ЛЮТЕ, схоже на вовка істота з'являється в ніч повного місяця в маленькому містечку Адірондак, нападаючи на худобу і лякаючи багатьох жителів. Джон Тейбор, молодий чоловік, в роду якої були перевертні, знаходиться під підозрою. Френка і Джо Харді наймають, щоб очистити ім'я молодої людини.
У той же час Фентон Харді просить своїх синів про допомогу в справі про промисловий саботаж. Хлопці Харді з допомогою Подружжя Мортона з задоволенням беруться за виконання завдань і виявляються обличчям до обличчя з небезпекою, куди б вони не подалися. Джо ледь рятується від жахливої смерті, поки юні детективи борються зі своїми безпринципними ворогами, перш ніж, нарешті, розгадати цю захоплюючу таємницю, від якого волосся стає дибки.
1
Світиться Звір
“О, о! Дивіться, хто тут", - сказав Френк Харді. "Людина з гори власною персоною".
"Ти хочеш сказати, Людина-гора," підколов його брат Джо.
Був суботній вечір, і Харді жували піцу в закусочній "Бейпорт" зі своїми подружками, Келлі Шоу і Айолой Мортон. Товстий брат Айолы, Чет, і довготелесий Біфф Хупер тільки що ввійшли і підійшли до їхнього столика.
"Боже, ти повинен побачити сцену, де Лобо Джек б'ється з ведмедем на краю обриву!" - Вигукнув Чет, його місяцеподібне обличчя зайнялося від збудження.
"Тільки не кажи мені, що ти знову дивився фільм про мисливців з Скелястих гір!" Джо застогнав, а дівчатка захихотіли. "Що це, в десятий раз?"
Перш ніж Чет встиг набриднути їм ще більш захоплюючими дух сценами, Харді оплатили рахунок, і група пішла. Вони були на півдорозі через парковку, коли Айола злякано ахнула.
“Боже мій! Що це?"
Закусочна "Бейпорт" знаходилася на околиці міста і межувала з ділянкою лісу. лола вказала на дивного вигляду істота, выскочившее з-за дерев. Це був ричить, схожий на вовка звір, чиє хутро світився в темряві!
“ Бережись! - Крикнув Френк. - Ця тварюка серйозно ставиться до справи!
Келлі злякано скрикнула, побачивши, що тварина мчить прямо на них, люто вискаливши ікла. Звір наздожене їх перш, ніж вони встигнуть або сховатися в машині Харді, або сховатися в закусочній!
"Відійдіть від нас!" Джо крикнув дівчат; потім вони з Френком витягнули руки, щоб відобразити очікувану атаку.
На щастя, крик Келлі був почутий, і їх становище було видно зсередини закусочної. Чт, Біфф і ще кілька людей кинулися на допомогу.
"Провалюй, ти!" Біфф заревів, і інші приєдналися до його криків, волаючи і розмахуючи руками.
Світиться істота, схожа на вовка, різко зупинився з глибоким горловим гарчанням, очевидно, перелякане галасливої спалахом молодих людей. Потім він розвернувся і побіг назад у ліс.
“Ух ти! У мене трохи не підкосилися ноги", - зізналася Айола, чіпляючись за руку Джо. Вони з Келлі були бліді від страху.
“ Що це було за істота? - Запитав Чет, поспішивши до них.
"Поняття не маю", - сказав Френк, - але я упевнений, що має намір з'ясувати".
Вони з Джо взяли з машини ліхтарики і вже збиралися вирушити в ліс, коли Келлі стривожено гукнула: “Почекай! Куди ти йдеш?"
"Цей звір може бути небезпечний!" - додав чоловік із закусочної.
"Не хвилюйся, ми будемо триматися на відстані", - відповів Джо. "Ми просто хочемо подивитися, звідки це взялося".
Світловолосий сімнадцятирічний Джо Харді і його темноволосий старший брат Френк були синами знаменитого приватного детектива Фентона Харді, який колись був першокласним слідчим у поліції Нью-Йорка.
Два юних сищика ніколи не могли встояти перед таємницею, і дивна істота, бросившееся на них з темряви, являв собою дуже серйозну проблему, щоб пройти мимо. Батько вчив їх ніколи не ризикувати по дурості, але вони відчували, що яскраве світло їх ліхтариків далеко від закусочної досить засліпить їх видобуток, щоб утримати її від нападу.
Примарний звір зник серед дерев і підліска. Брати Харді обережно рушили вперед, поводячи ліхтариками туди-сюди і не зводячи очей з його світиться хутра.
"Може бути, він повернув в іншому напрямку", - припустив Джо.
"Ні, все пішло цим шляхом", - сказав Френк. “Поглянь на цей нещодавно зламаний кущ. Стебла все ще вологі".
“Але як він міг зникнути так швидко? Один цей хутро видав би його на досить великій відстані".
“Я знаю. Я теж не можу цього зрозуміти. Якщо б ми знайшли якісь з його волосків, які зісковзували з дерев в окрузі, ми могли б віднести їх назад у лабораторію і досліджувати під мікроскопом ".
"Це ідеальний варіант, який міг би дати нам ключ до ..." Джо замовк, коли його брат підняв руку, закликаючи до тиші.
"Схоже, Чет кличе нас", - сказав Харді постарше. Вони прислухалися.
І дійсно, їхній крик одного зі стоянки повторився. "Поверніться сюди, Френк і Джо!"
Брати Харді відступали через ліс в напрямку закусочної. Чет стояв, притулившись до їх машині, а Біфф і дівчата стояли поруч з ним.
"Що сталося?" Запитав Френк.
“ У вас виклик по рації. - Чет вказав на червоний вогник, миготливий на приладовій панелі.
Френк відчинив дверцята й сів за кермо. Він клацнув перемикачем на спеціально ліцензованому радіоприймачі, встановленому під приладовою панеллю.
"Ейч-1 слухає", - сказав він в ручний мікрофон. "Увійдіть, будь ласка".
"Джі викликає", - протрещал голос з динаміка. "Ви мене чуєте?"
“ Голосно і виразно, тітка Гертруда. Що-небудь не так?
“Так. Покупець тут, і ніхто не стежить за магазином".
“ Клієнт? Ти маєш на увазі клієнта?
"Мені обов'язково пояснювати це по буквах?" уїдливо відповіла тітка.
"Повинно бути, у тата нову справу," пробурмотів Джо, який стояв біля дверцята машини і прислухався.
"Хто там тітка Гертруда?" Запитав Френк в мікрофон. "Є які-небудь ідеї, у чому проблема?"
"Приїжджай додому і дізнайся", - пішов знищує відповідь. "Я знаю, що краще не обговорювати справи в ефірі, і тобі теж слід!"
“ Ти права, тітка. Френк криво усміхнувся.
"Як завжди", - пробурмотів Джо з усмішкою.
"Ми відправимося в зворотний шлях, як тільки відвеземо дівчаток додому", - додав Френк і відключився.
"Ми можемо підкинути Келлі, якщо це щось термінове," запропонував Чет.
"Звичайно, вони можуть і не турбуйся про це", - сказала Айола з розуміючою усмішкою, коли Джо почав вибачатися за те, що так раптово закінчив вечір.
І мила дівчина з личком ельфа, і білявка з карими очима Келлі Шоу, з якою Френк зустрічався, попрощалися з Харді і пішли з Биффом і Четом.
"Треба щось робити з цим вовкодавом, або ким би він не був", - сказав Френк, заклопотано насупившись, перш ніж завести машину.
Нік Паппадополос, власник закусочної в сорочці з короткими рукавами, який розмовляв з кількома людьми на парковці, підійшов до гурту і почув зауваження.
"Я подбаю про це", - пообіцяв він. “Я подзвоню в притулок і скажу їм, що на волі небезпечна тварина. Хто знає, може, воно навіть шалений!"
“ Дякую, Нік. Френк помахав рукою і виїхав зі стоянки.
Вони були майже вдома, коли Джо сказав: "Френк, ти забув свою куртку в закусочній".
“ Я думала, що залишила його на задньому сидінні.
Джо повернувся, щоб подивитися. “ Його там немає. Ти, мабуть, забув його.
Френк на мить завагався. Може, йому повернутися за своїм пальто? Він вирішив, що важливіше зустрітися з клієнтом, який їх чекав. "Я заберу його завтра", - сказав він і поїхав прямо додому.
Маленький червоний універсал був припаркований перед їх білим каркасним будинком на Елм-стріт. Хлопчики швидко оглянули його по дорозі в гараж.
До їх деякого подиву, невідома клієнтка була привабливою, хоча і досить пухкенькою дівчинкою-підлітком на ім'я Олена Табір. У неї були кучеряве каштанове волосся і свіже лице з рум'яними щоками.
"Я не хотіла дзвонити в такий пізній час," сказала вона, "але по дорозі в Бейпорт у мене трапилася поломка машини".
“Дякую, зараз все виправлено. Просто зламався ремінь вентилятора, але знадобилося кілька годин, щоб викликати дорожню службу ".
“ І тепер, коли ти тут, тато у від'їзді. Я шкодую про це, " ввічливо сказав Френк. “ Ми можемо що-небудь зробити? Ми з Джо іноді допомагаємо йому в його справах.
"Я знаю, і ти теж расследуешь таємниці самостійно, ось чому я тут". Олена посміхнулася. “Насправді, я прийшла побачитися з вами двома. Я дочка Карела Табору.
"Архітектор!" Джо вигукнув, дізнавшись це ім'я. "Здається, тато нещодавно брав у нього інтерв'ю".
Еліна кивнула. “Так, у зв'язку з тим справою, над яким містер Гарді працює в страховій компанії. Тому ми знали, що він буде зайнятий. Але мій батько подумав, що ви могли б допомогти нам з нашою проблемою.
"Ми, звичайно, спробуємо", - сказав Френк. "У чому твоя проблема?"
"Перевертні".
Брати Харді були вражені. Вони дивились на неї широко розплющеними очима, ніби не зовсім впевнені, що правильно її почули.
"Ти сказав "перевертні", чи не так?" Поцікавився Джо.
Олена посміхнулася. “Я знаю, ти, напевно, думаєш, що я божевільна. Але так вийшло, що в нашій родині є традиція мати перевертнів".
"Розкажи нам про це", - запитав Френк.
Олена розповіла, що Табори відбувалися від чеського солдата — уродженця території нинішньої Чехословаччини, який приїхав в Сполучені Штати в дні війни за незалежність. Він дезертирував з найманих військ короля Георга в Гессені, приєднався до армії Вашингтона, а пізніше оселився в долині Мохок на півночі Нью-Йорка.
"Ми все ще живемо там," додала Аліна, - в горах Адірондак, недалеко від річки Хоук".
Джо виглядав спантеличеним. "З того, що сказав тато, я думав, офіс твого батька знаходиться в Нью-Йорку".
“Так і є. Він щодня добирається туди на вертольоті", - пояснила Олена.
Вона сказала, що її двадцятичотирирічний брат Джон теж архітектор і нещодавно закінчив коледж. Блискучий студент, його будівельні проекти займали призові місця на кількох конкурсах, і він розраховував вступити на роботу в фірму їх батька.
"Але потім у нього стався нервовий зрив від перевтоми," з нещасним виглядом продовжувала Олена, - і тепер ми міркуємо, чи не з'їжджає він з глузду".
Френк насупився. “ Що наштовхнуло тебе на цю думку?
“ Сімейна легенда. У ній говориться, що в кожному сьомому поколінні хтось з родини Табір стає вовкулакою. Вона нервово подивилася на Харді. “ Ти, звичайно, знаєш, що таке перевертень?
"Згідно забобонам, це людська істота перетворюється на вовка, зазвичай у повню кожного місяця", - сказав Джо.
"Це вірно", - сказала Олена. "І мій брат, і я - сьоме покоління з тих пір, як в сім'ї Табір в останній раз повідомлялося про перевертнів".
"Ти ж не віриш в подібну нісенітницю, чи не так?" Запитав Френк.
Олена здригнулася. “Я не знаю, чому вірити! Останнім часом Джон веде себе дуже дивно. А тепер ходять історії про якусь жахливу істоту, нападника на людей і худобу в околицях Хоук-Рівер під час повного місяця — імовірно, про вовкулак зі світлим хутром, який світиться в темряві!"
"Дурниці!" вигукнула тітка Гертруда, яка затрималася у вітальні після того, як подала молодим людям какао. “ Деякі місцеві любителі попліткувати, ймовірно, чули про вашою сімейною легендою, дорога.
Алена похитала головою. “У тому-то й річ, що вони ще не чули про це. Ми ніколи не говорили про це публічно. Але батько одного разу згадав про це журналісту журналу, який брав у нього інтерв'ю. Тепер ми боїмося, що хто-небудь може розкопати цю історію ".
"Що саме ти хочеш, щоб ми зробили?" Запитав Джо.
Елена сказала, що її сім'я володіла невеликим котеджем недалеко від Хоук-Рівер. Вона запропонувала родині Харді з'їздити в Адирондаки в понеділок, взявши з собою друзів, якщо вони захочуть, і залишитися там на весь наступний період повного місяця. Видаючи себе за відпочиваючих, вони могли стежити за ситуацією, не привертаючи уваги і не викликаючи ніяких пліток.
“Звучить як відмінна ідея. Нам це сподобається", - сказав Френк і Джо погодився.
Як тільки Олена зібралася йти, зовні будинку пролунали дивні завивання. Френк побачив, як на обличчі дівчини промайнув страх. Він велів їй зачекати в холі, поки вони з Джо обшукають околиці з ліхтариками.
Незабаром хлопчики повернулися. "Не хвилюйся, ніяких причаїлися перевертнів", - повідомив Джо. "Підемо, ми проводимо тебе до машини".
Олена полегшено посміхнулася. Через кілька хвилин вона поїхала, а хлопчики повернулися в будинок. Френк включив електронну сигналізацію, перш ніж всі вляглися спати.
"Що ти думаєш про цю історію з перевертнем?" пізніше, в їх кімнаті, він запитав свого брата.
"Не знаю", - відповів Джо, стягуючи футболку. “Цікавий збіг, цей світиться вовкодав з'явився в закусочній. Але я думаю, що не менш мудро було б не згадувати про це ні Аліні, ні тітки Гертруді, ні мамі, якщо вже на те пішло.