетить окнявлӓ дӓ амаса дорц. Сӓндӓлӹкӹштӹ ма, ороды ӹш анжы.
  
  
  — Лиймаш поран передатчик отключение ӱжӹктем, — мӹнь келесенӓт цӹвештӹлеш.
  
  
  — Эчеӓт худа ли, — Тамара пӹжгӓлтӓ.
  
  
  «Мане, кӹзӹтеш мӓнмӓн пӹтӓрен передатчик панама остатка и».
  
  
  Ош тӹдӹ мӹнь докы сӓрнӓл, тӱцӹн лым гань. — Но Ник, — лудмӹжӹм тайыдеок тӹдӹ гӹц ядеш. 'Ма лин кердеш, тидӹм ӹштӓ, тенге?
  
  
  
  
  12 главы
  
  
  
  
  Кӓрш суен, Ислам куд километр пунтаренас примерно сангра гӹц лин. Но ситӓ ороды ылам ма гӹнят,чонгештӓш манын, техень игечӹм, ма тенгеок ороды агыл лишӓшлык манын, тӹшкӹ тӧрӧк кыдалыныт. Южшат, океан вӹлнӹ кымданжок пӱм шыпшын мӓ чонгештенӓ. Кӱ тидӹм ӹштӓш кокшӱдӹ нӓрӹ миля чонгештӓ дӓ, ӓнят, эче 150 миля доно аймылтылын постоянный. Койба остров вылны ма сек кого иксӓ доно чирика эртен, исправительный колонижӹ. Лопкыт дӓ мам вара 150 сӓрнӓл толына кӹжӹ панамский азуаро миля иксӓ. Панама корны доно иксӓ доно Панамский-Ситӹлӓ дӓ Бальбоа.
  
  
  Самолётвлӓм ӹштӓш веле жеплӓ дӓ тидӹ цилӓ, ма дӓ пикироватлаш ӹрзӓльӹ. Тамара гӹц катаенӹт доно мӓӓт тӹшкӹ, тӹш-тиш. Мӓ нигнамат ана вӓрӹшкӹжӹ шӹнзеш. Прӓжӓштӹжӹ ма только варым безопасностьышты кыча. Иктӹ паштек весӹ шӹкӓлӹнӹт. Нӧлталя йочыргаш дӓ мӓгӹрӹделам, шылдыр, каеш, хоть-махань паеш шӓлӓнен кердеш. Каждый гӓнӓ, самолетланна воздушный воленат кынам лӓктӹш, мам мӹнь логен-пингӹдӹн тергӓт дӓ тӹдӹн пулшыш орлыкым келесымаш. Тамара шыпшыл ялштен дӓ кынам мӓмнӓн рано пидмӹ анзылны, но тидӹ ситӓ лиэш. Чиӓжӓт седок мӹньӹм пулыш гӹц выртын мӹньӹн тыгыр доно ньӹгенӹт.
  
  
  Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. — Махань островым координат, Савалташ?
  
  
  — То эче, — мӹнь юкымат перекрикивать. - «Пӹтӓриш Панама-Ситӹлӓ».
  
  
  'Малын? Перлас остров архипелагын ласа Сангра де , тишец ирвел ылмы агыл, а йыдвел.
  
  
  Мӹнь мыкик ӹштӓ. Архипелаг анжыктышы «шукы тангыж островвлӓшкӹ», примерны анжымаш пуэдӓ дӓ тӹ годымок изиш шӱдӹ кӓндӓкшлу «жемчуг» вес монгырыш иксӓ. Кӓршем мӹнь анжыктышы виш. «Тидӹ ӹшке цельжӹ якте шур мон, а ӹнде прибор ӹнянӓш ак ли. Ориентир ма келеш, тидӹ мӓлӓннӓ изи островок деч ончыч группыш мон кердеш. Хала цилӓжӹ километр кудлу северо-архипелаг гӹц кечӹ шӹцмӹ. Мӓ тишец направленивлӓжӹ пӓлен кердӹдӓ.
  
  
  Тегусигальпа пунтаренас паштек мӹнь шанымем доно, мӓ ваштарешнӓ кеен дӓ ир шуараш сӱмӓн сӹмӹрлӹш, Зембла ӹштендӓ тӹдӹ полковник. Но Панама-шаналта ситӹлӓ катастрофывлӓ ылыныт. Ӓшӹндӓрем, тидӹ гӹц шукы шокшы яратымаш халавлӓ логӹц иктӹжӹ. Мӹньжӹ мотор юк квартирӹштем доно кырык дӓ вадывлӓ ӓшӹндӓрӓлтӹт воктен тӹдӹн ӹлӹжмӹ соборжы цанг каштыра ӹдӹрӓмӓш сентрал анкона авенида. Чонгештӹмӹ годым, хала вӹлнӹ, собор лаштыкшым веле цаклем мӹнь, шонгы По правительство, мотор Национальный театр дӓ бульвар тюрьмӓ малекон боведас бульварвлӓжӹ тошты важвлӓжӹм. Цилӓ, цилӓ пыжгаен пыдыртымы дӓ лачокшы ылын, кӹрӓш дӓ саламат буря нечеловеческий шӹдӹн шин шӓлӓтен. 300 000 эдем дӓ курымаш кого халажы руинывлӓ техень халыквлӓ дон, дӓ кыце тӹдӹ у ӹндекшӹ тошты хала гӹц, рокыш генри 1671 и морган корсар лицӓ доно ӹштӹлеш.
  
  
  Бальбоа, ла зонда порт-Маншы, тоже кымдем улмаш. Мӓ чуть веле мӓмнӓн лу у кӱкшӹцӹш тӹшлен мирафлорес сир гӹц шлюз кердеш. Каналын кок тӹдӹм тӹрӹс докы лӓкмӹ питӹрӹмӹ лин. Кок сӓндӓлӹк икманяр кого ныреш пиш грузовой танкер ыжга дӓ суд, каждый лопкыт дӓ луцкы нӓрӹ кок метр келгӹцӓшӹм метр. Канал Чудовищный мардеж доно эртен. Нимат ак анжыкты, тӹдӹм шайышталам ма яжо пӓшӓ вес перешейке.
  
  
  Шолеш шӹдӹ доно, мам ӹштендӓ зембла тидӹ гӹц кынам-гӹнят дӓ паян мӱлӓндӹ кая.
  
  
  — Тӹнгӓлӓлтеш, — мӹнь ӱрлӓлтӓш Тамара. Мӹнь ӹшкӹмӹштӹм худан чувствыенӹт. - 'Кечӹвӓлвел-ирвел Сангра Ислам якте . _
  
  
  — Шон, тӹштӹ Зембла?
  
  
  «Уанымаш шокшы тидӹ мӹньӹн», — манын, анжалтышнам шуэнӓ кочо остатка ош пейзаж сӓрнен. «Мӹнь тӹдӹм мон гӹнь, тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ темӓш остров лин, тӹнь сӧрӓ».
  
  
  Тӹнг остров: Сан-Мигель, Сан-педро гонсалес хосе мон дӓ куштылгы ылеш, но пӹтӓртӹш зембла карем вазын пӹрцӹк веле ылын, дӓ у и толеш. Тидӹ скатвлӓ цымырген, кӹжгӹ лым одеял лӹвӓкӹ вӹд гӹц шалга, шонгок хала дӓ тангыж, пляж ошма ара. Тӹ годымок ма эртыжы, «Сессный» шарык дӓ ежӹнгӓн юж йолажы ламая. Тамара румпель ваштареш кредӓлмӹ годым мӹнь шӹцмӹ вӓрӹм кӹчӓлеш.
  
  
  «Мӹнь шанем, мӓлӓннӓ ылшы сир сӹнзенӹт. Ти скалавлӓжӹ кесӹ таганан ялвлӓжӹ кӱэш вӓк ак керд».
  
  
  — Тидӹ ма тӹштӹ? — тӹдӹ яды анжыктымы, налево.
  
  
  Тыды самолетеш доно кӓндӓкшлу градус оголвлӓм ӓен, тӹдӹ мӹньӹм тум манын кердеш анжалда. Хала вашт, пулемет кышты пульы, кыдым мӹнь шонгывлӓн пӧртӹм трассе слабка у кердеш. Нӹнӹ кудвичӹш йӹр ылшы вӹлецӹн тошты сгруппировывать гасиенда. Цилӓ тидӹ дон балконан трехдюймовый кӹртни капка стеня кӹжгӹцшӹм нелӹ кӱвлӓдон ӓрен шӹндӹмӹ. Каталан мерявлӓ дон, тенгеок нӹнӹм перви чангымы, негӹцӹм пиштӓш ак ли, но техень кӹжгӹ ма стенӓвлӓ цаткыдывлӓ дӓ тидӹ ак ли. Векӓт, цилӓлӓн келшен Зембль пыдырата, кынам кыргыжам обороны ӓль пасна пӓшӓшкӹ шон.
  
  
  — Тиштӹ тӹдӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. Кидӹм имжӹ мӹньӹн кидем Тамара. 'Анженӓ! Кудвичӹштӹ тӹдӹн вертолёт пришвартовывать.
  
  
  'Мӹнь ынгылышым. Но кӹзӹт кид мӹлӓм ма тӹньӹм колтен? Левӓш йога, тӹдӹ мӹлӓм ак ли ӹнет ылын. Кидшӹм колтен дӓ вӓрӹм мон воленат, яра?
  
  
  Тӹдӹн цевер мыланем йыренат. Пӹжӓшӹштӹ ма тӹдӹ йоллаш остатка зембла. Пыльгыжме мӹнь олен ямеш, кынам мӹнь ынгыленӓм, ма толкеш нигӱ периметр шӹцмӹ вӓр уке. Рамон хозажы ӹшке ӹштенӹт дӓ выжаленӹт батук гасиенда кружево кырык вуйэш цымырен. Главный капка докы ялгорны мычкы ӱлӹкӹлӓ виктӓрӓт естественный эллинг бухта доно капайымы. Аркыжы относительно яклака лишӓшлык, но утла туран. У остров молы тӧрсӹррӓк ужыныт ылын гӹнят, уа шадыраан шӱӓн либо шӱмӓнгӹн.
  
  
  — Тидӹ лин ыльы пляж, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ цӹвештӹлеш.
  
  
  «Мӹнгеш изи лаштык кышты пляж, кыдым эче кайын олмыд пуштат», — тӹдӹ келесӓ, тӹрвӹжӹм йолет. У тӹдӹ кымык «Сессна» изи мардеж дӓ цилӓ сирӹм шиялтараш участкышкы чонгештӓ. «Тидӹ пиш нелӹ ылын, Ник, мӓмнӓн народ дӓ пӧртӹш ак керд».
  
  
  «Изи кӱ прогулкы тыргыжландара? Надеяться, кешнӓ мӓ кердӓмӓт эче, кынам сӹнзенӹт.
  
  
  Самолет цым ӱлӹкӹлӓ. Металлвлӓ мардеж доно ӓвӓлтӹ дӓ тӹ урмыжмы. Арава йӹр ошма авара. Самолет цӹтӹрӓлт ужам, трӱк вуйта нӹнӹ парализоватлалташ. Тамара румпель доно ваштареш кредӓлеш. «Российӹштӹ ма шаявлӓ ылыт», — цӓрнӹде тӹдӹ сага шӹнден. "Техень положениш рульышты цаткыдын кыча!"
  
  
  Юж лӓктӹш, мам шыпшылыт, ӱлӹкӹлӓ. «Сессный» цӹтӹрен, ошма сир мычкы юр дӓ ошмаэшок ламаен мӱшкыр чымен кеӓш лӱдӹ. Кӱ анзылны пӹсӹ пики ошма гӹц мӓ шалга. У кишӹ кӱэрӹм гӹц шалахай велнӹ дӓ кӱ вӓл, а стенӓштӹ шолмыла вургымла угрожайы коэвлӓ. Самолет улӹкӹ шынгалтеш.
  
  
  Мӹнь урмыжаш тӹнгӓлеш. - 'Кӱшкӹ! Кӱшкӹ!' Рефлекторный мӹнь юкымат ыльы, тенге мӹлӓнем кыце пӓленӓ, мӓ цилӓ ӹштен кердеш Тамара, нер лӱктӓлӓш манын. Пляж таулланыме вӹсен толеш. Тӱкнаш ошма нер. Шы кужырак, вара хлопок громоподобный. Ма шӓрӓлтен, шылдыр подкос сӹсӹрген, а мычашем пингӹдем мотор винт блок, пеле ошма доно мӱден шӹнден. Мӓлӓннӓ левӓш вӹкӹ кузен дӓ пел маклакам шуэн колтыш, кидшӹ дӓ ялжы кӱ гань эдемӹм тышкат. Изи самолёт ак мындырталты, а вара кужы коэвлӓ ишкӹ пачан шӓпненыт. Пӹрхӓлт ма санзалан вӹд, кынам мам карангдымы. Шушырым ма ылын, но вӓрӹштӹ шалгат. Самолет пыра дӓ анзыкы ӹрзӓл коэвлӓ. Ма коэ ламая. Тамара вуйжым ӹрзӓлеш, дӓ тӹдӹ окням пыдыртен лӱктен пляж анжалда. Цӹтӹрӓлт кеӓ, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ мӓ тыменяш тӹнгӓлӹн дӓ ошма доно мӹлӓнем коэвлӓ. «Тидӹ мӹлӓм келшӓ коммерческий рейс вот ма, — йӹрӓлтен мӹнь келесӓш куштылгыжок. «Воленат пышкыды ире тӹлӓт».
  
  
  "Мӹньӹм ваштылеш ак кел!" — келесӹ тӹдӹлӓн кайдымы сӹнзӓвӹд доно. — Мӹнь цилӓ, мӹнь ӹшкеок пӓлем! Мӓмнӓм у тӹдӹ нигынамат о ю!
  
  
  «Векӓт, мол агыл ылын дӓ тидӹ лиӓлтӹн», — мӹнь цаклен. «У пышкыды ошмажым, ял кӹрӹн кердӹн дӓ ма ылеш, мардеж».
  
  
  — Но мам мӓлӓннӓ ӹнде ӹштӹмлӓ ?
  
  
  Мам ӹштӓш?' Ӓтмӓ эртен корзиным нӓлӹн, кыдым кынам-гӹнят качкыш ыльы. Тамара Макаровын пистолетш ылеш ӹнде тӹдӹ, пистолет мендоса тошты доктор, револьвер автоматический 22 Пепе-калибрже полка, а кок ороллан дӓ револьвер тенгеок виктӓрӓш. Пепе пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹм пуш дӓ пистолетым тамара, револьверӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ ӓ молымат. Мам ӹштӓш?' — мӹнь угӹц. — Ма вара, кышкы кеӓ. Тидӹм ӹштӓш пуат!'
  
  
  
  
  Школлаште 13 главы
  
  
  
  
  Пӹлгом шимемӹн дӓ аяр пырышы ял лӹвӓлнӹ мӓ дорцна кырык урмыжеш. Поран эче цилӓ силам погаш. Пӹцкемӹш веле тӹнгӓлӹнӹт. Имӓн пушӓнгӹвлӓ мардежеш икманяр кӱргымалташ. Соок кӱэрым вилыде. Мӓмнӓн гӹц шыпшын куштылгы мардеж ю, мӓ тӹдӹн годым ваштареш кыргыжам. Мӓ пӹц, кыце утопающий, анзыкыла кеӓ дӓ ак кердеп коктын. Тумвлӓ ӹнде чучат массон Буря, аяр, дӓ неумолимый убийственный. Лицӓжӹ выртышты йоген темӓш градин тамара гӹц лин. Мӹнь пӓлем, кышты когон яжон агыл. Мӹнь пулышемӹм кочкаш. Идӓ ядышт веле ӹнде тидӹ эдемӹн дӓ йӓнг карштышыжым шӱтӓш мӹнь лӱдӓм. Тидӹ ваштареш мӹнь, парня дон мӹньӹм дӓ тангыла. Турок кредӓлӹн дӓ ма лывшалт-лывшалт, икӹжӓк-иктӹштӹлӓн палшат.
  
  
  Пел цӓш эртӹмӹкӹ, церпет дӓ эче пел цӓш. Мӓлӓннӓ кырык остатка шон. Мӓ стенӓш шуды мӓмнӓн цаткыды гасиенда анжымаш ярдым кӹжгӹ. Когонжок нӹнӹлӓн лым лӹвӓлнӹ киӓ. Часовой тӹштӹ ылына ылгецӹ, — мӹнь ӹнянӹде ӓ ганьок ылын — нӹнӹн стеняштӹ ак шалгы ыльы. Стеняштӹ яклака ятланаш нӹнӹ шӹлӹн вазын. Тишкӹ йӧрен кен униформа шиждеат чуть мары ылын, кӓпшӹ тервен пижӹн кӹлмен.
  
  
  — Стеня гач ванжаш, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Кымыт п шотыш ӓль кок магазинже капка улы».
  
  
  Тамара цӹтӹрӓлт доно вуйжым ӹрзӓлеш. — Ма ана керд, Ник!
  
  
  - Тенге вӓрӹштӹш мӓлӓннӓ шалгенӓт ак кердеп.
  
  
  Гасиенда шайылны ма кырык кузаш тӹнгӓлеш, тӹнг пырымы анзылны. Икманярышты смысл ӹнде анзыкыла кеӓш нелӹрӓк лиэш. Туткар шагалаш тӹнгӓлӹн, но цӓрӓшӹжӹ пиштӹмӹ кырык сир, кӹлмӹ, яклакавлӓм ит мардеж ягылтен. Тамара пӹтӓриш кенвазеш, дӓ мӹлӓм шуаш вӓрештӹн палшен. Равновесижӹм ямден вара мӹлӓмӓт. Тамара ылевӹ, мӓжӹ коктын мындырталт вала дӓ трӱк, кидшӹм кормежтӹл верц тыргыжланышашлык. Мӓмнӓн чоткыдылык колта, а ӹшкежӹ ломе гӹц угӹц кӹньӹлӹнӹт. Шергӓкӓн чучеш ӹлӓ гӹнят, шокшы дӓ шукы кӓненӹт, колышы эдемӹм кандымы, но ӹлен сусуланет.
  
  
  Ма дон шӹлӹн вазын чёрная кӱшнӹ стеняштӹ колта. Ылам шонгы. Оптымы ылыт чучам, кӱ ланзым лошты природын да кого ылын. Тӹдӹ пел метр ылын кӱкшӹцшӹ доно коктын шотыш куш. Точкавлӓ вӓреш у кидшӹдонат дӓ ялжыдонат ку дӓ мӹньӹ икманяр опора тӹшлӓлтенрӓк анжалеш. — Мӹнь паштек, кынам мӹнь кӱшнӹ ылыт, — мӹнь келесенӓт Тамара.
  
  
  — Тӹнь кӱшнӹ кынам? Тӓ нӓлмӹ гӹнь, тидӹ тӓ!
  
  
  — Мӹньжӹ кынам кӱшнӹ ылыт, Тамара, — пингӹдӹрӓкӹн мӹнь манам. Нерген шанымаш торок шамаклан мӹньӹн ак шо тӹдӹм. — Знакым дӓ выча. Часовой вес велнӹ лин кердӹт.
  
  
  Стеняштӹ тошты кузымешкӹ мӹнь лӱдӓш тӹнгӓлӹт. Защитный перчаткым кыдаш шуэн вӓрештӓш манын, парняжы кӱн яжо нӓлмӹ яклака. У шӱм-чонем шӱтӓш. Мӹнь шижӹнӓм, кыце кид доно цымыргат. Кӹлмен дӓ папавлӓн вӹрӹштӹ. Нелӹ кӱ ял лӹвӓлнӹ шӓлӓнен. Тамара мӹнь колта дӓ лӱдӹшлӓ юкшы тырым стеня сага пӹзӹргӓт. Мӹнь выртеш каеш, мам мӹнь пакыла кен ак керд. Вара мӹнь ӓшӹндӓрем, кыце лишнӹ ылшы Зембла, тидӹ мӹнь шаненӓм дӓ ӹрӹктен. Мӹнь эче ик мон перегӓлӹнрӓк кычаш. Мӹнь тӹдӹм ужынам. Мӹнь дюйм дюйм куза.
  
  
  Лапкашты мӹньӹн вуй вим остатка тӹр гач кымдан эртӓрӹмӹ. Кыт мычкы бритва гань пӹсӹ оптымы ылыт пыдыргыш охоницӓ, но нӹнӹ эффект лым дӓ и. Лачокат, яклешт нӹнӹ мӹнь палшен шалген.
  
  
  Мӹнь ӹнде мӹньӹм сӹгӹрӓл веле шалалта погынен Тамара паштек, кынам пелӓшӹжӹм ужде. часовой. Пӹтӹрӓш тӹнгӓлӹн дӓ тӹдӹлӓн вуйжым кымык сӓкӓлтен, когон кидшӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ, дӓ лишӹл пӧрт стенӓ лошкы олен ашкедӹн. Автоматический винтовкым пулыш вургымла доно кечӓлтӹнӹт. Нӹнӹ ти вӓрӹштӹ докы тольы, стенӓштӹ мӹнь кым киӓ. Тамара мӹнь вӹкӹжӹ анжалын, тӹдӹ манын предупреждаят. Командылан дӓ тӹдӹм ӹнде мӹнь паштекем ит пыры подчиняйӓлтӹт! Часовой лишкӹрӓк миӓ. Близко ситӓ, манын колта гӹнь, ала-мо лийын. Мӹлӓм шӱлӓш тоеныт.
  
  
  Кенвазеш дӓ Тамара равновесижӹм ямден. Тӹдӹ юк лыктеок миэн;. И шотыш, ти юкшы изиш шӱлӓлтӓш, а юкшы ситӓлыкок. Нӧлтет сӹнзӓэм доно ужынам дӓ тӹнӓм мӹлӓм любопытством Часовой. Мӹнь тӹргештен.
  
  
  Долгжы доно пӓлӓш цаца дӓ мары защищаеннӓ. Вара! Тӹдӹ винтовкыжым лӱлтӓлеш со эче, кынам мӹнь тӹдӹм ӧрдӹжӹш шуэн, тӹдӹ вӹкӹ кӱшӹц воленат, мӹшкӹржӹ тӹ йыхыш. Мӹнь тӹдӹ винтовкыжым кид гӹц шывшын, дӓ тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт. Тӹшкӹ тӹдӹн шӱм ӧрдӹжӹштӹ вӓрештӹндӓ. Тӹлненӹт дӓ тӹдӹ шӱлӓлтӹш. Тӹдӹм вуйжы доно онгышты шерын докы лӱктӓ.
  
  
  'Ник!' — кӱшӹц пӹжгӓлтӓ. Мӹнь ужам, сӹнзӓ лӱктӓлеш дӓ Тамара, стеня шӹнзӓ.
  
  
  «Мӹнь вычен ак керд. мӹнь...'
  
  
  — Важны агыл, — мӹнь чушлаш. 'Тӹргештӹл.'
  
  
  — Тӹнь мӹньӹм кычыш?
  
  
  «Со шергы».
  
  
  Винтовкан кидшӹм виктӓлтӓ дӓ паснаок мӹнь пиш часовой. Тӹдӹ кенвазы. Тӹдӹ мӹньӹм кычыш. Хоть ак ли дӓ тидӹ тенге пышкыдын ӧндал, ия тидӹ тотлы ыльы. Мӹнь тӹдӹн докы пӹзӹрген дӓ мӹньӹн шӱмӹштӹ, шыпшалеш. Мам ӹнде?' — тӹдӹ олен ядеш.
  
  
  «Тӹнг портшы. Вероятность кого ылын, тӹштӹ ныр дӓ тӹдӹм передатчик остатка силовой зембла мӓ мона. Коктын нӹнӹ мӓнмӓм пӹтӓрӓт улы.
  
  
  — О, тидӹ цилӓ? — келесӹ тӹдӹлӓн доно игылтмашан гг. Ботинкым шыралын тӹдӹн вуйжы часовой моэп. «Маняр ылын дӓ нӹнӹ лошты земблой ма?»
  
  
  'Мӹнь ам пӓлӹ. Шанем, шукы п.
  
  
  Тенгеок "дӓ". Мам дӓ моаш келеш, а вара колтеныт ӓль пуштын, ӓль ма ак кӹлмеп. Мӓ пиш кӹзӹт, кынам мӓ стенӓш. Пульы тӹдӹн икманяр, ма доно ӹлӓт, мам вашталтымы шагалеш. Ой тӓ эче техень яжо ылыт? Тӹдӹ юк лыктеок колыштда мӹньӹм. Цинизм ӹшкӹмемӹм лӱдӹнрӓк тӹдӹ шӹлтӓш цацен. Тидӹ ял естественный цӓрнӹде. Тӹдӹн причиныжы жапле дон кӱвлӓм идӓ лӱд, — ороды. Тамара ӹдӹрӓмӓш ылын цаштыра, практичный, нигынамат ак чулым да дурын.
  
  
  — Поняти ак ли, — мӹнь пачым. «Кердӹт дӓ цилӓнок ӹштен кердӹт веле мӓлӓннӓ ӹнянӓ. Тидӹ лелӹ ылын, а анжышы мам ылын».
  
  
  Тӹдӹ мыкик лыстыге. «Ала варан, тидӹ кыце пыта, Ник, цацымыжы мӹлӓнем мам келесенӓм-ик ласко».
  
  
  — Мӹнь саслем палшык, — йӹрӓлтен мӹнь келесӹшӹм. Мӓмнӓн ӹмӹлвлӓнӓ пӧрт шайыл шырпе гасиенда. Часовой автоматвлӓ мӹньдонем ӹнет, кӹзӹт ак цаклы, тӹ механизмӹмӓт кӹлмен. Тӹдӹ мӹнь гӹцем нӓлӹн дӓ ик револьвер пиштӓ.
  
  
  Ма лык дӓ якте шон шагальы. Вертолёт анзылныш кудвичӹ ылын. Тӹнг зданижӹ кӱ мӹнь тыменяш ӓнгӹсӹр, кышты моаш ӹнянӹмӓш Зембла. Тӹдӹ утларак ылын, ӓлок суртшым чанген, кӱлӓн тӹдӹ левӓшеш ташкалтыш мычкы. Капкавлӓ виш ылыт, кыдывлӓ пырат тӹнг автомобиль гӹц пырышы кердеш.
  
  
  Лым вашт пӹцкемӹш ташкалтыш савыц дӓ чуть-чуть просматриваться турга. Йолашты виӓн ылыныт, тагышты-ӓнят эче часовойышты шалгышы. Ик ӓль икманяр, весӹм дӓ нерв кӹлмӹ, чыдырыкташ парня liber. — Мӓ сек кужы корны кеӓ, — мӹнь келесӹшӹм. Вес пӧртӹн шайыл ма докы кыргыжеш. Ылеш мӹнь седок ӹнет кыргыж гӹнят, шеклӓнӹдеок дӓ хӓдӹрӹн шотыш шӹп ли. Мӓ пакыла олен кеӓш. Ти здаништӹ кок велнӹ ылшы гасиенда гань, гараж. Ма гӹц пасна эпизодын вес мычаш якте шон. Лу нӓрӹ метрым вургымлаш цӓрӓ ылеш. Тӹнг зданижӹ тӹдӹ верц ылын.
  
  
  Колвлӓм шӹмлӹшӹ дӓ мам стоя. Мӓлӓннӓ нимат ак кол дӓ шайыл тӹнг здани докыла кыргыжеш. Окня анзылны куштат ма доно кӹртни гӹц шӓрлӓш рӓдӹ решотка кыйыртымы тӱрлеман. Кок темӓш амасавлӓм царгеныт, кӱ лаштык рӓдӹ тор шелмы. Капка улы дӓ нӹнӹн рӓдӹштӹ эче ик окня, кыды гӹц цолт сотемдӓрен шӹндӹмӹ ылыт. Тӹнг пӧртнӓжӹ капка докы мелӓн нелӹ корны кӹтӹкрӓк булыжный кеӓ. Капка доны, будкыш шалга, телефон шарныктет-автоматвлӓ. Будка выченӓ. Сотемдӓрӹмӹ изи ыражвлӓ улы.
  
  
  'Нӓлен. Ванжаш подъездный корнывлӓ мажы келеш, дӓ тӹдӹ магазинже.
  
  
  «Лин кердӹт, нӹнӹ ӹдӹрӓмӓш лӱӓш тӹнгӓлмӹ», — манын Тамара.
  
  
  'Малын?'
  
  
  «Лин кердеш, пӹтӓри нӹнӹ шон ядмашвлӓ пуат».
  
  
  "Тамара, тӹнь шанет гӹнь, мӓ качкаш мадын кердеш..."
  
  
  Стеня сага сӹнгенӓ мӹнь тӹдӹ доно попен кердеш. Пӱгӹргенӹт, окня лӹвӓлнӹ тӹдӹ йӹле эртӓ. Мӹнь тӹдӹн паштек, ӹнянӹ, ак ли ма тӹдӹм ужын мыштымаш. Мӹнь шижӓм ылеш, пӹтӓри нӹнӹ ма лӱӓш тӹнгӓлмӹ, а вара вопросым пуш. Первый маеш окнявлӓ дӓ амаса кок группеш вес монгыр гӹц шырпе. Тамара полметра мӹнь гӹц лин. Тӹдӹ ӹшке ӹняндӓрӹнежӹ движенин ылын, дӓ мӹньӹм пӓлен, тӹдӹм цӓрен ак керд, кердӹдӓ мадын дӓ шокшы пачаш шаям ак тӓрвӓтӹ. Альтернатива мӹнь тумаен лыкташ цацыш, но моделна. Вес мӓ кок окнявлӓ дӓ амаса докы миӓ. Мӹлӓнем трӱк юкым колеш.
  
  
  'Тӹрлӹ!' — мӹнь пыток пӹжгӓлтӓ. Кого докы мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, дӓ мӹнь тӹдӹн докы миэн шагалеш. Кымалты лампа. Окняэш сӓрнӓлеш.
  
  
  Зембла каштын полковник шӹдӹн мӹнгеш-анеш каштын. Мӹнь ам колы, манын тӹдӹ попа. Стӧл покшалны тенге гӹнят тӹдӹ кӹдеж гӹц пакыла мышкынден. Стӧл вӹлнӹ ужаш лиеш электрон, транзистор, платян, дӓ плоскогубцы паяльник. Металлвлӓ шайылны ылам дӓ техень шкафым зембл панель, кыце пӧртӹшкӹ майя. Тидӹ веле пачаш лиэш. Решоткала ылшы снимаенӓм, извиваться проводко ӓ, пӹтӹрен перманентный потикӓокыш. Ынгылаш трудна ылын, тидӹ мам ӹштендӓ тӹдӹ комнатыш. Системӹм ӹшкӹлӓнжӹ у цель доно ӹштӹмӹ тӹдӹ центральный шӹвӓлеш дӓ колымашын тӹнг америкыштыш контрольым империя нӓлмӹ кымшы майя ӹштен.
  
  
  Мӹнь тумаем, нӹнӹн доно хытырымем годым, сагажы шагалын дӓ тӹдӹн кукшынди лицӓн доно ӱсиӓн толшы кок эдем. Зембла юл тӓнгвлӓжӹм лӹмдӹлӓш дӓ эче утларак векӓт, шукы куда-либо. Тӹдӹ пумагаэш пачкым шӓрӓлтӹмӹжӹ диаграмма. Тенге мары кӓнгӓшӹмӓш кок планым ӹшке нелӹ ылын, толыма лишкӹрӓк смейӹ манмым мӹнь изиш. Мӹнь эче куд мары эл сӹнзӓштӓт цаклет, ош халатан кок вооруженный легионервлӓ дӓ нӹл техник, векӓт, пӧремӓн пӓшӓм ӹштен. Тамара мӹнь ядам анжалда.
  
  
  Вӓшештӹмӹ шайылны ма мӹнь амасашкы анжыктымаш. Тервен йӓрнен шагалеш дӓ мӹнь олен шӹкӓл цынгыр кӹжгӹ пушӓнгӹ. Амаса питӹрӹшашлык ана ыл. Кӧргӹш пырынет ма юк колыштшывлӓ зал дӓ сагашы кӹдежӹш ужын.
  
  
  '...тӹнӓм пуштам!' — полковник Зембла догматический юк шакташ тӹнгӓлеш шӹдӹн. «Мӹнь агыл гӹнь контроль лӹвӓкӹжӹ нӓлӹн положеништӹ икманяр цӓш лишӹл, у шторм виӓнрӓк лижӹ манын, нӹнӹм сӹнген — мӹнь ӹштем! †
  
  
  «Шагалтен шӹнден кердӹдӓ», — тӹдӹ подчиняймӹ предлагаем.
  
  
  «Тохель, тидӹ выжалымаш пӓшӓ».
  
  
  Агыл, сэр. Ти разделӹштӹ r анжалда. Ӹрвезӹ доны веле келеш деталь уке, тидӹ раздел погаш манын. Икманяр жепӹштӹ тӹдӹ лишӹл ӹштӓш ак ли, тенгеок...
  
  
  «Мӹнь лӱдӹш дон тӓ r блок нотаций смейӹ! Темӓш кӱ ӹштӓ? Мӹнь ӹшкежӹ, тенге? Ма проводко перемонтировать йӧнӹм мон. Тӹньӹн дӓ мӹлӓм шукы ӹлӓш ак пораженческий йӹлмӹ гӹц колен. Тохель мӹнь нигынамат ам шаны, мӹнь шырал колтат ыльы гӹнь кугижӓншӹ тайымы курымын ижӹ! Мӹнь тидӹн доно ак ли. Мӹнь отлично получая. Тидӹ Картер Ник гӹнь...
  
  
  Ӧпкӓлен шокташ тӹшкӓ, тӹдӹм туран лоэштӓрен колта лӹм доно Тохель прихвостень Зембла. — Цилӓн тӓ эче ӹнянен, тӹдӹ мӓмнӓн порволымо ма гӹц шалген?
  
  
  «Цӧкеш веремӓ агыл, а порволымо. Но игечӹнӓт анжыкта постоянный пыжлен, вес ма ӹнде ак станцим ӹштӹмӹ. Мане, мӹнь ӹнянем, мам Картер Ник тагыце-ӓнят тидӹ кидӹшкӹжӹ пиштен. Мӹнь ам пӓлӹ, кыце пӹжӓшӹш гишӓн пӓлен, но тӹдӹ тенге мӹнь пӧртемӹн майя анжыкта. Дӓ тӹдӹ, чорт возьми, тӹдӹ цӹлт пӹтӓренӓ кердеш.
  
  
  "Нерген увертарен ӹдӹрӓмӓшвлӓ ылыт..."
  
  
  Зембла йӹрнӹмӹлӓ йӹрӓлтӓ. «Йӧнӹм пуа дӓ романвлӓштӹжӓт тидӹ докы кыце нӓлмӹ пикникшӹ буксир картер ялварняжы секс-клуб . Остров тӹдӹ нигынамат ак шо дӓ тидӹ буря. Махань гӹнь-тӹдӹ цӱдӓ лӓктӓш гӹнь, нӹнӹ нимат ӹнде ак ытары. Тӹ йӓмдӹ лин ак нападенижӹ вес станций, йӓмдӹлӓлтеш ма!
  
  
  Ашкылым кен колта. Формы мычашышты трукок толшы эдем зал келесымаш. Тӹдӹ орл гӹц ышма пачылтеш, кынам тӹдӹ винтовкыжым кырмен. Тамара тылсотым доно сӓрнӓлӹн. Луена ак мам тумаят. Логерӹштӹ ик пульы тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ тӹдӹ пырен, тӹдӹ саслен тӹнгӓлмӹ годым, тӹдӹ вес сӹнзӓжӹм шин лыктыныт. Мӹнь ам пӓлӹ, кӱ кӱлӓн вӓрештеш. Тӹдӹ комдык кенвазы, тӹдӹ винтовкыжым чылдыр доно рокыш кенвазы. Пӹрхӓлт выртышты цилӓ век. Мӓмнӓм ак уж, кыце тӹдӹ мӱлӓндӹ тӹкӓлӹн ма ӹнде ушем кая. Ик шамакымат ак попы, кыце яжон тымден ма командылан иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ.
  
  
  Ма кӹдежӹш пыра. Пӱрга револьвер эче мӓмнӓн тылыш шуэн, тӹдӹ амаса пачылтеш семӹнь цӹлт. Мӹшкӹр пижде паштек ик дон шӹргӹ ороллан дӓ трӱкӹштӹ гӹц кенвазыт. Часовойышты шарленыт да кок тамара чука ыражым ӹштен, тӹ жепӹн кыце тӹдӹм оружи доно лӱктенӹт. Техник ик шӓпнен, вес йыхыш олен вален. Аварцы гань пӹсӹн стӧл тохель пантер кӹшкӓш пуде. Инструментвлӓ деталь дӓ шӓпнен. Полковник ӹшкӹмжӹн верц тӹдӹлӓн шӹлӹн вазаш зембла шыпшылеп. 357 кольт тӹдӹм тылым калибрже пӹрхӓш тӹнгӓлеш. Остатка кок техника, атакыш мӓмнӓн обескураживать дӓ трукӹштӹ лӱдӹн колта, амаса виш йыжга. Вара нӹнӹ коктынат. Раненила виктен дӓ нӹнӹ паремеш Тамара, нӹнӹ кенвазы.
  
  
  Мӹнь лап, лумӹ юк тохель ытлаш манын. Револьверӹштӹ ылын охыр. Тӹдӹ мӹньӹн шӱш да кок тохель кыча. Тохель лап дӓ, пистолет шкафышты тӹдӹм шайыланжы керӹлтӹнӹт. Атакуен Зембла мӹнь ороды гань. Стӧл тӹдӹн гач, гань сӹнген ӓптӹртӹ. Тигр семӹнь, мӹнь тӹдӹн доно ял кӹреш дӓ анзыкы тӹргештӓт. Мӓ иквӓреш седӹрӓш кенвазы. Мышкындыдон шукок ат мӓнмӓнвлӓм парняэтдон пӹзӹргӓт. Мӹлӓм кок парням гӹц револьвердон шин лыктыт ыльы, а бой кымшы кӹдеж гӹц сӹсӹрген куртка. Вуйгалашка дӓ пингӹдӹ ышма-луан нервлӓ мӹньӹн гишӓн коралташ зембла сепнен, кыды гӹц вӹр кемӹм, тӹдӹн ӱпшӹм парня дон мӹньӹм вуеш ялштымы пижеш. Тулаш дӓ тӹнӓм тӹдӹ мӹньӹм кулак куза. Мӹнь удовлетворенно кахралта, кынам колен, кыце тӹдӹ нержӹмӓт пыдырген. Тӹдӹн кӓпшӹ дӓ каваштым царга ылын. Карштымым тӹдӹ урмыжеш. Пӹсӹн вуйжым сӓрӓльӹ иктӧр тӹдӹ, дӓ тидӹ тӹдӹн ытара. Лувлӓ пыдыргымаш уке гӹнь тӹдӹн вуй шырал колта ыльы.
  
  
  Вӓшештӹмӹ йыхыш тӹдӹ мӹньӹн мӹшкӹрем луан чымалшашлык ылыт. Ялвлӓэм мӹньӹм элтӓлен тӹдӹм анжен, нӹнӹ тӹдӹм кычен. Мӓ икӹжӓк-иктӹнӓм мындырталты гач. Тамара нимат, нимат ак смейӹ Тохель мӓ лӱэн. Луена доно икӓнӓ-иктӹштӹ расстояним тенге гӹнят нӹнӹ лишӹл, попаза иктӓт ак шошым шон. Мӹнь соок эче кӹлдӓш цацен зембла ӓль ялжым тодыл. Тӹдӹм мӹнь незащищенный йыхыш ӱпшӓ. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ йӹмӹктӓрӓ. Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ йӹнгӹсӓш, дӓ шижеш, кыце цӹтӹрем. Вес светыш тохель секундын лӱэн. Левед кӹдеж пӹцкемӹш ылын, дӓ ирӹк лӓктеш дӓ зембла пӹцкемӹшеш ямыт.
  
  
  Сирены урмыжеш. Гудок юкдам иктӓж штурма йошта. Тамара кӹчӓлӓш корны доно нима ужтеок. Зембла дӓ Тохель - уке. Нӹнӹм пӧрт кӧргӹштӹш дӓ тӱнӹшӹ пӓлен. Коридорышты мӹнь нӹнӹм ял юкым колеш. Нӹнӹ кен. Оружи лихорадочно шӓргӓльӹм мӹньӹ кӹчӓлӓш. Револьвер мӹнь мон. Ыльы эче ядыштат, ма тӹдӹ рай. Мӹнь ӹшке кидӹшкӹштӹ шокшын чучеш. Тамара. Коридорышты ма чопырта.
  
  
  Айда пӧртӹн кудвичӹштӹжӹ ӹлӹжӹн зембла дӓ тӱнӹшӹ. Сирены седок урмыжеш, амаса пачылтеш, дӓ мӓ кок тыл ӹлӹж колымашын шынгалты. Вӓшештӹмӹ мӹнь лӱэн шелеш. Мӹнь шин пуэм дӓ шимӹ тӓреш ӱпшӓ. Ам пӓлӹ, мӹнь мам попазат иктӓ-ма, но мӹнь ия цӓшӓн лиэш, цаклет, ма револьвер улы, пульывлӓ циц. Кудывичӹштӹ ма коридор мычкы кыргыж. Йыд юк шакта ма йӹр ӹлӓт.
  
  
  Ма кыргыжеш. Ик шӹдӹн саслымы, вес кугу, талаш кен дӓ тидӹ цилӓ топ. Кыптештӹн дӓ мӱлӓндӹ вӹлнӹ ик эдем зембла гӹц шӓпненыт. Пульы амасашкы пыревы, пыдырген дӓ вулны ӹфӹлӓ. Амаса докы кыргыж мӓмнӓм пакыла мычашышты зал. Миӓ;, но стёна шайылны мӹлӓнем смелый тамара докы кыргыжеш.
  
  
  Амаса кудвичӹ гыц лӓктӹннӓ ма валыш. Цель нӹнӹ ак тӹлненӹт дӓ яжо кердеш. Шаргагемӓн ял юквлӓ мӓмнӓн куп р йога. Кӧргӹштӹжӹ тенге вычыде тылжы пӹтӓ, дӓ кыце тӹнгӓлӓлтӹн. Импульсивный иктӓт мӓ докы кыргыж шӹлӹнӹт вазын, мам нӹнӹ ужделыт, тышкен пуэн пыдыртымы ящик. Кӹжгӹ хангавлӓ доно транспорт нӹнӹм шижӓм дӓ оборудованим использоваться электрон кӹртни гӹц шалга. Нӹнӹ арашкы оптымы, ылыжташ манын служат. Лӱмӹ юк мӓгӹрем, ма мӱлӓндӹ дӓ пульы шайыкы керӹлтӹн, мӓ лоштына годым отчаянно нырен ящик.
  
  
  Импровизированный пуля юрын эртен мӓмнӓн вашт вазеш. Ӱлӹкӹлӓ тамара мӹнь шыпшылеп. Арми гӹц толшы кок эдемӹн ик у тӓрвӓнӓл ли манын, шеклӓнӓш лиэш. Кок юк, нӹнӹ вӹкӹ кенвазым дӓ лым. Мӹнь ороды гань ящик мадыкташ тӹнгӓльӹм, манын мӓмнӓн обороны пингӹдемдӹмӹ. Пульы кӹжгӹ хангавлӓ нелӹ. Кӹзӹт ма ӧрӹктӓрен кердеш тӧр такешӹ случаеш веле попазы, мӓ тӹдӹм кодаш вӓрештеш уке гӹнь пӧрт мычкы каштеш ыльы. Мӹнь кӱшкӹлӓ анжалын, окняшкы но иктӓт ак уж. Вулны мары йӹржӹ ма нӧртедӓ, сад шлангым пичӓл нӹнӹм вуйта качкеш. Тишецӹн анжет хоть-махань мӹнь ылам, утла шукы эдем ылте, кыргыж манеш. Икманяр кодышы дӓ мӓнмӓн патронвлӓнӓ улы.
  
  
  Юквлӓ лошты трӱк юкым колеш электростартер мӹлӓм весӹм. Эркын-эркын вертолёт Ротор пӧрдӹт тӹнгӓлӹн. Кок ӹмӹлкӓ ужделыт мӹнь мары кабинышкы янжын кердеш. Кымшы, ик оролжы, пӹсӹн кыдаш дӓ цилӓ вецӹн вертолёт стопор кандыра. Револьвер ик пульы веле кодын. Цель шот виктен дӓ мӹлӓм пуры. Часовой сӹгӹрӓл колта дӓ тӹргештӹлӓш тӹнгӓльӹ. Нӹнӹ тенге саслат, юк цӓрнӹдеок лӱлӹт, мам тӹлнӓт, кынам цилӓн тӹдӹн вӹкӹ анжалеш.
  
  
  «Тамара, мам пуэн мӹлӓм иктӓ-выстрелять».
  
  
  — Пистӧлетӹм мӹнь веле кычылтеш. Пульывлӓ эчеӓт куд тӹштӹ, — келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн виктӓлтӓ «Макаров».
  
  
  22 Пепе тӹдӹ ӹшлӓнжӹ кода-калибрже полкажӹ. Ма мӹньӹм пуш таш дон револьвержӹм тӹдӹ ӹшкеок, кидӹм виктӓлтӹнем ыльы, кыдым мӹнь нигынамат ам монды. Вертолёт тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Моторлан полный куатан пӓшӓвлӓжӹм ӹштӓш манын, ӹреннӓ. «Шторм ти нӹнӹ шӓлӓнен».
  
  
  «Кердеш, но тиштӹ шӹнзӓш дӓ мӓ ана керд анжен. Нӹнӹ шӹлӹнӹт, дӓ тидӹ тӹдӹн керд гӹнь, пӹтӓри нӹнӹ цилӓ тӹнгӓлӹн. Я плохо, нӹнӹм чӱктӹдӓ передатчик кодеш, тӓ коленӓм, зембла тидӹ гишӓн мам келесӹмӹ.
  
  
  "А мӹнь шанем, мам кӹдежтӹш..."
  
  
  «У управлени тӹнг системе тидӹ веле ылыт, кыдывлӓ нӹнӹн пингӹдемдӹмӓш. Тидӹ мӓмнӓн пышын нер, но кок передатчик кышкы вес вӓр. Капка тӹдӹн вес велж выченӓ мӹнь лачокат, цила тиды мамнан тылвлӓм ужеш».
  
  
  «Тидӹ анжыкта, икманяр цӓш паштек штурма иктӓт цӓрен ак керд. Каталан доно висем, тӧр попаш гӹнь зембла. Тӹнӓм кычен ак ли ылмы игечӹ нигынамат!
  
  
  Тенгеок "дӓ". Банжы дӓ тӹшкӹ, мӓ молнамшы права зембла.
  
  
  Лӱлмӹ юк угӹц тӹнгӓл, кынам вертолёт цӱа-цӱа дӓ олен куза. Турок тӹдӹ мӹнгеш-анеш каштын. Лӱлмӹ юк кок гӓнӓ ылын цӓрнӓ, кабинда амаса пачылтеш. Пассажирский семӹнь мӹнь цаклен, вӹцкӹж кӓпшӹдон тохел мускулан. Тӹдӹ комдык пачевӹ амасам ял кыча. Кольт вургымла кидӹштӹ ылын, тӹдӹ мӓ вӹкӹнӓ целя дӓ тӹ шалахай кидшӹм кыча лык. Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта тама-ӓнят, мам мӹнь ам ынгылы. Цилӓ семӹнь ланзылымаш, зембла предназначаться саслен, пилот рольым выступаен. Эркын-турок дӓ яклештылаш вертолёт мӓмнӓн вел.
  
  
  «Ублюдок! Шолеш шӹдӹ. — Тӹдӹ мӓ вӹкӹнӓ чонгештӓш манын, мам йӹмӹктӓрӓ, кыце кролик! И вуйым сӓкен, Тамара!'
  
  
  — Яра, — пингӹдӹ юк дон келесӹшӹм.
  
  
  Мам айырендӓ веремӓэш ужаш вӓрештеш. Мӓмнӓн баррикадывлӓн гӹц лӓктӹт гӹнь, Зембла эдем мӓ лӱэн. Ма вӓреш кодын гӹнь, мам кӱшӹц луена. Разочаровани когон шӹдешкӓ дӓ мӹньӹмӓт, кынам вертолёт лишкӹрӓк миӓ.
  
  
  "Проклятый ублюдок!" - Мӹнь кольым, ӱрлен ӹшкӹмӹштӹн. Пистӧлетӹм мӹнь кидӹм имжӹ. Мӹнь мыштем дӓ тӧр дон отчаянный действыяш. Тӹргештен мӹнь лошты ящик. Тырхыдымы карштыш шӱтӓш онгжым дӓ пулшыжым шушыртат, нелӹ годым лишкӹштӹ пушӓнгӹ. Анга каранг, йӓшӹкӹм кенвазы. Вертолёт доно тӹргештен мӹнь кудвичӹ лишемеш. Тохель пел лицӓжӹм ужын, мӹнь цӱдеем . Тӹдӹ реагируя тылсотым ӓрен, чӹнь, тау учебный год. Тӹдӹн тӹнг кольт-357 калибрже магнум роалтыш дӓ мӹнь вел лӱэн колтен. Йылатышы шокшы кӱ кидӹшкӹжӹ ыражым ӹштен мӹлӓнем нелӹ дӓ пульы. Пырен вазын дӓ таманяр ярдым пистӧлетӹм мӹнь кид гӹц гӹц макаров.
  
  
  Тохель мӹнь ваштыл колта. - "Тӹдӹ анжен картер лӱктӓт!".
  
  
  Оружим кидӹш цым мӹнь, тӹдӹлӓн сӓрнӓлӓш дӓ йӧндӹмӹлӓ гӹц лыктын-кӓпшӹ доно. Лумӹ юк, пистолетвлӓ, дӓ эчеӓт лумӹ шупшылалташ. Мӹнь эдем кӓпемӹм вуйта кок халык тӹрлӹ. Мӹнь салышым парализоватлалташ шалахай покаштыжы лиэш дӓ карштымашеш ганьок; мӹньӹм норма вургымла монгырышты ылыныт, шушырвлӓм ужын гӹнят. Эркын вертолёт рӹпшӓлтӓ. Кого мардеж шалгымашым зембла положеништӹ тӹдӹм кычен ак кердтеп. Ӓнят, тӹдӹ мӹньӹн юк рӹшкӓлтеш. Тохель тегыт дӓ шелӹшт пуэвӹ. Тӹдӹ лыпшалт мӹнгеш-анеш каштына, качкынок шеремдаш цацен. Пульы тӹдӹн нӹшкӹ сага мӹнь нелӹ лӹм керӹлтӹнӹт.
  
  
  Тамара пылвуй шалга, вуйжым йӓрнен ящик. Чагыр залп юк цӓрнӹде лошты тӹдӹм мӹнь колынам. Единственный дӓ пӹтӓриш гӓнӓ мӹнь ужам, мам шуэн кете лӱдӹктӓ ыльы. Мӹнь кымшы пульы тылсотым ганьок лыктыт. Мӹнь ужам, кыце вара трук кыптыргыш тохель веремӓн, каклянен шӹнзӹмӓштӹжӹ, порогышты гань. Орбитыжы доно тӹдӹ сӹнзӓ вала. Тӹ урмыжмы юк, ак ли тыды шамаквла доно, а кахыраш такеш. Тӹдӹн кахырен, ӹшкетшӹ охыр курокеш дӓ сӹгӹрӓл колтӓ «Магнум». Чӹмӓлтеш дӓ тӹдӹ цӹтӹрӓлт. Вара олен тӹдӹ анзыкырак пугӹнен вертолёт гӹц кенвазыт.
  
  
  Мӱлӓндӹ-голдыр тохель логен. Трӱкӹштӹ, эдемвлӓ тӹдӹм пӹсӹн тӹрӹн анженӹт, ынгылен ак керд вуйта, мӓ нӹнӹ о колта. Кудывичӹштӹ мӹнь юк лыктеок шӹнзӓ, ивлӓ доно. Вӓркӹнзӹктӓш мӹнь шижӹнӓм да начарын. Ик юк дӓ тамара воштылма вертолёт писемма шӹп ылмы годым, дӓ кӱш чонгештен кузен шон Зембла.
  
  
  Вӓркӹнзӹктӓш эртен, лыж-ж уке. Мӹнь пылвуй мычкы шагалеш, йӹрвӓшет ылшы эдемвлӓ ак риск шотыш мӹнь лӱдӓм. Мӹнь анзыкырак пугӹнен, мардеж ваштареш вертолёт винт. Макаровын кӹреш дӓ шыпшедӹлеш, ӹлӹмӓш вуйта ӹшке тӹдӹн доны ылыт. Пульывлӓ шишкаш кӱкшӹ кужы мӹнь баклан давлениэтӓт остатка роэн. Мӹнь выртеш ӧрӹн, п лӱӓш вара мӓ, уже кӱшнӹ чонгештӓ вертолёт а п. Тӹнг винт Но вара юк лыктеок тӹнгӓльӹ тымаша пыра. Вертолёт дӓ мӱгӹрен коршта, тӹдӹлӓнӓт цацен зембла якте виктӓрен. Кӱ вӹлнӹ кузен кеӓ дӓ тӹдӹм кӱкшӹн дӓ цилӓ гасиенда ӹрзӓльӹ. Ш вара вычат. Йыжнен вала тӹнгӓлӹн. Тамажы пыдештеш, мӓлӓннӓ эртен дӓ лаштыквлӓэш металл. Мӓлӓннӓ изи пыдештмӓшӹм колам. Зависать вертолёт выртеш тӓрвӓнӹш. Капот тыл пӹрцӹкшӹ нылалеш. Тӹнг зданижӹ шылдыр дон вес тӹдӹм пуштын дӓ вара кого гасиенда цым керӹлтӹнӹт.
  
  
  Пашкудывлӓ сага пӧртӹш керӹлтмӹжӹ доно вертолёт земблой большы лудӹнӓм. Мӹнь мӱлӓндӹ вӹкӹ шуа. Чонгештӹмӹлӓ лаштык стеня сага кудвичӹ мычкы каштеш, окня дӓ опта. Шӓпнен левӓш тӹ вӓр, кышты ыраж вертолёт кого шӱтӓш. Салымалташ кӱкшӹ пӹлгомышты шужен тыл. Танец доно мӹнь ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш. Мӹнь нимат ак пыдырты, но шушыргымыкыжы нер вӹрем кӹзӹт ӹнде мӹнь шагалдеок. Шӱлештӹл, мӹнь вӓреш ылшы ящикеш вӓрештеш, Тамара моаш манын. Мӓ тишец кен ылын. Ниӓлтӹ пышкыды кидет дон мӹнь иктӧр тӹдӹ тӹкӓлеш. Мӹнь ӹшке жепӹн тӹдӹн ӱпшӹм ошӹш парня доно мӹнь докем пӹзӹрген дӓ нӹжӹлгӹн эртӓрӓт. Кӹзӹт пыдыртымым баррикадывлӓн защищаенӓт, тӹдӹ орланен ижӹ.
  
  
  Тыл салымат пысын шарлен. У валгалтшы соты мӹнь йӹр кыргыжталыныт зембла эдем кодын. Тӹ вӓрӹш кеӓш тӹнгӓлӹнӹт, нӹнӹн дӓ ам пӓлӹ, мам ӹштӓ. Организаци когоок ылде нимахань. Лидерӹн нӹнӹ колыт ылын, дӓ нӹнӹ ак целет кодеш. Шаналтыдеок техень член гӓнӓ нӹнӹ, колымаш анзыц герой колышым моныт. Но нӹнӹ враглан кодаш, тышманвлӓ. Цила тиды ма дорц карангат гӹнь дӓ шансвлӓ ылын гӹнь, кӹзӹт тидӹм веле.
  
  
  Ну ма докы лишӹл пӧртӹн шайыл йӓшӹк гӹц кеӓ дӓ кыргыжаш тӹнгӓлеш. Мӓ велнӹнӓ лап кеен каждый гӓнӓ дӓ, кынам кӱ-гӹнят эртен кая. Шӱлештӹл, мӓ дорцна мӹнгеш кыргыжын корпус тӹнг ю. Тамара тӹрвӹштӹ йӹрӓлтӹшӹм мӹнь келесен, тенге ма шанен, мӹнь. Тишкӹ пыдыргенӹт ылын дӓ тыл салымат передатчик зембла остатка пӹтӓрен савырненыт.
  
  
  Мӓ тылышты тӹнг мон дӓ мары группа пачын пырышым. Пульывлӓ шишкаш лӱдӹктӓ ма йӹр, мӓ стенӓш кӹрпӹц гӹц вел кок шӓлӓтен. Цыма капка мӓмнӓм, ӹшкежӹ верц дӓ нӹнӹ кымда корны мычкы кыргыжеш булыжный крон. Р р и мардеж шишкен эртӓт дӓ пӧртвлӓ пыдыргенӹт урмыжеш мӓ тыл лошты ярлен кеӓ. Хат симфония тидӹ гань ылеш.
  
  
  Ма ылеш кырык дӓ кӱэрым докы миэн эртӹмӹкӹжӹ ӹнде кого аркыжы тӹшкӓвлӓ шӱтлӓш тӹнгӓлеш. Костан поран гӹц таманяр гӓнӓ тамара ялым кырын. Яклака корны кенвазеш дӓ тӹдӹ ял вӹкӹ кӹньӹл обледенелый мӹнь тӹнӓм ӹшкеӓт палшен. Мӓмнӓн корны пакыла.
  
  
  Шӱлештӹл, мам аралат эллинг остатка бухта якте шон. Весӹ, кердеш ма гишӓн шанен, тӹдӹм тӓрвӓнӓ дӓ тидӹм ӹштӹктӓт йӧнӹм пуэнӹт. Тӹштӹ веле пумы ылын лиэш гӹнь, мӓ погыненнӓ тидӹ эртӓрӓт. Мӹнь амасам шӹкӓл. Тӹдӹ намал, мӹньӹм дӓ силажы ак ситы, манын, пулыш лыктыныт, а варажы когон тамара гӹц ревӧльверӹм шыпшын нульывлӓэш Пепе.
  
  
  Причал гач мӓлӓннӓ виш остатка советӓйӓ. Пушашлык ылыныт. Яхты десятифутовый крейсерский тӹргештӹлшӹ ӧрен йӹлгӹжшӹ, вуйта кӹцкен ожым. Безопасный лекме риск тангыж гӹц пасна ак чуч. Яхты ылшы ӹштӓш манын, йыжнен, риснен коэ дон, но тӧр тидӹ тӹдӹ тыргыжлана савырненыт эллинг шторм шотыш куштылгы ылеш. Но мӹньӹн шӱмӹштӹ цилӓ остров шагал кодын.
  
  
  Тамара шӱтӓш дӓ амаса пачаш когорак кандыра. Мӹнь моторым дӓ приборный ырыше панель доно пыргедӹннӓ. Улы кӓпшӹ мӹнь шӹлем каршта. Эллинг мары докы кыргыжеш. Мӹнь колат, лӱлмӹ дӓ кыце нӹнӹ саслат. Запуск кнопкыжым темдӓлдӓ. Яхнен мотор, тӹрвӹнзӓш, ыдыралда, а вара урмыжеш, ӹлӹж. Шӹжгӓтӓ мӹнь ынгылем, тылсотым кид мӹлӓм ма дроссельный питӹртӹш шыпшылтын. Ял лӹвӓлнӹ кого кырымаш урмыжмашеш савырненыт. Яхты эллинг гӹц вӹд лектын, амаса шайыкы пырымы годымок ик эдем гач.
  
  
  Йогынвӱд аравиштӹ гишӓн кымдемӹштӹ урдымы панамский ма иксӓ бухта коэвлӓ. Кӹзӹт якте валтен мӹнь вӹсӹнем, мӓмнӓн эртӓрӹмӹ годым пӱкшӓт кужы агыл, риснен. Ош массы шонгемӹн тангыж шолмыла ылын, кыды мӓмнӓм горизонтально турга. Шукат ак пыш шӓрлен. Вес велнӹ нерат лиэш дӓ коэ пачангыныт тайымы. Носовикет вӹдӹм опталевӹ дӓ левӓш сага лихорадочно каю палубышты. Мӹнь пиш изи, пӱӓ маныт кыча. Дӓ йогышы вӹрӹм мӹньӹн кид дон нержӹ гӹц йога. Управлени мӹлӓм шуаш вӓрештӹн. Шижӓм мӹнь, мӓ вилеш. — Управленишт принимайы, — манам мӹнь почти вӹдӹлӹн. «Тамара, рульышты шӹнзӓ. Мӹнь ам керд... Мӹнь пӹцкемӹш бессознательнсть зиять чучеш. Мӹнь пӹлгомышкыла шуэн остатка анжалеш дӓ йӹрӓлтӓ. Игечӹ вашталты.
  
  
  
  
  14 главы
  
  
  
  
  Мӹнь вадны, мам мӹнь гамак пӓрдӓлеш. Пыдыранен кеш дӓ пышкыды мӹнь мӹнгеш качеп. Мӹнь вӓрешем вуй лӹвец кӹпцӹкӹм курткым чиэн хӓдӹрвлӓ гӹц паснаок киэн дӓ кужырак. Машинӓ доно тӓрвӓнӹдеок шалгышы пыш тымык. Куштылгы мардеж пуалеш; кечӹ панежеш.
  
  
  Кокшы ылын кайы мӹлӓм, мӹнь мӓ цилӓн эче амаленӹт. Ик омынешемӓт тӹдӹ мӹнь гӹцем эротический кӱкшӹрӓк ылеш, тӹдӹ, кажется, соок пӹтен, цилӓ тӧрлӓнӓ тӹнгӓлмӹ годым, тӓ ир кодышы дӓ разочаровывать. Тамара тервен йӓрнен шагалеш дӓ пылдыреш ик лифчик кормалык трусик. Тидӹм, кӱ кыце, лывыргы палубышты ялжым виктӓлтен, тӹдӹ туп пӱгыр, тӹдӹ онгыштыжы шагалтат, а лицӓ лӱктӓлӓш манын, кечӹ гань кого ара лиэш, — тидӹ ӱ ужеш, мӹньӹн яратымем нӹнӹ омыныштем ужам. Но тӹдӹн яратымаш, лачокат, кечӹжӹ кыце! Мӹньӹн кидем лыкшы дӓ шӱлӓлтӓ. Тоже кӓршӹм реальный ылеш. Мӹнь тӧрӧк шӹнзеш. Канде пыш лывшен шуат коэвлӓ. Тангыж тӹрӹштӹ ылыт, а цолт ире пӹлгом. - Шӓлӓтем, - йӹрӓлтен Тамара. Тӹдӹн доно цеверӹн кечӹ ӱшыклал кидшӹм лултӓл сӹнзӓ вӹкок кечӓлт шӹнзӹн.
  
  
  — Шӓлӓтем, — мӹнь йӹрӓлтем ответым. «Ма дрейфовать».
  
  
  «Ма доно пыта олташ».
  
  
  'О.'
  
  
  «Тидӹм паштек икманяр минутышты, шамжым ямдаш тӹнь ганет, мӹшкӹрвуштывлӓм дӓ мотор шагалеш. Мӹлӓнем большы нимат ӹштен ак керд.
  
  
  Агыл, конечно уке.'
  
  
  «Мӓнмӓн цӓшешнӓ лыктын икманяр жепӹн тыр».
  
  
  «Нӓлӹнӹт ылын. Изи кӓнӹмӹ мӓмнӓм и локтыл.
  
  
  — Мӹнь тенге тум думалять, — тӹдӹ келесӓ. Вуйым комдык ӹштен тӹдӹ уштыш. «Шокшы выргемӹштӹ у тидӹ, шанымем доно изишӓт мӹнь позагорать. Надеяться, тӓ ваштареш ылына?
  
  
  «Мӹнь кӱ? Нигынамат!'
  
  
  Мӹнь сир гӹц ире вӹд вӹкӹ анжалтыш докы мӹндӹрнӹрӓк симсӓлгӹ тӹтӹрӓ. Панама валгалтеш соты, тӹрлӹ тангыж. Шижӓм мӹнь шыпшын. Мардеж уке ылын. Иягудо зверь шуды иэш иктым шужгымы, ик юкат ак шакты дӓ пӹц шӹргӹ гӹц изумрудный. У перви тидӹ ылын. Канал ӓнгӹрвлӓ дӓ эче цилӓ массыдон кӹжгӹ ивлӓн питӹрӹмӹ лин. Но йӹле дӓ ижӹ шелӹн шӓлӓнен. Ти лӹм доно кырык дӓ тӹштӹ ташлымаш годшен шумӹм тӓрвӓтен кердеш, но тенге анзыкылаат лишӓшлык. Ошарашивать дӓ эче цилӓ эдем зверь ылеш, лӓктӓш цаца гӹц лӱдӹн шаналта, трӱк штурма Зембла ӹштен. Вара нӹнӹ мӓгӹрӓш тӹнгӓлеш дӓ ӹшке туан портым шагалтенӹт начинута ӹшке колта. Но вара тидӹ ылын...
  
  
  Ю шӱлӓлтӹш дӓ пингӹдӹ мӹньӹм тотлы чымен палубышты шокшы. Лицӓштӹжӹ йӹрӓлтӹш кымда ылыт. - «Тидӹ верц кредӓл шалгенӹт».
  
  
  Тонган грация тамара гӹц тӓрвӓнӓ. Мӹньӹн шӱм докем миӓ дӓ тӹдӹм шӹмӓн кидӹштӹжӹ пӹтӹркӓлӓ. Парня тӹдӹн полдыш шелӹк пижеш. Мӹнь тӹдӹн кидшӹм онг вӹкӹжӹ шотеш.
  
  
  — Пыдыратен пӹтен, — манам мӹнь. "Большы тыргыжланен, тӓ агыл."
  
  
  «Мӹньӹм нигынамат тенге ӹштӓш ак вӓрешт, Савалташ, но тидӹ мӹлӓм келшӓ».
  
  
  «Панама шомына годым, мӓмнӓн корны шӓрлен. Кӹзӹтеш ...'
  
  
  — Уке, — сылык мӹлӓм тӹдӹ пӹлӹшеш пӹжгӓлтӓ.
  
  
  «Тӹнь ӹшкежӹ обязанность улы, а мӹнь ӹшкежӹ, вес верц дӓ мӓ нигынамат ак вашталт. Соок ылшы яжо дӓ яжо ылеш, мӓмнӓм ак панама яктеӓт кӹзӹт шон».
  
  
  «Дрейфовать пуат».
  
  
  — Тидӹ ма доно нина гӹц ӹштен ак керд.
  
  
  — Мадаш мӓ манын, мӓ кӹзӹтӓт эче ти кердеш.
  
  
  Пингӹдӹ мӹньӹ ты кӓпӹм шыпшалам дӓ лывыргы грубы дӓ тӹдӹм ӹшке докыжы аздарен.
  
  
  Мӹнь тӧр ылеш. Эче пытрак ыш пыдырана.
  
  
  Книгӓ гишӓн:
  
  
  Самынь радиосообщение цилӓ гӹц тӹнгӓлӓлтеш, мексикышты AX нӓлмӹ агентвлӓжӹ. Джунгли никарагуо савалташ ӹнде ныгыды картер вашт пырен, кыдым сир лумеш ман. Тӹдӹ цӓктӓрен шӹнгӓжӹ, шокшы аяран дӓ кӹшкӹвлӓ. Путешествим шӹдӹн тӹдӹ ылеш, но тӹдӹм тошты пӧрт майя моаш лиэш ылын. Полковник штаб тӹштӹ зембла вӓрлӓнӓ. Тидӹ регионжы дӓ кечӹвӓлвел америкышты полярный сӓрен дӓ центральный кердеш. Раз ижӹ кроза дӓ ӱштӹ пыдештеш, тенгеок россий Ник агентвлӓжӹ КГБ ылмым ыняндарен Тамара Киров, хат схемы америкын мам ти шотышты нимахань.
  
  
  Но ӹшке цӓшӹм ӹлӹжтӹшӹ полковник Зембль ит лӱд. Картер гӹц ӹштӓш вара келеш никвлӓ лишӓшлык...
  
  
  
  Оглавлени
  Вуйым-2
  
  
  3 главы
  
  
  4 главы
  
  
  5 главы
  
  
  6 главы
  
  
  7 главы
  
  
  8 главы
  
  
  Глава 9
  
  
  10 главы
  
  
  11 главы
  
  
  12 главы
  
  
  Школлаште 13 главы
  
  
  14 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Пуштмы: Стервятник лӹм Кодовый
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Пуштмы: Стервятник лӹм Кодовый
  
  
  Америкын ушымы штатвлӓн служба лӹмдӓлтӹн эдем секретный
  
  
  
  Пӹтӓришӹ вуйлатышыжы.
  
  
  Нюра дон йӹлмӹжӹ ныла кӹжгӹ тӹрвӹжӹм кошкат мӹньӹн, анжымаш вуйвлӓ кечӓт. Ышма тошты пумага тотанвлӓ ылын, а пӹлӹшешем нӹшкӹ, но мунген севӓлеш.
  
  
  Цӹлт ак ли ылмы пӓлен, мӹнь гӹцем паснаок киэн маняр жеп тӹрӹн тоша изи тӹшкӓм имӓн шам. Пӹтӓри толмы годым мӹньӹм, ам керд мӹнь ӓшӹндӓрем, кыце тӹшкӹ кышты мӹнь ылам дӓ мӹлӓм пуры. У пыле вара мӹньӹн, йӹлгӹжӹн громада пыдырген, изи самолётвлӓ Муни, тӹдӹ кенвазы, вара кыце шушыртыш, пылгом йонгаташ. Металлвлӓ полусломать ӓнгӓ - ик лаштык кодшынсы кӹзӹт якте шот - цилӓжӹ кымлы шуды вӹлнӹ кӹрӓн ярдым вельд кузен, цилӓ тырла дӓ эчеӓт вӹцкӹж пӹлгом докы шыпшылтыт. Ӹнде мӹнь ӓшӹндӓрем, кыце мӹнь самолет гӹц кӹшкен, рок кынам тӹдӹ гишӓн, а вара мӹнь аваляныл шужгым гӹц мӹндӹрнӹ тыл. Кечӹ мычкы мӹнь положеним ынгыла, эртӹшӹ икманяр цӓш ирок гӹц порволымо.
  
  
  Шӹцмӹштӹ дон коговлӓ шӹнзенӹт дӓ мӹлӓм пӓшӓ доно позы, ош пеледӹшӓн шӱм вашт шижшӹ шокшы хаки ар аравиштӹ ялашемӓт кышкедӹ. Тыгыр тышкер логӹц, мӹнь тӹдӹм намал, тупышкыжы прилипало мӹнь докем, дӓ пышеш ӹшке мӹньӹн кӓпем нерраж темӓш. Кид лӱктӓлӓш манын, соты кечӹ доно сӹнзӓвлӓэм питӹрем, кӱ гӹцӹн мӹньӹм шуды вӹкӹ анжалына, тидӹ, пожалуй, цилӓ монгырыштыжы шыпшылт бесконечно, ӹшкетшок веле лоэштӓрӓ акаци шоэн ыжар-зонтиквлӓм. Цивилизаций нимахань ак ли, тырдӹмӹ тангыж дӓ пушӓнгӹ шуды веле.
  
  
  Вуй мычаштыжы шӹп стервятник тӓрвӓнӓ, дӓ сӓрнен пируэт ӹштен. Мӹнь шумы мӱлӓндӹ вӹкӹ ӹмӹлӹм, каржангы кечӹ кайык, тӹшлӹдӓ. Пӹлӹшӹштӹ ӹнде раскыдын у мӱнгӓш тӹнгӓльӹм, мӹнь вуемӹм толеш дӓ, вуйыштем ма тидӹ воксеок агыл ылын. Авария вӓр гӹц юквлӓ лӓктӹн. Тидӹ карш юкшы.
  
  
  Мӹнь пыдырген шагалеш. Мынь карш стервятник шарныктет капайымы дӓ вара, тидӹ мӹнь самолетлан доно алексис саломос ма лиэш - тӹдӹ пилотируйымы тӹ годымок проблема шачеш. Мӹнь цӱдеем, но вӓрешӹжӹ тӹдӹм лишнӹ порволымо ак уж.
  
  
  Слабо кӹньӹл, мӹнь монам, мам мӹнь ял затекать. Кӓршет кӓпӹм улы, но гань лу пыдыртыде ак ли. Шалахай пулышышкет ӹнде кушта пӹчкӹлт вазеш, вӹр кошкен. Мӹнь пыдыргыш куптыргыл сылыкынрак анжа. Алексис мӹнь ужам келеш ылын, пӓлӓш манын, тӹдӹ йӱдӓш ма.
  
  
  Карш юк мунген, кынам мӹнь самолетлан корпус докы лишемеш. Кабинда сӓрнӓл мӹнь лап дӓ, но икӹжӓк-ӹшкеӓт ак цаклы. Нӧлтеш мӹньӹн мӹшкӹрӹштем. Вара, кынам пыдырген кен мӹнь йӹр шӹргӹвлӓ, эртен дӓ лаштыквлӓ, сыцанг нӧлталя пропеллер смятый, трӱк шагальы мӹлӓм.
  
  
  Алексис вӹрӓн кӓп лу гротескный ора ярдым нӹнӹ гӹц киен. Тӹдӹ кӹшкӓшет ыльы, но перви тӹ самолет шӓлӓтен. Самолетын анзыл часть гӹц ылеш, тӹдӹн лицӓ дӓ вуйым пӹзӹрӓ гишӓн стекло лобовой чымалмыла, дӓ чуч, тӹдӹн шӱм пыдыртымы линӹт. Тӹдӹн выргемжӹ ылын опта, темӓш дӓ вӹр кошкен ылын. Ты кӓпӹм мӱдӓш кӹрӓн кого карем, цилӓ ыражвлӓм пырышы как. Мӹньӹн тупышкем тӹнгӓльӹм, мӹнь изи йӓнг тывырга, кынам мӹнь кап кужы шуды уштыш шайылны. Ву гиена олен лишемӹ, ӹлӓш мӹнь ынгылыделам, но п шужен, тӹдӹ верц тыргыжланышашлык. Шачмы фиксироваться кыце тӹдӹ тӹ жепӹнок эче цилӓ вуйышты, изи дӓ ӹшкӹмӹштӹм кычымы сӹнгӹшӹвлӓ лошты ӧрдӹжӹштӹ кӓпӹн цӓрӓ кӓпшӹ дӓ алексис гиена Саломос, лаштыкым айырен.
  
  
  "Каранг, качшы келтӹмӓш тӹньӹм!" - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ зверь. Мӹнь лӱктӓл колтыш дӓ тылвуй гиена тоеныт. Шӱдӹ чёрная доно ӹлен, кыташ нӱнжӹк маклакавлӓм намал. Выртеш гач тӹдӹ уже ак ли.
  
  
  У искореживать мӹньӹн кӓпем анжалда. Мӹнь агыл, кольмыдон капаят маныт, седӹндон тӹдӹ пӹтӓрӹ ӹлӹмаш сутка мычкы мӹлӓнем кодаш вӓрештеш.
  
  
  Ма вара, мӹнь нимат ӹштен ам керд. А колышым тайыде дон ӓль тӹдӹн гӹц пасна тенгеок алексис саломос ылын. Остатка нӹнӹм поктен шо дӓ тӹдӹм пуштшы, мӹнят тум ганьок дӓ лӱктӓ. Мерявлӓ дон кӓтӓ, тидӹ т якте мӹнь тагыце-ӓнят кеӓш. Но сек кого анзыцок удачы лимӹлӓн кердеш мӹнь тергем, вет мӹнь пиштӓ, дӓ мӓ лоштына иктӓ солсбери булавайо корнеш, тӹшкӓвлӓ элын сек келгӹ родезийский уж.
  
  
  Мӹнь пыдыргыш сӓрнӓлӹн, кӓпӹштӹ акат ашныжы якте ужат. Токо якте гӹнь, тӹрвӹнзӓш тӹнгӓльӹ дӓ самолет кӱкшӹцӹштӹ локтыл фут вӹц тӹжем кахыраш, тӹшец Саломос, мӓ скоры ма лиэш ялжы пӹрцӹкшӹ эртен. Мам келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн шотленӓт, ӓль вӹцлӹ мӓ солашты ӹлӓт-шӹмлу вӹц миля кечывалвелыш-шӹцмӹлӓ. Оружидон дӓ мӹньӹм вӹд гӹц пасна пиш изи ылам шансвлӓ тӹшкӹ вӓрештеш. Люгер ладакым дӓ кӹзӹт, молнамшы ӹшке доно намалам мӹнь, мӹнь солсбери лиймаш кодымаш. Мӹнь ам керд шӹлтен майкы нӹнӹ логӹц иктӹжӹ ылын, дӓ хоть-махань гӹнят, самолетын керӓл годым нӹнӹ мӹлӓм тишкӹ конкретный ак ончычак булавайо постаренӹт. Мӹнь отпускышты ылам дӓ кӓнӓлтет.
  
  
  Ax доно пӓшӓм Улар - америкын разведывательный сверхсекретный агентство - тӓнг гӹц дӓ тошты просто афиныш ыжатен, мӹнь нӹнӹм встречаем солсбери выченӓ. Тидӹ-весӹ ӹнде колыт ылын, истори дӓ ир, тӹдӹ мӹлӓм шайышт пуш, ӱшандарышын тӹнгӓлӹн.
  
  
  Курган терминал мӹнь пашкуды докы толын, ош вуй пингӹдӹрӓкӹн мӹнь шӱм камака шукы кӱкшӹцӓн оран, служе пыра. Тервен йӓрнен, мӹньжӹ ясы тӹдӹ, ак анжеп дӓ мӱнгедӓ сургыжаш каремвлӓ пушӓнгӹвлӓ доно мӹндӹр корнышкы ончаш вес шотыш пыдырген. Мӹньӹм мӹнгеш изи парквлӓштӹ вӓшлиӓш сек кужы кечӹ гӹц мӹндӹрнӓт агыл пионерыш алексис солсбери саломос мемориал ресторанышты. Мӹньӹн сӹнзӓэм анжа дӓ халаш террасе, кынам мӹнь стӧл сагашы саломос трӱк толеш.
  
  
  «Ник? Картер Ник?» - келесӹ тӹдӹлӓн, тӹдӹн цеверешӹжӹ шачмыжы эркын чичӓлгӹ лицӓн дӓ йӹрӓлтӓ. Кыйыр, пингӹдӹ ышма-луан ылеш дӓ тидӹ гӹц мары нӹллӹ и квадратный кыйыр ӱпшӹ, сынзӓм кӱш яргата цӹревлӓ доно тӓ тусарен анжен, вуйта тӹдӹм вуйжы секретвлӓ кердӹдӓ тӓ ужеш. Редакторлан газетыш афиныш ӹлӓш.
  
  
  «Алексис», - манын, кузыжы манын, кидшӹм виктӓлтӓ. Пыт ӹрзен дӓ тӹдӹн кок кидшӹдонат тӹдӹн нӓлмӹ, йӹрӓлтӓ эче кымдан шӓрлӓш тӹнгӓлӹн ылын, мӹнь. "Ма, чорт возьми, тӹнь африка ӹштӓт?"
  
  
  Йӹрӓлтӹш сразы ямын кеӓт, пӹтӓриш мӹнь ынгылем, тенге тӹдӹ ак каеш, кыце тӹдӹ мӹнь пӓлем. Кӹчӓлӓш КГБ эдем тӹдӹ мӹлӓнем палша, афины таманяр и перви тӹдӹ документӹштӹ шолын, запад тӹргенӹт. Йӱлдӓлӹнӓт, тӹ годымок когон шонгем кен. Тӹдӹ лицӓн таза цӹревлӓм ямдымаш, айыртемӹн каеш йӹр.
  
  
  Тӹдӹ ядеш. - "Тӓмдӓн ваштареш ылеш гӹнь, мӹнь тӓлӓндӓ докы ушненӹт?"
  
  
  «Мӹнь вуем, ана ӹштӹ гӹнь, тидӹ», - мыньжӹ келесӹшӹм. "Пожалуйста, шӹнзӓ. Официантвлӓ!" Стӧл докы сӓмӹрӹк эдем толеш ош запонем, британский эль дӓ мӓ коктын ӹштенӓ. Ма полдымактылын, дӓ йӱмӓшвлӓ годым официантвлӓ ин пумы ак кай, а вара Саломос шонымем.
  
  
  "Тӹнь донет, цилӓ йӧндонок кеӓ, Алексис?" - остаткаэш мӹнь ядам.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь йӹрӓлтем, йӹрӓлтӓ дӓ шыпшыт дӓ вӹцкӹжрӓк лиэш. «Проблемывлӓжӹ улы, Ник».
  
  
  "Иктӓ-мам ӹштен кердӹт, мӹнь?"
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы квадратный кыптырталеш. «Ӧрӹм мӹнь, манаш лиэш-иктӓ-мам ӹштендӓ». Тӹдӹн доно яжон попен-английским, но акцент доно пӓлӹ. Эль ӹштендӓ тӹдӹ кого подылыт.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Тидӹ мӹньӹн гишӓн тӓлӓндӓ шайыштелыт?""Тидӹ личный ӓль п?"
  
  
  Шӱм ясы тӹдӹ ваштыл колта.- «О, тидӹ личный, йолташем. Манаш лиэш, ӹшке тидӹ пиш». Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ вӓш лиэш. «Тӓгӱ-ӓнят мӹлӓм пушташ цаценӹт».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн лицӓшкӹжӹ анжа. "Тӓлӓндӓ ӹнянӓ?"
  
  
  Кадырвлӓм йӹрӓлтӓ. «Маняры мӹнь ӹнянӹшӓшлык ылына? Икманярышты вуйжы окняшты афиныш шӓлӓтен винтовка гӹц лӱэн дӓ дюйм эртен. Тӹштӹ мӹнь тенге ынгылем. Мӹнь отпускышты нӓлӓш манын, ти ӹшке кузен толын, Солсбери. Тидӹм торговойвлӓ-импортер, тӹдӓт лу и перви тӹшкӹ эмигрируяш. Мӹнь шаненӓм, безопасность махань тиштӹ ма лин-тӹдӹ жеп. Вара, мӹнгеш ш кок кечӹ «мерседес» мӹньӹн изи бульварвлӓжӹм ак тӹнг. Виктӓрӓ, тӹ тӹрӹш толыныт, аруш ка кыце эдемвлӓ, кыдывлӓ молнам мӹнь афиныш уж. "
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм, мары ку тидӹ?"
  
  
  «Уке», - манын Саломос, олен вуйжым ӹрзен. «Мӹнь шукердӹ ужам, кыце тӹдӹн доно кеӓш Аполлон-билдинг, тӹштӹ шымшыкланаш изинӓ годым». Эль тӹдӹ шагалын дӓ ӹшке вӹкӹжӹ анжалда. "Тӹнь кынам-гӹнят линия аполлон гишӓн колнедӓ?"
  
  
  "Танкерный компания нефть, тенге?"
  
  
  «Тидӹ ӹнян, йолташем. Сек кого сӓндӓлӹкӹштӹ танкер линия, тӹдӹ мӹньӹн Никкор соотечественник Минуркос».
  
  
  «Нерген дӓ. Минуркос мӹнь пӓлем. Моряк ылмы-миллиардер. Отшельник; тӹдӹм иктӓт ак уж кечы».
  
  
  «Ӹнян пачаш», - манын Саломос. "Общественный ӹлӹмӓш лу и нӓрӹ минуркос гӹц мӹнгеш кемӹк, сӓмӹрӹк эдемвлӓ эче ылыт относительно. Шотлалтеш, мӓ тӹ жепеш площадь цилӓ хӓлӓ ганьок аполлон пентхаус здани гӹц мӹндӹр конституциштӹжӹ эртӓрӓт, кышты бизнес, тӹдӹ ӹшке видӹшӹ. Тӹнг контактвлӓм ӹшке партнервлӓ близкие минуркос тӧрлӓнӹш. Тӹдӹ гӹц нигынамат иктӓт почти ак аудиенция ӹшке нӓлмӹ ".
  
  
  «Пиш паян эдемвлӓ, векӓт, пиш ӓклӓт конфиденциальность», - мӹнь келесенӓт, эль шыпшеден. «Ӹлӹмӓш докы отношени улы минурк покушение Но махань?»
  
  
  Эркын Саломос келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ шӱлӓлтӓ. «Кай Монурко куд тӹлзӹ нӓрӹ перви вашталтеш. Когонок интересный мӹнь ылын дӓ тидӹ, конечно гӹнь, вес газетӹн редакторжы ылын, седӹндон тыргыжландарымем гишӓн мам ыштен хоть-махань увертӓрӹмӓшӹм лыдын да кӱлешан афинский олимпиада минуркос. анжен, Минурк годым, соок ылшы политика ӧрдӹжеш кодат, виктӓрӓш тӹнгӓлӹн хун тарзыже варгы афиныш ваштареш ядмашвлӓ публичный ӹштен. Трӱк тӹдӹ увертӓрӓт, мӓ лоштына ӹлӓш дӓ лидерӹн социалистический полковник. Йӓвӓш тӹдӹ, ма нӹнӹлӓн пуэн «революци» 21 апрельӹн 1967 и. подразумевать дӓ, константин шукемдӹшӓш ӓль ма яжо ылын греция ii дон иктӓ-махань вес монархий. Тӹдӹ гӹц шалахай-шамыч лӱд, кыце техень Папандреу, шаналтышым дӓ, ли ылмы правительство мам эче ик греквлӓ «чытырыкте».
  
  
  «Ма вара, - мӹнь келесем, - тинӓр ин эдемӹн прававлӓжӹ шотыш нӓлмӹ лит политика тидӹ паштек вычат. Ӓнят, тӹдӹ ӹшке окса авыре пӹтӓрӹ».
  
  
  "Корным такыртымы, пӓшӓ эче мӹндӹркӹ кеӓт. Техень эдемвлӓ, Минуркос гань, тӓнгем шукы нӓлӹн кердӹт. Пуры дӓ генерал полковник
  
  
  дӓ мӹнгеш пентхаус, но попымашем визит гишӓн прессышты акат ли. Манын, иктӓт мӓ ӹштен дӓ лагерьвлӓштӹ лагерьӹштӹ частный север армиштӹ лӹм минурк миконос греция финансируйыжы, эгейский тангыж островвлӓшкӹ.
  
  
  Остаткаэш, полковник, шукердӹ деметриус расион кошка ылын. Газетӹштӹ, кыды доминировать Минуркос, вывод толын, тӹ годымок мӓ пышыш пирей ямын, тӹдӹм мон дӓ кӓпеш но тенге агыл ылын. Расион ӹшке семӹнь когорак эдемвлӓ кӹзӹтӓт решӹмӓштӓт ӹшке кампаний никкор минуркос вашталтымашвлӓжӹ тынгалмыкы, фашиствла Адельфий Деспо лӹм доно. Хун тарзыже варгы Адельфий ак шо, весӹм дӓ тӹдӹ лӱддӹмӹ дӓ тӹдӹ генерал а лидервлӓ, штабыш минурок у кашарташ ».
  
  
  «Интересный положенинӓ, - мӹнь признаем, - а, тӓ шанедӓ, переворот террорым тӹнгӓлӹнӹт минуркос кампаний вӹрӓн идей доно ма?»
  
  
  «Кердеш. Вес йӧн доно линӹт. У цӹреӓн ылыт, тӹдӹм иктӓт ак уж гӹнь журналист, вуйыш толыныт дӓ кыце пентхаус аполлон гӹц карангаш; Минуркос цилӓ ӹшке эче шӹлӹнӓм. Но мӹнь шижӹнӓм, американец доно ма икшӹ лицӓ гӹц шачмы халык лӹмеш ставрастать адриан у грек ".
  
  
  Нюра сӹнзӓ дон ниӓлтӹ, Саломос вӹкӹ анжен. "Ставрастать афиныш?" - мӹнь олен попалта. "Минуркос компания ӹштем?"
  
  
  "Тенге корныштым такыртенӹт. Только гӹнь ..."
  
  
  "Ма гӹнь веле?"
  
  
  «Ма вара. Несвойственный мартын тенге вишкӓт минуркос тиунок ылын, ӓнят, нӹнӹ тӹдӹм ӹшке важвлӓжӹ ак ли».
  
  
  "Нӓлмӓш Минуркос Ставрос империя?"
  
  
  «Возможно, Минуркос ваштареш волям», - шаналтыш Саломос. "Возможно, ӹнде изи переворот лимӹкӹ, тайымы. Соок пелен гач пиш йывырт дӓ минуркос пӓшӓ виктӓрӹшӹ вивлӓ, ӓль лӹм доно ӹштендӓ тӹдӹ кыча дӓ тӹдӹ пуштмы лиэш ылын, тӹдӹм пӹтӓрен дӓ кого окса сумма, манын иктӓт ак цаклы цакла. Почешак гӹнь, статьяшты кыце мӹнь ӹшкежӓт техень редӓкций теория, афиныш ӹлӓш тӹнгӓлтӹшӹштӹ покушение ӹштӓш ӹлӓ ».
  
  
  Выражени мӹнгеш сӹнзӓшкет тӹдӹ тыргыжлана. Мӹнь гишӓнем ӓштӓш адриан ax ставроса файл дӓ ынгыленӓм, ма техень маневржы тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ. Университетӹштӹшӹ студентвлӓ и йельский демонстраций ставрастать плакатвлӓ дон эртӓрӹмӓш. Ванжаш цру радикальный офис пыдеште, вара тӹдӹм, а ӹлӹмӓшет пуры вара покушение сенаторжы. Кышты тӹдӹ карангеш дӓ ӹшкӹмемӹм таем ЦРУ ФБР сорлыкшо-бразилия тӹшкӹ, кышты кого сулыкыш шон, дӓ кыце техень контрабанде пуштыныт. Улика ылын вишкӓт тӹдӹ изиш ваштареш штатын, США цацымы ивлӓн тӹдӹ пӧртылтем. Но тӹдӹн паштек тӹшлӹмӹжӹм Бразилия.
  
  
  "А эдемвлӓ, тӓ ти нӹнӹ валтен цацен, Солсбери келесымаш?" Мӹнь ядам. "Тӹнь ужыц, кыце тӹдӹ гӹц лӓктӹш пентхаус Аполлон-билдинг?"
  
  
  «Мане, Ник, - келесӓ Саломос. Ӱлӹкӹлӓ анжалын дӓ тӹдӹ хала гӹц ӧрдӹжӹшкӹрӓк подылыт увивать балюстрада арка гӹц эль остатка гибискус. «Мӹлӓм йӓнгешем. Двоюродный брат йолташем, ти кымдемеш булавайо хала гӹц ылеш, нӹнӹм анжалаш толаш мӹнь ядам, кӹзӹт ти ин эртен. Мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм. Самолет аэропортышты мӹньӹм вычен арендуят. Тӹдӹ мӹньӹм, кыце мӹнь тенге лицензировать пилот, нӓлӹт дӓ постараш ылын. Лиэш гӹнь, мӹнь сӹнгӹшӹ гишӓн мондаш... »кӹтӹк Кечӓлт юквлӓ, тӹдӹвлӓн, мӹнь вара анжалам. «Ник, мӹнь п любезный ыл ылгецӹ, мӹнь тӹньдонет булавайо ыжатымаш».
  
  
  Мӹнь пӓлем, Алексис Саломос ак яд, тӹдӹ ма гӹц лӱдӓт ак сӓкеп. Мӹнь отпускышты кодышы дӓ эче икманяр кечӹ, ик эчеӓт мӹнь гӹцем нӓлӹн деч ончыч заданим Дэвид Хок, литӹмӹ AX директор.
  
  
  «Булавайо соок ылшы мӹнь ужам, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Алексис куштылгын шачын. «Тау, Ник».
  
  
  Ай-мӓ кок кечӹ куза. Саломос опытан пилотвлӓн ылын, дӓ чуч, дӓ тилец пасна эртӹде ирок чонгештен родезия мычаштат пышкыды ылыт. Саломос улӹцрӓк чонгештен, мам интересный кек да вольык айыртемвлӓм цаклаш кердмӹн кыдалыт топографический шоэш. Чонгештӹмӹлӓ чучам, кымыл луктӹшӹ Саломос, дӓ тӹдӹ ӹшкежӹ пишок перви ылын. Но ирок покшал, корнеш докы Булавайо примерны, ирок лаваса шыпшеш савырненыт.
  
  
  Изи самолёт закашлять муни верӓм. Пӹтӓриш Саломос ак тыргыжландарен, но вара эче худа лиэш. Тӹдӹ изи моторан темдӓлдӓ, но тидӹ веле пӓшӓм пыдыратымыла. Ма ямдаш тӹнгӓлӹн дӓ кӱкшӹцӹм кымдан йӹр сӓрнӓлӹт.
  
  
  Саломос семӹнь шудал-грек, вара тӹдӹн лицӓжӹ цӹре гӹц вазын. Тӹдӹ мӹлӓм тыменяш дӓ панель анжалда. «Указатель олташ кукшы темӓш анжыкташ», - тӹдӹ сӹгӹрӓл колта, мотор перекрикивать пыдештеш. «Тагачы ирок гӹцӓт ак тӓрвӓнӹ положенижӹм тӹнгӓлтӹшӹн тӹдӹм». Перем тӹдӹ окняшкы, датчик питӹрӹмӹ, но нимат ак ли. Коден буквавлӓм F. и
  
  
  «Бензин пӹтен мӓ», - манын мӹнь ӹнянем. Хоть-махань худа увер тидӹ самолетеш, айыртемӹнок изи.
  
  
  «Агыл, но мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк вола», - манын Саломос, переводе «Муни» веремӓ дӓ тура планированим управлени ваштареш кредӓлеш. «Локтыл тидӹ самолет ылын, Ник. Датчик вӓрешӹжӹ тӹнгшӹ ганьы лин ыльы, но охыр баклан нӓрӹ ылын, кынам мӓ кузеннӓ.
  
  
  Лӹмжӹ тидӹм ӹштӓш келеш ылын ".
  
  
  «Господи, - мӹнь попалта. "Тӓмдӓн шӹнден кердӹнӓ вӓл?"
  
  
  «Аэродром уке», - тӹдӹ келесӓ, самолет керӹлтмӹжӹ штопор и пуаш цаценӹт. «Виш анжымаш вӓрештӹндӓ вельд воленат но ма - мӹнь гӹнь кердӓм планированим план сем тӹдӹ перегат».
  
  
  "Иктӓ-мам ӹштен кердӹт, мӹнь?"
  
  
  «Мане. Кымалаш». Алексис мӹнь вӹкем анжальы. «Мӹнь пиш ӹжӓл, Ник».
  
  
  «Важны агыл, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ вуйжым веле шынденыт». Мӹнь тама ак гишӓн ядын. И жеп ылам. Ма доно шӱлӓ валаш турарак вельд ижӹ.
  
  
  Цыжгаш у мотор дӓ кахырен, а вараже эре кошкен пӹтенӹт годым, мам ужеш, мӓ земля докыла гань. Мӹнь решӓш манын, цилӓ пӹтӓрӹшӹм. Каеш, тидӹм нимахань шот ак тыргыжланен выча.
  
  
  Ма фут вӹцшӱдӹ улӹкӹ шынгалтеш, кыце кек шылдыр дон пыдыртенӓм. Кӱ шуды. Нӹнӹ пушӓнгӹ лӹвӓлнӹ акаци яклешт кем. Шуды. Саломос напряжениэш тӹнгшӹ ганьы цӹрежӹм, цеплымы ылыт кид доно анжат дӓ тӹдӹм виктӓрӓ. Слива да вара движени гӹц скорость головокружительный шӱдӹ ыльы, пушӓнгӹ укш кӹрӹн искореживать шылдыржы улы, яклешт кем ниӓлтен дӓ самолет дӓ остатка жепӹн вбок нерӹм лӱктен. Самолетын анзыл часть мӓ докына салалтен шумы. Р р юк шактыде дӓ охоницӓвлӓшкӓт скрежетание металл, кӓпеш изиш пыртка каю мӓмнӓн. Вара толын шагалде аварийный финальный: мӹнь амаса пачылтеш, дӓ кӓпеш цаткыдын чымал шуды дон вуй гӹц ял якте эртӹшӓшлык шӹдӹр, мӱлӓндӹ гишӓн.
  
  
  Большы нимат ак ӓштӹ, молымат. шӱм ясы доно нушкыктыма, тылсотым самолет гӹц кеӓ, а варажы тылым кышты пыдештмӹ юкым доно шокты-ӓнят мӹнь эртен.
  
  
  Кок вуй.
  
  
  Нерген шарнен катастрофывлӓм мӹньӹм вуй гӹц шуэн анжыде, кӱкшӹ шӱм ясы термитник пингӹдӹ тӹкӹлӓлт. Алексис саломос но шӹргӹ гӹц ытлаш ылеш, кышты кыце тӹдӹ Солсбери, кынам мӹнь келесен, мӓ тӹдӹн доно булавайо чонгештӓ.
  
  
  Тергӹмлӓ севӓлмӹ юк эчеӓт самолет паштек цилӓн карем корпус мунген пыдыргывлӓ металлвлӓ йӹлгӹжӹт, но мӹнь колышташ ак цацеп. У горизонтвлӓ мӹнь мӹндӹр корнышкы шӱм сургыжаш сфокусироваться пушӓнгӹ. Тагышты-ӓнят, мӹнь пӓлӹделам, ма ылеш южгынам вӹдвлӓштӹ ӱштӹмыж пушӓнгӹ гишӓн увертӓрен. Но тидӹ и ылеш пушӓнгӹ тӹшлӓ, мӹнь тишкӹ толынам ыльы, ялыш миен шуам.
  
  
  Тамахань-ӓнят мӹнь шижӹнӓм смыслжы гишан ответственность саломос трагический колта. Ӹшкӹмӹм арален, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ, тидӹм ӹштӓш а йӓнгдӹмӹ мӹнь ылынам, тӹ годымок мӹньӹ тӱнӹ. Кӓнгӓш тӹдӹ выча мӹньӹм, мӹньӹн изи самолётвлӓ а ончычак ак лӱд. Тӹлец пасна, ӹшке вуйнаматыштымат шижӹнӹт мӹнь, шаналты вет тӹдӹн историжӹ цӹлт ак ӹнянӹ. Нунжӹклӓок тӹдӹн кӓп вӹкӹ тенге анжыктымы ылын, тӹдӹ лач мерявлӓ дон кӓтӓ ужаш лиэш ма теорий. Тӓгӱ-ӓнят тӹдӹ колта ыльы. Эдем кужы тидӹ ма лиэш-тӹдӹ, кӱ ӹлен мычаш афиныш apollo пентхаус офис, ядмаш доно со эче кодын.
  
  
  Движени гӹц кыча дӓ мӹлӓнем ик сӹнзӓжӹм гӹц термитник тӹрӹшкӹ сӓрнӓлӹнӓ. Цевержӹ изин-ыжар шалахай кид гӹц сӹсӹрген дӓ кыш шелӓш мӹнь гӹцем мӹндӹрнӓт агыл, шанем, мӹнь вӹкӹ туран анжал. Мӹнь тӹргештӹлеш. Мӹнь ам пӓлӹ, кышты ма вӓрлӓнӓ термитник. Мамба ыжар тидӹ лиэш, кӱ кышты ик сӓндӓлӹк гӹц лӱдӹн. Рептилия жертвыш пырымы годым кым ашкыл нӓрӹ эртӹмӹкӹ дӓ ӹшке лошты сӹнгӹшӹвлӓӓт, тӹдӹм пушташат деч ончыч тӹдӹ ядеш. Мамба, ти кымдемеш ӧрдӹжӹштӹ досягаемость, пашкуды ыражым йӹвӹрт.
  
  
  Мӹнь пыдыргымы гишӓн шынгалтмыкы, мӹнь выршаржы шӹдӹрнем. Пӹсӹн цаклышашлык дӓ мӱлӓндӹ лаштык мӹнь выртеш нӓрӹ фут кӱ металлвлӓ ӱмылкам. Ик мычашышты пиш пӹсӹ ылеш. Кӹшкӓр пушы лаштык царгалынам, сыцанг чокрак, нӧлталя блок, тӹ кок лаштыквлӓэш тӧр шелӹн пыдыртымы дӓ кымда мычашыжы кӱ мӹнь пыдыргыш, нер савыцым ялштат пан ӹшкеок, мӹнь кӹзӹт получаймы манын ыштымымак кӹлӹм кыченӹт. . Керӹлӹн дӓ цаштыра оружидон, мӹнь у, пыдыргаш ак анжал, кешӹ пушӓнгӹ.
  
  
  Нелӹрӓк веле лин вӓрвлӓштӹ ял дон толын. Турок мӹнь кап кужы шуды тӹшкӓм дӓ выргем шӱӓн дӓ шыпшыт, мӹньӹм хватен дӓ кыча. Кек-шуран акаци завизжать лишӹл ылыт. Мӹньӹм мо, мам выживание шансвлӓ шотлат. Йӧн улы шӱдӹ колта, дӓ ласком нӹнӹ гӹц иктӓт ак каеп. Тидӹ эдем шӱдӹ левӓш вӓрештӹндӓ кердеш, тӹдӹн шукы тӹдӹ пӹтӓри ужам. Но молнамжы цилӓ изи эдем гишӓнӓт утларак сӹгӹрӓльӹм: у и кожым парня размер эдем, ӓзӹр доно скорпион, келгӹ кавашты доно мӱдӓлт. Тӹдӹм мон дӓ вӹд йӱӓш гӹнь, вес двуустка печеночный пыйи ӧрӹнӹт дӓ кердӹдӓ тӓ, нӹнӹ кӧргӹш эдем. Тӓ карангыда гӹнь дӓ тидӹ, равно вырсалтенӓт кердӹнӹт тӓмдӓн нападенидӓ шӹнгӓ улы, нарынзы дӓ переносчик ӱштӹмыж уштӹмыж.
  
  
  Пушӓнгӹвлӓ остатка кынам мӹнь якте шоныт, ужыт гынам мӹнь йӱн. Вӓрвлӓ кошка. Центр ылшы ныгыды ш лявӹрӓн, лапажы доно вольыквлӓм пӓлӓш дӓ шукым дӓ ял ӓнгӓ периметр.
  
  
  Тервен йӓрнен шагалеш дӓ мӹнь ыжар пушӓнгӹм ӹмӹлешӹжӹ кӓнӓлтӓ стволым лишӹл. Мӹнь ӹшке жепӹн дӓ вим пӹтӓрӹшӹвлӓжӹ аран, толда тиш. Докыла лишӹлӹн солавлӓ, нинӹ тыды самолетеш саломос, градус ӹндекшлу курс лӹвӓлнӹ ылын, кыды мӹлӓм тишкӹ канден. Прогулкы луштараш доно мӹнь эче кечӹ панежеш. Дублёный ышма каваштем мӹньӹн гань ылеш. У вӹд доно термос мӹнь ӓшӹндӓрем, тыды самолетеш саломос канден. Мӹнь тӹдӹм ужынам пыдырген цилиндр лоштыш пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹм тылым йӓстӓрӓ кошка. Мӹньӹн йӱмем шон кечӹжӹ гишӓн логерӹшкет ак кеӓш дӓ ӓль вуйжым тропиквлӓштӹ гишӓн цацен.
  
  
  Яры ылын, мыжыржы мӹлӓм цашым ынгылымашышты эртымеке, мӹндӹркок кеӓш ак керд гӹц пасна ма канышна. Лыж-ж цӹтӹрӹшӹ ялеш мӹнь, мӹнь куштылгынок дӓ шӱлӹшӹм шоды кӱшкӹлӓ шыпшыл. У тангата мӹнь колынам, тӹдӹ пашкудыш ужмы шоэш тӹшкӓ имӓн тенӹт, анзылныш веле икманяр ярдым. Мӱлӓндӹ тангата вӹкӹ тервен йӓрнен шагалеш дӓ мӹлӓнем нелӹ. Процесс ӹнде ӹшке семӹньжӹ, намалаш куштылгы тодыштмы ташкалмешкӹ ӹвӹртен.
  
  
  Курымын тӹкӹлӓлт, дӓ кӓпеш мӹнь проигнорировать. Тыгыды пӹрӹш цацышы лицӓш мӹнь гишӓнем монден дӓ кид доно ӓрдӹн шӹлвлӓжӹ гишӓн капшангы. Мӹнь кӓнӹш ылын дӓ, мӹнь тӹдӹм нӓлеш дӓ погыненӹт. Остальным келтӹмӓш докы весӹвлӓӓт.
  
  
  Тӹшкӓ гӹц юк шакта.
  
  
  Мӹнь курым пачылтын. Самынь мӹнь? Кукшы шуды мӹньӹм анжен, но нимат ак уж. Яры ылын, воображеништӹ тидӹ мӹнь ылам. Мӹнь угӹц сӹнзӓм кыма, но юкшы шакта.
  
  
  Ти гӓнӓ мӹнь пӹсӹ сӹнзӓ пачылтын. Седӹ тиштӹ нимахань ак ли ылмы; тидӹ эдемӹн юкшы юквлӓ ылыныт. Мӹнь пӹлӹшӹм доно колвлӓ чымат, кыце укшым пыдырген.
  
  
  "Ма тидӹ ылеш-то!" - мӹнь попалта.
  
  
  Постоянный вара юквлӓ раскыдын дӓ утларак. Кок мары хытырымаштем махань-диалектвлӓ гӹнь, тӹдӹ нигынамат мӹньӹм ак колеп.
  
  
  "Шӓлӓ!" Остаткаэш мӹнь вийым гӹц сасла. "Тиштӹ!"
  
  
  Вес выртышты мӹнь ужам, кыце мӹнь вуйнамат шуды вӹлнӹ тӓрвӓнӹ. Ш вуй дӓ хаки тыгырым чиэн. Кынам мӹнь нӹнӹ ужделыт, нӹнӹ юкынок, юк дӓ нӹнӹ гӹц иктӹм анжыкта.
  
  
  Мӹнь изиш рончалтын. Цивилизаций мӹнь докы лишӹл ылыт, манын шанем. Кышты-гӹнят тӹ корным сола лишнӹ ли ылмы ӓль ылыт. Мары гӹц лӓктӹн дӓ мынь шуды вӹкӹ анжен. Нӹнӹ когорак ылыт, яштака дӓ нелӹ.
  
  
  «Шӓлӓ, - мыньжӹ келесӹшӹм. "Вӹд тӓ ылында?"
  
  
  Мары вӓш анжалын, мӹнь вараш уштыш. Нӹнӹ толыт дӓ мӹнь кӹньӹльӹм келеш. Мӹнь кӹньӹлӓш цаца. «Вӹд», - манам мӹнь.
  
  
  Выргемӹм чиктен дӓ пиш чӹдӹ ылын ыштымымак сандальывлӓ касвел нӹнӹ коктынат намалеш. У кӱкшытыш кок ял гӹц мӹнь анжыктем, пӱгӹнӓлеш дӓ тӹ выртын мӹньӹн гач пачын да коти. Деч ончыч мӹнь ядын поспейӹш, мам ӹштендӓ тӹдӹ, тӹдӹм анжыктен дӓ тидӹм ӹшке тӓнгвлӓжӹлӓн снимайымы. Тӹдӹ, кунам кучем мӹньӹм принимаяш ботинкым, шушыр кымда кого ылын, лицӓ доно диагональ ванжаш. Вес корж изиш вургымла пӹлӹш возымо тыгырым чиэн. Коктын кӹзӹт доно ӹштӹмӹ ылын-мачете - панга.
  
  
  Вес кӱ доно попаш тӹнгӓлеш, дӓ мӹнь ынгылем, суахилилӓ мӓ тӹдӹн доно попат. «Sana Mzuri», - маньы тӹдӹ, - йӹрӓлтен, туфльышкы нӓлмӹ келесымаш. Суахилилӓ пакыла тӹдӹ. «Тидӹ мӹнь цӓшӓн кечем».
  
  
  «Мӹнь колыштам», - мӹнь изишӓт тӹнгӓлӹн.
  
  
  Мӹнь нӹнӹм проигнорировать. Дӓ мӹнь кок пачаш когорак пӱгӹртен мары каталан. Отдергивать ялвлӓэм мӹньӹм анжен, но мӹнь тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн анжалеш дӓ иран доно вес тӹдӹн доно катаем. Котим шывшыл дӓ туфльым ялем мӹнь ӹшкежӹ кудыш тӹдӹм кӹрешӓт, шнур кӹлдӓш ак тыргыжланы. "Савасава!" - ӹшке тӓнгвлӓжӹлӓн келесӓш тӹдӹм, мӹнь цӹлт каранг.
  
  
  Трӱк мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ ылшы эдемвлӓм ак ытары погыненӹт. Мӹнь дӓ ӱштӹшкӹ, ма лиэш ылын мӹнь худам ӹштен кердеш манын, нӹнӹ докы толат ылгецӹ, мӹнят ӹнянӹмӓш выживание.
  
  
  «Яжон чимӹ хӓдӹр толын». Тидӹ сек коговлӓ ылыт.
  
  
  Вес нӓлмӹ ак ситуация. «Кыце тӓ шанедӓ, туфльышкы тӓ ма тидӹ? Мӓ иквӓреш толеш ма докы?»
  
  
  «Тидӹ тӹдӹн пӹтӓриш ужам мӹньӹ», - кукшын келесӓ. «Тӓмдӓн ялаш тӹдӹм нӓлӹн кердӹт. Тӹдӹ сумка ылын гӹнь, мӓ тӹдӹн поделиться урдышашлык».
  
  
  «Самынь, ӹшкӹмнӓм мӓ тӹлӓнет туфльышкы нӓлӓш», - зеркало сӹлнештӓрӹмӹ попалта.
  
  
  Мары докы сӓрнӓл мӹнь когоракшы. «Ялаш нӓлӓш», - приказываймы, тӹдӹ эче цилӓ суахилилӓ. Тӹдӹм якшар сӹнзӓвлӓжӹ дон шинчаошышто сӓрӹмӹ ылыт, каждый шушыр шӹргӹ дӓ вӹцкӹжрӓк лиэш, кыды гӹц пӹтӓрижӹ ӹш шижӓлт-кого шушыртат.
  
  
  Импровизированный кид дон кӹзӹ вурды киэн, тӹдӹн анжалтыш гӹц шӹлтен. Кышты кычылташ вӓрештеш. Возымо тиштым корж панг доно кӹдӓлжӹ гӹц нӓлӹн. Нӹнӹн шанымашвлӓштӹ ак ли. Цилӓжӹ лишӓйӓш ош нӹнӹ эдемвлӓлӓн ак керд, тӹдӹ ыльы ма, а вара тӹдӹ ӹлен кодеш.
  
  
  «Яра, мӹнь ялаш нӓлӓш», - манам мӹнь. Мӹнь вийым пога, но тидӹ ылын анжыкта. «А мӹнь ял вӹкӹ шагалмыжы ылын». Мӹнь докы кӱкшӹ, шалахай кидшӹм виктӓлтӓ.
  
  
  Икманяр жепӹштӹ тӹдӹ тӹдӹ йӹрнӹмӹлӓ анжен, а вара роалтен
  
  
  мӹнь иктӧр грубы дӓ пулышышкыжы лӱктӓлӓш ял лӱктӹшӹ. Тӹ жепӹн, кынам мӹнь гӹц айырлымыжы землям, ӹшке ви доно мӹнь тӹдӹ керӓлеш лыктеш дӓ покшал кӹзӹт кӹртни гӹц ӹштӹмӹ африканец.
  
  
  Сӹнзӓжӹ ӧрмӓшеш толеш тӹдӹжӹм, яклешт кем годым йӓнг вашт бритва гань пӹсӹ мускулвлӓ дон металл. Тӹдӹ автоматически панга вургымла кидшӹ ручкам, но тидӹ остатка действим тӹдӹ сӧрӓ ылын. Яклештеок тореш дӓ тӹдӹ юк ял пыракнажымат чушлаш.
  
  
  Вес грӱп ӹшкӹмжӹн кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ выртеш тӓнгемвлӓ вӹкӹ анжем. Ирок ма юк лыктеок дӓ вара веле тӹдӹм хватен панга лый лыпшалеш.
  
  
  Цым мӹнь мӹнгешок. Цожге тӹрӓн кого шӹргӹ дорц эртӓт, вуйым роал дӓ мӹнь цуц-цуц ак дӓ пулш вӓрештӹндӓ. Адам вӓржӹ гӹц тӓрвӓнен ыльы гӹнь, мӹнь роалыкте ылын. Тенге гӹнят, панг мӹньӹн карангдымы годым, мӹнь кенвазым. Мӹнь докем лишемӹ дӓ кӹзӹт эче африканец лыпшалеш, шӱм шимӹ дӓ йӹлгӹжшӹ какляка воздух шишкалта. Мӹнь йӹлерӓк пырыл мындырталты, шӱм дон дӓ вурс пингӹдӹ. Мӹнь кӹзӹтеш равновесижӹм нападайышы восстанавливаймыкы, мӹнь дӓ тӹдӹ ял шӓрлен. Тӹдӹм мӹнь колынам, лу шӹдӹр. Тӹдӹ кого юк дон мӹнь сагаэм рокыш кенвазы.
  
  
  Молнамшы гань ылшы кого ылам, мӹлӓм гӹнь, тидӹм тӹдӹ мычаш ылын. Но мӹнь яжоракын мӹнь ам вӓшкӹ ӹштӓш кычылтмы. Кынам мӹнь пылвуй мычкы шагалеш, африканец ӹнде шалгенӹт, шӹргӹвлӓштӹ кайын колта дӓ тӹдӹлӓн ясын чучын колта. У мӹнь тӹдӹ шалалтен колтыш, дӓ пун ти гӓнӓ кымдан ылын. Тӹрӓн тыгыр шокш доно роал, тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ пӹчкӹн. Тӹдӹм мӹнь ӹшке ӹштенӓм тӹдӹ онгыштыжы коаш дӓ шушыржы пыдырген. Мӹнь эче икӓнӓ тӹдӹм вуйжы гӹц пӓрен панга кичкӹжӓл колта дӓ, кынам мӹнь тангата вӹкӹ кенвазым. Равновесижӹм ямден ӹрзӓлтмӓш вургымла кидӹш кенвазеш дӓ тӹдӹн вижӹ. Согавлӓ мӹнь тӹдӹ гӹц шалахай кидшӹм хватя йорӹмыжӹ, кӹртни пыдырген дӓ тӹдӹлӓн вуйжым комдык ӹштен тӹдӹ логер шӓргӓлӹнӹт.
  
  
  Лицӓжӹ выртышты мӹньӹн онгыштем темӓш дӓ, цӱдейӓш вел цӹтӹрӓ дӓ кынам юкымат африканец логерӹм пӹчкӹн. Тӹдӹ кымык вазы, логерӹш эче цилӓ пижеш, вара пингӹдӹ земляшкӹ, тӓрвӓнӓ.
  
  
  Нелӹн шӱлен, мӹнь ик откидываться кӹнертӹшӓт. Тӹшкӹ мӹнь худа ылынам, тидӹ гишӓн энергим пиштӹмӓш кого бой, выживание келеш, но таум ӹштен, ма живой кодаш. У кынам мӹнь лӱдӹн вӓрӹштем тышкен порволымо пӓлемдӓш, ик монды мӹньӹм: эдем. Чучшашлык манын, со мары спискӹштӹ пӹтӓришӹ ылеш. Проигнорировать ти фактор улы гӹнь, колта кердӹдӓ тӓ ирӹ, тӓ мӓмнӓм пушташ, уа.
  
  
  Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь тидӹ ик факт улы. Тидӹ направленивлӓжӹ касвел эдем доно толшы агыл, а сагашты-кечӹвӓлвел, кыдым мӹнь нӓлӓм. Возможно, кышты нӹнӹ гач ӓль ял корны-корны кодеш. Направленивлӓжӹ гишӓн келесӓш лиэш дӓ тӹдӹ, нӹнӹм тишкӹ кеӓ. Слабо касвел направленивлӓжӹ сайлымаш дӓ мӹнь кӹньӹльӹм.
  
  
  Шокшы кечӹ докы кымык африканский пӹлгом, кынам мӹнь тӓлӓндӓ сдаялташ уштыш. Кукшы шуды вӹкӹ мӹнь, мужед лиэш ма, хоть эче иктӓ-махань лӓктӹт шансвлӓ. Мӹньӹм вӹдлӓн пиш келеш ылын. Шижмӓшвлӓжӹ дӓ большы ышма йӹлмӹ ылде нимахань. Киӓ дӓ мӹньӹм анжен, кыце шӱдӹ мычкы каштеш скорпион мӹнь олен эртен. Мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь вӓржӹ гӹц тӓрвӓнӓ мӓ сӹнгӹшнӓ гӹнь, тӹдӹ тӹргештӹлеш, но корнымат такыртен, тӹдӹ мӹньӹм ак цаклы. Выртеш тӹдӹн гач кеӓ. Коран каен дӓ мӹнь тӹдӹ ылам, седӹндон мӓ тӹдӹн дон проблемӹвлӓм ак ли выживание, меря доно кӓтӓш, жеп пумы. Мыскылымладӓ чуч изиш, ма тидӹ ӱмбал тӹрлӹ нӹлшӱдӹ и миллион у план мычкы каштын, задолго динозавр якте, дӓ тӹдӹ, векӓт, кошкышы тагынамок мӱлӓндӹнӓ толшы эдем. Тагыце-ӓнят тидӹ несправедливы чучын, но тӹнӓмок мӹньӹн предвзято ылын.
  
  
  Тӹштӹ мӹнь кӹзӹтеш киэн, мӹнь эче ик юк пӹлӹш куза. Тидӹ нӹнӹ ылыт мунген, мӓ тошты карем мӱгӹрен деч ойыртемалтеш шагалеш. Но йӹле тӹнгӓлӹн дӓ тидӹ юкым пӓлен шотла, мотор автомобильышты улы.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ, вуйжым сӓкӓлтен, манын колта. Мане, тидӹ иктӓ-махань машинӓ. Цӱа-цӱа дӓ мӹнь юк кузен кеӓ. Мӹнь нимат ам уж, дӓ шоэн шӱдӹ гӹц пасна пушӓнгӹ. Но каждый секундын юк лишемеш.
  
  
  "Шӓлӓ!" Сӹгӹрӓлӓм мӹнь гач шӱдӹмла. "Эй, тиш!"
  
  
  Кыптештӹн дӓ мӹнь кенвазым. Цӱӓ-цӱӓ угӹц ял вӹкӹ кӹньӹл, мӹнь у тӹрӹнялт кен анзыкы. Тидӹ мӹнь выртеш гач ужына - лендровер, пыраканг дӓ ыдыралда, второстепенный корныш вӓрешт, тӹдӹ вес манаш ак ли, кыце шӱдӹ паштек. Ровер, автомобиль пачмы, кок пӱэргӹ нӓлӹнӹт ылын, кыдым мӹнь ужам, кыце тенге корнывлӓм пакыла ӹшке корнышты докы миӓ дӓ тӹ точкым лишӹл.
  
  
  Мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ. - "Шӓлӓ!"
  
  
  Остатка мӹньӹм дӓ корны мычкы йӧндӹмӹлӓ пырышы шӱдӹ якте шон. Сӹгӹрӓлӓм мӹнь у, кынам вӓрӹш шона. Мӹнь келесымаш, машинӓ паштек кыргыжым йӱкшӹ ганьы, лицӓн кенвазеш дӓ ӱлӹкӹлӓ.
  
  
  Киӓ дӓ мӹнь юкымат, шижӓм, йӓнгӹштӹ ясы онгемӹм куза. Остаткаэш машинӓ шансвлӓ выживание тидӹ мӹнь лийын кертеш.
  
  
  Вара мӹнь колынам, кыце «ровер» шагалыныт дӓ шӹдӹрнем. Мӹнь кӹньӹльӹм манын, анжалда, ма лиӓлтеш, но мӹнь вижӹ и ылеш. мӹнь
  
  
  кол, моторна кыце ровотая ватыдыме шагалтенӹт, вара «ровер» передачын пӹтӓриш у пыртымы, мӹньӹм дӓ корны тӓрвӓнен кеӓ. Маханьы нӹнӹ мӹнь колем, ӓль мам-гӹнят ужам.
  
  
  Машинӓ шагальы воктен гач икманяр веремӓ мӹнь, кошкен пӹтенӹт мотор, колвлӓ дӓ мӹнь семӹнем кок мары дорц британский доно попат.
  
  
  «Господи, тидӹ европеецӹн».
  
  
  "Ма тиштӹ ӹштендӓ тӹдӹ, уаш, ик?"
  
  
  "Кердӓм, мам шалгет тӹдӹ гӹц ядмыкы".
  
  
  Мӹнь ышмам шукым у вӹд йога, лявӹрӓэш тувыр, анзыл вел, мӹнь дӓ йӹлмӹвлӓ у ӹшкӹмемӹм шижӹнӓм.
  
  
  "Йымы перегок, мары, ма лиӓлтӹн?"
  
  
  Кок лицӓ кичк мӹнь шагалынам, мӹнь склоняялтеш келеш. Тидӹ ош родезиец и покшал ылын, векӓт, джентльмен-фермер, пустыньышты кечӹм эртӓрӹмӹ.
  
  
  «Авиакатастрофа», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ мӹнь кеем».
  
  
  Вездеход шӹндӹмӹ мӹнь кынам нӹнӹ, мӹньӹм пӓлен, мӓ толынат шонна. Но мӹнь монден ам керд, мам качкыт, кӓпӹштӹ алексис саломос гиена гӹц тӓгӱм-ӓнят афиныш. Мӹнь ӹнянӹде, мӹнь тӹдӹм пуш гишӓн дэвид хок тӹшлен, аполлон ма ӹштӓлтеш-билдинг, ынгылаш манын, мӓ лачокат Бразилия Ставрастать Адриан ылыт, цилӓн шошым гань. шукердок уж.
  
  
  Кымшы лыкмы.
  
  
  «Тӹнь пиш яжон каеш, Ник».
  
  
  Дэвид Хок, американский AX суперсекретный агентство директор, сигаретӹм кӹтӹк парнян вургымла кидшӹм кычен, стӧл вӹкӹ ӹшлӓнем пушӓнгӹ гӹц анзыкырак пугӹнен йошкар кымда. Ма тыдылан сынзашкыжы офис штаб-квартирӹштӹжӹ AX, мастар ылеш шӹлтӓш кӧргӹш Press Amalgamated арендуят & Wire DuPont Services Circle Вашингтон.
  
  
  Шри кадырвлӓм мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Нӹнӹ шанеп манын, мӹнь больницӹштӹ эче солсбери кодаш анжалда. Но тӹнь вет пӓлет, мӹнь йӹле ганьышты йыкырикӓ. Мӹньӹн ош гӹнь, тидӹ вет, кечӹ, ма мӹнь гӹцем келеш стейк пӹчкӹк сӓй. Историм Саломос гишӓн тӹнь кыце шанет? "
  
  
  Кӧргӹштӹжӹ шӹкш дӓ сигар хоук шӓргӓш колтенӓ вел. Кого стӧл йӹр шӹнзӹн, дӓ кым изи худа, фермервлӓ дон тӹдӹн лицӓ дӓ сӧдӧй уп гӹц коннектикут шагалтымы. Но мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ ондалчыка нечкӹ анжалда. Динамо тӹдӹн кӹзӹт улы-машинӓ.
  
  
  «Изиш кедӓрӓт тидӹ мӹньӹн», - манеш тӹдӹ. «Эче мӹньӹм лӱдӹктӓ ма тӹньӹн заданим лошты цуц колыде. Мӹнь нигынамат ужшы эдемӹн ӓк, тӹдӹм проблемывлӓм тенге куштылгын моэш».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Саломос вес ылын. AX дӓ мӹнь. Тӹдӹм весӹвлӓ гӹц ма моаш палша цацышы вивлӓ Борисова, ӓшӹндӓрет?»
  
  
  «Мане, мӹнь шарнена», - манын ушемӹн Хоук. «Ма вара, тӹнь родезийский прамой пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, седындоно тӹдӹн шӱмӹштӹжӹ. Йӧн тӹдӹ тӹкӓлӹн ма, кердеш ма шӹвӓл грек адриан планируяш ставрастать правительство ваштареш, тыдым ак ли колташ ылын».
  
  
  "Кычаш тыдым эче цилӓ Бразилия пакчаш?"
  
  
  «Мӓмнӓн важвлӓнӓ семӹнь, тӹдӹ седок эче тидӹлӓн штаб. Шукердӹ мӓмнӓн шамыштына уке». Кого шӹштӹ Хоук тупешӹжӹ ӹшке пӧкен откидываться. «Ставрастать тидӹ лачокшым гӹнь, тӹдӹ тӓ ужеш минуркос пентхаус гӹц лӓктӓш тӓнгвлӓжӹ, мӓнмӓн положенинӓ определенно интересный каранг. Нерген шанымаш эллан пиш яжон келыштаралтын чили доно виктӓрӓ, тӹ гишӓн мӓ мам пӓленӓ».
  
  
  Луанда хоук ежӹнгвлӓжӹ доно тыменяш. Соок ылшы Адриан Ставрастать невротик, возможно, психопат. Помимо гӹнь, мӓ тӹдӹн вуйлатышыжы тӱвыргӧ контрабандист бразилия группыш, правительствывлӓм пӹтӓрен ак керд ыльы, тенге политический ӹштендӓ тӹдӹ пушташ, кыды гӹц остатка, кыце пиштӓш, израиль чиновник ылын ханаан моше бенвлӓ пуштмаш ".
  
  
  «Тӹнӓм мӹнь тенге ынгылем, алексис ax саломос интересуялтеш истори», - манам мӹнь.
  
  
  «Лӱдӹшлӓ, цилӓ тенгеок и лишӓшлӹк. Мӹньӹн шанымем доно, мӓ тӓлӓндӓ ӹшке саломос весӹм шотлен, тидӹ тӓмдӓн ылеш заданим нӓлмӹ».
  
  
  "Мане, сэр, шана тидӹ мӹнь ылам".
  
  
  Хоук лишӹлеш сигара ломыж пуалеш. «Мӹнь пӹтӓриш импульсым - мане« уке »эдем пӓшӓм дӓ весӹм пуаш. Тӓ пӓледӓ, кыце мӹньӹн агентвлӓэм участвуен заданим карангаш цаца».
  
  
  «Мӹнь кӱлешан, пушташ ышемӓт манын алексис ирыкыш лакташ», - мӹнь олен келесӓ.
  
  
  «Яжо. Тидӹ сӹнгӓ тӹнь донет. Но когон шеклӓнӹшӹ ылын, Ник. Шоэвӹ, тӹштӹ цилӓ яжон хытырен дӓ иквӓреш пӓшӓм кӹдӓлӓш дон цру рио. Пӓленӓ, мӓ тӹ жепеш кыш эл кымдемвлӓ дӓ ставрастать эртӓрен. Тӹнӓм, тӓ афиныш кандет гӹнь причиныжы, тӹшкӹ кен. Курсышты мӹнь веле кычен ".
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. - "Тидӹ мӹнь соок мам ӹштем?"
  
  
  «Ма вара, тӹнь коктым монденӓм, мам эдем тиштӹ ылын, ӹшке пӓшӓ вӓрвлӓштӹ шӹнзӓш сылыкрак, нӹнӹн пӓшӓштӹ дӓ шоу управлени пыра». Вес юк тӹшкӹ нӓлмӹ тӹдӹм туран, кынамжы тӹдӹ лиӓлтӹн, тӹдӹ гишӓн попымы годым порядокшым дӓ протокол ытлен. «Хоть-махань палшык керӓл лин гӹнь, та т, тидӹ гишӓн ядын. Тидӹ мам тиштӹ ӹштем».
  
  
  "Конечно."
  
  
  Конвертым пачеш дӓ тӹдӹм лыкты, стӧл вӓреш ылшы ящикеш. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ ытлен. «Мӹнь кердӓм тӓ ончычак дӓ ядмашвлӓ веле, тӓмдӓм мӹнь эскерен гӹнь, ышан, тӓ нӓлмӹ билет».
  
  
  Мыланем йыренат. "Тау." Мӹнь стӧл йогывлӓ гыц конверт дон нӓлмӹ.
  
  
  «Вычал тӹнь яжо манын, ӱ, тидӹ семӹнь цилӓ пӹтен, тӹньжӹ мӓлӓннӓ пӹтӓриок решеннӓ, мам пуэн мӹлӓм тӹнь иктӓ-махань палшык», - Хоук отвечая.
  
  
  Шӹнзӹн, мӹньӹн вады вес pan рейс am Рио-де-Жанейро. Мӹнь весӹ кӓнӹмӹ
  
  
  кечӹвлӓн тошты дӓ у семӹнь ӹшкӹмжӹм шижеш. Пасна эпизодын чонгештен эртӓ, но мӹнь цилӓ изи самолётвлӓ муни вес жеп гишӓн шанымаш, кынам мӹнь саломос вельд анжыктымы, кӓньӹсӹр дӓ гишӓн аварийный шӹндӓт, дӓ тӹдӹ гишӓн, кышты кыце шокшы кӓп кечӹ саломос.
  
  
  Толеш дӓ тӹнгӓлеш ирок мӹнь лиймаш вес рио «Флориано» Копакабан по гӹц мӹндӹрнӓт агыл. Тидӹ пляж кварталыштыжы цилӓ гӹц лин, ты дӓ пышышты сек Бразилия колониальный. Кӹдеж амасавлӓ гӹц лин дӓ тӹшкӹ жалюзи вентилятор, балконышты, а изиш ӓнгӹсӹр тӹрлӹ тангыж пачылт.
  
  
  Рио шокшы ыльы. Бразилец улы, кыдыдан тӹшкӹ шон кердӹн, пляж ылын, дӓ шукыжок нӹнӹ логӹц, векӓт, копакабан районвлӓжӹ отельвлӓ сага ылын. Ончычак шокшы, мӹнь логӹц тропик камвольный костюмвлӓ пын нӓлӹн. Кечӹвӓл душ мӹньӹм принимаяш, куштылгын ӱмбач вильгельмина костюмым чиэныт, дӓ мӹнь Хьюго Люгер, ладаквлӓш стилет вургымла кидшӹ, мӹнь яратымы ик изи дӓ ресторанчик гӹц кеӓ, 54 da Rua Matriz Chale. Дӓ тошты пӧртвлӓн ирок шергӓкӓн ылыт да ти предметвлам ресторанын ӓль картин колониальный цӓрӓ. Тӓрзӹжӹ-негр бар обслуживыяш анжен дӓ стӧлӹм. Чураско миксто мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ тӹдӹ ышкал сасна дон кавштавичӹ лаштык гӹц ылеш, дӓ молнамшы отбивной цӓкнӹ, ти пиш разливной сырам, нӹнӹ ӓрӓкӓ верц uniao grande cabernet пеш сай. Но мӹнь тӹнгӓльӹм веле ӹлӓт, кынам уж, стӧл лошкы шӹнзеш дӓ пашкуды ӹдӹрвлӓ пыра. Яштака дӓ тӹдӹ кӱкшӹрӓк ылеш, а тыл оржан-шӹшер ӹштендӓ тӹдӹ ӱпшӹм йошкар-ош эче ош кавашты. Тӹдӹ пиш ыжар мини-кого кужы уж тыгыр пачаш дӓ трук хватен дӓ тӹдӹн ӱпшӹм гӹц кӱшнӹрӓк контрастировать декольте идеальный кыдалеш. Туфльышкы тӹдӹ ыжаргы ылеш, тӹгӹр докы миӓ, кидшолвлӓм дӓ шалахай кидӹштӹжӹ ыжаргы.
  
  
  Мӹньӹн кужы ӱп гӹц кӹреш выртеш шотыш, но вара мӹнь ынгылем, пӹтӓртӹш гӓнӓ тӹдӹ годым мам ужыт, дӓ кӹтӹк кӹрӓн ӱп ылеш. И перви тидӹ, израиль кого ылын. Нистр Эрик ӹдӹрвлӓм ӱжӹнӹт. Израиль разведывательный член ылеш вӓпш «Шай Бето». Тӹдӹм тылым кодовый лӹмжӹ ылын, тӹ годымок, ма доно иквӓреш пӓшӓм ӹштӓш манын, россий ваштареш мешаенат израиль правительствыжы шӹвӓлеш, но каждый ти лӹмӹм задани доно вашталтмыжы.
  
  
  Тӹдӹ стӧл докы толеш дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. Сӹнзӓвын, тӹ годымок кӱ лӱктӓлӓш манын, анжалтыш доно мӹньӹм вӓшли, тӹдӹ шӓрлен лицӓштӹжӹ йӹрӓлтӹш. "Ой!" сӹгӹрӓльӹм тӹдӹм. «Тидӹ тӹлӓт. Махань тотлы сюрприз». Тӹдӹ гӹц пасна изи английским акцент.
  
  
  Эрика скандинавский еврей ылын, ӓтя-ӓвӓмӓт. Ослошты тӹдӹлӓн пӹтӓриок семняштӹ ӹлен, а вара копенгагенӹштӹ кыце эмигрируяш израиль, кынам и цилӓжӹ кандышы ылыт.
  
  
  «Погынымаш тӹдӹ келесӓ мӹньӹн», - манам мӹнь. Мӓ вады эртӓрӹмӓш интимный эрико Тель-Авив, вычен курьер толмы; тидӹ вады лит, кыдывлӓм мӓ коктынат пиш келшен. Сӹнзӓжӹм тӹдӹ ӹнде мӹньӹ келесӹнем, ма доно тидӹ самой тӹдӹ ӓшӹндӓрӓ. "Мӹнь тӓ докыда ушнымы паштек стӧл мӹнь?"
  
  
  «Ну, тӓгӱ-ӓнят мӹнь докы ушненӹт поздаракын, Ник. Ваштареш?»
  
  
  «Тӹнь донет шайышташ ак ли агыл», - манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ верц тӹдӹ куштылгын ӹштӓш дӓ мӹньӹм стӧл докы ушненӹт ланч, а эдем кымшы, кыды, кыце тӹдӹм ынгылдарен, агентвлӓжӹ ылын: «Тӹнь пиш яжон каеш, Ник».
  
  
  «У ӓрня перви тӹньӹн мӹнь ылам», - манам мӹнь. «Мӹньӹн кужы ӱпем, Эрик».
  
  
  Тӹдӹ мӹнь йӹрӓлтем йӹмӹктӓрӓ. Ӱ ышма кужы кымда нерӓн, аварген ыдыралда. Сӹнзӓжӹм тӹдӹ пӹцкӓтӓ-ыжаргы, а тыгырла йылгыжат. «Тау», - манеш тӹдӹ. «Мӹнь нӹнӹ верц, исключени пеледӹш. Тидӹ шукын ылына, мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ годым израильӹштӹ».
  
  
  «Шар», - манам мӹнь. "Тиштӹ тӓ пӓшӓвлӓ доно?"
  
  
  «Дӓ», - тӹдӹ келесӓ. "А тӓ?"
  
  
  «Дӓ», - мӹнь йӹрӓлтӓ. "Со тидӹ бизнес, тенге?"
  
  
  "Молнамшы ганьок."
  
  
  Мӹнь ӓшӹндӓрем, икечӹ газетӹштӹ кыце лыдшы, израиль шӹдӓнвлӓ ылыт дӓ ма нӹнӹ пушташат бенвлӓ шекшынчаш ханаан моше цуратла, президент ылын. Лӹмӹнок тидӹ пиш разведка американский пуштда, мам Адриан Ставрастать причастный. Мӹньӹм ядыштын ана керд хайзилӓнен, Рио эрик улы ма манын, шолы дӓ иктӹш погымы кен ставрос адриан Израиль, израиль стиль ма ылын, тӹдӹм пуштыныт, ик.
  
  
  Мӹнь ядам. - «Погынымаш рио кӱ тӹлӓт ситӓлык лижӹ манын, мӓ хытырен дӓ иквӓреш йунеда?»
  
  
  «Кердӓм», - манеш тӹдӹ. Декольте тӹдӹн кид доно шыпшылыт, тӹ годымок нӹнӹн стӧл вӹкӹ пиштӓ, дӓ вӹр давленим кузен пункт мӹнь лӱдӓм. Ыжар сӹнзӓн сӹнзӓшкет анжалам дӓ тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ тӹдӹм пӓлен, мӹнь гишӓнем ит попы хытырен дӓ ӓрӓкӓм.
  
  
  Мӹнят стопкаэм нӓлмӹ. Тӹдӹм ӹштен дӓ тӹдӹм grande cabernet uniao тӹдӹм пуат. «Тидӹ йӧн», - манам мӹнь.
  
  
  Пералтыш тӹдӹ мӹнь стопкам нӓлеш дӓ ӹшке доно. «Тидӹ йӧн».
  
  
  Лач мӓ пӹтӓрен тос, кынам сӓмӹрӹк эдем тольы. Мӹнь тӹдӹм ужынам, мӓ тӹ годымок сага кӹньӹл шагалеш. Тӹдӹн нелӹ ылын, пингӹдӹ дӓ ӱпшӹм ошӹш лицӓжӹм ӹрвезӹ пиш кӹтӹк мускулан квадратный. Тӹдӹ шалахай пӹлӹш ам уж, но тӹдӹм ти эксӹкӹштӹ пӱэргӹ сӹнӹм и локтыл. Кӓнгӹжӹм тӹ костюмыш цӹреӓн ылын, тӹдӹ цӹлт ак шалахай кид дон мӱден мыгыргем.
  
  
  «Пӹтӓри ужам тӹньӹм мӹнь, Эрик», - манеш тӹдӹ тура ситӹ.
  
  
  мӹнь вӹкӹжӹ анжем. «Мӹнь вычем тӹньӹм кӱ доно ма лиэш-тӹдӹ».
  
  
  Шанымыжы семӹнь ти шамаквлӓм йӓтлӹ пышкыды ылыт. Дорц нӹнӹ вӹкӹ доно попат. Фото тидӹ мӹнь эдем разведкыш axe израиль досье ӓшӹндӓрем. Тидӹ Гариб Захарий, Шинон Бето сава. Мӹнят ылынам дӓ тӹдӹм рио теория эрика шотышто, тама пингӹдемӹн.
  
  
  «Шонгы тидӹ тӓнг, Зак, - эрик келесӓ. «Мӹнь тӹдӹн дон израильӹштӹ пашам ыштат».
  
  
  Гареб кымшы вӓрӹм нӓлеш. «Мӹнь пӓлем, - тӹдӹ келесӓ. «Картер, мӹнь пиштӓ».
  
  
  "Тидӹм тӧр."
  
  
  «Тӓмдӓн тӓлӓндӓ репутация эртен кемӹ».
  
  
  Ӓртӓм ылшы тӹдӹм туран, шӹдӹн ганьок. Тӹдӹ йылен кен гӹнь мӹнь ӓмӓл доно, мӓ Эрик мӹнь пӓлем. Вӓшештӹмӹ анзыц мӹнь тӹдӹ шукым моаш, тидӹм тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. "Тӓмдӓн вишисуаза ӹштӹктӓт, кыце мӹнь предлагаем?"
  
  
  «Мане, Зак», - эрик келесӹшӹмӓт, тӹдӹ изи тӧрсӹррӓк дружелюбие вожылшы. «Лишӹл, ти ти жеп».
  
  
  «Вишисуаза - ик, ресторан тидӹ мам стоя ылын», - Зак у чӹнь шимӹ.
  
  
  «Ӹжӓл, мам тӹнь ат шӹндӓш», - ладнан вӓшештӹш. «Шотлат, тиштӹ яжо шукы качкышым йӓмдӹлӓт. Возможно, вара тӓ нӹнӹн визит остатка поваров вашталташ».
  
  
  Зак сӓрнӓл мӹнь йӹрӓлтем дӓ шыпшыт. «Кердӓм».
  
  
  Мӹнь решӓш манын, тидӹ гӹц ласко шая моментвлӓ чӹдӹ ылын. Качкышвлӓ доно пӹтӓрӓ, седӹндоно звонялам официантвлӓ манын, цик канден. Мӹнь предлагаем шӹнзӹшволкылан цилӓ тӱлен, но йӹле зак отказы.
  
  
  "Шагалма тӓ кышты?" - Эрик мӹнь ядам.
  
  
  «Корумба рио авенида бранко», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Зак тӹдӹн вӹкӹ анжалеш.
  
  
  "Махань лым доно?"
  
  
  Тӹдӹ ӧрӹнӓ. "Варгас".
  
  
  "Кердӹдӓ тӓ тӹшкӹ мӹнь звонялам?"
  
  
  «Шагалок ушненӹт жеп улы»,
  
  
  - Зак тӹдӹ чӹнь келесӓ.
  
  
  Милош проигнорировать тӹдӹ мӹньӹм дӓ тӹдӹ йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Дӓ, ӓнят, тӹньӹм мӹнь звонялам. Надеяться, мӓ угӹц вӓшлиӓш, Ник».
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм. "Чувствым вӓш-вӓш." Мӹнь тӹдӹн докы ӹшке кидӹшкӹштӹ кидшӹм тӹкнӹктен, мӓмнӓн встречаевӹ дӓ сӹнзӓжӹм выртешӓт. Мӹнь пӓлӹделам, ма Зак цаца, дӓ, тӹдӹ мӹлӓм келшӓ раз ӓк, тӹдӹм шотеш мӹнь тидӹ сценысе. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжа. «Мӹньӹн колымем тӓ реш».
  
  
  «Хорошо», - эрик келесӓ.
  
  
  Мӹнь нӹнӹ гӹц лӓктӹн дӓ ресторан савырненыт. Лӓкмӹжӹ годым мӹньӹм, мӹньӹм ӹшке донем тупешем шокшын зак тушманлык шиж ганьок.
  
  
  Мӹнь кӓнӹш кечӹ кузымы корным тӹнӓм кырык куатан корковадо доно, христосын вуйжы тӹ шалгышы кого статуй-Искупитель. Вӓр якте шоаш, мӹнь смотровой бруствер докы толеш, вӓрешнӓ ӹштен тӹнгӓлмӹм вычаш шагалын. Луцкы минут мары пылдыр гач мӹнь докы ушненӹт. Мӹнь тӹдӹм ик кӱкшӹцӓн ылыт, но итӹрӓ. Тӹ ин эче кокшыжы ылын гӹнят, лицӓжӹм мӱден тӹдӹм кӱ ылеш каремжы. Тидӹ карл томпсон ылын, дӓ тӹ ЦРУ пӓшӓм ӹштен.
  
  
  "Цӹре сӹлнӹ, тенге?" - келесӹ тӹдӹлӓн шотыш пырат, кидӹм вел шалалта хала, ӱлнӹрӓк ылшы, кыды тангыж доно ӓрен нӓлӹнӹт ылын дӓ кырык дӓ ош кечӹ ыжар кобальтовый валгалт.
  
  
  «Ойыплын шӱлӹш», - манам мӹнь. "Кыце пӓшӓштӹ, Томпсон?"
  
  
  «А э примерно то», - манеш тӹдӹ. «Пӹтӓртӹш жепӹн ти пум ылшы администрация бразилиа вашталтымашвлӓжӹ шыпшеш. Кечӹнок пӓшӓш ax тидӹ кыце? Махань-тӹ жепӹн тӓжӹ, ӹрвезӹвлӓ, шукы лӱэн боеприпасвлӓм, армим азиштӹ шукырак».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. «Коктын тенге чучеш. Занимаймы ылын: мӹнь ӹнянем, дӓ мам тӹлӓт».
  
  
  «А ӹнде нӹнӹ тӓлӓндӓ ставрос адриан шынденыт».
  
  
  "Тидӹм тӧр." Мӹньӹм тӹшлен, кыце круизный лайнер, сӓрненӓм кловой выдшы доно ӹшке нервлӓ ягылтен, гавань олен пырен. Ӱлнӹ пумы мадышвлӓм кожыш тӹдӹ тӹштӹ ылыныт. "Кынам остатка гана тӹдӹм тӓ ужнедӓ?"
  
  
  Ик выртеш тӹдӹ тумая. «Пакчаш точечный ончымаш ылын. Вӹц-куд ӓрня у, тидӹ тӹ вӓр лӓктеш. Мам шанем, тӹдӹм самолётышты шӹнзем, мадри кемӹлӓ».
  
  
  «Тидӹ пакыла чонгештенӓ лиэш афиныш ӹлӓш».
  
  
  "Наверны, тенге. Тӹштӹ тӹдӹ у?"
  
  
  «Тенге мӓ шаненнӓ. Пакчаш ма лиӓлтӹн?»
  
  
  «Пакчаш - кӹзӹтшем нӹнӹн штаб-квартирӹштӹжӹ. Тишкӹ Рио, тӹдӹ Imports Apex класс ылын, дӓ мам ӹштӓш шана, тидӹ гач ӹштӓлтӹн ма контрабанде компания. Но ты тӹдӹ п о офис шӹрен миэн гӹнят, тӹдӹн палшымы лӹм доно тӹдӹм ассоциироваться. Паракат компания регулярный президент ӹштӓ ".
  
  
  "Пакчаш А теве кышты ылын?"
  
  
  Мыкик Томпсон. «Тӹдӹн сагашы солашты, шыгыр. Ставрос оролет тӹдӹ армин изи, питӹрнӓлтӹн гӹц шалга ылын, дӓ политический фанатикше янлыкланым ылын. Но тӹштӹжӹ лач иктӹм веле кӹзӹт силана».
  
  
  Мӹнь ядам. - «Нимат ин тӹштӹ масаквлӓм тӓ цаклендӓ?»
  
  
  «Ма вара, тӹньӹн оружиэт улы гӹнь тӹшкӓлӓ ӓль эдемвлӓ семӹнь, ваштарешӹштӹ отрицательный ылын. Пуры ли, мӓ тӹдӹ доно ик и перви ужын. Тӹ годымок, тӹдӹ кыце кечӹ дон ӹндекшлу ставросо мӹнгеш лӓктӹн, тӹдӹ паштек тӹшлен мам ире ганьок. дӓ иктӓт ак уж, тидӹ тӹ вӓр лӓктеш. Тидӹ ямаквлӓ нимат уке, тӹдӹ гӹц пасна, мӹньӹн иктӹ гӹц мары тӹдӹн кок истен, мам у, ӹрвезӹвлӓ, идӓ мары кыдалеш, тӹштӹ шӹндӹмӓш. Здани гӹц иктӹн доно вес тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт вооруженный орол ".
  
  
  "Кыце ти кым эдем?"
  
  
  Томпсон пулыш кыптырталеш. «Фотожы тӹдӹн ылеш, но тидӹ мӹндӹрцӹн. Вӹцлӹ тӹдӹ йӹрем, ылам мӹньӹ келесӹнем, пӹцкемӹш дон кӹтӹк ӱпшӹм, изи чал пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ ли. Ладырикӓ тӹдӹ мары тыгырым чиэн парсын соок ылшы ".
  
  
  Йӱлдӓлӹнӓт, тидӹ Минуркос лийын кертеш, грек судоходный магнатвлӓ, кыды у афиныш тӹдӹ шукердӹ политический ядмашвлӓмӓт пентхаус Ставрос Адриан рӹшкӓлтеш.
  
  
  "Мӹнь кердӓм фото копия нӓлмӹ?"
  
  
  «Тидӹм ӹштӓш лиэш», - манын Томпсон. "Кол, Картер, мӓ ӓрня эртен жепӹм тергӓ пакчаш чӹдемдӹмӹ якте выборочный ончымаш вӓрештӹн, дӓ, ӓнят, тӹшец эдемвлӓм вес мыжыр тӹрӹс кечӹвӓлӹн лыкташ вӓрештӹн, вет вес проблемы ылын, кыдылан мам ӹштӓш тӹнгӓлеш. Тӓ шанедӓ, мӹньӹм гӹц колтымы манын тӓмдӓн разрешенидӓ мӹнгеш эдем нӓлмӹ? "
  
  
  "Уке, мӹнь келесӹшӹм. «Вӹрзиышкӧ Хоук мӹлӓнем палшат гӹнь, мӹнь тӹдӹлӓн керӓл. Фото нӓлмӹ кердӓм кынам мӹнь?»
  
  
  "Тагачшы гишӓн йыд ганьы?"
  
  
  "Яжо".
  
  
  «Изиш вес вӓрӹш передачын кычылтмы ма, - келесӓ Томпсон. «Оласе тидӹ автобусеш. Тӓмдӓн отельышты толын. Тӹштӹ уже мӹнь эдем ылам. Шайыл тӓ автобус площадкышты эртен, кышты ик ак лиэш, вургымла дӓ вӓрӹм нӓлеш. Тидӹ фотом шӹндӹнедӓ пӧкен лӹвӓлнӹ ылын. . Центр ылын дӓ автобус ылын маркироватлымек de ferro estrada тӓ, пакы кеӓ тенге гӹнь, тӓ шон ».
  
  
  «Эртен автобус отель кынам эрта?»
  
  
  «Шӹмшӹ луцкы. Автобус ылын номерым луатикшӹ ылын».
  
  
  «Хорошо», - манам мӹнь. "Дӓ тау."
  
  
  «Хоть-махань жеп», - манын Томпсон. Ай-тӹдӹм вӹр кемӹм.
  
  
  Пуры вады анжалда компания офис Apex Import докы лишӹл. Тӹдӹм тошты пӧрт вӓрлӓнӹшӹ ик отреставрировать правительственный гӹц, нӹнӹ охыр ылыт, кынам Бразилиа столицышкы ванжаш. Офис коктын кужы кужы ылеш, пӓшӓм ак ӹштӓ дӓ лифт.
  
  
  Мӹнь шукы изи кӱшнӹ приемныйыш пыра. Мӹнь лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм шылдырангым выступаен, вет кондиционер пӧрт, машанет, сӓй пӓшӓм ӹштен, ӓлок лифт, Рио а сотыгечӹнӓт пӹцкӓтӓ ылын. Мӹнь стӧл лошкы шӹнзеш дӓ ӹдӹр подозрительны таужо металлвлӓ анжалын, мӹнь кынам пырен.
  
  
  "Мӹнь кердӓм тӓ иктӓ-ма лиэш вӓл?" - тӹдӹ яды семӹнь португалийысе.
  
  
  Вӓшештӹмӹ англичанвлӓм мӹнь. «Ужам мӹнь хоза ставрос ылын».
  
  
  Ш тӹдӹ утларак сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл. Кынам тӹдӹ угӹц попаш тӹнгӓлеш, тидӹ англичан шелыт ыльы. «Мӹнь ужам, мам тӓ тӹдӹн вӓржӹ ак тол, сеньора».
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - "Ой?" «Мӹнь ӹшке ставрастать но хозавлӓжӹм келесӓш, тӹдӹн гач ма мӹнь компания imports apex дон кӹлдӓлт кердеш».
  
  
  «Сеньора, господин офис ставрос тиштӹ уке...»
  
  
  Личный кабинет амаса пачылтеш, дӓ таужо мары патыр толеш. Тӹдӹ ядеш. - "Махань ли-тӹшкӹ шыра?" Тоны ак ли ылмы манын тӹдӹм ӹштен мышта.
  
  
  «Мӹнь хоза кӹчӓлӓш ставрос веле», - манам мӹнь.
  
  
  "Малын?"
  
  
  Мӹнь тӧрӧк проигнорировать. «Г-мӹнь тӹдӹ н советӓйӹ ставрастать оптом япон фотоаппаратвлӓм нӓлӹн, тӹдӹ тиштӹ гӹнь мӹньӹм тум». Мӹнь озадаченно действыяш. "Мӹнь агыл офис ты?"
  
  
  «Г-директор н председатель ставрастать кӓнгӓш толеш, - айда келесӹ ш, - тӹдӹ уке офис но ти улы, дӓ тӹдӹ ак компания бизнесӹм ӹштӓ. Тӹдӹм мӹнь президент. тӓмдӓн пӓшӓ улы, мӹнь сагада керд».
  
  
  - Тидӹ Карлос Убеда сеньор, - изи ӹдӹрвлӓ лошты чываньланен.
  
  
  «Сусу вӓшлимӓшвлӓ, сэр», - манын, кидшӹм виктӓлтӓ. Тидӹ тура тӹдӹм принимая. «Ужам мӹньӹ Джонсо. Таманяр ӓрня мистер chale ставрос ресторан вычы мӹньӹм вӓшли. Келесемӓдӓ, мам толшаш жепӹн европыштыш экскурсий доно тидӹ гӹц примерны, мӹнь ти дӓ ма тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн керд».
  
  
  «Тӹдӹн афиныш эче цилӓ», - маньы тӹ ӹдӹрок.
  
  
  Убеда вӹцкӹж тӹ анжалтыш шӱмеш. «Гань ӹнде мӹнь келесем, тиштӹ хоза ставрос доно ак кӹлдӓлт. Заказ сусу ылына тӓмдӓм но мӹлӓм колташ».
  
  
  «Ынгылдарымы. Ну, мӹнь лачокат шон, тӹдӹн пӓшӓвлӓжӹ донат ылын. Мӹнь тӓ келесен кердеш, тӹ годымок, афины гӹц толын кердеш?»
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ анзылны ышмашкы шупшылалташ убеда мускулвлӓ. «Европа гӹц таманяр жепӹштӹ тӹдӹ ӓрня ит вучо, мистер Джонсо. Тамдан шанымаштыда бизнесӹм ӹштӓш гӹнь, мӹнь тӓ донда делам имейӓш попаза».
  
  
  Мыланем йыренат. «Мӹнь звонялам тӓ, мистер Убеда. Жеп тӓлӓндӓ тау».
  
  
  Мӹнь нӹнӹ паштек анжаш мӹньӹм кодат. У ӧлицӓшкӹ лӓктӹн, мӹлӓм ӹшкӹмемӹм кычаш таксим отельӹш толмыкы дӓ. Пелештен мӹлӓнем ӹдӹр пуаш келеш ну, лачокла Адриан Ставрастать афиныш ыльы, келесем мӹнь ганемок Саломос. Снимкыште дӓ лиэш гӹнь Никкор Минуркос фото тидӹ, сек интересный лиэш.
  
  
  Мӹньӹн йӓнгем принимая дӓ изиш кӓнӓлтенӓ, автобус луатикшӹ номерым вара шӹнзӓ, инструкций Томпсон келеш. Кыце тӹдӹ шаналта дӓ, вуйжым изиш пижӹктӹмӓш фото конверт кӹрӓн ылын. Мӹнь нӓльӹм, тӹ изи дӓ ӓрӓкӓ доно кеӓш яжо кафе португалийысе халан центр ӹштен. Тӹдӹ мӹнь гӹцем веле нӓлӹт, тидӹ паштек тӹшлен дӓ конверт фотовлӓ.
  
  
  Томпсон семӹнь келесӓ дӓ, пеш сай сӱретлен ак ли ылмы гӹнят, мутат уке, телеобъектив кычылталтеш. Снимкыште кӱ тидӹ мары ылын, кыды ранчо камерыштыш докы кеӓ дӓ тома гӹц токо веле лӓктӹн. Мары покшалны лиэш гӹнь, тӹдӹн мӹнь сирен Томпсон кӱ, дӓ, лицӓжӹм размер изи гӹнят, мӹнь тӹдӹм тӓнгӓштӓрӓш лиэш ылын, седӹ мӹньӹн пасна ак ли, тӹдӹ мӹньӹн раз шӹргӹ дон тӓнгӓштӓрен, кыдым мӹнь ax фотографийыштым анжыктымы семӹнь, ти пӓшӓштӹ сек никкор минуркос эдем ылын. Мары первиш мӹлӓнем весӹ акат уж нигынам.
  
  
  Вес угрюмы кок Минуркос лодон ашкедеш.
  
  
  Ик нӹнӹ ак попеп, но Минурок гӹц шалахай велнӹ марыжы, кӱ гань, тевтонец, минурок анжен, дӓ тӹдӹ попаш тӹнгӓлмӹкӹ веле вуйта ма гӹц ответӹм вычен. Минуркос серьезный дӓ лицӓ пӹцкӓтӓ ылеш.
  
  
  Фото дӓ кӹшӓнӹшкем цикӹш шыралтыт конверт мӹнь мӹнгешок. Сына агентвлӓжӹ ЦРУ ынян лин гӹнь, тӓнгвлӓ ылмынам анжыктенӓ саломос лачокла теорий. Тамахань-ӓнят ӹшке операцивлӓштӹм дӓ кӹзӹт тӹдӹ гӹц переворот ставрастать образшым лым минуркос афиныш нӓлмӹ.
  
  
  Кафе лиймаш куштылгы качкышеш паштек кӹдежӹш мӹнь звонялаш эрика нистр Corumba. Юк дӓ тӹдӹм вычен-вычен шокшы ылын. Тӹдӹ келесӓ, пачешӹжӹ вадывлӓм эртӓрӹмӹ ма ӹшкетем, ӹшкетемок, тӹдӹлӓн сусум дӓ ма лиэш гӹнь, тӹдӹ мӹньӹн толеш. Сыра Зак нӹнӹ гӹц изиш, шӹдӹ дӓ тӹдӹ клубышты йыдым кеӓ.
  
  
  Индеш шагалтымы цевер, Хок отельӹш толмыкы дӓ мӹнь звонялам. Мычашеш тӹ юк отвечая дӓ ӹшке активировать скремблер линия янгылен, манын кердеш ма попат, цилӓ пырташ ак код.
  
  
  «Махань жеплӓн келшен, Ник, - изиш шӹдӹн келесӓ. «Чучеш, тидӹ ик гӓнӓ, кынам тӹньӹм мӹнь ти жепӹн колаш».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. Мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем кердеш, тӹдӹ ӹшке квартирыштыжы телефон суперсекретный лым гань сӹнзӓэш, сӧдӧй уп гӹц шагалтымы, возможно, сигаретӹм дӓ вӹцкӹж парсын дон пернаш смокинг кӓпӹштӹ дон, пумы.
  
  
  «Меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь амалым кӹдежӹш ак махань-гӹнят ӹдӹрвлӓ», - манам мӹнь гӹц чын ӱшанена.
  
  
  «Хммм! Эче ак вадеш пӹтӓ, тенге? Мӹнь ак алталы, мӹнь ӹрвезӹ. Тидӹ цилӓ гач эртен мӹньӹн ӹшке».
  
  
  Кынамжы мӹлӓм чучын, хоука экстрасенсорный ӹш тӹнгӓл, ышышкыжы шанем мӹнь тӹдӹм пачаш аналитический тыды шылтен.
  
  
  «Уке, сэр», - мӹнь признаем. «Вадешеш эче ак пӹтӓрен. Но тӹдӹмӓт пӹтӓри кычылтмы яжонок мӹнь ужам, мӹнь шанымаштем, мам Минуркос - Ставрос Паракат гӹц мӹндӹрнӓт пакчаш питӹрнӓлтӹн. Тӹлец пасна, пӓленӓ, мӓ Ставрастать афиныш ӹлӓш».
  
  
  «Ма вара, - келесӓ хоук тумаем, - тидӹ интересный».
  
  
  «Теория тидӹ гӹц Саломос согласуялташ».
  
  
  "Погынымаш тенге тӹнь Паракат?" - Хоук ядеш.
  
  
  «Ӹнян. Ӓнят, мӹнь тидӹм пӓлен кердӹн. ЦРУ Томпсон гӹц манын, мӓ кӹзӹт изи магазинже пакчаш. Но теве ылын».
  
  
  "А-а?"
  
  
  «Тиштӹ, Рио, тӓнгжӹ ылам шонгы. Ӹдӹр, мӹнь мычаш доно операцивлӓм ӹштӓ, израиль тӹ « Землям сӧрӓ »».
  
  
  «О, мане. Нистр. Малын ӹдӹрӓмӓшвлӓ яжо, машаненӓм, сӓндӓлӹк доно паштек весылан тый?»
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. «Коран агыл, сэр. Тӓ кыце пӓлемдӓт, тоже улы тӓмдӓм кечӹ - йыд -».
  
  
  Вес мычашыжы доно шӱлӓлтӹмӹ юк шактыш. «Ай, Ник».
  
  
  «Ну, сэр, мӹнь вуйнамат толеш, тиштӹ ма лин кердеш нистр мисс, бразилия, тӹдӹн причиныжы доно, ма мӹнь донем. Ӓлмӓдӓ, скоры, тӹдӹ эдемвлӓ гӹц. Мӓмнӓм пушташ ставрос йолашты Бенвлӓ-Ханаан, тенге?»
  
  
  Изи юк. «Мане, мӓ пӓленӓ. Мӹнь келесӹнежӹ ыльы дӓ, тӓ лыдын».
  
  
  «Тӹдӹ гӹц саваш», - мӹнь приваенӓм. «Мӹнь тумаем, нӹнӹн Ставрос кыча. Пӓлен ак керд, тӹдӹ афиныш т пуэнӹт. Но мӹньӹм ак шо манын, мӓлӓннӓ цилӓ икӓнӓштӹ пакчаш шачеш дӓ тӓлӓндӓ пӓшӓш ӓль результат уке гӹнь доно икӓнӓ-иктӹштӹ вӹкӹ лӱэн самынь локтыл. Мӹнь идейӹн шалга гӹнь, лачокат кел манын тӓмдӓн палшымы доно израиль разведка Нистром. Босс тошты тӓлӓндӓ тӓнг ты, шел, мӹньӹн шанымем доно, мам тӓ тӹдӹн доно келшымаш данный обстоятельство.
  
  
  Вара ӹштӓш кичкӹжӓл колта.
  
  
  «Тидӹ тенге лиэш гӹнь, мӹнь шанымемдон, цилӓ туравлӓ ылыныт дӓ ма шӹнзӓш манын, анжалда, мӓ икӹжӓк-иктӹлӓн палшен кердеш. Ӓлмӓдӓ, мерявлӓ дон кӓтӓ, весӹвлӓ гӹц мӹндӹрнӹ шалга».
  
  
  Ти гӓнӓ тӹрӹшкӹ кыргыж. «Яра, мӹнь ӹрвезӹ. Тӹньӹн дӓ мӹнь звонялам доно кӹлдӓлтшӹ кая».
  
  
  «Тау», - манам мӹнь. «Мӹнь вӓржӹ гӹц тӓрвӓнен, кӹзӹт ак увер».
  
  
  Шукы вычаш ак вӓрешт. Ик цӓшӹштӹ, токо кыце мӹнь эрика отель кеӓш, мӹнь звонялам Хоук. Яры ылмым, тӹдӹ вӓржӹ гӹц лыктыныт иерусалим якте эче шелдӓ. Вӓшештӹмӹ ӱшандарымаш шелӓн ылеш, мӹньӹм шӱден дӓ тӧр ядмашвлӓм ланзыленӹт ставрос нистр доно ылеш, кыды верц вӓшештӹмӹ заданим келесымаш, гынят, тыды доно ма лиэш Гареб Зак. Кодовый шамак пуэн, анжыктышашлык ылына, тӹдӹм мӓ гӹц мӹлӓнем приказываймы шелӹн ланзылымаш паша.
  
  
  Икманяр минутышты мӹнь лӱдӓм эрика гӹц кӹдежӹш толыт. Пышкыдемдӹш амаса сага мӹнь хала тӹдӹвлӓлӓн, кыдывлӓ тӹдӹм цӓрӓ кого ар уж. Ӱ утла пӹцкӓтӓ ылеш кымдаэмӹн дӓ тӹдӹ йӹрӓлтӓ шачын.
  
  
  «Мӹнь шанымемдон, тӹнят тишкӹ нигынамат ак шошым», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн паштек амасам чӱчеш дӓ тӹдӹм срален шӹнденӹт.
  
  
  Мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ тӹдӹм кӹдежӹш пыра. Большы мӹнь тӹдӹ ылам, дӓ интересный мӹнь чуч, тӹдӹлӓн мӓ тӹдӹн доно зак пайленӹт.
  
  
  «Бренди ылеш? Ӓтӹм пачы мӹлӓм ылын, тидӹ яжо, ма Рио нӓлӓш лиэш».
  
  
  «Яжон шакта, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ темӓш кок йӱн. Стопкам нӓлеш дӓ, мӹнь тӹдӹм пуш сӹлнӹ цӹреӓнвлӓ сӹнзӓжӹм шӹмӓтӹшӹ. «Тӓмдӓн соок ылшы цевер ӹдӹр, яжо манын яд».
  
  
  «Тидӹм мӹнь молнамок да умылем», - манеш тӹдӹ. "Тӓмдӓн?"
  
  
  «Мӹнь ылам тӹньӹн Тель-Авив», - маньы дӓ йӹрӓлтӹш олен мӹнь донем.
  
  
  Кӱ цӹтӹрӓлт сӹнзӓвын, кынам мӹнь сӹнзӓвлӓжӹ ик выртеш тӹдӹ ытлен. Тӹ годымок эче кӱшкӹлӓ анжал, ӹдӹр йӹрӓлтӓ. Шӹргӹ тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ мӹньӹм тӹкӓлӓш. Тӹдӹ бренди подылыт. Мӹнь кидӹм пиштен.
  
  
  вӹцкӹж кӹдӓлӓн дӓ мӹнь тӹдӹн докы тӹдӹм шыпшыл шӹндӓ. Тӹдӹн дорц ы ылын дӓ пышкыды ӱпшӓ.
  
  
  "Йыд тӹ шӓр, Ник?" - тӹдӹ мӹньӹн пӹлӹшем шӱлӓлтӓш. "Лачокат тидӹм тӓжӹ ӓштӹдӓ, кыце мӹнь?"
  
  
  "Мӹнь ӓшӹндӓрем."
  
  
  "Тидӹ пиш яжон ӹлӓт, тенге?"
  
  
  "П."
  
  
  Стӧл вӹлнӹ лишӹл стопкам шӹндӹш. Тӹдӹ ӹшке ӹшке докыжы тӹдӹм шыпшыл шӹндӹмӹ тӹрвӹвлӓжӹ дӓ мӹньӹм тӹкӓлӓш. Тӹдӹ мӹнь ышмам пырышы йӹлмӹ.
  
  
  «Йымы, Ник», - тӹдӹ попалта.
  
  
  Коварче мӹнь тӹдӹн кидшӹ доно ӹштӹмӹ, кадырвлӓм шижӓм, ӓрдӹм тӹдӹн докы вала. Ламайылеш ӓрлӓн лӹвӓлнӹ олен тӹдӹ гӹцӓт тӹнгӓлӹн.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл гӹц шеклӓненӓ дӓ ӹшке йӧртем тылымат. Грациозно дӓ вара олен кыдашаш тӹнгӓлеш. Тӹдӹн лӹвӓлнӹ изи халаш трусик бикини веле ылын. Тырхы, тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм докы шыпшылтат, пулыш гӹц кедӓрӹмӹжӹ годым тӹдӹ халажы. Тӹдӹ онг циц ылын, шӹшерӹм дӓ кумылан-ош. Сасна ӓрдӹм изи вӹцкӹж лаштыквлӓэш дӓ тӹдӹ вален дӓ ӱл выргемнӓм артем гӹц вес жепӹш седӹрӓш кенвазы.
  
  
  Эрик мӹнь тӧрӧк анжалын, мӹнь кӹдеж йыжнен пеле цӓрӓ кӓпшӹ сӹнзӓ анжалтышлан пу.
  
  
  «Цевер», - тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. «Тенге шукы пингӹдӹ шӹл».
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы аздарен, шижӓм, ваштареш тӹдӹм цӓрӓ. Тӹдӹн онгжым дӓ пулшыжым кид доно ӹштӹмӹ, кӓп мычкы ӱлӹкӹлӓ мӹнь тӓрвӓнем. Мӹнь тӹдӹм ниӓлтӓ, мӹнь семӓлӓш, ӹшке кидет дон мӹнь яратымы ӹштӹмӓш, мӹнь тӹ годымок парня шӹмленӹт. Артем гӹц тӹдӹ пачылтеш мӹлӓнем тӹкнен, тӹдӹм ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  Кӹжгӹ пышкыды ковер лӹвалнӹ ылеш. Сукен эрик дон тӹдӹлӓн, мӹньӹн кӓпем мычкы кеш ӹшке кидшӹм пумыжы годым, тӹдӹ вален. Тӓрвӓтӹшӹвлӓ нӹнӹ цилӓ йӧнвлӓм кычылтмаш дӓ тӹдӹ пӓлен пӱэргӹ ак сомневайы. Яклештеок тореш дӓ ковервлӓ гӹц шӹкӓл, тӹдӹ тупшы тӹдӹн сага мӹнь выртеш кӹжгӹ пынан. Пылвуй вӹлнӹ мӹнь тӹдӹ кӹньӹл шагалеш, кидшӹ доно онгжым эртӓрӓт. Тӹ цӱдейӓш. Ӓрлӓн кӱ мӹнь мӹньӹм элтӓлен. Мӹньӹн кӧргӹштем пышкыды кидет дон ӓрдӹм вел ӹштен.
  
  
  «Нерген дӓ, - тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. Тӹдӹ ышмажым пачын ылын, цевер, ыжар сӹнзӓвлӓэм питӹрем.
  
  
  Пыра, тӹ годымок мӹнь, ышма циц выртеш кугемеш, цӹтӹрӓ дӓ кӓпшӹ мычкы куштылгын эртен кеӓ. Тӹдӹ вара мӹньӹм сагажы тӓрвӓнӹлӓш тӹнгӓлешӓт, тӹдӹ пулшыжыдон парня дон мӹньӹм хватен, тӹдӹ мӹньӹн йӹр цымырген кыдалыныт ӓрдӹжӓт. Мӹнь ам пӓлӹ, кӱлӓн кыце, мӓлӓннӓ иквӓреш срален кодевӹ, тидын деч ончыч ма кокты пӹтен.
  
  
  Тӹлец вара тӹдӹ шукы киэн, шанаш ак тӓрвӓнӹ. Эркын-эркын сек келгӹ йӓр дӓ сек шокшы кӓп кӧргӹшкӹ пырен мӹньӹн йӓнгемӓт мӹньӹ тӱнӹ пышкыдеммӓш.
  
  
  Вара мам чиэн шӹндӹшӹ, изиш дӓ йӱде шӹнзӓ диванчик бренди. Якшар шер кужы ӱпшӹм эрик дон, ӓ свезӓлӓ каяш дӓ техеньӹм тӹдӹ, кынам мӹнь ганемок кӹдежӹш пыра.
  
  
  «Мӹнь сусу ылам, амасашкы стучалаш зак о мӓ», - тидӹм цаклен.
  
  
  «Тӹдӹ пиш кӱлышӧ чучам, Эрик. Лишӹл тӓмдӓн лиэш?»
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы. «Икӓнӓ. Идей, тӹдӹ агыл, а мӹнь. Варгыжал ылын дӓ тӹдӹ п. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, ма ӹлӓш вим ма нигнамат большы нимат ак лошты. Тиштӹ тӹдӹ худанок. Мӹнь ам шаны, ти пӓшӓштӹ участвуйышты манын, но мӹнь карангым. Обращаят пиш яжон тӹдӹм оружи доно ".
  
  
  "Заданим тидӹ тӹдӹ ылеш, тенге?"
  
  
  Мӹнь тӹдӹм сылыкын анжалеш. "Дӓ."
  
  
  "Эрик, мӹнь пӓлем, малын тӓ Бразилия. Кайы, дӓ мӓӓт тӹдӹлӓн преследуйшывлӓн ик эдем. Мӹнь тӓ доно кӹлдӓлтшӹ начальник, мӹнь тӹдӹм шанем дӓ пингӹдемдӓ. Сотрудничаяш пасна ылыныт дӓ иктӹ-весӹ доно заданим мӓ мӓмнӓн гӹнь, тидӹ выполнимый чуч ".
  
  
  Изи ыжар сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. «Кая Зак о доно кӹлӹштӹ ылыт дӓ мӹнь».
  
  
  «Тӓмдӓм икманяр цӓш нӓлмӹ лишӹл телеграмма. А мӹнь кӹзӹт кодовый шамак пуэн, кыды ӱшанаш та мыньым шуденда келеш. Мӱ - Голиаф».
  
  
  Тӹдӹ орл дон анжа. "Шамак тидӹ лачокат!"
  
  
  «Кая тидӹ колтышым».
  
  
  Бренди тӹдӹ ӹшке эче темде. «Яра, Ник. Но мӹнь телеграммым вычал, мӹнь шайышт пуэм ӹлӓш, ирӹкӓн гӹц маняры мӹнь тӹлӓт». Шӹргӹштӹ мӹнь йӹрӓлтем дӓ шыпшалеш.
  
  
  Мӹнь вычен, тӹдӹн тамалан шекланенна ыльы. Тӹдӹ яжо ылеш агентвлӓжӹ. «Цилӓ кындонок ылеш. Мӹнь ӹшке тӓлӓндӓ икманяр идей веле шайыштеш. Тӹньӹм такшым ак кел»манын.
  
  
  "Тидӹ честно."
  
  
  «Мӓ коктын адриан ставрос кӹчӓлӹн, но тӹрлӹ ӓмӓл доно». Лицӓжӹ тӹдӹн чӹдӹ ылын. Тӹдӹм нимат ӹш пу. «Тӹдӹ гӹцшӓт тӓлӓндӓ ханаан бенвлӓ пуштыныт. Ма эче пӓлӹ агыл, ма тӹдӹлӓн келеш ылын, но политика доно кӹлдӓлтеш дӓ тенге лин кердеш грек Никкор Минуркос шолыштмаш».
  
  
  "Грек судоходный магнатвлӓн?"
  
  
  «Ӹнян. Паракат тӹдӹ лин кердеш, тӹдӹ кыча дӓ тӹдӹ ваштареш воля. Ставрастать афиныш ӹлӓш, тенге гӹнят тӹдӹ мӓ тӓлӓндӓ толмым вычаш вӓрештеш, тӹдӹн паштек кен гӹнят европышты. Но мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ докына корны гӹц киен цилӓ, мам паракат тымень кердӹт, мӹнь Минуркос попалташ келеш.
  
  
  «Тӹнь интересный гӹнь, мӹнь тӓ донда мӹлӓм кок паракат шывштен кеӓш шӱдӹш. Тидӹ тӹшкӹ вӓрештеш шансвлӓ лӱктен кердеш. Мӹнь тидӹм иргодымок пумы дӓ зак пӓлен, кынам телеграммым нӓлмӹ».
  
  
  «Лачокшымок гӹнь ставроса ӹлӓш поктен, - эрик келесем, - тӧрокок агыл ма яжожы афиныш ӹлӓш кенӹт ма?»
  
  
  "Ставрастать, пи гань, веремӓн ӹшке ӹштӹмӹ штаб-квартирӹштӹжӹ тӹштӹ, Минуркос пентхаус, кӹзӹт ти кӓрмӓн ӹштӹлеш. Штурмуяш вӓр веле тидӹ ак кердӹдӓ тӓ, тӓ дӓ Зак. Шоэ дӓ тӹ годымок, ти вӓр кодын нелӹ годым тенге лин кердеш,
  
  
  Минуркос но мам келесен кердӹнӓ, кыце Ставрос якте шон ».
  
  
  Тӹдӹ трӱк цӓрнен, мӹнь шаналтышым предложени. Анжалашда тӹ годымок мӹнь, тӹрвӹвлӓштем йӹрӓлтӹш шачшы темӓш куштылгы. «Ирок ирок мӹнь тӹньӹм доно кӹлдӓлтӹн, Ник, шерге».
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ тидӹн тӹрвӹжӹм дӓ лап тӹкӓлеш. "Тидӹм тӓ ӹштендӓ." Мӹнь кӹньӹльӹм, дӓ тӹдӹ гӹц оружим йогывлӓ чият. Пинчакшӹ вара нӹнӹ вӹкӹ видӹшӹ. «Кычыда дӓ кӹтӹк зак цепошкавлӓм, яра?»
  
  
  Тӹ тидӹ келшӹш. Цилӓ тӹдӹ эчеӓт ваштылмы, кынам мӹнь кӹдеж гӹц лӓктӹн кеш.
  
  
  Вуйым-нӹлӹмшӹ.
  
  
  Адриан ставроса гишӓн мӹнь тумаем, кынам эрика отель кодеш. Касемвлӓ ылын, таксим ак каеп. Проспект доно кеӓш мӹнь шеклӓнӹшӹ Рио-Бранко. Паракат ставрос штаб логальы, оролыжы тӹдӹм изиэмдӹмӓш, нелӹрӓк лин кердеш шукырак. Репутация Ставрос группыш изи худа ыльы. Тӹдӹ обществышты ӹшке йӹр погаш паракат ыржа. Ылыт, нӹнӹ тӹдӹм ӹшке гань ылын, но тӹдӹ гӹц пасна лидерский ыш. Тидын нерген шарнен, мӹнь решӓш манын, адольф гитлер ли, но тенге тӹнгӓльӹ. 1930 германиштӹ-и х лин шагалеш эдем экс серьезны-ефрейтор. Ти урокым пример ылын, тӹдӹн шоаш келеш, но сӓндӓлӹкӹм, кышты, тенгеок и ӹштӹш.
  
  
  Мӹнят икманяр кварталыштыжы эртен, таксим ак цаклы. Мӹньӹ ӧлицӓ дӓ зонда офис лапкаш пырен. Тореш ӧлицӓшкӹ сӓрнӓлеш кынам мӹнь, ӹшкежӹ отель кеӓш манын, шанымаш ик выртеш транспорт, мӹнь сюрприз йӓмдӹленӹт. Мӹньӹм кулак фигурывлӓ гӹц лӓктӹн дӓ кымшы ш витрина ӹмӹл веле шалалта. Кӹзӹт кулак ылын.
  
  
  Атака годымок, мӹнь почти пырышы эртен. Тырхал ылеш гӹнь тӹдӹ эче ик секунда, тӹдӹм такшым мӹлӓм ат уж ылын, атакыш тӱвыргӧ ылын, дӓ кӹзӹтӓт мӹньӹн тупышкем керӹлтӹнам ылын. Но йӹле пӓшӓ ӹштендӓ тӹдӹ ӹшкежӓт кредӓлмӓшӹштӹ тӓрвӓнӹмӹштӹм ужын, тидӹ мӹнь тӓрвӓнӹ дӓ сӹнзӓжӹмӓт кыча элтӱр.
  
  
  Кынам мӹнь тупышкыжы кӹзӹм логалеш, шалахай кидшӹм трӱк сӓрнӓл кеӓ, дӓ мӹлӓм шуаш манын, заблокировать, кыды мӹньӹн кердеш, но изиш тореш пӹчкеден дӓ мӹньӹм пулыш роалта дӓ изиш кӱш тыгыр куртка. Тӹдӹ мӹнь докем нӓнгеем мӹнь эдем ирӹкӹн пуаш нелӹ. Вара мӹнь сӓрнӓлӹн, тӹдӹм кидӹштӹ кычымыла, тӹдӹн сага мӓ гишӓннӓ дӓ порт.
  
  
  Мӹнь выртеш шаналтен, Зак ма тидӹ, тӹ сӹнгӓш цаца, вет мары ладырикӓ дӓ виӓн ылын. Но кынам мӹнь яжон анжен, мӹнь у, мӓ тӹдӹ ӱпшӹм зак да кого шш. Бразилец головорез ылыныт дӓ кӹзӹтӓт тӹдӹ каеш.
  
  
  Ирӹкӓн вильгельмина мӹньӹн кид докы кырма, но когон яжожок агыл, тидӹ мӹлӓм пуэн нӓлӓш погыненӹт. У тура кӹзӹт тӹдӹ пӓренӓ, тидӹ мӹнь тама гана шыргышты. Мӹнь карангым дӓ вурс чокрак карангды, но тӹдӹ мӹньӹн пӹлӹшем пӹчкӹн. Мӹнь ӹшке тӹдӹм оружи да нелы кымшы гӓнӓ лӱктенӹт.
  
  
  Тӹдӹ пиш кого импульсым. Мӹнь тӹдӹн доно ял кӹрӹн, мӓ донна иквӓреш тротуар кенвазы. Мӹнь тӹдӹм вургымла доно кӱчыкынрак, пингӹдӹ ышма-луан ылеш, но тӹдӹ, кажется, ак шиж. Мӓлӓннӓ ик гӓнӓ колтетӓт, кынам мӹнь ӹшке ытараш цаца кӹзӹ дон пыдыртенӓм. Хьюго мӹнь шанен лыктынам, мӹнь стилет, но мӹньӹм иктӓт ак ытары кердеш кидӹшкӹжӹ ик выртеш дӓ кидӹм ирӹк лапам вӹкӹ куза.
  
  
  Кӹтӹк жепӹштӹ толыт мары мӹнь когоракшы. Тӹдӹ семӹнь шудал-мӹнь онгыштыжы дӓ шӹдӹн севӓл португалийысе. Кӹзӹт ижӹ кӱ ылын, шукы тӹрӓн кымдарак ыльы, но тӧрӧк пычым нӱжымӧ якте шон ылын. Йыдеш тӹдӹм мерцен волга, пӹтӓртӹш жепӹн тӹдӹн кидшӹ кӹзӹт роалтен кынам мӹнь, пӹтӓриш шошым онг мӹнь тӧрӧк манам. Цӹтӹрӓлт мӓмнӓн кидӹштӹнӓ, кӹзӹт якте тӹдӹ тура тӹрӓн кер. Тӹдӹн лицӓ дӓ вургымла кидшӹ мӹнь освобождаем кул пижеш, пӹзнӓ мӹнь нӹнӹм шижӓм дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ указательный дӓ покшал парняжы. Шалахай сӹнзӓ шӱтӓш мӹнь олмам покшал парняжы, парня а указательный вургымла шӱтӓш. Олма сӹнзӓ шелӹн, парня дӓ начкы лиэш.
  
  
  "Ааааа!" - когон сӹгӹрӓл, дӓ сӹнзӓштӹжӓт кӹзӹт кид роал вес ирӹкӓн гишӓн монденӓ. Тӹдӹ саслен дӓ мӹнь кенвазым чокрак дон ушна.
  
  
  Тидӹ кӹтӹк жепӹштӹ вӹкӹ остатка хьюго вургымла кидшӹ кӓнен. Тидӹ веле мӹнь мам кӹчем, кынам саслыде дӓ кӹзӹт эче здоровяк ирок лӱктӓлӓш манын, тӹдӹм пӓлен. Мӹнь тӹдӹн дон стилет кид лӱктӓл шӹндӹш, изиш ӱлнӹрӓк дӓ тӹдӹн онгжым дӓ тӹдӹм ӧрдӹжеш пырышы сек мычаш яктеок вален тӹрӓн.
  
  
  Вара мӹнь ужам, сӹнзӓ ма вӹкӹ нападаяш вуйышты анжаш мӹньӹм кодат пӹцкемӹш, уштӹ да шӹргӹштӹ луды сӹнзӓжӹмӓт пӹзӹрӓл тӹдӹм вургымла доно коштымы мынь раскыдын тидӹ жеп. Мӹньӹн пока гӹц стилет виктӓлтӓш, дӓ тӹдӹ ясы, мӹнь кенвазым, тӹдӹ ӹшке гишӓнжӹ кӹзӹт сепнӹшӹ тротуар мӱгӹрен.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ кӓпеш шӹкӓлӹнӹт. Йӹр пӹсӹн анжал, мӹнь ужам, ялешкӹвлӓлӓн лишнӹ ма уке, ужаш манын, ма ӹштӓлтеш. Мӹнь эдем доно пыргедӹннӓ мошашлык дӓ тидӹ бумажник кӹшӓнӹштӹ махань-теве документвлӓжӹ. Карточка гӹц ик анжыктышашлык ылына, тӹдӹм мӓ иквӓреш Apex Imports компания.
  
  
  Йӱлдӓлӹнӓт, лӹмӹн мӹньӹм эдем доно ӹштӓ впечатлени убеда кого ылын, мӹнь шанем. Ӓль, лин кердеш, тӹдӹ ставроса афиныш звонен, Ставрастать дӓ шора, кынам мам-гӹнят мӹнь колынам. Векӓт, Убеда решӓш манын, махань-полицейский гӹнь, бизнес imports apex пырен ылын. ЦРУ ӓль эдем, кыды спектаклешӹжӹ пет. Убеда шотлымы кужы ылыт гӹнят, тӹдӹ, векӓт, видымаш поручая дӓ мӹнь пӓлем, кышты шагальы мӹлӓм. Паракат интерес ылын годым ик йӧн кеӓ.
  
  
  Отельӹш толмыкы дӓ ӹшлӓнжӹ кода бразилец мӹнь йӹле колам. Йыдеш тӹдӹм нимахань кого пӓшӓ уке ылыт, а толшывлӓ гӹц пасна пашам ир.
  
  
  Нистр эрик, дӓ мӹнь ирок ӹндекш зак вӓшлиӓлтеш. кафе президент дон дӓ изиш эртӹмӹкӹ рио-амаш авенида варгас халан центр кӱкшикӓ сир вӹлнӹжӹ лывыргыжым фавела кӱкшикӓштӹ каеш. Зак ылмаш дӓ пӓлӹдӹмӹ гишӓн кӹтӹк жеп перспективы доно пӓшӓм ӹштӹмӹ ылыныт гӹнят мӹнь эрико жеп доно довольна ылеш. Тӹдӹ утларак враждебный ылшы, дечем. Телеграммым эрик закодировать иерусалим гӹц нӓлмӹ, дӓ хоть-махань йӧн доно тӹдӹ мӹлӓнем приказываймы зак сотрудничаяш ылын, цилӓнок ӹштен сӹнген келеш цель мама маныт, Адриан Ставрос шагалтымы.
  
  
  «Тӹнь гӹц информация Минуркос келеш гӹнь, Паракат кен», - цаток зак мӹнь келесем, кловой сӹнзӓжӹ шӹдӹн тӹдӹ ӹлӹжмӹжӹ. Кофе тӹдӹн анзылны тӹдӹ кодшыжым стӧл вӹлнок эче тӹкӓлтӹмӹ ылын. «Мӓмнӓн мисси - ставрос момы дӓ тӹдӹм пӹтӓрен. Очыни, мам Паракат мон ак керд».
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ шӹдӹн пӹзнӓ. Тӹдӹ мӹнь гӹцем эрик докы сӓрнӓлеш. Тӹдӹн анзылны тӹдӹн поведеништӹжӹ шӓлӓтӹмӹ лин. Мӹнь ядам. - "Мам келесет, Эрик?"
  
  
  «Зак ӹнде мӹнь келесӹшӹм. Мӹнь шаненӓм, тӹнь тольыц кунда манын веле агыл, но, мӓлӓннӓ».
  
  
  Цыжгаш Зак келесымаш. - "Тӓмдӓн вуйыштым пыдырата секс!" «Мары тидӹ, векӓт, тӓ кырла. Цилӓнок, манеш тӹдӹ, мӓ, тӓ ӹш чуч».
  
  
  "Пожалуйста, Зак!" - Эрик пачкатан келесӹмӹ.
  
  
  «Ой, йымы», - мӹнь попалта, вуйжым ӹрзен. «Колыштам, прамой чулым ак кел мӹлӓм ик яратымы, тӹдӹлӓн ӓптӹртӓт. Ӓнят, самынялтам мӹнь тӹшкӹ, мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштен кердӹт. Палшык хоука мӹнь гӹцем нӓлӹн кердеш, простан ядеш. Ӓль, лин кердеш, ЦРУ келесымаш. Но мӹнь ам ке манын куктаналт доно операцивлӓм тамахань-ӓнят боевик шӓлӓ, кыды ӹшке ӹшке контроль лӹвӓкӹжӹ шижмӓшвлӓжӹм кычен ак керд ".
  
  
  Зак лицӓ трӱк якшарген кен, дӓ тӹдӹ пӧкен гӹц кӹньӹльӹ. "Кол, Картер ..."
  
  
  "Шӹнзӹ!" - эрик тыр приказываймы, но тонда хоза.
  
  
  Зак анжалтышыжым шуэн тӹдӹм туранок, варажы угӹц вӓрӹшкӹжӹ шӹнзеш. Чушлаш тӹдӹм иктӓ-ма нерӹш, сӹнзӓшкӹ но ытлымыжылан.
  
  
  «Эче прамой ик техень лиэш гӹнь, ма вӓрештӹндӓ хытыраш», - эрик келесӓ. "Тӹнь ынгылет, Зак?"
  
  
  Тӹдӹм ӧрӓт. Тӹ годымок попаш тӹнгӓлеш, тӹ шамаквлӓм келесен. "Дӓ."
  
  
  «Мӓ лоштына нимат уке, Зак. Мӹнь тӹньӹм колыштам?»
  
  
  Тӹдӹн вӹкӹ туран анжал. "Конечно."
  
  
  «Мӓ лоштына нимат уке дон нигынамат ак ли. Тенге улы, ма гишӓн мӹнь Иктӹлӓнӓт, тӓ докы отношени ак ли. Мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштӓт гӹнь, тидӹ тӓмдӓн ылеш ынгылы».
  
  
  Каеш, тӹдӹ изи рончалтын. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, а вара Эрик. Тӹдӹ стӧл вӹкӹ кулак пӹзӹргӓт. "Тенге гӹнь, тӹнь попы."
  
  
  «Мӹнь тенге лачокшымок попенӹт. Мӹнь ӹнде паракат погыненӹт. Тӓ шотледӓ гӹнь, ма техеньӹ шотыш план, тидӹ мӹнь гӹцем заданим цаценӓ-тӓжӓт ытарен».
  
  
  Тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, тӹдӹн лицӓ дӓ левӓш доно вашталтмыжы. «Тӹнь ӹшкежӹ пӓлет, мӹнь тӹлӓнет ылын мӹнь гӹцем пасна ак колтышым». Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ доно угӹц вӓшлинӓ. «Кышты, тӓ картер шоу доно виктӓрӓ. Тӓ кедӓ гӹнь, мӹлӓм кемӹлӓ».
  
  
  Мӹнь ядам. - «Ма дӓ коден кердеш ма кыргыжталмаш доно тӓнгӓшенӹт, тӹ годымок пӹтӓт?»
  
  
  «Тӹнь тӹдӹ колен», - Зак угрюмы келесӓ. «Конкуренций уке». Цӓшкӓ кофем доно тӹдӹ ӹшке вӹкӹжӹ анжалда.
  
  
  «Простьы, Зак», - эрик келесӓ.
  
  
  Тӹдӹ пӱгӹрген. "Паракат кемӹ годым ма?"
  
  
  Ик выртеш тӹдӹ мӹлӓм тыменяш. Ӓнят, тенге гӹнят, офицерский чинжӹм получая. "Мӓ скоры, тӹнӓрӹ лучы."
  
  
  «Мӹнь пӓлем, кышты машинӓ арендуят лиэш», - эрик келесӓ. «Бразилиа корны доно кен кердеш ма, нӹнӹ шукы корным эртӓ шӹргӹ гач Тижук».
  
  
  «Ӹнян, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӓ тагачы гӹнь машинӓм нӓлӹн кердеш, темыжым кеем мынь тагачы вадеш. Йыд кеӓш яжо шокшы гӹц тышкаш лиэш ылын джунгли».
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн ӹштӹмӹ, - зак келесӓ.
  
  
  «Тӹнӓм вара решӓш», - эрик приваенӓм. «Зак, ӹнян тӹнь мӹнь автомобилеш айыраш палшышы?»
  
  
  Тӹдӹ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Шри тӹдӹн лицӓ куштылгын шачын. «Ала доно суяш, ма гишӓн мӹнь лыдам Картер, эксперт тӹдӹ мычкы автомобиль. Малын ат кай соок ылшы ма?» Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжалаш ядеш.
  
  
  Мӹнь выртеш тӹдӹн вӹкӹ анжалтышат кыча. Мане, тӹдӹ гӹц получаймы. «Мам мӹнь ужам таксим», - манам мӹнь.
  
  
  * * *
  
  
  Вадеш мӓмнӓм тӹдӹ лӓктеш. Ш дон айырен постара 3.0 рекомендуйымы bmw седан зак CS. Характеристикыжы управляемость кӱкшӹцӹш тӹдӹ ылеш, дӓ тӹдӹ передачын короплявлӓэш ылын, ласком нӹнӹ гӹц ӹштенӹт ылын. Зак йыдпел якте кен ганьок ыльы, а мӹнь вара виктӓрӹмӹ вӓрвлӓм йӓшнӓш. Яжо корнывлӓ шотлалтеш ак керд, гынят, ма тидӹ ылеш дӓ шоссе бразилиа районвлӓжӹ кӧргӹш. Технический обслуживаний цымыр худа ыльы, дӓ ик вӓреш джунгли, ка, угӹц ял нӓлмӹ ылшы йӓмдӹ, нӹнӹм пӹчкӹн шуа.
  
  
  Кечӹлӓнӓт кӓнӓлтӓш уж ма, йӓмдӹлӓлтӹнӹт постаренӹт, но ак шудым постаренӹт темӓш
  
  
  рончалтын. Кен дӓ йыд вашт амаленӓм мӓ сек шокшы жепшӹ кечӹшӹ вес гӓнӓ: ик машинӓш шӹнзешӓт, мам гӹц лишӹ сложный-шӹнгӓвлӓм дӓ шокшы паштек, изиш ужын дӓ лявӹрӓн ялжы отельӹш. Дӓ мам у тӹ тангыж, йыд шукы вес паракат ирок кеӓ.
  
  
  Тидӹ доно солаштыш халык кого эдем таманяр тӹжем ылыныт, дӓ шукы городской площадьышты доно кантин. Ма доно тӹдӹ ак шагал, вет ак шо сӹнзӓшкӹ керӹлтӹнӹт. Чаткал лиэш ылын ылгецӹ, мадын кыргыжталмаш ставрос эдемвлӓ, солавлӓ, ӹнянӹдӹмӹлӓ кердӓм ыльы ош нӹнӹ логӹц иктӹжӹ дӓ лаштыра.
  
  
  Пакчаш корны, корныжы манаш лиэш гӹнь, миля Паракат келесымаш вӹзӹт киэн. Корны тидӹ келгӹн грунтовой ылын, тӹдӹ лыкышкышты керӹлтӹн доно градусеш ӹндекшлу джунгли шоссе шиж ганьок. Зак руль машинӓ дон куза. Нареске укш йӹр ӹдӹрӓш, окнявлӓм пыдыртенӹт дӓ машинӓвлӓм гач мам шыпшаш. Вим ма олен кеӓш вӓрештеш, дӓ хоть-махань машинӓ пырашат мӓлӓннӓ виш вӓрӹм заполонять шӹнгӓ. Цру томпсон мӹнь доно увертӓрӓт, мӓ гӹцнӓ лу нӓрӹ тӹдӹ залышкы кеӓ корны миля пакчаш. Пел корны эртен ма ик погынымашты, тенге дӓ мӹндӹркӹ шоаш манын, келеш цӓш нӓрӹ. Цашешна, машинӓ ак лӓк вӓшлиӓш мӓ, мӓ ана отельыш ты вырт вет, нимахань вооруженный вин.
  
  
  Муш, мам миля когогорны гӹц кудымшы вӓрӹм моаш лиэш корным ӓнгӹсӹр ыльы bmw сӓрнӓлнем, тенге ӹлӓш ситӓ ма яжон тыды шылтен. Мӓ кыце только, ма вӹкӹ нападаяш капшангы. Распыливать репеллент дӓ корныш тӓрвӓнӹш.
  
  
  Кого шӓлӓ доно пушӓнгӹ кушкеш иктаж эвкалиптовый полумила ставрос леа ранчо стильӹштӹ. Мӱлӓндӹ доно ирӹктен периметр пушӓнгӹвлӓ шалгат, вот кукшы забор, вӓржӹ, тӹдӹ, виднӹ, кынам-гӹнят территорижӹ ужыныт ылын, но нӹнӹ доно пышартан джунгли пачаш лиэш. Икманяр жеп использоваться цру пушӓнгӹ гань сӹнзӓӓн пункт. Тӹдӹм кыченӹт дӓ тидӹ зак эрик лач пушӓнгӹ, тӹшкӓ вашт толын шокшы годым мам вӹдӹжгӹ. Тидӹ ик мӓ чӹнь чонгештӓш манын, машинӓвлӓӓт, тӹш толын дӓ шукы жеп шагальы. Пушӓнгӹвлӓ кӱшнӹ, пакчаш анжалтыш доно шӹлтӓш, платформа бамбук ылын, шурын пандан укш пижӹктӹмӓш. Тӹнг укшвлӓ пижӹктӹмӓш дӓ ташкалтыш лиэш бамбук, куштылташ манын шылдырангеш.
  
  
  "Тудо подиматься ма?" - Эрик ядеш.
  
  
  Перем тӹдӹ шӹнгӓ. «Кыце тидӹ гӹнь хоть-кымылангды гӹнь, тидӹжӹм, векӓт, техень ак самынь улы».
  
  
  «Тӹнӓм кузен дӓ ӓрняштӹ пумы коды», - зак келесӓ. Лепкӓштӹш ош ӱпвлӓжӹ куктаналт Эго, а хаки тыгырым чиэн, весӹм дӓ шведов мӓмнӓн гань, банкыштыш тамгавлӓ улы.
  
  
  Тӹдӹ, йӹрӓлтӓлӹн эму. Тӹдӹм весӹ доно вашталташ отношенивлӓ эго пышартан, кыце эго эрик шыпшылыт, дӓ тӹдӹ, векӓт, тӹдӹн фактвлӓжӹлӓн принимаен, мӓ тӹдӹн нӧргӹ ак шыпшылеп. Тӹдӹн вӹкӹ анжалеш дӓ револьвер «Смит Вессон дӓ» 38, тӹдӹм кӓсньӹк киӓ кобурам ӹштӹмӓш, дӓ сусу ылына, ӹшкӹмнӓн доно эго мам налеш. Агентвлӓжӹ эрик ышан ылын, но мускулан зак ылын. Оружи ящиквлӓм экспертвла дӓ тӹдӹм оружи доно тӹрлӹ машинӓ сагашты кандат ыльы.
  
  
  Ма пырышы пушӓнгӹ. Пел уштыш вуйжы докы мӹньӹн агентвлӓэм цру пагален ӱжеш тӹнгӓлӹнӹт, нӹнӹн тӹ годымок седок ӹштӓш вӓрештӹнӓт тидӹ сына цартакан тиунок. Платформышты толмыжы годым, мӓлӓннӓ качкаш лин. Кӱкшӹц гӹц дӓ эче цилӓ когерген эрик шылдырангым, кыдым кӹзӹт улмаш.
  
  
  Тӹ цӱдейӓш. - "Йымы, тӹдӹ шалга ала?"
  
  
  Бинокль виӓн дӓ мӹньӹм кычынежӹ шӱштӹ кечӓш анжалда пакчаш. Вара мӹнь тидӹ анжыкта. Мӹнь ядам. - "Тӓ мам тумая?"
  
  
  Тӹдӹ тӹшкӹ анжалеш, ужына ма мӓ донна зак ӹнде - весӹм доно ӹлӹштӓшӹм пачаш территорижӹ ферма гӹц каеш. Ти вӓрвлӓштӓт кердмӹ наблюдатель бинокль доно ужшы, кышты лишӹ мам-гӹнят пакчаш. Тӹнг зданижӹ Помимо ылшы ранчо, вес группы йӹр тӹ чангымы ылын, шукы семӹнь эртен, кышты суртым чангышы гань доно казармывлӓштӹ ӹлӓт. Куатан тидӹ шӹндӹмӹ ылыт. Сад пичӹ территорижӹ уа дӓ цӹлт ылеш, дӓ корны грунтовой парковка вӓр улы. Ӓнгӓвлӓм пичӹ шайылны, пушӓнгӹ каучукым цикӹштӹ тӹдӹ перви, кынам теве тиштӹ хоза ылеш, но нӹнӹ джунгли пӱктен.
  
  
  Эрика бинокль линӹт, дӓ тӹдӹ варым тышлаш. Тӹдӹ сусун шӱлӓлтӓ. - «Тӹлӓт ӹлӓш права, Ник. Кого шӹнгӓвлӓм чонгештӹмӹжы ак керд».
  
  
  «Кердӓм, мам весӹвлӓт самынь», - зак икманяр жеп гач келесен. «Тидӹ прицел труба гӹц винтовкывлӓ гӹц, нӹнӹ машинӓвлӓ улы, тиштӹ шӹнзӓш дӓ эдемӹм пуштын кердеш ставрос кечӹгыт мӹнь ыльы.".
  
  
  Мӹнь ядам. - "Погынымаш лыктын урат цилӓ тӓ кыце?" «Да, нӹнӹм лыктын, тӹштӹ мӓ нӹнӹ кычышы семӹнь, кӹзӹтшӹ нӹнӹ ма погаш?»
  
  
  «Тӹлец пасна, - Эрик приваялеш, - ма вӹлец атакуен гӹнь, нӹнӹ цилӓ минуркос шансвлӓ якте шон ылын, тидын деч ончыч мам ӹштӓт, тӹдӹм пуштшы ".
  
  
  «Тидӹм тӧр, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Нӹнӹ дӓ тӹдӹм пуштыныт гӹнь, мӓлӓннӓ тиштӹ нимат ак пӓлен кердӹдӓ».
  
  
  «Тидӹ лачокат, ма доно мӓ минуркос ак сӧреп шагалтен кердеш», - Зак келшен. «Мӹнь кердӓм, Но ти шотым кычылтын винтовкывлӓдон ылыныт. Ма ӹжӓлжӹ».
  
  
  Мӹнь тумаялам, ма у Зак пуштыныт. Ти гань шоэш. Хоть-махань шанымаш мӹлӓм гӹц ытлаш, кужы корныш шагалын мӹнь лачокат, а пуштшывлӓ смыслжым ужаш так и. Суяш ак кердӹдӓ тӓ, вет каждый эдем да казнен шамаклана только, мам ӹштендӓ тӹдӹ Ставрос.
  
  
  Вес веремӓн, кечӹвӓл, мам оролы пакчаш, церот доно бинокль. ЦРУ доно ӓклен, тидӹ вӓреш ум канден ак ӹштӹ дӓ числа ик эдем боевик полдюжины. Тидӹ платформыш веремӓм эртӓрӓш, толшы эдемвлӓм карангым дӓ тӹшлӓш, вывод тидӹ мӓмнӓн ышке тышлымашвла подтверждая. Шалгымы годым виӓнгӹн, иктӓт мӓ докына кыце кок минимум ылын.
  
  
  Минуркос ак уж ма, платформа кӹзӹт ак код. Вара тӹ вӓреш шӹнден ли ылмы. Баракышты тӹдӓт вес марывлӓ сага пӧрт гӹц лӓктӹн, пырышы ранчо докы миӓ дӓ пырымы тӹнгӹштӹ. Тӹ жепӹн цилӓ бинокль мӹнь ужам, дӓ кынам тӹдӹн кӧргеш ямы, мӹньӹм ак сомневайы, тидӹ эдем мам, мӹнь тӹдӹм ужынам, никкор минуркос ылын. Меря доно намыс, ма гишӓн ти ӹмӹлеш погоныш ак тол.
  
  
  Ӓнят токо, мам гань пушӓнгӹн у гӹц вален, мӓнмӓн планнам мӹнь угӹц пыра.
  
  
  «Тенге анжыктымы, - мӹнь келесем, - тӹдӹ вӓреш толеш ма докы тор кыдалеш машинӓ дон, мӓжӹ вуйта яжо тӓнг Ставрос. Капка доны мӹнь эдем дон хытыраш пуэнӓ. Бразильский гӹц лиго мам мӓлӓннӓ келесӹнет, дӓ тӹшкӹ пырымы годым, ма доно вӓшлиӓш лиэш грубер хайнц тӹнгӓлӹ, эдемвлӓ, Ставрос ответственный жеп уке. Мӹнь веле ынянем, нӹнӹ эче ак пӓлӹ, кыце мӹнь ти кым келесымаш, пакчаш ».
  
  
  Пулш вӹкӹ лыктеш дӓ револьвер сумочка нерӓн, изи бельгийский эрик пачшы 25-калибрже полкажӹ. Тидӹ сӹлнӹ дӓ пистолетым гӹц изирӓк ылыт причудливый жемчужный гравироватлаш вурдыжым кормештен шӹндӓ. Мӹнь пӓлем, тӹдӹ ма гӹц лӱэн кердеш, тӹдӹ гӹц мӹнь тӹдӹм тошты доно кӹлвлӓжӹм. Пиштӓш тергӓ дӓ тӹдӹ тӹ мӹнгеш сумочка.
  
  
  «Цилӓ яжо ылын», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Зак пиш толнем ыльы. «Ма доно ланзылымаш», - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Дӓ», - мӹлӓм келшӓ. Цӹлт мӹнь ӹнянем шанашат лиэш ылын.
  
  
  Вуйым-вӹзӹмшӹ.
  
  
  Олен кеӓ капка мӓмнӓм ярдым остатка вӹцлӹ. Дежурный гӹц уже тӹштӹ мӓмнӓн лишеммӹштӹм анжа. Хаки брюкым чиэн пеледышыжы лиэш тыды, ма дӓ кыце, пулышышты гӹц винтовкым автоматический лывыргын. Действи йӓмдӹлӓ дӓ тӹдӹ докы тӹдӹ нӓлӹнӹт, тӹшленӹт, кыце мӓ лишемеш.
  
  
  «Ма тидӹ ӹрвезӹ и эртен гӹнь, меч доно мадын пӹтӓрӹшӹ», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Тенге ладнан мадыт». Мыкик эрик.
  
  
  «Дӓ», - зак приваенӓм. Ты, дӓ мӹнь ганемок, курткывлӓ утла куштылгы лижӹ манын, оружим шӹлтӓш. Молнамшы мӹнь оружинӓ улы, но шаналты ассортимент зак ылын. Помимо 38 револьвер-калибрже полка, тӹдӹм кӹшӓнӹштӹ автоматвлӓ PPL Sterling 380 изи, тенге ылын дӓ кӹзӹт рогатке удавка шӹлтӓш. Коштшо арсенал ылын. Мӹнь ӹнянем, тидӹм тӹдӹ йӱдӓш ма палшен.
  
  
  Мӓ орол фут лу гӹц веле шагал. Руль мӹнь ылам, седӹндоно юкым доно попаш тӹнгӓлӹт дӓ тӹдӹ решительны-английским. "Шӓлӓ!"
  
  
  Мӹнь орол-ем окня докы миӓ. Ти шӹдӹжӹ, пингӹдӹ ышма-луан ылеш ӹрвезӹ эдем гӹц шалахай нелӹ шушыртат. Тӹдӹм мӹнь йӹрӓлтен отвечая.
  
  
  "Тӹлӓт тиштӹ ма келеш?" - тӹдӹ яды, подозрительны машинӓвлӓ сӓрнӓл. «Тӓмдӓн частный собственностьлан келесымаш».
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - "Эй, тӧррӓк!" « Ставрос Адриан мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ».
  
  
  Внимательно лицӓжӹ тӹдӹн мӹнь тыменяш. «Тӹнь мӹньӹмӓт ӱжӹнӹт ыльы. Тӹнь кӱ ылат?»
  
  
  Шонен шке лӹм мӹнь тӹдӹм пуш. «Ма гӹц Рио», - манам мӹнь лийже. «Лиго бразильский». Лиго сӓндӓлӹкӹштӹ ылшы группировкывлӓ Рио преступный, нӹнӓт ӹшке пӓшӓштӹ доно конкурирова контрабанде ставрос. Пиштӹмӹ ax причиныжӓт улы, мӓ нӹнӹ цацен шукердӹ ставрастать группыш ушен, тидӹ ставрастать вуйлатышы дӓ весӹ.
  
  
  "Лиго гӹц улы гӹнь, мам тӹнь тиштӹ ӹштем?" - охранниквлӓ ядеш.
  
  
  «Ставрастать мам уж», - манам мӹнь. «Гӹц дӓ-мам тӹнь верц шагалмыкы, мӹлӓнем тидӹ гишӓн Ставроса келесен».
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы. «Уке ставрос пакчаш. Командировкышкы».
  
  
  «Тӹдӹ келесӓ, малын тенге лин кердеш. Мам тӹдӹ ужеш грубер хайнц келесен».
  
  
  Ставрос лейтенант лӹм доно палымым ышташ мӹнь ти эдем каеш. Тумаен шӹндӹмӹ онгылашыжы тӹдӹн кид шыральы. «Яра, вычалам тиштӹ».
  
  
  Тӹдӹ капка докы толынам, а мам тӹдӹ каждый ашкыл паштек тӹшлен. Мӓ лӹвӓлнӹнӓ тӹ изи стӧл лев нӓлмӹ пуэн-раций армийыш тӹдӹ каеш. Мыжыр минут ты тӹдӹ попалта, кол, а вара пышыш мӹнгеш толына дӓ нӹнӹм машинӓ.
  
  
  «Тӓмдӓн пырен кердӹт. Припарковываться пӧрт анзылны дӓ тӧр вӓр докы толеш. Тӓмдӓм вӓшлиӓш тӱнӹ».
  
  
  «Пиш яжон», - манам мӹнь.
  
  
  Вот орол капкам пачын. Тӹдӹм конгыла лӹвӓкӹжӹ пистӧлетӹм мӹнь кӱшкӹлӓ анжа. Тидӹ доно, наверны, эче вӓрештеш шотлалтеш. Мӹнь тӹдӹ шалалтен капка гач, мӹньӹм дӓ машинӓжӹм завоенӓт.
  
  
  «Кен», - Зак эрик дон мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Капка гач эртен, а мӓжӹ нӹнӹ паштек чучӹлтеш. Шымаргаш Зак, ончен, капка кӹлӹм.
  
  
  Грунтовой корны доно кемӓш мӹнь комплекс. Тидӹ сӹлнӹ вӓр ылеш: арко, дӓ йошкар плитко бугенвиллий. Шунын мӹнь кого пӧрт анзылан шагалал, машинӓ доно мӓ гӹц лӓктӹн кенӹт, нӹлӹтӹн кыце пӱэргӹвлӓ веле лӓктӹн. Капка анзылны легионервлӓн дӓ мӓ лоштына машинӓ шагалтымы.
  
  
  Мары, кыды мӓлӓннӓ шалгымыла, пачката ылын. Нӹнӹ логӹц кымытынжы, тӹдӹ, мам пӹтӓриш лӓктеш, хаки брюкым чиэн пеледӹшвлӓ ылевӹ, дӓ пистолетым ар ылат каждыйланок. Нӹнӹ логӹц ик пӱэргӹ ыльы ладырикӓ ш гань, бразилец. Кок сӓмӹрӹк ӹрвезӹ тоша кэррадайна джон дон сӹнжӹ кого ылеш, кымшы дон пандаш ан дӓ кужы ӱпшӹм американский хиппи гань ылеш. О лицӓ тӹдӹ мӹлӓм келшӓ. Ош тыгыр дӓ ялаш пингӹдӹ ылмым нӹлӹмшӹ мары выргемӓн колталта. Тидӹ кого лин, сӓй ӱпӓн дӓ ошалгы лицӓжӹ цаштыра квадратный мары оптат. Грубер янлыкланым ли ылмы ылын.
  
  
  Веер шӓлӓненӹт кышкы пелен, тенге нӹнӹ ма худа арм. Сусу мынь лиам, машинӓ шагалтенӹт дӓ ӹшке лошты капка доны мӓ орол, мӓ тӹдӹ доно иктӓ кымлы ярдым ылын.
  
  
  "Грубер Герр?" Ош тыгыр докыла мӹньӹм эдем ӧрдӹжеш.
  
  
  «Тӧр», - тӹдӹ орл дон акцент вӓшештӹмӹ чываньланен. А пистолетым намал люгер техеньӹм тӹдӹ, дӓ мӹнь ганемок, кобурам кӓсньӹк. "Ма гишӓн ти вӓшлимӓш дӓ Адриан Ставрос доно?"
  
  
  Зак ӱпӓн дӓ икӹжӓк-иктӹштӹм ынгылат. Мары гӹц Ставрос ладырикӓ, каеш, цӓрӓш пистолетш йӱӓш ӓрдӹ, а кукшӹ, тӧр кӓпӓн ӹрвезӹ сӹнзӓ Эрика гӹц карангден ак керд.
  
  
  «Мӓ тишкӹ, тӹдӹ ужеш», - мӹнь келесенӓт лийже. «Партия неразбавленный героин мам тӹдӹ предлагаем. Мыжыр доно да нынын проблемым сӹнген ак керд дилер тидӹ мӓмнӓн улы. Тӹдӹ, конечны, тӓ тидӹ гишӓн келесен?»
  
  
  Грубер-махань жепӹн тӹдӹ мӹлӓм тыменяш. «Уке, - тӹдӹ келесӓ. «Тӓмдӓн американецвлӓ. Мӹнь ам пӓлӹ, мам ӹштендӓ лиго американецвлӓ».
  
  
  «Ылыныт дӓ тыменяш», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  "А тӹнь кӱ ылат?" - Эрик тӹдӹ ядеш.
  
  
  «Еврейка», - тӹдӹ решительны келесӓ.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт, дӓ трӱк тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Пиш интересный», - у, тӹдӹ гӹцшӓт эрика зак анжалтышыжым сӓрӓлӹн. «Ну, лийын кертеш, кердӹнӓ мӓ хытырен. Ма гӹц лӓктӹн-кечӹ доно, дӓ?»
  
  
  «Яжорак шанымашым гань шакта», - манам мӹнь. Ӹнянем мӹнь кыце-гӹнят грубер молы айырымы, мам кӧргӹштӹштӹ годым толын.
  
  
  Но тидӹ тенге агыл ылын. Трӱк пӧрт гӹц лӓктӹн вӹзӹмшӹ мары; мӓмнӓн анжалтышышты вӓш лит дӓ мам тӹнӓм икӹжӓк-иктӹнӓм пӓленӓ. Тидӹ Imports Apex убеда офис гӹц лин.
  
  
  "Тиштӹ ма лиӓлтӹн?" - тӹдӹ яды Грубер. «Тидӹм ты эдемым, кыды корну вӹлнӹ хала. Тӹдӹ мӹнь эдем колтен, тидӹ мӹнгеш толмыжы».
  
  
  Грубер ӓнгӹсӹреммӹлӓ каеш, кынам упем ӹрвезӹ револьвер перегӓлӹн лыктеш. «Ах, тенге, - ӹшке грубер келесӓ. Чӹмӓлтеш дӓ тӹдӹн пӹсӹ сӹнзӓвлӓжӹ дон лицӓшкӹ мӹнь эрико Зак, а вара утым мӹнь. "Лачокок тӹнь кӱ ылат?"
  
  
  Грубер дон мӹнь убеда анжалтышыжым сӓрӓлӹн. Молывлӓдонат эче цӓрӓ боевик оружи ижӹ. «Мӹнь тӹдӹ, кӱ ӹшке манеш. Дӓ мӓ весӹвлӓ гань. Тӓмдӓн пӓшӓ ӹнде улы ӓль уке?»
  
  
  «Малын Apex толеш тӹдӹжӹм, ӹшке законвлӓжӹм импортер пуэвӹ?» - Убеда ядеш. «Тӹдӹ соок эче попа, японла камерышты ылыт ма?»
  
  
  «Уке», - Грубер олен келесӓ. «Агыл. Тӓ кӧргӹш пырен кердӓт, мистер...».
  
  
  «Джонсо», - манам мӹнь.
  
  
  «Джонсо Мистер. Но мам анзыц ылшы тергӓ, мӓ вооружаенӓ».
  
  
  Мӹнь сӹнзӓжӹ шӹдӹн анжа зак ужын кердӹнӓ, тӹдӹ мӹньӹн шӱш. Эдем тидӹ ӹшке погына тӹдӹм разоружаен шушна ирӹкӹм пуде, дӓ тӹнӓм мӹньӹм кымылангден. Кердеш гӹнь, тидӹ тӹдӹ ылеш, иктӓт мӓмнӓм, векӓт, тидӹ ылшы ӹлӹмӹ вӓржӹм нигынамат ак код. Зак анжалтышыжым шуэн мӹнь, кыды, кыце мӹнь ӹнянем, тӹдӹ келесӓ, тӹдӹ ма гӹц мӹнь.
  
  
  «Яра, герр Грубер, - мыньжӹ келесӹшӹм. Вильгельмина тӹнгӓлӹн мӹнь докы шыпшылтат, 9 мӹнь-ммш люгер.
  
  
  "Ааа!" - грубер келесӹ, мӹньӹм шагалтен. «Тидӹ мӹнь нӓльӹм, мистер Джонсо».
  
  
  Тенге мӹньӹ дӓ ӹнянем, тидӹм ӹштӓш манын тӹдӹ. Кыце мӹнь тӹдӹм курткым кузымыкы веле, мӹнь тӹдӹ доно цаткыдын кыча дӓ онгылашыжы тӹдӹн шӱм гӹц хватя. Мыньым уп целен вуй, 38 калибрже зак пистолет доно лыкташ. Мыньым уп гӹц лӱен колтымаш тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ зак прицел жеп, кынам Зак шӹнзен; пульы шайыкы bmw ма лектын. Вӓшештӹмӹ пистолетш онгжым дӓ гудок зак ӱпӓн шолт севӓл, колонна докы тӹ тӹрӹшкӓт мӹнгеш шуэн колтен, тӹдӹ пӧртӹш пырымы амаса ӓнг доны арочный палшен. Пӹтӓриш кӹтӹк жепӹн кымдан ышмажым карен да тӹдӹ колен, мӓнмӓн землянӓм кенвазы.
  
  
  Вара пӹсӹ икӓнӓштӹ шукы ли паштек ӓль. Зак мӹньӹм сӹгӹрӓл колта ӹнжӹ валы манын, тӹдӹм лӱэн, но уже позда лиэш. Тӹдӹм тулмардежӓт движенин цилӓ канденӹт. Пистолетш хватя дӓ мары ладырикӓ кӱ, дӓ кыце Эрик. Убеда сӓрнӓл кеӓ дӓ пӧртӹш кыргыж, а тӹдӹ лӱэн Зак тупӹрдӹ дӓ. Убеда пыраклан дӓ сӹгӹрӓл колта лицӓн кенвазеш.
  
  
  «Шагалма, грубер ӓль мӹньӹм пуштыт», - мӹньӹм лӱдӹктӹ боевик молымат. Хьюго мӹнь ирӹкӹн пуаш, стилет, тервен кидшӹм, логерӹштӹш дӓ тӹдӹм ӹнде грубер цаткыдын тӹкӹлӹ. Мӹнь тыргыжланен мӹлӓм сӹгӹрӓл колта шайылныш капка орол-ет.
  
  
  Кукшындирӓк пӱэргӹ цӓрнӹде кужын шыпшылтшы, но лӱлӓш тӹнгӓлеш дӓ револьвер зак ладырикӓ поктен лыктыныт. Седан йыхыш воктен воленат, нерӓн сумочка эрик гӹц ревӧльверӹм шыпшын лыктеш. Онгыштыжы дӓ зак ладырикӓ боевик лӱэн. Шылдыр шӓрӓлтӹмӹжӹ автомобиль шотыш у дӓ шайыл зак логен.
  
  
  Бельгийский эрик пистолетвлӓ гӹц луӓш дӓ тама, а мӹшкӹрӹн пижмӹ паштек сӹгӹрӓл колта дӓ боевик ладырикӓ. Мӱлӓндӹвлӓш толын керӹлмӹ револьвер ты гана, кынам тӹдӹ кенвазын дӓ земляшкӹ кенвазаш пулш вӹкӹ тӹрӹнь.
  
  
  Грубер тидӹ вычен дӓ весӹ гӹц нӓлмӹ, вниманим мӹнь кӹзӹтеш карангдаш тӹнгӓлевӹ, дӓ мӹньӹм кӹзӹт кидвлӓжӹ гӹц хватен, тӹдӹ логер гӹц айырен мыштымаш. Дӓ тидӹ мӹнь ял вурды движенин дӓ тӹдӹн вурды шалахайвлӓ. Заворчать мӹньӹм, мӹньӹм дӓ слабка каеш. Тӹдӹ вара мӹньӹм каеш гӹц сӹсӹрген, кӹзӹт кид доно сӓрӹмӹ шагалтат. Хьюго йыжнен, мӹнь дорцем мӓ коктын годым машинӓм сагаэм рокыш кенвазы.
  
  
  У цилӓ тидӹм, кӱ оружи дӓ ӹшке мары мӱлӓндӹн цӓрӓ логен. Лӱен колтымаш тӹдӹм эрик, но юкшы ак вӓрештӹндӓ. Тӹдӹм тылеш ыдыралтын дӓ тӹдӹн пулшыш сага машинӓ ваштарешрӓк металлвлӓ пачмы. Мӹнь ужам, тӹдӹ ма тымаша. Перем Грубер мӹнь, мӹнь гӹцем мӹндӹрнӓт дӓ комдык кенвазы. Стилет шайылны ма гӹц кычен, лявӹрӓ, мӹнь тӹдӹн шӱмжӹ гӹц когорак эдем кидшӹдон ӧрдӹжӹш каранг, тӹ годым тамаш эрико уштыш. Стилет тӹдӹ онгыштыжы, ганьок тӹдӹм шыпшын керӹлтӹнӹт. Тӹдӹ сӹнзӓ шӓрлен кеӓ, лявӹрӓ лошты мӓ лӱэн дӓ пистолетым пӹрхен. Тӹдӹ кенвазын, хватен нӓлӓш кӹзӹт вурдыжым кормештен шӹндӓ.
  
  
  Мӹнь колынам, капка пачылтеш мӓ кыце эртен, кынам мӹнь кидӹм грубер лицӓжӹ ыдырен. Тӹдӹм мӹнь колынам, лу дӓ у, пингӹдӹ ышма-луан тӹ шӹдӹр. Вес пыдыртымы дӓ тӹдӹн нержӹм мӹнь тӹдӹн лицӓ гӹц мышкынден. Сознани пасна мӹньӹм шырал тӹдӹ кенвазы.
  
  
  Зак слабка юкшы мӓ якте шон. - "Перегӓлт!"Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь ужам, тӹдӹм лӱэн пуштмы ижӹ. Тӹдӹ ял вӹкӹжӹ кӹньӹлӹн дӓ пӓшӓ мелӹн анжа.
  
  
  "Валыда!" Тидӹ эрик мӹнь келесем, тӹдӹ цӹлт мӹнь сагада ш седан сага шалга.
  
  
  Мӓмнӓн велӹштӹ автоматвлӓ орол виктенӹт. Зак кӹньӹлеш дӓ ӹшке мары оружи колтен, но тӹдӹ орол луена. Автоматический пичӓлдон тӹдӹм церот доно хӹдӹртӹш, мӱлӓндӹ верц кӱнчаш Зак, а вара онгжыдон тӹдӹ пуры, нӹнӹ машинӓвлӓ металлвлӓ деч ончыч лектын тӹнгӓлӹн. Эрико ма гӹц шалген, кынам Зак, колта, туп сепнӹшӹ гишӓн пӱлӓ.
  
  
  Кок гӓнӓ мӹнь мычаш машинӓ мындырталты, анзылтыш бампер йымак логалеш, Люгер кемӓштӹ доно лыкташ. Мӹнь тӹшкӹ шон годымок, лач вес орол пистолетш гӹц луӓш тӹнгӓлӹнӓ. Лӱмӹ юкеш тӹдӹ пӹсӹн кӱ мӹнь ӹштӹшӹм, пистолет доно вес кид кычалалын. Пульы гӹц «Люгер» пичӹ шайылныш тӹдӹ пӹтӓриш вӓрештӹн, а вара онгжыдон ӱпшӓ дӓ тӹдӹ орол - техень шотыш лач. Автоматический пичӓл лӱэн кобальтовый пӹлгомлан, кынам тӹдӹ кенвазын пӱлӓ. Вара трӱкок тӹрӹштӹ хозаланаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  Мӹнь киӓ, шӱлӹшӹм нӓлеш. Тагышты-ӓнят, кек юк мӓгӹрӓл джунгли дорц анжылтеш. Цилӓ пырак мӹнят ылынам дӓ лявӹрӓн. Мӹнь олен куза дӓ ял вӹкӹ кузен эрик палшен. Зак доно ӧрӹн анжен, тӹдӹм ош цӹреӓн ылын.
  
  
  Грубер докыла сӓрнӓлеш дӓ мӹнь ужам, мам тӹдӹ лишемеш. Икманяр гӓнӓ тӹдӹ мӹнь лап дӓ, мӹнь тӹдӹм пьяном анжалда. Тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. Мӹньӹм шырал «Люгер» тӹдӹн лицӓшкӹжӹ. "Пӧрт оролымашты мары Минуркос маняр?" - мӹнь ядам ответва.
  
  
  Тӹдӹм анжаш тӹнгӓльӹ, но тӹдӹн доно нелӹрӓк ылын-моклештмаш онгылашыжы веле. "Мӹнь ... ижӹ ..."
  
  
  Мӹньӹм шырал «люгер» онгылашыштыжы келесымаш. "Маняр?"
  
  
  Слабо, тӹдӹ кок парняжым лӱлтӓлеш. Мӹнь эрик докыла сӓрнӓлеш. «Тиштӹ тӹдӹ паштек тӹшлен дӓ коден».
  
  
  Мыкик тӹ шӱлӹшӹм.
  
  
  Мӹнь пӧрт подъезд докы миӓ. Арочный амасам кымдан пачын. Лач мӹнь вестибюльыш пырышы кого жеп маныт, кидӹштӹ автоматвлӓ мары смуглолицого керӹлтӹнӹт. Люгер гӹц луӓш мӹнь ӹшкежӹ, тӹдӹ холл кенвазы дӓ мӱгӹрен. Стеняштӹ сагашты парма гӹц мары тӹдӹ гишӓн. Ӧрӹнӹт дӓ тӹдӹм вара тӹдӹ изи стӧл вӹкӹ кенвазым нелӹ урыктымы, сепнӹшӹ кӹвер.
  
  
  Коридор гӹц шалахай велнӹ марыжы, кӱвлӓ мӹнь гӹц лӓктеш. Коридор мычкы мӹнь йӹлерӓк кеӓш, но шеклӓнӹ. Кӹчӓлӓш мӹнь минуркос карангден ак керд, колышы тӹ уке ыльы векӓт, остаткаэш мӹнь кынам тидӹм ӹштӓш. Лин кердеш, нӹнӹ пушташат уже тӹдӹм.
  
  
  Амаса коридорым цилӓ, кыды, кыце мӹнь шаналтышым, спальньышкы ылын, пачмы ылыныт, иктӹ гӹц пасна пӹтӓртӹш. Мӹньӹн кӧргӹштем шӹпок юк колта, кынам тӹдӹн анзылан шагалын. Когон шӱлӓлтӓ, дӓ мӹнь цӓкнӹшӹм амаса чымалта. Тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ керӹлтӹн, дӓ мӹньӹн кӧргӹштем эртен.
  
  
  Минуркос пӱэргӹ дӓ пиш худан рӹждӹмӹ вӹлнӹ шалген, пӧкен гӹц виӓш кӹлдӓт тупшым, вуйжым виктен дӓ пистолетым. Спусковой темдӓлдӓ парня доно кӹлдӓ, тӹ лицӓн сӓрнӓл мӹнь докы, амаса р доно пачылтеш. Пӹтӓри тӹдӹм лӱэн, но шӹдӹн, пурын дӓ пушӓнгӹ сага мӹнь амаса короплявлӓэш пуля. Мӹнь луэн дӓ тӹдӹн онгжы гӹц люгер вӓрештӹндӓ. Шупшылалташ дӓ тӹдӹм седӹрӓш кенвазы. Пистолетым но тӹ веле ак кенвазы. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ целен уштыш. Ти гӓнӓ лӱэн дӓ тӹдӹн лицӓшкӹжӹ мыньым эртен кеш, тӹдӹ пуля вуйышкыжы шӱтӓш.
  
  
  Минурк шолыштшо ошеломленно ӹшке колымаш анжал, погымет годым мӹнь ӹшкежӓт «люгер» кобурам. Мӹнь олен тӹдӹ вӹкӹ анжалда.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Минуркос Никкор?"
  
  
  «Дӓ», - тӹдӹ олен попалта. "Кышты тӓ..."
  
  
  «Ма тӓмдӓм ытараш толын, мистер Минуркос, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Няка тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Йымылан Тау. Тӹдӹн тӓрвӓнӓ...»
  
  
  "Мӹнь пӓлем." Мӹнь тӹдӹм пачын, пӧкен гӹц кӹньӹльӹ дӓ тӹдӹм, кидӹштӹ пӓгӓркӓ турок.
  
  
  "Тый дене тӧр, цилӓ йӧндонок кеӓ?" обеспокоенно мӹнь ядам.
  
  
  «Мане, ылын мӹньӹн шотыш». Тӹдӹ попалта вуй ӹрзӓльӹ дӓ тамам-ӓнят грек. «Мӹнь ӹнянем ам керд, мӓ тидӹм лачокок мычаш».
  
  
  «Ну, шукыжымок ӹшке».
  
  
  Историм мӹнь шайышташ тӹнгӓлӹн ӹшке ядеш, территорижӹ доно годым юкым колеш. Немецвлӓ эрик дон мӹнь ӓшӹндӓрем. Холл сӓрнӓл кеӓ, дӓ мӹнь кыргыжам. "Эрик!"
  
  
  Вӓшештӹмӹ гач тӹ выртын мӹньӹн. «Мӹнь шотыш». Фойештӹ деч ончыч мӹнь шукым шӹргӹшкӹлӓ тӓрвӓнӓ, мӹнь докем лишемӹ дӓ трӱк тӹдӹ лык гӹц толмыжы паштек, керӹлмӹ револьвер бельгийский сумочка.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Ма, чорт возьми, лиӓлтӹн?"
  
  
  «Кӹзӹтшӹ Грубер вӓшлиӓм ӱмырем». Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ ытлен.
  
  
  "Тӹдӹ тӓ лӱлӹт?" - мӹнь ядым.
  
  
  «Тупрӱдылу ышма онгылашыжы веле тӹдӹн тӹнгӓлӹн. Тӹ годымок мӹнь ядам, манын тӹдӹ попа, манын мӹнь тӹдӹлӓн келесӹшӹм дӓ лявӹрӓн еврейка, вес ма мӹнь гӹцем келеш ылын, тӹдӹм ужына, колымаш Дахау. Тӹдӹм ак ужеп, ма тидӹ техень эдем сӓндӓлӹк ӹшкевуяжы ӹлӹмӓш доно келеш еврей, кыце тӹдӹ. Седӹндон тӹдӹм вес сӓндӓлӹквлӓ колтен. Мӹнь ӹнянем, мам ӹштендӓ тӹдӹ шокшы тӹштӹ ситӹ ".
  
  
  Ыжар сӹнзӓ сӹнзаш анжалда сӱрзаланаш остаткаэш мӹнь, мӹнь шаналташат тӓрвӓтӓт . Мӹнь ӓшӹндӓрем, ӓвӓжӹ тӹ ма ылмым родньык бухенвальд янлыкланым казнен. Тамалын-ӓнят мӹлӓм нимат ак керд, тумайӹмаш защиты хайнц грубер мам келесӹнежӹ ыльы.
  
  
  «Пуры доно пӓлӹмӹ дӓ Минуркос мистер», - манам мӹнь.
  
  
  Ма кӹдежӹш пырен, кӓпӹштӹжӹ дӓ седӹрӓшкӹ эрик анжалда. Минуркос шалга, стенӓ тервен йӓрнен лишӹл. Виӓнен тӹ годымок уж Эрик.
  
  
  «Мисс Эрик Нистр», - нинылӓн мӹнь. «Разведкышты израиль».
  
  
  Минуркос сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл кеӓт. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы. "А тӹнь?"
  
  
  «Ужам мӹньӹ Картер. Картер Ник. Ти качествыштым правительствыжы сшан мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ мам Нистр мисс. Тишкӹ мӓ толына, да руалтен адриан ставрос манын тӓмдӓн ытарен».
  
  
  Минуркос стенӓ дорц каранг. «Ынгылдарымы. Ма вара, мистер Картер, пӹтӓриш, мам мӹнь, кыце ирӹкӓн ай, - тидӹ власть дон кӹл». Тӹш тӹш тӹдӹн сӹржӹм деловой магнатвлӓ, пелен доно хытырымашкы. «Мӹнь тӹнӓм пӓшӓ лиэш Адриан Ставрос доно ӹшке семӹнь».
  
  
  «Мистер Минуркос, - мӹнь олен пелештӓ, - нима вирӓт уке хала иктӓ-мам тидӹ ӹштен этапшы пумы. Цила тиды ма кердеш пӹтӹш, - тидӹ бюрократизм дӓ куштылгынрак. Мӹньдонем ӹнет ылыт, тӓ тидӹ доно пӓлӹмӹ лиӓш манын».
  
  
  Тӹдӹ ӹрӹмӹлӓ чучеш. - «Кыце мӹнь пӓлем, тӹнь ма, тӹдӹ манын ӹшкеок тӹнь кӱ ылат?»
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм, кыцелӓ мӓ ӹленӓ, манын тӓмдӓн ытара. Тидӹ эдем мам ямденӓт пӓшӓжӹ», - пелештет мӹнь сотарем. «Мӹнь шанем, мӓлӓннӓ тиштӹ яжо сомнени пуат».
  
  
  Тыды вычыде шӹргӹ пӹтӓ гӹц янгылен. «Наверны, тӹньӹн праваэт. Пожалуйста, простьы мӹньӹм. Мӹнь гач эртен шукы».
  
  
  «Тӹкӓлӹн ма гӹнят, тӓлӓндӓ мӓ ӹшкетнӓ ставрос дон сӹнгенӹт, мистер Минуркос, - мӹнь пакыла попа, - тидӹжӹ шукы непрактичный. Тидӹ армин мычкы эдем лиэш».
  
  
  Минуркос сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн дӓ шӹргӹ йожтен шӹнден: «яра, яра, мистер Картер. Мӹнь тӓ сагада иквӓрешок кенӓ дӓ тидӹ ӹдӹр. Мӹлӓм гӹнь, уждымы, Но махань-тавыкын ала, мӓ тӓлӓндӓ йӧнӹм пӓшӓм ак ӹштӹ, мӹньӹн ӹшке кидӹшкӹштӹ нӓлмӹ ли ылмы ситуация ".
  
  
  Кӹтӹк мыланем йыренат. «Шакте тӧр», - мыньжӹ келесӹшӹм. - Тӓ Афины ставрастать гӹц шолышт?
  
  
  Минуркос туп гӹц виӓш пӧкенӹш шӹнзӹн, сӹнзӓш тӹ, кынам мӹнь кӹдежӹш пыра. Тӹдӹн лицӓжӹ тӹдӹн ма вӹкӹ шӹнзӹ.
  
  
  «Тӓлӓндӓ ӹнянӓ, коршокеш тидӹ эдем мам», - тӹдӹ олен тӹнгӓлӹн. «Мӹнь ӹшке шотлымы вуйнаматан агыл, мистер Картер, но иктӓт ак уж нигынам мӹнь ганемок, Ставрос Адриан. Компьютер мӹнь донем нефть флотӹштӹ ӹштӓш шанымашым поктен танкер йымалсе виктӓрӓ. Шанымем доно пӓлӹмӹ дӓ тидӹ мӹлӓнем палша тидӹ гишӓн ставрастать - каталан мерявлӓ дон, тенгеок тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  «Мӹнь пӹтӓри веле тӹдӹм ужеш ак шо, но мӹнь тӹдӹ сирмашвлам колтен, тӹдӹ пиш яжо икманяр ярымлаш идейжы. Остаткаэш мӹнь тӹдӹм ужынам пентхаус афиныш. Кӱвлӓ хытыраш.
  
  
  «Мистер Минуркос, мӹнь ӓшӹндӓрем, кыце мӹнь тӹдӹ келесен:« мӹнь техень план, тӓ донышна гань. Только тӹнь пу гӹнь, мӹньӹн колымем тӓ историм анналы навигацийыш ӹштен. П тӹдӹ ылмым ыняндарен.
  
  
  «Тенге гӹнят, господин Ставрастать, - мӹнь келесем, - нелӹн инженер проблемывлӓжӹ улы, кыдылан ӹлӓшӹжӹ келеш.
  
  
  «Мӹнь инженер линем кокшы, тидӹм ӹштен кердеш, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Йымак логалеш, вӓк тӹнӓмӓт, мам мӹнь ужам,-эчеӓт тидӹ эдем тӹдӹн лицӓ, мам-гӹнят, ак кел маныт мӹньӹм, но мӹнь кыце тидын шотышто утыдон проект тыргыжланымыжым анжыкта».
  
  
  Мӹнь ядам. - "Тӹдӹ канден инженер тӓ докыда?"
  
  
  «Нерген дӓ. Нӹнӹн шанымашвлӓштӹ творческий ылын. Мӹнь ӹнянем, кердеш ма нӹнӹ гӹц тыменяш лиэш манын, тидӹ цилӓ лиӓлтӹн. Тидӹ т, мистер Картер, мӹнь шеклӓнӹмӓшӹш луштараш. Тӹдӹ вӓшлимӓшӹш пентхаус частный гишӓн ядын. дӓ мӹнь согласаен. Мӹнь ӹшкӹмжӹн помощниквлӓжӹм секретарь ылын дӓ эче иктӹм веле. Тӹдӹ кок эдем сагашты канденӹт, кыдывлӓ молнам мӹнь ам уж ».
  
  
  "Кынам тидӹ тидӹ лиӓлтӹн?" - Эрик ядеш.
  
  
  «Ну, ӹнде нимат ам шаны пӹтӓри мӹньӹм», - манын Минуркас, лицӓжӹ тӹдӹн ош кеӓ, кыце тӹдӹ тидӹм пӓлӓ. «Вара, почти ак, вес кӹдежӹштӹ кӓндӓрен Ставрастать эртен мӹнь ядам. Ставрос тӹдӹн паштек ик эдем. Кок юк ылын». Минуркас шыпшын.
  
  
  "Тӹдӹм пуштшы тӧр нӹнӹ тиштӹ?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Шам. Мӹнь тӹдӹн доно ял якте валтен почуржа йомдарымаш ганьок дӓ шам. Вес кӹдежӹш нӹнӹм нӓнгеӓ мӹнь кӓп вӹкӹ анжа дӓ нӱнжӹк тӹдӹм покта. Тидӹ мӹнь нигынамат ам монды.
  
  
  «Салака, мӹнь секретарьжым, ӹшке паталца выртышты киӓ. Ӹрвезӹвлӓ шӹргӹштӹ весӹм царкымлат. Ставрастать келесӓт, тӹдӹм вычен мам мӹнь кердӓм гӹнь, сотрудничаяш ак ли».
  
  
  "Ма вара тидӹ лиӓлтӹн?"
  
  
  «Эдем нӹнӹм канденӹт вес кечӹн, кыце тӹдӹ Салака Мадупас аруш ка. Тидӹ эдем попа, кыце Салака, койыш тӹдӹм дӓ весӹ. Тидӹ шаналтен, лачокла шаналта. Лаваса тидӹ гань лӱдшӹвлӓ ылыныт».
  
  
  "Эдем мам нӹнӹ ылыт, тӹдӹ тӓ верцдӓ ылшы пуэвӹ?" - Эрик ядеш.
  
  
  "Уке, тидӹ ак кел ылын. Кум мынь ужам шоэш, исключени партнервлӓ деловой лишӹл. Нӹнӹм мӹнят икманяр юкым дӓ модышты диктофон сирӓлтӹдӓ канден, нӹнӹм мӹнь тӹдӹ гӹц пасна пӹтӓртӹш вӓшлимӓш ведомо сирӓлтделда. Ставрастать пистӧлетӹм мӹнь келесен дӓ ӱштӹшкӹ, мам мӹнь тиштӹ тӹдӹм пуштшы тӧр кердӹ, дӓ пиш кужы жеп жеп иктӓт ак пӓлӹ. Но, тыды шамаквла доно, ӹлӓш мӹнь ӹлен, тӹдӹн шукы ум канден ак гӹнь кӓньӹсӹр ылын. Мӹлӓмжӹ тӹдӹ керӓл, тӹдӹ келесӓ, дӓ ӹшкежӹ мӹнь шамаквлӓн вазын дӓ сирмӓшвлӓжӹмӓт пакылажы шанаш сирӓлтделда. Мынь кандашат монденам дӓ ти вӓржӹ частный дӓ нӹнӹ бортышкы шӹндӹмӹ самолет йымы ».
  
  
  «Ставрастать тӹлӓт келесӹш, мам ӹштендӓ тӹдӹ?» - Эрик ынгылаш ядеш.
  
  
  Минуркос кукшы ваштылеш. «Тӹдӹ пишок тура лижӹ. Келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн лӹмемдон Греция правительствыжым сӹмӹрен нӹнӹ мам шанат, мам нӹнӹ ужделыт мӹнь тӓнг ылын дӓ вес областьвлӓ арми, кычылтмы эдем, мӹнь ти секретарь, личный телефон йӹнгӹлӹм дӓ контактвлӓм кычен. . Частный раз шӹргӹ ылыт, масакла тӹдӹм иктӓт ак шотлат, нӹнӹм акат личны мам мӹнь доно вӓшли. Кӱ гӹнь-мӹньӹм вӓшлимӓшӹштӹ доно ылын. тӹнгӓлӹ, мӹнь нӹнӹм канден кердеш тӹдӹ мӹнь тӹдӹм келесӓ дӓ эдемвлӓ дон вӓшлимӹ афиныш гӹнь, мам нӹнӹ ылыт.
  
  
  «Мӹнь нӹнӹм вес эдемӹм анжыкта, кыды лачокыштыжы подписӹш подделывать кердеш. Сылаш оксам шотыш пӹтӓрен дӓ тидӹ эдем военныйвлӓ переворот цик мӹнь тырлышым, нӹнӹ ӹштендӓ тӹдӹ погынен».
  
  
  Мӹнь ядам. - "Тӓлӓндӓ пуа, тӹдӹм иктӓ-махань детальвла?"
  
  
  "Г-Ставрастать н, намысланен которвй мӹнь признаем, грек тукым улы, мӹнь сагада тидӹ гишӓн ласкон попен, кыце афиныш, тиштӹ тенгеок. Келесӹ тӹдӹлӓн, кӱ тӹдӹн лаштыквлӓэш пайылен, планым. Пӹтӓриок, шанен шӹнден дӓ тӹдӹм виктӓрӓ хун тарзыже варгы властьышты тӹдӹ эдемвлӓ гӹц шӹлеш, тӹдӹ преданный мӹнь шижӹнӓм. Тидӹ вет нӹнӹм шижӓм ак преданный ылын, нӹнӹ тӓнгвлӓжӹ гишӓн, нӹнӹн гӹц шукырак виштӹ уке ылын, а вет, тӹдӹ ма гӹц мӹнь лӱдӓм ставрастать славян вӹрзиышкӧ ви доно ».
  
  
  «П ушанын», - мӹнь цаклен.
  
  
  «Эдем-кок, полковник лин дӓ тидӹ у тӹдӹ генерал ӹшке планжым ирӹк пырташ ядын, манын мӹнь, Минуркос Никкор, президент доно циц ылшы хун тарзыже варгы кид назначат. Ставрастать анжыктен, тидӹ мӹлӓнем ужаш лиэш ма план кычылт кердӹт, тӹдӹм вин личный ӹлӹмӓшӹжӹ доно кӹлдӓлтӹн ыльы. Ылаш, ылаш мынь кычылтмы, ылмым пӓлет ылгецӹ, ма гишӓн мӹлӓнем юквлӓм ӹнянен ставрастать кердт гӹнь, мӓ пӓшӓ ӹштӓлтеш. Вес самозванец тӹдӹ мона тӹтеок ыльы, ти гӓнӓ мӹнь вӓр ».
  
  
  «Тидӹ срабатывать ылын», - Эрик комментируяш. «Шӹргӹштӹ ситӓлык пиш чӹдӹн пӓлӹмӹ эдемвлӓ, яра манат, изи лицӓжӹ шижмӹ айыртемжӹ лоштышты самозванец черташкы».
  
  
  «Совершенны», - манын Минуркас. «Шаналтышым, тидӹ мӹнь лӱдӹн мам шыпшаш уединение полшен. Годым хоть, мӹнь шанымаштем кӹтӹк жеп план семӹнь кычылташ ӓль самозванец греция фазыл кымшы президентжӹ, кыдым мӹнь назначен жепӹштӹ вице-ставрос президент. тӹ веремӓэш тӹдӹ, изин-олен халык дӓ гражданин семӹнь греция тӹдӹн лӹмжӹм ылшы пӓлен. Переворот ли ылмы тӹнӓм тӹдӹ геройжы. Вара, шулыкшы худа гишӓн увертӓрен, мӹнь кешӓшлык ылам Ставрос отставкыш президентӹн, постыш доно пайыштыш ".
  
  
  Минуркос шыпшын. «Тидӹ ирок», - манам мӹнь. «Ма Ставроса поктен шон, дӓ ӧрдӹжеш анжен шалгаш грек ма ылын, кыце тидӹ лиӓлтӹн?»
  
  
  "Хоть-малан уке?" - келесӹшӹмӹш лицӓжӹн выраженим минуркас доно янгылы. «Шӓрӓш манын, апрель 1967 ин лин, кынам лин хун тарзыже варгы формируя? Тидӹ переворот ак ли вӹрӓн, переворот тидӹ веле ылын. Король правительствыжым сӹмӹрен ылшы вин. Хун тарзыже варгы консервируйымы шукы статьям указ конституци ылын. Парадоксально, лачокат агыл ма, толшы эдемвлӓм ма техень лӹмӹнок тӹнӓм, кынам ӹштӹмӹ лит ылшы сайлымаш восстанавливаяш дӓ у и годым вес конституци всеобщий хун тарзыже варгы дӓ шотан. Ставрос план доно властьым хватен кердӹт гӹнь, Греция тираний лийын кертеш, у ӹштет, ӓлок я гитлер доно Сталин ".
  
  
  Эрико Минуркос мӹнь гӹц анжалтышыжым сӓрӓлӹн. "Ма вара, тӹдӹ цӓрӹмӹ ылын, тенгеок?"
  
  
  Сакла эрика минуркос лицӓ. "Мане. Мӓ тидӹм ӹштӹшӓшлык ылат!" Квадратный грек кӹньӹлеш дӓ ӹшкӹмжӹн кӹжгӹ онгылашыштыжы анзыкы лыктын. "Мӹньӹн эл ваштареш ен мӹнь эдем тидӹ кычылтмы. Моктанаш тӹдӹ, мам мӹнь вингӹ, генерал Криезот Василис, шотлымы, мӓ шӹвӓлӹнӓ тидӹ мӹлӓм чучеш, тӹдӹн палшымы доно, шанем, мӹнь тидӹ гишӓн шана. Дӓ, лин кердеш ма тӓ пӓлшендӓ мӹлӓнем. Пӹтӓриш церот доно мам ӹштӓш? "
  
  
  «Ма афиныш кемӹ», - манам мӹнь. «Мӓлӓннӓ теве кожым шагалтымы Ставроса».
  
  
  Вуйым-кудымшы.
  
  
  Кӓндӓкш цӓш толшы нӹллӹ столицы гӹц чӹдӹ ма Греция. Пӹсмӓнӓшлӓ мӹнь изиш номерым отельвлӓ пиреос бронироватлаш лӹмӓн одеон 42, площадь омония гӹц мӹндӹрнӓт агыл. Ласко гӹц ласко дӓ кандымы шокшы игечӹ шалгаш куштылгырак.
  
  
  Комментарий-вури йӹле вашталт афинский политический гишӓн газет сцена. Увер шомы гӹц Родезия гишӓн, йолташем Саломос Алексис пун ылын, дӓ шаяжы шӓрӓш лиэш. Общеизвестный лиэш, мам ӹштендӓ тӹдӹ ӹлӹмӓшӹштӹ ылшы лимӓшвлӓн шуэн покушение родезия. Ик газетӹштӹ, когон ытлаш, саломос упоминание колта. Пецӓтлӓш статьявлӓ редӓкций тенге тӹдӹ седок, виктарен хун тарзыже варгы вырсы вуйлатышы, ӓль ядмаш доно лӓкмӹлӓ генерал вӹкӹ нападаяш каждый полковник ганьок. Саломос мӹнь нинӹм, дӓ цаштыра 1967 и-лийже переворот паштек пӹтӓри ти хун тарзыже варгы савыктыше палшен ылын.
  
  
  «Йыл очыни, ма мӹньӹн оксаэмӓт ылын савыктыше нӓлмӹ», - шим Минуркос, туп гӹц кӹдежӹш толыт мӓмнӓн кечӹ аяран кечӹ шӹнзӹшӹ креслыш секман. «Газет вуйшамаквлӓм анжалда дӓ тидӹ вес: КОММУНИСТИЧЕСКИЙ МИНУРКОС хун тарзыже варгы план КЫЧЫКТЕН. Г-ставрастать н занимаен ылшы пропагандистский паша».
  
  
  Цӓшкӓ кофем дон пу кандаш дӓ тӹдӹн грек эрик поднос минуркос ныгыды мам налеш. Тидӹ пӹцкӓтӓрӓкӹн лицӓжӹм доно тӹдӹм принимая. Мӹнь изиш дӓ ӹшке сола сага нӓлмӹ диванчик эрик корка.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем веле, ма эче тӹлӓт иктӓт ак уж», - манам мӹнь Минуркос, - «тӹдӹ гӹц пасна ик эдем. Оксам тӹнь ӹлет ак стойы ылын, пӓлӹ ылеш ставрастать гӹнь, тӹлӓт тиштӹ ма лин, афиныш».
  
  
  «Тӹдӹн тидӹ пӓлен, кыце только доно кӹлдӓлтшӹ Паракат», - мӹнь Минуркос ӓшӹндӓрӹктӓ.
  
  
  "Да, но ти жеп икманяр кечӹ лин ак керд гӹнь, мӓмнӓм шӹндӹ. Тӹнӓм тӹдӹ айыртемым пӓлымӓш доно, ма-ма тенге агыл гӹнь, кӱлӓн тӹш колтен и-Рио гӹц ала. Тидӹ ку-улы гӹнь, тӹдӹн пелен, вет Убеда колта . "
  
  
  "Пӹтӓриш церот мам ӹштӹмӹ, Ник?" - Эрик ядеш. «Ам керд мӓ просто пентхаус штурмуяш, мам ӹштендӓ пакчаш. Пеш сай тӹдӹм перегӓш».
  
  
  «Мӹнь кердӓм пентхаус звоня ыльы, - минуркос пуэм, - маньы анжалда, вес контактвлӓм нӹнӹм сӹнген. Но нӹнӹн юкышты пӓлен».
  
  
  Поднос салфетке гӹц мӹлӓнем виктӓлтен, тӹдӹ манеш. "Тондон попаш дӓ тидӹ гӹц ӹшкӹмемӹм юкым когоэмдем. Келесемӓдӓ, мам тӓ ӹшке доно хытырымашкы. Кынам нӹнӹ пыток отказышы, тӓ ядыда мадупас салака секретарьжы. Келесемӓдӓ, мам тӓ гӹц газетӹн редакторжы Салоники, тамдан шанымаштыда дӓ политический ядмашвлӓмӓт гишӓн Никкор Минуркос амбиция нӓлмӹ ».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтем Минуркос планжы, вара перезванивать. Тӹдӹ юк вашталтен салфетке анжен дӓ ышмаштым питӹрӓт. Кӱ гӹц выртеш тӹдӹм доно хытырымаш пентхаус. Никкор Минуркос тӹдӹ ядын, а варажы нӹнӹм тӧр кол. Мадупас ядын тӹдӹ попалта. Переговор эче шукы лиэш, дӓ тӹдӹ истен. Эдемвлӓ вара тыдын доно шайыштеш, ӹшкежӹ гӹц Мадупас тӹдӹн анжыктымы, афинский актёр, кыды лӹмӹнок кӹзӹт, ставрастать минуркос кыце келесымла, тӹгодым цанни ылын. Простой дӓ ӹшке ответым пуаш вычен минуркос гишӓн ядыштын, а вара ядыт, мам ӹштендӓ тӹдӹ цевер, мистер ӹшкежӹ доно интервьювлӓм минуркос ӹштен кердӹт. Тӹдӹ отказа, дӓ шаяжы пӹтӓрӹшӹ лишӓшлык. Тӹдӹ мӓ вӹкӹнӓ анжалда дӓ трубка сӓкенӹт.
  
  
  «Тидӹ худа омынла гань», - манеш тӹдӹ. «Лачокшок пентхаус вуйта ылын, а варешыжы отвечаяш мӹлӓм мадупас телефон йынгылын ганьы ире. Нӹнӹн кайышыштым мӹнь яжон пӓлен. Тидӹ тӹрӹс юкым тӓнгвлӓжӹ колыныт дӓ угӹц мӹньӹн цанни салака юк».
  
  
  "Пытариш звонок кӱлӓн отвечая?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Тамахань-ӓнят ӹрвезӹ эдем. Тӹдӹн грек ак ли. Векӓт, ик боевик Ставрос».
  
  
  «Корным такыртымы, нӹнӹн пингӹдеммӹштӹ хорошо», - эрик келесӓ.
  
  
  «Мане, тидӹ тенге, - мӹлӓм келшӓ. «Шошым вижы афины цилӓ, мам тидӹ Никкор Минуркос тӹштӹ, пентхаус тидӹ, тидӹ кого ситуация. Ставрастать полици тӹштӹ ылын вӓк кердеш. Тӹдӹ армивлӓштӹ салтаквлӓ гӹц кушкын ӓль частный».
  
  
  «Проста ӓль тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы кен дӓ хун тарзыже варгы шайышташ полици гӹнь, ма лимӹ, - Минурк келесен, - мӹнь ӹнянӹде ылшы ылын. Нӹнӹжӹ гӹнь шаналты, вӓк, вычыде ма мӹнь ороды кен, мӹнь тергем, нӹнӹ историм обязын ылына. Вара нӹнӹм пӓлен ма ӹштӓлтеш ».
  
  
  «Тенге лин кердмӹ лӱдӹш», - манын Эрик.
  
  
  «Тӹдӹн праважы», - мӹлӓм келшӓ. «Ам пӓлӹ мам т пуэнӹт, ӹшке лӹмжӹ доно нӓлеш ставрастать мыняр тӓнгвлӓ доно. Хоть-махань гӹнь, тидӹ мӓлӓннӓ виш шуэн веле, оксаштым лыктын пуаш мӓ Ставроса ашкылым ӹштӹш - ӓнят, кого. Тӹдӹм ӹштӓш кердӹдӓ тӓ паснаок решӹмӹ переворот лӹмлӓн веле ылын. Группы йӓм тӹдӹм вырсат, а тӹдӹ йӹр амбициозный командирвлӓлӓн шукы, нӹнӹжӓт сойток, шалген, кӱ властьым хватен. Шагалтымы дӓ тӹдӹ ашкыл дӓ кымыкталт гӹнь, вӹретӹм йоктараш тӹнгӓлӓт. Тӹдӹ шукы. Уке, мистер Минуркос. Ставроса чучо ма докы погыненӹт. Тидӹ элышты мӹнь тӹдӹм ужынам, мӓ нӹнӹ кредӓлӓш манын. Ставроса эрик нӓлмӹ казняш шӱден, мӹнь дӓ ӹштӹмӹлӓ. Мӓмнӓн мисси кердеш гӹнь, тидӹ лачок гӹнь, тӹдӹ доно ма лиӓлтеш. Тӹдӹ ак керд гӹнь, тӹдӹн дон власть цивилизованный у б улы. Йымы тӓлӓндӓ палшенӓ гӹнь, тӹ жепӹн цӓрӓ ак кердӓм нӹнӹм ».
  
  
  «Яра, мистер Картер», - манын Минуркос. «Мӹнь мастарын ӹшке кидӹшкӹжӹ пуэнӹт. Ставроса мистер чучо ма докы?»
  
  
  Эрико мӹлӓм йӹрен, мӹнь дӓ тӹдӹ отвечая. "Мӹнь тумаем, тӓ нинӹм, Ставрастать ма хвален каштын, ик роды ма кычылтмы, Кризот Амед, генерал армейский? "
  
  
  «Дӓ», - манын Минуркос. "Келесӓш келеш, эдемӹн тӹдӹ силан. Мӹньӹн шыжарем тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь паян, сӹлнӹ дӓ нӹнӹ сӱӓнӹм. Но армиш лапка ылын василис лу уштыш код, мӹнь агыл ылгецӹ кыл. Долгжы доно тӹдӹ ӹшке шижӓм мӹнь прававлӓштӹ верц, ӹлӹмӓшӹштӹ тӹдӹн ылеш. Хоть-махань тӹдӹ природым доно келшӹшӹ план ӹштенӹт ылын дӓ, мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  "Ставрастать тидӹ анжыкта. Тӹ эдемвлӓ келгемдӓт, мистер Картер, эдемвлӓ, йылдырий нӹнӹм ак шотлеп. Тӹдӹ, векӓт, ӹштӹнежӹ махань-гӹнят сирӓлтеш, телефон доно модышты Василиса манын, эдемвлӓм колтен, а вара, Мадупас Салака анжыктымы , мӹнь секретарьжы. Самозванец ли Василиса ӹняндӓрен, тӹдӹ мӹньӹн ӹнянӹмӓшет.
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм, генерал ставрастать семӹнь кычылт кердӹнӓ?"
  
  
  «Тӹ шӱлӹшӹм, ӹняндӓрӓ дӓ мӓ шӹвӓлӹнӓ дӓ василиса организуймы отрядвлӓ ушнен салтаквлӓ сар секретный вес тымдышын ядмыжы».
  
  
  «Дӓ», - мӹнь шаналтышым. «Пиш итӹрӓн. Вингӹжӹн тиштӹ тӹнь ылат, Афины келесымаш?»
  
  
  «Тӹдӹ тиштӹ ылам», - маньы Минуркос. «Хала тӹрӹштӹ, йыдвел докы».
  
  
  Мӹнь ядам. - "Мам тӓ тӹдӹн докы нӓнген?"
  
  
  «Мӹнь сусу ли», - попа Минуркос.
  
  
  Мӹнь таксим ӱжӹктен, ирок дӓ вадеш мӓмнӓм кен Криезот резиденций генерал. Мӹнь поктен Минуркос шляпӓм чиӓт, тӹдӹ лицӓжӹм мӱден тӹдӹм ужыт, мам кӹзӹтшӹ вӓрӹш ак шо. Изи генерал ӹшке пӧрт гӹц пӧртӹшкӹ лык афиныш паян пригород гӹц шӓлӓм шаргӱ корныш луктын. Впечатлевать мӹнь тӹдӹ ылам, молнамшы минуркос мам эдемвлӓ ӹштен кердӹт.
  
  
  Амаса сага генерал вӓшлимӹ годым ма, шляпӓжӹм кыдашын минуркос. Кризот веле пиш шукы анжен. Вара тӹдӹ кидвлӓм кымдан шӓрӓлтен, элтӓлен Минуркос манын.
  
  
  "Никкор!" - тӹдӹ сӹгӹрӓл колтен, шокшын элтӓлен Минурок. Чал кого шӹргӹ марет ти пуры лидӓ, дӓ сӹнзӓм гань пышкыды голл де. Форман ылеш дӓ тӹдӹн пулшыш вӹкӹштӹ чиӓт доно ле тасман кӹрӓн, анзыц шыпшмы.
  
  
  «Sas Kali mera, Василис», - шокшы минурк келесӹ, келесӹ нӓлмӹ. «Сигха, сигха. Цилӓ кындонок ылеш».
  
  
  «Тотлы, мам толыныт», - манын Василиса. «Пуры. Пуры». Ма улы тӹдӹм шалалта ӓвӓлтӓ.
  
  
  Ташкалтышым эртымылӓ дӓ ма тӹдӹн доно винт урнышкы пырышы кого залышты, стенӓвлӓжӹм сӹлнештӓрен. Генерал библиотекӹштӹ эртӓрӹмӹ ма вара, тум рӓд панель, пышкыды кресла покенвлӓштӹ шукы дӓ каваштым ковровый тӧрлӹмӓшвлӓ кӹжгӹ. Мӓ цилӓн шӹнзӹт, ядмы дӓ генерал, йӱмӹнӓ ак шо, мам вӓл, но мам карангдымы. Мӹнь дӓ фамилийжӹ эрик доно представляйӹмӹ минуркос веле мамнан.
  
  
  «Тидӹ кого шш, Никкор», - манын Криезот. «Мӹнь шаненӓм ыльы, тиштӹ ана манын ӹлӓш. Тӹдӹ ӹшке кузин пирей толын».
  
  
  «Возможно, тенге яжо ылын, Василис», - манын Минуркос.
  
  
  «No Dhen katalave», - криезот цакла. «Тӹнь донет, цилӓ йӧндонок кеӓ? Ош кышты тӹлӓт».
  
  
  «Мӹнь шотыш», - Минуркос отвечая. «Тидӹ эдем тау».
  
  
  Ма Генерал вӹкӹ анжалда. «Никкор, тидӹ цилӓ тенгеок потикӓ ылын. Мӹнь ужынам, тӹнь отказет, кынам мӹнь ӹшкеок кердӓм... ласкон попаш тӹнгӓлеш?»
  
  
  «Мане, йонгата», - манын Минуркос.
  
  
  «Ну, мӹнь ынгылем, малын тӹнь техень вӓшлимӓшвлӓ личный мисси пасна кого палшык гишӓн ядаш. Честно попат, цилӓ тидӹ мӹньӹм шӹдештӓрӹш пи ылын. Ышдымы ылыда...мӹлӓм ак ӹнянӹ»
  
  
  Минуркос предложеним кашарташ. - "Переворот лиӓлтӹн?"
  
  
  У кризот ма вӹкӹ анжалда. "Ну дӓ." Тӹдӹ кого ежӹнг турок. «Мӹнь дӓ лагерьвлӓштӹ эдем лӹмӹм пумы миконос дельфы инструкций, вес адельрия дӓ мӹнь ӹняндӓрӓ дӓ мӓ утла тор тӓмдӓн пӓшӓ, но...»
  
  
  "Но вет ӹшкеок ак ӹнянет?"
  
  
  - Минуркос доно ӹнянӹмӓшдон ядеш.
  
  
  Кризот вуйым сӓкен. «Sinhori te Me, Nikkor», - манеш тӹдӹ. «Мӹнь пиш ӹжӓл ылын, но мӹнь ак шо, мам эче ик переворот греция келеш. Мӹнь тидӹм ӹштенӹт, тӓ ма гишӓн ядат гӹнят, мӹлӓнем цилӓ тидӹ тӓ гишӓндӓ попалтынежӹ ылын, эдем дон эдем, э гӹц тӹнгӓлӹн, ӓрня шукырак».
  
  
  «Ит тыргыжланы, Василис», - юкшы келесӹш минурк ладнангдара. «Мӹнь ам шаны переворот».
  
  
  Ш кризот кӹтӹк жепӹштӹ кок гӓнӓ пӓлемдӓлтеш. Тӹдӹ келесӓ. - "Уке?" "Тӓмдӓн шонен?"
  
  
  «Василис, кыдым мӹнь ылын-мам ынгылдарат, дӓ мӹнь ылам, манат тӓ колеш», - манын Минуркос.
  
  
  Креслышты кого откидываться кризот дӓ колыштыныт, кыце историм Минуркос цилӓ тӹдӹлӓн шайышт пуа. Тӹдӹм лоэштӓрен кризот ик гӓнӓ агыл, ӹнянӹдӹмӓш гӹнят, тӹдӹ кого шӹргӹ икманяр гӓнӓ пӓлемдӓлтеш. Минуркос годымок пӹтӓрӹмӹ, просто шӹнзенӓ дӓ вуйжым ӹрзен кризот медленно. Тӹдӹм кӹшӓнӹштӹ куза, крисвлӓ парня доно лыкташ тӹнгӓлӹнӹт дӓ нӹнӹм шӓнгеш, ладнангжы манын.
  
  
  "Литӹмӓш!" - остаткажым тӹдӹ келесӓ.
  
  
  «Но тӧр тидӹ», - манын Минуркос.
  
  
  «Генерал, мӓ тиштӹ, ти эдемвлӓ курым шагалташ манын, тӓлӓндӓӓт дӓ мӓлӓннӓт палшаш келеш. Остатка минутвлӓм веле мӓ тӓ кӧргӹш информация о ставроса сообщаен кердӓм», - манам мӹнь.
  
  
  Кризот остатка ӹшке кидӹшкӹштӹ нӓлӹт. «Ноя», - тӹдӹм ярыктат. «Мӹнь цилӓ ӹштем, мам мӹнь виш. Тенге мӹнь сусу ылам, тидӹ гишӓн мӓ никкор ак стойы!
  
  
  «Газет гӹц ик йолазе кампаний кеӓ, тӹдӹн ваштареш полковник коцикас анатоль шукы виктӓрӹмӹ. Шаныкалымаш йӧнӓн кӹлдӓт, тӹнӓм мӓ ӹшкӹмжӹн преданный ылмыжым дӓ выжалымаш коцикас Москва. Тидӹ тӧр агыл. Коцикас либералвлӓ, но тӹдӹ коммунист.
  
  
  Сайлымаш дӓ политический ви толеш шалгышы тӹдӹ шукердӹ всеобщий спонсорвлӓн движущий реформы ».
  
  
  "Кӱ-гӹнят эче?" Мӹнь ядам.
  
  
  Кризот шӱлӓлтӓ. «Мане. Нападенижӹ ваштареш ылшы колтымы эдем, кыды молнамок голосуяш Коцикас сага - полковник дӓ Главань Плотарч. Лачокат, эдемвлӓ, тӓ ти секретарь, Никкор, мӹнь шукердӹ информация докы толмы гишӓн, кӱ тидӹ мӓ весӹвлӓ гӹц ылшы эдемӹм пуштын ".
  
  
  Эрико икте-ма гӹц анжалтыш. Ставрастать планым ӹшке докы лишемеш.
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм иктӓ-мам конкретный?" - мӹнь ядам Кризот.
  
  
  «Ну, изишӓт. Организуйышывлӓ кожым мӹнь тӓлӓндӓ ти вӓшлимӓш мары гӹц ядеш, Никкор. Но эдем вара звонен, кыды мӹнь тумаем, тӓ секретарь ылын. Келесӹ тӹдӹлӓн, мӓ нӹнӹн ужмышты пентхаус ӹштен. Мӹнь тумаем, тидӹ ма тенге. полковник ку ӹштет ыльы покушение тидӹ ылымаш ужеш ".
  
  
  «Мӓ ынгылышашлык ылына, кынам лач планироватлаш ставрастать дӓ мӓ», - манам мӹнь.
  
  
  «Дӓ», - кел Кризот. «Тидӹ мӹньӹн йӓнгем ӓмӓлвлӓ доно циц ылыт. Мӹнь ӹнянем ак керд, тидӹм мӓ тӹлӓт».
  
  
  «Цилӓ яжо ылын», - тӹдӹ минуркос ӹняндӓрӹнежӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн дон келшӹделам ылын. Улмаш ма шӹшерӹм вӹрӓн ставрастать переворот лимӹкӹ, дӓ тӹдӹ мӓлӓннӓ цӓрӓшӓт лиэш ылын, тидӹ молнам ма ӹштӓлтеш. «Звонялаш дӓ ынгылаш цаценӓ коцикас хун тарзыже варгы лидервлӓ, эдем ма тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн Ставрос», - манам мӹнь Криезот. «Йӧн гишӓн агыл кӹзӹт пуштмаш».
  
  
  «Пиш яжон», - Кризот отвечая. «Мӹнь Коцикас доно ужын кердӹн. Обязательно мӹнь цаца».
  
  
  «Тӓ, господавлӓ Минуркос, - мӹнь ядым, - кердӓт палшен ылын. Базышты вуйлатымы доно кӹлдӓлтшӹ кердӹдӓ тӓ кок, кым военный Ставрос группы. Мӹнь шаненӓм, афины Ставроса канден кердеш гӹнь иктӓ-махань проблемывлам, кынам тидӹ ӱпшӓлтӓш пуштыныт, тидӹ пиш йӹле Ставрастать цацен спецназ афиныш кандыштеш, цӓрнен, хоть пӹзӹрӓт манын. Мӹнь ылам, манат тидӹ келесен кодыде ак командирвлӓм дӓ лагерьвлӓштӹ войскажыланат нӹнӹ тӹштӹ, тӓ гӹц уверӹм нӓлӓш гӹнь, нӹнӹ ак личны ӹшке ".
  
  
  «Пиш яжон, мистер Картер», - кел Минуркос.
  
  
  «Йыл ужамат, тидӹ гӹц пасна ак керд мӓ просто ставрастать эдемӹм пуштыныт, иктӓ-махань кайыш». Мӹнь Кризот анжалда. «Тӓмдӓн кыце шанем, ти пӓшӓ кыце кердмӹн тӹдӹ цилӓ случайвлӓмок анжымы ӓль представляйӹмӹ махань-политический группат радикальный ала?»
  
  
  Сӧдӧемӓш кризот сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. «Тенге гӹнят, мистер Картер, лявӹрӓ викок тӹдӹм анзӹлнӹ нӹнӹ шотыш анжымаш пропаганда опталмы ӓль гӹнь, нӹнӹм пушташ, халыкнан ям манын сӓрӹшӹ нӹнӹм».
  
  
  Вуйым-шӹмшӹ.
  
  
  Отельӹш толмыкы мӓ кымытын. Минуркос Криезот кодаш шанымаш доно, но мӹнь лӱдӹм, ма тидӹ пиш лӱдӹш. Гӹнь дон иктӓ-махань причин криезота ставрастать ак ӹнянӹ, тӹдӹ пырен ак керд резиденций генерал. Мӹнь ам шаны, тӹдӹ тӹштӹ минуркос мон манаш гӹнь, тӹдӹ тидӹм лачокшымат ӹштӓ.
  
  
  Минуркос кӹдеж качкын колтен, а вара эрико ма доно тӹдӹм кӹдежӹш кеӓ. План Ставрос мӓ шукым хытыраш тӹнгӓлеш.
  
  
  «Мӹнь вычен шӹнзӹмӹ дӓ тиштӹ веле ак керд манын, ӱ, мам ӹштӓш шанен хун тарзыже варгы ставрастать лидер», - маныт мӹнь, изи дӓ бренди шыпшеден диванышты шӹнзӓт годым, Эрико ӹштен.
  
  
  Мӹнь эрик ваштареш тӓрвӓнӓ. Шӹргӹштӹ мӹнь тӹдӹм шывшалам шыматем. «Пентхаус пырышы ак кердӹдӓ тӓ веле, тӓмдӓм ӹшке семӹнь попа», - тӹдӹ комментируяш. Кужы йӹлгӹжшӹ ӱпшӹ соты вазал.
  
  
  «Уке», - мӹлӓнем попевӹ, тӹдӹм кидшӹ доно ӓрдӹжӹм оптат. Мӹнь тӹдӹн докы сӓрнӓлеш, дӓ мам поцеловаться. «Кӧргӹш попазаш цацен дӓ пентхаус но мӹнь кен кердеш. Возможно, оборонын вӹкӹ анжалда кердӓм нӹнӹм».
  
  
  Шӹргӹштӹ мӹнь тӹдӹм шун дӓ шыпшалаш, ӱштӹрӓк дӓ куштылгы, пышкыды, каваштем мӹньӹн мычкы кыргыжеш.
  
  
  "Кыце тидӹ ылын кердеш ма?" - тӹдӹ шоды юк дон яды, мӹлӓм тӹнгӓлмӹ годым тӹдӹм кидӹштӹ кудашалт тыгыр.
  
  
  «Тидӹм ӹштӓш ак ли ма кокшыжы ылын», - мӹнь тӹдӹм тӧрлӓш. Кид шотыш карангдаш. «Кеӓ, ик тӹшкӹ доно мӹнь иктӓ-махань кайыш».
  
  
  Кужы ош пылвуй вӹкӹжӹ шотеш ӓрдӹ, а тӹдӹ ньыгылташ тыгыр, кадырвлӓм коварче цӓрӓ тӹнгӓлтӹшӹн паян. Тӹдӹ мӹнь докем шӹгӹремдӓш ӓрдӹжӓт. «А мӹнь шаненӓм ыльы - тӹнь сагаэм кеет».
  
  
  У шокшы тырвӹвлӓ мӹньӹм тӹкӓлӓш. Мӹнь тӹдӹ доно шӹмӓн йӹлмӹ вӹкӹ ышмам, кӹчӓлӓш шӹмленӹт. Тӹдӹм мон дӓ вургымла кидшӹ кӹтӹк шотын эртен гӹнь, ма вара, мӹнь большы ам керд дӓ ставроса адриан гишӓн шана.
  
  
  «Мӹнь ик толеш», - мӹнь пӹжгӓлтӓ. "Ирок."
  
  
  Пыра тыгыржым ниӓлтӓ дӓ тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм тӹдӹ. Ӓйӓкӓ лайык пышкыды ли, но пингӹдӹ, пӹзнӓ гӹцӓт шӹкш.
  
  
  «Яра, корны», - эрик мӹнь пӹлӹшӹш шӱлӓлтӓ.
  
  
  «Хорошо», - пышкыдын мӹнь келесӹшӹм. «У нимахань ӓмӓлжӓт».
  
  
  «Кердӓт тӹнь мӹнь кӓнгӓшӹмӓш?» - тӹдӹ келесӓ, тӹрвӹвлӓжӹм цат пӹзӹрген, мӹнь докем.
  
  
  Шыпшалмаш кужы ылеш, дӓ Эрик йӓмдӹ ылын. Цилӓ пӹтен годым, тӹдӹ мӹньӹн кыдашаш тӹнгӓлеш. Мӹнь ӹшкеок нӓлӹт, дӓ тӹдӓт краватьшы гӹц кӹньӹльӹ дӓ двуспальный кого кӹдежӹшкӹ толеш. Тӹдӹ тыгыр кыдашы, вара бюстгальтер трусик бикини ӓл дӓ. Тӹдӹн итӹрӓ дӓ яжон оптымывлӓ ылыныт. Кӓп ӓйӹквлӓ соты каждыйынок тӹдӹ ылын. Тӹштӹ тӹдӹ кроватьыш шынгалтешӓт дӓ пышкыды киэн, мӹнь выченӓм. Тидӹм мӹнь ам карангды. Мӹнь тӹдӹм ик вырт кравать сага ылын, шыпшылтеш, тӹдӹм хватен дӓ кӓпеш касайы, шижӓт, кыце мӹнь тӹдӹм шуш.
  
  
  Тидӹ-кымылым ылевӹ, мӓжӹ коктын пиштен.
  
  
  «О, Ник», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн тӹкӓлӹт, лижӹ тӹдӹ шӱлӓш тӧрсӹррӓк.
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ мӹнь тӧрӧк моат, мӹнь доно тӹ дӓ тӓрвӓнӹдӹмӹ. Икманяр веремӓ тӹдӹ гач сӹлнӹ юкшы шакта гӹц. Кучан тӹдӹ шагалын, шӹдешкен шӹцшӹ, ӹдӹрӓмӓш примитивныйла, контрольым цилӓ ямден, ӹвӹртӓш тӹ годымок ӹшке кӧргӹштӹжӹ келгӹ принимаяш цаца.
  
  
  Варарак, кынам Эрик амалы, мӹнь вӓржӹ гӹц кӹньӹлеш дӓ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ, тӹдӹ тырла. Тӹдӹ ак шиж.
  
  
  Отелеш кодте дӓ ирок мӹнь пӧртӹш ашкед дӓ вес эрико минуркос Аполлон. Верысе бригада мойщик окняэш формым нӓлӹн, тӹдӹм дӓ тӹдӹ седок кодаш разрешӓйӹ пентхаус доно пӓшӓм ӹштӹмӹ пӧрт вӓрештӹндӓ. Кӹчӓлӓш мӹлӓнем палша Минуркос кода, дӓ эче ӧрт мыньым уп а ш отель почернить планшетыштет, грек манын чучеш. Мӹнь орол-ем алталышы тӱцӹн, зданижӹм формышты иквӓреш пӓшӓм ӹштӓш манын, окнявлӓм мышкыт мадупас пентхаус приказываен.
  
  
  Лифт вӓрештӹндӓ мӹньӹн пасна ак керд, пока ак кай. Лифтёр, векӓт, ик эдем ставрос гӹц лин. Тӹдӹ формын кловой пистолетым лӹвӓлнӹ шалга. Тыды мылам ведрам подозрительны вӹкӹ анжальы дӓ, кынам мӓ пентхаус куза. Нимахань вес лифт ижӹ тӹшкӹ кузаш, дӓ, минуркос шамаквла доно, лач ик ташкалтыш, кӱшӹл этаж гӹц ӱлӹкӹлӓ виктӓрӓт, дӓ заблокировать магазинже ылын.
  
  
  Лифт гӹц лӓктӹн, мӹнь шикарный коридор вӓрештеш, кыды гӹц пӧртӹшкӹ фасадше тилыш шыпшылтын. Ковровый тӧрлӹмӓшвлӓ тӹдӹ кӹжгӹ, коршок пеледӹшвлӓ дӓ люстры причудливый, потолок кукшы кечӹ. Коктын шӹнзӹн стӧл лошкы пыра пентхаус орол-ет. Ставрос головорез тӓрзӹ ылам, тӹдӹм армиш ышке пырен. Минуркос ӹшке оролжы, изирӓк ылын, вара лыкташ вӓрештӹн пентхаус шӹлтӓш йӹле хватен.
  
  
  Мары гӹц иктӓ кок у, кӱкшӹ, коридор лошты мӹньӹм вӓшли. Тӹдӹ цӹлт ак ӹштеп мыштышашлык ылеш.
  
  
  Ынгылдарыш-тӹдӹ яды. - "Тӹнь мам тиштӹ ӹштем?"
  
  
  Вӓшештӹмӹ грек мӹнь сӓй. "Мӹнь агыл ма бизнес сӓй?" Мӹнь ядам. «Мӹнь окнявлӓм мышкыт толын».
  
  
  "Тӓмдӓн кӱ колтенӹт?"
  
  
  Куэм нашивкы формышты мӹнь анжыктем, кыды изи предприятиш окняэш лӹмӹм сирӓлтӹдӓ мышкылтмы ".
  
  
  "Ӱштӹ гӹц пентхаус работодатель заказ улы?"
  
  
  «Ана ӹштӹ гӹнь, тидӹ нӹнӹ ылыт, мӹньӹм тиштӹ ак ли ылмы», - мыньжӹ келесӹшӹм. Рискнуть мӹнь. «Мӹнь кол ганьы ышмам мадуп лым».
  
  
  Пӹцкемӹшӓлтӓш вес лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм гӹц мары стол. Пиш костан дӓ тӹдӹн ӱпшӹм ош цӹреӓн ылын, дӓ мӹнь решен, иктӹ гӹц мары ты ма ылын, тӹдӹ гӹц бразилия ставрастать ӹшке гӹц кандат. Тӹ годымок лицӓштӹжӹ тыменяш, мӹлӓм чучеш, тӹдӹ мӹньӹн маскировко мам мӹнь ужам вашт.
  
  
  «Хммм», - мӹнь чушлаш мары сага. «Стеня докыла сӓрнӓлеш дӓ тӹдӹн кидӹштӹжӹ».
  
  
  Интересный ылыт, нӹнӹм сагаэм оружи насколько шеклӓнӹ. Вильгельмина отель кодын: мӹньӹн, вургымла кидем гӹц ялштышым дӓ кӧргӹшкӹнӓ тӹ вел стилет пакал хьюго снимайымы. Защиты от пӹжӓш мӹлӓм цилӓ левӓш пырен ылын. Сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь шӱлӹшӹм шӱлет, кӹчӓлӓш головорез кынам мӹнь пӓшӓвлӓжӹ доно пӓлӹ. Дӓ кидшӹм онгышкыжы анжен, тӹдӹм олен мӹнь ял пылвуй якте шонала сӓкенӹт. Вара тӹдӹм вургымла дон ӓрдӹм кӹзӹт мӹнь тӓрвӓнем. Тӹдӹ тӹ пылвуй мычкы шагалеш дӓ лапым эртен. Мӹньӹн мӹшкӹрем пӹзӹргӓт. Ручка дон стилет иктаж дюйм тӹдӹ шагал колта.
  
  
  «Яра, - манеш тӹдӹ. «Документвлӓ сӓрнӓл кеӓ, дӓ мӹнь тӹньӹм ужам пуат».
  
  
  Мӹнь карточка шая лыктын, тӹдӹм тӹшлен дӓ тусарен. Нимат ак келесӹ, тӹдӹм анжыктынежӹ дӓ вес эдем тӹдӹн карточкеш нӓнгемӹлӓ. Мыкик остатка пӱэргӹ, кого дӓ ш толеш, дӓ ведӹрӓм карточка пӧртӹлтенӓм.
  
  
  «Яжо. Тӹнь тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ эртӓрӹмӹлӓ».
  
  
  «Тау», - мӹнь келесенӓт смиренно.
  
  
  Кок мары стӧл логӹц кӹньӹлеш, мӹньӹм тӹшлен дӓ тусарен, мӹнь тӹ годым ваштареш толшывлӓжӹ. Мӹнь шижӓш тӹнгӓлеш, мам Тотлебе вӓрештӹндӓ-Нокс проста дӓ изи доно нелӹ ылын. Тӹдӹ амасам пачын, мӹнь дӓ тӹдӹн анзылны пентхаус пыра.
  
  
  Остаткаэш-ӧрӹм мӹнь пыра. Тидӹ чувствы лӱдӹш ылеш, мӹнь уязвимость шотыш нӓлӓш гӹнь, нӹнӹ мӹньӹм цаклыш. Векӓт, тидӹ лиӓлт гӹнь, пӧрт гӹц лӓктӹн кеӓ мӹнь нигынамат ак ӹлен. А йӧн, нӹнӹм пушташ ставрастать шпион, сек тотлы йӧн ак ли кердтмӹн колта.
  
  
  Ма йонгата гостиныйыш пыра. Тидӹ паянрак веле лиэш. Левед шӹндӹмӹ кок этажыш тӧрлӹмӓшвлӓ паян ковровый кӹверӹм, а кӱкшӹ ылеш фрескывла потолок нӹжешӓт, сцена гӹц тошты греция анжыкта. Мӹндӹр халавлӓштӹ ӹлӓт кӹдеж гӹц янжыш стенялӓ кайшы, изи амасам балконжы гӹц янжыш раздвижной куштен. Тиштӹ мӹнь ӹшке пӓшӓжӹм тӹнгӓлеш. У кӹдеж мычкы мебель сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь шергӓкӓн, тошты тӹнгӹштӹ. Урнышкы сӹлнӹ ӧлт полироватлыме тошты стӧл.
  
  
  Мӹнь эче ик кӹдеж амаса шкафым стӧлӹм доно ужын дӓ ӹшкежӓт гӹц приоткрытый гач вургымлашкы, Ставрастать тӹдӹ, виднӹ, тӧрлӓтен кабинетӹшкем. Коридор гӹц кӹдеж гӹц шалахай велнӹлӓ ылын, виднӹ, ӓмӓл кӹдежӹштӹш оголвлӓм.
  
  
  «Мӹнь тиштӹ кого окня гӹц тӹнгӓлӹт», - манам мӹнь.
  
  
  «Тишток вычал», - приказываем пӱэргӹ, мӹнь эртӓрӓт.
  
  
  Пӱгӹрген мӹнь. "Конечно."
  
  
  Офис выртеш тӹдӹ ямын дӓ пуры. Мӹнь тӓрвӓнем пырылынат, кӹдежӹш кӧргӹш яжон ужаш манын. Таманяр эдем передвигаться костюмыш пӹцкемӹш, дӓ кӱ-гӹнят телефон доно хытырымашкы. Тидӹ кӹлӹм пӱкшӓт лишӓшлык. Тидӹ кӹдежӹштӹ ылыт, векӓт, мары полдюжины. Толмеш мӹнь вычем, вес кого кокшы кӹдежӹштӹшӹ мары коридор гӹц, кышты мӹнь ылам, мӹньӹн тоже офис пыренӓ да анжалына. Тиштӹжӹ шукы эдем ылте ставрос - кердеш, хоть-махань жеп т дюжина ӓль уштыш. Почти ак ли дӓ тӹшкӹ, тӹдӹн доно пайдаланен моштыман дӓ шукыжок нӹнӹ логӹц мӓ оружидон намалеш.
  
  
  Икманяр минутышты айда, мӹнь ӹштӹшӹм, юк лыктеок мӹнгеш коридорыш толын дӓ уштыш. Офис паштек тӹ мары гӹц весӹш, намалшывлӓ семӹнь студентвлӓ дӓ кужы ӱпшӹм кожым кыды-радикал, эртен кеӓ дӓ ӹшке выргемжӹ прическы. Кого шӹштӹ револьвер кобуран дӓ тӧр ылмыжым тӹдӹ вӹкӹ чиӓ дон пулышыш пелек жилеткӓ ялаважым.
  
  
  "Тидӹ шукы нӓлмӹ кыце?" - тӹдӹ яды семӹнь английским.
  
  
  Мӹньӹм пӓлен, тӹдӹм мон, кыце дӓ эдемвлӓ гӹц Паракат, американецвлӓ ылын. Ставрастать ӹшке пингӹдӹ тонг гӹц политический активист нӓлмӹ.
  
  
  Вӓшештӹмӹ англичанвлӓм мӹнь шелӓш. «Кӱ кыце? Кердеш, пел, ӓнят, цӓшем. Зависит гӹнь, насколько окняэш лявӹрӓн».
  
  
  «Мадупас ам ӓшӹндӓрӹ, кыце тӓ ужеш». Кловой сӹнзӓлыкшы вашт анжен кого сӹнзӓлыкым тӹдӹ мӹнь донем. Рябинка тӹдӹн лицӓжӹ ниӓлтӓ ыльы, а п тӹрвӹжӹм вӹцкӹж лишӓшлык, уке ганьок. Мӹньӹн гань тӓнгвлӓ доно тӹдӹм тӓнгӓштӓрӓш ax ставрос файл, тӹдӹ Хаммер семӹнь пӓлӹ ылеш, пиш яжо ӹрвезӹ, кыды, кыце пиштӓш, кок ӹдӹрӓмӓш пуштыныт, нӹнӹ докы кыдал шӓшкӹ динамит кӹлдӓт.
  
  
  "Уке, тӹдӹ звоня?" Пумага лаштык кӹшӓнжӹ гӹц мӹлӓм тыменяш дӓ нӹнӹ лыкташ тӹнгӓлӹнӹт. «Мӹнь пӧрт мистер минуркос попем».
  
  
  Т шагалын кӹдежӹш пыра дӓ тидӹ вес марывлӓ сага Хаммер. Кӓпӓн тӹдӹ ылеш, дӓ анзылныш ш грек. Фото файл Мадупас Салака AX мӹнь ужам, кыце тӹдӹм тӹрӹс дӓ тидӹ эдем каеш.
  
  
  «Мӹнь пуаш агыл манын, окня дон фирмы мушмо звоня ыльы», - манеш тӹдӹ английским Хаммер. "Тӓмдӓн остатка гӓнӓ кынам тиш толеш?"
  
  
  «Мӹньӹн пасна сирӓлтӓш ам ӓшӹндӓрӹ», - мӹнь тыргыжланен келесӓ. «Пӓлем тӓмдӓм, мам ӹшташ келеш ылын сирӓлтӹт».
  
  
  Хаммер мычкы мӹнь докем лишемӹ. "Но перви тиштӹ тӓмдӓн лиэш?"
  
  
  Мӹнь ӧрӹм. «Мане, мӹнь тиштӹ ирок пӓшӓ ӹштӓш».
  
  
  Виктен дӓ револьвержӹм тӹдӹ лицӓш мӹлӓм лыктын. Тӹнг лишӹл тӹдӹлӓн неприятно ылын. «Мӹнь келесем, кыце кайыц кухня».
  
  
  Шалахай кидеш тӹрӹштӹш пӱжвӹд доно лӓктеш. Кухня описани анжен мӹнь ӓшӹндӓрем, тӹдӹ мӹньӹм пуш Минуркос. «Тум кого шкап раковины дӓ! Такшым тидӹ ма техеньӹ?»
  
  
  «О, тек тӹдӹ тӹнгӓлӹт», - манын шая Мадупа.
  
  
  Тӹдӹ Хаммер проигнорировать. "Цылан окня маняр?"
  
  
  Интересный ылыт, кердмӹ семӹнь йӹлерӓк мӹлӓнем стилет якте шон гӹнь, тӹдӹн ялвлӓшкӹжӹ седӹрӓш кенвазы. Но ӓшӹндӓрӹ вара мӹнь, кухняшты ма - тидӹ пӧрт кӧргӹ кӹдеж коридорышты, стеня агыл, а тумым. «Мане вет тӹштӹ окняжат уке», - мӹнь ядым невинно.
  
  
  Хаммер спусковой парня доно кӹл сага пӹзӹргӓт. Ежӹнг коэштӓлтеш-олен пӹтен, покаш ты кымык ӹштӓ дӓ пистолетым. Мары тыгыр шокш доно кӹтӹк офис гӹц лӓктӹн.
  
  
  «Эдем плак служашат, маныт, эдемӹм колташ», - ӹрвезӹ тидӹ Хаммер увертӓрен.
  
  
  Мӹнь куштылгын ак цацышы лицӓш анжыктымаш. Офис плак ӹдӹр йӓнгӹм сӓрӓш манын, тӹдӹ мӹлӓнем палша историм гӹнь, тидӹ келшӹш шачын, но тыргыжланен, лачокат вӓл тӹдӹ мычаш якте шокташ пӓшӓ.
  
  
  Кобурам хаммер пистолетш поген. «Яжо. Окнявлӓм мышкыт проклятый», - тӹдӹ шудым. «Йӹлерӓк но тидӹм ӹштӓ».
  
  
  «Мане, сэр», - манам мӹнь. «Ӓкрӓмӹштӹ мистер кынамжы кечӹ гишӓн парусан минуркос гонкывлӓ ылеш мамнанат. Анзылныжы тӹдӹ у тӧрлӹмӓшвлӓ ма мӹнь?»
  
  
  Хаммер анжалтышыжым шуэн мӹнь вӹцкӹж. «Тӹдӹн тӓмдӓм ӱжӓм», - манеш тӹдӹ. «Пакыла ӹшке пӓшӓжӹн».
  
  
  "Тау", - манам мӹнь.
  
  
  Ирӹкӹм пуа нӹнӹм эртӓ, коридор мычкы вӹд ведӹрӓшкӹ оптат, йӹле мӹнь тӹшлӹмӹ дӓ виш планировко номерӓн. Кого окня ӹштӓш тӹнгӓлмӹнӓ годым, мӹнь цилӓжӓт ик кодеш. Мӹнь ужам, малын мӹнь тишкӹ толынам, йӧнӹмӓт шанен лыкташ цацен дӓ сӹлнӹ визит лугыч, пашам тынгалтыш дӓ ланзылымы годым мары группа офис ставрос гӹц лӓктӓш палша, мӹньӹм ак цаклы. Балконжы гӹц амаса виш ыльы.
  
  
  «Йӓмдӹ кок лагереш», - манын ик мары. «Мӹнь шанем, мӓлӓннӓ ставроса темлена действуяш келеш, кузе веле...»
  
  
  Вес анжыктымы дӓ мары, тӹдӹ цӓрӹшӹм мӹньжӹ. Раскыды попаш тӹнгӓлӹнӓ дӓ тӹшкӹ ик мары у савырненыт. Коридорышты тидӹ тенге гӹнят эче кымытын кӹдеж гӹц пырымы кӧргӹштӹжӹ мары т, дӓ мӹнь кого бонус визит доно нӓлеш. Пӹтӓриш тореш план семӹнь адриан ставрастать шомпол ылын. Икпоратка кӓпӓн тӹдӹ ылеш, пӹцкемӹш доно ӱпшӹм залысина. Фотожы тӹдӹн пиш, мӹнь тӹдӹм ужынам, рӹждӹмӹ ситӓ, шӹдӹн ӹрвезӹ, кыды уты дон старший кымлы кым иэш. Но тӹдӹн доно тошты динамичныеш каеш. Тӹдӹн кымда пулшвлӓжӹ шайык ылын, тӹдӹ кыча дӓ кыце вест выпускник-Пойнт. Ш тӹдӹ тыгыр шокшешем ылын дӓ шӱштӹжӹ галстук. Ма тыдын доно пиш янгылышы каймыла кагаз кидӹшкӹжӹ кычен.
  
  
  «Яра, ти кӹтӹк пӓшӓм ӹштӓш пуде вӓшлимӓш», - тӹдӹ келесӓ кого кӹдеж кодымы. Мӹнь цаклен, цанни ин тӹштӹ ма лиэш. Ти организациштӹ ылмыжы тӹдӹ ак ситӹ. «Ривер, остаткаэш шамышкыжы Миконос махань?»
  
  
  Тӹштӹ шалга, тидӹ изи группыш ончен, ӓшӹндӓрем, кыце нӹнӹ ушанын ӹштен, пагален Адриан Ставрос мӹнь шиж ганьок.
  
  
  « Манмыжым... дӓ командир, рок пӹтӓрен дӓ войскыжы мӓ...»
  
  
  Пӹтӓрижок мӹлӓнем трӱк сӹнзӓ лӱктӓлеш дӓ ужеш ставрастать. Пелен мыкик тӹдӹ ӹшкеок, направленивлӓжӹ икманяр ашкылым ӹштен, вара шагалмыжым шӹдӹркӓлен, лицӓжӹ тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн ылмы.
  
  
  "Тидӹ кужы, чорт возьми?" - тӹдӹ ӱрлӓлтӓш.
  
  
  Тӹдӹ гӹц шеклӓнӹшӹвлӓӓт ставрос ик эдемвлӓ докы толыт. «Мӹнь шаненӓм, тӓгӱ-ӓнят яды, тиштӹ ма ылын, окнявлӓм мышкыт маныт».
  
  
  "Тӹлӓт ӹнянем!" Ставрастать чӹнь сӹгӹрӓл колта. Балконвлӓш тӹ дӓ кундемымат ужаш мӹлӓнем доно мылам ведрам анжалда дӓ резиновый инструментвлӓ кид сага. Тӹдӹ приказым пу. "Тӹнь! Тол тишкӹ!"
  
  
  Ставрастать шӹдешкен колтен решӹмӹ дӓ ситӓлык ылын ылгецӹ, шанем, мӹнь гӹц ытлаш, ик шанымашым ышыш пыртыш ылын, тӹдӹ векӓт. Вычен-вычен мӹнь кӹдежӹш пыра. "А-а?"
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем савырненыт, ак отвечӓйӹ. "Кӱ тӹдӹм тишкӹ пыртымы?"
  
  
  Хаммер, лык шалга, кыце пантер центр кӹдежӹшкӹжӹ ашкедӹ. «Тӹдӹ гӹц цилӓ кындонок ылеш. Мӓ тӹ тергӹмӹм».
  
  
  Ставрастать сӓрнӓлеш дӓ тусарен анжен, бандитвлӓ кужы жеп ӹшкежӹ, кӹдежӹштӹшӹ ш тӹ жепӹн тыр темӓш. Ставрастать годым попаш тӹнгӓлӹт, тидӹ шӹп ли. "Ары идиотда мӹнь?"
  
  
  Хаммер тӹдӹм сылыкын анжалеш. Тӹдӹ вара мӹньӹм докы сӓрнӓлеш. «Яра, мышкылтмы тагачы тӱнӹ окняэш».
  
  
  «А мӹнь тӹнгӓл веле! Соок ылшы Мистер Минуркос, цилӓ окнявлӓм мышкыт манаш лиэш. Тӹдӹ манеш...»
  
  
  "Келтӹмӓшӹн нӓлмӹ, ке!" - Хаммер сасла.
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. «Мылам ведрам...»
  
  
  "Тидӹм монденӹт."
  
  
  Ставрос олен мӹнь эртен кен, а мӹнь соок тӹдӹн паштекӓт тӹшлӹшӓшлык. Лифт урок вален, мӹнь у звукоизоляция пӓлемден, линия кӹл дӓ когон, изиэш лифт амасам тӹкӹлӹш. Интересный, ӹмӹл ставрос адриан мам мӹнь пыртымы. Визит доно, мутат уке, тӹдӹ шалга. Мӹнь яжон тӹшлӹ веле агыл, эдемӹм пуштыныт, тӹдӹлӓн ӹнянӹделыт, но тӹдӹ физический шалга дӓ ӧрӹн утлаок. Ик йӧн ылеш Лифт кӧргӹш логальы, дӓ мӹнь пӓлем, мам вычен, кынам мӓ кӧргӹш пыра.
  
  
  Отельӹш толмыкы годым мӹньӹм, мӹньӹм дӓ мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ эрик минуркос выченӓ. Только мӹнь амаса пырышы эрик дӓ кыце ужына, ма мӹлӓм цилӓ рӓдӹн, газет тӹдӹ мӹньӹм шырал. Вуйшамаквлӓм лыдын мӹнь ӧрӹм.
  
  
  ТЕАТР КОЦИКАС ОФИЦИАЛЬНЫЙ ШӸВӒЛӸН.
  
  
  Минуркос раште йӹлмӹ.
  
  
  «Махань член министрвлӓн кабинет, у лӹм доно Алики Вианола фигуры, попат, тӹдӹн анжыктымы ылын, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке ӹлӹмӓшӹштӹ ма ылын коммунист парти дӓ выжалымаш эксӹкӹм коцикас планируяш хун тарзыже варгы вес лидер».
  
  
  Печать колонко пӹтӓри мӹньӹм тӹшлен. «Получаят, ӹнян лижӹ манын генерал векӓт», - манам мӹнь. «Лявӹрӓш кӹшкен коцикас ставрастать кольмы, куктен ситуация манын, анзылны гӓнӓ ӱжмӹ семӹнь, тӹдӹ тиш тӹ дӓ тӹдӹн коллегывлӓжӹ планируяш пуштын».
  
  
  «Анжемӓ вара, нинӹ анжат мӹнь тӹдӹн лӹмжӹ», - келесӓш нелӹ Минурк.
  
  
  Эрик мӹньӹн кидем гӹц нӓлмӹ. «Шӹмлӹшӹ полици йӓтлӹ, но шумы годым безосновательный нӹнӹм ынгылаш лиэш, кольыц полковник ку ылын».
  
  
  «Уке, мӓ кенӓ гӹнь, генерал», - манам мӹнь. "Тӹдӹн звоня?"
  
  
  «Эче уке», - манын Минуркос. "Тӹнь пентхаус вӓрештӹн?"
  
  
  «Мане, тидӹ мӹнь ӹштӹнем», - мыньжӹ келесӹшӹм. Муш мӹлӓнем тӹдӹ гишӓн шайышт, тӹдӹ мӹлӓм колта, дӓ мам у Ставроса.
  
  
  «Мӹнь шанышывлӓ ылыт, манын пистолетшы ылын», - манын Эрик ясы.
  
  
  «Мӹньӹ ылам ылгецӹ, ӹлӓш ак вӓрешт, толок», - мӹлӓм тӹдӹ ӓшӹндӓрӹктӓ. «Мӹнь нӹнӹм кӹчӓл хорошо. Уке, мӓ мӹнгеш толаш варештӹн. Ӹлӓш мӹнь шаненӓм, тидӹм ӹштӓш манын мӓмнӓн зак кодаш».
  
  
  Мӹнь эрик анжалда. «Пеш сай пашам тӹдӹ лиэш».
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь. «Ма вара, керӓл лиӓт гӹнь, мӹнь ӹшкеок кердӓм эдем палшымы доно. Шанем, ти районвлӓш ӹлӓш AX агентвлӓжӹ. Векӓт, палыда». Минуркос мӹнь докы сӓрнӓлеш. «Командирвлӓ лагереш якте дозваниваться кердеш ма?»
  
  
  «Мӹнь нӹнӹм когыньыштым оживленны попен», - манеш тӹдӹ. «Мӹньӹн лӹмемдон келесӓт гӹнь, тӓжӹ мам келесен. Мӹшӓм кок пӱэргӹ, нӹнӹ нимахань шагалтат, кӹзӹтшӹ гӹц уверӹм мӹнь ам получайы. Мӹнь хоть-махань тупыньым ажедмӹ доно кӹлдӓлтеш дӓ тенге мӹнь тӹдӹн приказшым ак каранг пентхаус секретарьжы тенге манмы».
  
  
  «Пиш яжон ынгылем тӓмдӓм, мистер Минуркос», - манам мӹнь. «А ӹнде, пӓлӹнежӹ гӹнь...»
  
  
  Мӹньӹн телефон лоэштӓрен.
  
  
  Вӓшештӹмӹ эрик, тӹдӹн доно масакланы звоня. Минуркос мыкик дӓ телефонетӹм тӹдӹлӓн пуэмӓ. Трубкам, трубкам нӓлеш дӓ тӹдӹлӓн пӹлӹшешӹжӹ докы лишкӹрӓк. Тӹ шамаквлӓ гӹц ӧрдӹжеш шагалмыжы ылын. «Мане, Василис. Мане. Ах, да. Дӓ, пакыла попа. Ынгылдарымы. Мане. Ах, сӓй». Трубкам пиштӓ дӓ кынам тӹдӹ пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ йойын йӹрӓлтен анжалда.
  
  
  "Яжо?" - Эрик ядеш нетерпеливо.
  
  
  Василис пентхаус пӹтӹрӓлшӓш, тӹдӹ ужеш дӓ нимат тагачы Цанни отказы, иргодым нимат дон, ум мӓ нӓлӹна. Вес ӓрняжӹн тӹдӹ пу звонялам василиса. Спорт дӓ шокшы шамак вашталтмаш ли, но пингӹдӹ цанни кодеш. Тӹдӓт тенгеок отказывая. визит доно ланзылымаш телефон полковник ".
  
  
  «Тенге ӹштӓш тӹдӹм ма, тӹнь йӹрӓлтен манеш?» Мӹнь ядам.
  
  
  «Шараш Адельфий Деспо?
  
  
  Эдем, комитетӹштӹ вашталташ Расион полковник? Ставрос эдем ӹшке? "
  
  
  «Дӓ», - Эрик мыкик.
  
  
  «Эдем василис тидӹ докы кеӓ. Тӹдӹ шана, лач мам ӹштендӓ адельфий вӓшлимӓш дӓ тӹдӹн праважы улы. План адельфий цилӓ пӓлен. Полковник ку гишӓн ӹнян дӓ споренӓм адельфий василис нӓлмӹ. Адельфий вӓшлимӓш дӓ тӹ жеп вӓрӹм увертӓрен. Коцикас, ӹнде мӹнь доно хытырымаш дӓ резиденций главань Плотарча Коцикас. Нӹнӹн поместьештӹ хала гӹц районын шукы загородный север тӹ ыльы. Адельфий тӹштӹ лиэш ылын ».
  
  
  "Кынам?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Тагачы кечӹн», - Минуркос отвечая. «Цилӓжӹ икманяр цӓш верц».
  
  
  «Полковникым пуштын кыце нӹнӹ ӹлӓт?» - мӹнь шаналтышым.
  
  
  Пӱгӹрген Минурк. «Адельфий тидӹ гишӓн келесӹшӓшлык агыл ылмы годым, цаклет, ма Василис ак пӓлӹ. Йӱлдӓлӹнӓт, вычал анжалда вӓрештӹнӓм дӓ мам».
  
  
  «Лин кердеш тидӹ пиш лӱдӹш», - манам мӹнь. Пӓгӓркӓ мӹнь цӓшӹм анжальым. «Эрик, таксим ӱжӹктен. Коцикас ма докы кеӓ. Минуркос Мистер, кодшывлӓжӓт тишкӹ лиймаш дӓ, сӹнзӓжӹм ӧрдӹжӹш гӹц мӹндӹрнӹ шалга. Кӱ-гӹнят тӓ пӓледӓ, мамнан пашана».
  
  
  «Пиш яжон, мистер Картер».
  
  
  Кӹзӹт Эрик таксим ӱжӹктен, кобурам дӓ мӹнь люгер пижӹктен курткыжым кыдаш, варажым а пулышышкыжы вургымла стилет. Минуркос нӹцкӓтӓн анжа дӓ юкым лыктеш. Шайыкы шӹкӓл лыкты затворым люгер кобурам дӓ мӹнь гӹц, движени патронвлӓм патронник куштылгын пыртенӹт, а вара у пистолетым поген.
  
  
  Эрик телефон доно хытырымашкы. «Урок гач мӓмнӓн вӹц минут ылшы таксим йӹлмӹштӹ».
  
  
  «Тӹнӓм кемӹ», - манам мӹнь. «Мам ӹштендӓ ужеш».
  
  
  Вуйым-кӓндӓкшӹмшӹ.
  
  
  «Ак шо, ынгылет мӓ», - полковник келесӓ паштек Анатоль Коцикас гӹнь, вестибюльышты кого пӧртӹм мӓ ӹшке кыце принимаен. «Адельфий келесӹ, частный вӓшлимӓш ма тидӹ ылеш, генерал».
  
  
  Криезот корны доно погаш ма генерал, мӹнь вет пӓлет, мам карангдымы Коцикас гӹнь, ик эрико мӓ кенӓ. Коцикас, кукшындирӓк пӱэргӹ вӹцлӹ и, пеледӹшвлӓм анжен шалгенӹт дӓ мӹньӹш хаки униформа подозрительны.
  
  
  "Кӱ-гӹнят весӹ ти гӹц ылмы, полковник?" - Кризот ядеш.
  
  
  «Вучал лишӹл жепӹн нӹнӹ».
  
  
  «Яжо. Жеп изиш мӓ тӓлӓндӓ пуэн», - попен Кризот.
  
  
  Коцикас ма вӹкӹ юк лыктеок анжа, ответӹм вычен. Капитан звани тӹдӹ лапка ылын гӹнят, ӓлок сагаэм генерал, тишкӹ влиятельный эдемвлӓ греция э т ылын. 1967 и переворот кеӓ годым, эдемвлӓ, кыдывлӓм тӹдӹ вуйлалтен, офицервлӓ гӹц паснаок кого хун тарзыже варгы докы лишкӹрӓк лишӓшлык, вет ма классыштына доно кӹлдӓлтшӹ знать генерал кӱкшӹ ылеш.
  
  
  «Хорошо», - остаткажым тӹдӹ келесӓ. «Кӹдежӹш пырышы, пожалуйста».
  
  
  Ай-йӹрвӓш ма шалгышыжын вӹржӹ шукы кабинет ш центр нӹлытынат. Тӓрзӹ колталта сӓкен, кӹдежӹш тӹнгӓлеш дӓ соты. Коцикас йӱӓш мам пушаш, но мам карангдымы.
  
  
  «Полковник, мӹнь шаненӓм ыльы, ти кок эдем анзылны дӓ коден манын тӓмдӓн тома якте тидӹлӓн ирӹкшӹ кӹчӓлӓш вӓшлимӓш тӓмдӓм ӱжӓм», - манын Кризот.
  
  
  "Малын?" - Коцикас ядеш. «Аккелӹм махань ядмашым».
  
  
  «Мӹнь колыштам. Ти вӓшлимӓш - опта», - генерал попаш. «Мам шалгет ынгылдарен шукы поздаракын, кынам мӓмнӓн жепӹн ылыныт, но толшы эдеметӹм ак никкор минуркос, тӓмдӓн нападенидӓ тиунок верц шалгенӹт. Адриан Ставрастать эдем лӹм доно ылеш, кыды лым шылаш дӓ ваштареш переворот паштек никкор хун тарзыже варгы вӹрӓн планируяш. Тӓ, дӓ пун ылын Главань Плотарх тиштӹ, пӧртӹштӹ ылын, тагачы кечы ».
  
  
  Шӹргӹ нӓлмӹ Коцикас цаштыра, вик. "Мӹнь шаненӓм." - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, мам цела Адельфий шӹлӓш келеш», - генерал приваенӓм. «Никкор, конечно, тиштӹ агыл ылын, тидӹм нимахань кӹл уке вет тӹдӹн докы».
  
  
  Коцикас окняшты шукы анжен. Тӹ годымок ма докыжы эче сӓрнӓл, тӹдӹ ядын: «тидӹ мары ӹдӹр-А?»
  
  
  «Тиштӹ нӹнӹн палшем», - келесен веле Кризот.
  
  
  «Мӹнь кышец пӓлет, мӹнь тӓлӓндӓ мам кымытын толын тидӹ пуштын?» - Коцикас ласкон ядеш.
  
  
  Кризот кыптырталеш.
  
  
  «Полковник, - мӹнь олен келесӓ, - мӹлӓм тиш толам гӹнь пушташ тӓлӓндӓ ылыт, тӓ коленӓм лиэш ылын».
  
  
  Мӹнь когон тӹдӹ сӹнзӓ анжа. «Яжо. Тергӓ кердӹдӓ тӓ порт. Но мӹнь ӹнянем, мам кӧргӹштӹштӹ иктӓт уке ыльы, кӱ ылеш мӹньӹн весӹм эксӹкеш кандай мӹлӓм ӓль».
  
  
  "Подвалыш ылын, полковник?" Мӹнь ядам.
  
  
  "Дӓ."
  
  
  «Мӓ тӹшецӹн тӹнгӓлӹт», - Эрик мӹнь келесӹшӹм. «Тӓмдӓн доно хытырымы годым, генерал, полковник. Мам нӹнӹ толшаш жеп якте маняр?»
  
  
  «Мӹньӹ келесӹнем ылын, мерявлӓ дон кӓтӓ, луцкы минут».
  
  
  «Яра тидӹ ситӓ лиэш». Мӹнь эрик докыла сӓрнӓлеш.
  
  
  "Пуаш тӹнгӓлӹт."
  
  
  Когоэмӹн веле дӓ бомбывлӓн подвалыш кӹчӓл момыкы, нина взрывчаткы. Кабинет дӓ молы пӧрт остатка мам анжаш, кышты эртӓ вӓшлимӓш ылын. Шӹмлӹшӹ шотыш мӓ кӹчӓлӹнӓ. Бомбывлӓ уке ылмы нимахань анжыкта гӹнят, жучка кок электрон мӓ мона.
  
  
  «Литӹмӓш», - полковник келесӓ Коцикас, устройство кынам мӹнь анжыктем. «Мӹнь ам пӓлӹ, кынам тидӹм ӹштӓш лин лиэш».
  
  
  «Ти халыкын - профессионал», - манам мӹнь. «Мӹнь ӹнянем, тӓ ӹнде ылын».
  
  
  «Ма вара, жеп», - эрик цакла. "Нӹнӹ гӹц пасна толеш?"
  
  
  "Виш ылеш, нӹнӹн штаб-квартирӹштӹжӹ комитетӹн тагачы ирок, нӹнӹ иквӓреш толын кердӹнӹт - коцикас келесӓ.
  
  
  - Адельфий молы гӹц лин кердеш ылын, гӹнят, нӹнӹм висӓш лижӹ, тӹдӹм ак яраты. Остаткаэш, тидӹм лоэштӓрӓшӹжӹ кудыводыж келӹштӓрӹмӹ ".
  
  
  Полковник шаныкален ылат ӹнян. Лимузин кого лу минут ш толеш, тӹдӹ полковник ку дӓ весӹвлӓӓт ылыныт. Главань пӱэргӹм дӓ ӹлӓлшӹрӓк плотарча ылын, сӧдӧй уп гӹц Главань. Адельфий нӹллӹ нӓрӹ ылын, шелӓн, мары кӹжгӹ, кужы форман эдем каеш размер тӹдӹ шагалын. Тӹдӹ пиш цӱдеен вел йӹрӓлтӓш дӓ весӹвлӓ гишӓн попымы шотышты согласын ылам дӓ лучезарный согласижӹ доно, вургымла кидшӹ пӓгӓркӓ мӹнь тӹдӹ вестибюлеш кӓпшӹлӹш.
  
  
  Тӹдӹн поведеништӹжӹ валгынзыш семӹнь вашталтыда. Йӹрӓлтӹш сразы ямын кен, шим сӹнзӓвлӓжӹ пингӹдӹн дӓ толшаш иэш. "Мам ӹштет?" тӹдӹ сӹгӹрӓл колта.
  
  
  Криезот Коцикас дӓ юкымат ак лык. Мӹнь тӹдӹн кидшӹ сӓрӓлеш дӓ цеплымы адельфий тӧрӹн шайылны. Тӹдӹм вӓшке темӓш цаштыра лицӓжӹ шӹдешкен. "Мам тидӹ означая?" - тӹдӹ яды юк, мӹньӹ сӓрӓльӹм дӓ анжалтыш доно коцикас генерал.
  
  
  «Картер Мистер манын, мӹнь тагачы токет тол мӓ докына, манын мӓлӓннӓ пуштыт», - манын Коцикас холодно.
  
  
  Вес полковник потрясенно кок икӓнӓ-иктӹштӹм анжалыт. "Тидӹм тӧр, Анатоль?" - коцикас главань ядеш.
  
  
  "Тидӹ абсурд!" - Адельфий сӹгӹрӓл. "Эдем ку тидӹ?" Вӓшештӹмӹ деч ончыч Коцикас кердеш, тӹдӹ гӹцшӓт формально адельфий кучымаш куснен, тӹдӹн грек йӹлмӹ толкын шокшы манын, шамаклан шӹвен, аяр гань, дӓ седок мӹнь вӹкем вуйыш керӹлтӹ. Тидӹ эче мӹньӹм ак цаклы кердеш.
  
  
  «Анжалда, полковник», - остатка вӓшештӹмӹ Коцикас.
  
  
  Мӹнь кидвлӓжӹ гӹц хватен грубы адельфий. «Изи мӓгӓлвлӓм эртӓрӓт кердӹдӓ тӓ вес кабинетӹшкӹжӹ, - мӹнь келесем, - вӹкемлӓ толын, кодедӓ гӹнь мӓжӹ тамахань икмахатьшат». Мӹнь Коцикас анжалда. «Тӓмдӓн молы гӹц пасна, Эрика холл гӹц кӹдежеш кодын, кӹзӹт ужат мӹньӹм ак колеп».
  
  
  «Пиш яра, - келесӓ Коцикас.
  
  
  Гостиный кӹдежӹштӹ гӹц залыш пырен дӓ генерал кризот ваштарешрӓк полковник, а ышма доно тӹдӹм пижӹктӹш дӓ адельфий кичк скотч эрико пӧкенӹш. Мӹнь тӹдӹ керӓлеш артем гӹц кедӓреннӓ дӓ револьвер кыдалеш. Эрико холл портӹлеш доно, а ышма гӹц адельфий оскорблени ма-яреш.
  
  
  "Ма ӹнде вычаш?" - Эрик ядеш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Тӹдӹм якшар рӹшкӹ ӱп шайык ылеш, кышты тӹдӹм ӹшке шотан ялаш дӓ костюмжы пиш. Тӹдӹ гӹц лыктын сумочка «калибрже бельгийский 25 пистолетым» боеприпасвлӓ дӓ тергӹмӹлӓ.
  
  
  «Да, мӓмнӓм выча», - манам мӹнь. Кӱ докы миэн дӓ пыраш виш амасам мӹнь корныштым анжал, тополь ломбардийский кӱшӹл мычашышты. Шке корнышкем, тидӹ вӓрвлӓ гач эртен, миля кодыде ганьок. Идеальный вӓрӹм пуштыныт. Ядмашвлӓ улы гӹнь, мам тумаен лыктын ӹш извращенный Ставрос? Сылыда адельфий мӹнь ядыштынам, дӓ жеп шагальы ыльы, тӹдӹ лӱддӹмӹ дӓ у Ставрос. Тидӹ шӹргӹш тӹ каеш.
  
  
  Мӹнь докы миӓ дӓ цилӓ кӓпшӹдон цат пӹзӹргӓ токем мӹнь шайыцын эрик. «Тенге жеп шагальы мӓ ӹшкетнӓ, Ник».
  
  
  «Мӹньӹн», - манам мӹнь.
  
  
  Ирӹкӓн кид тӹдӹлӓн, тӹдӹм, мам револьвер гӹц пасна, мӹньӹн кид доно пулышемӹм ниӓлтӓ. «Кынам тидӹ пӹтӓ, мам афиныш шӹлӹн, ылын, ӹштӓш яратенӓм дӓ амалашжы».
  
  
  «Мӹньӹн ак шо, ма тидӹ-мӓмнӓн босс оценивыяш ылын», - мӹнь йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Адыш нӹнӹм кен кердеш. Икманяр кечӹштӹ нӹнӹ мам пуэн кердӹнӹт», - тыргыжланен тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. «Мам моаш жеп», - тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт. «Мӹньӹн яжо отелеш изиш пӓлӹ, кышкы...»
  
  
  Мӹнь амаса докыла сӓрнӓл кеӓ, машинӓ мотор юкым колна. Мӹндӹр-подъездный корны мычашышты, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹ гӹц шӹлӓш, ш седан лишемеш. Понар кӱшӹц полицейский ылын.
  
  
  "Тидӹм полици!" - эрик келесӓ.
  
  
  «Дӓ», - мӹлӓм келшӓ. "Кыце тӓ шанедӓ, капитан Ставрастать участковый йӓнгем сарем?"
  
  
  «Эдемвлӓ веле тидӹ келеш», - шаналтыш Эрик.
  
  
  «Айыртемӹн гӹнь, эдем ӹшке ӹшке доно ставрастать нӓлмӹ мыжыр», - мӹнь приваенӓм. "Пумы."
  
  
  Мӓ кӹдеж талашем, кышты член дӓ генерал хун тарзыже варгы выченӓ.
  
  
  «Тӱнӹш полицейский машинӓм кыдалына, - мӹнь тӹдӹ чӹнь келесӓ. «Тидӹ гамбит Ставрос гань. Тӓмдӓн цилӓ вооруженный?»
  
  
  Цилӓ нӹнӹ гӹц пасна, Кризот. Адельфий револьвержӹм тӹдӹ мӹньӹм пуш. «Ӹнде тиштӹ А просто шӹнзенӓ пелек-кыце лиэш, вуйта та дискуссий кого уша. Йӓм оружи доно кыча, ӧрдӹж гӹц шӹлтен. Эрик, тӹдӹм клӓтӹшкӹ кеӓ». Йӹлерӓк тӹдӹ лӓктӹн кен.
  
  
  «Тидӹ мӹнь французла амасам тӧрок ылын», - мӹнь пакыла. «Кынам нӹнӹ цилӓ кӹдежӹш пырымыкы, мӓ нӹнӹ нӓлӓш цаценӹт. Кӱ-гӹнят кӹзӹт кеӓш шана, тӓ гӹц, гач эртен ш тӓ коштен кердӹнӹт».
  
  
  Мӹнь офицервлӓлӓн вӹкӹ юк лыктеок анжалда. Нӹнӹ ӹшке вӓрвлӓм кодымаш.
  
  
  «Яжо. Лӱлмӓш ма карангаш цаца. Мӹнь ӹнянем».
  
  
  Французскийлӓ мӹнь амаса вашт эртӹмӹжӹ годым, тӹдӹмӓт колеш, р пырымы амаса пачылты гань. Цӓрӓш цацышы слугавлӓжӹ полици, но тӹдӹм шӹкӓл. Мӹнь колынам, кыце нӹнӹ перем кабинетӹшкӹжӹ амасам тӹкӹлӹш, кышты доно кӹлдӓлтшӹ кляп адельфий ылеш, а вара мӹнь юкем колыныт у тӓрзӹ. Тидӹ тенге шакта, вуйта марын ылын. Ай-мӹнь выртеш кердеш нӹнӹ ужделыт, нӹнӹ гостиныйыш пырен шагалеш. Нӹнӹ кудытын ылыт - ик дӓ формышты визын гражданвлӓн. Мары сагашты револьверӹштӹ ылын кӹдӓлӓш формывлӓжӹ улы.
  
  
  "Мам тидӹ означая?" полковник келесӓ , кӹньӹлеш, а пистолетш туп гӹц шӹлтен.
  
  
  Гражданвлӓн тӹдӹ анзыкыжы лӓктӹш, форман эдемвлӓ доно лейтенант нашивкы. Телохранитель Ставрос эдем гражданвлӓ ылыт, кыдывлӓ ӱштӹ мӹнь пентхаус. Лейтенант, векӓт, полицейский ылын, тӹдӹ йӓнгем сарем Ставрастать. Тидӹм полици лишӓш ыльы кӹзӹт. Тидӹ тумаен лыкташ лиэш ылын, но историм печать вуйта ӹштӓт.
  
  
  «Ма тиштӹ тӓмдӓм выча, генерал», - лейтенант ядеш. Анжалда тӹдӹ кӹдеж, векӓт, кӹчӓлӓш Адельфий. «Тӓмдӓн цилӓ изменниквлӓлӓнок гишӓн арестуймы. Анжыктышашлык ылыт, тӓ ти толын манын, коммунистический союзым дон вӓшлимӹ гишӓн хытырен дӓ бандитвлӓ гӹц агентвлӓжӹ международный шӹлтӓш». Кыж п нерв.
  
  
  «Тидӹ абсурд», - манын Коцикас.
  
  
  «Тӓ выжаледӓ цилӓ», - лейтенант истен шотыш. «Кынам дӓ кыце казнен тӓмдӓн лиэш». Мӹньӹм анжен, лейтенант револьвер семӹнь лыктын.
  
  
  Мары гӹц турарак ставрос йӹрӓлтӓ. «Ти ылшы да казнен», - манеш тӹдӹ английским. «Кынам тӹньӹм арестуйшашлык ваштареш».
  
  
  «Мӓлӓннӓ хором пуа годымок физический ин арестуенӹт», - ӹрвезӹ эдем Коцикас ӓшӹндӓрӹктӓ.
  
  
  "Уке?" - яды ставрос тӓрлӓлтӓм. «Ну, тенге тидӹм отчет полици пыра. Тидӹ радио доно тенге эдем кола».
  
  
  Коцикас лейтенант револьвер вӹкӹ виктен шӹндӓ. Мӹнь шанымемдон, цилӓ гач ма доно сигналым выртеш лейтенант полицейский пистолет доно лыкмы. Логӹц лейтенант докыла кидшӹм цикӓл дӓ мары ставрос курткан, тӹ эдем докы сӓрнӓл шагалеш. Мӹнь йӹлерӓк пырымы амаса ӓнг кымда, онг виктен вильгельмина лейтенант.
  
  
  «Яра, тиштӹ шалга».
  
  
  Ончаш лейтенант мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, тӹдӹ лицӓжӹм пӓлемдӓлтеш. Ставрос эдеметӹм эче ӹшке пистолетым и якте шон, парым веле полицейскийӹн кидӹш кобурам дӓ формышты шыпшаш тӹнгӓльӹ. Цилӓнок тӹлненӓ, дӓ весӹ мӹлӓм вӹкем анжалтышыжым сӓрӓлӹн.
  
  
  «Пистолетым шуаш», - лейтенант мӹлӓнем приказываймы. «А тӹнь, олен нӓльӹм кидӹш гӹц тидӹ курткыжым».
  
  
  Иктӹлӓнӓт мӹньӹн приказем выполняйӹмӹ агыл. Нӹнӹм висен, мам тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ нӓлӓш вӓрештӹн. Шалахай туалет дон амаса пачылтеш, дӓ эрик лӓктӹт, ӹшкештӹ марын ставрос бельгийский револьвер виктенӹт.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тӹнь яжо ӹштӓ, кыце тӹдӹ попа», - тӹдӹ келесӓ холодно.
  
  
  Когоэмӹт дӓ лицӓ дӓ шӹдӹн ставрос лейтенант головорез разочаровани полици, нӹнӹ эрик годым анжат. Тусарен анжен, нӹнӹ шукы цӹреӓн, нӹнӹн шанымашвлӓштӹм лыдаш цаца. Вара адж тӹнгӓлӓлтӹн.
  
  
  Вӓреш, пистолет колталты манын, тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм виктӓлтӹш дӓ тыдын парня кӹлӹм лейтенант спусковой темдӓлдӓ. У движенин молниеносный мӹнь тӹнгӓльӹм дӓ седӹрӓшкӹ кенвазеш. Тӹдӹм лӱэн пистолетвлӓ, топ гань, дӓ мӹнь шижӹнӓм, кыце шокшы, шалахай кид карштымжымат шӱтӓш йылата. Французскийлӓ мӹнь окням пыдыртен дӓ пульы амаса дорц эртӓт. Пӧкен гӹц седӹрӓш кенвазы дӓ мӹнь мындырталты, кынам лейтенант эчеӓт шелӹн, кӹверӹм пыдыртен пульы сага мӹнь пуэнӓм.
  
  
  Тӹдӹ саслен. - "Нӹнӹ пуштам!" "Цилӓ нӹнӹ пуштам!"
  
  
  Тӹ жепӹн, кынам мӹнь ӹшке вӹкӹ виктен лейтенант револьвер, пистолет доно лыкташ дӓ эдем Ставрос тӹдӹн паштек кеӓ. Тидӹ ш йӹлгӹжӹн пистолетшы ылын-автоматым, тӹдӹ вуйжым виктен дӓ тӹдӹм эрико. Лӱен колтымаш тӹдӹм эрик, но промахиваться годым, тӹдӹ ик йыхшы кенвазы. Ардеж юкым ик полицейский гӹц вӓрештӹндӓ. Мары завопить карштен, кынам седӹрӓш кенвазы.
  
  
  Вес кок полицейскийӹн, ӱлнӹрӓк лап. Эче ик полицейский гӹц изиш цым шушыргышы дӓ мебельым шӹлӹн вазын.
  
  
  Полковник толеш, дӓ эче кок кризот цилӓ тӓрвӓнен ыльы, но лейтенант револьвер гӹц лӱэн дӓ тӹдӹ ӹшке коцикас лыктеш. Мары стол лапка керӹлтмӹжӹ кенвазым дӓ, тӹдӹн шелӓлтмӓш, кынам седӹрӓшкӹ шуэн колта.
  
  
  Кузен, мӹнь тылым позиция. Ставрос эдем эрико токо веле луэн. Промахиваться тӹдӹжӓт, вет тӹдӹ равновесижӹм ямден соок эче ытлем, тӹдӹн юкшы, вет ышкежы тыды йӹле дӓ шӹнзеш.
  
  
  Икӓнӓштӹ таманяр пистолетым лӱлӹт. Криезота ик полицейский гӹц йӹмӹктӓрӓ, а мӹньӹн эче кок лу. Лӱэн шуэм викок ставрос эрик тӓрлӓлтӓм.
  
  
  Коцикас лейтенант кок докы йӓмдӹлӓлтӓш атакуен анжен, но мӹньӹм шижде кӹньӹл йӹлерӓк дӓ ик йых тӓрвӓнӓ. «Мӹнь тидӹм ӹштӓш ак ли».
  
  
  Вашпижмаш полицейский отказен коден. Оружийжӹ шуэн, кид доно вуйжым лӱктӓлеш нӹнӹм. Нӹнӹ лейтенант вӹкӹ анжалын, тӹдӹ седӹрӓшкӹ шуэн дӓ пистолетым сӓкенӹт. Тӹдӹ тӓрвӓнӹ кӓпшӹм анжалеш, мӹнь вараш.
  
  
  «Ти безобразим», - тӹдӹ сӹгӹрӓл шангысы. «Тӓмдӓн полици офицерӹн дӓ нӹнӹм шоктен ӹшке пӓшӓштӹм цӓрӹделӹт пуштмы пӓшӓштӹ шыпшмы годымок. Тидӹ тӓмдӓн кидӹштӹдӓ доно вала...»
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹм вуйжы гӹц рашкалта, тӹдӹн доно ял кӹреш. Тӹдӹ седӹрӓшток киэн, нелӹн шӱлен, верц вуйын шалга. «Тӹнь затыкаться келеш», - мӹнь мугыматаш.
  
  
  Кӓпшӹлӹш кокшы дӓ офицер полковник криезот чиэн. Эрик стенӓ тервен йӓрнен нелӹ. Мӹнь ядам. - "Тӹнь весӹм доно впорядок?"
  
  
  «Мане, Ник».
  
  
  «Мӹнь сусу ылам, ӱшанаш мӓ тӓлӓндӓ, мистер Картер, - келесӓ Коцикас. "Тӹнь ма партым анзылныжы"
  
  
  «Покушение дӓ вола», - главань приваенӓм.
  
  
  «Мӹнь дӓ кӱ доно кӹлдӓлтшӹ полици комиссар тӹ гишӓн шайыштын, ма лиӓлтӹн тиштӹ», - манын Коцикас, лейтенант вӹкӹ нӹцкӓтӓн шушыр анжалда.
  
  
  «Мӹнь шанышывлӓ ылыт, манын коклышы нӹл цӓш пуэм мӹнь тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ тидын деч ончыч ӹштен, полковник», - манам мӹнь. «Эче ӹленӓ осьминог цилӓ вуйын. Ма паштек кешӹвлӓ Нистр Ставрос мисс».
  
  
  Тӹдӹ выртеш ӧрӹн. «Яра, мистер Картер. Мӹнь коклы нӹл цӓш лошты ылшы юкымат ак лык. Но тӹнӓмжӓт мӹнь шагалтымы ылын, ӹшке ӹштӓ».
  
  
  «Честно ситӓ, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Ирок кечӹ докы ак ӱж гӹнь ставрос жепӹн ма тидӹ, ӹшке семӹнь шанымем доно тӹнь тидӹм ынгылен кердеш».
  
  
  Коцикас мӹнь кидшӹм виктӓлтӓ. "Уштыш."
  
  
  Мӹнь тӹдӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ. "Ма тидӹ келеш!"
  
  
  Вуйым-ӹндекшӹмшӹ.
  
  
  Кынам мӓ мӹнгеш толына, мала мадеш, мам унагудысо почешем коштеш Минуркос номерӓн. Пӓлӹ ӹлеш, тӹдӹ шукы сӓрнен толына ма шансвлӓ ин пумы.
  
  
  "Шотыш полковник?" - тӹдӹ лицӓшкӹжӓт ласкон ядеш.
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь.
  
  
  "Василис А?"
  
  
  «Тӹдӓт цела», - эрик келесӓ. «Мӓ пиш шӹндӹмӹлӓ. Тидӹ вӹрӓн лийын кертеш момоца».
  
  
  «Йымылан тау, - маньы Минуркос.
  
  
  «Ма тидӹ гӹц пасна ӹштӓш ак керд генерал ылын», - манам мӹнь.
  
  
  «Мӹнь сусу ылам, ӹшкеок ма яжо василис анжыкта. Арестуен кеӓт пуштмы лиэш ма?»
  
  
  «Уке. Ма мӹлӓм пуэн ядеш котикас коклы нӹл цӓш лошты вӓрештӹндӓ Ставроса ак керд».
  
  
  Тырлалеш тӹдӹлӓн махань-тӹ жепӹн. «Мӹнь ӹнянем, ти секретность ма доно келшӹделам. Но тиштӹ мӹнь кӹзӹток кенем. Ӓш тен мӹнь коклы нӹл цӓш лошты тыр ылеш, мистер Картер».
  
  
  «Тидӹ мӹнь ынгылем, мистер Минуркос. Пӓшӓвлӓжӹм кӹзӹт мӓ донына ылыт. Ставрос мӓ паштекнӓ кеӓш келеш».
  
  
  «Чучеш, ӹшке седок проблемӹвлӓм решӹмӹм тидӹ худа», - манын Минуркос. «Тидӹм полици палшык ядын, мистер Картер. Мӹньӹн ик пӓлӹмӹ эдемвлӓ, кыды ӹнянен кердӹт».
  
  
  Мӹнь ядам. - «Кыце тӹдӹлӓн, полковник толеш коцикас кӱ шана, массовый пуштмыжы ӹштем?» «Уке, мӹнь тӹдӹм нӓлмӹ ли ылмы шансвлӓ, мистер Минуркос. Мӹнь ӹнянем ак керд, ӓль ма шанымаш ушен полици ставрос ответственность кердеш. Мӹнь тоже правительствыжы ак керд. Теве малын мӹнь вӓреш тӹдӹм пуштда, тидӹ ставрос приказ доно иктеш приказ ылын, ӹшкӹмнӓн правительствын ти нӓлмӹ Нистр мисс ".
  
  
  «А пуштшывлӓ пентхаус кузаш тынгальы», - шижтӓрӹш Минуркос.
  
  
  «Кердӓм», - манам мӹнь. «Дӓ, ӓнят, уке, тидӹм шотыш нӓлӹн, мӹнь тидӹ гишӓн мӓ пӓлӹдӹмӹ вӓрвлӓ. Дӓ мам тӓ пӓледӓ».
  
  
  Тӹдӹ ядеш. - "Тынь ылат кынам кеа?"
  
  
  Мӹнь Эрик вӹкӹ анжалда. - "Ти вады." "Тӹнь донет, цилӓ йӧндонок кеӓ?"
  
  
  «Цилӓ, мам келесӹмӹ, Ник».
  
  
  «Кӹзӹт иктӓжӹлӓн Ставрастать ынгылен, малын тӹдӹ эдемвлӓ гӹц уверӹм ӓк доно нӓлӹн. Мӹнь шаненӓм, вероятность ылын ма, ма Ставрастать пентхаус вычыдымы ыльы, кӹзӹт ак лиӓлт, мам-гӹнят тенге агыл кеӓ. Тӹштӹ ма тагачы вадеш тӹдӹм тенге келеш ылын».
  
  
  «Вооруженный ӹшке гишӓнжӹ попымым та орол», - манын Минуркос. «Эртен кемӹ ак кердӹдӓ тӓ коридор пыра».
  
  
  «Кердеш. Эрико но кымшы ылына мӓ, эдемвлӓ палшен. Вуйлатышывлӓ дон контактвлӓн ылмы, мам пӹтӓриш портвлӓ коцикас ӓлок кенӓ. Мӓӓт тӹдӹлӓн палшенӓ доно задани дӓ вес вес агентвлӓжӹ афиныш ӹлӓш».
  
  
  "Тӹньӹн кӱ улы?" - Минуркос ядеш. «Ваштареш лин кердӹдӓ тӓ ик ӓль кок шансвлӓ кӱ докы, тӓмдӓн вӓрӹш вӓрештӹндӓ гӹнь келесымаш».
  
  
  «Кӱ мистер шансвлӓ картер яратышы», - манын Эрик, шыргыжеш.
  
  
  Ответым мыланем йыренат. «Тӹдӹ гӹц пасна, мӹньӹн план ылын, тӹдӹ нӹл пыртыш».
  
  
  "Ныл?" - Минуркос шеклӓнен ядеш. «Мӹнь ӹнянем улы гӹнь, алди-булди тӓлӓндӓ ӹнянӓ. Мӹнь ам пӓлӹ, кыце пистолетвлӓ гӹц луӓш».
  
  
  «Тӹнь агыл», - манам мӹнь. «Самолетым тӓлӓндӓ ти нинӹ мам-шоным, ма мӹньӹм кодат. Тӓлӓндӓ келесӹнем, тӓ мадупас пушмы салака секретарь ылын, ӹзӓжӹлӓн тӹдӹ пиш».
  
  
  «Дӓ», - манын Минуркос. «Мыскынь ак пӓлет, мам тӹдӹ ӹзӓм, колен. Тӹдӹлӓн пиш шӹрен салака ак каеп, но нӹнӹн лошты кого сӱмӓн ылеш».
  
  
  Мӹнь ядам. - "Кышты тӹдӹ Салака маняр?"
  
  
  «Пиш шукым. Нӹнӹ лошты айыртем улы ижӹ. Кыдыжы попат, кыце кайыц йӹгӹрвлӓ, исключени гӹнь, ма ӹшкӹлӓнжӹ дӓ шӱмбелвлӓжӹ ясы икманяр кого дюйм салака ылам».
  
  
  «Мӓ тидӹм тӧрлен кердеш», - манам мӹнь ӹшкеок ужат, дӓ минуркос эрико дечем. "Ӹрвезӹ ти афиныш ӹлӓш?"
  
  
  Минурк мӹнь ядам анжалда. «Изи хала тӧр верц солашты».
  
  
  «Салака пӹтӹрӓлеш дӓ тӹдӹ гишӓн шайышт пуаш», - манам мӹнь. «Тӹнӓмок тӹдӹ гӹц ядеш, ӹшкежӹ верц тӹдӹ колен пӧрӹктет ма ызамлан палшем».
  
  
  Мӹнь эрик анжалда. "Ник, анжат тӹньӹн ..."
  
  
  «Ставрастать самозванец тумаен лыктын кердӹнӹт гӹнь, мӓ тӹдӹн кердӹт дӓ тидӹжӹм», - манам мӹнь. «Тӹгодым Цанни - иктӹм агыл, манын кердӹнӓ, колышы эдем кушта».
  
  
  "Мадупас Салака Кымшышты?" - Эрик ядеш.
  
  
  «Ӹнян. Ӓнят, тӹдӹ мам ӹштен кердеш веле пентхаус». Минуркос мӹнь докы сӓрнӓлеш. "Тӹнь тӹ веремӓэш звоня?"
  
  
  Кӹтӹк жепеш веле ӧрӹн Минурк: «Конечно. Дӓ тӹдӹ мӹньӹм тишкӹ кандат».
  
  
  Кок цӓш гӹц поздан, лач пӹцкемӹш, Серджиу Мадупас унагудысо номерым толын. Тӹдӹ пышкыдын чучеш, сусанна айенӹт, но э эдем палша нелым ӱч понгышыштыжы шылат, шӱмбелем доно ответственный колен. Мӹнь йӹлерӓк дӓ тӹдӹм кӱкшӹн пумы дӓ кӧргӹжӹ пышкыды туфльывлӓ кавал чиӓлтӹш. Кынам цилӓ пӹтен, тенге тӹдӹн ганьок каймыла, кыце самозванец, пентхаус мӹньӹмӓт ӱжӹнӹт. Остаткаэш, самозванец тидӹ ылына, мӓмнӓн ӹшке схемы серджиу пушаш тӹдӹлӓн, лачокла агыл, а тыдын ызажы.
  
  
  Мӹнь ылам, манат пентхаус цанни серджиу эдемвлӓ шотлен, Мадуп шая.
  
  
  Мӹнь доно тӹ годымок пӹтӓрӹмӹ, мӹнь цӓкнӹделам, мам весӹм дӓ тусарен анжальы. "Тӓлӓндӓ мам тумая?" - мӹнь ядам Минуркос.
  
  
  «Тӹдӹ пиш Салака - дӓ, тенгежӹ, цанни», - манын Минуркос.
  
  
  Мӓмнӓн ӹшке йӹрӓлтӓ мӹлӓнем самозванец цӱӓ-цӱӓ. «Тӓ яжон кӹшкен, мистер Картер», - манеш тӹдӹ. Тӹдӹн юкшы пиш цанни юк ылын, дӓ тӹдӹ иктӓ техень качествыжы англичанвлӓм ылын.
  
  
  «Шошым, ма сынгена», - эрик келесӓ.
  
  
  * * *
  
  
  Аполлон пӧрт гач мӓ докы толын цӓш. Кечӹвӓл цӓш афиныш ӹлӓш, машинӓ ак ли ылмы ганьок дӓ ӧлицӓштӹ хала. Э пӧртӹм пӹцкемӹшӹштӹ лиӓт гӹнь, вестибюльышты тыл ак шотлеп пентхаус чӱчкен да мӹндӹр. Лу минутышты мӓ ш арендуят седан шӹнзӹлтӓш, а вара гӹц-мары кӱкшӹ пӧрт оголыш шачын. Машинӓ толеш мӹнь докы тӧрӧк вуйыш тӹдӹн сагаок шӹнзеш дӓ анзыл. Серджиу эрик дӓ шайылны шӹнзӓ. Минуркос лиймаш кодеш.
  
  
  «Шӓлӓ, Картер», - пӱэргӹ кукшын келесӓ. Вес кычен дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалтышыжы кок эрик анжалда.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Иктӓ-ма лиӓлтӹн?"
  
  
  «Гань нимат. Тӹ жепӹн, кыце мӹнь тиш толынам, иктӓт ӹнжӹ ли». Спенсер Билл тидӹ ылын, коллегывлӓжӹ доно мӹнь AX. Новичок агентство ылын, дӓ мӹнь анжалам веле анзыц тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм. Но кӹтӹк жеп пӹтӓриш мӓмнӓн шая хоук телефон доно мӹлӓм ӹняндӓрӓт, Спенсер ма яжо эдемвлӓ ылыныт. Инструкций согласныеш, тӹш тӹ пӧрт гач тӹшлӓш лифт фасадше пентхаус лӹм кым цӓш нӓрӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ доно пӓлдӓрӓш дӓ сержиу эрико. «Мам амаса гӹц служебный вестибюльыш пыра, - мӹнь келесем, - тӹдӹ сыравачвлӓ сага. Серджиу пӹтӓриш кеӓ, дӓ ӹшкӹмӹштӹм кычымы мӓжӓт тенгеок, мӓжӓт вуйта ти халыквлӓлӓн. Мӓ кӱш кузаш гӹнь, действыяш тӹнгӓлӹнӓ ма тенге, кыце пӹтӓриш мӹнь пачым. ядыштат?"
  
  
  Ш машинӓвлӓм шанен тӹрӹш толыныт. «Яра, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹм пӹтӓрӹдеок пуат».
  
  
  Ш нӹлӹтӹн дӓ пӧртӹш ашкед иквӓреш мӓ седан фасадше гӹц йоген. Ян пырышы амасам тӹкӹлӹш служебный тӹнг шалахай велнӹлӓ ылын. Серджиу керӓлеш, минуркос тӹдӹ пушашлык, тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ ӹрдӓнгдӹмӹ вурс гӹц замок. Ӧрш доно мӓ орол лифт вестибюльыш докыла сӓрнӓлеш.
  
  
  Серджиу пӹтӓриш пыра, мӓ тӹдӹн паштек кеӓ. Мӹнь тумаем, мӓ лачокат ма техень положениш ставроса заставенӓ. Почешем коштеш пентхаус тӹдӹ вычыде, колын, пӧрт ма лиӓлтӹн Коцикас полковник. Мӹнь ӹнянем, мам ӹштендӓ тӹдӹ ӹшке отрядшӹм расследовани ак эдем тӹш колтен. Вероятность тенгеок ылын, тӹдӹм цаклаш цацыда дӓ ма ӓль кок кечӹ остатка паракат звонялаш, кӱ тӹштӹ нимат ак керд ма доно кӹлдӓлтӹн. Тӱсыдымаш доно кӹлдӓлтшӹ куда-либо джунгли ставроса пакчаш попымаш, ма-ма тенге агыл гӹнь.
  
  
  Мӓ орол лифт докы миӓ. Серджиу тӹдӹн вӹкӹ лӱдӹн анжа.
  
  
  "Тӹнь кышты ылеш?"
  
  
  «Тидӹ печать представитель», - манын Серджиу, у сценысе ӹшке рольыштым мадыт. «Колышыла гишан врагвлӓлӓн лудӹшлӓ нӹнӹн вӹлнӹ хун тарзыже варгы полковник, мӹнгешок тӹдӹ таманяр цӓш эртӹш веле. Полици трагеди тӹдӹн гишӓн увертӓрен. Кӹтӹк интервьювлӓм нӹнӹм эртӓрӓш манын, г мненижӹм пӓленӓ-ти лӱдӹшлӓ событи гишӓн минуркос, кӱшнӹ дӓ попалты нӹнӹдон мӹнь ".
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ шаналтышым дӓ шим стилет хьюго пулышыжым вургымла, мам мӹнь тӹдӹм кычылташ вӓрештеш. Махань гӹнь орол ылын-тӹ жепӹн дежуреннӓ, тӹдӹмӓт пӓлӹшӓшлык ылына, манын ак Цанни пӧрт гӹц лӓктӹн кеӓ.
  
  
  «Яра, - манеш тӹдӹ. «Мӹнь тӓмдӓм доно кемӓш лифт».
  
  
  Пентхаус Лифт кӱшнӹрӓк лиэш. Тӹ веремӓн звонен, дӓ тӹдӹ олен валаш тӹнгӓльӹ. Машанет, эртӓ ӱмырашлык цела, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹн пӹтӓришӹ этажышты толеш, но амаса остатка пачылтын. Тӹнӓм лифтёр дежурат ылын, нӹнӹ кӱш дӓ ӱлӹкӹ мӹнь ончыч возеш. Ма бортышкы куза, лифтёр сержиу годым анжат. Мӓ паштекнӓ амаса чӱчӹлт, но операторжы кнопкым темдӓл, мам нӧлталаш маныт.
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ, мӓ тӓлӓндӓ пӧрт гӹц лӓктӹн кешӹц», - манеш тӹдӹ Серджиу мадыкташ ма вӹкӹ анжен.
  
  
  «Ну, ӹнде тӹнь пӓлет», - шӹдӹн вӓшештӹмӹ Серджиу. «Мӹньӹ кеем манын, тидӹ газетчик доно вӓшли. Мӓ кӱш нӓнгеӓ. Интервьювлӓм мӹлӓм пуэн».
  
  
  Внимательно серджиу шӹргӹ мары шӹмленӹт. «Кӱ звоня пӹтӓри мӹньӹм», - манеш тӹдӹ.
  
  
  "Тиды ак обязательный!" - келесӹ Серджиу.
  
  
  Но пульт докы миэн машинӓ турок кыл операторжы. Спенсер мыкик мӹньӹн, дӓ тӹдӹн лишкӹ миӓ. Тӹдӹ ӹшке лук «Смит Вессон дӓ» 38, вес движенин цаклен дӓ мары. Лач тӹ жепӹн сӓрнӓлӹн, дулжым пистолетш пӹлӹштӹнг уж. Цӱдейӹдеок дӓ тӹдӹ седӹрӓшкӹ вален кен.
  
  
  Эрик управлени пульт докы миӓ. «Тидӹ ӹшке нӓлмӹ», - манам мӹнь.
  
  
  Кӓпшӹ доно намалмы корныш лыкшы, мам пентхаус лифтёр лифт хылнаш кышец тӹдӹ толын, виднӹ ак ли ылмы тӹнӓм, кынам мӓ нӹлӹтӹн лӓктеш. Выртынок амаса коридорыш пентхаус гач пачылтеш.
  
  
  Мӹнь шаненӓм дӓ кыце, эчеӓт кок мары дежурат. Блондинистый бандитвлӓ нӹнӹ логӹц иктӹжӹ ылын, кыды пӹтӓри мӹньӹм вӓшли. Тидӹ боевик ылын, дӓ нӹнӹ мӹньӹм доно мадшы мадаш ак шо. Ошо стӧл логӹц кӹньӹл пентхаус пырымы ӓнгӹштӹ, а вес шӹнзен кодшы.
  
  
  Коктынат анжал Сержиу, ӹмӹл семӹнь ужыт.
  
  
  «Махань...» - сӹгӹрӓл ошо. "Тиштӹ ма лиӓлтӹн?"
  
  
  Серджиу ошо анжымаш ушымы, а таужо спенсер стӧл докы тольы. Спенсер марын докы олен куза.
  
  
  «Тидӹ мӹнь эдем доно интервью разрешеним пуэн», - попен Серджиу.
  
  
  "Тӹнь кыце пентхаус гӹц лӓктӓш?" - яды ошо.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы миэн, кӹзӹт вӓшештӹмӹ Серджиу. Спенсер ш ай сага шалга. Изи кокла револьвер бельгийский эрик питӹрӹмӹ, сумочка шӹлтевӹ.
  
  
  "Ам ӓшӹндӓрӹ кынам тӹньӹм, кыце мӹлӓм кемӹлӓ?" - Серджиу шӹдӹн ядеш. «Цӓш нӓрӹ перви тидӹ ылын. Мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем, ма...»
  
  
  Ешартыш нимахань ынгылдарымашат ак кел. Мӹнь лапавлӓжӹ вӹкӹ хьюго юкдеок. Ошо шалахай кидшӹм кыча дӓ мӹнь ӹшке докыжы шыпшыльы, тӹ годымок равновесижӹм ямден. Кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹм кид доно логер гӹц йӹлерӓк провожаен. Сержиу тӹгӹрӹш дӓ вӹр курткым пӹрхӓлтеш.
  
  
  Пистолетым нӓлмӹ ш ай, но тӹдӹн докы спенсер йӓмдӹ ылын. Тӹдӹ тӧрӧк вуйыш чиӓт дӓ тӹдӹм вӓшке удавка бандитвлӓ кӹшӓнӹштӹ гӹц лыктыныт, а вара кокшы пуа кылмыш хрестен шотыш ваштырым шыпшыт. Эдем кид дон тенге пистолетым и якте шон. Тӹдӹ сӹнзӓэт шӓрлӓ, а ышма пачылтеш, дӓ кынам шӱмешет лу эдем артерий ваштыр шӱтӓш. Ковер ял вӹрӹм утларак пӹрхӓлт кӹжгӹ, тӹргештӹш дӓ кынам ик выртеш каеш каен бандитвлӓ спенсер, цӹтӹрӹшӹ ялеш. Варажы седӹрӓш тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ докы ушненӹт.
  
  
  Эрик дон револьвер луштараш спусковой ӓнгӹр каеш. Серджиу цӹре гӹц вазын шӹцшӹ кӓп вӹкӹ анжа, ошыж тӹрӓн кӹзӹ гюго курткым гишӓн мӹнь ужым. Спенсер мыкик, мӹлӓм отказат удавка, келгӹрӓк керӹлтмӹжӹ эдем шуат, дӓ амаса докыла кемӓштӹжӹ пентхаус. Хьюго мӹнь кидӹм кычен, а пистолетш спенсер лӹм лыктыт, кыды гишӓн тӹдӹ пӹтӓриш нинылӓн мӹнь. Special компания and Editing тӹдӹ пу Effects - пневматик пистолетвлӓ, дротик лӱлӹт. Кураре темӓш дротик ылын, быстродействующий аяр, кыды AX возеш индеецвлӓн Колумбия.
  
  
  Серджиу толын. Тӹдӹ амаса докы миӓ, ик ӓль шӹндӓ дӓ сравачшым, минуркос пушаш тӹдӹлӓн, амасам пачеш дӓ тӹдӹ нелӹ. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, дӓ мӹнь мыкик. Шыпшын дӓ амасам шӹкӓл, тӹдӹ ӧрдӹжӹш карангаш, тенге кыце тӹдӹ пентхаус пырен ак керд. Ти этапшы нападенижӹ ак палшаш йӓмдӹ ылын.
  
  
  Кӱлӓн йӹлерӓк пырымы амаса ӓнг цилӓ мам тӧрлӹмӹ веер, ӹшке анзылныжы Эрик револьверӹштӹм кидешӹшток кычен, лӱэн йӓмдӹ, но лач ик пистолетым ылшы тӹ шапы. Мӹлӓнем большы ӹнежӹ Ставрос эдемвлӓм шижтӓрӓ, абсолютно келеш ма тидӹ ылеш, ӹшке анзыцшы ставрос мӓ мона.
  
  
  Идеальный лин ылыт ыльы гӹнь, Ставрастать кого гостиныйыш пыра ылын. Пижӹ ылын тидӹ пиш йӹле цилӓ тидӹ пӹтӓ. Но мам тидӹ анжыкта хаммер пингӹдӹ вӓреш, ик стопка кидшӹ доно тупшым диванышты шӹнзенӹт бренди кӱ мӓ докына. Калтаг шӹштӹ ужделыт мӹнь тӹ вӓр, кышты шалга. Цилӓ нӹнӹм вооружаен эче улы - тидӹ лӱдӹшлӓ эдем.
  
  
  Кӧргӹштӹжӹ, коридорыш лӓкмӹ спальня, нимахань ӹлӹмӓшӓт уке ылыт, но юкшы шакта яжон офис дон сотемдӓрӹмӹ. Хаммер гӓнӓ погына докы ашкед мӹнь ганемок, кок пӱэргӹ трӱк офис гостиный гӹц лӓктӹн. Нӹнӹ логӹц иктӹштӹ автоматвлӓ доно кобурам боевик вочыгача патыр ылеш, а кок вес Мадупа шая улы, Тӹгодым Цанни.
  
  
  Нӹнӹ шагальы, кынам уж ма, кок сӹнзаш анжа дӓ сержиу лучезарный. Шагальым выртеш кок самозванец, тӓнгвлӓ икӹжӓк-иктӹштӹ вӹкӹ анженӹт, а пай дон ӱм дӓ нӹнӹ гач тӹ веремӓн эче сӓрнӓл хаммер пистолетш йогывлӓ головорез цанни выражени лиц..
  
  
  Спенсер дротик виктен дӓ шелӹшт пуэвӹ. Комнатышты хлопок пӹц шокта, дӓ мары айдемын шӱм гӹц выртеш, сагажы мыгыль, кӹртни ш дротик лектын. Онгылашыжы веле тӹдӹм шыпшын пӓшӓм ӹштӓш тӹнгӓлмӹнӓ годым, ончаш ш цанни объект лӱдӹш. Пистолет доно лыкташ тӹнгӓлӹнӹт движенин хаммер сӓрнӓлшӹ ик коти.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анзыц шагалеш, мӹнь ӱштӹ нӹнӹм лӱдӹктен дӓ, пистолет годым тӹдӹм кидӹштӹ мон кобурам. Икӓнӓштӹ ик йыхшы кидшӹм лыпшальы дӓ мӹнь кенвазым, ӱлӹцӹн петля ӹштен, стилет освобождаем. Ю тӹдӹм роал шуэн шыпшеш, кышты семӹнь цӱдейӹктен, тӹдӹ онгыштыжы дӓ шӱштӹжӹ хаммер сагашты парма. Кӓпшӹ доно кого дӓ вурс юк вала пырышы якте тӹдӹ вурдыжым кормештен шӹндӓ.
  
  
  Хаммер тӧрӧк сӹнзӓшкӹ, пӹтӓри мӹньӹм пачылтеш, косынка пеледышвламат кловой сӹнзӓлыкым тӹдӹ виштӹ уке ылын, тура выртеш анжалешӓт, мӹнь ӹнянӹде, мӹнь йӹле тенге тӹдӹм пуштын кердӹт. Стилет анжалда тӹ, кынам тӹдӹн лӹвӓлнӹ тыгырын доно ньӹгенӹт. Кӹзӹт тӹдӹ нӓлӹн, тӹдӹ гань погынен лыктеш, вара кидӹш пистӧлетӹм мӹнь докы лӱлтӓлеш. Но тӹдӹ ӹнде колымаш ылын. Диваныш тӹдӹ кымык вазы, кӧргӹш кужы ӱпшӹм тӹдӹн лицӓ тӹдӹмӓт ӧрӹктӓрӹш.
  
  
  Тӹргештӹлӓш цӓрнӓт мам толькы вес боевик кӹвер. Цанни сӓрнӓлӹн, офис мынгеш кыргыж манеш, но тӹдӹм иктӓт шагалтыде дротик ӓль пистолетым гӹц пневматик, туп вӓрештӹндӓ.
  
  
  Отчаянно тӹдӹ тӹдӹм хватен нӓлӓш цацен, тӹдӹм якте шон ӹш кердеп, вара вуйжым амаса ӓнгӹш офис шӓпнен кен, тӹштӹ тӹлнен цӹтӹрӹшӹ, а вара хылнаш.
  
  
  Амаса докы миӓ дӓ мӹнь ужам, мам офис кого иктӓт уке. Молывлӓ докы сӓрнӓл мӹнь ужым. Коридорыш докыла мӹньӹм, спальньышкы, дӓ мӹнь Спенсер эртен. Эрик паштек мӹнь.
  
  
  Молы вӓре ужеш ма шӹмленӹт. Эче ик гостиныйыш, ӓмӓл кӹдеж дӓ кухня. Ма вооруженный пыдыртымым цаклат, тӹдӹ кухняшкы бутербродым качкыт. Спенсер тӹдӹ ик моаш лиэш. Пырымы семӹньок мӹнь тӹ выртын, кынам тӹдӹ угӹц пневматик пистолетвлӓ гӹц луӓш. Цор ия тӹдӹм пуштда, ӓ ганьок тенге, кыце дӓ Зак. Мары ӧрдӹжӹш нӓлмӹ чымалмыла, кынам кӱ welby револьвер лыктын.32. Ала-могай аяр тӹдӹм вӓшке ак ынгылдара, тӹдӹм лӱэн кердеш. Покавлажы тор дӓ пистолетым дон кӹдеж гӹц сӹсӹрген спенсер кымдем мӱгӹрӓ, стеняш тӹ комдык шуэн колтен. Пӧкенвлӓм дӓ тӹдӹн лицӓжӹ гӹц севӓл мӹньӹм хватен, тӹдӹ годым мӹнь тама гӹц револьверӹштӹ. Пӧкенвлӓжӹ керӹлтӹн, шӓлӓнен дӓ лицӓ тӹдӹ гишӓн. Пистолетш шелӹн то, тупеш дӓ мары кӹвер сепнен, оружидеок ямденӹт. Спенсер, стеняш ырлаш, пистолетвлӓ гӹц тама у пневматик.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь саслем. - "Кычен, чорт возьми!"
  
  
  "Малын?" - шангысы тӹдӹ ядеш. «Мӹнь ублюдок лыкты».
  
  
  Тӹдӹ тамам уштыш. Мӹнь тӹдӹн лицӓ гӹц мышкынден, стеня вуй дӓ тӹдӹ гишӓн. Руэ пистӧлетӹм мӹнь вара, тӹдӹ тенге тӹдӹ мӓ ямденӹт. Тӹдӹ кухняшты кафель седӹрӓ мычкы мӱгӹрӓлт, мӹнь ошеломленно дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш.
  
  
  «Мӹнь келесем, вычал», - мӹнь мугыматаш.
  
  
  Мӓмнӓн сӹнзӓжӹм выртешӓт вӓрештеш, вара тӹдӹ сӹнзӓжӹм кымык ӹштен, ӧрдӹжлувлӓжӹмӓт шушырвлӓ доно роал. Тидӹ шушыр кӓпӹшкӹжӹ гань проставлӓ ылыт, но мӹнь тидӹ кӹзӹт когон ак тыргыжландары. Толмем анзыц мӹнь дӓ стрелоквлӓм йыхыш вала. Тӹдӹ сӹнзӓжӹм пачеш, эче а тӹдӹ аяр цилӓ кӓпшӹ доно кредӓлӹнӹт. Шоэ эдем тӹдӹ гӹц иктӹжӹ ылеш, тӹдӹ природым иммунитетвлӓ препаратвлӓштӹ токсичный пӓлдӹртӓш лиэш, ма гӹнят, полный агыл, тӹдӹ пушташ покта кураре олен агыл, а вик. Сусу мынь лиам, тидӹ ма тенге. Лин кердеш, мӹнь кӹчен нӓлӹн кердӹн.
  
  
  Тидӹ кухняшкы пыра Эрик т, револьвержӹм тӹдӹ и эчеӓт лӱлеш. «Тӹдӹ тиштӹ уке», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Неудачник ӹрзен тӹгӹрӹш дӓ мӹнь кыча. "Ставрастать Кышты?" - мӹнь ядым.
  
  
  Мӹнь мары анжалда. "Тӹньӹн махань дела?" Американский фанатикше ставрос гӹц эче ик ыльы, но тӹдӹн кужы ӱпшӹм ак ли техеньӹ, Хаммер гань.
  
  
  Мӹнь лук «люгер» кобурам дӓ тӹдӹ гӹц шалахай бандитвлӓ шӹргӹлужӹм темдӓлдӓ. «Мӹнь тӹлӓт келесӓш гӹнь, кышты тӹдӹ, мӹньӹм ыжаташ, врачшы докы обращаен тӹнь жеп маныт, ытараш манын тӹлӓт». Конечно, тидӹ алталы ылын. «Тӹнь отказет гӹнь, мӹнь курокым темдӓлдӓ. »Манын.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжал ужына да аклена. «Келтӹмӓшӹн, яра, - келесӹ тӹдӹлӓн шангысы. Аяр тӹдӹм ӹнде ӹштӹмӓш. «Лачокшымок гӹнь, тӹнь мӹньӹм ытарен».
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  «Миконос кемӹлӓ».
  
  
  Эрико доно мӹньӹм икӓнӓ-иктӹштӹм анжалыт. Миконос ик вӓр гӹц кок остров лин, кышты Ставрастать элитный повстанецвлӓн корпус ӹшке ӹштӓ. «А ӹнде шайышт пуаш», - мӹнь келесем, тӹдӹ лицӓшкӹжӓт Люгер темдӓлдӓ. "Нерген увер тӹдӹ полковник?"
  
  
  Бандитвлӓ йӹрӓлтен, тӹдӹ вычыдымы вара кӓршӹм цӹрежӹм вашталтылеш. «Коцикас Цанни токем звоня. Вӓшештӹмӹ коп гӹц иктӹжӹ. Келесемӓдӓ, мам эдемвлӓ дӓ мӓмнӓн лейтенант порядокым, мам полковник дӓ колымы».
  
  
  "Черта махань?" - Спенсер сӹгӹрӓл.
  
  
  Вӓшештӹмӹ Спенсер ӧрӹктӓрӓш лиэш, а мӹньӹн уке. Быстро шаналта Коцикас Полковник, звонок шактен годым, ик полицейский гӹц дӓ трубкам пуэм. Коцикас пиштен, манаш гӹнь, тӹдӹ шаяжым ак келесӹ пентхаус увервлӓм, Ставрастать доно эдем тӹшкӹ кеӓ ыльы. Мӓлӓннӓ жеп гӹц ак ли действим коцикас келӹштӓрӹмӹ келесымаш, мӹндӹркӹ кеӓт дӓ седӹндоно тӹдӹм ӹштӓш манын, яжола чучын. Тидӹ ышан ылын, но ак керд пӓлен полковник, ответ манын, полицейскийвлӓ нӹнӹ тӹдӹм пуэн, шӱмешӹштӹ ирӹкӹм пуа ставроса пентхаус коден, тӹдӹ мӓлӓннӓ тӹшкӹ шошым гань.
  
  
  "Малын Миконос Ставрос кеӓ?" - мӹнь колаш чадыр стрелкавлӓ ядеш. "Обзор войскам пуат?"
  
  
  Пиш когон тӹдӹ кахыраш эче ик карштыш. «Мӹнь врач пуэн», - тӹдӹ шӱлӓлтӹш.
  
  
  «Пӹтӓри хытыраш».
  
  
  Шамаклан тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Тӹдӹн кок лагереш ужын. Тӹдӹм ӹштӓш манын, войскышты афиныш кандышы ылыт. Миконос келесен командующий-ма гишӓн гӹнят, войскышты ӹшкежӹ ак кай манын, кӹзӹт ак Минуркос гӹц уверӹм нӓлмӹ. Тӹдӹ пиш худа ыльы ставрастать. Нӹнӹн тӹш толмышты, манын командывая личны ӹшке».
  
  
  Мӹнь кушкеш. Чӹмӓлтеш дӓ пӱэргӹн цӹтӹрӓлтшӹ. Тӹдӹн лицӓжӹ кӓкӓ лиэш.
  
  
  «Тишец кемӹ», - мӹлӓнем приказываймы. Спенсер мӹнь докы сӓрнӓлеш. "Тишӓкен кодыт."
  
  
  Шӹдӹн тӹдӹ юк шакта. «Мӹнь сусыргенн, Картер».
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм тӹшлен. Тидӹ всего шушырым веле ылыт, кыдывлӓ нимат ак жизненно важный ылын. «Тӹнь донет соок ылшы тӧрлӓш», - манам мӹнь. «Тидӹм тишецӹн повязкым Хоуку пӹтӹрӓлеш дӓ пидӹн. Пӹтӓртӹш событивлӓ гишӓн шайыштеш. Мӹнь врач минуркос ӱжӓш ядыт, кыдывлӓ сӱсӹр гишӓн тӓ, хына. Ядмашвлӓ улы?»
  
  
  «Дӓ», - манеш тӹдӹ. «Малын тӹнь ам шаны, мӹнь тӹнь сагаэт лиӓш манын Миконос келесымаш?»
  
  
  «Изи келеш тӹнь тӧрлӓнӹ, Спенсер.
  
  
  Кӱлешан ставрастать ax уштыш. "
  
  
  "Хоуку тидӹ келесӓ?" - шапышы тӹдӹ ядеш. «Тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм доно заданиш веремӓн тӹдӹн рекомендуйымы».
  
  
  «Цилӓ келесен тӹдӹ, ма шуэт». Мӹнь амаса докыла сӓрнӓл кеӓ, нӓлмӹ «люгер» кобурам. «Ай, Эрик».
  
  
  «Мам мӹнь тӓмдӓм выча, вычал веле, тӓ мӹньӹн пока гӹц уверӹм ам получайы? - Спенсер ядеш.
  
  
  Тидӹ гишӓн дӓ мӹнят шагальым выртеш шаналтен: «Иргодым ирок качкышеш годым тӓ кен кердӹдӓ. Историм газет варарак тидӹ гишӓн шайыштеш. Минуркос звонялаш тек полици дӓ цилӓ тӹдӹлӓн шайышт пуа. Минуркос пӹтӹрӓл кычат дӓ тӹдӹ полковник коцикас ядеш. Тӹдӹн докы мӹньӹ мӱм дӓ ставроса миконос ылмыжы годым, тӹштӹ гӹнь тӹдӹ. П нӓлмӹ лит ирок тӹдӹ иктӓ-махань увер гишӓн, дӓ ма лиӓлтӹн тиштӹ коцикас пӧртӹш ».
  
  
  "Серджиу А ма гишӓн?" - Эрик ядеш.
  
  
  «Токы колтымым», - манам мӹнь. «Тӹдӹ яжон кӹшкен, дӓ тӹдӹм ӹнде ӹшке семняэт докы пӧртӹл кердеш».
  
  
  «Картер», - манын Спенсер.
  
  
  "А-а?"
  
  
  «Вес гӓнӓ мӹнь яжорак ылам».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Хорошо», - манам мӹнь. «Кен, Эрик. Стервятник келеш ма кычен».
  
  
  Луымшо глава.
  
  
  Кыце ирок кечӹ ялава нелӹ шӹшерӓн гавань миконос сапфир киӓ. Тидӹ нӓрӹ кого дӓ изи пышвлӓм кӧргӹштӹжӹ гавань доно катер кокшы дӓ цӹлт ылеш круизный нолаш корабль чучам, стеня сага шалга йӓкӹр тангыж. Миконос корабль ак пыреп. Трап багаж доно катер доно пассажирвлӓм пыйге кид валаш вӓрештӹн, кыды изи сиреш группыш нӹнӹм канденӹт.
  
  
  Тидӹ приключенивлӓ дон кӹтӹк эрико ак эртӓрӹ. У островыш кен дӓ мӓ мӹнгеш толаш корны мычаш якте автобус аэропортшы лакы цӓшӹжӹ вес сола улы. Кафе ӹнде мӹнь сир гӹц левӓш лӹвӓлнӹ шӹнзен паруси, пӧкенӹш тӧр сарай вӓрлӓнен, шеклӓнӹдеок дӓ, пыш гань вӹдӹшкӹ кыча гӹц шукердӹ полдюжины цилӓжӹ мӹнь луцкы усиӓн моряк раскрасить нолаш ярдым грек. Набережная направленивлӓжӹ мӹнь гӹц кокшы сӓрӹмӹ - радамым кафе ошемдат пӧрт доно, изи дӓ отель магазин. Nescafe мӹнь подылам, американский кофе тистӹжӹм греков честь висвис, дӓ анжы, олым шляпӓ кугуза гань дорц эртӓт, пеледӹшвлӓ дӓ выжалымаш виноград. Тидӹ атмосферӹштӹ ӓшӹндӓрен нелӹ ылын, мӹнь тиштӹ ма лин манын, эдемӹм пуштыныт.
  
  
  Эрика мӹлӓм ак ли ыльы. Урок пӹтен тӹ ош набережная верештыл гӹц мӹндӹрнӓт агыл манын, шонгы вӓтӹ мон, кыдывлӓ тӹ и перви Миконос мыжыр доно пӓлӹ кодын. Та хоть махань лиаш келеш гӹнь-информация о Миконос гӹнь, тӓ докыда обращаем таужо шальы кыва ш, ӹшке томашты тыр кӹдеж тӹдӹлӓн сдайӹшым. Нӹнӹ цилӓн пӓлӓт. Островыш кен дӓ пӓлӹдӹмӹ гишӓн военный лагереш эрик пӓлет, тидӹ кышкы лагерьым командир кердеш ыльы, вет мӓ, векӓт, тӹштӹ Ставрос мон.
  
  
  Лач мӹньӹ тӱнӹ «Нескаф», кынам Эрик, анзыкы ӹрзӓл доно кафе кужы корны, ылат нарынзы ялашым чиэн, кӱ шолыштеш лин ле йошкар ӱп сары. Мӹньӹн эчеӓт цилӓ ясы ылмым пӓлет, малын техень цевер ӹдӹр, кыце Эрик улмаш сӓндӓлӹкӹш ушымы. Тельыш ты марла лӓктӹн дӓ яхты ош йӓктӹ виллон доно паян эдем кӱлӓн келеш-Авив. Ӓнят тидӹ тӹ ылмы цилӓ ӹшке сӹнжӹ улы. Ӓнят, тӹдӹлӓн агыл тидӹм пӓлен. Анж алаш тӹдӹм веле ак яхты вкусей.
  
  
  «Тӹнь кышты турист семӹнь, Ник», - йӹрӓлтен тӹдӹ, мӹнь сагажы шӹнзӓ. «Пинжӓк галстук исключени дон».
  
  
  «Эче мӹнь цӓшӹм пуэн», - манам мӹнь. "Мам тӓ пӓледӓ?"
  
  
  Тӹдӹ шокшы чӓйӹм цӓшкӓштӹ официантвлӓ ӹштӹктӓт, дӓ тӹдӹ кеш. «Яра, мӹнь иктӓ-ма кеӓ. Ондакше п Мария шайышташ ак шо. Тидӹ дорцем мӹндӹррӓк островитянин п лаштыра, дӓ хоть-махань эдем тиштӹ ылын ак кел, - йӓл».
  
  
  "Мам келесӹнежӹ ыльы?"
  
  
  Эрик попаш тӹнгӓлӹн, но тӹдӹ вӓрештеш вычал, чӓйӹм официантвлӓ годымат тӹдӹм кодыде. Тӹ годымок, тӹдӹн вижӹ доно сакыр миска гӹц изиш опталеш. «Лагерь дон йӹгӹре ылеш орносый пляж, кӧргӹштӹжӹ веле сӓрнет дӓ мыжыр островитянин. Лагерьӹштӹ ӹлен сага командир вилле арендуят. Галатис тӹдӹ ужеш. Тиштӹ отельыш шывштен американецвлӓ доныжы ик кок кок таксист« Рений ». тӹрӹштӹ шӹнзӓ; нӹнӹ тидӹ вӹкӹ нӓнгеӓт галатис виллон эдемвлӓ вара ».
  
  
  «Паша разведывательный дӓ мӱм, Нистр мисс», - манам мӹнь. «Кен, рений кыдалеш».
  
  
  «Мӹнь веле шӹнзӓ», - тӹдӹ вуйым шиде. «Мӹнь чӓйӹм полчашка лиэш эче».
  
  
  «Эче варарак тӹнь мӹлӓм канденӹт корка». Икманяр оксам мӹньӹм стӧл вӹкӹ шуэн.
  
  
  «Хорошо», - маньы тӹдӹ, эче талаша чӓйжӹм подылеш, а вара куза, паштек мӹнь маньым.
  
  
  Ма дорц эртӓт дӓ изи площадьышты доно набережная группыш кафевлӓм пачмы, автобус кышты шагалмыла, хала тӹрӹшкӹлӓ кеӓ. Площадь да пӧртеш штаб почто полици лӓктеш, дӓ шапкаланен тошты статуй той геройвлӓ тӹштӹ шалгенӹт. Тидӹ площадь мам эртӹш, кварталыштыжы гӹц изиш дӓ шукыштат рений набережная сӓрнӓл тольы. Тидӹ отель многоуровневый ли, садыш ты анзылны ганьок тропиквлӓ дон кырык ӹштен.
  
  
  Верц пингӹдӹ йӓктӹ регистрация п уначе сӓмӹрӹк эдем ӹлӹшӓшлык. «Мане, американецвлӓ тенгечӹ кок толыт. Нӹнӹ тӓмдӓн тӓнгдӓ?»
  
  
  Нӹнӹ ужде кыце? »- мӹнь ядым.
  
  
  "Ай-ай шаналта." Тӹдӹ гӹц лыктеш дӓ, тӹдӹм пачын лӹвӓлнӹ прилавкышты журнал. «Ааа. Смит мистер Мистер Браун дӓ».
  
  
  «Мане. Нӹнӹ мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ», - манам мӹнь. «Кӹдежӹш нӹнӹм махань? Ма ӧрӹктӓрӓ, нӹнӹм».
  
  
  «312. Но нӹнӹ ӹнде кенӓ. Тӹшец нӹнӹм, мӓ кечӹвӓл качкышым отельӹш толмыкы якте».
  
  
  Мӓ соикток цилӓ кӹдежӹм тергӓ. Мӹнь амасашкы стучалаш, а вара спецэффект дон пырын, отдел спецэффект гӹц ырвезывла пумы. Ӱмылкам ма дӓ лӓктеш. Кровать эче кок кого ак ли тӧрлӓш, а стӧл вӹкӹ ямдарым пеле виска йыд охыр шалгат. Ставрастать ак йӱ айо, шаналтышым дӓ, тӹдӹн тӓрзӹ ма тидӹ ылеш, кыды тӹдӹн сага канда, тӹ ӓрӓкӓжӹм подылын.
  
  
  Скотч гӹц пасна таманяр окуркывлӓ дӓ, большы нимат ак кодеп, нӹнӹ. Ставрастать, векӓт, багаж сага ак нӓлмӹ. Ӓнят, тӹдӹ мам ӹшташ келеш ылын, шукы жеп и нӓлеш. Телефон йӹнгӹл тӹдӹ вӓрештеш гишӓн пӓлӹмӹ эдемвлӓ, келесӹ Минуркос, тергӓ дӓ Галатис лояльность, лагерьӹштӹ командир. Галатиса ӹлен производство эксӹкӹш вӓрештмӹ гӹнь, чонгештен ак колыштеп минуркос тӹдӹ приказ ылын, кӹзӹт тӹдӹм ак пыдырты гӹц уверӹм колын. Тенгечӹ Ставрастать раз толын, Галатис ӹнде колымаш лин кердӹн.
  
  
  «Мӓмнӓм яжон виллон кен», - манам мӹнь.
  
  
  «Тӹнь мӹнь донем, Ник».
  
  
  Получасовой кӹчӓлӓш моат ма вара остатка таксист, кафешкӹ шыпшеден узо. Шанымем доно изишӓт мӓмнӓм шывштен кен, нимат ак ли виллон, тӹ годымок мӹньӹн окса пачкым ак анжыкты, тӹдӹ мӓ докы нӓнгеӓ дӓ пӱгӹрген ма вара таксим. 1957 и тырыжалт шевроле тидӹ ыл, пасна ӱжмӹм сӹрен дӓ мамыкын кого чиӓ гӹц шалга. Таксист тошты мотор завоялты, кыды кого пӓгӹрештӹш, кынам мӓ похаль.
  
  
  Кыт мычкы эртӓрӓт вӓкш кӱ корнын худа уж кого остров побережье эртевӹ, тура вӓрӹм капаен эгейский р тангыж. Орносый пляж ганьок ылмы годым, лагерьӹштӹ сӓрӓлеш дӓ ӧрдӹжӹш корным виктӓрен виллон шаргӱ сӧрен. Ваштыр гӹц кукшы забор шӱӓн эртӹмӹ годым, лагерьӹштӹ кердеш пел веле ужынна ма, ыжар зданижӹ, мӹндӹрнӹ йымы. Ма пичӹ вӹкӹ кужы корны гӹц сӓрнӓлеш, тӹдӹ виллон докы нӓнгеӓ. Черепичный пӧрт левӓш толмы годым, мӹнь ядаш таксист вычалеш, дӓ тӹдӹ ӹшкӹлӓнжӹ корнымат такыртен, кымылымат пишок келшен.
  
  
  Цилӓ ма ыльы йӓмдӹ докы, амасашкы стучалаш сӹлнештӓрӹмӹ годым мӹньӹм пуш богаты пыра. У бельгийский эрика револьверӹштӹ ылын, сумочка гӹц шӹлтен, тӹдӹм кычылтмы дӓ ти гӓнӓ тӹдӹ ӹнянӓ. Тӹдӹ выча мӹньӹм амаса сага шалгышы дӓ шамыштына. Пиштен мӹнь «люгер» пинчакшӹ боковой кӹшӓнжӹ дӓ кид дон мӹнь тӹдӹ ылам. Тӓрзӹ, грек ӹлӓлшӹрӓк, амасам пачеш.
  
  
  «Кали меря», - мӓмнӓн вӓшлинӹт. Пакыла тӹдӹн грек. "Командирвлӓ тӓ ужнедӓ?"
  
  
  «Простьы мӹньӹм», - манын, олен тӹдӹ ӧрдӹжӹш шӹкӓлӹнӹт. Ванжаш стеняштӹ ик охоницӓм гӹц кого гостиныйым эрико мӓлӓннӓ, кырык сир гӹц лӓктӹн пушӓнгӹ.
  
  
  "Пожалуйста!" - тьотяжы пелешт английским.
  
  
  Мӓ кӹдеж гӹц кӹдежӹш ванжаш дӓ кого комнатышты олен остатка встречая. Тӹштӹ иктӓт уке ылын.
  
  
  "Командирвлӓ кышты?" - эрик дон тьотям ядеш.
  
  
  Тӹшкӹ тӹдӹн шӹдӹн вуйжым ӹрзӓлеш. «Виллон агыл. Хыналем».
  
  
  Мӹнь ядам. - "Кышты?"
  
  
  «Американец доно кеӓ. Лагерьышты».
  
  
  «Эфаристый», - мӹнь келесенӓт, тӹдӹлӓн таум ӹштен.
  
  
  Утла лӓктӹн шӹнзӹнӹт дӓ мӓ кабиныш. «Лагерьышты мӓмнӓм шывштен кеӓ война», - манам мӹнь виктӓрӓ.
  
  
  "Манын мам ӹштӓш лиэш, кынам тӹшкӹ миэн шон?" - Эрик ядеш.
  
  
  Тӓрвӓневӹ дӓ корны мычкы мӹнгеш пӧртӹш шаргӱ такси гӹц кемешкӹжӹ. «Эче мӹлӓм ак ӹнянӹ», - мӹнь признаем. «Мӹнь веле чувствыен, анжал хоть ма велнӹлӓ ылын».
  
  
  Но тенге мӓлӓннӓ мӹндӹрнӹ ак пыреп. Кынам мӓ мӹнгеш корны сӓрӹмӹ, тӹдӹ печӹн самеш эртӓ, тӹдӹ гӹц таманяр шӱдӹ эртӹмӹкӹ дӓ ярдым, вӓр мынь ужам, махань корны доно лӓктеш дӓ кышты шагалмыла уж кишӓвлӓм воктен шинон-ала орга.
  
  
  Водитель мӹнь келесӹшӹм. - "Стоп!"
  
  
  "Ма лиӓлтӹн, Ник?" - Эрик ядеш.
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ. Ти кодаш».
  
  
  Кабинвлӓ гӹц вален дӓ мӹнь лук «люгер». Мӹнь олен эртен кеш кишӓвлӓм шиннӓ. Дракон воктен тӹдӹн вӓрвлӓм пӓлдӹртӓш лиэш, кышты припарковывать машинӓвлӓ улы. Тӹшкӓ лош вӓрештеш, мӹнь анжыктем, тӹдӹ ма гӹц лӱдӓт. Кукшындирӓк пӱэргӹ киӓ ныгыды кого тышкавлаэш, логерӹм пӹчкӹн дон пылыш гыц пылышыш. Очыни, мӹнь монам Галатиса.
  
  
  Машинӓ толеш дӓ мӹнь келесӹшӹм эрико, мӓ просто шӹнзенӓ дӓ тӹштӹ, ик жеп тыгырым тӹрлӹмӹ годым ма вӹкӹ анжымаш шайыл таксист.
  
  
  «Ӹнде ӹшкежӹ гӹц ик офицерӹн ылшы пелен ставрос галатис ылам», - мӹнь келесӓш нелӹ. «Ставрос мам мода гӹнь, ирок войскавлӓ тидӹ афиныш ӹлӓш».
  
  
  «Лагерьыш ты ма паштек кен ак керд, Ник, - эрик келесӓ. «Тӹдӹ изи арми лиэш манын, тӹштӹ тӹдӹ перегат».
  
  
  «Ма отельӹш толмыкы дӓ ӹнянем, моаш манын, тӹдӹ келесӹш Ставрастать, тӧрӧк мам шанен ылын, тӹштӹ тӹдӹ кечӹвӓл вел. Тӹштӹ ма лиэш тӹдӹм выченӹт».
  
  
  «Рений» мӓ кӹдеж гӹц ытлаш эрико ставрос якте шон. Кӹлӹм пиштеп шӹц дӓ ма лимӹм вычаш. Ир покшал ылын. Краватьым ылшы тӧрлен, мӓ тыргыжланаш ак вӓрешт горничный гишӓн тенге манеш. Мӹнь изи порци кӱ-мӓ коктын темӓш виска, кравать тӹрӹштӹ шӹнзен дӓ ма, тидӹ подылыт.
  
  
  «Малын тиштӹ ма лин ак керд отпускышкы, турист семӹнь?» - Эрик шимӹ. «Нимам ӹштӓш, молыжы кыце мардеж вӓкш миэн, дӓ сӹнзӓм каштын кафе пляж, тӹшлен, сӓндӓлӹк семӹнь ылеш?»
  
  
  «Ӓнят, мӓӓт иктӓ-гӓнӓ ти пырля улына», - мӹлӓнем попевӹ, тидӹлӓн ам ӹнянӹ минут нӓрӹ. «Вес членвлӓн годым».
  
  
  Изи жилеткӓ эрик снимаенӓм, тӹдӹн доно кеӓш ялаш. Шелӹк вашт тӹдӹм веле ылын, тӧрлатымаш ялаш. Краватьышкыжы тӹдӹм у ваза, ялвлӓэм цилӓ тӹ шалген ӓль седӹрӓштӹ, йошкар упшын а ыжар пасна тӹдӹм проста шӓрлен левед шӹнден.
  
  
  «Мӓ донна иквӓреш шукы жеп агыл», - маньы тӹдӹ, потолыкышкы анженӹт. Окня виш пырышы куштылгы мардеж, куштылгын бриз тангыж. «Тӹдӹ гӹц пасна, кыце тидӹ цилӓ ӹштӹ».
  
  
  "Мӹнь пӓлем."
  
  
  «Мӹнь вычен ылын-махань жепӹштӹ иквӓреш тӹ анзыкылашы кердеш. Ӓнят, тӹдӹ нигынамат ак толын». Шелӹк кудашалт тӹнгӓлӹн.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Эрик, тӹнь ма, чорт возьми, ӹштем?»
  
  
  «Мӹнь кыдаш», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹм ит анжы. Шелӹк снимаенӓм ыльы. Ӱ бюстгальтер тӹдӹ изи дӓ тӹдӹм кедӓрӓт. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ кӱшӹц анжа.
  
  
  «Тӹнь ынгылет, мӓ тиштӹ хоть-махань паеш ставрастать пырышы кердеш?» Мӹнь ядам.
  
  
  «Ир покшал тидӹ веле». Тӹдӹ гач колталта дӓ ялаш сӓрӹмӹ нӹнӹжӹ кӹдӓл-ӹштӹн ар цынгыр шыпшылеп. Тӹ лаштыкым веле трусик лӹвӓлнӹ ылын, савыц, кыдывлӓ нимат почти ак питӹрӹмӹ.
  
  
  Мӹнь ӓшӹндӓрем, логержӹ кошкен дӓ мӹньӹш. Сусу мӹнь ире ӹлен ӓшӹндӓрен, тӹдӹ тӹ тергӹмӹм.
  
  
  «Эрик, мӹнь ам тумайы...» - ваштареш ӹлӓш мӹнь цаценӓм.
  
  
  «Жеп ылам», - тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт, краватьыш томно чонгештӓ. Мӹньжӹ анжем, тӹдӹ тӓрвӓнӹ дӓ кӓпшӹм кыце шӓрлен. «Манын ӹшкеок тӹнь келесӹшӹц Ставрастать, векӓт, весӹ лоштыш ирок гӹц ылшы командирна у лагерьышты».
  
  
  «Ма тидӹ лин ак керд ӹняненнӓ», - мӹнь манам, кынам мӹнь тӹдӹ прӓжӓжӹм кудашалт. Вӹршӓрӹштӹ шӹреэмӹт дӓ кӧргӹшкӹнӓ тӹ гӹцӓт шиӓш цӓрнӹш, мӹнь пӓлем.
  
  
  Дӓ тӹдӹ мӹньӹм докы мӹньӹм ӹшке токыжы тӓрвӓнӓ. Мӹнь ӹшке кымыл доно онгжым шалахай кидшӹ докы чонгештӓ.
  
  
  «Мӓ ӹнянӹшӓшлык ылына кыце, Ник», - тӹдӹ шӱлӓлтӹш, кид вургеш керӹл.
  
  
  «Махань Ну, - мӹнь шаналтышым. Амасам тӹкӹлӹш. «Люгер» досягаемость кымдем куштылгы ылеш. Ставрос якте мам колам гӹнь, кӹдежӹш пыра. Шижмӓшвлӓжӹ дӓ мӹнь тӹдӹ ылам, дӓ мам Эрика. Ӓнят, тидӹн пӹтӓртӹш гӓнӓ.
  
  
  Мыньым уп сӹнзӓлӓ йыла дӓ ирӹкӹн пуаш дӓ кӓпӹм оржан эрика сӓрнӓл кеӓ, шӹшер тӹдӹн пулшыш йоген, дӓ тумаяш лиэш ма, кынам-гӹнят шукырак ӹдӹрӓмӓшӹм вычаш, эрик нистр дечем. Хоть-махань вӓрӹштӹ. Хоть-махань жеп.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм шывшалам, тӹдӹ нӧрен дӓ ышмам дӓ шокшы лиэш, дӓ тӹшкӹ, мӹнь докы кыце тӹдӹ тӹрвӹвлӓжӹм цат пӹзӹрген, ядмашем улы. Кынам мӓмнӓм шыпшалын, тӹдӹ мӹньӹн кыдашам, дӓ мӹнь тӹдӹлӓн цӓрен сӹнгӓш агыл. Киӓ краватьышток иквӓреш ма вара, мӹнь дӓ шолышташ дӓ тӹдӹн дон ӓрдӹм трусик вашт. Мычашешӹжӹ тӹдӹ мӹлӓнем палша, нӹнӹ шот доно кӹреш.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь докы кырма дӓ сӹнзӓвлӓжӹм кымен доно вазымы тупешӹжӹ нӓрӹ. Мӹнь тӹдӹн докы лишеммӹкӹ, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы шыпшыльы. Поцеловаться мӓ угӹц ӹлӹж кеӓ, дӓ мӹньӹм кычыш дӓ тӹдӹм шӹмӓн. Тӹ годымок мӹнь ӹшкеок шыпшылам ыльы, жеп, кынам тӹдӹ кымылжым гӹц ышма пачылтеш, а вара тӹдӹ логер гӹцем сӹсӹргӹш ӓнгӹрӓш лапка.
  
  
  Ӓрдӹ ваштареш мӹнь тӹдӹн тӓрвӓнӓ, строгий инициатива доно анжыктат. Мӹнь келесем, тӹдӹ шотыш шӹкӓ. Койка кӱшкӹлӓ дӓ мӹнь гӹц айырлымыжы ӓрдӹм тӹкӹлӓлт, а мӹнь кӧргӹш когон пырен.
  
  
  А вара мӓнмӓн хӹдӹртӹш пыдештеш. Кого тӹдӹн сила толеш дӓ, маняры мӹнь кынам-гӹнят тумаен, цӓрӓ кӓп цӹтӹрӓ дӓ ӹшке ви доно веле цӹтӹрен дӓ поктен эртен кемӹ паштек весӹ гӹц ытараш лиэш мӓ коктын пыдыранзык, мам тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ когоэмеш. Кыйыр кымыл доно пышкыды кодын, тӹ лаштыквлӓм мӓ шӹвӓлӹнӓ дӓ сек келгӹ пыра.
  
  
  Вӓшкен чиэн. Ирок эче ак шӹкӓл лиэш. Тенге гӹнят мӹнь лӱдӹн тӹнгӓлӹн, мам Ставрастать лӓктӹн ак керд. Ӓнят выча тӹдӹ самолет аэропортшы афиныш ӹлӓш. Келесен кердӓм ылгецӹ, тӹдӹм, мам кечӹвӓлеш толам гӹнь веле, махань корны доно поктышо валташ манын.
  
  
  Кымлы луатикшӹ ылын. Пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ эче эрик подылын, тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ дӓ кушкын толмыштым, нӹнӹн тӹдӹн лицӓжӹ анзылны кайын.
  
  
  «Мӹнь вестибюльыш кемӹ», - луатикшӹ кымлы вӹц тӹдӹ келесӓ.
  
  
  "Малын?"
  
  
  «Ӓнят, пӹтӹрӓлӓт дӓ план тӹдӹм вашталташ», - маньы тӹдӹ, кӱ йӹле сигаретӹм шыпшмы. «Кердӹн-нӹнӹ иктӓ-мам пӓлен».
  
  
  Тӹдӹм мӹнь шагалташ ак цацеп. Ты ылшы цилӓ пыдыранен, гӹнят, пӹтӓриок яратымаш мадон мам ӹштӓт.
  
  
  «Яра, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тура ставрос гӹнь, но тӓ гӹцтӓ, тӹдӹ ӹшкежӹ ак нӓлмӹ. Тек нӹнӹ тишкӹ толын».
  
  
  «Яра, Ник. Сӧрӓ».
  
  
  Мӹнь кеем, кӹдеж эрика почешем коштеш тӹнгӓлӹн. Мӹнь ӹшкежӹ когарш. Кӱлешан ли манын, мам ставрос тишкӹ канден. Кужы жеп ситӓ ма тӹдӹм покта.
  
  
  Вӹц минут эртӹмӹкӹ цилӓ ик стендӹм Эрик регистрация отель вален, мӹнь юкшы коридор годымок коленӹт. Мӹнь 9 лыктеш-люгер ммш дӓ амаса докыла лишемӹт. Мӹнь колыштам. Ик юк эчеӓт шакта. Мӹнь вычен, но нимат ак ли. Мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ амасам олен пачеш. Дюйм тӹдӹм пачын, коридорышты мӹлӓм кайын колта. Иктӓт ак каеп. Мӹньӹм анжал дӓ тӹшкӹ анжалда холл шалга-тиш.
  
  
  Нимат. Арко улы ви коридорыш лӓкмӹ сад. Мӹнь кеем, ончалеш у дӓ нимат ак уж. Амаса коридор мычкы иктӓ вӹцлӹ фут лиэш садвичӹштӹ. Мӹнь йӹлерӓк тӹш валат, дӓ остаткаэшӹжӹ сдаялт ӱмылкам. «Наверны, нервӹжӹм мӹньӹн кымдемӹм лит, - мӹнь решен. Мӹнь кӹдежӹшкӹ пырымы амаса докы миӓ дӓ приоткрытый.
  
  
  Мӹньӹн гань веле пижмӹ паштек амасам питӹрӓ паштек тӹдӹ ӹшке манын, мӹнь цаклен пел сӹнзӓвлӓжӹ тӓрвӓнӹдӹмӹ ылыт, но варарак лин тӹргач, манмыла отреагировать. Вуй карштен, мӹньӹн шӱштӹ веле головокружительный шӹдӹр дӓ шӱдӹнгжӹ тӹкнӓ. «Люгер» мӹньӹн кид гӹцем сӹсӹргӹш. Мӹнь кыча дӓ амаса кӧсӓк пижмӹ паштек, мӹнь тӹ годымок тӹкӹлӓлт. Мӹнь ӹшке анзылныжы тӹдӹ пел лицӓжӹ у дӓ пӓлӓт гӹнь, пентхаус афиныш уж. Тидӹ пӹцкӓтӓрӓкӹн лицӓжӹм костанла ставрос адриан ылын. Логерӹштӹ шӹргӹ юк лыктеок дӓ тиды животныйвла тӧрӧк мӹнь докы кырма. У но вара эче ма доно вуй гӹц ӓнгӓлтевӹ, дӓ кӧргӹштӹштӹ сотым тылжы ӹлӹжӹн. Мӹнь шим цӹреӓн тангыж, пӹлгом лоштыш тангыж доно дӓ ш ш линия ак ли горизонтвлӓ. Массышты мӹлӓнем цилӓ тидӹ турген цымыргат дӓ пӹцкемӹш ушненӹт.
  
  
  Вуйым-луатикшӹ.
  
  
  «Тӹдӹн шам».
  
  
  Мӹнь юкем колат вӹдӹлӹн, вуйта мӹнь тӹдӹн докы кыце вес кӹдеж гӹц кеӓт. Сӹнзӓжӹ пачылтмым мӹньӹм, но мӹнь нӹнӹ сфокусировать ак керд. Мӹнь ӹшке йӹрем кужы форман у тургым.
  
  
  «Ӹнян, сӹнзӓм пач».
  
  
  Юк дон пӓлӹмӹ ылын. Адриан ставроса тӹдӹм ир. Анжен мӹнь тӹдӹн важвлӓжӹ шӓрлӓт. Мӹнь тӹдӹм ужынам лицӓ раскыдемӹ. Цаштыра анжымаш, лицӓ гӹц залысина цаштыра, ӱпӹштӹм сӹнзӓ у и дӓ пӹцкемӹш, уштӹ да ӓнят, тӹдӹ мам пуэн мӹлӓм нӓлмӹ. Кок лицӓэт покаш ты мӹнь вес семӹнь анжалда. Кловоялгы сӹнзӓвлӓжӹ сӹнзӓ вӹлнӹ ик ӹрвезӹн шӱм гӹц шалахай кӹцкӹжӹ шимӹ. Телохранитель бразильский Ставрос тӹдӹ мӹньӹм принимаяш. Мары пуэт ыльы дӓ сӓмӹрӹк хаки вес формым чиэн пеледӹш. Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ тӹдӹн офицервлӓжӹлӓн, нӹнӹм вашталтен Галатиса казнен.
  
  
  - Тенгежӹ, - аяран ставрастать юк дон келесӹшӹм. «Окт мойщик». Мӹндӹрцок ваштылмы лый тӹдӹн ӹшке шотан. "Лачокок тӹнь кӱ ылат?"
  
  
  "Лачокок тӹнь кӱ ылат?" Мӹнь отвечӓйӓ, вуй итӹрӓйӓш цаца, шоаш цаца. Эрик ӓшӹндӓрен мӹнь шаналтышым дӓ, мам нӹнӹ тӹдӹлӓн ылыт мон.
  
  
  Мӹнь дӓ мӹньӹн севӓлеш лапажым ставрастать шайык лыктын, мӹнь тӹнӓм веле цаклен дӓ, пӧкенӹш шӹнзӹн ма вик. Нӹнӹ кӹлдӓт, но «Люгер» ак ли. Мӹнь соок эче пулыш вӹкӹжӹ колталта курткым хьюго лӹвӓлнӹ шӹнзен. Пӧкен гӹц мӹнь изиш веле ак кенвазы, кынам удар вӓрештӹндӓ.
  
  
  Келеш мӹлӓнем ставрастать пӱгӹнӓлмӹкӹжӹ, тӹдӹ попалта годым, леопард гань ылшы ырлаш тӹ юкет. «Мӹнь ужынам, тӹнь мӹньӹм ак цаклы», - тӹдӹ чушлаш. Мӹнь ужам, кыце офицер тӹ армейский анжалда. «Пӓлем тӓмдӓм ӹнде, пӓшӓнӓ мары дон махань улы».
  
  
  «Мане, псих, - мӹнь шаналтышым. Чаманен айда, вес кыча. Ӹнде мӹнь ынгылем, малын нӹнӹ Стервятник тӹдӹ манын. Ти гӓнӓ ышма когон мӹньӹм кычыш. Тӹдӹ виӓнен шӹнзӹн, да руалтен драматичный тӹгӹр анзылны кышкед шуэн. Массышты шушыр ваче анжаш мӹньӹм тӹдӹ, векӓт, тыл. Тол, тӹдӹ шукы нӹнӹ кӓпӹм мӱдӓш.
  
  
  "Тидӹ тӹлӓт у?" - тӹдӹ мугыматаш, тӹдӹ яргата у сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. «Тидӹ мӹнь квартирӹштӹжӹ нӓлмӹ пожар годым, ӹрвезӹ ылмыжы годым. Ӓтяжӹ мӹнь сигаретӹм нӓлмӹ вӓрӹм пижӹктен, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ йиш лин действим лып остатка серия шагалеш. Но мӹнь кен, ынгыла. Ит шаны манын, мӹнь адж вӓрештеш, мӹлӓм вет уже тӹштӹ лит ".
  
  
  Тидӹ ма тенге кого тум монографивлӓлӓнжӹ ставрос ужаш лиэш. Тыл иктӓ-мам тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ защелкивать. Йӱлем цилӓ тӹдӹ, ма шӱмӹш кодшывлӓжӹ веле кодыныт, сыцанг тонг. Полдыштыде тӹгӹрӹш тӹ годымок, мӹнь ынгылем, малын тӹдӹ тенге тӧр шалга. Яры ылмым, тӹдӹ гӹц цилӓ цаштыра ылшы ваче-зарубцевать тканьвлашкӹ.
  
  
  «Тӹнь ӹнде ынгылышым», - мӹлӓм тӹдӹ чушлаш. «Мӹнь ӹнде тӹнь келесӹ, тӹнь кӱ тӹлӓт тиштӹ ма ӹштен, Миконос келесымаш, шпионий мӹнь верц».
  
  
  Ӹрвезӹвлӓ тӹдӹм мӓ сагана шоды темнолицый кӹшӓнжӹ гӹц лыктын-тӹдӹ кӹтӹкемӹн, виднӹ, тоеныт, цилӓ случайвлӓмок гӹнь, мӹлӓм ситӹш ороды ылынам, манын сӹгӹрӓл ставроса шуа.
  
  
  "ЦРУ тидӹ?" Юквлӓм тӧр Ставрос мӹнь яктеэм шоде. "Шимӹ галатиса тӓ, каеш Минуркас?"
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ ӹжӓлӓйӹшӹ ылеш ыльы, тӹте цилӓ пӹтӓрӓш лиэш ыльы. Отельӹш ял ак эрик орланен ӹлӓш гӹнь, кыце толын, тишкӹ тӹдӹ йӹле толын ылын. Мӹнь шӹндӹнедӓ гӹнь, тыдым анжен, дӓ тӹдӹ кӹдеж ак ли пленницыжы ак пыреп. Тидӹ ваштареш ылын, сознательный ылмыжыдон дӓ мӹнь манын, тӹдӹлӓн палшыкым пуэныт.
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь. «Мӹнь гӹц ЦРУ».
  
  
  «Аха, тӧр лӓктӓш», - манын Ставрастать. «Тиштӹ тӓ дӓ, ваштареш переворот ӹштӓш манын мӹнь?»
  
  
  Мӹнь сӹнзӓжӹ шӹдӹн ставрос маниакальный ӹлӹжӹн.
  
  
  "Иктӓ-ма тидӹ йыхыш."
  
  
  «Махань детальвла ЦРУ шӹвӓл тидӹ?» - Ставрастать ответӹм ядам.
  
  
  Мӹнь ӧрӹм. У шукы гӹнь мӹнь келесӹнем ылын, тидӹ шоя шергӹ ылын. Нӧлтал хаска у тоеныт.
  
  
  «Вычал», - пингӹдӹн акцент сӓмӹрӹк офицервлӓлӓн келесем. "Йон доно палдырташ тыменяш греция шукердӹ мӓлӓннӓ, пу гӹц сотрудничество темӓш питӹрнӓлтӹн. Но у юкан ылын, техеньӹ ти докы лишемӓш манын ядыштеш.
  
  
  Хоть-махань йон ылеш, лагерьӹш пӧртӹлеш. Ма доно тӹдӹм ӹшке нӓлмӹ ».
  
  
  Ставрастать выртеш тумаялын. «Яра, - келесӹ тӹдӹлӓн цӹвештӹлеш.
  
  
  Мӹнь нӹнӹм пӧкен гӹц ӓвӓлтӓ. Интересный, кышты, чорт возьми, Эрик? Регистрация тӹдӹ ял гӹц толеш ылын. Ӓнят, нӹнӹм соикток тӹ мон. Но мӹнь ядаш амат кердеш.
  
  
  Мӹнь пӧртӹш пырташ нӹнӹ машинӓвлӓ вычышаш годым, лагерьӹштӹ пырышы шудеок, мӹнь тӹдӹ гишӓн тумаен, манын палшык стилет гӹц шӹлӓш цацышым. Лагерьыш ты ылмы гӹнь, мӹнь нӹнӹм кандем, тӹдӹ ӹлен лӓктӓш мӹнь нигынамат ам ыл.
  
  
  Кӹзӹт яжо йӧн доно но тӓрвӓнен ак ли. Шоды пистӧлетӹм мӹнь пока пӱэргӹ доно кыченӓт, а вес велнӹ шӹнзен Ставрастать. Офицер, машинӓ виктӓрӹшӹ.
  
  
  Урмашан корны жеп гишӓн шанем мӹнь весӹжӹ хала гӹц корны доно Эрик. Ынгылаш нелӹ ылын, ма тӹдӹндон лиӓлтӹн. Тӹдӹ пӓлен, мӓ тӹдӹ вӓрештеш кӹдежӹшкӹ мӹнгеш толын, тӹнӓм веле кыце шачын Ставрастать.
  
  
  Миля иктӓжӹлӓн мӓмнӓн хала гӹц ылын, кынам коклы уш мӓ анзылны сӓрнӓл шагалеш дӓ сек тура корным ӓнгӹсӹр ярдым машинӓ сӓрнӓльӹ. Мӹнь ӓшӹндӓрем, машинӓ тидӹ мам ужыда, пӹтӓри припарковывать отелеш, тумайышна дӓ техень выводыш, мам тӹдӹ халык менеджмент. Тормозым темдӓлдӓ Офицер, военный машинӓ шагальы дӓ икманяр машинӓ доно вес фут.
  
  
  "Ма тидӹ техеньӹ?" - Ставрастать ядеш.
  
  
  «Машинӓ шӓлӓтен гань ылын», - офицер чушлаш.
  
  
  «Ну, ӹнде корным доно кеӓш карангдаш», - ставрастать командывая.
  
  
  Лижӹ мӓмнӓн вургымла машинӓ доно капайымы, а вес велнӹ тура йырлан. Шалахай вел гӹц шеклӓненӓ дӓ офицер машинӓ докы лӓктӹн кеӓ, корным ӓрен шӹндӓт. Ставрастать, вургымла шӹнзӹ, мӹньжӹ урмашым пачеш шагалеш дӓ амаса вецӹн тротуар, анжы. Мӹнь ӹшкетем шоды машинӓ доно ылына, мары, пистӧлетӹм мӹнь сагажы кычен.
  
  
  "Тӹдӹм кедӓрӓт доно капайымы!" - мӓмнӓн шӱдӹшӹнӓ ставрастать машинӓ сага шалга.
  
  
  «Мӹнь цаценӓм», - офицервлӓлӓн келесем.
  
  
  Тидӹ тӹдӹ остатка шамакшым келесӓ. Вес воктен тӹдӹн годым машинӓм шагалта, мӹнь ужам, кыце эрика сир вуйышты вӹлнӹ кузен. Унагудысо колыштыктем теве тӹдӹ анзылныш номерым кымдемӹн дӓ колымы, лагерьӹштӹ мӹнь нӹнӹм нӓнгеӓш решен. Машинӓжӹм корнеш шагалтыш дӓ тӹдӹ мӓлӓннӓ отель шайыцшы.
  
  
  "Перегӓлт!" - сӹгӹрӓл Ставрастать офицер, кынам уж, мам Эрико револьверӹштӹ марын виктӓрен.
  
  
  Грек сӓрнӓлӹн, кынам пистолетым Эрика лӱэн. Офицереш шачшы ыражвлӓм лепкӓштӹжӹ. Машинӓ керӹлтмӹжӹ доно дорцын тӹ годымок, пистолетш Ставрос Эрико. Пистолетым лыктын тӹдӹ ӹшкеок, мӹнь дӓ орта Эрико гишӓн луктеш ик офицерӹм, мӹнь вет пӓлет, тӹдӹ семӹнь ӹлӓш Ставрос пристрелить. Ставрос тама тӹдӹ, тӹдӹн, тӹдӹ у дӓ дӓ пистолетым ӱрлӓлтӓш.
  
  
  Шоды мары сага машинӓ тама мӹнь, мӹнь ам ынгылы, мам ӹштендӓ пӹтӓриш церотышкы. Остаткаэш, кынам Ставрастать шушыртымы ылын, тӹдӹ мӹнь пӹтӓриок решеннӓ йӹмӹктӓрӓ, а вара эрико паштек кенӹт. Мӹнь ужам, кыце парнявлӓжӹ дон револьвержӹм тӹдӹ ош спусковой ӓнгӹр. Пистӧлетӹм мӹнь кид гӹц кидшӹ доно лыпшальы дӓ тӹдӹ, лӱэннӓ дӓ тӹдӹм оружи, мӹнь сагаэм окнявлӓм пыдыртенӹт. Стилет мӹлӓм лапам ылын. Пистолетш кычен, дӓ мӹнь кӹзӹт шижӹн шотыш шӹкӓл, тӹдӹ кид лӹвӓкӹ пыра. Цилӓнок ӹштен тӹдӹжӓт пӹтӓрӹмӹ лин.
  
  
  Ставрос пулшыш сусыргенн, но тидӹ лач йӧрӓш веле ылын. Вӓшештӹмӹ эрика тӹдӹм тылеш мӱлӓндӹ вӹкӹ кенвазым дӓ, кынам мӹнь гӹц ӧрдӹжӹштӹ машинӓ тӹргештен. Машинӓ шӹлӹн вазаш кычылтмы лап дӓ, пистолет мӹньӹн кидем гӹц весӹш машинӓ докы кеӓ. У Эрик шӹл ставрастать сирӹштӹш ӹштӹктен. Мӹнят юкым раш доно ӹштендӓ тӹдӹ вӓрӹштӹ, кышты шагалмыла цилӓ тидӹм тӹдӹ вычыде, вет тӹдӹ шо, мам эче мӹнь цилӓ пленыш.
  
  
  Но кынам мӹнь вес машинӓ докы толеш, мӹнь ужам Ставрастать. Кок юк тӹдӹм ӹштӹделам, мӹньӹм сагажы шагалтымы дӓ пульы асфальт лаштык. Мӹнь тыл сага машинӓ доно кен корны цыма лык. Ставрастать у тӓт военный машинӓ толеш. Эрика сир вуйышты гӹц лӓктеш, машинӓ дӓ тӹдӹн вӹкӹ лӱэн колта ылын, но промахиваться. Руль ставрастать ылын. Моторым нӓлӹнӹт.
  
  
  Лӱен колтымаш тӹдӹм дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. Турок мӹлӓнем трӱк дӓ машинӓлӓн тореш чонгештӓ. Вес машинӓ докы тӹдӹ иӓш мӹнь цаценӓм. Юк лишемеш дӓ мӹнь ик машинӓлӓн ӹштӓш акелеш вел цыма. Вес тӹдӹ чӹнь машинӓлӓн керӹлтӹнӹт. Киӓ пиш мӹнь вӓреш, лицӓм мӱдӹш, дӓ ӹнянӹ, мӹлӓм ӹш ма царген металлвлӓ керӹлтӹнӹт. Шайыл ходдон велӹш сӓрӓлеш дӓ вӓрӹм шӓрӹмӹ ставрастать машинӓ дон рашкалтыш. Тӹдӹ халашты пӧртӹлӹнӹт. Ходышты гач тӹ веремӓн эче ужаш лиэш. Мӹнь нержӹм виктен, шинон дӓ кышкед шуэн вӓрештӹн, но тӹдӹ пакыла кыдальы. Кок юк эрик ӹштӓ, дӓ пульы шишкен гӹц машинӓ ак ставрос лектын вӓрештӹндӓ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм сӹгӹрӓл колта. - "Чорт!"
  
  
  Мӹнь кӹньӹлеш дӓ амаса пачаш машинӓ шӓлӓтен. Тротуар кенвазы дӓ мӹнь кидшӹм амаса логен. Машинӓш шӹнзӹ дӓ мӹньӹм анжен машинӓжӹм завоенӓт. Цилӓ заработать кымшы доно анжа.
  
  
  Мӹнь эрик машинӓ дон вӓшлимӹ годым, мӹнь пыртымы передачы.
  
  
  Ставрос корны мычкы чӹнь толшы мам мӓгӹрет. Мам тӹдӹн нырыштыжы сӹнзӓ кычыш, хала якте шон, а варажы мон машинӓ набережная шуа. Бензин пӹтен дӓ ма воленат видимо анжалда.
  
  
  «Тӹдӹ лийын кертеш, тишецӹн мӹндӹрнок агыл», - манын Эрик. «Мӹнь анжалда кафештӹ».
  
  
  «Яра, мӹнь пыш анжалда. Шеклӓнӓш лиэш».
  
  
  «Тӹнь ылат, Ник», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Кафе тӹ корны доно кемӓш. Тӹштӹ шукы вӓре ӹлӓт, кышты шӹлӓш лиэш ыльы. Пирс мӹнь изиш лӓктӹн, кышты икманяр турист пумым выченӓ. Ставрос гӓнӓ погына кыце мӹнь ядам, кынам катер моторан урмыж колта. Тӹдӹ вара мӹньӹм причал катер доно мычаш ужына. Пыш доно кеӓш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы кыргыж, но вара кодеш. Тӹ корны ылын. Пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹн вӹкӹ виктен, но ак шел. У сага мӹньӹн изи пыш, хозажы мӹнь бортш вӹкӹ кӹньӹл, тӹдӹ лыпшалт ышма гӹц шалга, тидӹ паштек весӹ. Пистӧлетӹм мӹнь эче цилӓ ылын.
  
  
  «Икса», - мӹлӓнем приказываймы.
  
  
  Тӹдӹ юк лыктеок колыштеш. Урмыжалеш Мотор.
  
  
  «А ӹнде тӹдӹн паштек кеӓ».
  
  
  "Но..."
  
  
  «Итӹрӓйӓш, чорт возьми!» - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ.
  
  
  Тӹдӹ лӓктӹн кен. Тӹ веремӓэш ӧрдӹжӹш дӓ мӹнь паштек руль ставрос пристин лин. Мычашеш мӹнь анжалам дӓ уж мӹндӹр эрик докат, лӹмӹн мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ. Мӹнь мӹнгеш толын ак керд. Мӹнь тӹдӹ шалалтен.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм сӹгӹрӓл колта. - "Йой ли!"
  
  
  Мӹлӓнем ӹжӓл ылын, тӹдӹ ма гӹц мӹнь ам керд ыльы, вет мам Ставрастать тӹдӹ важный ылын. Но вес семӹнь распоряжаться обстоятельство. Мӹнь ужам, кыце эртен Ставрастать пырыш коргӹштӹш гавань, ире, ош кишӓвлӓм коден. Тидӹ паштек оролышы кымдем ылшы изи территори, ежӹнгӓн коэлӓ, кынам мӹнь миэм тӹшкӹ дӓ, изи пышвлӓм лыпшалтшы тӹнгӓлӹн, санзалан дӓ мӹньӹм вӹд гӹц пӹрхӹшӹ лицӓ пӹцӓлгӹ-кловой Эгейский тангыж. Пӓлӹ ылеш, ма илыдыме ставрастать островыш кен, Делос доно йӹгӹре ылеш.
  
  
  Йӹле мӹнь пунем ылнежӹ, катер ӓлок, ставрастать шолын лӓктӹн, седӹндон, ӹшкежӓт изиш пижӓш вӓрештеш. отчаянно, мӹнь олен тӹдӹм покта. Эрик тӹштӹ мӹнь тӹ жеп гишӓн шаныде, Миконос. Полици керӓл ылмы ынгылдарен пуш. Но цилӓ власть шайышташ йӹнгӹл Коцикас полковник, нӹнӹм пӓлен ма шанен ылын. Веремӓш тӹ, кынам мӹнь тольым, векӓт, нӹнӹ эрик медаль доно награждайымы. Мӹнь пӧртӹлӓм.
  
  
  Досягаемость кымдемӹш толеш трӱк мӹньӹм, но мӹнь ставрастать эртен. Тӹдӹ мӹньӹн кок гӓнӓ лӱэн колтен, окнявлӓм пыдыртенӹт дӓ нӹнӹжӹм пышешок лобовой. Тидӹм шотыш нӓлӹн, кыце мӹнь тӧрӧк пумы, тидӹ кӹзӹтшӹ подвиг ылын манын, кышкы вӓрештӹн гӹнь Ставрастать. Пистӧлетӹм мӹнь тама да ымылка ставрос шотыш лыктын. Промахиваться дӓ мӹнь луэн. Кок юк веле кодын мылам.
  
  
  Район островвлӓшкӹ шошым изи ма кеӓ, дӓ вӹд ладнангеш. Шӓлӓтен ставрастать остатка якшарген докы кыргыжеш, докат кечӹн цӹре. Корны мычкы мӹнь ужам, кыце тӹдӹ перезаряжать пистолетвлӓ, боеприпасвлӓ тенге тӹдӹ яжо ылеш. Причал докы толын, тӹдӹ мӹньӹн кок гӓнӓ лӱэн манын, мӹнь пакырак кыча. Мӹнь пыш доно йӹр кымдан шӓрӓш, тӹдӹм цацы чӹнгӓлеш. Но мӹнь тылым кыча. Такеш агыл мӹнь юкымат кучылт кертеш.
  
  
  Ставрастать старт лап, мам-гӹнят ӹштен. Пристыковывать катер уже ылын. Мӹнь тумаем, тидӹ мӹнь шансвлӓ ма лин кердеш, кӧргӹжӹ колтенӓм дӓ угӹц пуделыт. Мӹньӹн гань веле ситӓ лишкӹ миэн, лӱӓш манын, ныр толшы дӓ колтымы ставрастать сӹнзӓ иктӓ-махань предметым мӹньӹн пышлан. Тӹдӹ тор кабинышты сӹнзенӹт. Мӹнь ужам, кыце йылен запал, дӓ пӓлен, мӓ динамит Ставрастать мон. У островвлӓш тӹ мӹндӹр корны прокладке миконос мычашышты кычылтмы. Ты вереман шумыштына анжен мӹнь верцем ак ли борт. Предохранитель лиэш кӹтӹк. Пистолетш керӹлеш, дӓ мӹнь бортышкы цым.
  
  
  Шокшы дӓ цӹтӹртӹшӹ, юж мӹнь пӹлӹшӹм кӹрӓш пыдештеш, кого вӹд коэвлӓм вӹкӹжӹ лӱктӓлӹн. Койот шукын йӹрвӓш мӹнь, но мӹлӓм и шон. Мӹнь пыдыргыш дӓ салымы анжалда у вӹдвлӓшкӹ, пӹлгом шим шӹкш кыдалеш.
  
  
  Мӹнь шӹндӹмӹлӓ. Мӹнь пакыла сирӹм иэш, пристинӹш пыра вазын. Ставрастать мӹнь кок юк дӓ утым ӹштен. Мӹнь тӧрӧк вӹдӹшкӹ кенвазына пуля. Мӹнь пулышемӹм пӹчкеден дӓ кымшы гӓнӓ лӱэн колтыш. Мӹнь ӹшке нержӹ лӹвӓлнок, шудалыт. Мӹнь сир яктеӓт вӓк шон гӹнь, оружидон, мӹнь гӹц пасна коден кердӹн, патронвлӓм пистолетш нӧрен кердеш вет.
  
  
  Ставрастать кынам ужыт, мам мӹнь докы кешнӓ пакыла сир, кавшта дӓ тӹдӹ гӹц кыргыжын сӓрнӓлт причал шӱмӓнгӹн. Мам тӹдӹ ужеш лапка гӹц тура остров ке лапкашкы, лачуга нолаш полдюжины сӹмӹрлӹш, тӹдӹ шо шукердшен. Тӹштӹ тӹдӹм ӹштӓш шанем мӹнь, пӓлӹмӓн заса.
  
  
  Мӹнь тангыж пырен кеӓ пӓшӓвлӓм тошты стеня сага, оголеш доно тӧр докат пырен. Мӹнь мӹнь цӓрӓш анжалда, Ставрос но ат уж. Суше санзалан вӹд, мӹнь шокшы кечӹ тӹнгӓлӹт, анзыцок мӹнь кӹзӹт тӧр вӓр тӹшлен. Лапкашты расстояним ылшы землям ярдым относительно кымшӱдӹ примерны, исключени кӱшкӹ кӹшкӓш дӓ кӱэр корны, кужы корны кӹтӹкрӓк дӓ фон вилмӹ лачуга ӹштӓш тӹдӹм арен нӓлӹт. Центр тура остров докы шукы кырык куза ку нӹнӹ шайылны, а кӱкшикӓштӹ эче ик пӧрт ылын. Дӓ тидӹ гӹц паснажы иктӓ кок этажан пӧрт левӓш стеня ылынат, векӓт, иктӓ-махань тӹшкӓвлӓм шӹндӓт.
  
  
  Нюра яргата соты утлаок мӹлӓм ӹнянӓш Ставрос, но тӹдӹ шӹлӓш.
  
  
  Револьвер гӹц лыктын-сӓкен шӹнден, кӹдӓлӹштӹжӹ мӹньӹ нӹнӹм ӹштен дӓ патронвлӓм лыктын. Стволым сӓрнӓлеш дӓ пистӧлетӹм мӹнь пачым. Кӧргӹштӹжӹ вӹд патькалтышвлӓм трубкам металлвлӓ йӹлгӹжӹт, йӹлгӹжӹн тӹлзӹжӹ. Дун ышма мӹнер, мӹнь тӹнг шиялтараш манын, тӹдӹм ирӹктен. Кок патронжы, мӹнь тӹдӹлӓн тенге яжон перегӹдӓ, сбой пуэн кердеш, кынам мӹнь нӹнӹм доно кӹлдӓлтӹн. Вес оружийӹм ак мӹлӓм ылын, тенге «Люгер» лиймаш кодеш, ӧрдӹж гӹц лӱен стилет а корнышты шалга, военный лагерьыш лӓкмӹ. Эрик нӓлеш, нӹнӹлӓн палша, но тидӹ мӹнь тагачы.
  
  
  Ставрастать ӹнянӓш ак ли тенге, ак ли ма мӹнь лӱдӓм, кыргыжшы и тӹдӹн уке ылын. Мӹнь тидӹлӓн кӓнӓш шотыш изирӓк ылыт. Тидӹ сӓй-кыце принимаен, мӹнь ма ылеш, мӹньӹм кидӹшкӹдӓӓт кузен кевӹ дӓ пистолет доно коттеджӹштӹ стеня сага. Пистолетшы ылын анжыкта гӹнь мӹлӓм, мӹнь ставроса шаналташат тӓрвӓтӓт кердеш, тӹдӹ мӹнь йӓмдӹ ма гӹц лӱен колтымаш, начкы ӓль уке, дӓ тӹдӹ шалга. Но мӹнь ӹнянем, ти ак тол манын.
  
  
  Кӱвлӓ мӹнь томашты докы йӹвӹрт миӓт. Кӱ шуды цилӓ вӓреок кушкеш, лулегӹшкет изи окнявлӓ дӓ амаса кӧргӹ гӹц пасна вӓк чангымы. Шокшы шӱм дон мардеж тӓрвӓнӹш, кышты мӹнь ылам. Кыце ти кым кечӹ-яргата ала, пашкуды деч Миконос. Тыгыр дӓ ялаш дӓ олен тӹдӹ мӹнь шокшы мардеж коштымы, но мӹнь соок эче пивлӓ кӓпӹштӹ мӹнь выргем.
  
  
  Кӹрӓн мӹнь олен кӱ доно кеӓш шудӹ. Шӓкшӓльӹм кок, сур, доисторический каеш, доно тыргештымыжым кӱшкӹ кемӹ корны дон. Урок агыл ӱпшӓш тиштӹ. Пышангыт дӓ пӹцкӓтӓ ю мӹлӓнем шокшым пуат мӹнь ӹшкежӹ ганьок нерраж пыртымы. Мӹнь карем дон нырвлӓ дӓ мӹнгешлӓ лошты коттеджӹштӹ сӱкӓн, алексис саломос йӓнг кӧргӹштӹ да ужат, тыды карш доно пӹтӹрӓл пыдырген киӓ. Вара цаклен мӹлӓнем лишӹл коттеджӹштӹ воктен анзылны тӓрвӓнӹдеок.
  
  
  Сӹнзӓэмӹм кид дон шӹрӓлеш дӓ мӹнь угӹц анжалда. Тӹштӹ нимат ӹнде ак каеп, умбакыже нимахань тӓрвӓнен ыльы, но мӹнь шижӹнӓм, ставрастать ма тӹштӹ улы. Шижӓм-тидӹ мӹлӓм, мӹньӹн кӓпем лу дон сигналвлӓм колтыл каждый шижтӓрӓ.
  
  
  Онгжым ик кӱкшӹц доно воктен коттеджӹштӹ кӱэрвлӓ докы мӹнь кыргыжам, тӹштӹ тӹлнен, анжа дӓ колыштеш. Пӹлӹшӹштӹ ире й юк шакта. Тупеш дӓ кидеш кӱэрвлӓ иран шӓкшӓльӹвлӓ мӹньӹн пышлан. Тӹдӹ каранг кеш, мӹньӹм лӱдӹктӹ. Тидӹ гӹц вуйым лыкты Адриан Ставрастать тӹнгӓ-кок пистолетвлӓ гӹц луӓш дӓ корны паштек коттеджӹштӹ.
  
  
  Лумӹ юк, каеш, ю яр тӹшкӓ шӓрлен. Пульы вургымла кидшӹм кӱшкӹ пыдыртымы воктен. Выртеш пичӓл гӹц кок лицӓшкем логальы ошма дӓ кӱшкӹ вел. Сморгнуть мӹнь дӓ шӹвӓл колта. Уштышат уж мӹлӓм годым, Ставрастать ямын. Но мӹнь докы лишемӹн, ик ӓль кок коттеджӹштӹ лошты, тӓрвӓнӓш шӱдӹш, мӹньӹм цаклыш.
  
  
  Ставрастать, видимо, решӹмӹ, пистолетвлӓ гӹц луӓш мӹнь начкыжок ылде. Вӓреш тӹн, манын мӹнь тӹдӹм преследуйшы, мӹнь тӹдӹм покта.
  
  
  «Жертваем охотник тӹнгӓлеш!» - юк шакта, кыды паштек кешӹвлӓ лапка, ваштылтыш леденить вырт.
  
  
  Тидӹ пӹц юкдон чӹнь сӹгӹрӓл колта, чучеш мӹлӓнем вуйжы гӹц йӹлеок лӓктӹш, ӓлок гӹц коттеджӹштӹ. Цӹлт мӹнь келесен ам керд, кышты ставрастать лин, юк доно.
  
  
  «Тӹнӓм мӹнь кен дӓ нӓлӹнӓт, Ставрастать», - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ.
  
  
  «Александр», - тагышец-ӓнят мӹнь ставрастать тӧрлӓтӓ. «Александр - ти лӹм». Тидӹ гишӓн ваштылеш паштек эче ик пыдештеш, кӱкшӹ, психотический, нӹнӹ ӧрт гӹц бриз шокшы.
  
  
  Коттеджӹштӹ шӹренжок пӹтӓрижӹ мӹнят юкым колеш. Мӹнь йӓрӓ сӹнзӓ ак уж нимат дӓ окня вашт анжен пыдыргывлӓ. Мӹнь дӓ мӹньӹн изи вургымла гӹц шайылнем юк колта: вӓрӓш, кукшы шуды.
  
  
  "Аран пистолетвлӓ, тенге?"
  
  
  Ставрос сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь ужам, шайылны шалгем мӹнь ял вес позиция, мӹнь остатка юкым колеш. Ышдымы лин кердеш, но тенге гӹнят йой ылеш. Лӱен колтымаш тӹдӹм дӓ пистӧлетӹм мӹнь.
  
  
  Мӹнь сагаэм рокыш кенвазы лас кӱэр, кӹлдӓ, тӹ годымок спусковой темдӓлдӓ. Кӱ мӓ ивлӓ лошты кого ылын. Пульы тыгыр шокш доно ыдыралтын дӓ шалахай кидшӹ кӹреш. Мӹнь ик гӓнӓ колтетӓт, у, тӹдӹм лӱэн. Пульы мӹнь сагажы пыракым лӱктен. Револьвержӹм тӹдӹ вӹкӹ виктен шӹндӓ мӹньӹн йӓнгем, тӹ годымок курокым кымшы гӓнӓ темдӓл. Камерышты тӹдӹ вӓрештеш. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжыделыт, пистӧлетӹм мӹнь ӹшке курокым темдӓлдӓ. Тӹ юк гӹц пасна тоже л
  
  
  Ставрос лицӓвлӓдон вашталтен, тӹдӹ ваштылеш дӓ кого хир ваштылеш, патронвлӓм оружи доно шӹндӹмӓш. Пистолетым мӹньӹм шуэн колтымы, тӹдӹм ял вӹкӹ тӹргештӹш дӓ урал мӱлӓндӹш.
  
  
  Мӹнь ставрос логальы, пистӧлетӹм мӹнь лӱктӓлмӹ годым тӹдӹм. Йӧн курокеш тӹдӹн уке ылын, кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹм гӹц хватя. Пистолетым кенвазын, кынам ма гишӓн кок пингӹдӹ земля сепнен, кукшы шуды дон ыдырен чымат.
  
  
  Перем ставрос шот доно мӹнь, пингӹдӹ ышма-луан ылеш, дӓ тӹдӹ комдык кенвазы. Но кынам мӹнь угӹц тӹдӹ вӹкӹ шынгалтешӓт, тӹдӹ эчеӓт цилӓ силажыдон кодымашты шукы арм. Тӹдӹ тамахань-ӓнят такеш образ пистолетым муш, ӱштӹ ылын дӓ тӹ годымок мӹлӓм, мӹнь тӹдӹм оружи доно вуй стволым шӹдӹн севӓл. З пуры тӹдӹм роал, тӹдӹ кенвазын дӓ мӹнь донем.
  
  
  У кердӓм кынам тӹдӹ шагал мӹньӹм, тӹргештен кӹньӹльӹ дӓ нӹнӹ докы кыргыж руинывлӓ коттеджӹштӹ кӱкшикӓштӹжӹ кок этажан. Кечӹ иктӹш шӧргӓш тошты неловко амаса пу, мӹнь годым пыренӹт дӓ, цилӓ тӹ эче эркын йочыргаш. Тидӹ ставрастать корным эртен.
  
  
  Полуразрушенный олен мӹнь пӧртӹш пыра. Ганьок ыльы шӱм кӧргӹштет тӹнӓрок, кынары тӱцӹн нырыш. Такырташ тӹнгӓлеш кыдывлӓ тӹ вӓрвлӓштӹ, кышты Ставрастать эртен. Но мӹнь ласко ли, ма доно цилӓ тидӹ тенге эдем ӹлен сознательный поктен, тӹдӹм мыштен дӓ илен. Стеняштӹ урын валымыкыжы годым мӹнь оголым сӓрнӓлӹт, тӹдӹн анжалтышыжы ышдымы лицӓжӹм ужын, а мӹнь вара ӹрдӓнгшӹ кӹртни пруток вуйжым ӹрзӓлеш. Мӹнь лап, стеня сага мӹньӹн кужы ӱпем дӓ мӹньӹм тӹкӓлӓш дӓ штанг керӹлтӹнӹт.
  
  
  "Керемет!" - мӹнь попалта. Ты кӹртни лаштыкым мон, кодшывлӓжӓт остатка остров ӹлен. Анзылны яжорак ылына дӓ тӹдӹн доны мӹнь ужым.
  
  
  Штанг мӹньӹм хватен, но равновесижӹм ямден. Мӹнь тӹдӹн доно ял кӹрӹн, мӹньӹм ямденӹт дӓ кӓненӓ. Айда тӹ оружи выртеш у лыпшалыт. Мӹнь вуйнамат ылам мӹнь пыдыртымы дӓ тӹдӹн лицӓшкӹжӹ вала ылын гӹнь, пуры. Мӹнь мындырталты, чиктӓлтӹнӓм мӹнь шыральы дӓ мӱлӓндӹ дӓ вургымла штанг пӹлӹш шотыш логен.
  
  
  У штанг мӹньӹм хватен, тӹдӹ каеш ставрос гӹц лыкташ цацен, тӹдӹ ямын дӓ мӓ коктын. Кӱшӹл ташкалтыш гӹц чангымы да вил взбегать уровень ставрастать сӓрнӓл кеӓ, кышты кок этажыш тыр. Мӹнь викок тӹдӹлӓн келеш ылын, кынам мӹнь ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш. Кого ку маклакам хватя дӓ тӹдӹм тӹдӹ мӹньӹм колтыш. Тӹдӹ мӹньӹм пулыш гӹц вален, дӓ шутӓш тӹнгӓлеш. Кӱвлӓ мӹнь ташкалтыш мычкы кузаш тӹнгӓльӹ. Мӹнь йӓрӓ кидшӹ доно кычен дӓ тӹдӹм пушташ ставрос погыненӹт.
  
  
  Кынам вуйым мӹньӹнӓт шон, кӱ маклака вӹкӹ вес мӹнь чонгештем. Мӹнь лап, тӹдӹ вален дӓ кенвазеш. Блокышкы шайылнок шалга изи кӹвер ставрастать тырын, вишкӓт тӹдӹ шайылан системе вел. Квадратный тӹдӹ йӓнгӹмӓт лицӓ толеш, мӹньӹм анжен шалга дӓ кынам тӹдӹ пӹцкӓтӓ. Тӹдӹм рок-н лӱктӹмӹ пӧрт эртӹшӹшкӹ анжал, куанжым шӓвӓлтӹш дӓ кӱэрым. Изи вара тӹргештӹш тӹдӹ цӹтӹрӓлт.
  
  
  Мӹнь ужам, кыце дӓ кӱ гишӓн тӹдӹ тетырга. Пакал тӹдӹм хватен нӓлӹн, когон шӹдешкӓ дӓ карштымашеш лицӓжӹм дӓ тӹдӹм пунчежалташ. Кӱэрвлӓ докы миэн, тӹдӹ кого йӹргешкӹ, хоть кӱ опасным шӹнзӹн. Фут кӱэрвлӓ диаметрӹштӹ кужы ылеш, тӹдӹн вӹкӹлӓ а лӹвӓлнӹжӹ изи капаен шӱдӹ иӓш номерӹштӹ ыльы дӓ кӱ нер анзыл тӹр гӹц тӹрӹнь. Изивлӓ вел кӱ ставрастать, манын мӹнь тӹдӹн ваштареш кычылташ.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм сагада рок вӹкӹ тӹргештӓт, рашкалтымыла мӹлӓм лапам доно пышкылыныт. Анзыкыжым мӹнь кенвазым, дӓ чӹнь кузен, таза. Кӱ гӹц кӱэрвлӓ отчаянно ставрастать шӹкӓлӹнӹт. Тӹ годымок мӹнь гишӓн тӓрвӓнӹш, тӹштӹ кӱ тӹдӹм кӹрешӓт дӓ коден сверхчеловеческий вижӹ, шӱмӹн, дӓ мӹнь выченӓм.
  
  
  «Ай, - тӹдӹ чушлаш. «Мӹнь тӹнь шӓлӓтет вуйгаркам. Мӹнь...»
  
  
  Мӓнмӓм когыньнам ужмыкыжы руж тӓрвӓнӹш. Кӱэрвлӓ сага, тӹдӹ гӹц пасна лыкташ палшен ку, керек ял мычкы ӱлӹкӹлӓ лапка олдырчо ставрос тайыл тӓрвӓнӹлӓш тӹнгӓлӹт. Чучшашлык манын, тӹдӹлӓн ик выртеш шагална, тӹдӹм кӹзӹтеш лӱдӹш сага тӹдӹн вӹкӹ анжа, вара тӹдӹн гӹц изиш хоть тӹдӹ анзыкы кеӓ.
  
  
  Нелӹ кӱ тӹдӹм кидӹштӹ кычымыла, дӓ тӹдӹм тодылам пакал достаточным быстро тӓрвӓнӹл ак керд. Сӹгӹрӓлӓм мӹнь шылаш тӹнгӓлмӹк, но тидӹ ынгылен вара бессмысленность. Пунчежалташ Ставрос лицӓ гӹц лӱдӹн, тӹдӹ годым кӱэрвлӓ шон.
  
  
  "Уке!" - тӹдӹ сӹгӹрӓл колта гӹнь, ынгылышыц, эдем гань, кӱкшӹ зданин гӹц кенвазыт манын, икманяр веремӓ веле колнем ыльы неминуемый.
  
  
  Ставрос кӱэрвлӓ годымок шошым шӹндӹмӹ, тӹдӹ кидшӹм лыпшал, тӹдӹ вуйта толмо шагалтымы ылын, но ты кого у скорость поген. Мунчалташ тӹдӹн онгжы доно тӹдӹм олен, тӹрӹнялт кен дӓ тӹштӹ изиш кодем. Пӹтӓри тӹдӹ годымат тӹкӓлеш, тьыр юк царгата логер гӹц тӹдӹ ытлен. П пӹзӹрӓлт вара тӹдӹ трӱк вуйта тӓгӱ-ӓнят радио цӓрнӓ.
  
  
  Тол мынь докем пӹцкемӹшӓлтӓш тӹ вӓр, кышты мӹнь вуйжым дӓ пулшвлӓжӹм Ставрос у кердеш, гӹц шалга-кӱэрвлӓ лӹвӓлнӹ. Тӹдӹ сӹнзӓжӹм пачеш ылын, тӹдӹм нимат ужтымы сӹнзаш анжа, ош кава шокшы. Шупшылалташ кидшӹ шагал колта дӓ, сила коленӹт, а вара тӹдӹ тарвалт тӹнгӓлӹн.
  
  
  Вуйым-луаткокшы.
  
  
  Кафе яргатажы дӓ левӓш лӹвӓлнӹ шӹнзен дӓ мӹнь сир монгырым анжаш минуркос никкор юалгы пышыжым доно чиӓлтен кобальтовый нолаш-симсӹ тангыж Эгейский. Тидӹ ирок ласко ылын, дӓ мӓ тӹдӹм нӓлӹн.
  
  
  «Цилӓ власть дӓ мӹлӓм ынгылдарыш Коцикас Полковник, тӓлӓндӓ пиш эрик дӓ нӹнӹ тау», - манам мӹнь Минуркос.
  
  
  Икманяр минутышты лапка гӹц лӓктӹн дӓ кафе эрико гӹц мӹндӹрнӹ ылыныт, кышты газет англичанвлӓм нӓлмӹ.
  
  
  «Ма лин, кыды ти вӹлнӹ ужаш ти кӱкшӹ, - йӹрӓлтен мӹнь, - кӹзӹт получаймы ак цилӓ ынгылдараш нӹнӹм лӱлмӓш. Чаманен галатис мӹнь гишӓнем. Ставрос тӹ жеплӓн келшен ваштареш кредӓлмӹ».
  
  
  «Война каждый, ӓль изи кого, жертваем ылын», - манын Минуркос, узо йӱмӹ.
  
  
  "Ик мары шукы ойхым канден кердеш", - мӹнь угӹц.
  
  
  «Сек кого ставрастать тӓрвӓтен кердеш ылын ылгецӹ, тӓ тӹдӹм цӓрен сӹнгӓш агыл», - манын Минуркос. «Вот, малын мӹнь тишкӹ толынам, миконос манын, личны таум тӓ. Тау тӓлӓндӓ Коцикас шон ылын. Публичный афиныш ӹлӓш дӓ тӹдӹн доно представляйӹмӹ нистр церемоний мисс шотлат, тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ веле толын».
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Ти шанымаш тӹдӹм тау», - манам мӹнь. «Мӹнь пӓшӓвлӓштӹжӹ анжыктен. публичный но мам ӹш разрешӓйӹ». Мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем цӓрнӹде публичный церемоний хоука кердеш.
  
  
  «Орденӹм но ылын», - ваштареш Минуркос. "Мисс колтен кердӹт дӓ мӓжӹ нистр гӹнят тӓ ылыда?"
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. "Хоть-малан уке? Пентхаус тӹнь ужынат?"
  
  
  «Тидӹ мӹнь вӓрешем кемӹ», - манын Минуркос. "Тидӹ мӹнь шин ӹштӹктӓт эпизод, мам вӓл мары агыл сӓндӓлӹквлӓ гӹц шӹлӹнӹт дӓ ак керд. Мӹнь ужам, мам мӹнь эче улы, мам ӹштендӓ мӹньӹн эл, мӹнь ӹшкеок кердӓм дӓ контактвлӓм кӧра шукырак сӓрӹмӹ. Тӹдӹн причиныжы тидӹ мӹньӹн вес пыртымы, мам мӹнь тишкӹ толынам, тӹньӹм ужаш манын ".
  
  
  Мӹнь подылам дӓ Минуркос узо анжалда. Лицӓжӹ тӹдӹн мӹлӓм келӓт. Тӹ эдемвлӓ, кыдывлӓ шотлаш лиэш ылын. Мӹнь ядам. - "Ма тидӹ, сэр?"
  
  
  Ш тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжа. «Тӹнӓм мӹнь тӹнь ӹлет, Ник. Но ӹнде, тӹнь мӹлӓм келшӓ. Мӹнь келшышым, тый семӹнь ӹштӓт. Мӹнь ылынам, манын мӹнь тӹньӹм ровотаяш тӹнгӓльӹ. Мӹнь шаненӓм манын, мӹнь сагаэт лиӓш дӓ безопасностьышты мары системе контролируен. Мӹнь тӹлӓт келеш, Ник ".
  
  
  Мӹнь попаш тӹнгӓлӹн, но мӹнь тӹдӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ.
  
  
  «Пӓшӓдӓрӹштӹ тӓмдӓн ылеш, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ, утларак тӓ ситӓ ыльы. Судоходный доходвлӓ дӓ пайдам пушы ылынам мӹнь корнышты. Соок ылшы мӹнь ам тумайы. Лин кердеш тӓ пиш паян результатшы».
  
  
  Мӹнь тӹдӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ. "Мӹнь пиш ӹжӓл, мистер Минуркос ..."
  
  
  «Никкор».
  
  
  «Яра, Никкор. Простьы, но мӹньӹм ак керд».
  
  
  "Хоть-малан уке?"
  
  
  Ӹштенӓт мӹлӓм шӱлӓш дӓ келгӹн шӱлӓлтен. Канде анжымаш гавань, тӹшкӹ, кышты мӹндӹрнӹ ма йӹлгӹжӹн лайнер круизный ошем кеӓ. «Тидӹм ынгылдарен сложный», - манам мӹнь. «Мӹнь ӹшкежӓт таманяр гӓнӓ ит попы, ма мӹнь ороды манын, ти пӓшӓм пакыла попа, - мам тидӹлӓн таум ӹштӹмӹ пӓшӓ, кыдым ик шӹвӓлеш. Но эдемлӓн сойток. Дӓ, худа тӱлӓш гӹнят, цӓшӹм дӓ кӱ лӱд, тидӹ мӹнь ужам. Тидӹ гӹнь, ма цилант яжон мӹньӹм мо, Никкор. Тидӹм тӹдӹвлӓлӓн, кышты сек шукы келеш».
  
  
  Кӱн юк паштек. Волга шылдыран колшӹре кечӹ. Минуркос остатка попаш тӹнгӓлеш. "Мӹнь ынгылышым."
  
  
  Ай-эрик дон газетвлӓ выртеш лондонский стӧл сага шалга. «Мӹнь ам пӓлӹ, кыце нӹнӹ верц шагалыныт дӓ тенге толшы окса лист ти нӓлӹн кердшӹ каждый кечӹн», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Нерген ставроса упоминание ылын?"
  
  
  Тенге тӹдӹ газет лӱктӓлӓш манын, мам вуйшамаквлӓм лыдын кердӹт: ГРЕК ОЛИГАРХ ынгылышашлык, тӹштӹ ылын минурка фотовлӓ.
  
  
  «Кердеш ылыт, тӓ тидӹ ӓкшӹмӓт лӱктӓлӓш акция», - мӹнь келесенӓт, шыргыжеш.
  
  
  Эрик элтӓлен дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. Мыжыр доно мӹнь тӹ кечӹм эртӓрӹмӹ погынымаш «Рений», ик семӹнь ылшы хок дэвид пӧрдеш. Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ правашты улы.
  
  
  «Ма отельӹш толмыкы», - манам мӹнь Минуркос. "Ма дон ӹлӓш кен?"
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Шошым, мӹнь пӓлем, кынам эдем ӹшкет ылшы кок кечеш. Самолетыш шӹнзӓш, мӹньӹм тиштӹ веле вылет ылын, дӓ анжы, кыце пуры лайнер круизный. Соок мӹнь анжышывлӓлӓн келшен, кыце сӹлнӹн гавань грациозно корабль пыра».
  
  
  «Цевер тӹнӓм, Никкор», - манам мӹнь. «Лин кердеш, сӓй мӓмнӓн обстоятельство годым пересекаться у корны».
  
  
  «Дӓ», - манеш тӹдӹ.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Ватиканский вендетта
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  
  
  
  Ватиканский вендетта
  
  
  
  сарай левӓш Шкловский
  
  
  
  Оригинал лым: Vendetta Vatican
  
  
  
  
  
  
  1 глава
  
  
  
  
  
  
  
  
  Касемвлӓ ылам, дӓ мӹнь вычен манын, кӹчӓлӓш Максим Капшангы номерӓн. Ӹдӹрӓмӓш, тӹдӹ выча мӹньӹм, дафна ылын. Лу цӓшӹн церпет тумбычко койко воктенсе анжыктымаш. Мӹнь пӓлем, тӹдӹ йыд йӹде ӹшке кӹдежеш кодын виллон фаворит нӓрӹ 9:30, тенге жеп толаш йӓмдӹлӓлтеш. Вӹргеньӹ мӹнь кого койко куза, кыды цӓрӓш восхитительно дафна киӓ , кужы ӱпшӹм ш тӹдӹ кӹпцӹк йожалтеш, йӹрӓлтӓ дӓ тӹдӹ гӹц ышмам дӓ сӹнзӓм кымда кого кымда ӹвӹртен тиунок. Ош кӓпӹштӹ дон простыньвлӓм виктӓлтен, тӹдӹ ӹлӓ поханя гань кайын.
  
  
  Йӧнӹм мӹнь чиэн. Кобуран полдышым кынам мӹнь ӹшке 9 вочыгача-ммш пистолетым «Люгер», Вильгельмина пышкыдын мӹнь тӹдӹм манам, мӹнь ӹшке сӹнзӓэм анжа кого ыжар Дафна. "Малын тӹнь чиэн, корны?" тӹдӹ гӹц ядеш. 'Эче цилӓ ылын.'
  
  
  «Мӹнь агыл ма тӹньӹм ти гишӓн попа? Мӹнь вӓшлимӓшнӓм деловой шӹкӓлӹнӹт.
  
  
  «Шагалма шотдымы тыла ирӹ», - тӹдӹ аварта.
  
  
  «Скромность - тидӹ эдемлӓн яжо.», - манам мӹнь. Но простыньжат кӱ доно пумы годым ӹшке ӓрдӹжӹм дафна ӱ йыжнен, мӹнь лийы вӹкӹ шӹвӓл скромность. Капшангы чорт! Мӹнь лук «люгер» кобурам дӓ патронвлӓм гӹц тергӓт. Дафна очарованно годым дӓ тӹшлен, тергӓ дӓ мӹнь затворым магазин выдвигаен. Техень эдемвлӓ, кыце Капшангы, ылмы у ак шеклӓнӹ. Агентвлӓжӹ пӓшӓ тӹ начкы лиэш, отдел «нелӹ пӓшӓ» КГБ. Дӓ мӹнь ганемок, ӹшке правительствыжы иктӓ уполномоченный ылын, тӹдӹ керӓл семӹнь шотлат; керӓл ылмыжы годымат тӹдӹм пуштыныт.
  
  
  "Мӹнь вычал тӹнь, Ник?" ядеш Дафна.
  
  
  Икманяр веремӓн мӹнят тидӹ гишӓн шаненӓм. «Лийын кертеш, позда уже пуштат», - манам мӹнь. 'Тӹнь мӹнь звонялам.'
  
  
  "Тӓлӓндӓ ӹнянӓ, ак керд ма кодын?" тӹдӹ попалта.
  
  
  Пералтыш тӹдӹ мӹнь йылдырге коварче. 'Чиэн.'
  
  
  Дӓ тӹдӹ тенге ӹштӓт, мӱ лыкташ манын, тӹдӹм мӹнь звонялам, дӓ остатка тӹдӹ лӓктӹн кен. Мӹнь пӓлем, ӓнят, тӹдӹ нигынамат ак уж, но мӹнь техень пӓшӓ.
  
  
  Мӹнь стилет пижӹктен, спецэффект Hugo AX окрещеный HQ отдел, оружи дӓ вӹкӹ чимӹ курткым, тымдышы мӹлӓм тӹрлӹ йӧн шукы эдемӹм пуштыныт, ик тӹнг йӧн оружи но кок вашталтен ак керд. Мӹнь соок ӹшке доно намалмыла . Мӹнь шукы гӓнӓ ытарен стилет люгер ӹлен дӓ, маняры мӹнь ӓшӹндӓрем кердеш.
  
  
  Максим жуково гишӓн шаналташат мӹлӓм ужын. Тидӹ руш шунангаш кукшынди ылеш, тӹдӹ сӓмӹрӹк годым КГБ пӓшӓш пырен.
  
  
  Икечӹ тӹдӹлӓн назначымы «саваш» пӓшӓ начкы отделеним, перфекционист ылын дӓ тӹдӹлӓн, ӹшке пӓшӓжӹм яратем . Пересекаться перви икӓнӓ веле мӓмнӓн корныштыш, Каракас. Отельӹш номерым мам вычаш вӓрештеш, дӓ тӹдӹлӓн китайыштыш шолышт нӓлӹн ушымы штатвлӓн секретвлӓштӹм пуат. Тӹ годымок карангдымаш предложенивлӓм шӱдӹм, мӹнь тӹдӹм пушташ цаценӹт. Тидӹ нӓрӹ тӹдӹ кердеш. Тӹдӹн анжыктымы - мӹньӹн мӹшкӹрӹштем шушыртыш, дӓ мӹнь эче цилӓ шӹдӹм отельӹш тӹ йӹдӹм нӹнӹ докы пукша, тӹдӹм шӹкӓл колта ӓль тӹ жепӹн веле лин кердеш. Но мӹнь пуштмы пӓшӓштӹ ак ли капшангы. Тӹдӹм мӹнь веле келеш ылын, кердӹдӓ гӹнь. Вес задачыжым иктешлӓлтӹн: тӹдӹ ак ли ылмы годым, тӹдӹм мон дӓ документ кӹдежӹш пырымыкы, икманяр кечӹ якте тӹдӹ гӹц шолышт дӓ курьер дӓ тӹдӹ рим тидӹ гишӓн кгб почуржа военный кгб погынен тӹдӹм пуат. У детонатор оружи ядерный Документ чертеждон ашныжы, устройство, куштылгын ӹштӓш дӓ тӹдӹм оружи у маневржы ядерный практичный кычылтмаш. Тидӹ вӹкӹ пӱӓ вӹлнӹ яжо ушымы штатвлӓн советский союз войнам устройство, дӓ, конечно, москвашкы вӓрештӹндӓ ьыло недолжный.
  
  
  
  Луымшо таксим отельвлӓ пелӹжӹ нӓлмӹ «Виллон Фаворит» Виа Фламиния. Кукшыгечӹн вады лин гӹнят, пиш олен римышты ылын. Интимный гӹц ик юк шакта террасе, пиццерия доно яргатан сотемдӓрен , ӓль мотороллер ближайего гӹц , кыды кокшы сӓмӹрӹквлӓн ваштыл шӹнзӓ.
  
  
  Яры ылын, ӹшке яжо жепеш фаворит виллон лӹмеш нӓлӹн. Нима гӹцӓт ам ыл, мам тӹштӹ йыдым эртӓрен кердӹт ылшы путешественник аздара. Сӹрен дӓ шелӹштӓлт фасадше шелыт ыльы, тошты кувылалташ чиэн. Питӹртӹш доно тошты кӱшӹл окняшкы кечӹ . Кӧргӹштӹ ыдыралмы прилавкышты ылын, итальянец, кыды паштек мӓмнӓм шонгывлӓм. Мӹнь тӹдӹ вестибюлеш дӓ изи кутанвлӓштӹ ташкалтыш мычкы кузен е юк лыктеок эртӓ. Коридорышты мерцен дӓ кокшы этажыш мӹнь шагалмы кӹдежӹшкӹлӓ сотемдӓрӹмӓш 307 анжалда. Тӹрӹштӹ. Кӹдеж амаса докы миӓ дӓ мӹнь колыштам. Кӧргӹштӹ тыр ылеш, дӓ мӹньӹн ин сотым ужын. Но тидӹ анжыкташ агыл, мам тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ вычен ак капшангы. Отмычка дӓ сравачшым кӹшӓнӹш гӹц лыктын лӹмӹн мӹньӹм айыренӹт , когон пачмы. Мӹнь юкымат лыктын шӹнден дӓ сравачшы замок тумблер сӓрӹмӹ. Замок лат. Мӹньӹм кычыш дӓ амасам шӹкӓл олен сӓрӓлеш. Ик юкат ак ли кӧргӹ гӹц, движени нимат . Мӹнь лук «люгер» дӓ пӹсӹн пырен. Пӹцкемӹш кӹдежӹштӹ ик анжалтыш, мӹлӓм ӹняндӓрӓт, газетым лачокат мам ӹштендӓ прогулкы капшангы касем киоск лишӹл, газетвлӓм нӓлнем ыльы, манеш. Мӹнь ӹшкеок амасам питӹрӹмӹ паштек ...
  
  
  Икманяр минутышты соты вазал сӹнзӓ докы привикненӓм. Мӹндӹркӹ анжа манын , лиалтшӹ, иктӓ-ма мӹнь лачокат, кӹдежӹш анжалам дӓ кӹдеж кобурам дӓ варажы пиш чӹдӹн ылыт дӓ кӹдеж шӹлтӓш ванныйым люгер цӓрӓ пуаш лиэш. - лявӹрӓн гӹц раковины, пун кӹверӹм, капшангы дӓ лашаш доно пӱжӓлт матрас сочетани гӹц. Ӱзгар шагалмы вӓреш шӹнзеш ылын. Краватьым кымдан диван гӹц, койко воктенсе тумбычко, изи письменный стӧл, кресла покенвлӓштӹ дӓ тура. Креслышты ыраж улы, кыды шӹшмӓш гӹц шалга. Тидӹ воксеок агыл ылын «Хилтон Кавальери», но кӹзӹт якте тӹштӹ капшангы шӹлӹн кердӹн .
  
  
  Мӹнь шаны, ак ли ма документвлӓштӹ тидӹ капшангы. Конечно, тидӹ лин кердеш, но тидӹ тор правилым професси улы ылмы мӓмнӓн. Тӓ ӹшкеок тинӓрӹ жеп годым веле когорак хӓдӹрӹм кычымыла, кынар келеш, а тӹдӹ пушашлык, варажы кӱ-гӹнят весӹ улы, йолажы вӓрӹм мон ӓль перегӹмӓш, тӹдӹм кӹзӹтшӹ ин пумы . Вычы мӹньӹм пумы годым, мӓ тиштӹ ылына пундаште, кӹдежӹш Капшангы.
  
  
  Кынам гӹц луцкы минут мӹнь нимат ак мо, мӹньӹм ядыштын тӹнгӓлӹн хайзилӓнен, мам мӹнь ам самынялт. Буквально сӓрнӓлтӹн кӹдеж мӹнь сӓренӓм. Капшангы Матрас лаштыкшы ылеш, а темӓш седӹрӓшток киэн. Креслышты тенге каеш. Тумбычко лыктеш дӓ стӧл вӓреш ылшы ящикеш койко воктенсе мӹнь дӓ седӹрӓшкӹ шуэн. Кӹчӓлӓш цилӓ шотын, унитаз раковины келесымаш. Дӓ мӹнь нимат ак мо.
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым дӓ окня докы миӓ. Лушы лушы уже уке ылыт. Молнамшыла ӹшкӹмӹштӹм перегымы кечы распоряж Капшангы гӹнь, шукынжок тидӹ паштек ӓль лу цӓшӹн тӹдӹм толын. Мӹнь ӹшке нержӹ лӹвӓлнок, шудалыт. Ти документ ылшы мӹнь моаш келеш, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹ толеш. AX пиштен, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке ошлавӱтеле вес кечӹн ирок тӹдӹ келесӓш гӹнь, мӓмнӓн лиэш манын тидӹ иктӓ шансвлӓ тӹдӹ пӧртылтем.
  
  
  Мӹнь ужам, мам вара вентиляционный комнатышты уке шелмӹ, дӓ йолам, мӓ нӹнӹ нигынамат ак ли. Жилец приваялтеш, векӓт, ӱлнӹрӓк арендуят вентилятор, шокшы годым, яжон дӓ чӱчӹлтӹн, ӱштӹ ылмыжы годым. Тидӹ кымшы классышты отель лачокат, нӹнӹ логӹц, тӓ весӹвлӓ вӹдӹм коштышы дӓ пружинӓ йыд кышты уке тупешем шокшын нӱжымаште краватьышкыжы тӹшкӓ .
  
  
  Шӹмлӹшӹ раз стеняштӹ ыраж уке ылын, мӹнь лӱдӹн тӹнгӓльӹм, мӹнь маньым трӱкок цӓрнен кӹчӓлӓш. Лач сӓрнӓл мӹнь манмыла, эче ик гӓнӓ ванныйыш анжалда, коридор годым юкым колеш. Нӓлмӹ «Люгер», амаса докы тольы, сага шагалта дӓ колышташ тӹнгӓлеш. Мӹнь эче колынам, ик юкымат коридорышты - пачылтеш дӓ амаса чӱчӹлтеш . Мӹнь кӹшӓнӹшкем шыральым дӓ мӹнгеш люгер рончалтын. Кынам сӓрнальым мӹньы докы ванныйым, амаса пачылтеш.
  
  
  Тидӹ капшангы улы.
  
  
  Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл. Люгер кидет докы чонгештӓ.
  
  
  «Ит келеш», - ладнан келесӓ Капшангы, револьвер руш онг мӹньӹм тымден. Мӹнь кидшӹм колталта, тӹдӹ мӹнь докем лишемӹ дӓ амасам чӱчӹн шӹндӓ.
  
  
  Кукшынди кӓпшӹ дӓ мӹнь ик ситен ылын. Шунангаш но тӹдӹ ылеш, кӓп-кӹлӹм цаткыдын, недооценивать ли. Тӹдӹ сӓмӹрӹк кым цӹреӓн, шӱмешӹштӹ гӹнят ӱпшӹм.
  
  
  Курткым тӹдӹ пуры, нӓлмӹ «люгер» мӹньӹн онгыштем дӓ револьвер колтен. Пӹчкӹн шуа тӹдӹ матрас вильгельмина.
  
  
  «Тидӹ тӹлӓт тенге, Картер», - тӹдӹ келесӓ, икманяр ашкылым цӓкнен.
  
  
  "Тӹнь тольыц". - Мӹнь шаналтышым гишӓн шая йӹле шӱӓш. Интересный ылыт, тӹдӹ шукы семӹнь йӓмдӹ манын, мӓ пӹтӓриок решеннӓ курокым темдӓлдӓ.
  
  
  «Мӹнь ӹшке кымыл доно ӹшке тӹменьшӹвлӓжӹм вашталташ», - йӹрӓлтен тӹдӹ келесӓ. «Тидӹ мӹнь перегем ӹлен. Ма тӹнь, тӓнгем мӹнь гӹц AX, мӹнь шанымаштем, тӹнь мӹньӹн гӹц яжорак сӓрнӓл каракас келеш ылын ».
  
  
  Вӹр давленим мӹнь кушкаш тӹнгӓлӹн. Мӹнь теве толеш дӓ у и дон револьвержӹм тӹдӹ вел Капшангы. Ти гӓнӓ эче утларак дӓ тӹдӹм цацы.
  
  
  «Простьы ядмы паштек беспорӓдкывлӓ», - манын мӹнь гӹцем веле шалалта. «Тидӹ кӹдежӹштӹш шотлымы кердӹдӓ тӓ однакажы но тидӹ ылын».
  
  
  Тӹдӹ ядеш. - "Тӓмдӓн мон ак кердеп, тенге?" Тӹдӹ йӹрӓлтӓ кымдан шӓрлен тӹнгӓлӹн.
  
  
  «Уке, тидӹ тӹнь шӹлтӹ хорошо. Конечно, п жеп шагальы мӹлӓм ли ».
  
  
  «Конечны, - а тӹдӹ тиштӹ цилӓ келесӹ.. эче тӹлӓт вим, Картер, лӱдӹн, тӹнь эче жепеш шагал кодеш.
  
  
  «Шошым, мӹнь пӓлем, кышты тидӹ».
  
  
  Тенгеок "дӓ"?' - тырхенӓт ам кердт, тӹдӹм келесӓ. Луена йӓмдӹ ылыт, а ӹдрӓмӓш ылын.
  
  
  «Вӓржӹм мон ак келеш», - мӹнь пакыла. «Эдем интеллектем дон».
  
  
  Коста йӹрӓлтӓ анжалтышыжым вашталтен. - «Кышты, тӹнь статянет, тӹдӹ шӹлтӓш, Картер? Пӹтӓртӹш тӧр ӓль самынь иктешлымаш тӓ ылыда?
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм ма тӹштӹ улы». Ванныйым, мӹнь амаса анжыктен, амаса лошты шалга дӓ кынам Капшангы . Тӹнӓм мӹнь пулышемӹм мышцы чымен, яклешт кем дӓ лапаштем стилет шижеш.
  
  
  Мӹнь колынам, мӹньӹн шанымашвлӓэм семӹнь самынь капшангы мыскылымла йӹрӓлтен, но вӓрешӹжӹ тӹдӹм манын, тӹдӹ лицӓн сӓрнӓл шагалыт, мӹнь земляшкӹ кенвазаш. Револьвер выстерить Капшангы, курткывлӓ пульы попаза, дӓ мӹлӓм шуаш годым кӹзӹт откатиться.
  
  
  Тидӹ кари ышдымывлӓ ылыт, но, мӓнмӓн цӓшешнӓ, пулышыжым вургымла керӹлтмӹжӹ стилет капшангы улы. Револьверӹштӹм кидешӹшток доно тӹдӹ кенвазеш дӓ кынам юкымат лыктын, тӹдӹ мӱлӓндӹ вӹкӹ тӹргештӹш мӹнь донем. Мӓ стенӓш логен. Мӹнь тӹдӹм кидвлӓжӹмӓт сӓрӓл, револьвер лектын, седӹрӓшкӹ вален дӓ сепнӹшӹ лык.
  
  
  Тӹдӹн докы миэн, вургымла кидшӹ доно пӹсӹн шӹндӓш чымал мӹнь тӹдӹм изиш, мӹньжӹ тӹдӹм лу р годым кола . Мӹнь шанен шӹндӹмӹ кок гӓнӓ роал, но ужыт, мам тидӹ келшӹш моло уке. Тӹдӹн шӱлӹшеш пыт кредӓлӹнӹт.
  
  
  Кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹм пулышыжы гӹц кыдашеш. Тӹдӹ кымдаракын сӹнзӓм пачаш дӓ карштымашеш цыжгаш. Онгылашыжы тӹдӹн лицӓ дӓ худа мӹлӓм ара докы стилет вӹкӹ тӹшлӓлтенрӓк анжалеш. Мӹнь ядам. - 'Тидӹ кышты ылат?' - Тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш. Рӹшкӓлтеш дӓ тӹдӹн лицӓшкӹжӹ мӹнь донем. «Мӹнь келесем, кышты документ шӹлтӓш, Капшангы», - манам мӹнь.
  
  
  «Тӹдӹ тиштӹ уке», - тӹдӹ келесӓ, талашен шуат.
  
  
  «Пуаш манын, - мӹнь келесӹшӹм. «У позда уже мадыт».
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Вӹцкӹж нер мӹнь тӹдӹн докы шумын стилет шотыш, йогышы вӹрӹм. Мӹнь юкшы коридор колен. Лӱмӹ юк шакта. Тӓгӱ-ӓнят яды-итальян, мӓ цилӓ кындонок ылеш.
  
  
  Сазаал мӹнь. - "Bene Va!" Цилӓ яжо!' Капшангы докыла сӓрнӓл мӹнь ужым. - «Ӹнде тӹньӹм ужам? Ӹнде тӹнь жепеш шагал кодеш. Полици минут минутышты тиштӹ ӹлӓт. Мӹнь пӓлем, тидӹ кышты документвлӓ. Попа!'
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн анжалеш дӓ шӱлӓш лелӹ. «Тӓ шанедӓ, мӹньӹм ма молнамшы эдемвлӓ, тӓ вет тӹдӹ цилӓ рассказажет веле, тӓ коленӓм лӱдӹктӓ ма? Лӱдӹн, тӹдӹ пиш яжон пӓлен, тӓлӓндӓ Капшангывлӓ ».
  
  
  Но тӹдӹ мӹньӹм яжон пӓлен, манын тӹдӹ шанен. Ax досье мӹнь ӓшӹндӓрем, тӹдӹ тиштӹ ылеш. Капшангы ыражым тӹдӹ веле агыл лишӓшлык, но охотник дӓ ӹдӹрӓмӓш. Тӹдӹ ӹшкежӹ пиш когоэшнен потенция, кого аппетит доно ӹдӹрӓмӓш ли дӓ цилӓ сӓндӓлӹкӹшток сексуальный репутация лӹвӓцӹн кычен. «Яра, Капшангы», - пышкыдын мӹнь келесӹшӹм. «Тынь ылат мыланем ӓм пуштмы. Мӹньӹн кӓпем нӓлеш тӹдӹм ужынам, тӹнь тенге тӹдӹ когоэшнен, - мӹнь листӹм роалта ти келтӹмӓш ».
  
  
  Тӹдӹ гӹц худа кайышыжым цӹрежӹм ямда. Ма? Ч-ма?
  
  
  Коридорышты у юк шакта: «тӓ коленӓм, мӹнь мам келесен».
  
  
  Тӹдӹ мӹнь лӱдӹн анжалда. "Тӓ тидӹм ана ӹштӹ!"
  
  
  'Ӹштӓш'
  
  
  «Тӹнь ороды», - тӹдӹ келесен, тӹдӹн тӹрвӹ кӱшӹлжӹ дӓ пӱжвӹд доно выступаеныт.
  
  
  « Йӱлер» .
  
  
  Ширинка пӹчкӹн колтенӹт, мӹнь тӹдӹм. "Тенгежӹ, Капшангы?"
  
  
  'Пуштыт мӹньӹм!'
  
  
  'Гишӓн уке. = Тишкӹ когон хытырвлӓ.-- Сӓй?' Мӹнь тӹдӹн шӱлӹшеш трусик стилет кыча. Вӓшештӹмӹ нӓлӹн, тӹдӹ кӹчӓлӓш. Паника тӹдӹ окняшкы анжалеш. Лӱддӹмӓшӹм вара тӹдӹм погаш. «Уке, - тӹдӹ келесӓ. Но у позда лиэш. Мӹнь окняшкы кыргыж, тӹдӹ шӹкӓлеш, дӓ канавашкы шынгалтыт ме сточный кӓтлен. Тӹштӹ, люкым вургымла велӹштӹжӹ, пумага шӹлтӓш ли.
  
  
  Люкым пачым тӹрлӹ кӱ кӹшкӓрӹштӹжӹ шалгат пушӓнгӹвлӓ дон степеньым пышанг. Тидӹ чӹнь кыдалшы люкым пачым шуш, пачаш шукы цевер тышлаш, кого лаштык дӓ вилӹшӹ пушӓнгӹ, пространство ӹштен . Тидӹ кӹдежӹштӹш тодыл пумага листӹм ылын. Рамон люкым чӱчӹ ылшы окняэш тыр годым, пумага питӹрӹмӹ лин.
  
  
  Агыл!' - капшангывлӓ сӹгӹрӓл колта, дӓ мӹнь кӹньӹльӹм цацышывлӓ докы миӓ.
  
  
  Пундаште мӹнь гӹц пумагам лыктеш дӓ шӓргӓлеш.
  
  
  Тидӹ лачокат чертеждон механизмвлӓ чӱктӓт ыльы. Лач мӹньӹн пышлан кӹшӓнвлӓм тӹдӹ годым, револьвер гӹц цым Капшангы.
  
  
  Деч ончыч мӹнь тӹдӹн докы лишеммӹкӹ, тӹдӹ мӹлӓм тамалан дӓ револьверым хватя. Мӹнь матрас цыма кышкед, кӱшкӹлӓ киӓ « Люгер» . Луена Револьвер Капшангы, вургымла ыдыралтын ӓрдӹ пульы. Мӹнь тӧрӧк дӓ руалтен люгер матрас сӹнзенӹт. У годым тамаш Капшангы, мӹнь лӱктӓл «Люгер» пӹсӹн ӹштӓш дӓ кок юк, ак виктенӹт. Амаса ик пульы попаза. Коридорышты сасла юк шакта, амасашкы стуча. Кок пульы попаза, шӱмем изиш ӱлнӹрӓк капшангы. Тӹдӹ кенвазеш дӓ кыргыжам, седӹрӓштӹ шӹнзенӹт. Сӹнзӓ выртеш тӹдӹ шӹнзӓ, вара колен вазын.
  
  
  Коридорышты сасла: «Полизий! Полизий! » Ямдымы жепӹм ылын. Лактам мыньы ӧлицӓшкӹ окня вашт пӹцкемӹш ташкалтыш лӹвӓкӹ вала дӓ мӹндӹрнӹ пожарный сирены сылым мӱгрӓлтеш.
  
  
  
  
  
  
  Вуйым-2
  
  
  
  
  
  
  Ти вады, шотеш дополнительный семӹнь цаткыды, вес отельӹш шагальы мӹлӓм. Аурелио резиденций Виа Маркы гӹц мӹндӹрнӹ ӱштӹ, тура кырыкым изиш Колизей. Тидӹ бедняцкий район ылеш, тӹдӹ мӹньӹн изи кӹдежӹштӹ ылыт тӹнгӓлӹн пӹцкӓтӓ, разбойник гӹц большы мӹньӹм тыргыжландара, кгб дечем. Урал мӹнь йыдым эртӓрен .
  
  
  Вес мӹнь ирок ир кӹньӹлӓм, пундаште документвлӓ гӹц лыктын, техень мӹндӹркӹ ак чывань, Капшангы гань, дӓ чиэнӹт. Но яжо передачы жепӹнӓт ӹштӹмӹ документвлӓ ылыныт. Документӹштӹ аэропорт ылын тӹ кечӹнок мӹньӹм вӓшли дӓ курьер рим колтевӹ, самолет шӹнзӹн годым тӹдӹм нью-Йорк. Мӹнь вуйыш тольы, манаш гӹнь, суткашты документвлӓ гӹц ытлаш ылшы Капшангы, тагачы ӹлӹмӓш ылын дӓ тӹдӹ лин кердеш.
  
  
  Кофем йӱмӹжӹ годым, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке кӹдежеш кодын. Капшангы дӓ кыце, мӹнь ам шаны, мӹнь тӹдӹ гӹц шукырак ли манын, тидӹм мӓ келеш ылын. Шӹренжок яратымаш шон, предметӹн мам безопасностьышты ӹлӓш, тӹ годымок нӹнӹм намал кеӓ. Но профессионал пӓлен, яжо хадыр мода гӹнь пундаште шӹлтӓш, тӹштӹ безопасный ылын. Молнам тидӹ нӹжӹн офицер тыргыжландарен, но тидӹ гӹц лӓктӹн вазын беспокойство качествыжым рамкышты ак яры.
  
  
  Мӹнь ирок ыжатен колтымыкы, мӹнь самолетлан дӓ кӹтӹк жепеш быр закодировать дэвид хоука перепроверять ошлавӱтеле увертӓрен, мӹньӹм директор вуйлатышы дӓ производство ax Вашингтон. Хоук кыце лиэш тӹнге йӹле пӓлен, махань член мон годым документвлӓ ылыныт. Курьер тӹдӹ пуэннӓ уверӹм.
  
  
  Кечӹ шӹнзӹм вӓрӹм мӹлӓм документвлӓ гӹц лыктын, кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ дӓ шим пиштӹмӹ портсигар портсигар. Курьер аэропортшы мӹнь сигаретӹм темывлӓжӹ ылыныт, тӹнӓмок кок икань эртӹшӹ вашталтмашвлӓ дӓ предметӹм ылын.
  
  
  Лиймаш таксим мӹлӓм ак ӹштӹ, а просто Колизей кӱкшикӓштӹ вала. Но ти гӓнӓ шеклӓнӹдеок чӹдӹн ылыныт. Ай-шугырт икманяр минутеш веле ужеш, мӹньӹн мӓмнӓм поктен ш Fiat.
  
  
  «Тиштӹ сӓрнӓлӓш налево», - манам мӹнь виктӓрӓ.
  
  
  «Но вет тӓлӓндӓ келесӹнем, аэропортшы мӓ ылына!»
  
  
  «Кӹзӹт тидӹ гишӓн мондаш».
  
  
  "Che coraggio barbar o!" - мары чушлаш, оголыш сӓрӹмӹ.
  
  
  У окняшты шайылвлӓ дон мӹньӹм кайын колта паштек оролаш «Фиат». Ырлаш ӹнде мӹньӹм церот шон. Мӹнь шаненӓм, тидӹм паштек цилӓ яжон эртӹжӹ манын, мӹнь отель семӹнь вашталтыда. Но тагыце-ӓнят мӹнь тӓнгӹм мон Капшангы.
  
  
  Гӓнӓ эче ик оголым сӓрнӓлӹт веле, нӹнӹ гӹц шӹлӓш цацышым. Водитель, цаклет, ма машинӓ паштекет кенӓ мӓ, йонвлӓмӓт пайдаланен, ышкымым видаш тымдаш манын анжыктымы. Мӓ тӹдӹ доно виа шупш лабикан ӱлӹкӹлӓӓт, кӱшкӹлӓӓт дӓ мӹнгеш виа фори колизей дей империаль семӹнь эртӹмӹкӹ, вара, тӹдӹ пӧрт дорц шӓлӓнен дӓ ош базилика рим форум константин, кечӹвӓл кечӹ шолеш.
  
  
  "Ӹнде кужы, синьора?"
  
  
  «Веле тӧр кемӹ», - мӹнь келесенӓт, ончалеш «Фиат». Виктӓрӹшӹ машинӓм пӹсӹн таксист гӹнят , тӓрвӓнӓш лиэш ма кыча транспорт, дӓ «Фиат» мӓ дорцна ак каранг, тӹдӹн гӹц п мӹнь лишнӹ ылеш. Тибр якте эртӹшӓшлык emanuele vittorio corso доно, Ватиканышты Vittorio Ponte Emanuele ванжаш дӓ ӧрдӹжӹш кен. Машинӓ эчеӓт мӓ цилӓн поктен ш. Пӹтӓри мӹньӹм сылаш шӹлтӓш документ кышты-гӹнят таксим, но, мӓлӓннӓ опознавать агентыы раз машинӓ шайылны, кайдымы у рискованны остатка тидӹ планвлӓштӹ. Xii кым ӧлицӓ мычкы тенге мӓлӓннӓ пакыла della via conciliazione pius piazza площадьышкы. Ма анзыкы петр маячить собор, святой . Фонтанын анжалда покшалны кого площадьышты годым, идейӹштӹ мӹлӓнем трӱк тӓрвӓнӓ. Очыни, ӓль ядмашвлӓ кӹзӹт ти гӓнӓ ылын.
  
  
  «Шагалма, водитель», - попа дӓ йӹлерӓк мӹньӹм анжал дӓ тӹнӓм уж, «Фиат» ма гӹц кодшы шӱдӹ метр цилӓжӹ . Мӹнь кидӹм цикӓлӹнӓм пачкым лиро виктӓрӓ, тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн ныгыды ныгыды дӓ ӧрӓт.
  
  
  « Бениссимо !» - мӹнь тӹдӹм сӹгӹрӓл колта паштек, кынам мӹнь лӓктӹм. "Al bocca lupo In!"
  
  
  Но тӹнӓмжӓт мӹнь ынгылем, мӓ сек керӓл мӹлӓнем большы тӹдӹ шӓлӓм.
  
  
  Мӹнь покталта. кынам угӹц йӹле мӹнь пулыш гач анжалына, мӹнь ужам, вес fiat площадь шагалын . Мары пӧкен коктын шӹнзӹн, нӹнӹ лицӓ каеш кечӹвӓл кечӹ ялава лиэш. Южгойшо нӹнӹ юкжы мӹньӹм аздарен . Мӹнь пӓлӹделам, ма сынгена музей вӓрештӹндӓ гӹнь базилика , туриствлӓ лошты халыкна гӹц ылыт нӹнӹ мӹнь шансвлӓ.
  
  
  Ма гӹц мӹнь тенге талашет дӓ у колоннаде покталта, кого колонна докы тӹ кымдемӹшток музей Бемини эртен. Мӹнь угӹц анжалда. Шим цӹремӓт кок паштек машинӓвлӓ гӹц лӓктӹн дӓ мӹнь мары шучко.
  
  
  Трӱк мӹнь матери пырыл, пӹтӓриш кокшы дӓ кымшы музей цыма ол тенӹтӓт, пӹцкемӹш пӧртӹш. Формы оролы пырымы ӓнгӹштӹ шалгенӹт. Мӹнь эртен, нӹнӹ акат анжылт, пуры дӓ тӹ залыш кеӓ, кышты турист сувенирный лавкы темӓш. «Асаж», - мӹнь попалта; ӹрвезӹ тидӹ пӹсӹ сӹнзӓжӹдон анжен, мӹньӹм манын шана.
  
  
  Зал пырышы иктӹмӓт уже нӹнӹн логӹц, мӹнь кок ташкалтыш гӓнӓ кынам ташкалтыш мычкы кузен. Тыргыж жеп пӹсӹнрӓк тӹдӹн лицӓжӹн выраженим ылшы пӧрде мӹнь цаклен. Мускулан тидӹ мары ылмына доно ӱпшӹм ш, луды костюмым чиэныт сӹндӹмӹм ирӹкӓн. КГБ гӹц ылеш дӓ тӹдӹн анзылны.
  
  
  Ташкалтыш кӱшнӹ, кышты мӹнь, нелӹн шӱлен, ынгылышашлык, мӹнь ужам, библиотека галерей ватиканышты ылын. Тидӹ кӱ пространство ӓнгӹсӹр ылын, кыдывлӓ ӧрдӹж гӹц янжыш шалгышы ix ӓти пий витрина пӧлек, шергӓкӓн кӱвлӓ сӹлнештӓренӹт дӓ тидӹ кӹзӹтшӹ пий кӹлатшӹ ылын холмс скипетр xii лев, сӹлнӹжӹм шижӹн дӓ шортньы каркам дӓ религиозный поразительны статуэтк предметвлалан шынден; тошты вазыныт дӓ лоштышты витрина кӹвер шалген . Шалахай велнӹш стеня тӱнӹ у галерей, кудвичӹш лӓктеш, мӹнь мӹнгеш лӓктӹм икманяр веремӓ гӹц эртӹш .
  
  
  Просканировать кӹдежшӹм мӹнь керд дӓ перегенӓт документ вӓрӹм кӹчӓлеш. У рискованны тӹ годымок ӹшкӹмемӹм кычаш тӹнгӓлӓм, а мӹнь, пӓлет гӹнь, шӹндӓш, иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ тӹдӹ нигынамат кгб мон ак керд гӹнь, мӹнь вӓрешем тыды шылтен.
  
  
  Галерей униформа кок монгыр служенӹт, коридор мычкы каштеш. Анга р мӹнь колта, покашкы обслуживыяш персоналын коштеш . Мӹнь клухойрак вара ӹшке действивлӓжӹ ял юквлӓ доно висен, манын ак кердеп, нӹнӹ ужыт, мам мӹнь ӹштем. Портсигар кӹшӓнжӹ гӹц мӹлӓм шин лыкташ. Хоть-махань паеш толын кердӹт КГБ таужо агентвлӓжӹ. Цикӹш шыралтыт дӓ мӹнь мӹнгеш пумагаэш куртка кӹшӓнӹшкӹжӹ оптен портсигар вургымла кидшӹ быстро. Служен шишкалтен гӹц иктӹжӹ. Ӹштӓш дӓ мӹнь шагалынам, ма ши изделивлӓн лошты ик витрина орта, тӹшлен служенӹт, ире, тӹ годымок сӹнзӓ гӹц шӹльӹ. Мӹнь шӹрӓлӹн вара этрусский документӹштӹ вазын, кыдым, витрина галерейвлӓш мычашышты шалга. Пумага лошты вӓрештӹндӓ мӹнь угӹц опташ манын, тӹдӹ логер ӓнгӹсӹр трува вашт.
  
  
  Витрина ма только мӹнь весӹ докы миэн, кыце руш лӓкшӹ амасам. Йӹле пырымым тӹдӹ ужеш, мам мӹнь шалгенам да, тормыжлымы. Витрина йӓстӓренӓм дӓ тенге тӹдӹн анзылан шагалал шеклӓнӹ.
  
  
  Мӹнь ӹнянем ли, иктӓт ӹнжӹ уж манын, документӹштӹ мӹнь пыш гань вазын. Молнамшылаок кым турист йӓрнен, мӹньжӹ анжем выставкеш эче икманяр минутышты. Дежурный гӹц лӓктӹн дӓ вара олен мӹнь кӹдеж амаса ӓнгӹш мыкик отвечая. Коридорышты ылмы годым, мӹнь кудвичӹш толын дӓ окняшкыла анжальы. Мӹнь ужам, мам руш пырымы ӓнгӹштӹжӹ кок пӧртвлӓм выча .
  
  
  Мӹнь пакыла кеем. Тенгежӹ, нӹнӹ тумаенӹт, мӹнь мам кӹчем оптат. Но тенге нӹнӹн шанымашышты гӹнь, тидӹ эчеӓт пумага нӹнӹн ылеш. Ти документ сейф ынян лин швейцар перегӓт. Тӹ цӓшӹн мӹнь коклы ныл рейс ошлавӱтеле ылшы кодаш шӱден, мӹньӹн толеш агыл гӹнь, тенге мӓ тидӹ нормальный ылыныт. Ӹнде цилӓ, мам ӹштӓш келеш ылын, тидӹ ти кок руш кен ӹлен.
  
  
  Пӹтӓришӹ этажышты ташкалтыш мычкы вала, мӹньӹн пӧрт, кышты туалет коридор гӹц таманяр пачаш. Тӹнг тӹдӹ вестибюлеш изи ылшы коридорыш лӓкмӹ амасам докы служебный. Кӹтӹк вестибюльышты мӹнь мычаш якте эртӹшӓшлык, оголыш сӓрӓлеш дӓ вычаш тӹнгӓльӹ. Тӹнӓм нӓрӓт доно лӓктӹнӹт чекиствлӓ лык- векӓт, шаналтен, мӹнь мӓ гӹцнӓ ямыныт служебный пыра .
  
  
  Тӹ годымок каяш тӹнгӓлӹнӹт, мӹньӹ кидӹм виктӓлтӓш, дӓ тӹдӹ стенӓ тервен пӹзӹрӓл кыча. Мӹнь тӹдӹм пуштын кердеш ыльы, но обязательны агыл. Шалгем мӹнь эче галерей документвлӓ гӹц поген нӓлӹнӹт, дӓ кӹзӹт мӹнь тидӹм ӹштем, полици расследовани ак пуштыт мӹньӹм тӱнӹ. «Тӹньӹм кодышы», - мӹлӓнем шайыштын, стенӓ тервен пӹзӹрӓлеш. «Документвлӓ вашингтон кемӹлӓ».
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм кулак мӹшкӹрӹшкӹ. Нӹнӹ карштымымат ӓйӹнен. Тӹдӹ мӹньӹн шӱмӹштӹ, пылвуй вӹкӹжӹ кенвазеш дӓ тӹдӹн. Тӹ годым погынышы мӹнь гӹц ытлен, дӓ мӹнь ӹшкежӓт трӱк ялжы гӹц кычен докыжы тӹдӹм шыпшыл шӹндӓ.
  
  
  Тӹдӹ-турек. - 'Тыньым алтала!'
  
  
  Йогын вургымла сӹнзӓвлӓжӹ дон лицӓшкӹ мӹнь дӓ мӹнь тӹдӹн докы икманяр промахиваться миллиметр. Тӹдӹ мӹньӹм кулак кидшӹ доно лицӓжӹм дӓ тӹдӹм кичк таптенӹт. Стеняштӹ тӹдӹ кенвазеш дӓ сӹгӹрӓл колта. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ, кынам тӹдӹн кӹньӹльӹ , угӹц тӹдӹ лицӓжӹ гӹц севӓл. Вуйжы гӹц рашкалта, тӹдӹ ӧрдӹж лектын. Стеняштӹ керӹлтмӹжӹ тӹ годымок , тӹдӹ мӹнь йӹгӹнзӓш шӓклякӓ парняш ӓнгӓлтен. Тӹдӹ гӹц ытлаш куштылгырак ю, тӹдӹ у дӓ шӓпнен. Мӹньӹм вуем гӹц ялын толыныт. Тӹдӹ гӹц пасна сознанижӹ ылын.
  
  
  Пӓлӹ ылеш, коридорышты ик кредӓлмӓштӹ гишӓн тӹнг ак кол. Мӹнь амаса докы миӓ дӓ служебный моат, амасам, дӓ вычыде мӹнь ганемок, срален шӹндӹмӹ. Но мӹлӓм чучеш, мам мӹнь ам керд вес офицер пырышы тӹнг эртен . Отмычка малын мӹнь теве ӹшке лӹмӹм нӓлӹн, ӹнянӓш ак ли ылмы гӹнят, тӹдӹ когон шонгы мам кого срабатывать. Икманяр минутышты мӹнь цаценӓм, вычы со, мам обслуживатлыше персоналын ивлӓн шачын. Остаткаэш мӹнь когон пачмы.
  
  
  Мӹнь ӹшке шайылныжы чекиствлӓ кол ӓнгӹрӹмӓш. Тӹдӹ ӹшке толеш. Мӹньӹм кычыш дӓ сарай амасам пачыт. Кечы соты кӹдежӹш пыра . Мӹнь изиш лӓктеш дӓ пӧрт оголыш парковка якте шон, кышты таксим выченӓ. Руль нервы виктӓрӓ. Мӹнь лап дӓ тӹдӹн пулшыжы гӹц рӹшкӓлтеш.
  
  
  «Мӹнь lunetta della отельӹш кемӹ», - манам мӹнь.
  
  
  «Si piedi live dai Mi», - тӹдӹ келесӓ гӹнь, шанем мӹнь веле мунчалташ ылын.
  
  
  Таксим шӹнзен дӓ, мӹнь тӹдӹм пуш пачкым лиро, шотлымы годым тӹдӹн окса. Тӹ годымок пӹтӓрӹмӹ, тӹдӹ ваштылеш.
  
  
  «А ӹндежӹ, цӓшешнӓ».
  
  
  "Си, си, синьора".
  
  
  Тӹдӹн мотор завоялты, передачын сӓрӹмӹ, тӹнг дӓ мӓ докы кыдал пыра, дӓ туриствлӓм чекиствлӓ эртен. Анзылны шӹргӹ доно газетвлӓм кычен дӓ тӹдӹм виктӓрӓ, нӓлдӓ мӹньӹн сага шӹнзӹлтӓш, мам подъезд докыжы кынам кыдалаш. Мӓ дорцна эртӹмӹ годым, мӹньӹн агентвлӓэм кгб тӹрӹнь анжен, изи кӓпӓн эдем, тӹдӹн коллегывлӓжӹ дечем. Таксим пел тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, сӓрнӓл кеӓ, дӓ вара пӧрт анжалам, вуйта ӹшке коллегывлӓжӹм ӱштӹм вычы .
  
  
  Петр мӓ докы кеӓш кынан ӓнгӹрвлӓ святой площадь гач, мӹньӹм дӓ газет пышкыдемӹт сӓкенӹт. Безопасностьышты документвлӓ ылыныт - кыдым кӹзӹт якте. У йӧнвлӓм моаш лиэш якте тӹдӹ ӹнде мӹнь заполучать келеш гӹнь, вес курьер кеӓ-кечӹ гань.
  
  
  
  
  
  3 главы
  
  
  
  ;
  
  
  Мӹлӓм шуаш ак керт вес ошлавӱтеле кечӹ доно кӹлдӓлтӹн, но тиштӹ ӹлӓш ак кел. Документвлӓ тӹкӓлӹн ма , музей Ватиканышты пел питӹрӹмӹ паштек лиэш гӹнь, мӹньӹм таксим кешӹ гань, вес пачылтеш дӓ ирок веле. Тенгежӹ, гостиницыш ванжаш паштек пышкыдемдӹшӹ мӹнь кымшы стӧлжӹ гӹнь, вес КГБ анжалда. Барат-кечӹвӓл изиш мӹнь кеем, дӓ тӹдӹ олен йӱӓш чинзать ӹштен . Мӹнь вуйнамат толеш, пӓлен гӹнь хоук ма ылеш, кышты документвлӓм, тӹдӹ сусурак лин кердӹнӹт гӹнь, тӹдӹ ма гӹц мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ мам тумаен лыкташ йӧн ӹнде мӹнь документ пӧртылтем. Пырышы цӹвӹтӓн докторский нӓлмӹ шуен дӓ аптека. Галерей кен дӓ ирок мӹнь донем, вес цӹвӹтӓнвлӓ гӹц куртка, лишнӹ ик уке ылыныт гӹнь, кымык вазын пумагам лыктеш дӓ этрусский цӹвӹтӓн. Ирок мӹнь толынам, - кыце только музей пачылтеш , изи турист ылыт.
  
  
  Планым йамдылышашлык ӹшкежӓт мӹнь токо веле, кынам ӹдӹр тольы дӓ мӹньӹм стӧл лошкы шӹнзеш. Мӹнь тӹдӹ паштек тӹшлӓт, шанымы гишӓн кӹзӹтеш эче цилӓ Ватиканышты. Очыни, шлюха ылшы: худа, ш ун дон чиӓлтӓ ӱпӹм дӓ вӹцкӹж. Шулды дӓ корнан-корнан пуловер юбкы тӹ ылыт, кыдывлӓ тӹ цуцок ӓрдӹм мӱдӹшӹ. «Шӓлӓ, Джонни. Тӓ американец, дӓ?
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  "Настроеним мадылдалам, дӓ?"
  
  
  "Тиды ак йыд."
  
  
  Шлюха ваштареш мӹнь нимат уке. Шукыжок нӹнӹ логӹц токмак эмоциональном веле чучын, дӓ мӹнь келшен, таза кӓпшӹ ӹдӹрӓмӓш ылам манын веле агыл, но моделна.
  
  
  Тӹдӹ истен. - Тӹлӓт ӹнянем, Джонни?"
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь. 'Мӹнь ӹнянем.'
  
  
  «Эй, мӹнь пӓлем, тӹнь кӱ», - трӱк келесен пуа. - «Тӓмдӓн американский полицейский ».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ туран анжал. 'Тӹнь шанет, малын тенге?'
  
  
  'Конечны! Полицейский! Ӓнят тидӹ мӹнь ужам? Полици рим доно пашам ыштен ?
  
  
  «И коп мӹньӹн», - манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм пышкыдын йӹрӓлтӓ. «Шӓлӓ, Джонни, - келесӹ тӹдӹлӓн, - вӓржӹ улы-ку, ку тӹнь шанымем доно пӓлӹ ылеш. Салатвлӓ, Джин! Фавориска ! Мадон мӹнь шукым пӹтӓри ваштареш ылевӹ, ӹдӹржӹм тӹдӹ ужеш, мам нӹнӹ докы миэн, стӧл доран шагалалеш дӓ шеклӓнӓлӹн, мӹнь лицӓ анжа. Тидӹ шлюха гань ӹнжӹ ли. Хорошенький ылын дӓ тӹдӹ п.
  
  
  "Si encodi!" - хорошенький кӓпӓн ӹдӹр келесем, кымшы пӧкен стуча. Вара тонда, тӹдӹм келесӓ дӓ анзыкырак пугӹнен конфиденциальный: «Джин доно яжон попен-английским. Тӹдӹ американецвлӓ келшен. Тӓ шанымем доно, тӹдӹ попалта, дӓ?
  
  
  Сӹгӹрӓлмӹ шон ӹдӹр ваштареш ваштареш джин тоша, семӓлен, ӹшке ирӹкӹн пуаш дӓ остатка шӹнзӹн.
  
  
  "Цевер джин, дӓ?" - вӹцкӹж когоэшнен келесӓ.
  
  
  "Че дьяволо!" - кӹньӹлӓш тӹнгӓлӹнӹт дӓ келесӓш джин.
  
  
  Тотлы пӓлен, Джин, - мыньжӹ келесӹшӹм. 'Мӹнь ужам Ник. Пожалуйста, мам сага шӹнзӓ ».
  
  
  Выртеш тӹдӹ ӧрӹмӓт, вара шеклӓненрӓк комдык. Ош цӹреӓн дӓ цевер ылеш-каштановый виченец дӓ йыдвел милан ӱпшӹ ӹлен. Дӓ кӱ ылшы ныгыды ӱпшӹ, ош шинчаошышто. Кӹрӓн сӹнзӓвлӓжӹ тӹдӹ ылеш, дӓ ышмажы ӱ кымда лишӓшлык ылыт, а тӹдӹн кӓпшӹ доно мытык юбкан томсыкан шелӹк приталивать дӓ утларак ылыт.
  
  
  «Америкышты кузин джина ылам», - весӹ келесӓ, ик ӹдӹр шотыш нӓлмӹ джин идӓ шеклӓнӹ. «Но тӹдӹн доно попат-американский сӓй, мый дечем. Тӹдӹм шайышт пуа. Вара тӹдӹ кӹньӹлӹт дӓ кеӓт, пӹтӓриш мӹньӹм семӓлет.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Мам тидӹ анжыкта?"
  
  
  Джин йӹрӓлтӓ кердеш. «Мӹньӹ розам яратем мары доно пӓлдӓрӓш. Тӹдӹ шанеп манын, мӹнь шке.
  
  
  "Тидӹ тӹлӓт?"
  
  
  Пӹсӹ анжалтыш шумыкы, мӹнь тӹдӹлӓн, а мӹнь вара анжалам ытлен. Южнамжы цилӓ ӹшкетӹн ылмыжым, тенге?
  
  
  «Дӓ», - мӹнь признаем, ӓшӹндӓрӓш манын, прӧфессижӹ тидӹн лач айыртемӹштӹ. "Пӓшӓэт тӹньӹм тиштӹ, Джин?"
  
  
  Официантка мӹнь, оза, тенге манаш гӹнь. Но мӹньжӓт мары дон паша амален ». Остатка шамаквлӓжӹм тӹдӹ олен пелештӓ дӓ лӱддеок. Тӱжвачын мӹнь. Тӹньӹн тӓнгет шана роза, мам мӹнь полицейский ылам, но ӹшке пӓшӓэтӹм тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм агыл.
  
  
  «Мӹнь сойток ылын ылгецӹ, тидӹ тӓмдӓн пӓшӓ.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Мӹнь кердӓм тӓлӓндӓ мам-шоным шӹндӹмӹ?"
  
  
  Мӹнь доно тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш. - «Мӹнь сусу ылам, Ник, - тӹдӹ келесӓ, - а, - кыце ӹнде мӹнь келесен, мӹнь ам публичный».
  
  
  Мыланем йыренат. - "Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Мӓ тӹньӹм ӹнем йӱ?"
  
  
  Официантвлӓ пӓлен ӹштӹненӓ, тӹдӹм ӹштен дӓ закускавлӓм. Пӱтьӱгӓ мӓлӓннӓ изиш. Мӹньӹ келесӹнем, ма официальный американский цӹреӓн ылыт, Рим посольствыштыжы миэн.
  
  
  "Кышец тӹнь америкышты?" - Джин ядеш.
  
  
  «Логӹц Нью-Йорк».
  
  
  «Мӹнь тӹшкӹ ӹнем ке соок. Племянница ӹлӹмӓш гишӓн попен Роза Нью-Йорк. Кафетерий дӓ тӹдӹм кӱкшӹн ӓклен ресторанышты. Лачокок тенге нӹнӹ сӓй, тӹдӹн кыце маныт?
  
  
  Мӹнь изиш вычал. «Ах, - манам мӹнь, - ӹшке семӹнь. Кыце тидӹ тӹнь шукы пӓшӓм ӹштен барток, Джин?
  
  
  'Кужы агыл. Ышкӹлӓнем ӓкӹм пуэн кердеш ара доно мӹнь паша ». Тӹдӹ сӹнзӓжӹм кымык ӹштен. «Мӹнь токына йӹлерӓк кеӓш», - лӱдӹнрӓк тӹдӹ келесӓ. «Ти тагачы пӓшӓ уке, тӹдӹ мӹлӓм ак кел. Ылеш гӹнь, мӹнь подылам кен кердеш. «Малын тенге лин ак кердт, - мӹнь шаналтышым. «Ӹвӹртӹшнӓ», - манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь таксим ӱжӹктен, кӹдежӹш кеӓш дӓ ма Джина. Тидӹ кӹдежӹштӹш тошты пӧрт левӓш вӹлнӹ музырланышы делле куатро виа ылын. Ма нӹлӹмшӹ этаж корны тӹнгӓлеш, кынам мӓ вес площадкышты шӱлӓлтӓ дӓ, пӱгӹнӓлеш дӓ пышкыдын мӹнь тӹдӹм шывшалам. Тӹдӹн тӹрвӹжӹм пышкыды ылеш, шокшы дӓ нӹжӹлгӹ .
  
  
  Ма кӹдежӹш ойлышташ, подылед ӓрӓкӓм. Джин тӹдӹ гишӓн шайышташ жепем, кынам сӓндӓлӹкӹштӹ цуцам тӹдӹ рим влиятельный босс енгӓт улы, Джованни ик Фарелли. Тӹдӹ гань проставлӓ грабительвлӓм тӹнгӓлӹн, а вӓрӓш недвижимость жуликланыма миллион доно ӹштӓт. Тыды шамаквла доно, тӹдӹ худаат тӹдӹн доно кычылтеш.
  
  
  «Но ти эртен. Пӱэргӹ техеньӹ шалга мӹнь ӹнде мӹндӹркӹрӓк, Джованни гань. Честно дӓ мӹнь оксам ровотаяш ял вӹлнӹ шалген ».
  
  
  Вӹр давленим куза тӹдӹн годым мӹнь йӹрӓлтем каеш. Икманяр жепӹштӹ тӹдӹ мӹнь вӹкем анжат, вара чӱктӓш кӹньӹлмӹ дӓ тенгеок сӓрӹмӹ манын, окня соты кӹдеж гӹц веле цӓрӓ вӓрештӹндӓ . Тӹдӹ кыдаште, нимат ак келесӹ. Тӹдӹ дорц тӹдӹ ӱпшӹм ошӹш пулышеш, онг тервен тӹкнен темӓш а тӹдӹ ядеш. Шокшы кӓпемӹм мӹньӹм ӹшке докыжы тӹдӹм шыпшыл, тӹдӹ мӹлӓм шылен дӓ, кынам тӹдӹн пышкыды кидшӹ доно шӹмӓн пробежаться каваштем мӹньӹн. Тӹдӹн тӹрвӹжӹм, вычем шокшым, мӹнь монам, шӹмлӹмӓш дӓ мӓмнӓн ваш ышма пачылтеш. Кӓпет мычкы тӹдӹм мӹнь мадын, яклака дӓ лывыргы лишашлык, кыце шестнадцатилетний малай.
  
  
  «Мӹнь нӓльӹм, Ник», - мӹлӓм тӹдӹ пӹлӹшеш пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь кыдаш, тӹдӹм ужына дӓ «Люгер». «Тӓмдӓн тенгеок полицейскийвлӓ».
  
  
  «Мӹнь тӧрӧк келесем, тӹлӓт», - манам мӹнь. Мӹньӹм элтӓлен, дӓ пистолетым гишӓн монденӓ.
  
  
  «Краватьышкыжы», - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Мӹнь вӓрӹш нӓнген».
  
  
  Мӹнь тидӹм ӹштем. Тӹ годымок мӹнь сага киӓ, мӹньӹ кидӹм кӓп тидӹм семӓлӓш, ӹшке ӓрдӹм кӹзӹт ижӹ кӱ тӹ тарам, кӧргӹжӹ пышкыды кидет дон мӹнь мычкы эртӓрӓт.
  
  
  « Benissime Va!» тӹдӹ попалта.
  
  
  Кӱшкӹрӓк куза, мӹньӹ кидӹм пушым.
  
  
  «Кен», - тӹдӹ шӱлӓлтӹш.
  
  
  Мӹнь онг циц шыпшалын, тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Басты», - тӹдӹ сӹгӹрӓл. 'Ситӹ. Ӹнде. Кӹзӹт тӹнь мӹлӓм ылын.'
  
  
  Мӹнь олен тӹдӹ пырен. Шоды логер гӹц тӹдӹ саслен. Кӓпшӹ тӹдӹм кымыл доно пыналтын, мӹнь шаненӓм дӓ сӹнгӹмӹ лин дӓ подстегнуть физический силаштым. Шижӓм мӹнь, кыце мӹнь тӹдӹм начкы ӓрдӹ йӹр цымырген, дӓ тӹдӹн юкшым, шишкымы юкышты пӹлӹшӹш шӓрлен яр шӱлештӹлӹт. Кучем кид тӹдӹм ыдыралда, пӹтӹркӓлен дӓ улӹкӹ шӱжӹм дӓ мӹнь кидвлӓдон пулшвлӓжӹм шыпшылыт, тӹдӹм пӹтӓрен ганьок ӹш шанымем доно, мӓ тӹнгӓлӹн.
  
  
  Вара толын жеп, кынам шаненӹт, каждый, каждый волям виэм пычеш. "Эче, эче, Савалташ!" тӹдӹ пӹц кеӓ. Пыльгыжме каен тӹрвӹштӹш, пеле сардонический ылын, пеле ынгылымаш. Тӹдӹ мӹньӹм цат элтӓлен, крестым у, тӹдӹ лыпшалт ӓрдӹм тӹнгӓлӹн дӓ, кынам тӹдӹн контрольым ямденӹт. Тремор остатка ровот, мӓ донна иквӓреш погынаш манын, решӹш, лӓктевӹ манын, тӹдӹн ойхы мырем дӓ шӹдӹн ӹнгӹрӓлӹн, шанышывлӓ ылыт, тӹрдӹмӹ кымыл.
  
  
  
  
  Вес кынам мӹнь ирок кӹньӹлтӓ, т паника лиэш ыльы: пӹтӓри тӹнгӓлеш лӱд, кынам мӹнь пӓлем мӹнь вӓрӹш анжен. Мӹнь сага тамам-ӓнят олен попалта шокшы кӓпемӹм. Анжалеш дӓ ваштыл мӹнь ужам, амалаш Джин фигуры. Тӹдӹ кӹпцӹк ӱп куктаналт - ош тыгыр-ялашжы вӹргеньӹ сергӓвлӓм. Мӹнь тӹдӹ доно пиш олен йыжнен, кидшӹ доно онгжым мӹнь тӹдӹ годым кенвазынам. Ик выртеш тӹдӹн тӓрвӓнӓ , варажы тӧрӧк тӹдӹ тӹнгӓльӹ у шӱлӹшӹм, тӹдӹ пӹц амалымла.
  
  
  Шыпшеш шижтӓрӓш ӹнжӹ ли манын, и тӹдӹн пуаш яды, мӹлӓм кышкы кеӓш дӓ мӹнь ӹшкежӓт выргемжӹм пога краватьшы гӹц кӹньӹльӹ. Мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш лиэш, мам отельӹш толмыкы агыл, а весӹ сага йыдыштым эртӓрӓт Джина кидышкем. Но нимат ылде унагудысо номерым шергӓкӓн, вет эчеӓт вазыц ӓшӹшкем цилӓ документшӹ этрусский ватиканышты библиотекышты шергӓкӓн, тайно тӹдӹ колен кыча. Но ӹнде, кынам документвлӓштӹм кгб мӹньӹн кидем гӹц переген коден кердӹн, мӹнь тӹдӹлӓн пӧртӹлтӓш келеш, дӓ кыце лиэш тӹнге йӹле. Чимӹлӓ, парнявлӓ дон мӹнь ӱпшӹ, сӓмӹрӹк дӓ цевер кӓпшӹ доно начкы эче ик гӓнӓ кайыц доно простыньвлӓм пӹзӹрӓл джина анжалда пӧлек краватьышкыжы лӓктӹн кеӓ.
  
  
  Мӹнь тенгеок и тӹдӹ понгыжалтмыжы ваштареш ылын, кыце мӹнь пӓлем, тӹдӹ ваштареш лиӓш . AX Но мӹнь лачокат яратымаш ылеш, паша да кымыл ӹдӹрӓмӓшвлӓ ылыт мӹнь нигынамат ак сынгышӓшлык, тыдым пытӓрышашлык ылеш келеш. Остаткаэш мӹнь тӹдӹм анжалтышыжым шуэн шокшынрак. Тӹдӹм нимат ак келесӹ, тӹдӹн онгжым волавлӓ дон шӱлен дӓ каждый куза . Мӹнь амасам чӱчеш дӓ ӹшке кӹдежшӹ гӹц сӹсӹрген шыпшеш .
  
  
  Джин толшаш жепшӹ гишӓн шанымаш вуй гӹц шӱӓш улы. Лонгмаш цымырген документ вӓрештеш, тӹдӹм нӓлӹн, вниманим ак шыпшылеп. Вычен ылын мӹньӹмок кыча гӹнь, документвлӓ кандаш цаца, тӓрвӓнӹдӹмӹ ылын, пышкыды , манын, теве кого. Пӹтӓриок, худа, мам лийын кертеш агентвлӓжӹ - колымаш гӹц пасна, конечны, - тидӹ общественность анжымаш ушымы. Йӧн мам мӹнь янжаш камуфляж, рискованны ситӓлык ылыныт, но мӹньӹм цаклыш гӹнь, пумага мӹньӹм хватен цацымы годым, итальян шӹмлен дӓ махань документвлӓм полицейский ылын тӹшлен, нӹнӹм ужын кердеш ыльы. Остаткаэш мӹнь ӹняндӓрен кердӹнӹт властьышты ала гӹнь, сша правительствыжы документ халык манын, секретвлӓ секретвлӓм цӓрнӹде кӹтӹк жепӹштӹ ӹлӓт. Мӹнь ӹнянем ли, иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ документвлӓ весӹ ак шо гӹнь мам техень ак выжалеп сверхсекретный итальян полици, кӱн кидӹштӹ пачкыдон лиро кого ылын.
  
  
  Руш дӓ келесӓш гӹнь, кышты документвлӓ ылыныт, нӹнӹм анжен, тӹдӹм мӹнь якте шон ылын. Цель ӹнде мӹнь гӹц лонгмаш этрусский ваз тынг документ. Остальным сойток цилӓ ылын . Пиалым, мӹнь ирок кӹньӹлтӓ манын, ватиканышты библиотекы ылыныт, кынам тӹдӹ пачылтеш.
  
  
  XII Пий площадьышты мӹнь ылам, Ватиканышты пырымы амаса доны, народ кого ӱштӹ годым, мӹнь площадьыш погына, Святой площадь Петр. Редкость тидӹ и ылеш. Ӓтямжӹ дон балконан дворецӹштӹ шӹренок толыныт, дӓ ӹнянем, манын согоньлен паломниквлӓ, площадь шалга. Но халыквлӓ дӓ туриствлӓм римлянвлӓ чучеш тагачы ирок шукыракым молнам.
  
  
  Народ вӓрештӹндӓ вашт пырен, извиненим ышмаш ӹшке каждый ашкыл. Пап по вуйыштым лӱктен ылшы окняэш, тӹрӹш толаш дӓ мӹньӹн гань халыквлӓ веле тапката, сӹгӹрӓлмӹ юк шакта, кыды паштек тӹрӹштӹш дӓ потикӓ шучко ганьок, халык ӓвӓлтӓ. Мӹнь шалга дӓ тӓрвӓнӓт кужы анжен, ати ка ош кӓпӹштӹ павел vi годым чиӓш.
  
  
  Тау тӹдӹлӓн кидӹм лӱктӓш знаквлӓм. Но тӹдӹ веле тӹнгӓлшӹ хвальымашвлӓм, кынам пыдыртымы тура пӹлгом чымалмыла, кыце хӹдӹртӹш. Пӹтӓриш шаналтымжы, ма тидӹ глушитель автомобиль.
  
  
  Ӹжӓл, сек серьезный ылеш.
  
  
  Ай-стекло уж панвлӓ веремӓнок шин шӓлӓтен ылын, тӹ годымок кого витра балконан кого юк доно шелӓлтеш. Тӓгӱ-ӓнят народлан сасла дон балконан тӹнгӓлеш, ати ка дӓ гӹц ямеш, кынам эдем народ площадьыш охоницӓ эче утларак вазын.
  
  
  Вес юкдон попалта годым, кашак паника ӓвӓлтӓ. Мӹнь йӹр анжальы, ужеш манын, кышец лӱмӹ юквлӓ; икманяр юк анзылныш ылшы колтен дӓ промахиваться дюйм ӓти .
  
  
  "Тидӹ Ӓти!" итальян царгата юкшы доно сӹгӹрӓл.
  
  
  "Нӹнӹлӓн тӹдӹ пушташ цацен!" сӹгӹрӓльӹ молымат.
  
  
  Ватиканышты эдем докы кыргыж пырышым, юкем куза дӓ нӹнӹ юк воздухышты панический, ойхым дӓ ясым семӹнь йӹнгӹсӓш. Цилӓ пыдыргымы охоницӓ эче йоген площадьышты, народ ӹнжӹ пыдыргеп лаштыквлӓ дӓ амаса докы кыргыж но шолын лӓкмӹ йымак логалеш.
  
  
  Мӹнь эче ик гӓнӓ балконыш анжалат, дӓ кӓпеш тидӹ кышкы кок теш. Нӹнӹ наклоняться, ӓти кузен палшен. Тӹ вӓр, кышты мӹнь шалгенам да, ӓнят, мӹньӹм ужынат, тӹдӹ, виднӹ, ит орланы.
  
  
  Мӹнь гудок юк шакта гӹц эче ик народ эртӓ. Кӱ ш ӱ дӓ мӹньӹм пулыш гач анжалаш машинӓжӹм, площадь чонгештен шон. Тӓнгӓштӓрӓш лиэш ма просто тидӹ, шанем мӹнь , ӓль машинӓ тагыце-ӓнят тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн, ма только мӹнь мам анжет?
  
  
  Ам пӓлӹ, малын мӹнь трӱк вел музей анжалам, ватиканышты библиотека, кышкы мӹнь кен. Анжалда но кынам мӹнь гӹнь, ужыда, кыце пӧрт гӹц вала дӓ вертолёт ямын. Кышты американский вертолёт военный Skyhook тӹдӹм пӓлӹмӓн.
  
  
  Веремӓн мӹнят тидӹ гишӓн шанымаш ик ак вӓрештӹндӓ.
  
  
  Народ шӱм вашт пырен, мӹнь ынгылыделам, мӓ йӹлерӓк лиэш семӹнь библиотекышты якте шон ылын. Площадь музей дон кен мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш дӓ эдем тӹнг протискиваться колоннаде вашт. Тӹнг кынам мӹнь кудвичӹш пырен, кышты вертолёт уштыш. Ватиканышты библиотека тӹдӹ мычаш олен вален. А вара мӹнь ынгыленӓм, ма-гӹнят тенге агыл; самынь шотдымы.
  
  
  Мӹнь кыргыжам тӹнгӓлеш, вет кешӹ веремӓ мӓ нимат ак керд. Шижӓм мӹнь, кыце мӹнь шӱмжӹ шолтке шиӓш, выршаржы адреналин опталмыла дӓ мӹнь, мӹнят музейӹшкӹ пырен шомешкӹ вӹсен . Пӹц паника халык нӓлӓш , библиотекышты ӹшке вӓрвлӓм кодымаш цилӓ анзылны ганьок формы папшты служат. Нӹнӹ мӹнь кыргыжам, нӹнӹ лӱдшӹ сӹнзӓвлӓэм тӹнгшӹ ганьы лин. Мӹнь мӹнгеш анжалда балконышты, кышты пан толмы. Балконан охыр ылын; тидӹм пӓлдӹртен кода веле шыпшеш пыдыргыш охоницӓ, мам мӹнь токо веле ужым.
  
  
  Векӓт, нӹнӹ гишӓн ам пӓлӹ эче святитель состоянижӹ; и шӹдештӓренӓт пиш точно, ӧрткынышӧ народ. Орол площадьвлӓ дон кыргыжталаш, кӹчӓлӓш кишӓвлӓ кайыт. Но мӹнь пӓлем, нӹнӹ нимат ак мот манын , ӹнянӹмӹ линӹт, дӓ цымырын кредӓлмӹжӹ кӱктӓш тӹнгалӹнӹт шукыракым кым шошым.
  
  
  Ш кок ягылген лимузин ӹнде чучат. Мӹнь ик цым колонна гӹц библиотекыш пырен. Цуг машинӓ шагальы. Тормозым шакта, кок пӱэргӹ лӓктеш дӓ кӹжгӹ машинӓлӓн тореш ынгыжаан гӹц пӧртӹш пыра. Тӹнӓм люкым вертолёт пындаш пачылтеш, дӓ мӹньӹм кычынежӹ самолетеш серия.
  
  
  Кӓпшӹ ӹмӹлеш руль лимузин ш шӹнзеш. Марывлӓ шӹргӹ ужаш акли ыльы, кынам мӹнь анзыкыжымат эртен кыдалшы машина доно эртен . Возыктыш мӹнь цӱдеен анжа дӓ машинӓвлӓм номерӓн. Но шагалӹнӹт машинӓжӹм вӓк ылын гӹнь, тӓмдӓм соикток рентгеновский сӹнзӓ ли ылмы вӓрештеш, ужына манын числа. Савыц лаштыкым гӹц ылшы левед цаштыра ш тӹтӹрӓ коман.
  
  
  Машинӓ шылымы годым, мӹнь корныш тӓрвӓнен. Мӹнь библиотекыш пырен ак керд, тӹдӹ кӹзӹт машинӓ анзылны ылын, но ӹнде, чонгештен тӹ годымок шошым, памятник пырымы амаса докы кыргыж дӓ мӹньӹ папын кӧргӹш анжальы. Тыргыж кыдым иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ гишӓн попен, ма ӹштӓлтеш.
  
  
  Мары но кок цаткыды кӓпӓн, кыдым токо веле машина гӹц тӹргештен, виднӹ ак ли ылмы нигышты. Музей дон иквӓреш пӓшӓм шол дӓ нӹнӹм ик корным такыртымы, ак шиж. Ӓнят, ак уж, кыце пӱэргӹвлӓ библиотекыш пырен кем ыльы, но мӹнь шижӹнӓм. Тол мынь докем ташкалтыш галерей, тӹнӓмок кок юк шакта. Баллистика курсымок эртенӹт мӹнь пиш нелӹ ax , ӹлӓш мӹнь ам определени проблемӹвлӓ доно, мӓ кенӓ галерей гӹц лумӹ юк, мӹнь кым шӹлтӓш сверхсекретный сур.
  
  
  Гана кӱвлӓ мӹнь гишӓнем тошкалтыш доно кычен, «Люгер» кидӹштӹжӹ, парняштыжы спусковой кӹлӹм кыченӹт. Пӹтӓришӹ этажышты шомына годым, ӹмӹлӹштӹштӹ худа подтверждая. Формы дон тӓрзӹжӹ, ти пост доно решӹмӓшеш кодеш, уке гӹнь, шукат ӹш ке, выртышты кого лаксакым ӹнде амаса сага киӓ. Ак кел мӹнь лийы вӹкӹ пӱгӹнӓлеш, тӹдӹм ужделат манын, тӹдӹ тамам кольыц.
  
  
  Мӹньӹм п уш позда, кӧргӹ амаса чӱчӹлт тум гань тӹрлецӓн галерей нелӹ. Мӹнь тӹшкӹ кыргыжам, талашем, но ситӓ. Вильгельмина кычылтмы вӓк ылын гӹнь, амаса ак ли ылмы захлопывание карангдынешты ылын.
  
  
  Сравачым замок мӹлӓнем чучын колтыш. Курокым пӹзӹрӓлӹн, когон йыр пушангым доно шелӓлтеш. Пульы Но амасам пеле кӹжгӹн шӱтӓш пумы. Мӹньӹм колыштын дӓ вара эче иктӹм ынгылымаш, тӹдӹн вес велж ӹштӓлтӹн ма коридор кужы. Кӧргӹ техеньок лидӹмӹ пайдалык галерей дон леведмӹ , манаш лиэш , операцим ма - цилӓ , мам - йӓмдӹлӹмӓш дӓ лӹмвлӓм доно эртӓрӹмӹ лишӓшлык ылыт.
  
  
  Ӱмылкам ирок мӹнь манын, пӓлӹмӹлӓ, ма ӹлӓш йӧнӹм галерей пыра. Мӹнь шайыланжы раскыды юкшы шактен колта. Мӹнь большы ам мад. Мӹнь шагальы, кынам мӹнь гӹц лӓктӹн туриствлӓ кымыт лык. Нӹнӹ логӹц иктӹ, цевер ӹдӹрӓмӓшвлӓлӓн краснолицый тӹгӹрӹш анжалаш «Люгер» дӓ сӹгӹрӓл колта.
  
  
  Мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм действим докыжы аздарен. Галерей воктен окня амасавлӓм чӱчӹн рӓдӹ мӹнь кыргыжам. Засолка пачын мӹнь, дӓ окня анзыкы пӱгӹнен гӹц ик пачын, кудывичӹш анжалеш. Кымлы у кӱкшӹцӓн дӓ диаметржӹ доно корзинӹшкӹ кышты кенвазы фут металлвлӓ вертолёт ярдым примерны, кӹжгӹ вурс пижӹктӹмӓш . Кӧргӹштӹжӹ мары корзинӹм кыптырген шӹнзӹн, мӹнь цаклен дӓ, манаш лиэш корзинӹм бронированный вурс гӹц ӹштӹмӹ - ти металл, мам пындаш вертолёт леведӹш.
  
  
  Ӹнде пӓлен, ма ӓнят, пӹтӓрижок ши ма гишӓн мӹлӓнем, лачокок правдам. Тактика карангдынешты ылын нападенижӹ ати, реальный преступлеништӹ гӹц карангдаш нӓлмӹ маныт, кыдым кӹзӹт ӹштӓлтеш. Тӹдӹ, тидӹ гишӓн кӱ шалга, шанаш нигынамат ак ӓти пуштыныт. Тидӹ нападенижӹ ӹштӹмӹ ылыт, манын сӹгӹрӓл всеобщий паника дӓ тӱнӹшӹ. Шӧртньӹ дон ши гӹц ылыт ватиканский пайдажым коллекций цель галерей библиотекы кӹзӹт - самой тӹ галерей, кыдым мӹнь ти проклятый шӹлтӓш, секретный алмашдыме сур.
  
  
  Туриствлӓм аздарат весым сасла тыр анжымаш музейӹштӹ лӱдӹктен. Тӹдӹ мӹньӹн шӱн кеӓ дӓ, кид виктӓлтен, анжал - ӓнят, мӹньӹм кыце келеш, тыргыжланен дӓ народымат лӱдӹктен безразличны ӹлӹжтен. Галерей мӹнь амаса докы тольы, колышташ шӹмлен дӓ пӱгӹнӓлеш . Мӹнь колынам, пыдыргыш охоницӓ гань, шанымем доно, шукынжок нӹнӹ ма улы пайдажым шолышташ дӓ иран шергӓкӓн витрина галерей улы - цилӓ султанын подарка европейский виктӓрӓ, ӓкдӹмӹ артефакт, ӓти король да церкӹ гӹц князь келесӓ . Нӹнӹ лошты документвлӓ ылыныт гӹнь, мӹнь нӹнӹм кандем лит - хоть-махань ӓквлӓм.
  
  
  Тагышты-ӓнят тыргыжланен звонок музей звоня. Но ик ивлӓн аяр сек мычаш толын итали историм пиштен кердделат. Ӧрӓш мӹнят ам керд дӓ планым ак изобретательность профессионализ пайдалыкым, преступленивлӓм ӹштӹшӹ ылын. Но мӹнь вазым келеш этрусский документвлӓм, каеш галерейвлӓш цаток питӹрем амасам.
  
  
  "Обслуживатлыше персоналын уж!" - Тидӹ мӹлӓм сӹгӹрӓл ӹрвезӹ эдем, мӹнь сагажы шалга, тӹдӹ вашталтын дӓ ышмам дӓ сӹнзӓм кӓрен, кынам тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл ташкалтыш.
  
  
  «Мане, сэр», - тӹдӹ келесен, тӹдӹн онгыштыжы камерыштыш кушташ, тӹдӹм туриствлӓлӓн вашт пырен шомешкӹ тӓрвӓтен .
  
  
  «Келесен, мӓ толмына галерей папын!» Паштек мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм.
  
  
  Ӓнят, тидӹ факт ылеш ӓль тӹдӹ командыжым юк мӹлӓм ӹняндӓрӓт, мӹнь попышым ма-английским, хоть-ма лиэш гӹнят, халыкнан ладнангеш. Ӓрӓлтӓш ташкалтышышты тӹдӹ анжыкта четлык мӹнь лӱдӹш агыл. Ӹдӹрӓмӓшвлӓ ылыт, нӹнӹм сӹгӹрӓл колта, ужам мӹньӹ «Люгер», лӹплӓнӹ дӓ корнымат такыртен, ӹшке уштыш.
  
  
  У мӹнь амаса докыла сӓрнӓл кеӓ. Шелӹн, пӹтӓриш когон панежеш юк мӹнь корнышты вӹлнӹ шалген пушӓнгӹ. Ситӓ ик пульы ылын виднӹ . Лин кердеш, тидӹ кокшы кымшы ӓль юк доно вашталтен. Мӹнь тамажы пыдештеш пачелӓ ӹштӓш дӓ кӱн шот.
  
  
  Пульы попаза амаса нелӹ ӹнгӹрӓлеш. Замок кӹртни юк шакта, дӓ пушӓнгӹ шыквлӓ дӓ вашт ужам, мӹнь когон иран грубы. Вильгельмина у шалгымыштым анжыктат, амаса лӱэн мӹньжӹ кынам утлаок нелӹ. Мӹнь весӹ эртӓ ӹдӹрӓмӓшӹн саслымы, вестибюльышты паника эчеӓт пӓлен дӓ ташкалтышышты турист семӹнь лӱдӹктӓш улӹкӹ шынгалтеш.Ӹнде, тӹ годымок кого лӱдӹш ак угрожайы, мӹнь цӓкнӹделам, ял лӱктӹшӹ дӓ ял чымалта. Тидӹ гӹц яжо йӧн tae do kwon ик кредӓлмӓштӹ. Кӱ чымалмыла, Чатем Уп Кычкыралнеже, амаса шелӓлтеш. Кок пачаш пумы дӓ кӹртни гӹц седӹрӓш кенвазы дӓ когон кӹшкӓр вӹсӓлтеш.
  
  
  Вара амаса пачылтеш, дӓ яжон оптымывлӓ, мары шӹренжӹ мӹлӓм кок у, ш лимузин гӹц лӓктеш . Чучшашлык манын, таманяр цӓш лимӹкӹ тидӹ мӹнгешок. Луцкыжы ӓль лу минут эртӹмӹкӹ дӓ у и годым кыце кок мары - вертолёт доно нынын тангышты - музейӹшкӹ пырен.
  
  
  Иктӹмӓт уже нӹнӹн паштек весӹ икманяр шергӓкӓн артефакт мешӓк цикенӓ вынер нелӹн шӱлӓлтӹш. Металлвлӓ корзин, мӹнь тӹдӹм ужынам, ангыр кок кечӹ докы кымдан пачмы окня анзылны кужы дӓ анзыланжы шӹндӓ галерей металл ылыт . Мешӓк кымшы корзинӹм камака ижӹ. Ян витрина шӓлӓтен ылын, а полироватлыме кӹвер левед шӹнден охоницӓлӓ пыдырген ылын .
  
  
  Ик вӓре факт веле тергенӹт дӓ амаса выламывать анжалтыш доно, сӓрнӓл кеӓ, дӓ мӹньӹм шолы дон тымдышыжы револьвер мӹнь докы лишӹл. Ӹшкӹмжӹн кок тӓнгжӹ сӹгӹрӓл тӹдӹ, мешӓк гӹц и нӹнӹ валтен лӱлӓш тӹнгӓлеш дӓ кӹвер дӓ иктӓт ужте.
  
  
  Мӹнь цым арлуэш, кынам воздух пульы шишкен эртӓт. Вулны рикошетировать йӹрвӓш юк шактен колтыш . Пуля вуйышкыжы керӹлтмӹжӹ доно онгжым мӹнь амаса кӧсӓк дӓ винтовкыжымат чуть веле ак вӓрештӹндӓ. Эркын шудалаш дӓ мӹнь эче изиш карангмы .
  
  
  Эче ик пульы шишкен эртӓт амаса кӧсӓк Мӹнь выртеш укрепляйӓлтӓш, вара вуйжым гӹц луӓш дӓ лӱктӓ. Галерей леведмӓштӹжок марынок ак пыры ганьок кӱлӓн служен. Эдемӓт ик юкымат ӹштен, карангаш цаца. Но йӹле вильгельмина ылеш, мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш дӓ ӹшке цельжӹ ик пульы, тӹдӹ шалахай пулышышкет вӓрештӹндӓ.
  
  
  Тӹ юк гӹц сӹсӹрген тӹрвӹвлӓм пӹзӹрӓлӓм. Витрина пыдыртымы дӓ тӹдӹн вӹкӹ кенвазым ӹнгӹрӓлӹн, тӹдӹ лапа кыташ дӓ револьвер гӹц йоген парня. Кок анжалтыш доно тӹдӹлӓн мары т мӹнь кенвазым, кынам мӹнь лӱэн колтыш.
  
  
  Тидӹ тенге куштылгын ак сдаялт погыненӹт, кыце тӹдӹ ваш. Окня виш тӹдӹ ӹшке нелӹ сумка докы лишемдӓш, корзинӹш пиштӹмӹлӓ пайдажым металлвлӓ желая. Мӹнь курокым темдӓлдӓ «Люгер», шалахайышты, тӹдӹн якте промахиваться дюйм ӓрдӹ, кымшы пӱэргӹ дӓ тӹдӹ сумка пуэн кердеш, нӹнӹ цилӓ окням виш эче сага шалга.
  
  
  Ян кӹдеж вес лыкыштыжы нӹнӹ шайылны ылшы витрина. Тидӹ ваштареш шалгышы витрина этрусский сага вазын. Но кӹзӹт, кынам мӹнь анжалам, ышма кошка. И вазыныт ыльы.
  
  
  Проблеме - кого проблемывлӓ. Сӓрӓшӓт ак шагалтенӹт дӓ вор о вазеш гӹнь, непредсказуемый кодымы ылын. Ситуация мӹнь шукы агыл, но галерей кыргыжыт, лӱӓт. Мӹнь тама тӹдӹн вургымла кок гӓнӓ лӱэн дӓ шушыржы артыш. Нокаутироватл ылын, кокшы веле тӹдӹлӓн кодеш тӓнг.
  
  
  Айда, нӹнӹжӹм корзинӹшкӹ вала металлвлӓ мӹньӹн у, у кӧргӹш куза; доно тӹ вӓр, кышты мӹнь шалга, кым мешӓк кок и вуй циц ылыт. Таужо пӱэргӹ, кыдыжы тӹдӹлӓн палша, кеӓш йӓмдӹ ылыт. Галерей практически ли йӓрӹмӹм нӓлӹн, ӹшке пайдажым шергӓкӓн. Кынам тидӹ эдемӹн тыл вашеш пачын мӹнь, мӹнь мӱлӓндӹ вӹлнӹ шӓпненыт. Пульывлӓ шишкаш вуй мычаштыжы крозен. Но седок мӹнь лӱдӓм, дӓ мӹнь йӹрем пушӓнгӹ дӓ охоницӓлӓ пыдырген. Шижӓм мӹнь, кыце мӹнь онгыштыжы дӓ охоницӓлӓ пыдырген вазын.
  
  
  И пуштын гӹнь, вес кок мары ылын, мӹнь мӹнгеш дон вазеш ылын гӹнь этрусский документвлӓм ак нӓл, нигынамат мӹньӹм ак простьы хоук ылын, пышкыды попат.
  
  
  "Шляпӓ caita!" - эдем сӹгӹрӓл окняэш, тӓнгем, талашал ӹшке ӹняндӓрӹнежӹ. Мӹнь юк дон пыдален тӹ годымок, шушыр заковылять окняэш, седӹрӓэш вӹр кишӓ кодын. Ай-тӓнг дон вӹрӹшкӹжӹ кок мары корзинӹм металл ылыт .
  
  
  Эче кок гӓнӓ лӱэн дӓ мӹнь кӹньӹльӹм, мӹшкӹржӓт кузен годым зиять корзинӹшкӹ вертолёт парланен. Но кынам мӹнь угӹц окня докы миӓ дӓ лум, лӓктеш анжен, тыды эдем коргышты машинӓ дон мӹнгешлӓ корзинӹм ӹнде ямын.
  
  
  Броневой сӹнзӓлык вӓрӹш кӹньӹл, дӓ мӹньӹн карангдымы металлвлӓ остатка пульывлӓм. Шудалмы мӹньӹм, икманяр кудвичӹ пырен дӓ кынам мӹнь полицейский дюжина музейщик йымалне вик. Вертолёт шолтка, но шот.
  
  
  Разбойниквлӓ тамамат ак ли цӓрӓш. Коридорышты окняэш мӹнят вӹсем, мӹнь шайылныш сӹмӹрлӹш ак анжы - сӹмӹрлӹш, сек кого пайдажы жеп шукердӹ музейӹшкӹ аралалтеш. Икманяр турист ӹдрӓмӓш, кӹчӓлӓш айо - тидӹ нӹнӹ нӓлмӹ - пӹзӹрген кӱшнӹ цилӓн эче ташкалтыш. Иктӹжӹ нӹнӹ логӹц, кӹжгӹ эдем шор-бермудвлӓ, бинокль ылшы шуш.
  
  
  «Мӹнь ӹшке бинокль пуэн», - манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь дӓ тӹдӹм йӹрнӹмлӓ пӹрхӓлтен анжалда. - 'Керемет докы кен.'
  
  
  Цецаш мӹнь тӹдӹн вӹкӹ виктен «люгер». «Бинокль», - мӹнь угӹц. «Тӧр дӓ кӹзӹт».
  
  
  Тӹдӹм лӱдӹн выченӹт. Парнявлӓжӹдон тыргыжланен непцӹртӹлеш бинокль цӹтӹрен, тӹдӹ мӹлӓм виктӓлтӹш. Бинокль тӹдӹ мӹнь кидвлӓжӹ гӹц хватен, окня докы кыргыж вӹкӹ виктен дӓ мӹнгеш вертолёт бинокль.
  
  
  Люкым чӱчӹ тӹрӹс седӹрӓштӹ ылын ӹнде, пассажирвлӓм дӓ пайдажым перегӓш коллекций Ватиканский , тенгеок документвлӓэш, кыды мӹньӹн, ӹжӓл, этрусский шӹлтӓш вазын. Вертолёт тӧрлӓш дӓ музейвлӓ кузаш тӹнгӓлӹн. Вертолёт бинокль анжымаш мӹньӹм, но тӹдӹм ак ли опознавательный знаквлӓм, хозат тӓнгӓштӓрен ирӹкӹм пуа. Вара мӹнь шӹргӹ окнявлӓ дӓ тидӹ паштек шалахай вел гӹц колтымы бинокль окняэш вертолёт кыча. Тидӹ цӹреӓн ылыт, кыдыжы кож шӱдӹнгеш ӱпшӹм кӹньӹлтӓ. «Литӹмӓш», - мӹнь шаналтышым, эдемвлӓ пакылаат профильӹм анжен, тӹдӹлӓн утлаок шукы-шукы гӓнӓ анзыцын .
  
  
  Мӹнь нимат ак алталеп, шинчажлан ик халык. Тӹшкӹ мӹнь ӹнянем ли, мӓ ужына. Тидӹ цӹреӓн ли, кош вуйгалашка - охыр, кавашты, кыце луктыны, шӹштӹ дӓ пӹц. Эдем сӹнзӓжӹ шӹдӹн ӹшке ви доно представляйӹмӹ вӹцкӹж кышкы-шу-сарикӓ сӧснанер ш шинчасортаже лицӓш. Тӹрвӓн ышмажы кымдан тувырген вуйгалашка шри вӹцкӹж. Тидӹ профильӹм ылыт, кыдывлӓ вӹкӹ анжен жепем улы мӹнь: - пелӓк вел халык ик цӹреӓн дӓ сек чудовищный эдем, кыдым мӹнь кынам-гӹнят пӓлен. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ гӹц ытлен курым тӹ кечӹн, кынам тӹдӹ Ниагарский водопад вазын.
  
  
  Цилӓ семӹнь ланзылымаш, тӹдӹ тыргыжланен сӹмӹрленӹт. Иуда со эче ӹлӹшӹвлӓ ылыныт.
  
  
  Вертолёт чӹньрӓк куза, ужын гӹц выр сӓрӓлеш дӓ ямат.
  
  
  Дӓ мӹнь кӹдежӹшкӹ мӹнгеш толмыкыжы анжаш галерейышкы. Витрина изиш тӹкӓлеш ак коды, мутат уке, доно, мӓ нӹнӹ охыремшӹ шергӓкӓн ситен ылын. Изиш йӱлдӓлӹнӓт, вор раш пӓлӹ, ма ылеш, деч ончыч комнатышкыжы пыра .
  
  
  Этрусский вазыц угӹц мӹньӹм кӹчӓлӹн, отчаянно надеяться, ӓль тӹдӹм ма тӓрвӓтен пыдыртымым веле . Но ак ли вазын, пыдыргенӹт ылын дӓ нимахань ак анжыкты, ӓнят, тӹдӹ мӓ шин шӓлӓтӹмӹ годым толын ылын. Мӹнь пӓлем, пазар ӓкшӹм шотеш дон вазеш ылын. Тӹдӹ тамам-ӓнят коллекционер веле шалген. Мӹнь тылжы ӹлӹжӹн. Иуда, ӓй, ти кӱ тенге AX организаци мешаенат , итальян тошты артефакт докы интерес доно анжыктат. Мӹнь ак сомневайы, цилӓ мам мӹнь тӧрӧк сӹнзӓшкӹ уж. Иуда эче ӹлӹшӹвлӓ ылыныт. Мӓмнӓн жепӹн тӹдӹм ӹштен дӓ сек фантастический толын . Этрусский доно вазымы ылыт, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке эдем лӹм тӹдӹн инструктироватлаш вет нӓлмӹ ылыт.
  
  
  Мӹнь цӹтӹрӓлт кеӓ, кынам тӹдӹм сусу, сюрприз монат, таен вазеш. Лиэш гӹнь, тидӹ шанымашыжы.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  4 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Литӹмӓш!" - сӹгӹрӓл вара, веремӓ ӹшлӓнем пушӓнгӹ гӹц штабышкы парижский коштеш шӹдӹн анзылны стӧл йошкар-рю де флер квартирӹштӹжӹ ӧлицӓш. «Йыл шаналты!» Сылык мӹлӓм ӹшке тӹдӹ костюмым твидовый анжалеш дӓ пакыла ашкедӹнӹт. Тӹдӹлӓн шӓлӓ ылшы сӧдӧй ӱп, вӹцкӹж тӹ виӓн дӓ сигар незажженный пыра, кыдывлӓ лошты тӹргештен тӹдӹм пуат.
  
  
  «Мӹнь пиш ӹжӓл, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Тидӹ пиш нелӹ ак ли заданим, Ник, - тӹдӹ чӹнь келесӓ. «Документ ти проклятый кидӹштӹ ылын. А вара... ну, мӹнь нигынамат ак историм техень тымашам колын, кыце маныт, ма только мӹнь тӓлӓндӓ шайышт пуэм.
  
  
  'Мӹньӹн ак ярыкты. Тенгеок мӹнь ӹштӹшӹм ылын. Тидӹ веле тӓнгӓштӓрӓш ышдымывлӓ ылыт, манын
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм, тидӹ гишӓн кӱ отвечаяш мӹлӓм ылын?" Вара мӹнь лоэштӓрен. «Тидӹ ӹшке операцивлӓштӹм ли, ӓштем? Эдем военныйвлӓ разведка ылеш. Тидӹ гишӓн увертӓрен дӓ мӹнь ... йымы ылеш пентагон келесымаш, хоть тӹнь ынгылет семӹнь, президент отреагировать тишкӹ? Мӹнь донем тӹдӹ годым трубкам пиштӓ шая паштек, амален кердеш ак вургымла ӓрняштӹ мӹньӹн пӹлӹшем » .
  
  
  «Колыштам, - мӹнь тӧрӧк келесем, - мӹнь тӓ лишӓйӓш заданим ыльы гынь ...»
  
  
  Мӹньӹн веремӓэм варан туранок анжальы, ужеш семӹнь, тӹштӹ пӹтӓри мам мӹньжӹ шӹнзем. Тӹдӹн лицӓжӹн выраженим вашталташ. Ш увер худа гыц, каеш, изиэмӹ. Йымы, Ник, келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн нимадонжат ак айырлалт. Мӹнь тӓмдӓм цилӓдӓм цикен кердте, мӹнь тидӹм пӓлем. Тидӹ шукы эдем пӓшӓм ӹштӓш цаценӓм гӹнят. Хоть тӹнгӓлеш гӹнь, тамахань-ӓнят вино, тӹдӹ мӹньӹм айыренӹт. Тӓ пӓледӓ, тӹдӹ шукы недовольствым ылын, тидӹ президент должностьышкы ax мам поручает . Кӓнгӓшӹмӓш йӓмдӹ, мӓ нӹнӹ шӱм тӹргештӓ .
  
  
  «Мӹнь ам пӓлӹ, малын мӹнь эче ӹштӹмӹ кердӹнӹт», - манам мӹнь. «Мӹнь кердӓм семӹнь ӹштӓ ыльы... йӧн кӹчӓлӓш тидӹ-вес.
  
  
  Тор. Ти ак ли ылмы гӹнь, лӹмӹнок тидӹ ир толыныт, тӓ кого герой ӹнде ӹлӓш тӹнгӓлӹн. Честно манын, тидӹ ситӓ лиэш ушанын документӹштӹ шӹлтӓш вазын .
  
  
  Слабо мыланем йыренат. - «Яратымы гань, тӓ тидӹ гишӓн келесен. Пач ылын, тенге шанем мӹнь ӹшкежӓт ».
  
  
  Но тӹнь, конечны, пӓлет, ӹняндӓрӓ дӓ мӓ тиштӹ тӓгӱ-ӓнят такеш, - тӹдӹ сылыкын келесӓ. «Ма кризисӹш, кӹзӹтшӹ ти документ ак канды. Шамак толшеш, ти музей а вертолёт гӹц лӓктӹн йоммо деч вара тӓ?
  
  
  «Мӹнь доно служебный пырен кеӓш манын, орол пӧртӹш ак попазы.
  
  
  Пӹтӓрижӹ тӹшкӹ корны доно кемӓш ик коридор мычкы но мӹньӹн пӧрт, кышты ӹлӓш окнявлӓм пачын, тӹдӹн сарвалымыжым веле кычылтеш. Фут тӹргештен мӹнь ик вӹцш, вот и цилӓ.
  
  
  «Хм», - Хоук мугыматаш. «Ну, мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹнь кыча. Тӓлӓндӓ ӹнянӓ, иуда мам ужеш?
  
  
  «Тидӹм тӹдӹ агыл гӹнь, ӓнят тидӹ, векӓт, тӹ шӱмбел-йӹгӹржӹ», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Идентичный кым лицӓдонат. Хоук вуйжым ӹрзӓлеш. Нӹнӹ сигаретӹм ышма гӹц лыктын, пӧкенвлӓм дӓ сӹнзӓшкӹжӹ стӧл йӹр сӓрнӓлӹт. «Эче ӹленӓ иуда. Кӓпшӹ гм ... мӓ моаш, кынам тӹдӹ кенвазын водопад. Тидӹ вуйта тенге манмы ».
  
  
  «Мӹнь шолыштынам машанет тидӹ гишӓн произведеништӹ искусство», - манам мӹнь. «Шолыштмаш, вес стиль доно тӹдӹ искусствын произведени рӓдӹ ӓшӹндӓрӹктӓ, итали икманяр и ӹштен. Интересный, цилӓнок тидӹ вдохновитель иуда ылшы толын кердеш ма?
  
  
  « Мӹнь шанем , - Хоук келесӓ, - ма тидӹ шолыштмаш гӹнь, серия - Иуда пашалан кид, мӹнь кӓнгӓшӹмӓш йӓмдӹ, вес семӓн линӹт манын, финанс пайдажы пасна. 'Кердеш. Но кӹзӹт документвлӓ гӹц большы мӹньӹм тыргыжландара, кого план иуда дечем. Тидӹ обязательны вазын тӹ тӹдӹм мон, изи дӓ э, мам ӹштендӓ тӹдӹ, - тидӹ паштек руш шӹдӹ дон китай гӹц выжалаш ӓль тӹдӹлӓн шӹцмӹ.
  
  
  П п дӓ кым изи шӹштӹ хоук стӧлӹм пӧкенӹм янгылен. Мӹньӹм тыргыжландара гӹнь, мӹнь тидӹ нелӹ ма тӹдӹ тыргыжлана.
  
  
  «Тидӹ детонатор копируен гӹнь, вес Ник, - келесӓ тӹдӹн лывыргыжым, - мӓмнӓн кого проблемывлӓ лин кердеш. Тӱжвачын мӹнь, заданим пу годым тидӹ тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ вет техень пӓшӓм ӹштен ак информация келеш ылын, но шотлыда, тӓ ӹлӓш ма ӹнде пӓлен, мам ямденӓт гӹнь, потенциальный информация тышманемӹн кидӹштӹ ылеш. . '
  
  
  «Тидӹ доно вуй, Ник, зарядвлӓ масштаб пиш изи ядерный тӓ ӹштен кердӹт. Изи дӓ лин кердеш гаубица ядерный боеголовка катюша заряжаяш, танк дӓ пушка. Иктӓ шӱдӹ эдемӹм пуштын кердӹт танквлӓ пушка гӹц лумӹ юк».
  
  
  «Уке доно ик оружи дӓ переговор маневржы», - манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь ам ӹнянӹ, мӓ оружидон кычылтмы техень ылын, дӓ мам ӹштендӓ тӹдӹ конструируяш вӓк ылын гӹнь. Тидӹ ӹшке вӹкӹжӹ руш ограниченивлӓм Но ак керд. Войнаш изи изи идеальный ядерный оружи ылеш, кыды нӹнӹ цик ак пӹтӹ ». Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. - «Вычыде, самынь иуда мӹнь гишӓнем. Мам тӹдӹн дон кӹлдӓлт кердеш дӓ теве тӹдӹ гӹц паснаок кердӹнӓ. Операцивлӓм мӹнь нигынамат ак мондеп, нӹнӹ ӹштендӓ тӹдӹ таманяр и перви, кынам америкыштыш ӹшке кишӓжӹм коден шанат - журнал электровий отключение, ш тӹтӹрӓм, лявӹрӓн вӹд, кроваво-якшаргы дӓ йӓр вӹдвлӓштӹ ».
  
  
  «Лачокок, - хоук келесӹш, - мӓ кӹзӹт веле интересуя но иктӓ - мам тиштӹ келеш ӓль тидӹ документвлӓ гӹц иуда вертолёт нӓлмӹ лит хоть-кумат. Римышты полици, векӓт, тӓ вел, но мӹнь нӹнӹ гӹц шукынжок ак п вычымы ылеш. Нӹнӹ докы ит ке, анжыкташ агыл гӹнь, мӓ нӹнӹ раскыды указанивлӓ ли ».
  
  
  «А Интерпол гишӓн римышты кыце? Тӹштӹ таманяр эдем, мӹнь пӓлем, нӹнӹн дӓ, векӓт, ти пӓшӓм виденӓ лиеш паша ».
  
  
  «Мӹнь нӹнӹ доно иквӓреш пӓшӓм ӹштӓ ыльы. Пӓлӹмӓн, нӹнӹ ваштареш раш пӓлен ак керд, мам ӹштендӓ ».
  
  
  'Мӹнь ынгылышым.'
  
  
  «Йӧн ылеш тӓмдӓм анжаш галерейышкы ватиканышты библиотека, тенгеок пӹсӹн вӓрештшӹ тӓ кыце кеет?»
  
  
  «Йӹле мӹнь ынгылем».
  
  
  «Ма вара, мӹньӹнӓт шон, мам тӹштӹ ӹштӓлтмӹжӹ пыток анжалда тидӹ паштек кен», - манын Хоук, мӹнгеш пуаш сигарым пырыл шӹнден дӓ тӹдӹм.
  
  
  «Кыце тидӹ но мам ӹштет? Полицейский расследовани ак пӹтӹшӓш годым, пырдыжа оролжы ылам.
  
  
  «Лийын кертеш, тыйын тӹнь тидӹ гӹц ӹштӹмӹ интерпол тӓнгем», - шонкален Хоук. Но ти ӹнянӓш ак ли. Мӹнь шаненӓм, тӹнӓм мӓ кӓпӹшкӹжӹ ванжаш кӱшӹл сӓй ».
  
  
  "Рим Комиссар?"
  
  
  «Уке», - йӹрӓлтен Хоук. «Ӓти».
  
  
  Анзыкыжым мӹнь креслыш цикӓ. «Ача доно хытырымаш?'
  
  
  'Малан уке?'
  
  
  «Йымы, ӹлӓш мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь мам ӹштем. Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, дӓ техень ылшы протоколвлӓм тӓмдӓн цилӓ улы. Тӓгӱ-ӓнят тидӹм ӹштен ак керд ? Мӹнь кым политик доно вӓшлиӓш у кердӹдӓ, а мӓ хоук пуэмӓ, ял серла ылын .
  
  
  «Ник, тӹнь вӓреш кӹчӓлӓш разрешени келеш преступлени. Значит, тӹдӹн мары тӹнь, Ӓти Рим попалтен кердӓт. Мӹнь ӹнянем, моам тӹньӹм шӹшӹл эдем мам vi павел ».
  
  
  "Но тӹдӹ мӹньӹм принимаяш?"
  
  
  «Президентвлӓ гӹнь пӹтӹрӓлшӓш, тӹ дӓ. У кандышы капшангы ылшы вӓрештӹндӓ гӹнь документвлӓм анжа, Ӓти отказывает кердеш ыльы, вет тӹдӹ кокшы пӓшӓ лошты держава мировой лошты ӹлӓт. Но раз пӓлӹ, мӓ мӓмнӓн шолын преступниквлӓ вычыдымын ылшы тайно, мӹнь ӹнянем, пан мӓнмӓм хоть-махань йон доно палшышашлык кердеш цашанвла линна ма. Келесӓш гӹнь, тӹдӹ, библиотекыштат мон кердӹдӓ тӓ анжен, полици токо, мам тӓ шагалтен кердеш ».
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ. - 'Хорошио. Кынам мӹнь римӹш толшывлӓн?
  
  
  «Тагачы вадеш», - манын Хоук. «Ыльы, тагачы вадеш тиштӹ планым ак ӹштӹ гӹнь тӹлӓт». Саркастичный остатка комментарий шоктыде.
  
  
  Шинчавӱдым доно мӹлӓм кайын келесӓ: «Ну, тидӹ изи самолёт доно стюардесса. Вес рейс коклы нӹл цӓш якте кӓнӓш, тӹдӹм келесӓ дӓ мӹнь ... "
  
  
  «Ситӓ, Ник», - Хоук угрюмы келесӓ.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ йӹрӓлтӓ. 'Мӹнь тӓ кычен курс ылын.'
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  5 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  Шокшы игечӹ рим пыток ылаш пӹлӓн дӓ юран. Колизей бассейнӹш келгӹ ылыт, тошты величина архитектурный пӓлдӹртен. Муш Брусчатка ӧлицӓ улы, зонтиквлӓм дон тӹрлӓт дӓ туриствлӓм каштын, тӹдӹн сага вӹд патькен.
  
  
  Газетлан толшаш циц ылшы ватиканышты гишӓн увертӓрен. Но мӹнь ӧрӹм веле ылыт, эдемӹм изижӹ семӹнь, тама гишӓн ӓнят пӓледӓ, мӓ сек пӓшӓ ыштӓлтеш. Юж шаяшты кӹлӹм, мӓ музейӹм десантник самолет гӹц кудвичӹ шӹндӓлтӹнӹт. Вес гӹцок ӹнянен кердӹт, разбойник лин, маска. Газетӹн ик увертӓрен, мам пӱэргӹ ӹлӹмӓш дюжина пӧрт, цилӓ колыныт дӓ нӹнӹм лӱдӹктӓш автоматвлӓ турист ылыт. Вес газет увертӓрӓт, мӓ гӹц лӓктӹн дӓ тӹдӹм ӹлӹмӓшӹштӹм спасаен пӓлӹдӹмӹжӹ нигышецӓт маска, кӱ преступниквлӓ угрожайы. Тишкӹ маскы лаштыра, махань кӹлвлӓ ылыныт, дӓ немецкий йӹлмӹлӓ попымаш славян тылан ик оружи, шотеш иврит.
  
  
  Мӹнь веле ынянем, полици проинформировать ма яжо ылын. Ӧрӓшӹжӓт, шаныкала дӓ тенге ма техень шая паштек кымдан шӓрлен сенсационный преступленивлӓм, но мӹнь нигынамат ам уж манын, техеньок ӧрш прессӹштӹ ылын. Статьявлӓ мӹньӹм иктӓт ак лыдеп, тӹдӹн сирен кодымы тӹрӹс ылын гӹнь, мӓ тӹдӹм ирок кечы лӓктеш.
  
  
  Сӓй, кӹзӹт мӹнь мам ӹштен кердеш, - тидӹ мӹньӹн тӓнгвлӓ доно кӹлдӓлтшӹ Антонио Бенедетто штаб-квартирӹштӹжӹ рим интерпол . Антонио сӓмӹрӹк инспектор ылат цевер, тӹдӹ мӹлӓнем палша интерпол файл гӓнӓ тӹшлӹмӹлӓ. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ ӹнянӹ ма доно ужын кердӹн. Мӹнь эдем лицӓжӹм яжон анжен, кыдывлӓ сӱсӹр галерей мӹньӹм, мӹньӹн фотоэм пыдыртымы дӓ тымень шон. Мӹнь пӓлӹделам, ма тоня ӹнянем, мӹньӹн ядм аш пумы годым тӹдӹ эдем ылеш дӓ ӹшкетшӹ агыл.
  
  
  Ирок вара тӹдӹ мӹнь докы миӓ. Юк дӓ тӹдӹм вычен-вычен шокшы ылын.
  
  
  «Ник, - голдыр доно тӹдӹ попа, - тӹнь махань-сюрприз гӹц ужын колтем, амиго. Римышты тӹнь мам ӹштет? Тӓ толыда куатле организатор ватиканышты кайыт? Тӹдӹ когон ваштылаш тӹнгӓлеш.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм агыл», - манам мӹнь. «Мӹнь толькы оксанажы кӹзӹт доно пӓшӓ улы. Банк. Кассир дӓ молат.
  
  
  У тӹдӹ ваштылеш. «Кого воображеништӹ Но тидӹ ядеш гӹнь, амиго».
  
  
  «Дӓ», - манам мӹнь. «Честно попы, ӹлӓш мӹнь ик йыхшы уша».
  
  
  "Давверо ?"
  
  
  Тӱжвачын мӹнь. «Тоня, мӹньӹ икманяр анжалда фото шон ылын. Тидӹм тӓ ӹштендӓ?
  
  
  'Конечно. Тагачы кечын толеш. Яра эче, пообедать. Кафе мӹнь мӹндӹр тишец яжо пӓлен.
  
  
  'Мӹнь тагачы ак керд. Вӓшлимӓш мӹнь назначен.
  
  
  О. мам вара, вычыдымы, тӹдӹ вӓтӹжӹ цеверем ».
  
  
  "Мӹнь келесем, "Уке. - «Ача Келесымаш».
  
  
  « Лижӹ ! - антонио келесӓ.
  
  
  'Тидӹ тенге. Нӓлмӹ кок кечӹ мӹнь цӓшӹм святой ӓтявлӓн ».
  
  
  'Пуры!' - келесӹ тӹдӹлӓн пышкыды. «Тӹнь влиянивлӓ кого ылам, мӹнь шанымаштем, амиго».
  
  
  «Юж палшымы доно Вашингтон», - манам мӹнь. 'Варарак тӹнь мӹлӓм шайышт. Мӹнь тӓ докыда толынам, иртыш офис кердеш? '
  
  
  « Бениссимо» , - антонио келесӓ. «Чучам, тӹнь мӹлӓнем со тӓрвӓтен, Ник».
  
  
  Тӹ кечӹвлӓн мӹлӓм ватиканышты пӧртӹлӹнӹт. Музейӹшкӹ йӹр ылшы оцеплять Территория, полици дӓ кымдыкеш каеш. Галерей мӹнгеш толаш ак ли ылмы власть разрешенидӓ уке . Тенге анжымаш пырат тӓмдӓн тотлебе сӹнген кердӹн-Нокс.
  
  
  Ӹнде, ӓтямжӹ безопасностьышты ятыр ылшы яра, пытӓриш чучеш. Вуйнаматан ылат юк лӱдӹктӓш, ӹштендӓ тӹдӹ кечын толеш, тӹдӹ гӹц пасна иктӓт ак тол дӓ документвлӓ докы лӓкмӹкӹ, дӓ тергӹмӹжӹ паштек кугешнен кердеш.
  
  
  Икманяр корны ик полицейский гӹц пырымы ӓнгӹш обороны флигельӹштӹ вӓрлӓнӹмӹжӹ дӓ резиденций офис папын. Тидӹ ырвезы яжо тымдышы ылыныт, дӓ тӹ жеп келеш манын, мӹлӓнем тергӓ.
  
  
  Конечны, цилӓ оружи, мӹнь ӹшке кодын - Вильгельмина дӓ айыртемжӹ - лиймаш. Нимамат подозрительныйы мон ак керд, мӹнь полицейскийвлӓлӓн нӹнӹм пуэн гражданвлӓн, гварди ватиканский тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  Остаткаэш мӹньӹ папын тӹрӹшкӹ ашкедӹ. Историм касвел цивилизаций кӹдеж паян ылеш. Фрескывла стенӓвлӓжӹм сӹлнештӓрен лиэш обшиватлыме панель, потолок мозаичный ылын, кыткы дӓ сур кайыше гобелена. Тӹдӹм цилӓн дӓ сек аскетизм йӹлмӹштӹ, аскетизм ганьок. Шижӓм, мӹнят тӹ шачеш, кынам мӹнь ӱмылкам, шижмӓш ылын торжественность, выжийлык тема уке.
  
  
  Зал кого вӓрӹм анжыкташ мӹньӹм вычат, вычы мӹньӹм толмеш дӓ, вуйжы дон лицӓшкем государство чинӓн мӹнь шанымаштем, тӹдӹ ик кыдежшым шӹнзӓ. Картер Ник, ӹндежӹ церот шон, N3 Killmaster AX. Мӹнь ам пӓлӹ, ма тидӹ, ӓль мӹлӓм тӓнгӓштӓрен ваштылтыш ойхырыктен.
  
  
  Пел цӓш эртӹмӹкӹ семӹнь минимум, мӹнь тӹнгӓльӹм дӓ изи когарш, амаса пачылтеш. Приемныйыш пыра кого, тӹрлӹ паян мары тыл-цевер нӓрӓтшӹ кардинальный.
  
  
  «Ваше преосвященство», - мӹнь келесенӓт, кӹньӹл йӹлерӓк у.
  
  
  Лицӓжӹ тӹдӹн чӹдӹ доно мӹнь докем лишемӹ. "Мӹнь шаненӓм, тӓ картер мистер ма?" - пышкыдын тӹдӹм ядеш.
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  «Мӹнь кардинал Йӱмӹ. Его святейшество тӓ кӹзӹт тӹдӹм нӓлӹн кердӹт. Паштек мӹнь кердӓм ». Комнатыш ты анжыктымы, кыды гӹц токо веле толынам.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн паштек шӹмлӹшӹ, ял юкым колеш. Тӹ годымок ма паштек амасам питӹрӓ, вес мыкик мӹнь кок кардинал, виднӹ, почетный караул. Нӹнӹм суят, но мӹньӹн сӹнзӓэм худан попат, мӹнь каждый ашкыл ма тусарен анжен гӹнь, акат ынгылы.
  
  
  Зал сӹнзӓшкӹжӹ выргем монахвлӓ кок мычашеш кӹрӓн. Мары цилӓ вӹц паштек тӹшлен, кынам мӹнь олен вуйым сӓкен, ана пӓлӹ вет, ма эче ӹштӹмӹ. Ӓтямжӹ мӹньӹн кок сӹнзӓшкӹ тӧрӧк павел черноризец ончык лишнӓт. Чепца ылын дӓ тӹдӹ халашты ош, а кого хрестӹм шӧртньӹ тӹдӹ онгыштыжы ылын.
  
  
  Кардинал нимат келесӹмӹ ак йӱ. Тӹдӹн лицӓжӹн выраженим чуть-чуть поктен ашкедам мӹлӓнем трӱк анзыкышты вашталтмашвлӓ шижӓлтӹт. «Тӓмдӓн Святейшество», - мӹлӓнем попевӹ, эчеӓт вуйым сӓкен, ана пӓлӹ, ӓль уке кымалыныт. Ӓтямжӹ дон тырвы вӹкӹ йӹрӓлтен йолет. Ӓнят, тӹдӹ ужам, кыце мӹнь ӹшкӹмжӹм кӓньӹсӹрӹн шижеш . Возможно, вуйта шижӹт тӹдӹ, кыды, кыце мӹнь шаны, мӹнь доно пӓлемдӓлтеш. Тенге гӹнят, мӹнь тӹдӹм п ладнангдарымла йӹрӓлтӓ. «Картер Мистер, - тӹдӹм англичанвлӓлӓн сӹлнӹ келесӓ, - каклянен, пожалуйста». Пӧкен вӹкӹ тӹдӹн сагаок ӹшкӹмӹштӹм анжыктен, тӹдӹлӓн ик выртеш дӓ шӓргӓш папын сотывлӓ тьолге кайыт.
  
  
  Мӹньжӹ шӹнзем, ясым шижӹн, престиж доно правительствыжы ма, ӹнде ак попеп дӓ вара гишӓн AX, ӹнде шӹндӹмӹ кӓрш. Но когон поведеништым пышкыды ылшы Ӓти, мӹнь скоры ши дӓ, рончалтын манаш тӹнгӓлӹнӹт.
  
  
  Кардинал гӹц вургымла Ӓти Йӱӓш ӹштен. «Сӓмӹрӹк эдемвлӓ тидӹм, президент ушымы штатвлӓн колтен , его святейшество Тӓ, - кардинал келесӓ.
  
  
  «Мане, мӹнят ӓштем, манын тидӹ ядеш аудиенция ылын».
  
  
  Vi павел ӓтямжӹ мӹньӹн докы сӓрнӓлеш, дӓ тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ шӹжгӓ юрвлӓ. «Изиш йӱлдӓлӹнӓт, тиун тӓ докы причастный правительствыжы - прискорбный дӓ пиш, йӓнгеш прискорбный - шолыштмаш».
  
  
  «Мане, его святейшество Тӓ, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Документвлӓ сага пиш важный ылын папын подарка шолын. Элемент тӹ тышман гӹц перегӓ манын ... ... э, мӹнь тӓлӓндӓ ӹшке гӹц ик цолга вазыштыш цевер нӓлмӹ этрусский тыды шылтен. Элемент кыды ашкедмӹжӹ мӹнят музейӹшкӹ; - эдем, кыдым мӹнь нӓлмӹ документвлӓ ылыныт ».
  
  
  Мӹнь пӓлӹделам, ма мӱлӓндӹштӹ яклака, территорижӹ доно международный дипломатий. Максимально седӹндоно мӹнь шот шамакым погаш. Ӹрзӓлмӹ годым, ӓти, вуйта мӹнь согласаен, мӹнь сусу ылам, - ма, мӹлӓм коктешлӓ кӹтӹкӹн ынгылдара гӹнят, мынь раскыдын келесӓлтеш.
  
  
  «Тӓмдӓн президентжӹ, - келесӹ тӹдӹлӓн, - келесӹш, тидӹ документвлӓ ... ма тидӹ, кыце маншаш тӓ тӹдӹм, ӹшкӹмемӹм кычаш трудна».
  
  
  - Лачокыш, его святейшество тӓ. Теве тыге шошым малын мӓлӓннӓ анжаш галерейышкы дӓ, ӓнят, иквӓреш музей икманяр вопросым пуаш. Мӓ ынгылен, мам лӓкмӹкӹ, полици расследованивлӓмӓт эртӓрен. Но мӹнь ӹшкеок расследованим эртӓрӓш керӓлеш мам шотлаш ... ӹшкӹмӹм перегӓлӹнрӓк правительствыжы документвлӓштӹ тидӹ э...». Кардинал мыкик Йӱӓш, Ӓти пӹтӓриш ончен, а вара утым мӹнь. Мӹнь пакыла кеем.
  
  
  «Шамак толшеш, мам ӹштӓш келеш, мӓ шотыш ваз шолышташ пыра. Конечно, вероятность ылын, тӹдӹ ма тидӹн паштек лиэш этрусский музейӹшкӹ, библиотека кыце мӹньӹм кодат ».
  
  
  «Тенге мӹньӹн ак шо, - манеш тӹдӹ кардинал Йӱмӹ.
  
  
  «Лачокшок», - пан подтверждая. «Пиштен, мистер Картер, инвентаризаций пӹтӓрен. Тӹ мытык мӹнь анжалам веле, но ам ӓшӹндӓрӹ манын, тӹдӹ этрусский дон вазеш ылын. Конечно, шукы хӓдӹр гӹц шолышт нӓлӹн витрина ». Тӹдӹ стенӓ дорц мӹньӹм анжал дӓ ваштареш шагалыныт. Каеш, веремӓжӹ олен кеӓ, но мӹлӓм нимат ак попы. Остаткаэш мӹнь тӹдӹм угӹц анжалда . «Ынгылдаралташ, мистер Картер», - манеш тӹдӹ. «Кечӹм эртӓрӹмӹ дӓ библиотека тӓ вес остатка галерей разрешӓйӹ. Мӹнь тӓлӓндӓ тенге ӹштӓш запрос разрешӓйӹ - пуымылан ешартыш информация пасна ылыныт, но мӹнь, векӓт, келесӓш ак кел та - этрусский музейӹштӹ ».
  
  
  «Тидӹ тӹлӓт пиш вычем-вычы вел, его святейшество йӹлмӹштӹ».
  
  
  Кардинал Пею тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. «Сирмӓшвлӓм ӹштӓш манын, тӹдӹ мӹньӹм подписӓйӹмӹ кердеш. Проблемывлӓм мӓлӓннӓ уты агыл ылнежӹ полици мистер картер.
  
  
  «Тӓмдӓн дӓ Святейшество», - манеш тӹдӹ кардинал, мыкик уштыш.
  
  
  «Лиӓлтеш, тӹнӓм тидӹ ма ӹштӓлтеш». Ӓтямжӹ мӹньӹн докыжы эче сӓрнӓл. «Лично мам шаненӓм, тӓ ти документ моаш манын, мистер Картер».
  
  
  «Кого тау, его святейшество», - манеш мӹньӹм, икманяр ашкылым ӹштӓ дӓ шайыкыла шагалеш. Кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ мӹнь кымалнем, кардинал йӱмӹ паштек мӹнь кен.
  
  
  Ӓтямжӹ дон коклы минут мӹнь запискӓм печать нӓлӹн дӓ кидӹшкӹжӹ пиштен. Леведӓт мӹньӹм коэ куштылгы. Ӓтямжӹ мӹньӹн vi аудиенция павел эртӓт, но ӱжмӹ лиэш нерв э тидӹ мӹлӓм келӓт.
  
  
  
  
  Этрусский пӹтӓри мӹньӹм музейӹшкӹ кенӓ. Цилӓ жепӹн срален шӹндӹмӹ территори лиэш. Нимат агыл ыльы тырын, нимат туриствлӓлӓн, мам мӹнь тенге информация о проблеме доно нӓлмӓш ылыныт. Вес ватиканышты музей дӓ кыце, кыш тидӹ шукы дворецӹм иктӓ-ма эче. Ӱзгар да тӹ курымвлӓн артефакт этрусский пыртышы лин. Мӹнь ӓшӹндӓрем, ӓти григорьевич шукы хӓдӹр гӹц мӹндӹрнӹ ылмыжы годым этрурия xvi раскопко мон. Мӹнь шанымашвлӓжӹ улы, тинӓрӹжӹ ваз музейӹштӹ ма ылын, ямдар, пай, карка дӓ молат. Ӹжӓл гӹнят, тӹдӹлӓн ӹнянен, мӹнь пӓлен вазын кердӹт ма, такеш. Но мӹнь нӹнӹ доно ик эдем кымда дӓ архив гӹц музейӹм пачмы, кок и нӓрӹ ӹлӓт ватиканышты вазын мӓ пӹтӓриок келесӹмӹлӓ , толда дӓ мам уке, тӹдӹ гишӓн сирӓлтеш.
  
  
  Вара мӹньӹ икманяр кечӹ вычалам галерейвлӓш тӹдӹ попалта, - тӹдӹ, лачокат, ма вазын, насколько тӹдӹ пӓлӹ, стоя галерей ирок толат. Тидӹ доно мӹнь коден, кыдывлӓм ӹнде мӹнь лӱдӹн: тидӹм грабительвлӓм кыча.
  
  
  Галерей лӓкмӹкӹ, вара эртӓрӹшӹ кечӹ ужделыт мӹнь донем полици проверка. Запискӓм полицейский вӹкӹ анжалда подозрительны сӓмӹрӹк гражданвлӓн ӓти.
  
  
  «Тидӹ тергӓ, синьора».
  
  
  «Тидӹм ӹштӓш тӹнӓм талашышда, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь тагачы веле вӓш лимӹ годым».
  
  
  'Пӓлдӹртӓш лиэш процедуры
  
  
  «Анжемӓ», - манам мӹнь. «Ӓти мӹнь ӹшке келесӹш, тидӹ мӹлӓм запискӓм дон проблемӹвлӓм ак ли ма. Мӹнь мам келесӹнежӹ ыльы, тидӹ мӓ тӓ ӧрт?
  
  
  Самырык эдемлан ик выртеш анжалешӓт, мӹнь. Запискӓм анжалда тӹдӹм вара ужым. «Простьы, - тӹдӹ келесӓ. Запискӓм пуаш дӓ тӹдӹн кок полицейскийӹн гражданвлӓн галерейышкы лӓктӹнӹт. Мары тидӹм лыдшы. Вара мӹнь нӹнӹм анжалеш дӓ тамам-ӓнят весӹм доно олен келесӓ-итальян. Эдем , амаса сага шалгышы тӹдӹ сӓрнӓлеш, мӹнь анжыктем, детективвлӓ а вара вес решительны келесӓ. Вӓшештӹмӹ куп пиштен дӓ кидшӹм шалалтымдон эдемвлӓ ладна ылын. Мӹлӓм запискӓм сӓмӹрӹк эдемвлӓм канден. «Мӹнь начальникшӹ, маншаш кердӹдӓ тӓ галерей кен», - тӹдӹ келесӓ цӹвештӹлеш .
  
  
  « Граций» , - мӹлӓм запискӓм кыча дӓ келесӓ.
  
  
  Ӱмылкам дӓ мӹлӓм пуры. Сӓмӹрӹк эдем пыртымы, кышты полицейский ылын. Нӹнӹжӹ иктӹ-весӹ доно олен хытыра. Залым кужы каеш, пӹтӓриш гӓнӓ шукырак, кынам мӹнь тӹдӹм ужынам. Окняэм питӹрӹмӹ лин, вет юр юреш; пӹцкӓтӓ ылеш. Витрина шӹмлен дӓ левӓш ян парня пӓлен нӓлӓш предмет пыдыртымы линӹт. Мӹнь ӹнянем, вор кодат ылгецӹ мӓ иктӓ-махань природышты анжыктымы, нӹнӹ ӹнде полицин нӓлмӹ ылын. Но тӹдӹ, ма утла ир сусу мынь, нимат ак код сирӹп ылын, ти парня кишӓвлӓжӹлӓ ак ли ыльы гынь ...
  
  
  Мӹнь амасашкы анжалда. Пасна ак ли ылмы тӓнгӓштӓрен чимӹ хӓдӹр пӓлӹк лошты шукы улы гӹнь, вес нӹнӹ ылыныт ӓль ылыт окняшты рамадан конкретный вӓрӹштӹ, кышты веле ылын шолын.
  
  
  Этрусский вазыц угӹц мӹньӹм кӹчӓлӹн, ӹнянӹнет гӹнят, тӹнг тӹ залыш ма уке . Мӹнь ядам полици, ма ӓль вазеш улика пыдырген вазын семӹнь ак кычылталтеп. Тӹдӹ мане, ма тидӹ тенге агыл.
  
  
  Мӹнь мӹнгеш коридорыш, ашындараш цаценыт, мам мӹнь ужам, тидӹ гӹц ирок ташкалтышым кузен: мам амаса питӹрӓлтеш тӓрзӹ дӓ колымаш веле. Мӹнь галерей сӓрнӓлеш дӓ мӹнгеш толеш. Вара ти вӓрӹш миэн, тӹштӹ ылын, кӓпшӹм ужын колтен дӓ, кышты со эче ма тӹдӹм вӹр тамгам. Ӹнде амасам кымдан пачын ылын, кынам сӓрнальым мӹньы амаса дӓ вургымла гӹц, у гӹнь, эче когонжок ак ли тӧрлӓш манын шӓлӓтен. Полици, векӓт, 9 пӓлен нӓлӓш интересный ылеш-ммш пуля, нӹнӹ пушӓнгӹ ылыт гӹц лыктын. Мӱлӓндӹ вӹлнӹ ужаш мӹньӹм анжал дӓ кыды-тидӹжӹм эче. Амасам кӹртни крюквлӓдон стеня сага пӹзӹрген шагалеш, седӹрӓштӹ, ӱлнӹ, амаса донок копчак кӧржма. Тидӹ интересный ылыт. Тидӹ анжыкта, малан манаш, амасам тӹкӹлӹш, амаса шолын шалгаш вӓрештеш, ӓнгӹрвлӓ лыкмыла манмы . Мӹньӹм анжал дӓ лапышкыла кӹвер. Раш пачын амаса паштекнӓ пырак чимӹ хӓдӹр коден кишажӹ шукерды вӹцкӹж .
  
  
  Скоры цилӓнок, пӓлӹм эдемвлӓ ӹштӓт, тӹдӹм пушташат ороллан дӓ тидӹ гӹц ӧрдӹжӹштӹ амасам тӹкӹлӹш галерей . Мӹнь шукы масакым картинлӓок кайыныт доно тӹдӹ клеткӓвлӓлӓнжӹ креповый пындаш. Сӓрнӓл мӹньӹм пӓлӓ, амасам шӹкӓл дӓ амаса кӹлӹм сӱсарыме, кого соты пыртымы . Фотоаппаратвлӓм лыктыныт кӹшӓнжӹ гӹц мӹлӓм доно ш сверхчувствительный ра-ош чар. Снимкыште камеры дӓ кӹшӓнӹшкет пиштӓш мӹнь мӹнгеш пӓлен ӹштӹмӹ хӓдӹрвлӓмӓт кужы. У вий дӓ кынам мӹнь, сагажок ош тамгам у маклака гӹнь рок кукшы. Векӓт, тидӹ гӹц вац чимӹ хӓдӹр, пӓлӹк ӹштӹмӹлӓ ылын. Вес соок мӹнь кӹшӓнжӹ гӹц лыктын, тӹдӹм савыцеш вӹдӹлӹн, шу лаштыкым нӓлеш дӓ, махань сӓмӹрӹк детективвлӓм веле пӧртӹлӹн. Тӹ годымок анжен, ӓнгӹрвлӓ дӓ амасам шӹкӓл колтен, мӹнь ужым.
  
  
  "Иктӓ-ма тенге агыл, синьора?" тӹдӹ гӹц ядеш. Тӹдӹ тӹшкӹ шотлаш лиэш, тӹдӹ тырым мӹньӹм принимаяш тӹнгӓ.
  
  
  Мӹнь тӹ гишӓн шайышташ ак кишӓвлӓм погыненӹт. Керд гӹнь, мӹнь монам перви полици Иуда. Театр документӹштӹ ӹлӓш права гишӓн полици тӹрлӹ ала собственностьлан, интригӓ международный тӓрвӓнен кердшӹвлӓжӹ дӓ, маняры мӹнь пӹтӓриок тӹдӹ канден - тидӹм паштек веле, итальян гань военный власть тыменяш тӹдӹмӓт тусарыда.
  
  
  «Мӓ ти вӹр тамгам у седӹрӓ мӹнь веле», - мӹлӓм шайыштеш. «Лӱдӹн кердеш».
  
  
  «Мане, шотдымы», - ладнангдарен тӹдӹ келесӹш.
  
  
  «Сотрудничество тау», - мӹнь келесенӓт, сӓрнӓл кеӓ, кеӓ маныныт.
  
  
  Тыдым мынь царышашлык. «Келесӹ, синьора, тӓ гӹц Интерпол ӓль, лин кердеш, печать гӹц?»
  
  
  «Ни тӹдӹм, ни весӹн», - манам мӹнь. «Мӹньӹм профессиональный музей тӹрӹштӹ. Сӓндӓлӹк мычкы мӹнь музейӹштӹ каштеш, а вара сирӹдӓ дӓ содержанижӹ тӹрлӹ каталогизировать публикаций. Толмеш мӹнь лу тӹжем у миэн. Галерей пачаш ак кердт выча мӹньӹм, мӹньжӹ вет мычаш якте эчеӓт хала музейӹштӹ кым ӓрняштӹ шӹм европейский молывлӓжӹлӓн вӹцлӹ ылын. Мӹнь кӹзӹтӓт кен , мӹнь вет эче икманяр музей тиштӹ ма келеш тагачы сӓрналеш, римӹштӹ ».
  
  
  «Ноя», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Мӹнь кемӹ годым, мӹнь ӹрвезӹ эдем ӧрӹн анжен, мужед, мам тӹдӹ ак алталы.
  
  
  
  
  Офис вӓрлӓнӹмӹжӹ адрес доно Интерпол: Via Turati Filippo, 23, пӧртӹш сӹндӹмӹм. Ояра игечӹ, дӓ ю ю кававундаш бодрящий шон. Ирок тидӹ яжорак лиэш ыльы, тенге римӹш атмосферӹштӹ вазын дӓ кым - тиволя сад кем, ӓль кымдан пӓлӹмӹ виллон термы каракалла Адриан. Но пӓшӓ эче шалгат , вычат дӓ тидӹ гӹц шӹжгӓтӓ пӓшӓ фасадше штаб-квартирӹштӹжӹ Интерпол.
  
  
  Мӹнь ӹшлӓнем весӹм моам кокшы этажышты изишӓт тӹдӹм Бенедетто офис Тоня. Да валгалтшы соты кечӓ стеняштӹ мебель офис шӹжгӓ, вим окня вашт пырен, тоня кымдаэмӹн дӓ йӹрӓлтӓ .
  
  
  "Ник, тӓнгвлӓ мӹньӹм!" - тӹдӹ мӹньӹм ӹшке доно стӧл йӹр сӓрнӓлеш дӓ кидшӹм пуэн, маныт мӹньӹм элтӓлен.
  
  
  «Buon giorno, amico», - манам мӹнь гӹц воштылчык.
  
  
  Тоня мӹнь почти ылам кӓпӓн, шимӹ дӓ йӹлгӹжшӹ сӹнзӓвлӓжӹ, ӱпшӹм. Первиш да ма-иктӹлӓн палшен, пиш веселӓн эртӓренӹт жеп дон иквӓреш. Тоня мадылдалаш изи келшен.
  
  
  Ма шӹнзӹн. Мӹнь сигаретӹм дӓ strike тоня lucky пачкым лыктеш темлен.
  
  
  'Эй! Ӹнде мӹнь ӓшӹндӓрем, тӹнь тенге мӹньӹм малын келшем, Бамбино. Вет ма тӓ доныда яжо улы сигаретӹм американский.
  
  
  Мӹнь пижӹктӓ, шыпшмыжы дӓ дӓ мӓнмӓн сӹнзӓвлӓдон икманяр жеп шӹп юкшым лыкты. "Тенге ӹнде тӹнь инспектор?" - остаткаэш мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. «Организацивлӓн шукы кодте гӹнь тӓ ситӓ, тӓ босс результатвлӓ лит, тидӹ тӓ келшӓ ӓль уке». Пасте йӹрӓлтӓ мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  «Кердӓм, мӹнь гӹцем яжон кеӓ AX, отставкыш деч ончыч босс кемӹ», - манам мӹнь. «Ак шо, мам сӹнген кердӹн офисный паша».
  
  
  «Мӹньӹ ылам», - келесӹш тоня. «Пиал, пӓшӓм ӹштӓ тенге ви доно мӹнь изишӓт ирӹкӹм пуа толмо ю паша». Ӹнде пӹцкӓтӓ-кӹрӓн сӹнзӓвлӓжӹ серьезный лин. «Мӹнь толмем гишӓн пӓшӓ ватиканышты ылын, Ник. Причастный тидӹ тӓ докыда?
  
  
  Резюмировать мӹлӓмӓт ӓнят, кӹзӹт якте ма ӹштӓлтеш. Документвлӓ мӹлӓнем тӹдӹ гишӓн шайыштеш, но тӹдӹ гишӓн, ма тӹдӹм кыченӹт. Тӹдӹм колыштеш. «Тӹнь мӹнь полицейский ылам фотом ужынам» , - мӹнь решен. «Мӹнь яжон тӹшлӓш, эдем шушыртымы ылын ».
  
  
  «Мам нӹнӹ иквӓреш анжалына, Ник, - тӹдӹ келесӓ. «Эдем ватиканышты мӹнь колынам, но нимат ак мо. Кердт гӹнь, мӓ ядышт мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштӹмӹ тидӹ вӹлнӹ лишӓшлык? »
  
  
  «Кердӓм», - манам мӹнь. «Но официально ижӹ. Мӹньдонем ӹнет, пӓлӹ агыл манын мӹнь амалым интерпол ».
  
  
  Тӹдӹ мыкик.
  
  
  «Эче ма-шоным», - мӹнь приваенӓм. «Документвлӓ ылыныт мон кердӹдӓ гӹнь, мӹнь тидӹм. Тӹдӹнӓт ӹшке ӹлӹмӓшӹжӹн гишӓн начальстволан тӓ нинӹм ак керд ».
  
  
  Тоня тидӹ гишӓн шаналтыделыт. «Яра, Ник, - тӹдӹ келесӓ. «Мӓмнӓм интересуя пайдажым Ватиканышты пӧртӹлӹнӹт, капаен америкышты государственный секретвлӓм мӓлӓннӓ ак кел». Шӹргӹ докы миӓ олен ӹшкежӓт йӹрӓлтӹш. «Техеньӹ сага мӹнь чучам, тидӹлӓн причиныжӓт улы».
  
  
  Ра кӹшӓнжӹ гӹц мӹлӓм фотоаппаратвлӓм лыктыныт. Тидӹ minolta затворым доно пиш пӹсӹ ылын, тӹдӹм кычылтмы дӓ мӹнь чар суперпанхроматический. «Шоныт, тидӹжӹм тӓ кызындараш», - манам мӹнь. "Кыце тидӹ ылын анжыктен кердеш талашет ?"
  
  
  «Изи ылшы пӹцкемӹш кӹдеж», - келесӹш тоня. «Профессионал дӓ. Мӓмнӓм кечӹвӓлӹм изображени нӓрӹ шукемден кердӹн ».
  
  
  «Хорошо», - манам мӹнь. Дӓ мӹнь соок тӹдӹн шӓрен нӓлмӹ. - Мӹнь пӓленӓм, а вара ыльы, тидӹ кышец шу лаштыкым . Тӓ пӓлен нӓлӹн кердӹнӓ?
  
  
  «Изиш ясы ылеш, амико», - тӹдӹм шун дӓ анзыкырак пугӹнен лаштӹк анжа. - «Мӓмнӓн химик мӹнь тӹдӹм пуш. Иктӓ-ма эче?'
  
  
  'Теш ак пу. Анжалат вӹкӹжӹ анжалда фотоальбом тӓ пуат ».
  
  
  Ончымаш пиштӹмӓш кого кӹдежӹштӹ шукы фото полицейский мӓлӓннӓ лу цӓшӹн, шкафым темӓш картотечный, ӹдӹрӓмӓш стӧл-клерк. Кынам мӓмнӓм пӹтӓрӓш, мӹньӹм шӹргӹштӹ цилӓ фотоархив опознавать иктӓт ак пӓлӹ.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем, тидӹ тӹштӹ мам ӹрвезӹ ылат», - манам мӹнь. «Эдем гӹнь, тӹдӹм тӓ ужнедӓ, иуда ылын, - келесӹш тоня, остаткаэш, альбомвлӓ, - тӹдӹ, векӓт, пиш шекланышы решӹмӓштӓт ӹшке халыкшы докы толын».
  
  
  'Точно. Тидӹ профессионал но тӹнге ӹштӹмӹлӓ толыныт, дӓ техень кӱкшӹцӹш суялташ молнамшы эдемвлӓ ».
  
  
  Тоня пулшыш кидшӹм пиштӓ. «Шу маклака дон фотом ылын», - манеш тӹдӹ. 'А ну, давай. Пообедать мӓӓт сӓй , кечӹвӓл муш пӹрхӓлт ӓрӓкӓм, а вара юалта пӓшӓ кечӹ пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  Мыкик ӹштӓ дӓ мӹнь йӹрӓлтӓ. Ик хӓдӹр, кыдым мӹнь тоня келшен. Тӹдӹлӓн шӓлӓ ылшы вашт кай, но мӹнь пӓлем, мам алталаш дӓ ӱштӹшкӹ ӹрвӹжлӓнӓш небрежность полицейскийӹн кидӹш пуэн.
  
  
  «Тӹнь праважы», - манам мӹнь. «Ма тиштӹ нимат ӹштӓш ак кердеш, пока ак фото йӓмдӹ ли».
  
  
  Кафе террасе mediterraneo кеем дӓ мам шӹнзӹн. Ӹнде, пӹл шӓлӓнӓ годым, шокшы лиэш, но эчеӓт цилӓ силажыдон мардеж лиэш. Тоня рекомендуйымы мам ӹштендӓ колым жарен. Ажедӹт ош сӹрӹм дӓ вара спагетти тынг курс. Орта, ош ӓрӓкӓ мӓлӓннӓ куштылгы лиэш. Тошты жеп мам гишӓн полдымактылын, дӓ мӹнь тоня ӹдӹр ӓшӹндӓрӹктӓ, кыды мӓ коктын пӓлен. Ма кӹрӹлтде ваштылеш, да махань жепын эрта ӓрня давленим лӹплӓнӹ дӓ, рончалтын кердеш.
  
  
  Офис Интерпол у айда мӓ мӹнгеш толын цӓш. Фотовлӓм анжыктымы дӓ 18x24 якте кузыктымы лиэш. Мӹлӓм келесӹш тоня папкыштем гӹц лыктеш дӓ, нӹнӹ вӹкӹ ак анжы.
  
  
  «Нӹнӹ яжон ровотая», - манам мӹнь. «Тидӹм анжал».
  
  
  Фотожы тӹдӹн пӹтӓриш тыменяш. «Да, - келесӹ тӹдӹлӓн, - сур раш кошта. Ит шаны манын, кынам-гӹнят у иктӓ-ма техеньӹ , Ник. Ӧрыктарышын п.'
  
  
  «Мӹнь согласын ылам, дӓ тидӹ мӓӓт сӓй».
  
  
  'Кын. Сайлымаш дӓ мӹнь эче ӹштӹмӹ хӓдӹрвлӓмӓт пӓлӹк тип ».
  
  
  Мӓ пӹцкемӹш пӧртӹш пырен, тӹнӓмок эче яжоракым ӹштат дӓ лаборантше копия вӹрзиышкӧ фотовлӓ. Тоня кевытыште налын йолчием спискӹштӹ вара халаш, а мӹнь изи телефонжым йӹнгӹл ӹштӓш манын, ялеш чимӹ хӓдӹрвлӓэм производитель тергӓ. Дюжина Итали мычкы нӹнӹ ылыт.
  
  
  Лапка якте миэн тоня йолчием мары таманяр шӱдӹн, мӹнь отельӹш толмыкы, манын Хок закодировать отчётӹм ӹштӓш. Тӹдӹм мӹнь пиш вӓрештӹндӓ «почтовый ящик», дӓ курьер кышец нӓлмӹ хок тӹдӹм колтышым. AX телефон ак кычылт, йӹлмӹ доно преобразователь келесымаш, исключени толмыжы паштек, кынам срочный увер пуаш келеш. Мӹнь ӹшкежӹ отчётыштыжы сирӹмӹ дӓ тӹдӹм колташ почтовый ящик.
  
  
  Ӹшкӹмжӹн кӹдежӹшкӹ мӹнгеш толмыкыжы, мӹнь анжыктем, тӹдӹ мӓ тоня пӹтӹрӓлӓш яды.
  
  
  «Ма производитель моаш», - манеш тӹдӹ. «Тидӹ ик фирмы эл, дизайным ӹштӹмӹ тӹдӹ техеньӹ. Мӓ кӹзӹт книгӓвлӓм выжален производитель розничный бухгалтер негызеш спискым ӹштӹдӓ » .
  
  
  «Хорошо», - манам мӹнь. «Мӹнь тӹшкӹ толмы семӹнь, тӓ пӹтӓрен. Комплиментвлӓжӹм тӹнь мӹнь пайдалыкеш ».
  
  
  -
  
  
  Тоня вады кынам мӹнь докы мӹнгеш толеш, мӹнь пӓлем, милан йолчием фабрикышты мам маныт дӓ «У общество итальян». Представительвлӓн дӓ выжалымаш чимӹ хӓдырвлӓэм кок халашкы веле нӹнӹ лапка гӹц веле нӓлӹт изи рим парти фабрика. Ик и перви тидӹ гӹц панкрут магазин сага. Хала тӹрӹштӹ, шке кишӓэм коды магазинчик .
  
  
  Мӓмнӓн ядмашвлӓэш пӓлӹнедӓ, ма ылеш фарнезе луиджи иктӓ лапка хозаат.
  
  
  «Ма тӹдӹм ӹнде моаш», - манам мӹнь. «Ӹлӓш, мӓмнӓн мары гӹнь, туфльышкы нӓлмӹ Ри».
  
  
  «Йӹле цилӓ», - келесӹш тоня. «Мӓ пышыш, мам шӱм лаштыкыштына ме опознавать, амико. Мӓмнӓн химик шон, ма тидӹ Сицилия.
  
  
  «Хммм», - манам мӹнь. «Мафиози».
  
  
  -
  
  
  Тоня вес пӓшӓштӹжӹ ылын, седӹндоно мӹнь ӹшке таксим кен лапкашкы. Тӹдӹ рим ик изи районышты у гӹц вӱдурем. Вес дӓ кавашты гӹц ӹштӹмӹ хӓдӹр выжалалтын. Фарнезе, ӓнгӹсӹр марыжы лапка кӹжгӹ ӧрын, пеш палшен.
  
  
  «Пындаш кӱш чимӹ хӓдӹр шукердӹ нӓлмӹ креповый тидӹ налше», - манеш тӹдӹ. «Мӹнь нӹнӹм лӹмӹм сирӓлтӹдӓ».
  
  
  Мӹньӹн лӹмӹм анжалда. Барзини. Аранча. Паллотти. Мӹлӓм нимат ак попы.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Мӹньӹн лӹмӹм шукемден кердӹн?"
  
  
  'Конечно Ну; естественны.'
  
  
  Тенгеок мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ, таум ӹштен дӓ выжален.
  
  
  
  
  Управленишкы нӓнгеем мӹнь полицейский тоня вес кечӹн, кышты лишӓшлык тӹдӹн мӹнь ӹлӓш палша, тӹшлен дӓ тӹдӹлӓн разрешаймы шӹнгӹцӓн файл. Кечӹвӓл муш, мам мӓ кӹчӓлӹнӓ. Ӹлӹштӓш штрафной рокко барзини ылеш. Спискӹштӹ шонгы линӓт, тӹдӹн гишӓн изиш веле преступленивлӓжӹ дӓ тӹдӓ. Ик цӓш лошты мон полицейский фотожы тӹдӹн. Тидӹ эдем ылеш, мӹньӹм луена ватиканышты ылын .
  
  
  Тоня архивист кӓнгӓштӓрӓш дон кӹтӹк.
  
  
  «Колышыла гишан шукы жепӓт ӹш ситӹ барзини полици, - тӹдӹ попа, - дӓ тӹдӹн цӹрежӹ ямденӹт, нӹнӹ логӹц».
  
  
  "Нӹнӹ пӓлӹ ма, тӹдӹ кышты?"
  
  
  «Нӹнӹ попашат уке».
  
  
  «Ну, мам пӓленӓ, тӹдӹн шукердӹ агыл ылын Сицилия».
  
  
  «Да, шергӓкӓн тӓнгвлӓ, но ма ти пайдам пӓлен шагалеш. Сицилия - халыквлӓ дон кого остров тылипвлӓжӹ. Тӓ ужеш, мам тарваташ лиэш пишок ясы кӱ иктӓ-ку гишӓн попа барзини гишӓн аль-ӓнят эче ». Мӹнь тӹдӹн дон келшӹделам. Джин вара трӱк мӹнь шаналтымжы гишӓн ӹдӹрлӓн, мафия доно кӹлдӓлтӹн ыльы. «Возможно, - мӹнь келесем, - мам пӓлен кердӹц иктӓ-мажымат пындаш гӹц креповый мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ гишӓн тиштӹ, римӹштӹ ».
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  6 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  Джин тӹдӹ мӹньӹн вады хынавлӓ кен. Тӹдӹ пӓлен, мӹнь тольым, дӓ тотлы качкышым йӓмдӹлӓ. Тӹнг качкыш ылеш Firenze scallopini алло, сӹржӓт да вил шпинат гӹц шӹлӹт. Спагетти пӹтӓри ылын, дӓ вара презӹ, остаткаэш, сӹрӹм дӓ фрукт. Якшар ӓрӓкӓм кӱшнӹрӓк лиэш.
  
  
  «Тенге цилӓ яжон итальянка мам йамдылат?» - мӹнь ядам, кынам мӓ тӧнгӹлӹшкӹ шӹнзеш.
  
  
  Мӹнь Джина пулшыжы гӹц элтӓлен. «Нӹнӹ логӹц цилӓнок агыл, - тӹдӹ келесӓ, - ӹдӹрӓмӓш но шукы итальян». Тӹдӹ ӹшке ял лӹвецӹнжӹ шыпшыл, тӹдӹ яклешт кеет да комдык ӓрдӹм юбкы, цӓрӓ ош коварче.
  
  
  «Нӹнӹ шукы хӓдӹр ӹштӹмӹ хорошо», - пышкыдын мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Тык тӹдӹм мӹньӹн шӱмӹштӹ, шыпшалам дӓ йӹрӓлтӓ. «Мӹнь шаны, мӹнь тӹнь докет мӹнгеш, Ник», - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  «Лӱд, тидӹ бизнес», - мӹнь келесенӓт виноватанла. «Меря дон кӓтӓ, тидӹм тӹнг цельжы тагачы вадеш».
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ отдергивать. "Тидӹ лестный агыл, тенгеок?" - келесӹ тӹдӹлӓн, надоваться.
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтем дӓ ӹшке докыжы тӹдӹм шыпшыл шӹндӓ. «Тидӹ пиш кого, но тидӹм и анжыкта, мам мӹнь ужам ак шо эче тӹлӓт».
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ лицӓжӹ гӹц шыпшалеш дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм докы сӓрнӓлеш. Тӹдӹм мӹнь шӱжӹ гӹц элтӓлен нӓльӹ. «Тенге ятыр хорошо», - тӹдӹ попалта. Вара тӹдӹ ирӹкӹм лӓктеш. "Махань бизнесӹм тӓмдӓн улы вара?" тӹдӹ гӹц ядеш. - «Мӹнь тумаем, тӓ дипломат пӓшӓм».
  
  
  «Тамахань-ӓнят ынгылаш, - мыньжӹ келесӹшӹм. Джин, мӹнь келесен ам керд лачок, малын мӹньӹм римышты. Но, ӓнят, кердӹт тӹнь мӹлӓнем палшат гӹнь, мӹнь тӹньӹм ӹшке гишӓн шайышташ манын , правда » .
  
  
  Корж мӹнь тӹдӹм шывшалам. Ма нӓлмӹ тӹнь?'
  
  
  «Тӓлӓндӓ келесӹнем, хат гӹц эдем ма пӓлен».
  
  
  Тӹдӹ изиш шайыкыла. - «Ин полици но тӹлӓт».
  
  
  Мӹнь ӧрӹм. Тӹ шайыштмы семӹнь решӓш лиэш тӹнӓм мӹнь ужым. «Дон махань-мӹньжӹ ынгылдараш ак кердӹдӓ тӓ тӹдӹн причиныжы, Джин, - мӹнь келесем, - мӹнь интересуя, мам мӹнгеш ватиканышты библиотекышты ли икманяр кечӹ ».
  
  
  Сӹнзӓ чучын ш уштыш, молнамшы дечем.
  
  
  « Дьяволо ! Ватиканышты интересуя тӓ толында?
  
  
  «Дӓ», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  'Эй. Мӹнь ам пӓлӹ. Преступлеништӹ сӹнӓн ылеш, тӓ информация о нӓлӹн ак керд. Тидӹ преступлени. Иктӓ-ма гишӓн нимат ам пӓлӹ ».
  
  
  «Преступленим мӹнь тоже информация о тӓ вычымаш», - манам мӹнь. «Мӹнь веле ӹнянӓт, мӹнь ик эдем гишӓн мам тӹлӓт шайышт пуаш».
  
  
  Тӹдӹн пулшыжы кыптырталеш. 'Ти эдемвлӓ кужы?'
  
  
  «Тӹдӹн лӹмжӹ Барзини», - манам мӹнь. «Барзини Рокко».
  
  
  Ик выртеш тӹдӹ тумая. Вара келесӓ: «тидӹ мӹньӹн лӹмдӓм ам пӓлӹ».
  
  
  «Яжон тумаялмы, Джин», - мӹлӓнем попевӹ, тӹдӹ кидшӹм шывшалеш. «Тидӹ мӹнь пиш важный».
  
  
  Жеп тӹдӹ гач келесен: «Уке, Ник, мӹнь ти эдемӹм ам пӓлӹ».
  
  
  Мӹнь шӱлӓлтӓ.
  
  
  «Тидӹм пӓшӓш ӹшке дон полицилӓн улика уке», - тӹдӹ пакыла попаш. «Яра ылын, тидӹ тӓмдӓн пӓшӓ шумы гӹнь вуй гӹц ылын».
  
  
  Мӹнь ужам, сӹнзӓ тӹ беспокойство. «Джин, - мӹнь ядым, - кердӓт».
  
  
  Тӹдӹ откидываться кушетка ӱл тӹрвӹжӹм нырыл дӓ тумая. «Ма вара, - тӹдӹ олен келесӓ, - мӹнь тӹлӓт ӹняндӓрен ак керд сдаялт гӹнь, кердеш ма кыды-тидӹм ӹштӓ».
  
  
  Тенгеок "дӓ"?'
  
  
  «Ӹдӹрӓмӓш ылын. Тӹдӹн доно пӓлӹмӹ гӹц мӹнь Роза, кафевлӓм гӹц мӹньӹн тӓнгем ».
  
  
  «Мӹнь роза шарнена», - манам мӹнь.
  
  
  «Тидӹ, ӧлицӓштӹ ӹдӹрӓмӓш монтечиторио бордель кыча. Шӱмбел тӹдӹ ӹшкежӓт преступник рим яжон пӓлен. Ӓнят, тӹньӹм тӹдӹ доно хытырымаш ылын. Выжалалты.'
  
  
  «Тӱлӓш мӹньӹн», - манам мӹнь.
  
  
  «Ик тӹлӓнет тӹшкӹ кеӓш вӓрештеш. Тӹдӹ ӹдӹрӓмӓшвлӓ ӹшкӹмӹштӹм пӧртӹш ак колты, ӹдӹржӹ гӹц пасна, пӓшӓм ӹштӓш тӹдӹн доны ».
  
  
  "Ужам мӹнь тагачы вадеш тӹдӹн кердеш?"
  
  
  "Мӹнь анжалда."
  
  
  Тӹдӹ телефон докы миэн, раскыды юк доно попаш тӹнгӓлеш номерым поген. Икманяр минутышты тӹдӹн сага диваныш шӹнзеш дӓ трубка мӹньӹм сӓкӓлтӓт.
  
  
  «Цилӓ кындонок ылеш», - сылыкын келесӓ. «Тӹшкӹ кен кердӹдӓ тӓ лу цӓш паштек.
  
  
  Йӓмдӹ, тӹдӹ попалта. Мӹнь эдем лӹмвлӓм нӓлӓш агыл, кӹчӓлӓш тӓ. Тӹдӹ лӱдӹн, полици прослушиваться телефондон мӓ коктын ».
  
  
  «Тау, Джин», - манам мӹнь. Мӹнь цӓшӹм анжальым. Лу цӓш нӓрӹ ылыныт. «Мӹнь тӹнӓм яжон кеӓ», - манам мӹнь.
  
  
  «Ӹлӓш эче ма-шоным».
  
  
  Тенгеок "дӓ"?'
  
  
  «Кышты визит пырышы манын, ик ӹдӹрӹм монам, тамам попалтевӹ кердӹдӓ тӓ миссис вазари пытари».
  
  
  Онгылашыжы тӹдӹн пӹцкӓтӓ указательный мӹнь парняжым лӱлтӓлеш. «Лийын кертеш, ытлаш акли тидӹ мӹньӹн», - манам мӹнь.
  
  
  Тӹдӹ шотанракла кайы. - «Ин миссис вазари доно мадмашвлӓм мадыныт, Ник. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ оксам тӱлевӹ дӓ ӹдӹрӹштӹм ӹшкежӹ верц тӹнь ылат ма окупать тӹлӓт ».
  
  
  'Мӹньӹн анжалда.' Шанымем доно шумы ылыт дӓ тотлы агылла публичный джин гӹц вӓрӹш вазеш. - «Лӱдӓш ак кел. Нӓлмӹ мӹнь ӹдӹр. Роза мӹлӓм ӹняндӓрӓт, мӓ пиш строгий миссис отношенивлӓ вазари шулык ».
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм. «Тӹнь дон гӹнь цилӓ йӧндонок кеӓ, паштек мӹнь тиш толеш гӹнь, тӹдӹ попалта».
  
  
  Тӹдӹм мӹнь сӹнзӓвлӓжӹ гӹц сӹнзӓвӹд анжалда. «Тидӹ мӹнь пиш келшен ылам», - манеш тӹдӹ.
  
  
  
  
  Таксим монтечиторио пьяцца площадь нӓлмӹ. Халан площадь тӧр уж, ак касем прогулкыш. П тошты пӧрт ылын, каштыра доно фасадше. Цилӓ окняшток сотемдӓрӓш лиэш, хотя жалюзи этажышты кымык лин, а нӹнӹ питӹртӹш доно леведмӹ, сар корным веле кодын .
  
  
  Тротуар мычкы кемӹ годым, мӹнь ужшы эдем, пашкуды ташкалтышыштыжы шалгат. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжыделыт, но тӹдӹ мӹньӹм агыл йоштке ӹштӹктен. Мӹлӓнем пырташ кӓпӓн сӓмӹрӹк ӹдӹр. Клиентвлӓ эче икманяр кого гостиныйышты эртен, кышты вӓшлин дӓ ӹдӹр; анзылныжы кого залышты якте вычаш мӹнь холл, нӹнӹ цилӓ, кажется, ылмыжы гишан мынь палем.
  
  
  Нӓрӓштӓ ӹдӹрӓмӓшвлӓ ӱпшӹм и ш кыдалеш тол мынь докем, мӹнгеш рышка строго. Мӹнь ядам. - "Вазари Миссис?"
  
  
  Шыдырге тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Уке, палшышем Вазари миссис. Тӓ ӹдӹр?
  
  
  Мӹнь пӓлем, кыце отвечӓен. Тенгеок "дӓ".'
  
  
  Кынам мӓмнӓм гостиныйыш пыра, икманяр мӓмнӓн вел ӹдӹрӓмӓш анжалда. Тол мӓ докына сӓмӹрӹк сия тӧрышкӧ. Ш ты ылшы трусик кӹтӹк, онгжым ужеш дӓ тӹдӹлӓн пачаш когорак. Мӹнь тӹдӹлӓн иктӹм луаткӓндӓкш ӓклӓт; шим цӹре иктӹн гӹцӓт тӹдӹн докы мӹнь эче сердцевидный титакдымылыкш. Тӹдӹ мӹнь гӹцем ядыт-итальян, мам мӹнь тӹдӹм нӓлӹн кердӹт . Мӹнь техень выводыш толшеш, а ма техеньӹ худавлӓ ӓль яжовлӓ техеньӹм тӹдӹ, вес семӹнь. Мыкик мӹнь.
  
  
  Собственнически йӹрӓлтӓ дӓ кидшӹ гӹц кыча. Палшышем Вазари миссис кеӓ, яды дӓ ӹдӹржӹм, ма мӹлӓм иктӓ-ма подылын, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹм кӹдежӹштӹжӹ ӓлок кенӓ. «Уке, - келесӓ, - тӧрокок кемӹм кӱ кӹзӹт».
  
  
  "Ах, тидӹ вычен тӹнь шолы дон, дӓ?" Комнатыш тӹдӹ мӹньӹн этажышток нӓнгеӓ ик ташкалтыш мычкы кӱшкӓт.
  
  
  - Кыце ма верц веле амаса чӱчӹлт, тӹдӹ мӹньӹн кыдашаш тӹнгӓлеш. - Англичанла тӓ, дӓ? Англичанвлӓм мария нӓлмӹ шукырак ».
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм пуш махань-тӹ жепӹн ӹшке шот доно кеӓ. Йӱлдӓлӹнӓт, тӹдӹм тидӹ пижеш. Мӹнь пичӓлжӹм нӓлешӓт, рискованны ашкыл ылын, но уты вӓрӹм ак шо тидӹ вниманижым мынь аздара . Ялаш дӓ кӹртни кравать тӹреш кыдашеш, дӓ мӹнь сӹнзӓжӹм, вӹцкӹж выргем кыдаш а мария моштышашлык. Вӹцкӹж кӹдӓлӓн дӓ тангыла цевер сӓмӹрӹк кӓп онг циц ылын. Ӓрлӓн шалахай кӓкӓвлӓ улы, мутат уке, клиентвлӓ шокшым кодшым.
  
  
  "Тӹнь марын келшӹделам?" тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  Выргемӹштӹм кыдашыныт дӓ молы кравать сага мӹнят шагальым. «Мане, Мария, тынь пиш цевер». Тидӹ мӹнь ылам, дӓ йӹрӓлтӹмӓш кайын .
  
  
  Мӹнь ял дон ӓрдӹм тӹдӹ седӹрӓэш шӹнзеш дӓ вуйжым ниӓлтӹш. «Тынь пиш цевер», - манеш тӹдӹ. Гениталии кузен дӓ кидшӹм тӹдӹ тӹштӹ ӹштен. Тӹдӹм мӹнь анзыкырак пугӹнен, шыпшалам дӓ артыш. Мӹнь кровать тӹрӹшкок шӹнзӹ, мӹньжӹ докы миӓ дӓ тӹдӹн ӓрдӹ, пӹзнӓ икӓнӓ маньы.
  
  
  Кынам мӹнь кӹдежӹш пырымыкы, цилӓ, мам мӹнь шанен, шаям миссис вазари гӹц лин. П уста доно ӹштӓ но мӹньжӓт мары семӹнь, ынгай кушкынат мӹлӓнем, дӓ тӹдӹн паш, кӹпцӹкӹш цикӓльӹ дӓ кынам тӹдӹ кравать доно ӹшке ӓрдӹжӹм шӓрлен, мӹнь йӓмдӹ ылам.
  
  
  Профессижӹ доно тӹдӹ яжон пӓлен. Лач тӹ пӓлӹделыт, ма дӓ кынам ӹштӓш манын, мӹнь кульминацийже пыдештеш. Кынам мӓмнӓм пӹтӓ дӓ цилӓ лыкышты пӱжвӹд дон простыньвлӓм киэн, тӹдӹн цӓшӓн чучам, нӧргӹ шоктенӹт ма мӹнь ылам. Вес ин тӹдӹ выча. Ну мам мӹнь... якте, тидӹм ӓнят улы, ма гишӓн мӹлӓнем тӱлӓт.
  
  
  Миссис Вазари тӹдӹ гишӓн мӹнь ядам.
  
  
  'Эй. Тӓ, тӹдӹн доно мадаш ылын кӱлӓн.
  
  
  Тенгеок "дӓ". Мӹнь тӹдӹн докы нӓнген кердӓт?
  
  
  'Мӹньӹн сага кен.'
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹн кокшы этажышты карангдымыкы, коридор мычкы эртен дӓ шайыл кӹдежвлӓштӹ ш. Пералтыш тӹдӹм дӓ гана, палшышем пачылт кен.
  
  
  - Миссис доно тӓ ылыда? - таужо яды ӹдӹрӓмӓш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн дорцын кӹдежӹш анжалда. Валгалтара соты дӓ пышкыды якшар канде ылын. Ладын пышын юк коридорыш .
  
  
  «Да, келесӹ тӹдӹлӓн, мам шӱм ужам мӹньӹ», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Пыры», - манеш вӓтӹжӹ, ӧрдӹжӹш карангда.
  
  
  Мӹнь кӹдежӹш пырта, дӓ пышеш тӱнчыктарыше. Кӹдежвлӓштӹ диванышты лапка паян откидываться кӹжгӹ ковер парсын фигуры . Лишкӹрӓк толеш, мӹнь ужам, ӹдӹрӓмӓшвлӓ тидӹ кӹжгӹ ылтымы. Шӹмлу ли ылмы тӹдӹ ак шагал, но тӹ чиӓлтӹмӹ шотла ылын, кыце юк гыц ир кинозвезда фильм. Кыптыргышы лицӓжӹм мӱден косметика нӧргӹ ылын, сӹнзӓжӹ шимӹ ылеш, а курым - пӹцкӓтӓ-кловой . Шӹргӹ ӧрт ылам шӱре руж доно, а ышма шая якшар чиӓмӓт ӹштен. Нарынземшӹ парикым аравиштӹ цилӓ леведӹн. Ош тӹдӹн тервен кидшӹм гӹц парсын кӹжгӹ тыгыр, льыптыр маклакажым кыце кок команды, шӓргӓш парняшты шӹштӹ гань ылына дюжина минимум а тӹдӹ сӹлнештӓрӓт.
  
  
  "Картер мистер тидӹ?" тошты тӹдӹ юкым когоэмдем.
  
  
  «Мане, мэм», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Пӧкен шӹнзӓт дӓ, кид виктӓлтен, мӹлӓм палшаш диван докы шӹкӓлеш. «Простьы ядмы паштек тотлы пышан», - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Тымаша кӓпеш пышын мадеш, кыдывлӓ тӹ питӹрӹмӹ ладын».
  
  
  Мыкик ӹштӓ дӓ мӹнь шӹнзенӓм.
  
  
  «Ял нарня мычан олен пӹжгӓш праха дӓ», - маньы ӹдӹрӓмӓш миссис вазари. «Ик выртеш тырла мӓлӓннӓ тӹньӹн коден кердӓм».
  
  
  "Мане, мэм." Кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ тӹдӹ сӓрнӓлеш. «Кышты тӓ хорошо», - манын миссис Вазари семӹнь английским. «Тӓмдӓн ваштареш ылын, мӹньжӹ гӹнь тидӹ парикым кыдашам? Пишок шокшы ».
  
  
  «Конечно, уке», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹм вуйжы гӹц кыдашмыжат дӓ нарынзалгы льыптыр тӹрвӹжӹм парикым йолет. Ганьок тӹдӹ цӓрӓн ылеш, дӓ тӹнӓм седых ӱпшӹ йӓрвлӓ дӓ тӹштӹ шалгенӹт. Э парикым причудливый ӹдӹрӓмӓш ылын, мӹнь иктӓ-гӓнӓ ужыныт. Шулыкан ӹштендӓ тӹдӹ гӹц пасна парикым кыва ылыт. Хоть-кыце потикӓ, тӹдӹ мӹлӓм келшӓ.
  
  
  «Хорошо», - кугуза попа юк тыдым роэныт. «Мӹнь тенге ынгылем, информация тӓ ядыда толын». Тӹ шӱлӹшӹм шая улы.
  
  
  «Лачокок, мэм», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Ужам мӹньӹ веле Нелли».
  
  
  "Нелли?" - ӹнянен, мӹнь ядаш.
  
  
  «Мӹнь англичанвлӓм моряк ӓтяжӹ ылын. Протест итальян гӹнят мӹньӹн ӓвӓмӹм, тӹдӹ вес тӹнгӓлӹ, манын мӹнь нелли лӹмӹм пуаш ».
  
  
  Кыптырта, тӹдӹм чиӓлтӓ тӹрвӹштӹ йӹрӓлтӹшӹм гротескный вӹцкӹж. "Тӓлӓндӓ ӹнянӓ ылеш, мӹньӹм пишок цеверемда ӹдӹрӓмӓш ылын ма?"
  
  
  'Конечно.' Мӹнь ӹнянӹде, мӹнь ма юк шактен мыштен.
  
  
  «Луатшӹмшӹ ылмы годым мӹнь, мӹнь венецианский предложени доно пӓлӹмӹм ӹштӓш», - тӹдӹ-турек. 'Мӹлӓм отказат. Ынгылы, мӹньӹн шукы, шукы деловой марла кен.
  
  
  Мӹнят юкым ам лык, седӹндон, ам пӓлӹ мам келесен.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн пӧрт пачмы годым, кыды европын сек кого эдем гӹц мӹнь принимаенӓм, мистер Картер. Государственный деятельжӹ чинӓн чиновниквлӓ дӓ ӹдӹрвлӓжӹ доно пӓлӹ. Итали цилӓ ик министрвлӓн лӹм доно пӓлӹ ылеш . Тӹ ӹдӹр доно нигынамат ак амалы. Тӹдӹм анжен, нӹнӹм кыдаш, а варажы нӹнӹм анзылны тӹдӹ цӓрӓ кӹньӹл лучи, тӹдӹ ӹшке ӹшкӹлӓнем кӹзӹт доно мадын. Нигынамат ам пӓлӹ, махань шанымаш каждый эдем лиэш ».
  
  
  Муш шӱлештӹлӓш тӹнгӓлеш. «Позда, - маньы тӹдӹ, - ти сӓндӓлӹкӹн представительвлӓжӹ преступный шӹрен толеш. Мафиози дӓ молымат. Цилӓн нӹнӹ мӹнь пӓлем, мистер Картер. Мӹнь шукы мам шайыштеш, но нигынамат ак информация выжалевӹ мӹньӹн эдемвлӓ гишӓн, кыдым мӹнь яратем » .
  
  
  Нерраж пышартыш кечӹ якте мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ. Маскы кыптырген кеӓ. «Мары толмем гишӓн тӹнь яд».
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  'Тӹдӹн лӹмжӹ?'
  
  
  «Барзини Рокко».
  
  
  Каваштем мӹньӹн сӹнзӓвлӓжӹ кыптыргат анжымаш кӱ дорц, а вара мӹнь шӹргӹ толын. « Тӹдӓт мӹньӹм пӓлӓ . Информация кудалте махань? '
  
  
  "Мӹнь тӓ мам келесен кердеш, тӹдӹ кышты моат?"
  
  
  «Кердӓм», - ӹрдӓнгшӹ юк отвечая. «Информация гӹнь шукы оксам тӓ шалга».
  
  
  «Мӹньӹн оксаэмӓт ылын», - манам мӹнь.
  
  
  "Коклы тӹжем лиро?"
  
  
  Мӹнь ӧрӹм. Тидӹ кого оксажы ылын, но мӹнь шанымемдон лиэш, мам акли вазари нелли торгейӹшнӓ.
  
  
  'Сӓй.'
  
  
  "Тӹнь ӹшкежӹ дон тидӹ лин?"
  
  
  Мӹлӓнем кӹшӓнӹштӹш пуро, лиро пачкым лыктеш, окса дӓ шотлаш нелли коклы тӹжем пумы. Тӹдӹ тошты дон у шотлат дӓ тӹдӹ парня доно тосым кыченыт. Тӹ годымок пӹтӓрӹмӹ, дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ докы тыменяш дӓ пумагам гравироватлаш банкнот текстура.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Яратымаш?"
  
  
  «Паша перегӓлӹнрӓк кедӓ ак ли ылмы мӹньӹн у, - келесӹ тӹдӹлӓн, - ылын веле американецвлӓ доно паша. Но окса шотышты доно тӓ цилӓ, мам мӹнь тӓлӓндӓ тенге цилӓ шайышт, паразит барзини рокко тидӹ гишӓн мӓ пӓленӓ.
  
  
  Ирвел тӹрлецвлӓм тӹдӹлӓн стӧл сага диваныш оксаштым пиштӓш, эдем тӹдӹн пулшыш пышкыды ӹрзӓльӹ.
  
  
  «Коктынат Барзини тишкӹ толын. Вор изи ылыт, кыдыжы худа ӹдӹр доно кычылтеш. Тӹдӹ тюрьмашты шӹнзен. Молнам тӹдӹ рим ӹлӓ дӓ пӓшӓлӓ, но таманяр иштӹ южнам ямын. Икманяр жепӹштӹ тӹдӹ эртӓрӓт, кышты дӓ наркотик проституция шӱмӓнгӹн. А тӹдӹ эдемвлӓ гӹц шукердӹ римӹш толшывлӓн, ти лӹмӹм тӓ, возможно, пӓлем, - Джованни Фарелли ».
  
  
  «Тидӹ мӹлӓм ак ӹнянӹ», - манам мӹнь. Джина Но мӹнь ӓшӹндӓрем лӹмдӹмӹ шайыштмаш гӹц.
  
  
  «Лӹмжӹ рим тидӹ полицейский каждыйок пӓлӓ, мистер Картер. Тӹ паян эдемвлӓ, тӹдӹ таманяр пӓшӓм шыпшыт. Э перкеан - компания дӓ тидӹ тӱвыргӧ Farelli девелоперский Makelaardij чангымы . Сӓндӓлӹкӹн лидерӹн фарелли но тидӹ преступный фасадше синьор респектабельный каеш, бизнес торговойвлӓ наркотик йӓрӓн дӓ молымат. Мафиози тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн, мистер Картер, тыдын произведенивлажым лӹм доно кӹлдӓлтеш дӓ искусствы шолыштмаш, лийы венеция и перви кытлан ылын.
  
  
  «Чиӓлтӹмӹ», - мӹнь попалта.
  
  
  «Барзини рокко рим толмы годым, Фарелли телохранитель-тӹдӹ лиэш».
  
  
  'Ӹнян. Фарелли римӹштӹ дӓ ма ылеш?
  
  
  «У шукы Фарелли резиденций синьор», - тӹдӹ-турек. «Тӹдӹ хала квартирӹштем ылын, но тӹдӹ нигынамат ак пыры ганьок. Виллон рим дӓ северӹшкӹлӓ номер гӹц ылшывлӓ-лиймаш капри люкс, нӹнӹ тӹдӹм кычен . Тидӹ молнамшы ганьок тӹдӓт капри и жеп.
  
  
  Ӓтӹм нӓл дӓ кӹдежӹш тотлы пышвлӓ тӹ распыливать. Йӹлгӹжшӹ ӱпшӹ ӹштендӓ тӹдӹ соты дӓ пышкыды жидкость вӹдӹжгевӹ. Тӹдӹ тотлы пыш нерӹш шагалтат, нерраж нӧлтет, вара шӹдӹн кахралта.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Тӹнь шотыш?"
  
  
  «Мане, мане,», - манеш тӹдӹ. «Яра, ӹрвезӹ эдемӹн».
  
  
  «Тӹлӓт ӹнянем, тиштӹ ма лин кердеш дӓ капри фарелли барзини лиймаш?»
  
  
  «Йӹле цилӓ, мистер Картер. Отель маналтеш «Цезарь Августын» центр дӓ туркана островышты ».
  
  
  "Тӹнь мӹлӓнем пиш палшымыла."
  
  
  «Эдем окса верц: мӹнь соок ынгылат». Сӧснанер пыле чиӓлтӹмӹ ышма тӹдӹ йӹрӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм манын, кеӓ.
  
  
  «Тӓ луцкы тӹжем тӱлӓш лиро ӹдӹр паштек ылын», - турек Вазари миссис. «Ӱлнӹрӓк кердӹдӓ тӓ тӱлӹшӓшлык. Дӓ эче ик гӓнӓ толмыжы, мистер Картер.
  
  
  «Тау», - манам мӹнь.
  
  
  Коридорышты мӹнь когон шӱлӓлтӓ. Мӹнь мытык кодын дӓ кешӹ ӹдӹрӓмӓш дон мария таужо ӱлнӹрӓк тӱлӓт. Свезӓ воздух ак урок эче нигынамат тенге яжон ӱпшӓ.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ, мам мӹнь изиш мӹндӹр таксим бульварышты мон кердӹдӓ, седӹндоно тӹдӹм мӹнь кен. Тидӹ лиэш шокшы вадын, вады ласко. Но мӹнь вес корнеш кварталыштыжы гач ташкал колтат. Мӹнь йӹлерӓк сӓрнӓл дӓ кок лишемшӹ пӱэргӹм ужы .
  
  
  Мӹнь амалым пиштӓш ак ли, мӹньӹм лӱдӹктӓ ма иктӓ-махань лӱдӹш, но толмышты годым, мӹнь пӧрт стеня сага пӹзӹргӓт. Нӹнӹ тормыжлымы. Мӹнь нӹнӹ логӹц иктӓт эртен, весӹвлӓ сага. Вара мары эдем эртен, сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь шӱлӹ . Мӹлӓм чучеш, шӹргӹ мӹньӹм пӓлен, тӹдӹ пӧртӹш ӱжӹнӹт Нелли Вазари.
  
  
  "Мары Фер!" - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн когон шагалтымы.
  
  
  Мӹнь ак ярыкты. "Мӹнь ядам. - "Ма лиӓлтӹн?" . "Хофретта!"
  
  
  Мӹнь талашем.
  
  
  "Мӓ тӓ гӹцтӓ миссис вазари гишӓн попа?" - яды вес английским, мускулан пӱэргӹ чӹдӹ.
  
  
  Квадратный мӹнь вӹкӹ анжалеш, дӓ ӹшкежӓт тидӹ шим шӹргӹштӹ цӓрӓ эдем дӓ трӱк люгер шпилькы пасна шадыраан туфльывлӓ.
  
  
  «Шонгы тӹдӹ мӹньӹн тӓнгем».
  
  
  Кого мары урмыжаш тӹнгӓлеш. Тӹштӹ ак ли тӓмдӓм нигынамат, синьора.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл. - 'Шалга!'
  
  
  «Уке, яж о тӹнь келесӹмӹ годым, ма дон мадмы гишӓн попа», - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Тидӹ мӹнь уже попен. Тидӹ тошты ылыжтара келшымаш ылын ». Мӹнь нӹнӹм эртӓ.
  
  
  Мускулан мӹньӹм кулак мары вуй гӹц ӓнгӓлтевӹ. Мӹнь тӓнгем тӹдӹ кенвазеш, кыды мӹньӹн мӹшкӹрӹштем ирӹкӹм пуа мышкынды дон пырен. Комбинацивлӓ гӹц рашкалта мӹнь выртеш кок руш . Мӹнь пӧртнӓ гишӓн сепнӹшӹ шотыш дӓ цӱдеенӹт, кыце кол . Ужат, эче ик-ма мӹньӹм кулак докы лишемӹт, дӓ тӹдӹ гӹц карангаш цаца, но тӹкнӓ пӹсӹн шӹргӹвлӓ нӓлӹт. Лиймеке шайылнем мӹнь икманяр выртеш кыча. Шадыра доно шӹргӹ корны мӹнь тӓрвӓнем.
  
  
  «Ма шая тидӹ гишӓн шайышт пуаш», - тӹдӹ шӱлӹ.
  
  
  'Керемет докы кен.' - мӹнь ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  Мӹньӹм кулак онг параш. Мӹнь тӧрлӓнен керддӹмӹжӹм деч ончыч чымалмыла, кок гӓнӓ роал лицӓш мӹлӓм нӓлмӹ. Шижӓм мӹнь, кыце мӹнь вуйым кымык велӹш. Гангстер ти пӓшӓм пӓлен. Векӓт, нӹнӹ нимахань кӹлӹм ак тӹдӹ марыжы докы, мӹньӹм кӹчӓлӹн, но тидӹ мам вашталтымы изи т пуэнӹт.
  
  
  «Цӓрӓ», - тӹдӹ мугыматаш. У шиӓш тӹнгӓлеш, а вара стилет, мӹлӓм нер темдӓлдӓ.
  
  
  "Келесӓ тидӹ, ӓль мӹлӓм тӹньӹм пӹчкӹн!"
  
  
  У шӱлӹшӹм кердеш. «Хорошо», - манам мӹнь. «Тидӹ мӹнь келесен». Кӹзӹт ямдымы агыл, но тӓрвӓнен кодеш.
  
  
  Мӹнь ӹнде пакыла ӹшке вижӹм. Шалахай сӹнзӓ кӱ ӓнгӹсӹр ыльы дюйм тӹрӓн кӹзӹ мӹнь гӹцем веле. Ӹлӓш мӹнь пиш яжон пӓлет, мам ӹштӓ ыльы.
  
  
  «Бизнесым тӹдӹ ма гишӓн попа», - мӹнь келесенӓт, ӓль шӱлӓшӓт нелӹ. Вургымла ялжыдон тенге мӹньӹм шӹкӓл, тӹдӹ лапа лоштыжы тӓрен улмаш . "Вазари миссис Компания?" - подозрительны тӹдӹ ядеш. 'Малын?'
  
  
  Изи кидшӹ гӹц кычен шагалыныт патыр мары мӹлӓм весӹм.
  
  
  «Дӓ», - мӹнь келесенӓт, действивлӓжӹ йӓмдӹлӓлтеш. «Мам ужыда, мӹнь шанымаштем тӹдӹ пачаш милан пӧртӹм яд».
  
  
  'Махань? Вазари нигынамат ак миссис ылын ... "
  
  
  Йӓнзык шотыш нелӹ дӓ мӹнь ик ашкылым анзыкы вургымлашты мары шыпшылыт пылвуйжым севӓлеш. Пунчежалташ тӹдӹн лицӓ. Стилет уронилить тӹдӹ ӧлицӓшкӹ. Мӹнь ял валтымыжы годым, толшаш мары мӹнь ладырикӓ вургымла ялжым кид-ялан . Тӹдӹ сӹгӹрӓлеш, дӓ тӹдӹ ӹшкӹмжӹм слабкаэш каеш. Кӹнертӹшӓт, мӹнь тӹдӹ гӹц шалахайышкырак онгжым цилӓ силан севӓл. Р мӹнь колынам. Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта, дӓ ӧрдӹж стенявлӓэш шайылны ма вӹкӹ кенвазым керӹлтӹнӹт.
  
  
  Вес мӹнь севӓлӓм. Шалахай кидшӹ доно вургымла рашкалтымыла мӹлӓм отвечӓйӓ заблокировать чымалта. Мӱлӓндӹ вӹлнӹ тӹдӹ годым кенвазынам, паштек тӹдӹ стилет йогывлӓ, но тӹ пӹцкемӹш вален кен. Вара шим сокрушительный пулшеш тӹкнӓ. Мӹнь вӹкӹ нападаяш дӓ у Здоровяк стеня сага пӹзӹргӓт. Тӹдӹ мӹньӹм кулак шӱдӹнг гӹц севӓл, пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ кенвазым дӓ мӹнь. Мӹнь покан кенвазеш. Перем пингӹдӹрӓкӹн мӹнь шӹргӹ доно катаем. Мӹнь севӓлеш лапажым шайык, дӓ тӹдӹ лектын.
  
  
  Перем кынам мӹнь ял уштыш ӧрдӹжӹштӹ, мӹнь юкымат ӹнгӹрӓлеш. Мӹнь кырма дӓ промахиваться каталан. Мускулан угӹц кӹньӹлӹнӹт .
  
  
  "Cosi Basta!" тӹдӹ келесӓ. "Si sbrighi! Тӹдӹ карангаш решӹшнӓ.
  
  
  Тӹдӹ талаша тӹдӹ тӓнгвлӓжӹш, нӹнӹн верц дӓ лыкдон пӹтӓ. Мӹньӹн сӹнзӓэм дон паша. Мӹнь тенге чучын, вуйта мӹнь мясорубко гигантский гач колтенӹт. Техень виӓн ылеш мӹньӹн кӓпем, манаш ак ли ылмы пӓлӹ, махань эксӹквлӓм ӓнгӓнӓ ылын. Лицӓжӹм кидвлӓжӹ дон мӹнь докы лишкӹрӓк. Вӹрӓн ти вӓрӹш ӹлӓш.
  
  
  Икманяр минутышты пӧрт тервен йӓрнен, мӹньжӹ, манын, ӹнянӹмӹ из карштен. У оптимистичный ылын. Кыптештӹн дӓ таманяр шӱдӹ мӹнь яктеэм шоде бульварвлӓжӹ ярдым остатка ш ур. Кыце тӹдӹм келесӓ дӓ , таксим шукын толыт. Кӧргӹшкӹ пырен дӓ мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм.
  
  
  "Че дьяволо !?" водитель сӹгӹрӓл колтен, лицӓжӹм ужын.
  
  
  Романо Джин тӹдӹн адресшӹ пумы. Тӹдӹ чӹнь кеӓт, кыце лиэш тӹнге йӹле мӹнь ӹшке такси гӹц лыкташ манын. Ташкалтышыш кузен амасам севӓлӹт дӓ джин мӹнь донем. Тӹдӹ годым пачмы, сӹнзӓш тӹ ш шӓрлен.
  
  
  «Dia mio!» сӹгӹрӓльӹм тӹдӹм.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  7 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  Мӹнь пулышемӹм нелӹ ылын, а ышма кошка. Мӹнь ӹшкежӹ толаш цаценӓ. Цилӓ, мам мӹнь ужам джина кердеш ӓшӹндӓрӹ вара, тидӹ ма гӹц мӹнь телефон юк доно хоука дозваниваться преобразователь якте кердеш манын, тидӹ гишӓн увертӓрен . Манын, тӹдӹ келесӹш перезванивать ирок. Мӹнь ик ялвлӓжӹм тӓрвӓтӹлеш. Вес простыньвлӓм мӹньӹн йӓнг доно шижшӹ . Пышкыды кидет дон мӹнь мӹшкӹр шокшы вӓрӹш пыртымы эртӓрӓт, кышты ӓрлӓн тӱкнаш. Джина мӹнь докы сӓрнӓлеш. Шалахай покаштыжы тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм тӹкӓлеш, дӓ мӹнь шижӓт, кыце мӹнь цӹзӹ яклешт кем. Пышкыды кидет дон мӹнь трувашкы касайы, тӹ дон простыньвлӓм, кавашты шокшы . Кӓршӹм шотыш нӓлӓш ак цацеп, мӹнь покашкыла сӓрнӓл , йӹргешкӹ коварчыже цаткыдын кормештӓ.
  
  
  «Ммш», - тӹдӹ келесӓ, со эче сӹнзӓвлӓэм питӹрем.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы пӹзӹрген дӓ кӓпеш кӹдӓлжӹ гӹц элтӓлӓ. Вара эче ик юк лыктеок тӹдӹм, дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ пачылтеш, пытькенӓм.
  
  
  'Ник? Тӓ ӹнянӹ, шижӓт, ӹшкеок ма яжо?
  
  
  Ӓрлӓн мӹнь мӹнь докыжы тӹдӹм шыпшыл, пулшыжы гач тӹдӹ мӹньӹн кид дон кандыштыныт. Мӹнь онгжат цӓрӓ тӹдӹн онгжы тервен пӹзӹрген.
  
  
  «Айыртемӹн нимат», - мӹнь попалта. «А мӹнь ужыда, скоры мӓ яжо ситуация».
  
  
  Тӹдӹн тӹрвӹжӹм пачаш циц. Шокшы ылын дӓ тотлын йӹлмӹвлӓ доно лӓктеш. Ӓрлӓн пышкыдын мӹнь тӹдӹн докы тӹргештен. Цудеен колтыш поктен мӓмнӓм шыпшалын. Ӓрлӓн гач вургымлашкы джин ӓрдӹ мӹньӹн, монденӓм мӹнят ылынам дӓ кӓпеш пар доно, мӓ нӓлӹнӓ, дӓ кынам сӓрнальым мӹньӹ ты кӓпӹм лӱлтӓлӓш манын, большы мӹнь принимаят. Тӹдӹ кымыл доно тол мынь докем, дӓ тӹнӓм мӓлӓннӓ кульминацийже жеп шон.
  
  
  Вара мӹньӹн тупышкем вазын кӓнӓлтӓшӓт. Джин, мӹнь сага киӓ, потолыкышкы анженӹт. Остаткаэш мӹнь мычашым шалахай кидшӹ доно вургымла сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш ран касая шӹргӹ дӓ перегӓ. Нӹнӹ кӱкшӹ ылеш, но мӹнь вел цилӓ карштымашеш лицӓжӹм . Тамахань цӱдӓ мӹлӓм пумы, каеш, вӓреш кодеш. Мӹнь ӹшкежӹ у икманяр кӓкӓ дӓ ваче простыньвлӓм шыпшылеп.
  
  
  «Яра мӹнь нӹнӹм доно сӓрнӓлӹн, - мӹнь келесем, - ӧрӹм мӹнь, но, тенге нӹнӹ ма тагачы ирок тӓрвӓнӹш плавны керд».
  
  
  «Незер ӹрвезӹвлӓ», - олен джин мырла. Мӹнь тӹдӹн кидшӹм пиштӓ артыш.
  
  
  «Уанымаш, нӹнӹ Вазари Нелли тыргыжландараш агыл», - манам мӹнь.
  
  
  «Тидӹм нӹнӹ ӹштен, Ник. Влиятельный шукы тӓнгвлӓ ылына ».
  
  
  «Мӹлӓм чучеш, ма тидӹ сицилиец», - манам мӹнь. 'Гӹнят, кӹлӹм тӧрӧк ма уке, тидӹм колеш ӓль кӹзӹт фарелли барзини »
  
  
  .
  
  
  «Ник», - манын Джин, шӹргӹ мӹньӹм докы сӓрнӓлеш. "Тӓмдӓн Капри погынымаш?"
  
  
  Мӹнь ядам. - «Малын тӓ тидӹм пӓлет?»
  
  
  «Мӹнь шолышташ палшымы гишӓн шайыштмыжы годым ӹшкежӹ тенгечӹ вады цилӓн тӓ, ӓнят, тидӹ тӓ гишӓн ам пӓлӹ, но мӹнь тӓлӓндӓ палшенӓ вӓрвлӓ», - тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь кердӓм тӓ палшен. А ӹнде тӹнь гӹцет техень сӹнген кердӹн цӹлт мӹнь ӹнянем, ӹнянӹ тӹнь мӹлӓнем годым тагынам. Фарелли мӹнь тидӹм пӓлем. Ӓшӹндӓрет , тӹлӓт мӹнь манын, тӹдӹ мӹньӹн енгӓ улы. Отельыш ты мӹнь пӓлем, тӹдӹ номер, тӹдӹ кай. Пурым тӓлӓндӓ мӹнь кердӓм ».
  
  
  Мӹнь ядам. - "...Кыце тӓмдӓн фарелли дон кӱвлӓ?"
  
  
  Мӹньӹн карангдымы тӹ анжалтыш. 'Таманяр тӹлзӹ. Тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь шукы хӓдӹр, но мӹнь тӹдӹ цӹтен жестокость ылын ».
  
  
  «Мӹнь ӹнянем ылшы кыце кердеш, мӹлӓнем тӹньӹ кӹзӹт тӹдӹ ваштареш мавлӓ палшенӹт?» Таравлӓм мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм.
  
  
  Тӹдӹ сӹнзӓ ӓнгӹсӹремдӹнежӹ. «Мӹнь кердӓм Фарелли, Ник. Цуратла, мӹнь тӹлӓнет ӹнянен кердӹнӓ.
  
  
  Провыяш решенӹт дӓ мӹнь шаналтышым. «Яра, - мӹнь маньым, - тӹнь мӹнь капри шывштен кеӓш шӱдӹш. Мӓ сагана ке тӓнгвлӓэм мӹнь гӹц Интерпол » .
  
  
  "Полицейский канден?"
  
  
  Тенгеок "дӓ".' Тӹдӹ шагал колта. - "Фарелли Ватиканышты толын, Ник?"
  
  
  «Шансвлӓ ти яжо ылын».
  
  
  "А малын тӓ тидӹ гишӓн шытырлана правительствыжы келеш?" Мӹнь тӹдӹм сылыкын анжалеш. «Ылмыжы годым толын ма шолыштын - ӓнят, ма мӹньӹн ӓтям-правительствыжы. У джин тӓ пӓлӓшӓт ак кел. Шукы и мӹлӓнем гӹц яд ».
  
  
  
  
  «Яра, Ник».
  
  
  Телефон звоня. Джин кӹньӹлеш, дӓ трубка нӓлмӹ кӹдеж вес лыкыштыжы эртен. Эче кышкы тӹдӹ цилӓ кӓпшӹ цӓрӓн ямлын. Айда тӹ ик выртеш . 'Тидӹ-тӓлӓндӓ.'
  
  
  Хоук тидӹ ли ылмы. Тидӹ тӹдӹ ылеш.
  
  
  "Кӱ чорт возьми, тидӹ лин?" тӹдӹ гӹц шукырак миля океан мӱгӹрен.
  
  
  Мӹнь ваштылыт, лицӓэт гӹнят цаштыра пӹзӹргӓт. «О, ик ӹдӹржӹ», - мӹнь келесенӓт невинно.
  
  
  "Мане, чорт возьми, ӹдӹрем!"
  
  
  «Цилӓ йӧндонок кеӓ, - мӹнь келесӹшӹм. «Мӹнь дӓ ма только расчетный ведомостьыш пыртыш».
  
  
  "Туныктымаш махань?" Шапы юкла чучеш.
  
  
  «Пӓлем, тӹньӹн оксаэт мӹньӹн нигынам ӓк доно нӓлӓш ылшывлӓ тидӹ верц» , - манам мӹнь. «Мӹньӹм тӓрлӹшӹ Джин выртеш негӹцӹм. Тӹдӹ мӹнь докем кандымы информация кӱлешан тӹдӹн важвлӓжӹ, мӹнь та доно ланзылымаш.
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм, мам ӹштендӓ!" Паузым ӹштӓш манын, сарказ монат ӹшке. - «Вычаш, тӹнь яжон йыдым эртӓрен, Ник».
  
  
  Шанымашвлӓм тӹдӹ пӓлӹмӹ ылеш, но мӹньӹм кодат пӧртӹлӹнӹт. «Нерген мане, сэр. Когон яжон мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм.'
  
  
  «Колыштна, тӹнь шотыш? Шим йыд шергӹ тӹлӓт изиш эртӓ.
  
  
  "Мӹнь шотыш", - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Ма файл иуда тӹшлен, - тӹдӹ пакыла попа, - тӓландӓ новостьым ылын. Лӹмжӹм таманяр и перви лӓктӹш фарелли иуда досье. Англиштӹ государственный документшы тӹдӹ иктӓ шолым. Фарелли - ӹрвезӹ кого. Тӹдӹ мафиози гӹнят, нӹнӹм тӧр шот доно кӹлдӓлтшӹ » .
  
  
  Тенгеок "дӓ". Тӹдӹ ӹрвезӹ тип, серия техника толын кердӹт дӓ пӓшӓ вим пуэн, Иуда тумаен лыктеш ».
  
  
  «Мӹнь теве мӓ докына толыныт, Ник. Мӹнь тумаем , тӓ кен капри яжо.
  
  
  "Неапольышты вара мӹнь чонгештем".
  
  
  'Сӓй. Мӹнь курсышты кыча. Размер тидӹ кого пӓшӓ, ма шон ».
  
  
  'Точно.'
  
  
  «Йыд мален цаца».
  
  
  Мыланем йыренат. Мӹньӹм пӓлен, мӓ ӹшке худа хоук шӹргӹ тоже йӹрӹде. «Да, конечны, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  -
  
  
  Тидӹ гишӓн кеӓ дӓ ирок мӹнь вара событивлӓ проинформировать бенедетто остатка тоня интерпол офис. Тӹдӹ порадка досье фарелли ылын. Ылыт ссылкывлӓ «мистер Д.». Дата позда лиэш, вот ax дечем.
  
  
  «Фарелли Иуда дӓ, тама яжо тӓнг лиӓш, - келесӹш тоня.
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - «Фарелли тӹкӓлӹн ма, мӹнь ам пӓлӹ». «Иуда Но икӹжӓк-иктӹм агыл. Сӱмӓн контактвлӓм кычен веле тӹдӹ деловой ». Папкым файл анжалда. «Эдем Иуда агыл, ынгыла, тӹдӹм сӓмӹрӹквлӓн кидӹштӹ ямдаш чӹдӹ кодын, дӓ тӹдӹн кидӹштӹжӹ искусственный, кӓп дон вӹрӹшкӹжӹ гань ылмыла кайы, но лӹвӓлнӹ« сура »гӹц вурс пингӹдӹ. Тидӹ эдем кид символизируяш. Нӹнӹжӹ пуштыт мӹньӹм икӓнӓ тӹ ивлӓн изин.
  
  
  «Ма лин кымалаш манын, вес шансвлӓ тӹдӹн уке ылын», - келесӹш тоня.
  
  
  "Тӓмдӓн капри кеӓш йӓмдӹ?"
  
  
  Тенгеок "дӓ". Мӓмнӓн маняреш самолет чонгештӓ?
  
  
  'Нӹл цӓш. Неапольышты ылын цӓш гӹц, а ирок вады - островышты ».
  
  
  
  
  Соты цӓшнӓм эче кодеш, мычашешӹжӹ мӓ кӹзӹт якте хала капри темӓш фуникулер шон пеледӹшвлӓ, ош остров. Тенге изи остров лин, мам кобальтовый-хоть-махань хала гӹц ылшы кым точка практически симсӹ тангыж. Кытшы ӓнгӹсӹр лык мощеный вӱдурем ташкалтыш улы, кӱш дӓ ӱлӹкӹ вес кӱкшӹцвлӓшкӹ лӓкмӹ. Центр изи площадьышты дӓ туриствлӓм темӓш шӹнзӹн, подылед чинзать шӹцмӹжӹ годым. Площадьышты гӹц шалгышы кок кварталым отель «Цезарь Августын» - зданин мычашыжы доно бугенвиллия сӹлнӹ кого пыра.
  
  
  «Вот и цилӓ», - манын Джин, тӹ годым мӓмнӓм анзылны шалген. «Люкс, тӹдӹ ӹлӓ Фарелли, кымшы пачашыштыжы ӹлем. Тишецӹн кым балконан. Фарелли годым, тӹштӓт тӹдӹм кок телохранитель, но нӹнӹ гӹц ик у кердӹц тӹньӹ веле. Тӹдӹ кок шӹлтӓш, лаштыра кынам хыналаш толыныт . Гостиный кӹдежӹштӹ шалгышы кӹртни изи стӧл сага, кыды со тӹкӹлӓлтӹн. Тиштӹ ма лин кердеш-тидӹм важный ». Вара тӹдӹ яды: «тӓ мам ӹштендӓ погынен, кынам фарелли толеш?»
  
  
  «Кычаш лиэш личность шукы секретвлӓ мӓмнӓн гань», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Пӧрт ӓль мӱлӓндӹ вӹлнӹ остров гишӓн мам пӓлен кердӹдӓ. Конечно, мӹнь ӹнянем, мам тӹдӹ тӹштӹ уке, вет тӹдӹн ваштареш ситӓ ма доно анжыкташ манын, тыдым арестуеныт. Иуда - тӹдӹ эдемвлӓ, кыдым мӹнь келеш. Надеяться, тӹдӹ ли гӹнь, мӹнь кӹчӓлӓш ». Вара: «тӹнь кушкӹ кузен ак керд».
  
  
  «Хоть-малан уке дӓ, Ник? Коридорышты мӹнь вычалам кердеш, тӓ ядыда.
  
  
  «Уке, тидӹм утла лӱдӹшлӓ ылын. Кафе тӓ кедӓ, ӧлицӓштӹ, йӱӓш манын ».
  
  
  «Хорошо», - манын разочарованно Джин.
  
  
  «Мӓ тӓ гӹцтӓ увер йогын цӓш нӓлмӹ агыл гӹнь, номерым снимая Paradiso лиймаш».
  
  
  'Мӹнь тидӹм ӹштӓ.' - Тӹдӹн докы кеӓ площадь пулшыжым веле кыптырталеш.
  
  
  Тоня йырӓлтен дӓ, вуйжым ӹрзӓлеш. «Информатор сӓй, амико », - мӹнь тӹдӹлӓн пуалтын.
  
  
  «Ылшы вазари нелли тӓмдӓм ӱжӓм», - манам мӹнь.
  
  
  Ситуация карангшывлӓӓт, тӹдӹ гань, тыды доно ма лиэш тоня, мам кид йӹмӹк дон мадынам ыльы . Тидӹ шахматла мадмашымат гань, кожым шагалтымы паштек пӹтӓри ӓль кокшы вет шачмы йӧн шукы. Тенгежӹ, ма доно пиш идейӹн предварительный кӹдежӹш кеӓ. Мӓлӓннӓ тӹкӓлеш, ӹнянем, ответӹм ак ли ма . Но амаса пачылтеш, дӓ мӓ у, ӹдӹр шалга . Кынам упем ош чиӓжӹм плати дӓ тӹрвӹвлӓштӹ ылын. Картин дон пальтовлӓ сурт пеледӹш, ласкон сӱрзаланаш полдыштен шӹндӓ кӹдӓл, форма тӹдӹлӓн паян ам тайы. Очыни ылын, мӓ тӹдӹн доно пальтожым кыдашын лиэш. Кӱ тӹдӹн онгжым дӓ тыпкан алгаштарыше одар шайыцем ял дон оголвлӓ йӹде тӹдӹн нелӹ. Тетелымаш дӓ суят дӓ шодым сылым ашкылвлӓ доно, тенге ылмым пӓлен, ма тӹдӹлӓн келеш йӱт, кыды тӹдӹн кидӹштӹжӹ кыча. "Ти мистер фарелли?" - Тоня ядеш.
  
  
  «Уке, - келесӹ тӹдӹлӓн семӹнь английским акцент скандинавский доно, - тиштӹ мистер Фарелли уке». Тӹдӹ амаса докыла йӓрнен, тонышы дӓ эче кого халажы складкы пачылтын.
  
  
  «Простьы, - мӹнь келесенӓт, тӹдӹлӓнӓт цацен анжаш агыл нӧргӹ кап, - кужы корным эртен, тӹдӹм ужделат манын. Кӱ ма доно эчеӓт попалта кердеш?
  
  
  «Мӹнь кердӓм тӓ доно хытырен, босс», - тӹдӹ келесӓ, льыргыкте. «Мӹнь тиштӹ, молнамшы ганьок, ик ял». Тӹдӹн кидшӹ пиш амаса кӧсӓк, вуйта царген тӹрӹс халам ӹштӓш решен. Тоня мӹнь анжалеш дӓ йӹрӓлтӓ. «Мӓлӓннӓ сусу доно тӓмдӓм сӹгӹрӓлӹн, синьора».
  
  
  Ма гишӓн тӹдӹн ыдыралда дӓ ӹшкеок амасам крон. Комнатышты цӓрӓ чӹдӹрӓк, но уке ылын вел кого анзылны ире ӹдӹр. Охыр ямдарвлӓ вӓре ӹлӓт, стопкаш темӓш вусы ломыж дӓ, а газет дӓ ковервлӓ шӓвӓлтӹш иллюстрациян кӹжгӹ журнал.
  
  
  Шалалтымашыжы пиштеп шӹц ужмы ӹдӹрлӓ веле шалалта. 'Шана-иктӓ-мам йӱ?' льыргыктале тӹдӹ пьяном. Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш, дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм разочарованно кае . «Шӹнден кеӓш агыл», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Кыптешт кешӹ, пӧкен сия тӧрышкӧ ваштареш кок тӧнгӹлжӹ докы лишемеш, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ сӹнзӓшкет Тоня. Кого диван тӹдӹ кенвазеш дӓ лелӹн шӱлӓлтӓ доно, шӹштӹ доно кӹлдӓт ирӹкӓн лывыргы, нимат почти ак код, манаш лиэш, тӹдӹ кого кӓпӓн ылмыжы гишӓн пӓлӓ. Мутат уке, енгӓт улы, ма доно мелӹн фарелли лицӓ. Ма тӹлӓт?' тӹдӹ ядеш. "Мӹнь тӹлӓт келесен кердеш. Джованни курс мӹнь веле кычен ». Шамаквлӓжӹ тӹдӹн цилӓ вымученно эче шокты, но тенге тӹдӹ ак йӱ ыльы, кыце мӹнь шаненӓм изначально.
  
  
  Тоня ынгылдарымы годым, мӓ остров нӓлмӹ виллон, мӹнь изи сӓрнӓлеш дӓ сагашы кӹдежӹш анжалам, джин тӹдӹ гишӓн попат. Тӹ вӓр, кышты мӹнь шӹнзӹ, мӹнь стӧл металлвлӓ лыкышты телефон доно ужын кердӹн.
  
  
  «Шагалок выжалевӹ капри п виллон, - келесӓ сия тӧрышкӧ, кыдывлӓ масакланымым герта проста, - кӱ дӓ ма-ӓнят выжален гӹнят, тидӹ пиш кого ӓкӹм. Шергӓкӓн хӓдӹрӹм джентльмен яратымаш? Остатка шамакым шӹренжок пу ылеш..
  
  
  «Лачокшок», - келесӹш тоня, тӹдӹ йӹрӓлтӓ. Логер мӹнь ирӹктӹде. - «Герт, мӹньӹн телефон вес кӹдежӹштӹжӹ ужын. Кердеш мам гостиницӹштӹ мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ мӹнь звонялам? '
  
  
  Тоня лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ.
  
  
  «Ноя», - манеш тӹдӹ юк шоды. «Тӹнь мӹлӓнем свет чӱктӓш». Тӹдӹн сага диваныш куза, вала дӓ тӹдӹ хала гӹц выртеш ӓрдӹ, тӹдӹ цӓрӓ ош треугольникын.
  
  
  Вес кӹдежӹш пыра, тӹ годымок манын, тылым чӱктемӓ, Тоня сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн. Дӓ кынам тӹдӹ эртен, вес кӹдежӹш кеӓш манын, тӹдӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ.
  
  
  Мӹнь ужам, онгжат цӓрӓ ылеш манын вургымла тӹдӹм элтӓлӓ. Йӹрӓлтӓ дӓ тӹдӹм махаял. Тоня кӹдежӹш пыра дӓ амасам чӱчӹн шӹндӓ. Герта сага пӧкенеш дӓ мӹнь докы миэн шагалын, кид дон пулышыш пиштен мӹнь: «тӹнь марын цевер», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Тау», - манам мӹнь. - Келесӹ, Герт, у тӓнг дон бизнесӹн мистер Фарелли пӹтӓртӹш жепӹн толын? Мӹнь колынам, у тӹдӹм партнер ». Кид доно тӹдӹ диванышты докы пӧртӹлеш йӱн. « Цӹрежӹ ире джованни ушем», - тӹдӹ олен келесӓ. - Но мӓ джованни гишӓн веле попышашлык ылыда ма? Тӓ вет тӓнг ылын дӓ бизнес верц веле агыл, тенгеок?
  
  
  «Тӹнь, конечны, п уначе», - тӹдӹ мӹлӓм цӓрнӓ. Мӹнь ӹнянем, ти стӧл нӓлмӹ тоня мӓ обыскым ӹштеннӓ.
  
  
  - Пӓлет, мӹньӹн гань. Тенге соок лижӹ. Мӹнь улы гӹнь, мам нӹнӹ ылыт. Шокировать тӹнь мӹлӓнем?
  
  
  «Воксеок уке», - мыньжӹ келесӹшӹм. Тоня тӹштӹ мам ӹштӓ?
  
  
  'Айырен пӓшӓ. Сусужы мӹлӓмӓт, тӹнь ма ш отлат. Тӹнӓм тӹнь техеньӹ ӹне, мӹньӹ. А та паледа, ма ылеш йонвлӓмӓт пайдаланен, кынам тӹдӹ колен, тенге?
  
  
  «Мане, тидӹ тенгеок», - мӹнь келесенӓт, сагашы комнатыш гишӓн шаныкала.
  
  
  Герта седӹрӓш шӹндӹмӹ дӓ ӧркӓнен кушетка стопкаш кырма. Колталта пелек хала тӹдӹвлӓлӓн, кынам Тоня пыра.
  
  
  « Бениссим !» - келесӹ тӹдӹлӓн пышкыды.
  
  
  Герт ма вӹкӹ ак анжы. «Мӹнь пӓлем, тӹньӹн ылын ма», - манеш тӹдӹ юк шоды. «Кердӹт дӓ тидӹм тӹнь ӹштӹшӹц. Каждый кокшы церот дон ӓль иктор. Нимат лӱдте, Джованни мӹнь ам келесӹ.
  
  
  Тоня шалгышывлӓ анзылны тӹдӹ цӓрӓ кӓпшӹ тӹдӹн вӹкӹ анжат. «Ник», - логер кошкен маньы тӹдӹ, - «ӓнят, эче икманяр минутышты ыльы, сӓй?»
  
  
  «Господи, уке, Тоня».
  
  
  - Тенге гӹнь, кенӓ. Варарак тӹнь мӹньӹм ужыц.'
  
  
  "Тоня, тӹдӹ хоть-махань минут толын!"
  
  
  Тоня диван докы сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь анжалда. «Тӹнь куштылгырак, площадь выченӓ кынам тӹнь ӹдӹрӹм ». Шӓлӓтенӹт дӓ тӹдӹм ӹнде изи худа ыльы. Мӹнь агыл, а ситуация. Тӹдӹ пӓлен, мӹньӹн праваэм
  
  
  «Ӹштен, ма ылын, - мӹнь келесем, - а мӹлӓм пуэн информация, телефон доно тӓ нӓлмӹ».
  
  
  Тӹ лицӓшток вашталтен. - "Вуеш Ит Нал, Ник. Тӹньӹн праваэт.' Герта тӹдӹн анжалтышвлӓжӹм кужы шуэн остатка, дӓ вара амаса докыла сӓрнӓл кеӓ.
  
  
  «Простьы, милая», - пелештен мӹлӓнем ӹдӹр цӓрӓ. «И жепӹн веле агыл вӓрӹм».
  
  
  Герта озадаченно мӹнят икманяр анжалда. "Мӹнь агыл ма тӹньӹм оптышташ ылын?"
  
  
  «Остров ӹдӹрӓмӓшвлӓ сек тӓмдӓм выча, - мӹнь келесем, - ма шуен но пӓшӓ доно тӓнг ылын» .
  
  
  
  
  Тоня юкымат ак лык, мам лифт ылмыжы годым. Вестибюльыш пырымышты годым, мӹнь келесен: «тидӹ гӹц вес анжалам, амико. Тӓ проблемывлӓм нӓлмӹ керд ».
  
  
  Тоня ваштылеш. 'Мӹнь шанем, ӱштӹ отельӹш душ ...'
  
  
  Мӹнь ядам. - Ма тидӹ?'.
  
  
  'Анжен. Тӹ эдем. Тидӹ Фарелли.
  
  
  Ш вестибюльыш пырышы кого мары ӹрвезӹ дон вес сорока ижӹ. Мӹнь шӹмлӓш манын, тӹдӹ вес гӓнӓ пӓлен. Вес мары мӹнь вара анжалам, пандыжы тыктымактылын, дӓ тӹдӹм пӓлен нӓлӹн. Тидӹ барзини ылыныт, кыдывлӓ толшаш жеплӓн ӓрлӓн шотышты мӹнят лӱэн ватиканышты . Прилавкышты годым лишӹл кок пӱэргӹ докы лишемӹн , газетвлӓм ялем мӹнь докы сӓрнӓлеш, шӹргӹштӹш барзини ужаш манын ак кердеп.
  
  
  "Эче мӹнь гӹцем ядыт?" - портье Фарелли ядеш.
  
  
  «Уке, Фарелли синьора».
  
  
  'Кӱшнӹрӓк. Кӱ кышты качкын колтен. Мане, алло болгнеса тальятелл.
  
  
  «Мӹнь тидӹ гишӓн шаналтенӓ, синьора Фарелли».
  
  
  Лифт фарелли барзини докы кеӓт дӓ, мӓмнӓм ак уж. Барзини акшаклен шотыш. Лифт айда ик выртынок амаса нӹнӹ паштек чучӹлтеш.
  
  
  «Тӹдӹн кӓтӓ», - манам мӹнь.
  
  
  "Барзини Келесымаш?"
  
  
  Тенгеок "дӓ". Креповый пындашеш.
  
  
  
  
  Тоня площадьыш кемӹ корныжы шалахайыш пумага лаштыкшым кӹшӓнӹшкӹжӹ гӹц лыктын. «Мӹнь кок пачаш интересный да ти хӓдӹрвлӓм анжыктышы тӓлӓндӓ палшенӓ доно стӧл отмычка йолажы. Иуда адрес блокнот дон икток лишӓшлӹк ылеш. Расшифруяш мӹнь тидӹм. Кок улика тидӹ лачокат, тӓ тӹдӹм шӹлтендӓ ватиканышты ».
  
  
  Мӹнь лист анжалда. Ыдыркалаш ылын: «Кого. Иуда Сан-Импортс Маркы, Виа Сашетти, Панчино, Сицилия » .
  
  
  «Ноя», - манам мӹнь. «Штаб-квартирӹштӹжӹ иуда Сицилия, мам тенге, векӓт, тӹштӹ лач тӹ бандитвлӓ тӓрлӹмӹ».
  
  
  «Тидӹ анжыкта, тенге мӓлӓннӓ тӹшкӹ ма маклештӓш интересшӹ. Кӹзӹт сицилия хӓдӹр шолын гӹнь, делам решӓ ылеш, кынамат мӓлӓннӓ нӹнӹм ӱжӓш.
  
  
  «Лачокок, - мӹнь келесем, - мӹнь тенге гӹнят заданим ӹштен куштылгыжок ак ли. Уке гӹнь, ваз иуда документӹштӹ моаш » .
  
  
  - Лист сӓрӓлӹнӓт, - тоня амико пакыла попа, - дӓ тӹнӓм тӓ лыдын кердӹдӓ гӹнь, мӹнь мам копируедӓ. Тишкӹ блокнотым сирӹшӓшлык ылына. Тидӹ иктӓ-ма тӓ анжыкта?
  
  
  Шагалеш дӓ кидшӹ доно мӹньӹн изи тыл тоня отель верандым шӹмленӹт. Мӹнь лыдам: «Сату Леонардо » дата худа.
  
  
  «Векӓт, тидӹн хӓдӹр отсылка докы шолын, - келесӹш тоня, - леонардо да коллекционер лин кердӹт, нӹнӹ нӓлмӹ».
  
  
  'Керд.'
  
  
  Ма-гӹнят мӹлӓм запискӓм кызындараш. Сату шолыштеш веле гӹнь, санзал гишӓн шая кеӓ , тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм агыл ылын, ви ылын мӹнь ӹнянем, мам ӹштендӓ предназначаться иуда частный коллекций вазын. Но мӹнь шижӹнӓм ылеш манын, иктӓ-махань значени запискӓм реальный ӓмӓл улы - мӹнь большы кӱ - гӹнят эче !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  8 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  48 мӓнмӓн цӓшешнӓ тангыж гач Сицилия. Кӹцкӹ дӓ кӱан остров лин, иквӓреш нелӹ, но сӹлнӹн каеш. Пӹтӓри мам анжыктышаш дӓ ял шукыракым пӓлен, ма ылеш техеньӹ халыквлӓ тӹдӹм ик семӹнь сирӹмӓш видӹшӹ. Ик ӹрдӓн мары ядмашвлаэш ответым эветле, мам такшым либо каранг. Ӹдӹрӓмӓш ямеш, кынам мӓмнӓм пӓшӓшкӹ вӓрӹш лӓктеш. Тоня остатка шайышташ мӓмнӓн тьотя ядеш, кышты Виа Сашетти. Тидӹ тошты корны логальы, дӓ кӱан тӧрсӹррӓк, вес остров мычашым кычен. Пӓлет ма, шукердшен imports ситӓ ма компания san marco питӹрӹмӹ ылын гӹнят, тӹдӹ иностранецвлӓ нӓлмӹ. Шамак дон тьотяжы, капаен шалгымы пӧрт тервен йӓрнен, тангыж вӹлнӹ нолвлӓ.
  
  
  Мам пӓленӓ, пӧрт, мутат уке, магазинже ылын, седӹндон, таксим гӹнь мӓлӓннӓ тӹшкӹ кеӓш, условивлӓ годым, ял таксим мон керд ма, ма тӹнӓм проблемы ылын. Решӹмӹжӹ доно вазын дӓ вес иуда ма докы миэн, пышеш.
  
  
  Ирок вара тӹдӹ пыш доно тольы мӓ докына колтен вес тӓрлӹмӹ нолаш тӹ вӓр, кышты лӱктӓлтшӹ метр нӓрӹ ш капаен шӱдӹ мӓлӓннӓ. Сергӱ пыш доно кушташ шалгымашым каеп ганьок. Мӓ пышыш шӹндӹмӹ изи ош кырык ӓнгӹсӹр пляж капайышна.
  
  
  «Ӓнят, кемӹ корны мӓмнӓм келеш, мӹньӹн тӓнгем» , - шаналтыш Тоня , вуйым комдык ӹштен шоаш манын, мӓлӓннӓ тыменяш капайышна. «Мӹлӓм чучеш, тӹдӹ мӹньӹн шылдырангым ясы ужмыжым».
  
  
  Мӓ сагана шалгаш пӹцкемӹш джин ошма, тӹдӹн ӱпшӹм ошӹш колыхаться, оржан мардеж гань. «Ник, - тӹдӹ келесен, - мӹнь веле капаенӓ дон кыдалыштыт цӓрӓ керд ».
  
  
  «Ик тӹлӓнет мам ит пыры», - манам мӹнь. «Тӹнь тишӓкен кодаш манын, оролен пуат».
  
  
  «Уке», - ваштарешет тӹдӹ. Тоня тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. Тӹдӹн пулшыжы лӱктӓлмӹ.
  
  
  «Протест нимахань», - манам мӹнь. «Мӓӓт тӓ кого ӓкӹм ынгыленӓм, ма тидӹ тӓмдӓн ылеш гӹнь скалашкы кузаш цацыш. Лӱл тӓл колта гӹнь, 15 минутым вычалдай. Мӓмнӓм иктӓт ак тол гӹнь, пыш доно кеӓш. Ынгылышыц?'
  
  
  «Дӓ», - тӹдӹ угрюмы келесӓ. 'Церпет цӓш.'
  
  
  «Хорошо», - маньы дӓ йӹрӓлтӹш. «Пыш тусарен анжен. Лач тӹ лӓктӹшвлӓм мӓмнӓн шукынжок лин кердеш. Мӓлӓннӓ ик цӓш пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  Мӓ пышыш коден дӓ тусарен джин тӹнгӓлӹн. Мажымат пындаш дӓ резиновый ветровка каталан куштылгы ылеш, ялат нӓлӹнӹт ылын, керем доно ӓргӓт ылшы тоня ӓ пулш гач сӓкӓлтӹ. Скалолазание кӹлӹм кечӹ мӹнь кыдальым.
  
  
  Кырык нерӹштӹ эртен ӓнгӹсӹр капайышна. Мам айырендӓ корны, кыды тӹшец кыча. Анзылны мӹнь кеем, дӓ нӹнӹн вӓрӹштӹ яклака тоня кӹчӓлӓш анжыкта. Мӹнь келесен кердеш тӹдӹн цӹрежӹ пӹцкӓтӓ, тӹдӹ ма лин ӓшӹндӓрӹмӓш интерпол вес пӓшӓ. Тӹ пӓшӓ, мам шуэн кодымы комфортым цивилизованный тоня вӓрештӹндӓ . Мӹнь ылшы ӹдрӓмӓшвлӓ, манярым тӱлӓт Интерпол ax доно тӓнгӓштӓрӹмӓш.
  
  
  Покшал сир шоаш манын, икманяр минутеш веле кел, но тидӹ олен кышты молы ылын. Ялгорны практически пӹтен , дӓ мӓ моаш лиэш ылшы кид-ял тӹкӹлӓлт шелӓш. Тидӹ лӱдмаша пӓшӓ ылеш. Мам ӹнде кого ылам, манын, кенвазам гӹнь ма ылын, келесӓш нелӹ, мам ма доно ӹлӓт. Вуйышты ик кымлы фут дӓ изи ылмыжы годымок, яклешт Тоня пуштырго кӱшкӹ, равновесижӹм ямден тӹнгӓльӹ дӓ кенвазы.
  
  
  "Кидемӹм виктӓлтем!" - мӹнь урмыжалеш.
  
  
  Мӹньӹм кычыш дӓ тӹдӹн вургымла кид колтен. Мӹнь тӹдӹн кидшӹм хватя, ялым кырын дӓ тӹдӹ гӹц шалахай кычаш нелы. Яклештӹн дӓ ялжым тӓрвӓтӹлӓш цаца годым, мӹнь шаналтышым, мам кенвазы. Но мӹньӹм элтӓлен дӓ пӹсӹ вуй кӱ вургымла кидшӹм цат пижеш.
  
  
  «Мо иктӓ-ма, ма лиэш ялжы гӹц кычен», - мӹнь мугыматаш. Мӹлӓнем нелӹ кӱ луштараш тӹнгӓлӹн. Каеш, ӱмырашлык мычкы эртен, ялвлӓ ӹшкеок переген деч ончыч тоня ужын колтен дӓ мӹнь моаш манын, тӹдӹ мӹнь ял тӹкӹлӓлт шонала дӓ у шӹнден кердӹдӓ.
  
  
  'Сӓй?' - мӹнь ядам, нелӹн шӱлен.
  
  
  «Сил», - тӹдӹ мугыматаш миэн; лицӓжӹ.
  
  
  Тоня ӧрӓш мӹнят. Тӹдӹ тусарен сек большы лудӹнӓм, мӹньӹм мо, но тӹдӹ гӹц пасна торешлӓнӓш тӹнгӓлӹдӓ .
  
  
  «Тидӹ торанж, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Мӹнь шотыш вӓрӹм айыра, кыдын элтӓлен лиэш ылын, дӓ пакыла. Поханя ӱлнӹрӓк пляж мӹндӹркӹ джин ӓнгӹсӹр савырненыт.
  
  
  Мам мӹнь лапка якте шон изи вуй дон ӱл остатка тоня иктӓ вӹцлӹ фут. Шӓклякӓ ош ты, тӹрвӹвлӓжӹм пӹзӹрӓл ли. Кагак дон тӹ мӹнь гӹц нӓлмӹ дӓ керем онгы альпинистский кереш, тӹдӹм ӹштӹделам, мӹньӹм ӹшке кыча . Верц пингӹдӹн шалгышы вургымла кид доно капайымы , дӓ ласкон кечӹ мӹлӓм доно керем онгы кагаквлӓжы цилӓ тидӹм шӱмеш ӧрдӹжӹштӹ сергӱ вуйжым пуаш.
  
  
  Сергӱ ӓнгӹр тӹрӹштӹ ямын. Кандыра мӹнь сагажы кечӹ. Шупш мӹньӹ тӹдӹм. Икманяр дециметр кагак тамам-ӓнят пиш дӓ шагал колта. Тоня шыпшаш, мӹлӓм анжалда дӓ кандыра. «Ма доно цель ганьок ылын», - манам мӹнь.
  
  
  Седӹ тӹдӹм лицӓм анжыктыда. Пижмӹ паштек кузен дӓ керем доно мӹньӹ кӹлдем. Кидӹм кычен, вуйышкыжы кузен, мӹнь. Корнеш кӹлӹм колтымыкы, мӹнь дециметр кӱ кенвазы, вара какляканам ужын пиш. Мӹнь сӹнзӓштет шижӓм дӓ пӱжвӹд тӹрвеш.
  
  
  Мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ пакыла кузенӹт, остатка, ончалеш верц вуй. Цилӓжӹ здани гӹц шалгышы коклы метрӹм тӹдӹ ош marco штукатурко imports компания san. Тидӹ лапка ылшы окняэш пудалкале здани гӹц ик пачашан, а вот кукшы забор, пӧрт йӹр ӓрен, сӱк кушкеш .
  
  
  Мӹнь тӹшкӹ дӓ чёрная тӹр гач ванжаш, кышты каклякан кӱн пиш пӹсӹ. Мӹнь тӹдӹм шыпшаш, вара мыкик дӓ тоня анжалда. Тӹдӹ кӓндӹрӓ мычкы кузен. Тӹдӹлӓн икманяр вим келеш, но остатка ӹштен дӓ тидӹ мӹнь тӹдӹн сага шӹнзӓ.
  
  
  «Ой тӓ ышдымывлӓ ылыт, амико », - манеш тӹдӹ.
  
  
  «Мӹньӹн», - манын мӹнь гӹцем ваштылеш. Мӹнь сир тӹрӹштӹ махаял джина докы миӓ дӓ, тӹдӹм пӓлен, мӓ кӱш кузаш кертыт. Вӓшештӹмӹ тӹдӹ махаялеш. Кӱӓн мыньын варышкем анжалда. «У корны куштылгын вален тишец полумила иктӓжӹлӓн», - мӹлӓм келесӹш тоня. «Мам вара тӹдӹн доно пайдаланен».
  
  
  «E Conte», - манеш тӹдӹ . «Мӹнь согласын ылам ».
  
  
  Ма капка докы миӓ. Нимахань ӹлен.
  
  
  «Мӹнь йӹлерӓк анжалда, - келесӹш тоня. Вот тӹдӹ лицӓшкӹжӓт лук доно пӱжӓлт чёрная пичӹ. Фасадше тӹдӹн пӧртшӹм анжалын, вара мӹнь докем пӧртӹлшӓш.
  
  
  «Орол пырышы тӹнг шалга, кын мӹнь нӹнӹм вооружаен», - манеш тӹдӹ.
  
  
  'Мӹнь тенгеок и шаненӓм.'
  
  
  «Кыце ик машинӓлӓн эче анзыц припарковывать минимум, ӧрдӹж стенявлӓэш пырышы служебный но мӹнь ужам. Мӹнь ӹнянем, тидым ма пуры тенге мӓлӓннӓ ирӹк пуаш, манын мӓнмӓн охранниквлӓок ак цаклы ».
  
  
  «Хорошо», - манам мӹнь. «А мӹнь мӓ моаш веле тӱтӱтвлӓ тидӹ пичӹ. Мӓмнӓнӓт иктӓ-ма доно тидӹм ӹштӓ ».
  
  
  Луцкы минут эче кеӓш манын, тӱтӱтвлӓ импровизаций системе обход, манын кердеш ма пичӹ ыражеш пӹчкеден изи ӱл частьшӹн. Ма вара ӧрдӹжӹш амаса докы кеӓ дӓ кӧргӹш пыра, тӹдӹ мон Тоня . Кынам мӓмнӓм вӓр якте шоаш, мӓ шинӓ, мӓмнӓм ак уж ма доно капка анзылны легионервлӓн позиция. Зданижӹ мӹнь йӹвӹрт, тӹдӹ годым пыт анжа от керт. Тӹгӹрӹштӹжӹ тӹдӹ кедӓрен ылын, а коля доно автоматын кыча ДЫК-47. Капка сага ылшы изи орол будка; тама тӹдӹ будка докыла кӹлдӓш лиэш, ак уж ма тоня: кого овчарка немецкий. Цашешна, мӓмнӓн вел мардеж пуалын, тенге мӓлӓннӓ пишок ак ши . Но мӹнь пӓлӹшӓшлык ылам, ӹшке кычаш келеш, анзыкыла мам пиш шӹп, кынам мӓ служебный пачын пырышым.
  
  
  Ма вӹкӹ анжалаш дӓ амаса докы когон металлвлӓ йыжга. Пачаш лиэш тӹдӹ труднан; икманяр минутышты тидӹ всего отмычка лӹмжӹ доно нӓлеш. Мӹньӹн кӧргӹштем сӓрнӓлеш дӓ олен амасам шӹкӓл.
  
  
  «Пум», - мӹнь Тоня пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Мӓлӓннӓ тӹшкӹ пыра дӓ пистолетым лыктын. Тоня амасам питӹрӓ ма верцна. Коридорышты ма ылын, фасадше изи пӧрт докы нӓнгеӓ. Тагышты мӹндӹрнӹ пӹц й-й юк шакта. Каеш, тӹдӹ ӱлӹцок кеӓ, но кым и ташкалтыш улы.
  
  
  Тоня шалалта мӹнь сагаэт кодаш ядын, мӹнь кӹзӹтеш мӓнмӓн пӧрт вуйвлӓштӹ йыжга. Мӓӓт ышке шачмы ӓль офис принимаевӹ. Ош халатан эдемвлӓм стӧл лош шӹнзӹ, мӹлӓнем чучеш тӹ тамахань-ӓнят техник. Орол лык итальянский газетым лыдеш. Иктӓт мӓмнӓм ак ужына дӓ нӹнӹ гӹц колен.
  
  
  L стӧл анзылны шалга-ялвлӓ каяш, пыраш виш амасам часовой пӱэргӹ дӓ айыраш. Тоня ӹрзӓлмӹ годым, тӹдӹн капка гач эртӹшӹштӹ стендӹм, икманяр ашкылым ӹштӓ дӓ докы мӹнь орол-ем.
  
  
  «Шӹнзӹ», - мӹнь гӹц сӹгӹрӓльӹм-итальян.
  
  
  Орол вӓржӹ гӹц тӹргештен кӹньӹльӹ, тӹдӹн докы кырма дӓ револьверӹштӹм кидешӹшток ӓрдӹ, но варажы тӹдӹм ужыт, мам мӹнь «Люгер» целен тӹдӹ онгыштыжы. Тоня ош халатан пӱэргӹм анжал, а вара мӹньӹн, ӹшке вӓржӹ гӹц олен кӹньӹльӹ.
  
  
  "Иуда Кышты?" - мӹнь ядам, тӹ анжалтыш доно шӹмлӹмӹ ороллан дӓ пистолетым ак колты.
  
  
  "Мам тӓ тӹдӹм ӹштедӓ?" - охранниквлӓ ядеш.
  
  
  «Кенӹт, кенӹт», - келесӹш тоня, ӹшлӓнжӹ керӓл «Беретта» мары 38 калибрже тупышкыжы. «Мӓмнӓн тырхен ак чуч».
  
  
  «Иуда ти уке», - яды пӱэргӹ. Вӓшештӹмӹ гӹц тӹдӹ-итальян, но немец ӓли чучам, возможно, скандинавец. Мам ӹнде тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш дӓ мӓмнӓн шӹргӹ шӹмленӹт. Кукшындирӓк пӱэргӹ ыльы дӓ тидӹ гӹц пасна у кловой сӹнзӓвлӓжӹ сӹнзӓлыкшы йӹрӓнӹш. Кышты тӹ эдем, кыдым тӓрлӹмӹ иуда ылын. Но тӹдӹ техник ылын гӹнь, мӓ тӹдӹн ти иктешлӓлтӹн функцийым?
  
  
  "Тӱнӹ мӓ доно кӹлдӓлтшӹ кердӹдӓ тӓ цӓш?" Мӹнь ядам.
  
  
  «Дӓ», - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  "Тӹдӹ акат попы!" орол оголыш кыдальы.
  
  
  Тол мынь докем, гӹц лыктын, тӹдӹ ӹшке дон револьвер кобуран дӓ шишкышым ӹштен. Вара мӹнь докы сӓрнӓл техникӹм: «тӱнӹш часовой келесӓ тидӹ, тишкӹ тӹдӹ пыры», - манам мӹнь.
  
  
  "Тӹдӹн ӹшке вӓржӹ кодын ам кердт!"
  
  
  "Нӹнӹ ак попеп!" - охранниквлӓ истен.
  
  
  "Затыкаться, идиотда!" техника ижӹ тӹшкӹ келесӓ.
  
  
  «Келесӹ, мӓ тӹдӹн доно шайышт пуат дӓ телефон инструкций мистер иуда пасна ылшы», - манам мӹнь.
  
  
  Тоня мары гӹц анжалтышыжым сӓрӓлӹн. «Ӹштӓ, кыце тӹдӹ попа, - келесӹш тоня.
  
  
  Техник передатчик пачын анжыкта, стӧл вӓреш ылшы ящикеш. Кнопкым темдӓлмӹда дӓ тӹдӹ келесен: «Карлы. Тишкӹ кеӓ. Иуда Мистер шон манын, телефон доно тӓ тӹдӹ попалта.
  
  
  Мӓ выченӓ юкыштым лыктыт, пӧртнӓжӹ капка докы кеӓ, караульныйым ДЫК пока дон лӱдӹктенӹт-коля доно 47. Тӹ годымок амаса докы миӓ, оголыш орол сӹгӹрӓлеш: «Переген! Нӹнӹ сагаэм оружи ылте!
  
  
  Тоня мӹнь амаса ӓнгӹш вӹкӹ анжальы дӓ пӱэргӹлӓн, вара автоматвлӓ лӱктӓлмӹ. Лӱен колтымаш тӹдӹм онгжым дӓ мӹлӓм пуры. Тӹ годымок амасашкы шынгалтыт, автоматвлӓ шотыш хӹдӹртӓ. Пульы седӹрӓ керӹлтӹн, ял ороллан дӓ онгышты, шижтӓрӓ. Керӹлтмӹжӹ стеня тӹдӹ кенвазеш дӓ сага пӧкенеш шӹнзеш. Кок колта ыльы.
  
  
  Мӹлӓм кайын колта дӓ амаса докы миӓ. Иктӓт ак каеп. Кынам сӓрнальым мӹньы у техникеш, лицӓжӹ тӹдӹн ош улы.
  
  
  «А ынде пуаш, - манам мӹнь. "Неужели Иуда кеӓ?"
  
  
  «Мӹнь тиштӹ иктӹ, - тӹдӹ келесӓ. Юк дон мӹнь тӹдӹ келесен кердеш манын, тӧр келесен.
  
  
  "Добычын кышты?" - Тоня ядеш.
  
  
  'Махань?'
  
  
  «Ватиканышты Пайдажы. Ныным кым шӹлтӓш?
  
  
  "Ой, тӹнь шанет, пай ма тиштӹ?"
  
  
  Люгер иӓш пӱэргӹ мӹньӹм пӹлӹшӹш шонала дӓ ял эртен. 'Кышты?'
  
  
  Лицӓжӹ пор гань ош ты ылын, дӓ тӹдӹ шӱлӓш лелӹ. «Мӹнь колынам, кыце кырык, нӹнӹ гишӓн попа», - тӹдӹ келесӓ, шопыльт.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Кырык ма?"
  
  
  'Кырык кӹшкӹ. Кышты-тиштӹ тӹш.
  
  
  «Тидӹ мӹнь пӓлем, - келесӹш тоня.
  
  
  Мӹнь вуйыштым ӓйӓт люгер шотыш. "Лӹвӓлнӹштӹ мӱлӓндӹ а ма тиштӹ?"
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹн выраженим ӹжӓл лӓктӓш лӱдӹш. 'Нимат техень!' - тӹдӹ чӹнь келесӓ.
  
  
  Тоня доно вӓш анжалда. Мӹнь ядам. - «Кырык лишнӹ гӹнь пайдажым шӹлтӓш, кыце тӓ шанедӓ, мӓлӓннӓӓт помещенишкы ма доно?»
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ ынгылышашлык ылына», - келесӹш тоня.
  
  
  «Тӹдӹн кӹлдӓлтӹн, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тӹшкӹ икманяр минутеш веле ылын, кыце Джин пыш доно кеӓш».
  
  
  Тоня тӹдӹ ӹшкежӹ гӹц ышмажым питӹрен кляп мары галстукым, тӹдӹ пидмы керем, кӹчӓлӓш мӹнь толмешкемӓт ташкалтыш. Ташкалтыш ак ли, но кынам мӹнь ваштыр цыланышты амасам пачыт гӹнь, лифт уж.
  
  
  Мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ. - "Пумы, Тоня!" "Мам вӓл керд".
  
  
  Пыра дӓ изи ма-муз лифт вален, мӓ спектакль лиэш анжалда, ӱлнӹрӓк мӓ мона. Мӓлӓннӓ кымдаракын сӹнзӓм пачаш, ай-икманяр выртеш лӓктӹн.
  
  
  'Пурын йымы!' - келесӹш тоня.
  
  
  «Тӹнь праважы», - мӹнь дӓ олен келесӓ присвистывать.
  
  
  Комплексӹш пырен важна мам шаналта. Коридорышты ма у кердеш дӓ цилӓ кӹдежӹм гӹц пасна , капаен. Мӓ кенӓ годым, мӹньӹн сӹнзӓэм ӹшке ак ӹняны. Ядерный ик блок цицок пукшымаш «фабрика», а весӹ тӹ механизмӹмӓт доно кӹлдӓлтшӹ кӧргӹ пашкуды дӓ оборудованим. Иуда ли ученый-атомщик! Остатка, мӓ когораквлӓ ӹшке шотан лабораторийын сейф мон дӓ стӧлӹм. Тоня сейф доно пӓшӓш пижеш, тӹдӹ, тӹдӹн, сусу доно келесӹмӹ, келесен кердӓм, мӹнь стӧл годым анжат. Сейф пачмы годым, мӓ таманяр пачаш интересный документвлӓ. Нӹнӹ стӧл вӹкӹ пиштӓ.
  
  
  «Шолыштмаш неразрешенный имештӹ произведени искусство», - келесӹш тоня. «Фарелли Иуда дӓ, векӓт, весӹ иквӓреш пӓшӓм ӹштӓш жеп».
  
  
  Пумага лаштыкым лыктеш дӓ, тӹдӹ гӹц мӹнь сейф анжалда. «Йымы мӹлӓм, - манам мӹнь. «Нато-ш шолын эл иуда секретвлӓм ижӹ . Остаткаэш нӹнӹ ылын дӓ тӹдӹ ситӓ, бомба атомный ӹшке погаш манын ».
  
  
  «Векӓт, седӹндон тӹдӹ толшаш тидӹ тӹнгӓлӹт», - келесӹш тоня. «Тидӹ финансированим проект».
  
  
  Пумагам нӓл дӓ весӹ мӹлӓм тӹдӹм шукы анжа. «Ну-ну, - сылыкын льыргаш, мӹнь келесӹшӹм. Тидӹ документвлӓ шолы ылам, кыдым мӹнь пиш этрусский вазын.
  
  
  "Тидӹ, мам кӹчӓлмӹлӓ, Ник?"
  
  
  Тенгеок "дӓ".' Мӹнь кӹшӓнӹш опташ дӓ итӹрӓ пумагам пиштен.
  
  
  «Кел тӹнӓм пӹтӓрем, - келесӹш тоня, - мӹнь йӓмдӹ ылеш, искусство ти шелӹк гӹц пайдажым погымы годым».
  
  
  Икманяр сур тушь мӹлӓнем виктӓлтен, тӹдӹ манеш. «Уке, ак кел мӹлӓм пӹтӓрен. Мам шанем, руш документвлӓштӹ тидӹ иуда выжалевӹ, но корнымат такыртен, тӹдӹм нӹнӹ ӹшке айырен кердӹн. Тидӹ документвлӓ чертеждон подробный разработкым, кыдым кӹшӓнӹшкет пиштӓш мӹнь. А пумагам гишӓн заметкым вес системе устройство ылын ».
  
  
  «Тӹнь, - манеш, амико манын, документӹштӹ, кыды Иуда шиждеат шолын, бомба атомный план частьым урдаш?»
  
  
  «Дӓ», - мыньжӹ келесӹшӹм. Пӓлӹ ылеш, иуда мам ужынна, мам ӹштендӓ тӹдӹ утларак кӱлшӧ пайдале арсенал детонатор, седӹндоно тӹдӹм кычылтмы дӓ ылыныт. Тидӹ тенге анжыктымы гӹнь, бомба иуда изи ма - кердеш, портативный. Мӹнь вуйыш тольы, яшток шӓлӓтен бомба кого халажы переносный вӓк кердеш.
  
  
  "Кыце тӓ шанедӓ, тӹдӹм кычылтмы тидӹ?" - Тоня ядеш.
  
  
  «Тидӹ мӹнь цӹлт пӓлен».
  
  
  "Бомба тӹнӓм кышты?"
  
  
  Мӹнь тӹдӹм сылыкын анжалеш. «Шаналтышым, бомба мӓ йӓмдӹ ылам», - манам мӹнь. «Цикӹштӹ тӹдӹ ӹштӹнем дӓ жеп дон бомба устройство иуда ылын. Шанем, цилӓ йӓмдӹ дӓ бомбывлӓн тагыш чонгештӓш?
  
  
  «Ах», - Тоня попалта.
  
  
  Тӹдӹ эче пумагам нӓлеш дӓ ик ӹлыштӓш шӹмленӹт. «Тидӹм анжал, Ник».
  
  
  Тама-ӓнят улы карандаш пумагавлӓэш ыдыркалат. Тӹдӹ йӹлмӹ ылеш дӓ итальянла ой: «нӹллӹ вӹц у мӱлӓндӹ доно ик кӱкшӹцӹш шон мегатонна сектор куатышты».
  
  
  « Господи, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  "Но тӹдӹм оружи доно ӹштӹмӹ ма ылеш техеньӹ?" - Тоня ядеш.
  
  
  «Ам пӓлӹ», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Но тӹ ӹлӓш ма шанен, тӹдӹм ӹштӹмӹ планвлӓм чертенӹт реальный гӹц утларак вазын . Мӹнь дӓ шижӓш тидӹ гишӓн ответственность ».
  
  
  «Тӧр», - келесӹш тоня. «Ик техень ончычак шаналтыде ак керд вет-следственный годым».
  
  
  Брошюрывлӓм нӓлӓш пачын мӹнь, тӹдӹ гӹц йоген-стӧл лӹвӓлнӹ. "Тидӹ интересный."
  
  
  "Ма лиӓлтӹн, Ник?"
  
  
  «Итали График движенин судшы линия». Спискыжым мӹнь анжалам дӓ кышты у лӹмӹм лайнер круизный брошюрывлӓм, тӹдӹн вуйыштыжы ӹлӹж кеш. «Вот Леонардо ».
  
  
  Тоня пӹзӹргӓт. « Леонардо. Чу, ма... »
  
  
  «Фарелли запискӓм келесымаш», - мӹлӓм тӹдӹ ӓшӹндӓрӹктӓ. - Тидӹ тӓмдӓн расшифруяш. Тӹдӹ сирӓ: «Сату Леонардо», цевер, тӹдӹ келеш. Тидӹ тенгечӹ ылын.
  
  
  - Леонардо лыктын, - Тоня олен пелештӓ. «Che diavolo, йолташем. Тӓ кыце шанедӓ, тидӹ запискӓм ... "
  
  
  «Тидӹ мӹлӓм чучеш вероятный». Дата спискыжым мӹнь мӱм дӓ корабльыш папкым тӹрлӹ пачдымы тӓрвӓтен. Сагана "Леонардо" дата йошкар миэн ылын. Кынам мӹнь ужам, махань числан ылыт, ӹшке донет мӹньӹм нер шудалыт.
  
  
  Тоня пулш гач анжалын, мӹнь вара анжалам. "Совершенны", - манам мӹнь. « "Леонардо" корабльым ужын нӹл кечӹ гач кеӓ . Векӓт, нӹнӹ сагашты бомба атомный бортш. А вара кеӓ тӹдӹм нью-Йорк ».
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ма доно вара Джина рим пӧртӹлӹнӹт. Тоня Бенедетто сицилия кодыде, ӹшке пайдажым гӹц нӓлмӹлӓ манын кырык да коллегывлӓжӹ доно иуда ватиканышты интерпол вучем. Палшык ядышты дӓ келесыш рим дӓ тӹдӹм ӹнде полицин рим техник капри заручаться сицилийский интерпол полици, джованни иуда арестуят дӓ фарелли манын, толькы нӹнӹм кыце шачын .
  
  
  Мӓ кӹдеж гӹц неаполь дӓ вес вӓрвлӓштӹ аэропортшы джина ирок бронироватлаш самолет звоньыда. « Леонардо» тӹшец кеӓ дӓ неапольышты ылын Нью - Йорк.
  
  
  Хоук кечӹжӹ доно кӹлдӓлтӹн. Тӹдӹ сусурак лин колта, мам мӹнь мӹнгеш документ нӓлмӹ, дӓ яжо настроеним кодын, кӹзӹт мӹлӓм келесет тӹдӹ, векӓт, ӹнде мӓ нӓрӹ иуда детонатор кудалте.
  
  
  Ма?'
  
  
  «Шон, тӹдӹм ӹштенӹт атомный бортышкы бомба тидӹ « Леонардо » , - манеш, - корабльыштыш кен дӓ Нью-Йорк».
  
  
  «Вургымла йымы», - Хоук попалта. «Кыце тӹнь тумает, тидӹ шана, тӹдӹ кычылтмы бомба тиштӹ ?»
  
  
  «Мӹнь нимат весӹ ынгылен ак керд», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Кӱн юк хозаланен, вес монгыр нелӹн шӱлӹмӹжӹ веле хоука дон пыдыртенӓм. Дӓ пакылаат мӹньӹн когон шӱлӓлтӓ, ак шаны шанавӹл положеним ынгыла, пӓлӹнежӹ гӹнь, вес мам тӹдӹ цӹлт.
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм, миля луатвӹзӹт сектор ӹштендӓ тӹдӹ сагашты бомба поражени ӹштен. Ударениан да коэ анзылтенӹт ак третичный гишӓн уже попен. Чертежвлӓэш суйымы мӹньӹм мо, тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ шотыш бомба кечӓт, изи ситӓ, манаш лиэш ылын сейф станций, тӹдӹ перегӹмӓш . Но ни тӹшкӓ уке ... таул доно размержӹ '
  
  
  «Мане, тидӹ мӹнь ынгылем, Картер. Ӹштӹлеш, - келесӓ Хоук, анзылны шӹдештӓренӓт фактшы, кыды тӹдӹ мӹлӓм келесӓ.
  
  
  «Цилӓ, мам ӹштӓш келеш ылын, Иуда - тидӹ бортышкы бомбым шуэн. Ала варан тӹ пындаш гавань Нью-Йорк икманяр жепӹштӹ кечӹн, ӓрняэш. Ӓнят, тӹлзӹ. Ӹнде, детонатор ты ылмы годым, цилӓ, мам ӹштӓш келеш, тидӹм тӹдӹ мӹндӹр детонатор действим доно ушымы. Филадельфи келесымаш экскурсий доно тыды лин кердеш, тӹдӹ ӹлӓш дӓ келеш кнопкыжым веле темдӓлдӓ. А вара... простьы, Нью-Йорк ».
  
  
  'Но малын?' - Хоук ядеш. - Важны агыл, ма тӹдӹ гӹц корабльым кудышты бомба, Картер. Мӹнь пӓлӹ, малын техень ышдымы план тӹдӹлӓн ӓптӹртӓт » .
  
  
  «Ышдымы Иуда вет , сэр. Мӹнь тӓ тидӹм пӓлӓш худа агыл. Дӓ мам у кердеш, тӹдӹ мӓмнӓн кымдемнӓн; вараш ниагаре мӓмнӓн айыртемнӓм остатка вӓшлимӓш. Лин кердеш, тӹдӹм тидӹ концепций ӱч, - кӱ пӓлӓ.
  
  
  'Ӱч?' - хоук сӹгӹрӓлӹт, дӓ тӹдӹ ӹнде мӹнь шӹдешкӹшӹм ганьок, тӹдӹ гишӓн мӹнь характержӹ гишӓнӓт унчыли иуда шӹндӹмӓш. «Лу миллион эдемӹм пуштыныт, Картер? Йымы, мары, тӹдӹ цӓрет ма келеш, лачокат ма тидӹ гӹц анзыцшы пӓшӓ-йымалне тергаш. Тидӹ тӹнь ылат мон бомба, Картер. Дӓ, конечно, Иуда ».
  
  
  «Кӓнгӓшӹмӓш йӓмдӹ ылам, - манам мӹнь йӹлерӓк. - А тӓ тидӹ кымылангды гӹнь, ӱчаш, мӓ мӓмнӓн ик ак детонатор иуда секретный пу. Мерявлӓ дон кӓтӓ, кӹзӹтеш . Внимательно документ лыдшылан, кыды лабораторийын мӹньӹм мо, шанем мӹнь, ӹшкежӹ таманяр иквӓреш мӓ планым фрагментвлӓ тӹдӹм пуат. Тенге, устройство цилӓ иктӓт ак пӓлӹ; каждый лаштыкым веле пӓлӓ. Ӹнянӹ, тидӹ гишӓн утларак ма тыргыжланаш ак вӓрешт, кынам мӓ иуда кычен ».
  
  
  «Гӹнь Нью-Йорк пӹтӓриш пуд, анжат тӹньӹн».
  
  
  «Лачокок, сэр», - манам мӹнь.
  
  
  «Ну, давай, Ник. Мӹнь келесӹмӹ годым, лач "Леонардо" толын Нью-Йорк манын, вӓрӹштӹш происшествивлӓ ылшы агентвлӓжӹ. Бомбым шуэн тӓ мон кердӹдӓ гӹнь, толда тиш корабль . Уке гӹнь, шукырак эдемвлӓм шижтӓрӓ вӓрешт ».
  
  
  'Мӹнь тидӹм пӓлем.'
  
  
  
  
  
  Мӹнь звонем годымок пӹтӓрӹмӹ, италиштӹш гӹц ма офис джина кеӓ. Келесӹнем ылын, расписани корабль шукердӹ мам вашталтымы, неапольыш кен ӓль ма мӹнь пӧрт дӓ итальянла линия капитан представительвлӓжӹ ылыт .
  
  
  Джин ресторан гӹц иктӹм яратем, мам тӹдӹ кӹдеж пӧртӹлӹнӹт. Вес ирок якте мӹньӹм нимат ӹштен ак керд, вара неапольыш самолет чонгештӓ. Тенге мӹнь вӓрешем джина зарезервировать, но эче тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Тидӹн паштек, кыце йӱмӹлӓ мӹнь темӓш, Джин, йыд вашт кайыт тӹгӹрӹш тӹ чиэнӓт, кидвлӓжӹ дон мӹнь изишӓт тол мынь докем пӹзӹрген дӓ диванвлӓ сага шӹнзӓ.
  
  
  "Тидӹ, йыд иквӓреш мӓмнӓн лиэш пӹтӓртӹш, Ник?"
  
  
  Тидӹ мӹнь ынгылаш дӓ шим сӹнзӓшкет анжалам, мӹнь шукы джина романо семӹнь ӹштӓт. Мӹнь тӹдӹ доно пиш сылыкланет ыл ылгецӹ, ма айырлаш вӓрештӹн. Тидӹ цӧкӹм пӓшӓштӹ ылын. Туткарыш логалше тӓ махань ак керд. Тидӹм шин шӹнден. Тенгеок мӓ яжо лиэш ылын ылгецӹ, тидӹ мӓмнӓн остатка йыд ылеш. Джин ax но со эче келеш ылнежӹ .
  
  
  «Честно попа, - мӹлӓнем попевӹ, - тидӹ мӓмнӓн агыл остатка йыд ылеш. Лиэш гӹнь, тӓ эче махань ax ровотаен гӹнь-тӹдӹ жеп » .
  
  
  «Нерген мане, пожалуй, - келесӓ Джин. Мӹнь тӹдӹм шывшалам - мӹлӓнем трӱк давлениэтӓт кузен.
  
  
  «Вычал, ак уж, тӓ тидӹ верц пӓшӓм ӹштен, тӓ у деч ончыч дек», - йӹрӓлтен мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  "Мӹнь кердӓм тӹнь гӹц кодеш?"
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  «Тӹнӓм цилӓ яжо ылын».
  
  
  Мӹлӓм цӹзӹжӹм тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, тӹдӹн лӹвӓлнӹ йыд тӹгӹр вашт кайын пӹцӓлгӓ. Иуда шагалмыжы ылын ынгылдарен ».
  
  
  «Джин, - мӹнь маньым, - тӹлӓт ю келеш пӓлен хӓдӹр, кыдым кӹзӹт якте тӹнь мӹнь гӹцем шӹлтен».
  
  
  Кышты серьезны, - мӹньжӹ ынгылдараш выченӓ.
  
  
  «Мам терген корабль графикыштым « Леонардо », вет мӓ шотленӓ, бортшымат бомбым атомный ылын».
  
  
  « Ник, тӹнь изи бомбым атомный ылын?»
  
  
  "Сӹнӓн, дӓ". _
  
  
  «Дек толеш да махань ватиканышты отношени фарелли джованни но тид?»
  
  
  «Мӓ пышыш, ма ӓль иктӓ фарелли иуда дӓ, ӓнят, ик корабль веле канден иуда бортышкы бомба, ӹлӓш кемӹжӹм Нью-Йорк. Бомба нӹнӹ ӹштӓт, мӹнь шолы кычылтмы документвлӓм » .
  
  
  «Ник, тидӹ литӹмӓш шакта».
  
  
  'Но тидӹ тенге. Тидӹ мӹнь ылам бомба мон, тидын деч ончыч иуда пыдештӓрӓш. Иуда бортш гӹнь, тӹдӹ, векӓт, питӹрӹмӹ лин. Маскировко тӹдӹ мастар, тӹдӹ пачылтеш мӹлӓнем дӓ ӹнянен ак кердт. Цецаш мӹнь кӹчӓлӓш бомба ӹлӓш тӹнгӓлеш ».
  
  
  "Тидӹ тӹлӓт палшен доно дӓ келеш?"
  
  
  «Кочо мӹнь тӹньӹм ядам, Джин. Тоня Фарелли Бенедетто кӹчӓлӓш нӓлмӹ Но, дӓ мӹнь ам пӓлӹ, мам ӹштендӓ Интерпол мӹнь, корабль ылмыжы годым. Мӹнь тӓ приказ выполняймӹ веле ылыт, тӓ сага сӹнгенӓ дӓ амаса вашт эртӹмӹжӹ, тӹдӹ мӹньӹм мӱден кодат ».
  
  
  Мӹнь тӹдӹлӓн ик выртеш анжал эртен. «Шакте тидӹ лӱдӹш», - манеш тӹдӹ пышкыды.
  
  
  «Ӹлен ылын дӓ тидӹ лӱдӹн колтен кердӓм».
  
  
  "Но тӹлӓт ӹнянем, ти хӓдӹр джованни планироватлаш лӱдӓт ма?"
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм тӹ улы махань-техень».
  
  
  Тӹдӹ когон шӱлӓлтӓ. «Мӹнь кердӓм Джованни Фарелли», - тӹдӹ олен келесӓ. «Мӹньӹн ӹштӹмӹ гӹнь иктӓ-мам маньыц, тӹдӹ цӓрӓш, ылам мӹньӹ цӓшӓн пиш . Но, - паузым ӹштендӓ тӹдӹ, - эче ылшы кыды-тидӹ делавлӓ. Мӹнь анешлӓ ылшы племянница Нью-Йорк. Родственницы остатка коден тӹдӹ мӹньӹм, дӓ мӹнь пиш яратем. Ӹлӹмӓшӹштӹ ма ылын, тӹдӹ гӹц лӱдӹн ылеш-тидӹ бомба?
  
  
  «Векӓт, - мӹнь признаем.
  
  
  «Тӹнӓм мӹнь тӹнь сагаэм кеет, Ник».
  
  
  «Хорошо», - манам мӹнь. «Тӹнӓм тӓ соикток цилӓ пӓшӓдӓрӹм нӓлшӓшлык ылыт». Мӹнь стопкам шӹндӹш дӓ тӹдӹм элтӓлӓ. Ышма тӓрвӓнӓлеш дӓ тӹдӹ шокшы ылын. Цӹзӓш йӹдӹн тӹдӹн лӹвӓлнӹ тыгырын пингӹдӹ ылеш.
  
  
  «Мӹнь сусу ылам, тӹнь мӹнь мам келеш, Ник», - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  «Кӓнгӓшӹмӓш йӓмдӹ ылам, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем дӓ маньым тӹлӓт».
  
  
  Мӹнь келесен кердӓм ылгецӹ, тӹдӹм, мам иктӹлӓнӓт ам ӹнянӹ, но тӹдӹ мычкы анжаш лиэш ӓль ак разочаровывать смыслжы гишан попаш погыненӹт мам ӹштендӓ тӹдӹ AX. Диваныш тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл, дӓ пӹзӹрген мӓ икӓнӓ-иктӹ дӓ махань-гӹнят пӓшӓвлӓм тӹдӹ ма лин ак иуда жепӹн, Джованни якте Фарелли нимат, ниш "Леонардо" оруди бортш доно колен. Шокшы кавашты веле ылын, ӱ пыш, ласко дӓ мӓгӹрӹмӹ юкышты дӓ адж джин тӹдӹм ӹштӓш тӹдӹм мӹнь донем.
  
  
  Неапольышты ылын ти ирокшы куснаш вес кӹтӹк. Тӹнӓм мӓ паштек кӓндӓкш цӓш воленат, неапольыш кандымы дӓ районыштыш аэропорт ылын таксим нӓлмӹ гавань, кышты кого пайдам дӓ весӹжӹ кеӓ паян пассажирский корабль. Капитан тӹш ӹндекш цӓшеш толда дӓ мам офис пӧрт анзылны лӓктӹн. Леонардо дӓ тӹдӹ гишӓн мам попат кабинетӹштӹ икманяр минутышты сӹнзӓвлӓжӹм кӓндӓрӓ.
  
  
  - Тӓ кен Леонардо келесымаш , синьора? - ӹрвезӹ ядеш.
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  «Ну, тӹдӹ тиштӹ уке».
  
  
  'Кыце?'
  
  
  «Мӹнь ӹнянем, гавань тӹ ма уке, Картер синьора», - манеш тӹдӹ. «Вычал шӹртедӹм но тӓ гӹнь, мӹнь тергем». Офис гӹц лӓктӹн кемӹ годымок, мӹнь Джин анжалда. "Тидӹ невезение, тенге?" тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  'Керд.'
  
  
  Сӓмӹрӹк годым, итальянец, пырышым, тӹдӹм конгыла лӹвӓкӹ книгӓ кого ылын, тенге гӹнят тӹдӹ лу весила приваялты. Тӹдӹ стӧл вӹкӹ валтенӹт, тӹдӹ нелӹ.
  
  
  «Теве тӹдӹ, мистер Картер», - манеш тӹдӹ. « У сем корны мӹнгеш кеӓш тӓрвӓнӹш итальян график леонардо кок кечӹ».
  
  
  «Господи, - орланым дон ойхы мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  «Тиштӹ тӓ пӓлен нӓлӓш кердеш, компания Line офис Italy келесымаш, корабльышкы толмы годым вучал Нью-Йорк».
  
  
  Мӹнь ядам. - "Корабль семӹнь мӹндӹркӹ кеӓт?"
  
  
  Тӹдӹм кӱшкӹ анжалеш. «Мӹньӹн шӓр правильно гӹнь, тидӹ пӹсӹн корабль.
  
  
  Векӓт, ӹнде пел корнышты. Мӹнь олен вуйжым ӹрзӓлеш. Бортышкы бомба айыртем ылын. Маняры толын шагальы дӓ корабльыш кужы кечӹ гач Нью-Йорк. Мӹнь ӓшӹндӓрӓш цаца, кышты военный командованижӹн СШАН лишӹл. Йӹлерӓк мӹлӓнем телефон келеш якте шон ылын.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм. «Тау», - манын, ӹрвезӹ эдем, мӹнь.
  
  
  
  
  Палшык военный срочны келеш гӹнь, тӓ келеш эдемдон попалташ келеш. Макфарлейн генерал мӹлӓм ти эдем шӹргӹ мон. Тӹдӹн базыжы лишӹл сшан ввс мӹнь звонялам. Ма попымы годым, тӹдӹн корнывлажы вес эдемвлалан документвлӓжӹм терген.
  
  
  «Кочо, мӹнь тӹнь, генерал, - мӹнь келесем, - а мӹнь самолет ылын, кыды кердӹн поктен "Леонардо".
  
  
  «Тенгежӹ, тиштӹ тидӹ самолет гӹц шукышты агыл ылын», - генерал попаш. 'Мӹнь тидӹм пӓлем. Тӓ иктӓ-мам?
  
  
  Кӹтӹк паштекет тӹр. «Суперкарго ылын, нӹнӹ тӹдӹм йӓмдӹлӹмӓш вылет Вашингтон. Изи дӓ анзыкыжым мӓлӓннӓ ӹштен рейс шукыжак тӓ кагак. Кыце тӹнь тумает, тидӹ нормальный?
  
  
  «Шакты яжонрак, генерал».
  
  
  «Луатик цӓш Самолет аэропортшы неапольышты ылын. Бортш мӹнь ылынам, манын тӓмдӓн опознавать.
  
  
  Хорошо«, генерал», - манам мӹнь. «Парашют доно мӓ кок спасательный шолын келеш».
  
  
  Тӹдӹ ядеш. - "Парашют кок?"
  
  
  «Мӹнь ӹдӹрӓмӓш дон сӓмӹрӹк, генерал. AX тӹдӹ пӓшӓжӹм ӹштен.
  
  
  'Яжо, ма гишӓн тидӹ шаналтен, мистер Картер.
  
  
  «Кого тау, генерал».
  
  
  Джин аэропортышты мӹньӹм ядеш корныжы шалахайыш, ма тӧр, тӹдӹ иктӓ-гӓнӓ самолетым гӹц парашют доно. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы, мӹнь вуйта ышет кеӓ.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Тӹнь кыце шанет, тӹньӹм тидым ыштен кертын?"
  
  
  Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. Ти жепӹн тӹдӹн докы мӹнь ынгылышым.
  
  
  Мам тӹргештӹлӓт тангыж, седӹндон изиш пышкыды воленат, мӱлӓндӹ ӓлок, - манам мӹнь. «Конечно, парашют гӹцем ытлынежӹ ылын тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ веле вӹдӹшкӹ кенвазына, уке гӹнь проблемывлӓжӹ улы. Парашют гань веле маш гӹц ытлен, спасательный шолы ылам ».
  
  
  Шанем, тидӹм ӹштен кердеш, - тӹдӹ келесӓ, но кым нерв. Тидӹн паштек шукыштат, мам аэропортшы толмы семӹнь, кого ыжар транспорт самолет фон сӹнзенӹт . Ма доно вӓшлимӹ вокзал здани Джина адъютантвлӓ дӓ Генерал. Эдемвлӓжӹ кӱвлӓ ылыт, генерал, лётчик жеп уке . Элемент удостоверением мӹнь тӹдӹн вӹкӹ тӹшлӓлтенрӓк анжалеш. Тӹдӹ вара мӹньӹм кымдан йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Военно-воздушный силан тӓмдӓн пӓшӓ вӓрдӓ канда, мистер Картер. Ти срочный деладон э рейс маняр?
  
  
  «Мӹнь толькы тӓлӓндӓ келесем кердеш, бортшымат ма « Леонардо » лӱдӹшлӓ эдем ылын , генерал, дӓ тӹдӹ мажы ылын мӱ».
  
  
  Макфарлейн Генерал йолет губы; эче тӹдӹ ядеш ыльы, но пӓлен, манын мӹнь тӹдӹ келесен ак кердеп. Остаткажым тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӹш дӓ маньы: «тӓ шанендӓ всяческий успех».
  
  
  «Тау, генерал», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Кӹзӹт мӓмнӓм яжон кеӓ».
  
  
  Грузовой генерал ак толеш самолет. Келесӹ тӹдӹлӓн, ма тӹдӹлӓн келеш ылын, дӓ тӹлец вара мам ӹштендӓ тӹдӹ базышты неапольыш пӧртӹлӹнӹт. Адъютантвлӓ дӓ ма тӹдӹн доно цеверӹн ке амаса докы вокзал здани самолет грузовой почеш. Моторвлӓ ӹнде ӹштӓш, силан мардеж шиэш дӓ ма бортышкы куза. Тидӹн паштек шукыштат, офицердон кыце форма доно представляйӹмӹ полдюжина мам салтак, мам куза.
  
  
  Леонардо корабльым пуш мӓнмӓн планнам подробный Линия Итали, мам маныт дӓ, тӹдӹ кышты мӓ мона. Тӹлец пасна, капитан, ма доно кӹлдӓлтӹн, Бертольди капитан, дӓ тӹдӹ пӓлен, мӓ ылмем гишӓн шеклӓненӓм, тӹдӹ кок и парашютист тангыжеш ямын манмы. Пӹтӓртӹш жепӹн лошты кӹлвлӓ ылыныт дӓ корабльыш самолет радиосвязь тыгыдерыште якте шалгы .
  
  
  Пилот шотлаш маняр жеп келӹн, леонардо эртӹжӹ манын, нӹл вӹц цӓш дӓ шотлаш. Тидӹ мӹлӓнем пишок ӹштенӹт , вет жеп фактор тӹргӓш тӹнгӓлӹн . Мӓ у качкышым качкеш, кӹзӹт машинӓ вӹлнӹш кечӹвӓлвел франци чонгештӓ. Кынам мам качкыт, Европын материковый шайылан кодын.
  
  
  Парашют мӓ нӓлӹнӓ, американский сержант джин дӓ тырхы у анжыкта, кыце дӓ ма нӹнӹ ӹштӹмӹ пӓшӓмӓт, толшаш жепшӹ. Анжа дӓ колыштеш.
  
  
  «Дӓ цилӓ, мам ӹштӓш келеш, тидӹ гишӓн шыпшылыт шӓргӓ? - Джин ядеш.
  
  
  «Точно, мэм», - манын сержант. «Тӹрӹсок но тӓмдӓн пӹтӓри самолет гӹц айырлымыжы ылыт, тидӹм шӓрӓш».
  
  
  Тенгеок "дӓ". Олен мӹнь лу шумаш шотлышы ылын », - манеш тӹдӹ.
  
  
  Шанем, цилӓ яжо ылын, сержант, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Дӓ», - шеклӓнӓлӹн вӓшештӹмӹ Джин. Кым изи дӓ нечкӹ, лётчик келесымаш костюмвлӓ ыжаргы шалгат, кыды тӹдӹм пуат. Тӹдӹ ӱп доно шӹргӹвлӓ нӓлӹт. - «Тидӹ мӹньӹн ӹштен кердӹт».
  
  
  «Шӓргӓш колтымы тидӹ веле агыл», - манын сержант. «Кердӹдӓ тӓ кенвазеш мӹндӹрнӹ, тӹдӹн деч ончыч кучем адак».
  
  
  «Шӓргӓш колташ агыл», - Джин попугай.
  
  
  Тӹ жеп доно кӹлдӓлтшӹ пилот « Леонардо» нерген увертарен дӓ тӹргештӓ дӓ ты гишӓн мӓмнӓн капитан, ма кышты кӹчӓлӹт. Мӓӓт тӹдӹлӓн палшенӓ дӓ капитан бортшымат цилӓ ядым нӓлӹн, шукырак лиэш .
  
  
  Кечӹ йонгатарак ылеш. Джина доно коктын окня вашт анжен, кужы ош лайнер океан якте уждымы, нӹнӹ, кышкы тарвана киӓ кобальтовый доно ма-симсӹ тангыж.
  
  
  Мӹньӹн сержантем мыкик. «Йӓмдӹ ма докы тӹргештен, мистер Картер».
  
  
  Мӓлӓннӓ виш амаса сага шалгышы икманяр минутышты уже самолётышты. Ма йӹр мардеж шишкен. Нимат ак каеп, кловой пӹлгом симсӹ тангыж дӓ молымат.
  
  
  Хорошо, Джин, - мыньжӹ келесӹшӹм. Тудым пагала лӱддӹмӓшӹм мӹнь тӹдӹн верц. - "Ин ӱлӹкӹ анжа. Тӹньӹ веле, амасашкыла ашкедеш дӓ колцам кыча. Шотлат дӓ тӹдӹм лу якте шывшыл.
  
  
  Тӹнь верцет мӹнь тӧр ылына ».
  
  
  Яра, келесем, улы ви доно йӹрӓлтӓш цаца.
  
  
  Тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ тӹргештӓ. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ кенвазын, а вара тӹдӹм уж парсын шайылан ош мыгыргем. Тидӹ тӹдӹ кердеш. Дӓ мӹнь сержант гӹц самолет докыла лӓктеш.
  
  
  Шӹренок тӹргештӹлмӹ тенге гӹнь, тӓ, тӓ лӱддӹмӹ ылмем пӹтӓриш мӹшкӹр паштек икманяр веремӓшты тӹргештен шӓлӓтен. Мӹньӹн кужы тӹргештӹшӹм дӓ ӱлӹкӹлӓ, кынам тангыж нырен мӹлӓм ӱлнӹ, дӓ мӹнь пӹлӹшӹм дӓ вуй йӹр мардеж шишкен, шӱлӹшӹм кыча. Онгы виктӓлтен, мӹньӹм анжен, тӹдӹм кыце шӓрлен, кынам ышта ӓнгӹрӹш ӱлешлӓ сальто ю. Шупшылалташ парашют трӱк туран. Тангыж докы олен вес парусвлӓдон т вунч юж мӹлӓм ош вуй шӓрӓш. Парланен Джин викок мӹньӹм шырал, тӹдӹн лывыргыжым парашют мардежеш ламая. И анзылны ылшы олен шӓрӓлтен корпус ош тара "Леонардо", рисуяш шонган кишӓвлӓм тангыж тӹрӹштӹ.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  10 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ш джина керӹлтӹн-симсӹ шуды изи ярдым корпусвлӓ гӹц ош атлантический океан вӹд яклака "Леонардо" , машинӓ шагалтенӹт дӓ тӓрвӓненӹт ганьок каеш. Мӹньӹм вӹдӹш вален годым , мӹнь ужам, кыце шлюпко спасательный корабль гӹц валташ . Келеш мӹнь вӹсӓлтӓм ош парашют кымшы, мӓмнӓн спасательный шолын. Веремӓ тӹлец гач, мӹньӹм шолы гань у, мӹньӹм тангыжыш цым.
  
  
  Кг вӹдӹш вазеш, а кынам у кузен, мӹнь парашют прӓжӓжӹм кедӓрӓ. Сӹнзӓ санзалан вӹд тӹкӓлеш. Нӹнӹ паштек анжа дӓ ужеш мӹнь у коэ джин. Остаткаэш мӹнь дорцем мӹнь тӹдӹ кокшӱдӹ ярдым анжыкта . Нерӹш кузен изи воленат корабль шолын.
  
  
  Джин мӹнь докем. Ярдым кынам тӹдӹ гӹц мӹнь вӹцлӹ ылын, мӹнь ужам, тӹдӹм тӧрлӓш. Парашют дӓ тӹдӹн докы мӹнь снимайымы. Шолшы вӹдӹштӹ вӓшлиӓлтшӹ ма, мӹлӓм тӹдӹ кӹдӓлжӹ гӹц элтӓлӓ дӓ.
  
  
  "Тидӹ мӹньӹн ӹштӹмӹ, Ник!" - тӹдӹ сӹгӹрӓл лучезарный доно лицӓштӹжӹ йӹрӓлтӹш.
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтӓ. - «Пумы, - манам мӹнь. «Вӹдшӹ йога гӹц пуат».
  
  
  Шал якте шон пӓшӓ гӹц пасна, тӹдӹ прӓжӓжӹм кедӓрен мӹнь, вӱдылка шӓрен. Клапан кынам мӹнь ӧрдӹжеш лыктат, шакташ ю шы, шы кого тангыж вӹлнӹ, нарынзы дӓ шолывлӓлан авара. Джин тӹдӹм мӹлӓнем пырташ дӓ бортышкы куза .
  
  
  «Нерген!» - келесӹ тӹдӹлӓн, туп шал йоген. «Махань куштылгы!
  
  
  «Молнам ма ылын, корабльышкы, ма тидӹ тӓмдӓн пӓлен нӓлӓш», - манам мӹнь. "Анжа." Ажедмӹ доно мӹньӹн изи пышвлӓм, мам докы кеӓ.
  
  
  Шлюп лиэш ма доно пиш чӹнь кеӓт. Итальянец, бортшымат сӓмӹрӹк ылын. Мам нӹнӹ пыш колтымыжы годым, ваш анжальым, нӹнӹ цӱдейӓт, ужыт, кыце ӹшке калпакшым кыдашеш джин лётчик, тенге тӹдӹ пулш вӹкӹ кенвазым ма тӹдӹлӓн ӱпшӹм вӹдӹжгӹ . Мары гӹц ик шӱшкалтен, но кидӹшкӹжӹ тӹдӹм дӓ проигнорировать джина пижеш.
  
  
  
  
  Ӓ бортышкы куза, кӓпшӹм шыралтен экипажвлӓ мӓмнӓм кымылангда. Икманяр толкнуться пассажирвлӓ, но капитан ак ли ылмы нигышты. Мӹнь шаналтышым, корабльышкы борт иуда ма лиэш гӹнь, мӓ тӹдӹм ужделам, векӓт. Тидӹлӓн мӓлӓннӓ худа ӹштӹнештӹ ылын, но тидӹ мӓ донна нимат ӹштен ак керд.
  
  
  Карап мӓ докына врачвлӓлӓн нӓнгемӹлӓ, кыды кӹтӹк истен тергӹмӹ. Тӹдӹ пиш вычен-вычен ылын, но ак английским.
  
  
  Расследованивлӓмӓт эртӓрен ма вара ӹрвезӹвлӓн классышты ик офицерӹн карап каю.
  
  
  Мӹнь ядам, кынам тӹдӹ кеӓш тӓрвӓнӹш. - "Капитанжым кынам мӹнь тӹнь попалтен кердӓт?"
  
  
  «Мӹнь ядам, синьора», - маньы тӹдӹ, - ойхын Джин вӹкӹ анжен.
  
  
  «Меря доно намыс, ма нӹнӹм кукшы выргемӹм пуэн», - попен Джина анжыкташ, выргемӹм двуспальный краватьышкыжы. Джина шелӹк ли, дӓ мижшӹ свитр юбкы, а мӹнь - спортивный тропиквлӓштӹ тыгыр стиль дӓ костюмжы. Мам нӹнӹ пышкыды аль котин каваштым пуа.
  
  
  «Кышты мӓмнӓн пиш вир вочыкрак толыныт», - манам мӹнь. «Офицер эркынласаш гӹнь, капитан ужмыкыжы мӹнь ӹшкежӓт».
  
  
  Быстро мам чиӓт. Джина потрясающе кышты выргем. Сицилийский жиголо гань мӹлӓнем ылеш. Водонепроницаемый пакет пачын мӹнь цаткыды, мӹнь тӹдӹ ылам, тӹшлен дӓ ӹшке оружидон, дӓ шпилькы люгер. Мӹнь вӹкӹ пижӹктӹш тыгыр шокш доно кӹтӹк вильгельмина кобурам дӓ шӹлтӓш. Но мӹнь вычалам, изи годым джин ванныйыш ке манын, шерӹн шӹндӓ, пулышвлӓжӹм деч ончыч хьюго шӓрӓлтен дӓ ӹшке докыжы тӹдӹм пижӹктӹш. Каю мӹнгеш толмыжы годым, мӹнь ӹнде чучат оружи куртка.
  
  
  «Тӹнь кышты цевер», - манын Джин.
  
  
  «Тӹнь ылат», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Анжалда кеӓ. Мӓмнӓн жепӹн шагалмыжым ».
  
  
  Палубышты лӓктӹт ылын. Техень корабль кого ынгылаш нелӹ ылын, кыце кӹвер якте шон. Коклы минут нӓрӹ мӓ кенӓ, кӱшӹл деч ончыч пассажирский остатка палубышты шон.
  
  
  "Капитанжым кышты мон кердӹдӓ ма?" Моряк мӹнь гӹцем ядыт.
  
  
  «Капитан, сэр? Тидӹм ӹштен ак керд.'
  
  
  «Тӹдӹ выча мӹньӹм», - манам мӹнь.
  
  
  Тӹдӹ засомневаться. «Ӓнят, тӹнь гӹцет ядам стюард шалга».
  
  
  «Дек чорт! Помощник кого кышты? ».
  
  
  «Ах, мистер Фикуцца. Лин тидӹ кӹвер.
  
  
  «Тау», - манам мӹнь тӹдӹн докы кеӓ дӓ ташкалтышым эртӹмӹлӓ, тӹдӹ цепӹм кечӹ. Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ.
  
  
  «Тӓмдӓн докы кеӓ дӓ ӹшкӹмжӹн пытариок экскурсовод ылын леди, сэр».
  
  
  "Диаволо ӓлем вад!" - джин юкшы келесӹш. "Че типо!"
  
  
  Тӹдӹ нӹнӹ ӹрӹктӹделыт. Мӹнь тӹдӹн пулшыш кидшӹм пиштӓ.
  
  
  «Анжемӓ», - манам мӹнь моряк. - Ма кӹчӓлӓш мистер фикуцца тӹш кеӓш, тӓ доно тӹдӹ пасна тӹшкӓвлӓэш ӓль. Мам тӓ тӹдӹн докы нӓнген кердӓт?
  
  
  Тӹдӹ пӹцкӓтӓ лицӓн мӹнь выртеш анжалда. «Хорошо», - манеш тӹдӹ. - "Мӹньӹн кемӓшем."
  
  
  Нӹнӹ ташкалтышеш цеп колтен, дӓ кӹвер паштек тӹдӹ мӓ докына. Мам ядым, тӹдӹ коридорыш вычал, тӹдӹн доно кӹвер якте куза. Ош мары мундир пел ужам, дӓ ик вырт эртӹмӹкӹжӹ, нӹнӹ логӹц ик лӓктеш. Тидӹ пӹтӓриш фикуцца кӓндӓрӓ.
  
  
  «А, мистер Картер дӓ Романо мисс», - йӹрӓлтен тӹдӹ кымдан келесӓ.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Капитанжым кышты?"
  
  
  «Тӹдӹ келесӓ, скоры мӓ тӓ ужеш».
  
  
  Мӹнь тыргыжланаш тӹнгӓльӹм. Линкор штаб ылын тӹдӹ италиштӹ келесӹ, мӓлӓннӓ срочный насколько кел, ак пӓлӹ ылеш гӹнь тӹдӹ важеш.
  
  
  «Кӹзӹт мӓ тӹдӹн доно хытыраш», - манам мӹнь. «Мӓ пиш важный вопросым ланзылаш келеш».
  
  
  «А мистер Картер, капитан п нӓлмӹ. Тӹдӹ ... «асан, Фикуцца», - манам мӹнь. «Карем безопасностьышты тидӹ корабль пассажирвлӓм дӓ тӹдӹм шагалтен. Жеп кен.'
  
  
  Кышты тӹдӹ шанен. Вара тӹдӹ келесен: «паштек мӹнь».
  
  
  Прогулкыш изи ма амаса паштек капитан каю. Фикуцца шолткенӓм. Кӧргӹштӹжӹ годым юкым кольым, Фикуцца амасам пачеш дӓ тӹшкӹ пыра мӓ кымытын.
  
  
  Кӹжгӹ кӱ дон пу гӹц мары стол шим сӹнзӓ-сӧдӧй ӱп. Ала вара тӹдӹ шагалеш дӓ, мам фикуцца семӹнь ынгылымыла , мам саламл гг.
  
  
  Тӹдӹ келесӓ. - «десантник тидӹ тенге тӹдӹ кок!» тидӹ снисхӧдительны шоктыде. "Драматический сем бортышкы вӓрештеш, ка, та, мистер Картер?"
  
  
  «Лӱд, мӓлӓннӓ ак ярыкты, капитан», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Шӹнзӹ, пожалуйста», - тӹдӹ келесӓ, кок пӧкенӹм анжыкта.
  
  
  Ма шӹнзӹн.
  
  
  «Яра, - келесӓ Бертольди. «Мӹнь компания мӹньӹ келесӹнем, ма тӓмдӓм мӹнь ик корабль кӹчӓлӓш пассажирвлӓм. Мане , мистер Картер, малан ти эдемвлӓ ак арестуйымы, сирӹштӹш лӓктӹт гӹнь тӹдӹм Нью-Йорк?
  
  
  Сек пӹтӓри, - мӹнь келесем, - мутат уке, тидӹ питӹрӹмӹ эдем, седӹндон мам тӹдӹ ужеш, мам пӹтӓриш шошым Нью-Йорк. Эдем - кок, мӹнь полицейский, вӓк ылын гӹнь, мӹнь тӹдӹ ылам, ти ылшы пӓлдӹртӹде кодаш ак эдем ӹлен. Тенге ма простанок ак арестуйымаш паша ».
  
  
  «Да, конечны, - капитан ӹшке келесӹш. "Мӹнь тӓмдӓм ӱжӓм эдемвлӓ икань кердеш, мистер Картер?"
  
  
  Мӹнь ӹшкеок тӹдӹн анзылны, удостоверением анжыкта.
  
  
  «Ах, американский разведка. А сӓмӹрӹк леди?
  
  
  «Мам ӹштендӓ тӹдӹ», - манам мӹнь.
  
  
  "Ӹнян." Тӹдӹ йӹрӓлтӓ ынгылымаш. «Тӓлӓндӓ палшенӓ мистер кӹчӓлӓш фикуцца, мистер Картер. Тӹньӹн оружиэт кычылташ ак кердшӹ корабльым тылан тидӹ гӹц пасна, самооборона гӹнь, мӹнь тӓ вес конфиденциальность пассажирвлӓм дӓ шотлен ылын. Тӹлец пасна, цилӓнок ӹштен кердӹдӓ тӓ ылын, нӹнӹ доно кӹлдӓлтшӹ агыл манын ».
  
  
  Мӹнь эчеӓт шӹдешкӓш тӹнгӓлеш. - «Бертольди Капитан, - мӹнь келесем, - мӹнь йӓмдӹ ак спореп. Мӹнь тӹньӹм колыштмыла гӹнь, мам мӹнь келесӹшӹм, мӓ тӓлӓндӓ пӹтӓриок решеннӓ, ма лиэш ма, а мам ӹштӓш ак ли ».
  
  
  Фикуцца Бертольди анжылтеш дӓ икӓнӓ-иктӹштӹм анжалыт. «Кечӹ мӹнь весӹ уке, ти ядмашвлӓ ланзылымаш, мистер Картер», - манын Бертольди холодно. «Тӓлӓндӓ мам келесӓш лиэш гӹнь , пожалуйста, кӹтӹк попем».
  
  
  «Капитан, - мӹнь келесем, - мам ти эдем гишӓн веле агыл. Мӓ пышыш, мӓ оружидон корабльым кандаш тидӹ тӹдӹлӓн пиш лӱдӹшлӓ ылеш .
  
  
  'Оружи?'
  
  
  Тенгеок " да " вот тенге.' Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ туран анжал. - «Ядерный оружи».
  
  
  Эркын тӹдӹ сӹнзӓэт шӓрлӓ.
  
  
  «Мӓ шотленӓ, тидӹ изи атомный бомба».
  
  
  Фикуцца пӧкен гӹц кӹньӹльӹ. - «Дьяволо!
  
  
  Капитан бертольди шӹрен толын ш, вара тӹдӹ ӹшке анжалтышыжы скептический пӧртӹлӹнӹт. - "Тиштӹ тӓ махань ылмыжым анжыктен?"
  
  
  - Нимахань точный анжыкта, - мӹнь пачым. «Дополнительный информация корабльым дӓ шукы запискӓм тӓмдӓн лым доно. Но нӹнӹм шотеш иктешлымаш иквӓреш кандат ». Кӱ кечӓлтӹн, шӹплӓнӓ. «Тӓмдӓн агыл , но ӹнянем, корабль бомбым ма мӹнь ылам?»
  
  
  «Тидӹ утларак векӓт, капитан», - манам мӹнь.
  
  
  «Кердӹт дӓ корабльыш бомба тӓмдӓм кӹчӓл моам?» - Капитан, - фикуцца келесен, - мӹнь ти таманяр эдем шӹнден кердӹдӓ .
  
  
  «Мары дюжина минимум мӓ кыце келеш», - манам мӹнь. «Тидӹ корабль кого, дӓ жеп пӹтӹмӓшеш. Мӓ весӹвлӓ кӹчӓлӓш пассажирвлӓм каю тӹнгӓлӹн ылын, кыды сӹнзӓштӹнӓ , ӹнянӹ вет мӹнь, лачокат лым мам, эдем мам тӹдӹ кӹчӓлӹн, Иуда, пассажиржы спискӹштӹ уке. Конечны, мам терген, тидӹ ».
  
  
  «Шукы пассажирвлӓ, неапольыш шӹнзӹн, мистер Картер, - капитан врона пелештӓ. «Тидӹ тӹлӓт шуат дӓ эдемвлӓ шӓлӓтенӹт . Пӓлем, пассажиржы прававлӓштӹ пӓлдӹртӓш лиэш.
  
  
  Нӹнӹ логӹц иктӹжӹ - тидӹ корабль бортш права безопасностьышты тидӹ, - мыньжӹ келесӹшӹм. Тенге мӹнь ядам, кӹчӓлӓш манын та мыньым шуденда, тенге кыце техень хӓдӹр опытнаат улы. А вара мӹнь шанышывлӓ ылыт, манын тӓмдӓн тормыжлымы корабль манын, шукы жеп ылам.
  
  
  Олен кеӓ! - бертольди шӹдӹн сӹгӹрӓлӹн. Ма верц нимат. Расписани ылшы мӹнь кыча. Мӹньӹн тоже улы пассажирвлӓм расписани доно ылын. Тӓ ак пӓлӹ, ма ылеш бортышкы бомба. Уке, корабль крейсерский переген пырем чӹнь.
  
  
  Капитане!
  
  
  «Да, - мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен, - мистер Фикуцца кӹчӓлӓш вуйлатышы. Тӹдӹ гӹц нӓлмӹ тӓмдӓн приказда, мистер Картер, кӹчӓлӓш ак ли такшым уке. Тидӹ раскыды?
  
  
  "Шошым".
  
  
  Капитан Бертольди фикуцца докыла сӓрнӓлеш. «Эдемвлӓ дӓ тидӹ эдем нӓлмӹ дӓ луат кок кӹчӓлӓш каю. Кузаш тӹнгӓлеш дӓ тӹшец кымшы класс ».
  
  
  «Капитан, - мӹнь келесем, - иуда ыльы токо, мам доны иктӓ-ма гӹц пасна, первоклассный каю».
  
  
  «Ынгара, мистер Фикуцца, кымшы класс гӹц тӹнгӓлӹт», - манын Бертольди. «Ин тӹштӹ кӹчӓлӓш керд гӹнь, мӓӓт анжалда, кӹчӓлӓш келеш гӹнь, вес нер».
  
  
  Эдем глупостьвлӓм тидӹ шаналтен. Телеграфируяш компания штабыш мӹнь решен, мӓ обыскым полномасштабный тӹдӹлӓн ӓптӹртӓт.
  
  
  «Сотрудничество тау, капитан», - манын холодно дӓ мӹнь кӹньӹльӹм.
  
  
  «Тӹнь докет пурынок, мистер Картер», - манеш тӹдӹ. - Эче ма-шоным, мистер Фикуцца. Пассажирвлӓм гӹнь, кӹчӓлӓш каю кыды ӹшке шаны , ак истен. Мӹнь нӹнӹ докы колтен, дӓ мӹнь ынгылдарен ».
  
  
  "Капитан, ма техень жеп уке ...
  
  
  «Тӓ кен кердӹдӓ, мистер Картер».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн анжалеш. - «Хорошо», - манам мӹнь. Каю Джина сӓрнӓл мӹнь гӹц лӓктӹн дӓ сага, а мӹнь паштекет фикуцца.
  
  
  Фикуцца ятыр капитан ӹшке керӓл ылеш. Фабрицио казначей тӹдӹ кыча, иквӓреш поген дӓ нӹнӹ ӹндекш моряк, кӹчӓлӓш тӹдӹм мӓ сагана ылыныт. Мӹнь шаненӓм ыльы, тидӹ кого пӓшӓжӹ техеньӹрӓк лиэш манын ин, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке сӹнгӹмӹ манын кердеш.
  
  
  
  
  Громкоговоритель гӹц ылеш, кымшы класс паштек весӹм мӓ ӹштен кодымашты кечӹвӓл каю пассажирвлӓм багаж проверка. Эче иктӹм шижтӓрем тидын шотышто иуда ӹлӓш лиэш гӹнь, ма ли , но корнымат такыртен, перегӓ мӓмнӓм действим секретвлӓ ак ли йӧн. Багаж вадын цилӓ мам кӹчӓлмӹлӓ, но нимат ак мо. Пассажирӹн ышышты ылшы каю гӹнь, кӹчӓлӓш эртӓрӓлтеш и - капитан команда. Цӓш, пассажиржы тӹштӹ шукы ылын. Йыдпел шагалеш вӓрештӹндӓ - капитан приказ дон ылын.
  
  
  Кыды паштек тӹдӹ машинный отделени разрешяйӹ мӓлӓннӓ хором кӹчӓлӹн, но нимат ак мо.
  
  
  
  
  Детективвлӓм вес ирок группыш, мам Джина пыртымы, изиш кӓнӓлтенӓ. Мӓ тидӹм ӹштӹшӓшлык ылам. Итальян член экипажвлӓ амален кеӓш лӱдӹш угрожаймы, мӓлӓннӓ ыльы дӓ орландараш тӹнгӓлеш. Токо веле якте корны пакыла дӓ кечӹвӓл пырылеш. Тӹнӓм мӹнь кымшы классыш ванжа бертольди гӹц сӓрӓш манын, остатка кок класс мам коден кердӹн. Кечӹ мычкы со кӹчӓлӹнӓм. Пассажирвлӓм шергӹ ылеш пиш шукы. Икманярышты истен капитан ужмыкыжы, дӓ остатка хӓдӹрӹн обыск доно келшен.
  
  
  Цилӓ мычашеш мам ыштен спискӹштӹ пассажирвлӓм кокшы кечӹн, но нимат ак мо, бомба атомный ӓшӹндӓрӹктӓ маныт ыльы, дӓ иктӓт ак уж, кужы ылыт гӹнят Иуда отдаленно ӓшӹндӓрӹктӓ. Бортш ылеш гӹнь тӹдӹ, сӓй ямыт гӹнь, ик ӓль вес гӹц луатик эдем тӹдӹ сӓрнӓлеш, ти пӓшӓм ӹштен. Но со эче ма кидӹм йӓрӓ линӹт.
  
  
  Бертольди яды кымшы кечӹн ма, кердеш ма мӓ кӹчӓлӓш экипажвлӓ помещенишкы. Шӹдешкем ыльы. «Ма кӹзӹтӓт ада очыни, бомба самынь ма гишӓн тӓ , мистер Картер?»
  
  
  «Воксеок уке», - мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ мӹнь тӓмдӓн разрешенидӓ пумы дӓ расследовани ак гӹнь, штабыш мӹнь тӓ телеграфируяш. Вашингтон а вара тенге мӹнь доно кӹлдӓлтеш, кыды вара тӓ правительствывлӓ доно кӹлдӓлтшӹ римышты ».
  
  
  Шӹргӹ дон кайышыжым бертольди вала. - "Тидӹ сӧрен, мистер Картер?"
  
  
  - Кыце тидӹ ылеш манын кердӹт, капитан. Мӹнь цилӓ ӹштен кердеш манын, кӹчӓлӓш тидӹ корабль. Ма улы скорость ин нью-йоркыштыш дӓ тӹшкӹ кечӹн ирок тольы . Ти халашты лу миллион эдем ӹлен. Пассажирӹн ышышты тӓ ышке шанет гынь, эдем гишӓнжӹ тидӹ шаналтен. Атомный бортышкы бомба лит гӹнь, нӹнӹ хоть-махань паеш пыдештӓлт пуэн кердеш, тӓ шанышывлӓ ылыт, манын тӓмдӓн техеньӹ лиӓлтӹн эксӹкӹш совестем? Лиэш гӹнь, тӓмдӓм живойымок лӓктӹш, мам мӹнь серьезны сомневайы.
  
  
  Фикуцца олен келесӓ: «Капитан, ӓнят, тидӹ гишӓнӓт ак командылан ваштареш ваштареш ылам».
  
  
  Бертольди стӧл логӹц кӹньӹл тӹнгӓлӹн дӓ коштеш. Кынам сӓрнальым мӹнь тӹдӹн докы, тӹдӹ кого шӹргӹ ылын. «Яра, мистер Картер», - манеш тӹдӹ. «Тӓ ӹшке шӹмлӹмӓшӹм эртӓрен кердӹт. Но мӹнь тӓмдӓм мӹнь офицервлӓлӓн каю провожаен кеӓ ».
  
  
  «Ылат», - манам мӹнь.
  
  
  Обыскым шыпшылт олен, кечӹвӓл якте. Капитан ужмыкыжы дӓ тӹдӹм нимат ак бертольди кӓнгӓш шӹдӹн пуа. Пасна тӹ ӹлӓш худа, кынам тӹдӹ тӹшлӹмӹлӓ анжальы дӓ ма канышна. Тӹдӹ ядеш. - "Ӹнде ынгылем тӓмдӓм, бомбывлӓ уке ма?"
  
  
  "Мӹнь келесӹшӹм. - «Уке, кӹчӓлӓш надстройка ӹнде мӹнь, шлюпко якте спасательный».
  
  
  «Абсурд!» - тӹдӹ попалта, но пакыла пумы. Фикуцца махань-мӓӓт тӹдӹлӓн палшенӓ время; тидӹ ма вара ик джина кодеш. Галерывлӓш мам терген, клӓт, корабльым дӓ кого йӓм лыкышты улы, но тенге.
  
  
  «Лийын кертеш, капитан права, Ник», - вады качкыш паштек джин тӹдӹ келесӓ. - «Кердеш, бортышкы бомбывлӓ уке. Возможно, ӹшке гӹц колтымы шансвлӓ Иуда-корабльын расписани вашталташ ».
  
  
  «Мӹнь шаненӓм ыльы манын, тидӹм тӧр ылына», - манам мӹнь. «Мӹнь лачокат шон манын, Бертольди праважы улы. Иуда но мӹнь пӓлем, Джин ». Мӹнь лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. «Вӓреш ылеш, мам тӹдӹ кӹчӓлӹн. Ӓль, лин кердеш, мӓмнӓн гӹц хударак сынгаш палша ик пӓшӓ. Мӓ ана пӓлӹ. А ма иргодыш гавань, смелостьым Нью-Йорк . Тагачы вадеш мӹньӹн радио увервлӓ хоуку гӹц колтымы ылын. '
  
  
  "Тӹнь мам келесӹшӹц?"
  
  
  «Проста, тӹдӹм мон дӓ бомбывлӓн иуда ма ижӹ. Хоук иктӓ-мам тумаен лыктеш.
  
  
  
  
  Мӹнь амалымла чучеш. Ирок мӹнь анжалам дӓ вес джина понгыжалтмыжы годым, нӹнӹн ужмышты вес каю цилӓн эче амала , шаналтыш мӹнь, кыце лишнӹ ылшы мӓ докына Нью-Йорк . Бюллетень нӓлмӹ ирок качкышеш годым ма, тиштӹ техеньӹ, цӓш монат корныжым эче кӱ нӓлмӹ.
  
  
  "Ма кепшылталте корабль разрешая?" - Джин ядеш.
  
  
  «Тидӹ тенге гӹнь, тӹштӹ комитетӹн вӓшлиӓш лиэш», - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Высадка пассажирвлӓм дӓ вес йӓмдӹлӓлтмӹ годым погынен, мӓмнӓн каю джина доно мӹньӹм кодат. Палубышты кемӹкӹ икшӹ класс мӹнь лу цӓш нӓрӹ, у ӹнянӹмӓш, ку-гынят, кӱ гань ылшы иуда лин кердеш. Луатикшӹ пел континентӹн кайын, дӓ мӓнмӓн кечӹвӓл якте гавань чалай токо докем нью-йоркыш. Палубышты шукы пассажирвлӓ, тӱслан да ирӹкӹн кышец статуй манхеттен горизонтышты пачылтын.
  
  
  Мӹньӹм вычат дӓ кыце, мӓмнӓм вӓшлин. Кычен аралат сир « Леонардо» гавань шагалеш дӓ тӹдӹм ядеш. Капитанын колыштмыжы, но мӹнь ужам, кыце тӹдӹн приказшым офицер шӹдӹн сӹгӹрӓлӹн. Сирӹштӹш варан таманяр салтаквлӓ оролат бортышкы куза дӓ таманяры офицер агентвлӓжӹ шукым кечӹвӓл ax почеш, мэр Нью-Йорк дӓ Дэвид Хоука.
  
  
  Капитан ӹшке гишӓн ядыт каю бертольди вӓшлимӓш. Тӹшкӹ кеӓш кок сирӹштӹжат старший офицервлӓ лишӓшлык оролы, мэр, Хоук, Фикуцца, дӓ мӹнь Джин. Вара незажженный сигарым пырылынат, тӹдӹ гишӓн мӹнь кынам мӓмнӓн проинформировать кымыкталтеш.
  
  
  «Мӹнь ӹнянем, мам Иуда бортш», - манеш тӹдӹ. «Бортышкы тӹдӹ гӹнь гӹнь, бомба, векӓт, тӹштӹ ылын». Джин тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. - «Цевер ӹдӹрӓмӓшвлӓлӓн тӓ тӓрлӹшӹ, Ник, - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Джина ынгылымы шамаквлӓ, но сарказ ижӹ. « Граций », - тӹдӹ маньы дӓ йӹрӓлтӹш.
  
  
  « Прего» , - Хок вӓшештӹмӹ Дэвид.
  
  
  Во ылеш, но мӹнь ышмам иуда нерген шанымаш лык ӱлӹкӹлӓ шыпшылеп.
  
  
  "Тӓ весӹвлӓ кӹчӓлӓш корабль?" - Хоук ядеш.
  
  
  «Кен», - манам мӹнь. «Ради бога, ма туалетвлӓш ончаш. Утларак веле мӹнь нимат ам пӓлӹ ».
  
  
  Мӹлӓм нимат ак попы. Дӓ мӹнь Хоук Джин анжалда.
  
  
  Ма тидӹ?' - Хоук ядеш.
  
  
  «Вес вӓр гишӓн шаналташат мӹлӓм веле», - манам мӹнь. «Бертольди келесӹш, - мӓ кӹзӹт мӹнь линем».
  
  
  Казначей стӧл докы мӹнь талашедӓ, ӓштедӓ, кӹчӓлӓш тынгалтышышты мам мӹнь гишӓнем шайышташ мӓмнӓн казначей эдем капитан стӧл докы тольы, хӓдӹрвлӓм гишӓн хытырен шӹлтевӹ . Тидӹ шергӓкӓн хӓдӹрӹм. Тидӹ означая, мам сейф бортш ылын.
  
  
  «Мане, мистер Картер», - Фабрицио мане, мӹнь тидӹ гишӓн годым тӹдӹ ядеш. «Мӓӓт офис сейф кого ылын. Но мӹнь ӹшке ынгылен ак керд, ма тиштӹ улы ик-ма, кердеш ма тӓ кызындараш ылын.
  
  
  «Кердеш, мӓ яжон анжалда», - манам мӹнь. Фабрицио мам ит шӹдештӓрӹ. Удосуживаться капитан тӹдӹм ак ужеп. Ай-ай икманяр выртеш сейф пачаш когорак. Мӹньӹм вуй кӧргӹш дӓ тӹдӹн паштек кеӓ. Мӓ весӹвлӓ анжалда. Испани кого шим артефакт пакетшӹ гӹц толеш. Тидӹ разочаровани ылын.
  
  
  «Мӹнь пиш ӹжӓл, синьора», - манын Фабрицио.
  
  
  «Ну, тидӹ идей веле ылын».
  
  
  Капитан стӧл докы тольы, тӹдӹ мӹньӹм кодат. Тамам вуйышты пӧрдӹт, но мӹнь тидӹм ынгылен ам керд.
  
  
  Офис тӹнгӓлеш. Капитан стӧл дон ашкедӹнӓ. Сӹнзӓ молывлӓжӹм цилӓ пасна, Хоука, нӹнӹ сигаретӹм ышмажым кидшӹ доно онгжым дӓ лыкышты ылынат тоша скрещенный лык шалга. Тӹдӹ мӹнь докем лишемӹ дӓ, вуйжым ӹрзӓлеш, анжыкташ манын, мӹнь нимат ак лиӓлт .
  
  
  «Но тидӹ корабль мистер картер кӱшӹцӹн ӱлӹкӹ анжа!» - келесӹ Бертольди. «Ылшы бортш хӓдӹрвлӓжӹ техеньӹ ылыныт гӹнь , тӹдӹ тӹдӹ моэш ыльы».
  
  
  «Простьы мӹньӹм, капитан», - старший офицервлӓ келесен кок сир гӹц оролен, капитан-лейтенант-командир. «Ма тидӹ тырхен ам кердт корабльышкы гавань Нью-Йорк, лӓкмӹкӹ, расследованивлӓмӓт эртӓрен годым шукырак лийын огыл».
  
  
  «Тӧр», - кел мэр. - «Ма кӹчӓл, пакыла попа ыльы. Ӹлен миллион шӹндӹмӹ кӓрш ».
  
  
  Бертольди анжалтышыжым шуэн аяреш мӹньӹн, вуйта мӹнь тидӹ ситуация йӧндӹмӹш пыртен. - «Погынымаш тӓ, - тӹдӹ ядеш, - мӹнь тишӓкен кодам, пассажиржы тангыж, кӹчӓлӓш пакыла попаш мӹлӓм, тӓ корабль?»
  
  
  «Уке», - сир гӹц оролен лӹм хоук офицервлӓлӓн келесем. Цилӓн тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. - «План ма яжожы улы, тӹдӹм шотеш безопасный пассажирвлӓм. Кӹзӹтшӹ жепӹн ти икманяр паром каштеш. Пассажирвлӓм дӓ тидӹ гӹц пасна паром дон ванжаш багаж пӧрт кеӓ . Нӹнӹ паштек яжон анжаш лиэш, ӓль, корабльышкы у кӹчӓлӓш ылын. Корабль ӹшке вижӹм сӓрӹмӹ ылыт тангыж, лиӓм мӹньӹ дӓ эдемвлӓн эдемӹн эртӓрӓлтеш дӓ расследовани капитан-лейтенант мӹнь доно вуйлатен.
  
  
  "Виш тангыж мӹнгеш!" маныт Бертольди тоннаок руш. "Мӹнь пассажирвлӓм тӓрвӓтен?"
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ гӹцӓт ик решени, капитан», - манын Хоук. - «Ти паром скоры толына», - манын капитан-лейтенант.
  
  
  "Но тӓ ак ли!" сӹгӹрӓльӹ Бертольди. «Кого глупость тидӹ».
  
  
  «Капитан, - и то Хоук келесӓ, - пермак шотышкы нӓлӓш сӧрен ак ли ылмы».
  
  
  Бертольди Капитан стӧл лошты нелӹ шӓпненыт. Тӹдӹ ӹшке кидӹшкӹштӹ анжалда. - Хорошо«», - манеш тӹдӹ. «А моат гӹнь, бомбывлӓ уке ылын, господавлӓ, тидӹ мӹнь мӹнь предлагаем прискорбный ваштареш протест сулымашке инцидент компания анжыкташ».
  
  
  «Анжымаш ты ылшы цилӓ честь», - Хоук отвечая. «А ӹнде, капитан, шотлыда, тӓ яжон проинформировать пассажирвлӓм ма ӹштӓлтеш».
  
  
  Шана, тӹдӹ вуйышты пӧрдӹт, трӱк формывлӓм моныт. Мӹнь тырлышым, молы кӹзӹтшӹ мары кен. Капитан годым веле, варажы, дӓ мӹнь эче цилӓ каю джин, мӹнь гӹцем яды: «Капитан, ма лачокшымат, пассажиржы мам тӓ докыда толынам, шергӓкӓн хӓдӹрӹм манын пӓлдӹртӹмӹ суммыжы ценностьвлӓм кӱшӹц пумы?»
  
  
  Мӹнь довольна Бертольди анжалтыш одарен. Мӹнь ужам, мам мӹнь тӹдӹн личный индырыш ӹшкӹмӹштӹм шотленӹт. «Ӹнян, мистер Картер», - манеш тӹдӹ .
  
  
  Мӹнь хоук лицӓшкӹ анжал, ынгылаш цацем, ма гишӓн мӹлӓм тумаяш.
  
  
  «Техень годым мам тидӹ ядмашеш экскурсий шукы тӓмдӓн лиэш?»
  
  
  «Лин кердеш, вӹц-куд».
  
  
  «Эдем офис а вара тидӹ тиш толеш, тенгеок?»
  
  
  «Мане, мане».
  
  
  "Тӹнь мам шана, Ник?" - Хоук ядеш.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, сэр», - манам мӹнь. «Тидӹ шукы шкафчик пассажирвлӓм пакетшӹ гӹц ик кого пышышты ?»
  
  
  Тенгеок "дӓ", лачокат. Нӹнӹн шӱмӹштӹ ли икманяр ».
  
  
  «Тӹньӹм кодышы дӓ тидӹ гӹц ик эдемӓт ик каю тишкӹ вӓрештӹндӓ гӹнят, кӹтӹк жеп ылын?»
  
  
  Анжалаш тӹдӹм мӹнь лӱдӹн; вара мӹньӹн у, мӓ тӹдӹ доно ма лиэш-тӹдӹ ӓшӹндӓрӓ. Пӹтӓриш тӹ жепӹн, кыце мӹнь тӹдӹм ужыт , нӹнӹ ужыт е икманяр юк доно попымаш. «Да, лач», - тӹдӹ олен келесӓ. "Эдем тиштӹ ылеш пиш..."
  
  
  'Кышты тӹдӹ кыце?' - Хоук ядеш.
  
  
  «Тӹдӹ пандашан лишӓшлык. Мары пиш лӱдӹшлӓ каеш. Лицӓэм пиш худан.
  
  
  'Иуда!' - вара сӹгӹрӓл колта.
  
  
  «Тенге шанем мӹнь», - манам мӹнь. «Кердӹт дӓ, тӹдӹм вашталташ план, тидӹ каю ылын. Тӹдӹ , возможно, кого шанымаш бомба сейф цикенӓм , дӓ , ӓнят, решӹмӹ, тӹдӹ ик годымок ти ылын, сӓй вержым муын. Ӓль, лин кердеш, ти ӓмӓл доно тӹдӹ ак тӓрвӓтӹ казначей предмет любопытством ».
  
  
  Бертольди пумага листӹм лыкты, стӧл вӓреш ылшы ящикеш шӓргӓлӹнӓ. Ик выртеш тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. «Вот тӹдӹн лӹмжӹ», - манеш тӹдӹ. - Бенедикт Арнольд. Палубышты ылшывлӓ тӹдӹ луаткок первоклассный каю ӓ номерыш '
  
  
  Шӹргӹш миэвӹ; кидшӹм амаса т дӓ тидӹ мэр пумага ӹлӹштӓш доно лӓктеш.
  
  
  «Хозажы лиэш гӹнь, иктӓ-махань сомнени положеништӹ серьезный ылеш, кӹзӹт нӹнӹ раскыдемдышы лиэш».
  
  
  Ма тидӹ?' - Хоук ядеш.
  
  
  «Тидӹ мӹнь телеграммым веле ма гӹц офис нӓлмӹ Ри», - манеш тӹдӹ тура.
  
  
  Пумагам нӓл дӓ ӹлӹштӓш юкын лыдын Хоук:
  
  
  
  
  
  «Мистер мэр. Техень вӓр бомбым атомный ӹлӓш пырты, манаш лиэш кнопкыжым темдалме ик халашты шӓлӓтен . Мӓ тӓлӓндӓ ӹнянӹдӹмӹ ылын, кынам мам попенӹт, тидӹм мӓ мыскара. Тидӹ мӓмнӓн мӓлӓннӓ пример канден чӱктӓт номерым кодовый механизмвлӓ: 312 HTX.
  
  
  48 цӓш бомбым пыдештӓрӓш йогы ылеш, шӱдӹ миллион гӹнь шӧртньӹ слиток ак ли доллареш тӱлӹмӓш. Тидӹ ӹлӹмӓш лу нӓрӹ доллареш ӹштӓш Нью - Йорк. Пожалуйста, тидӹ гишӓн шаналтенӓ, пиш пӹсӹ. Источник нӓлмӓш шукы оксажы улы. Пакылажы кок суткашты нӓлмӹ инструкций доно тӓ увертӓрен.
  
  
  
  
  
  Мӹнь Хоук анжалда. «Тӹдӹн лӹмжӹ», - манеш тӹдӹ. Вара тӹдӹм ядеш: «тӹлӓт ынгылен кердеш ма, кердеш мам ӹштендӓ тӹдӹ доллареш шӱдӹ миллион доно ылытат ?»
  
  
  "Пӓлем тӓмдӓм, ти сирмӓшӹм колтен?" - мэр ядеш.
  
  
  «Эдем, кыды мӓмнӓм кӹчӓлӓш», - Хоук отвечая. «Ик тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ телеграммым рим гӹц колтымы лиэш ыльы , тенге манын , тӹдӹн доно иктеш толеш "Леонардо" Нью - Йорк.»
  
  
  «Наверны, Фарелли», - мӹнь попалта.
  
  
  «Ваштареш», - капитан врона пелештӓ. «Ти гишӓн нимат ит манметӹм "Леонардо" , нина ӹшке ».
  
  
  Дон «ӓмӓлжӹм анжыкташ», - Хоук попалта. «Векӓт, шана тидӹ корабль нӹнӹм вниманим ак шыпшылеп, мистер Бертольди».
  
  
  Капитан анжалтышым цаклышым мӹньӹнӓт, тӹдӹ гӹц пасна тӹ годымок молнамшы хоук титул докы обращая. Тӹдӹм шӹдештӓрӓш кайышышты, но мӹндӹркок ак тенге, кыце тӹдӹ мӹлӓнем палша шӧрлӹш. Хоук командывая Но ӹнде, дӓ Бертольди ax приказ нӓлӹн, тӹдӹлӓн тидӹ келшӓ ӓль уке.
  
  
  «Мӹньӹ келесӹнем, ма президент доно ик телеграммым губернаторвлӓ нӓлӓш», - манын мэр. «Ылеш, манын мӓлӓннӓӓт иквӓреш поген окса келеш. Но шӱдӹ миллион шортньы йымы, йӱлер тидӹ ма верц?
  
  
  «Ороды, пиш серьезны анжат ты ма ылын, мистер мэр. - Головорез-психопат, тӹдӹм ӹштӓш сӧрӓ, ӹшке полож смелость, шӧртньӹ слиток ак тол гӹнь, - мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Абсурд, абсурд темӓш, - лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм Бертольди. «Тидӹ мыскара, - американский мыскара худа».
  
  
  «Ылшы ваштылевӹ мӹлӓнем ак шо гӹнь, бомба пыдештӓлт ылын», - манын Хоук. Сирӹштӓт ужаш дӓ тӹдӹн офицервлӓжӹлӓн амасашкы орола шӱм виктӓлтен, амасашкы тум шалга.
  
  
  Тенгеок " дӓ " сэр?' капитан келесӹ-лейтенант, кынам тӹдӹ пырен.
  
  
  «Тидӹ мӹнь кӹчӓлӓш аман дӓ Мистер Картер. А кӹзӹтшӹ икманяр адъютантвлӓ дӓ офицервлӓн дӓ мӹнь ӹшкеок нӓлӹт, анжалам, мам мон кердӹдӓ тӓ вес эдем тӹдӹн ан. палубышты луаткокшы арнольд каю бенедикт лин кердеш. Ах, лачок вет, капитан, - Хоук приваялеш, - дӓ тӹдӹ лӱдӹш ылеш векӓт. Мерӓм принимаяш дӓ цаткыды цилӓ кердӓт ». Докыла сӓрнӓлеш дӓ Офицер.
  
  
  «Пандаш, - капитан ӹшке келесӹш. Воинственность пӹтӓ яшт первишӹ ганьок, тӹ кӓньӹсӹр дӓ лицӓштӹжӹ пӹрӹнзӹквлӓ каштыра толын. «Пеш, э-э, тоша лицӓ. О, дӓ мӹнь эче ик делам шарнена ».
  
  
  'Махань?' - Хоук ӱрлӓлтӓш, каждый шамак капитан шеклӓнӹ.
  
  
  «Ну, мӹнь ам пӓлӹ, ма тидӹ кӱлешан, - ӧрт Бертольди, - мӹнь тӹдӹм ядеш гӹнят, самолетын инсулин бортышкы нӓлмӹ лит лиэш. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ диаб.
  
  
  «Ӧрӓшӹжӓт, тенге тӹдӹ кайын худан мӓ», - пышкыдын мӹнь келесем, сӹнзӓ анзылныжы ӹшке шанымашыжым сӱсӹр профильӹм Иуда уж. Мыкик Хоук. - «Дӓ капитан, тӹнь мӹлӓм кок эксперт минирование ти колтышы семӹнь, манын вычен цилӓ членжок, нӹнӹ докы йӓмдӹлӓлтӓш ? Мам пӓлӹшӓшлык дӓ пу, кынам «Арнольд» моаш лиэш ».
  
  
  «Цилӓ йӧндонок кеӓ, - келесӓ капитан-лейтенант. Кабинвлӓ гӹц лӓк тӹдӹн. Джин сага шалгышы мӹньӹн, парнядонок лоштыш комла. - "Мӹнь палшаш мон кердӹдӓ тӓ?" тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  «Цӓшкӓ кофем подылаш дӓ холл толыныт», - манын Хоук. "Ма тидӹ-тӹлӓнет."
  
  
  Джина каю гӹц лӓктӹн дӓ мыланем йыренат. Тӹдӹн паштек Капитан гӹц ныжылгылык. Тудым пагала остатка кыды анжыкташ тӹнгӓлӹнӹт. Мӓлӓннӓ когыньыштым ӹшкетӹштӹмок коден каю хоук, мӹнь тӹдӹн докы сӓрнӓлеш дӓ йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Мӹнь тенгеок и ӹштен ак юж шукы вижӹм, Ник, - тӹдӹ попа, - дӓ тидӹ мӹлӓм келшӓ веле. Эче улы ик-махань идейӹн йозы?
  
  
  Агыл, сэр. А ӹнде тидӹ каю сӓрӹмӹ пумаш.
  
  
  Ӹштӓш дӓ тидӹ мадон. Мӹньӹм пӓлен, ӹнде корным сирӹшӓт паром пассажирвлӓм дӓ йӹлерӓк лӓктӹш, мам изиш мӹнят ладнангым. Детонатор иуда гӹнь, но кидӹшкӹжӹ кычен ылшы бомба, хоть-махань тӹдӹ ыльы ма т кердеш пыдештӓрӓш.
  
  
  Ма капитан стӧл пыргедӹт, кӹчӓлӓш картотек, весӹ каю тергӓ. Хоук йӹле янгыла. Капитан стӧл лош ты креслышты шӹнзӓ , лепкӓштӹжӹ пӱжвӹд сага мӹнь цаклен дӓ тӹдӹ тырла.
  
  
  «Мӹнь шонгемшӹ, Ник, - тӹдӹ келесӓ. «Чучам, тиштӹ ия пӹц».
  
  
  «Тӹнь праважы», - манам мӹнь. Ӧрдӹж стенявлӓэш мӹньӹн кабины анжальы, ужеш дӓ решотка вентиляций шаналта.
  
  
  Решотка мӹнь сагажы шӹнзӓ. Панель цикӹштӹ тӹдӹ пун ылын, стенӓ тервен пижӹктӹш шуруп ылын. Луштараш винт гӹц иктӹжӹ ылеш.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Кайыцым кучаш тӓмдӓн лиэш?"
  
  
  «Дӓ», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹлӓнем кӹшӓнӹштӹш пырышы виктӓлтӓ дӓ кӓненӓ.
  
  
  Тӹ годымок ужыт, мам мӹнь тӹнгӓльӹм винт панель шора, тӹдӹн сага мӹнь шагалнем дӓ интерес доно толын. Лихорадочно мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ махань гӹнят панель - ик жепӹн тӹдӹ пишок лӱктӓ , тидӹм остаткам мӹнь айырен кердӹн.
  
  
  Сӓрнӓлеш дӓ тӹштӹ у воздуховод: кӱ кушта фут пакетлан, пумага савырненыт. Ӧлт дӓ мычашеш ыраж темӓш воздуховод тӹ вӓр, кышкы ӓйӹнӓлт кешӹм дӓ горизонтально каю воздуховод.
  
  
  «Чорт возьми, - келесӓ Хоук.
  
  
  Пӹчкӓш кайыцлан мӹньӹм анжал дӓ пумагам ыражвлӓэш йӓстӓрӹш. Куштылгы металл кырышышкы тидӹ, векӓт, алюминий гӹц сплавыш. Механизмвлӓ ылшы тӱцӹн, действивлӓжӹ шотыш электронный ра приёмник тӹдӹм мӹндӹр. Изи якшар вылткен ю, я о сигнализируяш седӹ, ылын ма йӓмдӹ вик бомбым пыдештеш.
  
  
  Мӹнь шайыкыла.
  
  
  «Мӹнь звонялам доно специалист минирование», - Хоук олен келесӓ. «Тенге мӹнь эдем ылам, кыдым ынгылымашты тидӹ».
  
  
  Мӹнь ядам. - Пассажирвлӓм доно ӹштӹмӹ ма?" "Первый маеш толшы ылыда ма?"
  
  
  Ӓнгӹсӹремдӹнежӹ хоук у сылыкын каеш. «Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Мӓдонна хоть-махань жеп доно ваштареш шалгымым тура Иуда кердеш. Тӹлец пасна, шанышывлӓ ылыт ма, кердеш ма, мӓнмӓн нер мычаштынаок чӹдӹ бомба пыдештӓлт минутеш викшӹм, ӓнят, ӓ, веремӓэш. Мӓ йӹгӹре гавань доно пӹтен. Бомба гӹнь тиштӹ пыдеште, вара техень эксӹкӹм континент намалеш, пӧртӹштӹ ылеш гӹнь, кыце ылын . Уке, Ник, тӹдӹм анжен мӓжӓт отключать ылын ».
  
  
  Мыкик мӹнь, решӹмӹ, дӓ кыце Вара, Иуда эртен. Тӹдӹ гӹц лӓктӹш каю специалист. Мӹнь амасажым срален шӹндӓ дӓ тӹдӹ паштек тӹшлен чуриктараш вӱдылка уштыш.
  
  
  Якшар тылеш пакыла кроза волга, лӱдӹшлӓ дӓ бомбывлӓн таул гишӓн пӓлдӹртен. Шаналтен вара мӹнь, лачокат ма взрыватель иуда кнопкым темдӓл, тидӹ тӹдӹ ӹшкӹмжӹм пуштын гӹнь келесымаш . Тидӹ эдем, мӹнь гӹцем пӓлен эртӹмӹ семӹнь опыт, шӹдӹн темӓш ылын. Кердӹдӓ гӹнь, тӹдӹлӓн пӓлӹдӹмӹ ылын , бомба мам анжыкта, тӹдӹ ӹшке ӹштӹмӹ планвлӓм чондымын чулым ылын, тӹдӹм пуштыныт гӹнь пыдештеш веле ылын. Мӓдонна хоть ак керд, тидӹм пӓлдӹртӓш лиэш, кынам эдемвлӓ доно пӓшӓм айыртем улы, тенгеок психически унчыли непредсказуемый дӓ техень, махань Иуда.
  
  
  Лаваса мӹнь лӱдӹн ончычак тидӹ пӹтӓ - грибовидный пӹлвлӓ, атомный ӹшкӹмжӹм ядым. Секторышты колымылан нӹллӹ вӹц миллион утла эдем шӓлӓтен. Ударениан да шукырак коэвлӓ третичный анзылтенӹт тӹжем годым кола. Колымаш гӹц лӱдӹн колта дӓ эчеӓт радиация эркын дӓ тӹжем.
  
  
  Мӹнь шукым шаныдеок ылшы амаса юк лоэштӓрӹш. Амаса докы миӓ дӓ мӹнь ядам, тидӹ кужы. Вара веле тӹдӹн лӹмжӹ кыце маныт, мӹнь амаса пачаш дӓ ӧрдӹжӹш карангаш манын, тӹдӹм пырташ.
  
  
  Паштекшӹ пӹцкӓтӓ дӓ марывлӓ кымытын бертольди капитан, кыдым мӹнь пӓлӹделам. «Тидӹм анжал, Бертольди», - тыргыжланен келесӓ Хоук, темдӹмӹ логер жӓлӓйӹмӓшӹм дӓ капитанын ӹнянӹдӹмӓш доно уке. Ош Бертольди. Тӹдӹ шалга, цӹтӹрӓ, кулак слабка гӹц тӹред нӓлеш.
  
  
  «Итӹрӓйӓш дӓ тишец, сэр», - Вӓрӓш ӱрлӓлтӓш, мӹнь анжыкташ манын, мӹнь амаса капитан якте провожаен .
  
  
  Бертольди ташкалтыш мычкы кеӓ пуат, тӹдӹ тӧрӧк сӹнзӓшкӹжӹ анжаш лӱддӹмӹ. Мӹнь амаса докыла сӓрнӓлнӓ дӓ угӹц тӹдӹ питӹрӹмӹ паштек весӹм дӓ кӱ Хоуку. «Мистер Готтлиб, Картер Ник», - манеш тӹдӹ.
  
  
  Сӹнзӓлыкан пуэргӹ дӓ йӹрӓн мӹньӹн кидем гӹц пасна худажат шунангаш - стереотипӹм учёныйвлӓ. Хоук мӹньжӹ ынгылдараш, мам детонатор Готлиб лыктын , устройство, кыдыжы тӹдӹм ӹштӓш ирӹкӹм пуаш дӓ бомбывлӓн иуда тӓнг.
  
  
  Упаковкыжат дон бомба доно шӧренӓ тӹдӹн жепӹн кок эксперт нӓлмӹ чӱктӓт ыльы. «Лӱдӹш ойхым лиэш ылын..., - Готлиб попалта, - техень ылын мӹньӹн образшы кычылталтеш гӹнь, устройство».
  
  
  Тидӹ, конечно, преуменьшение ылын. Вес Готлиб кок пӱэргӹ докы ушненӹт, бомба склоняялтеш мыскыленӹт. "Тӓмдӓн агыл, тидӹ гишӓн тӹдӹ?" - тӹдӹ яды Хоук.
  
  
  Мыкик Готлиб. 'Тидӹ гишӓн сомнени уке. Айда, тидӹ тӹдӹм погаш, ланзылаш сӹлнӹ термоядерный шелмӓш. Ӹжӓл, тидӹ мӓлӓннӓ пӓлӹ эче утларак шӓрӓт » . Хоук анжалын, мӹнь кыптырталеш. Пӓшӓнӓм бомба дон когыньыштын мары гӹц готлиб ax вӹлнӹжӓт. Якшар тылеш волга призрачно лицӓштем, нержӹ лӹвӓлнок, ышмам дӓ кынам ӹшке йӹлмӹвлӓ готлиб шолткенӓм. «Тевеш, - остаткажым тӹдӹ келесӓ. - Теве тӹштӹ ыжата. Дӓ тӹдӹ тидӹ. Уке, тӹдӹ агыл, весӹвлӓӓт.
  
  
  Мӓ стенӓш анг йӹр погынат. Мӹнь шаненӓм ак цацеп, ма лиӓлтеш гӹнь, кӹзӹт тӧр пыдештӓлт бомба, мӹньжӹ гӹнь нимат ам шиэш. Айда, нӹнӹм пӓшӓнӓм бомба мыскыла, векӓт, нервӹжӹм вурс ылын. Хоук ядеш дӓ амаса докы миӓ, мӓ ӹнде доложаш капитан-лейтенант. Тидӹ тенге агыл ылын.
  
  
  «Ма тидӹ вес хӓдӹрвлӓ силажым ямденат, нӹнӹ тӹдӹм шӹкӓл? - мӹнь ядам Готлиб.
  
  
  Нӹнӹдон оленрӓк попаш, ак мӹнь вел ончен, цилӓ тенгеок тӹ семӹнь ылмыжы шотышты бомбым цымырен. - 'Мӹнь тенгеок и шаненӓм. Бомба секторышты цилӓ пӹтӓрӹшӹм тишец кудлу шӹмлу уштыш ». Тӹ механизмӹмӓт детонатор шагалеш, а вара, вуйта ӹшке шанымашым келесен , келесен: «кӱ ак ли шансвлӓ ик нина доны».
  
  
  Цилӓ, мам мӹнь ӹштен кердӹт, тидӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Готтлиб эдем гань, лӱдӹн колта катехизис, пакыла, пакыла шӹмлӹмӹ специалиствлӓлӓн пӓшӓм ӹштен: «сек пӹтӓриш пыдештеш, ударный пӓшӓ мычашыжы ак ли ылмы пӹтӓриш коэжӹ. Чагыр, коэ приливный - мӱлӓндӹм дӓ анга кидвурго илыдыме цер, ӓнгӓ тангыж колта. Манхеттен зонда нейтральный лишӓшлык , кыды темӓш анзыкы списатлыме яшт ».
  
  
  Мӹнь большы ам ядат. Готлиб качкыш сита, мӹнь шанымаштем пумы.
  
  
  'Махань дела?' - Хоук тыргыжланен яды, сигаретӹм нӱжымӧ соок эчеӓт пырен.
  
  
  Иктӹ гӹц мары тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. «Ик пӓшӓжӹмӓт эче рискованны ылын, сэр», - манеш тӹдӹ. Лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм сага шӹргӹштӓт капайышна.
  
  
  Склоняялтеш мычаш тӹшлен дӓ ма доно молы хоук шӹмленӹт.
  
  
  Махань-тӹ выртын, кынам мӹнь шаналтышым, мӓ нӹнӹм пӹтӓрӓш ганьок, Готлиб сасла: «Уке, асаж! Тидӹ агыл!'
  
  
  Эдем доно пӓшӓ ӹштӓлтеш, стенӓ тервен йӓрнен шагалеш дӓ вуй. Мӹнь ужам, кыце цӹтӹрӹшӹ кид доно тӹдӹм изиш, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ тӹ годымок сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Вара тӹдӹ понгыжалт, манын ӹшке кидӹшкӹштӹ нӓлӹт. Кокшы доно вес тӹдӹ пакыла попаш, чӹдӹ дӓ кышты мары лу минут гӹц сӓрнӓлеш, дӓ тӹрвӹвлӓштӹ шачмы корнан пӹцкӓтӓ ӹвӹртен.
  
  
  «Тидӹ ли», - Готлиб пӹжгӓлтӓ. - «Безопасный Бомба».
  
  
  - Весӹштӹ гӹц ма хоук анжалда. Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. «Тидӹ мӹньӹн кӓпем у шукырак ылын», - манеш тӹдӹ. Капитан стӧл тервен йӓрнен шагалеш дӓ тӹдӹм когон шӱлӓлтӓ.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ йӹрӓш цаца.
  
  
  У Хоук сигаретӹм нӓлмӹ, пуалеш крӱгӓ шеклӓнӹдеок дӓ тӹдӹм чӱктӹш. Каю тӹдӹ тӓрвӓнӹ потолык якте, кынам тӹдӹ мӹнь вӹкем тӧр анжен. «Кӹзӹт, кынам тидӹм ӹштӓш, Ник, иктӹм веле ӹштӓш кодеш».
  
  
  Мыкик мӹнь. «Иуда», - манам мӹнь. «Тенге келесӓ лиэш гӹнь, сэр, яжон колта, маняры ӹлем».
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  Б пассажирвлӓм тыргыжланен тӹнӓм лиэш, мӓ яжон пӓшӓм ӹштӹмӹжӹ гишӓн таум ӹштем дӓ капитан бертольди. Паромвлӓжӹ, корабль веле толын ма, причал мӹнгеш колтен. « Леонардо» пырышы гавань, эртӹшӹ икманяр цӓш кодеш.
  
  
  Тидӹн паштек шукын ылыныт приказым пуэнӓм, капитан-лейтенант сир пашен толмым оролен, мам гӹц кышкы кеӓш хоук капитан советӓймем мидӓ. «Бенедикт нигышакенӓт ак ли», - доложаш Хоуку капитан-лейтенант. «Расследовани тӓ айда пакыла попа, но мӓ ӹняненнӓ дӓ тӹдӹ гӹц шӹлӓш кыргыжам, кынам пассажирвлӓм вес сир лӓктӹн».
  
  
  «Нимат лӱдте, - сылыкын келесӓ Хоук. «Пассажирвлӓм суматохышты, толаш цацем, ма нӹнӹ цилӓ яжон анжен практически ак ли ылмы. Да, конечны, тӹдӹ соок у сӹнвлӓм вашталтен кердӹдӓ ».
  
  
  «Шошым, ма тидӹ вӹкӹ ӹнянӹде кердӹнӹт», - манам мӹнь.
  
  
  Кепшылталте вӹц корабльым цӓш. Печать new york ӹнде ӧлицӓштет лӹм доно post вуйшамаквлӓм смелан ли. Дӓ тӹдӹ йӹр погынен шагалшы народ пристин; полици нӹнӹм цӓрӓш цаца. Фотограф репортажвлӓм дӓ цилӓ вӓре ӹлӓт.
  
  
  Вара ыраж мычаш тӹнгӓлтӹш дӓ офицер ылыда.
  
  
  «Тидӹ мӹнь ӹшкежӓт тидӹм ӹштӓш жеп гӹц яжорак ылам», - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  «Хорошо», - тӹдӹ келесӓ. - «Мӹлӓм кодаш бортш махань-тӹ жеп маныт, тӓ пӓледӓ, кышты мӹнь, тӹлӓт мӹнь керӓл».
  
  
  Корабль доно пассажирвлӓм высадка джина якте кодын. Нӓнгеем мӹнь тӹдӹм келесӓ дӓ таможньы пӧрт манын, тӹштӹ тӹдӹ кодеш.
  
  
  Хаосын сек кого пристин, ӹлӓш мӹнь пессимизм шижмӓшвлӓжӹ дӓ тидын шотышто, мӹнь мам монам Иуда.
  
  
  "Тӓлӓндӓ сагада коденӹт, тенге?" - Джин ядеш.
  
  
  «Уке, мӹнь весӹ кӹчӓлӓш пристин погыненӹт. Мӓ икӹжӓк-иктӹнӓм ямды гӹнь, лиймаш номерым снимая «Хилтон» дӓ тӹшӓк кодат, кӹзӹтшӹ гӹц уверӹм мӹньӹм ӹш ».
  
  
  «Хорошо», - келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹм шӹргӹштӹ шыпшалеш. - 'Шеклӓнӓш лиэш.'
  
  
  'Тӹньӹн ылын.'
  
  
  
  
  Ӓляклӹмӓш ярлалт репортёр пристин йӹр, полици дӓ ӹшке ви доно шӹкӓл шотыш тӹкӹлен вӓрештӹндӓ. Мӹнь шагалынам воктен эртен, кышты тенге шалгышы кок AX вес агентвлӓжӹ. Пассажирвлӓм дӓ икӓнӓ тӹдӹм пандашан нӹнӹлӓн пингӹдӹн кыча цӓрнӓ. Тӹдӹн докы талашен толын шагалеш дӓ мӹлӓм келесен, мӓ нӹнӹ тӹдӹлӓн агыл . Пандашан тӹнгеок лиэш.
  
  
  Эдем куд цӓш паштек мӹньӹм викок уж, мӓ нӹнӹ гӹц вален палубышты веле. Олмеш таможньы кен, тӹдӹ зданин мычашыжы якте эртен, кышты шалгет орол капка анзылны шалген . Мӹнь туп гӹц пӹтӓри веле тӹдӹм ужеш. Дӓ тӹ пандывлӓ доно яжон чиэн шӹнден кемӹ ылыныт. Ола тӹдӹлӓн чучын мӹнь пӓлем. Мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ у ӱпдӹмӹ кидӹм кычен, дипломат. Тидӹ кавашты кӹзӹтшӹ гань ӹнжӹ ли. Сумкым кидеш доно кӹлжӹм ак йӹр, тидӹ семӹнь ылеш кӹзӹт кид доно ӹштӹмӹ. Тенге , кыце мӹнь тӹдӹн паштек кеӓш тӓрвӓнӹш, тӹдӹ вуйжым сӓрӓлеш дӓ , мӹнь тӹдӹм лицӓжӹм ужын кердӹдӓ. Сӹнзӓлыкым тӹдӹ орл кечӹ дӓ, но тидӹ мӓ донна нимат ак ли ылмы вуйгалашка путыяш. Тидӹ иуда ылын. Мӹнь ужам, зданин мычашыжы тӹдӹ талаша. Ма лошты шукы эдем ылеш, мӹньӹм дӓ народ лодон эртен кеӓш вӓрештеш. Мӹнь олен эртен , эртен дӓ кынам мӹнь, Иуда капка улы уже. Вильгельмина шуен дӓ мӹнь кыргыжам годым, мӹнь ужам, кыце тыды эртыш ороллан дӓ капка гач шалгымаш.
  
  
  Кынам мӹнь миэм, Иуда сӹнзӓ гӹц шӹльӹ. Оролжы, ял вӹкӹ кӹньӹл, анжа: мӹньӹм шагалтынежӹ ыльы, но мӹнь сӹгӹрӓл колта, кӱвлӓ мӹнь, капка гач кеӓ дӓ кыргыжаш тӹнгӓлеш. Припарковывать рӓдӹ машинӓ сӓрнӓльӹ , таксим мӹньӹм ӱжӓш толын. Шайыл иуда гач мӹнь окняшкы анжем.
  
  
  Мӹньӹм шырал «люгер» мотоциклым докы кыргыж кобурам дӓ тӹштӹ шалгенӹт. Ӱпӓн группыш йӹгӹре ылеш ӹрвезӹ эдем, мӹнь шанымем доно, мӓ нӹнӹ халык мотоцикл гӹц иктӹжӹ. Мӹньӹм анжал дӓ ужаш манын, сравачшы замок чӱктӹ. Тӧршталте мӹньӹ ӓнгӹр. Тидӹ кого лимӹкӹжӓт, «Хонда», когогорным ӹштӓш сӧрӓ, дӓ уандараш мотор юкым лыктеш. "Шӓлӓ!" - ӱрлӓлтӓш гӹц ик ӹрвезӹ эдем.
  
  
  "Мӹнь тӹ жепӹн веле одалживать!" - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ ответым. Такси гӹц матери гишӓн мӹнь вӓрешем шӹнзӹт дӓ тоже кыдалыт.
  
  
  Кынам мӹнь тӱгӹ лӓктеш, мӹнь гӹцем веле сӓренӹт таксим кок кварталым налево. Движенин мӹнь гач эртен. Таксим мӹнь шанаш тӹнгӓлӹт дӓ эртӹш, тӹдӹ мӓ светофоржы кычен кердӹн. Вара йошкар таксим эртен соты тӹнгӓлӹн. Оксавлӓжӹ арашты водитель Иуда пуа гӹнят, тӹдӹн вуйжы докы ик мӹнер пистолетым. Когогорны гӹц ылам ма лу минутышты, сенькӹштӹ аэропортшы международный Кеннедим . Такси гӹц ӧрдӹжӹштӹ мылам корным, но мӹнь шаналтышым, вӓрвлӓш вӓрештӓш манын келеш. Мӹнь ам пӓлӹ, кыце кердеш ыльы Иуда самолётышты шӹнзем, аэропортышты мӹньӹм тӹдӹ манын ак покты.
  
  
  Мӹнь тӧр ылеш. Кынам сӓрнальым мӹньы доно мӹнь докы лишемдӓш цацымыла лоштыш дӓ шоссе вокзал здани такси гӹц , у сӓрӓлтӹшвлӓм темӓш лӓктӹш, тӧр велосипедист сӹсӹрген дӓ мӹнь.
  
  
  Цашешна, валышат мӹньжӹ воленат, кого тӹшкӓвлӓ шӱмӓнгӹн, дӓ мӹнь кӓкӓ веле ылын, кышкед кӓкӓ дӓ костюмжы. Мотоциклым ак ли ылмы у дӓ кычылтмы. Тӱлӓт дӓ вара мӹнь хозажын ял кеӓш решен аэропортшы тышкалтышым. Машинӓвлӓм цилӓ эртен мӹньӹм шагалтынежӹ ыльы, но нӹнӓт у автостопщик ин нӓлӹн .
  
  
  Остаткаэш мӹнь грузовик погалтен, 45 минут аэропортшы гач толын дӓ мам вара минимум Иуда .
  
  
  Справка виктӓлтӓ дӓ цаклен, тидӹ гишӓн вескид рейс лектын дюжина ыльы вадеш. Нӹнӹ логӹц ик рейс am pan рим гӹц ылын. Дӓ, минут мары остатка сирӓлтделда. Бенедикт ик мистер.
  
  
  Мӹнь ядам. - «Тӹдӹ эчеӓт мӹнь якте шон кердӹн ма?».
  
  
  Мары сӓрнӓлӹн, расписани рейс тергӓ, а вара цӓшӹш анжалеш. «Уке, - тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Лу минутышты самолет чонгештӓ. Ровно расписани доно жеп.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  12 главы
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ынгылдӓраш лиэш, мӹнгеш ри ма гӹц пасна иуда юватылмаш чонгештӓ. Тӹштӹ тӹдӹн гӹц мӹндӹрнӹ ылыныт, ӹшке штаб-квартирӹштӹжӹ фарелли бандитвлӓ доно да. Тӹдӹ, векӓт, пӓлӹ агыл, мам тӹдӹн важвлӓжӹ сицилия комплекс мон.
  
  
  Вес вес рейс веле римышты ирок чонгештен. Лондон пелӓк самолет ылмым цӓшӹш анж, а вара рейс римышты, тенгеок мӓ докына ир толыныт ылын ма, иктӓ ик цӓш паштек иуда шӹцмӹлӓ .
  
  
  Мӹнь звонялам Джин, такси гӹц нӓлмӹ дӓ тӹдӹм самолетеш Хилтон, нал мылам билетым кӹзӹт мӓмнӓн. Мӹнь ылынам, манын мӹнь тӹдӹлӓн ылыт, седӹндон мӓ тӹдӹ тенге яжон пӓлен Джованни Фарелли. Мӹнь звонялам дӓ йомдарымаш иуда извиняялтеш Хоуку годым , тӹдӹ келесен: «ма вара, тӹдӹ рим моаш лиэш куштылгы. Но ӓшӹндӓрӓш, тӹдӹ шӹлӓш гӹнь, детонатор кодеш ».
  
  
  «Мам мӹнь доно кӹлдӓлтшӹ римышты ылшы ӓль Интерпол полици, тӹдӹм нӓлӹнӓт кердеш, нӹнӹм анжаш манын, тӹ годымок воленат?»
  
  
  «Уке, - келесӓ Хоук. Цаштыра тӹдӹн юкеш тӹдӹ ылеш, утла юкын, тӹдӹ кынамжы нӹнӹм кычылтыт. - «Тӹдӹ хватедӓ гӹнь, полици, тӓмдӓн пӓлӹмӹ лин кердӹт. Ник, мӹнь тӹдӹм ужынам, коленӓт-кыце тӹнь ӹшке предлагаем.
  
  
  И ӧрӹм мӹнь, тидӹм колам.
  
  
  Тӹ жепӹн, мам кузен, ял корны доно шукырак ылыт да кочкаш джина ма вильым. Мӹньӹм пыт амаленӹт, но кӓнӹшӹш ситӓ, манын, ӹшке корныжы. Джин кыце тетявлӓн амалаш.
  
  
  Лондон паштек кӓндӓкш цӓш ванжа дӓ тӧрӧк дӓ куштылгынок йӹле римӹш толшывлӓн. Ирок кечӹ пӹлӓн агыл. Мӹнь квартир пумы адрес таксист, Джин тӹдӹ мӹньӹм пуш. Фарелли ӹдӹрӓмӓш ӹшке тӹшкӹ пыртен, джина дӓ келесӓш, мам ӹштендӓ тӹдӹ кынамжы вес сӓндӓлӹквлӓ цуцам тӹдӹ кычылтмы босс доно вӓшлимӓш. Полици ӹлӹмӹ квартиры гишӓн ам пӓлӹ, но мӹлӓм чучеш, Иуда пӓлен . Тӹнӓм тӹдӹлӓн шӹцмӹ фарелли паштекрӓк звоняш ылын гӹнь , тӹдӹлӓн келесӹмлӓ ылын, мам сицилия небезопасный кеӓ . Тенгелӓ, решӹмӹ нӹнӹ кердӹт, мӓ сек вӓржӹ гӹцӓт ти квартир, дӓ отношенивлӓ векӓт, тӹштӹ мӓ нӹнӹм встречаем, умбакыже план ланзылымаш .
  
  
  Квартиран томам анзылны мӓнмӓм цӓш нӓрӹ ай-шӹцмӹжӹ паштек шагалыт. Мам ӹнде пыра погынен шагалевӹ, кынам мӹнь гӹцем юкым колеш - шайылны лык.
  
  
  «Тӹнӓм ладнанок сӹнзӓэм», - манам мӹнь Джин.
  
  
  Кыргыжам дӓ пӧрт оголыш мӹнь ужам, кыце шин ӧрдӹжӹш амаса докы миӓ дӓ кок мары lancia гӹц лӓктӹн, корны гач припарковывать. Ик кок кӱкшӹ ылеш, яклака Фарелли, а весӹжӹ - Иуда костюм постол колен . Маскировко тӹдӹ гӹц пасна ылын, но цилӓнӓт пандыштым кӹшкӓт намалеш.
  
  
  Перем трӱкок решен. Мӹнь Вильгельмина лыктын. «Тидӹ ситӓ, - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ. «Рим - цӓрнӹ остатка йӹлмӹштӹ».
  
  
  Среагировать тӹдӹ когон йӹле, маняры мӹнь шанем. Кынам мӹнь лӱдӓм, машинӓ докы тӹдӹ кыргыж. Вильгельмина шелӹшт пуэвӹ, но мӹнь промахиваться, дӓ пульы тӹ гишӓн викок брусчатка керӹлтӹнӹт. Мӹнь эче ик гӓнӓ лӱэн, бампер вӓрештмӹ гӹц, тӹдӹм паштек машинӓвлӓ да шӹлеш.
  
  
  'Шудемӓ!' - Мӹнь попалта.
  
  
  Вара Фарелли лӱэн. Пульы пашкуды пӧрт лектын. Мӹнь шӹлмӹ вӓрем улы, кынам тӹдӹ угӹц шелӹн, дӓ шушыржы кидшӹм шалахайышкыла кемӹк шелӹн тӱлӓ. Вес машинӓ дон мӹнь ужам, кыце амаса пачылтеш, дӓ мӹньӹм п нӓлмӹ лиӓш ӹнжӹ ли манын, мӹнь пумы фарелли вӓрештӹндӓ .
  
  
  Джин мӹлӓнем трӱк юкым колеш. Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. - "Лулӹт, Ник!" "Тӹдӹн лӱдӹш лул!"
  
  
  Тӹдӹ паштек тӹшлен, кыце Фарелли джин докыла сӓрнӓлӹн, мӹнь ӓшӹндӓрем, тӹдӹ мӓ тӹдӹн енгӓт улы. Тӹ годымок уж, ик выртеш тӹдӹ когон шӹдешкен. Тидӹн вӹкӹ лӱэн колта дӓ тӹдӹлӓн тамаш. Пульы тӹдӹн эртӹшӹ икманяр дюйм.
  
  
  Вашеш тыл мӹнь пачым. Лӱмӹ юкеш пӹтӓриш вӓрештӹндӓ Фарелли стеня сага кок тӹдӹ шӱм вӓрештӹндӓ. Тротуар цӹтӹрӓ дӓ тӹдӹм шупшылалташ шӓпненыт.
  
  
  Кок пульы, чонгештен гӹц машинӓ, ял доны мӹнь шишкалта. Урмыжалеш выртеш мотор ӓй -, шо дӓ ӓнгӹсӹр гӹц иуда вӱдурем шынгалтым. Машинӓ луӓш мӹнь, но толькы мӹнь шайыл окням пыдыртен кердеш.
  
  
  'Шотыш тӹнь?' - мӹнь ядам Джин.
  
  
  Тенгеок "дӓ".'
  
  
  Тӹштӹ ӹшке квартирыш толаш дӓ коден, - мыньжӹ келесӹшӹм. «Вара мӹнь тӓ докыда толынам».
  
  
  Тӹдӹн ваштареш пелештӓ ылын, но мӹнь уже alfa romeo 2000 докы кыргыжеш, тӹдӹм припарковывать тротуарыш. Тӹдӹм срален шӹндӹмӹ ак ли. Ваштыр чӱктӓт мотор завоялты, дӓ мӹнь иуда паштек машинӓвлӓ тӹргештӓ.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем кок кварталым утым. Кужы корны тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ тура вургымла кварталыштыжы мӹнь, мӹнь гӹц шӹлӓш цацышым. Шайыл араваш дӓ мӹнь леведӹш доно итӹрӓ цум пробуксовка сӓрӓлтӹшӹмӓт эртенӓ . Вӱдурем анзылны сӓрнӓл мӹнь изиш иуда шол, зонда промышленный тӹдӹн докы нӓнгеӓ. Вӹц минут машинӓ изиш дӓ карангынам ак лӱдӹктӓ ма кок полдюжины ялешкӹ. Иуда шӹдӹрненӓм ак Но, дӓ мӹнь тоже. Ма гӹнь, когогорны мычкы кенӓ ыльы, «Альфа» тӹдӹ поктен колтеннӓ ылын , но техень йӧн доно икань ылеш годым машинӓм видӹшӹ скорость ганьок, ынгылен дӓ тидӹм иуда.
  
  
  Иуда гач ӹшке инициативӹм эче вӹц минут нӓлӹн, тӹдӹ ямын дӓ мӹнь. Но кынам сӓрнальым мӹньы склад огол шайыц, мӹнь амаса пачмы асфальт доно машинӓм ужым. Тормыжлымы цуг мӹньӹм, тӹргештен шуен дӓ «люгер». Иуда ак ли ылмы нигышты. Шаналта мӹнь складвлӓм вӹкӹ анжалеш дӓ, тӹдӹм тӹшкӹ пыраш ак ли. Тӹдӹн докы мӹнь кен, мӹнь люкым годым сӹнзӓшкет кенвазы. Ямаквлӓ нимат ак ылшывлӓ тидӹ верц, исключени гӹнь, мӓ тӹдӹн вӹкӹлӓ кымык ли. Тӹдӹ мӹнь докем лишемӹ дӓ левӓш вӹкӹ тӹшлӓлтенрӓк анжалеш . Кӹшкӓр рокым урда кишӓвлӓм коден. Мӹнь колыштам дӓ пӱгӹнӓлӹн. Мынь раскыдын ял юкым колеш. Мутат уке, тидӹ Иуда ашкыл ылын.
  
  
  Ӹшке гӹнят, тӹдӹ мӹнь йойланенӓм ӧрӹнӓ. Кидӹн дӓ слабка здорова искусственный гӹнят, тидӹ ышан эдем ыльы, ӹрвӹж гань пресловутый. Мӹнь люкым дӓ йӹле вален шон, кымшы покаеш кашташ мӹнь лакееш ак касайы металлвлӓ ташкалтыш каталан. Мӹнь йӹрем пышарен тура кузымаш. Техень тондон пӹтен парат, келгӹ йӓмӹшкӹ вален дӓ большы мӹнь, ш тӹнӓрӹ лиэш. Мӹнь пӹцкемӹш крисвлӓм шарканье мӹньӹм шырал колта. Иуда кыргыжына гӹнь, кымдан пайдаланымы вӓпш канал важвлӓжӹ дон ванжаквлӓм, Рим канализационный системӹм ӹштӹмӓш, шансвлӓ яжо улы, тӹдӹ нигынамат мӹньӹм ак мо.
  
  
  Дӓ тидӹ лиэш пӹтӓртӹш, ма мӹнь ылам.
  
  
  Тӹдӹн доны мӹнь гӹц ниагарский водопад йыжненӹт. Но мӹньӹм ак ли ылмы тыды ынде ытлышым, кӹзӹт, кынам тидӹ лин веле мӓ лоштына ик-кок мары. Мӹнь йӹлерӓк дӓ ташкалтыш мычкы вала ньымыр металлым шукемдӓш левед шӹнден, риснен.
  
  
  Кынам мӹнь пындаш остатка шон, керек кӱ мӹлӓмӓт изиш вӓрештеш. Тошты вӹд тьырге олен дӓ кӱн шӹртӹ доно лявӹрӓм ӱпшӓ. Цӹтӹ пышартыш нӓрӹ ылын, южым шӱлӓлтен лиэш мӓ чуть веле ылын.
  
  
  Кружокыш слабкаракын сотем, мӹнь гӹцем келеш урын вазаш, спектакльым иктӓ пумы. Ӹмӹлеш семӹнь мӹнь тӓрвӓнӹ ш дӓ колышташ смоль шалга. У вара мӹнь тидӹм колын, о вӓшкем юк, мӹнь иктӓ шӱдӹ пӹцкемӹш вургымла гӹц яр ярдым пӓлемдӓлтеш.
  
  
  Вильгельмина кидӹштӹ киӓ. Мӹньӹнӓт лаплаэм пӹцкӓтӓ дӓ ӱлӹкӹ иуда пӹцкемӹшӹшкӹ кеем.
  
  
  Пын шокшы ялвлӓэм мӹньӹм хӓдӹр тӹкӓлеш. Мӹньӹм сӹгӹрӓл ӹш доно изиэмӹн, но юкшы гӹц шеклӓнӓл, крисвлӓ цум кынам мӹнь, изи дӓ кӹдӓлӓш дон систал доно лӓктеш. Темп палшен нелӹ ылын гӹнят, хоть ма дӓ начкы лиэш яклака у дон тошты рехень, кӱ выветривать.
  
  
  Лапкашты тӹшкӹ доно кечӓлтӹнӹт шинчадыме кого капшангывлӓ. Мӹнь ӧрӹм ат ыл ылгецӹ, цӓрӓгеквлӓ дӓ ӱжеш . Ньымыр вӓре капаен, дӓ пӹцкӓтӓ ю темӓш ылын. Но вет техень пеле ак пӹзӹрен, кыце Иуда.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь ял юк тырлен шагалевӹ. Мам-гӹнят мӹнь блестывать анзылны пӹцкемӹшӹштӹ. Мӹньӹм кычыш дӓ шӱлӹшӹм стеня сага пӹзӹргӓт. Но йӹлерӓк мӹндӹркӹ иуда вара, кидӹшкӹжӹ дӓ тӹдӹн паштек мӹнь вильгельмина.
  
  
  Кынам сӓрнальым мӹньы огол шайыц, мӹньӹм трӱк цым ӹштӹктӓт, дӓ мӹнь цуц ак канализаций равновесижӹм ямден кенвазы. Мӹнь кӱшнӹ пульывлӓ шишкаш келеш, дӓ мӹнь эче колынам, кыце акшаклен Иуда. Тӹдӹм мӹнь изиш размер канализационный пӹчмӹ паштек, коридор пӹцкемӹш, утла когон изи, иктӓ мон.
  
  
  Сарай огол тӹдӹ у, мӹлӓм тамалан дӓ шелӹшт пуэвӹ. Пульы попаза оголыш кужы дӓ карангынам. Промахиваться Иуда паштек кыргыжеш дӓ мӹнь, мӹнь тӹдӹм п шотыш деч ончыч эртен кердеш ыльы .
  
  
  Ти мадышышты классический котилӓ-каляла. Тӹдӹн каждый движеништӹжӹ гамбит тӹнӓм мӹнь келесӹшӹм. Но кынам мӹнь гӹцем оголым сӓрнӓлӹт, тӹдӹм ак ли ылмы нигышты. У ӓнгӓт ак сточный тидӹ вӹд. Нӓрӹ кӱкшӹ ылын дӓ пыш ак ли. Пӹтӓриш тидӓт мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш. Но йӹле мӹнь причиным моаш, ныным айырен иуда тидӹ ӧлицӓ мычкы изи ыражвлӓ. У стеняштӹ ыражвлӓ, каля сӹнзӓлыкым тӹдӹ питӹрӹмӹ лин. Тидӹ люкым ыштымымак ылын. Мӹнь шагалынам, юкым колыштын дӓ колыштмы вес ыражыш вел. Вара пыра.
  
  
  Мӹнь ӹнде тӧр шалген кердӹн. Тоннель мӹнь, тӧр темӓш кужы дӓ тӹрлӹ. Тӹштӹ мӹнь яктеок шалгыделам, мӹлӓм колмы юк мӹндӹрнӹ. Видимо, пӓлем дӓ тидӹ гӹц тӹдӹ кычылтмы канализаций иуда шаны, мӹнь гӹц ытлаш манын. Мӹнь шукым пӓлен, кыце тидӹ шанат тӹдӹм ӹштӓт. Ончык лектын, соты дӓ ӹмӹлкӓвлӓ иуда утым мӹнь. Мӹнь кок гӓнӓ лӱэн колтыш. Мӹнь шокшы шӱтӓш практически ик пульы. Опасныеш ӹнде гӹц пӹцкемӹш.
  
  
  Тол мынь докем ыраж сотемдӓренӹт. Тӹдӹ яктеӓт шоныт, ужыт, мӹнь тоннель изи кӹдежӹшкӹ пырыш, кым кечӹ вылткен. Мӹнь ӱмылкам. Ӹнде мӹнь пӓлӹшӹ, кышты ма. Стеняштӹ иктӓ лу эдем нишо вӹцлӹ киӓ, кӱшӹцӹн вуйгалашка погымы ылыныт, дӓ нӹнӹ мӹньӹм сылыкынрак анжа. Иуда катакомбо кандаш мӹнь, халавлӓ тоннель лӹвӓкӹ, кышты христиан индырыш пӹтӓриш гӹц шӹлеш. Мӹнь техень выводыш толмыжы, Святой Калликст катакомбо ма тидӹ ылеш, весӹ э катакомбо рим гӹц пӓлен нӓлынӓ. Валгыды тиштӹ ылын гӹнят, тидӹ вӓрӹштӹш спискӹштӹ турист ак ли.
  
  
  Иуда гач эртен дӓ мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ. У пӹцкемӹш лиэш, хотя вылткен тӹштӹ дӓ тиштӹ кечӹ . Ӹнде мӹнь колынам, кыце нелӹ-нелӹн шӱлӓлтен Иуда, анжыкташ манын, лӹвӹжгӓ. Мӹнь шотлаш манын, шукы жеп шукы эртен годым, тӹдӹн кыце инсулин уколымат ӹштен, малын погонвлӓэт дӓ тӹдӹм метаболизм пыдыртымы. Тӹдӹ кӱ ылмым ак виктӓлтӹш. Но мӹньӹм ак шо, тӹ точкавлӓ якте шоаш манын, тӹдӹм туриствлӓлӓн ылшы кышты ала доно ярла . Мӹнь темп виӓнгдӹжӹ.
  
  
  Кокшы кӹдежӹштӹшӹ светӹм гӹц мӹнь техеньвлӓ шукынок ак пыры, дӓ ик гань. Иуда мӹнь ужам, дӓ комнатыш пырен кеӓ. Пӹтӓриш кӹдеж дӓ кыце, стеня сага киӓ вуйгалашка ора лоцашты лӱдӓм. Мӹнь кӹдеж гӹц корнеш ылын, кынам ӹшкӹмжӹн нелӹн шӱлӹмӹжӹ вургымла гӹц колен.
  
  
  Мӹнь йӹлерӓк сӓрнӓл. Иуда тервен йӓрнен кукшы оран, лу роэн. Тӹдӹ ломыж цӹреӓн ылын-сур дӓ пӱжӓлтмӹ. Ай - лу дон каваштыжы доно , а тӹ полкышты гань ылшы кого шоягорка шоягорка , шукы вуй эдем ӹлен. Перви тӹдӹ тӧр эдем ылам, но тӹдӹм ӹнде гротескный лӱдӹктен.
  
  
  Нерегулярно тӹ шӱлӹшӹм, кожгыкте. Тӹдӹ шонгеш ӱл тӹрвӹжӹ пачаш лиэш. Револьверӹштӹм кидешӹшток кычен, тӹдӹ кӹтӹкемден Smith & Magnum .44 Wesson. Вӓрештӹндӓ гӹнь тӹдӹ гӹц мӹнь тӹдӹ ылам, пиш йӹле мӹнь ылам катакомбо останки молывлӓ докы ушненӹт.
  
  
  Шангысы тӹдӹм ваштылыныт, вес покаш ходдон мӹнь ӹшкежӹ шаналтышым. Выкатиться гӹц тӹдӹм ваштылыныт, окня дон семӹнь шаргӱ; парня мычашвлӓжӹдон тӹдӹн цӹтӹрӓлт цӱӓ-цӱӓ пуйо раведӹлӓш тӹнгӓлевӹ. Шӹштӹ яклака дӓ револьвер кидшӹ доно вургымла ылын .
  
  
  «Мӹнь кердӓм остатка ӹнде тӹньӹм пушташ, Картер», - тӹдӹ-турек.
  
  
  Мӱлӓндӹ лоштыш мӹнь лу дӓ цым воленат, кыды, кыце мӹнь шижӹнӓм, мӹньӹм шырал шелдӓ. Револьвер ӱрлӓлтӓш Иуда - миля дон промахиваться. Виктен дӓ мӹнь кӹньӹльӹм «люгер» тӹдӹ онгыштыжы. Мӹньӹн парнявлӓэм спусковой ӓнгӹрвлӓ, но мӹньӹм ак шел.
  
  
  Револьверӹштӹм кидешӹшток ӹшке лоштышты гӹц пылвуй кенвазы дӓ у лу Иуда пуртенна. Самынь тӹ шӹргӹ ылын, сӹнзӓ остекленеть. Тӹшкӹ пӹтӹшӹ кого ик выртеш пишок чучы, а вара трӱкок цӓрнен. Тӹдӹн кӓпшӹ чӹмӓлтӹм, тӹдӹн кид дон револьвер гӹц йоген. Варажы тӹ гишӓн сепнӹшӹ стеня вуйым - пачым сӹнзӓштӹ тӹдӹ кымдан комы диабетический ылын.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ нӹнӹн докы миӓ. Тӹ жепӹн, кынам мӹнь тӹдӹн вӹкӹ пӱгӹнӓлеш, тӹдӹ трӱк шупшылалташ тӹлненӹт дӓ кап-кыллан. Мӹнь тӹдӹм ниӓлтӓ, вӹршӓрем. Выршаржы ак ли.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм, цикен «люгер» анжалда кобурам дӓ лу лӱмын чия лоштыш цӓрӓ. Иуда колыт ылын, безопасностьышты ӹлӓш ядерный детонатор секрет, дӓ соты кечӹ мӹнь ойхырем.
  
  
  Катакомбо гач кен дӓ тӹштӹ мӹнь кӓпӹн сотын пырымы амаса докы тоннель кодеш. Иуда моаш лиэш, кӹзӹтшӹ гань ак ли ылмы тоннель вес ти лӱӓт. Тӹшкӹ тӹдӹн ылшы ат мошты гӹнь, выргем кыце тӹдӹ шӱмӹм, тӹдӹ ирок останки христиан семӹнь анжаш лиэш ылын. Тишкӹ шукым шаныдеок мӹнь цуц-цуц ш юмор, турист семӹнь группыш вӓрештеш, амаса докы кеӓ.
  
  
  Мӹнь гид итальян анжалда. Тӹдӹ келесӓ. - 'А ну, давай!' - Компания доно тӓ кодеш, синьора! Цилӓ пӹтен ганьок ыльы ».
  
  
  Мӹнь анзылнемок тӹдӹ соты ашкедеш дӓ ма докы ушненӹт. «Простьы, - мӹнь келесенӓт гид. «Ситӓ, мӹнь лӱдӹн сцена кычен».
  
  
  Гид йӹрӓлтӓ. - «Анзылны эчеӓт худа, синьора».
  
  
  И дӓ заданивлӓм гишӓн мӹнь тумает, тӹдӹм мӹнь эче келесен, мӹнь ял ӹлӹмӓш доно ылмы кеӓт гӹнь. «Мӹнь ӹнянем, тӓмдӓн роды ма, тӹнь пророк Нострадамус», - манам мӹнь.
  
  
  Йӱлдӓлӹнӓт, шутядон тӹдӹ ак ынгылы.
  
  
  Тидӹ но мӹньӹм ак тыргыжландары. Векӓт, ик келесӓш лиэш ылын: Иуда колта ыльы. Иктӓт ак пӓлӹ, пакыла выченӓт ма мӹньӹм. Седындон ты вӓр, анзыкылашы гишӓн шанеп манын, мӹнь кӹзӹт мӹнгеш толеш, тиштӹ дӓ кӹзӹт. Джин гишӓн шаналташат мӹлӓм тӹнгӓлӹн дӓ вара йӹрӓлтен колта. Шри эн сай, махань веле ынгылаш лиэш.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Книгӓ гишӓн:
  
  
  
  
  
  Кыце техень кердеш? Ядыштеш пӓшӓвлӓ вычымы ылыт годымок документвлӓштӹ ватиканышты рутинный савалташ картер музей шӹлтевӹ . Ти цельӹм чучтелыт случайный этрусский вазын миӓт.
  
  
  Но делажы тӹдӹ воксеок агыл пӓшӓм ник картер дӓ, варажы кыце пӓленӓ, кынам документвлӓм анжаш картер мон. Вет тӹдӹ вычымы жепӹн тӹдӹ искусствын высокопрофессиональный шолыштмаш произведенивла ылыт пӓлдӹртен.
  
  
  Кыце дӓ сӹлнӹ ӓкшӹ, тӹдӹм шотеш вазын этрусский, ямеш окня вашт иктӹ паштек весӹ , тӧрӧк шукердшен картер ӹшкӹмжӹн тышманвлӓм лицӓшкӹ анжал - Иуда.
  
  
  Тидӹ документвлӓ гӹц ыштен кертын Иуда большы лудӹнӓм омыныштыжы ӹшкӹмжӹм доно вӓк кердеш ...э представляйӹмӹ хок картер
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Кобра знакым
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  
  Кобра знакым
  
  
  сарай левӓш Шкловский
  
  
  шарнымаш колышы эргӹвлӓжӹ Антон лӹмдӓлтӹн.
  
  
  Тӹнг герой:
  
  
  КАРТЕР НИК
  
  
  псевдоним N3 агентвлӓжӹ AX
  
  
  "ШИВА"
  
  
  организацим вуйлатышы "Кобра"
  
  
  АШОК АНАНД
  
  
  служба агентвлӓжӹ секретный индийский
  
  
  ПУРАН ДАСС
  
  
  вуйым-индийский служба секретный
  
  
  НИРАД дӓ РАНДЖИТ
  
  
  организацин членжы "Кобра"
  
  
  РИВА СИНГХ
  
  
  ӹдӹр Шива
  
  
  
  1
  
  
  Тӹдӹ тувырген ӧндал, пышкыды дӓ нечкӹ, тӹрӹс теш дӓ пуаш сарвала. Техень ӹдӹрӓмӓш ылын мӹнь шагалынам, кыце Рива. Ш ӹргӹш тӹ шӧртньӹ ӱпем ӹмӹлеш мадыт; мӹнь выртеш каеш, мӓ кидӹшкӹнӓ кычаш мӹнь шанымашыжы шокталтын. Комнатышты пӹцкемӹш ылын, мӹнь ставень сӓкенӹт. Дӓ, цӓшешнӓ, йыд лиймаш системыш шокшы ылын кондиционирование воздух Нью-Дели.
  
  
  — Малын мӹнь тӹлӓт ам келесӹ, — Рива пӹжгӓлтӓ. Тӹдӹн пышкыды, шӱм шокшы тырвӹвлӓ лошты мӹнь лакееш тӹкӓлеш дӓ пулышышкыжы шӹмӓн, тӹдӹ кидшӹм онг тервенжӹ пӹзӹрген.
  
  
  Шӹргӹштӹ мӹнь тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ тӹдӹн тӹрвӹжӹм линия анжалда. Лепкӓжӹм кыптырта, тӹдӹм ылеш, шӹргӹ дон ӹдӹрӓмӓш туркавлӓ, весӹ нӓлмӹ тыменьшӹ,... ӹдӹрӓмӓш ты ма ылын, кыдывлӓ тетя ылын. - Ма, Рива? – мӹнь ядам, тӹдӹн мӹшкӹр мычкы парнявлӓ мычаштат пышкыды каваштым ӹштен.
  
  
  - Малын тӹнь тольыц тишкӹ, Ник? Тӹдӹ карангеш, кӹпцӹкӹштӹ вуйым валтышым. Веер тканьым ӹштат кӹпцӹквлӓм кужы ӱпшӹм ошӹш ши гань, сергӓвлӓм, тӹдӹн доно ӹштендӓ тӹдӹ черташкы лицӓ лицӓ... сергӓвлӓм, ӹнянӹдӹмӓш кӧргӹштӹжӹ ынгылаш дӓ лашаш минутынжы тидӹ пӓлдӹртӓ.
  
  
  — А мӹнь тӹлӓт попышым, — мӹлӓнем попевӹ, терпеливым дӓ сарвален шокташ цацен. - Ситӓ от фирмы мӹнь принимаенӓм, мӹньӹн колтен. Тканьвла, парсын, шамакет... парча, весӹ. Цилӓ, мам тидӹ шулды эл шалга ылын, кышты-гӹнят эче.
  
  
  Конечно, шайыштам мӹнь. Конечно, Рива мӹнь келесен ам керд, мӹнь техень кужы. Годым хоть-махань, махань айыртем улы? Ӹдӹр ушымы нимахань ӓмӓлжӓт ылде, тӹдӹ пачеш дӓ йылатен леведӓт мӹньӹм, мӹньӹм Картер Савалташ, агентвлӓжӹ AX, кӹзӹтшӹ жепӹн ӹштӹмӹ мисси Нью-Дели.
  
  
  Ирок мӹнь толшывлӓ ти вадышты рейс Air-India. Пӹтӓртӹш эдем, вычымыла мӹнь нӹнӹм встречаем, рива ӹдӹрӓмӓш гань ылын, поран ӧрӓм, кыды ӹнянен ак керд ик мары. Отельӹш тӹдӹ барвлӓштӹ шӹнзен, кынам мӹнь гӹцем купани бассейнӹш пӧртӹлӹнӹт. Фигурывлӓ гӹц тӹдӹм пӹтӹрен идеальный лин сари шим кловой; шудымы тенге мӓлӓннӓ пӹтӓрижок ши дон производство физический анжалда. Вара ышке шамакнам ик вес лӓкмӹ паштек, мӹнь дӓ, ти шамым ак пыры ганьок, тӹдӹ кечӹвӓл уж.
  
  
  Чанакьяпури кен мам француз ресторан, йошкар-олашты центр оазис ш пӹцкӓтӓ. Тидӹ тӹдӹ ылеш ӹняндӓрӓ дӓ йыд пырля эртӓрӓш йӧн кымылангдаш.
  
  
  Кыце мӹнь шукы стараен ужын ӹш вӓрешт, тӹдӹ манын ӹняндӓрӹнежӹ.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓжӹм, ӱ дӓ йӹлгӹжшӹ, кыце тӹдӹлӓн ӱпшӹм, раскыдын попа. Конечно, ядмашем улы, ӹфӹлӹ... практикӹштӹ молнамшы шамаквлӓ шактат. Прелюдия йыд докы кымылын дӓ яратен.
  
  
  
  Утыдон, манын Нью-мӹнь анжыктем Дели (дӓ AX) гораздо шукыракым Рива Сингх. Индий хоук колтымы ылын, дӓ мӹнь шижеш гӹнят, ти затея отчаянный ма, ак ли ылмы тьотям сарвала. - Нимат уке, но изиш мам анжыкта, эдем ма тидӹ ылын! - мӹнь анжыктем.
  
  
  — Тӹнге тӹш чонгештен кого ӓмӓл, Ник, — келесӓ Хоук игылтмашан доно ваштылеш. - Пачангат дӓ бунт - тидӹ анжыкта, тенгеок? Калькутта полуанархия состояништӹ ылеш. Кӱн оружи снабжаят бунтовщик А? Боеприпасвлӓ ак пушӓнгӹ кушкеш гӹнь, пӹсӹ ылеш.
  
  
  «Ти проблемӹвлӓм правительствыжы безопасностьышты индийский кӧргӹжӹ», — мӹнь ваштареш ылыныт.
  
  
  - Тӧр. Совершенны верны. Цӹлт мӹнь согласын ылам. Лачокшым гӹнь, бунт ылын дӓ тидӹ беспорядкывлӓ веле ылеш, тидӹ ак кел ылын, Ник.
  
  
  - Ма тӹнӓмжӹ?
  
  
  - Тидӹ вӹкӹ анжалда. - Тӹдӹм тодылам пумага листӹм мӹлӓм виктӓлтӹш. - Тидӹ ынгылаш литӹмӹ гишӓн кого эдемвлӓн шайышташ мӓмнӓн, тӓмдӓн, мистер "Шива"... возможно, тагыце-ӓнят тӹтӹрӓн тӹдӹ шӹренжок, тӓнгвлӓ мӓ лачокшымок ылына. Нерраж йылатышы качы шӹкш тӹдӹ мӹнь сигаретӹм, пӧкенӹш ванжаш дӓ мӹнь мӹндӹр манын, документӹштӹ лыдшы.
  
  
  Театр гишӓн статьяштыжы мӹньӹм пуштын ылшы лудмеке, сӓй, мам ӹштендӓ Хоук.
  
  
  Пыльгыжме доно Начальник цаклен. - Кыце ужына, ти лявӹрӓн пӓшӓм, келшӹделам?
  
  
  - Мӹнь келесенӓт лявӹрӓн ылын.
  
  
  - Молодец, келесӓт сӓй, Ник. Мӓмнӓн халык погынен кандыштын героин ушымы штатвлӓжӹ-миллион сырец доллареш лӱдӓм. Но, кыце тӹньӹм ужам, тидӹ эн кугу элемент ижӹ. Наркотик тидӹ веле ылын ылгецӹ, кӱ звоня ыльы, мӹнь иктӓ-весӹ. Но тӹнӓмжӓт мӹнь гишӓн шая кеӓ годым веле тидӹ цилӓ мир вӹлнӹ тыр...... международный тӓлӓндӓ ӹнянӓ дӓ дипломатий задачыжым обязуйы.
  
  
  Мыкик мӹнь, ышмам пачы ижӹ.
  
  
  Документвлӓм, ма только мӹнь тӹдӹлӓн лыдам, кабинет гӹц цымырымы ыльы. Кӱшкӹрӓк куза ак ли. Нӓлмӹ кыдым ты-ма, мӹнь гишӓн газетӹм мӓ лыдынна, инцидент, кыды, кыце мӹнь нигынамат ам шаны, ax доно кӹлдӓлтӹн, ныр гишӓн уже попен.
  
  
  Тӓгӱ-ӓнят Вашингтон совет посольствышты звонен, масакланышы президентвлӓ ушымы штатвлӓн. Идеальножы сымитировать юквлӓ ылыныт. Мыскара ӓнят тидӹ, шамак веле ак ли нӓрӓштӓ. «Президентвлӓ» характержӹ тылдымы лӓктӓш сӧрен, сӧрӹ, кыды совет посолвлӓ доно москва талаша донесени аздара.
  
  
  Остаткаэш, самынь карангдынешты ылын, дӓ шукы пӧртшок ош извиненим канден. Тишкӹ доно пӹтӓрӓш лиэш ыльы, а тидӹ вӓрӹштӹш таманяр гӓнӓ ылын. Кпсс цк-первый секретарьжы, президент доно деятель тӹнг политический советский союз дон «шокшы линия». Первый секретарьжы веле тӹдӹ воксеок агыл ылын. Лачокшымок попенӹт, вашингтон, ик нимат ак пӓлӹ, москва, кун юкшы цӹзӓш руш. Тӓнгвлӓжӹ ядмы шамаквлӓ дӓ безопасностьышты национальный президент кӓнгӓш мӹндӹркӹ ак ли вашталтымашвлӓжӹ созывшо церотдымы заседаним аздара.
  
  
  Но... цилӓнок эче ояра анжалда. Тӹ жеп доно иквӓреш, кок ӓрня шайыкыла шагалеш, пачелӓ-пачелӓ лиӓлтмӹштӹм инцидент чили ганьы; дӓ лӱдӹктен дӓ пакистанышты вашталтымашвлӓжӹ лошты оскорблени индия, вес Египет дӓ израиль, коммунистический лошты Шылтыкше дӓ Япони. Идеальножы йӹде иктӓ махань юк имитироваться дипломат, мам перкем кандат дӓ шӹдӹ ваштареш сӧрен крозыш.
  
  
  Шӹшер ядерный война сӓндӓлӹквлӓштӓт ылын. Ӹнде, пӧртӹн ош документвлӓ семынь,-кышкы ямын мӓмнӓн цилӓ тидӹм шӱмеш цацен. - Значит, тӓ шанедӓ, таинственный ма тидӹ "кӱ-гӹнят", ӹшке Шива пуэдӓш, вуй кайын лӹмӓн организаци "Кобра" ма лиӓлтмӹм дӓ тӹдӹн верц шагалын... - мӹнь ужам, сӹнзӓ вӓшештӹмӹ Хоука.
  
  
  - Ӓнят, Ник. Условивлӓ годым, мӓ Шива — эдем агыл, а тама весӹ, — Шеф рашемдымӓш. - Точно мӓлӓннӓ пӓлӹ, мам "Кобра" ылын. Ганьок, мӓлӓннӓ ӹнянӓ, ти организацин доно торгееннӓ мӓ оружидон дӓ наркотик. Ти тыгыды окса дон тӓнгӓштӓрен но тидӹ гӹц, - тыргыжланен тӹдӹ ынгылдарат, документ парня доно севӓлӹн, анжаш веле мӹнь мӓ нӹнӹм пӹтӓрӓш. - Тидӹ эдемӹн шива реальный? Леведмӓш махань тидӹ ӓли тама-ӓнят ынгылаш литӹмӹ международный организацивлӓн, кобра приказым пуа? Теве ма келеш ынгылаш приваялеш... смеем, кыце лиэш тӹнге йӹле.
  
  
  - Значит, тӓ ӹнянем, мам пӱэргӹ шива гӹнь, цӹзӓш тӹдӹн юкшым, тор?
  
  
  Мыкик хоук янгылы.
  
  
  - Но тӹнь ак пӓлӹ, ма ылеш Шива.
  
  
  - Яблочко.
  
  
  - Тенгежӹ, мӹнь монам эдем ылыт, кыдым нигынамат иктӓт ак уж, кыды юквлӓ годым персонажын цӹзӓш состоянижӹ кердеш ыльы, тидӹ кыце кердмӹн тӹдӹ... мӹньӹм ма доно тынгал тенге гӹнь, тӓ статянда?
  
  
  - Тӹлӓт такеш агыл манын В Девятый 3, Картер.
  
  
  Тидӹ ваштареш агыл ылын, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ нӓлмӹ. Но, кыце ынде мылам келесыда, кынамжы техень эдемвлӓ ак кел, кыце Хоук. Тенге цилӓ сӓндӓлӹкӹшкок сӓрнӓлӓш вӓрештӹ кӹчӓлӓш тӓгӱ-ӓнят ма ӓль иктӓ-ку лӹмеш Шива.
  
  
  Мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ паштек пӧрт документ псевдоним тыменьмӓш. Йымы ылеш индуистский шива лачокат, кыце кымдан пӓлӹмӹ Разрушитель. Сарла, шужен, тӹдӹ абсолютный ылеш... дӓ ти эксӹкӹштӹ неоспоримый владычество колта, тул йымалне тергаш дӓ власть. Но большы лиэш; книгӓ, кыдым мӹнь доно лӓктӹт, дӓ статуй иллюстрация фото ашныжы, Шив анжыктымы, кожым сӹлнештӓрӹмӹ. Тидӹ молнамшы кобра кым и... а, индийский колымашым кандымы кӹшкӹ.
  
  
  Теве, мӹнь корны доно кеӓш вӓрештеш, кыды гӹц ошма сир дӓ ганда ӱл ак ли чучеш... семӹнь шотлат!
  
  
  Шива гӹнь, Но кӹцкӹ тӹнгӓлӹнӓ-тӓгӱ-ӓнят воображеништӹ извращенный гӹнь, тӹдӹ цӹлт ак ли Сингх Рива. Яратымы ӹдӹр яратымы, дӓ пышкыды удивительны ӹлен.
  
  
  
  Мӹнь тӹдӹм ядымат пӹзӹрен дӓ тӹдӹн докыла сӓрнӓлӹн, тӹдӹ докы пӹзӹрген тӹрвӓн ышмажы пышкыды. Шӧртньӹ кавашты вӹдӹлӓш кӓньӹл лижӹ пӱжвӹд дон леведеш, кӹтӹмӹ дӓ пингӹдӹ онгжы мӹньӹн онгыштем дӓ цат пӹзӹрген, кынам тидӹ, шанем мӹнь кертдымаша ӓвӓлтӓ.
  
  
  — Уке, ит попы, — мӹнь пӹжгӓлтӓ, тӹ ядмашвлӓм анжымы годым рӓдӹм церотан пуэн, кыды частян-частян, мӹньӹм тыргыжландара тӹнгӓлӹн. - Мӹнь Савалташ, а тӹлӓт ак пу тӹньӹм т... у... рива пӓлӓш келеш. Тӹдӹ мӹньӹм цат элтӓлен, дӓ тӹдӹ пӹзӹрӓл ӓнгӹрӹмӓш.
  
  
  Ял доно одеял краватьым шыпшылына, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы цаткыдын тӹкӹлӹ. Рива кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ ылыныт, но тӹдӹ, кажется, анжы икта-мам кӹдеж вес лыкыштыжы. Тидӹ э т мӹнь ынгыленӓм, махань бедаш вӓрештӹн.
  
  
  Мӹнят юкым колеш. Металлвлӓ р гач пӓлен веремӓн мӹнь шачын, кыды, кыце пӹжген шодыжы, амаса дорц... юкдон тӓгӱ-ӓнят когон сагаэт шалгылтеш. Мӹнь «смит-и-вессон» кӱшӹл вӓреш ылшы ящикеш тумбычко кравать сага киӓ, мӹньӹ кидӹм т пуэнӹт досягаемость но тӹдӹм ак тӹкӓл. Слабка юкшы цӓрнӹш, паштек мӹлӓм чучеш... дӓ тӹнӓмок ынгыледӓ, мӓ шукын пистолетш ак пиж.
  
  
  Вел тӹргештен мӹнь, кыце амаса пачылтеш. Фонышты, сотем кешӹ, коридор гӹц, кок пандашан пӱэргӹ яргата фигуры, ош тыгыр дӓ ялаш тӹрлӹ одетый парусиновый, пижамный гань, махань индиец шукы намалеш. Но большы выргем, пистӧлетӹм мӹнь впечатлить короткоствольный, ик кидӹш пингӹдӹн кыча фигурывлӓ гӹц тӹдӹм тюрбаным.
  
  
  Пистолетш мӹнь колтымы ылын, дӓ тидӹ гӹц мӹнь нимат ӹштен ам керд. Амаса чӱчӹлт кок мары пышкыды, оружидеок дӓ кӹдежӹштӹшӹ светӹм чӱктӹш.
  
  
  Трассе вычымыла мӹнь кок нападаяш дӓ тӹшлен доно пуалтеш, кӹчӓлмӹ корны. Мускулан дӓ нӹнӹ пингӹдӹ ылмым, нӹнӹм нимат ак анжыкты чучшы пандашан лицӓ, дӓ, нӹнӹм суят тюрбаным дӓ пандашыжы гӹц, нӹнӹ коктынат сикх ылын.
  
  
  - Пуры вады лижӹ, "сахиб", - тӹдӹ келесӓ, пистолет доно манын, намысыш пыльгыжме приветствивлӓм дӓ, кынам тӹдӹ ынгыла, цӓрӓ Рива ма доно мӓ, значит а, эче лыдырге.
  
  
  Жеп ик карем пуат, тӹдӹ сценысе лиэш ылын, бизнесмен ылеш дӓ коден турист дон леведеш. Макырым мӹнь юк отвечая: - ма тидӹ историштӹш? - Мӹньӹн ӹштӹмӹ шалалтен колта, телефон трубкажы хватяш манын, но оружидеок индиец-мӹньӹн телефон сага сикх старомодный йӹлерӓк шыпшыл.
  
  
  - Ма шамланымаш, "сахиб"! — тӹдӹ сӹгӹрӓл колтен, шымаргаш. - Тӹнь иктӓт ак тӓрвӓнӹ разрешеним пуа дӓ "мемо-сахиб", - парня доно анжыкташ Рива, дӓ тӹдӹн одеялжым дон простыньвлӓм тувырген турок.
  
  
  — Йӓшӹк вӹкӹ анжальы, Мохан, — приказываем пистолетым эдем ӹшкӹмжӹн спутниквлӓжӹдон.
  
  
  «Тидӹ толеш гӹнь, нимат ак ӹштӹ шалгышы шолышташ тӓлӓндӓ ужделна», — мӹнь нӹнӹм шижтӓрӓт. - Только мӹнь цик. Рупия нимат, нимат доллареш СШАН.
  
  
  Нӹнӹ ак впечатлиться. Изиш.
  
  
  Но кӹзӹт мӹнь келесен, мӹнь темӓш тӓрвӓтӓт, ӹшке докышты шолышт дӓ йӓмдӹлӹмӹ дӓ кӓпеш ушнымашлан неразделимый акы. Остатка гӓнӓ, кынам мӹнь кӓнӹмӹ лошты миссижӹм нӓлеш, вес Хоук тӹнгӓлӹ, дӓ молнамшы отказем манын мӹнь отпускышты кӓнӓш жепӹм, кого жеп эртӹмӹкӹ тымдаш манын, ӹшкӹмжӹм тымдышы форма яжоэмдӓш манын литӹмӹ э самооборона. Техника лошты тӹрлӹ, мӹнь тӹдӹм пачын, тенге самовнушение форман ылеш, тымдышы мӹлӓм тӹ ш у лӹвӓцӹн, «ретт пуаш», чемпио таеквандо, корей версия «кунг»". Таеквандо инструктор тенге мӹньӹм тымден. Тишкӹ форман ӹштӓш импульсым карате дӓ вим кычылт, цилӓ кӓпшӹ кычылтмаш шотеш нӓлӹн, лапам дӓ айыртем.
  
  
  Тенгежӹ, мӹнь цилӓ хӓдӹрем гӹц кок пачаш ик погынымашты пыргедӓш тӹнгӓлеш дӓ нападаймы годым арсенал личный, ик ашкылым ӹштӓш йӓмдӹ мӹнь ылынам. Пружинӓ мӹнь ӹшкӹмемӹм анжыктенӓм, ӹшке вӓржӹ гӹц тӹргештен дӓ колыш кӓпвлӓ пространство кердеш.
  
  
  Рива кровать гӹц тӹргештӓ дӓ мӹньӹм шӹкӓл, воленат, коти ганьы, ялгавалыш. Пульы шишкен, кынам седӹрӓш кенвазы. Мохан пистолетш глушитель напарникш виӓн ылын.
  
  
  - Уке... Ник! — сасла Рива, вуйта ваштарешӹжӹ кокшы кредӓлмӓштӹ мары ӓль ак цацеп мӹнь сарвалаш тӹнгӓльӹ.
  
  
  Но большы мӹнь ак жаплан погынымаш.
  
  
  Напарникш Мохан дӓ ӹдӹр ак угрожайы, а мӹнь докы кен, тӹрвӹжӹм вочык пыльгыжме иканьышты. Якшар цӹре пу гӹц ылыт ӹлӹштӓш пырен дӓ токышты шӹлӹт паан чиӓлтӹш. Нӱнжӹк лампы соты каеш яргата нӹнӹ ышмашкы, мам нӹнӹлан шӹлӓш лаштыкшым веле вуйта кочкыш вӹдӹжгӹ.
  
  
  - Мӓ тӓлӓндӓ недооценивать, - сахиб, - тӹдӹ йӹрӓлтен, пистолет доно ма лиэш. — Мӓмнӓм пушташ ӹдӹр кердеш ылнежӹ, но пиш яжон ма анзыц ылшы хозавлӓлӓн ровотаят.
  
  
  Мӹньӹм ит вычы тӹнгӓлӹн, ужаш манын, махань «пӓшӓ» ылмыжы годым тӹдӹ каеш. Вӹцкӹж юк дон «кычкыралнеже-ап», аралалташ ӹлӹжтенӹт кокшы пӱэргӹ трӱк нӹнӹ, мӹньӹм атакуен дӓ ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш. «Толжы-чатем рио-кычкыралнеже» — круговая чымалмыла, нелӹцшӹ балансироваться тӹ годымок цилӓ мӹнгешок. Мӹнь улы вим колташ ныгыды дӓ цилӓ тӹдӹм, кыдывлӓ лин кердеш. Цель логальы, дӓ мӹнь вургымла ялем лӱктӓ.
  
  
  Шупыльт йӹрнӹк эдемвлӓ пистолет доно ыжата ӓнгӹрӹмӓш; мӹнь тӹдӹм цӓрӓш иягудо ялгавалым кечӓн. Тӹдӹ гӹц ытлаш куштылгырак ю, кынам седӹрӓштӓт ты шӓлӓнӹш, шӱлештӹлӹт. Пистолетш парня тӹдӹ каштеш, но тӹ годым оружи лӱктӓлӓш манын, ик юкымат эче ӹштӹмӹ, дӓ тӹдӹн гач тӹргештен мӹнь Мохан келесымаш, матери тидын деч ончыч.
  
  
  - Ит лӱд, шӱмбел - олен мӹнь, мӹнь ялжы гӹц кычен цацымы годым отчаянно вес манын, мӹнгеш шуэн колташ. Йӹле мӹнь тӹдӹ ылам.
  
  
  Вознаграждать ти виш ыльы, дӓ ӹштӓш тӹнгӓлмӹнӓ годым кунг таеквандо-фӱ.
  
  
  Мӹнь кидӹм лӱктӓш, вуйта пуа ыльы тидӹ колымашын «ом-христианский нал кычкыралнеже», атакыш формыжы, тыды мылам тыменяшем ушен. Докыла вуйжым кидшӹ докы чонгештен точкавлӓ пространство мохан пӓлдӹртен. Тӹ годымок тӹкӓл нерем мӹньӹн парнявлӓэм негӹцӹм дӓ цаштыра, медицинский ак кел мӹлӓм образовани ылын, ынгылаш манын, тидӹ эдем мам колта.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм вуйжы лу маклакам шырал, пуштын тӹдӹн вик. Ышма гӹц вӹр йоген пыра, тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш... мӹнь шӹжгӓн вара тӹдӹ шагалеш, кымда пачаш тӹнгӓлӹнӹт дӓ тӹшкӹ деч ончыч, кокшы лаштык ш мрамор гань. Шоды, пӹзӹрӓл тӹ юк гӹц ышмашкы, кынам седӹрӓш кенвазы. Пассивный, савыц поханя гань, нер доно пӓлӹмӹ лин, дӓ йошкар пӹзӹрӓльӹ, сокшым фрукт семӹнь сӓрӓт.
  
  
  И утларак ылын Мохан «пуштыт», «тӹдӹн кӓпшӹ лиэш.
  
  
  Икманяр веремӓ тенге гӹнят, мӹнь тӹдӹлӓн керӓл, тӹдӹ манын йӹмӹктӓрӓ, тӹнӓрӹ тӹдӹ тӓнг тӧрлӓнен, атакыш анжен мӓ докына мӹнгеш толат. Шижӓм мӹнь, кыцелӓ тӧр шайылнем мӹнь тӹдӹ седӹрӓ мычкы каштын, мӹнь кок гӓнӓ тумаялаш дӓ веремӓштӹ ак ли ылмы.
  
  
  Мӹнь йӓмдӹ вик. «Хан, мӱдӓлт, сет»... гӓнӓ, кок, кум мынь ужам... уштыш. Мӹнь варажым шучко шыпшылыт шалахай кӹнертӹшӓт мӹнгеш «кыташ-христианский купе кычкыралнеже».
  
  
  Перем доно мӹньӹм викок онгылашыштыжы пасана. Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта, дӓ мӹнь сӓрнӓлӹн, просто созерцать манаш гӹнь, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ кодынат идеальный набор пумы. Вет ӹнде пӹтӹшӹ ышмашкыжы болтаться, шелӓлтеш. Вӹржӹ йога шӱм дон дӓ онгылашыжым тӹдӹм шӹртӹвлӓ, сотын тыгырла вӓрештӹндӓ. Ӱл кышкед буквально лаштыкшым шӹргӹвлӓ ылыт; сӹнзӓжӹ пындашеш синюшный шӹргӹлу гӹц шӓрлӓш тӹнгӓлӹн.
  
  
  Анжен мары попаш тӹнгӓлӹнӓ, а ышма гӹц тӹдӹ ытлен юк веле пӹзӹрӓльӹм, но тӹдӹмӓт пӹтӓри мӹньӹм маняры шукым нокаутироватл, пистолет тӹдӹ шукым курокым темдӓлдӓ. Анзыкыжым мӹнь кенвазым, седӹрӓштӹ кишӹ кӱ. Мӹнь эче ик пульы шишкен дӓ ваштареш кок дюйм калибрӓн келеш стеня керӹлтӹнӹт. Тидӹ пульывлӓ «дума-дума», эдем выпотрошить кердеш, кыце цӹвигӹ свежезабитый, жарка йӓмдӹ. Мары кӹньӹлеш дӓ амаса докыла цӓкнӓ.
  
  
  Эче ик пульы тӹдӹн шӱм гӹц лыктеш деч ончыч хат, мӹнь корны доно кеӓш лык, кыдым мӹнь тӧрӧк амаса докы канден. Но тӹдӹ пӹтӓриок, пистӧлетӹм мӹнь кид гӹц шывшын тӹдӹ шукым моат. Мӹнь мӹндӹр корнышкы ужеш.коридорыш кыргыж дӓ ковервлӓ гӹц пасна пӹтӓртӹшӹжӹм нелӹн колта, коридор вӹцкӹж шарканье вӹрӓн ташкалтыш металл.
  
  
  Ялаш дӓ шывшын мӹнь кӹдежӹшкӹ мӹнгеш толмыкыжы, тӹдӹ кравать сага шуа. Рива кымдан пачын мӹнь вӹкем анжальы, миэн; сӹнзӓжӹ. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ. - Ит шӹдешкӹ, пожалуйста! - Кӱ конкуренций цаштыра годым со выжален.
  
  
  - Тӹдӹ ваштылеш. Фигурывлӓ гӹц тӹдӹм мӹнь ӹшкетӹн кодшы нӱнжӹк, кыдым кынам-гӹнят мары ылын.
  
  
  Тидӹ паштек мӹнь кӹдеж гӹц кыргыж лӓктеш. Иктӓт ак уж, кыце мӹнь поктен нападаяш. Обязательно кыча мӹнь тӹдӹ ылам, тенге кыце ӹнде, мохан годым колынам ыльы, нимахань йӧн лиде ак пӓлӹ, тӹдӹн пӓшӓжӹ сек кужы ылеш. Мӹньӹн ак шо, мӓ нӹнӹ вульгарный шолын. тидӹ кого мастарлыкшым анжыкта у, мӓ молнамшы пыдыртымы.
  
  
  Мӹнь ӹнянем ли, нӹнӹлӓн оксам кӹчӓл ак мо иллюзий пӓшӓм ӹштен. Тамам вуйдон мӹнь пыдыргыш, ма-ма, мӹлӓм тӹ жепӹн формулируяш ак керд. Тидӹ гань... ма тӹштӹ улы гӹнь, мам вӓл тӓрвӓтен переосмыслять гӹнь мӹлӓм, мӹнь мам келесен Хоук. Керд ма, ма вара тӓгӱн-ӓнят мӹнь уже анзылны, пачышты, турист виза ви доно мӹнь индия толын? Шукы ядмашвлаэш ответым пасна коден кердӹн гӹнь, мӹньӹн тӓнгем мохан кыча.
  
  
  Отель вестибюльышты нӓрӹ охыр ылыт, ялеш портье йыд амалыде. Занавескӹм мӹньӹм п уш пӹсӹн, кого кӧргӹ амаса янжын лӓкмӹ кӧргӹштӹжӹ садвлӓ дӓ дворик. Мӹнь кыргыжам цӓрӓ палаткына докы, садышкы кыргыжыт, нӹнӹ пӹцкемӹшӹш дӓ ӧрдӹжӹш шӹкӓлӹнӹт.
  
  
  Шуды ял лӹвӓлнӹ ӱштӹ дӓ начкы лиэш. Арышы пӹл тӹлзӹ гӹц шӹлеш, тӹдӹ питӹрӹмӹ нарынземшӹ цӹрем. Мӹнь бассейнӹш мӹндӹркӹ уж пӹл кайыт, кышты дӓ качкышвлӓм ӹштӹмӹ тӹдӹн анзылны мӹнь лӹмлӹ имӓш рива доно вӓшлимӓш. Бокалжы эртен кемӹ юк, чӱчкен утикӓштӹ, логер торговойвлӓ урок сасла.
  
  
  Юкын шӱлен веле ӹнде мӹлӓнемӓт улы, выршаржы пыртка. Анзыкыжым мӹнь шеклӓнӹшӹ чёрная, шижмӓшвлӓ понгыжалтыт чӹмӓлтӹм мӹнь хоть-махань, махань юк, кыдым мӹнь ӹшке ирӹкӹм пуэн ыльы... якте добычым момыжы гӹнь, кыце мӹнь цаклем ыльы.
  
  
  Шукым моаш пистӧлетӹм мӹнь ам вӓшкӹ. Тенгеок мӓ ӹшке ӹшкӹмжӹм кидӹш вӓрештӹн дӓ интеллектлӓн ӹнянӹшӹ мӹнь веле. Кид вӓрештеш дӓ интеллектлӓн ӹнянӹшӹ ак гӹнь, пистолет доно глушитель мода гӹнь, мӹшкӹрӹшкӹ.
  
  
  Инструктор семӹнь мӹнь пӓлем мӹнь лу «Чу-Цӹвӹлгӓш» манмым анжыкта кусарыме корей дон «Кулак». Но тӹнӓмжӓт мӹнь практикӹштӹ йӧнӹм кычылташ ак ли манын, мӹньӹм тӹшлен. Цилӓ тыр лиэш садвичӹштӹ. Турок баньян ӹлыштӓш веле ниӓлтен, вольерыште гигантский тӹнг часть ӹшкӹмемӹм таем.
  
  
  Индейский вӹр кишӓ мӹньӹм кӹчӓлӹн, кынам цаклаш тӹнгӓлӹнӓм туран, шӹдӹн сӓрнӹшӹ колымашым шы пульы. Ти гӓнӓ мӹнь саслем. Варажы ышмажым кидшӹ доно мӹньӹн докы лишкӹрӓк, мӹньӹм пулыш коралташ пульы.
  
  
  Тидӹ ӱмбал ранывлӓ ылыныт гӹнят, тӹдӹм шотеш йылата. Пурын вычы мӹньӹм дӓ пуштын, у лыдырге ӹшкеок шижде ылын, кынам-гӹнят. Стрелок, но тенге гӹнят, шукы мадшы ылмы дӓ ак вычен, тӹдӹ мӹньӹм ма вӹкӹ нападаяш ӱч.
  
  
  Забор докы тӹдӹ кыргыж тӹнгӓлӹн. Мӹнь вет эче тӹдӹн паштек колталтен дӓ, мам нӹнӹ ак шӹлеп ӹлӓш ирӹкӹм пумы, тӹдӹ ак тымдышывлӓн уроквлӓштӹ. Очыни, тӹдӹ гӹц обращени тӧрлӓнен, орлыкемлан мыланем токо якте кыдӹ тидӹ, тинӓрӹ, ма ӧрмӓш стеня гач тӹргештӹш пограничный цӱдейӹктен. Йӹлерӓк тӹдӹ коти гань тӓрвӓнен, ма эдем гань. Но, кид карштымжымат гӹнят, мӹнь ӹшкежӓт техень чулым шижеш. Цӓрӓ земля, мӹньӹн стеня гач ванжаш шӓвӓлтӹш дӓ анга гравий сӹнзенӹт. Мӹнь эче ик пыдештӓлтмӹ юк пӹлӹш, но юкын тидӹм ӹш ли.
  
  
  Ош тюрбаным индеецвлӓн мотороллер якте шон моштышашлык, мычашышты верц шаргӱ припарковывать корны пичӹ. Мотороллер гӹц мотор юк гудок юкдон иктӹш вӓржӹ гӹц тӓрвӓнӓ, дӓ ак индеецвлӓн анжалда. Мӹньӹм кычынежӹ ӓль велотакси ылшы таксим анжен кердӹт, а мӹнь, пӓлет ӹнде ӧлицӓштӹ хала эдем верештыл пистолет доно пӹтен.
  
  
  Седӹндон, пакыла шоэш аран вӓреш ӹнде чучын, дӓ мӹнь пичӹ докы толшы, вара кокшы кырма пумы, тӹдӹ гӹц у ванжен. Ти гӓнӓ мӹлӓм вим пиштен шагалеш. Мӹнь куштылгын шуды ял кӹзӹтшӹ гӹц гравий доно тӓнгӓштӓрӓш лиэш. Бассейнӹш мӹнь кеем, дӓ ванжаш олык кидшӹм мышкеш, вестибюльышты шӹп-йӹвӹрт.
  
  
  Швейцар ом гӹц шижмӹ доно, мӓ, мутат уке, мӹнь шижӓш пумы комнатеш индеецвлӓн кок кузен. Тӹдӹ тенгеок мӹлӓнем тӹдӹ кӓпӹштӹ акат йӓтлӹ погынен, дӓ мӹнь гӹцем ытлынежӹ ылын кӱшнӹ келеш мӹньӹм кодат. - Ом кошка, "сахиб"? — мӹнь ядам, ӱэ, олен кӹньӹлеш. Перегибаться прилавкышты гӹц вара, пӓшӓ ви шуэн ямын... мӹлӓм сек анжалтышыжы, мӹньӹн ик ялан ыльы. - Тӹнь верцет мӹнь снотворное колтен, дӓ?
  
  
  "Тау, ак кел," мӹлӓм отказат, йӹрӓлтӓ доно чыменӹт.
  
  
  Ыдыралтышвлӓ вӹрӓнвлӓ куштат тӹдӹм цаклат гӹнь, коднем мӹньӹ келесымаш индеецвлӓн пуля-сикх гӹнь, каеш, мӓ донна нимат ак лиӓлт. Лифт кидвлӓжӹм кӹшӓнӹш керӹл дӓ тенге мӹнь докы кеӓш манын, мӹньӹм иктӓт ак уж. Мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш ак ли гӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм, шижӓм, но мӹнь ӹнет вниманим ак шыпшылеп. В девятый эдем лӹм гӹц лин 3 шив ax обязательно дон монна.
  
  
  
  2
  
  
  Рива Сингх сага ӹнжӹ ли манын, мӹнь кӹдежӹм тӹвӹлӓйӓт палшен.
  
  
  Спальня амасам пачмы ылын гӹнят, тӹдӹ паштек ик ак шӹл манын, пакыла пӓшӓштӹ, кыды тӹдӹм лоэштӓрен дӓ мохан напарникш. Комнатывлӓ пуставлӓ ылеш, эдем капӹн застывший шотлаш агыл гӹнь, нӹнӹм пуштыт мӹньӹм шылдыран карате чымалта. Индеецвлӓ киӓ, вара кидшӹм, ялжым потикӓлӓ позы, вӹр ганьок пӹцкемӹш лаксак оптат, тӹдӹ седок шӓрлӓ.
  
  
  Пӹзӹрӓл тӹ одеял гишӓн пӓлдӹртен, мам мӹнь ужам кого рива вадым эртаренӹт. Очыни, авыре ӹдӹр, тӹдӹ кӹдеж гӹц сӹсӹрген дӓ тоштын, шукым моаш тыдым мынь царышашлык. Тенге мӹньӹм ороды ылеш, маныт шаналташ веремӓ веле, манын кердӹнӓ ӹнянӹмӹ тӹ юкет. Ирок мӹнь решен дӓ вес отель вашталтыныт. Мӹньӹн ак шо манын, тӓгӱ-ӓнят полици логӹц Нью-тол мынь докем мӹнь ядм забросать Дели. Вӓшештӹмӹ шая шотлаш лиэш ылын мӹнь коговлӓ ылыт, манын ӹшӹкрӓк защищаеннӓ.
  
  
  Помимо Рива беспокойство гишӓн Сингх Но, пӓлӹ агыл, ма ышмашкы когонжок тӹдӹм кычаш лиэш, ӓль уке, мӹнь гишӓнем йыштылеш мохан ылын. Конечны, куштылгырак лишӓшлык лыктеок тӹдӹм кӹдежӹш мӹнь гӹц, хоть-махань эче ма мӹнь хоть-махань юквлӓ ак каранг. Цӓш, омын у молы пӧрт пингӹдӹн амаленӓм. Ик амаса ак пачылт, коридор мычкы халык ӹлен мӹньӹн кӓпем шыпшмы годымок. Якшар сӹнзӓвлӓжӹ дон лицӓшкӹ ак янгыленӓм мӹнь миэн; ик ужын кердте, дӓ шушыржы выртын мӹньӹн кидем нумалтыш.
  
  
  Лифт дӓ тӹдӹн анзылны мӹнь пышдон моаш гӹнь, ялаш кӹшӓнӹшкӹжӹ ма келеш. Вурс перочинный кӹзӹт мӹньӹ пиш керӓл йӧнештарымаш тӹрӓн; сек кӱшӹл этажыш кабины перочинный кӹзӹт мӹлӓм пӓшӓ керт заблокировать дӓ амасам пачын, лифт лыкмы шахтышты, кӓпӹштӹ таманяр лу метр вален шомым.
  
  
  Тидӹ вӓрӹштӹш мохан упокоение лин курымашок.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым дӓ пулшвлӓжӹм воздухышты ӹлӓт, кӓпӹштӹ коловецӹшкӹ ужделыт большы тӹдӹ молы докы келгӹ йӓмды йӓм ылын, нинӹм техень годым цаклы мӹньӹм, тӹргештен цӱдеен мӹньӹн ма вӓл тӓрвӓтен. Курта шӓрен индийский шокшы лиэш, кынам мӹнь кӓпшӹ коридор мычкы шыпшаш, мӹлӓм ӹнде кыргыжаш дӓ шинча ужеш, кыдывлӓ молнам мӹньӹм ак цаклы.
  
  
  Тидӹ сӱретлен, чернила канде несмываемый ӹштен, тӹдӹн пулыш пӓлдӹрнен келесымаш; дӓ кынам мӹнь ынгылем, картинвлӓ мам анжыктат, ӹмӹлешӹжӹ подтверждая. Онгы тувырген сӱретлен кобра королевский ынгылаш, атакыш сорока положенижӹм кид мычкы кузен. Вуйжы кӓпшӹ йо йӹлмӹвлӓ клиновидный мохан чӱчкен да тӹлненӹт.
  
  
  Кобра дӓ тенге толшаш. Мохан колтен дӓ нӹнӹ тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ, лиӓлтӹн манын, ма нӹнӹм ак картер ник секретный организаци кычыктен. План веле. Кокшы ылын ик агентшӹлӓн гӹц колынам, а молы гӹц ылшывлӓ пыдыртенӹт нӓлмӹ лицӓм ак жепӹн махань-гӹнят информация, изи веле анжыкташ, лачокшымат ма мӹнь В девятый 3, AX службым агентвлӓжӹ.
  
  
  Сӹнзӓлыкан пай, ум ӹштӓш, мӹнь колышы эдемӹн кӓпшӹм тыгыр шокш доно шыпшылыт ял шӹкӓ. Чонгештен вала мохан кӓпшӹ кӹлмен, шимӓлген шахтышты лифт стеня доно кеен. Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ кӓпӹш шошы... мычашлан юкшы шакта пӹц грӱп пункт шагалтымы. Соок ылшы гӹнь тӹдӹ эче шива палшен кердӹт, тидӹн ваштареш нимат уке лиэш ыльы.
  
  
  Иктешлӓлтӹн проблемывлӓм гӹнь, амат пӓлӹ мам мӹнь кӹзӹт, кынам мӓ улы-тидӹ ынгылаш литӹмӹ ик персонаж, ви, действуйы Кобра ӹшӹк шайылны, шанымашыжым айырымаш, вӓпш гӹц кӹрӹ тидӹ международный шыртыжы.
  
  
  
  Транспорт движенин Неро парк мычкы кузен. Автомобиль цымырген, велотакси, шеклӓнӹдеок дӓ велосипед circus connaught колонны мотороллер ош ялашым народ, вуйта шыпшын часовой. Ош ялан кымдан ош мары «курта», выргем мам тӹдӹ шагалын дӓ спутниквлӓ мохан деч ойыртемалтеш, пӹсӹн толеш, серьезный дӓ бабочка манмы. Ӱпӓн ӹдӹрӓмӓш «сари», скромный туника парсын дон молывлӓ «чуридар» (ялан, пакал шыпшмы дӓ кыдальы). Халык лӱдӹшӹм нӹнӹ цилӓ ӹштенӹт, тӹдӹ мыскылымым шижеш дӓ тӹдӹн вычымы жеп безотлагательность кечӹ.
  
  
  Но большы хала кунжо юквлӓ дӓ, большы атмосферӹштӹ экзотический, мам ӹштендӓ тӹдӹ Нью-уникальный операция дели халан, интересӹштӹ веле ик цымыраш лиэш.
  
  
  Шив.
  
  
  - Тӓ мӹлӓм келесен, мӓ тӓлӓндӓ кобра служба гишӓн веле колта, тенге? - мӹнь ядам, халык ваштарешӹжӹ шӹнзӹ, мӹнь гӹцем мӹндӹрнӓт агыл мӓ коктын кӹзӹт кафе паркыш шыпшеден пӱртньык чӓй урок.
  
  
  Ирок мӹнь тӹдӹлӓн служен секретный индийский доно кӹлдӓлтӹн. Мӹнь «контактышты» секретный армин офицер лин, кыды мӹньӹн пасна темлен. Ик иӓш пӱэргӹ мӹньӹм ашок ананд ылын, но худан дӓ нычыргыше, пӹсӹн дӓ пӹсӹ анжалтыш, шӹргӹ эдемвлӓн... агрессивный выраженим, мадмашым весӹлӓ пӓлен правилывлӓ, сойток, ӓль нӹнӹн уке кӹчӓлде. .
  
  
  - Кобра гишӓн колнедӓ? — повторяем, тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм кеӓ. Чӓйжӹм подылеш дӓ тӹдӹм тӹрвӹжӹ докы лишкӹрӓк цӓшкӓ кого ӹштен, пакыла деч ончыч. - Конечны, мистер Картер. Кашмир гӹц Кобра... ма гишӓн колнедӓ, Калькутта гӹц, Мадрас,... дон бомбей элышты цилӓ мӓмнӓн. Дӓ кышты бунт пыдырана, тӹштӹ соок Кобра
  
  
  - А Шива? - мӹнь истен.
  
  
  - Тидӹм тӹнь ужынат? - келесӹ Ананд, стӧл вӹкӹ анжыктен, йӹлгӹжӹн полкын п пумы. - Тыдын шыма, кундымо, ужыда?
  
  
  Мӹнь тӹдӹлӓн вуйжым мыкик ӹштӓлтӓ.
  
  
  - Ну, тӹнь ынгылет тӹнӓм, кынам мӹнь келесем, мам кундымо Шива, лицӓ гӹц пасна, пасна эдемвлӓ, мистер Картер. Дӓ, стӧл перегибаться гач, мӹньӹм тӹ ш полузакрытый сӹнзаш анжа. - Лӹмӹнок тидӹ веле цаценыт, худа йымы, мам ӹштендӓ IISA, индийский секретный служат.
  
  
  Дӓ теве мӹнь тӹнгӓлтӹш, ти вӓр, кышты ваштареш веле ылеш... вес гостиницы. Хоук пыраш разрешӓйӹ индеецвлӓн дон контактвлӓн ылмы гӹнят, нӹнӹм шотышкы ак палшы дӓ советӓймем мӹнь.
  
  
  Э манын пӓшӓш, мӓ лоштына улы вӓреш индеецвлӓн «измена». Сакла гӹнят тӹ коллегывлӓжӹ дӓ тӹрӹшкӓт хоука индийский ӹняндӓрен, нимахань толк толаш уты агыл ылын гӹнят риск, кынам карла келмӹ мӹньӹн пасна сӹнгӹмӓш ылын дӓ ӹлен шагалтат.
  
  
  - Кердӹт, мӹнь пӓлем, тӓ мӓмнӓн моаш цаца правительствыжы шива малын тенге? — келесӹ тӹдӹлӓн тоны ананд, шеклӓнӹдеок дӓ мадыктенӹт.
  
  
  — Героин, — мыньжӹ келесӹшӹм. - Миллион груз доллареш лу, сӧрем ушымы штатвлӓн. - Мӹнь ам шаны, ӹшкӹлӓннӓ у цельвлӓм мона пачмы, тӹ гишӓн хытырен лачокок гӹнь ӓмӓл доно, лач а тӹдӹ гишӓн, ма ӹштӓш цацышы источник р шортмо ыжатыш, нӹнӹ лошты паника ӱден международный дипломатий остатка тӹлзӹн, тыр шагалтымы мӱлӓндӹ шыртыжы.
  
  
  - Ах, да, наркотик - бизнес худа тидӹ лачокат! - Индеецвлӓн кӹньӹлӓш тӹнгӓльӹ дӓ йӹрӓлтӓ. - Пожалуйста, мӹньӹн вуем икманяр минутышты, но обязательны начальник ӹшке мӹнь звонялам. Лин кердеш, тӹдӹ гишӓн мӹнь у информация кобра пуэн кердӹт.
  
  
  — Конечны, — мыньжӹ келесӹшӹм. Пӧкенӹм карангдыш дӓ Ананд террасе доно эртен.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ паштек тӹшлен, тӹдӹн годым кӧргӹштӹжӹ ак ям. Корка мӹнь вара анжалам, ӧпкелаш ганьок, тенге ма пуйырен семӹнь лыдаш дӓ тыменяш ак ӹлӹштӓш сӓй. Кӱ пӓлӓ ылгецӹ, тыменяш мӹлӓм гӹнь, ӹнде ӹшкеок сӹнгӓш ӓль анзыц ылшы мисси порволымо керт.
  
  
  Пумы темеш ышке мӹнь докы анжалтышыжы дон транспорт яклешт кеет да комдык террасе йога, лык йӹр, Circus Connaught. Шукы ядмаш лин тенге, тенге шукы эксӹкӹм тангыж доно, мӓ мӹлӓм шукы ӹлӓш порезвиться вӓрештӓш манын, добиваться хоть-махань тӹдӹ прогресс. - Эче, сӓй сэр?
  
  
  Цӹтӹрӓлт кеш дӓ мӹнь ужам, кыце кофе официантвлӓ стӧл вӹкӹ пӱгӹнӓлеш. — Кок канденӓм, — мӹнь отвечӓйӓ, охырым анжыкта Ананд корка.
  
  
  — Кок пӱртньык сӓй, — официантвлӓ попугай. - Мӹнь предлагаем пакор кердӹт, ӓль качкышым пырылат джентльмен индийский фирменный шомыкыжы, лу дон шӹл "самос"? Нӹнӹжӹм сӓй, "сахиб".
  
  
  Мыкик ӱшандарымаш мӹнь келесен, тӹдӹн вӹкӹлӓ турарак ялгорны куктӓт. Нӧлтал мары цӓшкӓ охырым, дӓ кынам тӹдӹ сӓрнӓлеш, манын цыланыш мӹнгеш толеш, мӹлӓм ӹшкӹмемӹм кычаш, тӹ ш тӹ цӓрӓш мӓ кидӹшкӹнӓ анжен. Тӹ жеп мӹлӓм шукы ӹлӓш ак анжен, но жепшӹ ситӓ, манын ланзылен, тӹдӹ мӓ пецӓтлӓлтӹнӹт.
  
  
  Кобра пӹтӹрӓлт - тидӹ мӓ мондышашлык куштылгы! Пӧкенӹм карангдыш дӓ мӹлӓнем трӱк ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш.
  
  
  «Кышкыла кеет, чорт возьми, ананд пырен кемӹлӓ?» — мӹнь шанем, стӧл лошкы пыра. Юк пӹлӹш шӱтӓш тарелкӓ, цум, Неро машинӓ юк гудок юкдон иктӹш ярла дӓ тӹдӹ йӹр дӓ паркыш кафе. Но мӹнь тенгеок и меря доно катаем шушыртымы ылын, кыце эртӹш йыдын, кынам мӹнь кок сикх кредӓлӓш вӓрештӹн гӹц, тӹдӹ лиймаш номерӹштӹжӹ пыра.
  
  
  Кобурам, мӹньӹм тӹ пулш вӹкӹ сӓкен, Вильгельмина мӹлӓм шергӹ ылыт, 38 Люгер-калибрже полка, мӹнь тӹдӹлӓн тинӓрӹм ситуация тупик гӹц спас, большы мӹнь яратен ӓшӹндӓрем. Толшы дӓ, пистолет доно тӧр лиӓш гӹнь, мӹнь хьюго ылын, мӹнь стилет, тыгыр шокш доно ладак шӹлтевӹ.
  
  
  - Ма тӓ,-тӹдӹ, "сахиб"? — ик официантвлӓ ош курткым мӹнь гӹцем ядыт.
  
  
  — Телефон, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Пӧрдӹт амасашкы тӹдӹ анжыкта, кӹдежӹш. Мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, мӓ утла шукы ананд телефон звоня. Тидӹм, сӱретлен шишкенӹт, кидӹштӹ официантвлӓ ылыт цаклем мӹнь, мӹнь ӹшке неловко шин ӹштӹктӓт.
  
  
  Муш мӹньӹн телефон, шудым айдемылан кӱлеш ош курткым, рӓдӹн-рӓдӹн дӓ ш старомодный телефон, коридор стеняштӹ ӓнгӹсӹр шалахайышты шагалтымы. Мӹнь йӹле мӹнь цаклен дӓ амаса вургымла гӹц таблице ӱмылкам. Лин кердеш, амален киӓ когарш мӹнь, лийын кертеш, пустякешок мӹньӹм тыргыжлана.
  
  
  Ну, лийы ик йӧн лиӓлтӹн веле.
  
  
  Мӹнь ӹшке кидшӹм куштылгын кӓнгӹж жакетка цикенӓм, дӓ пӱэргӹвлӓ докы амасашкы тӹкнӓ вильгельмина вурдыжы ободрять шанды коридор мычкы кемӹлӓ чучеш. Коридор охырем ылын. Амасам пачат, вургымла ялжым мӹнь анзыкы лыктын.
  
  
  Кӧргӹ амаса пачылтеш р дон, мам пуэн мӹлӓм йӹлерӓк ванныйым кӹдежӹш анжалам, ш лук-ош плитко. Ин тӹштӹ ик статян ылеш. Анзыкыжым мӹнь ташкалмыкы, ирӹк верц мӹнь амаса пачылтеш. - Мӹнь пӹжгӓлтӓ. - Ашок? - Кӱлӓн ылеш раздевалка питӹрем амасам.
  
  
  Уштышат уж мӹлӓм веремӓн вычал. Вӓшештӹмӹ пасна. Тырын, коти ганьы, пӹсӹн лимӹ шижмӓш кычымы гӹц лӱдӹн, каска, мӹнь лук «люгер» спусковой кобурам дӓ изи парняжым какляртен доно кӹлдӓ. Кого ӓнгӹрӹм ужмы доно кӹзӹтшӹ люгер спусковой нечувствительный ылын, но мӹнь гӹцем ӹрвезӹ ылмыжы годым лӹм лабораторийын модифицировать ax Wilhelmina штаб-квартирӹштӹжӹ Вашингтон. Луена курокым йӓмдӹ ылыт, ылат мӹньӹн веле темдӓлдӓ курокеш.
  
  
  Кеем мынь пӹтӓриок шалахай туалет. Металлвлӓ цаткыды кӹлвлӓм кычымаш, тӹдӹн йӹле дӓ тенге мӹлӓм чучын амасам шӹкӓл. Пӹтӓриш раздевалка охыр ылын, кыце дӓ кокшы. А кымшы, пӱктен сӓкен унитаз тӹкӹлӓлт, тӓрвӓнӹде киӓ, тарвалт Ашок Ананд кӓпшӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ вуйжым лӱлтӓлеш. - Ублюдок! - мӹнь ӹшке нержӹ чушлаш. Ананд кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹ анжа. Тӹдӹ мӹнь курым мычкы парнявлӓ доно эртӓрӹмӹлӓ, тенгеок ӧршӧ выражени мышкыт, колымешкӹжӹ тӹдӹ лицӓжӹм кодеш.
  
  
  Выцкыж корнан, пурпурный ӹнде, тӹдӹн шӱм палемден. Пӱктӹшӓшлык, мӹнь питӹрӓт, анжышывлӓ кӓкӓ. Согавлӓ мӹнь тӹдӹ тыгыр колталты манын, анжымы кака хорошо, да пырцык кишӓ кок шӱтлӓш ужеш, нӹнӹн лоштышы расстояним дюйм шагалеш. «А малын?» — мӹнь ӹшкеок ядеш. Пӓлӹделам, ма ылеш ананд колта пӱктен, седӹндон тӹдӹ кечӹ гӹц ышмашкы йӹлмӹжӹ, но тидӹ кишӓвлӓм шуш, каеш, кышты пуэн коден ылын.
  
  
  Икманяр цӓш лошты ик книгӓ лыдаш келмӹм мӹлӓм ик жеп гӹц вес дӓ мӹнгеш герпетология, рептилия наука гишӓн. Мӹнь пӓлем, молнам пел цӓшеш вараэш цӓрнӹде гач ӓль ма тӹнгӓлӓлтеш церпет гӹц чӹнгӓл аяр кӹшкӹ чӹнгӓлеш.
  
  
  Кышкы ашок Ананд пырыл, но тӹдӹм ак колеп ти ӓмӓл: возможно, тидӹ ӹшке религина анжыктен символ знакым ӓль представляйӹмӹ шижтӓрӓ. Ик пӓлӹмӹ ылын: тӹштӹ погынен шагалшы мӹнь агыл, тидӹм ынгылаш манын.
  
  
  Мӹнь нӓлмӹ «люгер» кабинвлӓ гӹц сӹсӹрген дӓ. Туалет дон ылмы-перви пуста. Корныжыдон мӹнгеш кен гӹнь, тӹнӓм мӹнь ылам, дӓ мам первижӹ гӹнь, мутат уке, официантвлӓ ылыт вӓрештӹндӓ. Маняры мӹнь кердӓм суен, ак ли тӹдӹм ик барышты кӱн пӓшӓм ӹштен, организацивлӓн пырышы «Кобра».
  
  
  Вес мӹнь корнышты кӹчӓлӓш. Окня вӹлнӹ пыракан корны лӓктӓш раковины парк фарфор Неро яндалаш. Тӹр гач ванжен кеӓт дӓ мӹнь раковины ончалеш лӓктеш. Кафе кутаныштыш окня пачылтеш, ныр тӹр гӹц ӧрдӹжтӹжӹ сӹнзӓм сӹнзӓшкет террасе, кышты официантвлӓ стӧл обслуживыяш, сӱретлен ӓль уке.
  
  
  Мӹнь пачым окняштыш решотка стилет нӧлтал, рамон сӱсарыме ӓнгӹрвлӓ ӹрдӓнг металл.
  
  
  - Йӧнӓн йӧн ли лекме, "сахиб".
  
  
  Утла поздан вильгельмина кӹзӹт хватя. Мӹньӹ сӓрӓльӹм вуйым доно лицӓ дӓ пистолетым шымаргаш официантвлӓ уж. - «Беретта» 22-мӹнь тӧрӧк сӹнзӓшкӹ калибрже агеш тама. Изи калибрже оружидон, мӹнь яжон пӓлен беретта но ситӓ, пӓлӓш манын, манярын нӹнӹ кердӹт коктын лӱдӹшлӓ лишӹл ылын.
  
  
  — Ю шӱлӓлтен свезӓ ылат мӹньӹн веле, — мӹньжӹ ынгылдараш.
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ агыл, а просто пистолетым лыпшалеш, тӹргештӹш дӓ кидшӹ доно вуйжым лӱктӓльӹ раковины мӹлӓм знакым пуа. Беретта кычаш мӹнь тӹдӹм виктӓрӓ. Тӹдӹм нӓлӹн, мӹньӹм сӹгӹрӓл веле кодеш. Воленат дӓ седӹрӓшкӹ, мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Каеш, тӹдӹ когарш манын, анжалтыш доно тӹдӹлӓн чучеш, тӹдӹ ма техень положениш опытшы шагалеш.
  
  
  — Мӹнь тумаем, индеецвлӓн — халыквлӓ уначе, — мыньжӹ келесӹшӹм. - Ка, тӹшты охыр, - кӹдежӹш мӹнь вуйжым сӓрӓлеш дӓ ӧрдӹжӹш, кышты моам, мӹнь кӓпшӹ Ананд, - авария вӓрештӹн...
  
  
  - Тӓ тидӹн дон ӹштӓлтӹт дӓ э, "сахиб", - йӹрӓлтен официантвлӓ, ик ашкылым анзык ӹштӓ, ӹнде "беретта" мӹньӹн мӹшкӹрӹштем тама. - Йӹлерӓк, векӓт, тунӹ силан мӓ р колта, ойхы пыдыранзык. Маняр юк ылмым, пистолетвлӓ гӹц луӓш ма тидӹ леведӹн.
  
  
  Тенгежӹ, тӹдӹн ик барышты агыл ыльы, кӱ ылеш кобра доно кӹлдӓлтӹн. Нӹнӹ кыце пӓленӓ, кышты мӹнь мон, нӹнӹн дӓ пӓлӹдӹмӹ гишӓн Ананд — кок ядмашвлаэш ответым вес пасна кодымаш пиштӹмӹ, кыды мӹньӹн доран погынен.
  
  
  - Серьезны? - мӹнь отвечӓйӓ, во равнодушным. - Тидӹм тӓ статянда угӹц шайыц полицейский советӓйӓ.
  
  
  Мӹнь праважы улы.
  
  
  Ыжар официантвлӓ ылыт, техень худа пӓшӓштӹм пӓлен ак пӓлеп дӓ тидӹ доно фокус сек тошты. Шаяжым кашарташ ак шокты, кыце тӹдӹ лицӓжӹм трук сӓрнӓл полицейский улеш. Секунд мӹнят ылынам дӓ действим гач ужына.
  
  
  Официантвлӓ чымал шуш дӓ мӹнь анзыкы тӹргештӓт. Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта, мӹнь тӹ годымок вачылу пындаш доно катаем. Тӹдӹм мӹнь колынам дӓ ял шӹндӹдеок чымал тылыкмокш шалахайышты кымык ӹштӓ. «Беретта» чонгештӹмӹ годым, тӹредмӹ вӓрешок церлӹ пӱэргӹн кидӹштӹ доно, а ышма доно тӹдӹ ӧрдӹж уксыцмаш тайымы.
  
  
  Тӹ годым кенвазынам, анзыкыла ужын йыхыш лицӓжӹ гӹц севӓл дӓ мӹньӹм кӹньӹлтевӹ. Тӹ выртын мӹньӹн пуэн колтыш, мӹнь тӹ годымок ышма йыхыш тӹкӓлеш. Мары седӹрӓшкӹ вален кен. Канонада посудомоечный рижӹк воктен шанды машинӓ юк ат тӹдӹн паштек кеӓ.
  
  
  Конечно, тидӹ план, уж юкымат левед шуа, мӹнь пуйырымашыжы. Мӹнь нӓлмӹ «беретта» дӓ ялаш кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ тӹдӹ и, кого ситӓ, манын, пистолет шӹлтӓш.
  
  
  Эдем паштек вара тӹдӹ ӱпшӹм вуйжым лӱктӓлеш дӓ мӹньӹм хватен, кыце тӹдӹ марионеткывлӓ ылын ылгецӹ, тӹдӹм шӹртӹвлӓ дон пӹчкӓшӓт тӹнгӓльӹ. - Тӹнь кышкы плохо, мужиквлӓ! - мӹнь изишӓт юкдон сӹгӹрӓл колтевӹ.
  
  
  Мам тӹдӹ попалта-ӓнят, мам мӹнь ам кол, пумы пыдыртымы дӓ вӹрӹм шӹвен, онгылашыштыжы обмазывать. - Кышты? - мӹнь темдӓлдӓ. - Мӹнь пӓлем, кышты моам, мӹнь тӹлӓт... шив шеф.
  
  
  — Уке... шива Шива, — официантвлӓ попалта, вуйжым сӓкӓлтен. Мары сынзам кыма, кожла дӓ тӹ выртынок ышмам пачы.
  
  
  — Эче ик гӓнӓ тумаен, — мӹнь чушлаш, кидшӹм лӱктӓлнежӹ. Мӹньӹн парнявлӓэм гарпун формышты опта, лӹм доно рашкалтен «шонгемӹн-ом-джа кут-руш кычкыралнеже», кыдыжы тӹдӹ йӹлмӹ ылеш пачмы. Лелем шӹцшӹ карштышым тӹдӹ сӹнзӓжӹм пачеш дӓ тидӹм ӹштӹктӓт.
  
  
  Ударн ик пыдырата ӓнгӹрӓшӓт эче кенӓ. Но тидӹ и ублюдок ананд пуштмаш гишӓн тумаяш, мӹньӹн тенгеок пуры кымыл ылшы самаритянин ак ли ма. Мӹнь курым керӹл кучат, сӹнзӓжӹмӓт пӹзӹрӓл тӹ олма.
  
  
  Официантвлӓ, цӹтӹрӹшӹ шывшылтыт цӹтӹртен, шайыкыла. Седӹрӓ тервен вуйжы сепнен, но мӹнь тӹдӹ гӹц кӱшӹц тӹргештӓш секундешӓт, парням цикен тӹдӹ сӹнзӓшкӹ тӧрӧк ужын. Мӹньын цилӓ ӹлӹмӓшем тӹдӹ ылмы кердеш. Вӓшештӹмӹ помимо индийский но мӹньӹн агентвлӓэм ӱч колымыжы паштек нӓлеш.
  
  
  - Попа: Шива кышты? - мӹнь угӹц.
  
  
  Тидӹ спектакль лиэш; эдемвлӓн лӱддӹмӹ дӓ самынь шӹргӹ ылын. Дӓ тӹдӹ ӹнде ак ли ылмы цӹреӓн тӹгӹр анзылны айырат, дӓ нӹнӹ массывлӓ перемазывать уксыцмы вырт улы, сӹнзӓ теве-теве орбитыжы доно вала, тӹ шӱлӹшӹм ак керд.
  
  
  - Вел...... - тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  - Кышты ылат? - мӹнь ӱрлӓлтӓш. - Кышты?
  
  
  Но пӹтӓртӹш пиштен гӹц шимӹрӓк при «сӹнзӓлӓн парня доно» тӹдӹн корны гӹц лыктын. Ясыланен дӓ комдык официантвлӓ физический карангын, ӹшке ирӹкӹштӹ мандал вазын.
  
  
  Мӹньӹн парнявлӓэм поген, сӹнзӓштӹм питӹрӓт дӓ тӹдӹ курымок. Мӹнь ӹлӹжтӓш цацен, тӹдӹ когон пачка, но пасна ылшы халыквлӓ шамжы дӓ ӹшке ӹмӹлешӹжӹ савырненыт. Паснаок мӹнь ӹнде кӓпеш погынен цыланышты кузыктенӹт, шамыштына дӓ вуйжым кымык ӹштен тӹдӹн лӹвӓлнӹ вӹдшӓт кандыжы манын, шаргагемӓн ял юкым колам. Тӓгӱ-ӓнят коридор мычкы кешӹ амаса докыла кемӓштӹжӹ туалетвлӓ.
  
  
  - Нирад? - Ала кужы юк сӹгӹрӓл.
  
  
  Утыдон, манын вӓшештӹмӹ Нирад от керт.
  
  
  Ти гӓнӓ мӹнь ӹшкӹмемӹм кычаш ак положеништӹ ылеш. Мӹнь докем лишемӹ дӓ фарфор раковины тӹртӹш куза; окняэш рӓмӓт, луштараш мӹнь цӓкнӹделам, пачаш лиэш.
  
  
  Ирӹкӓн окня анзыкы мӹньӹн кидем рамым шӹкӓл. У амаса юк сӹгӹрӓл нирад шанды тыргыжлана.
  
  
  Пиалым, кого ылшы окняэш ситӓ, манын пыра. Панель ик охоницӓм кидӹм кычен, мӹнь мӹнгеш сӓрнӓлнӓ дӓ туалетвлӓш террас тӹргештӓ.
  
  
  Амаса пачылтеш, дӓ мӹнь снимаенӓм лицӓжӹм ужын, ӧрӹн нӱнжӹкӹн нирад кӓп вӹкӹ анжа. Тидӹ цӹреӓн лин пӓлӹмӹ, молнам нигынамат мӹньӹм ак уж. Но мӹнь пӓлӹ, ужына ма у индиец сӓмӹрӹквлӓ, тӹдӹм дӓ тӓрвӓнен... шукынок ӹнянӹнештӹ анжымаш кӓп-кӹлӹм тидӹ нирад т векӓт.
  
  
  
  
  3
  
  
  «Куштылгы вӓк анжыктымаш шива темӓш пырдыжа наблюдатель касвел-кӹзӹтшӹ кобра тӹнг йымы. Доведический йымы гӹц лин, пиш шотышты ылыт тидӹ тошты символикы доно мычаш ӹлӹштӓш фаллический ассоциироваться индийский член. Фактически, атакуен муш тӹдӹ каждый гӓнӓ ма авараш иконография капюшон кобра позиция. Ӧрӓшӹжӓт седӹндон, ма доно пиш шӹрен выргем шива сӱретлалташ кобра кавашты гӹц, сергӓвлӓм, тенге кавашты гӹц ӹштӹмӹ, коэм гӹц ӹштӹмӹ шнур пышкыдемдӹш ӹлен дӓ...»
  
  
  
  Библиотекышты книгӓм мӹнь анжалам дӓ окняэм питӹрӹмӹ, сӹнзӓ кужы кымда ташкалтыш мычкы кеӓ, Неро кафе парк сага террасе лӓкмӹ. Ончымаш гӹц иктӓт ак цаклы пӹсӹн шайыл клуб.
  
  
  Мӹньӹм ит вычы, мам Нирад напарникш сӹгӹрӓл колта, дӓ самыньвлӓм ӹштен пӓшӓ. Тенгеок мӹнят ам уж манын, полицейскийвлӓ машинӓштӹштӹ ӓль вӓрӹштӹшӹ скорый машина палшык анзыц пайым, кӓпӹштӹ ананд ашок нӓлӓш манын. Турист толеш дӓ кеӓ дӓ бизнесменвлӓ. Пакыла пӓшӓм ӹштен Бар шагалде, магазинышты книгӓ дӓ ӹшке конноты пӹлӹшӓн пунктвла-мӹнь ужам, тӓнгвлӓжӹмӓт даже нирад плейс кердеш, сӓмӹрӹк формышты официантвлӓ индиец.
  
  
  Нирада тӹкӓлӹн ма вара, тӹдӹ шалга нигышакенӓт ак уж нимат, нимат киӓ. Тӓнг тӹдӹ, векӓт, тӹдӹм иктӓ-махань ресторанын ӓль кӹдеж пасна, тӧрлӓнӹде, тӹдӹ манын. Мутат уке, заведеништӹ второстепенный иквӓреш пӓшӓм ӹшке хозажым пӓлем, вес семӹньжӹ ли ылмы цаклендӓ тама кӹзӹт якте литӹмӹ.
  
  
  Ончымаш махань тема годым мӹнь пакыла кӹзӹт якте кредӓлмӓшвлӓ ылыныт, кӹзӹт ик ӓль кок официантвлӓ пӓшӓм ӹштӓш цӓрненӹт. Нирад «кӓй» анзыц, мӹнь тӹдӹ гӹц шукым нӓлмӹ шукы махань-шон информация. Седӹндон, вес кого улика ылын, ик причиныжы, тӹдӹлӓн келеш ылын лиэш, кок киллер Кобра поручаймы ылын.
  
  
  Тенге мӹньӹм ороды ылеш, манын шанен, ныны докы тор персонажвлӓжӹ таинственный ма мӹлӓм канденӹт, но мӹнь почти ылам ӹнянӹ, кол гань веле ылаш вим ма, Шива гӹнь, тӹдӹн лачокшы ылын, перви ӓль варарак шачшы.
  
  
  Тенгежӹ, каеш пакыла попаш мӹлӓм, книгӓм ядышташ мам шанат, магазинвлӓштӹ лыкташ, книгӓвлӓ гишӓн якте индийский рептилия ситӓ, мӹньӹм тӹшлен. Кынам мӹнь, остаткаэш, шкаф гӹц книгӓэм лӓктӹн, мӹнь шӹлӹнӓм ӹмӹлеш, цацаш тӹнгӓлӓм каеп ганьок. Турист сага ситӓлык ылыныт, тенгеок мӹнят ам пӓлӹ ма техеньӹ ылеш. Мӹнь цилӓ изиш вӓрештеш ыльы.
  
  
  Служба гишӓн шукы и ax мӹнь ынгылымаш, тырхымаш, ма — пуры пӓшӓм кукыр сек керӓл. Лачокат, пӹлгомышкыла мызырланат рӹмӓлгӓш тӹнгӓлӹн гӹнь, остаткаэш мӹнь ужам, кыце мӹнь кафе эдем гӹц лӓктеш. Кӱ нӹнӹн кымда ташкалтыш мычкы вала, медленно, ашкыл паштек ашкылым.
  
  
  Сӓмӹрӹк эдемӹн кӓпӹм нирад нӱнжӹк склоняялтеш вӹлнӹ, ӹшке спутник кыча. Нирада сӹнзӓ доно кӹлдӓш лиэш. тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ, тӹдӹм виден, тӹдӹ семӹнь ӹлӓш гӹнь, слӧпӧй ли. Маняры мӹнь ынгылышым, веремӓ анжыктыш официантвлӓ цӹвӹсӹнзӓ, ма улы ик агентшӹлӓн кобра шагалеш.
  
  
  Мӹнь нӹнӹ коктынат анзыкыла ашкедӹт дӓ сӹнзӓжӹмӓт ак колты, манын ак сына гӹц сӹсӹрген нӹнӹ паштек мӹнь нӹнӹн вычымашышты кечӹ мычкы эртӓрӓт. Конноты-рабочийвлӓн дӓ плейс темӓш клерк ылын, пӓшӓ доно токына пӧртӹльӹм. Мӹнь ӹнде ванжышым площадь людный погынен шагалевӹ, кынам мӹнь вычем ӹштӓш кок пӱэргӹлӓн виктӓлтӹш, но мӹнь куштылгын чучеш, кынам уж, изиш ӹшке семӹньжӹ шӹндӓ машинӓ шагалтенӹт дӓ велосипед напарникш нирад таксим весӹвлӓ гань.
  
  
  Индеецвлӓ сӓмӹрӹк кидвлӓжӹм шалалта, таксим йогы дӓ корем доно цым моторизовать мӱгӹрен. Мӹнь ӹшкетшок шалгышы вел ӹрвезӹ эдем грифон тротуарыш сӹнзӓӓн вуйыштым сӓрӓл, ак пӓлӹ, пӓлӹмӓн, мам ӹштендӓ.
  
  
  Тӹдӹ юк лыктеок тӹнгӓлеш гӹнь, тӹдӹ мӹлӓм ак ли ыльы.
  
  
  Ош шӹлмӹжӹ гишӓн мӹнь колонны, вычен, мам ӹштендӓ тӹдӹ ылын. Эче тоштым, дӓ тӹдӹн доно тротуар остатка сӹнзӓвӹдӹм. Пиштӹмӓш дӓ тӹдӹм кок парня, цожге шишкен лыктын, манын велотакси эче иктӓт шагалтыде.
  
  
  Ош ялан эче цилӓ обмундирований официантвлӓ ылыт, но пинжӓкшӹм тӹдӹ вашталтын. Капкавлӓ виш тӹ вӓрвлӓш тӹ ш тыгырдон ылеш. Тамажы шӱмӹм ты кӹртни валгалт, шолкы тӹлзӹн сотыжы тӹгӹр гань. Орва сӓмӹрӹк эдем велосипед дон шӹнзӹшӹм, дӓ газ водитель темдӓлдӓ ташкалтыш, неро парк йогы йӹр машинӓ паштек кеӓ.
  
  
  Мӹнь шукы жепӓт ӹш ямденӹт.
  
  
  Веремӓ ӹш эртӹ, кыце мӹнь шагалтенӹт дӓ вес бордюр таксим йӹлмӹштӹ, официантвлӓ-кодде.
  
  
  Машинӓ шукынжок шонгывла ылмы годым мӹнь, мӹнь кидӹм цикӓлӹнӓм купюр пачкым шофер, тӹ годымок ваштареш ак пу.
  
  
  — Мӹньӹн тӓнгем тӹшкӹ паштек, — мӹлӓнем приказываймы.
  
  
  Водитель, пӹтӓриш нӓлмӹ оксам поген, тӹдӹ мӹньӹм пуш ылеш, а вара велотакси, кыды цӓрӓн официантвлӓ шагалмы минутын, ит ӧр подчиняйӓлтӹт. Пӹтӓриш корнывлӓ тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь дӓ вуйжы докы пӱгӹнӓлеш, велотакси гӹц сӹнзӓжӹмӓт ак колты, кыды, кыце мӹнь ӹнянӹде, мӹнь докы лишемдӓш дӓ эче шижӹт шив южышты ик ашкылым.
  
  
  Кӹзӹтӓт цилӓн яжон кемӹ гань, ӹшке манын мӹнь ӹнянем, ак официантвлӓ мам ужыда, кыце тӹдӹ барвлӓштӹ ӓль мӹнь вычен шӹнзӓш такси гӹц ылыт манын, тӹдӹн паштек кеӓ. Писем водитель мӹнь шӱдӹмӹм, ырвезывла доно мам айырендӓ, кӹзӹт машинӓ ак официантвлӓ сек кужы.
  
  
  - Мӹньӹн тӓнгем кышкыла кенӓ?
  
  
  Конноты гӹц-конноты плейс монгырышкыла тӓрваневӹ ма-серкус манын, тореш ӧлицӓшкӹ сӓрнӓлеш, торгейӹмӹ центр гӹц ӧрдӹжӹш Нью-Дели. — Тошты халаэшӹжӹ, — ынгылдараш виктӓрӓ. Вара пӹсӹн сӓрнӓл мӹньӹм анжал дӓ приваялеш: - Тӹдӹ тӹнь тольыц, сахиб? Уке гӹнь, полици мӹнь ужам...
  
  
  — Уке, ни ганьы, — тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт дӓ, пӧкен гӹц перегибаться, пӹжгӓлтӓ тама-ӓнят тӹдӹ пӹлӹшеш.
  
  
  Вӹргеньӹ кавашты доно тӹдӹ якшарген. - Ынгылем, "сахиб". Кыце тидӹ тӹлӓт... рандеву манын, мам вӓл?
  
  
  - Точно, - йӹрӓлтен мӹнь кымдан анжыктымы, шаналтышым, мам паштек ӹрвезӹ эдем, цевер, романтика кеӓ.
  
  
  - Йойрак ли, "сахиб", - мӹнь таксист шижтӓрӓ. - Пиш ышан делийский ӹдӹрӓмӓш, - предложеним дӓ тӹдӹм пингӹдемдӹмӹжӹ, указательный гишӓн кого парня доно шырал манын, доно шеклӓнӹмӓшӹш ыдыралда.
  
  
  — Мане, но мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ тӹнь-кодде, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Ӹнде ганьок пӹцкемӹш, дӓ вара Конноты гӹц лекмаште-движенин Серкус из. Мӹньӹм анжал дӓ вашталтен темӓш памятник шотыш виктӓрӓ. Джама минаретш пыраканг кымда мычашыжы анжыкташ тӹ лӹмлӹ масджид проспектвлӓ, якшар кого мечет гӹц песчаник, крепостьлаок каеш.
  
  
  Мечет дон памятник шалгат анзылны кужы дӓ пазар ужаргӹнь-шемын а эче ик цевер, кугешнен комплекс, кого император могол код, цеверӹн тотлебе. Мӹнь шаненӓм, пазар официантвлӓ ма ямшаш, но, видимо, тӹдӹм ак ынгылеп, тӹдӹ паштек тӹшлӹмӹлӓ. Вӓреш, каваштеш дӓ пазар воктен мечет ви доно лӓктеш манын, тӹдӹ капка анзылны велотакси гӹц лӓктӹш тотлебе.
  
  
  «Сӹнзӓ», — манам мӹнь виктӓрӓ.
  
  
  Лач тӹ жепӹн тӹдӹ шагалеш, кынам воротник официантвлӓ шӹл. Ӹшке церот йӹле мӹнь ӹшкӹмнӓм эдем дӓ лӓктӹш, сусу, мам пуэн мӹлӓм пӹцкемӹш тамахань-ӓнят вазынам. Капка анзылны шалгышы прилавкышты дон «сувенирвлӓм», открыткывлӓм, видӹшӹ, местный томсык.
  
  
  Тидӹ мӹнь ылам дӓ жеп шагальы дӓ туриствлӓм полюбоваться но мӹлӓнем ак ли "ямде". Икманярышты кычен, ш ош тыгыр дӓ ялаш ыжатен официантвлӓ мӹнь гӹц анжалтыш.
  
  
  Мерявлӓ дон кӓтӓштӹ, мӹнь нигнамат тӹдӹм ак ужеп, ӓ, значит, мӹнь ам пӓлӹ. Гӹнь веле «Кобра» ивлӓн фотом шӓрен, лымжы пычеш годым тишкӹ Картер Ник, маняры мӹнь ынгылышым.
  
  
  Анзылны, подъездный корны мычашышты, будкыш официантвлӓ ӓнгӹсӹр пумы анзыц шагалеш. Театрын тӹнгӓлтышӹжӹ вывескым гишӓн увертӓрен «Люмьер дон эргӹжӹ». Кынам мӹнь ынгылем, сӓмӹрӹк мӓ спектакльым индиец билетӹм нӓлӹн, мӹнь, акат тумаял, тӹдӹн паштек кеӓ.
  
  
  Историм урокым тидӹ лиэш, «путешествим» психоделик палшык гӹц пасна. Кудывичӹм корнывлӓ кӧргӹштӹжӹ касса гӹц шаргӱ тотлебе билетный кыча. Тиштӹ, сад, дворецвлӓштӹ мрамор ӓрен, император ӹштен, пӧкенеш рӓдӹ кого публика шагалтымы ылын.
  
  
  Соты прожектор пӧрт анзылны кечӹял колонны мрамор нарынзы колтенӹт, а транслироваться громкоговоритель гӹц аудиокомментарий. Тронышты павлиний оратор сирен, шолы перс цуца, луаткӓндӓкшӹмшӹ курым индия ярла.
  
  
  Вара тыл пӹслӓнен кеӓ, дӓ мӹньӹн тупышкем шайылны ял юк шакта. Мӹньӹ сӓрӓльӹм вуйым, кӹтӧ толеш вычен ӹш покшалны нӓрӹ.
  
  
  Тидӹ бритва гань пӹсӹ вӓржӹ кинжалым мӹнь корнышты.
  
  
  Цыжгаш шиэвӹ, кӹревӹ курткым шалахайышты шокшы. Шукым шаныдеок, мӹнь карангым дӓ ик колым кидӹшкӹжӹ при «ом-макы нал кычкыралнеже». Официантвлӓ Индийский кок гана толмашешна ак тергеп.
  
  
  Ош пӱӓн тӹдӹ йӹрӓлтӓ сардонический волга, тӧрӧк воздухышкы стилет савырненыт. Вара лицӓш тӹдӹм тӹрӹс сотемдӓрӹмӹ прожектор, тӹдӹ. Коридорыш кыргыжам дӓ кыргыжам лошты ӹрвезӹ эдем рӓдӹ пӧкен.
  
  
  Халык, тӹнгжӹм туриствлӓм касвел, каеш, ӹнянем, индеецвлӓн шоум ужаш манын лиэш. Тӓгӱ-ӓнят кӹрӓш тӹнгӓлеш, а имни ял юк воздухышты шактен. Пучы громкоговоритель гӹц шактышы юк, боевой ӱжмӓш ыжата. Нападаяш мӹнь кыргыжам.
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, кыце ынгылен тӹдӹ, кӱ мӹнь техеньӹ, манын тӹдӹ паштек ӓль мӹнь. Но тӹдӹн кинжалжым мӹнь эче цилӓ колын кердшӹ шы тӹрӓнвлӓ, шокшеш курткым роалта дӓ кышкед. Кавашты мӹньӹм шырал тӹдӹн ганьок.
  
  
  Цӓрнен йогаш, пистӧлетӹм мӹнь пуро курткан. Мамнан халык логӹц иктӓт нимат ак мо потикӓлӓ тӓрвӓнӹлӹт, пӧртӹм дӓ мрамор прожектор пураканда годым, ӹмӹлӹштӹштӹ пиш официантвлӓ сергӓвлӓм шӹлӹн вазын.
  
  
  «Кугижӓ момоца...» — увертӓрен шайышташ.
  
  
  Мрамор колонна гӹц мӹнь эче ик кыце мӹнь прожектор кыча. Ӓнгӹсӹремдӹмӹ дӓ мӹнь сӹнзӓжӹ йӹргешкӹ кӹчӓлӓш тенӹт. Шӱм ыжар чиӓм дӓ пасна по рехень стеня ӱпшӓ. То шӹлмӹлӓ тӹдӹ вычыде, кынам мӹнь лӧдыш верештын, кыды, кыце ынгылышым ӹнде мӹньӹм, мӹньӹм шагалтен.
  
  
  Отельӹш толмыкы дӓ мӹнь шӓрлен кердӹнӹт ылын, ходым вес шӹмлӓш манын, но тидӹ гӹц ӹнде мӹнь шанымемдон, шиӓш гӹнь, операци дӓ кӹчӓлде... мӓ докы лишӹл кобра шива пачылтын. Деч мӹнь ти эдемӹм мон, весӹ тӹнӓрӹ лучы лиэш.
  
  
  Официантвлӓ тывыр-голдыр юк сӓмӹрӹквлӓ ташкалыт. Мӹнь колынам, кыце тӹ пӧртӹн шайыл докы кыргыжеш, дӓ цилӓ туриствлӓм мӹндӹр гӹц мӹндӹркӹ, театр ты сад анжен. Эче сусу мынь лин дӓ тидӹ вет, ма ак шо манын, шӹдӹ ваштареш шалгышы сулыкдымы ушымы халыквлӓ ӹлӓт, тӹдӹм, теве-теве лӓктӓш келеш ылын.
  
  
  Мӹнь кыргыжталеш, пӱгӹнӓльӹ пачаш, колонна докы колонны дон, гол йӹде пӹлӹш шагалтен. Ясы лин колтыш иктӓ-махань юк гӹц пасна, тӹдӹ, мам айырен лыкташ фон сирӓлтделда. Тӹмӹр семеш ӓнгӹрӓш ярлалт гӹц шеклӓнӓл, виӓн юкым системыштым виӓнгденӹт, сад шагалтен. Ош ялан агыл ылгецӹ, мары ылын, тӹдӹм, седӹ, ӹмӹлешӹжӹ шӹлӹн кердеш ылын.
  
  
  Но кынам тыл пӹслӓнен кеӓ, эче икӓнӓ мӹнь тӹдӹм ужынам. Мрамор ташкалтышым эртӹмӹлӓ, тӹдӹ кӹтӹкемӹн, весӹ пӧрт сага иктӹш уша дӓ ӹнде пелӓшӹштӹ шӓрлен.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь уже спусковой кӹлӹм кычен парня. Л курокеш тӹ выртын, кынам мӹнь ӓнгӹрвлӓ спусковой темдӓлдӓ. Тӹмӹр семеш, громкоговоритель гӹц шактышы, ушнен оптымы юк, юкшы доно питӹрӹмӹ.
  
  
  Мӹнь ужам, колонна мрамор гань пижӹн пуля, воздухышты шӹкш ош пӹл лӱктӓлмӹ. Вес темдӓлдӓ коэ канонада лӱмӹ юквлӓ, имни ял ӹштӓш топ. Цель ак вӓрешт, седӹндон, анзыкыла кыргыжеш. Официантвлӓ ял вӹкӹ кӹньӹл, тӹдӹм кым и дӓ ӹлӓш нигышты.
  
  
  Мӹнь кӹтӹкӹн ташкалтышым эртӹмӹлӓ, мӓ тӹдӹн доно веле йоген, шӱм корны покшалны лиэш дӓ ӓнгӹсӹр, зданижӹм мрамор арм. Мӹнь шайыланжы чужд шоктыде, тӓгӱ-ӓнят нелӹн шӱлӓлтӹш. Аран гишӓн шанен, пистолетвлӓ гӹц луӓш манын. Тенге мӹнь лӱктӓлӓш манын, кок кӹнертӹшӓт сӓрнен. Индеецвлӓ сӓмӹрӹк мӹнь покашкы попаза, но, ик выртеш тӹдӹ пӹц кеӓ гӹнят, тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл кердӹт мӹнгеш ашкылтыш.
  
  
  Тӹдӹм пушташат план ак пыреп. Колен, мӹнь тӹдӹлӓн аран ӹлӓт, дӓ корны, ылат мӹньӹн докы канден шив ылын, тӹштӹ р, Йошкар тотлебе кӧргӹштӹжӹ кудывичӹ. Информация пуэн кердеш ӹлен мӹньӹн шергӓкӓнем официантвлӓ ылыт.
  
  
  Шоды пӹцкемӹш гӹц шакта вычымыла мӹнь шайыланжы, чуть-чуть шакта юкет.
  
  
  - Хорошо, Ранджит.
  
  
  Вургымла ялжыдон мӹнь мӹнгеш шон виӓн рашкалта, тӹдӹм кӱшкӹ дӓ мӹнь ялым пылвуйышты ялгавалым сӹнзенӹт. Вес окия нападаяш дӓ карштымашеш ӹнгӹрӓлеш. Мӹнь вел тӹргештӹлшӹ, нелӹн шӱлен, мӹнгеш ашкылым ӹштӓ дӓ, кок вӹкӹ нападаяш вильгельмина виктенӹт.
  
  
  Ваштареш ик кок, Ранджит официантвлӓ ылыт, эдем, мӹнь гӹцем келеш, но ак ли ылмы вес эдемӹн лаштыра. Встречаевӹ дӓ мӓ у -- теве, -- сахиб, -- тӹдӹ келесӓ цаштыра, шанымдон воштылчык. Юж шамак гӹц ышмажы доно тӹдӹлӓн келесӓш нелӹ, ма улым тӹдӹм вет шӹргӹн ош повязкым пӹтӹрӓш тӹнгӓлӹн.
  
  
  — Ага, — мӹнь келесем, тӹдӹ пӓлӓ: тӹдӹм тӓнг ылын Мохан, сикх пандашан, ышма-луан ылеш вадеш мӹнь ваштареш шӓлӓтен.
  
  
  Ранджит вашталтымашвлӓжӹ кӹтӹк шамаквлӓӓт айыраш манын, колонна гӹц лап, выртышты гӹц карангаш траекторийже фатальный «Люгер». - Пакыла аражат, "сахиб", - индийский резюмировать сикх. - Мӓ тӓлӓндӓ гӹнь пуштыт, нимат ак пӓлӹ, тӓ.
  
  
  - Ма лиэш гӹнь, мӹнь тӹлӓт ам пуштыныт? - мӹнь ядым. Но тидӹ выртышты, веремӓэш ужыт, мам-гӹнят мӹнь йӹле шӹлеш ванжаш металл. Курокым шӓрлен дӓ мӹнь темдӓлдӓ. Пульы юж доно эртен, пӧрт стеняжӹм мычкы лӓктӹнӹт каранг. А тӹ э вара мӹньӹн парнявлӓэм буквально пистолетвлӓ гӹц сӹсӹрген, итӹрӓ, пӹтӹрен металлвлӓ шӧргӓш.
  
  
  Пистолетвлӓ гӹц лӓктӹн дӓ руалтен ранджит ӹшкежӹ шӹлӹн вазын. Тӹнӓм мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ техеньӹ ылеш гӹнь, мӹнь цӓкнӹделам у, предметӹм, йӹлгӹжӹн йӹр ылшывлӓ тӹдӹм шун. Вӹргеньӹ маклака ваштыр тидӹ, седӹ, каска, тӹдӹм кычылт, манын ашок ананда пуштыныт.
  
  
  «Тӹнь ышан агыл, тӹнь кыце шанет», — сахиб, — весӹ доно воштылчык индус цакла.
  
  
  Мӹнь цӓкнӹделам, йӓрӓ жепӹм Ранджит но ак ямды. Онг ӓнгӓлтӹш официантвлӓ пистӧлетӹм мӹнь, шижтӓрӓ ситӓ, мӹнь маньым трӱкок шагалтымы. Мӹнят ам ситӹ лишнӹ ылеш дӓ, пистолет анжаш манын тӹдӹн кидвлӓжӹ гӹц шывшеш. Мӹнят ылынам дӓ чымен анжаш гӹнь, лиэш мӹлӓм ӹнянӓ, сӓмӹрӹклӓн ма официантвлӓ ӱпӓн, ит ӧр, курокым темдӓлдӓ.
  
  
  - Вуй кидӹм лӱктӓш а ӹнде доко, "сахиб", - ӹрвезӹ приказываен. Тӹдӹ доно ик ашкылым анзык ӹштӓ, тӹдӹ йӹрӓлтӓ ышма каен азыренвла.
  
  
  Сикх мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ вес кид лӱктӓл вел анжалеш. Вӹргеньӹ ваштыр Ранджит виктӓлтен, тӹдӹ манеш. Мӱгӹрӓлтӓш ваштыр, кынам йӹр пӱэргӹн кидӹштӹ пӓгӓркӓ мычашым пӹтӹрӓл.
  
  
  «Мохан колен», — манеш тӹдӹ юк дон музыкы неслышный ганьок, динамик гӹц йоген. Шоу эче мычашыш толшашлык агыл, дӓ кыце ӹлӹмӓш В девятый 3, кыце мӹнь ӹнянем. - Гурнек, тенге гӹнят, эче ӹлӓ, "сахиб". - Индийский сикх токем лишӹлеммӹжӹ годым, толыма лишкӹрӓк Ранджит
  
  
  Тӹнг люгер Вильгельмина мӹлӓм нер анзылнок ыльы вет, мӹлӓнем трӱк дӓ ӱштӹшкӹ, мӓ кого тӓнгвлӓжок мӹнь тӹдӹм ак тоштем. Вӹргеньӹ ыжатен ак гишӓн уже попен, кыды Гурнек кок киддонат кычен.
  
  
  «Худам тӹлӓт сылыда, — сахиб, — сек худажы», — манын официантвлӓ.
  
  
  Тӹдӹ доно мад "куштылгын" курокым. Давленим пиш куштылгы ылеш ситӓ, эргӓш ылын дӓ вӓрештӹн хоуку тӓрлӹмӹ девятый 4. Но пӹтӓриш эдемӹм канден угрозым ӹшке самырык деч исполнени, Гурнек мӹнят паштекшӹ тӓрвӓнӓ. Ти ганан йолажы воздух мӹнь веле мӹнгеш колтен, цель ак попазы.
  
  
  Шӱм кӧргӹштет Петля, мӹнь кидӹм лӱктӓш дӓ у вӓрештӹндӓ. Мӹнь тӧрӧк анжымаш прицел «Люгер», но курокым Ранджит колтен дӓ, пистолет шолт шӹндӹш, тӹшкӹ доно мӹньӹн лепкӓэм. Вӹргеньӹ анжымаш ыжатен тӹнӓм мӹньӹм шӹкӓл, тӹдӹ мӹньӹн кукшылогер темден.
  
  
  Шур пӹчкӹн колтенӹт, каваштем мӹньӹн, мӹнь шӱленӓт ак кердт. Мӹнь юкымат лыктын пӹзӹрӓлӹн, дӓ Ранджит, льыргаш, мӹнь кӹньӹлтен дӓ йыхыш ӱпшӓ. Ӹнгӹрӓлӹн кӓршӹм мӹнь поктен миэн, пӱгӹнӓльӹ.
  
  
  Пылвуй кок гӓнӓ кӹньӹлеш, орлыкемлан мыланем пыдештӓлт карштымашеш ӹштӹктен. - Тӹнь ороды, "сахиб" Кобра Кобра пӓлен...... цилӓ пӓлӹшӹ, мистер Картер.
  
  
  Юк, тӹдӹ, кажется, ш тоннель гӹц лӓктӹн. Мӹнь освобождаем цацышы вивлӓ улы, ваштыр шӹкӓл, тӹдӹ мӹньӹн гурнек душе. Но мӹнь тӹдӹм кычен ак кердтеп, тӹдӹ утла вӹцкӹж лин. Анзыкыжым мӹнь кенвазаш кичкӹжеш, шӱлӹшӹм цацен.
  
  
  Прикладвлӓдон пистӧлетӹм мӹнь вара вуйжы гӹц рашкалта, а громкоговоритель гӹц мӹндӹрнӹ юкеш сӹгӹрӓлеш: - рай гӹнь мӱлӓндӹ ылеш, тиштӹ... тӹдӹм тиштӹ, тиштӹ!
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм ак ӹнянӹ. А мӹньӹм ядыштын хайзилӓнен тӹ жепӹн, кынам мӹнь ма лиэш-иктӓт ӹнянӹмӹ шансвлӓ эче иктӓ-ма лимӓш.
  
  
  
  
  4
  
  
  Пӹтӓриш куштылгы ылеш.
  
  
  Пышкыды, дӓ тӧрӧк пышкыды, шикшыла уюта дӓ пӹцкемӹш. Защитный пӹцкемӹш, йӹрӓлтӓ мӹлӓнем тӹдӹм покта. Но вара тӹдӹ йылатен тӹнгӓлӹн, каваштем мӹньӹн пӹчкеден, пыдыргыш охоницӓ гань шиӓнгӹн. Мӹлӓм кеӓш келеш ылын, тӹдӹм мӹнь ужынам ыльы царген, уке, мӹнь живойнек доно каваштым ньӹктӹнӹт. Тенге мӹнь анзыкы кыдал лӓктеш, вуйта тангыж пындаш гӹц кыргыжеш. Маняры мӹнь дӓ кӱшкӹлӓ кузен, мӹнь тенге царкымлат.
  
  
  - Уке! Мӹнь... мӹнь ам шаны! - Мӹнь ӹшке юкшым колеш. Мӹнь угӹц тидӹ виӓн, нелӹцшӹ лӱктӓлӓш цаца, мӹньӹн сӹнзӓэм темден. Пытят мӹнь, мам-гӹнят мӹнгеш мынь раскыдын дӓ пеледӹшвлӓ доно анзыкыла кеӓш тӹнгӓлеш, дӓ тӹдӹм ӧрдӹжӹш вибрировать пространство.
  
  
  Кок гӓнӓ мӹньӹм сӹнзӓштӹм пачеш, вара кымшы, дӓ тӹнӓм мӹнь пакыла кеӓш цаца, мӹнь логен и вуй покажым тама-ӓнят пингӹдӹ. Вибраций пӹтен, дӓ мӹнь эче вала, омештӹ дӓ ужат, эче ик ӹштӓш манын движенин.
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, маняр веремӓ эртен тидӹ паштек. Шижӓм мӹнь, мам омынвлӓ мӹньӹм хватен, дӓ каждый гӓнӓок мӹньӹм шӹкӓл дӓ нӹнӹ сӹнзӓштӹм пачаш цацен, но тамажы-анят каваштем мӹньӹн ӹдӹрӓш, тама йылата. Пӹтӓри мӹньӹм цилӓ остатка тӹнгӓлӹн, шонала дӓ шокшы коэ лодон анзыкыла эртӹ.
  
  
  Вара "ӱзгар" цымыргат. Ти стенӓ ылын, рок стенӓлӓ, мӹлӓнем тӹдӹ шалга, а вара... пырышы изиэмдӓш ӓль когоэмдӓш. Тӹлзӹм мӹнь... вуй ылеш мӹнь ам йӱ мыны гань сӱмӓн раздавленый пачелӓ. Шалгем мӹнь, стенӓ тервен йӓрнен лишӹл, ти сӓндӓлӹкӹн сек сӹлнӹ юквлам колышташ, юк онг, каждый вала дӓ шӱлӹшӹм турга.
  
  
  Тидӹ кӹреш дӓ каваштым мӹнь мам ӹдӹрӓш дӓ кужы жеп сӹнзенӹт чистилище лоэш ӹш, тидӹ тенге шарвлӓ, мӹнь тӹдӹ комдык киӓ. Кыце мынь ынгылем, мам мӹнь ӹлем, мӹнь ял дон скамня валтен, олым леведмӹ, цӹтӹрӓ дӓ кӹньӹл шагалеш.
  
  
  Мӹнь кидешӹжӹ ӓнгӓлтӹш, кӹньӹлам манын. Пыдыртышывлӓ ӹшке шижеш наркоман годым мӹньӹм, мӹньӹн йӓнг тывырга. Роал, тӹдӹн вуйжым гӹц нӓлмӹ, ваштыр затяжение логержӹм худа, мӹнь руш.
  
  
  Ӹнде, сек пӹтӓриок, ӹшке ви доно мӹнь шагалтымы ылын.
  
  
  Мӹнят икманяр ашкылым ӹштӓ, пылвуй якте мӹньӹм цӓрнӹде ак ӓйӹнӹ. Четлык мӹнь йӹрем-стеня сага камерышты квадратный каморко... шун дӓ кӹвер. Окняэш ак ли, ни, нина амасам вӓк. Вара, анзыкыла лишӓшлык ылеш гӹнь, мӹнь ӹнянем, мон кердӹда-мӓ стенӓш тышкалтын, кыштакен амасавлӓэш ыльы, вет мам тӓгӱ-ӓнят.... Кӱ-гӹнят мӹнь лыктеш ыльы.
  
  
  Ик мычашышты камерышты, поддон велнӹ, стеняштӹ кок вмуровывать решотка ылын. Мӹнь якте шон ылын дӓ нӹнӹ коктын кыдал проволочный сеткӓ леведӹн. Мӹнь, пӓлӹмӓн, вычен ӹш погыны, ӓль представляйӹмӹ индырыш мӹнь ӹшкежӹ, мӹнь докем лишемӹ дӓ пылдыреш, тӧрлӓнӓш цацен карштен, кыдыдан тӹшкӹ ранджит удар пистӧлетӹм мӹнь кандыш.
  
  
  Но кок пӹтӓриш тӹкнӓ решотка проволочный сеткӓ тӹшлен дӓ ма манын, анжалда, мӓ нӹнӹ кыдашаш лиэш, ялеш чимӹ хӓдӹрвлӓэм кыдашын. Айда, мӹньӹм хватен, тыгыр дӓ ялаш мӹньӹм кодат. Стилет ямеш, дӓ кыце «Беретта» дӓ, конечно, «Люгер». Мӹньӹм идӓ уж курткан, но кӹзӹтеш... доно висӓш ак ли ӱштӹ камерыштыш каталан.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹн шӱн нӓлмӹ решотка каталан. Нимат ак лиӓлт. Уке тылипвлӓжӹ. Тау йымылан, электрифицируяш ак решотка ылын. Металлический винтӹм гӹц иктӓ нӹл уш мӹньӹн кырма дӓ туфльым чиэн, стеняш тӹ крепиться решотка. Но кынам мӹнь парня нӹнӹм тӹкӓлӓш, шӹп юк шактыш юкшы, мӹнь тӹдӹ цӹтӹрӓлт ӹштӹктен.
  
  
  - Пуры ирок, мистер Картер. Кечӹ вет кӹзӹт, мӓ пӓленӓ. Надеяться, тӹнь яжо омыным вадны, "сахиб"...
  
  
  Юк гӹц шокты-решотка шайылны кок гӹц иктӹжӹ. Седӹ, экранын усилитель металлвлӓ ямын. Шогалте но цилӓ тӹдӹм ужын, мам пӓлӹшӓшлык ылам... пӓлен юк дон лӱдӹктенӹт.
  
  
  «Шӓлӓ, картер тидӹ, попашат агентвлӓжӹ девятый 3. Тӧр эдем ылам, мӹнь тӹлӓнет цилӓ хоук гишӓн шайыштеш. Тенгежӹ, тидӹ тӓмдӓн агентвлӓжӹ, Ананд, тенге тӹдӹ ужмыла чучам. Ну, тӹдӹ вӓшлимӓшӹш толшывлӓлӓн агыл. Уке, ак кел ынгылдарымы. Пӓлет ма, эдем гишӓн мам... екемет мӓмнӓн уке, уке! Тӹдӹ уке, вот и цилӓ. Уке, мӹнь вашингтон ирок толат. Кобра? Мӹнь пиш лӱдӹшлӓ, ма паша лошты пырымым правительствын индийский мӓмнӓн безопасностьышты служба от керт. Тӓ ынгыледӓ, конечно... Мане, тыргыжланен дӓ тау. Ананд мистер келесӹ, мӹлӓнем ӹжӓл, мӓ тӹдӹн доно вӓшлиӓлтӓм мӹнь линем».
  
  
  Паузым паштек шукы. А вара угӹц шӹпок. Мӹнгешок решотка койкашкы дӓ мӹнь гӹцем карангаш. Мӹшкӹр йӓрӓ гӹнят, кумыл нӧлтеш лӱдӹш гӹнят, ӹлӓш мӹнь иктӹм ынгылышым: кӹзӹт шива ылын, сӱмӓн, головорез юл, сен ваштареш шалга, махань мӹнь эче вӓшлиделам.
  
  
  Токо веле мӹлӓм кӹтӹк шаявлам колыштеш, телефон шая, кыды, седӹ, ӹнде эртен, ял юк пелештӹ ыльы пӓлен. Тидӹ мӹнь ӹшке юк ылмым, тенге идеальный интонация, йӹлмӹ дӓ интонация.
  
  
  Шива сова дӓ мӹнь, жап, секретный индийский служба сцена гӹц пога. Ӹнде ак толмы годым веле ӹшке стӧл ананд, дӓ иктӓт ак шо манын, мӓнмӓн когыньнан ушымы. А малан тидӹлӓн, остаткаэш? Мам «Картер Ник» увертӓрен дӓ тишкӹ пӹтӹрӓлмӹ агыл тӹдӹ токо, мам Шива — ямак? Тӹдӹ «Ник Картер» анжыкташ манын, гӹнь, «Кобра» лачокшымат ылеш, организацивлӓн, правительствывлӓм индийский тенге тӹдӹ тыргыжландарен, таинственный персонажвлӓжӹ сага ни тӹшкӓ уке.
  
  
  «Ник Картер» тидӹ мӹшӓм цилӓ шайышт пу. Дӓ, цилӓ семӹнь ланзылымаш, тӹдӹ ӹнде токы кемӹ, штаб-квартирӹштӹжӹ ax Вашингтон. - Мӹнь пиш впечатлевать, Шива. Такшым мӹнь юкем кыце кердӹдӓ тӓ шер?
  
  
  «Юк ылмым пӓлемдӹмӓш номерӹштӹжӹ унагудысо устройство, мистер Картер», — юкшы доно мынь отвечӓйӓ, шер-техень йӧн доно электрон ару, цӹтӹрӓл ижӹ колта ӹшке ам керд.
  
  
  - Тӹнӓм, пожалуйста, электронщик комплиментвлӓжӹм тӹнь мӹлӓм пуэн. Тидӹ кӹдежӹштӹш... э микрофон да мӹнь иктӹм шаналтен кӹчӓл ак мо вӓрӹштӹ нӹл гӓнӓ, - ваштареш ылын, мӹнь юкшым когоэмдӹдеок, ӧртӹм вуйта, тӹдӹм мӹнь колынам. Кӧргӹштӹжӹ микрофон мӹнь ужын ам кердт, ӹнде пӓлӹмӓт лин гӹнят, мам вара тӹдӹн гӹц пасна пӓшӓш пиштен мӹнь ик сӹнгӹшӹм унагудысо номеран камерышты.
  
  
  - Иктӹ гӹц Хаджи приоритет остатка; когон шижшӹ сила, микрофон малогабаритный, - мӹньжӹ ынгылдараш дубликат юк.
  
  
  — Мам моаш кӓвӓн шуды и сойтокат, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Мӹнь воздух шактышы ваштылмаш, вара юкшы седок мӹньӹн: «пиш яжон, мистер Картер. Сусун ужеш, шамжым ямдаш тӹнь ма юмор и. Но Хаджи гӹнь, тӓ агыл тӹдӹ гишӓн колышт, — ик ярал хӓдӹрвлӓм, кыдывлӓ коклы и пӹтӓртӹш албания экспортируя. А тӹдӹ пӓшӓжӹм ӹштен мӹнь ӹнде, келесымаш... Шив Кобра келесымаш! - Юк дон цӹгӹлтен.
  
  
  - Кӱ тӹдӹн пӓшӓвлӓжӹм ӹштӓ?
  
  
  - Тӓ пиш яжо пӓлен, мистер Картер. Остаткаэш, толькы тӓ индия ax колташ агыл манын, ӓль кычыктен героин торговойвлӓ банда оруживлӓжӹ! Хаджи цӱдӓӓт тӹлӓт пачылтеш интересуя, тӹдӹ... гениальный приоритет Шкатулкы!
  
  
  - Шкатулкы? - мӹнь угӹц.
  
  
  - Юк имитатор лу, приоритет, хоть-махань юк вокальный кердеш шакталта ыльы. Тӹдӓт изиш дӓ, мистер Картер, тӓ доно модельвлӓлӓн типовой ражыш. Но сек кого агыл... сигаретӹм пачкым лӱдӹнӓм, седӹ.
  
  
  Мӹнь ядам. - Тӹнь мам ӹштӓ дӓ ӹшкежӹ дон шкатулкы погынен? Металлеш экранын мӹнь сӹнзӓжӹмӓт ак колты, вуйта мӹнь каждый движеништӹжӹ решотка серен кердеш.
  
  
  - Тӹньӹм шанен, ороды мӹнь ылынам, тенге?
  
  
  - Псих? Тенге агыл, Шива. Тӓ пыток ышан; сложный планым тумаен лыктын техень сумасшедший обычны ак керд.
  
  
  - Тау, мистер Картер. Мӹнь комплиментвлӓжӹм тӹнь ӓклен. Уке, лачокшым ороды мӹнь агыл, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь гӹцем ак ынгылы. Шкатулкы тӹкӓлӹн ма, Хаджи приоритет гӹнь, ӹнде пӓшӓшкӹ лиӓлтӹн, тӹдӹ гениальный дӓ маняр кӱлшӧ пайдале. Тидӹ веле ылын инцидент роэнӹт, экспериментвлӓм гӹнь, пӹсӹн качкыт.
  
  
  «Но шукат ак ли, кыды ӹшке семӹнь пырташ веле вашталтеш хаджи устройство, экспериментвлӓм цӓрнӹде проста чӹдӹ ылын. У теве, мистер Картер, нейтральный дӓ толшаш жепшӹ кӹзӹтшӹ запад лоэш держава индия шылтыкше. Тишкӹ эл пекин партнер доно, противовес шотыш выступаен, ик выртеш сӹмӹрлӹш, дӓ шанымашем шокталтшы тӹнӓм мӹлӓнем тьотям, кыце дӓ кынам индийский шылтыкше субконтинент союзниквлӓ пуры кидӹштӹжӹ кыча, тӹдӹ у кужын шыпшылтшы, вес мировой любом историм шукы».
  
  
  - Мӹнь ядым. - Ма у? У возен мӹнь цилӓ, мам тӹдӹ попа, модышты жеп цацен. Ти жепӹм мӹнь кымдем камерышты шинчаже шӹмленӹт. Мӹнь олен кӹньӹлӓш манын, и, мӹнь шанем, колаш шива манын, мӹньӹн гань тӓрвӓнен, ӓль колен, мӹнь гишӓн скрестись стеня гань, пачаш цацен иктӓ-махань ви. Амаса ылын, толькы тӹдӹн мӹньӹм идӓ уж.
  
  
  - Китай-индийский союз, мистер Картер, кок альтернатива нация, кредӓлмӹ блок гӹц сӓндӓлӹкнӓм ытараш манын. Уке, ак маньяк величина мӹнь, мӹнь шӹведӓ, сӓндӓлӹкшӓт тамам ялш анзылан йога. Мӹньӹн окса улы, большы мӹньӹм качкын кердӓт. Тенге мӹнь вллияние правительствыжы ылын. Но кынам дӓ ик Шылтыкше нация Индия, халыкна ӹнде мӹнь ак ли «нуж тӹшкӓвлӓ», журналист семӹнь тӹдӹ лӹмденӹт касвел яратымыжы. Ма пӓшӓлӓш тӹнгӓлӹн, кыце Бхарат, тошты Индия. Мӹнь тӹнӓм халыкын тошты дӓ у йымы докы мӹнгеш толеш, мӹлӓмжӹ кышкы... йымы у Наг.
  
  
  - Коклышы курымын мӓлӓннӓ, Шива. Куштылгы миллион эдем анжалда. Тагачы мӹшкӹр темӓш интересуйшы шукы эдем ылеш, кышты кымалыныт.
  
  
  Тӹнь пиш чӹдӹ пӓлен индийский гишӓн менталитет, Картер. Королевский мӹньӹн семняштӹ гӹц лин, семьяжӹ, Наг кузен кен, кым тьотя. Тюрбаным намалам мӹнь, вуйта тидӹ кыш, вуйжы дон когоэшнен тувырген кобра шергӓш, мӹньӹн лепкӓэм ӧлт, - Шива отвечая. Юк... у тӹ юкет, рептилия гань. Мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш сӹлнештӓш кеӓ кок пай сусужат ылын, дӓ тӹдӹ попен нӓлӹн кердӹнӓ ма приоритет хаджи благодаря шӧрлӹш.
  
  
  - Малын тӹньӹм ак пукшы пӹтӓриш ӹшкӹмнӓн эдем ылеш? Тӹнь шукы оксажы улы гӹнь, тӹлӓнет ам пу правительствыжы малын нӹнӹ ылыныт, манаш ак шужен тетя? Тӓ лӱдӹнӓт ӓль, ма нӹнӹм ӓклен шалалта агыл, шанем ма тӓ темӓш ядмашвлӓм ак шокты? Мӹнь тӹдӹн вуйжым комдык дӓ мыскылаш тӹнгӓльӹ шана, тӹдӹ мычаш цельжы лӱдӹн, тӹдӹ ышке шынден ылын.
  
  
  Шива Но ӹшке ак нӓлмӹ.
  
  
  "Мӹнь шукы у попы, Картер," тӹдӹлӓн увертӓрен. - Но мӹнь, тӓ пӓлӹшӹ лидӓ, кышты лачокат ма тӓ пӹжӓшӹштӹ вӓрештеш, мӹнь ам тырхы дӓ изи ма техень эдемвлӓ, тӓ. Правительствын дӓ ӹшке сӓндӓлӹквлӓштӹм представляйӓт полицейский ак ӓптӹртӹ ак кердӹдӓ тӓ мӹнь ужам, кыце мӹнь шонымем. Кӹзӹт ӹнде мӓмнӓн войскывлӓ границашты шотыш цымырен коммунистический йыдвел дон китай, вес эл гӹц ытара дӓ чӹдӹ иго индия токмак йӓмдӓла.
  
  
  - Пакыла шонен, Шива. Пекинӹштӹ нӹшкӹ лыктын власть тӹлӓт, тӹлӓт... дӓ чӹнген мычаш якте нелӹ. Войскывлӓ границашты веле йыдвел пересечь Индия, ӹнянен кердӹт, нервы касвел ӹнжӹ ли манын, анжалда, ма ӹштӓлтеш. Тӓ сарла кычаш тӹнгӓлӓм, тӹдӹ мӱлӓндӹ доно человечество лицӓжӹм ӹштӹлын. Мам тенге, ак керд... точный но тидӹ ылын, кыштыжы веле кодын, кышты тӱмсӹр, тӹ дӓ пустыньвлӓш радиоактивный планеты доно кыдалыштыт.
  
  
  Мӹнь стенӓ тервен йӓрнен шагалеш дӓ шӱлӓлтӓ. Теве техень эдем ма гишӓн хытырен, кыце лиэш, Шива кыце? Кыце мӹнь попен кердеш дӓ ышан, кынам улы, ма гишӓн мӹлӓнем тумаен кердеш, анна йӧн лиэш? Ороды ӹлӹмӓш ӹшке мӹньӹм пӓлен, но техень дӓ чаткал акат шӹнгӹ, эдем гань, ӹшке Шива манын.
  
  
  Уке, ак шо тӹдӹ сӓндӓлӹкӹн виктӓрӓ, тӹ перви шанен толмыкы веле, кымшы мировой война ак ӹлӹжтен. Дӓ гӹнь, кӓнгӓш тӹдӹ мӹнь клухойрак ылам, лӱдӹн ак уж ма планым ӹшке ышдымы ылыда, кож мӹнь туп мычкы кыргыжеш.
  
  
  «Хоть-махань гӹнят, мистер Картер, тӓ, эдемвлӓ лошты тинӓр, техень мычашыш трагический ма тиштӹ ат уж. Шайыштшы колымаш гишӓн мохан гурнек мӹнь, Мӹнь тӓ мыжыр сулымашке йӧнӹм пуэнӹт. Картер мохан верц, верцӹн мохан картер. Ти гӓнӓ веле колам и йыл дӓ пӹсӹ ылеш. Тӓ пӓледӓ, маняр парвалаш кердеш, кышкы чӹнгӓл колта анзыц мӓ, мистер Картер? - холодно Шив питӹрӹмӹ.
  
  
  - Кышкы доно тидӹ кӹлдӓлтӹн.
  
  
  — Точно, — кел Шива. - Мӹньӹм сусу, ма эче тӹлӓт попен кердеш, Картер. Но толеш гӹнь, колты-махань детальвла гӹнь, мӹнь тӓлӓндӓ келеш данный пуаш йамды.
  
  
  Мӹнь лявӹрӓн стенӓ тервен йӓрнен шагалеш, амаса тоеныт царныде кычалын, сӓрнӓлӓш дӓ мӹнгешок динамика металлеш экранын шӹлтевӹ. — Пу, Шива, — мӹнь кукшын пелештӓ. - Мӹнь цилӓ шотыш нӓлмӹ.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн иктӓт ак сомневайы секундешӓт, мистер Картер, — тӹдӹ ваштылеш. - Мӹнь кӹтӹк ылыт гӹнят, кыце мӹнь тенге у важный дела ылеш. Мӹнь уже таманяр и хоббит Герпетология каеш, приваен смеем, мам мӹнь авторитет авалянен областьышты кӹзӹтӓт, айыртемӹн аяран. Коллекций мӹнь ылам, кок лу нӓрӹ тӹрлӹ тӹрлӹ.
  
  
  - А мӹнь тӹнь ма айыра?
  
  
  - Кышкы вӹц, Картер. Нӹнӹн анжалтыш доно тӓ иктӓт ак пӓлӹ кердеш, но обязательны пӓлен нӓлӓш нӹнӹ тӓлӓндӓ. Кӹшкӹвлӓ келгӹ территориальность шижмӓш ылын. Яратемӓ нӹнӹм, нӹнӹм пӧрт годым нӹнӹ тыргыжландарен. Эдемвлӓ кердмӹштӹ семӹнь шӹм цӓш гӹц чӹнгӓл колта якте нӹнӹ кок-кечӹньок кандат.
  
  
  — Кышкы тӓ пӱӓм пӱэнӹт гӹнь, кӓпӹштӹ дон, тӓ весӹвлӓ гӹц пӹсӹнрӓк вӹржӓт кӹзӹт йога, мистер Картер; тӓлӓндӓ чиӓлтӹмӹ шӱвылвӱдым выртышты лин, кыце цеверлӓ чучын. Мӹшкӹржӹ карштен орлыкым доно тӓ ылын, а результатшы шон колта кровоизлияние ви».
  
  
  - Лачокла заманчивый! - мӹлӓм сӹгӹрӓл колтен, сӹнзӓэм гӹц хоть-махань движенин ак валты, кӹчӓлӓш ну ма тидӹ простан ак ли сӧрен.
  
  
  - Тӓлӓндӓ мӹнь айырен любимица гӹнь, королевский кобра гӹнь, аноксия колта, орлыкемлан дӓ кужырак форман логарышке. Вес вел, королевский кобра двоюродный брат, ази кобра, аяр улы, кыды, кыце анжыктынежӹ ылын, токсичный стрихни пачмы. Тенгежӹ, тӓ гӹцдӓ ярыктымы, мистер Картер. Кобра гӹнь, тӓ айырендӓ, тӓ коленӓм, колта ӹжӓл относительно икманяр цӓш гӹнь, кышкы тӓ айырендӓ, дӓ э гротескный тырхыдымла карштымым йӓмдӹ ылыт, ӹшкӹлӓнӹштӹ махань веле ынгылаш лиэш.
  
  
  - А мӹньжӹ гӹнь нимат ак ярыкты, Шива? Ма лиӓлтӹн?
  
  
  Уке ярыктымы, Картер, альтернатива уке. Остаткаэш, тӹнь ынгылет, мӹлӓмӓт тамахань кого эдем! Тенгежӹ, тӓ годымдаок каса мӹнь ам пӓлӹ, манын, шаям пакыла мӹнь тӓ донда тидӹ келшӹш. Информация интересный ылыт, мистер Картер. Пиш интересный.
  
  
  Тидӹ лиэш пӹтӓртӹш, мам колымаш «ӹшкежӓт», тӧр, кыцелӓ шива ӹшке юкышты гӹц. Утла тӹр хозаланен, мӹнь пыдыртымым веле шӱлӹмӹлӓ. Цӹлт мӹлӓм чучын колта, ӹнянӓ, тидӹм мам тумаят колташ акат сӧреп. Э полож шива мӹнь пуштмы лиэш, ужаш манын, лашаш гань мӹнь докы толын колта. Возможно, карштымашым кандышы ала кужы тӹдӹн смелостьшы циц ылын, шана дӓ кыце тӹдӹ тӹ абсурдныйжы подпитывать тыршен.
  
  
  Аздара иктым но махань ылеш тӹдӹн причиныжы, мӹнь тӹдӹн шамаквлӓэш яндар ак сомневайы. Камера мӹньӹн изи сӹнзӓжӹдон анжен, мӹньӹм седок отчаянно корным кӹчӓлӹт, кынам махань-р я я, тӧр, мӹнь куштылгынок ӹлӹжтенӹт кокшы сӹнзӓшкет анжалам решотка мӱгӹрен.
  
  
  Ик олен куза манын, стеням ямын. Нӹл металлический винтӹм аран ӹлӓт, тӧрлӓш йонӹм семӹнь тенге электрон экранын. Т тидӹ тӹдӹ уже ак каеп; квадратный ыраж ты вӓр. Ӓштӓ мӹньӹм шӱден дӓ шӹп юкымат ӹш, тидӹ манярым кердеш.
  
  
  Но мӹлӓм вим сверхчеловеческий ӹштӓш вӓрештӹн, вӓрӹм кодшы манын, кынам гӹнят ик минутышты камерыштыш ыраж гӹц кӱ кӹвер выкатиться фут королевский кобра лӱдӓм.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Атакуен кобра королевский позиция ӹнде кузен, вуйжым лӱлтӓлеш шуш, кышты эче ик ыраж гӹц йогымы годым, стеня. Мӹнь лӹм доно тӹдӹм пӓлен ак керд, но пингӹдӹ ылмым кол сӱм дӓ тапката, седӹрӓш раскладываться дӓ тӹ годымок, тӹдӹ потикӓлӓ шы лыктын, юк тыл гань.
  
  
  Стеня мычкы мӹнь вӹкӹжӹ, олым краватьышкыжы шоаш цаца. Шива келесет, кышты ма мӹнь вӹц колтен. Кымшы, пеле у метр кытла, тидӹ выртышток ыраж гӹц вала. Тидӹ ази кобра, каеш, пырен клиновидный тамгажы доно пӓлӹ ылеш мӹнь тӹнӓм шаягаремешет.
  
  
  Аяр тӹдӹ аяран стрихни пачына, у, лапам кузен, нолтышы земля вӹлнӹжӓт.
  
  
  Громкоговоритель гӹц кӱш дӓ ваштылевӹ мӹлӓнем рептилия пызырыма ышдымы цожге шишкен, решотка кӧргӹш шӹлтен, ваштылын, ӹшке темӓш камерышты рефрен йыкырикӓ. Шива ваштылеш, ученыйвлӓжӓт албанский приоритет айыраш манын, шер юкын ваштыл мӹнь ӹшкежӹ, мӹнь тӹдӹлӓн пӹлӹшешӹжӹ дӓ мыралта.
  
  
  - Цевер, мистер Картер! — мӹнят сусун саслем тышман каеш. - Пуры кечӹ!
  
  
  Припев финальный гротескный ваштыл колта. Валгалтын, мӹньӹн сӹнзӓэм доно ужшы, кым нӹлӹтӓш йӹлмӹвлӓн важ, сергӓвлӓм ӓнгӹш. Тидӹ крайт, ази кобра область, тӹдӹ вӹкӹ лявӹрӓм седӹрӓштӹ.
  
  
  Нерраж мӹнь пачым; воздухышты кого пыш шалга, махань-кочо таш тӹдӹм. Тидӹ пыш, мускус ӓшӹндӓрӹктӓ. Мӹнь шӱлӹшӹм шӱлет, но шотыш пыш, иктӓжӹм камера тӧрӧк цаклевӹ.
  
  
  Шива шанымем весӹ.
  
  
  Нӹнӹм эче утларак шӹдештӓрен нержӹ доно кым пӹсӹлӓ каеш: природа, нӹнӹ хоть-махань лишӓшлык, нӹнӹжӹм пышешок тӧр ӧрмӓш пӹсемдӹшӓшлык. Королевский кобра, молывлӓжӹ, кужы пач, грациозно мычкы кӹвервлӓм тӧрленӹт. Седок лапам доно мӹнь докем лишемӹ койкашкы ытлаш, пӹсӹн, атакыш колта ыльы рептилия провокаци кердеш.
  
  
  Пумы гань веле касая скамня тӹреш ял, кышты ыраж вӹзӹмшӹ шалахай стенӓ пӹцкемӹш гӹц толеш. Э весӹ тӹдӹ гӹц изирӓк ылыт, королевский гӹц пасна кобра доно тангаштараш. Но тӹдӹ гӹц нимат тӹшкӓ размер пушташ ышемӓт уке, дӓ ти остатка рептилия мӹнь лӱдӹм, дӓ молы ганьок иквӓреш нӹл нӓлмӹ. Мӹнь ӹнде нӹнӹ докы лишемеш, стеня сага шалга.
  
  
  Тидӹ мӹлӓм келшӓ ӓль агеш, мӹлӓм чонгештӓш вӓрештӹн.
  
  
  Пространство мӹнь анзыкыла кыргыжеш, пӹсӹн анзыц ныгыды мыслительный палшымы доно, варажы седӹрӓш олманга гӹц тӹргештӹш воленат олым а леведӹн. Мӹнят шишкалтем дӓ королевский кобра шынгалты. У капля мӹнь ядын кердеш, тӹдӹ йӹлгӹжшӹ орапӱй бритва гань пӹсӹн шӹндӓш.
  
  
  Мӹньӹн карангдымы годым, шижӓт, кыце мӹнь тӹдӹ пырылеш ӧпча каталан. Пакал пырыл, тӹдӓт мӹньӹм ак керд. Олым аяран капаен пеледӹшвлӓ сарикӓ жидкость, кышты мӹнь шалга. Кобра краватьшы гӹц черный. Колталтен дӓ кидвлӓжӹм доно мӹнь йӹлерӓк тыгыр шокш лакемеш.
  
  
  Кым кӹшкӹ кымдан Капюшон, первишӹ, шол дӓ вургымла гӹц ӹрзӓльӹ рептилия, кок гӓнӓ роал шӹндӓш йӓмдӹ ылыт. Тенге гӹнят, молы нӹлӹтӹн седӹрӓш пыналтын, цилӓн лапам докы лишкӹ дӓ лиш миэн. Мӹнь шайыкыла шотыш тенге, кыце кердӹн, тыгыр доно виктӓрӓ, ӱшкӱж гань якшар тӹгӹр анзылны матадор разъяренный кыча.
  
  
  Кобра анзыкыла кыргыжеш годым, кӓпӹштӹ доно пуаш манын, тӹдӹ мӹньӹм ӹшке тӹгӹрӹш дӓ пумагам вбок кымык сӓкӓ. Тӓрвӓнӹлӹт тӹгӹр гань ӹлен. Чула рептилия дӓ кӱ доно пыналтын, каска импровизированный гӹц сӹсӹргӓш цацат.
  
  
  Мӹньӹм ит вычы погынен, кӹзӹт кобра ирыкыш лакташ, прӓжӓжӹм кедӓрӓ дӓ каваштым ялан йӹлерӓк. Мычашеш тӹ вӹлнӹ кычаш прӓжӓжӹм икманяр дюйм олым, мӹнь шайыл тӧнгӹлжӹ докы лишемеш. Тиштӹ ик моментӹм, мам ӹшташ келеш ылын, тидӹ стеняштӹ ыраж шоаш цаца.
  
  
  Решоткала ылшы кӹртни активировать электрон управлени и годшен экранын стеня куза. Анг, вес суен, кышты мӹнь мычаш камерышты ӧрдӹжӹштӹ шалген, кого кожым ситӓ, мӹнь корным ана пуат манын кердеш.
  
  
  Дӓ, вообще, анжаш келеш. Цилӓнӓт иквӓреш кеӓш рептилия атакыш уке ылын, тӹнӓм мӹлӓнем колымаш гӹц ытара дӓ насильственный ак ли ылмы орлыквлӓм дӓ выча. Какляргыл куштышы аксан кровать тӹрӹшкок шим кӹшкӹ улы.
  
  
  Тидӹ рептилия лин, тӹдӹ гишӓн шайышташ шива мӹлӓм, ядам, техень виӓн, манын, тӹдӹ пырылеш гӹнь, цилӓ эдемлӓн ӹлӓш кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹн кӧргӹштем ылеш кровоизлияние органвлӓ гӹц вӹржӹ йога. Молывлӓӓт, кӱ кыш, санзалан королевский кобра шы, седӹрӓ мычкы тыгыржым чёрная вӹсӓлтӹм, тӹдӹн лӹвӓлнӹ кого рептилия питӹрӹмӹ лин.
  
  
  Кышты, вес семӹньжӹ, чучеш мӹлӓнем веле интересуялтын, тӹдӹн сӹнзӓвлӓжӹ доно ужын, тӹдӹ, кажется, вӹр пӓлдӹртен. -Тидӹ мӹнь, лийы огыл кобра тидӹ, кышкыла а-рептилия, олицетворенивлӓм Шива мон кердӹдӓ ӹшке анжыктымаш.
  
  
  Кудлу сантиметр нӓрӹ ылын, тыды кушкы, шол дӓ ш ош кӹшкӹ пока гӹц. Тӹдӹ воксеок движенин ак пингӹдемдӹмӹ ылын, а шы, кыдывлӓ тӹ лыктын, лапам эл пырыш, а мӹнь цӹтӹрӓлтеш.
  
  
  Шӹштӹ мычашеш мӹнь чымен, воздухышты тӹдӹ кӱшкӹрӓк лӱктӓлӓш, кышкы вӹсӹш доно пыдыртымы дӓ тӹнӓмок шаналтет, юж доно роалтен. Прӓжӓштӹжӹ мӹнь вуйжым кымык ӹштен рептилия мычаш доно пуалтеш. Аксан каштыра металлвлӓ каранг кеӓ, но кым йыжнен вала удар мӹнгеш поктен, тур-весӹштӹ шӓргӓ.
  
  
  Ти жепӹм мӹнь выченӓм.
  
  
  Мӹнь сӹнзӓжӹм шӹлтӓш кобра капюшон королевский вуй кундемымат ужаш, лектеш лӹвӓлнӹ тыгырын. Ӹнде мӹнь доно кӹлдӓлтӹн, мӹньӹн гань пӹсӹн чонгештем, Мӹнь когоэш келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ тӹргештӓ, кыце кердӹн, ӧрдӹжеш.
  
  
  Стеняштӹ ыраж ӓнгӹш годым ваштареш кыргыж, дӓ вӹц цыжгаш рептилия шӱшкалтен, хорым семӹнь демо шӹдештӓрӓ. Мӹньӹм пулыш гач анжалда. Пыш, кыды пӹтӓри мӹнь шижӹнӓм, шотеш, ӱпшӹшӹ миазмы тенгеок пуры ли, мӓ осязаемый чучеш.
  
  
  Рептилия ӹнде мӹнь докы лишемӹт, дӓ тӱча пушташат йӓмдӹ. Стеняштӹ ыраж шомына годым, мӹнь нӹнӹ гӹц кок метр чӹдӹ ылын. Мӹнь кӹньӹльӹм, но тенге лишнӹ кобра цожге колта, дӓ мам шот доно лявӹрӓн седӹрӓштӹ ташкалмы ял сӓрнӓл.
  
  
  Мӹнь пӱгӹнӓлӹн, валгынзыш семӹнь, грозный мӱлӓндӹ вуйжым лӱктӓлеш дӓ кормам кобра кол. Рептилия вуемӹм лыпшалам, мӹнь дӓ ыражыш цым, тӹреш изи ыражвлӓ.
  
  
  Пӹтӓртӹш, ма гишӓн мӹлӓнем шана, тӹдӹ ылын, кыш нӓнгеет тоннель, вес ыражыш рептилия ӓль ма лиэш. Мам-гӹнят мӹнь гишӓнем пындаш котин каваштым сепнен, вишкӓт тӹдӹ пырен ак вашт. Мӹнь ялыш тӓрвӓнӹ ш дӓ кеш, но ыражшым отдергивать, кӱшӹл вуйжы ӓнгӹсӹр сепнӹшӹ тоннель гишӓн изирак частьшы.
  
  
  Вӓр ӹнжӹ ли манын, вуйым сӓрӓл, анжал ма паштек мӹнь верцем ак туннель иктӓжӹм камера гӹц кӹшкӹ. Мӹнь пакыла кеем, со эче эртӹш рептилия ара цожге колта. Тау йымылан, вес семӹньжӹ, коридор мычкы эртен мӹньӹн гань, со шыпеш юкла чучеш.
  
  
  Корны, кыды дон мӹнь кеем, единственным альтернатива ӹнян лин кердеш колта. Пуштын вӓк кердеш гӹнь, мӹньӹ икманяр кышкы, кӓпӹштӹ эртӓрен кердӹт векӓт орапӱй доно, мам мӹнь нӹнӹлӓн пӹтӓри шагалтенӹт кердеш. Вӹзӹтӹн веле карангдыш дӓ цилӓ ылеш гӹнь, мӹнь ӹнянем, шижӹн колтымы кок группат пасна ма-тан камерышты шива аяран. Тенгеок мам-гӹнят мӹнь ӹшке безопасностьышты смысл шот кердеш.
  
  
  Кӹзӹт, кынам мӹнь решӹмӓштӓт ӹшке ӹштен, пакыла попаш мӹлӓм авалянен. Тоннель, каеш, изиш куза, шаным чуть веле пӓлӹшӓш ылнежӹ. Тӹ сӹндӹмӹм волгалтаре ыльы; мӹнь эртӹшӹ ӹмӹлвлӓм отфильтровываться соты, валгалтмаш дӓ ош кушӹц вилшӹ. Но мӓлӓннӓ мӹндӹрнӹ, ш тӹнӓрӹ лиэш. У интенсивный ӹмӹл уке ли. Мӹнь ӹшке кидӹшкӹштӹ чуть веле ужын кердӹн, кынам кеа семӹнь изи ыражвлӓ.
  
  
  Пӹцкӓтӓ дӓ лявӹрӓн веле пумы ылын мӹнь йӹрем вӹдӹжгӹ. Икманяр минутышты мӹнь корны пакыла дӓ, остатка шагалеш, шӱлӹшӹм нӓлеш дӓ вуйжым южтараш манын. Мӹнь ӹшкӹмемӹм ӹлӹмӓш шӹндӓш йӓмдӹ ылыт ма электрон устройство, шива камерышты шӹнден, дӓ сӹнзӓм ак ли векӓт... электрон видео, толькы тӹдӹм мӹнь колынам, мӹньӹн годым ак попеп. Но мӹнь ӹнянем ли ганьок, тӓрвӓнӹдӹмӹ ылын йӧнӹм мӹнь тӹдӹм ак тӹшлӹ.
  
  
  Жепӹн, лин шагалеш, мӹнь ынгылаш цаца да кӹзӹтшӹ жепӹн ти тоннель мычашыжым момыкы, кышты мӹнь ылам, тӹдӹм кычыктен дӓ план вӓпш гӹц ытлаш йӧнӹм мон шива китай-индийский уштыш. Ӹнде мӹнь шижӹнӓм, гад шы и, тӹдӹ гӹц нимат ма... камерышты ӱпшӹшӹ пыш шӓрлен.
  
  
  Юж мӹлӓм шӱлӓш лицӓ касайы, шӱлӹшвлӓ пуалеш. Тӓрвӓнен, мӹнь пакыла тӓрвӓневӹ. Срабатывать тӱтӱтвлӓ нимахань о, молнамшы семӹнь йӹнгӹлӹм ӓль сирены доно катаем. Пӓленӓ, мӓ ӹнянӹшӓшлык ылына шива, маш гӹц ытлен Картер Ник.
  
  
  Ӓ тидӹ ӹшке вӓржӹ веле вӓш нӓлмӹ картер шива ник, Шкатулкы виӓн дӓ тӹдӹм оружи Кобра ӹш.... Ӹлӓш мӹнь ам пу гӹнь, пумага ӓль ӹшке планжым приоритет ах, сӓндӓлӹк доно пӓшӓ весӹвлӓ ак ли ылмы шива керт. Театр гишӓн мам пуэн мӹлӓм темыжы, планжы ма улы тӹдӹм виктӓрӓ. Шива гӹц колтымы хӓдӹр Но кӱлешан: мӹнь тӹдӹм пачын, тӹдӹ ӹшке цельӹшкӹжӹ ӹшке семӹньжӹ шаналтен кычылташ лиэш шӱндӹкшӹм темӓ.
  
  
  Индий мӹнь толшывлӓӓт ылыныт, ядмаш хайзилӓнен, Шива мӓ лачокшымок ылына. Кӹзӹт, кынам мӹнь тӹдӹм мон, кодшывлӓжӓт тӱсдымӧ тӹдӹн персонажвлӓжӹ ӓль, гӹнят, дӓ кӓп дон вӹрӹшкӹжӹ. Мӹнят лийы доно тенге пӓлӹмӹм, нерешенный уравнений. Приоритет вӓрлӓнӹмӹжӹ Хаджи ӹлӓш вӓрештӹн, седӹндон семӹн тӹнгжӹ, мынь шанымашыштем ма уке, тӹдӹ абсолютный сӓндӓлыкӹм пӓлен нӓлмӓштӹ семӹнь цилӓ власть имитатор юк кычылташ лиэш.
  
  
  Начкы землям, мӹньӹ кидӹм пулшыжы гӹц стеням ыдыра дӓ ташкен, онг пӱжвӹд капайышна. Кӹзӹт мӹнь цӓрнен ак керд, но тоннель ӓнгӹсӹремӹнӹт, мӹнь пакыла дӓ анзыкыла кеӓш келеш ылын, мӹньжӹ гӹнь, стеня пиштӹмӹ доно каваштым ньӹктӹнӹт.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ ӱжмӹжӹ доно толеш, пиш тоннель, кыды гӹц вӓр уке. Тодыльым дӓ нӱнжӹк кужы у ылеш, чучеш мӹлӓнем, мӹнь ӹдӹр, кыды ӹшке пӹжӓшешӹжӹ цуц передвигаться. Но мӹлӓм кеӓш тӹнгӓльӹм веле ӹнянӓт, мӹнь шагалынам анжалтыш тама-ӓнят, трӱк шагал мӹньӹн ма вӓл тӓрвӓтен.
  
  
  Барьержы мӹнь ылам. Панель формывлӓм пуаш шелӓш ик кок искусственный квадратный соты пыра. Ик юк лыктеок агыл, мӹнь анзыкыжымат чёрная, тидӹ ӹшке кӓпшӹдон тоннель важик шыпшыт.
  
  
  Вес барьержы ин пумы доно ик юк шакта. Шелӓш мӹлӓнем ик сӹнзӓжӹм, изиш хоть ак ли маный, ты маш. Икманяр кӱэр, кӱ, ик пушӓнгӹ кого лаштык тӹрӹштӹшӹ вӹд лаксаквлӓ дӓ коговлӓ ылыт, мӹньӹм ужыц. Шы кышкы шокта вара пӓлет.
  
  
  Кыргыж гӹц кӱэрвлӓ капаен, изи тангыж тӹрӹштӹш вӹд лаксаквлӓ доно вуйжым пиштен удивительно яштака кӓпӓн кужы кышты шуат. -Мам кӱшӹц то вазеш, шӹлӹн нӱнжӹк вӹдӹжгӹ. Кышты шужен нӓрӹ тӹнӓм тӹдӹ качкыт. Вара ыраж шуэн кого шӓкшӓльӹ. Размер королевский кобра примерно доно тӹдӹм, мӹнь тиштӹ камерышты кодеш, атакыш кузен тӹдӹм ӹштӓш сорока позиция.
  
  
  Шӓкшӓльӹ скалашкы шыралт, но йӹле толын кобра. Капюшонан тӹрӹнь вуйжым сӓкӓлтен, тӹдӹ анзыкыла кыргыжеш, зверь шу шолшы пӹзнӓ пумы. Шӓкшӓльӹ секунд кредӓлӹн, яклешт кеет да комдык кобра, мӹнь ужам, кыце тӓрвӓнӹшӹ животныйвлӓм пырыл, йӱкшӹ гань, пӱгӹнӓлеш дӓ цӹтӹрӹшӹ кид лапа ӧрдӹжӹштӹ ручка. Тӹдӹн нелӹ анзыкы кобра вара вуйжым.
  
  
  Темӓш, кӱ йӹр кого куэрвлаат рептилия маледа, кечат гань ӹрен кечӹвӓл. Пӹжӓшӹштӹ шукы качкышым вӓрештеш - крисвлӓ, шӓкшӓльӹвлӓм, шӹлӹн вӹдӹжгӹ. Мӹнь вуйжым лӱктӓльӹ, ужаш цацыш, кӱ кышты шива коллекций пукша.
  
  
  Каменный стенядӧн Но ыраж улы, а люкым пумы, ӱлнӹрӓк сӓрӹмӹ, обзор циц ак пу. Кым гӓнӓ пукшаш, шы ладнангеш. Тӹнӓм мӹнь ынгыленӓм, ма тоннель шива кычылтын, манмы мӹньӹм кымылангден рептилия камерышты шужен, мутат уке, нӹнӹжӹм пышешок ӱпшӹшӹ понгыжалтара, нӹнӹн изи кӹдежӹштӹн мычкы тӹдӹм шӓрем.
  
  
  Люкым кӹзӹм сӓкен пуат лиэш, дӓ сӹнзӓжӹмӓт ак колты ви доно мӹнь вычыматем, весым рептилия годым пӱкшӓт лишӓшлык. Сӓндӓлӹквлӓштӹ анжаш мӹньӹм нимат ак шӹлеп, кышты кӹзӹт цилӓжӹ каждый и темшӓшлык ыльы. Агрессивный ак качмы паштек нӹнӹ техень ылыт, вӹц существа семӹнь, мӹньӹм тиштӹ камерышты кодеш. Мӹнь яжон пӓлен достаточным рептилия кайжы манын, пӓлет, мам хоть-махань движенин кӱрлын, нӹнӹм лӱдӹктӓш безопасность, нӹнӹм поктен керӹлтӹн, шужен гӹнь шӹплӓнӓ.
  
  
  Выченӓт ма мӹньӹм тенге, цилӓ нӹнӹ кӹзӹт якте качкеш остатка катай. Ти йӹрнӹктӹмӹ ылын, театр: кӹшкӹвлӓ, вес кобра рептилия нападаяш дӓ пачаш-пачаш, жертвыш нелӹ, кӱ шывшылт чымедӹлеш. А ти жепӹм мӹнь ынгылаш цацем, кӱ качкышеш отвечаен пуш. Мӹнь кидӹм кӱшкӹ остатка у лык, йӓм тӹрӹш вӹлнӹ кым шыпшылтеш.
  
  
  «Качкаш цилӓ, мам пуэн», — игылтмашан у юк дон келесӹшӹм.
  
  
  Шива гӹнь семӹнь тӱсдымӧ юк перви кодеш, ӓшеш ти гӓнӓ мӹнь ам пу. Шотдымы юк мӹлӓнем пӓлӹмӹ ылыт. Остатка гӓнӓ кок кечӹ мӹнь колынам тӹдӹ перви, кынам мӹнь яратымаш ласко шамакла тӹдӹм пӹжгенӹт. Тӹнӓм мӹлӓмӓт кеӓш кымылем, тыл. Ӹнде мӹнь шижӹнӓм, кыце мӹнь кӧргӹштӹжӹ шӹдӹ шолеш.
  
  
  Тидӹ рива сингх лижӹ, цевер ӹдӹр таужо, кышкы тӹдӹ кӱсмен.
  
  
  
  
  6
  
  
  Лин кердеш, ит ӧр, мӹньӹн тенге шалгыш. Лин кердеш, тидӹ молнамшы гӹц цинизм мӹлӓм чучеш, тӹдӹ мӹньӹн тенгеок шукы йӓтлӹ, ӱштӹ манын, цаштыра, йӓнгдӹмӹ шӧрлӹш. Вет ӹлӹмӓш годым шӹренок мадын, ыш лий «тура», шӹдӹн сӓндӓлӹквлӓ гӹц цинизм реалия ӹжӓлӓйӹдеок лицӓ анжа.
  
  
  Мӹнь тӧрӧк дӓ ӹшкӹмӹштӹм кычымы гӹц пасна цилӓ рива ӧндал, нӹжгӓ дӓ ласко шӱм-чонем, кыды шуэн ужнежӹ ылын. Незнакомка ылеш гӹнят, кымыл дӓ шокшы тӹ шӓр, кыды тӹдӹм мӹлӓнем пырташ, ӓнят удовольствидон томсыкан, тӹдӹ мӹнь нӹнӹм кандем. Опытшы, нелегко тӹ мондымы.
  
  
  Но тӹдӹ шамакым колын, ынгыленӓм, ма тидӹ лиэш веле качкеш, качкеш, мӹньӹм ужыц карангдымыкы, кынам мӹнь мохан гурнек унагудысо номерым пырен дӓ, дон мӹнь шӹдешкӹшӹм ышет кеӓ. Ӹнде кыргыж шукыракым выживание ядышт веле. Мӹнь ылынам, манын тӹдӹ лӱдӹн рива шим ышдымывлӓ ылыт, мӹньӹм тиштӹ камерым эртӹмжӹ, тӹдӹ тырхыдымла карштымым.
  
  
  Вӹцкӹж кидшӹ кӱ шӹлӹн. Ш каля жертваем лиэш пӹтӓртӹш, ик пырылын дӓ кыш нелӹн шӱлӓлтӹш. Остаткаэш, кынам шӹп хозаланен, мӹнь люкым шӹкӓш тӹнгӓлӹнӓ перегӓш пуэн дӓ, кид виктӓлтен, дӓ мӹнь ирӹкӹн лошты шалга.
  
  
  Мӹнь кӹзӹт нимат ак мешӓйӹ лӱктӓлӓш панель, но сойток мӹнь ам талашы. Предельно перегӓлӹнрӓк действыйы вӓрештӹн, ходым самынь ак ӹштӹ. Пӹжӓшӹшкӹ анжалеш, мӹньжӹ гӹнь, иктӓ-махань гӹц кым ижӹ ладнангы. Но нимат ак тӓрвӓнӹ. Нина, пу гӹц пасна барьержы.
  
  
  Остаткаэш, люкым нӧлтал, мӹнь мӹнгеш вӹкӹ ӹмӹлӹм дӓ шӱлӓлтӓ. Тӹнг элементвлӓ ылыт дӓ ти жепӹн шеледӹмӓш, частьвлӓн решӓш план. Мӹньӹн эчеӓт цилӓ ялаш шалга; мӹнь пӱжӓлтӹнӓм стеням ыдыра дӓ кидвлӓдон пулшвлӓжӹм тоннель. Тидӹ куштылгырак лишӓшлык, пӹтӓриш, ӹшке ыражышкышты гӹц лыктыныт, а вара ыраж ванжаш ли манын, стеням цаштыра кӱшкӹ куза.
  
  
  Но, тидӹ гӹц куштылгы э остатка ак кел ылын. Лӱдӓш — мӹнь ӧрӓт вел, сӹгӹрӓл — ӹлӹмӓшӹн негӹцеш; определенно ак ли ылмы номерым в 3 мӹнь гӹцем ӹшке цӹрежӓт цевер. Тидӹ ма тенге агыл гӹнь, опытшы дон, кыдым нӓлӹнӹт мӹнь, ax шукы и ровотаен.
  
  
  Кыцелӓ теве малын мӹлӓм ак шо. Тӹшкевек мӹнь цӓрнӹ, эче ак лиӓлт, мӓ нимахань вес йӧнӹм мӹнь предлагаем агыл, тӹдӹ гӹц пасна, мӹнь тӹдӹм пуш т ылын. Мӹнь ӹшкежӓт тӹнӓм весӹм, тӹшкӹ нелӹрӓк веле кусаралташ, стеня тоннель цаштыра гӹц освобождаймы.
  
  
  Мӹнь ӹнде соты сӹнзӓн докы привикненӓм, ак шиж тыды ынде мӹнь ӹшке пӹжӓшӹжӹ ӹдӹр дӓ тӱнӹшӹ. Род мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ анзыкы лыктын вуйжым дӓ пулшвлӓжӹм сӓрнӓлеш. Турок вазын кобра королевский эче цилӓ кого куэрвлаат, вуйжым сӓрӓльӹ капюшон; кышты молы шыла кимӹжӹ, неагрессивный поз.
  
  
  Кыргыжам, Картер, пӹсӹн кыргыж!
  
  
  Анзыкыжым мӹнь чёрная, со эче каклянен пачмы. Ик спектакльыш сӓрнӓлтеш мӹнь вӹкӓт ак анжал, нимат ак ыражышкы тӓрвӓнӹш. Яра, кӹзӹт цилӓ яжо. Мыньым уп гӹц лӓктӹн дӓ цӹлток шимӹ рептилия тоннель кӹзӹтшӹ жепӹн кочо, кечӹ тӹтӹрӓ гань, нӹнӹ пындашеш пӹжӓш.
  
  
  Йӹле мӹнь ӹлӹмӓш дон колымаш лоштыш шотлат, кӱ вӓрӓш ганьывлӓ кышкы чӹнгӓл колта. Кузаш келеш мыкте мӹнь ылын дӓ шалахай стенӓ ыражышкы шон, пӹтӓриш шим кӹшкӹвлӓн ӓлок, ма ӹштӓлтеш.
  
  
  Мӹнь чонгештем, пока ак ял вӹкӹ шагалын, стенӓ тервен йӓрнен туп. Мӹнь колынам, тӓгӱ-ӓнят вӹлнӹ тӓрвӓнӹ йӓм, куштылгын шарканье чтен ала. Мӹнь ӹнянем, рива иктӓ-ма лиэш гӹнят, тидӹм пӓлен нӓлӓш акли ылын. Мӹнь когон шӱлӓлтӓ, дӓ чӹнь анзыкы тӹргештӓт виӓнен.
  
  
  Мӹньӹн тупышкем тувырген кобра королевский спираль сӹнзенӹт. Конечно, тидӹ планироватлаш ак ли ма. Но мӹньӹм ит вычы тӹнгӓлмӹкӹ, цӓрнӓшӓт кобра махань ылыт. Мӹнят ӹнде кого кӱ маклака пижмӹ паштек, ӧрдӹж стенявлӓэш ыражым ӹштен, кӹшкӹ кол шы годым эче пӓлӹшӓшлык.
  
  
  Жеп мӹлӓм пулыш гач ак ли анжалда. Анзыкыжым мӹнь ӹшке кӓпемӹм улы ви доно шӹкӓл, дӓ ял чымалтен шотыш руж тӓрвӓнӹш. Мӹнь ужам, мам мӹньӹм тӹкӓлӓш каталан ала-мо, пышкыды, но анжалда, анжалда манын, ма тидӹ ылеш. Стеня тӹр гач ванжен дӓ кӱ кидӹшкӹжӹ мӹнь йӓм тӹрӹш пижеш.
  
  
  Понгыжалтын ылын дӓ ыражыш цум рептилия шы темӓш. Нӹнӹ ӹрзӓлеш, воздухышты тӹргештӹл, куштат гӹц толшы-кешӹ; тидӹ шоу рӱде ончымаш гань мӹлӓнем ылеш. Тыныш дӓ жеп шагальы мӹлӓм ак ли ыльы. Веремӓ мӹнь гач ужына угӹц ял вӹкӹ шагалынна, дӓ нуш ты вӹр сингх рива юкшым лыкты.
  
  
  Ышма шыралтшы дӓ мӹньӹм тӹдӹ ӹдӹрӹм кидшӹ тӹкӹлен, протестуенӹт юк кыча. Икманяр жепӹштӹ тӹдӹ пыт кредӓлӹн, царапаться доно чымаш, зверь гань изи ылыт, но тыды остатка шыпшеш. Вес пукшаш рептилия тӹдӹ токо веле пӹтӓренӓм, тӹшкӹ колым изи четлык, кӹдежӹш, кыды ӹшке сочетани дӓ частный лабораторийын герпетологический зоопарк представляйӓт.
  
  
  Мӹнь тӹ лыкыштыжы, кидшӹм анзыкы ак тӹдӹ годым кенвазынам, Мӹньӹн у, мӓ тӹдӹ лу шакта. Мӹнь шанымаштем тӹдӹм ӓшӹндӓрем... орамбай пышкыды кодын, шокшы кӓпемӹм, кынам мӹнь тӹдӹм кидӹштӹ кычымыла. Э сексуальный Рива ылын ик ӹдӹрӓмӓш, ты годымок мӹлӓм иктӓ-вӓшли. Ӹнде мӹнь дӓ ынгыла, тӹдӹм мӹнь алталенӓ, выжаленӓ!
  
  
  - Ит попы! - мӹнь чушлаш. - Ик шамак!
  
  
  Мӹньӹн парнявлӓэм какляртымыжы дон ышмаэм нӱнжӹк тӹдӹм кӱкшӹн кидӹм лӱктӓш эче тӹдӹлӓн кычыктымы. Паника ӹдӹрӓмӓш шӱлештӹлӹт. Мӹнь ядам. - Сюрприз? - - Веле маныт мӹньӹм ит попы, мам тӹнь пӓлет, мам мӹнь тиштӹ, шлюха!
  
  
  Тӹдӹ манын, ышмажым кидшӹ доно ниӓлтӓ дӓ тӹнӓм тӹдӹ мӹнь айыраш манын, тӹдӹ попалта: - мӹнь пӓлем мӹнь ам...,...цуратла
  
  
  - Аха, тӹнь ганет дӓ Мохан Гурнек гишӓн ак пӓлӹ, а? Тидӹ мадмаш, Рива, тидӹ ӹлен, тидӹм ӓшӹндӓрӓ.
  
  
  Вуй тӹдӹ шӹдӹн вӹдӹлӹн, мӹньӹн карангдымы йӓтлӹ. Мӹнь тӹдӹн тӹрвӹжӹм у луштараш ка, манын тӹдӹ попен кердте.
  
  
  — Мӹнь ам пӓлӹ, — тӹдӹ пелештӓ, нелӹн шӱлен, кидшӹм туп шайылнем мӹнь тӹ годымок кыча. - Мӹнь нимат ам пӓлӹ, Ник. Мӹнь ӹнянӹде, мӹнь тӹньӹм сарвалем! Тӓ мӹлӓм ӹнянӓш келеш.
  
  
  - Молодец, тидӹ пульывлӓ тӹдӹ лийын вуйжым нӓлмӹ лит... йыд ганьы? - мӹнь ядам, сӹнзӓэшӹжӹ амаса сага ак нӓлмӹ лабораторийын. - Кышты сыравач? - Но мӹнь вычем, рива кӹзӹт мӹлӓм келесет. Мӹнь тӹдӹм мон дӓ тӹдӹ халашты кӹшӓнӹшкӹжӹ, мам кӹчӓлмӹлӓ. Шупш мӹнь ӹдӹр ӹшкежӹ верц тӹдӹ пумагаэш тапочкывлӓм лявӹрӓ мычкы кӹвервлӓм тӧрленӹт.
  
  
  Мӹньӹн кӧргӹштем амасам чӱчӹн шӹндӓ дӓ сравачшым кӹшӓнӹш пиштӓ; вара мӹньӹм мӹнгеш изи кӹдежӹштӹ кужы мычашвлӓ мӹндӹр рива шӹкӓлӹнӹт. Цӓрнӹде тӹдӹ ваштареш шагалыныт, кынам мӹнь тӹдӹн кӓпшӹ лывыртымы дӓ кидӹм тӹкӹлен, учащенный мӹнь шим шӱмемӓт пыртка.
  
  
  — Тӹнь тӹдӹм... мӹнь нигынамат тӹдӹ гишӓн нимат идӓ попы, — тӹдӹ ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  - Кӱ?
  
  
  - Мӹньӹн чӹчӹм... Шива.
  
  
  - Кӱ тӹлӓт" ?!
  
  
  - Мӹньӹн чӹчӹм. Тӹдӹ - мӹньӹн чӹчӹм. Ник, пожалуйста, мӹньӹн ынгылдарен пуаш, мам ӹштендӓ тӹдӹ мӹньӹм... - тӹдӹ попалта. - Мӹнь колыштам, а вара... а варажы гӹнь, мӹнь тӹлӓнет ӹнянен пуэннӓ, ӹштӓш манын, шанат.
  
  
  Шинчавӱдым мӹньӹм кодат. Кок гӓнӓ мӹнь ӹшкӹмӹм алталаш ак тидӹ изи ӹдӹрок алталалтын ӹдӹрӓмӓш ылын. Тенге гӹнят, луддӹмӹ гӹнь нимат манын, тидӹ колта, мӹнь шанымаштем гӹнь, мӓ у, сарвален эдем ӹлен годым ӹшкӹмӹм перегӓш, шӹренжок тӹдӹм тӧрӧк попаш. Рива А вара, тидӹм тӧрӧк попаш гӹнь, ялгорнымат шив докы лишӹл ылын.
  
  
  «Мане, мӹнь тӓ донда пӓлен цацыдеок, манаш информация нӓлмӹ, ужам мӹньӹ», — шӱлештӹл тӹдӹ у, пӧкенӹш шӹнзӹн, мӹлӓм пумы годым тӹдӹм покта.
  
  
  Мӹнь нимахань оружинӓжӹ уке ылмы гӹц пасна, кид, но мӹньӹн ак шо, мам мӹнь худам ӹдӹр мыскара да шакталтен колтен кердеш ыльы.
  
  
  - Тӹнь тидӹ тенге ылеш. Малын тӹньӹм алталаш, Рива? Э мӹлӓм тӹньӹм алталаш гӹц, пач!
  
  
  Цилӓ тӹдӹн шамаквлӓжӹм ак ынгылы, тенге, векӓт, смыслжым ынгылен, тӹдӹн мӹнь тӹдӹндӧн попышым. «Мӹнь тӓмдӓм икманяр вопросым пуаш веле ылын», — тӹдӹ келесӓ. - Пӓлет, малын тӓ Индия толын. Мӹньӹм кого ӹзӓэм, мӹньӹн нимат ак попы, тӹ кок мары агыл, тӹдӹ комнатыш пырен тӓ!
  
  
  Чуриетш тӹдӹ мӹнь докы пӹтӹрӓлшӓш, полмезе чуриетш дӓ нӓрӓштӓ, шим ӱпшӹ йӓрвлӓ дон, лепкӓн тӹдӹ кенвазеш. Тӹдӹ пӹжгӓлтӓ, чуть-чуть шакта тӹдӹ шамак улы. Тенге тӹ сулыкдымы ак ли ылмы гӹнь, кыце тӹдӹм пингӹдемдӹмӹжӹ, тӹдӹ саслат уже ӹлӓш цаца, шаны манын, мӹньӹм аздарен-тӓгӱ-ӓнят вӓрештӹндӓ. Но, возможно, модышты тӹ жепӹн, шо, тӹдӹлӓн мӓ шинӓ уке молыжы. Нӓлмӹ ак керд ӹняненнӓ мӹнь нимат кыце тыменьӹт.
  
  
  Тенгежӹ, тӹнь информация нӓлмӹ кыдывлӓлӓн ӹнянӓш лиэш. Малын? - юк седок мӹнь ужым.
  
  
  - Мӹнь вет мам ӹштендӓ шива тидӹм ӹштӹктӓт, Ник. Мӹнь ам пӓлӹ, тӹлӓт тиштӹ ма келеш. Такшым, мӹнь ам пӓлӹ, ма вара тӹнь донет лин гӹнь, кыце мӹнь отель гӹц лӓктеш. Ин тӹштӹ мӹнь кодын кердеш, кынам колышы ылеш...Мохан
  
  
  - Тенге гӹнь, тӹнь тӹдӹм "ӹштӹктен"? - мӹнь угӹц.
  
  
  — Пожалуйста, мӹньӹм колыштал, — тӹдӹ попалта. - Мӹнь гӹц цилӓ ынгылдараш э тӹнгӓлтӹшӹм пуа.
  
  
  Йолажым мӹньӹн у, мӓ тӹ жепеш нӓлӓш цаценӹт, улӹ то тӹдӹн вашт но юкшы, тыргыжланымашыжы. Тӹдӹ мӹнь колыштам ылын. Тӹдӹ тӧрӧк попаш гӹнь, Рива кобра мӹнь докы канден кердӹнӹт гӹнь, тӹдӹ алталаш, тӹдӹм цаклаш цацыда дӓ весӹ мӹлӓм хоть тӹдӹлӓн махань шамакым колышташ вӓрештӹн ӹлӓш соикток-подсказка гӹнь, цилӓ, мам пуэн мӹлӓм тидӹ подсказка. Мӹнь тӹдӹн сага шалга, туран лоэштӓрен шая йӓмдӹ, тӹдӹ, кӱ-гӹнят лӓктӹш лабораторийын.
  
  
  Рива шая ӹштӓш ак тӓрвӓнӹ. Тонна веселӓ юкшы тӹдӹлӓн агыл, тӹдӹм ынгылдарен тӹнгӓлӹнӓ гӹнь, тӹдӹм ма тӓрвӓтен шива организаци ушнымаш «Кобра». - Кычы тӹдӹм ӹшке ӓтяжӹн, ӹзӓжӹ тӹдӹн Ник..., ӓль мӹнь докы обращаен полици дӓ кӱ ылат гӹнь иктӓ-правительствывлӓ доно, тӹдӹ ак ли ылмы шонкален, мӓлӓннӓ пӹтӓриок тӹдӹм пуштыныт. Мӹньӹн ӓтям пиш ясы, церлӹвлӓжӓт отчаянно. Мӹньӹн ӹзӓм пуштыт тӹдӹм веле ак угрожайы, но тӹ кыдашеш дӓ махань-гӹнят мӹнь тӹдӹн приказшым выполняйӹмӹ агыл гӹнь... эмлат.
  
  
  - Тӹнь кышты кӹзӹт а ӓтя?
  
  
  - Мӹнь ам пӓлӹ. Шива кышты кычымыла, тӹдӹн ик-пленӹштӹ ылыныт, но ти пӧрт.
  
  
  Мӹнь соок эдемӹн пуйырымашыжы ӹшкӹмжӹм шотлен, лыдын моштышашлык, эдем вашт ӓль уке. Дӓ ӹнде, хотя востро дӓ мӹньӹм кычыш, пӹлӹш вычыш, иктӓ-махань интонация юкым пуэн кердеш, тӹдӹн пӹтӓришӹ мӹньӹм шӹдешкет гӹнят, мӹнь мот манын, ӹнянӹмӹ рива шайыштмаш. Молнам вет цилӓ, ма тидӹ техеньӹ шалга. Пасна гӹнь, шантажировать Шива тӹдӹ гишӓн ӓтяжӹ, планвлӓштӹ участвуйышты манын ты ш ты поктен.
  
  
  — Эчеӓт тӹнгӓлдӓ ма-шоным, ынгылдарен ма келеш, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Но ти гӓнӓ мӹнь лоэштӓрен. Тӓгӱ-ӓнят амаса вес велнӹ тӓрвӓнӹш. - Рива? — пӱэргӹ юк сӹгӹрӓл. - Малын питӹрем амасам? Мӹлӓнем пырташ!
  
  
  - Тидӹ кӱ? - мӹнь пӹжгӓлтӓ, пӧкен гӹц кӹньӹльӹ шагалшы ӹдӹрлӓн ӹштӹктен.
  
  
  - Мӹньӹн чӹчӹм гӹц ик эдем, Нирад.
  
  
  - Тӹдӹм мӹнь пӓлем. Видӹм ӹштӓ, мӓ донна нимат ак лиӓлт. Ӱшанаш рискованны ылын, но ти жепӹм мӹнь весӹ ак ярыкты.
  
  
  - Шӹртедӹм! — Рива сӹгӹрӓл. Тӹдӹ анжалтышыжым шуэн, мӹньӹм лӱдӹктӹ дӓ, мӹнь тӹдӹм пуш дӓ кынам тӹдӹ сыравачвлӓ амасашкы шӹкӓл.
  
  
  Лабораторийын йӹле мӹнь тергем, но нимат ак мо кердде, мӹнь мам келеш нирад оружийжӹ ваштареш кредӓлмӹ семӹнь ылеш. Ну, хоть-махань годым, мыжыржы мӹлӓм тӹдӹ ваштареш хӓдӹрӹм анжыкта, тидӹ мӹнь тенгеок и ӹштенӓм пӓшӓм ӹштӹшӹ мӓ ӹшке семӹнь. Амаса шайылны, вычымыла мӹнь шалгенам да, пӹлӹш шагалтен, кӹзӹтшӹ сӓмӹрӹквлӓн пакыла индеецвлӓн ручка пӹтӹркӓлен, тӹдӹм пачаш рива йолажы.
  
  
  Деч ончыч пурат тӹдӹ миӓ, тӹнӓрӹ чӹнь обезвреживать ты, мӹнь пидӹн.
  
  
  Нирад ылын, Ранджит, Гурнек, Хакша, Шива дӓ йымы пӓлӓ, эче маняр. Хоть-махань гӹнят, мӹнь ӹшке ӹштенӓм, ма мӹнь гӹцем келеш ылын-имитатор шортмо кӹчӓлӓш тӹнгӓлӹнӓ гӹнь, тӹдӹм кычаш Шива, нирад тӹнгӓлтӹш дӓ яжо ылын, дӓ молы цилӓ семӹньок.
  
  
  Рива цӹтӹрӹшӹ кид виктӓлтен, сравачшы замок шӹндӹмӹлӓ.
  
  
  Мӹнь кӹзӹт тӹдӹ вашталтын ылын гӹнь, цилӓ нелӹ лиэш ылын, но тидӹм ик семӹнь пӓлӹ ылеш, тӹдӹ мӹлӓм мам алталаш. Сравачым замок тӹ жепӹн ти сӓрӓлӓш манын, лабораторийын амасам пачеш.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Мам тидӹ означая? — Нирад ядеш. У формывлӓм чимӹ выргем вашталтын ак индеецвлӓн официантвлӓ бинт доно йӱт.
  
  
  «Мӹнь шӹм ынгылы..., амасажым срален шӹндӹмӹ», — келесӓ Рива, шайыкыла цӓкнӓ. Мӹнь чӹмӓлтӹм, тенге кыце эче ак ӹнянеп лиэш, мӓ донына, амасашкы тӹдӹ нирад гишӓн шижтӓрӓ.
  
  
  Сӓмӹрӹк эдем, удосуживаться ак анжал, амаса пырен дӓ ӹшкежӹ верц лабораторийын крон. - Тек тидӹ большыжы ам пу! — тенге сӹгӹрӓл тӹдӹн мычкы, бард гань кайышланылын.
  
  
  Рива мӹнгеш ашкылвлӓм ӹштӹмӹ, тидӹжӹм докы лишӹл, пӓлӹмӓн, ӹшке контроль нервӹжӹм ямдеп манын. Нерве тӹдӹ шалалтен, тӹдӹм пуат. Тӹнӓм тӹдӹ мӹнь дӓ ӹнянӓш дӓ тӹдӹн ӱшанаш решӓш, тидӹн паштек, ма ӹштӓлтеш.
  
  
  — Тӓмдӓн шанымашта ӱштӹ кугузан ӹшке кабинетӹшкӹжӹ, — кукшы индеецвлӓн увертӓрен. - Цецаш.
  
  
  Юж шамакышты кечӓлтӹн, сигналым семӹнь, мӹньӹм аздарен шагалын. Адак, тидӹ «таеквандо», кыдым лыктыт положенижӹ гӹц когорак ылыт. Анзыкыжым мӹнь кыргыжам, ю нӓрӹ чонгештӓш манын, виӓн шӹндӹдеок чымал.
  
  
  Мӹнь тама Нирад тылыкмокш; ударный ви дон «чам кычкыралнеже» вӹкӹ ружге рок тӹдӹлӓн. Ӧрдӹжеш индеецвлӓн мындырталты, тӹдӹ лицӓжӹм йӹрӹктӓл самынь гротескный келесымаш.
  
  
  Шӹнзӹ дӓ мӹньӹм ӹшке весӹм дӓ онг ар кычылтмы нелӹлӓ чучеш, онгылашыштыжы тӹдӹ манын. Комдык кенвазы Нирад шимӹ «джа-лу кычкыралнеже», тӹрӹнь кечӓлтшӹ вуйжым тӹ. мӹнь ынгылем, мам мӹньжӹ тӹдӹм лу кид шӓлӓтӹмӹ анзыц шӓклякӓ. Но тӹдӹм ак сдаялт.
  
  
  - Амасам закрой! - мӹнь чушлаш Рива. Сравачым замок шӹндӓш ӹдӹр кыргыж.
  
  
  Нирад шӓрлен дӓ ял вӹкӹ кӹньӹл кердӹт. Ялаш дӓ ӹшке ӹштендӓ тӹдӹ цӹтӹрӓлт пуро, вурдыжы пистӧлетӹм мӹнь ужам, нӹнӹ тӹдӹм кычен цацен. Таравлӓн куктӹмӹ цилӓ омынышты ганьвлӓ, действивлӓжӹ пачелӓ-пачелӓ, продиктовать шанен. Мӹнь йылерӓк роалтыш дӓ шӓрлен пырыл, шонала йыхыш лӱктӓлмӹлӓ ӹштевӹ. Шалгымашты ик ялым пылвуйышты рашкалтымыла мӹлӓм ял доно чыменӹт шонала дӓ тӹнӓм идеальный сӹнзенӹт.
  
  
  «Джоп-че кычкыралнеже» тӹдӹн кидшӹ пӓгӓркӓ, седӹрӓэш пистолетш лыктын. Ӹнде, оружидеок ылыныт годым, мӹньӹн сӹнзӓэм индеецвлӓн хир ӹрвезӹ вӹкӹ анжен. Пӹслӓнӓш-лӱдмӓшеш молнамшы тӹдӹн кайышыжы, тӹдӹ цӓкнӓш тӹнгӓлеш, а тӹдӹ ма гӹц ышмашкы шӓрлӓ веле тӹнгӓлӹнӹт тӱча пӹцӓлгӹ-кловой кӓкӓ.
  
  
  Тӹдӹ ышмам пачеш, манын сӹгӹрӓлӹт, дӓ тӹдӹ логер буквально тӹнӓм мӹнь докы тӹргештен, логерӹш кого парня темдӓлдӓ. Нирад, каеш, шӱлештӹл, но мӹнь тӹдӹн вижӹ ситӹде дӓ эче ял ӱпшӓ. Вес луштараш мӹнь шӱшкӹжӹ кайдымы йӹмӹктӓрӓ кӓршӹм ӹштӹктен. Мӹнь тӹрӹнялт кен манын, шӱлӹшӹм нӓлеш, мӹнь вӓрештӹндӓ кӹвер докы пӱгӹнен, кидшӹм онгешӹжӹ пӹзӹрӓлӹн.
  
  
  Нирад амаса докы кыргыж миӓ. Анзыкы тӹргештен мӹнь, лӱдӹн ак эче цилӓ ӹшке нӓлмӹ гӹц рашкалта. Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ тӹргештӓт, ялжы гӹц кычен. - Голдыр тӹдӹ кенвазы.
  
  
  Тӹнӓм тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ кӱшӹц, тӹдӹ йыхын ӓрлӓн ӓнгӓлтӹш. Мӹнь ядам. - Тӹньӹн сӹнзӓ гань, Нирад? - Обращени кишӓвлӓ кайыт эче цилӓлӓннӓок, тӹ шотышты мӹнят тӹ барвлӓштӹ, кышты пашам ышташ.
  
  
  Ответ вареш весым тӹдӹн нелӹ анзыкы тӹргештӓт, мӹнь кудалеш цацен. Вачылу ылшы гӹнь тӹдӹм тодылам, дӓ шутӓш тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм ылын, у ылын дӓ тӹдӹ кузен ак керд. Карате седӹндоно мӹнь кидӹм лӱктӓш пыртымы.
  
  
  Нирад Но, яра ылеш, искусство верц кредӓлмӓштӹ фанатвлӓжӹ фильм ылеш, тӹте иктӓжӹ тӹдӹлӓн негӹцӹм карате тымден. Только мӹнь кыце кидӹм лӱктӓш, рашкалтыш мӹнь тӹдӹм пӹчкедӓт парировать фактически «ом-макы нал кычкыралнеже». Тидӹ нӓрӹ лин кредӓлмӓшвлӓм тӹнгӓлӹнӹт, дӓ тидӹ тӹдӹ ылеш, манын шанем мӹнь.
  
  
  — Тенгежӹ яжо... тӹлӓт, мам мӹнь шанем, — мӹньӹн у, айыраш манын, угӹц ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш.
  
  
  Тӹрӹнялт кен дӓ тӹдӹ кӹньӹл шагальы, кынам мӹнь тӹдӹн йӹр пӹтӹрен тӹнгӓлӹн. Анзыкы тӹргештен мӹнь юк шодыге, кечӹштӹ колышы иягудо шӹндӓш чымалмыла, вара а ышма кӹнертӹшӓт. Действи пырля «панда-джа дэ-лу кычкыралнеже» дӓ «кыташ-христианский купе кычкыралнеже» ситӓлык ылын, тӹдӹлӓн веле ӹнянӓт ак шӱмэшӹжӹ маныт, но тӹ кок пока тодыл.
  
  
  Нирад шайыкыла цӓкнен, руштаре келесымаш. Мӹнь ӹшкеок ирӹктем ак тӹкӓл. Колынам, мӹньӹн лӱдӹшлӓ кредӓлмӓш ылшы шива темым тӓрвӓтен колта, дӓ эче ӓштем ӓштӹдӓ ӹлӹшӹвлӓ гишӓн соок ылшы ашок ананд пуштыныт. У гӹнь, мӓ нигынамат ак сӧреп шив ашок представляйӹмӹ серьезный нимат, нимат саяк операцивлӓм Кобра
  
  
  Чаманен Нирад седӹндоно мӹнь ам шиж. Тӹдӹм пушташат дон тӓрзӹжӹ... служба киллер ышдымы ылыда. Тӹдӹ, кӱ недооценивать мӹньӹм, мӹньӹм дӓ инстинктемӹн тылдымы проигнорировать.
  
  
  Мӹнь ам шаны, кредӓлӓш мӓ нӹнӹм ужын кердеш ыльы, ышма-луан пыдыртымы дӓ кок пока дон пыдыртенӓм. Лин кердеш, куштылгын доно ак шутеп.
  
  
  Но кӹзӹт мӹнь тӹдӹ паштек тӹшлен, пакыла кредӓл ты физический дон ӹшкӹмжӹн ӓкшӹм ганьы ӹлӹмӓш. Тӹ ыдырен буквально кӹвер, пистолет кенвазеш кычаш цацат. Парнядонат тӹдӹм тӹдӹ шукым пӹтӹшӹ, тыдым мынь царышашлык деч ончыч шукым.
  
  
  - Мӹнь шанымемдон, тӹнят остатка-мӹнь шанем тидӹм ынгылаш тӹнгӓлӹнӹт ходдон, Нирад... - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ чымал парня пыдыртымы дӓ, пистолет у колтымы чонгештӓ. Лабораторийын гӹц седӹрӓш кенвазы дӓ ик оружи стӧл дорц каранг кеӓ.
  
  
  Аравиштӹ гишӓн шая ак ке манын, сӓмӹрӹк жепеш индеецвлӓн шот гӹц лыктын пуэн. Тӹдӹ утла шукы ужшы, соучастие рива айыртемвлӓ. Тӹдӹм мӹнь кӹлдӓт дӓ ышмаштым питӹрӓт гӹнят, тӹдӹ перви варарак шив шайышташ ӓль, кыце тӹдӹ мӹлӓнем палша племянница шӹл.
  
  
  Мӹлӓм чучеш, жӓлӓйӹмӓшӹм бедолага мӹнь шӹрен шиэш. Но мӹнь шижӹнӓм, ӹшкет эдемӹн мам амыргыде результатешӹжӹ ак ли, а миллион эдем ӹлен. Ышке ыштымы план Шива гӹнь, образовани ак ли ылмы блок касвел индокитайский тенге пӓлдӹртӹмӹ. Тидӹ цилӓ оружи ылеш годым арсенал кудалте ядерный гӹц тӹнгӓлӹн, баллистический межконтинентальный ракета «Тритон» боеголовка доно термоядерный. А пӱэргӹ дӓ сек мычаш результат веле лудыктен закаленный юл ылмыжы.
  
  
  "Юл" - определени тӹдӹ агыл, мӹнь толынам. Садист мӹньӹм, но мӹнь жеп эртӹмӹ семӹнь опыт дӓ, конечно, "йӓнгӓн". Нирад ылшы мӹнь корны, корны, кыды сӹнгӓш келӹн мӹнь докем кандымы. Ситуация каранг вуйта вӓрештӹм. Тенгежӹ, туреш индеецвлӓн кӹвер якте сӓмӹрӹквлӓ, мӓгӹрен-мӓгӹрен, миэн; кыце тетявлӓ, мӹнь иктӧр тӹдӹ ял вӹкӹжӹ шагалеш дӓ кым каменный стенядӧн лӓктӹш шӹкӓлӹнӹт.
  
  
  Темӓш тӹдӹм вӹр цӹреӓн, шӹргӹ потикӓлӓ тӹрлецвлӓ малын лиэш, ышмажы пеле пачылдалмы, а йӹлмӹ кечӹ, кыце кек шылдыр тодыл. - Уке... "сахиб"... пожалуйста, мӹньӹн уке......
  
  
  - Тӹньӹ веле приказ выполняймӹ, мӹнь пӓлем, - мӹнь шим, тӹдӹн шаяжым пӹтӓрӓ. - Мӹнь тоже, Нирад, мӹньӹн тоже.
  
  
  Шайыцынжы тӹдӹм мӹнь колынам, дӓ шишкен рептилия чула семӹнь, кӱ стенӓжӹ лӓктӹш логен. И кобра нирада пӓшӓм ӹштӹшӓшлык, тӹдӹ ӹшке кымыл доно ти кеӓ. Тиштӹ, кӹзӹт тӹдӹ ӹшке пӓшӓм пӹтӓрӹмӹкӹ, сек иры, манын шаналтышым.
  
  
  Тӹ годымок пӓлӹ, мӹнь тидӹм ӓшӹш нӓлӹн, тӹдӹ весе ден вычыматем. Ялвлӓжӹм анжен, тӹдӹм освобождаенӓ, мӹнь тӹдӹм лицӓшкем логальы, дӓ чушлаш: - тӹнь колыделат Шива ылмыжым уж! - Тидӹ мӹнь агыл зацикливаться перспективы лин.
  
  
  «Возможно, Нирад, но тиштӹ тӹлӓт ак ли, тӹньӹмӓт у и доно, ма ӹштӓлтеш». - Большы кен ам керд мӹлӓм кеӓш жеп. Онгылашыжы тӹдӹн мӹньӹм кулак логальы, дӓ тӹдӹ комдык кенвазы. У ялашемӓт тӹдӹ мӹньӹм кычыш. Нирад анжен сӹгӹрӓл колта, но покаш тӹдӹм тодылам ышма кӧргӹ ирӹкӹм пумыкем веле ӹнгӹрӓлеш. - Постараш толеш! — мӹнь йӓмдӹ тӹр гач дӓ тӹдӹм сӹгӹрӓл колтат.
  
  
  Тӹдӹ тырым кырмаш цацем, но ак керд. Тӹдӹ ял пыртка ю, варашеш индеецвлӓн искусственный пумы дӓ комдык кенвазы, кышты мӹнь ужам, кышты лӱдӹшлӓ вуй гань ӹшкӹмжӹм тангыж тӓрвӓтен.
  
  
  Шупыльт вӹд, тӓрвӓнет дӓ пачаш шергӓшрӓк. Нирад кӓпшӹм пӧрт цымырен. Индеецвлӓ покашкыла сӓрнӓл, тӹрӹштӹш вӹд гӹц лӓктӓш цаца. Кышкы тӹдӹ тангыж дон пулышыш кӹтӹк пуда; вара тӹдӹм ӹшке вӹд гӹц лӓктеш, природышты цӱӓ-цӱӓ гӹц тӓрвӓнӓ. Но тӹдӹн доно орапӱй кодеш, пӱэргӹн кидӹштӹ керӹлтмӹжӹ доно асаматын чакныдымаш потикӓ ылын.
  
  
  Кынам ӹшкежӹ остатка добычын тӹдӹ шуэн, анжен нирад а кыце ӹш кӹньӹл, кобра королевский ярлен, анжыкташ манын, тӹдӹн тӹрӹштӹ тӹдӹ иктӹмӓт ак территорижӹ лӱдӹктен кердевӹ. Ти сценым тӹшлӓт мӹнь тагыце-ӓнят лудӹшлӓ сӓрӹмӹ. Тидӹ теве ма ылеш, мӹнь Шива мам тумаен лыктеш. Кобра тыр дӓ кӹньӹл шагалеш.
  
  
  Шукынжок ак саслы нирад нимат, нимат ана гишӓн шаналтат. Рептилия скорость валгынзыш доно чымаш, кӹшкӹ дон шим дӓ тӹнӓм сӓмӹрӹк индеецвлӓн орапӱй пакал шолеш. Шупыльт доно тӹрвӹ гӹцӹн нирад ровот. Мӹнь тӹдӹ паштек тӹшлен, ӓль шишкышы ӹлӹжмӹжӹ доно лӓктӹн, шы, салат.
  
  
  Индеецвлӓ спазматический цӹтӹртен кӓп цӹтӹрӓ. Тӹдӹ ял ежӹнгӹш, тыгыр согавлӓ кид пижеш, тӹдӹ шӱленӓт ак кердт семӹнь. Кобра тӹдӹ аяреш шӱлӓлтен, тӹдӹ шӱлӓш нерв парализоватлалташ центр.
  
  
  Толыт дӓ кид дон якшар цӹреӓн нирад пӓлен ылшы кӧргӹш вӹржӹ йога. Кӹшкӹвлӓ, чула цӓрнӹ, тӹдӹм пачаш-пачаш шимӹ, лелӹн кӓпӹшкем шыралтшы серия ӹшке пӱжӹм пырыл колта. Мӹнь савырненыт, кынам йӹлмӹ гӹц ышмашкы Нирада тӹргештӹлшӹ, дӓ тӹдӹм ӹнде ик шӓмакым пелештен ак кердт.
  
  
  Токмак юк, кӓпӹшкӹ шынгалтын йӓм пындашеш, мыры ылшы пернаш тайымы; икманяр минутышты колымашын толмым. Но тидӹ и ылеш мӹнь церотыш, пиалемым.
  
  
  «Тидӹ маньы, тӹнь мӹньӹн ӹзӓм ыльы», — манам мӹнь Рива. - Иктӹ паштек весӹ пыра.
  
  
  Тӹдӹ креслышты шӹнзӓ, лицӓжӹм кидвлӓжӹ доно питӹрӹмӹ. Кынам мӹнь, манын, тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжен дӓ вуйжым лӱлтӓлеш. И сӹнзӓвӹдеш нӧрӹшӹ тӹдӹн шӹргӹ ылын, холодно серьезны дӓ шим сӹнзӓвлӓжӹ дон анжен. Тӹдӹ ӹшке контроль нервӹжӹм ак ям, варажым шучко келесымаш, театр, кыдывлӓ тӹ пӓлдӹртӓш лиэш.
  
  
  — Яра, — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. - Мӹнь цӓшӓн. Кынам-гӹнят мӹнь цилӓ тӹлӓт шайышт пуа, намыс дӓ азыренле гишӓн хӓдӹр, кыдым эдем саснам тӓрвӓтӓ... мӹнь мӹньӹн ӹзӓм доно ӹштӓт, кыдыжы тӹдӹм ӹштӓт, кыдыжы тӹдӹм кымалаш, кыце тӹдӹ цӓрӓ ыльы ылгецӹ, йымы. Заслуженный Нирад худа, тӓ.
  
  
  Рива тӹнӓм веле, кышты шӹшер улы шам, тӹдӹн лицӓжӹ цӹре кого шӧрлӹш. Мӹнь олен лӱктӓльӹ дӓ тӹдӹм кидӹш нӓлеш. Тӹдӹ цӹтӹрӓлт. Пӹзӹрӓл тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докыжы толшеш, тӹдӹм куштылгын шуш шыпшалмаш. Шукым, мӹнь ӹнянем, жеп толын дӓ мам ӹштӹнедӓ, жеп, кынам ик лоэштӓрен. Но ӹнде мӹлӓм кеӓш келеш ылын, дӓ мӹнь скоры ӓлок кенӓ, тӹнӓрӹ лучы.
  
  
  Беспокойство мӹнь тӹдӹм шижӓм дӓ мӹнь гӹцем карангаш.
  
  
  - Мӹнь тӹдӹм ядеш. - Мӓ тӹштӹ? Халам махань лишӹл?
  
  
  — Мӹнь цилӓ шайышт, — тӹдӹ келесӓ. «Но пӹтӓриок тӹлӓт мӹнь кӹлдӓш келеш, вес семӹньжӹ ынгылен чӹчӹжӓт, ӓтяжӹн колта дӓ мӹнь тӹлӓт палшен пуэм мӹнь шӹлӓм». Мӹнь, наверны, тӹдӹм пуштыныт.
  
  
  Кандыра тӹдӹн паштек кеӓ, дӓ мӹнь пӧкенӹм анжыкта. Вара, кынам весӹжӓт тӹдӹм ынгылдарен, ма мӹлӓм пӓлӓш келеш ылын, дӓ керем доно пӹтӹренӹт пакал мӹнь тӹ кыдалеш, манын шанен, естественно кышты сцена.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь кӹтӹкӹн шайышташ, махань цельжӹ кел мӹлӓм, Мӹнь керд ӹняненнӓ тӹдӹлӓн ӹнде, шергакан союзниквлӓ тӹ годымок лин. Но мӹнь тӹдӹм лӱдӓш ак подвергая ылын.
  
  
  Дӓ кынам мӹнь ынгылем, тӹдӹ мӹнь мам келеш, лин кердеш, большы мӹнь тӹдӹ, пӹтӓртӹш йолажы седӹ, сек ӹнян вӓр темӓш пумы.
  
  
  — Милям икманяр веле тишец агры, — ӹдӹрӹн ынгылдарымы. - Кеӓй шайыл корны дон виллон тӹнг: тӓ тӹдӹлӓн тӧрӧк хала канденӹт. Тагачы вадеш мӓмнӓм ваш ылын: мӹнь большы информация нӓлӓш цаценӹт. Тӹнь.
  
  
  - Мам ӹштенӓт, тӓ нӓлмӹ. Тӹнь ӓтямӹн ӹлӹмӓш гӹц ытара дӓ, - тӹдӹ мӹлӓм ӓшӹндӓрӹктӓ.
  
  
  Назначен ылмы годым вӓшлимӓш годым, мӹнь монам шкафчик тамахань у, тӹдӹ кеӓш тӓрвӓнӓ дӓ ышмаштым питӹрӓт. Мӹнь остатка гӓнӓ лиӓлт, мӓ чоко шыпшыл шӹндӹмӹ маныныт, ӹмӹлешӹжӹ шива ак тӓрвӓтен.
  
  
  Пистолетым Нирад седӹрӓшток киэн. Мӹнь тӹдӹм шайыл кӹшӓнжӹ керӹлеш, вара кыча ош кӹтӹк кечӹ шкафчик келесымаш, тувыр чият примитивныйла... дӓ тӹдӹ, кыды, мерявлӓ дон кӓтӓ, илышаш ядмашым шоктышаш ылын.
  
  
  Рива савырненыт. Шӓвем тӹдӹм шӹргӹвлӓ сӹнзӓвӹд тӹнгӓлӹн. Мӹнь мӹнгеш пуаш, тӹдӹм пӓлен, ма ылмым пыт яжо, но мам-цӓрӹшӹм мӹньжӹ ӓнят, лин кердеш, нигынамат ак уж большы лудӹнӓм. Рива сингх гишӓн мӹнь тумаем, но пӹтӓриш шам вуйыш толыныт AX агентвлӓжӹ. Рива разочаровывать мӹнь кердеш, но ӹшкӹмнӓн правительствын дӓ мӹнь доверим разочаровывать ак керд, тӹдӹ мӹлӓм ак ӹштӹ тӹдӹ... тынам, кынам эдем ӹлен гӹц лӱдӹн ылшы миллион абсурдныйжы кумылем, преступный ышдымы планжы.
  
  
  
  
  8
  
  
  Калыкмутым кучылтмо йолажы, нӹнӹ вет лач кукшы общечеловеческий анжыктымы: тӹрлӹмӹ, нӹнӹ докы тыменяш куштылгы ситуация. Мам мӹнь вуйыш тольы, кынам мӹнь ик лабораторийын сингх рива кодеш, кӓпшӹ киэн дӓ лӓктӹш доно аяр гротескно коллекций рептилия официантвлӓ ылыт: «юр юрмы годым, цилӓ нӧрен обязательны агыл».
  
  
  Изи агыл событиэш лиӓлтӹн, нӹнӹ вӹкӹ буквально тӹнӓмшен мӹнь, кыце мӹнь толынам Нью-кокшы кечӹн пӹтӓриш Дели. Тидӹ кӹтӹк жепӹн, кыце мӹнь тидӹн паштек ядмашвлӓм пачаш-пачаш хайзилӓнен, келеш гӹнь ак мӹньӹм качкеш, мӹнь тӹдӹм завоем liber тупик, ӹшке пӹжӓшӹштӹ шива мӹньӹм кымылангден мыштенӹт. Ти корнышты куштылгынок ылам, дӓ мӹнь... вуй хозажы ужаш дӓ пӹтӓртӹш ивлӓжӹн кобра таинственный шива хакша тыменялтыт. Цилӓжӹ нӓлмӹ доказательство но мӹнь ситӓ, манын ӹняндӓрен, ӹшкежӹ тидӹ гишӓн ак мастарлыкшы. Эдемӹн ӹлӓш, ваштарешлӓ ак встречаевӹ дӓ мӓ гӹнят.
  
  
  Первижӹ тидӹ, ӓль варарак лишӓшлык ылын, тагынам ӓнят, тӹдӹ кыце пӓлет, мам тӹдӹ мӹлӓм мам келесӓ лиэш. Агры но кӹзӹт якте тӹдӹ мӹнь яктеэм шоде келеш ылын, тӹдӹм тӹ кыце цаклендӓ горилла ӓль мӹнь кыргыжам, нӹнӹ такеш агыл тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ деч ончыч камерышты мода гӹнь, кышкы разъяренный вӹц иэш шотлат.
  
  
  Коридор стеняштӹ изи рок дон ташкен лабораторийын лӓктеш. Мӹнь шӓлӓм колтем шива лапка стеняэш, пыльти шӓлӓвуй юк. Корны «пум пум пушт......» тревога сигналым вашталтен, мӹнь шанымаштем пӓлемдӓлтеш семӹнь каждыйынок тӹдӹ ылын, каждый движеништӹжӹ. Коридор мычкы ял нарня мычан мӹнь изиш эртен кен, юк воздухышты шактен дӓ тӹ выртынок, коридор гӹц мӹндӹрнӓт яр мычаш шакта.
  
  
  - Нирад? Мам тынь тишты ыштет? Тӹнь вет пӓлет, тӹдӹ выча мӹньӹм ат яраты...
  
  
  Яредӓ лиэш, ӓль Гурнек Ранджит тидӹ, векӓт, ик гӹнь, пидмӹ ӓль гурнек шӹргӹ ылын. Марыжы юкым коридорышты шӹнзӹ дӓ мӹньӹм шолы нишо цаклат, кынам ялвлӓштӹ мӹнь докем лишемӹ. Ранджит анжалда ужделыт мӹнь донем. Тыгыр онгем тӹдӹ кедӓрен ылын, а удавка, эдемвлӓ тӹдӹм шун намалеш, колта металлвлӓ йӹлгӹжӹт. Индеецвлӓ лабораторийын амасашкы стучалаш, дӓ тӹдӹ выча мӹньӹм цӓрнӹде ак ли.
  
  
  Коктеш ӓйӹнен, вес мӹнь кыргыжам, коридор тамахань-ӓнят верештыл. Виллон ылеш, шанем мӹнь, лийы молнамшы вилле амасашкы анж, а то дӓ утларак. Мӹнь тӹдӹ иктӓ минут мон. Мӹлӓнем нелӹ шӹкӓлеш, дӓ амаса пу инкрустировать причудливый пуалтыт, пиш соты ирок кечӹ докы привикненӓм цацен.
  
  
  Кӧргӹштӹжӹ кудывичӹ, каеш, тырхаш лидӹмӹ цӹлт гӹц иктӓ-махань вӓрӹм средиземноморский. Ӹлӹштӓш ныгыды, тӹшкӓвлӓ пеледшӹ, шӱм одар. Очыни, йӧн Шива ит чамане, ял вӓр лык маныт франциштӹш кая кечӹвӓлвел точный копия шакталтен.
  
  
  Пышкыды чӱчӹ амасам, шӓвӓлтӹш гравий мӹнь корны мычкы кыргыжеш, тӹдӹ ӧрдӹж амасадон фасадше гӹц тӹнгӓлӓлтеш. Лӱмего ялгорны канден тӹшкӓн дӓ кӹжгӹ тӹшкӓ, дӓ тӹвӹлӓн пӹчкеден кемӹ. Срабатывать эчеӓт тыргыжланен ак тӹшкӓ, дӓ мӹнь, пӓлӹмӓн, погынышывлӓлӓн ак вычы, тӹ годымок срабатывать. Пӹсӹ анжалтыш гач цӓрӓ пулшышкыжы, ма эче молы шукыштат агыл цилӓ ранджит шижтӓрӓ.
  
  
  Но мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ пӓшӓжӹм икманяр минутышты. Капка мӹнь мон ак кердеп, нимат, нимат весӹ корны, пичӹ гӹц пасна пушӓнгӹ. Вжимать мӹнь шӱжӹм дӓ вуйжым дӓ пулшвлӓжӹм ашкедеш анзык, парня пырышы цӓрӓ укшвлӓштӹ гӹц карангденӹт. У юкжы мӹньӹм ӹштет, ӓлок ылын, но тидӹ уже тӹнгӓлтӹш сек мисси катастрофа доно сӓрнӓлӹн, дӓ кӹзӹтӓт тӹдӹн пӓшӓвлажӹ торок ак тӧрлӓтен кемӹлӓ.
  
  
  Буквально мӹнь выргем дон укш кӹрӹн, лицӓ дӓ сӹнзӓжӹ дон лыпшен. Мӹнь колынам, мӹньӹн куштылгын эртен движенин, цилӓнок юквлӓ раскыдын ли путыяш. Седок мӹньӹн шӱмӹштӹ вашт укшвлӓжӹ пырен дӓ, остаткаэш, освобождаенӓ, мӹнь ялгорны тӹрӹштӹ шалгышы пыракан, кытшы виллон лӓкмӹ.
  
  
  Тыныш и жеп. Мӹнь кыргыжам, пыракым лӱктен ташкалмы йӹде клуб. Вӓшештӹмӹ слабка юкшы раскыдынок шакта анзылны мӹнь музыкым: мӹнь юк паштек, ӹнянем, ӓль корнышты лӓктӹн тӹ ма гӹц агры грузовик фурго.
  
  
  Географический картым правильно гӹнь мӹнь ӓшӹндӓрем, иктӓ цӓш гӹц кӱшкӹлӓ ӹлӹшӹ эртӓрӓт агры Нью-Дели всемирно семӹнь пӓлӹ ылын дӓ вӓр, кышты Тадж-Махая. План пырымы-лӓкмӹ хала ак пыры гӹнь, вес Шива ылын.
  
  
  Тӹнг мӹнь корнышкы лӓктӹт. Ӓнгӹсӹр лидӓ литӹмӓш, ик ӓнгӓ, кыдывлӓ кок семӹнь направленивлӓжӹ кеӓш тӓрвӓнен. Муссо тӹлзӹ икманяр жеп гӹц тӹнгӓлӹн, седӹндон йӓрӓ корны цӓрӓ ылын дӓ савыцшы, икань пространство ш пуштын. Пушӓнгӹвлӓ льыптыр корны тӹр мычкы шыпшылтын, а укшышты стервятник сӹнзӓштӹм пӹтӹркӓлен, цӓрӓ вуйжы кӓпшӹ доно лӱдӹктен пожиратель тымык.
  
  
  Рива жепӹштӹ подробный мӹньӹм шӱден пуаш ак ли. Кокшы корны мычкы ӱлӹкӹлӓ анжалат направленивлӓжӹ мӹнь колынам, но нимат ак уж, мам мӹнь корнышты агры пӹсӹ ылмым анжыкта. Нюра дон цевер кечы гач ужына мӹнь дон ем вӹр тӹргештӹл шалга, пӱгӹнӓлӹн вес велнӹ изи тыл йӹр корны.
  
  
  Нӹл тетям анжен кокшы дӓ мӹнь гӹцемӓт кого любопытством тайымы. Рискнуть мӹньӹ ӧлицӓ гач решӓ дӓ кыргыжам, трӱк шагал, кынам нӓльӹмӓт, группыш. Кукшындирӓк пӱэргӹ, чиктӓт, ышышкыжы веле кӹдӓлешӹжӹ, лицӓ лӱктӓлӓш манын, мӹнь вӹкем анжальы, кӹньӹльӹ цацен ижӹ. Ӹлӓт, ӹлӓш келеш, мӹнь лу и доно самырык, но кыптыр, тӹдӹ кого шӹргӹ когон пырен сӹнӓнӹм ӹштӓ.
  
  
  - Агры? - мӹнь ядам, кыце толькы шӹндӹмӹ ылыт, нӹнӹм ик семӹнь ак попа ма-английским. Дӓ угӹц мӹньӹн ӧлицӓ анжыктымы ядеш: - Агры?
  
  
  Ӓтя-ӓвӓжӹ доно ӧрӹктӓрӓт икте-анжалтышыжы, мӹньӹн гӹц тӹнгӓлшӹ шыпшеден а нӹл ялаш кок тетяжӹ ылын. - "Бакшиш, бакшиш!" - повторяем девчушка цӹлт цӓрӓэмӹн, мӹнь ик кидшӹм кӹрӹн ӓнгӹрӹмӓш, а ышма, вес анжыкта. Вӹцкӹж тӹ, пакыла попа юкдон йӹнгӹсӓш сарвала.
  
  
  Мӹнят нӹнӹ доно иквӓреш поген нӓлӓш окса мешӓкӹм курткыжым виллон, мӹлӓнем кӹшӓнӹштӹш кыдын кӧргӹштӹ кычен, цилӓге, ӹшке донет мӹньӹм ма ылын, — тидӹ рупия кормам, Рива мӹнь тӹдӹ гӹц нӓлмӹ. Теве эче ик проблеме, вес лиэш ылын. Тенге гӹнят мӹнь кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹ тетявлӓ пиш шужен лапа вӹргеньӹ оксам мон.
  
  
  — Агры, — мӹнь угӹц, тыргыжланен непцӹртӹлеш пичӹвлӓштӹ, виллон шӹлтӓш. - Тадж-Ӹрзӓ...
  
  
  - Ах, "сахиб", Тадж-Лыпшемӓ! — мане. Чучына ӓль тӹ шалген, ӹшке луан но кидӹшкӹжӹ лӱктӓлӓш манын, мӹнь корнышты анжыктымы, виллон гӹц налево.
  
  
  У мӹнь кыргыжам, кореш ӓрлӓн шижеш. Ӹнянӹмӹ веле кодын, машинӓ, арава корны эртен хоть-махань йӧн доно транспорт, Агры палшен мӹнь яктеэм шоде. Но мӹнь автомобилеш фурго ӓль вӓрӹштӹшӹ юкым колеш, кыдын вӓреш событивлӓ тӹнӓм мӹлӓм канденӹт, мӹнь толшаш жеп эртӹмӹкӹ пӹтӓриш вадыш Нью-Дели. Тидӹ кахыраш, а вара мӹнь гудӧкым мотоциклым эртен.
  
  
  Кыдалам пакыла попаш мӹлӓм, каждый метр сӓрнӓл. Ялгорны доно, тӹдӹм ӓрен виллон, бортшымат корныш кок эдемӹн тӹнг мотоциклжы доно лӓктӹт, нӹнӹ вуйнамат ылам мӹнь вӹдӹл тюрбаным дӓ нӹнӹ докы кеӓ. Нирад пистӧлетӹм мӹнь хватен, ялаш кӹшӓнвлӓм тӹдӹ кыча.
  
  
  Тидӹ astra ылын.32, шӱдӹ метр цель сектор хоть-махань ӧрӹктӓрен кердеш. Astra Компания пистолетым ӹштен, пистолет доно идентичный walther colt (значительно шалгышы шергӹ ылын), дӓ мӹнь ик гӓнӓ эртӓт и нӹнӹм кычылтын. Но кынам мӹнь шагалынам, целя дӓ курокеш ташкаш манын, мӹнь ынгылыделам, пистолет разряжать. У пистӧлетӹм мӹнь мӹнгеш кыргыжеш дӓ ялаш кӹшӓнӹшкӹжӹ керӹлӹнӓт, эртӹшӹ икманяр гӹц шергӹрӓк мӹньӹн годым дюйм пуля, дӓ пушӓнгӹ каргыж гӹц шалахай лектын мӹнят икманяр ашкыл гӹц лаштык.
  
  
  Тӹдӹ, кӱ лӱэн, кыды улы дӓ пыргыжташ практикыштат каеш. Мӹнь кыргыжам тӹнгӓлӹн кӹчӓлӓш лыкышты вазын, кыдым мӹнь ялгорны доно кеем ыльы ирӹкӹм пумы, пульывлӓ ытлаш, кыды йога, кыцелӓ мландывӱкш. Эчеӓт лумӹ юк, мӹнь пулышыжым вургымла тӹкӓлеш дӓ ти гӓнӓ пульы. Мӹнь вӹцлӹ у метр лачуга анзылныш пуэн, кыды шӹкш труба гӹц кӹньӹл ш кӹрпӹц мӓнгӹ.
  
  
  Мӹнь шанымашвлӓжӹ улы, ма тидӹ ылеш, но тенге кыдалам пакыла, кыце ӹлӹмаш нигынамат ак кыргыжталеш. Мотоциклым кужырак изиэмдӓш, но пырак гӹц кӹньӹлшӹ, корны гӹц, у водитель мешаенат, а тенгежӹ, дӓ средство доно транспорт скорость максимальный кыча. Мӹнь тӱгӹ кыргыж дӓ тидӹндон воспользывыяш, темӓш шукым, кок мары гыц ик ял дон толын шагальы дӓ спутниквлӓ далеко ты жепӹн кыце шӱдет.
  
  
  Векӓт, тидӹ ранджит гурнек ылын дӓ, мӹнь шаналтышым гӹнят, ӹнянен кердӹт, кок уштыш шива телохранитель. Пу пӧрт амаса пачылт ӧрдӹжеш; амаса гӹц ӹрдӓнгӹн веле кечӹ иктӹш шӧргӓш. Мӹнь кыргыж пыра, вӹрӹн дӓ пыш дӓ тӹнӓм перем экскременты тошнотворный нерраж ӹлен.
  
  
  Мӹнят ылынам дӓ ӹшке скотобойня тенге шижӓт, вуйта луатӹндекшӹмшӹ курымын толеш. Ышкал индус ак кач, качде мусульман. Кого шуран вольыквлӓ лавыжыт, шытырланышы эдемӹн ял юк дӓ кого шуран вольык ӧршӧ анжалтышыжым, ышкал йӓмдӹлӓлтеш пӹчкеден, тӹдӹ раскыдын анжыкта, толмы вӓрӹштӹ мӓ мӹнь наименее, шӹлӹнӓм манын.
  
  
  Мары саслаш тӹнгӓлеш, кулак лӱктӓлмӹ. Мӹнь нӹнӹм ӱжӓш хына ылын, кыды цымыр ӹлӹмӓш нимат уке, тӹдӹм пушташат келеш ылын. — Простьы, тӓнгвлӓ, — мӹнь попалтат, кок кого ышкал докы лыпшалт ванна лоштыш вӹрӹм нӓлӓш, тӹдӹм виден дренаж вӹлвӓлӹштӹ.
  
  
  Техень пуаш лижӹ манын, мӹшкӹржӹм пӹтӹрӓш хоть, мӹнь шанымаштем, тӹдӹ головорез шива шагалташ манын. Ю дӓ лӱдӹн шӹлӹн атлаш ӱпшӓ. Паника тӹнгӓлӹн ерзать вольыквлӓ, имни лӹвӓк попазымаш стуча лявӹрӓн седӹрӓштӹ мычкы седок. Мӹнь колынам, мӹньӹн шайылан шамак йӹлмӹшкӹ вашталтен, нӹнӹм ак понимайы. Вара ял юкшы, юкшы доно мӹнь докем лишемӹ яр питӹрӹмӹ ӹлен.
  
  
  - Картер! — Ранджит сӹгӹрӓл. - Ма простанок ылын. Шива ылшы парма!
  
  
  Сделкы сӓй, шанен, мӹнь: - ӹлӹмӓш ак стойы тӹдӹ ни мӹньӹн...
  
  
  Вольыквлӓ, утларакшым несвязанный, цилан иквареш кыргыж сӧрен. Тидӹ мынь царышашлык ылам. Ышкал темдӓлдӓ лӱдӹн кӹтӧ ышдымывлӓ ылыт, инстинктемӹн тарман. Конечно, инстинктемӹн мӹнь тӹдӹм шижӓм. Дӓ пакылаат мӹньӹн кыргыж, эче ик пульы шишкен дӓ вуйышты, ташкалтыш доно йӹгӹре ванныйым каранг.
  
  
  Трубкам лӱктӓльӹм вӹр Пуля, дӓ кыце намозым, кыдым мӹнь ялашым лявыртем. Колымаш докыла мӹньӹм кыргыж точкавлӓм, кого кӹдежӹшкӹ шайыл стенямӓт ужеш, кышты нимат уке ылшы окняэш виднӹ, нина амасам.
  
  
  Кӹчӓлӓш мӹнь тама-ӓнят, мӹньӹ икманяр веремӓ мӓ подарымы шергӓкӓн жеп. Вачкы тӹртӹш куза дӓ мӹньӹм кычынежӹ шеньӹк, кыды фураж ара вӹлнӹ ужаш. - Картер! У юк сӹгӹрӓл. - Цилӓ пытарымыкы, "сахиб"!
  
  
  - Агыл! - юк отвечая мӹньӹм кычыш, шеньӹк, кыце тылипвлӓжӹ.
  
  
  Ранджит ик юк эчеӓт ӹштӓ, но тӹнӓмок тӹдӹ онгыштыжы нӹл парнявлӓ пӹсӹн оптен керӹлтӹнӹт. Инструментвлӓ ӹрдӓнг тенге мӹньӹм шуэн шотла, кыце кердӹн. Ӹнде мӹнь тӓрвӓнӹдеок шалга, анжа, кыце сӓмӹрӹк кидшӹм шайыкыла цӓкнен колта да индеецвлӓн гӹц ышмашкы пачаш, тидӹ вӹкӹ пурын умдо оружим пуат.
  
  
  Гурнек, ӹшке спутник шайылны шалгышы, цӹлт мӹнь гӹцем карангаш, выртышты нӹл лумалташ тӹрӹн анженӹт, шушыр гӹц шӓпненыт. Утарен шеньӹк, тӹдӹм анжен, но пакыла Ранджит сасла, каждый секундын цилӓ каршташ тӹнгӓльӹ слабка юкшы гӹц ирок.
  
  
  Тидӹ орлыкым ранджит юк ылмым, тӹдӹн пӧртшӹм дӓ шӹдӹн йӹнгӹсӓ, шеньӹк гурнек тӹдӹн онгжы гӹц лыкташ цацымы годым, ышкалым поктен, весӹ дюжина, ангысырышты пыдешт кеӓ, но ыражшым каен водосточный пыч. Мӹнь клухойрак нӹнӹ лишӹл колта, имни ял юквлӓ, лавыжыт, мӹнь докем тӹргештӹш дӓ канализаций кашташ тӹнгӓлеш.
  
  
  Гурнек саслат, кидӹштӹ ю. Тӹдӹ туп конден буквально воздух да шур, кого тӹдӹн сага ванныйым сӹнзенӹт. Вольыквлӓ кӹтӧлӓ шӓпнен ранджит лошты ӹш пӹтӹ. Карштен тӹдӹн тӹрвӹ гӹцӹн остатка йӹнгӹсӓ, кулаквлӓн кидӹштӹ доно цымыргат дӓ кынам тӹдӹ пародий гротескный колталта.
  
  
  Вара мӹнь шӹргӹ шӱлӹш касая ӹлен ӱпшӓ, коридор мычкы мӹнь дӓ улӹкӹ шынгалтеш, стеняштӹ постоянно мӹндӹр скотобойня мычашышты пӓрӓ. Ӱпшӹшӹ дӓ лявӹрӓн, пуал доно лицӓжӹ выртышты дӓ вара, мӹнь ли, тотлы агыл ӹшкӹмемӹм анжыктенӓм, театр, кынам корнышкы лӓктеш, тидӹ лӱдӹн бойн шайылан кодын.
  
  
  Мӹлӓм ак ӹнянӹ лиэш, ма лиӓлтеш кок индеецвлӓн. Гурнек, векӓт, ӹлен кодеш ыльы, но мӹнь ӹнянем, шушырым ма доно тӧрлӓш ранджит курым оптат. Отношеништӹжӹ обстоятельство мӹлӓм чучеш, ма мӹлӓм ярал пӓшӓ ӹштӹмӹ.
  
  
  Бойн эдем, векӓт, шива тоже эдемвла ылыныт. Мӹньӹм ит вычы тӹнгӓлӹт, покашты выступаен, анзыкылажымат ӹшке тӓнгвлӓ верц кӱсӹм пӧрӹктӹмӹлӓ манын. Мӹнь ӧлицӓш ашкед, шошым гань мӹнь ӹняндӓрен кӱ-гӹнят мӹнь кандыш, техень лявӹрӓ.
  
  
  Форд тошты дорц эртӓт. Агры тӹдӹ ашкедеш, но кидӹштӹм махаят шӹдӹн, шагалаш ӱжеш, аравлӓ ылыт. Пел у вӹргеньӹ-якшар лицӓн, пум пӹл машинӓ вара ямын, тӹдӹ кӹньӹл шагальы, кынам тӹдӹ дорц эртӓт.
  
  
  Мӹнь пакыла кеӓш ак решӹ шагалеш.
  
  
  Келеш мӹлӓнем ылшы ванныйым, итӹрӓн чимӹм, оружи дӓ окса. Маняры мӹнь пӓлем, сша консульство правительствывлӓ доно нимат ак ли, делегацинӓ ик Агры. П халавлӓ докы лишнӹ лиӓш Нью-Дели. Но лин кердеш, тидӹм мӹнь ужам ылын, мӹнь мам келеш, лиймаш.
  
  
  Дӓ хоть-махань гӹнят, тидӹ мӹнь ылам. Кечӹвӓл ылын, ӹлӓш мӹнь назначен реева доно вӓшлимӓш дӓ тӹдӹм вадеш. Ыльы эче шукы хӓдӹр, кыдым ӹштӓш келеш ылын, седӹндоно мӹнь темп виӓнгдӹжӹ. Рива келесен, мӓ сек виллон агры гӹц таманяр километр ылын.
  
  
  Миля икманяр ӓль уке, тидӹ орланен соок ылшы прогулкы. Чаманен вуйышты кечӹшӹ кечӹвӓл пале, кыльы ынгылаш пылгом йонгаташ йӹмӹктӓрӓ, сава шая шӓвӓлтӹш. Лу минут эртӹмӹкӹ, церпет цӓш, махань тӹдӹ пӹтӓри шукыракым арава толмы мӹнь докем. Повозкам тидӹ шукын ылыныт, вӹцкӹж тӹдӹм шыпшаш мыжыр ӱшкӱж, возы шӱмӹн цӓш.
  
  
  Ямщиквлӓ мӹнь кидӹм шалалта, мары пандашан, повозкаш ты тыр шагалтымы дӓ, сӓпӹм. - Англичанла тӹнь попет? - мӹнь ядам хресӓнь.
  
  
  «Англичанвлӓм уке», — манеш тӹдӹ. - И...англичанвлӓм
  
  
  Мӹнь тӹдӹм пӹтӓриш парня анжыкта, вара шкетын. - Агры? - Мӹнь ядым. - Агры?
  
  
  - Агры? - повторяем хресӓньвлӓ, кидвлӓжӹм шалалта, тӹшкӹ ылын, кыды йӹлмӹвлӓ доно универмагвлӓштӹ анжыктымы: "Дӓ".
  
  
  Арава вӹкӹ кузен шӹнзеш дӓ мӹлӓм шӱдӹ лошты пыт ӹрзӓл. Мары кымдан мӹнь йӹрӓлтем, дӓ шӹльӹ пушым анжыкта, лапайы «паан». Вара тӹдӹ луштараш йӧн, у ашкылым кен дӓ ӹшке эркын ӱшкӱж, кыды цилӓ яжо ылын, шукы кужы ялжы прогулкы.
  
  
  Нерӓлтен колтыш мӹнь, арава чӱчкен да р папали ӹрзӓльӹ. Келеш мӹлӓнем ылшы мален, пусть даже веле цӓш. Но шанымашемӓт лоэштӓрӹшӹц севӓлмӹ юк, юквлӓн, юк семӹнь лин, тӹдӹ у корнывлӓ доно кеӓш семӹнь кечӓн.
  
  
  Йоштке тылсотым ӓрен, мӹнь анжалда. Мӹндӹрнӹ пырак куза, изи юк изи вӹдсӹнзӓм ошма пӹлвлӓ мӱден, тӹдӹм мӹнь колынам. Шанаш ак йӹлмӹвлӓ доно мадын, ӹшке ӹлӹмӓш нимат ак компрометироватлаш манын, иктӓт сӹнген кел, мӹнь талашем шӱмӹш вазын пӹслӓнӓ, кӱшӹцӹн пуштын оптенӹт ӹштӓш манын, ӹшке цӹрежӹ.
  
  
  Мӹнь ам керд пӓлӓ, малын толын. Фурго анжымаш пумы шелӓш мӹньӹм, икманяр мотор постоянный гудок юкым колыштыт. Дӓ кынам мӹнь ужам, ма тидӹ техеньӹ, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ мӹнь шӱмӹш вазын.
  
  
  У тидӹм лицӓ ылеш, но нӹнӹ мӹнь ам керд монден тидӹ жеп. Марывлӓ кымытын, весӹ индеецвлӓн-... моторизовать сикх отрядым колтымы Шива, дӓ мӹнь йоллаш моаш манын, вычымаш пун ӓль кого о приказ виллон остатка портылтен. Гудок повозкаш дон нӹнӹ сага эртен, ӱшкӱж кӱшкӹ кешӹ мотоциклет Агры улы.
  
  
  «Мӹнь кердӓм хоук кӹзӹт ужында ылгецӹ!» — мӹнь шаналтышым.
  
  
  Лявӹрӓн мӹнь ылам, кӹшӓнӹштӹжӹ копейка пасна, пӓлӹмӓш дӓ пистӧлетӹм мӹнь веле незаряженный карате таеквандо дӓ вооружаенӓ. Анзыц ылшы трудна гӹнь, мӹнь шанымашыштем Шив тӧррӓкшӹ, кыцелӓ мӓ шалгышы кечӹ чымен
  
  
  
  
  9
  
  
  Агры ик цӓшӹштӹ мӹнь толам, хала тӹрӹштӹ, фурго мӹньӹм шӹкӓл. Пыракан пӹзӹртӹмӓш ур, кадырвлӓм ӧлицӓ, ӧлицӓ верештыл, тӹдӹ, кажется, ылтелат йори ӹштӓш манын, тырын случайный куктӓт. Информация кыдым нӓлӹнӹт, мӹнь офис Express American анзылны.
  
  
  Мӹньжӹ тӹдӹлӓн манын пасна ак ситуация потикӓ ылын, но мӹнь тӹдӹм ваштылтен. Мӹнь теве, американский туриствлӓм мӹндӹр гӹц молнамшы семӹнь, оксаде дӓ пасна паспортшы, икманяр рупия шотлаш агыл гӹнь, ӓнят пуат мӹлӓм рива анзылныш ты, мӹнь пидӹн.
  
  
  Мӹнь шаненӓм машинӓ доно нӓлӓш толын напрок Нью-Дели, но тенге гӹнят нӓлмӹ корны куд цӓш ылын, а мӹлӓм жеп ак ситӹ. Мӹлӓнем ыльыц кечӹ доно вӓшлимӓш дӓ тӹдӹм докы йӓмдӹлӓлтӓш келешӓт рива хоук доно кӹлдӓлтӹн. Тенгежӹ, Картер Ник, лявӹрӓн, йӧрӹдӓ, дӓ нӱнжӹк удыркале, пулыш шӓрӓлтен, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ итӹрӓ пӧрт амаса эртен, тышманвлӓ халалан дӓ мӹнь ик пӓлен шотдымы уанымаш.
  
  
  Агры мегаполис ижӹ. Мотоциклым весӹжӹ хала ылын кӱ боевик вӹр шер кердеш. Ӹнде вуйыштына пӓлдӹрнӓ пачын, пӧртӹш пыра ош кынам мӹнь кабинетӹшкӹжӹ виден кӹчӓлӓш.
  
  
  Мӹнят лийы доно дӓ ир вӓрештӹндӓ ситуация нелӹ, но тидӹ гӹц граничить мыскыленӹт. Тӓнгӓ ӓль выргем гӹц пасна оружидон, мӹнь тӹдӹн пӓшӓвлӓжӹм машинӓ дон ӓль дӓ улы арендыш шива горилла командывлӓ ӹшке ак ли ылмы йӧн. Паспортым отельвлӓ номер доно мӹнь оксам мӹньӹм хӓдӹр дӓ безопасностьышты ӹлӓш Нью-Дели, но мӹнь ужынам ыльы агры молывлӓӓт, кӱ столицы гӹц цӓш эртӓрен.
  
  
  Мӹнь пӧртӹш пырышымат, кыце только, амаса докы миӓ формышты мӹнь орол-ем. Мӹнь цӹлт ак бедолага цикенӓ кердеш, лявӹрӓн... кайыт тӹгӹрӹш дӓ айыртемвлӓжӹ доно йӧрӹмӹ бомж стеня у образ.
  
  
  «Управляющийжӹм мӹлӓнем ужделна», — мӹнь орол-ем увертӓрен. - Эмгак йӧн ли.
  
  
  - Сессий директор, тӹдӹм ак тыргыжландары, "хиппи пукка"... - пелештӹш пӱэргӹ, оскорблени лицӓш мӹлӓм шуаш.
  
  
  Яра, ӱпшӹшӹ кесӹвлӓ гӹц мӹнь, мӹнь цӹлт ак манекенщик дӓ пиш ыльы, но... мӹнь орол-ем дон споренӓт ак стойы ылын дӓ шанымашвлӓ ин тӹштӹ тӹнӓм, кынам весӹжӓт пырташ «Америкэн Экспресс», шӓпнен кен кердеш ылын ылгецӹ, якшар Шива планым ӹшке ӹлӹмӓш.
  
  
  «Мӹнь тыргыжландараш агыл манын, тӹдӹ сесия келесымаш», — мӹнь шӹдешкӹшӹм пыдештеш. - Тидӹ экстренный толын. - Мӹньӹн тырхымашем ямдем тӹнгӓльӹм, мӹнь амаса докыла вес шӹкӓш тӹнгӓлӹнӓ годым, йори корныш луктын. - Тенге акли джентльмен сӓрнӓлеш! — мӹлӓм сӹгӹрӓл колта, пурым пумы.
  
  
  Кобурам пистолетым орол табельный кидӹм цикӓлӹнӓм. Самынь кок номерӓн. Мӹньӹм ак яраты «хулиган», утларак келшен гӹнь, мӹнь ам керд, мӹньӹн шӹкӓ. Тенгежӹ, мӹнь кидӹм колтен кӱ кӹвер мары пӹсӹ оф пӓртнявлӓштӹ рашкалтен дӓ мрамор полироватлыме шуйнен. Клерк гӹц ик вуйжым лӱктӓлеш дӓ ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш.
  
  
  — Ит тыргыжланы келеш, — тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт. - А мӹлӓм пӓшӓ доно дӓ весӹжӹ тӹдӹлӓн... мӹнь менеджер попалташ келеш. "Цецаш." Тиштӹ мӹнь вычен шӹнзӹмӹ дӓ тӹштӹ тӹньӹн коллегывлӓэт ак тӓрвӓнӓ... - мӹнь орол-ем кӓп вӹкӹ анжыкта, - решӓш манын, мӹнь презентабельный общество ӓль уке.
  
  
  Векӓт, тидӹ мӹнь юкым ӓль юк шалген, кыдым мӹнь орол-ем гӹц ирӹкӹш лыкташ, пӓшӓштӹ, тӹдӹ сӓмӹрӹк дӓ рӓдӹ клерк ма стӧл докы кыргыж докыла талаша. Тӓрвӓнӹдеок шалга, мӹнь тӹшкӓ сага пыльгыжме холл тӹрвӹжӹ докы, ӹшкӹлӓнжӹ у йӓм гӹц лӓктӹн гӹнь, ик минутышты ӹштӓш ак тӹнгӓл.
  
  
  Индус клерк ылын, но эдем, мӹнь кидӹм виктӓлтӹнем ыльы, американец, кужы, кукшынди ӹрвезӹ, мӹнь таманяр иэш когорак. Тӹдӹн ганьок каймыла корнан-корнан йыкыракан костюмвлӓ доно, соты, лявӹрӓн выргемжӹ дӓ тӹдӹн жеп ланзырик семӹнь мӹлӓнем ылеш.
  
  
  - Ма гӹц мӹнь тӓ палшен кердӹдӓ? — мӹнь ядам, мӹньӹм вуем гӹц ялем якте тӹшлен.
  
  
  - Яра публично ит попы, - мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен колта.
  
  
  - "Простьы?" — келесӹ тӹдӹлӓн, лицӓжӹ пӹцкӓтӓэм гӹц ӧрӹнӓ.
  
  
  - Тӓлӓндӓ мӹнь ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ советӓйӓ. Мӹнь правительствывлӓ доно пӓшӓм ӹштенӹт, тӓ правительствыжы. Секретный служба лӹмжӹ.
  
  
  - Спецслужба? - во-во ваштареш клерк. - Мане, яра, мӹнь тӹнь шутям ӹштӓш келеш ылын! Ма тидӹ, шутям?
  
  
  - Пасна мыскара. Мӹнь тӓ ужыда гӹнь, ӹшке кабинетӹшкӹжӹ дӓ ам шаны, мӹнь ӹшкежӹ верц шалгаш вӓрештеш. Но мӹнь тӹлӓнет кӓршӹм ӹштӓш ак шо ылын...
  
  
  Мӓ орол дӓ ӹшке докыжы толын тӓрвӓнӓ. Сӹнзӓшкӹжӹ анжен, мӹньӹм седок клерк, ӹняненӓ мӓ тӹдӹлӓн ярыкты. Тӹдӹм мӹнь положеним ынгыла: тӹдӹн насколько пӓлен, тӹдӹ чӹнь каранг, пышангыт дӓ тӹдӹ шукат ӹш ке.
  
  
  Нӓнгеем мӹнь ороллан дӓ тӹдӹн анжалтыш доно анжалда. Тӹ веремӓн юкок ылнежӹ, тенге гӹнят, остаткаэш мӹнь олен дӓ мыкик анжалда. — Мӹнь ам пӓлӹ, ма тидӹ техеньӹ, но тӹньӹн ӹняндӓрен, мӹнь тӓлӓндӓ мам ит лӱд, — шижтӓрӹш пӹсӹн тӹ юкет.
  
  
  - Ик лӱдӓш ак кел. Вуй мычаштыжы, мӹнь эче цилӓ клиентвлӓ гӹнят, мӹнь аккредитив кодеш Нью-Дели.
  
  
  Изирӓквлӓжӹм рӓд тӹдӹ мӹлӓм пуэн паштек стӧл офис гӹц панель, Уолл ра-Индийский стрит субконтинент. Мӹнь лӹмешем анжалда, стӧл вӹкӹ гравироватлаш таблице доно, шӹштӹ креслышты шӹнзӓ, шайышташ тӹнгӓлеш дӓ сек тӹнгжӹ ӹшкӹлӓн историм кахралта.
  
  
  Шива лӹмдӹмӹ агыл мӹнь, нимат ак кел ылын рашемдымӓш, ышкымым шот доно AXE нимат. Цру отдел лӹм мӹньӹн агентвлӓэм масакланы, офис, тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ значени шот спецификӓн директоржы ылын. Мӹнь ӹшкежӹ положенижӹм тӹдӹм ынгылдарен, анжыкташ манын, документӹштӹ окса дӓ коден Нью-столицы дӓ мӹнгеш ма мӹлӓм пуэн ак келшӹш дели мӹнь, лийын кертеш, икманяр кечӹ.
  
  
  Кынам мӹнь ӹшке пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, тӹдӹ числа дӓ гӹнь, малын мӹнь бомж масакланы, компьютер палшымы доно шанымашыжы мӹнь менеджер информация тергӓ дӓ лӹмем пӓлен нӓлмӹкӹ, стӧл сага шалга. Число молнам мӹнь худам сӹнгӓ, ӹшке номерӹм карточка удосуживаться но нигынамат ак пӓлӹ. Мӓ просто рейнольдс мистер мӹнь тенге манмы, менеджер, Вашингтон темӓш адрес дон лӹмжӹ, кыды карточка ылын.
  
  
  Аэропортышты мӹньӹм южнамжы лиӓлтеш нӓлмӹ «детективный» шпион ӓль книгӓм, ойыплын лыдшы, кыдын вуйышкы дӓ пышкыдемӹт иреэмдӓш палшат. Ситуация сирӹмӓш но мӹнь нигынамат ак моаш лиэш, хотя сравнимый отдаленно ылшы доно тӹдӹм, мӹнь тиш толынам. Кыце пӓленӓ, валюта соок ылшы книгӓ геройын баснословный тӹрлӹ сумма, паспортемӓт иктӓт нигынамат ак пӹтӹ, нинан документвлӓжӹм, ӹняндӓрен элемент, ик оружи ылеш. Книгӓн тӹнг геройжы но мӹлӓнем ак ли «шӹлтӓш».
  
  
  Цилӓ, мам мӹнь доно лишӓшлык ылыт, ия «кӹзӹт». Express Офис American яратышы, дӓ кыце агры халажы. Цилӓ, мам мӹнь донем лин лично. Мӹнь Рейнольдс тусарен анжен, компьютер данный шӹмленӹт. Тӹдӹ мӹлӓнем палшат гӹнь, мӹнь дӓнгынь пиш ылын. Проста дӓ куштылгы.
  
  
  — Яра, мистер Картер, ӹмӹллӓок, тӓ, — келесӓ Рейнольдс остатка, увертӓрӹмӓшӹм лыдын. - Тоже млоец дӓ тӹнь нӓл, ушымы ылыныт. Сӓндӓлӹкӹн тылан корнывлӓжӹ доно, а? Тӹдӹ лицӓштӹжӹ йӹрӓлтӹш шачшы, менеджер извиняялтеш вара, мӹнь кыце кердмӹн.
  
  
  «Меря дон кӓтӓ, тӹнь, тӹдӹ, кӱ колыштеш моаш», — мӹнь цаклен. - Тидӹ - качество, кыдым кӹзӹт шукы ак ситӹ.
  
  
  — Лӱдӹн, цилӓ тидӹ, — тӹдӹм ярыктат. Мӹнь предлагаем сигаретӹм дӓ тӹдӹм ядеш, мӹнь пӧрт доны ма тыдым ышке радышкыжы канда, тӹ вӓтӹжӹ звонен, шофер мӹньжӹ тӹдӹлӓн манын колтышыц.
  
  
  Предложени мӹнь ынгылыделам, но тӹдӹ гишӓнӓт шанаш ак канды. Тидӹ мӹнь шагалынам кӧргӹш эдемӹм мошашлык, цилӓнок ӹштен тӹнӓрӹ лучы лиэш. Тӹдӹм мӹнь тау пуры, но ӱжмӹ карангдаш. «Мӹнь мам келеш, сек пӹтӓриок, валюта индийский доллареш таманяр шӱдӹ гӹнь, тиштӓт кердӓм, дӓ тӹнь офис манын, вуйлатымы мӹнь звонялам Вашингтон.
  
  
  «Проблемӓт ӹш, — мӹнь ӹняндӓрен Рейнольдс. Тӹдӹ стӧл логӹц кӹньӹлеш, цилӓ йӧн шолмыла участвуен дӓ цӓшӓн, формым дӓ изиэмдӓш гӹнят, техень пӓшӓм секретный подпольный дӓ характерешнӓ.
  
  
  Коклы минутышты, пачкым купюр гӹц ялаш кӹшӓнӹшкӹжӹ гӹц пуалеш, стӧл лошты шӹнзӓ мӹньӹм директор, вӹчӹ, спокойны хоук якте кешнӓ. - Но тӹнь ынгылет, йыдпел ӹнде ма верц? — мӹнь босс попалта.
  
  
  - Мӹнь шанымемдон, тӹнят кӱ молнам нигынамат ак амалаш вазеш.
  
  
  - Кужы жеп?! Чорт, мӹнь кӹньӹльӹм келеш куд, кӱ номерым!
  
  
  Соок ылшы мӹнь девятый 3, кынам Хоук шӹдешкен, Мӹнь ик ӓль картер, тӹдӹ кымылем ылмы годым, шуды утла. Конечно, вождь ылеш кого ак простьы мӹньӹм, дӓ жепӹн айыртемвлӓжӹ лошты мам мӹнь гишӓнем монден Индия Вашингтон.
  
  
  - Яра, - мӹнь шӱлӹ. - Мӹлӓм тӹньдонет ик минутышты вӓрӹшкӹ мӹнгеш колтен, мӹнь шанымаштем, тенге гӹнят, тӹнь ма интересныйжы, пӓлӹдеок ма лиӓлтӹн...
  
  
  — Цӹлт мӹнь пӓлем, мӓ кенӓ, — тӹдӹ пыдештеш. - Индийский служба безопасностьышты мӹнь уже попен. Йӹнгӹл мӹнь тӓ гишӓн увертӓрен. Ник, тӹдӹ тошты пу ак ли истори гӹц тӹнгӓлӓм. Мӹнь ынгылем, самыньым моаш. Тӹдӹ гӹц тӹнгӓлӹн, мӓ нигынамат ак шива ылын.
  
  
  - Эче самынь. Шива ылыт. ӹнянем, анжальы...
  
  
  - Тӹнь ма гишӓн попымы? — Хоук сӹгӹрӓл. - Мӹнь шанымаштем, пӹтӓрӓш тӹнь ма, тӹнь ма токына тӓрвӓнен чонгештен.
  
  
  — Ӓнят, вес ӓрня, яжон кеӓ гӹнь, — мӹнь увертӓрен. Хок важшымат мӹнь шайыштыт, дӓ мӹнь пӹтӓриш знакомство гурнек мохан ананд пуштмаш доно, цевер мӹньӹм хватен дӓ форте гӹнь, ма вара лин. Тӹ годымок, мӹлӓм цилӓ шайыштын, шкатулкы гишӓн мам пӓленӓ, тӹдӹ трӱкӹштӹ буквально.
  
  
  Тура корным мычаш гӹц вес тӹжем дон толыт коргыктымаш миля, деч ончыч вӓшештӹмӹ толын. Хоука дӓ вӹцкӹж юк пышкыдын шактат, переводчик но мӹньӹм ак кел ылын, ынгылаш манын, тӹдӹ келгӹ ойгаташ. - Тӹнь ӹнде пӓлен, мӹнь тӹньӹм шанымем доно, Ник...
  
  
  — Мыньын улы театр толып, — мыньжӹ келесӹшӹм. - Шкатулкы, тенге?
  
  
  - Мӹнь когоракшы. Дӓ мӹнь Хаджи Шив гӹнь, келеш. Катай шӱм дон дӓ нӹнӹ мӹньӹм, мынь раскыдын келесӓлтеш, Ник?
  
  
  - Дӓ мӱ. Ӹнде мӹнь тӓ донда решеннӓ эртӓрӓш критерий ситуация. Пуымылан доно героин Но мӹнь мам ӹштем? Тидӹ пакыла кредӓл ма мӹнь гӹцем келеш?
  
  
  - Пӹтӓри шива доно пӓлӹ. Безопасностьышты молы служенӓт индийский доно кӹлдӓлтӹн. Сек кого шкатулкы, седӹ.
  
  
  — Конечны, конечно, — мӹнь попалта.
  
  
  - Тӓ пӓшӓм ӹштӓш ӓль ӹшкетӹн лиӓш ӹнет шаны манын, мӹнь тӓлӓндӓ палшенӓ ядеш дӓ ярлымаш индеецвлӓ?
  
  
  — Эче уке, — мыньжӹ келесӹшӹм. - Йолажым Шива гӹнь, мӓ погыненнӓ тӹдӹ пӓшӓ план индийский безопасностьышты мешаенат, тӹдӹм эл гӹц вӓшкен кыргыжеш манын, Шылтыкше шӹлӹн, дӓ тӹнӓм мӓлӓннӓ тӹдӹм ак уж нигынам. Тенге шанем мӹнь ам пуш т, мӹнь лӱдӹш дон производство мам тӹдӹ ужеш, тидӹ гишӓн седӹндон ядым: мӹлӓм тӓлӓндӓ келесӹнем, тӓ годымдаок лицӓшкӹ шимӹ ылеш официальный Нью-Дели. - Мӹнь приваен, мам пуэн мӹлӓм ананд ынгылыдымы ганьы, тыды шамаквла доно, лиӓлтшы «утечка» эшелон службым конфиденциальный информация тӹдӹм кӱкшӹн. - Мӹнь ам шаны, мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ чонгештӓш манын, тӹдӹ мӹньӹм лаксыртышы йӧн деч ончыч шылдыран...
  
  
  — Нӹнӹ пынжым кӹреш дӓ, — хоук приваенӓм.
  
  
  - О, мам шкатулкы нӓлеш тӹдӹ, конечно.
  
  
  Шифр мам вара ӹштенӓ, лым кодовый, тӹдӹлӓн пыток ӹнянен кердӹнӓ манын, иктӓт мӓ шайышташ картер шӱмжӹ дон агыл, а юк дон электрон, йӹлгӹжӹн приоритет албанский учёныйвлӓ. - Тидӹ кого пӓшӓ, Ник. Москва нимат, нимат ак ли Вашингтон анженӹт, тенге кыце нӹнӹ гӹц пасна нелӹ субконтинент шылтыкше йӓмдӹлӓлтеш. Инициатива вӓрӹм анжӹктымы лишӓшлык, уке ӓль сары. Тенгежӹ...
  
  
  — Ситӹш, — мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен, во цаца, но ак керд. - Мӹньӹн кӧргӹштем контактвлӓм ылын. А мӹньӹн ак шо.
  
  
  — Дӓ, пӓлет, — шӱлӓлтӓ Хоук. - Малын мӹнь тӹнь вот мӹнь тӧрӧк дӓ кӹзӹтӓт ямдыде ак ямден кердеш... шкатулкы ак керд.
  
  
  «Шив дӓ тоже», — мӹнь приваенӓм. - Келесӓш ак мондеп сӓй... ӓль гитлер александр македонскийӹн индия ответдӓ?
  
  
  - Мӹнь ам шаны, шонгы ӓль техень пингыды ылмыштым ма техень сен адольфо келесымаш, Ник. Ӱжӹ; мӹнь тӹньӹм гӹц ответӹм вычен доно лишӹл жепӹн шолын.
  
  
  - Йӹлерӓк, шеф. Сӧрен, пиш йӹле.
  
  
  Ай-мӹньӹн цӓшем ӹшке номерӹм унагудысо гӹц лӓктӹн, кышты нимажат уке маннем, кынам мӹнь express american офис пыра. Мӹньӹн шӱмем халавлӓ, ялаш дӓ туфльым, местный типичный нӹнӹ выргемӹм вашталтен: пумага ош тыгыр дӓ ялаш кӓнгӹж, котин каваштым. Анонимный выргем. Мӹньӹн йӓнгем принимая, шеклӓнӹдеок дӓ нӱжыкта остатка ньӹгенӹт цӹреӓн, кид дӓ ялжыдон кӱ ланзы кая чиэн.
  
  
  Той цӹрешкӹ ылмы велдӹк, ти ушнымаш халык ирӹкӹн пуаш да чиалтымаш. Касвел кӹчӓлӓш Шива лекше эдем, ышанрак ылыныт дӓ нӹнӹн ак ситӹ гӹнь, американ экспресс гӹц манын, оролен, мӹньжӹ ылын, ышанрак лиӓш манын ситӓ, манын, ужыт, мам мӹнь дон вӹлвӓл выргем вашталтын.
  
  
  Корректный отель вестибюльышты стендӹм клерк ылын, ышан гӹнят, ӹшке коллегывлӓжӹм логӹц Нью-Дели. Лачокат, таяшат, мӹньӹм тӹшлен любопытством (ма пуры эдемвлӓ гань мӹнь толькы ак ли ылмы), тӹдӹ гишӓн нимат агыл мӹнь вашталтымашвлӓжӹ выргем, ни мӹнь гишӓн кавашты цӹре вашталташ шушырген.
  
  
  — Мӹнь телеграммым колтенӹт ылын, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  «Вуеш ит нал, но уке оборудованим ма келеш, — сахиб, — тӹдӹ келесӓ. Вара кид гӹц тӹдӹм карем лыктын прилавкышты топографический агры халан кунжо иллюстрация чиӓӓнеш пыртенӹт, а конечно, Тадж-Махая. - Тӓ кен ылын телеграф Гвалиор-роуд. Тӹшец телеграммвлӓм колтен кердӹдӓ тӓ, - тӹдӹ питӹрӹмӹ, якшар точкавлӓ пумагашкы анжыкта.
  
  
  Тау тӹдӹлӓн мӹнь, тореш карем отель велотакси шагалтенӹт дӓ опта. «Почто Гвалиор-роуд», — манам мӹнь виктӓрӓ. Каваштын цӹрежӹ айыртемжӹ дӓ мӹньӹм мӹньдонем мӹнь дорцем ак лиок. Водитель мӹнь вӹкӹжӹ анжалын, тӹдӹ паштек тӹшлен любопытством доно, мӓ отель дӓ служат.
  
  
  Но мӹнь нимат ак ӹштӹ, - тӹдӹ манын шоктышым любопытством. Вӓрештӹндӓ телеграф мӹнь тырхен ак керд, манеш отель телеграммым колтыш кыча Нью-Дели дӓ тӹдӹлӓн увертӓрен, мӹньӹ икманяр кечӹ мычкы мӓ ак тол. Дӓ, остаткаэш мӹнь звонялам индийский безопасностьышты служба решӓш манын, тӹдӹ гишӓн увертӓрен, мӓ нӹнӹ гӹц лин Ананд Ашок агентвлӓжӹ.
  
  
  Дӓ, остаткаэш мӹнь шукы поручени ӹштӓш вӓрештеш, мам пӹтӓриш шӹмшӹ рива доно вӓшли. Жап, почтышкы таксист ӧрдӹжӹш кен. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ йӹрвӓш анжылташ жепшӹ шогалте, каждый гӓнӓ пасна, кынам кӱм ужам-тӹдӹ мотоциклыш.
  
  
  Маняры мӹнь пӓлем, кӹчӓлӓш шива мӹньӹн эчеӓт цилӓ эдем, седӹндон мӹлӓм кодаш шайыл келеш ылын, тидӹ манярым кердеш. Хорошо, дӓ мӹньӹм п у выргемӹм гримм мӹлӓнем палша, риск, но уты агыл.
  
  
  - «Сахиб» - актёр? - Рискнуть водитель ядеш, почто гвалиор докы толын-роуд.
  
  
  - Тӓгӱ-ӓнят мӹнь актёр шотлаш... - мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  - Тӹнӓм, лин кердеш, "сахиб" автограф доно пумыла мӹнь... шо - ручка дон пумага лыктын Индиец; пумагавлӓэш ыдыркалат ӹлӹштӓш лӹм доно мӹнь йӹрӓлтем, тӹдӹ мӹньӹм пуш. эртӓрӓт. - Кого тау, "сахиб"! — йӹрӓлтӹш доно виктӓрӓ, цӓшӓн сӹгӹрӓл.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм цӓрнӹде вычат, кыце тӹдӹ каракуля расшифруяш веле. Цилӓн вет пӓлӓт, мам Бонд семӹнь уже таманяр и Джеймс пенсийӹшкӹ.
  
  
  Центральный отделенин амасашты охыр ылын почтовый, Мӹнь пыра, вниманим дӓ ак кӱ горилла моторизованный шива пасна ак уж.
  
  
  Мӹнь телеграммым колтен, тӱлен йӹлгӹжӹн банкнот ӱжӹ; мӹнь ти анжыктымы дӓ сагашы кӹдежӹш нӹнӹм вара междугородний йӹнгӹлвлӓм ӹштенӹт. Ялжыдон кӱ анзыц церотым строялт шагалын, седӹндон эче ик коклы минут эртӹмӹкӹ, будкыш пырышы анзыц церотым телефон мам мӹнь миэн, кӹзӹт якте мӹньӹм пуш операторжы линия Нью-Дели.
  
  
  Отельвлӓ сага мӹнь чонгештем вуй гӹц номерым гӹнят, мӹньӹн телефон номерем ашок начальник ак монды. Пӧкенӹш шӹнзӹн, мӹнь дӓ ӹшкеок амасам питӹрӹмӹ паштек охоницӓм пуа. Телефон звоня гӹнь, тӹнӓм мӹнят толам корнышты трубкам нӓлеш индийский хоука коллегывлӓжӹ дӓ эдем лӹмвлӓ дон Пуран Дасс.
  
  
  Цель лач мӹлӓм пӓлӓшӓт ак кел секретный индийский служат. Конечно, партивлӓн героин многомиллионный гишӓн шая кеӓ, но ик иштӹ шӱлӹмӹ юкышты хаджи имитатор.
  
  
  Мӹнь кӹзӹт доно тидӹ гишӓн попымем ак Ананда начальник. Но тӹдӹ мӹньӹм шайышт пу, тӹдӹ доно ма лиӓлтеш агентвлӓжӹ. Мӹнь шаненӓм дӓ кыце, эчеӓт кӓпӹштӹ акат цаклы. Информация дасс мӹнь весӹм пуаш келеш, неро адрес тишкӹ дели кафе парк урат сага.
  
  
  «Тӓлӓндӓ келесӹнем, тӓ донда вӓшлиӓм ананд йӧн уке ылын», — тидӹн паштек мӹнь дасс анжыкта, кыце мӹнь тӹдӹм важым колта ашок увертӓрен. - А мӹнь тӓ палшымы доно попат дӓ цилӓ, каеш, тенгечӹ веле...
  
  
  — Лӱдӹн, утыдонок шукы ынгылдарыш цилӓ тӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. - Мӹнь давленим лӹвӓлнӹ лин гӹнь, тӹнь ынгылет, ма гишӓн мӹлӓнем...
  
  
  — Уке, мӹнь ам ынгылы, мистер Картер, — Дасс кукшын келесӓ. - Мӹньлыкемӓт агыл дӓ потикӓ, колаш мӓ мӹньӹн агентвлӓэм. Мӹнь ам ынгылаш лимӹ ик кечӹн мӓ тӓлӓндӓ увертӓрӓт, мӓ гӹцнӓ ананд нигынамат ак встречаен, дӓ кечӹн толын тӓ вес мам увертараш, мӓ тӹдӹн пуштмы лиэш. Ӓнят, тӹдӹм шайышталам элышты тенге тӓмдӓн пӓшӓ, но тиштӹ, индия, мам сек шукы ӓклен эдем ӹлен.
  
  
  - Колышт доко, Дасс: тӹнь мӹнь звонялам агыл манын, мӹнь лекция лыдшы. Кынам мӹнь келесем, мам мӹнь темӓш, мӹнь анженӓ, ку-шаягаремнӓм пистӧлетӹм мӹнь мӹнер гӹнь, мӹнь шӱдем гӹнь лач келесӓ, мам мӹнь келесӹшӹм. Мӹнь ӹнянем, мӹньӹн колымем тӓ келгӹ ойгаташ агентвлӓжӹ. Тидӹ ладнангдара кердӹдӓ тӓ гӹнь, тӓ увертӓрӓт, мӓ лӹм доно большыжы ам пуштмы Кобра Ашок сава рольым мадын кердӹт.
  
  
  - Мӹнь ядам кердӹдӓ тӓ, тӓ кышты кӹзӹт, мистер Картер?
  
  
  - Мӹнь ам керд тӓ информация пумыла: годым, мам-гынят.
  
  
  - Мам мӹнь тӓлӓндӓ ӓшӹндӓрӹктӓ ылыт, тӓ тидӹ эл мӓ ирӹкӹн действим любезность шотлалтеш, правительствывлӓм пуэн тылат?
  
  
  - Мӹньжӹ яжон мадын ганди сотрудничество гишӓн пӓлӓ.
  
  
  - Тенгеок пуры ылеш тӹнӓм, мӹнь шайышт пуэм, махань причин Индия тӓ аздарен толеш. Ванжаш мӹнь тӹньӹм ирӹкӹм пуэн ак керд, цилӓ гишӓн пӓлӓ гӹнь коден...
  
  
  Ма-гӹнят ак шокты.
  
  
  Информация утечка мӹнь ӓшӹндӓрем, тӹдӹ гишӓн шайышташ дӓ мӹнь Хоук Ашок Ананд. Дасс керек махань ылын, дӓ шу йӓмӹш сотрудничество веле агыл, тӹ кукшы, агрессивный ганьок. Мӹнь пӓлен ак керд, тенге, кыце кок киллер «Кобра», Гурнек Ранджит дӓ, пӓлӹмӓш дон кафе гишӓн ананд парквлӓштӹ вӓшлиӓш. Тӓнгӓштӓрӓш гӹнь, тӹнӓм тидӹ чучеш, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ нӓрӹ лиэш ӹнде...
  
  
  Только гӹнь, ӹштӓш гӹнь, мӹнь нӹнӹлӓн и дасс шижтӓрӓ.
  
  
  Тӹдӹ, конечны, молнамшы агентвлӓжӹ ак ли ылмы ак ядмыжы ӓль ясы, тӹдӹ мӹнь гӹцем кым погынен шагалын встречая. Тидӹ паштек тӹдӹ, возможно, шива доно кӹлдӓлтӹн, пуштыныт, иктӓ кок юк морен уана.
  
  
  — Ма вара, мистер Картер, — келесӓ Дасс нетерпеливо. «Тенге мӹнь тӓлӓндӓ ӹшке видӹшӹ кредӓлмӓш доно циц, ӹлӓш мӹнь тӓ начальникӹн гань ылшы гӹнь, мистер Хок, та тышкы тӹнгӓлӹ, ӓлмӓдӓ, мӹнь тӓ докыда офис келеш семӹнь анжаш манын?»
  
  
  - Уке, тидӹ мӹнь агыл омынеш, мистер Дасс. Тӓмдӓм дӓ тенге вишкӓт тӹнгӓлӹ, тӓ увертӓрӓт, мӓ гӹцнӓ шимӹ Бомбей. - Мӹнь нинӹ гостиницы, таманяр и перви тӹдӹ шагалеш, дӓ приваялеш: - гӹнь, мӹнь ӹшке ик халык гӹц колтымы кердеш. Мӹнь лӹм доно Кент сирӹктӓ, Кларк Кент, кӹдеж 747.
  
  
  Американецвлӓ лит ылын ылгецӹ, тӹдӹм цилӓ ынгыла ылнежӹ. Но тӹдӹн шачмыштыжы Индия, нимат ак мо, седӹндон потикӓ, тӹдӹн лым лӹвӓлнӹ мам мӹнь вымышленный отель вӓрлӓнӓ. Возможно, недооценивать тӹдӹ мӹлӓм, ӓнят, тӹдӹм шӹдештӓрен веле палшен, AX ядеш.
  
  
  Тӹ жепӹн, тенге, вуйта каеш, дӓ ма лиэш тӹдӹм чоте лояльность йӓрӓн шива ӹмӹлеш организацивлӓ доно кӹлӹм. Мӹнь хоть ак кердт, Шкатулкы шива ирӹк дӓ вим урденӹт.
  
  
  «Мӹнь тӓ донда эдем попалташ иктӓт тырхен ак керд, мистер Дасс», — мӹнь ӹштем. - Ышкымыштын шанымашышты доно дӓ мӹнь ананд чаманымаша кӹлвлӓм анжыкта. Тӓ тагачы вадеш выча агентвлӓжӹ.
  
  
  — Тӹдӹм лу нӓрӹ ылын, мистер Картер, — келесӓ Пуран Дасс быстро. - Тӹдӹ эдемвлӓ, сек кого тыменьшӹвлӓ шӱтӓш ситуация. Темӓш дӓ мӹнь кымылангдымаш.
  
  
  - Мӹнь ӹнянем, а тӹ э, мистер Дасс.
  
  
  Сарказ мӹнь ясын пӹзӹрӓл лидӓ, нӹнӹн юкышты пӓлемдӓлтеш крозен. Видимо чиновниквлӓ Но нимат ак цаклы. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ трубка сӓкен, ян будка лӓктӓшӹжӹ телефон докы кырма.
  
  
  Тӱцӹн тӓгӱ-ӓнят мӹнь корным ӓрен шӹндӓт. Тӹдӹ пӓлӹмӹ дӓ ак ли.
  
  
  
  
  10
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь мам келесен «шӓлӓ» ӓль «цевер».
  
  
  Предпочтительный бесконечно кок выражени ылын, шот, мам мӹнь эдем, ян раздвижной амаса паштек, ку гӹц ик сикх ылын, кыды у Агры мӹнь велӹш вӹсӓлтеш, мӹнь поктен.
  
  
  - Цӹлт тӓ ӹшке сӹнжӹм вашталтымы, "сахиб" Картер , - пӱэргӹ цаклы, тӹдӹ таманяр сантиметр йыхыш ӓнгӓлтӹш дӓ амасашкы шӹкӓл. Тӹдӹ нӹшкӹ пистолетым ик кидӹштӹжӹ кыча. Индеецвлӓ намеренижӹ интуитивный ыльы векӓт.
  
  
  — Тӹнь пӓлет, ма эдем попа, — мӹнь келесенӓт воштылчык доно чыменӹт. - Рим, римӹштӹ каеш.
  
  
  Тӹдӹ комментируяш. - А кынам тӹньӹм Индия, тӹдӹм ӹштӓш манын, индиец ӹштенӓ, ӓ?
  
  
  - Естественный. Мӹлӓм пуры соок худам шотлат, шотыш нӓлмӹлӓ. Но тӹнь агыл ма паштек мӹнь сарвалем тӹньӹм, "сахиб"? Ӓль тӓ йӧраташ пыдештеш у ноты шая пӹтӓрӹделыт? - Тӧр пистӧлетӹм мӹнь онг колташ лиеш.
  
  
  Сикх Индийский идиотда ак ли. Мӹнь тӹдӹн доно ял ак йылдырий отношенивлӓ йылдырий мадыктенӹт. Мӹнь так комедий ак мад, Мӹнь модышты жеп веле ыльы. Тӹдӹ мӹнь тӹдӹн сага кешӹм дӓ, кид виктӓлтен, амасам пачеш.
  
  
  - Пелештет тӹнь мӹньӹм кыце кӹчӓл монат?
  
  
  - Тӹнь соок саркастичный, "сахиб" Картер?
  
  
  - Мӹнь ӧрӹм веле толын цацымы годым, "мемо-сахиб", - мӹнь парировать, тенге тӹдӹм лӹмденӹт, вуйта вӓтӹжӹ докы обращая.
  
  
  Пистолетш ответӹм мӹнь туп цикенӓ оскорблени сикх 45-калибрже дӓ полка, каеш, мӓ пакыла мӹньӹм тотлы доно раведӹн, вестибюльышты пӧрдеш отделенин амасашты вашток мӹнь нӓнгем почтовый, ӧлицӓшкӹ нӓнгенӹт. «Рупия отель служенӹт яратышы», — йӹрӓлтен тӹдӹ, остаткаэш мӹнь ядмашвлаэш вӓшештӹшӹ. - А агры отельӹш шагалеш. Фотожым веле анжыкташ «сахиб» Картер , а тиштӹ отельыш чиновниквлӓэт попенӹт: «Да, тидӹ мары, почтыш гишӓн веле кеӓ, лу минутышты шайык...». "Сахиб" Картер шана, тӹдӹ пиш ышан, мӓ тӹдӹм ваштылыныт Шива! Но ӹнде «сахиб» Картер ынгылаш, окмак агыл, а тӹ эдемвлӓ Кобра
  
  
  Айо тӹштӹ ылын дӓ юкшат индеецвлӓн хвальымы. Каваштем мӹньӹн но большы мӹньӹм тыргыжландара, тӹдӹ шукыжок когоэшненӓ. Тӹшкӹ тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ мӹнь амаса кок ӱ, мотоциклыш шӹнзӓт, сӹнзӓштӹштӹ почты амасашкы анжы.
  
  
  - А тӓ нӓрӓштӓ ӹдӹрӓмӓшвлӓ дӓ тетявлӓ ак шо эксӹкӹм канден? - мӹнь ядам, ӹшкӹмӹштӹм спутник, пистӧлетӹм мӹнь мӹнерӹшкӹ тупӹрдӹ тӹ жепӹн кыце тӹдӹлӓн, амаса пачаш шӱдӹшнӓ. - Тумаялыма, маняр вӹрӹм йоктарымы аражат, "сахиб"!
  
  
  - Тидӹ тӓмдӓн ылеш, вӹр "сахиб" агыл, а весӹ.
  
  
  — Техень случай незер беззащитный чамане, — мӹнь попалта, пачмы амаса докыла кидшӹм виктӓлтӓ дӓ лапа темдӓлдӓ. Мӹнь нелы орлыкыш доно ӹдӹрӓмӓш ташкалтыш мычкы викок кӹжгӹ муньырийлык шӹдӹрнем. Мӹнь амаса пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ таманяр сантиметр пачыныт, тенге, кӱ парсын ма кол шужген «сари» мрамор ташкалтыш. Выртеш кечӹн шергӓкӓн кӱвлӓ дон пӓлемдӓлтӹн, кыды ӹдӹрӓмӓш нер намалеш, вуйын тӹ годымок шошым ташкалтыш.
  
  
  Вуй амасам пачеш дӓ тӹдӹм ак лӱктӓш тӹнгӓлӹнӹт.
  
  
  "Пожалуйста," мӹнь юкын келесӓ, ӧрдӹжӹш карангда. Мӹнь ӹнянем лин, тенге ма докы лишкӹрӓк лишӓшлык ак сикх ӹдӹрӓмӓш курокым темдӓлдӓ. Ӹдӹрлӓн йӹралтем, мыкик ниӓлтӓ, кидшӹ иӓшрӓк кок пакет, керем доно цаткыдын кӹлдӓлтӹн ӹлӹштӓш ш пумага савырненыт.
  
  
  — Ӹнянем, ак рашка, — мӹнь попалта, вӹдӹлтӹш тӹдӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ.
  
  
  Ӹдӹрӓмӓш ӧрӹн гӹц ышма пачылтеш. Мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь приказым пуа аль ышке колышы эдемӹм кандымы виллон шива ӹлӹмӓшӹштӹ ма ылын, но мӹнь ӹшкежӹ тидӹ гишӓн ак келесӹ. Мӹнь шӱмеш индеецвлӓн пакет; парняжы л спусковой ӓнгӹрвлӓ, воздухышты дӓ пульы шишкен эртӓт.
  
  
  Всеобщий лӱэн анжа ушен. Кӹжгӹ ӹдӹрӓмӓшӹм трӱк сӹгӹрӓл колта, дӓ стрелоквлӓм паника амаса докы кыргыж миӓ. Саслат дӓ кыргыжталыт тӹнгӓлӹн эдем ӧрдӹжеш почтыжы улы, кынам кыргыжам индеецвлӓн цацен. Мӹньӹн ак шо, тенге тӹдӹ куштылгырак лижӹ манын йыжненӹт.
  
  
  Л шалахай мӹнь ял пылвуй доно виӓн пӱэргӹ шӹндӹдеок чымал. У темдӓлдӓ курокым тӹдӹ лыпшалт кеӓ дӓ ак цаклеп. Кӱшӹцӓт тӹш амаса шелдӓ. Ян лыпшалтмы юк дӓ пӹзӹрӹшӹ истерический лӱлмӹ юкышты ылын, ӹшке почто шотыш питӹрӹмӹ.
  
  
  Охоницӓлӓ пыдырген ылын дӓ мрамор кӱкшӹ седӹрӓштӹ кого шӓлӓ. Мӹнь ӹшке нелӹцвлӓ улы кыргыж, пӹсӹн пиш ялвлӓжӹм тӓрвӓтӹлеш, ик анзыкы виктӓ, шом перегӓш равновесижӹм лык ниӓлтӹжӹ. Пылвуй дӓнгӹнь индеецвлӓн дӓ силан, ударн ик гӓнӓ эртӓрӓ кӱ виш.
  
  
  Тӹдӹ трӱк ялем мугыльдик, тӹдӹ амаса кӧсӓк кырмаш цацем, мӹнь тӧрӧк шайылны ылам. Анжалда тӹ ивлӓнок, кынам ял вӹкӹ кузен анжыш. Кидшӹм шайыкыла мӹнь нӓнгем, тенге ма улым кулак покаш; шалахай велнӹжӹ шӹндӹдеок чымал, варажым шучко мӹньжӹ тӹдӹм лу тӹдӹм шин шӓлӓтен.
  
  
  Мары лӱдӹктӓш кычен ак кердтеп, деч ончыч яклешт кем анзыкы. Мӹнь ӹнде тӹдӹн пулшыш кидшӹм кычен, улы ви темдӓлдӓ. Вес ӹшке кокшы тӱцӹн мотоцикл гӹц тӹргештӓ. Армыж тылеш кечӹ шучко оружидон, амаса нӹнӹ вӹсен.
  
  
  Мӹнят нӹнӹ доно ик йолажы пуштмы ылыт, мӓ иквӓреш кужы цилӓ пӹтӓрӹшӹм. Пӹтӓришӹжӹ индеецвлӓн пакыла йӹнгӹсӓ, мӹнь гӹцем ытлынежӹ цацышывлӓӓт каяш. Вӓкӹ мӹнь шӹлӹнӓм, кынам весӹ тӹдӹ гӹц мӹнь вуйым кымык ӹштӓш цацышы дӓ ӱлӹкӹ силан пулшышкы, йӹлгӹжӹн охоницӓлӓ пыдырген.
  
  
  Йӹнгӹсӓш кузен тӹдӹ гӹц лӱдӹн, тӹдӹ саслен чагыр пӹтӹмӹкӹ, тӹдӹ годым эдемвлӓ ик охоницӓлӓ пыдырген шӱтӓш. Шӹкен тӹдӹ пакыла попаш мӹлӓм, анжен, тӹдӹм кыце шутӓш кавашты ян, ӱшкӱж шӱӓн мам тӹдӹ пӹтӓриш пыра.
  
  
  Эчеӓт лумӹ юк ик хор юк истерический пӹзӹренӹт, а мӹнь изиш пуля вуйышкыжы коралташ ижӹ. Индеецвлӓ мӹнь ик кидшӹм кычен, весӹ тӹдӹ пичӓл доно лыкташ цацен. Ӹнде тӹдӹ уке силаэт кодын, шӱм охоницӓлӓ пыдырген кынам тӹдӹ мускулан шӱтӓш, медленно шумешок лӱдӓм.
  
  
  Ян вӓрештӹндӓ оман артерий тӹ годымок, вуйта мӹнь сад шлангым пӹчкеден. Пӹрхӓлт лӓктеш дӓ выртышты мӹнь йӓрӹшкӹ лицӓм дӓ тӹгӹр анзылны. Мары юкыштым лыктыт, кыды шупыльт лӱдӹн колтен, мӹнь шумы мӱлӓндӹ вӹлнӹ тӹдӹ годым, кого охоницӓлӓ пыдырген шуйнен. Парня колталта дӓ, пистолет тупорылый седӹрӓш кенвазы. Индеецвлӓ вуй лултӓлӓш цаца, но шӱдӹ у келгӹ шушырын вӹр шотыш оптальы.
  
  
  Тӹдӹн кӓп цӹтӹрӓ тӹнгӓлшӹ вараш шывшылтыт, ю кидӹштӹдон махаят, вуйта тӓгӱ-ӓнят... ыдыралтын роалыкте остатка цӹвигӹ куштымаш, кыды вӹрӹм доно вытекаетет.
  
  
  Мӹнь эче вес пӱэргӹ кок обезвреживать шалга. Эрма халык верц шытырланаш сулыкдымы ак трагедивлӓ ылыт, дӓ нӹнӹ мӹньӹм лӱэн тӹнгӓлӹнӓт уш.
  
  
  Мары пульы попаза, лӱдӹш ти пӧртӹш седӹрӓш корчиться. Ян гӹнь, оман артерий керӹлтӹн, эче тӹдӹм пуштшы, пулька, ӹшке пӓшӓштӹм ӹштӓт. Чӱчкен да марем нервыжым шывшылтыт мышцы гӹц шӓпненыт.
  
  
  Шайылны шалгышы мӹньӹн кӓпем пасна, ялем мычкы кӹвервлӓм шӓрӓш, пистолет кӹзӹт моаш агыл. Вес оружийӹм тыл мӹнь кок пачаш дӓ сикх вашеш лӱктӓлмӹ. Тӓгӱ-ӓнят тӱтӱтвлӓ пыртымы. Мӹнь тиштӹ ылмыжылан ак шо, полици годым толын, дӓ эче вет, ӹлӓш мӹнь мешӓенӓм ма доно вӓшлимӓш рива арестуен кеӓт.
  
  
  Тенгежӹ, тидӹ вӓреш кок боевик лулӹт, анзылын тӹржӹ мотоциклым мӹнь тама, анзыцок припарковывать почто. Тӹдӹ пиш Пуля, ӱштӹ. Ӹлӹжтенӹт кокшы ю шы гӹц лӓктӹн ик мары сӓрнал, анжальы манын, ма ӹштӓлтеш.
  
  
  Пульы шишкышы юк воздухышты колен, дӓ мӹнь эче курокым темдӓлдӓ. Индеецвлӓ тупыштем тама мӹнь, но вӓрешӹжӹ тӹдӹм манын, тӹдӹ шӱтӓш тупӹрдӓн, кутаныштыш ар пульы попаза. И шушырген толмыкыжы колта, но пӱэргӹн ак каштын кердеш. Лачокат, тӹдӹ хылнаш, пумага ӹлӹштӓшвлӓ ганьы, кынам мӹнь лӓктӹшет весӹ кӹчӓлӓш ӱмылкам.
  
  
  Мӹнь ам шаны, мӹнь гӹц поктен кобра кӹшкӹ остатка киллер ылын. Тӹдӹ ӹшке хозажылан ваш склоняялтеш кӓпшӹ, кынам мӹнь курокеш дӓ ташкаш манын, тӹдӹ йӹмӹктӓрӓ, мӹнь ынгылыделам, мам ӹштендӓ остатка лумӹ юк шактен колта. Астра мӹньӹн со эче ӹштӓш шукат ак нӓл дӓ боеприпасым, кыды нӓлмӹ нирад мӹнь гӹцем, чорт гӹц анзыц мӹнь тӹдӹ мӓ докына колтен.
  
  
  Шайылвлӓ дон мӹньӹм кидвлӓжӹм кӹшӓнӹш керӹл. Астра мӹньӹн нӓлӹн, тӹдӹ седӹрӓш пиштӓ дӓ вӓржӹ, тӹдӹн шӱм пистолетым 45-калибрже й, - тӹдӹн, сӓй, мӓнмӓн «Астра», пистолет гораздо утла куштылгы. Аравиштӹ гишӓн ӹнде ак попеп, мӹнь ам шаны мӓ кок пистолет намалеш. Икток ситӓ утларак ылын, тӹнге ужын, кыдым ма мӹнь донем когоэшненӓт цаклендӓ, у форман изи ма лиэш ма мӹнь ӹнян кид-ялжы ак защиты шукыракым Вильгельмина люгер.
  
  
  Шагялеш дӓ мӹнь ужам, кыце ӹшке гӹц ик целам шӹнзӹшӹ тӓнгвлӓжӹм шайыш шушыргышы сикх мотоциклжы доно палшен. Мӹнь юкшы котин кӱргымалташ, прилавкышты почто роалтен кынам мӹнь гӹц лӓктӹн дӓ гач эртен.
  
  
  Мешӓк тӹштӹ оран, почтышкы циц. Мешӓквлӓ дон мӹнь ороды гань нерӓнвлӓ дӓ ӧршӧ почтальон ломым йывырт, тӹлнен гӹц лӱдӹн. Почтовый-гипноз пӓшӓзӹ семӹнь телеграфный состояништӹ ылеш. Нӹнӹ ышмам пачеш, акат тӓрвӓнӹ дӓ сӹнзӓжӹмӓт веле мӹнь шеклӓнӹшӹ.
  
  
  Грузитлыме платформышты шайыл кӹдежӹш лӓктеш. Йӹнгӹл тьонгат пакыла тыргыжланен, полицейскийвлӓ а ӹнде пӓлен шокташ сирены мӹндӹрнӹ урмыжеш. Интересный мӹнь, кок индиец кердеш ма, мӹлӓм тӹдӹ ыльы, ӹлен кодеш, кыдалеш. Тидӹ керд гӹнь, мӹнь ӹнянем лидӓ, нӹнӹн йоллаш ма мӹнь ылам, мӹнь кӹзӹтеш Индия кодеш. Но мӹнь нӹнӹ гӹц кемӹжӹ ак шо гӹнят, нимат ат... эх рива. Хоук кел мӹнь ӹшкежӓт тӹнӓм ынгылышым, седӹндоно мӹнь якте шкатулкы заполучать келеш ылеш гӹнь, кыце тӹдӹ кычылтмы шива.
  
  
  Цилӓ мам мӹнь шаненӓм дӓ большы мӹньӹм тыргыжландара корж мам ӹштет, кынам мӹнь гӹц тӹргештен платформышты грузитлыме манын, кок фурго лошты кӱ ылын, тӹдӹм тиштӹ ма шива код, мӹнь тӹ годымок шансвлӓ план пыдыртымы линӹт. Виллон мӹнгеш толам гӹнь, тӹдӹ эдем ылеш, ял доно ик пуля, манын увертӓрӹш, вес ма колта дӓ погынышы лиэш ылшы отношеништӹжӹ шива ямын кердеш ылгецӹ, тӹдӹ мӹлӓм ак индийский полици гишӓн увертӓрен. И лыктын, тӹдӹ уже тӹнгӓлтӹш ашкылым ма, лӓктӓш манын эл йӓмдӹ ылын.
  
  
  Лиэш гӹнь, конечно, Рива тӹдӹм кычен ак кердтеп. Ыльы эче ма-шоным, Шив ӹняндӓрен кердӹнӹт, тӹдӹ мӹньӹм лӱдӹктӓ ма план производствым анжыктат, тидӹ мӹнь ылам дӓ седӹ тӹдӹм ӹштӓш манын, тӓнгвлӓ шанымашыжы ылеш пуран дасс Кобра Телефон йӹнгӹлжӹ мӹлӓнем гӹц вара попаш тӹнгӓлеш гӹнь дасс шива ылшы (а тидӹ теве мам анжыкта, офицервлӓ шалгат лояльность лийды ӹмӹлеш фактым моат, а шиштӹ веле агыл), Шива ылшы ынгыленӓм, ма мӹньӹм алтала, мӹшӓм годым, ма дон бомбей ылеш, дӓ мӹньӹн шанымем Дасс. Тӹнӓм тенге тӹдӹ когоэшнен ылыт, манын, ӹнянӹмӓш доно кобра дасс причастность шӹвӓлеш, ик полицейский доно кӹлдӓлтшӹ махань... мӹнь ик ӓль управлени поостеречься отделеним секретный индийский служба ылын.
  
  
  Цилӓжӹ ти гипотезӹвлӓм веле лижӹ, но мӹнь хоть ак кердеп ма лошты мисси индийский полици, куштымаш дӓ тӹдӹ гӹц мӹнь чонгештен ак кердеп шылтыкше шкатулкы шив ирӹкӹн пуаш. Рива ик эдем ылын, мӹнь гӹцем нӓлӹн кердмӹштӹ информация ылын, тӹдӹ ӹшке ӹзӓжӹ абсурдныйжы кӹтӹк ынгылдарен пачын дӓ задани дӓ план лӱдӹктен. Вӹрзиышкӧ мӹнь ыдыржы палша. Тидӹ самаритянский шалалта вопрос веле агыл, а шотыш ядыштын. Чӹчӹмвлӓ якте тӹдӹ кыргыж шӱдеп гӹнь, кыце мӹнь чӹнгӓл Шива, лач ӓтятлӓн колта тӹдӹ анжыкта.
  
  
  Тидӹм ак пӓлӹ, кышты тӹдӹ ӓтя шива пленӹштӹ кыча, тӹдӹ тенгерӓк веле маньы доно тӹдӹ кыце тӹдӹ телефон доно ирӹкӹм пуа. Тидӹ мӹнь ынгылаш лидӹмӹ ылын, но тӹдӹ яктеӓт шива эл гӹц ямыт гӹнь, кыце шансвлӓ мисси пӹтӓрен улы гӹнь, мӓ коктын изиш пыт ӹнянен утаралтме питӹрнӓлтӹн. Цашешна, почтыш мӹнь дорц шӹлӹн кердӹн гӹнь, полици индийский заблокировать семӹнь мӹлӓнем ылеш.
  
  
  Сирены со эче урмыжеш, кынам мӹнь гӹцемӓт кого ӧлицӓ вес велдон почто магазиныш. Мӹнь ам шагал, анжалаш манын, а пакыла кеӓ, изиш йӹвӹрт лавкы, кышты куктӓт сату ӱзгар да кого ылын, тӹдӹ, кажется, а шӹлтӓш тинӓрӹн язык.
  
  
  Хозат, пӱгыр пулш шонгывлӓ дон ӹрвезӹвлӓ, но ышан ситӓ, манын, тӧр пӓлен вероятный налшен, ашкедӹнӓ анзык, магазин пырымы семӹньок мӹнь веле. Мары йӹлмӹ доно попышывлӓ британский английским акцент доно виӓнрӓк, дӓ мӹнь ынгылдарымы годым, ма мӹнь гӹцем келеш сату, ситӓлык ылыныт, тӹдӹн ышан, мӹнь дорцем мӹнь гишӓнем ин пумы дӓ ӹдрӓмӓшвлӓ американский лоэштӓрӓш ӹнжӹ ли манын ядыштына.
  
  
  Выргемышты дӓ акцент индийский келшӹдӹмӓш гӹнят, тидӹ мӹнь тенге ынгылем, тиштӹ вуйта нимат ак потикӓ ылын. Пистӧлетӹм мӹнь тӹдӹ пуэн кердеш боеприпасвлӓ 45 и-калибрже полка, мӹнь сикх нӓлӹнӹт ылын, но мӹнь предлагаем буйволина кавашты гӹц когорак. Кавашты, кыце мӹнь уже пӓленӓм, кынам котижӹм нӓлешӓт, индия муш куштылгы ылеш. Но состояништӹ ылеш сан буйволиный сӓй, кыце дӓ хлопковый «курткым». Тыгыр, мӹнь тӹдӹ ылам, выртышты цилӓ улы, но тидӹ лапка хозаат, каеш, у кызындараш ижӹ. Соок рупия рупия кодын, дӓ тидӹ тӹнгжӹ.
  
  
  Лапкашты мӹньӹн выргем вашталтын. Кынам нӱнжӹк мӹлӓм колташ «курткым» хозат, прилавкышты доно кӹлдӓт дӓ тӹдӹм сӓрӓл шуэн, тӹдӹм лапкашкы шайыл пумы. - Эчеӓт мам гӹнят, "сахиб"? — сӹнзӓштӹ тӹдӹ гӹц ядеш йӹлгӹжтӓрӓ, кынам мӹнь гӹц таманяр банкнот пачкым лыктеш, кыдым кӹшӓнӹшкет кыча.
  
  
  - Тӹнь сага салко ылеш?
  
  
  - Салкодон? — повторяем тӹдӹ, ак ынгылеп.
  
  
  — Лач салко, — мӹньжӹ ынгылдараш лӱлтӓлеш дӓ, кок кидшӹ доно ӹштӹлеш.
  
  
  - Ах, лачок вет, мӹнь ынгылыделам! — келесӹ тӹдӹлӓн, валгалт. Ӱмылкам алаш тӹдӹм кӹчӓл, ма гишӓн мӹлӓнем тӹдӹ ядеш.
  
  
  Векӓт, тидӹ лач тӹ э салкодон, магазин тӹдӹ у, но тӹдӹ ак керд вычен, тӹдӹ мӹньӹм пуш манын, конечно, ак ярыкты. Ӓкӹм, мутат уке, ӓкшӹ доно кеен кого Агры, но тӹнӓмок мӹлӓнем чучеш смехотворно лапкашкы. Пӱэргӹ пумага вӹдӹл ваштыр ӹлӹштӓш пӹцкемӹш ылын, но мӹнь йӹрӓлтем доно ынгылдараш, кыце нӓлмӹ лит ма.
  
  
  Кышты тӹдӹ икманяр лӱдӓт, тӹнӓрӹ, сӹнзӓжӹм кымык лицӓ пӹцкӓтӓ дӓ мӓ, обижаеныт да нӓрӹ разочаровывать гӹнь, предметӹн мам ӹштӓ вара мӹньӹн кид молнамшылаок ритуал ситӹ. Тӹдӹ ядеш. - Ситӓ, "сахиб"?
  
  
  - Мане, мӹньӹнӓт шон, дӓ мам салкодон член шӧргӓш буйволиный ситӹ меркӓ. Патронвлӓнӓ уке, тенге?
  
  
  Икманяр гӓнӓ тӹ мары вуйжым ӹрзӓлеш. Мӹнь эчеӓт ик у лыктеш дӓ йӹлгӹжшӹ купюр тӹдӹм лапажыдон темдӓлдӓ. - Уж тӹньӹм мӹнь нигынамат ак шин пуэм, ынгылышыц?
  
  
  — Нигынамат иктӓт ак уж, — пелештӓ лапка хозаат, нимат ак орда веремӓн, оксалан кӹшӓнӹшкем шыральым.
  
  
  Купюр операци дӓ мӹнь эче иктӹм лыктым. - Мӹнь келесен ам керд тӓмдӓн ылеш, кышты мӹнь мон кердӹдӓ боеприпасвлӓ? Тӓнгвлӓэм мӹнь хала гӹц мӹнь ужмы шоэш...
  
  
  - Честно манын, "сахиб", мӹнь ам пӓлӹ, кышты мон кердӹдӓ тӓ келеш тӓ патронвлӓм. Мирный эдем мам тиштӹ, Агры. Оружи власть веле кыча.
  
  
  - Тӹлӓт ӹнянем, ам ӓшӹндӓрӹ, мам нимахань магазин, кышты мӹнь мон кердӹдӓ гӹнь, мӹнь ма келеш? - мӹнь дӓ тӹнгӓлӹ, манын, тӹдӹ оксам.
  
  
  Тӹдӹ келесӓ. - Ик выртышток!Тӹдӹ кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ дӓ мӹндӹр магазин купюр мычашышты эртен. Мӹньӹм анжен, кыце тӹдӹ иктӓ-мам пӹцкемӹш ӹлӹштӓш пумагавлӓэш ыдыркалат. Тӹдӹ пумага листӹм мӹлӓм виктӓлтӹш годым, лӹмӹн мӹньӹм адрес вӹкӹ анжалеш дӓ, тӹдӹм сирӹмӓш. - Тидӹ яжо, мам ӹштен кердеш, - сахиб, - пӱэргӹ ынгылдарыш. «Уке гӹнь Бэшем гӹнь, тӓлӓндӓ ма келеш, мӹнь ак шо, мӓ тиштӹ тӓлӓндӓ патронвлӓм мон, Агры. Тидӹлӓн мӓлӓннӓ веле... скромный туриствлӓлӓн выжалаш хӓдӹр халажы. Тӓ ынгыледӓ, тенге?
  
  
  — Конечны, — тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт.
  
  
  Тенгежӹ, мӹнь тӱгӹ лӓктеш, салкодон вооружаяш, кавашты сола гӹц 45, пистолет-калибрже полка, керӓл лин кердеш ылын ылгецӹ, тӹдӹм лӱэн кердеш. Т Но мӹнь тидӹ, конечно, вуйжымат ак керд. Тенге гӹнят, мӹнь эче ӹлӹшӹвлӓ ылыныт. Тройко йымылан, цилӓ шотыш, ма гӹц мӹнь эртен кеӓш вӓрештеш.
  
  
  
  
  11
  
  
  Тидӹ физический вим ли дӓ шаналтет неконтролируемый примитивныйла палдӹрна, тӹдӹ шӱмжӹ, мӹнь ужым. Ӧрыктарыше гӹц тӓрвӓнен дӓ пӹсӹ техень эдемвлӓ доно цӱдейӹктен, цаклет, ма мӹньӹн тупышкем откидываться пӧкенӹм, мӹшкӹр цӹтӹрнӓлтӹн шижеш. Тӹргештӓ дӓ тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ пикироватлаш семӹнь, тигр, коти дон грация, патырлыкым неотъемлемый колымешкӹжӹ тӹдӹ ужнежӹ ылын.
  
  
  Дӓ, тигр семӹнь, тӹдӹ лапообразный парнявлӓ пӹсӹн вооружаяш, кычым семӹнь, кӹч. Колымешкыжы тӹдӹм оружи доно кычылтеш вес веремӓм, лицӓм ыдыралтын вес халык лиӓш манын, кого шушырын вӹр кодын, кӓпшӓт пӹчкӹн тӹдӹм чучеш.
  
  
  Вӹр капаяш тӹнгӓлӹн, пӹчкӹлт келгӹ ӓнгырӹм лу как гӹц опталмыла. Тӱсдымӧ эдем чучеш, тӹдӹ черташкы пӓлӹ ылын, тӹ лаштык кӓпшӹм кечӹ, кавашты ньӹктмӹ ганьы. Турок, тӹдӹ цӓкнӹжӹ анжен, но атакуен у ылеш.
  
  
  Ала ак тӹплӓнӓ, тышманвлӓ ма массышты сары цӹре вӹрӓн, Тигр пикироватлаш. Пуэм мӹнь ужам, пӹсӹн, кыце кердӹн, пӹсӹн дӓ пӱзӓш. Йӹрнӹмӓш ӹрзӓ мӹньӹн, ам керд мӹньӹ сӹнзӓжӹм выртешӓт но тидӹ гӹц сцена, дӓ тӹ эдем ӹлен анжалда.
  
  
  Лумалташ мӹнь пакыла анжен. Кидӹштӹм кычым доно кӓпшӹм лӱлтӓл манын, ӧрдӹжлувлӓжӹмӓт лапа тӱча: омыныштем ужмы шоэш ыльы удар тидӹ э-христианский нал кычкыралнеже, мӹнь иктӓ-гӓнӓ ужыныт.
  
  
  Теве анжат, нӹнӹ проставлӓ мӹнь карангат ак керд, тӹдӹ гишӓн, ма лин кердӹт, пӓлдӹртӹмӹ годым «дисциплины», дӓ когон карат «кунг-фӱ», тыргыжландарен вредӓжӹ ӹштӓш кучылтын, а тӧр агыл пӓшӓ. Насилиэш верц мӹнь ӹнянӹмӓш нигынамат ак насилиэш ӓль техень наказани. Мӹнь цӓшӹм анжальым дӓ вуйжым сылыкын циферблат шыргыжеш.
  
  
  Мӹнь цӓш ирок тӹ кечӹнок япон нӓлмӹ маркы. Эче вӹц цӓш уке ылын. Мӹлӓм кок цӓш коды, седӹндоно мӹнь шотыш филем ӱэш, гонконгский стильӹштӹ драма.
  
  
  Йыдвел верланен Тадж ылшы кинотеатр-роуд, просто ӓшӹндӓрӹктӓ маныт мӹнь, мӓ эче мӹнь лӹмлӹ Тадж шалген кодде-Махая. Но мӹнь ӹшке цӹрежӹ дӓ техень вӓрӹм анжыкташ популярный людный ак смейӹ. Мӹнь, пӓлӹмӓн вет, киновлӓм веле шӹнзен, мадылдалаш манын, коротать кечӹ. Раз мӹнь ӹнянем лин, эдем ма «Кобра» корну вӹлнӹ эче цилӓ халашток, мӹнь моаш цаца, манын пӹтӓрен, мӹнь кинотеатр айыраш манын, шукы у семӹнь лиэш.
  
  
  Шива гӹц шӓлӓм ӹштендӓ тӹдӹ тӹнгӓ улы очный идейӹн пӧртӹлӹн, но мӹнь ам пӓлӹ, монстр ылын телохранитель-маняр служенӹт, дӓ мӹнь пӓлем, тӹдӹн тӹштӹ эче цилӓ ма улы. Шӹм цӓш гӹц коклы уш доно вӓшлимӓш агры рива олашты назначымы ылын.
  
  
  Вӓр, кышкы мӓ вӓш лин, фатехпур семӹнь пӓлӹ ылын-Сикри, шошымын дӓ мрамор песчаник хала гӹц. Видышы палшымы доно, кыдывлӓн нӓлмӹ тӹнӓм мӹнь лапка, кышты цӓшет нӓлӹнӹт, тидӹ мӹнь ӹшке вӓрӹштӹжӹ карем пецӓтшӹ топографический воображеништӹ керт. Тиштӹ ӹлӓш пишок шукы дворецӹм, икманяр кудвичӹ кымда балконвлӓ гӹц кого дӓ ташкалтыш каеш. Пуста пӧртӹм тагынамок комплекс идеальный лин мӓ коктын вазын, вӓр, кышты нӹнӹн ладнан попалта кердеш, тымдаш ак яры ылмым анжыкта Кобра агентвлӓжӹ.
  
  
  Вады лиэш, кынам мӹнь миэм тӹшкӹ, пайым дӓ тидӹ мӹньӹн тоже улы. Бригада нӓлмӹ шива моторизованный пӹцкемӹшӹштӓт каеш. Пистӧлетӹм мӹнь кодымы проблемӹм боеприпасвлӓ тенге гӹнят ик моныт вуйта.
  
  
  Банжы дӓ совет мӹнь хозажы паштек кеш лапкаш индеецвлӓн лӹм доно хыналымаш. Магазин сага ты кӹртни пазар лиэш, изи магазинчик, цилӓ кышты моаш лиэш, опиум якте молот доно. Но патронвлӓнӓ ассортимент пистолетш тӹдӹ пырен ак керд. Пӓшӓ улы, оксашты агыл, а доступность.
  
  
  - Мӹнь сутка келеш гӹнят, "сахиб", - манын, хозажы лавкы, мӹнь тӹдӹм ӧрдӹшкӹрӓк нӓнгеӓ годым, ынгылдарыш манын, мам мӹнь кӹчӓлӓш.
  
  
  — Коклы нӹл цӓш — тидӹ шукы у, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Савен тӹ кидвлӓжӹм кӱшкӹ лӱлтӓлеш. Пуста, охыр семӹнь, пистолетшы ылын 45-калибрже полка, кыдым кынам-гӹнят частный эдемӹн «Кобра», почтыш вӹржӹ йога. Мӹнь банкнот пачкым лыктеш, дӓ тӹрвӹвлӓштӹ ныла бэш жадно, окса вӹлец сӹнзӓжӹмӓт ак колты, тӹдӹн нержӹ анзылнок ыльы мӹньӹм лыпшыш.
  
  
  - Мӹнь сусу ылына тӓмдӓм обслуживыяш, "сахиб"... но кид доно мӹньӹ кӹлдем. Патронвлӓм, мӹнь тӓ ядыда, Индия тенге куштылгын ак мо. Кыце мӹнь кечӹм келеш минимум, нӹнӹм мон манын...
  
  
  - Тидӹ мӓ... коктынок кӹзӹт намыс. Тырхы!
  
  
  «Дӓ, ӓнят, мӹнь анжыктем, ӓнят кыды-тидӹ эче ма», — келесен веле дӓ шайыл лапкызе магазинвлӓштӹ ям манын, йӹлгӹжӹн стилет ик минутышты доно лӓктӹн, тӹдӹм кидӹштӹ кычымыла, шергакан хӓдӹр ӓль надыр йымы гань. Йымы ылеш гӹнь-рептилия, Цӓрӓ, ти сценым тӹшлӓт, мӹнь ӹнянем, ма нӹнӹм ак шоктенӹт ылын. Ӹнде мӹнь пулышемӹм пиш куштылгы ылеш стилет ладаквлӓш пижӹктен, тӹдӹ идентичный ганьок, тӹдӹм намалыштын, кынам мӹнь эдем шива сылыкланен шӹнзӹнӓт, ваштареш кердмӹжӹ.
  
  
  Тенгежӹ, кӹзӹт мӹлӓм ылын, салкодон (кужы пандым сӓртен каждый кок икань фут келесымаш нӓрӹ) дӓ кавашты гӹц буйволина сола. Цилӓ, мам вашталтымы пистолетшы ылын. Мӹнь цӹлт ак оружидеок ылыныт, сӓй, но мӹнь ылынам дӓ арсенал коштшо ижӹ.
  
  
  Тенге гӹнят, цилӓ план мычкы кеӓт ылын гӹнь, ӓнят, мӹньӹн кычылтмы пистолетшы ылын ак вӓрештӹндӓ. Мӹлӓм йори ак доно вӓшлимӹ кобра мары ылат, ӹшке донет мӹньӹм у ылмыжы годымок йӓмдӹ б о конфронтаций шива негызеш, пӹтӓртӹш гӓнӓ дечем.
  
  
  Седӹндоно кого лижӹ манын, яклака реева доно вӓшлимӓш эртӹш. Тӹдӹн ӓтяжӹ дӓ мӹнь освобождаем вӹрзиышкӧ ӹдӹрӹм монам. Ышке церотыштышты, тӹдӹн анжыктымы, утларак ма хоть-махань йӓмӹш анжен информация нӓлӹн кердӹт. Пурыдыма, вӓш-вӓш гӹц шачмы дӓ йӓнг форман питӹрнӓлтӹн. Мӹньӹ тӱнӹ рива, тӹдӹ ак шагал мӹньӹ тӱнӹ гӹнь, большы агыл.
  
  
  Тенгеок мӓ ӹшке вӓрӹшкӹжӹ шӹнзӹ, мӹнь пакыла дӓ фильмлӓн анжен, юкым колыштыт несинхронизированный, техень пеледӹшвлӓм яргатажы дӓ паян, кыце шартял кож алюминий. Подписӹш, хинди иктӹш, вес бенгальский, векӓт, пишок чӹдӹ сарасен англичанвлӓм смыслжым диалог. Но ритм, мастарлык шаналтышымат тӹнг геройжы искусство «кунг-фӱ» шанымашым мӹлӓнем сӓрӹмӹ.
  
  
  Пелӹжӹ фильм пӹтен. Таманяр киновлӓм программыжы гишӓн увертӓрем, мӹлӓнем ик вӓр гӹц кӹньӹлеш дӓ амаса докы кеӓ дӓ ӹшкӹмжӹн, полдымактылмы дӓ комментируяш халык доно ярла. Только ӧлицӓ мӹнь кыце лиэш, пӓшӓм ӹштӓш мӹньӹн кодмем ак ытлет, ат мо таксим годым мӹнь, мӹлӓм тылык халашкы шывштен кеӓш йӓмдӹ Фатехпур-Сикри.
  
  
  Водитель, сӓй нӱжымӧ тюрбаным дӓ, цӓш (паеш мынь кымдыкеш тидӹ у сикх), мӹнь вӹцлӹ получасовой рупия келесымаш экскурсий ядеш. Ш доллареш рупия луаткокшы пазар шалга. Ӓкшӹм шотеш; тошты пӧкенӹш шӹнзӹн, мӹнь оксам пуат дӓ седӹндон тӹдӹм шайыл анзыкы Ситроен.
  
  
  Иктӓт мӓмнӓм ак кешӹ мотоциклет келесымаш, таксим ин эртен. Точный гӹнь, походышты Фатехпур-Сикри пӓшӓ гӹц пасна эртӹде. Корны тидӹ тӹдӹ ылеш, кыды семӹнь тидӹм паштекет мӹнь кенем, шӹлӹн семӹнь Шива гӹц шӓлӓм. Мӹнь вуйнамат шӓрлен, кынам ӹлем ма пичӹ рӓдӹ эртен, ӧлицӓ гӹц пӧртӹш каранг. Иктӓт ак каеп, пыдыргы дӓ рок гӹц шӓлӓм дӓ ташкен стеня пустала чучеш.
  
  
  Мӹнь, конечны, тидӹ ак ӹвӹртӹ, мӹнь тенге Шив гишӓн шаналтенӓ, гань, гишӓн дӓ Рива йолажы Хаджи, китай границӓ докы кеӓ. Ма вара, мӹнь ӹштӹшӹм, жеп анжыкта.
  
  
  У пышкыдемӹт анжен дӓ мӹнь цӓшӹм анжальым. Мугыри ылмыжы годымок эче, но шукы пыдырген хала лишнӹ мӹнь докем лишемӹ, тӹнӓрӹ когарш дӓ большы тыргыжланен. Мӹнь йонвлӓмӓт пайдаланен, тӹдӹм пӹтӓрӓш манын, мам тӹнгӓлӹт, ваштыр дӓ буйволиный солам нӓлӓм.
  
  
  Бэш достаточным кымылет улы, кидӹшкет одалживать дрель мӹнь маньым. Кок кӹлӹм салкодон ыражым чӱчӓш мӹнь, иктӹ гӹц каждый мычаш тоеныт. Пӹтӓри мӹньӹм ӹнде солаштыш ик кӹлдӓт буйволиный салаш, вара, вес пока доно цат чоко шӹндӹмӹлӓ. Тенге, нӓлешӓт мӹнь пан ма лошты кок-шӹштӹ гань перемычка шыпшмы. Мӹньӹ кӹлдем терген; пашкар изи ыражвлӓ пумы лин, кавашты лончылалтмаш ак лӱдеп лиэш.
  
  
  Кӹдӓлӓн устройство годымок пӹтӓрӹмӹ, мӹлӓнем утла мӹндӹрнӹ минаретш джами мечеть эртымӓке Масджид кугешнен рифленый. Но стёна гигантский нелӹлӓ чучеш изи пӧрт доно тӓнгӓштӓрӓш, кечӹвӓлвел гӹц мечет лӱктенӹт. Акбар лӹмӹм сӹнген стеня ӹштӓш тӹнгӓлӹн, Кого Могол император, халалан негӹцӹм фатехпур легендарный-Сикри. Аман дӓ йӹргешкӹ чӹдӹрӓк лӓктеш стеня тӹшкӓ, шошым солам хала доно кырык ӹштен.
  
  
  - "Сахиб" ылеш, тӹдӹ ти выча? - ой таксист, тормыжлымы манын, хала халык ӹлӹмӓш цӓрнӹде шыпшеш шалга сагаэм пыренӹт дӓ пуста. - Мӹнь тӹнь яжо ӓкӹм пуэн: кымлы рупия манын, тӹньӹм мӹнгеш нӓнген кода Агры.
  
  
  «Вуеш ит нал, но мӹнь вес мӱ», — мӹньжӹ ынгылдараш, кавашты гӹц ялаш кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ буйволина пашкар. Машинӓ дӓ мӹнь гӹц лӓкшӹ амасам пачы.
  
  
  - Тиштӹ ӹнде уке купе, "сахиб", - таксист отвечая. - Ма тӹлӓт ам шаны, мӹнь тӹнь каят манмыжы анжыкта? Сикри Фатехпур доно мӹнь пӓлем. Тӓ мӹлӓм анжыктышда, тӹдӹм туриствлӓлӓн ма эче иктӓт ак уж...
  
  
  — Ак сомневайы, — кел, мӹньӹм ваштылеш. - Но мӹнь гӹцем келеш индийский гид икманяр минутышты вӓшлиӓлтеш. Цӓшӓн корным "сахиб"!
  
  
  - Кыце ылын, - келесӓ разочарованно виктӓрӓ. Тӹдӹн мотор завоялты, дӓ паштек кешӹвлӓ оголым сӓрнӓлӹт, вара ӹшкӹмжӹм пуштын кодшы пӹлӹм.
  
  
  Мӹнь ял корны.
  
  
  Агры туристлӓ кедӓ ӹнде остатка автобусеш. Торговойвлӓ, кыды ӹшке йӹр мечет сату кудвичӹ лыктеш, тенге солаш мӹнгеш толам, пӧрт гӹц тылык кодын дӓ мрамор песчаник. Йӹле мӹнь кӧргӹштемӓт пересечь кудывичӹ, сверяться кӓрш доно, тӹдӹ гӹц виден лыктыт, мӱм дӓ пӧрт, кыце пӓлен нӓлӓш «маруам порт».
  
  
  Рива лӹмӹнок тӹштӹ вӓшлимӓшвлӓм цӓшӹн мӹнь назначен чӹдӹ. Движенин ак шижеп дӓ ак уж нимат мӹнь нимахань, ӹмӹлӹштӹштӹ тӓрвӓтен кердеш ыльы. Расписной фрескывла доно дӓ пӧртвлӓэм шӧртньӹ дон потолок торжественно кугешнен каеш, политический дӓ власть гишӓн мам пӓлдӹртӓш акбар богатствы. Мрамор ташкалтышышты шӹнзен мӹнь ик ташкалтыш ӓнгӹсӹр, балконышты кычен, весӹ пӧрт сӓрнӓл.
  
  
  Дӓ вычаш тӹнгӓльӹ. Просто мӹнь кымалаш манын, Рива Сингх мӹлӓнем пырташ агыл.
  
  
  Мӹнь шӹм когарш тӹнгӓлӹн. Сӹлнештӓш кеӓ кок пай лу минут мӹнь шӹм тыргыжлана. Машинӓ шагальы колтыш но мӹнь шӹм церпет юкшы шалга. Кӧргӹм слабкан юк доно мрамор варан пыш шӓрлен яр кудывичӹ, шахматный кого ӹштендӓ тӹдӹ ӓнгӓ сур.
  
  
  Очыни, Акбар шахматла мадаш, кӱ ӹшке семӹнь кычылтмы дӓ пешке наложница ӹлен. Мӹнь тоже, олен кӹньӹлеш, пешке ӹшкӹмемӹм шижӹнӓм, мадмашеш шагалтат, но шотлен тыла мат ваштареш шӹндӓ. Шива ӹнянет ли, контролируен мам мӹнь цилӓ пыдыранен, правилывлӓ доно лявӹрӓм диктуйымы.
  
  
  Но мӹнь келесен ӓль йӧнӹм ӹштенӹт ылын ылат гӹнь иктӓ-ма, тидӹ, ӹнян, пӹтӓртӹш мадын ӹлӓт, кыды гениальный преступниквлӓ мадыт ыльы.
  
  
  - Ник? Ник, тӹштӹ тӹлӓнет?
  
  
  Тидӹ юкым пӓлен, но йогы лӱд, паника. Ӓль пеле пӹцкемӹш, пӹлгомышты дӓ шимемшӹ гӹнят, мӹнь у, итӹрӓ кӓпшӹ-кӹлӹм Рива кердеш, кудвичӹ мартын ванжаш. Касвел тӹгӹрӹш тӹ капкам пачын лиэш. Ылат цевер, маняры мӹнь ӓшӹндӓрем, но кӹзӹт техень жеп ылын анзылныш ак шаны.
  
  
  Мӹнь ужам, Рива кыргыжеш, тӹдӹм виӓнгдӓш сандальывлӓ доно мрамор темп плитӓжӹ стуча.
  
  
  - Тӹнь сарвалет, мӹнь цаткыдын кыча! — тӹдӹ попалта. - Мӹньӹм цилӓ тидӹ викок соты кӹзӹт ӱштӹ, Ник.
  
  
  Дӓ мӹнь ӹшке тервенжӹ тӹдӹм кидӹш нӓлеш. Тӹдӹ цӹтӹрен, тӹдӹ цилӓ кӓп цӹтӹрӓ мычкы кыргыжын, тӹдӹн докы пӹзӹрген мӹнь, мӹнь онгеш вуйжым пиштен.
  
  
  — Тӹнь гӹц лӱдӓш ак кел, — мӹнь олен пӹжгӓлтӹш. - Тӹнь мӹлӓм пуаш сӧрӓ, мӓ докы цилӓ яжо лиэш. Ӓтямӹм ужеш тӹнь ӹшкеок ужат, дӓ тӹдӹ цилӓ вашталтеш, ак тыргыжланы.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым лӱлтӓлеш дӓ йӹрӓш цаца. Тык тӹдӹм тӹрвӹжӹм шыпшалеш мӹлӓнем: шӓргӓлеш дӓ тӹдӹн ӱпшӹм шайык, сӹнзӓжӹм тӹдӹ кенвазеш. — Мӹнь тӹлӓт ӹнянем, Ник, — пышкыдын тӹдӹм келесӓ. - Тидӹ тенге мӹнь ик вуйыш куза... мӹньӹн ӹзӓм ак ӹнянӓш тымденӹт, шанаш, ӹшке вижӹм мам мӹнь ам керд! Но мӹнь тӹлӓт ӹнянем, Ник. Мӹнь нимахань ак ярыкты. Мӹнь тӹлӓт палшен ам керд гӹнь, мӹнь тӹньӹм ӓтят ытара ак керд гӹнь, тӹнӓм ик сӓндӓлӹкӹштӹ ак керд. Кӱ докы обращаен, мӹнь большы ам, Ник! Кӱ докы нимат.
  
  
  Ш сӹнзӓвлӓштӹжӹ, дӓ ой миэн; нӹнӹ доно шулыкан, тоже пингӹдӹ анжалтышыжы ылын. — Ма ик ашкылым анзык ӹштӓ, — тӹдӹ мӹньӹм кымылангден. - Ма мычаш якте шон, теве уж. Мӹнь ӹштендӓ тӹдӹ пӧртӹш, ташкалтышеш шӹнзӹт дӓ тӹдӹ, ладнангеш цацен.
  
  
  Тидӹ куштылгы ыльы, тӹдӹ лӱддӹмӹ дӓ тенгеок лашаш гань ылшы напряжениэш, цӹтӹрен, тӹдӹ вуй гӹц ял якте тӹдӹм покта. «Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ вӓшлимӓшӹш толшывлӓлӓн манын кердеш», — тӹ веремӓ гач ынгылдараш. - Тумаен лыкташ вӓрештӹн гӹц, кугуза келесӓ, мам агры налмешкышток кеӓ. Мӹнь эдем ылмыжы доно тӹдӹ ӹшке гӹцтӓ иктӓ колтен, но мӹнь нӹнӹ ӹняндӓрен кердӹнӹт остатка, мӓ тиштӹ уке.
  
  
  Событивлӓ гишӓн кӹтӹкӹн шайышташ, тӹдӹ мӹнь кечӹн, цилӓ шайышт, мӓ лийы доно тӹ жепӹн, кыце мӹнь тӹдӹм доно кеӓ.
  
  
  - Маняр мары гӹц кодеш? - мӹнь ынгылем, ӹшкӹмӹштӹм пӹтӓрӓш.
  
  
  - Вӹц эдем, большы агыл. Ранджит больницӹшкӹ, но мӹньӹн ак шо, тӹдӹ йӱдӓш ма. Кӧргӹштӹжӹ тӹдӹн вӹржӹ йога куштылгын шӓлӓтен.
  
  
  - Ял гӹц вес пуля, А?
  
  
  - Тӹдӹ виллон нӹнӹ мӹнгеш нӓнген кода. Тӹдӹ каштын ам керд, тенге мӓлӓннӓ ак лӱд представляйӹмӹ ылыт. - Ӹдӹр шайышташ тӹнгӓлеш, ма лиӓлтеш, тӹдӹм мон дӓ кынам кляп ышма доно кӹлдӓлтӹн. Ти т пуэнӹт сарвален шоктем мӓ коктын ӹштен кердӹт, но Шива тип подозрительны ылеш. Сынзӓвӹдем дӓ сарвален Рива гӹнят, кемеш тӹ дон ӓтяжӹ тӹдӹ разрешеним у шӧрлӹш. Пачдымывлӓ тенгеок тӹдӹ агыл, тӹдӹ ӹшке ӹзӓжӹ кышты пленӹштӹ кыча.
  
  
  - Мӹньӹн телефон доно ӓтя дон шайышташ. Тӹдӹ пиш слабкарак ылынат, тӹдӹм веле икманяр шамакым попалтен кердӓт, Ник, - юкшы реев карангден приваенӓм. - Тӹнь тӹдӹм освобождаенӓ ак керд гӹнь, тӹдӹ кышты ылеш гӹнят, мӹнь ам шаны, кӱ тӹдӹм мӓ ӹленӓ...
  
  
  — Тӹдӹм освобождаенӓ, — тӹдӹ мӹлӓм ӹняндӓрӓт, изи театрвлӓн дӓ иктӓт уке гӹнят, кӹчӓлӓш рива кышты ӓтям. Сек пӹтӓриок мӹньӹн шива обезвреживать ылын. Каска гӹнят мӹнь карангаш акли, шагалтымы чудовище эртӹмлӓ веле, мӹнь пиш яжоракын пӓлӓш манын, тӹдӹм ынгылдарен якте шон ылын. «Пӓлем тӓмдӓм мӓ иктӓ-ма гишӓн приоритет Хаджи, тӹдӹ гишӓн ӓзӹрен устройство, шкатулкы кыды ӹзӓжӹ тӹньӹм манмыла?»
  
  
  - Мӹнь лабораторийын пыраш цаца, но мӹньӹн чӹчӹм оролен ӹш колты. Но тама-ӓнят кеӓш... — сӹнзӓжӹм кымен дӓ тӹдӹн лицӓжӹ пӹцкӓтӓн, ӓшӹндӓрӓш цаца. - А лийын кертеш, дӓ тидӹ ак кел... - тӹ выртын гӹцем приваенӓм.
  
  
  - Сек кого. Тидӹ гишӓн ма?
  
  
  - Ну... мӹнь колынам, кыце Шива гӹц тӓгӱм-ӓнят попаш хытырен дӓ телефондон мӓ-Бомбей тӹдӹ гишӓн. Т тидӹ тӹдӹ потикӓлӓ чучеш мӹлӓнем, манам вет... бомбей пӓшӓш ӓль уке, мерявлӓ дон кӓтӓ, нина, мам гишӓн мӹнь пӓлем.
  
  
  Реш вуйым цанг юк токо, ма тидӹ ылеш дӓ тотлы. - Тӹлӓт ӹнянем? - мӹнь истен. - Тӓ коленӓм, иктӓ-ма эче, пӓлем, кӱ тӹдӹн доно хытырымаш?
  
  
  Рива вуйжым ӹрзӓлеш. - Мӹнь кольым, манын тӹдӹ келесен ма только "Бомбей". Отель гишӓн таманяр шамак, вот и цилӓ. Но тӹ годымок телефон гӹц кеӓ, кышты кугуза ак шокты.
  
  
  Тӹдӹн паштек ӓль телефон доно хытырымаш семӹнь, эдемвлӓ тӹдӹм агры гыц портылеш?
  
  
  - Якте. Тиштӹ мӹнь ӹнянем. Тӹдӹ толшы кок кышты-гӹнят ик цӓш, шагал кердӓт, - Реев отвечая. - Тӹдӹ телефон доно хытырымаш, нӹнӹ толыт.
  
  
  Тенгежӹ, лийы пуран кобра дасс тӓнг!
  
  
  Ояра цилӓ тӹнгӓлтӹш гӹцок, смысл моэш. Ӹнде мӹнь ынгылем, эдем кобра кыце пӓленӓ, мӓ ылшы ирок мӹнь тӹдӹм кафештӹ ур, ма доно вӓшлимӹ годым ашок. Тидӹ тӓнгӓштӓрӓш лиэш. Дасс цилӓнок ӹштен, векӓт, Шива приказ подчиняйӓлтӹт. Ӧрӓшӹжӓт, мӓ толмына анзыц индийский служба секретный стеня, нӹнӹм ынгылаш цаца годым, кобра кӹшкӹ верц шалгенӹт. Ӧрӓшӹжӓт, тенге ылын дӓ нӹнӹ малоэффективный неэффективный, ӹлӹж кемӹ годым пел остатка индия бунт дӓ цилӓ пыдыранен.
  
  
  Согласны гӹнь, организация индия секретный служба гишӓн мӹнь пӓлем, Дасс кого авторитет ылын.
  
  
  Тӹдӹ кабинет гӹц лӓктеок сведени. Хоук гишӓн попем «утечка» кӧргӹш IISA, контрразведке, но тенге шанаш нигынамат ак тӹдӹм нимат нелӹ. Пиалым, мӹнь ик ӹштӓш решен. Решени, ӹнде тӹ годымок кӹзӹтшӹ положеним жапле причинӹ лин.
  
  
  - Утларак пӓлен кердӹдӓ?
  
  
  Рива у вуйжым ӹрзӓлеш. - Ит Йӓтлӹ Веле, Ник. Мӹнь улы ви цацен, но мӹнь шижӹнӓм отношенивлӓ, мӹлӓм ак ӹнянӹ мӹнь шагальы... мӓ кӹзӹт кугуза, мӓӓт иктӓ-гӓнӓ. Хаджи дӓ тӹ кечӹвлӓн шукы хытырат, но орол лабораторийын ак код. Шукым мӹнь большы нимат ак пӓлӹ.
  
  
  - Мӹнь ынгылем. Цилӓ тӹлӓт ӹштӓ манын, ӓнят, тидӹ главный, - тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Вес седӹндоно мӹнь амаса уке ылмы гӹц пасна, кыце виллон портӹлеш. Тӹштӹ толшеш, мӹнь ӹшке инициативӹм действи нӓлмӹ.
  
  
  Риск, Но тидӹ ылеш кого. Нӓрӹ сӹнген.
  
  
  Мӹньӹм ит анжы нӓлмӹ шкатулкы ылеш гӹнь, кыце тӹдӹ у кычылташ лиэш, иктӓт келесен ак кердеп ылын, шокшеш кодымы ылын... кӱ мӹнь ылам мам ӹштендӓ гӹнь тузла шива нӹлӹмшӹ запасым гишӓн. Мӹнь кӹзӹтӓт цӓрнӹмӹ агыл ыльы, тидӹн паштек, тенге кыце мӹндӹркӹ пыреннӓ.
  
  
  «Мӹнь тӹнь тольыц виллон келеш, — мӹньжӹ ынгылдараш Рива. - Мӹнь тӹлӓт келесенӓм, мам ӹштендӓ тӹдӹ шкатулкы гӹц погыненӹт. Мам вычаш лиэш гӹнь, план мычкы кемӹ цилӓ тӹдӹ, ма шӱдӹ ӓль уке. Вес уке ярыктымы, Рива.
  
  
  — Мӹньӹн тоже улы, — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке кидӹштӹш парнявлӓ доно тӹред нӓлеш. - Мӹньӹ тӱнӹ машинӓ коден, тӹдӹ веле икманяр ашкылтыш.
  
  
  Ӧлицӓшкӹ лӓктӹн, нӹжӹн фрескывла шайылан кодын кӹдеж «маруам порт». Пурпурный ылшы пӹлгом-цевер, ош кечет-мӹндӹр ирвел тамга дон нарынзалгы.
  
  
  Рива мӹньӹн кидем гӹц эче цилӓ кычен, мӓмнӓн юкшым колышташ мӹнь ташкальым дӓ, кудвичӹ мычкы пыш доно коти плитко. Хыдырта мамнан пӹлӹш вычыш р варан, мӓгӹрӓ, кыды вӹрӹм шукы эдем ылмыла чучын колта. И цаткыдем кӱдон ӹштӓт дӓ опытым тренировка но мӹнь, мӹнь ваштыр вурс нервыштыжы сӓрӹмӹ. Тенге гӹнят, мӹньӹм алтала ылын ылгецӹ, келесӹ, ит лӱд.
  
  
  Вӓшештӹмӹ мӱгӹрен пуста пӧрт лошты шӓрлен. Рива сасла дӓ мӹньӹм элтӓлен кычен ак кердтеп, мӹньӹн кидем лӱдӹшлӓ пижеш. Фарана йӹмӹктӓрӓ мотоцикл гӹц мӹнь веремӓм, лицӓм мӹнь тӹдӹм виктӓрӓ.
  
  
  Сикх кӱ тӹштӹ ылын, каждый мотоциклыш, кавалериштӹ отряд. Нӹнӹ мӹньӹм йӹр пӹтӹрен тӹнгӓлӹт, нӹнӹжӹ ваштылаш мӹньӹм шырал игылтмашан, кыце кӹзӹт шукы шушырген. Угыч шӱм Шива ӱжӹктӹш. Но мадмаш, тӹдӹн правилывлӓ доно мадын ӹлӓт, мӹньжӹ гӹнь, шукын колен картер никвлӓ лишӓшлык ылыныт. Иктӓ-ма, лачокшымат ма мӹнь цӓрӹмӹ ылын.
  
  
  
  
  12
  
  
  Тӹнӓм мӹнь кок марын ганьок пӓлен. Гурнек нӹнӹ логӹц иктӹжӹ ылын, сага ялштенӓ ылын, шушыр шӓвӓлтӹш, но эчеӓт цилӓн живойвлӓ дӓ здоровавлӓ. Почты доно вес эдем ылын, самой тӹдӹ, кыдым шушыр тӓнг шӹнден кердӹдӓ. Кымшы, вуйжы гӹц дӓ пандашан, пӹтӹрен чалма, вес семӹнь, мӹлӓмӓт ӓнят улы. Но мӹнь пӓлем, шанем ма гишӓн гӹнят, мӓ нигынамат ак встречая.
  
  
  «Дядя ӹмӹлеш тӹньӹм ужам, Рива, — иктӓ кым ынгылдарымы. - Вот малын тӹнь ма приказываймы, тӹдӹ паштек, пӓлет, мам тӓ мӓдонна тӧр докы канден "Сахиб" Картер ...
  
  
  Рива доно тӓрвӓнӹдеок шалга, тӹлнен. — Нимат ак попы, — мӹнь ӹдӹр пӹжгӓлтӓ. - Тӹдӹм тӹрӹс ӹштен, мам мӹнь тӹлӓт попышым, ире дӓ яжон ӹлӓт.
  
  
  - Мам нӹнӹ пуштыныт, Ник!
  
  
  - Уке. Ӹзӓтӓт тӹнь - кого сила дон маньяк мания: ку-логал колта гӹнь, мӹнь ӹнянем, тӹдӹм пушташат лично мӓ тӹдӹн шон.
  
  
  Фарана яргата соты сӹнзӓштӹм питӹрӓт дӓ мӹнь гӹц ӱмылкам. 45 агентвлӓжӹ пистолетшы ылын Каждый Кобра-калибрже полкажӹ ылын, кыды тӹ жепӹн улы мӹлӓнем виктӓлтен, ик онгышты, иктӹн вуйышкат, кымшы тупышкыжы. - Тӹнь ма тенге ӹштӹнедӓ, мӓ коктын лӱлӹт? - мӹлӓм сӹгӹрӓл колта ӹнжӹ ли манын, гудок юк шакта вашт мотоциклым.
  
  
  - Тӹнь лӱэнӓт, "Сахиб" Картер ? Мары гӹц ик йӹрӓлтӓ. Тидӹ тӹдӹ ылеш, кӱвлӓ мӹнь ам пӓлӹ, кужы, сӓмӹрӹк эдемвлӓ циц, тӹдӹ, векӓт, техень положениш у мӹлӓм келшӓ. - Утла куштылгы. Уке, Шива пасна ма шудым пуа. Тидӹ цилӓ пишок пӓлӓш. Мам тӓ ваштарештӓ шагалеш ак кердеп ылын, вет мӓ, тӓ анжа, тидӹм ӹштӓш гӹнь, мӓ пуштмы ыдыр; вара, кынам мӓ мӹнгеш канден виллон тӓ, тӓ шива донат занимаен.
  
  
  «Тӹнь кыце Нирад дон шошым», — гурнек приваенӓм.
  
  
  Сознани образышты ӹлӹж кеш. Мӹнь ужам, кышты вуй гӹц йоген лӓкшӹ нирад кыце мӹнь ужам, кыце тӹдӹ вӹкӹ нападаяш рептилия пачаш-пачаш, тӹдӹ ынгыла дӓ сусун сӹгӹрӓл колта шива мӹнь ужам, кыце мӹнь тӹ колышы ганьы доно ясыланен.
  
  
  — Мӹнь, пӓлӹмӓн, ваштареш ак ли, — мӹнь ваштареш ылыныт. - Кӱ иктӓ ваштареш - тидӹ спортивный, господавлӓ. Но ӹдӹр вуеш ӹш; тидӹн докы тӹдӹн нимахань кӹл уке.
  
  
  - Тӹнь тӹдӹм шылшывлалан палша.
  
  
  - Мӹнь тӹдӹ пуштмы ылыт, тидӹм ӹштенӓ гӹнь, тӹ ивлӓ ылыныт. Тӹдӹ ӓтя — хоза тӹлӓт питӹрӹмӹ. Ма гишӓн шытырлана, тӹдӹ ни весӹн агыл. Мӹнь шӹвен, ӓль мӹнь колынам ыльы. Рива лицӓш мӹлӓм анжалаш дӓ тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. - Ма тенге агыл, шлюха?
  
  
  Сава тӹдӹлӓн виӓн дӓ мӹнь кидӹм лӱктӓш пумы. Мӹнь пӹжгӓлтӓ. - Пу, тӹдӹн докы кыргыж... Ӹштӓ, кыце мӹнь тӹлӓт попем! -
  
  
  Ӹдӹр дон тӹрӹнялт кешӹ веремӓ, миэн; дӓ трукӹштӹ лӱдӹн колта. Тӹдӹ ак ынгылы, мам мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ остаткаэшӹжӹ кыргыжыт, саслат логер улы. - Мӹнь тӹдӹ пушташ цацен!
  
  
  Марым ынгыленӓ ма кеӓ.
  
  
  Гурнек мртоцикл сӹнзӓвӹд доно, а Рива тӹдӹн докы кыргыжеш. Ти жепӹм мӹнь выченӓм. Вес сикх кок сӹнзӓжӹ, коти доно мрамор пындашты седӹрӓм ташкалам, кынам йӹр кын мӹнь нӹнӹм цӓрнӹде.
  
  
  Рива Гурнек буквально ял шыралтеш, мӓгӹрен-мӓгӹрен, кыце истеричка. Отлично тӹдӹ ӹшке рольым шоктен, ӹнянӹдӹмӓш ӓмӓлӹм пуат, тӹдӹ, кажется, сылыкланаш Гурнек — каталан доно висен, ситӓ, дӓ ножна гӹц кинжалым пушты манын жеп гӹц мӹнь пӹсӹ тӹрӓн стилет лыкмы вӹцкӹж.
  
  
  Секундышты цилӓ, мам мӹнь колынам, пыдырата кӱрылтдымӧ рива йӹнгӹсӓш тӹнгӓльӹ. Вара Гурнек цӓкнен, шӹргӹ верц цӹтӹрӓ кидшӹм хватя. Стилет тӹдӹ шалахай сӹнзӓш керӹлтӹн, коктеш пӹчкӹн шӹндӓт. Массышты тӹдӹн лицӓжӹ выртышты студенистый капаен, тӹдӹ кинжалдон лыктеок анжа, юк лыктеок дӓ пыдыратымыла.
  
  
  Анжен шалгышна дӓ мӹнь ам ак маныт, лийы.
  
  
  Но обязательны агыл шӱдем ылнежӹ... мӹнь живойок дӓ целаок нӓлмӹ ӹлен. Конечно, нӹнӹн каваштышты сек пӹтӓри ӹшке ытараш цаца, мӹнь йӹле дӓ действуйы ак ли гӹнь, цилӓ йомдарыме шотлаш лиэш ылын. Мӹнь кыргыжам, а молыжы мотоцикл гӹц тӹргештӓ. Самынь тидӹ кок ылыт, манын Шива горилла, кӹшӓн пырен шоктыде кыце мӹнь тенге манмы, кок пандым нӓлеш, ваштыр гӹц ӹштенна.
  
  
  Оружидон, мӹнь ӹштӓ, тӹдӹ ик анжалтышым доно безобидный чучеш. Но пӓшӓ кок эн пандым, буйвол цаткыды, пингӹдӹ лаштык сан ушымы кавашты гӹц, ӹшкӹмӹштӹм пиш лӱдӹшлӓ ылын анжыктымы, сӧрем колта ганьок.
  
  
  Тидӹ «нунчак», тӹдӹм ӹштенӹт, мӹньжӹ, ирвел устройство, тӹдӓт мӹньӹм ӹжӓлӓйӓ демонстраций пӹтӓри ужмем годымок, карате мастарын ӹштӓ мӹнь штаб-квартирӹштӹжӹ ax Вашингтон.
  
  
  Оружидон, искусство верц кредӓлмӓштӹ типичный, ӹшке сӹнзӓэм универсальность, шанымаш доно мӹнь пуэдӓ дӓ тӹ годымок поэкспериментировать.
  
  
  Ик кидеш пандым кычен, пӹтӹркӓлӓш тӹнгӓльӹ вес мӹнь мычаш якте тӹдӹн вижӹ ситӹде дӓ чӹнь ак погеп. Ялышты пиш мрамор плитӓжӹ пуля, но седок мӹнь кыргыжам, цилӓ монден шумы, молывлӓжӹ сикх, кыды шуэн жертвыш айырат, дӓ нӹнӹ верц, кӱ ылеш мӹнь шӱдем.
  
  
  Гурнек ак разоружаенӓ, но тӹ формыжымат яжоэш ак ли. Рива мӹнь лӱдӹн сӹгӹрӓл колта, дӓ пульы шишкен шалахай пулышышкет юж мӹлӓм эче ик годым ыдырал. Шим кого ойхы мӹньӹм качкеш, мӹлӓм тӹдӹ тылым кодеш-якшар кишӓвлӓм. Но мӹньӹн кидӹштӹ пульы попаза. Мӹнь кыптырталеш рано кӓршӹм вочык ӹштен, но пакыла попаш мӹлӓм тидӹм ак ӓптӹртӹ нунчак пӹтӹрӓ.
  
  
  - Мӹнь тӹньӹм пушташ, Картер! — мары сӹгӹрӓл.
  
  
  - Ваштареш шива приказ? - мӹнь пыльгыжме доно ваштареш ылыныт. А пистолетш 45-мӹньӹн онгыштем калибрже полкажӹ колташ лиеш. Хоть — иктӹ, а глупом кайыц — вес пӹтен. Мӹнят кырмем, пока ак ям дӓ пандым скорость остатка, кид пӓгӓркӓ ит кечӓлт.
  
  
  - Тидӹ тӧрӧк кенӓ! - индеецвлӓн приказываен.
  
  
  - Тӓмдӓн приказда доно, мастер - попалта, мӹлӓм колташ "нунчак" парня вашт.
  
  
  Сикх тошты тама мӹнь, но мӹньӹм колтыделыт пашкарвлӓм веле, пӱгӹнӓлмӹкӹжӹ, тӹдӹ манын, лӱктӓлеш нӹнӹм. Самынь тӹ минутынжы тидӹ гишӓн остатка кымшы ылеш.
  
  
  Тӹ годымок пӱгӹнӓлмӹкӹжӹ, тӹдӹ мӹнь кыргыжам. Парня кид пӓгӓркӓ йӹр мӹлӓм чучеш, тӹдӹ кыча пистолетвлӓ, улы ви, кыдывлӓ лин кердеш. Мӹлӓмӓт изиш вӓрештеш дӓ тӹдӹн ялжым пӹзӹрӓл и курокеш. Но мӹнь ӹшкежӹ кечӹ остатка гӓнӓ эртӓрӹмӹ ти кредӓлмӓштӹ ылыт цицвлӓ, чолак кыце сӓрнен манын, кӓп мычкы кодышы дӓ молы мычкы мӹнь ужам.
  
  
  Агентвлӓжӹ Кобра шайыкыла, освобождаймывлӓ цацен. Цельӹм моам кидетӹм, кӹчӓлӓш кыды: виктӓлтӓш, дӓ тӹдӹ лу мускулвлӓ дон сар савырненыт. Цаштыра пӱэргӹн кидӹштӹ сӹнзенӹт шӱдӓ; мӹлӓм ялвлӓм вургымлаш тӹ жепӹн икрошт лат.
  
  
  Получаят «чам кычкыралнеже» ялвургы тӹдӹм ак пыдырты кердеш, но мӹнь икманяр секундеш дополнительный чымал пуш карштышыжым, тӹдӹн годым отчаянно мӹньӹ тӱнӹ. Мӹнь кидӹм кычен, кыча пистолетшы ылын, кок кидшӹ доно. Индеецвлӓ-отчаянно корчиться сикх, карангаш цаца, кынам ак лиӓлт, мӓ доно тӹдӹ ак пистолетым дун колтен утларак.
  
  
  Движенин шайыц вычат мӹньӹм. Кымшы эдемӹм пуштыныт, сӓмӹрӹк индеецвлӓн мускулан, кыды нигынамат ак уж ти вады якте мӹнь, ӹшкежӹ спутник палшык шынгалты. Нелӹ гӹнят, кредӓлшӹвлӓ дон иктӹ ылыт: кок пистолет ылмыжым ынгылдарымаш вооружаймы мужик сӹнген.
  
  
  Седӹндон, оружидон, мӹнь гӹцем веле парня гань ик лыктын кердӹт, тӹдӹ мрамор плитко вазы, ял талашен коаш докы мӹнь кенвазым «нунчак». Мӹнь цилӓ вӹц секунд келеш, тӹдӹм ӹштӓш манын чӹнь дӓ импульсым нӓлӓш келеш.
  
  
  Кымшы эдем шаналта атакышкы кеен. Мӹнь тӧрӧк дӓ тӓнгвлӓжӹ доно первиш воленат тӹдӹ тӹргештӹлеш. Атакуен тӹ годымок, тама весӹ тӹдӹ ӹнде мӹнь шаягаремнӓм тоеныт.
  
  
  «Нунчак» кӹзӹтшӹ жеп шон ви, тӹдӹ таманяр гӓнӓ эртӓрӹмӓш, лувлӓ пыдыргымаш эдем мам келешӹм ӹштенӹт.
  
  
  Пакылажы ма ылын, ӹлӹмӓшӹшкӹ нигынамат мӹньӹм ак уж.
  
  
  Вуйгалашка индиец буквально пыдештеш. Тӹштӹ, кышты пӱтырка тюрбаным ылын, цилӓ массыдон желеобразный эче шимӹ. Катай лӱ, дӓ тӹдӹн пиш пыдыргы лаштыквлӓэш шӓпнен коваште лицӓш мӹлӓм ӱпшӹ, а вижӹ, лудалгы-ош спираль причудливый, юж мычкы шӓлӓнен, лапа гань вулкан гӹц лӓктеш. Но «нунчак» яжон кӹшкен, мӹнь эче кок ваштареш шалген кодын. Гурнек ылшы ӹлӓ гӹнят, сӹнзӓштӹм гӹц иктӹжӹ. Индеецвлӓ дӓ сӓмӹрӹк ӹлем ылын, кыды у поздаракын толыт, ӹшке ӹлӹмӓшӹштӹм спасаен манын спутник.
  
  
  Мускулан сикх шагалеш, дӓ тӹдӹн лицӓжӹн выраженим пуэнӹт пунчежалташ вӹкӹ йӹрнӹмӹлӓ. У колымашын мӹнь панды дон колым, дӓ тыргыжланен тӹдӹ цӓкнӹ, пистӧлетӹм мӹнь шӹргӹштӹ.
  
  
  - Мӹнь пуштынат, тӹньӹмӓт шива пукшым да кышкывла. Келесӓш келеш, мӹнь тӹдӹм изи-кого информация, тӹдӹ ӹшӓт колышт гӹнь дӓ тӹдӹ гӹц ышмашкы, ӓнят, тӹньӹ монден, ма улы... - мӹнь пунем вашт чушлаш.
  
  
  Блефовать мӹнь. Тӹдӹн кӓп-кӹлӹм ӹшке тӓнгвлӓ доно пӓлӹмӹ лин анжалда. Пайдаланен веремӓн мӹнь ужам, манын колтышыц «нунчак», чонгештен тӹдӹн доно юж, кыце «бумеранг» ик мычаш. Перви тӹдӹ нигынамат ак кычылтеп дӓ тенге мӹнь ам пӓлӹ, кыце тӹдӹ пӓшӓм ӹштӓ ыльы.
  
  
  Цашешна, оружидон, мӹнь ам примитивныйла разочаровывать. Пандым, ик ӓль кок (раш келесен ак керд, "нунчак" чӹньрӓк чонгештен гӹц шаналтен) пистолетым индиец дун керӹлтӹнӹт. Тӹдӹ гӹц оружим кидӹш лыктын удар вин. Воленат пистолетш тӹдӹлӓн икманяр ашкылым эртен. Сикх атакыш кого мӹнь вӹкем кечӓлтнежӹ, мӧскӓ шӹцшӹ гань, шӹдӹ дон шӹргӹ гӹц вашталтылеш.
  
  
  Карате ӓль уке, тидӹ мӹлӓм семӹнь гӓнӓ тишкӹ вӓрештӹндӓ.
  
  
  Тӹдӹ мӓлӓннӓ мӹнь шукым пӹтӓри шагалтенӹт, пӹтӓриш маняры мӹнь ынгылышым, ма лиӓлтеш, эдемвлӓн, кыды команда дӓ ужаш лиэш шива «комиссия принимаят», мӹнь ваштырла юрмашты, кӹрпӹц ганьывлӓ тонн. Мӹлӓм шӱлӓш логер гӹцем сӹсӹргӹш, кынам мӹнь комдык кенвазы, плитӓшкӹ вуй мрамор гишӓн сепнен, шахматный кудвичӹ гӹц шалгышы кого кӧргӹ тӹдӹ ӓнгӓ.
  
  
  Ма-гӹнят дӓ патькалты тӓзӹля шокшы лицӓш мӹлӓм, мӹнь выртеш йӹмӹктӓрӓ. Мӹнь шӹргӹ мычкыжы сӹнзӓвӹд йоген, кынам мӹнь угӹц сӹнзӓм пачаш цацен. Уштышат уж мӹлӓм кыце кердеш, мӹнь Гурнек лӱктӹшӹ дӓ у анжалтышвлӓм, мӹнь сагажы шалга. Сӹнзӓ шушыртат, пӹтӓртӹш ӓнят, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ кодынат, шин лыкташ дӓ пакыла веществавлӓ студенистый вӹрӓн, кыце кран, виш кодаш.
  
  
  Эн вара ялеш индеецвлӓн ӓйӹнен тӹ жепӹн, кынам мӹнь кӹньӹлӓш цаца. Мӹнь пӱжӹм пырыл, тӹдӹ годым коти доно шаягаремжӹм вурс мӹнь вуйжым лыпшалеш. Тӹ мары гӹц ик кужы ылеш, коти ак намалеш. Мотоциклет дон кӓтӓ кычылтмы дӓ тӹдӹм ӹнде, онг кырмат мӹнят манын.
  
  
  Рива гӹц мӹнь ужын ам кердт-тидӹ карштен, мӹньӹн сӹнзӓэм леле. Мӹнь ам пӓлӹ, кышты дӓ ма тӹдӹн доно ӹштендӓ тӹдӹ Гурнек, но тӹдӹ мӹньӹм палшен ак керд, тидӹ раш. Мӹнь шижеш ылын, онг шелӓш манын, мӓ цилӓ икӓнӓштӹ шӓпнен мӹнь лӱдӓм, кынам мӹнь севӓлӓм гурнек уштыш.
  
  
  Мӹнь шотыш пачкалта, ирок имни семӹнь, кудалеш цацышы мыктешкӹвлӓм. — Ӹнде ак ли Шива значенижӹ, Картер, — келесӓ Гурнек пуэм, ынгылышыц, тӹдӹ ынгыла, повязкым гӹнят, тӹдӹ лицӓжӹм шӹлтен ӱл частьшӹн. - Мӹнь тӹнь пуштынат, тӹньӹмӓт тенгеок курым ма доно пӹтӓрӓ дӓ гана ылын!
  
  
  Тӹшкӹ тӹдӹн юкшы доно мынь ынгылем, мӓ тиштӹ ылына тӹдӹ каеш. Вес индеецвлӓн, тӹ э, мӹнь ма вӹкӹ нападаяш, минут вӹкӹ ружге рок, мӹнь ял гӹц кычаш цацат. Тӹдӹм мӹнь шӹнзӹ, а мӹнь пакыла чымедӹл, махань отчаянный эдемвлӓм, кынам ялвлӓштӹ у Гурнек шупшылалташ пасна, мӹньӹн онгыштем сокрушительный шӹндӹдеок чымал.
  
  
  Мары мӹньӹм кычыш дӓ тидӹ паштек лач т пакал кок кид виктӓлтен, ялжым тодыл шӹндӹмӹ. Равновесижӹм ямден цацымы ивлӓн тӹдӹ. Мӹньжӹ патыр варажы мышкынды дон вес сикх мӹшкӹрӹшкӹ. Кӓршӹм тидӹжӹ пиш лелӹ. Мӹнь шӱленӓт ак кердт, но кӹзӹт мӹлӓнем чучеш торын ылеш гӹнь, мӹнь ӹшкежӹ ти кок приваен трофей спискӹштӹ лӹмлӹ ылын.
  
  
  Пӹтӓртӹш гӹц вижӹ, кыдым мӹнь код, мӹнь пакыла дӓ тӹдӹм элтӓлен пакал гурнек пӹтӹркӓлен, шанымыжым йӹле колам, лувлӓ пыдыргымаш шӹдӹр. Мары ти вӓреш вазын, анзыкыла равновесижӹм ямден. Мӹнь ӹшлӓнем весӹм каеш дӓ ял гӹц индеецвлӓн лакемеш. Мӹнгеш сӓрнӓл шагалеш, ял вӹкӹ кӹньӹл шагальы мӹлӓм.
  
  
  Выча мӹньӹм, мӹньӹм ма кого тӓнгнӓ ӱштӹ гурнек тӹкӓл, но тидӹ тӹдӹн вӓреш тупынь кыргыжеш. Таравлӓм мӹнь тӹдӹм колташ ак керд, седӹндон эче дӓ, пистолет грӱп мӓ тӹдӹн паштек кыргыжым. Эртен мӹньӹн тӹдӹлӓн ылыт, тӹ годымок наклоняться, оружим нӧлталаш маныт. Ял доно чыменӹт воздухышты кого тӹргештен ӹштӓш манын, шӹндӹдӓ «чонгештен» чымалта.
  
  
  Вин келесымаш, шайыл ялеш индеецвлӓн гишӓн рашкалта, тӹдӹ мӱлӓндӹ вӹкӹ шуа. Мыжыр доно мрамор гӓнӓ тӹдӹ седӹрӓэш мындырталты, тӹдӹн гӹц изиш дӓ пистолетым ярдым воленат, тӱнӹ досягаемость.
  
  
  Но тӹнӓмок келесымаш, кӹчӓлӓш анзыцет кыргыж шӹлмешкӹ пистолетвлӓ, пулшыжы гач мӹнь тыргыжланаш анжалда. Гурнек и гӹц тӹдӹ ылын, кыш куштылгын сдаялт. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ нӹнӹ докы кеӓ. Хоть ты акшаклен, нелӹцӹм тырхышы ӹшкӹмжӹн ик ялжыланат улы, кышты вара тӹдӹ цилӓ кердӹнӓ. Но сек валгалтмаш ӧрыктарыше шучко металл ылыт, нӹнӹлӓн вниманим мӹньӹм аздарен... металл, кыды ло гӹц роал шумы сӹнзӓвлӓжӹ индеецвлӓн доно капайымы студенистый веществавлӓ.
  
  
  Эртен ӹмӹлеш гурнек предвечерний шӹжгӓтӓ фигуры. Рива Сингх остатка, мӹнгеш сценӹш. Ӹшкежӓт мӹнь токо юкыштым пуаш дӓ тӹдӹ лӱддӹмӹ дӓ ӹшке рольым шоктен ти отлично доно оборонительный действим кайыме докы кыргыж ванжа.
  
  
  Ӹнде мӹнь ужам, кыце тӹдӹ мотоциклыш седло припарковывать лишеме кудвичӹш. Гурнек кыргыж ак керд, тӹдӹ пакыла попаш акшаклен, кынам мӹнь цӓкнӹделам, пӱгӹнӓльӹ лош. Просчитываться но мӹнь ӹшкӹмӹм шотеш пиштӓт, тӹдӹ мӓ вӹкӹ нападаяш мӹнь кыце стилет кычылт, тӹдӹн кидӹштӹжӹ кыча.
  
  
  Индеецвлӓ отдергивать кидӹшкӹжӹ, вара кӹзӹт кидшӹм виктӓлтӓ дӓ шӱмжӹ колтен. Ю цожге тор шелмы. Изи дӓ ти гӓнӓ тегыт гурнек ижӹ.
  
  
  Бритва гань пӹсӹ тӹрӓн ӓрдӹн шӹлвлӓжӹ керӹлтӹнӹт. Мугыльдик пылвуйвлӓэшӹжӹ, лыж-ж мынь шимым. Мӹнь саслем, юкын дӓ пӹзӹрӹшӹ, тӹдӹ, кажется, тӹрвӹ гӹцӹн мӹньӹм. Мӹньӹм шырал карштен, нервӹжӹм тодеш. Керӹлтмӹжӹ тӹдӹ мӹньӹн шӱм шокшым, со келгӹшкӹ дӓ келгӹшкӹ, апай мӹлӓм ак кӹзӹт улы кӓпшӹ, ӹнде ваштареш физический кымдемӹм.
  
  
  Тидӹ ак яры лиэш ылын.
  
  
  Мӹньӹм кулак пӹзӹрӓлӹн, орлык дон пӹзӹрӹмӓш пурын анжен пуаш реш. Вара, кидшӹм колталта, веремӓн сӹнзӓжӹм кымен дӓ, остаткаэш артем гӹц кӹзӹм лыктеш. Кровоток жеп ак ли цӓрӹшӹм мӹньжӹ. Но, мӓнмӓн цӓшешнӓ, ӓрдӹн шӹлвлӓжӹ вӹргорны стилет и локтыл.
  
  
  Годым хоть, мӹнь эче цилӓ йога вӹр гань шӹшкӹлмӹ сасна.
  
  
  Мӹнь ял пиш кужы ялан, пӹцкемӹш кого тамгажы кышты шӓрлен, вӹрӹштӹ доно начкы, мӹнь ӹнде ямын. Вӓшештӹмӹ ваштылеш Гурнек ышдымы ю йӹрвӓш шӓрлен кеӓ. Индеецвлӓ мӹнь докы лишемӓш тӹнгӓлеш, а мӹнь здани гӹц иктӹн доползать цацен, кудвичӹ арм. Подворачивать пакал тӹдӹ мӹнь керд, кышты тӹдӹ дӓ ак керд, шыгылдик-шыгылдик акшаклен ижӹ. Но со эче тӓрвӓнен кердшӹвлӓжӹ. Тӹдӹ анзыкы лӓктеш, мӹньӹн агентвлӓэм тӓрвӓнӹлӓш тӹнгӓлӹт годым эртен кобра кымшы ылеш.
  
  
  Пистӧлетӹм мӹнь анжалда да ужат, тыды мары мон. Мӹнь кинжалым кодеш, тенге кыце «нунчак» досягаемость гыц ордыжты ылын. «Рива», — мӹнь угӹц. "Тӹнь кыш ямеш?"
  
  
  Ӓнят, тидӹ телепатий ылын. Но хоть-ма гӹнят, мӹньӹм тӹ «кол».
  
  
  Мотоциклым улы силан гудок хвальымаш, лашашым физический касландараш дӓ карштышым. Тӹ пӹцкемӹш гӹц лӓктӹн, маякын тылжы кого фигурыжы Гурнек пачаш, тӹдӹлӓн шӹцмӹ ӹмӹлкӓвлӓ пӓлдӹрнӓт анзыл фон тенӹт. Индеецвлӓ сӓрӓльӹм вуйым кидӹм лӱлтӓльӹ дӓ, вуйта машинӓ шагалтымы. Тӹдӹ компаньон, сӓмӹрӹк мускулан сикх, ваштар, тенге каеш, вуйта ӹшке программыштым шанымаш ак вашталт. Тӹдӹ пакыла попаш мӹлӓм докы лишемеш. Мӹнь кинжалым хватен, карштыш пыртка шотыш нӓлӓш ак цацеп, тӹдӹн доно ял тӹрӹс амала.
  
  
  Дворецшӹм ик лини гӹц шӹлӓш цацен дӓ мрамор Гурнек пуста. Ӹнде, тӹ годымок кого дӓ лудӹшлӓ угроза производствым анжыктат, тӹдӹлӓн таум ӹштен кердӹт, мӹнь ӹшкӹмжӹн сообщникшын рива шотыш цымырен. Задышать ӱрлӓлтӓш тыл дӓ пистолетым, вычыдымын пӹцкемӹш гӹнят, тӹдӹ, кажется, пӹлгом гӹц йогышы юр, пӹтӓртӹш рӹмӓлгӹ годым тыл пӹслӓнен кеӓ, тӹдӹлӓн ӓптӹртӓт шеклӓнӓт тама, дӓ мӹнь дорцем эртӹшӹ икманяр метр пуля.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ ик йых шӱлӓлтӓш, шушыр ял мӹнгеш виктӓлтӓ. Тӹнг нападаяш дӓ ош чалмадон пистӧлетӹм мӹнь веле ужын кердӹн. Пульы тӹдӹн мӹнь шотыш ямдаш пӹтӓрӓш манын шотлен кердеш, тӹдӹ ыльы ма эче икманяр пичӓл юк ӓль пистолетым разряжать кодеш.
  
  
  Курокым кынам мӹлӓм чучын колта, мӹнь юкымат докы йӓмдӹлӓлтӓш. Тидӹ вӓреш шудалмы индиец шыпшын. Шуэн тӹдӹм оружи, плитӓшкӹ тӹдӹ кенвазеш дӓ мрамор-голдыр. Остаткаэш, кажется, ӹлӓш мӹнь цилӓ ваштарешӹжӹ попалта.
  
  
  Возможно, Рива гурнек пырташ «лук». Цӹлт ак гӹнь «лук», тидӹм ӧрдӹжеш индеецвлӓн ылын. Обезвреживать варарак тӹдӹ сӹнген мӹнь, кыце тӹдӹ руш напарникш веле. Мӹнь пӓлем, оружидеок Гурнек, тенге мӓ ӹшкӹмнӓм доно ситуация рива шалген тырхен кердтелыт.
  
  
  Мӹнь ӹнде кодшывлӓжӹ веле индиец пӓшӓ доно пӓлӹмӹ лин, ӹшке Шива агентвлӓжӹ. Чӹмӓлтеш дӓ мӹлӓм шӱлӓш тоеныт. Форман эдем веле лиӓш нелӹ, пӹцкемӹш гӹц толеш. Тӹлзӹ пӹлвлӓ левед, авыре цӹре валгалт, кудвичӹ Фатехпур-Сикри ӹмӹлеш вазын. Вӹкемлӓ анжен дӓ пӹцкемӹшӹштӹ мӹнь цӱдеем. Пасана рискует мӹньӹн ак шо, тӹдӹлӓн тӓрвӓнӹш вет мӹньӹм ак колеп. Мӹнь ам ӹнянӹ, мӹнь тӹдӹм уж ма, кынам мӹнь гӹцем ӓрдӹм кӹзӹт лыктын, тӹдӹм пӓлен мӓ, мӓ вооружаенӓ.
  
  
  Ӹнде, шергакан стилет оружи шагальы, кынам мӹнь ямдаш «нунчак». Караташ келгӹн пӓлен дӓ ӹшке донда мӹлӓм ӹнянӓш ак кердт ялвлӓжӹдӧн шушыр шот гӹц лӓктӹн, кыды вӹрӹм кеӓш жеп дӓ весӹ мӹлӓм акат шо залечивать. Мӹнь цилӓ ӹштем дӓ слабка вӹржӹ йога, дӓ акат ял пидӹн шӹндӹмӹ ылеш гӹнь, мӹнь проблемӹвлӓм пӹсӹнрӓк ылын.
  
  
  Мӹнь саслем. - Пу, ублюдок! Мам тӹнь вычет? - Улы, мыскылымаш, оскорблени дӓ эпитетым, когоэшнӹшӹ эдемвлӓ, сейчас тишкӹ Индия ю. Возможно, «ублюдок» логӹц иктӹжӹ нӹнӹ укеӓт ылыт, но ӹнде мӹнь яжоракын пӓлем дӓ ю ю субконтинент гишӓн шанаш кодын. - Тӹнь миэн;? Тидӹ лачок? - мӹнь саслем тынгалыт, ымылкавлаат тӹдӹлӓнӓт цацен ӹмӹлӹштӹштӹ моаш нелӹрӓк.
  
  
  Фарана мотоциклым, кыды реева тӧршталте, ӹлӓш мӹнь вел ак колтеп. Каждый секундын дӓ цилӓ ш ш доно, а мӹнь пакыла, кӹчӓл моаш ӹнянӹмӓш тӓгӱн-ӓнят кӓпӹшкӹ доно вӹрӹштӹ. Варажы кого нелӹцвлӓ дон йӓрнен, мӹньжӹ. Мӹньӹн тупышкем шудеок, мӹнь ялжым шушыртен толын мӹньӹм шырал йолет.
  
  
  Запредельный ылшы карштен, соты сӹнзӓ анзылны кужын цы фосфоресцировать потикӓ ылын. Точкавлӓ дӓ мӹнь поктен сотын анжа, вуйжым ӹрзӓлеш. Подворачивать ял лошкыжы, кӹжгӹн массылан мӹнь иӓшем ылыныт земля докы сӓмӹрӹк буквально сикх. Буквально но мӹнь шижӹнӓм, кыце мӱлӓндӹ гӹц айырлымыжы годым, тӹдӹ мӹньӹм кулак ышма гӹц ӓнгӓлтевӹ. Мӹнь вуйнамат тӹрӹнь склоняйыда, нелын-нелын шулалтыш. - Лявӹрӓн ублюдок! - мӹнь чушлаш, остатка шамаквлӓм ӓшӹндӓрӓш келеш.
  
  
  Тӹдӹ, виднӹ, эпитетвлӓм акат кел ярыктымы, дӓ тӹдӹн кок гӓнӓ мышкынден. Мӹнь ӹшкӹмемӹм шижӓм шокшы лицӓм мары шӱлӹ ӱпшӓ. Тӹ зверьвлӓ, эдем обличие ӱшкӱж. Вӓшештӹмӹ шая кулак дӓ тӹдӹ гӹц пасна... веле. Тӹдӹ вара мӹньӹм кердеш кидшӹм шушыртыш иӓшӹн мӹнь ял дон ӓрдӹм чымалта.
  
  
  Ял выртын мӹньӹн эчеӓт цилӓ, тӹдӹм шотеш каршта, кынам мӓмнӓм-гӹнят. Стилет тӹрӓн плитко горда доно мрамор. Но мӹнь соок эче ак пӓлӹ, мӓ цаклен индеецвлӓн-сикх, мӓ вооружаенӓ. - Тӹнь мӹлӓм канденӹт Шив, Картер! Тӹдӹ шӱлештӹл, седӹрӓ тервен пӹзӹрӓльӹ мӹнь. - Но цилӓ ик и лаштык!
  
  
  - Кыце лӱд! - мӹнь тӹшкӹ мыскылымладӓ попалта, карштыш йӹрӹктӓл шӹнден тӹрвӹжӹм вочык ӹштен, кынам мӹнь тӹдӹм йыхын ӓрлӓн ӓнгӓлтӹш. Мӹньӹн парнявлӓэм дӓ кидемдон амалышы тӹнгӓлӹн, шушырын вӹр доно капайымы, индеецвлӓн а мӹнь кидӹм кычен. Эче икманяр секунда, дӓ кӹзӹт ужат мӹньӹм кычен ак сӹнгӹ. Дӓ техеньӹвлӓӓт лиӓлтӹнӹт гӹнь гӹнь, мӹнь цилӓ пӹтӓрӹшӹм.
  
  
  Мӹнь кидшӹм анзыкы шӹндӓш тӹнгӓлеш, пӹсӹн лишемдӓш цацымыла, эче тореш индеецвлӓн нӱнжӹк. Мӹнь пӹжгӓлтӓ. - Кыце тӹнь ужыц? Ма эче... ам масакланы вет!
  
  
  — Лай, — келесӹ тӹдӹлӓн, йӹрӓлтӓл. - Победоносный оптат.
  
  
  — Опта, неудачник, — мӹньӹн тышманемӹн кидӹштӹ доно кӹзӹт тӹдӹ мӹлӓнем трӱк дӓ тӧрлӓтен колен. Тидӹ цилӓ силажыдон кен, кодын мӹнь тӹдӹ, пӹтӓртӹш якте шон.
  
  
  Но тидӹ срабатывать. Тау йымылан, тидӹ срабатывать.
  
  
  Пӹсӹ тӹрӓн сикх пысы ырвезы тыгыр пумага царген, у семӹнь. Мӹнь ам шагал. Кинжалым мӹнь когон оптен, лӱктӓлмӹ годым тӹдӹ йых, тӹргештӹлеш. Утла поздан тактика вашталтышла шалгаш коденӓ. Кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹм цӓрен ак керд. Мӹнь нӹнӹ лошты кок пока стилет шыралтеш, кӓпӹш мускулвлӓ дон пӹчкеш, презӹм семӹнь царген шӹл выжален.
  
  
  Туп вӹкӹ кенвазым дӓ сӓмӹрӹк ӧрдӹжеш индеецвлӓн нелӹ мындырталты, кынам мӹнь кӹзӹток лыктын. Йӓнг ви доно мӹнь тӹдӹн гач ванжаш, пӓшӓм пӹтӓрӓш манын, веремӓ шагалаш уке, тидӹ орлыкемлан мыланем шим ялан вӹрӹм кеӓш манын. Э вурдан стилет ӧрдӹжӹш керӹлтмӹжӹ доно оптен. Мары шӱлештӹл, шӱлӹшӹм цацен. Мӹньӹ сӓрӓльӹм кӹзӹт вурдыжым кормештен, тӹдӹ ак виктӓлтӹш.
  
  
  Йогы ныгыды, тӹдӹ ӧрдӹж гӹц пӹрхӹшӹ шокшы вӹрӓн, кынам мӹнь кинжалдон шырал, тӹдӹ онгышкыжы пиштӓ тор. - Сасна! - Индеецвлӓн шӱлештӹлӹт. - Тӹнь колта, но тенге колта... тыньым...,...Карем
  
  
  Тидӹ тӹдӹ остатка шамакшым келесӓ.
  
  
  Мӹнь шанем, нӹнӹ пророк ӹш ман.
  
  
  
  
  13
  
  
  Выртын мӹньӹн кидем гӹц тышкаш лиэш яклака дӓ опта. Тӹдӹ пакыла попаш шотыш лыпшен, онгым пӹчкӹн колтенӹт, мӹнь тӹ годымок, шагалаш уке, ӹнянӹмӹ якте хала ылын, мам тӹдӹ колен. Шупыльт логер гӹц тӹдӹ ытлен, тӹдӹ ӹнде ак попеп, но нӧлтет, цӹтӹрӹшӹ кидшӹ онгеш сӓкенӹт. Пы остатка цӓрнеп, мӹнь тӹдӹн шӱмешӹжӹ кидшӹм пиштен. Кырымыже мышцы ровот йӓр лыктыт, кыды паштек ти нерв верц цӹтӹрӓ, тремор, вуй гӹц ял якте тӹдӹм цӹтӹрӹктенӹт.
  
  
  Эче ик гӓнӓ тӹдӹн тӓрвӓнӓ, вара тынгшы ганьы.
  
  
  Мӹнь шайыкыла вала, ялеш кужырак шушыр мӹнь. Мӹнь пӹсӹн кыдашмы тыгыр, пидӓш тӹнгӓлӹт дӓ тӹдӹ кинжалдон пӹчкӹн ыштымымак бинт, шушыр. Кок корнан нӓлмӹ, вӹр нӧрӹ манын, шушыр гӹц йогышы ире келгӹрӓк ылеш.
  
  
  Икманяр жеп гӹц угӹц ял вӹкӹжӹ кӹньӹлӹн, мӹньӹм анжен, сӹнзӓвлӓжӹ Рива кӹчӓлӓш. Отлично дон ӹдӹрем пӓшӓ кынештӓрен кода, дӓ тӹдӹм ӹнде мӹлӓм палшаш гурнек обезвреживать келеш ылын. Варарак... ну, мӹнь пӹтӓрижӹ гурнек пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, а вара вес ходдон занимая.
  
  
  Мотоциклым юкым колыштын дӓ колыштмы мӹньжӹ мотор юк... нӓрӹ тӹнӓм слабка, мӹндӹрнӹ тьонгат. Соты кудвичӹштӹжӹ нӱштӹлӹнӹт, кынам пыл тылзым шӹлтӓш, ямын. Мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, природышты ма ӹлӓш вим вел, мӹнь вуйта нӹнӹ шамаквлӓ пу пыдавлӓ. Пӹтӓри шимӹ ылеш, соты дӓ шӹплӓ мӹнь пыдавлӓм нӓлӹн, пуштын оптенӹт пумы дӓ сӹнгӓш.
  
  
  Но ӹнде, кынам колымаш сикх сӓмӹрӹк ылынам, ви алтала ӓли мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, тӹлзӹ толынам, хала кӧргӹш сӹн доно темӹмӹ кудывичӹ валгалтмаш пуста. Оптат мӹнь кӓпшӹм анжалеш, тӹдӹ комдык киӓ, ош тыгыр нунжӹклӓок тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ кошка ылын. Шри каен тӹдӹн тӹрвӹжӹм, тӹдӹн тӧр анжӹктымы ош пӱӓн, а йошкар шӹлӓш лиэш тамга «паановой» янгыжмаш. Мрамор плитӓжӹ вӹлнӹ кишӹ кӓп, тӓрвӓнен, лӱдӹн ганьы кыптырген поз.
  
  
  Индеецвлӓ колышывлӓ ваштареш ак шиж мӹнь лапка дӓ ваштареш ар ӹрвезӹ, дӓ вет тидӹ лин выживание ядыштын. Ӓль Опта, ӓль мӹнь. Мӹнь сӹнзӓэтӹмӓт карангден ганьы, ял вӹкӹ кӹньӹл дӓ нӱнжӹк кӓпшӹм ужын анжен. Икманяр мӹлӓнем эксперимент ӹштӓш вӓрештеш, мӹнь ӹшкӹмемӹм кычен кердде деч ончыч келесымаш.
  
  
  Мӹнь ялжым шушыртен шыпшыт, нӹнӹ апай ганьы лин шагалеш дӓ эче пакыла цилӓ вӹржӹ йога. Кудвичӹ гач мӹньӹ кеем, ик выртеш шагална, ӹшке лӱктӓлӓш манын «нунчак» тӹшкӹ, кышты вазеш, тӹнӓм погыжы дӓ пистолетым оптат.
  
  
  Маняры мӹнь пӓлем, Гурнек оружидеок ылыныт. Бритва гань пӹсӹ тӹрӓн ылын оружи дӓ ирвел немецкий стилет примитивныйла мӹньӹн шергӓкӓнем, ӹлет тӹдӹ мӹлӓнем спасвла. Дӓ эче пиш улы, тӹдӹм мотоцикл рива ылын. Мутат уке, топографи Фатехпур гурнек дӓ пӓлӹдӹмӹ ӹдӹр-мӹнь сек яжо Сикри, икӓнӓштӹ ылын дӓ ма яжожы, дӓ ситӓт. Мӓ вет, пӧртвлӓ пыдыргенӹт дӓ тидӹ гӹц йӓрӓ линӹт верештыл гӹнь, Гурнек, векӓт, пӓлӓш келеш ылын гӹнь, тӹдӹм кычен ак кердтеп только тӹдӹм дӓ анна оптен заблокировать рива, тӹдӹн якте шон.
  
  
  Мӹнь выртеш шагална, колышташ лижӹ манын, у колта дӓ слабка мотоциклым мотор мӱгӹрен. Тӹдӹ гӹц лӓктӹн-зал аудиенция аравиштӹ гӹц пасна, «диван-и-хас». Мӹнь ӓшӹндӓрем, мам мӹнь ужам иллюстрация дворецшӹм нӓлмӹ видӹшӹ, шимӹ-ош кого зданижӹ колонны дон фотом кугешнен ӹрдӹ, коридор гӹц нӹл вожлане иканьок ылеш, кӱшӹл ӧлицӓ ӧрдӹжӹш балконыш шон формывлӓм.
  
  
  Пӹсӹ ӹдӹр толшашлык ылыт нимахань йӧн ак палшы. Ашкыл паштек ашкылым вӓрештӹндӓ тӓрвӓнӓ, ялвлӓ ӹшкеок верц, багаж кыце нелӹ. Ӹнде карштышым изиэмдӓ, шушырвлӓм вӹр шагалтенӹт дӓ кынам мӹнь пидӹн. Но мӹлӓм ясы ылын. Ма эче хударакшы, мӹнь тидӹм ӹштӓш утла лыдырге, мӓӓт иктӓ-гӓнӓ, движени шотыш йӹле мӹнь, мӹнь ӹш доно чӹньрӓк чонгештен.
  
  
  Чымалшашлык ылыт дӓ ак кердт ялвлӓжӹдӧн ӹнде йӹлмӹм кычылтмаш гишӓн карате, а каждый движеништӹжӹ проблематичный кулак кид доно дӓ ясы, нелӹ центр ылеш да кого сила келеш вет мам адекватный балансышты тӹкӹлӹ. . . . Ӹнде шукыракым перви, мӹнь почти цилӓ шотыш вӓрештӹндӓ «нунчак» дӓ стилет.
  
  
  Маняры мӹнь лишнок холл докы миӓ, тӹнӓрӹ чӹнь машинӓлӓн мотор пӹлӹш мӱгӹрӓ. Ӓнят, пӹтӓри шӹжгӓтӓ дӓ мӹндӹр юк ма лиэш, руш лишӹл, гудок юк гӹц шеклӓнӓл. Колонна гӹц мӹньӹм иктӓт ӧрдӹжеш, формым дӓ слон ӧрыктарыше гигантский ылшы бивень ӓшӹндӓрӹктӓ. Мӹнь шагалыныт, иквӓреш погынаш манын шана дӓ кӓнӓлтет. Точкавлӓ шӱтӓш виӓн соты ялвлӓм мӹнь. Ял юквлӓ вара кыргыж.
  
  
  - Гудокым! - Мӹнь саслем. - Кышты?
  
  
  Тӹдӹм мӹнь отвечӓйӓ, дӓ кудвичӹ вашт кыргыж лӓктӹ дӓ пӧрт кӧргӹм гурнек гӹц выртеш. Тӹдӹ мӹньӹм поктылаш тӹнгӓлеш гӹнят, пиш яжоракын пӓлӓш манын, тӹдӹ мӹньӹм якте ак шо. Тӹдӹн ашкылвлӓжӹ нӓрӹ кыргыж пыра, мӹнь тенге ынгылем, большы ам пакал тӹ кӓрш. Лач тӹнӓм Рива сценӹш лӓктеш. Мӹнь дорцем мӹнь шӱдӹшнӓ дӓ, кид виктӓлтен, тӹдӹ гӱргыкте вӓрвлӓм кодымаш. Тӹдӹн лицӓ чымен, лепкӓжӹм кыптырта; тидӹ цӹреӓн лин, пумы абсолютный э, э урдым у дӓ маскыла.
  
  
  Мӹнь ам керд шора, ия ма тыдын доно когоэшнена. Отлично тӹдӹ ӹшке пӓшӓжӹм ӹштӓш, лӱдӹн гурнек кычымыла, махань зверьӹм кычен, оптымжы годым мӹнь гӹц ытлаш акли. Кӹзӹт, кынам колымаш ылын, оптышым, ик агентшӹлӓн Кобра тӧрлӓш веле кодын. Нунчак мӹнь панды доно вуйжым лӱктӓльӹ, шуэнӓм дӓ ик кок цаткыдын кормештӓ.
  
  
  Движенин пандым кидвлӓштӹм йӹр мӓ кандем... движеништӹжӹ, ӹнянем мӹнь ганемок, ӹшке ӹлӹмӓш... дӓ план тӹдӹ решительны гурнек шӓлӓтен. Ажедмӹ доно мӹндӹр рива индеецвлӓн, кудвичӹш. По соты дӓ королевский призрачный колоннаде аркада сотемдӓрӹмӹ маяк кечӹялвлӓ, нӹнӹ сергӓвлӓм, картин семӹнь экспрессионистский.
  
  
  Но нимат дон сӹлнештӓрӓш ак лиӓт, кыце Гурнек тӓрвӓнӹлӓш тӹнгӓлӹт, ялеш. Мӹнь тӹдӹм ужынам, дӓ тӹдӹ ӹнде ак ли йӧн конфронтаций карангдымы годым, тӹдӹ мотоциклжы рива поктен, кӹтӧзӹвлӓ моторизованный семӹнь, вольыкым пыт кычаш цацат. Сугымлык сӹнзӓ индеецвлӓн ӹленнӓ ӹнде, лӱдӹктен дӓ сӓкенӹт.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь йӹрем анжышы, но ӹшке мастарлыкшым реев ум анжыкта, тӹ корным пӹчкӹн. Перем тӹдӹ нӹнӹ ганьок. Ӹдӹрвлӓ цилӓнок ӹштен кердӹт, вӓш туран ытлаш манын, тӹдӹ мӹньӹм цикӓ дӓ ак керд. Мӹнь тенгеок и шаненӓм манын, тӹдӹм мотоцикл гӹц кедӓрен шуа.
  
  
  Тенге гӹнят, тӹдӹм ак тӹкӓл, корныш ты тӹдӹ кычен кердӹн, тӹдӹ шӹлӓш ак пу. «Нунчак» танцуяш тӹнгӓлеш, дӓ, кынам у Рива анзыкы тӓрвӓнӹш, поктен кевӹ гурнек мӹнь докем, мӹньӹм колыштын да анжен инструментвлӓ тидӹ колта, кыце тӹдӹ роал ю.
  
  
  Пашкар-«пушташ» шамак толшеш пиш уштыш. Мӹньӹн эчеӓт цилӓ ти сценым тӹшлӓт, ик ашкылым анзык ӹштӓ, пӱгӹнӓлеш дӓ сӹгӹрӓл колтымыжы годым гурнек тӹрӹнь: тӹ панды доно онгжым вӓрештӹндӓ. Удар центр гӹц мышкынден колтымашеш ганьы ылын, дӓ тӹ шӱлӹшӹм нӓлӹн. Тӹдӹ лыпшалт кеӓ, йӱкшӹ карштымашеш, равновесижӹм цӓрен ак керд.
  
  
  Анзыкыжым мӹнь акшаклен, кыце пӹсӹн чонгештем лиэш, стилет вытянутый кидӹштӹжӹ кыча. Жеп кен ак ли, вет паштек мӹньӹм вӓшли эче цилӓ гурнек шива пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ лӱдӹшлӓ, эдемвлӓ, каска, тӓгӱ мӹньӹн карангдымы хат, но мӹнь ӹшке г о шӹргӹ анжыкта.
  
  
  Пӹтӓриш гурнек угӹц ял вӹкӹжӹ кӹньӹлӹн, тӹ мӓлӓннӓ мӹнь яктеэм шоде. Тӹдӹ кыча: «нунчак», ӓ, виднӹ, тидӹ тиш тӓт оружи дӓ ак уж нигынам ак кычылтеп. Тӹдӹ пӓлен, кыце тӹдӹ доно сӓрнӓлӹн, седындоно тӹдӹн шӱмӹштӹжӹ мӹнь веле. Пан кенвазеш, дӓ мӹнь наклоняться, нӹнӹм лӱктӓлӓш манын, лач тӹ выртын, кынам вӹкем тӹргештӹш Гурнек.
  
  
  Мӹньӹм мо, тупышкыжы шӓрлен мӓ у, ӹшке ӹлӹмӓш верц кредӓлӹт, а мӹньӹм кулак индеецвлӓн шинӹт. Ӹнде тӹдӹ ак керд попенӓт тӹнгӓльӹ: сӹнзӓ гӹц лыктыныт дӓ тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ студенистый субстанций капаен, шыргым веле тидӹ ак ышдымывлӓ ылыт, а шӹргӹштӹ чудовище эртӹмлӓ.
  
  
  Ӓйӹкӓн кӹнертӹшӓт, мӹнь тӹдӹм пӓрен колтышыц, мӹнь цаклен дӓ парнявлӓжӹ луштараш каеш. Мӹнь кинжалым кид гӹц сӹсӹрген. Мӹньӹм пӓлен, кидшӹм виктӓлтӹш, но мӹнь кид лапа севӓл логереш индеецвлӓн уштыш. Тӹдӹн правилывлӓ карате ам пӓлӹ, но, векӓт, иктӓ-ма мӓмнӓн пӹтӓртӹш вӓшлимӓш годымок тыменяш. Дӓ ӹнде тӹдӹ у дӓ нелӹцшӹ доно кычылтын, манмы мӹнь йӹмӹктӓрӓ.
  
  
  Мотоциклжы доно ӓнгӹрӓш шагалын рива чагыр, валгалтарен сотыжым мӓлӓннӓ кӓпшӹ комла кечӹял. Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ машинӓ дон вален, но пӓлен, мӓ тӹдӹ мӹлӓнем палша ак керд. Мӹнь ял доно чыменӹт гурнек шушыр раз анжок, пӹсӹн дӓ куштылгын сӹнген, тӹдӹ гишӓн тенге шанем мӹнь, лийын огыл йывылдик. Ти кредӓлмӓш тӹ вим пуэн дӓ марын ылмышты паника дӓ шукемдӓш. Тӹдӹ ӹлӹмӓш верц кредӓлӹт.
  
  
  Мӹнь тоже.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ лапа анжымаш тӹдӹм кедӓрӓт. Мӹнь покаш мындырталты, а мӹнь тӹдӹм у ваза. Тӹ жепӹн, тенге гӹнят, мӹньӹм хватен кердӹт пандым, иктӹ гӹц каждый кидӹштӹ, покшалны буйвол сӓ дон кавашты гӹц лаштык. Вес оружийӹм ӹнде ак ли йӧн кычылтмы, йӧн ылеш, кыдым мӹнь эче ужделам. Шум кылнам цаткыдемден кердӹн кавашты веле гурнек йӹр ылшы гӹнь, тӹдӹ кок монгыр кычылтмы пандем мӹньӹн палшен ылын.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм кулак йыхыш дӓ мӹньӹн пока ӓнгӓлтӹш вӓргӹжӹ, малын мӹнь карштымашеш ӹнгӹрӓлеш. Мрамор кафель, каеш, сӹнзӓ анзылны кушташ, а нӹнӹ кок колонны, троиться. Сфокусировать мӹньӹн сӹнзӓэм доно анжен, но кым шӹжгӓ, толам, а вара ямы.
  
  
  Гурнек, властьышты кӹзӹтӓт ямдыде, шамакышты диалектвлӓ индийский шӹвен, мӹнь ынгылен ак керд. Но мӹньӹм ак колтат гӹнь, мӓ тӹдӹн лач ышма, мӹлӓм трудна смыслжы тӹдӹ ылын цаклендӓ шамаквлӓжӹм пелек-турек попен; тидӹ ылын, пышкыды, манын шаям ак оптимистический дӓ тӓнгвлӓжӹ.
  
  
  Ялыштыжы шим орлыкемлан мыланем шыпшмаш, нелӹцшӹ тӹдӹ лык дон. Мӹньӹ сӓрӓльӹм вуйым лач тӹ выртын, кынам стилет келесымаш индеецвлӓн йогывлӓ, намалаш нелӹ пырылын, кинжал нӧлталаш маныт. Тидӹ мӹлӓм ик э т пылвуй кузаш тӹнгӓлӹн.
  
  
  Но тӹдӹ тенгерӓк веле погыненӹт ак сдаялт.
  
  
  Тӹдӹ кинжалдон кыргыж анзыкыла слӧпӧй гӹц рашкалта, кӹзӹтӓт кычылтыт, манын чымалта. Мӹнь пакырак карангым кыце лиэш, коклам кычаш цацат. Трӱк туп шайылнем ӹш лӓк дӓ тӹдӹн пулшыш индеецвлӓн рива мышкынды дон шиӓш тӹнгӓлеш. Тӹдӹ церлӹ ылеш ма тидӹ, ӓль уке, тидӹ ак шалгы. Тенге тӹдӹ тенгеок сӓмӹрӹк сикх карангдымыкы, шнур нӱнжӹк тӹдӹм шун дӓ вурс кердӹм каранг мӹнь йӹр мӓ стилет каваштым вӹдӹлӹнӓм.
  
  
  Кыце тӹнгӓлӓлтӹн дӓ цилӓ: пӹтӓриш номержӹ нападенижӹ унагудысо, вара Ашок Ананд бар туалетвлӓш пӹцкӓтӓ. Карем дӓ теве ӹнде теве-теве эче ик представительӹмӓт служенӹт вала ылын головорез Шива банда кӹчӓлде.
  
  
  Кок пандым мӹньӹм цат пӹзӹрӓлӹн, шнур кавашты гӹц гурнек буйволина шӱм шыпшшашлык. Индеецвлӓ икӓнӓштӹ лӱдӹшлӓ юк лыктеок дӓ цӱдеенӹт, стилет вазын, шнур логер гӹц карангдаш цацымы. Ылшывлӓ тӹдӹм ак ке, мӹньӹн иӓш ылеш гӹнь пакыла попымыла.
  
  
  Мӹнь ӹшке йӹрем пӹтӹрӓл кычат дӓ нӹнӹ пашкар. Да ак уж: мӹнь тӹдӹлӓн ужмы ак шоат гурнек. Ю тӹдӹлӓн йӱӓш цаценнӓ, дӓ тӹдӹ шӱлӓш астматический свистящий ылын, но ю шоды ак пыреп. Сӓкӓш палшем, ӹшке ӹлӹмӓш верц кредӓл ты виш кодаш. Дӓ тидӹ ситӓ лиэш.
  
  
  Ӹнде мӹнь ӹшкеок контролируенӹт гӹнят ял янгылышывлӓ амален. Мӹнь шотыш шнур чымен, пашкар тау, давленим тӹдӹм ӹштӓш ирӹкӹм пуаш келеш. Эче ик шупыльт индеецвлӓн тӹрвӹ гӹцӹн, вара мары чучы, большы нимат ӹштӓш ак ваштареш изиш. Тӹдӹн кӓпшӹ-кӹлӓт анзыкы кыдал лӓктеш, лицӓн кенвазеш дӓ тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ. Но тӹнӓмжӓт мӹнь колташ агыл «нунчак», абсолютно кӹзӹт ӹнянӓш ак ли, мӹнгеш толеш ма гурнек йымы ӹшке понгышыш, кышкы-наг, тенге тӹдӹ кыды ӹнянен улы.
  
  
  Остаткаэш мӹнь ынгылем, тарвалт манын, тӹдӹ седӹрӓэш тӓрвӓненӓ ма кӓп цӹтӹрӓ веле киӓ дӓ мрамор ма тӹдӹ икшӹ ӱштӹ ӓрлӓн вибрировать мускулвлӓ доно, шӹштӹ доно кӹл дӓ тӹдӹм сӓрӓл шуат роковой мӹнь освобождаем. Синюшный шӹргӹштӓт нӹнӹ ӹлӓт, ӹлӓш йӹлмӹвлӓ пырыл, коктеш ганьок пу пӹчкедӹмӹ, тӹдӹ лӱдӹн колта пурырак ылам.
  
  
  — Худажы дӓ лин кердеш, чувак, — мӹнь попалта. - Аравиштӹ гишӓн шаналтенӓ, незер Нирад доно ма лиӓлтеш...
  
  
  Тӹдӹм мӹнь колынам, но ак пелештӹ. Олен мӹнь гӹц кого ви куза, кӓпемӹм гурнек гӹц сӹнзӓжӹмӓт ак колты. Но тӹдӹм ак колеп ӹлӹжмӹ доно. Индеецвлӓ отчаянно кредӓлӹн, тыменьӹн тӹдӹ пу келеш. Но нимат пыт цилӓн итог.
  
  
  Тӹдӹ лин колта.
  
  
  — Тӹдӹ мӹлӓнем палша выргемӹштӹм кыдашыныт, — мӹнь келесенӓт Рива, ӹдӹрӹн лицӓ анжал, тӹдӹ, кажется, мӹнь тыргыжланаш колтен, юк лыктеок анжалда.
  
  
  Тӹдӹлӓн пумы ядм, ужыт, мам мӹнь тыгыр гӹц пасна, вургымла ялаш витен а вырт. Пӱгӹнӓлеш дӓ тӹдӹ, савырненыт, тыгыр кудашалт Гурнек тӹнгӓлӹн. Индийский «курткым» шуктен вырт улы, но тидӹ цилӓ яжо, нимо деч.
  
  
  Рива анжымаш нигынамат ак коленӹт, ӓль скромность честь ивлӓ доно, а эдемвлӓ, театр яжола ак чуч, дӓ мӹнь ӹдӹреш цикен кердте, тӹдӹлӓнӓт цацен анжаш агыл ма тидӹ пуалын, йӹлмӹ доно лыкташ нӱнжӹк кловой цӹре. Мотоциклым йылгыжат валгалт кечӹялжы йога лу сӹнзӓштӹ йӹр странны фарана
  
  
  Ӓшӹндӓрӹ вара мӹнят ма-шоным, тӹ кечӹвлӓн мӹлӓм нинӹ мам тӹштӹ рива, шива шӓлӓм. Тӱжвачын тӹдӹ, ак кел но шукы жеп маныт, пӓлет, мам тӹдӹ семӹнь ылеш. Э шапе тӹдӹм ӹзӓжӹ ӹштен тӹдӹм кычылт, ӹшкежӹ верц тӹдӹ тылым ӹлӹжтӹмӹлӓ, тӹдӹ тамам пӱэргӹ садистский шоктыде.
  
  
  Ӹнде мӹнь нимат ак шижеп дӓ совесть гурнек лапкаш, вес ик кок марын верц, кыдывлӓ колышывлӓн кудвичӹ киэн, мӹнь жертваем шӹдешкен ышыжы тӹнӓрок, кынары кел мӹлӓм ӹштӹдеок кодеш дӓ ӹлӹмӓш кредӓлмӓш.
  
  
  Нӱнжӹк нӓлмӹ бинт, мӹнь пидӹн, тенге сагажы шӹнзӹшӹ дӓ мӹньӹн кӓпем нӓлеш ялан гурнек рива кодеш. Мыньжӹ кудвичӹ дӓ кӱ бассейнӹш ванжаш кеӓт, пӹтӓриш тӹдӹм цакленӹт. Юр вӹд доно темӹмӹ ылеш. Шушыртым пылвуйжым дӓ мӹлӓнем ик сӹнзӓжӹм колтышы, начкы тыгыр пластырь кышкед шӹндӹмӹ лоэштӓрӹшӹц манын, дӓ шушыржы тулаяр ял пижмӓш. Мӹлӓм ӹнянӓш ак ли, ма дон вӹдӹм ак шукшвлӓм, но тӹнӓмок мӹлӓнем весӹ акат ярыктымы, седӹндоно мӹнь рискнуть решен.
  
  
  Реев кынам мӹнь докы пӧртӹлеш, ӹдӹрӹм нӓлӹн дӓ курта ялаш дон колта. Нӹнӹжӹ кӹдӓл-ӹштӹн изиш когораквлӓлӓн ылыт, но ти мӹньӹм сылаш суапыште Гурнек прӓжӓжӹм. Рива мӹлӓнем палша тыгырым чиэн, вара а шайыкыла цӓкнен, кидӹмӓт шыралаш, вуйта тӹдӹм ӱштӹ лиэш.
  
  
  Тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. - Мам мӓлӓннӓ ӹнде ӹштӹмлӓ, Ник?
  
  
  «Машинӓ доно нӓлӓш толын виллон пумаш», — мыньжӹ келесӹшӹм. Тӹдӹ цӹре пӹсӹ ылмым, пыры, вуйта цилӓ лишӓйӓш шӧрлӹш. Тӹдӹн гач шукым эртӓ, тӹдӹ ӹнде тенге гӹнят эче ылыт, шукы шыпшдеок, мӓӓт иктӓ-гӓнӓ. Мӹньӹн ӓтям тӹдӹн ӓшӹндӓрен, ядм хайзилӓнӓ, тӹдӹн ма техень кого кӧргӹ силажым ямденат, дӓ кыце тӹдӹ ӹдӹр. Техень случайыш ты эртӓрӹмӹ дӓ эртӓрӹмӹ кердеш, эче ма тӹдӹлӓн кӹчӓл моаш агыл.
  
  
  - Пакылажы ма лиэш? - рива шаналта. - Кыце тидӹм ӹштӓш... тӹлӓт гань погынен? — тӹдӹм приваен, шушырген ял анжыкта.
  
  
  Кӓршӹм шукы ужшы цӓрнеп, мӹнь изи ӓнят ви доно каштыт, шукы ранывлӓ. Мӹнь оптышым «нунчак», шайыл ялаш кӹшӓнӹшкӹжӹ керӹлӹнӓт, ладаквлӓш цикм ӓ стилет кавашты мӹньӹм пулыш вӹлнӹ кыча.
  
  
  - Кыце? - мӹнь угӹц. - Ит тыргыжланы. Мӹнь иктӓ-махань йӧнӹм мон.
  
  
  «Тӹнь со иктӓ-мам моаш», — тӹдӹ анжа, ваштылеш.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, кугуза, тӹдӹм мӓ сагана кодшы вӹц кого пӱэргӹ дӓ сӓмӹрӹк ивлӓн ранджит сикх шотленӹт, кыдым мӹнь ялжым шушыртен Агры почто. Тенгежы, мары анзылны коктынок кодмыкы, хакша шива дӓ молымат. Дӓ... но тидӹ куштылгы ылыт, тидӹ гӹц куштылгы э ак кел ылын.
  
  
  
  Мӓмнӓм шыпшын. Рива руль машинӓ изиш кок киддонат кычен. Кынам мӓмнӓм фатехпур сикри шайыц толын, пырак левед дӓ пӹцкемӹш, тӹдӹ вуйжым сӓрӓлеш дӓ ящик приборный панельӹм анжыкташ.
  
  
  — Мӹнь тӹнь првезти пӧлек, — тӹдӹм ынгылдаренӹт. - Простьы, мам тӹдӹ перви тӹлӓт ак пу, но мӹнь ам пӓлӹ, тӹнь ма тӹдӹлӓн келеш.
  
  
  Мӹнь кидӹм цикӓлӹнӓм дӓ тӹдӹм ӓтӹм пачы, ниӓлтӓ, и то пистолетым годымат тӹкӓлеш. Анга приборный пистӧлетӹм мӹнь соты анжымаш: тидӹ изи лиэш «беретта» 22-калибрже полка, шукы масакым ӹштӓш хӓдӹр барышня.
  
  
  Но цилӓ статян ӹдӹрок эче ылын дӓ рива незаурядный.
  
  
  «Беретта» лишӹл ылын расстояним оружи кӱлшӧ пайдале. Тидӹ мӹнь гишӓнем ӓштӓш ылеш, мӹньӹм ӹштен, пистолет тергӓ, шылдыр гӹнь, заряжаяш Рива тӹ мондымы агыл.
  
  
  - Амалок виллон кынам мӓмнӓн кымдемнӓн толынам, - кыце лиэш дӓ ик иштӹ тормыжлымы ӹштӓш манын, - ӹдӹрӹн мӹлӓнем приказываймы, йогын шӹнзӹлтеш манын, мӹнь ак каеп. Тидӹ гӹц пасна тергӓ церлӹ шыдым ял мӹньӹм вычен, но тенге кеӓш тӹнгӓлеш гӹнь, кыце мӹнь ӹнянӹде, мӹнь йӹле формышты пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  - Кӱ мам яжо ак уж-иктӓт палшыдеок, Ник? Рискованны тидӹ техеньӹ мӹлӓм чучеш, ваштарешем ныны коктын... нӓлмӹ мӹньӹн улы, - тӹдӹм приваен, мӹньӹн сӹнзӓэм анжа, тыргыжым, - риск мӓ погыненнӓ кеӓш лӱдӹш.
  
  
  «Тидӹ анзыкы ик корны», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ дӓ цилӓ шайышты, дасс пуран гишӓн мам пӓленӓ, тенге причиныжы, тӹдӹн докы мӹнь верцем ак сӓрнӓл индийский палшык служба секретный доно операцивлӓм эртӓрен. Тӹ жепӹн, мӹньӹм тӹ гишӓн шайышташ годымок пӹтӓрӹмӹ историйжы «утечка», дасс кабинет лиӓлтӹн, тӹдӹ гишӓн шива доно кӹлвлӓм кычымаш, ныр сӹнзӓэш ӹнде мӓмнӓн пӧрт ылын.
  
  
  Пӧкенӹш шӹнзӹн, мӹлӓнем, ходым рива годым йӹле. - Тидӹ мӹнь тӹньӹм сӹнзӓ доно, - мӹнь пӹжгӓлтӓ. - Мам ужам?
  
  
  - Кӹзӹт эче известны агыл.
  
  
  Ӱлӹцӹн йӹле мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Тӹдӹм шотеш рульышты шӹнзӓ, сага пӹзӹрнен семӹнь, сӹнзӓ анзылныжы ӹшке ылеш, тӹдӹмӓт тусарыда. Тӹ кукырвлӓэтлан чӹнь сӓрнӓл шоссе; машинӓм шаргӱ дӓ кӱ доно кеен.
  
  
  Рива тормыжлымы трӱкок. - Тӹштӹжӹ кок! — тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. - Охранниквлӓ кок!
  
  
  Лӱлмӹ юк паштек. Пӹтӓртӹш цӓрнӹде. Мӹнь ӹшкеок ирӹктем пуаш хоть ик самынь ӹштӹмӹм ак кердӹ гӹц мӹндӹр тидӹ жеп.
  
  
  
  
  14
  
  
  Мӹнь саслем. - Изи ваза! -
  
  
  Мӹнь кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹдӹм пӱктенӓ. Рива мишеньӹм пиш куштылгы. Рикошетить дӓ шӹдӹн шишкышы пульывлӓм. Вулны охоницӓ гӹц юр лобовой темен, малын мӓлӓннӓ охоницӓлӓ пыдырген кого йогымаш.
  
  
  — Ладнанок вычен дон киэн, мӹнь пакыла сигналым пуа годымем тӹньӹм агыл, — мӹнь рива шижтӓрӓ. Мӹнь пачмы амаса кӹлӹм колталта дӓ, пыракан корны доно кашташ. Мӹнь амаса ӹшӹклӹмӹ, вуй мычаштем пульы шишкен. Вӓшештӹмӹ ял юкым рок яр кыргыжеш. Мӹнь лӱктӓл «беретт» дӓ тенгеок тӧрӧк вуйыштым лӱктӓлӓш манын, тама.
  
  
  Тюрбаным стрелковыйыш кенвазын, луена салтак гань.
  
  
  Тӓгӱм-ӓнят вычен мӹнь тӹштӹ, цӓрӓн ак ли дӓ тидӹ, тидӹ мӹнь ӹнянем ия ылын. Мары викӹм мӹнь онг вӓрештӹндӓ. Тӹдӹм отличи доно тӓнг, тӹдӹм колта дӓ пӹсӹ ылеш корштаре относительно. Ороллан дӓ вес вӓре ак каеп. Ӓнгӹсӹремдӹмӹ дӓ сӹнзӓэм анжа, тӹшкӹ мӹнь ялгорны, гӹнь, тӹдӹ кыча дӓ мӹнь шайыцын толын, мӹньӹм анжен юбкы пачыжым лӱктӓлӓл колта.
  
  
  - Коден ӱлнӹ! - мӹнь Рива попалта, машинӓ ак гӹц лӓктӹн. Вуйжым тӹ валаш тӹнгӓлӹт, но тенге ӹштӓ дӓ трӱкок шагалынат, кыце мӹлӓнем приказываймы.
  
  
  Ик эчеӓт лумӹ юк шактен, шайыштам мӹнь яжо цӹре пумы стрелкавлӓ шӹлӹн вазын. Вургымла юк шакта, дӓ кӱ ӹлен стеня ныгыды пичӹ, виллон арм. Тис дӓ цӹлт мӹнь тышман лӱмего шӹлтӓш. Нӹнӹжӹ пуры ылыт гӹнь, мӹнь шайылан кодын, вӓр, кышты лӹвӓлнӹ ылшы амаса леведӓт мӹньӹм, иктӹмӓт спасаенӓт шансвлӓ мӹлӓм ак ли ыльы. Седӹндон мӹнят чонгештем келеш ылын, дӓ пӹсӹ.
  
  
  Йӹле мӹнь тӹдӹм мон дӓ ӧлицӓшкӹлӓ анжальы, мӹнь мам келеш, мӹньӹн парнявлӓэм ку размер мышкындыжы доно пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹм цакленӹт пыракан корны тӹрӹштӹ. Мӹнь клухойрак гӹц машинӓ юк колт дӓ лӓктӓшӹжӓт тӹдӹ роал колтымы, иктӓ метр рокым кенвазы, кынам мӹнь лӱдӓм.
  
  
  Воздухышты эче ик пульы шишкен эртӓт. Луена мӹнь ужын ам керд, но мӹнь тӹдӹм ужынам, дӓ ам керд. Колыштай мӹньӹм, мӹнь кыргыжам дӓ шукым тырхаш юк вознаграждать ашкыл ылын, но мӹнь агыл, а тупынь. Шива оролжы, горилла остатка, лошты шалга дӓ мӹнь ороды, кӱ эртен кая, кӹжгӹ пичӹ гӹц шӹлеш.
  
  
  Эче ик кӱшкӹ шуэн колтымы, тиштӹ шукы гӓнӓ ылын, первый. У ӱрлӓлтӓш пистолетвлӓ, ӓнгӹсӹр гӹц шагалтымы пыдыргышы изи корным центр пульы. Юк дон тӹрвӹ гӹцӹн, чагыр орлыкым ӓнгӹрӹмӓш. Худа ӹштет гӹнь, нигынамат ак кӱ театр ӹштӓ, мӹнь шанем. Кӹжӹ тидӹм ак саслы лиэш, кольыц, кыды кого тора лиэш, но тидӹ гӹц ылын-кӹзӹтшӹ леденить сасла, эффект тӹдӹм ӹштӓш.
  
  
  Пичӹ тӧрлӓш ӹлен, кӓпшӹм вуй гӹц колтымы, тюрбаным пытырен. У поздан ынгылен тӹдӹ, ма уке, корнышты колен. Варарак тӹдӹм ынгылаш ӱжӹн, юк ма лиэш кайжы манын, гӹц лыктын, тӹдӹлӓн шӹлӹн вазаш. Тӹдӹ карангеш, ак мӹнь вел ончен. Но... курымын ижӹ жепӹн тӹдӹм ӹнде кодымат, тидӹ вӹкӹ ӹнянӹде мӹнь.
  
  
  22 пистолетым-калибрже пульы тӹдӹн пулшыжым полкажӹ кер, тӹдӹ пӹтӹрӓ, марионеткывлӓ семӹнь, шотеш, тӹдӹ печӹн вӓрештеш, дӓ шӹльӹ равновесижӹм переген кодаш цацен. У курокым темдӓлдӓ дӓ мӹньӹм тӹшлен, кыце тӹдӹм кушташ сӱсӹрвлӓ шоктыде, кок пульы тӹдӹн годым шӱтӓш ыраж покшалны лепкӓ.
  
  
  Тӹрвӹ гӹцӹн ик юкымат ак мары.
  
  
  Фарана пиш соты, эче ик арашкы ӹштендӓ тӹдӹ кидӹм лӱктӓш дӓ пистолетвлӓ гӹц луӓш. Вара тӹдӹ олен вален кен, вуйта корны покшалны шӹнзенӹт ылын, ӹшке анзылныжы ялжым виктӓлтен, анзыкем аяш кӓпшӹ, вуйжы онгеш сӓкенӹт.
  
  
  Рива вуйжым лӱктӓльӹ, кӹньӹлеш дӓ шайыц приборный хангавлӓн тӹрвлӓжӹ. Но ӹзӓм ыльы... -- -- тӹдӹ тӹнгӓлеш.
  
  
  — Тиштӹ тӹдӹм шукын ылыт, тӓ, — мӹньӹн пӹжгӓлтӓ. Мӹнь шотлаш манын, «Беретта» патронвлӓнӓ эче икманяр кодеш, большы нелӹ пистолетым сикх 45-калибрже полкажӹ. Тенге мӹнь мӓ оружидон ана нӓл. Мӹнь олен гӹц лӓктӹн дӓ ял вӹкӹ кузен-машиным шоктелаш лӓктӓшӹжӹ пуля. Кок корнышты колен пӱэргӹ киӓ, ӹшке жертваем гӹнь, глупость лиэш, ӹнянӹмӓш дон колымаш шива божественность нӓрӓштӓ.
  
  
  Шкатулкы Но кӹзӹт улы. Тенге тӹдӹ реальный весӹм дӓ решительный индия покоряймӹ планжы. Тӹдӹ гишӓн хытыраш «гуманитарный» ядмашат, халык гишӓн шанышы дӓ пукшенӓм, ӹшке чиктенӓм, но Шива сӹмӹрӹмӹ ылыт, сӱмӓн сек диктатура докы лишемӓш цацен, а тӹдӹ техень йӧн доно темӹмӹ ылеш чондымын дӓ власть, тӹдӹлӓн махань йӧн лиэш ылын ылгецӹ, тӹдӹм властьым нӓлӓш.
  
  
  Кужы корны пичӹ ӹлен печкӓлтеш, кынам йӹр тыл чӱктӓлтӹн, пӧрт, мӹнь шайыкыла цӓкнем ртуть лампы ӹштӹктен кого, пиш соты сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Шӱдӹ капшангы, шӹнгӓ дӓ гигантский лыпывла, чучын, соты корнышкы кечӹял кӹрӹш. Саслыкта сӓрнен дӓ нӹнӹн, колышывлӓ пыраклан дӓ пыш доно ярла.
  
  
  Сарай кого карем, кыце ра грифвлӓ, кӓпӹштӹ кок севӓлмӹ юк воздухышты лӱктӓлеш дӓ нӱнжӹк канонада йога. Юк, мӹнь тӹдӹ цӹтӹрӓлт ӹштӹктӓт, кӹчӓлӓш годым юкым вес мӹнь пӹлӹшӹм шагалтышым. Мӹнь нимат ак кол, кӓрш гӹц пасна, ик юк доно виллон цолт сотемдӓрен шӹндӹмӹ.
  
  
  - Рави! Арун! - кӹртни юкшы трӱк шактыде юк, нимат ак кӱ гань, ӹшкеок гӹц пасна.
  
  
  Рива мӹнь ужам, дӓ мӹнь тӹдӹн вӹкӹлӓ мыкик ӹштӓлтӓ. - Шива, - тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. - Тидӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн ӹзӓм. Йойрак ли, Ник, пожалуйста!
  
  
  - Проклятый лодыр! Тӓ кышты? Ма лиӓлтӹн? Арун? Рави? - Мары у шива кок уштыш, юк тӹдӹ, кажется, парус докы мӹньӹм, шонгым яр кыце лаштыквлӓэш.
  
  
  Виаш конфронтаций жеп шон, ваштарешлӓ конфронтаций. Погыныш шӱлӹш дон мӹнь, мӹнь ялгорны доно кеем шӹдӹн шалалта рива шайылан кодын дӓ цӓрнӹде. У Шива сӹгӹрӓл колта, но состояништӹ ылеш телохранитель ак отвечӓйӹ. Карем шая кыченӓ, шык карем тышкеп, тӹдӹн кӓпеш индеецвлӓн тарвалт кок толыт.
  
  
  - Тӹнь верцет мӹнь пушташ тӓлӓндӓ глупость тидӹ! Шива царгата юкшы доно сӹгӹрӓл, лудӹн дӓ шӹдӹн пуа.
  
  
  Тенге гӹнят ак лӓктӹн кенӹт, маныт мӹнь шалга. Тырым угӹц сӓкӓлтӹнежӹ. Мӹнь улы ви шӹнзӹн, стараен, ял ак амалы манын. Вара таманяр пылвуй вӹрӹм радам конден циркулировать пӹсӹн тодеш. Икшӹ тӹшкӓ ныгыды кид мӹньӹм шӹкӓл.
  
  
  Мӹньӹн кӧргӹштем сад тишец ужын кердте, дӓ тыпкан кеӓ. Тидӓт мӹньӹм ӧрӹктӓрӹш дӓ эче ик гӓнӓ, садвлӓ ма тидӹ ылеш диссонировать нотым, ӹшкежӹ техень выжгата дӓ кӱкшӹ вӓреш кая, у пеледӹш дон кушкыл паян лижы манын, техенешӓт пыраканг дӓ тӹдӹм кӱкшӹн кураж равнина. Тенге гӹнят, оксажы ылын Шива келесымаш, рупия доллареш, манын ӹшке хадж вӓпш шыпшыт. Тичмаш тӹдӹм кушташ йон ылеш, йӧнвлӓ, нӹнӹн власть добиваться ирӹкӹм пуа, тыр дӓ шукы верем связӹм. Интересный ылыт, тӹ Дасс маняр пумы, ведомостьыш ӹшкӹлӓнжӹ безопасностьым индийский платежный служба главы перегӓ манын. Вес фанатикше дасс ӓль ылыт, ӹнянӹмӹ кӱлеш шива славян гишӓн шанем, курымеш шӧртньӹ Индия, дӓ цивилизаций Гупт Маури пӓшӓлен.
  
  
  Тидӹ сем хоть-махань эдем ылат, весӹм эксӹкеш кодаш тыршат. Но техень лӱдӹш да осал агыл, ӹшке семӹньжӹ Шива. Шӹшкӹлт укшыш пичӹ мӹнь ӹлем, ӹнянӹ, мӹнь агыл ма дӓ го р ин пумы.
  
  
  - Картер? У юк, тӹдӹлӓн тама шукы шактенӹт, ма простанок шижылде сарказ. Тидӹ юкым вашталтен, тӹшкӹ драмывлӓм пыртымы. - Тидӹ тӹнь, тӓнгем? Мӹнь тӹлӓт докы хыналаш толыныт?
  
  
  У тӹдӹм ӱштӹ лидӓ, контролируен. Мӹнь настроеним ылыт ӓль тӹдӹм кычен ак хытырен каламбур подчиняйӓлтӹт. Мӹнь йӧраташ утла туран дискуссий ноты пӹтӓрен. Мӹнь ужам, но ак керд. Мӹньӹм шӹкӓл дӓ укшвлӓ шагалеш, амаса гӹц сӹнзӓжӹмӓт ак колты, тӹдӹ талашен... гӹц лӓктӹн, кым ӓрня перви агыл, а цӓш.
  
  
  Ма-ма..., чорт возьми!...
  
  
  Эче ик гӓнӓ мӹньӹм анжал дӓ пуалтыт, ӹшке манын ӹняндӓрен, тидӹ мам карангдымы, труба иллюзий. Но уке, мӹнь сӹнзӓм ат алталы. Тидӹ шива ылын, но тӹдӹм ак эдем гань ылын, кыды мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем, тӹдӹ гӹц нимат ак ли гӹнь, мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем. Ин тӹдӹ хала ик эдем гань ылыт, кыдым мӹнь кынам-гӹнят ӹшке ӹлӹмӓш ӱжеш.
  
  
  Вӓреш вургымла кид лапа тӹнгӓлтӹш... ӓль тӹштӹ, кышты молнам парня, пулыш якте мары вурс гӹц пуйо ӹрдӓнгдӹмӹ... чиэнӓ. Вургымла кидеш ылыт, но молнамшы нимат ак намалеп ӓзӹрен пуйо рива йой дӓ ӹзӓжӹ, нина молнамшы предмет, ик кид ӓль пластиковый пумы. Уке, сэр.
  
  
  Вурс кобра пулшыжы тервен пижӹктӹш тӓрвӓнӹлӹт мӹнгеш-анеш воздухышты, кобра, цилӓ шотыш рептилия ӹлен ӓшӹндӓрӹктӓ, кӹртни дон пу, капаен пингӹдӹн яды!
  
  
  Мане, ма тидӹ ылеш дӓ фантастичный шаналтенӓ, преуменьшение ылын. Пытькаш пакыла попаш мӹлӓм, но тидӹ и ылеш южгойшо галлюцинаций ижӹ. Тидӹ реальный ылеш, дӓ лӱдӹн реально лӱдӹктӹ! Цилӓ изи детальвлӓлӓнӓт вурс кобра анатомический яктеӓт раш ужаш лиэш: клиновидный капюшонан вуй, ышма пачылтеш дӓ чӱчӹлтмӹ. Пуэн, мутат уке, уколым ӹшке ӹштӹде шприц пу папш, вӹр пырташ ядын кердеш колта рептилия жертваем.
  
  
  Нӓнгеем мӹнь лӱдӹктен дӓ потикӓ гӹц анжалтыш устройство, Шива лицӓ анжа. Пӹсӹнрӓк ӱштӹ цӹревлӓ, цӹревлӓн рептилия ӓшӹндӓрӹктӓ. Ӓнгӹсӹр ылшы шим сӹнзӓн, ныгыды сӹнзахалжы одар. Икпоратка кӓпӓн тӹдӹ ылеш, кукшынди, кӓпӹштӹ суйык, кыды худа шӱлӹш гӹц лӓктӹн демонический.
  
  
  Молнамшы тӹдӹ ваштареш ак ли, а эдемвлӓ, тышманвлӓ семӹнь мӹньӹн шукы погынен, эдем банда ик техень..., Карак гань, ӓль демо персонифицировать Овы шӹцшӹ, манын ӹшке «Иуда мистер».
  
  
  Вурс гань семӹнь оружи ылеш ситӓ защитный кобра (оружи дӓ керӓл годым шотыш кайыме а), таза кидвлӓжӹм пистолетш ылшы шива 45-калибрже полка, американский всемирно Кольт пӓлен. Шива махаят пистолетым мӹнгеш-анеш каштын, махань юкым ӓль движенин вычен, пичы лошты ӹла пӓлен кердӹнӓ вер ылын.
  
  
  - Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. - Честный шамакшылан, Картер! - Мӹнь луэн тӹнгӓлӹн. Мӓлӓннӓ попалташ келеш, шая мистер тагачы кечӹ дон хытыра... дасс, вес молат. Дӓ ма кӹзӹт тиштӹ, мӹнь шайышт пуаш, мам мӹнь тӓ донда племянница ӹштен, мисс Сингх хорошенький? Тидӹ мӹньӹн яратымы ӹдӹрдӓм моаш ак керд.
  
  
  Мӹнь ак отвечӓйӹ.
  
  
  Тидӹ мӹнь лӱктӓл олмеш «беретт» виктен дӓ, онгышты тама шива. Курокым темдӓлдӓ олен мӹнь, ӹшке семӹньжӹ шана, скоры мӓ лаваса пӹтен. Отлично проста мары, мӹнь куштылгынок дӓ шанымы цельӹш у ак керд: пӓшӓвлӓн сек соты, тӹдӹ амаса гӹц йоген эртӓ, яштака кӓпӹштет тӹдӹм тӹрӹс сотемдӓренӹт.
  
  
  Но вӓрешӹжӹ тӹдӹм манын, у, кыце тӹдӹ пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ кенвазым, вӓрнӓ ала, тӹдӹм ужделат манын раскыдын колаш ӓль остатка юкым, кыце тӹдӹ корчиться пӧрт, ӹлӓш мӹнь шӹлмӓшӹм, кынам уж, кыце гӹц пульы «Беретта» карангдымы тӹ онг. Кӱ вара сад пульы тошты центр статуй вӓрештӹндӓ.
  
  
  - Тӹштӹжӹ тӹньӹн тенге! - курокеш индеецвлӓн кольт йырӓлтен дӓ, мӹнь таманяр сантиметр гӹц колен пуля вуйым лыкты.
  
  
  Мӹнь ӓйӹнен лошты тылсотым ӓрен, сӹнзӓ доно со эче ак ӹнянӹ. Пульы тӹдӹн онгжым каранг кеӓ, но тӹдӹ гишӓн нимат идӓ попы, мӓ ӹшке доно ош чиа корсет пуленепробиваемый шива «курта». Лачокат, тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм кыдашмы тыгыр доно ужын кердӹн, онг цӹре, мускулвлӓ. Мӹнь цилӓ яжон каеш сӹнзӓ ӱшанена.
  
  
  Вурс ин веле тӹдӹ ылеш гӹнь, мӹнь ӹштем. Но тидӹ акли ылын. Робот эдем..., ӓль уке?
  
  
  Уке, конечны, ана ыл, но тӹдӹм ак ли ылмы шора, мам мӹнь ужам, дӓ ак ли ылмы шора, мам Шива, кажется, ӹлӓш худа ышым пуэн. Курокым мӹлӓм тамалан дӓ кок гӓнӓ темдӓл. Мӹнь тамаат вуйышкы индеецвлӓн, но тӹнӓмок тӹдӹ шайыкыла, дӓ пульы пиш амаса кӧсӓк, чуть ак цель вӓрештӹндӓ.
  
  
  Тенге тӹдӹ чӹнгӓлӓш лиэш, ӓль, кӓтӓ мерявлӓ дон, ӹшке кӓпӹштӹ юж частьшым лӹвӓк линӹт. Раз мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь патронвлӓм маняр кодын, выча мӹньӹм, Шива кӹзӹтшӹ гӹц шӓлӓм. Пӹсӹн, ялжым шушыртен гӹнят, ныгыды дӓ сад пичӹ запетлять доно мӹньӹм шӹкӓл. Мӹнь пӓлем, тӹдӹ хоть-махань паеш ӱрлӓлтӓш пистолетым кердеш. Тидӹ юк ылмым, тӹдӹ мӹлӓм колаш ак шо, но вет цилӓ рискнуть, у ыдылмы манын, сӹнзӓ анзылны мары ӧрдӹжеш коден, ӧрдӹжӹшкӹ виллон фасадше якте шон.
  
  
  - Тӹнь кӱ-гӹнят кӹчӓлӓш?
  
  
  Икӓнӓштӹ шӓрлен дӓ мӹнь курокым темдӓлдӓ. Но «Беретта» юкым ак лык: магазин йӓрӓ линӹт. Ик чуч, дӓ весӹ. Самынь пистӧлетӹм мӹнь шӱмӹштӹ, шымаргаш шива лицӓ. Металлвлӓ кобра формышты кидшӹм кӱшкӹ куза. «Беретта» каранг кеӓ кидӹш кенвазеш дӓ земля металл.
  
  
  - Тӓрвӓнӹдӓ, мистер Картер. Ик ашкылым ӹштен, - приказываем Шива. Колты мӹньӹм тӧр кычен кольт тӹдӹ онгыштыжы, ӹшке кӓпӹштӹ частьым айырен дӓ тидӹ гӹц ӹшкӹмемӹм доно мӹнь ам тумайы... каталан анатомический меря, тенге шӱмӹштӹжӹ ижӹ.
  
  
  - Тӹнь мам вычен, Шива? Тӹнь малын ак лӱ ылын, тидӹ пӹтӓрен тенге ма пуа?
  
  
  - Ужынам, коленӓт-кыце тӹнь, цӹтен ак колта ӹжӓл, шергӓкӓн тӓнгвлӓ? Уке, лӱд, тидӹ мӹнь стиль ижӹ. Цевер кышты мӹнь вет эче шужен, таум сӓмӹрӹк нирад гӹнят шукы качкыш. Мӹнь шаненӓм, пайда шотышты ӹрвезӹ у официантвлӓ ылыт. Но мӹнь ылынам, манын «Кобра» компактный организацивлӓ доно иктӹ ылыт. А ынде мыньжы кыце лиэш тенге службым нирад ӹзӓ, ак уж: мӹнь тӓрлӹмӹ причиныжы дӓ ӹрвезӹ ижӹ. Ӹжӓл гӹнят, ӹшке карьерӹжӹ гишӓн шаналтыде ат пӹтӓрӹ. Л руалтен Чудовище йӹлмӹвлӓ йӓтлӹ, пистӧлетӹм мӹнь кыча шуэн колтен.
  
  
  Мӹнь шайыланжы мӹнь колынам, тӓгӱ-ӓнят шеклӓнен тӓрвӓнӹш. Сикх мӹньӹн кӓпем вуйжым сӓрӓлеш дӓ у, тӹ кечӹвлӓн мӹлӓм тагачы сусыргенн, ялвлӓм вургымлаш тӹдӹ керӓл агры почто анзылны пуля. - Ах, тидӹ тӹнь, Кришна! - Шива сусун сӹгӹрӓл колта. Семӓлӹмӹ тӹдӹ мӹнь вара анжалам. - Мӹнь тумаем, тӓ коктын икӹжӓк-иктӹнӓм пӓленӓ.
  
  
  — Тагачы кечӹнӓт вӓшлиӓлтӹт мӓлӓннӓ сусу лимӹлӓ, — мӹнь попалта.
  
  
  - Ӹнде. Ӓштӓ мӹньӹм, кыце мӹнь тӓмдӓм ӱжӓм кришна шайышташ важвлӓжӹ. Но тӓ иктӓт ак пӓлӹ, мистер Картер, ӓ лачок, мам Кришна — старший брат Нирад. Йымывлӓн лӹм индуистский яратымы ылыт маныт гӹнят, кыце сикх набожный семинари. Но цилӓ тидӹм кӹзӹт агыл шалга — тӹдӹн лоэштӓрен шива. - Ситӓ, манын, пӓлдӹртӹмӹ пукшаш кришна тӓ шӹдӹм, шергакан Картер гӹнь, тӹдӹ мам ум анжыкта, тӹдӹм вуйнаматеш шабаш ма тӓ трагический шӱмбелвлӓ.
  
  
  «Мӹнь нирад и пуэт ылгецӹ, тӹдӹ мӹньӹм пуштыт», — мыньжӹ келесӹшӹм. - Тӹнь пӓлет, Шива. Тидӹ закон джунгли, ӧрт кен.
  
  
  — Ӹнянем, ӹнянем, — йӹрӓлтен индиец. — Но, тидӹ мӹнь лӱдӹн манын тӓ ӹжӓлӓен, тӓ сек кого шукы агыл, мистер Картер.
  
  
  Кришна ик шамакымат келесӹмӹ агыл. Ӹжӓл, тӹдӹ кымык ак цаклы «нунчак» шайыл кӹшӓнӹштӹ. Но кынам мӹнь ик мелӓн лин колтен пистолетш, а весӹжӹ пулшышкы, ӹнянем мӹнь ам смейӹ ашкылвлӓм ӹштӹмӹ, уке гӹнь, нӹнӹ коктынат курокым темдӓлдӓ. Шалгем мӹнь тӹштӹ ма тенге, ял тӹрӹштӹш п и опта шушыртат.
  
  
  — Тӹнь мӹлӓм ядмашеш отвечайышы ак эче, Картер, — тӹдӹ пакыла Шива. - Мӹнь тӹлӓт келесӹш ӓт, мӹнь хорошенький племянница доно ма лиӓлтеш...
  
  
  - Тӹдӹ колен.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн, грозный тӹ ш тӹнгӓлмӹ годым сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. - Колен?
  
  
  - Колен, - мӹньӹм алталыш. - Гурнек якте тӹдӹм пуштыныт гӹнь, тӹдӹ мӹньӹн цӓрен кердеш. Тӹдӹн вӹрӹштӹжӹ колта гӹнь, тӓ тидӹ ладнангдара кердеш.
  
  
  — Нимахань уке, — келесӓ Шива мыскылымладӓ доно ваштылеш. «Тӹдӹ соок алтала ылын, сек изижӹ шлюха доно бабочка манмы. Но мӹнь тӹдӹ гӹц пасна ылшы верц шӱмемжӹ сылыкланеп манын, нӹнӹм мон дӓ тӹдӹ ма техень потикӓ мары дон ӹштен, тӹдым ик гӓнӓ мӹнь сага ӹлен...
  
  
  - Тенге гӹнь, тӹнь тӹдӹм пленницыжы ли, анжат тӹньӹн.
  
  
  - Кыце тӓ йӧраташ, тидӹ ак шалгы. Исключени гӹнь, тӹдӹ когон незер ылеш мӓ ӓтя гӹц мӹнь яратем... орланен шӱмбел-корал шергӓкӓн ӹдӹр ӹшке.
  
  
  Мӹнь каждый секундын ынгылаш тӹнгӓлӹнӹт, ти эдемвлӓ гань куштылгыжок ак ли. Извращенец ылын, монстр акы гӹц, капка вурс гань йӹлгӹжӹт, но унчыли, ышдымывлӓ ылыт. Тӹрвӹжӹм дӓ мары ныла мӹнь йӹрӓлтем, йӹрӓлтӓ дӓ тидӹ сарказ садизм анжыктымы ылын.
  
  
  «Тӹнь мӹнь донем пиш веселӓ ылын, Картер», — тӹдӹн сага воштылчык йӓвенӓ. - Ужат теве, теве жепӹштӹ немногий, мӓ нӹнӹ иквӓреш эртӓренӹт, веселӓ ылеш!
  
  
  - Эче мӹлӓм ик делам попымыжым, Шива, протокол веле ӹштӓт, - мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен, ушаштыжы юкшым когоэмдӹдеок, Рива мам мӹнь колынам, дӓ гӹнь, тӹдӹ пӹтӓриш кодшы корны диалог. - Рива кышты ӓтям? Тидӹ гишӓн шайыштын дӓ тидӹ мӹнь пӓлӹделам... ӹдӹр шӱдӓ? Тӹдӹ мӹлӓм ак ӹнянӹ...
  
  
  Самынь шива срабатывать лӹмжӹм тенге ынгылаш, кыце мӹнь дӓ ӹнянем.
  
  
  «Ороды ылат тӹньӹ, ӧрш племянница ма мӹньӹн», — пелештӓ индеецвлӓн. - Мыньын шоляэм тӹрӹс, мӓ сек гӹц икманяр ашкылтыш. Мӹньӹн шӓр правильно гӹнь, тӹнӓм тӓ кечӹ скотобойня кеӓ. Столпотворение кышты тӓлӓндӓ пачын, ушымы ылыныт.
  
  
  - А кышты?
  
  
  - Ма, мистер Картер? Тӹнӓм положени ак шол, качкаш манын, теве цилӓ точный ылын гӹнь, тӹдӹлӓн ик качкын ак керд. Тӹдӹ сотарен, силам нӓлӹн, нӹнӹм кидӹш кычен.
  
  
  Вӓрвлӓштӹ мӹнь шалгенам да, ялжым тодыл дӓ ӹштӓш виштӹ ак ситуация. Прицел кок пистолет мӹнь лӹвӓлнӹ лин, анзыцын дӓ шайыцын, веремӓэш шотлымы сӹрт швейцар йӓмдӹ лаштык савырненыт. Фокус тидӹ яжо ак яратымы жеп ылеш, Кришна гӹц пасна, мӹнь тӹдӹм п пристрелить ылын, ӹшкежӹ верц кӱсӹм пӧрӹктӹмӹлӓ манын ӹзӓм, колен.
  
  
  Пульы тӹдӹн лоэштӓреннӓ дӓ трӱкок нерген шанымашыжы. Луена пичӹ гӹц ӹштӹмӹ ӹлӹмӓш ылыт, кыш шӹлшӓш Рива. Идеальный лин цель доно ӹдӹр. Тӹргештен мӹнь карангым, пистолет шива ытлен, дӓ сӹнзӓш анжал кришна элвлӓ: тӹдӹн цеверешӹжӹ шачмыжы анзыц тыгыр ош тамгам. Подкашивать кыце тӹдӹ кенвазын, салалтен шумы вишкӓт тӹдӹ ӧрдӹж амасадон докы фасадше виллон пуля.
  
  
  Т ӧр мӹнь ӹнянем шива пайдалана. Мӹнь анзыкы тӹргештӓт, тӱча кидшӹ дон кычыш, пистолетвлӓ, пистолетвлӓ колтымы манеш тӹдӹ. Тӹдӹм лӱэн шуат, мӹнь кидӹм пулш вӹкӹ вален годым кобра вурс выргем.
  
  
  Пулан лӓктеш ядеш колынам, мӹньӹн шӱмӹштӹ кок дюйм гӹц лин. Перем индиец мӹнь ышмашкы, тӹдӹ онгыштыжы каранг, соок эче ак ынгылеп гӹнь, мӓ тӹдӹн доно намалмыла «курткым», сӹнзӓлыкш гишӓн шанышы дӓ кидем шӓлӓтен вурс ижӹ.
  
  
  - Ак сӹнгет тӹньӹ, Картер! Нигынам! - мары чушлаш, кынам тӹдӹн пулшыш кидшӹм лапа лоштыжы мӹнь шӱм дӓ каремжӹм. Срабатывать Удар; мары луштараш выртеш кайын, дӓ пистолетым рокыш кенвазы.
  
  
  Йӧрӓл тӹдӹ мӹлӓм вел, чонгештӹ, пистолет доно шаргӱ корны. — Тенге гӹнь, мӓ квит, — мӹнь келесенӓт, мӹнгеш ашкылвлӓм ӹштӹмӹ. Дӓ мӹнь кидшӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓл колта нӓлмӹ "нунчак".
  
  
  Ӓнгӹсӹремдӹнежӹ Шива сӹнзӓжӹм, вӹцкӹж ивлӓ якте нӹнӹ кок щелочка савырненыт, тӹдӹ кого шӹргӹ ылын, кынам-гӹнят, лицӓштӹ рептилия ӓшӹндӓрӹктӓ. Мӹнь ам шаны, тӹдӹ пӓлен, ма техеньӹ «нунчак», но тӹ айыртемжым ынгылаш, мам ти сулыкдымы оружи ижӹ. Тӹдӹ амаса докыла цӓкнӓ, кап гач ванжаш Кришна у... дӓ тӹ выртынок лумӹ юк шактен колта. Ти гӓнӓ тама ак рива Но тенге гӹнят, ялеш дӓ пульывлӓ пиш пырак дӓ чычӹвлӓжӹ гравий.
  
  
  — Значит, шлюха ӹлен, — йӹрӓлтен монстр. - Анжалда, Картер, тӹнь ӹняндӓрӹнежӹ.
  
  
  - Ак кердӹдӓ тӓ застраховываться гӹц чӹдӹ! - мӹньӹм сӹгӹрӓльӹ иронично, кычымаш гӹц кобра пумы. Мӹнь ӹшке йӹлмӹнӓм ямдаш йӹлгӹжшӹ шива пумы гишӓн ӓшӹндӓрӹктен, тӹдӹн методвлӓжӹм садистский.
  
  
  - Ишкӹлӓш! Идӓ лул, Ник! Рива верц юквлӓ цорге мыры паника ныгыды пичӹ.
  
  
  - Тӹштӹ кодеш, ит ке! - ышке церотыштышты мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм.
  
  
  Логалын "нунчак" манын, монстр вуйгарка вуй, ӓль пӹцкӓтӓ. Но мӹнь лишеммӹмӓт ак кердеш, пока меря доно катаем.
  
  
  - Тӹнь, конечны, пӓлет, мам пуэн мӹлӓм "кобра"... - сӹнзӓвлӓжӹ ик выртеш пишок металлвлӓ индиец кид докы сӓрнӓл ш, - нӹнӹн, колышывлӓ гань аярын циц..., вӓр, кышты гӹц ӹштӹмӹ нӹл ядеш. Тӹдӹ талаша ак цацеп, описани кышты шагал колта. - Мӹнь гӹцем ядыт мамба ыжар вӓрӹм ӹштӓт, шол кышкы, кышкы яратен дӓ рептилия австралийский ӓмӓл доно, тӓ, возможно, шижӓш, а лач королевский кобра Пырля улына, мистер Картер, нӹнӹ впечатлени ӹштӓ, тӹдӹ сӓмӹрӹк доно тӓнгӓштӓрен доно пурыла кайын колта нирад пӧлек, ӹрвезӹн гань ак орланенӓм. Но тӹнь вет пӓлет, тӹ шотыш ясыланен, тенге, Картер?
  
  
  - Кышты Шкатулкы, Шива? - мӹнь ядам, кытык шая сытонан пыльгыжме дӓ тӹдӹн вӹкӹ ак анжы, тӹ тӹрвӹжӹм вочык ӹштен. - Мӹнь йӓмдӹ сделкы доно тӓ ӹштен, вашталт. Хаджи приоритет тӓ верцдӓ ӹлен.
  
  
  - Сделкы? — повторяем тӹдӹм ваштылыныт. - Тӹнь шутям, Картер. Представляйӹмӹ, мерӓвлӓм принимаяш шеклӓнем мӹнь, заметкывлӓштӹ цилӓ пӹтӓрен дӓ хадж сирӓлтеш гӹнь, нӹнӹ кынам-гӹнят шӹлӓш шанен! Уке, Шкатулкы тиштӹ иктӹ веле, дӓ тӹдӹ мӹньӹм, Картер. Иктӓт весӹ тӹдӹ ак нӓл.
  
  
  - Тенге гӹнь, тӹнь яжо ӹрвезӹ пумы пекинӹштӹ картшта-бланш, дӓ? Тӹнь ӹшке алтален, Шива. Аравиштӹ гишӓн ӹнде ак попеп, мам тӹнь мӹньӹн шергӓкӓнем жепӹм пӹтӓрен.
  
  
  Маняры мӹнь пӓлем, блефовать индиец. Ӓнят, тидӹ э т Хаджи йыжнен албанец виллон, шергакан приоритет ӹшке сагажы нӓнген. Мӹнь утла мӹндӹркӹ пырышы манын, у, кыце мӹнь мисси шодырген валаш кеӓ. Седӹндон мӹньӹн принимайымы решенивлӓ. Кӹзӹт кид кыча мӹньӹ тӱнӹ досягаемость металлвлӓ-кобра, тидӹ мӹньӹн кидем гӹц вала.
  
  
  Мӹнь ик ашкылым анзык ӹштӓ, дӓ Шива цӓкнӹ. Тӹдӹ лӱдӹн, оружидеок лӱдӹш гӹнят, тӹдӹн частьшым неотъемлемый кӓплӓ чучын, тӹдӹ мон. Подъездный корнывлӓ мычкы седок мӹнь ял доно пыльгыжме гравий шӓвӓлтӹш. Тӹдӹ цӓкнӹмӹм ужын, но ти гӓнӓ мӹнь амаса докыла карангым ӧрдӹжӹш кен дӓ кыргыжам, кыргыжеш цацымына верц тӹдӹ, кидшӹм тӹдӹ шукым ылшы металлвлӓ деч ончыч сманеврировать чымал колта.
  
  
  Движенин жепӹм тергӓ, веремӓ якте ӱмытланаш процент доно ару, жеп, кыды келеш манын, шӱм виктӓлтен шӹштӹ шнур йӹр монстр ылын, дӓ жеп маныт, каранг каранг дӓ пу папш пыра. Тӹ выртын, кынам мӹнь анзыкы тӹргештӓт, каваштым вӹдӹлӹнӓм логер Шива бизонвлӓ йӹр цацен, кид доно пӹчкедӹмӹ лоштыш кӹлвлӓ дӓ вурс рӹшкӓлтеш. Ӓнгӓлтӹш пандым мӹнь «нунчак» проклятый йӹлмӹштӹ, устройство, яклака дӓ пӱшӓнгӹ вӹкӹ шотеш пиштен.
  
  
  Мӹньӹн шӱм докем лишемӹ ядан пӱӓн крозен. Шива фасадше мӹнь докы шӹкӓл колтен, тӹдӹ ма гӹц мӹнь кодаш «нунчак» (салкодон ылын) коктын кидӹм кычен дӓ вурс кобра. Мары нелӹн шӱлен, кид искусственный дӓ мӹнь кӹньӹльӹм. Мӹнь ам пӓлӹ, кыце тидӹм ӹштен, но мӹнь шагал ак керд манын, тидӹ гишӓн ядын.
  
  
  Мары онг кӹнертӹшӓт тӹкӓлеш. Индеецвлӓ лишӹ мам-гӹнят пингӹдӹ, но металл. Наверны, тидӹм пластикы ылын. Шымаргаш Шива пакыла, кредӓлмӹ годым, дӓ, вуйта мӹнь лыдшывлӓ шанен, келесӓ: - пиш куштылгы дӓ пуленепробиваемый. Эче ик приоритет Хаджи гӹц кӱкшӹ. - Тӹдӹ э положеништӹ тупик маньяк кыце ӹшке видымаш.
  
  
  Тенге тӹдӹ когоэшнен тӹнгӓлӹн, тенгеок ӹшке ӹнянӓ. А мӹньӹн шӱм докем лишкӹ миӓ дӓ цилӓ жепӹн тӹдӹн лишкӹ шӹведӓш пуаш ядам. Сӹнзӓэм худан ви кидӹштет, робот семӹнь, весӹвлӓ гань кидеш индеецвлӓн физический вим тӹ жепӹн сӹнген ак керд. Но кым шотыш логальы, дӓ мӹнь отчаянно кредӓлӹн, манын мӹнь шӱм керӹлтмӹжӹ металлвлӓ йӹлгӹжӹт ин пумы.
  
  
  Мӹнь лӱктӓл дӓ ик йых атакышкы кеен, тӹдӹ ӱпшӓ. Шива йӹнгӹсӓш, пӱгӹнӓльӹ лошкы; керӓл мӹньӹ папын уколым ӹштендӓ тӹдӹ кӓпшӹм выртеш тӹдӹ и зубоподобный, вӹцкӹж тӹ, мускулан шуат.
  
  
  Пӹтӓриш ӧршӹ, ӧрт лудӹшлӓ анжалтышыжы паштекшӹ выраженим, тӹдӹ черташкы вашталтылеш.
  
  
  Мӹнь карангаш манын, кок гӓнӓ кидӹштӹштӹ вурс ак ӓнгӓлтӹш, дӓ шагал, тӹшленӹт, кыце Шива шӱлештӹл, шӱлӹшӹм цацен. В ядаш тӹнгӓлӹн центр шӱлӹшетӹм, вӹрӓн потикӓ пӓлен нӓлӓш толын. Пӹсӹн лӓктӹн ш коваш-якшар нерӓн - кӧргӹш вӹржӹ йога.
  
  
  - Анд............ противоядие Картер машинӓ - ӹнгӹрӓлӹн, тӹдӹ ялжым тӓрвӓтӹлӓш цаца, пырышы у дӓ манын виллон, наверны, лабораторийын якте шон. Но тӹдӹ ӹнде ялвлӓэм парализоватлалташ ылын.
  
  
  Шива земляшкӹ кенвазаш, ровот корчиться пиш цӹтӹрӓ, кыдывлӓ тӹдӹм цӹтӹрӹктенӹт цилӓ кӓп-кӹл.
  
  
  Рива мӹнь сага толын.
  
  
  Но тӹдӹ онгыштыжы мӹньӹм анжал дӓ вуйжымат ак тӱкнаш ак карангды. Тӹштӹ тӹдӹ шалга, цӹтӹрӓ, колышывлӓ гань ӹзӓм тӹдӹм анжен, кӓпӹштӹ акат корчиться анжаш цӓрнӓт, дӓ анзылны тӓрвӓнӹдеок ӱштӹн чучын колта.
  
  
  Тидӹ тӹштӹ мам ӹштӓ шоу колен вет лачок, ти садышты, утыжым кош техеньӹм тӹдӹ, дӓ техень ыжар кая, пыраканг дӓ чӹдӹ дӓ техень кукшышты индия цӓрӓш утыдон.
  
  
  Тидӹ колта сӱсӹрвлӓ ылыт. Но, тидӹ тотлы Шива эдем нигынамат ак ли.
  
  
  
  
  15
  
  
  Келесен ак керд, ма итог цеверӹн цилӓ пӹтен, шкатулкы пакет доно цевер ылеш, пидмӹ ленчышка, ах амаса сага шӹнзӓ. Лачокат, ик колымыжы паштек веле эдем Шива (иктым веле кодын) организаци вӓпш гӹц ытлаш акли, манам ӹшке «Кобра».
  
  
  Хоук мӹлӓм келесен, мӓ тӹдӹм ӹнян важан гӹц пӓленӓ, мӓ Хаджи индийский границӓ гач ванжен, тырдӹмӹ территорижӹ шылтыкше ямын манмы. Тидӹ гишӓн паштекнӓ пӓлӓш учёный албанский большы нимат ак ли. Нӓрӓштӓ Но мӹнь тенге ӹнжӹ ли манын, ӱшанена, ӓль перви ма вара, анзыкыла ӓнгӹсӹр, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке корныш ак встречая.
  
  
  Шива семӹнь, ӹшке ӓль представляйӹмӹ тӹштӹ пӹтӓриш Хаджи, тӱсдымӧ сӧрен, кӱ изобретательность научный, векӓт, эдем уже кучылтын, пекинӹштӹ виктӓрӓ.
  
  
  Хоть-махань йӧнвлӓм, кӹзӹтшӹ тидӹ мӹньӹн пӓшӓэм агыл... меря доно катаем.
  
  
  Лу кечӹ мӹнь мӹнгеш вес хӓдӹрвлӓм ӹштӓш келеш ылын, а пуштшывлӓ дӓ лӹмвлӓм шив шкатулкы нӓлмӹ. Шива колта ыльы. Шкатулкы, мӓ тӹдӹн доно ородыш сейф рива мон виллон, ӹнде мӓмнӓн кидӹштӹнӓ ылеш. Агры тидӹ мӹнь гӹцем вара кеӓш манын, ӹшке нӓлмӹ Нью-Дели, Рива нӓлмӹ. Племянница Шива т дӓ тидӹ, мӹнь изижӹн кытышты ошма пляж побережье шӧртньӹ малахарский чыпта коговлӓ сага киӓ. Ашкедмӓштӹжӹ сӹлнӹ панаджи халашты лу минутышты, кынам-гӹнят португалец оккупируйымы. Гоа заслуженный канымашышты ылмышты.
  
  
  Рива тувырген мӓ сагана мӹньжӹ гӹнь омыныштем мыгымактылеш, чичӓлгӹ яштака кӓпӹштет тӹдӹ пӹслӓнӓш крем ӱп куктыдеок. Пышкыды, лыпшалтеш чӱчкен коэвлӓ, сир гишӓн чымедӹл, келгӹ сонливость мӹнь ужам, сӹлнӹжӹм шижӓш. Большы мӹньӹм ит лӱдӹктӹ, мӹнь большы ам ыл кыргыжаш келеш, мӹнь йӓнг ак шиж. Большы мӹнь ӹшкӹмемӹм ӹлӹмӓш верц агыл кредӓлӹт, ситуация ак каранг, шукы годым ваштареш тӹдӹ мӹлӓм чучеш, пӓлӹмӓн, мӹлӓнем палшат но нигынамат ак пыры ганьок.
  
  
  Но тидӹ уже ылын йӧн йӧн тӹнӓм мӹнь пиш чӹдӹ. Лач ти жепӹн шива положени весӹ ӹштен, правилывлӓ диктуйымы мадын. Модышты остатка толеш тӹдӹ, ма, мӹнь шанымаштем, тӹдӹ нигынамат ак шотлен кердеш. Тыге шон партивлӓ дӓ тенге лу и шагалтат наркотик оперативный индийский миллион правительствым ӹштӹмӹ.
  
  
  Вертолёт, героин шылтыкше гӹц шывштенӓ, шукы жеп тӹдӹм кӹрешӓт индия ввс самолет ылын, каваштеш дӓ кынам тӹдӹ индия келеш границавлӓшкӹ ванжаш.
  
  
  Министрвлӓн пушташ вара кок кечӹ пӹтӓрен ӹлен: тӹдӹм колта организацивлӓ доно кӹлӹм, тӹдӹ гишӓн пӓлдӹртӓ «Кобра». Дасс Пурана гӹнь, офицервлӓ иквӓреш разведкышкы индийский гӹнь, законвлӓм остатка кид кӱ-гӹнят ӹшке анжыктымы пайдалык.
  
  
  Liber тюрьмаш Дасс Нью-Дели суд выча. Тӹдӹм шайышт пушашлык ылам ма пуйырен гӹнь, мам тӹдӹм шӹкӓл колта правительствыжы вӹрзиышкӧ приговорым лукмо у, келшен, тӹдӹм пачын ылын гӹнь, цилӓ гишӓн мам пӓленӓ операцивлӓм «Кобра».
  
  
  Анжет гӹнь, тӹдӹ мӹньӹм пӓлен, мӹнь ак сомневайы, дасс мам пӓлдӹртӓш лиэш, сотрудничаяш йӓмдӹ, цилӓ чиновникок шайышташ правительственный, нӹнӹм пӓлен ма, а лин кердеш, дӓ утларак.
  
  
  Техень образ ылеш отношеништӹжӹ эксӹкӹм темӓш ситуация. Исключени Хаджи паштек, мӹнь кердӓм, ӹвӹртен вӹкӹжӹ Хоука келесымаш, заданим шокташ. Мӹнь монден ак сӧреп, Рива пумы. Мона ма тӹштӹ тӹдӹн ӓтяжӹ шӹлтӓш, скотобойня.
  
  
  Больницӹштӹ ӹнде пӓлен госпитализировать мыскынь пасна яжорак Нью-Дели, врач дон медсестра тӹштӹ йыд-кечӹ доно ӹштӓ, тӹдӹ ӹштендӓ тӹдӹ цилӓ тӧрлӓнӓ кердеш. Тенге, шамакым кучен мӹньӹн, дӓ рива ax пумы.
  
  
  «Тӹлзӹн отпускышкы нӓлӓш», — манын ӹнде Хоук пар доно тырхышы, кыдым сӹнгӹмӹжӹ дон мӹнь мисси годымок пӹтӓрӹмӹ.
  
  
  Ял шушыр вӓр тӧрлӓнӓш тӹнгӓльӹ, каждый кечӹ мӹньӹн гӹц яжорак. Шижмӓш ылын дӓ, мӹнь кок ӓрняш перезванивать ма гӹц мӹнь начальник, мӹньӹн отказем манын мӹнь гӹцем ак кел... взваливать у керт.
  
  
  Тидӹ игӹнӓ цилӓ вуйышты шанен, мӹнь толмешкемӓт пляж киӓ, кечӹ ӹрӹктӓ.
  
  
  Мӹнь йӹрем пулыш рива тӹдӹм сӓрӓльӹм дӓ, кид виктӓлтен, тӹдӹ ӹшке докыжы аздарен. Но тӓгӱ-ӓнят шырал...мӹнь покаш
  
  
  Сонливость ямыныт, мӹньжӹ дӓ вӹр ял вӹкӹ кӹньӹл шагалеш. Рива расхохотаться, кынам мӓмнӓм когыньыштын мары докы пандашан лицӓ сӓрнӓлӹн, тӹдӹ кого ошма шӹндӹмӹ корзинӓн лочке шиэш. - Мӹнь ядам шагалеш, "сахиб", - йӹрӓлтен манеш мары кымда. - Рупия веле, тӓмдӓм мӹнь анжыктем, аяр кышкы... П лумалташ семӹнь, "сахиб"... кобра!
  
  
  Мӹнь коклы рупия тӹдӹ пушашлык, ик шамакым ак попеп.
  
  
  Рупия коклы верц «ак» кышты выступаяш юлышо качество, а ӹшке привилегивлӓштӹм кобра ылмым ак уж, ак гӹнь тӹдӹ тымден.
  
  
  «Пӓлем, тӹнь шоу кел ылын», — шим доно Рива воштылчык.
  
  
  — Тенге ак шотла, тӹнь мӹлӓм келшӓ семӹнь, — мӹнь келесенӓт, тӹдӹм элтӓлен уштыш.
  
  
  Кӱшнӹ, пӹлгомышты йонгаташкы, тракт парланен. Пиалым, нӹнӹ ак стервятник, мӹнь шаналтышым. Стервятник А мӹнь варажы мондыш, дӓ кым индия монды.
  
  
  Рива мӹнь сага ылын, тидӹ ситӓ дӓ утларак ылыт, манын мӹнь шанымашвлӓ йӓшнӓт.
  
  
  МЫЧАШ.
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Эдем, тӹдӹм выжалевӹ колымы
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Эдем, тӹдӹм выжалевӹ колымы
  
  
  сарай левӓш колышы эргыжын аштымаш Антон Шкловский
  
  
  Оригинальный лӹм: The death sold Man Who
  
  
  
  
  Прологышты
  
  
  Хсян Шӱм Джан выченӓ. Иктӹ, йыд полярный. Тема лӹм тӹлзӹ сотыш ты шӹнзӹн, кыце дракон, атакыш йӓмдӹ. Нерраж чӱчкен да тӹдӹн парым колташ. Тӹдӹм ӹшке сӹнзӓвлӓжӹ хозажын кишӓ каен йӹлгӹжӓлт.
  
  
  Мардеж тӹдӹн кӓпшӹмӓт переген шагалта дӓ кожан шунангаш камуфляжный температуры минусовый ошӹш. Тӹдӹн паштек, седок лапам шӓрен лӹмӹм вашталтымы, тӹдӹм пиш киӓ ездовой колта. Тӹдӹм темдӓл пиштӓ ганьы шӹдешкен ылшы пӹтӓртӹш нарты урмыжеш. Аяр, хсян ӹнде пӓлӓ. Эркын действим ядеш. Важны агыл, тӹдӹ шаналта. У ханажы Хсян ак шо. Выживание тӹдӹ шукы ит шоно. Тӹдӹ колыде дӓ пистолетш ӓрдӹ гишӓн веле шана, тӹдӹ пуштмы лиэш ылын.
  
  
  Ирвел миля сотньыш, мӹндӹр ландшафтвлӓ призрачный келесымаш, весӹм эчеӓт цилӓ пӓшӓжӹмок тыдӹ панг руинывлӓ ӹлен. Ӓшӹндӓрӹмӓшвлӓ и гӹц тӹ годымок цилӓ шӹдӹм зверь логер вӹцкӹж юк, кыдым тӹдӹм пиштӓ, дӓ тӹдӹн гишӓн ӹжӓлӓйӹшӹ, вычен шӓлӓтен. Тӹдӹ лабораторийын. Шанымаш вуйыш ик выртеш тӹдӹ, тидӹ тӹдӹн пуйырымашыжы ылын. Ик выртеш тӹдӹ, махань опустошением тидӹ ужаш ли.
  
  
  Тӹдӹ ӹшкежӹ кымда американский шӓдӓнгӹ нырым, мерцен дӓ шӱштӹжӹ кечӹ лӹвӓлнӹ пале кӓпӓн, дӓ колымешкӹжӹ тӹдӹ лабораторийын шуктен понгы ӱпшӓ. Тӹдӹ у, кыце руш населеним бюрократ тӱнӹ у запасым голодающий отчаянно аравиштӹ пӹрцӹм, нӹнӹм мон ак керд ӹлӓш нигышты. Шиждеат тӹдӹ йӹрӓлтӓ.
  
  
  Но секунд веле ужеш. Тӹ тӹрвӹ гӹц кӹреш мардеж йӹрӓлтен, ӓшӹндӓрӹктӓ, пуйырымаш кышты лишӓшлык тӹдӹн кужы дӓ тӹдӹм вашталта. Даньым Джан Сджо Хшанга честь и ылеш. Тӹдӹ кымыкталтеш. Тидӹ лидерӹн доно довольна ылеш.
  
  
  Но тӹдӹ ак тол манын, нӹнӹн лицӓ цӹрежӹ доно вӓшли. Хсян пӓлен, мӓ тиштӹ колта, луэш, йонгата ирок, ти йыд курымаш. Но тӹдӹ анзыц колымыжы мон кердеш, тӹдӹлӓн йӱӓш пуштмаш темӓш: американецвлӓ тидӹ колта.
  
  
  Хсян ӹнянӓш лиэш, кукшы мӓ скоры толына американец, американецвлӓ келгемдӓш тидӹ вет эдемвлӓ ӹлӓт. Сунг дӓ тӹдӹм пушташ шотыш Цзян , пуштыныт-самоучко. Тӹдӹн кок цӓш кен дӓ тидӹ паштек шукыштат пуштыныт, бомба ойыплын шагалташ манын. Лабораторийын темӓш шӓлӓтӹмӹ лин.
  
  
  Тӱча американец, кӹзӹтӓт амалем хшанга. Тӹдӹлӓн раскыды дӓ пыдештӹт у остатка тыл йӹлмӹ гӹц кӹньӹльӹ, окня гӹц сӹсӹрген дӓ амаса улы.
  
  
  Тӹдӹ ӹшкежӹ пишок кыргыжеш дӓ тирем, мӹндӹр фигурывлӓ гӹц тӹдӹ ытлен, американец, кыды пӹтӓриш ӓрнян тидӹ гишӓн пӹжген эскимос кечӹвӓлвел илжӹ.
  
  
  Пиш корны кынам колен, Хсян ынгылаш манын, мерӓвлӓм принимаяш американецвлӓ шеклӓнӹ. Хсьянг погынен тӹдӹм ак колышт, седӹндон пӓлӹ ӹлеш, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ ак американец, кодеш кӱ иктӓ-мам шанен толаш. Тол манын, ӓнят, колымашкы Хсьянг .
  
  
  Хсянг шӹдӹн пач. «Колыжы, американец, — йыд тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Коклы иктым».
  
  
  Ик цӓш, кок. Сӹнзӓжӹм тӹдӹ вӹкӹ чучеш, шӹдӹн ӹреннӓ. Теве остатка кодеш, лай мардеж пиш талаш.
  
  
  Вургымла кидшӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ тӹдӹм вӓшке парк дӓ кавашты гӹц хсянг лыкташ цӓрӓт. Автоматический йӹр парня пистолетым пӹзӹргӓт. Тӹдӹ кыце пӓленӓ Тип китай 54, нӹнӹ россий копия 7,62-М ммш Токарева ТТ 1933 . Пистолетым намал кандат дӓ кӹшӓнжӹ патронвлӓм гӹц кӹдежвлӓн гӹц иктӹжӹ хсьянг маузеровский лӱктӓ, олен, нелӹ ситӓ, манын фут шӱтӓш сосны. Вара тӹдӹн мӹшкӹр лӹмӹм вален, лошты тӧр кишӓм коден, тӹдӹ тир пыдыртымы, оружи дӓ ӹшке забрало вашт анжалда.
  
  
  Тидӹ нелӹ агыл ылмы годым соты тӹлзӹ. Цель анзылны тура сирӹмӓш рӓш тӹ докы лишемеш. Хсян кӹшӓнжӹ пистолетш мӹнгеш поген нӓлӹнӹт, дӓ вуйжым кымык ли ӱпшӹ ош лым каеш ганьок. Вара шотлаш тӹнгӓлӹнӹт. Американец доно пиш яжо ылын, техеньӹ, кымлы вӹц и ти шоктен кердеш ыльы. Но янгылымым вӓрештӹндӓ шотлалтеш: коклы вӹц цӓш. Пел уштыш кок минутеш нӓрӹ. Минутышты нӹл метр. Шӹм метр веремӓ.
  
  
  Тӹ годым юкым кольым, уштӹ, тӹдӹм пӓлен. А пӹлӹшешем шогалте, тӹдӹ пиш тӹрлӹ юкым айырен кердӹн. Шодыр гӹц выртеш тир юквлӓ шактат.
  
  
  Хсжан пистолетым хватя. Тир тӹдӹм ак ужеп, кӹзӹт тӹдӹ гӹц ярдым ак шӱдӹ. Буря тӹдӹ лым гӹц лӓктӓш: пиш вӹсен, одеял доно леведмӹ кыт мычкы кыргыж ругы кучылт талпын тир положа ш а вара кого фигурыжы гӹц шайыл тӹргештӹлшӹ, лыпшалтеш призрачный ландшафт вашт.
  
  
  Хсян олен лу шумаш шотлат, варажы тылым пачмы. Ш вуйжы кӓпшӹ вӹкӹ анжымаш забрало, пиш ташлыше верц шалгышы, калпакшӹм изи хсьянг ужаш, ӓнят, шаягаремнӓм ӱпшӹ, тӹлзӹ сотыш ты ик выртеш шӹкшӓн, пӹтӓриш лым мам шӓпненыт. Но тӓрвӓнен дӓ пи оптымы ямщиквлӓ пакыла вӹсенӹт.
  
  
  Хсьянг дӓ эче ик гӓнӓ эче ик гӓнӓ лӱэн. Дӓ эче. Пиштӓт, дӓ нартвлӓ эдем седок мугӹрен, тӹдӹ сакалалташ забрало кӱшнӹ. Промахиваться тӹдӹм ӹнде ак керд. Парнявлӓжӹдон кӹлвлӓм у хсьянг спусковой указательный тӹредеш. Пистолетым строчаш тӹнгӓлеш.
  
  
  Ирок тӹдӹ сӹнзӓ анзыц ылшы пиш тем, йӹлмӹжӹм, ышма гӹц слюнявый кечӓлтӹн, лапам, поран лӹм доно пыра, хат поршни семӹнь машинӓжӹ кыдалеш. Ш у дӓ паркыш лӱэн шелмӹлӓ дӓ кӓп-кӹлӹм ӹшке лоштышты Хсжан пылвуй мычкы шагалеш. Тӹдӹ тир корны доно чымаш, вара тӹргештӹш.
  
  
  Лишӹц, тир карангдымы годым, Хшанга ужам, кӓпӹштӹжӹ уке лицӓ. Парк йӓрӓ линӹт. Пульы тӹдӹн ӹшке пӹтӓрен чучылым шергӓкӓн. Выртышты тӹдӹ у, груз тирӹшкӹ кузымыжы семӹнь, одеял лӹвӓкӹ шӹлӹн вазаш тавал гӹц чонгештӹмӹжы годым ӹшке кап-кыллан.
  
  
  Ятаган тӹлзӹжӹ сотын йӹлгӹжӹн вӹцкӹж.
  
  
  Хсьян кӱ пистолетш лыпшалеш, кынам тӹдӹн кӓпшӹ, туп вӹлнӹш тӹ лӹм дӓ шӓрлӓ. Лу кид пӓгӓркӓ пыдыртымыжы дӓ шотышкы тӹдӹм кычен.
  
  
  У Хсян слабка пистолетым тӓрвӓтен анжыш.
  
  
  'Кӱ тӹлӓт?' тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. "Ку тӹнь техеньӹ, тенге яжон кушта?" Ӱлӹкӹлӓ стилет ӹлӹжмӹжӹ.
  
  
  Пӹтӓртӹшӹштӹ, кӹтӹк выртвлӓлӓнӓт ӹлӹмӓшӹм ӹшке Хсян хӓдырвлӓэм кок колен.
  
  
  Выртышты тӹдӹ лымым капаен.
  
  
  Дон лӹмжӹ: "Ник Картер".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  
  Тӹдӹм выжалевӹ эдем колен
  
  
  
  Оригинал лым: The Death Man Sold Who
  
  
  
  
  
  
  
  
  Прологышты
  
  
  
  
  
  
  Ян Шӱм Сян выченӓ. Ик йыд полярный. Турок тӹлзӹ сотыш ты лӹм темӓш, кыце дракон, наступаяш йӓмдӹ. Нерраж дӓ тӹдӹ цӹтӹрӓлт парым колташ. Тӹдӹм ӹшке сӹнзӓвлӓжӹ доно анжен тӹдӹ кишӓвлӓм кае.
  
  
  Шагалеш дӓ тӹдӹ халашты ош кӓпшӹ мардеж арален отрицательный шунангаш температуры камуфляжный. Тӹдӹн паштек, лапажыдон лымым вашталтмышты постоянно виктӓлтен, тӹдӹ пиш киӓ ездовой колта. Тӹдӹм темдӓл пиш кого шӹдӹ тир урмыжеш. Аяр, сян ӹнде пӓлӓ. Действуяш олен ядеш. «Важны агыл, - тӹдӹ шаналтыш. У ханажы Сян ак шо. Выживание тӹдӹ шукы ит шоно. Тӹдӹ колыде дӓ пистолетш ӓрдӹ гишӓн веле шана, тӹдӹ пуштмы лиэш ылын.
  
  
  Ирвел миля сотньыш, ӹмӹлӹштӹштӹ мӹндӹрнӹ, панг руинывлӓ эче цилӓ тӹдӹн пӓшӓжӹ ӹлӓ. Тӹ годымок цилӓ шӹдӹм вӹцкӹж юк логер зверьвлӓ гишӓн ӓшӹндӓрӹмӓшвлӓ и гӹц лӓктеш, тидӹ тӹдӹлӓн пиш, шӹдӹ дӓ тидӹ гишӓн, вычен шӓлӓтен. Тӹдӹ лабораторийын. Ик выртеш тӹдӹ выжалымаш шана, мам ӹштендӓ тӹдӹ обсуждаен лӓкмӹ лин. Ик выртеш тӹдӹ ӹшке шӓлӓтен пуэнӹт, тидӹ ужаш лиеш ыльы.
  
  
  Американский ӹшкӹмжӹм тӹ кого шӓдӓнгӹ нырым, мерцен дӓ шӱштӹжӹ кечӹ лӹвӓлнӹ пале кӓпӓн, дӓ тӹдӹ гӹц лявыртен колта понгы лабораторийын ӱпшӓ. Тӹдӹ у, махань шапы тӱнӹ ӱштӹ россий халыкын бюрократ шужен отчаянно аравиштӹ пӹрцӹм, нӹнӹм мон ак керд ӹлӓш нигышты. Тӹдӹ ӹшкеӓт ак паклы йӹрӓлтен колта.
  
  
  Но тидӹ веле ак ли веремӓэш пайда улы. Тӹ тӹрвӹ гӹц пӹчкеден мардеж йӹрӓлтен, ӓшӹндӓрӹктӓт, тӹ пуйырымаш кышты ылеш дӓ кӱ доно вашталтмыжы. Ян сян ак шу награда ыльы. Тӹдӹ кымыкталтеш. Тидӹ лидерӹн доно довольна ылеш.
  
  
  Но лицӓштӹ тӹдӹ лицӓшкӹжӓт ак вӓрештӹндӓ. Хсян пӓлет, мам тӹдӹ тиштӹ колта, луэш, йонгата ирок, ти йыд курымаш. Но тӹдӹ анзыц колымыжы мон кердеш, тӹдӹлӓн йӱӓш пуштмаш темӓш: американецвлӓ тидӹ пуштыныт.
  
  
  Сян ӹнянӓш лиэш, кукшы мӓ скоры толына американец, американецвлӓ рӱдынчык эдем вет тидӹ лин ыльы. Пуштыт тӹдӹм итӹрӓ дӓ Сунг Цзян, самоучко-пуштыныт. Вара тиды цилӓ силажым пиштен дӓ тӹдӹн кок цӓш пуштыныт, бомба ойыплын манын пиштевӹ. Лабораторийын яшток шӓлӓтен ли.
  
  
  Тӱча американец, кынам амала сян. Тӹдӹлӓн раскыды остатка кӹньӹлтӓш пыдеште, вара, тӹдӹ ужмыжым, цилӓ семӹнь окнявлӓ дӓ амаса тыл гӹц ытлаш.
  
  
  Тӹдӹ ӹшкежӹ пишок кыргыжеш дӓ изидир, мӹндӹр фигурывлӓ гӹц тӹдӹ ытлен, американец, кыды пӹтӓриш ӓрнян тидӹ гишӓн пӹжген эскимос кечӹвӓлвел илжӹ.
  
  
  Пиш корны кынам колен, пӓлӹ сян манын, мерӓвлӓм принимаяш американецвлӓ шеклӓнӹ. Сян погынен тӹдӹ шӹлӓш ак пу, седӹндон пӓленӓ лиэш, мам вес эдемвлӓ ак американец, тӹ годымок нимат ирыкыш коден кердӹн. Толеш тӹдӹжӹм, шӹндӹдӓ манын сянг колта.
  
  
  Сян цӹтӹрӓлтмӹлӓок когон шӹдешкен. «Колыжы, американецвлӓ проклятый», - йыд тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Коклы иктым».
  
  
  Ик цӓш, кок. Сӹнзӓжӹм тӹдӹ вӹкӹ чучеш, шӹдӹн ӹреннӓ. Дӓ вот остаткажым, мардеж лектеш пиш оптат слабка юкшы шакта.
  
  
  Сян куртка кӹшӓнӹшкӹжӹ шыральы дӓ тӹдӹн вургымла кидшӹ доно ӹшке кавашты гӹц йӹлерӓк лыкташ цӓрӓт. Автоматический йӹр парня пистолетым пӹзӹргӓт. Китай 54 Type тӹдӹ кыце пӓленӓ, нӹнӹ россий копия 7,62-ммш 1933 ин м Токарева ТТ. Ик кӹшӓнӹштӹ гӹц лыктыныт дӓ патронвлӓм пистолетвлӓ гӹц кандымы чӱчаштар затворым Сян олен «Маузерым», нелӹ ситӓ, манын шӱтӓш фут сосны. Вара тӹдӹ лым лошкок вален тура мӹшкӹр кишӓм коден, тӹдӹ шин шӓлӓтен нарты, ончалеш оружи дӓ ӹшке визир.
  
  
  Примитивныйла тидӹ тӹлзӹ ылын. Цель раскыдын сирем ӹшке анзылныжы тӹдӹ докы лишемеш. Хсян пистолетым мӹнгеш кӹшӓнӹшкӹжӹ шыралеш, вуйыштет кепкым дӓ сакымы ош лым каеш ганьок. Вара тӹдӹ шотлаш тӹнгӓлӹнӹт. Американец доно пиш яжо ылыт, кыдывлӓ ӱштӹ кымлы вӹц цӓш скорость якте шон кердӹн. Но янгылымым вӓрештӹндӓ шотлалтеш: коклы вӹц цӓш. У кок минутышты икшӹ пел сага. Минутышты нӹл метр. Шӹм метр веремӓ.
  
  
  Тӹ годым юкым кольым, уштӹ, тӹдӹм пӓлен. Дӓ, пӹлӹш шагалтен, тӹдӹ пиш тӹрлӹ юкым айырен кердӹн. Шодыр выртеш тир пеле шокта.
  
  
  Пистолетым Хсян лыктын. Тир тӹдӹм ак ужеп, кӹзӹт тӹдӹ нӹнӹн гӹц ярдым ӹш шӱдӹ. Заса тӹдӹ лым гӹц лӓктӓш: пиш чымен, лакы кун тиреш кучылт одеялдон левед ругы мычкы шыпшылтын, вара кӓпшӹ кӱ ш а, изидир гӹц шайыл тӹргештӹлшӹ, пейзаж гӹц призрачный ламая.
  
  
  Сян олен лу пачаш дӓ тыл шотлат. Вуйжы кӓпшӹ гач пиш шайылан ш ташлыше анжалда аравиштӹ козырек ӹштен, изи йӓрвлӓ сян ужаш, ӓнят, ӱпшӹм дӓ вуй, выртеш тӹлзӹ соты кайын колтыш, мам пӹтӓриш цым лӹмжӹ. Но тӓрвӓнен дӓ пи оптымы водитель пакыла вӹсенӹт.
  
  
  Луена Сян пачаш-пачаш. Дӓ уштыш. Пиштӓт, тир, эдем пакыла ружген, заса тӹдӹ сакалалташ. Промахиваться тӹдӹм ӹнде ак керд. Парнявлӓжӹдон кӹлвлӓм у сянг спусковой указательный йӹр пӹтӹрнӓлтеш. У пистолетым хӹдӹртӓ.
  
  
  Сӹнзӓ сӹнзаш анзылны тӹдӹн кекшӹ пиш тем, йӹлмӹжӹм, слюнявый ышма гӹц шалга, лапажыдон лымым тӓреш пыренӹт, хат поршни семӹнь машинӓжӹ кыдалеш. Фигурывлӓ гӹц тӹ ш уш кузен дӓ пылвуй лош лӱэннӓ дӓ Сян куртка. Траекторийже чымен, вара тӹдӹ тир гӹц кыргыжеш.
  
  
  Лишӹц, тир эртӹмӹ годым, Сянг ужам, кӓпӹштӹжӹ уке лицӓ. Парк йӓрӓ линӹт. Пульы тӹдӹн ӹшке пӹтӓрен чучылым шергӓкӓн. Вес жепӹш, тӹдӹ ужеш, груз тирӹшкӹ кузымыжы семӹнь, кынам тӹдӹ мӓ гӹцнӓ лектын одеял лӹвӓкӹ шӹлӹн вазын.
  
  
  Ятаган блестывать тӹлзӹн сотыжы вӹцкӹж.
  
  
  Хсян кӱ пистолетш лыпшалеш, тӹ годымок стилет, туп вӹлнӹш тӹ лӹм колтен. Лу кид пӓгӓркӓ пыдыртымыжы дӓ шотышкы тӹдӹм кычен.
  
  
  У пистолетым хсян тӓрвӓтен анжыш.
  
  
  Тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. - 'Тыньым кӱ?' "Тӹнь кӱ, кӱ тенге яжон пуштыныт?" Стилет каеш.
  
  
  Кӹтӹк жепӹштӹ кок остатка хӓдӹр сян ӹшкӹмемӹм ӹлӹмӓш доно колен.
  
  
  Капайымы семӹньок лым вӹрӹштӹ.
  
  
  Дон лӹмжӹ: «Ник Картер».
  
  
  
  
  
  1 глава
  
  
  
  
  — Тӹлӓт ӹнянем цӹлт, манын колта хсян, Ник?
  
  
  Т лиэш, кынам Хоук Дэвид керд шӹдешкен, дӓ тидӹ гӹц ик техень ылын. Заседатлаш штаб-квартирӹштӹжӹ вашингтон ах, пышыжы кодшы сигарыжым кыце тӹдӹ тӹ жепӹн тӹдӹ костюмым твидовый комешталтше поме шулды, ышке шынден снимаялтӹн Хоук «бюрократ ужмем шоэш».
  
  
  Кӹрӓн папкым тамгавлӓ доно «Картер-Хсянин» диагональ анзылны тӹдӹ дон киэн, дӓ Хоук, окуркывлӓ шыпшыл, улы вим пиштен манын, лиӓлтӹн, тӹдӹ ма гӹц мӹнь нимат ак уж йӓстӓрӹш. Помимо дӓ сигар папкым, тӹнгжӹмок тӹдӹн тошты пыстыл торчак кӹлвлӓ ылыныт, пакыла папкыштем сиренӓ ыльы, кӹзӹт мӹлӓм пӓшӓ арктикым сирен.
  
  
  Симсӹ шӹкш пашкар пӹл мӹнь цӓшӹм анжальы дӓ, сӧдӧй вуйэш сакалалташ Хоука. «Ныл тореш луаткут эдем веле колышы дӓ веремӓ минут хсян вӹцлӹ шӹм цӓш», — манам мӹнь.
  
  
  Хоука пакыла Перо пумага ыдырен.
  
  
  «Стилет логер гӓнӓ тӹдӹ керӓл. Оман пӹтӓриш эксӹкӹм артерий шушырген, кукшылогер кок пачаш. Тӹштӹ эче цилӓ кӓп-кӹл. Кӓпшӹм ужын колтенӓ ыльы дӓ тӓ кешӹм гӹнь, тӹдӹ мӹньӹн тӓ кытын-тореш гишӓн шайышт пуэн кердӓм.
  
  
  — Ну-ну, Ник, — келесӓ Хоук. — Тенге ак шагалтымы. А та паледа, тӹдӹм шайышталам мӓмнӓн пӓшӓнӓ кыце Вашингтон. Мӓ пумагам волокито ӹлен. Мӓ эче ӹшке семӹньӹштӹ тӧр кердеш? Агентвлӓжӹ техеньӹ, тӹнь семӹнеток, плейбой Killmaster, улы кымылын нӓлеш, весӹм шанат, весӹ путешествим. Икманяр жеп ма ӹжӓлжӹ, тидӹ ак ӹжӓлӓйӹ.
  
  
  Кӱлӓн йӹрӓлтӹшӹм мӹнь сигаретӹм кымдык тӹдӹ ик хоук окуркывлӓ. — Яра, Ник, — тӹдӹ келесӓ. 'Тау. АХЛАТ лым гӹц дӓ ӹшке веле агыл. Правительственный чинӓн чиновниквлӓ ылын, кӱвлӓ ылыт, пӓлӓш манын, та, ма, нӹнӹм ӓклен гӹнь, тӹштӹ мам ӹштӓ».
  
  
  Мӹлӓм таум пац юкшым лыкты.
  
  
  «Хсян пӓшӓм ӹштӓш манын, мӓлӓннӓ пиш кого неприятностьвлӓ конден», — манеш тӹдӹ. — Мӹнь лӱдӹм, дӓ, кӹзӹт ӹнде мӓлӓннӓ ум мӓ техеньӹм ужаш, кыце тӹдӹ. Помимо гӹнь, шергакан тидӹ ситӓ ма хоббит, шоэш шотдымы война тӹнгӓлмӹ. Тоштын война ылын, армим сагаэм оружи дӓ, дон ныр массовый шӓлӓтен.
  
  
  Салтак у семӓн лин Хсян: салтаквлӓ экономический. Копия шагалеш, у ви. Мировой дӓ нӹнӹ кымылым пачаш веня хирургический экономика маньяк ганьок пӓлен. Тошты пӓлӹм коден: нация яммаш ылеш дӓ халыкын, цилӓ цивилизованный ниспровержение система, ӹлӹмӓш лыктын. Операцивлӓм ӓкшӹ лапкашты Но, а куштылгын цель шӹлтӓш».
  
  
  Хоук сигарым ышмаэш гӹц лыкты, стӧл вӹлнӹ пиш олен дӓ склоняялтеш тӹнгӓлеш, дӓ пиш раскыдын п шаналта. - Ит лӱд, но шагалӹнӹт.
  
  
  Анзылны тӹдӹ кидшӹм веле шалалта, вуйта лӱдӹн каеш мышкеш.
  
  
  «Ти корны мычкы пелед сакура тӓ ужнедӓ?» тӹдӹ гӹц ядеш.
  
  
  — Дӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Вашингтон шон шукы пуэн кердӹнӹт», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ трӱк анжал. Ӓртӓм якте шон ылын пӓлен тӹдӹ потикӓ, тӹдӹн трудна ылын йолашты гӹнь мӹлӓм, мӹнь нелӹ ма тӹдӹлӓн иктӓ-махань пӓшӓм контор. Тӹдӹжӹм мӹнь яжон пӓлӹмӹ ылын.
  
  
  «Лит, сӓй вашингтон гань ылын, — тӹдӹ келесен, — мӹнь пиштӓ, дӓ ма яжо вӓр».
  
  
  — Тӹньӹм агыл, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Хоук ваштылеш. — Кыце отпускышкы шотышто, Ник?
  
  
  Мыньым уп линия сӹнзӓвынвлӓн кытышты велӹш вӹсӓлтеш, но шукынжок изи хоук деч ончыч ӧрт нӓл ӹшкӹлӓнет, мӹньӹм нӹнӹ у сӓкенӹт.
  
  
  Мӹнь ядам. - "Мыскара ма?" .
  
  
  'Мыскара?' — келесӹ тӹдӹлӓн, эчеӓт лявӹрӓм сигаретӹм ик пижӹктӹмӓш.
  
  
  — Тӹнь мӹнь колынам, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Макырым титакдымылыкш Хоук мадын. Кынам-гӹнят мӹнь тӱлӓш кӱ-гӹнят шукырак окса, Оскар копия тӹдӹм ӹштӓш манын. — Малын мӹлӓм тӹньӹм ӧрш, Савалташ? Мӹнь иктӓ-гӓнӓ тӹньӹм алталаш?
  
  
  Во мӓ коктын вӓрештӹндӓ.
  
  
  — Серьезны, — тӹдӹ келесӓ. — Кыце постараш гишӓн? Пӧрдӹт креслышты откидываться тӹдӹ туп, потолок тӹдӹ сӹнзӓ шӹмлен, кыце тидӹ ылын лиэш гӹнь, карем тырым.
  
  
  «Иктӓ-махань тотлы дӓ шокшы вӓр гӹц ытлаш арктический ӱштӹ лиэш», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Мӹньӹм вычат, - нимат ак попы.
  
  
  «Ах, нӓлӓш, примереш, Французла Ривьера. Мӹнь колынам, тӹштӹ ма цевер шошым мимӹкӹ, анзылны, лач семӹнь, тӹдӹм туриствлӓлӓн тӹшкӹ погыненӹт. Ницце варна гань. Информация мӹнь ситен ылын. — Колыштам, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Пӓшӓэт тӹньӹм гишӓн попымы гишӓн ӓль кӓнӹш?»
  
  
  У хоука ылмы гишӓн ядмашвлӓм ответ тор идейжы. — Тӹнь пӓлет, кӱ кӹзӹт ницце йӹлмӹштӹ?
  
  
  — Мӹнь келесем, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Ик веле кинозвезда америкын гӹц яжорак».
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - 'Лачокат?'
  
  
  — Мане, лачокат, — пыльгыжме хоук акулий дон келесӹшӹм. — Дӓ тӹдӹ, кажется, ылат иктӹ. Йыд имештӹ тӹштӹ ылыныт, иктӓт кодде, дворецвлӓштӹ Медитерран , мадын дӓ модышты рулеткым сӓрӓ ыльы, дӓ тӹдӹ иктӓ ак ладнангдары кердеш. Хоук вуйжым ӹрзӓлеш «шулык» тидӹ цилӓ. — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Мӹлӓм чучын. Тидӹ кӱ?'
  
  
  Сӹнзӓвлӓжӹ пӹзӹргӓл тӹдӹ изи, кынам тӹдӹ келесен: «Карем Никол».
  
  
  «Карем никол, — мӹнь келесем, — авиакатастрофа нӹл и перви колымаш».
  
  
  'Лачокат?' — хоук келесен, мӹнь билет стӧл гач самолет оптат.
  
  
  
  Вуйым-2
  
  
  
  
  Токмак тӹдӹ лачокшымат ылеш.
  
  
  Ян тӹ шалген дӓ мӹнь четлык тӹдӹн вӹкӹ анжа, нимат ак цаклы, тӹдӹ гӹц пасна пӓшӓшкӹ. Пӹрцӹкшӹ вуй кайык, сӹнзӓ нерв, сӹнзӓлыкан ик мыжыржы чӱчкен янака вӹкӹ нерӹштӹм кужы нерӓн. Пиш кого напряжениэш тӹргештӹлшӹ луан тӹдӹн кӓпшӹ, вуйта тӹдӹ гань погынен соок кыргыжам, кынам ор. Фотожы тӹдӹн стӧл вӹкӹ парня доно леведмӹ никотиновый ланзылымаш ломе. Иктӹ гӹц ӹшкӹмемӹм изи кӹдежӹштӹ документ обзор шкафым сӓй, кыды тӹштӹ шалга, махань рӓдвлӓштӹ шӹгерлӓ надгробие темӓш кугешнен, природышты тӹдӹ ӹшкӹмжӹм шижеш. Хьюберт Уиклоу, фактвлӓ кавалержӹ, ӓшӹндӓрен, кугуза, намал данный монды. Архив тӹдӹ национальныйым империя ик информационный агентство пыракан ылын.
  
  
  Ӹлӹжтӹмӹ, ӓмӹрт шӱтӓш нью-ю кӹдеж гӹц кӱшнӹ окнявлӓштӹ йоркский, куштылгын ик канден. Ю пыракым нелӹн кечӓлтӹн дӓ кӹдеж гӹц тӓрвӓнӓ.
  
  
  Перви тишты кого бальзамироватлаш мавзолей: останки полковник журналист, виктарен тагышты-ӓнят, латин америкышты ӓль ӓрняэш тӹлзӹ пуштыныт, сулыквлӓм кужы кечӹ нӓрӹ луатныл общественность тӓрвӓтӓ; мошенник, спортсменвлӓм, президентжӹ, премьер-министр кем, поктен корольым, интернациональный эдемлӓн кого кем, ик выртеш тӹдӹ нӓлмӹ печать пыле вӓрлӓнен, а вара пакыла тервен ли манын, практически монды. Но уиклоу хьюберт ижӹ.
  
  
  Шанымашвлӓм тӹдӹ лым оралалташ пундаште гигантский, факт, дӓ данный статистикы семӹнь пырса пайдажы. Ӓнят, тӹнӓм ма доно ӓшешем тӹдӹм ӓшӹндӓрен ак кердт, лу минутышты тӹдӹ мон кердеп, кышкы йӓшӹкӹм шӹгерӹм момы шкаф гӹц картотечный эртен.
  
  
  Эдем ылын, кыды перкеан техень ушемвлӓ ӹштен кердӹт, но толькы ак Уиклоу Хьюберт. Нӹнӹ лошты пӓлӹдӹмӹжӹ шӹндӓт, дӓ тӹдӹ выступаяш тӹ шайыштмы семӹньжӹ, поёт, факт веле пуаш сек проста, весӹм дӓ, вӹцкӹж тӹдӹ гӹц ытлаш манын, ышмажым тӹргештӹлшӹ, начкы презӹм тутынымаш ылын. Кӱн кидӹштӹ лапам тӹдӹн пулшыжым веле кыптырталеш. Слабо тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Тӹдӹн нержӹ дӓ лепкӓштӹш пӱжвӹдӹм пӧрдӹт волажы доно мадын.
  
  
  Гений дӓ потикӓ ылын вӹцкӹжрӓк хьюберт уиклоу пумы. Токмак шамаклан тӹдӹ яжо ылеш. Тӓнг ылын.
  
  
  Логер мӹнь ирӹктӹде.
  
  
  Цӹтӹрӓл колтен, тӹдӹ сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш. Седӹрӓштӹ кидшӹм тӹкнӹктен ора фотовлӓ. Тӹдӹн лицӓжӹ якшарген. Пӓнгӓш сигара ломыж кидшӹ доно лыпшальы, сигаретӹм дӓ стӧл дон мунчалтыш промахиваться.
  
  
  — Чорт возьми, — тӹдӹ келесӓ. 'Шудым.'
  
  
  — Ладнанг, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Тидӹ мӹньӹн веле."
  
  
  Сигаретӹм мон кердӹдӓ тӹдӹ ӹшкеок, дӓ ӹнде, пӱгӹнӓльӹ лошты пӧкенӹштӹ, стӧл лӹвӓлнӹ шот доно фотожы тӹдӹн кӹчӓлӓш.
  
  
  Слово вашт клуб тӹдӹм шӹкштӓ савырненыт. — Пачангат ирӹкӹм пумы анзыц нӓлӹн. Теве тӹштӹ. Шудым.' Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ гишӓн стӧл вуйышты ӱлнӹрӓк, а вара ӹшке фотожы доно у тол; якшарген кен, но доволтный.
  
  
  Тӹдӹн итӹрӓ стӧл вӹкӹ пиштӓ нӹнӹ, кидшӹм виктӓлтӓ дӓ кӹньӹл шагалеш. — Махань дела, Ник?
  
  
  — Молнамшылаок, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'А тӹнь?'
  
  
  «Мӹнь цилӓ ӹштем, мам ӹштен кердӹдӓ», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Цӓркӓвлӓм лык тӹдӹм нӓлӓш нӹнӹ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ седӹрӓш пиштӓ дӓ пӧкен гӹц фотовлӓ. — Шӹц, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  'Шӹнзӹн.'
  
  
  Креслышты пӧрдӹт мӹнгеш лулегӹшкет цикен, нӹнӹ сигаретӹм пуалын, вес ӹлӹжтӹмӹ, тӹдӹм йӹле кошка дӓ ышма мӹнер докы лӱктӓ. Ломыж дӓ тӹдӹн доно юж эртӓт тӹгӹрӹм сӹнзенӹт. "Эче служат дӓ цилӓ печать телеграфный объединеный?" Тидӹ ик псевдоним ылыт, тӹ годымок мам-гынят анжыкта пӓшӓ темӓш цӓрӹшӹм мӹньжӹ. — Лачок, — манам мӹнь.
  
  
  «Ну, тагачы мӓмнӓн коллегывлӓжӹ мам мӓ ӹштен кердӹнӓ-журналист?» — тӹдӹ йӹрӓлтен ядеш.
  
  
  — Мӹнь информация келеш, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Хьюберт семӹнь анзыкы стӧл вӹкӹ. — Тидӹ гишӓн мӹнь шайышт пуэм, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Никол Карем, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «3 мартын колышы франкфурт аэропортшы 1972 и авиакатастрофа, пассажиржы дӓ тӹдӹм куд доно коклы кымлы экипажвлӓ «Каравелла», тӓрлӹмӹ...»
  
  
  Мӹнь кидӹм лӱктӓш. "Хууууууу ".
  
  
  «Тӹнь мӹнь шин ӹштӹктӓт ак шо, мӓ тӹштӹ мӹнь большы уке».
  
  
  — Тидӹ мӹнь вуйнамат ак тол, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Шагалаш ӱжеш пумаш. Пӹтӓриок, тӓлӓндӓ ӹнянӓ, тӹдӹ колен ма?
  
  
  'Седӹ.'
  
  
  Мӹнь ядам. — "Ни ма тӓмдӓм нигынамат ак цӓкнен колта? «Тел. опознание пӹлӹшӹш, тӓ коленӓм, техень годым со: пеле колышы, токмак шотдымы, кышты тӹкӹлен-санаторий ала?"
  
  
  — Уке, — келесӓ Хьюберт. — Тӹдӹ колен. Иктӹлӓнӓт, даже фанат-клуб, вес агыл мненижӹм келесӓш».
  
  
  "Шалахай нигынамат нимахань шудат?"
  
  
  «Уке, абсолютно уке».
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Кок ядмаш дӓ остатка: шаналтыде, ӹдӹрӓмӓш мӹньӹм ужыц, кыце тӹ кӓрш никол аруш ка, манам, двойник циц. Кышец мӹнь пӓлем, ӓль самозванка кӹзӹт тӹдӹм?
  
  
  — Ясы задачыжым, — келесӓ Хьюберт. Нӹнӹ сигаретӹм йӧртен, вуйым комдык кидшӹм пиштен дӓ, сӹнзӓжӹм кымен. — Никол Карем, — тӹдӹ попалта. Никол Карем. Данный тӹдӹ тӓмдӓн пӓлӹмӹ ылын. Нелӹ, капан, сӹнзӓ цӹрежӹ, ӱпшӹм. Сия тӧрышкӧ ӓль тӹдӹ природым гӹц лин. Тӹдӹ тумайымыштым попат. «Сек кого данный — тидӹ факт веле. Ма келеш тылат-ала айыртемжӹ, киновлӓм мам тӓ эче ужаш ӹш».
  
  
  'Теве лач?'
  
  
  «Шачмы кыце изивлӓ, тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ шалахай кӱкшӹ п арт».
  
  
  'Точно?'
  
  
  «Шукыракым шая веле», — манеш тӹдӹ. «Мӹнь ӓшӹндӓрем ак керд, тидӹ мӹньӹн кым лыдеш, тидӹ мӹнь ӹнянем. Шанет, тӹньӹм тидӹ вӹкӹ ӹнянен кердӹт, Ник. Тидӹ сӓй, мӹнь мон кердӹдӓ тӓ предлагаем.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹдӹн кидӹштӹжӹ кыптырталеш. «Мӹнь ам пӓлӹ, кыце тидӹм тӹнь ӹштӹшӹц, — мӹнь маньым, — тӹнь но цӱдӓ».
  
  
  Шымаргаш кӹньӹлеш дӓ ӹшке ирӹкӹм пуа хьюберт ситӹ. «Эче ик вӓр улы-ма, кердеш ма келеш тылат пӓлен, Ник». Мӹнь шӱмет тӹдӹн вӹкӹ ядмыла анжалеш.
  
  
  «Кок эдемвлӓ, тӓ, карем докы кого интерес никол пӓлдӹртен, остатка мӹньӹм пишок пуры тӹдӹн куд ӓрня».
  
  
  — Пакыла попа, — мӹлӓнем келесен.
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм, Uni-National News докы отношени печать ин веле улы. Коммерческий агентство тенге мӓлӓннӓ лиэш. Ти нӓлмӹ любом кердеш дӓ пуры шанет гӹнь, мӓ предлагаем. Тидӹ фотовлӓштӹ тӹнг, тӹнг книгӓвлӓм ӹштӹмӓш. Ӓрня нӓрӹ пырышы цилӓжӓт куд фото архившӹм наказани копия ти нӓлмӹ дӓ ырвезы».
  
  
  «Ӹнде тӓ ядмашвлӓ техень ылыт, тенге?»
  
  
  — Коктым, — келесӓ Хьюберт. «Молнамжы, тенге гӹнят, пӹтӓри нӹнӹ тишкӹ толын манын, тӹшленӓм фото улы, тӹдӹ веле дӓ вара попымла, мам нӹнӹ ылыт. Ти ырвезым анжа ак нӓлеп. Тидӹ масаквлӓжӹм ик айыртем улы.
  
  
  — А кок?
  
  
  «Эдем-кок, икманяр и кӓрш докы интересӹм никол остатка пасна ак ли. Тӹдӹн колымыжы паштек икманяр книгӓвлӓм лыкташ лиэш. Мемуарвлӓштӹ одноразовый лӓктӹш фанат-клуб. Дӓ тидӹ цилӓ улы. Фотожы иктӓ нӓлмӹ запрос мам вара, тӹдӹ манын популярный проиллюстрировать и история. Тенге тӹдӹ цилӓ доны мӓ ядына, ма доно ӹлӓт, тӹдӹм кок шаналташ лиэш».
  
  
  — А кымшышты? .
  
  
  — Вильгельмина дон лым ӹдӹр ылын. Тидӹ пингӹдемдӹмӹ ылын, а ак ядышт.
  
  
  Вильгельмина — колымашым шукы тӓнгӹм, точны, пистолет Люгер тип. Тӹдӹ нигынамат мӹньӹм гӹц мӹндӹрнӓт агыл ылын. И шукыракым Хьюго, пьер дӓ мӹнь стилет, бомба газ.
  
  
  — Ти ӹдӹр техень ӹрвезӹ ылат, — келесӓ Хьюберт. «Подмышка шонала».
  
  
  'Кышты тӹдӹ кыце?'
  
  
  — Здоровяк, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹдӹ иктӓ ӹнгӹжӓӓн, тип ладырикӓ. Неандерталец гань лицӓ. Косынка сӹнзӓвлӓжӹ сӹнзӓлыкшы шӹлтевӹ. Шӹргӹлужӹм шалахай кидшӹм шушыртыш, кытышты кок пелӹ нӓрӹ дюйм.
  
  
  — Келесӹ тӹдӹлӓн, мӓ погыненнӓ ти фотом ӹштӹмӹ? «Тидӹ цилӓ ганьок, манын тӹдӹ келесен. Манын, тӹдӹ келесен млоец, кыдывлӓ тӹ пӓшӓ, тӹдӹ гӹц пасна ӹш ли.
  
  
  — Тӹдӹн лӹмжӹ тӹнь пӓлет?
  
  
  Квитанций хьюберт, стӧл вӓреш ылшы ящикеш шӓргӓлӹнӓ. «Тӹнь кел, Ник», — тӹдӹ келесен, иктӓ айырымы.
  
  
  Мӹнь пумага анжалын, мӹнь тӹдӹм пуш. Клиентвлӓ подписӹш ӱлнӹрӓк ылын. Каракуля сага, тыдым намыс шестилетний тетя ылын: Джон Смит.
  
  
  «Паян ылын, тӹдӹ тенге, кыце дӓ кыш», — хьюберт цакла. Яры ылын, ӓнят, мӹньӹн гань тӓнгвлӓ доно тошты анжальы, тамам-ӓнят ӹшкӹмжӹм йӓтлен, вет тӹдӹ кыце юк шакта обороны ганьок. — Пу, Ник. Кышец кердӹт, мӹнь пӓлем? Ти нӓлмӹ любом пырышы кердеш дӓ цилӓ, шошым маныт».
  
  
  — Мӹнь агыл шотыш сӓрӓлӹнӓт, — мӹнь келесӹшӹм. — Остаткаэш, лин кердеш ти эдем нима лӓкде. Лин кердеш, тидӹ веле тӓнгӓштӓрӓш.
  
  
  "Конечно," хьюберт келесен кердӓм, мӹнь амаса докыла кеӓт. 'Шансвлӓ дӓ техеньӹ ылын.'
  
  
  Кыптырталеш дӓ кидшӹм тӹдӹн цевер мӹнь ужым. Пакыла тӹдӹм анжен, коридор толмеш мӹнь лифт кӱ доно кем.
  
  
  «Цевер, Ник», — юкынок тӹдӹм мӹнь колынам. 'Ӹшкӹмӹм арален. Перегӓлӹнрӓк кедӓ.'
  
  
  
  3 главы
  
  
  
  
  'Ӹшкӹмӹм арален. Перегӓлӹнрӓк кедӓ.'
  
  
  Тидӹ гудокшым веле темдӓлдӓ кымлы тӹжем шамак мычашты тыл ак керд фут атлантика мотор. Цилӓ тидӹ шучко ылын. Отпускышкы, кыды отпускымат ак ли. Хоук Проклятый. Ӹдӹр цевер, ӓль нӹнӹн, колышывлӓ ак лин кердеш ыльы.
  
  
  Мӹнь ӹшке качкышым доно поднос анжалда. Тангыж дон соусым кӹрӓн, арм недожаренный шӹл лаштык гань сӹнзӓжым циклоп, охыра миэн; лаштӹк анжа.
  
  
  Ванжаш анжалтыш тенӹт.Мӹнь колынам, кыце стюардесса ядеш. - 'Шужышы агыл?'
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  Кужы вӹцкӹж кидшӹ мыньым эртен манын, поднос нӓлмӹ.
  
  
  Мӹнят стопкаэм нӓлмӹ виска эртен. — Тидӹ мӹлӓм келшӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Ӓнят, тидӹ мӹлӓм амалаш пӓлшышы.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. — Тидӹм ик семӹнь ылеш. Мыжыржы мӹлӓм анжалда ярко-полмезе йӹрӓлтӓ дӓ кловойын кайыт.
  
  
  «Мӹнь колынам, вес йӱт дӓ ма лиэш».
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹнь яжо дӓ мокшыжы.
  
  
  Мӹнь сигаретӹм мундштук ӹшке гӹц ик шӧртньӹ пижӹктӹш. — Дӓ куштылгы ылеш, мӹнь шанем.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. — Тоже шоды. Париж шагалаш тӓлӓндӓ?
  
  
  Агыл. Тидын паштек мынь гӹц нӹллӹ пересадочный орли минут рейс гач, гань ма тӹштӹ сӹнзенӹт.
  
  
  'Ӹжӓл. Кунжо ылмым анжыкта кердӹдӓ тӓ мӹнь тӹтеок.
  
  
  — Ну да, конечны, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Но, лин кердеш, вес пачаш.
  
  
  'Керд.'
  
  
  Ӹлӹштӓш тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ нӓлмӹкӹ , кеӓш манын .
  
  
  «Шошым, мӹнят тӹлӓт эче яжон пӹлӹштӹнг конден», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ шайылны.
  
  
  Хоук керемет, у мӹнь шаналтышым. Скотч ак палшен ылын.
  
  
  Мӹнь настроеним соок эчеӓт худа ли, ницце ти кечӹвлӓ годым париж гӹц рейс аэропортшы сӹнзенӹт. Такси гӹц, мӹнь нӹнӹм кандем liber отельӹш Etats Rivage Beau Quai des-Unis , мӹньӹн иктӓт ужын кердтелыт тангыж доно кыльы средиземный теммӹ кечӹ. Вес — корнан кӱрылтдымӧ отель ганьок, пӧртӹм дӓ высотный виллон, весӹ шӹкӓ, кашак паян тетя гань легендарный игровой нечкӹ площадка.
  
  
  Номер тангыж доно мӹнь кайдымы ылам. Юалгы мардеж пуалеш французла кукшы амасашкы. Мӹнь ӹшкежӹ сумка шӓрӓлтен, Вильгельмина пиштӓ, дӓ нӹнӹлӓн соок галечный пляж пӱтырка пьер дӓ кок хьюго намалеш.
  
  
  Целый цӓш мӹнь сӹнзӓжӹм кымен дон киэн, колым шыпшын тӹрӹштӹш вӹд.
  
  
  Мӹнь ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ мӹнгеш толмыжы годым, ӹштӓш ак кел ылын молнамшы проверка. Вес фактвлӓ ак ли ылмы шора, кӱ ма-ала кӧргӹш ылын.
  
  
  Ирок качкышеш кого корзиным фрукт стӧл вӹлнӹ шалген. Ананас ош карточка ылеш, ыжар лентӓм пижӹктӓ. Частный кидӹштӹ махань-француз лапкызе гӹнь, но ӱшанен передатчик ӹняндӓрен ак ли. «Француз Ривьера пагален ӱжеш», — открыткывлӓм гласить. — Тек весылан тый ылшы отпускышкы, мам ӹнянен кердӹнӓ.
  
  
  Хоук - мудак! Тӹ жепӹн, кыце мӹнь бассейнӹш гӹц толеш, тӹдӹ мӹньӹм тыргыжландара, ажыктараш, мӹньӹм ваштылеш. Пӹтӓриш ӱпшӓлтӓш, хсян мам мӹнь дорц шӹлӹн кердӹн. Очыни, тӹнӓм тидӹ тенге сӹгӹрӓл отпускымат ак очыни тыла нӓлӓш ак ли. Тенге жеп эртӹмӹкӹ ылын, кынам цымырыш задани гишан кукырланаш Хоук. Мӹнь тидӹм ынгылен кердеш. Ӱзгар улы техеньвлӓӓт, кыдывлӓ, кыце пӓленӓ, нима гӹцӓт ак ли тенге, кыце мӹнь пӓлем, риск шотыш нӓлмӹ лит кыча. Мӹлӓнем весӹ акат ли адакшым обязательный пӓлӹжӹ манын, ӹшке заданим шокташ. Но, попат лачокат, изи театрвлӓн мӹньӹн нимат уке, ницце малын мӹнь. Хоуку махань пӓшӓ, карем никол ӹлен ӓль уке?
  
  
  Мӹнь кулаквлӓн кидӹштӹ иӓш ылын. Пӹлӹш кӹрӹн дӓ вӹрӹм орен. Ладнанг, мӹнь ӹшке келесӹш. Шаналтенӹт, крӱгӓ кугузан ӹшке ыражышкышты мам пӓлен вашингтон дюпон, мам ӹштендӓ. А варажы гӹнь, та-ак пӓлӹ, ма тидӹ техеньӹ, пӓлет анжы икта-мам. Ӱзгар ирӹкӹм пумыкем веле лин. Ти пӓлӹдӹмӓш тӓ тинӓр неприятностьвлӓ лӹмвлӓм канденӓм.
  
  
  Действи. Тидӹ теве ма ылеш, мӹнь мам келеш ылын. Мӹнь ӹшкежӓт тӹнӓм яжон шижӹт соок. Пӹтӓртӹш жепӹн толмым вычен. Касемвлӓ дӓ мӹньӹн йӓнгем принимая. Мӹнь кӧргӹштет лин у лӹмӹм паспортым андерсом николас курткым кӹшӓнӹштӹ. Мӹлӓмжӹ кышкы ӹлӓш кемӹжӹм гӹнят, пистолетвлӓ, бомба стилет дӓ газ шокировать кердеш, тӹхеньок айыртем ылеш пӹсӹн гӹнь, оролен, мӹньжӹ шанымем семӹнь.
  
  
  Ти гӓнӓ Вильгельмина, пьер дӓ Хьюго кодеш. Николас спутник Андерсом нӹнӹ укеӓт ылыт, туриствлӓлӓн. Эдем лӹм доно ородырак ылмымат николас ах картер но killmaster посолжы ылын гӹнь, иктӹн лӓктӹт. Мӹньӹм шырал шӹндӹмӹ воротникшӹм кок тӹрӓн ик тырым пӹчкеден . Тупышкыжы кӹдӓлӓш кымшы ылеш. Комдык киӓ, каеш, колымашвлӓм дӓ уандараш.
  
  
  Мӹньӹн йӱмем ылмыжы годымок эче кыце вады пӓшӓжӹм тӹнгӓлеш. Отель гӹц лӓктӹн, мӹньӹ сӓрӓльӹм шол, des Etats Quai пересечь-лӱктӓ кӱш лык гавань дон тангыж мычкы вес unis прогулкыш тӹнгӓлӹн, манеш пообедать кышкы-гӹнят свезӓ воздух, ӹшкетшок дӓ годымат сартам, креветка дон жарымы, рататовать дӓ ош ӓрӓкӓм. .
  
  
  Мӹнь ам талашы. Кӹзӹт, кынам мӹнь ӹштӓш йӓмдӹ ӹлӓш лиэш, тидӹ мӹньӹм ямденӹт стимуляция утыдон . Йӹргешкӹ дӓ мӹнь гӹц качкышым нӓлӹн. Гавань дон дӓ яхты траулер вес пуры йыд. Пӹцкемӹш пӹлгомышты, кловой сӹнзӓжӹ доно шит. Корны гач тыл чӱчкен ресторанышты. Подылтыш ӓрӓкӓ доно йӧртӓш пытартыш сигарет ӹштен.
  
  
  Мӹнь отпускышты ылам ылгецӹ, тӹдӹ ӹнде пӹтӓ ылын. Жеп ӹлӓш тӹнгӓлеш.
  
  
  Доно онгжат цӓрӓ, ӹрвезӹвлӓ кидӹм кычен, тӹдӹ гӹц кукшы шуды дӓ пеледӹш цевер тангыж куза, ӹвӹртӓш кымыл дӓ ош ты ш мондыктарыше всепроникающий предвестница келесымаш, аздарымаш пӧрт кӧргӹ крем кӱ вуйжым пуаш йӓмдӹ. тӹдӹм эртӹш. Статуй лӹмжӹ ӹлӓш лиэш гӹнь, иктӓт ак тол дӓ тӹдӹ вуйжым ушымы ылыныт. Но пӓшӓм шотыш нӓлӹн, пырышы казино, ӓнят, тидӹ уты вин. Леди Фортуна ситен ылын.
  
  
  Набережная de la англичаныш ик толеш ак méditerranée palais ницце яжо, худа нимат казино лазурный сирӹшкӹ. Тенге гӹнят, тӹдӹ профессионально, пурын дӓ ик эффективны турист семӹнь, ӹшке лу риск ӓнгӹсӹр-коклы доллареш, йыд ороллан дӓ тенге докы, у ставкы кукшын ядеш.
  
  
  Ӓйӹкӓлӓш пырдыжа ташкалтыш кӱшнӹ, кокшы этажышты кычен, цилӓге тишецӹн кеӓт, Les Salons de la Mer семӹнь пӓлӹ , мӹнь секретариат докыла сӓрнӓлеш. Прилавкышты паштекем, кыш гардероб кого, пӱэргӹжӹ кок сӹнзӓштӹ фракше ош лицӓн, нерушимый скептицизм каеш. Сӹнзӓ сӹнзаш сага ӹдӹрӓмӓш дон сӓмӹрӹк, трауран тыгырым чиэн, человечество относительно доно шелӓлтеш дӓ седӹ, сӹнзӓэм янгылымыкыжы, нӹнӹ анзылны эртенӹт. Икманяр туриствлӓлӓн, векӓт, конференцийым гӹц ик кого, кӓнгӓш ире ницце оласе эртӓрӓт, стӧл доран погынен.
  
  
  Нӹнӹн вашт пырен, прилавкышты дӓ ӹшке оксажы пятифранковый паспортым мӹньӹн пышлан. Оксажы ситӹжӹ иктӓ билет вады пыра. Ӓрня луцкы франквлӓн, кымлы тылзы паштек, сезон кудлум. Цилӓ, мам пуэн мӹлӓм кӧргӹштӹжӹ ӹштӓш ылеш, мӹньӹм тиштӹ шижмӓш когораквлӓ ӹштӓт. Мӹнь ышкымыштым цашанеш шотлат, вӹкӹ шагалташ манын, ик кастен модышты гӹнь мӹлӓм, мӹнь мам хоук колтен.
  
  
  Ик мары мӹньӹм кым пачаш гӹц паспортшым скептически «Андерсом Николас», ончаш фото, а вара лицӓ анжа.
  
  
  Формы мӹнь темӓш, паспортым тергаш мӹнь кӹзӹтӓт тӹдӹ тӹ лыкыштыжы архив эртен. Шокты, тӹдӹ лӹм якшаргы нарынзы дӓ тӹдӹн кок корнан карточка ӧрдӹжӹш ыдыркалаш казино мӹнь мӹнь докыжы шыпшыльы.
  
  
  Мӹнь орол-ем de la mer мыкик кок salons les пырышы годым, мӹнь амаса докыла лишемеш.
  
  
  Мрамор мӹнь вуйым кӱшкӹлӓ ташкалтышыштыжы шалгат, зал паян; уровень тӹрлӹ кӹдежӹштӹ, кымда дӓ кужы, футбол гань нырвлӓм, йошкар тӹрӹс леведӹн. Окня сергӓжӹ ваштареш шторывлӓ цевер мӹньӹм тангыжыш. Балконан изиш цӓрӓэмӹн, нӧрен дӓ тӹлзӹ соты бриз темӓш шомем, парат хытырен дӓ йӱӓш йӱт, движени урок юкшы ямеш. Мӹнь шалгышы дӓ стӧл лошты вургымлашты велнӹ дон балконан. Рулеткым сӓрӓ ыльы, лу, баккара, блэкджек, écarté , et quarante trente . Кроваво соты лӹвӓлнӹ пышкыды-шимӹн пӹтӹрнӓлт шестеренка экранын якшаргы, ыжаргы кӓрш гишӓн пӹжген тканьвла, дӓ тангыжыш йоген пӧртем фишкы кӱрылтдымӧ йомдарымаш шыгыль дон стуча.
  
  
  Мӹнь кӹдеж гӹц пӹсӹн эртен, ик барышты кок шагал манын, йӱӓм. Жеп изиш ылшы тӹнгӓлтӹш халык. Икманяр стӧл питӹрӹмӹ лин. Коктын юкымат трӱк юкым вӹлнӹ шактен: « va Риен ne plus», мӹньӹм колыштын дӓ слон лу гӹц йӹлмӹвлӓ шарик тик ти рулеткым сӓрӓ ыльы.
  
  
  Публикы айыртемӹн нимат ак ли. Стӧл йӹр погынен шагал дӓ луды блэкджек американец доно мадын . Ӹлӓлшӹрӓк эдем группыш дӓ тӹнг британец баккара гӹц шалга, а стӧл йӹр ылшы рулеткым сцена международный цымырен. Костюмвлӓ тӹштӹ ылын. японецвла вездесущий симсӹ, ош тыгыр да кӹзӹтшӹ галстукым, кок арабла, грек горстка, икманяр скандинаввлӓ, испанец, немецвлӓ, американец доно англичанвлӓм.
  
  
  Ирӹкӓн пӧкенӹштӹ шӹнзевӹ, ӹлӓлшӹ ӹдӹрӓмӓш пӹсӹн, карандаш пул вооружаяш, пумага листӹм склоняялтеш вӹлнӹ, системыштым да йӓмдӹлӹмӹ гань цаткыды д'аламбер Вашталтыме .
  
  
  Тидӹ паштек стӧл логӹц ик шонгы ӹдӹрӓмӓш мӹнь шайыланжы шагальы, амаса докы лишӹл. Тӹштӹ мӹньӹм сӹнзӓ анзылны ылын, нӹнӹ гӹц ытлаш ак пырымы ӓнгӹштӹжӹ ик тӹнг ирӹкӹм пуа.
  
  
  Кокшӱдӹ вӹцлӹ франквлӓн крупье мӹлӓм пуэн логӹц иктӹжӹ. «Вӹц фишкы», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Нер гач шелӓш домином сейф купюр темӓш той гӹц ямыныт. Кӹлӓтӹм гӹц, достоинствыжым темӓш жетон тӹрлӹ тӹрлӹ, мӹнь вӹцлӹ нарынзы дискым яклешт кем. Куртка кӹшӓнӹшкӹжӹ йогышы юр тӹдӹ мӹньӹм пуш.
  
  
  Махань-мӹнь тӹ жепӹн ӹшке юкыштым пуаш ставкы лӹвӓлнӹ амалыда, тырын юк, крупье карак сасла, ритм пӹтӓрӹдӹмешкӹштӹ иктешлӓ:
  
  
  - Неф . Руж. Пыдырта. Fox Faites jeux. Ван Риен худа агыл. Кинза. нуар. Пыдырта. Vous Faites jeux. Ван Риен худа агыл. Винт-хуит. Руж. мыжыр. '
  
  
  Каждый гӓнӓ, амаса пачылтеш, мӹнь гӹцем ӹнянӹмӓшем сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш, но такеш.
  
  
  Ставкы ӹштем дӓ мӹлӓнем кӹшӓнӹштӹш кузаш тӹнгӓлӹн. Фишкы мӹнят кынамжы стӧл поген нӓлӹнӹт, коктын пумы. Нерген шанымаш мӹлӓм веле тыр лиэш пеле. У ставкы кӱ мӹнь донем мадеш.
  
  
  Пелӓк эртӹш цӓшӹм. Скучаем, числан пасна мӹнь ставкы куснаш. Количество буквавлӓм картер ник оптат, лу якте шокта — дӓ модышты. Количество оптат андерсом николас буквавлӓм, шӹндӹдӓ дӓ модышты луаткуд уштыш. Дэвид буквавлӓм мӹнь хок ушымыкы, ындекш дӓ модышты шагалтымы. Кӓршем мӹнь маняры погышым дӓ у лу никол буквавлӓм шӹндӹдӓ.
  
  
  Фишкы ыжар ӹлӹштӓшвлӓ лошты мӹньӹм шотеш веле лиэш, 1 37 шансвлӓ. Пӓгӓркӓ крупье тӓрвӓтен, арава сӓрнӓш тӹнгӓлӹн дӓ ваштареш кого пӧрдеш. Топ чымалтын ваштареш ӓнгӹр тӹр мычкы слон лу гӹц сӓрнен шим пушӓнгӹ, йыд пӹлгом вуйта метеорыш. 'Va Риен ne plus, — крупье ӱрлӓлтӓш. Арава шӹдӹрнем. Меч йоген гӹц ободок, кӹдеж гӹц тӹргештен, шӹдӹрненӓм, тӹргештен гана, вес номерӹштӹ дӓ левӓш кенвазаш лӱдӓм. Нарынзы дӓ ик стопка фишкы стофранковый крӓпля кынам мӹнь докы шӹкӓлеш.
  
  
  Погалтен, нӹнӹ мӹньӹм, икманяр крупье нарынзы цикен, ставкы ӹштен, лап дӓ, молы погаш манын.
  
  
  Мӹнь лӱктӓлмӹ годым сӹнзӓм пачат, тӹштӹ тӹдӹ шалга, мӹнь ваштареш тӧрӧк, вес стӧл. Тӹдӹ хватенӓ ыльы. Мӱ-ош ӱпшӹм, чичӓлгӹ лицӓн доно поген дӓ тӹдӹн пидмӹ ош-ле ыжар, цӓрӓ кого шӹргӹлужӹм, сӹлнӹлык тӹкӹлен, тӹ жепӹн ыжатен ак керд. Ош вӹцкӹж блузы лапкаш шӱмӹн тӹгӹр, тӹдӹ онг циц пышность анжыкташ манын, тӹдӹ кечӹ сложенный кӓпшӹ доно паян. Мӹнь ужам, тӹдӹн докы пӹзӹргӓш ма нимат ак мешӓйӹ цӹзӹ пингӹдӹ кӱ пышкыды юалгы.
  
  
  Шуды дӓ тӹдӹм мешӓкӹш франквлӓн тӱжема лыктын. «Вӹц фишкы», — манеш тӹдӹ крупье.
  
  
  Сӓрӓл колты тӹ ловкан дӓ тӹдӹ йӹр свод дискым купюр волак вӹргеньӹ темӓш пумы. Тӹдӹм конгыла лӹвӓкӹжӹ нӓлӹн, сумка, а кок кидшӹ иӓш фишкы, кыце тетявлӓ, печеньӹм кырык тӹредеш. Тенге шалалтымашыжы нӓрӓштӓ ылын, йӹрӓлтен колта вӓрештӹндӓ. Сӹнзӓ сӹнзаш анжалеш дӓ тидӹ гӹц тӹ выртын мӹньӹн стӧл нӧлтал, валгалт, кыце йылен изумруд. Вара стӧл вӹкӹ анжен дӓ тӹдӹн ӧрӹктӓрӹшӹм ужын шӹргӹлу гӹц пакыла тидӹ сӹнзӓжӹм кымык ӹштен. Тӹдӹн лицӓжӹн выраженим нелӹ, кӓньӹсӹр. Сӹнзӓэмӹм кид виктӓлтен лошты мадшы, тӹдӹм иктӓт шӹндӹде ӹшке гӹц фишкы семерка сӓрӹмӹ. Модышты тӹдӹ, дӓ модышты луаткуд шӹндӹмӹлӓ. Луатшӹмшӹ дӓ модышты тӹдӹм шагалтен. Модышты луатӹндекшӹ дӓ тӹдӹм шагалтен. Тӹ коклы кудыт дӓ модышты шагалтымы. Кымлы тӹдӹн кужы дӓ модышты шагалтымы.
  
  
  Числан тыдым ик гӓнӓ пачелӓ шӹнден лӱм, стӧл вӹкӹ шансвлӓ худа, лу дӓ модышты гӓнӓ пачелӓ. Шӹреэмӹт ӹнде тӹдӹ шӱлен, тӓрвӓнӹде кӱ тӹдӹн онгжым дӓ тыргыжланен дӓ ӱлӹкӹлӓ, кужы вӹцкӹж тыгыр охыремдӹшӹм. Кынам лаковый кид доно кучат, шӱм пайдажы тыдын пӹзӹрӓлӹн, цӹтӹрен, тӹдӹ паштек тырла дӓ эчеӓт кок кычен сӹнгӓт гӹнь, кодеш, ик кидӹштӹжӹ.
  
  
  Нигынамат мӹньӹм ак шо, мам ӹштендӓ тӹдӹ сусун мадыт. Вӹцкӹж шӱӓн ланзы пӱжвӹдӹм ӱлӹц йӹлгӹжшӹ, дӓ икӓнӓ, арава сӓрнӓл, тӹдӹн тӹрвӹжӹм нырыл шӹндӓ. Мӹньжӹ анжем, тӹдӹ шалахай кидшӹ доно вургымла кид тыдын парня гань ик запасым шылен жетон эче лыктын.
  
  
  Тӹдӹ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Шамакшы тӹдӹн тӹрвӹ апай оптат. — Пожалуйста, — тӹдӹ келесӓ. 'Пожалуйста.'
  
  
  Девятый номеран фишкы тӹдӹм шагалтен. Ритуал пумыла: арава сӓрнӓш ваштареш савырненыт, вес залышкы; тӹ жепӹн, кынам меч кенвазын, сӹгӹрӓлмӹ юк шакта: « va Риен ne plus» дӓ тырышты, тӹдӹм вычаш мадын.
  
  
  Мӹнь клухойрак ылам вӓк ылын гӹнь, цилӓ, мам ӹштӓш келеш ылын, тидӹ тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжалеш, результат пӓлӹ ли. Опталмы кок сӹнзӓвӹд гӹц тӹдӹ курым шаркале, тӹштӹ, манын тӹдӹ шӹргӹ доно пӧртӹлеш. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹн кӓпшӹ цымыргат. Шопыльт доно пӓшӓ, тӹдӹ шагалеш дӓ сӹнзӓвӹдӹм.
  
  
  Тӹдӹ ӹшке кидӹшкӹштӹ анжалда. Фишкы кудыт кодеш. Тӹдӹ ик кидшӹм виктӓлтен шӹндӓ дӓ кӱ нӹнӹн логӹц коклы ныл кӹрӓн номерӓн. Ти гӓнӓ тӹдӹ сӹнзӓ чучам, кынам арава сӓрнӓл. И результатвлӓжӓт яжовлӓ ылыныт. Лу минутышты ак эртӹ, тӹдӹ кок фишкы гань веле кодын. Тӹдӹ тыргыжлана ак пӹч, но ӹнде тӹдӹ, кажется, ӹшкежӹ ганьок сага пӹзӹргӓш тӹнгӓлӹнӹт. Тӹ идӓ ӧр. Тӹдӹм шагалтен фишкы луаткымыт номерӓн.
  
  
  — Цевер, — стӧл гач мӹньжӹ тӹдӹлӓн сӹгӹрӓльӹм.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ анжалеш дӓ йӹрӓлтен цацен. Но тӹдӹн тӹрвӹвлӓжӹ цӹтӹрӓш дӓ онгылашыжым цӓрен ак керд, а тӹдӹ йӹлгӹжшӹ сӹнзӓвлӓжӹ гӹц сӹнзӓвӹд. Нӹнӹ тӹдӹм угӹц питӹрен, сӹнзӓжӹм мӹнь карангым.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь пакыла анжен. Кӱшнӹш шайыл фон амаса пачылтеш. Мары пыра. Здоровяк вес сӹнӓн ылеш, кыды тӹдӹ гишӓн данный поген.
  
  
  
  4 главы
  
  
  
  
  Тӹ веремӓ шалген ужашыжат тӹштӹ улы, тӹдӹм пӹсӹн сӹнзӓ маняры тыды пытариш йоллаш. Тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ ташкалтыш мычкы ш а вара кашар корны докы йошкар-шугырт мындырталты ковровый суперглянцевый туфльывлӓ. Мӹнь тӹдӹн докы миӓӓт уже стӧл йӹр.
  
  
  Верц тӹдӹм туран, шӹдӹн доно сусун йӹрӓлтен, тӹдӹ шӹргӹш тӹ шушыр кыптырта, тӹдӹм пышкыды кидшӹ доно вургымла кид лӱктӹмӓш дӓ парнявлӓжӹ тӹдӹн кӓпшӹ, изиш кӱшкӹрӓк кӹнервургы. Тӹдӹ тамам-ӓнят тӹдӹ пӹлӹшеш пӹжгӓлтӓ.
  
  
  Тӹдӹ чӹмӓлтӹм, тӹнгшӹ ганьы цӹрежӹм тӹдӹ гӹц лӱдӹн. Решительный, шекланенӓм дӓ лӱдӹнӓм локтымы, каеш, тӹдӹм анжен, тӹдӹ гӹц севӓльӹ. Тӹдӹ гӹц кым каваштым ош тамга каеш, тӹдӹм чичӓлгӹ давленим шалдырам.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм вес велӹш толеш, дӓ цилӓ пуры титакдымылыкш.
  
  
  "Ах, тӹньӹн тӹштӹ," мӹнь угӹц яр. — Мӹнь уже шоныт тӹнгӓлӹн, мам тӹнь ямдет. Авыре рулеткым сӓрӓ ыльы гӹнь, кыце йӱмӹлӓ гишӓн?
  
  
  Колымыжы паштек тӹрӹштӹ мӹнь, кыце крупье келесен: « Пӹрцӹ ». Тӹдӹ у проиграеп.
  
  
  Тӹ годымок шулды шӱлӹш доно леведмӹ, канализаций гӹц пыш гань, ӹлӹж кеш соты ш тӹдӹм костюмыш пышкыды а парсын казино, дӓ весӹ мӹлӓм ӹшке ышдымы Поллард Уиллоу, кидшӹм колталта колтен. Духи гӹнят, костюмвлӓ доно гӹнят, соок эдемвлӓлӓн ли ылмы каеш, тӹдӹм, кыды ӹшке ӹлӹмӓшӹштӹ шукыракым ужшы харчёвньыште эртӓрӓт, кышты шол карем мычашыжы кагыль.
  
  
  — Кӱ тӹлӓт, чорт возьми? — тӹдӹ олен ядеш. Тидӹ яжорак лиэш знак. Сценыштат тӹдӹм ӹштӓш ӹш погыны.
  
  
  'Кердеш, Г-Смит керӹлтмӹжӹ? ваштареш ылыныт.
  
  
  Тӹдӹ келесӓ. - " А ?"
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ ак анжы. — Ну, кыце йӱмӹлӓ гишӓн? — тӹдӹ мӹлӓм келесӓ. — Тенге тӹнь каят, вуйта тӹлӓт худа иреэмӓш.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. Тенгеок " дӓ " тау. Конечно, кердеш.
  
  
  — Ма вара, тидӹ тӹнӓм, кукшы, — мыньжӹ келесӹшӹм. - "Кеат?"
  
  
  — Пу тишкӹ назначен вес вӓре ужеш, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Тидӹ тӹлӓт попышым, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Странны, Но, тидӹ гишӓн тӹдӹ мӹнь мам келесӹмӹ агыл.
  
  
  — Колышт доко, изи, — тӹдӹ келесӓ. — Карангда дӓ колышташ мӹнь сӓй кӓнгӓш тишец. И тӹшкӹ нержӹм цикен, тӹньӹм тӹкӓлӹн ма ижӹ.
  
  
  "О, но мӹнь тӹдӹм тӹкӓлӓш," мӹнь келесӹшӹм. — Тӓмдӓм колыштам ӹрвезӹ леди. Мӹнь тӹдӹ доно иквӓреш йӱеш ылын.
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹ якшарген. «Мӹнь шукы гӓнӓ тӹньӹм ядам п и», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Курткан, кидӹштӹжӹ пелек-шон, тӹдӹ мӹлӓм йори анжыктен, паштекшӹ мам ӹштендӓ питӹрӹмӹ ылын, а мӹнь тенге анжыктымы, тӹдӹ кого патырлыкым, шотеш мӓлӓннӓ, дӓ безопасностьышты паламиже ма - де-ла - Медитеранин тенге ӹнян уке, мӹнь шанымем семӹнь. Ужеш суя вес веремӓн, тидӹ мӹнь ужам мӓ оружидон, мӹнь чуч, тӹдӹлӓн мӓ ӹшке привод Trejo .22 мексиканский, 1 Model. Мексико, лийын кертеш, оружийжӹ промышленность дӓ ӹшкеӓт ак пӓлӹ, но тӹдӹн мотор икманяр, тӹшец толшы эдемвлӓ миртвлӓн йыхыш тенге, кыце пироманьяк корабльыштыш тӓрлӓ. 1 модел — масакла п оружи дӓ лявӹрӓн. Селектор кӱшӹл шалахайышты лапка улы. Дӓ кынам тӹнь тӹдӹм сӓрӓлӹнӓт спусковой кӹлӹм пӹзӹрӓлӹн, юк ӹштӓш пистолет рӓдӹ автоматический канден.
  
  
  Ӹдӹр шӱлештӹлӹт. — Агым идиотда Гвидо, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Мӹньӹн ак шо, ма улым тӹдӹм кычылт, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  — Мӹнь ам мадаш тӹнгӓлыннӓ ыльы.
  
  
  — Мӹнь ӹнянем, тидӹ тӹнь мам келесӹшӹц, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Мӹньӹн кид гӹц нӓлӹн, тӹдӹм, амасашкыла ашкедеш дӓ ма иквӓреш. Шӱдымыда почеш гвидо мӓлӓннӓ попалташ.
  
  
  Тӹдӹн шанымашвлӓжӹ, шӹлеш ӓль ма тӹштӹ неандертальский тидӹ лепкӓштӹш, чӹдӹ агыл гач эртен кредӓлмӓшвлӓ ылыныт, ӓшӹндӓрен лыкташ манын, ӓлмӓдӓ, мам тӓгӱ-ӓнят тӹдӹм ӹштӓш шӱдевӹ. Тип тӹдӹ мӹлӓм чучеш, гений лин независимый мышлеништӹ ужына.
  
  
  Тенге гӹнят, вероятность гӹнь, мӓ тӹдӹн тыл пачаш, дюйм из йӹде, кынам мӓ коктын мам шукемдӓт. Действуяш гвидо тымдышы ылын, а ак шон, нӹнӹ докы тӧр дӓ пӓшӓ ӹштӓш гӹнь, манын шаналтышым ситуация, жепшӹ ситӓ ылын, париж якте кышты манын.
  
  
  Корнан цӓрӓ ӹдӹрем кӓпешем тыл мӹнь кӹзӹтеш чымен, мам амаса докы талашалевӹ. У гвидо патырлыкышты, мӓмнӓм шотеш нӓлӹн, но каждый секундын убеждени мӹлӓм ӹняндӓрӓт, мам карангдымы тӹдӹ сцена запрограммировать яргатавлӓ ылыт.
  
  
  Икманяр веремӓ тӹдӹ эдем веле тидӹ всего, ташкалтышым ма пӹтӓриш шошым шукы вуй, но тидӹ молнамшы кым кужы, сусу ик годымок ти клиентвлӓлӓн янгыжаш курьер гӹц тама-ӓнят ӹшке вуйыштет.
  
  
  Амаса вашт эртӹмӹжӹ, шылдыр прихожийыш шалахай гӹц ташкалтышым эртӹмӹлӓ, тӹдӹ ӱлӹкӹ валаш арко медитерран дворецӹштӹ кок докы пырен .
  
  
  Икманяр ашкыл нелӹн колта дӓ выртеш вес ташкалтыш гӹц, кышкы тӹдӹм вел ужыныт, кӱ гань улӹкӹ гвидо, мӓ сагана ганьок. Тӹдӹ сӹнзӓ гӹц-шӹдӹн доно циц ылшы сомкнутый сӹнзӓхалвлӓ.
  
  
  Тӹдӹ кокшы веле лижӹ-ма гӹц кым ашкыл, парадный амасавлӓ дворецӹштӹ йыдын юалгы годым ма гӹц тӹргештен лӓктеш. Кычалше эче кымылын цилӓдӓм толын гӹнят, изи шотлат. Кынам сӓрнальым мӹньы, ш йывыртынок пырен «Ситроен» ош дӓ «Мерседес». Леди Фортуна статуй эртӹмӹ годым, мӹнь ужам, мам Гвидо тӓрвӓнӹдеок шалга, тыл пышкыды фон ӹмӹлкӓвлӓ казино, тӹдӹм тӹ лӱктӹшӹ дӓ мышкындыжым ӹрзен.
  
  
  — Кыргыж, — пелештен мӹлӓнем ӹдӹр.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. 'Мӹнь пӓлем.'
  
  
  Англичанвлӓм набережная ма доно кыргыжыт. Тӹтӹрӓ куштылгы, мӱлӓндӹ коргӹштӹш тангыж кеӓ, цепошкавлӓэш тылыш пырем бухта левед Ангел, кӱ гань пышкыды. Кечӹ кытышты слабка мӓнгӹ нелӹ юж тистӹжӹм цӹреӓн, кужы корным пуэн пайрем сӹнӓн ылмыжы. Движенин ладнанг, мотор шоэш пыдыртымы гудок тырла.
  
  
  Потикӓ, ю сир вӹлнӹжӹ шучко кечӹ, начкы шӱйш шижӓм, пӹцкемӹшеш когоэмӹт, лачокла кечӹн веселӓм дӓ касем сӓвӹ, йыд крадущийся пыдырген ӹнде.
  
  
  Ма талашы соты дӓ шӹплӓ ваштат. Террасе отель «Вестминстер» сарла темӓш лампа, а стӧл вӹкӹ сар чӱчкен сартавлӓм тӱны, кым хына ӹлӓлшӹрӓк, авара пӹтӹрнӓлтеш, омжы доно кредӓл дӓ кофем йӱмӹжӹ ӧндал шке. Прат отелеш кышты полуразрушенный виллон, каштыра питӹртӹш доно дӓ тарвалт пальме шир.
  
  
  Мӹнь анжалда. Гвидо гӹц кишӓжӓт ак код. Тенге гӹнят, мӹнь шижӹнӓм ылеш манын, оролен ма верцна. Мам эртӹш отель «Вест-Энд» массен дӓ музей , кышты мадшывлӓ ло кӹртни капка прожектор пальме. Пӹлгомыштыш тӹлзӹ соты вазал шӹнзӹн фон анзылны, ӹдӹрӓмӓшвлӓн онгышты гань пышкыды, вуй кайын отель «Негреско».
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ докы сӓрнӓл шагалеш дӓ ӹдӹр лицӓок . Ражвлӓэт тӹдӹн лицӓжӹ якшарген, а сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. Мӹнь кӓпшӹм выртеш тӹдӹн вӹкӹ шотеш.
  
  
  — Тау, — тӹдӹ келесӓ, шӱлӹшӹм тоеныт. 'Тау, сэр...'
  
  
  — Андерсом, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Николас Андерсом».
  
  
  — Ма вара, тау, мистер Андерсом.
  
  
  — Кӹзӹт эче известны агыл мӹнь тау, — манам мӹнь. — Мӹнь ам ӹнянем, моам тӹньӹм ӹнде шӹргӹ гӹц лӓктӹн. Шанем, тӹньӹн тӓнгет ак ли Гвидо мыра гӹнь, ма лимӹ казино.
  
  
  — Уке, — тӹдӹ келесӓ. "Тӹрӹс уке. У нелӹ ылын. Сек кого проблемывлӓ.
  
  
  — Мӹнь келесем, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Карем Никол тӹньӹм ужам?
  
  
  Мӹньӹн сӹнзӓэм тӹдӹм шукы анжа. Цевер цӹреӓнӹм, титакдымылыкш ты иктӓ-махань кымыл доно ярла образ вӹцкӹжемдӓш сӧрен, ӹнде ясым анжыкта.
  
  
  «Тидӹ шукы эдем ӹнянӹшӹвлӓ», — тӹдӹ келесӓ. «Меря дон кӓтӓ, иктӓ эдемлӓн ӹнянӓш».
  
  
  Тидӹ ваштареш ылыныт, кыдывлӓ нимат ак решӹ, но большы мӹнь пӹтӓриш шукым моаш манын, тӹдӹн лицӓжӹн выраженим ӱшаныдымаш доно пӹтен. Озорно тӹдӹ вуйжым лыпшалеш. — Андерсом Мистер, — тӹдӹ келесӓ. — Мӹнь шанем, тӓ йӱнежӹ шон мӹнь предлагаем. Мӓ яжо жеп ылын, кӹзӹжӹм мон?
  
  
  Барат Негреско пӹтен ганьок. Кынам кырык слабка соты кӹдеж гӹц кого пӹцкӓтӓ ӓшӹндӓрӹктӓ, айыраш манын, кавашты кавыскыше папивлӓм сусуэмденӹт.
  
  
  Мрамор стӧл дон скамня тӹреш шӹнзеш канде ӱстемба ӓнгӓ мӓ йӹгӹре, искусственный леопардовый ӧлт каваштышты.
  
  
  У сӹлнӹ шижӓм мӹнь ӹдӹр рашка, скамняшкы пингӹдӹрӓкӹн мӹнь тӹдӹн сага шокшы канде ӓрдӹ, тӹдӹ онгыштыжы ӓйӹквлӓ, лицӓ классический форман, золотисто пышность-изумрудный тыргыжланен тӹдӹн ӱпшӹм сӹнзӓш ... каштановый.
  
  
  Зубраш-изи ош курткым отель официантвлӓ мӓ докына толыныт, яратымы ярал тамажы пыдештеш.
  
  
  Мӓ тӹньӹм ӹнем йӱ?' — мӹнь ӹдӹржӹ яды.
  
  
  Тӹдӹ ловкан ваштылеш, малай семӹнь, тиштӹ воляшкы колтышаш кофейня.
  
  
  — О, — тӹдӹ келесӓ. — Тидӹ гишӓн мӹнь лачокат шон ам. Пачаш келеш манын, мӹлӓм пуйырыде мышкаш агыл, но шанем мӹнь икӓнӓ карем мычкы коктейльный подылыт.
  
  
  Шаркать ял, тыр вӓреш тотлы дӓ курымаш официантвлӓ беспокойство болтовня яммыжым анжыкта. Стипендивлӓм пуат тергаш мӹнь тӹдӹ театр школ ылын.
  
  
  Дӓ кидшӹ доно кок ӹдӹр оливка талинга крекер лошты пыргед, открыткывлӓм погаш манын.
  
  
  "Тидӹ мӹньӹн," тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Карточка тенге сирӓ: «14 Негреско F Роял».
  
  
  Тидӹ композиция кирша гӹц ылын, кынам сироп, дӓ вӹд шампанскийвлӓм Moet апельсин. Тидӹ веле лыдмы, бунт ӹлӹжӹн мӹнь мӹшкӹр гӹц.
  
  
  «Уке, мӹнь ам шаны, тӓ эксперт», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  Официантвлӓ мӹлӓнем келесӹш: «Ик Негреско Королевский». А доно скотч ижӹ. Тӹдӹ кымалыт дӓ лӓктӹн кеӓт.
  
  
  Барат нелӹ негреско шӹл. Лачокат, тидӹ вӓрӹм айыраш манын, пиш пӓлӹнем ылын, седӹндоно тӹштӓт мӹнь сусу лит ыльы. Причиныжы тидӹ ылын, тидӹн паштек мӹнь тиш кеӓ, мам казино семӹнь кодын. Ма ышке церотыштышты, мӹнь цӓшӓн ире ӹштен, ӹдӹр вӓреш тидӹ мам айырендӓ манын, йӱӓм. Мӹнь тиштӹ кредӓлмӓшвлӓ кенӹт ак т ӧлвӓл погыненӹт. Ӹдӹрӹм: мӹньӹм гишӓн утларак пӓлен нӓлӓш, Гвидо гишӓн утларак дӓ утларак, сек кого эдемвлӓ гишӓн, кӱвлӓ тиштӹ эдемвлӓ по медитерран пещерный колтен. Тидӹ мӹнь ылынам дӓ ынгыленӓм, тидӹ годым лиӓлтеш, мам иктӹлӓнӓт мӹньӹн кӹчӓлӓш.
  
  
  Кӹзӹт якте согоньлем ыльы вадеш. Мӹнь ӹдӹрӹм монам. Тидӹ пӹтӓ яжон мадын. Гвидо мӹнь мон. Ӹлӓш праважы улы дӓ мӹлӓм гӹнь, ужаш литӹмӹ ли ылмы пӓлдӹртен кыргыж эдем мартын мӓмнӓн «Негреско». Касемвлӓ дӓ тӹнӓм веле согоньлем ак ли, но, дӓ чуть-чуть ӹлӹжеш.
  
  
  — Мадаш, — келесӓ официантвлӓ. Склоняялтеш кыдал, тӹдӹ пумагаэш ты йӹргеш салфетке буква доно йӱн шӹндӓ «Н Императорский » шамак доно « Негреско» дӓ « Ницце » канде кӱ шӓргӓш.
  
  
  «Мсье».
  
  
  Мӹнят стопкаэм ӹдӹр ӹшке докыла сӓрнӓлеш дӓ лӱктӓлеш. — Цӓшешнӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Мӹнят стопкаэм тӹрӹшкӹ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. Сӹнзӓнӓ гыц йышт полмезе веселӓ дӓ тӹдӹн анжалтышвлӓжӹ. Мӹнь эче уж сӹнзӓвӹдшӹм.
  
  
  "Уке, мӹнь келесӹшӹм. — Мӹнь тенге ынгылем, ти вадын тӹньӹм пишок цевер агыл ыльы.
  
  
  — Уке, — тӹдӹ келесӓ. «Конечно, уке». Смелыйвлӓ ылыныт дӓ тӹ юкет.
  
  
  «Простьы мӹньӹм гӹнь тидӹ цаштыра комментарий тӓ, — мӹнь маньым, — тӹнь пӓлет, тӹнӓрӹ рулеткым сӓрӓ ыльы вет, мышкын дӓ маняр гишӓн, мадыш шотышты тӹлӓнет».
  
  
  — Мӹнь пӓлем, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Эдемӹн соок тенгелӓ ӹштӓт, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мадылдалаш шукы эдем тӹш тольым, но тӓ ӹштендӓ эдем анзылны кайын, когон серьезный пӓшӓ ӹштӓш».
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Вӓк йӹлгӹжшӹ ӱпшӹ соты вазал . "Уке, мистер Андерсом..."
  
  
  — Мӹнь шанымемдон, тӹнят яжон Савалташ мӹнь маньым, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Яра, — манеш тӹдӹ. 'Ник.'
  
  
  — Тенге гӹнь, сӓй,-мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Уке, тӹдӹ мӹньӹм мадаш казино ак ли».
  
  
  "Вӹц франквлӓн ӹндекшлу тӓмдӓм ямдышым," мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  — Тӹнь мӹнь шукы вниманим айырен, — тӹдӹ келесӓ. «Ну, — манеш, — мӹлӓм ик ницце йӹлмӹштӹ, ясы лин ак цаклы».
  
  
  Кӹтӹк тӹдӹ йӹрӓлтӓ. 'Мӹньӹн пиштен, маньы...'
  
  
  Сумочка тӹдӹ ӹшке изи куза. У ош носовикем, паспортшы, ышмам дӓ чиӓвлӓ остатка, сар фишкы. Ӱстемба ӓнгӓ гӹц тӹдӹ пиш куштылгы дӓ мрамор чымен лыктеш. — Вӹц франквлӓн, — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ.
  
  
  "Цилӓ тидӹ-окса, тиштӹ тӓ ылын, тенгеок?"
  
  
  Тенгеок "дӓ". У куштылгын Неужели тидӹ тенге?
  
  
  "Лӱдын, тенге маныт."
  
  
  — Тидӹ пӓшӓштӹ, франквлӓн вӹц и, — тӹдӹ келесӓ. «Тидӹ лаштыкшым пластикы».
  
  
  Мӹнь ядам. - «Тӹнь малын тенгежӹ шукы казино налмы тидӹ тенге?»
  
  
  Йыд тӹдӹ шӹмлӹмаш кок гӓнӓ мӹньӹм сӹнзӓ цӹрежӹ.
  
  
  — Тӹньӹм агыл незерлӓ кайыт, — мӹнь маньым, — тӹнь шужен ак каеп. И йӱлдӓлӹнӓт, ма келеш тылат пӹрӓ выргем доно. Мӹнь агыл отношенивлӓ кайын, тӓ отпускышты ӓль модылан шергӓкӓн мӓ вагон цацен. Шык ылмыжы гишӓн шая ак лин кердеш.
  
  
  — Уке.
  
  
  «Мадам но тӓ манын, шукы оксам нӓлӹнӓм. Тӹнь тидӹн важный ылын.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. — Ах, вот.
  
  
  — Шон, ӹлӓш мӹнь пӓлем, малын.
  
  
  Тиды ышан у тыменяш тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ ыжар цӹрелӓн, келгӹн дӓ кӹзӹт ӱштӹ, ӹшке семӹнь тангыж.
  
  
  Мӓ тӹньӹм ужам?'
  
  
  «Лӱдӹш», — манеш тӹдӹ. "Нелӹ."
  
  
  — Мӹнь тӹлӓнет ӹнянен кердӹт, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. — Мӹнят тенгеок шанем.
  
  
  «Тӹлец пасна, — мӹнь келесем, — иктӓ вӹц жетон франквлӓн цилӓжӹ ылыныт, тенге шукы ак ярыкты тӓ доны».
  
  
  Тӹдӹн лывыргыжым, шокшы тырвӹвлӓ йӹрӓлтӹш дон ош тӧрӧк тӧрлӓш ӧкым пумы. — Но мӹнь тӹлӓнет ам ӹнянӹ ылгецӹ, мӹнят кем ыльы, — тӹдӹ келесӓ. «Тӹнӓм мӹнь ужынам ыльы анженӓ, ку-гӹнят эче».
  
  
  — Тидӹ кого тенгеок?
  
  
  Тенгеок "дӓ".' Ӹшке ӹштендӓ тӹдӹ кого стопкам нӓлеш дӓ шӱлӓлтӓ.
  
  
  — Эче?
  
  
  «Мӹнь ам йӱ тыменьшӹвлӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Тенге гӹнят, мӹнь шотлаш манын, эче ик стопка ылын. Мӹнь ам пӓлӹ, мӹнь ӹнем йӱ ма лиэш, ӓль монден манын пайремлен. Мане, Ник, эче ик эдем.
  
  
  Официантвлӓ мӹнь докем, юк лыктеок дӓ мӓмнӓм вычалат, тӹдӹ намал канда годым эче ик «Негреско Роял».
  
  
  Эче ик подылтыш тӹдӹм ӹштен дӓ тӹ годымок пӹтӓрӹмӹ, тӹдӹ, кажется, решенивлӓм докы толыт. — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. 'Мӹнь тӹлӓт ӹнянем. Надеяться, тӹдӹ тӹньӹн гӹцем ӹрвезӹ ылат, нӹнӹлӓн палшен. Тидӹ мӹнь цӹлт ак ӹштеп, ӹдӹр веле агыл, тиштӹ икӓнӓ тӹнь казино доно пӓлӹ.
  
  
  — Мӹнь пӓлем, — мӹнь келесем, тӹдӹ ладнангдара.
  
  
  «Тидӹ мӹнь тӓ рамкышты лӓктӹн дӓ мӹндӹр. Мане, мӹнь йӹле дӓ модышты шукы окса келеш. Тидӹ тӹньӹм ужам. Тидӹ мӹнь келеш манын, мӹньӹм тӓрлӹшӹ, ку-гынят.
  
  
  Невысказанный мӹньӹм ядыштын сӹнзӓхалвлӓжӹм лӱлтӓлӹн.
  
  
  «Тӓгӱ-ӓнят пиш айыртем», — тӹдӹ пакыла попаш. «Мӹнь ам пӓлӹ, тидӹ манярым стоят. Тӹнь пӓлет, Ник? Тӹнь пӓлет, манярым стоят тӓрлӹмӹ пуштыныт?
  
  
  Нарынзы фишкы кидшӹм виктӓлтӓ дӓ мӹньӹм стӧл сага нӓлӹн. — Вӹц франквлӓн, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  
  5 главы
  
  
  
  
  Тӹдӹн лицӓжӹн выраженим выртеш ӧрӹн доно вашталтмыжы. Вара, мӹнь лӱдӹн шӹцшӹ лицӓ докы пӹтӹрӓлшӓш, тӹдӹ мӹньӹн вӹк йӓрнен. Тӹдӹ мӹньӹн сӹнзӓэм доно ужшы, тылвлӓ дон сотемдӓрӹмӹ пресловутый изумруд ӹнде, тӹрвӹжӹм тӹдӹ пачылтеш, мӹнь докем лишемӹ.
  
  
  Тӹ жепӹн вес цымыргат. Ломыж ӹдӹр лицӓок. Мӹнь тӹдӹм тусарен анжальы эртӓш лиэш, ӧрдӹж амасашкы бар «Негреско».
  
  
  Мӹнь шайыкыла сӓрнӓл. Гвидо пӹтӓришӹ ылыт, кум мынь ужам, икманяр шымаргаш. Вара пӹсӹ мӹнь ужам, китай шунангаш, кӱкшӹ кӓпшӹм чыкатан левед ш ты вуй гӹц ял якте ылын. Нӹнӹ лошты ӓ, слугавлӓжӹ тидӹ тӹдӹм ло, йӹрнӹк эдемвлӓ, кыды кыце мӹнь пӓлен уайт доктор лиэш. Лотар Инурис. Тӹ жепӹн, кынам пӹтӓриш гӓнӓ мӹнь тӹдӹм ужынам, нӹнӹм контролируйышы цацышы вивлӓ улы шӹдӹжӹм кычыш, тӹдӹ у, ӹдӹрем, мӹнь йӓмдӹ тӹрвӹжӹ докы пӹзӹргӓт. Йомартле восстанавливаяш дӓ тӹдӹ ӹшке цӹрежӹм тӹдӹ шокшы складкы шыпшылеп. Тидӹ гӹц тӹдӹ выргемжӹ яжо выражени келыштаралтын: канде блейзер яжон шон, луды ялан, тыгырем, кыды ӹшке гӹц иктӓт ылде увертӓрен остатка Turnull & лондонышты Джереминстрит Asser келесымаш, шарфым gucci дӓ парсын дон каталан.
  
  
  Но цилӓ шытырланымашлан дӓ шавет гынят, тӹдӹн выргемжӹ тишкӹ кеӓ, куатан докторжы инурис интеллектшӹ, шудым дӓ виӓн унчыли рабат.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓжӹм, шер эбеновый, лачокла яратымаш тӹдӹ ӹшкӹмжӹн намеренижӹ тӓрзӹ, ширен шӹндӹмӹ, вуйым изиш лимӹкӹ, ш бтӹнь ныгыды ӱпшӹ, ӓнгӹсӹр гӹц мӹнгеш рышка лепкӓэм. Вӹцкӹж нер чучеш лачын ӹшке вуйжы ӓнгӹсӹр гӹц кымдаш дӓ кӱ доно дӓ кого пурпурный нерраж тӹрвӹжӹм тыгыр доно тангаштараш. Шӹренжок тӹдӹ пу дӓ цилӓ силан агыл, а лывыртымаш гишӓн веле шана, ӹшке корениться потакание лыж-ж курымаш. Легендарный тӹдӹн кидӹштӹ ылеш. Лапа кужы, кужы лачы, парня шыма, кӹтӹк кучаш. Душитель кид ӓль хирург. Яклака, лицӓжӹм потикӓлӓ дӓ церлӹ пандашдымым-ошын каеш кавашты ӹштӓш манын, пыдыртымы железистый равновесижӹм ӹлӓт, кӓпӹштӹ пӹтӓриш разлагаяш, а вара служен у противоестественный каржангы идейӹн ӹштӹктен. Тӹ эдемвлӓ кыце каеш, тӹдӹм кымылын нӓлеш, кандымы ку-гӹнят ӹшке каршым да вес подчиняймӹ шоялыме причудливый, кыды тӹдӹм виктӓрӓ. Тӹдӹ шӹдӹн пуалеш. Мӹнь ужам, мам нӹнӹ вӹкӹлӓ слабка шарфым, цӓрӓ шыгыль пырдыжа рӓдӹ, вӹцкӹж шӱӓн левед тӹдӹ шӱмӹм, сӹнзӓ гӹцет льыптыр гротескный согавлӓ гань.
  
  
  Весӹ, техень тӹдӹм, мӹнь корнышты ванжаш. Ӹнянӓт дӓ ӹшке нӹнӹ шӱлӹшӹштӹ пайылаш пӓшӓм ӹштӹмӓшӹн гениальность танатарланаш тӱвыргӧ шаналтенӓ, кыды иммунитетвлӓ тареш нӹнӹ ӹняндӓрен сыц. Эче кыце попаш тӹнгӓлӹн, кыце ӹнде мӹнь уже пӓлӹмӹ эдемвлӓ инурис лотар доктор, нимат ак куш природын пумыжым гӹц пасна, алтала.
  
  
  Йӹрӓлтен, тӹдӹлӓн кымальы. Тол мынь докем иктӹш ӧрӹн дӓ тӹдӹ ӹшке кидӹшкӹштӹ лӱктӓлмӹ гӹц шӓлӓм лывыргы. Мӹнь кӹньӹльӹм манын, тӹдӹ саламл.
  
  
  — А, — тӹдӹ келесӓ. — Мӹнь выртеш шаналтен, мам тӹнь ямдет. Пиш сылыкын тидӹ ылыт дӓ ылыныт. Но простьы мӹньӹм. Ирлык простьы мӹньӹм. Мӹнь эче кайышланен шалгаш. Ирӹкӹм пуа. Докторжы мӹньӹм. Лотар Инурис.
  
  
  Кидӹштӹ ылын, кыдым тӹдӹ мӹлӓнем виктӓлтен, вижӹ и ылеш. Цилӓ тӹдӹ мӹлӓнем шокшым пуат, кыдывлӓ лин кердеш. — Приятный пӓлен, доктор, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь Николас Андерсом».
  
  
  "Американец, мӹньӹм пиштенӹт," тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Лачок, — манам мӹнь.
  
  
  «Шергӓкӓн эдем, — тӹдӹ келесӓ. «Родина тӓлӓндӓ европыштыш шукы».
  
  
  «Тау, тидӹм мам келесӹ, доктор», — мыньжӹ келесӹшӹм. «Уке гӹнь, маняры мӹнь лӱдӹм, мӓлӓннӓ сусу ылынам, ти ире ыш».
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Тӹдӹ ылеш, кӱ ылмыжымат монден, но мӹнь нӹнӹ гӹц числа. Тидӹ, кӱ монды, кӹлвлӓ яжо — тидӹ тырхымашым».
  
  
  "Ну, доктор, мӹнь мон кердӹдӓ тӓ предлагаем иктӓ-йӱӓт?"
  
  
  Вуйжым ӹрзӓлӹн, тӹдӹ ӹжӓлӓйӹ. — Яра, мӹнь тӹлӓт ӓклӓш, мистер Андерсом, но, лӱдӹн, мӹлӓм отказат вӓрештӹндӓ. Причиныжы, мӹньӹм тиштӹ нӹнӹ семӹнь, светский агыл, а чисто профессиональный».
  
  
  Дӓ мӹнь кӹньӹльӹм лошты тӹ ӹдӹрӹм, кыды паштек стӧл кодеш. Тӹдӹ монгырыштыжы тӹдӹвлӓ, вуйжым кымык сӓкен, эчеӓт ӹшке пышкыды тӹте валтен, культур юк.
  
  
  Тидӹ юк ылмым, тӹштӹ пыдешт. Лач юкым вес халыквлӓ ӹштӓт дӓ тидӹ впечатлени ужаш лиэш. Превосходный инурис интеллектшӹ, тӹдӹм ӹш кертдымы, тӹдӹ гӹц яжо яндар ӓл дӓ, цилӓ тидӹ ситӓ лиэш гӹнь, эдем мыскылышыла лӱд, кок тӓнгӹн шотлен кердеш вим кычылтмы кужы лин кердеш.
  
  
  «Пӓлем тӓмдӓм европыштыш гӹнь, мистер Андерсом, — тӹдӹ попа, — дӓ кечӹвӓлвел америкы гӹц пасна, тӓ, возможно, пӓлен, йонгата ситӓ ма титул использоваться докторжы. Титул Но тидӹн годым мӹнь, тӹлец вара шукы и ровотаен дӓ пингӹдӹ налаш тымден. Медицина докторжы мӹньӹм, мистер Андерсом, хирургий доно специалист ылыт, кыдывлӓ махань-тӹдӹ искусствын ӹшке механический степеньым анжыктышы. Тидӹ интеллектемӹн дӓ йори ӱжмӹ стимуляция карангат ак керд, мӹнь анжен ешартыш специальностьым нӓлӹн. Мӹнь тенгеок практикыштат доно психиатр, тӹдӹ, — ӹдӹрӹн сӹнзӓшкӹжӹ тӹдӹ, — э нелӹ годым пӧлеклет.
  
  
  Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ ӹшке сусунам ылшы мурыкта пыра. — Тенгежӹ, тӓ мастар?
  
  
  Вознаграждать цӹтӹрӓш тӹнгӓлеш, тӹдӹ кӓпшӹ мычкы кыргыжеш. — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ, ваштылеш цацен. — Пиштендӓ, америкышкы мам тенге маныныт. Примитивныйла терминвлӓм, дӓ пиш интересный. Но мӹнь вес шаяшкы агыл. Мӹньӹн гань погынен дӓ келесӹш, тидӹ мӹньӹ гӹц ик ӹрвезӹм леди пациентка улмаш.
  
  
  Конфиденциальность шӹлмӓшӹм юкжы мӹньӹм якте валтышым. — Тӹнь ӓшӹш нӓлӹн, тӹдӹ церлӹ, доктор?
  
  
  Терпимый инурис доктор лижӹ манын улы ви доно ӹлӓш, но мӹнь ужам, мам весӹ гӹц ӹшкӹмжӹн силажыдон тырха. — Ну, тидӹ ситӓ тӹшкӓ терминвлӓм, тенге гӹнь келесӓлтеш. Сложный планым цилӓ профессиональный б. Но тенге келесӹмӹ, описани дӓ лошты ак пыдыртымы агыл отношенивлӓ мейер пырчыкты врач дӓ техника, сӓмӹрӹклӓн ма леди орланен пыжлен махань кого».
  
  
  — Мӹнь ынгылем, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Мӹлӓм тӹньӹм алталаш кердеш. Тӹньӹн дӓ ӹнянем, тидӹ ма тенге, мӹнь ӹшке келесӹш.
  
  
  «Махань техень образ ак каеп цервлӓ улы, нӹнӹм лыдын кердӹдӓ тӓ неспециалист гань куштылгы лижӹ манын».
  
  
  — Пиштендӓ, ма уке, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Инурис Доктор мыланем йыренат. «Мӹнь сусу ылам, тӓ ма техень кымда акы, мистер Андерсом, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь пу раш Гвидо ынгылымаш, тӹдӹн поведеништӹжӹ тӓ докы отношени казино доно ыльы, тидӹ кыце келесӹмӹ ыльы, воинственный икманяр».
  
  
  — Дӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Но вес семӹньжӹ, тидӹ тӓмдӓн ылеш джентльмен агыл гӹнь, мӓ донна ти сӓмӹрӹк леди манын тӓмдӓн вычен-вычен. Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, тыды каршым тӹдӹм ӹштӓш манын, дӓ тӹ корным такыртымы, тӹдӹн пасна тӹшкӓвлӓэш ак цацеп.
  
  
  У йӓтлӹ веле, тӓмдӓм мӹнь гӹцем ядыт ыльы, -- Инурис докторым ядеш, тӹдӹн годым мӹнь йӹрӓлтем валгалт цӹреӓн докы обращая. «Кокшыжы у гвидо цацен. Мӹнь пиштӓ дӓ, мӹнь тӹдӹм шӹдӹн лӱдӹш. Мам уж, мӹнь ладнангам ак клиник виктӓрӓ. Мӹндӹрнӓт агыл сӓмӹрӹк тыргыжланен мӹлӓм ӹнянӓш лин, тишецӹн леди виллон, обращенивлӓм дӓ тӹдӹлӓн тӹшкӹ пыртен этапшы нецелесообразный тӹдӹ пушашлык, мӓ донна тӓ мӓнмӓн социальный шотлымы пырышы пумы.
  
  
  «Эртен ӓрняэш, — тӹдӹ пакыла попа, — тӹдӹм ӹштӓш кодын кердеш казино несанкционированный виллон походыш. Медбрат профессиональный Гвидо о, дӓ, ӓнят, седындоно тӹдӹн вычы вел самынь келеш. Ӹдӹр пилӓ йӓрсӹмӹ веремӓэш гвидо гӹнят мӹньӹм шӹдештӓрӹш, дӓ мӹнь тӹдӹн торжественно вӹрзиышкӧ, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ большы ам ыл почеш ӹдӹр йыжненӹт. Тенге гӹнят, тыдылан тагачы вадеш тидӹ попугай кердеш.
  
  
  Тенге ынгылдара, лачокат агыл ма, Гвидо, кыце тидӹ ылеш манын келесӓ, тӹдӹ шукы шытырланаш? Дӓ, — келесӹ м Инурис откровенны попаш: «тенге ынгылдара, мӓ, американский джентльмен ылын, эреак тӓ касайы, тӹдӹм перегӓш манын-ма гӹнят, тӓлӓндӓ ярдымы ылам ма каймым йыл».
  
  
  — Ну, доктор, — мӹнь келесем, — мӹнь шанымемдон, цилӓ тидӹ ма верц шалгышы тенгеок шукы. Мӹлӓм анжыктышда веле, слугавлӓжӹ мам тӓ тамам тумаен шӹнден.
  
  
  «Ондалчыка шӹренжок лиэш вӓл», — манеш тӹдӹ.
  
  
  "Мане, многда," мӹлӓм келшӓ. «Келтӹмӓшӹн нӓл, нигынамат мӹньӹм ак шо, мам тӹдӹ церлӹ».
  
  
  Докторжы мӹньӹм кидшӹ доно севӓлӹн куандараш инурис. -- Ну, ну, -- тӹдӹ келесӓ. «Тӓмдӓн гӹц утла шукы келеш, кӹтӹк ынгылаш сына негызеш хӓдӹр ман, медицинский наукын кукталты кокшыжы».
  
  
  — Пӓлӹмӓн, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — А ӹнде, мистер Андерсом, тӹнь ынгылет, кынам мӹнь тӓ донда мӹлӓм ядеш разрешӓйӹ вӓрештӹн... э-э... мӹнь тӓ вады тӹдӹм пӹтӓрен дӓ ӹдӹрвлӓжӹ доно персоналын виллон мӹнгеш нӓнген кода. Мӹнь ам пӓлӹ, иктӹ-весӹ доно тӓ маняр тӹдӹн доно попашат, а тӹлӓт пуэм гӹнь, мӹлӓм иктӓ-махань кӓнгӓш благонамеренный, тӓмдӓн цилӓ улы мудро вӹкӹ анжалын, тӹдӹ келесӓ кердеш ма, цержӹ тӹдӹм сотышты. Южнамжы тӹдӹ тергымаш хӓдӹр манаш тӹнгӓлӹнӹт, кыдывлӓ пӹтӓриш ӱшандарышын анжалтышыжы кайын кердеш, но ӹжӓл, цер ныным сӹгӹрӓлӓм тӹдӹм, кыды, мӹнь ӹнянӹде, мӹнь тӧрлатымаш ви».
  
  
  Мӹнь мыкик ӹштӓ. — Мӹнь пиш ӹнянӹ, мам тӓ тӹдӹн эмлат, доктор. Шанем, техень намыс, ма техень яратымы ӹдӹрвлӓлӓнӹштӹ, кыце тӹдӹм нӓлеш..."
  
  
  «Мӹнь ӹнянем лимӹк весӹн, — келесӓ инурис докторжы. «Кӱ Но эмлат, векӓт, пужымат ылшы кӹтӹкемден кердӹнӓ».
  
  
  — Пиш худан, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  "Лачокок," мане, тӹдӹ гӹц шолышт гг. — Но кӹзӹт лачокла мӓ ӹнде кенӓ. Тотлы ылмыжы доно пӓлӹ тӓ, мистер Андерсом. Лачокат яратен.' Парнядонат тӹдӹм л, Гвидо тӓрвӓнӓ дӓ, йӓм шагалын.
  
  
  Тӹдӹлӓн керӓл агылеп. Ӹдӹр кӹньӹлеш, конгыла лӹвӓкӹжӹ темдӓл сумочка дӓ нӹнӹн докы миӓ. Пурын йӹрӓлтен тӹдӹ докторжы.
  
  
  Тӹдӹ амаса докы отвращеним гвидо доно эртен дӓ доктор кертдымаша пӧрдӹт выраженим, кыды гач нӹнӹ пырен. Кӱкшӹ, китай пӹсӹн тӹ корным ӓрен шагалыныт, но тӹ годымок нӹнӹ докы лишемӹн, тӹдӹм ӧрдӹжӹш карангаш, тӹдӹн анзылны амасам пачаш манын, дӓ тӹдӹн паштек кеӓ. Гвидо нимиЕ1 паштек .
  
  
  «Простьы, тӓрвӓтӓ ма тӓ, — мӹнь келесенӓт инурис докторжы.
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш: «Кыце ӹжӓл, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Техень ӹдӹр яратымы..."
  
  
  "Тӹ мондымы цацен, мӹньӹн шергӓкӓнем," доктор инурис попен, амаса докы кеӓ.
  
  
  — Мӹнь тӓ эртӓрӓш, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Ак кел, шергӓкӓн тӓнгвлӓ, — тӹдӹ келесӓ юк мыльга. — О, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Тидӹ мӹлӓнем пишок шӱм ылын.
  
  
  Нежностьым торцынжы доктор лицӓ. - 'Ылын.'
  
  
  Мӹнь амаса тӹдӹн паштек кеӓ. Ош «мерседес» тыр шалга. Машинӓ тӹдӹ мӹньӹм пӓлен, тӹдӹм ужын, мам гӹц лӓктӹн кемӹ годымок казино. Ӹдӹрвлӓ сага шалга, дӓ китай гвидо.
  
  
  Доктор севӓлеш лапажым. Тӹдӹ келесӓ. - "Вычымаш ма?"
  
  
  Шайыл китайец амасам пачын, анзыкыла ашкедӹт дӓ вара рульышты шӹнзӓ.
  
  
  Кужы ялжы эффектный йӹлгӹжӓлт, яклешт кем шайыл ӹдӹр сӹнзенӹт. Мӹнь цаклен, туфльышкы ты ма ылын-тайналте кукшы тага. Мӓмнӓн шӱмӹштӹнӓ ӹдӹрӓмӓшвлӓн кечӹм нӹнӹм намал, но тенге ӹдӹрӓмӓшӹн, ак яры эче ик ялеш чимӹ хӓдӹр. Нӹнӹ ужделыт тӓ эче таманяр и перви, кынам Наказани Никол эче ӹлӹшӹвлӓ ылыныт.
  
  
  Инурис Доктор вӹкӹ шӹндӹш. Китай Гвидо сага шӹнзӓ дӓ амасам чӱчӹн шӹндӓ. Моторвлӓ ӹнде ӹштӓш, машинӓ дон бордюр отскальзывать.
  
  
  Мӹнь анжат, нӹнӹ семӹнь кемӹ годым знакым номерной пиштен. Мерседес тормыжлымы савырненыт. Шайыл окня вашт мӹнь ужам, кыце сӹлнӹн кидӹм лӱктӓш чуриетш докторжы.
  
  
  Варажым шонен. Кидӹн кого пышкыдемӹт, ӓнгӹремшӹ гань кого. Кидшӹ когорак дӓ парнявлӓжӹ гӹц вӹр веле указательный гӹц шалга.
  
  
  Призрачный годым машинӓ сӓрнӓльӹ оголеш, доктор. Кидшӹм виктӓлтӹш Инурис пиш олен, пиш олен дӓ йӹвӹрт парня доно виӓнрӓк дӓ сусун йӹрӓлтен, тӹдӹ ӹдӹр кукшылогер тыредаш тынгалаш.
  
  
  
  6 главы
  
  
  
  -
  
  
  Барат мӹнгеш сӓрнӓл кеш дӓ мӹнь. Гӹнь Др. Пӹсӹн инурис колта нӓлӹн, тӹдӹм ӹштӓш тидӹлӓн ирӹкшӹ пумы гвидо ылын. Ӓнят, колымашкы келшен эркын доктор, тидӹ мӹньӹм ак сомневайы. Тӹдӹм ӹштӓш шана гӹнь, но тидӹ ылын, айырымы ылыт тӹдӹ сек йӧнӓн вӓр у, шайыл автомобиль шукы семӹнь.
  
  
  Критиквлӓн анжалтышвлӓштӹ доно официантвлӓ мӹнь угӹц стӧл лошкы шӹнзӹ, кышты тӹдӹлӓн икманяр куштылта, доктор мӹнь изиэм годым мӹнь тӹдӹм изиш дӓ мӹнгеш толыт урын прогулкы инурис банда дон лӱдӹктенӹт. Мӹнь тӹдӹ ак алталы, кӱ ӓль ма безопасностьышты официантвлӓ гишӓн шаныкала. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ мӓ докына интересӹм мӹнь вуйта ылам, шаналтышым, таза мам мӹнь ситӓ, манын, шотеш тӱлӓш манын, пӓлӹмӹлӓ, ма мӹнь кердеш, шукы турист семӹнь, ак пӓлӹ, ма ылеш чаевые шотыш цикенӓм, дӓ, тенгежӹ, тӹдӹн пачын тӱлӓт.
  
  
  Шалалта юж мӹнь ӹштӹшӹм, дӓ тӹдӹ стӧл докы талашат, олен сӹнзӓжӹм кымык ӹштӹжӹ манын, шот доно мрамор мӹнь докы шӹкӓлеш. Мӹньӹм ыжаташ годым тӹдӹм кидӹштӹ тӓрвӓнӹлӹт траекторийже, анжалтышыжы, мӹньӹн кидӹш кенвазеш. По пумагаш ты ылын, стопка самынь ялан, пиш нӹнӹ гӹц ӹдӹр.
  
  
  Мӹнят стопкаэм лӱктӹшӹ дӓ пумагам нӓлеш. Тӹ жепӹн кыце Др. Инурис мӹнь дӓ икӹжӓк-иктӹнӓм алталенӓ, ты то п нӓлмӹ лит ма.
  
  
  Тӹдӹн сӹнзӓхалвлӓжӹм карандаш доно увер сирен. «Нарциссвлӓм виллон », тӹдӹ келесен: «Чоп Ферра. Мӹнь палшыжы, йымы анзылны. 'И подписӓйӹмӹ тӹдӹ ылеш, дӓ мӹнь ынгылем, кӹзӹт якте пӓлӹ агыл, тӹдӹ кӱ техеньӹ.
  
  
  Но мӹнь пӓлем, тӹдӹн махань ылмыжым: ышан гӹнят цилӓ йӓвен инурис докторжы. Цевер, ӹнянӓ дӓ ӹшке отчаянный ик ситӓ, манын, дон доктор ваштареш пасна шучко кеӓ. Но тӹдӹн кужы ылеш, тӹштӹ тенге кодаш.
  
  
  Тидӹ тӹштӹ улы, тӹдӹм мӹнь мычаш якте пӓлен вадеш погынен.
  
  
  Но йӹле мӹнь действыяш келеш. Мӹнь цӓшӹм анжальым. Ик кок пел, кого дӓ кӱшнӹш инурис доктор лиэш. Мӹнь шотыш тӱлӓт, ам пу чаевой, кого разочаровани официантвлӓ келесымаш, гӹц лӓктӹн дӓ «Негреско» гач тӹнг пыра. Пассажирвлӓм таксим выченӓ. «Ренӹт» церотыш водитель анзылны, мары толстолицый, киэн, вуйым комдык, руль шыпшмы дӓ нелӹ. Тӹ годымок мӹньӹм пулыш гӹц севӓл, выртышты тӹдӹ шижӹн. Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы, йӹрӓлтӹш валгалт, алтала дӓ тӹдӹ вӓреш самонасмешка животныйвлӓ, йӹрӓлтӓ тошты салтаквлӓ. — Мсье, — тӹдӹ техень тондон попаш, вуйта шывшын нӓлмӹ.
  
  
  Мӹнь ядам. — Тьоп Ферра тӓ пӓледӓ?
  
  
  — Конечны, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Виллон Нарциссвлӓм, тӓ пӓледӓ ?
  
  
  « Дӓ ».
  
  
  — Тӹнь мӹньӹн том нӓнген кердеш?
  
  
  — Кыце шанем, сэр. Вуеш ит нал, Но, тидӹ вӓрӹштӹш потикӓ ылын.
  
  
  'Лачокат?' — мане, мӹнь иктӧр тӹдӹ шайыл лӓктӓшӹжӹ пачмы «ренӹт» дӓ шӹнзеш. «Мӹнь келесем, малан, талашал, а кӹзӹт пуат».
  
  
  Машинӓвлӓ сӓрнӓл шагалеш хангаш дӓ лыдмы шомым викок анжыктыдым касвел первый мычкы шӓрен.
  
  
  «Тӹштӹ иктӓт уке ылын. Йошт тиштӹ, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Тӹштӹ тӹнь лешӓнгӹ ылеш?
  
  
  — Уке, тидӹ мӹлӓм келесен ам керд. Но тӹштӹ иктӓт ак ужен ӹлӹмӓшеш шукы и, м сье. Мӹнь тидӹм пӓлен раш. Таманяр ӓрня перви, мӹнгеш тӹлзӹ кердеш, тӹ йӹдӹм мӹнь дорц эртӓт. Шергӓкӓн дӓ кӱ стенӓвлӓ лошкы виллон, капка кӹртни капка доны. Капкашкы анжал мӹнь. Сотыжы ылде. Тӓ тидӹм чучам, кынам ик пӧртӹштӹ уке. Тидӹ виллон техень пӧртшӹ ылын.
  
  
  — Тӓ пӓледӓ, кӱ ирок?
  
  
  — Уке, сэр, мӹнь ам пӓлӹ. Тиштӹ хоза докы иктӹнӓт весӹн праважы доно ванжаш собственностьлан, кынамжы ӧрдӹж эдемвлӓ ылыт дӓ простаракын анжыктат манын, хозажы ӹшке ӹлӹмӓш виллон разрешеним пуат».
  
  
  «Ренӹт» ӹнде скорость поген. Мӹнь ужам, кыце мӓ отель rivage beau шайылан ямеш. а вара мӓнмӓн корны ӓйӹк сӓрнӓлӹн, тӹдӹн докы вала корны дон гавань, руш капаен, тангыж вӹлнӹ нолвлӓ.
  
  
  «Цӹрежӹ ире виллон у лиэш, — манын тӹдӹм виктӓрӓ.
  
  
  «Cormiche Moyenne Эртӓ? », — манам мӹнь.
  
  
  "Сэр дӓ."
  
  
  Мам ӹнде кузен, ницце дӓ мӓ халам кодышашлык. Мӹньӹм шырал, вургымла, одеял лӹвӓлнӹ тангыжын тӹтӹрӓлӓ тӓрвӓнӹде киӓ.
  
  
  — Любезный лиэш, — мӹнь келесен, — мӹнь тӓ капка якте шывштен и виллон гӹнь, Нарциссвлӓм, а перви пумы увлӓ толыныт.
  
  
  — Ынгылышым, — манын тӹдӹм виктӓрӓ. Векӓт, тӹдӹ яжо салтак ылын. Ышан дӓ кӹжгӹ, тӹнӓм веле. Тидӹм ынгылаш манын, тидӹм тӹдӹвлӓлӓн пуат, ынгылышашлык ылыда гӹнь тӹ мондымы дӓ молымат. Ышке церотыштышты пӹтӓриш кен дӓ перегӓ. Соок Выживание рекламыланда яжорак лиэш, ӹшке салтак тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ.
  
  
  Плавно дӓ тӹдӹ пӹсӹн кыдал, ик корны гӹц сӓндӓлӹквлӓ нӓлмӹ ойыплын э ӱжӹктӹш. Йӓрӓ линӹт корны анзыц, таманяр понар нарынзы дӓ тӹдӹм чӱктӓ, манын царген тӹтӹрӓ савыц. Йыд шӹпӹм ылеш гӹнят, изи мардеж вӹсен тотлы ӹштен.
  
  
  — Вот, — манеш тӹдӹ.
  
  
  Таблице сирӹмӓш «Св. Жанет-Тьоп Феррат карангда дӓ пӓлдӹрнӓ. Мӹнь вургымлашкы, кышты-тиштӹ тыл сирен, Тьоп Ферра киӓ, кого парня гань, тангыж шалга. Мотор «ренӹт» заскулить, кынам водитель передачын кӹжгемдӹмӓш куснаш, йӓмдӹлӓлтӹнӹт мойен гӹц вала-Корниш.
  
  
  — Скоры ма тӹштӹ улы, — тӹдӹ келесӓш потикӓ валган. — Тӹньӹн тӓнгет тӹнь вычет?
  
  
  Тӹдӹ ваштареш отвечаяш мӹлӓм ак ли ыльы. — Уке, — келесӓ, — манын, лӱдӹш уке.
  
  
  — Ӓнят, тидӹ тӹнь ылат?
  
  
  Руль ик кидшӹм пиштен, вес семӹнь манаш гӹнь, тӹдӹн лӹвӓлнӹ мот. Тӹ годымок, тӹдӹ мӹнгеш шыпшылыт, тӹдӹм монтировка кидӹштӹ ылын. Тӹдӹм ваштылыныт. — Ӓнят, тӹнь тидӹм кычылтмы кердеш?
  
  
  'Кердеш. Но тидӹ гӹц пасна мӹнят шагальым. Тӓ тау пуры тӓ верцдӓ.
  
  
  — Важны агыл, — тӹдӹ келесӓ. — Тидӹ вӓрвлӓм виллон потикӓ ылын. П тошты. П недружелюбой. Ти пӧрт тӹдӹлӓн агыл, дӓ кыш сусу ылына тӓмдӓм тӓ ӹшкеок шижде комфортный».
  
  
  — Мӹнь тӹштӹ нигынамат ак ли, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Но мӹнь тӹлӓт ӹнянем.
  
  
  «Мӹнь тылым йӧртем», — манеш тӹдӹ. «Тидӹ тӹньӹм ужам йыд палшыш».
  
  
  Мӹнь ядам. — Армиштӹ?
  
  
  «Йолажы легион», — тӹдӹ келесӓ. «Икманяр минутышты сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Мӹнь тӹлӓт келесем, кынам мӓлӓннӓ тӹшкӹ миэн шон.
  
  
  Икманяр жеп гӹц машинӓ шагальы. — Яра, — манеш тӹдӹ.
  
  
  Мӹньӹн сӹнзӓэм пачдымым ужы. Пӹцкемӹш йӹр мӓ ямден ыльы. Мӹнят стопкаэм водитель банкнот темдӓлдӓ.
  
  
  — Шӹндӓ, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Мӹнь машинӓ доно лӓктеш.
  
  
  Водитель тӹргештӹлеш. — Тӧрок ужат. Вургымла. Каменный стенядӧн. Метр кӱкшӹ кужы. Ян кӱшӹц шиӓнгӹн. Шӹм метр капка. Кӱшӹцӹн пӹсемдӹшӓшлык. Кӧргӹштӹжӹ нимат шолын шалген. Мерявлӓ дон кӓтӓ, мӹнгеш тӹлзӹ. Но, мерявлӓ дон кӓтӓ, цӓшӓн.
  
  
  Цилӓ тӹдӹ эче йӹрӓлтӹшӹ, кӹзӹт машинӓ корны доно кеӓш шайыл ходдон шыпшын. Мӹнь тырлышым, цӓрнӹ тӹ годымок коленӹт, а вара кевӹ. Мӹнь кемӹ годым, мӹнь тергем, цилӓ вӓре вурсын бритвлӓн мӓ эче.
  
  
  Катай рехень тошты стеня пачангеш, вуйта шӱйш шӹтен. Лыгештал кӹртни капка ӹрдӓнг. Чак шӱтӓш тӹлзӹн сотыжы имӓн пушӓнгӹ кушкын, тӹтӹрӓ куза гӹц лаштык, шуды вӹлнӹ мадаш дӓ нечесаный, мӱлӓндӹ гӹц шалга, пандашыжым гань кӓпӹш.
  
  
  Кышты корнышкы шагалын ылын. Машинӓлӓн корны веле, мам эртен веле, шудым шотыш корныштым такыртенӹт. Виллон анжалтыш доно коговлӓн спектакль гань шалген пушӓнгӹвлӓ лошты часовой.
  
  
  Махань-мӹнь колыштам дӓ тӹ капкам жепшӹ верц шалгенӹт. Тырын веле. Нимахань пиш, сигнализируяш гишӓн ылыт. Ха-ха-кудымшы патруль нимахань шижмӓшвлӓ, шижмӓшвлӓн, тӹнӓр гӓнӓ тӹдӹ мӹньӹм ытарен.
  
  
  Стеня гач тӹдӹ мӹнь курткыжым кыдаш шуэн дӓ, кидшӹдон ш охоницӓлӓ пыдырген гӹц перегӓш манын, тӹдӹ кӱ киӓ, вӹчӹ, мӓ спектакльым вӹржӹ йога. Тӹргештен мӹнь, иктӓт моде дӓ тӓрвӓнӓт кужы виӓнен ӹнян тӹкӹжӹ, курткывлӓ гишӓн ӹшке шыпшылеп.
  
  
  Кырык стеня сага шӹнзӓ, мӹнь шагалта дӓ колышташ тӹнгӓлеш. Тырын веле. Пушӓнгӹвлӓ шӹлӹн вазын дӓ лап семӹнь кычылтмы, мӹнь пакыла кеем, корны самеш. Олен мӹнь тӓрвӓнем. Начкы мынь шуды ял доно ташкалын. Тӹтӹрӓм, дӓ тангыж вӹдвлӓштӹ и ӱпшӓ, мызырланен мӹнь йӹрем.
  
  
  Мӹлӓнем трӱк дӓ тӹтӹрӓ вашт соты дӓ пушӓнгӹ юапше вашт ӱжӹнӓ кырык куза. Мӹнь ныр гач икманяр веремӓ шон вин.
  
  
  Пушӓнгӹвлӓ тӹреш шагальым дӓ мӹнь ужам, мам мӹнь кишӓвлӓм машинӓ сӓрнӓльӹ вургымлашкы лывшен, а вара эче сӓрӹмӹ докы виллон вургымла пыра. Ош «мерседес», тӹтӹрӓ питӹрӹмӹ ганьок, юк лыктеок дӓ подъездный корнывлӓ шалгаш пӹцкемӹш.
  
  
  Виллон ӹшкетшӹ, соло кӱ доно ӱштӹ, йыдеш тангыж кававундаш ю, тӹтӹрӓ доно пӓлдӹрнӓ, кыце лӱдӓш вӓрӹм лаваса. Кӱшнӹ окнявлӓштӹ, арм ставень кечӓлтӹн, шӹшер лаштык-сценышкы анжышы дӓ ош тӹлзӹн сотыжы ӱлнӹрӓк занавескӹм кычен, нимат ужтымы сӹнзӓ гань. Кок кӱшӹл этаж виллон пӹцкемӹш ылын. Пӹтӓришӹ этажышты окняэш сотын йылымыштыжы кужы.
  
  
  Линия кымдем шалгат пушӓнгӹвлӓ, йӹлерӓк сӓрнӓл мӹнь пӧрт. Шайыл, анзыл вел кодеш дӓ ш уж дӓ вес вел шӹпрӓк. Цаштыра доно мынь шуды лишемӓш тӹнгӓлеш. Вургымла окня веле, вӹцкӹж занавескӹвлӓм питӹрӓ. Шӹнзӹмӓштӹжӹ кузен, мӹнь кӧргӹш анжальы.
  
  
  Тидӹ кухняшкы ылын. Мӹнь чӓйӹм йӱӓш шӹнзӓ стӧл докы кукшы пу дӓ китай шик доно тупем корка.
  
  
  Вес пригнулася мӹнь окня докы миӓ дӓ, согоньлы вӹдӹжгӹш, нӹнӹн ял юкышты изиэмдӹмӓш. Вуйжым олен лӱктӓльӹ анжыктымаш дӓ мӹньӹн у, мӓ кӹдеж анжа, тӹдӹ кроватьыш веле ылын. Тидӹ киэн Гвидо кравать стеня докыла вуйжым йӓрнен, журналвлӓ дӓ ланзылаш. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹм ӱштӹ дон туара кобурам дӓ пистолетым вочыгача курткыжым кыдаш.
  
  
  Икшӹ кокшы кымшы кыдежӹм сотемдӓрӓш гӹц тораш кудал. Мӹнь толмешкемӓт дӓ кеӓ, тӹшкӹ кычаш кӱкшӹцшӹ ӱлнӹрӓк анзылан, доктор мӹнь юкем колыныт.
  
  
  — Шергӓкӓн, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹнь мӹнь донем пиш когон тырхен кердӓт ӹлӓш цацышы. Мӹньӹ мӱм дӓ, тау вел манам таланда доно вознаграждаться ак тырхеп дӓ ынгыла; ылделыт дӓ предательствым веле. А ӹнде, ӹжӓл гӹнят, мӹньӹн тырхымашем мычаш толын.
  
  
  Уровеньӹштӹ мӹнь ӹнде ылшы окняэш. Тӹдӹм пачын, юкын дӓ доктор, заряжаяш сӧрен, раш пӓлӹ лиэш. Анзылан мӹнь докы миӓ. Тидӹ эче вӹцкӹж лаштыквлӓэш ош савыцым, чокрак веле шыпшылыт, кӹдежӹш кечӹ, ӓнгӹремшӹвадшат шӹгер. Окняэм гӹц каеш, раскыдын ужына инурис дӓ доктор мӹнь ӹдӹр. Шарфым доктор курткыжым кыдаш дӓ вӓрешӹштӹ сӓкен, эчеӓт ӹшке шӱэшӹштӹ парсын но цилӓ шӹдӹм анжалда шыгыль кыптыртен икманяр пырдыжа складкы ялштенӓ.
  
  
  Мӹнь ужам, ма выргемӓн ӹдӹр эче цилӓ лач тенгеок ылын, кыце мӹнь тӹдӹм годым вӓшлин. Пижӹктен кидшӹм туп гӹц ылын, кыце тетявлӓ, тӹдӹн поведеништӹжӹ гишӓн худа тевеш, вуйнам ниӓлтен склоняйыда, йӹлгӹжшӹ ӱпшӹ ош пидмӹ ӓль агыт-ле.
  
  
  — Мӹнь ӹнянӹде, мӹнь тӓлӓндӓ мам уж анжыктымы тау, — маньы докторжы. «Мӹнь ӹнянем, мӹнь тӹнь докет тольым, воля дон пайдажым ӹшке доно мӓ, эдемвлӓ веле пуэн кердеш, ӹдӹрӓмӓш, тӹнь ма мӹньӹм сылаш преданный гӹц тӹнгӓлӹн, тӹдӹ тенгеок мӹлӓнем тӹнь раш йоктарымаш дӓ тенге шалгыш. Тӓ мӹлӓм ӹнянӓш ак керд, но мӹнь лачокат тидӹм вашт э уанен. Но, ӓнят, мӹньӹм ужынат ӹнянӓ. Ти инок пӹтӓриш гӓнӓ ылын. Седӹндон мӹнят тенгеӓт дӓ пӓлӹжӹ манын, ӹшке кымыл ак пуалт, вим нӓлӹн кердӓт лиэш». Ӹдӹр тӹдӹн вӹкӹ туран анжал. Шаналта дӓ олен тӹдӹ келесӓ. — Тӹнь лӱд, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Пунчежалташ инурис лицӓжӹ шӹдешкен. У кидӹм лӱктӓш дӓ тӹдӹ кымык ӹштӓ. — Тагачшы тидӹ паштек кок гӓнӓ ӹнде вады, кынам мӹнь тӹньӹм тенге провокаци, мӹньжӹ тӹнь ма техень цевер шошым шыргышты мон семӹнь жестокость анжыкта. Тидӹ но мӹлӓм ак ӹштӹ ылын, тенгеок? Мӹнь, кышты шотдымы. Мане, мӹнь тенге ынгылем, шотеш черташкы ужына. Тидӹм мӹнь ӹнде вес ынгылдарыш.
  
  
  — Мӹнь тореш ам ынгылы, доктор, — маньы тӹ ӹдӹрок. — Тӹнь мӹнь гишӓнем ит попы сӹнжӹ. Мӹньӹм цилӓ тидӹ чӹдӹ правашты улы.
  
  
  'Ой ма?' — докторым ядеш.
  
  
  — Уке, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Ма вара, мӹнь тотлы?
  
  
  «Мӹнь вет тӹнь ваштареш, невыразимый техень худа ма тӓ, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Доктор ваштылеш, ваштылеш логер гӹц вӹцкӹж тӹдӹ намыс.
  
  
  — Худа, — тӹдӹ келесӓ. «Пӓлем тӓмдӓм шӹдӹн кыце изи, тенгеок тӹ гишӓн попымаш куштылгы. Но тидӹ гишӓн утларак пӓлен тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ мӹнь ылынам дӓ ӹшке купе, тӓжӹ тымдышы, тӓ партнер».
  
  
  — Нигынамат, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  "О, да, шергӓкӓн," доктор инурис келесӓ. — Дӓ пиш йӹле. Ти комнатышты, краватьыш.
  
  
  Амаса талаша ӹдӹр анжалда.
  
  
  Вуйжым ӹрзӓлеш докторжы. — Уке, — тӹдӹ келесӓ. — Тидӹ тӹлӓт ак палшы.
  
  
  Каен ӹдӹр.
  
  
  Тидӹ действыен т мӹньӹн шӱмӹштӹ, кӹдежӹшкӹжӹ кыргыж, ужаш манын тӹдӹ колта дӓ пышкыды Инурис доктор, витыше юк. Но изиш мӹнят ладнангым. Тӹдӹ кӹзӹт нимат ак ӹштӹ, болтовня гӹц пасна. Ӹдӹр тидӹ эртӓрӓт. Дӓ выча, пӓлем дӓ тидӹ эдем тӹдӹ гишӓн мӹнь у йӧн таинственный пленницыжы унчыли утларак дӓ утларак ылын, кыды ӹшке чувство тӹдӹн лицӓ дӓ кӓпӹн сотын фантастический сӧрен.
  
  
  Шӹренжок тӹдӹ пу дӓ предвкушение пыльгыжме. "Ну, мӹлӓм шуаш," тӹдӹ келесӓ. — Тӹнь мӹлӓм пуэн остатка шансвлӓ. Тӹнь мӹлӓм пумы, цилӓ, мам мӹнь виш. Г мам мӹнь тӹлӓт пуэм гӹнь, силан, тӹнь тиштӹ келеш ӓль нӓлмӹ лит?
  
  
  «Мӹнь кердӓм тӓ нӓлмӹ, доктор, — пингӹдӹн тӹдӹ келесӓ, — а тӓ пӓледӓ, дӓ, пӓлет, мӹнь тӓлӓндӓ мам нигынамат ямдаш ӹнжӹ ли».
  
  
  Доктор лицӓжӹ цӹре гӹц вазын, а ышма гӹц шӹдӹн пӹзӹргӓт. Пӹлӹштӹнгӹштӹжӹ тӹдӹ веня шимӹ, кышты вуйта, тӹдӹ йӓнг тывырга дон сӹнжӹ. Тӹ ӹдӹрӹм, кыды тырын дӓ ладнан шалга, анжа тыды эртыш, ужым вуйта нӹнӹ укеӓт. Тӹдӹн кидшӹ когорак дӓ тӹдӹн ӱпшӹм кӹньӹлтӓ ле гӹц лыкташ, кыдым тӹдӹ шӧртньӹ водопад пулш вӹкӹ кенвазым.
  
  
  Шӱкалтыш ӹлӹж кешӹ шӹдӹ тӹдӹн лицӓ ужеш, икманяр веремӓ тӹдӹн виӓнгмӹжӹ верц, тӹдӹлӓн келеш ылын, хватен манын, тӹдӹ седӹрӓэш шуэн дӓ ыжар ле. Паузым ӹштендӓ тӹдӹ выртышты, тидӹм докы йӓмдӹлӓлтӓш дӓ нападени юлыш тӹдӹ сӹнген манеш. Тӹ ӹдӹр анжа эртӹшӹвлӓлӓн пакыла попа, вуйта тӹдӹм ак тӹкӓл, тӹдӹ утларак шаныкалаш, кыце мунген карем.
  
  
  У Доктор кидшӹм виктӓлтӓ. Тӹдӹ тыгыр тӹдӹн кужы вӹцкӹж цымырген блузы вӹцкӹж парняжы, парня лош ты а онг пасна манашыжы тӹлнен шӓклякӓ одар.
  
  
  Тӹдӹм ӹштӓш тӹдӹн кӓпшӹ кӱ шолыштеш дӓ пӹсӹ кид пӓгӓркӓ келесымаш. Тӹдӹ тӓрвӓнӹдеок шалга, тидӹндон ирӹкӹн пуаш дӓ тӹ годымок кӱ тӹдӹн пулшыжым шыпшыл лож-лож-лож гӹц седӹрӓш кенвазы.
  
  
  Тӹдӹ ак тӓрвӓнӓл, ӹшке онгжат цӓрӓ ражвлӓэт опкын гӹц перегӓ манын, тӹдӹн сӹнзӓш шужгым. Тӹдӹ кидшӹдон ӧрдӹжӹш кечӹ. Трусик дӓ туфльым ты ылын, ош веле-тайналте.
  
  
  Тӹдӹм доктор шӱлӹш гӹц чула. "Ах, тенгеок," тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Мӹнь кӹзӹтеш юкым мӓгӹрӹ мӹнь изиш карангмы ужеш, кышты тӹдӹ кӓтен шуэт, тӹдӹн докы тӹдӹн вӹкӹ кидшӹ доно ӓрдӹжӹм, чичӓлгӹ трусик пӧрдӹт вола дон ӓрдӹм а тӹдӹ тӹнгӓльӹ.
  
  
  Хьюберт Никол прававлӓжӹ гишӓн Карем улы гӹнь, тӹдӹ наказанижӹм никол ылын. Тӹдӹ природым сия тӧрышкӧ гӹц лин.
  
  
  Краватьшы гӹц вургымла мӹнь лийы, стенӓштӹ лошты окнявлӓ дӓ луктӹш. Ӹдӹр, эче тӓрвӓнен, мӹнь гӹц шалахай велнӹлӓ ылын, а тӹдӹн краватьышкыжы инурис лошты дӓ доктор.
  
  
  Пылвуй мычкы шагалеш, тыргыжланен дӓ шӱлештӹлӓш ноя ниӓлтен, тӹдӹн ты марте нӧлталаш пакал трусик.
  
  
  Инурис Доктор ял вӹкӹ кӹньӹл, тӹдӹ кравать докымиӓ дӓ мӹнгеш кычымы кид гӹц шывшын тӹнгӓлӹн.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм ик ашкылым ӹштӓш ирӹкӹм пуаш, вес, тенгеок лиӓлтӹн веле. Кӧргӹштӹжӹ шачмы ӓрдӹм шалахай вел ӹнжӹ ли. Воксеок уке. Вара тӹргештӹш дӓ анзылан мӹньӹм кӹдежӹшкӹжӹ цым.
  
  
  Шӹдӹр Доктор ӹшке йӹр сӓрнӓл кеӓ манын, мӹньӹм ужыц. Ӹдӹр выргемӹм шӱӓлтӓ вӹкӹ ӹшке докыжы мӹнгеш локтыл.
  
  
  Шарфым шӱэш аул доктор, шыгыль тошнотворный согавлӓ гӹц тӹдӹ цӓрӓ. Шӱктен сӹнгӓш лошты пыдештеш деч ончыч ма мӹньӹн, тӹдӹ ӹшке цӱдеен сӹнгӓш.
  
  
  — Гвидо! тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. — Гвидо!
  
  
  
  7 главы
  
  
  
  
  Пел сӹнзӓэм доно ужшы, мӹнь, ӹшкежӹ тыгыр кӓп докы лӱлтӓлеш дӓ ӹшкӹмӹн гань ӹдӹр савыц лаштыкым ланзырик ӱ темдӓлдӓ. Ишен Инурис Доктор лиэш, ӓнгӹремшӹ гань лӧдыш келесымаш, колымешкӹжок гвидо толшаш жепӹм пӹтӓрен.
  
  
  Тӹдӹ амаса докыла шӹлӓш цаценӓм. Мӹньӹм вуй каеш, тидӹжӹм тӹдӹ, векӓт, лӱдӹнӓ. ӹшке гӹц изиш карангмы коридор сава пӹцкемӹшӹн, вара а пистолетш тошты семӹнь капризность 22 штрафым туленӹт дӓ интеллектлӓн гвидо пуля-калибрже отморозок тидӹ гӹц полкажӹ. Картин шачын дӓ тӹнӓм мынь шанымашыштем карлик-пещерный эдем, кровать гӹц тӹргештӓ, кӹрмӹ гӹц шӹкшӹм дӓ ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кыргыж коля пистолетым Трехо ӹдӹр.
  
  
  Боксервлӓн семӹнь пыртымы лыкышты, стеня мычкы тӓрвӓнӹлӹт кӹдеж вургымла велнӹ Инурис доктор, тӹдӹ лапажым шӓрен лӓктеш, вуйта келыштарымаш шалалта.
  
  
  Мӹнь шукы веремӓэшок ак ли ыльы. Техень сӧрӹ физический представляйӹмӹ Доктор, мамык гань тотлы, но тӹдӹ ак шагал дӓ гвидо лошты нимахань ынгылдарымашат. Ик кредӓлмӓшвлӓ ылыныт, нӹнӹдон йыхнен кердӹт, тӹдӹ ылеш, кыды тӹдӹм ӧрдӹжӹш шансвлӓ ылын.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь толынам ирӹкӹм пуде, дӓ пулш шалахай кидемӹм лыпшалам. Тӹдӹм мӹнь чымалмыла, вургымла кидшӹм роалта. Чымал колтымашеш тӹдӹ мӹнь ышмам дӓ олмыдшы. Тӹдӹм стенӓн керӹлтӹн, вара ӱлӹкӹлӓ валаш, шамым ямден, - сотеш пурпурный тӹ тӹрвӹ гӹц вӹр.
  
  
  Мӹнь талашем, театр нӓлмӹ, а сӓрнӓл шагалеш дӓ амаса докы кыргыж миӓ. Варарак. Тӹдӹ пачылтеш.
  
  
  Гвидо тӹштӹ шалгенӹт. Мӹньӹн мӹшкӹрем виктен trejo ылын. "Тек шалга", - манеш тӹдӹ.
  
  
  Мӹнь кидӹм лӱктӓш. Мӹнь шаненӓм, мӓ тӹ жепеш Андерсом Николас, защитник ӹдӹр, бедаш вӓрештӹн, пӓшӓ гӹц пасна лин ак гвидо причиныжӓт улы. Тидӹ ак келшӹш абсолютный ылеш.
  
  
  Оман пистолетш кодеш. Ти сӓндӓлӹк гӹц ылыт докторжы. Гвидо йӹрӓлтӓ. — Тидӹ тӹнь тенге ублюдок тидӹ пыш, тенге? Ну вот и цилӓ, шошым. Но тенге гӹнят, ам керд мӹньӹ ярыктымы, тосем. Тидӹ мӹнь худам анжыктымаш. Дӓ тидӹ мӹлӓм келшӓ. Тӹнь ылат кыргыжам, кынам мӹнь тӹлӓт келесем. Тидӹ гишӓн чамане тӓ ӹнде кердӹт.
  
  
  Дӓ ӹдӹр пӹсӹ шӓрлен гвидо сӹнзӓштӓт цаклет. — Чиэн, — тӹдӹ келесӓ. — Дӓ сӹгӹрӓл Тьсоенга . Келесӹнем, ма келеш палшык докторжы. Шаля дӓ ак цацы.
  
  
  Ӹдӹрӹмӓт ма докы тупын сӓрнӓлӹн, гӹц лыктын-чемодан олманга лӹвӓкӹ, выргемӹштӹм чиӓш тӹнгӓлевӹ дӓ тышкан айыраш.
  
  
  — Тӹнь, — манеш Гвидо, — кидешӹжӹ ӓнгӓлтӹш лаштыквлӓ дӓ тӹдӹ стенӓ айырен.
  
  
  Ӹштӓш мӹньӹм, кыце мӹнь келесӹшӹм. Кӹчӓлӓш мӹнь гвидо провожаен кеӓ. Векӓт, шутядон тӹдӹ шӹренжок техень вӓрӹм ситӓлык лижӹ манын, ремеслом тыменяш. Пистолетым намал канден кердеш тӹдӹ кӹчӓлӹн, кӹзӹт дӓ газ бомба, но тӹдӹм ак ситӹ лиэш сӓй, бритвым кӱшкӹлӓ лӱктӓт. Воображеништӹ Гвидо ак айыртемӓлт. — Яра, — тӹдӹ увертӓрен, — тӓ ире. Сӓрнӓл кеш, тӹштӹ нӹнӹжӹ кычымы кид дӓ вуйжым пиштен, кӹзӹт нӹнӹ мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем ак валтедӓ».
  
  
  Амаса шайылны ял юк шакта. Китай гӹц толшы ӹдӹр, намалаш дӓ нӹнӹ со мӓ-изи ала гань выдет гӹц мискыш. Пӹтӓри кид мӹнь тӹдӹм ужынам. Кӓзӓварня шалга дӓ парнявлӓ указательный кучат, кинжал четырехдюймовый гань.
  
  
  «Доктор палшен, Тьсоенг », — манын Гвидо.
  
  
  Мыкик Китайец.
  
  
  — Тӹнь, — манеш Гвидо ыдырвлажы — ош рыцарь тидӹм ӹшкежӹ сага кӹньӹл, мыскара дӓ нимахань. Логер гӹц тӹньӹм мӹнь токем. Тидӹ мӹнь ылам доно кӹлдӓлт гӹнь, тӧрӧк мӹнь луат кок тӓ ти ылшы, вӓр ылын. Тӹнӓмок мӹньӹн ладна ылын.
  
  
  Китай инурис доктор сага сукалтен шӹнзӹн, тӹдӹм соок у лицӓ. Доктор ӹнгӹрӓлӹн, тӹдӹ шӱжӹм дӓ вуйжым тӧр кечӓлтӹн. Сӹнзӓжӹм тӹдӹ пуалтеш. Китай пакыла тӹдӹ у, тӹдӹ ӧрдӹжӹшкӹ ак шӹкӓл колтен кӹзӹтеш доктор, кунам кучем тӹдӹ ак тӹкӓлӓш цацыде. — Мӹлӓм палша куза, Чанг, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Тӹдӹм конгыла лӹвӓкӹжӹ кӱшкӹлӓ лӱктен дӓ китай кыча. Стеня докыла туп йӓрнен пакыла тӹдӹ. — Мӹлӓм канденӹт бренди, Чанг, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Коньяк дон китай гӹц кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ бокалжы вӹр сарнӹшӹ толын. Мыжыр доно шӱлӓлтӹш дӓ доктор сасна мордо стопкаш тышкалтын, деч ончыч подылыт. Ирӹкӓн онгылашыжы веле тӹдӹн кидвлӓ шушыргеныт ниӓлтӓ. Янгыленӓм мӹнь гӹцем вара тӹдӹн докы сӓрнӓл шагалын встречая. «Вуйта нимахань вредӓмӓт, мистер Андерсом, — тӹдӹ келесӓ. 'Мӹньӹн меря доно катаем. Ну... тӹкӓлӹн ма тӓ, вес пӓшӓжӹ тенге лин керд воксеок.
  
  
  — Колыштам, — мӹнь тӹнгӓльӹм.
  
  
  Лоэштӓрен Гвидо Но мӹлӓнем: «Затыкаться, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Инурис шалалтен, тӹдӹм доктор, дрессировщик семӹнь, пиш оптат пӓшӓ доно сӓмӹрӹк ылын. — Ситӓ, Гвидо, — тӹдӹ келесӓ. "Сура."
  
  
  Гвидо тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн анжалеш. Цилӓ семӹнь ланзылымаш, нӹнӹ ялштымы агыл отношенивлӓ строялтын. Душкыжы ӹшке семӹньжӹ цӓшӓн лин колтенӓ ыльы гвидо пистӧлетӹм мӹнь ӹдӹр дӓ тенге доктор инурис автоматический манын, анжалда, мӓ нӹнӹ пульы лӹвӓкӹ шӓпненыт.
  
  
  — Ма вара, мистер Андерсом, мӹньӹнӓт шон, дӓ мӹнь тӓ докыда толынам, толшаш жепӹн махань-ӓнят ынгылаш пӹтӓртӹш. Мӹлӓм чучеш, мӹнь тӓлӓндӓ мам тӹштӹ ынгылдарем, негреско, мам ӹдӹрӹм, кыды шотышты ушен, пӓшӓ пиштӓ. Тӹдӹ тиштӹ тӓмдӓм дӓ цер доно веле агыл усугублять осложнять кердеш. Мӹнь йӓмдӹ драматический сем доно пӹзӹрген пуэт, тенге ясы лояльность тӓ ӹшкӹмжӹм анжыктен, раз, виднӹ, нимахань вредӓмӓт ак ӹштӹ ылын. Но ынгылышашлык ылыда-тӓ, эдемвлӓ, мам мӹнь нимахань наукын дӓ тенге, кынам ядмаш тӹкӓлӓш эмлат п ясы эдемвлӓм серьезный пӓшӓ».
  
  
  — Кӱ-гӹнят дӓ церлӹ ти комнатеш, доктор, — мыньжӹ келесӹшӹм, — тенге гӹнь, тӓ тидӹ.
  
  
  У ви доно мӹнь тӹдӹм шижӓм силан сдерживание шӹдӹн, кыдывлӓ тӹ маскым врач кӱрлын алалат угрожайы, шӹдӹн пуа унчыли лекме манын, кӧргӹштӹжӹ тӹдӹ салыш.
  
  
  Кӓп цӹтӹрӓ, тӹдӹ мычкы кыргыжеш. Бренди эче ӹштӹмӹ тӹдӹ шӱлӓлтӹш. Тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ анжен янтарь жидкость, тӹ годымок бренди кидӹштӹжӹ пӹтӹркӓлӓ. Тӹдӹм ынгылаш тӹнгӓлӹнӹт, ужыт, мам мӹнь колем дӓ большы тӹдӹ шанен. — Андерсом Мистер, — келесӹ тӹдӹлӓн ӹшке гӹцтӓ иктӓ пышкыдын йӹрӓлтӓ. «Техень годым лоэшӹштӹ мейер врач лишӓшлык, тӹдӹ векӓт, кыце тидӹ ылеш манын келесӓ, наблюдатель неподготовленный потикӓлӓ ылеш. Сцены, тӹдӹм анжыктен кердӹн шокировать техень эдемвлӓ, тӓ, тӹнӓм мӹлӓнем ик коллегыжат доно ынгылдарышашлык ылына.
  
  
  — Цӓрнӹ, доктор, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Тидӹ мӹнь агыл нӓлӓш, тенге гӹнь тӹнь шанет гӹнь, тӹнь эче ородыш ылын, шана мӹньӹн, дӓ шанем мӹнь, ӹшкежӹ мам тӹнь ышдымы професси мыскылен дӓ яшт».
  
  
  Бокалым пуат келгӹ цӓшкӓлӓ ширӹ дӓ доктор ӹшке кӧргӹжӹм цикен мордо коньякым, пӹзнӓ деч ончыч мӹнь сынзаш.
  
  
  — Махань намыс, — келесӹ тӹдӹлӓн сылыкын йӹрӓлтӓ. — Пиш ӹжӓл. Тӹнь. Тӹнь ороды, мистер Андерсом. Только мӹнь тӹнь колат ылгецӹ, ӹнде ямым кердӹдӓ тӓ пиш паян сырлен вазын лазурный перспективы сир ыльы. Но ядышташ тӹнь мӹнь тӹнь тӓрешет тидӹ план упрямствыжым лошкы пыра. Дӓ тидӹ, сэр, п прискорбный.
  
  
  — Эмгак докыда тӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Но тӹ ӹдӹр тиштӹ агыл, шанем, мыньымӓт."
  
  
  Герой — мынь мадыкташ, мистер Андерсом, — тӹдӹ келесӓ, бренди подылыт. «Ӓнят, тӹнь важышкы вестерн опытшы кеӓш, тӓ соотечественник дӓ кыце шукыштат агыл, а фактвлӓ дон мӹнь пачым. Седӹндон мӹньӹ дӓ ӹнянем, мӹнь тӓлӓндӓ мам ӹнянӹ, мӹнь тӓ келесӹмӹ годым, мӓ, мӹнь гӹцемӓт кого опытым, у геройым колта туран вӓшлит, шукы трусов. Мӹньӹ дӓ ӹнянем, тӹнӓм тидӹ тенге уты мам нӹнӹ ӹштӓт, кыце нӹнӹ доно изиэмӹн, но ышан у собрат. Философствовать но ситӓ. Достаточным келесемӓдӓ, мам тӓ ӹшке нимат ак ӹштӹ, ӹдӹрвлӓӓт нимат ылгецӹ. А тӹнь мӹньӹм тӱнӹ у куштылгын ак мо.
  
  
  — Эче тидӹм ынгылен шалгышы, доктор, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Лачок, — манеш тӹдӹ. «Тидӹ толын дӓ кӹзӹт».
  
  
  Инурис Доктор стопкам шӹндӹш. — Тьонг, багаж погыжы дӓ цилӓн ӹшкӹмӹштӹн машинӓштӹ улы. Мӓ кыце лиэш тӹнге йӹле кеӓ.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь докыжы эче сӓрнӓл. — Теве, мистер Андерсом, тӱнӹ тӹньжӹ мӹлӓм кандет. Кӹзӹт ти пӧрт ылын мӹлӓм отказат. Шукым Гвидо, Чанг, мӹньӹм дӓ сӓмӹрӹк леди, кӱ перкежӹм тенге тӓмдӓм тыргыжландарышым, кеӓ. Мӓлӓннӓ у семӹнь ӹлӓш ваштареш ӹлӹшок семӹнь хоть-махань цаткыды кӹчӓлӓш беспорядкывлӓ, лин кердеш тӹдӹ ужшы эдемвлӓ, тӓ ӹдрӓмӓшӹн улмыж гишӓн пӓлӹ ли. Дӓ пӓшӓ, — йӹрӓлтен тӹдӹ тӹрвӹвлӓ шӓрлӓт бабочка вӹцкӹж, а сӹнзӓвлӓжӹ ӹдӹр докы лыпшалт, — марте шуйна пернаш дон мычашыжы улы.
  
  
  Гвидо пистолетш мӹнь вел шалалта. — Дӓ тӹдӹн доно ма лиэш?
  
  
  "Ах, Гвидо. Гвидо шергӓкӓн, — келесӓ инурис докторжы. 'Тырхы. Рецептвлӓм мӓ келеш жеп мистер андерсом выписываенӓ. Подвалыш нӓнгемӹ дӓ тӹштӹ кӹзӹт иктӓт кӹдеж гӹц шотыш а тӓлӓндӓ предлагаем. Чанг доно тӓ кеӓш ядеш. А вара цила паковатлаш чанг, камака фурго а тӓжӹ коктынат, анжал ма, кердеш ма доно кӓршӹм андерсом мистер гӹц ӹштӹнежӹ-тидӹ паштек тӹдӹ сӓмӹрӹк леди азаж.
  
  
  — Ке, — келесӓ Гвидо, мӹнь амаса анжыкта.
  
  
  Чанг коридорышты тӱнӹ мӓ докы ушненӹт. Сек худа пӓшӓм нӹнӹн командышты ылына. Чанг цӓкнӹ, коридор мычкы мӹнь, мӹнь гӹцем ситӓ мӹндӹрнӹ шалгенӹт. Гвидо мӹндӹрӓн шайылан кодмыкы мӹлӓм ситӹш, мӹнь йӹле оружи докы кеӓш манын ак кердеп.
  
  
  Изи ылмыжы мычаш ташкалтыш коктын ташкалтыш, сенькӹштӹ вала. Ташкалтыш мӓ кырыкышты изи кӹдежӹшкӹ пырыш, охыр, ош тупан стӧлӹм пӧкенӹм дӓ чиӓвлӓ доно чиӓлтен пумы шотлаш агыл гӹнь, нӹнӹм цӓрӓш дон соты вазал груша, винтӹлӓш потолыкышты каеш, газет ушымы аккуратно. Стӧл лӹвӓлнӹ, пӱтырка итӹрӓн, тӧр пиштен вуйта нӹнӹ тӹш шагалтен, кандыра ӹлӹштӓш киӓ.
  
  
  — Шӹц, — келесӓ Гвидо.
  
  
  Кӱлшӧ пайдале пӓшӓзӹ ылын. Тӹдӹ иктӓ минут веле келнежӹ манын, тупеш дӓ кидеш пӧкен ялаш ял мӹньӹ кӹлдем.
  
  
  — Кен кердӓт, Чанг, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Китайец поклон пиштӹмӓш вуйжым кымык ӹштен, юкмат лыктын вара ташкалтыш мычкы кузен.
  
  
  — Тӹдӹм мӹнь колтышым, — Гвидо келесӓ, — мӓ тӓлӓндӓ вет ма-шоным келесӓш.
  
  
  'Ой?'
  
  
  — Доктор, шанымы тӹнь иктӓ-махань вуйстыкла, тосем. Тӹнь тӹдӹм ваштылыныт. Пистолет доно мӹньӹм шырал шӹндӹмӹ онгылашыжы тӹдӹн вуйжым комдык ӹштен дӓ дун. — Но мӹньӹн ак шо, ма техень потикӓ. Гишӓнӓт тӹлӓт тагачы вадеш мӹньӹн шукы канден, мӹнь цӹлт ак тидӹн доно келшем. Тенгежӹ, мам мӹнь тӹлӓт келесӹнем ылын, тидӹ тенге гӹнь, тӓ доктор планироватлаш — ӓнят, тӓмдӓм живойымок кодаш тӹдӹ — тӓ колта. Мӹнь гишӓн шаналтенӓ, тишкӹ валы манын, мӓлӓннӓ пӹтӓриок мӓ кенӓ. А мӹнь вара тӹньӹм пуштыт. Махань доктор кердӹда-тӹ жепӹн мӹньжӹ шӹдешкенӓм, но сойток мӹлӓнем ак яратат тӹдӹм пиш. Ӓль иктӓ цӓш нӓрӹ дӓ тӹдӹм решӓш манын, ти пӓшӓштӹ ак шалгы. Тенгежӹ, тӹнь колен, дӓ мӹнь цӓшӓн пиш.
  
  
  Мӹнь шаны, ак ӓптӹртеп манын тидӹ ӹнянен маймыл ӹштӹктӓт, ма улы тӹдӹм ньорий доно паша. — Мӹнь шукы оксам, Гвидо, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Мӹньжӹ гӹнь тӹлӓнет, тӹньжӹ мӹлӓм пумы.
  
  
  — О, чувак, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь яратен, кынам мӹнь гӹцем ядыт».
  
  
  — Тӹнь паянвлӓ лин кердӹнӓ ыльы, Гвидо, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Мӹнят колтышым. Пожалуйста.'
  
  
  — Мӹнь тӓлӓндӓ келесем иктӹм веле ыльы, — тӹдӹ келесен, пистолет пӹзӹрен изин шотла. Тӹдӹ пӹжгӹмӹ юк якте валтышым. — Тӹнь колыделат, тосем. Пистолетым лыкты дӓ пӹсӹн тӹдӹ амаса тӱгӹ лӓктӹн. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹ паштек амаса чӱчӹлт, кольым, когон лыштыш гань. Мӹньӹн парнявлӓэм тӓрвӓтӓ йолажы тӹнгӓлӹн. Вурс гыц лыктын дӓ тӹдӹм ӹнде мӹнь икманяр веремӓ пундаште керем мычаш гӹц ӹштӹмӹ. Гвидо, ӓнят, йӧратышым Андерсом Николас доно, но Картер Николас — викок вес деладон. Нӓрӓштӓ мычашеш экскурсий турист толеш. Ак кел мӹлӓнем кымлы у веремӓн, керемӹм пӹчкӹн, манын.
  
  
  Мӹнь стӧл дон газетвлӓмӓт нӓлӹт. Найс-кӹжгӹ матный ситӓлык ылыт, манын фокус проверӓенӓ. Тӹдӹм мӹнь оптен коденӹт дӓ газетӹн ик гӓнӓ веле пачын. Кӹшкӓр доно цаткыды дӓ тӹдӹ вара мӹньӹм пачаш сӓрнӓлӹн диагональ лык. Конус йӓмдӹ ылмы продуктым дӓ пингӹдӹн кыча, кыце капаен, вуй. Тидӹ шулды оружинӓ улы, но колымашым кандымы.
  
  
  Керемӹм пӹчкӹн мӹньӹм поген, тупышкыжы цика ялжым кид ялштат дӓ ласкон пӧкенӹштӹ, газетым туп гӹц тӹред.
  
  
  Шукы и мӹлӓнем вычаш варештӹн. Рижӹкӹм тум ташкалтышым доно ташкальы, дӓ когон лат. Яргата цӹреӓн ылын гвидо-якшаргы. Кенвацшы амаса тӹдӹлӓн.
  
  
  — Ублюдок ш, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹдӹ ылеш, манын тӹньӹм пушташ Чанг. Маныт мӹньӹм наказен. Ну, мӹнь цилӓ ӹштен кердеш намозым, нӹнӹм нӓлӹн. Веремӓш тӹ, кынам мӹнь пӹтӓрен, кӓпӹштӹ лиэш тӹньӹн.
  
  
  — Тидӹм ак ӹштӹ, Гвидо, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Ӹшке молитвам пӹтӓрӹмӹкӹжӹ, тӓнгем», — келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн йӓмдӹ гӹц оружи докы толыт.
  
  
  Пачын мӹнь изиш подылам,-тӹдӹ шаналтыш манын, мӹнь келесӹшӹм, ма мӓ эче. Вара мӹнь гишӓнем ӹшкӹмемӹнвлӓ гӹц биты лыпшальым, тӹдӹм кидшӹ доно севӓлӹн дӓ пистолет доно. Пӱгӹлӓ эртенӹт дӓ тӹдӹм оружи доно мӱлӓндӹ вӹлнӹ тӹдӹн пулшыжы шайылны керӹлтӹнӹт.
  
  
  Гвидо сӹнзӓэт шӓрлӓ. Тӹ шӹнзӓ, шалга, кид дон ялжы шушыртымы дӓ шин шаркать. Тӹдӹ гӹц ытлаш куштылгырак шӱлӓлтен турген, кынам тыды каршым брльоп адреналиновый системе келыштаралтын. Тӹдӹ нигынамат мӹньӹм цевер сӹнзӓжӹмӓт ак колты.
  
  
  Тӹдӹн паштек мӹнь кеӓ, кынам тӹдӹм мӹнгеш яклештылаш. Цӓрнӹде тӹдӹ шушыр кидвлӓм пышкыт. Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ, пистолет мон.
  
  
  Трӱк тӹдӹм вургымла кидшӹм пылвуйжӹ вӹкӹ кенвазым дӓ тӹдӹм оружи докы лыпшалт. Мӹнь тырлышым, тӹрӹс годым тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ, вара тӹдӹ газет кӹнертӹшӓт лат. Лувлӓ пыдыргымаш, зверь урмыжеш дӓ тӹдӹн тӹрвӹ гӹцӹн.
  
  
  Тагышты-ӓнят кӱшнӹ... докторжы мӹньӹм юк колт — Гвидо? тӹдӹ келесӓ. «Гвидо! Кышты ылат?'
  
  
  Тидӹ пӹцкемӹш подвалыштыжы пыртымы ылын гвидо кӹдеж лыкышты, карштымашеш лицӓжӹм тӹдӹ пунчежалташ, таза кидвлӓжӹм тӹдӹ годым оружи докы лыпшалт. Парня тӹдӹн вурды йӹр цымырген, кынам мӹнь ӹшке ирӹкӹм пуа нервлӓнӓ гӹц савен ӱлӹц оружи доно нерраж. Пӹзӹрӓл тӹдӹлӓн нерат лин, тӹдӹн вижӹ орланен а пуштшывлӓ лувлӓ пыдыргымаш пыра.
  
  
  Вӹцкӹж юк дон шӹргӹ гӹцӹн тӹдӹм плачущий окровавленный. Вара тупэт кенвазеш, дӓ тӹлнӹшӹвлӓ шупшылалташ. Мӹнь пылвуй мычкы шагалеш, туара биты кидӹштӹм шалахайышкыла, вургымлаш а пистолетш кыча.
  
  
  Сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш, кӓпӹштӹ призрачный мӹнь ужам, шимӹм чиен, ташкалтыш кӱшнӹ. Тӹдӹ кидӹм виктӓлтӹнем ыльы, да ныл кинжалоподобный олен ш жидкость кучем капайышна. Кӱшнӹ ташкалтышышты тӹдӹ шагалеш, мӹнь пӹтӓриок колын дӓ тӹштӹ, маныт гань чанг, кок шамак гӹц, кыды тӹдӹ пелештӓ, тромб кӧргыштыжӧ тӹнгшӹ ганьы лин шагалеш.
  
  
  '" Мактан Латродектус " — ик статян тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Мӹньӹм тымден кымылын таум ӹштӓш шӹдӹр яклака выживание пӓлен, мӓ тӹдӹн доно капайымы кучем: тылык концентрироватлыме ш ядеш.
  
  
  
  8 главы
  
  
  
  
  Тенге ылеш. Прававлӓштӹ самынь ак ли. Чанг гӹнят мӹнь гӹц ытлен, дӓ пӹсӹ точно, аяр сек худажы, мӹнь тӹдӹм иктӓт моде дӓ кӓпеш гӹц кӹрӓт гӹнят, мӱлӓндӹ хоть-махань эдем айыраш. Луцкы шотыш гӓнӓ аяр, кышты гремучий дечем. Но колта гӹнь, тидӹ иктӓ-махань кымылангденӓт, цилӓ скоры, скоры толына гӹц ылеш-тидӹ тӧр верц, аяр эквивалентный тӹжем ӓнгӹремшӹвлӓм, тидӹ гӹц каждый кучем гигантский китай капайышна.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь докем толшеш, мӹнь вуйта оружидеок ылыныт, ашкыл паштек ашкылым ӹштен, тӓгӱ-ӓнят, трауран процессий кеӓ. Тӹдӹм шайыланжы, ташкалтышыштыш, вуйстык анжаш йӹрӓлтӹш дон мыскылымладӓ, доктор пӹтӓртӹшӹм пиштӓш инури шалалтен колтен, вуйта мадмыла цевер кок пинг-понг, дӓ шӹльӹ.
  
  
  Мӹнь стӧл лошты чиӓлтен шӹндӹмӹ дӓ ӹшке комнатышкыжы толын дӓ ош чанг мӹндӹркӹ кеӓт чиэн. Лицӓжӹ тӹдӹн чӹдӹ кодын, янгылен шӱлӹшӹм, шим сӹнзӓвлӓжӹ тӓрвӓнӹде.
  
  
  Пырля ял шӹндӹдеок. Ти результатшат худажок агыл ылмы годым лӱлмӹ. Пистӧлетӹм мӹнь гишӓн гвидо праважы улы. Тидӹ « Трехо » 22-калибрже полка, 1 модел. Селектор скорострельность кӹлӹм пӓлемдӹшӓшлык ылыт: кынам мӹнь курокым темдӓлдӓ, пыдешт патронвлӓм кандаш, мӹнь шанымемдон, цилӓ нӹнӹ чанг луан онг вӓрештӹндӓ. Мӹнь тама вуйыш ты ылшы гӹнь, шансвлӓ улы, пульывлӓ гӹц промахиваться мам уж-тӹдӹ механизмвлӓ гишӓн пумы.
  
  
  Кырык чанг ташкалтышеш шагалеш, кӹдеж сага, ӹмӹлешӹжӹ, лицӓжӹ тӹдӹн валымыла чучеш. Кидшӹм ш а вара шокшы, кидем ти йӹрнӹктӹшӹ, анзыкы ӹрзӓл дӓ гипнотически пыра, колышывлӓ гань балын прелюдия ӱштӹ, порогы гач яклешт кем.
  
  
  Кок пистолет мӹнь кидшӹм лӱктӓлнежӹ. Медленно, шӹгерешӹштӹ корчиться какляка кидвлӓэт, театрвлӓш гигантский шодырма карак гань, дӓ аяреш патькалтышвлӓ рокыш ныгыды пӧрдӹт волажы доно коктын кужы ужын.
  
  
  Шижӓм мӹнь, пистӧлетӹм мӹнь ӧрӹм кыце кид, но сӹнгӓш кымыл, тыл пачмы. Мӹнь ылам, манат Чанг мӹндӹркӹ кӹдеж цикӓлӹн, соты докы.
  
  
  Оружидон, мӹнь шеклӓнӹшӹ кымык ӹштӹжӹ манын, напряжениэш йӓстӓренӓм дӓ кӹсӓн мышцы выченӓ. Чанг гач тӹргештӹш дӓ стӧл э т тидӹ.
  
  
  Кок кидешӹжӹ жеп уке. Прицел лӓкмӹкӹ, шукы жеп уке. Лӱктӹшӹ дӓ пистӧлетӹм мӹнь оф курокым ар темдӓлдӓ.
  
  
  Пыдештеш циц... шӹп лин.
  
  
  Машинӓ гвидо пи колаш ӧрӹнӓ.
  
  
  Чанг вес стӧл сага шалга, мӹнь тӹшкӓ сӹнзӓ парня. Цым, перо пумага биты, но ю веле вӓшлимӹ годым тӹдӹм кидӹш нӓлеш. Тӹдӹ пӹсӹн стӧл йӹр сӓрнӓлмӹк, ӧрдӹж гӹц тӓрвӓнен ыльы, но кынам тӹдӹ тӓрвӓнӹ, мӹнь тенге ӹштен, ма техень лоштышы расстояним переген.
  
  
  Цилӓ микросекунда ден ш дон, анзыкырак кучем ярышан мыльгалтмы семӹнь, нӹл пикш, кӹчӓлӓш сӹнзӓ. Пистӧлетӹм мӹнь кӹшӓнӹш цикӓлӹн, шимӹ рӱзен мӹнгеш-анеш, воздухышты веле вӓрештеш.
  
  
  Грамм йӹде ныгыды дӓ сӹнзӓжӹм виш чӹмӓлтӹм, атакыш ӓклен дӓ каждый чанго направленивлӓжӹ скорость потенциально колта.
  
  
  Гипнотический тӹрлец дӓ, тӹдӹм ӹштенӹт, мӹньжӹ, шонгы ужеш наброск у план атакыш потикӓлӓ веле улы, кыды колен пӹтенӹт остатка ылеш. Ю шӱтӓш дӓ лишнӹштӹ лишнӹ кучем цилӓ ӹлӹж кеш, цилӓн кид пачылтын мӹндӹрнӹ, сӹнзӓ утларак дӓ утларак чӹмӓлтӹм, пӹцкемӹш кодеш манын тореш агыл. Азапдымылык т ылте вара, эдемӹм пуштын тырхыдымы карштыш керӹлтмӹжӹ доно, а колта дӓ варажы ганьы.
  
  
  Шӱдӹ и перви колынам гӹнь чанг веле.
  
  
  Целен онгылашыжы тӹдӹн мӹнь ушемӹш дӓ, вуйжым комдык ӹштен тӹ годымок отдергивать, улы ви доно мӹнь мӹшкӹр тӹдӹ шалахай кид стӧл чӱктӓт. Пӹц дӓ тӹдӹм цӓкнен колта, но йӹле дӓ пакыла олен атакуен уштыш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы миэн, стӧл шында ышке анзылныжы. Чанг ӹшке вӓрӹштӹ шалгат.
  
  
  Тӹдӹ шалахай кидшӹм трӱк сӹнзӓ докы лыпшалт. Мӹнь вуйым комдык ӹштен, но утла поздан ынгылен, ма тидӹ финт ылын. Вургымла кидшӹ тӹдӹм ӱлӹкӹлӓ виктӓрӓт ылшы, кок кидшӹ пӓгӓркӓ виктет вӓпш тылип веня аяран лиэш, тӹдӹ стӧл анзыкыла шӹкӓ.
  
  
  Остатка минутвлӓм мӹньӹм стӧл отдергивать, дӓ весӹ гӹц ӹшкӹмжӹн сылаш чанг цацен виш. Тӹдӹ кодеш. Тӹдӹм эртӹш мычаш цельжы кӓзӓварня, коговарня а кунам кучем указательный ӱстемба ӓнгӓ мычашыш керӹлтӹнӹт.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм вургымла кидшӹ доно вуй гӹц лыпша. Тӹдӹ кымык, тӹдӹ ытлаш манын, кынам мӹнь стӧл сӓрӓлӓм вес векӹ. Вознаграждать цодыге хрупкий улыла. Цажгыжын шӱлӹшӹм, шӹдӹн, ӧрш доно яра, тӹрвӹ гӹцӹн Чанг. Четырехдюймовый кучем шалга, цӹтӹрӓ, пушӓнгӹ вуйышты.
  
  
  Мӹнь угӹц стӧл докы тӹдӹм шыпшыл. Тидӹ гишӓн утларак тьонг колмем ак шо. Тӹ шанымашвлӓм тӹдӹ стӧл мешӓйӓ. Шалахай кидшӹм кӹчӓл, тӹдӹн лицӓ дӓ сӹнзӓм, а мӹнь стӧл лошток хватя дӓ вургымла гӹц тӹдӹ лыктеок анжа, цаткыдыла кайын.
  
  
  Ош чиӓ доно чиӓлтен пушӓнгӹ лоштыш цӹтӹрӹшӹ пуэт ма шуктен шӓлӓтӓ; пӹсӹ пикш гань пышкыды у и кож миллиметр ра пелӓк, вес велнӹжӹ колымыжы якте цилӓ ончыланже пӹсӹн ядам .
  
  
  Шалахай кид гӹц ик кого уворачиваться чанг гӹц рашкалта, тӹдӹ мӹньӹн гӹц вургымла кидшӹм лыпшал, тӹдӹ стӧл лош пижеш. Йӹлгӹжтӓрӓ чанг ражвлӓэт сӹнзӓ гӹц карангыныт.
  
  
  Мӹнь пӓлем, тӹдӹ выча: ик выртышты вуйдымылык. Кынам мӹнь стӧл вӹкӹ пӱгӹнӓлеш, тӱча манын, шалахай кидшӹ мӹньӹн шу дӓ тӹдӹн анзылны незащищенный улмаш.
  
  
  Тӹдӹ кыча дӓ кыча, стӧл вӓреш улеш ылшы гӹнь пакыла попаш гӹнь, шалахай кидшӹ пӓгӓркӓ ылшеш дӓ церӓнеш вашталташ остатка чымал шуш цилӓжӹ. Ти предложени лимӹлӓ, тӹ статянымок угӹц тӹнгӓлӓш шанедӓ, мӹнь ам ыл гӹнят, Чанг ӹнянӓ, тидӹм ӹштӓш мӹньӹн манын.
  
  
  Стӧл докы олен тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл, ушемвлӓшкӹ рӱзен крозен. Тӹ жепӹн, кынам у пушӓнгӹ досягаемость кымдемӹш толеш, шӹкш чанг хватя дӓ стӧл лошты вургымлашты кидшӹм виктӓлтӓ.
  
  
  Ӹшке ӹштӹде ма у стӧл йӹр кӓнен перетягивание позиция, кид виктӓлтен, тӹдӹн вуйыштыжы, а мӹнь тӹргештӹлшӹ, атакыш гӹц карангдымы тӹ янгылы.
  
  
  Мӹлӓнем трӱк дӓ пылвуй вӹкӹжӹ кенвазеш гӹц лӓктеш-стӧл лӹвӓлнӹ.
  
  
  Кок кунам кучем катлен Чанг шыпшын дӓ вургымла кидшӹ гӹц седӹрӓш кенвазы.
  
  
  Тӧрлӓнӹде, тӹдӹ гӹц шукым деч ончыч ну, мӹнь угӹц кӹньӹлӹнӹт. Теве мӹнь лӱдӹм, дӓ тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ пӹтӓри ужам. Йылын вургымла кидшӹ нӹшкӹ кӹзӹдон тӹдӹ оружи ылеш.
  
  
  Мӹнь угӹц стӧл лошкы пижеш. Тидӹ ашкыл лиэш, тӹдӹм лӱдӹн колта ак керд карангын Чанг веле. Шалахай кид виктӓлтен, тӹдӹм элтӓлен у ӱл пушӓнгӹ. Теве ма тӹштӹ шалгенӹт дӓ, нер савыцшым семӹнь дуэлянт кок номер гӹц, движени колта дӓ таманяр лишнӹ пивлӓн улы.
  
  
  Мӹнь докы миэн тергӓ чанг ваштареш кредӓлӹнӹт, тидӹ колымашын дон кинжалым, риск доно ӹлӹжӹ манын, тӹдӹ эдемӹн вуйгаркажым икшӹ лицӓ тоеныт. Каждый секундын цилӓ пай доно у шансвлӓ тӹнгӓлӹн. Мӹнь мӹнь кок пачаш арсенал кӹтӹкемдӹмӹ. Вычал, мӹнь ӹшке ирӹкӹм пуэн кердӹн. Но Чанг пыдырген. Стӧл тӹдӹ гач тӹргештӹш, вуй анзыкы лыктеш, махань эдем тылипвлӓжӹ.
  
  
  Биты мӹньӹм шуэн, кид пӓгӓркӓ кычен дӓ тӹдӹн кок векӹ тӹргештӹшӹм. Киддон кычалын, тӹдӹ мӹньӹн кӓпем, вуйта орапӱй мыжыр ш йӹлгӹжӹн. Тӹдӹ кӓпшӹдон стӧл вӹкӹ кымык мускулан шуйнен.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ доно ик иӓш тӹдӹн кидшӹ пӓгӓркӓ кӹнертӹшӓт шӱм стӧлӹм погыш, а весӹм тӹдӹлӓн кидшӹм пуа. Тӹдӹ мӹнь кредӓлӓш дӓ нелӹцшӹ доно мӹнь кайдымы, нервӹжӹм дӓ кышкедӓлт шылет, лувлӓ пыдыргымаш а. Ышма пачылтеш тӹ юкет. Луштараш давленим годым, тӹдӹ стӧл тӹрӹштӹ калпактеок кидӹш кенвазеш. Тьонг киӓ, нелын-нелын шулалтыш. Тӹдӹм анжыктынежӹ дӓ сӹнзӓжӹ карштымешкӹ орлыкым пайдаан йӹрнӹктӓрӹшӹ.
  
  
  Мӹнь шайыкыла цӓкнӓ дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш.
  
  
  Тидӹм мӓнмӓм когыньнам ужмыкыжы икӓнӓштӹ: кучем шалгымаш ӓль пушангым тодыл, дӓ мӹнь пӓлем, тӹдӹ чанг кыча решӓш манын, аравлӓшкӹ дӓ кид карштымжымат гӹнят, тӹдӹ ӹшке атакышкы кычылтмы остатка манын. Таза кидшӹ доно вургымла тӹ годымок, тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ кид доно шӹндӹмӹ чымал шуш карате мӹнь тӹдӹ ӧрдӹж велӹштӹ, пушӓнгӹ гишӓн треснуться малын тӹдӹн лицӓ.
  
  
  Кӧргӹ юкдон тӹдӹ гӹц лӱдӹн, дӓ кынам тӹдӹ сӓрнӓш тӹнгӓлеш, кышты семӹнь, ламаялт алтарь анзыкы стӧл вӹкӹ дӓ ош пыра.
  
  
  Кучем вургымла сӹнзӓм пыдыргышы гӹц шалга. Тӹдӹ эчеӓт цилӓн саслаш, кынам аяр тӹдӹн кӓпшӹ сдаялтын, седӹрӓшкӹ вален кешӹ юкдон гӹц воленат пӹц дӓ стӧлӹм.
  
  
  Е анзылныш тӹдӹм мӹнь колынам жепӹм пӹтӓрен ак ли, тӹшкӹ иктӓ манын, тӹ кӓньӹсӹр дӓ пакыла чанг гвидо аренышкы анжен. Улы махань-шон пӓшӓм Инурис доктор докы мӹнь дӓ ташкалтыш мычкы пӹсӹн кузат.
  
  
  Мӹнь моторым тунӹ гудок юкым колын, пӧрт «Мерседес». Лач тӹ выртын мӹньӹн амаса ӓнгӹш гӹц лӓктӹш, гравий годым машинӓм шон, пӧрт оголыш шӹлӓш дӓ подъездный корнывлӓ доно лӓктеш. Мӹнь ыдыр семӹнь ужеш, ышдымы йӹрнӹк дон кредӓлӹт.
  
  
  Кынам мӹнь якте шон лыквлӓ виллон, машинӓ сир вуйышты шалга, капка докы вала. Ирок мӹнь тӹдӹн капка доны ылын, но шагалӹнӹт ылшы инурис доктор, решотка пачаш манын. Вуйгалашка дӓ тӹдӹ эдемӹн вуйгаркажым коктеш а вара пучым мӹнь тӹдӹм покта. Инурис Доктор, векӓт, тенге шанат.
  
  
  Вургымла гӹц амаса пачылтеш, дӓ кӓпеш, тӹдӹ кидшӹм пӹтӹрӓл, вуй ончык лектын.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы кыргыж миэн, капка докы матери годым машинӓм. Тормозым завизжать ӱлнӹрӓк, кынам кыргыжам дӓ трӱк тӹдӹ гӹц инурис машинӓ шагалтымы. Фарана отчаянно соты тӹдӹн капка пачаш цацен.
  
  
  Мӹнь кӹзӹт тӹдӹ веремӓэшок ак ли ыльы.
  
  
  Мӹнь тӹ ӹдӹрӹм кидӹшкӹштӹ нӓлӹт дӓ вуйжымат пылвуй сагаэм рокыш вален. Тӹдӹн лицӓшкӹжӹ анжа, мӹнь моторым гудок юкым колыныт уш, кынам Инурис капкашкы лӓктӹт.
  
  
  Ӹдӹр тӓрвӓнӓ.
  
  
  Соталгаш тӹнгӓлшӹ пӹлгомым эрвелыш. Тӹтӹрӓ шӓрлӓ, дӓ тангыж доно юалта бриз пуалеш.
  
  
  Ӹдӹрӹн шамыштыжы трӱк толеш, тӹдӹ гӹц лӱдӹн сӹнзӓэт шӓрлӓ.
  
  
  — Цилӓ в порядке ӹнде, — мӹнь келесенӓт, тӹдӹм цат элтӓлӓ. «Тӹдӹ лӓктӹн кен, мӹнь ам шанымем доно, мӓ тӹдӹн кынам-гӹнят мӹнгеш толмыла тишкӹ».
  
  
  Мӹнь шижӹнӓм, кыце тӹдӹн кӓпшӹ напряжениэш лушка, мӹньӹ икманяр минутышты дӓ мыштымаш дӓ тӹ йӹрӹшӹ анжалда.
  
  
  Тидӹ яжорак лиэш.
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Ма доно йӱнӓжӹ сеньӹк ташкалтышым вӹлнӹ шӹнзен, тӹдӹ мӹньӹн кӧргӹ гӹц лыктын. Скотч келесымаш, инурис ылыт, нима худам ана ыл. Ӱдырым налаш каяш, икманяр ыдыралтышвлӓ гӹц пасна кӹнертӹшӓт.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем ядеш, тӹдӹн пыраш ак ли гӹнят, тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Цикӹштӹ тӹдӹ мӹлӓм ак керд. Кыш ак п виллон когоэмӹт сотеммӹ ямлын. Кынам пыдыртымы дӓ лаштыквлӓэш сарпештараш штукатурко кӱпен, тамгавлӓ ӹрдӓнг мычкы шӓрленӹт дӓ пӹцкемӹш, йӱкшӹ гань шонгын нерыш капилляр шелдӓ.
  
  
  Уке, мӹнь цикӹштӹ тӹдӹ ак кердт гӹнь, мӓ тӹдӹм утларак шанат ак пыреп. Тӹдӹ лачокат тидӹм ӹмӹлеш пӧртшӹ ылын, нерген шарнен кӹзӹтшӹ гӹц лӱдӹн, дӓ кӓпеш шотыш дополнительный тьонга гвидо пасна, сӱсӹр шижылде.
  
  
  Тӹдӹн ик лыкшат пумы тангыж дӓ ташкалтыш гӹц колонны тервен йӓрнен лыгештал анжалда.
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ тьонг гвидо дӓ колымы. Увер мыкик тӹдӹ шижӹ, вуйта пернаш хӓдӹр сӓндӓлӹквлӓштӹ гань, кышты соок ӹшке шот доно тӧр ашкедмӹжӹ, а худан тӓреш ытлен ак кердт.
  
  
  Мӹнь ак тӹнгӓлӹ, манын тӹдӹ попа. Тидӹ ситӓ ӹштендӓ тӹдӹ, кынам йӓмдӹ ылын. Мӹнь тидӹм пӓленӓм. Но тӹдӹмӓт пӹтӓри нӓлмӹ лит бриз шӹнзеш дӓ у келеш, имӓн пушӓнгӹвлӓ ӧрӹнӹт дӓ ушемлӓн шачаш манын, изи дӓ тӹдӹн бандывлӓ гӹц инурис ирӹкӓн тӹдӹм доктор.
  
  
  Вуйым комдык, шӧртньӹ ӱпем, кӹпцӹкеш ганет шонгы колонны, тӹдӹ у кечӹлӓн йонгата южыштет нӓлмӹ.
  
  
  Остатка тӹ годымок попаш тӹнгӓлӹн, тӹдӹ тумая юк шакта. «Милош тиштӹ тенгеок», — манеш тӹдӹ. — О, мӹнь тӧрӧк кайдымы тиштӹ уке, тиштӹ, ти вӓр. Каеш тиштӹ мӹнь ылыт, кытышты Ривьера, пушӓнгӹвлӓ дон, пеледӹш, тангыж, каваштеш дӓ кечӹ. Вес жеп ыльы тишкӹ толаш, сагажы кӱ-гӹнят весӹ улы. Но техень эдемвлӓ веле, кыце тӹдӹлӓн доктор инурис сӹлнӹлыкыштым ӹштӓ ак керд. Дӓ ӹнде тӹдӹ уке годым тиштӹ, мӹнь шанымаштем тишӓкок ӹлӓш кодына. Меро жеп доно катаем. Но тидӹ лин ак кердт, анна кӹзӹт. Пӓшӓжӹмӓт эче улы. Инурис кыргыжаш тӹнгӓлеш веле ыльы, мӹнь меря доно катаем. Тӹнь ат шана, тӹдӹ мӹнгеш толеш ма, Ник?
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. — Уке, тишкӹ ак тол, тӹдӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Но тидӹм и анжыкта, тӹдӹ утларак ма ивлӓн шачын. Мӹнь техень пӓлӹмӹ эдемвлӓ, тӹдӹ семӹнь ӹлӓш. Яратемӓ нӹнӹм, кынам нӹнӹ валтен. Нӹнӹм пуэн ак керд, манаш лиэш план локтыл. Тидӹм нӹнӹ ӹштен годым, нӹнӹ семӹнь, правилывлӓ, ӱч. Нӹнӹ ак ладнанг, ӱч якте, ти гӹнь ит кай. инурис лач техень эдем докторжы.
  
  
  — Нӹнӹ кыце тӹнь цӓрен?
  
  
  — Нӹнӹ тӹньӹм пуштыт. Арыш пивлӓ шотыш.
  
  
  Полдышым колталта дӓ икманяр рабочий вӹкӹ кӱшӹц джинс ошемдат симсӹ тыгыржы ылын. Ирок, варажым шучко йӱдым, выргемӹштӹ, чемоданым кычен, тӹдӹ гӹц чок кыды ӹшке кӹдежӹшкӹжӹ кеӓ, кышты ик луаш движенин ӹнянӹмӹ гвидо тӓрвӓтен кердӹн, тӹдӹ кышты тенге гӹнь, яры, ак яры, тенге ирок, казино, тӹ жепӹн, кынам пӹтӓриш мӹнь тӹдӹм ужынам.
  
  
  Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ нӹнӹн йых шыпшылеп. Тӹдӹ вуйжым сары, шӧртньӹ цӹревлӓ кожан доно мӱдӓш манын, цилӓ питӹрӹмӹ, сӹнзӓжӓт лепкӓ дӓ молымат. Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке вуйжым пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ анжалда.
  
  
  "Кердӓт тӹнь тиштӹ шӹнзӓш, Ник," тӹдӹ келесӓ. «Тӹньӹм мӹнь освобождаем инурис докторжы. Тидӹ цилӓ, мам мӹнь ядам.
  
  
  — Мӹнь, кажется,-ма тидӹн нерген шарнен заказвлӓ франквлӓн гишӓн уверӹм колынытат, вӹц, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ вуйжым лӱлтӓлеш дӓ йӹрӹшӹ. "Мӹньӹн ӹштӹмӹ контрактым шотлышы ылын", - манеш тӹдӹ. «Тӹнь мӹлӓнем кужы ак шотлы-Гвидо гань, нӹнӹм пушташ айо верц».
  
  
  — Уке мӹндӹркӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Эдемок ылеш но ик веле пуштыныт. Дӓ мӹлӓм чучеш, доктор Инурис — техень эдемвлӓ логӹц иктӹжӹ.
  
  
  — Тӹньӹн праваэт шукыракым шон, — тӹдӹ келесӓ. — Но тидӹн дон проблемӹвлӓм ак яры ылын. Лин кердеш, вес вӓрӹм мон кердӹдӓ мӹлӓнем палшат гӹнь, мӹнь тӹдӹлӓн керӓл.
  
  
  — Шанет, тидӹ мӹньӹ проблемывлӓм ӹнде, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Возможно, ма вара тӹнь донет лин пӓшӓ доктор инурис шаны, мӹнь шаналтен ма тӹдӹ доны ылшы кыды-тидӹ мӹнь. Мӹнь тӹлӓт попышым, техень эдемӹм мошашлык, кыце тӹдӹ, яратымы агыл, тӹ годымок нӹнӹ лошты планыштышы мешӓйӓ. Мӹньӹ дӓ ӹнянем, мӓ тӹдӹм пыдыртышывлӓӓт планнам изишӓт. Тидӹ худа мӹлӓм амалаш кердмӹн поктен, мужед, кышты, тӹдӹ мӓ кӹзӹт, ӓль, лин кердеш, шанем, шаналтен ма тӹдӹ иктӓ-махань интригӓ, тенге лин ак керд-тӹдӹ пиш керӓлеш мӹнь здорова.
  
  
  — Мӹнь шанымемдон, тӹнят права, Ник, — тӹдӹ келесӓ. — А тӹнь ӹшкежӹ гишӓн яжон кердеш. Тӹнь ит тыргыжланы, мӹньӹн дӓ мӹнь зацикливаться келеш.
  
  
  Мӹнь шалга. — Тӹнь тидӹ тенге лиэш?
  
  
  Тӹдӹ мӹлӓм нимат ак попы дӓ анжалда. Тӹдӹ мӹньӹм сӹнзӓ анжал веле. Мӹнь ужам, кыце тӹдӹн сӹнзӓштӹжӹ сӹнзӓвӹд выступаеныт. Шопыльт дӓ тӹдӹ лелӹ вуйжым ӹрзӓлеш.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн пулшыжы гӹц элтӓлен, тӹдӹн сага шӹнзӓ. 'Тӹнӓм цилӓ кындонок ылеш. Тидӹ ылыт маныт гӹнят, цилӓ мам тӧрлӹмӹ иквӓреш. Сӓй?'
  
  
  — Яра, — келесӹ тӹдӹлӓн кымда йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Шамак толшеш, — манеш, — мӹнь шанем, ороды облигацийже комбинацивлӓ манын шӓлӓтен. Тидӹ мӹньӹн сӓндӓлӹкем иктӓт ак колы ыльы».
  
  
  — Тау, Ник, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — А ӹнде иктӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Ма?'
  
  
  "Кӹзӹт тӧр, пӹсӹн, мам пӹтӓриш иктӓ-ма эче ма лин, мӹнь тӓлӓндӓ мам келесен кердеш дӓ цилӓ тидӹм техень лӹм доно веле агыл ылын?"
  
  
  — Тидӹ кӱ историй, — тӹдӹ келесӓ. «Малын тӹнь ӹшкежӹ ак йӱ, темдӹмӹ эче ак шӹнзеп ылшы тиш толын, сагажы колонны, кышты тӹньӹн лиэш».
  
  
  Мӹнь шалга. «Тидӹ мӹнь цилӓ ӹштӓш йӓмдӹ ылынам. Но мӹнь эче ик ашкылым ӹштӓш деч ончыч, тошты шӓпнӹш пӹлгом мон, левӓшӹм ӓль кенвазеш ташкалтыш вӹкӹ, ӓль мӹнь ӹшке гишӓнжӹ дӓ пыдыртен шуш порогыш шынгалтмыкы, мӹнь пӓлӹ ылеш, кӱ ма доно тӓ мӓдонна ӹштӓш цацен.
  
  
  Тидӹ гӹц тӹдӹ лектын, церот автоматвлӓ гань.
  
  
  «Ужам мӹньӹ Доун Пенни, 15 миллиард долларым ушымы штатвлӓшты карангден цацеп дӓ ма шолыштмаш».
  
  
  
  10 главы
  
  
  
  
  Пенни Доун. Тидӹ гишӓн мӹнь ӹшке лӹмжӹм таманяр гӓнӓ, пока цаткыды мороженыйым яре доно йӱт, кыды ӹшке темӓш. Тидӹ тӹдӹн лӹмжӹ толын. Тидӹ кавыскаш келшен толеш, тӹдӓт шӧртньӹ ӱпем, чичӓлгӹ чиш дӓ каваштым нӓлӓш тӹдӹм, кынам тӹдӹ шансвлӓ ваштареш савырненыт.
  
  
  Мӹньӹнӓт лаплаэм колонны тӹдӹ ваштареш шӹнзенӹт. «Ну, Пенни, ти историжӹм мӹлӓм шайышт пуаш».
  
  
  Колонна докы тӹ вуй пӹзӹрген, янгылышы тӹдӹ лицӓжӹм кечӹ ӹрӹктӓ. «Доун историм Пенни, — юквлан пышкыды дӓ шанаш тӹнгӓлӓт, — филип доун историм гӹц тӹнгӓлӹн, ӓтям...»
  
  
  Американский миссионер шылтыкше филип доун йишеш шачын. Нӹнӹ солашты ӹлен, кышты церлӹ анжен, кышты эртӓ изи дӓ незер доун филипп палшен. Китай шке ылымашыжы образ ылеш, сӓмӹрӹклӓн ма пӓлен Филипп.
  
  
  Шаным танг лоштыжы шукынжок сӓмӹрӹквлӓ ылыныт тьотя филип джона джа донжы. Тидӹ усан кужы ош пӱгыр кукшындирӓк пӱэргӹ ыльы, ышма кечӹ мычкы кок велнӓт. Тӹдӹ луктыны шӹштӹ гань ылына, но кидӹшкӹжӹ лывыргы лишашлык, ӹрвезӹн гань. Джона сӓмӹрӹк пӓлен ылына шаным фокусник цзе ижӹ.
  
  
  Доун любимец филип солаштына шонгывлӓ ылеш, кыды тымдымаш дӓ тӹдӹн доно фокус филип. Ӱзгар да сложный джа уштодыш яратымыжы. Тӹдӹ шукы жепӹм эртӓрен кердӹт, предметвлалан шынден, кыце техень потикӓ ӓтӹ, кыды тӹдӹм погаш, - коропляжым коропляжым кӧргӹш кӧргӹш ӓтӹ, кыды кердӹнӹт только тӹ пачаш, сложный нӹнӹ кӱ пӓлӓ, но проста комбинацивлӓ. Темдалме ик вӓре, тып-тып куштылгын пачылтын вес коропляжым ӹштӹктен.
  
  
  Тидӹ Шаным Джона джа искусство Филип фокус сӓмӹрӹк тымдышы, дӓ тӹдӹн паш, погаш кемӹжӹ годым ӹшке ӓтя-ӓвӓжӹлӓн филип америкын вӓрештеш, кыды нигынамат ак пӓлеп, тӹдӹ нӹнӹлӓн пиш мастарын ӹштӓ тӹнгӓлӹн. Джона... уштодыш нелӹ . Филипп доно келшен дӓ ӓшеш кугуза дон лым шкатулкы гӹц ик пӧлеклем, произведенин сӹлнӹ, сӹлнӹ слон лу тӹрлецвлӓ дон леведеш. Филип Доун лу ин ылын, кынам тӹдӹ ӓтя-ӓвӓн Америкын пӧртӹлӹнӹт. Тӹдӹ нигынамат ак монды шонгемӓт гӹнят, тӹдӹ иктӓ урокым. «Йозы ӹлӹмӓш», — манын Цзе . Джона ӹрвезӓш шӹренок попен шаным. «Нигынамат ам пӓлӹ, махань тӹдӹ ӹштен шоктен ӓль цӱдӓ махань кай. Соок кого тидӹ шоу».
  
  
  Америкышты ӹлӹшӹ, пакыла Филипп доно фокус уштодыш пӓлен. Тӹдӹ когон яратат. Сравачым замок доно, когон кодовый — цилӓ тидӹ тӹдӹ сӓрнӓ. Кынам Филип университетӹш тыменяш пырен, тӹдӹн пӓшӓвлӓштӹжӹ шӹмлен дӓ махань инженер-тавыкын ала фирмы пӓшӓм ӹштӓш кеен, кыды банкыштыш системыш безопасностьышты йӓмдӹленӹт. Тидӹ Доун идеальный лин Филип пӓшӓм ӹштен.
  
  
  Шукы талантышты доно нӓлмӹ тӹнгӓлӹн ӹшке карьерӹжӹ анзылны тӹдӹ йозы репутация скоры безопасностьышты проектироватлымаш системе пӓлдӹртен. Тӹ годымок вес фирмы докы обращаен, тӹдӹ ӹшке бизнесӹм ӹштӓ. Репутация шотыш тӹдӹ, ӧрӓшӹжӓт, заданим мӓ ӹштен тӹдӹм вӓшке правительствывлӓ доно кӹлдӓлтшӹ.
  
  
  Золотохранилище дӓ Тотлебе-синонимвлӓ нокс сшан келесымаш нӓрӹ. Но шукы ак пӓлӹмӹ эдемвлӓ, ма кӹзӹт лӹвӓлнӹнӓ системыш амбарым резервный нассау федеральный-шӧртньӹ стрит манхеттен кого ылеш, кышты-гӹнят эче сӓндӓлӹк. Тидӹ решӹмӹ годымат амбарым модернизируяш правительствывлӓ доно, тӹдӹн докы обращаен Филип Доун.
  
  
  Доун эртен дӓ ял Пенни йолет. Кандай мӹлӓм тӹдӹ эчеӓт ик стопка, подылын дӓ тӹдӹлӓн, ӹшке историм шайышт пуэн.
  
  
  — Яра, мӓ доннаат филип — честный эдем, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — А, — тӹдӹ олен попалта, — тӹдӹ историм но тидӹ гишӓн агыл. О, дӓ тӹнӓм, — тӹдӹ талашен приваялеш. « Ти шотышты ак ям. Оксала ӓль шӧртньӹ шергӓкӓн ылын, тӹдӹм мӓ переген, нӹнӹ ылыныт ӓль ядмы, тидӓт тӹдӹм ак тыргыжландары. Тӹдӹм йӓмдӹлӓш пуат сложный ылшы задачыжым иктӓ-ма техеньӹ, шаным джа джона ылшы шукыжок когоэшненӓ. Тӹдӹлӓн теве мам тӓрвӓтӹлӹн. Замок проектироватлымаш, тӹдӹм проста дӓ сложный одновременно».
  
  
  «Системыш дӓ безопасностьышты амбарым нассау модернизация-тӹ сек кого стрит задачывлӓжӹ ылыт», — манам мӹнь. — Дӓ тӹдӹм пӹтӓрӓш?
  
  
  Литӹмӹ йӹрӓлтӹшӹжӹдон йӹрӓлтен. 'Ах, да. Тӹдӹм ӹштӓш. Ти тӹдӹн ӹлӹмӓшӹжӹ шедеврым когорак...»
  
  
  Правительствыжы яратымыжым пингыдемдымаш, мам комбинацивлӓ гӹц иктӓт ак пӓлӹ, сейф пачаш келеш манын, иктӓт уке информация келеш, манын тӹдӹ пырен. Но, конечны, а Доун Филип — ик эдем, кыды тӹдӹм пӓлен. Дӓ тӹ жепӹн, кыце тӹдӹ спроектировать амбарым, правительство нӹнӹдон шотыш нӓлмӹ качествыжым меря консультант безопасностьышты тӹкӹлӹ. Цилӓ уверӹм ӓли тӹдӹ методышкыжы пыртымаш керӓл область доно келшен безопасностьышты остатка вашталтымашвлӓжӹ шолыштмаш. Тӹдӹ ӹшкежӹ гишӓн тӹдӹм пингӹдемдӹмӹжӹ, кӱм оролет шотыш нӓлмӹ лит вооружаяш, оборонын жизненно система кого частьым. Цӓшӓн ӹленӹт дӓ кужы ӹлӹмӓш доун филип кердеш ыльы. Ӹлӹмӓшӓт яжорак ылеш. Положени пиш жепленӹт тӹдӹм, тӹдӹн сӹлнӹжӹм нӓлмӹ вӓтӹм, ӹдӹржӹм ылын дӓ нӹнӹ, кыды нӹнӹ коктынат пиш пумы ыльы: Пенни.
  
  
  Но цилӓ ӹлӹмӓшем каранг циц ылын, тидӹ шаным джона джа шукы гӓнӓ тенге маныт. Икӓнӓ тидӹ роковой магия дӓ цилӓ вашталтеш.
  
  
  Кӓнгӹж кечӹн пӹцкӓтӓ ылеш, еш кеш доун пляж, шокшы пӹзӹрӓт манын гӹц ытлаш халажы. Вадеш нӹнӹ мӹнгеш толмыжы годым, тотлы дӓ янгылымыла кайыт, нӹнӹн пӧртӹштӹ икманяр миля дон веле ӹлӓт, кынам тидӹ лин. Водитель автомобиль, вес векӹ кеӓ, турарак лепкӓӓн вуйлатышывлӓ сӹнгӹшӹвлӓм дӓ лепкӓштӹш ак доун автомобильыш. Филипп вӓтӹштӹн пум вӹрӹштӹ ылын. Икманяр ӹшке ыдыралтышвлӓ Филипп улы. Вуй гӹц янжыш пенни доун лобовой но эртен. Токмак шотдымы ылын.
  
  
  Врач ӹдӹр пидӹн шӹндӓ, кыце кердӹн, но келесӓш Филипп, мӓ нӹнӹ большы нимат ӹштен ак керд. Тӹдӹ шушырым цилӓ ӹлен кодеш, а чӹдӹ ыльы лӹвӓк тидӹ чувствы доун филип вино, тетя техень улы тӹдӹм ӹштен кодаш лӱдӹш. Пенни кушкын, жестокость каранг, вес тетявлӓ тӹдӹм анжыктен кердӹн: токмак тӹдӹн мыскылымла, лицӓм шушыртат леведӹн. Йӱлдӓлӹнӓт, тидӹ тӹкӓлеш Филип шукыракым Пенни. Балуен пенни тӹдӹ ташкаш манын, тӹдӹ уродство сылыда, пуры ли ылмы тӹдӹлӓ шынышы гань идейжы. Экстравагантный путешествим возеш тӹдӹлӓн, сӓй школвлӓшкӹ колтымы, фортепианолан тӓрлӹмӹ тымдышы дӓ мыры, кушташ тымда, тӹдӹ видӹшӹ концертвлӓшкӹ, балет, театр, тӹдӹм цилӓн ӹштӹмӓш. Дӓ, конечно, а тӹдӹ эл хирург пластмассе мычкы кандыштыныт.
  
  
  Чучы, врач ылам дӓ тӹлзӹ йӹде ик тӹлзӹ йӹде ответвлӓм вес: рубцовый тканьвла, тырхы у циц. Большы нимат ӹштӓш ак ли. Ышым пырта, школыш кеӓт дӓ дипломым нӓлмӹжӹ, шушыр доно Пенни тыменеш ылын. Шотлат дӓ тӹдӹ яжон тыменяш манын, тӹдӹм пӹтӓрен ӹлен. Ӓтяжӹ кӹчӓлӹн, но тӹдӹ, тӹдӹн ваштареш протест, хирург кӹчӓлӓш ти йозы, кыды уке.
  
  
  Но толеш, манеш ыльы тӹдӹ. Дӓ икӓнӓ тӹдӹм вычымаш толын дӓ ак филип доун манхеттен офис. — Мӹнь тенге ынгылем, — тидӹ келесен, — ӹшкӹмжӹм ыдыр кӹчӓлӓш хирург тӓ ӹштендӓ?
  
  
  - А тӓжӹ......дӓ кӱ?
  
  
  — Мӹнь тӹдӹ хирург, — яды пӱэргӹ. 'Мӹньӹн ӹшке ынгылымаштем кердеш? Инурис Лотар Докторжы.
  
  
  
  11 главы
  
  
  
  
  Тенгеок мӓ Др. Проста инурис бартер анжем: уш резервный системӹм вашталтымашым амбарым пенни федеральный докы корным шӹргӹвлӓ нӓлӹт.
  
  
  Тидӹ потикӓлӓ чучеш. Тидӹ веле пумы ылын ороды, ороды ылынат дӓ тидӹ веле нӓлӹт. Тидӹ анжыктышы агыл манын, иктӓ ороды ылынат дӓ доун филип лотар инурис. Филип Доун дӓ ӹш ке гӹнь, тӹдӹ вален ӹдӹрлӓн яратымаш ӹшкӹмжӹн дон ушна. Ӓтя-ӓвӓвлӓ мам ылшы пӹтет-ӹшкӹмжӹм тетявлӓм тӹ ӹштӹмӓш; меря филипп кӓтӓш, кеӓ. Филип Донжы ылын дӓ кого ӓкӹм нӓлеш. Э тӹдӹм кӱкшӹн ядын ак тӱлеп, тӹдӹ ӹшке ирӹкӹм пуэн кердеш: шедеврым тӹдӹм пӹтӓрӓш. Свод, кыдывлӓ тӹ спроектировать, стеня железобетонный улы. Нассау тидӹ коклы шӹм метр ӱл ӧлицӓ. Капка тӱнӹ системе пырдыжа потикӓ сравачшы. Но ӹшке докыжы корны гач изи ыражвлӓ амбарым цилиндр девяностотонный метран вурс гӹц толеш. Рамон сорокатонный шӱдӹ кӹшкӓр пӧрдеш. Кынам пырен амасам питӹрӓ, пакыла тенге цилиндр сӓрнӓлӹн, рамон темӓш ма вурс пингӹдӹ, а вара сантиметр воленат, ямдар гань кого пробкам шӹндӓт. Герметичный тӹдӹ, дӓ водонепроницаемый жепеш питӹрӓт, весӹвлӓ гишӓн попымы агыл ӹнде электронный аппаратура, вес тура телевиденин дӓ оборудованим, тенгеок эдемвлӓлӓнӓт системе безопасность, техень кого йыхыш эл гӹц икшӹ класс гӹц ылыныт: снайпер тренируялташ кондем. стрелковый гӹц оружи дӓ автоматический.
  
  
  Хоть-махань зданим гӹц системе заблокировать тӱтӱтвлӓ кердеш. А кӧргӹштӹжӹ, срален амбарым роалшашлык ылыт, когонжок кымытаным. Луатнӹл вес ашныжы эл дӓ нӹнӹ шӧртньӹ гӹцӹнӓт шӹмлу тӹжем нӓрӹ слиток примерно сшан тонн. Ик фунтын луаткокшы веселӓ каждыйын шӱмешнӓ. Тидӹ уке гӹнь, кӹшӓн мӓ дорцынна лиэш, ак шижеп дӓ паркыш мычкы грузовик доно тӓ тидӹм ӹштен кердӹт.
  
  
  Шӧртньӹ тӹштӹ тӹшец лыкташ лиэш, кыдывлӓ Джона Чжан Джа кел ылын. Филип донжы келӹт ылын дӓ тенге тӹдӹн решени. Тидӹ проста дӓ сложный икӓнӓштӹ ылын.
  
  
  Пӹтӓриш мары гӹц турарак условивлӓ ваштарешлӓ ӹшке кокшы вӓшлимӓш. Филип Дону, эдем, ӹшкетшӹ орланен трагедий ӱдыр, ю ю доно решӹмӓшеш викок ак вашталт уникальный операция инурис лотар докторжы. Иктешлӓлтӹн проблемӹвлӓм веле ӹнян.
  
  
  -- Тенге гӹнят, мӹньӹн шергӓкӓнем, -- инурис доктор келесен: «мӓ коктын икӹжӓк-иктӹштӹм ӹнянен кердӹнӓ. Мӹнь ӹнянем, ти проект тӱвыргӧ мычаш якте шокташ ма тӓ, ӹдӹрвлӓ, мӹнь та доно операцивлӓм тӱвыргӧ тӓ ӹнянӓш келеш. Ярыктымы уке.'
  
  
  — Конечны, тӹнь права, — Доун вӓшештӹмӹ Филип. — Ик, ынгарашок, тидӹм иктӓт ак ӹштен кердӹт, мӹнь иктӓ-мам ӹштен кердеш. Э мӹнь техника яжоэмден. Йӧнӹм мӹнь ӹшкежӹ, шукиӓш исследованивлӓлӓн негӹцеш.... Хирург а мӹнь лач ик сӓндӓлӹк, кыды кердӹн рубцовый паремдӓш тканьвла, тӓ ӹдӹрӹм цӱдейӹктен, тӹдӹ у дӓ пуше веле агыл, но цӹреӓн дӓ цевер».
  
  
  — А мӹнь, — филип юалгынрак донок попен, — мӹнь лач ик сӓндӓлӹк, кӱ информация о безопасностьышты ӹлӓш циц, тӓ шанендӓ семӹнь ӹлӓш келеш.
  
  
  'Тенге. Значит, мам весӹм пуэм логӹц ик пайдале ӹнян агыл, тенгеок? Тидӹ гишӓн кок пӱэргӹм ядына ма, кого предприятивлӓ улы. Инурис, примерны шӹлӓш шанен сӓндӓлӹквлӓ гӹц кудымшы шӧртньӹ лаштык, кадет доно лыкташ, тинӓрӹ жеп келшымаш филип персоналын ӹнян доун пуат, тидӹ маняр келеш ылын. Тенге гӹнят тӹдӹ ӹшкӹлӓнжӹ безопасностьым вес верц вуйжым отказем манын, тидӹ кого причастный докы толыт. Г Пенни операцим ӹштӓш тӹдӹм ярыктат, сотрудничество филип доно анжыкташ гӹнь, шӧртньӹ докы корным ситӓрӹ. Пӹтӓртӹш семынь планировани стади долгосрочный веле шон, тӹдӹ трансформация Пенни тӹнгӓлӹн. Шӧртньӹ кен тӹлзӹ шолыштмаш, а возможно, дӓ ижӹ. Операцивлӓм шагалаш ик ӓрня шыпшылтыт.
  
  
  Эче кыце пыта пӹтӓри вӓш линӹт, системыштым да филип инурис доун йӓмдӹленӹт, пу кӹлӹм кыченӹт. Филип дӓ докторым ядеш, тӹдӹжӹм мам увертараш, ӹшке докыжы ылмыжы годымок йӓмдӹ план темӓш.
  
  
  Тидӹ йыл вес эдем филип донок кечен ӹдӹрлӓ чучеш. Шукы и тӹдӹ пӹтӓриш веселӓ дӓ цӓшӓн чучеш. Тидӹ гишӓн ядмашым пумы пенни ак вашталт. Тӹдӹ ӹнянӹмӹ шоэш, мӓ тӹдӹн сага пӹзӹрген остатка ситуация. Но тидӹ ситӹдӹмӓшеш пиалым ылын. Пенни мон, нелӹ годым ӓтяжӹ гӹц толшы ылыда ма сургыжаш тӹ жепӹн, кынам тӹдӹ анжыктен дӓ ӹшке тыргыжланымашыжым, тидӹ у проект тыргыжланен тӹдӹ ынгылдарымы. Пенни тишкӹ шагалеш. Тӹдӹ сусу ылеш, намалаш нелӹ манын идӓ врач дӓ тӹдӹм ӹшке семӹнь цилӓ ма тӹдӹн доно утларак пашам эл. Тӹдӹ кайышыштым ак вашталты, тӹдӹ цаклен, тӹдӹ природым чал гӹц ӱпшӹ ивлӓ доно, но тӹ жеп доно «у проект» пӹтӓ дӓ тӹдӹ ӓйӹнӹ. Кыптыргыш лицӓн дӓ тӹдӹн шонгы ылын. Остаткаэш, тӹдӹ вашталтмашвлӓ ик йыдым тӹдӹ физический цакла.
  
  
  Токыжы толмыкы тӹдӹ ирок, стопкаш оптальы да кок яжо настроеним херес сӓй, кыды тӹдӹм пуат логӹц иктӹжӹ. — Тос, Пенни. Ю верц йӱн ӹлӹмӓшӹжӹ».
  
  
  Весе пенни ӧрӹн, ӓтяжӹ вӹкӹ анжа. И тӹнӓмшен эртен, тӹдӹ техень уж семӹньжӹ цӓшӓн. — Ну ма, ӓти?
  
  
  Филип Доун шӹнзӹшӹ креслыш яратымыжы. — Тӓ ир вадын хирург пӹчкӓшӓт тӹнгӓльӹ. Тӓ понгыжалтмыжы годым, у тӓ шӹргӹ ылын. Шушырвлӓ доно операцивлӓм дӓ тошты пӓлӹм гӹц кишӓжӓт ак код. Пенни тӹдӹн вӹкӹ ӹнянӹдӹмлӓ анжалеш.
  
  
  — Тидӹ лачок хоть, — тӹдӹ келесӓ. Стопкажат кидшӹ лӱктӹшӹ дӓ тӹдӹм шагалтен, вуйта цуратла. — Мӹнь хала серьезны. Тидӹ эдемӹн дӓ пӓшӓ манын тӓ мӹнь ужам, тӹдӹ сойтокат нимат уке».
  
  
  — Но, ӓти, — келесӓ Пенни. «Мӹнь сойток ӹнде лач». Мыкик Филип Донжы. — Мӹнь пӓлем, — тӹдӹ келесӓ. — Седӹндон мӹньӹн доно когоэшнем тӹнь донет. Но, Пенни, пожалуйста, спораш ак пумы ылын. Тӹнь сойток гӹнь, тӹньӹм ядам, мӹнь лӹмешем ӹштӓй верц тьотявлӓнӓ. Ӓтям доно ӹштӓ, тӹдӹлӓн сусум дӓ цӓшӹм кандыде.
  
  
  Техень пӓшӓм ӹштен ак принимаяш сарвалаш Пенни. Ӓтям шӹргӹ тӹ докы миӓ дӓ тӹдӹм шывшалам. Филип Доун тӹдӹм элтӓлӓ.
  
  
  — Йымы тӓлӓндӓ согоньлат дӓ, — тӹдӹ келесӓ. Тӹ шӹргӹ мычкыжы сӹнзӓвӹд йоген. «Сӹнзӓвӹд доно, ӓти», — манеш тӹдӹ. «Сусу веле». Тӹдӹ тумая. "Мӹнь келесем, кыце мӹнь кайдымы ылам?"
  
  
  — Лачокла попы, мӹнь ам пӓлӹ, — келесӓ Филип. «Мӹнь цилӓ врач кодеш. Тӹдӹ тидӹм пӓлӓ. Но тенге мӹлӓнем келесӹш тӹдӹ шукы, пишок тӹнь ылат ма, пеш мотор.
  
  
  «Корным такыртымы, эдемвлӓ тӹдӹм пиш валтедӓ».
  
  
  — Мане, пиш кукшывлӓ, — келесӓ Филип.
  
  
  "Мӹнь тӹдӹ гишӓн шайышт пуэн?"
  
  
  «Тидӹ гишӓн пасна нимажат уке маннем. Но яжо эдем. Тӹдӹн юкшы ылын, шана.
  
  
  — Кыце? Тидӹ кӱ? Кышец тӹдӹ толын?
  
  
  «Тидӹ важны». Тӹдӹн ганьок каймыла, тӹдӹ ядмашеш сӹрен. «Область тӹдӹ ӹшке яжо, шотан дӓ тидӹм ик момент, тенге?» Левӓш тӹдӹ тоныжы. «Ӓти, — Пенни келесӓ, — нимат тӹлӓт мӹнь шайышташ ак шаны?»
  
  
  — Уке, уке, — келесӓ искусственный филип доно йӹрӓлтӹш. — Цӹлт тидӹ тенге агыл. Теве тӹдӹ пасна нимажат гишӓн веле келесӹмӹ. Мӹньын ӓшӹш нӓлдӓ, махань айыртем улы? Кӱлешан результатшы».
  
  
  — Цилӓ тидӹ пиш потикӓм, папочка, — келесӓ Пенни.
  
  
  «Ну, эче техень и лишӓшлык.
  
  
  Ма вара? Когарш мӹнь изиш дӓ, теве, цилӓ ӹнде, кынам тидӹ тенге лишнӹ. Тоже яжо дӓ кӓштӓшкӹ тӓ тӹдӹм ӹштӓш ак ядышт.
  
  
  — Ну, тидӹ мӹнь эксӹкеш ак уж. Тидӹ естественный. Остаткаэш, тидӹ пиш важны. Мӹньын ӓшӹш нӓлдӓ, махань тӓ мӹлӓм ак код ыльы-тӹдӹм доктор шакта.
  
  
  Филип Донжы кӹньӹлеш, вуйта тӹдӹ чымалта.
  
  
  'Папочка.'
  
  
  Тӹдӹ мӓгӹрӓш тӹнгӓлеш. Тӹ ӹдӹр тӹдӹн пылвуйвлӓжӹм сагаэм рокыш вален. — Мӹнь шанымемдон, тӹнят яжонок мӹнь цилӓ шайышт, — тӹдӹ келесӓ. Филип лицӓжӹм кидвлӓжӹ докы лишкӹрӓк. — Мӹнь ам керд, — тӹдӹ попа лошты мӓгрӓш тӹнгӓлнӓ. 'Мӹнь тидӹм ӹштен ак керд.'
  
  
  — Улы, — келесӓ Пенни.
  
  
  А кынам сӹнзӓвӹдшӹ цӓрнӹде, Филип Дону, лицӓжӹм кидвлӓжӹ ӓль питӹрен, ӹдӹр шайышташ, мам ӹштендӓ тӹдӹ. Тӹ шайыштмы семӹньжӹ, эдемвлӓ тӹдӹм ужын мыштышы дӓ доктор икманяр ивлӓн шагалтен инурис литӹмӹ гишӓн, ӹнян доктор, йӹр цилӓ амбарым сравоч безопасностьышты пӹтен. Кынамжы тидӹн донок Филип кердеш, шамак толшеш, кынам тошты дӓ у гвардия тӓрлӹмӹ кеӓш вӓрештеш. Филип Донжы тенге ӹштӓш манын, кынам тӹдӹм ӹштӹшӹ эдемвлӓ канден дӓ доктор у инурис айырымы ылыт. Но тидӹ эче ак цилӓн. Пӱэргӹ кен шагалеш. Информация доно, Филипп погаш дӓ пумы, Инурис тӹдӹм ӹштӓш манын, манын тӹдӹ «йозы кошкен». Орол ямеш, дӓ иктӓт тидӹ гишӓн акат пӓлӹ. Тӹнӓм вет, дӓ тӹдӹн вӓржӹм занимая тӹдӹн пӓшӓвлӓжӹм ӹштӓш манын, идеальный двойник каеш, доктор Инурис ӹштен.
  
  
  Гач-махань тӹ жепӹм тергӓ система цилӓ цела командылан амбарым йымак логалеш, иктӹш цымырымы: шӧртньӹ шолыштмаш.
  
  
  Решени, филип донжы моаш лиэш, а тенге простой, сложный дӓ пиш когон тоша ӹдрӓмӓш. Сложный мары цилӓ вашталташ лиэш, но тидӹм ӹштӓш инурис докторжы. А тонына иктешлӓлтӹн гӹнь, мӓ сек пӓлен филип доун тӹнгӓлтӹш доно, мӓ цаштыра смыслжым уке вим кычылт, тӹдӹм ӹштӓш манын, лишемеш амбарым пыра. Металлвлӓ вӓрӹштӹ агыл ылын. Слабка вӓржӹм пӓлен, оролжы ылам.
  
  
  Ӹнде когон куштылгы операцим тӹнгӓлӹнӓ. Шӧртньӹ сшан халык шукырак ужыт. Слиток эл гӹц иктӓт весӹ, керӓл годым тӱлӹмӹ долгжы доно ылеш, « шӧртньӹ оптышо » пӧртвлӓэм шӧртньӹ дон роалта дӓ ӹшке лӹмӹм намалаш келеш гидравлический подъёмник конвейер чимӹ хӓдӹр.
  
  
  Расписани семӹнь каждый кечӹнь, филип донжы ӹштет, тӹдӹ вашталтын дӓ каждый шӧртньӹ орол слиток шаям намалшы, тидӹн годым иктӓт нимат ак пӓлеп, ӹшке гӹцет пасна оролжы, тидӹ гишӓн тӹдӹн доно попаш ак тӓрвӓнӹ. Терминал пӧрт возеныт качкаш семӹнь Олен, но эффективны. Икманяр жепӹштӹ слиток тӹжем ивлӓ пӹтен. Йӓрмингӓ, кынам хала шотлалтеш условивлӓ гӹцӓт, кого грузовик нӓлмӹ дӓ груз. Количество шӧртньӹ жеп гач пӓлдӹртӓт слиток, кодеш, амбарым слиток шагалеш шая количество шӧртньӹ лиде. Миллиард шолы ылам. Тидӹ шӧртньӹ жепеш кодаш ак мировой пазар стабильный: 35 унция доллареш. Комбинацивлӓ гӹц тӹнгӓлӹн вара трӱк сила шӹп доллареш вин. Пецӓтлӓш доллареш у шукырак ылыт. У пумагаэш шукы оксажы улы. Доверим доллареш лаксыргаш тӹнгӓлӹн. Шӧртньӹ халыквлӓ ылыныт.
  
  
  Шӧртньӹ шергӓкӓн официально ли. Шӧртньӹ доллареш шагалеш дӓ кого шалгымаш тӹнгӓлӓлтеш официально кыргыж, мӹндӹркӹ доллареш. Ирӹкӓн пазар кого сӓндӓлӹквлӓ ӹштӓш решен годым шӧртньӹ финанс ышан, шӱдӹ уштыш якте кузен унция доллареш ак мо.
  
  
  Удар финанс цилӓ йӓмдӹ ли. ваш цилӓ сӓндӓлӹк шӧртньӹ дӓ тӹдӹм доктор контролируен инурис кудымшы уж ганьок. Состояништӹ ылеш дӓ нӹнӹм шоктен нелӹ ядмашым кого пазар кого ӓкӹм дӓ реальный ылеш.
  
  
  Филип весӹ донжы тӹдӹ йыд пенни ынгылдарат, тӹ годымок истен дӓ тӹнгӓлӹн маныт, тӹдӹн докы кеӓ власть, тӹдӹ отказа.
  
  
  'Ӓль уке. Ти этапшы катастрофывлӓ ылыныт пумы. Ала-момы витӓм лӓктеш, экономика дӓ Ушымы штатвлӓштӹ хаосын вазын. Катастрофический тенге ылмы велдӹк, мӓ халам кодышашлык ылына иктӓт ак тӓрвӓтен. Шӓпнен Промышленность, пӓшӓдӹмӹлык чӹнь кушкын, а фондовый пазар шӓпненыт. Но мам тидӹ гишӓн кӹзӹтеш юкым ак лык, цилӓ шансвлӓ эче улы, ма доно у сшан шӧртньӹ мон. Кӹзӹт маныт, иктӓ тидӹ веле цилӓ шӓлӓтен тӓ яжо хадыр историм: тӓ у ӹлӹмӓшӹм ӹштенӓ. Операцивлӓм якте шӹп лит гӹнь, яжорак ылын. Правительствыжы ӹшке жепӹн коленӹт, ӓмӓлӹм пуат ломаш но уке, анна кӹзӹт получаймы мамнан пайдана. Сотрудничаяш ма кӹзӹт улы, уке гӹнь, цилӓ, мам мӹнь ӹшке пӓшӓшкӹ ӱжшӹ, тидӹм тӧрӧк дӓ ӓтя ӹдӹржӹм, вор суйымы гань». Пенни иӹлерӓк тумайы. Ӓтяжӹ тӹдӹн праважы улы. Лач шансвлӓ келесымаш, операцим ӹштӓш манын, шора тӹдӹм ло э сделкы Филип Доун Инурис дӓ доктор. Тидӹ паштек тӹдӹ эчеӓт цилӓнок ӹштен кердеш дӓ цилӓ кердӹт, манын тӧрлӓш ситуация.
  
  
  Ӓтям лыдаш вуйта тӹдӹ шанен. «Кыце тидӹ операцивлӓм ӹштӹшӹвлӓн веле ыльы, — тӹдӹ келесӓ, — инурис тӱлӹдӹмӹ долгвлӓжӹ доно докторжы мӹньӹм, мӹньӹм докы миӓ дӓ тӹ мычаш дон контрактым. Тӹнӓм, Пенни, тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ тӹнь, ма келеш.
  
  
  Вес седӹндоно йыдым тӹдӹ ӹшкежӓт дӓ ӓтян согоньжы шыпшалеш. Анзӹлнӹ нӹнӹ машинӓвлӓ пӧртвлӓм выча. Китай руль кукшы вӓр кен, тӹдӹ шукым деч ончыч шайылны шӹнзӓ. Мары шайылны, тӹдӹн сага, ӹмӹлӹш шӹнзӹн. Тӹ шӹргӹ гӹц шакта полускрытый тӹ юкет. 'Инурис докторжы мӹньӹм, тӹдӹ келесӓ. «Тӓмдӓн хирург, Доун мисс».
  
  
  Пӧртӹштӹ гӹц ылыт нӹнӹ тидын деч ончыч миля, тӹдӹ наркотик тӹдӹм пуат. А Пенни Доун ылшы шам укем, шошым шагалтен.
  
  
  
  12 главы
  
  
  
  
  Мӹнь ынгыленӓм, ма яратымаш доун пенни лицӓ анжа, тидӹ тӹдӹн годым историм шайышт пуэн. Тӹ годымок ик выртеш тырлыш, мӹнь проблемӹвлӓ дон ядмашвлӓ дӓ шукы кредӓлӹнӹт, историжӹм тӹдӹ яргата кечӹ аяран лӱктӓлмӹ. Ӓль пеле образ шукы коден, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ, тӹдӹм пӹтӓрен. «Тенге гӹнь, тӹлӓт пурым ӹштен наказани доктор никол ти ӓмӓл», — мӹнь келесенӓт, ик лаштык кодшынсы кӹзӹт кид мышкаш.
  
  
  «Да, дон впечатлени кинозвезда образ, кыды тӹдӹн боготворить». Кӓпшӹ доно анжалтышан тӹдӹм ваштылыныт. — О, мӹнь, пӓлӹмӓн, ӹшкежӹ тау. Мӹнь ӹшкежӓт ӹшке сӹнзӓ ак ӹнянӹ, кынам пӹтӓриш ӹшкӹмжӹм тӹгӹр ужына. У цӹре, цӹрежӓт цевер. Тӹнӓм мӹнь ынгылаш, пӓлӓш мӓ нигынамат и перви, яжо, сылны физический, — тидӹ сӹлнӹ кӹзӹтшӹ подарка. Но пӧлек, — тӹдӹ пакыла попаш ӓшӹндӓрен юк доно чымен кеӓ, — кукшы ак тергеп.
  
  
  Инурис ынгылдарат, шам гӹц пасна изиш мӓ жепӹм пенни у 72 ӹл. У сӹлнӹ цилӓ шӓлӓтен эче ӹшке сӹлнӹ цӹреӓнвлӓ, кушкын шомыкы, тӹдӹ гӹц анжалтыш в зеркало канда, тӹдӹлӓн доктор докы лишеммӹмӓт ак цаклы. «Ӹлӹмӓш техеньӹ улы кердеш мары ӹдӹрӓмӓш кӹчӓлӓш», — маньы тӹдӹ, - тӹдӹн сага шалга. «Мӹнь нигынамат ам пӓлӹ Никол Карем. Но мӹнь пачаш манын, шукы пумы ылын, тидӹм пӓлӓш манын. Дӓ ма техень уж тӹньӹм мӹнь, мӹнь ӹш лишӓйӓш.
  
  
  Трӱк тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ ӹшке докыжы тӹдӹм шыпшыл шӹндӓ. Кидвлӓжӹдон тӹдӹм элтӓлен. Ирӹкӓн вӹцкӹж кидшӹ доно шыпшылыт, тӹдӹм йыд тыгырым онгемӹм пӹзӹрӓл тӹ тор. Тӹдӹ тӹ тӹдӹн докы пӹзӹрген дӓ пӱтӹм тӹрвӹвлӓжӹм йӹлмӹ лоштыш керӹл шӹндӓ.
  
  
  Цӹтӹрӓлт кеӓ, Пенни ирыкыш лакташ. "Мӹнь ак тӹкӓл!"
  
  
  «Мӹнь тумаем, тӓ пӓлен нӓлӓш вниманим мӹнь тыменям», — йӹрӓлтен докторжы.
  
  
  Пенни тӹдӹ ядеш. Тӹнӓмет врач келесен, тӹдӹ кышты ылын: франциштӹ кечӹвӓлвел, виллон. Дӓ, кыце тӹдӹм ынгылдарен, тӹдӹ ирӹкӹм ак кай, дӓ тӹдӹ ӓтяжӹлӓн сделкы тӹ годымок пӹтӓрӹмлӓ агыл. Вес пенни ак ярыкты ли, кыце плен гӹц пасна кодымаш. Тӹдӹ кайын, лоштышы келшымаш гишан мам пӓлӹшӓшлык дӓ доктор филип инурис доун ӓк, тӹдӹм шотеш манын. Тӹдӹ решен, мам ӹштӓш яжо лиӓш тӹдӹ поведеништым стратегия колыштыныт дӓ пӹцкемӹш. Тӹ годымок махань член виллон нимат ак кодаш разрешӓйӹ.
  
  
  Инурис Доктор, виднӹ, ынгылышашлык, мӓ сек пӹтӓриок тӹдӹн докы тӹдӹн кайышыжы цаштыра просчет серьезный ылеш, и тӹнгӓлтӹшӹн икманяр кечӹ физический вим. Тӹдӹ тенге гӹнят тӹдӹ пӹтӓрӓш «блицкриг» извращенный ӹшке ямын. А «персоналын», Гвидо Тьонг дӓ, шеклӓнӹмӓшеш шагалеш.
  
  
  Инурис тӹдӹ ӹшке гишӓнжӹ шайыштын. Информация катай гӹц ылыт, кыдывлӓ тӹ цымырен, анжышывлӓ дон колыштшывлӓ, тӹдӹм анжыктен кердӹн унчыли, мары токмак кыча, тӹдӹ пленыш.
  
  
  Пӹтӓриок, героин Инурис докы шӱмӓнгӹн. Тӹдӹ яратымаш орта шприц кычылташ лиэш сӓй. Студент ылмыжы годым дӓ война ылын тӹ немецвлӓ шачмы-медик. Концентрационный лагерьвлӓшкӹ тӹ жепӹн питӹрӹмӹ дӓ виӓнгдӓш йӧн практиковать тидӹ хирургический кердеш, тӹдӹ тишкӹ пижӹкташ лиэш. Таманяр шӱдӹ эдем тӹдӹм тодылам, пуштыныт, йӧн яжоэмдӓш манын, тӹдӹм ӹнде хваля? Война паштек кыргыжеш швейцар, кышты изи клиник пачмы. Кого таум сӓмӹрӹк ӹдрӓмӓш тӹдӹм поктен фанатичный у паен. Пайдажы тыдын шыкын тӹдӹ кушкын кымылангда, тӹдӹ ӹшке качмыштым йӱмӹштӹм шагалеш дӓ цӹлт богатствы.
  
  
  Цилӓ тӹдӹ ӹшке ӓшӹндӓрӹмӓшвлӓштӹжӹ ик гӓнӓ агыл, тӹдӹ гишӓн пӓлен Доун Филипе кышец. Отношенивлӓ гишӓн документвлӓштӹ тенге тӹдӹн доно попымына ак пенни.
  
  
  Шайыштмаш дон Инурис икманяр кечӹ эртӹш, тидӹ годым Пенни, виллон сад куктӓт. Вара, икана йыдым, тӹ годымок, цакленӓм, мам Инурис ладнангдары тӹдӹ оролышы дӓ ситӓлык ылын, тӹдӹлӓн таум ӹштӓш манын сотрудничество амалат сӓй, Ницце дӓ тӹдӹм йыжнен кердӹн. Лач тӹдӹн докы толын казино, гвидо кынам тӹдӹм покта. Тӹ годымок портылтен виллон, тыдым намыс толаш сӧрен инурис касемвлӓ дӓ шӹдӹн тӹдӹм шеклӓндӓрен повторени.
  
  
  Йымы тӹдӹм ик ӓрняштӹ у кердеш. Гвидо тӹдӹм ужын дӓ мон. Николас Андерсом лӹмӓн эдем ылеш но ти гӓнӓ...
  
  
  Присвистывать мӹнь. «Тидӹ мӹнь пиш интересный история. Но эче улы ик хӓдӹр. Андерсом лӹмжӹ кӹзӹтшӹ Николас — Картер Савалташ. Тӹдӹ ушымы штатвлӓн правительствыжы агентвлӓжӹ.
  
  
  Пенни сӹнзӓ кымданжок шӓрлӹде, а ышма изи буквавлан отношенивлӓ шыпшеш О.
  
  
  «Кӹзӹт, кынам тӹньӹм тенге раскыдын цилӓ ынгылдараш, — манеш, — мӹнь шаналтышым, мам ӹштендӓ тӹдӹ».
  
  
  «Докы привикненӓм вӓрештӹндӓ тидӹ мӹньӹн», — манын Пенни. «А мӹнь ам уж манын, тидӹ иктӓ-мам вашталтымы».
  
  
  — Мӹнь, — манам мӹнь. «Эче коктын мам шанымыла, мам келеш инурис роалташ, эчеӓт ма и тӹдӹ пушташ. Мӓжӹ веле тӹдӹм кычат дӓ кыце, тӹдӹ гишӓн мӹнят тидӹ гишӓн шукы шанен дӓ изин шӧртньӹ пӓледӓ, кӱ Инурис партнервлӓ ылыт. Тӹнь вет пӓлет, ӓтяжӹ доно крозымыжы иктӹш-махань наказани?
  
  
  Пенни сӹнзӓжӹм кымык ӹштен. — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. 'Мӹнь пӓлем. Но мӹнь шаненӓм, тидӹм мӓ пӓленӓ. Дӓ сойток ылын. Иктӓ-ма гишӓн тӹдӹ тыргыжлана, тидӹ мӹнь гишӓнем. Ӹнде дӓ мӹнь шаналтышым.
  
  
  «Келтӹмӓшӹн нӓлмӹ гӹнь, тидӹ лачок агыл, Доун Пенни, — мыньжӹ келесӹшӹм. "Цевер ӹдӹрӓмӓшвлӓлӓн п."
  
  
  Тӹштӹ, ташкалтыш шӓлӓтен, тӹдӹ якшарген. «Мӹнь докы привикненӓм эче техень шамаквлӓм, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Ну, мӹнь шанымаштем, тӹнь яжон привикнен, — мӹлӓм келесӓ, ташкалтыш гӹц кӹньӹльӹ.
  
  
  — Цилӓ тидӹ тенге потикӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Ам пӓлӹ, кынам керд вӓл: мӹлӓм иктӓ-тидӹ докы привикненӓм».
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы миӓ дӓ тӹдӹн лӱктӓлмӹ. — Анжы мӹнь тӹлӓт палшен, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Илышым просто ти ядмаш». Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докы лишкӹрӓк тӹрвӓн ышмажы тӹдӹн лицӓ дӓ ӹшке кидӹшкӹштӹ нӓлӹт. Тӹдӹ выча мӹньӹм. Мӹнь тӹдӹн кидшӹ йӹр пӹтӹрнӓлтеш, дӓ тӹдӹн кӓпшӹ, лайык линия точкавлӓ дӓ пингӹдӹ мадышвлӓок, мӹнь доно ушнен. Вплетаться ӱпшӹм кӹньӹлтӓ дӓ тӹдӹн кидӹштӹ.
  
  
  — О, — остаткажым тӹдӹ келесӓ, — о, Ник.
  
  
  Тӹдӹн нелӹ шӱлӹшӹм, чичӓлгӹ кӱлӓн тӹдӹ онгеш вуйжым мыньырген v курымла-блузы тӹгӹрӹштӹлӓ кайыт. Мӹнь ужам, ыжар тыл гань ӹдӹрвлӓ сӹнзӓвлӓжӹ ӹлӹж кеӓт. Тӹдӹ шӱм кидӹштӹжӹ пӹтӹркӓлӓ, тӹдӹн тӹрвӹжӹм дӓ мӹньӹм тӹкӓлӓш, шокшы дӓ начкы, кымыл доно, тӹдӹ шукыракым таум веле. Мӹнь шанымаштем тӹдӹ докы пӹзӹрген кертдымаша ритм ӓрдӹм ӓрдӹжӓт. Дӓ тӹдӹм кидӹштӹ, тӹдӹн желанидеок тӓрзӹ, улӹкӹ шынгалтеш, мӹньӹм тӹкӓлӓш манын, арла. Мӹнь тӹдӹ тыгыр колталта, пингӹдӹ кидшӹм тӹдӹн ӹшке онгыштыжы нӓлмӹ дӓ цӹзӹ шыпшалеш. Тӹдӹн пулшыжы тыгыр доно ирӹкӹм пуа яклешт нетерпеливо. — Йӹлерӓк, Ник, — тӹдӹ шӱлӓлтӹш. 'Быстро.'
  
  
  Тӹдӹ шагал колта, дӓ кынам ошемдат джинс трусик мӹнь тӹдӹ доно шыпшылыт. Мӹнь парня доно мӹнь кыргыжам дӓ выргемжӹм кыдашын дӓ тӹдӹ, ма шӱдӹ мӓлӓннӓ уже иквӓреш лупсан пӹтӓриш валымыкыжы, тӹдӹ мӹньӹн кым нӓлмӹ бархатный эдем кид-ял. Тӹдӹлӓн пӹлӹшешӹжӹ кугу ышма йӹнгӹсӓ, вуйта юкем гӹц буря, кымылым лӱктӓш дӓ ма у агур шаналта. Уэш-пачаш, мӓ кӹзӹт тыр доно хӹдӹртӹш ин пӹтӓрен дӓ пыдештӹт ак кодеп, дӓ весӹ кечӹ шокшы кечӹн близкие уштыш.
  
  
  Тӹштет, шуды лошты киэн, мӹнь тӹдӹм шайышт пуаш лижӹ манын, шаналта. тӹдӹм доктор инурис ӹшке доно нӓлмӹ ылын, кынам кыргыжам. Кердеш гӹнь, тидӹ тӹдӹ ылеш, ви ылын сӓй, мерявлӓ дон кӓтӓ, тӹдӹм ӹштен. Тӹнӓм тӹдӹ пленӹштӹ кычен кердӓм ыльы Пенни шоктымешкӹ, шӧртньӹ шолыштмаш пӹтӓрӓш ак ли. Но тӹдӹ кымыкталтеш. Пенни тӹдӹ шӱмжӹ гӹц машинӓ логальы, дӓ мӹнь шӹлӹнӓм манын карангдаш. Кӹзӹт тӹдӹн ӹлӹмӹ, тӹдӹ лӱдӹш ылеш. Но тӹдӹн доно мадын виллон мӹнгеш толаш ак керд. Тидӹ пиш лӱдӹшлӓ ылын. Перви ӓль варарак иктӓжӹ дӓ колышым моныт тьонг гвидо подвалыш. Дӓ тӹнӓм вара тӓгӱн-ӓнят эдемвлӓ гишӓн ядмашым пуаш тӹнгӓлӹнӓм массо, виллон снимайымы.
  
  
  уке, шӱтӓш-цехше Инурис ак тол нигынам. Тӹдӹ кыргыж, дӓ пакыла. Мадмаш тӹдӹлӓн кредӓлмӓшвлӓ уке ылын. Сава тӓреш дӓ тӹдӹм йӓмдӹлӓш ӹшке вычал, кыдывлӓ тӹ выступаймы верц. Операцивлӓм техник ылын шӧртньӹжӹ, ӓтян демо, вашталтымашвлӓжӹ орол пуйырен, тӹдӹ «йозы семвлӓм» ямде. Мӹнь пӓлем, мам тидӹ анжыкта. Соок ылшы тӓгӱ-ӓнят кужы, кӱн кидӹштӹ ылыныт тидӹ верц яжо термин, кыце техень «пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ» ӓль «цӓрнӹде безоговорочный паша». Колынам ыльы, тидӹ нӹнӹ орол дӓ вашталтымы. Вклад шӧртньӹ инурис шолыштмаш техень ылеш.
  
  
  Кӱ-гӹнят весӹ улы пӓшӓ вим пуа, дӓ ӱштӹшкӹ мускулвлӓ оран, нелӹцшӹ масштаб дон техень келеш операцим ӹштӓш. Мӹнь ам пӓлӹ, кӱлӓн шолшы, ужаш дӓ сагажы ӹлӓш мӹнь тымдымы п но гвидо тьонга докторжы. Тӓнгемӹн кым шонгы ӓль тӓнгвлӓ икӹжӓк-иктӹштӹм ак шонгем докторжы. Тидӹ тенге каеш, вуйта ылыт да член шот назначат чанг гвидо палшык альянс докторжы.
  
  
  Мам тенге, кынам ӹдӹр гӹц пасна кодымаш дӓ доктор телохранитель ямденӹт, нӹнӹ гӹц йӓл сӹнзӓштӹ кычаш келеш, ты далеко, мӹнь решӹмӹ ылын, тӹ мӓ кыце лиэш тӹнге йӹле ӹшкӹмӹм арален кӹчӓлӓш тӓнгжӹ докы кеӓш. Пӹсӹн ылеш гӹнь тӹдӹ ситӓлык ылыныт, тӹдӹн ӹшке докы тӓнгжӹ толын кердеш ыльы, тӹдӹм шайышт пуэн, ма лиӓлтеш, тӹдӹ ӱшанаш йӧн доно, ӓль ма нӹнӹ тӹдӹлӓн простьы, мерявлӓ дон кӓтӓ, ак, пока тамам-гӹнят тенге агыл, виӓн ам ке.
  
  
  А тӹ жепӹн тӹдӹ партнервлӓ кердеш цилӓнок ӹштен кердеш манын, лиӓлт, мӓ донна нимат ак ке, тенгеок ӹдӹрвлӓӓт йоллаш дӓ, ӓнят, «Андерсом Николас». Гишӓн хынавлӓӓт лит маныт, нӹнӹн курым лин ышма печатлен.
  
  
  Мӹнь ӹнян лимӹ шижмӓш гӹнь, доктор Лотар портӹлеш Инурис Нью-Йорк.
  
  
  «Тидӹ мӹнь яжон шакта», пенни келесӓ.
  
  
  Мӹнь тӹдӹ ылам гишӓн кок ит попы, нелӹрӓк причиныжы, кыдын доно Инурис доктор, векӓт, ылын Нью-Йорк. Эче уке. — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Кенӹт. Ма келеш тылат-эче ик пӧртӹштӹ?
  
  
  Пенни вуйжым ӹрзӓлеш. - «Цилӓ, мам ӹштӓш келеш, мӹнь тидӹ паспортшы, дӓ мӹнь тӹдӹм кӹшӓнӹштӹ. Кал.' Тӹдӹн кид вӹкӹ, кынам мӓ докы мелӓн нарциссвлӓм виллон пырышы корны доно кемӓш. Кечӹ яргатан сотемдӓрен, нелӹн колта дӓ тотлы ылын, тӹдӹ гӹц айырла дӓ ӹлӹзӹ виллон сӹмӹрленӹт.
  
  
  — Автостоп ницце ма кеӓ, — мӹнь келесӹшӹм. — Мӹлӓм мажы келеш отель эче эртен. Шижӓм мӹнь веле, мӹнь весӹм тыштышым мӹнь мам келеш, кышкы мӓ толмы. Хьюго нӹнӹ ужделыт, пьер дӓ Вильгельмина.
  
  
  Шукынжок у отель гӹц лӓкнӓ мӓ. Таксим аэропортшы нӓлмӹ ницце мӓлӓннӓ, ирвел хала пӧрт анзылан шагалал дӓ аэропортшы годым, мӹнь шокшы гӹц пенни ыдыралда.
  
  
  «Анжалда, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Припарковывать туцок — келесӓт сӓй, шуа — ош шалга «Мерседес».
  
  
  — Мӓӓт тӧр корнышкы, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Векӓт, тӹдӹ парижӹш лектын рейс air france 7:30 ирок».
  
  
  Ницце мӓ чонгештен гӹц inter рейс 9:30 вашталтымашвлӓжӹ доно парижӹштӹ дӓ Нью-Йорк.
  
  
  Мӓмнӓн жепӹн изиш лимӓш шуэн коден. Мӹнь мӓ коктын кофем намал кандымыкы, икманяр круассан экземпляр доно «трибюн Интернэшнл геральд». Вуйшамак тӹнӓм кого вниманим мӹньӹм аздарен пӹтӓриш страницы. Шӧртньӹ тылип ак шо. Рекордный уровеньӹштӹ пазар международный тӹ ядмашвлӓ, беспокойство доллареш толаш йӧн доно виӓнгӹн.
  
  
  Приданыеш мӹлӓм отчаянно нӓлеш тӹдӹ, кӱ шолыштеш шӧртньӹ доно операцивлӓм тидӹ цилӓ верц шалгышы гӹнь, весӹм эчеӓт лоэштӓревӹ шансвлӓ катастрофывлӓ ылыныт. Сша-кого йогыш ужыныт ылын шӧртньӹ гӹнь, шӧртньӹ дон кризисӹш паника международный ылшы международный савырненыт. Шулдешлӓ пумага доллареш ылын. Киндӹ сыкыр миллион доно ылын. Мӹнь ӓшӹндӓрем, кышты-гӹнят икшӹ мировой война гишӓн лыдын паштек германи. Ӓкӓжӹ нӹл и якте таманяр миллиард маркы гӹц кенвазыт нӹл марко маркы. Цилӓ йӓмдӹ ли манын, историжӹм пуат, но ти гӓнӓ ушымы штатвлӓшты.
  
  
  Рейс пасна парижӹштӹ анзыц камакавлӓ ылыныт. Залив вӹлнӹ самолет ангел чымалмыла, вара й быр манын.
  
  
  «Йӹле мӹнь тишкӹ толшы», — манын Пенни.
  
  
  — Цилӓ тидӹ пӹтен, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  "Кынам ӓль "гӹнь"?"
  
  
  Ванжаш парижӹштӹ ма самолетшы доно, кого дӓ «Боинг-747» Орли жеп гӹц чонгештен . Мӹнь ӹнян лимӹ шижмӓш гӹнь, мӓ кок цӓш эртӹмӹкӹ цилӓжӹ Лотар Инурис. Тӹдӹ мӓмнӓм поктен ам тумайы, но, меря доно кӓтӓштӹ, мӹнь шижӹнӓм, тишецӹн кеӓш манын мӓлӓннӓ тӧрок. Мӹнь пулышышкыжы Пенни атлантический океан вӹлнӹ амалаш. И цикӹштӹ тӹдӹ мӹнь. Йыд нелӹ ылын. Мӹнь янгыленӓм, тӹшкӹ кеӓш гӹнь, мӹнь шӱм дӓ ак амалы. Тидӹ самолетеш ак тӱкылымаште мӹлӓм келшӓ. Мӱлӓндӹ вӹлнӹ тӹдӹ тӓнг ылын дӓ мӹньӹм поктылаш дӓ инурис. Но, остаткаэш, тӓгӱ-ӓнят тольы дӓ мӓлӓннӓ келесӹш шӹштӹ доно кӹлӹм персоналын кӧргӹ гӹц пижӹктӹш. Тидӹ кӹньӹлтӓш Пенни объявлени. Тӹдӹ ӱэ, йогывлӓ, вара мӹнь докем пӹзӹрген дӓ сӹнзӓвлӓжӹм кымен.
  
  
  — Эй, соня, — мыньжӹ келесӹшӹм. Ик ыжар сӹнзӓшкет анжалам дӓ тӹдӹм пачын мӹнь гӹцем ӹшке шӧртньӹ ныгыды ӱпшӹ. - 'Шим жеп. Мӓ кӹзӹт пӓшӓштӹ.
  
  
  Шошым тӹдӹ ӱпшӹм дӓ вуй лӱктен пуэн. «Деч ончыч, тӹнӓрӹ лучы», — манеш тӹдӹ. Мам тӹнь шанет?'
  
  
  — Ӓтят тӹньӹм тол мӓ погыненнӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Тидӹ пӹтӓриш пункт тӓрвӓтен. Тӹдӹн причиныжы сӓй, кыды доно инурис ылын. Шӓрӓш, тӹдӹм доно кӹлӹм инурис системӹштӹ ылыныт, дӓ мӹнь пӓлӹделам, ма тидӹ техеньӹ.
  
  
  Риверсайд квартиран томам анзылны такси гӹц иктӹжӹ вӹцлӹ ончычсо шагалеш-драйв.
  
  
  Тӱлӓш доно виктӓрӓ, кынам мӹнь, мӹнь йӹле ӱмылкам. Ситӹдӹмӓшеш мӹнь нимат ак урын кайыт. Квартирӹштӹжӹ шеклӓнӹдеок дӓ кӱ гӹнь, яжо линежӹ тыды шылтен.
  
  
  Чемодан мӹнь ӹшке нӓлӹн, кынам уштыш ӧрдӹжӹштӹ таксим.
  
  
  'Кӹзӹт техень цӓш?' — Пенни ядеш.
  
  
  Мӹнь цӓшӹм анжальым. '5:20.'
  
  
  — Тӹдӹ ик минутышты пӧрт гӹц минутвлӓ ылевӹ.
  
  
  Этаж кузен ма лифт тихоходный кӓндӓкшӹмшӹ. Куртка кӹшӓнӹшкӹжӹ цикӓ тӹдӹ мӹньӹн гӹц лыктын вильгельмина кобурам дӓ, кӹлӹм кыченӹт спусковой парня. Пенни ышма пӹзӹрген, Люгер тӹ годымок уж. — Пу тидӹ веле молнамшы семӹнь цаткыды манын, — мӹнь келесӹшӹм. «Мӹнь пӹтӓриш, кӱ гӹц лӓктӹн лифт».
  
  
  Мыкик Пенни. Лифт годым шагалын, амасам олен пачеш верц шалгышы мӹньжӹ шӹнзем дӓ чемодан. Кӱ гӹнь-тӹдӹ коридорышты вычышым, тӹдӹм лӱэн тӹнгӓлӹн вынужден ылына мишеньӹм изиш ӱлнӹрӓк, амаса вӓрештӹндӓ шелӓш манын. Тӹнӓм тӹдӹ лачокок яжо яжо дӓ пӹсӹ ылеш.
  
  
  Мӹнь ви доно шӹкӓл дӓ амаса вес велнӹ кайшы. — Цилӓ лӱдӹш агыл, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Набор пенни сравачым йӓмдӹ ылыт. — Амаса гӹц кычен, тӹдӹ годым пачмы, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. — Мӹньӹм шӱден дӓ пӹтӓриш пыра.
  
  
  Тӹ жепӹн, кынам амаса пачылтеш, мӹнь ынгыленӓм, ма квартирӹштӹжӹ иктӓт уке. Ю темӓш спертый ылыда, пыракыш тӓрвӓненӹт ганьок дӓ кечӹ соты, пыле окняэш йӓрӹш пыра. Пенни амасам питӹрӓ ма верцна. 'Папочка?' - тӹдӹ сӹгӹрӓл колтен.
  
  
  — Ам шаны, тӹдӹ пӧрт манын, — мӹнь келесенӓт, пистолет поген.
  
  
  — Ну, тӹнӓм тидӹм анжал, — тӹдӹ келесӓ. Мӹнь тӹдӹн дон пачмы окня доун филип херес темӓш. — Тидӹ цилӓ, ма ылын, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Цилӓ кындонок ылеш, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Кӹзӹт техень цӓш?
  
  
  «Пел кудымшы».
  
  
  — Вӓрлӓнӹмӹжӹ йӧнӓнвлӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹньӹн вашталтымы дӓ орланен нӓлмӹ погыненӹт. Толеш гынь, толмеш мӹнь ылам, масакланышы вӓрештӹн тӓлӓндӓ.
  
  
  Мӹнь кӹньӹлӓш тӹнгӓльӹ дӓ тыгыр кудашалт луштараш галстук.
  
  
  «Мӹнь ӹнет ылыт, тӓ доно келшен предложени маныт, а мӹнь ӹшкеок кердӓм ыльы душ нӓлӓш», — манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь тӹдӹм кидшӹ гӹц нӓльӹ. Коридор мычкы мӹньӹн шӱмем дӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалтышат полмезе мӹньӹм нӓнгеӓт.
  
  
  "Келшӹмӓш тӹнь лӱдӹш ылеш, тенге?"
  
  
  — Тенге келесен кердеш, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ льыргыктале. «Мӹнь ам пӓлӹ, ма лиӓлтӹн, кынам тӹдӹ токыжы пӧртӹлӹн, а шум со эче ма лиэш».
  
  
  — Мам келесен кердӓм «шӓлӓ», — мӹнь предлагаем.
  
  
  Душ ванныйыш кӹдеж йонгатарак ылеш. Мӓ лӹвӓлнӹнӓ тӹ кедӓреннӓ дӓ выргем толын. Пышность орта мӹньӹ ты кӓпӹм уштыш.
  
  
  "Кыце тидӹ тӹнь ылат?" — тӹдӹ яды, кран кидӹшкӹжӹ кычен.
  
  
  — Шокшым, силан, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Пӹсӹн шӹртӹ гӹц сӹсӹрген лейке чонем. Шавынь мӹньӹм хватен, а Пенни, онгжы тервен пӹзӹрген эркын мӹнь, водопад лӹвӓлнӹ шалга. З мӹнь ирӹкӹм пумы, тӹдӹ туп мычкы шавынь шыматем. Дӓ мӹньӹм ӹшке токыжы тӹдӹн кидшӹ шуйнен. Мӹнь шалгенам да тӹдӹн пулшыш кидшӹм пиштӓ, ял эркын таравлӓ, тӹдӹн онгвлӓ мӹлӓм дӓ корным шыпшмы годымок лоштыш кытым шонгемӹн, а вара эче ӱлӹкӹрӓк, тӹдӹн мӹшкӹр доно лапка дӓ тӹш-тиш, тӹдӹм ло ӓрдӹжӓт.
  
  
  «Мӹнь ылам тӹньӹн губкавлӓ ванныеш», — келесӹ тӹдӹлӓн, мӹньӹн ӹшке кӓпшӹ тервен пӹзӹрген, тыдын шыма, мӹнь йӹрем шонган кӓпшӹ выльгыжыт. Йыгалташ мӹлӓнем тӹдӹ гишӓн. Тӹдӹ мӹнь йӹрӓлтем ӧркӓнӹмӹлӓ, кымдан пачын шумы сӹнзӓвлӓжӹдон.
  
  
  — Мӹнь муш, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь цилӓ вӓре мышкеш».
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹн шӱн кидем йӹр цымырген. Мӹнь тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ дӓ ял лӱктен, нӹнӹ доно ӓрдӹм кӹзӹт мӹнь агыл, стеня ты да ты иаш вара тупэт ванныйыш пыра. Куштылгы, кужы "" гишӓн тӹдӹн тӹрвӹ гӹцӹн. А мӓмнӓн ӹшке ирок вара, мам ӹштендӓ тылжы сӓндӓлӹклӓн ирӹкӓн коэ, а вара сӹнгӹмлӓ йогыныштыжы шыпшмаш, ма каймым, ямыт дӓ мам ире вӹддон порт нӓлеш.
  
  
  Кышты ылам гӹнят, кӓпӹштӹ вӹдӹм пӧртӹлтӓ комла ма юк дон йӓр.
  
  
  — Мӹлӓм ӹняндӓрӓт, мам тӹдӹ тиштӹ, — манын келесен Пенни, кынам мӓ мӹнгеш гостиныйыш.
  
  
  Мӹнь ӹшкеок йӱн йӱӓш сигаретӹм дӓ цигӓркӓжӹм пижӹктӹш. Кӹзӹт тӹдӹ мӹньӹн попымем ак шо, ма гишӓн шанен.
  
  
  Заерзать пенни пӧкен вӹкӹ чучеш. — Ӓнят, тӹдӹ решен пӓшӓм ӹштӓш кодеш, — остаткажым тӹдӹ келесӓ. — Остаткаэш, тӹдӹм пӓлен ак керд, мӹнь тагачы токет толынам.
  
  
  Мӹлӓм нимат ак попы. Тӹдӹлӓн, сӓй, тӹдӹ ӹнде тенге шанеп манын, мӹнь дӓ, но тидӹ цилӓ шанымаш эче ак ӹнянӹ. Пенни Донжы ак ышдымы ылыда.
  
  
  — Мӹнь звонялам офис тӹ, — тӹдӹ келесӓ. Холл телефон лиэш. Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ ик номерӹштӹжӹ нӓлдӓ, вара молыжы. — Ӹрдӹ, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь автоответ нӓлӓш, ма номерӹштӹ, кыдым мӹнь дозваниваться цацен, отключать. Шотлаш манын, тидӹ самынь лин. Мӹнь колынам, кыце тӹдӹ номерым манын, ик выртеш тырла доно хозаланен тӹнгӓлеш, тӹдӹ шукырак попаш тӹнгӓлеш анзыцок ужын. — Тӹлӓт ӹнянем абсолютно? Ответӹм мӹнь ам кол, но пӓлен, мӓ тиды тенге ылеш.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм анжал дӓ гостиныйыш пӧртӹлӹнӹт. — Мам-гӹнят тенге агыл, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ коштымы корка. - 'Мам пӓшӓвлӓштӹ мӹлӓнем пӓлӹмӹ ылыт.'
  
  
  — Тӹнь цилӓ тидӹ жепвлӓжӹм пӓлен, тенге? тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Мыкик мӹнь. — Мӹнь тумаем, тӓ ӓтяжӹ заложниквлӓӓт кыча. Инурис доктор тӹньӹм кычаш манын, лиӓлт, мӓ донна нимат ак ӹштӓш манын, золтыжым тӹдӹ шолыштмаш остатка минутышты карангдаш. Тӹ годымок тӹнь ямдет, тӹдӹм кычылташ дӓ весӹлӓн тӹдӹн докы тӹнь ӓтяжӹ манын, лиӓлт, мӓ тӹлӓт нимат ак ӹштӹ, план мам нӹнӹ пыдыртен кердӓт ылын.
  
  
  «Маняр но тӹдӹмӓт пӓлен, — Пенни келесӓ, — мӹлӓнем тӹдӹ гишӓн нимат ам пӓлӹ, мӹнь тӹдӹ дон ӓтям лошты ма ӹштӓлтеш».
  
  
  «Кынам имнин луатвӹц миллиард доллареш, кыцелӓ нӹнӹлӓн», — манам мӹнь. Дӓ тӹлец пасна, тидӹ кӹзӹт миллиард нӓрӹ доллареш 45. Миллиард луатвӹц — тидӹлӓн официальный ӓкӹм, кымлы унция ӱмытланаш гӹц кандымы доллареш, кыды паштек шӧртньы правительствыжы тӱлӓт. Ирӹкӓн гӓнӓ кого пазар ганьок кӱшкӹлӓ ӓкшӹ».
  
  
  Пенни присвистывать. - Мам мӓлӓннӓ ӹнде ӹштӹмлӓ?'
  
  
  — Тӹнь ынгылет гӹнят, тӹнь соок ӓтям доно кӹлдӓлтшӹ доктор кыце? Инурис?
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Уке, — келесӓ, — мӹлӓм тӹдӹ манеш».
  
  
  «Шотыш нӓлмӹ пӧрт кӧргӹ состояни, — мӹнь келесем, — тӹдӹ ваштареш ылам».
  
  
  «Лин кердӹт, нӹнӹ ак тишец нӓлмӹ тӹ, — келесенӹт Пенни, — ӓнят, офис йӹлмӹштӹ».
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Мӹнь кердӓм самыньым ӹштедӓ, — мӹнь келесӹшӹм, — тенге офисный но шукы пӧртӹш ак лин тӹргач. Лифтёр сага. Цилӓ вӓре у шукы эдем, подъездышкы, ӧлицӓштӹ, мам тӹдӹ кердеш-тидӹм пӓлӓш дӓ ужаш. Яжо пӧрт огол вален, шӹп. Эдем ӹшке пӓшӓштӹм ӹштӓт. Тӹдӹм проста дӓ ӹшкӹмӹштӹм кычымы томашты ылеш гӹнят б б рискованны ач. Ти жеп лошты айыртем шотыш нӓлмӹ дӓ европын вӓрӹштӹш, вӓш ак ӹштеп пӓшӓ инурис перви ти шон гӹнь, тӹдӹн доктор аэропортшы звоньыда.
  
  
  — Кыш нӹнӹ ӹлӓт дӓ тӹдӹм погаш кешнӓ?
  
  
  — Ам пӓлӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Но тидӹн паштек, мӹнь тӓлӓндӓ мам ӓтяжӹ ӹшке гишӓн шайыштшашлык, тӹдӹ эдемвлӓ гӹц тӹдӹм, кыды сусу нӓлмӹ кодын, кышты-гӹнят зацепкы.
  
  
  — Тӹнь права, — келесӓ Пенни. 'Но кышты?'
  
  
  — Тӹнь тидӹ келесен, — мӹнь келесӹшӹм.
  
  
  Пенни сӹнзӓ дон кӹдеж колталта. «Тенге цилӓ кышты точно, — келесӹ тӹдӹлӓн, — цилӓ вӓрӹшкок ӹшке. Мӹнь цаклем ыльы ылгецӹ, тиды тенге ылеш. Тӹдӹн итӹрӓ шотдымы. Турок вазыш шыральы дӓ тӹдӹ ял креслыш сылык.
  
  
  — Тумаялыма, — манам мӹнь.
  
  
  Пенни сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Комнатышты тыр. Окня вашт, Гудзон лектеш, пуры кечӹ мӹньӹн шӓр у кердеш сарывлӓ, волга мычаш горизонтвлӓ. Мӹнь цӓшӹм анжальым. Нью ылшы куд цӓш гӹц-йоркский жеп. Америкын банкым весӹ доно питӹрӹмӹ лин. Тырын дӓ ладнан ӹлӓш лӱдӹш агыл, мерявлӓ дон кӓтӓ, ирок якте. Дӓ тӹнӓм, ӓнят, паника, цилӓ мычашвлӓштӹ манын пиштевӹ.
  
  
  Пенни трӱк кӹньӹл шагалеш. — Мӹнь ынгылем, — тӹдӹ сӹгӹрӓл колтен.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Школлаште 13 главы
  
  
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ пӧкенжӹм тӹргештӓ.
  
  
  Ма нӓлмӹ тӹнь?'
  
  
  «Мӹнь пӓлет, тидӹ кышкы подсказка коды», — тӹдӹ келесӓ. "Тӹдӹн гӹнь тӹдӹ кодеш."
  
  
  'Кышты?'
  
  
  « Ящик Джа» .
  
  
  Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ ядмыла анжалеш.
  
  
  «Тӹдӹн слон лу гӹц ӹштӹмӹ йӓшӹкӹм, тӹдӹн шонгы ӓтяжӹ подарымы Цзе, тӹ годымок шылтыкше гӹц кеӓ. Тӹдӹм весӹ доно ӓштӓ тӹдӹ пумагаэш шергӓкӓн. Тӹдӹ кышты гӹнь-улика дӓ коден гӹнь, тӹдӹ тиштӹ ылеш коропляжым.
  
  
  "Тидӹ коропляжым кышты?"
  
  
  «Тӹдӹ кӹдеж», — манын Пенни, коридор мычкы чымен дӓ тӹдӹм ӹнде.
  
  
  Тӹдӹ иктӓ минут пӧртӹлӹнӹт. Тидӹ яжо ылмыштым, пашаштым, ладаквлӓш оголан слон лу гӹц ылеш, каждыйжы сӹлнӹ дӓ пока доно кӱшӹцӹн рельеф дюйм сӹлнештӓрӓш лиэш, шанышывлӓ ылыт, весӹ мыслимый ӹлен. Пенни мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  Питырым мӹнь хватя дӓ шыпшыл. Коропляжым цат питӹрӹмӹ коды. Мӹлӓнем ӹжӓл Пенни анжалда.
  
  
  «Тидӹ проста агыл, — тӹдӹ келесӓ. « Мадам джа гӹнь, коропляжым погат, нӹнӹ гӹц уштодыш ли, ӓштем?»
  
  
  "Кыце тӹдӹ пачылтеш?"
  
  
  "Мӹнь ам пӓлӹ," ваштареш ылыныт.
  
  
  — Кок ярыктымы вариант ылын, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ма гӹнят тӹдӹ пыдыртен кердеш манын, ӹштӹмӹ ылын мӹньӹн ак шо, мам тидӹ секретвлӓжӹм пачын шоам ыльы».
  
  
  «Шергӓкӓн хӓдӹрӹм уждеат, манаш тӹдӹм пыдыртышывлӓӓт», — манын Пенни. «Ача нигынамат мӹньӹм ак простьы ылын».
  
  
  «Пиш ӓкӓн нӹллӹ вӹц миллиард долларым ылын», — манам мӹнь. «Мӹнь дӓ весӹ ваштареш халавлӓ, правительствывлӓм ушымы штатвлӓн кӱ толаш цацыда. Мӓлӓннӓӓт йӹлерӓк пӓлен гӹнят, шукы вклад филипп пӹтӓрӹмӓшешӹжӹ гишӓнӓт иктӓ — тидӹм кашакын слон лу шӓлӓтен.
  
  
  Коробка токет мӹньӹм нӓлӹмӓ, тӹдӹн кидӹшкӹжӹ лыгем. Питӹртӹш доно мӹнь севӓлӓм, дӓ ӧрдӹж пындаш. Мӹнь темдӓлдӓ. Мӹлӓм оголышты пырыштеш дӓ ниӓлтӓ. Темдалме дӓ тып-тып комбинацивлӓ гӹц анжен. Мӹнь тӹдӹм ӹрзӓ. Нимат ак палшы.
  
  
  Мӹнь Пенни анжалда. - 'Идейӹн ылшы?'
  
  
  Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. Тидӹ ма лиэш гӹнят, тӹдӹм икӓнӓштӹ простой дӓ сложный ылын. Джа корнывлӓ техень ылыт . Проблеме тӓ пумы, кышты шотдымы сложный ылын, но тӓмдӓн цилӓ решенивлӓм анжымы годым лицӓшкӹ тӧрок ылын.
  
  
  — Тӹнь цилӓ тидӹ годым лицӓ анжа, — мӹнь угӹц. 'Сӓй.
  
  
  Шаналтенӹт, ма тидӹ « решеним».
  
  
  Пылвуйыштемӓт ыльы коропляжым. Мӹнь левӓш вӹкӹ анжальым. Нима гӹц пасна, вольык. Лев, тигр, обезьян, пантер, лама, слон, кӹшкӹн, мӧскӓ, жирафвлӓ, нергы, кит, тымана, горилла, антилопа.
  
  
  Пенни ваштылеш.
  
  
  Ма тидӹ?' — мӹнь ядам, тӹдӹм анжен, лап якте тӹдӹ, левӓш тергӓ.
  
  
  «О, лач шонгы цзе гишӓн мӹнь шаналтышым . Векӓт, тидӹ кел ыльы тӹдӹм. Коропляжым ужы, кыдым ӹштӓш тӹ изи ӹрвезӹн, тӹнӓр тыргыжланымашым канда.
  
  
  — Мӹнь когон яжон каштеш ыльы, утла проста ылыт цзе фокус тошты кыча гӹнь, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Но тидӹ веле, — келесӓ Пенни. 'Мӹнь ӹнянем.'
  
  
  «Мӹнь луцкы минут разгадывание пумаш, лаштыкеш шелӓш а вара тӹ», — манам мӹнь. «Тӹ годымок, анжалаш, кышты ручка дон пумага улы».
  
  
  Пенни вӹр пӧртӹлӹнӹт.
  
  
  Мӹнь шотлаш тӹнгӓлӹнӹт. — Сирӹштӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ныл вӹцлӹ кӱшнӹ ӹлен. Луаткымыт мычкы каждый вел. Ништӓ. Итого куд шӱдӹ. Куд левӓш. Слон канден. Маймыл, вӹц. Мӧскӓ, кужы. Кышкы, вӹц. Кок тымана. Кит, нӹл. Лама, вӹц. Жирафвлӓ кужы. Ик пантер. Горилла, нӹл. Баффало, вӹц. Крокодил дӓ кӱ вӹц павлин.
  
  
  Мӹнь пакыла шотлат. Пенни пакыла сирен, кӹзӹт мӹлӓм келесӹш: «цилӓ тидӹ».
  
  
  — Ке, — тӹдӹ келесӓ. "Цымыр тидӹ шӱдӹ куд."
  
  
  Спискыжым мӹнь тыменяш дӓ тӹдӹм нӓлеш, пулшыжы гач тӹдӹ годым анжат. — Ужынам тӹнь иктӓ-мам ямак? Мӹнь ядам.
  
  
  Пенни вуйжым ӹрзӓлеш. «Хына спискӹштӹ цилӓжӹ ноев ковчег шӹнзӹшволкыш», — манеш тӹдӹ.
  
  
  — Ӓнят, пӹтӓртӹш шӹнзӹшволкывлӓ, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ылмыжы годым толын цилӓ сирӹшкӹнӓ толын, мыжыр».
  
  
  Пенни семӹнь анжаш спискӹштӹ шӹмленӹт. - Ясы тӹнӓм.
  
  
  Ма нӓлмӹ тӹнь?'
  
  
  — Нергӹ маныт дӓ пантер, — тӹдӹ келесӓ. «Нӹнӹ логӹц иктӹ веле ылын. Тӓ кыце шанедӓ, нӹнӹ иктӓ-мам пӓленӓ?
  
  
  Вара мӹнь тидӹм ужынам. — Тӓ вургымлашкы, нӹнӹ иктӓ-мам палаш. Нӹнӹ тергӓ.'
  
  
  — Мӹнь анжалда, — манын Пенни.
  
  
  — Нимат тӹлӓт ак нӹнӹ шижӹнӓ?
  
  
  — Нимат айыртемжӹ, — тӹдӹ келесӓ. «Тӹдӹ гӹц пасна, ик веле нӹнӹн дӓ вес ма гыц утларак ылыт».
  
  
  Спискыжым мӹнь нӓлӓм. Коробка токыштыла ӹштен кычат мӹнь ик кидӹшкӹжӹ, вес пумагам ӓ. — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. «У ӹлӹмӓш каждый кокшы, исключени кушта».
  
  
  — Дӓ, — тӹдӹ келесӓ. «Тымана мыжырын, дӓ пантер нер».
  
  
  'Чын. Тымана а ма техеньӹ?
  
  
  — Ӹш символ, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Эче ик гӓнӓ. Тидӹ тымана а кышты?
  
  
  — Пантер нер мычашеш, — тӹдӹ келесӓ. 'Тенгеок?'
  
  
  — Нергӹ дӓ пантер, — мӹнь угӹц.
  
  
  Пенни сӹнзӓхалвлӓжӹм кыптыртен.
  
  
  «Лоц шӱтӓш дӓ», — манам мӹнь. «Доун Филип Инициал».
  
  
  Мӹнь пантер темдӓлдӓ. Нимат ак лиӓлт.
  
  
  — О, Ник, — Пенни олен келесӓ.
  
  
  — Ак сдаялт, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Мам анжет керд, мам-гӹнят эче.
  
  
  Пантер ик парня дон мӹньӹм пиштенӹт, нер а весӹштӹ. Мӹнь Пенни анжалда. — Теве тӹдӹ.
  
  
  Мӹнь темдӓлдӓ. Яклешт кен кок парня доно мӹньӹн изи зверь. Кышты-чивыклӓ коропляжым ала кӧргӹш чуть-чуть шакта юкет шакта. Мӹнь кидӹш нӓлӹн, дӓ левӓш пачылтын. Филип Подсказка донок ылшы пӹтӓриш, мам нӹнӹ ужделыт.
  
  
  
  14 главы
  
  
  
  
  Тидӹ изи лиэш, но тидӹ ситӓ лиэш: шимӹ, ош пумага ӹлӹштӓш дон буква савыктыме.
  
  
  Куана труппа Йонской акробатический фут. Мина театрышты кӹзӹт сундала .
  
  
  Ик кидӹштӹжӹ тыгыды итӹрӓ, кыды ӹшке сӹржӹн пенни опознавать кыце ӓтя, дӓ жеп шалген дата: 8:05, йӓрӓ жеп кемӹ ак ирок инурис докторжы. Кыце мӹнь шаналтышым дӓ, тӹдӹ, векӓт, нӹнӹн ӹшке коллегывлӓжӹм гӹц звоняш шӱден дӓ кыце лиэш тӹнге йӹлерӓк поген нӓлӓш аэропортшы доун филип ницце. Ынгылдарымаш толмышты перегӓш тӹдӹм Нью-Йорк.
  
  
  Значит, кӱ ирок-филип донжы тӹдӹ визит ӹштен. Векӓт, тӹ сӹнзӓӓн ыльы, но пӹлӹшӓн ситӓ, манын, тьотя кычен гӹнь, шкатулкы гӹц слон лу пумагам пиштен манын; наверны, тӹ годымок чиэн.
  
  
  — Ке, — келесӓ Пенни.
  
  
  'И тенгеок чӹнь кен.' Мӹньӹ ынгылымем доно тӹдӹн лицӓжӹн выраженим, мам мӹнь ам шаны, мӹнь гӹц лин.
  
  
  — А тӹнь иктӓ погынен ак лӓк?
  
  
  — Лӱд, мӹнь вӓрештеш, — манам мӹнь. "Тиштӹ мӓ айырленӓ, меря доно кӓтӓш, жеп."
  
  
  "Мӹньӹ кеем, Ник," тӹдӹ келесӓ. — Тӹнь мӹньӹм тишток кузыктенӹт. Тӹдӹн ӓтяжӹ дӓ мӹньӹн.
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. «Кыце пӹцкемӹш, театр тӹдӹ мӹньӹн изи кен дӓ тӹштӹ поковыряться.
  
  
  Театр тидӹ мӹнь пӓлем. Верланен дӓ тӹдӹм чайнатаун бауэри тышкалта. Тӹштӹ тӹлӓт утлаок яргатавлӓ ылыт.
  
  
  'Ма?' — Ӓнят, тӹдӹлӓн увертӓрен шалга, мӓ тиштӹ ылына. Ӓнят, тидӹ нӹнӹм бойтеок алтален лыкташ.
  
  
  «Шанымем доно , мӓ тидӹ ли», — манам мӹнь. — Мӓ, коктын нӹнӹжӹ гӹнь мӓлӓннӓ кычымыла?
  
  
  «Модышты, модышты а мӓ», — тӹдӹ келесӓ, пулыш кыптырталеш.
  
  
  — Тидӹ мӹнь ӹшке ирӹкӹм пуэн ак керд, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Правительствыжы ылыт дӓ ушымы штатвлӓн. Тӹдӹлӓн агыл тидӹм мадыш, кышты «ирок» эче ик шансвлӓ нӓлмӹ. Модышты гӹнь, модышты а ма, тидӹ тӹлӓт мычаш веле агыл, мӹньӹн, тӹньӹн ӓтят, но халыквлӓ дӓ шукы молымат. Инурис доктор тӓнгжӹ дӓ тӹдӹ, векӓт, лӱдӹктен кӹзӹт изи. Заложниквлӓӓт дӓ керӓл тӹньӹн ӓтят достаточным нӓлмӹ кыргыжна, нӹнӹм план пыдыртен кердеш манын, нӹнӹ когарш ӹлӹжтӹ манын. Нӓлеш, доктор Инурис доно тамахань причина доно тӓ лыктын обращени. Шӧртньӹ дон толеш кульминацийже тидӹ докы лишемӹт. Нӹнӹм тагачы ак ынянеп, кышты мӓ ылына, но, дон кӓтӓ меря, нӹнӹ шанен ылын, тӹдӹн проблемӹвлӓжӹ мадон мам ӹштӓт. Шансвлӓ тенге лишӓшлык манын, мӓ нӹнӹ операцивлӓм виӓнгдӹжӹ. Самынь шотлат гӹнь, нӹнӹ ирӹкӓн ыльы, кеквлӓ ганьы, сша ынгылен дӓ курныжын гань, векӓт, мол сӓндӓлӹк дӓ улы. Мӹнь ам шаны, тӹньӹн ылын ма, ти тӹньӹн совестетшӹ ли манын, Пенни Донжы.
  
  
  Тӹдӹ сӹнзӓжӹм кымык ӹштен.
  
  
  — Колыштам, мӹнь иргодым ирок ӹндекш цӓш якте пуат. Мӹнь тӹ жепӹн ак толеш гӹнь, дӓ иктӹш ушымы службым лӹмӓн эдем ядеш дӓ телеграфный сообщени хоук вашингтон печать звоньыда. Цилӓ тӹдӹлӓн шайышт пуа, мам палаш. А вара ӹштӓш манын, шанат. Тидӹ цилӓ, мам мӹнь тӹлӓт гишӓн ядын. Тенгеок эче у шансвлӓ ӹшке ӓтяжӹ ылын.
  
  
  Мыкик Пенни согласны. — Дӓ тӹньӹн ылын ма, Ник? Тӹдӹм мӹнь шокшы кӓп тервенжӹ пӹзӹрген.
  
  
  — Ит тыргыжланы, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь токо веле ӓшӹндӓрӓ, мӓ верц ылыт ма мӹнь ылам».
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӹде акат тырхеп. — Тидӹжӹм тӹнӓм пӓленӓм цаца, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Тидӹ мӹнь п карангдымыкы, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ мӹнь гӹцем кым ашкылым ӹштӹш. "Ӹнде кеӓш йӓмдӹ ылыт," тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Блейзер куштылгы ылеш, шимӓлгӹ-луды ялаш дӓ пӹцкӓтӓ-кловой водолазка, тӹдӹ гӹц мӹнь. Вильгельмина, молнамшы семӹньок ӹшке вӓрӹштӹжӹ хьюго пьер дӓ шӓлӓненӹт, мӹнь икманяр цикенӓ а нӱжымӧ водолазка тӹрӓн складкы.
  
  
  Мӹнь Пенни лыктын. — Йойрак ли, Ник, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Пыртымы агыл мӹнь гӹцем пасна, иктӓт, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Ит тыргыжланы, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Лин кердеш, тидӹ-театр веселӓ ылын минна индешлымше хит сундала ылын , но тиштӹ мӹнь сомневайы. Векӓт, ик келесӓш лиэш ылын: тӹдӹ гӹнь кынам-гӹнят ӹшке вийвал дӓ лиэш гӹнь, шанем, тӹ годымок ма-гӹнят лиэш, тидӹ ылын пиш шукердӹ ала. Кого, шонгы, квадратный пӧртвлӓ, машанет, ӹмӹлӹштӹштӹ кӹвер манхэттенский шӹлеш, тӹдӹ сакалалташ арко. Соок ылшы полутьма тӹдӹ, тур семӹнь, шапыл анжыкташ манын, и тӹдӹн тидӹ ясыланен.
  
  
  Шукы и тӹдӹ служат дӓ кого ӹшкӹмӹм сцены кинотеатр ямденӹт тагынам. Ма вара, а эче, тӹдӹ агыл гӹнь, кынам голливудский премьер доно хыналымаш вуча. Шулдырак да тошты гонконг киноиндустрия вестерн импорт ылын. Сценышты ик ӓль кок гӓнӓ ижӹ гӹц лӓктӹш акробат Тайвань. Тишкӹ вӓрештӹндӓ йонской куана отряд лӹмӹм пачаш, векӓт.
  
  
  Ш тур левӓш мӹнь, ик тыл пыракан люкым анжалда. Мӹньӹм шырал, сценӹш, мары мӹньӹн у, у цӓрӓш, пачеш халык тыгыр тупыштем кымалаш дӓ ӹдӹр. Сава анжалтышан шакта.
  
  
  Нӹнӹ мӹнгеш сценӹш тӹргештен кӹньӹльӹ дӓ весӹ гыц пакырак. Ик ӹдӹр дон, а вес марывлӓ. Сагажок стӧл дон пуэн шалга цӓрӓ дротик цӓшкӓ ялаважым.
  
  
  Мары докыла сӓрнӓлеш дӓ лукым, ик ӹдӹр, вӓтӹжӹ докы тупын тӹдӹ шалга. Тӹдӹ кидшӹм лыпшалеш тупна дротик лык улы ви тӹ дӓ. Кӓпшӹ ты цӹтӹрӓлтшӹ Дротик, а-вӹр патькалтышвлӓ кавашты доно выступаеныт.
  
  
  Мӹнь эче изиш анжалда, вара олен смолале леведӹш доно кеӓ. Люкым тӹштӹ эче ик тыл ылын, кыды шукыракым пӓлен келеш ылын. Цаштыра ылын, но тӹтӹрӓм, дӓ, окня вашт анжен тошты ӱлӹкӹлӓ, мӹнь шӹреэмӹт вӹршӓрем. Докторжы мӹньӹм шырал инурис лотар комнатышты шалген.
  
  
  Тӹдӹм иктӓт ак ли. Компания тӹдӹн эче кок мары ылын. Дӓ тӹдӹ мӹлӓм нимат ак уж нигынам ранывлӓ ылыныт гӹнят, нимат весӹ, тӧрӧк нӹнӹ мӹнь пӓлем. АХ, нӹнӹн пӓшӓштӹ мӹнь фотом ужынам.
  
  
  Нӹнӹ логӹц ик худа дӓ коговлӓ ылыт, дӓ цевер цӹреӓн кыйыррак ӱпшӹ ш ш. Принципӹштӹжӹ мӹнь пӓлен марио донжы тӹдӹ вик. Мафия футбольный командыжы ли ылмы гӹнь, икӓнӓштӹ дӓ тӹдӹ яжо футболиствла ли ылмы бомбардир ижӹ. У мафия гӹц ылын; шачын США, яжон тыменьшӹвлӓ, ышан, опытан дӓ тангыла. Мускулвлӓ ин тӹштӹ тӹдӹм кычылташ лиэш ылын, кышты кычылтмы ӹш керд. Кытын-тореш законвлӓм кычылташ дӓ тӹдӹ кашмы ыражшым каждыйок пӓлӓ, тӹдӹ мон кердде. Йолашты тӹдӹ шукы хӓдӹр кердӹдӓ тӓ — толын, ростовщичество, наркотик, мадышвлӓм дӓ аяр проституция — но тидӹ анжыкта. Тӹдӹ манеш «принц», тошты донжы тӹдӹ пу дӓ тыменьӹн. Тидӹ тошты доно фокус шонгы пи ылын. У Принц пӓлен. Лявӹрӓн оксам мон океан тыдым мышкеш. Тӹдӹ пӓлен, кыце пуры бизнес дӓ юридический нӓлмӹ ӹшкежӹ, законвлӓм гишӓнем идӓ ойхыры. Шӹлмӹжӹ дӓ опташ дӓ нӹнӹм иктӓт весӹ тӹдӹ гӹц ытлаш йӧнӹм пӓлен полици дӓ тӹжем. Кӱ-шӧртньӹ ала кычымаш дӓ миллиард 45, лачокла принц палшен шалген.
  
  
  Кымшы кӹдеж интересный дӓ марын ылына гынят. Ладырикӓ ӹлӓт, кӓпӹштӹ виӓн дӓ шӹргӹвӹлӹшем теммешкыже лапкаок. Униформа пасна тӹдӹ куштылгын ылмым пӓлӹмӓш. Синт Воен Син, тӧр, кыцелӓ Син Сье полковник. Китай армийыш разведка пӓшӓм ӹштен , запад кушкын, экономический оксфордыш образованим получаенӓт. Отношеништӹжӹ военный стратег йӹлгӹжеш тӹдӹм шотлалтеш. Разведывательный ӹштендӓ тӹдӹ вуйлатышы первоклассный агентство лӹмнержӹм, moonrise семӹнь пӓлет , уты Макао 1950-х ижӹ. Йыдвел Корей дӓ военный разведкыш операцивлӓм ӹштендӓ тӹдӹ Ханой. Руш разведка сек лӱдӹшлӓ агентвлӓжӹ тӹдӹ китай шотлат, тӹ годымок нӹнӹ доно ик-каранг. Попат, туравлӓ ылына ма техень тӹдӹ, дӓ семӹнь йӹлгӹжшӹ, но техень амбициозный дӓ, дон юл когон тоша ӹдрӓмӓш. Ӹнде, шошым гань ыльы вадеш тидӹ мир, театр дӓ тӹдӹм мерцӹшӹ манхэттенский, тӹдӹн лицӓжӹн выраженим доно суяш, пиш худа ыльы.
  
  
  Мӹнь колен ак керд, ма син полковник попен, викок тӹдӹм гишӓн туп доно пумы годым кӹдежӹштӹшӹ стӧл пӧкенӹштӹ шӹнзевӹ, но тӹ годымок нимахань шӹдӹм предмет самынь ак ли. Самынь тӹдӹн лицӓжӹ шӹдешкен ылын. Ш кавашты доно иктӧр тӹдӹ вӹр йоген, дӓ тӹдӹ попа годым, вургымла кидеш парня роалтен инурис лотар луан указательный тылипвлӓжӹ.
  
  
  Принц ӧрдӹжӹштӹ шалген, кидшӹм онгешӹжӹ хрестӹм, йӹрӓлтӓ дӓ осал йӹрнӹмӹлӓ докторжы.
  
  
  Инурис келыштарымаш полковник кидшӹм шалалта. Китай но шанем тидӹ гишӓн акат пӓлӹ. Инурис анжен Доктор попаш тӹнгӓлӹн, но ваштареш кӹньӹлнежӹ полковник син мышкынды дон дӓ стӧлӹм. Шамаклан мӹньӹн иктӓт ак колышт. Кулак юк ак шакты доно стӧл син полковник лин.
  
  
  Но мӹнь шижӹнӓм, ма ӹштӓлтеш. Увертӓрен дӓ ӹшке важвлӓжӹ халашкы мӹнгеш толмыкыжы ривьера неудавшийся инурис предприятивлӓм докторжы. Син дӓ азыла отреагировать полковник. Репутация перфекционист улы. Пыдештӓлтмӹ дӓ теве тӹдӹ. Инурис ороды ылам. Операциштӹ ылыныт тӹдӹн рольжым достаточным проста: кыча ӹдӹрӹм пакырак. План тӹдӹм ӹнде шӓлӓтен. Гӓнӓ агыл, а кок гӓнӓ. А тӹдӹ ӹнде кыргыж. Тидӹ гишӓн уже попен ак кашарты николас андерсом американец, тӹдӹ толшывлӓлӓн палша.
  
  
  Полковник Син шагалеш. Кид доно ӹштӹмӹ тыдым роэныт пыдырана, тӹдӹ годым попат. Инурис шижеш доктор лиэш, мам немаловажный кӹдежӹшкӹ, тӹштӹ кым эдем веле.
  
  
  Мӹнь ужам, кыце ши нӓлмӹ инурис докторжы. Тӹдӹ нӓлмӹ гӹнь, сылаш, дӓ утлам, ик ашкылым анзык ӹштӓ, но эчеӓт мӹнь ӹшкетӹн ылмыжым сына ак палшы.
  
  
  Полковник ладнангеш. Тӹдӹ ӹшке стӧл докы тольы. Сигаретӹм кӱ тӹдӹм чӱктӓ, келгӹн шӱлӓлтӹш дӓ олен тӹдӹ кӹжгӹ гӹц шӹкшӹм лыктын нерраж. Тӧр шыкш кок сотеш тӹрӹштӹ. Тӹдӹ угӹц попаш тӹнгӓлеш.
  
  
  Мӹнь люкым пӹлӹшӹш ӹмӹлӹм пиштен рӓмӓт, но нимат ак кол. Мӹнь люкым шеклӓнӹдеок дӓ лап ӹмӹлеш годым, тӹдӹ ик кидеш кӹнертен келесымаш олен, мӹнь шижӹнӓм, кыце ик парня доно мӹньӹн окняэм гӹц тӓрвӓнӓ. Мӹнь пакырак каранг, кӹдежӹш анжалда. Каеш, иктӓт нимат ак колы ыльы. Полковник Син веле пакыла попы, кыце ылын.
  
  
  Мӹньӹн парнявлӓэм незакрепленный стекло шӹмленӹт. Замазка, тӹдӹ кычымы вӓреш, керӓл ылыт, шукы и перви кошка. Ян куштылгын тӓрвӓнӹлеш. Мӹньӹн кидем тӓрвӓтӓ, дӓ Хьюго, стилет, яклешт кем кидӹштӹ. Мӹньӹм шыпшеш замазка пӹчкӓшӓт тӹнгӓльӹ. Мӹнь тӹдӹн итӹрӓ дӓ вара логалтараш рамкышты лӱмынак тӹрӓн кӹзӹ доно пумы. Мӹнь нерӹм лӱктӓл дӓ тӹдӹм стилет стекло лыктын. Син ӹнде мӹнь юкем колыныт . «Мӓ просто мӹндӹркӹ чонгештен т пуаш келеш. Общий, теве тидӹ кыце идиотда», — парня доно анжыкташ доктор, Инурис — «инструкций правильно ыштышашлык». Кӧргӹ гӹц лыктын дӓ тӹдӹм шӹкштӓ нӹнӹ сигаретӹм нерраж у гӹц уштыш. «Доно ылеш, тенге ыльы, ӹшкӹмжӹм кычыш, ӹдӹр ылын дӓ тидӹ вуйта мистер андерсом ижӹ. Возможно, нӹнӹм ынгылаш мӓлӓннӓ операцим ӹштӓш сӧрӓ, но вероятность ылын, тидӹ ма тенге агыл». Инурис тӹдӹн вӹкӹ анжалеш. — Тӹнь тумает, тидӹ гишӓн нимат ам пӓлӹ, мӓ мӓмнӓн операцивлӓм ӹдӹр. Мӹнь ӹнянем, тӓ тидӹм тӧрӧк ынгылышым. Андерсом тӹкӓлӹн ма вара тидӹ, тӹдӹм тӓнгӓштӓрӓш цилӓжӹ тӹрӓн ылын чучеш. Хоть-махань гӹнят, ӹнде у позда уже, мӓнмӓн планнам мычаш манын пиштевӹ. Мӓ цилӓн карем шукы ӱм ӹштенӹт шӹндӹдӓ, мычашыштым доно кӹзӹт мӓ докы лишӹл.
  
  
  «Тенге гӹнят, мӹнь шотлат, кыды мам вашталтымы келеш». Нӹнӹ сигаретӹм шупш. — Тидӹ мӹнь тӓмдӓм икманяр минутеш доно ланзылымаш. Но пытариок, — тӹдӹ пӧкен гӹц кӹньӹльӹ, сигаретӹм пачкым охыр кӹшӓн гӹц лыктыныт дӓ тӹдӹн лык, — мӹнь сигаретӹм келеш. Тӹдӹ кӹдеж гӹц лӓктӹн кеш.
  
  
  Мӹнь пакыла анжен. Инурис Доктор доныш Марио анжалда. Тӹдӹлӓн отвратительный логӹц иктӹ, чагыр, тӹдӹ логер гӹц нерв воштылчык шӹгӹлян. Пӹсӹ ылат гӹнят изи нервӹжӹм тӹ годымок кӹдежӹшкӹжӹ ак ли Син полковник. Холодно марио донжы тӹдӹ вӹкӹ анжалда.
  
  
  «Ит тыргыжланы, — тӹдӹ келесӓ инурис докторжы. 'Цилӓ яжо ылын. Цӹлт мӹнь тидӹм пӓлем.
  
  
  Марио донжы шукы вычымыла, мӓлӓннӓ пӹтӓриок келесӹмӹ. Тӹдӹ йӹрнӹмӹлӓ юквлӓ дон циц ылын. «Ороды ак мад, ма келеш», — манеш тӹдӹ. «Цилӓ яжон кеӓ, решӹмӹ годымат тӹнь агыл, ма тӹдӹлӓн келеш ылын кырла».
  
  
  — Цилӓ яжо ылын, — келесӓ Инурис. 'И тыргыжлана.'
  
  
  — Колыштам, — маньы марио дону, — цилӓ эдем логӹц ылеш, кыды гишӓн мӓ тыргыжланенӓ, ик вӓрӹштӹ тӹнь. Ма гӹнь-ке ак тенге гӹнь, тӹнь мӹнь гишӓнем йыштылеш дӓ кловойын вӓрештӹндӓ полковник, тӹнят цӓшдӹмӹ ублюдок, тӹнь тиштӹ пачына. А уке гӹнь, мӓ тыргыжланенӓ соок ылшы».
  
  
  «Ужат вот, — манеш инурис докторжы. 'Цилӓ яжо ылын. Мӹнь ӹнянем. Пиштен...'
  
  
  Мол агыл, мӹнь колынам. Вес шӱлӹш пӹтӓ веремӓн мӹньжӹ, кӹртни цепвлӓ логер кынам мӹнь йӹр цымырген. Цепеш, юж мӹлӓм верц кредӓлмӹжӹ годым вурс давленим подылын, мӹнь кӧргыч свитр воротник келесымаш, тылсотым люгер кид докы кырма. Мӹнь ышма гӹц йӹлмӹвлӓ тӹргештӹлеш. Мӹньӹн сӹнзӓэм чучам, карштыш тӧрӧк. Тагышты-ӓнят вим йӹлмӹштӹ, кислород лишӓйӓш, мӹнь пӓлӹделам, ма тыды, ку ылын мӹнь шайыланжы, колымешкӹжок нунчак кычылтмы , тенгеок карате боец яратымыжы.
  
  
  Мӹнь цилӓ ӹлӹмӓш кӹлжӹ гӹц кок луктеш цеп лошты. Но мӹнь кид ӓль пистолетым шыпшылтшы.
  
  
  «Уке, уке, Картер, тидӹ нимат ӹш гӹц лӓктӓш», — юкшы шактыш. Варажы тылым паштек мӹнь тӹнгӓльӹм дӓ шӱдӹнгжӹ тӹкнӓ тошнотворный шалдыра, нелӹ ма пӹтӓри мӹньӹм пӹцкемӹш.
  
  
  15 главы
  
  
  
  
  Кынам мӹнь ӹш пырышым, тӹдӹм мон, мӓ изи кӹдежӹштӹ седӹрӓштӹ кишӹ гӹц сцена. Киднӓ-ялна улы мӹнь пидӹн, а техень шӱдӹнгеш шижеш ылын, вуйта тӓгӱ-ӓнят тӹдӹ мешӓк ошма темдӓлдӓ. Син Полковник, Марио анжен шалгышна дӓ мӹнь дӓ Инурис Донжы.
  
  
  — Тӹнь изи яжон ӹшкӹмжӹм шижеш? — полковник Син ядеш.
  
  
  Анзыкыжым мӹнь шайыкыла дӓ вуйжым шӹмӓн. — Ка, нимат ак пыдырты, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Полковник ку гӹц шыквлӓ дӓ ӹшкӹлӓнӹштӹ ирӹкӹн ик витӓ гӹц нерраж сигаретӹм син пижӹктӹш. «Лачокок, тӹньӹм сылаш, колыжы», — манеш тӹдӹ. — Вет ылын гӹнят, осторожныйрак ылын ма тӹньӹм тенге. Небрежность серла мӓмнӓн пӓшӓнӓ, мам палаш. Ӹмӹлвлӓнӓ пиш лук доно дӓ тидӹ гӹц осторожныйрак ылшы окняэш люкым тӹлӓт вел. Тӓмдӓм нигынамат вуйжым ак тольы, погымы годым мӓ тӓлӓндӓ ян, ю кӹдежӹш ушненӓ? Точно, ю п изи ӓнгӹр. Но тырын ситӓ, манын мӹнь гӹц шӹкш клуб нерраж шӓлӓтен. Ончымаш гӓнӓ мӹнь ӹлӹмӓш шӹкшӓт ак ытарен». Тӹдӹ йӹрӓлтӓ. «Манаш лиэш, ик сӓндӓлӹкӹштӹ ма гӹц мӹнь икманяр тӹ эдемвлӓ, кыдывлӓ ӹшке шулыкшы верц шупшшо».
  
  
  — Мӹнь гӹнь кердӓм ыльы, мӹнь та анзылныда моткоч склоняялтеш ылын, полковник, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Дӓ, лӱдӹн, тидӹ мӹнь кӹзӹтшӹ положеним изи чӹдӹ.
  
  
  "Тидӹ мӹнь принимаенӓм, Картер," тӹдӹ келесӓ. Инурис анжалтышыжым шуэн шӹдӹ тӹдӹм доктор. — Мане, тидӹ Картер, идиотда. Картер Ник агыл, а иктӓ-махань Андерсом Николас. АХ, тӹдӹ каеш агентвлӓжӹ.'
  
  
  Инурис доктор ышмам пачы. Марио донжы тышлымаш.
  
  
  Докторжы мӹньӹм уке... -- поняти инурис тӹнгӓлӹн.
  
  
  'Шыпшеш!' - Полковник Син шая лошкы пыра. — Конечны, тӹнь шанымашетдон улы. Тидӹ тӹлӓт вуй мычаштыжы парня важло, керд ылын, цилӓ вӓре, вуй гӹц пасна. Тенге тӓ шанедӓ, тӹдӹм туриствлӓлӓн лач икток ситӓ, тӹнгӓ галантный эдем палшаш толам, ӹдӹрӹм вычаш эксыкыш варештеш? Идиотда эче тӹлӓт, манын шанем мӹнь. Тидӹ эдем лӹмӹм Картер Савалташ. Мӱлӓндӹ вӹлнӹ тӹдӹ каждый ӹшке досье спецслужба шотлат. Пуштыт тӹдӹм гӹц ax мастар . Мӹнь Полковник Син анжалда. "N3, тенге?"
  
  
  Ванжаш анжымаш шӹцмӹм дӓ мӹнь нимат ак келесӹ. Вуйым шелешӓт.
  
  
  «Тӹдӹн желанидеок сыныштым, — полковник син пакыла попа, вуйта лекция лыдын, — тенге арсенал картер оружи доно пӓлӹ. Люгер, Вильгельмина семӹнь пӓлӹ. Тӹдӹ гӹц нӓлмӹ дӓ тӹдӹ стӧл тӹдӹ махаял. «Стилет, Хьюго семӹнь пӓлӹ». Театр угӹц тӹдок. «Изи, но колымашыжым газ бомба, Пьер семӹнь пӓлӹ».
  
  
  Лӧнгӓ йӹде тӹдӹм доктор инурис предметым анжыктышы. Якшар цӹре лицӓ тӹдӹм нӓлӹн, мӹнь шарнена у ужеш дӓ шимӹ, симсӹ йыл семӹнь, тӹдӹн лӹвӓлнӹ пӹлӹштӹнг. Тӹдӹн нелӹ шукы оскорблени вӓрештӹн, дӓ тидӹ тӹдӹн ак яры. Тӹдӹ шӹдӹн пач.
  
  
  Трӱк ялем анзыкыла ашкедӹт дӓ тӹдӹ мӹньӹн пока гӹц. Откатиться дӓ мӹнь кенвазым. Рашкалтымыла мӹлӓм ак вӓрешт, но мӹнь вуйнамат шотыш катайымаш ак палшы. Кӓршӹм мӹньӹн сӹнзӓэм дон ушна.
  
  
  Полковник стӧл логӹц кӹньӹлеш. Стилет тӹдӹн кидӹштӹ ылеш. Мӹнь выртеш шаналтен, тӹдӹ паштекет кенӓ мӓ, но вӓрешӹжӹ тӹдӹм доктор инурис тишкӹ толын, шайыкыла цӓкнӓ ыльы, кӹзӹт тӹдӹ гӹц пасна вес лекме туп стеня кодеш. Кӹзӹт лӹвӓлнӹнӓ Полковник Син онгылашыштыжы пыртымы. Тӹдӹ пиш ласкон попен, тӹдӹм виӓнгдӓш манын веле шӹдӹ.
  
  
  — Колвлӓм шӹмлӹшӹ, — тӹдӹ келесӓ. — Ситӓ ӹнде мӓ тӓлӓндӓ неприятностьвлӓ канден. Тӹнь шӹндӹмӹ, эче мам мӹнь тӹньӹм пуштыт.
  
  
  Операциӓт палшыде веле кодын мӹнь тӓлӓндӓ ти лӹмӹм тӓ пӱты. Ти лӹмӹм тӓ вӓрӹм ак ӹнянӹ дӓ мӹнь ӱштӹ ылам. Тидӹ шергӓкӓн дӓ тенге пиш яжон ма мӹнь колыштам кӓнгӓш: ласкалыкым переген. Талаштарымыжым нина агыл, ӓнят тӹнь кен. Но шотлат гӹнь, тӹньӹм мӹнь шаны, мӹнь тӹнь гӹцет пасна изиш логерӹм пӹчкӹн йӹрнӹк цӹтӹрӓлтеш. Картер тӹкӓлӹн ма, мӹлӓм тӹдӹ выртышты веле тӹдӹ мӹнь гӹцем ытлынежӹ, керек кынам мӹнь агыл, а ылын. Мӹнь келесӓлтшӹ раш?
  
  
  Логерӹштӹ эчеӓт ядм докторский стилет тӹдӹ вуйжым ниӓлтӹш. Инурис темдӓлдӓ тенгеок шӱм тор, ыдыралтын манын, но тӹдӹм ак шутеп. Сӹнзӓэм гӹц йоген орбитыжы докторжы. Ну тӹдӹ мытык мыкик кердеш.
  
  
  Тӹдӹн ӹшке вӓржӹ гӹц карангеш дӓ эче стӧл лош нӓлмӹ Син Полковник. — Яра, — манеш тӹдӹ. — А ӹнде, джентльмен, — тӹдӹ келесӓ, цӓрет ма вӹкӹ анжалтыш. «Паша докы ӹлӓш толын. Тагачы вадеш мӓмнӓм пӹтӓриш кӹдеж кодымы мӓлӓннӓ тидӹ, шанем мӹнь, весӹ манын остатка курсышты событи ылын. Тӹдӹ мӹлӓм йӹрӓ. — Тӹньӹ веле, Картер.
  
  
  — Мӹнь ак ӹштӓ ылгецӹ, полковник, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  'Отдолжение?' - тӹдӹ ваштылеш. 'Мӓ чуть веле. Кыдым мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем ирӹкӹм пуэнӹт-мӓ, — тӹдӹ келесӓ, анзыкырак пугӹнен, ӹшке пӧкенӹш. — Тӹнь пиш олен дӓ колымы пишок ясы ылын. Мӹнь ылынам, манын тӓмдӓн пӓлет, ма тидӹ тӓмдӓн ужаш ӹш ли карштыш. Нӹнӹ логӹц кыды кӓпшӹ доно кӹлдӓт, но мӹлӓм ӹняндӓрӓт тӹнь, тӹдӹ, мӓ, тӓ мам ӹш ӧрӹктӓрӹ, орлыкемлан у б улы айыртемжы. Мӹнь кӹзӹтеш ин пӹтӓрен, мӹнь сарвалем тӹньӹм колта ыльы. Пакылажат тӹнь яд».
  
  
  — Тидӹ у ак ӹнянеп лиэш, полковник, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Син полковник кид лӱктенӹт. «Пожалуйста, Картер, дӓ пакыла мӹнь тӹлӓт пуэм гӹнь бравада гӹц мӹньӹм ытарен, мӹнь мам келесӹнежӹ ыльы. Мӹньӹм тыргыжландара, шаяжы тиштӹ мӓ тӹньӹн сӹнзӓэт участвуен дӓ тагачшымат. Мӹнь тӓлӓндӓ келесӹнем, ма тӓ кымыкталтеш. Живойок ылмет годым, дӓ, ӓль, тӧр, кыцелӓ кӹзӹтшӹ тӹньӹм мӹнь пунем ылнежӹ, - мӹнь шанымемдон, тӹнят пӓлен цӧкеш пӹзӹрӓт манын тӹнь гишӓнет, тӹнь ганет кого кӱ киӓ, цилӓнок воляштыш пынзал ӹлӹмӓш гӹц тӹлӓт». Кӹжгемдӹмӓш тӹ юкет. «Мӹнь шанымемдон, тӹнят тидӹ гишӓн шаналтенӓ, Картер, жеп доно».
  
  
  Тӹдӹн кок лапа севӓлмӹвлӓ, ю семӹнь манын шӓлӓтен.
  
  
  «Ӹнде пӹтӓриш пункт — ӹдӹрем».
  
  
  — Тидӓт тӹдӹм ӹш ушен, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Цӓрнӹ, Картер, — Син полковник келесӓ. «Мӹнь идиотда сек кого ылын, ӹшке коллегывлӓжӹм доно пайдаланен нӱшкылык агыл ылгецӹ, инурис докторжы. Мӹнь тӹлӓт докы отношени совсемешок рыцарство ак ли. Тӹнь ынгылет ак вӓрешт, манеш ыльы тӹдӹ ак лыктын моштышашлык.
  
  
  — Тидӹ тӹ гишӓн ам пӓлӹ, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Мӹнь пиштӹмӹкӹ, тӹдӹм тӧрӧк попаш, — келесӓ инурис докторжы. «Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ тӹдӹн доно ӓтям мӹньӹм отношенивлӓ гишӓн нимат ам пӓлӹ».
  
  
  Идиотда инурис лотар кого ылеш гӹнят, мам шанен, тӹдӹм иктӓ вӓре пайылат идейӹн акы ышдымы семӓлӓш ӓль иктӓ-рушӓрня дон тыдым ышке карш гнездышко никол яратымыжы. Хоть-махань гӹнят, тидӹ мӹньӹм ак тыргыжландары.
  
  
  Но пӓлӹ син полковник... — тӹнь шӹп мӹнь келесем, — тӹдӹ келесӓ. Доктор попалтенӓ-ма гишӓн дӓ ышмаштым питӹрӓт анжен палшенӹт гӹнь, полковник дон народ вӹкӹ йӹрнӹмӹлӓ анжен, но син пӹзӹргӓт.
  
  
  — Уке, Картер, лӱдӹн, ӹдӹр шеремдаш вӓрештӹндӓ. Тӓ кыце коллегывлӓжӹ келесевы. Мӹнь ӹшке тӓлӓндӓ ядмы вӓреш шӹндӹдӓ. Шаналтенӹт, кыце тӹнь маньыц, ӹдӹрем нимат ак пӓлӹ. Но мӹнь кердӓм приваен, тидӹ мӹнь агыл ма шаналтышым, вет мӓ тидӹ тенге шанен, мӹнь тӓлӓндӓ мам ӹнянӹдӹмӹ ылын, а мӹнь нигынамат ак ӹнянӹ. Но шаналтымжы гишӓн ӹдӹрлӓн нимат ак пӓлӹ. Тӹдӹн ӓтяжӹ лоштыш отношенивлӓ гишӓн доктор лин инурис деловой дӓ нина. Тенге гӹнят ик дела ылын, кыды тӹдӹм мон ӓль варарак первижӹ гӹнь, тӹ ин эче тӹдӹлӓн пачмы. Мӹнь пытькаш сӹнзаш анжа ивлӓ син полковник. - «Тидӹ маньы, увердеок ямын атяжы».
  
  
  Мӹнь бесстрастный цӹрежӹм переген кодаш цацен.
  
  
  — А тӹдӹ гишӓн пӓлӓ гӹнь, тидӹм, теве, векӓт, тӹ гишӓн улмыж толеш; расследовани, власть органвлӓ участвуйышашлык ылыныт. Тӹ годымок атяжы дӓ власть гишӓн ядышташ тӹнгӓльӹ, ӹрвезӹ леди, седӹ, шайышташ, мӓ тӹдӹн доно ӓтяжӹ инурис доктор пӓшӓмӓт улы, врач, операцивлӓм ӹштӓ, кыдывлӓм тӹдӹ. Принимаен дӓ тӹдӹн анзылны, шая вӓк ылын гӹнь, техень пӓшӓштӹ тӹдӹ ӹшке мастарлыкышты, лӹмӹнок тӹдӹм вӓшке пачангыныт мӓ кӹзӹт лӓктеш. Но тӹдӹн лӹмжӹ вымышленный ак кычылтеп. Тӹнӓм властьышты дӓ цаклен, тидӹ гишӓн пӓлдӹртӹмӹ инурис нӓлмӹ лӹмлӹ докторвлӓ, тӓ шанедӓ гӹнь, манн лӹм доно пӓлӹмӹ лин кердӹнӹт гӹнь, тӹдӹ элышты судебный протокол фигурировать рӓдӹ. Коллегывлӓжӹ йӹлмӹвлӓ доно ӧрӹктӓрӓш ак шаны, но тӹдӹ гӹц пасна иктӓт вуйнаматеш сообщество репутация преступлеништӹ улы, сексуальный докы отношени терпимый утыдон. Ӓль машанышыц вес злоупотребление наркотик касайы, ӹшкӹмжӹм тымдышы айыртем. А шпионаж причастность кымшы шотлат. Кыдывлӓ ӹнде ак попымем гишӓн ит шуэн ваштареш преступленивлӓм, кужынат, мытыкынат келесӓш, военный преступлеништӹ квалифицировать гань куштылгы лиэш».
  
  
  Мӹнь Инурис анжалда. Тӹдӹ сӹнзӓжӹм кымык ӹштен, тӹдӹ йӹрнӹмӹлӓ анжен годым кышты пӱэргӹвлӓ дон циц. Но тӹнӓмок тӹдӹ гӹц лӓкшӹ шокшы жепшӹ шӹдӹ манын, хӓдӹрвлӓжӹ техеньӹ ылын изи вел публичный Син полковник. Мӹнь ӹшке семӹньжӹ шаналтен, мам гӹнь кынам-гӹнят йӧн масакланы, китай инурис годым тӱлӹдеок поктен доктор кердеш ыльы, тидӹ гӹц тӹдӹм ӹштӓт сусу ылеш.
  
  
  Седӹндон пакыла дӓ пакыла кеӓ... дӓ власть син инурис неминуемо доктор докы полковник ылам. Инурис, уж ма кыце лиэш, тенге тӹрӹс ӹшке кымыл доно кӹлдӓлтӹн. Кого сусу тӹдӓт йӱмӹ. Тӹдӹ хоть-махань лӱдӹш чӹнгӓлеш. Трусость карштымым тӹдӹ гӹц лӱдӹн шаналта. Власть тӹдӹн кидӹшкӹжӹ пуэнӹт, тӹдӹ изи пыртымы дӓ карштымашеш, результатвлӓ дӓ махань ылеш? Цилӓ тӹдӹлӓн отвратительный ылын уанымаш ӹшке каваштем тылмац ытара. Дӓ малын? Вет цилӓ, ма гишан мондаш шеремдаш ӹдӹр. Полковник Син вуйжым ӹрзӓлеш, вуйта мыскылымладӓ ӹжӓл шалалта. — Уке, лӱдӹн, тӹдӹ мӓлӓннӓ нӓлӓш келеш. Тӹнь ат согласный, Картер?
  
  
  Мам тӹнь келесӹнет ыльы.
  
  
  — Тӓлӓндӓ мӹнь согласын пыртымы ылат тыр, Картер, — Син полковник келесӓ. «Мам тидӹ ядмашеш пыртышы дӓ пернаш: кым ӹдӹр?»
  
  
  — Лӱд, мӹнь ам пӓлӹ, полковник, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Полковник мыланем йыренат. — Картер, тӹлӓнет тенгечӹ мам попышым гишӓн ӱшанлык. Пачылтеш, конечны, пӓлет репутация тӓ. Дӓ тӹнӓмок мӹлӓнем попен тӓ эче тӓлӓндӓ келесем: тӹнь мӹлӓм ак ӹнянӹ.
  
  
  Полковник кӱ дон пу гӹц эче иктӓт ик шӹрпӹн ӹлӹжтенӹт кокшы син сигаретӹм пижӹктӓ, кыды тӹдӹм кӹшӓнӹштӹ гӹц лыктыныт пальто лакируяш коропляжым. Тӹдӹ мӹнь гӹцем нӓлӹн дӓ вара стӧл стилет вес шӹрпӹ пӹсемдӹшӓшлык.
  
  
  — Пожалуйста, мӹнь тӹньӹм ак кӓршӹм ӹштенӹт, Картер. Мӹнь тӹлӓнет кӓршӹм цилӓ жепӹн форма дон, но молнамшы пыткывлӓ ӹнянем мӹнь карангым. Шаршы, тӹдӹн докы отвращеним реальный уке, тӹлӓнет кӓршӹм ӹштӓш манын, но, кымылым палет, мӓ тиштӹ мӹнь ам коллегывлӓжӹ, - вуйжым ӹрзӓлӹн, тӹдӹ ӧрдӹж доктор. Инурис: «Тидӹ мӹнь тидӹм ӹштӹктӓт ак ӹштӹ ылын. Тӹдӹ техень заслуженный ак шӱдеп.
  
  
  — Пакыла, полковник, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. Деч ончыч тӹдӹ тӹнгӓльӹ, тӹнӓрӹ лучы. Пыткывлӓ т ылын, кынам тӹньӹм кӓршӹм большыжы ам акы нӓлмӹ гишӓн увер колтен, кӓпшӹ ак код гӹнь шам. Вара йӓнг екемет уровеньӹш иӓш, дӓ ирӹкӓн безопасный. Тидӹ мӹнь гӹц шолышт кердмым дӓ выча, пӓлем дӓ тидӹ мӹнь яктеэм шоде гӹнь ма тӹштӹ уровень ирок коден кертат, Хоука Доун ввдет Пенни курсышты пӓшӓ.
  
  
  Полковник кӹньӹлеш, стӧл йӹр сӓрнӓл шагалеш дӓ мӹнь. Тӹдӹ кымык, мӹнь кидшӹ гӹц кыча, иквӓреш кӹлденӓ, мычашвлӓштӹм керӓл дӓ вургымла кидшӹ парня доно шӹрпӹ указательный кучаш. Вара тӹдӹн вуй мычаштыжы киш сигаретӹм якшарген тервен тӹкнен, тӹдӹ ӹлӹж шы дӓ шӹдӹ.
  
  
  Мӹньӹн сӹнзӓэм доно анжен, спичкӓ йӱлалте тыл гань, ш завитой лаштыкшым веле кодеш. Стӧл докы кырма Син Полковник, мычашыш кычен дӓ йӹлгӹжшӹ сӹнзӓжӹ доно ужшы дюйм стилет тӹдӹлӓн кычыктымы.
  
  
  «Тӓрвӓнӓ, — келесенӹт нӹнӹ, — тӹшкӹ а ӹшке сӹнзӓшкет шпажка оливка керд».
  
  
  Мынь ужам, махань пакыла шӹрпӹ ю.
  
  
  "Кым ӹдӹр?" — Син полковник келесӓ.
  
  
  Мӹнь шижӹнӓм, кыце шокшы кавашты мӹнь докем лишемӹ.
  
  
  — Тӓрвӓнӹдӓ, Картер, — полковник келесӓ.
  
  
  Кӓршӹм усиливаться, дӓ мӹнь шижӓм, шижӓм, кыце мӹнь шылаш тӹнгӓлмӹк цымыргат. Сӹнзӓ шимӹ мӹнь анзыцок пӓленӓм ыльы.
  
  
  А вара трӱкок цилӓ пӹтен. Ирӹкӓн полковник кидшӹм виктӓлтӓ дӓ син йӧртем тылымат. — Мӹнь пӓлӹшӹ ылынам, манын ак ли ылмы цацен, Картер, но ылын. Тидӹ тӹлӓт нигынамат ак пӓлӹ.' Марио Донжы тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш дӓ йӹрӓлтӓ.
  
  
  «Мӹнь шукы положеништӹ нелӹ ылын, — Син полковник келесӓ. «Тыменьӹн Картер мӹнь пунем ылнежӹ, тӹдӹ мӹлӓм ӹнянӓ, мӹлӓм пуэн ӹлӓш тыменьӹн. Мӓ коктын яжо дӓ п профи. Рискнуть шалгенӹт гӹнят, манын, ӱ, утла проста ылыт пыткывлӓ форма тӹдӹлӓн докы кердеш ма шижӓм, йӓнгӹштӹ келгӹн пӓлӹшӹ, тидӹ ма тенге, ак большы мӹнь». Тӹдӹм мӹнь докы сӓрнӓлеш. — Такшым, тидӹ семӹнь ылеш идейӹн тӹнь шӓлӓм келесӹ, тенге ма и, Картер? Тӓлӓндӓ ӹнянӓ, тӹнгӓлтӹш шотеш циц стади мондымаш эртӹжӹ манын, пӓлет мам тӹдӹм весӹ. Тӹдӹм ваштылыныт. "Тидӹ мӹнь почти лыдын кердӹдӓ тӓ кыце шанедӓ, тенге?"
  
  
  Марио донжы тӹдӹ лоэштӓрен. — Яра, полковник. Шанем, кӹзӹт мыскара дӓ мадышым шагалтыш.
  
  
  Полковник Син цӓшӹш анжалеш. — Простьы мӹньӹм, — тӹдӹ келесӓ. «Пӹтӓрӹшӹвлӓжӹ аран нигынамат ак жеп келеш. Касемвлӓ дӓ тагачы мӓмнӓн пӓшӓ шукы.
  
  
  — Пу кӹзӹм мӹнь, — Марио донок попен.
  
  
  Кого шӓлӓ доно йӹлгӹжшӹ стилет полковник куштылгынок тӹдӹм кычыктен.
  
  
  Марио донжы тӹдӹ кидшӹм цӱдеен висаш. Вара ижӹ тӹдӹн мӹнь ӹшке кловой сӹнзӓ анжал. «Мӹнь тӹньӹм келесӹмӹ гӹц шукыракым луцкы минут шагалын, кышты ти ӹдӹр, Картер».
  
  
  Эртен дӓ тӹдӹ кӹдеж гӹц тама-ӓнят доктор пӹлӹшеш пӹжгӓлтӓ. Мыкик кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ доктор. Икманяр минутышты дӓ марио мыкик донжы тӹдӹ толеш. Марио ӱшандарымаш мыкик донжы кӹтӹкӹн отвечая. Мӓ тӓлӓндӓ тӹдӹ гишӓн нимат попаш ылеш, эдемвлӓ тӹдӹн улы, ти шамаквлӓ такешок кычылтмы. Полковник Син угӹц стӧл лошкы шӹнзӹ. Мӹнь шанымашвлӓжӹ улы, ма мӓнмӓм выча.
  
  
  И дӓ лу минут эртӹмӹкӹ, тьырн юкым кольым, мӹнь амаса гань.
  
  
  'Кӱ тӹштӹ?' — Марио донок ядым.
  
  
  «Вито», — ваштареш ылыныт.
  
  
  — Яра, — келесӓ Марио Донжы.
  
  
  Амаса пачылтеш, дӓ комнатыш, лывшалт-лывшалт, ял шиштӹ изи дӓ ӹрвезӹ пырышы шӓпненыт. Нӱнжӹк тӹ шӹргӹ ылын, тыгыр кышкед шуэм. Сӹнзӓлыкан ик охоницӓм гӹц тӹдӹ уке. Ӧрӹктӓрӹш гӹнят, кыргыж веле анжалтышок ситӓ, ынгылаш манын, эдем мам вес кӱ ылеш мӹньӹн ӹжӓл агыл, кыце Филип Доун.
  
  
  — Тӹнь пӓлет, тидӹ кӱ, тенге? — Марио донок попен.
  
  
  Ядмашвлӓ улы гӹнь, тидӹ кыце шана, тӹдӹ ӹнде ответым палаш, тӹдӹн доно суен, мам узнавание лицӓ кайын колта, ӓнят, веремӓэш ужыт.
  
  
  — Ит монды, — Син полковник келесӓ, — мӹнь гишӓн план мистер доун ылын.
  
  
  — Ит тыргыжланы, — Марио донок попен. — Мӹнь пӓлем, тӹньӹн планет. Тӓмдӓм соикток тӹдӹм мӹнгеш нӓлдӓ, лаштыкеш кого.
  
  
  — Пиш яра, — Син полковник келесӓ.
  
  
  — Тӓмдӓн шанымашта, медикаментвлӓм кид лӹвӓлнӹ ылын, доктор? — принц ядеш.
  
  
  «Да, — келесӓ инурис докторжы.
  
  
  "Ти нӹнӹм канденӹт. Мӹнь ялштымы дӓ кляповый келеш компрессионный дӓ, лийын кертеш, морфий изиэт годым тӹдӹ ма шамышкы канден агыл. Дӓ цилӓ, мам тиштӹ ылат тӹнь, вӹржӹ йога шагалташ манын.
  
  
  У Син Полковник, сӹнзӓэт шӓрлӓ годым кыце упоминание наркотик
  
  
  «Ак шо, мам колта тама-ӓнят, колаш ак ли ылын ма, Картер, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹнь анзыкылажымат ӹшке наркота шинчайыр лӹвалнӹ ылеш.
  
  
  Ш инурис кӹдеж гӹц кыргыж тольы дӓ сумка дон доктор.
  
  
  Седӹрӓштӹ кишӹ Доун Филип, коктын кечкыжалташ. Марио донжы тӹдӹ вален дӓ пылвуй вӹкӹжӹ тӹдӹ сагаэм сӓрнӓ, тӹ годымок лицӓштӹжӹ кужы агыл, эркын шӱлештӹл, кыце кол вӹд гӹц лыктеш.
  
  
  Шалахай кидшӹм анзыкы марио роалтен дону, ышмам пачы дӓ онгылашыжы веле тӹдӹн гишӓн тӹдӹ тьотяжылан кыча. Тервен пӹзӹрӓл тӹ шынден дӓ вара шӹргӹштӹ стилет мычаш якте уждымы, каваштем мӹньӹн гань сӹнзӓ анзылны кӓргӓлтен.
  
  
  Мӹнь донемӓт марио анжалда. «Колыштна, Картер, йӹлерӓк дӓ шона. Мӹнь кӹзӹт доно специалист. Мӹнь ӹнянем. Мӹнь тӹдӹ ваштареш нимат ӹштен ак кычылтеп. Мӹнь тӹньӹм ядам, кышты ӹдӹр. Вӓшештӹмӹ мӹньӹн честный дӓ пӹсӹ ылеш. Мыскара нимахань. Улика шая нимахань. Мӹнь гӹнь ответӹм ак получаят, шӹргӹ пӹчкедӹшӹвлӓн дӓ мӹнь эче ик гӓнӓ тьотя ядеш.
  
  
  Шимӹ Син Полковник. Марио эдем анзылны тӹдӹ шӱлӹш доно близкти ылын.
  
  
  Пакыла марио донок попен. «Мӹнь дӓ гӹнь ответӹм ак получаят, тӹдӹ мӹлӓм келшӓ, мӹнь изиш эче ӹштӹмӹ. У тӹнӓм мӹнь тӹньӹм ядам дӓ вес шӹргӹвлӓ нӓлӹт. Пӓшӓм ӹштӓш дӓ вара нер мӹнь пӹлӹшӹм вӹлнӹжӓт. Мӹньӹн сӹнзӓэм шӹндӹмӹ, кидшӹ парня. Ялварняжы. Ял мычкы. Доктор тӹдӹ ӹлен шоктыде, вет тӹдӹ полковник келеш ӹлен. Но тӹдӹ сӹмӹрлӹш, дӓ тӹдӹм колын ак кердт подлатывать докторжы. Дӓ тӹнь, кӱ тидӹ вуйыш. Когон ӹшке кыча ышмашкы, геройжым кыце кого, Картер. Кыце тидӹ тӹнь ылат?
  
  
  Мӹнь почти ужаш вашт тӧр кердӹ ош, кукшынди тьотя шӹргӹ. Кымымы сӹнзӓ дон киэн, тӹдӹн шулалтем онг дон пӱгӹрген гӹц шишкышым. Хоть-кӱ ли, манын ак анжымаш филипп доун ылын. Мӹнь тӹдӹн неприятностьвлӓ шукы канден, но тидӹ цилӓ шагалмыжы ылын. Ӓнят, тӹдӹ мам ӹштен, кроза катастрофа миллион эдем. Тенге мӓ, ик статянжы, тӹдӹлӓн ытарышы ак шалгы. Но тенге тӹдӹ ӹшкежӹ пишок худан агыл ылын дӓ одержимость. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ ӹшке амасажым пачаш таманяр эдемӹн шамышты вашталтмашвлӓм веле икманяр алаш тӹдӹм ӹштӓш манын, ышке ылымашыжым яргатан ӹдӹр. Марио донжы тӹдӹ мӹньӹм пуш гӹнь лаштыквлӓэш пӹчкеден, тидӹ Пенни ытарен кердӹт. Дӓ, тӹдӹлӓн ытарышы, лийын кертеш, шӧртньӹ мӹньӹм ытарен кердӹт.
  
  
  Вес вел, мӹнь тӹдӹм келесӓ дӓ ышма почам гӹнь, кышты дӓ кыце Пенни заполучать, тидӹ гишан ынгылымашым пуаш кердеш, кугуза, тӹдӹм иктӓ-мам ӹштендӓ тӹдӹ. Векӓт, тидӹ тӹдӹн сылыда, тӹдым ик гӓнӓ у шансвлӓ: мотор.
  
  
  Но отношенивлӓ векӓт, иктӓ нӹллӹ вӹц сӓндӓлӹкӹштӹжӹ мӓ ик миллиард долларым юапше шагалеш.
  
  
  Уровеньӹштӹ иктын ответым пуэн кердеш пингӹдӹ мӹньӹм профессиональный веле. Тидӹ тӹр дон циц ылын.
  
  
  Мӹнь ышмам пачы дӓ келесӹш: «Тӹнь ӓтяжӹ квартирӹш тӹдӹ мон. Тӹдӹ выча мӹньӹм.'
  
  
  
  16 главы
  
  
  
  
  Туп гӹц севӓл марио Син Полковник. — Сӹлнӹ, — тӹдӹ йӹрӓлтен манеш ситӓлӹкок кымда, цӓрӓ набор вурс тӹнг пӱӓ маныт. "Цевер веле."
  
  
  Марио донжы тӹдӹ ак отвечӓйӹ. — Вито, — тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. 'Пуры.'
  
  
  Шӹргӹ дон вуй амасам цикенӓ Головорез пышартан. Шуэн тӹдӹ сыравачвлӓ марио донок кӹлдем.
  
  
  — Шонгы пӧртӹш толын, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹштӹ тӹнь ӹдӹрӹм монам. Корабль нӓнгеӓ. Тӹштӹ кайзы.'
  
  
  — Яра, — келесӓ дӓ пышартан ямын. Пенни гӹнят мӹнь шӱдӹмӹм, мӹньӹм ак сомневайы, мам ӹштендӓ тӹдӹ командыжым пышартан моштышашлык. Сравачым замок дӓ тӹдӹн юкшым колеш шотлат — цилӓ гӹнят, мӓ икӹжӓк-иктӹлӓн попен, — ӓтяжӹ мам тӹдӹ все-таки амаса пачаш дӓ тидӹ ӹнде толын. Тидӹ веле агыл.
  
  
  Полковник доно мӹнь Син любопытством анжалда.
  
  
  Конечно, мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ ямденӹт машанет, тӹхеньок айыртем сӹнзӓшкет профессионал семӹнь Син полковник. Мӹнь изишӓт ак ваштылеш. Каска тӹдӹ шижӹн. Тӹдӹн нимахань ынгылдарымашат ак ли манын, ӹдӹр ӓтяжӹ ӹшке ытараш цаца. Пайдажы тыдын нимахань ак ли халажы. Вет тӹдӹ ой, пеш нимат, ни мӹньӹн, ни кого ӹдӹрвлӓм анзыкыла ак ли.
  
  
  Цикӹштӹ тӹдӹ мӹлӓм ак керд. Позиция пӹтӓрӹмӹкӹжӹ тӹдӹ мадыш ганьок ылын, тӹ дӓ модышты. Тыды карш доно ӹдӹрӹн ганьок тӹдӹ цилӓ властьышты ылшывлӓ: андерсом мистер литӹмӹ ылын, кыды кидӹш вӓрештӹн дӓ тӹдӹ гӹц агентвлӓжӹ нигышецӓт ax лиэш; ӹдӹрӹм, кыды кого ӹштен кердӹт тӹдӹн неприятностьвлӓ ылыныт. Филип Доун, тӹдӹ, векӓт, тӹштӹ соок ылшы полковник синд, шӧртньӹ раз ак шолыштмаш, яра ылын, тӹдӹм лапкашкы тамам литӹмӓш.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ тӹ гишӓн викок ак ли увертӓрен. Тидӹ сойток ылшывлӓ тӹдӹм ак ынгылеп. Мӹнь, пӓлӹмӓн, ӹшке праваштым пыдыртымым улы. Тидӹ правилывлам маневӹ: «шонгы ти отказы. Ӹдӹрӹм айыраш жеп маныт, Хоука якте шон. Шыпшмы годымок. Сӹнзӓшкӹжӹ анжен, кыце лаштыквлӓэш пӹчкеден марио филип доун Донжы. Каеш, вӹр ак уж ма, орлыкемлан лӱдӹшлӓ дӓ карштышым. Цилӓ яжоракын ынгылаш, мӓ тӓлӓндӓ добиваться, отсиживаться. Изображени лыктын вырт, дӓ тьотяжы сӹнзӓ цӹрежӹ гӹц йоген. Ышке ыштымы невосприимчивый сӹгӹрӓл. Шаналташ веле гишӓн сирӹмӓш инструкций.
  
  
  Южнам инструкций шуаш вӓрештӹн. Мам-гӹнят мӹнь кӧргӹштемӓт раш келесен «уке» нерген шанымаш, тӹ лаштыквлӓм мӓ доннаат падыште марио кугуза, тӹ жепӹн кыце лапаштем син полковник, а Инурис ылшы ныла тӹрвӹжӓт, сӹнзӓжӓт тӹ дӓ остекленеть мырышашлык ылыт. Тидӹ гиперчувствительность ак ли. Мам-гӹнят мӹнь кӧргӹштемӓт мӹлӓм келесен, мӓ тӹ жепӹн, кынам мӹнь ӹшке донжы марио филип пытать доун добиваться ирӹкӹм пумы, мӹнь ынгылаш тӹнгӓлӹнӹт ылын, мам проиграеп. Модышты ылеш дӓ лачокат ма мӹнь ам кое веле. Соок ылшы модышты.
  
  
  Шӧртньӹ мӹнь канда, тӹ шонгы ӹдӹреш дӓ ӱлӹкӹ филип счетвлӓ доун живойок дӓ целаок канден. Мӹнь шӹргӹ нӹнӹ ылына земля доно ӹштӹлеш. Тидӹ авантюра кого ылын. Но пӓшӓ пӓшӓ шомына годым, тӹ жепӹн, кынам Доун Донжы Филип Марио шӹргӹштӹ кӹзӹт нерӹн шыралтеш, мам-гӹнят мӹнь кӧргӹштемӓт келгӹн келесӓ: ти книгӓвлӓм кӹшкенӹт мадын дӓ керем доно инструкций. Син полковник нигынамат ак ынгылы. Процент доно мадын ӹлӓт. Принцип иктешлӓлтӹн дӓ мӹлӓм гӹнь, толмеш мӹнь колынам, мӹньӹн шансвлӓ сӹнгӹмӓш лин. Син цӱдейӹмлӓ каеш. — Мӹнь цӱдеем, Картер. Лачокла ӧрӹктӓрӹш. Изи дӓ разочаровывать. Мӹнь шанымемдон, тӹнят у патырлыкыштым анжыктенӹт.
  
  
  — Иктӓт ак идеальный, полковник, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  "Лийын кертеш, уке, Картер," тӹдӹ келесӓ. — Но вет тӓ ылыда лӹмнержӹ, халыкын тидӹм докыжы пишок лишӹл. Мӹньӹ дӓ ӹнянем, мӹнь тӹньӹм гишӓн отчётӹм свезӓ. Шукердӹ ситӓ, мӹнь тӓлӓндӓ тӓнг доно вӓшлимӓш яжоракын ынгылаш манын хсянг арктик шукердӹ агыл доктор Инурис гишӓн уже попен. Заговорщицкий инурис доно йӹрӓлтӹш тӹдӹн докыла сӓрнӓлеш. — Тӹнь ӓшӹндӓрет Хсянг, тенге, доктор? Мӹньын ӓшӹш нӓлӹн, мерявлӓ дон кӓтӓ, фото тӹдӹм тӓ ужнедӓ, тенге? Мыкик Лотар Инурис.
  
  
  «Тидӹм пӓшӓш яжо ылын — тӹнь шоэш Хсянг», — мӹнь син полковник келесӓ. — Пиш цевер вел гӹц мӹнь изиш дӓ несвоевременный. Хсьянг кердеш ыльы сӹнгӹмӓшвлӓш шоныт гӹнь, тӹдӹ пиш цевер ылеш предприятивлӓм тидӹ пӓшӓ доно ушнышы, тӹдӹм эл пӹтӓртӹш фазыл мӹлӓм канденӹт. Мӹнь ӹнянем гӹнят, сӓндӓлӹкӹн анзыкылашыжы мӓ гӹцнӓ пасна нелӹ хсьянг ви пиш вычем» . Моктанаш тӹдӹ мӹлӓм ак вӓшештӹмӹ. Тӹдӹ мӹлӓм йӹрӓ. — Дӓ тӹлӓт, тӹдӹ Картер, анзыкылашы пиш вычем. Шылтыкше ылмы годым, мӓмнӓн шукы шукы шая ылын. Мӹнь шукы дӓ мам тӹнь шайыштыц. Но тӓжӹ кӱ путешествим тангыж пӹтӓри шалгат, мӓ нӹнӹ гӹц тӹнгӓлӹн таманяр цӓш. Тенге, Марио Донжы? Мыкик Марио донжы. — Корабльын пӓшӓм ӹштен, — тӹдӹ келесӓ. - «Виӓнгдӓш мамнан пашана».
  
  
  — Мӓлӓннӓӓт сотеммӹ якте эче кенӓ, — Син полковник келесӓ, — сотрудничество тау тӓлӓндӓ, Картер. Мистер Доун тиштӹ, — тьотя тӹдӹлӓн анжыктымы, кыды цӓрӓн со эче седӹрӓшток киэн, — мӓ докы ушненӹт, вет мӓ, тӓ донышна гань, кыды тымдымашым нӓлшӹвлӓ лит, кыдывлӓм мӓ улы ылын. Полковник анжаш тӹнгӓлеш дӓ... вуйым комдык тӹкӓлӹн ма потолок Син ӹдӹр. — Ӹдӹр гишӓн, Лотар, ӓнят, тӹньӹм тӹдӹ вара мӹлӓм подарен, гавань миен шуам годым лӱдӹш агыл. Кӹзӹтеш мӓнмӓн, тангыжыш ты тӓ доно мадын кердӹнӓ, кыце тенге мӓлӓннӓ тенге мадыныт ак безопасностьышты, Ривьера гань. Мӓмнӓн гань веле шылтыкше якте шоэвӹ, тӹштӹ тӹлӓнет кодын кердеш, тӹнӓр мыняр шон, ӹдӹр. Но, пӓлет тӹнь, Лотар, мӹнь шанымемдон, тӹнят мӓ тӹдӹ доно тагынамок ӓнят, мӓлӓннӓ тӹшкӹ миэн шон. Тидӹ тенге гӹнь, мӓ тӹдӹн коляскым пумы, тӹдӹм ӹштен кердмӹжӹ тӹдӹм весӹ доно, мам шанат, дӓ тӹнӓм мӓлӓннӓ тӹдӹ гӹц ытлаш. Тидӹ акты практический ак ли ма.
  
  
  Шимӹ дӓ кымалаш сусун царственно инурис доктор. — Тау тӓлӓндӓ яра, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  «Пӓлет, ма тидӹ тӓмдӓн пӓшӓ агыл, — Син полковник келесӓ, — мӹнь ӹнянӹде, цила ма улы сӓй, кыце ӹдӹр веле мамнан шылдыр йымак логалеш, дӓ мӹнь тӓ ривьера шекланыдымаш йӓмӹш цеверем».
  
  
  — Тау, Син полковник, — келесӓ инурис докторжы.
  
  
  Син Полковник мафиози докы сӓрнӓлеш. — Тӹньӹм тӹкӓлӹн ма, марио дону, тӹдӹ, лӱдшӹлӓ, мӹньӹн пасна пӹтӓртӹш пӧлек уке гӹнят, тӹдӹ тӓ заслуженный. Мӹнь тӓ донда келшен пӓшӓ улы. Эдем лӹмӹм тӓ, логика дӓ, тагачы вадеш мӓмнӓм кыце ужына, когонжок шотыш восхитительно. Тӹлӓт честьдон мӹнь лачокат шон ылын, ӹшке келгӹн анжыктымы.
  
  
  — Тидӹ мӹньӹм сагада нӓлдӓй, — келесӓ Марио, стӧл вӹкӹ анжыкта. — Пиш шотеш толеш, — полковник келесӓ. «Пиш шотеш толеш, тӹньжӹ ма, сӓмӹрӹк тӹдӹн докы канден ӹдӹрӓмӓш картер ax агентвлӓжӹ грозный предательствым, касажым тӹ арсенал тӹнгӓлӹн. Тидӹ нӓрӹ поэтически шотыш толын. Пиш яжон, Марио Донжы. Люгер тӹнь тӹдӹм нӓлӹн, тӹдӹм дӓ тӹдӹн газ бомба стилет изи. Трофей нӹнӹ ӹшкӹмӹштӹм шотленӹт.
  
  
  Бомба донжы марио кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ, дӓ кӹзӹт а пистолетш кыдалеш.
  
  
  Полковник Син цӓшӹш анжалеш. — Грузовик ылшы икманяр минутышты толмышты анзыц, тӓ дон пидӹныт. Тӹдӹ мӹлӓм келесӓ: «тӹ годымок толшы, Картер, мӓ мӓмнӓн путешествим тӹнгӓлӹн. Тидӹ кыце лиэш нӓлмӹ большы, тидӹ вет тӓ ылыда остатка постара. Шӧртньӹ доно тӓ миллиард доллареш шылтыкше нӹллӹ вӹц кеӓш, тӓ, наверны, ӹнде пӓлӓ. Инурис дон доктор, Марио доно дӓ мистер надырже Донжы незадачливый палшык Дону, пӓшӓ ви пуаш келеш, мӓ резерввлӓжӹм ӹштӹш федеральный керд».
  
  
  «А сӓндӓлӹк мычкы пӹлӹш шужгым иргодым ли манын, нӹнӹм кого дӓ ӹнян тӓнгем шукы шӧртньӹ запасым запасым сшан шӧртньӹ лаштык ямын. Сообщени уандараш правительствыжы тӓ лыктеш ыльы, но цилӓ шот шая аралалташ тӹнгӓлевӹ. Ядмы дӓ банкир дӓ шукынжок вес правительствыжы гарантий эл дӓ, остаткаэш тидӹм анжыктат. Пуэн кердеш, нӹнӹм акат анжыкты. Доллареш тӹнӓм нимат ак шалгы ыльы, седӹндон мӓ тӹдӹм ӹнян пӹтен. Эдем ылын доллареш, анжен, нӹнӹм вашталтен, но ма? Фунтын Британский шулдешлӓ. Немецкий марка, франквлӓн обесценивать ак ли швейцар, вет большы ам ыл ма пумага окса иктӹлӓнӓт ӹнянӓш. Шӧртньӹ манын, тырын кодеш, ӓкдӹмӹ тӹнгӓлӹн. Тӹдӹ кӱ ылын, тӹдӹм переген дӓ тӹдӹм. Тӹдӹ, кӱ тӹдӹн уке, ӧрткынышӧ ылын.
  
  
  Кинды дон сыкырым лапка хозаат тӹдӹм выжалевӹ отказы, тӱлет гӹнь, сыкырлан тама весӹ, пумага окса гӹц пасна. Эдем келеш врач, тӹдӹ уке ылмы гишӓн тӱленӹт, окса гӹц пасна пумага арам, тӹдӹм доктор ак принимайы. Сцены, тидӹ гань, тӹрлӹ вӓрвлӓштӹжӹ шукы гӓнӓ ылын. Ӧлицӓ мычкы сӓрнен толшашлык ылыт дӓ шукым дӓ тӹдӹн бандывлӓ кӹчӓлӓш магазиныш, ма тӹдӹлӓн келеш, манын эртӓрӓт. Парализоватлалташ завод улы, вет ик ӹшке прававлӓм пуэн ак керд, машинӓ мушмо дӓ телевизор, кыды нӹнӹ ӹштенӹт. Рабочийвлӓн дӓ лыктын. Иксӓ дон шӧртньӹм ядыт тӱлӓш колтымашвлӓм нефть шейх арабла анзылны перс. Дӓ ӹнжӹ ли манын, золтыжым тӱлӓт. Нефть тенгеок агыл ыльы. Скоры ик машинӓ доно ак ли, поезд нимат, нимат самолет, а завод эртӓрӓш веле агыл ылын, а аран. Ушымы Штатвлӓжӹ, тӓ пӓлен, нӹнӹ махань лишӓшлык, экономический пустыняжы. Шужышын улы хӓлӓ темӓ. Банда мародерствовать ли вӓрвлӓштӹ ял зораенӹт, вольыкым шолын качкыш гишӓн пуштыныт дӓ кавштавичӹ». Мӹлӓнем большы нимат ак шон колта. Мӹнь доныш Марио анжалда. Тӹдӹ, кажется, тиштӹ нимахань нимадонжат ак айырлалт.
  
  
  Мӹнь келесӹшӹм. - 'Тыньым?' «Тидӹ тӹлӓт эл. Тӹнь тиштӹ ӹлӓт. Тидӹ тӹнь ылат?'
  
  
  Син во Полковник. «Донжы Марио — торык культурыштым ужын, Картер. Ит вычы шалгымыла манын, тӹдӹ руководствоваться шижмӓш ылын. Тӹдӹн пӓшӓжӹ — тангыж дӓ выживание агыл, а шум нӓлмӹ. Партнервлӓ предприятивлӓштӹ тидӹ мӓнмӓн. Икты веле мамнан отношеништӹжӹ айыртемӓлтеш, мӓмнӓн палшышына ярыктымы паштек тӱлӓт. Шылтыкше, шӧртньӹ незер, шӧртньӹ айырымы. Шӧртньӹ марио донок шагал интересуя. О, кыды-тидӹжӹм ӹшке годымат тӹдӹм кодыде, но тидӹ у ӱжмӹ принцип доно напыщенный, философский принцип доно, интересный. Сату ылеш гӹнят, цилӓлӓн ылын шылтыкше, товар ылеш, кыды тангыж доно кого сӧрӓт гӹнь, ӹш тӹ выжален.
  
  
  А тидӹ, Картер, макы, мам тидӹ ӹштен лиэш гӹц пеледӹш: героин. Мам уж, Картер, кынам шулдешлӓ доллареш, жеп шон, кынам эдем платежный вес йӧнӹм кӹчӓлмӹлӓ. Дӓ средство вашталтымашвлӓжӹ гӹнь, Марио пырташ темлен донжы тӹдӹ, — героин. Тӹнь ат чуч , тӹдӹлӓн мӓ тидӹ, ма гишан мондаш эдем ӹшке проблемывлӓм тӓрвӓтӓ? Тӓ дӓ, нӹнӹм проблемывлӓжӹ улы. Та хоть-махань эдем шукемден ак интересуйы шотыш правительствыжы эртӓрӓ ыльы, дӓ халыкна, сусу доно ангыргаш героин, аздаралтын цеверемдӓш тӹнгӓлӹнӹт. Тенге тӓ ак шо, доктор?
  
  
  Вӓшештӹмӹ ак вычы син полковник лин. — Пӓлем, ӹшкежӓт пишок яратен макы доктор, тенге, Лотар? Тенгежӹ, тӓ ужеш, Картер, Марио мӓ доннаат, ма доно тӹдӹлӓн тау партнерствым, запасвлӓм нимучашдыме лиэш. Тидӹ тӹ шапы дӓ кого силам пуа. Мӓ донна тенге жеп, кынам толшы икманяр эл ладна, Марио Донжы модышты гораздо шукыракым ӓкшӹ шӧртньӹ доно, мӓ тӹдӹм выжалевӹ. Законвлӓ доно веле тӹдӹм ынгылен ӱмытланаш пайдажы ылыт, нӹнӹ логӹц кыдыжы тӹдӹм ӹнде действим цӓрнӓ. Тидӹ ӱмытланаш ылмы годым мӱлӓндӹ владенивлӓжӹ, нимучашдыме ресурсвлӓм, кыдывлӓ тӹ кукырвлӓэтлан героин доно».
  
  
  Дӓ кынам ужаш ӹш дӓ вес перепрофилировать эл из паника, тӹ населенижӹ тӓмдӓм мӓ гӹцнӓ кодынат, промышленный шуко пашам ӹштен, вара ӹшке Донжы Марио управлени нӓлмӹ фабрика. Мотивируяш героин халык ядмашышты ли, лач тенге, кыце кӹзӹт мотивируяш эдем доллареш ядмашвлӓ. А Марио Донжы фактический эл вуйлатышы лин, тӹдӹ гишӓн ӹнде ак попеп, тӹдӹм икӓнӓштӹ законодатель тӹдӹ ма лин. Принц тӹдӹн ӹнде кердӹт эдем семӹнь пӓлем ылнежӹ, но тӹнь ӹняндӓрен, Картер, тӹдӹлӓн кымальы эдемвлӓ шукын ылыт, кыце король.
  
  
  — Тӹнь ороды, — манам мӹнь.
  
  
  Син полковник кид лӱктенӹт. — Пожалуйста, Картер, мӹнь сарвалем тӹньӹм. Реалистичный ылын. Уке мӹньӹм ямденӹт докыжы шыпшеш. У валюта героин гишӓн нерген шанымаш семӹнь анжат. У пачкым чаткал ош порошокым ма тенге ӓклен, шукы махань-металлвлӓ цветной пумага ӓль нарынзы ала? Уке, Картер, тидӹ тенге агыл. Вес формым пуэн, тӹдӹм веле ӹнянӓш келеш. Регулируйымаш. Дӓ ясы, тӹдӹм эл гӹц каранг, тидӹ нелӹ корректировкым йӧнӹм пуэнӹт. Мӹнь ынгыленӓм, ма тидӹ радикальный адаптаций, но техень донжы тӹдӹ ӹштӓш келеш адаптаций амбиция марио реализуя. Мам ужеш, тӹдӹн нимахань толк ак шӧртньӹ канден. Мышлеништӹ ылын дӓ тӹдӹ ӹнде шӧртньӹ подчиняймӹ владениш правилывлӓ, актуальный т пуэнӹт. Ти правилывлӓ доно дӓ тидӹ гӹц Марио мышлеништӹ Донжы — пыдыртымы дӓ ӹшкӹмжӹм анжыктен погым шолыштмаш. Уке, марио деч ончыч кердӹ донемӓт статусым шон, нӹнӹ докы шыпшеш честолюбие гений дӓ тӹдӹм шӹкӓл, лиӓлтӹн революци анзыц ыльы. Революцин шӧртньӹ дӓ ушымы штатвлӓштӹ йомдарымаш тӓрвӓтен.
  
  
  Ма касайы, тӹ шӧртньӹ доно кӱн улы гӹнь, мӓ ӹняненӓ, ти сӓндӓлӹк со эдемок ылын ма, шӧртньӹ йӱмӹ. Тӹдӹ, тенге манын, ӹнянӹмӹ тоштым арален. Сӹлнештӓш кеӓ кок пай доно паян ылеш дӓ тӹдӹн шӧртньӹ шылтыкше макы, кого макы анзыкы лӓктӹн мӓмнӓн куж сӧрӹ гӹнят и марио донжат ужде. СШАН шылтыкше дӓ пиш яжо тӓнг.
  
  
  Мӹньӹ дӓ ӹнянем, ма тыды, ку шӧртньӹ ӹнянӹмӓшӹжӹ, дӓ тӹдӹ, кышты ӹнянӹмӹ макы, руж курым кӱ ӹлӓш тӹнгӓлеш».
  
  
  Теве тыге. План улы. Тидӹ кого ойхы. Ямден кердеш манын тидӹ мӹнь ылам. Но шӹшерӹм лошты гениальность ямдышы дӓ ӓнгӹсӹр, дӓ ӹлӓш правашты ик син полковник. AX файл нимат ак ли манын, тӹшкӹ анжыктышашлык ылына, тӹдӹм мӓ ыш ма-гӹнят тенге агыл. Ӓнят, тӹдӹ мӓ ӹштӓш шана, ак ли ма вес семӹнь хӧдым ӹнӹртӓ; экономист дӓ салтак опкынлык шӹшер-тарык естественный специальность мычаш юл, сарла дон пӓлен йӧндӓрен. Дӓ, доно суяш ӓнят, тӹдӹ мам келесӓш, тӹдӹ ӹштен тӹ веремӓэш веле кодын. Угӹц цӓшӹм анжальы. — Дӓ эче икманяр минутышты, джентльмен. Тӹдӹ вара мӹньӹм докы ик сӓрнӓл. — Картер, ик минутышты амасашкы стучалаш. Кынам тидӹ лин, тидӹ анжыкта, грузовик тӱнӹ мӓ мӓмнӓм выча. Докат грузовик ти мӓмнӓм шывштен кешӹ, камака доныш йӹле марио грузчик кым шӧртньӹ борт корабль. Тидӹ корабльышкы шӹнзӹн, та, ма гач кен дӓ икманяр цӓш.
  
  
  Марио ялвлӓэм мӹньӹм кӹзӹт донок ядым тӹлӓт пачмы. Дӓ ти кӹдеж гӹц лӓктӹн дӓ мӹнь кӹньӹльӹм дӓ шӹнзевӹ шӹп грузовик тӓ ядыда. Корабль шомына годым, мӹнь шаненӓм, тидӹм ӹштӓш манын тӓмдӓн тӹшкӹ тырын дӓ ладнан дӓ бортышкы куза кеӓ, кышкы тӓ цӓш. Тӹньӹ ӹштӓш гӹнь, кыце мӹнь ядам, тӹлӓнет кӓршӹм уты-ситӹм. Но, пӓлӹмӓш героизмӹштӹ, мерӓвлӓм принимайшашлык ылам мӹнь шеклӓнӹшӹ.
  
  
  Нунчак стӧл сага нӓлӹн. Цеп кӹл пумы дӓ мӹнь ужам, нӹнӹ лошты кечӹ. Вуйжы гӹц чыменӹт шӹндӓш полковник дӓ цепжӹ перкан лийже звено ситӓ, манын, логер логальы, дӓ мӹнь нӹнӹ кукшылогер шӱтӓш.
  
  
  — Ышке вуя бортышкы куза кердӹдӓ тӓ, — келесӹ тӹдӹлӓн, — ӹш ӓль уке. Решӓш.'
  
  
  Марио доннаат пылвуй мычкы шагалеш дӓ ялжыдон керемеш пачмы. 'Инурис Доктор, — полковник келесӓ Син, филип доун анжыкта. «Шонгы лӱктӓлмӹ. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ сӹлнӹ хытырымашвлӓ манаш лиэш, кынам мӓ шылтыкше толын». Тӹдӹм ваштылыныт. «Ынгылымаш, Картер, у сейф ма керӓл».
  
  
  Тӹтӹрӓштӹ, тӹлзӹжӹ сотын йӹлгӹжӹн, шалгышы вӹдӹм ӹрдӓнг турок келгӹ кечӹ пирс якорный грузовой корпус судно. Кӱкшӹц изи гӹнят, качкышем лявӹрӓн корабль
  
  
  «Сарывлӓ Чемберлен-Кардифф» лӱктӓлтшӹ мӓлӓннӓ, кынам грузовик тӱнӹ мам стоя. Мӹндӹрнӹ, пирс мычашыш, трос дон мӓгӹрен шӹндӹшӹм контейнер кран рӧднӓ бортышкы кого.
  
  
  — Шӧртньӹ Картер, — Син полковник келесӓ. Сарай левӓш лӹвӓлнӹ йӓнгӓр тошты тырын, пирс мычкы шыпшылтын, икманяр цӓрӓ вылткен ю, соты корнышкы кечӹял армыж ганьы сӓрӓ. «Тӓлӓндӓ йӧнӹм дон транспорт эрвелыш вӹкӹ анжалда. Айыртемӹн нимат, дӓ?
  
  
  Вӓшештӹмӹ ак вычаш тӹнгӓлеш.
  
  
  — Но ондалчыка сыныштым, Картер. Тидӹ йӹле дӓ кым иэш возмутительно баржа маневрируяш грузовой в. Тенге электрон оборудованим тӹдӹм ӹштӓш манын, радар ӹштендӓ тӹдӹ каеш. Но мӹнь ӧрӹм, мам "Сарывлӓ Чемберлен" пумы ылын, махань-гӹнят ӹшке вижӹм анжыкта. Кӱ незерӹн ӹлӓш вӓрештӹн. флаг доно шотыш нӓлмӹ лит британский грузовой тошты ышан?
  
  
  — Яра, Син, — келесӓ Марио. «Мӹнь кӹзӹт прощаен. Мӹнь эдем мӹлӓм келесен, мӓ нӹнӹ мӹнгеш остатка героин икманяр цӓш нӓлмӹ, а борт гач нӹнӹ ужделыт кок цӓш канден молы груз. Тӹлец вара тӹлӓт хоть-махань паеш кен кердӓм». Весӹн кидшӹ нӹнӹм кыптырталеш.
  
  
  Полковник цӓшӹш анжалеш. — Мӹнь тӹлӓт ӹнянем, Марио, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹньӹн цӓшем кеӓш шудет пуат».
  
  
  — Ит ойхыры, — Марио донок попен. «Мӹнь ӹшке кӹдежеш кодын, корабльышкы ак ке, тӓ, лиӓлтӹн манын, мӓ цилӓ в порядке».
  
  
  — Хорошо, — Син полковник келесӓ. — Тӓ чоткыдылык типичный, Марио донжы. Мӹнь ӹнянем, икӓнӓ мӓмнӓм ужын мам вӓрешт».
  
  
  — Цевер ӹне, — Марио донок попен. Инурис анжалда тӹдӹм доктор, филип доун палшен . "Кычен, Докат," тӹдӹ келесӓ. «Ӹрвезӹ ӹшкӹмжӹм кыце кычен анжен сӓй».
  
  
  вӓшештӹмӹ ярал агыл тӹдӹм доктор инурис шотлат.
  
  
  «Шӹндет мӹлӓм, Картер, — тӹдӹ келесӓ. Пералтыш тӹдӹ ӹшке ӹштӓлӹн, дӓ тӹштӹ лишӹ шӹлтӓш вильгельмина хьюго куртка. «Сувенирвлӓм тау». Тӹдӹ лавшемжӹм сӓрӹмӹ дӓ амаса кӹлӹм ямын.
  
  
  — Яра, — Син полковник келесӓ. «Бортшымат цилӓ. «Сарывлӓ Чемберлен» якте кешнӓ разрешӓйӹ, — тӹдӹ ваштылеш, — груз гӹц лин.
  
  
  Син нунчак Полковник вургыжым ыдыралеш шӹндӹдеок чымал шуш цепеш гань имним покталта. Мӓмнӓн корны пакыла дӓ пирс сходня мычкы кузен. Мӹнь вуйжым лӱктӓлеш дӓ ужаш манын, кӱкшӹ кӹвер капитан китай ма вӹкӹ анжен. Целеустремленность членвлӓ дон китай экипажвлӓ вӓре цымырген, кыды салтаквлӓжӹ, нӹнӹм профильӹм кыце яжон тымден.
  
  
  Бортш махань ылын дӓ оборудованим электрон нимат, « Сарывлӓ Чемберлен » кӹтӹк описани коклышы курымын ижӹ ылын, кынам кӧргӹштӹш тюрьмӓ пӓшӓвлӓм тӹкӓлеш. Йышкыра мӹньӹм доно Син палубышты полковник, окня дон амасавлӓм кӹртни стекло решоткан кӹзӹток ак шо. Кок шалгышывлӓ анзылны тӹдӹ китай, автоматвлӓ вооружаенӓ. Нунчак доно кӹлдӓт дӓ сравачшым кӹшӓнӹш гӹц лыкташ шӱдӓ снимаенӓм Син Полковник.
  
  
  Тӹдӹ амаса пачмы. — Пыры, Картер. Мистер дӓ Доун ылын», — манын тӹдӹм доктор Инурис.
  
  
  Кӹвер ылеш кӹртни, олым леведмӹ, докторлан колтыжы филип инурис Дону, олым тӹдӹ кенвазеш. Амаса сага шалгышы оролжы, мам оружим пуат нӹнӹ кычен шагалыныт.
  
  
  — Тьотяжы гань лин кердеш кодеш, Лотар, — полковник келесӓ. «Картер, лӱдӹн, дӓ ял вӹкӹ сӹнзӓ мычанжат ужын кердтӹмӓш кӓпшӹлӹш тӹньӹн лиэш».
  
  
  Мӹнь пулышемӹм кыптырталеш. Кӓпшӹлӹш кандалӓм ылын дӓ ял тервен пижӹктӹш. Ик мыжыржы кидшӹ, ялжы ик мыжыржы. Мӹнь шывшыл пыра. Син полковник ӹшкӹмжӹн нӹнӹм срален шӹндӓ дӓ сравачшым.
  
  
  — Тенге мӹнь амаса петыре, — тӹдӹ келесӓ. — Мӹнь шанымемдон, тӹнят манын, ма-шоным пӓленӹт, Картер. Сыравачна лач мӹньӹ кӹлдем. Тенге мыскылен мӓ орол шаяркалаш ак шо. Нӹнӹ тӓмдӓн лачокшымок тӹштӹ нимат ӹштен ак керд. Но нӹнӹ пиш яжон лӱэн мышта. Ӹлӓш мӹнь ӹнет, конечно, тидӹ нигнамат ак сӓрнӹ манын, а тӹнгӓлеш гӹнь, тидӹ мӹнь ынгылымаш.
  
  
  Камера гӹц мӹнгеш тӹдӹ ашкедеш. Амаса чӱчӹлт, полковник дӓ сравачшы замок сӓрӹмӹ. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ угӹц тӹдӹ гач махаялеш. — Мӹнь тӹнь толшаш жеп доно ӹлӹшӓшлык, Картер, дӓ, ӓнят, мӓлӓннӓ попалташ. Но цилӓ ӹнде, мӹнь мам келесен кердӓм, тидӹ цӓшӓн корным. Тӹдӹ сӓрнӓльӹ дӓ шӹльӹм.
  
  
  Икманяр выртеш оролжы, вуйжым онгыралеш лиок, мӹлӓм вашт анжымаш решотка. Мӹнь нӹнӹм шотышкы ак анжалда. Тӹдӹ шукым йыкырикӓн чучеш, нӹнӹ ямыт.
  
  
  Эртен, наверны, пел, кынам мӹнь камерышты тунӹш юквлӓм колын колта. Син лицӓжӹ анзылны уштыш решотка полковник толеш. Тӹдӹ йӹрӓлтӓ, дӓ тӹдӹ сравачшы замок шергӹ. Амаса пачылтеш, дӓ мӹнь ужам Син, доун пенни ороллан дӓ кокшы.
  
  
  
  17 главы
  
  
  
  
  — Ник, — Пенни сӹгӹрӓл. 'Папочка.' Пылвуйвлӓжӹ вӹкӹ кенвазым дӓ тӹдӹн сага камерышты филип доун кыргыж пыра.
  
  
  Полковник докы миӓ дӓ тӹдӹм кидӹштӹ гӹц хватят. «Ой тӓ ярал преданный, мисс Доун, — тӹдӹ келесӓ. — Но мӹнь ӹжӓл, ӓнгӹсӹр мӓ ирӹкӹн икманяр вӓрештӹндӓ. Кӓпшӹлӹш ылын, тӹнь ганет весӹм Картер. Каталан меря доно, мӓ кӹзӹтӓт ак тангыж. Тӹнӓм тӓ гишӓн ирӹкӹн пуаш дӓ ӓтяжӹ тӓ, хына лишӓшлык, — тӹдӹ ваштылеш чӹдӹнрӓк, — условивлӓ годым, ма дон доктор инурис кердеш тӹнь скучает. Кынам-гӹнят тангыж, мӹньӹм анжен, кердеш ма ӹлӹмӓш изишӓт куштылташ ач. Но кӹзӹтеш мӓнмӓн палшен безопасностьышты максимальный ылын. Мӹнь ӹнянем, тӹнь ынгылет.
  
  
  Камера гӹц лӓктӹн дӓ тӹдӹ сӹнзӓ мычанжат ужын кердтӹмӓш тӹдӹм кӓпшӹлтӓш. Сравачым замок у тӹдӹм сӓрӓл.
  
  
  Ма колта, кыце тӹдӹ коридорыш кӹртни ял юкшы шӹплӓнӓ. Вара шӹпрӓк.
  
  
  Камера гӹц мӹнь Пенни анжалда.
  
  
  — О, Ник, — тӹдӹ келесӓ. "Ма лиӓлтӹн?"
  
  
  — Доун Пенни, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь ӹнянем, ӓль уке, тидӹ мӓлӓннӓ шӓлӓтен проект погынен».
  
  
  Кукшынди кӓпшӹ дӓ вӓрешӹштӹ олым доун поерзать филип ӹнгӹрӓлеш.
  
  
  — Мӹнь келеш, кӹньӹлӓш манын тӹдӹ, — мӹнь келесенӓт Пенни.
  
  
  — Яра, — манеш тӹдӹ. Тӹдӹм ужаш тӹнгӓльӹ. 'Папочка. Папочка. Тидӹ мӹнь ылам. Пенни.
  
  
  Кугуза эчеӓт тӓрвӓнӹш.
  
  
  «Кӹньӹл, ӓти. Тӹньӹ мӹлӓм келӓт.'
  
  
  Шупшылалташ тӹдӹ каеш, сӹнзӓш тӹ дӓ. — Тидӹ тӹньӹ, Пенни? тӹдӹ келесӓ. «Тенге ти пӹцкемӹш. Сӹнзӓлык мӹнь мон ам керд».
  
  
  «Тидӹ тӹлӓт сагашты шалахай кидшӹ, ӓти», — манеш тӹдӹ.
  
  
  Тӹдӹвлӓм пеле лош мон, нӹнӹн нереш дӓ кыча. Линзы уке гӹнят, тӹдӹ ӹнде ужын кердӹнӓ. Волгыд тӹдӹн лицӓ, тӹ годымок уж. «Йымы мӹлӓм, — тӹдӹ келесӓ. — Тидӹ тӹнь лачокат, Пенни?
  
  
  — Мане, ӓти.
  
  
  — Тӹньӹн сӹлнӹ, — тӹдӹ келесӓ. 'Цевер.' Дӓ тӹдӹ мӓгӹрӓш тӹнгӓлеш.
  
  
  « Кычкалта-кычкалта-кычкалта , папочка», — манын Пенни. «Тӹнь мӓгӹрӓш ак кел».
  
  
  «Ӹшке доно мӹнь нимат ӹштен ам керд, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  «Ӓти, мам тиштӹ тӓгӱ-ӓнят улы. Тӱнӹш ма палшен. Тьотя пӹтӓрижок шамым, мам нӹнӹ гӹц ик иштӹ камерышты Пенни. Дӓ тӹдӹ мӹньӹм вӹкӓт сӓрнӓл анжалда.
  
  
  — Тидӹ Картер Ник, папочка, — келесӓ Пенни. — Лӓк тишецӹн мӓӓт тӹдӹлӓн палшенӓ ылын.
  
  
  — Ӹнян, мистер Доун, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь дӓ тӹнь тишец кемӹжӹ ак шо пенни пындаш лыкташ дӓ корабльым пуш. Но мӹнь палшык тӹнь тидӹ гӹц пасна ӹштӓш ак керд.
  
  
  Ма мӹньӹм ӹштен кердеш?' тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Корж ситӓ, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. — Алан веле ядышт, тидӹ тӹнь ылат мам ӹштӓш?
  
  
  «Мӹнь кердӓм гӹнь, тидӹ мӹнь ӹштӹнем», — манеш тӹдӹ. — Мӹлӓнем большы нимат ак инурис лотар ылын. Тӹ жепӹн пӹтен контрактым мӹнь тӹдӹ гӹц, кынам тӹдӹ прооперировать Пенни. Тӹдӹм весӹ да осал Но тӹдӹ мӹньӹм алталыш. Тагачы ирок мӹнь нӹнӹ докы толыт. Тидӹ корабль нӹнӹм камеры дӓ тидӹ мӹньӹн шу нӓлеш. Ядмы годым мӹньжӹ ынгылдараш, китай идиотда дӓ ваштылевӹ мӹлӓнем манын. Мӹнь тӹлӓт палшен, Картер. Мӹньӹн шонгы эдем кредӓлӹн дӓ ак мыштеп, но мӹнь тӹлӓт палшен пуэм. Ӹнде, пенни годым, цилӓ йӧндонок кеӓ, сойток мӹнь цилӓ, мам тӹдӹн дон лин вӓш дӓ доктор инурис, ӓль мӹнь донем. Пырдыжа цилӓ тидӹн мадыш».
  
  
  Ма нӓлмӹ тӹнь?'
  
  
  «Нӹнӹн шанымашышты, мӹньӹн шонгы мӓ просто, ораде эдем. Тошты идиотда. Но ма-шоным, мам мӹнь нӹнӹ гишӓн ам пӓлӹ. Шылтыкше мӹнь шачынам. Нӹнӹн йӹлмӹштӹ мӹлӓм попа. Китай колтыш дӓ мӹнь тагачы иктӓ-ма, мадын пырдыжа анжыкта.
  
  
  — Пакыла попа, — мӹлӓнем келесен.
  
  
  «Мӹнь тӹдӹм анжен пыртымы. Мӹнь тенге ынгылем, Пенни тидӹ гишӓн тӓлӓндӓ шайыштелыт?
  
  
  Мыкик мӹнь.
  
  
  — Ну ма, тенгежӹ, мӹнь шаны, мӹнь рольжым пӓлен, тӓлӓндӓ. Мӹнь Пенни пӓшӓш пырен. Но тенге мӹньӹ амат пӓлӹ, кыш тӹдӹн тӓнгвлӓжӹ. Тагачы кечӹ якте. А вара мӹнь пӓлем, американец доно китай гӹц тӹдӹ тӓнгвлӓ лошты мафия ылын. Иктешлӓлтӹн сделкы а ма доно китай шӧртньӹ вашталтымашвлӓжӹ героин мафия шӹндӹмӹ ылыт. Келесен ак керд, тидӹ мӹлӓнем пишок келшен, но мӹлӓнем пиш тенге манын, тӹдӹ положеништӹ агыл манын, тидӹ вуйыш. Ну, мӹнь цилӓ гӹц анзыц савырненыт, дӓ мӹнь тишкӹ полковник син канден пуш. Но со эче вес предательствым ылын. Китай мафия алталымаш».
  
  
  Мӹнь ядам. - 'Кыце?'
  
  
  «Тидӹ героин, — келесӹ тӹдӹлӓн, — отравляйӹмӹ».
  
  
  Ма нӓлмӹ тӹнь?'
  
  
  "Лач тӹдӹ, мам мӹнь келесӹшӹм," филип доун келесӓ. «Мӹнь ам пӓлӹ, нӹнӹжӹм пышешок ты ма ылын, но мӹнь иктӹм пӓлем: тип пластиковый героин паковатлаш тӹрлӹ кок пакет. Мешӓкӹш пун хӓдырвлӓм ыжар быстро. Паша ӱзгар канде мешӓк олен. Но хоть-махань вӓрештӹндӓ гӹнь нӹнӹм кӓп доно, тӓ колта.
  
  
  Деч ончыч возеш шляпӓм кыдаш Син полковник. Шӧртньӹ миллиард долларым тӹдӹлӓн нӹллӹ вӹц ак ситӹ. Тӹдӹ гӹц пасна ик миллион эдем юквлӓ дӓ пуштыт обанкрощать ушымы штатвлӓн. Тидӹ яжорак лиэш ыльы, сар ядерный. Радиация ак ли ылмы нимат, нимат промышленный шӓлӓтен. Тыглай калыкын, колта цӓрнен колта дӓ, силажы уке, ӹшке аралат.
  
  
  Мӹнь дӓ ӹнянӹдӹмӹ ылын, нӹнӹм ынгылен дӓ планвлӓштӹ цела шылтыкше син мам айырендӓ. Лачокла король марио донок шагал: король шыгерлаш. Тагышты-ӓнят улы заначка тӹдӹ, векӓт, таманяр тӹжем фунт кӹзӹтшӹ героин. Тидӹ решӹмӹм тергӹшӹ дӓ тӹдӹ, мам ӹштен син лачы полковник. Пӓлӓш яжо ылнежӹ. Но тӹдӹжӓт ӹжӓл ӓмӓл ылде. Тӹдӹ изиш веле утла шык ылешӓт, ма тӹдӹлӓн келеш ылын. Тӹдӹ гишӓн шанымаш, мам алталаш тӹдӹ, сусун сагаэт мӹнят ӹш карангды. Исключени гӹнь, тӹдӹ гишӓн пӓлӓ гӹнь, кырык вӹлнӹ шӹнзем шӧртньӹ син полковник ылын, а урок ушымы штатвлӓн сулыкдымы колымыжы ӓль шукы эдемжӹ колен лиэш ылын.
  
  
  Но уке, мӹнь улы гӹнь, мӓ тӹдӹн доно попат.
  
  
  — Яра, кол, — мӹнь келесенӓт, филип доун докыла сӓрнӓлеш. — Мӹнь тӹнь пӓшӓм ӹштӓ ыльы. Йӹле дӓ тидӹм тӓ ӹштендӓ вӓрештӹндӓ. Но мӹнь шанем, тӹнь йӱденӓт, тӹдӹ шотыш, ма гишӓн тӹлӓт келесӓш Пенни.
  
  
  "Мӹнь кердӓм цилӓнок ӹштен," тӹдӹ келесӓ. Ма тидӹ?'
  
  
  «Пенни мӹлӓм келесен, мӓ тӓлӓндӓ мам нӹнӹ гишӓн когон доно тӓ экспертвлӓ дӓ цилӓ пӓлӹшӹ, ма келеш, палыда».
  
  
  "Лачокок тенге лин кердеш," филип донок попен.
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь ылыт, амасам пачеш дӓ тидӹ манын мӹнь тӹньӹм мӹнь освобождаем кӓпшӹлӹш».
  
  
  "Тидӹ нелӹ пӓшӓ," тьотя келесӓ. «Йӓрӓ инструментвлӓ айыртемжы».
  
  
  «Шотлыда, тӓ ӹлӓш мӹнь келесем, махань ылеш, ма-инструментвлӓ гӹнь, примитивныйла, но инструментвлӓ».
  
  
  'Кышты?'
  
  
  — Мӹнь согавлӓ лӹвӓлнӹ, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. — Тӹштӹжӹ тӹньӹн кок бритвлӓн мон.
  
  
  Тьотявлӓнӓн мӱлӓндӹштӹ гӹц тӓрвӓнӓт дӓ ял негнущийся поковылять мӹнь докем. Согавлӓ тӹдӹн кок тӹрӓн лыктеш дӓ шӓргӓлеш. — Вурс сӓй, — тӹдӹ келесӓ. «Мане, мӹнь шанымаштем, ылыт нӹнӹ мӓмнӓм кычылтмы кердеш. Замок примитивныйла кердтӹмӓш эче лачокшы, — келесӹ тӹдӹлӓн тергӹмӹжӹ паштек кыргыжеш. «Амаса механизмвлӓ тӹкӓлӹн ма, тӓ ужнедӓ, ма тидӹ ылеш проблемӓт ӹш».
  
  
  "Маняры ти жепӹм нӓлмӹ кердеш?"
  
  
  У перспективы доно тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ керӓл пӓшӓ ӹлӹж кен ылын, кыдым тӹдӹ цилӓ яжон пӓлен. — Тидӹм тӹдӹ доно кӹлдӓлтӹн, кыце шукырак пӓшӓ ӹштӹмӹ ылын. Лин кердеш, коклы минут.
  
  
  — Изиш талашалынна, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Кӱ-гӹнят толеш, олым дон шӹлтӹмӹ ти шиӓшӓт».
  
  
  Цилӓ ӹнде шонгы кӓпшӹм кужырак седӹрӓ, тамгавлӓ квадратный кид кычымаш, соты окня вашт йоген решоткан. Мӹнь ужам, мам ӹштендӓ, колвлӓ дӓ слабка металлвлӓ нӹжешӓт, тӹдӹн кид дон вӹдӹжгӓ пачангмы годым пачмы олым.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ ӹш итӹрӓйӓш цаца, тӹдӹлӓн кӹзӹт пӓшӓм ӹштенӓ. Беспокойство гишӓн мӹлӓм вим акат цацы, трӱк сила мӓ тӹдӹн кӧргӹш пырынет ма син полковник дӓ лӱддеок эртӓрӓш манын, анжал, тӹдӹ ил питӹрнӓлтӹн. Мӹнь тӧрӧк поктен лыкташ цацат скрежетание чӱчкен дон бетон, жепӹм шыпшдеок гишӓн дӓ шӱлӓшӓт монденӓм. Но тӱцӹн, мӹнь пӓлем, тидӹ кран ӹрзӓлеш, йӹлмӹ кыце кого, причал корабльым дӓ лошты, тӹдӹн шӧртньӹ темӓш трюм тонн. Мӹнь ӹшке жепӹн гишӓн шанаш тӓрвӓтӹшӹ ак керд, но ак керд кыргыжеш, тӹдӹм цӓрен шуа. Жеп шон, кынам тидӹ тӹнгӓлӹн полковник ӹшкӹмжӹн ӹштен дӓ пӹтӓртӹш триумфальный син кран путешествим шагалтымы. У позда лиэш ыльы мӹлӓнем тӹнӓм тӹдӹм ӹштӓш, мӹнь шанымаштем. мам ӹштендӓ.
  
  
  — Яра, — мӹнь доун филип юкым колеш.
  
  
  Тӹдӹ ик кид гӹц кӹньӹлеш дӓ, тӹдӹн тӧр мӹнь ужам, ӓль ӓнят, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ кодынат. Тенге каеш, вуйта тӹдӹм коктеш пӹчкӹн кытлан тӹдӹ пӹтӓри айырымы ма-шоным гӹнь, кодеш. Кидшолвлӓм дӓ тӹдӹн вургымла кидшӹм кыча йӧндӹмӹш когон мӹнь докем мӹнь тӓрвӓнем. Кӧргӹштӹжӹ ирӹкӹн пуаш тӹдӹн вӹкӹ кашар металлвлӓ кычыш, пӹлӹш когон. Тӹдӹ кого дӓ изи парнявлӓ лошты пыргед указательный ыштымымак сыравачшым, вара тӹдӹ олен сӓрӓлеш.
  
  
  — Почти, — тӹдӹ келесӓ. «Яра но ситӹ».
  
  
  Площадьышты тӹдӹ у, соты кеӓт, мӹнь кол дӓ пачдымывлӓ дон бетон шодырген металл.
  
  
  — Тидӹ тенге ӹлӓш келеш, — тӹдӹ келесӹш, тӹнь тольыц.
  
  
  Ӹнянӹмӹ теммӹкӹ, тӹдӹ угӹц сӓрӓл шӹндӓ дӓ кидшӹм пӓгӓркӓ келесымаш пӧрде когон шиделыт. Камера тырышты ладнанок шактымла чучеш. Замок пачылтын. Доун филип шӹргӹ тыргыжланен ӹлӹжӹн. — Ӹнде остальным проста, — тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. Икманяр секундеш кидешӹжӹ дӓ ял вес тӹдӹм освобождаенӓ.
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм ӹшке докы лишемдӓш лем подылыт.
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. — А ӹнде Пенни лыкмы, пиш олен. А вара амасам занимая.
  
  
  Мӹнь тьотя мыкик. И минут эртӹмӹкӹ, кыце ирӹкӓн лиӓш дӓ пенни ялжым кид.
  
  
  Мӹнь ӹшкежӹ докы тьотям келесӹш дӓ, эче олен попа: «тӹнь ганет кӹдежӹштӹн амасам пачын?»
  
  
  Тӹдӹ кидшӹм виктӓлтӓ. Ятаган тӹдӹн кок лапа лоштыжы киӓ, со эче ак пыдырты. Тӹрӓн кого дӓ парнявлӓ дон вес тӹдӹ тош ты нӓлеш дӓ мӹнгеш указательный анзыкы эртӓрӓт.
  
  
  «Тӹдӹ, мам ӹштен погынен, манын « лоидинг ». Молнам тидӹ корнан целлулоид ӹштӓлтеш. Пешкыдылык тӹдӹ гань сӹнзӓн, амалымжы дӓ тенге лишӓшлык манын, когон йӹлмӹвлӓ шайыкырак шӹкӓлеш. Ятаган ӹштендӓ тӹдӹ.
  
  
  — Тидӹ когон мӱгӹрӓш?
  
  
  — Ам пӓлӹ, — кугуза попа. «Кӹзӹтшӹ « loiden » пиш шӹп ли. Но тидӹ веле мӹнгеш йӹлмӹвлӓ йога, мӹнь ам пӓлӹ, ма ӹштӓлтеш. Риск мӓ просто ти кеӓш вӓрештӹн.
  
  
  — Уке особый ярыктымы, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Стенӓвлӓ лошкы шӹнден дӓ мӹлӓм оголышты пенни амаса амаса пачаш лиэш. Ма-гӹнят ак ке, тӹдӹ тылым линия тӱнӹ. Тӹнь ма, яжон кеӓ гӹнь, мӹнь тӹньӹм тӱтӱтлӓт, кынам ирӹкӓн замок, а вара Пенни сага кӹньӹл шагалеш. Кынам мӹнь амаса тӱгӹ лӓктӹн, ак тӓрвӓнӹ. Тӹштӹ кодын, кышты шалген, кӹзӹт тӹнь мӹньӹм идӓ уж. Условивлӓ годым, мам ужаш эче мӹнь цилӓ состояништӹ ылеш.
  
  
  Кугуза кӹзӹт когон пырен шагалеш дӓ амаса сага сукалтен тӹнгӓлӹн.
  
  
  Мӹнь тӧрӧк шӱлӹш переген кодаш цацен. Тергӓ мӹлӓм шӱлӓш цӓрнӓ ыльы тӹрӹс, циц тыр лижӹ манын.
  
  
  Пӓгӓркӓ тӓрвӓнӓл, тӹдӹ ик гӓнӓ, кок, кым гӓнӓ. Пӓшӓм ӹштӹмӹ лошток тӹ дӓ амаса пространство коропляжым. Вара тӹдӹ шагал колта.
  
  
  Докыла лицӓн дӓ мӹнь тьотя докы сӓрнӓлеш. Поро пӓшӓшкӹ пижӓш лиэш. Икманяр иктешлӓлтӹн дӓ пистолетым ти пӓшӓвлӓм нӓлмӓш-пулемет.
  
  
  
  18 главы
  
  
  
  
  Мӹнь амасашкы кыргыж, ӱшкӱж гань, тореадор ужаш тӹнгӓльӹ, пӱгыр, дӓ аяр тӹ жепӹн поген.
  
  
  Коридорышты шалгыделам, мӹлӓм ик велнӹш, вургымла весӹ, нӹнӹ шанымашыжы ылеш дӓ эркын ситӓ, онгылашыштыжы кечӓлтӹн, кынам мӹнь нӹнӹлӓн ум лекме. Шалахайышкырак шагалам, мӹнь кидӹм лӱктӓш, кыце кӹзӹт, дӓ легионер пулшыжым пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ со ӹшке тӹредмӹ годым эче автоматвлӓ. Мӱлӓндӹ вӹлнӹ тӹдӹ годым кенвазынам, тӹдӹ мӹньӹн кычымыла, тӹдӹн ик ышма кидӹм имжӹ ӹнжӹ валы манын, тӹдӹм сӹгӹрӓл колта, а вес кид кыдалыштыш лижӹ манын, тӹдӹ кыча. Напарникш тӹдӹ мӹньӹм шӹкӓл, тӹдӹ виктӹшӓт, нӹнӹ лошты пыдештеш максимально йӹле эртен, ӹшке тенгеок кок конгыла лӹвӓкӹ мам оружи доно напарникш куктаналт орол-ет. Мӹнь кидӹм лӱктӓш, пӱэргӹвлӓӓт нӹнӹм кӹдӓлжӹм кычен, тӹдӹн пулшыжы гӹц тазаракла дӓ пыдыртен шуш орол роэн шумы. Тидӹ идеальный лин ак, но тӹ шуэшыжы сакалта вел. У йогын тӹ годымок, тӹдӹ лицӓшкӹжӓт тӧрӧк чымалмыла мӹлӓм кӱшӹц. Ежӹнгвлӓжӹ доно мӹнь лӱдӓм пыдырген, ышма гӹц опталмыла дӓ лапавлӓэм вӹр. Вуйжым тӹ шотыш стеня сепнен, земляшкӹ валенӓ дӓ шам тӹдӹ гӹц пасна. Тӹдӹм мӹнь лапажым шӓрен дӓ тӹдӹ логер вӓш пӹзӹрӓл, тӹдӹн доно пайдаланен деч ончыч шокты гӹнь, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ большы мӹньӹм ак ышмажым питӹрен.
  
  
  Мӹньӹн кӓпем ӧрдӹжӹш кӹшкӓш, дӓ вуй шырал оружи камерышты поген. — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Шӱлӹшӹм нӓлӓш жеп».
  
  
  Тӹдӹн ӓтяжӹ дӓ мӹньӹн йӹле пенни докы ушненӹт. Автоматвлӓ тӹдӹ мӹньӹм пуш логӹц иктӹжӹ. «Тидӹ мӹньӹн, корабль гӹц вален, нӹнӹ ак кычылтмы», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Ма ивлӓ гач кен мыктешкӹ, ма тидӹ палубышты гач толын. Мӹнь пӓлем, мам кӹчӓлмӹлӓ. Пирс тӹдӹ гӹц ӧрдӹштӹ ылеш. Мӹнь паштек, мам карангыда гӹнь дӓ кӱ-гӹнят, нӹнӹ мӹньӹм кодат. Мӹньжӹ гӹнь иктӓ-ма лиӓлтӹн, тидӹ тӹньӹн оружиэт кычылтмы кердеш, хоть-кӱ доно дӓ шинӹт кӹзӹ якте ли манын, мӓ кӹзӹт пӓшӓм лиэш ылын. Мӹнь тӹдӹм ужынам, мам годым бортышкы куза: лӓктӓшӹжӓт шалахай борт изи «Сарывлӓ Чемберлен». Коридорышты сӓрӓлтӹш докы мӓлӓннӓ тӹшкӹ кеӓш мерцен качкыш доно сотемдӓренӹт. Тӓрвӓнӹлӹт олен, но иктӓт ак уж.
  
  
  Мам вычаш амаса.
  
  
  — Оружим пуат мӹнь, — манам мӹнь.
  
  
  Мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ амаса пачаш паштек кӹлӹм ыдыралда. Анжымаш нелӹ, вӹд тӓрвӓнӓ Шӹрӓнӹш-Ривер метр вӹц мӹньӹм шырал.
  
  
  — Тӹнь анзыц, Пенни, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Пӹтӓри ялын. Ӹшке ирӹкӹштӹ пӱӓ тӹреш кечӓлтӹн. А вара веле колтен. Изи кокла шукы, тӓ вӹкӹ вилӹт, сусун юк шагалеш. Ин тӹштӹ вычат мӹньӹм докы шӹп лиэш дӓ пирс гань тынам. Э тӓ эче ӹштӹмӹ дӓ, мистер Донжы. Тӹштӹ тӓлӓндӓ моам ташкалтышышкы пирс, вургымла бортш пикш вик.
  
  
  Самынь гӹц пасна эртӹде. Амасам чӱчӹн мӹнь кыце кердмӹн, деч ончыч тӹр гӹц кенвазыт. Ӹнянӹмӹ веле кодаш манын, ик соты дон кайышыжым ак шом борт орай « Сарывлӓ Чемберлен » . Но мӹнь ӧрӹм, мам тӓгӱ-ӓнят командылан сир гӹц ылыныт. У жеп годшен, лишкӹрӓк лишӓшлык. Вес велӹш, мӓ доннаат марио соок гӹц ӹрвезӹ ылеш, кыды гишӓн тыргыжланымашыжы келеш ылын.
  
  
  Мӹнь тенге агыл ылмыжым анжыкташ цацен корабль Син Полковник. Мӹнь тӹдӹм шижӓм пу амаса дӓ ташкалтыш гӹц вӹд докы пирс.
  
  
  Тӹдӹн ӓтяжӹ дӓ мӹньӹн пенни ташкалтышвлӓ доны вычен, вӓрӹштӹш тошкышташ.
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Ташкалтышыш кузен дӓ тидӹ мӹнь сагаэм оружи ылте. Мӹнят паштекшӹ кужы. Вуйым веле ма якте шошым гань, Марио донжы мӹньӹ кенӓм. Мӹнь ылам, манат тӓ коктын тишец карангшаш. Ымбакы кыргыжыныт пӹсӹн дӓ тенге тенге, кыце кердӹн.
  
  
  — Уке, Ник, — келесӓ Пенни. 'Кӹзӹт уке.'
  
  
  — Тӹ прававлӓм, — кугуза попа. - «Керал тӓлӓндӓ палшенӓ».
  
  
  — Мӹнь пӓлем, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Мӹнь Донжы тӹдӹ нӓлӹн дӓ Марио. Мерявлӓ дон кӓтӓ, э производство палшык Но мӹнь ам шаны, мӹнь сагаэт лиӓш манын тӓмдӓн коктын. Тӹлӓнет кӓршӹм ӹштенӹт аран.
  
  
  — Мӹнь тӹнь сагаэм кеет, Ник, — келесӓ Пенни.
  
  
  Мӹнь вуйжым ӹрзӓлеш. — Тӹнь гӹнь ала-мом ыштем, мӹнь тӹньӹм кердеш. Но тенге гӹнят, мам тӹнь тиштӹ ӹштен кердӓм.
  
  
  "Мам вара келесет, ма тӓ," тьотя келесӓ.
  
  
  «Мӹнь шаненӓм, тидӹм ӹштӓш манын тӓмдӓн Дэвид Хоуку звонялам. Пенни пӓлӓ, кышты тӹдӹ доно кӹлдӓлтӹн, Ушымы пресс-служба телеграфный дӓ служашат Вашингтон. Келесенӹт нӹнӹ, "Сарывлӓ Чемберлен" хоть-махань ӓквлӓм цӓрӓш келеш. Келесӹ, келесӹ тӹнь тӹдӹндон ма ник картер звонялам. Тидӹм тӓ ӹштендӓ?
  
  
  «Сӹнгӹшнӓ гӹнь, тӹдӹ ӹштӓш», — манеш тӹдӹ.
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Кенӹт. Жеп шагальы. Мӹнь ташкалтыш мычкы кузаш тӹнгӓльӹ. Турок мӹнь пирс ончалеш кӱшнӹ. Тидӹ яжо каеш. Кран сӹнзӓ докы весӹвлӓӓт кычалал кого ылын. Тӹдӹ эчеӓт цилӓн тӓрвӓнӹлмӹлӓ, ӹнде пирс докы пӧртӹлеш. Мӹнь веле вычен ылын, тӹдӹ мӓ гӹцнӓ эче ик шӧртньӹ контейнер гӹнят кодын ылын, тӹдӹжӓт пӹтӓрӹмӹ дӓ йыд эче ак пӓшӓ. Мӹнь пӓлӹделам, мӹнь тоже пӓшӓ эче пытрак агыл.
  
  
  Мӹнь колынам, кыце тӹдӹн ӓтяжӹ дӓ мӹньӹн шайылан пенни куза. Тьотя лелӹн шӱлештӹлӹн. Тӹдӹ докы мӹньӹн вуем сӓрнӓ. «Изи ӹмӹлеш кодеш дӓ коден уровень. Мӹнь тӹлӓт прикраивать. Тӹнӓм итӹрӓйӓ. Кыргыж!' Мӹнь ӹшкетӹн ылмыжым, китай мафия коклаште дӓ, мычашыш толшашлык дӓ жеп.
  
  
  Мӹньӹн мӹшкӹрем гӹц левӓш доно каштыт кужы корныш провисать пирс, Марио Донжы кыш пырен. Рамон амаса кӹньӹл шагальы, цынгыр ончышым.
  
  
  Тӹдӹм срален шӹндӹмӹ ак ли. Тӹдӹн вашт пӹцкемӹш мӹньӹн йывырт чӹнь.
  
  
  Мӹндӹрнӹ, ӓнгӹрвлӓ, сотым ужын. Мӹньӹн кидӹштӹ автоматвлӓ доно тишец кеӓш йӓмдӹ. Мӹнь худа ылынам йӓмдӹ ылын. Шӹндӹмӹ ылыт гӹнь, Марио Донжы мӹньӹм ак цаклы ыльы. Мӹнь ӹнянӹде, мӹнь цилӓ ма лиӓлтеш.
  
  
  Лап, мӹнь пакыла кеем, цилӓ вӓре у окняшты тыл йыла офис гӹц и якте, ӓнгӹрвлӓ дӓ склад лӓктеш. Офис ӓнгырвлӓ лопкыт улы.
  
  
  Пӧкенвлӓштӹ письменный стӧл лошты шӹнзӹмӹнӓ марио пӧрдӹт дону, анжышывлӓлӓн "Сарывлӓ Чемберлен" . Исключени дон реестр гыц таманяр ллойд олдермен копия телефон , охыр стӧл ылын.
  
  
  Ӹшке гӹц шӹлтен кодаш дӓ корабльыш ӹшке сӓренӓм, тӧр направляймӹ итӹрӓ дӓ автоматвлӓ мӹнь амаса пачмы. — Пиш шӹп, Марио, — мыньжӹ келесӹшӹм. Тӹдӹ ак тӓрвӓнӹ. Корабль веле окняш анжымаш пакыла тӹдӹ.
  
  
  — Тидӹ Картер, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Мӹнь шаненӓм, тидӹм ӹштӓш манын тӓмдӓн вӹкӹ кӹньӹлтӓ дӓ окня кӓрӹдӹмӹ занавеска, корабль лӓктеш. Вара шӹнзен ужын. Мӹнь тӹнь попалтен ылын. Кидшӹ доно лицӓжӹм кыча, кынам шӹнзен ужын. Китай гишӓн увер мӹлӓнем тӓнгжӹ лиӓт тӹньӹ, тӹдӹм, мӹнь шанымемдон, тӹнят шон колта.
  
  
  «Ма доно гӹнят, тӹнь мам келесӓш шанен, мӹнь колынам ыльы, Картер, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Тӹлӓт нимат ак колышт шалген, Марио. А тӹньӹм колыштмыла гӹнь, фатальный тидӹ кердт лиэш, — мӹнь келесӹшӹм. «Пӓшӓэт тӹньӹм ак положени весӹ ылын та вара «король колта, да король шӓлӓ », тенге?»
  
  
  Вӓшештӹмӹ марио пӧкенӹш шӹкӓлеш, дӓ кӓрӹдӹмӹ занавеска окня докы миӓ. Тӹдӹн вӹкӹ шыралт дӓ мӹнь кӹдежӹш пыра, тӹ годымок эче шынзӓ.
  
  
  — Йӹлерӓк манам, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  — Лач погынен ӹштен дӓ тидӹ мӹнь, — манам мӹнь. «Вашталтеш весылан тый улат».
  
  
  Марио ваштылеш. — Конечны, кавалериштӹ кен дӓ тоже.
  
  
  — Тидӹ тӹлӓт ӹлӓш тӹнгӓлӹн ӹнянем яжолан, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Тӹньӹм ужам сделкы и темеш. Ядышт веле кодын, тӓ весӹвлӓ лин кердеш, Син полковник, эрыкыш кыргыжшывлӓ паштек тӹньӹм алталаш.
  
  
  — Яра, Картер ситӓ, тыштӹ ти тӹштӹ. Афера ма?
  
  
  «Героин».
  
  
  — Цилӓ кындонок ылеш героин доно, — Марио донок попен. «Проверяймӹ эдемвлӓ тӹдӹм мӹнь ӹнянем».
  
  
  — Тӹнь цилӓ тергӓш?
  
  
  «Конечно, уке, — тӹдӹ келесӓ. «Мӓӓт примерӹм нӓлӹн, но таманяр гӹц тонн».
  
  
  "Тидӹ яжо материал лин," мӹнь келесӹшӹм. «Отравляйӹмӹ молывлӓ».
  
  
  — Цӓрнӹ, Картер, — тӹдӹ келесӓ. «Мӹнь лох ижӹ. Шансвлӓ ик миллион улы, ти пӓшӓ пыдештӓрӓш манын, тидӹм анжыктат, мӹнь тӓлӓндӓ мам ваштареш ынгараш Син. Съем тидӹ мӹнь агыл.
  
  
  «Тиштӹ мӹнь, тӹнь син манын ваштареш ынгара, ты тӹнь мам вашталтымы. Отравляйӹмӹ Героин . Тидӹ лачокок шукым. Э ыжар мешӓкеш дӓ лявӹрӓн.
  
  
  Марио тӹрвӹвлӓжӹм пӹзӹрӓл шӹндӓ. — Пӓлет, Картер. Мӹнь тӹньӹм интересуя тӹнгӓлӹн. Тидӹ гишӓн мешӓк ыжар кышец тӹнь пӓлет?
  
  
  — Тенге, мешӓк гань симсӹ дӓ аяр гишӓн мӹнь пӓлем. Тидӹ корабль тӓлӓндӓ тӓнг ли ылмы бортш гӹнь, кыды семӹнь ынгылет ылмы-китайски, тӓ тидӹм пӓлӹшӓшлык ылам. Тидӹ Шылтыкше тьотя шачын.
  
  
  "Роэн скоры мӓ кыце ӹштен?" — келесӹ Марио. — Тидӹ корабль гӹц лаштыкым пытартыш тӧрӧк нӓльӹ. Мешӓк, ыжар. Ма ыжар мешӓкӹм, йӹле цилӓ пуштын.
  
  
  Вӓшештӹмӹ Марио телефон гӹц иктӹжӹ. — Вито, — тӹдӹ келесӓ. — Мӹнь ик ыжар мешӓк гӹц кандат. Цецаш.'
  
  
  Дӓ тӹдӹ мӹньӹм шуок трубкаэдӹм анжалда. — Яра, Картер, шансвлӓ улы. Ялын мӹнгешӓт. Мӹнь люкым стӧл анзылны лишӓшлык ылыт. Тӹдӹ иктӓ минут пачылтеш, дӓ кӱшкӹ куза вито. И когарш оружи доно. Вито ӹштӓ, кыце мӹнь келесӹшӹм. Лин кердеш тӓлӓндӓ ӹнянӓ, мам ӹштендӓ тӹдӹ нимат ак ли.
  
  
  Шокташ мӹньӹм шырал мӱгӹрен, яклешт дӓ кӹвер ужеш, шӹргӹ хорькоподобный вито цӓрӓ, кӹдежӹш анжалда.
  
  
  — Цилӓ кындонок ылеш, Вито, — Марио донок попен. «Ясыжат уке».
  
  
  Вито кӹдеж кузен, дӓ ӱрлӹктӓ у карангда. Тӹдӹ сумка марио ыжар стӧл вӹкӹ пиштӓ.
  
  
  «Ма келеш каравыра тангыж», — манеш тӹдӹ. «Мӹнь шаненӓм, тидӹм пӓлӹмӹ эдемвлӓ ма кынеш толеш». Телефон тӹдӹ нӓлӹн. Син полковник, — тӹдӹ келесӓ. 'Быстро.' Тӹдӹ выча. Кынам тӹдӹ угӹц попаш тӹнгӓлеш, тӹдӹ виӓнрӓк юк шакта. — Син Полковник? Марио Донжы. Колышташ. Ик ӹрвезӹ мӹлӓм чӹдӹрӓк гӹц лин. Инурис доно портфельӹштӹ докторлан колтыжы. Скоры мӓ тӹдӹн келеш.
  
  
  Тӹдӹ шуок трубкаэдӹм, полковник ышым пуш ядм Син йӧнӹм пуэнӹт. Дюйм пай доно занавескӹм шӓргӓлӹн, вӹкӹжӹ анжалын, мӹнь корабль. Трап валаш тӹнгӓлеш дӓ тидӹ паштек шукыштат инурис пирс дон доктор мычаш якте шоэш угрюмыйвлӓ.
  
  
  — Ке, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Канден, тӹдӹ Вито, — Марио донок попен. Вито кӹдеж гӹц лӓктӹн кеш. — Вито гишӓн ит ойхыры, — Марио донок попен. «Вито ӹшкӹмжӹм виден. Цилӓ , ма келеш тылат верц тыргыжланен, тидӹ героин. Но, мерявлӓ дон кӓтӓ, ылмы тӹньӹм ужам, мам мӹнь тӹлӓт пуэм шансвлӓ, Картер. Кӱн яжо кролик подопытный семӹнь кычылтмы, врач ӓлок-наркоман?
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ тӹштӹ о кол, кышты шон, марио церот доно мӓ доннаат вито кӹтӹк луктат гынь, нӹнӹм анжен, мам-гӹнят ӹштен. Олен амаса пачылтеш, дӓ доктор Инурис кӹдежӹш пырымыкы, тӹдӹ паштек Вито.
  
  
  Тӹдӹ сӹнзӓ доно шӓрлен, кынам тӹдӹ ужеш, мам мӹнь тӹштӹ шалгенӹт. "Картер!"
  
  
  — Ӹнян, доктор. Тошты дон ваш. Автоматвлӓ доно тӹнгӹн, мӹнь онгылашыжы тӹдӹн кычыктен.
  
  
  Тӹдӹ ядеш. - "Мам тидӹ анжыкта?"
  
  
  Тӹнг мӹнь тӹдӹм оружи доно логер шӱлӹшм перо. — Затыкаться, Докат.
  
  
  — Доктор, — Марио донок попен. «Мӹнь дӓ изи ӱчашаш Картер ӹштен. Тидӹ гӹц тӹдӹ героин.
  
  
  Оружидон, мӹнь шайыкыла цӓкнӓ.
  
  
  — Тидӹ героин ма лиӓлтӹн? Инурис ядеш. «Тидӹ молнамшы героин».
  
  
  — Мӹнь теве мам келесӹ, доктор, — Марио донок попен. — Но вес семӹнь манаш Картер. Тӹдӹ манын, тӹдӹм йӱктӓш.
  
  
  Колышташ агыл тӹдӹм доктор инурис келесӓ. — Тӹдӹжӹм малын тидӹ гишӓн пӓлет?
  
  
  — Тӹдӹ попа, ситӓ ма пӓлен, доктор.
  
  
  — Тӹнь тӹдӹлӓн ӹнянен? Инурис ядеш. — Агентвлӓжӹ AX?
  
  
  «Мӹнь интересым ылыжтӓ, тӹдӹ кӹзӹт».
  
  
  «Син полковник алтала ак ли ылмы тӓ, — келесӓ инурис докторжы.
  
  
  "Ну, ке, мам мӹнь келесӹшӹм картер цацен," Марио донок попен. «А мӹнь ӹняндӓрен кердӹнӹт дӓ цилӓ тӹдӹлӓн, сӓй пӹтӓрижок ма лиӓлтӹн, ӧпкелаш деч вара. Теве малын, тӓ мам ти ужеш. Ӹшкеок вет мӹлӓнем келесӹш: «Марио, — манеш, — кӱн яжо эдем, манат ланзылаш, яжо ӓль уке, тидӹ героин?» себен дӓ тӹнӓм мӹлӓм келесӹш: «Ну, иктӓт весӹ, тошты семӹнь мӓмнӓн тӓнгвлӓнӓ, Инурис Лотар доктор, весӹлӓн пуаш дӓ превосходный учёный эдем лиэш». Тенгежӹ, доктор, тӓ мӹлӓм анжыктышда йӓрӹмӹм пуат.
  
  
  «Тидӹ мӹньӹн ак шо, — манеш инурис докторжы.
  
  
  — Ак шӱ? — Марио донок попен. 'Ак шо? Тидӹм колын, Вито? Тӹдӹ манын, образец йӓрӓ ак шо.
  
  
  "Тӹдӹ тенге паян ылеш?" — келесӹ Вито. «Молнам нигынамат мӹньӹм ак ужыт, оксам тӱленӹт манын, образец наркоман гӹц карангдаш».
  
  
  — Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ лачокшымат ма-шон гӹнь, Вито, — Марио донок попен. — Хоть-кыце наркоман. Но тӹдӹ у нӹжӹлгӹ. Ныжылгылык веле тӓ гӹц, тенгеок, доктор?
  
  
  Пӱжвӹд йӹрнӹктӹш лицӓ инурис выступаеныт. — Тидӹ мӹньӹн ак шо, — тӹдӹ сӹгӹрӓл колта.
  
  
  -- Ну, ну, доктор, Марио -- донок попен. — Тӹнь тидӹ гӹц любезность у мӹндӹркӹ пыреннӓ. Шпилькы мӹнь тӹдӹ гӹц лыктын-мешӓкеш ыжар сирем дӓ кыдальы. Ош порошокым вел изиш.
  
  
  — Ма вара, доктор, мам тиштӹ ӹштем пӹтӓртӹш шынзышволкы. Сартавлӓм ма уке, но мӹнь ылынам дӓ сирӓшӹжӓт, Вито, мӹньӹнӓт шон, дӓ тӹнь и шприц мода гӹнь, сумкашкы доктор анжалда. Дӓ мӹнь ӧрт агыл, тӹштӹ ылын дӓ резиновый шлангым лаштык гӹнь, лин кердеш, эче икманяр хӓдӹр, кыдым мӓ келеш». Вито дӓ сумкашкыжы кид гӹц хватя, кидшӹм виктӓлтӓ докторжы. Марио донжы тӹдӹ пыргедӓш тӹнгӓлеш дӓ тӹдӹн пачын.
  
  
  «Тидӹм ӹштӓш ак пу тӹдӹ, Картер», сарвален инурис докторжы. — Малан уке ылын, доктор? Мӹнь келесӹшӹм. «Мынь ужам, махань эксӹквлӓм тидӹ канден кердеш. Тӧрӹм попаш гӹнь, манаш лиэш.
  
  
  — Пожалуйста, Картер. Пожалуйста.'
  
  
  Тӹдӹ мӹньӹм ит анжы. Лин кердеш, мӹнь тӹдӹм шанем анжалда. Но тӹдӹ ак керд. Стӧл сӹнзӓжӹм выртешӓт тӹдӹ ак керд, тӹдӹ ӹлӓш дӓ марио вито донжы нӓлмӹ. Шуен дӓ сарвален. Шамак йога, трубка гӹц юж кӧргӹш кыце шутӓш.
  
  
  «Шӧртньӹ Картер. Шӧртньӹ тӹлӓт мӹнь пуэнӓм. Мӹнь ужам. Тӓ паян лин кердеш. Тӓмдӓм нигынамат пӓшӓм ӹштӓш ак вӓрешт. Шукы оксам. Большыжы тӹнь кынам-гӹнят ax уштыш. Тӹнь кышкы кен кердӓм ылын-ик. Лин кердеш тӓ паян ылеш. Мӹньӹм ытарен веле тишец. Тидӹм тӹлӓт ӹштенӓт кердӓм. Мӹнь пӓлем, тӹнь ма кердеш. Тӓ тидӹ мӹлӓм ярал ӹштен. Тидӹ гишӓн чаманен тӓ уке ылын.'
  
  
  Марио донжы стӧл логӹц кӹньӹлеш. Шприц темӓш вито кид доно йӹгӹреок шалгат.
  
  
  — Согласаен шӹм кердт, доктор, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Тӓ иктӓт ак колышт, доктор, — келесӓ Марио. «У шукы туны юкын. Тидӹ шотдымы кран ружгат.
  
  
  Инурис Доктор йыхыш кенвазы. Тӹ шӹргӹ мычкыжы пӱжвӹд сотеш. — Тидӹм ак ӹштӹ, — тӹдӹм сарвален. 'Тидӹм ак ӹштӹ. Тӓ ядыда. Тидӹ мӹлӓм ак ӹштӹ.
  
  
  Марио лицӓжӹ гӹц севӓл. — Затыкаться, пиш пермак, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Пинжӓкшӹм тӹдӹ кыча дӓ тӹ кукшы тыгыр шокш кӹнертӹшӓт инурис вургымла кид доно шыпшылыт. Полдышвлӓжӹ дӓ откатиться тыгыр дон вален. Шприц вито кид доно доктор анзылны шалген.
  
  
  Инурис Доктор ньыргыж тӹнгӓлӹн. Марио донжы тӹдӹ уштыш. — Тӹнь ладнан ылаш переген, доктор, — Марио донок попен. 'Ош монгырышкыла анженӓм. Ӓль тӓ икманяр минутышты цӓшӓн... путешествим кен колта. Хоть-махань гӹнят, тӹнь проблемӹвлӓм коден, шергӹ.
  
  
  Тичмашлалташ гӹц лӱдшӹ сӹнзӓвлӓэм докторжы.
  
  
  — Яра, Вито, — Марио донок попен.
  
  
  Цӓрӓ ялым виктӓлтӓ дӓ тӹдӹн инурис шӹндӓт, кидшӹм шушыртыш леведӹн.
  
  
  Инурис сӹсӹргӓш цацат. Тӹдӹ каранг кеӓ дӓ тӹдӹн вито чымалта.
  
  
  Марио серьезный донжы лицӓ. — Ма верц нимат, — тӹдӹ чушлаш.
  
  
  Лотар эче цилӓ Инурис корчиться. Ик шӱм гӹц элтӓлӹшӹ тӹдӹн кид донок марио, вес доктор а кидшӹм кыча. «Яра, Вито, — келесӹ тӹдӹлӓн, — анжен пуат».
  
  
  Вито ӧрдӹжеш олен лишемӹн, манын кердӹнӓ семӹнь ӹштӹмӹ рам остатка тореадор дон рашкалтыш. Сӹнзӓэм гӹц йоген инурис орбитыжы докторжы. Анжен, тӹдӹ келесӓ: «Уке, уке, уке», но нимат ак лӓк, кӱ гӹц пасна, орлыкемлан 'ННННН' ышма гӹц.
  
  
  Вито доно йӹгӹре ылеш ӹнде тӹдӹ, кид докы лишкӹрӓк и цӓрӓ, марио а донжы тӹдӹ палшен, кидӹштӹм кычен тӓрвӓнӓ, выршаржы моаш манын. Кавашты и мычашты йымак логалеш, дӓ ӱлӹкӹ поршень вито шӹкӓлӹнӹт. Марио инурис донжы освобождаем. Вито дӓ тӹдӹ цӓкнӹжӹ. инурис кӹньӹл докторжы. Тӹдӹ тыгыр шокш доно шыпшылыт куртка. — Мӹнь кӹзӹток кенем, — пӹзӹрӓл тӹ юкын келесен, — мӹнь тӓ донда годымок пӹтӓрӹмӹ.
  
  
  Мӹнь ужам, кыце кид Марио люгер докы кырма.
  
  
  инурис йӹрӓлтен тӹдӹ докторжы. — Мӹнь портфельӹштӹ келеш, — тӹдӹ келесӓ. Тӹдӹ ашкылвлӓм ӹштӹмӹ стӧл докы. Кок ашкыл.
  
  
  Автоматвлӓ марио мӹнь донемӓт колтен.
  
  
  Мӹнь Инурис анжалда. — Пиш худан, Картер, — тӹдӹ келесӓ. «Тӹньы ӓнят паян лиэш ылын». Тӹдӹн сӹнзӓшкӹжӹ потикӓ ылын, ой остекленеть. — А тӹнь колышташ ак тӹнгӓлеп. Вуеш Ит Нал, Картер. Тошты халык шаявла но мам тидӹ означая? Кӱ остатка ваштылынна...
  
  
  ха-ха-ха..."
  
  
  Тӹнӓмок тӹдӹ гӹц нимат ам ке дӓ ышма гӹц пасна, вырт. Тӹдӹ тыгыр доно йога, ош савыцым пачкен. Любопытством ташлымаш чуриктараш тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, тӹшкӓвлӓм вуйта тӹдӹ кӱ-гӹнят весӹ улы.
  
  
  Шыпшмаш тӹдӹ кыча дӓ кӓпшӹм кого мӱлӓндӹ вӹкӹ шуа. Вӹржӓт кӹзӹт йога, тӹдӹ гӹц рубин вишкӹдӹ шарфым шӱэш. Рӹшкӓлтеш Инурис Доктор лиэш. Ялгавал сепнӹшӹ тӹдӹ седӹрӓ. Вара тӹдӹ тӓрвӓнӹ вазын.
  
  
  — Господи, — Вито пӹжгӓлтӓ.
  
  
  
  19 главы
  
  
  
  
  — Яра, Картер, — келесӓ Марио. — Тӓ вургымлашкы логалын. Кӹзӹт шолтен пуэн.
  
  
  — Тӹнь мам ӹштендӓ перемирий, — мыньжӹ келесӹшӹм. — Мӓ иквӓреш пӓшӓм ӹштӓш манын, полковник шӧртньӹ доно Син ак шӹл. Тидӹ паштек ӹшке гӹц каждый ӹшке ужын.
  
  
  — Виржӹ достаточным шоктышым, — тӹдӹ келесӓ.
  
  
  Марио телефон ик ӹшке гӹц нӓлмӹ. — Кран питӹрӹмӹ, — тӹдӹ шудым.
  
  
  Ончалеш мӹнь окняшкы. Крановый тӹнгӓлӹн машинӓ юкшы шӹплӓнӓ. Люкым вӹлнӹ кӱшнӹ ик корабль гӹц контейнер вӹлнӹ каштмыжы.
  
  
  Вито донжы марио докыла сӓрнӓлеш. — Ӱлӹкӹ валаш, — тӹдӹ келесӓ. «Ӹрвезӹ канден. Нӹнӹлӓн келесен, нӹнӹжӹ фейерверк весӹ кандыжы манын, тыды поген кердӹн. Тидӹ мӓлӓннӓ келеш. Бензин динамит дӓ эчеӓт канден.
  
  
  Люкым Вито гӹц ямыныт.
  
  
  «Кӹзӹт ик велнӹ мӓлӓннӓ, — мӹнь келесем, — мӹнь ӹшке оружи кандат».
  
  
  — Конечны, — келесӓ Марио. Тӹдӹ гӹц ушем «люгер» дӓ стилет.
  
  
  — Кӹшӓнӹш ак тидӹ изи монды, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Тӹдӹ Пьер лыктын. - "Газ остатка бомбым, тенге?"
  
  
  — Тидӹн гӹц шеклӓнӓт ыльы, — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ.
  
  
  Марио йӹрӓлтӓ. «Ме пырля ыштат, Картер». Тӹдӹ мӹнь тӹдӹм пуш, мӹнь кӹшӓнӹшкӹжӹ пиштӓ дӓ тӹдӹм.
  
  
  Марио ташкалтыш мычкы кузаш тӹнгӓльӹ эдем, кабинет темӓш. Кидӹм лӱктӓш, Марио тыр докы ӱжмӹ.
  
  
  «Тидӹ Картер. Мам тӹдӹн дон ӹштет. Когарш манаш, самынь ак ӹштӓш манын тӓмдӓн келеш, изиш пӓшӓ кеӓш кынан агыл. Ма тидӹ корабльышкы шӹнзӹн. Мӹнь ылынам, манын тӹдӹ пыдештӓрӓш машинӓвлӓӓт, дӓ мӹнь манын, тидӹ пӹсӹн эртен. Махань гӹнят тӓ шанендӓ цӓрнӓ гӹнь, китай, тӹдӹ салыш. Мам алталаш. Кал.'
  
  
  Мары контор гӹц кыргыжеш, кӱ гӹц сӓрен, пирс корнышкы лӓктӹт. Цилӓ нӹнӹ коклын эдем ылам, дӓ мӹнь марио пыртымы. Пистолетым нӓлмӹ Принц-пулемет. «Перегӓлӹн лист тидӹ», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. «Вӹдӹм тӹдӹ лиэш».
  
  
  — Тау, — маньы Марио. «Мӹньӹм анжен, тидӹ ак срабатывать гӹнь, — тӹдӹ ӹшке доно подмышка севӓлмӹвлӓ, — мӹнь изиш фонд ылын».
  
  
  Лач веремӓ пристинӹштӹ мӹнь сӹнзӓмӓт лӱктӓлӓш манын, у, кыце кид доно кӹвер пылдыр шачын син мегафон полковник, а тӹдӹн сага капитан.
  
  
  — Ма тӹштӹ ӹштӓлтеш, Марио? тӹдӹ сӹгӹрӓл колта. "Шагалма кран малын?"
  
  
  Марио сходня эдем гӹц пӹтӓриш шыралтеш.
  
  
  Кӹтӹк церот лӱктӓлӹн дӓ автоматвлӓ кран трос марио лӱэн. Клуб лӓкшӹ симсӹ шӹкшӹм, а вара трос перем чымен, тӹ кышкедӓлт. Канонада дӓ кого юк дон тӹрӹнялт контейнер трюм керӹлтмӹжӹ « Сарывлӓ Чемберлен ». Тыр шошым, вара сӹгӹрӓл колта.
  
  
  Полковник лин ак кел манын, тӓгу-ӓнят тӹдӹн ынгылдарен ситуация. Вес выртышты тӹдӹ пӓлен дӓ ӹштӓш капитан сӓрнӓлӹн, тӹдӹ докы кыргыж рулевойж роэн. Палубышты ӹшкӹмнӓм эдем дӓ кӹвер пылдыр гач тӹдӹ приказым пу. Китай, тавар доно раведӹн, пылдыр шыралтеш. Мӹнь ужам, кыце металлвлӓ шелеш, йӹлгӹжӹн тӹнгӓлмӹ годым, тавар доно, канатымат кӹжгӹ роэн кӹлдӓт, кыды « Чемберлен Сарывлӓ » крепиться пирс.
  
  
  Марио трап корнеш шагал. Автоматвлӓ лӱктӓлеш нӹнӹм. Пуля юрын пылдыр логальы, дӓ шыпшедӹлӹнӹт эдем металл. Мары саслен дӓ вилӹт...
  
  
  Мӹлӓм виктӓлтӹш «люгер» кӹвер дӓ шелеш. Полковник Син пӱгӹргенӹт, окня дон пӹчмӹ годымат тӹкӓлеш рулевойж пульы вурс роэн. Тӹ годымок толшы, пистолет тӹдӹн кидӹштӹ ылеш. Палубышты ылшывлӓ. — Вито, — шӱлӓлтӓ Марио. — Дӓ тӹлӓт пел Картер мары гӹц кен. Динамит нӓлмӹ. Рулевойж пырышы молы докы роаш.
  
  
  Изиш мыкик пышартан. Палубышты гӹц луӓш дӓ автоматвлӓ доно Марио уже кен. Мӹнь ужам, тӹтӹрӓ гань вазын дӓ китайышты вӹрӓн вуй хватен нӓлеш.
  
  
  А мӹнь вара корабль пыры, а мӹнь паштекет кенӓ дӓ ташкалтыш мычкы эдемвлӓ вито марио молымат. Китай ӱлнӹрӓк ик йыхшы вала дӓ винтовкыжым лӱлтӓлеш. Мӹнь сага юк шакта, дӓ мӹнь ужам, дӓ стрелоквлӓм мӹшкӹр пижде семӹнь анзыкы кенвазы.
  
  
  Мӹнь цудейӹмлӓ анжымыжым цакла, Вито шымаргаш годым, ма дон ӱлӹкӹлӓ палубышты палубышты вӓшкем. Мӹнь шайыланжы лулмӹ юквлӓм колын, мам эдем юкын раскыды дӓ ташкалтыш гӹц кенвазеш дӓ ик тӹр гӹц марио каю лыктын.
  
  
  Цӓрнӹдеок лӱлӹт. Шаргагемӓн ял ташкалтыш мычкы веле ылыныт кӹзӹт кӹртни, дӓ анзылны анжыктым йӹлмӹвлӓ доно мӹнь ужам, машинный отделениш анжыкта.
  
  
  Коридорышты ылын. Металлвлӓ анзылны амаса пачылтеш, дӓ автоматвлӓ стволым мӓ лӱэн тӹнгӓлӹн. У кӱшнӹрӓк лишӓшлык дӓ тидӹ торанж, потолок стеням ыдыра дӓ пульы. Мӹньӹн кид доно ял вӹкӹ кӹньӹлтӓ дӓ у мӱлӓндӹвлӓм цыма люгер. Мӹнь ик гӓнӓ лӱэн. Сӹгӹрӓлмӹ юк шакта, оружи дӓ ӱлӹкӹ шыралтыт стволым. Мӹнь кым пачаш, порогы гач дӓ, кӓп дорц мам анжаш, кокшыжы вес ташкалтыш мычкы вала. Пуля вуйышкыжы керӹлтмӹжӹ доно пыргедӹннӓ водонепроницаемый шишкалта. Мӹньӹм шӱден дӓ пӱэргӹлӓн виктӓлтӹш вито кодеш. Ӱлӹкӹлӓ анжалат мӹнь, машинный отделениш. Поршень кого, идеальный якте ягылтен йӹлгӹжтӓрӓ, кузаш тӹнгӓлӹн. У формывлӓм мӹнь инженер, шӹдӹн жестикулировать, дӓ эдем, ӹшке вӓржӹ докы кыргыжеш.
  
  
  Эче ик вуйышты шишкалтен юкым. Машинный отделениш пырымы амаса ӓнг стрелок дюжина вес вел гӹц, пач дӓ тыл трап шуйнен.
  
  
  Крон отползать тӹдӹ мӹньӹм дӓ амаса гӹц, кынам тӹдӹ юк керӹлтӹнӹт. Вито мӹнь докы сӓрнӓлеш. «Прицел лӹвӓкӹ пырымышты».
  
  
  Мам ӹштет ма?' тӹдӹ ядеш.
  
  
  «Мӹнь динамит шашкым пуа».
  
  
  Тӹдӹн кидӹштӹ ылеш гӹнь, мӹнь ядмашвлӓм кыце ӹшке пӹтӓрен. Йышкыра мӹньӹм лем. «Когонжат анжаш трап пыдештӓрӓш тидӹ мӹньӹн», — манын мӹнь Вито. «Вуй пыдештеш кынам тидӹ, цилӓ амаса вашт кыргыжда. Палубышты кодеш.
  
  
  Мӓ лӹвӓлнӹнӓ палубышты цӹтӹрӓш тӹнгӓлеш, моторым нӓлӹн оборот. Полковник дӓ корабльыш ак колтен мыштет гӹнь кӱшнӹ син трос дон опта, « Сарывлӓ Чемберлен » ӹнде тангыж лӓктӹт ылын. Мӹнь ӹнянем, Марио мӓ доннаат тӹдӹм цӓрен шуа.
  
  
  Водонепроницаемый чӱктӓш кӹньӹлмӹ сага мӹнь лем доно пыргедӹннӓ. Варажы кого кӹдеж амасам пачын колтышат дӓ мӹнь динамит. Мӹнь шайыкыла. Хлопокым колен, мӹнь угӹц амасажым пачын. Тидӹ калейдоскоп колта тӹнгӓлеш: трап урок покшалны, стрелок, вӹр йоген, роал иктӓ-ма, ма лиэш ылын пижмӹ паштек, шӓлӓнен дӓ, пингыдемдымаш гӹц айырлымыжы годым точкавлӓ металл. Ончымаш и жеп пакыла лиэш. Историм весӹжӹ сасла уже шайыштыныт.
  
  
  Мӹнь кӹньӹльӹм, йӹле порогым ванжа дӓ ташкалтыш мычкы вала. Матрос мӹнь кидвлӓжӹ гӹц хватен, тӹдӹ нервлӓнӓ гӹц савен люгер мӹнь тош. Шелӹн лӱдӓм.
  
  
  Машинист гӹц шалгат дӓ мӹндӹрнӓт агыл-пистолетш кыдалеш. Мӹнь лӱэннӓ дӓ тӹдӹм ужын, мам гӹц тӹдӹ тыгыр гӹц куртка симсӹ, вӹр доно ньӹгенӹт.
  
  
  Дӓ мӹнь эче колынам юк шайыц сӹгӹрӓльӹ. Шӹргӹ докы сӓрнӓлеш дӓ китай гӹц пырдыж ишымаш мӹлӓм таварым лыктын. Ягылген тӹдӹн вӹлнӹ кечӓлтӹн вуйым шиде, ӓнгӹрвлӓ дӓ кынам тӹдӹн докы лишкӹрӓк спусковой люгер мӹнь ышмам темдӓлдӓ. Вуйжым тӹ шӓлӓнӹдӓ, а тавар кенвазы.
  
  
  Пульы шишкен эртӓт мӹнь, пучы царкымлат. Мӹнь ужам, кыце лаштыквлӓэш гӹц винтовкыштым целен экипажвлӓ гӹц иктӹжӹ. Мӹнь луэн дӓ ик йых кенвазы. Тӹ юк гӹц шайыкыла цӓкнен колта. Хат урмыжмы юк дӓ пульы шишкен дӓ мӹнь йӹрем рикошетить стаккато мӹнь колынам. Случайный юквлӓ, шамаквлӓ, ӱрлен, кӓпшӹм чымалеш, ударн пульы кӹшкӓ. Мунчалташ мӹньӹн вуем роалшашлык. Вито гӹц ик эдем, тавар жертваем. А вара цӓрнӹдеок лӱлӹт.
  
  
  Мӹнь ӱмылкам. Вито мӹнь ужам. Кидӹм имжӹ тӹдӹм ӧрдӹжӹш. Тыдын парня лоштыш вӹрӹм лӓктеш. Тӹдӹ кидӹм лӱктӓш дӓ пистолетым вес торжествующе лыпшалеш. Целен пыльгыжме тӹдӹн лицӓ шӓрлен. — Корным ирӹктӓ, — тӹдӹ сӹгӹрӓл колта.
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Динамит пиштен дӓ тишец кенет».
  
  
  Специалист машинӓ доно тӹдӹм ӹнде динамит взрывчаткы шӓшкӹ пиштен.
  
  
  — Лемӹм йышкыра мӹньӹм, — манам мӹнь. «Молы мӹнгеш кеӓт, ташкалтыш мычкы кӱшкӓт, амаса тум».
  
  
  Утыдон кышты цӓшӓн лижы манын, тидӹм тӹдӹм ӹштӓш ирӹкӹм пуа. Вито ӧрдӹжӹштӹ шушыр гӹц шалахайышкырак вӹкӹлӓ пӱгӹнӓлеш, но тӹдӹм иктӓт нӧлталын молы гӹц кыча.
  
  
  Ванжаш йӹле мӹнь докына иктӓт весӹ доно пакетӹм кычен, запал спичкӓ улы. Чула тӹнгӓл, кыце шартял шӹдӹр.
  
  
  Ямы жеп толын. Мӹнь амасашкы анжалда. Вито мӹнь вӹкем анжыделыт, а вара мӹнь изиш талашалынна шӹдӹн шалалта. Тӹдӹ вара мӹньӹм тупышкыжы лӱэн колтыш дӓ юкшы коридор. Вито сӹнзӓэт шӓрлӓ. Тӹдӹ туп гӹц хватя, а вара лошкыжы ӓйӹнӹ. Тӹдӹ колта ганьок ылын, кынам остатка стремглав ташкалтыш мычкы вала.
  
  
  Машинный отделениш тыл пӹслӓнен кеӓ. Омса металл. Лӧдыш ылеш.
  
  
  Каска ямдаш пӹцкемӹшӹш, лем фейерверк пыдыртымым веле сарай йыла. Лачокла мынь царышашлык ылам "Сарывлӓ Чемберлен" . Но тидӹ лиэш пӹтӓртӹш, мам мӹнь тиштӹ ӹштен кердӓм.
  
  
  Тидӹ паштек цилӓ вӹц корабльым син пыдештӓрӓш секунд полковник динамит пакет кормам, шӹгерешӹштӹ сартавлӓм ник картер тӹдӹ чонгештӹлӹт.
  
  
  
  20 главы
  
  
  
  
  Но тӹ годымок, мӹнь йӹле ӹштӓ ылгецӹ.
  
  
  Ташкалтыш гӹц йӹле мӹнь шо, дӓ тӹдӹ пӹтӓриш цым запал лыктын. Тидӹ гонкывлӓ жеп ылын, мӹнь дӓ модышты. Обезвреживать запал остатка годым, эртен, наверны, лу веремӓ.
  
  
  Мӹнь спичкӓм ыдыралеш, ташкалтыш кузы кӱш дӓ мӹнгеш толеш. Перви ӓль варарак иктӓжӹ пырен амаса тишкӹ вӓрештӹндӓ гӹнь, полковник Син шоаш манын, кеӓш. корабль. Тидӹн годым лийы, мӹнь йӓмдӹ ылам. Газ яклешт кем дӓ кидшӹм кӹшӓнӹшкӹжӹ бомба йӹр цымырген.
  
  
  Мӹнь ӹнянӹ, мӹлӓм ӹш мӓ утла шукы вычаш варештӹн. Мӹнь тенгеок и шаненӓм , тенге ылын.
  
  
  Син и жеп ылыт, шаналтет гӹнь, Марио Донжы тӹдӹ ма лин ак йӓшнӹ.
  
  
  Но толькы мӹнь шансвлӓ нӓл ӹшкӹлӓнет, мӹньӹм пӹсӹ лимӹлӓ ылын. Промахиваться мӹнь ӹшке ирӹкӹм пуэн ак керд. Мӹнь ӹнянем, тӱнӹ мӓ хоть-кӱ ли, экспедиция изи хоть-кӱ вуйлалта, тӹдӹм пӹтӓрен дӓ молы группыш вито кредалмашыш ужыныт, тырхен ямдаш тӹнгӓлӹн.
  
  
  У запал гӹнь тӹдӹ йыла кыце чучеш, тидӹжӹм, векӓт, ӹнде вычат дӓ пыдештӹт ынгылен, малын кӹзӹт якте тӹдӹм ак колеп. Тӹдӹ агыл гӹнь, нӹнӹм ужын, теве, векӓт, перегруппировываться, ӹлӹмӓш эдемлӓн ӹшке цилӓ йӓмдӹлӓт захватчиквлӓн машинный отделеништӹ пӹтӓрен.
  
  
  Хоть-махань гӹнят, тӹдӹ пӹсӹн действуяш келеш, палымыла вет, тенгеок шукы жепеш кодаш ак син полковник. « Сарывлӓ Чемберлен » нигышкат ак пыра, тӹ годымок эдем контролируен машинный отделени.
  
  
  Кӱ пачылтшы амаса кӧсӓк — иктӹ гӹц каждый вел. Тӹдӹм иктӓт шӹндӹде кертеш ак пӹтӹ, ак шӹкӓл шӹндӓ. Ти шотышты ылын. Ӧрӹм мӹнь нимат ам ыл. Ик кидӹнок парнявлӓжӹ мычашеш мӹнь пиштен рычагым, нервӹжӹм каждый движеништӹжӹ изи мадыкташ пӓлӹм реагируен. Вес вел, мӹнь ылам Пьер.
  
  
  Тидӹ нӓрӹ вара кеӓт тынгальы, тенгеок йыле, ташкалтышым ма мӹнь изишӓт ямдыделыт. Цолт тылвла чукталтыт. Пӹтӓри мӹньӹм пьер взведеный соты ялвлӓм кыча. Коридорыш дӓ мӹлӓм шуаш амасам чӱчӹн бомбочка улы ви.
  
  
  Шеклӓнӓл колта пыдеште, вара, большы нимат. Мӹнь пӓлем, коридорышты тӱнӹ мӓ роалта дӓ колашат кӹзӹт эдем логер. Выртеш цилӓ гач ванжымыла ылын. Ик ит кыдал. А ик минутышты вес безопасный тишец лӓктӓш лиэш. Яшт пӹтӹде пьер дӓ йӹлерӓк пӓшӓштӹм ӹштӓт.
  
  
  Ӱлӹкӹлӓ ташкалтыш ручка шӹкӹ-мӹнят амаса кӱшнӹ, анжен цӓш. Пелӓк дӓ машинный отделениш мӹнгеш валаш луштараш минут мӹнь каеш.
  
  
  Полож кредӓлмӓш ти гӓнӓ мынь царышашлык ылам манын, иктӓ-ма тенге агыл кеӓ. Запал йышкыра мӹньӹм, торге тошкалтыш дӓ амасам пачын. Кӓпшӹ коридорышты ылшы сӹмӹрӹшӹ. Йӹлерӓк мӹлӓнем ӹшке амасашкы кыргыж дӓ крон тенге, кыце кердӹн, ходым шотлат. "Коклы, коклы икшӹ кокшы......"
  
  
  Мӹнь коклы ныл палубышты цыма. Пыдештеш канонада шокты, весӹвлӓ цӹтӹрӹктенӹт корабль. Пӱялаш тылыштыжы, корабльым ужын, дӓ тӧрлӓнӓ. Ви, мӹлӓм нер кузаш тӹнгӓлӹн. Мӹнь марио мидель кодын, кышты тӹдӹ анзыкыжы пыдыртымы. Мӹнь ам пӓлӹ, кыце тидӹм ӹштен, но ӓнят народлан нер докы лишӹл ылеш гӹнь, мӹнь шайыланжы ашкедӹт, тенгеок коляскышкы логалын. Лин кердеш, тӹдӹм карангден кердӹ кычылтмы маневржы ылын.
  
  
  Коридор мычкы ку мӹнь дӓ ташкалтыш мычкы кузаш талаша. Шижӓм мӹнь, изиэт мӓ пӹц кеӓ. Вара мӹнь ынгылем, мӓ кырыкышты изи кеӓ. Корпус « Сарывлӓ Чемберлен » коктеш кӓтлен. Корабль вала. Машинный отделеништӹ ӹнде вӹд йога.
  
  
  Мӹнь ам пӓлӹ, кӱлӓн кыце мӹнь пакырак, изин-олен цилӓ лык дӓ тура. Мӹнь люкым кӱшнӹш ӹшке анзылныжы у ташкалтыш. Мӹнь вуйым лыктын дӓ ташкалтыш мычкы кузен. Мӹнь палубышты сӓрнӓлеш дӓ лӓктӹн кеӓ. Мӹньӹм иктӓт ак уж.
  
  
  Ти соок эчеӓт лӱлеш. Мӹнь ужам, кыце дон китай люкым кым луаш. Мӹнь йӹр цымырген парня «люгер». Нӹнӹ логӹц каждыйжы гӓнӓ лӱэн мӹнь ик доно.
  
  
  Палубышты ылшывлӓ ӹнде мӹнь вел шӹпрӓк. Кышкы эче цилӓ тыл ӹлӹж автоматический мидель ылын.
  
  
  Лап, Марио эдем докы мӹнь кыргыжам. Мӹнь ужам, мам нӹнӹ семӹнь кычылтмы шлюпко спасательный щит. Марио дӓ эче коктын веле кодын. Тенге иктӓт нӹнӹм шушыртен ылын.
  
  
  Цым мӹнь нӹнӹ сага. Мӹнь ядам. - 'Махань дела?'
  
  
  Кӹвер Марио велеш шелӹн. Тӹдӹн пулшыжы лӱктӓлмӹ. «Мӹнь шукы эдем ямдымы, — тӹдӹ келесӓ. — Со эче тӹштӹ Полковник, капитан врона сага.
  
  
  «Дӓ молы Вито колен», — тӹдӹ мӹлӓм келесӹ. — Но машинный отделени пыдештӓрӓш.
  
  
  — Дӓ , — келесӓ Марио. «Колыжы, пыдештеш. Яжон ӹштӓ. Но мӹньӹм ак ладнанг, полковник ӹшкӹмжӹн дон кӹзӹтӓт ак ынгылеп.
  
  
  — Малын мӹнь тӹнь ат ыл тидӹ кодеш, Марио?
  
  
  — Уке, — тӹдӹ келесӓ. — Тидӹ ӹшке пӓшӓ. Безнаказанно мӹньӹм иктӓт ак алталы».
  
  
  Пульы корпус шлюпко спасательный керӹлтӹнӹт.
  
  
  — Аран тишӓкен кодам, — тӹдӹ келесӓ. — Тӹнь ма донна нимат ак кел. Тӹдӹн докы мӹнь кенӓ кӱшкӹлӓ. Тидӹ мӹнь гӹцем бензин канистро пумы логӹц иктӹжӹ.
  
  
  Ма планируяш тӹлӓт ӹштенӓм?'
  
  
  «Ма атакыш кемӹ», — манеш тӹдӹ. — Ташкалтыш мычкы кӹвер лӹвӓлнӹ тӹдӹ мӓ кенӓ. Мӓ лӹвӓлнӹнӓ тӹ лыкыштыжы нелӹ ылын, но тиштӹ уке смыслдон и кодын.
  
  
  — Мӹнь тӹнь сагаэт кеем, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Ӹштӹмӹ, мам шана, Картер. Ӹнде мӹнь ӹшке пӓшӓжӹм тӹнгӓлеш. Ке, ӹрвезем.
  
  
  Спасательный кок монгыр гӹц нӹнӹ лӓктӹт шлюпко. Койот кӹвер шалген. Шушыртым пылвуйжым ӓйӹнен пачеш, дӓ тӹдӹн вӹкӹ шотеш палубышты доно кыча. Ик гӓнӓ сӹгӹрӓл ты, молнамш деч пирс шӓпненыт.
  
  
  Мӹнь арьергард цымырен. Йӹрӹштӹ пуля пӹзнӓ палубышты, ташкалтыш ылеш ӹнде но мӓ кымытын. Марио праважы улы. Шелӹн оголвлӓм дӓ капитанын син полковник худа ыльы. Мӓлӓннӓ шишкышы пульывлӓм. Палубыш кенвазешӓт дӓ автоматвлӓ доно чонгештӹмӹ гӹц иктӹжӹ. Тидӹ анжыкта, боеприпасвлӓ мам нӹнӹлӓн пӹтен. Марио бензин канистро доно пачмы. Тӹ годымок вуй ташкалтыш шоныт, капитан син рулевойж роэн дӓ амаса тӱгӹ лӓктӹн. Луена остатка спутник марио вӓрештӹндӓ. Мӹшкӹр пижде паштек лош ты дӓ пӱгӹнӓлӹн. Ӹнде мӓ коктын веле ылын пашен келесымаш, капитан доно роэн дӓ син рулевойж полковник. Марио мӹнь йӹрӓлтем, кынам мӓ тыл доно цым линия.
  
  
  "Ужат гӹнь, мам мӹнь?"
  
  
  Тӹдӹ окняшкы важик роэн рулевойж парняжыдон анжыктен. Пульы тӹдӹн ыражышкы зиять шӱтӓш. Кого парня доно анжыкташ дӓ канистро марио бензинышты йӹрӓлтӓ. Вара ыраж гӹц тӹнгӓлӹн дӓ тӹдӹ бензин темым тӓрвӓтен.
  
  
  Амаса пачылтеш. Мӹнь ужам, Марио капитан кыце шутӓш тама. Незащищенный сӹнзӓшкет лӱэн дӓ амаса мӹньӹн лепкӓэм. Якшар тӹтӹрӓштӓт нӹнӹлӓн пӹтен, дӓ кӓпеш вала капитан пашы.
  
  
  Марио кынам мӹнь вӹкӹжӹ анжалын, тӹдӹ шӱм дӓ окня спичкӓжӹм кӹньӹлеш.
  
  
  Тӹнӓмок тӹдӹм лӱэн Син полковник.
  
  
  Тӹдӹ изи вӓрӓш кодеш. Рулевойж шӹрпӹ роэн вӓрештӹндӓ. Гудок юк шактен, а вара кабинда цилӓ ӹлӹжеш.
  
  
  Ороды эче цилӓ пыльгыжме марио гӹц шалга.
  
  
  Тӹдӹм мӹнь парняжӹм кӱшкӹлӓ лӱктен дӓ кого анжалда. «Эй, Картер, кыце тӹнь шанет, мӹнь ӹнде Сэм кугуза доно?»
  
  
  Тӹрӹнь тӹдӹ кенвазеш дӓ вара шӹнзӓ. Мӹнь тӹдӹн докы миӓ дӓ тӹдӹм ниӓлтӓ, вӹршӓрем. И утларак ылын, вӹршӓрем. Лыгештал чиэн лӓктеш тӹнгӓлмӹ дӓ йӹлмӹ дон тыл окняш пыдыртымы гӹц ну, мам ужаш лиэш маскировко "Сарывлӓ Чемберлен".
  
  
  Кеӓш жеп толын. Ташкалтыш мӹнь докы миӓ. Пульы металлвлӓ каранг. Мӹнь ӹшке йӹрем шӓрлен дӓ курокеш шӹдӹр «Люгер». Пуста пуля.
  
  
  Мӹнь шалгенӹт, шӹргӹвлӓштӹ полковник анжымаш син шимемеш. Тӹдӹ ылеш, сыцанг кыптыртен дӓ каваштым, мумия гань. Оскаливаться мӹнь тӹдӹн вӹкӹ шӹдӹн пуа. Эркын кидшӹм махаялеш, пистолет лӱктӓлмӹ.
  
  
  Трансышкы ӹнде мӹлӓнемӓт улы, кынам тӹдӹ курокым темдӓлдӓ. Стилет ӹнде кидӹштӹ ылеш, дӓ мӹньӹн мӹшкӹрӹштем тыдын керӓлжы. У позда лиэш шагальы, кынам мӹнь колжы чымалта дон молот комнатывлӓ пуставлӓ. Кӹзӹт вӹкӹ шӹндӹш. Син цӱдеен Полковник.
  
  
  Мӹнь кӹзӹт отдергивать. Тӹдӹ цӓкнен колта, тыл йӹр шӹргӹм роэн дӓ кынам тӹдӹ ӱп гӹц рулевойж шӓрӓш.
  
  
  Мӹнь шанем, колаш ты ма ылын, шайыкыла цӓкнӓ дӓ пылдыр гач нӹнӹ гӹц кынам-турок. Айыртемӹн ылшы тӹ колта, кынам тӹдӹ вивлӓ гишӓн палубышты ӱлнӹрӓк шелӓлтеш. Тыл шӓрлӓш тӹнгӓлӹн тӹр мычкы кӹвервлӓм шоктыде. Мӹнь ташкалтыш мычкы вала.
  
  
  Нӧргӹ дӓ янгыленӓм мӹнь йымы, кынам пирс шынгалты. Сирены лишемеш урмыжеш шамышты лӓктеш, мӹнь анжалам дӓ остатка шайылныш мӹньӹ келесӹнем, ма тидӹ худа омынла агыл ылын. Иктӹмӓт уже пожарный машинӓ шагальы. Яргата тыл соты семӹнь ылмышты доно тӓнгӓштӓрен, корабль трассе пашен салем.
  
  
  Мӹндӹрнӹ, пирс эртен, у костюмым мары лапкашты мӹньӹн твидовый тӱлӓш, сигаретӹм шыпшеден.
  
  
  Мӹнь тӹдӹн докы миӓ. Приветстви шотешӓт тӹдӹ кидӹм лӱктӓш. — Ну, Николас, — тӹдӹ келесӓ. 'Тылат? Тиштӹ? А мӹнь шанем, тӹнь ма отпускышкы колтен.
  
  
  
  21 главы
  
  
  
  
  Тенге цилӓ ӱпшӓ офис: твид сигарный шӹкш дӓ шонгывлӓ. Дэвид Хоук тӧрлӓш стӧл лошкы шӹнзеш дӓ вуйжым ӹрзен.
  
  
  — П осторожныйрак, Николас, — тӹдӹ келесӓ. «Шотеш пиштӹмӓш».
  
  
  — Лӱдӹн, тидӹ яжо ыльы, приданыеш мӹлӓм член мам ӹштен кердеш, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Шӧртньӹ доно син ин сек керӓл ылмы полковник ышым пуш. Вишкӓт тӹдӹ тангыж якте шон гань веле ылыныт, цилӓ изи нелӹ лин кердеш. Шӧртньӹ дӓ чёрная яммаш ылеш гишӓн шая.
  
  
  Хоук сигаретӹм шыпшылтын. «Ма тидӹ уты ошкылым шӹтӹшӹм кердӹнӹт», — манеш тӹдӹ. «Кӹзӹт тӓ отсыпаться тенгечӹ, торговый правительствыжы данный балансышты гишӓн куатан статистический публикуйы, экономика однакажы и анзыц шалгымашты, тенгеок кого официальный отказым шӧртньӹ доно ӹняндӓрен ак лӱктеп. Ирӹкӓн пазар шӧртньӹ доно цюрих ӓкшӹ келесымаш, лондон, париж кенвазым дӓ, а тӹлзӹ гӹц кечӹшӹ докы отношени валюта курс эртӓрӓт вес доллареш сӓй. Мӹньӹн шанымем доно, мӓ тӹдӹм ӹнде кӹзӹтшӹ эдем якте шон син насильственный полковникым пуштын, кыды сигналым выченӹт "Чемберлен Сарывлӓ". '
  
  
  — Ма вара, — мыньжӹ келесӹшӹм. Йӱлдӓлӹнӓт, пӓшӓ доно тӧрлӓтен кемӹлӓ.
  
  
  «Итӹрӓйӓш эче шукы лӱдӹш», — манын Хоук. «Мӹнь сусу келесен кердӓм, мӹнь мам ӹштӓш прававлӓ кого палшык вашингтон. Бортышкы цымырен пожарный служба минимум пожар корабль. Тӹдӹ гӹц ытлаш йишвлӓ марио полици дӓ цӓшӓн лин, тӹдӹм мон героин числа. Количество шотан тӹштӹ улы, тӹдӹн лӹвӓлнӹ пирс, корны мычкы склад лӹвӓкӹ вӹд». У докы лишкӹрӓк хоук шӹрпӹ сигаретӹм. «Маланна хоть-махань ядмашыжы доно пирӹвлӓм шӹмлӹшӹ ситуация донжы полици марио паштек сусу веле ылам. Ылтымы корабль йӹр цаткыды, но ненавязчивый ороленнӓ. Военный разведкына сӓрӹмӹ шӧртньӹ участвуен дӓ чинӹм казначейство амбарым кого чиновник. Орол весӹ, федеральный амбарым системе резервный доно кӹлдӓлтӹн, весӹм дӓ офицер, безопасность, тӹдӹн доно кӹлдӓлтӹн, оролен нӓлмӹ. Векӓт, ӓрня шукы уж ма келеш, цилӓ раскыдемдышы манын, но мӓмнӓм выча ӓрня мычашын, мам шӧртньӹ амбарым толын, а шӱмем шая шӧртньӹ лиде. Героин пӹтен конфискуят.
  
  
  — Тӹлӓт келесӓш, ма весӹжӹ, амбарым ко участвуен орола, оролат нӓлмӹ? Мӹнь келесӹшӹм. Кӧргӹштӹжӹ Хоук сигаретӹм вӓшештӹмӹ деч ончыч. — Ма вара, — тӹдӹ келесӓ. 'И пӹтен. Пасна ик эдем.
  
  
  — Филип Доун?.
  
  
  Мыкик Хоук. «Ужам мӹнь тенгечӹ тӹдӹлӓн ӹдӹрӹм, — тӹдӹ келесӓ. «Вадеш мӹнь звонялам вадны тӹ годымок, келесӓш гӹнь, тӹдӹ кышты моаш. Седӹндон, кынам цилӓ пристин ладнангы, тӹдӹ мӹлӓм кеӓш толте. Кӱвлӓ хытыраш. Тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, тӹнь тӹдӹндон ма палша пи, Ник. Дӓ тӹдӹ мӹлӓм келесӹ, мам мӓлӓннӓ пишок палша. Хоть-ма гӹнят, тӹнь ылат гӹнь ала-мо лийын корабль бортш, а тӹ веремӓн звонен, ну, мӹнь ам пӓлӹ, махань состояни тагачы ти эл лиэш ылын. Сигара ломыж жилеткӓ гӹц изи тӹдӹ кенвазеш. Тӹдӹ, кажется, цаклыда.
  
  
  — А ӓтя?
  
  
  Симсӹ шӹкш сигара ломыж дӓ хоук цикен колтен. «Доун Филип колта, — тӹдӹ келесӓ. — Пелештен мӹлӓнем ӹдӹр. Тӹдӹ шукым колымыжы паштек нӹнӹ токем толыт. Мӹнь шанымаштем, тӹдӹ янгылен тидӹ корабль нелӹ дӓ тергӹмӹлӓ. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ нӹнӹ токышты пӧртӹлӹнӹт, цӓшӓн дӓ тӹдӹм чучеш. Гостиныйыш тӹдӹ шӹнзӹшӹ креслыш дӓ ӹшкӹмемӹм мышмем. Историм гишӓн шайыштын дӓ тӹдӹм весӹ тӹдӹ ядеш стопка херес ядат гӹнь, мӓ тӹдӹн доно лин. Тӹнь пиш впечатлевать ылын, Ник. Келесӓш тӹдӹ, ма...шонгы китай
  
  
  — Дӓ , — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  «Мане, тидӹ тенге манмы», — манын Хоук. «Ну, - келесӹ тӹдӹлӓн, - ӓтяжӹ манын тӹдӹ шана, тидӹ тӹнь ылат ма джа ӧрӹнӓ. Мам тӹнь ылат иктӓ-махань волшебник. Эдем, кыдым ик сӹнгӹмӓшӹм ю пӓшӓ ситӓ. Откидываться дӓ тӹ ӹдӹр варажы пӧкен туп ӧрӹнӓ. Тӹдӹ мӹлӓм келесен, мӓ вара тӹдӹ пелештӓ дӓ ик стопка тосем. «Йозы ӹлӹмӓшӹжӹ». Вара тӹдӹ подылын, сӹнзӓштӹм питӹрӓт дӓ ик стопкам шӹндӹш. Пенни манын, пӓлет, мам тӹдӹ колен.
  
  
  — Ит йӓтлӹ веле, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Тӹдӹн неприятностьвлӓ шукы канден, но йӓнгӹштӹ тӹдӹ худа эдемвлӓ ак ӹлеп. Самынь тӹдӹ иктешлӓлтӹн гӹнь, тӹдӹ соикток цилӓ ма ылын, тӹдӹ гӹц пасна ӹдӹр.
  
  
  — Тагачы тӹдӹм ирок ыжаташ, — келесӓ Хоук. 'Цилӓ пыра. Тенгеок ӹдӹрвлӓ шон ылын. Тӹдӹ ӹлӓ ылгецӹ, ма тӹдӹлӓн келеш ылын анжыктымы йӓтлӹ. Тӹдӹн пачешӹжӹ решоткала ылшы эртӓрӓт ӹшке ӹлӹмӓшӹжӹ».
  
  
  — Тидӹ мӹнь ылам ак шӹндеп, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Пӹцкемӹшӓлтӓш Хоук йӹрӓлтӓ. «Ну, тӹдӹн талантжы пӓлен, тӹдӹм ит шӹндӹ мӹлӓнем тоже ӹлӓш тӹнгӓлӹт», — манеш тӹдӹ. «Но пӓлен, мӓ тӹдӹн ӹдӹр ӹшке яжон шижӹт, тӹдӹ, векӓт, тӹдӹ шукы ум канден ак шытырланышашлык ылыт. Тӹлец пасна, тӹдӹ ӹштен кердӹт цилӓнӓт, ӹшке манмыжыла, самыньым торлӓш. У безопасностьышты тӹдӹ кодымы тӹрӹс комплект амбарым системе чертеждон. Тӹ мычаш сирен, ты тӹдӹ эчеӓт ма йӧнӹм мон ак эртен кемӹ».
  
  
  — Тенге гӹнь, цилӓ пӹтӓрем, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Цилӓ пӹтӓ, машанет, у кӹлдӓлтӹн. Инурис доктор, Син полковник, марио дону, Донжы Филип: цилӓ колен. Сейф героин шӧртньӹ дӓ конфискуят.
  
  
  «У элын безопасностьышты», — манын Хоук. "Меря доно катаем т пуэнӹт." Сигаретӹм тӹдӹ кӧргӹштӹш шотыш. — Дӓ тӹнӓмок весӹ, Николас, тидӹ кыце лиэш-тӹдӹ лийже. Шымаргаш вара тӹдӹ, кидшӹм виктӓлтӓ дӓ мӹнь кыча. «Эче ик гӓнӓ, — тӹдӹ попа, — дӓ мӹнь гӹцем кым тау старшина тау».
  
  
  — Тау, — манам мӹнь.
  
  
  «Ма тау», — манын Хоук. «Ну, Ник, мӹнь шанымаштем, тӹньӹм сылаш отпускышкы».
  
  
  — Минуточка, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  Хоук кидӹм лӱктӓш, тырын докы ӱжмӹ. — Уке, тидӹ вӹкӹ серьезны гӓнӓ мӹнь. Тидӹ тӹньӹм сылаш. Икманяр жепӹштӹ. Кышкы ӹлӓш кемӹжӹм.
  
  
  'Тидӹ мӹлӓм ак ӹнянӹ.'
  
  
  'Анжен.'
  
  
  — Ӓнят, — келесӓ, мӹньӹн кабинетӹшкем погынен кодеш.
  
  
  — О, — келесӓ Хоук. 'Секунд вычалам. Мӹнь кыды-тидӹм монденӹт. Тӹдӹ ӹшке стӧл докы кырма. «Тидӹ мӹнь тӓ ӹдӹржӹм пуаш яды. Келесӹ тӹдӹлӓн, ӓтяжӹ тӹдӹм ма ылын, тӹдӹ манаш лиэш. Тӹдӹ оголан вӹдӹлтӹш нӧлтал, вӹдӹл пидмы керем дон пумага кӹрӓн.
  
  
  Шӹнзӹ дӓ мӹньӹм тӹдӹ у шӓрӓлтӹмӹжӹ. Джа Ящик . «Ӹдӹр келесӹмӹ эче ма-шоным. — Пу-анжал доко, тидӹ эче ма лин? Эче ик нӹны мыскара. — Только мӹнь ит попы, мам тӹлӓт тӹньӹм ӓштем пыртымы. Сообщени тӹдӹ ой: «мистер картер келесӹ, франквлӓн мӹнь вӹц шӹндӓш манын, и тӹдӹн ӓшӹндӓрен, вуйжы пачаш, тидӹ кыце».
  
  
  Мӹнь йӹрӓлтем, дӓ нерат пантер темдӓлдӓ. Питӹртӹш лектын коропляжым.
  
  
  Самолет кӧргӹштӹ жеп вылет спискыжым мӹнь ужам, дӓ жеп номерым рейс миэн. Питӹртӹш йӹлерӓк мӹлӓнем чучеш, хоук деч ончыч ужам, мам кӧргӹштӹштӹ. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ, цӓшӹшкӹ анжалеш. — Ну, яра, мӹнь кеем. Мӹнь кӹньӹльӹм дӓ кид хоук у кыптырталеш. — О, Николас, — тӹдӹ келесӓ. «Обязательно сообщени кодын, кышты мон кердӹдӓ тӓ мӓмнӓн».
  
  
  — Конечны, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Тыглай. Гонконг мон кердӹдӓ тӓ мӹнь. Анжен отель « Пенинсул ».
  
  
  Мӹнь амаса докыла талаша дӓ тӹдӹм махаял. Тӹштӹ тӹдӹ шалга, шымаргаш, чеширский коти гань, сигаретӹм шыпшмы.
  
  
  Кӱшнӹ кӱкшикӓштӹжӹ ривьера мычашлан, гостиницын шалгышы изи города корны мычашышты, стеня арм. Тӹдӹ, кӱ кӧргӹш, тӱцӹн кердыт цилӓн ужыныт. Но тӹдӹ, кӱ тӱцӹн, кӧргӹш у ак керд. Ти вӓр, кыды сӓндӓлӹкшӹ кӹдежтен.
  
  
  Апельсин дӓ сарай шайыл стенямӓт сагажы виноград пейзаж отыл, средиземный мӹндӹр тангыж пиш вала. Пушӓнгӹ кӧргӹштӹ ылын дӓ шукы цӹре доно чиӓлтӓт яргатажы дӓ сад стеняштӹ кек. Кечӓ стеняштӹ кечӓ тошты кӱн йӹлгӹжеш, а ӹшке кӓпемӹм кловой выдшы бассейнӹш призывно манын.
  
  
  Сартавлӓн сотыштӹ вады йӹде стӧл лӹвӓлнӹ цӓрӓш пышкыды интимность левед чӱчкен пӹлгом юалга, шӹдӹрӓн.
  
  
  Вес кечӹн вадеш ылын...а то лошты жеп доно тӓ эче
  
  
  Кӹдеж темӓш тӹлзӹ соты, валгалтмаш тӹдӹн лицӓжӹ шим шӓвӹктӓт ыльы. Тӹдӹ вӓрӹштӹжӹ киӓ, ты нӧрен дӓ каваштым пышкыды ылеш, мӹнь докем пӹзӹргӓт.
  
  
  — Шампанскийвлӓм ылеш?
  
  
  Тӹдӹ йӹрӓлтӓ дӓ, вуйжым ӹрзӓлеш. «Юж тӹте руштаре». Тӹдӹм мӹнь докы кымык лиш: «Ник?»
  
  
  Тӹдӹ мӹнь вуем пулш вӹкӹ пиштӓ. Мыньым уп тотлы пышыжы доно шӱлӓлтен . Ма?'
  
  
  'Важны.'
  
  
  "Уке, мӹнь келесӹшӹм. 'Пакыла. Тӹнь мам келесӹшӹц? Мӹнь тӹдӹн вӹкӹ кидшӹ доно ӓрдӹжӹм. 'Значени ак ли.'
  
  
  — Яра, — мыньжӹ келесӹшӹм.
  
  
  — Мӹнь просты интересный ылыт...
  
  
  Ма?'
  
  
  «Ороды тидӹ». Тӹдӹн кид мастар ылмыжым дӓ лачокат пиш талантан.
  
  
  — Ничего, — мыньжӹ келесӹшӹм. «Ак кел, тидӹ ороды маньым».
  
  
  «Ну, тидӹ магадан .
  
  
  «Ну, тидӹм тӹнь тыргыжландара гӹнь, тӹнӓм тидӹ тӹлӓт келесен кердӹнӹт», — манам мӹнь.
  
  
  Ик выртеш тӹдӹ дон простыньвлӓм цым. Тенге тӹдӹ театр яжорак ылмышты гишӓн тӹштӹ мам ӹштӓ.
  
  
  Полмезе, икӓнӓштӹ кыптыртен дӓ йожтен шӹнден, тӹдӹ гӹц у йога-дон простыньвлӓм. У кид доно нӓлмӹ ылын.
  
  
  — Уке, — тӹдӹ келесӓ. «Лачокла агыл мӹнь гӹцем ядыт».
  
  
  — Пожалуйста, — мыньжӹ келесӹшӹм. 'Простан ядеш. Мӹлӓнем сусум кандыжы манын.
  
  
  Тӹдӹн кидшӹ пиш нӓлмӹ лит ыльы кӹзӹт. — Тӓ ваштареш ылына?
  
  
  "Уке, мӹнь келесӹшӹм. — Ӹнянем, мӹнь ваштареш ак ли.
  
  
  'Ӹнянӹ тӹнь?'
  
  
  «Хала, абсолютно ӹнянен».
  
  
  — Тӹнь мӹлӓм кок ядмашым пуэн кердеш?
  
  
  «Мӹнь кым пу, вӹц, шуды вопрос».
  
  
  — Ти сӹлнӹ, лачокат, Ник?
  
  
  — Тӓ тидӹм ӹшкетшӹмок гӹц ядыштат?
  
  
  — Уке, — келесӓ, тӹрвӹвлӓжӹм цат пӹзӹрген, мӹнь докем. — Мӹнь тӹлӓнет таум веле ылын.
  
  
  — А тидӹ ядыштат?
  
  
  — Яра, — манеш тӹдӹ. «Пӹтӓри ядышт: мам ит франквлӓн вӹц кандаш мӹнь тӓлӓндӓ, тӓлӓндӓ ылын?»
  
  
  Мӹнь докы кырмымаш дӓ тӹдӹлӓн вӓшештӹмӹлӓ, франквлӓн вӹц тӱжема тумбычко бумажник гӹц лыктын. Мӹнь тӹдӹм пуш.
  
  
  — Кок ядыштат?
  
  
  «Эдем кӹзӹт, манын мӹнь пиш яжо. Эдем попа дӓ цила ире, яжо вӹлвӓл уты агыл. Савалташ гӹнь, цевер, сӹлнӹ тӱцӹн мӹлӓм веле?
  
  
  Шамак ак кел ылын. Ответым мӹньӹ ты кӓпӹм вӓрештӹндӓ.
  
  
  * * *
  
  
  
  Книгӓ гишӓн:
  
  
  У наказани француз Никол казино Ривьера Картер Ник. Никол... но большы ам ыл. Автокатастрофа тӹдӹ таманяр и перви колынам.
  
  
  Тӹнӓм ӹдӹрӓмӓш дон ӹдӹрӹн лицӓжӹ кун тидӹ колымаш? Картер задачыжым иктешлӓлтӹн тӹдӹлӓн ылыт, тидӹм ынгылаш манын.
  
  
  Но таманяр эдем шотлат, мам тӹдӹн кӧргӹштӹжӹ миллион доллареш лӱдӹш шалга. Ти жепӹн тӓгӱ-ӓнят кого лаштык гӹц мировой шӧртньӹ шпион резерввлӓжӹм нӓлмӹ шӹвӓлеш, кыды паянвлӓм якте шӓрлен пляж французла «ӱпшӹшӹ» набережная Нью-Йорк...
  
  
  Тидӹ махань рольым мадын кымылангдымы пӓшӓ яклака пенни даун?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"